woensdag 21 november 2018, week 47


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Belang van Limburg pagina 2

Laatste updatecontrole: vandaag om 6u30
 

Het Belang van Limburg

Verbergen Tonen
21/11 06u30  Deze personen bibberen op hun stoel nu Dejan Veljkovic alles op tafel belooft te gooien En of er dinsdag in menig huiskamer van voetballers, trainers, collega-makelaars en bestuurs­leden stevig gevloekt is. Dat Veljkovic op een dag zou vrij­komen onder voorwaarden, stond in de sterren geschreven. Maar dat de Servische makelaar naar het gerecht zou overlopen? Dat zorgt voor onrust. “Tientallen mensen in de voetbalwereld zitten nu met de daver op het lijf”, zegt zijn advocaat Kris Luyckx. “En ik denk ­terecht.”
21/11 06u30  N-VA en Groen vormen nieuw bestuur in Alken, Philtjens verbannen naar oppositie Als laatste Limburgse gemeente is gisteravond laat in Alken een nieuw bestuursakkoord getekend.
21/11 06u15  Eén op de zes rode brievenbussen in Limburg verdwijnt: zoveel bussen blijven er staan in uw gemeente HASSELTBpost start volgende week met de opruimactie van ‘overtollige’ rode brievenbussen. Ongeveer een kwart van de bijna 13.000 brievenbussen in ons land zal verdwijnen, omdat er nauwelijks nog brieven in gepost worden. In Limburg sneuvelt één op de zes. “In landelijke gebieden zullen mensen nog altijd binnen een straal van 1,5 km een rode postbus vinden, voor stedelijke gebieden is dat 500 meter”, zegt Barbara Van Speybroeck van bpost. In Hasselt verdwijnen de meeste postbussen: ruim één op de drie.
21/11 06u15  REIZEN. Citytrippen in Wallonië: “Een draak, veel trappen, klokkentorens en... frieten” Wie de taalgrens oversteekt, waant zich soms al in het buitenland. Het zuiden van het land leent zich dan ook perfect voor citytrips. Met de hulp van de Waalse toeristische dienst stippen we niet alleen bezienswaardigheden aan, maar ook originele logeermogelijkheden en interessante horeca-adressen, waar streekproducten gedegusteerd kunnen worden. Allons-y.André Grosemans
21/11 06u15  Gadget Inspector test ‘Google Home’: “Op een betaalbare en leuke manier kennismaken met digitale dienstbodes” De toekomst voor de slimme assistenten ziet er rooskleurig uit. Want geef toe: gewoon met een spraakcommando de lichten uit- en de tv inschakelen, de thermostaat op een aangenaam temperatuurtje zetten, allemaal zonder op te staan uit uw zetel … Sinds kort verstaat, en spreekt, de Google Assistant ook Nederlands. Tijd om een indringend gesprek aan te gaan met de Google Home. Raoul Putzeys
21/11 06u15  Cocktailbar Roots in Genk: “Two happy hours” Cocktailbar Roots is al twee jaar gevestigd in het Green Hotel in Genk. “Maar ook niet-hotelgasten zijn welkom”, zegt headbartender Nick De Cock.
21/11 06u15  Volkswagen lanceert derde compacte SUV: T-Cross Volkswagen breidt zijn gamma van compacte SUV’s uit met een nieuw model: de T-Cross. Guido Cloostermans10 
21/11 06u15  OVERZICHT. Dit zijn de topschutters in de provinciale reeksen Het voetbalseizoen draait op volle toeren. In de Limburgse provinciale reeksen werden intussen twaalf speeldagen afgewerkt. Ontdek hier welke spelers al trefzeker waren voor hun club:
21/11 06u15  COLUMN. JBC-topvrouw Ann Claes: “Ik geloof niet zo in perfectionisme, je kan niet alles hebben” Ann Claes is behalve topvrouw bij JBC vooral moeder van vier, korte-termijnplanner en liefhebster van yoga. Opruimen doet ze niet graag. Geduldig zijn ook niet. Ze geeft om de week een inkijkje in haar hectische leven.
21/11 06u15  “Toch wringt het schoentje, omdat de ‘tegenprestatie’ ingaat tegen het principe van de rechtvaardige samenleving die daders van misdrijven bestraft” Dejan Veljkovic, de spelersmakelaar die wordt gezien als de spilfiguur in het grote voetbalonderzoek Operatie Propere Handen, heeft een schriftelijke deal gesloten met het gerecht. In ruil voor “oprechte en volledige verklaringen over zijn aandeel en de rol van derden in dit dossier” krijgt hij een celstraf van vijf jaar met uitstel, een boete van 80.000 euro met uitstel en zal zijn illegaal verkregen vermogen verbeurd worden verklaard. Hij wordt zo de eerste spijtoptant in de Belgische gerechtelijke geschiedenis.
21/11 03u30  Neutrale sigarettenpakjes pas vanaf 2020 Lees meer >19 
21/11 03u30  Rechter spreekt containerdieven vrij Sint-TruidenVier Roemenen die op heterdaad werden betrapt toen ze voedingsproducten uit een afvalcontainer van de Carrefour Market in Brustem wilden stelen, zijn door de rechtbank in Hasselt vrijgesproken. Volgens de rechter ging het niet om diefstal, aangezien “niemand aanspraak kon maken op het weggegooide voedsel”. Bij Ovam klinkt een ander verhaal. “Afval blijft eigendom van de eigenaar tot het wordt opgehaald”, stelt woordvoerder Jan Verheyen.18 
21/11 03u30  CD&V lost negen lijsttrekkers BrusselDe algemene vergadering van CD&V heeft gisteravond negen van haar twaalf lijsttrekkers voor de verkiezingen van 26 mei volgend jaar aangeduid. Zoals maandag al in onze krant voorspeld werd, trekt Meeuwenaar Lode Ceyssens de Vlaamse lijst in Limburg en Kris Peeters de Europese lijst. De twee lijsttrekkers voor Antwerpen zijn nog niet bekend, evenmin als de Kamerlijsttrekker in Oost-Vlaanderen, als opvolger van Pieter De Crem (56). Die kondigde gisterochtend – verrassend – zijn afscheid van de nationale politiek aan.20 
21/11 03u30  “Premier moet een oplossing vinden voor VN-migratieverdrag” Lees meer >18 
21/11 03u30  “Het was een mooi excuus om eens naar Australië te komen” SINT-TRUIDENDe 38-jarige Bert Arnauts uit Sint-Truiden is vierde geworden op de 50 meter popredding op het WK reddingszwemmen in Australië. Een prestatie om u tegen te zeggen, in deze minder bekende zwemdiscipline, maar Down Under is reddingszwemmen even belangrijk als veldrijden bij ons.19 
Laatste update: vandaag om 6u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/11 17u15  Geen buit bij inbraak in HasseltNadat ze een raam hadden opengebroken zijn dieven in een pand op de Sint-Truidersteenweg binnengedrongen. Alle ruimtes werden doorzocht. Op het eerste gezicht lijkt er niet te zijn gestolen. De feiten werden maandagvoormiddag bij de politie gemeld. (mm)
19/11 17u15  Opmerkelijk zoekertje: knuffelos Bruce zoekt nieuwe thuisZijn een kat of een hond niet echt iets voor jou? Misschien kan jij deze lieve os dan wel een nieuwe thuis geven. Het Vogel- en Zoogdieropvangcentrum zoekt voor Bruce namelijk nog een gouden wei, liefst met vriendjes want hij is niet graag alleen. Bruce houdt van knuffelen, spelen en lekker eten. Kan jij de os en het VZOC helpen?
19/11 17u15  Hoog bezoek in ons land: Franse president en vorstenpaar bewonderen Lam GodsDe Franse president Emmanuel Macron en zijn echtgenote Brigitte Trogneux zijn tot en met dinsdag in ons land voor een staatsbezoek. Samen met het vorstenpaar Filip en Mathilde brachten ze maandagnamiddag een bezoek aan het Gentse museum MSK, waar ze de restauratie van het Lam Gods kwamen bekijken.
19/11 17u15  Laptops en geld weg bij inbraak in LandenDieven gooiden zondag bij klaarlichte dag een ruit van de living in om binnen te geraken in een huis aan de Deleydtstraat in Landen. De daders doorzochten de volledige woning en maakten twee laptops en geld buit. (tb)
19/11 17u15  Juwelen weg bij inbraak in DiestTijdens een korte afwezigheid van de bewoners verschaften dieven zich zondagnamiddag via het kelderraam toegang tot een woning aan de Papenbroekstraat. Zij doorzochten het huis en gingen met juwelen aan de haal. (tb)
19/11 17u00  Vrouw springt door venster om aan haar gewelddadige vriend te ontsnappenEen Tongenaar die zijn vriendin vorig jaar mishandelde is veroordeeld tot een gevangenisstraf van een jaar en een boete van vierhonderd euro. De vrouw sprong uit een openstaand venster om aan de man te kunnen ontsnappen.
19/11 17u00  Fietsster uit Houthalen-Helchteren gewond bij ongeval in LeuvenEen 18-jarige fietsster uit Houthalen-Helchteren is gewond geraakt toen zij tegen een plots openslaand portier van een auto belandde in de Mgr. Van Waeyenberghlaan in Leuven. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk. (tb)
19/11 17u00  Gezellig Arsisweekend pakt uit met grote verrassingNaar jaarlijkse gewoonte is tijdens de herfstvakantie het kinder- en jeugdkoor Arsis aan de beurt om op kamp te gaan. Dit jaar verwelkomde kamphuis Zonnedauw in Geel de groep zangers.
19/11 17u00  Buizerd net op tijd gered uit ballenvangerIn Houthalen-Helchteren is een Buizerd maandagochtend net op tijd van een mogelijke dood kunnen ontsnappen. Een attente passant merkte het dier in problemen op en verwittigde het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum Heusden-Zolder. Zij konden het beest verlossen en verzorgen.
19/11 17u00  Op bezoek bij een jeneverstokerDe tweejarige Hasseltse stokerij Vanderlinden mag als enige in Limburg het predicaat ‘Ambachtelijk’ voeren. Op de Dag van de Ambachten ontving Olivier Vanderlinden tientallen nieuwsgierigen en leidde hen rond in zijn tweejarige distilleerderij en stokerij.
19/11 17u00  Fietsen en Wandelen voor goede doel vanuit KRC GenkOp zondag 24 juni vond de 28ste editie van Fietsen en Wandelen tegen kanker plaats, een organisatie van ie-net | VIK Limburg. Het goede weer was alvast van de partij, alsook meer dan 1.000 deelnemers, van een topeditie gesproken!
19/11 16u45  1.300 bestuurders testten al positief in 2018Met 1.300 bestuurders die positief op drugs of alcohol testten, heeft de politie LRH half november al meer bestuurders onder invloed uit het verkeer geplukt dan vorig jaar. In totaal gaat het om 752 dronken bestuurders en 536 bestuurders die positief op drugs testten. Vooral rijden onder invloed van drugs blijkt een toenemend probleem. Er werden al ruim 200 overtreders meer gepakt dan vorig jaar (312). Binnen Limburg heeft een dronken bestuurder het meeste kans om tegen de lamp te lopen in de zone LRH. “Vorig jaar deelden wij 6,4 boetes per 1.000 inwoners in onze zone uit”, zegt zonechef Philip Pirard. Toen bleek dat rijden onder invloed van drugs een enorm probleem aan het worden was, heeft de politie ook daarop ingezet. “Onze controles werden drastisch opgetrokken. En dat resulteert in al meer dan 200 meer gepakte overtreders dan in 2017. “De ambitie van de komende jaren is de pakkans in onze zone nog te verhogen. Dat i nodig als je wil inzetten op verkeersveiligheid”, aldus nog de zonechef.
19/11 16u30  Al 1.300 bestuurders onder invloed gepakt dit jaar: in deze Limburgse politiezone loopt u het snelst tegen de (blauwe) lampSinds begin dit jaar heeft de politie Limburg Regio Hoofdstad al 1.300 bestuurders beboet die onder invloed van alcohol of drugs rondreden. Binnen Limburg ligt de pakkans voor een dronken bestuurder dan ook het hoogst in deze politiezone.
19/11 16u30  Met de trein van Hasselt naar Brussel: zo stipt (of net niet) rijdt uw treinHoewel de stiptheid van de treinen op de grote lijnen dit jaar achteruitgegaan is, rijden de treinen stipter tussen Brussel en Hasselt. Dat blijkt uit een analyse van reizigersorganisatie TreinTramBus en consumentenorganisatie Test Aankoop.
19/11 16u15  Tien keer aftellen naar Kerstmis met adventskalenders voor volwassenenAftellen naar Kerstmis, dat doe je met een adventskalender. Vroeger vond je die voornamelijk voor kinderen en met chocolaatjes, maar tegenwoordig zijn er ook heel wat exemplaren voor volwassenen voorhanden, zij het niet altijd met snoepgoed. Zo pakken verschillende beautymerken er met eentje uit, maar ze bestaan ook in versies met bier en zelfs verwennerijen voor je huisdieren.
19/11 16u15  Meerval van 2,33 meter uit visvijver De Motten gehaaldOp vrijdag 16 november is er gestart met het leegmaken van de grote visvijver in stadspark De Motten.
19/11 16u00  Acteur Bart Hollanders uit ‘Callboys’ wordt papaActeur Bart Hollanders (34) - vooral bekend als Randy Paret uit de reeks ‘Callboys’ - wordt papa. Dat heeft hij zelf meegedeeld op sociale media.
19/11 16u00  Bestuursvergadering Pro League loopt uit door verhitte discussies: wat met in opspraak geraakte CEO?De Raad van Bestuur van de Pro League neemt meer tijd in beslag dan vooraf gepland. Dat stelt Belga maandag zelf vast in het bondsgebouw en werd bevestigd door de Pro League.
19/11 16u00  OPINIE. Burgemeester De Vis over vergoeding Vandeurzen: “Als hij liberaal of N-VA’er was, had ik geen bedenkingen”De zeer riante uittredingsvergoeding voor minister Jo Vandeurzen (CD&V) blijft de gemoederen verhitten. Nu is ook zijn partijgenoot Dirk De Vis, burgemeester van Ham, in de pen gekropen, onder de titel ‘afscheid van een minister’. Het voorstel van De Vis: verdeel het bedrag onder gezinnen die het kunnen gebruiken. “Dat zou een christendemocratische kerstgebaar zijn”. Lees hieronder het opiniestuk van Dirk De Vis.
19/11 15u45  Wat u moet gezien hebben op 19 novemberJens Dendoncker speelt verborgen boodschapper in een nieuw seizoen van ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’. Op Canvas helpt Lieven Scheire problemen de wereld uit met dank aan de wetenschap. Daarna volgt op dezelfde zender een documentaire over tennislegende Boris Becker. En op CAZ kan u terecht voor de maffiafilm ‘The Untouchables’, over de rechtszaak die Al Capone achter de tralies hielp.
19/11 15u45  In beschuldiging gestelde scheidsrechter Delferière gaat weer aan de slag bij… de voetbalbondScheidsrechter Sébastien Delferière, die vorige maand in beschuldiging gesteld werd in het kader van een grootschalig gerechtelijk onderzoek naar fraude, corruptie en criminele bendevorming in het Belgische voetbalmilieu, is sinds vandaag weer aan de slag bij zijn werkgever. Dat zou op zich niet zo heel opmerkelijk zijn, ware het niet dat zijn werkgever… de voetbalbond zelf is.
19/11 15u45  Deceuninck – Quick-Step Team gaat in zee met BMWDeceuninck – Quick-Step Team gaat de komende twee seizoenen samenwerken met BMW. Patrick Lefevere kreeg op het hoofdkwartier van BMW Belux de sleutels van de eerste van vijftien voertuigen die het wielerteam ter beschikking krijgt. Deceuninck-Quickstep zal ook als één van de eersten gebruikmaken van nieuwe BMW X7, een wagen die volgend voorjaar pas gelanceerd wordt.
19/11 15u45  Fietsen en Wandelen voor Een Hart voor LimburgOp zondag 24 juni vond de 28ste editie van Fietsen en Wandelen tegen kanker plaats, een organisatie van ie-net | VIK Limburg. Het goede weer was alvast van de partij alsook meer dan 1.000 deelnemers, van een topeditie gesproken!
19/11 15u45  Treinen rijden stipter tussen Hasselt en Brussel, “maar nog steeds onder Belgisch gemiddelde”Hoewel de stiptheid van de treinen op de grote lijnen dit jaar achteruitgegaan is, rijden de treinen stipter tussen Brussel en Hasselt. Dat blijkt uit een analyse van reizigersorganisatie TreinTramBus en consumentenorganisatie Test Aankoop.
19/11 15u30  In verdenking gestelde scheidsrechter Sébastien Delferière gaat weer aan de slag bij… de voetbalbondScheidsrechter Sébastien Delferière, die vorige maand in beschuldiging gesteld werd in het kader van een grootschalig gerechtelijk onderzoek naar fraude, corruptie en criminele bendevorming in het Belgische voetbalmilieu, is sinds vandaag weer aan de slag bij zijn werkgever. Dat zou op zich niet zo heel opmerkelijk zijn, ware het niet dat zijn werkgever… de voetbalbond zelf is.
19/11 15u30  TIO Overpelt is 'Challenge Day Approved'WICO campus TIO organiseert dit schooljaar voor het derde jaar op rij de Challenge Day. In samenwerking met vzw Challenge Day België beleven de jongeren van het vierde jaar TSO en BSO een onvergetelijke dag.
19/11 15u15  Handige nieuwigheid aan Hasseltse kruispunten: de fietsbarenAan twee kruispunten in Hasselt kunnen fietsers voortaan leunen tegen fietsbaren wanneer ze wachten op het groene licht. “Dit is een pure comfortmaatregel waarmee we fietsen in de stad steeds gebruiksvriendelijker willen maken”, aldus schepen van Mobiliteit Habib El Ouakili.
19/11 15u15  Twintiger riskeert 2 jaar opsluiting voor levensbedreigende slag tijdens kermisfuif in Voeren: “Slachtoffer verloor gewoon zijn evenwicht”Een 28-jarige man uit Voeren moet vrezen voor een opsluiting van twee jaar, eventueel met uitstel, voor het toebrengen van een slag aan een medewerker van de kermisfuif in zijn dorp dat plaatsvond op 5 september 2016. Toen het feestje werd afgerond kregen de twee het met elkaar aan de stok. Wat heen-en-weergeduw zorgde ervoor dat het slachtoffer met zijn hoofd op de stoep belandde. De man verkeerde 48 uur in levensgevaar, lag vier weken in coma en revalideerde zes maanden lang. Toch kon zijn cliënt hier niets aan doen, aldus raadsman Bert Partoens voor de beklaagde. “Het slachtoffer verloor gewoon zijn evenwicht.”
19/11 15u15  Agressieve wandelaars spotten online met agenten na controle in MaasmechelenDrie wandelaars werden schuldig bevonden aan het belagen van twee agenten tijdens en na een controle in Maasmechelen. Omdat de mannen hun identiteitskaart weigerden te tonen, escaleerde de situatie. Twee van hen haalden ook verbaal en fysiek uit naar de agenten. Als klap op de vuurpijl werden de politiemannen na het incident online belaagd doordat er foto’s van het voorval op Facebook verspreid werden. De twee agressievelingen kregen hiervoor tien maanden cel en een geldboete van 600 euro. De derde beklaagde komt er vanaf met een maand gevangenisstraf en een geldboete van 300 euro.
19/11 15u00  Woeste chauffeur sleurt parkeerwachter mee omdat die hem een boete had gegevenOmdat hij een parkeerbon onder zijn ruit vond in Aalst, werd een bestuurder maandagmiddag zo kwaad dat hij de parkeerwachter bij zijn jas nam en meesleurde. De politie heeft een onderzoek geopend wegens verkeersagressie. “Dit had slechter kunnen aflopen”, zegt Peter Lamens van het parkeerbedrijf.
19/11 14u45  Zoon van Vital Borkelmans riskeert 250 uur werkstraf en vijf jaar stadionverbod als leider hooliganbendeZeventien verdachten staan in de Brugse correctionele rechtbank terecht voor hun aandeel in de zware vechtpartij na de wedstrijd van Club Brugge tegen Napoli in 2015. Jelle Borkelmans, zoon van voormalig assistent-bondscoach Vital Borkelmans, riskeert als kopstuk 250 uur werkstraf en minstens vijf jaar stadionverbod. Het OM eist in totaal 3.190 uur werkstraf, 21.300 euro boete en minstens 53,5 jaar stadionverbod voor bendevorming en opzettelijke slagen en verwondingen met voorbedachten rade.
19/11 14u45  Tijdig op luchthaven, maar vlucht gemist door vertragingen op luchthaven zelf: wat nu?BREE“In september wilde ik met mijn gezin vanuit Istanbul terugvliegen, met Turkish Airlines. Om alles vlot te laten verlopen had ik ons een dag tevoren online ingecheckt. Pas drie dagen later waren we thuis”, vertelt Aziz Gercek.
19/11 14u45  Pieter Timmers mag ziekenhuis vandaag verlaten na nieuwe longproblemenPieter Timmers kan het ziekenhuis in de loop van de dag verlaten. Dat laat zijn echtgenote Elle De Leeuw aan Belga weten. De topzwemmer werd zondag opgenomen met nieuwe longproblemen.
19/11 14u30  Hasselts productiehuis Medialife investeert 1 miljoen in verdere uitbreidingHet Hasseltse Medialife heeft een investering afgerond van 1 miljoen euro. Het snelgroeiende productiehuis verhuist naar een grotere locatie aan het Albertkanaal. De Limburgse marktleider breidt het aanbod uit tot een full service beeldbedrijf. Goed voor vijf extra medewerkers.
19/11 14u30  De Lijn voert het aantal controles op zwartrijden jaar na jaar opDe Lijn heeft de afgelopen jaren het aantal controles op zwartrijden stelselmatig opgevoerd. Terwijl er in 2010 1,55 miljoen reizigers werden gecontroleerd was dat aantal in 2017 al opgelopen tot 2,65 miljoen. In de 1e helft van 2018 werden er 1,45 miljoen gecontroleerd, wat op jaarbasis (2,9 miljoen) een nieuwe stijging inhoudt. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts op een schriftelijke vraag van Björn Rzoska (Groen).
19/11 14u30  17-jarige meisje gewond bij ongeval in LanakenOp het kruispunt van de Bessemerstraat en de Bosstraat zijn maandag rond 8.15 uur een auto en een scooter bij een ongeval betrokken geraakt. Een 17-jarig meisje uit Lanaken raakte gewond. (mm)
19/11 14u15  Deze cijfers tonen aan hoe belangrijk Romelu Lukaku is voor de Rode DuivelsSinds Roberto Martinez overnam bij de Rode Duivels, konden de Belgen negen wedstrijden niet winnen. The missing link? Romelu Lukaku. In maar liefst zes van die negen matchen deed de spits immers niet mee, of stond hij niet meer dan 45 minuten op het veld. In de overige drie wedstrijden sleurde Lukaku met zijn doelpunten twee op drie keer toch nog een gelijkspel uit de brand.
19/11 14u15  Profdarter Raymond van Barneveld kondigt zijn afscheid aan: “Mijn huwelijk lijdt eronder”Raymond van Barneveld stopt over ruim een jaar als profdarter. De 51-jarige Nederlander meldt dat in een gesprek op de website van dartbond PDC. “Barney” wil nog meedoen aan twee WK’s, dit jaar en eind 2019. Daarna houdt hij het voor gezien.
19/11 14u00  Koningin Mathilde kiest voor Franse couture bij bezoek van MacronDe Franse president Emmanuel Macron en zijn vrouw Brigitte zijn aangekomen in Brussel voor een staatsbezoek aan ons land. Ze werden ontvangen door koning Filip en koningin Mathilde. Die laatste had voor de gelegenheid een creatie van het Franse modehuis Dior aangetrokken.
19/11 14u00  VIDEO. Sinterklaas geeft aftrap op krukken in Bocholt: “Tijdens mijn ronde van het dak gevallen”Dat Sinterklaas de aftrap geeft is niet zo bijzonder. Wel als hij dat op krukken moet doen zoals zondag in Bocholt. Daar nam de lokale ploeg in het kader van Tweede Amateur B het op tegen Temse.
19/11 14u00  Telenet verhoogt prijs van Play-abonnement, maar biedt nu ook HBO-reeksen aanTelenet trekt de prijs van zijn Netflix-concurrent Play op. Binnenkort kost het abonnement 11,95 in plaats van 10 euro. Dankzij een verlengd en uitgebreid contract met het Amerikaanse productiehuis HBO zal er wel veel meer in Play zitten, belooft Telenet.
19/11 14u00  1.100 kinderen bezoeken vanaf vandaag het SinthuisOp zaterdag 24 november organiseert de Kiwanis club van Zonhoven voor de zevende keer de intrede van Sinterklaas in Zonhoven. Net zoals vorig jaar zal Sinterklaas aankomen in het gemeentehuis waarvan de raadzaal omgetoverd wordt tot een Sinthuis .
19/11 14u00  Geschorst als scheidsrechter maar Bart Vertenten blijft in dienst als radioloog bij Brussels ziekenhuisBart Vertenten mag na zijn vrijlating onder voorwaarden zijn werk als radioloog bij het Universitair Ziekenhuis Brussel gewoon voortzetten. Dat meldt een woordvoerder van het UZ Brussel. Mogelijk krijgt de in verdenking gestelde scheidsrechter wel een minder zichtbare functie.
19/11 13u45  Nina Derwael en Axelle Klinckaert alweer op medaillejacht in DuitslandNina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) en Axelle Klinckaert (GymMax) nemen van donderdag tot en met zondag deel aan de World Cup turnen in het Duitse Cottbus. Derwael schitterde recent nog op het WK turnen in Doha, met goud op de brug. Dat was de eerste Belgische gouden medaille ooit op een WK.
19/11 13u45  Ex-profvoetballer Gascoigne beschuldigd van aanranding op treinEx-profvoetballer Paul Gascoigne wordt vervolgd voor aanranding na een incident op de trein. Dat berichten verschillende Engelse media maandag. De voormalige Engelse international kwam in het verleden al meermaals in het nieuws omwille van mentale problemen.
19/11 13u45  Martinez begrijpt niet dat Duivels focus en controle verloren: “Dit was géén arrogantie”Roberto Martinez verscheen keurig zoals altijd voor de journalisten. De bondscoach was uiteraard teleurgesteld, maar behield de controle. Iets wat zijn spelers dus niet hadden gekund. Martinez gaf toe dat hij verrast werd. “Als je wordt weggespeeld, heb je er vrede mee. Dan is de andere ploeg beter. Maar als je met 0-2 voorstaat, mag je het niet meer weggeven.”
19/11 13u45  VIDEO. Neeroeteren nu al op weg naar titel in vierde provinciale CHet is pas half november en toch mag Neeroeteren al stilaan beginnen dromen van de titel in vierde provinciale C. Dankzij een 1-0-zege in de onderlinge topper zette KNFC concurrent Houthalen VV zaterdagavond immers al op acht punten (!) achterstand. Waterloos is nu de dichtste belager, zij volgen op zes punten van de leider.
19/11 13u30  Meer vertederende beelden van prins Louis opgedokenTer gelegenheid van de zeventigste verjaardag van prins Charles had het Britse koningshuis al enkele familiefoto's vrijgegeven, maar daar zijn nu nog extra beelden van opgedoken. Ster in de nieuwe foto's is echter niet Charles, maar wel prins Louis, zijn jongste kleinkind.
