dinsdag 22 mei 2018, week 21


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen: Wetenschap

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u45
 

Gazet van Antwerpen: Wetenschap

Verbergen Tonen
22/05 17u45  Wandelaars treffen babylijkje aan in Brussels park: “Slachtoffer is prematuur geboren meisje” Het levenloze lichaampje dat gisteren aangetroffen werd in park in Schaarbeek was prematuur geboren, dat meldt het parket. Over de identiteit van de ouders heeft het parket “geen enkele piste”.
22/05 17u30  STVV beloont 18-jarige belofte met profcontract Mo Nitcheu heeft dinsdag een profcontract voor drie seizoenen ondertekend bij Sint-Truiden. Dat meldt de Limburgse club op zijn website. De 18-jarige Belgische aanvaller met Kameroense roots speelde dit seizoen bij de beloftenploeg van STVV.
22/05 17u30  Wandelaars treffen babylijkje in Brussels park: “Slachtoffer is prematuur geboren meisje” Het levenloze lichaampje dat gisteren aangetroffen werd in park in Schaarbeek was prematuur geboren, dat meldt het parket. Over de identiteit van de ouders heeft het parket “geen enkele piste”.
22/05 17u30  DISCUSSIE. Heraanleg Gedempte Zuiderdokken stilgelegd na klacht: Terecht? De heraanleg van de Gedempte Zuiderdokken in Antwerpen is ‘on hold’ gezet. De reden voor de stillegging is een klacht van twee buurtbewoners tegen het graven van de ondergrondse parkeergarage Steendok. Dat werd dinsdag bevestigd door de stad.
22/05 17u30  Gemeente voert zorgparkeren in In Hemiksem verschijnt de sticker ‘Parkeren + Zorg’ in het straatbeeld. Inwoners kunnen hiermee aangeven dat voor hun garagepoort of inrit kortparkeren voor zorgverleners is toegestaan.
22/05 17u30  Verdachte van moord op gevangenisverpleegster: “Ik heb het niet gedaan” Ashley V.D.V. en Marco L., het koppel dat wordt verdacht van de moord op gevangenisverpleegster Christine Lenaerts uit Bouwel (Grobbendonk), is dinsdag voor de raadkamer in Turnhout verschenen. Ze blijven aangehouden. “Ik heb het niet gedaan”, riep de vrouw naar de camera’s.
22/05 17u00  Lokale politie voorbereid op manifestatie Nainggolan: 'We gaan er niet vanuit dat het om een grapje gaat' De politiezone Brussel-Hoofdstad/Elsene neemt het zekere voor het onzekere met het oog op het eventuele protest tegen de niet-selectie van Radja Nainggolan, donderdag in de late namiddag aan de hoofdzetel van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). 'We gaan er niet vanuit dat het om een grap gaat', zegt woordvoerster Ilse Van de Keere.
22/05 16u45  Zorgsite van 20 miljoen euro biedt plek aan honderdtal bewoners Niet ver van de Leuvense Vaart en het centraal station in Mechelen-Zuid start dit najaar de bouw van Rembertus. Op de nieuwe zorgsite verrijzen een woonzorgcentrum voor 100 bewoners en een 15-tal assistentiewoningen. Er is een investering van 20 miljoen euro mee gemoeid.
22/05 16u45  Amerikaans leger parkeert manschappen en voertuigen even in de Kempen Er verblijven de volgende dagen tot 1.000 Amerikaanse militairen op de basis van het 29 Bataljon Logistiek in Grobbendonk. De troepen zijn op doorreis naar een oefening in Oost-Europa. Een stapje in de Kempense wereld zetten, zit er voor de Amerikanen niet in. Ze mogen enkel om dienstredenen het kwartier verlaten.
22/05 16u45  Wereldprimeur: McDonalds bant vanaf september plastic rietjes in Brusselse vestigingen McDonalds gaat vanaf september de plastic rietjes in al zijn Brusselse restaurants vervangen door kartonnen exemplaren. Dat kondigt de fastfoodketen dinsdag aan. Het gaat om een proefproject, waarbij ook gepolst zal worden naar de reactie van de klant. “De bedoeling is om op termijn plastic rietjes overal te bannen. Brussel geldt als piloot voor de rest van de wereld”, verklaarde managing director Stephan De Brouwer. Maar de timing voor de uitrol ligt nog niet vast: naast de mening van de klant zal ook gekeken worden hoe de kartonnen rietjes milieuvriendelijk en sociaal duurzaam kunnen worden geproduceerd.
22/05 16u45  Gedonder en regenbuien boven Antwerpen, wateroverlast in Limburg Het voorspelde onweer trekt dinsdagnamiddag over Vlaanderen. De zwaarste buien situeerden zich boven Limburg en de omgeving van Luik. Maar ook ten noorden van Antwerpen en in de regio rond Turnhout valt er lokaal veel regen uit de lucht. Het KMI waarschuwt op meerdere plaatsen in ons land voor een code oranje.
22/05 16u45  Hoeveel eieren mag je nu eten? Eéntje per dag, zegt nieuwe studie “An apple a day keeps the doctor away”, luidt een bekende spreuk. Een nieuwe studie suggereert hetzelfde voor eieren.
22/05 16u30  Lokale politie voorbereid op manifestatie Nainggolan: “We gaan er niet vanuit dat het om een grapje gaat” De politiezone Brussel-Hoofdstad/Elsene neemt het zekere voor het onzekere met het oog op het eventuele protest tegen de niet-selectie van Radja Nainggolan, donderdag in de late namiddag aan de hoofdzetel van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). “We gaan er niet vanuit dat het om een grap gaat”, aldus woordvoerster Ilse Van de Keere.
22/05 16u30  “Al wie niet springt is een Jood” niet discriminerend: Geschillencommissie spreekt KFCO Beerschot Wilrijk vrij De slogan “al wie niet springt is een Jood” wordt door de geschillencommissie van het profvoetbal in hoger beroep niet beschouwd als discriminerend. “Jood wordt door de supporters van R. Antwerp FC gebruikt als een geuzennaam voor zichzelf. Het liedje dat door de supporters van KFCO Beerschot Wilrijk wordt gezongen is op hen bedoeld en heeft niet de intentie om te discrimineren of aan te zetten tot geweld”, motiveert de geschillencommissie in hoger beroep.
22/05 16u15  Verdachte van moord op verpleegster: “Ik heb het niet gedaan” Ashley V.D.V. en Marco L., het koppel dat wordt verdacht van de moord op gevangenisverpleegster Christine Lenaerts uit Bouwel (Grobbendonk), is dinsdag voor de raadkamer in Turnhout verschenen. “Ik heb het niet gedaan”, riep de vrouw naar de camera’s.
Laatste update: vandaag om 17u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
22/05 16u15  “Al wie niet springt dat is een Jood niet discriminerend”: Geschillencommissie spreekt KFCO Beerschot Wilrijk vrijDe slogan “al wie niet springt is een Jood” wordt door de geschillencommissie van het profvoetbal in hoger beroep niet beschouwd als discriminerend. “Jood wordt door de supporters van R. Antwerp FC gebruikt als een geuzennaam voor zichzelf. Het liedje dat door de supporters van KFCO Beerschot Wilrijk wordt gezongen is op hen bedoeld en heeft niet de intentie om te discrimineren of aan te zetten tot geweld”, motiveert de geschillencommissie in hoger beroep.
22/05 16u15  Axel Daeseleire schildert Rubens op Groenplaats (en voorbijgangers mogen meedoen)Het stadsfestival ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’ gaat binnen twee weken van start. Om de vernieuwde Rubenswandelingen te promoten, nam acteur Axel Daeseleire dinsdag om 13.30u het penseel ter hand tijdens een open schildersessie op de Groenplaats. Ook voorbijgangers konden zelf een schilderij maken van het standbeeld van Rubens, met de kathedraal op de achtergrond.
22/05 16u15  Prins Harry is getrouwd, maar heeft al opvolging als 'meest begeerlijke vrijgezel'Nu prins Harry definitief van straat is, richten heel wat jonge vrouwen hun pijlen op iemand anders: Louis Spencer. De 24-jarige neef van Harry liet in het gezelschap van zijn moeder en twee zussen namelijk een diepe indruk na op heel wat kijksters van de huwelijksplechtigheid zaterdag. De titel van meest begeerlijke vrijgezel van Groot-Brittannië blijft dus binnen de familie.
22/05 16u00  Standard kent straf voor ‘wijnglaswerper’ op 29 meiStandard kent op dinsdag 29 mei zijn sanctie voor de ‘wijnglaswerper’ in het play-offduel tegen RSC Anderlecht. Dat bevestigde Stefaan Desmet van de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB).
22/05 16u00  Prins Harry is getrouwd, maar met zijn neef is al een nieuwe 'meest begeerlijke vrijgezel' opgestaanNu prins Harry definitief van straat is, richten heel wat jonge vrouwen hun pijlen op iemand anders: Louis Spencer. De 24-jarige neef van Harry liet in het gezelschap van zijn moeder en twee zussen namelijk een diepe indruk na op heel wat kijksters van de huwelijksplechtigheid zaterdag. De titel van meest begeerlijke vrijgezel van Groot-Brittannië blijft dus binnen de familie.
22/05 16u00  Voorwaardelijke straf voor Antwerpse kapper die zich hevig verzette bij arrestatieDe Antwerpse barbier Kevin T. (33) uit Antwerpen heeft van de rechter dinsdag een voorwaardelijke gevangenisstraf en een boete gekregen voor feiten tijdens een Pegidabetoging in 2016, waarbij de ruit van zijn kapperszaak sneuvelde.
22/05 16u00  Houtstapel vat spontaan vuur nabij woningEen houtstapel nabij een woning in de Wilders in Poppel (Ravels) vatte maandagavond om 22.45 uur vuur. Het bleek te gaan om een spontane zelfontbranding. De brandweer kon de vlammen snel doven, zodat er geen verdere schade was.
22/05 16u00  Pierre Bourdin ruilt Lierse voor KFCO Beerschot Wilrijk en tekent voor 5 seizoenenKFCO Beerschot Wilrijk heeft zijn vijfde inkomende transfer beet. De 24-jarige linksvoetige centrale verdediger, Pierre Bourdin, komt als vrije speler over van Lierse en tekende een contract voor 5 seizoenen op het Kiel.
22/05 16u00  Rosie Huntington-Whiteley lanceert eigen make-uplijnHet Britse topmodel Rosie Huntington-Whiteley heeft op Instagram aangekondigd dat ze een eigen make-uplijn lanceert.
22/05 15u45  Agent die Mawda (2) doodschoot bij achtervolging is ten einde raad: “Hij heeft dit nooit gewild”De agent die het fatale schot loste tijdens de achtervolging op de E42 waarbij de 2-jarige peuter Mawda om het leven kwam, “heeft dit nooit gewild”. Dat heeft het parket van Bergen-Doornik dinsdag gezegd tijdens een persconferentie.
22/05 15u45  Lukas Van Eenoo trekt definitief naar WesterloWesterlo heeft Lukas Van Eenoo definitief aan zich gebonden. Dat heeft de club uit de Proximus League dinsdag bekendgemaakt. De 27-jarige middenvelder, die sinds de winterstop op huurbasis in de Kempen voetbalde, ondertekent een contract voor drie seizoenen.
22/05 15u45  Inbrekers stelen fietswielen en werkmateriaal uit carportBewoners in de Kerkhofstraat in Retie stelden zondag een inbraak vast in hun carport. De daders gingen er aan de haal met fietswielen en werkmateriaal.
22/05 15u45  Zonnefeest in Vrije Basisschool Mariaburg roept herinneringen opTijdens het veertigste Zonnefeest van de Vrije Basisschool Sint-Mariaburg (VBSM) wordt in het Wijkcentrum een tentoonstelling georganiseerd over de geschiedenis van de school en van het Zonnefeest. Het Heemkundig documentatiecentrum dook hiervoor in het archief.
22/05 15u30  Matras en zetel vatten vuur: brandweer moet woning ventilerenIn de Hoogstraat in Duffel ontstond dinsdagvoormiddag brand in een woning. Een matras en een zetel op het gelijkvloers hadden vuur gevat.
22/05 15u30  Nog geen vakantie geboekt? Dit zijn de mooiste plekjes van Europa volgens Lonely PlanetDe bekende reisgids Lonely Planet heeft met behulp van een team reisexperten een lijst van tien plaatsen in Europa opgesteld waar je volgens hen in 2018 naartoe moet. Helemaal bovenaan prijkt de Noord-Italiaanse regio Emilia-Romagna. Heb je nog inspiratie nodig voor deze zomervakantie? Dit is de volledige top tien.
22/05 15u15  Dieven roven buitenboordmotoren en gereedschap bij zeilclubDieven hebben toegeslagen bij zeil- en surfclub WVD aan de Eglegemvijver in Hombeek (Mechelen). Ze gingen aan de haal met vijf buitenboordmotoren en roofden ook heel wat gereedschap uit een loods onder het eigenlijke clubhuis. De waarde van de buit zou meer dan 25.000 euro bedragen.
22/05 15u15  Waasland-Beveren-speler Angban krijgt geen strafvoorstel van bondsparketHet parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag beslist geen strafvoorstel te doen aan Victorien Angban, die afgelopen weekend rechtstreeks werd uitgesloten. De middenvelder van Waasland-Beveren moet vrijdag voor de Geschillencommissie verschijnen.
22/05 15u15  Tim maakt nu écht geen kans meer: ‘Temptation’ Cherish heeft een nieuwe vriendDe Nederlandse ‘Temptation Island’-verleidster Cherish van der Sluis heeft een nieuwe vriend. Dat bewees de blondine op Instagram. Het werd niet de dolverliefde Tim Wauters, maar wel een andere Belg.
22/05 15u00  Na de slipsporen: meterslang smeerspoor in BergstraatHet gloednieuwe asfalt in de Bergstraat in Heist-op-den-Berg wordt niet gespaard. Het zat zaterdag amper enkele uren na de afwerking al onder tal van zwarte slipsporen, opzettelijk gemaakt door een onbekende met een motor of een bromfiets. Intussen is de okergele rijbaan in winkelstraat nog extra ontsierd door een meterslang olie- of smeerspoor.10 
22/05 14u45  Zeventien Belgen mogen mee naar het EK Zwemmen in GlasgowZeventien zwemmers zijn geselecteerd voor het EK Zwemmen in groot bad. Dat meldt de Koninklijke Belgische Zwembond (KBZB) dinsdag. Het EK vindt plaats in het Schotse Glasgow van 3 tot 9 augustus.
22/05 14u45  Nog geen vakantie geboekt? De mooiste plekjes van Europa volgens Lonely PlanetDe bekende reisgids Lonely Planet heeft met behulp van een team reisexperten een lijst van tien plaatsen in Europa opgesteld waar je volgens hen in 2018 naartoe moet. Helemaal bovenaan prijkt de Noord-Italiaanse regio Emilia-Romagna. Heb je nog inspiratie nodig voor deze zomervakantie? Neem dan zeker eens een kijkje naar de rest van de top tien.
22/05 14u45  Ze werd bestempeld als slet en hoer omdat ze seks had met rockgoden: “Het was als God aanraken, ik heb geen spijt”Ze deelde het bed met rockgoden als Jim Morrison, Jimmy Page en Mick Jagger en werd door haar controversiële biografie bestempeld als slet en hoer, maar Pamela Des Barres heeft op haar 69ste nog steeds geen moment spijt van haar leven vol seks, drugs en rock & roll. “Ik heb God aangeraakt”, zegt ze in een interview met The Sun.
22/05 14u45  Bommetje in het Italiaanse voetbal: Reina en twee anderen hebben mogelijk banden met maffiaDe Spaanse WK-ganger Pepe Reina en de Italiaanse ex-voetballers Paolo Cannavaro en Salvatore Aronica moeten zich voor de Italiaanse voetbalbond (FIGC) verantwoorden voor hun mogelijke banden met de maffia. Dat meldt de Italiaanse pers dinsdag. Ook voetbalclub Napoli zou betrokken zijn bij de affaire. Doelman Reina speelt sinds 2015 bij Napoli, Cannavaro en Aronica voetbalden in een verder verleden bij de Zuid-Italiaanse ploeg.
22/05 14u45  DISCUSSIE. “Heraanleg Gedempte Zuiderdokken stilgelegd na klacht”: Terecht?De heraanleg van de Gedempte Zuiderdokken in Antwerpen is ‘on hold’ gezet. De reden voor de stillegging is een klacht van twee buurtbewoners tegen het graven van de ondergrondse parkeergarage Steendok, meldt De Tijd.
22/05 14u30  Kirsten Flipkens de sterkte in Belgisch duel in NürnbergKirsten Flipkens (WTA 69) heeft zich dinsdag geplaatst voor de achtste finales van het WTA-toernooi in het Duitse Nürnberg (gravel/250.000 dollar). Ze versloeg in de eerste ronde in een Belgisch onderonsje Alison Van Uytvanck (WTA 46), het zevende reekshoofd in Nürnberg, in drie sets: 7-6 (7/5), 2-6 en 7-6 (7/2).
22/05 14u30  Toby Alderweireld: “Radja is er niet bij, daar moeten we ons bij neerleggen”De Rode Duivels zijn begonnen aan hun voorbereiding op het WK. Vandaag arriveerden de eerste tien spelers op het appel in het Belgian Football Center in Tubeke. Onder hen een gretige Toby Alderweireld. “Ik kon niet snel genoeg herbeginnen.” En over de niet-selectie van Radja zei hij: “Het is een beslissing van de coach waar we ons bij neer moeten leggen.”
22/05 14u30  Waarom mannen en vrouwen op Tinder zitten (en het is niet om dezelfde reden)Mannen en vrouwen gebruiken de populaire datingapp Tinder voor verschillende doeleinden. Dat bewijst een studie aan de technisch-natuurwetenschappelijke Universiteit van Noorwegen, verschenen in het vakblad Personality and Individual Differences.
22/05 14u15  Stalen aardbei van 3 ton op rotonde geplaatstWie van de E19 naar Hoogstraten rijdt, kan op de rotonde van de Loenhoutseweg niet naast een nieuw kunstwerk kijken. Dinsdagochtend werd daar een stalen constructie in de vorm van een aardbei geplaatst.
22/05 13u45  Fietsbrug aan boskapelletje tijdelijk onderbrokenHet gemeentebestuur van Zandhoven laat het fietsbruggetje over de Willeboerebeek in de Kapelstraat verbreden.
22/05 13u00  Olivier Troisfontaines is Ster van de CoachesNa elke speeldag kiezen de coaches van de tien clubs in de EuroMillions League hun top drie van de wedstrijd. De speler die op het einde van het seizoen de meeste punten kreeg, wint de trofee “Ster van de Coaches” van Het Nieuwsblad.
22/05 13u00  Bewoner van woonboot op Eilandje sinds maandag vermistDe politie heeft een opsporingsbericht verspreid voor de 66-jarige Pierre De Pauw. De man verliet op maandag 21 mei 2018 zijn woonboot aan de Binnenvaartstraat in Antwerpen, sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.
22/05 12u45  “Heraanleg Gedempte Zuiderdokken stilgelegd na klacht”De heraanleg van de Gedempte Zuiderdokken in Antwerpen is ‘on hold’ gezet. De reden voor de stillegging is een klacht van twee buurtbewoners tegen het graven van de ondergrondse parkeergarage Steendok, meldt De Tijd.
22/05 12u45  Belgische handbalmannen krijgen Franse coachArnaud Calbry wordt de nieuwe bondscoach van de Belgische mannenhandbalploeg. Dat heeft de Belgische handbalbond KBHB dinsdag bekendgemaakt. De 43 jarige Fransman combineert de job van bondscoach met die van sportief directeur en assistent-trainer bij de Franse eersteklasser Duinkerke. Calbry treedt in de voetsporen van Yérime Sylla die begin dit jaar, na de uitschakeling voor de barragewedstrijden in aanloop van het WK 2019, zijn ontslag aanbood
22/05 12u45  Marc richt zich tot minister na niet meer terugbetalen geneesmiddel: “Alstublieft, mevrouw De Block...”Bijna 3 jaar geleden kreeg Marc Wouters (67) de diagnose van myelofribrose, een kanker van het ruggenmerg. De zeldzame en ongeneeslijke ziekte vormt het ruggenmerg om tot littekenweefsel, waardoor er geen vers bloed meer wordt aangemaakt. “De dokter schreef me Jakavi voor. Dat medicament kost 4.000 euro per maand en werd gelukkig terugbetaald door de ziekteverzekering. Maar vorige week kreeg ik bericht van het Riziv dat de medicatie niet meer terugbetaald zal worden.” Zo moet Marc nu zelf maandelijks 4.000 euro ophoesten om in leven te blijven. Hij is de wanhoop nabij en richt zich rechtstreeks tot Minister van Volksgezondheid Maggie De Block.
22/05 12u45  Farid ‘le Fou’ met spoed van gevangenis naar ziekenhuis gebrachtZondagavond is Farid Baoumhammad (50) met spoed vanuit de gevangenis van Sint-Gillis naar het Saint-Pierre ziekenhuis gebracht. De bekendste gevangene van ons land lijdt al een langere tijd aan kanker, maar zijn toestand zou nu plots verslechterd zijn. Dat meldt La Dernière Heure.
22/05 12u45  Markt komt weer thuis op vertrouwde BistNadat hij wegens werken aan de Bist voor enkele maanden had moeten uitwijken naar de Jules Moretuslei, is de wekelijkse markt weer thuis op zijn vertrouwde locatie.
22/05 12u45  Zeven wereldpremières op Zomer van AntwerpenDe organisatie van de 24ste editie van Zomer van Antwerpen heeft dinsdag haar programma voorgesteld. Er prijken zeven wereldpremières en drie Belgische premières op de lijst.
22/05 12u30  West Ham stelt Chileense prijzenpakker aan als nieuwe trainerManuel Pellegrini is de nieuwe trainer van West Ham United. Dat heeft het team uit Londen dinsdag bekendgemaakt. De 64-jarige Chileen zet zijn handtekening onder een contract voor drie jaar.
22/05 12u30  Engelse aanvalsleider wordt aanvoerder op het WK in RuslandBondscoach Gareth Southgate heeft Harry Kane gekozen als kapitein van het Engelse nationale team op het WK in Rusland (14 juni - 15 juli). Dat is dinsdag bekendgemaakt op de Twitter-pagina van ‘The Three Lions’.
22/05 12u30  Yellow Tigers verliezen nipt van Nederland in Women’s Nations LeagueDe Belgische volleybalvrouwen (FIVB 13) hebben dinsdag hun eerste wedstrijd op Japanse bodem van de Women’s Nations League volley verloren. De Yellow Tigers gingen in Toyota nipt met 3-2 (21-25, 25-19, 23-25, 31-29 en 15-10) de boot in tegen Nederland (FIVB 8).
22/05 12u30  Cruciaal overleg over zware beroepen gepland voor woensdagDe sociale partners buigen zich woensdag voor het eerst over een lijst van zware beroepen, nadat de regering het eens is geraakt over een kader. Dat is vernomen van de vakbonden, die spreken van een “cruciale” vergadering.
22/05 12u15  En plots stond dit model in haar onderbroek op de rode loper in CannesHet Russische model met een maatje meer Yulia Rybakova zakte dit weekend af naar het filmfestival in het Franse Cannes. En ook haar jurk zakte af - letterlijk. Plots stond de roodharige schone in haar onderbroek op de rode loper in de mondaine badstad.
22/05 12u00  Diamanthandelaar krijgt vijf jaar cel voor roof van 10,5 miljoen euro die hij zelf in scène zetteDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft diamantair Prashant B. (32) veroordeeld tot vijf jaar celstraf (waarvan een gedeelte van drie jaar effectief) voor een in scène gezette tigerkidnapping. Ook negen medeplichtigen, onder wie zijn vrouw, zijn veroordeeld. Ze moeten bovendien alles terugbetalen.
22/05 12u00  Noodweer op komst: KMI waarschuwt met ‘code oranje’, overheid activeert noodnummer 1722Het KMI verwacht dinsdagnamiddag en -avond plaatselijk noodweer en waarschuwt met code oranje. De Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken heeft daarom beslist om vanaf de middag het nummer 1722 voor niet-dringende brandweeroproepen te activeren.
22/05 12u00  Stoffel Vandoorne: "In Monaco moet je uit de vangrails blijven"Onze landgenoot Stoffel Vandoorne moest in Spanje opgeven maar komend weekend staat de GP van Monaco al op het programma, een thuisrace voor Vandoorne, die in Monaco woont.
22/05 12u00  Antwerpen krijgt eerste hiv-muur van VlaanderenIn Antwerpen is dinsdagochtend een hiv-muur voorgesteld. Met een tekening van een gestileerd gezicht wil expertisecentrum Sensoa het bewustzijn over de seksueel overdraagbare infectieziekte opnieuw vergroten.
22/05 12u00  Kiana (10) lijdt aan zeldzame kanker: “Dure behandeling in Zwitserland is haar enige hoop”Het begon met wat last van een stijve nek, maar in oktober vorig jaar kreeg de 10-jarige Kiana Laureyssens te horen dat ze getroffen was door een chordoom, een zeldzame kanker die amper één op de 15 miljoen kinderen treft. Zware chemotherapieën haalden niets uit. “Nu is al onze hoop gevestigd op een bestralingstherapie in het Zwitserse Zürich. Maar dat is duur”, zegt Kiana’s mama Aïssa uit Genk. Aïssa is zangeres, en wil samen met andere Vlaamse artiesten volgende maand geld inzamelen op een benefietconcert voor Kiana.
22/05 12u00  Nederlandse OFYR nieuwste barbecuehype: bakken op een ring van vuurDe nieuwe hype in outdoor cooking is de OFYR, een kunstzinnig kooktoestel met een kegelvormige vuurschaal en een platte rand die meteen ook werkt als bakplaat.
22/05 12u00  Terrasjesweer op de SinksenfeestenDe Sinksenfeesten in Kasterlee werden ook dit jaar verwend door de zon. Het was écht terrasjesweer!
22/05 12u00  150 extra raamsekswerkers in Antwerpen, 1 sekscinema moet definitief dichtHet prostitutieteam (PTA) van de Lokale Politie Antwerpen heeft dinsdagochtend haar jaarverslag voorgesteld. Er werden in 2017 maar liefst 4.825 raamsekswerkers gecontroleerd, één sekscinema werd definitief gesloten.
22/05 11u45  Axel Daeseleire schildert Rubens op Groenplaats deze namiddag (en voorbijgangers mogen meedoen)Het stadsfestival ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’ gaat binnen twee weken van start. Om de vernieuwde Rubenswandelingen te promoten, neemt acteur Axel Daeseleire vandaag om 13.30u het penseel ter hand tijdens een open schildersessie op de Groenplaats. Ook voorbijgangers kunnen zelf een schilderij maken van het standbeeld van Rubens, met de kathedraal op de achtergrond.
22/05 11u45  Deze betekenis schuilt er achter de nummerplaat van Harry’s autoPrins Harry reed zaterdag als een gelukkig getrouwd man in een oldtimer naar de avondreceptie van zijn huwelijk met Meghan Markle. Bij de zilverblauwe Jaguar hoorde een complexe nummerplaat, maar die was niet zomaar een combinatie van cijfers en letters.
22/05 11u30  Leerlingen strijden om ScholencupDe leerlingen van de Hovese basisscholen strijden op zaterdag 2 juni voor een felbegeerde voetbalbeker, de ‘Hovese Scholencup’.
22/05 11u30  "Vrouwen ruilen hun hoge hakken in voor sneakers"Dat sneakers populair zijn, is al lang geen nieuws meer, maar een Amerikaans onderzoeksbureau kan dat nu ook staven met harde cijfers. Zo zou de verkoop van sneakers in 2017 in de VS met 37 procent gestegen zijn en dat terwijl de verkoop van hoge hakken stilletjes aan begint te kelderen.10 
22/05 11u30  N-VA stelt kandidaten provincieraad voor: Luk Lemmens lijsttrekker in AntwerpenDe politieke partij N-VA heeft dinsdagochtend de lijsttrekkers voor de provincieraadsverkiezingen van 14 oktober voorgesteld. Luk Lemmens wordt lijsttrekker in arrondissement Antwerpen, Jan De Haes en Mireille Colson trekken de lijst in respectievelijk Mechelen en Turnhout. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon zal de provincielijst in kieskring Antwerpen duwen.
22/05 11u15  Fietsen langs Kempisch Vuur RoutePasar Zandhoven organiseert op 17 juni de 24 kilometer lange fietstocht Kempisch Vuur Route. Het vertrek is om 13.30u aan de parking van De Proeverij in de Heistraat 1 in Zandhoven.
22/05 11u15  Meyrem Almaci stelt haar boek voor in De GriffelGroen-boegbeeld Meyrem Almaci stelt op maandag 28 mei om 20u haar boek ‘Respect is de nieuwe punk’ voor in zaal De Griffel in Pulle aan de Dorpstraat 37.
22/05 11u00  N-VA stelt kandidaten provincieraad voor: Jan Jambon lijstduwer in arrondissement AntwerpenDe politieke partij N-VA heeft dinsdagochtend de lijsttrekkers voor de provincieraadsverkiezingen van 14 oktober voorgesteld. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon zal de provincielijst in kieskring Antwerpen duwen.
22/05 11u00  ANALYSE. Pakt Tom Dumoulin vandaag de roze trui in cruciale tijdrit?Tom Dumoulin (27) heeft vandaag 34,2 kilometer om zijn kansen op een nieuwe eindzege in de Giro overeind te houden. De uitdaging is gigantisch: elke kilometer moet hij vier seconden goed maken op roze trui Simon Yates. Het lijkt een mission impossible, maar als er één renner is die het kan, dan wel Dumoulin. “Gewoon rechtdoor rammen. Ik wil heel veel tijd pakken.”
22/05 10u45  Fellaini dicht bij overstap naar Italië, grootmacht bevestigt interesseHet ziet ernaar uit dat Marouane Fellaini Old Trafford volgend seizoen zal inruilen voor San Siro. Het contract van de Rode Duivel bij Manchester United loopt eind dit seizoen af en daarvan zou AC Milan gebruik willen maken om de krullenbol gratis over te nemen. Bij de Rossoneri zou een contract van drie jaar klaarliggen. De Italianen bevestigden in ieder geval de interesse.
22/05 10u45  Tiener in kritieke toestand na 10 meter hoge val van Citadel NamenEen 16-jarige heeft afgelopen nacht een val van 10 meter gemaakt op de Citadel van Namen. Het slachtoffer verkeert in levensgevaar, aldus het parket van Namen dinsdag.
22/05 10u45  Mama schildert moedervlek op haar gezicht om zoontje te steunenHij is nog maar een jaar oud, maar hij is nu al een internetster. Enzo Cestari werd geboren met een grote moedervlek op zijn gezicht. Zijn Braziliaanse mama Carolina Giraldelli (26) wilde dat haar zoontje zich een gewoon kind zou voelen ondanks die donkere vlek. Daarom vond ze er niets beters op dan een gelijkaardige moedervlek op haar eigen gezicht te laten schminken.
22/05 10u30  Marjolein na ‘Blind Getrouwd’: “Ik zou me geen tweede keer inschrijven”Marjolein Faes (37) uit ‘Blind Getrouwd’ zou geen tweede keer deelnemen aan het experiment. “Ik heb er zelf voor gekozen om mee te doen, maar sta niet in voor andermans bagger”, zo blikt ze deze week terug in Humo.
22/05 10u30  ANALYSE. Zeker tien transfers: Anderlecht wordt onherkenbaarOef, het is voorbij. Eindelijk. Anderlecht sloot één van de moeilijkste ­seizoenen in zijn geschiedenis af met een derde plaats en een Europa League-ticket. Marc Coucke maakt dus geen kans op Champions League-miljoenen om een nieuwe ploeg te bouwen, maar dat zal hem er niet van weerhouden om de kern van RSCA ­helemaal te vernieuwen. Al blijven de fans voorlopig wel wat op hun honger.
22/05 10u30  Sennek in top 3 'slechtst geklede' acts op SongfestivalEen triomftocht werd het niet voor Sennek op het Eurovisiesongfestival in Lissabon. Ze moest afdruipen na de eerste halve finale en met de keuze voor haar jurk is ze nu ook derde geëindigd bij de uitreiking van de Barbara Dex Award. Dat is de prijs voor de slechtst geklede act. Nochtans gaat het om een ontwerp van Veronique Branquinho.
22/05 10u30  GET THE LOOK. All white zoals Victoria BeckhamAls Victoria Beckham het draagt en er een rode loper aan te pas komt, kan je er van op aan dat het officieel een trend wordt: een volledig witte outfit is weer helemaal in de mode. Zo steel je haar look!
22/05 10u30  Liefdesverhaal bracht Liesbeth Homans en Bart De Wever bij elkaar: “Toen is de vlam in de pan geslagen”Bart De Wever en Liesbeth Homans studeerden beiden geschiedenis, vertelden ze maandagavond bij ‘Gert Late Night’. Tijdens hun studies ontmoetten ze elkaar via een klassiek liefdesverhaal. De relatie liep spaak, maar de vriendschap is wel gebleven.
22/05 10u30  Meet donderdag het verkeer voor uw eigen deur: hier kan je deelnemenStraatvinken, zo heet het jongste burgerwetenschapsproject van de Ringland Academie. Daarbij worden bewoners van Antwerpen en 32 omliggende gemeenten opgeroepen om het verkeer in hun straat te tellen, op donderdag 24 mei tussen 17u en 18u. De vele gegevens uit die tellingen zullen worden verwerkt door dr. Huib Huyse (KU Leuven) en professor Thomas ­Vanoutrive (UAntwerpen).
22/05 10u15  Liefdesverhaal bracht Liesbeth Homans en Bart De Wever bij elkaar: “Dan is de vlam in de pan geslagen”Bart De Wever en Liesbeth Homans studeerden beiden geschiedenis, vertelden ze maandagavond bij ‘Gert Late Night’. Tijdens hun studies ontmoetten ze elkaar via een klassiek liefdesverhaal. De relatie liep spaak, maar de vriendschap is wel gebleven.
22/05 10u15  Onze man neemt afscheid van Ricardo Sa Pinto: “Dear friend, je gaf Standard tenminste zijn ziel terug”Dear friend, zo mag ik je nu toch noemen, niet? Je richtte je zondag in jouw afscheidsspeech zelf tot ons als “dear friends of the press”… Wat een declaratie was dat, my friend? Veertien minuten taterde je. Vaak nogal warrig en emotioneel. André, de 83-jarige moderator van de Zebra’s, hielp je met het omslaan van de drie pagina’s tekst die je had voorbereid. Felice Mazzu kon nauwelijks een meewarig lachje bedwingen.
22/05 10u15  Mannen met kilometers in de benenBart Van Nijlen uit Kasterlee is afgelopen weekend Belgisch kampioen lopen over 100 kilometer geworden, een puike prestatie.
22/05 10u15  Belgische IS-strijder ter dood veroordeeld in BagdadTarik Jadaoun, een van de bekendste nog levende Belgische leden van de terroristische organisatie IS (Islamitische Staat), heeft de doodstraf gekregen op zijn proces in Bagdad. De jihadist uit Verviers kan wel nog in beroep gaan.
22/05 10u00  Meet donderdag samen met honderden anderen het verkeer voor uw eigen deurStraatvinken, zo heet het jongste burgerwetenschapsproject van de Ringland Academie. Daarbij worden bewoners van Antwerpen en 32 omliggende gemeenten opgeroepen om het verkeer in hun straat te tellen, op donderdag 24 mei tussen 17u en 18u. De vele gegevens uit die tellingen zullen worden verwerkt door dr. Huib Huyse (KU Leuven) en professor Thomas ­Vanoutrive (UAntwerpen).
22/05 09u45  Nainggolan niet geselecteerd, maar ook deze Belgen missen het WKDat Radja Nainggolan er niet bij zal zijn op het WK in Rusland, weten we ondertussen. Maar er zijn ook andere Belgen die de selectie van bondscoach Roberto Martinez niet haalden. Een overzicht.
22/05 09u45  Lukas Dhont (26) na prestigieuze prijs voor ‘Girl’ in Cannes: “En nu naar de Oscars, mijn kinderdroom”Hij is de nieuwe wonderboy van de Belgische cinema: Lukas Dhont (26). De Gentse regisseur won afgelopen weekend met ‘Girl’ de ­Caméra d’Or op het filmfestival van Cannes. Hij wordt overladen met lof, en wie weet komt zijn kinderdroom uit: een nominatie voor de Oscars. Een mooie toekomst lonkt. “En toch is dit niet direct een geschenk”, waarschuwen kenners.
22/05 09u45  UNIEKE BEELDEN. Cameravallen spotten bedreigde diersoorten in AmazonegebiedIn drie verschillende landen (Ecuador, Colombia en Peru) in het Amazonegebied zetten WWF België en WWF Ecuador samen met inheemse volkeren in 2016 een biologische monitoring met cameravallen op. Vandaag, tijdens de Internationale dag van de biologische diversiteit, geeft Het World Wide Fund for Nature (WWF) de eerste beelden vrij. En die zijn spectaculair.
22/05 09u45  Gemaskerde mannen rijden auto klem en schieten bankovervaller dood: politie zoekt twee jaar later getuigenDe politie heeft een opsporingsbericht verspreid van een dodelijk incident dat zich twee jaar geleden afspeelde in Molenbeek. Een autobestuurder werd de weg versperd door twee gewapende mannen op een scooter. Toen de man, een bekende bankovervaller, probeerde te ontkomen aan hen, werd hij doodgeschoten.
22/05 09u30  NBA. Oersterke LeBron brengt zijn Cavs op gelijke hoogte met Boston en is alweer een record rijkerCleveland staat in de finale van de Eastern Conference van de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie NBA weer op gelijke hoogte met Boston (2-2). Het versloeg de Celtics maandag in de vierde finalewedstrijd met 111-102.
22/05 09u30  Wegen van Kangoeroes Willebroek en coach Yves Defraigne scheidenYves Defraigne zal na dit seizoen niet langer de coach van Kangoeroes Willebroek zijn. Dat heeft het team uit de Euromillions Basket League dinsdag bekendgemaakt. Beide partijen zetten de samenwerking na onderling overleg stop.
22/05 09u30  ‘Thuis’ en ‘Familie’ in laatste rechte lijn richting seizoensfinale: wij zetten ons geld op iets met een babyverwisselingHet lijkt wel of ze dezelfde seizoensfinale-consultant in de arm genomen hebben. In ‘Familie’ weten ze al dat baby Mila verwisseld is, maar nog niet waar de échte Mila dan is. In ‘Thuis’ hebben ze – op Mayra na – nog helemaal niets door. Daar komt ongetwijfeld verandering in tegen donderdag 14 juni, de dag van de seizoensfinale in ‘Thuis’. De apotheose van ‘Familie’ komt er pas op vrijdag 29 juni. Een schijnhuwelijk, schijnbaar kerngezonde jonge sporters en een brommer. Het kan allemaal iets worden, maar misschien ook helemaal niet. Hoe is het mogelijk dat Mila niet de biologische dochter van Emma is? Het antwoord komt steeds dichterbij.
22/05 09u30  Er dreigt deze zomer een tekort aan roséRoséwijn is al enkele zomers een van de populaire drankjes bij uitstek, maar door de tegenvallende oogsten zouden er wel eens heel wat minder flessen op de markt kunnen komen. Bovendien wordt verwacht dat diegene die wel in omloop komen een stukje duurder zullen zijn.
22/05 09u00  Pieter wil niet zijn hele leven priester blijven: “Totaal gebrek aan intimiteit en lichamelijkheid”Een dikke week geleden kwam Vlaanderen aan de weet dat de mol dit jaar een priester is die verdomd goed kan vloeken en liegen. Pastoor Pieter Delanoy (33) blonk uit in zijn oprechtheid en werd daarom nauwelijks als verdachte naar voor geschoven. Typisch priesters, zou je denken, al zal hij waarschijnlijk niet zijn hele leven priester blijven.
22/05 09u00  Zie jij waarom dit de ‘perfecte foto’ is van prins Harry en Meghan Markle op hun trouwdag?Er werden op de huwelijksdag van prins Harry en Meghan Markle ongetwijfeld duizenden foto's genomen, maar deze van Press Association-fotograaf Yui Mok steekt er volgens heel wat Twitteraars met kop en schouders boven uit. Wie goed kijkt, ziet namelijk dat het pasgetrouwde stelletje een wel heel romantische vorm aanneemt.
22/05 08u45  Eiland weggespoeld in Nederland: krijgt België er een stuk grondgebied bij?Het Consortium Grensmaas gaat acuut ingrijpen in de bedding van de Maas bij Meers, een dorp in Nederlands Limburg. Als gevolg van onverwachte erosie zakt het waterpeil in het oorspronkelijke zomerbed van de Maas dermate fors dat verdroging dreigt van natuurgebieden langs de oevers aan Belgische zijde.
22/05 08u30  Nederlands eiland dreigt weg te spoelen in de Maas: krijgt België er een stuk grondgebied bij?Het Consortium Grensmaas gaat acuut ingrijpen in de bedding van de Maas bij Meers, een dorp in Nederlands Limburg. Als gevolg van onverwachte erosie zakt het waterpeil in het oorspronkelijke zomerbed van de Maas dermate fors dat verdroging dreigt van natuurgebieden langs de oevers aan Belgische zijde.11 
22/05 08u00  Politie waarschuwt: “Neem je autosleutel ’s nachts mee naar boven”Meer en meer auto’s starten zonder dat je een sleutel in het contact moet steken. Maar dat houdt gevaren in, zo blijkt nu. Criminelen kunnen met speciale software het signaal tussen sleutel en wagen oppikken, en de auto openen en starten.
22/05 07u15  Deze zonnebrillen passen bij jouw gezichtsvormOf je nu je kin iets smaller wil maken of je voorhoofd wil verkleinen, de juiste zonnebril krijgt het zo voor elkaar. Noteren: deze zonnebrillen passen bij jouw gezichtsvorm!
22/05 07u15  Onweer op komst, mogelijk met hagelDinsdagochtend is het vrij zonnig, maar onweersbuien zullen in de loop van de dag veel neerslag en mogelijk ook hagel veroorzaken.
22/05 06u45  Radja Nainggolan grijpt naast WK-selectie: “Ik ben het beu dat ik al heel mijn leven moet vechten”Geen Radja Nainggolan (30) op het WK in Rusland. De beslissing hing in de lucht en werd gistermiddag door Roberto Martinez concreet gemaakt. De uitleg van de bondscoach wordt niet gesmaakt. Ook niet door Nainggolan. Maar die ­reageert eerder gelaten en zet na 30 interlands (en zes goals) definitief een punt achter de Rode Duivels.10 
22/05 06u45  Balans vliegtuigcrash Cuba stijgt tot 111 dodenNa de crash van een passagiersvliegtuig nabij Havana in Cuba, is maandag een van de drie gewonden overleden in het ziekenhuis. Dat meldde het Cubaanse ministerie van Gezondheid. Daardoor stijgt de balans van de crash tot 111 doden.10 
22/05 06u45  Vriendin Gert Verhulst bepaalt welke onbekende gasten in zijn kajuit belandenSamen met schrijver Herman Brusselmans en Martine Hoste, de moeder van Gerts copresentator James Cooke, kiest Callebout de eerste onbekende weekgast van de talkshow Gert Late Night. Deze week zijn de gasten vicepremier Liesbeth Homans van N-VA, presentatrice Saartje Vandendriessche en Ron Brandsteder (68), de Nederlandse presentator van programma’s als TROS Showbizzquiz en Ron’s ­Honeymoonquiz.10 
22/05 06u45  VTM zoekt holebi’s voor ‘Blind Getrouwd’Of er effectief een holebipaar het jawoord zal geven, hangt af van “het aantal inschrijvingen en of er kwalitatieve matches gevormd kunnen worden”. De programmamakers proberen immers met de hulp van experts “kwalitatieve matchen” te maken: koppels die op papier voldoende kansen hebben om getrouwd te blijven.10 
22/05 06u00  Nutskasten krijgen een vrolijker uitzichtDe grijze nutskasten hebben een vrolijker aanblik gekregen. In Ranst zorgde auteur Roald Dahl met zijn boek “De Giraffe, de Peli en ik” voor inspiratie.
22/05 03u45  COLUMN. Johan Boskamp: “Martinez kan nu maar beter het WK winnen”Een voetbaldier pur sang, een kenner die niet verlegen is om ongezouten zijn mening te geven. Over alles, maar het liefst over voetbal. Daarom is Johan Boskamp de komende maanden voor ‘Gazet van Antwerpen’ uw en onze WK-analist. Om geen blad voor de mond te nemen. Nooit. “Dit slaat nergens op.” Dat is de boude mening van Boskamp over de niet-selectie van Radja Nainggolan en de uitleg die bondscoach Roberto Martinez er aan koppelde.16 
22/05 03u15  Ex-gemeenteraadslid Antoinette Pecher komt opnieuw op voor Open Vld: “Het is niet omdat ik 91 ben dat ik gaga ben”Ze zat 24 jaar in de gemeenteraad en zou na de laatste verkiezingen filosofie en letterkunde gaan studeren. Een gemene val doorkruiste die plannen, maar kreeg ­Antoinette Pecher niet klein. Ze keek wel raar op toen staatssecretaris ­Philippe De Backer (Open Vld) haar vroeg om mee op de lijst te staan. Maar de 91-jarige hapte toch toe. “Want de Antwerpenaar is belangrijk. Dat wil ik gezegd hebben.”16 
22/05 03u15  STANDPUNT. Deze krapte op de arbeidsmarkt is een opportuniteit om samen te werkenCharles Michel wil dringend overleg plegen met de gewestregeringen over de krapte op de arbeidsmarkt. Voor een regering die haar beleid verkoopt met de mantra ‘jobs, jobs, jobs’, is het invullen van de vele vacatures een topprioriteit, zegt de premier in een interview met De Standaard.16 
22/05 03u15  Fonne (2) heeft onverwijderbaar gezwel in hoofd: “Zolang ons zoontje opgewekt en vrolijk is, moeten we positief zijn”Fonne uit Vlimmeren (Beerse) wordt volgende maand 2 jaar. Maar sinds hij zes maanden oud was, is hij in behandeling voor een tumor in de hersenen. “Ons zoontje had tot dan alleen borstvoeding gekregen”, zeggen mama ­Marjolein (30) en papa ­Bruno (49). “Het gezwel zal nooit verdwijnen. Maar het lost niets op om te zitten janken. Ons zoontje is vrolijk en opgewekt. Dat houdt ons sterk.”16 
22/05 03u15  Slachtoffer uit Edegem (37) botst frontaal op tegenligger na afdaling tijdens halve triatlon in LeuvenTwee triatleten, onder wie de 37-jarige Joris Santermans uit Edegem, zijn zondag gewond geraakt tijdens een halve triatlon in Leuven. Dat gebeurde tijdens het fietsen. De organisatie denkt erover na om het parcours volgend jaar te veranderen.16 
22/05 03u15  Rechtenprofessor Giuseppe Conte: de nieuwe Italiaanse premier die niets van politiek kentGiuseppe Conte wordt de nieuwe premier van Italië, als president Mattarella tenminste zijn veto niet stelt. Met het naar voren schuiven van Conte is de coup van de coalitie Lega Nord en de Vijfsterrenbeweging compleet. De toekomstige premier is een professor rechten, een nobele onbekende in Italië en volgens de media iemand die geen barst van politiek kent.16 
22/05 03u15  City Pirates heeft Nainggolan als peter: “Bondscoach ontneemt onze spelertjes hun dromen”“Radja’s echtheid speelt vandaag in zijn nadeel”, zegt Philip Van Dooren van voetbalclub City Pirates waar Radja Nainggolan peter van is. “Mensen die dat aspect veroordelen zijn een schande. Dit is een persoonlijke vete.”16 
22/05 03u15  Handelaars juichen werken Herentalsebaan toeDe handelaars van de Herentalsebaan maakten zaterdag een waar feest van de start van de werkzaamheden en het vooruitzicht op een nieuwe winkelstraat. “Waarin jullie de leegstand hebben verdrongen”, prees burgemeester Bart De Wever (N-VA).16 
22/05 03u15  Openingsweekend Sinksenfoor blijft onder verwachtingen: “Nog 33 dagen om het goed te maken”De Sinksenfoor heeft een goed eerste weekend achter de rug. “Niet zo overweldigend als vorig jaar, maar maandag kon je over de koppen lopen”, zegt woordvoerder Vincent Delforge, die zaterdag een stel BV’s vergezelde op een namiddag vol adrenalineshots.16 
22/05 03u15  Opvolging verzekerd voor MonumentenwachtOok het Fort van Wommelgem werd zondag belegerd naar aanleiding van de Fortengordel. 1.400 mensen fietsten langs en heel wat kinderen grepen de kans én het touw dat de Antwerpse Monumentenwacht hen aanreikte om de hoge fortmuren af te dalen.14 
22/05 03u15  Alleen snelwegbrug doet brokkenpiloot stoppenEen vrachtwagenbestuurder heeft afgelopen weekend met een opstaande laadkraan flink wat brokken gemaakt in Wolfstee en op de E313. Niemand raakte gewond.16 
22/05 03u15  Drie dagen spektakel en beleving Ten VeldeIn de Drie Eikenstraat in Herselt vond afgelopen weekend het spektakel Ten Velde plaats. Zaterdag waren alle 800 plaatsen voor de voorstelling uitverkocht en ook op het belevingsveld was er enorm veel volk.16 
22/05 03u15  “Ik zou graag tien verkiezingen na elkaar op de lijst van Groen staan”Groen vat vol vertrouwen de verkiezingsstrijd in Turnhout aan. 20 van de 35 kandidaten staan voor het eerst op de lijst, maar voor Marc De Backer is het al zijn achtste keer. “Ik zou graag tien keer op de lijst van Groen staan”, blikt hij vooruit.16 
22/05 03u15  “Je raakt minder snel geïsoleerd”“Land van Aa, waar je samen jezelf kan zijn.” Zo klinkt de slagzin van het eerste cohousingproject van De Ark in Schorvoort. De potentiële bewoners zijn het daar volledig mee eens. “Cohousing is een heel ecologische en sociale manier van wonen”, zegt kandidaat-koper Roland Kums. Wie wou, konden zaterdag - op Samenhuizendag - al een kijkje nemen.16 
22/05 03u15  “We hebben ons weer goed geamuseerd”Dat lokale wielerheld Jef ‘Koperen Kogel’ Bertels de 55ste editie van de Stan Ockers Classic niet op zijn naam wist te schrijven, liet geen enkele Vremdenaar aan zijn hart komen. “Wij hebben ons weeral goed geamuseerd”16 
22/05 03u15  Kapsalon omgetoverd tot kunstgalerieEen maand lang kunnen klanten tussen het knippen en kleuren door veertien kunstwerken bewonderen in kapsalon Olivier Hairdressers. De Borsbeekse Saskia Volders exposeert er haar abstracte schilderkunst.15 
22/05 03u15  Parkeerdruk leidt tot kleine irritatiesEen actrice en een bezoeker van ’t Echt Mechels Theater kregen het vrijdag- en zaterdagavond even aan de stok met bezoekers van de moskee op de Olivetenvest. Een tekort aan parkeerplaatsen ligt aan de basis.14 
22/05 03u15  Er was eens... een sprookjeskasteelKempens Landschap en de gemeente Bonheiden stelden zondag het kasteel en domein Zellaer officieel voor als toeristische locatie. Duizenden bezoekers stroomden toe. “Deze massa hadden zelfs wij niet verwacht”, luidt het bij toerismeschepen Karolien Huibers (N-VA).14 
22/05 03u15  Palingfestival zonder Herman SeghersHet Palingfestival werd weer een hoogfeest van inzet voor het goede doel. Honderden vrijwilligers zorgden ervoor dat duizenden bezoekers een verse portie Paling in ’t groen op zijn Mariekerks op hun bord kregen.14 
22/05 03u15  Eerste ster 25 jaar cultuurraad is binnenDe gemeentelijke cultuurraad bestaat 25 jaar. Jan Jacobs en Jan Van Gool gaven de inwoners eerder dit jaar vijf uitdagingen en met elk van die opdrachten is een ster te verdienen. De eerste ster is binnen: zondag werden meer dan vijftig nieuwe gedichten van inwoners voorgedragen.12 
22/05 00u30  Fans reageren vol onbegrip: “De Rode Duivels gaan Radja nog missen in Rusland”De beslissing van bondscoach Roberto Martinez om Radja Nainggolan niet mee te pakken naar het WK in Rusland valt in slechte aarde bij de supporters. Ook de broer en de fans van ‘Il Ninja’ reageren vol onbegrip. “Dit is te belachelijk voor woorden.”14 
22/05 00u00  Bekijk hier alle sportuitslagen van het voorbije weekendWat heeft uw favoriete ploeg dit weekend gedaan? Ontdek alle sportuitslagen in onze digitale uitslagenbundel. Een boekje dat alle lezers van Gazet van Antwerpen gratis online kunnen raadplegen of via uw digitaal abonnement.15 
21/05 23u30  Belangstelling voor Leonardusprocessie blijft grootDe toeschouwers die rijendik stonden te wachten, konden op pinkstermaandag genieten van een zonovergoten processie. Aan de opkomst te zien wordt Leonardus duidelijk nog steeds vereerd door het volk.
21/05 23u15  In deze opvallende kostuums gingen Gert en James naar de Royal Wedding: “Ik durf niet naar buiten te komen”Wat zou een Royal Wedding zijn zonder de aanwezigheid van Gert Verhulst en James Cooke? Juist ja, niet veel. De twee trokken naar de plechtigheid in opvallende kledij. Gert had voor de gelegenheid een kostuum aangetrokken met de Britse vlag op en James koos voor een kilt. Al was die laatste toch niet zo zeker over zijn verschijning.
21/05 23u00  BOEK - Jeroen Windmeijer - het PauluslabyrintWanneer de burgemeester van Leiden het startschot wil geven voor het plaatsen van ondergrondse vuilcontainers, stort deze met graafmachine en al de diepte in, recht in een ondergronds gangenstelsel.
21/05 23u00  Allemaal beestjes te gast in het KarrenmuseumWie van dieren houdt, kon op pinkstermaandag 21 mei best een kijkje gaan nemen in het Karrenmuseum in Essen. Tijdens het evenement Beestig Karrenmuseum liepen, kropen en vlogen heel wat dieren in het park. Van gladde slangen tot snoezige konijntjes en alles daar tussenin.
21/05 22u45  Slangen, spinnen, vleermuizen, bijen, konijnen, geitjes, … te gast in het KarrenmuseumWie van dieren houdt, kon op pinkstermaandag 21 mei best een kijkje gaan nemen in het Karrenmuseum in Essen. Tijdens het evenement Beestig Karrenmuseum stonden heel wat dieren in het park. Van gladde slangen tot snoezige konijntjes en alles daar tussenin.
21/05 22u00  Etienne is de nieuwe koning van de Sint-AntoniusgildeZondag organiseerde de Sint-Antoniusgilde van Voortkapel haar driejaarlijkse koningsschieting. Tien mannen en drie vrouwen begonnen aan de staande paal om de vogel met de handboog er af te schieten. In de elfde ronde en tevens de laatste persoon van iedere ronde, schoot Etienne Rycken raak. Etiennne en Simone Van Den Kerckhof zijn het nieuwe koningspaar voor de volgende drie jaar.
21/05 21u30  Obama’s sluiten deal met Netflix om “series, documentaires en films” te makenDe voormalige Amerikaanse president Barack Obama en zijn vrouw Michelle worden tv-producenten. Ze hebben een meerjarendeal gesloten met de Amerikaanse streamingdienst Netflix, zo maakte deze laatste bekend.
21/05 21u30  Eric Van Rompuy heeft forse kritiek op coalitiepartner: “Arrogantie van Bart De Wever kent geen grenzen”CD&V-Kamerlid Eric Van Rompuy heeft op zijn blog forse kritiek op coalitiepartner N-VA en N-VA-voorzitter Bart De Wever. Zo schrijft hij dat samenwerken met N-VA “met de dag onmogelijker wordt” en dat “de arrogantie van Bart De Wever geen grenzen kent”. Volgens Van Rompuy waant de N-VA zich “incontournable” en sluimtert de hubris (hoogmoed) om de hoek.
21/05 21u30  Deze vrouw moet Antwerpse Zoo en Planckendael wetenschappelijk nog meer op de kaart zetten: “Zeeleeuwen zien oefeningen als een spelletje”De Antwerpse Zoo won afgelopen week de Diamond Themepark Award voor Educatie dankzij het CRC (Centre for Research and Conservation). Dat de Zoo educatie en wetenschappelijk onderzoek hoog in het vaandel draagt, zet het extra in de verf met Jiska Verbouw, de kersverse wetenschapscommunicator voor de Zoo en Planckendael.
21/05 21u15  Onbekenden verplaatsen verkeersknip in GodinstraatDe loodzware tractorsluis in de Godinstraat in Wiekevorst (Heist-op-den-Berg) werd door onbekenden van de baan geschoven. Landbouwers kunnen met tractoren over zo'n verkeersknip rijden, maar gewone wagens kunnen er niet passeren. Dat was blijkbaar niet met de zin van alle weggebruikers.
21/05 21u15  Antwerp wint voor de tweede keer in vier dagen van Oostende in Euromillions Basket LeagueAntwerp heeft de reguliere competitie in de hoogste nationale basketbalafdling afgesloten met een 88-80 zege tegen leider Oostende. Afgelopen vrijdag was de nummer twee in de eindstand ook aan de kust al gaan winnen bij de landskampioen. Toen werd het 73-79.
21/05 21u00  Omgevallen boom na korte storm zorgt voor enorme schade: “Wij kunnen hier niet blijven”Op Oevelenberg in Lille is maandag met man en macht gewerkt om een omgewaaide boom op te ruimen. De reus vernielde zondagavond drie auto’s en beschadigde een woning. De ravage is groot, maar gelukkig raakte er niemand gewond. De woning is voorlopig wel onbewoonbaar.
21/05 20u45  UCI schrapt in het WK-programma: geen ploegentijdrit voor merkenteams meer vanaf 2019De Internationale Wielerunie zal vanaf 2019 geen ploegentijdrit voor merkenteams meer organiseren op het WK wielrennen. Dat maakte de UCI bekend. Het is nog niet duidelijk of er iets voor in de plaats komt. “In samenspraak met de organisatoren herzien we het programma voor het WK van 2019 in het Engelse Yorkshire”, klinkt het.
21/05 20u45  Havenvakbonden ontevreden over huidige plek van iconisch beeld: “Onze buildrager hoort niet thuis op een beeldenkerkhof”Het standbeeld van een buildrager, dat vlakbij het stadhuis prijkte en erg geliefd is bij de Antwerpse havenarbeiders, staat momenteel in het beeldendepot aan het Middel-heim. “We kunnen niet aanvaarden dat deze sculptuur op een ‘beeldenkerkhof’ verkommert”, zeggen de vakbonden, die het Schengenplein op het Eilandje als locatie voorstellen.
21/05 20u30  Levenslang migrainepatiënt Lotte getuigt: “Mijn ouders hebben héél vaak mijn hoofd gemasseerd om de pijn te verlichten”Blinde vlekken, een bonzende hoofdpijn, de nood om in stilte en in het donker plat te liggen - één op de vijf werkende Belgen krijgt te maken met migraine, en het komt veel vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Een op de drie mist daardoor activiteiten met de kinderen of met vrienden.
21/05 20u15  Anoniem getuige: “Michel Libert schoot al eens op de politie in 1982”Een anonieme getuige zegt dat Michel Libert, de vermoedelijke Reus van de Bende, in 1982 betrokken is geweest bij een schietpartij op de politie. “Libert heeft me dat zelf gezegd”, zegt de getuige aan VTM NIEUWS. Libert is een voormalige topman van de Westland New Post (WNP), een organisatie die al langer in verband wordt gebracht met De Bende van Nijvel.
21/05 20u00  Stoffel Vandoorne ontspant nog even voor de GP van MonacoOnze landgenoot Stoffel Vandoorne leeft ontspannen toe naar de GP van Monaco, de zesde race op de F1-kalender 2018.
21/05 19u45  Deze vrouw moet Antwerpse Zoo en Planckendael wetenschappelijk nog meer op de kaart zetten: “Oefeningen doen is voor dieren een spelletje”De Antwerpse Zoo won afgelopen week de Diamond Themepark Award voor Educatie dankzij het CRC (Centre for Research and Conservation). Dat de Zoo educatie en wetenschappelijk onderzoek hoog in het vaandel draagt, zet het extra in de verf met Jiska Verbouw, de kersverse wetenschapscommunicator voor de Zoo en Planckendael.
21/05 19u30  Tom Dumoulin roept de hulp van de weergoden in: “Hopen op tegenwind”Na de derde rustdag staat dinsdag een sleuteletappe geprogrammeerd in de Ronde van Italië: een tijdrit over ruim 34 kilometer tussen Trento en Rovereto. Voor Tom Dumoulin de belangrijkste kans om tijd goed te maken op rozetruidrager Simon Yates.
21/05 19u00  Het Landshuis stopt ermeeHorecazaak “Het Landshuis” stopt ermee. Uitbater Achilles Van der Donck (58) zet er een punt achter omwille van medische redenen. Vanaf 1 juni wordt het Landshuis en de aanpalende commandeurswoning gebruikt door Kris Dockx en zijn echtgenote Liesbeth Debra.
21/05 19u00  Argentinië trekt zonder topschutter Italiaanse Serie A naar WK in RuslandMauro Icardi is niet opgenomen in de 23-koppige selectie van Argentinië voor het WK. De goalgetter van Inter Milaan werd dit seizoen met 29 treffers gedeeld topschutter in de Serie A maar is het slachtoffer van de grote concurrentie vooraan. Bondscoach Jorge Sampaoli opteerde voor Lionel Messi (FC Barcelona), Sergio Agüero (Manchester City), Gonzalo Higuain (Juventus) en Paulo Dybala (Juventus).
21/05 18u45  Wandelaar vindt levenloos lichaam van pasgeboren baby in Brussels parkEen wandelaar heeft maandag een levenloos lichaam van een pasgeboren baby aangetroffen in het Josaphatpark in Schaarbeek, ter hoogte van de Azalealaan. Dat meldt RTBF. De politie is ter plaatse en heeft een deel van het park afgesloten. Ook het parket is ter plaatse.
21/05 18u45  Fans reageren: protestmars gepland, Radja-maskers tegen Portugal, Wiki-pagina Martinez moet eraan gelovenRadja Nainggolan gaat niet naar het WK en daar begrijpen veel fans niets van. Voor het complex van de voetbalbond in Tubeke verzamelden al enkele fans om hun ongenoegen te uiten. “Want Martinez zegt niet de waarheid’, aldus John uit La Louvière. “Radja kan in elke ploeg ingepast worden.” Op sociale media worden er eveneens diverse acties op poten gezet. Zowel dinsdag als in de thuismatch tegen Portugal op 2 juni zullen die plaatsvinden.
21/05 18u45  Standard-spits valt uit Kroatische WK-selectie, Gentse keeper en Brugse verdediger zijn er wel bijKroatisch bondscoach Zlatko Dalic heeft maandag een selectie van 24 spelers bekendgemaakt voor het WK in Rusland. Standard-aanvaller Duje Cop zat in de ruime voorselectie, maar valt uiteindelijk uit de boot. Gent-doelman Lovre Kalinic en Club Brugge-verdediger Matej Mitrovic zijn er wel bij.
21/05 18u30  Veeprijskamp blaast 60 kaarsjes uitDe traditionele provinciale veeprijskamp was op Pinkstermaandag aan zijn zestigste editie toe. Heel wat pluimvee, geiten en schapen, runderen, pony’s en paarden lieten zich van hun mooiste zijde(s) bewonderen.
21/05 18u30  Na drinken van negen glazen bier met iemands anders zijn auto op stapBij de alcoholcontroles van de politie Mechelen-Willebroek werd na een achtervolging een dronken chauffeur gevat die negen glazen bier had gedronken. De man reed met de auto van een kennis omdat hijzelf ambtshalve geschrapt was.
21/05 18u30  Dragons Junior Ladies kronen zich tot Belgisch kampioenDe Junior Ladies van Dragons mogen met nog twee wedstrijden te gaan nu al de titel vieren.
21/05 18u30  Reiger voelt zich thuis aan Mechelse vlietenIn de buurt van de Melaan, de Botermarkt en de Muntstraat maakt u kans om een reiger aan te treffen die komt vissen in de Mechelse vlietjes. Het dier lijkt al vrij gewend te zijn aan mensen, maar te dichtbij komen is geen optie. Dan gaat de vogel vliegen.
21/05 18u00  Rijker Dan Je Denkt maakt opnames in Nekkerhal: “Altijd zoeken naar dat ene zeer waardevolle object”Zaterdag en zondag was er weer een BRAS rommelmarkt in de Nekkerhal. Maar Staf Coppens en zijn ploeg maakten er ook opnames voor het bekende VTM-programma Rijker Dan Je Denkt. De uitzending is voor na de zomer.
21/05 17u30  Ouders overleden Mawda willen begrafenis dochter uitstellen: “We willen eerst onafhankelijk onderzoek”De ouders van Mawda, de tweejarige peuter die vorige week om het leven kwam tijdens een politieachtervolging, willen de begrafenis van hun dochter uitstellen. Ze eisen eerst meer duidelijkheid over wat er precies is gebeurd en willen een onafhankelijk onderzoek. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.
21/05 17u15  Wereldberoemde komiek Trevor Noah springt in de bres voor Nainggolan: “Radja is een beest!”De niet-selectie van Radja Nainggolan voor het WK in Rusland is in België hét nieuws van de dag. De vele ludieke en minder ludieke acties die spontaan op de sociale media opdoken bewijzen dat de verontwaardiging over de beslissing van bondscoach Robert Martinez groot is. Maar ook buiten de landsgrenzen reageren voetballiefhebbers onthutst. “Radja is een beest!”, zo postte de bekende televisiepresentator Trevor Noah op Twitter.
21/05 17u15  Het elftal der afwezigen: dit topteam kan je vormen met spelers van landen die niet naar het WK gaanHeel wat toplanden konden zich niet plaatsen voor het WK voetbal in Rusland en dat levert iets minder dan een maand voor de start van het toernooi een indrukwekkend elftal van WK-afwezigen op.
21/05 16u45  Het is definitief: VAR ook aanwezig tijdens het WK in RuslandOp het WK in Rusland gaan er binnenkort voor het eerst in de geschiedenis videorefs aan de slag op een WK-eindronde.
21/05 16u30  Hooiwagen ramt gevel van woning: kinderen van onder puin uit gehaaldIn een bocht op het kruispunt van de Zelemseweg en de Postbaan in Schaffen (Diest) heeft een hooiwagen maandagnamiddag de voorgevel van een woning geramd. Binnen zaten drie kinderen van het gezin te spelen. Ze werden onder het puin bedolven.
21/05 16u30  Harry en Meghan geven officiële huwelijksfoto’s vrijDe hertog en hertogin van Sussex - Harry en Meghan voor vrienden - hebben drie foto’s vrijgegeven van hun huwelijk, dat zaterdag plaatsvond. Het gaat om één zwartwitfoto van het huwelijkspaar en twee familiekiekjes. De foto’s zijn van de hand van fotograaf Alexi Lubomirski. Het koppel wil iedereen bedanken die op een of andere manier deel uitmaakte van de festiviteiten, laat Kensington Palace nog weten.
21/05 16u30  Ongelooflijk: gasten huwelijk Harry en Meghan proberen goodiebag nu al te verpatsen op eBayEr zijn nauwelijks twee dagen verstreken sinds het sprookjeshuwelijk van de Britse prins Harry en zijn echtgenote Meghan, maar toch zijn er al gasten die munt willen slaan uit hun aanwezigheid op het zonovergoten trouwfeest.
21/05 16u15  Dronken bestuurder rijdt wagen met twee ouders en twee jonge kinderen aanEen bestuurder reed zondagnamiddag reed in op een tegenligger in de Letterkundestraat in Wilrijk. Zowel de jonge kinderen als de ouders in de aangereden wagen werden voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. De aanrijder bleek dronken te zijn.
21/05 16u00  Bromfietsdief crasht tegen muur en belandt in het ziekenhuisIn de Nassaustraat verwondde een dief (30) zich zondagavond toen hij viel met een gestolen bromfiets. De dader, die in het ziekenhuis diende verzorgd te worden, was niet aan zijn proefstuk toe.
21/05 16u00  Vrouwen Braxgata winnen EuroHockey Club Challenge I, België promoveert naar Champions TrophyDe vrouwen van Braxgata hebben maandag in het Schotse Edinburgh de kruisfinale van de EuroHockey Club Challenge I gewonnen. De club uit Boom klopte het Zwitserse Rotweiss Wettingen makkelijk met 8-2. Door de winst promoveert België naar de EuroHockey Club Trophy, het tweede Europese niveau.
21/05 16u00  Overval met aardappelmesje misluktOp de Falconrui werd zondagnacht een verdachte gevat die had geprobeerd om twee mensen te overvallen met een aardappelmesje. Die overval mislukte, waarop de verdachte probeerde te ontsnappen. Hij werd door een interventiepatrouille van de politie aangetroffen in de Rozenstraat. Hij verklaarde spontaan in het bezit te zijn van een mesje en werd gearresteerd.
21/05 16u00  Feestelijke sfeer in Fort van Merksem tijdens Dag van het ParkIn Merksem werd zondag de Dag van het Park feestelijk gevierd in het Fort van Merksem. Er stonden verschillende activiteiten voor jong en oud op het programma. Het fort was ooit een militaire vestiging maar nu een groot recreatiegebied met meer dan 25 verenigingen. Je kan er genieten van de rust en de natuur, joggen of de kinderen laten spelen in de nieuwe speeltuin.
21/05 15u30  Dertiger uit Edegem en andere atleet zwaargewond na frontale botsing tijdens halve triatlon in LeuvenTijdens een halve triatlon in Leuven zijn zondag twee deelnemers ernstig gewond geraakt. Ze botsten op elkaar tijdens het fietsen. Dat heeft de politie van Leuven maandag gemeld. De organisatoren bekijken of ze het parcours gaan aanpassen.
21/05 15u30  Gladiolen beleeft warm slot na kille startHet dorpscentrum van Onze-Lieve-Vrouw Olen komt na twee dagen Gladiolen, Boekel Boulevard en de Keizersjaarmarkt weer tot rust. Bart Peeters zorgde voor de muzikale verrassing van het weekend door Natalia in zijn concert te betrekken.
21/05 15u30  VIDEO. Belgisch varkentje dat rouwt om vriendinnetje gaat de wereld rondEen Belgische video van een big dat rouwt om zijn overleden vriendinnetje, is de hele wereld rondgegaan. De ontroerende video is het bewijs dat varkens - van nature groepsdieren - er hechte banden met hun soortgenoten op kunnen nahouden.
21/05 15u15  Ongegeneerde bestuurder rijdt dwars door parcours van marathon: “Ik rij wel traag he!”Er zijn verbazingwekkende beelden opgedoken van de ‘Britain’s Ocean City Half Marathon’ in Plymouth zondag. Met de wedstrijd zelf was niks mis, maar het gedrag van een bestuurder doet de wenkbrauwen fronsen. De vrouw steekt namelijk doodleuk de straat over met haar wagen terwijl er tal van lopers passeren. Wanneer ze daarop aangesproken wordt, antwoordt ze dat ze “wel traag rijdt hoor”, dus er in feite geen probleem is.
21/05 15u15  Marc Brys voorgesteld bij STVV: “Was knock-out door het missen van promotie met Beerschot-Wilrijk”De handtekeningen zijn gezet op Stayen, STVV stelde maandagnamiddag zijn nieuwe coach Marc Brys voor. Hij tekende een contract voor drie seizoenen, net als zijn stafleden Issame Charaï, Bram Verbist en Bart Van Lancker. “Ik heb altijd een boontje gehad voor STVV. De timing was er”, aldus Brys.
21/05 15u15  Twee atleten zwaargewond na frontale botsing tijdens halve triatlon in LeuvenTijdens een halve triatlon in Leuven zijn zondag twee deelnemers ernstig gewond geraakt. Ze botsten op elkaar tijdens het fietsen. Dat heeft de politie van Leuven maandag gemeld. De organisatoren bekijken of ze het parcours gaan aanpassen.
21/05 15u00  Oude gaslantaarn op Bist verwijst naar zustergemeentenOp de hoek van de Bist en de Doornstraat werd tijdens een korte plechtigheid een oude gerestaureerde gaslantaarn onthuld, die nu dienst doet als wegwijzer naar de Duitse zustergemeenten Niedernhausen (365 km) en Ilfeld (519 km).
21/05 15u00  KMI waarschuwt voor onweer: straks ‘code geel’ in heel VlaanderenVanaf maandagnamiddag 15 uur tot dinsdagavond 23 uur is in heel Vlaanderen ‘code geel’ van kracht, zo waarschuwt het KMI. “We verwachten plaatselijke onweersbuien, en daarbij kan behoorlijk wat neerslag vallen in korte tijd. Eventueel hier en daar met hagel”, luidt het. “Ook dinsdag vallen er onweersbuien, wellicht nog intenser dan die van maandag.”
21/05 15u00  Deze 28 Rode Duivels zitten in de voorselectie voor het WKBondscoach Roberto Martinez maakte maandag een voorlopige selectie bekend voor het WK in Rusland. De definitieve lijst van 23 namen zal worden bekend gemaakt op 4 juni. Scroll door de foto’s om ze te bekijken.
21/05 14u45  Deze sterren waren uitgenodigd op het huwelijk van het jaar en zo raakten ze binnenDavid en Victoria Beckham, Amal en George Clooney, Serena Williams... Hollywood was best goed vertegenwoordigd op het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle. Tijdens de plechtigheid konden dan ook heel wat sterren gespot worden tussen de gasten, maar die waren er niet enkel omdat ze een bekende kop hebben. Velen onder hen zetten zich ook in voor goede doelen, net zoals de prins en zijn kersverse bruid. Anderen zijn dan alweer jaren goede vrienden. Een overzichtje.
21/05 14u45  Engelsman Tony Bloom nu ook officieel hoofdaandeelhouder van UnionRoyale Union Saint-Gilloise heeft met de Engelsman Tony Bloom een nieuwe investeerder aangetrokken. Hij wordt hoofdaandeelhouder van de club, zo bericht het team uit 1B maandag op zijn website. De 48-jarige Bloom is al eigenaar en voorzitter van Premier League-club Brighton & Hove Albion FC, het team van José Izquierdo en Mathew Ryan. Hij vergaarde zijn fortuin in de gokwereld.
21/05 14u30  De brug die al heel wat vrachtwagens hun dak heeft gekost: “We weten ook niet meer wat we moeten doen”Opnieuw heeft een vrachtwagen zich vrijdag vastgereden tegen de brug van Bosdel in Genk. Het is helaas niet meer bij te houden hoeveel vrachtwagenbestuurders geen verband leggen tussen de massale signalisatie en de hoogte van hun voertuig.
21/05 14u30  “Radja niet mee, dat is een grote fout...”Al sinds het nieuws gisterenavond uitlekte dat Radja Naingolan niet geselecteerd is voor het WK, is het duidelijk dat de overgrote meerderheid van de voetbalsupporters het geen goede beslissing vindt. In de Antwerpse straten is men het alvast niet eens met de keuze van bondscoach Martinez. Ook enkele Italianen kunnen nauwelijks geloven dat ‘de Ninja’ niet meegaat…
21/05 14u30  Waasland-Beveren haalt Servische verdediger naar Freethiel: “Een impressionante verschijning”Waasland-Beveren heeft de Serviër Aleksandar Vukotic aangetrokken. Dat meldt de Wase club maandag op zijn website. De 22-jarige verdediger komt over van de Bosnische eersteklasser FK Krupa en ondertekende op de Freethiel een contract voor drie seizoenen.
21/05 14u30  Zware jongen crasht met gestolen bromfiets tegen muur en moet naar ziekenhuisEen zware jongen, gekend voor meer dan vijftig feiten, is zondagavond gewond geraakt toen hij met een gestolen brommer tegen een muur reed. Hij werd eerst naar het ziekenhuis gevoerd, en daarna rechtstreeks naar de cel.
21/05 14u15  IN BEELD. Rommelmarkt in Wortel-KolonieIn de dreven van Wortel-Kolonie (Hoogstraten) organiseert de vzw Sport- en Vriendenkring van de Strafinrichting elk jaar op Pinkstermaandag een grote rommelmarkt. Alle standplaatsen om iets te verkopen waren snel volzet. Door het mooie weer kwamen veel bezoekers opdagen.
21/05 14u15  Spaanse bondscoach laat enkele grote namen thuis, Morata volgt WK vanuit zetelSpaans bondscoach Julen Lopetegui heeft maandag zijn 23-koppige selectie bekendgemaakt voor het WK in Rusland (14- juni - 15 juli). Real Madrid en Barcelona zijn zoals gewoonlijk hofleverancier.
21/05 14u00  Eline Berings zet 4e Europese jaarprestatie neer, net geen persoonlijk recordHordeloopster Eline Berings heeft in het Nederlandse Tilburg de vierde Europese jaarprestatie neergezet op de 100 meter horden. Ze stelde haar seizoensbeste chrono bij van 13.04 naar 12.93, en komt zo vlak bij haar persoonlijk record van 12.87 uit 2014.
21/05 14u00  Nainggolan stopt als Rode Duivel: “Echt zijn is niet goed voor sommigen”Radja Nainggolan stelt zich niet langer beschikbaar voor de Rode Duivels. Dat zegt hij zelf op zijn Instagram-pagina. Daarbij deelt hij meteen een steek uit naar Roberto Martinez, die hem niet selecteerde voor het WK. “Met veel pijn in het hart maak ik een einde aan m’n internationale carrière. Ik heb er altijd alles aan gedaan om er bij te zijn en België te vertegenwoordigen. Spijtig genoeg is ECHT zijn niet goed voor sommige mensen... En vanaf vandaag zal ik de eerste supporter zijn.”
21/05 13u45  Oeps: Viktor Verhulst komt zichzelf tegen op TinderViktor Verhulst (23) postte zondagavond een opvallend screenshot in zijn Instagramverhaal. Het was een Tinderprofiel van een zekere Peter, 29 jaar en met als foto… een foto van Viktor zelf.
21/05 13u45  Nainggolan stopt als Rode Duivel: “Het is nooit genoeg voor sommigen”Radja Nainggolan stelt zich niet langer beschikbaar voor de Rode Duivels. Dat zegt hij zelf op zijn Instagram-pagina. Daarbij deelt hij meteen een steek uit naar Roberto Martinez, die hem niet selecteerde voor het WK. “Met veel pijn in het hart maak ik een einde aan m’n internationale carrière. Ik heb er altijd alles aan gedaan om er bij te zijn en België te vertegenwoordigen. Spijtig genoeg is dat ECHT niet goed genoeg voor sommige mensen... En vanaf vandaag zal ik de eerste supporter zijn.”
21/05 13u30  Nainggolan stopt als Rode DuivelRadja Nainggolan stelt zich niet langer beschikbaar voor de Rode Duivels. Dat zegt hij zelf op zijn Instagram-pagina. Daarbij deelt hij meteen een steek uit naar Roberto Martinez. “Met veel pijn in het hart maak ik een einde aan men internationale carrière. Ik heb er altijd alles aan gedaan om er bij te zijn en België te vertegenwoordigen. Spijtig genoeg is dat ECHT niet goed genoeg voor sommige mensen... En vanaf vandaag zal ik de eerste supporter zijn.
21/05 13u30  Onze WK-reporter begrijpt niet-selectie Nainggolan niet: “Dit is niet goed voor de Rode Duivels”Radja Nainggolan is er zoals eerder aangekondigd niet bij op het WK in Rusland. Onze man in Rusland is nog steeds verbaasd door de keuze van bondscoach Roberto Martinez. Ook de uitleg van de Spanjaard kon hem niet bekoren.
21/05 13u30  VIDEO. Amerikaans leger lost tanks in Antwerpse havenSinds enkele dagen lost het Amerikaanse leger liefst 2.500 gevechtsvoertuigen zoals tanks, pantserwagens en jeeps in de Antwerpse haven. Deze vertrekken de komende dagen van het Vrasenedok naar Polen. Dat levert spectaculaire beelden op.
21/05 13u30  Halskettingdief verwondt twee vrouwen: man was nog maar week terug vrijIn de Haringrodestraat in het centrum van Antwerpen is zondag een verdachte gearresteerd die had geprobeerd om de halsketting van een dame van 65 af te rukken in de inkomhal van haar appartement. In zijn vlucht verwondde hij ook nog een vrouw van 22 die hem probeerde tegen te houden.
21/05 13u00  IN BEELD. Kleine oppervlakte en toch grootse ruimtes? Deze stadswoning bewijst dat het kanDe stadswoning van interieurarchitecte Lene Van Look bewijst dat je op een kleine oppervlakte grootse ruimtes kan creëren. Het geheim? Een zee van licht en een oase van groen.
21/05 13u00  Ex-bondscoaches betreuren niet-selectie Radja: “Met zijn uniek profiel moest hij erbij zijn”De keuze van Roberto Martinez om Radja Nainggolan niet te selecteren, stuit op veel onbegrip bij ex-bondscoach Waseige. Ook Aimé Anthuenis vindt de niet-selectie jammer, maar: “Hij zal er zijn redenen wel voor hebben.”
21/05 12u45  Deense minister wil dat moslims thuis blijven van werk tijdens ramadanDe Deense minister van Immigratie en Integratie Inger Stojberg, van wie de verklaringen over buitenlanders vaak ophef veroorzaken, heeft moslims maandag opgeroepen om verlof te nemen tijdens de ramadan om de veiligheid op het werk te garanderen.
21/05 12u30  DISCUSSIE. Hebt u vertrouwen in de WK-selectie van de bondscoach?Het is officieel: Radja Nainggolan zal er niet bijzijn op het WK voetbal in Rusland. Bondscoach Roberto Martinez geeft toe dat dit een heel moeilijke beslissing is maar Radja past niet in zijn tactisch plan. Wat vindt u van de selectie van de bondscoach?
21/05 12u30  Martinez verklaart waarom Nainggolan er niet bij is: “Puur tactische keuze”Roberto Martinez heeft zijn ruime WK-selectie bekendgemaakt. De Spaanse bondscoach van de Rode Duivels deelde in het Martin’s Red Hotel in Tubeke de 28 namen mee die zich mogen klaarmaken. Daarvan moeten er nog wel vijf afvallen. Zoals Sportwereld eerder aankondigde is Radja Nainggolan er niet bij. “Dat is een puur tactische keuze”, zei Martinez. Christian Benteke en Adnan Januzaj maken nog wel kans op het WK. Ook de doelmannenkwestie moet nog uitgeklaard worden, want zowel Sels als Casteels zijn er voorlopig bij. Naast Nainggolan zijn ook Divock Origi en Kevin Mirallas zeker dat ze niet naar het WK gaan.
21/05 12u15  Nog geen definitieve selectie voor WK, maar Nainggolan is er sowieso niet bijRoberto Martinez heeft zijn ruime WK-selectie bekendgemaakt. De Spaanse bondscoach van de Rode Duivels deelde in het Martin’s Red Hotel in Tubeke de 28 namen mee die zich mogen klaarmaken. Daarvan moeten er nog wel vijf afvallen. Zoals Sportwereld eerder aankondigde is Radja Nainggolan er niet bij. Christian Benteke en Adnan Januzaj maken nog wel kans op het WK. Ook de doelmannenkwestie moet nog uitgeklaard worden, want zowel Sels als Casteels zijn er voorlopig bij. Naast Nainggolan zijn ook Divock Origi en Kevin Mirallas zeker dat ze niet naar het WK gaan.
21/05 12u15  Nadal lost Federer weer af als nummer één, Goffin en Mertens stijgen op rankingRafael Nadal mag zich maandag opnieuw de nummer 1 van de wereld noemen. De Spanjaard, die zondag het Masters 1.000-toernooi van Rome op zijn naam schreef, neemt de hoogste podiumplaats over van de Zwitser Roger Federer.
21/05 12u00  Nainggolan reageert nu al op niet-selectie: “Ik ben er ziek van”Radja Nainggolan zal er niet bij zijn in Rusland. Dat liet de fanclub van de middenvelder gisteren al weten en werd ons door meerdere bronnen bevestigd. Via zijn fanclub reageerde de speler zelf al bij VTM. “Ik ben er ziek van.”
21/05 12u00  Ontwerpster trouwjurk Meghan vertelt openhartig over hun samenwerkingWekenlang werd er gegokt op Ralph & Russo als de ontwerpers van de trouwjurk van Meghan Markle, maar zaterdag werd dan eindelijk duidelijk dat het ging om een creatie van de hand van Clare Waight Keller. Zij staat sinds 2017 aan het hoofd van het Franse modehuis Givenchy en is zelf van Britse afkomst. In een interview in Kensington Palace vertelt ze dat de samenwerking met de kersverse bruid bijzonder goed is verlopen. 'Ze is echt zoals ze is op televisie, ze is zo oprecht en warm en stralend', zegt ze onder meer.
21/05 12u00  Volg hier LIVE om 12u de WK-selectie: geen Nainggolan, wie neemt Martinez wel mee?Vanaf 12u weten we welke 23 Rode Duivels onze bondscoach Roberto Martinez meeneemt. Opvallend genoeg zou Radja Nainggolan er niet bij zijn. Volg hier LIVE alles wat er gebeurt!
21/05 11u45  Hind Ben Abdelkader gaat ook in haar tweede WNBA-wedstrijd onderuitHind Ben Abdelkader heeft zondag ook haar tweede wedstrijd met Indiana Fever in de WNBA verloren. Deze keer was Washington Mystics te sterk: 82-75 (rust: 38-30).
21/05 11u45  Zuckerberg akkoord met livestream hoorzitting Europees ParlementDe getuigenis van Facebook-ceo Mark Zuckerberg zal dan toch openbaar te volgen zijn. Zuckerberg is akkoord gegaan dat ondervraging in het Europees Parlement via een livestream uitgezonden zal worden. Dat zegt Europees parlementsvoorzitter Antonio Tajani.
21/05 11u30  Zo worden de 'duurste chicken wings ter wereld' gemaaktJonathan Cheban, de beste vriend van Kim Kardashian en foodblogger, heeft samen met The Ainsworth in New York een bijzonder nieuwe menu-item ontwikkeld. Het gaat om chicken wings die besprenkeld worden met 24 karaat goud en waar je tot 850 euro voor moet neertellen.
21/05 11u15  'Duurste chicken wings ter wereld' komen met een laagje goud eropJonathan Cheban, de beste vriend van Kim Kardashian en foodblogger, heeft samen met The Ainsworth in New York een bijzonder nieuwe menu-item ontwikkeld. Het gaat om chicken wings die besprenkeld worden met 24 karaat goud en waar je tot 850 euro voor moet neertellen.
21/05 11u00  Gaat Nainggolan mee of niet? Volg hier LIVE om 12u de WK-selectieVanaf 12u weten we welke 23 Rode Duivels onze bondscoach Roberto Martinez meeneemt. Er is één groot discussiepunt: Radja Nainggolan. Bronnen uit zijn omgeving melden dat de middenvelder van AS Roma niét meegaat. Volg hier LIVE alles wat er gebeurt!
21/05 10u45  De VIERing met Hans, Annelies, Cerys en RafDé Straatfeesten startten in vroegere tijden wel eens met een aperitiefconcert in café De Zoeten Inval. Dit jaar werd dit nog eens overgedaan met een muzikaal programma met vier muzikale klasbakken. Hans de Schepper, Annelies Brosens (Laïs), Cerys en Raf Walschaerts (Kommil Foo) brachten een origineel en fantastisch programma, geheel naar hun eigen zin. Daarbij zongen ze eigen nummers en lievelingsnummer van gewaardeerde collega’s. Soms uitbundig, dan weer ingetogen. De sfeer op en naast het podium was relaxt. Het publiek was tevreden en vroeg naar meer. En dat kon het viertal uiteraard niet weigeren.
21/05 10u45  Nog maar pas getrouwd, maar Meghan Markle drukt al meteen haar stempel op koningshuisNu ze getrouwd is met prins Harry, is Meghan Markle officieel een lid geworden van de Britse koninklijke familie. Op de website van het koningshuis heeft ze dan ook al haar eigen pagina gekregen en daar staan enkele opmerkelijke feiten in opgelijst. 'Ik ben trots om een vrouw te zijn en feministe', klinkt het onder meer.
21/05 10u45  COMMENTAAR. Nainggolan er niet bij zou niet serieus zijnStraks om 12 uur kennen we ze: de 23 die op het WK in Rusland voor een historische prestatie moeten zorgen. De toon werd gisteravond al jammerlijk gezet toen de officiële fanclub van Radja Nainggolan, mede gerund door de halfbroer van Nainggolan, meldde dat hij niet in de selectie voor het WK in Rusland zit. Onwaarschijnlijk maar navraag maakte deze officieuze aankondiging steeds harder. Mensen in zijn omgeving en van de bond bevestigden het nieuws. Het is nog wachten op de uiteindelijke bevestiging, straks om 12 uur. Maar eigenlijk weten we het al: de 29-jarige Antwerpenaar is er niet bij.
21/05 10u30  Legia Warschau pakt Poolse titel na stilgelegde wedstrijdLegia Warschau heeft zich zondagavond tot Pools kampioen gekroond. De ploeg uit de Poolse hoofdstad won zijn wedstrijd van de laatste eindrondespeeldag van de Ekstraklasa met 0-3 forfait van Lech Poznan. De partij werd dertien minuten voor tijd gestaakt bij een 0-2 tussenstand voor Legia toen thuisfans voor onrust zorgden.
21/05 10u15  GETEST. Roundup is verboden, met deze ecologische verdelgers bestrijd je onkruid het bestOnkruidverdelgers met daarin glyfosaat, vooral bekend onder de merknaam Round­up, mogen niet meer verkocht worden. Maar met welke verdelgers kan je onkruid dan wel nog doden? We lieten tuinexpert Marc Verachtert zeven onkruiddoders zonder een spatje glyfosaat testen. Ontdek hier welke hun werk goed deden. We geven ook tips hoe je onkruid het best kan bestrijden.
21/05 10u00  Peruviaanse spits wil ondanks cocaïne-schorsing naar WK en zet grove middelen inPaolo Guerrero heeft de hoop nog niet opgegeven om zijn land Peru te vertegenwoordigen op het WK in Rusland (14 juni - 15 juli). De Peruviaan, die door een cocaïneschorsing in principe een kruis moet maken over het toernooi, zal deze week samenzitten met FIFA-voorzitter Gianni Infantino.
21/05 10u00  Kruim van muziekwereld paradeert op rode loper van Billboard Music AwardsStel je iets voor in de muziekwereld? Wel dan werd je afgelopen weekend in de MGM Grand Garden Arena in Las Vegas verwacht voor de jaarlijkse uitreiking van de Billboard Music Awards. De show werd aan elkaar gepraat door Kelly Clarkson en onder meer Ed Sheeran en Taylor Swift gingen er met de hoofdprijzen lopen. Janet Jackson werd dan weer in de bloemetjes gezet voor haar hele carrière. Op de rode loper viel het vooral op dat heel wat artiesten voor een zwarte outfit hadden gekozen.
21/05 09u45  Voor het eerst in 12 jaar is er een baby geboren op eiland waar het verboden is om te bevallenEr is zaterdag een baby geboren op het afgelegen Braziliaanse eiland Fernando de Noronha. Niet zo speciaal, ware het niet dat het om de eerste geboorte in twaalf jaar ging en dat het eigenlijk verboden is om op het eiland te bevallen. Een verrassing voor iedereen, inclusief de ouders.
21/05 09u45  Griekse burgemeester in elkaar geslagen tijdens herdenking: “Het was een nachtmerrie”De burgemeester van Thessaloniki is bij een herdenkingsplechtigheid in elkaar geslagen door extreemrechtse nationalisten. Twee personen zijn opgepakt.
21/05 09u45  Werknemers zien robotisering en digitalisering redelijk positief tegemoetBijna zeven op de tien werknemers (68%) hebben op de werkplaats nog geen jobs zien verdwijnen door de opkomst van robots en computers. Dat blijkt uit een bevraging van HR-dienstenbedrijf Acerta bij 1.700 werknemers. Iets meer dan een kwart (29%) verwacht zelfs dat robotisering de job interessanter zal maken. Het merendeel (59%) beseft wel dat ze nieuwe kennis en vaardigheden zullen moeten verwerven om mee te draaien in de gedigitaliseerde arbeidsmarkt.
21/05 09u45  Herboren Stephen Curry blikt Houston in en brengt Golden State op 2-1 voorsprongDe Golden State Warriors hebben de Houston Rockets verslagen in de derde wedstrijd in de finales van de Western Conference. In Oakland werd het zondag maar liefst 126-85 onder impuls van een beresterke Stephen Curry. Door de zege staan de Warriors op een 2-1 voorsprong in de onderlinge duels.
21/05 09u45  Ondanks recordwinst: Ryanair pessimistisch over komende jarenRyanair waarschuwt dat haar resultaten de komende jaren onder druk kunnen komen te staan, door hogere kosten en het stabiliseren van tarieven. De Ierse lagekostenmaatschappij stelde maandag haar jaarcijfers voor en kon onder meer uitpakken met een recordwinst van bijna 1,5 miljard euro.
21/05 09u30  Chrissy Teigen en John Legend delen eerste foto van pasgeboren zoontjeChrissy Teigen (32) en John Legend (39) hebben enkele dagen geleden hun tweede kindje op de wereld verwelkomd. Na dochtertje Luna zijn ze nu de ouders geworden van een zoontje, Miles Theodore. Het badpakkenmodel en de soulzanger deelden ondertussen ook al een foto van hem op Instagram.
21/05 09u15  Eendjes op Duckrace spartelen tegenDe vierde Duckrace lokte een massa volk naar de Binnennete in Lier. Daar werden zondag rond 15u ruim 12.000 badeendjes te water gelaten. Een uur later zouden ze het Spui moeten bereikt hebben, maar dat sloeg lelijk tegen. Niet alleen de stroming en de wind zaten tegen, ook de waterpompen kregen de knalgele eendjes amper vooruit. Na 45 minuten hadden ze amper tien meter afgelegd. De eerste eendjes bereikten uiteindelijk rond 17.10u de eindstreep. De 'afterparty' duurde nog tot 22u. 'Dit is onze beste benefiet van de vier', vermoedt medeorganisator Willem Jan Laane. De opbrengst gaat naar de vzw Kinderland in Berlaar.
21/05 09u15  Lekke band? Slechts 1 op de 10 nieuwe wagens heeft oplossingSlechts een op de tien nieuwe wagens heeft nog een volwaardige oplossing bij bandenpech. Dat meldt mobiliteitsclub VAB maandag op basis van eigen onderzoek bij 34 populaire automodellen. Slechts één nieuwe auto beschikte nog over een volwaardig reservewiel. Negen procent van de onderzochte modellen had een noodreservewiel, het zogenaamde “thuiskomertje”, een tijdelijke oplossing. De rest van de wagens had enkel een reparatiekit, maar die wordt door de wegenwachters van VAB niet beschouwd als een volwaardige oplossing bij bandenpech.
21/05 08u45  Slechts 1 op de 10 nieuwe wagens heeft oplossing bij bandenpechSlechts een op de tien nieuwe wagens heeft nog een volwaardige oplossing bij bandenpech. Dat meldt mobiliteitsclub VAB maandag op basis van eigen onderzoek bij 34 populaire automodellen. Slechts één nieuwe auto beschikte nog over een volwaardig reservewiel. Negen procent van de onderzochte modellen had een noodreservewiel, het zogenaamde “thuiskomertje”, een tijdelijke oplossing. De rest van de wagens had enkel een reparatiekit, maar die wordt door de wegenwachters van VAB niet beschouwd als een volwaardige oplossing bij bandenpech.
21/05 08u45  Santos voor zesde keer Mexicaans voetbalkampioenSantos Laguna heeft zondag voor de zesde keer de Mexicaanse voetbaltitel veroverd. Het team uit Torreón had in de return van de finaleronde genoeg aan een 1-1 gelijkspel op bezoek in Toluca, nadat het de heenwedstrijd thuis met 2-1 gewonnen had.
21/05 08u30  Amerikaan Wise verovert eindzege op AT&T Byron NelsonDe Amerikaan Aaron Wise heeft met het AT&T Byron Nelson toernooi (PGA/7.700.000 dollar) zijn eerste overwinning beet op het Amerikaanse PGA-golfcircuit. Op de Trinity Forest golfbaan in Dallas liep hij zondag een foutloos parcours van 65 slagen waarmee hij de Australiër Marc Leishman met drie slagen achter zich liet.
21/05 08u15  Vergiftigt de buxusliefhebber in zijn strijd tegen de mot per ongeluk ook jonge vogeltjes?Dat insecticiden dodelijk zijn voor insecten, spreekt voor zich. Maar doden ze naast de buxusmot ook vogeltjes?
21/05 08u00  Ricardo Sa Pinto bevestigt vertrek bij Standard: “Het is beter dat we elk onze eigen weg uit gaan”Ricardo Sa Pinto zal dan toch vertrekken als hoofdcoach bij Standard. Op de persconferentie na de match tegen Charleroi bevestigde de Portugees dat hij zopas z’n laatste match voor de Rouches was. Nochtans had hij zijn ploeg net naar een tweede plaats geloodst na fenomenale Play-offs en won hij de beker. “Maar op dit moment is het beter voor iedereen dat we onze eigen wegen gaan”, vertelde hij op de persconferentie. Zijn opvolger wordt Michel Preud’homme.
21/05 08u00  FOTO. Met 75 km in één been aan de frietjesZo'n 80 sportievelingen hebben zondag deelgenomen aan de 34ste trottinettentocht van de vzw Trottinettepret. Ze vertrokken in alle vroegte in Mechelen en kwamen tegen 18 uur in Kapellen toe, in de Hoevensebaan, ter hoogte van café Verli. Daar wachtten hen gebraden kip met frietjes. De frietjes werden gebakken door Jef en Marie, gewezen uitbaters van frituur De Puntzak.
21/05 08u00  Auto verliest wiel en gaat dwars over de snelweg op E313 in RansOp de E313 in de richting Antwerpen kwam deze morgen een personenwagen dwars over de snelweg te staan. Daardoor waren er even drie rijstroken afgesloten.
21/05 07u30  Mogelijk veel neerslag op korte tijdNa de passage van een eerste buienzone maandagochtend vroeg wordt het grotendeels droog met zon en wolken. Geleidelijk verschijnen dan opnieuw meer stapelwolken en in de loop van de namiddag stijgt de kans op buien met onweer. Er kan lokaal veel neerslag vallen op korte tijd, meldt het KMI. De maxima liggen rond 18 graden aan zee, tussen 19 en 23 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen 24 en 26 graden elders.
21/05 07u30  Onze jaarlijkse vakantie is (heel) slecht voor het milieuDe negatieve gevolgen van toerisme op ons milieu zijn bijna vier keer zwaarder dan wetenschappers tot nu toe hadden aangenomen. Jaarlijks is deze sector goed voor bijna 8% van de totale uitstoot aan broeikasgassen. En dat aandeel groeit jaarlijks aan.
21/05 07u15  SHOPPING. 20 fleurige lentejurkjes voor je mini-meOok mini-meisjes houden van mooie jurkjes, en voor de lente kiezen we resoluut voor pastelkleuren en fleurige prints. Communiefeest, lentebarbecue of familiebrunch gepland? Dankzij deze kleedjes ravot je dochter op haar best!
21/05 06u00  Vijftig eters op Braziliaanse brunch en barWereld- Delen Internationaal organiseerde een Braziliaanse brunch waar zo’n vijftig eters zich voor inschreven.
21/05 03u15  Onze jaarlijkse vakantie is(heel) slechtvoor het milieuDe negatieve gevolgen van toerisme op ons milieu zijn bijna vier keer zwaarder dan wetenschappers tot nu toe hadden aangenomen. Jaarlijks is deze sector goed voor bijna 8% van de totale uitstoot aan broeikasgassen. En dat aandeel groeit jaarlijks aan.
21/05 03u15  Zeg geen SUV tegen de terreinwagen van Rolls-Royce, want hij is GIGANTISCHAls tegenwoordig zelfs Porsche, Bentley en Lamborghini een SUV op de markt brengen, dan kan Rolls-Royce dat ook. Maar zeg vooral niet SUV tegen de Rolls-Royce Cullinan.Guido Cloostermans
21/05 03u15  Bent u op zoek naar een nieuwe tv? Lees dan eerst wat 4K/Ultra betekent4K/Ultra HD is meer dan ooit de modeterm bij de nieuwe generatie televisies. Afgaande op de folders en winkels lijkt het wel alsof u hopeloos achterloopt met uw Full HD-tv. Maar is dat ook echt zo? Wat is die 4K nu precies, is het de moeite en vooral: wat kunt u vandaag al in 4K bekijken? Een en ander op een rijtje. Raoul Putzeys
21/05 03u15  Winter is coming naar Antwerpen, en Superfan Dimitri Vegas zit op de eerste rijOp dat laatste seizoen blijft het nog een flinke poos wachten, maar toch: winter is coming naar het Sportpaleis. Daar wordt Game of Thrones dinsdag tot leven gewekt in een totaalspektakel met orkest, koor, beelden uit de populairste tv-reeks ter wereld en allerhande vuurwerk. “Ik zit op de eerste rij!” verkneukelt deejay én superfan Dimitri Vegas zich.
21/05 03u15  Ondanks de vele tegenslagen: Antwerpen na 31 jaar opnieuw landskampioen waterpoloNiets kon hen tegenhouden. Niet de tragische dood van een van hun vrienden. Niet de sluiting van hun thuisbad, de Wezenberg. Niet de onbegrijpelijke tegenwerking van de zwembond. Integendeel, al die tegenslagen maakten de coaches en de spelers van KAZSC, alias Antwerpse, nóg vastberadener in hun rush naar het landskampioenschap. Voor het eerst sinds 1987 komt de titel in het waterpolo weer waar die thuis hoort: in Antwerpen.
21/05 03u15  Amerikaanse delegatie bezoekt Hook-orgelZo’n 36 Amerikanen, waarvan de helft organisten, deden gisteren Boom aan om het unieke Hookorgel te zien in de OLV-kerk op de Grote Markt. In Europa staan er slechts twee Amerikaans orgels; het andere staat in Berlijn.
21/05 01u00  Boom vernielt auto's en beschadigt woningEen omgewaaide boom heeft zondagavond zware schade aangericht aan Oevelenberg in Lille. De joekel met een omtrek van meer dan twee meter kwam terecht op een drietal geparkeerde auto's en het dak van een huis.
21/05 00u00  Officiële fanclub Nainggolan weet het al: Radja niet geselecteerd voor WKVolgens zijn officiële fanclub gaat Radja Nainggolan niet naar het komende WK in Rusland. Eerder op de avond postte het een foto van een treurende Nainggolan op Facebook met het opschrift ‘speechless’. Bovendien circuleert in de omgeving van de Rode Duivel al dat hij van bondscoach Roberto Martinez te horen heeft gekregen dat hij geen plek krijgt in de Belgische selectie van 23.
20/05 23u45  Nederlandse jongens derde keer Europees kampioen U17Voor de derde keer in acht jaar tijd hebben de Nederlandse U17 de Europese titel veroverd. In de finale versloeg het zondag in het Engelse Rotherham Italië via strafschoppen, nadat de wedstrijd in 2-2 was geëindigd.
20/05 23u15  Hete lava bereikt de oceaan in Hawaï, maar daar ontstaat een nieuw dodelijk gevaarAlsof de dreiging van hete lava en zwaveldioxide nog niet genoeg is, stelt zich nu een nieuw gevaarlijk probleem voor de inwoners van Hawaï. Dat nieuwe gevaar wordt Laze genoemd, een product dat gevormd wordt wanneer hete lava in contact komt met de oceaan en in het verleden al dodelijk gebleken is. Dat meldt CNN.
20/05 22u30  IN BEELD. Politie presenteert juwelenbuit van 30 woninginbraken: herkent u iets op één van de 86 foto’s?De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft een fotoalbum aangemaakt van de juwelenbuit van 30 woninginbraken in heel het land. De horloges, hangers, oorbellen en andere juwelen zijn gevonden bij huiszoekingen.
20/05 22u15  Zo hadden we kunnen weten dat Pieter ‘De Mol’ was“De pastoor is de saboteur, hoe kan dat nu?” Dokter Steve riep uit wat heel televisiekijkend Vlaanderen dacht, toen de mol uit het rookgordijn wandelde. De grote vraag die vanaf toen nog op ieders lippen rustte was: hoe deed hij het? Simpel: priester Pieter won het vertrouwen van de groep en was de vriend van iedereen. Soms ging hij subtiel te werk, maar even vaak saboteerde hij de boel in alle openbaarheid, zo bleek tijdens de laatste aflevering.
20/05 22u15  Politie presenteert juwelenbuit van 30 woninginbraken: herkent u iets op één van de 86 foto’s?De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft een fotoalbum aangemaakt van de juwelenbuit van 30 woninginbraken in heel het land. De horloges, hangers, oorbellen en andere juwelen zijn gevonden bij huiszoekingen.
20/05 22u00  Politie presenteert juwelenbuit van 30 woninginbraken: herkent u iets op één van de 101 foto’s?De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft een fotoalbum aangemaakt van de juwelenbuit van 30 woninginbraken in heel het land. De horloges, hangers, oorbellen en andere juwelen zijn gevonden bij huiszoekingen.
20/05 21u45  Timmy Simons krijgt allerlaatste applauswissel en wordt na de match op handen gedragenTimmy Simons heeft zijn laatste professionele voetbalmatch op het hoogste niveau gespeeld. De middenvelder mocht tegen AA Gent in de basis starten en kreeg vijf minuten voor het einde een indrukwekkende applausvervanging waarin de fans hem bedankten met speciale affiches. Na de match kreeg hij nog een trofee van Club-iconen Raoul Lambert en Jan Ceulemans en werd hij door zijn ploegmaats nog de lucht ingegooid.
20/05 21u45  Trump: ‘Ik laat officieel onderzoeken of de FBI mijn campagne heeft bespioneerd’De Amerikaanse president Donald Trump heeft aangekondigd dat hij een officieel onderzoek start naar mogelijke spionage van de FBI - al dan niet op vraag van medewerkers van Barack Obama - tijdens zijn verkiezingscampagne in 2016.
20/05 21u30  Uitgetelde deelnemers moeten naar boven kruipen tijdens een van de zwaarste marathons ter wereldZaterdag namen een heleboel lopers deel aan de Great Wall Marathon, een van de zwaarste loopwedstrijden ter wereld. Mensen uit 62 verschillende landen moesten ruim 42 kilometer lopen op onder meer de Chinese Muur, en dat was duidelijk een erg vermoeiende bedoening. Uiteindelijk gingen een Italiaan en een Zuid-Afrikaanse met de overwinning aan de haal.
20/05 21u15  Trump laat onderzoeken of FBI zijn campagne heeft “bespioneerd”De Amerikaanse president Donald Trump heeft aangekondigd dat hij een officieel onderzoek start naar mogelijke spionage van de FBI - al dan niet op vraag van medewerkers van Barack Obama - tijdens zijn verkiezingscampagne in 2016.
20/05 21u15  Kapsalon wordt kunstgalerie: “Kunst buiten de Singel is moeilijker te vinden”Een maand lang kunnen klanten tussen het knippen en kleuren door veertien kunstwerken bewonderen bij kapsalon Olivier Hairdressers in Berchem. De Borsbeekse Saskia Volders exposeert er haar abstracte schilderkunst.
20/05 21u00  Zijtribunes in stadion Berchem Sport gaan begin juni tegen de vlakteDe jaren geleden, om veiligheidsredenen, gesloten zijtribunes in het stadion van Berchem Sport op het Rooi worden op 4 juni gesloopt. De staantribune, langs de kant van de Roderveldlaan blijft voorlopig.
20/05 20u45  BEELD. Oldtimermeeting met 250 bolidesWWOM; WuustWezelse Oldtimermeeting lokte zo'n 250 eigenaars van een oldtimer naar hartje Gooreind. Ze vertrokken vanop het plein voor de kerk, onder de startboog, voor een rondrit. De blinkende oldtimers kregen heel wat bekijks.
20/05 20u45  Miljardair Abramovich zit zonder geldig visumDe Russische miljardair en eigenaar van voetbalclub Chelsea, Roman Abramovich, heeft al enkele weken geen geldig Brits visum meer. Dat meldt Reuters.
20/05 20u45  Man duwt 12-jarige dochter van snelwegbrugIn het Italiaanse Francavilla al Mara heeft een vader zijn 12-jarige dochter van een snelwegbrug geduwd. Dat meldt het nieuwsagentschap ANSA. Het is nog onduidelijk of de dochter de val heeft overleefd. De politie heeft urenlang proberen te vermijden dat de vader zelf van de brug sprong.
20/05 20u30  Loris Brogno voor drie seizoenen met een optie naar Beerschot WilrijkWat al even in de lucht hing, werd nu officieel bevestigd. De 25-jarige Loris Brogno tekende een contract voor drie seizoenen op het Kiel met een optie voor een extra jaar.
20/05 20u30  Man filmt mysterieus wezen in kanaal “dat lijkt op Monster van Loch Ness”Josh Hawkins wist even niet wat hij zag toen hij zaterdagavond naar buiten keek. De 25-jarige Brit uit Gloucester merkte een wel erg vreemd wezen op dat zich in een kanaal bevond. Een video die hij vervolgens van het ‘monster’ maakte, gaat sinds kort viraal op Twitter.
20/05 20u15  Gent haalt broodnodige zege op Club binnen, Anderlecht zwaait af met pijnlijke thuisnederlaagHet doek is gevallen. Landskampioen Club Brugge heeft het seizoen afgesloten met een nooit plezante thuisnederlaag tegen AA Gent, een afscheid in mineur voor Timmy Simons. Gent had de zege echter broodnodig om de vierde plaats veilig te stellen want ook Genk demonstreerde op het veld van Anderlecht (1-2). Zo had Standard voldoende aan een gelijkspel op het veld van Charleroi (0-0) om zich te plaatsen voor de voorrondes van de Champions League.
20/05 20u15  Amerikaanse fietser komt om na aanval van poemaEen poema heeft zaterdag in de Amerikaanse staat Washington plots twee mountainbikers van hun fiets gesleurd. Het wilde dier beet één man dood en liet één zwaargewonde achter, zo schrijven Amerikaanse media.
20/05 20u00  Max Verstappen doet 'knettergekke' caravanrace voor zijn fansHet was één van gekste video's die Red Bull het voorbije jaar maakte: de caravanrace tussen Max Verstappen en teamgenoot Daniel Ricciardo op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Op het circuit van Zandvoort deden ze dat vandaag nog eens over, dit tot groot jolijt van de talrijke Nederlandse fans.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

16x COLUMN. Johan Boskamp: “Martinez kan nu maar beter het WK winnen”22/05 03u45 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap: Een voetbaldier pur sang, een kenner die niet verlegen is om ongezouten zijn mening te geven. Over alles, maar het liefst over voetbal. Daarom is Johan Boskamp de komende maanden voor ‘Gazet van Antwerpen’ uw en onze WK-analist. Om geen blad voor de mond te nemen. Nooit. “Dit slaat nergens op.” Dat is de boude mening van Boskamp over de niet-selectie van Radja Nainggolan en de uitleg die bondscoach Roberto Martinez er aan koppelde.
16x Ex-gemeenteraadslid Antoinette Pecher komt opnieuw op voor Open Vld: “Het is niet omdat ik 91 ben dat ik gaga ben”22/05 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap: Ze zat 24 jaar in de gemeenteraad en zou na de laatste verkiezingen filosofie en letterkunde gaan studeren. Een gemene val doorkruiste die plannen, maar kreeg ­Antoinette Pecher niet klein. Ze keek wel raar op toen staatssecretaris ­Philippe De Backer (Open Vld) haar vroeg om mee op de lijst te staan. Maar de 91-jarige hapte toch toe. “Want de Antwerpenaar is belangrijk. Dat wil ik gezegd hebben.”
16x STANDPUNT. Deze krapte op de arbeidsmarkt is een opportuniteit om samen te werken22/05 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap: Charles Michel wil dringend overleg plegen met de gewestregeringen over de krapte op de arbeidsmarkt. Voor een regering die haar beleid verkoopt met de mantra ‘jobs, jobs, jobs’, is het invullen van de vele vacatures een topprioriteit, zegt de premier in een interview met De Standaard.
16x Fonne (2) heeft onverwijderbaar gezwel in hoofd: “Zolang ons zoontje opgewekt en vrolijk is, moeten we positief zijn”22/05 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap: Fonne uit Vlimmeren (Beerse) wordt volgende maand 2 jaar. Maar sinds hij zes maanden oud was, is hij in behandeling voor een tumor in de hersenen. “Ons zoontje had tot dan alleen borstvoeding gekregen”, zeggen mama ­Marjolein (30) en papa ­Bruno (49). “Het gezwel zal nooit verdwijnen. Maar het lost niets op om te zitten janken. Ons zoontje is vrolijk en opgewekt. Dat houdt ons sterk.”
16x Slachtoffer uit Edegem (37) botst frontaal op tegenligger na afdaling tijdens halve triatlon in Leuven22/05 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap: Twee triatleten, onder wie de 37-jarige Joris Santermans uit Edegem, zijn zondag gewond geraakt tijdens een halve triatlon in Leuven. Dat gebeurde tijdens het fietsen. De organisatie denkt erover na om het parcours volgend jaar te veranderen.
16x Rechtenprofessor Giuseppe Conte: de nieuwe Italiaanse premier die niets van politiek kent22/05 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap: Giuseppe Conte wordt de nieuwe premier van Italië, als president Mattarella tenminste zijn veto niet stelt. Met het naar voren schuiven van Conte is de coup van de coalitie Lega Nord en de Vijfsterrenbeweging compleet. De toekomstige premier is een professor rechten, een nobele onbekende in Italië en volgens de media iemand die geen barst van politiek kent.
16x City Pirates heeft Nainggolan als peter: “Bondscoach ontneemt onze spelertjes hun dromen”22/05 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap: “Radja’s echtheid speelt vandaag in zijn nadeel”, zegt Philip Van Dooren van voetbalclub City Pirates waar Radja Nainggolan peter van is. “Mensen die dat aspect veroordelen zijn een schande. Dit is een persoonlijke vete.”
16x Handelaars juichen werken Herentalsebaan toe22/05 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap: De handelaars van de Herentalsebaan maakten zaterdag een waar feest van de start van de werkzaamheden en het vooruitzicht op een nieuwe winkelstraat. “Waarin jullie de leegstand hebben verdrongen”, prees burgemeester Bart De Wever (N-VA).
16x Openingsweekend Sinksenfoor blijft onder verwachtingen: “Nog 33 dagen om het goed te maken”22/05 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap: De Sinksenfoor heeft een goed eerste weekend achter de rug. “Niet zo overweldigend als vorig jaar, maar maandag kon je over de koppen lopen”, zegt woordvoerder Vincent Delforge, die zaterdag een stel BV’s vergezelde op een namiddag vol adrenalineshots.
16x Alleen snelwegbrug doet brokkenpiloot stoppen22/05 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap: Een vrachtwagenbestuurder heeft afgelopen weekend met een opstaande laadkraan flink wat brokken gemaakt in Wolfstee en op de E313. Niemand raakte gewond.

Statistieken

Artikels:
33470
Gelezen:
29663
Aantal lezers nu:
69


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven