dinsdag 21 oktober 2014, week 43


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Meer nieuws van Het Belang van Limburg

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u00
 

Het Belang van Limburg

Verbergen Tonen
21/10 17u00  Verplegers posten denigrerende foto’s van demente patiënten: ‘Om hen belachelijk te maken’ Vijf verplegers van een ziekenhuis in Aken, dichtbij de Belgische grens, zijn vorige maand ontslagen nadat ze denigrerende foto’s en video’s van demente en andere zieke patiënten hadden gepost op het internet. Dat heeft de woordvoerder van het ziekenhuis dinsdag meegedeeld.
21/10 17u00  VitaS gehuldigd voor preventie van psychosociale risico’s De Limburgse zorginstelling VitaS is dinsdag bekroond voor de initiatieven die ze genomen heeft om stress en psychosociale problemen bij haar werknemers efficiënt aan te pakken en te voorkomen. De prijs werd uitgereikt door de federale overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg (FOD WASO) en de Belgische vertegenwoordiging bij Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk (EU-OSHA).
21/10 16u45  Flandrien-weer in België: Nys & Co naar Spaanse zon Niet alleen Sven Nys vertoeft de komende twee weken in Spanje. Ook het team BKCP-Powerplus verkiest een trainingsstage in de Spaanse zon boven het herfstweer in eigen land.
21/10 16u45  GETEST. Lukt een kaars aansteken beter met spaghetti? Het gure herfstweer vraagt om kaarsjes, maar dan héb je net mooie houdertjes en raakt je vlam net niet bij de wiek. En lucifers heb je ook niet in huis. De oplossing ligt volgens dit filmpje in de keukenkast: een ongekookte spaghettisliert zou elke élke kaars aansteken.
21/10 16u45  Tubelight maakt muziek voor nieuwe film Stany Crets (Oud)studenten PXL-Music Lee Swinnen, Thomas Valkiers en Niels Meuskens gaan met Double Veterans / Tubelight de soundtrack van LEE & CINDY C, de nieuwe film van Stany Crets, verzorgen.
21/10 16u30  Mannen die Nederlander (25) met baseballknuppels in elkaar timmerden opgepakt De politie van de zone HAZODI heeft vrijdag vijf personen opgepakt die betrokken waren bij een brutale vechtpartij en carjacking aan het Rongeseplein in Runkst op maandag 13 oktober. ‘Deze feiten waren prioritair voor ons. Het onveiligheidsgevoel dat in Runkst heerst, moet worden aangepakt’, zegt korpschef Philip Pirard.
21/10 16u30  Doorgang Dorpsstraat naar Schuttersstraat afgesloten In de Schuttersstraat, ter hoogte met aansluiting op de Dorpsstraat, is er een tijdelijke werfzone geinstalleerd. Wie de Schuttersstraat wil bereiken, daar wonen onder meer ook nog een dokter, een kinesist en een tandarts, moet omrijden via de Dorpsstraat. Inrijden kan enkel vanuit de Kloosterstraat. Deze tijdelijke afsluiting moet voorkomen dat het doorgaand verkeer gehinderd wordt in de drukke Dorpsstraat. Fietsers en voetgangers kunnen wel nog via de Dorpsstraat de Schutterstraat inrijden. Er is bewegwijzering voorzien.
21/10 16u30  Bezorg ons uw stormfoto’s De wind kan in de loop van de avond lelijk gaan huishouden in Limburg. Als u stormschade of opvallende taferelen kan vastleggen, mag u ons uw foto’s bezorgen.
21/10 16u15  Zware boetes voor racisme in Serie A Hellas Verona moet bij zijn volgende thuiswedstrijd, op 30 oktober tegen Lazio, een deel van zijn stadion sluiten. De club moet ook een boete van 50.000 euro betalen.
21/10 16u15  Marc Uytendaele scherp voor nieuwe federale meerderheid Grondwetspecialist Marc Uytendaele heeft forse kritiek op de samenstelling van de nieuwe federale regering. Volgens Uytendaele, tevens de echtgenoot van PS-Kamerfractieleidster Laurette Onkelinx, wordt het pact tussen de Belgen, dat de basis vormt van het huidige federalisme, aangevreten.
21/10 16u15  Geslaagde zonnige pannenkoekendag in de Wimbert Ziekenzorg Wimmertingen heeft een geslaagde pannenkoekendag georganiseerd op een zonnige zondag.
21/10 16u15  Bourgeois: ‘Weyts maakte geen deontologische fout’ Door aanwezig te zijn op het verjaardagsfeest van VMO-stichter Bob Maes heeft Vlaams N-VA-minister Ben Weyts 'geen enkele daad gesteld die de waardigheid van het ambt in het gedrang brengt'. Dat heeft Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) dinsdag gezegd in het Vlaams Parlement.
21/10 16u00  Fietspad op Steenweg naar As stopt bruusk Het nieuw aangelegde fietspad over de N75 in As mondt uit op werken die nog uitgevoerd moeten worden. En dat kan soms verrassingen opleveren voor fietsers die denken dat het fietspad volledig klaar is.10 
21/10 16u00  Boiling Bucket Challenge: de uitdaging voor de grootste idioten Als je dacht dat de hype van de Ice Bucket Challenge gaan liggen was, dan ben je eraan voor de moeite. Al is het maar de vraag of deze variant, met kokend water, door veel mensen opgepikt zal worden.11 
21/10 16u00  Politie houdt huiszoekingen naar gestolen voorwerpen De federale politie houdt vandaag huiszoekingen naar gestolen voorwerpen in Sint-Truiden. Dat is ook het geval in Brussel, Ronse, Jette, Evere, Vilvoorde, Luik en Quevy. De operaties kaderen in een grootschalig onderzoek naar diefstallen.
Laatste update: vandaag om 17u00Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
21/10 15u45  Genkse Jaycees op bezoek bij stadsbestuurNaar jaarlijkse gewoonte werd de nieuwe beheerraad van JCI Genk op het stadhuis ontvangen door burgemeester Wim Dries en schepen van economie Erik Gerits. Die laatste was zelf jarenlang lid van JCI.
21/10 15u45  TreinTramBus wil samen met vakbonden actie voerenTreinTramBus, de belangenorganisatie voor de gebruikers van het openbaar vervoer, betreurt dat er voor de derde werkdag op rij wilde stakingen uitbreken bij het spoor.
21/10 15u45  Stress in het onderwijs neemt toeDe werkstress bij het personeel in het onderwijs neemt toe. Vorig jaar had 35,4 procent van de leerkrachten last van werkstress, terwijl dit in 2011 nog 31,4 procent was. Dat blijkt uit een studie van de SERV, de overleg- en adviesraad van de Vlaamse sociale partners.
21/10 15u45  BibbereDialek van Kinder door Theo Van Dael.
21/10 15u45  Uitkering bij tijdelijke werkloosheid daalt tot 65 procentWerknemers die tijdelijk werkloos zijn, krijgen vanaf volgend jaar een lagere uitkering. De uitkering bedraagt nu nog 70 procent van het loon, maar de federale regering verlaagt dit naar 65 procent. Dat is hetzelfde als voor de crisis.
21/10 15u30  Galaconcert bij 50 jaar jeugd- en kinderkoor Kiliana in Lindelhoeven (Overpelt)De Corneliuskerk van Lindelhoeven was zaterdag het decor waar kinder- en jeugdkoor Kiliana - betekent jeugdige in het oud-Keltisch - het 50-jarig bestaan vierde met een galaconcert. Het koor werd opgericht in 1964 als Edelweiss maar veranderde van naam in 2000. Pastoor Poelmans, Denis Vanendert en Lieske Plessers waren van de oprichters. Sedert 1989 is Carine Van Gerven dirigente van Kiliana. Het koor behaalde prijzen in binnen en buitenland. Kiliana kreeg op zij galaconcert medewerking van dameskoor Amicilo en het kinderkoor van Halle an der Saale uit de buurt van Leipzig in Duitsland. Het koor repeteert elke zaterdag in Den Drossaerd en heeft een eigen website. Uiteraard kon ook de verjaardagstaart niet ontbreken op het jubileumfeest.
21/10 15u30  ‘Bridget Jones’ lijkt niet meer op zichzelfKen je Renee Zellweger nog? De actrice met bolle kaken die destijds in de huid kroop van Britget Jones... Ja? Dan zou je ze wellicht niet meer herkennen. De 45-jarige Britse ster ging op maandag naar de Elle Women Awards in Californië en verwarde de aanwezigen met een gloednieuw uiterlijk. Zellweger is dol op plastische ingrepen en botoxbehandelingen en lijkt anno 2014 meer op Naomi Watts dan op zichzelf. Volgens plastisch chirurg Alex Karidis heeft de actrice recent een ooglift laten uitvoeren en koos ze voor injecties in haar voorhoofd om rimpels te voorkomen.16 
21/10 15u30  Jeugdbewegingen verbroederen in HasseltNog voor de haan kraaide kwamen vrijdag een duizend jongeren, leiding, (oud-)leden, scholen en jeugddiensten van de talrijke jeugdbewegingen in uniform naar het Kolonel Dusartplein in Hasselt om de Dag van de Jeugdbeweging te vieren waar hen een ontbijt werd aangeboden.
21/10 15u30  Anderstalige cursisten CVO13 herdenken De Groote OorlogOmdat het precies honderd jaar geleden is dat het Duitse leger het neutrale België binnenviel, brachten anderstalige cursisten Nederlands van het Volwassenenonderwijs CVO13 onder begeleiding van Edwin Swennen in de Velinx in Tongeren een bezoek aan de tentoonstelling 'Tongeren, kleine stad in een Groote Oorlog'.10 
21/10 15u15  Newcastle moet het nog maanden doen zonder Siem de JongDe Nederlander Siem de Jong moet zeker nog een paar maanden aan de kant blijven. De 25-jarige middenvelder van het Engelse Newcastle herstelt van een operatie aan zijn dijbeen.
21/10 15u00  ‘Vlaming is niet klaar voor zelfrijdende auto’De Vlaamse consument is vandaag nog niet klaar voor de zelfrijdende auto. Dat zegt Maarten Matienko van mobiliteitsclub VAB dinsdag, nadat Nederland maandag het licht op groen zette voor testritten met zelfrijdende wagens en vrachtwagens tussen het gewone verkeer.
21/10 15u00  Heksje Mimi op bezoek bij de kleuters van De WegwijzerHeksje Mimi is een lieve heks. Ze vroeg aan de kleuterjuffen van de wegwijzer of ze nog eens op bezoek mocht komen bij de kleuters. De juffen vonden dit meteen goed en maakten een afspraak met het heksje. Maar dat leek nog niet zo eenvoudig te zijn. Heksje Mimi houdt er immers van om zich te verstoppen. Deze keer verstopte ze zich in de boomgaard.
21/10 15u00  Hasselt en Meeuwen-Gruitrode krijgen eerste Vlaams label voor kindvriendelijkheidIn Antwerpen zijn dinsdagmiddag de eerste Vlaamse labels “Kindvriendelijke Steden en Gemeenten” uitgereikt aan Hasselt, Meeuwen-Gruitrode, Gent, Mechelen, Sint-Niklaas, Turnhout en Wetteren. Die zeven steden en gemeenten gingen een engagement aan om in overleg met kinderen en jeugdverenigingen een kindvriendelijker beleid uit te stippelen in tal van domeinen zoals mobiliteit, recreatie, leefmilieu, cultuur en infrastructuur.
21/10 15u00  Peerse limerickPeerse limerick
21/10 14u45  Dit zijn de slechtste luchthavens van 2014Guide to Sleeping in Airports, een reissite die aan de hand van een jaarlijkse enquête een lijst met de beste en slechtste luchthavens maakt, heeft de internationale luchthaven van Pakistan uitgeroepen tot de minst aangename van 2014. Dat betekent dat de internationale luchthaven van Manila er na drie jaar deze onverdienstelijke plaats op verbeterd is.
21/10 14u45  Kraan dreigt omver te vallenIn de Sint-Jozefstraat in Evere zijn een veertigtal bewoners geëvacueerd omdat een kraan dreigt om te vallen. Het gemeentelijk rampenplan is afgekondigd, zo werd vernomen bij de politie van zone Noord (Schaarbeek, Evere en Sint-Joost-ten-Node).
21/10 14u45  KVLV houdt ShareFairShare faire op zondag 19 oktober op het Speelhof in Sint- Truiden
21/10 14u45  Leerlingen 5 verzorging BSL op driedaagse in MolZoals elk jaar gingen de leerlingen van 5 verzorging van het Spectrumcollege Bovenbouw Sinte-Lutgart uit Beringen op 3-daagse naar Mol.