19/11 13u30  Doe jij het beter dan de Limburgse scholieren in de scholenquiz? Test het hierHet schooljaar schoot enkele maanden geleden opnieuw uit de startblokken. Hoog tijd om ook jouw hersencellen nog eens aan het werk te zetten. Wat weet jij nog over de actualiteit van vorige week? Speel mee en ontdek of jij slimmer bent dan onze Limburgse scholieren.
19/11 13u30  Rechter stelt zaak van oplichterskoppel uit omdat kinderen op dezelfde school zitten als die van verdachtenVoor het plegen van een 35-tal feiten van oplichting hangt een Lummens koppel van 35 en 29 jaar elk 24 maanden cel boven het hoofd. De man en de vrouw kwamen via allerhande trucs in het bezit van het paspoort van de gedupeerden en maakten er misbruik van door online kredieten af te sluiten. Ook verkochten ze gps-toestellen en digicorders via zoekertjessites, maar eens het geld ontvangen, stuurden ze de goederen niet op. De oplichting loopt in de tienduizenden euro’s.
19/11 13u15  Europese ministers geven fiat voor ontwerpakkoord BrexitDe ministers van Europese Zaken van de 27 lidstaten hebben maandagochtend in Brussel hun steun gegeven aan het ontwerpakkoord over het Britse vertrek uit de Europese Unie.
19/11 13u15  Kandidaat om Merkel op te volgen onder vuur voor in twijfel trekken VN-migratiepactDe oproep van de Duitse minister van Volksgezondheid en kandidaat-partijleider Jens Spahn om de ondertekening van het VN-migratiepact uit te stellen heeft maandag ophef veroorzaakt binnen de CDU, de partij van bondskanselier Angela Merkel.
19/11 13u15  Lichte strafschop houdt sterk THES van overwinning: “Ontgoocheling overheerst”THES speelde zaterdag knap gelijk op het veld van eerste achtervolger Deinze, maar na afloop overheerste toch de ontgoocheling. De thuisploeg kwam immers gelijk dankzij een betwistbare strafschop, in de slotfase weigerde de ref aan de overkant de bal op de stip te leggen na handspel. “Vooraf teken je voor die 1-1, maar uiteindelijk houden we er een wrang gevoel aan over”, aldus Nick Hulsmans.
19/11 13u15  Ook Eric Van Rompuy neemt forse uittredingsvergoeding op: “Beetje respect graag”Net als Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) zal ook partijgenoot en parlementslid Eric Van Rompuy in mei 2019 de politiek vaarwel zeggen. En net als Vandeurzen is Van Rompuy van plan zijn uittredingsvergoeding op te nemen. De ontstane heisa over het opstrijken van die vergoeding, snapt Van Rompuy niet: “Een beetje respect graag voor politici met grote verdiensten.”
19/11 13u00  Rechter moet zaak van Lummense Bonnie & Clyde uitstellen omdat kinderen op dezelfde school zitten als die van verdachtenVoor het plegen van een 35-tal feiten van oplichting hangt een Lummens koppel van 35 en 29 jaar elk 24 maanden cel boven het hoofd. De man en de vrouw kwamen via allerhande trucs in het bezit van het paspoort van de gedupeerden en maakten er misbruik van door online kredieten af te sluiten. Ook verkochten ze gps-toestellen en digicorders via zoekertjessites, maar eens het geld ontvangen, stuurden ze de goederen niet op. De oplichting loopt in de tienduizenden euro’s.
19/11 13u00  Gekend Limburgs modehuis kondigt definitieve sluiting aanModehuis Pijls, al meer dan 70 jaar een begrip in Limburg, gaat de deuren sluiten. Dat heeft de bedrijfsleiding afgelopen weekend aangekondigd. Tot de jaarwisseling wordt er een uitverkoop gehouden.
19/11 12u45  VIDEO. Leerlingen Atlascollege starten opleiding op Thor Park met 3D VR-brilIn de T2 campus op het Thor Park zijn maandagvoormiddag de eerste leerlingen uit het secundair onderwijs van start gegaan. Het gaat om leerlingen van het Atlascollege van de afdeling metaal en sanitair. Opmerkelijk is dat ze voor het eerst een deel van de opleiding krijgen met de hulp van een 3D virtual reality-bril. Zo moeten ze handelingen uitvoeren zoals ze dat ook zouden moeten doen in de werkelijke wereld.
19/11 12u45  Steeds meer jongeren laten zich testen op chlamydiaSteeds meer jongeren laten zich testen op de geslachtsziekte chlamydia. Het gaat om 8,5 procent van alle vrouwen tussen 18 en 25 jaar in 2017. Bij mannen gaat het om 3,5 procent. Een op de zeven test positief. Dat blijkt uit cijfers van de Christelijke Mutualiteiten (CM).
19/11 12u30  Duitsers dopen Zverev meteen om tot “nieuwe tenniskoning”“Zverev schrijft tennisgeschiedenis!”, de Duitse pers reageert lyrisch op de overwinning van de pas 21-jarige Alexander Zverev in de finale van de Masters zondag in Londen tegen Novak Djokovic. Zverev versloeg de Serviër met 6-4, 6-3.
19/11 12u15  N-VA vindt VN-migratiepact inhoudelijk “zeer problematisch” en zal bezwaren “binnen de regering kenbaar maken”Het partijbestuur van N-VA heeft zich maandagvoormiddag over de houding van de partij tegenover het VN-migratiepact gebogen. “N-VA vindt VN-migratiepact inhoudelijk zeer problematisch en zal bezwaren binnen de regering kenbaar maken”, klinkt het.
19/11 12u15  Heur-Tongeren kansloos onderuit tegen uitgekookt HammeTegen een uitgekookt Hamme kon de thuisploeg op geen enkel moment de indruk wekken punt(en) thuis te houden. In een triestige eerste helft trapte Triest één van de schaarse kansen binnen.
19/11 12u15  Patro telt City Pirates al voor rust uitPirates startte hevig met verschillende kansen. Op het halfuur opende Ezzahri de score. Pirates begon dan te blunderen met een own-goal van Verboven tot gevolg en een geloste bal van Roef, verzilverd door opnieuw Allegria.
19/11 12u00  "Toekomstig kampioen Max Verstappen moet zijn scherpe kantjes verliezen"De teambaas van Mercedes, Toto Wolff, laat optekenen dat hij vindt dat Max Verstappen een toekomstig wereldkampioen is eens dat alle scherpe kantjes eraf zijn.
19/11 12u00  OPROEP. Zoek jij naar de ultieme Black Friday deals?Vrijdag is het weer zover, dan is het ‘Black Friday’. De dag voor het Amerikaanse Thanksgiving weekend waarop winkels aan de overkant van de grote plas superdeals aanbieden. Een gewoonte die ook hier stilaan een vaste waarde begint te worden.
19/11 12u00  Hailey Baldwin heeft haar naam veranderdHailey Baldwin is niet meer, ze gaat voortaan door het leven onder de naam Hailey Bieber. Daarmee lijkt ze te bevestigen dat ze wel degelijk al officieel getrouwd is met Justin Bieber.
19/11 12u00  Belgische dieselprijs is hoogste van EU-landen: hoe komt dat? En wie wordt daar beter van?Parijs/BrusselDe hoogoplaaiende protesten in Frankrijk door de hoge brandstofprijzen zijn in ons land voorlopig maar een waakvlammetje. Nochtans is de Belgische dieselprijs de hoogste van alle EU-landen. Hoe komt dat? En wie wordt daar beter van?
19/11 11u45  Nafi Thiam behoort tot vijf supergenomineerden voor trofee van beste atlete van het jaarNafissatou Thiam is een van de vijf supergenomineerden voor de trofee van beste atlete van het jaar. Op 4 december weet de meerkampster of ze zichzelf opvolgt op de erelijst.
19/11 11u45  TREND. Juwelen waar je niet naast kan kijkenGigantische halskettingen, oorbellen, armbanden en ringen: tijdens de meest recente modeweken liepen modellen met heel opvallende sieraden over de catwalk om hun designeroutfit te vervolledigen. De trend wordt voorspeld voor komende lente, maar je kan ook nu al gerust voor een bling statement kiezen.
19/11 11u30  Het lot van de kinderen van Belgische IS-strijders in Koerdische kampen: ‘Zijn we bereid kinderen te laten sterven?’Wie zal er voor de Belgische kinderen van het gevallen kalifaat zorgen? Ook na de reportagereeks van Rudi Vranckx blijft het politiek stil. Kunnen ngo’s ter plekke iets forceren? ‘Het wordt tijd om door te zetten.’
19/11 11u15  Start herstellingen aan wegverzakking op weg naar Helchteren in MeeuwenDe aannemer is gestart met de herstelling van de wegverzakking op de gewestweg N719 in Meeuwen. Het asfalt werd weggehaald zodat de openingen, weggespoelde fundering, onder het asfalt zichtbaar werden. In eerste instantie zal men de kapotte ondergrondse leidingen herstellen en de gaten terug opvullen. Dat werk zal nog enkele dagen in beslag nemen.
19/11 11u15  Opnieuw verdachte brand, dit keer in AlkenDe brandweer van de Hulpverleningszone Zuid-West Limburg heeft afgelopen nacht omstreeks 1 uur opnieuw een uitslaande brand geblust in een woning aan de Hameestraat in Alken. Opvallend was het weer de achterbouw van de woning waar de vuurhaard begon. Dit is al de derde brand in enkele weken en telkens rond hetzelfde uur.
19/11 11u15  VIDEO. Pelt scoort vijf doelpunten... en wint slechts nipt met 2-3: “Dit maak je niet meer mee”Na een knotsgek scoreverloop sloeg Pelt een collectieve zucht van verluchting. De bezoekers waren er immers in geslaagd om vijf keer te scoren in een nipte 2-3-zege. “Dit maak je de komende maanden waarschijnlijk niet meer mee’, zo kon Eloy Schildermans achteraf glimlachen met de drie goals en twee owngoals van zijn ploeg.
19/11 11u15  VIDEO. Verdiende zege voor Torpedo in topper tegen leider Herk: “Toch gezegd: wij gaan verrassen”Torpedo heeft in een gelijkopgaande topper tegen leider Herk laten zien dat het zijn plaats in eerste meer dan waard is. De coaches waren het achteraf roerend eens: Torpedo won verdiend. “Omdat wij meer de intentie hadden om te winnen”, oordeelde Alain Hermans bij de thuisploeg. “Wij gaven vaak niet thuis”, vond Kristof Meykens in het andere kamp.
19/11 11u15  Dochter van Kaat Tilley opent restaurantEpiphany Vanderhaeghen (29), de dochter van de in 2012 overleden modeontwerpster Kaat Tilley, opent op 14 december een restaurant in de Burgstraat in Gent.
19/11 11u00  Truiense mucopatiënte (42) onderging twee dubbele longtransplantaties en niertransplantatie: “Als er nu iets misloopt, is het gedaan met mij”SINT-TRUIDENMucoviscidose, waarbij taaie slijmen de ademhaling en spijsvertering blokkeren, is de meest voorkomende levensbedreigende erfelijke ziekte in ons land. De Truiense mucopatiënte Conny Everaerts (42) kan erover meespreken. Ze onderging in haar leven al twee dubbele longtransplantaties en een niertransplantatie en keek de dood meermaals in de ogen. “Op de dag dat ik een telefoontje kreeg dat er voor mij een donornier was, was ik mijn begrafenis aan het regelen”, zegt Conny. Al beseft ze dat haar leven ook vandaag nog aan een zijden draadje hangt. “Als er nu iets misloopt met mij, is het over and out.”
19/11 11u00  Stig Broeckx na zijn eerste fietstocht sinds zijn ongeval: “Ik heb nog altijd een liefde voor de koers”Stig Broeckx zit weer op een fiets. Dat is een half mirakel want de renner van Lotto-Soudal kwam op 28 mei 2016 zwaar ten val in de Ronde van België. Hij bevond zich een tijdje in een vegetatieve coma, weer fietsen leek toen een verre droom. Maar kijk: anderhalf jaar later maakte Broeckx zowaar een trainingstochtje van veertig kilometer op de mountainbike: “Ik heb nog altijd een liefde voor de koers.”
19/11 10u30  Auto van vluchtende bestuurder in beslag genomenDe politie spoort een bestuurder op die zondagochtend van een controle wegvluchtte. Na een kilometerslange achtervolging liet hij zijn auto achter in het veld. Hijzelf liep weg. Het voertuig werd in beslag genomen. De controle kaderde in het provinciaal controleweekend. De agenten stonden opgesteld op de Maastrichtersteenweg in Riemst, de Bilzersteenweg in Hoeselt en de Waterstraat in Bilzen. Vijf bestuurders moesten hun auto enkele uren aan de kant laten staan. Twee bestuurders testten positief op drugs. Zij zijn hun rijbewijs voor 15 dagen kwijt. (mm)
19/11 10u30  15 dagen rijbewijs kwijt na positieve drugstestEen bestuurder is vrijdag zijn rijbewijs kwijtgespeeld na een positief drugstest. De man bleek onder invloed van cocaïne en amfetamines te zijn. Hij is zijn rijbewijs minstens 15 dagen kwijt en kan zich verwachten aan een fikse boete. De controles gebeurden op de Bilzersteenweg in Hoeselt, de Tongersesteenweg in Riemst en aan de scholen in het centrum van Bilzen. Bij de controles werd een 30-tal onmiddellijke inningen opgesteld voor onder meer het niet dragen van de gordel, overschrijden van de witte lijn en niet handenvrij gsm’en. Een niet verzekerde auto werd in beslag genomen en vier geseinde personen liepen tegen de lamp. (mm)
19/11 10u15  1-jarig jongetje dat mishandeld werd, overleden aan verwondingen: familie hoopt op antwoordenEen 1-jarig jongetje uit Ingelmunster dat in kritieke toestand verkeerde nadat het werd mishandeld, is afgelopen weekend bezweken aan zijn verwondingen. “Hopelijk krijgen we antwoorden over wat er is gebeurd”, klinkt het bij de familie.
19/11 10u15  Alto Frejo voor kinderkankerfondsIn het kader van de Warmste Week is er op 25 november van 10 tot 12 uur een optreden van muziekgroep ALTO FREJO op de zondagsmarkt in Paal op het terras van café Centrum.
19/11 10u00  Tom Dumoulin twijfelt openlijk aan zijn deelname aan de Tour de FranceTom Dumoulin is sinds een week terug van zijn huwelijksreis in Nepal en is zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen gestart. Heel Nederland rekent op hem om Joop Zoetemelk als Tourwinnaar na 39 jaar op te volgen. Maar de nummer twee van de voorbije Tour (én de Giro) twijfelt of hij wel in Frankrijk aan de start zal verschijnen.
19/11 10u00  Vrouw (85) zwaar toegetakeld op straat in Eindhoven: politie zoekt getuigenIn Eindhoven is zaterdagavond een 85-jarige vrouw zwaar aangepakt tijdens een gewelddadige aanval. De bejaarde dame wandelde rustig over het plein naar huis na een namiddagje kaarten, toen ze plots werd neergeslagen en geschopt. De politie verspreidt nu een schokkend beeld van de gewonde vrouw in de hoop dat mensen de ernst van de zaak inzien en dat getuigen zich melden.
19/11 10u00  Van Bart Kaëll tot Stef Kamil Carlens: kandidaten voor nieuw seizoen ‘Liefde Voor Muziek’ zijn bekendAan muzikale variatie geen gebrek in het nieuwe seizoen van Liefde voor Muziek. Pop, cabaret, country, rock, schlager: nooit lagen de muziekstijlen van de artiesten zo ver uit elkaar. Na Laura Tesoro, Bart Kaëll en Stef Kamil Carlens mogen ook Milow, Kommil Foo, Ilse DeLange en Jan Leyers bekendgemaakt worden. Dat vertelde Jan Leyers zonet zelf bij het Joe-ochtendduo Sven Ornelis en Anke Buckinx. Daarmee is de cast van seizoen 5 gekend en kunnen de artiesten hun creativiteit loslaten op elkaars repertoire. Aan straffe, muzikale kruisbestuivingen ook deze keer geen gebrek.
19/11 09u45  Sergio Herman brengt zijn eigen granola uitAlsof het runnen van drie restaurants en zes frituren nog niet genoeg is, pakt Sergio Herman alweer uit met een nieuwe carrièremove. Hij stort zich op het maken van granola. Hij werkt daarvoor samen met La Favo.
19/11 09u30  Duizend euro boete omdat lading niet was gezekerdEen vrachtwagenbestuurder heeft vrijdag een boete van 1.000 euro gekregen omdat zijn lading niet gezekerd was. De man vervoerde gevelstenen die los op de oplegger stonden en bij een bruusk manoeuvre simpelweg op de rijbaan konden vallen. De politie stelde nog een proces-verbaal op omdat een container zonder vergunning op de openbare weg was gezet. De vrachtwagenbestuurder die de container op bevel van de politie kwam opladen, zijn rijbewijs bleek niet in orde te zijn. De medische schifting was al verlopen op 18 oktober van dit jaar. De bestuurder moest zijn vrachtwagen ter plaatse laten staan toen hij de container van de weg had verwijderd. (mm)
19/11 09u30  “Het doel is om N-VA uit de federale regering te krijgen in 2019”PS-fractieleider in de Kamer Ahmed Laaouej houdt vandaag een opvallend pleidooi in Le Soir. Volgens de PS-lijsttrekker in Brussel is het doel om N-VA bij de parlementsverkiezingen van mei 2019 uit de federale regering te houden.
19/11 09u30  Twee gewonden bij ongeval met bromfiets in MaasmechelenTwee vrouwen zijn zaterdagavond gewond geraakt bij een ongeval in de Herdersstraat in Maasmechelen. Rond 18.30 uur werd daar een bromfietser met passagier door een auto geraakt. De gewonden zijn vrouwen van 15 en 26 jaar uit Maasmechelen. Ze werden voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. (mm)
19/11 09u30  Dieven vluchtten weg in NeerharenOp het Bunzingpad in Neerharen zijn zaterdagavond twee inbrekers op heterdaad betrapt. De twee zaten in de woning toen de bewoners rond 18.30 uur thuiskwamen. De verdachten konden vluchten. Wat ze hebben meegenomen, moet uit een inventaris blijken. (mm)
19/11 09u30  Politie vindt gestolen fiets terug in SmeermaasUit een garage op de Oude Heirbaan in Smeermaas is afgelopen weekend een fiets uit de garage gestolen. Nog hetzelfde weekend werd de fiets in de buurt door de politie teruggevonden en teruggegeven aan de eigenaar. (mm)
19/11 09u30  Dieven maken geen buit bij inbraak in Maasmechels appartementVrijdag in de late namiddag is op de Rijksweg een inbraak in een appartement gemeld. De dieven hadden de deur geforceerd. Er werd niets gestolen. (mm)
19/11 09u30  Spektakel in NBA: LeBron James rondt kaap van 50 punten tegen ex-ploeg, kampioen Golden State verliest opnieuwLeBron James heeft zondagavond andermaal een topprestatie geleverd in de NBA. De Amerikaanse basketbalvedette leidde zijn LA Lakers met 51 punten voorbij zijn ex-ploeg Miami.
19/11 09u30  Weer bekende winkel weg uit Hasselt centrum: "Het zal niet de laatste kledingwinkel zijn die vertrekt"Opnieuw verlaat een bekende winkel de Hasseltse binnenstad. Na 30 jaar sluit het Italiaanse kledingmerk Benetton de winkel op de hoek van de Grote Markt en de Koning Albertstraat. In de recent nog helemaal herschilderde ‘Lakenhalle’, die dateert uit de 17de eeuw, zou begin 2019 een telecomoperator zich vestigen. “Toch is dit geen zaak van de stad Hasselt alleen”, klinkt het bij Benetton. “Want ook in Wijnegem Shopping Center sluiten we de deuren. Dat is zo beslist in Italië.”
19/11 09u15  Opnieuw trekt bekende zaak weg uit Hasselt: Benetton sluit eind dit jaar de deurenOpnieuw verlaat een bekende winkel de Hasseltse binnenstad. Na 30 jaar sluit het Italiaanse kledingmerk Benetton de winkel op de hoek van de Grote Markt en de Koning Albertstraat. In de recent nog helemaal herschilderde ‘Lakenhalle’, die dateert uit de 17de eeuw, zou begin 2019 een telecomoperator zich vestigen. “Toch is dit geen zaak van de stad Hasselt alleen”, klinkt het bij Benetton. “Want ook in Wijnegem Shopping Center sluiten we de deuren. Dat is zo beslist in Italië.”
19/11 09u15  Hopeloze zoektocht naar 1.300 vermisten in spookstad Paradise: “We lopen hier rond als zombies”Nu de helft van de brandhaarden geblust is in de Californische spookstad Paradise doen militairen, antro­pologen, forensische experts en speurhonden hun intrede. En radeloze nabestaanden op zoek naar een spoor van hun dierbare. Want naast 79 doden zijn er liefst 1.300 ­vermisten. “Heel wat bejaarden zijn niet tijdig kunnen vluchten”, zegt de ­lokale sheriff.
19/11 09u00  Jagers schieten twaalf everzwijnen dood tijdens drukjacht in MolJagers hebben tijdens een drukjacht op everzwijnen in Postel twaalf dieren doodgeschoten. Dat meldt Radio 2. Everzwijnen vernielen velden van landbouwers en richten schade aan in natuurgebieden. Daarom worden jachten georganiseerd. Zondag namen 45 jagers deel. De jacht werd gecoördineerd door het Agentschap Natuur en Bos. “Drijvers jagen het wild naar de lopers”, vertelt Rudi Van Decraen van de Hubertusvereniging.
19/11 09u00  Contract parkeertoezicht verlengdEind januari loopt het huidige contract ivm het parkeertoezicht in de blauwe zone en bewonerskaarten af. Omdat meteen nadien de huidige afbakening en de werking geëvalueerd wordt, besliste de gemeenteraad om het lopende contract met een half jaar te verlengen. Nadien wordt een nieuwe opdracht gestart en kan er tegelijk rekening gehouden worden met de eventuele aanpassingen.
19/11 09u00  Jessica Chastain is met behulp van draagmoeder voor het eerst mama gewordenJessica Chastain is op 41-jarige leeftijd voor het eerst mama geworden. Dat gebeurde volgens tabloidkrant Page Six in het grootste geheim en via een draagmoeder. De baby zou ondertussen al zo'n vier maanden oud zijn.
19/11 08u30  Zwitserse pers lyrisch na “historische avond” tegen Rode Duivels, ongeloof elders in het buitenland“Een avond voor de geschiedenis waar nog tientallen jaren over zal worden nagepraat: deze wedstrijd moet in scholen worden getoond”, in de Zwitserse pers werden de superlatieven niet geschuwd na 5-2-stuntzege tegen de Rode Duivels. Maar ook elders in Europa werd vol ongeloof gereageerd op de zware nederlaag en uitschakeling van de nummer 1 van de wereld in de Nations League. “Dolende Belgen diep door stof na vernedering”, vat de Nederlandse krant De Telegraaf het samen.
19/11 08u30  Treinen rijden alweer minder stiptOp twee derde van de grote lijnen ging de stiptheid van de treinen dit jaar achteruit. “Het is dramatischer gesteld dan de officiële cijfers aangeven.”
19/11 08u30  Zo gaat Nederlands-Limburg drugscriminaliteit aanpakkenDe zware drugsjongens zijn gewaarschuwd. Den Haag schuift Nederlands-Limburg ruim tien miljoen euro toe om de infiltratie van de onderwereld in de bovenwereld te bestrijden.
19/11 07u45  Hoe Herman Van Holsbeeck op de radar van Propere Handen kwam: “Iedereen weet het, Mogi Bayat is mijne vriend”In de zaak Propere Handen zitten nog vier verdachten in de cel: financieel directeur van KV Mechelen Thierry Steemans, makelaars Dejan Veljkovic en Mogi Bayat, en ex-advocaat Laurent Denis. In een driedelige reeks laten we u kennismaken met de fascinerende Belgische transferwereld en de rol die de twee laatsten daarin speelden. Bayat en Denis zijn onschuldig tot het tegendeel is bewezen. Het gerecht verdenkt hen alleen maar van het witwassen van geld. Maar in de wetteloze jungle van het Belgische voetbal gedroegen Bayat en Denis zich als de ongekroonde koningen. Moeiteloos zetten ze clubs, makelaars en spelers naar hun hand.
19/11 07u45  Brand in bankkantoor na mislukte plofkraakIn Borsbeek hebben onbekenden maandagochtend een plofkraak gepleegd op een bankkantoor van Argenta in de Schanslaan. Volgens de eerste vaststellingen is de kraak mislukt.
19/11 07u30  Mexicaanse drugbaas sterft aan hartinfarctDe voormalige Mexicaanse drugbaas Héctor Beltrán Leyva is overleden. Hij stierf zondag in een ziekenhuis in de Mexicaanse stad Toluca aan een hartinfarct, zegt het ministerie van Binnenlandse Zaken.
19/11 07u30  Zo voorkom je ladders in je pantyEen stijlvolle najaarsoutfit? Dan zijn ladders in je panty zijn niet bepaald fashion-proof. Met deze handige tips voorkom je ze!
19/11 07u15  Apple-baas geen voorstander van reglementering, maar geeft toe: “Onvermijdelijk voor gegevensbescherming”De CEO van Apple, Tim Cook, heeft in een interview zondag gezegd dat hij reglementering van de hoogtechnologische sector en van sociale media “onvermijdelijk” vindt om privégegevens te beschermen.
19/11 07u15  Houthi-rebellen in Jemen staken gevechten: bereid tot wapenstilstandDe Houthi-rebellen in Jemen staken naar eigen zeggen hun raket- en droneaanvallen in de verwoestende burgeroorlog en willen een wapenstilstand. Als de militaire coalitie onder leiding van Saudi-Arabië bereid is tot een wapenstilstand, dan zijn de opstandelingen dat ook, zegt Mohammed al-Houthi, de aanvoerder van het revolutionaire comité van de rebellen, zondagnacht via Twitter.
19/11 07u15  Zeker 25 doden bij gevechten tussen pro-Turkse rebellenBij gevechten tussen pro-Turkse Syrische rebellen in de stad Afrin, in het noorden van Syrië, zijn zondag zeker 25 doden en tientallen gewonden gevallen. Dat zegt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten.
19/11 07u15  Ex-rugbykapitein Wales slachtoffer van homofoob geweld in CardiffDe gewezen kapitein van de nationale rugbyploeg van Wales is afgelopen weekend het slachtoffer geworden van homofoob geweld. De tiener die hem aanviel, excuseerde zich nadien wel tijdens slachtoffer-daderbemiddeling met de politie.
19/11 07u00  Herfst is in het land: somber weer om de week te beginnenDat de herfst in het land is, zoveel is duidelijk: het wordt maandag somber weer, en het vervolg van de week belooft niet veel beter...
19/11 07u00  Opstand van managers bij bank ABN AMRO escaleertEen groep hoge managers van de Nederlandse bank ABN AMRO heeft opnieuw een anonieme brandbrief geschreven over de leiding van de bank. Deze keer is de oproep gedaan aan de in juli aangetreden president-commissaris Tom de Swaan, meldt het Nederlandse Financieele Dagblad.
19/11 07u00  Slungel van 1m98 is next big thing in tennisland: Alexander Zverev houdt Novak Djokovic van titel op MastersZaterdag een fluitconcert, zondag een staande ovatie. Alexander Zverev (ATP 5) besloot een weekend van uitersten met de mooiste zege uit zijn prille loopbaan. Novak Djokovic (ATP 1) was een week lang doorheen het tornooi gefladderd, maar de Serviër kreeg in de finale van de Masters een stevige tik: 6-4, 6-3.
