maandag 19 februari 2018, week 08


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Belang van Limburg

Laatste updatecontrole: vandaag om 14u45
 

Het Belang van Limburg

Verbergen Tonen
19/02 14u30  AB InBev plant grote aankondiging: verdwijnt merk Jupiler? Aan de brouwerij van Jupille, waar Jupiler gebrouwen wordt, zijn alle verwijzingen naar het bekende biermerk van de gevel verwijderd. AB InBev weigert voorlopig alle commentaar, maar La Dernière Heure vernam van insiders dat het merk Jupiler in maart van de markt zou kunnen verdwijnen. Al zijn er ook nog andere scenario’s denkbaar.
19/02 14u30  Wolvenberg wordt eerste helling in 61e editie van E3 Harelbeke In cultureel centrum Het Spoor in Harelbeke is maandagmiddag het parcours van de 61e editie van de E3 Harelbeke (WorldTour/vrijdag 23 maart) voorgesteld. Enkel de eerste wedstrijdkilometers werden onderworpen aan een vernieuwing, de finale blijft behouden.
19/02 14u30  Sterke Noor wint met olympisch record, Mathias Vosté moet vrede nemen met anonieme 32ste plaats: "Dubbel gevoel" De 25-jarige Noor Havard Lorentzen was de beste op de 500m snelschaatsen. Met 34’42 schaatste hij een nieuw olympisch record. Mathias Vosté moest vrede nemen met een bescheiden 32ste plaats op 36 deelnemers.
19/02 14u15  LIVE. Volg het verhoor van seriemoordenaar Renaud Hardy Maandagmiddag wordt Renaud Hardy een eerste keer verhoord op zijn proces in Tongeren. De assisenzaak tegen de man uit Mechelen die beschuldigd wordt van twee moorden en twee moordpogingen, is maandagochtend officieel van start gegaan.
19/02 14u15  Actiecomité roept op om massaal bezwaar in te dienen tegen 'Windpark Tongeren-Riemst' Het actiecomité tegen windmolens in Millen is met man en macht meer dan 1.000 brieven in Tongeren en Riemst aan het posten tegen het ‘Windpark Tongeren-Riemst’. Op termijn zullen hier waarschijnlijk meer dan 30 industriële molens draaien. De actievoerders roepen met hun brieven op om voor vrijdag 23 februari bezwaar in te dienen tegen de aanvraag van EDF Luminus om de eerste twee molens van het park te bouwen. Het comité ontstond 1,5 jaar geleden toen de plannen van drie enorme turbines in Elst/Millen bekendraakten. Met dit protest verruimen ze hun horizon.
19/02 14u15  Sterke Noor wint met olympisch record, Mathias Vosté moet vrede nemen met anonieme 32ste plaats De 25-jarige Noor Havard Lorentzen was de beste op de 500m snelschaatsen. Met 34’42 schaatste hij een nieuw olympisch record. Mathias Vosté moest vrede nemen met een bescheiden 32ste plaats op 36 deelnemers.
19/02 14u15  Galatasaray-spits Gomis valt flauw tijdens wedstrijd: “Sorry, dat overkomt me wel vaker” Bafetimbi Gomis is zondagavond tijdens de wedstrijd van Galatasaray op het veld van Kasimpasa in de Turkse voetbalcompetitie flauwgevallen. De Franse spits van Gala verloor enkele minuten het bewustzijn, maar kon nadien de wedstrijd volmaken.
19/02 14u15  Durfal rijdt met motor op bevroren rivier maar dat loopt mis af Een stoere jongeman wilde wel eens uitproberen of hij met zijn motor kon rijden op een bevroren rivier. Het antwoord is neen. Na een tiental seconden brak het ijs onder zijn motor en viel hij het water in.
19/02 14u15  Het scheelde geen haar of we hadden nooit van Will Tura gehoord Will Tura is niet minder dan een monument van de Vlaamse muziek, daar is zowat iedereen het over eens. Toch had het niet veel gescheeld of de naam Will Tura had bij niemand van ons een belletje doen rinkelen.
19/02 14u00  VIDEO. Nepal 4: "Die salto's met die parachute, dat hoefde niet." Voor het programma En Route! op Evenaar trok Ben Roelants samen met zijn vader door Nepal. In dit vierde deel van de rondreis belanden de twee in Pokhara, wat door sommigen als het Blankenberge van Nepal wordt omschreven. Ben neemt z'n pa mee achterop op een Royal Enfield, het werkpaard van Nepal. De parachutesprong was voor vader Roelants minder comfortabel... Bekijk hier de integrale reportage.
19/02 14u00  Lommelse Emma (12) openhartig over dood vader in ‘Kinderkopkes’: “Voelde me bedrogen” In ‘Kinderkopkes’ praat Kristel Verbeke met kinderen tussen 9 en 13 jaar over hoe zij het leven zien. Dit is echter geen kinderprogramma, het is wel degelijk voor volwassenen bedoeld. De gesprekken doen soms glimlachen, soms ook eens slikken. Vanavond bijt Emma uit Lommel de spits af.
19/02 14u00  Nieuwe directeur voor H&M H&M heeft Anna Attemark binnengehaald als directeur voor de afdeling New Business. Zij komt aan het hoofd te staan van sublabels zoals COS, Weekday, Cheap Monday, Monki, H&M Home, & Other Stories, Arket en de nieuwe merken Nyden en Afound.
19/02 13u45  Twee jaar cel gevorderd na bont en blauw slaan vriendin Het openbaar ministerie heeft maandag in de Tongerse correctionele rechtbank twee jaar cel gevorderd voor een 30-jarige agressieveling uit Bree. De man zit momenteel in de gevangenis nadat hij zijn vriendin in december 2017 zwaar toegetakeld had. Hij sukkelt met een drankprobleem en is extreem jaloers.
19/02 13u45  Vlaamse hard aangepakt nadat ze in Frankrijk vrouw aanrijdt die snelweg oploopt Een Vlaamse lerares die op de snelweg in Noord-Frankrijk plots een vrouw in haar koplampen zag opdoemen en niet meer kon remmen, werd na het ongeval urenlang aangehouden door het Franse gerecht. “Dat ongeval was niet mijn schuld. Die vrouw wandelde plots vanuit het niets de snelweg op.”
19/02 13u45  Meisje (16) overleden na ongeval met vrachtwagen in Gent In de Gentse deelgemeente Oostakker is maandagvoormiddag een meisje (16) op de fiets aangereden door een vrachtwagen en om het leven gekomen.
Laatste update: vandaag om 14u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/02 13u45  Genks bedrijf levert technologie voor optredens BeyoncéDe verre export van Limburgse bedrijven kent de grootste stijging in zeven jaar. Exportbestemming nummer 1 is China. Vooral Azië is erg in trek. Onze Limburgse economie boomt als nooit tevoren en het handel drijven met andere landen is de verklaring voor dat succes, samen met het groot aantal starters in Limburg.
19/02 13u45  Hamdi Harbaoui riskeert zware schorsing voor slagDe Reviewcommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft maandag beslist Hamdi Harbaoui te laten vervolgen door het Bondsparket. De Tunesische spits van Zulte Waregem deelde zaterdag op de 27e speeldag in de Jupiler Pro League een slag uit.
19/02 13u45  Combiné voor vrouwen, met Kim Vanreusel, verzet naar donderdagDe combiné voor vrouwen vindt donderdag in plaats van vrijdag plaats op de Olympische Winterspelen in Pyeongchang. Er wordt vrijdag lichte sneeuwval en hevige wind verwacht, wat de skiesters zou kunnen hinderen. Dat hebben de organisatoren maandag bekendgemaakt.
19/02 13u45  LIVE WINTERSPELEN. Mathias Vosté kan niet verrassen, goud voor Noor met olympisch recordHeel de wereld kijkt naar Pyeongchang, waar de Olympische Winterspelen 2018 worden gehouden. Volg in onze live alles wat er gebeurt in Zuid-Korea. En hoe brengen onze Belgen het ervan af?
19/02 13u30  Trein op tijd? Infrabel zet stiptheidscijfers twee keer per dag onlineSpoorwegnetbeheerder Infrabel publiceert vanaf maandag twee keer per dag de stiptheidscijfers voor negen belangrijke verkeersassen tussen Brussel en provinciesteden na de spits.
19/02 13u15  Vandaal vernielt veldkapel in GutschovenIn Gutschoven is door een vandalenstreek een kapelletje op een veldweg vlakbij de Bekstraat beschadigd. Het raam en Mariabeeldje werden vernield door een dikke steen.
19/02 13u15  “800 euro betaald voor bestrijding, maar mieren zijn huis nog niet uit"MeeuwenOmdat de mieren in huis een vervelende plaag werden, schakelde Kris Vliegen de hulp in van Rentokil. Er volgden meerdere ingrepen om de diertjes op te ruimen, maar de mieren bleven komen. Kris is niet tevreden, en Rentokil evenmin.11 
19/02 13u15  Jagers mogen uitzonderlijk everzwijnen gaan schieten op militair domein, maar “geen staart van een ever gezien”Afgelopen weekend heeft defensie opnieuw de jacht op everzwijnen ingezet op het militair schietveld. Alle toegangswegen naar de zone werden afgezet. Het leger, wildbeheerders, boeren, politie en ook de gemeente willen het aantal wilde zwijnen op en rond het militair domein en langs de N76 in Meeuwen inperken. “Omwille van de verkeersveiligheid. Naast de schade voor de boeren zijn everzwijnen steeds vaker betrokken bij aanrijdingen op de drukke baan. Bovendien piekt de everzwijnenpopulatie”, zegt schepen Goossens.
19/02 13u15  Vrouwen vertellen hoe borstvoeding echt voeltKersverse mama’s die ervoor kiezen om hun baby borstvoeding te geven, kunnen in het begin vaak geconfronteerd worden met pijn. Van zere tepels tot te weinig of net te veel moedermelk produceren: iets wat heel natuurlijk is, lijdt soms tot een gevoel van angst. Aan lifestyleblad Cosmopolitan vertellen enkele vrouwen hun ervaringen.10 
19/02 13u15  LIVE WINTERSPELEN. Mattias Vosté kan niet verrassen op vijfhonderd meterHeel de wereld kijkt naar Pyeongchang, waar de Olympische Winterspelen 2018 worden gehouden. Volg in onze live alles wat er gebeurt in Zuid-Korea. En hoe brengen onze Belgen het ervan af?
19/02 13u00  Beschrijving uiterst gruwelijke beelden van moord door Renaud Hardy choqueert: “Hij is een mislukking van de natuur”De assisenzaak tegen Renaud Hardy, de man uit Mechelen die beschuldigd wordt van twee moorden en twee moordpogingen is maandagochtend officieel van start gegaan. Hardy liet al meteen van zich spreken. Op de vraag van de assisenvoorzitter naar zijn huidige woonplaats antwoordde Hardy cynisch: “Hasselt Hilton”. Deze voormiddag wordt de uitvoerige akte van beschuldiging voorgelezen. Daaruit blijkt hoe gruwelijk de moord is die hij heeft gepleegd op Berlinda Doms uit Hofstade.12 
19/02 13u00  Positieve Rus gelooft in complottheorie: "Geflikt door een ploegmaat"Aleksandr Krushelnitckii is het slachtoffer van een complot Dat beweert de Russische curler nadat eerder bekend geraakte dat in zijn urine sporen van meldonium gevonden waren. Hij won samen met zijn vrouw brons in het gemengd dubbelspel.
19/02 12u45  Cijfers liegen niet: Hein Vanhaezebrouck (tot nu toe) gebuisd voor het lopende seizoenCoach Hein Vanhaezebrouck is niet aan zijn beste seizoen bezig. Hij stapte eind september op bij AA Gent en nam een week later bij RSC Anderlecht het roer over van interimcoach Nicolás Frutos. Bij de twee ploegen samen verzamelde hij dit seizoen nog maar 37 van de 78 punten. Goed voor 47%: gebuisd dus...11 
19/02 12u45  Meisje (16) omgekomen na dodehoekongeval in GentEen meisje van 16 jaar werd maandagochtend gegrepen door een vrachtwagen zonder lading op de Antwerpsesteenweg in Gent. Ze overleefde het niet. Dat meldt VTM Nieuws.
19/02 12u30  Plus-sizemodellen protesteren tegen Londense modeweekOnder leiding van Hayley Hasselhoff, de dochter van acteur David Hasselhoff, trokken enkele plus-sizemodellen in Londen de straat op om te protesteren tegen het gebrek aan modellen met een maatje meer tijdens de London Fashion Week. Gewapend met enkele protestborden én in lingerie lieten ze hun stem horen.
19/02 12u30  Dierenpartij voorgesteld: ‘Dier Animal’ mikt op zetel in het parlementDe Belgen kunnen voortaan ook voor een partij kiezen die de belangen en rechten van de dieren erkent en verdedigt. De nieuwe partij, die “Dier Animal” heet, werd maandag door zes stichtende leden voorgesteld in de Press Club in Brussel. Geen bekende namen, maar vijf dertigers en een vijftiger die als dierenrechtenactivisten aan de slag zijn en nu dus willen samenwerken om - ondanks de bestaande kiesdrempel van vijf procent - zetels in het parlement te behalen, zoals de Dierenpartij dat bijvoorbeeld in Nederland heeft gedaan.
19/02 12u30  Zwembadjes en Trump-schoenen: Londense modestudenten sturen vreemde creaties op de catwalkDe studenten aan de Londense modeschool Central Saint Martins hebben hun creativiteit weer de vrije loop gelaten tijdens het ontwerpen van hun afstudeercollectie. Die werd afgelopen vrijdag voorgesteld op de modeweek in de Britse hoofdstad en bevat heel ondraagbare stuks, denk aan een jurk in de vorm van een opblaasbaar zwembad, een piemelpak en Trump-maskers als schoeisel. Of wat dacht je van een rubberen kip als accessoire? Hoe bizar de lijn ook is, in modeland is de show van de studenten altijd een hoogtepunt. De opleiding, die onder meer Alexander McQueen volgde, moedigt studenten immers aan om radicaal vooruitstrevend te zijn. Een overzicht van de vreemdste outfits.
19/02 12u15  Plis-sizemodellen protesteren tegen de modeweekOnder leiding van Hayley Hasselhoff, de dochter van acteur David Hasselhoff, trokken enkele plus-sizemodellen in Londen de straat op om te protesteren tegen het gebrek aan modellen met een maatje meer tijdens de modeshows van de London Fashion Week. Gewapend met enkele protestborden én in lingerie lieten ze hun stem horen.
19/02 12u15  Sven Nys waarschuwt Mathieu van der Poel na evenaring record: “Hij moet oppassen”Zeg niet langer de ‘Dertig van Sven Nys’, want met zeges in Middelkerke en Hulst heeft Mathieu van der Poel afgelopen weekend zijn voet naast hem gezet. “Het is een eer dat Mathieu mij evenaart”, zegt Nys zelf in Het Nieuwsblad.14 
19/02 12u15  18-jarige Loena Hendrickx is klaar voor olympisch debuut: “Ik had al tranen in de ogen bij de kür van mijn broer”Loena Hendrickx verraste vorige maand met een knappe vijfde plek op het EK kunstschaatsen. Deze week krijgt het achttienjarige talent een nieuwe kans om haar kunnen te tonen op de Winterspelen in Pyeongchang. “Het vertrouwen zit goed, de trainingen verlopen naar wens. Ik hoop hier een mooie prestatie neer te zetten”, vertelt ze twee dagen voor haar competitiedebuut.
19/02 12u15  LIVE WINTERSPELEN. Vosté bereidt zich voor op zijn vijfhonderd meterHeel de wereld kijkt naar Pyeongchang, waar de Olympische Winterspelen 2018 worden gehouden. Volg in onze live alles wat er gebeurt in Zuid-Korea. En hoe brengen onze Belgen het ervan af?
19/02 12u15  F1-piloot: "Probleemloos een test met Halo uitgevoerd"Mercedes F1-piloot Valtteri Bottas heeft naar eigen zeggen probleemloos een racesimulatie met Halo kunnen afleggen. De Fin ondervond naar eigen zeggen geen problemen en zegt dat het een kwestie van tijd is alvorens iedereen eraan gewend raakt.
19/02 12u00  IN BEELD. Twitter bezorgt mama van Nelle (2) de schrik van haar levenToen Robby Sallaets uit Edegem vrijdag te weten kwam dat moeder de vrouw een weekendje van huis zou zijn, plaatste hij snel een oproep op Twitter: wie wou zijn dochtertje Nelle fotoshoppen om haar mama de schrik van haar leven te bezorgen? Twitterend Vlaanderen reageerde massaal en sloeg aan het knippen en plakken. Het resulteerde in foto’s van Nelle koorddansend tussen wolkenkrabbers, vrolijk wandelend langs een ravijn, knuffelend met ijsberen en vrolijk glijdend van de skipiste. Als de kat van huis is...
19/02 12u00  Elodie Ouedraogo helemaal trots omdat Vogue haar label ontdekt'Een Belgisch sportlabel gecreëerd door olympiërs zal de hoofden doen omdraaien in de fitness en ver daarbuiten.' Met die titel pakte Vogue uit om 4254 te beschrijven, het merk van Elodie Ouedraogo en Olivia Borlée. En of ze daar blij mee zijn.
19/02 12u00  Rondvliegen met haken in je rug: “Geen freakshow, maar bevrijding”Het opvallendste onderdeel van de Tattoo Expo dit weekend in het MECC in Maastricht? Een act waarbij een jonge vrouw haken door haar rug kreeg gespietst en aan een katrol de lucht in gehesen werd. We stonden er met de neus bovenop, zagen het bloed vloeien, maar hoorden het lijdend voorwerp geen kik geven. “Ik voel me vrij.”11 
19/02 11u45  Wereldsterren behoorden tot zijn cliënteel, maar nu wordt Antwerpse diamantair in India gezocht voor miljardenfraudeIndia is in de ban een gigantisch fraudeschandaal. De bekende diamantair Nirav Modi, die in Antwerpen opgroeide en hier ook familie heeft, zou ervandoor zijn met 1,42 miljard euro van de Punjab National Bank, de tweede grootste bank van India. In de straten van Mumbai worden foto’s van Modi in brand gestoken.
19/02 11u45  Belastingbetaler dreigt Europese pensioenput van 326 miljoen te moeten vullenDe kas van het aanvullende pensioenfonds voor Euro­parlementsleden valt binnen enkele jaren droog. De belastingbetaler riskeert de put te moeten vullen. Om dat te vermijden, doet Bart Staes een ‘morele oproep’ aan de deelnemers om zich vrijwillig terug te trekken. ‘Anders wordt dit een schoolvoorbeeld van politieke hebzucht.’
19/02 11u45  Ploggen is de nieuwste fitnesstrend, maar blijkt in realiteit weinig glamoureus. “Is dat een dooie kat?”Wil je aan je conditie werken en tegelijk iets goed doen voor het milieu? Sla dan aan het ploggen. De term combineert de woorden ‘joggen’ en het Zweedse ‘plocka’, wat zoveel betekent als verzamelen. De Belgische vlogger Hannes Coudenys - bekend van onder meer Ugly Belgian Houses - en zijn kompaan Wouter probeerden het uit in Kortrijk en maakten een filmpje.
19/02 11u30  Hilaire Van Der Schueren vindt nieuw reglement maar niets: “Voor de veiligheid? Daar heeft het niets mee te maken”Met Kruishoutem als uitvalsbasis gaat Wanty-Groupe Gobert woensdag op pad ter verkenning van de Belgische openingsklassieker, de Omloop Het Nieuwsblad, die helemaal hertekend werd met finish in Meerbeke. Met zeven renners, want zoveel mogen er slechts starten door een veelbesproken reglementswijziging van de UCI. Een maatregel die Hilaire Van Der Schueren maar niets vindt: “Voor de veiligheid? Daar heeft het niets mee te maken.”
19/02 11u15  Vriendje van Amerikaanse skivedette naar huis gestuurd na kritiek op teamgenotenSkiër Mathieu Faivre, zondag zevende in de reuzenslalom, wordt door de Franse delegatie naar huis gestuurd nadat hij zich op de Winterspelen in Pyeongchang weinig subtiel had uitgelaten over de andere Franse skiërs.
19/02 11u15  Na dokter Google: "Beslis mee wat huisarts voorschrijft"Met nieuwe infografieken kan een patiënt voortaan meebeslissen welke behandeling de huisarts voorschrijft. Want vaak zijn er meerdere opties. En wie ziek is, ‘slikt’ niet meer zomaar alles van de dokter. Dat schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws maandag.
19/02 11u15  Buur zit juwelendieven op de hielen, maar ze kunnen toch ontkomenSerge Lammens heeft vrijdagavond in de Fonteinstraat in Gingelom drie inbrekers op heterdaad betrapt en verjaagd uit de naburige woonst. Rond 22.30 uur hoorde Serge een doffe slag bij de buren. Toen hij uit het raam ging kijken, zag hij schimmen met zaklampen bij de buren. Burgemeester Lismont kondigt tractorsluizen aan om de buurt achteraan minder ‘bereikbaar’ te maken.
19/02 11u15  Uit India geadopteerde Hasseltse (35) zoekt al jaren vruchteloos naar biologische mamaLAAKDAL“Ik weet dat mijn mama mij op vijf maanden oud in een weeshuis in India heeft afgezet. Ik ken haar naam, heb haar dorp bezocht, maar ik heb ze tot vandaag niet gevonden.” De Hasseltse Purnima Lodewyckx (35), die uit India geadopteerd werd door een koppel uit Ham, zoekt al jaren vruchteloos naar haar biologische moeder. Afgelopen weekend was ze aanwezig op een bijeenkomst in Laakdal, samen met een 25-tal andere uit India geadopteerden die op zoek zijn naar hun roots. “Buitenstaanders begrijpen niet dat wij iemand kunnen missen die we niet kennen”, zegt Purnima. “Maar er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan mijn mama denk.”10 
19/02 11u15  Baby van 7 weken vecht voor leven in ziekenhuis, onderzoek naar mishandeling geopendEen baby van zeven weken wordt sinds eind vorige week verpleegd in een Luiks ziekenhuis. Het kind verkeert in levensgevaar en vertoont ernstige schedelletsels en sporen van slagen. Er zijn vermoedens dat de zuigeling werd mishandeld in Andenelle (Andenne), bericht L’Avenir maandag. Er is een onderzoek geopend maar voorlopig is niemand van zijn vrijheid beroofd, preciseert het parket van Namen.10 
19/02 11u00  Canvas zoekt publiek voor TED-talk in GenkCanvas zoekt publiek voor een TED-talk van professor Thijs Van de Graaf. De opname wordt gebruikt voor de zesdelige docureeks 'Watt' over energie en klimaat.10 
19/02 11u00  Het gaat van kwaad naar erger met restaurants van Jamie OliverNadat eerder bekend was geraakt dat het niet goed gaat met Jamie's Italian, de Italiaanse restaurantketen van Jamie Oliver, blijkt nu dat hij ook zijn Londense barbecuerestaurants Barbecoa van de hand wil doen omdat ze zo verlieslatend zijn.12 
19/02 10u45  Peltenaren stemmen over namen nieuwe straten op buurtbabbelsGrashoek, Lommelsriet of Parochiestraat? Het is een van de keuzes die zondag gemaakt moest worden tijdens de buurtbabbels. Tijdens die samenkomsten kunnen de bewoners van de 51 straten die van naam wijzigen na de fusie tot Pelt stemmen voor hun nieuwe straatnaam. Hun voorstellen zullen behandeld worden tijdens de gemeenteraden in maart, waarna nog een openbaar onderzoek volgt. De definitieve beslissing zal pas tijdens de gemeenteraad in mei vallen.
19/02 10u45  Boetes voor niet opeten gerechten leveren resultaat op: “Helft minder afval”HASSELTSteeds meer Limburgse restaurants binden de strijd aan met voedselverspilling en delen boetes uit aan klanten die bestelde gerechten niet opeten. En met succes. “Vroeger gooiden we elke zondag vijftien tot twintig grote emmers eten weg, maar sinds de invoering van het boetesysteem is dat nog maar de helft”, zegt Isabelle Snoeks van het Acaciahof in Overpelt. Toch zijn nog niet alle klanten mee. “Vrijdag nog heb ik 40 euro boete moeten aanrekenen aan een groep klanten die meer dan tien bestelde gerechtjes onaangeroerd liet liggen”, klinkt het bij sushirestaurant Hamachi in Lommel.
19/02 10u45  Beerschot-Wilrijk begint testwedstrijden tegen Cercle Brugge voor eigen volk: wie promoveert?De Proximus League heeft de data voor de testwedstrijden in de Proximus League bekendgemaakt. Daarin strijden Beerschot-Wilrijk en Cercle Brugge voor het promotieticket naar de Jupiler Pro League. Beerschot-Wilrijk eindigde het laagste van de twee in de eindrangschikking van het kampioenschap, waardoor zij binnen twee weken op eigen veld mogen/moeten beginnen.
19/02 10u45  Dit is de nieuwe F1-bolide waarmee Max Verstappen de kloof met de toppers wil dichten: de RB14Het Red Bull F1 team heeft vandaag haar nieuwe F1-bolide voor het seizoen 2018, de RB14, aan het grote publiek voorgesteld.
19/02 10u15  Max Verstappen zijn nieuwe F1-bolide: de RB14Het Red Bull F1 team heeft vandaag haar nieuwe F1-bolide voor het seizoen 2018, de RB14, aan het grote publiek voorgesteld.13 
19/02 10u15  Geen everzwijn gezienDefensie, wildbeheerders, ANB en boeren, politie en ook de gemeente willen het aantal wilde zwijnen op en rond het militairs schietveld en de N 76 in Meeuwen inperken. Dat gebeurde dit weekend met een aanzitjacht. “Met het oog op de verkeersveiligheid. Boeren ondervinden meer schade, en steeds vaker zijn everzwijnen betrokken bij aanrijdingen op de drukke N 76. Bovendien piekt de everzwijnenpopulatie”, zegt schepen Marco Goossens.
19/02 10u15  “Het is niet omdat mensen trager worden en minder goed horen, dat ze weer kinderen worden”Misschien begint mijn geheugen mij al wat in de steek te laten, want ik weet niet meer in welk boek ik het exact gelezen heb. Maar het ging over een bekend schrijver die opgenomen was in een bejaardentehuis. Het was tijd voor zijn eerste knipbeurt. Hij vertelde het personeelslid hoe hij zijn haar bij voorkeur droeg, lichtjes over de oren, en kreeg te horen: ”Wij knippen hier iedereen hetzelfde”. In een bejaardentehuis verdwijnt eerst je identiteit, op de voet gevolgd door je waardigheid, vertrouwde hij een collega toe.12 
19/02 10u15  Het olympische afscheidsinterview van Belgian Bullet Elfje Willemsen (33): “Je moet kunnen toegeven dat je te oud bent”Ze overleefde 34 remsters, of twaalf jaar, waarin ze haar bijnaam Queen of Speed kreeg als één van de beste stuurvrouwen ter wereld. Of drie Olympische Spelen, met een zesde plaats als beste resultaat. Of tranen van miserie en geluk. Morgen begint bobsleester Elfje Willemsen (33) met remster Sara Aerts aan haar olympisch afscheid. “Breng maar een doos zakdoekjes mee, het zal nodig zijn.”10 
19/02 10u15  “Elektriciteitsrekening gekregen waar ik niks te mee maken heb”LOMMELJean De Boel kreeg een rekening van 170 euro. “Voor iets waar ik niets mee te maken heb”, zegt Jean. Dat klopt, maar niet helemaal. Zo krijgt Jean nu zelfs 500 euro terugbetaald.16 
19/02 10u15  Moeder (51) gaat zoon inschrijven en wordt zelf PXL-student: “Samen bezig aan bachelorproef”Ze ging het hoofdgebouw van hogeschool PXL binnen om haar zoon Kris (20) in te schrijven voor de richting ergotherapie, ze kwam weer buiten als zijn medestudente. Nu staat Vicky Hermans (51) uit Lommel op het punt om samen met hem af te studeren. Zelfs hun bachelorproef hebben ze met z’n tweetjes gedaan: de voorbije maand zijn moeder en zoon in duo bij een 50-tal 80-plussers in Hasselt langsgelopen om te onderzoeken waaraan die nood hebben. “Nu nog kijken wie eerst werk vindt.”
19/02 10u15  Eerste woorden seriedoder Renaud Hardy op eerste procesdag: “Ik woon in Hasselt Hilton”De assisenzaak tegen Renaud Hardy, de man uit Mechelen die beschuldigd wordt van twee moorden en twee moordpogingen is maandagochtend officieel van start gegaan in Tongeren. Hardy liet al meteen van zich spreken. Op de vraag van de assisenvoorzitter naar zijn huidige woonplaats antwoordde Hardy cynisch: “Hasselt Hilton”. Hier zal u vandaag het proces op de voet kunnen volgen.13 
19/02 10u00  Edward Theuns kijkt uit naar Omloop in zijn Gent, maar: “Er zijn twee renners die er echt bovenuit steken”Edward Theuns keert met een goed gevoel huiswaarts van de Ronde van Oman. De renner van Sunweb arriveerde ziek in het Midden-Oosten, herstelde gelukkig snel en heeft naar eigen zeggen de goede conditie te pakken.
