vrijdag 30 januari 2015, week 05


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Meer nieuws van Het Belang van Limburg

Laatste updatecontrole: vandaag om 7u15
 

Het Belang van Limburg

Verbergen Tonen
30/01 07u15  Wietkwekers mogelijk vrij door foutje politie Vier mannen die gisteren voor de correctionele rechtbank in Tongeren terechtstonden voor het kweken van cannabis in een hangar in As, maken kans op de vrijspraak. Het openbaar ministerie eiste straffen tot 14 maanden cel en 6.000 euro. Volgens de advocaten van de verdediging is deze strafvordering onontvankelijk door een foutje van de agenten die de plantage per toeval ontdekten.
30/01 07u15  Boer 30 maanden cel voor drugslabo, vrouw en schoonzoon vrijgesproken Het hof van beroep in Antwerpen heeft een 55-jarige Bocholtse en haar schoonzoon van 39 jaar vrijgesproken voor hun aandeel in een drugslabo in Lozen (Bocholt). De Tongerse correctionele rechtbank had hen in oktober vorig jaar nog veroordeeld tot twintig maanden cel effectief en 6.000 euro boete. De 60-jarige boer of de pater familias kreeg in beroep dezelfde straf en moet 30 maanden de cel in.
30/01 07u00  Oppassen geblazen op de baan, pas uw rijstijl aan Het heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op verschillende plaatsen in Vlaanderen gesneeuwd en de strooidiensten zijn de hele nacht in de weer geweest om de Vlaamse gewest- en snelwegen sneeuw- en ijsvrij te maken. In totaal werd al 910 ton zout gestrooid, meldt het Agentschap Wegen en Verkeer vrijdagochtend. Het agentschap waarschuwt voor gladheid en vraagt dat weggebruikers hun rijstijl aanpassen.
30/01 06u45  Acht miljoen dieren aangereden in 2014 Vorig jaar zijn er op de Belgische wegen minstens 8 miljoen dieren aangereden. Dat blijkt uit een telling van Natuurpunt, in opdracht van de Vlaamse overheid, zo schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.Zo’n 77 vrijwilligers voerden 2.300 tellingen uit en zochten 19.000 kilometer wegen af, sommigen met de fiets, anderen te voet. De schatting van de organisatie loopt uiteen: als ze de telling volgen die de vrijwilligers met de fiets hebben genoteerd, komen ze uit op 8 miljoen aangereden dieren. Als ze de telling volgen die te voet is gebeurd, loopt het aantal op tot 27 miljoen.
30/01 06u45  Belgacom sluit tien winkels The Phone House Belgacom gaat in de komende maanden een tiental vestigingen sluiten van The Phone House, de telecomwinkelketen die het in 2012 overnam. Dat schrijft De Tijd vrijdag. Eerder gingen al negen vestigingen dicht, evenwel zonder dat daarbij iemand zijn baan verloor.
30/01 06u30  Ringo Starr brengt nieuw album uit Ex-Beatle Ringo Starr brengt in maart een nieuw album uit en vertrekt voor een maand op tournee door de Verenigde Staten en Latijns-Amerika. Dat heeft hij donderdag aangekondigd. Het 18de studio-album van de voormalige drummer van de Fab Four heet “Postcards from paradise” en komt uit op 31 maart.
30/01 06u30  Amerikaanse Senaat zet licht op groen voor omstreden pijpleiding De Amerikaanse Senaat heeft donderdag het licht op groen gezet voor de aanleg van de omstreden Keystone XL oliepijpleiding. Het voorstel werd goedgekeurd met 62 stemmen tegen 36. Eerder, op 9 januari, had ook het Huis van Afgevaardigden ingestemd met de aanleg van de oliepijpleiding tussen Canada en de Verenigde Staten.
30/01 06u15  Elton John krijgt houten Limburgs brilmontuur cadeau van Kim Clijsters Elton John, een van ‘s werelds beroemdste brillendragers, draagt tegenwoordig een Limburgs montuur. Kim Clijsters gaf hem in december een houten exemplaar van Jefferson Eyewear cadeau, een kersvers project van drie Limburgse vrienden. Dat Elton John helemaal weg is van de bril, blijkt uit zijn persoonlijke brief aan de bedenkers.
30/01 06u15  Lanaken verklaart Maastricht oorlog De gemeente Lanaken heeft de samenwerking met buurgemeente Maastricht en de provincie Nederlands-Limburg voor onbepaalde tijd bevroren. Burgemeester Marino Keulen (Open Vld) is furieus op de Nederlanders omdat die de aanleg van de sneltram Hasselt-Maastricht vertragen. De aanleg van de tramlijn zou dit jaar moeten starten, maar de stad Maastricht en de provincie Nederlands-Limburg lijken door de onverwacht gestegen kostprijs naar een uitweg te zoeken.
30/01 06u15  Auto crasht op terras van café Op de Steenweg in Gingelom heeft een man uit Gingelom in de nacht van woensdag op donderdag om 3.30 uur een ware ravage aangericht bij drie handelszaken. De chauffeur verloor de controle over het stuur van zijn Mercedes en raakte voor een nachtwinkel een amsterdammertje.
30/01 06u15  Paul Smith charmeert in het Hasselts Modemuseum Opvallend weinig kleding. Dat is de verrassende vaststelling als je ‘Hallo, mijn naam is Paul Smith’ hebt gezien, de expo rond de gerenommeerde 68-jarige Britse ontwerper. De tentoonstelling, op het Europese vasteland exclusief te zien in Hasselt, toont eerder Smiths levensverhaal en filosofie en legt de link tussen mode en zijn passie voor kunst, muziek en wielrennen. “Hoe ze me later moeten herinneren? Gewoon, als een lieve vent.”
30/01 06u15  Verwarring over brandkraan na waterlek in Koningin Astridlaan Op de Hasseltse Koningin Astridlaan is gisterenvoormiddag om 11 uur een waterlek ontstaan. Bij de herstelling ervan waren er nog meer problemen door de verwarring over het open- en dichtdraaien van een brandkraan.
30/01 06u15  Slechtste solden ooit De modeboetieks in Vlaanderen hebben de slechtste soldenperiode ooit achter de rug. En de winterverkoop was al zo dramatisch. “Het is nog geen winter geweest. Daardoor blijven winterspullen liggen”, verklaart Luc Ardies van Mode Unie (Unizo). “De consumenten worden ook heel het jaar door met kortingen geconfronteerd, en wachten daardoor niet meer op de solden.”
30/01 00u30  Anne Zagré blijft net boven EK-minimum Anne Zagré is er donderdag op de indoormeeting in het Duitse Düsseldorf net niet in geslaagd zich voor de Europese kampioenschappen in Praag (6-8 maart) te plaatsen.11 
30/01 00u15  Gevonden lichaam is van vermiste Belgische visser Een Franse reddingsboot heeft donderdagmiddag twee lichamen uit het water van de Noordzee gehaald. Dat meldt de Nederlandse Kustwacht. Het gaat om de lichamen van een 64-jarige Belg en een 45-jarige Nederlander, bevestigde een woordvoerder van de Nederlandse gemeente Urk aan Omroep Flevoland.15 
Laatste update: vandaag om 7u15Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
29/01 23u45  Minstens 25 doden bij aanslagen op militaire basis in noorden van Sinaï (Egypte)Bij verscheidene aanslagen op een militaire basis in het noorden van het Egyptische schiereiland Sinaï zijn donderdagavond minstens 25 mensen gedood en zeker dertig verwond. Dat meldt de Egyptische staatstelevisie.
29/01 23u45  Vrijwilligers gezocht voor Minder Mobielen CentraleHet OCMW van Heers zoekt nog vrijwillige chauffeurs voor de Minder Mobielen Centrale.
29/01 23u30  "Burgemeester zette zijn stempel in de bakkerij”700 pagina’s en 3000 foto’s, dat is in een notendop ‘Fotogeniek Kaggevinne’, een boek naar aanleiding van 100 jaar viering parochie van Kaggevinne. “Zowat 150 personen deden ons hun verhaal. Het boek is dan ook een mix van boeiende, ontroerende en soms ook dramatische gebeurtenissen”, vertellen auteurs Bea De Maegd en haar echtgenoot Jef Aerts.
29/01 23u30  Duchatelet: ‘KBVB kan geen bedrijf leiden zoals het hoort’Standard-voorzitter Roland Duchatelet was te gast in Reyers Laat en haalde daarin nog eens flink uit naar de Belgische voetbalbond. Vooral CEO Steven Martens en voorzitter François De Keersmaecker moesten het ontgelden.10 
29/01 23u15  Gewapende indringer NOS-studio was 19-jarige studentHet pand van de Nederlandse publieke omroep NOS in Hilversum werd donderdagavond ontruimd nadat een gewapende man de studio binnendrong en zendtijd eiste. Hij is intussen overmeesterd en afgevoerd. De politie kon hem al identificeren als een 19-jarige man uit Pijnakker. NOS heeft beelden van de indringer. De indringer wilde naar eigen zeggen ‘dingen zeggen die gezegd moeten worden over grote zaken.’
29/01 23u00  Gewapende indringer NOS-studio geïdentificeerdHet pand van de Nederlandse publieke omroep NOS in Hilversum werd donderdagavond ontruimd nadat een gewapende man de studio binnendrong en zendtijd eiste. Hij is intussen overmeesterd en afgevoerd. De politie kon hem al identificeren als een 19-jarige man uit Pijnakker. NOS heeft beelden van de indringer. De indringer wilde naar eigen zeggen ‘dingen zeggen die gezegd moeten worden over grote zaken.’
29/01 23u00  Red Panthers winnen voor het eerst in Zuid-AfrikaDe Red Panthers hebben donderdag voor het eerst Zuid-Afrika kunnen verlaan tijdens hun stage in Kaapstad. Na twee gelijke spellen en een 3-2 verliespartij eerder deze week wisten de Belgische hockeyvrouwen hun Zuid-Afrikaanse concurrentes met 3-2 te verslaan. Zuid-Afrika is de nummer elf van de wereld, de Belgen staan op de wereldranglijst één plaats lager genoteerd.
29/01 23u00  Gegijzelde portier blijft slim tegen gewapende man pratenDe camera’s legden de hallucinante conversatie vast tussen de gewapende indringer en de man die hij in de studio vasthield. De portier is hoorbaar bang, maar slaat niet in paniek, en blijft slim op de man inpraten. Dit is het gesprek dat zich tussen de twee afspeelde voor het oog van de camera.
29/01 23u00  Winterse buien, kans op gladheidVanuit Frankrijk en de Noordzee trekken winterse buien naar ons land. Ook in onze provincie is er kans op smeltende sneeuw of sneeuw. Dat melden verschillende weermannen en meteosites.11 
29/01 22u45  Stad laat bomen in Zelemse straten kappenIn de Tuinwijkstraat en de Broekstraat in Zelem (Halen) zijn de bomen gekapt. Dat is gebeurd in opdracht van het stadsbestuur, dat jonge bomen gaat aanplanten.
29/01 22u00  Olympische vlam zal heel Brazilië doorkruisenAlvorens op 5 augustus 2016 in het legendarische Maracana stadion te arriveren voor de openingsceremonie van de Olympische Spelen zal de olympische vlam 250 Braziliaanse steden aandoen. Dat maakten de organisatoren donderdag bekend.
29/01 22u00  LETTERLIJK. De brief van de gewapende manLees hieronder de letterlijke tekst van de brief die de gewapende man in de NOS-studio bij zich had.
29/01 22u00  Koppel tachtigers overleden aan CO-vergiftigingEen koppel tachtigers is woensdag omgekomen door een CO-vergiftiging in Celles, in de buurt van Doornik. De twee zijn mogelijk overleden door een defecte verwarmingsketel op mazout, aldus het parket.
29/01 21u30  Man dringt tv-studio binnen: 'Ik ben zwaar bewapend en heb vijf handlangers'Het pand van de Nederlandse publieke omroep NOS in Hilversum werd donderdagavond ontruimd nadat een gewapende man de studio binnendrong en zendtijd eiste. Hij is intussen overmeesterd en afgevoerd. NOS heeft beelden van de indringer. De indringer wilde naar eigen zeggen ‘dingen zeggen die gezegd moeten worden over grote zaken.’
29/01 21u30  David Ginola dan toch nog kandidaat als FIFA-voorzitterDavid Ginola heeft het voorzitterschap van de Wereldvoetbalbond Fifa dan toch nog niet opgegeven. 'Ik geef niet op en ben nog altijd in de race om het voetbal te hervormen', twitterde de 48-jarige Franse ex-international donderdagavond.
29/01 21u15  Turkse jongeren verstoren live-verbinding in TerzakeCorrespondent Lucas Waagmeester kwam live in 'Terzake' vertellen over de slag om Kobani, in Irak. Enkele Turkse jongeren waren duidelijk geïntrigeerd door de camera, tot groot ongenoegen van Waagmeester.
29/01 20u45  Pand NOS in Hilversum ontruimdHet pand van de NOS op het Mediapark in Hilversum wordt donderdagavond ontruimd. Wat er precies aan de hand is, kan een woordvoerder niet zeggen. Mogelijk is er een man in de studio van het NOS Journaal, in de regiekamer, met een groot wapen met een geluidsdemper.
29/01 20u45  ‘Geviseerde’ Mourinho weigert pers te sprekenChelseacoach José Mourinho zal vrijdag niet komen opdagen voor de gebruikelijke persconferentie over de wedstrijd van de volgende speeldag. De Londenaars staan zaterdag voor een belangrijke wedstrijd tegen eerste achtervolger Manchester City, maar de immer eigenzinnige Mourinho weigerde de pers te woord te staan, hij spreekt van een complot tegen Chelsea.
29/01 20u45  Gewapende man die NOS-journaal verstoorde overmeesterdHet pand van de Nederlandse publieke omroep NOS in Hilversum werd donderdagavond ontruimd nadat een man de studio binnendrong en zendtijd eiste. Volgens sommige bronnen was hij gewapend. Hij zou intussen overmeesterd en afgevoerd zijn.
29/01 20u45  VIDEO. Baby’s in tunnels trekken grappig gezichtAls je zelf vader of moeder bent heb je het wellicht al gemerkt. Van het moment dat je met de auto door een tunnel rijdt krijgen veel baby’s opvallend grote ogen. Van waar hun verraste gezichtjes komen weten we niet, maar dat het leuke beelden zijn staat vast.
29/01 20u45  Groep van Tien gaat uiteen zonder akkoordVakbonden en werkgevers, verenigd in de Groep van Tien, hebben donderdag om 20.00 uur hun overleg beëindigd, opnieuw zonder akkoord. Vrijdag zetten ze hun overleg voort om 14.00 uur, om vervolgens om 16.00 uur verslag uit te brengen aan de regering. Dat heeft Michèle Sioen, voorzitster van de Groep van Tien, donderdagavond bekendgemaakt. 'Hopelijk staan we dicht bij een akkoord', aldus Sioen.
29/01 20u30  Politie Aalst zet geen nieuwe flitsfoto’s meer op FacebookDe politie van Aalst heeft gisteren op haar Facebookpagina drie foto’s van geflitste verkeersovertreders geplaatst. Maar vandaag werden de foto’s opnieuw verwijderd. En er komen er ook geen nieuwe voor er overlegd is met de privacycommissie, vertelde burgemeester D’Haese aan onze redactie. Hij stond wel achter het initiatief.
29/01 20u30  Gewapende man eist zendtijd op NOSHet pand van de NOS in Hilversum is ontruimd nadat een gewapende man zendtijd geëist zou hebben.
29/01 20u15  Rusland moet door crisis besparen op organisatie WK 2018Rusland moet wegens de economische crisis in het land bezuinigen op het budget voor de organisatie van het WK 2018. Dat bevestigde Vitali Mutko, de Russische minister van Sport, donderdag aan het Russische persagentschap Itar-Tass. Het budget voor infrastructuurwerken en stadionbouw blijft evenwel ongewijzigd.
29/01 20u15  David Ginola uiteindelijk geen kandidaat als FIFA-voorzitterDavid Ginola is uiteindelijk geen kandidaat voor het voorzitterschap van de Wereldvoetbalbond FIFA. Dat deelde de 48-jarige Franse ex-international donderdag mee. De voormalige ster van PSG, Newcastle en Tottenham vond niet de noodzakelijke steun van vijf federaties.
29/01 20u15  Polen en Litouwen in volle voorbereiding van oorlogZowel Polen als Litouwen doet zijn uiterste best om hun bevolking het schrikbeeld van een Russische expansionistische “agressie” in te prenten. Het Litouwse ministerie van Defensie bracht, in verband met de crisis in Oekraïne, een “overlevingshandboek” uit voor zijn Baltische onderdanen.
29/01 20u00  Restauratie voor pastorie Opitter en update voor ItterdalDe voormalige pastorie van Opitter ligt er al jaren troosteloos bij. Het vorige stadsbestuur had grote plannen met dit gebouw: het zou een toegangspoort tot het natuurgebied Kempenbroek moeten worden en een horeca-invulling krijgen. Die plannen worden nu definitief naar de prullenmand verwezen: het gebouw wordt wel gerestaureerd en het nabijgelegen Itterdal krijgt een update.
29/01 20u00  Daarom is een couturejurk van Dior zo duurHoeveel haute couture precies kost, is een goed bewaard geheim - echte luxe betekent namelijk dat er discreet met prijskaartjes wordt omgegaan. Geschat wordt dat een couturestuk makkelijk 15.000 tot 30.000 euro kan kosten en als je dit filmpje ziet, begrijp je waarop. IModewebsite Refinery 29 keek mee in de ateliers van Dior, waar onze landgenoot Raf Simons hoofdontwerper is. Van patronen tot details, in één stuk kruipt al snel zo'n 200 uur handwerk. Niet voor niets dus dat de jurken zo duur zijn.
29/01 19u45  Syrië-overleg in Moskou levert niets opHet vierdaagse Syrië-overleg in Moskou is donderdag, zoals gevreesd, zonder enig resultaat afgesloten. Aan de onderhandelingstafel zaten afgevaardigden van de regering in Damascus en van een deel van de oppositie. Het enige lichtpunt: de deelnemers willen binnenkort hun dialoog in de Russische hoofdstad voortzetten, zo meldde Midden-Oostendeskundige Vitali Naoemkin.
29/01 19u45  Drie jonge Russinnen strijden om Europese titel kunstschaatsenOp het Europees kampioenschap kunstschaatsen in het Zweedse Stockholm is het na de korte kür bij de vrouwen duidelijk dat het om de titel tussen drie jonge Russinnen zal gaan.
29/01 19u45  Derde keer goede keer voor Groep van Tien?Vakbonden en werkgevers verenigd in de Groep van Tien zitten donderdagavond opnieuw bijeen in een poging om tot een akkoord te komen over een verhoging van de lonen en de uitkeringen. Knelpunt is de loonmarge. De tijd dringt: vrijdag om 8 uur brengen de sociale partners verslag uit aan de regering.
29/01 19u45  Patrick Janssens lanceert samenwerking tussen RC Genk en Berchem SportVoormalig Antwerps burgemeester Patrick Janssens duikt dan toch op in het Antwerpse voetbalmilieu, althans in een samenwerkingsverband. Als voorzitter van voetbalclub Racing Genk wil hij samenwerken met derdeklasser Berchem Sport om jonge talenten naar Limburg te lokken.
29/01 19u45  Michel: ‘Bezoek koning Filip aan Saudi-Arabië was gerechtvaardigd’Premier Charles Michel (MR) heeft in de Kamer de aanwezigheid van koning Filip op de rouwdienst voor de overleden Saudische koning verdedigd. Vanuit de oppositie klonk forse kritiek op het bezoek.
29/01 19u30  Gianni Vermeersch weet wat hij waard is: ‘Parcours ligt me’Gianni Vermeersch (Sunweb-Napoleon Games) heeft in zijn eerste profjaar al meteen zijn eerste WK-selectie beet. ‘Ik heb deze selectie te danken aan mijn goede prestaties van de voorbije weken’, zei hij donderdag in het Tsjechische Tabor. ‘Ik ben zeer blij dat ik er hier bij mag zijn en kijk uit naar zondag.’
29/01 19u30  VIDEO. Paard en babygeitje houden schattige ‘paringsdans’De dierenwereld kan toch mooi zijn. Kijk maar naar het paard en babygeitje in bovenstaand filmpje. Kleine Bibi doet er alles aan om zijn maatje een ‘koptikje’ te geven.
29/01 19u15  Tweede lichaam gevonden in Kanaal bij zoektocht naar vermiste Belgische vissersbootEen Franse reddingsboot heeft donderdagmiddag twee lichamen uit het water van de Noordzee gehaald. Dat meldt de Nederlandse Kustwacht. De kans is groot dat het om opvarenden gaat van het Belgische vissersschip, dat sinds gisterenmiddag vermist is. Dat had vier bemanningsleden aan boord, onder hen is één Belg.
29/01 19u15  Meer dan 600.000 Vlamingen hebben geen recht op zorgverzekeringMomenteel hebben meer dan 600.000 Vlamingen geen recht op een uitkering van de zorgverzekering. Hun recht is opgeschort, omdat zij hun verplichte verzekeringspremie niet tijdig hebben betaald. Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) geantwoord op een schriftelijke vraag van zijn partijgenote en Vlaams parlementslid Griet Coppé.
29/01 18u45  3000 uur per jurk: Valentino steelt de modeshowDrieduizend uur. Zo lang werd er gemiddeld gewerkt aan elke Valentino-jurk die woensdagavond werd gepresenteerd tijdens de Parijse coutureweek. De romantische avondjurken – die met poëzie werden versierd – zijn zo duur dat ze zelfs geen prijskaartje meekregen. Ze worden op maat gemaakt voor de rode loper.
29/01 18u45  Jonne Bellante winnaar gedichtenwedstrijd 2015Ook dit jaar organiseerde de Dienst vrije tijd in samenwerking met de gemeente en de bibliotheek, de intussen traditioneel geworden gedichtenwedstrijd voor de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van het basisonderwijs. Winnaar werd Jonne Bellante van de KLOK-school.
29/01 18u45  Nieuwe datum voor geannuleerde voorstelling van Pietje PukZondag 8 maart is de nieuwe datum voor de kindervoorstelling van Pietje Puk en het Pannenkoekenspook. Deze voorstelling werd geannuleerd op zondag 25 januari wegens opname in het ziekenhuis van één van de twee acteurs. Op zondag 8 maart om 14.00 u zal de voorstelling plaatsvinden in Cinema Walburg. Reeds aangekochte tickets blijven geldig. Wie niet kan op deze datum krijgt zijn tickets terugbetaald. Tickets zijn te koop via www.hamont-achel.be/aha. Meer info bij het UiTpunt, Wal 26, tel. 011 44 50 40 of uitpunt@hamont-achel.be.
29/01 18u45  'Waarom werd papa doodgeschoten?'Als laatste moraliteitsgetuigen van de dag, mochten de ouders en de zus van Michaël Gerekens vertellen over hoe zij zich hun overleden dierbare zullen herinneren. Alle drie stonden ze vooral stil bij het zoontje van het slachtoffer. ''Hij zat toch in de auto?’, vraagt hij dan. 'Ja, maar papa kon niet weglopen'', vertelde Gerekens' moeder met tranen in de ogen.
29/01 18u30  Gemeente Zutendaal en surf- en zeilclub VVW Zutendaal slaan handen in elkaar voor nieuwe accommodatie.Op de gemeenteraad van donderdag 29 januari wordt het samenwerkingsvoorstel tussen de gemeente Zutendaal en de surf- en zeilclub VVW Zutendaal voorgelegd ter goedkeuring. Door deze overeenkomst komt er in Zutendaal aan de Papendaalse plas een nieuwe accommodatie voor de surf- en zeilclub VVW Zutendaal. Hiermee wordt een eerste stap gezet in de verdere uitwerking van het masterplan voor het gebied Papendaalheide.
29/01 18u15  Sporting Hasselt dicht bij tweede klasse na klucht in 3BNu ook Ciney niet wil promoveren naar tweede klasse, ligt Sporting Hasselt plots op kop om te stijgen. Eerder haakte Cappellen al af in de strijd om promotie. De ploegen raken ontmoedigd door de strenge eisen van tweede nationale.
29/01 18u15  Politie Aalst zet foto’s van geflitste auto’s op FacebookWie in Aalst in de buurt van een flitspaal te snel rijdt of een rood licht negeert, riskeert te kijk te worden gezet op de Facebookpagina van de lokale politie van de stad. Woensdag werden drie foto’s van verkeersovertreders online geplaatst.
29/01 18u00  Lichaam gevonden in KanaalEen Franse reddingsboot heeft donderdagmiddag een stoffelijk overschot uit het water gehaald, zo'n 17 kilometer voor de kust van Boulogne-sur-Mer. Dat meldt de Nederlandse Kustwacht. De kans is groot dat het om een van de vier opvarenden van het vermiste vissersschip uit Urk gaat. Onder hen is één Belg.
29/01 18u00  Grote ravage na dodelijke ontploffing bij Mexicaans kinderziekenhuisEen zware gasontploffing aan een kinderziekenhuis bij de Mexicaanse hoofdstad Mexico-stad heeft aan zeker twee mensen het leven gekost. Er vielen ook meer dan 50 gewonden, onder wie 22 kinderen. Het aantal slachtoffers kan nog oplopen, want een onbekend aantal mensen zit nog vast onder het puin.
29/01 18u00  De ellende van Ignace“Eigenlijk zouden we het er niet over mogen hebben. Die mens verkoopt zijn eigen miserie: zijn prostaat, zijn affaire en haar lillend vlees. Heb je dat plaatje al gehoord? Het moet een carnavalshit worden. Alaaf! En in het filmpje danst ze alsof ze met een ontsteking zit. Ik durf niet zeggen waar. Maar daar dus, tegen 950 euro per 40 minuten. Het mag wat kosten, de ellende van Ignace.”
29/01 17u45  Ook kinderen aanwezig tijdens receptie: 'Bang dat mannen naar binnen zouden komen'Hebben drie minderjarigen die aanwezig waren op de receptie van bandencentrale Burnout enkele Hells Angels aan de gang gepraat? De Tongerse assisenjury kreeg donderdagnamiddag de videoverslagen te zien van de drie jongens die van hun ouders mochten getuigen. Alle drie spreken ze van een vechtpartij. Eén van hen zag naast de witte Citroën Berlingo “een kale man met een tattoo in de nek”, wat overeenkomt met de foto’s van medeverdachte Eddy Cich, en “president Fabrizio” Muto.
29/01 17u30  Dromen van de lente: de nieuwste geurtjesOmdat het leukste seizoen niet snel genoeg kan beginnen: onze favoriete geurtjes voor die bijna-eerste-lentedagen.
29/01 17u30  KVLV Beverlo houdt ongewone nieuwjaarsreceptieKVLV Beverlo (Vrouwen met vaart) heeft zopas haar nieuwjaarsreceptie gehouden. Wel op een iets wat andere manier dan gewoonlijk. De vrouwen keken enigszins wat verbaasd bij het binnenkomen, omdat de tafels niet waren gedekt, er geen bloemstukjes stonden, kortom enkel het podium en blanke tafels stonden klaar.
29/01 17u30  Nieuwe datum voorstelling Pietje Puk en het PannenkoekenspookZondag 8 maart is de nieuwe datum voor de kindervoorstelling van Pietje Puk en het Pannenkoekenspook.
29/01 17u30  Anderhalf uur file op E314 na ongeval met blikschade in WilseleOp de E314 Leuven-Lummen is het donderdagnamiddag ongeveer anderhalf uur aanschuiven na een ongeval ter hoogte van Wilsele. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Het ongeval gebeurde rond 15.30 uur toen twee personenwagens en een bestelwagen op elkaar inreden.
29/01 17u15  Tegen bomen geredenIn de Stationsstraat in Dilsen is een auto woensdagavond rond 20.30 uur tegen een rij bomen gereden. De 19-jarige bestuurder had te veel gedronken. Zijn rijbewijs werd ingetrokken en zijn auto werd getakeld. (maw)
29/01 17u15  Schildersclub Mergelland stelt tentoon in GlonsSchildersclub Mergelland Riemst heeft in het weekend van 24 en 25 januari –in het kader van een cultureel uitwisselingsproject tussen de gemeente Riemst en de gemeente Bassenge - een grote tentoonstelling georganiseerd in het Centre Culturel de Glons.
29/01 17u15  OngevallenDonderdagmorgen rond halfzeven is een auto op de middenberm beland op de Rijksweg in Eisden. De bestuurder ging uit de bocht ter hoogte van de Heirstraat. De auto kwam tot stilstand tegen een betonnen duiker. De 45-jarige bestuurder uit Maasmechelen werd met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Genk. (maw) Een fietser is donderdagnamiddag rond kwart voor drie aangereden door een auto. Een 24-jarige vrouw uit Maasmechelen werd gekwetst overgebracht naar het ziekenhuis. Het ongeval gebeurde op de Louis Mercierlaan in Maasmechelen. (maw)
29/01 17u15  Oplichting via mailsEen bewoner van de Speltstraat in Dilsen heeft een email ontvangen waarin staat dat hij nog een verkeersboete moet betalen omdat de betalingstermijn overschreden is. De politie laat weten dat dit pure oplichting is. De politie werkt niet via mail. Het mailadres noreply@politie.be is niet van de politie. De politie waarschuwt iedereen om niet in te gaan op betalingsvorderingen via mail. (maw)
29/01 17u15  Druggebruiker aan stuurOp de Alden Biesensingel in Bilzen heeft de politie een bestuurder uit Kortessem naar de kant gehaald. Een passagier had marihuana bij. De bestuurder reed onder invloed van cannabis. Na de positieve speekseltest werd zijn rijbewijs meteen ingetrokken voor 15 dagen. De twee mannen zijn gefotografeerd en er zijn vingerafdrukken genomen. Na verhoor mochten ze naar huis. De bestuurder moet wel nog voor de politierechter verschijnen. (maw)
29/01 17u15  InbraakIn een huis op de Tongersesteenweg in Sint-Truiden is donderdag een inbraak vastgesteld. De buit is niet bekend. (maw)
29/01 17u15  Inbraak in twee auto'sIn twee auto’s in de Wijngaardstraat in Heers is ingebroken. De boorddocumenten zijn meegenomen. (maw)
29/01 17u15  Gewond bij botsingBij de botsing woensdagavond rond halfacht in de Fabriekstraat in Neerpelt is een 29-jarige vrouw uit Overpelt gewond geraakt. (maw)
29/01 17u15  Getuigen gezochtDe politie is op zoek naar getuigen van een ongeval in de Stationsstraat in Peer. Een auto is er tegen de gevel van een huis gereden. De wagen pleegde vluchtmisdrijf. De politie vond lakschilfers van lichtblauwe of zilveren kleur. De auto moet beschadigd zijn aan de rechterzijde. Getuigen die de bestuurder kennen of iets hebben gezien, worden gevraagd de politie Kempenland te bellen op 011/399.299. (maw) leopoldsburg In de Sint-Antoniusstraat in Leopoldsburg is woensdagavond rond kwart voor acht een fietser uit Leopoldsburg aangereden door een auto. De automobilist pleegde vluchtmisdrijf. Hij reed in een grijze auto, een kleiner model. Mogelijk gaat het om een Citroën Saxo. De politie vraagt getuigen om te bellen naar 011/399.299. (maw)
29/01 17u15  Eerste Duitse bioscoopfilm over Anne FrankDe jonge Duitse actrice Lea van Acken speelt de hoofdrol in de eerste Duitse bioscoopfilm over Anne Frank. Eind dit jaar komt de film in de zalen.
29/01 17u00  Kevin Strootman moet opnieuw onder het mesKevin Strootman moet opnieuw onder het mes. De middenvelder van AS Roma laat in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam een kijkoperatie uitvoeren aan zijn linkerknie, die hem vorig jaar acht maanden aan de kant hield en onder meer het WK kostte.
29/01 17u00  Vier inbraken in huizenIn Paal hebben dieven donderdagmorgen in vier huizen proberen inbreken. In Patersveld lukte het niet om de achterdeur open te krijgen. Op de Tessenderlosesteenweg konden ze de achterdeur wel openen. Daar is een laptop gestolen. In de Kloosterstraat werden de bewoners rond vijf uur ‘s morgens wakkeer van lawaai. Het slot van een deur werd geforceerd. In huis was al grote wanorde. Er is 10 euro meegenomen. In een huis op de Schaffensesteenweg vonden de inbrekers 600 euro. Daar werd de hele benedenverdieping doorzocht nadat het slot van de achterdeur was uitgeboord.
29/01 17u00  Veertig bestuurders betrapt tijdens BOB-controlesIn Hasselt, Zonhoven en Diepenbeek zijn tijdens de voorbije BOB-campagne meer dan duizend bestuurders gecontroleerd. Daarvan hadden er maar veertig te veel gedronken. Het percentage positieve ademtesten lag met 3,8 procent lager dan het jaar voordien. Toen was 5,9 procent van de gecontroleerden positief. Afgelopen campagne zijn 21 rijbewijzen ingetrokken - wie drinkt, drinkt stevig - tegenover 38 in 2013-2014. De politie heeft dit jaar ook drugstesten afgenomen. Veertien bestuurders hadden drugs genomen. Hun rijbewijs werd ingetrokken. MaW
29/01 17u00  Wellenaar snuift coke en rijdt door roodEen jonge bestuurder die door het rode verkeerslicht reed op de Tongersestraat in Bilzen bleek onder invloed van cocaïne en marihuana te rijden. Een politieploeg zag de zware verkeersovertreding vlakbij de oprit van de E313 in Bilzen. De agenten haalden de auto uit het verkeer. De jonge bestuurder uit Wellen had nog maar een jaar zijn rijbewijs. Uit de speekseltest bleek dat hij meerdere drugs had gebruikt. Hij had ook nog een joint op zak. Zijn rijbewijs is voor 15 dagen ingetrokken. De drugs zijn in beslag genomen. MaW
29/01 17u00  Auto's uitgebrand aan De VossemerenOp de parking van Center Parcs De Vossemeren in Lommel zijn woensdagavond rond 23 uur vier auto’s beschadigd doordat een wagen in brand vloog. De vlammen van die auto vernielden ook een andere wagen. Twee auto’s zijn volledig uitgebrand. Nog twee andere auto’s in de buurt hebben schade. De oorzaak van de brand is niet bekend maar de brandweer denkt aan kortsluiting. Doordat de nummerplaten van twee auto’s verbrand waren, was niet meteen duidelijk wie de eigenaars zijn. De Vossemeren zal de slachtoffers opvangen. MaW
29/01 17u00  Betrapt met drugsEen bestuurder heeft zijn rijbewijs moeten inleveren bij een controle op de Beringersteenweg in Leopoldsburg. Hij reed ‘s morgens om 9 uur onder invloed van drugs.
29/01 17u00  Mali slachtoffer van 'lotje trek', Guinee mag door op Africa CupGuinee mag dan toch naar de kwartfinales van de Afrika Cup. Na zes groepswedstrijden stond Guinee op alle vlakken gelijk met Mali in groep D. Een loting zou komischerwijs het lot van beide ploegen moeten beslechten. In Malabo, de hoofdstad van Equatoriaal-Guinea, kwam Guinee vandaag als overwinnaar uit de pot.
29/01 17u00  'U had met uw handen van hem moeten afblijven!'Donderdagnamiddag begon het emotioneelste deel van het assisenproces van Hells Angel Ali Ipekci. De familieleden van Jef Banken en Freddy Put kwamen vertellen deze namiddag en de komende dagen over het karakter van hun overleden dierbaren. De 88-jarige moeder van die laatste vatte de frustratie van alle nabestaanden samen: 'Waarom, waarom is dit moeten gebeuren?!'.
29/01 16u45  Vijf Vlaamse films beleven première op CinequestHet Cinequest Film Festival in Silicon Valley mag volgende maand vijf Vlaamse films verwelkomen, die allemaal hun Noord-Amerikaanse première beleven. Het gaat onder meer om de langspeelfilms ‘Halfweg’ van Geoffrey Enthoven, ‘Plan Bart’ van Roel Mondelaers en ‘Trouw met mij’ van Kadir Balci, zo laat het Vlaams Audiovisueel Fonds weten.
29/01 16u45  Leerlingen maken gedichten over liefdeHet thema ‘Met zingen is de liefde begonnen’ stond op donderdag 29 januari, Gedichtendag, centraal in WICO campus Salvator in Hamont.
29/01 16u45  Sprinter van IAM wint eerste wegrit op Europese bodemMatteo Pelucchi (IAM) heeft de Trofeo Santanyi Ses Salines Campos gewonnen, de eerste van vier eendagswedstrijden op Mallorca die samen de Challenge Mallorca (Categorie 1.1) vormen. Hij won in de sprint voor Elia Viviani (Sky) en José Joaquin Rojas (Movistar). Het is de eerste belangrijke koers op Europese bodem met enkele ronkende namen aan de start.
29/01 16u45  Amerikaanse politie rekruteert agenten met Frozen-parodieHet Norman Police Department heeft een wel zeer originele manier om mensen warm te maken voor een job als politieagent. Agent Carl Pendleton laat op de tonen van het Frozen-lied ‘For The First Time In Forever’ op grappige wijze weten dat ze op zoek zijn naar nieuw personeel. Of het acteerwerk, de pirouetten en danspasjes ook hun effect zullen hebben, zal de politie weten na 13 februari. Tot dan hebben geïnteresseerden de mogelijkheid om zich kandidaat te stellen bij de afdeling.
29/01 16u30  Dit gebeurt er met onze planeet als alle mensen ineens zouden verdwijnenHeb je je ooit al eens afgevraagd wat er met onze planeet zou gebeuren als alle mensen ineens zouden verdwijnen? Het populaire wetenschapskanaal AsapScience ging op zoek naar het antwoord en kwam tot een opmerkelijke en beangstigende vaststelling: in een mum van tijd heerst er chaos op onze planeet.
29/01 16u30  Beste restaurant ter wereld serveert levende mierenRene Redzepi, chef van het Deense Noma dat al vijf keer de titel 'beste restaurant ter wereld' kreeg, heeft een pop-uprestaurant geopend in de Japanse stad Tokio. Hij serveert er onder meer levende mieren die over reuzegarnalen lopen.
29/01 16u15  Linedancers uit Mol vermaken WZC-bewonersDonderdag 29 januari gaf een groep linedancers uit Mol een optreden voor de bewoners van WZC Ocura in Beringen-Mijn.
29/01 16u15  Vlaamse vergrijzing blijft komende tien jaar toenemenTussen 2004 en 2024 zal het aantal 65-plussers in alle steden en gemeenten toenemen, zo blijkt uit de projecties van de Studiedienst van de Vlaamse Regering (SVR). In diezelfde periode neemt de actieve bevolking (20-64 jaar) in grote delen van Vlaanderen af.
29/01 16u15  Schreurs Interieur aan de haal met HIB-LabelSchreurs Interieur heeft het HIB-Label ontvangen uit handen van Bart Lodewyckx, directeur Unizo-Limburg en voorzitter Dieter Van Loon van Unizo-Opglabbeek.
29/01 16u15  Amerikaanse president krijgt nieuwe Air Force OneDe opvolger van president Barack Obama krijgt een nieuw presidentieel vliegtuig. Boeing heeft de opdracht gekregen om twee vervangers voor Air Force One te bouwen.
29/01 16u15  Gezelligheid troef tijdens de schieting Oude Stam Sint-SebastiaanKoninklijke Handboogmaatschappij Oude Stam Sint-Sebastiaan heeft zijn koningsschieting gehouden, gevolgd door een feest.
29/01 16u00  'U had met zijn handen van hem moeten afblijven!'Donderdagnamiddag begon het emotioneelste deel van het assisenproces van Hells Angel Ali Ipekci. De familieleden van Jef Banken en Freddy Put kwamen vertellen deze namiddag en de komende dagen over het karakter van hun overleden dierbaren. De 88-jarige moeder van die laatste vatte de frustratie van alle nabestaanden samen: 'Waarom, waarom is dit moeten gebeuren?!'.
29/01 16u00  Alken maakt zich op voor bedevaarders voor Heilige AldegondisDit weekend worden weer honderden bedevaarders in Alken verwacht voor de viering van Sint Aldegondis. De heilige wordt vereerd tegen kanker. Maria Cortens, is al 33 jaar de bezielster van het broederschap van Aldegondis. De bedevaarders komen van overal en telt al ruim 5000 leden.
29/01 16u00  Dagelijks frisdrank doet meisjes sneller menstruerenMeisjes die elke dag frisdrank drinken, komen sneller in hun puberteit terecht en krijgen daardoor hun maandstonden op jongere leeftijd. Dat kan nefaste gevolgen hebben voor de gezondheid op latere leeftijd, zo zijn z gevoeliger om borstkanker te ontwikkelen. Dat blijkt uit een onderzoek aan de Harvard Medical School in Boston.
29/01 16u00  Belgische selectie aangekomen in TaborDe Belgische selectie voor het WK veldrijden is op het hotel in Tabor aangekomen na een voorspoedige vlucht. Kevin Pauwels wachtte hen daar op, hij was met de camper vooruitgereisd. Meteen na aankomst volgde een verkenning van het parcours.
29/01 15u45  ‘Starbucks doet stiekem sperma in koffie om mensen homo te maken’De Amerikaanse anti-homo pastoor James David Manning heeft zijn achterban gewaarschuwd voor het drinken van koffie van Starbucks. Volgens de controversiële pastoor zou Starbucks zijn koffie op smaak brengen met sperma van homoseksuelen.
29/01 15u30  Meisjes vroeger rijp door dagelijks frisdrankjeMeisjes die elke dag frisdrank drinken, komen sneller in hun puberteit terecht en krijgen daardoor hun maandstonden op jongere leeftijd. Dat kan nefaste gevolgen hebben voor de gezondheid op latere leeftijd, zo zijn z gevoeliger om borstkanker te ontwikkelen. Dat blijkt uit een onderzoek aan de Harvard Medical School in Boston.
29/01 15u30  Zaterdag zangfeest Part II Flügeltellers in De SchakelCarnavalsvereniging Die Pelter Flügeltellers organiseert zaterdag de 2de editie van hun zangfeest en dat staat in het teken van schlager- en carnavalsmuziek
29/01 15u30  Pegida werkt aan nieuwe standpuntenNa na heftige interne twisten en het opstappen van de helft van de leiding, werkt een aantal opgestapte leden van de Duitse islamkritische beweging Pegida aan een nieuwe beweging, met nieuwe standpunten. Dat meldt het Duitse persbureau DPA.
29/01 15u16  Hoofdpost politie blijft beperkt openDe beperkte openingsuren van het hoofdkantoor van de politie van de zone West-Limburg blijven minstens tot 9 februari. Dat is het gevolg van een verlenging van de verhoogde terreurdreiging.
29/01 15u16  Belgische e-commerce heeft te lijden onder buitenlandse concurrentieBelgische webshops organiseren hun activiteiten steeds meer in het buitenland, gezien ze in België concurrentieel in het nadeel zijn tegenover hun buitenlandse collega’s. Dat zegt handelsfederatie Comeos donderdag, bij de voorstelling van een onderzoek naar de-commerce in België.
29/01 15u16  Voetbalster Cristiano Ronaldo bezorgt jongen verrassing van zijn levenDe beste voetballer van het jaar laat zijn goed hart zien. Vermomd als een dikke bebaarde man doet hij een paar voetbaltrucjes voor een nietsvermoedend jongetje. Ook de andere mensen op het plein lijken niet door te hebben dat de Gouden Bal-winnaar voor hun neus zijn voetbalskills etaleert.
29/01 15u00  Jeannine Driesmans begravenDeze voormiddag werd Jeannine Driesmans begraven. Jeannine werd vorige week op een gruwelijke manier vermoord.
29/01 15u00  Leden Ziekenzorg maken voedertasje voor vogelsDe eerste creanamiddag van Ziekenzorg Opoeteren werd geopend met de beste wensen voor het nieuwe jaar. Bijna alle leden waren aanwezig.
29/01 15u00  Leerlingen bezoeken kringloopwinkelDe leerlingen van de Middenschool Campus van Eyck hebben de kringloopwinkel in Maaseik bezocht.
29/01 15u00  KVLV-vrouwen ontdekken Italiaanse keukenWie Italiaanse keuken zegt, denkt pasta, maar uit de traditionele potten van 'la mama' vallen nog heel wat andere lekkernijen te toveren. Dat bewezen de leden van de Herkse afdeling van KVLV Vrouwen met Vaart. Zij gingen aan de slag om een gevarieerd Italiaans menu op de tafel te brengen.
29/01 15u00  Van worteltaart tot oorlogskonijnOp de eerste bijeenkomst van Ziekenzorg Achel voor het werkjaar 2015 werd gekozen voor een ontspannende namiddag die ons terug in de tijd bracht. Ter gelegenheid van 100 jaar 'Groote Oorlog' nodigde Ziekenzorg CM Achel de mensen uit op woensdag 28 januari voor de voordracht 'Van worteltaart tot oorlogskonijn'
29/01 15u00  Kauwgom kauwen verwijdert evenveel bacteriën als flossenWie op een stukje kauwgom kauwt, verwijdert daarmee evenveel bacteriën uit zijn mond dan wie zijn tanden flost. Dat blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse Rijksuniversiteit van Groningen. Maar dat betekent niet dat je tandenborstel en flosdraad zomaar in de vuilnisbak mag gooien.
29/01 15u00  Erik Van Looy skypet in pyjama met KellyDe dag na de Amerikaanse première van The Loft belt Kelly van ‘de Kijk van Kelly’ regisseur Erik Van Looy op om te horen hoe hij zich voelt. Van Looy vertelt ondermeer dat hij hoopt dat de film zal ‘marcheren’ omdat hij er speciaal een duur hemd voor heeft gekocht en dat het de eerste keer in 35 jaar was dat hij nog eens een das heeft aangehad. Over de eerder ontspannen outfit van acteur Wentworth Miller heeft hij het volgende te zeggen: “Die zag er wel goed uit hé”. Bekijk hier het volledige Skype-gesprek.
29/01 14u45  SHOPPING. Poëzie in je interieurVanaf donderdag 29 januari tot en met woensdag 4 februari loopt de week van de poëzie. In deze periode worden allerlei evenementen - van concerten tot diners - georganiseerd onder de noemer ‘Met zingen is de liefde begonnen’. Geen tijd om deze bij te wonen, maar word je wel vrolijk van dichtkunst?Dan helpen deze accessoires vast om een vleugje creativiteit en romantiek toe te voegen aan je leven en interieur.
29/01 14u45  ‘Normale politietaken komen in het gedrang door terreuralarm’De 'normale' politieopdrachten komen in het gedrang door het verhoogde terreuralarm en dat is in de eerste plaats te wijten aan de besparingen die bij de politiediensten worden doorgevoerd, zo stellen de politievakbonden ACV en VSOA donderdag. 'Bij het minste dat er voorvalt, zit de politie op haar tandvlees', luidt hun aanklacht. NSPV pleit er dan weer voor om de politie-opdrachten terug te dringen tot de kerntaken.
29/01 14u30  Zitting gemeenteraad op 9 februariDe gemeenteraad van Herk-de-Stad houdt maandag 9 februari de tweede zitting van dit jaar. Op de dagorde staat onder meer het budget 2015 en de meerjarenplanning 2014-2019 van het OCMW.
29/01 14u30  Keulen bevriest samenwerking met Maastricht voor sneltramBurgemeester Marino Keulen en het schepencollege van Lanaken hebben de samenwerking over de sneltram met Maastricht en Nederlands Limburg gedeeltelijk en voor onbepaalde tijd bevriezen. De aanleiding is het zoveelste vraag om uitstel naar bedenktijd van de stad Maastricht en de provincie Nederlands Limburg.
29/01 14u30  Belgische selectie aangekomen in Tabor, eerste verkenning volgtDe Belgische selectie voor het WK veldrijden is op het hotel in Tabor aangekomen na een voorspoedige vlucht. Kevin Pauwels wachtte hen daar op, hij was met de camper vooruitgereisd. Meteen na aankomst volgde een verkenning van het parcours.
29/01 14u15  Mattia Destro ruilt AS Roma voor AC MilanDe Italiaanse spits Mattia Destro (23) stapt van AS Roma over naar AC Milan. Dat bevestigen beide clubs donderdag.
29/01 14u15  KSA Maaseik houdt 'All you can eat' Italiaans buffetZin in een 'All you can eat' Italiaans buffet met verschillende pasta's, pizza's, een saladebar én dessert? Op zaterdag 28 februari en zondag 1 maart 2015 vinden de jaarlijkse pastadagen van KSA Maaseik plaats.
29/01 14u15  Breugelhoeve wordt kinderparadijsOnlangs nog een bezoekje aan Breugelhoeve gebracht? Er is immer heel wat aan de hand in en rond het landelijke centrum en de site lijkt stilaan op een bouwwerf. De reden is duidelijk, met duizenden bezoekers per jaar is Breugelhoeve een trekpleister voor sportievelingen, toeristen en scholen maar het moet nog beter en leuker. Daarom wordt het aanbod aan attracties en recreatieve mogelijkheden stevig uitgebrouwd.
29/01 14u15  Koning Filip: “Niet in de val van terroristen getrapt’“De daders van de recente aanslagen hebben de Belgische bevolking uit elkaar willen spelen, maar in die val zijn we niet getrapt.” Dat was een van de meest opvallende passages uit de speech van koning Filip tijdens de traditionele nieuwjaarsreceptie voor de ‘gestelde lichamen’ donderdagochtend op het paleis. Toch is de vorst ongerust dat we uiteindelijk toch nog gaan zwichten voor simplistische redeneringen en clichés.
29/01 14u00  Van 0 tot 100 in drie seconden met de 'Insane'-knop van TeslaWie zegt er dat elektronische wagens niet sportief zijn? Tesla heeft er zijn missie van gemaakt om het tegendeel te bewijzen. Maak kennis met de 'insane' (waanzin)-knop. Of hoe je geruisloos van 0 tot 100 gaat, sneller dan een Formule 1-wagen.
29/01 14u00  Hoe goed bent u in voorrang van rechts? (test)In Dilbeek, Vlaams-Brabant, wordt op een aantal plekken de voorrang van rechtsregel afgeschaft. Waarom? Ze zou te verwarrend zijn. Volgens de Vlaamse Automobilistenbond (VAB) is het een kwestie de kennis van borden en regels voldoende te beheersen. En hoe goed hebt u die kennis onder de knie?
29/01 14u00  Schoenenreus op rand van faillissementAan een faillissement van de Nederlandse winkelketen Schoenenreus, met ook 19 filialen in Vlaanderen, valt vrijwel zeker niet te ontkomen. Dat heeft bewindvoerder Bas van Dooren donderdagochtend gezegd.
29/01 14u00  Wegenwerken in de BosstraatGedurende de wegenwerken in de Bosstraat in Hamont zal het Rode Kruis van Hamont-Achel bereikbaar blijven via de lokale omleidingswegen.
29/01 13u30  Ipekci: 'Jullie proberen mij wanhopig klein te krijgen met feiten uit het verleden'Op het assisenproces van Hells Angel Ipekci werden donderdagmiddag de resultaten van het moraliteitsonderzoek toegelicht. Ipekci zelf pikte het niet dat de burgerlijke partijen inhakten op eerdere dossiers over wapenbezit, drugs en agressie, onder meer in de Hasseltse gevangenis. “Jullie proberen mij wanhopig klein te krijgen met feiten uit het verleden”, antwoordde hij.
29/01 13u30  Kevin Pauwels komt als eerste aan in TaborKevin Pauwels is als eerste profrenner gearriveerd in het hotel van de Belgische selectie in het Tsjechische Tabor. De renner van Sunweb-Napoleon Games kwam niet met het vliegtuig en gaf de voorkeur aan een trip met de mobilhome.
29/01 13u30  Californië verklaart e-sigaret ‘een bedreiging voor de gezondheid’Californische artsen hebben de e-sigaret officieel bestempeld als ‘een bedreiging voor de volksgezondheid.’ Ze moet stricter gereguleerd worden, zoals bij tabakswaren, klinkt het. Dat meldt Fox News.
29/01 13u15  Andy Murray wervelt naar finale Australian OpenAndy Murray is de eerste finalist bij de mannen op de Australian Open. De Schot versloeg in een bijzonder hoogstaande halve finale de Tjsech Tomas Berdych in vier sets: 6-7 (6), 6-0, 6-3, 7-5.
29/01 13u15  Zulte Waregem-spits Plet verkast naar NederlandDe Nederlandse aanvaller Glynor Plet verlaat Zulte Waregem. Hij gaat op huurbasis in eigen land aan de slag bij Go Ahead Eagles, dat het nieuws donderdag op zijn website bevestigt.
29/01 13u00  Leeg reddingsvlot gevonden van verdwenen vissersschipDe Franse politie heeft een leeg reddingsvlot gevonden dat afkomstig is van het vermiste Nederlandse vissersschip Z-85 Morgenster, meldt de Nederlandse kustwacht. De zoektocht gaat donderdag onverminderd door, maar de kustwacht heeft vrijwel geen hoop meer dat nog overlevenden worden gevonden. Aan boord van de boot is ook een Belg.
29/01 13u00  Waarom plots stoppen met roken slecht voor je isWie wil stoppen met roken doet er volgens Deense onderzoekers goed aan om geleidelijk af te bouwen. De coldturkeymethode, waarbij je een verslaving abrupt afbreekt, is schadelijk voor de gezondheid. Je zou (tijdelijk) symptomen van dementie kunnen ervaren.
29/01 12u30  Vier skicentra open in OostkantonsIn de Oostkantons zijn vier skicentra centra open, zo heeft de toeristische dienst van deze regio (Agence du Tourisme de l’Est) donderdag gemeld. De stations van Mont Spinette en Elsenborn waren al open sinds het begin van deze week en daar komen nu Maison du Parc in Weismes en Losheimergraben in de vallei van de Our bij.
29/01 12u30  40 personen engageren zich voor danscursus ‘Stijldansen’Onlangs ging in het sportpark De Weyer Oud Mersenhoven twee leuke danscursussen Stijldansen' en 'Party Dancing' van start een organisatie van dancestudio 2. In het totaal namen aan beide danscursussen circa 40 personen deel.
29/01 12u30  Lierse stuurt zes spelers naar B-kern (onder wie één januaritransfer)Het zijn drukke dagen bij eersteklasser Lierse. Trainer Slavisa Stojanovic nam gisteren ontslag, sportief directeur Tomasz Radzinski op een zijspoor gezet en vandaag kregen zes spelers te horen dat ze richting B-kern moeten. Straf: één daarvan, Micic, werd pas begin januari aangetrokken. Ook sterkhouders Losada en Swinkels kregen slecht nieuws.
29/01 12u30  Limburgse ondernemers halen contracten binnen op de grootste medische beurs van het Midden-OostenDe skyline van Dubai ligt er indrukwekkend bij. Hoge, slanke torens, reusachtige buildings en een enorme drukte rond en in het Dubai World Trade Center. Deze week wordt hier de 40ste editie van het Arab Health Exhibition & Congress 2015 georganiseerd. Ook ons land is er bij met 56 deelnemende bedrijven: zesentwintig uit Vlaanderen, dertig uit Brussel en Wallonië. Opvallend is het grote aantal Limburgers in die groep.
29/01 12u15  Champagne!Een zware sneeuwstorm is uitgebleven in New York. De weerman had zich vergist. Maar voor Bill Gates was er wel een ijskoude douche. De oprichter en voormalige topman van Microsoft werd op 1 dag maar liefst 1,4 miljard dollar armer omdat de aandelenkoers van zijn bedrijf tien procent daalde. Het resultaat dat Microsoft opbiechtte was niet eens slecht.
29/01 12u00  Eerste Chrysostomos voor Atheneum BreeVoor de 6dejaars van het Atheneum in Bree volgt er nog een spannende maand. Geheel volgens de traditie van Chrysostomus zullen ze vieren dat er nog slechts 100 dagen vóór het einde van het schooljaar resten. De dag vindt plaats op 30 januari en zal gevuld zijn met tal van activiteiten, niet alleen voor de zesdejaars maar ook voor de andere leerlingen en zelfs de leerkrachten. Maar wat deze Chrysostomos zo speciaal maakt voor de school is het feit dat ze het voor het eerst mogen vieren.
29/01 12u00  Slaapstoornissen en slaaptrainingSlapeloosheid? Inslaapklachten? Nachten wakker liggen? Niet uitgerust wakker worden! Beter slapen, kan je leren! Haal jezelf uit de vicieuze cirkel van chronisch slecht slapen. Corrigeer je gedrag, gedachten en houding rond slaap om zo beter te slapen en weer vertrouwen in je slaap te krijgen.
29/01 12u00  Meisje (12) steekt slachtoffers Charlie Hebdo hart onder de riemDe Limburgse Marieke Gabriëls (12) heeft een brief geschreven aan de slachtoffers van Charlie Hebdo. Ze woonde vijf jaar lang in Parijs en ging er naar school in het Lycée Français, waardoor de betrokkenheid groot is. 'We voelen ons geraakt en geviseerd', zegt mama Sandra Coenegrachts.
29/01 11u45  'Ouders van slachtoffer werden eerst onterecht gerustgesteld'Tijdens de getuigenverhoren kwam onderzoeksrechter Meesen vertellen hoe hij het onderzoek naar de drievoudige doodslag op de Outlaws heeft geleid. Zwijgrecht werd al snel de rode draad, waardoor het onderzoek niet altijd even vlot verliep. Tijdens de avond van de feiten zelf, werd even gedacht dat de president van het Outlawchapter Stateline een van de drie slachtoffers was.
29/01 11u45  Zoektocht naar verdwenen vissersboot hervat: 'Kans op overlevenden nihil'Zeker vijftien viskotters, twee Britse reddingsboten en een helikopter hebben donderdagochtend bij daglicht de zoektocht hervat naar het vermiste vissersschip. Voorts is een Brits overheidsvaartuig met sonar in het zoekgebied. De kans om overlevenden terug te vinden is wel onbestaande.
29/01 11u45  Limburgse (12) steekt slachtoffers Charlie Hebdo hart onder de riemDe Limburgse Marieke Gabriëls (12) heeft een brief geschreven aan de slachtoffers van Charlie Hebdo. Ze woonde vijf jaar lang in Parijs en ging er naar school in het Lycée Français, waardoor de betrokkenheid groot is. 'We voelen ons geraakt en geviseerd', zegt mama Sandra Coenegrachts.
29/01 11u45  VIDEO. Hamsters die tv-kijken: ze bestaanDe eigenaar van deze twee hamsters ziet zijn huisdieren zo graag dat hij een huisje voor hen gebouwd heeft. Kijk hier hoe ze in de zetel zitten (met hun pootjes omhoog!), in bad gaan en in een op maat gemaakt bed slapen. De liefde van de mens voor zijn huisdier kent duidelijk geen grenzen.
29/01 11u30  Dagverzorgingscentrum De Linde op glad ijsVoor de bezoekers van dagverzorgingscentrum De Linde kende 2015 een actieve start: begin januari stond er een leuke uitstap naar de schaatsbaan op het programma.
29/01 11u15  Terreurverdachte Verviers opgehaald met legervliegtuigGriekenland heeft Omar D., de 33-jarige Algerijn die in Athene opgepakt was in het onderzoek naar de terreurcel van Verviers, afgelopen nacht aan België uitgeleverd. Dat meldt La Derniere Heure op haar website en wordt bevestigd door het federaal parket. De man werd met een toestel van Defensie uit Griekenland overgevlogen, meldt De Standaard.
29/01 11u15  Elf mensensmokkelaars opgepakt bij grote actie in BrusselsePolitie en parket hebben deze week in totaal elf verdachten van mensensmokkel aangehouden, na een grote gecoördineerde actie in het Brusselse. In de nacht van maandag op dinsdag werden acht verdachten gearresteerd en aangehouden, en daar kwam woensdag nog een elfde bij. Dat melden de verschillende betrokken parketten donderdagochtend in een gemeenschappelijke mededeling.
29/01 11u15  We geloven dat dure medicijnen beter werkenEen recente studie aan de University of Cincinnati wijst uit dat de kostprijs van een geneesmiddel een sterk placebo-effect kan veroorzaken: wie een duurder medicijn inneemt, denkt dat het geneesmiddel beter werkt.
29/01 11u15  Modellen met maatje meer zetten modewereld op zijn plaatsVijf succesvolle modellen met een maatje meer hebben Alda opgericht, een community waarmee ze aan de huidige modewereld willen aantonen dat vrouwen met vormen ook mooi zijn. Deze boodschap mogen ze ook verkondigen in een fotoshoot in de februari-editie van Burst Magazine.
29/01 11u15  Oudste onderneemster van het land stopt definitiefIda Boonen (89) stopt na 65 jaar definitief met haar kledingwinkel Botex. Vandaag staat de deur van de boetiek voor de allerlaatste keer open. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.
29/01 11u00  Modellen met maatje meer sneren naar de modewereldVijf succesvolle modellen met een maatje meer hebben Alda opgericht, een community waarmee ze aan de huidige modewereld willen aantonen dat vrouwen met vormen ook mooi zijn. Deze boodschap mogen ze ook verkondigen in een fotoshoot in de februari-editie van Burst Magazine.
29/01 11u00  GP Jean-Pierre Monseré wil groeienOp zondag 5 juli heeft in Roeselare de vierde editie plaats van de GP Jean-Pierre Monseré. Wellicht voor het laatst als regionale wedstrijd want de organisatoren willen hun wedstrijd, genoemd naar de op 15 maart 1971 in Retie verongelukte wereldkampioen, laten doorgroeien naar het statuut 1.1.
29/01 11u00  Joachim Gérard grijpt naast dubbelfinale in rolstoeltennis Australian OpenRolstoeltennisser Joachim Gérard heeft zich donderdag op de Australian Open in Melbourne niet kunnen plaatsen voor de finale in het dubbelspel.
29/01 11u00  Evi Van Acker klimt naar derde plaats in MiamiEvi Van Acker is na de derde competitiedag van de wereldbekermanche zeilen in het Amerikaanse Miami van plaats 4 naar 3 geklommen in de Laser Radial-klasse.
29/01 11u00  Zulte-spits Plet verkast naar NederlandDe Nederlandse aanvaller Glynor Plet verlaat Zulte Waregem. Hij gaat op huurbasis in eigen land aan de slag bij Go Ahead Eagles, dat het nieuws donderdag op zijn website bevestigt.
29/01 11u00  Eerstejaars Kla4tje vieren LetterfeestDe leerlingen van het eerste leerjaar van juf Bieke en juf Lies hielden woensdag 28 januaru een groot Letterfeest.
29/01 10u45  The Jane van Sergio Herman behoort tot wereldtopThe Jane, het Antwerpse restaurant van Sergio Herman, valt in de smaak bij het toonaangevende Condé Nast Traveler. Het Britse reismagazine raadt lezers aan om dit jaar zéker een tafeltje te reserveren in de omgebouwde kapel.
29/01 10u45  Elke 29ste van de maand onuitgebracht Gorki-materiaal als eerbetoon aan Luc De VosHet is vandaag, donderdag 29 januari, exact 2 maanden geleden dat Gorki-zanger Luc De Vos onverwacht overleed. Om De Vos te blijven gedenken, zal er vanaf nu iedere maand op de 29ste nooit eerder uitgebracht materiaal gratis te horen, te zien of te downloaden zijn op de website van de band.
29/01 10u30  Zulte-spits Plet verkast naar Go Ahead EaglesDe Nederlandse aanvaller Glynor Plet verlaat Zulte Waregem. Hij gaat op huurbasis in eigen land aan de slag bij Go Ahead Eagles, dat het nieuws donderdag op zijn website bevestigt.
29/01 10u30  Kat staat vijf dagen later op uit de doodEllis Hutson, een Amerikaanse man, trof een tijdje geleden zijn kat aan in een plas bloed. Het dier was overreden door een auto. Dierenartsen verklaarden de kat voor dood, dus begroef de man de kater in zijn tuin. Vijf dagen later werd Ellis met verstomming geslagen: Bart de kat liep springlevend in de tuin. Hoe de 'zombiekat' kon ontsnappen, is nog steeds een mysterie. De dierenartsen vermoeden dat hij bewusteloos was en onder de grond weer bijkwam en vervolgens uit de grond klauterde. De kat had ernstige verwondingen aan de kop, een gebroken kaak en was blind aan een oog. Ondertussen werd hij verzorgd en is hij aan de beterhand.
29/01 10u15  Ipekci: 'Kroongetuigen wilden mijn garage overnemen, waarom zou ik alles aan hen vertellen?'Ali Ipekci heeft in een brief gericht aan de Tongerse assisenjury de geloofwaardigheid van de twee beschermde (kroon)getuigen trachten onderuit te halen. “Deze personen probeerden mijn garage over de nemen en roofden ze uiteindelijk zelfs leeg. Zou ik aan zo’n mensen vertellen dat ik mensen heb doodgeschoten?”, vroeg de hoofdverdachte van de drievoudige moord zich luidop af.
29/01 10u00  Lleyton Hewitt kondigt pensioen aanLleyton Hewitt (33) zet begin volgend jaar na de Australian Open een punt achter zijn tenniscarrière. Daarna zou hij graag coach worden van het Australische Davis Cup-team.
29/01 10u00  Boot met vluchtelingen zinkt voor kust BangladeshVoor de kust van Bangladesh is donderdag een overladen vissersboot gezonken. Aan boord waren Bengaalse vluchtelingen die de oversteek probeerden te maken naar Maleisië. Tweeëndertig werden gered, maar er zijn ook 24 vermisten. Dat is vernomen van de lokale politie.
29/01 10u00  Belgische skiër gered in OostenrijkEen 17-jarige Belgische skiër is woensdagmiddag lichtgewond geraakt bij een val in het Oostenrijkse skioord Sportgastein. De jongeman kon zelf de reddingsdiensten verwittigen die hem met een helikopter ontzetten.
29/01 10u00  Lanakenaar (9) met zeldzame vorm van bloedarmoede: ‘Binnen twee weken weet ik of donor goed is’Binnen nu en twee weken weet de 9-jarige Xavier Gervais uit Lanaken definitief of hij een stamceltransplantatie kan ondergaan. Donorgeneesheren vonden in hun databanken een geschikte stamceldonor. Bijkomende tests bij die donor moeten uitmaken of de match 100 procent perfect is. In dat geval kan de behandeling wellicht over een maand starten. De transplantatie moet ervoor zorgen dat de jongen geen acute leukemie ontwikkelt. Hij lijdt aan een zeldzame variant van bloedarmoede.
29/01 10u00  Japanse jeugd drijft de spot met ISJapanners voeren een beeldoorlog tegen de IS. De terreur organisatie wordt belachelijk gemaakt met allerlei foto’s die eerst door het bewerkingsprogramma Photoshop gegaan zijn. Met de hashtag ‘Pullerige Collage Grand Prix’ pakt de Japanse jeugd op Twitter uit met zijn creaties.
29/01 10u00  Duitse metallo’s stakenIn de Duitse metaal- en elektro-industrie is donderdagochtend een eerste golf van waarschuwingsstakingen in gang gezet. Tot de acties werd opgeroepen door de Duitse metaalvakbond IG Metall.
29/01 09u45  1.300 extra jobs dankzij nieuwe Hasseltse handelszakenDe verschillende handelsprojecten die in Hasselt in de steigers staan, zijn goed voor meer dan 1.000 nieuwe jobs in de stad. Daar komen tegen 2017 naar schatting nog eens ruim 300 banen aan de Blauwe Boulevard bij.
29/01 09u45  Genkenaar mag niet naar stervende moeder: ‘Laat me toch afscheid nemen’Zijn moeder ligt op sterven in Turkije, maar Genkenaar Unal Özsener kan niet aan een visum geraken zodat hij naar haar toe kan om afscheid te nemen. Probleem is dat Unal een tijdelijke verblijfsvergunning heeft voor ons land en dat hij met die vergunning het land niet mag verlaten als hij nog wil terugkeren, tenzij om uitzonderlijke reden.
29/01 09u45  Cuba: ‘VS moeten embargo opheffen’De Cubaanse president Raul Castro heeft aan de Amerikanen gevraagd om een einde te maken aan het handelsembargo tegen Cuba om op die manier de relaties tussen beide landen te herstellen.
29/01 09u30  Hugo Almeida tekent bij Kuban KrasnodarDe Portugese aanvaller Hugo Almeida heeft met het Russische Kuban Krasnodar een nieuwe club gevonden. Hij zette op het trainingskamp van de Russen in Turkije zijn krabbel onder een verbintenis tot het einde van het seizoen (met optie).
29/01 09u15  LPGA Open van Orlando: Trio leidt na eerste rondeDe Amerikaanse Stacy Lewis, haar landgenote Jessica Korda en de Spaanse Azahara Munoz hebben de beste start genomen op het LPGA-golftoernooi in het Amerikaanse Orlando. Ze zetten woensdag een ronde neer in 66 slagen, zes onder par. Door de invallende duisternis kon een aantal speelsters de eerste ronde niet volledig afwerken.
29/01 09u15  Laatste stadsavond in MaastrichtMaandag vindt in het stadhuis van Maastricht de vierde en laatste stadsavond plaats. Die staat in het teken van de visie op de binnenstad. Ook inwoners uit Riemst en de regio zijn welkom.
29/01 09u15  Greet Minnen stapelt zeges op in juniorentoernooi Australian OpenGreet Minnen heeft zich donderdag op de Australian Open in Melbourne geplaatst voor de finale van het dubbelspel bij de junioren. Eerder op de dag stootte ze ook al door naar de halve finales in het enkel.
29/01 09u15  Behandeling bomen Zelemse stratenIn de Tuinwijkstraat en de Broekstraat in Zelem moet je vandaag rekening houden met verkeershinder. Een gespecialiseerde firma is er gestart met het snoeien van de bomen langs de wegen.
29/01 09u15  IS stelt nieuwe deadline voor gevangenenruilDe terreurbeweging Islamitische Staat (IS) heeft een nieuwe deadline vastgelegd voor de gevangenenruil met Jordanië. Bij zonsondergang donderdag moet de ruil een feit zijn, klinkt het in een geluidsopname.
29/01 09u15  55-jarige vrouw aangereden aan CarrefourEen vrouw van 55 jaar uit Diest is dinsdagnamiddag bij een aanrijding op het parkeerterrein van warenhuis Carrefour aan de Leuvensesteenweg gewond geraakt.
29/01 09u15  Obama zingt ‘Uptown Funk’Je kent vast het liedje ‘Uptown Funk’ van Mark Ronson en Bruno Mars. Maar heb je deze cover van de Amerikaans president Barack Obama al gezien? Door creatief te knippen in de speeches van Obama hebben de makers een dikke hit op het internet te pakken.
29/01 09u15  Brazilië deelt 120 miljoen condooms uitMet carnaval in aantocht lanceerde de Braziliaanse Minister van Volksgezondheid woensdag een campagne voor veilige seks. In 27 staten zullen 120 miljoen condooms worden uitgedeeld met extra aandacht voor die plaatsen waar carnaval wordt gevierd. Met de campagne willen ze ook het testen van AIDS promoten. In de wijken waar carnaval gevierd wordt, zullen testcentra opgesteld worden zodat mensen zich gemakkelijk kunnen laten testen.
29/01 09u00  Kobe Bryant alweer negen maanden outDe Los Angeles Lakers moeten het een hele tijd zonder superster Kobe Bryant stellen. De NBA-vedette is in LA geopereerd aan de schouder en kijkt aan tegen een revalidatie van negen maanden, zo maakte zijn club bekend.
29/01 09u00  Nog steeds kans op sneeuwDe komende dagen worden nog winterse buien en in Hoog-België sneeuwbuien verwacht. De temperaturen variëren van -1 tot 5 graden.
29/01 09u00  Terreurverdachte Verviers uitgeleverd aan BelgiëGriekenland heeft Omar D., de 33-jarige Algerijn die in Athene opgepakt was in het onderzoek naar de terreurcel van Verviers, afgelopen nacht aan België uitgeleverd. Dat meldt La Derniere Heure op haar website en wordt bevestigd door het federaal parket.
29/01 09u00  Volg het Outlawproces live: Ipekci leest brief voorBeschuldigde Ali Ipekci, de hoofdverdachte van de drievoudige moord op leden van de Outlaws in Eisden, verraste de jury aan het einde van de dertiende zittingsdag met een brief. Daarin schrijft hij dat de twee beschermde getuigen die maandag aan het woord werden gelaten hem erin proberen te luizen.
29/01 09u00  Budweiser ontroert opnieuw met reclamefilmpjeBudweiser, het beroemde Amerikaanse biermerk, pakt wel vaker uit met reclame filmpjes die kijkers raken. En nu doen ze het opnieuw: in de hoofdrol een schattige puppy en stoere Clydesdale paarden. Het reclamefilmpje werd gelanceerd naar aanleiding van Super Bowl 2015. Voor de Super Bowl 2014 kwam een gelijkaardig filmpje online, het nieuwe filmpje dient als vervolg.
29/01 08u45  Ploegleiders mogen niet op de kamer WK-rennersBondscoach Rudy De Bie wil dat zijn renners in alle rust naar het WK kunnen toeleven. Familie of ploegleiders zijn niet welkom op de kamer van de renners, enkel in de lobby of bar mogen ze even met een renner spreken.
29/01 08u45  Een van de gijzelaars in Sydney gedood door politiekogelEen van de twee slachtoffers die bij de dodelijke gijzeling in een café in Sydney om het leven kwamen, stierf door een politiekogel. De dood van Katrina Dawson werd veroorzaakt door zes kogelfragmenten die afkomstig waren van een of meerdere politiekogels, zo blijkt donderdag uit het onderzoek naar het overlijden van de vrouw.
29/01 08u45  In 12 jaar nooit zo weinig bruggepensioneerdenOns land telde vorig jaar gemiddeld 107.132 bruggepensioneerden. Het is van 2002 geleden dat dat nog zo weinig was. Tegenover het recordjaar 2010, toen er gemiddeld net iets meer dan 120.000 bruggepensioneerden waren, gaat het om een daling met 11 procent. Dat schrijft De Tijd op basis van cijfers van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA).
29/01 08u30  Lees de gedichten van onze lezersVandaag is het gedichtendag. We vroegen onze lezers hun creaties in te sturen: hieronder het resultaat. Er zitten zeker enkele Shakespeares in wording tussen...
29/01 08u15  ‘Mijn dochter is geen sloerie’‘Mijn dochter is niet een of andere sloerie’. Dat heeft de vader van het 16-jarig Nederlands meisje dat tegen betaling seks had met een vijftigtal mannen gezegd. ‘Ze heeft dat zeker niet vrijwillig en op eigen initiatief gedaan.’ De ouders van het meisje eisen intussen geld van de mannen die hun dochter hebben misbruikt.
29/01 07u45  Contract voor ruimen veegvuilGrondreinigingscentrum - Limburg uit Lummen staat de komende drie jaar in voor het opruimen van veegvuil. Dat is het afval dat de gemeentelijke straatveegmachine verzamelt. De jaarlijkse kostprijs voor de afvoer van het afval bedraagt 7.250 euro.
29/01 07u45  Meisje (16) had seks met vijftigtal mannen: ook Belgen verdachtIn het Nederlandse Valkenburg heeft een zestienjarig meisje seks gehad met een vijftigtal mannen. Daar blijken ook Belgen en Duitsers bij te zijn. Zij worden binnenkort wellicht opgepakt op verdenking van een zedenmisdrijf.
29/01 07u45  Australian Open krijgt droomfinale Sharapova-WilliamsDe Russische Maria Sharapova, het nummer twee van de wereld, heeft zich donderdag als eerste geplaatst voor de finale van de Australian Open tennis na een overwinning tegen haar landgenote Makarova. Ze neemt het in de finale op tegen de Amerikaanse Serena Williams, die ook al tegen een landgenote speelde. Madison Keys moest echter het onderspit delven tegen het nummer 1 van de WTA-ranking.
29/01 07u45  AUSTRALIAN OPEN. Greet Minnen naar halve finale, Gérard uitgeschakeldGreet Minnen heeft zich donderdag op het juniorentoernooi van de Australian Open in Melbourne geplaatst voor de halve finales van het enkelspel.
29/01 07u45  De koning moet goedkoper reizenZijn caravan zal hij nog niet moeten aankoppelen, maar de koning krijgt dit jaar 48.000 euro minder budget voor privéreizen dan vorig jaar. De regering wil dat hij deelt in de besparingen bij Defensie. Vorig jaar maakte hij 28 reizen die onze staat 218.000 euro hebben gekost. Dat schrijft HLN.
29/01 07u45  Belgische vissersboot verdwenen in Kanaal: 'Kans op overlevenden nihil'De vissersboot met een Belgisch bemanningslid aan boord die sinds woensdagmiddag vermist wordt op het Kanaal is nog niet teruggevonden. Reddingswerkers hebben tot diep in de nacht tevergeefs gezocht. Een woordvoerder van de Nederlandse kustwacht liet donderdag aan het begin van de nacht weten dat het 'ernaar uitziet dat de boot is gezonken.' Bij daglicht wordt de zoekactie hervat, maar volgens de Nederlandse kustwacht is de kans op overlevenden nihil.
29/01 07u45  Choquerend: wat roken doet met je longenIn China dook er deze week een sensibiliseringscampagne op om de schadelijke gevolgen van roken aan te kaarten. Het resultaat: beelden die je best niet op nuchtere maag bekijkt. In de video zie je longen van rokers die zijn aangetast en onder de zwarte vlekken zitten. Het eerste paar longen is van een persoon die al vijftien jaar rookt, het tweede paar van iemand die al 30 jaar verslaafd is. De achteruitgang is zorgwekkend. Als bijschrift staat er te lezen dan longkanker in 80% van de gevallen veroorzaakt wordt door (passief) roken.
29/01 07u30  Nieuwe parking op De WinningEen nieuwe semipublieke parking op site ‘De Winning’ achter gemeentehuis moet de centrumfunctie versterken. Hiervoor sluit de gemeente met tien actoren in deze ontwikkelingszone een overeenkomst af. “Wij stellen gemeentelijke gronden ter beschikking zodat de herinrichting van dit gebied en de aanleg van wegenis en een nieuwe parking mogelijk wordt. We beogen kernversterking, met aandacht voor wonen en winkelen”, weet schepen Schrijvers. De gemeente incasseert 1 miljoen euro voor haar gronden.
29/01 07u30  Kwart minder nieuwe BelgenEen kwart minder vreemdelingen dan in 2013 hheeft vorig jaar de Belgische nationaliteit gekregen. Dat is het gevolg van het afschaffen van de snel-Belgwet, zo schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws.
29/01 07u30  Elfjarig meisje sterft aan griepEen op het eerste gezicht onschuldige griep kostte woensdag het leven aan een elfjarig meisje uit Ingelmunster. ­ Het griepvirus sloeg over op Yasmina’s hart, haar vader vond zijn dochter dood naast haar bed. 'Was ik ’s avonds voor het slapengaan nog maar eens gaan kijken.'
29/01 07u15  Kwart minder nieuwe Belgen in 2014Een kwart minder vreemdelingen dan in 2013 heeft vorig jaar de Belgische nationaliteit gekregen. Dat is het gevolg van het afschaffen van de snel-Belgwet, zo schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws.
29/01 07u00  Opmerkelijk: fietsers mogen niet sneller dan 50 km/uWe weten niet of het iets te maken heeft met de alsmaar sneller razende elektrische fietsen, maar op het toeristische fietspad is sinds kort de snelheid beperkt tot 50 kilometer per uur.
29/01 07u00  Nederlandse verdachte van grootschalige vleesfraude begint vleesbedrijf in ons landDe Nederlandse vleesverwerker Willy Selten, die een tijd geleden in het nieuws kwam met het grote paardenvleesschandaal, is samen met zijn zoon een vleesverwerkend bedrijf begonnen in Mol. Dat bericht de Nederlandse krant Brabants Dagblad.
29/01 07u00  130.000 Belgen hebben niet genoeg geld om eten te kopenNog nooit hebben zo veel mensen moeten aankloppen bij de voedselbanken. Vorig jaar hebben 130.000 mensen dat moeten doen, 8.000 meer dan een jaar eerder. ‘Het gaat om de grootste stijging van de afgelopen 15 jaar. En er is geen aanwijsbare reden: de armoede is structureel geworden,’ zegt Alfons De Vadder van de Belgische Federatie van Voedselbanken.
29/01 07u00  Regering kan nationaliteit van meeste Syriëstrijders niet afnemenSlechts in enkele gevallen kan de nationaliteit van Syriëstrijders worden afgenomen. De juridische realiteit zet de regering met de voeten op de grond. Dat bericht De Standaard donderdag.
29/01 07u00  Maria Sharapova in finale Australian OpenDe Russische Maria Sharapova, het nummer twee van de wereld, heeft zich donderdag als eerste geplaatst voor de finale van de Australian Open tennis.
29/01 06u45  STVV-monument Peter Delorge stopt met voetballenPeter Delorge (35) , clubmonument en teammanager bij STVV, hangt zijn voetbalschoenen aan de haak. Eersteprovincialer Zepperen zal na dit seizoen niet meer op zijn tackles kunnen rekenen. “De reden is simpel: geen tijd”, zegt Delorge. “Ik heb veel verantwoordelijkheden in mijn job bij STVV en mijn gezin verdient meer aandacht.”
29/01 06u45  Braziliaanse verdediger als vervanger van Kara?Volgens Italiaanse bronnen zou Genk in deze transferperiode alsnog willen anticiperen op een eventueel vertrek van Kara Mbodj. Racing wordt gelinkt aan de 23-jarige Braziliaan Bruno Uvini van Napoli.
29/01 06u45  Sekou Cissé opnieuw beschikbaar na aanval van malariaNiet iedereen van de Genkse A-kern genoot woensdag van een vrije dag. Onder meer Sekou Cissé bood zich aan voor een individuele training. “Ik wil er weer staan tegen Charleroi”, zegt de 29-jarige Ivoriaan. “De naweeën van de malaria-aanval zijn weg. Ook al moet ik nog twee kilo terugwinnen, ik voel me weer de oude.”
29/01 06u45  Vervoort trekt bewoordingen in krant inBrussels minister-president Rudi Vervoort (PS) trekt zijn bewoordingen die woensdagochtend in l’Echo en De Tijd verschenen, in. Dat heeft hij woensdagavond laten weten in een persmededeling.
29/01 06u30  Topman McDonald’s stapt onverwacht opTopman Don Thompson van McDonald’s vertrekt onverwacht. Zijn taken worden per 1 maart overgenomen door Steve Easterbrook, zo liet de fastfoodketen woensdag weten.
29/01 06u30  Groep van Tien probeert het donderdag opnieuwDe Groep van Tien, het topoverlegorgaan van vakbonden en werkgevers, is woensdagavond opnieuw zonder akkoord over de lonen en uitkeringen uiteen gegaan.
29/01 06u15  Yasmina (11) sterft aan 'banaal griepje'Een op het eerste gezicht onschuldige griep kostte woensdag het leven aan een elfjarig meisje uit Ingelmunster. ­ Het griepvirus sloeg over op Yasmina’s hart, haar vader vond zijn dochter dood naast haar bed. ‘Was ik ’s avonds voor het slapengaan nog maar eens gaan kijken.’
29/01 06u15  DNA-databank voor slachtoffers van gedwongen adoptieEen DNA-databank. Dat is het opvallendste voorstel dat op tafel ligt om de slachtoffers van gedwongen adoptie in tehuizen zoals het Lommelse Tamar tegemoet te komen. Bedoeling is om afstandsmoeders en geadopteerde kinderen vrijwillig hun DNA te laten afstaan zodat ze nadien aan elkaar gematcht kunnen worden.
29/01 06u15  Kampenaar licht 60 Tomorrowlandfans op voor 80.000 euroEen 29-jarige man uit Leopoldsburg met Iraanse roots is gisteren voor de Hasseltse correctionele rechtbank moeten verschijnen op verdenking van oplichting. Hij maakte ruim 60 slachtoffers. De twintiger deed zich voor als een medewerker van Tomorrowland en ging vervolgens aan de haal met het voorschot van de gedupeerden.
29/01 06u15  Voorlopig geen actie tegen SWT’ers FordZolang het overleg in de zogenoemde groep van tien aan de gang is, zal de VDAB geen actie ondernemen tegen de SWT’ers van Ford Genk en van de toeleveranciers die ouder zijn dan 58 en die er voor kozen om niet in een tewerkstellingscel te stappen. Dat heeft minister van Werk Kris Peeters geantwoord op een vraag van Meryame Kitir (sp.a).
29/01 06u15  Elke Limburgse agent krijgt een eigen kogelvrij vestElke Limburgse politieman of -vrouw heeft binnenkort zijn eigen gepersonaliseerd kogelwerend vest om op straat te komen. Door de verhoogde terreurdreiging wordt spoed gezet achter de bestellingen.
29/01 06u15  9-jarige wacht twee weken op groen licht voor stamceltransplantatieBinnen nu en twee weken weet de 9-jarige Xavier Gervais uit Lanaken definitief of hij een stamceltransplantatie kan ondergaan. Donorgeneesheren vonden in hun databanken een geschikte stamceldonor. Bijkomende tests bij die donor moeten uitmaken of de match 100 procent perfect is.
29/01 06u15  Verkiezingen na Pasen?Het Vlaams Parlement debatteerde gisteren over de uitlatingen van minister van Gelijke Kansen Liesbeth Homans over kinderopvang. In een interview met De Zondag stelde de minister dat kinderopvang in eerste instantie bedoeld is voor kinderen waarvan de ouders werken. Verder vond ze dat kinderen die in armoede opgroeien best naar de kinderopvang gaan in plaats van thuis te zitten of meegenomen te worden op café. “Maar de overheid kan voor hen andere oplossingen uitwerken”, aldus de minister.
29/01 04u00  Leerlingen begeleiden naar een gepaste studiekeuzeDirectie en leerkrachten van Sint-Tarcisius zetten in op een juiste begeleiding voor hun leerkrachten bij de keuze van een studierichting. Zonder kleerscheuren een middelbare school doorlopen is slechts een eerste stap.
28/01 23u45  Putrock geeft nieuwe namen vrijPutrock heeft Steak Number Eight weten te strikken. De gewezen winnaars van Humo’s Rock Rally komen de Mijnstage doen daveren met hun post-rock en sludge metal.
28/01 23u15  Belgische vissersboot met vier bemanningsleden aan boord verdwenen in KanaalEen vissersboot die onder Belgische vlag vaart is woensdagavond verdwenen in het Kanaal, net voor de kust van Kent. Er is een grote zoekactie met helikopters, reddingsboten en andere vissersschepen op gang gezet, maar voorlopig is er nog niets gevonden. Aan boord zijn vier mensen, onder wie een Belg.
28/01 23u15  Juventus op het nippertje naar halve finaleJuventus heeft zich woensdag geplaatst voor de halve finales van de Coppa Italia. Invaller Alvaro Morata besliste op Parma de partij voor de landskampioen met een goal één minuut voor tijd: 0-1.
28/01 23u15  Arsenal en Villareal ruilen spelerDe 24-jarige Braziliaanse verdediger Gabriel Paulista ruilt Villareal voor het Londese Arsenal. In ruil leent Arsenal Joel Campell uit aan de huidige zesde van de Spaanse Primeira Division.
28/01 23u15  Tomas Van den Spiegel in internationale basketbalfederatieTomas Van den Spiegel is benoemd tot lid van de Spelerscommissie van de Internationale Basketfederatie FIBA, zijn mandaat loopt tot 2019.
28/01 23u15  Oostende moet nipt de duimen leggen in Eurocup basketbalOp de vierde speeldag in de tweede groepsfase van de Eurocup basketbal voor mannenteams heeft Oostende woensdag nipt met 79-80 de duimen moeten leggen voor het Poolse Turow Zgorzelec.
28/01 23u15  Herman Brusselmans: ‘Mathias Schoenaerts acteert als een potplant’In de ochtendshow Ornelis & Vancoillie op radiozender Q-Music belde schrijver Herman Brusselmans woensdagochtend naar zijn goede vriend, regisseur en presentator Erik Van Looy.Maar Van Looy heeft het wellicht veel te druk met het promoten van ‘The Loft’ in Los Angeles en dus spreekt Brusselmans zijn meer dan twee minuten durende boodschap in op het antwoordapparaat van Van Looy. Brusselmans geeft op eigenzinnige wijze zijn mening over het acteerwerk van Mathias Schoenaerts en verklapt wiens doorschijnende bh onder zijn bed ligt.
28/01 23u00  Barcelona naar halve finale, Atletico blijft gefrustreerd achterFC Barcelona heeft zich geplaatst voor de halve finales van de Copa del Rey. Het won een heuse spektakelpartij van Atletico Madrid in Estadio Vicente Calderón met 2-3, nadat het de heenwedstrijd in Camp Nou al had gewonnen met 1-0. Alle vijf de goals vielen in de eerste helft.
28/01 23u00  Tottenham speelt finale op WembleyTottenham plaatste zich gisterenavond voor de finale van de Capital One Cup. Het speelde 2-2 gelijk bij derdeklasser Sheffield United, nadat het de heenwedstrijd met 1-0 had gewonnen. Zo krijgt Chelsea, dat zich dinsdag plaatste tegen Liverpool de verwachte tegenstander tegenover zich.
28/01 22u45  Belgische boot verdwenen in KanaalEen vissersboot die onder Belgische vlag vaart is woensdagavond verdwenen in het Kanaal, net voor de kust van Kent. Helikopters zijn samen met de Britse en Franse kustwacht op zoek naar het schip. Aan boord zijn vier mensen, onder wie een Belg. Volgens Kotterfoto is het schip ‘op z’n kop drijvend aangetroffen’.
28/01 22u15  AFRICA CUP. Ivoorkust naar kwartfinales, Guinee en Mali wachten loting afIvoorkust heeft zich woensdag voor de kwartfinales van de Africa Cup in Equatoriaal Guinee geplaatst. In hoofdstad Malabo nam het West-Afrikaanse land met 1-0 de maat van Kameroen. Max-Alain Gradel scoorde het enige doelpunt van de partij in de 36e minuut.
28/01 22u00  Zo tevreden zijn vrouwen over de penis van de Vlaamse manVorige week woensdag riep 'Ook Getest op Mensen'-presentator Marcel Vanthilt Vlaamse mannen en vrouwen op om de lengte van hun penis -of die van hun partner- te delen. Bijna 45.000 mensen namen deel en uit hun gegevens blijkt dat de gemiddelde Vlaamse penis in erectie zo'n 14 centimeter lang is.
28/01 21u45  Vrouw veroordeeld tot 5 maanden met uitstel voor agressie tegen politieDe Hasseltse correctionele rechtbank heeft dinsdag de 39-jarige Elena D. uit Sint-Truiden tot vijf maanden en 600 euro boete veroordeeld wegens agressie tegen de politie. Ze kreeg wel uitstel voor de helft van celstraf en boete.
28/01 21u45  Belgisch schip verdwenen in KanaalIn het Kanaal, net voor de kust van Kent, zijn helikopters en de Britse kustwacht woensdagavond op zoek naar een vissersboot die onder Belgische vlag vaart. Dat meldt de BBC. Aan boord zijn vier mensen, onder wie een Belg.
28/01 21u45  Tien mensensmokkelaars opgepakt langs E40Politie en parket hebben in de nacht van maandag op dinsdag een netwerk van tien mensensmokkelaars opgepakt langs de E40. Dat meldt Focus-WTV.
28/01 21u30  HEEMKUNDIGE KRING viert H. BRIGITTANaar jaarlijkse gewoonte viert de Geschied- en Heemkundige Kring tijdens de eucharistieviering van zondag 1 februari om 9.30 u voor de 32ste maal de H. Brigitta.
28/01 21u30  Tien mensensmokkelaars opgepakt langs E40 in RotselaarPolitie en parket hebben in de nacht van maandag op dinsdag een netwerk van tien mensensmokkelaars opgepakt langs de E40 in Rotselaar. Dat meldt Focus-WTV.
28/01 21u30  Belgische ploeg neemt kok mee naar TaborDe Belgische ploeg neemt voor het eerst een kok mee naar het wereldkampioenschap veldrijden. ‘Het eten is te vettig voor onze renners’, aldus bondscoach Rudy De Bie. ‘Daarom zal een eigen kok gezonde gerechten bereiden in Tabor.’
28/01 21u15  Dieven breken kluis open in OCWM-gebouwTijdens de nacht van dinsdag 27 op woensdag 28 januari werd ingebroken in het administratieve centrum van het OCMW in de Roerdompstraat in Ham.
28/01 21u15  Griepepidemie nog niet over hoogtepunt heenDe voorbije week is het aantal patiënten met griep nog verdubbeld tot 540 mensen op 100.000 die ervoor naar de huisarts gaan. De epidemische drempel ligt op 140 van de 100.000 en wordt dus nog altijd ruimschoots overschreden.
28/01 21u15  EU: ‘Verplicht taalexamen vergemakkelijkt integratie niet’De Europese Unie is geen voorstander van een verplicht examen over de taal of de kennis van de samenleving. Dat heeft de advocaat-generaal van het Europees Hof van Justitie in zijn conclusie in een Nederlandse zaak. Vlaams minister van Inburgering Liesbeth Homans (N-VA) stelt dat het niet om een arrest gaat en er dus nog geen conclusies kunnen getrokken worden.
28/01 21u15  The Wombats vermoord door gekke fan in nieuwe clipEen gekke fan die alle leden van The Wombats om het leven brengt: dat is wat je te zien krijgt in de clip van ‘Greek Tragedy’, de nieuwe single van de Britse rockers. Een hoofdrol in de clip is weggelegd voor ‘Skins’-actrice April Pearson.
28/01 21u15  Antwerpse lijfwacht van Belkacem klimt op tot topman binnen ISISDe voormalige lijfwacht van Fouad Belkacem, Hicham Chaib uit Antwerpen, is opgeklommen tot een van de absolute topmannen van Islamitische Staat (ISIS). Het nieuws werd niet bevestigd, maar staat wel op tal van Arabische websites.
28/01 21u15  Mysterieuze man maakt ‘heilige’ aankomstlijn in Boston sneeuwvrijDe politie van de Amerikaanse stad Boston is op zoek naar de mysterieuze sneeuwruimer die dinsdagmiddag, tijdens de sneeuwstorm, de aankomstlijn van de marathon van Boston sneeuwvrij maakte.
28/01 21u00  Man die rechtsomkeer maakte op E314 krijgt 12 maanden celDe Hasseltse correctionele rechtbank heeft de 42-jarige Griek Ioannis K. veroordeeld tot 12 maanden celstraf wegens verzet tegen de politie en wegens kwaadwillige verkeersbelemmering door rechtsomkeer te maken op de E314 in Houthalen-Helchteren. De politie zat hem op de hielen, omdat hij geseind stond wegens een bevel tot gevangenneming. Bovendien was aan zijn Mercedes Vito het kenteken van een motorfiets bevestigd.
28/01 20u45  Gigantisch ringenstelsel rond planeet ontdektAstronomen hebben een planeet ontdekt met een ringenstelsel dat tweehonderd keer groter is dan dat van Saturnus. Gigantisch dus.
28/01 20u15  Belgische hockeyvrouwen verliezen tegen Zuid-AfrikaNa twee gelijke spelen hebben de Belgische hockeyvrouwen woensdag in Kaapstad in een derde oefenduel tegen Zuid-Afrika met 3-2 het onderspit moeten delven. Manon Simons, op strafcorner, en Jill Boon namen de Belgische doelpunten voor hun rekening.
28/01 20u15  Jonathan Legear is weer een vrije spelerHet contract van Jonathan Legear bij de Engelse tweedeklasser Blackpool FC is met onmiddellijke ingang en in onderling akkoord ontbonden. Dat maakte Blackpool woensdag bekend.
28/01 20u15  Sha-La Lee’s op PutrockPutrock maakt nieuwe namen bekend. Limburgse rockers The Shala-lee’s en Polaroid Fiction delen op 9 mei het podium met Steak Number Eight. Eerder was de komst van Kamagurka en Jeroen Leenders al bekend gemaakt op het comedypodium, en dj’s Michael Midnight feat. Gloria Boateng, en Laston & Geo op de kick off party op 8 mei.
28/01 20u15  Franse Nobelprijswinnaar Chemie Yves Chauvin overledenDe Franse chemicus en Nobelprijswinnaar Yves Chauvin is overleden. Hij werd 84 jaar. Dat heeft het Elysee woensdag bekendgemaakt.
28/01 20u00  Belg van Cofidis kampt met hartproblemenDe Belgische profwielrenner Romin Zingle (Cofidis) heeft woensdag via Twitter laten weten met een hartprobleem te kampen en bijgevolg nog niet in competitie te treden.
28/01 20u00  Force India ziet af van F1-testraces in JerezForce India zal niet deelnemen aan de eerste testritten voor het komende Formule 1-seizoen. Dat maakte de Indiase renstal woensdag bekend. De eerse testten vinden van zondag tot woensdag in het Spaanse Jerez de la Frontera plaats.
28/01 19u45  Dit wist u nog niet over de penisVanavond maken ze bij het één-programma ‘Ook getest op mensen’ de resultaten bekend van De Penisenquête. Marcel Vanthilt onthult de echte gemiddelde lengte van de Vlaamse penis en hoe vrouwen die inschatten. over het mannelijk geslachtsdeel. Wij schotelen u alvast een aantal penisweetjes voor.
28/01 19u45  Skiër overleeft 90 minuten onder de sneeuw na lawineEen skiër uit Duitsland heeft in Arlberg, in Oostenrijk, met heel veel geluk een lawine overleefd. De man raakte woensdag door een sneeuwmassa bedolven toen hij buiten de piste aan het skiën was, zo meldt de politie.
28/01 19u30  Coach Stojanovic stapt op bij Lierse, duo neemt overNa de tegenvallende resultaten van de voorbije weken heeft coach Slavisa Stojanovic vandaag zijn ontslag aangeboden als coach van Lierse. Dat meldt de club op zijn website. Herman Helleputte en beloften-trainer Olivier Guillou nemen zijn job over tot het einde van het seizoen.
28/01 19u15  PkHet autosalon. In de moeilijk te behappen vortex aan informatie die dagelijks op ons afkomt, viel me afgelopen week het triomfantelijke getoeter op van de organisatoren van het 93ste autosalon. Exact 434.465 bezoekers kwamen er over de vloer, 12,76% meer dan in 2013, zo klonk het. Een record. En hoezee: er werden ook weer veel auto’s verkocht.
28/01 19u15  Coach Stojanovic stapt op bij LierseNa de tegenvallende resultaten van de voorbije weken heeft coach Slavisa Stojanovic vandaag zijn ontslag aangeboden als coach van Lierse. Dat meldt de club op zijn website. Herman Helleputte en beloften-trainer Olivier Guillou nemen zijn job over tot het einde van het seizoen.
28/01 19u15  Inbrekers vluchtenIn Koersel in de Boomgaardlaan is ingebroken in een huis. De daders braken de voordeur open. De bewoner maakte lawaai waarop de daders gingen lopen. (maw)
28/01 19u15  Laptop gestolenIn de Laakstraat in Dilsen hebben dieven dinsdagavond een raam ingegooid. Ze doorzochten het huis en stalen geld en laptop. (maw)
28/01 19u15  Onverzekerde auto'sEen onverzekerde auto is getakeld na een controle op de Rijksweg in Dilsen. De bestuurder uit Maasmechelen werd gecontroleerd omdat hij aan de voorzijde een miniatuur nummerplaat had hangen. Ook op de Boslaan is de auto van een Maasmechelaar getakeld omdat de bestuurder geen verzekering had. (maw)
28/01 19u15  Motorrijder gewondMotorrijder Danny W. (55) uit Wellen is woensdag gewond geraakt bij een ongeval op het kruispunt van de Helshovenstraat en de Sint-Truidersteenweg in Borgloon. (maw)
28/01 19u15  Brandstof gestolenOp de Kiezel Kleine-Brogel in Peer is dinsdag brandstof gestolen. (maw)
28/01 19u15  Rijbewijs ingetrokkenBij een controle op de Kiezel Kleine-Brogel in Peer is dinsdagavond rond halfnegen een bestuurder betrapt die te veel gedronken had. Zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken. (maw)
28/01 19u15  Staande klok gestolenIn de Kluisstraat in Alken is via het raam ingebroken in een huis. De inbrekers zijn weg met geld, twee leren vesten en een kleine staande klok, bezet met goud. (maw)
1 2 3 4 5 6Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

15x Gevonden lichaam is van vermiste Belgische visser30/01 00u15 - Het Belang van Limburg: Een Franse reddingsboot heeft donderdagmiddag twee lichamen uit het water van de Noordzee gehaald. Dat meldt de Nederlandse Kustwacht. Het gaat om de lichamen van een 64-jarige Belg en een 45-jarige Nederlander, bevestigde een woordvoerder van de Nederlandse gemeente Urk aan Omroep Flevoland.
11x Winterse buien, kans op gladheid29/01 23u00 - Het Belang van Limburg: Vanuit Frankrijk en de Noordzee trekken winterse buien naar ons land. Ook in onze provincie is er kans op smeltende sneeuw of sneeuw. Dat melden verschillende weermannen en meteosites.
11x Anne Zagré blijft net boven EK-minimum30/01 00u30 - Het Belang van Limburg: Anne Zagré is er donderdag op de indoormeeting in het Duitse Düsseldorf net niet in geslaagd zich voor de Europese kampioenschappen in Praag (6-8 maart) te plaatsen.
10x Duchatelet: ‘KBVB kan geen bedrijf leiden zoals het hoort’29/01 23u30 - Het Belang van Limburg: Standard-voorzitter Roland Duchatelet was te gast in Reyers Laat en haalde daarin nog eens flink uit naar de Belgische voetbalbond. Vooral CEO Steven Martens en voorzitter François De Keersmaecker moesten het ontgelden.
9x "Burgemeester zette zijn stempel in de bakkerij”29/01 23u30 - Het Belang van Limburg: 700 pagina’s en 3000 foto’s, dat is in een notendop ‘Fotogeniek Kaggevinne’, een boek naar aanleiding van 100 jaar viering parochie van Kaggevinne. “Zowat 150 personen deden ons hun verhaal. Het boek is dan ook een mix van boeiende, ontroerende en soms ook dramatische gebeurtenissen”, vertellen auteurs Bea De Maegd en haar echtgenoot Jef Aerts.
9x Verwarring over brandkraan na waterlek in Koningin Astridlaan30/01 06u15 - Het Belang van Limburg: Op de Hasseltse Koningin Astridlaan is gisterenvoormiddag om 11 uur een waterlek ontstaan. Bij de herstelling ervan waren er nog meer problemen door de verwarring over het open- en dichtdraaien van een brandkraan.
9x Elton John krijgt houten Limburgs brilmontuur cadeau van Kim Clijsters30/01 06u15 - Het Belang van Limburg: Elton John, een van ‘s werelds beroemdste brillendragers, draagt tegenwoordig een Limburgs montuur. Kim Clijsters gaf hem in december een houten exemplaar van Jefferson Eyewear cadeau, een kersvers project van drie Limburgse vrienden. Dat Elton John helemaal weg is van de bril, blijkt uit zijn persoonlijke brief aan de bedenkers.
9x Ringo Starr brengt nieuw album uit30/01 06u30 - Het Belang van Limburg: Ex-Beatle Ringo Starr brengt in maart een nieuw album uit en vertrekt voor een maand op tournee door de Verenigde Staten en Latijns-Amerika. Dat heeft hij donderdag aangekondigd. Het 18de studio-album van de voormalige drummer van de Fab Four heet “Postcards from paradise” en komt uit op 31 maart.
8x Koppel tachtigers overleden aan CO-vergiftiging29/01 22u00 - Het Belang van Limburg: Een koppel tachtigers is woensdag omgekomen door een CO-vergiftiging in Celles, in de buurt van Doornik. De twee zijn mogelijk overleden door een defecte verwarmingsketel op mazout, aldus het parket.
8x Gewapende indringer NOS-studio was 19-jarige student29/01 23u15 - Het Belang van Limburg: Het pand van de Nederlandse publieke omroep NOS in Hilversum werd donderdagavond ontruimd nadat een gewapende man de studio binnendrong en zendtijd eiste. Hij is intussen overmeesterd en afgevoerd. De politie kon hem al identificeren als een 19-jarige man uit Pijnakker. NOS heeft beelden van de indringer. De indringer wilde naar eigen zeggen ‘dingen zeggen die gezegd moeten worden over grote zaken.’

Statistieken

Nieuwsbronnen:
150
Artikels:
47796
Gelezen:
14902
Aantal lezers nu:
69


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2015 Naar boven