dinsdag 31 maart 2015, week 14


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Meer nieuws van Het Belang van Limburg

Laatste updatecontrole: vandaag om 8u30
 

Het Belang van Limburg

Verbergen Tonen
31/03 08u30  Goedele Liekens: ‘Er zit een vreemd beest in mij dat in al mijn ingewanden kruipt’ Goedele Liekens laat er haar tv-opdrachten niet voor schieten, maar stiekem voelt de seksuologe zich helemaal niet opperbest. Meer zelfs: de sexperte heeft een parasiet opgedaan in Ethiopië en dat bezorgt haar de nodige lichamelijke ongemakken.
31/03 08u15  Professionele drones-piloten moeten medisch, theoretisch en praktisch examen afleggen Wie met een drone wil vliegen voor commercieel gebruik, zal een medisch en een theoretisch examen moeten afleggen en via een praktische test zijn stuurvaardigheid moeten aantonen. Dat staat in het koninklijk besluit dat het privé- en commercieel gebruik van drones regelt en dat minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR) heeft uitgewerkt.
31/03 08u15  Tom Waes opgepakt aan Mexicaanse grens Tom Waes is tijdens zijn tripje naar Mexico voor ‘Reizen Waes’ opgepakt door de grenspolitie.
31/03 08u15  Animatiereeks geeft seksuele voorlichting aan 9-jarigen Het Vlaamse productiehuis Beast Animation werkt aan een nieuwe animatiereeks die mogelijk op Ketnet zal worden uitgezonden. De werktitel luidt ‘Sex Say What?’ en die verraadt meteen wat de fictiereeks op het oog heeft. “Via een leuk verhaal willen we 9- tot 12-jarigen seksuele voorlichting geven”, aldus Koen Vermaanen van Beast Animation.
31/03 08u15  ‘Top Gear-presentatoren wilden na iedere show 20 flessen peperdure champagne’: Bekijk hier hun exuberante eisenlijst Jeremy Clarkson werd vorige week ontslagen nadat hij een producer een klap had verkocht. Reden? Clarkson was niet te spreken over het feit dat hij geen warme maaltijd kreeg aangeboden na een lange filmdag. Nu blijkt echter dat een warme maaltijd lang niet het enige is dat Jeremy Clarkson en zijn twee andere Top Gear-presentatoren eisten.
31/03 08u15  Franstaligen zuigen Brusselse rechtbank leeg De Nederlandstalige rechtbank van eerste aanleg in Brussel wordt naar eigen zeggen ‘leeggezogen’ door de Franstalige rechtbank in Brussel. De volledige Nederlandstalige rechtbank, zowel magistraten als ondersteunend personeel, trekt in De Tijd aan de alarmbel.
31/03 08u15  Containers vliegen in brand Op de terreinen van Fabricom aan de Leo Bosschartlaan in Hoboken brak maandagnacht uit. Er vielen geen gewonden.
31/03 08u00  ‘Nieuwste dieet onthoudt baby’s melk en zet hen op bouillon van lever en beenderen’ Fee en Jonas doen het in ‘Mijn Pop-Uprestaurant’ op z’n Paleo’s. Dat betekent zoveel als eten volgens de principes van holbewoners. Daarbij zijn heel wat voedingsmiddelen taboe: alcohol, granen, melk, peulvruchten, suiker, … staan allemaal op het verboden lijstje. Iets wat voedseldeskundigen niet toejuichen. Meer zelfs: in Australië werd een paleokookboek voor baby’s en peuters zelfs verboden door de overheid.
31/03 08u00  Manuele Fioravente droomt van eindronde met Termien Ondanks zijn kwakkelseizoen maakt Termien nog altijd kans op de eindronde. Dit kan via het eindklassement, maar ook via het tweede periodekampioenschap. “Ik tip eerder op het eindklassement”, zegt linksachter Manuele Fioravante. “Als je vierde eindigt, ben je zeker van de eindronde. Wij zijn nu zesde op slechts twee punten van Zepperen. Het kan dus, want ons programma lijkt me niet zo moeilijk.”
31/03 07u45  ‘Je moet vooral wat geluk hebben’ Maarten Dingenen had zondag een groot aandeel in de 1-0-zege van Bilzen-Waltwilder tegen Herentals. Toen Martijn Theunissen iets over het uur aan de spits van de rode lantaarn ging hangen, belandde het leer op de stip. “De bal bleef hangen door de wind waardoor Martijn niet meer goed stond opgesteld. Een terechte strafschop”, aldus doelman Maarten Dingenen die penaltynemer Van De Kerkhof goed in de gaten bleef houden.
31/03 07u45  ‘Lot in eigen handen’ Na de verdiende 2-1-zege tegen Spouwen-Mopertingen staat Leopoldsburg weer op een veilige plaats tot grote vreugde van vele Limburgse provincialers. “Met nog vier wedstrijden te gaan hebben we ons lot weer in eigen handen”, zegt kapitein Steven Frederix.
31/03 07u45  ’Hasselts Mijn Pop-uprestaurant is beginnen zwalpen na kritiek jury’ Zaterdag zijn de vijf pop-uprestaurants opengegaan voor het publiek. Voor de inrichting van hun interieur kregen de duo’s uit ‘Mijn Pop-uprestaurant’ hulp van het Genkse bedrijf Deusjevoo. Alleen met Dries en Guus, die op de Hasseltse Kolenkaai hun pop-up Asparaguus openden, klikte het niet.
31/03 07u30  Bert Derkoningen (Noliko Maaseik) wéér op non-actief Bert Derkoningen is op non-actief gezet door zijn club Noliko Maaseik. De libero heeft zich officieel ziek gemeld. De club nam deze beslissing nadat Derkoningen zaterdag in de topper tegen VVC Antwerpen nergens te bespeuren was. Coach Torchio verdween meteen na de match voor de pers, voorzitter Mathi Raedschelders kwam gisteren wel even aan telefoon.
31/03 07u30  Prachtig: Vrouw ontmoet hond die haar leven redde “Als niemand mij ‘s avonds had gevonden, was dit waarschijnlijk dramatisch afgelopen.” Christel Morren uit Beringen beseft dat ze veel geluk heeft gehad. Op 1 maart fietste ze ‘s avonds op een donker bospad in Leopoldsburg tegen een betonblok en verloor even later het bewustzijn. Het laatste wat ze nog zag was een snuffelende hond. En die hond redde haar leven door al blaffend naar zijn baasje terug te lopen. Na een oproep in deze krant, ontmoette Christel Morren gisteren haar redder in nood.
31/03 07u15  Dappere getuige achtervolgt inbrekers op snelweg Bij elektro- en computerzaak Catronics Ham-Exellent is maandag in de vroege ochtend ingebroken. Rond 04.00 uur sloegen dieven met een voorhamer het glas in. Het alarm begon te loeien waardoor de daders enkel wat tablets konden meenemen. Een voorbijganger reed achter de dieven aan.
Laatste update: vandaag om 8u30Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
31/03 07u15  Philippe Geubels neemt uw krant een dag over: ‘Ik wil een eigen bureau, apart, niet tussen de rest van het werkvolk’Liefste Limburgers, ik ben trots te mogen aankondigen dat Ivo Vandekerckhove vandaag plaats ruimt voor mij als hoofdredacteur van uw favoriete krant. Terwijl u dit leest, heb ik op de redactie van Het Belang van Limburg de touwtjes in handen. ’t Is te zeggen: voor één dag, morgen zit ik alweer terug in het verre Boechout en krijgt Ivo zijn oude vertrouwde stoel terug.
31/03 07u00  Ouders en zoontje (3) nog steeds kritiek na ongevalHet jonge gezin uit Kleine Brogel (Peer), dat gisteren hun dochtertje Alicia Tielens (5) verloor bij een bijzonder zwaar ongeval vlak voor hun woning, ligt nog altijd op de afdeling intensieve zorgen van het ziekenhuis. De toestand van Roy Tielens (26), Annick Gennar (25) en hun zoontje Nathan (3)is nog steeds kritiek. In basisschool De Puzzel in Kleine Brogel, waar de twee kinderen van het gezin naar school gaan, kregen de klasgenootjes van de jonge slachtoffers gisteren professionele begeleiding om het droevige nieuws te verwerken.
31/03 07u00  Waarde van verboden pesticide in Kelchterse Plas blijft veel te hoogDeze krant kon alle staalnames van het water in de Kelchterse Plas inkijken die na de lozing van de verboden pesticide terbutryne werden uitgevoerd. Daaruit blijkt dat acht maanden later de maximum toegelaten waarde nog altijd veel te hoog is. Het Agentschap Natuur en Bos start deze week een onderzoek naar de impact van de giftige stof op de visfauna in De Plas.
31/03 07u00  Marokkaanse organisatie legt klacht neer tegen De Wever wegens racismeEen Marokkaanse mensenrechtenorganisatie dient bij het Antwerpse parket en bij de Verenigde Naties klacht in tegen N-VA-voorzitter Bart De Wever wegens racisme. Dat schrijven De Morgen, De Standaard en Het Nieuwsblad.
31/03 07u00  Truienaar geeft moord op Meeuwenaar toeTruienaar Marc V. (59) heeft bekentenissen afgelegd in het onderzoek naar de moord op Rudy Proost (53) in Meeuwen. Vandaag verschijnt hij voor de raadkamer, die zijn aanhouding wellicht zal verlengen. De aanschaf van het geweer en een wankel alibi zouden onder meer aan de basis van zijn bekentenissen hebben gelegen.
31/03 07u00  K.H. St.-Cecilia concerteert op hoog niveauZaterdag week de Koninklijke Harmonie St-Cecilia uit naar het naburige St-Truiden voor het hoogtepunt van het muzikale jaar: de 48ste editie van ‘Een Avond bij Cecilia’.
31/03 06u15  Buitenbeenpop blijft bestaanBuitenbeenpop, het gewaardeerde muziekfestival voor mensen met een handicap op het Zege-/Chazalplein, zal blijven bestaan. Dat wordt vandaag bekendgemaakt in Leopoldsburg. Defensie blijft het festival steunen, zij het in mindere mate.
31/03 06u15  Toegang tot kerk beperkt na nieuwe stabiliteitsproblemenDe stabiliteitsproblemen bij de restauratiewerken van de Sint-Leonarduskerk op de Grote Markt van Zoutleeuw zijn groter dan verwacht. Erediensten en andere vieringen moeten verhuizen naar naburige parochies en voor toeristen is de toegang beperkt.
31/03 06u15  “Stad geeft nv Slachthuis cadeau van 1 miljoen”De dading die de stad Sint-Truiden heeft geregeld met de uitbaters van het slachthuis, zorgde zoals verwacht voor beroering op de gemeenteraad. “Dit kost de stad 1,1 miljoen euro en de buurt blijft de komende drie jaar met problemen zitten”, zei Filip Moers (sp.a).
31/03 06u15  Het vluggertje van de federale regeringHet is weer koek en ei tussen de regeringspartners, na het afsluiten van de federale begrotingscontrole. Maggie, Charles, Koen, Willy, Didier, Jan en Alexander…tijdens de persconferentie sprak iedereen elkaar gemoedelijk aan met de voornaam. Er is duidelijk een grote last van de dame en heren hun schouders gevallen, nu alle neuzen weer in dezelfde richting staan.
31/03 06u15  Gevaarlijk namaakspeelgoed uit China overspoelt Belgische marktVorig jaar zijn er 118.019 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen door de douane, voornamelijk afkomstig uit China en bestemd voor België, Nederland en Duitsland. In 2013 waren dat nog 26.728 stuks. Het nepspeelgoed kan erg gevaarlijk zijn voor kinderen.
31/03 06u15  240 baby’s per jaar geboren met afwijkingen door alcoholmisbruikVrouwen die te veel alcohol drinken tijdens hun zwangerschap, riskeren een kind met het Foetaal Alcohol Syndroom (FAS) te krijgen. Dat syndroom kan zich zowel in fysieke als mentale afwijkingen uiten, zoals een misvormd gezicht, zintuiglijke en motorische problemen en een leerachterstand. Voorlopig wordt de aandoening niet erkend, en daar wil FAS Vlaanderen verandering in brengen. “Officiële cijfers ontbreken dus, maar het aantal baby’s dat in ons land geboren wordt met FAS, wordt geschat op 0,2 procent: dat zijn 240 kinderen per jaar”, meldt de belangengroep.
31/03 06u15  Nederlandse kranten rollen in Beringen van de persZondagnacht zijn bij Printing Partners in Paal (Beringen) de eerste exemplaren van de Nederlandse kranten Limburgs Dagblad en Dagblad De Limburger van de persen gerold. Voor de krantendrukkerij is het een belangrijke bijkomende opdracht. “We verankeren hiermee onze drukkerij nog steviger in Limburg”, zegt Paul Huybrechts, gedelegeerd bestuurder van Printing Partners.
31/03 06u15  Kuringenaar (81) in ziekenhuis na brutale homejackingKuringenaar Paul Schuermans (81) ligt in het ziekenhuis nadat drie homejackers hem en zijn vrouw zwaar hebben toegetakeld. De diagnose: een barst in zijn bekken, een inwendige bloeding, bloeduitstortingen en problemen in de liesstreek. Zijn vrouw Celine Santermans (78) houdt er een pijnlijke schouder, gekneusde vingers en een leeg juwelenkistje aan over. “Ze trokken mijn broek naar beneden zodat ik niet kon gaan lopen”, zucht Paul. De homejacking dateert van 18 maart, maar de daders zijn nog spoorloos. De federale gerechtelijke politie spoort hen op.
30/03 23u30  De Wever weigert excuses of reactie op racisme-uitsprakenAntwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft maandagavond tijdens de maandelijkse gemeenteraadszitting geweigerd in te gaan op de heisa die ontstaan is na zijn uitspraken over racisme en Berbers in Terzake vorige week. Groen-fractieleider Wouter Van Besien had om excuses gevraagd en gepolst naar de verstandhouding binnen het schepencollege na kritiek op de uitlatingen van De Wever vanwege onder meer CD&V, maar De Wever ging daar niet op in.10 
30/03 23u15  Motorrijders kunnen vaardigheden bijschaven tijdens motorscreeningDe Provincie Limburg en de lokale politie nodigen ook in 2015 motorrijders en scooterrijders vanaf 125cc uit voor een motorscreening. Op zaterdag 11 april vindt deze screening plaats in Ham. Dit aan de Hamse Dansclub, Bergstraat 37a. Inschrijven kan tot 7 april via www.limburg.be/verkeersveiligheid.
30/03 23u00  Automobiliste rijdt rond met ijzeren balk door de voorruitDe Chinese verkeerspolitie heeft een opmerkelijk transport aan de kant gezet. Een vrouw reed rond met een ijzeren staaf, vermoedelijk afkomstig van een afsluiting, die de voorruit had geperforeerd. De bestuurster beweerde dat ze al vijf jaar op deze manier rondreed. Ze legde een positieve ademtest af.
30/03 22u45  Koppeltje krijgt trouwringen gratisAfgelopen weekend pakten de handelaars van Middenstand Bilzen Centrum uit met het spectaculaire initiatief ‘Gratis shoppen in Bilzen’. Wie zaterdag en zondag in Bilzen kwam winkelen, maakte kans om zijn aankopen volledig terugbetaald te krijgen. Zelfs het slechte weer kon dit aanlokkelijke aanbod niet dwarsbomen: maar liefst 3.000 shoppers waagden hun kans. 71 onder hen kregen het bedrag op hun kassaticket terug. Goed voor een totaalbedrag van ruim 7.000 euro.
30/03 22u30  Saoedi-Arabië bombardeert vluchtelingenkamp VN: minstens 40 dodenIn de strijd tegen de Jementische Houthi-rebellen hebben Saoedi-Arabische gevechtsvliegtuigen een vluchtelingenkamp van de VN gebombardeerd. Er vielen meer dan 200 gewonden en minstens 40 mensen zijn bezweken aan hun verwondingen.
30/03 22u30  Jay Z kleurt wereldberoemde artiesten blauwJe hebt het misschien al op verschillende Twitter- en Facebookpagina's van je favoriete artiesten gezien. Blauwe vlakken vervangen plots hun profielfoto. En hier is de reden waarom: Al deze artiesten steunen op deze manier Jay Z's nieuwe streaming service Tidal. Deze streaming service voor audio en video wordt maandag gelanceerd. In het promofilmpje passeren in ieder geval een hoop supersterren.
30/03 22u15  De vijf kanshebbers voor Ebbenhouten Schoen 2015De Congolezen Neeskens Kebano (Charleroi) en Chancel Mbemba (Anderlecht), de Senegalees Kara Mbodj (Genk), de Nigeriaan Moses Simon (AA Gent) en Youri Tielemans (Anderlecht) zijn in alfabetische volgorde de vijf genomineerden voor de Ebbenhouten Schoen 2015.
30/03 22u00  Jonge Duivels winnen eerste kwalificatiewedstrijdDe Jonge Duivels (U23) hebben hun eerste kwalificatiewedstrijd voor het EK van 2017 in Polen gewonnen. In het stadion van Oud-Heverlee Leuven werd voor het oog van 4.650 supporters met 2-1 gewonnen.
30/03 21u30  David Goffin vlot naar achtste finales in MiamiDavid Goffin (ATP-20) heeft zich maandag probleemloos voor de achtste finales van het Masters 1.000-toernooi van Miami (5.381.235 dollar) geplaatst. De 24-jarige Luikenaar, achttiende reekshoofd op het hardcourt in Florida, schudde in de derde ronde de Pool Jerzy Janowcz (ATP-49), in 2013 halvefinalist op Wimbledon, in 1 uur en 15 minuten van zich af. Het werd 6-4 en 6-3.
30/03 21u30  ISIS stuurt gruwelijke beelden de wereld in van koppel dat wordt gestenigdDe extremistische terreurorganisatie Islamitische Staat (ISIS) heeft opnieuw enkele gruwelijke beelden de wereld ingestuurd. Op de beelden is te zien hoe een man en een vrouw worden gestenigd in Irak nadat ze ervan werden beschuldigd seks te hebben gehad voor het huwelijk.
30/03 21u00  Spaanse schakelt Radwanska uit, nu wacht Venus WilliamsCarla Suarez Navarro (WTA-12) heeft zich maandag voor de kwartfinales van het WTA-toernooi van Miami (5.381.235 dollar) geplaatst. De 26-jarige Spaanse deed dat door het Poolse zevende reekshoofd Agnieszka Radwanska (WTA-8), toernooiwinnares in 2011, in 2 uur en 3 minuten met 5-7, 6-0 en 6-4 uit te schakelen.
30/03 21u00  Zowel Montenegro als Rusland worden op het matje geroepen voor rellenTen gevolge van het vrijdag in Podgorico stopgezette EK-kwalificatieduel tussen Montenegro en Rusland moeten beide federaties zich voor de Tuchtcommissie van de UEFA komen verantwoorden. Dat maakte de Europese voetbalfederatie maandag bekend.
30/03 21u00  “Boko Haram heeft in 2015 al 1.000 burgers gedood”De moslimterreurgroep Boko Haram heeft volgens cijfers van de Verenigde Naties alleen al dit jaar 1.000 burgers in Nigeria en de buurlanden omgebracht. Bovendien maken de extremisten zich schuldig aan ontelbare schendingen van de mensenrechten.
30/03 20u45  “N-VA-regering van Michel volhardt in boosheid”Vlak na de voorstelling van de begrotingscontrole lopen de eerste reacties van verschillende politieke partijen binnen. En die zijn niet altijd even mals. PS, SP.A en Groen spreken over “gemiste kansen” en “opnieuw voordelen voor de superrijken”. Ook Horeca Vlaanderen reageert ontgoocheld.
30/03 20u45  Bloedbad heeft Gibraltar in zijn greep: gezin van vier dood aangetroffenDe gewelddadige dood van een gezin van vier in Gibraltar heeft de bewoners van het Brits overzees gebied diep geschokt. Een echtpaar, hun vierjarige dochter en een baby van zes weken werden maandag dood in hun woning aangetroffen.
30/03 20u30  Veertien uur vast op luchthaven: 6 euro compensatieReizen moet en zal ontspannend zijn. Een file of vertraging op weg naar het strand? Die nemen we er fluitend bij. Behalve op de terugweg: dan willen we meteen thuis zijn. Christiane Boutefeu was dus om te koken toen ze, na een vakantie in Senegal, kwam vast te zitten tijdens een tussenstop in Portugal. “We hadden maar een uurtje om over te stappen in Lissabon”, zegt Christiane. “Dat was dus sowieso al rennen. Maar onze vlucht in Dakar vertrok met bijna een uur vertraging. We kwamen hopeloos te laat aan in Lissabo en misten onze vlucht naar Brussel.”
30/03 20u00  Vader heeft geniale manier om baby te laten slapenBaby’s kunnen soms best lastig zijn om in slaap te wiegen. Ook de vader van deze baby kreeg te kampen met dat probleem, maar heeft daar een geniale oplossing voor gevonden. Hij legt de baby in een speelgoedtruck, waarna hij met behulp van de afstandsbediening de truck laat rondrijden. Ondertussen lijkt het de boreling helemaal niet te deren.
30/03 19u45  DNA-experten: identificatie kan tot vier maanden durenDe identificatie van de slachtoffers van de vlieguigcrash in de Franse Alpen kan volgens een schatting van experten tot vier maanden duren. Dat zei het hoofd van het bevoegde gerechtelijke instituut van de Franse gendarmerie, François Daoust, maandag in een gesprek met het Duitse persbureau dpa. “Afhankelijk van het aantal gevonden lichaamsdelen kan het tijdskader tussen de twee en vier maanden schommelen”, zei Daoust op het hoofdkwartier van het instituut in Pontoise bij Parijs. “Het is beter te werken volgens wetenschappelijke regels dan ons te overhaasten en daarmee het risico lopen dat we ons bij de identificatie vergissen”.
30/03 19u45  Wat gedaan als je kind te veel gamet?Heel veel jongeren doden de vrije tijd met het spelen van computerspelletjes. Ouders weten niet altijd hoe ze hier educatief mee moeten omgaan. De hogeschool UC Leuven-Limburg organiseert dinsdag in Diepenbeek een (uitverkochte) voorlichtingsavond. Ook het CAW, dat allerhande verslavingen bestrijdt, wijst op de gevaren van overmatig gamen en internetgebruik.
30/03 19u30  Personeel van Britse Queen protesteert tegen lage lonenIn Groot-Brittannië wil het personeel van Windsor Castle, waar koningin Elisabeth werkt, staken omdat de lonen te laag liggen. Het is de eerste keer dat het personeel van de koningin gaat staken.
30/03 19u15  Gedetineerde ontslaat zichzelf met vervalste e-mail uit de gevangenisEen 28-jarige gedetineerde heeft met de hulp van een vervalste e-mail zichzelf uit een strengbeveiligde gevangenis in Groot-Brittannië ontslagen.
30/03 19u00  Vijf interpellaties oppositie in gemeenteraadDe gemeenteraad van Diest van vandaag, maandag 30 maart, belooft erg pittig te worden. Het schepencollege van DDS-sp.a-Groen krijgt maar liefst vijf interpellaties van leden van de oppositie voorgeschoteld.
30/03 19u00  Gezellig tafelen tijdens Solidaire MaaltijdHet was gezellig tafelen in de St. Pietersgilde. De werkgroep Broederlijk delen had de tafels simpel maar mooi gedekt, uitnodigend om eerst naar het verhaal van ‘Marco is boer en wil dat blijven’ te kijken en te luisteren.
30/03 18u45  70 procent chauffeurs te snelDe politie van de zone Demerdal-DSZ controleerde maandag 30 maart de snelheid van 799 voertuigen. De controle leerde dat maar liefst 558 chauffeurs te snel reden. Dat is bijna 70 procent van het totaal.
30/03 18u45  Quickstep rijdt Driedaagse met zes, ‘doelloos’ Trek en mix bij LottoDinsdag start de 39e Driedaagse De Panne-Koksijde, vroeger de ideale voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen maar in de drukke en hertekende kalender komen vele ploegen lang niet op hun sterkst aan de start. En zeker niet na de incidentrijke koersen van de afgelopen dagen. Een overzichtje van de belangrijkste ploegen.
30/03 18u30  SLim-controlesDe provinciale SLim-controles voor veilig weekendverkeer en om te bewijzen dat Limburgers SLim-meriken zijn, was vorig weekend enkel in de zone Maasland, terwijl het opzet is om elke weekend in vier zones controles te houden. In Maaseik en Dilsen-Stokkem heeft de politie vorig weekend 47 ademtesten afgenomen. Daarvan waren er twee positief. De agenten hebben ook nog vijf bestuurders beboet voor rijden zonder gordel, zonder verzekering en andere overtredingen. Vorig weekend gebeurden op de Limburgse wegen 14 ongevallen met gewonden. Bij de zwaarste klap in Kleine Brogel zondagnamiddag vielen acht gewonden en dodelijk slachtoffer te betreuren. MaW
30/03 18u30  Roekeloze bestuurder met rijverbodEen roekeloze bestuurder met een rijverbod is zaterdagmorgen gevlucht de politie in Bilzen. Een patrouille had de auto opgemerkt op de Maastrichterstraat omdat de bestuurder tot tweemaal toe bruusk remde zonder reden. Telkens moesten de achterliggers plots remmen. De bestuurder weigert te stoppen voor de politie. Op de Grote Mereweg kan de auto worden onderschept. De auto wordt getakeld en de bestuurder krijgt meerdere processen-verbaal voor zware verkeersinbreuken. Hij had al een rijverbod. Zijn passagier moet 55 euro boete betalen omdat hij geen gordel droeg. MaW
30/03 18u30  Roemenen opgepaktDe politie van Bilzen heeft vrijdag een Roemeen ingerekend die in zijn auto een grote hoeveelheid muntstukken had. De verdachte auto met Duitse nummerplaten werd opgemerkt in de Tongersestraat in Bilzen. Eén van de drie Roemeense inzittenden, een vrouw, stond geseind met een bevel tot arrestatie. In opdracht van het parket worden de drie Roemenen gearresteerd en overgebracht naar het politiecommissariaat voor verder onderzoek. De geseinde vrouw wordt opgehaald door de politie van de zone Dijleland voor verdere afhandeling. De andere personen mogen beschikken. MaW
30/03 18u30  Antiek uit België en NederlandHet kasteel van Hoen in Geetbets vormt op 10, 11 en 12 april het decor voor de tweede editie van Limantica-België. Op dit evenement presenteren zich een 15-tal antiquairs uit Belgisch en Nederlands-Limburg.
30/03 18u30  Dief betrapt in containerparkIn het containerpark in de Heulentakstraat in Dilsen is zondag een dief betrapt. Rond 2.45 uur was hij er kabels aan het stelen. De politie trof hem aan met enkele tassen vol elektriciteitskabels. De man werd gearresteerd. De verdachte had ook drugs op zak. Hij zal voor de rechter moeten komen. MaW
30/03 18u30  200 eters op pastadag ElysiumOp zondag 29 maart heeft de eerste pastadag van dansvereniging Elysium plaatsgevonden. Er daagden 200 eters op in zaal Allen Thuis in Proosterbos.
30/03 18u30  Wat gedaan als je kind teveel gamet?Heel veel jongeren doden de vrije tijd met het spelen van computerspelletjes. Ouders weten niet altijd hoe ze hier educatief mee moeten omgaan. De hogeschool UC Leuven-Limburg organiseert dinsdag in Diepenbeek een (uitverkochte) voorlichtingsavond. Ook het CAW, dat allerhande verslavingen bestrijdt, wijst op de gevaren van overmatig gamen en internetgebruik.
30/03 18u30  Rode Kruis houdt infoavond over AED-toestelOp initiatief van de voorzitter en zijn echtgenote Jose gaf Rode Kruis Hoeselt een infoavond aan de familie en de geburen over het gebruik van een AED-toestel.
30/03 18u30  Bestuur Okra Grote-Brogel bereidt paasfeest voorOp woensdag 1 april zal het bestuur van Okra Grote-Brogel de laatste voorbereidingen treffen voor het Paasfeest op vrijdag 10 april. Het paasfeest vindt dit jaar dus plaats in de week na Pasen. De circa 100 ingeschreven leden worden verwacht op vrijdag 10 april in Breugelheem tussen 13.30 en 14 uur.
30/03 18u15  Voetganger gewondDe 45-jarige voetgangster B.E. uit Beringen is zondag rond middernacht gewond geraakt bij een lichte aanrijding op de parkeerplaats van een bankkantoor op de Koerselsesteenweg in Beringen. (maw)
30/03 18u15  GebotstOp de Hollandsestraat in Sint-Truiden zijn maandag rond 14.45 uur twee auto’s gebotst. Daarbij viel een gewonde. (maw)
30/03 18u15  Inbraak in magazijnBij een bedrijf in de Ambachtlaan in As zijn vorig weekend allerhande producten gestolen voor gevelbewerking. (maw)
30/03 18u15  Diefstal op werfOp een werf in de Boshoekstraat in Sledderlo zijn vorig weekend twee pvc deuren en een raam gestolen. (maw)
30/03 18u15  Kluis gestolen uit zaakIn de Groesbeekstraat in Hasselt is maandagmiddag een inbraak vastgesteld. De daders braken de achterdeur open en doorzochten het hele huis. Gisteren was nog niet meteen duidelijk wat er weg was. Bij een inbraak in een huis in de Gerlachestraat is maandag geld gestolen. Ook een laptop is weg. Daar braken de dieven een schuifdeur open. In de Spalbeekstraat drongen dieven binnen via de achterzijde van een huis. Een juweel werd meegenomen. In een winkel op de Luikersteenweg in Hasselt is maandagmorgen ingebroken. De deur van de zaak is geforceerd. De daders zijn weg met de kassa en de kluis. Daarin stak geld. (maw)
30/03 18u15  Diesel gestolenOp Nelisveld in Kinrooi hebben dieven zo’n duizend liter mazout gestolen uit een vrachtwagen en uit de tank op de vrachtwagen. (maw)
30/03 18u15  Inbraak in schoolIn de vrije lagere school De Brug in de Brugstraat in Heusden is vorig weekend ingebroken. De daders haalden een raampje uit de scharnieren. Het is nog niet duidelijk wat er uit het lokaal werd meegenomen. (maw)
30/03 18u15  Omheiningsdraad gestolenIn het tuincentrum Tielens in de Boelehoef in Neerpelt is twintig meter omheiningsdraad gestolen. En in Sint-Huibrechts-Lille in de Kompenstraat is een inbraakpoging gemeld. (maw)
30/03 18u15  Raam ingeslagenOp Panisveld in Vlijtingen hebben dieven zondag tussen 15.30 en 20.30 uur ingebroken in een huis. Ze probeerden eerst het raam te forceren aan de zijkant. Dat lukt niet. Daarna werd het glas ingeslagen. De daders stalen een flatscreen, tablet en juwelen. Ook op de Visésteenweg werd ingebroken in een huis. Die inbraak werd maandag vastgesteld. Daar is de buit nog niet bekend. (maw)
30/03 18u15  Betrapt met glas te veel opDe politie van Bilzen heeft aan de E313 in Bilzen een oude wagen uit het Luikse gecontroleerd. Die was niet verzekerd. De polis was geschrapt wegens wanbetalingen. De auto werd getakeld en de bestuurder kreeg nog een boete van 55 euro omdat hij geen gordel droeg. In het centrum van Bilzen is een bestuurster betrapt op rijden met een glas te veel op omdat haar dimlicht niet werkte. In eerste instantie weigerde ze te stoppen omdat ze had gedronken. Dat bleek ook uit de ademtest. Haar rijbewijs is voor zes uren ingehouden. (maw)
30/03 18u15  Te veel gedronkenOp de Hechtelsesteenweg en op de Diestersteenweg is vorig weekend een bestuurder betrapt op rijden onder invloed van alcohol. Een van hen had ook nog drugs genomen. Ze moesten hun rijbewijs inleveren voor 15 dagen. (maw)
30/03 18u15  Neos Kuringen wandelt in HaspengouwOp maandag 30 maart werden we door Neos-Kuringen uitgenodigd op de Haspengouwse wandeling in Borgloon
30/03 18u00  168 snelheidsovertredersOp zondag heeft de lokale politie van Heusden-Zolder snelheidscontroles gehouden. Van de 1.322 gecontroleerden reden 168 bestuurders te snel. Naar aanleiding van klachten gebeurde dit in de Brugstraat (105) en Koolmijnlaan (51). In de Zolderseweg reden slechts 12 van de 243 bestuurders sneller dan toegelaten. Een nazicht op het gebruik van een gemeentelijke parkeerkaart voor vrachtauto’s op de vrachtwagenparkings resulteerde in 2 gemeentelijke retributies van 100 euro. Int he raam van de provinciale verkeersthema-actie ‘gordel & gsm’ werden 3 bestuurders betrapt op het gsm’en tijdens het rijden. Vijf fietspadparkeerders krijgen een boete van 110 euro. (maw)
30/03 18u00  Kato en Elena doen mee aan auditie straatmuzikantenKato Beckers en Elena Dragicevic bereiden zich voor op de auditie voor Hasseltse straatmuzikanten.
30/03 18u00  Team van 45 voert complexe gezichtstransplantatie uitIn Spanje is bij een 45-jarige man de hals, de mond, de tong en het slokdarmhoofd getransplanteerd. Voor de complexe gezichtsoperatie had een team van 45 medische professionals 27 uur nodig. Dat meldt het ziekenhuis Vall d’Hebron in Barcelona maandag.
30/03 18u00  Hilarische humor op doortocht door Houthalen-HelchterenHet Lachfestival gaat ook dit jaar een aantal keer op locatie ... te beginnen met de moppentapavonden.
30/03 18u00  Ook extra maatregelen voor Sharia4Belgium-proces in beroepHet terrorismeproces van Sharia4Belgium, dat donderdag wordt ingeleid voor het hof van beroep in Antwerpen, zal opnieuw met extra veiligheidsmaatregelen gepaard gaan. Dat meldt de persdienst van het hof van beroep.
30/03 17u45  Paasfeest bij Ziekenzorg StevoortNaar jaarlijkse traditie nodigden de kernleden van de afdeling Ziekenzorg Stevoort de zieken en bejaarden van de parochie uit voor een gezellig Paasfeest. Het werd een succes want er kwamen maar liefst 140 genodigden opdagen.
30/03 17u45  Acht doden na ongeval met kerkbus in FloridaBij een ongeval met een kerkbus in de Amerikaanse staat Florida zijn acht mensen om het leven gekomen.
30/03 17u45  Moeten we extra vitamine D slikken?Hoevéél vitamine D we nodig hebben en of we nu wel of geen supplementen in moeten nemen blijft, ondanks de vele onderzoeken, onduidelijk. Zeker is wel dat de pilletjes ons beendergestel versterken.
30/03 17u45  Dorpsgeschiedenis voor kinderenHet leven van de voorouders en hun strijd om het dagelijkse brood is niet eenvoudig om uit te leggen aan kinderen. Een initiatief van leerkrachten en vrijwilligers probeert dat verhaal te vertellen.
30/03 17u45  Op zijn WellensVa moe bleve ze kome - Van waar blijven ze komen
30/03 17u45  Jongeren verrassen paasvierders van Ziekenzorg KaulilleHet jaarlijkse feest van Ziekenzorg Kaulille groeide uit tot een muzikaal evenement. Voor sommigen een blij weerzien, voor anderen een aangename verrassing.
30/03 17u45  Prov.U15 K.V.V Weerstand Koersel zijn kampioenZondag 29 maart hebben de Prov. U15 van K.V.V. Weerstand Koersel de titel veroverd tegen eerste achtervolger Zonhoven V.V.
30/03 17u30  Mogelijke terreuraanslag op NSA-hoofdkwartier verijdeldTwee mannen hebben maandag geprobeerd om de toegangspoort van het hoofdkantoor van de Amerikaanse inlichtingendienst NSA te rammen. Toen de politie ter plaatse kwam, werden er schoten gelost. Eén van de daders is bij de schietpartij gedood, de andere raakte zwaargewond. Dat meldt CNN.
30/03 17u30  Op z'n AlkensHier zijn er weer een paar.
30/03 17u30  50enM op Safari in de Beekse BergenEen belevenis was het om met 40 personen en met de eigen bus door het safaripark te rijden. We werden omringd door leeuwen, giraffen, jachtluipaarden en nog veel meer wilde dieren.
30/03 17u15  24 organisaties starten samen ‘Huis van het kind’ in HasseltMaandagavond is in Hasselt het startschot gegeven voor de werking van het ‘Huis van het kind Hasselt
30/03 17u15  McDonald’s wil Duitsers aan tafel bedienenIn de strijd om klanten gaat de Amerikaanse fastfoodketen McDonald’s in zijn belangrijkste vestigingen in Duitsland voortaan ook een dienst aan tafel aanbieden. Ze moeten dus niet meer aan de balie aanschuiven.
30/03 17u15  Gameontwikkelaar Swen Vincke wint Vlaamse CultuurprijsGameontwikkelaar Swen Vincke heeft maandag de Vlaamse Cultuurprijs voor Cultureel ondernemerschap 2014 ontvangen. Vincke, ceo van het Gentse softwarebedrijf Larian, kreeg de prijs uit handen van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz. Aan de prijs is een bedrag van 12.500 euro verbonden. De laureaat krijgt ook het bronzen beeldje ‘La ultima isla’ van Philip Aguirre.
30/03 17u15  TRLRS wint Pop A' Cast 2015Trailers (TRLRS) heeft Pop A' Cast gewonnen, de rockwedstrijd van de stad Bilzen. Ze haalden het van de 21 andere kandidaten en toonden zich in de finale met de laatste zes de sterkste in een uitverkochte zaal de Kimpel.
30/03 17u15  Japanse Tuin krijgt nieuwe ontvangstruimteIn de Japanse Tuin is gestart met de bouw van een ontvangstruimte. “Die komt naast de pergola in het oostelijke deel van de tuin”, legt schepen van gebouwen Habib El Ouakili uit.
30/03 17u15  Zie deze schattige baby's tegen elkaar racenZe hebben er bij de Sacramento Kings, een basketbalploeg uit de NBA, niets beters op gevonden om tijdens de rust baby's van de toeschouwers tegen elkaar te laten racen. Het kleintje dat het eerst over het lint kruipt, wint. Het is eens iets anders dan cheerleaders en levert vooral deze schattige beelden op.
30/03 17u15  SHOPPING. De leukste paascadeautjes zonder chocoladeHet is niet al chocolade wat de klok slaat met Pasen: deze cadeautjes zijn minstens even leuk en bevatten geen calorieën.
30/03 17u15  Belgische industriële arbeid duurst in heel EuropaIn België steeg de kost voor arbeid van 29,2 euro per uur in 2004 naar 39,1 euro per uur in 2014. Daarmee is ons land het duurst op vlak van loonkosten in heel Europa.
30/03 17u15  Roze kippen moeten mensen doen glimlachenNa roze olifanten zijn er nu ook roze kippen. En nee hoor, u moet niet te veel gedronken hebben. De kippen zijn levensecht en liepen vrolijk rond in een park in de Amerikaanse staat Portland. Voorbijgangers wisten niet wat ze zagen en verwittigden een lokaal asiel.
30/03 16u45  Thalys komt los van NMBSDe Belgische en Franse spoorwegen hebben de laatste formaliteiten in orde gebracht om van Thalys een aparte en volwaardige spoorwegonderneming te maken. Vanaf dinsdag is Thalys een apart bedrijf, voor 60 procent in handen van SNCF en 40 procent van de NMBS.
30/03 16u30  Zomeruurregeling recyclageparkOpgelet! Vanaf dinsdag 31 maart geldt de zomeruurregeling in het recyclagepark aan de Groenmolenstraat 24b in Alken. Vanaf dan tot en met zaterdag 24 oktober 2015 kunt u op volgende tijdstippen uw afval naar het park brengen.
30/03 16u30  Leesbeesten en boekenwurmen in basisschool LyceumDe leerlingen van het tweede leerjaar van basisschool Lyceum in Hasselt zijn echte boekenbeesten. Dit wist ook onze provinciale bibliotheek die hen uitnodigde voor boekenbezoek.
30/03 16u30  Basisschool Lyceum vindt het geluk in HasseltOp 20 maart werd Hasselt verkozen tot stad van geluk. Dit wisten ook de leerlingen van het zesde leerjaar van basisschool het Lyceum in Hasselt.
30/03 16u15  Andreas Lubitz eerder al in behandeling voor zelfmoordneigingenAndreas Lubitz, de copiloot die de crash van het Germanwings-vliegtuig veroorzaakte, werd in het verleden behandeld voor suïcidale neigingen. Dat heeft de Duitse procureur bekendgemaakt.
30/03 16u15  China en Japan kibbelen over kersenbloesemsChinese onderzoekers beweren dat de traditie van het kersenbloesem kijken niet in Japan, maar in China is ontstaan. Ook Zuid-Korea maakt al jarenlang aanspraak op het gebruik.
30/03 16u15  Twee verdachten vrijgelaten na vechtpartij met zwaargewondeDe man die zondagochtend zwaargewond werd bij een vechtpartij op de Brusselse Lemonnierlaan, beweert dat zijn aanvallers hem wilden beroven. Twee verdachten konden opgepakt worden maar werden na verhoor vrijgelaten. Dat meldt het Brusselse parket maandag.
30/03 16u15  Kivoc isklaar voor bekerfinalesPaasmaandag 6 april ’15 staat volleybalclub Kivoc Kinrooi met twee ploegen in de finales van de Beker van Limburg.
30/03 16u15  Belgische industrie betaalt hoogste lonen in EuropaBelgië was vorig jaar het duurste land binnen Europa voor wat het uurloon in de industrie betreft. Als de volledige economie (exclusief landbouw en publieke sector) bekeken wordt lag het gemiddelde uurloon enkel in Denemarken nog hoger dan in België.
30/03 16u00  Limburg United versterkt zich met Yannick DesironYannick Desiron verlaat na dit seizoen basketeersteklasser Leuven Bears om bij reeksgenoot Limburg United aan de slag te gaan. Dat maakte de club uit Hasselt maandag bekend.
30/03 16u00  Ook volwassenen slapen nog met knuffelsWeinigen zouden het toegeven, maar ook in volwassen bedden liggen soms knuffeldieren. De Nederlandse fotografe Nienke Koedijk maakte in haar boek 'Verborgen Vrienden' portretten van meer dan zeventig Belgen en Nederlanders en de band die ze hebben met hun knuffel.
30/03 16u00  Angelina Jolie neemt het op voor 'buitenbeentjes'Actrice, regisseur en VN-gezant Angelina Jolie mocht op de Nickelodeon Kids' Choice Awards de award voor 'Beste Slechterik' in ontvangst nemen voor haar rol in Maleficent. In haar speech nam ze het op voor kinderen die als 'anders' beschouwd worden.
30/03 15u45  Tot 1 april inschrijven voor paaseierenraapAlle Herkse kids kunnen tot woensdag 1 april bij de jeugddienst van de stad inschrijven voor ‘Help de paashaas’. Dat is een grote happening op zaterdag 4 april om paaseieren te rapen.
30/03 15u45  Abou Jahjah kondigt betoging aan tegen De Wever op PasenMovement X kondigt een nieuwe actie aan tegen Antwerps burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever. Komende zondag, op Pasen, wil de burgerrechtenbeweging een nieuwe sit-in houden voor het N-VA-hoofdkwartier in Brussel, kondigde voorzitter Dyab Abou Jahjah aan op Twitter en Facebook.
30/03 15u45  Advocaten Farid 'le Fou’ Bamouhammad: 'Dit is een heksenjacht geworden'De beslissing die Farid Bamouhammad, bijgenaamd 'Farid le Fou' de gevangenis liet verlaten voor medische redenen, wordt teruggedraaid. Dat heeft het hof van beroep in Luik maandagochtend beslist. Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) kan nu beslissen om Bamouhammad terug naar de gevangenis te sturen. Maar zijn advocaten laten het er niet zomaar bij, en trekken naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens.
30/03 15u45  Jonge schildpad krijgt 3D-geprint schildLuipaardschildpad Cleopatra heeft een nieuw 3D-geprint schild gekregen. Door verkeerde voeding was het schild van het beestje uit de Amerikaanse staat Colorado vergroeid. Dat schrijft The Denver Post.
30/03 15u45  Dag van de kleuter op BuSO De RichterIn het kader van ‘ De dag van de kleuter ‘ hebben de leerlingen van 3 logistiek samen met de leerkrachten juf Kyki en juf Feray, ondersteuning geboden bij het uitvoeren van een leuke activiteit.
30/03 15u45  Heren van de Herenstraat brengen 'De Ronde van Vlaanderen'De Heren van de Herenstraat nodigen U gaarne uit op hun volgende productie : 'De Ronde van Vlaanderen', een toneelspel van Walter van den Broeck. De regie is in handen van de Heer René Swartenbroekx.
30/03 15u45  Man lijmt geslachtsdeel vrouw dichtEen 40-jarige vrouw uit het Zuid-Afrikaanse Mpumalanga kan geen seks meer hebben. De oorzaak? Haar echtgenoot plakte twee jaar geleden haar geslachtsdeel dicht met superlijm. Dat vertelt ze aan African Eye News Service.
30/03 15u30  'Papieren laten auto niet rijden'Hoewel haar wagen in orde was, moest Kirsten Franssen vervroegd terug naar de autokeuring. Daarna kreeg Kirsten ook geen zogeheten ‘bonus-geldigheid’. Omdat haar papieren niet in orde waren. “Onlogisch”, vindt Kirsten en minister Ben Weyts vindt dat ook.
30/03 15u30  Italiaanse Katholieke Missie ontvangt icoon van Heilige FamilieOp zondag 22 maart ontving de Italiaanse Katholieke Missie van Genk/Waterschei tijdens haar zondagsviering een icoon van de Heilige Familie. De kerkgemeenschap van de Italiaanse Katholieke Missie is toegewijd aan de Heilige Familie. Daarom was dit gebeuren heel bijzonder voor de talrijk aanwezige Italiaans sprekende geloofsgemeenschap.
30/03 15u15  Oprichting werkgroep voor gezondheidswandelingenHet gemeentebestuur van Geetbets wil inwoners er zo veel mogelijk toe aanzetten te bewegen. Beweging draagt ertoe bij dat je fit en gezond blijft. De gemeente gaat daarvoor gezondheidswandelingen organiseren. Voor een optimale uitwerking en promotie is de gemeente volop bezig met de oprichting van een werkgroep.
30/03 15u15  Indonesische politie verbrandt Marihuana en bedwelmt heel dorpIn het Indonesische dorp Tangerang raakte iedereen bedwelmd door Marihuana. De politie verbrandde 3.3 ton van het goedje. Ook bijna 2 kg aan crystal meth en 2,538 ecstasy pillen werden vernietigd.
30/03 15u15  GET THE LOOK. Fancy zoals Iggy AzaleaRapster Iggy Azalea is niet op haar mondje gevallen en ook haar kledingkeuzes zijn gedurfd. Dat bewees de blondine afgelopen weekend tijdens de iHeartRadio Music Awards in Los Angeles. De ‘Fancy’-ster droeg een broek met drukke dierenprint en roze accenten, gecombineerd met een doorzichtig topje. Haar beha? Die was ze thuis ‘vergeten’. Durf jij haar look aan, dan shop je deze hier bij elkaar.
30/03 15u15  De Italiaanse Katholieke Missie van Genk, ontvangt een icoon van de Heilige FamilieOp zondag 22 maart ontving de Italiaanse Katholieke Missie van Genk/Waterschei tijdens haar zondagsviering een icoon van de Heilige Familie. De kerkgemeenschap van de Italiaanse Katholieke Missie is toegewijd aan de Heilige Familie. Daarom was dit gebeuren heel bijzonder voor de talrijk aanwezige Italiaans sprekende geloofsgemeenschap.
30/03 15u15  Zweed rijdt met moto tegen 206 km/u over ijsDe Zweedse motorrijder Robert Gull (24) deed eind februari in het Zweedse Arsunda een recordpoging voor de 'snelste motorwheelie op ijs'. Gull haalde een maximumsnelheid van maar liefst 206,9 km/u. Zijn prestatie wordt opgenomen door het Guinness World Records.
30/03 15u15  Goed nieuws voor Club? Dnipro verliest aanvallerHet Oekraïense Dnipro Dnipropetrovsk, volgende maand tegenstander van competitieleider Club Brugge in de kwartfinales van de Europa League, kan dit seizoen niet meer rekenen op aanvaller Roman Zozulya.
30/03 15u00  Molen Schaffen zondag 5 april toegankelijkEen leuke uitstap op de zondag van Pasen (5 april) is een bezoek aan de molen van Schaffen. Die is dan uitzonderlijk toegankelijk. Als er veel wind staat, gaan de wieken ook aan het draaien.
30/03 15u00  Bomalarm op vlucht Turkish AirlinesEen vlucht van Turkish Airlines op weg naar Sao Paulo is naar Casablanca afgeleid na een bomalarm. Dat meldt een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij.
30/03 14u45  Hond Brutus trekt zijn plan met pootprothesesMaak kennis met Brutus. De tweejarige rottweiler uit Colorado (Amerika) kan weer lopen dankzij vier pootprotheses. Zijn poten moesten geamputeerd worden, nadat ze bevroren raakten. Brutus is de tweede hond ooit met vier protheses.
30/03 14u45  Zweed rijdt met motor tegen 206 km/u over ijsDe Zweedse motorrijder Robert Gull (24) deed eind februari in het Zweedse Arsunda een recordpoging voor de 'snelste motorwheelie op ijs'. Gull haalde een maximumsnelheid van maar liefst 206,9 km/u. Zijn prestatie wordt opgenomen door het Guinness World Records.
30/03 14u45  Brussels parket vraagt geldboete van 3.000 euro tegen Über-chauffeurHet Brusselse parket heeft maandag voor de politierechtbank een geldboete van 3.000 euro gevraagd tegen een Über-chauffeur. Volgens het openbaar ministerie heeft de chauffeur een taxidienst verleend zonder aan alle wettelijke voorwaarden te voldoen.
30/03 14u45  Touring en VAB verwachten zeer druk paasweekendHet wordt zeer druk op de wegen in België en richting wintersportgebieden komend paasweekend. Wie files wil vermijden, doet er goed aan niet te vertrekken op vrijdag of zaterdagvoormiddag. Dat blijkt uit de verkeersprognoses voor de paasvakantie van mobiliteitsorganisaties Touring en VAB. De overige weekends van de paasvakantie worden een pak rustiger.
30/03 14u45  Gouden Leeuw voor Anne Teresa De Keersmaeker op Biënnale VenetiëDe Biënnale van Venetië heeft maandag een Gouden Leeuw toegekend aan de Belgische choreografe Anne Teresa De Keersmaeker voor heel haar oeuvre.
30/03 14u45  Zwerfhonden nemen afscheid van overleden vrouwDe begrafenis van Margarita Suarez nam een onverwachte wending toen een aantal zwerfhonden onverwachts afscheid kwam nemen. Tijdens haar leven ging de Mexicaanse vrouw de dieren iedere dag eten geven.Stray dogs show up at funeral for the woman who used to feed them http://t.co/dY8M4Hcxom pic.twitter.com/y9GdBVIiki— Daily Mail Online (@MailOnline) 30 maart 2015
30/03 14u45  Eerste taks op junkfood in VS goed idee?Het Amerikaanse reservaat Navajo Nation voerde voor het eerst een taks op junkfood in. In het gebied dat van Arizona over New Mexico naar Utah loopt, is 10 procent van de bevolking te zwaar. “De prijzen optrekken helpt niet, sensibilisering over gezonde voeding wel”, zegt Sandra Latet van het Hasseltse Jessaziekenhuis.
30/03 14u30  Leerkrachten gaan ouders aangeven die kinderen GTA en Call of Duty laten spelenLeerkrachten van 16 scholen in Chesire (VK) hebben ouders gewaarschuwd: als ze hun kinderen gewelddadige games laten spelen, zullen ze hen aangeven bij de autoriteiten. De Nantwich Education Partnership heeft de ouders een brief gestuurd. Dat meldt de BBC.
30/03 14u30  35 artiesten zingen ‘Iedereen Is Van De Wereld’ voor Kom Op Tegen KankerThé Lau leent zijn topper ‘Iedereen Is Van De Wereld’ voor de VRT-campagne 'Iedereen Tegen Kanker'. De benefietsingle wordt gezongen door 35 Vlaamse artiesten en is vanaf vandaag overal te horen. De bijbehorende videoclip zie je vanavond in 'Iedereen Beroemd'.
30/03 14u15  België stijgt zeven plaatsen op UCI WorldTour RankingDe Australiër Richie Porte (Sky) is dankzij zijn eindzege van zondag in de Ronde van Catalonië nog ruimer leider op de UCI WorldTour Ranking. Hij heeft op de nieuwe ranglijst 303 punten, 119 meer dan zijn Britse ploegmaat Geraint Thomas (184). De derde plaats is voor de Italiaan Domenico Pozzovivo (AG2R/136), eerste Belg is Sep Vanmarcke op de 24e plaats.
30/03 14u00  Ploegarts Joost De Maeseneer heeft vertrouwen in goede afloop voor AstanaJoost De Maeseneer is verbaasd over het nieuws over de Astana-licentie. Volgens de Nederlandse krant De Telegraaf zou de Kazachse ploeg zijn WorldTour-licentie verliezen. Dat weet de krant via een hooggeplaatste persoon binnen de Internationale wielrenunie UCI. ‘Ik val compleet uit de lucht’, aldus De Maeseneer. ‘Donderdag nog trek ik naar Lausanne om toelichting te geven bij ons dossier. Ik heb vertrouwen in een goede afloop.’
30/03 14u00  Moddertaarten maken op de MelbergKomende week woensdag mogen kinderen en jongeren zich extra uitleven in het bosrijke Melberg. Ze krijgen de mogelijkheid om moddertaarten te maken, kampen te bouwen of deel te nemen aan tal van sportwedstrijden. Het gaat om een initiatief van de jeugddienst van Genk in samenwerking met jeugdwelzijnswerk Gigos. Chris Nelis
30/03 14u00  Helikopter trekt op 7 april hoogspanningskabels in AsOp 7 april zal een helikopter circuleren boven een deel van As. Dat zal vooral in de buurt zijn van de Europalaan. Het toestel zal in opdracht van Elia, de netbeheerder van het hoogspanningsnet in België, kabels trekken voor nieuwe hoogspanningsleidingen. Chris Nelis
30/03 14u00  Ian Thomas tussen wereldsterren op Kids' Choice AwardsOp zaterdag 28 maart werden de Kids' Choice Awards van Nickelodeon uitgereikt in Los Angeles. Wereldsterren onder wie Iggy Azalea en de zonen van de Beckhams waren van de partij, maar ook onze landgenoot Ian Thomas (17) poseerde op de oranje loper. En dat hij er hip uitzag, is een feit.
30/03 14u00  Kate Middleton vertoont zich voor het laatstKate Middleton en prins William hebben vrijdag enkele liefdadigheidsinstellingen in het zuiden van Londen bezocht. Het was meteen het voorlopig laatste publieke optreden van Kate, die in april van haar tweede kindje zal bevallen. Volgens verschillende Britse media is de kleur van haar jas daarom symbolisch gekozen: betekent dit dat Kate een meisje krijgt?
30/03 14u00  ‘Duurdere ziekenhuizen niet uit te sluiten’De Belgische Vereniging van Ziekenhuisdirecteurs (BVZD) waarschuwt dat de kostprijs per opname en per ligdag in een ziekenhuis voor de patiënt kan toenemen. Dat is een gevolg van de verminderde overheidsinvesteringen, luidt het in een persbericht van de vereniging. De ziekenhuisdirecteurs willen met eigen centen bouwen, maar hebben daarvoor hulp nodig van de overheid.
30/03 13u45  Vakbonden brengen paar duizend man op de been voor betogingHet gemeenschappelijk vakbondsfront heeft maandag een paar duizend man op de been gebracht voor een betoging door de Brusselse straten. De Brusselse politie had het na afloop over 3.500 man bij de start, de vakbonden over ongeveer 6.000.
30/03 13u45  Belgische inflatie blijft onder nulDe inflatie bedraagt in maart -0,40 procent, net zoals in februari. Het is de vijfde maand op rij dat er sprake is van een daling van de consumentenprijzen. Voedsel werd voor het eerst in zeven maanden wel weer duurder.
30/03 13u45  Slachtoffer zuuraanval mag wellicht vrijdag naar huisMarina Tijssen, het slachtoffer van de zuuraanval op 20 februari in Antwerpen, mag vermoedelijk deze week het ziekenhuis verlaten. Als het siliconen masker en de neksteun woensdag klaar zijn, mag de 52-jarige poetsvrouw vrijdag naar huis, meldt haar echtgenoot.
30/03 13u30  Zo bevrijdt dit kind zich probleemloos uit zijn bedSommige kinderen blijken wel erg snuggere ideeën te hebben om te ontsnappen uit hun babypark. Al spant dit kind met voorsprong de kroon. In amper een drietal stappen kan hij zelfs op het bed van zijn ouders terechtkomen. Het gejuich achteraf maakt het allemaal des te schattiger.
30/03 13u30  Oudste geval van borstkanker 4.200 jaar oudEen groep Spaanse wetenschappers van de Universiteit van Jaen ontdekte onlangs een 4.200 jaar oud skelet met borstkankersymptomen. Dat is het oudste gevoel van borstkanker dat tot nu toe ontdekt is.
30/03 13u15  Vandeput relativeert belang van vertrouwelijk rapport van legertopMinister van Defensie Steven Vandeput relativeert het belang van het vertrouwelijk rapport van de legertop, dat stelt dat het leger een aantal taken zal moeten afstoten en een derde van de kazernes zal moeten sluiten. ‘Het gaat om een document met een beperkte waarde’, luidt het in een persbericht.
30/03 13u15  Britse commerciële zenders willen Top Gear-presentator nietDe Britse commerciële zenders Sky, ITV en Channel 4 lijken niet geïnteresseerd om ‘BBC-bullebak’ en Top Gear-presentator Jeremy Clarkson in te lijven. Dat meldt The Mirror.
30/03 13u15  Nieuwe video toont dolgelukkige Lubitz tijdens eerste vluchtEr is een nieuwe video opgedoken van Andreas Lubitz, de copiloot die afgelopen dinsdag 149 mensen de dood injoeg tijdens de rampvlucht van Germanwings. Op de beelden, die de Britse zender ITV kon bemachtigen, is een dolgelukkige Lubitz te zien tijdens een vliegles met een zweefvliegtuig. Tijdens de opname was de piloot vermoedelijk twintig jaar oud.
30/03 13u00  Mensen gered uit vastgelopen achtbaan in New YorkIn een pretpark in Coney Island in New York hebben tientallen bezoekers de schrik van hun leven beleefd toen hun karretjes net voor het hoogste punt stil kwamen te staan. Alle inzittenden werden vanop 26 meter één voor één naar beneden gehaald. Niemand raakte gewond.
30/03 13u00  Hoogspanning in Reppel op PaasmaandagOp paasmaandag 6 april om 15.00 uur ontvangt RC Reppel de leider in 2de provinciale A Nevok Gruitrode.
30/03 13u00  Ziekenzorg Reppel speelt volksspelen op voorjaarsontmoetingZoals ieder jaar organiseerde ziekenzorg Reppel in maart weer haar voorjaarsontmoeting. Dit keer werd er opnieuw gekozen voor ontspanning, met name een spelnamiddag, “oude volksspelen”.
30/03 13u00  Gemeenteraad Duits Bocholt op bezoekEen 25-koppige delegatie van de gemeenteraad uit Duits Bocholt was op donderdag 26 maart te gast in onze gemeente. Dit bezoek was de tegenhanger voor het bezoek dat de Belgische gemeenteraad in 2010 bracht aan Duits Bocholt om daar een gemeenteraad te volgen.
30/03 12u45  Mooie mannen gespot op Parijse metroMecsMetroParis, is een Instagramaccount die in februari viraal ging en ondertussen al op duizenden volgers kan rekenen. Reden? Sindsdien kan iedereen mee smullen van al het mannelijk schoon dat in de Parijse metro te spotten valt.
30/03 12u45  Vzw De Kiosk viert paasfeestHet is een gewoonte geworden bij vzw De Kiosk om Pasen te vieren met allerhande cursussen en activiteiten en een lekker diner.
30/03 12u30  Fernando Verdasco schakelt Rafael Nadal uit in MiamiRafael Nadal (ATP-3) heeft zich niet voor de achtste finales van het Masters 1.000 toernooi van Miami (5.381.235 dollar) kunnen plaatsen. De 28-jarige Spanjaard, tweede reekshoofd op het hardcourt in Florida, werd in de derde ronde uitgeschakeld door zijn drie jaar oudere landgenoot Fernando Verdasco (ATP-34). Het werd 6-4, 2-6 en 6-3 in 2 uur en 15 minuten.
30/03 12u30  Koffie op kantoor maakt je futloos en moeVermoeide mensen drinken koffie om terug wakker te worden. Toch maakt de cafeïne in koffie en energiedrankjes je net futloos en moe. “Het is beter om neutrale dranken zoals water, thee of soep op kantoor te drinken”, zegt Eric Verreecke van SolutionS.
30/03 12u30  Beyoncé is voor eventjes weer een Destiny's ChildTot ieders verbazing stond Beyoncé zaterdag nog eens op het podium met de twee andere leden van Destiny's Child tijdens de Stellar Gospel Awards in Las Vegas.
30/03 12u15  Huisvuilophaling blijft klachten opleverenHet blijft klachten regenen rond de ophaling van huisvuil in Sint-Truiden. Jelle Engelbosch (N-VA), zet het probleem in de verf in Het Laatste Nieuws. Limburg.net nam midden vorig jaar de taak van de stad over. Sommige straten worden vergeten, zodat huisvuil blijft staan, weet Engelbosch.
30/03 12u15  Xavier Siméon opgetogen over goede WK-start in Moto2Xavier Siméon toonde zich zondag bijzonder tevreden met zijn tweede plaats in de GP Moto 2 van Qatar, de openingsmanche van het wereldkampioenschap. ‘Ik wou in deze eerste GP meteen veel punten pakken voor het WK en dat is me meer dan gelukt’, verklaarde de 25-jarige Brusselaar.
30/03 12u15  Relatief“Discriminatie is vaak een excuus voor het eigen falen. We zien dat vooral bij Limburgers. Limburgers zijn lager geschoold en verdienen gemiddeld minder dan andere Vlamingen. Limburgers hebben meer kinderen en ontvangen dus meer kindergeld. Limburgers zijn vaker werkloos. Ondanks de hoge werkloosheid kunnen we er niet naast kijken dat veel Limburgers een iPhone en een grote televisie hebben.
30/03 12u15  Geuroverlast zorgt voor meer gezondheidsproblemenWie in de buurt van grote boerderijen en megastallen woont, heeft vaker problemen met zijn gezondheid. Dat blijkt uit een nieuwe studie van het onderzoeksinstituut Nivel en het instituut IRAS van de Universiteit Utrecht.
30/03 12u15  Daarom is een handtas van Dior zo duurHet Franse modehuis Dior brengt opnieuw een video uit die het volledige productieproces van een van hun handtassen in beeld brengt. Deze keer wordt u getoond hoeveel precisiewerk kruipt in het vervaardigen van hun nieuwste toevoeging, de Diorama. En dat werk verklaart ook het stevige prijskaartje: voor het kleinste model moet u 2.750 euro betalen, maar de prijs kan oplopen tot 22.000 euro voor een grotere versie in krokodillenleer.
30/03 12u00  Limburger Raf Simons ontwerpt collectie voor Brits modelabelNeerpeltenaar Raf Simons heeft voor de elfde keer op rij een collectie ontworpen voor het modemerk Fred Perry.
30/03 11u45  Belg wil in paasvakantie naar de zonDe Belgische vakantieganger heeft nood aan een streepje zon. Dat blijkt uit een analyse van reisvergelijkingssite Vakantiedeals.be die in de maanden februari en maart het zoek- en boekgedrag van reizigers onder de loep nam. De cijfers tonen aan dat een trip naar de sneeuw minder populair is dan dezelfde tijd vorig jaar.
30/03 11u45  ‘Astana raakt WorldTour-licentie kwijt’De Astana-formatie van Tourwinnaar Vincenzo Nibali, de Nederlanders Lars Boom en Lieuwe Westra en landgenoot Laurens De Vreese raakt de WorldTour-licentie kwijt. Dat meldt De Telegraaf maandag. De Nederlandse krant voert een hooggeplaatste persoon binnen de Internationale wielrenunie UCI als bron op. De UCI wil de licentie afnemen omwille van het verstrekken van foutieve informatie rond een dopingonderzoek.
30/03 11u45  Kostenplaatje ramp Airbus komt overeen met een jaar stakenDe ramp met de Airbus A320 brengt voor Lufthansa niet enkel een imagobreuk met zich mee. Na alle informatie die de afgelopen dagen verspreid is over de bewuste daad van de copiloot en zijn medische achtergrond, zal de luchtvaartmaatschappij voor alle schadeclaims moeten opdraaien. Dat meldt Newsmonkey.
30/03 11u45  Bestelwagen knalt achterop vrachtwagen, bestuurder zwaargewondBij een verkeersongeval op de E313 in Grobbendonk is maandagochtend rond 9.50u een zwaargewonde gevallen. De bestuurder van een bestelwagen van de firma Smet Jet reed er een kleine kilometer voor de uitrit Grobbendonk achteraan in op een vrachtwagen.
30/03 11u45  Benzine tanken dinsdag duurderBenzine tanken wordt dinsdag duurder. Voor een volle tank van 60 liter gaat het om bijna 2,5 euro.
30/03 11u30  Yassine El Ghanassy heeft eindelijk een clubYassine El Ghanassy heeft eindelijk een nieuwe club gevonden. De 24-jarige voormalige international tekende een contract voor één jaar bij Stabaek. Dat meldt de club uit de Noorse Tippeligaen op zijn website.
30/03 11u30  Ook na uw dood kan u ‘leuk’ blijven doenMeer dan een half jaar geleden is Guido Vermote overleden maar volgens berichtjes op Facebook vindt hij nog steeds dit en dat leuk. De familie Vermote heeft al het mogelijke gedaan om dit te laten ophouden. Tevergeefs. Wat doet Facebook? Niets.
30/03 11u30  Amerikaanse regisseur Gene Saks (93) overledenDe Amerikaanse regisseur en acteur Gene Saks is zaterdag op 93-jarige leeftijd overleden aan een longontsteking. Saks werd onder meer bekend als regisseur van ‘Barefoot in the Park’ en ‘The Odd Couple’.
30/03 11u30  Drugsverslaafde moeder laat dochtertje misbruikenDe drugsverslaafde April Corcoran uit Ohio (VS) ging wel heel ver om aan haar dosis heroïne te komen. Omdat ze zonder geld zat, vond ze er niet beter op dan haar 11-jarige dochtertje seksueel te laten misbruiken door haar dealer.
30/03 11u30  Feestcomité Sint-Truiden op jaarlijks gezellig samenzijnOp zaterdag 28 maart hield het Feestcomité van Sint-Truiden zijn jaarlijks gezellig samenzijn dat dit jaar gekoppeld werd aan een persconferentie.
30/03 11u15  Foto: Scholiertje maakt vreselijk gênant seksueel woordfoutjeEen scholiertje uit Nederland dacht het allemaal te weten op een toets van de juffrouw. Toen ze de opdracht kreeg om een nieuw woord te maken met dezelfde medeklinkers maar met een andere klinker, ging het echter helemaal mis.
30/03 11u15  IMK bakt koekjes voor het NatuurhulpcentrumOp donderdagnamiddag 26 maart bezochten de leerlingen van het eerste jaar B van het Instituut Maria Koningin uit Lanklaar het Natuurhulpcentrum als afsluiting van hun koekjesproject.
30/03 11u15  Klas 6C haalt diploma 'Kruiwagen-rijden'Sinds januari draait klas 6C van 't Schakeltje wekelijks 2 uurtjes mee in de Stedelijke Bouwvakschool. Ze bezochten al de afdeling schilderen, metaal en bouw.
30/03 11u00  Karen Damen: ‘Ik compenseer mijn afwezigheid als mama met cadeautjes voor mijn zoon’Karen Damen is een drukbezette mama en dat gaat wel eens ten koste van haar tijd met haar zoontje Sky, zo geeft ze openlijk toe in het VIJF-programma ‘Perfect?’. Om haar afwezigheid te compenseren, heeft ze een opmerkelijke strategie.
30/03 11u00  Harm Van Veldhoven verlengt contract bij WesterloCoach Harm Van Veldhoven heeft zijn contract bij Westerlo verlengd. Dat meldt Westel op de clubwebsite.
30/03 11u00  Zijn dit de knapste mensen ter wereld?Gaat je hart sneller kloppen als je naar de mensen kijkt op deze foto? Dat is goed mogelijk, want dit zijn de mooiste man en vrouw op aarde. Klein detail: ze bestaan niet echt. De foto’s werden samengesteld met de computer.
30/03 11u00  Job in finance goed voor carrière Belgische vrouwBelgische vrouwen maken vaker carrière in finance en accounting. Dat maakt het rekruteringsbedrijf Robert Half bekend.
30/03 10u45  GAIA protesteert luid: ‘Huisdieren mogen niet in veiligheid worden gebracht bij ontploffingsgevaar’Dierenrechtenorganisatie GAIA heeft een opmerkelijke oproep geplaatst tegen de stad Leuven en diens burgervader Louis Tobback. De vereniging vindt het niet kunnen dat er bij het vinden van een bom in Kessel-Lo werd opgeroepen om huisdieren achter te laten.
30/03 10u45  Man met baard krijgt celstraf van zes jaarEen 38-jarige Chinese man is veroordeeld tot zes jaar cel. De reden van zijn opsluiting: hij liet zijn baard groeien en zou daarmee problemen uitlokken wegens vermeend extremisme. Dat schrijft de South China Morning Post.
30/03 10u45  Vincentiusvereniging start fietsenprojectSt-Vincentiusvereniging Leopoldsburg pakte vorige week uit met een nieuwigheid. Naast de voedselbedeling gaan ze voortaan ook het probleem van de mobiliteit in hun doelgroep trachten aan te pakken. “We kregen van het gemeentebestuur de toelating om een 10-tal gevonden fietsen die niet werden afgehaald rijklaar te maken om zo via de sociale dienst mensen te helpen. We konden hierbij rekenen op de hulp van enkele handige Harry’s die een opleiding fietsenhersteller volgen. Vorige week werd een eerste exemplaar geschonken en de betrokken vrouw was dolblij met dit geschenk”, getuigt secretaris Jean Vanhaeren.
30/03 10u45  Ontsnapte gorilla jaagt toiletbezoekers stuipen op het lijfTijdens een toiletbezoek worden we liever niet (on)aangenaam verrast. En het is net dat zwakke moment aan het urinoir waar grappenmaker Yousef (Fousey op YouTube), misbruik van maakt. Rondslingerende bananen moeten onheilspellend argwaan wekken. En dan bezorgt een ontsnapte aap de toiletbezoekers een natte broek...
30/03 10u45  Het onverwachte voordeel van een bril dragenEen bril dragen, het is niet altijd even praktisch. Denk maar aan de bedampte glazen als je ergens binnenkomt of amper iets zien tussen de druppels door als je fietst in de regen. Maar niet getreurd, het dragen van een bril blijkt zo ook zijn voordelen te hebben. Het doet je namelijk intelligenter en professioneler lijken.
30/03 10u30  Even minder nat, later opnieuw rukwindenMaandagmiddag is er af en toe zon en zeer lokaal is nog een bui mogelijk. Er waait een matige, aan zee een vrij krachtige wind uit west tot zuidwest. De maxima schommelen van 5 graden op de Hoge Venen tot ongeveer 11 graden in de andere regio’s.
30/03 10u30  Limburgse Raf Simons ontwerpt collectie voor Brits modelabelNeerpeltenaar Raf Simons heeft voor de elfde keer op rij een collectie ontworpen voor het modemerk Fred Perry.
30/03 10u30  Helen Mirren (69) openhartig over haar sekslevenDe Britse actrice Helen Mirren (69) is al zestien jaar getrouwd met regisseur Taylor Hackford en haar seksleven is beter dan ooit. Dat zegt ze in een interview met Event Mag, de cultuurbijlage van The Daily Mail.
30/03 10u30  Wat kost het om uw hond te laten vangen?De kosten om uw hond te laten vangen liggen tussen de 0 en 120 euro en variëren van gemeente tot gemeente. Maar in de praktijk blijft het niet bij dit vast bedrag en kunnen de kosten nog verder oplopen.
30/03 10u30  Farid ‘Le Fou’ Bamouhammad moet terugkeren naar gevangenisDe beslissing die Farid Bamouhammad de gevangenis liet verlaten voor medische redenen, wordt teruggedraaid. Dat heeft het hof van beroep in Luik beslist. Bamouhammad moet dus terugkeren naar de gevangenis.
30/03 10u30  Kla4tje op rondrit in LommelDe leerlingen van meester Dimitri en juffrouw Kim (3de leerjaar) trokken op 27 maart op verkenning door Lommel.
30/03 10u30  Plantdag in Kla4tjeSamen met de grootouders gingen de kleuters weer aan de slag in de tuin.
30/03 10u15  Nieuwe beelden tonen moeilijke bergingsoperatie in Franse AlpenHet ministerie van Binnenlandse Zaken in Frankrijk heeft nieuwe beelden vrijgegeven van onderzoekers en hulpverleners in de Franse Alpen op zoek naar stoffelijke resten. De zoektocht concentreert zich niet alleen op de slachtoffers, maar ook op de zwarte doos met vluchtgegevens die nog steeds niet is gevonden.
30/03 10u15  Israëlisch ex-premier Olmert toch veroordeeld voor corruptieEx-premier Ehud Olmert (69) heeft zich tijdens zijn ambtsperiodes als burgemeester en minister laten omkopen. Dat besliste een districtsrechtbank in Jeruzalem, die daarmee een eerdere vrijspraak ongedaan maakte. De strafmaat zal later, op 5 mei, bepaald worden. Vorig jaar was Olmert al tot zes jaar cel veroordeeld in een andere corruptiezaak rond immobiliën.
30/03 10u15  Kinderen die niets lusten? Jamie Oliver weet raadHeel wat kinderen lusten helemaal geen groenten en sommigen trekken zelfs hun neus op voor alles wat je hen voorschotelt. De bekende Britse tv-kok Jamie Oliver weet echter raad.
30/03 10u00  ‘Ken uw plaats vierdeklasser. Er is maar één spits bij KRC Genk en dat ben ik’Fans van Limburg, voetbal, of gewoon een goede fictiereeks zappen vanavond best naar VTM. Daar start ‘Spitsbroers’, dat volledig in Limburg werd opgenomen en voorzien is van een absolute topcast.
30/03 10u00  Leerlingen De Dageraad schenken 1400 euro aan Ambulance WensDe Leerlingen van De Dageraad hebben zopas 1400 euro geschonken aan Ambulance Wens België. Dit is het resultaat van de koekenbak, die ze organiseerden ten bate van deze vzw.
30/03 10u00  Vorig jaar 562 illegalen opgepakt op snelwegparkingsEr zijn vorig jaar 562 illegalen gevat op snelwegparkings in de provincies Oost- en West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. Dat heeft hoofdcommissaris Michael Jonniaux van de federale wegpolitie maandag in Drongen gezegd. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon en staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken woonden er in de vroege ochtend een controleactie tegen mensensmokkel bij.
30/03 09u45  Jef Cleeren trapt in hilarische telefoongrap Armand SchreursSint-Truiden kondigde onlangs aan een overeenkomst te hebben met het slachthuis op de Veemarkt, en in 2018 plaats te maken voor een woon- en recreatieproject. De stadskernvernieuwing in de jaren '80 zorgde voor minder parkeerplaatsen. Goed voor een mopje, vond Armand Schreurs, toenmalig burgemeester Jef Cleeren trapte er helemaal in.
30/03 09u45  ‘Echte verhalen: De Buurtpolitie’ verwelkomt vanavond nieuwe inspecteurFans van ‘Echte verhalen: De Buurtpolitie’ kunnen zich in de handjes wrijven. Vanaf vandaag start een gloednieuw seizoen. Voor het derde seizoen pakt het format bovendien uit met een nieuwe inspecteur.
30/03 09u45  Viering van sportkampioenenAlle sportliefhebbers zijn vrijdag 3 april om 20 uur in het gemeentehuis van Geetbets welkom voor de kampioenenviering van de gemeente en de sportraad.
30/03 09u45  Campagne van start voor spannendste Britse verkiezingen in jarenEr komt vandaag officieel een einde aan de regeerperiode van de Britse premier David Cameron. Na een bezoek aan de Britse Queen wordt de campagne in Groot-Brittannië afgetrapt voor wat de spannendste verkiezingen in jaren beloven te worden.
30/03 09u45  Taal- en sportkampDe sportdienst van Geetbets organiseert in de tweede helft van de paasvakantie een taal- en sportkamp. Dat vindt plaats van 13 tot 17 april. Kinderen hebben de keuze uit taal, sport of een combinatie van de twee.
30/03 09u30  Opgepast: deze 7 BV’s nemen je vanaf nu beet op straatAls u binnenkort een BV op straat ziet rondlopen, kan u maar best op uw tellen passen. Zeven BV’s hebben zich namelijk geëngageerd om de niets vermoedende Vlamingen beet te nemen in een nieuw sketchprogramma.
30/03 09u30  Jeugdraad houdt quizDe jeugdraad van Geetbets organiseert vrijdag 8 mei ‘Quiz me to kamp’. Die quiz wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. De opbrengst gaat naar het jeugdwerk in de gemeente.
30/03 09u30  Tom Waes: ‘Voel je je te goed om met mij samen te werken ofwat?’Deze week verwelkomt Sofie Dumont Tom Waes in haar keuken. Waes voelt zich al snel op z’n gemak als blijkt dat zijn vaste klankman Pascal Braeckman ook voor Sofie werkt. Al heeft de man wel meteen enkele bedenkingen.
30/03 09u30  562 illegalen op snelwegparkings opgepaktEr zijn vorig jaar 562 illegalen op snelwegparkings gevat in de provincies Oost- en West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. Dat heeft hoofdcommissaris Michael Jonniaux van de federale wegpolitie maandag in Drongen gezegd.
30/03 09u30  Volvo wil wagens bouwen in VSDe Zweedse autobouwer Volvo Cars gaat een nieuwe fabriek bouwen in de VS. Het bedrijf gaat daarvoor zowat 500 miljoen dollar investeren. Waar precies de fabriek moet komen, is nog niet beslist.
30/03 09u15  Organisatie van tienerdriedaagseDe gemeente Geetbets heeft plannen om dit jaar opnieuw een tienerdriedaagse te organiseren. Dat gebeurt na het grote succes van gelijkaardige initiatieven de voorbije jaren.
30/03 09u15  ACOD dient klacht in tegen De WeverDe socialistische overheidsvakbond ACOD dient klacht in bij de Antwerpse provinciegouverneur Cathy Berx. De bond pikt het niet dat de Antwerpse burgemeester Bart De Wever voor de manifestatie op dinsdag 24 maart specifieke voorwaarden oplegde, schrijft De Standaard.
30/03 09u15  Schoenen en kleding worden merkbaar duurderDoor de zwakke euro zullen kleding en schoenen de komende maanden duurder worden. Vooral voor de komende wintercollectie zullen de gevolgen duidelijk zijn.
30/03 09u00  Aankoop twee bestelwagensHet stadsbestuur van Diest heeft plannen voor de aankoop van twee bestelwagens met een toegestane totaalgewicht van 3,5 ton voor de eigen technische dienst. De aankoop moet de dienstverlening aan de bevolking optimaliseren.
30/03 09u00  Politie geeft overzicht van ‘rustige’ zaterdagDe politie van de zone Demerdal-DSZ beleefde vorige zaterdag een vrij rustige dag, zonder grote, opvallende gebeurtenissen. Toch kregen de politiemensen zaterdag heel wat taken op te knappen. De politie heeft een chronologisch overzicht gegeven van de opdrachten waarmee de politiemensen vorige zaterdag bezig zijn geweest.
30/03 09u00  Nasservissers openen seizoen in nieuwe kledijDe Nasservissers bestaan zes jaar. Al die tijd was en is hun clublokaal in Café Lievenshof, beter gekend als ‘Bij André Nasser’ in de Klein-Tegelrijstraat in Nieuwerkerken.
30/03 09u00  Zelf met meer geld moet Defensie flink snoeienHet leger zal hoe dan ook flink wat taken moeten afstoten. Zo blijkt uit een vertrouwelijk rapport van de top van Defensie, dat de VRT heeft kunnen inkijken. De huidige besparingen dreigen het leger in een winterslaap te brengen, maar zelfs met een verhoogd budget, moet de hakbijl ingezet worden, luidt het.
30/03 09u00  Belle Perez strikt Spaanse muziekgod: ‘Ik droomde er al lang stiekem van iets met hem te doen’Belle Perez staat voor een nieuwe grote uitdaging in haar leven. De Limburgse wist namelijk niemand minder dan de Spaande Don Juan Bustamante te strikken voor een duet.
30/03 08u45  Minister Galant richt Instituut voor Accidentologie opMobiliteitsminister Jacqueline Galant (MR) richt een Instituut voor Accidentologie op. Het team van verkeersexperten krijgt straks alle ruimte om ongevallen te analyseren en zo ons rijgedrag, onze wegen én onze voertuigen een pak veiliger maken. Dat schrijft Het Laatste Nieuws maandag.
30/03 08u15  Meisje dat tong uitstak tegen kanker plots overledenSteffie Vermaut, het meisje dat twee jaar geleden stoer haar tong uitstak voor Kom Op Tegen Kanker, is nu toch verslagen door de ziekte. Anderhalf jaar lang leek het erop dat ze de grote boeman klein had gekregen. Tot Steffie een week geleden op school plots ziek werd. Het UZ Gent had verschrikkelijk nieuws: een tumor had zich aan de hartspier vastgeklemd. ‘De dokters hebben nog alles geprobeerd’, zegt haar papa in Het Nieuwsblad. ‘Onze Steffie is ingeslapen zonder pijn.’
30/03 08u15  Oud logo op nieuw shirt van KRC Genk: ‘We waren verbouwereerd’De zevenjarige Bram Houben krijgt volgende week een nagelnieuw T-shirt van Racing Genk. De jongen en zijn ouders waren teleurgesteld dat op het T-shirt, dat ze een jaar geleden gekocht hadden, het logo van de oude sponsor plots tevoorschijn kwam.
30/03 08u15  Hinder op MIVB-netwerk door betogingMaandagochtend rijdt één op de twee metrostellen in Brussel, als gevolg van de provinciale betoging van het gemeenschappelijk vakbondsfront in Brussel tegen de besparingsmaatregelen van de regering Michel.
30/03 08u00  Josje 'duikt onder' in NederlandJosje is de commotie rondom de stop van de huidige bezetting van K3 duidelijk even beu. Dit weekend trok ze enkele dagen naar haar ouderlijke huis om te bekomen.
30/03 08u00  Andrea Croonenberghs: ’Ik heb het gevoel dat ik er al lang had mee moeten stoppen als omroepster’Andrea Croonenberghs (50) zou dit jaar wel eens kunnen stoppen als omroepster bij Eén. Dat zei ze in het Radio 2-programma ‘De Rotonde’ bij Christel Van Dyck. “Het gevoel dat ik er al lang mee had moeten stoppen, is zeer aanwezig. Als ze me in september bij de VRT zeggen ‘het hoeft niet meer’, dan zal ik daar niet rouwig om zijn.”
30/03 07u45  Auto knalt tegen huis bij inhaalmanoeuvreOp de Bilzerweg in Zutendaal is zaterdagnamiddag een auto tegen de gevel van een huis geknald. Het ongeval gebeurde tijdens een inhaalmanoeuvre. Bestuurder Michel M. (73) uit Hoeselt en passagierster Maria C. (78) uit Zutendaal werden voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.
30/03 07u45  Papa’s kamperen op speelplaats KadeeTom Pareyn en John Knoops uit Tongerlo hebben afgelopen weekend doorgebracht in een caravan op de speelplaats van lagere school Kadee. Die hadden ze vlak voor het secretariaat opgesteld. ‘Zo zijn we zeker dat we onze kinderen op maandagochtend kunnen inschrijven in de school. Er zijn immers nog maar zeven plaatsen vrij voor tien kandidaten’, zeggen Tom en John die op luttele meters van de school wonen.
30/03 07u45  Coach Backus verlaat BocholtMeteen na de gewonnen bekerfinale tegen Tongeren kondigde coach Stan Backus aan dat hij de club aan het einde van het seizoen gaat verlaten. ‘Vier schitterende jaren gehad’, aldus de Nederlander. ‘Maar er wachten nieuwe uitdagingen.’
30/03 07u30  Astrid Bryan krijgt nieuw programmaDe tv-toekomst van Astrid Bryan lijkt sinds kort weer een stuk rooskleuriger. “Mijn nieuw eigen programma komt er”, verklapte de Vlaamse Hollywooddiva. Na het stopzetten van ‘Astrid in Wonderland’ op Vijf bijna twee jaar geleden, leek de televisietoekomst van Astrid Bryan steeds onzekerder te worden.
30/03 07u30  Coach Luc Boiten stopt bij Initia HasseltLuc Boiten (foto) stopt na dit seizoen als trainer van Hubo Initia Hasselt.
30/03 07u30  Federale regering rondt begrotingscontrole af in vroege uurtjesDe federale regering heeft zondagnacht haar begrotingscontrole afgerond. Dat bevestigt premier Charles Michel na afloop van de vergadering van de ministers, die het voorbije weekend op een geheime locatie plaatsvond.
30/03 07u15  ‘Huisarts moet werkgever inlichten over mogelijk gevaar’Andreas Lubitz, de copiloot van de verongelukte Airbus van Germanwings, hield maandenlang zijn ziekte verborgen voor zijn werkgever. ‘Hij kon dat omdat huisartsen onvoldoende communiceren met de bedrijfsarts’, zegt professor Arbeidsgeneeskunde Lode Godderis. Hij pleit voor een beter contact tussen beiden, zo schrijft Het Nieuwsblad.
30/03 07u15  Inspectie zorgt voor stress, niet voor verbeteringDe doorlichtingen door de inspectie zijn een bron van stress voor scholen. Dat blijkt uit onderzoek aan de Universiteit Antwerpen, zo schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad maandag.
30/03 07u00  ‘Burn-outs, vriendjespolitiek, pesterijen en angst op Universiteit Gent’De UGent doet te weinig voor het welzijn van haar personeel en burn-outs, vriendjespolitiek, pesterijen en angst vormen een groot probleem. Dat staat te lezen in het Gentse studentenblad Schamper. Volgens het blad beseft men bij de vakbonden en het bestuur dat er werk aan de winkel is.
30/03 07u00  Regering hield 50 miljoen hulp gewoon op zakNegen humanitaire hulporganisaties klagen het besparingsbeleid van de federale regering aan. ‘Dat toegezegde centen niet worden uitgegeven, dat slaat alles’, schrijven onder meer het Belgische Rode Kruis, Unicef, Caritas International, Oxfam, Dokters van de Wereld en Handicap International in een opiniestuk in De Morgen.
30/03 06u45  Politie dreigt met boycot van flitsmarathonNauwelijks een dag nadat uitlekte dat de politie op 23 en 24 april een derde flitsmarathon wil organiseren, dreigen de politievakbonden al met een boycot. Het is maar een van de ‘harde acties’ tegen het nieuwe pensioenstelsel die de vakbonden overwegen.
30/03 06u45  Onterechte kritiekIn zijn wekelijkse blog haalt volksvertegenwoordiger Eric Van Rompuy (CD&V) andermaal zwaar uit naar N-VA-voorzitter Bart De Wever, ditmaal wegens diens racisme-uitspraken. Volgens Van Rompuy is Bart De Wever groot geworden door polarisatie tegen de Walen, tegen de PS en Di Rupo, tegen de vakbonden, tegen de culturele wereld en nu tegen de migranten en in het bijzonder de Berbers om de vroegere VB-kiezers definitief aan de N-VA te binden. “De Wever is alleen met zichzelf bezig en wil boven alles zijn machtsbasis in Antwerpen en Vlaanderen bewaren en daarom zoekt hij de conflicten op”, schrijft hij nog.
30/03 06u15  Genks oorlogsspel hype in Oekraïne en RuslandAmper een week na de lancering telt het spel ‘Battle for Donetsk’, ontwikkeld door de Genkse LuGus Studios, al meer dan 70.000 gamers. Vooral in Rusland en Oekraïne wordt het spel volop gespeeld.
30/03 06u15  Helft van bedrijven bestolen door eigen personeelMeer dan de helft van de Vlaamse bedrijven is in de voorbije twee jaar bestolen door haar eigen personeel. Toch wordt dat personeel in de helft van de gevallen niet meteen ontslagen.
30/03 06u15  Manager vermoordt moeder om paar duizend euroEen paar duizend euro, waaronder de kas van de tennisclub van zijn vader. Voor die schamele buit heeft manager Nick V.L. (37) in Wommelgem zijn eigen moeder Erna Van de Perre (59) doodgestoken. Om de moord te maskeren, stak hij ook nog zijn ouderlijk huis in brand.
30/03 06u15  Opnieuw botst auto op rotondeEen auto is gisterenvoormiddag tegen de betonnen rand van de rotonde op de Zuiderring in Genk geknald. Daarbij raakte de 85-jarige bestuurder Jules S. uit Bilzen zwaargewond. De brandweer van Genk moest het slachtoffer bevrijden. Het gebeurt geregeld dat er wagens tegen de betonnen rand van de rotonde rijden. En ook niet zelden met gewonden.
30/03 06u15  Lanakense laat onder hypnose deel van borst amputerenSusanne Crombach (foto), de vrouw achter de Facebookhype ‘Voor Jou Van Mij’ die een maand geleden getroffen werd door borstkanker, ondergaat volgende maand een gedeeltelijke borstamputatie. Opvallend: Susanne wil geen narcose maar laat de operatie uitvoeren onder volledige hypnose.
30/03 06u15  “Papieren laten auto niet rijden”Hoewel haar wagen in orde was, moest Kirsten Franssen vervroegd terug naar de autokeuring. Daarna kreeg Kirsten ook geen zogeheten ‘bonus-geldigheid’. Omdat haar papieren niet in orde waren. “Onlogisch”, vindt Kirsten en minister Ben Weyts vindt dat ook.
30/03 06u15  Man in scootmobiel houdt mes op keel bestuurderHet centrum van Bilzen is gisterennamiddag opgeschrikt door een man in een scootmobiel die amok maakte. Eerst schold hij allochtonen en vrouwen uit in de drukke winkelstraten. Daarna botste hij tegen een BMW cabrio en zette hij een Rambo-mes op de keel van de chauffeur. Er ontstond een schermutseling waarbij de autobestuurder gewond raakte aan zijn hand. De rolstoelgebruiker werd ter ontnuchtering opgesloten in een cel in het commissariaat.
30/03 06u15  De Romeo's lusten wel een gouden blaadjeZondag heeft Ivonne Daemen De Romeo's op de koffie. Yvonne heeft de gezegende leeftijd van 102 jaar bereikt en is de vaste columniste van Het Belang Van Limburg. De Romeo’s zijn haar vandaag gaan bezoeken, naar aanleiding van Het Zingpaleis. Op zaterdag 24 oktober openen De Romeo’s opnieuw de deuren van het grootste meezingfeest van Vlaanderen, voor de 6de keer in de Ethias Arena in Hasselt. Ivonne kreeg het eerste ticket uitgereikt voor dit fijne gebeuren in het Clarenhof in Hasselt waar ze verblijft. Het ijs was snel gebroken: Ivonne vloog Gunther Levi, Chris Van Tongelen en Davy Gilis immers meteen rond de nek.
30/03 06u15  Limburgs koppel diende eerste zorgen toe aan slachtoffer crash op NürburgringEen dode en vier gewonden: dat is de balans van een spectaculaire crash op de Duitse Nürburgring. Zaterdag katapulteerde een Nissan van op het circuit door de lucht, over de hekken en kwam recht in het publiek terecht. Vlakbij Dorien Appeltants (30) en Kurt Maes (38) uit Zonhoven. “We zijn blij dat we het nog kunnen navertellen”, zeggen ze.
30/03 06u15  “Ik laat al jaren niemand alleen in mijn cockpit”Sinds het drama met copiloot Andreas Lubitz passen veel luchtvaartmaatschappijen hun veiligheidsvoorschriften aan. “Ik laat al jaren niemand alleen in de cockpit”, zegt piloot Ben Hemerijckx (50) uit Lummen. “Als je alleen in de cockpit zit, ben jij na God degene die al die levens in handen heeft.”
30/03 01u00  Thomas Dal zwemt limiet voor Europese spelen en WK juniorenThomas Dal is zondag op de Open Deense kampioenschappen in Kopenhagen tweede geworden in de 400 meter wisselslag. Hij zwom de afstand in 4:25.74 en bleef daarmee zowel onder de limiet voor de Europese Spelen (4:29.94), als onder die voor de wereldkampioenschappen voor junioren (4:28.08).
30/03 01u00  Belgische volleymeisjes verslaan titelverdediger Polen op EK -18Op het Europees kampioenschap volleybal voor meisjes tot 18 jaar hebben de Belgen zondag in het Bulgaarse Plovdiv titelverdediger Polen met 3-1 verslagen. De setstanden waren 22-25, 25-18, 25-16 en 25-22.
30/03 00u45  Desalle blijft WK-leider na tweede plaats in ArgentiniëDe Duitser Max Nagl (Husqvarna) heeft zondag op het circuit van Nuequen de Grote Prijs motorcross van Argentinië in de MXGP-klasse gewonnen, de derde WK-manche van het seizoen. Onze landgenoot Clément Desalle (Suzuki) werd tweede, de Italiaanse wereldkampioen Antonio Cairoli (KTM) vervolledigde het podium. Desalle blijft leider in de WK-stand.
30/03 00u30  EK-KWALIFICATIE. Servië van Mitrovic uitgeteld, Duitsland op een drafjeHet blijft bijzonder spannend in groep D. Nadat Duitsland en Schotland hun wedstrijd wonnen, hebben Ierland en Polen 1-1 gelijkgespeeld. Polen blijft leider, met één puntje meer dan Duitsland en Schotland, Ierland staat vierde op drie punten van de leider. Portugal versloeg Servië, Aleksandar Mitrovic en co. lijken een (rechtstreeks) ticket voor het EK te mogen vergeten.
29/03 23u15  Boasson Hagen breekt sleutelbeen en mist kasseiklassiekersEdvald Boasson Hagen heeft een breuk van het rechtersleutelbeen overgehouden aan de valpartij die hij zondag in Gent-Wevelgem maakte. De 27-jarige Noorse kopman van MTN-Qhubeka, in 2009 winnaar van Gent-Wevelgem, mist daardoor de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Dat deelde zijn team zondagavond mee.
29/03 23u15  Clément Desalle tweede in Argentinië, blijft WK-leiderDe Duitser Max Nagl (Husqvarna) heeft zondag op het circuit van Nuequen de Grote Prijs motorcross van Argentinië in de MXGP-klasse gewonnen, de derde WK-manche van het seizoen. Onze landgenoot Clément Desalle (Suzuki) werd tweede, de Italiaanse wereldkampioen Antonio Cairoli (KTM) vervolledigde het podium. Desalle blijft leider in de WK-stand.
29/03 23u15  Stan Wawrinka niet voorbij Mannarino in MiamiZevende reekshoofd Stan Wawrinka (ATP-8) is er zondag niet in geslaagd zich voor de achtste finales van het met 5.381.235 dollar gedoteerde Masters 1.000-toernooi van Miami te plaatsen. De 30-jarige Zwitser moest in de derde ronde in twee tiebreaks het hoofd buigen voor de Fransman Adrian Mannarino (ATP-32). Na 2 uur en 12 minuten stond er 7-6 (7/4) en 7-6 (7/5) op het scorebord.
29/03 23u15  SCOOORE! LEAGUE. Poleposition voor oppermachtig OostendeOostende heeft, met nog vijf speeldagen in de Final Round voor de boeg, de poleposition al op zak. De kustploeg startte de tweede fase met een 5 op 5. Achter de leider ligt alles op een zakdoek bij elkaar.
29/03 23u00  EK-KWALIFICATIE. Ierland pakt punt tegen Polen, Servië uitgeteldHet blijft bijzonder spannend in groep D. Nadat Duitsland en Schotland hun wedstrijd wonnen, hebben Ierland en Polen 1-1 gelijkgespeeld. Polen blijft leider, met één puntje meer dan Duitsland en Schotland, Ierland staat vierde op drie punten van de leider. Portugal versloeg Servië, Aleksandar Mitrovic en co. lijken een (rechtstreeks) ticket voor het EK te mogen vergeten.
29/03 22u30  Explosie in New York - Lichaam gevonden onder het puinReddingswerkers hebben zondag onder het puin van een ingestort gebouw in het centrum van New York de stoffelijke resten van een slachtoffer gevonden. Vermoedelijk gaat het om één van de twee vermisten. Bij de ontploffing en brand van drie gebouwen in de wijk East Village raakten donderdag 22 mensen gewond.
29/03 22u30  Binnenkijken in de garage van rijkste sporter ter wereldZo’n 100 miljoen euro verdiende de bokser Floyd Mayweather vorig jaar. Daarmee is hij de rijkste sporter, en dat steekt hij niet weg. Op zijn YouTube-kanaal ‘Mayweather Promotions’ toont hij welke fantastische auto’s hij in zijn wagenpark heeft staan.
29/03 22u15  Vier gebroken ribben voor Ten Dam na val in CataloniëLaurens ten Dam heeft vier gebroken ribben opgelopen bij zijn val in de Ronde van Catalonië. Dat heeft zijn ploeg LottoNL-Jumbo zondag bekendgemaakt.
29/03 22u15  Motorcross-wedstrijd in Genk afgelast wegens slechte weersomstandighedenDe Belgian National Motocrosswedstrijd in Genk is zondag wegens de slechte weersomstandigheden afgelast. De organisatie had de wedstrijd eerst stilgelegd, maar omdat het terrein in zo’n slechte staat verkeerde, werd de negende editie volledig geannuleerd.
29/03 22u15  Zenit Kazan pakt derde eindzege in Champions League volleybalHet Russische Zenit Kazan heeft zondag in Berlijn de finale gewonnen van de Champions League volleybal bij de mannen. In de finale werd het Poolse Rzeszow met 3-0 (25-22, 25-23, 25-21) verslagen. Voor de Russen is het de derde Champions League-titel.
29/03 21u45  17.000 betogers tegen regeringsbeleid: 'Ongezien succes'De Grote Parade van burgerbewegingen Hart boven Hard en Tout Autre Chose die zondagnamiddag door Brussel trok, was 'een ongezien en hartverwarmend succes'. Dat zeggen de organisatoren aan het einde van de uitgeregende manifestatie.
29/03 21u15  Terpstra: ‘Kreeg platte band op sleutelmoment’Niki Terpstra (Etixx-Quick Step) reed een goede race, maar werd uiteindelijk verrast door een late uitval van Luca Paolini. ‘Ik had wat ongeluk te verwerken tijdens de race, maar de platte band kwam op een slecht moment. Ik verloor iets te veel energie daardoor’, aldus de Nederlander van Quick Step.
29/03 21u15  Hilarische video Genkse brandweer haalt 114.000 kijkersHet was bedoeld als een video voor vrienden onder elkaar maar de montage die brandweerman Patje Baerts er van maakte leverde op facebook in twee weken tijd 114.000 kijkers op. Een hoeveelheid waar sommige nationale zenders alleen maar van kunnen dromen. Het verhaal is echt maar de montage met de ondertiteling maken het hilarisch.
1 2 3 4 5 6Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

10x De Wever weigert excuses of reactie op racisme-uitspraken30/03 23u30 - Het Belang van Limburg: Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft maandagavond tijdens de maandelijkse gemeenteraadszitting geweigerd in te gaan op de heisa die ontstaan is na zijn uitspraken over racisme en Berbers in Terzake vorige week. Groen-fractieleider Wouter Van Besien had om excuses gevraagd en gepolst naar de verstandhouding binnen het schepencollege na kritiek op de uitlatingen van De Wever vanwege onder meer CD&V, maar De Wever ging daar niet op in.
8x ’Hasselts Mijn Pop-uprestaurant is beginnen zwalpen na kritiek jury’31/03 07u45 - Het Belang van Limburg: Zaterdag zijn de vijf pop-uprestaurants opengegaan voor het publiek. Voor de inrichting van hun interieur kregen de duo’s uit ‘Mijn Pop-uprestaurant’ hulp van het Genkse bedrijf Deusjevoo. Alleen met Dries en Guus, die op de Hasseltse Kolenkaai hun pop-up Asparaguus openden, klikte het niet.
8x ISIS stuurt gruwelijke beelden de wereld in van koppel dat wordt gestenigd30/03 21u30 - Het Belang van Limburg: De extremistische terreurorganisatie Islamitische Staat (ISIS) heeft opnieuw enkele gruwelijke beelden de wereld ingestuurd. Op de beelden is te zien hoe een man en een vrouw worden gestenigd in Irak nadat ze ervan werden beschuldigd seks te hebben gehad voor het huwelijk.
7x Ouders en zoontje (3) nog steeds kritiek na ongeval31/03 07u00 - Het Belang van Limburg: Het jonge gezin uit Kleine Brogel (Peer), dat gisteren hun dochtertje Alicia Tielens (5) verloor bij een bijzonder zwaar ongeval vlak voor hun woning, ligt nog altijd op de afdeling intensieve zorgen van het ziekenhuis. De toestand van Roy Tielens (26), Annick Gennar (25) en hun zoontje Nathan (3)is nog steeds kritiek. In basisschool De Puzzel in Kleine Brogel, waar de twee kinderen van het gezin naar school gaan, kregen de klasgenootjes van de jonge slachtoffers gisteren professionele begeleiding om het droevige nieuws te verwerken.
7x Kuringenaar (81) in ziekenhuis na brutale homejacking31/03 06u15 - Het Belang van Limburg: Kuringenaar Paul Schuermans (81) ligt in het ziekenhuis nadat drie homejackers hem en zijn vrouw zwaar hebben toegetakeld. De diagnose: een barst in zijn bekken, een inwendige bloeding, bloeduitstortingen en problemen in de liesstreek. Zijn vrouw Celine Santermans (78) houdt er een pijnlijke schouder, gekneusde vingers en een leeg juwelenkistje aan over. “Ze trokken mijn broek naar beneden zodat ik niet kon gaan lopen”, zucht Paul. De homejacking dateert van 18 maart, maar de daders zijn nog spoorloos. De federale gerechtelijke politie spoort hen op.
6x Dappere getuige achtervolgt inbrekers op snelweg31/03 07u15 - Het Belang van Limburg: Bij elektro- en computerzaak Catronics Ham-Exellent is maandag in de vroege ochtend ingebroken. Rond 04.00 uur sloegen dieven met een voorhamer het glas in. Het alarm begon te loeien waardoor de daders enkel wat tablets konden meenemen. Een voorbijganger reed achter de dieven aan.
6x Toegang tot kerk beperkt na nieuwe stabiliteitsproblemen31/03 06u15 - Het Belang van Limburg: De stabiliteitsproblemen bij de restauratiewerken van de Sint-Leonarduskerk op de Grote Markt van Zoutleeuw zijn groter dan verwacht. Erediensten en andere vieringen moeten verhuizen naar naburige parochies en voor toeristen is de toegang beperkt.
6x “Stad geeft nv Slachthuis cadeau van 1 miljoen”31/03 06u15 - Het Belang van Limburg: De dading die de stad Sint-Truiden heeft geregeld met de uitbaters van het slachthuis, zorgde zoals verwacht voor beroering op de gemeenteraad. “Dit kost de stad 1,1 miljoen euro en de buurt blijft de komende drie jaar met problemen zitten”, zei Filip Moers (sp.a).
6x Gevaarlijk namaakspeelgoed uit China overspoelt Belgische markt31/03 06u15 - Het Belang van Limburg: Vorig jaar zijn er 118.019 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen door de douane, voornamelijk afkomstig uit China en bestemd voor België, Nederland en Duitsland. In 2013 waren dat nog 26.728 stuks. Het nepspeelgoed kan erg gevaarlijk zijn voor kinderen.
5x Philippe Geubels neemt uw krant een dag over: ‘Ik wil een eigen bureau, apart, niet tussen de rest van het werkvolk’31/03 07u15 - Het Belang van Limburg: Liefste Limburgers, ik ben trots te mogen aankondigen dat Ivo Vandekerckhove vandaag plaats ruimt voor mij als hoofdredacteur van uw favoriete krant. Terwijl u dit leest, heb ik op de redactie van Het Belang van Limburg de touwtjes in handen. ’t Is te zeggen: voor één dag, morgen zit ik alweer terug in het verre Boechout en krijgt Ivo zijn oude vertrouwde stoel terug.

Statistieken

Nieuwsbronnen:
150
Artikels:
45253
Gelezen:
10591
Aantal lezers nu:
95


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2015 Naar boven