19/02 09u45  België krijgt nieuwe dierenpartijBrusselVandaag wordt een nieuwe dierenpartij in België voorgesteld. Ze wil de belangen en rechten van dieren erkennen en verdedigen. Het succes van de Nederlandse Partij voor de Dieren lijkt moeilijk te evenaren.
19/02 09u45  LIVE WINTERSPELEN. VS plaatsen zich voor hockeyfinale, nipple Slip zorgt voor opschuddingHeel de wereld kijkt naar Pyeongchang, waar de Olympische Winterspelen 2018 worden gehouden. Volg in onze live alles wat er gebeurt in Zuid-Korea. En hoe brengen onze Belgen het ervan af?11 
19/02 09u45  “Grootste voorzichtigheid” geboden bij analyse volledig DNABinnenkort wordt het mogelijk om het volledige DNA van iemand in één keer te ontcijferen, terwijl tot nu toe bij een genetische analyse enkel bepaalde genen werden onderzocht. Het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) adviseert om daar met “de grootste voorzichtigheid” mee om te gaan, vooral omdat er grote financiële en ethische belangen op het spel staan.
19/02 09u30  Hoogste hotel ter wereld zwaait de deuren openIn Dubai is het Gevora Hotel officieel voor open verklaard en het is daarmee het hoogste hotel ter wereld. Wie er logeert, heeft dankzij de hoogte van 356 meter een prachtig uitzicht op de vele andere torens die de stad rijk is.
19/02 09u15  Zo draag je trendkleur van het moment: lilaDe trendkleur van deze lente? Lila! Deze pastelkleur valt met veel meer te combineren dan je denkt. Hoe je lila het best draagt? Wij geven je inspiratie!15 
19/02 09u15  Kim Meylemans na tegenvallend olympisch debuut: “Ik hoop dat kindjes nu zeggen: dat wil ik ook doen”Veertiende. Zo, dat was het debuut van de eerste Belgische skeletonatlete ooit, Kim Meylemans. “Ik had meer verwacht. Maar nooit heb ik gezegd: fuck it, ik ben altijd blijven vechten.”
19/02 09u15  Ouders protesteren tegen hervorming aan schoolpoort Wico, leerlingen weigeren opnieuw naar klas te gaanEnkele tientallen ouders en andere betrokkenen hebben vanochtend actie gevoerd aan de schoolpoort van Wico campus Hubertus. Ze protesteren tegen de geplande hervorming die de scholengemeenschap in 2019 wil doorvoeren. Ze delen buttons uit met een wit lintje tegen een zwarte achtergrond.12 
19/02 09u00  Elise Mertens zakt uit top twintig op WTA-rankingDe 27-jarige Tsjechische Petra Kvitova is na haar zege in Doha opnieuw een toptienspeelster. De voormalige nummer twee van de wereld klom van de 21e naar de tiende stek op. Elise Mertens zakte daardoor van 20 naar 21. De 22-jarige Limburgse stond na haar halve finale op het Australian Open drie weken in de top twintig.10 
19/02 09u00  Het moest ervan komen: nipple slip tijdens ijsdansen op WinterspelenWat een pijnlijk moment voor het Franse schaatskoppel Gabriella Papadakis en Guillaume Cizeron. Tijdens hun korte kür in het ijsdansen doken kostuumproblemen op bij Gabriëlla waarbij heel even haar linkerborst werd ontbloot. De Franse favorieten waren danig onder de indruk. “Uiteraard had dit invloed op mijn prestatie...”25 
19/02 09u00  Ouders protesteren tegen hervorming aan schoolpoort WicoEnkele tientallen ouders en andere betrokkenen voeren actie aan de schoolpoort van Wico campus Hubertus. Ze protesteren tegen de geplande hervorming die scholengemeenschap in 2019 wil doorvoeren. Ze delen buttons uit met een wit lintje tegen een zwarte achtergrond.12 
19/02 09u00  Aanschuiven richting Hasselt na ongeval op de Grote RingDoor een ongeval op de Grote Ring in Hasselt is het maandagochtend aanschuiven in de richting van onze provinciehoofdstad. Er staat een lange file vanop de Sint-Truidersteenweg. Ook aan de afritten van de E313 is het aanschuiven.14 
19/02 08u45  Jeugdvriend Nicky Verstappen doet emotionele oproep aan moordenaarMark Hermanns roept de moordenaar van zijn jeugdvriend Nicky Verstappen op zich aan te geven. “Kom alsjeblieft met tekst en uitleg. Er hebben heel veel mensen pijn en verdriet gehad en velen hebben dit nog steeds.”11 
19/02 08u30  Dopingonderzoek gestart naar Russische curlingspeler die onder neutrale vlag deelnam aan WinterspelenHet Internationaal Sporttribunaal TAS opent een dopingonderzoek naar de Russische curlingspeler Alexander Krushelnitsky. Dat deelde het TAS maandag mee. Met zijn vrouw Anastasia Bryzgalova veroverde Krushelnitsky brons bij de gemengde teams.
19/02 08u30  Eten in een apotheek? In Sittard kan hetLekker eten aan de oude balie, tussen de apothekerskasten en authentieke mozaïektegels, in Sittard kan het. Het jonge koppel Lisanne Beckers en Joël Maassen (beiden 27) verbouwden er een oude apotheek tot gezellig restaurant.10 
19/02 08u15  Bronzen medaille levert Limburgse selfie met Nafi Thiam opBo Nijs (ATLA) schitterde voor Limburg op het BK Indoor.12 
19/02 08u15  Huis onbewoonbaar na brand in Heusden-ZolderMaandagochtend werd de Koolmijnlaan in Heusden-Zolder een tijd afgesloten door een woningbrand. Omstreeks 07.00 uur is de weg opnieuw open. Het huis is onbewoonbaar na de brand.13 
19/02 08u00  Knieblessure baart Seppe Smits zorgen: “Kan zelfs niet zonder pijn de trap op”De slopestyle heeft danig sporen nagelaten op de al gehavende knie van snowboarder Seppe Smits: “Ik kan niet zonder pijn afspringen, ik land niet zonder pijn. Na een training kan ik zelfs niet meer pijnvrij de trappen op.”10 
19/02 08u00  ANALYSE. Dringend tijd dat Noliko Maaseik goed seizoen nog eens bekroont met goudDe Maaseikse gezichten spraken boekdelen gisteren. Het is al van 2012 geleden dat de Belgische recordhouder een grote prijs pakte.10 
19/02 07u45  ANALYSE. Dringend tijd dat Noliko Maaseik goed seizoen nog eens bekroon met goudDe Maaseikse gezichten spraken boekdelen gisteren. Het is al van 2012 geleden dat de Belgische recordhouder een grote prijs pakte.
19/02 07u45  Expo Hub Baerten in De MarkthallenIn gemeenschapscentrum De Markthallen (Markt 2) in Herk-de-Stad kan je tot zondag 25 februari een expo bezoeken met werk van Hub Baerten.
19/02 07u45  Zon met het weekend vertrokkenMaandag is het in het westen van het land vaak zwaarbewolkt met nu en dan wat lichte regen. Later op de dag dringt de lichte regen mogelijk door tot het centrum van het land. In het oosten blijft het nog droog met geregeld opklaringen. De maxima liggen tussen 2 en 4 graden in de Ardennen en tussen 4 en 7 graden in de andere streken. Dat meldt het KMI.
19/02 07u30  Meer agressie tegen VDAB-personeel, maar minder geweld op schoolHet aantal gevallen van agressie tegen medewerkers van de arbeidsbemiddelingsdienst VDAB zit in stijgende lijn. Terwijl het in 2015 nog om 65 meldingen ging, lag dat aantal in 2016 al op 90 en steeg het verder tot 109 vorig jaar. Dat kwam Vlaams Parlementslid Emily Talpe (Open Vld) te weten van minister van Werk Muyters (N-VA), zo schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen maandag. Volgens Muyters heeft de evolutie vooral te maken met een betere registratie.12 
19/02 07u30  Bondscoach Martinez maakt tussenbalans op: “Als Mignolet fit is, gaat hij zeker mee"We hadden al een tijdje niets meer van hem gehoord. Maar bondscoach Roberto Martinez is volop met de voorbereiding van zijn WK-selectie bezig. Op 115 dagen voor de Rode Duivels op 13 juni naar Rusland vertrekken, maken we een tussenbalans op.11 
19/02 07u30  Dit hebt u vannacht gemist op de Winterspelen: Bullets oefenen laatste keer, Vanreusel verbetert zich bij tweede trainingIn het Zuid-Koreaanse Pyeongchang is dag tien van de Olympische Winterspelen van start gegaan. De Bullets oefenden een laatste keer, hun strijd om de medailles begint morgen. En de knie van Seppe Smits baart toch wat zorgen.10 
19/02 07u30  Oxfam maakt intern rapport over beschuldigingen seksueel wangedrag openbaarHulporganisatie Oxfam heeft maandag haar definitieve interne rapport over de beschuldigingen van seksueel wangedrag tijdens haar humanitaire missie in Haïti in 2010 openbaar gemaakt. De ngo wil met de publicatie “zo transparant mogelijk zijn over de beslissingen die tijdens het onderzoek genomen zijn, en erkent de vertrouwensbreuk die de gebeurtenissen veroorzaakt hebben”. Het rapport bevat ook een gedetailleerd actieplan op basis van de “geleerde lessen”.10 
19/02 07u30  Cool runnings: Jamaicaanse bobsleesters hebben geen zorgen meer dankzij lokale bierbrouwer'Jamaica has a bobsled team!' Het beroemde zinnetje uit de film Cool Runnings kan weer worden bovengehaald. Na een chaotische aanloop zijn alle zorgen van de baan voor de Jamaicaanse bobsleesters. Een dag voor hun olympisch debuut deden Jazmine Fenlator-Victorian en voormalig sprintster Carrie Russell het maandag in Pyeongchang met een zesde plaats opvallend goed in de zesde en laatste training.11 
19/02 07u30  Gewezen directeur-generaal over nieuw Brussels schandaal: “Ik lag buiten na vragen over contract”De voormalige directeur-generaal van de in opspraak gekomen Brusselse vzw Gial, Yves Vander Auwera, beweert dat hij in 2016 werd buitengezet nadat hij vragen had gesteld over het miljoenenconsultancycontract met een van de directeurs. Dat zegt hij in De Morgen.10 
19/02 07u15  Assisenproces van seksuele seriedoder Renaud Hardy gaat van startHet Tongerse hof van assisen houdt zich vanaf maandag klaar voor het grote proces van de 55-jarige Renaud Hardy uit Mechelen, die ook wel als seksuele seriedoder wordt omschreven. De man staat terecht voor twee moorden, verkrachting met foltering en twee moordpogingen. Hij had het in Zemst onder meer gemunt op actrice Veerle Eyckermans, bekend van de VTM telenovelle Sara. Hij gaf haar zware slagen met een afgebroken steel van een pikhouweel. Een moord kon hij moeilijk ontkennen, omdat hij de gruwelijke dood van de 52-jarige Linda Doms gefilmd had.
19/02 07u15  Koolmijnlaan tijd afgesloten na woningbrand in Heusden-ZolderMaandagochtend werd de Koolmijnlaan in Heusden-Zolder een tijd afgesloten door een woningbrand. Omstreeks 07.00 uur is de weg opnieuw open.
19/02 07u15  Jamaicaanse bobsleesters hebben geen zorgen meer dankzij lokale bierbrouwer (en zijn razendsnel)Na een chaotische aanloop zijn alle zorgen van de baan voor de Jamaicaanse bobsleesters. Een dag voor hun olympisch debuut deden Jazmine Fenlator-Victorian en voormalig sprintster Carrie Russell het maandag in Pyeongchang met een zesde plaats opvallend goed in de zesde en laatste training.
19/02 07u15  Staking bij MIVB: geen enkele metro rijdt uitDoor een staking van de socialistische en liberale vakbonden ACOD en ACLVB bij de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB is maandagochtend geen enkele metro uitgereden. Dat meldt de MIVB om 6 uur op Twitter.
19/02 07u15  VS en China op de vuist over koffer met nucleaire lanceercodes in PekingVerantwoordelijken van de Verenigde Staten en van China hebben gevochten over de ‘nucleaire voetbal’, de koffer met de nucleaire lanceercodes, tijdens het bezoek van president Donald Trump aan China in november. Dat meldt VS-nieuwssite Axios zondag.
19/02 07u15  LIVE WINTERSPELEN. Zorgen om de knie van Seppe Smits, wereldrecord voor CanadezenHeel de wereld kijkt naar Pyeongchang, waar de Olympische Winterspelen 2018 worden gehouden. Volg in onze live alles wat er gebeurt in Zuid-Korea. En hoe brengen onze Belgen het ervan af?
