vrijdag 19 oktober 2018, week 42


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Belang van Limburg

Laatste updatecontrole: vandaag om 0u15
 

Het Belang van Limburg

Verbergen Tonen
19/10 00u15  Politiek wil fiscale voordelen van voetballers nu écht aanpakken: Coucke moet op bezoek bij De Block én Kamercommissie Het worden drukke weken voor Marc Coucke. Minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld) gaat samenzitten met de Pro League-voorzitter om de gunstige RSZ-voordelen voor het voetbal te bespreken. Dat bleek uit het antwoord op een parlementaire vraag van Roel Deseyn. Het CD&V-Kamerlid zelf wil Coucke en de bevoegde ministers op zijn beurt uitnodigen om uitleg te komen geven in de Commissie Financiën.
19/10 00u15  Met auto’s vol drugs van As naar half Europa Met zeven auto’s vol speciaal ontworpen verborgen compartimenten smokkelde een Limburgse bende drugs vanuit As, Hasselt en Genk naar zowat half Europa. De grootschalige handel in cocaïne, heroïne en xtc leverde hen 30 miljoen euro winst op, maar naar alle waarschijnlijkheid ook flinke celstraffen. In mei vorig jaar werd de groep, met aan het hoofd een vijftiger uit Genk, namelijk gepakt. Donderdag moest de man samen met tien van zijn kompanen verschijnen voor de rechter in Tongeren.
19/10 00u00  ‘Temptation Tim’ tikt Gunther D. op vingers, maar dat had hij beter niet gedaan ‘De Slimste Mens ter Wereld’ donderdag gemist? Geen paniek, want met deze samenvatting ben je weer helemaal mee. In de laatste aflevering van deze week deed topdokter Guy T’Sjoen een gooi naar de titel en mocht VTM-journaliste Bo Van Spilbeeck tweemaal juichen.
19/10 00u00  Zieke Monfils wint Frans topduel en schakelt titelverdediger uit op European Open in Antwerpen Gaël Monfils (ATP 38) heeft donderdag in een Frans onderonsje titelverdediger Jo-Wilfried Tsonga (ATP 75) uitgeschakeld in de tweede ronde van de European Open in Antwerpen (hard/612.755 euro).
18/10 23u45  VIDEO. Klaar voor de sloop, maar vanaf november moet Langerlo stroom voorzien voor 200.000 gezinnen Engie Electrabel wil een deel van de elektriciteitscentrale van Langerlo in Genk vanaf november opnieuw activeren. Dit om een mogelijk stroomtekort deze winter te helpen voorkomen. De energieleverancier heeft een productievergunning aangevraagd bij de FOD Economie en verwacht volgende week fiat te krijgen om de centrale, die sinds midden 2017 dicht was, opnieuw in gebruik te nemen. “Tot einde maart huren we twee gasturbines om, indien nodig, tweemaal 44 megawatt op te wekken, oftewel een equivalent van 200.000 gezinnen”, verduidelijkt Hellen Smeets, woordvoerster bij Engie Electrabel.
18/10 23u45  Coach van Serena Williams klaagt “hypocriete situatie” aan in het tennis na hetze op US Open Patrick Mouratoglou, de Franse coach van Serena Williams, pleit voor het toelaten van coaching tijdens alle tennistoernooien. Hij wil zo een einde maken aan “de huidige hypocriete situatie”. Dat schreef hij op Twitter.
18/10 23u30  Voorzitter van KV Mechelen uitgenodigd voor verhoor bij de federale politie, maar niet in verdenking gesteld KV Mechelen-voorzitter Johan Timmermans is donderdagochtend uitgenodigd voor een verhoor bij de federale politie in Hasselt in het kader van het onderzoek naar fraude en matchfixing in het Belgisch voetbal. Hij is niet in verdenking gesteld, zo meldt KVM op de clubwebsite.
18/10 23u30  Rik Kriekels wordt dan toch burgemeester van Diepenbeek De 25 leden van het Diepenbeekse CD&V-bestuur hebben er donderdagavond voor gekozen om het getekende voorakkoord met N-VA, Open Vld en Groen te respecteren. Rik Kriekels wordt dus toch burgemeester, en niet Patrick Hermans. “We denken dat dit de beste en meest correcte keuze is”, zegt partijvoorzitter Edgard Vandebroek.
18/10 23u15  Vrachtwagens mogen nieuwe brug wel over, maar verder niet Maandag gaat de nieuwe expresweg N73 in Ham open. Deze expresweg met brug over het kanaal moet het zware en doorgaande verkeer uit de dorpskernen van Kwaadmechelen en Oostham houden. Maar door een nieuwe tonnagebeperking op de Zeventig Zillenweg moet het vrachtverkeer richting Noord-Limburg toch nog door de Hamse dorpskernen. “We moeten zo snel mogelijk samenzitten om een oplossing te vinden voor deze kakofonie”, zegt burgemeester Dirk De Vis.
18/10 23u00  Trump: “Het lijkt erop dat Khashoggi dood is” “Het lijkt er zeker op” dat de Saoedische journalist Jamal Khashoggi dood is. “Dat is heel jammer.” Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump gezegd, voor hij donderdag op het vliegtuig stapte naar een campagnebijeenkomst in Montana. Als het onderzoek aantoont dat Saoedi-Arabië hierbij betrokken is, zal er “een heel sterke verklaring” komen van de Verenigde Staten, klonk het nog. “Het zal heel ernstig moeten zijn”, zei Trump, die wel zei het onderzoek te willen afwachten.
18/10 22u45  Groen vraagt hertelling van minstens drie Bilzense stembureaus aan Groen Bilzen vraagt de hertelling van minstens drie Bilzense telbureaus. “We hebben met onze juristen een aantal slordigheden vastgesteld. Tot 5,5 procent verschil tussen het aantal vertrokken stembrieven uit een stembureau en het aantal toegekomen stembrieven op het hoofdtelbureau.”
18/10 22u30  Monfils wint Frans topduel en schakelt titelverdediger uit op European Open in Antwerpen Gaël Monfils (ATP 38) heeft donderdag in een Frans onderonsje titelverdediger Jo-Wilfried Tsonga (ATP 75) uitgeschakeld in de tweede ronde van de European Open in Antwerpen (hard/612.755 euro).
18/10 22u15  Dit worden de schepenen in Heusden-Zolder In Heusden-Zolder is de coalitie GOED, CD&V-Groen en sp.a tot een akkoord gekomen over de namen die een schepenambt zullen vervullen.
18/10 22u00  Geen acties gepland, weinig thuisblijvers verwacht: vier adviezen voor refs die dit weekend het veld op moeten Hoe zullen de supporters dit weekend reageren nu ze voor het eerst in het stadion zitten nadat de affaire Propere Handen losbarstte? Het is één van de hamvragen die het Belgisch voetbal zich stelt. Uit een rondvraag bij de grootste Limburgse supportersclubs blijkt dat er geen grootse acties worden op poten gezet en dat er weinig thuisblijvers worden verwacht. Maar dat betekent niet dat de woede minder groot is. “Als je de supporter bedot, word je gestraft.”
18/10 21u45  Ere-lector aan PXL, adjunct-directeur van provinciaal volwassenenonderwijs én… boeddhistisch priester Als enige buitenlander in een groep Japanners kreeg Fons Martens in 2008 de titel van tokudo: priester in het Japanse shin-boeddhisme. Tijdens een reis naar Japan geraakte de leraar informatica in de ban van het land en zijn boeddhistische geloof, dat in het teken staat van mededogen. “Door zijn geduld en medeleven was Fons een spiritueel baken.”
Laatste update: vandaag om 0u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/10 21u45  “Reageer niet op alles wat er geroepen wordt”Ga er maar aan staan als scheidsrechter. Terwijl Bart Vertenten en Sebastien Delferière in verdenking zijn gesteld in het voetbalschandaal, moeten hun collega’s dit weekend in 1A en 1B weer twaalf wedstrijden in goede banen leiden. Er wordt gevreesd dat de fans hun woede zullen ventileren op de man met het fluitje. Onze analist en gewezen topref Serge Gumienny geeft zijn ex-collega’s nog wat wijze raad om dit weekend te overleven.
18/10 21u45  VIDEO. Ndongala zet zich in voor goede doelen in thuisland: “Weeshuis oprichten in Congo”Dieumerci Ndongala is meer dan alleen voetballer. Behalve muziek - “al staat dat nu op een lager pitje” - houdt de snelle vleugelspits van KRC Genk zich bezig met verschillende projecten in zijn thuisland Congo. Zo hielp hij voetbalploegen al aan materiaal en betaalde hij ziekenhuisrekeningen voor kansarme gezinnen. “Het volgende project: ik wil een weeshuis oprichten en een voetbalacademie opstarten.” Maak kennis met Ndongalife.
18/10 21u45  Geen acties gepland, weinig thuisblijvers verwachtHoe zullen de supporters dit weekend reageren nu ze voor het eerst in het stadion zitten nadat de affaire Propere Handen losbarstte? Het is één van de hamvragen die het Belgisch voetbal zich stelt. Uit een rondvraag bij de grootste Limburgse supportersclubs blijkt dat er geen grootse acties worden op poten gezet en dat er weinig thuisblijvers worden verwacht. Maar dat betekent niet dat de woede minder groot is. “Als je de supporter bedot, word je gestraft.”
18/10 21u30  Nieuwe expresweg moet vrachtverkeer uit dorpskern houden, maar tonnagebeperking jaagt ze toch nog door HamMaandag gaat de nieuwe expresweg N73 in Ham open. Deze expresweg moet het zware en doorgaande verkeer uit de dorpskernen van Kwaadmechelen en Oostham houden. Maar door een nieuwe tonnagebeperking op de Zuidstraat moet het vrachtverkeer richting Leopoldsburg toch nog door de Hamse dorpskernen. “We moeten zo snel mogelijk samenzitten om een oplossing te vinden voor deze kakofonie”, zegt burgemeester Dirk De Vis.
18/10 21u30  KAART. Hoeveel snelheidsduivels werden er tijdens de flitsmarathon betrapt in uw gemeente?Tijdens de flitsmarathon woensdag zijn er iets minder Limburgers geflitst dan bij de vorige negen edities. Uit de cijfers blijkt dat goed een op de tien te snel reed. Toch waren er ook dit keer weer enkele uitschieters te noteren. Zones Kempenland en Carma, samen goed voor 12 gemeenten, konden donderdag nog geen cijfers geven.
18/10 21u00  Bondscoach stapt op nadat hij ontdekt dat spelers ’s nachts de bloemetjes hadden buitengezetJan Kozak heeft donderdag meer uitleg gegeven bij zijn plotse vertrek aan het hoofd van de Slovaakse nationale ploeg, afgelopen zondag. De bondscoach stapte op nadat hij ontdekte dat zeven van zijn spelers na de nederlaag van zaterdag in de Nations League tegen Tsjechië (1-2) de bloemetjes buiten zetten. “Het voelde alsof iemand me een klap in het gezicht gaf”, verklaarde 64-jarige Kozak in de lokale pers.
18/10 20u15  Negende goud voor België op Olympische Jeugdspelen dankzij karateka Quentin MahaudenKarateka Quentin Mahauden heeft donderdag de gouden medaille behaald in kumite (-68 kg) op de slotdag van de Olympische Jeugdspelen in Buenos Aires. België keert zo met negen stuks eremetaal terug uit Argentinië.
18/10 20u15  Coördinator van de scouting bij Club Brugge gaat meteen aan de slag bij AA Gent als “sportleider”Nadat Club Brugge donderdag “per direct” een punt had gezet achter de samenwerking met scoutingcoördinator Peter Verbeke, gaat hij bij concurrent AA Gent aan de slag als “sportleider”. Het is nog onduidelijk wat die functie bij de Buffalo’s exact zal inhouden .
18/10 20u00  Politie zoekt man die treinbegeleidster probeerde te verkrachten in HoeiDe politie en het parket van Hoei zijn op zoek naar een man die op 16 september rond 23.10 uur geprobeerd heeft een treinbegeleidster te verkrachten op lijn 125 tussen Namen en Luik. De verdachte is in het station van Statte opgestapt, en heeft de trein weer verlaten in Hoei.
18/10 20u00  Ook Ilya Ivashka naar kwartfinales European OpenDe Wit-Rus Ilya Ivashka (ATP 97) heeft zich donderdag in de Antwerpse Lotto Arena geplaatst voor de kwartfinales van de European Open (hard/612.755 euro).
18/10 20u00  Groen vraagt hertelling van minstens drie Bilzerse stembureaus aanNadat juristen en kenners van Groen zich woensdag en donderdag bogen over eventuele slordigheden bij de telling in een drietal stembureaus in Bilzen, wist kopstuk Johan Danen donderdagavond te melden dat Groen zal overgaan tot een aanvraag voor hertelling van de desbetreffende stembureaus. “We zijn dat de kiezer verplicht. De inzet is dan ook groot. We missen immers maar een zevental stemmen om die laatste zetel alsnog naar ons toe te trekken en dan kan de coalitievorming er helemaal anders uitzien”, aldus Danen.
18/10 19u45  Vakbonden dreigen nog voor einde van het jaar met nieuwe stakingen bij RyanairDe Europese vakbonden bij de Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair dienen een nieuwe stakingsaanzegging in. Dat hebben ze donderdag gemeenschappelijk beslist, zo meldt de christelijke bediendebond LBC-NVK. Meerdere stakingen zijn mogelijk eind dit jaar.
18/10 19u30  Afvalbrandje aan kerkhof VliermaalrootDe brandweer is donderdag rond 14.30 uur voor een brand in de Gauwerstraat in Vliermaalroot opgeroepen. Een paar honderd meter van het kerkhof af had wat afval vuur gevat. De brand was snel geblust. (mm)
18/10 19u15  Inbraak in onbewoond huis op Grote HeideWoensdagavond is bij de politie een inbraak in een niet bewoond huis op de Achelsendijk op Grote Heide gemeld. De dieven hadden enkele dozen klaarstaan om mee te nemen. Op het eerste gezicht zijn een televisie en potten met verf weg. (mm)
18/10 19u15  Diefstal op werf langs Hasseltse Grote RingOp een werf langs de Gouverneur Verwilghensingel hebben dieven donderdagochtend toegeslagen. Ze stalen er allerlei bouwmateriaal. De feiten werden rond 7 uur ontdekt. (mm)
18/10 19u15  PXL-student haalt ouders uit de kantine en zet ze zelf aan het sporten terwijl ze wachten op kind in de sportclubZelf sporten terwijl je wacht op je kinderen aan de sportclub. Het is een idee van PXL-student Lichamelijke Opvoeding Daan Wouters. Hij maakt een bachelorproef in sportieve ouderopvang en probeert zo ouders weer aan het sporten te krijgen. Woensdag nam hij de proef op de som aan de sporthal van Runkst.