19/11 06u45  Nederland smult van de ‘Koeman-babes’: nieuw talentvolle lichting laat Oranje weer dromenNederland heeft vanavond in Gelsenkirchen genoeg aan een punt tegen Duitsland om zich bij de beste vier landen van de Nations League te plaatsen. Het is bij onze noorderburen weer helemaal ‘Oranje boven!’ na de 3-0-zege in de heenmatch vorige maand en de verdiende winst tegen wereldkampioen Frankrijk (2-0) afgelopen vrijdag.
19/11 06u45  Thibaut Courtois slikt voor het eerst in interlandcarrière vijf goals: “Gevoel van onmacht zoals op EK tegen Wales”Een Grieks drama kenden we al, sinds gisterenavond weten we ook hoe een Zwitsers drama zich afspeelt. De Rode Duivels gaven een 0-2 voorsprong kinderlijk uit handen om vervolgens met 5-2 te verliezen. “We waren na die 0-2 te relaxed, hier moeten we lessen uit trekken”, aldus Thibaut Courtois.
19/11 06u15  Gaat het een beetje, Lieven Scheire? "Subatomaire fysica of kosmologie zijn echte passies"Hallo vraagt, sterren antwoorden kort door de bocht, maar laten vooral weten of het wel een beetje gaat.
19/11 06u15  VIDEO. Soldaatje spelen in loopgraven aan de oever van de MaasIn Maaseik vond het voorbije weekend een herdenking rond de beëindiging van de Eerste Wereldoorlog plaats. Ongeveer zeventig acteurs speelden in speciaal aangelegde loopgraven aan de oever van de Maas een veldslag na.
19/11 06u15  Limburgse procureur: "Harde aanpak Nederland jaagt drugscriminaliteit naar Limburg"HasseltDe Limburgse procureur Guido Vermeiren gelooft in de wijze waarop Nederlands-Limburg de ondermijnende werking van de drugscriminaliteit te lijf zal gaan. De Nederlandse regering heeft daarvoor zopas ruim 10 miljoen euro uitgetrokken, op vraag van 19 Nederlandse gemeenten. “Een goede zaak, maar het houdt ook een gevaar in dat de drugscriminaliteit nog meer een weg naar onze contreien gaat vinden. Een evenredige investering dringt zich dan ook op”, aldus Vermeiren.
19/11 06u15  Het duo Beke-Vandeurzen heeft de voorbije jaren zwaar ingezet op detectie en ontplooiing van jonge, beloftevolle politici in LimburgDe aankondiging van Jo Vandeurzen in deze krant dat hij in mei volgend jaar de nationale politiek verlaat, was zonder meer het politieke nieuws van het voorbije weekend. Op sociale media werd de coryfee van de Vlaamse en nationale politiek (terecht) met lof overladen. Medestanders én tegenstanders prijzen de Genkenaar als een groot mens, een harde werker en een geëngageerd en integer politicus. Enkelingen hekelen dan weer de uittredingsvergoeding van naar schatting 136.000 euro die Vandeurzen na 25 jaar parlementair werk zal opnemen. Och, principieel zijn over andermans portefeuille is dan ook een dodelijke verleider.
19/11 03u45  Ghys en De Ketele moeten buigen voor Keisse en VivianiLees meer >
19/11 03u45  Ryanair betaalt twee keer terugLees meer >
19/11 03u45  “Woon in Limburg maar krijg 053-nummer”HOUTHALENOmdat ze niet meer altijd met een gsm wil bellen, vroeg Liliane De Vadder een vaste lijn aan bij haar favoriete provider Orange. De vaste lijn kwam er snel, maar toen kreeg Liliane een telefoonnummer dat wellicht voor misverstanden zou zorgen.
19/11 03u45  “Wat ben je met twee ovens?”HASSELTDaan Vananderoye en Tine Goethals kochten een keuken met twee ovens: een gewone en een microgolf. Althans, dat dachten ze. Toen de keuken geïnstalleerd, bleek dat geen van de twee ovens een microgolfoven was.
19/11 03u45  “Als er nu iets misloopt, is het gedaan met mij”SINT-TRUIDENMucoviscidose, waarbij taaie slijmen de ademhaling en spijsvertering blokkeren, is de meest voorkomende levensbedreigende erfelijke ziekte in ons land. De Truiense mucopatiënte Conny Everaerts (42) kan erover meespreken. Ze onderging in haar leven al twee dubbele longtransplantaties en een niertransplantatie en keek de dood meermaals in de ogen. “Op de dag dat ik een telefoontje kreeg dat er voor mij een donornier was, was ik mijn begrafenis aan het regelen”, zegt Conny. Al beseft ze dat haar leven ook vandaag nog aan een zijden draadje hangt. “Als er nu iets misloopt met mij, is het over and out.”
19/11 03u45  Labour opent deur voor nieuw brexit-referendumLees meer >
19/11 03u45  Strijd tegen ebola in Oost-Congo gestaakt vanwege militair geweldLees meer >
19/11 03u45  Nederlands-Limburg start WAR ON DRUGSHasseltDe Limburgse procureur Guido Vermeiren gelooft in de wijze waarop Nederlands-Limburg de ondermijnende werking van de drugscriminaliteit te lijf zal gaan. De Nederlandse regering heeft daarvoor zopas ruim 10 miljoen euro uitgetrokken, op vraag van 19 Nederlandse gemeenten. “Een goede zaak, maar het houdt ook een gevaar in dat de drugscriminaliteit nog meer een weg naar onze contreien gaat vinden. Een evenredige investering dringt zich dan ook op”, aldus Vermeiren.
19/11 03u45  Migrantenkaravaan staat voor Amerikaanse grensLees meer >
19/11 03u45  Hoe ‘groene’ maatregel vooral de staatskas spijstParijs/BrusselDe hoogoplaaiende protesten in Frankrijk door de hoge brandstofprijzen zijn in ons land voorlopig maar een waakvlammetje. Nochtans is de Belgische dieselprijs de hoogste van alle EU-landen. Hoe komt dat? En wie wordt daar beter van?
19/11 03u45  Lode Ceyssens trekt Vlaamse CD&V-lijstBrusselLode Ceyssens volgt Jo Vandeurzen op als CD&V-lijsttrekker voor de Vlaamse verkiezingen in Limburg. Kris Peeters zal de Europese lijst trekken waardoor er wellicht een witte raaf komt in de kieskring Antwerpen. En Ivo Belet wordt quasi zeker eerste opvolger op de Europese lijst. Morgenavond stelt de algemene vergadering van CD&V de lijsttrekkers voor de federale, Vlaamse en Europese verkiezingen van mei 2019 voor.
19/11 03u45  “Winst door perensmokkel? Wij zijn 350 miljoen verloren”GeetbetSHoewel president Poetin de import van fruit uit de Europese Unie verboden heeft, slagen Belgische en Nederlandse bedrijven erin om toch massaal peren te leveren aan de Russische markt. Volgens de Nederlandse Volkskrant zouden ze zo naar schatting 240 miljoen euro hebben verdiend. “Onzin”, zeggen de fruittelers en exporteurs in ons land. “Als er iemand aan die handel verdient, dan zijn het de Russen zelf. Wij verloren al 350 miljoen euro door de Russische boycot.”
19/11 03u45  Habemus papamLees meer >
19/11 03u45  “Hiervoor word je dokter”GENK Driehonderd (veel) te vroeg geboren jongeren, verzamelden zaterdag in de Genkse Limburghal. De Schiepse Heldjes vlogen er de eerste arts van hun leven om de hals. En die artsen, hun grote helden, lieten het graag gebeuren. “Dit is waarvoor je dokter wordt”, klonk het.
19/11 03u45  OnhandigLees meer >
19/11 03u45  Jo Vandeurzen zal zijn uittredingsvergoeding van 136.000 euro opnemenLees meer >
19/11 03u45  “Tijdig op luchthaven maar vlucht gemist”BREE“In september wilde ik met mijn gezin vanuit Istanbul terugvliegen, met Turkish Airlines. Om alles vlot te laten verlopen had ik ons een dag tevoren online ingecheckt. Pas drie dagen later waren we thuis”, vertelt Aziz Gercek.
19/11 03u45  “Mogen geen kritiek op scheidsrechter leveren”Als zelfs een aimabele man als Tom Van Imschoot een karatetrap uitvoert op een denkbeeldige kwelduivel, dan moet het diep zitten. Met doelpunten van Rocha en Brebels haalde een tienkoppig SK (Bitsindou werd terecht uitgesloten) in een heroïsche tweede helft een 2-0-achterstand op. Maar even vóór tijd zorgde De Camargo er met een onbestrafte ‘heupzwaai’ voor dat Cauwenberg niet bij de bal kon en Van Damme was de lachende derde: 3-2.
19/11 00u45  Charles Howell pakt zege na thriller op RSM Classic GolfCharles Howell, die vanaf de eerste ronde de leiding waarnam, heeft na een play-off het RSM Classic golftoernooi (PGA/6,4 miljoen dollar) in het Amerikaanse Sea Island gewonnen.
18/11 22u45  On-be-grij-pe-lijk: Rode Duivels verliezen met 5-2 van Zwitserland en zijn uitgeschakeld in Nations LeagueGeen finale van de eerste UEFA Nations League voor de Rode Duivels. Die verloren in een sensationele match met 5-2 van Zwitserland. Nochtans had Thorgan Hazard na een kwartier al voor 0-2 gezorgd, maar daarna zakten de Duivels als een soufflé in. Zwitserland eindigt als eerste in de groep en mag zich in juni opmaken voor de finales in Portugal.
18/11 22u45  HERBELEEF. Zwitsers vernederen Rode DuivelsGeen halve finales in de Nations League voor België. De Rode Duivels gaven zondagavond een 0-2-voorsprong uit handen en verloren uiteindelijk met 5-2 in Zwitserland. Herbeleef de dramatische avond hier.
18/11 22u45  Voetganger (39) overleden na zware klap in MeldertIn de Blanklaarstraat in Meldert is zondagavond een tragisch ongeval gebeurd.
18/11 22u45  Republikein Rick Scott wint senaatszitje voor FloridaDe Republikein Rick Scott, nu nog gouverneur van Florida, mag voor de “Sunshine State” gaan zetelen in de Senaat in Washington. Dat is bevestigd na een handmatige hertelling van stemmen. Zijn rivaal, de Democraat en huidig senator Bill Nelson, erkende intussen zijn nederlaag.
18/11 22u30  Pieter Timmers opnieuw getroffen door klaplongZwemmer Pieter Timmers heeft zondagavond opnieuw een klaplong kregen. De zilveren medaillewinnaar van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro moest opgenomen worden in het ziekenhuis, zo bevestigde zijn vrouw Elle De Leeuw.
18/11 22u15  Voetganger overleden na zware klap in MeldertIn de Blanklaarstraat in Meldert is zondagavond een tragisch ongeval gebeurd.
18/11 22u00  Buurtbewoners zien trucker in Herentals rondstappen met mes in de rugEen 60-jarige vrachtwagenbestuurder uit Portugal is zaterdagavond in Herentals aan de dood ontsnapt. Tijdens een discussie met een 43-jarige landgenote kreeg de man een mes in de rug geploft. Het slachtoffer moest ruim 300 meter stappen naar de hoofdweg om er hulp te zoeken.
18/11 22u00  “Vondst Picasso was publiciteitsstunt van Belgische theatermakers”Een publiciteitsstunt, meer was de “vondst” van een in 2012 gestolen werk van Picasso in Roemenië blijkbaar niet. Een stunt bovendien van het Antwerpse theatergezelschap BERLIN. Dat schrijft de Nederlandse zender NOS zondag op zijn website.
18/11 22u00  Brandstofblokkade in Namen wordt voortgezet als regering niet reageert: “Honderden mensen lossen elkaar hier elke dag af”Actievoerders van de beweging gele hesjes blijven het depot van Proxifuel in Wierde (provincie Namen) blokkeren tot zolang het nodig is. Dat heeft hun woordvoerder Claude Gilles verklaard. De actie zal dus niet maandag om 6 uur aflopen, zoals aanvankelijk was aangekondigd.
18/11 21u30  Vuurvulkaan Guatemala spuwt alweer lava en asIn Guatemala is de Volcán de Fuego (Vuurvulkaan) zondag beginnen uitbarsten. De vulkaan spuwt lava en as uit, zo heeft de rampenbestrijdingsdienst van het Centraal-Amerikaanse land gemeld.
18/11 21u30  De Croo: “Iedereen moet voor de leeftijd van 12 in contact komen met programmeren”Minister voor Digitale Agenda Alexander De Croo (Open Vld) wil dat kinderen op vroege leeftijd minstens hebben geproefd van programmeren. Dat heeft hij gezegd op een panelgesprek in het teken van technologie en diversiteit. “Dit moet op school gebeuren, anders wordt de kloof nog versterkt.”
18/11 21u30  Brandstofhandelaars over blokkades: “Toestand is niet alarmerend maar kan het wel worden”Voor de Belgische Federatie van Brandstofhandelaars (Brafco) is het “volledig voorbarig” om te spreken over een risico op een brandstoffentekort in België. Voor Total België, dat vandaag geconfronteerd is met drie geblokkeerde depots (in Feluy, Wandre en Wierde) is de “toestand op dit ogenblik niet alarmerend, maar kan hij dat wel worden”, zo liet Total-woordvoerder Pascal de Crem zondagavond verstaan.
18/11 21u15  LIVE. Plaatsen Rode Duivels zich voor halve finales Nations League?Na de zege tegen IJsland trekken de Rode Duivels vanavond naar Zwitserland. Daar hebben ze aan één punt genoeg voor een plaats in de halve finales van de allereerste Nations League. Bij verlies wordt het rekenen, en dus verwacht iedereen dat onze nationale ploeg voluit voor de zege zal gaan. Volg de match hier live vanaf 20.45 uur.
18/11 21u00  Zijn Wendy Van Wanten en Frans opnieuw een koppel?Na twaalf jaar kwam er plots een einde aan de relatie van Iris Vandenkerckhove - beter bekend als Wendy Van Wanten - en Frans Vancoppenolle. Dat lieten de twee vorige maand weten via sociale media. Maar volgens Showbizzsite geven ze hun liefde opnieuw een kans.
18/11 21u00  Inbrekers plakken stickers met vreemde namen op geforceerde deurInbrekers hebben er een wel heel vreemde werkwijze op na gehouden in Beverst (Bilzen). Vrijdag probeerden ze binnen te dringen in een woonblok op het Sint-Gertrudisplein. Toen ze de deur niet open kregen, plakten ze er naamstickers op. “We zagen meteen de stickertjes hangen toen we vrijdagavond laat thuiskwamen. Ze waren dwars over de deuropening geplakt en er stonden voor ons onbekende namen op. Ook op enkele verkeersborden vlak bij zagen we dezelfde klevers”, zegt bewoonster Sandra. Ook de politie staat voor een raadsel.
18/11 21u00  Megagolven sleuren balkons van vakantiewoningen op Tenerife mee in zeeOp Tenerife hebben gigantische golven enkele balkons van een vakantiewoningcomplex weggeslagen. Volgens burgemeester Álvaro Dávila van Tacoronte zijn geen doden of gewonden gevallen.
18/11 21u00  Nieuwe keuken geïnstalleerd met 2 ovens: “Ze hebben ons aangeraden om die online te verkopen"Daan Vananderoye en Tine Goethals kochten een keuken met twee ovens: een gewone en een microgolf. Althans, dat dachten ze. Toen de keuken geïnstalleerd, bleek dat geen van de twee ovens een microgolfoven was.
18/11 21u00  Alexander Zverev pakt uit met stunt van zijn leven en klopt Novak Djokovic in finale MastersDe Duitser Alexander Zverev heeft in Londen de ATP Masters tennis gewonnen. Hij klopte ’s werelds nummer één Novak Djokovic met 6-4, 6-3. Het is het grootste succes uit de carrière van de 21-jarige Zverev.
18/11 20u45  Gedupeerden spannen rechtszaak aan tegen Qwiezien: “Wij willen deze fraudeur in de gevangenis”Zaterdag staken meerdere gedupeerde klanten de koppen bij elkaar om te bekijken welke stappen ze kunnen ondernemen tegen de Bilzense keukenspeciaalzaak Qwiezien. Zaakvoerder W.D. legde de boeken neer nadat hij voor duizenden euro’s aan voorschotten had ontvangen van zijn klanten. “Dat geld zien we waarschijnlijk nooit meer terug”, zegt gedupeerde Roxanne Gressens uit Beverst. “Maar we willen wel dat die man gestraft wordt, dus stappen we naar de rechter.”
18/11 20u30  Speelsters aangeslagen na vechtpartij tijdens Standard-Anderlecht: “Meisje zag hoe haar mama tegen de grond werd geduwd”De knokpartij tussen de harde supporterskernen van Standard en Anderlecht tijdens de Clasico van het vrouwenvoetbal zindert na bij de speelsters. Nadat de amokmakers vrijdagavond in Luik mekaar te lijf gingen, werd de wedstrijd stilgelegd en vluchtten de dames op het veld in paniek naar binnen. Onder hen ook de Truiense Justien Odeurs (Anderlecht) en de Tongerse Lisa Petry (Standard). “Meisjes waren aan het huilen in de kleedkamer”, getuigt Petry.
18/11 20u00  Tongerse schrijft samenleesboekjes voor ouders en kinderenwilrijkNiet je kind solo door zijn eerste boekjes laten ploeteren, maar samen met je kind een boek lezen. Dat is het doel van ‘Sep en Saar. De trein doet raar.’ van de Tongerse logopediste Isabelle Gielen (38). De grote letters in het boek zijn voor de beginnende lezertjes, de kleine letters voor de ouders. “Op die manier kunnen beginnende lezers al complexe verhalen lezen, wat het leesplezier ten goede komt.”
18/11 19u45  LIVE. Plaatsen Rode Duivels (met Batshuayi op de bank) zich voor halve finales Nations League?Na de zege tegen IJsland trekken de Rode Duivels vanavond naar Zwitserland. Daar hebben ze aan één punt genoeg voor een plaats in de halve finales van de allereerste Nations League. Bij verlies wordt het rekenen, en dus verwacht iedereen dat onze nationale ploeg voluit voor de zege zal gaan. Volg de match hier live vanaf 20.45 uur.
18/11 19u45  Eindejaarspremie gebruiken voor fiets, laptop of pensioensparen? “Niet voordelig op lange termijn”Het einde van het jaar is in zicht en dat betekent dat heel wat werknemers de mogelijkheid krijgen om hun eindejaarspremie in te ruilen voor een nettovoordeel. Een elektrische fiets, een laptop, een extra verzekering, … in plaats van een dertiende maand waar je amper de helft van overhoudt. Maar is dat wel een goed idee? De vakbonden vinden van niet: “De korte winst weegt niet op tegen het verlies op lange termijn.”
18/11 19u30  VIDEO. Thes blijft leider dankzij punt in DeinzeIn eerste amateur wachtte leider Thes zaterdagavond een moeilijke verplaatsing naar het nummer twee in de stand Deinze. Thes telde in de stand zes punten voorsprong op Deinze en wilde die bonus minstens behouden. Maar dan moest er wel iets geraapt worden in Oost-Vlaanderen.
18/11 19u30  Ex-teamgenoot: "Ze denken dat ik Max Verstappen haat maar dat is niet zo"Volgens Carlos Sainz was zijn onderlinge verstandhouding met Max Verstappen destijds bij Toro Rosso veel beter dan dat de meesten denken. Bovendien tilden ze elkaar op de baan naar een hoger niveau.
18/11 19u15  Nieuw aanrijdingsincident in Frankrijk, “Gele hesjes” richten politieke beweging op in ons landIn Frankrijk is er zondag opnieuw een incident geweest met een autobestuurder tijdens de betogingen tegen de hoge brandstofprijzen. Een manifestant raakte zwaargewond. Ondertussen hebben de “Gele hesjes” in ons land aangekondigd dat ze een politieke beweging oprichten.
18/11 19u15  Tommelein bereikt in Oostende inhoudelijk akkoord zonder Vande LanotteOpen Vld, N-VA, Groen en CD&V in Oostende hebben zondagavond een inhoudelijk akkoord bereikt. Dat tweette Bart Tommelein (Open Vld) zondagavond en is ondertussen bevestigd aan Belga. Nu gaat het akkoord aan de leden en begint de verdeling van de bevoegdheden.
18/11 19u15  VIDEO. Spaanse profs te sterk voor BocholtIn de heenwedstrijd in de derde voorronde van de EHF Cup handbal heeft Bocholt niet kunnen stunten. Het verloor zondag met 29-34 van het Spaanse Cuenca.
18/11 19u00  VIDEO. Astronaute zweert bij melancholie op nieuwe plaatAstronaute heeft een nieuwe plaat, Circle, uit. Frontvrouw Myrthe Luyten deed het de afgelopen jaren alleen, maar nu is Astronaute officieel een duo. En dat hoor je. Drummer en elektronica specialist Bert Hornikx zorgt voor een zeer origineel klankentapijt dat de melancholische muziek nog meer tot haar recht brengt.
18/11 19u00  Acteur snelt van het podium naar het ziekenhuis voor geboorte van zoonHet publiek in Lanaken zat in de zaal, de cast stond klaar in het decor maar de schaar ging er zaterdagavond toch niet in bij De Komedie Compagnie. Acteur Patrick Onzia, die recent nog zijn vijftigste verjaardag vierde met een groot concert, werd onverwacht weggeroepen voor de plotse bevalling van zijn echtgenote.
18/11 19u00  VIDEO. KRC Genk Ladies nipt onderuit tegen leider GentKRC Genk Ladies liep vrijdagavond tegen haar eerste nederlaag onder hoofdtrainer Guido Brepoels aan. De Gentenaren haalden het met 1-2.
18/11 18u45  Bekijk hier de uitslagen van het Limburgse voetbalweekendGeen voetbal in de Jupiler Pro League dit weekend, wel in de rest van Limburg. Benieuwd naar de resultaten van jouw favoriete club?
18/11 18u15  UHasselt onderzoekt of dansen helpt bij MS: “Fysiek doodop, maar mentaal zoveel beter”“Multiple Sclerose (MS) is de ziekte van de 1.000 gezichten. Elk deel van het lichaam kan uitvallen, maar dat zien mensen niet altijd. Waardoor je nog veel onbegrip hebt”, beschrijft MS-patiënte Nicole Rombaut (50), die vrijdag samen met twintig medepatiënten voor het eerst in haar leven in een dansvoorstelling op het podium stond. De voorstelling is uitgewerkt door Fanny Van Geel (24), onderzoekster aan de UHasselt én professioneel danser. Ze wil hiermee uitzoeken of dans en kunst kunnen helpen om de symptomen van MS te bestrijden.
18/11 18u15  Ongeval aan grens in Lommel-KolonieOp de Luikersteenweg, net voor de grens in Lommel-Kolonie, zijn zondag even voor 15 uur twee auto’s gebotst. Twee personen uit dezelfde auto werden voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. (mm)
18/11 18u15  Oudste onafhankelijke boekhandel van Limburg viert 25ste verjaardag“Het is niet iets wat ik meteen opnieuw zou doen, want simpel was het niet”, zegt Jan Feys. Op 1 oktober 1993 opende de West-Vlaming samen met zijn Genkse vrouw Veerle boekhandel Malpertuis in Genk. Maar terwijl ketens en online-giganten intussen zowat de hele boekenmarkt hebben opgeslokt, viert Malpertuis dezer dagen zijn 25-jarige bestaan.
18/11 18u15  ‘Beau Séjour 2’ speelt zich af op zeilbootGeen Limburgs hotel meer, maar een zeilboot aan de kust. Dat is de hoofdlocatie voor ‘Beau Séjour 2’. Begin 2019 gaan de opnames van start.
18/11 18u15  Botsing in Houthalen-OostTwee personen zijn gewond geraakt bij een ongeval op de hoek van de Zonnebloemstraat en de Hortensiastraat in Houthalen-Oost. Rond 17 uur botsten daar twee auto’s. (mm)
18/11 18u00  Inbrekers zetten huis overhoop in OosthamDieven zijn binnengedrongen in een huis op de Nijverheidsweg in Oostham. De feiten werden zaterdag in de namiddag bij de politie gemeld. In de woning werd de inboedel overhoop gehaald. Op het eerste gezicht is er niets weg. (mm)
18/11 18u00  Fraudeonderzoeken eisen alle aandacht op tijdens bestuursvergaderingen Pro LeagueOp de raad van bestuur en de algemene vergadering van de Pro League zal maandag vooral gesproken worden over de fraudeonderzoeken die het Belgisch voetbal teisteren. CEO Pierre François en voorzitter Marc Coucke zullen er een uitgebreide stand van zaken geven. De interne code voor profclubs zal nog niet klaar zijn.
18/11 17u45  Groen kreeg inzage in formatienota van De Wever maar ziet weinig toegevingen naar linksDe lijsttrekker van Groen, Wouter Van Besien, kreeg afgelopen woensdag al inzage in de formatienota van burgemeester Bart De Wever (N-VA). Daar zou weinig of niets instaan dat partijen aan de linkerzijde kan bekoren. Dat schrijft Gazet van Antwerpen
18/11 17u45  Twee inbraken in BeringenAfgelopen weekend zijn in de Kraaienboswijk twee inbraken gebeurd. De dieven forceerden telkens een raam. Wat er precies werd gestolen, moet uit een inventaris blijken. (mm)
18/11 17u45  Afvalbrandje in HolvenZaterdag rond 20.15 uur is de brandweer opgeroepen voor een brand in de Holvenstraat. Ter plaatse bleek iemand zijn snoeihout aan het verbranden te zijn.(mm)
18/11 17u45  Genieten van spirituele dranken in het stadhuisMomenteel is het nog een uurtje genieten van lekkere whisky's, gins en rums in het Breese stadhuis.
18/11 17u45  Keisse en Viviani kloppen De Ketele-Ghys in spannende finale Zesdaagse van GentIljo Keisse en Elia Viviani (Deceuninck-Quick Step, 382 punten) hebben zondag de 78e editie van de Zesdaagse van Gent op hun naam geschreven. Het Belgisch-Italiaanse duo besliste de Zesdaagse pas in de slotspurt van de afsluitende ploegkoers ten koste van Europees kampioenen Kenny De Ketele en Robbe Ghys (Sport Vlaanderen-Baloise, 374). De derde plaats was voor Jasper De Buyst en Tosh Van der Sande (Lotto Soudal, 343).
18/11 17u45  Engeland zweet tegen Kroatië, maar mag ten koste van Spanje naar Nations League FinalsIn Groep 4 van Divisie A van de Nations League was alles nog te doen. Spanje telde 6 punten, Engeland en Kroatië 4 punten. Maar op het einde van de dag winnen… de Engelsen. De Three Lions bogen een 0-1-achterstand (na een klassegoal van Andrej Kramaric) om in een 2-1-zege tegen de Kroaten en winnen de groep. Eerst Jesse Lingard en dan Harry Kane schoten Engeland naar de Nations League Finals.
18/11 17u30  Geldlades weg bij inbraak in winkelBij een inbraak in een winkel op Natterveld zijn geldlades van de kassa’s gestolen. De feiten werden zondagochtend vastgesteld. (mm)
18/11 17u30  Reeks inbraken in GenkAfgelopen weekend werden bij de politie inbraken in vier straten gemeld. Vrijdagavond werd een eerste feit in de Klokstraat vastgesteld. Daar stalen de dieven geld. Zaterdag waren er inbraken op de Weg naar As, de Hoevenzavellaan en de Hoogveldstraat. Er zijn daar telkens geld en juwelen verdwenen. (mm)
18/11 17u15  Duitse racepilote (17) maakt horrorcrash, maar stelt iedereen gerustDe amper 17-jarige racepilote Sophia Flörsch is als bij wonder aan de dood ontsnapt. De Duitse ging aan zeer hoge snelheid van de baan, vloog door een veiligheidshek heen kwam abrupt tot stilstand tegen een muur naast het parcours. Flörsch liep een fractuur in de wervelkolom op, maar volgens haar vader zijn er geen verlammingsverschijnselen en kan ze alles bewegen. De vitale functies werken optimaal. Flörsch stelde zelfs haar volgers op Twitter al gerust met een berichtje.