21/10 14u45  Toch politieacties tijdens Europese topHet eerste gesprek van de politiebonden met minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) over de politiepensioenen heeft dinsdag nog geen concreet resultaat opgeleverd. Op 12 november staat nieuw overleg gepland. De aangekondigde stakingsacties tijdens de Europese top donderdag en vrijdag in Brussel gaan dus gewoon door, bevestigen de bonden.
21/10 14u45  Hans Van Themsche schreef rapsong voor nieuwe documentaire Nic Balthazar (video)De tot levenslang veroordeelde moordenaar Hans Van Themsche (26) heeft een verrassende carrièrewending achter de rug. Hij blijkt de muziek te hebben gecomponeerd van ‘Binneninzicht’, een documentaire die Nic Balthazar (50) draaide in de gevangenis van Oudenaarde.
21/10 14u30  Oscar Pistorius mag kruis maken over Rio 2016Oscar Pistorius zal niet kunnen deelnemen aan de Paralympische Spelen van 2016 in het Braziliaanse Rio. ‘Blade Runner’ werd dinsdag tot vijf jaar gevangenisstraf veroordeeld voor het doden van zijn partner Reeva Steenkamp op Valentijnsdag 2013.
21/10 14u30  Gigounon dubbelt verder in Challenger Pune, Reuter verliestGermain Gigounon heeft zich dinsdag aan de zijde van de Fransman Fabrice Martin geplaatst voor de tweede ronde van het dubbelspel op het Challengertoernooi in het Indiase Pune (hard/50.000 dollar).
21/10 14u30  Weerman waarschuwt: 'Zet je auto niet onder een boom'VTM-weerman Frank Duboccage raadt iedereen aan voorzichtig te zijn nu we het eerste echte herfstweer van het seizoen meemaken. 'Je parkeert je auto best niet onder een boom want de vele bladeren die daar nu nog aanhangen, vangen veel wind. Dat maakt de boom zeer kwetsbaar', vertelt hij.
21/10 14u15  Bobad organiseert Limburgs kampioenschapBadmintonclub Bobad Bocholt organiseert dit jaar voor de vierde keer het Limburgs kampioenschap. Dit doen ze in samenwerking met badminton Limbug. Dit kampioenschap zal plaatsvinden in de sporthal van Bocholt.
21/10 14u15  Beste golfer ter wereld last pauze in om proces voor te bereidenRory McIlroy, ‘s werelds nummer 1 in het golf, neemt niet deel aan de BMW Masters en het HSBC Champions, twee toptoernooien in het Chinese Shanghai. De Noord-Ier wil zich de komende weken voluit richten op de voorbereiding van het proces tegen Horizon Sports Management, het bedrijf dat in het verleden zijn zaken behartigde.
21/10 14u15  Bad Boys schitteren op Limburg open Brazilian Jiu JitsuDe Limburgse kampioenschappen Brazilian Jiu Jitsu waren weer een feit.
21/10 14u00  Limburg open Brazilian Jiu JitsuDe Limburgse kampioenschappen Brazilian Jiu Jitsu zijn weer een feit.10 
21/10 14u00  Bad Boys scoren tijdens Limburgse kampioenschappen Brazilian Jiu JitsuDe Limburgse kampioenschappen Brazilian Jiu Jitsu waren weer een feit.
21/10 14u00  Vader Yuki: 'Ons leven is net een slechte film'De vader van Yuki Lahaye, het meisje dat eerder dit jaar bijna werd doodgebeten door elf honden in Heukelom (Riemst), heeft voor de camera van TVL gesproken over wat zijn familie overkwam. 'Ons leven is net een slechte film', zegt Ruud Lahaye, die deze zomer ook zijn broer verloor bij de crash van vlucht MH17 in Oekraïne.10 
21/10 14u00  Italiaanse non brengt single uit: ‘Like a Virgin’Cristina Scuccia, de non die eerder dit jaar de Italiaanse versie van ‘The Voice’ won, brengt een single uit. Het wordt een cover van ‘Like a Virgin’ van Madonna. “Niet om te provoceren of te choqueren, maar omdat het een lied is dat gaat over de kracht van de liefde, die iemand nieuw kan maken. Om zich te verlossen van het verleden”, verduidelijkt ze haar keuze in de katholieke krant Avvenire.10 
21/10 14u00  Perverted (by Desire) viert 30ste verjaardag met concert in Café CaféPerverted, de band rond Genis U, werd opgericht in 1984. Niemand die toen kon vermoeden dat de band er drie decennia later nog steeds zou staan.
21/10 14u00  Eerstejaars Latijn SHD bezoeken Thermenmuseum HeerlenOp dinsdag 14 en vrijdag 17 oktober vertrokken we met onze eerstejaars Latijn naar het thermenmuseum in Heerlen in het kader van de cultuurlessen Latijn.
21/10 13u45  Schaatspret in basisschool De SchansDe vrienden van het eerste en tweede leerjaar namen vandaag de bus richting ijshal De Schaverdijn in Hasselt.
21/10 13u45  Overleg tussen politievakbonden en minister Jambon levert niets opHet eerste gesprek van de politiebonden met minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) over de politiepensioenen heeft dinsdag nog geen concreet resultaat opgeleverd. Op 12 november staat nieuw overleg gepland. De aangekondigde stakingsacties tijdens de Europese top later deze week in Brussel gaan dus gewoon door, bevestigen de bonden.
21/10 13u45  Reünie 50-jarigen AchelZaterdag vond in Achel de reünie van de 50-jarigen plaats.
21/10 13u45  Jobverlies in kleinere havensDe toegevoegde waarde van de havens aan de Belgische economie nam vorig jaar licht toe. De grootste haven, die van Antwerpen, viel wel uit de toon met een daling. op het vlak van werkgelegenheid zijn het echter net de kleinste havens die achteruitgaan.
21/10 13u45  MR-hoofdkwartier beklad door vakbondHet hoofdkwartier van de MR is vanmorgen door leden van de Franstalige afdeling van de socialistische vakbond (FGTB) beklad. Dat meldt de Franstalige omroep RTBF.
21/10 13u30  PS schiet op 'Zweedse Coalitie' met reeks grappige filmpjesDat de PS geen voorstander is van de geplande indexsprong is al even geweten. Met een aantal hilarische filmpjes tonen de Franstalige socialisten waaraan we ons moeten verwachten met de regering-Michel.
21/10 13u30  België torst op vier na hoogste staatsschuld in EUDe achttien landen van de eurozone sloten 2013 af met een gezamenlijk begrotingstekort van -2,9 procent bbp. In 2012 bedroeg het tekort nog -3,6 procent, de eurozone is dus onder de drieprocentgrens gezakt waar haar lidstaten zich aan moeten houden. België houdt er de op vier na hoogste staatsschuld van de EU op na. Dat meldt Eurostat, het statistisch bureau van de EU, dat voor het eerst de nieuwe Europese boekhoudregels ESR 2010 heeft toegepast.
21/10 13u15  Imitator zegt sorry aan bomma van ‘Familie’ voor wild dansjeEen welgemeende sorry tegen de bomma. Chris Van Espen, imitator uit Tegen de Sterren op, moet in de speciale uitzending van ‘Lang Leve’ door het stof: hij had zich in Tegen de Sterren op verkleed als ‘de bomma’ uit de VTM-soap Familie en wild gedanst op het liedje ‘Gangnam Style’.13 
21/10 13u15  Gehandicapte man kan weer stappen: 'Verbazingwekkender dan eerste man op de maan'Darek Fidyka, een man die in 2010 verlamd geraakte door messteken, kan weer wandelen met behulp van een harnas.13 
21/10 13u00  Mama’s sneller naar huis na de bevalling (oproep)Vrouwen die zonder complicaties bevallen zijn, moeten binnenkort een halve dag sneller naar huis. Dat is een van de opvallende maatregelen uit het begrotingsvoorstel van de regering voor de ziekteverzekering, dat maandagochtend door het RIZIV is goedgekeurd.
21/10 13u00  Real mist twee sterkhouders tegen LiverpoolGareth Bale en Sergio Ramos kunnen woensdag niet aantreden in de Champions League-match tegen Liverpool. Dat maakte hun club Real Madrid dinsdag bekend.
21/10 13u00  Steam-baas met de dood bedreigd door game-ontwikkelaarGame Newell, baas van pc-gameplatform Steam is door een ontwikkelaar met de dood bedreigd. Mike Maulbeck, maker van ‘Paranautical Activity’ was woedend omdat zijn game gecatalogeerd stond als eentje met ‘vroege toegang’ en daardoor eerder online gegooid werd.
21/10 13u00  NMBS-topman Jo Cornu: ‘Acties zijn georganiseerd, maar zijn zinloos’De acties van de jongste dagen bij het spoor in Wallonië zijn volgens NMBS-topman Jo Cornu geen spontane acties, maar georganiseerd. 'De erkende vakbonden hebben mij verzekerd dat zij de acties niet steunen, maar wie er dan achter zit, weet ik niet. Misschien een niet-erkende erkende vakbond, ofwel de PTB (PVDA)', aldus de topman. Hij roept de organisatoren op de acties te stoppen. 'Want die zijn compleet zinloos.'
21/10 13u00  ‘Onverkoopbare luxevilla van Pfaffs wordt gesloopt’Volgens makelaars zullen de Pfaffs hun villa in Brasschaat niet verkocht krijgen, ondanks twee forse prijsverlagingen. Nadat de oorspronkelijke vraagprijs van ruim twee miljoen euro zowat werd gehalveerd tot bijna 1,1 miljoen euro, moet er nog eens 300.000 euro van de prijs af.12 
21/10 12u45  Saxofonist ‘Baker Street’-solo overledenDe Britse saxofonist Raphael Ravenscroft is op zestigjarige leeftijd overleden, zo heeft de Britse openbare omroep BBC dinsdag gemeld. De man werkte vooral als sessiemuzikant en maakte vooral furore bij Gerry Rafferty.
21/10 12u45  ‘Financial Fair Play werkt’, nog 800 miljoen euro schulden...Het gaat stilaan de goede kant op met het financiële beleid van de Europese voetbalclubs. Toch is nog meer verantwoordelijkheid bij de bestuurders nodig, zo vertelde UEFA-voorzitter Michel Platini dinsdag tijdens een meeting in Rome met de ministers van Sport van de Europese Unie.
21/10 12u45  Stromae maakt openingsnummer voor soundtrack ‘The Hunger Games’De carrière van Stromae blijft gigantische sprongen nemen. Nadat hij eerder al de Verenigde Staten wist te veroveren met een tiental optredens, is hij nu opgepikt voor de soundtrack van het derde deel van blockbuster The Hunger Games.
21/10 12u30  Wegpiraat E314 krijgt 24 maanden cel voor btw-fraudeHet Brusselse hof van beroep heeft dinsdag Curd V. veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan de helft met uitstel. De man, die in het nieuws kwam met een filmpje waarin te zien was hoe hij een reeks gevaarlijke manoeuvres uithaalde op de E314, had zich schuldig gemaakt aan btw-fraude met zijn bouwbedrijf. Volgens het parket-generaal bedroeg het gefraudeerde bedrag 3,7 miljoen, maar het hof van beroep hield het op de helft.
21/10 12u30  Is dit de paraplu van de toekomst?De paraplu zoals we deze nu kennen zou wel eens kunnen verdwijnen. Als het concept van de Chinese Air Umbrella voldoende wordt gefinancierd, blazen we regendruppels binnenkort gewoon weg.19 
21/10 12u30  Vier generaties in de familie BloemenNaar aanleiding van de 90ste verjaardag van opa Bloemen, maakten we tijdens de feestviering (za. 18 okt.) deze foto van vier generaties.10 
21/10 12u30  Kleuters van De Boomgaard op ontdekking in het bosMaandagmorgen zijn alle kleutertjes van basisschool De Boomgaard op exploitatietocht geweest.
21/10 12u30  Stuurgroep Morele Bijstand steekt patiënten MS- & Revalidatiecentrum een warm hart onder de riem12 oktober was het Nationale Ziekendag. Op deze dag wordt er aandacht geschonken aan alle zieken thuis en de mensen die met een aandoening in het ziekenhuis verblijven. Voor de Stuurgroep Morele Bijstand ging deze dag niet ongemerkt voorbij. Zij boden de patiënten van het MS- en Revalidatiecentrum te Overpelt een kleine attentie aan om hen een warm hart onder de riem te steken.
21/10 12u30  Kleuters en leerkrachten van BS GO! Kameleon maken samen soepDe kleuters en leerkrachten van Basisschool Kameleon in Eisden-Maasmechelen zijn solidair en gaan samen de strijd aan tegen extreme armoede.
21/10 12u15  Colruyt luidt alarmbel na overvallenplaagDe voorbije vier weken is winkelketen Colruyt vijf keer het slachtoffer geworden van een overval in de provincie Henegouwen. De onderneming roept de lokale overheden nu op om ‘de nodige maatregelen’ te nemen.10 
21/10 12u15  ‘Helft bedrijven moet activiteiten staken bij stroomonderbreking’De helft van de bedrijven in ons land moeten bij een stroomonderbreking de activiteit stilleggen of kan ze niet verder naar behoren uitvoeren. Ruim een kwart is niet in staat zich voor te bereiden op een panne en acht op de tien ondernemingen zijn er niet voor verzekerd. Dat blijkt uit een rondvraag van Unizo bij 955 ondernemers.
21/10 12u00  Busquets speelt vanavond niet tegen AjaxFC Barcelona kan dinsdagavond geen beroep doen Sergio Busquets in de Champions League-match thuis tegen Ajax. De Spaanse defensieve middenvelder heeft last van de linkerheup en krijgt, vier dagen voor de Clasico tegen Real Madrid, uit voorzorg rust, zo klinkt het in een tweet van Barça.
21/10 12u00  Jezus is een zombiekiller in nieuwe gameTwee jaar na de kortfilm ‘Fist of Jesus’ kunnen gamers nu ook aan de slag met een gelijknamige videogame. In het spel bestuur je Jezus om de wereld te vrijwaren van een grote horde zombies. Ondertussen vloeit het bloed rijkelijk.
21/10 11u45  ShareFair bij KVLV Vlijtingen was groot succesOp 18 oktober organiseerde KVLV-Vlijtingen een ShareFair of een Geef- en deelplein.
21/10 11u45  Mededader steekpartij Mickey Peeters op vrije voetenSteven V.G. (21), de mededader van de dodelijke steekpartij op de Markt in Brugge, is voorwaardelijk vrij. Dat besliste de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling deze morgen.
21/10 11u45  Martinusstudenten bestuderen huwelijksgebruiken in LitouwenHet Comeniusproject “Have a wedding in Europe” brengt leerlingen uit Polen, Litouwen, Turkije en België dichter bij elkaar. De Martinusschool in Bilzen is de Belgische vertegenwoordiger van dit Europees project. Rode draad is het bestuderen van de huwelijksgebruiken in verschillende culturen.
21/10 11u45  Knappe animatiefilm toont de evolutie van het vrouwelijk lichaam in 4 minutenHoe kan je de evolutie van een vrouwenlichaam in enkele minuten samenvatten? De tekenfilm 'Sidewalk' toont een meisje dat tijdens een wandeling op de stoep opgroeit van kind tot bejaarde dame.13 
21/10 11u30  Drie Belgen trekken naar WK judo voor junioren in FloridaNica Antonis (-52 kg), Adlan Katchikaev (-60 kg) en Robin Monteyne (-90 kg) zijn de drie Belgen die deelnemen aan het wereldkampioenschap judo voor junioren dat van woensdag tot zondag in Fort Lauderdale in Florida wordt georganiseerd.12 
21/10 11u15  Alderweireld waarschuwt: ‘8-0 was niet perfect’Southampton staat na acht speeldagen op een onverhoopte derde plaats in de Premier League. Toby Alderweireld, verdediger bij de Saints, is tevreden met de goede resultaten (16 op 24) maar houdt tegelijk de voeten op de grond.
21/10 11u15  Bosbijenteelt op Limburgse Bos- en HoutbeursMeer dan 7.500 geïnteresseerden bezochten op zondag 19 oktober de eerste Bos- en Houtbeurs in Wiemesmeer (militair domein Zutendaal). De stand van de Bijentelersbond Lanaken en Omstreken, die voor die dag speciaal in het teken stond van de bosbijenteelt, trok heel wat aandacht.
21/10 11u15  Jaarlijks feest ziekenzorg werd voltrefferNet op 'de dag van de Chronische zieken' werd in Boxbergheide het traditionele feest van Ziekenzorg CM georganiseerd. In een feestelijke, vaak uitbundige sfeer. Het moet gezegd: de propvolle feestzaal De Schalm maakte binnen haar muren alweer een uitzonderlijk evenement mee.
21/10 11u00  Geheime vriendinnen openhartig over verdriet van LukakuWat is er toch aan de hand met Rode Duivel Romelu Lukaku? Hij loopt er triest, bijna uitgeblust bij. Zijn liefdesbreuk met de Antwerpse Julia zou de reden zijn. Maar er is meer, vertellen een paar van zijn ex-vriendinnen in Dag Allemaal.17 
21/10 11u00  ‘Thuis’-actrice maakte mee waar elke moeder voor vreestDe dag dat de kinderen groot zijn, ze het nest verlaten, en je hen moet loslaten. Elke moeder hoopt stiekem dat die er nooit komt. Ook ‘Thuis’-actrice Annick Segal maakte het mee en moest erdoor. ‘Het was ondraaglijk voor mij, een klein drama.’12 
21/10 11u00  Een op drie huisartsen drinkt te veelEen op de drie Vlaamse huisartsen is een risicodrinker. Maar slechts weinig huisartsen zijn geneigd hulp te zoeken bij verslavingsproblemen. Dat blijkt uit een enquête bij ruim zeshonderd huisartsen, uitgevoerd door Freya Saeys, Vlaams parlementslid van Open Vld en zelf huisarts. De resultaten staan te lezen in het wetenschapsmagazine Eos.
21/10 11u00  Deze sterren waren dol op Oscar de la RentaDe Dominicaanse modeontwerper Oscar de la Renta (82) is in de nacht van 20 op 21 oktober overleden. Veel sterren zijn in de rouw, want zij waren dol op de man en zijn sprookjesachtige creaties. Onder andere Sarah Jessica Parker, Penelope Cruz en Jessica Alba pronken graag met een van zijn ontwerpen op de rode loper tijdens grootse evenementen. Een overzicht.
21/10 11u00  Oscar Pistorius krijgt vijf jaar celEen rechter in Pretoria heeft dinsdag de Zuid-Afrikaanse atleet Oscar Pistorius veroordeeld tot vijf jaar cel voor het doden van zijn vriendin Reeva Steenkamp. De procureur had tien jaar cel gevorderd. Pistorius was eerder al schuldig verklaard aan onopzettelijke doodslag op Steenkamp. Hij heeft altijd volgehouden dat hij haar per ongeluk neerschoot.
21/10 11u00  Gemeentesecretaris Joris NeyensJoris Neyens is tijdens de gemeenteraad van maandagavond door de raadsleden unaniem gekozen als nieuwe gemeentesecretaris. De benoeming volgt na een proefperiode van 18 maanden en een positief evaluatieverslag. Na de raadszitting legde Joris Neyens (37) de eed af in handen van burgemeester Benny Spreeuwers.
21/10 10u45  Verder in de boekskes: Verrassingen in lingerie, nieuwe liefdes en muziek als hommageAngst, hoop, en vooral: veel verdriet. Alle emoties komen weer aan bod in de boekskes, die ook deze week uitpakken met de meest uiteenlopende nieuwtjes.
21/10 10u45  Paalse Club 49 aan het feestPaalse club 49 aan het feest ter gelegenheid van hun 65ste verjaardag.
21/10 10u45  Zonnige herfst bij Zin in ZangMet of zonder zon, bij Zin in Zang was het begin oktober een zonnige herfst. En het is er weer druk, ook door de aanwezigheid van jonge andersvaliden die hun jaarlijkse sportdag houden. Luk Voncken, onze zanger/begeleider wisselt de liedjes van toen af met leuke anekdotes uit zijn jeugd. Hierdoor herbeleven ook wij - in onze gedachten - stukjes uit onze onbekommerde jeugd. Zalig. Veel te snel is de namiddag weer voorbij. Wij kijken al uit naar de volgende ‘Zin in Zang’, zoals steeds, de eerste donderdag van de maand, 6 november dus.
21/10 10u30  Humor van de bovenste plank in MimosaDerde maandag van de maand, dus weer seniorennamiddag in zaal Mimosa te Zonhoven. Gast van de maand was de sympathieke zanger-humorist Albert. En wie hem al aan het werk zag, wilde er ook dit keer weer bij zijn.
21/10 10u30  Frieda Gijbels ondervoorzitter N-VA LimburgFrieda Gijbels is verkozen tot ondervoorzitter van het arrondissementele bestuur van N-VA Limburg. De verkiezingen vonden het voorbije weekende plaats in CC Hasselt, 400 stemgerechtigden brachten er hun stem uit. Frieda Gijbels, tandarts- specialist in de parodontologie en Doctor in de medische wetenschappen, is afkomstig uit Ellikom een deelgemeente van Meeuwen, en zetelt eveneens in de partijraad van de N-VA.
21/10 10u30  ACV wil dat NMBS-personeel acties beëindigtDe Christelijke spoorbond ACV Transcom steunt de spontane acties van dinsdagochtend in het Luikse niet. “We sturen iedere keer onze mensen er naartoe met de vraag om de actie te beëindigen”, zegt algemeen sectorverantwoordelijke Luc Piens.
21/10 10u30  Natrappende Mehdi Lazaar maar twee speeldagen geschorstMehdi Lazaar heeft een schorsing van twee speeldagen gekregen na zijn rode kaart van afgelopen zondag tegen WS Woluwe. De aanvaller revancheerde zich toen, bij een 6-0 voorsprong voor de Kanaries, op zijn tegenstander. De uitsluiting was het terechte gevolg.
21/10 10u15  Italiaan Bonifazio juicht in ChinaDe Italiaan Niccolo Bonifazio (Lampre-Merida) heeft dinsdag de tweede etappe in de wielerronde van Hainan (Chn/2.BC) op zijn naam geschreven.
21/10 10u15  Voetbalanalist Jan Mulder gaat vreemd met toestemming van zijn ‘leuke vrouw’Tijdens het WK in Brazilië maakte Jan Mulder (69) als commentator op Canvas van elke voetbalmatch een feest, ook voor vrouwen. Maar dat was niet het enige wat hij in Brussel deed. Hij beleefde ook een wilde nacht met een vrouw op zijn hotelkamer. En zijn eigen echtgenote? Die moest er eens hartelijk om lachen.
21/10 10u15  Zo hou je je manieren in een relatieHoe voorkom je een kleffe date en wat plaats je (niet) op Tinder? En als het ooit tot een relatie komt, hoe blijft deze dan spannend of hoe kan je ze het best beeïndigen? Dries Henau en Yuri Vandenbogaerde, bekend van het Eén-programma Topsarter en hun Wasbar-concept, leggen het haarfijn en met een gezonde dosis humor uit in hun tweede boek: ‘Hou je manieren in 50 stappen.’
21/10 10u15  Spectaculaire Halloween lichtshows in Amerikaanse tuinen (video)Hoewel het ook langzaamaan in ons land begint op te komen, is Halloween een feestdag die voornamelijk in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada gevierd wordt.
21/10 10u15  Praat mee over de toekomst van de gezondheidszorgWat verwachten wij van de gezondheidszorg? Wat betekent vandaag voor ons het woord solidariteit? Worden wij voldoende betrokken bij gezondheidsvraagstukken? Hoe ons er meer bij betrekken?
21/10 10u15  Staking bij Lufthansa gaat doorPiloten van Lufthansa hebben zoals aangekondigd hun staking dinsdagochtend doorgezet. Dat bevestigde een woordvoerder van de Duitse luchtvaartmaatschappij. De vliegers van de langeafstandsvluchten hebben sinds 06.00 uur het werk neergelegd. De actie zal tot kort voor middernacht duren.
21/10 10u15  Chinese groei op laagste peil in 5 jaarIn China is de groei in het derde kwartaal gedaald tot 7,3 procent voor het afgelopen jaar, of het laagste peil in vijf jaar en onder het doel van 7,5 procent voor heel 2014. Het is al het derde kwartaal op rij dat de economische groei vertraagt.
21/10 10u15  Koninklijke Judo Club Hasselt ontvangt Duits bezoekMaandagavond ontving de Koninklijke Judo Club Hasselt Duits bezoek in de club uit de buurt van Dresden en Leipzig. Het ging om een bevriende club van de judoclub uit Meeuwen-Gruitrode waar judohasselt ook goede banden mee heeft.
21/10 10u15  Leerlingen economie van i-Mas bezoeken MediahuisDe leerlingen uit het Instituut Mariaburcht uit Stevoort uit de richting economie brachten een bezoek aan het Mediahuis in Hasselt.
21/10 10u00  Zo goed als geen treinen naar Brussel, ook hinder op belangrijkste lijn van het landBijna alle treinen die anders vertrekken vanuit de depots van Luik, Welkenraedt en Liers zijn dinsdagochtend afgeschaft. Een woordvoerster van de NMBS bevestigt dat het merendeel van de treinbestuurders in het Luikse weigert om te werken. Intussen hebben de stakers wel de sporen verlaten en is het treinverkeer geleidelijk aan hervat.
21/10 10u00  Maggie De Block redde leven van haar man met champagneAls jonge mama en startend huisdokter werd de populaire Open VLD-politica Maggie De Block geconfonteerd met de grootste nachtmerrie ooit. Haar man Luc bezweek zo’n twintig jaar geleden bijna aan een medische fout van haar collega. En dat loste zo op met... champagne.10 
21/10 10u00  Feestcomité Berg bezoekt wijnkasteel GenoelselderenOp 18 oktober bezocht het feestcomité Berg vzw en enkele sympatisanten het wijnkasteel van Genoelselderen.
21/10 09u45  De herfst is in het land: buien, forse windstoten en mogelijk zelfs onweerDinsdag op de middag is de lucht betrokken met regen. Later op de dag volgen buien, mogelijk met onweer maar ook met enkele opklaringen. Er staat een vrij krachtige, aan zee een krachtige tot harde wind, ruimend van zuidwest naar west tot noordwest. Er kunnen ook forse windstoten zijn van 80 tot 90 km/u, aan de kust kunnen zelfs snelheden tot 100 km/u gehaald worden. Op zee staat een windkracht van 8 tot 9 Beaufort (stormachtig tot storm), met pieken tot 120 km/uur. De maxima bedragen 9 graden op de Hoge Venen en ongeveer 13 graden elders.
21/10 09u45  Bekende ontwerper Oscar de la Renta overledenDe bekende mode-ontwerper Oscar de la Renta is op 82-jarige leeftijd overleden in zijn woning in het Amerikaanse Connecticut. Dat heeft de Amerikaanse televisiezender ABC maandagavond gemeld onder aanhaling van een familielid.
21/10 09u45  Coppejans vervoegt Gigounon in tweede ronde Challenger PuneKimmer Coppejans (ATP 199) heeft zich dinsdag gekwalificeerd voor de tweede ronde van het Challengertoernooi in het Indiase Pune (hard/50.000 dollar).
21/10 09u45  Oproep Knutselatelier: nog enkele plaatsen vrij!Op zaterdagvoormiddag van 9.00 tot 11.00 uur geeft juffrouw Ingrid knutselles aan kleuters van 3 tot 6 jaar. Door een aantal annulaties zijn er opnieuw enkele plaatsjes vrij.
21/10 09u15  Treinverkeer in Limburg verstoord (oproep)Door stakingsacties in de provincie Luik, en dan vooral die in het station van Luik-Guillemins, is het treinverkeer in heel Vlaanderen verstoord. Tussen 8 en 9 uur werden de sporen zelfs drie kwartier lang geblokkeerd. Vooral treinen naar Brussel lopen vertraging op of worden zelfs afgeschaft. In Limburg ondervindt vooral de lijn Tongeren/Hasselt-Knokke/Blankenberge hinder van de acties.
21/10 09u00  Wie schilderde dit zebrapad?Verbazing alom in de Koolsveldlaan in Wijnegem. Plots lag daar het zebrapad dat scouts, bewoners en de gemeente al zolang willen, maar dat de politie hen niet gunt. “Als we het niet krijgen, schilderen we het zelf”, aldus de ‘daders’ in Gazet van Antwerpen. Van een publiekelijke opeising is voorlopig geen sprake.24 
21/10 08u45  'Bijdrage vermogens aan sanering is verwaarloosbaar'Dat de regering-Michel de pensioenleeftijd optrekt, daar kan Wim Coumans, jarenlang een van de topkabinetsmedewerkers van CD&V, in komen. Maar de geplande taxshift is te beperkt. 'De bijdrage van de vermogenden aan de noodzakelijke sanering van de begroting is verwaarloosbaar', stelt hij in een opiniestuk in De Tijd.
21/10 08u45  België maakt 7 miljoen euro extra vrij voor ebola-landenBelgië trekt extra humanitaire hulp uit voor de door ebola getroffen landen. Het gaat om 7 miljoen euro extra voor Artsen Zonder Grenzen, Unicef en de Internationale Federatie van het Rode Kruis. Dat heeft minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo dinsdag bekendgemaakt.
21/10 08u45  Groen voert actie voor ander beleidOppositiepartij Groen voert dinsdagochtend op drukke plaatsen in Vlaanderen en Brussel actie tegen het besparingsbeleid van de Vlaamse en de federale regering. Parlementsleden en leden van de partij delen in totaal 40.000 flyers uit. Op die flyer staat niet alleen kritiek op het gevoerde beleid, maar ook het alternatief van Groen.
21/10 08u45  HALLO in Hollywood: Voor elk wat Wilders (album)In 2014 bestaat HALLO één jaar, en om dat te vieren trekken we met zeventig lezers naar Hollywood. Reporter Geert Op ’t Eynde en fotograaf Sven Dillen brengen dagelijks verslag uit van deze avontuurlijke ‘trip naar de sterren’.
21/10 08u30  Bijna alle treinen in het Luikse afgeschaftBijna alle treinen die anders vertrekken vanuit de depots van Luik, Welkenraedt en Liers zijn dinsdagochtend afgeschaft. Een woordvoerster van de NMBS bevestigt dat het merendeel van de treinbestuurders in het Luikse weigert om te werken.
21/10 08u30  Levante ontslaat trainerDe Spaanse eersteklasser Levante heeft maandagavond zijn coach José Luis Mendilibar aan de deur gezet. Dat meldt het team op zijn website.
21/10 08u15  Indiër overleeft salto nietEen 23-jarige voetballer uit India is op tragische wijze om het leven gekomen. Hij vierde een doelpunt met een salto, maar kwam daarbij ongelukkig op zijn hoofd terecht en beschadigde zijn ruggengraat.15 
21/10 08u15  Duitser neemt ontslag als bondscoach van NigerGernot Rohr heeft zijn ontslag ingediend als bondscoach van Niger. De Duitser stapt op omwille van tegenvallende resultaten, zo maakte hij maandag bekend.
21/10 08u15  Janssens ook in sportieve commissie KRC GenkAlgemeen directeur Patrick Janssens meldde maandagavond op TVL Sportcafé dat ook hij zal zetelen in de hervormde sportieve commissie. Het voorzitterschap van die commissie neemt hij echter niet over van Herman Nijs.10 
21/10 08u15  Benzine nog jaren goedkoopDe maximumprijs voor benzine wordt vandaag teruggebracht naar 1,515 euro per liter. Dat is het laagste niveau sinds Kerstmis 2010. De maximumprijs van diesel staat met 1,360 euro per liter op het laagste niveau sinds begin 2011. Het lage prijspeil zal volgens specialisten nog jaren aanhouden.14 
21/10 07u45  Huren enkel in Limburg duurder gewordenDe huurprijzen voor huizen in Limburg zijn op vijf jaar tijd met 6,41 procent gestegen. Daarmee gaat onze provincie in tegen de trend die in de rest van Vlaanderen heerst. Daar zijn de huurprijzen tussen 2009 en 2014 gedaald, in Antwerpen zelfs met bijna 4 procent. Dat blijkt uit cijfers van vastgoedsite Immoweb, die Het Nieuwsblad publiceert.11 
21/10 07u30  Gevechtsvliegtuig onderschept vakantievlucht Brussels AirlinesEen Frans gevechtsvliegtuig heeft een toestel van Brussels Airlines in volle vlucht onderschept, nadat plots alle contact was verloren. De gealarmeerde militair stelde vast dat de captain een dutje deed en dat de copiloot niet reageerde. Dat schrijft Het Laatste Nieuws dinsdag.15 
21/10 07u30  ‘Ebolacontroles zijn efficiënter bij vertrek in luchthaven dan bij aankomst’Het is doeltreffender om reizigers te controleren op ebola in de luchthaven van vertrek in West-Afrika dan in de luchthaven van aankomst. Dat zeggen wetenschappers in het Britse medische tijdschrift The Lancet.10 
21/10 07u15  ‘Weg tussen Driehoek en Kristalpark moet open’De ontsluiting van het bedrijventerrein Driehoek in Balen-Wezel stoot op protest. Bedoeling was vrachtwagens via een verbindingsweg naar Kristalpark in Lommel te sturen, maar die weg is al jaren afgesloten. Hierdoor krijgt het centrum van Wezel veel vrachtverkeer te slikken. ‘Wij hebben op zich geen probleem met die weg’, klinkt het in Lommel. ‘Maar we willen sluipverkeer in Kerkhoven en Gelderhorsten voorkomen.’11 
21/10 07u15  Lille en Genk bekvechten over Divock OrigiDe Genkse TD Gunter Jacob trekt morgen naar Lausanne, waar het Europees Hof van Arbitrage voor Sport een geschil behandelt tussen KRC Genk en Lille over Divock Origi. Lille betwist immers de opleidingsvergoeding, die de club moet betalen voor Origi. Die bedraagt enkele tienduizenden euro’s.11 
21/10 07u00  ‘Multifunctionele kerk’ met minder stoelenHet centrale gedeelte van de Sint-Gertrudiskerk in Meeuwen-Gruitrode blijft behouden voor erediensten. De ruimte daaromheen, de zijbeuken en onder de toren, zal de kerkraad multifunctioneel invullen. Ook het aantal zitplaatsen daalt.
21/10 07u00  Vijftig gezinnen vijf uur zonder stroom in JeukVijftig gezinnen uit de wijk Groenhof in Jeuk zaten gisteren vijf uur zonder elektriciteit na een defect in een ondergrondse leiding. Een groepje uit de buurt sleepte jenever naar buiten, maar niet alle bewoners raakten in feeststemming. ‘s Avonds laat herstelde Infrax het probleem.
21/10 07u00  Trucker voorziet collega’s van speedAnderhalf jaar cel, dat is de straf die een Riemstse trucker boven het hoofd hangt voor het bezit en dealen van drugs. De vrachtwagenchauffeur verkocht speed, onder andere aan zijn collega’s.
21/10 06u45  Modeontwerper De la Renta overledenModeontwerper Oscar De la Renta is op 82-jarige leeftijd overleden. Hij stierf thuis in Kent, in de Amerikaanse staat Connecticut. De la Renta leed sinds 2006 aan kanker.10 
21/10 06u45  Geradicaliseerde man rijdt twee militairen aan in CanadaIn Canada heeft de politie een jongeman doodgeschoten die eerder twee militairen had aangereden. Het incident speelde zich af in Saint-Jean sur Richelieu in Québec. De dader zou een geradicaliseerde man zijn. Een van de militairen is er erg aan toe, de andere raakte lichtgewond.
21/10 06u45  Familie van overleden ebolapatiënt in VS niet besmetDe familie van de ebolapatiënt die ongeveer twee weken geleden in de Amerikaanse staat Texas overleed, is niet besmet met het virus. Zijn verloofde en de andere familieleden vertonen geen symptomen en staan niet langer onder observatie, zo heeft het Nebraska Medical Center in Omaha maandag meegedeeld.
21/10 06u45  Bormans gaat dichtNa 45 jaar sluit Bormans, gespecialiseerd in wand- en vloerbekleding, de deuren. Er is uitverkoop en op 20 december is het definitief gedaan. De zeven werknemers worden ontslagen. ‘Het is met pijn in het hart, maar het moest’, zegt zaakvoerster Miraise Bormans.13 
21/10 06u45  Vakbondsdelegatie actief bij Kringwinkel MaaslandDe vakbonden hebben een afvaardiging binnen Kringwinkel Maasland vzw opgericht. Dat doen ze naar aanleiding van het gegroeide conflict tussen een groep personeelsleden en de directeur. Die directeur wordt ervan beschuldigd een aantal van zijn personeelsleden zwaar te pesten.
21/10 06u45  Tiener rijdt 160 km per uurDe politie nam gisteren het rijbewijs af van J.V. uit Opglabbeek. De 18-jarige reed over de Dilserweg tegen 160 kilometer per uur.13 
21/10 06u45  Jaar na klopjacht verdachte ontmaskerd en opgeslotenDe Tongerse onderzoeksrechter heeft een 28-jarige man aangehouden op verdenking van inbraken in Heers vorig jaar in september.10 
21/10 06u45  OCMW besteedt poets- en strijkdienst uit aan privésectorHet OCMW van Herk-de-Stad gaat zijn poetsdienst aan huis uitbesteden aan een privéfirma. Dat heeft de OCMW-raad unaniem goedgekeurd. De uitbesteding gebeurt om het oplopende tekort van de dienst op te vangen. Er vallen geen ontslagen.10 
21/10 06u45  ‘Topman Total omgekomen bij ongeval met vliegtuig en sneeuwruimer’In Moskou zijn bij een ongeval tussen een privéjet en een sneeuwruimer vijf mensen omgekomen. Onder de slachtoffers zou zich onder andere topman Christophe de Margerie (63) van de Franse oliemaatschappij Total bevinden, zo bericht het Russische nieuwsagentschap Itar-Tass.
21/10 06u30  Groene energie valt stilEén biogascentrale, zeven windturbines en 2.700 zonnepanelen. Meer groene installaties kwamen er dit jaar niet bij in Vlaanderen. Dat leren statistieken van de energieregulator VREG.
21/10 06u30  Treinen afgeschaft door actie in Luik-GuilleminsIn het station van Luik-Guillemins hebben verschillende treinbestuurders dinsdagochtend geweigerd om aan het werk te gaan. Enkele treinen moesten daardoor reeds worden afgeschaft, meldt een woordvoerster van de NMBS rond 5 uur.
21/10 06u15  Exotische vogels ontsnappen aan verstikkingsdoodMaandagochtend rond 8.45 uur werden de hulpdiensten van Hasselt gealarmeerd voor een kelderbrand in een woning aan het Opeinde in Kortessem.
21/10 06u15  Eerste schijf van half miljoen voor werknemers FordDinsdag zet het Europees parlement het licht op groen voor de eerste schijf van 570.000 euro voor de getroffen werknemers van Ford Genk. Het geld dient enkel voor de financiering van de begeleiding van de Ford-werknemers, in de zoektocht naar een nieuwe job.
21/10 06u15  Voor elk wat WildersNou, dan reis je de halve wereld rond om sterren te gaan spotten, en wie kom je tegen? Geert Wilders, godbetert! U weet wel, de Nederlands-Limburger die vooral bekendstaat om zijn Mozart-kapsel en zijdelings ook om z’n - nu ja - politieke activiteit in de niet geheel vredelievende Partij van de Vrijheid.10 
21/10 06u15  Auto vat vuur in RunkstMaandagavond kort na 21 uur is een auto in brand gevlogen op de Slagerslaan in Runkst.
21/10 06u15  Meisje (9) koopt voor 4.500 euro iPad-spelletjesDe tante van Sofie Philippens (9) uit Riemst schrok zich een hoedje toen ze onlangs haar Visa-afrekening onder ogen kreeg. 4.482 euro opgesoupeerd aan verschillende spelletjes voor de iPad.12 
21/10 06u15  Koppel perst verkoper af na seks in winkelEen 29-jarige Genkenaar en zijn twee jaar jongere vriendin zijn maandag in Tongeren veroordeeld voor afpersing en lasterlijke aangifte.17 
21/10 06u15  Baancommissaris ontsnapt nipt aan spectaculaire crashEen alerte baancommissaris is op het nippertje ontsnapt aan een zwaar ongeval op het Duivelsbergcircuit, waar afgelopen weekend een rallycross promotierace gereden werd.10 
21/10 05u15  InschrijvingsgeldDe Vlaamse regering heeft dan eindelijk de knoop doorgehakt. Het inschrijvingsgeld in het hoger onderwijs wordt vanaf volgend academiejaar opgetrokken van 620 naar 890 euro. Voor bijna-beursstudenten gaat het van 410 naar 470 euro en voor beursstudenten verandert er niets, voor hen blijft het 105 euro.10 
21/10 00u00  Hogere winst voor Apple door nieuwe iPhonesApple heeft in het afgelopen kwartaal de winst en omzet zien toenemen, geholpen door de introductie in september van de nieuwe iPhone 6 en 6 Plus. Dat maakte het Amerikaanse technologieconcern maandag na het slot op Wall Street bekend.
20/10 23u45  Invaller Lestienne speelt gelijk met GenoaGenoa heeft maandag in de slotmatch van de zevende speeldag in de Italiaanse Serie A 1-1 gelijkgespeeld tegen Empoli. Maxime Lestienne mocht bij Genoa in de 64e minuut invallen.
20/10 23u00  United kan weer niet winnen ondanks knappe goal FellainiIn de laatste wedstrijd van de achtste speeldag in de Premier League heeft Manchester United weer niet kunnen winnen. Op het veld van West Bromwich Albion speelde het 2-2 gelijk. Invaller Marouane Fellaini scoorde zijn allereerste treffer in het rode shirt...
20/10 23u00  Jacques Vermeire: 'In het echt ben ik een adonis'Jacques Vermeire was maandagavond samen met Nigel Williams te gast in Café Corsari op Eén. Beide heren stelden er hun nieuwe programma 'Helden van de lach' voor.
20/10 22u45  Karper is het beu: nieuwsgierige kat moet het ontgeldenDat katten graag vissen eten, is bekend. Maar wat als een vis zin heeft in een stukje kat? Deze agressieve karper heeft zijn buik vol van een iets te nieuwsgierige kat.
20/10 22u30  Zweedse militairen verspreiden bewust foute info over mysterieuze duikbootHet Zweedse militaire apparaat heeft bewust foute informatie verspreid over de positie waar een (mysterieuze) duikboot zou gespot zijn.
20/10 22u30  Opgepast: defecte airbags in 5 miljoen wagensHet Amerikaans agentschap voor de verkeersveiligheid heeft maandag gewaarschuwd voor gebreken aan airbags van de Japanse fabrikant Takata. De plofzakken zijn aangebracht in bijna 5 miljoen voertuigen. Het agentschap (NHTSA) roept de constructeurs op, de betrokken voertuigen terug te roepen.
20/10 21u45  Inbreker maand na klopjacht ontmaskerdSpeurders van de lokale recherche van de politiezone kanton Borgloon hebben bijna een maand na een vruchteloze klopjacht op twee inbrekers in Heers één verdachte kunnen ontmaskeren. Sinds vrijdag zit een 28-jarige man achter de tralies. Dat maakte de Tongerse afdeling van het parket Limburg maandag bekend. Bij de klopjacht een maand geleden ramde het inbrekersduo een politievoertuig.
20/10 21u45  Man redt kat, maar verdrinkt zelfEen 66-jarige man is maandagmiddag in Amsterdam-Zuidoost verdronken toen hij zijn kat uit het water wilde redden.
20/10 21u30  Luikse rampdag compleet: zware boete voor rellen in FeyenoordAlsof het allemaal nog niet erg genoeg was voor Standard: een dag na de nederlaag tegen Zulte Waregem die gepaard ging met supportersrellen, raakte bekend dat coach Guy Luzon opstapte en was er een gewapende overval op de clubkas. En daar kwam nu nog een boete van 17.000 euro van de UEFA bovenop.
20/10 21u30  Keisse en Cavendish enthousiast na pistetraining: ‘Chemie is het belangrijkste’Iljo Keisse zal dit jaar in de Zesdaagse van Gent aan de zijde van Mark Cavendish rijden. De twee ploegmaats van Omega Pharma-Quickstep waren alvast enthousiast nu hun eerste trainingen op de piste van het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx in Gent. De Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent vindt dit jaar plaats van 18 tot en met 23 november.
20/10 21u15  Gerardus reikt erebroederschap uit omwille van sociale inzetMarie Claire Grommen, Willy Paul Carlier en Jacques Vanwijck werden, zondag laatsleden, tijdens de Gerardusfeesten uitgeroepen tot erezuster en erebroeder van het Gerardusbroederschap van Guigoven en dit omwille van hun sociale inzet en steun aan de acties, die het genootschap organiseert voor het goede doel.
20/10 21u15  Derde VN-medewerker overlijdt aan ebolaEen lid van de Verenigde Naties (VN) is overleden aan ebola in Sierra Leone. Het is de derde werknemer van de VN die overlijdt aan het virus, zegt woordvoerder Stéphane Dujarric maandag.
20/10 21u15  Keisse en Cavendisch enthousiast na pistetraining: ‘Chemie is het belangrijkste’Iljo Keisse zal dit jaar in de Zesdaagse van Gent aan de zijde van Mark Cavendish rijden. De twee ploegmaats van Omega Pharma-Quickstep waren alvast enthousiast nu hun eerste trainingen op de piste van het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx in Gent. De Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent vindt dit jaar plaats van 18 tot en met 23 november.
20/10 21u00  Kranige rusthuisbewoonster: 'Nu zal ik mijn vergif innemen'Mevrouw Bollen moet in het rusthuis dagelijks veel pillen slikken. En daar heeft ze zo haar eigen methode voor. In het Eén-programma 'Iedereen Beroemd' demonstreerde ze die methode maandagavond.
20/10 20u45  Lommel United daagt supporters uitLommel United is op dreef. De Noord-Limburgers wonnen zondag nog met 0-3 op het veld van Eendracht Aalst en staan stevig in de bovenste regionen van de Proximus League. Zaterdag nemen de jongens van coach Stijn Vreven het in eigen huis op tegen Racing Mechelen, de bekerboeman van KRC Genk. Om het Soevereinstadion om te toveren tot een heuse heksenketel, daagt groen-wit nu zijn supporters uit.
20/10 20u30  7.000 dansers boeken zumba-recordIn Portugal hebben duizenden enthousiastelingen het wereldrecord zumba scherpgesteld. 7.000 dansers lieten zich in Gondomar opzwepen door de muziek. Het record wordt zo afgesnoept van een Indiaas dansgezelschap.
20/10 20u15  Kangoeroes Willebroek stuurt Peldic door, Louis Casteels neemt overKangoeroes Willebroek heeft na een 0 op 4 coach Aleksander Peldic ontslagen. De Servische Belg is de eerste coach die dit seizoen in de Scooore!League aan de deur wordt gezet. Louis Casteels neemt tijdelijk over.
20/10 20u15  ‘Ik betaal niet meer. Punt’Alle goede dingen bestaan uit drie. Behalve boetes. Zeker als ze onterecht zijn. Marino Hauben uit Wellen, lijdend voorwerp van zo’n geval, heet besloten zijn laatste boete niet meer te betalen. Een politierechter geeft hem nog geen gelijk, maar geeft hem ook niet helemaal òngelijk.
20/10 20u15  ‘Ontleningscapaciteit huishoudens bepalend voor prijsevolutie woningen’Niet de evolutie van het gemiddeld beschikbaar inkomen per inwoner, maar de ontleningscapaciteit is bepalend voor de evolutie van de woningprijzen. Deze wordt naast het inkomen ook bepaald door de evolutie van de interestvoet, de woonfiscaliteit en hypotheekkarakteristieken. Dat stellen de Leuvense economen Sven Damen, Frank Vastmans en Erik Buyst in een ‘Leuvens Economische Standpunt’.
20/10 20u15  Delhaize komt met aangepast voorstel voor arbeidersDelhaize zal een “aangepast voorstel” formuleren van de besparingsplannen voor de arbeiders. Dat is maandag bekendgemaakt na afloop van een verzoeningsvergadering. In afwachting zullen alvast geen nieuwe vakbondsacties plaatsvinden in de depots van de retailer.
20/10 20u15  Fotograaf beroemde foto Ché Guevara overledenDe Zwitser René Burri, een van de grootste fotografen van de twintigste eeuw, is maandag in zijn woning in Zürich overleden. Burri, die wereldwijd roem oogstte met zijn portretfoto’s uit 1963 van een sigaarrokende Ché Guevara, werd 81.
20/10 20u15  Op zijn WellensGinnen allendogse kâl- Geen dagelijkse spraak.
20/10 20u00  België-Wales is alweer uitverkochtDe Rode Duivels zullen hun EK-kwalificatiewedstrijd van 16 november (18u) tegen Wales in een uitverkocht Koning Boudewijnstadion afwerken. Dat maakte de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) maandag op Twitter bekend.
20/10 20u00  Ook RTBF moet de buikriem aanhalenDe RTBF moet volgend jaar 5,9 miljoen euro besparen. Dat heeft de regering van de Franse gemeenschap maandag beslist.
20/10 20u00  Waalse regering ontevreden met federale begrotingsbeleidHoewel de indexsprong het Waals gewest zowat 13 miljoen euro oplevert, is de Waalse regering over het algemeen allesbehalve tevreden met het federale begrotingsbeleid. Dat heeft Waals minister van Begroting Christophe Lacroix (PS) maandag duidelijk gemaakt.
20/10 19u45  Op z'n AlkensNog een paar leuke doordenkertjes.
20/10 19u30  Guy Luzon: ‘Ik bedank staf, spelers, supporters en voorzitter’Guy Luzon, die maandagmorgen de spelersgroep van Standard meedeelde dat hij zijn taak als trainer neerlegt, heeft voor het eerst gereageerd op de website van de Rouches. ‘Ik bedank de voorzitter (Roland Duchâtelet, nvdr.), die in mij geloofde en me het enorme genoegen heeft verleend de coach van Standard te zijn’, zo liet de Israëliër optekenen.
20/10 19u30  KUL-rector Rik Torfs vindt verhoogd inschrijvingsgeld ‘redelijk’Rector Rik Torfs vindt de wijze waarop Vlaams Onderwijsminister Hilde Crevits de inschrijvingsgelden in het hoger onderwijs vanaf volgend academiejaar wil verhogen ‘redelijk’. 'We vinden principieel dat er niet moet bespaard worden op hoger onderwijs, maar als het dan toch moet creëert deze maatregel een redelijk evenwicht tussen de bijdragen van de instellingen en de studenten', aldus Torfs.
20/10 19u30  ‘Regering schuift rekening door naar patiënt’De nieuwe federale regering doet nauwelijks inspanningen om de verspilling en overconsumptie in de gezondheidszorg aan te pakken en schuift de rekening door naar de patiënt. Dat zegt sp.a maandag. De specialist zal 45 procent duurder worden, stelt PS.
20/10 19u30  Twee vermeende kopstukken van xtc-bende betwisten aandeelOp het proces tegen vijftien vermoedelijke leden van een internationale xtc-bende is maandagnamiddag de verdediging van twee vermeende kopstukken aan het woord gekomen. Eén van hen, Ahmed B., ontkent elke betrokkenheid bij de productie van drugs, terwijl de tweede, Bart P., wel toegeeft dat hij heeft geholpen bij de productie van MDMA, de stof waarvan xtc gemaakt wordt, maar voorhoudt dat hij absoluut geen leidende rol heeft gespeeld.
20/10 19u30  Farage zal nieuwe fractie in EU-Parlement lancerenVijf dagen na het uiteenvallen van zijn vorige groep staat de Britse eurofoob Nigel Farage op het punt om een nieuwe fractie in het Europees Parlement op de been te brengen. Farage kondigde maandag voor aanvang van de plenaire zitting in Straatsburg aan dat de Pool Robert Jaroslav Iwaszkiewicz zijn troepen zal vervoegen.
20/10 19u15  ‘Van het netwerk geknikkerd’Jeroen Jansen is een Non Destructive Testing - specialist. Dat houdt in dat hij de allerfijnste lasnaden controleert. Omdat hij dit vaak in het buitenland doet en dan met het thuisfront overleg moet kunnen plegen, sloot hij in september een abonnement af bij Proximus. Het hield in dat hij een Samsung Galaxy S5 kreeg én een saldo van 55 euro per maand.
20/10 19u00  Jongen (15) verbluft met beroemde filmscènes in LegoSlechts drie weken had de jonge Schotse scholier Morgan Spencer nodig om een montage in elkaar te boksen waarin hij echte Legofiguurtjes beroemde scènes uit filmklassiekers laat naspelen. De video maakt deel uit van een samenwerking met Warren Elsmore die het Legofotoboek 'Brick Flicks' heeft gepubliceerd. Morgan maakt wel vaker Legovideo's, en zijn werk blijft niet onopgemerkt: de bekende Britse dj Paul Oakenfold liet hem vorig jaar nog een muziekvideo maken voor het nummer 'Who do you love'.
20/10 18u45  Man verdrinkt bij (geslaagde) redding van zijn katEen 66-jarige man is maandagmiddag in Amsterdam-Zuidoost verdronken toen hij zijn kat uit het water wilde redden. Volgens een politiewoordvoerster kwam hij met zijn voet vast te zitten, waardoor hij niet meer boven water kon komen.
20/10 18u45  Joodse gemeenschap gerustgesteld door JambonMinister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) heeft maandag een eerste gesprek gehad met de joodse gemeenschap, onder meer over het omstreden interview. De gemeenschap reageert tevreden na afloop.
20/10 18u45  Genieten van het herfstbosMet de hele kleutergroep van de basisschool Ulbeek genieten in het herfstbos.
20/10 18u30  Gemeente blijft afvalbelasting zelf innenDe gemeente wil de inning van de afvalbelasting ook de komende jaren zelf in handen houden en ze niet door Limburg.net laten gebeuren. De afvalbelasting wordt nu afgehouden in de vorm van een dienstenbelasting van 55 euro per gezin. Maar de echte kostprijs van de afvalverwerking bedraagt in Zonhoven 90 euro. Als de afvalintercommunale de factuur rechtstreeks naar de inwoners stuurt, zou die hoger uitkomen. De gemeente de nu rest van de kosten voor zijn rekening. 'De dienstenbelasting blijft behouden,' zegt schepen Eric Vos. 'Zo behouden we de controle over de tarieven.' WiVa
20/10 18u30  Nieuw weerrecord in september 2014De huidige wereldbevolking heeft nog nooit een zo warme septembermaand meegemaakt als die van dit jaar.
20/10 18u30  De Block: ‘Forse besparingen, maar ook ruimte voor overleg’Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) bevestigt dat de gezondheidszorg volgend jaar fors moet besparen, maar ze ontkent dat er daardoor geen nieuwe initiatieven meer mogelijk zijn. Ze benadrukt dat er nog veel ruimte is voor overleg en staat open voor voorstellen.
20/10 18u30  Auto’s, woningen en juwelen voor 1.200 werknemersEen diamantair uit de Indiase deelstaat Gujarat heeft 1.200 trouwe en goed presterende werknemers met auto’s, appartementen of juwelen beloond. Dat heeft de onderneming, Hari Krishna Exports, maandag meegedeeld.
20/10 18u30  Rusland verbiedt Europees slachtafval en diermeelRusland heeft maandag het importverbod voor Europese voedingsproducten uitgebreid met slachtafval, diermeel, vet en andere afgeleide producten van rund, varken en gevogelte. Dat meldt een woordvoerder van het Russische voedselagentschap.
20/10 18u30  Pensioen op 67 jaar heeft gevolgen voor groepsverzekeringEen progressieve verhoging van de pensioenleeftijd van 65 naar 67 jaar, zoals opgenomen in het regeerakkoord, zal niet zonder invloed blijven voor de aanvullende pensioenen en groepsverzekeringen. Daarvoor waarschuwt de Federale Verzekering.
20/10 18u30  De vrouw met wie Clinton geen seks had, wordt ‘sociale activiste’ op TwitterMonica Lewinsky, met wie Bill Clinton een door hem tijdelijk in alle toonaarden ontkende affaire had toen hij Amerikaans president was, is actief geworden op Twitter.
20/10 18u30  Naar kabouterlandOp een dag had kabouter Wijsneus een brief gestuurd naar de kinderen van juf Sonja. Hij nodigde hen uit om een bezoek te brengen aan het kabouterbos achter en naast de school.
20/10 18u15  Vakbondslui staan terecht voor 'misdrijf dat stamt uit de Middeleeuwen'Enkele vakbondslui van Ford Genk staan in Duitsland terecht voor landvredebreuk. Maar wat is dat nu eigenlijk? Advocaat Jan Buelens legde het uit tijdens de busrit naar Keulen.
20/10 18u00  Torfs maakt schoenen voor grote matenOnze voeten worden steeds groter en daar speelt de Belgische schoenenketen Torfs op in door een ruimere selectie voor grote maten op de markt te brengen.
20/10 18u00  Belg komt onder bus terecht bij Oktoberfest in Nederlands-LimburgEen 39-jarige man uit Arendonk is zaterdagnacht zwaargewond geraakt bij een aanrijding met een feestbus in het Nederlandse Arcen. Dat meldt het Dagblad de Limburger.
20/10 17u45  Gaby Colebunders: 'Ik heb er vertrouwen in'Enkele vakbondslui van Ford Genk zijn maandag voor een Duitse rechter moeten verschijnen nadat ze twee jaar geleden een protestactie op poten hadden gezet in Keulen. Ze riskeren boetes voor landvredebreuk. Gaby Colebunders, die destijds als afgevaardigde van ACV Metea zelfs een nacht moest doorbrengen in de cel, reageert voor de camera van onze journalist.
20/10 17u45  Kempenaar komt onder bus terecht bij Oktoberfest in NederlandEen 39-jarige man uit Arendonk is zaterdagnacht zwaargewond geraakt bij een aanrijding met een feestbus in het Nederlandse Arcen. Dat meldt het Dagblad de Limburger.
20/10 17u45  Meisje met Narcolepsie blijft maar in slaap vallen voor webcamSarah Elizabeth was het beu dat mensen niet goed begrepen aan welke aandoening ze lijdt en wat nu juist de gevolgen zijn van leven met narcolepsie. Tijdens het filmen van een dansvideo kreeg ze plots onbedwingbare slaapaanvallen. Ze besloot de video toch op internet te zetten zodat iedereen eens kon zien wat er nu juist gebeurt als ze een slaapaanval krijgt. Echt prettig ziet het er niet uit.
20/10 17u45  Wereldkaart toont wat onze grootste angsten zijnUit een ondervraging van het ‘Pew Research Center’ blijkt dat de wereldbevolking niet echt op z’n gemak is. Verschillende wereldproblemen boezemen hen angst in en deze vrees blijkt vaak streekgebonden.
20/10 17u15  Lommelse winnares 'Het Geluid' haalt cheque op: 'Ik kan het nog steeds niet geloven'Na 41 dagen en 547 pogingen heeft Monique Abrahams uit Lommel ‘Het Geluid van Q-Music’ geraden. “Een touw uit zijn bol trekken”, was het enige juiste antwoord. De 49-jarige Monique wint hiermee 57.100 euro. Al is het vooral haar dochter Joyce die nagedacht heeft hoe ze dat geld gaat spenderen.
20/10 17u15  Koninklijke Harmonie Martinus van Opgrimbie in de hoogste afdeling behaalt 91,66 Op het Vlamo bondsconcours.Na maanden van voorbereiding zegevierde de Maasmechelse Harmonie op de muziekwedstrijd in Maaseik. In de superieure afdeling speelden zij muziekwerken met zeer hoge moeilijkheidsgraad. Zij en bijzonder dirigent Bert Appermont werden dan ook beloond door de jury met hoge score en onderscheiding. Er werd ten gehore gebracht “Divertimento” van Oliver Waespi en “Between the two Rivers” van Philip Spark. Bert Appermont is een hedendaagse vooraanstaande componist.
20/10 17u00  Vlaams expertisecentrum voor maakindustrie van startIn Lommel is maandag het startschot gegeven van Flanders’ Make, een strategisch onderzoekscentrum voor de maakindustrie, waarin Vlaamse onderzoekscentra en universiteiten hun krachten bundelen met hoogtechnologische bedrijven. Samen willen ze vanuit locaties in Lommel, Diepenbeek, Leuven en bij de 5 Vlaamse universiteiten, aan onderzoek en innovatie doen om de maakindustrie te versterken.
20/10 17u00  Halep heeft geen kind aan BouchardDe Roemeense Simona Halep (WTA 4) heeft maandag op de WTA Finals in Singapore haar eerste wedstrijd in de rode groep makkelijk gewonnen. De finaliste van Roland Garros 2014 versloeg de Canadese Eugenie Bouchard (WTA 5) in twee sets met 6-2 en 6-3.
20/10 17u00  ‘The Loft’ vindt weg naar top Vlaamse Box Office‘The Loft’, de Amerikaanse remake van de succesvolle ‘Loft’ van Erik Van Looy, stond afgelopen weekend op nummer twee van de bezoekersaantallen in Vlaanderen en Brussel.
20/10 17u00  Dilsen VV stelt zijn ploegen voorHeidebloem Dilsen VV heeft vorige week al zijn ploegen voorgesteld aan het publiek. Van de U6 tot de A-kern, van de U7 tot de veteranen.
20/10 17u00  Advocaten vragen vrijspraak van mogelijk gesneuvelde Syriëstrijder Houssien E.Hoewel Houssien E. (23) uit Vilvoorde naar alle waarschijnlijkheid in Syrië gesneuveld is, hebben er op het terrorismeproces van Sharia4Belgium toch twee advocaten zijn verdediging gevoerd. Ze willen vermijden dat de nabestaanden moeten opdraaien voor de schadevergoedingen die de burgerlijke partijen eisen en vragen de rechtbank daarom in hoofdorde om de strafvordering tegen hem vervallen te verklaren. Ondergeschikt vragen ze de vrijspraak.
20/10 16u30  Gitaardag in CC PaletheZaterdag 18 oktober zal wellicht de geschiedenis ingaan als de warmste 18de oktober van de laatste 100 jaar. Misschien is dat wel te danken aan de meer dan 90 leerlingen van de NIKO-Kunstacademie, hun leraren en het gitaartrio Los del Tre die met hun Spaanse gitaar de zon lieten denken dat we hier in het zuiden van Spanje zitten.Leerlingen gitaar van de NIKO-Kunstacademie musiceren samen met gitaartrio Los Del Trè.
20/10 16u30  Gratis filmavond, exclusief voor kinderen!Breng je kinderen op woensdag 29 oktober 2014 naar de film ‘Planes’ in het G.C.O.C Oosterhof. Ze zijn welkom vanaf 17.45 uur. De toegang is gratis! Om 18.00 uur start de film. Het einde is voorzien om 19.45 uur. Frisdrank en chips zijn tijdens de pauze te koop aan 1,00 euro.
20/10 16u15  Fietspaden langs Weg ZwartbergDe voorbije weken heeft de aannemer het aanliggend fietspad langs de Weg naar Zwartberg, in roodkleurig beton, aangelegd. Daarna volgt het fietspad aan de andere kant van de rijbaan, zegt schepen van Openbare werken, Jean Bomans.
20/10 16u15  Trappistinnen Klaarland renoveren kloosterHet dak van de Priorij Klaarland lekt en behoeft dringend herstelling. En dat wordt behoorlijk kostelijk, 130 000 euro om precies te zijn. De Trappistinnen organiseren daarom fundraising activiteiten en verkopen in hun Zomerwinkel zelfgemaakte producten en van producten van andere abdijen.
20/10 16u15  'Frisdrank veroudert je net zoveel als roken'Een nieuwe studie toont aan dat dagelijks frisdrank drinken even snel doet verouderen dan roken. Onderzoekers bestudeerden het DNA van duizenden Amerikaanse volwassenen en stelden vast dat zij die regelmatig deze gesuikerde dranken nuttigen oudere cellen hebben dan zij die ze niet drinken.
20/10 16u15  Bijna kwart leerkrachten ouder dan 50 zit in deeltijds verlofstelsel11.027 vijftigplussers in het onderwijs bevonden zich op 1 februari 2014 in een deeltijds verlofstelsel. Dat is 22,54 procent van het totale aantal, blijkt uit het antwoord van Vlaams Onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V) op een schriftelijke vraag van partijgenoot Jos De Meyer. Personeelsleden die in een volledige uitstapregeling zitten zijn in deze cijfers niet meegerekend.
20/10 16u15  VTM stopt met Teletekst aan te biedenVanaf 1 november 2014 zal de zender geen informatie meer via Teletekst aanbieden, zo staat op de Teletekst-pagina van VTM zelf te lezen.
20/10 16u00  Jonas Van Geel neemt allereerste sketch met zijn vader opEen bijzondere aflevering van ‘Lang Leve’ op dinsdag 21 oktober. Niet alleen viert Jonas Van Geel er 25 jaar VTM met een reeks schermgezichten, hij zal er ook voor de allereerste keer samen met zijn vader in spelen.
20/10 16u00  De KVLV trein van vernieuwing stopt in ReppelDe KVLV trein van vernieuwing is afgelopen weekend in Reppel gestopt. Samen met 200 afdelingen door gans Vlaanderen hebben we aan de buitenwereld kenbaar gemaakt dat kvlv heel bewust kiest om mee te werken aan een verduurzaming van de samenleving.
20/10 15u45  F.Egidio opent nieuwe pop-upshop in RiemstNa de succesvolle pop-up-shop in september in het Modemuseum krijgen F.Egidio fans op 23, 24, 25 en 26 oktober een laatste kans om de wintercollectie te kunnen spotten en kopen tijdens de Design & Art Days bij Eycken Design in Herderen, Riemst.
20/10 15u30  Lucas Astorino ligt meteen uit EK boksen voor juniorenOp het EK boksen voor junioren in het Kroatische Zagreb is Lucas Astorino uitgeschakeld in de eerste ronde.
20/10 15u30  Serena Williams opent Masters met zege tegen IvanovicSerena Williams (WTA 1) is uitstekend begonnen aan de WTA Finals in Singapore. In de openingswedstrijd van de rode groep versloeg de Amerikaanse, die het toernooi de voorbije twee jaar won, de Servische Ana Ivanovic (WTA 7) met 6-4 en 6-4.
20/10 15u30  VTM stopt met Teletekst aan te bieden.Vanaf 1 november 2014 zal de zender geen informatie meer via Teletekst aanbieden, zo staat op de Teletekst-pagina van VTM zelf te lezen.
20/10 15u30  ‘Buitenbeentje’ Michaël Delefortrie vraagt vrijspraakVoor de correctionele rechtbank van Antwerpen is maandag om 13.45 uur de vijfde dag van het terrorismeproces rond Sharia4Belgium van start gegaan.De advocaat van Michaël Delefortrie (25) uit Merksem maandagnamiddag de vrijspraak gepleit. Er hangt de twintiger vijf jaar cel boven het hoofd voor zijn vermeende deelname aan de activiteiten van een terroristische groepering.
20/10 15u15  Bond prikt datum voor beslissing over Standard-Zulte WaregemDe Geschillencommissie van de voetbalbond heeft laten weten dat het een datum heeft gekozen voor een beslissing over de stopgezette competitiewedstrijd tussen Standard en Zulte Waregem. Thibault De Gendt, directeur competities van de KBVB, meldde vandaag in een tweet dat de commissie op dinsdag 28 oktober (om 12u45) zal beslissen wat er nu moet gebeuren.
20/10 15u00  Luis Suarez: ‘Vreesde voor mijn carrière na bijtincident’Luis Suarez heeft na het beruchte bijtincident op het WK in Brazilië voor het vervolg van zijn voetbalcarrière gevreesd. Dat heeft de Uruguayaanse topspits gezegd aan het Catalaanse tv-station TV3.
20/10 15u00  ‘Yuki is levenslang verminkt door nalatigheid broodfokker’Maandag is aan de correctionele rechtbank in Tongeren het proces begonnen tegen de eigenaar van de elf honden die in februari de elfjarige Yuki Lahaye in Heukelom ernstig toetakelden. Het meisje heeft verschillende huidtransplantaties ondergaan en is nog steeds voor haar opgelopen verwondingen in behandeling. Volgens het openbare ministerie is de 61-jarige Mathieu M. niets meer dan een broodfokker die nog steeds niet beseft wat zijn honden Yuki hebben aangedaan. “Yuki heeft levenslang gekregen, de honden zijn afgemaakt. Maar M. is de enige verantwoordelijke”, klonk het in de rechtbank.
20/10 14u45  Jongens gooien dronken vriend van balkon “om hem wakker te maken”De Canadese politie gaat mogelijk een onderzoek instellen naar een stunt van een groepje Australiërs. Zij gooiden hun dronken vriend van het balkon naar beneden “om hem wakker te maken.”
20/10 14u45  Broer Belkacem uit rechtszaal gezetVoor de correctionele rechtbank van Antwerpen is maandag om 13.45 uur de vijfde dag van het terrorismeproces rond Sharia4Belgium van start gegaan.
20/10 14u45  Vandeput: ‘Defensie kon hakbijl vermijden, maar moet toch besparen’Defensie heeft bij de regeringsonderhandelingen de grote hakbijl kunnen vermijden, maar zal het toch met minder moeten doen. Dat heeft minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) maandag verklaard bij zijn eerste bezoek aan generale staf van het leger in Evere. Ondanks zijn N-VA-lidmaatschap beloofde Vandeput 'minister van Defensie van alle troepen' te zijn.
20/10 14u30  ‘Yuki is levenslang verminkt door nalatigheid broodfoker’Maandag is aan de correctionele rechtbank in Tongeren het proces begonnen tegen de eigenaar van de elf honden die in februari de elfjarige Yuki Lahaye in Heukelom ernstig toetakelden. Het meisje heeft verschillende huidtransplantaties ondergaan en is nog steeds voor haar opgelopen verwondingen in behandeling. Volgens het openbare ministerie is de 61-jarige Mathieu M. niets meer dan een broodfokker die nog steeds niet beseft wat zijn honden Yuki hebben aangedaan. “Yuki heeft levenslang gekregen, de honden zijn afgemaakt. Maar M. is de enige verantwoordelijke”, klonk het in de rechtbank.
20/10 14u30  52 minuten joggen om 100 gram chips te verbrandenEnkele Amerikaanse voedingsdeskundigen promoten een opvallende nieuwe manier van tegen eten aankijken. Volgens hen gaan we veel bewuster om met hetgeen we eten als we achter alles niet alleen het aantal calorieën maar ook de tijd nodig om die calorieën opnieuw te verbranden zien.
20/10 14u30  Chelsea mist Diego Costa tegen MariborChelsea kan morgen in de Champions League-wedstrijd tegen het Sloveense Maribor niet rekenen op Diego Costa. De Spaanse steraanvaller trainde door een hamstringblessure maandag niet mee en raakt volgens zijn coach José Mourinho niet fit.
20/10 14u30  ArcelorMittal moet 60.000 euro boete betalen voor arbeidsongevalDe Gentse vestiging van het staalbedrijf ArcelorMittal moet een boete van 60.000 euro betalen voor een arbeidsongeval met dodelijke afloop.
20/10 14u15  Nederlandse leerkracht stuurt seksuele getinte foto’s naar leerlingenEen leerkracht uit de Nederlandse stad Gulpen is geschorst nadat hij meerdere leerlingen seksueel getinte foto’s doorstuurde.
20/10 14u15  Socialistische spoorbond houdt trein met minister staandeIn de buurt van Dinant hebben leden van de socialistische spoorvakbond maandag een trein met aan boord de nieuwe mobiliteitsminister Jacqueline Galant (MR) tot stilstand gebracht. Ze protesteerden daarmee tegen de geplande besparingen van de regering bij de NMBS en tegen het voornemen om een minimumdienst in te voeren.
20/10 14u00  Brits tienermeisje sterft tijdens voetbalwedstrijdEen 15-jarig Engels meisje is zondagmorgen tijdens een voetbalwedstrijd op het veld in elkaar gezakt en overleden. Het is voorlopig onduidelijk wat haar dood heeft veroorzaakt.
20/10 14u00  Yannik Reuter ligt uit Challenger in Indiase PuneYannik Reuter (ATP 339) heeft zich maandag niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde van het Challengertoernooi in het Indiase Pune (hard/50.000 dollar).
20/10 14u00  Bevallen vrouwen moeten halve dag sneller naar huisVrouwen die zonder complicaties bevallen zijn, moeten binnenkort een halve dag sneller naar huis. Dat is een van de opvallende maatregelen uit het begrotingsvoorstel van de regering voor de ziekteverzekering, dat maandagochtend door het RIZIV is goedgekeurd. Ook het remgeld voor wie naar de specialist moet, gaat in een aantal gevallen omhoog.
20/10 14u00  Rune en Ferre van PEER BMX winnen Topcompetitie BMX 2015Rune Deburghgraeve en Ferre Van Winkel winnen het eindklassement van de Topcompetitie BMX 2015 in hun leeftijdscategorie.
20/10 13u45  Open op zondagIk begrijp de zelfstandigen die tegen zondagsopening zijn. Zelfstandig ondernemen is zwaar en moeilijk genoeg zonder dat je ook nog eens dat éne familiemoment moet opgeven. Helaas luistert de vooruitgang niet naar dat soort overwegingen. Als de zelfstandige handel zich blijft verzetten tegen zondagsopening ziet haar toekomst er beroerd uit.
20/10 13u45  “Verhoogd inschrijvingsgeld maakt studeren voor veel mensen erg moeilijk"Dat het inschrijvingsgeld voor de hogescholen en de universiteiten volgend academiejaar verhoogd wordt van 620 euro naar 890 euro, is ook een gespreksonderwerp onder de Limburgse studenten. Zij vrezen dat sommige studenten daardoor uit de boot zullen vallen. “Zeker als je weet dat er ook wordt bespaard op de studentenvoorzieningen, iets waar heel wat beursstudenten een beroep op doen”, zegt Dorien Eerdekens van de Vlaamse Vereniging van Studenten. Ben Lambrechts van de PXL zegt dat het moeilijk anders kan.
20/10 13u30  Nico Hülkenberg rijdt ook in 2015 voor Force IndiaFormule 1-renstal Force India behoudt het vertrouwen in Nico Hülkenberg. De Duitser blijft in 2015 bij het team, zo is maandag bekendgemaakt.
20/10 13u30  Gareth Bale sukkelt met spierblessureReal Madrid moet woensdag in het Champions League-treffen bij Liverpool mogelijk aan de bak zonder Gareth Bale. De Welshe linkspoot sukkelt met een spierblessure ter hoogte van het bekken, zo maakte zijn club maandag bekend.
20/10 13u30  Vuilnismannen en brandweerlui lopen irritatie op door product dat lekteIn Couillet (Charleroi) hebben zeven brandweermannen en vijf vuilnismannen maandagochtend een irritatie opgelopen toen een product uit een vuilniswagen lekte.
20/10 13u30  Tientallen meisjes wagen zich aan Miss Hitler-verkiezingIn Rusland vindt een wel erg opmerkelijke verkiezing plaats. De Miss Hitler-verkiezing gaat op zoek naar een jong meisje dat de ideologie van wijlen Adolf Hitler steunt.
20/10 13u30  Nigeria is nu ook ebolavrijNigeria is volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) helemaal ebolavrij. Er zijn al zes weken geen nieuwe gevallen gemeld in het West-Afrikaanse land.
20/10 13u30  Zingende zusjes verrassen met opmerkelijke coverDe vijftienjarige Lennon Stella en haar tienjarige zusje Maisy verrassen het publiek met hun countryversie van het nummer ‘Ho Hey’ van de Amerikaanse folkrock-band ‘The Lumineers’.
20/10 13u15  Grootste lipschotel is toonbeeld van Afrikaanse schoonheidIn Ethiopië draagt een twintig jaar jonge vrouw de grootste lipschotel ter wereld. Met trots toonde ze enkele filmmakers haar lipversiering met een omtrek van zo’n 60 centimeter. Lipschotels zijn een schoonheidsideaal dat in Afrika nog sterk in stand gehouden wordt.
20/10 13u15  Jongeren willen meer controles in het verkeerDe Vlaamse jongeren zijn zelf vragende partij voor de invoering van meer verkeerscontroles en een rijbewijs met punten om het aantal verkeersongevallen te doen afnemen. Dat blijkt maandag uit een enquête van mobiliteitsorganisatie VAB en radiozender MNM.
20/10 13u00  Stuurt Duitse rechter vakbondslui Ford Genk de cel in?De vakbondsactie die enkele werknemers van Ford Genk twee jaar geleden op poten zetten in Keulen, krijgt vandaag een staartje voor een Duitse rechtbank. Onder andere Gaby Colebunders, die destijds als afgevaardigde van ACV Metea zelfs een nacht moest doorbrengen in de cel, moeten zich riskeren voor onder meer slagen en verwondingen. De vakbondslui riskeren boetes en zelfs celstraffen.
20/10 13u00  Zo mooi ziet een ondergronds pretpark eruitIn de Roemeense regio Transsylvanië heeft men de oude zoutmijn Salina Turda op een bijzondere manier nieuw leven ingeblazen. De holte is nu een ondergronds speelterrein met enkele eenvoudige, mooi verlichte attracties.
20/10 12u45  Dubbele pech voor Standard: vanochtend gewapende overvalAlsof de chaos bij Standard nog niet groot genoeg was: maandagochtend hebben drie overvallers gewapend met kalasjnikovs het secretariaat van de Luikse club overvallen. Twee mensen raakten lichtgewond.
20/10 12u45  VikingbierN.a.v. van de tentoonstelling Vikingen! in het Gallo-Romeins Museum kan je in het Museum Kafee kennismaken met ‘Ragnabok’, een Vikingbier dat ontworpen werd door Tongenaar Karel Tack. Hij studeerde in 2010 af als ‘Zytholoog’, een opleiding van Syntra i.s.m. het Hoger Instituut voor Bier en Gastronomie en de Confederatie van Belgische Brouwers. Dat vierde hij met de uitvinding van ‘AmBassadeur’: een goudkleurig lichttroebel bier met een alcoholpercentage van 8.8%.
20/10 12u45  Gandalf: 'If you don’t study... You shall not pass!'Lord of the Rings-acteur Sir Ian McKellen gaf de leerlingen van de Chew Valley School onvergetelijk studieadvies . De jonge fans verzamelden aan het raam in de hoop een glimp op te vangen van de oude tovenaar.
20/10 12u30  Luzon is al vierde coach die buitenvliegtDe trainerswals in het seizoen 2014-2015 in de hoogste voetbalklasse:
20/10 12u30  Kate Middleton bevalt in april 2015Kate Middleton en prins William zullen voor de tweede keer ouders worden in april 2015. Dan is de hertogin uitgerekend.
20/10 12u30  Chastel volgt Charles Michel op als voorzitter MROlivier Chastel is door de partijraad van de MR unaniem aangeduid als waarnemend partijvoorzitter. Hij neemt tot in december, wanneer er echte voorzittersverkiezingen komen, de plaats in van Charles Michel, die premier is geworden.
20/10 12u30  Britse hof maakt bekend wanneer Kate zal bevallen‘De Hertog en Hertogin van Cambridge zijn blij te mogen aankondigen dat ze een baby verwachten in april 2015’. Met deze officiële mededeling haalt het Britse hof de twijfel uit de wereld: Kate is nu twaalf weken zwanger en het wordt wellicht geen tweeling.
20/10 12u15  Guy Luzon stapt zelf op als trainer van StandardGuy Luzon is niet langer trainer van Standard. De Israeliër heeft maandagavoormiddag afscheid genomen van zijn spelersgroep. Hij stapt zelf op. Assistent Vukomanovic neemt zodadelijk de maandagtraining voor zijn rekening. 'Luzon blijft wel actief binnen het netwerk van de partnerclubs van Standard', melden de Rouches op Twitter.
20/10 12u15  Milk Inc. brengt voorlopig laatste single uitMilk Inc. heeft vandaag de voorlopig laatste single op het publiek losgelaten. ‘Don’t Say Goodbye’ komt toepasselijk één dag nadat het achtentwintigste Sportpaleisconcert zou plaatsvinden.
20/10 12u15  Limburger genomineerd voor Gourmand World Cookbook AwardsDe Limburger Didier Bastiaens is met zijn boek ‘Met Vrienden van de Smaak aan tafel’ genomineerd voor de World Cookbook Awards 2015.
20/10 12u00  Zingende zusjes verrassen tijdens liveconcertDe vijftienjarige Lennon Stella en haar tienjarige zusje Maisy verrassen het publiek met hun countryversie van het nummer ‘Ho Hey’ van de Amerikaanse folkrock-band ‘The Lumineers’.
20/10 11u45  Gruwelijk Halloweenkostuum: vermoorde cheerleader en footballerDe winkelketen Asda heeft de woede van heel wat ouders op z’n nek gehaald nadat ze een Halloweenkostuum lanceerden dat een neergeschoten cheerleader of American Footballer moet voorstellen.
20/10 11u45  UPDATE. Guy Luzon stapt zelf op als trainer van StandardGuy Luzon is niet langer trainer van Standard. De Israeliër heeft zonet afscheid genomen van zijn spelersgroep. Hij stapt zelf op. Assistent Vukomanovic neemt zodadelijk de maandagtraining voor zijn rekening. 'Luzon blijft wel actief binnen het netwerk van de partnerclubs van Standard', melden de Rouches op Twitter.
20/10 11u45  Belgische chocolade hoort bij ‘grootste schatten van Europa’‘Brussel is de thuisstad van honderden chocolatiers, waardoor de stad met zijn rijke traditie van artisanale chocolatiers zeker op het lijstje van de chocoladeliefhebber moet staan’. Dat schrijft de Amerikaanse krant New York Times in een artikel over de twaalf schatten van Europa.
1 2 3 4 5 6Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

24x Wie schilderde dit zebrapad?21/10 09u00 - Het Belang van Limburg: Verbazing alom in de Koolsveldlaan in Wijnegem. Plots lag daar het zebrapad dat scouts, bewoners en de gemeente al zolang willen, maar dat de politie hen niet gunt. “Als we het niet krijgen, schilderen we het zelf”, aldus de ‘daders’ in Gazet van Antwerpen. Van een publiekelijke opeising is voorlopig geen sprake.
19x Is dit de paraplu van de toekomst?21/10 12u30 - Het Belang van Limburg: De paraplu zoals we deze nu kennen zou wel eens kunnen verdwijnen. Als het concept van de Chinese Air Umbrella voldoende wordt gefinancierd, blazen we regendruppels binnenkort gewoon weg.
17x Koppel perst verkoper af na seks in winkel21/10 06u15 - Het Belang van Limburg: Een 29-jarige Genkenaar en zijn twee jaar jongere vriendin zijn maandag in Tongeren veroordeeld voor afpersing en lasterlijke aangifte.
17x Geheime vriendinnen openhartig over verdriet van Lukaku21/10 11u00 - Het Belang van Limburg: Wat is er toch aan de hand met Rode Duivel Romelu Lukaku? Hij loopt er triest, bijna uitgeblust bij. Zijn liefdesbreuk met de Antwerpse Julia zou de reden zijn. Maar er is meer, vertellen een paar van zijn ex-vriendinnen in Dag Allemaal.
16x ‘Bridget Jones’ lijkt niet meer op zichzelf21/10 15u30 - Het Belang van Limburg: Ken je Renee Zellweger nog? De actrice met bolle kaken die destijds in de huid kroop van Britget Jones... Ja? Dan zou je ze wellicht niet meer herkennen. De 45-jarige Britse ster ging op maandag naar de Elle Women Awards in Californië en verwarde de aanwezigen met een gloednieuw uiterlijk. Zellweger is dol op plastische ingrepen en botoxbehandelingen en lijkt anno 2014 meer op Naomi Watts dan op zichzelf. Volgens plastisch chirurg Alex Karidis heeft de actrice recent een ooglift laten uitvoeren en koos ze voor injecties in haar voorhoofd om rimpels te voorkomen.
15x Gevechtsvliegtuig onderschept vakantievlucht Brussels Airlines21/10 07u30 - Het Belang van Limburg: Een Frans gevechtsvliegtuig heeft een toestel van Brussels Airlines in volle vlucht onderschept, nadat plots alle contact was verloren. De gealarmeerde militair stelde vast dat de captain een dutje deed en dat de copiloot niet reageerde. Dat schrijft Het Laatste Nieuws dinsdag.
15x Indiër overleeft salto niet21/10 08u15 - Het Belang van Limburg: Een 23-jarige voetballer uit India is op tragische wijze om het leven gekomen. Hij vierde een doelpunt met een salto, maar kwam daarbij ongelukkig op zijn hoofd terecht en beschadigde zijn ruggengraat.
14x Benzine nog jaren goedkoop21/10 08u15 - Het Belang van Limburg: De maximumprijs voor benzine wordt vandaag teruggebracht naar 1,515 euro per liter. Dat is het laagste niveau sinds Kerstmis 2010. De maximumprijs van diesel staat met 1,360 euro per liter op het laagste niveau sinds begin 2011. Het lage prijspeil zal volgens specialisten nog jaren aanhouden.
13x Tiener rijdt 160 km per uur21/10 06u45 - Het Belang van Limburg: De politie nam gisteren het rijbewijs af van J.V. uit Opglabbeek. De 18-jarige reed over de Dilserweg tegen 160 kilometer per uur.
13x Bormans gaat dicht21/10 06u45 - Het Belang van Limburg: Na 45 jaar sluit Bormans, gespecialiseerd in wand- en vloerbekleding, de deuren. Er is uitverkoop en op 20 december is het definitief gedaan. De zeven werknemers worden ontslagen. ‘Het is met pijn in het hart, maar het moest’, zegt zaakvoerster Miraise Bormans.

Statistieken

Nieuwsbronnen:
150
Artikels:
47250
Gelezen:
48805
Aantal lezers nu:
100


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2014 Naar boven