dinsdag 25 oktober 2016, week 43


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Meer nieuws van Het Belang van Limburg

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u45
 

Het Belang van Limburg

Verbergen Tonen
25/10 13u45  Surf’s up! Zo word je wereldkampioen surfen De Hawaïaan John John Florence heeft de wereldtitel in het surfen veroverd. Hij verzekerde zich van eindwinst in de WSL Championship Tour na de uitschakeling van de Zuid-Afrikaan Jordy Smith tijdens de halve finale van de voorlaatste manche, dinsdag in het Portugese Peniche.
25/10 13u30  President Barack Obama reageert geniaal op 'mean tweet' van Donald Trump Amerikaans president Barack Obama en presidentskandidaat Donald Trump zullen nooit de beste vrienden worden. Obama voert actief campagne voor Trumps Democratische tegenstandster Hillary Clinton en haalde daarbij al meermaals uit richting de Republikein. Obama mocht bij Jimmy Kimmel nog eens een serie 'mean tweets' voorlezen en daarop reageren. Dat zijn, zoals het woord zegt, tweets die Obama aanvallen. Zo ook eentje van Trump. Het antwoord van Obama was echter subliem. Het specifieke fragment kan je bekijken van 1:23.
25/10 13u30  Wiggins en Cavendish beducht voor Belgisch duo in Zesdaagse van Londen Met de Zesdaagse in Londen trapt Mark Cavendish met Bradley Wiggins dinsdagavond hun Zesdaagseseizoen op gang. Het duo, wereldkampioen in de ploegkoers van dit jaar, start met ambitie in Londen, maar dan zullen ze wel moeten afrekenen met de winnaars van vorig jaar, onze landgenoten Kenny De Ketele en Moreno De Pauw.
25/10 13u15  Stedenloop brandweer wordt Halloweentrail: “Ambiance en een magnifiek parcours” De brandweerverbroedering van Genk heeft een einde gemaakt aan de dertig jaar Stedenloop tussen de brandweerkazernes van Genk en Hasselt. In de plaats lanceren de brandweerlui de Halloweentrail . Op 31 oktober kan u een 7,5 kilometer lange tocht doorheen sfeervol ingerichte gebouwen in en rond Winterslag lopen.
25/10 13u00  Hartverwarmend: de ontmoeting tussen een blinde man en zijn favoriete Disneyfiguur Een 21-jarige kerel uit Brazilië heeft magische momenten beleefd in Disneyworld. Toen Basilio Santana voor de eerste maal Mickey Mouse kon ontmoeten, wilde hij per se een foto samen met het Disneyfiguur. Ondanks dat hij de foto nooit zal kunnen zien.
25/10 13u00  VIDEO. Met deze lepe wisseltruc besteelt oplichter Maaseikse krantenwinkel De Opoeterse krantenwinkel Dusty'Shop is maandag het slachtoffer geworden van een oplichter. De man slaagde erin om met een lepe wisseltruc zo'n 250 euro buit te maken. Dat de dief niet aan zijn proefstuk toe is, blijkt uit de handelingssnelheid waarmee hij de briefjes onder de ogen van de nietsvermoedende kassierster ontvreemdt.
25/10 13u00  De zanger die stierf na 300 plastische ingrepen U kent hem misschien als zanger van de groep Dead or Alive en hun hit 'You SpinMe Round'. Pete Burns (57) was echter vooral een tragische figuur die deze week stierf aan een zware hartaanval. Waarschijnlijk veroorzaakt door de meer dan 300 plastische ingrepen die hij had ondergaan, in zijn zoektocht naar de 'lichamelijke perfectie'. Het resultaat was echter meestal niet om aan te zien.
25/10 12u45  FOTO. Ook deze vrachtwagens reden zich vast onder brug Bosdel Dinsdagvoormiddag heeft voor de zoveelste keer een vrachtwagen de hoogte van de spoorwegbrug aan de Bosdel in Genk-Zuid verkeerd ingeschat. In het verleden raakte de brug al meermaals beschadigd door gelijkaardige aanrijdingen. Begin dit jaar werd de constructie verlaagd zodat er geen zwaar verkeerd meer mogelijk is. Maar ook dat lijkt niet te helpen.
25/10 12u45  Alweer een vrachtwagen die zich klem rijdt tegen brug aan Bosdel Ondanks signalisatie en verlaagde portiek heeft dinsdagmiddag weerom een vrachtwagen zich vastgereden onder de brug aan Bosdel in Genk. Enkele weken geleden gebeurde er een gelijkaardig ongeval. De bestuurder van de gehuurde vrachtwagen raakte niet gewond.
25/10 12u30  Adidas stopt met financiële steun aan Duits antidopingagentschap Adidas zal in 2017 niet langer financiële steun bieden aan het Duitse antidopingagentschap NADA. Oliver Brueggen, woordvoerder van de sportartikelengigant, bevestigde dinsdag aan het Duitse persagentschap DPA dat het eind 2016 aflopende contract niet wordt verlengd.
25/10 12u30  Geen bewijs voor “bruine enveloppes” bij toewijzing van WK atletiek De internationale atletiekfederatie IAAF heeft geen bewijzen gevonden van mogelijke corruptie door Qatar bij de toewijzing van het WK 2017.
25/10 12u30  Spaanse bond krijgt boete voor inbreuken op transferregels van minderjarigen De Spaanse voetbalbond RFEF moet een boete van 220.000 Zwitserse frank (203.000 euro) betalen. Het disciplinaire comité van de wereldvoetbalbond FIFA bestraft de RFEF omdat deze de internationale transferregels voor minderjarige voetballers, onder 18, niet goed handhaaft. De FIFA pakte eerder al de topclubs FC Barcelona, Real en Atletico Madrid aan voor het overtreden van die regels.
25/10 12u30  Koning Albert moet op 21 februari voor de rechter verschijnen Koning Albert II moet op 21 februari 2017 voor de rechter verschijnen in de zaak-Boël, zo bevestigt Alain De Jonge, de advocaat van Delphine Boël aan onze redactie.
25/10 12u30  Koning Albert in februari voor de rechter in zaak-Boël Koning Albert II moet op 21 februari 2017 voor de rechter verschijnen in de zaak-Boël, zo bevestigt Alain De Jonge, de advocaat van Delphine Boël.
25/10 12u30  Loopclub Vach wint borreltjesloop Traditiegetrouw drinken ze in Kuringen borreltjes tijdens de wedstrijd. Een sympathieke stratenloop voor klein en groot waar niet de prijzenpot telt maar waar vooral veel plezier mee gemoed is.
Laatste update: vandaag om 13u45Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
25/10 12u15  UCLL vroemt mee op het circuit van ZolderStudenten lichamelijke opvoeding van de lerarenopleiding UC Leuven-Limburg staan opnieuw in voor de randanimatie tijdens de 26ste editie van de Vroemdag op het circuit van Zolder.
25/10 12u15  AB Inbev brengt alcoholvrije Jupiler op de marktBrouwerij AB Inbev brengt begin december een alcoholvrije versie van het bekende biermerk Jupiler op de markt. Dat maakt de bierreus dinsdag bekend. ‘Jupiler 0,0 %’ is een alcoholvrij pilsbier dat gemaakt wordt met dezelfde ingrediënten als het klassieke Jupiler-pintje. Het nieuwe non-alcoholische pilsje past in de bredere strategie van de bierreus om tegen 2025 een vijfde van het wereldwijde volume in laag en niet-alcoholhoudende bieren te realiseren.
25/10 12u15  "Een kwaaie sms versturen om tien voor zeven ’s morgens is écht te vroeg"Goedgelovige lieden leven in de veronderstelling dat journalistiek een mooi en avontuurlijk beroep is. Je praat met beroemde, belangrijke mensen, je kunt je mening kwijt in de krant, je pakt in je stamkroeg uit met privé gsm-nummers enz… De werkelijkheid kleurt minder romantisch voor die nachtraven van journalisten.
25/10 12u15  Proximus League stapt af van matchen om half één ’s middagsIn de Proximus League, de eerste klasse B, zal er voortaan niet meer gespeeld worden op zondagmiddag om half één. Voortaan worden matchen enkel nog geprogrammeerd op vrijdag 20u30, op zaterdag om 17 uur en 20u30 en op zondag om 16 uur.
25/10 12u15  VIDEO. Virtueel vliegen over de mooiste plekjes van LimburgOver de mooiste plekjes van Limburg vliegen zonder effectief in een vliegtuig te stappen? Het kan. Zo maakte Guestcam een filmpje waarin het lijkt alsof twee personen met een vliegtuigje door de Limburgse lucht klieven. Het Zonhovense bedrijf deed dat door een 3D-vliegtuig te integreren met beelden van echte personen.
25/10 12u15  Bekende actrice oogt erg slank op feestjeFans maken zich al tijdje ongerust over de gezondheid van de Amerikaanse actrice Tara Reid en nu bereikt hun bezorgdheid een nieuw hoogtepunt. De blonde ‘American Pie’-ster ging als Griekse godin naar het Halloweenfeestje van Maxim Magazine in Los Angeles en oogde erg mager in haar weinig verhullende outfit.
25/10 12u15  Olivia Wilde deelt vertederend borstvoedingskiekjeOlivia Wilde (32) verwelkomde samen met haar verloofde Jason Sudeikis amper een week geleden dochtertje Daisy Josephine. Alles lijkt goed te gaan met de baby of dat kunnen we toch concluderen uit een vertederende foto die de actrice op Instagram deelde.
25/10 12u00  F1-fans stellen zich vragen bij verkiezing van Verstappen tot 'Driver of The Day'Max Verstappen is na afloop van de GP van de USA verkozen tot 'Driver of The Day'.
25/10 12u00  Grootscheepse antiterreuractie in heel DuitslandEr zijn op dit moment meerdere antiterreuracties aan de gang in heel Duitsland, zo melden de Duitse media. Sinds 6 uur wordt er op minstens twaalf plaatsen gezocht. De grootschalige actie zou gericht zijn tegen vermoedelijke moslimterroristen.
25/10 12u00  IMK verzet zich tegen pestenNa een geslaagde actie vorig schooljaar organiseert de leerlingbegeleiding, samen met een aantal collega’s, ook dit jaar weer een Rode Neuzen Actie op school. Zo neemt het Instituut Maria Koningin deel aan deze Vlaamse actie om geld in te zamelen voor een betere opvang van jongeren met psychische problemen. Veel van deze problemen worden veroorzaakt door pestgedrag.
25/10 12u00  “Treinramp Wetteren volledig en uitsluitend te wijten aan fout treinbestuurder”De treinramp in het Oost-Vlaamse Wetteren, waarbij het giftige acrylnitril vrijkwam en een 64-jarige man in zijn woning in Wetteren overleed, is “volledig en uitsluitend te wijten aan de fout van de treinbestuurder”. Dat zegt de afdeling Dendermonde van het Oost-Vlaamse parket in een motivering van de eindvordering, waarbij niemand strafrechtelijk vervolgd wordt omdat er “geen technische of veiligheidstekortkomingen kunnen worden ten laste gelegd aan anderen dan de treinbestuurder”, die overleden is.
25/10 11u45  Aantal vrouwen in bestuursraden nagenoeg verdrievoudigd in acht jaar tijdHet aantal vrouwen in de raden van bestuur van beursgenoteerde ondernemingen en economische overheidsbedrijven is in acht jaar tijd nagenoeg verdrievoudigd. Dat meldt het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen dinsdag. In 2008 bestonden de bestuursraden voor 8,2 procent uit vrouwen, in 2016 liep dat op tot 21,6 procent. Toch heeft 38,7 procent van de bedrijven het wettelijk quotum van 30 procent vrouwen nog niet bereikt.
25/10 11u45  Experts waarschuwen: let op met foto’s van je kinderen op internetFoto’s van je kinderen online plaatsen? Dat kan, maar ouders dienen goed na te denken over wat en hoeveel ze delen. Dat raden pediaters aan op basis van cijfers van een nieuwe studie, die afgelopen vrijdag werd voorgesteld op de jaarlijkse conferentie van de American Academy of Pediatrics (AAP).
25/10 11u30  “Deze week geen doorbraak rond CETA”Er zal deze week geen doorbraak komen in het dossier rond het Europees-Canadese handelsverdrag CETA en de geplande top van donderdag wordt best uitgesteld. Dat zegt Martin Schulz, voorzitter van het Europees Parlement.
25/10 11u30  Agressieve man hakt met bijl in op autoIn Veldhoven, vlakbij Eindhoven, is een man met een bijl helemaal los gegaan op een geparkeerde wagen. De feiten dateren al van 11 juni, maar de Nederlandse politie heeft de beelden nu verspreid en is op zoek naar tips. Dat kan via 0800-6070 of 0800-7000 (anoniem).
25/10 11u30  Dit is de oudste inwoner van uw gemeenteMet Tonia Nouwens overleed vorige week woensdag de vrouw die lange tijd met veel trots de titel van 'oudste Limburger' droeg. Ze werd 108 jaar oud. De eer van 'oudste Limburger' is nu weggelegd voor Nelly De Beule uit Hasselt. Ook zij heeft 108 lentes op de teller. Maar wie is de oudste inwoner van uw gemeente? Wij zochten het voor u uit.11 
25/10 11u30  Ontruiming ‘Jungle van Calais’ gaat voort: trek- en duwwerkDe Franse autoriteiten zetten de ontruiming van het vluchtelingenkamp in Calais voort. Dat bevestigde de woordvoerder van de prefectuur Pas-de-Calais dinsdag. In de nacht van maandag op dinsdag waren er geen schermutselingen.
25/10 11u30  Pediaters waarschuwen: let op met foto’s van je kinderen op internetFoto’s van je kinderen online plaatsen? Dat kan, maar ouders dienen goed na te denken over wat en hoeveel ze delen. Dat raden pediaters aan op basis van cijfers van een nieuwe studie, die afgelopen vrijdag werd voorgesteld op de jaarlijkse conferentie van de American Academy of Pediatrics (AAP).
25/10 11u30  Deze halfnaakte chef verovert het internet niet alleen met zijn kookkunstenIn een ver verleden was het Jamie Oliver die de titel 'naked chef' droeg, maar hij is ondertussen van zijn troon gestoten door een kok die echt halfnaakt in de keuken staat. Maak kennis met Franco Noriega, een Peruviaans model, die zich omschoolde tot kok en nu de wereld verovert. Zij het eerder met zijn sixpack dan met zijn gerechtjes.
25/10 11u15  Jonge Spanjaard is vijfde nieuwkomer bij MovistarDe Spanjaard Hector Carretero zet volgend jaar zijn eerste stappen in het profpeloton als lid van Team Movistar. De WorldTourformatie, die onder meer Quintana en Valverde in de rangen, plukt hem weg uit de opleidingsploeg Lizarte.
25/10 11u15  Diepenbeek plaatst tractorsluis op fietswegDiepenbeek gaat nog dit jaar, bij wijze van test, een tractorsluis plaatsen op de fietsverbinding tussen de Sint-Rochuswijk en de Hoogblookstraat. Heel wat automobilisten en vrachtwagenchauffeurs rijden nu immers ook over die fietsverbinding. “Daardoor ontstaan er levensgevaarlijke situaties voor fietsers, voor wie deze weg eigenlijk bedoeld is”, zegt burgemeester Patrick Hermans (PUUR). “Enkel landbouwers mogen er ook over.” Als de proef meevalt, dan komen er ook op andere fietspaden tractorsluizen.
25/10 11u15  Misbruikt door priester: dit zijn de tarieven voor schadevergoedingDe Nederlandse katholieke Kerk heeft tot nu toe al bijna 30 miljoen euro aan schadevergoedingen uitgekeerd aan slachtoffers van seksueel misbruik. Dat schrijft de krant De Limburger op basis van cijfers van het Nederlandse Meldpunt Seksueel Misbruik.
25/10 11u00  Zwangere Belle Perez: “Die grotere borsten vind ik zelfs fijn”Zangeres Belle Perez (40) geniet met volle teugen van haar eerste zwangerschap, zo verklaart ze in Story. “Sommige vrouwen zullen mij gek verklaren, maar ik vind het zalig. Ook die grotere boezem vind ik best fijn.”
25/10 11u00  Stan Van Samang bekent voor het eerst jeugdzonde: “Mijn ouders zullen schrikken”“Ik vertel dit in primeur. Ook voor mijn ouders.” Stan Van Samang, bekent in Dag Allemaal dat hij vele jaren geleden de knotwilg in de tuin in brand heeft gestoken. “Maar het was een accidentje, echt waar.”
25/10 11u00  Zoon Huysentruyt: “Pa, waar ben je mee bezig?”Cyriel Huysentruyt had gezworen om nooit in een restaurant te gaan werken, maar intussen is hij de rechterhand van zijn vader Piet in restaurant Likoké. “Ik ben dan ook steeds meer op mijn vader gaan lijken”, zegt hij in Story. “In die mate zelfs dat ik hém soms tot de orde roep.”
25/10 11u00  Geen goed nieuws voor Musonda: terug naar Londen door blessureHeel veel heeft Charly Musonda Junior dit jaar nog niet kunnen genieten van zijn uitleenbeurt aan Real Betis, en daar lijkt niet gauw verandering in te zullen komen. De Belgische belofteninternational is uitgevallen met een blessure aan de ligamenten van zijn linkerknie. Omdat Musonda daar al langer klachten over had, werd hij teruggestuurd naar moederclub Chelsea in Londen om daar onderzocht te worden. Dat schrijft het Spaanse AS.
25/10 11u00  Spectrumcollege Middenschool OLVI viert dag van de jeugdbeweging!Afgelopen vrijdag vierden de leerlingen van Spectrumcollege Middenschool OLVI de dag van de jeugdbeweging.
25/10 11u00  Belgische hockeyvrouwen winnen met 5-1 van IerlandIn een vriendschappelijke hockeyinterland hebben de Red Panthers (FIH-14) maandag in Oudergem met 5-1 gewonnen van Ierland (FIH-16). Lisa Scheerlinck wist twee keer te scoren in haar eerste officiële wedstrijd voor de Panthers. Louise Versavel, Anouk Raes en Jill Boon namen de andere Belgische doelpunten voor hun rekening.
25/10 11u00  Spectrumcollege Middenschool OLVI op biotoopstudieVorige week gingen de leerlingen van de B-stroom op biotoopstudie voor het vak natuurwetenschappen.
25/10 11u00  Op basis van deze categorieën worden slachtoffers van misbruik door priesters vergoedDe Nederlandse katholieke Kerk heeft tot nu toe al bijna 30 miljoen euro aan schadevergoedingen uitgekeerd aan slachtoffers van seksueel misbruik. Dat schrijft de krant De Limburger op basis van cijfers van het Nederlandse Meldpunt Seksueel Misbruik.
25/10 11u00  Leerlingen Biotechnicum op bioweek in LuikZoals elk jaar gingen de leerlingen van 3 en 4 Biotechnische wetenschappen op bioweek.
25/10 10u45  Max Walscheid toont opnieuw snelle benen Ronde van HainanDe Duitser Max Walscheid (Giant-Alpecin) heeft na de derde ook de vierde rit in de wielerronde van Hainan (Chn/2.BC) op zijn naam geschreven.
25/10 10u45  Pieter Timmers wordt vijfde op 100m vrij in TokioPieter Timmers is dinsdag als vijfde geëindigd in de finale van de 100 meter vrije slag tijdens de wereldbekermanche kortebaan in Tokio. De 28-jarige Timmers tikte aan in 47.43. Zijn Belgisch record dat hij in december 2015 op het EK in Israël neerzette, bedraagt 46.61.
25/10 10u45  Is de realisatie van het ‘Kerkenplan’ wel betaalbaar voor KortessemOp de gemeenteraad werd het kerkenplan van de parochiefederatie Kortessem goedgekeurd. Het totale kostenplaatje van de in het kerkenplan voorgestelde aanpassingen aan de Kortessemse kerken wordt geraamd op enkele miljoenen euro’s. De oppositie had heel wat kritische bedenkingen bij dit kerkenplan. De uitvoering ervan is volgens hen niet betaalbaar en onrealistisch.
25/10 10u45  Amélie Timmermans is derde kinderburgemeesterZaterdagvoormiddag mocht Amélie Timmermans (11) van basisschool Kers & Pit in het gemeentehuis de eed afleggen als nieuwe kinderburgemeester. Kinderschepenen Nigel Timmermans, Victor Vanherck, Marie Vanhaeren, Yuri Putzeys en Iliana Houben gaan Amélie dit schooljaar met raad en daad bijstaan.
25/10 10u45  Koningin Mathilde maakt ongewone kledingkeuzeKoningin Mathilde houdt van Belgische mode, maar tijdens een bezoek aan de Jordaanse koningin Rania stemde ze haar outfit af op het land. Ze koos voor een roodwitte jurk, gemaakt door lokale ambachtsvrouwen.10 
25/10 10u45  Scarlett Johansson kiest voor verrassende nieuwe uitdaging in ParijsScarlett Johansson en haar echtgenoot Romain Dauriac hebben dit weekend de deuren geopend van hun eigen snoepwinkeltje in Parijs, Yummy Pop, dat een gourmetversie van popcorn verkoopt. Klanten kunnen er kiezen voor popcorn afgewerkt met truffels, parmezaan of seizoensingrediënten. Bij de opening van de winkel in de Parijse wijk Marais afgelopen weekend, was het de 31-jarige actrice zelf die de eerste klanten bediende. 'Het is al jaren een droom van mij en mijn familie om onze favoriete Amerikaanse snack naar onze favoriete Europese stad te brengen', zei de Amerikaanse actrice bij de opening van haar snoepwinkel. Mocht het concept aanslaan, zullen meer locaties volgen.
25/10 10u30  Adviesraad hekelt “ondoordachte en botte besparingstechniek” in welzijnDe Strategische Adviesraad Welzijn, Gezondheid en Gezin (SAR WGG), die de Vlaamse regering adviseert over het welzijnsbeleid, is “bijzonder ontstemd” over het feit dat de werkingsmiddelen in de Vlaamse welzijnssector opnieuw niet worden geïndexeerd. De adviesraad spreekt van een “ondoordachte en botte besparingstechniek” met mogelijk negatieve gevolgen voor zorggebruikers, het personeel in de zorg en de financiële leefbaarheid van de zorgorganisaties.
25/10 10u30  H&M-telg Weekday opent volgende maand de deuren in ons landNa & Other Stories, COS en H&M zelf verwelkomt ons land binnenkort de vierde telg van de Zweedse kledinggigant, namelijk Weekday. Dat nieuws raakte een tijdje geleden al bekend, maar er staat nu ook een openingsdatum vast voor de eerste winkel.
25/10 10u30  Dag van de jeugdbeweging bij het SFCDag van de jeugdbeweging was eigenlijk vorige week vrijdag, maar vandaag bij het SFC omdat het 6de leerjaar vrijdag op tocht waren.
25/10 10u15  Eurozone maakt nieuwe schijf van 2,8 miljard euro vrij voor GriekenlandDe eurozone maakt een nieuwe schijf steun ten belope van 2,8 miljard euro vrij in het kader van het derde reddingsplan voor Griekenland. Dat meldt ze dinsdag, nadat Athene de nodige gevraagde hervormingen uitvoerde.
25/10 10u15  Auto's in brand gestoken in Maasbracht en AmsterdamIn Maasbracht, vlakbij de Belgische grens, zijn maandagnacht twee auto's in de as gelegd. Ronde 2u 's nachts kwam er een eerste melding vanuit Molengreend. Dat meldt 1Limburg. Die brand was nog maar net geblust, of er kwam al een tweede melding binnen. Dat voertuig brandde eveneens volledig uit. Ook in Amsterdam (foto) werden er auto's in brand gestoken. Daar gingen vijf wagens in de vlammen op. De politie vermoedt dat er een pyromaan aan het werk is.
25/10 10u00  Schikking tussen overspelige Transavia-stewardess en bedrogen echtgenootEr lijkt een einde te zijn gekomen aan de gênante strijd tussen een overspelige stewardess en haar echtgenoot. Zij zou hem meerdere keren hebben bedrogen met collega's bij de luchtvaartmaatschappij Transavia. 'In het belang van de kinderen dwing ik deze schikking af', oordeelde de rechter in Den Haag maandag.
25/10 10u00  De Bruyne blikt nog eens terug op Chelsea: “Ik denk niet dat ik ben wat Mourinho van mij maakte”Kevin De Bruyne heeft nog eens teruggeblikt op zijn periode bij Chelsea. Daar werd hij begin 2014 door toenmalig trainer José Mourinho verkocht nadat hij niet aan spelen toekwam. “Ik denk niet dat ik ben zoals hij zei”, vertelde KDB in een exclusief interview met het Engelse Daily Mail.
25/10 10u00  VIDEO. Dief aan de haal met fiets in Hasseltse fietsenstallingEen dief heeft vorige week woensdag een fiets gestolen in de Ilgatlaan in Hasselt. Op videobeelden is te zien hoe de man een fietsenstalling binnenwandelt en meteen op zijn doel afgaat. Hij knipt het fietsslot over met een tang, bergt zijn spullen op en gaat met zijn 'nieuwe' tweewieler aan de haal. De rechtmatige eigenaar hoopt zijn fiets met behulp van een Facebookoproep terug te vinden.
25/10 10u00  Paals dialect't Buitings - Paals dialect
25/10 09u45  Buurt start petitie tegen moskee in La FinesseHet buurtcomité van de Koerselsesteenweg start een petiie tegen de vestiging van een moskee in villa La Finesse. Dat heeft woordvoerder André Poelmans bekend gemaakt op de infovergadering die hijzelf organiseerde omdat volgens hem het stadsbestuur het laat afweten. Dat distantieerde zicht trouwens van deze infoavond. Maar net als op 7 september in Koersel kwamen nu in Beringen meer dan honderd geïnteresseerden en sympathisanten opdagen.
25/10 09u45  Met deze straffe speech inspireerde Ronaldo Real Madrid tot winnen Champions LeagueCristiano Ronaldo is niet alleen één van de beste voetballers die de wereld ooit gekend heeft, hij is ook een welbespraakte leider. Halfweg de gewonnen Champions League-finale tegen Atlético Madrid van in mei pakte de Portugees uit met een straffe speech aan zijn team. Dat blijkt uit beelden uit een nieuwe documentaire van Real Madrid, “In het hart van de elfde”, verwijzend naar hun elfde eindzege in de Champions League.
25/10 09u30  Turkse stad Antalya opgeschrikt door explosieIn de Turkse stad Antalya heeft dinsdag een ontploffing plaatsgevonden in de buurt van de Kamer van Koophandel. Volgens de burgemeester zijn er geen zwaargewonden of dodelijke slachtoffers gevallen.
25/10 09u15  93 jonge refs slagen in hun examen: “In Limburg weten we van aanpakken”Zaterdag zijn 93 scheidsrechters geslaagd in hun examen. “Toch een bewijs dat we in Limburg van aanpakken weten”, pronkt Danny Ceyssens die zich bezig houdt met het rekruteren van refs. “Onze manier van werken zal overslaan naar de rest van Vlaanderen.”10 
25/10 09u00  Achter deze kussende ouders... schuilt een heel jaloerse babyHet is iedere keer een schattig tafereel bij de familie Hanneken. Ella, de dochter van Krissy en Matt Hanneken uit de Amerikaanse staat Maryland, houdt er niet van wanneer haar ouders elkaar een kus willen geven. Haar jaloerse blik na elke zoen spreekt boekdelen.14 
25/10 09u00  “Brian Lynch belde me ’s nachts op”Hubo Limburg United miste de seizoenstart zowel Europees als in de competitie. Als excuus kan het de blessures inroepen van basisspelers Anderson en Vanwijn. Met de aanwerving van de ervaren spelverdeler Hordur Vilhjalmsson hoopt Brian Lynch het tij te doen keren. Dat kan vanavond in de allereerste Europese thuiswedstrijd tegen Groningen.
25/10 09u00  Paul Vervaeck waarschuwt Limburg United voor Europese tegenstanderHubo Limburg United speelt dinsdagavond de eerste Europese thuiswedstrijd in de clubgeschiedenis. Tegenstander is Donar Groningen, de Nederlandse kampioen en dus een niet te onderschatten tegenstander voor United. Dat zegt ook Paul Vervaeck, ex-coach van Bree en Antwerp Giants en tegenwoordig aan de slag bij Leiden.
25/10 08u45  Ongeval in Australisch themapark: vier dodenDoor een ongeval op een attractie in het Australische Dreamworld-themapark zijn vier doden gevallen. Dat meldt de lokale politie.
25/10 08u45  Nanora Dirckx kweekte de dikste pompoenIn het voorjaar kregen een aantal jongeren met groene vingers de beginselen van het tuinieren aangeleerd door de plaatselijke afdeling van Tuinhier en de Gezinsbond. Samen met de jeugddienst werd daar toen meteen een wedstrijd pompoenkweken aan gekoppeld en de resultaten hiervan zijn nu bekend. Een 20-tal kids nam deel en uiteindelijk woog het exemplaar (38 kg) van Nanora Dirckx het zwaarst. De tweede en de derde plaats waren voor Sam en Lena. De winnaars kregen uit handen van kersvers kinderburgemeester Lars Geuens een geschenk aangeboden dat nog van pas gaat komen bij’t tuinieren
25/10 08u30  Pieter Timmers bereikt finale 100m vrij in TokioPieter Timmers heeft zich dinsdag geplaatst voor de finale van de 100 meter vrije slag op de wereldbekermanche kortebaan in de Japanse hoofdstad Tokio.
25/10 08u30  Opvallend: beste speler van Spanje is niet Messi en ook niet Ronaldo...La Liga maakte maandagavond op een gala in Valencia bekend wie de beste speler van het seizoen 2015-2016 was in de Primera Division. En deze keer ging de prijs niet naar Messi of Ronaldo maar nara Atletico-spits Antoine Griezmann. De 25-jarige Fransman speelde afgelopen seizoen alle 38 wedstrijden voor “les Colchoneros”. Hij scoorde daarin 22 doelpunten en gaf vijf assists.
25/10 08u30  Vincent Kompany praat voor het eerst sinds zijn comeback: “Als ik nu opgeef, weet ik dat het eindigt”Is zijn 34ste comeback de goede? Vincent Kompany speelde zondag driekwart wedstrijd zonder problemen in de Premier League. Een eerste stap in een lang proces voor de 30-jarige kapitein van Manchester City: opnieuw voetballer worden. Aan de vooravond van een nieuwe Manchester derby praat hij voor het eerst over zijn terugkeer.
25/10 08u30  Van Brempt: “Respect voor wat Magnette doet”Europees Parlementslid Kathleen Van Brempt (sp.a) heeft naar eigen zeggen respect voor wat de Waalse regering met CETA doet, nu Wallonië nog steeds het handelsverdrag tussen de Europese Unie en Canada tegenhoudt. “Na dit incident zal het politieke debat over handelsverdragen nooit meer hetzelfde zijn. Het wordt een pak beter”, zegt Van Brempt in De Ochtend op Radio 1.
25/10 08u30  “Waarom kunnen we in België niet op maandag voetballen?”Voor Herman Van Holsbeeck was het maandagavond spitsroeden lopen in 'Extra Time'. De Anderlecht-manager moest er enkele opmerkelijke tactische beslissing van zijn trainer René Weiler en de slappe prestatie van (te) veel spelers komen verdedigen, maar vond een mogelijke verklaring voor de nederlaag tegen Club Brugge in de verplaatsing naar Mainz.
25/10 08u15  Lokeren-voorzitter zet Leekens het mes op de keelLokeren staat na het nieuwe puntenverlies en vooral de slappe prestatie tegen Zulte Waregem opnieuw bij af. Voorzitter Roger Lambrecht spreekt vandaag de spelers toe en wil vanavond een ommekeer zien. Indien niet, weet coach Georges Leekens al wie het slachtoffer zal zijn. En er zijn alternatieven.13 
25/10 08u15  Michel Van den Brande veroorzaakt ontslagEen gevelreiniger die op een wankel plankje meters boven de grond zijn werk staat te doen. Schandalig, vindt stellingbouwer Michel Van den Brande, bekend van The Sky is the Limit. Hij postte er een foto van op Facebook, met als gevolg dat de arbeider nu wordt ontslagen.17 
25/10 08u15  Vloerplaat voor vijfde verdieping Hasselts stadhuis wordt donderdag gestortIn oktober wordt de vloerplaat van de vijfde verdieping van het nieuwe stadhuis van Hasselt afgewerkt, zodat de zeven verdiepingen klaar krijgen binnen de gestelde termijn tegen eind november, perfect haalbaar blijft.11 
25/10 08u15  “Moskee in buurt die totaal geen binding heeft met Marokkaanse gemeenschap kan niet”Het buurtcomité van de Koerselsesteenweg is een petitie gestart tegen de komst van een moskee in villa La Finesse. Woordvoerder André Poelmans deelde die maandag rond op de infovergadering die hij zelf georganiseerd had. Meer dan honderd geïnteresseerden daagden op.16 
25/10 08u00  Waar of niet waar? "Twee op de drie diagnoses op het internet zijn fout"Dagelijks worden we overstelpt met medisch nieuws. Dr. Marleen Finoulst checkt met haar team wat waar en niet waar is.14 
25/10 08u00  “We hebben jaren voor Jules (6) gezorgd, en nu mogen we hem niet meer zien”Zijn speelgoed ligt er nog. Zijn kleren ook. Alsof Jules (6) elk moment weer bij zijn mama en mammie Lieve (38) en Els (41) kan binnenwandelen. Maar het jongetje zit door onbegrijpelijk juridisch getouwtrek al bijna twee jaar in een jeugdinstelling in Parijs. “We weten wel dat hij niet meer in die kleren past. Maar we kunnen ze niet wegdoen. Net ­zoals we hem niet kunnen loslaten. Hij is ons kind.”13 
25/10 08u00  ‘Hallo Televisie!’-ster Albertine krijgt beroerte tijdens opnamesAlbertine De Bondt, de 82-jarige dame die we kennen van het Eén-programma ‘Hallo Televisie!’, heeft tijdens de opnames van het derde seizoen een beroerte gekregen. Dat meldt Het Laatste Nieuws. “Plots zag ik de paniek in de ogen van de cameramannen”, getuigt vriendin Mathilde Vergauwen.16 
25/10 07u30  Grijze maar overwegend droge dagDinsdagochtend hangt er plaatselijk nevel en mist. Het is meestal grijs en op wat lichte motregen na blijft het meestal droog. In de namiddag blijft het zwaarbewolkt. De maxima schommelen tussen 9 en 13 graden bij een zwakke veranderlijke wind. ‘s Avonds en ‘s nachts komen er in het westen van het land meer opklaringen. De minima liggen tussen 4 en 8 graden. Dat meldt het KMI.11 
25/10 07u00  Wie "zeer hoog" pensioen heeft, krijgt nog opslagWie een zeer hoog pensioen heeft, of een hoge groepsverzekering, krijgt volgend jaar opslag. ­Bevoegd minister Daniel Bacquelaine (MR, foto) wil namelijk de crisistax op die hoogste pensioenen met een kwart verlagen. “Andere mensen kunnen dat geld beter gebruiken”, klinkt het bij SP.A.13 
25/10 06u45  “Honderden banen weg bij Twitter”Bij Twitter zullen ongeveer 300 banen verdwijnen. Het Amerikaanse technologiebedrijf maakt dat later deze week bekend, zo meldt persbureau Bloomberg dinsdag op basis van ingewijden. Het bedrijf zou zowat acht procent van zijn personeelsbestand willen schrappen.11 
25/10 06u45  Benoît Lutgen hekelt “politieke delinquent gedrag”De voorzitter van cdH Benoît Lutgen zegt dinsdag in een interview met Le Soir dat de druk die de Europese Commissie op Wallonië uitoefende in het kader van de ondertekening van het CETA neerkwam op “politieke delinquent gedrag”. Ook is hij niet te spreken over de houding van minister-president Charles Michel.10 
25/10 06u45  “Fiscale regularisatie flopt”De fiscale regularisatie lijkt een flop te worden. Begin deze maand had nog maar een handvol fiscale zondaars een dossier ingediend. De achttien dossiers boden zicht op 8,8 miljoen euro aan inkomsten.
25/10 06u45  VN bekritiseren onvermogen om gewonden te evacueren uit AleppoDe VN hebben maandag zowel het Syrische regime als de rebellengroepen bekritiseerd, omdat ze er niet in slaagden medische evacuaties mogelijk te maken tijdens de wapenstilstand in Aleppo. Die is intussen afgelopen.
25/10 06u45  Tientallen doden bij aanval op politieschool in PakistanBij de aanval op een politieschool in de buurt van de stad Quetta, in het noordwesten van Pakistan, zijn volgens de Pakistaanse televisiezender Geo TV minstens 57 doden gevallen.
25/10 06u45  Bpost zet slot op 2.500 rode postbussenOm de drie dagen proberen dieven met vervalste facturen tot duizenden euro’s te ontfutselen van nietsvermoedende Belgen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van bpost. Daarom rust de postdienst tegen eind dit jaar 2.500 rode bussen uit met een elektronisch slot, schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen dinsdag.11 
25/10 06u15  Boerenbond Limburg wil acties tegen everzwijnenBoerenbond Limburg wil dat het Agentschap voor Natuur en Bos deze winter acties onderneemt tegen de everzwijnen. Nochtans lijken die dit najaar minder schade aan te richten aan de gewassen in de provincie. “Maar dat betekent niet dat er minder everzwijnen zijn. Ze laten zich gewoon minder zien omdat er voldoende eten diep in de bossen is. Als dat op is, beginnen de problemen opnieuw.”12 
25/10 06u15  “Die film was een unieke kans”Op VTM is de derde reeks van ‘De Buurtpolitie’ dagelijks goed voor meer dan 400.000 kijkers en nu is de hele cast te zien in een film, ‘De Buurtpolitie - De Grote Geldroof’. Ilse La Monaca, afkomstig uit Lummen en in de serie te zien als inspecteur Brigitte, moest kiezen tussen een aanbod voor een musicalrol in Zwitserland en deze film.12 
25/10 06u15  Gezinnen gezocht die willen samenwonen in oude schoolDe stad Hasselt stelt 80 are bouwgrond open voor een cohousingproject in en rond basisschool De Kameleon, achter het vroegere gemeentehuis van Sint-Lambrechts-Herk in de Vorststraat. De school verhuist immers naar de Pastorijstraat. “Er is een stijgende vraag naar projecten waar mensen op die manier kunnen samenwonen. Hier zijn een 20-tal woningen met gemeenschappelijk ruimtes mogelijk”, zegt schepen Brigitte Smets.10 
25/10 06u15  “Rampjaar door zware regen en droogte”De aardappelboeren zitten in de problemen. “Door de aanhoudende droogte beschadigen de aardkluiten de aardappelen en het was al een rampjaar. Het moet nu snel regenen als we nog iets van onze oogst willen hebben”, klinkt het.14 
25/10 06u15  Limburgs oudste inwoner is niet meer108 werd Antonia ‘Tonia’ Nouwens. Daarmee droeg ze lange tijd en met veel trots de titel van oudste Limburger. De vroegere zuster kende een leven vol gemeenschapszin en spetterende verjaardagsfeestjes die ze tot het einde van haar dagen vierde. Volgende maand zou ze 109 worden, maar vorige week woensdag nam ze afscheid van de wereld.14 
25/10 03u30  Concurrent van Goffin doet slechte zaak in strijd om ticket voor "hoogmis van het tennis"Thomas Berdych (ATP-10) heeft maandag een bijzonder slechte zaak gedaan in de strijd om een ticket voor de ATP World Tour Finals.19 
25/10 03u15  Bowlingbal raakt lichaam van Mathias CoppensMathias Coppens (38) zal ook het vierde seizoen van het VTM-programma Het Lichaam van Coppens niet blessurevrij kunnen afwerken. Tijdens een repetitie voor een opname met zijn broer Staf kwam Mathias onzacht in aanraking met een bowlingbal. Resultaat: een gescheurde lip die langs de binnenkant genaaid moest worden én mogelijk gehavende tanden. Mathias ging gisteren naar de tandarts om eventuele schade aan zijn gebit te laten vaststellen. “We gaan die proef met de bowlingbal opnieuw doen,” zegt Mathias, “maar dan in veiligere omstandigheden.”16 
25/10 03u15  “Vlaamse partijen worden gegijzeld door de Franstaligen”De Waalse en de Brusselse regering hebben beslist om minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders geen volmacht te geven om het handelsverdrag van de Europese Unie met Canada te tekenen. Doordat België het niet kan, kan ook de Europese Unie het niet.22 
25/10 00u45  Concurrent van Goffin doet slechte zaak in strijd om ticket voor tennishoogmisThomas Berdych (ATP-10) heeft maandag een bijzonder slechte zaak gedaan in de strijd om een ticket voor de ATP World Tour Finals.21 
25/10 00u15  Meer dan 2.000 vluchtelingen gered op Middellandse Zee, 16 dood aangetroffenOngeveer 2.200 vluchtelingen zijn maandag gered op de Middellandse Zee ter hoogte van Libië, zo deelt de Italiaanse kustwacht mee. Zestien mensen overleefden hun overtocht niet.17 
25/10 00u00  Obama danst met Usher op DrakeAfgelopen weekend organiseerde Obama zijn allerlaatste muzikaal event in het Witte Huis. Een perfect moment om zijn dansmoves nog eens te tonen, moet de Amerikaanse president gedacht hebben. Samen met Usher en Janelle Monae leefde hij zich helemaal uit op “Hotline Bling” van Drake.16 
25/10 00u00  Meer dan 2.300 mensen uit Jungle van Calais vertrokkenOp de eerste dag van de ontruiming van het vluchtelingenkamp - de “Jungle” - van Calais zijn meer dan 2.300 mensen vertrokken. Dat zegt de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Bernard Cazeneuve. Dinsdag en woensdag gaat de ontruiming verder.15 
24/10 23u45  PROXIMUS LEAGUE. Roeselare laat Lierse niet losRoeselare volgt ook na twaalf speeldagen nog in het spoor van Lierse. De West-Vlamingen boekten maandag een 1-2 zege bij Union Sint-Gillis. Bij de rust stond de eindstand al op het bord.11 
24/10 23u45  Witsel en Lombaerts boeken met Zenit krappe zege tegen hekkensluiterNicolas Lombaerts en Axel Witsel hebben maandag met Zenit Sint-Petersburg een krappe 1-0 zege geboekt tegen hekkensluiter Orenburg.
24/10 23u30  Minuut stilte voor overleden raadslid Paul De GraefDe gemeenteraad van Diest begon maandagavond met een minuut stilte. Dat gebeurde als eerbetoon aan gemeenteraadslid Paul De Graef.
24/10 23u15  Man drie uren zonder rijbewijsEen man van 32 jaar uit Scherpenheuvel-Zichem moest in de nacht van donderdag op vrijdag zijn rijbewijs voor drie uren inleveren. Hij werd betrapt op rijden onder invloed.
24/10 23u15  Juwelen gestolen aan MaasstraatBij een inbraak aan de Maasstraat in Scherpenheuvel-Zichem werd vorige donderdag een partij juwelen gestolen.
24/10 22u30  Schotse premier: “Ik bluf niet over nieuw referendum”De Schotse premier Nicola Sturgeon noemde haar gesprek met de Britse premier Theresa May over de Brexit “heel frustrerend”. Als de Schotse stem tegen de Brexit niet wordt gerespecteerd, dan dreigt ze met een nieuw onafhankelijkheidsreferendum. “Dat is geen bluf”, waarschuwde ze.
24/10 22u30  Zestien Belgian Cats geselecteerd voor EK-kwalificatieduelsBondscoach Philip Mestdagh maakte maandag een selectie van zestien bekend voor de laatste twee kwalificatiewedstrijden van de Belgian Cats voor het EK vrouwenbasketbal. De Belgen nemen het daarin op 19 november in Namen op tegen Wit-Rusland en op 23 november in Walbrzych tegen Polen.
24/10 22u00  Wat betekent CETA voor onze export?België gaat het Europees-Canadese vrijhandelsverdrag CETA - voorlopig - niet kunnen ondertekenen, aangezien Wallonië en Brussel het licht niet op groen zetten. Maar op welke sectoren heeft CETA nu een impact? En wat zou er nu met CETA echt veranderen?
24/10 22u00  Hierdoor kantelde de Limburgse derbyVorige maand zette Bryan Heynen zijn handtekening nog onder een nieuw contract tot 2019, zondag veranderde zijn invalbeurt het gezicht van de derby. Dat van hem klaart op, als hij terugdenkt aan een zalige zondagavond. “De ontlading was enorm, het feestje met de supporters meteen na de match onvergetelijk. Dit was zonder twijfel het meest intense moment in mijn loopbaan.”
24/10 21u45  Te luide kerkklokken verdelen VeldwezeltDe kerkklokken van de Sint-Lambertuskerk in Veldwezelt zaaien verdeeldheid in het kerkdorp. De klokken laten ’s morgens om half 8 voor het eerst van zich horen. Veel te vroeg, vinden buurtbewoners die met een petitie naar de pastoor trokken. “’s Middags en ’s avonds, bij overlijdens en huwelijken, telkens is het prijs”, zegt Marie-Therese Vrancken. “Oude gebruiken moeten in ere worden gehouden”, countert Wies Eymael dan weer.
24/10 21u45  Hoe zou de wereld eruitzien als een zesjarige hem tekent?De zesjarige Dom tekent graag, maar heeft nog wel een zekere weg af te leggen voor we hem een tekengenie kunnen noemen. Wat zijn vader met de tekeningen van Dom doet, is wel geniaal. De man herwerkt ze in realistisch uitziende foto’s, ook al tarten de afgebeelde dingen en dieren soms de wetten van de biologie en fysica.
24/10 21u45  Alison Van Uytvanck naar achtste finales in PoitiersAlison Van Uytvanck (WTA-117) heeft zich maandag voor de achtste finales van het met 100.000 dollar gedoteerde WTA-toernooi in het Franse Poitiers geplaatst. De 22-jarige Vlaams-Brabantse deed dat door thuisspeelster Chloë Paquet (WTA-318) met 6-4 en 6-2 te verslaan.
24/10 21u30  Belgische dansers kronen zich tot wereldkampioen hiphopHet Belgische “Empire Crew” won dit weekend de titel van wereldkampioen hiphop in de categorie “Megacrew”, de categorie voor groepen met meer dan acht dansers. De 20-koppige dansgroep won eerder al een Belgische en een Europese titel en wist afgelopen weekend An Lemmens nog de gouden buzzer te doen luiden in Belgium’s Got Talent.
24/10 21u15  Het gevolg van een smerige fout op Thomas BuffelDe helse opeenvolging van wedstrijden eist zijn tol bij KRC Genk. Woensdag zal Peter Maes in Charleroi mogelijk geen beroep kunnen doen op Thomas Buffel.
24/10 21u15  De Bruyne genomineerd voor Ballon d’Or, Hazard nietKevin de Bruyne is een van de 30 genomineerden voor de Ballon d’Or. Elk jaar reikt France Football de prestigieuze prijs uit aan de beste voetballer van het moment. Eden Hazard, die vorig jaar achtste werd, is dit jaar niet geselecteerd.
24/10 21u00  Vrouw breekt binnen in eigen huis, maar dat loopt pijnlijk afEen vrouw uit vermoedelijk China had zichzelf buitengesloten en moest een manier zien te vinden om terug in haar huis te geraken. Ze vond er niks beter op om allemaal hout op elkaar te stapelen en zo naar het raam van de eerste verdieping te klimmen.
24/10 21u00  Club Brugge moet wenende Wesley twee wedstrijden missenClub Brugge moet het in de competitiewedstrijden tegen Westerlo (26 oktober) en leider Zulte Waregem (29 oktober) zonder Wesley Moraes zien te rooien. De landskampioen legt zich neer bij de drie speeldagen schorsing (waarvan twee effectief) en 800 euro boete die het parket van de Belgische voetbalbond maandag vorderde voor de Braziliaanse spits.
24/10 21u00  Dead or Alive-zanger overleden aan hartaanvalZanger Peter Burns van de eigtiesband Dead or Alive is aan een hartaanval overleden, zo meldt het Britse muziekblad New Musical Express (NME). Burns overleed zondag op 57-jarige leeftijd. Dead or Alive verdiende zijn plaats in de geschiedenisboekjes van de popmuziek met hits als ‘You spin me round (like a record)’ uit 1985 en ‘Lover come back to me’.
24/10 21u00  Oprit E313 in Beringen week lang afgeslotenEr komen geluidsmuren op de E313 ter hoogte van de afrit Paal Beringen. Dit zorgt er vanaf 28 oktober voor dat de afrit een tijdlang afgesloten zal zijn. Komende zaterdag starten de werken over een afstand van 2,5 km. Men koos er bewust voor om de werken uit te voeren tijdens de vakantieperiode omdat het dan een stuk rustiger is op de snelweg.
24/10 20u45  Daar gaan we weer: opnieuw roltrap stuk in station HasseltGrote vreugde vorige week in Hasselt, toen bleek dat de grote roltrap eindelijk weer werkte zoals het hoort., maar vandaag heeft de roltrap aan spoor drie de geest gegeven. Ook die reparatie zal een hele tijd duren want er moeten opnieuw onderdelen worden besteld.
24/10 20u30  Deze hond is dolblij om vrij rond te lopen na jarenlange opsluiting in kooiWachtend op haar dood in een kooi: dat was het lot van Liszka, een hond die een aandoening heeft aan haar pootjes en daardoor niet meer normaal kon lopen. “Ze lag daar in een kooi, zonder eten of water. Liszka werd slechter behandeld dan het vuil van de straat”, zegt een van de OTOZ Animals medewerkers, een vereniging voor het welzijn van dieren in Polen.
24/10 20u15  Pliskova verslaat Muguruza na spectaculaire comeback op WTA FinalsUS Open-finaliste Karolina Pliskova (WTA-5) is maandag in Singapore met een zege gestart in de witte groep op de WTA Finals. De 24-jarige Tsjechische versloeg de Spaanse Garbine Muguruza (WTA-6) in 2 uur en 29 minuten met 6-2, 6-7 (4/7) en 7-5.
24/10 20u15  28 rijbewijzen bij SLim-controles ingetrokkenBij de SLim-controles van afgelopen weekend zijn 28 rijbewijzen ingetrokken. In totaal testten 50 van de in totaal 1.378 bestuurders die een ademtest kregen opgelegd, positief op alcohol. Voor drugs was dat 15 van de 21. Nog eens 646 bestuurders passeerden te snel een camera. De SLim-controles gebeurden door de Wegpolitie Limburg en de politiezones Limburg Regio Hasselt, Hamont-Achel/Neerpelt/Overpelt, Heusden-Zolder, Kempenland, Tongeren/Herstappe, Noordoost-Limburg, Voeren en Lanaken-Maasmechelen. Er werden nog 66 andere verkeersovertredingen vastgesteld. Nog in Limburg werden afgelopen weekend 73 ongevallen bij de politie gemeld. Bij 20 feiten vielen gewonden. Vijf personen raakten zwaargewond, 18 lichtgewond. Na een ongeval werden 42 ademtesten afgenomen waarvan er 11 positief waren. Van zes bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 12 meldingen van vluchtmisdrijf. (mm)
24/10 20u15  Pietluttig besluit betekent het einde van Zwarte PietDe beslissing van de Nederlandse private zender RTL dat de Schoorsteenpiet voortaan de enige Piet is die in de RTL-programma’s te zien zal zijn, heeft voor zeer gemengde reacties gezorgd in politiek Den Haag. Het betekent het einde van Zwarte Piet bij het mediabedrijf.
24/10 20u15  Werknemers veiling Haspengouw vrezen voor job na fusieDe fusie van twee Limburgse veilingen, die van Haspengouw in Sint-Truiden en BelOrta in Borgloon, zorgt voor grote onrust bij het personeel in Sint-Truiden. Door de mindere oogst en het feit dat heel wat fruittelers druppelsgewijs overstappen naar BelOrta, zorgen ervoor dat sommige werknemers van de Haspengouwse veiling nog amper werk hebben. Vandaag zaten vakbonden en directie samen om een oplossing te bedenken, maar dat leverde geen resultaat op. 'Het lijkt erop dat de mensen in Sint-Truiden worden geslachtofferd', klinkt het bij de vakbond.
24/10 20u00  Zes illegalen gevonden bij Sefor-actieDe politie MidLim heeft samen met de dienst vreemdelingenzaken maandag bij een Sefor-actie zes personen gevonden die illegaal in het land verblijven. Vijf verbleven in Genk, een in Houthalen-Helchteren. Zij werden overgebracht naar een tijdelijk verblijf in afwachting van hun definitieve uitwijzing. (mm)
24/10 20u00  Fietsen en hoverboard uit garage in Boxbergheide gestolenIn de Klotstraat in Boxbergheide zijn uit een garage van een huis fietsen en een hoverboard verdwenen. De diefstal gebeurde maandag. (mm)
24/10 20u00  Geld en juwelen weg bij inbraak in GenkUit een huis in de Houtblookstraat zijn geld en juwelen gestolen. De feiten werden maandag bekendgemaakt. (mm)
24/10 20u00  Geld en juwelen weg bij inbraak in HelchterenDieven zijn afgelopen weekend in een huis in de Rafnusstraat in Helchteren binnengedrongen. Ze stalen er geld en juwelen. (mm)
24/10 20u00  Voetganger gewond in StationsstraatEen voetganger is maandagavond gewond geraakt bij een ongeval in de Stationsstraat. Rond 18.30 uur werd het slachtoffer door een auto geraakt. (mm)
24/10 19u45  Inbraakpoging in KoerselIn de Vliegeneindestraat in Koersel is zondagavond een inbraakpoging in een huis vastgesteld. De daders kregen de voordeur niet geforceerd. (mm)
24/10 19u45  Twee auto's botsen in MaaseikMaandag even voor 17 uur zijn op de Weg naar As twee auto’s gebotst. Een persoon raakte gewond. (mm)
24/10 19u45  Onderdelen van tractor gedemonteerd en meegenomen in BeverloDieven hebben in de Grensstraat in Beverlo een deel van een tractor gedemonteerd. De cardan en het aanhangblok van een Zetor werden meegenomen. (mm)
24/10 19u45  Speelautomaten in café opengebrokenBij de politie is maandag een inbraak in een café in de Stationsstraat gemeld. Inbrekers hadden er een pvc-raam aan de voorkant geforceerd. Twee speelautomaten in de zaak werden opengebroken. Het geld dat daarin stak, werd meegenomen. (mm)
24/10 19u45  Fietser en auto botsen in KoerselMaandag rond 7.15 uur zijn op de rotonde van de Pastoor Mevislaan en de Pieter Vanhoudtstraat een auto en een fietser gebotst. Een 53-jarige man uit Heusden-Zolder liep verwondingen op. (mm)
24/10 19u45  Gedrogeerde vrouw botst tegen geparkeerd voertuigEen 34-jarige vrouw uit Linter botste het voorbije weekend met haar wagen tegen een geparkeerd voertuig in de Stationsstraat. Uit onderzoek bleek dat de vrouw zwaar onder invloed was van medicatie. Haar wagen was niet verzekerd en werd in beslag genomen. (vrs)
24/10 19u45  Inbraak en inbraakpoging in HasseltOp de Bampslaan is zondagavond een inbraakpoging vastgesteld. Onbekenden kregen daar het slot van een garage niet open. Bij een inbraak in de Overdemerstraat in Kuringen zijn zondagavond juwelen, geld en elektronisch materiaal buitgemaakt. De indringers hadden een ruit verbrijzeld om binnen te geraken. (mm)
24/10 19u45  Drie keer geld weg bij inbrakenMaandagochtend is bij de politie een inbraak in een gebouw op de Kunstlaan gemeld. De dieven forceerden een raam om dan binnen geld te stelen. Ook in de Albrecht Rodenbachstraat en de Toekomststraat drongen inbrekers via een raam een gebouw binnen. Net als bij de voorgaande inbraak werd enkel geld meegenomen. (mm)
24/10 19u45  Twee inbraken in LanakenZondagavond is bij de politie een inbraak in een huis in de Kerkstraat in Gellik gemeld. De dieven maakten er juwelen buit. Ook bij een inbraak in een huis in de Bremstraat werden juwelen gestolen. Die feiten werden zaterdagavond vastgesteld.
24/10 19u45  Inbraak op Sint-KatarinapleinOp het Sint-Katarinaplein werd maandagvoormiddag een inbraak in een huis ontdekt. De daders hadden een raam opengebroken om binnen te geraken. Wat er precies werd gestolen, moet uit een inventaris blijken. (mm)
24/10 19u45  Inbraak in ZolderBij de politie is zondag even voor 21 uur een inbraak in een huis in de Toekomststraat in Zolder gemeld. (mm)
24/10 19u45  Diefstal van scooter in MaaseikZondag is bij de politie een diefstal van een scooter gemeld. De feiten gebeurden in de Rode Kruisstraat. (mm)
24/10 19u45  Opnieuw inbraak in bedrijf op BalendijkOp een bedrijf op de Balendijk is afgelopen weekend ingebroken. De feiten werden maandag even voor 8 uur ontdekt. Vorige week werden in de buurt ook al twee inbraken in bedrijven vastgesteld. (mm)
24/10 19u45  Slovaakse bestuurders speelt rijbewijs en auto kwijtEen 41-jarige Slovaak is zondag in de vooravond op de Rijksweg in Dilsen aan de kant gehaald voor een alcoholcontrole. De man testte positief en moest zijn rijbewijs inleveren. Omdat hij niet voldoende geld had om zijn boete te betalen, werd zijn auto ook getakeld. (mm)
24/10 19u45  Zes bestuurders blazen positief bij controlesZes personen hebben afgelopen weekend positief getest op alcohol. De politie haalde 128 bestuurders aan de kant voor een ademtest. Een dronkaard die voor amok zorgde werd een tijdje in de politiecel opgesloten. Van de 833 voertuigen die de snelheidscamera passeerden, reden er 178 te snel. Het merendeel (119) van de overtredingen werden in de Bieststraat vastgesteld. Twee ‘snelrijders’ moesten meteen hun rijbewijs afgeven. Ze reden respectievelijk 110 en 126 km/uur waar maar 50 en 70 km/uur is toegelaten. Er werden nog pv’s opgesteld voor niet-verzekerd rijden, geen geldige keuring, geen gordel (4), onverantwoord rijgedrag, fout parkeren (2), negeren van een inhaalverbod, bezit van XTC (1) en cannabis (1). Eén auto werd getakeld.(mm)
24/10 19u00  Sixties-zanger Bobby Vee overledenBobby Vee, in de jaren zestig een tieneridool met wereldhits als “Take good care of my baby” (1961) en “Rubber ball” (nvdr: wel degelijk enkelvoud), is op 73-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn zoon. In 2011 was Vee, echte naam Velline, gediagnosticeerd met de ziekte van Alzheimer. In zijn muzikale carrière haalde Vee niet minder dan 38 keer de top 100.
24/10 19u00  De Wever: “PS beschadigt nu ook Europa”De Vlaamse regeringspartijen reageren teleurgesteld op het Waalse njet tegen het Canadees-Europees vrijhandelsverdrag (Ceta).
24/10 19u00  Tweet van voetballer bewijst hoe oprecht ze (niet) zijnVoetballers zijn er vaak als de kippen bij om na de wedstrijd hun gevoelens de wereld in te sturen. Zo klonk het bij Eden Hazard vanmiddag nog: “Geweldige overwinning maar nog een lange weg te gaan.” Eén tweet van Victor Anichebe levert nu het bewijs dat die tweets toch niet altijd zo gemeend zijn.
24/10 19u00  Zoutzuur gelekt bij kerncentrale Tihange 1Bij de kerncentrale Tihange 1 is drie tot vier kubieke meter zoutzuur gelekt. Dat meldt de brandweer.
24/10 19u00  Steve Darcis met Italiaan vlot naar kwartfinales dubbelspel in BoedapestSteve Darcis heeft zich maandag samen met de Italiaan Alessando Motti voor de kwartfinales van het dubbelspel geplaatst op het challengertoernooi van Boedapest (64.000 euro). In de eerste ronde nam het duo in een uur tijd met 6-2 en 6-4 de maat van de Italiaan Riccardo Ghedin en de Nederlander Mark Vervoort.
24/10 18u30  Dakwerker omgekomen bij arbeidsongeval in Sint-NiklaasIn Sint-Niklaas is maandagmiddag een dakwerker om het leven gekomen bij een arbeidsongeval. Dat meldt de hulpverleningszone Waasland. De man was werken aan het uitvoeren op een dak van een woning toen een gevel instortte.
24/10 18u15  Belgische selectie voor EK veldrijden bekendBondscoach Rudy De Bie heeft zijn acht namen voor het EK veldrijden in Pont-Château van komend weekend bekendgemaakt. Kopman bij de elites is uiteraard Wout van Aert. Ook Michaël Vanthourenhout, Laurens Sweeck, Kevin Pauwels, Jens Adams, Toon Aerts, Wietse Bosmans en Tim Merlier zijn opgeroepen.
24/10 18u15  De Croo: “Afspringen CETA kan erger zijn dan Brexit”Vicepremier Alexander De Croo (Open Vld) reageert vanuit de Jordaanse hoofdstad Amman zeer teleurgesteld op het nieuws dat België CETA, het veelbesproken vrijhandelsakkoord tussen de Europese Unie en Canada, niet kan ondertekenen. Als de EU en Canada er inderdaad niet in slagen om een akkoord te tekenen, dan vormt de Waalse beslissing om zich tegen de ondertekening te blijven verzetten “afbraak van Europa”. Hij vreest een scenario dat “erger dan de Brexit kan zijn”.
24/10 18u15  Ann Wauters denkt met WNBA-titel op zak nog niet aan stoppenAnn Wauters won afgelopen week met LA Sparks de WNBA-titel en voegde zo een nieuwe prijs toe aan haar al indrukwekkende erelijst. Morgen/dinsdag stapt ze alweer op het vliegtuig richting Turkije, waar ze een seizoen de kleuren van Kayseri gaat verdedigen. Tussendoor nam ze maandag even de tijd om in Brussel met de pers te praten.
24/10 18u15  Tuinhier Overpelt is 75 jaarZaterdag 15 oktober werd Tuinhier Overpelt ontvangen op het gemeentehuis in Overpelt, want Tuinhier, een van de oudste verenigingen van Overpelt, viert dit jaar haar 75-jarig bestaan.
24/10 18u15  100 kaarsjes voor FienekeZondag 23 oktober werd Fieneke Scheveneels voor haar 100ste verjaardag in het WZC Prinsenhof van Stal uitbundig gevierd.
24/10 18u00  1.500 jobgesprekken in voormalige Ford-fabriekMaandag vond in de gebouwen waar vroeger Ford Genk gevestigd was, The Jobdate plaats. Bijna 100 bedrijven konden er op een namiddag 1.500 gesprekken met sollicitanten voeren. Het initiatief van JCI Limburg viel samen met de vierde verjaardag van de aankondiging dat Ford Genk zou sluiten.
24/10 18u00  Gigantische bruine beer en man knuffelen als beste vriendenJim en zijn vrouw Susan uit New York hebben een zeer speciale band met Jimbo, een 22-jarige Kodiakbeer. Het koppel refereert zelfs naar Jimbo als hun zoon. “Jimbo is een hele lieve beer, maar soms kent hij zijn eigen sterkte niet”, zegt Jim.
24/10 18u00  Politiebaas De Bolle wil meer volk en minder zonesVolgens Catherine De Bolle, commissaris-generaal van de federale politie, is er op dit moment te weinig personeel om alle taken te kunnen vervullen. Dat zei ze maandag in de parlementaire onderzoekscommissie naar de aanslagen van 22 maart. Het aantal lokale politiezones is volgens haar daarnaast te groot om efficiënt te kunnen werken.
24/10 18u00  Neos Borgloon bezoekt Audifabriek in VorstEr was grote belangstelling voor het bezoek en rondleiding in de Audifabriek in Vorst, waar robots allerhande de hoge toon voeren. Maar ook voor de voorstelling van het nieuwe model 'Audi e-tron quattro'.
24/10 18u00  Ziekenzorg Diepenbeek centrum viert 40ste verjaardagOp zondag 16 oktober heeft Ziekenzorg Diepenbeek centrum, nu Samana, haar 40-jarig bestaan gevierd in GC De Plak.
24/10 17u45  Zijn aliens verantwoordelijk voor vreemde boodschappen uit het heelal?Twee wetenschappers van de Laval universiteit van het Canadese Québec hebben de afgelopen jaren 2,5 miljoen sterren geobserveerd. Bij de overgrote meerderheid daarvan heb ze niets abnormaals kunnen vaststellen, maar bij 234 sterren hoorden ze dusdanig vreemde “boodschappen” dat ze vermoeden dat het wel eens om buitenaards leven zou kunnen gaan. Dat staat te lezen in The Independent.
24/10 17u45  Tennisster Kuznetsova knipt tijdens wedstrijd stuk van haarAgnieszka Radwanska (WTA-3) is niet goed begonnen aan haar titelverdediging op de WTA Finals in Singapore (hard/7 miljoen dollar). De 27-jarige Poolse moest maandag in drie sets de duimen leggen voor de 31-jarige Russin Svetlana Kuznetsova (WTA-9). Na 2 uur en 48 minuten stond de 7-5, 1-6 en 7-5 eindstand op het scorebord. Opvallend: tijdens de partij besloot Kuznetsova, die kennelijk last had van haar lange pony, een break te gebruiken om de schaar in haar lokken te zetten.
24/10 17u45  Record Bank verdwijnt binnenkort uit het straatbeeldDe merknaam Record Bank zou in de loop van volgend jaar verdwijnen. De directie van ING België wil alle bankkantoren omdopen naar één merk (ING), uiterlijk tegen eind 2017.
24/10 17u45  Chrissy Teigen krijgt forse kritiek voor het 'verkeerd' dragen van haar babyChrissy Teigen, badpakkenmodel en vrouw van John Legend, krijgt op Twitter af te rekenen met een horde 'mommy shamers'. Die geven kritiek nadat er foto's waren opgedoken waarop Teigen haar baby een beetje onhandig vast lijkt te houden. Ongepast klinkt het in de reacties. Meer dan de commentaren zat, heeft ze nu haar Twitter privé gemaakt.
24/10 17u30  Het Belang van Limburg slachtoffer van cyberaanvalDe websites van Het Belang van Limburg en de andere Mediahuiskranten waren rond 15 uur vanmiddag het slachtoffer van een cyberaanval. Die werd via mail opgeëist door een beweging die zichzelf ‘Syrian Cyber Army’ noemt.
24/10 17u30  Kuznetsova dient titelverdedigster Radwanska nederlaag toeAgnieszka Radwanska (WTA-3) is niet goed begonnen aan haar titelverdediging op de WTA Finals in Singapore (hard/7 miljoen dollar). De 27-jarige Poolse moest maandag in drie sets de duimen leggen voor de 31-jarige Russin Svetlana Kuznetsova (WTA-9). Na 2 uur en 48 minuten stond de 7-5, 1-6 en 7-5 eindstand op het scorebord.
24/10 17u30  Auto in gracht in Mielen-Boven-AalstMaandag is op de Borgwormsesteenweg in Mielen-Boven-Aalst een auto in de gracht beland. Een 46-jarige man uit Borgloon raakte gewond. (mm)
24/10 17u30  Britney Spears laat bijna borsten zien tijdens optredenOops she (almost) did it again. Zaterdag tijdens een optreden in Las Vegas had Britney Spears een probleem met haar topje. De zangeres was hevig aan het dansen toen haar bovenstuk loskwam.
24/10 17u30  Zo doen de pret- en dierenparken je huiveren met HalloweenSinds enkele jaren zetten de Belgische pretparken groots in op Halloween. De domeinen krijgen een griezelige make-over en er zijn tal van nieuwe attracties die je lef op de proef stellen. Dit hebben ze in het najaar van 2016 in petto.
24/10 16u30  Modeshow met een geurtje aanTien naakte modellen, tien parfums, een catwalk en een geblinddoekt publiek. De Vlaamse geurkunstenaar Peter De Cupere brengt volgende zaterdag met zijn perfumance ‘Sillage’ voor de Stadstriënnale Hasselt-Genk een wereldprimeur naar het Modemuseum van Hasselt.
24/10 16u30  Alcoholplan nog niet voor meteenEr komt voorlopig geen globaal Belgisch alcoholplan. De Interministeriële Conferentie (IMC) maandag waarop minister van Volksgezondheid Maggie De Block samenzat met de verschillende gemeenschappen over de goedkeuring van dat plan, is op niks uitgedraaid. Vorige week nog had het Vlaamse expertisecentrum voor Alcohol en andere drugs (VAD) ervoor gepleit om alcohol even streng aan te pakken als tabak en de prijzen voor alcohol stevig te laten stijgen.
24/10 16u30  Bart Somers haalt shortlist van World Mayor Prize 2016Mechels burgemeester Bart Somers (Open Vld) staat samen met veertien andere burgervaders op de shortlist van de World Mayor Prize 2016. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. De winnaar wordt eind januari gekozen. In 2014 was de Gentse burgemeester Daniël Termont (sp.a) nog genomineerd voor de prijs, hij werd toen uiteindelijk tweede.
24/10 16u30  IOC ondersteunt koppel dat getuigde over staatsgestuurd Russisch dopingmisbruikHet Internationaal Olympisch Comité (IOC) laat Yuliya Stepanova en haar partner Vitaly Stepanov niet in de kou na hun getuigenis over een staatsgestuurd Russisch dopingapparaat. De twee leven ondergedoken in de Verenigde Staten maar krijgen daar steun vanuit IOC-hoek.
24/10 16u30  Humanitair werkbezoek Mathilde en De Croo aan JordaniëDe Belgische ontwikkelingssamenwerking breidt zijn humanitaire hulp aan de Syrische vluchtelingen in Jordanië verder uit, van 6 miljoen naar 10 miljoen euro. Dat kondigde minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo (Open Vld) maandag aan in de Jordaanse hoofdstad Amman, waar hij op humanitair werkbezoek is met koningin Mathilde. Die extra middelen gaan naar Unicef, het Internationale Rode Kruis en ‘cash vouchers’, waardoor vluchtelingen cash financiële hulp krijgen.
24/10 16u30  Liggen jagers aan de basis van de everzwijnenplaag?We zitten in onze provincie met een everzwijnenplaag en dit zou moeten aangepakt worden. Nu ligt te veel de nadruk op het afschieten van de dieren, terwijl we moeten leren leven met everzwijnen in de natuur. Dat zegt Natuurpunt Limburg.
24/10 16u30  Sven De Ridder staat doodsangsten uit in Jonas & Van GeelOp dinsdag 25 oktober 2016 ontvangt de drukst bezochte zetel van het land opnieuw de crème de la crème van de Vlaamse showbusiness. Erik Van Looy, Sam Gooris en Sven De Ridder zijn samen te gast in Jonas & Van Geel. Al zal die laatste zich dat mogelijk beklagen. Hij wordt door Jonas geconfronteerd met zijn allergrootste angst: hoogtes.
24/10 16u30  Zandstraat opnieuw open - Hoekstraat tot einde werken dubbelrichtingDe betonwerken in de Dorpsstraat zijn achter de rug. Momenteel worden de voetpaden aangelegd. Ter hoogte van de Zandstraat zijn deze al afgewerkt waardoor de Zandstraat opnieuw open is voor alle verkeer. De komende weken zullen ook de andere zijstraten geleidelijk aan weer open gaan.
24/10 16u30  Trouwfeest Jonas Van Geel en James Cooke meteen uitverkocht, fans teleurgesteldEén minuut. Zo snel was het trouwfeest van Jonas Van Geel en James Cooke uitverkocht. 500 gasten waren er als de kippen bij om een ticketje te bemachtigen voor het feest ten voordele van Rode Neuzen Dag. Een geslaagd initiatief dus, al komt er op Facebook ook heel wat kritiek op de organisatie van de ticketverkoop.
24/10 16u30  Vrijwilligers wandelclub Hazewind op daguitstapDe vrijwilligers van wandelclub Hazewind hebben zaterdag 15 oktober een gezellige namiddag beleefd.
24/10 14u45  Overleg over CETA-verdrag afgesprongenHet overleg over het CETA-verdrag is afgesprongen. Het ziet er voorlopig naar uit dat de top van komende donderdag geannuleerd wordt.
24/10 14u30  De Bruyne geselecteerd voor Ballon d’Or, Hazard mist nominatieKevin de Bruyne is een van de genomineerden voor de Ballon d’Or. Elk jaar reikt France Football de prestigieuze prijs uit aan de beste voetballer van het moment. Eden Hazard, die vorig jaar achtste werd, is dit jaar niet geselecteerd.
24/10 14u30  Verontrustend: 9 op 10 Belgen liggen niet wakker van soa’sNegen op de tien Belgen maken zich geen zorgen over seksueel overdraagbare aandoeningen en denken geen risico te lopen om met een soa besmet te geraken. Dat blijkt uit een enquête waarvan de resultaten maandag werden voorgesteld. “Alarmerende cijfers”, zeggen initiatiefnemers Sensoa (Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid), haar Franstalige tegenhanger Plate-Forme Prévention Sida, en Durex. Daarom organiseren ze in november een Maand van de Preventie, “om de kloof tussen perceptie en werkelijkheid van soa’s en hiv/aids te dichten”.
24/10 14u30  Maar liefst 1 op 20 jongeren besmet met chlamydiaNegen op de tien Belgen maken zich geen zorgen over seksueel overdraagbare aandoeningen en denken geen risico te lopen om met een soa besmet te geraken. Dat blijkt althans uit een online enquête door onderzoeksbureau Ipsos.
24/10 14u15  GET THE LOOK. Gelaagd naar buiten zoals Dakota JohnsonDe Amerikaanse actrice Dakota Johnson, de dochter van acteurskoppel Don Johnson en Melanie Griffith, wandelde vorige week door de straten van de New Yorkse wijk Soho. De ‘Fifty Shades’-ster was voorbereid op het wisselvallige karakter van de herfst en kleedde zich modieus in laagjes. Te warm? Dan mag de trui uit, maar je hebt hem wel bij je als het weer frisser wordt.
24/10 14u15  Simon Mignolet krijgt nog eens een kans bij LiverpoolSimon Mignolet is op de bank verzeild geraakt bij Liverpool ten nadele van de jonge Duitser Loris Karius. De Rode Duivel krijgt dinsdag echter nog eens een speelkans van Jürgen Klopp in de League Cup tegen de Spurs.
24/10 14u15  Leuven wil winkels vaker open op zondagHet Leuvense stadsbestuur heeft beslist om het statuut van toeristisch centrum aan te vragen zodat er aan handelaars meer afwijkingen kunnen worden toegestaan op de wekelijkse rustdag. Dit gebeurt op vraag van de handelaarsvereniging Liefst Leuven. Momenteel is dit aantal beperkt tot 15 per jaar. Als de federale overheid het statuut toekent loopt dit aantal op 40.
24/10 14u00  Fazli Kocabas (OH Leuven) riskeert twee speeldagen schorsingHet parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft maandag twee speeldagen schorsing en 200 euro boete gevraagd voor Fazli Kocabas, die zo de laatste twee duels van de eerste speelronde in de Proximus League dreigt te missen. De centrale verdediger van Oud-Heverlee Leuven werd op de twaalfde speeldag in eerste klasse B rechtstreeks uitgesloten.
24/10 14u00  VIDEO. Daarom komt er geen totaalverbod op onverdoofd slachtenWoensdag buigt de commissie Dierenwelzijn van het Vlaams Parlement zich opnieuw over de voorstellen voor een totaalverbod op onverdoofd slachten. Volgens onze politiek verslaggeefster Liliana Casagrande zijn alle commissieleden voor zo'n totaalverbod, maar toch denkt ze dat de voorstellen die momenteel op tafel liggen niet zullen worden goedgekeurd. Hoe dat komt, legt ze uit in deze video.
24/10 13u45  Brits kampioen Adam Blythe ruilt Tinkoff voor Aqua Blue SportAdam Blythe, de Britse kampioen op de weg, draagt volgend seizoen het shirt van Aqua Blue Sport. De nieuwe Ierse procontinentale ploeg kondigde zijn komst maandag aan.
24/10 13u45  Rutten stuurt Van Biesen naar statutaire commissie na “terug naar Marokko”-relDe statutaire commissie van Open Vld, het interne deontologische orgaan van de partij, zal zich over de uitspraken van Kamerlid Luk Van Biesen buigen. Dat zegt voorzitster Gwendolyn Rutten na afloop van het partijbestuur maandag. Volgens Rutten zijn de waarden en liberale basisbeginselen geschonden.
24/10 13u45  GEZOCHT: Limburgers in deze Amerikaanse statenHet Belang van Limburg is naar aanleiding van de Amerikaanse presidentsverkiezingen nog op zoek naar Limburgers in de volgende staten: Hawaii, Utah, Arizona, Montana, North Dakota, South Dakota, Oklahoma, Minnesota, Iowa, Arkansas, Louisiana, Kentucky, Alabama, West Virginia, Maine, New Hampshire, Vermont, Connecticut en Delaware
24/10 13u30  Lachen met gehandicapten: Gaat Philippe Geubels te ver in zijn nieuwe programma?Lachen met dingen waarmee je eigenlijk niet hoort te lachen, het is een van de dingen waarmee Philippe Geubels uitpakt in zijn nieuwe programma 'taboe' op één. In een unieke mix tussen human interest en comedy wordt elke keer een ander taboe aangepakt. Hij bezoekt mensen waar je eigenlijk niet mee mag lachen om er vervolgens samen met hen tóch mee te lachen. Zo gaat hij onder anderen langs bij gehandicapten en terminale patiënten.
24/10 13u15  “We maken heel Europa belachelijk”Het is niet omdat we iets niet begrijpen, dat het minder belangrijk zou zijn. Heeft u de discussie over het vrijhandelsverdrag dat Europa met Canada wil sluiten gevolgd? Dat zogenaamde CETA-verdrag telt 1.600 bladzijden, waaraan 10 jaar onderhandelen vooraf ging en dat werd goedgekeurd door 27 Europese landen. Maar omwille van onze uit de hand gelopen en door Vlamingen geëiste staatshervormingen, slaagt Wallonië er vandaag in dit verdrag in haar eentje tegen te houden.
24/10 13u15  Belgisch ontwerpersduo steekt personeel The Jane in het nieuwNiet alleen de gerechten en het interieur horen er piekfijn uit te zien in een sterrenrestaurant, dat geldt evenzeer voor het personeel. The Jane in Antwerpen gaat daarom in zee met het Belgische modelabel Les Hommes.
24/10 13u00  78-jarige Kortessemnaar krijgt 6 maanden voor neersteken Genkse dertigerDe Tongerse correctionele rechter veroordeelde een 78-jarige man uit Kortessem tot een celstraf met uitstel van zes maanden en een geldboete van 1.200 euro. Op 30 augustus 2014 stak hij Genkenaar Jimmy Claes (32) met een mes in zijn arm tijdens een geval van verkeersagressie. Het slachtoffer hield er blijvende verwondingen aan over.
24/10 13u00  Facebook haalt pagina ‘Wat Als?' offline na te blote sketchDe Facebookpagina van het VTM-programma Wat Als? is maandagmorgen offline gehaald door Facebook. “Eén en ander heeft te maken met de sketch ‘Wat als homoseksualiteit niet bestond?’, waar volgens Facebook vermoedelijk teveel bloot in zat.”
24/10 13u00  Geen fan van sproetjes? Zo verdoezelt deze make-upartieste de hareDe Braziliaanse make-upartieste Mari Maria heeft heel wat sproetjes verspreid over haar hele gezicht. Naturel heel mooi, maar soms kiest ze er toch voor om ze weg te schminken. In een filmpje op Instagram toont ze hoe ze daarvoor te werk gaat.
24/10 12u45  Vloer van Bevers café uitgegraven in zoektocht naar vermiste manDe federale politie en de Civiele Bescherming zijn maandagochtend een nieuwe zoekactie gestart naar Jean Vercarre, de 68-jarige man uit Wetteren die sinds juni vermist is. De zoekactie situeert zich opnieuw in een voormalig café in Beveren, waar enkele dagen geleden ook al gezocht werd.
24/10 12u45  Gaia voert actie bij Vlaamse partijen voor verbod op onverdoofd slachtenDierenrechtenorganisatie Gaia voerde maandagmorgen actie bij verschillende Vlaamse partijhoofdkwartieren voor de invoering van een verbod op onverdoofd slachten. Woensdag stemt de commissie Dierenwelzijn van het Vlaams Parlement over de voorstellen die Hermes Sanctorum en Vlaams Belang hierover hebben ingediend.
24/10 12u45  Negen op de tien Belgen liggen niet wakker van soa’sNegen op de tien Belgen maken zich geen zorgen over seksueel overdraagbare aandoeningen en denken geen risico te lopen om met een soa besmet te geraken. Dat blijkt althans uit een online enquête door onderzoeksbureau Ipsos.
24/10 12u30  Teleurgestelde Justin Bieber stormt van het podiumJustin Bieber is momenteel bezig aan zijn ‘Purpose Tour’ en is teleurgesteld in zijn ‘beliebers’, althans diegenen die schreeuwen als hij iets wil vertellen. De Canadese popster (22) was in het Britse Manchester aan het praten tegen zijn publiek, maar het was niet stil genoeg. Toen er ook nog boegeroep volgde, trapte hij het af.
24/10 12u15  Werknemers zonder bedrijfswagen de dupe van nieuwe maatregelWerknemers kunnen vanaf april hun bedrijfswagen inruilen voor cash. Dat kan al snel een paar honderd euro extra per maand opleveren. Blijven in de kou: al wie geen auto van het werk heeft. Die werk­nemers krijgen niets.
24/10 12u15  “Pastoor boycotte voetbalwedstrijden”Het is een stevig boekwerk geworden, ‘Det waas Roy, een Limburgs dorp in de kering’. Bijna alles wat generaties Royenaren de voorbije 200 jaar meegemaakt hebben, passeert in deze kleurrijke dorpsmonografie de revue. Overdadig geïllustreerd met fotomateriaal en beschreven aan de hand van getuigenissen en levensechte verhalen. “Met drama, verdriet en veel mooie momenten. De verbondenheid en trots van de Royenaar staan centraal”, zeggen de auteurs Jo Corstjens en Marc Lipkens.
24/10 12u15  VIDEO. Verwaarloosde hond wil niet gered worden, maar verzorgers brengen hem op andere gedachtenDe Amerikaanse non-profitorganisatie 'Hope For Paws' heeft al een serieuze reputatie opgebouwd wat betreft de verzorging van verwaarloosde honden. En ook hun nieuwste video laat vele kijkers niet onberoerd.
24/10 12u00  Wordt wenende Wesley drie wedstrijden geschorst voor elleboog?Club Brugge-spits Wesley wacht een schorsing voor zijn rode kaart tegen Anderlecht. Het Bondsparket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond diende een voorstel van minnelijke schikking in: drie speeldagen schorsing (waarvan twee effectief) en een boete van 800 euro.
24/10 12u00  COLUMN. “Ik lijd aan FOGO”Zaterdagavond, om een uur of zeven. Krijg ik de kriebels, begint het hier te beven. Maar nee, het jeukt niet om te dansen, zoals in dat liedje van Clouseau. Op dé partyavond van de week dartel ik doorgaans al een paar uurtjes rond in een foeilelijke pyjama. Lenzen uit, bril op. Make-uprestjes en bh mogen aanblijven. De chips, de cola en het fleeceke smeken me om gezelschap in de zetel.
24/10 12u00  Grootouders zoeken spinnen op De SchomEen grootouderwandeling op De Schom bracht 600 man in beweging.
24/10 12u00  Herman De Croo: “Een liberaal kan nooit racistisch zijn”“Onze partij is principieel. Een liberaal kan nooit racistisch zijn.” Dat zei Open VLD-coryfee Herman De Croo maandagochtend bij aanvang van het partijbestuur. Mogelijk wordt na de bijeenkomst duidelijk of Kamerlid Luk Van Biesen voor de statutaire commissie moet verschijnen omwille van een omstreden interview.
24/10 12u00  Jurlylid 'So You Think You Can Dance' woedend over seksistisch artikelJan Kooijman, vooral bekend als jurylid van 'So You Think You Can Dance' , heeft op Twitter zwaar uitgehaald naar de Nederlandse editie van het magazine Esquire. Dat had een artikel gepubliceerd onder de titel '31 vrouwen die elke man een keer moet hebben gehad'. 'Stijlloos', noemt hij het.
24/10 12u00  Vrouw stopte met suiker in haar thee en viel bijna twintig kilo afDe Australische advocate Kathryn Dickie (37) houdt van zoete thee en deed de voorbije jaren vijf klontjes suiker in haar kopje. Onder meer die gewoonte was nefast voor haar lijn: ze kwam veel bij, maar toen ze de suikerklontjes achterwege liet, merkte ze snel verschil.
24/10 12u00  Nieuw koalamannetje maakt intrede in de ZooVrouwtjeskoala Guwara uit de Antwerpse Zoo heeft een nieuw lief: Omaroo. Omaroo is zaterdag vanuit Frankrijk naar Antwerpen gekomen, speciaal voor Guwara. De Zoo hoopt nu dat er snel koalababy's van komen.
24/10 11u45  Youri Tielemans is niet de Golden Boy van 2016De Portugees Renato Sanches (19) is de laureaat van de Golden Boy Award. Met deze onderscheiding bekroont het Italiaanse sportblad Tuttosport de beste voetballer onder 21 jaar in Europa.
24/10 11u45  Oudste Limburger overleden: “Lees mijn website, zo blijf ik nog wat voortbestaan”In Hasselt is woensdag Tonia Nouwens overleden. Tonia - haar echte naam was Antonia - was met 108 lentes op de teller de oudste inwoner van Limburg. Het nieuws raakte pas afgelopen weekend bekend. De voormalige kloosterzuster werd inmiddels in intieme kring gecremeerd.
24/10 11u45  Carrefour wil 100 Easy-winkels in België openenCarrefour wil in België 100 buurtwinkels onder de naam Easy openen. Dat heeft de Franse supermarktketen maandag bekendgemaakt. Easy zal qua winkeloppervlakte en aanbod tussen de al bestaande Carrefour-winkelconcepten Express en Market zitten en vooral verse producten in de rekken hebben.
24/10 11u45  Kanye West dreigt met boycot op de Grammy'sKanye West is het weer eens niet eens met iets. Dit keer vindt hij het niet kunnen dat het album 'Blonde' van Frank Ocean niet genomineerd zal worden voor een Grammy. Tijdens een concert liet hij weten dat hij uit protest de uitreiking van de Grammy's zal boycotten.
24/10 11u30  Zo smaakt een goedkoop wijntje beterHeb je voor een etentje met vrienden niet in een dure wijn geïnvesteerd, dan kan je een goedkope fles alsnog opwaarderen. Presenteer er wat kaas bij en de smaak van de wijn verbetert. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van het centrum voor smaak- en eetpatronen in het Franse Dijon, verschenen in het vakblad Food Science.
24/10 11u15  Max Walscheid sprint naar zege in derde etappe ronde van HainanDe Duitser Max Walscheid (Giant-Alpecin) heeft maandag de derde rit in de wielerronde van Hainan (Chn/2.BC) op zijn naam geschreven.
24/10 11u15  De Bruyne geselecteerd voor Ballon d’OrKevin de Bruyne is een van de genomineerden voor de Ballon d’Or. Elk jaar reikt France Football de prestigieuze prijs uit aan de beste voetballer van het moment.
24/10 11u00  Kevin De Bruyne genomineerd voor Gouden BalRode Duivel Kevin De Bruyne (Manchester City) maakt kans op de prestigieuze Gouden Bal. Dat maakte het organiserende France Football bekend.
24/10 11u00  Hoelang mag je kind volgens experts eigenlijk op de tablet?Tablets zijn haast niet meer weg te denken uit de huishoudens en kinderen groeien er dan ook mee op. Maar hoelang en wanneer laat je ze best wel of niet naar filmpjes kijken en spelletjes spelen zonder dat de gevolgen ervan nefast zijn? De vereniging van Amerikaanse pediaters heeft daarvoor enkele nieuwe richtlijnen gelanceerd.
24/10 10u45  Vollere wenkbrauwen? Daar bestaat een simpel trucje voorDe Amerikaanse blogster Shelby Triglia kent veel trucjes om een mooie look met make-up te bekomen, maar een van haar meest recente hacks helpt dames die vollere wenkbrauwen willen. Het enige wat je nodig hebt? Een stuk zeep.
24/10 10u45  'Det waas Roy’Het is een stevig boekwerk geworden, ‘Det waas Roy’, Een Limburgs dorp in de kering”. Bijna alles wat generaties Royenaren de voorbije 200 jaar meegemaakt hebben, passeert in deze kleurrijke dorpsmonografie de revue. Overdadig geïllustreerd met schitterend fotomateriaal en beschreven aan de hand van getuigenissen en levensechte verhalen.
24/10 10u45  Precieze oorzaak onbekend“Zowel Colitis ulcerosa als de ziekte van Crohn zijn chronische ontstekingsziektes”, zegt professor Severine Vermeire, gastro-enteroloog in het UZ Leuven.
24/10 10u15  Auto tegen boom in BocholtOp de Sportlaan is zondag rond 1.45 uur een auto van de weg geraakt en tegen een boom en duiker terechtgekomen. Een 41-jarige man uit Bocholt raakte lichtgewond. (mm)
24/10 10u15  Verwendag bibliotheek legt bezoekers in de wattenDe openbare bibliotheek van Kortessem hield zopas een verwendag voor haar lezers en haar kandidaat-lezers. De toegang tot al de activiteiten was gratis. De circa 100 bezoekers werden verwelkomd met een kleine verrassing en een drankje.
24/10 10u15  Israël voert luchtaanvallen uit op GazastrookDe Israëlische luchtmacht heeft de islamitische beweging Hamas in de Gazastrook aangevallen. De raids waren een reactie op een raket die vanop het Palestijnse gebied naar het zuiden van Israël werd afgevuurd, aldus het Israëlische leger.
24/10 10u15  “Dreigen dat ik het midden in de winkel zou doen omdat ik niet naar het toilet mocht”Zondag vond in Hechtel-Eksel de jaarlijkse studiedag plaats van de vereniging voor mensen met een chronische darmziekte, zoals de ziekte van Crohn of Colitis ulcerosa. Zowat twee à drie op de duizend Belgen lijden aan een van beide aandoeningen, die gepaard gaan met ernstige diarree en vermoeidheid. Maar daarnaast is een chronische darmziekte ook op sociaal vlak moeilijk om dragen. “Het is een ziekte die je isoleert”, zegt Frieda Wieme (64), die leeft met de ziekte van Crohn.
24/10 10u15  “Waarom speelde STVV in oranje shirts?”KRC Genk-STVV. Dé Limburgse derby, op het scherp van de snee. Daar hoort een aparte derby-analist bij. Tom Soetaers (36) speelde van 2004 tot 2009 voor KRC Genk en was als tiener nog abonnee op Stayen, de geknipte man dus om de strijd tussen de twee rivalen te ontleden.
24/10 10u15  Boze Samsung-klanten stappen naar rechterTechnologieconcern Samsung is door gedupeerde Galaxy Note 7-gebruikers in Zuid-Korea voor de rechter gedaagd. Ruim 500 klanten die vanwege brandgevaar van de smartphones hun nieuwe toestel moesten inleveren, zijn boos en eisen een schadevergoeding van omgerekend 406 euro per persoon.
24/10 10u00  Vijf doden bij crash militair vliegtuig op MaltaOp Malta zijn maandagochtend vijf doden gevallen nadat een militair vliegtuig was gecrasht in Luqa. Dat berichten lokale media. Het zou gaan om een tweemotorige Metroliner die door het Europese grensagentschap Frontex werd gecharterd van Luxemburg en op weg was naar Misurata in Libië.
24/10 10u00  VIDEO. Man jaagt al 12 jaar, maar de ontmoeting met dit hert vergeet hij nooit meer'In de twaalf jaar dat ik al jaag, heb ik dit nog nooit meegemaakt', schreef de Amerikaan Jordan Maxon bij zijn video op YouTube. De man uit Wisconsin ontmoette een vriendelijk hert dat duidelijk zin had in een aangename kennismaking. En die kreeg zelfs een wondermooi einde.
24/10 10u00  VIDEO. Gigantische spin vangt muisOver een paar dagen is het Halloween. Maar nu al gaat een griezelig beeld de wereld rond: dat van een gigantische spin die een muis wegsleurt.
24/10 10u00  Bumperklever test positief op cocaïneEen 27-jarige bumperklever is vrijdag in Riemst zijn rijbewijs kwijtgespeeld. De politie haalde de jongeman ter hoogte van de oprit van de E313 aan de kant voor agressief rijgedrag en bumperkleven. Hij testte positief op cocaïne. Zijn rijbewijs werd meteen voor 15 dagen ingetrokken. Het was al de 2de keer in vier maanden tijd dat de bestuurder voor rijden onder invloed van verdovende middelen zijn rijbewijs moest inleveren. Hij zal het later voor de politierechter mogen gaan uitleggen. (mm)
24/10 10u00  Woordenboek in Maaseikerse taal voorgesteld: “Meer dan 1.300 scheldwoorden”Theo Kees en Mady Colson hebben zaterdag in het Auditorium in Maaseik hun Groeëte Mëzeikër Diksjënaer voorgesteld. “Het is een leeswoorden-boek in onze eigen volkstaal”, zegt Theo, die samen met zijn echtgenote Mady Colson meer dan vier jaar aan het boek heeft geschreven.
24/10 09u45  Maryna Zanevska wordt derde Belg op WTA-ranking na Wickmayer en FlipkensYanina Wickmayer, 52e, en Kirsten Flipkens, 62e, winnen maandag allebei een positie op de nieuwe WTA-ranking. Maryna Zanevska stijgt 25 plaatsen en is als nummer 128 de derde Belg op de ranglijst.
24/10 09u30  Pelt-aanvaller minutenlang bewusteloos na botsing met ex-keeper STVVDe wedstrijd tussen Houtvenne en Esperanza Pelt werd drie minuten voor rust gestaakt. Pelt-aanvaller Thomas Frederix botste onzacht op ex-STVV-doelman Bart Deelkens en bleef minutenlang roerloos op de grond liggen. De omstaande spelers waren zichtbaar onder de indruk van het incident. “Thomas schoof weg en kreeg de knie van Deelkens tegen het hoofd. We zagen meteen dat het ernstig was. Hij ging met een smak tegen de grond”, beschreef kapitein Jan Smolders de bewuste fase.
24/10 09u30  David Goffin evenaart met elfde plaats zijn beste ATP-rankingDavid Goffin wint maandag een plaats op de nieuwe wereldranking in het mannentennis. Hij staat nu elfde, een evenaring van zijn hoogste notering die hij begin juni al eens bereikte.
24/10 09u15  Miss-kandidate én moslima: "Poseren in bikini kan, maar suggestief moet het niet worden”Ze woont in hartje Molenbeek en is een praktiserende moslima met Marokkaanse roots. En toch voelt Myriam Sahili (19) zich op haar plaats in de finale van Miss België. Met haar deelname wil ze komaf maken met vooroordelen.
24/10 09u15  IN BEELD. ‘Jungle’ van Calais wordt ontruimdIn het Franse vluchtelingenkamp Calais worden sinds vanochtend migranten met bussen naar opvancentra elders in het land gebracht. In totaal zullen de komende dagen zes- tot achtduizend vluchtelingen worden geregistreerd, bevraagd en weggebacht uit de ‘Jungle’. Daarvoor worden zo’n 1.250 agenten ingezet.
24/10 09u15  Waals parlementsvoorzitter: “Deadline CETA respecteren is niet mogelijk”Waals parlementsvoorzitter André Antoine (cdH) meent dat het niet mogelijk is om tegen maandagavond een akkoord te hebben over het CETA, het handelsverdrag tussen de Europese Unie en Canada.
24/10 09u00  Dimitri Vegas & Like Mike openen hun spookhuis in WalibiDimitri Vegas en Like Mike hebben zaterdag in Walibi hun eigen haunted house geopend. De Belgische top-dj’s ontwierpen een doolhof en in het spookhuis klinkt ook hun muziek.
24/10 09u00  Eerste pretpark van Plopsa Group in PolenPlopsa Group, de themaparkafdeling van Studio 100, bouwt samen met de Nederlandse investeerder Momentum Capital een nieuw pretpark in Polen. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. Er zijn al zes Plopsa-parken in België, Nederland en Duitsland.
24/10 09u00  Ruim 560 drugsverslaafden ontsnapt uit instelling in VietnamOngeveer 560 drugsverslaafden zijn in Vietnam uit een afkickcentrum ontsnapt nadat ze door de poort waren gebroken. Dat meldt het departement Sociale Zaken van de provincie Dong Nai. Al ruim 330 van hen konden weer ingerekend worden. Het centrum herbergt in totaal bijna 1.500 drugsveroordeelden.
24/10 08u30  Buurtbewoners willen dialoog met Marokkaanse gemeenschap over nieuwe moskeeNa meerdere pogingen van de stad is deze week een selecte groep van buurtbewoners uit de Koerselsesteenweg uiteindelijk toch akkoord gegaan om in dialoog te gaan met een delegatie van de Marokkaanse gemeenschap over de aankoop van La Finesse. Dat meldt het voltallige schepencollege.
24/10 08u30  Van Damme speelt gelijk, kapitein Ciman verliest vlak voor play-offsOp de laatste speeldag voor de start van de play-offs in de Major League Soccer (MLS) heeft Jelle Van Damme zondag met Los Angeles Galaxy in eigen huis 0-0 gelijkgespeeld tegen FC Dallas. Laurent Ciman verloor met Montreal Impact met 3-0 van New England Revolution.
24/10 08u15  Boezemvrienden die vermist raakten aan Franse kust, worden samen begravenTom De Clerck en Michiel Leroy, de twee jonge Puursenaren die vorige maand vermist raakten aan de Franse kust, worden zaterdag gezamenlijk begraven. Ook al is voorlopig alleen het lichaam van Michiel teruggevonden.
24/10 08u15  LIVE. Ontruiming Jungle van Calais begonnenIn de hoop de ongeveer 8.000 vluchtelingen te verspreiden over het land, is de Franse politie maandagochtend begonnen met de ontruiming van het vluchtelingenkamp in Calais. Het kamp moet binnen drie dagen leeg zijn.
24/10 08u00  FOTO. Eerste Urban Cross zorgt voor spektakelDe allereerste Urban Cross in Borgloon kon zondag op 148 deelnemers en heel wat toeschouwers rekenen. De renners kregen 10 verschillende ondergronden voorgeschoteld in het stadscentrum van Borgloon
24/10 08u00  150 miljoen euro te kort voor Arco-spaardersEr is te weinig geld om de Arco-coöperanten 40 procent van hun tegoeden uit te keren. Zelfs als de staat, Belfius en beweging.net alles wat ze uit de vereffening halen, afgeven, is er nog een gat van circa 150 miljoen euro. Dat schrijft De Standaard maandag, op basis van een toelichting van het college van vereffenaars die de krant kon inkijken.
24/10 07u45  Nederlandse meesteroplichter laat Limburgers gratis werkenDe Nederlandse meesteroplichter Tjerko F. - die in eigen land in 2015 werd veroordeeld - is sinds kort ook in Limburg actief. Met zijn Kinrooise klusbedrijfjes laat de dertiger al enkele maanden een spoor van openstaande facturen en onbetaalde werknemers achter. “Ik schat mijn verlies op 20.000 euro”, zucht een van de gedupeerden.
24/10 07u30  Ontruiming Jungle van Calais begonnenIn de hoop de ongeveer 8.000 vluchtelingen te verspreiden over het land, is de Franse politie maandagochtend begonnen met de ontruiming van het vluchtelingenkamp in Calais. Het kamp moet binnen drie dagen leeg zijn.
24/10 07u30  ‘The Sky is the Limit’-koppel is uiteenHoewel de geruchten staalhard werden tegengesproken, is de relatie tussen The Sky is the Limit-koppel Philippe Cracco en Aisha Van Zele wel degelijk voorbij. De oprichter van Accent Interim en de 22 jaar jongere Aisha hebben na een kleine vijf jaar met elkaar gebroken.
24/10 07u30  “Ze laten de duiven in Tongerse basiliek creperen van honger en dorst”Buren van de Tongerse basiliek zijn naar de politie gestapt omdat ze boos zijn over de “dieronwaardige behandeling” van de duiven die gevangen worden op de basiliek. De eeuwenoude kerk heeft te lijden onder de uitwerpselen van duiven en daarom worden de dieren gevangen in een kooi. Maar volgens buren krijgen ze daar geen eten en wordt de kooi maar één keer per week leeggemaakt. “Ik heb al gezien hoe een omgekomen duif door een andere werd opgepeuzeld”, zegt buurvrouw Diane Liebens.
24/10 07u15  Koppel dat samen wil sterven, kan nu toch euthanasie krijgenHet koppel uit Deurne dat samen euthanasie wenste maar niet kreeg en daarom zijn verhaal deed in uw krant afgelopen weekend, kan nu toch geholpen worden als het dat nog wil. Dat zegt Joost Baert, hoofdgeneesheer van het AZ Klina.
24/10 07u15  Week start nat, maar daarna beterschap in zichtMaandag is het meestal zwaarbewolkt of betrokken met eerst soms lichte regen, maar na de middag meer intensere regen. De meeste neerslag valt in het centrum en het oosten van het land. In het westen blijft de neerslag beperkt. De maxima liggen tussen 10 en 12 graden en halen mogelijk 14 graden in het zuidoosten. De wind waait meestal zwak uit het oosten tot het zuidoosten en wordt later veranderlijk of noordoostelijk, zo meldt het KMI.
24/10 07u00  ‘Komen Eten’ begint en eindigt deze week in LimburgDeze week begint en eindigt ‘Komen Eten’ in Limburg. Vandaag is het gezelschap te gast bij Jolien Bruyninckx (25) in Alken en donderdag is Eddy Mockers (59) uit Bree gastheer.
24/10 07u00  Wordt Van Biesen toch nog uit Open Vld gezet na racisme-rel met Kitir?Open Vld-Kamerlid Luk Van Biesen moet weer vrezen dat hij uit de partij wordt gezet. Aanleiding is een interview in De Morgen, waarin hij terugkomt op de racisme-rel met SP.A-fractieleidster Meryame Kitir. Hij herhaalt dat hij nooit heeft gezegd “dat ze beter terugkeert naar Marokko.”
24/10 06u45  Sympathisanten schenken iPhone aan broer IS-sheriffMohamed Amin Chaib bedankte gisteren via Facebook al zijn vrienden en sympathisanten voor de iPhone die hij van hen gekregen had. Bij huiszoekingen vorige week had de politie zijn smartphone in beslag genomen. Zijn moeder en ­vader werden daarbij ­opgepakt, zijn broer is nog steeds aangehouden omdat hij – zo luidt de verdenking – een ronselnetwerk wou uitbouwen.
24/10 06u45  Campagnedirectrice Trump erkent achterstand op ClintonKellyanne Conway, de campagnedirectrice van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump, heeft zondag op televisiezender NBC toegegeven dat Hillary Clinton de favoriete is voor de presidentsverkiezingen. “We staan achter”, zo klonk het.
24/10 06u30  Commentator Peter Vandenbempt tijdens rust vervangen wegens gênant incidentPeter Vandenbempt moest gisteren zijn verslag ­tijdens Club Brugge-Anderlecht halverwege staken. De radiocommentator was met een hese stem begonnen, maar voelde snel dat hij het einde van de wedstrijd niet zou halen. Hij liet zich tijdens de rust vervangen door Johan De Caluwé.
24/10 06u30  Nederlandse meesteroplichter laat mensen gratis werkenDe Nederlandse meesteroplichter Tjerko F. - die in eigen land in 2015 werd veroordeeld - is sinds kort ook in Limburg actief. Met zijn Kinrooise klusbedrijfjes laat de dertiger al enkele maanden een spoor van openstaande facturen en onbetaalde werknemers achter. “Ik schat mijn verlies op 20.000 euro”, zucht een van de gedupeerden.
24/10 06u15  “Hij laat een spoor van schulden en onafgewerkte werven achter”De Nederlandse meesteroplichter Tjerko F. - die tussen 2006 en 2014 in eigen land tienduizenden euro’s van goedgelovige slachtoffers aftroggelde - is sinds een half jaar ook in onze provincie actief met twee Kinrooise klusbedrijfjes. “Ga niet met die mooiprater in zee”, waarschuwen verschillende Limburgse gedupeerden. “Hij vervalst overschrijvingen en ronselt via de website van de VDAB werknemers, die vervolgens nooit worden betaald.”
1 2 3 4 5Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

22x “Vlaamse partijen worden gegijzeld door de Franstaligen”25/10 03u15 - Het Belang van Limburg: De Waalse en de Brusselse regering hebben beslist om minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders geen volmacht te geven om het handelsverdrag van de Europese Unie met Canada te tekenen. Doordat België het niet kan, kan ook de Europese Unie het niet.
21x Concurrent van Goffin doet slechte zaak in strijd om ticket voor tennishoogmis25/10 00u45 - Het Belang van Limburg: Thomas Berdych (ATP-10) heeft maandag een bijzonder slechte zaak gedaan in de strijd om een ticket voor de ATP World Tour Finals.
19x Concurrent van Goffin doet slechte zaak in strijd om ticket voor "hoogmis van het tennis"25/10 03u30 - Het Belang van Limburg: Thomas Berdych (ATP-10) heeft maandag een bijzonder slechte zaak gedaan in de strijd om een ticket voor de ATP World Tour Finals.
17x Michel Van den Brande veroorzaakt ontslag25/10 08u15 - Het Belang van Limburg: Een gevelreiniger die op een wankel plankje meters boven de grond zijn werk staat te doen. Schandalig, vindt stellingbouwer Michel Van den Brande, bekend van The Sky is the Limit. Hij postte er een foto van op Facebook, met als gevolg dat de arbeider nu wordt ontslagen.
17x Meer dan 2.000 vluchtelingen gered op Middellandse Zee, 16 dood aangetroffen25/10 00u15 - Het Belang van Limburg: Ongeveer 2.200 vluchtelingen zijn maandag gered op de Middellandse Zee ter hoogte van Libië, zo deelt de Italiaanse kustwacht mee. Zestien mensen overleefden hun overtocht niet.
16x “Moskee in buurt die totaal geen binding heeft met Marokkaanse gemeenschap kan niet”25/10 08u15 - Het Belang van Limburg: Het buurtcomité van de Koerselsesteenweg is een petitie gestart tegen de komst van een moskee in villa La Finesse. Woordvoerder André Poelmans deelde die maandag rond op de infovergadering die hij zelf georganiseerd had. Meer dan honderd geïnteresseerden daagden op.
16x ‘Hallo Televisie!’-ster Albertine krijgt beroerte tijdens opnames25/10 08u00 - Het Belang van Limburg: Albertine De Bondt, de 82-jarige dame die we kennen van het Eén-programma ‘Hallo Televisie!’, heeft tijdens de opnames van het derde seizoen een beroerte gekregen. Dat meldt Het Laatste Nieuws. “Plots zag ik de paniek in de ogen van de cameramannen”, getuigt vriendin Mathilde Vergauwen.
16x Bowlingbal raakt lichaam van Mathias Coppens25/10 03u15 - Het Belang van Limburg: Mathias Coppens (38) zal ook het vierde seizoen van het VTM-programma Het Lichaam van Coppens niet blessurevrij kunnen afwerken. Tijdens een repetitie voor een opname met zijn broer Staf kwam Mathias onzacht in aanraking met een bowlingbal. Resultaat: een gescheurde lip die langs de binnenkant genaaid moest worden én mogelijk gehavende tanden. Mathias ging gisteren naar de tandarts om eventuele schade aan zijn gebit te laten vaststellen. “We gaan die proef met de bowlingbal opnieuw doen,” zegt Mathias, “maar dan in veiligere omstandigheden.”
16x Obama danst met Usher op Drake25/10 00u00 - Het Belang van Limburg: Afgelopen weekend organiseerde Obama zijn allerlaatste muzikaal event in het Witte Huis. Een perfect moment om zijn dansmoves nog eens te tonen, moet de Amerikaanse president gedacht hebben. Samen met Usher en Janelle Monae leefde hij zich helemaal uit op “Hotline Bling” van Drake.
15x Meer dan 2.300 mensen uit Jungle van Calais vertrokken25/10 00u00 - Het Belang van Limburg: Op de eerste dag van de ontruiming van het vluchtelingenkamp - de “Jungle” - van Calais zijn meer dan 2.300 mensen vertrokken. Dat zegt de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Bernard Cazeneuve. Dinsdag en woensdag gaat de ontruiming verder.

Statistieken

Artikels:
35513
Gelezen:
21749
Aantal lezers nu:
56


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2016 Naar boven