vrijdag 27 mei 2016, week 21


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Meer nieuws van Het Belang van Limburg

Laatste updatecontrole: vandaag om 8u15
 

Het Belang van Limburg

Verbergen Tonen
27/05 08u00  Kunstmarkt omheen het cultureel centrum cc Leopoldsburg houdt zaterdag 4 juni haar jaarlijkse creabeurs rondom het cultuurcentrum. De kunst- en ambachtenmarkt wordt dit jaar een onverhoopt succes met ruim 100 kramen vol handgemaakte spulletjes, van juwelen en smeedkunst tot keramiek en poppenmakerij. Voor de allerkleinsten is er een tof kinderdorp in het groen en kindergrime achter het cc.
27/05 08u00  STVV: Van Kets wordt T2, Haroun in beeld De kogel is door de kerk bij STVV: Patrick Van Kets wordt T2. De ex-spits van de Kanaries komt over van Standard, waar hij beloftentrainer was. Intussen wordt er ook gesproken met ex-Rode Duivel Faris Haroun (foto) om het middenveld te versterken.
27/05 08u00  Man die hoofdcommissaris sloeg: “Ik had te veel gedronken. Sorry” “Ik heb me laten meeslepen en had te veel alcohol op. Ik heb veel spijt.” Tanguy F. (43) heeft tekst en uitleg gegeven over waarom hij op de nationale betoging een hoofdcommissaris neersloeg. Na zijn verhoor werd hij vrijgelaten, tot grote woede van de politie.
27/05 07u45  “Treinverkeer verstoord, maar op alle Vlaamse lijnen wordt gereden” Ook op de tweede spontane stakingsdag ondervindt het spoorverkeer in ons land flink wat hinder. In Wallonië rijdt geen enkele trein, in Vlaanderen zijn er regelmatig afgeschafte treinen. “Maar op alle Vlaamse lijnen wordt nog wel gereden”, aldus Bart Crols van de NMBS.
27/05 07u45  Zware gevechten en brandstichting in vluchtelingenkamp Calais In de noordzijde van het opvangkamp in Calais zijn donderdag in de late namiddag gevechten uitgebroken tussen Afghanen en Soedanezen. Meer dan 60 mensen werden hierbij gewond en een hondertal shelters, tien eetgelegenheden, twee verdeelpunten voor voedsel en het nieuwe legal centrum werden hierbij in brand gestoken en raakten zo beschadigd of vernietigd.
27/05 07u30  Microsoft en Facebook trekken onderzeese kabel tussen VS en Europa Technologiegiganten Microsoft en Facebook hebben donderdag aangekondigd dat ze gezamenlijk een project zullen starten om een nieuwe internetkabel aan te leggen tussen de VS en Europa. Het zou gaan om de kabel met de hoogste capaciteit die ooit werd aangelegd onder Atlantische Oceaan.
27/05 07u15  Meer dan honderd arrestaties bij studentenprotest in Chili In de Chileense hoofdstad Santiago de Chile zijn bij een uit de hand gelopen studentenprotest 117 manifestanten opgepakt en 31 politieagenten gewond geraakt. Dat melden lokale media. De politie gebruikte traangas en waterkanonnen om de manifestanten uit elkaar te drijven.
27/05 07u15  Onderzeese zoekacties naar vlucht MS804 binnenkort van start De onderzeese zoekacties naar het wrak en de zwarte dozen van de Airbus A320 van EgyptAir, die afgelopen donderdag verdween voor de Egyptische kust, gaan “in de komende dagen” van start. Dat heeft de Franse dienst voor ongevalanalyse (BEA) donderdag aangekondigd.
27/05 07u15  Groot-Brittannië start onderzoek naar islamitische rechtbanken De Britse regering kondigde donderdag aan een onafhankelijk onderzoek te openen naar mogelijk discriminerende praktijken in islamitische rechtbanken in Engeland en Wales.
27/05 06u15  Koken met Beyhan: Hanim göbegi (Gefrituurde zoete gebakjes) Ooit stond ze achterin de keuken van haar mans kebabzaak te zwoegen, maar vandaag is de Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag bekender dan Jeroen Meus op de sociale netwerksite mutfaktayim_b.
27/05 06u15  Op het dak met Goedele: "Het is fifty-fifty in ons gezin: 3 doofkes en 3 horenden. We kunnen daar mee lachen" Geboren en getogen in Neerpelt, uitgeweken naar het Antwerpse maar sinds 8 jaar opnieuw woonachtig in het Limburgse Zonhoven. Stijn Coninx houdt van de rust en de bescheidenheid van onze provincie.
27/05 06u15  Vandaag “wellicht nog meer hinder”door staking bij NMBS De spontane stakingsactie bij de NMBS, die gisteren het treinverkeer in het zuiden van het land lam legde en ook in Vlaanderen voor veel afgeschafte treinen zorgde, zal vandaag voor “minstens evenveel” hinder zorgen. De staking zorgt bovendien voor een communautaire breuk bij de socialistische spoorvakbond. Terwijl de Franstalige vleugel CGSP oproept om het werk neer te leggen, wil ACOD Spoor “spontane stakers enkel steunen”. Ook over de invulling van de stakingsdag op 31 mei is er onenigheid tussen noord en zuid.
27/05 06u15  Sluiting van asielcentrum Hechtel-Eksel ligt op tafel De sluiting van het noodopvangcentrum voor asielzoekers in Hechtel-Eksel ligt op tafel. Ook Leopoldsburg staat op de lijst van de centra die kunnen sluiten. Houthalen-Helchteren blijft wel open. Zelfs in Sint-Truiden wordt de capaciteit afgebouwd. Het aantal asielzoekers is de laatste maanden zo sterk gedaald, dat er gesnoeid kan worden in de opvang én dat de OCMW’s hun plaatsen niet meer moeten uitbreiden.
27/05 06u15  Anderhalf jaar met spandoek gezocht naar nieuwe buren “Wij zoeken buren”. Met die boodschap, verspreid via een gigantisch spandoek en een eigen website, gingen Kris Rogiers en Laura Dingens in november 2014 op zoek naar een koppel om samen een tweewoonst te bouwen. Nu, anderhalf jaar later, is de zoektocht met succes afgerond. “Een bevriend koppel hapte uiteindelijk toch toe.”
27/05 06u15  Stad gaf negatief advies, maar toch vergunning voor bedrijf met 350 koeien Het landbouwersgezin Mechelmans-Baerts krijgt een milieuvergunning voor het uitbaten van een nieuw rundveebedrijf met 350 kalveren in Herk-de-Stad. Dat heeft de deputatie beslist. Het stadsbestuur had de aanvraag negatief geadviseerd omdat de buurtbewoners zich zorgen maken. Het is nu nog wachten op de bouwvergunning.
Laatste update: vandaag om 8u00Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
27/05 06u15  FOTO. Opengebroken straat transformeert op 2 dagen tijd voor braderieGrote opluchting gisteren in de Stalenstraat in Genk. De geplande braderie kan dit weekend dan toch plaatsvinden. Al zag het er twee dagen geleden wel even anders uit. Een aannemer was duidelijk niet op de hoogte van het grote feest en had in opdracht van Proximus enkele honderden meters voetpad tussen de Dijkstraat en de Heppenzeelstraat opgebroken. Schepen Ali Çaglar, die door de handelaars in paniek werd opgetrommeld, moest bergen verzetten om de aannemer zover te krijgen de stoepen weer dicht te leggen. Tenminste voor de drie dagen dat de braderie plaatsvindt.
27/05 06u15  Stijn Coninx brengt ode aan Limburg: "Koester de warmte die we uitstralen"Filmregisseur Stijn Coninx geeft les aan het RITCS in Brussel maar komt elke dag terug naar Zonhoven, om bij zijn gezin te zijn en zelf tot rust te komen. Hier is zijn ode aan Limburg.
27/05 03u15  Politieke stakingHet houdt maar niet op. Dinsdag was er de nationale betoging van de drie vakbonden. Op 31 mei staken de spoorwegen en de socialistische overheidsvakbond riep op om die staking al op 30 mei te beginnen, uit te breiden tot alle overheidsdiensten en er een staking tot het einde van te maken. In september is er opnieuw een nationale betoging gepland en in oktober een nationale 24-urenstaking. De Franstalige cipiers zijn in hun vijfde stakingsweek en het einde van die staking is nog lang niet in zicht nu in een aantal gevangenissen het protocolakkoord al werd verworpen. Er zijn stiptheidsacties bij de douane en er komen stiptheidsacties bij Tax-on-web. En sinds gisteren staken de Franstalige spoorbonden. Alle acties en stakingen zijn uiteraard gericht tegen het besparings- en hervormingsbeleid van de federale regering, maar het zijn de gewone mensen die er de dupe van zijn.13 
27/05 01u15  Mini-Highland Games voor kids aan gemeentehuisNu zaterdag (28 mei) vinden tussen 9.30 uur en 11.30 uur de eerste Mini-Highland Games plaats op het terrein achter het administratief centrum.10 
27/05 00u15  Hanim göbegi (Gefrituurde zoete gebakjes)De Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag is met haar 124.000 fans bekender dan Jeroen Meus op Instagram. Op de sociale netwerksite mutfaktayim_b deelt ze klassieke en eigentijdse Turkse gerechten. Vanaf nu toont Beyhan iedere vrijdag haar favoriete Turkse klassiekers ook in deze krant.11 
27/05 00u00  Auto in lichterlaaie na botsing op Noord-ZuidverbindingDonderdagavond rond half elf reden op de Noord-Zuidverbinding op de grens van Overpelt en Eksel twee wagens achter op elkaar in. Een wagen, een Smart, vatte hierbij vuur. Andere chauffeurs snelden ter hulp om de bestuurder uit het brandende voertuig te helpen. Hij werd met brandwonden overgebracht naar het ziekenhuis. De andere wagen was over de kop gegaan, maar de chauffeur had zich zelf uit het wrak kunnen bevrijden en bleek ongedeerd. De brandweer van Lommel kwam ter plaatse om het brandende voertuig te blussen. Het ongeval dat gebeurde in de richting van Nederland zorgde aanvankelijk voor wat verkeershinder. Politie leidde het autoverkeer ter hoogte van Eksel geruime tijd weg van de Noord-Zuidverbinding. .
27/05 00u00  Peter Maes: “Intenties waren goed, maar lichaam moet ook nog mee willen”KRC Genk kon het vandaag niet waarmaken tegen Charleroi. Ze verloren met 0-2. “Het was een heel moeilijke avond”, blikt Peter Maes terug.
27/05 00u00  Wagen knalt op rotonde op Hasseltweg in GenkDonderdagavond is omstreeks 23.30 uur een wagen tegen de rotonde op de Bokrijklaan en de Hasseltweg in Genk geknald. Daarbij raakte één inzittende gewond. Het slachtoffer werd overgebracht naar campus Sint Jan van het Ziekenhuis Oost Limburg. Het voertuig ramde eerst nog enkele wegwijzers alvorens op de rotonde tot stilstand te komen. Het passerende verkeer ondervond geen hinder. Chris Nelis
27/05 00u00  Thomas Pieters opent op 33e plaats, Colsaerts 71eThomas Pieters staat na een eerste ronde in 71 slagen, één onder par, op een gedeelde 33e plaats in het PGA Championship golftoernooi (EPGA/5 miljoen euro), dat plaatsvindt op de Wentworth golfbaan in het Engelse Virginia Water. Colsaerts is met 73 slagen 71e.
26/05 23u45  Negende plaats en dus net geen teamfinale voor Belgische mannen op EK TurnenHet Belgische mannenteam is donderdagavond negende (op 30 landen) geworden op de Europese kampioenschappen turnen in de Zwitserse hoofdstad Bern. Daarmee grepen ze net naast een plaats in de teamfinale. Jimmy Verbaeys (Blauwput Omnisport), Luka van den Keybus (Gymteam St-Nicolas), Siemon Volkaert (GymMAX), Bram Louwije (Turnkring Vlamertinge) en Dennis Goossens (TK De Kerels Waasmunsters) verzamelden 250,146 punten.
26/05 23u15  Zo heb je Marc Wilmots nog nooit gezien: als liefhebbende vader en manMarc Wilmots is meer dan enkel maar voetbalgeobsedeerd. Hij is voornamelijk ook vader van drie prachtkinderen en liefhebbende man van ‘zijn’ Katrien. “Toen ik moest kiezen: alleen naar het buitenland of wachten tot Katrien gedaan had met studeren, was de keuze snel gemaakt.”
26/05 23u15  Ook Brussels dwingt vijfde wedstrijd af in halve finaleNa vier speeldagen in de halve finales (best of 5) van de play-offs in de Scooore League is er nog geen finalist bekend. Brussels won donderdag met 75-66 van Aalstar en dwong zo een beslissende vijfde wedstrijd af. Die wordt zondag in Aalst gespeeld.
26/05 23u00  IN BEELD. Sporting Hasselt viert promotieSporting Hasselt heeft de allerlaatste kans op promotie naar de Super Amateurliga met beide handen gegrepen. De Hasselaren wonnen na de heenwedstrijd ook de terugwedstrijd tegen La Louvière. Na het laatste fluitsignaal brak het feest los in het Stedelijk Sportstadion.
26/05 22u45  Denayer bezorgt met assist Galatasaray de Turkse bekerRode Duivel Jason Denayer heeft donderdagavond met Galatasaray de Turkse bekerfinale gewonnen. Tegen grote rivaal Fenerbahçe zorgde de Duitse wereldkampioen Lukas Podolski voor het enige doelpunt van de partij. Jason Denayer stond 90 minuten centraal in de verdediging en leverde de assist voor de winning goal.
26/05 22u45  VIDEO. Dries Mertens toont indrukwekkend lichaamWat Dries Mertens na zijn voetbalcarrière wil doen? Zijn vader heeft al een oplossing: samen scouting doen. Dries heeft al meteen een voorwaarde: 'Jij het papierwerk, ik de scouting dan toch.'
26/05 22u30  Europees voetbal ver weg voor Genk na nederlaag in CharleroiKRC Genk heeft donderdagavond de heenwedstrijd in de barrages van de play-offs met 2-0 verloren in Charleroi. Blauw-wit moet zondag in eigen huis dus vol aan de bak om alsnog een ticket voor de voorrondes van de Europa League af te dwingen.
26/05 22u30  HERBELEEF. KRC Genk lijdt pijnlijke nederlaag in CharleroiKRC Genk beleefde donderdag een pijnlijke avond. Blauw-wit ging in de barrages van de play-offs immers met 2-0 de boot in op het veld van Charleroi.
26/05 22u15  Sporting Hasselt promoveert naar Super AmateurligaSporting Hasselt speelt volgend seizoen in de Super Amateurliga. De Hasselaren pakten donderdagavond in een sfeervol Stedelijk Sportstadion het laatste ticket voor de hoogste amateurreeks tegen La Louviere. De Hasselaren kwamen nooit in de problemen na de 2-3 en wonnen gemakkelijk de terugmatch met 4-0 dankzij doelpunten van Levent Saglam, Francesco Carratta en tweemaal Tim Jeunen.
26/05 22u15  INTEGRALE LEZERSBRIEF. "Regenten zijn niet dom"Op 14 mei verscheen een artikel in de krant over de Lommelse lerares Evelien Cox die in een open brief aan minister Crevits de onderwaardering van haar beroep aanklaagde. Het lokte een lawine aan reacties uit. De storm ging niet liggen, zeker niet door de lezersbrief van Guido Davids in de krant van 21 mei. Hij wil een en ander rechtzetten in een tweede lezersbrief die we hier publiceren. Daarmee sluiten we de polemiek af.
26/05 21u45  Club-fans dienen klacht in tegen Eurostadion en Ghelamco ArenaGisteren werd de maquette van het Eurostadion dat in Brussel moet komen voorgesteld, maar er dreigt een juridische procedureslag vooraleer de eerste spade in de grond kan. Bovendien heeft zich een nieuwe tegenstander van het stadion gemeld. Enkele supporters van Club Brugge ondernemen met behulp van advocaat Walter Van Steenbrugge stappen tegen de subsidiëring van het nieuwe nationale stadion (Anderlecht en de Rode Duivels) en de Ghelamco Arena van AA Gent. Dat meldt de VRT donderdagavond in Het Journaal en wordt door Van Steenbrugge bevestigd.
26/05 21u45  Belgische Roeibond hoopt toch drie roeiers in Rio te krijgenDe Belgische Roeibond heeft donderdag meegedeeld dat er vrijdag toch nog geen beslissing zal genomen worden over de olympische selectie. Zowel skiffeur Hannes Obreno als de lichte dubbeltwee Tim Brys en Niels Van Zandweghe wonnen dinsdag hun finale van de olympische kwalificatieraces, maar België mag van de wereldroeibond slechts één boot afvaardigen.
26/05 21u30  Goffin: “Een gravelspecialist verslaan geeft vertrouwen”David Goffin (ATP-13) heeft zich donderdag voor het tweede opeenvolgende jaar geplaatst voor de derde ronde op Roland-Garros. De 25-jarige Luikenaar had weinig moeite met de Argentijn Carlos Berlocq (ATP-126), die in drie sets (7-5, 6-1 en 6-4) de boot in ging. Zaterdag ontmoet hij de Spanjaard Nicolas Almagro (ATP-49). “Ik ben heel tevreden”, liet Goffin na afloop weten. “Een gravelspecialist verslaan geeft altijd vertrouwen.”
26/05 21u30  De Croo bezoekt Syrische vluchtelingen in BeiroetMinister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft donderdag in Beiroet de vluchtelingenproblematiek besproken met de Libanese premier Tammam Salam. De Open Vld-vicepremier bracht ook een bezoek aan Syrische vluchtelingen die in precaire omstandigheden leven in de Libanese hoofdstad.
26/05 21u30  Hasi en Anderlecht officieel uit elkaar: "Ik draag Anderlecht voorgoed in mijn hart"Besnik Hasi is nu ook officieel geen trainer meer van Anderlecht. Dat heeft de Brusselse club donderdagavond bekend gemaakt. “Dit afscheid is jammer genoeg eigen aan de harde wetten van het profvoetbal”, aldus sportief directeur Herman Van Holsbeeck. Besnik Hasi was sinds maart 2014 de hoofdcoach van Anderlecht. Hij loodste paars-wit meteen naar de landstitel, maar de voorbije twee seizoenen was het minder. Een tweede gemiste landstitel op een rij wordt Hasi nu fataal.
26/05 21u15  Auto rijdt in op motoragenten, één motard sterftBij een botsing tussen een auto en drie motoragenten tussen Mazée en Niverlée, in het zuiden van de provincie Namen, is donderdagnamiddag een politieagent om het leven gekomen. Een collega en de autobestuurder verkeren in levensgevaar, zo heeft het parket van Namen meegedeeld.
26/05 21u00  Assist maar geen zege voor Belgische Wullaert in Champions League-finaleTessa Wullaert (23) is er donderdagavond niet in geslaagd om de eerste Belgische vrouw ooit worden die de Champions League wint. De West-Vlaamse verloor met haar club Wolfsburg de finale tegen het Franse Lyon na strafschoppen. Wullaert viel sterk in bij Wolfsburg en zorgde vlak voor het einde met een assist voor de 1-1 die tot de verlengingen leidde.
26/05 21u00  Super Hornets botsen boven Atlantische OceaanIn de buurt van de kust van de Amerikaanse staat North Carolina zijn donderdag twee gevechtsvliegtuigen van de Marine van de Verenigde Staten in zee gestort, nadat ze met elkaar waren gebotst.
26/05 21u00  Honderdtal vermisten na schipbreuk voor Libische kustBij de schipbreuk van woensdag niet ver van de Libische kust zijn hoogstwaarschijnlijk een honderdtal doden gevallen. Dat valt op te maken uit het relaas van overlevenden van de ramp - de zoveelste - met een vluchtelingenboot. Die hadden het over een honderdtal vermisten, zei Flavio Di Giacomo, woordvoerder van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) in Italië.
26/05 20u45  Vrouw stierf na 26 dagen in wildernis: "Als je mijn lichaam vindt, bel dan mijn man"'Als je mijn lichaam vindt, bel dan alstublieft mijn man George en mijn dochter Kerry.' Dat schreef de 66-jarige Geraldine Largay neer nadat ze in 2013 was verdwaald tijdens een trektocht.
26/05 20u45  Hasi en Anderlecht officieel uit elkaarBesnik Hasi is nu ook officieel geen trainer meer van Anderlecht. Dat heeft de Brusselse club donderdagavond bekend gemaakt.
26/05 20u45  Neergeslagen politiecommissaris stelt zich burgerlijke partij tegen daderCommissaris Pierre Vandersmissen stelt zich burgerlijke partij tegen de man die hem tijdens de nationale betoging van afgelopen dinsdag neersloeg. Dat meldt de krant La Libre Belgique en wordt bevestigd door meester Sven Mary, de advocaat van de commissaris. Die vraagt zich af of de betoger niet moet vervolgd worden voor poging doodslag.
26/05 20u45  Bijna drie ton afval opgeruimd tijdens zevende zwerfvuilactieTijdens een afsluitmoment maakte de stad Sint-Truiden de resultaten bekend van de jaarlijkse zwerfvuilactie ‘Straat.net’. Het stadsbestuur bedankte hiermee ook de 893 deelnemers die van deze editie een succes maakten.
26/05 20u45  VIDEO. Hartverscheurend moment wanneer 156 beagles bevrijd worden uit dierproevencentrum156 beagles wisten niet wat hen overkwam toen ze begin deze maand bevrijd werden uit een dierproevencentrum.
26/05 20u30  LEZERSBRIEF. "Regenten zijn niet dom"Op 14 mei verscheen een artikel in de krant over de Lommelse lerares Evelien Cox die in een open brief aan minister Crevits de onderwaardering van haar beroep aanklaagde. Het lokte een lawine aan reacties uit. De storm ging niet liggen, zeker niet door de lezersbrief van Guido Davids in de krant van 21 mei. Hij wil een en ander rechtzetten in een tweede lezersbrief die we hier publiceren. Daarmee sluiten we de polemiek af.
26/05 20u15  Kirsten Flipkens naar tweede ronde dubbelspel op Roland GarrosKirsten Flipkens heeft zich donderdag voor de tweede ronde van het dubbelspel op Roland-Garros geplaatst. Samen met de Slovaakse Dominika Cibulkova nam de 30-jarige Antwerpse in 1 uur en 13 minuten met 6-2 en 6-3 de maat van de Françaises Myrtille Georges en Alizé Lim.
26/05 20u00  Hasseltse Rode Duivels-fans hullen gehele huis in Belgische driekleurBewoners van de Spoorwegstraat in Hasselt weten niet waar eerst kijken. In hun straatje is namelijk één huis wel erg apart versierd: het gehele gebouw is gehuld in de Belgische driekleur.
26/05 20u00  “Extreme noodtoestand” in Fallujah door zware strijd met ISIn de West-Iraakse stad Fallujah, een bolwerk van terreurorganisatie Islamitische Staat (IS), bevinden zowat 50.000 burgers zich in een “extreme noodtoestand”. Dat zegt de lokale woordvoerster van de Noorse Vluchtelingenraad (NRC), Becky Bakr Abdullah, donderdag. De stad is sinds maandag het toneel van hevige gevechten tussen IS en het Iraakse leger, dat de stad wil heroveren op de terreurgroep.
26/05 20u00  De Wever: “Politieke stakingen zijn lichtzinnig en gevaarlijk”“Dat men in Franstalig België zeer stakingsbereid is, doet me vermoeden dat het om politieke stakingen gaat die gericht zijn tegen de regering.” Dat zegt N-VA-voorzitter Bart De Wever. “Dat is heel lichtzinnig en heel gevaarlijk. Ik kan alleen maar hopen dat men daarmee stopt”.
26/05 19u45  ANALYSE. Een pluim voor de hulpverlening, nu op naar de kern van de zaakVolgende week houdt de onderzoekscommissie 22/3 haar laatste hoorzittingen over de hulpverlening na de aanslagen. Uit alle verhoren tot nog toe blijkt dat de verschillende hulpdiensten goed reageerden, ondanks de moeilijke omstandigheden en vervelende communicatieproblemen. Na volgende week start de commissie met het tweede luik, dat over de werking van onze veiligheidsdiensten. Samen met het onderzoek naar de oorzaken van de radicalisering in ons land, vormen die twee luiken de kern van de zaak. En in tegenstelling tot de nogal neutrale discussie over de hulpverlening, belooft dat een politiek veel gevoeligere opdracht te worden.
26/05 19u45  Wickmayer gelooft in haar kansen tegen MuguruzaYanina Wickmayer (WTA-54) gaat er vrijdag alles aan doen om de achtste finales op Roland Garros te halen. De Belgische nummer een staat voor de derde keer in haar carrière in de derde ronde in Parijs en ontmoet daarin, op het court Philippe-Chatrier, de Spaanse Garbine Muguruza (WTA-4), vorig jaar finaliste op Wimbledon. “Ik ga er vol voor gaan”, toonde Wickmayer zich donderdag strijdbaar.
26/05 19u45  Politie vindt drugs bij jongerenDe politie ging donderdag rond 2.15 over tot een controle van een auto in de Neeroeterenstraat in Opoeteren. Zowel bestuurder M.Z. (19) als passagier J.D. uit Bree waren in het bezit van cannabis. M.Z. was eveneens niet in orde met de voorwaarden van zijn rijbewijs. (ppn)
26/05 19u45  Werkmateriaal uit garage gestolenEen inwoner van de Heerstraat in Meeuwen merkte donderdag op dat dieven zijn garage hadden bezocht. De man was al tien dagen niet meer in de garage geweest en zag dat de daders allerlei werkmateriaal buitmaakten. (ppn)
26/05 19u45  Twaalfjarige Lommelse opnieuw wereldkampioene BMXAmper twaalf jaar is ze, de Lommelse Kjelle Poets. Maar afgelopen nacht slaagde de Noord-Limburgse erin om voor de zesde keer op rij wereldkampioene BMX in haar leeftijdscategorie te worden. De tiener verdedigde haar titel in Colombia, waar ze in de finale onder meer een Colombiaanse en Ecuadoriaanse achter zich liet.
26/05 19u45  Dieven beschadigen offerblokOnbekenden probeerden het offerblok van het kapelletje op Heide in Lommel open te breken, maar beschadigden het slot zo dat ze er niet meer in geraakten. De poging werd woensdag rond 20.30 uur vastgesteld. (ppn)
26/05 19u45  Onbekenden stelen radio en werklampOnbekenden pleegden een inbraak in een paviljoen in het bos Pijnven aan de Eindhovensebaan bij Vlasmeer. De daders konden met een stalen buis een venster forceren en een radio met adapter en werklamp die op de vensterbank lagen buitmaken. (ppn)
26/05 19u45  Terrasmeubilair op Rachels gestolenOnbekenden stalen het buitenmeubilair van een horecazaak op Rachels. De melding dateert van woensdag. (ppn)
26/05 19u45  Onbekenden halen bestelwagen leegOnbekenden pleegden woensdag een inbraak in een bestelwagen die op de carpoolparking aan de Staatsbaan in Zelk geparkeerd stond. De inbraak gebeurde tussen 6 en 15.30 uur. De daders haalden werkmateriaal uit het voertuig. (ppn)
26/05 19u45  LIVE. Houdt KRC Genk zijn kans op Europees voetbal gaaf in Charleroi?KRC Genk staat vanavond voor deel 1 van het tweeluik om Europees voetbal tegen Charleroi. De mannen van Peter Maes zijn gebrand op een goede uitgangspositie voor de return in de Cristal Arena, komende zondag. Zetten de Limburgers een nieuwe stap richting Europa League?
26/05 19u45  Laurent Ciman: “Ik zou zelfs met de fiets vanuit Canada gekomen zijn”Laurent Ciman kwam dinsdag na een lange reis vanuit Canada op de oefenstage van de Rode Duivels in het Zwitserse Lausanne aan, nadat hij pas in extremis was opgeroepen door bondscoach Marc Wilmots om de geblesseerde Bjorn Engels te vervangen. “Ik zou zelfs met de fiets gekomen zijn”, vertelde een tevreden Ciman na de training van donderdag.
26/05 19u45  Vrachtwagen rijdt zeventiger met koersfiets aanEen zeventiger raakte donderdag rond 15 uur gewond bij een aanrijding met een vrachtwagen in de Dorpsstraat in Voeren. Het ongeval gebeurde toen de trucker geen voorrang verleende aan de man die met de koersfiets onderweg was. De hulpdiensten kwamen ter plaatse en ze brachten het slachtoffer naar het ziekenhuis. Hij liep meerdere verwondingen op, maar niets ernstig. (ppn)
26/05 19u30  Automobilist verliest controle en belandt via Westerring in berm van MeeënwegEen automobilist verloor donderdag om 4 uur de controle over het stuur op de Westerring in Genk. De auto raakte een verlichtingspaal en kwam in de berm van de Meeënweg tot stilstand. Nicolaos P. (39) uit As raakte lichtgewond. (ppn)
26/05 19u30  Vrachtwagen rijdt tegen huisgevel op MolenveldEen vrachtwagen raakte donderdag rond 10 uur een gevel van een woning op Molenveld in Stokkem. De politie kwam ter plaatse voor de vaststellingen. (ppn)
26/05 19u30  Fietser rijdt zich tegen verkeersbordFietser L.T. (16) reed donderdag om 8 uur tegen een verkeersbord ter hoogte van de wegversmalling op de Hoogbaan in Rotem. Dat gebeurde aan het kruispunt met de Ritserstraat en de tiener moest voor verzorging naar het ziekenhuis worden overgebracht. (ppn)
26/05 19u30  Wout Van Aert: “Morgen verraderlijke etappe”In volle finale van de eerste etappe van de Baloise Belgium Tour sloegen enkele renners tegen de grond. Hierdoor werd leider Wout Van Aert even opgehouden maar verloor uiteindelijk geen tijd en blijft zo in de rode leiderstrui. Hij mag zo vrijdag als leider beginnen aan de mini-Ronde van Vlaanderen die de etappe van Knokke-Heist naar Herzele ook wel genoemd wordt.
26/05 19u30  Empoli promoveert assistent Martusciello tot hoofdcoachDe Italiaanse eersteklasser Empoli heeft donderdag Giovanni Martusciello benoemd tot de nieuwe hoofdcoach. Martusciello was sinds 2010 assistent bij de club en volgt Marco Giampaolo op, die twee weken geleden afscheid nam van de club.
26/05 19u30  Jongen hackt computer van leraar en steelt examenvragenIn Luxemburg heeft een leerling van een technische school de computer van een van zijn leerkrachten gehackt. Hij stal daarvan de vragen van een eindexamen en publiceerde die op het internet. Dat heeft een woordvoerster van het Luxemburgse ministerie voor Onderwijs donderdag gezegd. De hacking werd enkele dagen geleden ontdekt en het examen, dat vandaag plaatsvond, kon nog op tijd aangepast worden.
26/05 19u30  Motorrijder komt ten val aan werkenMotorrijder D.A. (50) uit Hoeselt kwam donderdag rond 13 uur ten val aan de werken van de Tongersestraat in Bilzen. De hulpdiensten kwamen ter plaatse om de gewonde naar het ziekenhuis over te brengen. (ppn)
26/05 19u15  Eland breekt binnen bij Finse bankWerknemers van de Nordea bank in Helsinki werden deze ochtend opgeschrikt door een wilde eland. Het dier brak binnen via een ruit en zette hevig bloedend zijn weg verder tot in de nok van het gebouw.
26/05 19u00  Man moet vijver afbreken omdat "inbrekers erin kunnen vallen en zich verwonden"De 62-jarige Kevin Sheehan was al een tijdje bezig aan zijn nieuwe vijver, maar nu moet hij die weer slopen. Volgens de woningbouwvereniging Sovereign Housing zouden “inbrekers erin kunnen vallen en zich verwonden”. De Brit vindt de uitspraak “belachelijk” en zal het verdict dan ook aanvechten.
26/05 19u00  “José Mourinho heeft contract getekend bij Manchester United”Het zat er al weken aan te komen, maar de kogel lijkt definitief door de kerk. José Mourinho volgt Louis Van Gaal op als trainer van Manchester United. Dat melden zowat alle Britse media. Enkel de BBC houdt nog een slag om de arm. Manchester United heeft het nieuws nog niet officieel bevestigd, maar zal dat volgens Sky Sports vrijdag doen.
26/05 19u00  Avondspits draait in de soep: grote verkeerschaos in BrusselDe spoorstaking heeft ook grote gevolgen voor de automobilisten. De avondspits draait compleet in de soep, en dat is vooral te merken in en rond Brussel.
26/05 18u45  Stakers spoor en gevangenissen verbroederen in LuikEen delegatie van een vijftigtal spoorwerknemers is donderdag naar de gevangenis van Lantin getrokken om hun solidariteit te betuigen met de stakende cipiers. Dat melden de vakbonden. De cipiers waren donderdagochtend al aan het station Luik-Guillemins opgedoken.
26/05 18u30  Truiense die woning ter beschikking stelt van dealer krijgt 9 maanden celEen 31-jarige Truiense is donderdag in Hasselt veroordeeld tot 18 maanden cel waarvan de helft met uitstel. Ze stelde in Sint-Truiden haar woning ter beschikking aan een Nederlandse drugsrunner in ruil voor enkele grammen van het goedje.
26/05 18u30  Avondspits op Vlaamse snelwegen vroeger gestart door spoorstakingNa de ochtendspits is op de Vlaamse snelwegen donderdag ook de avondspits vroeger gestart, vooral als gevolg van de spoorstaking maar ook door een officiële feestdag in Duitsland. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum.
26/05 18u15  Grootste ruwe diamant ter wereld schittert in het MASOp de negende verdieping van het Museum Aan de Stroom (MAS) in Antwerpen kon donderdagnamiddag een select publiek van 140 diamantairs de ‘Lesedi La Rona’ bewonderen, momenteel de grootste ruwe diamant ter wereld.
26/05 18u15  Thibaut Courtois: “Sterker geworden door de kritiek”Thibaut Courtois kijkt reikhalzend uit naar de start van het EK. De doelman van Chelsea wil bij de Rode Duivels een lastig seizoen bij Chelsea wegspoelen. “Het mag beginnen, want je leeft ernaar toe. Zeker als het niet goed loopt bij je ploeg”, vertelde Courtois na de training van donderdag in Lausanne.
26/05 18u15  Darcis: “Blij dat ik Djokovic opnieuw heb kunnen irriteren”Steve Darcis (ATP 161) heeft donderdag met opgeheven hoofd Roland Garros verlaten. Darcis verloor zijn eerste ronde tegen Novak Djokovic (ATP 1) in drie sets (7-5, 6-3 en 6-4), maar toonde meermaals dat hij niet (veel) moest onderdoen voor de Serviër. “Zoals bij elke nederlaag ben ik een beetje teleurgesteld, maar ik ben trots op mijn prestatie”, verklaarde hij na afloop.
26/05 18u15  ROLAND GARROS. Nadal en Serena demonstreren in ParijsRafael Nadal (ATP 5) heeft zich donderdag vlot geplaatst voor de derde ronde van Roland Garros. Bij de vrouwen gaat Ana Ivanovic (WTA 16) door, de Canadese Eugenie Bouchard (WTA 47) slaagde daar niet in.
26/05 18u00  Trentin dolbij: “Alles verliep perfect vandaag”De kop is eraf voor Matteo Trentin. De 26-jarige Italiaan van Etixx-Quick Step boekte vrijdag in de Giro zijn eerste zege van het seizoen dankzij een ultieme jump in de slotkilometer. “Dit is een heel mooie zege”, glunderde Trentin achteraf.
26/05 18u00  Sint Jan De Doperkerk zet deuren openDe Kerkfabriek Sint-Jan Baptist van Limburgs kleinste zelfstandige gemeente Herstappe organiseert op zaterdag 4 en zondag 5 juni 2016 een “open kerkendag”.
26/05 18u00  Belevingsnamiddag lokt tientallen jongerenOp woensdag 25 mei organiseerde de Dienst Jeugd Genk in samenwerking met jeugdwelzijnswerking GIGOS alweer een geslaagde belevingsnamiddag op het stadsplein. Ruim honderd bezoekers kwamen een kijkje nemen en namen deel aan de activiteiten.
26/05 17u45  Dirk Kuijt verlengt contract bij FeyenoordDirk Kuijt verdedigt ook volgend seizoen de kleuren van Feyenoord. Dat maakte de Rotterdamse club donderdag op haar website bekend. De 35-jarige aanvoerder tekent een eenjarige verbintenis die loopt tot medio 2017.
26/05 17u45  Riooldeksel vliegt tegen F1-bolide in MonacoOpvallend incident tijdens de tweede oefensessie voor de GP van Monaco.
26/05 17u45  Drie motards gewond na slippartij op circuit ZolderBij een ongeval op het Circuit van Zolder zijn donderdagnamiddag drie motards zwaargewond geraakt.
26/05 17u45  Met deze hacks wordt het leven van toekomstige mama’s makkelijkerDames die een baby verwachten kunnen het vast beamen: hoe blij je ook bent dat er een kindje op komst is, zanger zijn is soms gewoon heel onpraktisch. Met deze hacks, gedeeld via het wereldwijde web, los je typische problemen van mama’s in spe zo op.
26/05 17u30  Goffin stoot zonder problemen door op Roland GarrosDavid Goffin (ATP 13) heeft zich eenvoudig geplaatst voor de derde ronde op Roland Garros. De Argentijn Carlos Berlocq (ATP 126) spartellde tegen in de eerste en de derde set, maar uiteindelijk won onze landgenoot toch probleemloos in drie sets: 7-5, 6-1 en 6-4.
26/05 17u30  Revolutionaire rugzak lost files opBelgië mag dan wereldkampioen zijn in files, binnenkort behoort het dagelijkse fileleed wellicht tot het verleden door... een rugzak. Movpak is een revolutionaire rugzak die met één simpele beweging wordt omgetoverd tot een elektrisch voertuig en een snelheid tot 32 kilometer per uur haalt.
26/05 17u30  Vrouwen seksueel geïntimideerd tijdens nationale betoging: “De maat is vol”Tijdens de nationale betoging van dinsdag in Brussel zijn heel wat meldingen van seksuele intimidatie en seksistisch geweld binnengekomen bij vrouwenorganisaties. Vrouwen werden betast en er werden foto’s genomen onder de rok van een vrouw. “De maat is echt vol”, klinkt het.
26/05 17u30  AB InBev wil impact aanslagen compenseren met Rode Duivels en EK“De aanslagen van 22 maart in Brussel hebben een behoorlijk grote impact gehad op de volumes in de horeca, en niet alleen in Brussel.” Dat heeft de verantwoordelijke voor de afdeling West-Europa van bierbrouwer AB InBev, Jean-Jacques Velkeneers, donderdag gezegd. Evenementen werden in de nasleep immers afgelast en het toerisme nam af in Brussel, Brugge en Antwerpen, klonk het.
26/05 17u30  Hier gaan de Obama's wonen na het Witte HuisAan het einde van een ambtstermijn wacht de President van de Verenigde Staten altijd een verhuis. Dus trekt Barack Obama binnenkort met zijn gezin naar een elegante woning uit 1928, in Washington D.C. Het stulpje heeft negen slaapkamers, acht badkamers en een binnentuin. In de parkeergarage kunnen ze acht tot tien auto’s kwijt. Ze gaan er dus een beetje op achteruit in vergelijking met het Witte Huis, dat 132 kamers en 35 badkamers heeft.
26/05 17u15  Opvallend: geschorste Sharapova in Russische tennisselectie voor Olympische SpelenMaria Sharapova is een van de vier tennisvrouwen die Rusland voor de Olympische Spelen in Rio afvaardigt. Opvallend, want zij is geschorst nadat ze in maart een positieve dopingtest had afgelegd.
26/05 17u00  Trentin wint als een duiveltje uit een doosje de langste Giro-etappeMatteo Trentin heeft de 18de etappe in de Giro gewonnen, de langste etappe van deze Ronde van Italië. De Italiaan van Etixx-QuickStep rondde een monsterontsnapping succesvol af. Trentin haalde in de laatste 500 meter vanuit een geslagen positie koplopers Moser en Brambilla bij en klopte hen in de sprint.
26/05 17u00  Bisschop Hoogmartens op bezoek in RwandaMonseigneur Patrick Hoogmartens heeft zopas een kort bezoek gebracht aan het bisdom Nyundo in Rwanda, een zusterbisdom van het bisdom Hasselt. De bisschop van Hasselt was uitgenodigd voor de bisschopswijding van mgr. Anaclet Mwumvaneza die benoemd werd tot de nieuwe bisschop van Nyundo. Mwumvaneza, priester van het aartsbisdom Kigali, was sinds 2013 secretaris-generaal van Caritas Rwanda. Hij volgt mgr. Alexis Habiyambere op die met emeritaat is.
26/05 16u45  Genkse cocaïnedealer geklist met hulp van dochterEen 44-jarige Genkenaar is donderdag in Hasselt veroordeeld tot zes maanden cel en 6.000 euro boete voor bezit en verkoop van heroïne tussen juni 2014 en maart 2015. Het was zijn 19-jarige dochter die hem de das om deed. “Het meisje sprak met haar moeder over het drugsgebruik van haar vader,” klonk het in de rechtbank.
26/05 16u45  Belevingnamiddag lokt tientallen jongerenOp woensdag 25 mei organiseerde de Dienst Jeugd Genk in samenwerking met jeugdwelzijnswerking GIGOS alweer een geslaagde belevingsnamiddag op het stadsplein. Ruim honderd bezoekers kwamen een kijkje nemen en namen deel aan de activiteiten.
26/05 16u45  Oeps. Zo zag en hoorde je Victoria Beckham nog nooitDat ze nu een succesvolle ontwerpster is, zou een mens bijna doen vergeten dat Victoria Beckham het in een vorig leven als zangeres probeerde. Ze heeft zelfs ooit een r&b-plaat gemaakt die bijna in de uithoeken der vergetelheid was verdwenen, tot het internet daar anders over besliste.
26/05 16u45  Gemeentebestuur nodigt inwoners uit op informatievergadering RUP KerkveldTijdens de vergadering over het Ruimtelijk Uitvoeringsplan Kerkveld van 17 november 2015, heeft het gemeentebestuur beloofd de voorstellen van de verkeerscommissie over de mobiliteitsaspecten van het RUP Kerkveld met de bewoners te bespreken.
26/05 16u45  Ook morgen nog spoorstaking: "Hinder zal nog groter zijn"De spoorvakbonden en de directie zijn donderdag zonder akkoord uit elkaar gegaan. Volgens HR-Rail, de juridische werkgever van het spoorpersoneel, zijn de onderhandelingen niet mislukt noch afgesprongen. Toch bleek het water tussen personeel en directie nog te diep om tot een compromis te komen.
26/05 16u30  Limburgse wordt nieuwe algemeen hoofdredacteur bij VRTLiesbet Vrieleman keert na een omzwerving van iets minder dan vijf jaar terug naar de openbare omroep. Vrieleman volgt Luc Rademakers op als algemeen hoofdredacteur van VRT, een functie die ze eerder al van 2009 tot 2011 uitoefende. De Limburgse begint op 1 juni aan haar tweede avontuur aan de Reyerslaan. Dat heeft de VRT donderdag bekendgemaakt.
26/05 16u30  Hoge rekening dreigt voor speedgebruiker op PukkelpopEen Nederlander moet vrezen voor drie maanden cel en 6.000 euro boete voor het bezit van 6,7 gram speed op Pukkelpop vorig jaar.
26/05 16u30  Zo gelukkig word je echt van alcoholWord je blij van een glaasje alcohol of drinken gelukkige mensen gewoon vaker? Britse onderzoekers bogen zich over het vraagstuk en stelden vast dat je wel degelijk vrolijk wordt van een wijntje of pint, al is dat gevoel slechts tijdelijk. Dat staat in het vakblad Social Science & Medicine.
26/05 16u30  Edward Theuns wint in Baloise Belgium Tour, Wout Van Aert blijft leiderEdward Theuns heeft donderdag de eerste rit in lijn van de Baloise Belgium Tour gewonnen. De renner van Trek-Segafredo was in Knokke-Heist de snelste in een massasprint die werd ontregeld door een val op twee kilometer. Veldrijder Wout Van Aert blijft in deze Ronde van België leider na zijn (verrassende) winst in de proloog woensdag.
26/05 16u15  Steve Darcis vecht als een leeuw, maar kan Djokovic niet verrassenOnze landgenoot Steve Darcis (ATP-161) is uitgeschakeld in de tweede ronde op Roland Garros. Een grote verrassing is dat niet want de Luikenaar moest in Parijs de baan op tegen Novak Djokovic (ATP1). Toch liet Darcis flitsen van zijn klasse zien en de Serviër moest zijn beste tennis serveren om in drie sets te winnen: 7-5, 6-3, 6-4.
26/05 16u15  Vluchtelingenbaby die zonder ouders aankomt in Italië is nieuw symboolOnder een nieuwe lichting vluchtelingen die op het Italiaanse eiland Lampedusa is aangespoeld, is een negen maanden oude baby niet vergezeld van haar ouders.
26/05 16u15  Rode Duivels: eindelijk dag zonder nieuwe blessures én met een sterke LukakuBondscoach Marc Wilmots kon donderdag rekenen op 21 Rode Duivels op de training achter gesloten deuren op de vierde dag van hun buitenlandse stage in het Zwitserse Lausanne. En opluchting: vandaag was er geen slecht nieuws op blessuregebied, al traint de nationale ploeg om 17u nog eens.
26/05 16u00  Professor loopt dubbele schedelbreuk op na overval door drie jongerenDe politie en het parket zoeken de man op bovenstaande robotfoto die vorig najaar, samen met twee jonge kompanen, een professor heeft overvallen op het Antwerpse Zuid. Het slachtoffer werd met een dubbele schedelbreuk naar het ziekenhuis gebracht.
26/05 16u00  Red Bull sneller dan Mercedes tijdens tweede oefensessie in MonacoDe Australiër Daniel Ricciardo heeft tijdens de tweede oefensessie voor de GP van Monaco de snelste tijd gereden.
26/05 16u00  OCMW voelt zich bekochtHet OCMW van Beringen leverde de voorbije maanden grote inspanningen om te voldoen aan het door staatssecretaris Francken aangekondigde spreidingsplan voor vluchtelingen. Nu wil Francken het spreidingsplan voortijdig afblazen. Het OCMW voelt zich bekocht.
26/05 16u00  Edward Theuns wint in Ronde van België, Wout Van Aert blijft leiderEdward Theuns heeft donderdag de eerste rit in lijn van de Baloise Belgium Tour gewonnen. De renner van Trek-Segafredo was in Knokke-Heist de snelste in een massasprint die werd ontregeld door een val op twee kilometer. Veldrijder Wout Van Aert blijft in deze Ronde van België leider na zijn (verrassende) winst in de proloog woensdag.
26/05 16u00  Heeft Jay Z verborgen boodschap voor Beyoncé?Wat doe je als je huwelijk voor het oog van de wereld gefileerd wordt in het nieuwe album van je vrouw? Dan reageer je gewoon zelf met een liedje, moet rapper Jay Z gedacht hebben.
26/05 15u45  Overleg levert niets op: ook morgen nog spoorstakingDe spoorvakbonden en de directie zijn donderdag zonder akkoord uit elkaar gegaan. De spoorstaking, die woensdagavond van start ging, duurt dus nog minstens een dag langer.
26/05 15u45  Vijf jaar geleden wereldberoemd door nippleslip, nu internetfenomeen met fitnessoefeningenDe rondborstige weervrouw Roxana Vancea heeft haar status als internetfenomeen sinds kort een nieuwe boost gegeven. Nadat ze vijf jaar geleden per ongeluk live haar borsten toonde tijdens een weerpraatje, is ze momenteel populair op Facebook met haar sensuele fitnessoefeningen.
26/05 15u45  Arm kraan breekt afVanmiddag is bij het opstellen van een kraan op de Industrieweg de arm afgebroken. Gelukkig vielen er geen slachtoffers.
26/05 15u30  Ibrahimovic weet waar hij volgend seizoen aan de slag gaat (maar verklapt niets)Zlatan Ibrahimovic weet bij welke ploeg hij volgend seizoen speelt maar houdt de naam van de club nog even geheim. Dat verklaarde de 34-jarige Zweedse international donderdag op een persconferentie in de Friends Arena in Stockholm, waar het Zweedse nationale team het EK in Frankrijk voorbereidt. Dat Ibra zijn ex-trainer José Mourinho uitdrukkelijk overlaadde met complimenten, voedt de geruchtenmolen dat de Zweed op weg is naar Manchester United.
26/05 15u30  Vluchtelingenkamp aan Macedonische grens nagenoeg volledig ontruimdHet vluchtelingenkamp in het Griekse Idomeni, aan de Macedonische grens, is op enkele migranten na volledig ontruimd. Dat verklaarde minister van Migratie Ioannis Mouzalas donderdag op de Griekse televisie. Mouzalas voegde er nog aan toe dat de actie, die door de politie gecoördineerd werd, “voorbeeldig” is verlopen.
26/05 15u15  Voortvluchtige misdadigster gevat na luidruchtige vrijpartijEen in Duitsland gezochte vrouw is in handen van de politie gevallen. De vrouw was voortvluchtig na de uitspraak van een celstraf, maar liet zich uiteindelijk verraden door te luidruchtige seks.
26/05 15u15  Kafka bij de belbus: twee uur onderweg voor 9 kmEen Alkenaar die dagelijks naar Wellen reed met de belbus, zal straks maar liefst twee uur onderweg zijn voor een afstand van 9 km. Vanaf woensdag 1 juni neemt De Lijn de nieuwe reservatietool ‘Cover’ in gebruik voor de belbussen. Het computersysteem bepaalt dan wie wanneer wordt opgehaald.
26/05 15u15  Politie waarschuwt voor verkeershinder bij 20 km door BrusselDe politiezone Brussel Hoofdstad Elsene waarschuwt voor verkeershinder als gevolg van de 20 kilometer door Brussel die zondag plaatsvindt.
26/05 15u15  AB InBev ondervindt “behoorlijke grote impact” van aanslagen“De aanslagen van 22 maart in Brussel hebben een behoorlijk grote impact gehad op de volumes in de horeca, en niet alleen in Brussel.” Dat heeft de verantwoordelijke voor de afdeling West-Europa van bierbrouwer AB InBev, Jean-Jacques Velkeneers, donderdag gezegd. Evenementen werden in de nasleep immers afgelast en het toerisme nam af in Brussel, Brugge en Antwerpen, klonk het.
26/05 15u00  ROLAND GARROS. Nadal blijft op koers, ook Ivanovic wintRafael Nadal (ATP 5) heeft zich donderdag vlot geplaatst voor de derde ronde van Roland Garros. Bij de vrouwen gaat Ana Ivanovic (WTA 16) door, de Canadese Eugenie Bouchard (WTA 47) slaagde daar niet in.
26/05 15u00  Je staat minder goed op selfies dan je denktVind je jezelf er heel goed uitzien op selfies? Dan hebben je volgers misschien een andere mening. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek, verschenen in het vakblad Social Psychological & Personality Science.
26/05 15u00  Stoffel Vandoorne blijft bij McLarenDe Vlaamse F1-rijder Stoffel Vandoorne (24) blijft ook volgend seizoen bij McLaren-Honda. Dat zegt Ron Dennis, de eigenaar van het team. “We zijn niet klaar om onze bezetting voor 2017 te communiceren, maar elk ander team dat denkt dat het Stoffel van ons kan afsnoepen, heeft het helemaal verkeerd. Hij maakt deel uit van de toekomst van McLaren-Honda”, zei Dennis gisteren.
26/05 15u00  Rode Duivels: eindelijk dag zonder nieuwe blessures én een sterke LukakuBondscoach Marc Wilmots kon donderdag rekenen op 21 Rode Duivels op de training achter gesloten deuren op de vierde dag van hun buitenlandse stage in het Zwitserse Lausanne. En opluchting: vandaag was er geen slecht nieuws op blessuregebied, al traint de nationale ploeg om 17u nog eens.
26/05 14u45  Rode Duivels: eindelijk dag zonder nieuwe blessures en een sterke LukakuBondscoach Marc Wilmots kon donderdag rekenen op 21 Rode Duivels op de training achter gesloten deuren op de vierde dag van hun buitenlandse stage in het Zwitserse Lausanne. En opluchting: vandaag was er geen slecht nieuws op blessuregebied, al traint de nationale ploeg om 17u nog eens.
26/05 14u45  Eva Daeleman zet zich in voor glutenvrije voedingRadiopresentatrice Eva Daeleman hoopt in samenwerking met het glutenvrij merk Schär meer begrip en kennis te verspreiden over glutenintolerantie. Daeleman heeft vorig jaar pas bekend dat ze glutenintolerant is. “Door de samenwerking met Schär krijg ik de kans om iedereen die, net als mij, glutenintolerant is een hart onder de riem te steken', zegt ze. 'Ik wil graag tonen dat je ook divers en gezond kan eten zonder gluten.”
26/05 14u45  Zondag trekt sacramentsprocessies door GuigovenZondagvoormiddag 29 mei, bij droog weer, trekt er een sacramentsprocessies door de straten van Guigoven. Het is de enige sacramentsprocessie, die er in de parochiefederatie wordt georganiseerd.
26/05 14u45  Wilmots roept Kabasele (KRC Genk) op als Lombaerts niet fit raaktAls Nicolas Lombaerts niet fit geraakt, roept Marc Wilmots KRC Genk-verdediger Christian Kabasele op voor de Rode Duivels. Dat meldde hij donderdag in Lausanne. “Kabasele is snel en krachtig, hij heeft zich dit seizoen getoond”, aldus Wilmots.
26/05 14u30  Wilmots roept Kabasele op als Lombaerts niet fit raaktAls Nicolas Lombaerts niet fit geraakt, roept Marc Wilmots Christian Kabasele op voor de Rode Duivels. Dat meldde hij vandaag in Lausanne. “Kabasele is snel en krachtig, hij heeft zich dit seizoen getoond”, aldus Wilmots.
26/05 14u30  Cipiers verwerpen voorakkoord met GeensDe cipiers van de gevangenis van Sint-Gillis in Brussel hebben het voorakkoord, dat de bonden gisteren hadden bereikt, verworpen. De staking gaat verder.
26/05 14u30  Bronk ’s-Gravenvoeren en Teuven geven tradities door's-Gravenvoeren en Teuven zijn dit weekend in de ban van de 'bronk', devote processies waar jong en oud aan deelnemen en mee stappen.
26/05 14u30  Dol-Fijn geniet van zonnig schoolfeestZaterdag 21 mei was het weer feest in de gemeentelijke basisschool Dol-Fijn. Naar jaarlijkse gewoonte werd er weer mooi gedanst op het podium, alle kinderen van 2,5 tot 12 jaar gaven het beste van zichzelf op het podium.
26/05 14u15  Het einde van de legerpanty’sDefensie verkoopt per bieding en in grote loten naast 14.689 witte onderbroeken ook 13.660 paar nylonkousen. Dat gebeurt onder gesloten envelop. Het is eens iets anders dan oude tanks of vrachtwagens.
26/05 14u15  ABVV zet relschopper aan de deurTanguy F., de man die de Brusselse hoofdcommissaris Pierre Vandersmissen aanviel tijdens de betoging in Brussel, is door het ABVV aan de deur gezet. “Geweld op personen is volledig uit den boze”, zegt de socialistische vakbond in een persbericht.
26/05 14u15  UHasselt heeft twee nieuwe vicerectorenDe raad van bestuur van de UHasselt stelt op 14 juni twee nieuwe vicerectoren voor. Prof. dr. Jean-Michel Rigo wordt vicerector Onderzoek en prof. dr. Karin Coninx vult de functie in van vicerector Onderwijs. Op 1 oktober zullen ze hun functie opnemen.
26/05 14u00  Is deze zingende hond nu fan van liedje of niet?Jezelf filmen in een huiselijke setting terwijl je yoga aan het doen bent, het is al een poosje een trend. Ook fitnesscoach Kerri Verna laat zich geregeld op die manier zien, altijd vergezeld van haar hond Phineas. In deze video reageert Phineas hilarisch op een liedje van Sia, dat op de achtergrond te horen is. Het lijkt wel alsof hij mee wil zingen met het refrein. Of hij nu fan is van het lied of niet, daar hebben we het raden naar, maar leuk is het wel.
26/05 14u00  Ze kan nog niet kruipen en stappen, maar waterskiën doet deze baby als de besteZyla St. Onge mag weliswaar maar zeven maanden oud zijn, toch heeft ze al een Guinness World Record op zak. De baby is namelijk de jongste waterskiester ooit. Met ruim 200 meter doet ze het bovendien uitstekend. Het piepkleine meisje uit Florida begon op 21 mei aan haar recordpoging. Veel oefening had ze verrassend genoeg niet nodig, de tweede poging bleek al de goede te zijn. Ze gleed moeiteloos over het water alsof ze al jaren ervaring had. Waarschijnlijk zitten de genen daar voor iets tussen; haar ouders zijn namelijk allebei professionele waterskiërs. Vader Keith is zelfs dertien keer wereldkampioen in de watersport.
26/05 13u45  Waasland-Beveren geeft Floriano Vanzo nieuw contractFloriano Vanzo (22) heeft zijn contract bij Waasland-Beveren met drie jaar verlengd tot juni 2019. Dat bevestigt de eersteklasser donderdag op zijn website.
26/05 13u45  Rode Duivels: eindelijk een dag zonder nieuwe blessuresBondscoach Marc Wilmots kon donderdag rekenen op 21 Rode Duivels op de training achter gesloten deuren op de vierde dag van hun buitenlandse stage in het Zwitserse Lausanne. En opluchting: vandaag was er geen slecht nieuws op blessuregebied, al traint de nationale ploeg om 17u nog eens.
26/05 13u45  Test-Aankoop eist afschaffing ‘tampontaks’Test-Aankoop eist de afschaffing van de zogenaamde “tampontaks”. Intieme verzorgingsproducten, zoals tampons en maandverbanden, worden vandaag nog aan 21 procent btw belast in België. De consumentenorganisatie meldde donderdag in een persbericht dat ze samen met de actiegroep “Belgisch en Regelvrij” aan minister van Financiën Johan Van Overtveldt zal vragen om het btw-tarief op dergelijke hygiëneproducten te verlagen naar zes procent.
26/05 13u45  Politieoperatie in Parijs tegen veronderstelde SyriëgangerIn Parijs is een operatie van de politie aan de gang in verband met een veronderstelde Syriëganger die aan terrorisme wordt gelinkt. Dat bevestigen meerdere Franstalige media.
26/05 13u30  Kruijswijk klaar voor test: “Roze trui geeft extra moreel”De roze trui maakt extra krachten los bij Steven Kruijswijk. Blakend van het zelfvertrouwen verscheen de Nederlander van LottoNL-Jumbo donderdag in Muggio aan de start van de langste etappe in deze Ronde van Italië, over ruim 240 kilometer naar Pinerolo. “Natuurlijk begin ook ik vermoeid te raken, het is de derde week in de Giro”, zei Kruijswijk voor de start bij de Nederlandse omroep NOS. “Maar voor mij geldt dat ik het voordeel heb van de roze trui, die geeft extra moreel.”
26/05 13u30  ROLAND GARROS. Ivanovic bereikt derde ronde, Bouchard uitgeschakeldAna Ivanovic (WTA 16) heeft zich donderdag geplaatst voor de derde ronde van Roland Garros. De Canadese Eugenie Bouchard (WTA 47) slaagde daar niet in.
26/05 13u30  Vollebak op Mater DeiDit jaar werd een alternatief schoolfeest georganiseerd door de ouderraad van Mater Dei, namelijk ‘Vollebak Mater Dei’. Samen met het stralende weer zorgden de ouders, grootouders, de kinderen, de leerkrachten en sympathisanten voor een fantastische sfeer.
26/05 13u30  Burenontbijt op den HeuvelHet was aanschuiven voor het jaarlijkse burenontbijt van wijkwerking 'de Heuvelbuurt'. 'Met een 80-tal bewoners, jong en oud, hadden we een schitterende zondagvoormiddag. Met een smakelijk ontbijt en een fijne babbel achter. Vooral veel dank aan Lins en Mariëlle voor de warme en hartelijke ontvangst op hun erf', vertelt Jan Verjans van de Heuvelbuurt.
26/05 13u30  Benefiet voor Sint-GerardusIlska Mussen van broodjesbar Manja Broodjes in Beringen organiseerde een benefietavond voor de kinderen met een (neuro)motorische beperking van zorg-en onderwijsinstelling Sint-Gerardus in Diepenbeek. Die bracht maar liefst 5.000 euro op.
26/05 13u15  Groot verdriet voor Jennifer AnistonHet zijn sombere tijden voor Jennifer Aniston (47 ). De moeder van de Amerikaanse actrice is woensdag op 79-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een slepende ziekte. Dat heeft de ster zelf gezegd aan entertainmentblad People.
26/05 13u15  Pizza Hut zet robots in bij bedieningIn de Aziatische restaurants van Pizza Hut kan je binnenkort je favoriete pizza bestellen bij een robot. Vanaf eind 2016 gaat de pizzaketen namelijk als eerste experimenteren met de menselijke robot Pepper van SoftBank Robotics.
26/05 13u15  ACOD wil dat hele overheid staakt op 31 meiDe socialistische overheidsvakbond ACOD heeft een motie gestemd over een staking in alle overheidsdiensten vanaf dinsdag 31 mei. Dat meldt Philippe Dubois, secretaris van de Franstalige vleugel van het ACOD-Spoor.
26/05 13u15  Lukaku beleeft nachtmerrie: pijnlijk ingemaakt door vrouwelijke collega op FIFARomelu Lukaku is gek van voetbal en ook gek van het spelletje FIFA. Toen hij werd uitgedaagd door Cécile De Gernier van de Red Flames, begon hij dan ook vol vertrouwen ('als ik verlies, is het klaar voor mij: zonder problemen') maar al snel verdween zijn glimlach en maakte die plaats voor pure wanhoop en ongeloof toen hij pijnlijk werd ingemaakt met 1-3... Tot groot jolijt van collega-Rode Duivels Thomas Vermaelen, Thibaut Courtois en - niet in het minst- zijn broer Jordan.
26/05 13u15  Internen Agnetendal Peer op overlevingstocht langs de DommelOpdrachten vervullen en vooral de voeten droog houden, dat was zowat de kern van de zaak tijdens de overlevingstocht van Internaat Agnetendal op woensdag 25 mei.
26/05 13u00  Eindhoven Airport gaat drie weken dichtDe luchthaven van Eindhoven zal een kleine drie weken helemaal dicht gaan. Vanaf maandag tot 16 juni starten de werken aan een nieuwe start- en landingsbaan. Het kostenplaatje bedraagt zo’n 10,7 miljoen euro. Gedurende die periode zal er geen vliegverkeer meer mogelijk zijn van en naar Eindhoven Airport, met ruim vier miljoen passagiers het op één na grootste vliegveld van Nederland.
26/05 13u00  Drones droppen westerse films en muziek in Noord-KoreaVerschillende mensenrechtenorganisaties droppen met behulp van drones USB-sticks en SD-kaarten vol met westerse muziek, televisieprogramma’s, films en internetloze toegang tot Wikipedia boven Noord-Korea. Dat meldt het Amerikaanse nieuwsmedium CNN woensdag.
26/05 12u45  Relschopper die politiecommissaris neersloeg, heeft bekendDe relschopper die een politiecommissaris had neergeslagen, heeft bekend en werd rechtstreeks gedagvaard. Dat meldt het parket. De man had zich woensdagmiddag aangegeven bij de politie nadat er een opsporingsbericht verspreid was over de aanval op de commissaris Pierre Vandersmissen.
26/05 12u45  Nieuw logistiek centrum Nike geopendIn Laakdal wordt vandaag om 15 uur het nieuwe logistieke centrum van Nike officieel geopend. Dat gebeurt in aanwezigheid van de internationale top van Nike en een trits nationale en lokale politici. Met het nieuwe distributiecentrum, dat bestemd is voor de verdeling van sportschoenen, kunnen meer dan 500 nieuwe banen worden gecreëerd. In totaal komt de werkgelegenheid bij Nike daarmee op 3.000 personen.
26/05 12u30  Zoveel verdient de styliste van Kim KardashianOf ze nu gaat sporten of op de rode loper verschijnt: voor de steenrijke Kim Kardashian is enkel het beste goed genoeg, wat resulteert in een erg dure levensstijl. Jaarlijks verdient haar styliste Christine Centenera zo’n 1 miljoen Australische dollar (646.204 euro). Dat schrijft The Sunday Telegraph.
26/05 12u30  Eline Berings begint aan herstel na operatieTerwijl ze normaal in de laatste rechte lijn voor Rio zou moeten zitten, ligt hordenloopster vandaag in het ziekenhuis. Daar werd ze geopereerd aan haar knie. “Alles goed verlopen, op naar een goed herstel”, reageerde de atlete.
26/05 12u30  Jonge Vlaming ontwerpt verplaatsbaar vakantiehuisjeGenoeg gehad van een mottige chalet of een lelijke stacaravan? Dan is de Ark Shelter misschien een optie. De modules worden opgetrokken uit hout, zijn een streling voor het oog en kunnen perfect dienen als vakantiehuisje of zelf kantoorruimte. De jonge Vlaming Michiel De Backer (24) bedacht het concept samen met zijn Slovaakse kompaan Martin Mikocvcak (22) die hij op de schoolbanken van Sint-Lucas Gent ontmoette.
26/05 12u30  Vastgeketende man sterft in brandIbrahim A., de man die op 30 januari 2014 stierf in een caravanbrand in Zolder, was op dat moment vastgeketend. Dat bleek gisteren tijdens de start van het proces voor de correctionele rechtbank in Hasselt. De man lag dood met een ketting rond zijn enkel naast zijn bed. “Zijn broer en schoonzus hielden hem daar omdat ze tijdelijk nergens met de man die sukkelde met psychische problemen naartoe konden”, zei advocaat Peter Donné. De zaak werd meteen uitgesteld naar 12 oktober in Hasselt.
26/05 12u30  ACOD wil dat hele overheid staaktDe socialistische overheidsvakbond ACOD heeft een motie gestemd over een staking in alle overheidsdiensten vanaf dinsdag 31 mei. Dat meldt Philippe Dubois, regionale secretaris
26/05 12u30  Mooi weer? Laat het snoeiwerk liggen tot het najaarZonnig lenteweer en de groeispurt van bomenen planten zijn voor heel wat tuinliefhebbers het signaal om alles meteen te kortwieken. Doe dat niet en stel het tuinwerk nog wat verder uit, vraagt Vogelbescherming Vlaanderen. Want verschillende vogelsoorten zijn nu nog aan het broeden en worden liever niet gestoord.
26/05 12u15  Student klaagt stakingen aan op ludieke wijzeNa de nationale betoging op maandag, leggen de spoorvakbonden donderdag het treinverkeer in ons land voor een deel lam. Opnieuw geraken heel wat pendelaars niet op hun werk, maar ook studenten niet in de les of op hun examen. Inti De Ceukelaire (21), student Multimedia & Communicatietechnologie, wil dit op een ludieke manier aanklagen.
26/05 12u15  Is dit de nieuwe vriendin van Luc uit 'Temptation Island?'Luc en Jolien, bekend uit het Vijf-programma 'Temptation Island', zijn geen koppel meer - dat maakte Luc gisteren zelf bekend op radiozender MNM. Maar het weekblad Flair lijkt al te weten wie de nieuwe vriendin van Luc is.
26/05 12u00  Antwerp haalt versterkingen in eerste klasseTweedeklasser Royal Antwerp FC heeft de eerste versterkingen voor de spelerskern gepresenteerd. Voormalig jeugdinternational Michael Lallemand (23) wordt voor één jaar gehuurd van eersteklasser KV Kortrijk en de 20-jarige Jordy Verstraeten komt over van Zulte Waregem. Antwerp wil ook afscheid nemen van een tiental spelers om de kern uit te dunnen en te verjongen.
26/05 12u00  Familie overleden F1-rijder Jules Bianchi stapt naar de rechtbankDe familie van de verongelukte Formule 1-rijder Jules Bianchi onderneemt gerechtelijke stappen tegen de internationale automobielfederatie FIA, ex-werkgever Team Marussia (en Formula One Management, de groep die de tv- en commerciële rechten in de F1 beheert.
26/05 11u45  Hamilton iets sneller dan Rosberg tijdens eerste oefensessie GP van MonacoLewis Hamilton heeft tijdens de eerste oefensessie voor de GP van Monaco de snelste tijd gereden. De Brit was een tiende sneller dan teamgenoot Nico Rosberg.
26/05 11u45  Nieuwe modetrend: de tutuModespotters tippen de tutu als de trend van het moment. In het straatbeeld duiken er steeds meer vrouwen op in een rok die vroeger enkel in de balletzaal thuishoorde. Onze columniste Ilse Pipeleers doet alvast gretig mee met de trend. “Ik ben helemaal wild van mijn nieuwe, poederroze tutu. Gecombineerd met een stoer jasje is dat voor mij de ideale outfit van het moment.”
26/05 11u30  Franstalige cipiersvakbonden zoeken steunen bij collega’s in HasseltOm 6 uur donderdagochtend is een delegatie van een twintigtal militanten van de Franstalige cipiersvakbonden naar de gevangenis van Hasselt gekomen om er de Vlaamse cipiers te overtuigen om het voorstel dat minister van Justitie Koen Geens (CD&V) en de vakbonden hadden opgesteld en waarover de achterban komende maandag wordt geraadpleegd, af te keuren. De Vlaamse vakbonden zijn daar niet over te spreken.
26/05 11u30  FOTO. Handrem vergeten: auto bolt de Demer inAan het Begijnhof in het centrum van Bilzen is een bestuurder vanochtend zijn handrem vergeten op te trekken. Daardoor bolde zijn wagen de Demer in. De auto bleef met de neus in het water steken en moest getakeld worden.
26/05 11u15  Meer details bekend over Pokémon Go voor smartphoneThe Pokémon Company en ontwikkelaar Niantic hebben meer info vrijgegeven over Pokémon GO. De gratis smartphonegame laat je toe om op bestaande locaties op zoek te gaan naar Pokémon, die te vangen en ruilen met vrienden of tegen elkaar te laten vechten.
26/05 11u15  Fitnessblogger bewijst: ook zij heeft soms een buikjeDe Amerikaanse Anna Victoria is een professionele fitnessblogger en pronkt dagelijks met haar gestroomlijnde lichaam op Instagram. Ze wil echter niet dat haar fans zich illusies maken, want als ze uit de verkeerde hoek wordt gefotografeerd heeft ook zij een buikje. En dat is oké.
26/05 11u15  GeruchtenDeze week was Jack Ma op bezoek in ons land. Hij is een rijke Chinees, af en toe zelfs de rijkste. Omdat de vermogens van een aantal Chinese miljardairs dicht in elkaars buurt liggen, durven ze al eens haasje-over te springen. Soms heb je wekelijks een nieuwe rijkste Chinees, soms zelfs dagelijks.
26/05 11u15  Oppositie schrijft open brief naar schepencollege over dienstverlening bpostRaadslid Gerald Kindermans (CD&V) heeft, namens de oppositie, een open brief geschreven naar het gemeentebestuur. Volgens hem doet het gemeentebestuur te weinig tegen de afbouw van de dienstverlening door Bpost.
26/05 11u15  Aantal fraudegevallen internetbankieren fors gestegenIn het eerste kwartaal van 2016 werden 145 fraudegevallen met internetbankieren geregistreerd, een stijging met maar liefst 130 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het buitgemaakte bedrag van 113.707 euro, ongeveer 60.000 euro minder dan tijdens het eerste kwartaal van 2015, bleef gelukkig beperkt. Dat blijkt donderdag uit cijfers van bankenkoepel Febelfin, die oproept tot waakzaamheid.
26/05 11u00  Ernstige verkeershinder op E313Op de E313 in de richting van Antwerpen is er vanaf Herentals-West hevige filevorming ontstaan. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt het verkeer aan om via Brussel te rijden.
26/05 11u00  Tom Boonen op voorlopige deelnemerslijst Ronde van LimburgZondag kent de Ronde van België zijn ontknoping met de slotetappe tussen Tremelo en Tongeren. Tom Boonen (foto), de grote chouchou van de Vlaamse wielerliefhebbers, is daarbij niet van de partij. Dik twee weken later tijdens de Ronde van Limburg, met start en aankomst in Tongeren, wellicht wel. Etixx-Quick Step heeft de Bom van Balen namelijk aan de voorlopige deelnemerslijst van Limburgs grootste eendagskoers toegevoegd.
26/05 10u45  “Staking gijzelt reizigers en gaat lijnrecht in tegen afspraken”Reizigersverenigingen TreinTramBus en Navetteurs.be reageren scherp op de nationale staking van de Franstalige spoorbonden. Ze zijn woedend omdat “studenten, werkende mensen en andere reizigers eens te meer gegijzeld worden, zonder dat ze de tijd kregen om naar een alternatief op zoek te gaan”. De “wilde staking” gaat lijnrecht in tegen afspraken die gemaakt zijn tussen de directie en de vakbonden van de NMBS-groep, dat een stakingsaanzegging minstens 10 dagen op voorhand moet ingediend worden, luidt het.
26/05 10u30  “Staking gijzelt reizigers een gaat lijnrecht in tegen afspraken”Reizigersverenigingen TreinTramBus en Navetteurs.be reageren scherp op de nationale staking van de Franstalige spoorbonden. Ze zijn woedend omdat “studenten, werkende mensen en andere reizigers eens te meer gegijzeld worden, zonder dat ze de tijd kregen om naar een alternatief op zoek te gaan”. De “wilde staking” gaat lijnrecht in tegen afspraken die gemaakt zijn tussen de directie en de vakbonden van de NMBS-groep, dat een stakingsaanzegging minstens 10 dagen op voorhand moet ingediend worden, luidt het.
26/05 10u30  Belg en Fransman opgepakt met grote hoeveelheden illegale drugs in AustraliëEen 27-jarige Belg en een 26-jarige Fransman zijn woensdag opgepakt in de Australische provincie New South Wales, met in hun wagen grote hoeveelheden illegale drugs. Dat meldt het Australische persagentschap AAP.
26/05 10u30  Uitvaart Gaston Berghmans live te volgen op tvDe digitale tv-zender Evenaar zal als enige de uitvaart van komiek Gaston Berghmans live uitzenden. Het laatste afscheid van de koning van de lach kan u volgen vanaf 11u15. Evenaar zit op kanaal 51 bij Telenet.
26/05 10u15  200 grafstenen herdenken Syrische vluchtelingen op indrukwekkende wijzeSinds het begin van de Syrische burgeroorlog zijn al 4,6 miljoen Syriërs gevlucht uit hun land. De Middellandse Zee oversteken richting Europa is daarbij hun laatste redmiddel, maar is tevens een van de dodelijkste routes van de 21ste eeuw.
26/05 10u15  Ook staking in station Hasselt: treinverkeer van en naar Limburg voor de rest van de dag verstoordDoor een actie van de Franstalige spoorbonden rijden er donderdagochtend geen treinen in Wallonië. Aan het station van Hasselt legden vanmorgen ook een twintigtal personeelsleden van de NMBS het werk neer. Wie vanmorgen in Brussel, Luik, Leuven en Tongeren moest raken, ondervond heel wat hinder door een aantal afgeschafte piekuurtreinen. Ook voor de rest van de dag wordt er op die lijnen hinder verwacht.
26/05 10u15  Ongelooflijk: Teaser nieuwe Disneyfilm doet zelfs beter dan Star WarsEnkele dagen geleden heeft Disney de eerste teaser trailer van hun nieuwste film losgelaten op het internet: Belle en het Beest. Een video waar velen op zaten te wachten, zo blijkt uit statistieken. De teaser is op 24 uur maar liefst 91,8 miljoen keer bekeken, een record.
26/05 10u00  San Jose Sharks spelen voor het eerst om Stanley CupDe San Jose Sharks hebben zich voor het eerst in de clubgeschiedenis geplaatst voor de finale van de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL.
26/05 10u00  As van Gaston Berghmans dan toch niet uitgestrooid in zeeDe as van Gaston Berghmans zal dan toch niet in zee gestrooid worden, zoals zijn vrienden eerder gezegd hadden. Dat mag namelijk al sinds 1999 niet meer.
26/05 09u45  FOTO. Deze reuzenbaby's zijn nog groter dan Indiase recordhouderDe voorbije maandag is in India een 6,8 zware baby ter wereld gekomen. 'De grootste ooit', luidde het. Maar ze wordt wel makkelijk overtroffen door deze kadeetjes van over de hele wereld. Anderen hoeven dan weer niet veel onder te doen. Een overzicht van de grootste zuigelingen, met de echte kanjers voorop.
26/05 09u45  Man die brein van aanslagen Parijs onderduikadres bood ontsnapt mogelijk aan assisenprocesDe man die ervan wordt verdacht in de Parijse voorstad Saint-Denis een schuiloord te hebben verstrekt aan onder andere Abdelhamid Abaaoud, de veronderstelde coördinator van de bloedige aanslagen in Parijs, ontsnapt door een eventuele herkwalificatie van de beschuldigingen mogelijk aan een vervolging voor assisen wegens terrorisme. Dit heeft de krant Le Parisien woensdagavond laat bericht.
26/05 09u45  Vijftiger overleeft vijf dagen in Australisch woud op drie boterhammen en doosje rozijnenEen vijftiger die vijf dagen geleden verdween tijdens een wandeling in een nationaal park aan de Australische Gold Coast, in Queensland, is donderdag veilig en wel weer opgedoken. Dat meldt de Australische nieuwszender ABC.
26/05 09u45  Wetenschappers stellen theorie over zwarte gaten bij na nieuw onderzoekOnderzoek met data van ruimtetelescopen geeft aan dat supermassieve zwarte gaten niet klein beginnen en vervolgens heel snel groeien, maar meetafaan groot zijn en vervolgens met een normale snelheid groeien, zo heeft het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA meegedeeld, verwijzend naar een publicatie in het vakblad Monthly Notices of the Royal Astronomical Society.
26/05 09u30  Johnny Depp gaat al na vijftien maanden scheidenActeurs Amber Heard en Johnny Depp zetten na vijftien maanden een punt achter hun huwelijk. Dat hebben verschillende Amerikaanse media woensdag gemeld. Het initiatief voor de scheiding komt van Heard, vanwege “onverzoenbare meningsverschillen”.
26/05 09u30  Mogelijk opnieuw brokstukken gevonden van vermiste vlucht MH370Op het eiland Mauritius en in Mozambique zijn drie nieuwe brokstukken gevonden die in verband kunnen staan met de in maart 2014 mysterieus verdwenen vlucht MH370 van Malaysia Airlines. Dit heeft de Australische minister van Verkeer Darren Chester donderdag bekendgemaakt.
26/05 09u30  “Half miljoen mensen stierf aan kanker door financiële crisis van 2008”De stijging van de werkloosheid en besparingen binnen de gezondheidssector, die het gevolg zijn van de financiële crisis van 2008, hebben mogelijk wereldwijd geleid tot 500.000 extra overlijdens door kanker. Dat blijkt uit een Brits-Amerikaanse studie die woensdag is verschenen in het medische vakblad The Lancet.
26/05 08u45  NBA. Cleveland lonkt naar grote finaleCleveland heeft nog één overwinning nodig om zich te plaatsen voor de grote finale van de NBA-competitie. De Cavaliers wonnen woensdag vlot met 116-78 van Toronto en leiden daardoor met 3-2 in de finale van de Eastern Conference.
26/05 08u45  VIDEO. Mama Courtois toont haar keeperskunstenMet Gitte Lambrechts, de moeder van Thibaut Courtois, in doel hebben donderdagochtend tien moeders uit Vlaanderen een penalty getrapt op het oefenterrein in de Cristal Arena.
26/05 08u45  Bart De Wever: “Een vrouw in de politiek is nog te vaak een ‘bitch’”Vrouwen worden in de politiek nog vaak op heel andere gronden behandeld dan mannen. Dat zegt N-VA-voorzitter Bart De Wever in een bijdrage op de blog ‘Beslist Feminist’ van de Vrouwenraad, die donderdag gelanceerd werd. De Wever laat in de bijdrage ook weten dat hij geen groot voorstander is van gegarandeerde vertegenwoordiging.
26/05 08u45  Trailer nieuwe Disneyfilm doet zelfs beter dan Star WarsEnkele dagen geleden heeft Disney de eerste trailer van hun nieuwste film 'Belle en het Beest' losgelaten op het internet. Een teaser waar velen op zaten te wachten, zo blijkt. De trailer is op 24 uur maar liefst 91,8 miljoen keer bekeken, een record. Daarmee steekt de film met Emma Watson in de hoofdrol zelfs 'Star Wars: The Force Awakens' voorbij. Het zevende deel uit de sciencefictionreeks kon twee jaar geleden het toenmalige record van 88 miljoen kijkers vestigen. Het absolute record voor een full-length trailer blijft wel nog in handen van Star Wars: 112 miljoen mensen zagen toen de video de eerste dag na publicatie. Wanneer de eerste volwaardige trailer van Belle en het Beest uitkomt, is nog niet bekend. De film zal in onze bioscopen te zien zijn vanaf eind maart 2017.
26/05 08u45  Achtduizend gevallen van geweld tegen agenten per jaarIn 2014 en 2015 werden er zowat achtduizend gevallen van geweld tegen politieagenten geregistreerd. Dat schrijft La Libre Belgique donderdag. De agenten zeggen steeds vaker het slachtoffer te zijn van geweld, en het geweld wordt ook driester.
26/05 08u15  Ciman start tegen ZwitserlandDe Rode Duivels spelen zaterdag tegen Zwitserland met een experimentele verdediging. Wegens de vele afwezigen wordt Laurent Ciman rechtstreeks vanuit Canada in de ploeg gedropt. De spierscheur van Nicolas Lombaerts geneest traag.
26/05 08u15  'Bijna niemand' komt kijken naar Ian ThomasOm de Antwerpse Sinksenfoor te promoten, en meer bezoekers te trekken naar de fel bediscussieerde locatie Spoor Oost, worden er vanaf dit jaar ook evenementen op de site georganiseerd. Een optreden van Ian Thomas bijvoorbeeld. Helaas was de opkomst voor het jonge popidool maar magertjes.
26/05 08u00  NachtzwaluwenwandelingZaterdagavond om 20 u start aan zwembad De Merel een Nachtzwaluwenwandeling van ongeveer 3 u. Info: www.natuurpunt.be/nachtzwaluwenwandeling.
26/05 08u00  Jackers (18) houdt zich klaar voor eventueel debuut in doel van KRC GenkAan de vooravond van de Europese barrage tegen Charleroi zit Peter Maes opgescheept met een keepersprobleem(pje). Marco Bizot had de voorbije dagen last van een blokkage in de rug en net nu liep Laszlo Köteles een klein spierletsel op. Maes riep daarom uit voorzorg ook Gaetan Coucke (17) op om mee de trip naar Borinage te maken, Nordin Jackers (18) moet zich klaar houden om eventueel te debuteren.
26/05 07u45  Hinder in Limburg "relatief beperkt” door Waalse spoorstaking (OPROEP)Door een actie van de Franstalige spoorbonden rijden er donderdagochtend geen treinen in Wallonië. “Maar net zoals in de rest van Vlaanderen, is de hinder vanuit de Limburgse stations relatief beperkt”, zegt NMBS-woordvoerder Bart Crols.
26/05 07u45  Hamas plant publieke terechtstellingen in GazaDe Palestijnse beweging Hamas plant een reeks publieke terechtstellingen in de Gazastrook. Afgevaardigden van Hamas keurden woensdag een overeenkomstige verordening goed.
26/05 07u45  Ook staat New York schaft ‘tampontaks’ afDe staat New York gaat de belasting op verschillende vrouwelijke hygiëneproducten afschaffen, in navolging van andere Amerikaanse staten en landen die dat deden na protest tegen de als seksistisch beschouwde belasting.
26/05 07u15  Geen treinen in Wallonië, verstoord verkeer in Vlaanderen door spoorstaking (OPROEP)Er rijden donderdagochtend geen treinen in Wallonië door de actie van de Franstalige spoorbonden CSC Transcom en CGSP Cheminots. In Vlaanderen rijden de treinen op bepaalde lijnen normaal, terwijl andere lijnen verstoord zijn door de actie in Wallonië, meldt de NMBS.
26/05 06u45  Amerikaanse staten naar rechter tegen uitbreiding rechten transgendersElf Amerikaanse staten hebben een rechtszaak aangespannen tegen de richtlijn van het Witte Huis waarin staat dat studenten het recht moeten hebben om op school de toiletten te gebruiken die overeenkomen met hun genderidentiteit. Dat meldt BBC. De staten noemen de verplichting “een enorm sociaal experiment” en stellen dat de Obama-administratie met dergelijke verplichting de grondwet schendt.
26/05 06u15  Identificatie van meer dan 500 lichaamsdelen nog niet afgerondHet identificatieproces na de aanslagen van 22 maart is nog niet helemaal afgerond. Volgende week vrijdag worden de laatste van de meer dan 500 lichaamsdelen formeel geïdentificeerd. Dat heeft federaal procureur Frédéric Van Leeuw gisteren gezegd tijdens zijn ondervraging door de onderzoekscommissie naar de aanslagen.
26/05 06u15  VIDEO. Gerecht graaft naar Elke Wevers in bossen van GruitrodeIn het onderzoek naar de vermiste Elke Wevers zijn gisteren graafwerken uitgevoerd in een bos tussen de Opstraat en de Groenstraat in Gruitrode, in de buurt van de Commanderij en het voetbalveld. De hele omgeving werd afgesloten terwijl leden van de federale gerechtelijke politie, de civiele bescherming en het DIV-team (dat slachtoffers identificeert) aan het werk gingen. De zoekactie naar de in 9 december 2010 verdwenen Elke Wevers leverde echter geen resultaten op.
26/05 06u15  Limburgs kankerfonds maakt filmpje over bestraling voor jonge patiëntjesOm jonge kanker-patiëntjes gerust te stellen wanneer ze in het ziekenhuis radiotherapie moeten ondergaan, heeft het Albertfonds - opgericht door Erik Schils uit Hoeselt - het animatiefilmpje ‘Laura op de bestralingsafdeling’ laten maken.
26/05 06u15  “Hij was zo dronken dat hij onze pepperspray niet voelde”Het openbaar ministerie heeft gisteren in Hasselt vier jaar cel gevorderd voor een 58-jarige Turk uit Heusden-Zolder voor geweld tegen zijn familie en agressie tegenover agenten. De dronkaard ging door het lint toen de politie opgetrommeld was voor een huishoudelijke ruzie. Er sneuvelde glas van een deur en tijdens de schermutseling wist de vijftiger de arm van de agent door de resterende scherven te trekken. De inspecteur was 13 maanden werkonbekwaam en houdt er een blijvende invaliditeit van 7 procent aan over.
26/05 06u15  Aannemer werkt rond geparkeerde mobilhome: “Geduld tot vrijdag”De aannemer die bezig is met de werken aan basisschool De Linde in de Rodenbachlaan in Overpelt is op een onverwachte hindernis gestoten: een geparkeerde mobilhome. De volledige parking werd de afgelopen dagen al opgebroken om opnieuw aan te leggen. De mobilhome bleef geïsoleerd achter. Dat deel van de parking werd dan maar niet opgebroken. Naar verluidt zou de eigenaar van het voertuig op reis zijn - zonder zijn mobilhome dan - en pas vrijdag terugkomen. De vraag is dan natuurlijk wel hoe het voertuig de hindernis moet nemen. “Ik had het liever anders gezien, maar ik maak mij er nog niet heel erg druk over”, zegt de aannemer. “We gaan de mobilhome voorlopig nog niet wegslepen omdat we nog even verder kunnen. Ik heb nog tot vrijdag geduld”
26/05 06u15  ALBUM. Zo ziet de Ford-fabriek er tegenwoordig uitKevin Rosius (16) is student audiovisuele vorming aan de kunsthumaniora van Hasselt. Hij wist ons te charmeren met een knappe fotoreportage in de oude fabrieksgebouwen van Ford Genk. 'We kregen de opdracht om een aantal kraakpanden te gaan fotograferen, maar ik had iets anders in gedachten.'
26/05 03u45  "Voor vakantie volledige speeltuin achter Ter Kommen"Het gemeentebestuur gaat acht nieuwe speeltoestellen kopen en laten plaatsen achter gemeenschapscentrum Ter Kommen in de Europalaan. Schepen van jeugd Yves Croux (VLD): “De huidige vier speeltuigen worden al vaak gebruikt maar veel ouders vonden het aanbod wat beperkt. Nog voor de vakantie heeft Hoeselt een echte speeltuin!”
26/05 03u15  Gebuisd?Bij de vorming van de Vlaamse regering-Bourgeois en de federale regering-Michel schoof werkgeversorganisatie Voka Limburg tien prioriteiten naar voren die zo snel mogelijk moesten worden gerealiseerd om Limburg economisch op de kaart te houden en om onze jongeren alle toekomstkansen te geven.
26/05 00u45  EK turnen. Belgische junioren negende in teamcompetitieDe Belgische junioren (geboren in 1999-2001) zijn woensdag op de negende plaats geëindigd op het Europees kampioenschap turnen in het het Zwitserse Bern. Noah Kuavita (Silok Deurne), Takumi Onoshima (FfG), Jonas Delvael (Gym Izegem), Ward Claeys (Vaste Vuist Lauwe) en Justin Pesesse (FfG) verzamelden 236,694 punten. Het goud was met 253,436 punten voor de Britten. De Russen legden met 252,061 punten op zilver beslag, de Zwitsers voor eigen publiek met 249,959 punten op brons.
26/05 00u45  Michael Bultheel en Fanny Smets grijpen naast olympische limietenPolsstokspringster Fanny Smets is woensdag op de World Challenge in het Senegalese Dakar op de derde plaats geëindigd door over 4m30 te gaan. Michael Bultheel kwam op de 400 meter horden als zesde over de streep in 51.05.
26/05 00u15  ‘Temptation Island’ overleefd, maar nu toch uit elkaarLuc en Jolien, een van de koppels van de jongste ‘Temptation Island’ zijn uit elkaar. Dat heeft Luc zelf bevestigd op radiozender MNM.
25/05 23u45  Leesplek moet leesplezier verhogenDe leerlingen van basisschool De Zevensprong hebben er een gezellig hoekje bij, namelijk een nieuwe leesplek. “Het idee is er gekomen vanuit de leerlingenraad”, vertelt meester Frans Hoes.
25/05 23u15  ‘Temptation Island’-koppel uit elkaarLuc en Jolien, een van de koppels van de jongste ‘Temptation Island’ zijn uit elkaar. Dat heeft Luc zelf bevestigd op radiozender MNM.
25/05 23u15  OEFENINTERLANDS. Mitrovic helpt Servië aan zege, Roemenië niet voorbij Mpoku en KudimbanaServië heeft woensdag een oefeninterland tegen Cyprus met 2-1 gewonnen. Beide landen zijn er niet bij op het komende EK. Aleksandar Mitrovic (ex-Anderlecht) opende al na twee minuten de score voor Servië, Dusan Tadic verdubbelde acht minuten later de score. Met een owngoal van Nikola Maksimovic stond de eindstand al na een halfuur op het bord.
25/05 22u45  Stakingsposten in verschillende Waalse stationsIn verschillende stations in Wallonië en aan de stelplaats in Vorst zijn woensdagavond stakingsposten opgezet. Dat meldt de NMBS. Al voor de start van de staking om 22.00 uur is duidelijk dat een vijftiental treinen het vertrekstation niet zal verlaten. “Het zwaartepunt van de staking zal wellicht in Wallonië liggen”, luidt het.
25/05 22u45  Limburg United dwingt belle afIn een opnieuw bloedstollende wedstrijd versloeg Limburg United Oostende voor een tweede keer in de Alverberg. Nadat de Limburgers de wedstrijd in het derde quarter in handen namen, ging Oostende in de laatste minuut erover. Maar Vanwijn en Love dwongen de belle af in de slotseconde. Die wordt zaterdag in Oostende gespeeld.
25/05 22u45  OEFENINTERLANDS. Mitrovic helpt Servië aan zege, Roemenië niet voorbij Mpoku en coServië heeft woensdag een oefeninterland tegen Cyprus met 2-1 gewonnen. Beide landen zijn er niet bij op het komende EK. Aleksandar Mitrovic (ex-Anderlecht) opende al na twee minuten de score voor Servië, Dusan Tadic verdubbelde acht minuten later de score. Met een owngoal van Nikola Maksimovic stond de eindstand al na een halfuur op het bord.
25/05 22u30  Mag je voedsel nog opeten na de houdbaarheidsdatum?Vijftien procent van het voedsel dat we kopen, gooien we weg. Terwijl dat misschien niet eens nodig is? Kobe Ilsen zocht het uit in het VRT-programma 'Over Eten'.
25/05 22u15  Rafael Benitez blijft ondanks degradatie coach van NewcastleOndanks de degradatie uit de Engelse Premier League blijft Rafael Benitez aan het roer bij Newcastle United. De 56-jarige Spanjaard heeft een nieuwe overeenkomst voor een verblijf van drie jaar op St James’ Park ondertekend. Dat bevestigden de “Magpies” woensdag op hun website.
25/05 22u15  Thomas Vermaelen: “Logisch dat er discussie is over mijn statuut”Door de blessuregolf achterin zijn heel wat ogen bij de nationale ploeg momenteel gericht op Thomas Vermaelen, die zonder ongelukken zaterdag aan de aftrap verschijnt in de oefeninterland tegen Zwitserland en ook later tegen Finland en Noorwegen op speelminuten mag rekenen. “Het is het moment om te laten zien wat ik kan”, vertelde de dertigjarige Vermaelen woensdag in Lausanne.
25/05 22u00  “Crevits moet haar plannen voor lerarenopleiding aanpassen”Verschillende directeurs van CVO-scholen (Centrum voor Volwassenenonderwijs) trekken samen aan de alarmbel over de hervormingen die Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) plant bij de lerarenopleidingen. “We eisen een bijsturing”, zegt Lut Lippeveld van de actiegroep ‘Red zij-instroom leraren’.
25/05 22u00  Video. Snoepjes worden gemaakt van... varkenshuidHeel wat mensen wisten al dat gelatine van dierlijke afkomst was, maar wat houdt dat nu exact in? De Eén-serie ‘Over Eten’ ging na waar al dat lekkere gelatinesnoep écht van gemaakt wordt.
25/05 21u30  Deze baby stopt met wenen als ze Justin Bieber hoortLayla, een baby van zes maanden oud, heeft nu al last van Bieber Fiever. Als ze huilt, kan maar één ding haar doen zwijgen, en dat is het liedje 'Love Yourself' van Justin Bieber. Van zodra mama Brittnay de muziek stillegt, begint Layla terug te wenen.
25/05 21u15  ROLAND GARROS. Murray heeft alweer vijf sets nodig, Wawrinka vlotjes doorOp Roland Garros hebben de reekshoofden Stan Wawrinka en Kei Nishikori bij de mannen en het viertal Halep, Kvitova, Safarova en Kuznetsova bij de vrouwen zich vlot geplaatst voor de derde ronde. Ook de Spaanse Muguruza heeft haar ticket voor de volgende ronde beet, daarin treft ze mogelijk Yanina Wickmayer.
25/05 20u45  Mitrovic helpt Servië mee aan zegeServië heeft woensdag een oefeninterland tegen Cyprus met 2-1 gewonnen. Beide landen zijn er niet bij op het komende EK. Aleksandar Mitrovic (ex-Anderlecht) opende al na twee minuten de score voor Servië, Dusan Tadic verdubbelde acht minuten later de score. Met een owngoal van Nikola Maksimovic stond de eindstand al na een halfuur op het bord.
25/05 20u45  Duffels model tekent voor primeur als playmateHet model Daisy Olie tekende voor een primeur: als eerste Belgische verscheen ze buiten de Benelux op de cover van Playboy. Ook in Slowakije kennen ze nu dus de Duffelse schone, die nog grootse plannen heeft.
25/05 20u30  Steve Darcis: “Ik moet aanvallen tegen Djokovic”Steve Darcis (ATP-161) kijkt donderdag in de tweede ronde van Roland-Garros op Suzanne-Lenglen in de ogen van ‘s werelds nummer een Novak Djokovic. “Ik krijg de kans om op een mytisch terrein te spelen. Ik ben in de wolken”, liet de 32-jarige Luikenaar woensdag in Parijs optekenen.
25/05 20u30  Zondag 29 mei uniek aperitiefconcert in de parochiekerk van Nieuwerkerken ten voordele van een weeshuis in BeninHet koninklijk ‘Sint-Ceciliakoor’ Nieuwerkerken onder leiding van Ray Heeren, de Koninklijke fanfare ‘De Eendracht’ onder leiding van Stefaan Daems en ‘Pastoor Ghislain and his African friends’ zingen en spelen een uniek aperitiefconcert in de parochiekerk Sint-Pieter van Nieuwerkerken op zondag 29 mei om 10.45 uur.
25/05 20u30  Oproep tot spoorstaking vanaf vanavond: “Zo maak je het openbaar vervoer kapot”De oproep van de Franstalige spoorvakbonden om woensdag vanaf 22 uur tot een nationale spoorstaking over te gaan, wordt bijzonder kritisch onthaald. “Dit is nefast wanneer je zo veel mogelijk mensen uit de auto wil krijgen”, klinkt het bij TreinTramBus. Ook de bevoegde minister Bellot reageert emotioneel: “Dit is triest, mijn deur staat altijd open”.
25/05 20u15  Hulpverleners krijgen extra rijlessen om ongevallen te voorkomenVorig jaar alleen al raakten 808 combi’s, motors en anonieme wagens van hulpverleners en politiemensen betrokken bij een ongeval. De totale schade op jaarlijkse basis wordt daarbij op 1,1 miljoen euro geschat. Een pak geld, maar volgens het PLOT, het provinciale opleidingscentrum voor hulpverleners, ligt het niet aan de bestuurders zelf.
25/05 20u00  IS bombardeert Russische vliegbasis in SyriëEen Syrische luchtmachtbasis die gebruikt wordt door de Russische strijdkrachten, is zwaar beschadigd geraakt door bombardementen, die vermoedelijk door terreurgroep Islamitische Staat (IS) werden uitgevoerd. Dat meldde de Britse openbare omroep BBC op basis van satellietbeelden van het Amerikaanse inlichtingenbedrijf Stratfor.
25/05 20u00  Hasseltse pendelaars leven zich uit achter pianoNaar aanleiding van de finaleweek van de Koningin Elisabethwedstrijd organiseren Klara en Canvas pianomomenten voor pendelaars in vijf Vlaamse treinstations. De piano staat telkens van 16u tot 18u in het station van één van de provinciehoofdsteden. Maandag stond de piano het Centraal Station van Antwerpen en dinsdag kon je in Brussel Centraal achter de piano plaatsnemen. Vandaag was het de beurt aan Hasselt.
25/05 20u00  “Vroeger was 1 op 3 auto’s naar Maastricht drugsauto, nu 1 op 100”Maastricht overweegt opnieuw om ook buitenlanders toe te laten in de coffeeshops en deze meteen te verplaatsen naar de grensstreek. Het gemeentebestuur wil zo de overlast in het centrum tegengaan. Burgemeester van Lanaken, Marino Keulen, gelooft zijn oren niet en dreigt met nieuwe juridische stappen.
25/05 19u45  Relschopper die commissaris neersloeg geeft zich aan bij politieDe vermeende relschopper die dinsdag aan het einde van de nationale betoging politiecommissaris Pierre Vandersmissen neersloeg, heeft zich woensdag aangegeven bij een Brusselse politiezone. Dat melden verschillende media en wordt bevestigd door het Brusselse parket. Dat geeft weliswaar voorlopig geen verdere commentaar.
25/05 19u45  Terreurcel met plannen voor aanslagen in België opgeroldOp verschillende plaatsen in Vlaanderen hebben speurders 8 huiszoekingen verricht. Volgens het federaal parket waren er mogelijk plannen voor een aanslag.
25/05 19u45  Limburgers openen gigantische pop-up in oude V&D in MaastrichtEen veertigtal Limburgse winkels opent morgen één van de grootste pop-ups ooit. ‘Temporama’ is een concept van het Limburgse bedrijf Comosie, dat met de pop-ups kleinere winkels in de kijker wil plaatsen en tezelfdertijd leegstand in grote steden wil tegengaan.
25/05 19u30  Rechter neemt auto af van jongeman die kat doodreedHet hof van beroep in Gent heeft de auto van een 23-jarige man uit Serskamp verbeurdverklaard omdat die een kat heeft doodgereden.
25/05 19u30  'Mirakelbaby' sterft in buidel van koala in Antwerpse ZooOpnieuw droevig nieuws uit de Antwerpse Zoo. De ‘mirakelbaby’ is in de buidel van mama-koala Guwara gestorven.
25/05 19u30  Driedaagse van West-Vlaanderen wordt eendagskoersEr is volgend jaar geen Driedaagse Van West-Vlaanderen meer. De eerste Belgische rittenkoers van het seizoen wordt in 2017 immers herleid tot een eendagskoers die als “Dwars door West-Vlaanderen” door het leven zal gaan en hetzelfde parkoers kent als de slotetappe van de ter ziele gegane rittenkoers.
25/05 19u30  Tom Dumoulin start mogelijk toch in Ronde van FrankrijkTom Dumoulin rijdt mogelijk toch de Ronde van Frankrijk. De 25-jarige Nederlander, die zes dagen de roze trui droeg in de Ronde van Italië, is opgenomen in de voorselectie van Giant-Alpecin.
25/05 19u15  ROLAND GARROS. Murray heeft alweer vijf sets nodig, Wawrinka vlotjesOp Roland Garros hebben de reekshoofden Stan Wawrinka en Kei Nishikori bij de mannen en het viertal Halep, Kvitova, Safarova en Kuznetsova bij de vrouwen zich vlot geplaatst voor de derde ronde. Ook de Spaanse Muguruza heeft haar ticket voor de volgende ronde beet, daarin treft ze mogelijk Yanina Wickmayer.
25/05 19u15  ‘Slipjesfan’ krijgt 15 maanden cel voor stalking met pornografische sms’jesEen 30-jarige man uit Houthalen-Helchteren is woensdag in Hasselt veroordeeld tot 15 maanden cel voor het stalken van 11 vrouwen tussen november 2013 en juni 2014. Hij viel ze lastig met zijn erotische fantasieën door ze ’s avonds en ’s nachts pornografische sms’jes te sturen. Ook belde hij de vrouwen op, begon te hijgen of liet ze stemmen uit pornofilms horen.
25/05 19u00  Roger Kluge: “Het is een droom en dit komt heel onverwacht”Amper twee dagen na het slechte nieuws over het stopzetten van zijn team IAM Cycling eind van dit jaar bezorgt Roger Klüge zijn ploeg een beetje vreugde door de grootste zege uit zijn carrière te behalen. “Dit is ongelooflijk”, grijnsde de 30-jarige Duitser.
25/05 19u00  Batshuayi: “Ik wil het Wilmots zo lastig mogelijk maken”Michy Batshuayi speelt komende maand op het EK in Frankrijk zijn eerste grote toernooi. In de pikorde voor de positie van diepe spits moet hij sowieso al Romelu Lukaku voor zich dulden en dus lijkt er momenteel voor de spits van Olympique Marseille niet meer dan een invallersrol weggelegd.
25/05 18u45  Fiscus mag feitelijk samenwonenden fors hogere miserietaks doen betalenHet Grondwettelijk Hof ziet er geen graten in dat feitelijk samenwonenden die uit elkaar gaan een hoger belastingtarief krijgen voor de verdeling van hun woning. Zij betalen het tarief van 2,5 procent, terwijl voor gehuwden of wettelijk samenwonenden een verlaagd tarief van één procent geldt. Maar de decreetgever mag dat onderscheid wel degelijk maken, oordeelde het Hof woensdag.
25/05 18u45  Franse gerecht verdenkt Hamza Attou niet van betrokkenheid bij aanslagen ParijsHet Franse gerecht verdenkt Hamza Attou (21) niet van rechtstreekse betrokkenheid bij de aanslagen van 13 november in Parijs. Dat blijkt uit het Europees aanhoudingsbevel dat de Franse autoriteiten tegen de man hebben uitgevaardigd.
25/05 18u30  Franstalige spoorbonden roepen op tot nationale staking vanaf 22 uurDe Franstalige spoorvakbonden hebben opgeroepen tot een nationale spoorstaking vanaf 22 uur. Stations en werkplaatsen zullen 'tot de finish' worden geblokkeerd, aldus de bonden. Ludo Sempels van de ACOD Spoor, de Nederlandstalige vleugel, zegt dat langs Vlaamse kant er geen oproep is gelanceerd tot staken, 'maar dat het de mensen zelf zijn die zullen beslissen'.
25/05 18u30  Deense band brengt een onderwaterconcertDe Deense band Between Music brengt voor de eerste keer AquaSonic: een onderwaterconcert. ?De vijf bandleden zitten elk in een glazen kooi en bespelen daar zelfgemaakte instrumenten. Zo hoor je onder andere een viool en een harp, maar er wordt ook gezongen onder water.
25/05 18u15  Alledaags toiletbezoek kent bloedige afloop voor manDe nachtmerrie van vele toiletbezoekers is voor een man in Thailand werkelijkheid geworden. Atthaporn Boonmakchuay deed zoals iedere ochtend een bezoekje aan het toilet, maar heeft zich dat al snel beklaagd. Een python van vier meter lang had zich via de rioolbuizen in het toilet verstopt en beet hem hard in zijn geslachtsdeel.
25/05 18u00  Indonesië voert drastische straffen in tegen kindermisbruikSeksuele kindermisbruikers riskeren in Indonesië voortaan chemische castratie, de inplanting van een microchip of de doodstraf. Volgens president Joko Widodo “vraagt buitengewone criminaliteit ook buitengewone maatregelen”, zo zei hij woensdag in de hoofdstad Jakarta na de ondertekening van het betreffende besluit. Tot nu was vijftien jaar cel de maximumstraf.
25/05 18u00  ‘De Joepie’ uit Van Vlees en Bloed overledenRuim 7 jaar geleden vertolkte ‘De Joepie’ in de VRT-reeks ‘Van Vlees en Bloed’ een glansrol. De grand basset griffon ontmaskerde er slager André Vangenechten als ‘de bospoeper’. De hond, in het echte leven luisterend naar de naam Nougat, overleed afgelopen maand op vijftienjarige leeftijd.
25/05 17u45  Limburgse werkgevers blij met herbestemming Ford-siteDe Limburgse bedrijfswereld is verheugd met de beslissing van de Vlaamse regering om de terreinen van de voormalige Ford-fabriek in Genk spoedig een herbestemming te geven. De keuze om aan de zijde van het kanaal watergebonden activiteiten op te starten en een ander deel voor te behouden voor zowel starters, kmo’s als grotere spelers, vinden Unizo, VKW en Voka een positief signaal. Ze vragen wel om niet te talmen met de concrete invulling en om ook elders in de provincie bijkomende bedrijvenzones te creëren.
25/05 17u45  Driejarig kind zwaar mishandeld in LandgraafEen peuter van amper drie jaar is begin dit jaar ernstig mishandeld in een huis in Landgraaf. De vriend van de moeder van het kind is opgepakt. Ook de moeder wordt verdacht. Het kind zelf liep bij de mishandeling zwaar lichamelijk letsel op.
25/05 17u45  Marleen Leën exposeert in Oude BarrierIn galerij De Oude Barrier vindt tot 15 juni de tentoonstelling 'Appèl aan de verbeelding' plaats met werk van Marleen Leën. Op zondag 22 mei werd de tentoonstelling tijdens een vernissage geopend door schepen van Cultuur Karolien Mondelaers.
25/05 17u45  Minister van Mobiliteit Bellot wil nultolerantie voor nieuwe bestuurdersKersvers minister van Mobiliteit François Bellot wil nultolerantie voor nieuwe bestuurders. Dat blijkt woensdag bij de presentatie van zijn beleidsnota in de Kamercommissie Infrastructuur. Bellot toont in zijn beleidsnota ook twijfel bij een rijbewijs met punten, maar gaat voor het overige inzake verkeersveiligheid grotendeels voort op de ingeslagen weg van voorgangster Galant.
1 2 3 4 5 6Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

13x Politieke staking27/05 03u15 - Het Belang van Limburg: Het houdt maar niet op. Dinsdag was er de nationale betoging van de drie vakbonden. Op 31 mei staken de spoorwegen en de socialistische overheidsvakbond riep op om die staking al op 30 mei te beginnen, uit te breiden tot alle overheidsdiensten en er een staking tot het einde van te maken. In september is er opnieuw een nationale betoging gepland en in oktober een nationale 24-urenstaking. De Franstalige cipiers zijn in hun vijfde stakingsweek en het einde van die staking is nog lang niet in zicht nu in een aantal gevangenissen het protocolakkoord al werd verworpen. Er zijn stiptheidsacties bij de douane en er komen stiptheidsacties bij Tax-on-web. En sinds gisteren staken de Franstalige spoorbonden. Alle acties en stakingen zijn uiteraard gericht tegen het besparings- en hervormingsbeleid van de federale regering, maar het zijn de gewone mensen die er de dupe van zijn.
11x Hanim göbegi (Gefrituurde zoete gebakjes)27/05 00u15 - Het Belang van Limburg: De Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag is met haar 124.000 fans bekender dan Jeroen Meus op Instagram. Op de sociale netwerksite mutfaktayim_b deelt ze klassieke en eigentijdse Turkse gerechten. Vanaf nu toont Beyhan iedere vrijdag haar favoriete Turkse klassiekers ook in deze krant.
10x Mini-Highland Games voor kids aan gemeentehuis27/05 01u15 - Het Belang van Limburg: Nu zaterdag (28 mei) vinden tussen 9.30 uur en 11.30 uur de eerste Mini-Highland Games plaats op het terrein achter het administratief centrum.
9x VIDEO. Dries Mertens toont indrukwekkend lichaam26/05 22u45 - Het Belang van Limburg: Wat Dries Mertens na zijn voetbalcarrière wil doen? Zijn vader heeft al een oplossing: samen scouting doen. Dries heeft al meteen een voorwaarde: 'Jij het papierwerk, ik de scouting dan toch.'
9x Negende plaats en dus net geen teamfinale voor Belgische mannen op EK Turnen26/05 23u45 - Het Belang van Limburg: Het Belgische mannenteam is donderdagavond negende (op 30 landen) geworden op de Europese kampioenschappen turnen in de Zwitserse hoofdstad Bern. Daarmee grepen ze net naast een plaats in de teamfinale. Jimmy Verbaeys (Blauwput Omnisport), Luka van den Keybus (Gymteam St-Nicolas), Siemon Volkaert (GymMAX), Bram Louwije (Turnkring Vlamertinge) en Dennis Goossens (TK De Kerels Waasmunsters) verzamelden 250,146 punten.
8x Zo heb je Marc Wilmots nog nooit gezien: als liefhebbende vader en man26/05 23u15 - Het Belang van Limburg: Marc Wilmots is meer dan enkel maar voetbalgeobsedeerd. Hij is voornamelijk ook vader van drie prachtkinderen en liefhebbende man van ‘zijn’ Katrien. “Toen ik moest kiezen: alleen naar het buitenland of wachten tot Katrien gedaan had met studeren, was de keuze snel gemaakt.”
8x Wagen knalt op rotonde op Hasseltweg in Genk27/05 00u00 - Het Belang van Limburg: Donderdagavond is omstreeks 23.30 uur een wagen tegen de rotonde op de Bokrijklaan en de Hasseltweg in Genk geknald. Daarbij raakte één inzittende gewond. Het slachtoffer werd overgebracht naar campus Sint Jan van het Ziekenhuis Oost Limburg. Het voertuig ramde eerst nog enkele wegwijzers alvorens op de rotonde tot stilstand te komen. Het passerende verkeer ondervond geen hinder. Chris Nelis
8x Peter Maes: “Intenties waren goed, maar lichaam moet ook nog mee willen”27/05 00u00 - Het Belang van Limburg: KRC Genk kon het vandaag niet waarmaken tegen Charleroi. Ze verloren met 0-2. “Het was een heel moeilijke avond”, blikt Peter Maes terug.
8x Auto in lichterlaaie na botsing op Noord-Zuidverbinding27/05 00u00 - Het Belang van Limburg: Donderdagavond rond half elf reden op de Noord-Zuidverbinding op de grens van Overpelt en Eksel twee wagens achter op elkaar in. Een wagen, een Smart, vatte hierbij vuur. Andere chauffeurs snelden ter hulp om de bestuurder uit het brandende voertuig te helpen. Hij werd met brandwonden overgebracht naar het ziekenhuis. De andere wagen was over de kop gegaan, maar de chauffeur had zich zelf uit het wrak kunnen bevrijden en bleek ongedeerd. De brandweer van Lommel kwam ter plaatse om het brandende voertuig te blussen. Het ongeval dat gebeurde in de richting van Nederland zorgde aanvankelijk voor wat verkeershinder. Politie leidde het autoverkeer ter hoogte van Eksel geruime tijd weg van de Noord-Zuidverbinding. .
8x Microsoft en Facebook trekken onderzeese kabel tussen VS en Europa27/05 07u30 - Het Belang van Limburg: Technologiegiganten Microsoft en Facebook hebben donderdag aangekondigd dat ze gezamenlijk een project zullen starten om een nieuwe internetkabel aan te leggen tussen de VS en Europa. Het zou gaan om de kabel met de hoogste capaciteit die ooit werd aangelegd onder Atlantische Oceaan.

Statistieken

Artikels:
38371
Gelezen:
12031
Aantal lezers nu:
58


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2016 Naar boven