18/10 19u15  Vakbonden dreigen nog voor einde van het jaar nieuwe stakingen bij RyanairDe Europese vakbonden bij de Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair dienen een nieuwe stakingsaanzegging in. Dat hebben ze donderdag gemeenschappelijk beslist, zo meldt de christelijke bediendebond LBC-NVK. Meerdere stakingen zijn mogelijk eind dit jaar.
18/10 19u15  Inbraak in Genkse schoolBij de politie is donderdagochtend een inbraak in een school in de Grotestraat. Er is een laptop en verfgerief gestolen. (mm)
18/10 19u15  Inbraakpoging in AlkenVia een deur zijn dieven in een huis in de Bosveldstraat proberen binnen te dringen. Ze kregen het slot niet geforceerd. De inbraakpoging werd woensdagnamiddag bij de politie gemeld. (mm)
18/10 19u15  Geld weg bij inbraak in Genkse winkelIn de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een winkel in de Rootenstraat. De daders maakten geld buit. (mm)
18/10 19u15  Bromfietser gewond in KinrooiIn de Manestraat - bijna op de grens van Neeritter - is woensdag rond 20.15 uur een bromfietser door een auto geraakt. Dylan T. (16) uit Kinrooi raakte lichtgewond. (mm)
18/10 19u15  VIDEO. Spectaculaire reddingsoefening in bouwkraan aan KapermolenparkHet RedTeam van de Hasseltse brandweer heeft donderdagavond een spectaculaire reddingsoefening gehouden in een van de bouwkranen aan de Kapertoren. Daarin was een parachutist geland en dat zorgde aanvankelijk voor behoorlijk wat onrust aan de grond.
18/10 19u00  Fietser gewond in ZonhovenAlfons M. (64) uit Hasselt is woensdagvoormiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Hengelhoefseweg. Rond 10.45 uur botsten daar een fietser tegen een aanhangwagen. (mm)
18/10 19u00  Dader vluchtmisdrijf Winterland hoopt op strafvermindering: “Hij drinkt geen druppel alcohol meer”In de Hasseltse rechtbank is donderdag het hoger beroep behandeld van Diepenbekenaar E. L. die op 6 januari drie personen van de weg maaide ter hoogte van Winterland in Hasselt. De vijftiger negeerde de klap en reed gewoon verder richting café in de stationsbuurt. Het kwam hem in april op 18 maanden cel, waarvan zes met uitstel, te staan. Zijn advocate, Vanessa Penninger, vraagt nu om een voorwaardelijke straf.
18/10 19u00  Coca-Cola stapt in Formule 1: McLaren sluit deal met frisdrankgigantMcLaren heeft een deal gesloten met Coca-Cola tot het einde van het huidige Formule 1-seizoen. Dat heeft de renstal donderdag bekendgemaakt. Het is voor het eerst dat het logo van de frisdrankenproducent op een F1-bolide te zien zal zijn.
18/10 19u00  Twee gewonden bij kop-staartbotsing in HasseltTwee auto’s zijn woensdag rond 17.15 uur op de Luikersteenweg gebotst. Bij de kop-staartbotsing raakten Brenda W. (26) uit Hasselt en Evelyn L. (27) uit Geetbets gewond. (mm)
18/10 18u45  Bromfietser gewond in GenkOp de Maaseikerbaan zijn donderdag rond 14.45 uur een auto en een bromfiets bij een ongeval betrokken geraakt. Jan P. (69) uit As liep lichte verwondingen op. (mm)
18/10 18u45  Motorrijder gewond bij ongeval op HasseltwegRobin B. (23) uit Genk is lichtgewond geraakt bij een ongeval op de Hasseltweg. De motorrijder werd er door een lijnbus geraakt. Het ongeval gebeurde donderdag rond 12.15 uur. (cn)
18/10 18u45  Gewonde bij botsing in AsWoensdag rond 17.15 uur zijn op de André Dumontlaan drie auto’s gebotst. Gertrudis V. (81) uit As liep lichte verwondingen op. (mm)
18/10 18u45  Groen vraagt hertelling Bilzers stembureau aanGroen heeft beslist om een hertelling van het laatste stembureau in Bilzen aan te vragen bij de Raad voor Verkiezingsbetwistingen. Dat laat lijsttrekker en Limburgs kopstuk Johan Danen (Groen) aan Belga weten.
18/10 18u30  VIDEO. Vaten met drugsresten gevonden in DeurneIn een zijstraat van Meilrijk in Deurne bij Diest heeft de politie donderdag vijf vaten met restanten van amfetamines gevonden. De vaten komen van een drugslab. Het is de eerste keer dat er chemisch afval wordt teruggevonden op het grondgebied van Diest. Het lab van het parket onderzoek op dit moment de vaten. In de loop van de avond worden ze opgeruimd.
18/10 18u15  Bedrijfjes C-mine tonen hun kunnen in ‘Experience Box’: “Zelfs Tim Burton was onder de indruk”Wie na het bezoeken van de expo ‘The World of Tim Burton’ nog een indrukwekkend extraatje wil, kan terecht in de ‘Experience Box’. Daar stellen de bedrijfjes van C-mine hun creatieve kunnen tentoon. Bezoekers worden meegenomen in een actieve virtuele wereld waarbij met projecties een waar spektakel wordt gebracht. En dat vonden ook Tim Burton en zijn kinderen.
18/10 18u15  Mexicaan Sergio Perez rijdt ook in 2019 voor F1-team Force IndiaHet Racing Point Force India F1-team heeft Sergio Perez bevestigd als racepiloot voor volgend seizoen. Daarmee is één van beide racezitjes bij de renstal reeds officieel bevestigd.
18/10 18u00  REACTIES. Van Aert opgelucht na eerste zege, Vermeersch en Aerts berusten in ereplaatsenWout van Aert (Cibel-Cebon) heeft net als vorig jaar de nul van het bord geveegd in Ardooie. Hij liet er het hele pak achter zich en was blij zijn eerste zege van het seizoen geboekt te hebben. De wereldkampioen imponeerde in de cross waarin het tempo de hele wedstrijd zeer hoog lag.
18/10 18u00  Lionel Messi toont zijn goed hart als geldschieter van ziekenhuis voor kinderen met kankerDe Argentijnse superster Lionel Messi heeft donderdag in Barcelona de eerste steenlegging bijgewoond van een complex waar kinderen met kanker een behandeling zullen krijgen. “Het is me een waar genoegen hier vandaag te mogen zijn”, verklaarde de 31-jarige Argentijn, die de bouw mee financiert.
18/10 18u00  Celstraffen tot 13 jaar gevraagd voor Europese heroïne- en cocaïnehandel vanuit Limburg: geschatte winst van 30 miljoen euroEen 56-jarige man van Turkse origine uit Genk riskeert een celstraf van dertien jaar en een geldboete van 64.000 euro voor het organiseren van een groot internationaal drugsnetwerk vanuit Limburg. Via containers in de haven van Antwerpen haalden ze cocaïne, heroïne en xtc-pillen in België binnen. Ook uit Rotterdam werden heel wat drugs met de auto naar Limburg gebracht. In huizen in As, Genk en Hasselt werden deze verdovende middelen vervolgens versneden en verpakt om ze nadien via koeriers opnieuw te verspreiden in Duitsland, Frankrijk, Zweden, Zwitserland en Hongarije. Buiten de vijftiger stonden nog tien andere beklaagden terecht voor hun medewerking.
18/10 17u45  Wout van Aert heeft zijn eerste zege van het veldritseizoen beet: “De kop is eraf, dit had ik toch nodig”Wout van Aert heeft na zes tweede plaatsen zijn eerste zege van het veldritseizoen beet. In het West-Vlaamse Ardooie won de wereldkampioen voor het derde jaar op rij de Kermiscross. De 24-jarige Van Aert profiteerde optimaal van de afwezigheid van Mathieu van der Poel. “De kop is eraf, ik wist bijna niet meer wat winnen was”, grapte een duidelijk opgeluchte Van Aert.
18/10 17u30  COLUMN. In tegenstelling tot wat velen denken kan je met beleggen de wereld wel een beetje rechtvaardiger makenLocatie? Hartje Brussel. Publiek? Enkele tientallen bankiers, fondsbeheerders en andere sympathisanten. Onderwerp? Ethisch beleggen! Het blijkt de moeite.
18/10 17u30  Argentijn Schwartzman voelt zich altijd goed in Antwerpen en bereikt opnieuw kwartfinalesDiego Schwartzman (ATP 17) heeft zich donderdag in de Antwerpse Lotto Arena geplaatst voor de kwartfinales van de European Open (hard/612.755 euro). De 26-jarige Argentijn, het tweede reekshoofd en de voorbije twee edities telkens verliezend finalist, klopte de Brit Cameron Norrie (ATP 87) in de achtste finales in drie spannende sets: 7-6 (7/1), 6-7 (3/7) en 7-5. De partij duurde 2 uur en 34 minuten.
18/10 17u15  Meghan Markle schrikt zich een hoedje tijdens reis door AustraliëPrins Harry en zijn echtgenote Meghan Markle waren donderdag te gast in Melbourne, waar ze in het kader van hun reis door Australië een receptie bijwoonden. De prins en de hertogin van Sussex ontmoetten verschillende inwoners die aan het hoofd van lokale gemeenschappen staan en mochten het gastenboek in het stadhuis van de hoofdstad van de Australische deelstaat Victoria tekenen.
18/10 17u00  Driehonderd wereldbollen te koop in Hasseltse pop-upgalerij: “Een verzameling die een tiental jaren geleden begon”Nog tot en met zaterdag 10 november verkopen Luc Theuwis en Lieve Hardy in hun pop-upgalerij ‘Pssst’ op de Hasseltse Zuivelmarkt allerlei merkwaardige kunstobjecten. Daartussen ook 300 wereldbollen in allerlei vormen en kleuren. “Een verzameling die een 10-tal jaar geleden begon”, lacht Luc. “Toen dacht ik: ik koop er een stuk of vijf en maak er iets leuks mee. Dat plan is lichtjes ontspoord.”
18/10 17u00  Wout van Aert heeft zijn eerste zege van het veldritseizoen beet: wereldkampioen wint in ArdooieWout van Aert heeft na zes tweede plaatsen zijn eerste zege van het veldritseizoen beet. In het West-Vlaamse Ardooie won de wereldkampioen voor het derde jaar op rij de Kermiscross. Van Aert profiteerde optimaal van de afwezigheid van Mathieu van der Poel, die verkoos wat rust in te bouwen nadat hij gisteren nog in de Sluitingsprijs van Putte-Kapellen op de weg actief was. De Kermiscross telt niet mee voor een klassement.
18/10 16u45  Man gooit vreemde substantie in gezicht van buschauffeur: politie zoekt getuigenEind juni gooide een onbekende man een beker met een vreemde substantie in het gezicht van een buschauffeur van de Lijn. Het incident vond plaats aan het Sint-Franciscus Ziekenhuis in Heusden-Zolder. De politie heeft nu camerabeelden van de man verspreid en is op zoek naar getuigen.
18/10 16u45  MXGP Lommel op 4 augustusDe Internationale Motorsportfederatie (FIM) en WK-promotor Youthstream hebben de MXGP-kalender van 2019 bekendgemaakt. De Grote Prijs van België zal op 4 augustus opnieuw op het loodzware zandparcours in Lommel plaatsvinden.
18/10 16u45  Ivan Leko wil schandaal achter zich laten en statement maken: “Club is mijn tweede familie”Club Brugge hervat vrijdagavond de vaderlandse voetbalcompetitie met een thuiswedstrijd tegen Waasland-Beveren. Anderhalve week nadat operatie ‘Propere Handen’ de Belgische voetbalwereld op zijn grondvesten deed daveren, wilde Ivan Leko - een van de verdachten in de zaak - opnieuw aan voetballen denken. Vragen over het voetbalschandaal waren dan ook verboden.
18/10 16u45  Klaar voor de sloop, maar vanaf november moet centrale van Langerlo stroom voorzien voor 200.000 gezinnenEngie Electrabel wil de elektriciteitscentrale van Langerlo in Genk vanaf november opnieuw activeren. Dit om een mogelijk stroomtekort deze winter te helpen voorkomen. De energieleverancier heeft een productievergunning aangevraagd bij FOD Economie en verwacht volgende week fiat te krijgen om de centrale, die sinds midden 2017 dicht was, opnieuw in gebruik te nemen. “Tot einde maart huren we twee gasturbines om – indien het nodig is – tweemaal 44 megawatt op te wekken en zodoende 200.000 gezinnen van stroom te voorzien”, verduidelijkt Hellen Smeets, woordvoerster bij Engie Electrabel.
18/10 16u30  Rian Snoeks stagiair voor één dag bij FM GoudJaarlijks ontvangt FM Goud een stagiair tijdens de YOUCA Action Day (vroeger bekend onder de naam: Zuiddag). Dit jaar mocht de Noord-Limburgse radiozender Rian Snoeks ontvangen.
18/10 16u30  Antwerps Rivierenhof sleept internationale prijs in de wachtHet Antwerps provinciaal domein Rivierenhof is in Australië in de prijzen gevallen tijdens het International Parks and Leisure Congres. Dat meldt het provinciebestuur.
18/10 16u30  Laat de zon in je huis: licht maakt komaf met bacteriënZonlicht kan bacteriën ­doden die zich in huisstof schuilhouden. Maar dan moet dat licht wel naar ­binnen kunnen in huis, ­zeggen onderzoekers van de universiteit van Oregon.
18/10 16u30  Na geflirt met AA Gent beëindigt Club Brugge “per direct” samenwerking met scouting coördinatorClub Brugge heeft donderdag “per direct” een punt gezet achter de samenwerking met scoutingcoördinator Peter Verbeke, die met concurrent AA Gent aan het onderhandelen zou zijn. Dat maakte de landskampioen bekend via zijn website.
18/10 16u15  OHL neemt na 16 jaar afscheid van assistent-coach en clubicoon Hans Vander ElstOud-Heverlee Leuven heeft de samenwerking beëindigd met assistent-coach Hans Vander Elst, die tevens verantwoordelijk was voor de jeugdopleiding. Dat laat de club uit 1B donderdag weten.
18/10 16u15  Johan Sauwens, duidelijke winnaar maar toch in oppositie: “Dat is een klap, ja”Johan Sauwens (Trots op Bilzen) was de duidelijke winnaar van de verkiezingen in Bilzen, maar wordt toch naar de oppositie verwezen. “Dat is een klap, ja,” vertelt Sauwens in de TVL-studio. “Ik probeer er bovenop te komen. Maar het is vooral jammer voor onze kandidaten, en voor de Bilzenaren. Ik haal meer stemmen dan Bruno Steegen en Frieda Brepoels samen, de Bilzenaren vragen zich af waarom ze nog moeten gaan stemmen”.
18/10 16u00  Kazan één seizoen Europees geschorstHet Russische Rubin Kazan mag een seizoen niet Europees voetballen. De UEFA besliste de club te straffen omdat het de regelgeving omtrent de Financial Fair Play overtrad. Als Rubin Kazan zich in de komende twee jaar kan plaatsen voor de Champions League of Europa League, zal de schorsing in werking treden.
18/10 16u00  Loes Sels pakt eerste seizoenszege in cross ArdooieLoes Sels heeft de vierde editie van de Kermiscross in het West-Vlaamse Ardooie gewonnen. De 33-jarige renster van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice haalde het na een korte solo die ze opzette in de slotronde. Ellen Van Loy werd tweede voor de Amerikaanse Katherine Compton. Wereldkampioene Sanne Cant kwam niet aan de start.
18/10 16u00  Mertens tweede reserve in WTA FinalsGeen Simonea Halep op de WTA Finals - het officieuze WK - in Singapore volgende week. Het nummer 1 van de wereld geeft forfait door een rugblessure. Door het afzeggen van de Roemeense krijgt de Nederlandse Kiki Bertens nu een ticket voor het toernooi met de beste acht speelsters van 2018. De Wit-Russin Arina Sabalenka wordt nu eerste reserve, Elise Mertens werd opgevist als tweede reserve. De Hamontse komt sowieso in actie in Singapore. Ze plaatste zich samen met Demi Schuurs voor de WTA Finals in het dubbelspel.
18/10 16u00  Club-trainer Ivan Leko voor duel met Waasland-Beveren: “Ben 200 procent klaar om competitie te hervatten”Club Brugge hervat vrijdagavond de vaderlandse voetbalcompetitie met een thuiswedstrijd tegen Waasland-Beveren. Anderhalve week nadat operatie ‘Propere Handen’ de Belgische voetbalwereld op zijn grondvesten deed daveren, wilde Ivan Leko - een van de verdachten in de zaak - opnieuw aan voetballen denken.
18/10 16u00  Vorig jaar moest de centrale van Langerlo dicht, nu moet hij stroomtekort helpen voorkomenEngie Electrabel wil de elektriciteitscentrale van Langerlo in Genk vanaf november opnieuw activeren. Dit om een mogelijk stroomtekort deze winter te helpen voorkomen. De energieleverancier heeft een productievergunning aangevraagd bij FOD Economie en verwacht volgende week fiat te krijgen om de centrale, die sinds midden 2017 dicht was, opnieuw in gebruik te nemen. “Tot einde maart huren we twee gasturbines om – indien het nodig is – tweemaal 44 megawatt op te wekken en zodoende 200.000 gezinnen van stroom te voorzien”, verduidelijkt Hellen Smeets, woordvoerster bij Engie Electrabel.
18/10 16u00  Rihanna wordt beautyblogsterRihanna is niet langer enkel zangeres, modeontwerpster, zakenvrouw en beautygoeroe, nu voegt ze ook nog beautyblogster aan haar uitgebreide professionele palmares toe. Op haar kanaal op YouTube plaatste ze op dinsdag een tutorial waarin te zien is hoe ze zichzelf een feestelijke look aanmeet met behulp van haar eigen make-upcollectie.
18/10 16u00  Mama van drieling toont hoe haar enorme babybuik eruitziet na de bevallingMaria Jorstad uit Denemarken (36) was tot voor kort zwanger van een drieling en foto’s van haar enorme buik gingen de wereld rond. Sinds september is ze de mama van zoontjes Iben, Filip en dochter Agnes. En haar buik? Die neemt stilaan weer af in proportie, maar niet helemaal. “Dit is een beetje teleurstellend”, schrijft ze op Instagram.
18/10 15u45  Wrak op Sportlaan achtergelatenOp de Sportlaan is donderdag een autowrak achtergelaten. Bij contact met de eigenaar, liet die weten dat het voertuig zal worden getakeld. De politie volgt de zaak op. (mm)
18/10 15u45  Auto achtergelaten op parking van firma in LanklaarDe politie heeft donderdag de Maasmechelse eigenaar van een auto gecontacteerd. De man had de auto al meerdere dagen onbeheerd op de parking van een firma op de Siemenslaan in Lanklaar staan. (mm)
18/10 15u30  Een op drie ziet rijden naar het werk als ontspanning: “Veel mensen beschouwen die tijd als me-time”HASSELTMogelijk zit u zelf dagelijks vele uren in de auto om op uw werk te raken. De Antwerp Management School heeft nu onderzocht hoe u zich tijdens dat pendelen voelt. En wat blijkt? “Bijna één op de drie Belgen mag dan wel stress ondervinden om op tijd op zijn werk te geraken, nog net iets meer Belgen zien dat woon-werkverkeer als ontspanning.”
18/10 15u30  VIDEO. Joyce in Zwitserland Deel 5: De grote beklimming!Joyce gaat stappen in Fribourg! Al van gehoord?!
18/10 15u30  Personeel gemeente Riemst zit zonder baasGouverneur Herman Reynders heeft de aanstelling van de Riemstse algemeen directeur – de baas van al het gemeentepersoneel – geschorst. Dat gebeurde na een bezwaar gebaseerd op procedurefouten. “Het is een spijtige zaak, voor alle betrokkenen”, reageert burgemeester Mark Vos (CD&V).
18/10 15u30  VIDEO. Joyce in Zwitserland Deel 4: Kaas, Kaas en nog eens...Joyce gaat stappen in Fribourg! Al van gehoord?!
18/10 15u30  “In november kunnen we Langerlo opstarten”Engie Electrabel wil de elektriciteitscentrale van Langerlo in Genk vanaf november opnieuw activeren. Dit om een mogelijk stroomtekort deze winter te helpen voorkomen. De energieleverancier heeft een productievergunning aangevraagd bij FOD Economie en verwacht volgende week fiat te krijgen om de centrale, die sinds midden 2017 dicht was, opnieuw in gebruik te nemen. “Tot einde maart huren we twee gasturbines om – indien het nodig is – tweemaal 44 megawatt op te wekken en zodoende 200.000 gezinnen van stroom te voorzien”, verduidelijkt Hellen Smeets, woordvoerster bij Engie Electrabel.
18/10 15u30  VIDEO. Joyce in Zwitserland Deel 3: Beetje Gruyères?Joyce gaat stappen in Fribourg! Al van gehoord?!
18/10 15u30  VIDEO. Joyce in Zwitserland Deel 2: Bergwandelingetje?Joyce gaat stappen in Fribourg! Al van gehoord?!
18/10 15u30  KWB organiseert voordracht 'radicalisering en hoe omgaan met terreur'Radicalisering en hoe omgaan met terreur blijft een actueel item. KWB Mechelen-aan-de-Maas wist professor doctor Lieve Dams, forensisch psychiater-psychotherapeut, te overtuigen haar ervaringen met te delen.
18/10 15u15  VIDEO. Joyce in Zwitserland Deel 1: SchwarzseeJoyce gaat naar Fribourg! Al van gehoord?!
18/10 15u15  Johan Sauwens: "Laat de mensen rechtstreeks een burgemeester kiezen"Johan Sauwens (Trots op Bilzen) was de duidelijke winnaar van de verkiezingen in Bilzen, maar wordt toch naar de oppositie verwezen. “Dat is een klap, ja,” vertelt Sauwens in de TVL-studio. “Ik probeer er bovenop te komen. Maar het is vooral jammer voor onze kandidaten, en voor de Bilzenaren. Ik haal meer stemmen dan Bruno Steegen en Frieda Brepoels samen, de Bilzenaren vragen zich af waarom ze nog moeten gaan stemmen”.
18/10 15u15  Romelu Lukaku: “Ik speel bij de Rode Duivels altijd met een soort van woede in me”Romelu Lukaku zegt op de website van Manchester United dat hij altijd met “een soort van woede” speelt voor de Rode Duivels. De kritieken die hij in zijn beginjaren kreeg, liggen hem zwaar op de maag. Zijn revanche? Goals, goals, goals. Hij telt er nu al 45 voor de nationale ploeg, liefst vijftien meer dan het vorige record. “Ik wil zoveel scoren dat niemand het record ooit nog kan breken. Dan kan ik achterover leunen en genieten van mijn gelijk.”
18/10 15u15  Profvoetballers zetten zich in voor veiliger verkeer via de Grote VerkeerscupDe Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) en de Pro League slaan voor het derde jaar op rij de handen in elkaar voor ‘De Grote Verkeerscup’. Dit is een initiatief waarbij 24 spelers, waaronder Olivier Deschacht en kersvers Rode Duivel Brandon Mechele, opduiken in ludieke filmpjes die aanzetten tot het testen van verkeersveiligheid.
18/10 15u00  Jongetje (5) met syndroom van Down doet harten smelten tijdens ontmoeting prins Harry en MeghanPrins Harry en Meghan Markle zijn gedurende hun staatsbezoek aan Australië woensdag aangekomen in Dubbo. Daar werden ze prompt getrakteerd op enkele hartverwarmende momenten. Toen ze de leerlingen van een lokale basisschool mochten ontmoeten, was het vooral de vijfjarige Luke Vincent die de show stal met zijn dikke knuffels.
18/10 15u00  VIDEO. Zestienjarige leerling woont openhartoperatie bij, maar krijgt het even moeilijkIn het Ziekenhuis Oost Limburg heeft een 16-jarige leerling een openhartoperatie mogen bijwonen. Dat gebeurde in het kader van de Youca-dag waarbij jongeren één dag meedraaien in een bedrijf of organisatie. Het bedrijf in kwestie steunt op haar beurt het goede doel.
18/10 14u45  De extravagante levensstijl van de sultan van Brunei: 7.000 luxewagens, een paleis met 1.800 kamers en een heuse haremKoning Filip krijgt vandaag bijzonder bezoek over de vloer. Sultan Hassanal Bolkiah van Brunei komt op audiëntie. Een inkijk in de extravagante, controversiële levensstijl van het steenrijke staatshoofd van de ministaat in Zuid-Oost-Azië.
18/10 14u30  Een duikboot uit twee badkuipen en verstoppertje met BDW: deze programma’s fleuren uw tv-donderdag op‘De Slimste Mens Ter Wereld’ hoeven we u niet meer te tippen. Iets anders nodig dan de toogpraat van Erik en co? Wat dacht u van een duikboot gemaakt uit twee aaneengeplakte badkuipen, een portret van een van de grootste dirigenten en componisten aller tijden, of een unieke inkijk in de verkiezingsdag van Bart De Wever? Dit zijn de programma’s die u op donderdag 18 oktober niet mag missen.
18/10 14u30  Parket wil 160.000 euro van verdwenen Houthalense cannabiskwekerHet parket heeft donderdag 24 maanden cel en 8.000 euro gevorderd tegen een man die in een woning op de Lilloweg in Houthalen-Helchteren een cannabisplantage opzette.
18/10 14u30  VIDEO. Max Verstappen op road trip in zijn F1-bolideDe F1 is dit weekend in de Verenigde Staten en bij die gelegenheid trekt Red Bull nog eens alle registers open. Het stuurde Max Verstappen op road trip doorheen de USA. Met zijn F1-bolide rijdt hij door de mooiste plekjes van Trump country, van de Rocky Mountains via een pitstop in Colorado tot het strand en de art deco-wijk van Miami Beach.
18/10 14u30  VIDEO. Zestienjarige Youca-leerling woont openhartoperatie bij in het ZOLIn het Ziekenhuis Oost Limburg heeft een 16-jarige leerling een openhartoperatie mogen bijwonen. Dat gebeurde in het kader van de Youca-dag waarbij jongeren één dag meedraaien in een bedrijf of organisatie. Het bedrijf in kwestie steunt op haar beurt het goede doel.
18/10 14u00  Max Verstappen op road trip in zijn F1-bolideDe F1 is dit weekend in de Verenigde Staten en bij die gelegenheid trekt Red Bull nog eens alle registers open. Het stuurde Max Verstappen op road trip doorheen de USA. Met zijn F1-bolide rijdt hij door de mooiste plekjes van Trump country, van de Rocky Mountains via een pitstop in Colorado tot het strand en de art deco-wijk van Miami Beach.
18/10 14u00  Twee jaar cel voor agressieve drugsrunner die agenten verwondde in HasseltEen 32-jarige Nederlandse heroïnedealer is donderdag bij verstek tot twee jaar cel veroordeeld in Hasselt.
18/10 14u00  Duitse tankwagens brengen duizenden liters drinkwater naar BelgiëDe droogte heeft in de Eifel tot ongewoon grensverkeer geleid. Dagelijks brengen tankwagens duizenden liter drinkwater van het Duitse Monschau naar het Belgische Bütgenbach.
18/10 14u00  Buurtbar op werelddag van verzet tegen armoedeOp de Werelddag van verzet tegen armoede organiseerde CM een buurtbar. Bezoekers van het CM-kantoor kregen er gratis soep en een appel.
18/10 14u00  Zesdejaars van I-MaS in Stevoort werken voor het goede doelDeze week werkten alle leerlingen van het 6de jaar van de school i-MaS Stevoort. voor het goede doel ‘YOUCA’. Dat is een organisatie die jongeren voor een dag laat werken en het loon dat ze dan verdienen, gaat naar een doel dat zij steunen.
18/10 14u00  Zomerfestival schenkt 1.000 euro aan KSA BocholtJaarlijks organiseert de vzw Zomerfestival in sporthal De Damburg een grote discoparty met als doel het ondersteunen van goede doelen of lokale initiatieven.
18/10 13u45  Uitbater weigert kinderen in brasserie: “Ik ben het gewoon kotsbeu”Heisa op sociale media over Brasserie Sir Charles, op de zeedijk in Nieuwpoort-Bad. Een moeder mocht er woensdag niet plaatsnemen met haar dochtertje omdat er een verbod geldt op kinderen. Absurd, vindt de vrouw, die haar verontwaardiging deelde op Facebook.
18/10 13u45  VIDEO. Spelers en fans Eendracht Houthalen bouwen feestje na zege in topperIn vierde provinciale A won Eendracht Houthalen afgelopen weekend de topper tegen Breugel. Een goal van invaller Hamza Gundogdu in de 88ste minuut volstond voor de drie punten. Na het laatste fluitsignaal bouwden de spelers van Eendracht een feestje met de fans. Bekijk de beelden hier.
18/10 13u45  Luipaardprint beu gezien? Met deze outfits breng je een ode aan ander wildDe luipaardprint is het dit najaar he-le-maal. En dat merk je op straat of op café, waar je met het beestige kledingstuk misschien niet eens meer opvalt tussen alle andere ‘luipaarden’. Wil je dit voorkomen? Wijd je outfit dan eens aan een ander dier dat je tegenkomt op safari. Drie stijlvolle opties op een rij, gespot op de meest recente modeweken.
18/10 13u30  Parket onderzoekt moord in ZoutleeuwHet parket van Leuven onderzoekt het verdachte overlijden van een 23-jarige in Zoutleeuw. “We hebben een gerechtelijk onderzoek gevorderd voor moord”, stelt woordvoerster Sarah Callewaert vrijdag. Er is een verdachte opgepakt.
18/10 13u30  Verstappen: "Lelijkere F1-bolides geen garantie op vlotter inhalen"Max Verstappen betwijfelt of de aerodynamische veranderingen die op til staan voor 2019 het wiel-aan-wiel racen makkelijker zullen maken.
18/10 13u15  Belgisch metalgeweld in beeld in nieuwe documentaire ‘Hooked On Belgian Metal’‘Hooked On Belgian Metal’, zo heet de nieuwe documentaire van Red Bull Music over de Belgische metalgeschiedenis. Daarin is uiteraard een hoofdrol voorzien voor Limburgse metaltrots Evil Invaders, maar net zo goed worden de opmerkelijke verhalen van pioniers als Acid en Ostrogoth en vaste waarden als Channel Zero en Amenra uit de doeken gedaan. Steeds doorspekt met moddervette riffs en fantastische archiefbeelden.
18/10 13u00  VIDEO. Zestienjarige Youca-leerling woont openhartoperatie bij in het ZOL… en valt flauwIn het Ziekenhuis Oost Limburg heeft een 16-jarige leerling een openhartoperatie mogen bijwonen. Dat gebeurde in het kader van de Youca-dag waarbij jongeren één dag meedraaien in een bedrijf of organisatie. Het bedrijf in kwestie steunt op haar beurt het goede doel.
18/10 12u45  VIDEO. Zes brilkaaimannen uit garage in Houthalen gehaaldDonderdagvoormiddag zijn uit een garage in Houthalen zes brilkaaimannen gehaald. De reptielen – toch al ruim 1 meter lang – zijn dezelfde dag door de mensen van het Natuurhulpcentrum naar een opvangcentrum in het Duitse Rheinberg gebracht.
18/10 12u45  CM luidt alarmbel over langdurig gebruik zware pijnstillersHet gebruik van opioïden, zware pijnstillers afgeleid van morfine, zit in de lift. Het aantal CM-leden dat minstens één verpakking opioïden afhaalde bij zijn apotheker, groeide tussen 2010 en 2017 van 304.000 naar 402.000, of een stijging met 32 procent. Dat meldt het christelijk ziekenfonds donderdag. De CM maakt zich vooral zorgen over het langdurig gebruik door niet-kankerpatiënten bij de behandeling van chronische pijn.
18/10 12u30  Knokpartij in Duitse nachtclub komt Barcelona-speler duur te staanArturo Vidal is door een rechter in München veroordeeld tot het betalen van een boete van 800.000 euro. De Chileense stervoetballer raakte in september 2017 betrokken bij een vechtpartij in een Münchense nachtclub. Hij sloeg toen een man op het hoofd met een fles wodka. Het slachtoffer raakte daarbij ernstig gewond.
18/10 12u30  Acht verdachten in onderzoek rond voetbalschandaal verschijnen op 26 oktober voor KIAcht verdachten in het onderzoek naar de voetbalfraude verschijnen op vrijdag 26 oktober om 10 uur voor de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) in Antwerpen. Dat werd donderdag vernomen bij het hof van beroep.
18/10 12u30  Belg zit steeds meer aan zware pijnstillerHASSELT - Het gebruik van zware pijnstillers in ons land blijft maar toenemen. Sinds 2010 steeg het aantal gebruikers van opioïden met meer dan dertig procent. “Wij tellen nu al 402.000 leden, of een op elf, die vorig jaar minstens één keer langs ging bij de apotheker voor een pakje opioïden”, berekende de CM. Het gebruik van de zware pijnstiller is niet zonder risico.
18/10 12u00  Cannabisplantage gevonden in huis van vijftigers in VuchtTwee vijftigers uit Vucht zitten sinds donderdag in cel. In hun huis in de Loostraat werd woensdag een wietplantage van ongeveer 200 planten gevonden. De bewoners van het pand, een man van 52 jaar en een vrouw van 51 jaar, werden gearresteerd. Ze werden op donderdag bij de onderzoeksrechter in Tongeren voorgeleid. De twee werden aangehouden en opgesloten in de gevangenis. Ter plaatse werd er een sporenonderzoek uitgevoerd. De plantage werd door een gespecialiseerde firma ontmanteld. Het verder onderzoek is in handen van het team opsporingen van de politie Lanaken-Maasmechelen. (mm)
18/10 12u00  Verstappen: "Lelijkere F1-bolides in 2019 geen garantie op vlotter inhalen"Max Verstappen betwijfelt of de aerodynamische veranderingen die op til staan voor 2019 het wiel-aan-wiel racen makkelijker zullen maken.
18/10 12u00  Teruggegooide vis krijgt minder voedsel binnenEen gaatje in de kaak van de hengelhaak? Dat verlaagt de zuigkracht van teruggegooide vis, waardoor die moeilijker voedsel binnenkrijgt, zo blijkt een onderzoek aan de Universiteit Antwerpen.
18/10 12u00  VIDEO. Bouw eens je eigen vlot!Christophe, Ben en Joyce besluiten een eigen vlot te bouwen en één van de mooiste rivieren in Vlaanderen af te varen: de Dijle!
18/10 12u00  Sint-Trudo Ziekenhuis legt kankerpatiënten in de wattenVandaag organiseert Kom op tegen Kanker voor de 19de keer de ‘Dag tegen Kanker’. De (ex-)kankerpatiënten werden extra in de watten gelegd in het Sint-Trudo Ziekenhuis. Ze konden er genieten van een gratis verwensessie door de studenten schoonheidsverzorging en hun begeleiders van de Scholengroep domein Speelhof KTA of eens goed lachen tijdens het optreden van de Truiense theatergroep De Boddelkèèr. Doorlopend is er een praatcafé en worden in de inkomhal de gele solidariteitslintjes opgespeld.
18/10 12u00  Bulgaarse truckers winnen rechtszaak tegen Loois transportbedrijf RMT over sociale dumpingDe Arbeidsrechtbank van Hasselt heeft de zeven Bulgaarse chauffeurs die het transportbedrijf RMT uit Tessenderlo aanklaagde voor sociale dumping, gelijk gegeven. “Het principe van ‘gelijk loon voor gelijk werk’ wordt door de rechtbank bevestigd”, zegt Frank Moreels, voorzitter van vakbond BTB.
18/10 12u00  Het speculeren is begonnen: welke naam krijgt de baby van prins Harry en Meghan Markle?De zwangerschap van Meghan Markle veroorzaakt ook de nodige opschudding bij makelaars van weddenschappen. Britse makelaarkantoren hebben nu zelfs al hun favorieten opgelijst. Alexander, Alice of Arthur staan het hoogst genoteerd op het lijstje van koninklijke babynamen.
18/10 11u45  Loois transportbedrijf RMT veroordeeld voor sociale dumping Bulgaarse truckersDe Arbeidsrechtbank van Hasselt heeft de zeven Bulgaarse chauffeurs die het transportbedrijf RMT uit Tessenderlo aanklaagde voor sociale dumping, gelijk gegeven. “Het principe van ‘gelijk loon voor gelijk werk’ wordt door de rechtbank bevestigd”, zegt Frank Moreels, voorzitter van vakbond BTB.
18/10 11u45  VIDEO. Nieuwsgierig naar een ander leven: Julie Meyers is hartsvriendin van Nina Derwael en stopt na het komende WK met turnenTien jaar lang liepen hun levens parallel: samen bij de turnclub, samen naar de topsportschool in Gent, samen op internaat, samen trainen, samen in dezelfde klas, samen bouwen aan de olympische droom. Zaterdag stappen Nina Derwael en Julie Meyers nog één keer samen op het vliegtuig, richting WK in Qatar. Daarna scheiden hun wegen, want Meyers veegt voor de laatste keer het poeder van haar handen en begint een nieuw leven als studente aan de Hogeschool PXL.
18/10 11u45  Ferre Vanderhoydonck uit Zolder verovert zilver met België op Olympische Jeugdspelen: “Nooit gedacht aan medaille”Op de Olympische Jeugdspelen in Buenos Aires heeft Ferre Vanderhoydonck uit Zolder met de Belgische basketbalploeg 3x3 een zilveren medaille veroverd. In de finale was gastland Argentinië met 15-20 te sterk. De Belgische medailleoogst staat zo op acht stuks. “De successen van landgenoten hebben ons gemotiveerd om ook een medaille te pakken.”
18/10 11u45  Vlotjes tussen twee auto’s door: motorrijder haalt op levensgevaarlijke manier inDoodsbang zou je worden na het zien van deze beelden uit het Amerikaanse Arizona. Dashcambeelden tonen namelijk hoe een motorrijder auto’s inhaalt op een levensgevaarlijke manier. Zelfs bij een auto die een andere overstak, nam de motorrijder heel wat risico en reed er gewoon tussendoor. Of de roekeloze bestuurder is opgepakt, is niet geweten.
18/10 11u30  Ondanks nationaal verbod: zo haal je met enkele klikken Roundup in huisOndanks een verbod op de verkoop van het verdelgingsmiddel Roundup kunnen particulieren het online eenvoudig bestellen.
18/10 11u30  Viering 30 jaar Okra NoordOkra Noord viert dit weekend uitgebreide het 30-jarige bestaan.
18/10 11u30  Herman Brusselmans maakte ook kennis met graaicultuur: “100.000 frank om mij profvoetballer te maken”Ook schrijver Herman Brusselmans kreeg te maken met de graaicultuur in het voetbal. Dat blijkt uit een reconstructie van zijn voetbalcarrière in Sport/Voetbalmagazine. Volgens hem vroeg zijn toenmalig jeugdtrainer Leon Nollet bij Lokeren 100.000 frank onder tafel om hem een profcontract te garanderen.
18/10 11u30  Politiebonden blazen overleg met Jambon op en eisen oplossingen: ruim duizend agenten thuis met ‘griep’Het water tussen de Brusselse politie en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) is nooit zo diep geweest. Ze willen voorlopig zelfs niet meer rond de tafel zitten. “Dat hij maar met oplossingen komt”, klinkt het.
18/10 11u30  Truienaars scherpen online vaardigheden aan tijdens Digitale WeekDe digitale ontwikkelingen hebben de grenzen van de wereld letterlijk verlegd. Tijdens de Digitale Week, van 19 oktober tot 4 november, willen de stad Sint-Truiden, de politie en lokaal dienstencentrum Cicindriahuis Truienaars de juiste vaardigheden en reflexen aanleren om vlot overweg te kunnen met de kansen en uitdagingen van de toekomst. Daarbij willen men vooral oudere personen meer vertrouwd maken met al die nieuwigheden zodat ze hun eigen online veiligheid uit het oog dreigen te verliezen.
18/10 11u15  Ryanair opnieuw onder vuur door foto van personeel dat op grond moet slapen: “In scène gezet”Een foto van Ryanair-personeel gaat de wereld rond. Ze liggen op de grond te slapen in de luchthaven van het Spaanse Malaga, bij gebrek aan een hotel om in te overnachten, waarop de lagekostenmaatschappij enorm veel kritiek krijgt via sociale media. Ze verontschuldigt zich dan ook.
18/10 11u15  Belgische jager nog steeds spoorloos in Canadese wildernisIn de buurt van het Manicouagan Reservoir, in het noorden van de Canadese provincie Québec, is er al een week geen spoor van een Belg.
18/10 11u15  Steeds verder en avontuurlijker (zolang we maar een proper hotel hebben): zo reist de BelgHasseltOp vakantie willen we een zachte matras, een avontuurlijk programma en een vrijkaart om een beetje te vervuilen. Dat blijkt uit de nieuwe cijfers over ons reisgedrag. Conclusie: het vliegtuig blijft veruit het populairste transportmiddel, zelfs voor korte afstanden, en tegelijk willen we steeds verder en steeds exotischer. Bestemmingen buiten de EU zitten in de lift. Al willen we ook daar in de eerste plaats een proper hotel.
18/10 11u15  Opsporingsbericht: heeft u Karen Franssens (36) gezien?Op vrijdag 12 oktober 2018, omstreeks 10u00, verliet de 36-jarige Karen Franssens te voet de instelling ‘Home Marjorie’ in de Kerselaarlaan in Heist-op-den-Berg. Ze was op weg naar haar familie in Hasselt. Sinds vrijdag werd van haar niets meer vernomen.
18/10 11u15  Na de zoveelste flirt met Real Madrid: “Chelsea wil Eden Hazard monstersalaris aanbieden”De flirt tussenEden Hazarden Real Madrid is nog altijd niet voorbij. Bij Chelsea loopt het contract van de Rode Duivel nog tot 2020 en om hem uit de handen van Real te houden, wil Chelsea hem een nieuw voorstel doen.
18/10 11u15  VIDEO. Ikea bouwt toegankelijke keuken voor Beringse rolstoelgebruikster: “En nog betaalbaar ook”Een keuken ten volle gebruiken, is een onmogelijke klus voor wie in een rolstoel zit. Dat ondervindt de Beringse Shanna Wouters (34) elke dag opnieuw. Tot nu. “Ik heb eindelijk mijn aangepaste droomkeuken en ze is nog betaalbaar ook.” Tot haar verbazing vond ze nergens hulp tegen een redelijk prijs. Totdat Ikea Hasselt in actie schoot en zelfs een architect een tijdje ter beschikking stelde.
18/10 11u15  Wielerwedstrijd StrooiendorpOp zaterdag 20 oktober organiseert Wielerclub Sport en Steun Leopoldsburg een wielerwedstrijd voor de jeugd (van 8 tot 18 jaar). Hiervoor worden op die dag van 8.00 tot 17.00 uur verschillende straten in Strooiendorp verkeersvrij gemaakt. Omleidingstrajecten zijn voorzien.
18/10 11u15  Deze primeurs van Limburgse designers kan u bewonderen op de internationale designbiënnale in KortrijkVan 18 tot 22 oktober loopt Interieur, de internationale designbiënnale in Kortrijk. Met een paar primeurs van Limburgse designers. Maak kennis met de splinternieuwe keuken van Michaël Verheyden, de aardappelstoel van Frits Jeuris en de warme lampen van Etre Moderne.
18/10 11u15  Topmodel Gigi Hadid haalt uit naar bodyshamersGigi Hadid ziet er nu stukken slanker uit dan tijdens de beginjaren van haar modellencarrière, waardoor ze het slachtoffer werd van heel wat internettrollen. Tijdens een modeconferentie van Vogue sprak het populaire model zich hierover uit en gaf ze haar criticasters een duidelijke boodschap mee.
18/10 11u00  Yannick Ferrera: “De bekentenis van Myny? Dat is bij ons geen item”Begin er maar aan. Waasland-Beveren, net als KV Mechelen in verdenking gesteld voor matchfixing, moet morgen als eerste na het schandaal weer aan de slag in de competitie. Op Club Brugge nota bene. Berucht voor zijn fanatieke publiek. Coach Yannick Ferrera beseft dat het niet evident wordt. “Maar die spreekkoren horen we toch niet.”
18/10 10u30  Een Italiaans, Nederlands en Brits bier zijn vanaf nu écht trappistenbierDrie ‘Trappist’-bieren mogen vanaf nu het ATP-label (Authentic Trappist Product) dragen. Het label staat garant voor kwaliteit en dat gemaakt werd in authentieke ‘Trappist’-omstandigheden. De drie bieren krijgen het kwaliteitslabel voor minstens vijf jaar. Dat meldt de Internationale Vereniging Trappist in een persbericht.
18/10 10u15  "Vis eten houdt je langer gezond "Bepaalde vetzuren in vis helpen je mogelijk om langer gezond te blijven. Dat heeft een studie van de Amerikaanse Tufts University uitgewezen. Vooral bij omega 3-vetzuren in zeevruchten zou het effect het grootst zijn.
18/10 09u45  Lengte van ring- en wijsvinger zegt iets over seksuele voorkeurVrouwen bij wie de linker wijs- en ringvinger een verschillende lengte hebben, maken een grotere kans om lesbisch te zijn. Het lijkt cafépraat, maar het is de conclusie van een wetenschappelijk onderzoek aan de universiteit van Essex in Groot-Brittannië. Dat staat te lezen op de BBC.
18/10 09u15  Titelfavoriet Houston begint met valse noot aan nieuw NBA-seizoenDe Houston Rockets zijn niet goed begonnen aan het nieuwe NBA-seizoen. De Texanen verloren hun eerste wedstrijd woensdagnacht (Belgische tijd) met 112-131 van New Orleans.
18/10 08u45  ‘Orange is the New Black’ stopt ermeeSpijtig nieuws voor de fans van ‘Orange is the New Black’. Na het zevende seizoen, dat volgend jaar gelanceerd wordt, stopt de serie van Netflix ermee. Dat heeft de cast woensdag bekendgemaakt.
18/10 08u45  Namen van Lommelse CD&V-schepenen bekendGisteren even voor middernacht is in Lommel de CD&V-fractie tot een akkoord gekomen over de namen die een schepenambt zullen vervullen.
18/10 08u45  Record is een feit: snelle Nederlander schenkt Quick Step Floors 72ste zege van het seizoenFeest ten huize Patrick Lefevere. De jonge Nederlander Fabio Jakobsen won de derde etappe in de Gree - Tour of Guanxi en schonk daarmee Quick Step - Floors de 72ste zege van het seizoen, goed voor een persoonlijk record voor ploegmanager Patrick Lefevere.
18/10 08u30  Fiscus verijdelt overval op Belgische staatskas: internationale oplichters waren bijna weg met 780 miljoen euroBijna was de Belgische staatskas de voorbije drie jaar 780 miljoen euro kwijt door internationale oplichters. Eerder haalden de fraudeurs al 200 miljoen euro uit de staatskas. In totaal zijn Europese landen samen voor zo’n 55 miljard euro opgelicht. Dat schrijft De Tijd op basis van de ‘CumEx Files’, een groot onderzoek waaraan de krant meewerkte.
18/10 07u30  Na jaren van laksheid, nu eindelijk tijd voor actie: zo willen Pro League en KBVB voetbal opkuisenHet Belgisch voetbal is doodziek. Daarom wordt een net gepensioneerde minister van staat opgeroepen. Melchior Wathelet (69) moet ons voetbal uit de klauwen van makelaars als de aangehouden Mogi Bayat en Dejan Veljkovic redden. En hij begint vandaag al.
18/10 07u30  Bieke Ilegems schrijft emotionele ‘afscheidsbrief’ aan haar dochtersIn haar tweede boek ‘Gezondig’ dat eind vorige maand uitkwam, schrijft actrice en presentatrice Bieke Ilegems (47) nu al een opvallende afscheidsbrief aan haar dochters Noa en Milà. De mama heeft het in haar boek onder andere over hoe ze later haar laatste uren wil beleven en geeft haar kroost ook wijze levenslessen mee.
18/10 07u30  Zo draag je 1 kostuum op 5 verschillende manierenDraag je tijdens de week al genoeg stijve maatpakken en wil je in het weekend wat meer casual maar toch nog chique voor de dag komen? Tover je ‘werktenue’ om tot een hippe variant en draag je kostuum eens op een meer relaxte manier. Wij geven je 5 tips om stijlvol én cool naar dat ene feestje te gaan.
18/10 07u15  Europa vernietigend over Belgische begroting: we staan in het rijtje met Italië, Spanje, Portugal en FrankrijkDe regering-Michel krijgt eerstdaags een brief van de Europese Commissie, waarin duidelijk wordt gemaakt dat de begroting van 2019 niet voldoet. Dat heeft ‘De Tijd’ vernomen in Europese kringen. België behoort samen met Italië, Spanje, Portugal en Frankrijk - ook wel de Club Med genoemd omdat ze ervoor bekendstaan hun begroting niet op orde te krijgen - tot het selecte clubje dat zo’n reprimande krijgt.
18/10 07u15  Voor sloop bestemde centrale in Genk moet stroomtekort helpen voorkomenEen deel van de elektriciteitscentrale van Langerlo in Genk wordt opnieuw in gebruik genomen. Engie Electrabel wil de centrale, die sinds midden 2017 dicht was, inzetten om een mogelijk stroomtekort deze winter te helpen opvangen, schrijft Het Laatste Nieuws donderdag.
18/10 07u15  Banksy wou zijn werk bij veiling volledig vernietigenStreetart-kunstenaar Banksy wou zijn kunstwerk dat op een veiling in Londen deels vernietigd werd, eigenlijk volledig vernietigen. In een video die hij woensdag op zijn website plaatste, toont hij niet alleen hoe hij de versnipperaar installeert, maar ook hoe veilinghuis Sotheby’s het kunstwerk veilt en hoe het werk gedeeltelijk vernietigd wordt nadat de veilingmeester het kunstwerk toewijst aan een koper. Op het einde staat te lezen dat het mechanisme “bij testen iedere keer functioneerde...”. Vervolgens is te zien hoe een kopie van het beeld daadwerkelijk volledig wordt versnipperd.
18/10 06u45  Niet meer bijbetalen voor wie ooit ziek was, maar voor Sofie komt het te laatHasseltWie ooit kanker heeft gehad, hoeft straks niet meer extra te betalen voor een schuldsaldo­verzekering. Minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) gaat het ‘recht om vergeten te worden’ inschrijven in het verzekeringsrecht. Voor Sofie Vannut (28) uit Kuringen (Hasselt) komt de maatregel te laat. “Ik heb het contract net getekend, maar het is goed voor mijn lotgenoten.”
18/10 06u30  Peter Vanvelthoven ook niet in Lommelse gemeenteraad: “Anderen vinden dat het na 30 jaar genoeg geweest is”LommelPeter Vanvelthoven is in januari niet alleen burgemeester af, hij zal ook niet op de Lommelse oppositiebanken plaatsnemen. “Ik ga niet in de gemeenteraad zetelen”, zegt hij. Intussen vraagt iedereen zich af wie hem wil opvolgen als voorzitter van sp.a-Limburg.
18/10 06u15  “Zoals de zaken er nu voor staan zal de rode feniks niet meteen uit zijn as herrijzen”.
18/10 05u15  Clubs slaken wanhoopskreet: “Laat refs met rust”De clubs houden hun hart vast voor dit weekend. Dan worden in het Belgisch profvoetbal, 1A en 1B, de eerste wedstrijden afgewerkt sinds het uitbreken van het schandaal rond de spelersmakelaars Mogi Bayat en Dejan Veljkovic en de daaraan verbonden matchfixing met vermeende hulp van scheidsrechter Bart Vertenten.
18/10 03u30  Aanbod F-35 met twee weken verlengdBrusselDe Amerikanen hebben hun offerte voor de F-35-gevechtsvliegtuigen impliciet met twee weken verlengd. Dat vernam persagentschap Belga uit goede bron.
18/10 03u30  Vereeck heeft oplossing voor het probleem Vereeck in DiepenbeekDiepenbeekN-VA is met een nieuw coalitievoorstel naar CD&V in Diepenbeek gestapt: ze zijn toch bereid om vijf schepenen in plaats van vier aan te stellen. CD&V en Open Vld krijgen er dus elk anderhalve schepen bij. En voor ‘het probleem Lode Vereeck’ - die blijkbaar vooral moeilijk ligt bij CD&V-vrouwen - heeft Vereeck zelf een oplossing aangeboden. Welke, dat wil hij nog niet kwijt, maar meest waarschijnlijk is dat hij zelf geen schepen wordt. Edgard Vandebroek (CD&V): “We gaan dit bekijken. Het is in elk geval aantrekkelijker.”
18/10 03u30  Gertjan BouletKent u zelf ook een Limburger in het buitenland? Laat het ons weten: limburgerenwereldburger@hbvl.be
18/10 03u30  Kampenaar wordt CEO van Schoeller Allibertleopoldsburg/BeringenDe internationale groep Schoeller Allibert, gespecialiseerd in de productie van herbruikbare kunststof containers, wordt vanaf 1 november geleid door Kampenaar Ludo Gielen (45). Gielen wordt CEO van een bedrijf met een omzet van 500 miljoen euro en 2.000 werknemers.
18/10 03u30  EthischLees meer >
18/10 03u30  Leerling richt bloedbad aan in school op de Krim, 19 doden en 40 gewondenKertsjNegentien doden en tientallen gewonden, dat is de gruwelijke balans na een schietpartij in een hogeschool op de door Rusland geannexeerde Krim. De dader, een 18-jarige leerling, schoot zichzelf dood.
18/10 03u30  Khashoggi-verdachten uit omgeving Saoedische kroonprinsAnkaraZeker vier van de Saoedi’s die mogelijk betrokken zijn bij de verdwijning/executie van de Saoedische dissident Jamal Khashoggi komen uit de omgeving van kroonprins Mohammed bin Salman. Dat concludeert de New York Times na onderzoek.
18/10 03u30  “Farmareuzen pompen prijs insuline op”Lees meer >
18/10 03u30  Eén op drie ziet rijden naar het werk als ontspanningHASSELTMogelijk zit u zelf dagelijks vele uren in de auto om op uw werk te raken. De Antwerp Management School heeft nu onderzocht hoe u zich tijdens dat pendelen voelt. En wat blijkt? “Bijna één op de drie Belgen mag dan wel stress ondervinden om op tijd op zijn werk te geraken, nog net iets meer Belgen zien dat woon-werkverkeer als ontspanning.”
18/10 03u30  Totale uitstoot broeikasgassen daalt met 12% in VlaanderenBRUSSELDe uitstoot van broeikasgassen is in Vlaanderen tussen 2000 en 2016 gedaald van 99,5 naar 87,7 miljoen ton (-12%). Met dank aan de elektriciteitscentrales, industrie en huishoudens. De uitstoot van het wegverkeer steeg daarentegen met 11 procent. Zo blijkt uit een nieuw rapport van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM).
18/10 03u30  “Overheid levert geen eten meer voor voedselbanken”BrusselDe Sint-Vincentiusvereniging van Genk zit zonder basisgoederen zoals melk, bloem, rijst, olie en pasta om uit te delen aan wie het financieel moeilijk heeft. Normaal gezien krijgen ze die voeding van de federale overheid. “Maar we zijn al bijna eind 2018 en we hebben nog geen enkel product gekregen dat voor dit jaar is voorzien”, zegt Guido Vandebrouck van Sint-Vincentius. “Het hele land zit met dat probleem”, zegt Piet Vanthemsche, voorzitter van de Belgische Federatie van Voedselbanken. “De aankoop van voeding loopt vertraging op.”
18/10 03u30  Rode feniksLees meer >
18/10 03u30  De gelukzalige zomer van de indianenElke week zoekt taalliefhebber Marcel Grauls naar de herkomst van een woord uit de actualiteit.
18/10 03u30  Topman Ryanair denkt aan stoppenLees meer >
18/10 03u30  “Geen rel tussen Spanje en België”BRUSSELWordt de diplomatieke rel tussen Spanje en Vlaanderen nu ook een binnenlandse rel? Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) leek daar gisteren op aan te sturen, door federaal minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) te sommeren om de Spaanse ambassadrice in ons land op het matje te roepen. Bourgeois hield in het Vlaams Parlement vol een toezegging in die zin ontvangen te hebben van Reynders – die dat bij monde van zijn woordvoerder ontkent.
18/10 03u30  Wendy zet haar Franske op straatWie had dit zien aankomen: Wendy Van Wanten is niet meer samen met haar ‘Franske’. Na twaalf jaar is hun liefdessprookje uit. “Minstens tijdelijk”, reageert Van Wanten op het nieuws.
18/10 03u30  Genieten van cultuurWhat shall we do with a drunken sailor, early in the morning? Een vraag die mogelijk opborrelt (!) tijdens de Jeneverfeesten in Hasselt, die nederzetting aan de Demer. PXL Music trakteert alvast op drinkliederen maar u kan ook kiezen voor hardcore op Groezrock, ‘Graceland’ uit de keel van Sioen of voor toptheater van Arne Sierens.
18/10 00u30  Valencia en Sam Van Rossom winnen van Partizan Belgrado, Pierre-Antoine Gillet wint met TenerifeValencia en Sam Van Rossom hebben woensdag met 79-71 (rust: 43-40) gewonnen van Partizan Belgrado op de derde speeldag van de EuroCup basketbal.
18/10 00u00  Duitse politie pakt leden Nederlandse Audi-bende op die vermoedelijk ook in ons land plofkraken pleegdeIn het Zuid-Duitse Germering en Gilching zijn afgelopen nacht vier leden van een plofkrakersbende opgepakt nadat een nieuwe kraak kon worden voorkomen. De daders zijn lid van de vanuit Nederland opererende Audi-bende die vermoedelijk ook in ons land al actief was.
17/10 23u45  Is dit de vreemdste geluksbrenger in de geschiedenis van ‘De Slimste Mens’?De derde aflevering van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ gemist? Met deze samenvatting ben je weer helemaal mee. Woensdag deed Liesa Naert (36) haar gooi naar de titel. Je kent de actrice vast van ‘De Ideale Wereld’, ‘Quiz Me Quick’ of ‘Willy’s en Marjetten’.
17/10 23u30  Ook op tweede testdag Formule E technische problemen voor Stoffel Vandoorne: “Niet ideaal”Stoffel Vandoorne (HWA Racelab) heeft woensdag op de tweede testdag in de Formule E opnieuw te maken gehad met technische problemen op het circuit van Valencia.
17/10 23u30  Koen Buyse van Zornik gaat solo met eigen werk en coversKoen Buyse van Zornik staat vandaag solo op de planken om een selectie van eigen werk, maar ook van zijn muzikale helden te zingen. In de Muze in Zolder bijt hij de spits af van zijn theatertour ‘My works, classics & heroes’.
17/10 23u15  Maaseik en Roeselare samen aan de leiding na twee speeldagen in EuroMillions Volley LeagueMaaseik en Roeselare hebben woensdag hun wedstrijd gewonnen op de tweede speeldag in de EuroMillions Volley League.
17/10 23u15  Richard Gasquet schaart zich bij de laatste acht op European Open in AntwerpenDe Fransman Richard Gasquet (ATP 28) heeft zich woensdag gekwalificeerd voor de kwartfinales op de European Open tennis in Antwerpen (hardcourt/612.755 dollar).
17/10 23u00  Ook op tweede testdag Formule E technische problemen voor Stoffel Vandoorne: “Niet ideal”Stoffel Vandoorne (HWA Racelab) heeft woensdag op de tweede testdag in de Formule E opnieuw te maken gehad met technische problemen op het circuit van Valencia.
17/10 22u30  Brandje in ABVV-gebouw in TongerenIn de Jekerstraat in het centrum van Tongeren vatte deze avond de deur van de technische ruimte van het ABVV-gebouw vuur. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht. De andere lokalen van de vakbondsinstelling liepen geen schade op en ook de technische ruimte kon voor het overige gevrijwaard worden.
17/10 22u00  “Geen gezever, nu jenever”: prachtig herfstweer kan record Hasseltse Jeneverfeesten dit weekend doen sneuvelenZaterdag en zondag staat er opnieuw één drank centraal in de Hasseltse binnenstad, en dat is jenever natuurlijk. Er staan ook dit jaar weer heel wat randactiviteiten op het programma: van optredens van Great Balls of Choir, over zelf graffiti spuiten voor kinderen tot de lindy hop leren dansen. Maar het draait natuurlijk vooral om het gerstenat. “Met dit prachtige weer verwachten we dat ons record van 150.000 bezoekers wel eens zou kunnen sneuvelen”, zegt organisator Jean-Pierre Swerts.
17/10 21u45  Koen Buyse van Zornik gaat solo met nieuw werk en coversKoen Buyse van Zornik staat vandaag solo op de planken om een selectie van eigen werk, maar ook van zijn muzikale helden te zingen. In de Muze in Zolder bijt hij de spits af van zijn theatertour ‘My works, classics & heroes’.
17/10 21u45  Politicoloog Johan Ackaert over akte van voordracht in Diepenbeek: “Zonder oplossing dreigt de gemeente onbestuurbaar te worden”In Diepenbeek is er een patstelling ontstaan omdat de CD&V een akte van voordracht heeft ondertekend met alle andere partijen maar nu liever in zee zou gaan met PUUR, de partij van huidig burgemeester Patrick Hermans. Hoe zit dat nu wettelijk? Politicoloog Johan Ackaert van de UHasselt legt uit.
17/10 21u30  Fight! Mayweather gaat uitdaging aan tegen Khabib: “Ik zal er een cheque met negen cijfertjes aan overhouden”De Amerikaanse bokslegende Floyd Mayweather heeft woensdag aan de gespecialiseerde website TMZ Sports verteld dat hij tegen de Russiche kooivechter Khabib Nurmagomedov wil vechten. Mayweather was eigenlijk met pensioen, maar Nurmagomedov daagde hem maandag uit. De Rus klopte eerder de befaamde Ierse kooivechter Connor McGregor.
17/10 21u30  Lonenaar (31) onderzoekt internationale wetgeving rond cyberveiligheid: “In Seoel leef je in de toekomst”“Toen ik verhuisde naar Seoel wist ik niets van Zuid-Korea. Ik kende ‘Gangnam Style’, maar daar hield het zowat op”, zegt Gertjan Boulet (31) uit Borgloon. Aan de Korea University onderzoekt hij hoe het internationale recht omgaat met hacking, spionage en andere cyberaanvallen tussen landen. Tussendoor proeft hij vol overgave van de Zuid-Koreaanse cultuur, ook wanneer er een levende inktvis op zijn bord belandt. “Nu ben ik het gewoon, maar in het begin trek je hier ogen open.”
17/10 21u15  Vereeck heeft oplossing voor 'het probleem Vereeck' in DiepenbeekN-VA is met een nieuw coalitievoorstel naar CD&V in Diepenbeek gestapt: ze zijn toch bereid om vijf schepenen in plaats van vier aan te stellen. CD&V en Open Vld krijgen er dus elk anderhalve schepen bij. En voor ‘het probleem Lode Vereeck’ - die blijkbaar vooral moeilijk ligt bij CD&V-vrouwen - heeft Vereeck zelf een oplossing aangeboden. Welke, dat wil hij nog niet kwijt, maar meest waarschijnlijk is dat hij zelf geen schepen wordt. Edgard Vandebroek (CD&V): “We gaan dit bekijken. Het is in elk geval aantrekkelijker.”
17/10 21u00  Mexicaanse bokser Saul Alvarez tekent monsterdeal van 365 miljoen dollar met streamingdienstDe Mexicaanse bokser Saul Alvarez, WBC- en WBA-kampioen bij de middengewichten, heeft woensdag een monstercontract getekend met de Amerikaanse streamingdienst DAZN. Alvarez strijkt 365 miljoen dollar of 316,9 miljoen euro op. Het is het grootste contract ooit door een sportman afgesloten.
17/10 21u00  Man verstopt 200.000 euro in bagageDe Nederlandse douane heeft op Eindhoven Airport in de bagage van een 29-jarige man 200.000 euro aan contant geld gevonden. Het geld zat verstopt in sportschoenen. De man was op weg naar Malaga. Dat hebben de bevoegde autoriteiten woensdag bekendgemaakt.
17/10 20u45  Leerling laat bom ontploffen in school en opent vuur op medestudenten: “De muren waren bedekt met bloed”Een leerling van een school op de Krim heeft woensdag dood en verderf gezaaid. De achttienjarige liet onder meer een zelfgemaakte nagelbom ontploffen en vuurde met een jachtgeweer op zijn medeleerlingen. Daarbij vielen minstens 19 doden en 55 gewonden, zo melden de lokale ordediensten. Na afloop beroofde de jongeman zichzelf van het leven.
17/10 20u45  RIMO vraagt aandacht voor armoedebestrijding bij nieuwe gemeentebesturen: “Op 8 jaar tijd 25% meer Limburgers in armoede”De gemeenteraadsverkiezingen zijn net achter de rug, het ideale moment dus voor verenigingen om in actie te schieten en de nieuwe bestuurders aan te spreken. En dat doen dus de Limburgse verenigingen tegen armoede op de werelddag van verzet tegen armoede. 130.000 Limburgers hebben een inkomen onder de Europese armoedegrens. De verenigingen hopen dat politici armoede integreren in hun beleid.
17/10 20u30  Stemmenkampioen Patrick Lismont: "Sp.a is voeling met man in de straat kwijt"De sp.a is de voeling met de kleine man kwijt. Sommigen van onze mandatarissen moeten dringend uit hun ivoren toren komen en weer de straat op gaan. Dat zegt Patrick Lismont, de burgemeester van Gingelom. Lismont heeft recht van spreken. Sp.a-Goesting is in Gingelom al 24 jaar met een absolute meerderheid aan de macht. En zondag steeg de partij nog met 3 procent.
17/10 20u30  Zo werd Jan Dalemans de populairste burgemeester van LimburgJan Dalemans, burgemeester van Hechtel-Eksel, is met zestig procent van de stemmen de populairste burgemeester van onze provincie. Is het omdat hij tussen de mensen staat en zelf de handen uit de mouwen steekt. En speelt het mee dat hij niet uit een politiek nest komt, maar ondernemer is. TVL trok naar Hechtel-Eksel. 'Als we problemen hebben, dan bellen we Jan,' klinkt het er. 'En Jan helpt ons.'
17/10 20u30  Voorzitter voetbalbond bevestigt einde carrière scheidsrechters Vertenten en Delferière: “Na alles wat er gebeurd is...”Bart Vertenten en Sébastien Delferière werden vorige week geschorst door de Belgische voetbalbond voor hun aandeel in het voetbalschandaal rond matchfixing en fiscale fraude. Dat de carrière van beide scheidsrechters voorbij is, werd nogmaals bevestigd door voorzitter Gérard Linard.
17/10 20u15  Panna voetbalkooi reist de gemeente doorHet ‘panna voetbalveld’ doet tijdens de zomer verschillende plaatsen aan in de deelgemeenten. In de Populierenwijk was ook de integratiedienst aanwezig. Zij zorgden voor lekkere hapjes en een barbecue voor de aanwezigen. “Het kan de drempelverlagende factor zijn om jongeren in de wijken en buurten samen te brengen en hen te laten kennis maken met mensen van de gemeente, met de buurt en nu ook met de integratieraad”, zo vertelt John Ooms van de Hamse jeugddienst. “Daarom wordt het voetbalplein sinds een aantal jaren her en der opgesteld.”
17/10 19u30  Peter Vanvelthoven zal volgend jaar ook niet meer in gemeenteraad zetelenPeter Vanvelthoven, momenteel nog burgemeester in Lommel, zal volgend jaar ook niet meer in de gemeenteraad zetelen. Dinsdagavond maakte Vanvelthoven al bekend dat hij stopt als voorzitter van sp.a-Limburg.
17/10 19u30  Opdoffer voor Racing Genk: leider moet na Leandro Trossard ook Sander Berge missen met een blessureRacing Genk kan komende zaterdagavond (om 20u30) in de thuiswedstrijd tegen Eupen geen beroep doen op middenvelder Sander Berge. De Noor keerde door een knieblessure vervroegd terug van zijn stage met de nationale ploeg.
17/10 19u30  Jekaterinenburg en Emma Meesseman winnen Europese supercupJekaterinenburg heeft woensdag de Europese supercup basket voor vrouwenteams in de wacht gesleept. Het Russische team van Emma Meesseman klopte de Turken van Galatasaray met 79-40 (rust: 38-30)
17/10 19u30  Drie bromfietsen opgedrevenDe politie organiseerde woensdag een controle op bromfietsen in de schoolomgeving van Lanaken. van de zeven bromfietsen waren er drie opgedreven. Deze zijn voor een maand in beslag genomen.
17/10 19u30  Auto vat vuurEen auto die over de E314 reed vatte woensdag rond 11.30 uur vuur. De bestuurder reed het voertuig nog op de pechstrook terwijl de brandweer uitrukte. De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling.
17/10 19u30  Kabel van werf gestolenDieven stalen woensdag een voedingskabel van een bouwkraan op een werf in de Gebroeders Crollstraat in Maaseik.
17/10 19u15  Elektronica gestolenOnbekenden braken een deur van een huis open en stalen elektronisch materiaal. Het feit deed zich dinsdag overdag voor op de Volderslaan in Hasselt.
17/10 19u15  Vrouw lichtgewondBij een ongeval woensdag om 11.45 uur in de Heidestraat in Kwaadmechelen raakte een vrouw (28) uit het Antwerpse Mol lichtgewond. Het ging om een botsing tussen twee voertuigen.
17/10 19u15  Kop-staartbotsingBij een kop-staartbotsing dinsdag om 16.15 uur op de Herkenrodesingel in Hasselt raakten Kathleen R. (37) uit Hasselt, Benoit H. (54) uit Opglabbeek en Michaël B. (29) uit Hasselt lichtgewond.
17/10 19u15  Tongeren nog altijd zonder coalitieOveral in Limburg zijn de coalities, op geval apart Diepenbeek na, gevormd. Alleen Alken en Nieuwerkerken, waar er absolute meerderheden zijn, beraden zich nog of ze er nog een partij bijnemen. Maar Tongeren heeft nog altijd geen coalitie. Tongeren.nu, het kartel tussen Open Vld van Patrick Dewael, en de CD&V van An Christiaens, vormen daar het sterkste blok met 14 van de 31 zitjes. Een status quo met de huidige situatie. Sp.a heeft er 9, ook een status quo, N-VA 4 (-2) en Groen 2 (+1).
17/10 19u15  Vrouw (22) lichtgewond na klap tegen geparkeerde vrachtwagenNathalie B. (22) uit Kortenaken hield woensdag om 7.15 uur lichte verwondingen over aan een ongeval op Stadsbeemd. De vrouw botsten met haar auto tegen een geparkeerde vrachtwagen met oplegger.
17/10 19u15  Ongeval met bus en fietsers botsenEen bus en auto waren dinsdag om 16.40 uur betrokken bij een botsing op de Molendijk in Koersel. Bij dat ongeval raakten de twee vrouwen in de wagen en de buschauffeur lichtgewond. Twee fietsers kwamen woensdag om 12.20 uur met elkaar in aanrijding in de Nijverheidsstraat. Een scholier (15) uit Beringen hield er lichte verwondingen aan over.
17/10 19u15  Fietser en bromfietser botsenEen fietser en bromfietser kwamen woensdag om 13 uur met elkaar in aanrijding in de Hasseltsestraat in Bilzen. De bromfietser (18) uit Bilzen raakte lichtgewond.
17/10 19u15  Advocaat Dejan Veljkovic: “Niet in beroep omdat client nog niet over alles is ondervraagd”Spelersmakelaar Dejan Veljkovic heeft geen beroep aangetekend tegen de beslissing van de raadkamer van Tongeren om hem nog een maand aan te houden,omdat hij nog niet over alle aspecten van het dossier is ondervraagd. Dat bevestigde zijn advocaat Kris Luyckx woensdag. Hij is de enige aangehoudene in dit dossier die geen beroep aantekende tegen de beslissing van de raadkamer. De overige aangehoudenen deden dat wel.
17/10 19u00  Wakeboarden tussen ijsbergenDe Russische wakeboarder Nikita Martyanov nam zijn sport mee naar een van de zwaarste en koudste gebieden ter wereld: de ijsbergen in het zuidwesten van Groenland.
17/10 18u45  N-VA doet nieuw coalitievoorstel aan CD&V in DiepenbeekN-VA Diepenbeek heeft een nieuw coalitievoorstel gedaan aan CD&V: niet vier schepenen, maar een vijfde willen ze installeren. Daardoor zouden CD&V en Open Vld elk anderhalve schepen krijgen.
17/10 18u45  Marc Coucke en de Pro League nemen maatregelen na voetbalschandaal: "Vragen positieve houding ten aanzien van scheidsrechters"Nadat kersvers CEO Peter Bossaert deze voormiddag in Tubeke zijn actieplan voorstelde om de KBVB om te vormen tot een “sterke, transparante en moderne” organisatie, stelde ook Marc Coucke als voorzitter van de Pro League vandaag zijn toekomstplannen voor.
17/10 18u15  Volg om 18u hier LIVE de persconferentie van Marc Coucke bij de Pro LeagueNadat kersvers CEO Peter Bossaert deze voormiddag in Tubeke zijn actieplan voorstelde om de KBVB om te vormen tot een “sterke, transparante en moderne” organisatie, zal ook Marc Coucke als voorzitter van de Pro League vandaag zijn toekomstplannen uit de doeken doen. Volg hier om 18u LIVE zijn persconferentie in het bondsgebouw aan de Houba de Strooperlaan.
17/10 18u00  TIPS. Reizen met Jean Paul Gaultier en een feestje voor Mickey MouseElke week tippen lifestyleredactrices Tinnie en Hanne trends, places to be en de leukste hebbedingen.
17/10 18u00  Rel Spanje-Vlaanderen - Reynders roept Spaanse ambassadeur niet op het matje na incident rond Jan PeumansMinister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) is niet van plan de Spaanse ambassadeur op het matje te roepen nadat Spanje de diplomatieke banden met Vlaanderen heeft verbroken. Dat zegt zijn woordvoerder aan Belga. Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) had woensdagnamiddag in het Vlaams parlement nog gezegd dat Reynders de ambassadeur zou uitnodigen om “tekst en uitleg te vragen bij die beslissing”.
17/10 17u45  Wout van Aert is tweede plaatsen beu: “Ik mik volop op eerste zege in Ardooie, met of zonder Van der Poel”Donderdag vindt in het West-Vlaamse Ardooie de 24e editie van de Kermiscross plaats. De winnaar van de twee laatste edities, Wout van Aert, start als de uitgesproken topfavoriet. Dit ook door de afwezigheid van Mathieu van der Poel.
17/10 17u45  Fulham-eigenaar Shahid Khan trekt bod op Wembley inShahid Khan, de erg rijke eigenaar van Fulham, heeft zijn bod om Wembley te kopen ingetrokken. Dat meldt de Engelse voetbalbond, eigenaar van het legendarische stadion. “We respecteren ten volle zijn beslissing”, stelt Martin Glenn, algemeen directeur bij de FA.
17/10 17u45  Het scheelde amper 278 stemmen: “Bart De Wever heeft heel veel geluk gehad”“Vrienden, we hebben het gehaald”, riep Bart De Wever zondagavond uit. De N-VA behield haar 23 zetels in de Antwerpse gemeenteraad en de huidige coalitie kan verder. Maar veel heeft het niet gescheeld of het was anders uitgedraaid.
17/10 17u45  Fraudeonderzoek Belgisch voetbal: advocaten reageren met onbegrip op beslissing federaal parketAdvocaat Sven Mary is verbolgen dat makelaar Karim Mejjati veertien dagen langer in de gevangenis moet blijven, omdat het federaal parket beroep heeft aangetekend tegen de beslissing van de Tongerse raadkamer om vier verdachten met een enkelband naar huis te sturen. Nathalie Buisseret die optreedt voor Maria Bolgojevska, de vriendin van makelaar Dejan Veljkovic, wil niet reageren op de beslissing van het federaal parket.
17/10 17u30  Welp loopt dagenlang met plastic emmer rond zijn hoofdNogmaals een voorbeeld dat sluikstorten nadelig is voor dieren. Een jonge beer kwam met zijn hoofd vast te zitten in een plastic emmer en liep er dagenlang mee rond.
17/10 17u15  Woning in Dilsen-Stokkem tijdelijk onbewoonbaar door brandIn een woning in de Lemmenshoefstraat in Dilsen-Stokkem heeft het woensdagnamiddag gebrand. Het vuur was ontstaan in de kelder. In de hele woning is er rookschade. Gelukkig raakte er niemand gewond en konden de huisdieren gered worden. Het huis is wel tijdelijk onbewoonbaar verklaard.
17/10 17u15  Laatste keer 'Dag van de Jeugdbeweging' in OverpeltOverpelt zet nu vrijdag 19 oktober ter gelegenheid van de ‘Dag van de Jeugdbeweging’ alle vrijwilligers van de Overpeltse jeugdverenigingen en speelpleinwerkingen in de bloemetjes. Alle kinderen en jongeren die aangesloten zijn bij een Over(peltse) jeugdvereniging of speelpleinwerking en zich vrijdag voor school in uniform aanmelden op het pleintje naast CC Palethe worden getrakteerd op chocomelk, een ontbijtkoek en leuke muziek.
17/10 17u15  Minister Marghem is formeel: “Geen stroomtekort tot eind dit jaar”Tot eind dit jaar zal er zeker voldoende stroom zijn, zegt minister van Energie Marie Cristine Marghem (MR). Om zekerheid te hebben voor januari en februari is er nog wat nodig.
17/10 17u00  Week van het Bos: ravot je rot!Het thema van de Week van het Bos 2018 is: ‘ravotten’. Rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Buiten spelen en op avontuur gaan in de natuur maakt ons gezonder én creatiever. We moeten onze natuur koesteren en respecteren, de kwaliteit verbeteren… en er zuinig op zijn. Allemaal samen! Want ravotten in de natuur, dat doet deugd.
17/10 16u45  Luca Brecel maatje te klein voor Ali Carter tijdens English Open snookerLuca Brecel (WS 12) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de derde ronde op het English Open snookertoernooi (663.000 pond). In het Engelse Crawley moest de 23-jarige Limburger met 4-1 zijn meerdere erkennen in de Engelsman Allister Carter (WS 21).
17/10 16u30  Briljante Ronnie O’Sullivan maakt vijftiende 147 break uit zijn carrière: “Ik moest iets doen om het leuk te maken”Ronnie O’Sullivan (WS 3) heeft woensdag op het English Open snooker in het Engelse Crawley voor de vijftiende keer in zijn carrière een 147 maximumbreak neergezet. De Engelsman deed dat in zijn wedstrijd van de tweede ronde tegen landgenoot Allan Taylor (WS 75).
17/10 16u15  Bourgeois vraagt Reynders Spaanse ambassadeur op het matje te roepen na incident rond Jan PeumansVlaamse minister-president Geert Bourgeois heeft aan minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders gevraagd om de Spaanse ambassadeur op het matje te roepen na diplomatiek incident rond Jan Peumans.
17/10 16u15  Finale clubwedstrijden seizoen 2018 op de Papendaalse plasOp zondag 14 oktober werd de finale van de clubwedstrijden gevaren op de Papendaalse plas. Tijdens het voorbije seizoen deden maar liefst 25 zeilers mee voor een podiumplaats in hun klasse.
17/10 16u00  Wielertoeristen komen ten val en komen onder tractor terecht: één dode en zwaargewondeIn de Beverensestraat in Ardooie is een zwaar ongeval gebeurd met een groep wielertoeristen en een tractor. Twee van hen raakten in paniek toen een tractor uit tegenovergestelde richting naderde en raakten de controle over hun stuur kwijt. Na een val belandden ze onder het voertuig. Een van hen overleed ter plaatse, een andere wielrenner is zwaargewond.
17/10 16u00  Aleksandar Vukotic verlengt contract bij Waasland-BeverenWaasland-Beveren heeft zijn Servische centrale verdediger Aleksandar Vukotic (23) langer aan de club gebonden. Hij zette zijn krabbel onder een nieuwe verbintenis tot 2023, zo laat de eersteklasser woensdag weten.
17/10 16u00  Limburgse zussen openen Les Soeurs-winkel in MaastrichtDe Limburgse zussen Clio, Kay en Julie Hendrickx trekken met hun kleding- en juwelenlabel Les Soeurs naar het buitenland. Na winkels in Hasselt, Antwerpen en Knokke openen ze deze week een nieuwe vestiging in het Nederlandse Maastricht.
17/10 16u00  Gilles Simon is eerste kwartfinalist op European Open in AntwerpenDe Fransman Gilles Simon (ATP 32) heeft zich als eerste speler geplaatst voor de kwartfinales van het European Open in Antwerpen (hard/612.755 euro).
17/10 16u00  Week van de Fair Trade in PeerVan 3 tot 13 oktober was het de Week van de Fair Trade. Ook in Peer, dat een Fairtradegemeente is, gingen verschillende activiteiten door.
17/10 16u00  46 lezers op roadtrip naar de westkust van AmerikaBegin oktober zakten er maar liefst 46 lezers van deze krant af naar Amerika om daar te genieten van een ‘Once in a lifetime’ roadtrip langs alle highlights van de westkust.
17/10 16u00  Huiveren met Halloween: niet enkel voor kinderenHalloween een feest voor kinderen? Jazeker, maar ook steeds meer volwassenen hullen zich in een horroroutfit. Om met hun kroost mee te wandelen tijdens een griezeltocht … of omdat ze het gewoon leuk vinden. Kenners spreken van “een groot verschil in vergelijking met vijf jaar geleden.”
17/10 15u45  Feest van Poolse gemeenschap in Genk eindigt in vechtpartij: 12 maanden cel geëistDrie Polen riskeren celstraffen van tien en twaalf maanden omdat ze slaags raakten met enkele andere bezoekers van een feest van de Poolse gemeenschap in Genk. “Ze daagden iedereen heel de tijd uit om te vechten”, aldus de procureur die ook geldboetes van 800 euro eist.
17/10 15u45  Zwitserse Bencic houdt Kirsten Flipkens uit kwartfinales in LuxemburgKirsten Flipkens (WTA 52) heeft zich op het WTA-toernooi van Luxemburg (250.000 dollar) niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales.
17/10 15u45  Ook voor Bolt zijn er limieten: hij bedankt voor aanbod uit MaltaUsain Bolt zal niet te bewonderen zijn in de Maltese voetbalcompetitie. Landskampioen Valletta FC hoopte de voormalige spurtbom te verleiden met een tweejarig contract, maar de Jamaicaan sloeg de aanbieding af.
17/10 15u30  Waarom kinderen hun stiefmoeder niet als mama zien, maar hun stiefvader wel als papaIn de vele samengestelde gezinnen ziet bijna de helft van de kinderen hun stiefvader als een echte vaderfiguur. Een stiefmoeder wordt maar door 17 procent van de kinderen als een mama gezien. Deze opmerkelijke resultaten blijken uit een onderzoek van de Universiteit van Amsterdam. Ook in ons land zijn de relaties met stiefmoeders of plusmama’s veelal wrang en moeilijk. “Doordat ze zo hard hun best doen in de zorg voor de kinderen. Dat verwachten kinderen niet en dat is ook tegen de natuur. Opvoeden is een taak voor de biologische ouders”, zegt plusoudercoach Anja Pairoux.
17/10 15u30  18 doden en 40 gewonden na ontploffing in school op de Krim, dader was leerlingDe verdachte van de bomexplosie van woensdag op een polytechnische school in universiteit in Kertsj was een oud-leerling, die zichzelf na zijn daad heeft doodgeschoten. Dat heeft het hoofd van de Krim, Sergei Aksjonov, gezegd op de nieuwszender Russia-24. Inmiddels zijn al 18 doden geteld.
17/10 15u15  Vuur breekt uit tijdens werken aan dakgoot in LommelIn Lommel moest de brandweer van hulpverleningszone Noord-Limburg uitrukken voor een woningbrand. Bij reparatiewerkzaamheden aan de dakgoot ontstond er vuur onder het dak.
17/10 15u00  CD&V Lummen wil hertelling: “Voorkeurstemmen van één bureau werden vergeten”De Lummense CD&V gaat een klacht indienen bij de Raad voor Verkiezingsbetwistingen. In één bureau werden de voorkeurstemmen niet meegeteld, aldus de partij. Aan de zetelverdeling verandert sowieso niets.
17/10 15u00  35 jubilerende koppels gehuldigdHet gemeentebestuur nodigde 74 jubilariskoppels uit die dit jaar 50, 60, 65 of 70 jaar getrouwd waren voor een gezamenlijke feestavond. 35 koppels gingen in op deze invitatie en samen met hun kinderen en kleinkinderen zorgde dat voor ruim 300 aanwezigen in het CC. Daar werden ze getrakteerd op een optreden van de Molse cabaretgroep Tempo-Tempo met nadien een receptie. De jubilarissen kregen verder nog een geschenkpakket aangeboden met streekproducten, een kopie van de originele huwelijksakte, een felicitatiebrief van het Hof, een mooie foto van het koppel en een envelop met geschenkbonnen.
17/10 15u00  Zoveel kost de koninklijke familie ons volgend jaarDe koninklijke familie zal ons volgend jaar 36.614.000 euro of 206.000 euro meer dan in 2018 kosten. Meest opvallend in de begroting is dat prins Laurent ondanks de dotatievermindering die hij als straf opgelegd kreeg en waarvoor hij zo kwaad is, volgend jaar 320.000 euro krijgt of 6.000 euro meer dan in 2018.
17/10 14u45  Vijf keer niet te missen op Biënnale InterieurVanaf donderdag staat Kortrijk vier dagen lang in teken van alles wat met interieur, architectuur en design te maken heeft, want dan vindt voor de 26ste keer Biënnale Interieur plaats. Van plan om een bezoekje te brengen aan Kortrijk Xpo en de binnenstad? Aan deze hoogtepunten kun je je verwachten.
17/10 14u30  Zeldzame bijensoorten gespot op IKEA-bedrijventerrein in GenkVerschillende bijensoorten die niet of nauwelijks voorkomen in de rest van Vlaanderen, maken gebruik van het groene bedrijventerrein van IKEA in Genk. De zeldzame soorten profiteren van de natuurlijke inrichting van het bedrijventerrein. Dat blijkt uit een inventarisatie door Natuurpunt Studie.
17/10 14u15  Deze programma’s mag u op 17 oktober niet missenOp Eén staat Karolien Debecker voor ‘De Klas’, Canvas blikt terug op de redding van de euro in 2008, in ‘Bake Off Vlaanderen’. Film van de dag is ‘The Fault in Our Stars’ op Vitaya.
17/10 14u15  Demir: “Nooit ernstige onderhandelingen gevoerd met Dries”“Er zijn nooit ernstige onderhandelingen geweest. Het waren pro forma gesprekken, maar wij wisten, zelfs al voor de campagne, dat Wim verder wilde gaan met Pro Genk. We hadden een déjà vu-gevoel van 2012”, dat zei Zuhal Demir vanmiddag bij TVL. Burgemeester Wim Dries (CD&V) besloot maandag om de coalitie met Pro Genk verder te zetten waardoor Demir met de N-VA in de oppositie belanden.
17/10 14u15  Nederlandse vriendinnen gebruiken populair trucje om kleding te stelen in LimburgEen 60-jarige Nederlandse vrouw moet samen met een vriendin zes maanden de cel in voor verschillende winkeldiefstallen in Dilsen-Stokkem en Maaseik. De geldboete die de twee dames moeten ophoesten is 800 euro. De Nederlandse vrouw ontkende met klem de feiten tijdens de zitting in september: “Ik schoof eerlijk aan aan de kassa!”
17/10 14u15  Bocholtse Deborah klaar voor finale van ‘Bake Off Vlaanderen: ’“Een bakkerszaak beginnen? Dat is veel te vroeg opstaan"Woensdag stijgt er voor het laatst baklucht op uit de tent van ‘Bake Off Vlaanderen’. Een van de drie bakkers in de finale is de Bocholtse Deborah Eben. Niet min, voor iemand die ook nog twee jobs en twee kinderen moet bestieren. “Ik had me ingeschreven omdat ik een uitdaging zocht. En die heb ik gekregen”, lacht Deborah. “En nu een bakkerszaak? Nee, bedankt. Dat is veel te vroeg opstaan!”
17/10 14u00  Leerlingen Hasseltse school gaan via Facebook op zoek naar nieuwe jufDe leerlingen van basisschool KIDS in Hasselt gingen via Facebook zelf op zoek naar een nieuwe juf. Met succes:een dag later staat er al een nieuwe leerkracht voor hun klas. Al mocht niet zomaar eender welke juffrouw hun nieuwe juf worden, want de kinderen hadden wel wat eisen.
17/10 14u00  Tien doden na ontploffing in school in Krim “door springtuig”, mogelijk terreurdaadBij een explosie in een polytechnische school in Kertsj, in het oosten van het schiereiland Krim, zijn tien doden en vele tientallen gewonden gevallen. De oorzaak zou springtuig zijn, waardoor een terreurdaad niet uitgesloten wordt.
17/10 14u00  Verborgen camera in fotokader legt diefstal in Truiens rusthuis vastDe Hasseltse strafrechter heeft woensdag een 32-jarige Roemeense poetsvrouw veroordeeld tot zes maanden cel met volledig uitstel voor twee diefstallen in het Truiense rusthuis Triamant.
17/10 14u00  Bilzenaar bedreigt politieagenten tijdens BOB-controle: “Hij legde twee messen op dashboard”Een 27-jarige Nederlander uit Bilzen riskeert een celstraf van veertien maanden met uitstel voor de bedreiging van drie politieagenten van de zone Bilzen-Hoeselt-Riemst tijdens een BOB-controle op 27 juli van dit jaar. De man zou de bestuurder van het voertuig, die tijdens de controle hulp vroeg, gegijzeld hebben. “Hij legde meteen twee messen op het dashboard”, aldus de aangeslagen agenten na de zitting.
17/10 13u45  Man (26) die ex omver reed moet cursus volgen om met agressie te leren omgaanEen 26-jarige man uit Heusden-Zolder is woensdag in de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld tot 12 maanden cel met uitstel voor partnergeweld. De verdachte kon het niet verkroppen dat zijn relatie van meerdere jaren erop zat.
17/10 13u45  Revolutie bij de voetbalbond: bondsgebouw wordt verkocht, arbiters krijgen hulpDe Belgische voetbalbond (KBVB) zal zijn hele werking naar Tubeke verhuizen. Dat heeft Peter Bossaert, sinds vorige maand CEO van de KBVB, woensdag bekendgemaakt op een persmoment in het Belgian Football Center in de Waals-Brabantse gemeente. De maatregel kadert in een elfpuntenplan die het roer volledig moet omgooien bij de voetbalbond.
17/10 13u45  Hasseltse dief (26) moet voor de 14de keer naar instellingEen 26-jarige Hasseltse drugsverslaafde is woensdag veroordeeld tot 24 maanden cel waarvan de helft voorwaardelijk voor nog maar eens een reeks diefstallen.
17/10 13u45  Prins Harry en Meghan Markle kunnen al oefenen: kleuter vliegt hen rond de nek in AustraliëDe komst van prins Harry en Meghan Markle naar Dubbo, een van de haltes tijdens hun tour door Australië, is niet onopgemerkt voorbij gegaan. De vijfjarige fan Luke Vincent vloog de prins rond de nek en trok aan zijn baard. Het koppel, dat maandag aankondigde dat ze een kindje verwachten, kon er hartelijk om lachen. Meghan markle nam zelfs even de schouder van haar wederhelft vast omdat ze niet meer leek bij te komen. De kleuter gaf de hertogin een dikke knuffel. Zij mocht ook een boeketje bloemen in ontvangst nemen. Later op de dag konden de prins en Markle nog wat oefenen voor ze zelf ouders worden. Tijdens een bezoek aan de Woodley-familie die op een boerderij woont, letten ze even op het jongste gezinslid Ruby Carroll (13 maanden). Meghan Markle verklapte in Dubbo een beetje over haar zwangerschap. “Tot nu toe gaat het vrij goed, maar ik ben een beetje moe. Ik leef op adrenaline”, zei ze.
17/10 13u30  1700 personen met beperking gratis naar Mieve KermisOp de dinsdag van Mieve kermis ontvingen de foorkramers, de adviesraad van personen met een handicap, het gemeentebestuur en de middenstanders en horeca 1700 personen met een beperking, en die zakten massaal van uit heel Limburg af naar Meeuwen centrum.
17/10 13u00  Tien doden na ontploffing in school in KrimBij een explosie in een polytechnische school in Kertsj, in het oosten van het schiereiland Krim, zijn tien doden gevallen. Dat hebben de medische diensten aan het Russische persagentschap TASS gezegd.
17/10 13u00  KV Mechelen in ‘lockdown’: jeugdcomplex geslotenKV Mechelen sluit de rangen. Letterlijk. De poorten van het jeugdcomplex werden woensdagvoormiddag gesloten.
17/10 13u00  Uber neemt maatregelen om veiliger te worden: app krijgt noodknopTaxi-app Uber introduceert vanaf woensdag enkele nieuwe veiligheidsfuncties in de app. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. Er komt onder meer een noodknop om direct in verbinding te komen met de hulpdiensten.
17/10 12u45  Esapekka Lappi vervoegt Ogier bij CitroënDe Finse rallyrijder Esapekka Lappi wordt in 2019 teamgenoot van wereldkampioen Sébastien Ogier bij Citroën. De Franse renstal bevestigde zijn komst woensdag.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

6x Coach van Serena Williams klaagt “hypocriete situatie” aan in het tennis na hetze op US Open18/10 23u45 - Het Belang van Limburg: Patrick Mouratoglou, de Franse coach van Serena Williams, pleit voor het toelaten van coaching tijdens alle tennistoernooien. Hij wil zo een einde maken aan “de huidige hypocriete situatie”. Dat schreef hij op Twitter.
5x Zieke Monfils wint Frans topduel en schakelt titelverdediger uit op European Open in Antwerpen19/10 00u00 - Het Belang van Limburg: Gaël Monfils (ATP 38) heeft donderdag in een Frans onderonsje titelverdediger Jo-Wilfried Tsonga (ATP 75) uitgeschakeld in de tweede ronde van de European Open in Antwerpen (hard/612.755 euro).
5x VIDEO. Klaar voor de sloop, maar vanaf november moet Langerlo stroom voorzien voor 200.000 gezinnen18/10 23u45 - Het Belang van Limburg: Engie Electrabel wil een deel van de elektriciteitscentrale van Langerlo in Genk vanaf november opnieuw activeren. Dit om een mogelijk stroomtekort deze winter te helpen voorkomen. De energieleverancier heeft een productievergunning aangevraagd bij de FOD Economie en verwacht volgende week fiat te krijgen om de centrale, die sinds midden 2017 dicht was, opnieuw in gebruik te nemen. “Tot einde maart huren we twee gasturbines om, indien nodig, tweemaal 44 megawatt op te wekken, oftewel een equivalent van 200.000 gezinnen”, verduidelijkt Hellen Smeets, woordvoerster bij Engie Electrabel.
4x ‘Temptation Tim’ tikt Gunther D. op vingers, maar dat had hij beter niet gedaan19/10 00u00 - Het Belang van Limburg: ‘De Slimste Mens ter Wereld’ donderdag gemist? Geen paniek, want met deze samenvatting ben je weer helemaal mee. In de laatste aflevering van deze week deed topdokter Guy T’Sjoen een gooi naar de titel en mocht VTM-journaliste Bo Van Spilbeeck tweemaal juichen.
3x Rik Kriekels wordt dan toch burgemeester van Diepenbeek18/10 23u30 - Het Belang van Limburg: De 25 leden van het Diepenbeekse CD&V-bestuur hebben er donderdagavond voor gekozen om het getekende voorakkoord met N-VA, Open Vld en Groen te respecteren. Rik Kriekels wordt dus toch burgemeester, en niet Patrick Hermans. “We denken dat dit de beste en meest correcte keuze is”, zegt partijvoorzitter Edgard Vandebroek.
2x Voorzitter van KV Mechelen uitgenodigd voor verhoor bij de federale politie, maar niet in verdenking gesteld18/10 23u30 - Het Belang van Limburg: KV Mechelen-voorzitter Johan Timmermans is donderdagochtend uitgenodigd voor een verhoor bij de federale politie in Hasselt in het kader van het onderzoek naar fraude en matchfixing in het Belgisch voetbal. Hij is niet in verdenking gesteld, zo meldt KVM op de clubwebsite.
2x Vrachtwagens mogen nieuwe brug wel over, maar verder niet18/10 23u15 - Het Belang van Limburg: Maandag gaat de nieuwe expresweg N73 in Ham open. Deze expresweg met brug over het kanaal moet het zware en doorgaande verkeer uit de dorpskernen van Kwaadmechelen en Oostham houden. Maar door een nieuwe tonnagebeperking op de Zeventig Zillenweg moet het vrachtverkeer richting Noord-Limburg toch nog door de Hamse dorpskernen. “We moeten zo snel mogelijk samenzitten om een oplossing te vinden voor deze kakofonie”, zegt burgemeester Dirk De Vis.
1x Groen vraagt hertelling van minstens drie Bilzense stembureaus aan18/10 22u45 - Het Belang van Limburg: Groen Bilzen vraagt de hertelling van minstens drie Bilzense telbureaus. “We hebben met onze juristen een aantal slordigheden vastgesteld. Tot 5,5 procent verschil tussen het aantal vertrokken stembrieven uit een stembureau en het aantal toegekomen stembrieven op het hoofdtelbureau.”
1x TISM houdt verkeersweek16/10 13u15 - Het Belang van Limburg: Dagelijks worden onze leerlingen geconfronteerd met heel wat onveilige verkeerssituaties. Daarom richtte TISM een verkeersweek voor alle leerlingen in. Voor alle graden werden 3 activiteiten voorzien.
0x Politiek wil fiscale voordelen van voetballers nu écht aanpakken: Coucke moet op bezoek bij De Block én Kamercommissie19/10 00u15 - Het Belang van Limburg: Het worden drukke weken voor Marc Coucke. Minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld) gaat samenzitten met de Pro League-voorzitter om de gunstige RSZ-voordelen voor het voetbal te bespreken. Dat bleek uit het antwoord op een parlementaire vraag van Roel Deseyn. Het CD&V-Kamerlid zelf wil Coucke en de bevoegde ministers op zijn beurt uitnodigen om uitleg te komen geven in de Commissie Financiën.

Statistieken

Artikels:
34005
Gelezen:
410
Aantal lezers nu:
46


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven