vrijdag 24 oktober 2014, week 43


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Meer nieuws van Het Belang van Limburg

Laatste updatecontrole: vandaag om 10u15
 

Het Belang van Limburg

Verbergen Tonen
24/10 10u15  Fury April 1945. De geallieerden maken hun laatste zet in het Europese strijdtoneel. De meedogenloze sergeant Wardaddy krijgt de opdracht om met vier soldaten, waarvan één nieuwe rekruut, achter de vijandelijke linies op een dodelijke missie te gaan met een Sherman tank. Met een tekort aan mankracht en wapens proberen Wardaddy en zijn mannen het hart van nazi-Duitsland te treffen.
24/10 10u15  Eertse Gentlemen’s race op parcours veldrit Het gemeentebestuur organiseert dit jaar voor het eerst een Gentlemen’s race. Wie met zijn crossfiets of mountainbike over een deel van het parcours van de superprestige-veldrit wil fietsen, kan dat doen op zaterdag 1 november. Omwille van veiligheidsredenen wordt de kuil niet in het parcours opgenomen. De categorieën van fietsers zijn min 45-jaar, + 45-jaar en + 60-jaar. Inschrijven kan ter plaatse tussen 12.30 en 13.30 uur. De start is voorzien om 14 uur en de wedstrijd duurt 30 minuten. Vergunninghouders en recreanten Wielerbond Vlaanderen betalen 11 euro, inclusief 5 euro borg voor het rugnummer. Niet-vergunninghouders betalen15 euro, inclusief 5 euro borg voor het rugnummer. Er is een ruime parking voorzien in een weide aan de Kapelbergweg. WiVa
24/10 10u15  Frimout speelt binnenkort een thuismatch in het CC De Poprockband Frimout heeft ondertussen een repertoire met daarin een 20-tal eigen nummers en hun laatste single Juist-Fout voelt nog warm aan. Op 15 november wordt het podium van het CC Leopoldsburg gereserveerd voor een première van deze poprockband met Kempische roots.
24/10 10u15  Nog geen eindvonnis in zaak-Aquino: dossier terug naar KI Vandaag had het D-day moeten zijn voor de Maasmechelse familie Aquino. Om 9 uur had rechter Valerie Fontaine het vonnis in het spraakmakende proces, dat liefst elf zittingsdagen in beslag nam, eindelijk kunnen vellen. Maar de rechter volgt de vraag van het openbaar ministerie om de zaak terug naar de KI in Antwerpen te sturen. De verdediging kan wel nog in beroep gaan.
24/10 09u45  Veldrijders trekken zondag naar Meulebeke voor Berencross Net als de Polderscross van zaterdag in het Waaslandse Kruibeke is de Berencross in het West-Vlaamse Meulebeke zondag een nieuwe A-veldrit die in het leven werd geroepen.
24/10 09u45  Veldrittop verzamelt zaterdag in Kruibeke voor Polderscross Vorig jaar werd de Polderscross in Kruibeke/Bazel georganiseerd als categorie B-cross, morgen/zaterdag staat de veldrit ingeschreven als nationale veldrit op de kalender. Bedoeling van het bestuur is verder door te groeien.
24/10 09u45  Oostende-Bergen blikvanger in kwartfinale Belgische Cup De blikvanger van de kwartfinales van de Beker van België is het duel tussen Oostende en Bergen. Antwerp Giants neemt het tegen Limburg United op, Okapi Aalstar versus Leuven Bears en Luik tegen Charleroi of tweedeklasser Houthalen. Deze laatste 1/8ste finale wordt op 23 december betwist. De kwartfinales (heen- en terug) moeten voor 18 februari worden afgewerkt.
24/10 09u45  Steve Nash mist hele NBA-seizoen Het einde van de NBA-carrière van basketspeler Steve Nash (40) lijkt in zicht. Donderdag maakten de Los Angeles Lakers bekend dat hun ervaren spelmaker het volledige komende seizoen zal missen.
24/10 09u45  Man valt politieagenten aan met bijl In New York heeft een man twee politieagenten aangevallen met een bijl, zo meldden plaatselijke media. De agenten liepen ernstige verwondingen op. De man werd bij het incident donderdag (plaatselijke tijd) door andere agenten doodgeschoten. Een vrouw werd daarbij eveneens door een kogel getroffen. Haar toestand is kritiek. Het motief van de daad is niet duidelijk, maar de onderzoekers sluiten terrorisme niet uit.
24/10 09u30  ‘Blanke taxichauffeur bestellen? Klant is koning!’ Wie naar een taxibedrijf belt met de expliciete vraag om een blanke taxichauffeur te bestellen, krijgt in de helft van de gevallen zijn zin. Dat blijkt uit een steekproef van Metro. Jozef De Witte van het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding (CGKR) reageert boos: ‘Zulke verzoeken zijn strafbaar en hebben nefaste gevolgen voor mensen van andere origine.’
24/10 09u30  Chaos op luchthaven: ‘Kom minstens een uur vroeger’ Het is vrijdagochtend erg druk op Brussels Airport. Door de stiptheidsacties van de politie staan er lange files aan de vertrekbalies en aan de grenscontrole. De luchthaven roept alle reizigers op om veel vroeger naar Zaventem te komen.
24/10 09u15  15-jarig meisje steekt broertje (12) neer op vraag van vriend Een 15-jarig meisje heeft in de Verenigde Staten in de ouderlijke woning eerst haar 12-jarig broertje met een mes neergestoken en wilde dan andere familieleden aanvallen. Volgens het Openbaar Ministerie handelde het meisje op verzoek van haar 23-jarige vriend die haar vanuit zijn voor het huis in Detroit geparkeerde auto een sms’je had gestuurd. Samen hadden ze het moordcomplot tegen de familie beraamd om vervolgens samen weg te lopen.
24/10 09u15  Zo schep je orde in je beautykast Omdat het geen lente hoeft te zijn voor een schoonmaak: vier slimme manieren om al die tubetjes, potjes, borstels en flesjes netjes op te bergen en orde te scheppen in je beautychaos.
24/10 09u15  ICT-samenwerking met zes academies De stad Diest zet haar samenwerking voor de ICT-coördinatie van de Hagelandse Academie voor Muziek en Woord met vijf andere academies voort.
24/10 09u15  Vlaamse veldrijder in VS veroordeeld voor vechtpartij Veldrijder Vincent Baestaens (25) is in de Verenigde Staten veroordeeld voor een gewelddadige vechtpartij in een bar eerder dit jaar.
Laatste update: vandaag om 10u15Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
24/10 09u00  ‘Europees klimaatakkoord legt lat te laag’'Europa wil het absolute minimum doen om gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen. België bekwam bijkomende achterpoortjes om haar doelstellingen voor de reductie van vervuiling in transport, gebouwen en landbouw te omzeilen.' Dat stellen Bond Beter Leefmilieu en het WWF in een reactie op het Europees klimaatakkoord van afgelopen nacht.
24/10 09u00  Brussels Airlines wil een premie voor personeel dat op ebola-landen vliegtBrussels Airlines heeft in een brief aan de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gesuggereerd om een premie te geven aan het personeel van de luchtvaartmaatschappijen die vliegen op de hoofdsteden van de Afrikaanse landen die het zwaarst getroffen worden door ebola, met name Sierra Leone, Guinee en Liberia. Dat schrijft Le Soir vrijdag.
24/10 08u45  Met Gezinsbond op BerenjachtMet je peuters en kleuters ben je zaterdag 25 oktober om 15 uur in zaal Pax in Rummen welkom voor de voorstelling ‘Berenjacht’, een organisatie van de Gezinsbond, samen met de jeugddienst van Geetbets.
24/10 08u45  Drie doden bij ongeval met helikopter en vliegtuig in VSIn de Amerikaanse staat Maryland zijn drie mensen omgekomen bij een ongeval met een helikopter en een licht vliegtuigje. Er raakten ook twee mensen gewond.
24/10 08u15  HALLO in Hollywood: perfecte namaakIn 2014 bestaat HALLO één jaar, en om dat te vieren trekken we met zeventig lezers naar Hollywood. Reporter Geert Op ’t Eynde en fotograaf Sven Dillen brengen dagelijks verslag uit van deze avontuurlijke ‘trip naar de sterren’.10 
24/10 08u00  Grootste pestkoppen op school zijn leerkrachten en directeursBijna de helft van alle klachten die vorig jaar binnenliepen over ongewenst gedrag op school, gingen over roddels, pesterijen en conflicten tussen leerkrachten onderling. Daarmee overstijgen ze veruit het aantal klachten over problemen tussen leraars enerzijds en leerlingen anderzijds.10 
24/10 08u00  ‘Blinde vlek in centrum verdwijnt’Donderdagavond heeft projectontwikkelaar John Hermans een gloednieuw woon- en winkelproject voorgesteld dat opgericht zal worden op de hoek van Sprinkelestraat en Dorpsstraat in Zutendaal. ‘Het gaat om 55 appartementen, 5 stadswoningen en 10 handelszaken’, zegt Hermans. ‘Daarmee wordt een blinde vlek in het centrum van Zutendaal na vele decennia bebouwd.’
24/10 08u00  Huis Kruijen wordt ontmoetingscentrumDe gebedsruimte van Lutselus komt er nu definitief als geïntegreerd onderdeel van het ontmoetingscentrum van Lutselus. Frank Keunen (SP.A) wilde eerst zekerheid of Ethias wel de volledige verzekerde som zou uitbetalen. Schepen Jos Leroi (CD&V) liet hem een mail van de verzekeringsmaatschappij zien, waarin dat bevestigd wordt. Daarop werd de gebedsruimte met eenparigheid van stemmen begroet.
24/10 08u00  Jagersincident niet naar assisenEen 74-jarige Maaseikenaar moet niet voor assisen verschijnen voor de dood van René Vangenuchten in Opoeteren. De kamer van inbeschuldigingstelling (KI) heeft de man gisteren immers naar de correctionele rechtbank verwezen. Het proces vindt wellicht in het voorjaar plaats.
24/10 07u45  Maaseik stopt met Fair TradeMaaseik stopt met zijn procedure om Fair Trade-gemeente te worden. Ook voor ontwikkelingssamenwerking is er geen apart budget voorzien. ‘We moeten besparen en Fair Trade-gemeente worden hoort niet tot onze kerntaken’, zegt schepen Raf Didden (CD&V). De gemeente was al bezig van in 2007 om dat label te halen.10 
24/10 07u30  D-Day voor Aquino’sVandaag is het D-day voor de Maasmechelse familie Aquino. Om 9 uur velt rechter Valerie Fontaine het vonnis in het spraakmakende proces dat liefst elf zittingsdagen in beslag nam. Hoofdrolspelers zijn de broers Antonio, Silvio en Mario Aquino. Samen met hun neef Nico Beckx riskeren ze tussen 10 en 15 jaar cel voor de smokkel van 2,4 ton cocaïne van Zuid-Amerika naar Europa.10 
24/10 07u30  Vijf aanhoudingen na huiszoekingen tegen wietteeltNa de grootscheepse actie tegen wietteelt in 13 Limburgse gemeenten zijn vijf personen, onder wie een Lommelaar, achter de tralies verdwenen.12 
24/10 07u30  Dubbel zo lang wachten op Zaventem door massale controles op spijbelaarsOp de luchthaven van Zaventem dreigt de grote vakantie-uittocht vrijdag in chaos te verzanden. De politie zal vertrekkende passagiers dubbel zo lang controleren als normaal, onder meer om te zien of er geen spijbelaars tussen zitten. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.
24/10 07u30  Duurdere tickets dreigen De Lijn zuur op te brekenAls De Lijn haar prijzen met 5 procent verhoogt, dan dreigt het aantal reizigers drastisch te dalen. Dat blijkt uit een studie van De Lijn naar de prijsgevoeligheid van de vervoersmaatschappij, zo meldt De Morgen.10 
24/10 07u00  Hiermee pak je uit op HalloweenHalloween loert om de hoek en wie graag zelf creatief aan de slag gaat, kan met deze brandende pompoen echt uitpakken bij de buren. Het enige wat je nodig hebt, is een pompoen, een aardappelmesje, een lepel, een wc-rol en zo’n 300 ml lampenolie. In deze video tonen we je alvast hoe het moet. Veel plezier ermee!
24/10 07u00  Vrouw zwaargewond na knal tegen boomDe 64-jarige bestuurster Marie-Josée Bergmans uit Grote-Brogel is woensdagmiddag zwaargewond geraakt toen ze met haar auto tegen een boom belandde op de Meeuwerbaan in Wauberg (Peer). Het ongeval gebeurde rond 13 uur. Mogelijk botste de auto eerst nog tegen een vrachtwagen, die zou zijn doorgereden. De politie Kempenland onderzoekt de omstandigheden van het ongeval. Het doorgaande verkeer ondervond tijdelijk hinder en moest via het fietspad omrijden.10 
24/10 06u45  En nu?Dag op dag twee jaar geleden is het, een donderslag bij heldere hemel. De aankondiging dat Ford Genk definitief de deuren zal sluiten, hakt als een botte bijl in het hart van de provincie. Mensen huilen en zijn boos. Politici tuimelen over elkaars voeten in het uiten van hun opperste verontwaardiging. Ondernemers zien een zwart gat dat groter is dan bij de aanvang van de crisis in 2008. Meryame Kitir stelt één pertinente (en emotionele) vraag in het parlement: “En nu?”14 
24/10 06u45  Voetballer (12) geeft scheidsrechter pak slaagEen jeugdspeler van Opitter FC is voor twee jaar geschorst omdat hij de scheidsrechter enkele klappen gaf.14 
24/10 06u45  Groter verlies voor Amazon door investeringenInternethandelaar Amazon is in het derde kwartaal diep in de rode cijfers beland als gevolg van omvangrijke investeringen in toekomstige groei. Dat blijkt uit de cijfers die het Amerikaanse bedrijf donderdag naar buiten bracht.10 
24/10 06u45  Arts in New York besmet met ebolavirusDe arts die recent uit Afrika naar de VS terugkeerde en met hoge koorts was opgenomen in een ziekenhuis in New York, heeft ebola. Dat hebben voorlopige resultaten van een onderzoek uitgewezen, melden de New York Times en televisiezender CBS.11 
24/10 06u45  Eerste geval van ebola bevestigd in MaliIn Mali is voor het eerst een geval van ebola opgedoken. Het gaat om een tweejarig meisje uit het naburige Guinee. Het slachtoffertje bood zich woensdag aan in een ziekenhuis in Kayes en tests hebben inmiddels uitgewezen dat het meisje besmet is met het ebolavirus, zo meldt het Malinese ministerie van Gezondheid in een mededeling.12 
24/10 06u45  ‘België krijgt 170 miljoen euro terug van EU-budget, Britten moeten 2 miljard bijbetalen’België krijgt 170,5 miljoen euro terug van zijn bijdrage aan de Europese begroting 2014. Dat staat in een document dat de Europese Commissie naar de EU-lidstaten heeft gestuurd en dat de Britse krant Financial Times kon inkijken.16 
24/10 06u45  Kwart meer omzet voor MicrosoftMicrosoft heeft in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2014/2015 een kwart meer omzet gehaald dan een jaar eerder. De nettowinst daalde echter met 13,4 procent. Dat blijkt uit de resultaten die de softwaregigant donderdag publiceerde.
24/10 06u30  ‘Toestand onderwijs in Limburg is dramatisch’“De dramatische toestand van het onderwijs in Limburg baart me grote zorgen. We moeten een onderwijsplatform oprichten om ook hier snel een structurele vernieuwing door te voeren.” Met die woorden haalde voorzitter Urbain Vandeurzen van het Ondernemersplatform Limburg gisteren op het congres ‘Limburg Next’ snoeihard uit naar het onderwijs.10 
24/10 06u15  Stuur ons jouw HalloweenfotoHalloween staat weer voor de deur. Trekken uw kids tijdens de griezeligste avond van het jaar weer op pad voor snoep, spoken ze iets anders uit of doen ze op school iets speciaal rond het thema? Of misschien ben jij zelf wel gek van griezeligheid en trek je voor de gelegenheid je meest angstaanjagende kostuum uit de verkleedkoffer?
24/10 06u15  KHLim wordt University CollegeKHLim-KHLeuven-Groep T wordt in de praktijk één fusiehogeschool. Maar niet op papier, want dan zouden ze per jaar 1 miljoen euro aan subsidies inleveren. De twee hogescholen krijgen ook één naam: UC Leuven-Limburg.
24/10 06u15  Nike creëert 80 jobs extra bovenop beloofde 500Het Europees Logistiek Centrum (ELC) van Nike in Laakdal (Herentals) en straks ook Ham, zal geen 500 nieuwe jobs, maar nu al 580 nieuwe jobs nodig hebben. Volgend jaar begint Nike aan de grootste wervingscampagne uit zijn geschiedenis.
24/10 06u15  Twee euro inkom voor kerkbezoekEen gemeenteraadslid in Lummen heeft een opvallend voorstel gelanceerd om de financiële problemen bij de kerkfabrieken op te lossen. “Laat kerkgangers tijdens de zondagsmis 2 euro inkom betalen. Alleen zo kan je kerken in de toekomst nog openhouden”, oppert Michel Vanhoyland van de partij Lumineus Lummen.
24/10 06u00  Clara Cleymans: ‘Ik heb per ongeluk een zwaantje omver gereden’Actrice Clara Cleymans (25) heeft op de set van de fictiereeks De Ridder een ongeval veroorzaakt. Dat vertelt ze vandaag in het weekblad P-Magazine.10 
24/10 02u00  Weg- en rioleringswerken in de HombroekstraatVolgend jaar zal met de vernieuwing van het wegdek in de Hombroekstraat ook een nieuwe riolering gelegd worden.14 
24/10 01u45  Europees akkoord over klimaat- en energiedoelstellingen tegen 2030De Europese staatshoofden en regeringsleiders hebben donderdagnacht rond 1 uur een akkoord bereikt over de energie- en klimaatdoelstellingen voor de periode 2020-2030. Dat heeft Europese Raadsvoorzitter Herman Van Rompuy bekendgemaakt via Twitter. Tegen 2030 wil de EU haar CO2-uitstoot met 40 procent beperken in vergelijking met het referentiejaar 199013 
24/10 00u45  De Buyst neemt de leiding over in AmsterdamJasper De Buyst en de Nederlander Pim Ligthart staan donderdag na afloop van de vierde dag aan de leiding in de Zesdaagse van Amsterdam.13 
24/10 00u30  Nica Antonis knap zevende in MiamiOnze landgenote Nica Antonis is donderdag op het wereldkampioenschap judo voor junioren in het Amerikaanse Miami in de klasse tot 52 kilogram bij de vrouwen knap zevende geworden. In de eerste kamp van de herkansingen verloor ze slechts op strafpunten van het nummer twee van de wereld bij de junioren, de 18-jarige Française Astride Gneto.13 
24/10 00u15  Neusbreuk en operatie voor Victor VazquezIn het slot van de wedstrijd tegen het Deense FC Kopenhagen heeft de Spanjaard Victor Vazquez (Club Brugge) donderdagavond op de derde speeldag in groep B van de Europa League een neusbreuk opgelopen.11 
24/10 00u15  Michel Preud’homme: ‘Wij gaan in Kopenhagen voor het hoogst haalbare’Geen klinkende overwinning waar heel de Brugse aanhang op gehoopt had, donderdag tegen Kopenhagen. Het werd slechts een gelijkspel nadat Club eerst zelfs nog op achterstand was gekomen, maar in de toegevoegde tijd alsnog een punt kon pakken tegen de Denen. De terugwedstrijd over twee weken in Denemarken belooft dus nog lastig te worden. ‘We gaan in Kopenhagen voor het hoogst haalbare’, vertelde coach Michel Preud’homme na de wedstrijd.11 
24/10 00u00  Timmy Simons: ‘Vier op zes tegen Kopenhagen is nog steeds mogelijk’Club Brugge zette donderdag in de slotminuten de scheve situatie tegen FC Kopenhagen alsnog recht en maakt dus nog kans om de verhoopte vier op zes tegen de Denen in de wacht te slepen. Ook aanvoerder Timmy Simons gelooft daar nog in. ‘Vier op zes is nog steeds mogelijk’, vertelde Simons na afloop van de wedstrijd.
23/10 23u30  EUROPA LEAGUE. Hazard en Tottenham-Belgen winnen ruim, De Bruyne scoort twee keerOp de derde speeldag in de Europa League heeft Tottenham met 5-1 gewonnen van Asteras. Thorgan Hazard en Mönchengladbach wonnen met 5-0 van Limassol. Lille en Everton speelden 0-0 gelijk. Geen winnaar dus tussen Divock Origi en Romelu Lukaku. Dries Mertens was bedrijvig maar verloor met Napoli met 2-0 in Bern. Wolfsburg boekte een 2-4 zege op het veld van Krasnodar. Feyenoord verloor verassend met 3-1 bij Rijeka en Torino klopte Helsinki met 2-0.
23/10 23u15  Club Brugge vermijdt nipt zure nederlaag tegen KopenhagenClub Brugge heeft in de slotfase een Europese nederlaag nipt kunnen vermijden. Blauw-zwart was tegen Kopenhagen in de Europa League duidelijk de betere maar kwam in de slotfase toch op achterstand, Vazquez redde uiteindelijk nog een punt: 1-1. Blauw-zwart faalde vooral in de zone van de waarheid: een gemiste kans want door dit puntenverlies wordt Torino alleen leider in Groep B, Club blijft wel ongeslagen tweede.
23/10 22u30  IS verdient met olie dagelijks een miljoen dollarAlleen al door de illegale verkoop van olie verdient de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) volgens de Verenigde Staten dagelijks rond een miljoen dollar (791.000 euro).
23/10 22u15  Standard-coach Vukomanovic: ‘Spijtig dat we niet konden scoren’Standard pakte donderdagavond na een scoreloos gelijkspel tegen titelhouder Sevilla een verdiend punt op de derde speeldag in groep G van de Europa League. Maar toch was interim-coach Ivan Vukomanovic na zijn vuurdoop niet helemaal tevreden. ‘Spijtig dat we niet konden scoren’, vertelde de Serviër na afloop.
23/10 22u15  Lekkende gasfles vat vuurEen lekkende gasfles heeft donderdagavond even voor paniek gezorgd op een camping aan de Binnenvaartstraat in Houthalen. De gasfles stond in een caravan en vatte vuur. De aanwezigen konden de gasfles nog naar buiten dragen. Daar heeft de brandweer de gasfles gekoeld. Daarna werd alle gas uit de fles gelaten midden in het bos.
23/10 22u15  Verdachte in dossier Bende van Nijvel weer vrijgelatenMichel Libert, de voormalige nummer twee van de extreemrechtse groepering Westland New Post (WNP), is vrijgelaten door de onderzoeksrechter. Hij was opgepakt voor ondervraging in het kader van het dossier van de Bende van Nijvel, maar hij is zonder enige inbeschuldigingstelling in vrijheid gesteld.
23/10 22u00  Paus Franciscus: ‘Voorlopige hechtenis wordt misbruikt’Paus Franciscus heeft donderdagnamiddag tijdens een ontmoeting met een delegatie van de Internationale Vereniging voor het Strafrecht niet enkel de doodstraf verworpen, maar ook felle kritiek geleverd op het misbruik van de voorlopige hechtenis. Dat meldt Radio Vaticaan.
23/10 22u00  Charles Michel maakt Europees debuutPremier Charles Michel neemt donderdag en vrijdag deel aan zijn allereerste Europese Raad, de vergadering van de 28 staatshoofden en regeringsleiders van de Europese Unie.
23/10 21u45  “Genk wordt paradijs voor werkgevers”Economiejournalist Dirk Billion ziet het positief, maar voegt er toch aan toe: “Als het nu niet lukt voor genk, dan lukt het nooit” .
23/10 21u30  Slovaakse en Tsjechische supporters roeren zichDe Europa League-wedstrijd van donderdagavond op de derde speeldag in groep I tussen het Slovaakse Slovan Bratislava en het Tsjechische Sparta Praag is 37 minuten stilgelegd nadat aanhangers van de bezoekers het veld in de Slovaakse hoofdstad hadden bestormd. Dat meldde het Slovaakse nieuwsagentschap Tasr donderdag.
23/10 21u30  EUROPA LEAGUE. Mertens verrassend onderuit, De Bruyne scoort twee keerOp de derde speeldag in de Europa League hebben Lille en Everton 0-0 gelijkgespeeld. Geen winnaar dus tussen Divock Origi en Romelu Lukaku. Dries Mertens was bedrijvig maar verloor met Napoli met 2-0 in Bern. Wolfsburg boekte een noodzakelijke overwinning. De Duitse club won met 2-4 op het veld van Krasnodar. En Feyenoord verloor verassend met 3-1 bij Rijeka.
23/10 21u00  Lokeren maatje te klein voor TrabzonsporLokeren heeft op de derde speeldag in de Europa League niet kunnen winnen op het veld van Trabzonspor. De Waaslanders gingen met 2-0 onderuit en zien de kwalificatie verder wegglippen.
23/10 21u00  Geplaagd Standard toont karakter in EuropaNa alle commotie en de daaropvolgende trainerswissel heeft Standard karakter getoond in de Europa League, iets wat nog niet gelukt was in de Jupiler Pro League. Het hield (een tegenvallend) Sevilla in bedwang:0-0. Na al het negatieve nieuws van de voorbije weken een hele opsteker voor de geplaagde Rouches, die na drie wedstrijden op een gedeelde tweede plaats staan achter titelverdediger Sevilla.
23/10 20u45  Zelfmoord uitgesloten in zaak WesphaelUit het autopsierapport van de zaak Bernard Wesphael zou nu blijken dat zelfmoord is uitgesloten. Het gewezen parlementslid voor Ecolo wordt verdacht van de dood van zijn echtgenote Véronique Pirotton in een hotel in Oostende in november 2013.
23/10 20u30  Plan woonuitbreiding Mispelaer weer opgestartNa bijna vijf jaar is het plan van opmaak voor het woonuitbreidingsgebied van wat heet De Mispelaer in de wijk Bret opnieuw opgestart. Donderdagavond kregen zo'n 120 buurtbewoners tekst en uitleg bij dat plan. Nogal wat bewoners zijn ongerust dat ze een stuk tuin moeten inleveren en dat de rust in hum omgeving mogelijk verstoord raakt.
23/10 20u15  Zombierush: de Halloweenrun voor échte die-hardsWie een Halloweentocht of spookwandeling niet uitdagend genoeg vindt, kan zich op 1 november wagen aan de Zombierush in Budel (NL). Dat is een evenement dat komt overwaaien uit - hoe kan het ook anders - de Verenigde Staten. Lopers leggen hierbij een hindernissenparcours af terwijl zombies hen op de hielen zitten. De bedoeling is dat de sportieveling de eindmeet haalt met de drie rode vlaggen die hij voor de start ontvangt. Die dienen als ‘levens’ en het spreekt natuurlijk voor zich dat de zombies er alles aan zullen doen om die vlaggen in handen te krijgen. Voor wie het nog niet duidelijk is wat zo’n zombierush inhoudt: bekijk hier een voorbeeld uit de VS.
23/10 20u15  Buitenstaander betrokken in moordzaak Wesphael?Er zou een buitenstaander betrokken zijn in de moordzaak van Bernard Wesphael, dat zou blijken uit het autopsierapport van het slachtoffer. Het gewezen parlementslid voor Ecolo wordt verdacht van de dood van zijn echtgenote Véronique Pirotton in een hotel in Oostende in november 2013.
23/10 20u00  EUROPA LEAGUE. De Bruyne heerst en wint met WolfsburgOp de derde speeldag in de Europa League heeft Wolfsburg een noodzakelijke overwinning geboekt. De Duitse club won met 2-4 op het veld van Krasnodar. Kevin De Bruyne drukte zijn stempel alweer bij Wolfsburg.
23/10 19u45  Tranen van geluk voor teruggevonden katHet huisdier was al meer dan twee maanden verdwenen. De jongens hadden alle hoop opgegeven. Maar de moeder vond de poes terug aan een tankstation in hun buurt. De jongens zijn zo gelukkig dat ze hun tranen niet kunnen bedwingen.
23/10 19u30  Derde partij betrokken in moordzaak Wesphael?Er zou een derde partij betrokken zijn in de moordzaak van Bernard Wesphael, dat zou blijken uit het autopsierapport van het slachtoffer. Het gewezen parlementslid voor Ecolo wordt verdacht van de dood van zijn echtgenote Véronique Pirotton in een hotel in Oostende in november 2013.
23/10 19u00  UEFA doet pas vrijdag uitspraak over drone-incidentDe Disciplinaire Commissie van de Europese Voetbalbond UEFA doet pas vrijdag uitspraak in de zaak omtrent het drone-incident tijdens de stopgezette EK-kwalificatiematch tussen Servië en Albanië. Dat meldde de Servische staatstelevisie RTS donderdag en later werd het ook bevestigd door de UEFA.
23/10 19u00  Adrie Koster stapt op bij Jong OranjeDe Nederlander Adrie Koster (ex-Club Brugge en -Beerschot) is donderdag opgestapt als bondscoach van Jong Oranje. De coach heeft zijn conclusies getrokken uit de mislukte EK-kwalificatiecampagne van de nationale beloftenploeg. De jonge formatie greep naast een ticket voor het EK 2015 na een verloren play-off met Jong Portugal.
23/10 19u00  Victor Valdes (ex-Barça) traint mee bij... Manchester UnitedDe Spaanse doelman Victor Valdes heeft van de Nederlander Louis van Gaal een uitnodiging gekregen om bij Manchester United te revalideren van zijn knieblessure, die hem al maanden van het veld houdt. Dat maakte Manchester United donderdag bekend.
23/10 19u00  Staking dreigt bij Electrabel en GDF SuezDe vakbonden bij Electrabel en GDF Suez CC (coördinatiecentrum) hebben een stakingsaanzegging ingediend. Dat is vernomen van Gazelco-secretaris Jan Van Wijngaerden.
23/10 19u00  Hoeveel zelfstandigen telt uw gemeente?Census 2011 heeft cijfers vrijgegeven van het aandeel van zelfstandigen binnen de Belgische beroepsbevolking. De provincie Limburg scoort met 13,46 procent het slechtst in Vlaanderen. West-Vlaanderen spring eruit met een zelfstandigenaandeel van 16 procent. Het gemiddelde in ons land ligt op 14,09 procent.
23/10 19u00  Herdenkingsplechtigheid slachtoffers wereldoorlogenOorlogsslachtoffers gevierd op 1 november
23/10 18u45  In dit truitje zullen Vanmarcke en Co rijden/schaatsenTEAMLottoNL, zo heet de ploeg die Belkin zal opvolgen, werd vandaag officieel voorgesteld. Sep Vanmarcke & Co zullen vanaf januari in geel en zwart koersen. Tijdens de persvoorstelling in Utrecht ging de meeste aandacht naar de Nederlandse kopman Robert Gesink en... schaatser Sven Kramer. De ploeg komt dan ook in actie in het wielrennen én het schaatseb.
23/10 18u45  Audi roept meer dan 16.000 wagens terug in BelgiëDe Duitse autofabrikant Audi roept in België 16.854 wagens terug wegens een probleem met de software van de airbag. Het gaat om wagens van het type A4 die gebouwd zijn tussen april 2011 en oktober 2014. Dat bevestigt Thomas De Meûter, woordvoerder van Audi België binnen de D’Ieteren groep, donderdag. Het is niet duidelijk of de airbags van dezelfde fabrikant zijn waardoor ook Nissan donderdag al meer dan 1.000 wagens heeft teruggeroepen in België.
23/10 18u45  Belgische Voetbalbond: ‘always Coca-Cola’De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) en Coca-Cola hebben hun samenwerkingsovereenkomst met vier jaar verlengd, tot eind 2018. Dat maakte de KBVB donderdag bekend.
23/10 18u15  Bronzen gedenkplaat gestolen aan kapelIn de Parkstraat in Opoeteren heeft een metaaldief de bronzen gedenkplaat gestolen. Het is wellicht dezelfde dader die op het kerkhof in Neeroeteren zes bronzen beelden stal. In Dilsen sloeg de metaaldief ook al toe op het kerkhof. Daar werd een granieten plaat gestolen. De politie Maasland is bezig met een onderzoek en vraagt iedereen om aandachtig te zijn.
23/10 18u15  Twee ongevallenOp het kruispunt van de Beemdenstraat en de Meëenweg in Genk is een fietser in aanrijding gekomen met een vrachtwagen. Anna W. (58) uit Diepenbeek raakte hierbij gewond.
23/10 18u15  Twee auto's gebotstTwee auto's zijn donderdagmiddag gebotst op de Europalaan in Dilsen. Een auto die de Brugstraat wilde inrijden, botste tegen een tegenligger. In de straat zijn wegwerkzaamheden. De 21-jarige P.A. uit Dilsen en de 49-jarige M.D. uit Bree werden voor verzorging
23/10 18u15  Gewond bij ongevalOp het kruispunt van de Antwerpsestraat en de Turnhoutsebaan in Diest botsten woensdag een 22-jarige vrouw uit Tessenderlo die een bestelwagen bestuurde en een 31-jarige bromfietser uit Scherpenheuvel-Zichem. Deze laatste is daarbij gewond geraakt. De
23/10 18u15  UCI en WADA verzetten zich tegen vrijspraak KreuzigerDe Internationale Wielerunie UCI en het Wereldantidopingagentschap WADA trekken samen naar het Internationaal Sporttribunaal TAS in het Zwitserse Lausanne om de vrijspraak van de Tsjechische renner Roman Kreuziger (Tinkoff-Saxo Bank) aan te vechten. Dat maakte de UCI donderdag bekend.
23/10 18u15  Man betrapt met speedDe politie heeft woensdagavond op Maastrichtersteenweg in Maaseik een man gecontroleerd die vrij was onder voorwaarden. Tijdens de fouille om 23 uur bleek dat hij speed op zak had. De verdachte werd gearresteerd. Donderdag moest hij voor de onderzoeksrechter
23/10 18u00  De Mulders winnen 2de editie van DavidsfondsquizOp 17 oktober vond de tweede editie van de quiz 'Vier tegen allen' van het Davidsfonds Bocholt plaats in het Biotechnicum.
23/10 18u00  Wenende Thiago Silva terug in Braziliaanse selectieDe Braziliaanse bondscoach Carlos Dunga heeft PSG-verdediger Thiago Silva opgenomen in zijn selectie voor de vriendschappelijke oefeninterlands tegen Turkije (12 november) en Oostenrijk (18 november). Dat maakte de Braziliaanse voetbalbond (CBF) donderdag bekend.
23/10 18u00  Nieuwe EP en bandlid voor The Dallas ProjectDrukke tijden voor The Dallas Project. Terwijl ze hun nieuwe EP afwerken zijn ze tegelijkertijd ook hun nieuwe bandlid aan het inwerken. Niemand minder dan Johan Bessemans.
23/10 17u45  Veilige oversteek naar speelplein LeemakkerstraatHet doorgaand verkeer kan sinds kort niet meer via de Leemakkerstraat in Lozen rijden. Deze straat is afgesloten ter hoogte van de basisschool De Boomhut met een draadafsluiting. Zo kunnen kinderen er veiliger oversteken naar het speelpleintje in de Leemakkerstraat, net naast het kerkhof. Deze dubbele draadafscherming is voorzien van een doorganspoortje voor wandelaars en fietsers en bewoners van de achterliggende woningen.
23/10 17u45  Welkom in het kersthuisHeb je interesse in sfeervol wonen en bloemschikken en kriebelen je handen om zelf aan de slag te gaan? Kom dan zeker een kijkje nemen in ons open kersthuis!
23/10 17u45  Familie Jamaer samen om feest te vierenHet feestcomité van de familie Jamaer nodigde al de familieleden uit voor een gezellige ontmoeting in de feestzaal van de Altenaar in Alt Hoeselt.
23/10 17u45  Personeel Antwerps stadhuis krijgt nieuw uniformDe stad Antwerpen viert volgend jaar de 450ste verjaardag van het stadhuis en voor die gelegenheid wordt het onthaalpersoneel vanaf februari in een nieuw jasje gestoken.
23/10 17u30  Selectie eersteprovincialer Herk FCTrainer Francis Vanhamel van eersteprovincialer Herk FC heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de wedstrijd van volgend weekend.
23/10 17u30  Heraanleg middenberm centrum MeeuwenDe groendienst van de gemeente is de voorbije dagen gestart met de heraanleg van de middenberm in het dorpscentrum van Meeuwen. Die middenberm kleurde recent nog klaprozenrood, om de eerste wereledoorlog te herdenken. De klaprozen en het gras werden ondertussen geruimd. In de plaats voorziet men een vijftal plantvakken met lage groenbeplanting. De andere open ruimten op de middenberm wordt ingezaaid met gras.
23/10 17u30  Liverpool-legende: 'Haal Origi nu al in huis!'Liverpool ging op de derde speeldag in de Champions League met 0-3 onderuit tegen Real Madrid. The Reds waren kansloos en er was een sterke Simon Mignolet nodig om een grotere score te vermijden op Anfield. Mario Balotelli werd tijdens de rust vervangen omdat hij toen al van truitje wisselde met Pepe. Clublegende Michael Owen kwam in het licht van de gebeurtenissen met advies: 'Haal Origi nu al!'
23/10 17u30  Bike Vision gaat internationaalBij Bike Vision zit men duidelijk niet stil. In deze off season periode werd zowel een nieuwe naam sponsor als een opmerkelijke transfer gerealiseerd. Fietsconstructeur KTM en Bike Vision bereikten een akkoord voor een langdurige samenwerking met als resultaat de nieuwe teamnaam: KTM-Bike Vision.
23/10 17u15  Chelsea-spits Diego Costa in ziekenhuisChelsea-aanvaller Diego Costa heeft donderdag een tijdje in het ziekenhuis doorgebracht. De ploegmaat van Rode Duivels Eden Hazard en Thibaut Courtois had last van maagproblemen.
23/10 17u15  Reis koningin Mathilde naar Afrika uitgesteldDe humanitaire zending van Unicef België naar Burkina Faso met koningin Mathilde is uitgesteld. Dat maakt het paleis bekend in een persbericht. Het uitstel komt er niet uit vrees voor ebola, maar door de hevige protesten die al een tijdje in het land woeden.
23/10 17u00  Komt er een olympisch tv-kanaal voor nevensporten?Thomas Bach, de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), heeft zich donderdag na een tweedaagse vergadering in het Zwitserse Montreux samen met het Uitvoerend Comité van de het IOC uitgesproken voor het oprichten van een olympisch tv-kanaal.
23/10 17u00  Monaco moet sterspeler drie weken missenDe Franse vicekampioen AS Monaco kan drie weken geen beroep doen op Dimitar Berbatov. De 33-jarige Bulgaarse aanvaller blesseerde zich woensdag in het Champions League-duel tegen Benfica (0-0) aan de adductoren van het bovenbeen en staat zo tot midden november aan de kant. Dat deelde AS Monaco donderdag mee.
23/10 17u00  Inhaalwedstrijd tweede klasse op woensdag 12 novemberDe inhaalwedstrijd van de vierde speeldag in de Proximus League tussen Tubeke en Sint-Truiden wordt op woensdag 12 november om 20u30 gespeeld. Dat heeft de Kalendercommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) donderdag beslist.
23/10 17u00  A-veld Basvelden krijgt nieuwe schijnwerpersOm meer voetbalwedstrijden te kunnen afwerken tijdens avonduren, krijgt het A-terrein van de Basvelden een nieuwe verlichting. Het was de bedoeling dat de gemeenteraad van vorige maandag daarover zou beslissen maar het agendapunt werd uitgesteld na een vraag van Inne Beckers (NV-A). Ze stelde dat de gemeente hiervoor mogelijk een subsidie van Infrax zou kunnen krijgen. Ze vroeg zich ook af waarom er gekozen was halogeenlicht en niet voor de meer milieuvriendelijke led-verlichting. Om eerst navraag te kunnen doen over de subsidies en meer duidelijkheid te krijgen over de soort van de verlichting, werd het agendapunt uitgesteld naar de volgende gemeenteraad.
23/10 16u45  GETEST. 5 wondermiddeltjes voor je haarKrullen in een flesje, een ‘gezonde’ stijltang, haarparfum, extentions van bij de drogist en een spray waar je haar sneller van droogt. Vijf beloftevolle ‘haarwonders’ getest.
23/10 16u45  Amerikaanse metalband Fates Warning komt naar MaasmechelenDe legendarische Amerikaanse metalband, pioniers van de progmetal, komt naar Maasmechelen. Op 23 oktober spelen ze een concert in zaal Jagersborg.
23/10 16u30  Klinkende ambras tussen Franse politie en Everton-supportersOm 19u staan Rode Duivels Divock Origi en Romelu Lukaku tegenover elkaar in de Europa League. In aanloop naar het duel Lille-Everton kwam het echter tot zware opstootjes tussen de Franse politie en de Engelse supporters. De politie ging zelfs over tot het gebruik van traangas en rubberkogels om de heethoofden uit elkaar te drijven. De feiten escaleerden toen 100 fans van Lille het aan de stok kregen met hun collega’s van Everton die hadden verzameld in een pub. Volgens Engelse bronnen werden The Toffees aangevallen en bestookt met ijzeren stoelen, waarna de poppetjes aan het dansen gingen. Volgens Franse bronnen waren de (dronken) Engelsen dan weer aan het provoceren. Wie als eerste in de fout ging, zullen we allicht nooit weten...
23/10 16u30  Dit zijn de hipste landen in 2015Al aan het brainstormen over een volgende citytrip of zomervakantie? Dan kan de nieuwste lijst van reisgids Lonely Planet met de tien topbestemmingen voor 2015 je vast inspireren.
23/10 16u30  Truienaar vrijgesproken van laster en eerroof op het internetEen 42-jarige man uit Sint-Truiden, die zich in de Hasseltse correctionele rechtbank moest verantwoorden voor het plaatsen van foto’s van een vriendin op expliciete pornosites, is donderdag over de hele lijn vrijgesproken. De verdediging voerde op het proces al aan dat de burgerlijke partij, een vrouw uit het Maasland, zelf gevraagd had een profiel op een datingsite aan te maken, omdat het in haar huwelijk scheef zat.
23/10 16u30  Bib houdt workshop boekbaby’sVoor mama’s of papa’s of oma’s… met een baby of peuter tussen 15 en 24 maanden oud. Wat leren we zoals op deze workshop: schootliedjes, muzikale vingerspelletjes, creatieve stemspelletjes,...
23/10 16u15  Voormalig Standard-spits ‘Popeye’ Piters is overledenVoormalig Standard-spits André ‘Popeye’ Piters is donderdagochtend op 83-jarige leeftijd overleden. Dat staat te lezen op de website van de Luikse eersteklasser.
23/10 16u15  Serena neemt klinkende revanche tegen BouchardTitelverdedigster Serena Williams (WTA 1) heeft donderdag op de WTA Finals in Singapore (hard/6,5 miljoen dollar) haar derde wedstrijd in de rode groep met sprekend gemak gewonnen.
23/10 16u15  Weyts wil ook in Vlaanderen proefproject met zelfrijdende autoMinister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wil ook in Vlaanderen werk maken van een proefproject met zelfrijdende auto’s. Dat verklaarde hij in de bevoegde commissie van het Vlaams parlement op een vraag van Joris Vandenbroucke (SP.A). Weyts kijkt in het bijzonder naar De Lijn.
23/10 16u15  ‘Bij depressies gaan artsen af op hun buikgevoel’Bij het vaststellen van depressies gaan Vlaamse huisartsen maar al te vaak af op hun ervaring of buikgevoel. Gestandaardiseerde vragenlijsten worden maar zelden gebruikt, blijkt uit onderzoek van Sophie Liekens, lid van de onderzoeksgroep Klinische Farmacologie en Farmacotherapie van de KU Leuven.
23/10 16u15  'The Gr8 War reVIEWed': Een jeugdige kijk op de Groote Oorlog11 november zal in dit herdenkingsjaar nog meer aandacht krijgen dan voordien. Om hulde te brengen aan de vele soldaten die ons land hebben verdedigd en hiervoor hun leven lieten, hebben de leerlingen van Middenschool Campus Herckerhof en die van de Sint-Martinusscholen een eigenzinnige tentoonstelling in elkaar gestoken: 'The Gr8 War reVIEWed'. U kan ze bezoeken van dinsdag 4 tot en met woensdag 12 november in de Markthallen.
23/10 16u00  VTM-journalist wordt woordvoerder Charles MichelVTM-journalist Barend Leyts wordt de Nederlandstalige woordvoerder van eerste minister Charles Michel. Dat heeft de premier zelf donderdag via Twitter bekendgemaakt.
23/10 16u00  Politie West-Limburg verkoopt VW TransporterDe politie van de zone West-Limburg verkoopt een VW Transporter 2500 diesel.
23/10 16u00  Deze soldaat is de mooiste man ter wereldDe 22-jarige Ruben López is de nieuwe Mister Universe. De mooiste man ter wereld heeft de Spaanse nationaliteit en werkt als militair. 
23/10 16u00  STVV moet wedstrijd tegen Tubeke herspelenMinder goed nieuws voor STVV. De Kanaries moeten de uitgestelde wedstrijd tegen Tubeke herspelen. De Kalendercommissie voor Hoger Beroep heeft beslist dat de uitgestelde wedstrijd Tubeke-STVV op woensdag 12 november om 20u30 zal plaatsvinden.
23/10 15u45  Koninklijke Vereniging van Limburgse Schrijvers bezoekt KlankenbosSinds 1936 is de Koninklijke Vereniging van Limburgse schrijvers actief bezig in Limburg. Met regelmaat organiseren zij een literaire activiteit in Limburg, en jaarlijks wordt de Algemene Vergaderingen gehouden ergens in onze provincie. Vorige week vond deze vergadering plaats in Neerpelt en bezochten de deelnemers Het Klankenbos onder leiding van gids Toon Verlaak.
23/10 15u30  Recyclagepark start winteruurregelingIn het recyclagepark van Halen gaat dinsdag 28 oktober de winteruurregeling in.
23/10 15u30  Kleuters basisschool Pieter Brueghel voeren campagne tegen voedselverspillingDe 11.11.11.-campagne in het teken van massale voedselverspilling werd ook het weekthema in de kleuterschool van Grote-Brogel en Erpekom.
23/10 15u30  Actiegroep Zonhoverheide stapt naar Raad van StateDe actiegroep Red Zonhoverheide gaat bij de Raad van State in beroep tegen het GRUP Hasselt Genk. Ze is er van overtuigd dat het Milieu Effectenrapport (MER), voor het deel van de Zonhoverheide, onnauwkeurigheden bevat en dat bij ontginning de natuurschade veel groter is dan wordt voorgesteld.
23/10 15u15  Sociaal Huis leert koken met Bocholter productenTijdens de Week van de Smaak organiseert het Sociaal Huis kookworkshops rond het thema 'koken met Bocholter producten'.
23/10 15u15  Eerste regionale G-sportdag van het MaaslandOp dinsdag 7 oktober vond de kickoff plaats van een unieke regionale G-Sportdag ‘Sport-G-Mee’ in het Gemeentelijk sportpark van Maasmechelen. G-sport biedt personen met een mentale of fysieke beperking de mogelijkheid om te sporten met het oog op welzijn en integratie.
23/10 15u15  Busstation officieel geopend door kindergemeenteraadOp woensdagnamiddag werd het nieuwe busstation in Beringen ingehuldigd door de kindergemeenteraad.
23/10 15u00  Kimmer Coppejans bereikt halve finales in PuneKimmer Coppejans (ATP 199) heeft zich donderdag geplaatst voor de halve finales van het Challengertoernooi in het Indiase Pune (hard/50.000 dollar).
23/10 15u00  Recidivist en zwartrijder moet acht maanden de cel inDe 27-jarige Christof M. uit Diepenbeek, met een reeks correctionele veroordelingen op zijn naam, is donderdag door de Hasseltse correctionele rechtbank tot 8 maanden cel en 600 euro boete veroordeeld voor twee diefstallen. Op 21 juni 2013 wist hij de afstandsbediening van een garage en de sleutel van een bankkluis te bemachtigen. Op 10 juli vorig jaar ging hij in een speelgoedwinkel aan de haal met een autoped.
23/10 15u00  Genkenaar (32) die geslachtsdeel toont aan agenten krijgt vier maanden celEen 32-jarige man uit Genk is donderdag door de correctionele rechtbank van Tongeren tot een gevangenisstraf van vier maanden veroordeeld omdat hij in september vorig jaar onder invloed van lsd met ontbloot bovenlijf door Genk liep en zijn broek meermaals liet zakken voor enkele agenten van de politiezone MidLim.
23/10 15u00  Vinokourov onbeschaamd: ‘Ik kan niet mijn hele leven boeten’De omstreden Astana-ploegleider Alexander Vinokourov moet zich begin november voor drie dopinggevallen in zijn team verantwoorden bij de Licentiecommissie van de Internationale Wielerunie (UCI). ‘Ik ben kwaad en voel me bedrogen’, zo verklaarde de Kazach, die zelf een dopingverleden heeft, donderdag in een interview met Cyclingnews.
23/10 15u00  ‘Vlaanderen moet tests met zelfrijdende auto’s toelaten’Vlaanderen moet tests met zelfrijdende auto’s toelaten. Zelfrijdende auto’s hebben onder meer het potentieel de veiligheid te verbeteren en het fileleed te verminderen. Dat zegt Vlaams parlementslid Peter Van Rompuy in een voorstel van resolutie.
23/10 15u00  Dieven maken speelautomaat in café leegDonderdagavond werd ingebroken in Café 't Park in de Diesterstraat in Sint-Truiden. De zaak heeft op donderdag haar sluitingsdag. Omstreeks 23 uur kwam de zaakvoerder aan en stelde vast dat de deur openstond en het slot geforceerd was.
23/10 15u00  Vrijwilligers voor 11.11.11-inzameling gezochtElk jaar behartigen talrijke vrijwilligers de huis-aan-huisomhaling voor de 11.11.11-actie. Helaas komen zij handen tekort en kunnen niet alle straten aangedaan worden.
23/10 15u00  Martine zette 50 jaar geleden bakens uit voor het huidige dierenwelzijn50 jaar geleden schreven het echtpaar Martine Devisé en Lucien Mertens geschiedenis. Zonder vergunning en zonder enige steun van buitenaf en met heel wat tegenwind starten zij in Brustem op de Vliegveldlaan een opvang voor verloren gelopen huisdieren. Om die reden werd de 93 jarige vrouw tijdens Werelddierendag door Ben Weyts, minister voor Dierenwelzijn en Gaia boegbeeld Michel Vandenbosch in de bloemen gezet.
23/10 14u45  Limburger die al 18 jaar in gevangenis zit, krijgt 8 dagen cel voor smaadDe correctionele rechtbank van Brugge heeft een 42-jarige Limburger tot acht dagen effectieve celstraf veroordeeld wegens smaad aan de politie. Carlo S. zit sinds 1996 in de cel voor doodslag op een 55-jarige Nederlandse.
23/10 14u45  Albanese inbreker moet twee jaar de cel inDe 39-jarige Albanese inbreker Eduart K. is donderdag door de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld tot 2 jaar effectieve celstraf. Op 21 augustus werd hij in Gingelom getackeld en in de kraag gevat door een buurtbewoner, die naakt de achtervolging op de inbreker had ingezet.
23/10 14u45  Slag der Zilveren Helmen door de ogen van kinderenDonderdag 23 oktober is de generale repetitie gehouden van de voorstelling ‘Een margrietje voor papa in de Groote Oorlog’.
23/10 14u45  Toch overgangsmaatregelen voor brugpensioenWerknemers moeten niet meer voor 31 oktober, maar voor 31 december 2014 in opzeg geplaatst zijn om nog onder de huidige regeling met brugpensioen te kunnen vertrekken. Dat besliste het kernkabinet vandaag, ondanks kritiek van N-VA.
23/10 14u30  PS3- en PS4-versie LittleBigPlanet 3 grafisch vergelekenOp het YouTube-kanaal ‘EpicLBPTime’ heeft een fan de PS3- en PS4-versie van LittleBigPlanet 3 grafisch vergeleken. Het opvallendste verschil zijn de scherpere omlijningen en het aantal schaduwen. Liefhebbers van de betere platformgame annex doe-het-zelvers kunnen vanaf 21 november aan de slag op hun geliefkoosde spelconsole.
23/10 14u30  Herstelling zitbank Herk-centrum na vandalismeDe zitbank op het plein voor de Sint-Martinuskerk van Herk-centrum wordt hersteld van de opgelopen schade. De bank was enkele weken geleden het doelwit van vandalisme.
23/10 14u30  Volkswagen verlengt contract wereldkampioen OgierVolkswagen heeft het contract van de regerende rallywereldkampioen Sébastien Ogier verlengd. Dat maakte de Duitse autoconstructeur donderdag bekend.
23/10 14u30  Sporting wil wedstrijd tegen Schalke laten herspelenSporting Lissabon heeft bij de Europese Voetbalbond (UEFA) protest aangetekend wegens een controversiële strafschop in het met 4-3 verloren Champions League-duel van afgelopen dinsdag tegen Schalke 04. Dat staat donderdag op de websites van Schalke 04 en Sporting Lissabon te lezen.
23/10 14u30  KVLV geboeid door sterke vrouwen in WO IKVLV Gewest Beringen-Tessenderlo organiseerde op woensdagavond 22 oktober de lezing 'Sterke vrouwen in de Groote Oorlog‘.
23/10 14u30  Duitse Alkenaren komen naar OktoberfeestenOp de wijnfeesten in Alken aan de Moezel zijn weer vriendschapsbanden gesmeed tussen de inwoners van Alken Duitsland en de bezoekers van Alken België. In zijn speech nodigde onze burgemeester hen uit op de Oktoberfeesten in Alken.
23/10 14u15  Video: Soldaat is knapste man ter wereldWe hebben een nieuwe Mister Universe. De Spaanse militair Ruben López mag zich de knapste man ter wereld noemen.
23/10 14u15  Belgische wijnproductie opnieuw op peilDe Belgische wijnproductie is in 2013 verdubbeld ten opzichte van het slechte wijnjaar 2012 en zit zo terug op het normale peil. De Belgische wijnbouwers produceerden naar schatting 553.995 liter wijn - de erkenningsprocedure is nog niet afgerond - tegenover 299.191 liter in 2012. Schuimwijn blijft de meest geproduceerde wijnsoort, al daalt het aandeel onder 50 procent. Dat blijkt uit een studie van federale overheidsdienst Economie in samenwerking met professor Ghislain Houben van de Universiteit Hasselt.
23/10 14u00  Sporting wil wedstrijd tegen Schalke herspelenSporting Lissabon heeft bij de Europese Voetbalbond (UEFA) protest aangetekend wegens een controversiële strafschop in het met 4-3 verloren Champions League-duel van afgelopen dinsdag tegen Schalke 04. Dat staat donderdag op de websites van Schalke 04 en Sporting Lissabon te lezen.
23/10 14u00  Bewoners Broekstraat en bouwheer gaan overleggenGunter Royen uit Haren gaat overleggen met de buurtbewoners van de Broekstraat in Jesseren. De man wil een land- en tuinbouwbedrijf in de straat bouwen en dat stootte vorige maand op heel wat protest.
23/10 14u00  Buurt wordt ingelicht over nieuwe containerHet gemeentebestuur organiseert op donderdag 6 november een infovergadering over het containerpark aan de Overbroekstraat. Het bestuur kreeg van de hogere overheid een pv omdat het park niet uitgerust is met een container voor veegafval.
23/10 14u00  Britse rockmuzikant Alvin Stardust overledenDe Britse rockmuzikant Alvin Stardust is donderdag na een kort ziekbed aan prostaatkanker overleden. Stardust, die zijn gloriedagen kende in de vroege glamrockjaren 70, werd 72.
23/10 14u00  Staking dreigt op Brussels Airport na ontslag twee werknemersACV heeft een stakingsaanzegging ingediend op Brussels Airport. Dat zegt ACV Transcom-secretaris Kurt Callaerts. Reden voor de stakingsdreiging is het ontslag van twee medewerkers van de luchthaveninspectie.
23/10 14u00  Belgische F-16’s blijven langer in IrakDe federale regering houdt de Belgische F-16’s nog minstens tot het einde van het jaar actief boven Irak. De ministerraad heeft de verlenging donderdag goedgekeurd, bevestigt men op het kabinet van Defensieminister Steven Vandeput (N-VA).
23/10 14u00  Topman federale politie overledenDe directeur-generaal Resources van de federale politie, Jean-Marie Van Branteghem, is donderdag overleden. Dat melden minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon en de commissaris-generaal van de federale politie Catherine De Bolle. Jean-Marie Van Branteghem was 53 en overleed onverwacht aan de gevolgen van een hartaanval.
23/10 13u45  BV’s gaan de griezelige toer opOp woensdagavond 22 oktober ging de Belgische horrorfilm Welp in première. Regisseur Jonas Govaerts had daarvoor een bijzondere locatie gereserveerd: het dicht beboste Rivierenhof in Deurne. Enkele bekende Vlamingen, onder wie Lesley-Ann Poppe en Matteo Simoni, kwamen langs en huiverden erop los.
23/10 13u45  Thierry Neuville zet snelste tijd neer in CataloniëThierry Neuville (Hyundai) heeft donderdag in Salou de snelste tijd neergezet in de shakedown van de Rally van Catalonië, de 12e van 13 WK-manches.
23/10 13u45  Genkenaar tijdlang vastgehouden in vliegtuig door ebola-alarmGenkenaar Arne Geusens en zijn gezin zijn woensdag een tijdlang in quarantaine gehouden in het Amerikaanse Chicago. Een Liberiaans meisje dat bij hen in het vliegtuig zat, was immers ziek geworden en moest overgeven. Omdat Liberia een risicogebied is, vreesde het vliegtuigpersoneel meteen voor ebola.
23/10 13u30  Waarom we nooit ouder zullen worden dan 120 jaarSteeds meer mensen worden meer dan 100 jaar, maar langer dan 120 jaar zullen we wellicht nooit leven. Althans, dat beweren Britse wetenschappers onder wie neurobioloog Sir Colin Blakemore.
23/10 13u30  SML Genk heeft goede moed voor de toekomstFordtoeleverancier SML ziet ondanks de sluiting van Ford Genk de toekomst nog positief tegemoet. SML is het enige aan Ford Genk gelinkte bedrijf dat een doorstart maakt. Om te overleven gaat de toeleverancier gaat volgend jaar wel van 300 naar 28 werknemers.
23/10 13u30  Fotowedstrijd Foodfie: stuur uw culinaire topper inDe cultuurdienst van Beringen organiseert in samenwerking met de bibliotheek een fotowedstrijd in het kader van de Week van de Smaak 2014.
23/10 13u15  Schauvliege geeft provincie gelijk in zaak-DirescoDiresco moet zich houden aan de milieuvoorwaarden die de deputatie van de provincie Limburg aan het bedrijf heeft opgelegd. Dat heeft Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege (CD&V) beslist. Diresco was in beroep gegaan tegen de beslissing van de provincie.
23/10 13u15  Niels Destadsbader maakt entree bij VTMNiels Destadsbader maakt volgende week zijn grote entree bij VTM.
23/10 13u15  Spoorvakbondsman Goossens: 'Ik kan de actie niet goedkeuren'Jean Pierre Goossens, voorzitter van het ACOD Spoor, komt terug op zijn reactie op het met verf bekladden van het MR-hoofdkwartier door vakbondsmilitanten. Woensdag keurde hij die actie niet af, intussen wel. 'Ik had niet veel nieuws gezien omdat ik de dag ervoor met koorts in bed lag', zegt hij aan onze redactie.
23/10 13u15  Darth Vader voert campagne voor Oekraïense parlementsverkiezingenEen man verkleed als Darth Vader is campagne aan het voeren als voornaamste kandidaat bij de Oekraïense parlementsverkiezingen. Hij komt uit voor de Internetpartij. De slechterik uit de Star Wars-films toert op een zwart busje rond met twee Storm Troopers aan zijn zijde. Hij zet zich voornamelijk in voor elektronische overheidsdiensten in Oekraïne.
23/10 13u15  Extra hulp gevraagd bij zoektocht naar MaxOp 26 augustus verdween Max in Lummen. Max is een zwart-witte kruising tussen een Maltezer en een vlinderhondje. Sindsdien is Max spoorloos.
23/10 13u15  Davidsfonds Hamont stelt programma voorZondagvoormiddag 19 oktober vond in De Burg in Hamont 'Vers Geperst' plaats.
23/10 13u00  Brand op zolder van huis door elektriciteitskabelIn een huis op de Weg naar Zwartberg in Opglabbeek is vanmiddag brand uitgebroken op zolder. Een elektriciteitskabel raakte oververhit. Hierdoor begon de isolatie te smeulen. De brand was snel onder controle. Lees morgen meer in Het Belang van Limburg.
23/10 13u00  Brand op zolder van huisIn een huis op de Weg naar Zwartberg in Opglabbeek is vanmiddag brand uitgebroken op zolder. Een elektriciteitskabel raakte oververhit. Hierdoor begon de isolatie te smeulen. De brand was snel onder controle. Lees morgen meer in Het Belang van Limburg.
23/10 12u45  Standard-huurling maakt boel: ‘Dit pikken we niet’Mergim Vojvoda, de 19-jarige rechtsachter die voor Albanië (U19) uitkomt en door STVV gehuurd wordt van Standard, mocht woensdag niet meetrainen van coach Yannick Ferrera.
23/10 12u45  Nieuw Centraal Kerkbestuur gekozenLees meer >
23/10 12u45  Gatz wil filmkeuring moderniserenVlaams Cultuurminister Sven Gatz wil snel werk maken van een hedendaagse filmkeuring. Dat zei hij in de bevoegde commissie van het Vlaams parlement. Hij werd er ondervraagd naar aanleiding van het Kinderen Toegelaten-label voor de horrorfilm Welp.
23/10 12u45  Antwerpen wil Grand Départ in 2020In 2020 is het exact 100 jaar geleden dat de Olympische Spelen in Antwerpen plaatsvonden. ‘Om deze verjaardag te vieren, willen we in 2020 graag de Grand Départ van de Tour organiseren’, zei schepen van Sport Ludo Van Campenhout donderdag. ‘We zijn daarvoor nu al budgetten aan het opzijzetten, want we beseffen dat dit veel geld zal kosten.’
23/10 12u45  Speel als ‘De Smos’ in arcadespel ‘Safety First’Wie zit te popelen tot het nieuwe seizoen van Safety First volgende week woensdag van start gaat, kan in de tussentijd aan de slag met de virtuele veiligheidscrew.
23/10 12u45  Arme, arme Toet!“Toetanchamon, kun je dat geloven, Toetanchamon is al meer dan 3000 jaar dood. Hij stierf in 1323 voor Christus. Het is zo lang geleden dat je bijna zou denken dat hij werd opgegeten door een dinosaurus. Terwijl hij eigenlijk gewoon ziek was, net zoals de meeste mensen. Nee, Toetanchamon is nooit zo bijzonder geweest. Hij had het kleinste graf van iedereen. En nu hebben ze hem ook nog nagemaakt, compleet met een dikke kont, een rare onderbroek, vooruitstekende tanden en een klompvoet. Arme, arme Toet!”
23/10 12u45  Lotto-Belisol verlengt contracten van twee Belgen en één NederlanderTosh Van der Sande en Dennis Vanendert hebben hun contract bij Lotto-Belisol (vanaf 2015 Lotto-Soudal) met één jaar verlengd. De Nederlander Pim Ligthart tekent voor twee seizoenen bij. Dat maakte de Belgische WorldTour-formatie donderdag op zijn website bekend.
23/10 12u30  Deelneemster komt niet opdagen in ‘Komen Eten’Volgende week heeft ‘Komen Eten’een probleem: één van de deelnemers moet verstek geven voor een etentje. Gelukkig wil haar mama haar vervangen.
23/10 12u30  Video: Matthias Schoenaerts daagt zelf op in rechtbankMatthias Schoenaerts is vandaag zelf opgedoken in het Antwerpse gerechtsgebouw. Aanleiding is de rechtszaak die hij en zijn moeder aanspanden over het boek ‘Schoenaerts’ van auteur Stan Lauryssens.
23/10 12u30  Greenpeace waarschuwt voor giftige discountkledingGreenpeace heeft in Duitsland kledingstukken van Aldi, Lidl, Rewe en Tchibo onderzocht op schadelijke stoffen. De resultaten zijn alarmerend, meldt de website Nachrichten 24.
23/10 12u15  OCMW-raadslid Jeanine Degraaf stapt op om domiciliëringsproblemenJeanine Degraaf (Open-VLD) neemt ontslag als OCMW-raadslid in Sint-Truiden. Volgens Degraaf om professionele redenen, volgens Jelle Engelbosch, fractieleider N-VA om domiciliëringsfraude.
23/10 12u15  Video: magere man kruipt gewoon tussen tralies van zijn cel doorEen gevangene heeft het wel erg gemakkelijk om te ontsnappen. De man is namelijk zo mager dat hij tussen de tralies van zijn celdeur past.
23/10 12u15  Rode Duivels klimmen naar vierde plaats op FIFA-rankingDe Rode Duivels zijn donderdag opgeklommen naar de vierde plaats op de nieuwe FIFA-ranking, Belgiës hoogste notering ooit sinds de introductie van de wereldranglijst in december 1992.
23/10 12u15  Voorzitter N-VA stapt uit eigen partijEric Vangeel, de voorzitter van de Looise N-VA-afdeling, heeft zijn ontslag ingediend als lid van zijn partij. Door deze beslissing behoort hij niet meer tot de fractie van N-VA in de Looise gemeente- en O.C.M.W-raad noch in de politieraad van de zone Beringen–Ham–Tessenderlo.
23/10 12u15  Wegversmallingen in Mommestraat blijven definitiefDe wegversmallingen die bij wijze van proef geplaatst waren aan de Mommestraat in Zolder-Centrum worden nu definitief. Dat heeft de gemeente beslist.
23/10 12u15  Video: Mathias Schoenaerts daagt zelf op in rechtbankMathias Schoenaerts is vandaag zelf opgedoken in het Antwerpse gerechtsgebouw. Aanleiding is de rechtszaak die hij en zijn moeder aanspanden over het boek ‘Schoenaerts’ van auteur Stan Lauryssens.
23/10 12u15  Eline De Munck toont minst glamoureuze kantVan Gisele Bündchen tot Doutzen Kroes: topmodellen delen al eens een foto na het sporten en zien er onberispelijk en glamoureus uit. Maar Jim-presentatrice Eline De Munck gelooft niet in perfectie na een intensieve training...
23/10 12u15  Tweede nederlaag op rij voor Sharapova op MastersDe Russische Maria Sharapova (WTA 2) heeft donderdag haar tweede nederlaag geleden op de WTA Finals in Singapore.
23/10 12u00  BOIC versoepelt regels voor deelname aan Olympische SpelenBelgische atleten die vanaf nu naar de Olympische Spelen willen, moeten enkel nog rekening houden met de internationale criteria. Tot nu toe gebruikte het BOIC vaak strengere, eigen criteria, vaak tot ongenoegen van de atleten.
23/10 12u00  Zo uitgeput is Eline De Munck na het sportenVan Gisele Bündchen tot Doutzen Kroes: topmodellen delen al eens een foto na het sporten en zien er onberispelijk en glamoureus uit. Maar Jim-presentatrice Eline De Munck gelooft niet in perfectie na een intensieve training...
23/10 12u00  CD&V wil verplicht ouderschapsplan bij echtscheiding (oproep)CD&V wil ouders verplichten om in een plan duidelijk te maken hoe ze voor de kinderen zullen zorgen na een echtscheiding op grond van onherstelbare ontwrichting. Bedoeling is minnelijke schikkingen en bemiddeling te stimuleren. ‘Niet de kinderen, maar de ouders kiezen om hun huwelijk niet meer voort te zetten. Goede afspraken in het belang van het kind zijn dan enorm belangrijk’, zegt Kamerlid Sonja Becq, die het wetsvoorstel uitwerkte.
23/10 11u45  Dennis Vanendert blijft bij Lotto BelisolDennis Vanendert, de jongere broer van Jelle, heeft zijn contract bij Lotto Belisol met een jaar verlengd. Hij begint in 2015 aan zijn vierde seizoen bij het Belgische team.
23/10 11u45  Kate Middleton verbergt buikje in blauwe jurkKate Middleton is zo’n vier maanden zwanger maar dat zie je nauwelijks. Afgelopen maandag woonde ze de verkiezing bij van ‘Beste natuurfotograaf van 2014’ in het Natural History Museum in Londen. De 32-jarige brunette droeg een lichtblauwe jurk die haar slanke benen ontbloot maar haar babybuikje verbergt. Maar als de hertogin van Cambridge in profiel stond, was wel degelijk een lichte welving zichtbaar.
23/10 11u45  Zaterdag 25/10 opening expo ’50 jaar migratie in Diest’Iedereen is zaterdag 25 oktober om 20 uur in het cultuurcentrum op het begijnhof welkom voor de opening van de expo ’50 jaar migratie in Diest’.
23/10 11u45  CD&V wil bij elke echtscheiding een ouderschapsplanCD&V wil ouders verplichten om in een plan duidelijk te maken hoe ze voor de kinderen zullen zorgen na een echtscheiding op grond van onherstelbare ontwrichting. Bedoeling is minnelijke schikkingen en bemiddeling te stimuleren.
23/10 11u45  Chiro Lozen is 'Strafste jeugdbeweging van Bocholt'Op 18 oktober organiseerde de jeugdraad van Bocholt een vormingsdag voor de leiding van alle jeugdverenigingen. Als afsluiter werd de wisselbeker voor de 'Strafste jeugdbeweging van Bocholt' voor de tweede keer uitgereikt.
23/10 11u45  Spoorvakbondsman Goossens excuseert zich voor ‘foute reactie’Jean Pierre Goossens, voorzitter van het Vlaamse ACOD Spoor, heeft zich donderdag via Twitter verontschuldigd voor zijn verkeerde reactie na een incident eerder deze week aan het hoofdkwartier van de MR in Brussel.
23/10 11u30  ‘Belgische singles moeten meer Nederlandse lef hebben’Belgische singles blijven vaak eenzaam en alleen achter omdat ze zich niet genoeg promoten, dat meent datingexpert Denise Janmaat.
23/10 11u30  Truienaar Tim Wellens naar Ronde van Frankrijk“In de Tour 2015 is er voor elk wat wils; voor sprinters, punchers en klimmers”, zegt Marc Sergeant. Naast rittenkaper André Greipel en zijn onvermijdelijk treintje ziet de teammanager van Lotto Belisol dan ook een belangrijke rol weggelegd voor de vrijbuiters in zijn ploeg. Naast Tony Gallopin (ritwinnaar en geletruidrager in de voorbije Tour) lijkt ook Truienaar Tim Wellens een zekerheid.
23/10 11u30  Jeugdraad wordt getrakteerd op vormingOp zaterdag 18 oktober heeft de jeugdraad voor de tweede keer een vormingsdag georganiseerd voor alle leiding van de jeugdverenigingen van Bocholt.
23/10 11u30  Kindergemeenteraad schiet uit de startblokkenOp vrijdag 17 oktober kwam in de raadzaal van het gemeentehuis van Bocholt voor het eerst de kindergemeenteraad samen.
23/10 11u30  Leerlingen Kla4tje maken pannenkoekenWisten jullie dat in het 3de en het 4de leerjaar van basisschool Kla4tje al echte chef-koks zitten?
23/10 11u30  Oscar and the Wolf & Stromae grootste kanshebbers Red Bull Elektropedia Awards 2014Nadat hij vorig jaar aan de haal ging met de Red Bull Elektropedia Award voor Artist of the Year en Best Album, is Stromae dit jaar vijf keer genomineerd. Maar er is één iemand die nog beter doet: Oscar and the Wolf geeft iedereen het nakijken met liefst acht nominaties! Andere grote kanshebbers op een award zijn The Subs, LTGL, Poldoore, Netsky, Magnus, Locked Groove, Oaktree, Faisal en The Magician.
23/10 11u15  CD&V wil verplicht ouderschapsplan bij echtscheidingCD&V wil ouders verplichten om in een plan duidelijk te maken hoe ze voor de kinderen zullen zorgen na een echtscheiding op grond van onherstelbare ontwrichting. Bedoeling is minnelijke schikkingen en bemiddeling te stimuleren. ‘Niet de kinderen, maar de ouders kiezen om hun huwelijk niet meer voort te zetten. Goede afspraken in het belang van het kind zijn dan enorm belangrijk’, zegt Kamerlid Sonja Becq, die het wetsvoorstel uitwerkte.
23/10 11u15  Zuivelproducten bevorderen de vruchtbaarheidWie dacht dat mannen hun gehele leven perfect vader kunnen worden, heeft het mis. Uit een Brits onderzoek blijkt dat ook de kwaliteit van het sperma achteruit gaat naarmate men ouder wordt.
23/10 11u15  Leerlingen kla4tje nemen deel aan Week van het bosTijdens de Week van het Bos trokken de leerlingen van het 4de leerjaar van basisschool Kla4tje hun wandelschoenen en laarzen aan en vertrokken ze voor een stevige wandeling naar het bos.
23/10 11u15  KVLV in de ban van vrouwen in de Groote OorlogOp woensdag 22 oktober vond er een gewestactiviteit van KVLV Beringen-Tessenderlo plaats in de Kardijk in Beverlo met als thema 'Sterke vrouwen in de Groote Oorlog'.
23/10 11u15  Limburgse Wereldwinkel bezoekt Vuslat BeringenDe Limburgse afdeling van de Wereldwinkel bracht op zondag 19 oktober een bezoek aan het Gemeenschapscentrum Vuslat in Beringen.
23/10 11u15  ZVK Vuslat draait op volle toerenZvk Vuslat (Klassement Limburg, afdeling A) heeft de smaak te pakken in het zaalvoetbal. De club, die bestaat uit leden en vrijwilligers van Vuslat Beringen (lid van Fedactio), heeft slechts 2 van de 6 gespeelde wedstrijden verloren.
23/10 11u15  Leerlingen TISM drie dagen in de WesthoekVan 22 tot 24 september waren onze leerlingen van 1A en 2A van het TISM op bezoek in de Westhoek.
23/10 11u00  Werken aan rotonde Bevrijdingslaan-BilzerwegVanavond starten om 21 uur de herstellingswerken van de rotonde op het kruispunt Bevrijdingslaan - Bilzerweg in As. Volgens de planning zouden ze klaar moeten zijn vrijdagochtend om 6 uur. In die tijd is er omleiding voorzien.
23/10 11u00  Wozniacki stap dichter bij halve finale MastersDe Deense Caroline Wozniacki heeft haar tweede zege op de Masters in Singapore gevierd. Ze klopte de Poolse Radwanska.
23/10 11u00  As verkoopt brandhout, skatetoestellen en een truckDe gemeente As organiseert zaterdag een openbare verkoop van brandhout, skatetoestellen en een truck. Kandidaten voor de truck moeten een schriftelijk bod hebben uitgebracht voor 25 oktober. Dat, en info over de kandidaat-koper, moet in een gesloten omslag afgeleverd zijn bij de technische dienst op de Ambachtslaan.
23/10 11u00  Dag van de Jeugdbeweging in TISMMet kleine oogjes verzamelden er 55 leerlingen op de ‘Dag van de Jeugdbeweging’ aan de eetzaal van het TISM. De leerlingen die in uniform op school kwamen opdagen, werden door enkele leerkrachten (in nostalgisch ‘jeugdbewegingsuniform’), beloond met een uitgebreid ontbijtbuffet.
23/10 10u45  Man slaat met fles in gezicht van meisje (20) in CarréDe politie is op zoek naar een man die ervan verdacht wordt een jonge vrouw te hebben aangevallen in dancing Carré in Willebroek.
23/10 10u45  Oudste inwoner overledenMaria Angelina Alberta Elisabeth, Lien, Veuskens, de oudste inwoner van Opglabbeek, is dinsdag 21 oktober overleden. Ze was echtgenote van wijlen Renier Heymans. Lien zou volgend jaar, op 23 januari 2015, 100 jaar worden. Begrafenisdienst gaat door op zaterdag 25 oktober 2014 om 10.30 uur in de Sint-Lambertuskerk. Er is geen gebedswake, wel laatste groet vrijdag 24 oktober van 19uur tot 20 uur.
23/10 10u45  Keramiek Centrum Limburg stelt acht kunstenaars te werkHet Keramiek Centrum Limburg (KCL) in Genk-Noord stelt sinds kort acht kunstenaars deel- of voltijds te werk. Dat maakte zaakvoerder Pieter Smeets bekend. KCL is ontstaan uit Aether Arts, een jong bedrijfje dat er prat op gaat ook in de kunstsector te overleven zonder subsidies.
23/10 10u45  Luchthavendirectie treedt af na ongeval met Total-topmanNa het ongeval in Moskou waarbij Christophe de Margerie, topman van de Franse oliemaatschappij Total, omkwam, zijn luchthavendirecteur Andrej Djakow en zijn plaatsvervanger afgetreden. Dat heeft de luchthaven van Vnoekovo donderdag laten weten. Er zijn ook enkele luchthavenmedewerkers geschorst.
23/10 10u45  Warenhuis Tesco rekende zich kwart miljard pond te rijkDe Britse supermarktketen Tesco heeft tijdens de eerste helft van het jaar een operationele winst geboekt van 937 miljoen pond. Dat betekent dat de aanvankelijk bekendgemaakte cijfers 263 miljoen pond te hoog waren ingeschat. Er loopt een onderzoek naar de fout, die al van vier bestuurders de kop heeft gekost.
23/10 10u30  School gebruikt overleden leraar als biologieskeletIedere school heeft er eentje: een skelet om de anatomielessen op te vrolijken. Alleen heeft de Puchenii Mosneni School in Roemenië eentje dat wel erg opvalt.
23/10 10u30  ‘Mens zal nooit ouder dan 120 worden’Een mensenleven zal nooit veel langer duren dan de gezegende leeftijd van 120 jaar, dat beweren Britse gerontologen althans.
23/10 10u15  ‘Was jezelf niet tussen 17 en 20 uur’De overheid start een campagne om het energietekort in de winter op te vangen. Opmerkelijke boodschap van de kersverse minister van Energie Annemie Turtelboom: ‘was jezelf niet tussen 17 en 20 uur’.
23/10 10u00  Louis Talpe en Nathalie Meskens zijn Vlaanderens favoriete onenightstandLouis Talpe en Nathalie Meskens vallen duidelijk in de smaak bij de Vlamingen.
23/10 09u45  Maastricht-Brussel Express komt niet terugDe Maastricht-Brussel Express komt niet terug. Dat heeft het stadsbestuur van Maastricht beslist. ‘Lobbywerk voor de verbinding heeft geen zin meer’, luidt het in Dagblad De Limburger.
23/10 09u45  Tom Helsen out zich als stotteraar: ‘Het heeft me de reputatie van arrogante jongen opgeleverd’De Belgische zanger Tom Helsen heeft zich op de Wereldstotterdag geout als stotteraar.
23/10 09u45  Vaartstraat heraangelegdOp maandag 27 oktober gaan de werken van start voor de heraanleg van de Vaartstraat in Genk-Zuid.
23/10 09u45  N-VA’er spreekt op colloquium oprichter fascistische bewegingN-VA-Kamerlid Koenraad Degroote verzorgt zaterdag het welkomstwoord op het Colloquium Joris Van Severen, rond de ideeën en het werk van de oprichter van het fascistische Verdinaso. Hij staat ook in voor de receptie achteraf, schrijven Le Soir en het Anti-Fascistisch Front donderdag. Eerder zorgde de aanwezigheid van andere N-VA’ers op het verjaardagsfeest van VMO-stichter Bob Maes al voor ophef.
23/10 09u30  Zwaarbewolkt weer maar amper buienHet is donderdagmiddag wisselend tot zwaarbewolkt maar er valt weinig of geen regen. Er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind. De maxima bedragen 8 graden in de Ardennen en ongeveer 14 graden elders. ‘s Avonds en ‘s nachts is het meestal bewolkt, met vooral in het westen tijdelijk kans op wat motregen. De temperaturen dalen naar 6 à 11 graden.
23/10 09u30  Hevige brand in gerenoveerde hoeveAan de Linkhoutstraat woedt sinds deze morgen een hevige brand in een gerenoveerde hoeve. De bewoners werden kort na zeven uur zelf wakker door enkele luide knallen. Toen ze buiten gingen kijken, zagen ze al een hevige rookontwikkeling rond de achterbouw. Het gezin kon zich tijdig in veiligheid brengen. De schade aan hun hoeve is wel bijzonder groot. Een deel van de achterbouw die momenteel verbouwd werd, is vernield. Ook de keuken heeft brandschade opgelopen. Door de bluswerken is de Linkhoutstraat tussen Halen en Lummen afgesloten voor het verkeer.
23/10 09u30  Studio Brussel excuseert zich voor belachelijk maken LimburgersStijn Van de Voorde, de sidekick van Siska Schoeters in de ochtend van Studio Brussel, had het deze ochtend gemunt op de provincie Limburg en zijn inwoners.
23/10 09u30  ‘Ruim negen federale ambtenaren op tien vallen onder Vlaamse minister’Ruim negen op de tien federale ambtenaren vallen onder een Nederlandstalige minister. Dat blijkt volgens La Libre Belgique uit een onderzoek door Gerfa, een Franstalige studiegroep die destijds werd opgericht door een groepje ambtenaren.
23/10 09u30  Kai Mook wordt grote zusKai Mook, Vlaanderens bekendste kleine olifant, wordt grote zus. Planckendael laat via Twitter weten dat er volgend jaar uitbreiding komt bij de olifantenfamilie. En er is nog meer goed nieuws: er zijn ineens twee kleine olifantjes op komst.
23/10 09u15  Video: Zo teken je de perfecte cirkel uit de losse handAltijd al een cirkel perfect willen tekenen, zonder behulp van een passer, maar daar nooit in geslaagd? Een simpel videootje toont je hoe je zonder allerlei hulpmiddelen zo een perfecte cirkel uit de losse hand tevoorschijn kan toveren.
23/10 09u15  Waarschuwing voor defecte airbags treft al bijna 8 miljoen wagensHet Amerikaans agentschap voor de verkeersveiligheid (NHTSA) heeft zijn waarschuwing voor gebreken aan airbags van een Japanse fabrikant fors uitgebreid. Sprak het maandag nog van 4,7 miljoen potentieel betrokken wagens in de VS, dan gaat het nu al over minstens 7,8 miljoen exemplaren.
23/10 09u00  Binnenkort betaal je met je stemBetalen met behulp van je bankkaart en pincode is helemaal passé. In Nederland betaalt men gewoonweg met zijn stem.
23/10 09u00  Hanne Troonbeeckx opnieuw dolverliefdHanne Troonbeeckx heeft een nieuwe liefde in haar leven mogen verwelkomen. Met Ward wil ze voorzichtig naar de toekomst kijken.
23/10 09u00  Nieuwe asfaltlaag op deel StevoortwegHet gedeelte van de Stevoortweg (gewestweg Herk-de-Stad – Stevoort) tussen de rotonde op het kruispunt Doelstraat – de Pierpontstraat en de scherpe bocht richting Stevoort krijgt een nieuwe bovenlaag in asfalt.
23/10 09u00  Onverzerkerd en zonder rijbewijs in BMWGisteravond rond 19 uur heeft de politie bij de controle van een BMW in Tessenderlo vastgesteld dat de auto niet verzekerd was. De bestuurder had ook geen rijbewijs.
23/10 09u00  Contactgroep stimuleert uitwisseling tussen vrouwenverenigingenDe vrouwencontactgroep werd in 2007 opgericht vanuit de dienst samenleven, pijler diversiteit en educatie, om uitwisseling tussen verschillende vrouwenverenigingen binnen Beringen te stimuleren.
23/10 08u45  Uitslaande brand vernielt huisIn de Linkhoutstraat in Lummen is vanmorgen rond 7.15 uur brand uitgebroken in een huis. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al naar buiten.
23/10 08u45  Dronken vader betrapt met vrouw en kind in autoGisteravond rond 21.00 uur betrapte de politieploeg in Paal een dronken bestuurder.
23/10 08u45  Jeugdhuizen nemen Maatregelen tegen inbrakenDe jeugdhuizen van Halen nemen maatregelen om een herhaling van inbraken/diefstal te vermijden.
23/10 08u45  N-VA’er spreekt op Colloquium Joris Van SeverenN-VA-Kamerlid Koenraad Degroote verzorgt zaterdag het welkomstwoord op het Colloquium Joris Van Severen, rond de ideeën en het werk van de oprichter van het fascistische Verdinaso. Hij staat ook in voor de receptie achteraf, schrijven Le Soir en het Anti-Fascistisch Front donderdag. Eerder zorgde de aanwezigheid van andere N-VA’ers op het verjaardagsfeest van VMO-stichter Bob Maes al voor ophef.
23/10 08u30  Limburgse Miss België door gezondheidsproblemen niet naar Miss WorldMiss België Laurence Langen (20) zal ons land niet vertegenwoordigen op Miss World. De Limburgse kampt met gezondheidsproblemen.
23/10 08u30  HALLO in Hollywood: Santa Blankenberge (album)In 2014 bestaat HALLO één jaar, en om dat te vieren trekken we met zeventig lezers naar Hollywood. Reporter Geert Op ’t Eynde en fotograaf Sven Dillen brengen dagelijks verslag uit van deze avontuurlijke ‘trip naar de sterren’.
23/10 08u15  Alkenaren zijn sorteerkampioenAlken prijkt opnieuw bovenaan in de lijst van beste sorteerders in Limburg. De Alkenaren produceren amper 82 kilogram restafval per inwoner en daarmee doet de gemeente het nog iets beter dan buur Wellen (91 kilogram).
23/10 08u15  HALLO in Hollywood: Santa BlankenbergeIn 2014 bestaat HALLO één jaar, en om dat te vieren trekken we met zeventig lezers naar Hollywood. Reporter Geert Op ’t Eynde en fotograaf Sven Dillen brengen dagelijks verslag uit van deze avontuurlijke ‘trip naar de sterren’.
23/10 08u15  Nieuw: foto trekken en app rekent je moeilijke rekensom uitEen foto trekken, meer is er niet meer nodig om door het leven te gaan als rekenwonder dankzij een nieuwe app voor de iPhone.
23/10 08u15  Limburg United na thriller naar kwartfinaleLimburg United heeft zich geplaatst voor de kwartfinales. De nieuwe eersteklasser won na de heenwedstrijd (73-68)ook de terugwedstrijd in Brussels met 87-89. In de volgende ronde nemen onze gouwgenoten het op tegen de Antwerp Giants. Een speciale match voor een vijftal spelers en de coach van Limburg United die een verleden bij de Giants hebben.
23/10 08u00  82% geïnteresseerd in eigen ontlasting82% van alle mensen is geïnteresseerd genoeg in zijn eigen ontlasting om na een wc-bezoekje het resultaat even grondig te bestuderen. Zo blijkt uit een Amerikaanse rondvraag bij 300.000 internetgebruikers van Buzzfeed.
23/10 08u00  Britney Spears verdient elke week miljoen dollarBritney Spears zou elke week ongeveer een miljoen dollar binnen rijven. Dat hallucinante bedrag heeft ze te danken aan haar shows in Las Vegas.
23/10 07u45  ‘Stiekeme’ selfie met de koningEen hele reeks ‘verdienstelijke sportlui’, zoals dat op de uitnodiging stond, was gisterochtend uitgenodigd op het Kasteel in Laken. Maar liefst 200 topsporters mochten op de koffie bij Filip en Mathilde. Onder anderen rolstoelatlete Marieke Vervoort, snowboarder Seppe Smits en het zwemteam – dat onlangs nog brons haalde op het EK – waren aanwezig.
23/10 07u30  Sporten om job te vindenVlaams minister van Werk en Economie Philippe Muyters (N-VA) gaat jongeren met een foute werkattitude laten sporten om ze klaar te maken voor de arbeidsmarkt. Hij heeft daarover afspraken gemaakt met de VDAB.
23/10 07u30  Regering-Michel zet turbo op fiscale amnestieDe regering-Michel zet alle zeilen bij om het begrotingstekort dit jaar onder 3 procent te houden. Duizenden fiscaleamnestiedossiers die nog niet behandeld zijn, worden zo snel mogelijk verwerkt, vernam De Tijd. Dat kan dit jaar ruim 1 miljard euro opbrengen.
23/10 07u30  Ophef na twee ongevallen op zelfde avond op belangrijke rotonde: ‘Niets verlicht’Op de avond van 11 oktober reden op anderhalf uur tijd twee auto’s tegen de rotonde op de N71. Daarbij vielen zwaargewonden. Volgens familie van de slachtoffers was de rotonde op dat ogenblik niet verlicht.
23/10 07u15  Ook werkgevers roepen op oudere werknemers zo snel mogelijk te ontslaanNiet alleen de socialistische vakbond, ook werkgeversorganisaties hebben hun leden aangespoord om zo snel mogelijk oudere werknemers te ontslaan om nog te kunnen genieten van de oude brugpensioenregeling. Bouwunie, verbonden aan zelfstandigenorganisatie Unizo, en de Confederatie Bouw, die de grotere bouwbedrijven vertegenwoordigt, stuurden een mailing rond naar hun leden. Dat schrijven De Morgen en De Tijd.
23/10 07u15  Verdere groei groene stroom jaarlijks goed voor 10.000 banen extraDe verdere uitbouw van hernieuwbare energie in ons land levert tot 2020 elk jaar meer dan 10.000 arbeidsplaatsen extra op. Dat blijkt uit onderzoek van Ernst & Young in opdracht van drie Belgische belangenorganisaties voor hernieuwbare energie, schrijven De Standaard en De Tijd.
23/10 07u15  Zorgpremie dubbel zo duur, maar geen betere zorgVijftig euro in plaats van 25 euro, zo veel betaalt u binnenkort voor de Vlaamse zorgpremie. Met die premie komt de overheid tussen bij de hulp voor zwaar zorgbehoevende ouderen. En dat systeem zou fors uitgebreid worden, verdedigde de Vlaamse regering de verdubbeling van de jaarlijkse premie. Maar nu blijkt dat de 104 miljoen euro die die verhoging oplevert, een pure besparing is. Want de regering vermindert tegelijk haar eigen bijdrage aan het fonds met een even groot bedrag, zo bericht Het Nieuwsblad.
23/10 07u15  Regering wil gevangenen ziekte-uitkering afnemenDe federale regering gaat de ziekte-uitkering voor gevangenen herbekijken. Gedetineerden blijven die vandaag nog behouden tijdens hun tijd in de gevangenis. Het schrappen zou de overheid bijna 6 miljoen euro opleveren. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen donderdag.
23/10 07u15  Ondernemers in moeilijkheden kunnen voortaan terecht bij DyzoVlaamse ondernemers in moeilijkheden hebben voortaan een enkel aanspreekpunt: Dyzo. Dat ontstaat uit de fusie van twee bestaande initiatieven, Efrem en Tussenstap, zo meldt deze laatste. Zij begeleidden de voorbije jaren al meer dan 10.000 ondernemers in nood.
23/10 07u15  Verpleegster uit Texas genezen van ebolaIn de Verenigde Staten is een verpleegster van een ziekenhuis in Texas genezen verklaard van ebola.
23/10 07u15  Automobilist rijdt in op wachtenden aan tramhalte Jeruzalem: baby gedoodIn de Israëlische hoofdstad Jeruzalem is een man woensdag met zijn auto ingereden op een groepje mensen die aan een tramhalte stonden te wachten.
23/10 07u00  Schoolvervoer vergeet kinderen op te halenHet leerlingenvervoer tussen de gemeentelijke basisscholen van Nerem en Piringen had de afgelopen week last van kinderziektes. De ene dag arriveerden de kinderen uit Nerem een uur te laat in de school van Piringen en enkele dagen later werden de kinderen na schooltijd vergeten in Piringen.
23/10 07u00  Nog altijd geen spoor van Ilse Lemmens (29)Een week na de verdwijning van Ilse Lemmens (29) ontbreekt nog elk spoor van de vrouw. De politie verzegelde gisteren de woning van de vrouw aan de Daalstraat in Zutendaal, al wijst volgens het parket voorlopig niets in de richting van een misdrijf.
23/10 07u00  Jongeman verwondt vier agenten bij controlesVier agenten van de verkeersdienst van de politiezone Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken hebben maandag verwondingen opgelopen tijdens twee routinecontroles van boorddocumenten en de technische vereisten van de voertuigen.
23/10 07u00  Auto slipt tegen muur in OpoeterenEen autobestuurder ramde gisteren de omheining van een woning inde Hoevenstraat in Opoeteren.
23/10 06u45  Hasselaar eist voor rechter 45.000 euro zwart geld terugEen Hasselaar heeft gisteren voor de correctionele rechtbank 45.000 euro zwart geld teruggeëist van een 74-jarige stadsgenoot.
23/10 06u45  Jeroen Meus gekloond voor BoekenbeursJeroen Meus (36) prijkt voor het eerst sinds 2013 opnieuw bovenaan de boekentoptien en stoot daarmee publiekslieveling Pascale Naessens van de troon. En niet alleen de boekenverkoop van de ‘Dagelijkse Kost’-chef lijkt een tweede adem gevonden te hebben, ook de marketingmachine draait op volle toeren.
23/10 06u30  Inge Paulussen nieuw in ‘Vermist’De cast van ‘Vermist’ is weer compleet. Inge Paulussen zal de bende van de Cel Vermiste Personen in de loop van het zesde seizoen versterken.
1 2 3 4 5 6Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

16x ‘België krijgt 170 miljoen euro terug van EU-budget, Britten moeten 2 miljard bijbetalen’24/10 06u45 - Het Belang van Limburg: België krijgt 170,5 miljoen euro terug van zijn bijdrage aan de Europese begroting 2014. Dat staat in een document dat de Europese Commissie naar de EU-lidstaten heeft gestuurd en dat de Britse krant Financial Times kon inkijken.
14x Weg- en rioleringswerken in de Hombroekstraat24/10 02u00 - Het Belang van Limburg: Volgend jaar zal met de vernieuwing van het wegdek in de Hombroekstraat ook een nieuwe riolering gelegd worden.
14x Voetballer (12) geeft scheidsrechter pak slaag24/10 06u45 - Het Belang van Limburg: Een jeugdspeler van Opitter FC is voor twee jaar geschorst omdat hij de scheidsrechter enkele klappen gaf.
14x En nu?24/10 06u45 - Het Belang van Limburg: Dag op dag twee jaar geleden is het, een donderslag bij heldere hemel. De aankondiging dat Ford Genk definitief de deuren zal sluiten, hakt als een botte bijl in het hart van de provincie. Mensen huilen en zijn boos. Politici tuimelen over elkaars voeten in het uiten van hun opperste verontwaardiging. Ondernemers zien een zwart gat dat groter is dan bij de aanvang van de crisis in 2008. Meryame Kitir stelt één pertinente (en emotionele) vraag in het parlement: “En nu?”
13x Nica Antonis knap zevende in Miami24/10 00u30 - Het Belang van Limburg: Onze landgenote Nica Antonis is donderdag op het wereldkampioenschap judo voor junioren in het Amerikaanse Miami in de klasse tot 52 kilogram bij de vrouwen knap zevende geworden. In de eerste kamp van de herkansingen verloor ze slechts op strafpunten van het nummer twee van de wereld bij de junioren, de 18-jarige Française Astride Gneto.
13x De Buyst neemt de leiding over in Amsterdam24/10 00u45 - Het Belang van Limburg: Jasper De Buyst en de Nederlander Pim Ligthart staan donderdag na afloop van de vierde dag aan de leiding in de Zesdaagse van Amsterdam.
13x Europees akkoord over klimaat- en energiedoelstellingen tegen 203024/10 01u45 - Het Belang van Limburg: De Europese staatshoofden en regeringsleiders hebben donderdagnacht rond 1 uur een akkoord bereikt over de energie- en klimaatdoelstellingen voor de periode 2020-2030. Dat heeft Europese Raadsvoorzitter Herman Van Rompuy bekendgemaakt via Twitter. Tegen 2030 wil de EU haar CO2-uitstoot met 40 procent beperken in vergelijking met het referentiejaar 1990
12x Eerste geval van ebola bevestigd in Mali24/10 06u45 - Het Belang van Limburg: In Mali is voor het eerst een geval van ebola opgedoken. Het gaat om een tweejarig meisje uit het naburige Guinee. Het slachtoffertje bood zich woensdag aan in een ziekenhuis in Kayes en tests hebben inmiddels uitgewezen dat het meisje besmet is met het ebolavirus, zo meldt het Malinese ministerie van Gezondheid in een mededeling.
12x Vijf aanhoudingen na huiszoekingen tegen wietteelt24/10 07u30 - Het Belang van Limburg: Na de grootscheepse actie tegen wietteelt in 13 Limburgse gemeenten zijn vijf personen, onder wie een Lommelaar, achter de tralies verdwenen.
11x Michel Preud’homme: ‘Wij gaan in Kopenhagen voor het hoogst haalbare’24/10 00u15 - Het Belang van Limburg: Geen klinkende overwinning waar heel de Brugse aanhang op gehoopt had, donderdag tegen Kopenhagen. Het werd slechts een gelijkspel nadat Club eerst zelfs nog op achterstand was gekomen, maar in de toegevoegde tijd alsnog een punt kon pakken tegen de Denen. De terugwedstrijd over twee weken in Denemarken belooft dus nog lastig te worden. ‘We gaan in Kopenhagen voor het hoogst haalbare’, vertelde coach Michel Preud’homme na de wedstrijd.

Statistieken

Nieuwsbronnen:
150
Artikels:
44595
Gelezen:
23808
Aantal lezers nu:
101


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2014 Naar boven