18/11 17u15  17 bestuurders testten positief op alcohol of drugsZeventien bestuurders zijn in de nacht van zaterdag op zondag hun rijbewijs enkele uren tot 15 dagen kwijtgespeeld na een positieve alcohol- of drugstest. 370 bestuurders werden aan de kant gehaald voor een controle. Nog eens 951 bestuurders passeerden op vier locaties een flitscamera. 152 bestuurders reden sneller dan toegelaten. (mm)
18/11 17u15  Bromfietser met opgefokte bromfiets probeert weg te vluchten van controleEen bromfietser heeft zaterdagochtend een controle door de politie proberen te vermijden, door rechtsomkeer te maken. De agenten zagen dat en zetten de achtervolging in. De bromfietser werd onderschept. Toen zijn bromfiets op de rollen werd gezet, bleek die veel te snel te gaan. Er werd een proces-verbaal opgesteld en de tweewieler werd in beslag genomen. Bij de controle in de twee gemeenten van de politiezone werden 136 voertuigen aan de kant gehaald. Twee bestuurders bleken boven de alcohollimiet te zitten. Ze moesten hun auto een paar uur aan de kant laten staan. Een bestuurder moest zijn rijbewijs voor 15 dagen inleveren na een positieve drugstest. Er werd ook een bloedproef afgenomen. Een bestuurder met een voorlopig rijbewijs liep ook tegen de lamp omdat hij ’s nachts niet mag rijden. Drie bestuurders kregen een boete omdat ze fout stonden geparkeerd.  (mm)
18/11 17u00  18 bestuurders testten positief op alcoholBij een alcohol- en drugscontrole heeft de lokale politie Maasland 18 bestuurders aan de kant gehaald die positief op alcohol testten. In totaal werden 340 bestuurders gecontroleerd. Andere overtredingen die werden vastgesteld waren onder meer rijden zonder verzekering en het niet dragen van de gordel. Een bestuurder bleek drugs bij de hebben. (mm)
18/11 17u00  Limburg United verliest in AntwerpenDe Antwerp Giants hebben zondag Limburg United met 95-85 verslagen in de EuroMillions Basket League. Bij de rust leidde het team van Roel Moors al met 53-41.
18/11 16u45  Waterlek in wijk SchilbergIn het gehucht Ulvend, tussen Ulvend en Schilberg, in Sint-Martens-Voeren werd zondag een lek in de waterleiding vastgesteld. De bewoners hebben de technische dienst van de gemeente en de Watergroep verwittigd. Het water sijpelt uit de grond maar het lek is momenteel niet van die orde dat er onmiddellijk moest ingegrepen worden.
18/11 16u45  Auto gestolen in ZonhovenOp de Grote Hellekensweg is vrijdagavond een auto gestolen. De Toyota stond op de oprit van een huis. (mm)
18/11 16u45  Dertig nieuwe insecten ontdekt in groeve nabij MaastrichtIn een groeve bij de Nederlandse stad Maastricht zijn dertig nieuwe insectensoorten gevonden, waarvan twee nieuw voor de wetenschap. Dat heeft conservator Paul Beuk van het Natuurhistorisch Museum in Maastricht bekendgemaakt in het programma “Vroege Vogels” op NPO Radio 1.
18/11 16u30  VIDEO. Visbokaal zorgt voor brand in school: juf voorkomt ergerIn de Vrije Basisschool “De Springplank” in Eversel (Heusden-Zolder) heeft zondagnamiddag een kleine brand gewoed in één van de klassen in de nieuwbouw.
18/11 16u30  Het verhaal van de Bilzense dokter Caby: "Vrouw en baby dood vanonder puin gehaald nadat hij drie andere kinderen had gered"Heemkundekring Bilisium in Bilzen bestaat precies 50 jaar. Om de verjaardag in de verf te zetten, restaureerden ze op het kerkhof het historische familiegraf van dokter Caby. “De tegenslag die deze familie trof, staat voor veel Bilzenaren symbool voor het trauma van de Tweede Wereldoorlog. De restauratie van dit monumentale graf is dan ook een eerbetoon aan alle oorlogsslachtoffers van de gemeente”, verduidelijkt voorzitter Frans Maurissen van Bilisium.
18/11 16u30  Industrieweg in Paal vanaf maandag afgeslotenVanaf maandag wordt de Industrieweg in Beringen afgesloten ter hoogte van de Paalsesteenweg.
18/11 16u15  Labour steunt Brexit-akkoord met Europa niet, May keert terug naar Brussel: “Komende dagen zijn cruciaal”Jeremy Corbyn, de leider van de Britse oppositiepartij Labour, steunt het ontwerpakkoord over de Brexit niet. Dat heeft hij zondag duidelijk laten weten aan Theresa May. De Britse premier keert komende week terug naar Brussel voor cruciale onderhandelingen. Ze riep haar parlementsleden ook op om te stoppen met rebelleren in een poging haar af te zetten als premier: “Het brengt enkel maar meer onzekerheid en het risico dat Brexit niet doorgaat.”
18/11 16u15  Katrien Devos is terug met nieuwe afleveringen van ‘De Kotmadam’: “Als ze me niet meer vragen, is de kous af”Jeanne Piens, met voorsprong de bekendste kotmadam van Vlaanderen, is terug. Vertolkt door Katrien Devos (67), die er in 1991 mee begon. Seizoen 23 is het, met seizoen 24 dat al opgenomen werd en seizoen 25 als slotakkoord. Katrien Devos is fier, maar blijft nuchter: “Als ze me niet meer vragen, is de kous af.”
18/11 16u15  Mathieu Van der Poel is ook in Hamme een klasse te sterk, maar Tom Meeusen eist de aandacht op met sterke raceWie anders dan Mathieu van der Poel heeft de Flandriencross in Hamme gewonnen? De Europese kampioen liet er geen gras over groeien en trok in de eerste ronde meteen de gashendel open. Eén man slaagde erin het gat te dichten: ploegmaat Tom Meeusen. Van der Poel nam zijn kompaan mee op pad en de twee vergrootten stelselmatig hun voorsprong op de rest. In de voorlaatste ronde liet Van der Poel zijn metgezel toch ter plaatse en soleerde hij naar de zege. Meeusen werd knap tweede, Laurens Sweeck werd op ruime afstand derde. In de stand van de DVV Trofee komt Van der Poel een stuk dichter bij Toon Aerts, die twee minuten moest prijsgeven.
18/11 16u15  Andrea Dovizioso wint uitgeregende slotmanche in MotoGP, wereldkampioen Marquez valtDe Italiaan Andrea Dovizioso (Ducati) heeft zondag de Grote Prijs van Valencia in de MotoGP-klasse gewonnen. Deze negentiende en laatste manche van het WK moest door de vele regenval even worden stilgelegd. Meerdere toppers, onder wie de Spaanse wereldkampioen Marc Marquez (Honda), kwamen ten val.
18/11 16u00  Annemarie Worst is Cant en Van Loy te snel af en wint snelle FlandriencrossAnnemarie Worst heeft de Flandriencross in Hamme gewonnen. De Nederlandse haalde het voor onze landgenotes Sanne Cant en Ellen Van Loy. Cant neemt wel de leidersplaats over in het klassement van de DVV Verzekeringen Trofee.
18/11 16u00  Twee inbraken in LummenIn de Helvetiastraat in Genenbos is zaterdagavond een inbraak in een huis ontdekt. De dieven kwamen binnen nadat ze een raam hadden opengebroken. Verschillende kamers werden doorzocht. Er zijn elektronische toestellen verdwenen. Nog in Lummen werd vrijdag net voor middernacht een inbraak in de Hamelstraat vastgesteld. Ook daar werd een raam geforceerd. Op het eerste gezicht lijkt er geen nadeel te zijn. (mm)
18/11 15u45  De programma’s die je moet gezien hebben op 18 novemberVoor wie gisteren geen film opgenomen heeft, is er vanavond voetbal, komedie en oorlog. VTM pakt uit met nieuwe afleveringen van ‘De Kotmadam’, gevolgd door de beslissende match tussen de Rode Duivels en Zwitserland. Op Canvas kan u terecht voor de documentaire ‘Apocalypse: Never-Ending War’ over het interbellum.
18/11 15u45  Bestuurder laat auto achter na ongeval in DilsenOp de Rijksweg in Dilsen is zondag rond 7.30 uur een ongeval met vluchtmisdrijf vastgesteld. Een auto was er door een omheining gereden. De bestuurder was verdwenen toen de politie ter plaatse kwam. De auto werd getakeld. De eigenaar van de auto gaf nog niet thuis. (mm)
18/11 15u45  Twee auto's botsen op KuringersteenwegZaterdag rond 18 uur zijn op de Kuringersteenweg twee auto’s bij een ongeval betrokken geraakt. André R. (67) uit Genk, Dirk B. (47) uit Antwerpen en Zyara B. (16) uit Lommel liepen verwondingen op. (mm)
18/11 15u45  Twee gewonden bij botsing in HasseltTwee personen zijn vrijdagavond lichtgewond geraakt bij een ongeval op de Prins Bisschopssingel. Rond 21.30 uur botsten er twee auto’s. De gewonden zijn Thi P. (44) uit Alken en Gratienne V. (62) uit Zutendaal. (mm)
18/11 15u45  Lichtgewonde bij botsing in ZonhovenZaterdag rond 16 uur zijn in de Kriekelstraat twee auto’s gebotst. Sabine B. (51) uit Zonhoven raakte lichtgewond. (mm)
18/11 15u30  Juwelen weg bij inbraak in ZelemIn de Tuinwijkstraat in Zelem is vrijdag rond 23 uur een inbraak ontdekt. De dieven hadden een raam geforceerd. Alle kamers werden doorzocht. Er zijn juwelen weg. (mm)
18/11 15u30  Dieven lopen weg zonder buit in HasseltVrijdagavond is op de Kuringersteenweg een inbraak in een huis vastgesteld. De dieven hadden een raam opgebroken. Vermoedelijk werden ze gestoord in hun activiteiten en sloegen ze zonder buit op de vlucht. (mm)
18/11 15u15  Trump begaat flater bij bezoek aan rampgebied in CaliforniëDe Amerikaanse president Donald Trump bracht zaterdag een bezoek aan Paradise, Californië. De staat kampt terug met zeer hevige bosbranden waardoor er ondertussen al 71 dodelijke slachtoffers zijn gevallen. Tijdens de persconferentie heeft de president zich verschillende keren versproken, tot andere personen hem corrigeerden.
18/11 15u15  Gemeente verbetert spelfout in Sint-KwintensheidewegHet lijkt erop dat de spelfout op het straatnaambord van de Sint-Kwintensheideweg jaren niet werd opgemerkt. Althans niet tot een Zonhovenaar die in de straat opgroeide, zich onlangs afvroeg of de naam van de straat veranderd werd in de loop van de tijd. Toen de gemeente ervan hoorde, liet ze fout onmiddellijk verbeteren.
18/11 15u00  Sarah De Bie, de vrouw achter Wout van Aert: “2018 moest het jaar van onze trouw worden, niet van dat verbroken contract”Ze kennen elkaar al van in de kinderopvang, Wout van Aert (24) en Sarah De Bie (23), en later gingen ze naar dezelfde middelbare school. Maar de klik kwam er pas na een berichtje op Facebook. “Voor zijn achttiende verjaardag”, zegt Sarah. “En toen ging het heel snel.” Sindsdien is ze de stille kracht achter de drievoudige wereldkampioen veldrijden. Degene ook die hem door deze moeilijke periode sleurt. “Die eerste plaatsen komen wel terug.”
18/11 14u45  Thibau Nys schrijft in Hamme de Flandriencross bij junioren op zijn naam, Kielich is beste belofteThibau Nys heeft zondag de Flandriencross bij de junioren gewonnen. Hij soleerde naar de zege, voor Joran Wyseure en Joachim Van Looveren. Bij de beloften ging de zege naar Timo Kielich.
18/11 14u30  Van Aert reageert na teleurstellende cross in Tabor: “Eerst pech, nadien niet goed genoeg”Wout van Aert zette dit weekend alles op de Wereldbekercross in Tabor. In tegenstelling tot de het gros van het veldritpeloton zakt hij niet in allerijl af naar Hamme. Maar de wedstrijd in Tsjechië draaide uit op een teleurstelling, met een zevende plek.
18/11 14u30  Iets raars met de Sint-KwintensheidewegHet lijkt erop dat de spelfout op het straatnaambord van de Sint-Kwintensheideweg al jaren niet werd opgemerkt. Althans niet tot een Zonhovenaar die in de straat opgroeide, zich enkele weken geleden afvroeg of de naam van de straat veranderd werd in de loop van de tijd.
18/11 14u15  Jo Vandeurzen zal na politiek afscheid uittredingsvergoeding van 136.000 euro opnemenVlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen zal na de verkiezingen van mei zijn uittredingsvergoeding opnemen. Dat bevestigde hij zondag in De Zevende Dag (één). Door zijn lange loopbaan loopt dat bedrag behoorlijk op - 136.000 euro volgens de VRT. De uittredingsvergoeding moet volgens Vandeurzen zijn overstap naar een nieuwe professionele loopbaan vergemakkelijken.
18/11 14u15  ZÉKER ZIEN. 'Rabot': Over liefde, eenzaamheid en armoede in het hart van onze Westerse samenlevingDe Gentse cineaste Christina Vandekerckhove kampeerde twee jaar in de sociale appartementsblokken van de grauwe volkswijk Rabot. De gelauwerde documentairefilm is zondag op Canvas te zien.
18/11 14u15  IN BEELD. (Im)perfecte lichamen: "Soms schrik ik wel als ik voor de spiegel sta"Je goed in je vel voelen heeft met veel meer te maken dan alleen met je uiterlijk. Maar hoe goed voel je je als dat vel niet beantwoordt aan het standaard schoonheidsideaal? Deze vijf portretten zijn even eerlijk als uniek.
18/11 14u00  Stig Broeckx geniet van fietstocht na zware revalidatieOp 28 mei 2016 kwam Lotto-renner Stig Broecks zwaar ten val in de Ronde van België. Hij werd meegesleurd in een valpartij van twee motoren die het peloton wilden inhalen. Broeckx bevond zich meteen in comateuze toestand, wat later overging in een ‘vegetatieve coma’. Tegen de aanvankelijke verwachtingen in kwam hij erdoor en ondertussen werkt hij dik anderhalf jaar aan zijn revalidatie. Dat blijkt nog steeds goed te lopen. In die mate zelfs dat in deze koude dagen kon genieten van een tochtje met de mountainbike.
18/11 14u00  65-jarigen vieren feest in Den BiechtstoelOp zaterdag 10 november vond er een reünie plaats van de Heerse 65-jarigen in feestzaal Den Biechtstoel in Mechelen-Bovelingen.
18/11 13u30  Thibau Nys schrijft in Hamme de Flandriencross bij junioren op zijn naamThibau Nys heeft zondag de Flandriencross bij de junioren gewonnen. Hij soleerde naar de zege, voor Joran Wyseure en Joachim Van Looveren.
18/11 12u45  Na grimmige Sint-intochten in Nederland: “Relschoppers zullen aangepakt worden”De mensen die zaterdag bij de demonstraties rond de intocht van Sinterklaas in Nederland anderen met voorwerpen bekogelden, kunnen op vervolging rekenen. Dat heeft de Nederlandse minister van Justitie Ferd Grapperhaus zondag gezegd. “Dit hoort niet in onze samenleving”, zei hij over de ongeregeldheden van zaterdag.
18/11 12u30  Vijftienjarige Can Oncü schrijft geschiedenis in Moto3 met zege in ValenciaDe Turkse tiener Can Oncü heeft zondag voor een primeur gezorgd in het Moto3-kampioenschap. Hij kroonde zich in de Grote Prijs van Valencia op zijn 15e (en 115 dagen) tot jongste winnaar ooit van een Moto3-race. Wat Oncü’s prestatie nog straffer maakt, is dat hij in Valencia debuteerde in de Moto3. Het is van de Japanner Noboru Ueda in 1991 geleden dat een rijder zijn eerste GP meteen kon winnen.
18/11 12u15  Advocaat Vertenten haalt uit naar Duchâtelet: “Alles wat hij in het voetbal deed, is mislukt”Hans Rieder, de advocaat van verdachte scheidsrechter Bart Vertenten, heeft in De Zevende Dag gereageerd op de wraking van onderzoeksrechter Jonas Raskin. Ook voor ex-Standard-voorzitter Roland Duchâtelet had de advocaat geen goed woord.
18/11 12u15  Groep hyena’s valt soortgenoot aan in Beekse BergenEen mannelijke hyena is zwaargewond geraakt na een aanval in het Nederlandse safaripark de Beekse Bergen, net over de grens met België. Het dier kon geen kant op, toen de vrouwelijke hyena’s hem te lijf gingen. De gruwelijke beelden van de aanvaring gaan razendsnel viraal.
18/11 12u15  Bier wordt opnieuw duurderDe prijs van het bier gaat vanaf 1 januari opnieuw lichtjes omhoog. AB InBev zal zowel horeca-uitbaters als supermarkten een hogere prijs aanrekenen voor de meeste bieren. Brouwerij Haacht heeft nog geen beslissing genomen.
18/11 12u00  Van maaltijdcheques tot auto: poetshulpen kiezen in dit Hasselts bedrijf zelf hoe ze vergoed worden“We willen stof doen opwaaien.” Dat is de baseline van het Hasseltse dienstenchequebedrijf Bright Squad. Waar anderen op zoek moeten naar poetshulpen, staan ze hier haast in de rij. “Ons geheim? De medewerkers kunnen, naast de vaste basisvergoeding, kiezen uit vier aanvullende loonpakketten: van een auto, over een elektrische fiets tot maaltijdcheques”, leggen zaakvoerders Kristof Delille (42) en Freek Rubens (38) uit. “En we behandelen iedereen met respect. Huishoudhulpen zitten zeker in de groep van zware beroepen.”
18/11 12u00  Meer dan 400 mensen raakten gewond bij blokkades in FrankrijkIn Frankrijk zijn bij de duizenden acties en blokkades uit protest tegen de hoge brandstofprijzen zaterdag meer dan 400 gewonden gevallen, onder wie 14 zwaargewonden. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner zondag bekendgemaakt.
18/11 11u45  Drie dagen van nationale rouw in Argentinië na vondst onderzeeërArgentinië heeft op zaterdag drie dagen van nationale rouw afgekondigd nadat de Argentijnse onderzeeër die een jaar vermist was vrijdag werd teruggevonden. De Argentijnse president Mauricio Macri bevestigde dat de onderzeeër gelokaliseerd werd en beloofde “serieuze onderzoeken” om te achterhalen wat er gebeurd is.
18/11 11u45  Dakloze vrouw valt passanten aan met zuur in Marseille: tien mensen lichtgewondIn Marseille heeft een dakloze vrouw zaterdagavond tien mensen aangevallen met zuur. De slachtoffers raakten lichtgewond. Dat meldt de politie van de Zuid-Franse stad zondagochtend.
18/11 11u45  Gedrogeerde vrouw brengt nacht in cel doorDe politie heeft zaterdagnacht een vrouw voor een nacht in de politiecel opgesloten. De vrouw vluchtte weg van een alcoholcontrole in Munsterbilzen. Ze werd even verderop en na een korte achtervolging aan de kant gezet. Ze testte positief op drugs. (mm)
18/11 11u45  Thaise Luksika Kumkhum verovert titel op TA-toernooi TaipeiDe Thaise Luksika Khumkhum (WTA 81) heeft zondag het WTA-toernooi in het Taiwanese Taipei (125.000 dollar) op haar naam geschreven. In de finale van het indoortoernooi (op tapijt) versloeg het tweede reekshoofd de Duitse Sabine Lisicki (WTA 262). Het werd 6-1 en 6-3 na 50 minuten tennis.
18/11 11u30  Inbraakpoging in BeverstZaterdag is op het Sint-Gertrudisplein in Beverst een inbraakpoging in een appartement vastgesteld. De daders kregen een raam niet opengebroken. (mm)
18/11 11u30  Swings raakt niet verder dan voorlaatste plaats op 5.000 meter van WB schaatsen in ObihiroBart Swings heeft het eerste internationale schaatsweekend in mineur afgesloten. Op de 5.000 meter eindigde Swings zondag tijdens de wereldbekerwedstrijden in het Japanse Obihiro als veertiende en voorlaatste (6:29.15).
18/11 11u30  Inbraak in bedrijf in BilzenBij de politie is zaterdag een inbraak in een bedrijf in de Hasseltsestraat gemeld. Dieven waren binnengeraakt via de voorzijde van het gebouw. Er zijn elektronica en bouwmaterialen verdwenen. (joge)
18/11 11u30  Twee inbraken in Heusden-ZolderVrijdagavond zijn bij de politie twee woninginbraken gemeld. De feiten gebeurden op de Hendrik Vanveldekelaan in Zolder en de Heuvelstraat in Heusden. Wat er werd gestolen, is niet bekendgemaakt. (mm)
18/11 11u30  Geld weg bij inbraak in HoeseltVia een raam aan de achterkant zijn dieven vrijdag in een huis in de Bovenstraat binnengedrongen. Ze maakten geld buit. (mm)
18/11 11u30  Koper uit huis in Riemst gestolenVrijdagavond is bij de politie een inbraak in een huis op de Maastrichtersteenweg gemeld. Dieven waren het leegstaande huis binnengedrongen en hadden de koperen buizen van de nutsvoorzieningen gedemonteerd en meegenomen. (ev)
18/11 11u30  Fietser gewond in MaasmechelenEen fietser is zaterdagnamiddag bij een ongeval in de Herdersstraat gewond geraakt. Rond 13.45 uur werd het slachtoffer door een auto geraakt. (mm)
18/11 11u15  Twee personen gewond bij botsing in OpglabbeekTwee auto’s zijn zaterdag even na 17 uur op de Weg naar As gebotst. Twee personen werden voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. (mm)
18/11 11u15  Ongeval met gewonde in DiepenbeekZaterdag rond 18.45 uur is op de Steenweg een ongeval tussen een bromfietser en een voetganger gebeurd. Een persoon raakte gewond. (mm)
18/11 11u15  Oververhitte verwarmingsketel in kelderIn de Lostraat is zaterdag rond 16.30 uur een brand in de kelder van een huis ontdekt. Het zou gaan om een oververhitte verwarmingsketel die voor veel rook zorgt. De brandweer ging ter plaatse. De schade bleef beperkt. (mm)
18/11 11u00  Dieselverbod in Duitsland breidt zich uit naar snelwegIn veel Duitse stadscentra zijn oude dieselwagens al niet meer welkom, maar de rechter heeft nu ook beslist dat de snelweg in Essen op slot moet voor diesels met Euro 4 of lager.
18/11 10u45  Twintig personen in bezit van drugs betrapt in VoerenIn de nacht van zaterdag 17 op 18 november heeft de lokale politie van Voeren met steun van de federale politie gedurende enkele uren controles uitgevoerd ter bestrijding van het drugstoerisme.
18/11 10u30  Duitse racepilote (17) maakt horrorcrash, maar komt er wonderwel levend uitDe bekende Formule 3-race in het Chinese Macau is afgebroken na een zware crash. In een trage bocht en voor de ogen van de toeschouwers knalde de Duitse Sophia Flörsch tegen een gigantisch hoge snelheid uit de bocht en door de hekken. De amper 17-jarige racepilote kwam abrupt tot stilstand tegen een muur naast het parcours. Het was even wachten op een officieel statement, dat kwam er iets na 10 uur. “Na evaluatie door het medisch personeel is de bestuurster bij bewustzijn. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek.”
18/11 09u45  Werelddag basisschool WegwijsIedereen is vandaag welkom voor de werelddag in basisschool Wegwijs in Halen. Je kan er proeven – letterlijk en figuurlijk – van de specialiteiten van de 27 nationaliteiten in de school.
18/11 09u45  Hamzah Sadiek is Patro’s nieuwe hoofdscout: “Veel geleerd van Leo Beenhakker”Hamzah Sadiek (23) is de nieuwe hoofdscout van Patro. De Nederlander uit Echt werd door voorzitter Azimi naar de club gehaald. “Ik ken de heer Azimi al langer. Patro ook trouwens. (lacht) Zo ‘n drie jaar geleden reed ik op een namiddag nog met mijn vriendin naar het Patro-stadion om er mijn cv onder de deur te schuiven. Het was Michel Noben die me toen terug contacteerde met de melding dat de ploeg volzet was”, vertelt Sadiek, één van de jongste voetbalscouts in de regio.
18/11 09u45  ROYALS. Slechte gewoontes Meghan Markle onthuld. En kijk eens hoe hard prins Louis op zijn mama lijktDe afgelopen week is er weer veel gebeurd in de wereld van de royals, met de Belgische koningsdag en de zeventigste verjaardag van de Britse prins Charles als hoogtepunten. Maar zag je ook de gelijkenissen tussen de babyfoto’s van Kate Middleton en haar jongste zoontje prins Louis? En welke slechte gewoontes kan Meghan Markle moeilijk afleren? De leukste nieuwtjes en roddels op een rij.
18/11 09u30  Verschillende ongevallen door gladheid: “Nog niet gestrooid, want vrieskou was niet voorspeld”De vrieskou verraste gisterochtend de automobilisten op het viaduct van Vilvoorde. Rond zeven uur ’s morgens gebeurden er verschillende ongevallen. De gladde wegen verrasten ook de strooidiensten. “Er was niet gestrooid”, zegt woordvoerster Veva Daniëls. “Onze voorspellingen gaven namelijk niet aan dat het zou vriezen.”
18/11 09u15  Bijna iedereen draagt zijn gordel, behalve chauffeurs van bestelwagensVolgens een nieuwe gedragsmeting van Vias institute is het percentage personen die in de wagen hun veiligheidsgordel dragen, nog nooit zo hoog geweest in België. Van de personen vooraan draagt 95,2 procent hem en van de inzittenden achteraan 86,3 procent. De gordel heeft opvallend minder succes bij de bestuurders van bestelwagens: slechts 85,5 procent van hen is vastgeklikt. Vias institute maakt de cijfers vandaag bekend op de internationale herdenkingsdag voor verkeersslachtoffers.
18/11 09u00  Kenny De Ketele en Robbe Ghys beginnen als leiders aan slotdag van Zesdaagse van GentKenny De Ketele en Robbe Ghys gaan als leiders de vijfde nacht van de 78e Zesdaagse van Gent in. Zij hebben 304 punten achter hun naam staan.
18/11 09u00  "Meest onbereikbare overheidsdienst ter wereld" krijgt extra geld en personeelBrusselDe federale dienst voor personen met een handicap, krijgt meer mensen en meer middelen. Daarmee moeten de wachttijden worden teruggedrongen. ACOD had in januari een stakingsaanzegging ingediend. Maar staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA) heeft nu een akkoord met de socialistische vakbond. In elk geval goed voor een kus.
18/11 09u00  Jens Dendoncker: "Ik ben me ervan bewust dat mijn tijd beperkt is"Met een tweede seizoen van ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’, een Emmy-nominatie en de grotendeels uitverkochte tournee ‘Bang Van Dendoncker’ zou je zeggen dat Jens Dendoncker (28) niets heeft om zich zorgen over te maken, maar dat klopt niet helemaal. 'De realiteit is dat ik één keer per week een aanval van epilepsie krijg”, zegt hij. “Maar ik trek me op aan het feit dat het niet altijd even erg is als nu.”
18/11 08u45  Einde in mineur voor Thierry Neuville: Belg geeft op in slotmanche WK Rally, Ogier is opnieuw wereldkampioenThierry Neuville is er niet in geslaagd om als eerste Belg ooit de wereldtitel rally te veroveren. In een alles-of-niets poging ging hij tijdens de slotdag van de Rally van Australië van de baan en moest opgeven. Omdat ook de Est Ott Tänak in het decor verdween kon Sébastien Ogier probleemloos naar een zesde opeenvolgende titel cruisen. “Het was alles of niets”, aldus Neuville.
18/11 08u45  Vandaag intocht SinterklaasAlle Herkse kinderen zijn vandaag, zondag 18 november, welkom voor de intocht van Sinterklaas in Herk-de-Stad.
18/11 08u30  Democraat Gillum geeft nederlaag toe bij gouverneursrace FloridaAndrew Gillum, die voor de Democratische Partij de eerste zwarte gouverneur van Florida wilde worden, heeft zaterdag zijn nederlaag toegegeven. In een tweet feliciteert hij Republikein Ron DeSantis met zijn verkiezingsoverwinning.
18/11 08u30  Trump belooft binnen enkele dagen “allesomvattend rapport” over moord KhashoggiDe Amerikaanse president Donald Trump belooft één van de volgende dagen met “een allesomvattend rapport” te komen over de moord op de Saudische journalist Jamal Khashoggi.
18/11 08u30  Klachten bij Ethische Commissie Telecommunicatie leiden amper tot boetesDe voorbije vijf jaar werden 1.109 klachten ingediend bij de Ethische Commissie voor de telecommunicatie. Dat leidde in slechts vijf gevallen tot een administratieve geldboete. Dat blijkt uit cijfers die parlementslid Roel Deseyn (CD&V) opvroeg bij telecomminister Alexander De Croo (Open Vld) en waarover De Zondag bericht.
18/11 08u30  Zwemmer sterft door steek pijlstaartrog en haai bijt surfer voor Australische kustBaden in zee in Australië is niet zonder gevaar. Vrijdag werd op zo’n 150 kilometer ten zuiden van Sydney een surfer aangevallen door een haai. De man raakte gewond maar overleefde. In Tasmanië had een zwemmer minder geluk: hij stierf, waarschijnlijk na een steek van een rog.
18/11 08u30  Van Overtveldt: “Begrotingstekort zou opgelost zijn als tewerkstelling in Wallonië en Brussel even groot zou zijn als in Vlaanderen”Het begrotingstekort in België kan meteen worden opgelost als in Brussel en Wallonië meer mensen aan de slag gaan. Dat zegt minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) zaterdag gezegd bij VTM. Een communautaire prik aan Franstalig België om de kritiek te counteren dat hij en de N-VA het tekort niet hebben weggewerkt.
18/11 08u30  ‘F.C. De Kampioenen’-actrice An Swartenbroekx (49) is oma gewordenAn Swartenbroekx (49), beter bekend als Bieke uit F.C. De Kampioenen, is oma geworden. Haar man, acteur Guido De Craene, heeft twee volwassen kinderen uit een vorige relatie en één van hen is recent bevallen van een zoontje. Strikt gezien wordt de actrice dus ‘plusoma’, dat meldt het weekblad Story.
18/11 08u30  Bosbranden Californië: dodentol “Camp Fire” op 76, bijna 1.300 vermistenBij de zware bosbrand in het noorden van Californië is het dodental gestegen tot 76. De reddingsdiensten hebben de afgelopen uren nog vijf dode lichamen aangetroffen, blijkt uit de nieuwe balans die sheriff Kory Honea zaterdagavond bekendmaakte. De lijst met vermisten groeide verder aan tot 1.276, of 265 meer dan vrijdagavond. Maar deze lijst is volgens de sheriff verre van precies. Er staan waarschijnlijk dubbeltellingen in en men gaat ervan uit dat een aantal van de vermisten zich toch in veiligheid konden brengen.
18/11 08u30  Migrantenkaravaan wordt bij Amerikaanse grens ontvangen op Mexicaans protestVan de zogenaamde ‘migrantenkaravaan’ die al enkele weken onderweg is vanuit Midden-Amerika naar de Verenigde Staten, zijn intussen enkele duizenden mensen aangekomen in Tijuana, net voor de Amerikaanse grens. De Amerikaanse president Donald Trump waarschuwde al dat ze niet welkom zijn in de VS en nu kijken deze mensen ook in Tijuana aan tegen protesten.
18/11 08u15  Demir verzoent zich met ACOD: "meest onbereikbare overheidsdienst ter wereld" krijgt extra geld en personeelBrusselDe federale dienst voor personen met een handicap, krijgt meer mensen en meer middelen. Daarmee moeten de wachttijden worden teruggedrongen. ACOD had in januari een stakingsaanzegging ingediend. Maar staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA) heeft nu een akkoord met de socialistische vakbond. In elk geval goed voor een kus.
18/11 08u15  Eden Hazard tien jaar Rode Duivel: hoe hij van snotaap uitgroeide tot wereldsterTien jaar geleden lanceerde René Vandereycken de toen 17-jarige Eden Hazard bij de Rode Duivels. Een piepjong supertalent. “Een snotneus met heel veel lef”, liet ex-bondscoach Walter Meeuws toen noteren. Vandaag is die snotneus nog steeds dezelfde speelvogel, maar wel een wereldster en de beste Belgische voetballer ooit. “Roger De Vlaeminck, die werkte ook harder dan iedereen dacht”, stelt Vandereycken tien jaar later. Hazard toen vs. Hazard nu.
18/11 08u15  Dit zijn de naakte cijfers achter de duels tussen van der Poel en van AertMathieu van der Poel boekte zaterdag in Tabor zijn tiende crossoverwinning van het seizoen. Wout van Aert werd op ruime afstand zevende. Alweer een triomf dus voor de Europese kampioen in zijn eeuwige strijd tegen de wereldkampioen uit Lille.
18/11 07u45  VIDEO. Huis in Beringen onbewoonbaar na schouwbrandDe brandweer van Beringen is zaterdagnacht moeten uitrukken naar een woning in de Drie Gezustersstraat in Beringen. Daar had de bewoner melding gemaakt van een uitslaande schouwbrand. Het huis is onbewoonbaar.
18/11 07u30  Bestuurder ziet vlammen onder zijn auto uitkomen tijdens het rijden, wagen helemaal uitgebrandZaterdagavond rond 23.30 uur vatte een BMW vuur in de Kerkhofstraat in Kortessem. De bestuurder zag de vlammen opeens onder zijn auto verschijnen tijdens het rijden en stapte onmiddellijk uit. Zijn wagen brandde helemaal uit.
18/11 07u30  VIDEO. Parkeerwachter gooit agent op de bon voor fout parkeren, tot groot jolijt van de tientallen toeschouwersTientallen omstaanders waren er getuige van: deze agent stond in Brentwood in het VK, onterecht op een parkeerplaats geparkeerd voor mensen met een beperking. Een parkeerwachter voelde zich genoodzaakt om een parkeerboete uit te schrijven. Onmiddellijk trok het incident tientallen toeschouwers aan die zich een breuk lachten bij het tafereel. “Dit is hilarisch, dit maakt mijn dag goed”, lacht de man achter de beelden.
18/11 07u15  Jens Dendoncker prijst zich gelukkig ondanks epilepsie: "Professioneel krijg ik vaak schouderklopjes. Nu ook nog in de liefde, dan ben ik de meest contente mens in de wereld"Met een tweede seizoen van ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’, een Emmy-nominatie en de grotendeels uitverkochte tournee ‘Bang Van Dendoncker’ zou je zeggen dat Jens Dendoncker (28) niets heeft om zich zorgen over te maken, maar dat klopt niet helemaal. 'De realiteit is dat ik één keer per week een aanval van epilepsie krijg”, zegt hij. “Maar ik trek me op aan het feit dat het niet altijd even erg is als nu.”
18/11 07u15  Uw handleiding voor ‘Fantastic Beasts 2’: Wie doet wat in 'The Crimes of Grindelwald'?‘The Crimes of Grindelwald’, de tweede ‘Fantasic Beasts’-film, benadrukt meer dan alle andere Harry Potter-films hoe complex Harry’s magische wereld wel is. Zowat alle details die schrijfster J.K. Rowling in haar eerste boeken bedacht komen allemaal terug en worden nog meer uitgewerkt. De fans zullen dat universum al min of meer doorgrond hebben. Maar voor de Potter-leek kan een beetje uitleg over ‘wie, wat en waarom’ geen kwaad.
18/11 07u15  GETEST. Perfectie: “Na een week vol ‘trial and error’ ben ik erachter gekomen dat het overroepen is. Durf jezelf zijn met een zwarte beha en een witte slip”Redactrice Nele is niet het type om naar perfectie te streven, voor één keer doet ze toch haar best. Een week lang probeert ze te leven zoals het moet: op het randje van de perfectie. Een randje waarop het moeilijk balanceren is.
18/11 06u45  Gluren bij BV's: Wendy Van Wanten geniet van verwennerij, Natalia hult zich in een strak pakjePure verwennerij in de sauna, emotionele terugblikken en schattige baby's: de afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen.
18/11 06u15  Onderhoud Finse pisteVan 19 tot 23 november wordt de Finse piste van Opglabbeek onder handen genomen. De huidige laag houtsnippers wordt afgeschraapt en vervangen door een nieuwe bovenlaag. Daardoor kan je volgende week geen gebruik maken van de looppiste. Heb je toch zijn in een avond- of ochtendloopje? Dan kan je terecht op de Finse piste in Gruitrode.
18/11 00u00  Latvala opnieuw aan de leiding in Rally van Australië, Ogier nog steeds virtueel wereldkampioen ten koste van NeuvilleDe Fin Jari-Mati Latvala (Toyota Yaris WRC) staat halfweg de slotdag van de rally van Australië op kop. Latvala kwam aan de leiding nadat zijn teamgenoot Ott Tänak (Toyota Yaris WRC) tijdens de tweede rit van de dag een schuiver maakte. Tänak volgt nu op 5 seconden van Latvala. Hayden Paddon (Hyundai i20 Coupe WRC) is derde op 19.6 van leider Latvala. De Fransman Sébastien Ogier (Ford Fiesta WRC) is nog steeds zesde en is bij deze stand virtueel wereldkampioen. Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) blijft achtste.
18/11 00u00  EuroMillions Volley League: Roeselare en Maaseik blijven foutloosRoeselare is ook na zes speeldagen nog steeds ongeslagen in de EuroMillions Volley League. Het won zaterdag met 3-0 (26/24, 25/18 en 25/22) van rode lantaarn Guibertin. Landskampioen Maaseik haalde het nipt met 3-2 van Aalst: 25/21, 22/25, 26/24, 20/25 en 15/11. Ook Maaseik slikte nog geen competitienederlaag. Aalst verloor voor het eerst dit seizoen. Beide teams speelden wel een match minder.
17/11 23u15  Mosselfeestdagen van Herk FCEersteprovincialevoetbalclub Herk FC houdt van vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 december haar mosselfeestdagen.
17/11 23u15  Maaseik zwoegt maar wint, Achel smeert Gent 0-3 aanZeer felbevochten was het, maar Greenyard Maaseik heeft Aalst dan toch geklopt. Opnieuw was de titelverdediger zeker niet constant genoeg tegen een stevig Aalst, het verloor een puntje, er is nog veel werk richting het Champions League-duel van donderdag in Berlijn maar er werd wél gewonnen. Dat deed ook Tectum Achel. Zij haalden het met 0-3 van Caruur Gent.
17/11 23u15  PROXIMUS LEAGUE. KV Mechelen moet diep gaan ondanks mannetje meer, maar wint in extremis toch van LommelKV Mechelen is zaterdag met een 3-2 zege tegen Lommel begonnen aan de terugronde in de Proximus League (1B). De bezoekers speelden meer dan een helft met een man minder, maar wisten zich toch terug in de match te knokken.
17/11 23u00  Zverev houdt Federer uit finale ATP Finals met straf punt, Djokovic gaat voor zesde eindzegeAlexander Zverev (ATP 5) heeft zaterdag de Zwitser Roger Federer (ATP 3) uit de finale van de ATP Finals (8,5 miljoen dollar) gehouden. In de Londense O2 Arena haalde de 21-jarige Duitser het met 7-5 en 7-6 (7/5) van de 37-jarige Zwitser na een wedstrijd van 1 uur en 36 minuten. Zverev is de eerste Duitser sinds Boris Becker in 1996 die in de eindstrijd van de seizoensfinale staat.
17/11 22u45  Zuur verlies voor Lommel in slotfaseLommel SK heeft zaterdagavond niet kunnen winnen op het veld van KV Mechelen. De leider in de Proximus League moest erg diep gaan, maar haalde het uiteindelijk met 3-2 van tien Lommelaren. Daardoor blijven de Limburgers vijfde in de stand, op ondertussen al 14 punten van KVM.
17/11 22u15  Amerika heeft nog geen enkele “definitieve conclusie” getrokken over dood Saoedische journalistDe Verenigde Staten hebben op dit moment nog geen “definitieve conclusie” getrokken over de verantwoordelijken van de moord op de Saoedische journalist Jamal Khashoggi. Dat heeft de woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Heather Nauert, zaterdag gemeld.
17/11 22u00  Belgian Cats boeken onder leiding van Meesseman zege in Duitsland en zetten nieuwe stap richting EKDe Belgische basketvrouwen hebben zaterdag in Marburg met 58-77 gewonnen van Duitsland op de vijfde speeldag in de voorronde van het EK 2019. Ze blijven zo op koers voor een EK-ticket.
17/11 21u45  Zwaargewonde man in Herentals aangetroffen met mes nog in zijn lichaamDe lokale politie Neteland is een onderzoek gestart naar ernstige feiten van geweldpleging zaterdagavond in Herentals. Rond 18 uur werd langs de Herenthoutseweg een zwaargewonde man aangetroffen met een mes in zijn lichaam. Het slachtoffer werd onmiddellijk voor een spoedoperatie overgebracht naar het ziekenhuis.
17/11 21u15  PROXIMUS LEAGUE. Coach Nano debuteert bij Roeselare met nederlaag tegen TubekeTubeke heeft zaterdag drie punten gepakt dankzij een 3-2 zege tegen Roeselare op de vijftiende speeldag van de Proximus League, de eerste van de tweede periode. Anthony Schuster lukte de winnende treffer in de 85e minuut en vergalde zo de debuutmatch van de Roeselaarse coach Victoriano Rivas Alvaro, kortweg Nano. Die volgde maandag Jordi Condom op.
17/11 20u30  VIDEO. Politieagent gooit collega op de bon voor fout parkeren, tot groot jolijt van de tientallen toeschouwersTientallen omstaanders waren er getuige van: deze politieagent stond in Brentwood in het VK, onterecht op een parkeerplaats geparkeerd voor mensen met een beperking. Zijn collega botste op de politiewagen en voelde zich genoodzaakt om een parkeerboete uit te schrijven. Onmiddellijk trok het incident tientallen toeschouwers aan die zich een breuk lachten bij het tafereel. “Dit is hilarisch, dit maakt mijn dag goed”, lacht de man achter de beelden.
17/11 20u15  Broertjes Scheelen spelen voor het eerst samen in Bocholtse topmatchHet als derde gerangschikte Bocholt speelt zondagnamiddag gastheer voor Temse, het nummer twee in 2B. Een heuse topmatch die ook door de Hasseltse leiders met argusogen zal worden gevolgd. Zeker nu het broederpaar Wouter en Ruben Scheelen er geen gras over laat groeien. “Een tweede opeenvolgende thuisnederlaag is echt uit den boze.”
17/11 20u15  Dit complementair duo moet Termien weghouden uit vieze papierenOm de zege tegen Pelt te pakken rekent Termien op Kenneth Ulenaers (32), een slimme targetspits van 1m86, en op Glenn Bloemen (25), een vinnige winger van 1m72. Een complementair duo dat erg verschillend oogt en toch zijn er minstens drie gelijkenissen.
17/11 20u15  Vermiste duikboot met 44 bemanningsleden na een jaar “volledig misvormd” teruggevondenPrecies een jaar en een dag na plots van de radar te verdwijnen, is de Argentijnse duikboot ARA San Juan teruggevonden. Intussen is het zo goed als zeker: de onderzeeër ontplofte. “We hebben het wrak volledig misvormd en in brokstukken teruggevonden”, klonk het tijdens de persconferentie. De nabestaanden van de 44 bemanningsleden aan boord gaan nu opnieuw door een hel.
17/11 20u15  VIDEO. Omstreden “femme fatale” Amanda Knox is verloofdAmanda Knox, die in 2015 definitief vrijgesproken werd van doodslag op haar Britse medehuurster in 2007 in het Italiaanse Perugia, is verloofd. Op sociale media laat de Amerikaanse vrouw weten dat ze binnenkort trouwt met haar vriend Christopher Robinson.
17/11 20u15  Honderden Belgen ontdekken jobmogelijkheden in Canada: “Belgen kunnen Frans én Engels”Achthonderd Belgen die kandidaat zijn om te immigreren naar Canada, hebben zaterdag in Brussel de jobmogelijkheden in het Noord-Amerikaanse land kunnen ontdekken. Daar vond al voor de twaalfde keer het forum “Destination Canada” plaats, zo meldt de ambassade van Canada in België.
17/11 20u15  Pure reclame voor snooker: O’Sullivan (met gelukje) naar finale Northern Ireland Open na helse strijd met SelbyRonnie O’Sullivan speelt zondag de finale van de Northern Irleland Open tegen Judd Trump. De Engelsman was zaterdag in zijn halve finale met 6-5 te sterk voor ’s werelds nummer één Mark Selby na een thriller van formaat.
17/11 20u15  Arrestaties in Londen nadat duizenden mensen betogen tegen gebrek aan politieke daadkrachtIn Londen hebben zaterdag duizenden mensen betoogd tegen de “criminele nalatigheid” van de Britse regering in de strijd tegen de klimaatopwarming. De politie arresteerde een veertigtal betogers. Volgens de organisatie waren er 6.000 manifestanten.
17/11 20u15  Opmerkelijke 100ste interland voor Giorgio Chiellini met de Azzurri: “Maar ik zal nooit meer een WK spelen”Dag op dag veertien jaar geleden maakte Giorgio Chiellini zijn debuut voor de Italiaanse nationale ploeg. Op 17 november 2004 speelde de verdediger 45 minuten in een 1-0-zege tegen Finland. Op 17 november 2018 speelt het Juventus-icoon interland nummer 100.
17/11 20u15  Bilzenaar Seppe Brulmans wil de scalp van ex-ploeg THES: “Maar Oris trapt ze momenteel met de ogen dicht”Leider THES speelt vanavond de topper bij eerste achtervolger Deinze, dat op zes punten volgt. Wie ongetwijfeld in de basis zal staan bij de Oost-Vlamingen, is ex-THES-speler Seppe Brulmans (24). “Maar we hebben wel veel respect voor hetgeen THES tot nu toe gepresteerd heeft”, zegt de 24-jarige middenvelder uit Bilzen. 
17/11 20u15  Eendracht-coach wil wat doen aan 31 tegengoals: “Toch zal ik de zaak niet dichtmetselen”Mechelen a/d Maas is nog niet van een degradatieplaats weggeweest. De situatie is nijpender dan vorig seizoen, toen Eendracht voortdurend net uit de greep van de kandidaat-dalers kon blijven. “Als je laatste staat heb je pijnpunten. Die proberen we op te lossen binnen de mogelijkheden van de club”, verduidelijkt coach Jan Van Hout.
17/11 20u00  Man door trein gegrepen terwijl hij hond zoekt op spoorEen dertiger is zaterdagnamiddag om het leven gekomen toen hij werd aangereden door een trein in Obourg, in de provincie Henegouwen. Dat is vernomen van het parket van Bergen.
17/11 20u00  President Trump bezoekt rampgebied Californië na dodelijke bosbranden en uit opnieuw kritiekDonald Trump heeft zaterdag de slachtoffers van de bosbranden in Californië ontmoet. De Amerikaanse president hield ook een pleidooi voor een beter bosbeheer.
17/11 19u30  VIDEO. Tweeduizend toeschouwers voor sprookjestocht in MolenvijverparkZo’n tweeduizend mensen hebben zich ingeschreven voor de sprookjestocht in het Molenvijverpark dit weekend. De eerste bezoekers werden zaterdagavond door zo’n honderd acteurs, verspreid over het park, meegenomen doorheen bekende en minder bekende sprookjes, veelal in een feeëriek kader.
17/11 19u15  Kenny De Ketele en Robbe Ghys vrezen voor finale met vijf koppels op slotdag Zesdaagse van GentMet nog drie koppels in dezelfde ronde lijkt voor de start van de vijfde nacht van de 78e Zesdaagse van Gent de trend gezet. Kenny De Ketele en Robbe Ghys staan op slechts vier punten van het leidersduo Keisse/Viviani. Een habbekrats met de vele nevennummers die er nog zitten aan te komen. Maar De Ketele sluit ook een hoofdrol voor het Nederlandse koppel Havik/Stroetinga en het Duitse tweetal Kluge/Reinhardt niet uit in aanloop naar de slotdag van morgen/zondag.
17/11 19u15  Halle-Gooik verliest in Champions League futsal en grijpt naast Final FourHalle-Gooik heeft zaterdag in het Litouwse Alytus zijn derde en laatste groepswedstrijd in de eliteronde van de Champions League futsal verloren. Het Sloveense Dobovec haalde het met 5-4. Gonzalo Galan Carsi (2x), Diogo en Alessandro Patias scoorden voor de Belgische landskampioen.
17/11 19u15  VIDEO. 17 jaar geleden woog ze 366 gram, nu ontmoet ze de arts die haar leven reddeDe wereld vierde zaterdag Prematurendag. Daarom verzamelden driehonderd jongeren, ooit weken of maanden te vroeg geboren in Ziekenhuis Oost-Limburg, in de Genkse Limburghal. De oudste ‘prematuur’ was 21 jaar, de lichtste woog 17 jaar geleden 366 gram. Nu is hun conditie opperbest, net als de stemming van hun ouders en de verhouding met hun artsen, zo bleek op een ontmoeting met veel lachende gezichten, en hier en daar ook een traan.
17/11 19u00  ‘Stoute leerlingen’ van Mater Dei na 50 jaar in ere hersteldOVERPELTEerder waren ze al gerehabiliteerd met een laattijdige proclamatie, vrijdag trakteerde de school ook nog eens op een etentje om het goed te maken. Vijftig jaar na datum kon een tiental leerlingen van het zesde jaar Mater Dei in Overpelt dan toch nog hun diploma- uitreiking vieren, nadat ze in 1968 als 18-jarige meisjes gestraft waren voor rebels gedrag tijdens een schooluitstap. “Ze hebben intussen bewezen in het leven dat ze die proclamatie en huldiging meer dan waard waren.”
17/11 19u00  Popfeestje op rockfestival: waarom Kylie Minogue wél thuishoort op Rock WerchterWERCHTERDé verrassing van volgende festivalzomer is nu al bekend: Kylie Minogue (50) staat op Rock Werchter. Een vreemde eend in de bijt, lijkt het, zoals Milk Inc. en Robbie Williams dat ooit ook waren. Maar vandaag klinkt opvallend weinig kritiek. “De tijden zijn veranderd. Muziekliefhebbers luisteren nu naar álle genres.”
17/11 19u00  Hamilton: "Max Verstappen zal een bedreiging vormen"Vijfvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton zegt volgend jaar goed te moeten blijven presteren om de dreiging van de volgende generatie F1-talenten achter zich te houden.
17/11 18u15  Zwitserland-België even snel uitverkocht als concert Ed SheeranEén uur. Langer was niet nodig vooraleer het bordje ‘Sold Out’ aan de poorten van de Swissporarena in Luzern hing voor de match Zwitserland-België. Dat is even snel als toen Ed Sheeran vorige zomer naar de wei van Werchter kwam.
17/11 18u00  Afhaken van Romelu Lukaku streep door de rekening van bondscoach Roberto Martinez “Tot het laatste moment geprobeerd”Geen Romelu Lukaku tegen Zwitserland. “We hebben tot het allerlaatste moment geprobeerd hem fit te krijgen”, aldus bondscoach Roberto Martinez. Toch werd zaterdagochtend beslist om de topschutter van de Rode Duivels niet mee te nemen naar Luzern.
17/11 18u00  Bondscoach steekt Origi een hart onder de riem: “Als hij het moeilijk heeft, moet de nationale ploeg hem steunen”Kwalificeren de Rode Duivels zich voor de Final Four van de Nations League? Zondagavond omstreeks 22.40 uur kennen we het antwoord op die vraag. Op Romelu Lukaku moeten de Belgische fans alvast niet rekenen, hij bleef thuis met een hamstringblessure. Ook Carrasco raakte niet in Luzern door visumproblemen. Divock Origi is dan weer wel van de partij, voor het eerst sinds maart van dit jaar. “Omdat hij onze steun verdient”, vertelde Roberto Martinez vanavond tijdens zijn persbabbel in Zwitserland.
17/11 17u30  VIDEO. Tennisspeler neemt ballenmeisje in de maling, tot grote hilariteit van de toeschouwersDe Amerikaanse tennisspeler Jack Sock was in zijn nopjes in de halve finale van ATP World Doubles in het Verenigd Koninkrijk. Wanneer een ballenmeisje een tennisbal opraapt van het veld en zich omdraait, botst ze tegen tennisspeler Sock. Ze schrikt maar ze is nog meer verbaasd van zijn reactie. Jack Sock valt op de grond en doet alsof hij zwaargewond is. Het publiek giert het uit.
17/11 17u30  Schepen op ‘seksfeestje’ stopt met politiek: “Die heisa had geen invloed op mijn beslissing”Frank Gheeraert, de schepen uit het West-Vlaamse Langemark-Poel­kapelle die betrokken raakte bij heisa rond een “seksfeestje” in een zomerbar, heeft beslist te stoppen met politiek. De Open VLD’er maakt met zijn lokale lijst 8920 geen deel meer uit van de nieuwe meerderheid, die er ­gevormd wordt door CD&V en N-VA. “Om nu oppositie te gaan voeren tegen een beleid waar ik zes jaar aan meegewerkt heb, dat kan ik niet”, zegt Gheeraert.
17/11 17u15  Alexander Zverev houdt Roger Federer uit finale ATP Finals: Duitser pakt uit met straf punt na prachtige rallyAlexander Zverev (ATP 5) heeft zaterdag de Zwitser Roger Federer (ATP 3) uit de finale van de ATP Finals (8,5 miljoen dollar) gehouden. In de Londense O2 Arena haalde de 21-jarige Duitser het met 7-5 en 7-6 (7/5) van de 37-jarige Zwitser na een wedstrijd van 1 uur en 36 minuten. Zverev is de eerste Duitser sinds Boris Becker in 1996 die in de eindstrijd van de seizoensfinale staat.
17/11 17u15  Juwelen weg bij inbraak in TongerenBij de politie is vrijdag in de namiddag een inbraak in een huis gemeld. Er zijn juwelen buitgemaakt. (mm)
17/11 17u15  “Prins Harry en Meghan willen verhuizen naar Kensington Palace, maar moeten hun plannen opbergen”De zwangere Meghan Markle en haar prins Harry hebben hun plannen om te verhuizen naar Kensington Palace moeten uitstellen. Het gedeelte waarin ze willen intrekken is immers nog bewoond door twee oudere leden van het Britse koningshuis. Zij weigeren hun thuis af te staan aan het prille koppel, zo schrijft de Britse krant Daily Mail. En dat is niet de enige reden waarom ze niet naar het Londense paleis mogen verhuizen.
17/11 17u00  Smeulende assen in bosje in BoxbergheideDe brandweer is zaterdag rond de middag opgeroepen voor een brand in de Drogebosstraat in Boxbergheide. In een bosje in de straat was een smeulende hoopje assen gevonden. Het bleek afkomstig te zijn van een barbecue die was leeg gekapt. Er is geen schade. (mm)
17/11 17u00  Voetganger gewond in BeverloOp de Oosthamsesteenweg in Beverlo is zaterdag rond 9.30 uur een voetganger door een auto geraakt. Het slachtoffer werd voor verzorging naar het ziekenhuis in Heusden-Zolder gebracht. (mm)
17/11 17u00  LIVE. Hoe blikt bondscoach Roberto Martinez vooruit op de clash met Zwitserland?De Rode Duivels spelen zondag hun laatste en cruciale wedstrijd in de groepsfase van de Nations League tegen Zwitserland. Hoe blikt bondscoach Roberto Martinez vooruit op die partij? Volg het hier LIVE vanaf 17u15!
17/11 17u00  Prins Harry en Meghan Markle moeten hun plannen om te verhuizen naar Kensington Palace opbergenDe zwangere Meghan Markle en haar prins Harry hebben hun plannen om te verhuizen naar Kensington Palace moeten uitstellen. Het gedeelte waarin ze willen intrekken is immers nog bewoond door twee oudere leden van het Britse koningshuis. Zij weigeren hun thuis af te staan aan het prille koppel, zo schrijft de Britse krant Daily Mail. En dat is niet de enige reden waarom een luxueus optrekje in het Londense paleis niet het beste idee is.
17/11 16u45  Jonge Belgen raken niet voorbij Malta in voorronde voor EK U19De Belgische nationale ploeg onder 19 heeft zaterdag 1-1 gelijkgespeeld in en tegen Malta in de eerste kwalificatieronde voor het EK 2019. Het was voor de ploeg van Jacky Mathijssen de tweede wedstrijd in het Maltese Ta’Qali, na de 5-0 zege woensdag tegen Litouwen.
17/11 16u30  Diesel nergens zo duur als in BelgiëDe dieselprijs in België is de hoogste van alle EU-lidstaten, dat blijkt uit cijfers van de internationale wegtransportfederatie IRU.
17/11 16u30  Nieuwe demonstratie: Van der Poel pakt tiende zege van seizoen in Tabor, Van Aert valt (ver) naast podiumEen nieuwe cross, een nieuwe demonstratie van Mathieu van der Poel. De Nederlander heeft op imponerende wijze zijn tiende zege van de winter gepakt. De Europees kampioen liet de tegenstand ter plekke in de tweede ronde en reed nadien meesterlijk naar de overwinning. Wereldbekerleider Toon Aerts werd vierde en vergroot zijn voorsprong in het klassement op naaste achtervolger Wout van Aert, die na een lekke band tevreden moest zijn met een zevende plaats.
17/11 16u30  Een virtuele wereld om in te “oefenen” en een flexteam van experts: Nederlands Limburg pakt drugsmisdaad aanDe zware drugsjongens in Nederland zijn gewaarschuwd. Den Haag schuift Nederlands Limburg ruim tien miljoen euro toe om de infiltratie van de onderwereld in de bovenwereld te bestrijden.
17/11 16u15  En plots verlicht een enorme vuurbal de hemel boven Texas: “Erg kleurrijk!”Donderdagnacht kregen de inwoners van Austin, in de staat Texas, een prachtig schouwspel voorgeschoteld. Op een bepaald ogenblik viel er een vuurbal te zien die de hemel een tijdlang kon verlichtte. Iets wat door de opkomst van dashcams uiteraard door een heleboel camera’s werd vastgelegd.
17/11 16u00  Atlete Hanne Claes sluit topjaar af met wrange nasmaak: “Het is heel frustrerend”Hanne Claes schitterde afgelopen zomer in haar ‘comebackjaar’ met twee vierde plaatsen (op de 400m horden en op de 4x400m met de Belgian Cheetahs) op het EK in Berlijn. Toch kreeg haar jaar een negatieve afsluiter met het bericht dat ze geen voltijds profcontract aangeboden kreeg bij Adeps, de Franstalige tegenhanger van Sport Vlaanderen.
17/11 16u00  Onrust en grimmige sfeer bij meerdere Sint-intochten in NederlandTijdens de Sinterklaasintochten op verschillende plaatsen in Nederland is tumult en onrust. In Rotterdam zouden mensen zijn bekogeld met eieren en mengden voetbalsupporters zich met het kinderfeest. In Amstelveen gingen teleurgestelde mensen naar huis vanwege een grote groep KOZP-activisten en ook in Leeuwarden en Eindhoven is er tumult. De grootste groep van anti-Pietactivisten misleidde de politie en werd, onderweg naar Den Helder, tegengehouden en week uit naar Amstelveen.
17/11 16u00  Xavier Siméon moet forfait geven voor laatste MotoGP-raceXavier Siméon komt zondag niet aan de start van de Grote Prijs van Valencia in het MotoGP-kampioenschap. De Ducatirijder ging vrijdag tegen de vlakte en liep daarbij een hersenschudding op.
17/11 15u45  Wat denkt STVV over financiële bonussen voor natuurlijk gras?Een verbod op kunstgrasvelden komt er in Nederland niet, maar wel krijgen de clubs uit de Eredivisie een bonus tot 350.000 euro als ze voor natuurlijk gras kiezen. Wat zou STVV ervan vinden als ook in België gelijkaardige maatregelen genomen worden? “Nederland is België niet. Wel heeft zowel STVV als de nv Stayen de ambitie om de club in nog betere omstandigheden te laten voetballen”, zegt Tom Van Den Abbeele, general manager of sports bij de Kanaries.
17/11 15u45  Lommelse linksback Cauwenberg in select clubjeLommel-voorzitter Paul Kerkhofs is ‘every inch a gentleman’ en wenste KV Mechelen-coach Wouter Vrancken deze week in TVL Sportcafé nog alle succes toe. Maar de eerste en enige ploeg die de Kakkers dit seizoen in eigen huis al te kakken zette, is wel Lommel SK. “En dat willen we dit weekend graag nog eens doen”, lacht linksback Timo Cauwenberg, die dit seizoen nog geen minuut miste.
17/11 15u45  Antwerpse agenten rukken uit voor inbraak, maar voorkomen CO-dramaIn Antwerpen heeft een interventieteam van de lokale politie vrijdagavond een appartementsgebouw ontruimd, nadat het meettoestel van de agenten CO-gas had gedetecteerd. Dat laat de politie zaterdag weten in een persbericht. De ploeg was ter plaatse gegaan naar aanleiding van een inbraak.
17/11 15u45  Jolan Cox en Maaseik willen tegen Aalst dipje overwinnen: “Tijd om niveau op te krikken”De klassiek drukke periode staat nu echt wel voor de deur voor Greenyard Maaseik. Het startschot daarvan wordt deze zaterdag gegeven, thuis tegen Lindemans Aalst. En dat mag gerust een topper genoemd worden. Na een uitstekende seizoenstart volgde afgelopen zondag in de Supercup wel plots een Maaseiks dipje. “Geen ramp, maar we beseffen wel dat het hoog tijd is om ons niveau op te krikken”, aldus hoofdaanvaller Jolan Cox.
17/11 15u30  Vossentocht omleidingDe Industrieweg-Zuid en de Sint-Hubertuslaan zijn op zaterdag 17 november slechts in één richting toegankelijk wegens de vossentocht van het Natuurhulpcentrum. De helft van de rijweg wordt gebruikt als parking voor de deelnemers. Je kan de straten bereiken vanaf de Weg naar Zwartberg.
17/11 15u30  De vijf tv-tips voor een geweldige zaterdagavondOp VTM kan de superheldenliefhebber terecht voor ‘Captain America: Civil War’. VIER biedt u het laatste deel van ‘The Hobbit’-trilogie. VIJF presenteert een biografisch sportdrama met ‘The Blind Side’, gebaseerd op waargebeurde feiten. Hondenliefhebbers smelten bij de film ‘Hachiko - A Dog’s Story’, eveneens waargebeurd. En CAZ brengt de filmklassieker ‘The Godfather’, dé film voor maffialiefhebbers. Voor de veelvraat onder ons: vergeet niet om enkele films op te nemen; morgen is het aanbod op televisie niet zo geweldig.
17/11 15u30  Lucinda Brand wint in Tabor, afwezige Vos blijft aan de leidingNederlands veldritkampioene Lucinda Brand (Team Sunweb) heeft zaterdag de wereldbekermanche in het Tsjechische Tabor gewonnen. Ze haalde het na een aanval in de slotronde voor landgenote Annemarie Worst en de Italiaanse Alice Maria Arzuffi. Marianne Vos is nog steeds leidster ondanks haar forfait.
17/11 15u30  VIDEO. Zo snel kan ongeluk gebeuren: moeder heeft even geen oog voor dochter en dat loopt bijna fout afVijf seconden. Soms heeft een kind niet meer nodig om kattenkwaad uit te halen. Dat beseft ook Erica Dilley nu maar al te goed. De moeder uit Texas had eerder deze maand even geen oog voor haar dochtertje Alice, en die maakte daar meteen gebruik van om zich naar boven te laten hijsen door de garagedeur. Gelukkig was Dilley nog op tijd bij haar om een pijnlijke val te vermijden.
17/11 15u15  Zo snel kan ongeluk gebeuren: moeder heeft even geen oog voor dochter en dat loopt bijna fout afVijf seconden. Soms heeft een kind niet meer nodig om kattenkwaad uit te halen. Dat beseft ook Erica Dilley nu maar al te goed. De moeder uit Texas had eerder deze maand even geen oog voor haar dochtertje Alice, en die maakte daar meteen gebruik van om zich naar boven te laten hijsen door de garagedeur. Gelukkig was Dilley nog op tijd bij haar om een pijnlijke val te vermijden.
17/11 15u15  Moment om nooit te vergeten: man in zwembad krijgt het gezelschap van dorstige olifantEen rustige duik in het zwembad van een Zuid-Afrikaans hotel is voor Ivan Ueckermann een ervaring geworden die hij nooit zal vergeten. Dat heeft hij allemaal te danken aan deze dorstige olifant, die even van de gelegenheid gebruikmaakte om wat water uit het zwembad te drinken. De beelden, gemaakt in de Mhondoro Safari Lodge, gaan in geen tijd viraal op sociale media.
17/11 15u15  Dashcam van politie filmt hoe bestuurder plots het vuur opent op agentDe politie van Washington County heeft schokkende dashcambeelden gedeeld van een schietpartij in de Amerikaanse staat Arkansas. Agent Brett Thompson probeerde zondag een wagen tegen te houden die net voordien een verkeersovertreding had begaan, toen de bestuurder plots meerdere schoten op hem loste. De schutter kon een tijdlang aan de politie ontsnappen, maar besloot zich later toch over te geven.
17/11 14u30  CD&V’ers roemen “gespierde cheeta” en “compagnon de route” VandeurzenVeel lof circuleerde er zaterdag op de microblogsite Twitter voor Jo Vandeurzen, de Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid, die zaterdag in onze krant aankondigde dat hij na de verkiezingen van mei 2019 stopt met de nationale politiek. Hardwerkend, integer en geëngageerd waren de voornaamste beschrijvingen door politieke mede- en tegenstanders.
17/11 14u15  COLUMN. “Jeroen is de vleesgeworden boertigheid van ‘Boer zkt Vrouw’”Elke week blikken onze tv-journalisten terug op opvallende passages op hun tv. Wat kruidde hun kijkweek, en waar maken ze graag gehakt van?
17/11 14u15  Stop met streven naar de perfectie van Beyoncé: imperfectie is nog populairderPerfectie is elke dag de beste versie van jezelf zijn. Perfectie is werknemer van de maand zijn. En de beste man/vrouw/moeder ter wereld. Perfectie is Beyoncé of minstens even populair zijn als zij is. Maar er is ook goed nieuws: imperfectie blijkt nog populairder dan perfectie.
17/11 14u00  Pietendiscussie bereikt nieuw hoogtepunt in Nederland: onrust en grimmige sfeer bij meerdere intochtenTijdens de Sinterklaasintochten op verschillende plaatsen in Nederland is tumult en onrust. In Rotterdam zouden mensen zijn bekogeld met eieren, in Amstelveen gingen teleurgestelde mensen naar huis vanwege een grote groep KOZP-activisten en ook in Leeuwarden en Eindhoven is er tumult. De grootste groep van anti-Pietactivisten misleidde de politie en werd, onderweg naar Den Helder, tegengehouden en week uit naar Amstelveen.
17/11 14u00  Politie vindt drugs bij twee twintigersIn de Oude Maasstraat in Stokkem heeft de politie vrijdagavond twee jongeren van achter een heuveltje gehaald. De politie was daar rond 19.45 uur aan het patrouilleren toen ze het duo stilletjes zagen wegwandelen. De twintigers uit Dilsen en Lanaken bleken verdovende middelen bij de hebben. Er werd een proces-verbaal opgesteld. (mm)
17/11 14u00  Whisky & SpirtisfestivalMorgen, zondag 18 november, organiseert de Breese Whisky club in samenwerking met Huis Aerts een whisky- en spirtisfestival in het stadhuis van Bree.
17/11 13u45  Verdachte van diefstal opgesloten in gevangenisDe politie heeft vrijdagnamiddag een geseinde persoon in de boeien geslagen. De man werd op de Maastrichtersteenweg gecontroleerd en toen bleek dat hij nog moest worden gehoord in verband met een diefstal, werd hij meegenomen naar het politiekantoor. Na contact met het parket Limburg werd hij naar de gevangenis in Hasselt gebracht. (mm)
17/11 13u45  Spoorwegovergang afgesloten voor herstellingswerken in LommelVan dinsdag 20 tot en met donderdag 22 november worden er dringende herstellingswerken uitgevoerd aan de spoorwegovergang N712 in Stevensvennen/Werkplaatsen (Lommel). In die periode kan er geen verkeer over de spoorwegovergang.
17/11 13u30  Tentoonstelling ‘Sint-Truiden in de Eerste Wereldoorlog’Een eeuw geleden zwegen de wapens en hield de Eerste Wereldoorlog eindelijk op. Met een uitgebreid programma herdenkt Sint-Truiden deze bijzondere verjaardag met een tentoonstelling ‘Sint-Truiden in de Eerste Wereldoorlog’.
17/11 13u15  Iserbyt geeft forfait voor Tabor én HammeEli Iserbyt heeft in laatste instantie forfait moeten geven voor de Werelbekermanche veldrijden in Tabor. De beloftenwereldkampioen was nochtans afgereisd naar Tsjechië, maar een zitvlakblessure en ziekte besliste hij om toch niet te starten. De renner van Marlux-Bingoal geeft ook verstek voor de DVV-manche in Hamme morgen.
17/11 13u15  Pidcock outstanding bij beloften, Witse Meeussen is beste junior voor Thibau Nys in TaborTom Pidcock nam zaterdag de leidersplaats in het wereldbekerklassement voor renners onder de 23 jaar over van Eli Iserbyt. De Brit domineerde de manche in het Tsjechische Tabor waarvoor de Belg in extremis forfait moest geven door een zitvlakblessure. Bij de junioren domineerden de Belgen. Wereldbekerleider Witse Meeussen won voor Thibau Nys.
17/11 13u00  Schrijft Samatta geschiedenis met Tanzania?Ally Samatta en Tanzania kunnen dit weekend Afrikaanse voetbalgeschiedenis schrijven. De Taifa Stars nemen het zondagmiddag om 15 uur Belgische tijd op tegen Lesotho. Bij een overwinning én verlies van eerste achtervolger Kaapverdië tegen leider Oeganda kwalificeert Tanzania zich voor de eerste keer in 38 jaar voor de Afrika Cup.
17/11 12u45  Lukaku haakt af voor beslissende interland tegen Zwitserland, Batshuayi zo goed als zeker aan aftrapRomelu Lukaku haakt ook af bij de Rode Duivels voor het beslissende duel in de Nations League tegen Zwitserland. De spits van Manchester United stapt niet mee op het vliegtuig omdat hij nog te veel last heeft van zijn hamstringblessure. Daardoor komt Michy Batshuayi, tegen IJsland goed voor de enige twee doelpunten van de match, zo goed als zeker terug aan de aftrap.
17/11 12u30  Witse Meeussen is beste junior voor Thibau Nys in TaborDe wereldbekermanche veldrijden in het Tsjechische Tabor startte zaterdagmorgen uitstekend voor de Belgen. Wereldbekerleider Witse Meeussen won de juniorenrace voor Thibau Nys.
17/11 12u30  Swings grijpt net naast medaille bij start van nieuw schaatsseizoenBart Swings heeft zaterdag op de eerste wereldbekermanche schaatsen van het seizoen in het Japanse Obihiro net naast een medaille in de massastart gegrepen. De Leuvenaar, vice-olympisch kampioen in de discipline, kwam als vierde over de streep. In de 1.500 meter werd hij achtste.
17/11 12u15  ‘Hotel mama’ aan sterke opmars bezig bij late twintigersBijna één op de drie 25- tot 30-jarigen uit ons land woont nog steeds bij de ouders in. Het gaat om een Dat is een sterke stijging ten opzichte van 2010, toen iets meer dan één op de vijf jongvolwassenen nog in ‘Hotel mama’ verbleef.
17/11 12u00  Oekraïense loonslaven bouwen onze populaire festivalsHonderden Oekraïners worden naar België gelokt om in schijnconstructies goedkoop werk te verrichten. Deze zomer bouwden ze onder andere de tenten van Tomorrowland en Gent Jazz mee op. Dat blijkt uit een onderzoek van zusterkrant De Standaard. 'Het is een schok te ontdekken dat we zouden deel uitmaken van een dergelijk netwerk.'
17/11 11u30  Swings begint grijpt net naast podiumplaats bij start van nieuw schaatsseizoenBart Swings heeft zaterdag op de eerste wereldbekermanche schaatsen van het seizoen in het Japanse Obihiro net naast een medaille in de massastart gegrepen. De Leuvenaar, vice-olympisch kampioen in de discipline, kwam als vierde over de streep. In de 1.500 meter werd hij achtste.
17/11 11u15  Swings begint matig aan zijn nieuw schaatsseizoenBart Swings heeft zaterdag op de eerste wereldbekermanche schaatsen van het seizoen in het Japanse Obihiro net naast een medaille in de massastart gegrepen. De Leuvenaar, vice-olympisch kampioen in de discipline, kwam als vierde over de streep. In de 1.500 meter werd hij achtste.
17/11 10u30  Griet Vanhees is ambassadrice van paardenspektakel: “Een droom die uitkomt”Mensen die taboes bespreekbaar maken, hebben altijd een streepje voor in HALLO en deze week is dat streepje voor Griet Vanhees (40), ofwel mevrouw Anthony Kumpen: zij houdt “ongelooflijk veel van paarden” en wordt de Belgische ambassadrice van de internationale paardenshow Cavalluna ‘World Of Fantasy’. “Dit is een droom die uitkomt”, meldt Griet tussen haar paarden in Sint-Lambrechts-Herk.
17/11 10u30  Dode bij Franse protesten om hoge brandstofprijzen: vrouw panikeert bij blokkade en rijdt in op manifestantenBij de protesten tegen de hoge brandstofprijzen in Frankrijk is een dodelijk slachtoffer gevallen. In het departement Isère, nabij Pont de Beauvoisin, was een moeder met de wagen op weg met haar dochter naar de dokter. Toen ze op een blokkade stuitte, is ze in paniek geslagen en op betogers ingereden. Daarbij viel één dode.
17/11 10u15  Peter Sagan klopt Tourwinnaar Thomas en Europees kampioen Trentin in Criterium ShanghaiPeter Sagan heeft het Criterium van Shanghai op zijn palmares gebracht. De Slovaak haalde het voor Geraint Thomas en Matteo Trentin.
17/11 10u00  Webshop met aanbod van werkzoekendenNiet de vacatures en de bedrijven staan in de kijker, maar wel de werkzoekenden zelf. Dat is het concept van De Talentenshop, een database met gescreende uitzendkrachten die klaar staan voor een boeiende uitdaging. Het is uitzendkantoor Staffing uit Beringen dat met deze menselijke webshop is gestart.
17/11 09u00  Brazilië wint Zuid-Amerikaanse clash tegen Uruguay, Argentinië wint zonder MessiHet Braziliaanse voetbalelftal heeft vrijdagavond in Londen een oefenwedstrijd tegen Uruguay gewonnen met 0-1. Neymar besliste de Zuid-Amerikaanse galamatch in het Emirates Stadium van Arsenal vanaf de penaltystip.
17/11 09u00  Nicolas Colsaerts stijgt naar achttiende plaats op Australian Open golfNicolas Colsaerts begint als nummer achttien van het klassement aan de slotronde van het Australian Open golf (PGA Tour Australasia/800.000 euro) in Eastlakes, nabij Sydney. De Brusselaar zette zaterdag een derde ronde neer in 71 slagen (een onder par) en steeg vier plaatsen in de tussenstand.
17/11 08u30  Nooit meer met voorschrift naar de apotheekBrusselVergeet de administratieve rompslomp na een doktersbezoek: voortaan is er geen briefje meer nodig om geneesmiddelen op voorschrift bij de apotheek af te halen. Met een simpele scan van je identiteitskaart weet de apotheker welke pillen je nodig hebt.
17/11 08u30  Overal in Nederland wordt betoogd tegen intrede van SinterklaasIn heel Nederland zijn dit weekend demonstraties bij de aankomst van Sinterklaas. Tijdens de landelijke intocht zaterdag in de gemeente Zaanstad hebben vier actiegroepen zich gemeld: twee van voor- en twee van tegenstanders van Zwarte Piet. Ook op veel andere plaatsen bij onze noorderburen zijn protesten aangekondigd.
17/11 08u30  Door onbeschikbare kerncentrales zal energiebevoorrading “voor koudste maanden januari en februari gespannen zijn”De toestand zal “gespannen” zijn tijdens de eerste twee maanden van 2019 om de energiebevoorrading van België te verzekeren, geeft Philippe Van Troeye, CEO van Engie Electrabel, toe in een gesprek zaterdag in L’Echo. Hij verzekert dat zijn bedrijf zijn verantwoordelijkheid neemt.
17/11 08u30  Dodentol van bosbranden in Californië blijft stijgen en “meer dan duizend vermisten”Het aantal vermisten bij de bosbrand in het noorden van Californië, de zogenaamde “Camp Fire”, is opgelopen tot meer dan duizend. Dat maakte de lokale sheriff Kory Honea vrijdag bekend. Het aantal doden steeg tot 71.
17/11 08u30  Smokkel van ‘verboden’ peren naar Rusland is ‘big business’Belgische en Nederlandse fruitbedrijven omzeilen op grote schaal de voedselsancties van de Russische president Poetin. Hun producten bereiken via smokkelhandel de Russische supermarkten. Alleen aan de smokkel van peren verdienden Belgen en Nederlanders sinds de sancties naar schatting 240 miljoen euro, schrijft De Morgen zaterdag op basis van een onderzoek door de Nederlandse Volkskrant.
17/11 08u30  CIA: “Saudische kroonprins Mohammed bin Salman is de opdrachtgever van moord op Jamal Khashoggi”De Amerikaanse inlichtingendienst CIA gelooft dat de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman de moord op de kritische Saudische journalist Jamal Khashoggi heeft bevolen. Dat schrijft de Washington Post vrijdag, op basis van verschillende, anonieme bronnen bij de CIA.
17/11 08u15  Bier drinken wordt weer duurderDe prijs van het bier gaat vanaf 1 januari opnieuw lichtjes omhoog. AB InBev zal zowel horeca-uitbaters als supermarkten een hogere prijs aanrekenen voor de meeste bieren. Wellicht rekenen ze die prijsstijging ook door aan de consument.
17/11 08u00  Mogi Bayat passeerde drie keer langs de kassa bij de transfer van HanniIn de zaak-Propere Handen zitten nog vier verdachten in de cel: financieel directeur van KV Mechelen Thierry Steemans, makelaars Dejan Veljkovic en Mogi Bayat, en ex-advocaat Laurent Denis. In een driedelige reeks laten we u kennismaken met de fascinerende Belgische transferwereld en de rol die de twee laatsten daarin speelden. Bayat en Denis zijn onschuldig tot het tegendeel is bewezen. Het gerecht verdenkt hen alleen maar van het witwassen van geld. Maar in de wetteloze jungle van het Belgische voetbal gedroegen Bayat en Denis zich als de ongekroonde koningen. Moeiteloos zetten ze clubs, makelaars en spelers naar hun hand.
17/11 07u45  Wat gebeurt er met de kilogram, kinderen spelen ziekenhuisspel en daar is Winterland weer. Dit zijn de strafste video’s van de weekOnze redactie selecteert voor u de strafste video’s van de voorbije week op hbvl.be. Heeft u een spraakmakende reportage gemist? Dan vindt u de beelden hier terug in het weekoverzicht.
17/11 07u15  IN BEELD. Het (im)perfecte vrouwenlichaam: “Mannen genieten gewoon van billen en borsten, misschien moeten we vaker denken als hen”Niemand is perfect, maar als je jezelf graag kan zien,is de perfectie dichtbij. Dat bewijzen deze vijf vrouwen. In onze ogen allemaal even perfect.
17/11 07u15  “Vandeurzen hoort bij CD&V als mayonaise bij frieten”“Vandeurzen hoort bij CD&V als mayonaise bij frieten”
17/11 04u15  Opglabbeek steunt het ZuidenHet Indonesische eiland Sulawesi werd op 28 september 2018 getroffen door een aardbeving en tsunami. Het gemeentebestuur schenkt 1.500 euro noodhulp aan de slachtoffers via de vzw Consortium 12-12.
17/11 03u45  “Vrouwelijke gevangene groef zich naar buiten met breinaalden”Een van de vrouwelijke gevangenen heeft ooit geprobeerd om te ontsnappen door het cement van de celmuur weg te schrapen met haar breinaalden. Om gevaarlijke gedetineerden te luchten, was er een leeuwenkooi. En als de bajesklanten na 21 uur nog hun leeslamp aan wilden, moesten ze zelf voor het gas betalen. Bijna tien jaar nadat architecten de oude Hasseltse gevangenis mochten hertimmeren tot de nieuwe rechtenfaculteit heeft Karin De Greeve de geschiedenis van dat instituut in een boek gegoten. Woensdagavond wordt het aan UHasselt voorgesteld. “Er werd zelfs vastgelegd of de gevangenen een snor mochten hebben of niet.”
17/11 03u45  Waarom we die hoest beter spontaan laten overgaanAls een hoestje hardnekkig wordt, trekken we vlug naar de huisarts. Die schrijft bijna altijd antibiotica voor. Maar dat is bij luchtweginfecties zelden nuttig en leidt zelfs tot gevaarlijke resistentie, waarschuwen onderzoekers.
17/11 03u45  Gespierde cheetaLees meer >
17/11 03u45  VioolLees meer >
17/11 03u45  Vlamingen negeren kerkelijke voorschriften over crematie-assenHASSELTDe Kerk schrijft voor dat na een crematie de assen niet thuis, maar in een graf of nis bewaard worden. Uit cijfers blijkt echter dat de Vlamingen deze kerkelijke regels massaal negeren.
17/11 03u45  Beke en Ceyssens lijsttrekkers voor CD&V in meiLees meer >
17/11 03u45  Vijftiger filmt stiekem onder rokken in supermarktBRUGGE Een 52-jarige man zit in de cel omdat hij stiekem onder de ­rokken van vrouwen filmde in verschillende supermarkten.
17/11 03u45  Wat kost het om van Theo Tejo te maken?HASSELTSinds augustus hebben al 267 Limburgers een aanvraag bij hun gemeente ingediend om een nieuwe voornaam te krijgen. Door een wetswijziging kan dat voortaan gewoon bij de burgerlijke stand in je gemeentehuis en hoef je niet meer via de federale overheidsdienst Justitie te gaan. In 29 Limburgse gemeenten doen ze het gratis, zes gemeenten houden het op het oude tarief van 490 euro. Uitschieter is Tessenderlo waar je 500 euro betaalt. “Omdat er zoveel mensen langsliepen om te informeren.”
17/11 03u45  “Buitenlandse interesse voor Belgische kaviaar”Lees meer >
17/11 03u45  HerfstpraatjeLees meer >
17/11 03u45  Treinbegeleiders betrapten 622 rokersLees meer >
17/11 03u45  “We zijn door cijfers massaal gehypnotiseerd”Bibliofiel Marcel Grauls tipt elke weekeen boek waar u slimmer van wordt.
17/11 03u45  “Niet makkelijk hier, Limburg is een provincie die weinig leest”“Het is niet iets wat ik meteen opnieuw zou doen, want simpel was het niet”, zegt Jan Feys. Op 1 oktober 1993 opende de West-Vlaming samen met zijn Genkse vrouw Veerle boekhandel Malpertuis in Genk. Maar terwijl ketens en online-giganten intussen zowat de hele boekenmarkt hebben opgeslokt, viert Malpertuis dezer dagen zijn 25-jarige bestaan.
17/11 03u45  OvertochtEn altijd weer migranten onderweg. Henri van Straten ziet de passagiers van de Red Star Line door Antwerpen dwalen: landverhuizers, gelukszoekers.
17/11 03u45  “Nee, ik heb nog geen nieuwe job”GENK Bij de Vlaamse verkiezingen van 26 mei volgend jaar zal Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (60) geen lijsttrekker zijn voor CD&V in Limburg. Bijgevolg past hij ook voor een nieuw ministerschap. “Ik ben 60 jaar. Als ik mijn professionele loopbaan nog een andere wending wil geven, moet ik het nu doen. Ik wil ook plaats maken voor verjonging en vernieuwing”, zegt de Genkse sterkhouder van de christendemocraten. “En neen, concrete toekomstplannen of een jobaanbod heb ik nog niet.”
17/11 03u45  Europese inflatie op het hoogste peil in zes jaarBrusselDe inflatie in de eurozone is in oktober gestegen tot 2,2 procent. Dat is het hoogste niveau sinds eind 2012, zo blijkt uit data van het Europese statistiekbureau Eurostat.
17/11 03u45  Test-Aankoop: “Overgang pensioenspaarfonds moet gratis”BrusselDe overgang van een pensioenspaarfonds van de ene naar de andere bank moet gratis kunnen. Dat vindt de consumentenorganisatie Test-Aankoop.
17/11 03u45  44 miljard euro investeringen in elektrische auto’s bij VWLees meer >
17/11 03u45  De kilo is geen kilo meerDe knoop is doorgehakt: wetenschappers beslisten nabij Parijs dat de huidige maatstaf voor de kilo, een blok platina-iridium genaamd ‘Le Grand K’, moet wijken voor een wiskundige formule.
17/11 03u45  Inclusief onderwijs: kind én leraar ondersteunenEerder deze week veroordeelde een rechter een school voor het weigeren van een kind met het Syndroom van Down. De gemoederen laaiden weer hoog op… zijn we voor of tegen inclusie? Het blijft moeilijk om de keuzes die ouders maken in het onderwijs van hun kind met een beperking te respecteren. Er is zelden oog voor wat veel leraren en scholen vandaag wél doen om kwaliteitsvol onderwijs te bieden aan alle kinderen.
17/11 01u30  Iljo Keisse zet zijn Kuipke opnieuw op stelten en begint als leider aan slotweekend in Zesdaagse van GentJasper De Buyst en Tosh Van Der Sande begonnen als leider aan de vierde wedstrijddag in ‘t Kuipke. Het was echter publiekslieveling Iljo Keisse die de Genste Zesdaagse de vierde nacht op stelten zette. Iljo Keisse en Elia Viviani beginnen als leider aan het slotweekend en Moreno De Pauw en Lindsay De Vylder blijven baas in de chronoritten. Jules Hesters en Otto Vergaerde wonnen ploegkoers.
17/11 01u15  Lotte Kopecky klopt Amy Cure in 't Kuipke , werelkampioene Kirsten Wild vierdeWereldkampioene Kirsten Wild zette in de GP Willy Henneuse in 't Gentse Kuipke meteen de toon in de puntenkoers bij de vrouwen door de eerste van acht spurten te winnen. Jolien D'hoore won de tweede voor Wild. D'hoore koos voor de aanval, maar werd gegrepen. Lotte Kopecky kende meer succes.
17/11 01u15  Harde kernen van Anderlecht en Standard maken amok bij vrouwenwedstrijd, match stilgelegd: bekijk hier de beeldenDe vrouwenwedstrijd tussen Standard en Anderlecht is gestaakt wegens rellen. De harde kernen van beide clubs waren naar Luik afgezakt om amok te maken. Toen mannen met bivakmutsen op het veld kwamen werd de match gestaakt bij 0-1.
17/11 00u00  Novak Djokovic is helemaal op titelkoers en verslaat op Masters ook CilicDe Serviër Novak Djokovic (ATP 1) heeft vrijdag ook de Kroaat Marin Cilic (ATP 7) verslagen op de ATP Finals (8,5 miljoen dollar) in de Londense O2 Arena: 7-6 (9/7) en 6-2. Djokovic was al als groepswinnaar geplaatst voor de halve finales na overwinningen tegen de Amerikaan John Isner (ATP 10) en de Duitser Alexander Zverev (ATP 5).
17/11 00u00  Brazilië wint in Londen Zuid-Amerikaanse clash tegen UruguayHet Braziliaanse voetbalelftal heeft vrijdagavond in Londen een oefenwedstrijd tegen Uruguay gewonnen met 0-1. Neymar besliste de Zuid-Amerikaanse galamatch in het Emirates Stadium van Arsenal vanaf de penaltystip.
16/11 23u30  Karen Damen over haar uitspraken na ‘Dancing with the Stars’: “Mijn man was kwaad op mij”Karen Damen kwam vorige week opvallend in het nieuws na ‘Dancing with the Stars’. Na een slechte beoordeling voelde ze zich geviseerd en dat liet ze ook blijken. Maar na er een nachtje over geslapen te hebben, kan ze haar uitspraken gelukkig relativeren.
16/11 23u15  Deze acht kandidaten gaan naar de finale van ‘The Voice Kids’De halve finale is achter de rug en de coaches van ‘The Voice Kids’ hebben elk twee talenten gekozen die de eindspurt richting de finale inzetten. Opvallend: de acht kandidaten die naar de finaleshow gaan, zijn allemaal meisjes. Girlpower!
16/11 23u15  Denemarken promoveert naar hoogste divisie in Nations LeagueNederland heeft vrijdagavond zijn derde wedstrijd in groep 1 van de A-divisie van de UEFA Nations League gewonnen. Door de stuntzege van Nederland zakt Duitsland onherroepelijk naar de B-divisie. Denemarken daarentegen promoveert van die B-divisie naar de hoogste reeks.
16/11 23u15  Iljo Keisse zet zijn Kuipke opnieuw op stelten en rukt op naar de leiding in Zesdaagse van GentJasper De Buyst en Tosh Van Der Sande begonnen als leider aan de vierde wedstrijddag in ‘t Kuipke. Het was echter publiekslieveling Iljo Keisse die de Genste Zesdaagse halfweg de vierde nacht op stelten zette.
16/11 23u00  Union zet tweede periode in met zege bij OHLUnion Sint-Gillis heeft vrijdagavond de terugronde in de Proximus League (1B) ingezet met een 1-2 overwinning op het veld van OH Leuven.
16/11 22u45  Oranje is helemaal terug na winst tegen wereldkampioen Frankrijk, Duitsland degradeertEen verrassend sterk Nederland heeft een verrassend teleurstellende wereldkampioen Frankrijk met 2-0 verslagen in Groep 1 van Divisie A in de UEFA Nations League. Daardoor degradeert Duitsland zowaar uit de hoogste divisie want voor wie als laatste eindigt in zijn Nations League-poule, volgt automatisch degradatie naar Divisie B.
16/11 22u45  Harde kernen van Anderlecht en Standard maken amok bij vrouwenwedstrijd, match stilgelegdDe vrouwenwedstrijd tussen Standard en Anderlecht is gestaakt wegens rellen. De harde kernen van beide clubs waren naar Luik afgezakt om amok te maken. Toen mannen met bivakmutsen op het veld kwamen werd de match gestaakt bij 0-1.
16/11 22u30  Belg wint ruim 50 miljoen euro met EuromillionsEen Belg heeft vrijdag de jackpot van meer dan 50 miljoen euro gewonnen bij Euromillions. Dat meldt de nationale loterij vrijdagavond.
16/11 22u30  Dimitri Van den Bergh is uitgedanst op Grand Slam of Darts: Suljovic is te sterkDimitri Van den Bergh (PDC 37) is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finales op het Grand Slam of Darts. In het Engelse Wolverhampton moest ‘The Dreammaker’ met 16-9 zijn meerdere erkennen in de Oostenrijker Mensur Suljovic (PDC 7).
16/11 22u00  Elvis krijgt hoogste onderscheiding van TrumpDe Amerikaanse president Donald Trump heeft vrijdag aan zeven mensen de Medal of Freedom uitgereikt, de hoogste onderscheiding voor burgers in de Verenigde Staten. Onder hen ook “The King of Rock and Roll” Elvis Presley, die in 1977 op 42-jarige leeftijd overleed.
16/11 22u00  Yannick Carrasco valt uit selectie bij Rode Duivels na problemen met visum, Divock Origi vervangt hemWegens problemen met zijn visum trekt Yannick Carrasco niet mee naar Zwitserland voor het Nations League-duel van de Rode Duivels zondag. Hij wordt in de selectie vervangen door Divock Origi, die na lange tijd weer wordt opgevist.
16/11 21u30  Origi vervangt Carrasco bij Rode Duivels na problemen met visumWegens problemen met zijn visum trekt Yannick Carrasco niet mee naar Zwitserland voor het Nations League-duel van de Rode Duivels zondag. Hij wordt in de selectie vervangen door Divock Origi.
16/11 21u30  Wereld Prematurendag in Genk: "Onze wereld stortte in toen Leon een hersenbloeding kreeg"Op 17 november schenkt de wereld extra aandacht aan zijn prematuurtjes. Ook het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) in Genk, dat de enige afdeling Neonatale Intensieve Zorgen (NIC) in Limburg heeft, viert Wereld Prematurendag. In de Limburghal in Genk verzamelen zaterdag zo’n 300 prematuren - van enkele maanden oud tot jongvolwassen - samen met nog eens 500 familieleden. Ook de dokters en het verplegend personeel van de dienst neonatologie van het ZOL zullen daar aanwezig zijn. Want die mensen zijn voor ouders van premature kinderen niet minder dan helden, zo blijkt uit de getuigenissen van de ouders van drie prematuurtjes.
16/11 21u30  Fors investeringsplan op tafel bij Genkse keten: ieder jaar drie extra speelgoedwinkelsBij de keten van speelgoedwinkels ToyChamp, met hoofdkwartier in Genk, ligt een fors investeringsplan op tafel. Het bedrijf investeert er op dit moment ettelijke miljoenen in de uitbreiding van zijn logistiek apparaat Nolmans Retail Support (het distributiecentrum en nieuwe kantoren) en straks ook in zonnepanelen. Bovendien wil ToyChamp ieder jaar drie of vier extra winkels openen. Daarmee roeit ToyChamp flink tegen de stroom in. “Ons geheim? Goed luisteren naar de consument en naar onze mensen in de winkels”, zegt CEO Koen Nolmans.
16/11 21u30  Tongerse vijver in stadspark wordt leeggemaakt: Monster van De Motten weer boven waterDe grote vijver in stadspark De Motten krijgt een grondige opknapbeurt. Omdat de vijver hiervoor leeg moet zijn, werden gisteren alle vissen ‘afgenet’. Onder hen ook de kolossale meerval ‘Gustaaf’, bijgenaamd het Monster van De Motten.
16/11 21u15  Fourniret opnieuw veroordeeld tot levenslangSeriemoordenaar Michel Fourniret is voor het hof van assisen van Yvelines in Frankrijk veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Hij stond samen met zijn ex-vrouw Monique Olivier terecht voor de moord in 1998 op de vrouw van een vroegere medegevangene. Olivier kreeg voor haar medeplichtigheid een celstraf van 20 jaar.
16/11 21u15  ZOL nodigt 300 prematuren en hun familie uit in Limburghal: "Onze wereld stortte in"Op 17 november schenkt de wereld extra aandacht aan zijn prematuurtjes. Ook het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) in Genk, dat de enige afdeling Neonatale Intensieve Zorgen (NIC) in Limburg heeft, viert Wereld Prematurendag. In de Limburghal in Genk verzamelen zaterdag zo’n 300 prematuren - van enkele maanden oud tot jongvolwassen - samen met nog eens 500 familieleden. Ook de dokters en het verplegend personeel van de dienst neonatologie van het ZOL zullen daar aanwezig zijn. Want die mensen zijn voor ouders van premature kinderen niet minder dan helden, zo blijkt uit de getuigenissen van de ouders van drie prematuurtjes.
16/11 21u00  Fors investeringsplan op tafel bij Genkse keten ToyChamp: ieder jaar drie extra winkelsBij de keten van speelgoedwinkels ToyChamp, met hoofdkwartier in Genk, ligt een fors investeringsplan op tafel. Het bedrijf investeert er op dit moment ettelijke miljoenen in de uitbreiding van zijn logistiek apparaat Nolmans Retail Support (het distributiecentrum en nieuwe kantoren) en straks ook in zonnepanelen. Bovendien wil ToyChamp ieder jaar drie of vier extra winkels openen. Daarmee roeit ToyChamp flink tegen de stroom in. “Ons geheim? Goed luisteren naar de consument en naar onze mensen in de winkels”, zegt CEO Koen Nolmans.
16/11 21u00  Tongers stadspark wordt leeggemaakt: Monster van De Motten weer boven waterDe grote vijver in stadspark De Motten krijgt een grondige opknapbeurt. Omdat de vijver hiervoor leeg moet zijn, werden gisteren alle vissen ‘afgenet’. Onder hen ook de kolossale meerval ‘Gustaaf’, bijgenaamd het Monster van De Motten.
16/11 21u00  VIDEO. De kilogram wordt herberekend: een kilo staat niet langer voor duizend gramDe knoop is doorgehakt: wetenschappers beslisten nabij Parijs dat de huidige maatstaf voor de kilo, een blok platina-iridium genaamd ‘Le Grand K’, moet wijken voor een wiskundige formule.
16/11 21u00  Het mysterie van Corrie van der Valk: van een riante villa naar een anoniem grafOp 7 januari 2001 drinken Corrie van der Valk en haar man Nico samen koffie in de woonkamer. Het zal hun laatste gesprek worden, want nadien vertrekt Corrie. Om nooit meer terug te keren. Pas 17 jaar later wordt haar lichaam teruggevonden in een anoniem graf op het kerkhof van Bois-De-Villers, bij Namen. Als Corrie rondliep met zelfmoordplannen, waarom liet ze dan nog een facelift uitvoeren? En wat deed ze voor haar dood in Parijs?
16/11 20u45  Brandweer ontruimt scholen in Zuid-Limburg na gasgeur, oorzaak blijkt onschuldig herfstverschijnselIn Borgloon en Kortessem werden vrijdagochtend leerlingen geëvacueerd en ook in Hasselt heerste even later paniek bij twee scholen omdat ze gas meenden te ruiken. De brandweer rukte met de meettoestellen uit, maar de teller bleef stil. Omdat ze bij de noodcentrale oproepen bleven ontvangen, gingen de hulpdiensten naarstig op zoek naar de oorzaak. Die vonden ze uiteindelijk... bij een herfstverschijnsel. “Bij het rottingsproces van bladeren komt een methaanachtige geur vrij, te vergelijken met die van gas”, klinkt het de brandweerzone Zuid-West-Limburg. “Daar moeten we het hoogstwaarschijnlijk gaan zoeken.”
16/11 20u45  Bryan Boussaer blijft ook na dag vier op kop in Gentse ToekomstzesdaagseBryan Boussaer en zijn Deense ploegmakker Martin Mollerup hielden stand in de vierde rit van de AVS Cup U23, de Gentse Toekomstzesdaagse.
16/11 20u30  WADA kent 7 nieuwe namen van dopingzondaars... maar mag ze niet bekendmaken, ook al zijn ze nog actiefHet Wereldantidopingagentschap (WADA) heeft uit de bloed- en plasmastalen van de dopingzaak ‘Operacion Puerto’ nog acht nieuwe DNA-profielen van dopingzondaars kunnen opsporen, waardoor het totaal op 35 komt. Het WADA kent de namen van zeven klanten van Fuentes, maar omdat de verjaringstermijn van acht jaar overschreden is, mag hun identiteit niet onthuld worden.
16/11 20u15  Fanny Lecluyse gaat vol voor finaleplaats op WK klein bad volgende maandFanny Lecluyse bereidt zich op de BOIC-stage in Lanzarote momenteel voor op het WK zwemmen in klein bad in het Chinese Hangzhou (11-16 december). De Kortrijkzaanse mikt er op een plek in de finale van de 200m schoolslag.
16/11 20u15  Topfavoriet Iljo Keisse geeft zich nog niet gewonnen in Gentse Zesdaagse: “We zitten op schema”Met Elia Viviani staat Iljo Keisse vlak voor de vierde nacht van de Gentse Zesdaagse als vierde geklasseerd, op één ronde van de leiders Jasper De Buyst/Tosh Van der Sande. Met nog drie dagen voor de boeg gaat de ‘Keizer van ‘t Kuipke’ met de Italiaan Viviani resoluut op jacht naar zijn zevende eindzege in de Zesdaagse van Gent.
16/11 20u00  Ontwerper van het meest iconische voetbalshirt aller tijden is overledenDe ontwerper van het gele shirt van de Braziliaanse nationale voetbalploeg is op 83-jarige leeftijd overleden. Dat raakte vrijdag bekend. Volgens Globo Esporte vocht Aldyr Garcia Schlee tegen kanker.
16/11 20u00  Eerste schlagerfestival van jeugdclub SfinxJeugdclub Sfinx van Zelem (Halen) organiseert vandaag haar eerste schlagerfestival. Dat vindt plaats in het kader van de Week van de Jeugdclub.
16/11 20u00  Kroatië mist Rakitic voor beslissende wedstrijd in Nations League tegen EngelandKroatië zal het in zijn laatste wedstrijd van de UEFA Nations League, zondag op Wembley tegen Engeland, zonder Ivan Rakitic moeten stellen. De sterkhouder van Barcelona kampt met een lichte blessure en keert terug naar zijn club. Dat maakte de Kroatische bondscoach Zlatko Dalic vrijdag bekend.
16/11 20u00  Italiaanse wielrenner Ruffoni blijft vier jaar geschorstHet Internationaal Sporttribunaal TAS heeft vrijdag het beroep van wielrenner en dopingzondaar Nicola Ruffoni tegen zijn schorsing verworpen. De Italiaanse renner, die betrapt werd op het gebruik van groeihormonen, blijft vier jaar geschorst.
16/11 19u45  Jongste deelnemer ooit: “de Remco Evenepoel van de piste” geniet met volle teugen van eerste ZesdaagseAmper 18 jaar is hij. Fabio Van Den Bossche rijdt voor het eerst de ‘echte’ Zesdaagse van Gent. Hij doet dat aan de zijde van de Nederlander Nick Stöpler. Echt meedoen voor de eindzege is niet weggelegd voor het Belgisch-Nederlandse koppel. Halfweg de Zesdaagse staan ze op de voorlaatste plaats met 17 ronden achterstand. Genieten doet de jongste deelnemer ooit daarentegen wel met volle teugen. Maak kennis met “de Remco Evenepoel van de piste”.
16/11 19u30  May benoemt Stephen Barclay tot nieuwe BrexitministerDe Britse premier Theresa May heeft Stephen Barclay aangeduid als haar nieuwe Brexitminister. Hij volgt Dominic Raab op, die donderdag opstapte uit ongenoegen met het plan van May voor het Britse vertrek uit de Europese Unie.
16/11 19u00  Met een beetje geluk zie je dit weekend 13 gekleurde vallende sterren per uurMet een beetje geluk kan je het komende weekend zo’n dertien gekleurde vallende sterren per uur zien. De oorzaak? De aarde trekt weer door de wolk puin die de komeet Tempel-Tuttle in haar kielzog achterlaat.
16/11 19u00  Kasteelheer klaagt uitbreiding boerderij aan: "Er is sprake van misleiding”Er rijst protest tegen de uitbreiding van het varkensbedrijf van Jean-Paul Haesen in Gors-Opleeuw (Borgloon). De eigenaar van het tegenoverliggende kasteel – de vastgoedfamilie Tans – vindt de uitbouw niet kunnen. “Dit is onaanvaardbaar. Wij gaan alle acties ondernemen om het project tegen te gaan”, zegt advocaat Steven Van Geeteruyen. “De kasteelheer woont daar nu twee jaar”, zegt eigenaar Jean-Paul Haesen (48). “Hij wist bij de verhuis goed genoeg dat hier een boerderij lag, in landbouwzone nota bene.”
16/11 19u00  Nieuwe moskee opent dit weekend deuren in Winterslag: "Met hulp van katholieke vzw"De vernieuwde Fatih Camii moskee in Winterslag opent dit weekend de deuren. Volgens voorzitter Ilyas Sünbül was het bestaande gebouw te krap om alle gelovigen in onder te brengen. Het nieuwe gebedshuis – inclusief koepel en minaret – is dan ook dubbel zo groot. Opvallend is dat ook een katholieke vereniging mee geld hielp inzamelen om het project te kunnen realiseren.
16/11 19u00  Elodie komt zwaar ten val bij generale repetitie ‘Dancing with the Stars’Tijdens de generale repetitie van ‘Dancing with the Stars’ kwam Elodie Ouédraogo zwaar ten val. Ze moest de repetitie meteen verlaten. Samen met de kinesist bekijkt ze of ze de uitzending vrijdagavond nog kan halen.
16/11 18u45  Judoka Charline Van Snick verovert gouden medaille in Den HaagJudoka Charline Van Snick heeft vrijdag op de Grand Prix van Den Haag de gouden medaille behaald in de categorie tot 52 kilogram.
16/11 18u30  ‘Narcos: Mexico’: nieuw verhaal, nieuw kartel, evenveel drugs en bloedvergietenHoe voorkom je dat een succesvolle reeks zijn frisse smoel bewaart? Je begint met een wit blad, natuurlijk. Nu zowel Pablo Escobar als het Cali-kartel onder de zoden liggen, zet het vierde - of ‘eerste nieuwe’, zoals Netflix het noemt - seizoen van ‘Narcos’ de sombrero op. Tranquilo, cabrón: het resultaat, vanaf vandaag op Netflix, is nog even spannend en verslavend als haar Colombiaanse evenknie.
16/11 18u15  Nederlander krijgt ook na verzet 3 jaar effectief voor plofkraak in ZonhovenDe correctionele rechtbank van Hasselt heeft vrijdag de 29-jarige Brahim A. uit het Nederlandse Driebergen veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf. Hij stond terecht voor zijn betrokkenheid bij een plofkraak op een geldautomaat van een Argenta-bankkantoor in Zonhoven. De man had verzet aangetekend tegen een verstekvonnis, maar hij kreeg dus dezelfde straf.
16/11 18u00  Bart De Wever: “Theo Francken zou goede Zwarte Piet zijn. Als er een boot uit het buitenland komt, is hij op zijn qui vive”Zaterdag is het feest voor jong en oud in Antwerpen, want dan komt Sinterklaas aan. Burgemeester Bart De Wever zal de goedheiligman verwelkomen. Op MNM vertelde het N-VA-kopstuk over zijn sinterklaaservaringen. Daarnaast werd hem gevraagd wie in N-VA een goede Zwarte Piet zou zijn. Daar hoefde De Wever niet lang over na te denken.
16/11 17u45  Spelersmakelaars worden voorlopig zelf niet uitgenodigd voor gesprek met Pro LeagueDe spelersmakelaars moeten voorlopig geen uitnodiging verwachten van het onafhankelijk expertenpanel van de Pro League, dat werd aangesteld om de problematiek rond tussenpersonen aan te pakken. Dat vernam persagentschap Belga vrijdag van de Pro League.
16/11 17u45  Belgische atletieksensatie Jonathan Sacoor kijkt uit naar nieuwe stap in VS: “Helemaal overtuigd van mijn keuze”Jonathan Sacoor ontpopte zich afgelopen jaar tot de sensatie van de Belgische atletiekwereld. De nauwelijks negentienjarige Vlaams-Brabander schitterde met gouden medailles op de 400 meter op het WK U20 in het Finse Tampere en op de 4x400 meter op het EK in Berlijn met de Belgian Tornados. Vanaf januari steekt Sacoor de grote plas over om zich verder te ontwikkelen. Op aanraden van coach Jacques Borlée viel de keuze op de Universiteit van Tennessee in Knoxville.
16/11 17u45  Birger Verstraete van AA Gent krijgt lichte strafvermindering in hoger beroepDe Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft vrijdag drie speeldagen schorsing en 2.500 euro boete opgelegd aan Birger Verstraete. De middenvelder van AA Gent bekwam wel dat een van de drie matchen schorsing met uitstel werd verleend.
16/11 17u30  Zverev stoot samen met groepswinnaar Djokovic door naar laatste vier in ATP FinalsAlexander Zverev (ATP 5) heeft vrijdag op de ATP Finals in Londen zijn derde groepswedstrijd gewonnen. De Duitser klopte de Amerikaan John Isner (ATP 10) in twee sets: 7-6 (7/5) en 6-3. De partij duurde 1 uur en 22 minuten. Dankzij de zege stoot Zverev door naar de halve finales, achter groepswinnaar Novak Djokovic.
16/11 17u15  Gemeentebestuur As investeert fors in zonne-energieTegen eind november zullen vijf gemeentelijke gebouwen voorzien worden van zonnepanelen. Deze investering kost de gemeentekas 260.000 euro, maar die zal in minder dan acht jaar terugverdiend zijn. De installatie van de zonnepanelen zorgt tegelijk voor een vermindering van 44 ton CO² per jaar.
16/11 17u15  Inbrekersbende teistert Limburg: nu ook Beringse scholen geplunderdDe politie van Beringen onderzoekt vier inbraken in scholen die donderdag en vrijdag hebben plaatsgevonden. Wellicht gaat het om een inbrekersbende die al langer in onze provincie actief is en het steevast gemunt heeft op cash geld dat in de lokalen wordt bewaard.
16/11 17u15  Lego in klas 5A en 5B van de EuropaschoolIeder kind zijn talent, maar ook iedere leerkracht zijn talent. Juf Maaike van de Europaschool ging aan de slag met de leerlingen van meester Davy en de meester Davy met die van haar. De leerlingen bij juf Maaike werden ondergedompeld in de boeiende vertelkunsten en de expertise van de middeleeuwen, terwijl de meester aan de slag ging met techniek.
16/11 17u00  Wandeling Ici Otarie WalkIn samenwerking met de afdeling NSB Heers/Opheers en Bovelingen organiseert Het Pachthof in Borlo nu zaterdag (17 november) de wandeling ‘Ici Otarie Walk’.
16/11 17u00  CNN haalt slag thuis tegen Trump: geweigerde journalist mag Witte Huis weer inCNN heeft een belangrijke slag thuisgehaald. Jim Acosta, de reporter wiens accreditatie ingetrokken werd na een verhitte discussie met president Trump, mag het Witte Huis weer binnen. Een federale rechter heeft daar het bevel toe gegeven.
16/11 16u45  VIDEO. Radio 2 Limburg is verhuisdDe redactie van Radio 2 Limburg werkt voortaan vanuit de oude rijkswachtkazerne in Hasselt centrum. Daar kunnen bezoekers de radioprogramma’s letterlijk gemaakt zien worden door een enorm raam aan het Limburgplein. Vanmiddag wandelde de hele redactie vanaf de Via Media naar de nieuwe stek. Ook de VRT-nieuwsdienst kan daar overigens gebruik van maken, zowel voor gesproken als gefilmde bijdragen. Kaat Mendonck is blij dat de verhuis eindelijk rond is.
16/11 16u00  Van 0 tot 500 euro: zoveel kost een nieuwe voornaam in uw gemeenteSinds augustus hebben al 267 Limburgers een aanvraag bij hun gemeentebestuur ingediend om een nieuwe voornaam te krijgen. Door een wetswijziging kan dat voortaan gewoon bij de burgerlijke stand en hoef je niet meer via de federale overheidsdienst Justitie. In 29 Limburgse gemeenten doen ze het gratis, 6 gemeenten houden het op het oude tarief van 490 euro. Uitschieter is Tessenderlo waar je 500 euro betaalt. “Omdat er zoveel mensen langsliepen om te informeren.”Caroline Vandenreyt en Christophe Ruytinx
16/11 15u45  Marc Brys, Philippe Clement en Ivan Leko maken kans op Trofee Raymond GoethalsMarc Brys (STVV), Philippe Clement (KRC Genk) en Ivan Leko (Club Brugge) zijn de drie genomineerden voor de Trofee Raymond Goethals 2018.
16/11 15u45  Stormloop op nieuwe voornaam: in drie van de vier Limburgse gemeenten kan het (voorlopig nog) gratisSinds augustus hebben al 267 Limburgers een aanvraag bij hun gemeentebestuur ingediend om een nieuwe voornaam te krijgen. Door een wetswijziging kan dat voortaan gewoon bij de burgerlijke stand en hoef je niet meer via de federale overheidsdienst Justitie. In 29 Limburgse gemeenten doen ze het gratis, 6 gemeenten houden het op het oude tarief van 490 euro. Uitschieter is Tessenderlo waar je 500 euro betaalt. “Omdat er zoveel mensen langsliepen om te informeren.”Caroline Vandenreyt en Christophe Ruytinx
16/11 15u30  De programma’s voor een ontspannen televisieavond op 16 novemberTwee actiefilms en een satirisch sketchprogramma geven kleur aan je avond. Canvas biedt onder andere ‘Who Is America’, waarin Sasha Baron Cohen Amerikaanse bekendheden op de korrel neemt, en actiefilm ‘Eye In The Sky’, een oorlogsdrama met Helen Mirren en Alan Rickman. Op CAZ is er ook nog de klassieker ‘Mission: Impossible’ waarin Tom Cruise een onmogelijke missie tracht uit te voeren.
16/11 15u30  Na ophef over bouwbedrijf: gemeenteraadslid Hugo Knevels in alle stilte uit N-VA Genk gezetIn alle stilte heeft N-VA Genk gemeenteraadslid Hugo Knevels naar de achterdeur verwezen, om hem zonder al te veel poeha de laan uit te sturen. “We hebben hem met zachte dwang gevraagd om de partij te verlaten”, verwoordt fractieleider Jos Lantmeeters het.
16/11 15u15  UNIZO Limburg: “Ondernemers verdienen meer erkenning”Vandaag is het Dag van de Ondernemer. “Het gaat goed met de Limburgse ondernemers. Faillissementen zijn gedaald, de werkloosheidcijfers liggen lager en het aantal starters stijgen”, zegt Bart Lodewyckx, directeur van UNIZO Limburg. Maar ondernemers zijn wel nog steeds op zoek naar erkenning en respect. Het onzekere bestaan is niet altijd makkelijk, volgens Lodewyckx. “Een verbetering van het sociaal statuut zou een enorme stap vooruit zijn.”
16/11 15u15  Slecht geheugen? Kurkuma helpt om beter te onthoudenWie een keer per dag kurkuma eet, zou zich op termijn gelukkiger gaan voelen en een beter geheugen ontwikkelen. Dat blijkt uit een onderzoek aan de universiteit van Californië, verschenen in het vakblad American Journal of Geriatric Psychiatry.
16/11 15u15  Kaartclub Overpelt-Fabriek bestaat 60 jaarDe Kaartclub Overpelt-Fabriek bestaat 60 jaar en dat werd uitbundig gevierd. De leden kijken er elke donderdag naar uit op een potje te kaarten.
16/11 15u00  Laszlo Köteles hangt (hand)schoenen aan de haakLaszlo Köteles (34) zet na vijftien jaar een punt achter zijn actieve loopbaan. De Hongaarse doelman startte zijn carrière in zijn thuisland bij Videoton en belandde vervolgens bij het Servische Zeleznik, Graficar en Bezanija. Na Hongaarse avonturen bij Vac en Diosgyor arriveerde Köteles in 2009 in Limburg, waar hij uiteindelijk 191 keer het Genkse doel verdedigde.
16/11 15u00  Handtasdieven krijgen tot 30 maanden cel voor twee brutale diefstallenDrie Diestse heroïneverslaafden tussen 19 en 22 jaar hebben vrijdag celstraffen van 20 tot 30 maanden met volledig uitstel gekregen voor twee brutale handtasdiefstallen in Hasselt. De daders besloten “een handtas te trekken” om hun heroïneverslaving mee te bekostigen.
16/11 15u00  Bart De Wever: “Theo Francken zou goede Zwarte Piet zijn. Als er een boot uit het buitenland komt is hij op zijn qui vive”Zaterdag is het feest voor jong en oud in Antwerpen, want dan komt Sinterklaas aan. Burgemeester Bart De Wever zal de goedheiligman verwelkomen. Op MNM vertelde het N-VA-kopstuk over zijn sinterklaaservaringen. Daarnaast werd hem gevraagd wie in N-VA een goede Zwarte Piet zou zijn. Daar hoefde De Wever niet lang over na te denken.
16/11 14u45  Tourwinnaar Geraint Thomas wil blik weer op koers richten: “Ik zal blij zijn als ik me weer renner kan voelen”Geraint Thomas koerst zaterdag het Criterium van Shanghai in China. Het wordt het eind van één lang feest na zijn zege in de Tour de France. “Ik zal blij zijn als ik gewoon weer kan trainen”, zei hij aan de vooravond van het criterium. “Me weer renner kan voelen.”
16/11 14u45  RECENSIE. Parquet Courts: Bonte avond met BarbapapaTalking Heads. Television. Pink Floyd. The Doors. The Clash. Ramones. Pavement. Sonic Youth. Neil Young. Roky Erikson. Allemaal gezien en gehoord, gisteren, in amper één uur en een kwartier tijd. Bij Parquet Courts, in een bomvolle Botanique. Een bonte avond op meerdere vlakken.
16/11 14u15  Tongenaar veroordeeld voor verzwijgen hiv-besmetting in relatieEen 41-jarige man uit Tongeren is vrijdag in Hasselt schuldig bevonden aan het verzwijgen drager van het hiv-virus te zijn tegenover zijn homopartner. Ook is hij veroordeeld voor schuldig verzuim omdat hij het slachtoffer, die nu ook hiv-drager is, na de seks niet inlichtte over de ziekte waardoor hij zich niet liet behandelen. Het komt hem op een eenvoudige schuldigverklaring te staan. Volgens de rechtbank is het weliswaar onduidelijk of veertiger het slachtoffer effectief besmet heeft. Het slachtoffer had immers ook seksuele contacten met een andere drager van het hiv-virus.
16/11 14u00  Dag van de Ondernemer: servies van Studio Mattes verovert de wereld vanuit BerbroekHet is vandaag de Dag van de Ondernemer. Dat is een initiatief van UNIZO en het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen, waarbij ze zelfstandigen en KMO’s in de kijker zetten. Eén van hen was Studio Mattes in Herk-de-Stad dat op ambachtelijke wijze servies maakt voor restaurants in heel de wereld.
16/11 14u00  Deze Limburgse jongeren fietsen zonder versnellingen of remmenFietsen op de weg zonder remmen of versnellingen, dat is Fixed Gear Racing. Enkele Limburgse jongeren hebben een Fixed Gear-team opgericht en doen mee aan buitenlandse wedstrijden. Fixed Gear Racing is nog niet bekend in ons land, maar de jongeren hopen om de sport ook hier te introduceren.
16/11 14u00  VIDEO. Twee scholen in Zuid-Limburg ontruimd door mysterieuze gasgeur, ook in Hasselt meldingBij de brandweerzone Zuid-West-Limburg tasten ze voorlopig in het duister naar de oorzaak van een gasgeur die zowel in Borgloon als Kortessem werd waargenomen. De eerste meldingen kwamen vanuit Borgloon en nadien volgden ook telefoontjes van inwoners van Kortessem. Zowel in Borgloon als in Kortessem werd een school ontruimd. Ook in Hasselt werd er rond 12.30 uur melding gemaakt van een gasgeur in de omgeving van het Vrijwilligersplein, de Koning Boudewijnlaan en bij de Sportschool.
16/11 13u30  Twee scholen in Zuid-Limburg ontruimd door mysterieuze gasgeur, ook in Hasselt meldingBij de brandweerzone Zuid-West-Limburg tasten ze voorlopig in het duister naar de oorzaak van een gasgeur die zowel in Borgloon als Kortessem werd waargenomen. De eerste meldingen kwamen vanuit Borgloon en nadien volgden ook telefoontjes van inwoners van Kortessem. Zowel in Borgloon als in Kortessem werd een school ontruimd. Ook in Hasselt werd er rond 12.30 uur melding gemaakt van een gasgeur in de omgeving van het Vrijwilligersplein, de Koning Boudewijnlaan en bij de Sportschool.
16/11 13u15  ‘Operatie Propere Handen’: scheidsrechter Bart Vertenten komt vrij onder voorwaardenDe Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) heeft een beslissing genomen in de zaak van Bart Vertenten . De scheidsrechter die betrokken is in ‘Operatie Propere Handen’ komt vrij onder voorwaarden.
16/11 13u00  P. Diddy verliest de moeder van zijn drie kinderenVreselijk nieuws voor de Amerikaanse Sean John Combs (49), beter bekend als rapper P. Diddy. Zijn ex-vrouw, voormalig model Kim Porter, is donderdag heel plots overleden op 47-jarige leeftijd. De twee hadden drie kinderen samen.
16/11 12u45  Twee scholen in Zuid-Limburg ontruimd door mysterieuze gasgeur, ook in Hasselt melding van gasgeurBij de brandweerzone Zuid-West-Limburg tasten ze voorlopig in het duister naar de oorzaak van een gasgeur die zowel in Borgloon als Kortessem werd waargenomen. De eerste meldingen kwamen vanuit Borgloon en nadien volgden ook telefoontjes van inwoners van Kortessem. Zowel in Borgloon als in Kortessem werd een school ontruimd. Ook in Hasselt werd er rond 12.30 uur melding gemaakt van een gasgeur in de omgeving van het Vrijwilligersplein, de Koning Boudewijnlaan en bij de Sportschool.
16/11 12u30  Grote visvijver in De Motten leeggehaaldIn stadspark De Motten wordt vandaag de grote visvijver leeggehaald. Binnenkort starten de renovatiewerken aan de vijver. De oevers worden hersteld en het eiland krijgt een opknapbeurt.
16/11 12u30  Sjoemelende Centeabankier moet gedupeerden 770.000 euro: “Na 18 jaar hebben we al 0,0 euro ontvangen”Al 18 jaar wachten acht spaarders op hun verdwenen 770.000 euro van Valère Celis (70), toenmalig filiaalhouder van Centea in Herk-de-Stad. De man is jaren geleden al tot drie jaar cel veroordeeld voor oplichting en valsheid in geschrifte. In 2012 oordeelde de burgerlijke rechtbank dat hij zijn klanten moest terugbetalen. “Maar mijn cliënten hebben vandaag al 0,0 euro gekregen”, klonk het vrijdag in de rechtbank. Celis staat er nu opnieuw terecht. Deze keer op verdenking van het bedrieglijk wegmaken van zijn vermogen. Hij riskeert een jaar cel.
16/11 12u15  Twee scholen ontruimd door mysterieuze gasgeurBij de brandweerzone Zuid-West-Limburg tasten ze voorlopig in het duister naar de oorzaak van een gasgeur die zowel in Borgloon als Kortessem werd waargenomen. De eerste meldingen kwamen vanuit Borgloon en nadien volgden ook telefoontjes van inwoners van Kortessem. Zowel in Borgloon als in Kortessem werd een school ontruimd.
16/11 12u00  Stoffel Vandoorne sluit terugkeer naar de F1 'voorlopig' uitOnze landgenoot Stoffel Vandoorne maakt binnenkort de overstap van de Formule 1 naar de Formule E. Na twee teleurstellende seizoenen ligt de focus volledig op de elektrische tegenhanger van de F1. Aan een F1-comeback denkt Vandoorne 'voorlopig' dan ook nog niet.
16/11 12u00  Industrieweg vanaf maandag afgeslotenVanaf maandag 19 november wordt de Industrieweg in Paal afgesloten ter hoogte van de Paalsesteenweg.
16/11 11u45  De nagel aan de doodskist van Theresa May: een conservatieve “seksgod” met zes kinderen en heel veel geldDe machtigste man in Groot-Brittannië, wordt hij wel eens genoemd. De nagel aan de doodskist van Theresa May is hij ook, zo bleek donderdag nog maar eens. Maar wie is Jacob Rees-Mogg? Een oerconservatief met zes kinderen, een vrouw en een wat bijzondere nanny, die ooit aangeklaagd werd omdat hij op een stripfiguurtje lijkt. En oh ja: een realityster noemde hem een “seksgod”.
16/11 11u45  Meer vetten en toch minder kilo’s: calorieën tellen doet niet vermagerenHasseltAls je gewicht wil verliezen, heeft calorieën tellen weinig zin. Een nieuwe studie bewijst waar sommige diëtisten al langer bij zweren: een dieet van minder koolhydraten – aardappelen, brood of pasta – en meer vetten – olie, volle yoghurt, noten of vette vis – zou wél helpen om af te vallen.
16/11 11u45  Parquet Courts: Bonte avond met BarbapapaTalking Heads. Television. Pink Floyd. The Doors. The Clash. Ramones. Pavement. Sonic Youth. Neil Young. Roky Erikson. Allemaal gezien en gehoord, gisteren, in amper één uur en een kwartier tijd. Bij Parquet Courts, in een bomvolle Botanique. Een bonte avond op meerdere vlakken.
16/11 11u45  Gigi Hadid over de druk in modeland: “Het is niet omdat je perfect lijkt, dat je perfectie moet nastreven”Het Amerikaanse topmodel Gigi Hadid (23) heeft tijdens een Reebok-evenement in Sydney gepraat over haar persoonlijke ervaringen in de modewereld. Zo moet ze er steeds op letten dat ze geen te hoge eisen stelt aan zichzelf.
16/11 11u30  Test Aankoop: “BNP Paribas Fortis gijzelt de pensioenspaarder”BNP Paribas Fortis vraagt vanaf januari 2019 een vergoeding van 150 euro aan klanten die hun pensioenspaarfonds willen verhuizen naar een andere bank. “Ongehoord”, vindt Test Aankoop. “De bank gijzelt zo zijn spaarders en zet een rem op de eerlijke concurrentie”, luidt het. De consumentenorganisatie vraagt daarom aan minister van Financiën Johan Van Overtveldt om dergelijke overgang gratis te maken.
16/11 11u30  Nieuwe studie bewijst: stop met calorieën tellen als je gewicht wil verliezenHasseltAls je gewicht wil verliezen, heeft calorieën tellen weinig zin. Een nieuwe studie bewijst waar sommige diëtisten al langer bij zweren: een dieet van minder koolhydraten – aardappelen, brood of pasta – en meer vetten – olie, volle yoghurt, noten of vette vis – zou wél helpen om af te vallen.
16/11 11u30  VIDEO. Eerste sneeuw veroorzaakt chaos in New York: “Ik haal het misschien niet, bid voor me”New Yorkers werden vrijdagochtend wakker en ontdekten dat de bekende straten en bruggen bedekt waren met de eerste sneeuw van het seizoen. De eerste witte vlokken hadden hier en daar sneeuwpret als gevolg, maar veroorzaakten vooral veel chaos op de weg.
16/11 11u15  GAIA lanceert nieuwe campagne met schokkende beelden: “De dieren krijsen het uit”Dierenrechtenorganisatie GAIA lanceert een nieuwe campagne voor een verbod op de chirurgische castratie van biggen. In een tv-spot, die zowel op de Vlaamse als Waalse tv te zien zal zijn, wordt “gepigseld” getoond hoe dat momenteel gedaan wordt.“Al jarenlang rijgen zowel de politieke wereld als de boerenorganisaties de ene loze belofte aan de andere”, zegt voorzitter Michel Vandenbosch. “Zelfs het regeerakkoord – waarin een verbod vanaf 2018 is opgenomen - wordt in deze kwestie behandeld als een vodje papier. Wel… zolang er geen verbod is, zetten wij onze campagnes voort.”
16/11 11u15  Strooidiensten maken zich klaar voor eerste vrieskouDe strooidiensten zijn klaar om de eerste echte vrieskou in Vlaanderen het hoofd te bieden. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer. Zoals elk jaar beschikken de diensten over ongeveer 108.000 ton strooizout. “Dit volstaat om zelfs bij extreme weersomstandigheden de winter door te komen”, klinkt het vrijdag.
16/11 11u15  Rolt er binnenkort een huis uit de printer? “Bouwsector staat voor gigantische automatisering”Toets Ctrl-P in en er rolt een huis uit de betonprinter. Het klinkt fictie maar het is dichterbij dan u denkt. In mei volgend jaar is de eerste woning die naam waardig in Eindhoven een feit. België hinkt een beetje achterop, maar vooral Kamp C in Westerlo is aan een fikse inhaalbeweging bezig. Kamp C is het innovatiecentrum voor de bouwsector van de provincie Antwerpen. Volgend jaar moet hun betonprinter, die elementen van tien meter bij tien meter print, een feit zijn.
16/11 11u00  Beyoncé zet haar samenwerking met Topshop stopDe Amerikaanse zangeres Beyoncé zet de samenwerking met Topshop stop. Haar bedrijf Parkwood koopt de 50 procent aandelen die Topshop had in haar kledinglijn Ivy Parker terug. De aankoop komt er na beschuldigingen van wangedrag van de ceo van Topshop, maar de aankoop stond naar eigen zeggen al langer gepland.
16/11 11u00  Man die 10 jaar geleden zoontje doodsloeg en nu baby mishandelde, blijft in de celDe aanhouding van Cédric V.R. (36), de man die afgelopen weekend zijn drie maanden oude dochtertje uit alle macht op de grond gooide, is met een maand verlengd. Tien jaar geleden sloeg de V.R. al zijn zoontje van een half jaar dood.
16/11 11u00  Lanvin moet op zoek naar nieuwe hoofdontwerper voor mannenlijnHet Franse modehuis Lanvin moet na veertien jaar afscheid nemen van de Nederlandse Lucas Ossendrijver, creatief hoofddirecteur bij de mannenlijn van het label. Dat meldt het label in een persbericht.
16/11 10u45  Centrale Langerlo levert volgende week weer stroom om stroomtekort te voorkomenDe twee gasturbines van de centrale van Langerlo op Genk-Zuid zijn weer operationeel. Dat meldt Engie Electrabel.
16/11 10u45  Belgian Cats kunnen in Duitsland grote stap richting EK zetten, maar moeten het doen zonder WK-revelatieDe Belgische basketvrouwen werken zaterdagavond in en tegen Duitsland hun vijfde kwalificatieduel in de voorronde van het EK 2019 af. Na drie zeges op vier en nog een thuismatch tegen leider Tsjechië in het vooruitzicht, liggen de Belgian Cats op schema voor kwalificatie.
16/11 10u30  Mickey Mouse wordt 90 jaar: deze merken vieren meeMickey Mouse blaast op zondag 18 november negentig kaarsjes uit. De bekende muis zag het levenslicht in 1928 en Walt Disney bouwde het uit tot een heus merk. De voorbije decennia waren Mickey en zijn vriendinnetje Minnie niet weg te slaan uit allerlei collecties. Voor de negentigste verjaardag zetten veel labels dan ook graag de feestoortjes op. Een overzicht.
16/11 10u15  Aanrander Louise in ‘Familie’ is in het echt… haar liefKeihard: zo eindigde de aflevering van ‘Familie’ donderdagavond. Louise, vertolkt door Sarah-Lynn Clerckx (19), werd na een fuif aangerand door een opdringerige jongeman die ze eerder had afgewezen. Opvallend: de acteur die dat personage vertolkte, is in het echte leven haar lief.
16/11 10u15  Dit denken ze in het buitenland van België-IJsland: Batshuayi en Mourinho gaan met de aandacht lopenDe Rode Duivels hebben donderdagavond IJsland geklopt met 2-0. Dat ging echter niet zonder de nodige moeite, zagen ze ook in de buitenlandse pers. Doelpuntenmaker Michy Batshuayi en verrassende aanwezige José Mourinho gaan met de aandacht lopen.
16/11 10u00  “Huis bouwen vanaf januari 15.000 euro duurder”Bouwmaterialen worden vanaf 1 januari 4,54 procent duurder, of meer dan het dubbele van de inflatie. Dat heeft de Bouwunie uitgerekend. Dat betekent een meerprijs van 15.600 euro voor een doorsnee nieuwe woning.
16/11 09u45  De sint meert ietwat vroeger aanDe sint gaat zaterdagmiddag 17 nov om 12.30 u aanmeren ipv 14 u zoals eerder aangekondigd werd in het gemeentelijk infoblad.
16/11 09u30  Passagier in kritieke toestand na ongeval op Hasseltse ringOp de Hasseltse ring is vrijdagochtend om zes uur een botsing gebeurd tussen een auto en vrachtwagen. Bij het ongeval raakte de passagier van de auto zwaargewond. Volgens de laatste berichten is de persoon in kritieke toestand. De ring was meer dan twee uur afgesloten ter hoogte van het kruispunt met de Kuringersteenweg.
16/11 09u30  Drama voor Neuville in strijd om wereldtitel rally: "Alles verliep volgens plan..."Tijdens de zesde proef van de Rally van Australië liep het danig mis voor Thierry Neuville. Iets na halverwege raakte hij met zijn Hyundai i20 WRC één van de strobalen die een kunstmatige chicane vormden. Resultaat: de hele linkerflank van zijn wagen beschadigd, lekke band en veertig seconden aan de broek.
16/11 09u00  ‘De Ideale Wereld’ laat Stijn Meuris opdraven in hilarische music battleStijn Meuris kreeg het deze week tijdens een schoolvoorstelling aan de stok met een leerling die op zijn smartphone aan het tokkelen was. ‘De Ideale Wereld’ kwam donderdag met dé manier om het conflict te beslechten: een music battle.
16/11 09u00  Toon Aerts wil in Tabor leidersplaats in Wereldbeker verdedigen: “Hier wil ik goed scoren”Na drie wereldbekermanches, twee in Amerika en één in het Zwitserse Bern, trekken de veldrijders zaterdag naar het Tsjechische Tabor. Toon Aerts leidt momenteel het klassement met 225 punten, Wout van Aert volgt als tweede met 210 punten.
16/11 09u00  NBA. Golden State krijgt pandoering, San Antonio verliest ondanks een briljante ‘360’ van DeRozanIn de NBA hebben de Golden State Warriors geen al te beste beurt gemaakt. De regerende kampioen ging met 107-86 onderuit in Houston.
16/11 08u45  Hasseltse ring weer open na ongeval, maar nog steeds aanschuivenOp de Hasseltse ring is vrijdagochtend om zes uur een botsing gebeurd tussen een auto en vrachtwagen. De ring was meer dan twee uur afgesloten ter hoogte van het kruispunt met de Kuringersteenweg.
16/11 08u45  Kylie Minogue komt naar Rock WerchterRock Werchter heeft vrijdagochtend tien nieuwe namen gelost voor volgend jaar. De verrassendste naam is ongetwijfeld Kylie Minogue.
16/11 08u30  Rik Verheye brengt in ‘De Slimste Mens’ een hilarisch technonummer‘De Slimste Mens ter Wereld’ gemist? Met deze samenvatting ben je weer helemaal mee. Donderdag verwelkomde Erik een oude bekende: ex-baas en Woestijnvis-oprichter Wouter Vandenhaute (56).
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

20x CD&V lost negen lijsttrekkers21/11 03u30 - Het Belang van Limburg: BrusselDe algemene vergadering van CD&V heeft gisteravond negen van haar twaalf lijsttrekkers voor de verkiezingen van 26 mei volgend jaar aangeduid. Zoals maandag al in onze krant voorspeld werd, trekt Meeuwenaar Lode Ceyssens de Vlaamse lijst in Limburg en Kris Peeters de Europese lijst. De twee lijsttrekkers voor Antwerpen zijn nog niet bekend, evenmin als de Kamerlijsttrekker in Oost-Vlaanderen, als opvolger van Pieter De Crem (56). Die kondigde gisterochtend – verrassend – zijn afscheid van de nationale politiek aan.
19x Neutrale sigarettenpakjes pas vanaf 202021/11 03u30 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
19x “Het was een mooi excuus om eens naar Australië te komen”21/11 03u30 - Het Belang van Limburg: SINT-TRUIDENDe 38-jarige Bert Arnauts uit Sint-Truiden is vierde geworden op de 50 meter popredding op het WK reddingszwemmen in Australië. Een prestatie om u tegen te zeggen, in deze minder bekende zwemdiscipline, maar Down Under is reddingszwemmen even belangrijk als veldrijden bij ons.
18x Rechter spreekt containerdieven vrij21/11 03u30 - Het Belang van Limburg: Sint-TruidenVier Roemenen die op heterdaad werden betrapt toen ze voedingsproducten uit een afvalcontainer van de Carrefour Market in Brustem wilden stelen, zijn door de rechtbank in Hasselt vrijgesproken. Volgens de rechter ging het niet om diefstal, aangezien “niemand aanspraak kon maken op het weggegooide voedsel”. Bij Ovam klinkt een ander verhaal. “Afval blijft eigendom van de eigenaar tot het wordt opgehaald”, stelt woordvoerder Jan Verheyen.
18x “Premier moet een oplossing vinden voor VN-migratieverdrag”21/11 03u30 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
18x Spijtoptant21/11 03u30 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
18x Claudio Dell’Anno verliest van VTM21/11 03u30 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
17x Xena21/11 03u30 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
17x “Onze Jo die in de zetel ligt, geheiligd zij uw chips...”21/11 03u30 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
17x Herfst is dure opruimoperatie21/11 03u30 - Het Belang van Limburg: HASSELTBladeren ruimen, het is dé tuinklus van het moment. Ook voor gemeentearbeiders. In Limburg borstelen en blazen elke dag meer dan 270 werkmannen en -vrouwen de gevallen bladeren. Voor de bewoners staan ruim 7.000 bladkorven klaar. Behalve in Herstappe en Voeren: “Hier ruimt de wind alles wel op.”

Statistieken

Artikels:
32091
Gelezen:
6386
Aantal lezers nu:
37


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven