vrijdag 25 april 2014, week 17


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Meer nieuws van Het Belang van Limburg

Laatste updatecontrole: vandaag om 4u30
 

Het Belang van Limburg

Verbergen Tonen
24/04 22u45  Stamcelkliniek voor paarden opent de deuren in Lummen In Lummen wordt volgende week de stamcelkliniek voor paarden officieel geopend. Het gaat om een uniek project in Europa, waar paarden in hypermoderne faciliteiten kunnen verzorgd worden. Het stamcellabo, waar cellen worden gemaakt om het genezingsproces van paarden te versnellen, is de blikvanger van de nieuwe kliniek.
24/04 22u45  Lance Armstrong beschouwt zichzelf nog steeds als Tourwinnaar Gevallen wielerheld Lance Armstrong beschouwt zichzelf nog steeds als zevenvoudig Tourwinnaar. Dat heeft hij in een interview met het Amerikaanse tijdschrift Outside laten weten.
24/04 18u45  Vande Lanotte: "Moeten Arco-spaarders helpen" De uitspraak van het Grondwettelijk Hof over de staatswaarborg voor Arco-coöperanten laat de Arco-spaarders 'nog in het ongewisse', zegt federaal minister van Economie Johan Vande Lanotte. De sp.a vindt wel dat de Arco-spaarders moeten geholpen worden.
24/04 18u45  Dilsenaar (42) krijgt twee jaar cel voor neersteken man Op de correctionele rechtbank van Tongeren is donderdag een 42-jarige man uit Dilsen-Stokkem veroordeeld tot een effectieve celstraf van twee jaar. De man stak in 2011 een andere man neer. Zelf beweert hij nog steeds dat het om wettelijke zelfverdediging ging.
24/04 18u30  Nederlander (30) berooft zich van het leven na achtervolging (video) Het parket van Hasselt heeft donderdagmiddag meer details vrijgegeven over het overlijden van de man die donderdag op de vlucht ging voor een politiecontrole. Het slachtoffer is een 30-jarige Nederlander die nadat hij werd klemgereden zelfmoord pleegde.
24/04 18u00  Wagen van sinds 2005 vermiste man teruggevonden In een zandwinningsput in Dessel hebben duikers donderdagnamiddag de wagen van Bart Gielens aangetroffen. Gielens werd in mei 2005 voor het laatst gezien in de omgeving van de Turnhoutsebaan in Mol.
24/04 16u30  Leerling-bestuurster rijdt motard dood Het Mechelse horeca-icoon Jean-Pierre Jacobs (57, foto klein) is woensdagavond om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Hij kwam van de golfclub toen hij met zijn Harley Davidson in Keerbergen werd aangereden door een prille twintiger. Ze was met de auto aan het leren rijden.
24/04 16u30  Debatten over staatswaarborg Arco-coöperanten moeten worden heropend Het Grondwettelijk Hof heeft donderdag geoordeeld dat de debatten in de zaak rond de staatswaarborg voor de Arco-coöperanten moeten worden heropend. Er lopen verschillende procedures voor de Raad van State, voor de Nederlandstalige en Franstalige kamer, en die worden nu samengevoegd.
24/04 16u30  Drie mannen ontvoeren meisje (15) en proberen haar aan te randen Een vijftienjarig meisje uit Doornik is donderdagochtend kort ontvoerd. Haar ontvoerders sleurden haar een busje in en probeerden haar vervolgens aan te randen. Van de daders is momenteel geen spoor.
24/04 14u30  Oplichter misbruikt foto van Amerikaanse zakenman met vijf kinderen De oplichter die een Limburgse vrouw 30.000 euro afhandig maakte blijkt zijn beeltenis gestolen te hebben van Mark Zangari, een 51-jarige Amerikaanse zakenman met vijf kinderen. Dat blijkt na opzoekingswerk van onze redactie.
24/04 13u45  "Maximum 3 uur per dag muziek op Tomorrowland" Uiterlijk 8 mei doet de kort gedingrechter een uitspraak in de zaak van de buurtbewoners rond De Schorre in Boom tegen Tomorrowland. De buurtbewoners eisen dat er slechts drie uur per dag muziek wordt gespeeld.
24/04 13u30  Fietsers storen zich aan druk verkeer en slechte ondergrond Fietsers storen zich in Vlaanderen vooral aan druk verkeer, een slechte ondergrond en gevaarlijke kruisingen. Dat blijkt uit een bevraging door de Fietsersbond waaraan meer dan 4.000 fietsers participeerden. Uit een studie door de Fietsersbond van 14 fietsroutes blijkt inderdaad dat routes die grotendeels los lopen van het andere verkeer, met een ondergrond van asfalt en relatief weinig kruispunten, het beste scoren.
24/04 13u30  "Di Rupo realiseerde 60 procent van beloftes" De federale regering heeft ruim zestig procent van haar beloftes uit het regeerakkoord volledig ingelost. Dat besluiten althans de Rapporteurs, een groepje burgers dat zelf aan het vergelijken sloeg. Volgens hen zal de regering afklokken op zestien procent niet gerealiseerde beloftes. De rest is bijgestuurd, nog in behandeling, of er werd geen informatie over teruggevonden.
24/04 13u15  Politie vindt man dood achter stuur na achtervolging (video) Politie en parket zijn aanwezig in de Helstraat in Diepenbeek, kort bij het kruispunt van de Verbindingslaan, voor een onderzoek. Op de plaats staat een auto waarin een dode man achter het stuur zit. Het voertuig heeft Duitse kentekens.
24/04 12u45  Temperatuur klimt vrijdag tot zomerse 24 graden Wie zin heeft om van een dagje onvervalst zomerweer te genieten, doet er goed aan om morgen een vrij dagje te nemen. Volgens de jongste weerkaarten stijgt de temperatuur in hartje Limburg tot 24 graden.
Laatste update: donderdag 24 april 2014, 22u45Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
24/04 12u15  Politie vindt man dood achter stuur na achtervolgingPolitie en parket zijn aanwezig in de Helstraat in Diepenbeek, kort bij het kruispunt van de Verbindingslaan, voor een onderzoek. Op de plaats staat een auto waarin een dode man achter het stuur zit.
24/04 11u45  Temperatuur klimt morgen tot zomerse 24 gradenWie zin heeft om van een dagje onvervalst zomerweer te genieten, doet er goed aan om morgen een vrij dagje te nemen. Volgens de jongste weerkaarten stijgt de temperatuur in hartje Limburg tot 24 graden.
24/04 09u30  Genk laat contracten Site 21 verbrekenHet Genkse stadsbestuur trekt naar de rechter om alle lopende contracten met projectontwikkelaar Ago Invest Projects te laten verbreken.
24/04 09u00  Courtois bereidt seizoen wellicht voor bij Chelsea na uitvallen CechNa eerdere geruchten lijkt het er almaar sterker op dat Thibaut Courtois (21) de voorbereiding op het nieuwe seizoen bij Chelsea zal doorbrengen. De kans dat onze nationale doelman bij de Blues onder de lat zal staan, is weer wat groter geworden nu oudgediende Petr Cech maanden out is met een schouderblessure. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.
24/04 09u00  Buren willen 'luidruchtige' kankerpatiënten wegIn een Gents appartementsgebouw willen twaalf bewoners af van hun buren met kanker. Ze klagen over geluidsoverlast bij het braken en over een vermeend risico voor de hygiëne. Ze hebben een bezwaarschrift ingediend bij de stad en de provincie. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.
24/04 08u15  Touring wil busstroken open stellen voor vlotter verkeerMobiliteitsorganisatie Touring wil een evaluatie van alle overrijdbare bus- en tramstroken in België, om ze waar mogelijk flexibel in te schakelen voor een vlottere verkeersdoorstroming. Dat meldt Touring donderdagochtend. De organisatie vraagt ook dat de wegbeheerder meer busbanen zou openstellen voor taxi's, autocars en waar mogelijk ook voor motorrijders.
24/04 08u15  Instortende muur doodt drie studenten in PortugalIn Braga, in het noorden van Portugal, zijn woensdag drie studenten omgekomen bij de instorting van een muur. Vier anderen raakten gewond. Dat hebben de hulpdiensten bekendgemaakt.
24/04 07u45  Trajectcontrole op snelweg efficiënter dan flitspalenEr komen beter geen nieuwe flitspalen omdat trajectonroles efficiënter zijn. Dat besluit minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) uit een vergelijkende studie van de UHasselt. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.
24/04 07u45  Huis jong gezin onbewoonbaar na verzakkingEen huis in de Grotstraat in Berbroek (Herk-de-Stad) is dinsdagavond laat onbewoonbaar verklaard na een zware verzakking. Aan de rechtergevel ontstond plots een grote scheur.
24/04 07u15  Door agenten doodgeklopte kat was huisdier van andere agentHet verhaal rond de kat die maandagavond door twee agenten van de Zwijndrechtse politie werd doodgeslagen, beroert de gemoederen in Zwijndrecht. Zeker nu blijkt dat de kater, Minou, het huisdier was van een andere agent. Die is woest en eist een onderzoek.
24/04 07u00  Verdachte van moord ei zo na vrijgelaten door gerechtelijke blunderDoor een administratieve fout bij het gerecht is een man die was aangehouden voor een moord in een flat op het Antwerpse Kiel, ei zo na vrijgelaten uit de gevangenis. Alleen omdat hij nog verdacht wordt van een inbraakpoging, zit hij nog achter de tralies. Maar allicht niet lang meer.
24/04 06u30  Bouwproject aan Hasseltse kanaalkom krijgt groen lichtDe nv Kanaalkom krijgt vandaag, donderdag, van het schepencollege van de stad Hasselt een bouwvergunning voor het groots opgezette project van woningen, horeca en winkels langs de kanaalkom in Hasselt. Unizo verzet zich niet tegen het project dat in april 2018 open moet gaan.
24/04 06u30  Stotteraar Jordy spreekt radiospot in voor Win For LifeEen reclamespot laten inspreken door iemand die stottert, het klinkt een beetje als blinden laten kleiduifschieten. Toch deed de vzw Best het, om te tonen dat je stotteren wel degelijk kan overwinnen.
23/04 23u00  Jean-Luc Dehaene praat over ziekte (video)Jean-Luc Dehaene heeft voor de camera's van VTM voor het eerst over zijn ziekte en over zijn leven na de politiek gepraat.
23/04 22u45  STVV weet voor zondag of het licentie krijgtWoensdagavond om 19 uur verscheen STVV in Brussel voor het BAS om zijn aanvraag voor een licentie voor eerste en tweede klasse te verdedigen. Een klein anderhalf uur later was de zitting reeds ten einde.
23/04 22u15  Jongetje (11) uit Bilzen ontsnapt aan ontvoerdersTwee mannen hebben woensdagmiddag om 14u geprobeerd een 11-jarige jongen uit Bilzen te ontvoeren. Dat meldt de politie. De feiten deden zich voor in de omgeving van het cultureel centrum De Kimpel, aan de ingang van het park Haffmans.
23/04 21u30  Gemaskerde mannen overvallen slager in BeringenDe politie van Beringen is op zoek naar drie mannen die woensdagochtend een werknemer van de Budgetslager in de Pieter Vanhoudtstraat in Koersel overmeesterden.
23/04 20u45  Twee mannen proberen jongen (11) te ontvoeren in BilzenTwee mannen hebben woensdagmiddag om 14u geprobeerd een 11-jarige jongen uit Bilzen te ontvoeren. Dat meldt de politie. De feiten deden zich voor in de omgeving van het cultureel centrum De Kimpel, aan de ingang van het park Haffmans.
23/04 20u30  Twee mannen proberen 11-jarige Bilzenaar te ontvoerenTwee mannen hebben woensdagmiddag om 14u geprobeerd een 11-jarige jongen uit Bilzen te ontvoeren. Dat meldt de politie. De feiten deden zich voor in de omgeving van het cultureel centrum De Kimpel, aan de ingang van het park Haffmans.
23/04 19u45  Vriend stiefdochter en echtgenote van dode Kirgiziër in celDe raadkamer heeft de aanhouding bevestigd van een vrouw en een jongeman die worden verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van een 56-jarige Kirgiziër die in Sint-Truiden woonde. Het gaat om de vriend van de stiefdochter én de echtgenote van de man, wiens lijk tien dagen geleden werd gevonden in het Albertkanaal in Diepenbeek.
23/04 19u15  Officieel: Adnan Januzaj kiest voor Rode DuivelsAdnan Januzaj heeft voor België gekozen. Dat heeft bondscoach Marc Wilmots woensdagavond officieel bevestigd op Twitter. De 19-jarige talentvolle speler van Manchester United, die in de jeugd bij FC Brussels en Anderlecht speelde, kon ook voor tal van andere nationale ploegen opteren, maar koos uiteindelijk voor de Rode Duivels.
23/04 18u30  Ontvoerde peuter gezond en wel teruggevondenEthan Caputo, de jongen van anderhalf die sinds maandag spoorloos is, is gezond en wel teruggevonden. Dat zegt Child Focus woensdag.
23/04 18u00  Terminale kankerpatiënt vervult ultieme wens met laatste fotoDe terminaal zieke kankerpatiënt Stephen Sutton heeft één van zijn laatste wensen laten uitkomen. De Britse tiener, die de strijd tegen dikkedarmkanker niet zal winnen, vertelde in een emotioneel afscheidsbericht op Facebook dat zijn tijd gekomen was en poseerde voor de laatste keer met opgestoken duimen.
23/04 18u00  Man (31) ontvoert anderhalf jaar oud zoontje van vriendinEthan Caputo, een jongen van anderhalf, is sinds maandag spoorloos. Het lijkt erop dat het kind uit de woning in Anderlues is ontvoerd door de partner van de moeder, Sébastien Jacques. De federale politie is momenteel op zoek naar beide. De man nam op maandag 21 april het zoontje van zijn vriendin na een ruzie mee in een zwarte kinderwagen.
23/04 17u45  Terminale kankerpatiënt vervult laatste wens met foto vanop sterfbedDe terminaal zieke kankerpatiënt Stephen Sutton heeft vanop zijn sterfbed één van zijn laatste wensen laten uitkomen. De Britse tiener, die de strijd tegen dikkedarmkanker niet zal winnen, vertelde in een emotioneel afscheidsbericht op Facebook dat zijn tijd gekomen was en poseerde voor de laatste keer met opgestoken duimen.
23/04 17u30  Belgische jongen (20) in coma na val van balkon in ItaliëDe 20-jarige Belgische student Antoine Dominique Mignolet ligt in coma na een zware val op schoolreis in Italië. Dat meldt het Italiaanse persagentschap Ansa. Mignolet viel vijf meter naar beneden toen hij in zijn hotel in Palermo van het ene balkon naar het andere wilde klimmen.
23/04 17u30  Voetgangster (51) overleden na aanrijding door vrachtwagenOp de Haspengouwlaan in Sint-Truiden, tussen de brug aan Stayen en de fruitveiling, is woensdag rond 9.30 uur een tragisch ongeval gebeurd. Een 51-jarige voetgangster werd er gegrepen door een vrachtwagen toen ze de baan wilde oversteken.
23/04 17u15  Belgische jongen (20) in coma na val van balkonDe 20-jarige Belgische student Antoine Dominique Mignolet ligt in coma na een zware val op schoolreis in Italië. Dat meldt het Italiaanse persagentschap Ansa. Mignolet viel vijf meter naar beneden toen hij in zijn hotel in Palermo van het ene balkon naar het andere wilde klimmen.
23/04 17u00  Familie neemt afscheid van Esteban (9)In de kerk van Dolhain (Eupen) is woensdagmiddag afscheid genomen van Esteban Counet, het negenjarig jongetje dat vorige week werd doodgeschoten in Wezet.
23/04 17u00  Valverde wint Waalse Pijl, Vanendert 6deDe Spanjaard Alejandro Valverde (Movistar) heeft de Waalse Pijl gewonnen. Op de Muur van Hoei hield de Ier Daniel Martin (Garmin) en de Pool Michal Kwiatkowski (Omega Pharma-Quick-Step) achter zich. Jelle Vanendert (Lotto-Belisol) was de beste Belg op plaats zes. Philippe Gilbert (BMC) eindigde als tiende.
23/04 17u00  Inbreker bijt in hand van chiroleiderEnkele leiders van de Chirogroep Kringel uit Geel-Elsum hebben dinsdagavond aan hun lokaal op Velleke enkele jonge inbrekers betrapt.
23/04 17u00  Drugssmokkelaars riskeren tot zeven jaar celOp de correctionele rechtbank van Tongeren moesten woensdag zes mannen zich verantwoorden voor hun aandeel in een drugszaak. De bende probeerde cocaïne vanuit Brazilië via de Antwerpse haven België binnen de smokkelen. Het openbaar ministerie vorderde effectieve celstraffen van drie tot zeven jaar.
23/04 16u15  Jongen (10) vrijgelaten nadat hij lied zingt tot ontvoerder gek wordt (video)De 10-jarige Amerikaanse jongen Willie Myrick werd op 31 maart door een kidnapper in een auto gesleurd. Hij wist echter op een wel erg speciale manier te ontkomen.
23/04 14u15  Di Rupo tegen N-VA: "Jullie manier van denken dateert uit middeleeuwen"Tijdens de bespreking van de lijst met Grondwetsartikelen die voor herziening vatbaar worden verklaard, heeft premier Elio Di Rupo (PS) woensdag in de Kamer stevig uitgehaald naar N-VA. Hij verweet de partij de Vlamingen te bedriegen door elk debat te reduceren tot een discussie tussen twee homogene gemeenschappen. 'Jullie manier van denken dateert uit de middeleeuwen', aldus Di Rupo, volgens wie de resultaten van N-VA op het vlak van staatshervorming niet meer zijn dan een 'wit blad'.
23/04 13u45  Gella Vandecaveye zwaargewond na val in afgrondVoormalig topjudoka Gella Vandecaveye is op een skitrekking in het hooggebergte van de Alpen in een afgrond gevallen. Dat meldt Vandecaveye zelf via haar Facebookpagina. 'Ik weet niet hoe diep ik gevallen ben, maar ik weet wel dat een boom mijn val gestopt heeft en mijn rugzak mijn val gebroken.'
23/04 13u45  Partner Jacques Vermeire overledenIn het Imeldaziekenhuis in Bonheiden is woensdag Muriel De Neve overleden. Ze stierf op 46-jarige leeftijd, omringd door haar kinderen en partner, acteur Jacques Vermeire.
23/04 13u45  VRT-journalist lacht met vertrek Jos WillemsHet ontslag van de iconische radiostem Jos Willems bij Sporza-radio raakt een gevoelige snaar bij vele voetbalfans. Dat blijkt eens te meer uit een twitterruzie die in gang werd gezet door Stijn Vlaeminck, medewerker bij VRT-radio.
23/04 13u15  Fietsster (51) overleden na aanrijding door vrachtwagenOp de Haspengouwlaan in Sint-Truiden, tussen de brug aan Stayen en de fruitveiling, is woensdag rond 9.30 uur een tragisch ongeval gebeurd. Een 51-jarige fietsster werd er gegrepen door een vrachtwagen toen ze de baan wilde oversteken.
23/04 12u30  Twintigtal nieuwe namen toegevoegd aan affiche PukkelpopDe organisatie van Pukkelpop heeft enkele nieuwe namen bekendgemaakt voor de editie van komende zomer. Zo zullen de Amerikaanse rockers van Jimmy Eat World op zaterdag 16 augustus naar de festivalweide in Kiewit komen. Ook een resem landgenoten maken hun opwachting: Amatorski, The Van Jets, Oscar And The Wolf, Float Fall, Raving George, Wallace Vanborn en BRNS.
23/04 12u15  Facebookers bekijken meer video's dan ooit: Hoe zet u 'autoplay' af?Video's op Facebook worden tegenwoordig acht keer vaker bekeken dan een jaar geleden. De reden kan u zelf wel raden: (commerciële) filmpjes beginnen sinds kort vanzelf te spelen wanneer u er voorbij scrolt in uw nieuwsoverzicht. Maar u kan Facebook te slim af zijn door die autoplay-functie uit te schakelen.
23/04 12u00  Twittercampagne politie New York levert stroom aan gewelddadige foto's opIemand bij de New Yorkse politie had beter twee keer nagedacht... De NYPD lanceerde dinsdag een oproep aan twitteraars om leuke foto's van zichzelf met politieagenten te posten. Wat volgde was een schier eindeloze stroom beelden van ... politiegeweld.
23/04 11u30  Facebookoplichter maakt Hasseltse 30.000 euro afhandigOpnieuw is een Limburgse vrouw het slachtoffer geworden van oplichting via het internet. C. leerde op Facebook een zogezegde Amerikaanse zakenman kennen die in Kenia werkt en speciaal voor haar naar België zou komen. Ze werd op hem verliefd en met allerlei smoesjes heeft hij haar al 30.000 euro afhandig gemaakt.
23/04 11u00  Fietsster zwaargewond na aanrijding door vrachtwagenOp de Haspengouwlaan in Sint-Truiden, tussen de brug aan Stayen en de fruitveiling, is woensdag rond 9.30 uur een tragisch ongeval gebeurd. Een jonge fietsster werd er gegrepen door een vrachtwagen. Het slachtoffer is er erg aan toe. De plaats van het ongeval is afgesloten voor alle verkeer.
23/04 10u45  Fietser zwaargewond na aanrijding door vrachtwagenIn Sint-Truiden, ter hoogte de fruitveiling, is woensdag rond 9.30 uur een tragisch ongeval gebeurd. Een fietser werd er gegrepen door een vrachtwagen. Het slachtoffer is er erg aan toe. De plaats van het ongeval is afgesloten voor alle verkeer.
23/04 10u30  Koningin Máxima vergeet te tanken en valt stil op E19Veel rijdt de Nederlandse koningin Máxima niet met de wagen, maar dat ene ritje naar Brussel zal ze niet snel vergeten.
23/04 09u30  Goed rapport voor onze scholenAfgelopen schooljaar zijn er in Vlaanderen 558 scholen doorgelicht door de onderwijsinspectie. 51 procent kreeg meteen een gunstig advies, 47 procent kreeg een gunstig advies, dat weliswaar beperkt is in de tijd, en 2 procent is gebuisd.
23/04 09u30  Bestuurder zwaargewond na crash tegen boomOp de Venlosesteenweg in Kinrooi is vanmorgen rond zeven uur een zwaar verkeersongeval gebeurd. Een 23-jarige autobestuurder ging er tussen Kessenich en Ophoven om een nog onbekende reden van de weg en smakte met zijn wagen tegen een boom.
23/04 09u15  Goed rapport voor Limburgse scholenAfgelopen schooljaar zijn er in Vlaanderen 558 scholen doorgelicht door de onderwijsinspectie. 51 procent kreeg meteen een gunstig advies, 47 procent kreeg een gunstig advies, dat weliswaar beperkt is in de tijd, en 2 procent is gebuisd.
23/04 09u15  Aardgasverbruiker krijgt tot 135 euro teruggestortDe verbruikers van aardgas krijgen de volgende maanden tot 135 euro teruggestort bij de eindafrekening van het voorbije jaar. Reden is de uitzonderlijk zachte winter.
23/04 09u00  Moeder redt leven van dochtertje door pitbull te bijten (video)Een moeder in de Amerikaanse staat Texas heeft dankzij haar dierlijke instincten het leven van haar dochtertje gered. Het tweejarige meisje werd eind vorige maand aangevallen door een pitbull. Haar moeder beet de hond een oor af en won zo tijd om de politie te bellen. Een agent schoot het dier neer.
23/04 07u45  "Agenten sloegen dat arme poesje gewoon dood"De Zwijndrechtse politie is een onderzoek gestart tegen twee van haar eigen agenten. Het kwam er na een klacht van twee buurvrouwen. Die beweren dat een agent maandagavond een gewonde kat doodklopte op straat.
23/04 07u45  Gedetineerde valt spoedarts aanEen 37-jarige gedetineerde van de gevangenis van Hasselt heeft maandag een spoedarts aangevallen in het Jessaziekenhuis.
23/04 07u30  Leegspuiten brandblusser kost studenten 2.500 euroDe Hasseltse correctionele rechtbank heeft gisteren twee voormalige studenten de rekening gepresenteerd voor het leegspuiten van een brandblusser in een Diepenbeekse studentenkot in 2010. Een 28-jarige man uit Hamont-Achel en een Neerpeltenaar (22) moeten aan de eigenaar een schadevergoeding van 2.538 euro betalen.
23/04 07u30  Vriend stiefdochter en echtgenote van dode man in kanaal gearresteerdDe man die op zondag 13 april in het Albertkanaal in Diepenbeek is aangetroffen, is door geweld om het leven gekomen. Hij is nu ook geïdentificeerd. Het gaat om een 56-jarige man uit Kerkom (Sint-Truiden) van Kirgizische afkomst.
23/04 07u15  Chatter die vrouwen oplichtte maakte nog een slachtofferGisteren meldde zich nog een vrouw uit Hasselt die door Candall Hepditch werd opgelicht maar wederom onder een andere naam. Ze werd door dezelfde persoon aangesproken via Facebook maar dan onder de naam James Lach. De Hasseltse chatte wel een tijdje met hem, maar was niet echt geïnteresseerd.
23/04 07u00  Aardgasverbuiker krijgt tot 135 euro teruggestortDe verbruikers van aardgas krijgen de volgende maanden tot 135 euro teruggestort bij de eindafrekening van het voorbije jaar. Reden is de uitzonderlijk zachte winter.
23/04 07u00  Rellen in Rio nadat politie jonge danser doodslaat (album)In een favela nabij de toeristische wijk Copacabana in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro zijn dinsdag zware rellen uitgebroken naar aanleiding van het overlijden van een jongeman die doodgeslagen zou zijn door de politie. Bij de onlusten is volgens lokale media één man doodgeschoten.
23/04 07u00  Defensief Chelsea houdt Atlético Madrid op 0-0In een bijzonder saaie halve finale van de Champions League hebben Atlético Madrid en Chelsea 0-0 gelijkgespeeld. The Blues, zonder Eden Hazard, waren duidelijk niet naar het Vicente Calderón afgezakt om mooi voetbal te laten zien.
23/04 07u00  Advocaten gepeste werknemer: "Bij Mactac heerste wet van de stilte"Volgens de twee advocaten van Daniel Mignon, een van de twee slachtoffers van de pesterijen en vernederingen bij het bedrijf Mactac in Zinnik, heerste in dat bedrijf 'de wet van de stilte', niemand deed zijn mond open over de pesterijen. Dat zegden de advocaten in hun pleidooi dinsdag voor de correctionele rechtbank van Bergen. In het proces staan elf werknemers van Mactac terecht voor pesterijen en het niet verlenen van hulp aan personen in gevaar.
23/04 07u00  Radio-commentator Jos Willems stopt ermeeJos Willems stopt als sportverslaggever bij de VRT. Dat maakte de 'Stem van de Kempen' zelf bekend op zijn Facebookpagina.
23/04 07u00  Lichamen "gemartelde" Oekraïense politici ontdektDe Oekraïense interim-president Oleksandr Toertsjinov heeft dinsdag aangekondigd dat de 'antiterroristische' operatie tegen de pro-Russische separatisten in het oosten van het land hervat zal worden. Die beslissing werd genomen na de ontdekking van twee lijken die sporen van 'marteling' vertonen, zo luidt het.
23/04 06u45  Jongeren doen alsof ze voor trein willen springenHet treinverkeer tussen Hasselt en Mol heeft dinsdagnamiddag meer dan twee uur stilgelegen, nadat enkele jongeren agressief werden aan de halte in Zonhoven. Volgens de NMBS was daarbij sprake van fysieke agressie tegenover de treinbestuurder
23/04 06u30  Jongeren doen alsof ze voor trein willen springen en belagen machinistHet treinverkeer tussen Hasselt en Mol heeft dinsdagnamiddag meer dan twee uur stilgelegen, nadat enkele jongeren agressief werden aan de halte in Zonhoven. Volgens de NMBS was daarbij sprake van fysieke agressie tegenover de treinbestuurder
22/04 20u00  Zaakvoerder spurt winkeldievegge achternaDe zaakvoerster van een voedingszaak in de Lommelse winkelgalerij Vivaldi heeft zaterdagnamiddag de achtervolging ingezet op een winkeldievegge. “De vrouw beweerde dat ze van me wegliep omdat ze dringend naar het toilet moest”, aldus Fran Flemings.
22/04 19u30  Stortbui zet Tongersestraat in Bilzen onder waterEen hevige stortbui heeft dinsdagnamiddag voor heel wat wateroverlast gezorgd in de omgeving van de Tongersestraat in Bilzen.
22/04 19u00  Treinreizigers twee uur vast in station ZonhovenDoor de 'agressie' tegen een treinbestuurder in het station van Zonhoven omstreeks 16 uur hebben de reizigers van die trein twee uur vastgezeten in het station van Zonhoven.
22/04 17u15  De Wever en Magnette in debat op VTMN-VA-voorzitter Bart De Wever en PS-voorzitter Paul Magnette gaan opnieuw met elkaar in debat. Op 13 mei zenden VTM en RTL-TVI de tweede grote confrontatie tussen beide tenoren uit. VTM brengt in de aanloop naar de verkiezingen ook een debat tussen alle partijvoorzitters en een reportagereeks waarin Paul Jambers de politieke zwaargewichten volgt.
22/04 17u00  Treinverkeer tussen Hasselt en Heusden-Zolder onderbroken na fysieke agressieHet treinverkeer tussen Hasselt en Heusden-Zolder is sinds omstreeks 16 uur dinsdagmiddag onderbroken. Dat bevestigt Bart Crols, woordvoerder van spoorwegmaatschappij NMBS. Oorzaak van de storing is een geval van fysieke agressie tegen de treinbestuurder op de lijn 15, tussen Hasselt en Mol.
22/04 16u00  Ouders van doodgeschoten Esteban zetten ontroerende brief op FacebookDe ouders van de doodgeschoten Esteban (9) hebben op Facebook een brief geschreven waarin ze de dader(s) vragen zich aan te geven. 'Onze harten zijn verscheurd en gevuld met haat, maar we hebben geen wraakgevoelens. Als de daders in hun leven een greintje waardigheid of boetedoening gekend hebben, vragen we hen zich aan te melden bij de politie', klinkt het.
22/04 15u45  Limburgse verpleegsters Wit-Gele Kruis krijgen tablet mee (video)Vandaag zijn de Limburgse verpleegster van het Wit-Gele Kruis voor het eerst op stap gegaan met de tablet. Zo kunnen ze steeds de meeste recente patiëntengegevens raadplegen. Dat meldt TVL.
22/04 15u30  Verpleegsters Wit-Gele Kruis krijgen tablet mee (video)Vandaag zijn de Limburgse verpleegster van het Wit-Gele Kruis voor het eerst op stap gegaan met de tablet. Zo kunnen ze steeds de meeste recente patiëntengegevens raadplegen. Dat meldt TVL.
22/04 13u45  Dunkin' Donuts komt naar BelgiëGebak- en koffieketen Dunkin' Donuts is van plan filialen te openen in België. Dat blijkt uit een persbericht van de keten, die op zoek is naar franchisenemers.
22/04 12u45  Dieven stelen peperdure Ferrari in amper 80 seconden (video)In Maastricht hebben dieven op Paasmaandag een peperdure zwarte Ferrari 348GTB gestolen. Een buurtbewoner kon de diefstal filmen en bezorgde de beelden aan de Nederlandse website dumpert.nl.
22/04 12u30  Burgemeester verliest zoon (20) in zwaar verkeersongevalOp de A19 in het West-Vlaamse Zonnebeke is zondagochtend een zwaar verkeersongeval gebeurd. Een 20-jarige jongeman overleefde de klap niet. Het gaat om de zoon van Stephan Mourisse, de burgemeester van Vleteren. Dat bevestigt de familie van het slachtoffer.
22/04 12u30  Peumans en Vandeurzen excuseren zich voor seksueel misbruik (oproep)Jan Peumans, de voorzitter van het Vlaams parlement, gaat zich vandaag namens de hele Vlaamse samenleving excuseren voor het historische seksuele misbruik. Kinderpsychiater Peter Adriaenssens, die had aangestuurd op de excuses, spreekt van een 'heel belangrijk signaal'.
22/04 12u00  Oplichters boeken dure tickets om naar goedkope plaatsen (oproep)Bart Beelen (49) uit Opglabbeek is wellicht het slachtoffer geworden van oplichting. Samen met zijn echtgenote en twee vrienden had hij via Giggotickets.nl kaartjes gekocht voor de theatershow 'Riverdance'. Hun dure tickets (546 euro) voor de eerste rij, werden plots omgeruild voor goedkopere plaatsen van 65 euro elk. Dat schrijft Het Nieuwsblad.
22/04 10u45  Johan Bruyneel krijgt schorsing van tien jaarJohan Bruyneel mag tien jaar geen functie uitoefenen in de sportwereld. Hij krijgt die sanctie opgelegd van de Amerikaanse Arbitrageorganisatie (American Arbitration Association), zo laat Bruyneel dinsdag weten in een blog op zijn website.
22/04 10u45  Peeters waarschuwt voor chaos met N-VA'De Vlamingen kunnen zich geen regering permitteren die eerst een jaar tijd nodig heeft om te studeren. Dan geraakt de zesde staatshervorming in het slop.' Met die woorden heeft uittredend minister-president Kris Peeters (CD&V) dinsdag in De Morgen gewaarschuwd voor een Vlaamse regering met N-VA aan het roer. 'Als men niet in chaos of onzekerheid wil komen, moet men heel duidelijk een stem uitbrengen op CD&V', vulde hij aan in De Ochtend op Radio 1.
22/04 10u30  Auto ramt woning in Zutendaal (video)Aan de Molenblookstraat in Zutendaal is een wagen aan een woning ingereden. Daarbij raakte de woning zwaar beschadigd.
22/04 10u15  Belgen kopen massaal woning in SpanjeNooit eerder hebben zoveel Belgen een woning in Spanje gekocht als vorig jaar. In zes jaar tijd is hun aantal vervijfvoudigd tot 3.804. In verhouding tot het aantal inwoners deed geen enkel land beter, zo bericht De Tijd dinsdag.
22/04 10u15  Kindjes naar spoed na uit de hand gelopen paaseierenraap (video)In Nieuw-Zeeland hebben de organisatoren van een paaseierenraap zich verontschuldigd nadat hun evenement helemaal uit de hand liep door de onverwacht grote opkomst en het meedogenloze gedrag van gulzige volwassenen. Kinderen werden hardhandig uit de weg gewerkt in de jacht op gratis chocoladen eitjes en hielden blutsen en builen over aan hun dagje uit, zo meldt de lokale televisie.
22/04 10u00  Gooier Bengaals vuur tijdens Genk-Anderlecht meteen opgepaktMaandagavond werd de wedstrijd tussen KRC Genk en RSC Anderlecht tijdens de eerste helft enkele seconden stilgelegd nadat er uit het Genkse sfeervak Bengaals vuur op het veld geslingerd werd.
22/04 09u45  Auto ramt woning in ZutendaalAan de Molenblookstraat in Zutendaal is een wagen aan een woning ingereden. Daarbij raakte de woning zwaar beschadigd.
22/04 09u30  Treinverkeer verstoord door wilde staking in LuikDe Luikse treinbestuurders hebben dinsdagochtend beslist om het werk niet aan te vatten en in staking te gaan. Dat heeft spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel meegedeeld.
22/04 09u15  Burgemeester vermoedt kwaad opzet bij bosbrand in VoerenOp paaszondag om 15.30 uur vielen zo’n twee hectare bos ten prooi aan de vlammen in het Rode Bos op de grens tussen de Voerense deelgemeenten Remersdaal en Sint-Martens-Voeren. Burgemeester Huub Broers vermoedt kwaad opzet.
22/04 08u45  Gooier Bengaals vuurwerk tijdens Genk-Anderlecht meteen opgepaktMaandagavond werd de wedstrijd tussen KRC Genk en RSC Anderlecht tijdens de eerste helft enkele seconden stilgelegd nadat er uit het Genkse sfeervak Bengaals vuurwerk op het veld geslingerd werd.
22/04 08u45  Wie belastingaangifte 'vergeet' in te dienen riskeert megaboeteDe fiscus verstuurt deze week duizenden brieven naar Belgen die hun belastingaangifte niet indienden. Voor hen dreigen enorme belastingverhogingen, tot tienduizenden euro's. Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard dinsdag.
22/04 08u45  16.000 feestvierders sluiten carnavalsseizoen af (foto's)Het carnavalscomité van Kermt heeft maandag - nadat er twee jaar geen stoet door Spalbeek, Tuilt en Kermt trok - het carnavalsfeest nieuw leven ingeblazen in de Hasseltse deelgemeenten.
22/04 07u45  Agent schiet beklaagde dood in Amerikaanse rechtbankEen Amerikaanse agent heeft maandag in een rechtbank in Salt Lake City een beklaagde doodgeschoten nadat die een getuige had aangevallen. Dat bericht de lokale pers.
22/04 07u15  Kinderen vinden vader vermoord terug na vakantieEen 37-jarige man is zondagavond door zijn vrouw en drie jonge kinderen dood aangetroffen in zijn woning in de Sleeckxstraat in Antwerpen. Volgens bronnen dicht bij het onderzoek werd het slachtoffer in het hoofd geschoten.
22/04 07u00  Treinverkeer zwaar verstoord door wilde staking in LuikDe Luikse treinbestuurders hebben dinsdagochtend beslist om het werk niet aan te vatten en in staking te gaan. Dat heeft spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel meegedeeld. De treinbestuurders zouden ontevreden zijn over het uitblijven van premies. Spoorwegmaatschappij NMBS veroordeelt de gijzeling van treinreizigers.
22/04 07u00  Gemaskerde boeven plunderen fotozaak in Bree (video)In de nacht van zondag op maandag hebben vier gemaskerde boeven op amper drie minuten tijd fotozaak Mabo aan de Markt in Bree geplunderd. Ze slaagden erin de ingebouwde brandkast los te breken en mee te sleuren. De schade zou enkele tienduizenden euro's bedragen.
22/04 07u00  Vermiste visser veinsde zelfmoord om bij vriendin te kunnen zijnDe Belgische visser die afgelopen weekend een tijdlang vermist was op de Waddenzee, gaat zich dinsdag aangeven bij de Nederlandse politie.
22/04 07u00  Homans mikt op stoel PeetersDe N-VA opende zaterdag een nieuw campagnesecretariaat en greep meteen de kans om iedereen op scherp te zetten. 'Als Kris Peeters het minister-presidentschap claimt, dan toont hij geen respect voor de kiezer', zei Liesbeth Homans.
22/04 06u45  Spelende kinderen vinden granaat uit WO II in RiemstZondag hebben spelende kinderen munitie uit de Tweede Wereldoorlog ontdekt in een weide achter hun huis op de hoek van de Bolderstraat met de Poststraat in Riemst. De tweelingbroers Sem en Seppe Goedgezelschap vonden een handgranaat en enkele kogels.
21/04 23u00  Brand breekt uit in leegstaand appartement in MaasmechelenEen uitslaande brand heeft maandagavond voor heel wat schade gezorgd in een leegstaand appartement aan de Rijksweg in Maasmechelen.
21/04 22u15  Commotie over verkiezingsaffiches van kandidaat met 1 beenDe verkiezingscampagne wordt hard gespeeld. Een politicus van sp.a in Kortrijk, heeft kritiek op een concurrent van CD&V.
21/04 21u15  Ramkraak op elektronicawinkel in centrum Bree (video)In Bree is maandagochtend een ramkraak gepleegd op een elektronicawinkel.
21/04 20u15  Buffel schenkt Genk in extremis drie punten tegen AnderlechtIn play-off I heeft KRC Genk maandag in eigen huis landskampioen RSC Anderlecht verslagen. Thomas Buffel maakte in de 89ste minuut het enige doelpunt in de Cristal Arena. Blauw-wit stond toen al met een mannetje minder op het veld, na rood voor Fabien Camus.
21/04 17u45  Club Brugge kan niet scoren tegen StandardIn POI van het voetbal is Club Brugge er maandag niet in geslaagd om de leiderspositie van Standard over te nemen. Blauw-zwart kreeg in het eigen Jan Breydelstadion heel wat kansen, maar verzilverde er geen enkel. Eindstand: 0-0. De West-Vlamingen begonnen met overgave aan de wedstrijd en dreigden voor de pauze vooral op stilstaande fases. Tom De Sutter kreeg enkele goede kansen, maar wist het doel niet te vinden. De Rouches loerden vooral op de tegenaanval met hun snelle spitsen Batshuayi en Ezekiel. Na de kampwissel verdween het vuur geleidelijk uit de wedstrijd en ging het niveau naar beneden. De angst om te verliezen werd langs beide kanten groter dan de drang om te winnen. De beste kansen waren opnieuw voor de thuisploeg, maar ook de competitieleider kwam nog enkele keren gevaarlijk opzetten voor het doel van Ryan. Standard blijft leider met 40 punten, voor Club (39) en Zulte Waregem (37). Zondag al klopte Lokeren thuis Zulte Waregem met 3-2. Om 18u neemt Racing Genk het nog op tegen RSC Anderlecht. Foto Belga
21/04 17u30  Zweefvliegtuigje stort neer in RavelsIn Weelde (Ravels) in de Antwerpse Kempen is maandagmiddag een zweefvliegtuigje neergestort. De piloot en een passagier zijn gewond overgebracht naar het ziekenhuis.
21/04 17u15  Moord Wezet: "Mijn zoon was een lieve, kalme jongen"De familie van Esteban, het jongetje van negen dat vorige vrijdag werd doodgeschoten in Wezet, probeert het verlies te verwerken. De ouders en de familie vragen het gerecht om snel de dader van de schietpartij te vinden, maar de speurders hebben nog niemand kunnen arresteren.
21/04 17u15  Volg KRC Genk - RSC Anderlecht liveKRC Genk blijft voorlopig zonder overwinning in play-off I. De Limburgers kunnen daar maandagavond verandering in brengen wanneer ze in de Cristal Arena landskampioen Anderlecht over de vloer krijgen. Paars-wit is onder nieuwbakken coach Besnik Hasi aan een sterke reeks bezig. Kan Genk de drie punten thuishouden?
21/04 15u45  Man (37) vermoord teruggevonden in Antwerpse woningIn de Sleeckxstraat in Antwerpen werd zondagavond het lichaam van een 37-jarige man gevonden. Politie en parket kwamen massaal ter plaatse en gedurende enkele uren werd de woning van de man onderzocht.
21/04 15u00  Man (36) vermoord teruggevonden in Antwerpse woningIn de Sleeckxstraat in Antwerpen werd zondagavond het lichaam van een 36-jarige man gevonden. Politie en parket kwamen massaal ter plaatse en gedurende enkele uren werd de woning van de man onderzocht.
21/04 14u45  Derby STVV-Lommel verliest zijn glansLommel United deed zondag wat het moest doen: de maat nemen van Virton om theoretisch nog een kans te maken op de periodetitel. Maar omdat Westerlo en Eupen hun partij ook winnend afsloten, verliest de derby tegen STVV zijn glans.
21/04 13u00  Schade op de Veluwe minder groot dan gedachtNiet ruim 500, maar ruim 300 hectare natuur is zondag op de Veluwe verbrand. Volgens de brandweer bleek dat na een nadere inspectie van het Nederlandse natuurgebied dat zondag getroffen werd door een forse natuurbrand.
21/04 12u45  Tv-tip: 'Vind Mijn Familie' herenigt moeder met vondelinge'Vind Mijn Familie’ heeft maandag het bijzondere verhaal van een moeder en haar te vondeling gelegd kindje die worden herenigd. Het VTM-programma slaagde er in het afgestane kind te traceren.
21/04 11u30  Kusttoerisme blikt tevreden terug op paasvakantieDe toeristische sector aan de kust blikt tevreden terug op de voorbije paasvakantie. Het paasweekend is een positieve afsluiter van een geslaagde vakantieperiode. Dat heeft Westtoer maandag laten weten.
21/04 11u30  Kans dat grote asteroïde met aarde botst veel groterDe kans dat een grote asteroïde met onze aarde botst is drie tot tien keer groter dan aangenomen werd. Dat beweren enkele oud-astronauten en wetenschappers, meldt de VRT. 'Enkel puur geluk heeft de grotere steden op onze planeet gespaard', luidt het.
21/04 09u15  President Zuid-Korea: "Kapitein en bemanning zijn moordenaars"Duikers hebben nog eens 25 lichamen geborgen uit het wrak van het schip dat woensdag zonk voor de zuidkust van Zuid-Korea. Dat brengt de dodentol zondagavond op 64. Intussen illustreert een transcript van communicatieverkeer tussen de autoriteiten en een bemanningslid de verwarring en besluiteloosheid die na het kapseizen van de boot regeerde.
21/04 09u15  Vlucht Malaysia Airlines maakt noodlandingEen vlucht van Malaysia Airlines met 166 passagiers aan boord heeft een noodlanding moeten maken nadat er een defect aan het landingsgestel was vastgesteld. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij maandag laten weten. Omdat een van de banden aan het landingsgestel bij het opstijgen was geklapt, werd het toestel met bestemming India teruggeroepen naar de luchthaven van Kuala Lumpur.
21/04 09u00  Brandweer blust na in Hoge VeluweDe natuurbrand die zondag ruim 500 hectare hei en bos in de as legde op de Hoge Veluwe in Nederland, is in de nacht van zondag op maandag niet opnieuw opgelaaid. Er zijn nog een paar plaatsen die vragen om nabluswerk, maar het gevaar is definitief geweken, aldus een woordvoerster van de brandweer.
21/04 08u30  Dodentol na schipbreuk Zuid-Korea stijgt tot 64Duikers hebben nog eens negentien lichamen geborgen uit het wrak van het schip dat woensdag zonk voor de zuidkust van Zuid-Korea. Dat brengt de dodentol zondagavond op 58. Intussen illustreert een transcript van communicatieverkeer tussen de autoriteiten en een bemanningslid de verwarring en besluiteloosheid die na het kapseizen van de boot regeerde.
21/04 08u15  Amerikaanse vicepresident Biden trekt naar KievTegen de achtergrond van de toenemende spanningen in het oosten van Oekraïne reist de Amerikaanse vicepresident Joe Biden maandag naar Kiev af. Dat heeft het Witte Huis meegedeeld. Biden zal er dinsdag spreken met interimpresident Oleksandr Toertsjinov en interimpremier Arseni Jatsenjoek.
21/04 08u00  Prominent voorvechter van democratie in Myanmar overledenIn Myanmar is Win Tin overleden, een van de prominente voorvechters van de democratie in het land. Hij werd 84. Win Tin zat gedurende 19 jaar in de gevangenis wegens zijn strijd tegen de voormalige Birmese junta. Dat heeft de Nationale Liga voor de Democratie laten weten, de oppositiepartij die hij samen met Aung San Suu Kyi oprichtte.
21/04 07u45  Enkel licentieprobleem kan STVV uit eindronde houdenSTVV zette na een 1 op 6 orde op zaken, in moeilijke omstandigheden werd zondag gewonnen op bij Tubeke. De Kanaries zijn nu - licentiesoap buiten beschouwing gelaten - zeker van de eindronde.
21/04 07u45  Brand in Gibraltar legt online gokgiganten lamIn Gibraltar heeft zich zondag een explosie en brand voorgedaan in een elektrische centrale. Dat zorgde niet enkel voor een dikke zwarte rookpluim boven de Britse enclave in het zuiden van Spanje, maar onderbrak ook de online sportweddenschappen van grote spelers als William Hill en Ladbrokes.
21/04 07u45  Tientallen arrestaties bij Nederlandse bekerfinaleIn en rond stadion De Kuip in het Nederlandse Rotterdam zijn zondag bij de bekerfinale tussen PEC Zwolle en Ajax 29 mensen gearresteerd. Dat aantal loopt, bij het vertrek van supporters uit het stadion, vermoedelijk nog verder op. Dat zei een woordvoerder van de politie zondag.
21/04 07u45  Lokeren wint spektakelmatch tegen ZulteLokeren heeft zondagavond in de openingswedstrijd van de vijfde speeldag in Play-off I met 3-2 gewonnen van Zulte Waregem.
21/04 07u30  Dodentol na schipbreuk Zuid-Korea stijgt tot 58Duikers hebben nog eens negentien lichamen geborgen uit het wrak van het schip dat woensdag zonk voor de zuidkust van Zuid-Korea. Dat brengt de dodentol zondagavond op 58. Intussen illustreert een transcript van communicatieverkeer tussen de autoriteiten en een bemanningslid de verwarring en besluiteloosheid die na het kapseizen van de boot regeerde.
20/04 23u30  Vermiste Nederlandse visser verstopte zich op schipDe visser naar wie zaterdag met man en macht op de Waddenzee is gezocht, was niet overboord geslagen, maar had zich op het schip verstopt. In de haven is hij van boord gegaan en richting België vertrokken. De politie in Friesland kreeg die informatie zondag, maar heeft de man zelf nog niet gevonden of gesproken. Het is onduidelijk waarom de 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats er vandoor is gegaan.
20/04 22u30  Gilbert wint zijn derde Amstel Gold Race, Vanendert tweedePhilippe Gilbert (BMC) heeft zondag in het Nederlandse Valkenburg de 49e editie van de Amstel Gold Race op zijn naam geschreven.
20/04 20u45  Brand Hoge Veluwe onder controleDe heidebrand op de Hoge Veluwe lijkt onder controle. Dat laat de brandweer weten. De blusploegen blijven zondagavond en komende nacht actief voor controle en nablussen. De brand ontstond zondagochtend tussen 9 en half 10. 527 hectare natuurgebied zou in vlammen zijn opgegaan.
20/04 19u45  Brand Nationale Park De Hoge Veluwe nog niet onder controleDe brand op de Hoge Veluwe woedt zondagavond nog steeds. Inmiddels is 400 hectare bos- en heidegebied in vlammen opgegaan, zei een woordvoerster van de brandweer.
20/04 19u30  Wrak van legerhelikopter met vier lijken gevonden bij Canarische EilandenBij de Canarische Eilanden is het wrak van een Spaanse legerhelikopter met vier lichamen aangetroffen, die een maand geleden in zee was gestort. Een speciale zoekrobot lokaliseerde het wrak in de Atlantische Oceaan op 2.362 meter diepte, op ongeveer 55 kilometer ten zuidwesten van het eiland Fuerteventura, aldus het officiële persagentschap EFE op gezag van de luchtmacht.
20/04 19u30  Brand Nationale Park De Hoge Veluwe nog steeds niet onder controleDe brand op de Hoge Veluwe woedt zondagavond nog steeds. Inmiddels is 400 hectare bos- en heidegebied in vlammen opgegaan, zei een woordvoerster van de brandweer.
20/04 17u45  STVV en Lommel winnen met kleinste verschilOp de voorlaatste speeldag in de tweede klasse hebben STVV en Lommel United hun partij gewonnen. STVV klopte Tubeke met 0-1 dankzij een laat doelpunt (86ste minuut) van Mathias Schils.
20/04 17u15  Gilbert wint zijn derde Amstel Gold RacePhilippe Gilbert (BMC) heeft voor de derde keer de Amstel Gold Race op zijn naam geschreven. Onze landgenoot demarreerde op de laatste beklimming van de Cauberg en kwam solo aan. Jelle Vanendert (Lotto-Belisol) werd knap tweede voor Simon Gerrans en Alejandro Valverde.
20/04 16u45  Zware bosbrand in RemersdaalVerschillende brandweerkorpsen proberen in het Rode Bos in de Voerense deelgemeente Remersdaal te blussen.
20/04 16u45  Nationale Park De Hoge Veluwe in Nederland ontruimdIn verband met de grote brand bij het Nederlandse Hoenderloo is besloten het volledige Nationale Park De Hoge Veluwe te ontruimen. Dat heeft een woordvoerster van het park zondagochtend gezegd.
20/04 15u15  Nieuw groentebedrijf laat klanten zelf oogstenInstappen in een groentebedrijf, zelf oogsten of je elke week een pakketje groenten laten samenstellen, het kan vanaf nu bij het nieuwe tuinbouwbedrijf Groenkost op de grens Diest-Tessenderlo. Hans Claes (23), afkomstig uit Neerpelt, runt het jonge bedrijf dat al een 35-tal klanten- coöperanten telt.
20/04 13u15  Microsoft waarschuwt voor oplichters aan de telefoonSoftwaregigant Microsoft waarschuwt voor oplichters die mensen thuis opbellen met de mededeling dat er problemen zijn op hun computer en zo schadelijke software installeren die ze enkel via betaling weer willen verwijderen. Dat meldt de VRT-nieuwsdienst en wordt bevestigd door Microsoft.
20/04 13u00  Dode en zwaargewonde na zwaar verkeersongeval in TienenBij een ongeval dat zich zondag om 06.00 uur voordeed op de Oostelijke Ring in Tienen is een van de inzittenden van de wagen overleden. Het gaat om een vrouw van 28 uit Oplinter (Tienen). Dat meldt de Leuvense parketwoordvoerder Helene Tops.
20/04 13u00  Paashazen stappen in het huwelijksbootjeGisteren om 14.30 uur stond er een uitzonderlijk koppel voor de burgemeester van Maaseik, Jan Creemers (CD&V). Paashazen Knabbel en Babbel lieten zich immers in het echt verbinden op het stadhuis.
20/04 12u15  Baby George steelt de show in de zoo van SydneyDe Britse prins George heeft bij zijn bezoek in Australië zijn eerste en enige publiek optreden gemaakt. De acht maanden oude baby begeleidde, zoals gehoopt door ontelbare bezoekers, zijn ouders prins William en Kate zondag in de Taronga Zoo van Sydney.
20/04 11u15  Paaseierenzoektocht valt mogelijk in het water door buienAan de kust en over het zuidwesten van het land is het zondagmiddag zwaarbewolkt met enige tijd regen. Elders is er af en toe zon maar er kan ook een bui voorkomen. Over het noordoosten van het land blijft het vrijwel droog en daar schijnt de zon ook het vaakst.
20/04 10u30  Een vijfde minder skiongevallen tijdens paasvakantieTijdens de afgelopen paasvakantie zijn er een vijfde minder skiongelukken gebeurd. Dat blijkt uit cijfers van de VAB. De reisbijstandsdienst noteerde maar liefst 19% minder medische interventies in vergelijking met vorig jaar. Dat meldt De Zondag.
20/04 08u15  Bezorg ons jouw paasfoto'sDe paasklokken zijn in het land! Lag jouw tuin ook vol lekkers? Stuur ons jouw foto's via .
20/04 07u15  Natuurpunt boos over uitbreiding EssersNatuurpunt Limburg en ook het Actiecomité Zonhoverheide zijn niet gelukkig met de plannen van het transportbedrijf H.E. Essers. Dat wil uitbreiden in het natuurgebied achter het bedrijf aan de Transportlaan in Genk. Volgens de groenen is het aansnijden van dat gebied overbodig omdat in Genk-Zuid met de sluiting van Ford-Genk een veel groter industriegebied vrijkomt.
19/04 22u30  Gent haalt zwaar uit in Beveren, Charleroi en Oostende op kop in Play-Off IIOp de vierde speeldag van Play-Off II heeft AA Gent (foto) met ruime 2-4-cijfers gewonnen op het veld van Waasland-Beveren. Daardoor staat KV Oostende, dat op Lierse won met 0-2, nu steviger aan de leiding van poule A. In poule B wordt Charleroi de enige leider na een 2-0-zege tegen Cercle Brugge. Kortrijk verloor immers tegen KV Mechelen met 2-1.
19/04 21u15  Nu ook 4 verwaarloosde hengsten in beslag genomen in manege PachtershofNadat de politie eind vorige maand was binnengevallen in de Zutendaalse manege Pachtershof in het kader van een onderzoek naar diefstallen van paardenmaterialen, hebben agenten er vrijdag vier jonge hengsten weggehaald. Dat meldt Het Nieuwsblad.
19/04 20u30  Villa met zwembad voor Belgische Syriëstrijders (video)Voor de (vaak jonge) Belgen die in Syrië meestrijden tegen het regime van president Bashar al-Assad is het oorlogsleven niet altijd kommer en kwel. Zo is op een video op Facebook, die de redactie van VTM Nieuws in handen kreeg, te zien hoe onder meer Brian De Mulder in luxe baadt in een villa met een zwembad.
19/04 20u15  Brand boven populair café in PeerZaterdagnamiddag heeft een brand gewoed boven het bekende café Pol Kip in het centrum van Peer. Het vuur deed zich omstreeks 17 uur voor in de keuken van het echtpaar dat de zaak uitbaat. Het café zelf bleef gespaard maar de andere woonvertrekken liepen rookschade op.
19/04 19u30  Onkelinx wil orthodontie terugbetalen tot 12 jaarLaurette Onkelinx (PS) heeft een plan opgesteld om onze mond- en tandgezondheid te verbeteren. Ze wil onder andere de kosten drukken, de leeftijd voor orthodontie wijzigen en schoolcontroles uitvoeren. De uitvoering van het plan kan tot 40 miljoen euro per jaar kosten.
19/04 19u15  Onkelinx wil kindergebitten op school onderzoekenLaurette Onkelinx (PS) heeft een plan opgesteld om onze mond- en tandgezondheid te verbeteren. Ze wil onder andere de kosten drukken, de leeftijd voor orthodontie wijzigen en schoolcontroles uitvoeren. De uitvoering van het plan kan tot 40 miljoen euro per jaar kosten.
19/04 19u15  Burgemeester Els Robeyns zegt ja tegen haar StephanieBurgemeester Els Robeyns (36, sp.a-ROB) is zaterdagmiddag in de neogotische kapel in Wellen met haar vriendin Stephanie Billen (25) in het huwelijksbootje gestapt. Het koppel was sinds vorige zomer verloofd.
19/04 19u00  Topman Yahoo krijgt oprotpremie van 42 miljoen na 15 maanden prutswerkHet Amerikaanse internetbedrijf Yahoo heeft zijn operationaal directeur Henrique de Castro een ontslagvergoeding gegeven van 58 miljoen dollar (42 miljoen euro). De Castro liet in een carrière van welgeteld vijftien maanden een puinhoop achter.
19/04 18u30  Speurders hebben weinig elementen om daders schietpartij te vindenDe gerechtelijke autoriteiten speuren actief de dader(s) op van de schietpartij die vrijdagavond het leven kostte aan drie mensen in het Luikse Wezet. De speurders hebben voorlopig echter maar weinig elementen in handen om de dader(s) te identificeren.
19/04 18u00  Personeel Lunch Garden volgt stakingsoproep massaalIn 49 van de 50 eigen restaurants van Lunch Garden wordt vandaag niet gewerkt. 'De stakingsoproep wordt massaal opgevolgd', aldus LBC-secretaris Rudi Schwartz.
19/04 18u00  Internetfraudeurs vallen Genkenaar (80) al twee maanden lastigAl meer dan twee maanden ontvangt de tachtigjarige Frans Adriaensen uit Genk elke dag meerdere telefoontjes van oplichters, die zich voordoen als werknemers van Microsoft. 'Ze bellen soms wel tien keer per dag', vertelt een radeloze Frans.
19/04 18u00  Drugsbaron al uitgeleverd aan FrankrijkDe Franse drugsbaron Mohamed Benabdelhak werd vrijdag al uitgeleverd aan Frankrijk. Gewapende handlangers van Benabdelhak hadden zondagavond geprobeerd om hem te bevrijden uit de gevangenis van Sint-Gillis. De spectaculaire inval mislukte en Benabdelhak werd nadien overgebracht naar de gevangenis van Brugge.
19/04 17u45  Smet: "Verbod op politieke debatten in scholen is storm in glas water"Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet (sp.a) noemt de ophef over het verbod op politieke debatten in scholen, 'een storm in een glas water'. Net als Vlaams minister-president Kris Peeters stelt Smet zaterdag dat 'noch de minister, noch de Vlaamse regering, noch de administratie onderwijs' een verbod op politieke debatten heeft beslist.
19/04 17u45  Dertiende dode geborgen na lawine op Everest, families sjerpa's krijgen 295 euroHoop op overlevenden van de lawine op de Mount Everest is er niet meer. De omstandigheden op de berg zijn te bar. De meeste slachtoffers zijn inmiddels geborgen, naar drie mannen wordt nog gezocht.
19/04 16u15  Vrouw, partner en kind doodgeschoten in Wezet (video)In de rue de Berneauin in Wezet in de provincie Luik zijn een kind van negen, 37-jarige bankier en diens 37-jarige partner vrijdagavond laat doodgeschoten. Dat bevestigt burgemeester Marc Neven zaterdagmorgen. De vrouw, de meter van het kind, overleed deze morgen in het ziekenhuis.
19/04 16u00  Been: "Genk heeft verkeerde beslissingen genomen"'Een héél mooie tijd heb ik gekend bij KRC Genk, de club gaat nooit meer uit mijn hart. Dat meen ik écht. Maar op het eind was het op. Het was alsof ik voortdurend aan een dood paard moest trekken.' Twee maanden na zijn ontslag blikt Mario Been in zijn gezellige huiskamer in Barendrecht terug op zijn periode bij KRC Genk. Heel open, zonder rancune maar met een kritische blik op het sportieve beleid.
19/04 16u00  Niet alleen de kandidaten zingen in 'The Voice van Vlaanderen' (video)Gisteren ging in 't Kuipke in Gent de eerste liveshow van 'The Voice van Vlaanderen' van start. 16 kandidaten passeerden de revue, waarvan slechts de helft overbleef en door mag naar de volgende liveshow. De show startte met een performance van de vier coaches.
19/04 16u00  24-urenstaking treft bijna alle restaurants van Lunch GardenBij restaurantketen Lunch Garden staakt het personeel zaterdag tegen het plan van de directie om een aantal loon- en arbeidsvoorwaarden te wijzigen. Wellicht blijven de meeste van de vijftig winkels van de keten de hele dag dicht. Enkel de 24 restaurants met een zelfstandige uitbater of bij tankstations blijven open.
19/04 14u45  Start bouw nieuw ziekenhuis uitgesteldDe bouw van het nieuwe ziekenhuis in Maaseik begint niet in mei, zoals gepland was. De subsidies van de Vlaamse overheid zijn nog niet in orde. Burgemeester Jan Creemers (CD&V) maakt zich voorlopig nog geen zorgen. “We beginnen later met de bouwwerken, maar het zal alleszins geen jaren meer duren”, zegt Creemers. Wanneer de bouw dan wel start, lijkt niemand te weten.
19/04 14u45  Politieke debatten verboden op schoolHet departement Onderwijs van de Vlaamse overheid wil niet dat de scholen nog politieke debatten organiseren de komende weken. Debatten mogen niet binnen en buiten de schoolmuren, noch voor leerlingen of een ander publiek. Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard.
19/04 13u45  Hond waarschuwt baasje voor brandIn een woning op de Legrellestraat in Gestel (Berlaar) brak donderdagavond brand uit. De hond van de bewoonster zou haar net op tijd voor het onheil gewaarschuwd hebben. Ondanks een snelle interventie, werd de woning tijdelijk onbewoonbaar verklaard.
19/04 12u30  Schietpartij Wezet: ook derde slachtoffer overledenIn de rue de Berneauin in Wezet in de provincie Luik zijn een kind van negen, 37-jarige bankier en diens 37-jarige partners vrijdagavond laat doodgeschoten. Dat bevestigt burgemeester Marc Neven zaterdagmorgen aan Belga. De vrouw, de meter van het kind, overleed deze morgen in het ziekenhuis.
19/04 12u00  Man (37) en jongetje (9) doodgeschoten aan sporthal in WezetIn de rue de Berneauin in Wezet in de provincie Luik zijn een kind van negen en een man, een 37-jarige bankier, vrijdagavond laat doodgeschoten. Dat bevestigt burgemeester Marc Neven zaterdagmorgen aan Belga. Een vrouw, de meter van het kind, raakte zwaargewond.
19/04 10u15  Man en kind doodgeschoten aan sporthal in WezetIn Wezet in de provincie Luik zijn een kind van tien en een man vrijdagavond laat doodgeschoten. Dat bevestigt burgemeester Marc Neven zaterdagmorgen aan Belga. Een vrouw, de meter van het kind, raakte zwaargewond.
19/04 09u45  "Co-ouderschap schadelijk voor kinderen onder de 6 jaar"Verschillende kinderpsychiaters stellen dat kinderen jonger dan zes jaar niet klaar zijn voor een vorm van co-ouderschap waarbij ze om de week bij papa of mama wonen. Vooral bij baby's kunnen de gevolgen groot zijn. 'We zien dingen die ons ongerust maken, zoals een baby van twee maanden die zijn borstvoeding moet onderbreken omdat de rechter dat beslist.'
19/04 07u30  Man die Limburgse oplichtte, snoepte nog twee vrouwen geld afMaandag meldde zich bij Het Belang van Limburg een vrouw die 13.000 euro verloor aan een oplichter die ze op internet leerde kennen. Nu blijkt ze niet het enige slachtoffer te zijn. Ook E. uit Turnhout tuinde in de gladde praatjes van de Engelstalige Candal Hepditch.
19/04 07u30  Internetfrauders vallen Genkenaar (80) al twee maanden lastigAl meer dan twee maanden ontvangt de tachtigjarige Frans Adriaensen uit Genk elke dag meerdere telefoontjes van oplichters, die zich voordoen als werknemers van Microsoft. 'Ze bellen soms wel tien keer per dag', vertelt een radeloze Frans.
19/04 00u15  Dit leest u in onze weekendbijlagenMorgen hebt u weer extra leesvoer met onze weekendbijlagen. We wensen u alvast een prettig paasweekend (en veel leesgenot) toe.
18/04 21u15  17 gewonden in Dancing Grand Prix kregen nog geen centDe zeventien mensen die gewond raakten bij de instorting van het valse plafond van dancing 'Grand Prix' aan Terlaemen in Heusden-Zolder, hebben nog altijd geen eurocent gekregen om hun schade te vergoeden.
18/04 19u15  Geen extra zebrapad op de Hasseltweg'De kleine stukjes stoep tussen de vent- en middenweg van de Hasseltweg zijn aangelegd voor het comfort van de overstekende voetganger. Maar dat betekent niet dat die voetganger voorrang heeft bij het oversteken.' Dat laat Jo Lieben, woordvoerder van Wegen en Verkeer Limburg, weten na het ongeval met een voetgangster.
18/04 18u00  Meer dan 15.000 bestuurders geflitstDe politie heeft tijdens de 'flitsmarathon', waarbij van donderdag- tot vrijdagochtend in heel het land extra gecontroleerd werd op snelheid, 3,9 procent van de autobestuurders geflitst met een mobiele camera. Exact 398.485 voertuigen werden gecontroleerd, waarvan er 15.615 te snel reden. Dat meldt de federale politie vrijdag.
18/04 16u45  Nederlandse pedofiel (35) verdacht in zelfmoord Amanda ToddDe Canadese autoriteiten verdenken een 35-jarige Nederlander, die in Nederland vastzit op verdenking van webcamseks met minderjarigen, van afpersing van de Canadese tiener Amanda Todd. Het meisje pleegde zelfmoord. Dat heeft de Canadese politie laten weten.
18/04 16u45  Paasvakantie schot in de roos voor pretparkenDe paasvakantie heeft de Belgische pretparken geen windeieren gelegd. Alle attractieparken deden beter dan in 2013, en enkelen noteren zelfs recordcijfers. Dat blijkt uit een rondvraag vrijdagmiddag.
18/04 16u45  Twaalf doden na lawine op Mount EverestMinstens twaalf Nepalese sherpa's zijn vrijdagochtend omgekomen door een lawine op de flanken van Mount Everest. Dat heeft een functionaris van de reddingswerkers laten weten. De zoektocht naar mogelijke overlevenden is door de slechte weersomstandigheden afgeblazen. Hoeveel sherpa's vermist worden, is niet duidelijk. Zeven alpinisten werden gered.
18/04 16u00  Couchsurfen: Open Vld hekelt 'Vlaamse regulitis'Oppositiepartij Open Vld hekelt de 'regulitis' van de Vlaamse overheid, nu blijkt dat die de registratie eist van al wie toeristen thuis een bed aanbiedt. Al zijn de Vlaamse liberalen ook zelf wel voorstander van 'een minimum aan kwaliteitsnormen op vlak van brandveiligheid'. Het is vooral de aanpak die hen stoort, waarbij 'meteen met boetes tot 250 euro wordt gezwaaid'.
18/04 15u45  Jenevermuseum nog vier maanden langer dichtHet nationaal jenevermuseum in Hasselt opent ten vroegste pas in september terug de deuren. Aanvankelijk was de heropening na de verbouwingen voorzien voor mei maar daar worden dus nu vier maanden aan toegevoegd.
18/04 15u45  Goksite Napoleon Games betaalt flitsboetes terugGoksite Napoleon Games pakt uit met een spraakmakende stunt. Wie gisteren tijdens de luid aangekondigde flitsmarathon toch tegen de lamp liep, kan het bedrag van zijn boete terugwinnen. Dat meldt Het Nieuwsblad.
18/04 14u45  Ferrera laat Kara wellicht aan de kant tegen AnderlechtGenktrainer Emilio Ferrera krijgt niks cadeau. Hij zal maandag tegen Anderlecht opnieuw moeten schuiven met pionnen. Naast de geel geschorste Kumordzi en de geblesseerde De Ceulaer zal ook Kara Mbodji waarschijnlijk forfait moeten geven tegen paars-wit.
18/04 14u15  Hoeselaar ligt dood op stoep in Bilzen (video)Een 44-jarige man uit Hoeselt is vrijdag rond 4 uur levenloos aangetroffen op de stoep van de Brugstraat in Bilzen. Omdat het aanvankelijk niet duidelijk was waarom de man in de uitgaansbuurt dood lag, is het parket van Tongeren een onderzoek gestart.
18/04 14u15  Staking Lanxess: "Sluitingsscenario's zijn gemaakt"De verklaring van de directie dat een sluiting van Lanxess in Zwijndrecht dreigt, is geen bluf. 'De sluitingsscenario's zijn wel degelijk gemaakt', aldus Lanxess-woordvoerder Philippe Van Wassenhove.
18/04 14u00  Man gewond na klap tegen mestton in WijchmaalRond 12u30 vrijdagmiddag heeft zich een ongeval voorgedaan op de Peerderbaan in Wijchmaal. Een groene bestelwagen reed er achter op een mestton van een tractor die wou afdraaien.
18/04 12u15  Nathan excuseert zich bij Sergio Herman (video)Het VTM-programma 'Mijn pop-uprestaurant' heeft er een bewogen aflevering opzitten. In Brussel bleef het restaurant Sticks & Stones noodgedwongen dicht, terwijl juryleden Sergio en Sepideh in Gent uit de zaak vertrokken.
18/04 12u15  Bestuurslid KRC Genk over Michel Preud'homme: "Zielige trainer"Stephan Poelmans, commercieel directeur bij KRC Genk, heeft met een opmerkelijke tweet een nieuwe rel in het Belgische voetbal ontketend. Poelmans liet via de microblogsite immers in harde bewoordingen weten wat hij van Club Brugge-coach Michel Preud'homme vindt. 'Ooit topkeeper, nu zielige trainer', klinkt het.
18/04 11u30  Familie reageert vol onbegrip op vrijlating moordenaarCesar Serafin Ferreire zit sinds gisteren thuis met elektronisch toezicht. Acht maanden geleden schoot hij zijn Portugese landgenoot neer met enkele kogels na een geldkwestie. Hoe hecht de Portugese familie ook is: vergeven doen ze hem dit nooit.
18/04 11u15  KRC Genk geeft jonge aanvaller Dante Vanzeir (16) contractRacing Genk heeft de 16-jarige jeugdinternational Dante Vanzeir aan de club gebonden. De spits, die al enkele jaren voor de KRC jeugd uitkomt, tekende een contract tot 30 juni 2016. Dat maakte Genk vrijdag bekend.
18/04 11u00  Meisje (16) neemt afscheid op YouTube voor ze zelfmoord pleegtIn het Amerikaanse Louisville (Kentucky) is een 16-jarig meisje uit het leven gestapt nadat ze een emotionele afscheidsvideo op YouTube had gezet. Het filmpje staat niet meer online, maar werd in de eerste 24 uur meer dan 10.000 keer bekeken. Dat meldt BuzzFeed.
18/04 09u15  Twee jongeren komen om bij ongeval in Lanaken (video)Op de Maastrichterweg in Lanaken zijn in de nacht van donderdag op vrijdag twee jongeren uit de regio om het leven gekomen nadat ze rond 4 uur met hun wagen slipten en tegen een boom terecht kwamen.
18/04 08u00  Twee jongeren komen om bij ongeval in LanakenBij een verkeersongeval op de Maastrichterweg in Lanaken zijn in de nacht van donderdag op vrijdag twee jongeren uit de regio om het leven gekomen.
18/04 07u45  Punch Metals bevestigt onderhandelingen met Ford GenkOndernemer Guido Dumarey van Punch Metals heeft gisteren onderhandeld met de directie van Ford Genk over de overname van een deel van de persafdeling (B-hal). Het gesprek duurde ruim drie uur.
18/04 07u45  Wie toerist laat overnachten riskeert boeteDe overheid gaat actief op zoek naar mensen die in hun woning een kamer aanbieden aan toeristen via websites als airbnb.be en couchsurfing.org. Zij krijgen een brief waarin ze op hun verplichtingen gewezen worden. Als ze geen gevolg geven aan de brief, riskeren ze een boete van 250 euro.
18/04 07u45  Kris Peeters wil 'pestboetes' uit GAS-systeemVlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) ziet het huidige systeem van GAS-boetes liever verdwijnen. 'De pestboetes moeten eruit. En er moet duidelijkheid komen, bijvoorbeeld via een lijst met inbreuken waarvoor je zo'n sanctie riskeert', zegt Peeters vrijdag in Het Laatste Nieuws.
18/04 07u30  Hoeselaar ligt dood op stoep in BilzenIn de nacht van donderdag op vrijdag is rond 4 uur een levenloos lichaam gevonden op de stoep van de Brugstraat in Bilzen. Het zou gaan om een 69-jarige man uit Hoeselt.
18/04 07u30  Opnieuw onrust bij Tenneco in Sint-TruidenBij Tenneco, de Truiense producent van schokdempers voor de auto-industrie, is het weer onrustig. Volgens de Spaanse pers zou de directie van Tenneco zijn teruggekomen op haar beslissing om een fabriek te sluiten in Gijon.
18/04 07u00  Gemaskerde Standardfans eisen ontslag van coach LuzonNa het nieuwe puntenverlies van Standard op de vierde speeldag in Play-off I in eigen huis tegen Lokeren (2-2) hebben enkele Luikse heethoofden voor overlast gezorgd op Sclessin. Dat melden verscheidene Belgische media donderdagavond.
18/04 07u00  Toch nog honderden Limburgse overtreders tijdens flitsmarathonTijdens de luid aangekondigde flitsmarathon hebben de Limburgse bestuurders donderdag massaal een versnelling lager geschakeld. Velen reden zelfs nog trager dan toegelaten.
18/04 07u00  Zes op de tien ritsen verkeerdZes op de tien bestuurders ritsen foutief. Ze kennen de regels wel, maar ze passen het ritsen gewoon overal toe terwijl dat niet hoeft. De resultaten staan in een onderzoek van VAB bij 604 bestuurders. Maar hoe zit het met uw kennis van het ritsen? Doe hier de test.
18/04 06u45  H.Essers schept 400 jobs in GenkDe Limburgse logistieke groep H.Essers creëert de komende vijf tot zeven jaar 400 nieuwe banen op zijn site aan de Transportlaan in Genk. Aanleiding is de uitbreiding van de farma-divisie, goed voor een investering van 50 miljoen euro.
18/04 06u30  400 nieuwe jobs bij H.EssersDe Limburgse logistieke groep H.Essers creëert de komende vijf tot zeven jaar 400 nieuwe banen op zijn site aan de Transportlaan in Genk. Aanleiding is de uitbreiding van de farma-divisie, goed voor een investering van 50 miljoen euro.
1Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

3x Een vijfde minder skiongevallen tijdens paasvakantie20/04 10u30 - Het Belang van Limburg: Tijdens de afgelopen paasvakantie zijn er een vijfde minder skiongelukken gebeurd. Dat blijkt uit cijfers van de VAB. De reisbijstandsdienst noteerde maar liefst 19% minder medische interventies in vergelijking met vorig jaar. Dat meldt De Zondag.
2x Verdachte van moord ei zo na vrijgelaten door gerechtelijke blunder24/04 07u00 - Het Belang van Limburg: Door een administratieve fout bij het gerecht is een man die was aangehouden voor een moord in een flat op het Antwerpse Kiel, ei zo na vrijgelaten uit de gevangenis. Alleen omdat hij nog verdacht wordt van een inbraakpoging, zit hij nog achter de tralies. Maar allicht niet lang meer.
2x Wagen van sinds 2005 vermiste man teruggevonden24/04 18u00 - Het Belang van Limburg: In een zandwinningsput in Dessel hebben duikers donderdagnamiddag de wagen van Bart Gielens aangetroffen. Gielens werd in mei 2005 voor het laatst gezien in de omgeving van de Turnhoutsebaan in Mol.
1x Meisje (16) neemt afscheid op YouTube voor ze zelfmoord pleegt18/04 11u00 - Het Belang van Limburg: In het Amerikaanse Louisville (Kentucky) is een 16-jarig meisje uit het leven gestapt nadat ze een emotionele afscheidsvideo op YouTube had gezet. Het filmpje staat niet meer online, maar werd in de eerste 24 uur meer dan 10.000 keer bekeken. Dat meldt BuzzFeed.
1x Bestuurslid KRC Genk over Michel Preud'homme: "Zielige trainer"18/04 12u15 - Het Belang van Limburg: Stephan Poelmans, commercieel directeur bij KRC Genk, heeft met een opmerkelijke tweet een nieuwe rel in het Belgische voetbal ontketend. Poelmans liet via de microblogsite immers in harde bewoordingen weten wat hij van Club Brugge-coach Michel Preud'homme vindt. 'Ooit topkeeper, nu zielige trainer', klinkt het.
1x Man gewond na klap tegen mestton in Wijchmaal18/04 14u00 - Het Belang van Limburg: Rond 12u30 vrijdagmiddag heeft zich een ongeval voorgedaan op de Peerderbaan in Wijchmaal. Een groene bestelwagen reed er achter op een mestton van een tractor die wou afdraaien.
1x Twaalf doden na lawine op Mount Everest18/04 16u45 - Het Belang van Limburg: Minstens twaalf Nepalese sherpa's zijn vrijdagochtend omgekomen door een lawine op de flanken van Mount Everest. Dat heeft een functionaris van de reddingswerkers laten weten. De zoektocht naar mogelijke overlevenden is door de slechte weersomstandigheden afgeblazen. Hoeveel sherpa's vermist worden, is niet duidelijk. Zeven alpinisten werden gered.
1x Meer dan 15.000 bestuurders geflitst18/04 18u00 - Het Belang van Limburg: De politie heeft tijdens de 'flitsmarathon', waarbij van donderdag- tot vrijdagochtend in heel het land extra gecontroleerd werd op snelheid, 3,9 procent van de autobestuurders geflitst met een mobiele camera. Exact 398.485 voertuigen werden gecontroleerd, waarvan er 15.615 te snel reden. Dat meldt de federale politie vrijdag.
1x Dit leest u in onze weekendbijlagen19/04 00u15 - Het Belang van Limburg: Morgen hebt u weer extra leesvoer met onze weekendbijlagen. We wensen u alvast een prettig paasweekend (en veel leesgenot) toe.
1x "Co-ouderschap schadelijk voor kinderen onder de 6 jaar"19/04 09u45 - Het Belang van Limburg: Verschillende kinderpsychiaters stellen dat kinderen jonger dan zes jaar niet klaar zijn voor een vorm van co-ouderschap waarbij ze om de week bij papa of mama wonen. Vooral bij baby's kunnen de gevolgen groot zijn. 'We zien dingen die ons ongerust maken, zoals een baby van twee maanden die zijn borstvoeding moet onderbreken omdat de rechter dat beslist.'

Statistieken

Nieuwsbronnen:
150
Artikels:
36298
Gelezen:
6411
Aantal lezers nu:
32


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2014 Naar boven