19/02 07u00  Uitbundige Turkse trouwstoet zet centrum in rep en roerZaterdagavond werden de inwoners van Heers ‘getrakteerd’ op een uitbundige Turkse trouwstoet. Rond 20.30 uur arriveerden de gasten aan privé-feestzaal ‘t Pleintje op de Nieuwe Steenweg en blokkeerden daar de doorgang in de straat met hun auto’s. Onder luid getoeter reden de bestuurders over de voetpaden, achteraf werd nog Bengaals vuurwerk aangestoken.15 
19/02 06u45  Inspectie onderzoekt dubieuze adviezen voor islamleerkrachtenDe Moslimexecutieve roept een islamleraar op het matje omdat hij via de website van Vlerig, een vereniging van islamleraren, enge interpretaties van de islam verspreidde. Op het platform – intussen offline gehaald – stond onder meer te lezen dat een moslimvrouw enkel met een andere moslim mag trouwen. “Teksten die niet door de beugel kunnen”, zegt godsdienstinspecteur Ahmed Azzouz.11 
19/02 06u45  Genkse dient klacht in tegen ‘Temptation’ Alex na incident in VersuzEen jonge vrouw uit Genk heeft een klacht ingediend tegen Alex Maas (26) uit ‘Temptation ­Island’. Hij zou haar in een discotheek aan haar haren over de grond hebben gesleept.11 
19/02 06u30  Roger Federer zit terug op zijn troon, David Goffin houdt stand op ATP-rankingRoger Federer, zondag winnaar van het ATP-toernooi in Rotterdam, is nu ook officieel opnieuw de nummer een van de wereld. Op de maandag gepubliceerde ATP-ranglijst gaat de Zwitser de Spanjaard Rafael Nadal en de Kroaat Marin Cilic voor.10 
19/02 06u30  Wickmayer wint ook dubbelspel in het Amerikaanse SurpriseNa het enkelspel heeft Yanina Wickmayer zondag ook het dubbelspel gewonnen op het ITF-toernooi van Surprise (25.000 dollar).10 
19/02 06u15  Het rapport van de burgemeester: Raf Terwingen van MaasmechelenWat beloofde de meerderheid zes jaar geleden? Wat deden ze goed en wat kon beter? Onze journalisten wikken en wegen het beleid in uw gemeente. Vandaag: Raf Terwingen van Maasmechelen.16 
19/02 06u15  Het rapport van de burgemeester: Patrick Lismont van GingelomWat beloofde de meerderheid zes jaar geleden? Wat deden ze goed en wat kon beter? Onze journalisten wikken en wegen het beleid in uw gemeente. Vandaag: Patrick Lismont van Gingelom.13 
19/02 06u15  70 gevangenen moeten op de grond slapen in Hasseltse gevangenisDe vakbonden ACOD en ACV dreigen met een staking in de Hasseltse gevangenis. De vakbonden willen dat justitieminister Geens maatregelen neemt tegen de overbevolking. Ze zijn ook niet te spreken over de te trage aanwervingen en overplaatsingen van nieuwe cipiers.13 
19/02 06u15  Brandweer graaft vijftiger met de hand uit moeras in LaakEen mobiele telefoon heeft zondag in de vooravond het leven van een vijftiger uit Laak in Houthalen-Helchteren gered. De man was binnendoor naar zijn huis aan het wandelen toen hij ter hoogte van de Rafnusstraat van het pad afweek en in het moeras terechtkwam. Hij kon gelukkig nog bij zijn gsm om zijn familie te alarmeren. De brandweer groef met zeven man sterk de man vrij. Het slachtoffer had al onderkoelingsverschijnselen. Hij werd meteen naar het Jessaziekenhuis gebracht.14 
19/02 06u15  Basisschool dicht door asbest op speelplaats, kinderen moeten naar andere scholenDe kinderen van basisschool De Schuit in Schulen kunnen vandaag daar niet naar school. Op de speelplaats is asbest gevonden van de ontmanteling van het dak van het oude schoolgebouw. De leerlingen van het lager gaan naar campus Ursula van de Sint-Martinusscholen, de kleuters naar de buitenschoolse opvang aan de Guldensporenlaan.13 
19/02 06u15  “Hij provoceerde onze supporters met opgestoken middelvinger”De wedstrijd Club Brugge-KRC Genk was nog maar net afgefloten of er ontstond rumoer in het vak met de Genkse supporters. Verschillende getuigen beweren dat de mascotte van de thuisploeg hen kwam provoceren. “Hij stak zijn middelvinger op, tastte in zijn kruis en deed alsof hij zijn kont ging tonen”, klinkt het. De Overkoepelende Supportersvereniging (OSV) is op zoek naar beeldmateriaal van het incident en overweegt een klacht tegen de man (of vrouw) in het Brugse berenpak.12 
19/02 05u45  LIVE WINTERSPELEN. Bullets werken laatste training af, zorgen om de knie van Seppe SmitsHeel de wereld kijkt naar Pyeongchang, waar de Olympische Winterspelen 2018 worden gehouden. Volg in onze live alles wat er gebeurt in Zuid-Korea. En hoe brengen onze Belgen het ervan af?15 
19/02 05u00  Rode loper kleurt weer zwart, ongehoorzame actrices vallen opAlweer kleurde een rode loper zwart. De meeste genodigden van de Bafta-awards droegen - net als op de Golden Globes - zwart en/of een speldje om hun steun voor de Time’s Up-beweging te tonen. Al hield niet iedereen zich aan de dresscode. Kate Middleton, in donkergroen, kon geëxcuseerd worden omdat zij als Britse royal geen standpunt mag innemen in politieke bewegingen of protesten. Beste actrice Frances McDormand gaf dan weer toe een beetje moeite te hebben met te doen wat haar gevraagd wordt; maar “ik wil dat jullie weten dat ik solidair ben met mijn zusters in zwart vanavond”.17 
19/02 03u15  “Wie bovenop zijn ziekte-uitkering in het zwart bijklust, raakt aan de uitkering van een echt zieke”Ach, wij Belgen zijn nog altijd een beetje een land van dwarsliggers. U herinnert zich wellicht die reclame voor Belgische kazen, waarin de Belg wordt afgeschilderd als een koppigaard, met een hoog gehalte aan je-m’en-foutisme, met een eigen karakter en behoorlijk wantrouwen tegenover regels en overheden.30 
19/02 00u30  IN BEELD. Met Bart De Pauw ‘kegelzaat’ op ‘zeuk noa de wolf’ in KessenichDe stoet van De Kèsinger Ertesjieters lokt elk jaar vele bezoekers en het zonnetje maakte er opnieuw een drukke en aangename editie van. De naar schatting 4.000 toeschouwers konden zich vergapen aan een kleurrijk schouwspel waarbij de ruim vijftig groepen en einzelgängers er een topfeest van maakten.32 
19/02 00u15  IN BEELD. Ukeve ziet stoet twee keer passerenDe veertigste editie van de stoet was er eentje om in te kaderen. Veel kleur, grote plaatselijke inbreng, huizenhoge wagens en dat alles overgoten met een streepje zon.19 
19/02 00u15  IN BEELD. Nonnen en paters zorgen voor animo in GenoelselderenVoor de 35ste editie van de jaarlijkse carnavalsstoet van de 'Sint-Mattestokers' in Genoelselderen was nagenoeg heel het dorp op de been. Alle straten van het kleine kasteeldorp werden aangedaan en het feest eindigde in een waar volksgebeuren in gemeenschapshuis het Sint-Maartenshof.19 
19/02 00u15  IN BEELD. Klompenridders rollen rode loper uit voor recordaantal groepen in HeersZaterdag trok de 36ste carnavalsstoet van De Klompenridders door de straten van Rukkelingen-Loon en Mechelen-Bovelingen. “Het was een topeditie, met meer dan 5.000 toeschouwers”, aldus eerste schepen Kristof Pirard. 46 groepen en ruim 700 carnavalisten passeerden door de straten, een absoluut record. “Nog nooit waren er zo veel praalwagens. De meeste groepen kwamen uit buurgemeenten, van over de taalgrens kwamen een prinsenwagen uit Hélécine en een fanfare op de fiets uit Haneffe”, vertelt secretaris Jean-Luc Thijs.18 
19/02 00u15  IN BEELD. De Boemelaire kleuren laatste Voerense stoetOngeveer 1.000 deelnemers, verdeeld over dertig loopgroepen en wagens, kwamen opdagen voor de vierde en laatste stoet van dit carnavalsjaar in de Voerstreek. De Boemelaire, hun prinsen Joris en Karlijn en jeugdprinses Namtiep, maakten hun triomftocht voor meer dan duizend toeschouwers uit het eigen kerkdorp, uit de rest van Limburg en uit het Nederlandse Heuvelland.18 
19/02 00u00  VIDEO. 20.000 carnavalsvierders genieten van propere stoet in BilzenDe carnavalsoptocht in de binnenstad van Bilzen werd zondagmiddag dankzij het mooie weer een overdonderend succes. Meer dan 20.000 bezoekers raakten besmet met het carnavalsvirus en dansten vrolijk mee met de opzwepende ritmes die weerklonken vanaf de tientallen versierde praalwagens.16 
19/02 00u00  IN BEELD. Jubileumeditie breekt alle records in AsDe Orde der Asserbakken beleefde afgelopen zondag een topeditie van hun jaarlijkse carnavalstoet. Met meer dan 40 deelnemende verenigingen werden alle voorgaande records verbroken.17 
18/02 23u45  IN BEELD. Kleurrijke 35ste Kézelzekskesstoet in RotemVader Jan en zoon Stefan Creemers uit Rotem openden zondag de 35ste stoet van CV De Kézelzekskes Rotem. “We zijn er al 35 jaar bij”, zegt Jan Creemers fier.16 
18/02 23u45  IN BEELD. Ruim 4.000 toeschouwers voor 40ste stoet van de Zwiebertjes in OverpeltDe weergoden waren eindelijk van de partij en die hadden de Zwiebertjes nodig om na twee magere jaren nu ruim vierduizend toeschouwers en veel jong volk naar het centrum van Overpelt te lokken voor hun 40ste carnavalsstoet. Men kon zich geen mooiere afsluiter voor de krokusvakantie wensen.13 
18/02 23u45  IN BEELD. Luc IV en Nano I zorgen voor Braziliaans carnaval in BorgloonZon en heldere hemel, alles zat de Ridders van de Ceuleman mee voor de carnavalsoptocht in Borgloon. Luc IV, de 56ste Stadsprins en de 49ste Jeugdprins Nano I wisten de goed uitgebalanceerde stoet door de stroopstad te loodsen.13 
18/02 23u00  ‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’ wint Bafta voor beste film‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’ van regisseur Martin McDonagh heeft de Bafta voor beste film gewonnen. Gary Oldman werd verkozen tot beste acteur, Frances McDormand tot beste actrice.
18/02 22u45  Carnavalist die in Dender verdronk: weduwe en dochter twijfelen aan officiële uitlegBijna een week geleden verdronk Daniel Bosmans ’s ochtends vroeg in de Dender. De 43-jarige had de dag daarvoor nog met zijn dochter carnaval gevierd in Aalst en was daarna nog uitgegaan. Zijn dood was een ongeval, volgens het parket. Toch blijven zijn weduwe en dochter met vragen zitten. Ze riepen in het VTM-nieuws eventuele getuigen op zich te melden.
18/02 22u45  Xandee moet operatie aan baarmoeder ondergaan: “De miserie stopt gewoon niet”Sandy Boets, beter bekend onder haar artiestennaam Xandee, is opgenomen in het UZ Gent. De zangeres moet een operatie aan haar baarmoeder ondergaan. “Hier zijn we weer. De miserie stopt gewoon niet”, plaatste ze zondagochtend op Facebook.
18/02 22u30  Britse sprintkampioen Kilty moet WK indoor overslaanDe Britse atletiekploeg heeft een belangrijke medaillekandidaat zien afhaken voor het WK indoor van komende maand in Birmingham. Sprinter Richard Kilty, de wereldkampioen van 2014 op de 60 meter, liep tijdens de nationale kampioenschappen een achillespeesblessure op. Kilty moest daardoor een punt zetten achter zijn indoorseizoen.
18/02 22u30  Burkinese filmregisseur Idrissa Ouédraogo overledenDe Burkinese regisseur Idrissa Ouédraogo, een emblematische figuur uit de Afrikaanse cinema van de jaren 1980-2000, is zondag in Ouagadougou op de leeftijd van 64 jaar gestorven. Hij laat een oeuvre van een veertigtal films na waarvan verscheidene bekroond werden op grote filmfestivals.
18/02 22u30  Franse jazzviolist Didier Lockwood overledenDe bekende Franse jazzviolist Didier Lockwood is zondag in Parijs op 62-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden, zo heeft zijn agent bekendgemaakt. “Zijn echtgenote, zijn drie dochters, zijn familie, zijn agent, zijn medewerkers en zijn platenfirma zijn bedroefd u te melden dat Didier Lockwood plots is heengegaan”, zo staat in een mededeling van zijn agent.
18/02 22u00  Moeskroen en Waasland-Beveren houden elkaar in evenwicht: 2-2Royal Excel Moeskroen speelt ook volgend seizoen in de Jupiler Pro League. Waasland-Beveren leek lang op een 1-2 zege af te stevenen. Thelin en de terugkerende Vanzo wisten de openingstreffer van Rotariu uit. In de slotfase bezorgde Amallah zijn ploeg alsnog een punt, waardoor Moeskroen zekerheid verwerft over een verlengd verblijf.
18/02 21u45  Ouders van slachtoffer tiramisumoord geloven in onschuld schoonzoon: “Misschien heeft onze dochter de slaappillen zelf wel in de tiramisu gedaan”Een moordonderzoek dat bijna twee jaar onder de radar blijft. Verdachte Karel B. die al een jaar in voorhechtenis zit, maar staalhard blijft ontkennen. De ouders van het slachtoffer die rotsvast in de onschuld van de verdachte geloven. De ingrediënten van de Alkense tiramisumoord op Annick Haesevoets (45) zijn atypisch. Is het moord, zelfmoord of een jammerlijk ongeluk? “Ik snap ook niet waarom Karel al zo lang vastzit. Misschien heeft onze dochter de slaappillen zelf wel in de tiramisu gedaan”, zegt Annicks moeder.
18/02 21u45  Steeds grotere opkomst voor vogelbeurs van De GoudvinkDeze beurs van vogelclub De Groenvink die onlangs plaats vond, kan je zien als een verlengstuk van onze tentoonstelling. “We kunnen wat napraten over de behaalde resultaten van het voorbije seizoen en kunnen ons al klaar maken voor het nieuwe kweekseizoen”, zo vertelt Peter Stroobants van De Groenvink.
18/02 21u45  "Pieter Gerkens verdient de Oscar voor moed en zelfopoffering"Anderlecht en Club Brugge strompelen naar de eindmeet in de reguliere competitie. Maar dat is momenteel ook het enige raakpunt tussen beide topclubs. In Jan Breydel hoeven ze zich geen zorgen te maken. Ja, de punten worden wat moeizamer bij elkaar gesprokkeld. Maar de vraag is nog altijd niet óf Club de titel pakt, wel wannéér dat zal zijn. Het voetbal blijft oerdegelijk, Hans Vanaken is op weg naar de volgende gouden schoen.
18/02 21u30  Steeds meer Limburgse restaurants gaan strijd aan met voedselverspillingSteeds meer Limburgse restaurants binden de strijd aan met voedselverspilling en delen boetes uit aan klanten die bestelde gerechten niet opeten. En met succes. “Vroeger gooiden we elke zondag vijftien tot twintig grote emmers eten weg, maar sinds de invoering van het boetesysteem is dat nog maar de helft”, zegt Isabelle Snoeks van het Acaciahof in Overpelt. Toch zijn nog niet alle klanten mee. “Vrijdag nog heb ik 40 euro boete moeten aanrekenen aan een groep klanten die meer dan tien bestelde gerechtjes onaangeroerd liet liggen”, klinkt het bij sushirestaurant Hamachi in Lommel.
18/02 21u30  Alkenaar protesteert tegen energieheffing en krijgt plots telefoon van ministerMolenaar Stan Dehollogne moet 1.800 euro belastingen betalen voor zijn elektriciteitsverbruik. Terwijl hij maar voor 1.200 euro heeft verbruikt. Ongelooflijk. Dat vindt de minister van Energie ook.
18/02 21u15  Zwangere Kate straalt op rode loper Bafta’s (maar lapt de ‘dress code’ aan haar laars)Niet alleen acteurs en actrices op de rode loper van de Bafta’s, de Britse versie van de Oscars, zondagavond in de Royal Albert Hall in Londen. Ook de Britse kroonprins William en zijn echtgenote Kate waren van de partij. De 36-jarige Duchess of Cambridge, momenteel zwanger van haar derde kindje, pronkte met haar bolle buik. Ze deed dat in een groen kleedje, opvallend aangezien zowat alle andere gasten in het zwart gekleed waren ter ondersteuning van de #TimesUp-beweging.
18/02 21u00  Opnieuw overlast door trouwstoet in Mechelen: konvooi van auto’s aan de kant gezetOpnieuw heeft een trouwstoet voor heel wat ophef gezorgd in Mechelen. De politie kon zaterdag een toeterend konvooi van een tiental auto’s aan de kant zetten. Er werden verscheidene pv’s opgesteld.
18/02 21u00  Dominic Thiem pakt de titel in Buenos AiresDominic Thiem (ATP 6) heeft zondag het ATP-toernooi in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires (gravel/568.190 dollar) op zijn naam geschreven.
18/02 21u00  Kim Huybrechts struikelt in de achtste finales van Players Championship in BarnsleyMet een achtste finale is Kim Huybrechts zondag de beste Belg geworden op het Players Championship 2 dartstoernooi. In het Engelse Barnsley moest de 32-jarige Antwerpenaar in die achtste finale zijn meerdere erkennen in de Engelsman Ian White.
18/02 21u00  Waterloo Ducks en Dragons staan er meteen bij start tweede seizoenshelftIn de Audi Hockey League stond zondag de start van de tweede seizoenshelft op het programma. Waterloo Ducks en Dragons, de nummers één en twee van het klassement, lieten zich niet verrassen.
18/02 21u00  Winnaar van Zilveren Beer voor Beste Acteur sterft in armoedeNazif Mujic, een Roma uit Bosnië die in 2013 op het filmfestival van Berlijn de Zilveren Beer voor Beste Acteur won, is in de nacht van zaterdag op zondag op de leeftijd van 48 jaar overleden. Dat heeft zijn broer laten weten. Suljo Mujic preciseerde dat zijn broer zondagochtend dood werd aangetroffen in zijn woning in Svatovac, een dorp in het noorden van Bosnië.
18/02 20u45  Motor en deel van achterbouw branden uit in Kiewit: “Plots stond alles in de fik”In de Vijverstraat in Kiewit is zondagavond een deel van een achterbouw en een motor volledig uitgebrand. De eigenaar had de motor laten warmlopen zoals hij meermaals deed. Wat er dit maal is fout gelopen is nog onduidelijk. “Plots stond alles in de fik”, zegt de eigenaar.
18/02 20u30  Lommel blijft winnen in eerste amateurligaIn de eerste amateurliga was het uitkijken naar het burenduel tussen Lommel SK en Dessel Sport. Meteen ook een wedstrijd tussen twee teams die graag willen promoveren. Leider Lommel won in 2018 al z'n wedstrijden, meestal met een karrenvracht aan doelpunten. Een reeks die het graag wilde verder zetten tegen de vierde in de stand.
18/02 20u30  Matteo Simoni verkozen tot Shooting Star op filmfestival BerlijnMatteo Simoni is geselecteerd als één van de tien meest beloftevolle acteurs aan het Europese filmfirmament. De Hasselaar werd voorgesteld aan de internationale pers op het filmfestival in Berlijn.
18/02 20u15  Krokusvakantie top voor toerisme, record voor Nationaal Park Hoge KempenDe zonnige week Krokusvakantie is een topper voor het toerisme geweest in onze provincie. Dat blijkt uit een bevraging van Toerisme Limburg.
18/02 20u15  Luchtruim soms dicht in Nederland door tekort aan verkeersleiders bij luchtmachtDe luchtverkeersleiders van de Nederlandse luchtmacht kunnen het door een tekort aan personeel nauwelijks meer bolwerken. Daardoor gaat het luchtruim boven grote delen van Nederland soms noodgedwongen dicht, bevestigt de luchtmacht na berichtgeving van de openbare omroep NOS.
18/02 20u15  Standard sleept met tien man een punt uit de brand in felbevochten derby tegen CharleroiStandard en Charleroi hebben de buit verdeeld na een felbevochten onderonsje: 1-1. Charleroi leek in de tweede helft op weg naar de zege, nadat Standard-verdediger Laifis een strafschopovertreding beging en zo zijn tweede geel pakte. Rezaei scoorde, maar dankzij een doelpunt van Sa pakte Standard alsnog een puntje mee uit Charleroi.
18/02 20u15  President Kabila komt ongedeerd uit verkeersongevalDe Congolese president Joseph Kabila is ongedeerd gebleven bij een ongeval op de weg waarin zijn konvooi zondag betrokken was tijdens een officieel bezoek aan Zambia, zo heeft de lokale pers gemeld.
18/02 20u00  Teleurstelling bij Maaseik na verloren bekerfinale: "We zijn te braaf"Noliko Maaseik heeft zondag de finale van de Beker van België met 3-1 verloren van Roeselare. In het Antwerpse Sportpaleis waren de setstanden 25-22, 23-25, 25-16 en 25-23. Noliko moet zo nog wat langer wachten op een nieuwe bekerzege. De laatste dateert immers al van 2012.
18/02 20u00  "Max Verstappen zal niet voor de F1-wereldtitel kunnen strijden"Volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko zullen Max Verstappen en teamgenoot Daniel Ricciardo komend seizoen nog niet voor de wereldtitel kunnen strijden, al zal er wel een serieuze stap vooruit gezet worden.
18/02 19u45  Vader en dochter (11) komen om bij lawine in FrankrijkEen 44-jarige vader en zijn 11-jarige dochter zijn zondag door een lawine meegesleurd en om het leven gekomen in Val d’Isère, zo heeft de Franse televisiezender BFMTV gemeld.
18/02 19u45  Overlevenden van bloedbad Florida kondigen betogingen in hele VS aanDe adolescenten die de schietpartij op de school in Florida overleefden, hebben opgeroepen volgende maand in Washington en elders in de Verenigde Staten te betogen om een strengere controle op wapens te eisen.
18/02 19u15  Muzieknamiddag in De CirkelDienstencentrum De Cirkel van Herk-de-Stad organiseert morgen, maandag 19 februari, een muzieknamiddag. Twee optredens staan er op het programma: het Duo Horizon en Renzo.
18/02 19u15  Laurens Sweeck blijft mysterieus omtrent nieuwe ploegLaurens Sweeck (Era-Circus) kon zondag in het Nederlandse Hulst beslag leggen op de dichtste ereplaats nadat hij zich in de slotronde had ontdaan van Tom Meeusen en Eli Iserbyt. Volgend seizoen verkast Sweeck naar een andere ploeg, maar wie zijn nieuwe werkgever wordt, wil hij nog niet kwijt.
18/02 19u15  Brandweer rukt uit voor uitslaande brand in KiewitIn de Vijverstraat in Kiewit is zondagavond een motorfiets in een garage in brand gevlogen. De brandweer is ter plaatse om de uitslaande brand te blussen.
18/02 19u15  Sluikstort met cannabisrestanten aan HalensebaanNog geen twee weken nadat aan de Rothemstraat in Halen een zwaar geval van sluikstorten werd aangetroffen, werd in Halen een tweede sluikstort geregistreerd.
18/02 19u15  Jonathan Hivert laat niets liggen in Ronde van de Haut Var: tweede ritzege en eindzege zijn binnenJonathan Hivert was de veelvraat van dienst in de Franse Ronde van de Haut Var (2.1). Na winst in de openingsetappe schreef de Fransman van Direct Energie ook de tweede rit en de eindstand op zijn naam.
18/02 19u15  Rode lantaarn in derde klasse verrast Tottenham en sleept replay uit de brand in FA CupTottenham heeft zich (nog) niet geplaatst voor de kwartfinales van de FA Cup. Tegen derdeklasser Rochdale bleef het steken op een 2-2 gelijkspel, het doelpunt van de verlossing voor thuisploeg Rochdale viel in minuut 93. Toby Alderweireld, de hele wedstrijd op het veld, was bij beide goals betrokken. Op slag van rust hief hij de offside op voor de 1-0 van Henderson, in de absolute slotfase verlengde hij de bal voor de 2-2.
18/02 19u00  Drugsafval gevonden in GellikPolitie en brandweer zijn zondag uitgerukt voor een interventie ter hoogte van de Kompveldstraat in Gellik bij Lanaken. In de struiken werden restanten van grondstoffen gevonden die gebruikt worden om de bodem te voeden van wietplantjes. Ook werden werkkleding, handschoenen en andere spullen gevonden. De civiele bescherming werd opgeroepen om de troep op te halen.
18/02 19u00  Maandag start voorverkoop GarnizoenMorgen, maandag 19 februari, om 11 uur start de online ticketverkoop voor het nieuwe muziekfestival Garnizoen, dat zaterdag 21 april plaatsvindt op de citadel in Diest. Het initiatief voor Garnizoen gaat uit van de organisatie achter Pukkelpop. Garnizoen bouwt voort op het gedachtengoed van de legendarische warehouses uit Chicago en Detroit. In twee verschillende zalen kunnen fans van house en techno hun hart ophalen. De organisatie mikt op 2.000 bezoekers.
18/02 19u00  Hulporganisaties wisten in 2008 al dat kinderen op Haïti voedsel kregen in ruil voor seksHulporganisaties, waaronder ook Oxfam, werden in 2008 al gewaarschuwd dat hun medewerkers op Haïti kinderen seksueel misbruikten. Dat schrijft The Independent. De Britse krant citeert een rapport van Save The Children waaruit blijkt dat soms maar zesjarige kinderen gedwongen werden tot seks in ruil voor voedsel en andere goederen.
18/02 18u45  Twee skiërs gewond bij lawine in ZwitserlandTwee skiërs zijn zondag gewond geraakt bij een lawine in het kanton Wallis, in het zuiden van Zwitserland, zo heeft de politie gemeld. Een getuige had aanvankelijk gezegd dat een tiental mensen door de sneeuw waren meegesleurd.
18/02 18u30  Maandag gemeenteraad Herk-de-StadDe gemeenteraad van Herk-de-Stad vergadert morgen, maandag 19 februari. Dat is een week later dan normaal.
18/02 18u30  Kwiatkowski pleegt coup in Ronde van Algarve en pakt zowel de slotrit als de eindzegeMichal Kwiatkwoski (Team Sky) heeft zich tot eindwinaar gekroond van de Ronde van de Algarve. De Pool was in de laatste rit de sterkste van een omvangrijke kopgroep. Door zij tweede ritzege in de Algarve pakt hij in extremis ook de eindzege af van zijn ploegmaat Geraint Thomas. Serge Pauwels eindigde knap derde in de laatste etappe.
18/02 18u15  Roger Federer geeft nummer één-positie extra glans met 97e toernooizege in RotterdamRoger Federer heeft zondag het ATP-toernooi van Rotterdam (hard/1.862.925 euro) gewonnen. De Zwitser, die maandag de nummer één van de wereld wordt, haalde het na amper 55 minuten van Grigor Dimitrov (ATP 5): 6-2, 6-2.
18/02 18u00  Roger Federer geeft nummer één-positie glans met 97e toernooizege in RotterdamRoger Federer heeft zondag het ATP-toernooi van Rotterdam (hard/1.862.925 euro) gewonnen. De Zwitser, die maandag de nummer één van de wereld wordt, haalde het na amper 55 minuten van Grigor Dimitrov (ATP 5): 6-2, 6-2.
18/02 18u00  VIDEO. Prachtig moment: grote familie everzwijnen steekt beekje overHet schattigste filmpje van dit weekend komt uit de Kempen. B&B Nachteneel in Ravels deelde deze beelden van een verrassende ochtendwandeling in de bossen. Een zestal everzwijnen een beekje zien oversteken is al speciaal, maar als ze dan ook nog gevolgd worden door een twintigtal everzwijntjes die even kopje-onder gaan, heb je een uniek moment.
18/02 18u00  Napoli blijft winnen in Italië, Mertens scoort ei zo na heerlijke vrije trapNapoli heeft zondag met 1-0 van SPAL gewonnen op de speeldag 25 van de Italiaanse Serie A. Allan maakte na een heerlijke combinatie het enige doelpunt van de wedstrijd. Mertens, die de 90 minuten vol maakte, scoorde bijna een knappe vrije trap.
18/02 18u00  Tien mensen onder lawine bedolven in ZwitserlandIn het westen van Zwitserland is zondag een tiental mensen bedolven onder een lawine, zo heeft de politie van het kanton Wallis gemeld.
18/02 17u45  Wietplantage ontdekt in slaapkamer van appartement in BreePolitie CARMA heeft vrijdagnamiddag een wietplantage ontdekt in een appartement in de Poststraat in Bree.
18/02 17u30  LIVE. Beukt Standard poort naar top 6 open met zege in Waalse derby?Zondagavond staat de beladen Waalse derby tussen Charleroi en Standard op het programma. Als Charleroi de drie punten thuis houdt, nadert het tot op 9 punten van leider Club Brugge. Standard kan bij winst dan weer over KRC Genk naar een plekje in de top 6 wippen.
18/02 17u15  Schietpartij aan kerk in Dagestan: 5 dodenBij een schietpartij aan een kerk in Kizlyar, in de autonome Russische republiek Dagestan, zijn zondag vijf doden gevallen, onder wie de schutter die werd doodgeschoten door de politie. Vijf mensen raakten ook gewond. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid in Dagestan laten weten.
18/02 17u00  “Ook sjoemelsoftware aangetroffen bij Daimler”Amerikaanse onderzoekers hebben naar verluidt bewijzen gevonden dat ook autofabrikant Daimler sjoemelsoftware heeft gebruikt waarmee emissietesten beïnvloed konden worden. Dat schrijft het Duitse blad Bild am Sonntag, op basis van vertrouwelijke documenten.
18/02 17u00  Nieuwe brug, mét historisch karakterAan Hôtel Beau Séjour zijn vrijdag de werken gestart voor de bouw van een nieuwe brug over de Oude Zuid-Willemsvaart in Lanklaar. “De betonnen brug uit 1942 wordt vervangen door een nieuwe, mét historisch karakter”, zegt Liliane Stinissen van De Vlaamse Waterweg. Eerste werk is het wegnemen van alle historische ornamenten rond de oude brug. Heemkundige Frans Medaer hoopt dat er nog onderdelen worden gevonden van de originele draaibrug uit 1840.
18/02 17u00  Cinema Victoria is bouwkundig erfgoedCinema Victoria in de Genkse Vennestraat is sinds begin deze maand bouwkundig erfgoed. Concreet betekent dit dat het pand in zijn authenticiteit bewaard moet blijven. De stad Genk heeft al enkele pogingen ondernomen om de bioscoop te kopen om dan te renoveren voor publiek gebruik. Maar de eigenaar houdt al vijftien jaar lang de boot af.
18/02 16u45  Reddingswerkers nog steeds op zoek naar wrak van vermist Iraans vliegtuigIn Iran zijn reddingswerkers nog steeds op zoek naar het wrak van het passagiersvliegtuig dat zondagochtend in een bergachtige regio in de buurt van het stadje Semirom zou zijn neergestort.
18/02 16u45  KV Mechelen geeft 0-2-voorsprong uit handen, maar pakt belangrijk punt in GentKV Mechelen heeft een belangrijk punt geraapt op het veld van AA Gent. Na een wedstrijd met twee gezichten werd het 2-2 in de Ghelamco Arena. Een enthousiast Malinwa overvleugelde de Buffalo’s voor de pauze en kwam in de eerste helft op een 2-0 voorsprong. Gent rechtte de rug na de rust en sleepte een 2-2 gelijkspel uit de brand. Door de puntendeling loopt Mechelen een puntje uit op Eupen in de stand. Gent laat de kans liggen om naast Anderlecht te komen.
18/02 16u30  Politie treft slapende, stomdronken man aan in bestelwagen in grachtAgenten van de Leuvense politie hebben zondagochtend omstreeks 4 uur een slapende man aangetroffen in een bestelwagen die in de Boomgaardstraat in Wilsele in de gracht was beland.
18/02 16u30  Bewoners uit dakgoot geplukt na uitslaande woningbrand in AntwerpenEen huis in de Van Breestraat aan het Stadspark in Antwerpen raakte zondag zwaar beschadigd bij een uitslaande brand. “Bij aankomst sloegen de vlammen uit het raam op de eerste verdieping”, zegt woordvoerder Kristof Geens van Brandweer Zone Antwerpen.
18/02 16u30  Strijd tegen sociale fraude brengt 266 miljoen euro op: “Een verdubbeling op drie jaar tijd”“Op drie jaar tijd werden de opbrengsten verdubbeld van zo’n 130 naar 260 miljoen euro”. Dat zei staatssecretaris voor Bestrijding van de Sociale Fraude Philippe De Backer (Open Vld) aan VTM Nieuws. De grootste stijging is te vinden bij de sociale bijdragefraude en uitkeringsfraude.
18/02 16u30  Drie doden bij vliegtuigcrash in Franse JuraBij een ongeval met een toeristisch vliegtuigje in het Franse departement Jura zijn zaterdagnamiddag drie mensen omgekomen. Het gaat om een koppel en hun 10-jarig kind. Dat melden Franse media zondag.
18/02 16u15  “Nieuwe technieken voor borstreconstructie zijn te duur”Als voor een borstreconstructie nieuwe technieken zoals lipofilling worden gebruikt, kunnen de kosten voor patiënten hoog oplopen. Dat zegt Kom op tegen Kanker op basis van meldingen die de Kankerlijn kreeg. Nochtans werden in 2016 de esthetische supplementen afgeschaft die chirurgen aanrekenen voor een reconstructie, waardoor de hoge kostprijs van een borstreconstructie van de baan leek. Lipofilling wordt niet terugbetaald omdat de techniek als een esthetische ingreep wordt beschouwd.
18/02 16u15  Roeselare overmeestert Maaseik en pakt elfde Beker van België volleybalRoeselare heeft zondag de Beker van België volleybal voor mannen veroverd. In de finale in het Antwerpse Sportpaleis haalden de West-Vlamingen het met 3-1. De setstanden in de heruitgave van de eindstrijd van vorig jaar waren 25-22, 23-25, 25-16 en 25-23.
18/02 16u15  Meesterlijke Van der Poel evenaart Nys na nieuwe demonstratie in HulstMathieu van der Poel heeft op de Vestingcross in Hulst zijn 30ste zege van het veldritseizoen. Een ongelooflijke prestatie waarmee hij Sven Nys evenaart, die in het seizoen 2006-2007 ook 30 zeges boekte.
18/02 16u15  The Weinstein Company ontslaat topbestuurderFilmproductiebedrijf The Weinstein Company heeft voorzitter en operationeel directeur David Glasser de laan uit gestuurd. Er is geen reden genoemd voor zijn ontslag, maar waarschijnlijk wordt hem verweten dat hij naliet om medewerkers te beschermen tegen het vermeende seksueel wangedrag van oud-baas Harvey Weinstein.
18/02 16u00  Klaar voor de Omloop: Tim Wellens houdt stand in Ruta del Sol en pakt de eindzegeTim Wellens heeft de 64e editie van de Ruta del Sol op zijn naam geschreven. De Belg van Lotto-Soudal veroverde zaterdag de leiderstrui na een knappe ritzege. Die gaf hij zondag niet meer uit handen in de tijdrit over 14 km. In de stand houdt Wellens zeven seconden over op Wout Poels (Team Sky). De dagzege was voor David de la Cruz (Team Sky). Wellens eindigde achtste op veertien seconden van De la Cruz.
18/02 15u45  Tim Wellens houdt stand in Ruta del Sol en pakt de eindzegeTim Wellens heeft de Ruta del Sol op zijn naam geschreven. De Belg van Lotto-Soudal veroverde zaterdag de leiderstrui na een knappe ritzege. Die gaf hij zondag niet meer uit handen in de tijdrit over 14 km. In de stand houdt Wellens zeven seconden over op Wout Poels (Team Sky). De dagzege was voor David de la Cruz. Wellens eindigde achtste op veertien seconden van De la Cruz.
18/02 15u45  Fitte Vermaelen maakt terugkeer in selectie Barcelona voor clash met ChelseaFC Barcelona-coach Ernesto Valverde heeft Thomas Vermaelen opgenomen in zijn 21-koppige selectie voor de heenmatch van de achtste finales in de Champions League tegen het Chelsea van Thibaut Courtois en Eden Hazard. Het duel in Stamford Bridge staat dinsdag (20u45) op het programma. Maandagochtend reizen de Catalanen af naar Londen.
18/02 15u30  Pretty in pink! Deze pastelkleurige sneakers mogen eindelijk uit de kastNu de sneeuw en regen voorbij lijken te zijn, kunnen we onze pastelkleurige sneakers beginnen uithalen. Sneakers mogen opvallen, en komende lente vooral door hun kleur. ‘Millennial pink’ is nog steeds in, zeker aan onze voeten. Wat een verademing na die donkere winter!
18/02 15u15  Neuville rijdt naar zege in sneeuw en is nieuwe leiderThierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) heeft zondag de Rally van Zweden op zijn naam geschreven. De Oostkantonner, die zijn zevende WK-manche uit zijn carrière won, klimt in de WK-stand van de vijfde naar de eerste plaats. Hij neemt de koppositie over van vijfvoudig wereldkampioen Sébastien Ogier (Ford Fiesta WRC). De Fransman werd pas tiende.
18/02 15u15  Gasten van Optima weten wat carnaval vieren isIn de helemaal volgelopen zaal van De Barrier in Gerdingen presenteerde Optima zondagmiddag een spetterende carnavalszitting.
18/02 15u15  Tongerse heeft wel heel speciale job: dieren opzetten voor AfrikamuseumEen schedel van een gorilla, een felgroene kameleon of een nijlbaars van 1,20 meter lang. Met het blote oog is het niet te zien, maar ze zijn nep. In haar atelier in Tongeren maakt Hedwig Snoeckx van dieren op sterk water identieke kopieën die straks tentoongesteld zullen worden in het vernieuwde Afrikamuseum in Tervuren. “Als mensen denken dat het echte dieren zijn, is mijn opzet geslaagd.”
18/02 15u15  Waarom Google meest irritante reclame muilkorftGoogle kondigde vorig jaar aan dat het de strijd tegen al te opdringerige webreclame wil opdrijven. En zie: nog voor de internetreus één schot heeft gelost, zijn de storende advertenties al zo goed als uitgeroeid.
18/02 15u15  Laura Verdonschot is de beste in Vestingcross in HulstDe 21-jarige Laura Verdonschot (Marlux-Bingoal) heeft zondag de Vestingcross in het Nederlandse Hulst bij de vrouwen elite gewonnen. Ze haalde het afgescheiden van Ellen Van Loy. De Nederlandse Ceylin Del Carmen Alvarado werd derde. Wereldkampioene Sanne Cant finishte als negende.
18/02 15u15  Juventus opnieuw op kop na krappe zege in Turijnse derbyJuventus heeft zondag met 0-1 gewonnen bij Torino op de 25e speeldag in de Italiaanse Serie A. Na afloop van de Turijnse derby staat de Oude Dame opnieuw aan de leiding in de stand. Napels, tweede op twee punten, kan de koppositie heroveren mits een zege in de thuismatch tegen SPAL. Die wedstrijd staat om 15u op het programma.
18/02 15u15  VIER weet het even niet meer: programmatie wordt omgegooidHet voorjaar van VIER levert na twee weken geen kijkcijferkanon op. Om met de concurrentie te kunnen wedijveren, gooit de zender zijn maandagprogrammatie alvast om.
18/02 15u15  Verrassing: Cara Delevingne sluit LGBTQ-show van Burberry afCreatief directeur Christopher Bailey zwaait af bij Burberry en maakte nog een laatste keer indruk met de Herfst/Winter 2018-show. Het werd een ode aan LGBTQ met als grootste verrassing de terugkeer van Cara Delevingne (25) naar de catwalk.
18/02 14u30  Piloot moet noodlanding maken omdat passagier blijft winden latenEen piloot van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij Transavia heeft vorig weekend een noodlanding moeten maken tijdens de vlucht van Dubai naar Schiphol. In het vliegtuig was namelijk een hevige ruzie uitgebroken om een man die te veel winden liet.
18/02 14u30  Schattig: zien we deze jonge fan van Kim Meylemans in 2034 terug op de Winterspelen?Kim Meylemans heeft met haar prestaties op de Olympische Winterspelen in Pyeongchang duidelijk een aantal Belgische harten veroverd. Dat blijkt uit dit filmpje van Lars, amper drie jaar oud, die vol overgave door het huis snelt op zijn slee met wieltjes. “Hij moest en zou hetzelfde doen als haar”, luidde het bij zijn familie. Zien we op de Olympische Winterspelen van 2034 een volwassen Lars terug? Als we deze video zien, zou het zomaar kunnen...
18/02 14u30  “Russisch atleet test positief op doping op Winterspelen”Volgens een woordvoerder van de Russische delegatie testte een atleet op de Winterspelen mogelijk positief op doping. In de Russische pers lekte de naam van de atleet uit, het zou gaan om curlingspeler Aleksandr Krushelnitckii. Hij won samen met zijn vrouw brons in het gemengd dubbelspel, maar zou positief getest hebben op meldonium. Dat is ook het goedje waar Maria Sharapova vorig jaar op betrapt werd.
18/02 14u15  Cast ‘De Buurtpolitie’ krijgt versterkingOnverwacht bezoek in ‘De Buurtpolitie’: nieuwkomer Charlotte De Groof (30) voegde zich onlangs bij de cast, en vervangt op termijn Nicoline Hummel die na dit seizoen stopt. “Ik was ook op de première van de film, maar niemand wist toen dat ik ging meespelen in de tv-reeks.
18/02 14u15  Jessica Alba geeft borstvoeding in het pashokjeJessica Alba is op oudejaarsavond bevallen van haar derde kindje en kampt net als andere kersverse mama's met slaaptekort en borstvoedingsongemakken. Dat maakt ze met een foto op Instagram duidelijk.
18/02 14u00  Er is dan toch een manier om de hele pot Nutella uit te lepelenHet einde van een pot Nutella is altijd een beetje triest. Niet alleen omdat de choco op is, maar ook omdat je de pot nooit helemaal leeg krijgt. Of toch niet zonder deze vernuftige lepel.
18/02 13u45  Dit spelletje hebben we allemaal gespeeld, maar niet met een kraan van 10 tonDit filmpje gaat de voorbije dagen hard op sociale media. Het zijn twee kranen op een bouwwerf, maar de werken liggen even stil. Om zich niet te vervelen - en om hun kunsten te tonen- spelen de kraanmannen dan maar een spelletje OXO. Met hun kraan…
18/02 13u15  Er bestaat dan toch een manier om de hele pot Nutella uit te lepelenHet einde van een pot Nutella is altijd een beetje triest. Niet alleen omdat de choco op is, maar ook omdat je de pot nooit helemaal leeg krijgt. Of toch niet zonder deze vernuftige lepel.
18/02 13u15  Liliane is 66 en komt rappen in ‘Belgium’s Got Talent’In het programma ‘Belgium’s Got Talent’ is het volgende week uitkijken naar een oma met talent. De 66-jarige Liliane komt namelijk rappen voor juryleden An Lemmens, Niels Destadsbader, Stan Van Samang en Dan Karaty.
18/02 13u15  Franse wagen ramt bushokje in Molenbeek: 3 gewonden, inzittenden vluchten te voetOp de Gentsesteenweg in Sint-Jans-Molenbeek zijn zaterdagavond drie mensen lichtgewond geraakt toen een wagen tegen een bushokje reed. Dat meldt woordvoerder van de politiezone Brussel-West, Johan Berckmans, zondagochtend. De twee inzittenden van de wagen sloegen op de vlucht.
18/02 12u45  Minister Weyts wil valse rijbewijzen van malafide rijschool intrekkenVlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts wil de rijbewijzen, waarmee door een rijschool in Borgerhout gesjoemeld werd, intrekken. “Er is geen shortcut naar een rijbewijs”, laat Weyts weten.
18/02 12u30  Zo belandde Coca-Cola 90 jaar geleden in BelgiëCoca-Cola viert in de drie volgende weekends zijn negentigste verjaardag in België met een tentoonstelling in Anderlecht. Dat is te danken aan Gustave Van Gansen, die in 1927 de toen exotische frisdrank uit Atlanta meebracht naar Antwerpen. Staf werd er rijk van, maar gaf al dat geld weg aan vrienden en familie.
18/02 12u30  Verrassing: Cara Delevigne sluit LGBTQ-show van Burberry afCreatief directeur Christopher Bailey zwaait af bij Burberry en maakte nog een laatste keer indruk met de Herfst/Winter 2018-show. Het werd een ode aan LGBTQ met als grootste verrassing de terugkeer van Cara Delevingne (25) naar de catwalk.
18/02 12u15  Kristoff laat Europese trui schitteren in slotrit Oman, eindzege voor LutsenkoDe Kazach Alexey Lutsenko (Astana) heeft zondag de eindzege in de Ronde van Oman (2.BC) niet meer uit handen gegeven. Winst in de slotrit ging na een sprint naar de Noor Alexander Kristoff (UAE Emirates), die zichzelf en zijn team na 135 kilometer in Matrah Corniche de eerste seizoenszege bezorgde.
18/02 12u15  Beerschot Wilrijk mist sterkhouder in finalewedstrijdenBeerschot Wilrijk kan in de twee finalewedstrijden van de Proximus League tegen Cercle Brugge niet rekenen op Tom Pietermaat. De verdedigende middenvelder liep zaterdag een enkelbreuk op in het duel met OH Leuven (1-1). Dat heeft de club zondag bekendgemaakt.
18/02 12u15  Wie won op punten: Clement of Leko?De voetballiefhebber die zich zaterdagavond tijdens Club Brugge-KRC Genk verveelde, zoekt best een andere hobby. Zowel blauw-zwart als blauw-wit maakten er een genietbare topper van, met dank ook aan Bram Van Driessche, de ref met dienst deed het uitstekend. Maar welke coach won er op punten? Antwoord: Philippe Clement. Een overzicht.
18/02 12u15  Ikea introduceert dit jaar nog een hotdog voor veganistenIkea is niet alleen een winkel om leuke spulletjes te kopen voor in huis, je kan er ook aan een voordelige prijs eten. Zweedse balletjes, hotdogs… noem maar op. Alleen is de keuze voor veganisten er vrij beperkt. Maar daar komt nu verandering.
18/02 12u00  Jennifer Lawrence neemt een jaar vrij en heeft daar een goede reden voorOscarwinnares Jennifer Lawrence (27) is binnenkort te zien in Red Sparrow maar verdwijnt dan even van het toneel. Ze neemt een jaar vrij om zich te focussen op activisme en politiek. Ze wil vooral jonge mensen inspireren om zich politiek te engageren.
18/02 12u00  Brand legt Brusselse meubelzaak volledig in de as: één gewondeEen loods van een Brusselse meubelzaak nabij de Sainctellette-plaats is zondag volledig uitgebrand. Op het moment van de brand was er één persoon aanwezig in de loods. Die is met rookintoxicatie naar het ziekenhuis gevoerd. Wat de brand veroorzaakt heeft is alsnog niet duidelijk. De brandweer doet er alles om te voorkomen dat de brand overslaat naar andere winkels.
18/02 11u45  Ratatouille in het echt: Parijs krioelt van de rattenNa de zwaarste overstromingen in zowat een eeuw heeft Parijs te kampen met een echte rattenplaag. Het stadsbestuur heeft er zijn buik van vol en start nu een grote campagne om de knaagdieren te verdelgen.
18/02 11u45  Mama van deelnemer ‘Blind Getrouwd’ heeft borstkanker: “Als hij eerder met gezonde voeding was begonnen, was ik misschien nooit ziek geworden”Heel even was ze al in Blind ­Getrouwd te zien. In het zwart, met een elegant hoedje, op de trouw van haar zoon Damiano Fiore met stewardess Wendy. Niemand merkte op dat de 60-jarige Myriam in behandeling was voor borstkanker, voor de tweede keer in dertien jaar. Myriam ziet er kerngezond uit, dankzij de voedingstips van haar zoon. Die kreeg zelfs zijn vader Mario – een volbloed Italiaan – zo ver om zijn pasta te laten staan.
18/02 11u30  Ondanks gunstmaatregel heeft één eersteklasser schuld van meer dan 600.000 euro bij RSZIn de Jupiler Pro League is er één club met een betalingsachterstand aan de RSZ van 624.785,84 euro -al betwist die dat. In 1B zijn er twee clubs die in totaal nog 32.833,22 euro moeten aan de RSZ. Als de schulden van de amateurclubs meegeteld worden, loopt de totale RSZ-schuld van al deze clubs op tot 2,86 miljoen euro. Opvallend, want betaalde sporters genieten al van een gunstregime waardoor ze maar weinig bijdragen betalen.
18/02 11u30  Canada moet vreemd verhaal de wereld uithelpen: “Neen, onze premier is niet de zoon van Fidel Castro”De Canadese regering heeft een uiterst vreemd communiqué de wereld ingestuurd. Begin deze maand kwam het gerucht bovendrijven dat wijlen Cubaanse sterke man Fidel Castro de echte vader van Canadese premier Justin Trudeau zou zijn.
18/02 11u15  Robbe (17) zocht een vakantiejob, maar dat draaide helemaal anders uitOp zoek naar een vakantiejob belandde Robbe Theunis (17) tot zijn eigen verbazing plots op de catwalk in Parijs als model voor Dries Van Noten. “Het is allemaal onverwacht en fantastisch wat me overkomt, maar ik ben vrij nuchter. Veel kans dat ik later toch mee in de verwarmingszaak van mijn pa stap”, vertelt Robbe.
18/02 11u15  Baby's begrijpen je veel beter dan je denktBaby's zijn sponzen en pikken elke taal makkelijk op. Nieuw onderzoek toont aan dat baby's tot één jaar heel erg gevoelig zijn voor beeldtaal. Baby's hebben snel door dat je met hen communiceert, zelfs al wordt er niet gesproken.
18/02 11u00  Emma (18) overleefde schietpartij Florida: “Aan elke politicus die geld ontvangt van de wapenlobby: Shame on you!”Honderden scholieren en nabestaanden hebben dit weekend betoogd voor strengere wapenwetten na de schietpartij in een school in Parkland (Florida). Een studente die het bloedbad overleefde, heeft er gepassioneerd gespeecht: ‘Genoeg is genoeg. Shame on you (schaam jullie, red.), politici.’
18/02 11u00  Michaël R. Roskam maakt film over Sylvia KristelDe Nederlandse actrice Sylvia Kristel, die in 2012 overleed, zal de centrale figuur zijn in de nieuwe film van Michaël R. Roskam.
18/02 11u00  Vandaag voorleeskwartiertje in de biebOuders met kleine kinderen zijn straks in de bibliotheek van Herk-de-Stad. De bibliotheek organiseert dan een voorleeskwartiertje.
18/02 10u30  Verhofstadt: “Zin in Gentse gemeenteraad als Gentenaars mij willen”Als Guy Verhofstadt (Open Vld) een goede uitslag haalt bij de gemeenteraadsverkiezingen, zal hij deze keer wel zijn zetel opnemen in de Gentse gemeenteraad. Dat zegt het Europees Parlementslid in een interview met De Zondag.
18/02 10u15  Vrienden Hendrik Tuerlinckx en Jelte Maan strijden straks tegen elkaar om bekerZondag volgt in het Sportpaleis de apotheose van een nieuwe Belgische bekercampagne. Noliko Maaseik gaat tegen aartsrivaal Knack Roeselare in haar 25ste bekerfinale op zoek naar de eerste grote prijs sinds 2012. Kunnen de Limburgers de kloof zondag opnieuw dichten? Het geloof in een goede afloop was in het Maasland alvast een tijdje niet meer zo groot als nu. Drie keer speelden de rivalen tegen elkaar dit seizoen, drie keer trok een prima draaiend Noliko verdiend aan het langste eind. Wij brachten met Jelte Maan (31) en Hendrik Tuerlinckx (30) de boegbeelden van beide finalisten samen. Het resulteerde in een gezellige babbel met twee kameraden over een nieuwe bekerfinale, hun persoonlijke carrière, bijgeloof en golfen.
18/02 09u45  Vliegtuig stort neer in Iran: alle inzittenden overledenEen passagiersvliegtuig is nabij de Iraanse stad Semirom neergestort. Dat meldt het persagentschap Tasnim News. Volgens een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij zijn alle inzittenden overleden.
18/02 09u30  Legear: “Een pint bier op mijn kop? Daar lach ik mee”Jonathan Legear voelde zich in zijn sas vrijdag op Stayen. “Het liep lekker”, glunderde Legear. “Is dit geen clubrecord voor STVV? Zes op zes tegen Anderlecht? Ah, ik wist niet dat het onder Brepoels al gebeurde.”
18/02 09u15  Dit hebt u gemist op de Winterspelen: knappe reuzenslalom van Sam Maes, Noren blijven medailles winnenHet was zondagnacht alweer een drukke bedoening op de Winterspelen in Pyeongchang. Zo werkte Sam Maes zijn reuzenslalom af, was er de spectaculaire finale van de slopestyle in het freestyleskiën bij de mannen en trainden onze Belgische tweebobs met wisselend succes.
18/02 09u15  Vliegtuig stort neer in Iran: minstens 66 passagiers aan boordEen passagiersvliegtuig is nabij de Iraanse stad Semirom neergestort. Dat meldt het persagentschap Tansim News. Het toestel verdween van de radar tussen Teheran en Yasuj.
18/02 09u00  Iraans passagiersvliegtuig stort neer: minstens 50 passagiers aan boordEen passagiersvliegtuig is nabij de Iraanse stad Semirom neergestort. Dat meldt het persagentschap Tansim News. Het toestel verdween van de radar tussen Teheran en Yasuj.
18/02 09u00  Man (22) uit Geetbets opgepakt na uitgeven van vals geld in VersuzIn de nacht van vrijdag op zaterdag, rond middernacht, werd de politie Limburg Regio Hoofstad opgeroepen voor een persoon die vals geld wilde uitgeven. De 22-jarige man uit Geetbets probeerde in discotheek Versuz met een vals briefje van 50 euro te betalen. Hij had nog een tweede vals briefje van 50 euro op zak.
18/02 08u15  Gluren bij BV’s: Evy Gruyaert toont sexy yoga-oefening, maar niets is wat het lijktDe afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram, die we graag even voor je bundelen.
18/02 08u15  Musicalkamp voor kinderen en tienersTot zondag 25 februari kunnen kinderen en tieners tussen 8 en 15 jaar zich inschrijven voor deelname aan het jeugdkamp ‘Musical’ van de cultuurdienst van de stad samen met de organisatie Musicalfragilistic.
18/02 08u15  LIVE WINTERSPELEN. Reuzenslalom is een prooi voor Hirscher, spanning in het langlaufenHeel de wereld kijkt naar Pyeongchang, waar de Olympische Winterspelen 2018 worden gehouden. Volg in onze live alles wat er gebeurt in Zuid-Korea. En hoe brengen onze Belgen het ervan af?
18/02 08u00  Dit is de populairste trouwdatum van 2018: “We moeten nu al mensen weigeren”Je trouwdatum vergeet je nooit, maar een ezelsbruggetje kan nooit kwaad. Dit jaar hebben veel koppeltjes hun zinnen gezet op een huwelijk op de speciale datum 18/08/’18. In Limburgse gemeenten spreken ze nu al van “een stormloop”. “Bij ons kunnen er maximaal zes koppels trouwen op één dag, en 18 augustus is al volzet”, klinkt het bijvoorbeeld in Beringen.
18/02 08u00  Overpelts bedrijf Profel zoekt 60 nieuwe medewerkersDe Overpeltse groep Profel, gespecialiseerd in profielen, ramen en deuren, is op zoek naar maar liefst zestig extra medewerkers. Dat is het gevolg van de groei van het bedrijf, en dat is dan weer te danken aan de goede gang van zaken in de bouw en aan de nieuwe strategie. Profel is nu al goed voor duizend medewerkers in zijn productievestigingen in Overpelt, Achel, Eersel (NL) en Ercuis (F). Vorig jaar haalde de groep een omzet van ruim 170 miljoen euro.
18/02 08u00  Trump: “FBI heeft schutter Florida gemist omdat ze te veel tijd besteden aan Ruslandonderzoek”De Amerikaanse president Donald Trump heeft zaterdagavond de link gelegd tussen de schietpartij op een school in Florida en het onderzoek van de FBI naar Russische inmenging tijdens de presidentsverkiezingen van 2016. In een tweet zegt hij dat de FBI te veel tijd spendeert aan het onderzoek.
18/02 08u00  Belgische staat verloor 60 miljoen euro aan Brussels AirlinesDe federale overheid heeft bij de verkoop van Brussels Airlines 60 miljoen euro verloren, berekende La Libre Belgique zaterdag.
18/02 08u00  Limburgs model werd kaal door chemisch haarproduct: “Weg haar, weg carrière”Ooit was ze fotomodel. In 1995 zou ze in de befaamde Oprah Winfrey Show verschijnen. Maar bij de kapper liep het mis. “Speciaal voor de show wilde ik mijn haar laten ontkrullen”, vertelt Isabella Broekhuizen (50), een Nederlandse die sinds twaalf jaar in Limburg woont. “Door chemische verbranding van mijn hoofdhuid werd ik kaal.” Weg haar. Weg carrière. Weg zelfvertrouwen. Vandaag is ze sterker dan ooit. Isabella is één van de vijftig kale vrouwen die in beeld werd gebracht voor de expo BOLD.
18/02 07u45  “Voor de klas zonder haar”Amper elf was Jessica Mantoni (30) uit Beringen toen ze al haar haren verloor. Ook kleuterjuf Jessica heeft de auto-immuunziekte alopecia. “Soms denk ik wel eens: was ik maar normaal. Al zou ik nu mijn haar niet meer terug willen”, vertelt ze.
18/02 07u45  “Mijn kale blik was het ergste”“Ik keek in de spiegel en herkende mezelf niet meer. Die kale blik zonder wimpers vond ik nog het ergste.” Drie jaar geleden verloor Audrey Schutte (35) uit Lanaken al haar haar door de auto-immuunziekte alopecia.
18/02 07u30  Tv-kok Jeroen De Pauw heeft groot nieuwsIn huize Jeroen De Pauw is een derde kindje op komst. Dat maakte de tv-kok op Instagram bekend middels een schattige boodschap van zijn oudste dochter Leonie.
18/02 07u30  Topreekshoofden Kevin Anderson en Sam Querrey strijden om titel in eerste finale ATP New YorkDe 31-jarige Zuid-Afrikaan Kevin Anderson (ATP-11) en de 30-jarige Amerikaan Sam Querrey (ATP-12) strijden zondag om de titel in het ATP-toernooi van New York (668.460). De eerste editie van het hardcourttoernooi op Long Island krijgt daarmee een finale tussen de eerste twee reekshoofden.
18/02 07u15  Kids: zo geef je voetafwijkingen geen kansWanneer je als kind de foute schoenen draagt, heb je op latere leeftijd veel meer kans op voetproblemen. Met deze 6 tips geef je voetafwijkingen geen kans!
18/02 07u15  Het gruwelijke parcours van seksuele seriemoordenaar Renaud HardyMaandag begint in Tongeren het proces tegen Mechelaar Renaud Hardy. Door de renovatie van het oude gerechtsgebouw in Antwerpen verhuizen alle Antwerpse assisenzaken tot 2020 naar Limburg. De vijftiger moet zich verantwoorden voor de moord op twee vrouwen, die hij ook verkrachtte en folterde, en voor de moordpogingen op actrice Veerle Eyckermans en Annie Heerinckx. Een seksuele seriemoordenaar, zo bestempelen de psychiaters de beschuldigde. Een reconstructie van het hallucinante parcours van Renaud Hardy.
18/02 07u15  “Ze werd als monster afgeschilderd”Margot Robbie begeeft zich op glad ijs. De 27-jarige blondine trok de schaatsen aan voor ‘I, Tonya’, een biopic over één van ’s werelds meest succesvolle én controversiële atleten uit de jaren 90: kunstschaatster Tonya Harding. Een sublieme performance die ook The Academy niet ontging: die nomineerde de Aussie voor een Oscar in de categorie Beste Actrice. “Tonya werd weggezet als een monster. Helaas is dat extreem beeld blijven hangen bij het grote publiek”, verdedigt Robbie de kunstschaatster.
18/02 07u15  Dit was hét beeld van de Winterspelen: "Rare jongens, die Koreanen"Elke week blikken onze tv-journalisten terug op opvallende passages op hun tv. Wat kruidde hun kijkweek, en waar maken ze graag gehakt van?
18/02 07u15  Vuile olie en ontstopper in Genkse visvijver geloosdVuile olie en ontstopper in visvijver geloosd0
18/02 07u15  Kaaswinkel van de week: De MuizenvalDe Muizenval is niet alleen een toneelstuk van Agatha Christie, maar sinds 2000 ook de speciaalzaak van Stef Demulder en zijn vrouw Nadia di Costanzo. Het aanbod is vooral gericht op het land van Petrarca en Versace.
18/02 07u00  LIVE WINTERSPELEN. Reuzenslalom is een prooi voor Hirscher, Noorwegen blijft medailles pakkenHeel de wereld kijkt naar Pyeongchang, waar de Olympische Winterspelen 2018 worden gehouden. Volg in onze live alles wat er gebeurt in Zuid-Korea. En hoe brengen onze Belgen het ervan af?
18/02 07u00  Cursus yoga krijgt vervolgDoor het grote succes gaan gemeente en gezondheidsraad verder met de cursus ontspannende yoga in Het Hemeltje.
18/02 06u15  Rookie wint NBA Slam Dunk Contest met nostalgie en enkele lekkere dunks, record in Three-Point ContestZondag vindt in Los Angeles de traditionele NBA All-Star Game plaats, maar ook zaterdag valt er altijd wat te beleven tijdens het jaarlijkse All-Star Weekend. Zoals de spectaculaire Slam Dunk Contest.
18/02 04u45  LIVE WINTERSPELEN. Maes tevreden over eerste run reuzenslalom, spektakel in het freestyleskiënHeel de wereld kijkt naar Pyeongchang, waar de Olympische Winterspelen 2018 worden gehouden. Volg in onze live alles wat er gebeurt in Zuid-Korea. En hoe brengen onze Belgen het ervan af?
18/02 03u45  LIVE WINTERSPELEN. Reuzenslalom voorbij voor Maes, spektakel in het freestyleskiënHeel de wereld kijkt naar Pyeongchang, waar de Olympische Winterspelen 2018 worden gehouden. Volg in onze live alles wat er gebeurt in Zuid-Korea. En hoe brengen onze Belgen het ervan af?
18/02 02u45  LIVE WINTERSPELEN. Sam Maes gaat zijn kans in de reuzenslalom, spektakel in het freestyleskiënHeel de wereld kijkt naar Pyeongchang, waar de Olympische Winterspelen 2018 worden gehouden. Volg in onze live alles wat er gebeurt in Zuid-Korea. En hoe brengen onze Belgen het ervan af?
18/02 02u15  Dubbelslag voor Yanina Wickmayer: Belgische haalt na finale enkelspel ook die in het dubbelspel in SurpriseYanina Wickmayer heeft zich zaterdag samen met de Japanse Misaki Doi voor de finale van het dubbelspel geplaatst op het ITF-toernooi van Surprise (25.000 dollar). Het Belgisch-Japanse duo, derde reekshoofd op het hardcourt in Arizona, maakte in 52 minuten korte metten met de Wit-Russische Ilona Kremen en de Amerikaanse Chiara Scholl. Het werd 6-0 en 6-4.
17/02 23u45  Jobstudenten in kinderopvang Halen paasvakantieDe buitenschoolse kinderopvang van Halen is op zoek naar jobstudenten voor de periode van de paasvakantie.
17/02 23u30  Inschrijven voor beurs GezinsbondWil je deelnemen aan de beurs met tweedehandse spullen van de afdeling Donk van de Gezinsbond op zondag 4 maart in de parochiezaal van Donk? Schrijf je dan daarvoor in. Dat kan vanaf maandag 19 februari om 10 uur.
17/02 23u15  Zweden naturaliseert VUB-prof die ter dood is veroordeeld om executie te voorkomenZweden heeft de Iraanse professor Ahmadreza Djalali de Zweedse nationaliteit toegekend, in de hoop dat hiermee zijn executie in zijn thuisland kan worden vermeden. Dat bevestigt een woordvoerder van het Zweedse ministerie van Buitenlandse Zaken aan Sveriges Radio. Djalali gaf les aan het Karolinska instituut in Stockholm en was ook gastdocent aan de VUB in Brussel.
17/02 23u15  Boze scholieren vragen strengere wapenwet na bloedbad in FloridaNa de dodelijke schietpartij op een middelbare school in de Amerikaanse staat Florida zijn zaterdag honderden scholieren de straat op gegaan om voor strengere wapenwetten te pleiten. Aan de betoging in Fort Lauderdale namen ook talrijke overlevenden van het bloedbad deel. Leerkrachten en verscheidene groepen sloten er zich bij aan.
17/02 23u15  François uit Heers presenteert eindelijk Lotto: “Droom komt uit”Zaterdag 17 februari 2018 is een dag die François Herck uit Bovelingen (Heers) niet snel zal vergeten. Dertig jaar na zijn sollicitatie mocht hij eindelijk de Lotto-trekking presenteren. “Ik vond het fijn om van algemeen nut te zijn.”
17/02 23u00  Maaseik en Roeselare woedend over organisatie bekerfinale: “Worden behandeld als geldkoe”Zondag strijden Noliko Maaseik en Knack Roeselare tegen elkaar in de bekerfinale. Aan de vooravond trekken ze samen aan de alarmbel. “Net als de voorbije jaren worden de bekerfinalisten gebruikt als geldkoe door Topvolley Belgium.” De twee topclubs van ons land stellen eisen die “onmiddellijk van kracht moeten worden zonder verder palaver”.
17/02 22u45  43.000 euro steun voor sportverenigingenDe stad Halen heeft afgelopen jaaer 43.000 euro aan subsidies uitgereikt aan de erkende sportclub in de gemeente. Dat heeft schepen van financiën Steven Vanmechelen (CD&V) bekendgemaakt. “Deze steun maakt deel uit van een totaalpakket van 100.000 euro aan steun voor alle Halense verenigingen samen”, beklemtoont de schepen.
17/02 22u45  Sterk KRC Genk pakt gouden punt in strijd om play-off 1Een sterk KRC Genk pakt een gouden punt mee uit Brugge. De Limburgers kwamen snel op voorsprong dankzij een goal van Karelis, maar amper vier minuten later maakte Hans Vanaken gelijk na een strafschop. Het was diezelfde Vanaken die Club Brugge op voorsprong bracht, nadat Karelis eerder een strafschop miste. Uiteindelijk zorgde Malinovskyi, opnieuw via penalty, voor de 2-2. Club heeft nu 14 punten voorsprong op Anderlecht terwijl Charleroi zondag Standard ontvangt. KRC Genk blijft in de top zes dankzij een beter doelpuntensaldo dan Antwerp.
17/02 22u30  Statuut speelstraat aanvragenInwoners van Halen kunnen voor de zomervakantie voor hun straat het statuut van speelstraat aanvragen. Aanvragen moeten voor 1 maart gebeuren. Om het statuut te verkrijgen moet de straat wel aan bepaalde voorwaarden voldoen.
17/02 22u30  HERBELEEF. Penalty van Malinovskyi bezorgt KRC Genk punt in BruggeRacing Genk stond voor een lastige opdracht vanavond. Blauw-wit maakte immers de verplaatsing naar het Jan Breydelstadion, waar het leider Club Brugge partij gaf. Na een aangenaam schouwspel werd het 2-2 in Brugge.
1 2 3 4 5 6


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

32x IN BEELD. Met Bart De Pauw ‘kegelzaat’ op ‘zeuk noa de wolf’ in Kessenich19/02 00u30 - Het Belang van Limburg: De stoet van De Kèsinger Ertesjieters lokt elk jaar vele bezoekers en het zonnetje maakte er opnieuw een drukke en aangename editie van. De naar schatting 4.000 toeschouwers konden zich vergapen aan een kleurrijk schouwspel waarbij de ruim vijftig groepen en einzelgängers er een topfeest van maakten.
30x “Wie bovenop zijn ziekte-uitkering in het zwart bijklust, raakt aan de uitkering van een echt zieke”19/02 03u15 - Het Belang van Limburg: Ach, wij Belgen zijn nog altijd een beetje een land van dwarsliggers. U herinnert zich wellicht die reclame voor Belgische kazen, waarin de Belg wordt afgeschilderd als een koppigaard, met een hoog gehalte aan je-m’en-foutisme, met een eigen karakter en behoorlijk wantrouwen tegenover regels en overheden.
25x Het moest ervan komen: nipple slip tijdens ijsdansen op Winterspelen19/02 09u00 - Het Belang van Limburg: Wat een pijnlijk moment voor het Franse schaatskoppel Gabriella Papadakis en Guillaume Cizeron. Tijdens hun korte kür in het ijsdansen doken kostuumproblemen op bij Gabriëlla waarbij heel even haar linkerborst werd ontbloot. De Franse favorieten waren danig onder de indruk. “Uiteraard had dit invloed op mijn prestatie...”
19x IN BEELD. Ukeve ziet stoet twee keer passeren19/02 00u15 - Het Belang van Limburg: De veertigste editie van de stoet was er eentje om in te kaderen. Veel kleur, grote plaatselijke inbreng, huizenhoge wagens en dat alles overgoten met een streepje zon.
19x IN BEELD. Nonnen en paters zorgen voor animo in Genoelselderen19/02 00u15 - Het Belang van Limburg: Voor de 35ste editie van de jaarlijkse carnavalsstoet van de 'Sint-Mattestokers' in Genoelselderen was nagenoeg heel het dorp op de been. Alle straten van het kleine kasteeldorp werden aangedaan en het feest eindigde in een waar volksgebeuren in gemeenschapshuis het Sint-Maartenshof.
18x IN BEELD. Klompenridders rollen rode loper uit voor recordaantal groepen in Heers19/02 00u15 - Het Belang van Limburg: Zaterdag trok de 36ste carnavalsstoet van De Klompenridders door de straten van Rukkelingen-Loon en Mechelen-Bovelingen. “Het was een topeditie, met meer dan 5.000 toeschouwers”, aldus eerste schepen Kristof Pirard. 46 groepen en ruim 700 carnavalisten passeerden door de straten, een absoluut record. “Nog nooit waren er zo veel praalwagens. De meeste groepen kwamen uit buurgemeenten, van over de taalgrens kwamen een prinsenwagen uit Hélécine en een fanfare op de fiets uit Haneffe”, vertelt secretaris Jean-Luc Thijs.
18x IN BEELD. De Boemelaire kleuren laatste Voerense stoet19/02 00u15 - Het Belang van Limburg: Ongeveer 1.000 deelnemers, verdeeld over dertig loopgroepen en wagens, kwamen opdagen voor de vierde en laatste stoet van dit carnavalsjaar in de Voerstreek. De Boemelaire, hun prinsen Joris en Karlijn en jeugdprinses Namtiep, maakten hun triomftocht voor meer dan duizend toeschouwers uit het eigen kerkdorp, uit de rest van Limburg en uit het Nederlandse Heuvelland.
17x Rode loper kleurt weer zwart, ongehoorzame actrices vallen op19/02 05u00 - Het Belang van Limburg: Alweer kleurde een rode loper zwart. De meeste genodigden van de Bafta-awards droegen - net als op de Golden Globes - zwart en/of een speldje om hun steun voor de Time’s Up-beweging te tonen. Al hield niet iedereen zich aan de dresscode. Kate Middleton, in donkergroen, kon geëxcuseerd worden omdat zij als Britse royal geen standpunt mag innemen in politieke bewegingen of protesten. Beste actrice Frances McDormand gaf dan weer toe een beetje moeite te hebben met te doen wat haar gevraagd wordt; maar “ik wil dat jullie weten dat ik solidair ben met mijn zusters in zwart vanavond”.
17x IN BEELD. Jubileumeditie breekt alle records in As19/02 00u00 - Het Belang van Limburg: De Orde der Asserbakken beleefde afgelopen zondag een topeditie van hun jaarlijkse carnavalstoet. Met meer dan 40 deelnemende verenigingen werden alle voorgaande records verbroken.
16x “Elektriciteitsrekening gekregen waar ik niks te mee maken heb”19/02 10u15 - Het Belang van Limburg: LOMMELJean De Boel kreeg een rekening van 170 euro. “Voor iets waar ik niets mee te maken heb”, zegt Jean. Dat klopt, maar niet helemaal. Zo krijgt Jean nu zelfs 500 euro terugbetaald.

Statistieken

Artikels:
37244
Gelezen:
29056
Aantal lezers nu:
70


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven