maandag 26 augustus 2019, week 35


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen: Sport

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u45
 

Gazet van Antwerpen: Sport

Verbergen Tonen
26/08 05u15  ‘Elvis van Viersel’ (63) komt om het leven bij motorongeluk De 63-jarige Willy Verbist is zaterdagmiddag om het leven gekomen toen een inhaalmanoeuvre met zijn moto in Zoersel verkeerd afliep. Hulp kon niet meer baten voor de man die bekend stond als ‘de Elvis van Viersel’.
26/08 05u15  STANDPUNT. De waaromvraag bleef onbeantwoord De vraag waar ze bij Groen mee zitten, is of Meyrem Almaci zichzelf zal opvolgen als nationaal voorzitter. Ze nam de beslissing al, maar houdt de lippen stijf op elkaar voor de buitenwereld. Ze wil haar beslissing op een gepast moment aan de leden bekendmaken.
26/08 05u15  Bezoekers geven mee richting aan toekomst bibliotheek Permeke: “Waarom geen speelgoed dat je kan ontlenen?” Studenten interieurarchitectuur en sociale wetenschappen van de UAntwerpen hebben onderzoek gedaan naar wat bezoekers van de Permeke bibliotheek verwachten. Ook aan de VUB werd nog een onderzoek uitgevoerd. Op basis daarvan wordt het beleidsplan voor de volgende jaren geschreven.
26/08 05u15  Strikken Dimitri Vegas & Like Mike nieuwe topper? Na Paris Hilton en David Guetta lijken Dimitri Vegas & Like Mike weer een straffe gastartiest beet te hebben.
26/08 05u15  Almaci heeft beslist over voorzitterschap maar houdt het nog voor zich: “Verkiezingsuitslag speelde niet mee” Meyrem Almaci nam voor zichzelf al de beslissing over al of niet doorgaan als nationaal voorzitter van Groen. Wat die is, wil ze nog niet zeggen. “De leden krijgen het als eerste te horen, maar de verkiezingsuitslag speelde niet mee in mijn beslissing”, zegt Almaci.
26/08 05u15  Ambiance troef tijdens Hestival, Heist Loopt breekt deelnemersrecord Het Cultuurplein in Heist-op-den-Berg heeft er een zwoel feestweekend opzitten. In cijfers beleefde Hestival zaterdag waarschijnlijk de tweede beste editie ooit. Heist Loopt brak zondag met 1908 deelnemers en 212 lopende kinderen het record van vorig jaar. ’s Avonds werd het weekend afgesloten met Heist Zingt. Ondanks de hitte, verliep alles twee dagen lang quasi vlekkeloos.
26/08 05u15  COLUMN. Een telefoontje te veel Ik was amper 10 jaar toen ik resoluut besliste om geen vlees meer te eten. De dollekoeienziekte was dagelijks in het nieuws. Het journaal schotelde me ongecensureerde slachthuisbeelden voor waarvan mijn maag nu nog omkeert. De grondslag voor een eerste belangrijke levenskeuze was dus al jong gelegd. Ook al maakte mijn omgeving er zich soms zorgen over, ik kreeg geen hap vlees meer door mijn keel.
26/08 05u15  Comedian William Boeva blikt vooruit op allerlaatste Verklapt: “Ik kan mijn lengte niet weggommen” Verklapt sluit de zomer groots af met niemand minder dan William Boeva. De sympathieke comedian brengt in Herselt een mix van oud en nieuw materiaal.
26/08 05u15  COLUMN. “Een heerlijke Kempendag leek in de maak” Maak mij in de Scheldestad niet wakker voor Antwerp-Beerschot. In mijn ogen is de enige echte voetbalderby op aarde KFC Lentezon Beerse - Vlimmeren Sport. Ook op andere domeinen ben ik immuun voor wat in Antwerpen zou moeten bruisen. Zo liet ik het voorbije weekend Jazz Middelheim helemaal links liggen. Liever trok ik naar het Hofke van Chantraine in Oud-Turnhout voor het Jazzkitchen Festival. Ik was benieuwd naar Cargo Mas, de nieuwe band van trompettist Sam Vloemans uit Meer. Daarvoor wilde ik met mijn zoon Astor (3) het speelbos van De Liereman ontdekken. Kortom, een heerlijke Kempendag leek in de maak. Die hoop kwam meteen uit. De jonge bende van het Lupa Gang Gang Quartet bracht me terug naar het Theatercafé in Turnhout in de jaren 90. Elke donderdagavond stond er daar een vrij podium opgesteld voor de studenten van de plaatselijke jazzacademie. Daar kon je het debuut meemaken van Robin Verheyen, nu als saxofonist een wereldtopper. Het werd nog mooier toen het Luc Van Steenbergen Trio in het charmante hofke optrad. Goed voor een flashback naar mijn eerste concertervaring, ergens na de Franse Revolutie. De tieners van Shape uit Vosselaar met Luc Van Steenbergen als gitarist trakteerden in zaal Lambeer in Beerse met covers van The Cure en Echo & The Bunnymen. “Cold wave”, zei ik tegen mijn kameraad die van Iron Maiden hield en vol onbegrip zijn zesde mazout leegdronk. Enfin, plots werd ik terug geslingerd naar 2019. Een tikje ontroerd zag ik hoe Astor van zijn eerste festival genoot. Of toch niet? Plots liep hij naar een nabije vijver om daar achter een stel eenden te hollen. Een Oud-Turnhoutse dame vond het oh zo schattig. “Hij lijkt op jou”, zei ze. Ik nam het compliment met de nodige trots in ontvangst. Ze sloot af met: “plezant hé, zo opa kunnen zijn.” Waarna ik de vijver inviel.
26/08 05u15  35.000 bezoekers puffen op fly in en bewonderen snelste schroefvliegtuig ooit De fly in van de Aero Para Club der Kempen lokte zoals verwacht zo’n 35.000 bezoekers naar het vliegveld van Malle. Ondanks de loden hitte had de hulppost weinig werk.
26/08 05u15  Prettig gestoord Hotspot trekt op muzikale wijze van bakker naar beenhouwer De prettig gestoorde organisatoren van het Hotspot-festival in Tielen (Kasterlee) gaven zondagochtend in heel Kasterlee mini-concertjes. Hiermee kondigen ze de derde editie van het festival in oktober aan. De muzikanten konden Daan strikken om te komen optreden in de spiegeltent.
26/08 04u15  Op blote voeten wandelen in gras, zand en modder: blotevoetenpaden in onze provincie Met blote voeten over een zandstrand wandelen, dat doen we allemaal weleens. Maar blootsvoets in het bos of door een weiland, daar wagen we ons niet aan. Alhoewel, op een speciaal daarvoor ingericht pad misschien? Hier ervaar je hoe bevrijdend, gezond en speels barrevoets stappen over gras, zand en modder wel kan zijn. Alleen is er wel een regel: blaffende viervoeters zijn er niet welkom! Je begrijpt wel waarom. Proberen? Hier vind je enkele blotevoetenpaden in regio Antwerpen.17 
26/08 03u15  Anonieme ‘protest art’ tegen bouwplannen op de Markt In het parkje tussen de Markt en de Jagersstraat doken zaterdagmorgen zeven identieke kopjes op in de grasberm. Een Ammeneir die anoniem wil blijven, protesteert op die manier tegen de bouwplannen op de Markt.15 
26/08 03u15  Asielzoeker met plastieken reddingsvest en één zwemvlies uit Noordzee gevist Aan het windmolenpark in Zeebrugge, bijna dertig kilometer in zee, is het lichaam gevonden van een Afghaanse asielzoeker. De onfortuinlijke man droeg één zwemvlies, twee broeken en had een reddingsvest met plastieken flessen geknutseld. “Dit toont hoe wanhopig mensen soms zijn”, zegt West-Vlaams procureur Frank Demeester. Hij noemt de dood van de asielzoeker een kaakslag voor iedereen die ­mensensmokkel probeert te ­bestrijden.15 
26/08 03u15  Antwerpse Gulsum (27) mag Turkije niet meer verlaten Meer dan een maand heeft de Antwerpse Gulsum Cetinkaya (27) opgesloten gezeten in een cel in Turkije. Nog steeds mag ze het land niet uit. En dat allemaal wegens een paar Facebookposts over het lot van de Koerden in Turkije van vier jaar geleden, zegt haar familie, die ten einde raad is. “Gulsum heeft niets misdaan. Maar zonder tussenkomst van de Belgische overheid vrezen we het ergste.”13 
Laatste update: vandaag om 5u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
26/08 03u15  Wielrenster wil Antwerpse manager nu ook voor rechterNaast een onderzoek de internationale wielerunie UCI wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag heeft de Antwerpse manager Patrick Van Gansen (54) nu ook een juridische klacht aan zijn been. “Nu hij overal verkondigt dat ik een relatie met hem had, moest ik wel naar de politie stappen”, zegt wielrenster Chloë Turblin (23).15 
26/08 03u15  800 geluksvogels winnen gepersonaliseerd DuvelglasToen brouwerij Duvel Moortgat begin dit jaar een ontwerpwedstrijd lanceerde om je persoonlijke Duvelglas te maken, wisten ze in Breendonk niet waar ze zich moesten aan verwachten. Zo’n 200.000 deelnemers wilden een gepersonaliseerd Duvelglas winnen. Uiteindelijk werden achthonderd winnaars uitgekozen.15 
26/08 03u15  Sterk programma en zomerweer zorgen voor recordeditie Beverse FeestenVijf dagen lang werd er gefeest in Beveren. Het zomerse weer en de programmatie op alle feestlocaties kregen tienduizenden mensen op de been. De organisatoren zijn moe maar voldaan en kijken terug op een recordeditie.15 
25/08 21u45  Op alle vlakken topeditie van MaanrockNa een vliegende start van Maanrock op vrijdag bleef het ook zaterdag en zondag over de koppen lopen. Alle pleinen stroomden vol. Recept voor dat succes: het mooie weer en de bekende namen op de affiche. “Het was onze beste zaterdag sinds de vernieuwing”, zegt Kristof Calvo de voorzitter van Mmmechelen Feest.
25/08 21u00  Bredabaan even in beide richtingen afgesloten door rokend keldergatRond 18.30 uur bemerkten bewoners rook uit een keldergat op de Bredabaan in Maria-ter-Heide, ter hoogte van een immokantoor. Toen de brandweer aankwam hadden enkele omwonenden de brand al geblust.
25/08 20u45  Brand bij plantenkweker snel onder controleEr brak zondagavond brand uit bij Van Den Bosch Bloemen en Planten in de Potputlei in Sint-Katelijne-Waver. Dat veroorzaakte een rookpluim die zichtbaar was tot in Mechelen. Er vielen geen gewonden.
25/08 20u00  Boris Johnson: “Bij no deal betalen we slechts klein deeltje van de Brexit-factuur”Als Groot-Brittannië de Europese Unie eind oktober verlaat zonder akkoord, zullen de Britten maar een deeltje van de echtscheidingsfactuur betalen. Dat heeft de Britse premier Boris Johnson zondag gezegd in interviews in de marge van de G7-top in het Franse Biarritz. Johnson ziet de kansen op een akkoord stijgen, maar benadrukt dat het Verenigd Koninkrijk zich voorbereidt op een “no deal”.
25/08 20u00  Vanaf 2021 een nieuw F1-team op de startgrid?Volgens 'Racefans' zou een nieuw team de F1-startgrid in 2021 willen vervoegen. Daarmee zou het aantal F1-teams dat deelneemt voor het eerst in jaren opnieuw kunnen groeien naar elf teams.
25/08 20u00  Rupel Boom door na verlengingenMoeizame maar uiteindelijk wel verdiende kwalificatie voor Rupel Boom, dat verlengingen nodig had om Vosselaar opzij te zetten.
25/08 19u45  Eén weekend, één terrein, twee festivals: Fire is Gold en Ampère Open Air trekken duizenden feestvierders naar MiddenvijverOp Linkeroever stroomden zaterdag én zondag acht- tot tienduizend mensen toe om te feesten op het terrein van de Middenvijver. Wat dat vooral bijzonder maakte, is dat er dag op dag een compleet ander festival plaatsvond, met een grote nachtelijke logistieke operatie tot gevolg. “Het terrein delen heeft alleen maar voordelen”, klinkt het bij de organisatie. “We delen ook de kosten en zijn geen concurrentie voor elkaar.”
25/08 19u45  Broeierig heet op oldtimerrally en toch strak in het pak van toenOrganisatoren Corneel Godrie en Annie Deboel troffen het met hun Parel Der Voorkempen. Het kwam met dit stralende zomerweer goed uit dat heel wat van de deelnemende oldtimers geen dak hebben.
25/08 19u30  Bekende brasserie Café Lambik failliet verklaard: curator hoopt op vlotte doorstartCafé Lambik, op de hoek van de Van Breestraat en de Lange Leemstraat, is vorige week failliet verklaard. Het dossier is nog in onderzoek, maar de curator Gregory Wilkin heeft al kandidaat-overnemers gesproken en hoopt op een vlotte doorstart.
25/08 19u15  Bloemenhulde voor verongelukte Joran (21): “Het is onmogelijk te beschrijven hoe hard we je missen”Vzw Ouders voor Verongelukte Kinderen plaatste zondag een herdenkingsbord voor Joran Sol aan De Maat in Mol-Postel. De 21-jarige jongeman kwam er twee jaar geleden om het leven bij een verkeersongeluk.
25/08 19u15  Astrid Coppens slachtoffer van oplichters: “Koop hun gevaarlijke producten niet”Astrid Coppens is de laatste van een reeks BV’s wiens naam en foto’s misbruikt werden door oplichters om schimmige producten aan de man te brengen. Astrid waarschuwt haar volgers om er zeker niet op in te gaan en noemt de aangeprezen producten gevaarlijk.
25/08 18u45  Zeven doden in Mallorca bij botsing tussen vliegtuig en helikopterBij een botsing tussen een helikopter en een klein vliegtuig zijn op het Spaanse vakantie-eiland Mallorca zondag zeven mensen om het leven gekomen. De autoriteiten spraken eerder over vijf doden, maar stelden de balans zondagavond bij.
25/08 18u15  Brandweerzone Kempen pakt uit met nieuwe infostandDe brandweerzone Kempen toonde dit weekend voor het eerst hun nieuwe informatie- en preventiestand. “Dit infopunt zal minstens een keer per jaar te zien zijn in de 15 gemeenten van onze brandweerzone”, weet zonechef Koen Bollen.
25/08 18u00  Overvolle kerk neemt afscheid van Gabriel Gato: “Zijn gezin was alles voor hem”In een overvolle Onze-Lieve-Vrouw Geboortekerk op het Frans Oomsplein in Hoevenen werd door meer dan vijfhonderd aanwezigen afscheid genomen van de in Wijnegem verongelukte Gabriel Ferreira Gato.
25/08 18u00  Vijf verdachten blijven aangehouden: slachtoffer in speeltuin was doofstomme tuinman Martin (32)De man die zaterdag in een speeltuin in het Nederlandse Assen is overleden na een vechtpartij, was 32 jaar oud en woonde in de gemeente. Volgens De Telegraaf heet de man Martin, is hij doofstom en werkte hij als zelfstandige tuinman. De vijf mannen die wegens het incident zijn aangehouden, zitten nog vast. Het gaat om mannen van 27, 36, 38, 46 en 54 allen ook afkomstig uit de Drentse hoofdstad. Dat zegt een politiewoordvoerder in De Telegraaf.
25/08 18u00  Meisje (3) zwaargewond na ongeval met gocart op zeedijk van OostendeEen 3-jarige meisje uit het Franse Macôn is zaterdagavond levensgevaarlijk gewond geraakt nadat ze met een gocart van de trappen reed op het Zeeheldenplein in Oostende. Ze zat samen met haar broertje in de gocart, hij raakte lichtgewond.
25/08 18u00  Muziekfestival Yesterdayland eindigt in mineur: “Hier zien ze me nooit meer”De derde editie van het nostalgische muziekfestival bracht zaterdag 11.000 bezoekers op de been in Bobbejaanland in Lichtaart (Kasterlee). Het werd een zonnig muziekfeest, met nogal wat organisatorische problemen.
25/08 17u45  Hemiksem moet het vanaf nu stellen zonder slagerDe voorbije weken waren er vraagtekens rond gerezen, een briefje aan het etalageraam maakt het nu duidelijk. Slagerij-traiteur Tom De Vos op de Gemeenteplaats heeft na vijftien jaar besloten te stoppen. Daarmee verliest Hemiksem zijn enige échte dorpsslager.
25/08 17u15  Vreemde wending op G7-top: Iraanse minister van Buitenlandse Zaken landt op luchthaven van BiarritzEen Iraans toestel met aan boord Javad Zarif, de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, is geland op de luchthaven van Biarritz. Dat meldt Reuters. De minister is er op uitnodiging van de Franse president Macron.
25/08 17u00  Viktor (5) en Louis (8) zijn de nieuwe triatlonhelden: “Ze hebben een topdag beleefd”Twee dappere jongetjes van 5 en 8 uit Ranst, die in een rolstoel door het leven moeten gaan, eisten de heldenrol op tijdens de triatlon van Viersel afgelopen weekend.
25/08 17u00  Europees kampioen Elia Viviani maakt familiefeest compleet met derde zege op rij in Hamburg CyclassicsElia Viviani (Deceuninck-QuickStep) heeft voor het derde jaar op rij de Hamburg Cyclassics gewonnen. De Europese kampioen sprintte sneller dan Caleb Ewan (Soudal-Lotto) en landgenoot Giacomo Nizzolo (Team Dimension Data). Feest dus bij de familie Viviani, want eerder op de dag pakte jongere broer Attilio met de Schaal Sels zijn allereerste profzege.
25/08 16u45  Jos Verlooy pakt brons op EK jumpingJos Verlooy heeft zondag met het 11-jarig Belgisch Warmbloed Paard Igor brons veroverd op het Europees kampioenschap jumping in het Nederlandse Rotterdam. De Brit Ben Maher stootte op de voorlaatste hindernis met Explosion W een balk af en moest zo de Europese titel aan de Zwitserse combinatie Martin Fuchs/Clooney 51 laten.
25/08 16u45  Pater Kristiaan (90) ontroerd: 200 scouts verrassen De Moeze met verjaardagsfeestPater Kristiaan, in Herentals en omstreken vooral bekend als De Moeze, was een beetje overweldigd toen bleek dat een vergadering met de scouts uitliep in een verrassingsfeest voor zijn negentigste verjaardag.
25/08 16u45  Kerkplaats loopt vol voor eerste en sfeervolle N8 van WommelgemThe Partybar , Les Copines, De Romeo’s en dj Maarten Vancoillie kwamen zaterdagavond gratis optreden op de Kerkplaats in Wommelgem. Die liep met 1.700 bezoekers meteen aardig vol voor deze eerste N8 van Wommelgem.
25/08 16u45  Belg (57) verongelukt met quad in FrankrijkEen 57-jarige Belg is zaterdag in het Franse Saint-Martin-de Queyrière om het leven gekomen na een ongeval met zijn quad. De hulpdiensten kwamen snel ter plaatse, maar konden niet verhinderen dat de man bezweek aan zijn verwondingen.
25/08 16u45  Opnieuw prijs voor Belgen in Ronde van Denemarken: Tim Merlier wint slotrit na massasprintNadat Tiesj Benoot de eerste etappe won en Jasper De Buyst zaterdag met de zege ging lopen in etappe vier, was het vandaag opnieuw raak voor onze landgenoten in de Ronde van Denemarken. Belgisch kampioen Tim Merlier pakte de vijfde en laatste etappe na een massasprint. Bryan Coquard werd tweede, voor De Buyst en Amaury Capiot. De eindzege is voor de Deen Niklas Larsen.
25/08 16u30  Pastoor Op de Beeckstraat viert twintigste straatfeest: “Een buurt als de onze is onbetaalbaar”Met zijn doodlopende U-vorm lijkt de Pastoor Op de Beeckstraat in Geel een rustig woonwijkje, maar als het aankomt op sociale ontmoeting of feesten zijn de buren er als de kippen bij. En dat twintig jaar op rij.
25/08 16u30  Warschaustraat viert al dertig jaar de liefdeDe liefde regeert al dertig jaar in de Warschaustraat in Hoboken. Nergens worden huwelijksjubilea zo uitbundig gevierd als hier. Zaterdag waren Tuur (73) en Marie-Louise (71) het gouden paar.
25/08 16u30  Netflix lost eerste trailer van ‘El Camino’, het vervolg op ‘Breaking Bad’Fans van de serie Breaking Bad kunnen 11 oktober aankruisen in hun agenda. Op die dag verschijnt de film ‘El Camino’, die een licht laat schijnen over wat er na afloop van de reeks met sommige personages is gebeurd.
25/08 16u15  Antwerpse muzikant eert verongelukte neef met nieuw lied: “Door hem heb ik me volledig op mijn muziek gestort”Muzikant Brandone Longo (26) draagt zijn eerste singel Fastlove op aan zijn verongelukte neef en muzikant Bravel Bossemba (23). “Mijn volgende single zal over hem gaan”, zegt Brandone.
25/08 16u15  Modelvliegers verwennen publiek met spectaculaire vluchtenTijdens de Fly-in van de Kempense Modelclub in Meerhout werd het publiek getrakteerd op veel spektakel. Eigen leden en leden van andere modelclubs gaven adembenemende demonstraties waarbij wendbaarheid én snelheid van hun zelfgebouwde toestellen tot uiting kwam.
25/08 15u45  Chaos in Schaal Sels: broertje van Elia Viviani wint ingekorte wedstrijd na rennersprotestAttilio Viviani heeft de Schaal Sels, de zesde manche van de Bingoal Cycling Cup, gewonnen. De stagiair van Cofidis, tevens het jongere broertje van Europees kampioen Elia, won de sprint van een uitgedund peloton. De wedstrijd werd na de openingsronde stilgelegd na verschillende valpartijen. Na enkele aanpassingen aan het parcours en een inkorting van de wedstrijd werd er toch opnieuw gestart.
25/08 15u45  “Ruben van Gucht heeft geen perskaart, wel een manager. Kan dat door de beugel?”Het relletje rond Ruben Van Gucht en Jacques Vermeire doet weer de vraag rijzen hoever VRT-journalisten kunnen gaan in de opdrachten die ze aanvaarden buiten de VRT. Van Gucht werd eerder al op de vingers getikt door de VRT zelf, nadat hij de ploegvoorstelling van Club Brugge had gepresenteerd. “Het kan je onafhankelijkheid in gevaar brengen.”
25/08 15u45  Dj Gert na aanval met gebroken glas op feest: “Dit jaar weer achter mijn draaitafels? Dat is niet realistisch”Het vet was al lang van de soep op Binkom Kermis en dj Gert (38) dacht als afsluiter traditiegetrouw ‘Mia’ van Gorki op te leggen. Maar toen hij enkele dronken jongeren aansprak die aan de elektriciteitskabels wilden gaan hangen, liep het mis. “Niet veel later lag ik in het ziekenhuis met drie doorgesneden zenuwbanen.” Herstelperiode: minstens anderhalf jaar, met dank aan een minderjarige dader die in zijn straat blijkt te wonen.
25/08 15u30  Man opgepakt in Brasschaat na bedreiging met nepwapen in NederlandDe politie van Brasschaat kon vrijdag een man oppakken die gezocht werd in Nederland. De 25-jarige had bij onze noorderburen een man bedreigd met een vuurwapen op de snelweg bij het Nederlandse Zwijndrecht.
25/08 15u30  COMMENTAAR. LeergeldLaten we beginnen met een statistiekje. Wouter Vrancken coachte zaterdag zijn veertigste wedstrijd bij KV Mechelen. 27 van die matchen werden gewonnen, slechts vier gingen verloren. Meer dan eender welke coach in de Jupiler Pro League is Vrancken het gewend om te winnen. Met KV gaat hij altijd en overal voor de volle buit. Ook zaterdag aan de kust.
25/08 15u15  En plots wordt je rit verstoord door… een slapende olifant in het midden van de wegEen obstakel tegenkomen op het midden van de weg: het overkomt iedere bestuurder weleens. Maar een slapende olifant? Dat is zelfs voor deze man in Thailand verre van dagelijkse kost. Op weg naar zijn werk kreeg hij vorige week deze kanjer in de gaten. “Kan je alstublieft vertrekken?”, zei de man nog, in de hoop dat hij nog op tijd op kantoor zou aankomen.
25/08 15u15  Dries Vanthoor en Frédéric Vervisch winnen met WRT 10 Uren van SuzukaFrédéric Vervisch en Dries Vanthoor hebben zondag aan de zijde van de Zuid-Afrikaan Kelvin van der Linde in een Audi R8 LMS van de Belgische formatie WRT in Japan de 10 Uren van Suzuka gewonnen. De Belgen trokken met 275 afgelegde rondes aan het langste eind. De Mercedes van de Duitsers Maximilian Buhk en Maro Engel, en de Italiaan Raffaele Marciello volgde als tweede. De Porsche van de Noor Dennis Olsen, de Australiër Matt Campbell en de Duitser Dirk Werner maakte het podium vol.
25/08 15u00  Chiro schenkt drie dagen lang 149 bierenChiro Albatros en De Schakel zijn de weergoden dankbaar. Het liep immers storm in de grote feesttent aan de lokalen in de Smissestraat voor het drie dagen durend Bierfestijn.
25/08 15u00  Ott Tänak heerst in Duitsland, Neuville eindigt als vijfdeOtt Tänak (Toyota Yaris WRC) heeft de rally van Duitsland gewonnen. De Est domineerde de rally van start tot finish. Voor Tänak is het zijn derde opeenvolgende zege in de rally van Duitsland, zijn vijfde zege dit seizoen en zijn elfde van zijn carrière. In de eindstand gaat Tänak twee teamgenoten vooraf. Kris Meeke (Toyota Yaris WRC) bekroont een zeer intelligente wedstrijd met een tweede plaats op 20.8 sec van Tänak. Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC) eindigt als derde op 36 sec van zijn teamgenoot. Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) eindigt als vijfde.
25/08 15u00  Voertuig belandt op dak nadat dronken bestuurster drie wagens raaktOp de Ringlaan in Merksem belandde een voertuig zaterdagavond op zijn dak. De bestuurster van de wagen probeerde aanvankelijk de plaats van het ongeval te verlaten, maar werd daarbij tegengehouden door omstaanders. Even later bleek waarom: ze legde een positieve ademtest af.
25/08 15u00  Renners in Schaal Sels leggen wedstrijd stil omdat ze het parcours ‘te gevaarlijk’ vindenNa een protestactie van de renners in de 94e Schaal Sels in Merksem - de deelnemers hielden na de eerste passage aan de aankomstlijn op de Bredabaan voet aan grond nadat er enkele valpartijen waren geweest - is de wedstrijd zondagnamiddag terug op gang geschoten. Op en rond de Bredabaan werkt het peloton nog acht ronden van elk zestien kilometer af, op een aangepast parcours. Enkele gevaarlijke passages werden geschrapt, waarop de renners akkoord gingen om de wedstrijd opnieuw te starten.
25/08 14u45  Meyrem Almaci (Groen): “Startnota De Wever is niet respectvol, ze spant een val van angst en haat”De startnota die N-VA-voorzitter Bart De Wever schreef voor de vorming van een nieuwe Vlaamse regering met N-VA, CD&V en Open VLD, spant “een val van angst en haat”. Dat zei Groen-voorzitter Meyrem Almaci zondag in een toespraak op het Zomerweekend van haar partij in Nieuwpoort. “Wie zijn volk graag ziet, verdeelt het niet”, zei Almaci.
25/08 14u45  Duizenden genieten van 18de KattenfeestenVier erg gesmaakte optredens op de kiosk, zeven internationale straatacts, duizenden bezoekers die zich kostelijk amuseerden en prachtig weer. Dat waren de ingrediënten van een geslaagde 18de editie van de Kattenfeesten in Meerhout.
25/08 14u45  Klimaatorganisaties betogen met omgekeerde portretten van Macron aan G7-top in BiarritzIn de Zuid-Franse stad Bayonne hebben zondagmorgen honderden mensen actie gevoerd tegen het milieu- en klimaatbeleid van de G7-landen. De actievoerders hadden portretten van de Franse president Emmanuel Macron bij zich, die waren weggehaald uit de Franse gemeentehuizen.
25/08 14u45  Protestactie in Schaal Sels: renners knijpen de remmen dicht na vroege valpartijen, “gevaarlijk” parcours aangepastNa een protestactie van de renners in de 94e Schaal Sels in Merksem - de deelnemers hielden na de eerste passage aan de aankomstlijn op de Bredabaan voet aan grond nadat er enkele valpartijen waren geweest - is de wedstrijd zondagnamiddag terug op gang geschoten. Op en rond de Bredabaan werkt het peloton nog acht ronden van elk zestien kilometer af, op een aangepast parcours. Enkele gevaarlijke passages werden geschrapt, waarop de renners akkoord gingen om de wedstrijd opnieuw te starten.
25/08 14u45  Libanees leger treft ‘Israëlische drones’ aan in LibanonTwee drones die zondagmorgen neerkwamen in buitenwijken van de Libanese hoofdstad Beiroet, waren afkomstig uit Israël. Dat zegt het Libanese leger zondag.
25/08 14u45  Pornoster maakt het backstage iets té bont op Kamping Kitsch, zes festivalgangers in de celKamping Kitsch verliep al bij al zedig. De organisatoren hadden er alles aan gedaan om overlast te vermijden. Hier en daar liep het toch nog mis. De drugshond controleerde 1300 van de 20.000 feestvierders aan de ingang. Bij 84 werden sporen van drugs gevonden. 44 van die 84 hadden er effectief bij. Zij werden de toegang geweigerd en moesten ter plaatse hun boete betalen. Er werden 6 personen meegenomen om af te koelen in de cel. Van 5 was dat omwille van openbare dronkenschap en 1 omwille van het verstoren van de openbare orde.
25/08 14u30  Extra drankposten op Sint-Theunis LooptOmdat het zo heet was, werd de drankbevoorrading verdubbeld tijdens de tweede editie van Sint-Theunis Loopt.
25/08 14u00  Als rekeningrijden er komt, organiseert Jean-Marie Dedecker een mars naar BrusselRekeningrijden: geen beter onderwerp om Jean-Marie Dedecker op zijn paard te krijgen. Het gebeurde zondagmiddag andermaal in VTM Nieuws. “Ik ben het zat”, sprak hij. “Als ze dat rekeningrijden invoeren, doe ik een geel hesje aan en organiseer ik een mars naar Brussel.”
25/08 14u00  Man in kunstmatige coma na brand: geen rookmelders aanwezig in appartementDe Antwerpse brandweer rukte in de nacht van zaterdag op zondag uit naar de Herentalsebaan in Deurne. Bij een keukenbrand in een flatgebouw vielen drie gewonden. Eén persoon, een man van 51, is er erg aan toe. In het gebouw waren geen rookmelders geïnstalleerd.
25/08 14u00  Moeilijke start Schaal Sels: protestactie renners, “gevaarlijk” parcours aangepastNa een protestactie van de renners in de 94e Schaal Sels in Merksem - de deelnemers hielden na de eerste passage aan de aankomstlijn op de Bredabaan voet aan grond nadat er enkele valpartijen waren geweest - is de wedstrijd zondagnamiddag terug op gang geschoten. Op en rond de Bredabaan werkt het peloton nog acht ronden van elk zestien kilometer af, op een aangepast parcours. Enkele gevaarlijke passages werden geschrapt, waarop de renners akkoord gingen om de wedstrijd opnieuw te starten.
25/08 13u45  Fietsendief probeert zich te verstoppen onder autoDe Antwerpse politie kon zaterdagnacht een fietsendief oppakken. De 41-jarige man was opgemerkt door een buurtbewoner. Hij probeerde zich tevergeefs voor de politie te verstoppen door onder een geparkeerde wagen te kruipen.
25/08 13u45  Dronken bestuurster raakt drie wagens en belandt op dakOp de Ringlaan in Merksem belandde een voertuig zaterdagavond op zijn dak. De bestuurster van de wagen probeerde aanvankelijk de plaats van het ongeval te verlaten, maar werd daarbij tegengehouden door omstaanders. Even later bleek waarom: ze legde een positieve ademtest af.
25/08 13u30  Motorrijder zonder helm zwaargewond na botsing met autoOp de Rijnkaai in Antwerpen raakte een 38-jarige man zaterdagnacht zwaargewond. Hij knalde er met zijn motorfiets op een wagen die bezig was met een parkeermanoeuvre. De motorrijder, die geen helm droeg, kwam daarbij zwaar ten val.
25/08 13u15  Wouter Vrancken: “We slikken te simpele doelpunten”KVM-coach Wouter Vrancken starttte de persbabbel met zijn collega Kare Ingebrigtsen te feliciteren. Zijn team was in de Versluys Arena zelf te onmondig om aanspraak te maken op de leidersplaats.
25/08 13u15  Brandweer moet drie mensen uit gebouw halen bij keukenbrand: één ernstig gewondeDe Antwerpse brandweer rukte in de nacht van zaterdag op zondag uit naar de Herentalsebaan in Deurne. Daar woedde een keukenbrand. Drie bewoners raakten niet op eigen kracht buiten en zijn geëvacueerd door de brandweer. Eén man is er erg aan toe en wordt in een kunstmatige coma gehouden.
25/08 13u15  KV-spelers teleugesteld na eerste nederlaag: “Niet het debuut dat ik in gedachten had”Een onvergetelijk debuut, maar niet om de goede redenen. Debutant Alec Van Hoorenbeeck kende een moeilijke avond aan de kust en lag zelf aan de basis van de 1-0 van KVO. Een baalavond dus voor het Mechelse jeugdproduct. “Dit was niet het debuut dat ik in gedachten had.” Aanvoerder Onur Kaya vond na afloop dat KV Mechelen de nederlaag niet verdiende, maar dat zijn team het enigszins aan zichzelf te wijten had.
25/08 13u15  Red Panthers vermijden degradatie uit A-poule na zege tegen Wit-RuslandDe Red Panthers hebben hun Europees kampioenschap met een positieve noot afgesloten. De Belgische dames versloegen Wit-Rusland met 3-1 in de degradatiepoule en blijven zo in de Europese A-poule.
25/08 13u00  Schaal Sels tijdlang geneutraliseerd na valpartijen in beginkilometersDe 94e Schaal Sels, met start en aankomst op de Bredabaan van Merksem, werd zondag geneutraliseerd in de eerste ronde. Reden was dat in de beginkilometers zich diverse valpartijen voordeden. De renners hielden voet aan grond bij de eerste passage aan de aankomstlijn en wilden een onderhoud met de koersdirectie en UCI.
25/08 12u45  Waalse prof: “Maak vier deelstaten, met Antwerpen als hoofdstad van Vlaanderen”Verdeel het land in vier gelijkwaardige deelstaten (Vlaanderen, Brussel, Wallonië en de Duitstalige gemeenschap), durf ook de federale budgetten te splitsen, met behoud van de solidariteit. En maak bijvoorbeeld van Antwerpen de hoofdstad van Vlaanderen. Dat zijn enkele ideeën van Philippe Destatte, inwoner van Namen, professor geschiedenis en directeur van de Waalse onafhankelijke denktank Institut Destrée.
25/08 12u30  Volkstoeloop voor tweede dag Maanrock: "Beste zaterdag sinds vernieuwing"Het was zaterdag in het centrum van Mechelen over de koppen lopen voor de tweede dag Maanrock. Alle pleinen stroomden vol. Recept voor dat succes: het mooie weer en de bekende namen op de affiche. 'Het was onze beste zaterdag sinds de vernieuwing', klinkt het.
25/08 12u15  Motorrijder in levensgevaar na botsing met auto op Antwerpse RijnkaaiOp de Rijnkaai ter hoogte van de Amsterdamstraat in Antwerpen is zaterdagnacht een man van 38 zwaargewond geraakt toen hij, rijdend op een brommer, op een wagen knalde die bezig was met een parkeermanoeuvre. De man kwam zwaar ten val en bloedde hevig.
25/08 12u00  “Andrew kreeg voetmassage van jonge vrouwen in appartement Epstein”: prins reageert op berichtenPrins Andrew, de tweede zoon van de Britse koningin Elizabeth, komt nogmaals in opspraak voor zijn vriendschap met de overleden miljardair Jeffrey Epstein. Hij zou een voetmassage gekregen hebben van een jonge Russische vrouw in het appartement van Epstein. Dat blijkt uit een mailwisseling tussen uitgever John Brockman en auteur Evgeny Morozov. De prins ontkent dat er zoiets gebeurd is.
25/08 12u00  Slachtoffer van dodelijke vechtpartij in speeltuin was 32-jarige man: politie zondag nog talrijk aanwezigDe man die zaterdag in een speeltuin in het Nederlandse Assen is overleden na een vechtpartij, was 32 jaar oud en woonde in de gemeente. Vijf mensen die ervan verdacht worden hem in elkaar te hebben geslagen nadat hij ongepast gedrag vertoonde tegenover een kind, blijven in voorlopige hechtenis. Dat zegt een politiewoordvoerder in De Telegraaf.
25/08 12u00  Handige Harry op scootmobiel is politie minutenlang te ‘snel’ afDe Nieuw-Zeelandse Aleshia Candy wist niet wat ze zag toen ze woensdag naar huis reed. Op een bepaald ogenblik kreeg ze een politiewagen in de gaten die… een man op een scootmobiel achtervolgde.
25/08 11u30  Pandababy’s hebben nog geen naam, en zijn al verdriedubbeld in gewichtBaby Boy en Baby Girl, de pandatweeling die op 8 augustus geboren werd in Pairi Daiza, worden dag en nacht in de watten gelegd door de verzorgers en dat loont. Ze wegen nu elk 400 gram. Dat is het driedubbele van hun gewicht bij de geboorte.
25/08 11u00  Brandweer moet drie mensen uit gebouw halen bij keukenbrand: één bewoner ernstig gewondDe Antwerpse brandweer rukte in de nacht van zaterdag op zondag uit naar de Herentalsebaan in Deurne. Daar woedde een keukenbrand. Drie bewoners raakten niet op eigen kracht buiten en zijn geëvacueerd door de brandweer. Eén is er erg aan toe en wordt in een kunstmatige coma gehouden.
25/08 11u00  Verdacht plastic pakket op Rupel blijkt geen menselijk lichaam, wel dekzeilOp de Rupel in Boom vond zaterdagavond een grootscheepse zoekactie plaats naar een plastic pakket waarin mogelijk een lichaam was gewikkeld. Uiteindelijk bleek het om een drijvend dekzeil te gaan. Pas zondagavond is het verdacht voorwerp uit het water gehaald.
25/08 11u00  Het eerste misdrijf in de ruimte? NASA stelt onderzoekt in naar scheidende astronauteDe Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA is een onderzoek gestart naar wat mogelijk het eerste misdrijf in de ruimte is. Een astronaut zou zich vanuit het ISS toegang verleend hebben tot de bankrekening van haar ex-echtgenote. Die heeft een klacht ingediend.
25/08 10u30  Topsprinter Christian Coleman moet zich na gemiste dopingcontroles verantwoorden bij USADADe Amerikaanse spurtbom Christian Coleman moet zich op 4 september verantwoorden voor het Amerikaanse antidopingagentschap USADA, nadat bleek dat hij de voorbije twaalf maanden drie dopingcontroles miste. Dat heeft het USADA zaterdag bevestigd.
25/08 10u30  “We gaan hun wijn belasten zoals ze nog nooit gezien hebben”De Amerikaanse president Donald Trump dreigt met torenhoge invoerheffingen op Franse wijn als Frankrijk de plannen voor een taks op techbedrijven niet terugdraait. De Europese Unie liet al weten zich achter Frankrijk te scharen. Dit weekend zitten alle partijen samen op de G7-top in Biarritz, maar op veel punten voor sfeer en gezelligheid hoeft die bijeenkomst niet te rekenen.
25/08 10u30  Sterke Jorre Verstraeten sneuvelt in derde ronde op WK judo in TokioJorre Verstraeten (-60 kg) is op het WK judo in Tokio uitgeschakeld in de derde ronde. Na een sterke wedstrijd tegen de Georgiër Amiran Papinashvili moest de Belg in de laatste minuut toch met ippon de zege laten aan de bronzen medaillewinnaar van het laatste EK in Minsk en de laatste IJF World Masters in Guangzhou.
25/08 10u00  De opmars van de Belgian Lions: verstandige investeringen leidden tot uniek succesverhaalTwo down, one to go. Sinds december 2018 was België al eigenaar van de wereldtitel. Op een zwoele zomeravond in Antwerpen kwam daar zaterdag de Europese kroon bovenop. En deze gouden generatie gaat volgend jaar voluit voor de oppergaai: olympisch goud in Tokio 2020, de resterende lacune op het palmares. Het hoogste trapje aan de Vlam zou een van de meest merkwaardige verhalen uit de Belgische sportgeschiedenis helemaal volmaken.
25/08 09u45  Geen bekervoetbal meer voor Heist na fors verlies tegen LokerenHeist heeft de vijfde ronde in de Beker van België niet overleefd. Lokeren nam vloot de maat: het won met 0-4.
25/08 09u15  Schlagerzanger Rudy Jones viert 45 jaar op de planken tijdens Beverse FeestenDé Wase schlagerzanger moet Rudy Jones zijn. De man staat over heel België op het podium, maar heeft zijn hart verloren op de Beverse Feesten waar hij voor de 17e keer op rij zal optreden.
25/08 08u45  Schlagerzanger Rudy Jones viert 45 jaar op de plankenDé Wase schlagerzanger moet Rudy Jones zijn. De man staat over heel België op het podium, maar heeft zijn hart verloren op de Beverse Feesten waar hij voor de 17e keer op rij zal optreden.
25/08 08u45  Openingsfeest in parenclub The Climax: “Onze gasten bepalen zelf wat hun grenzen zijn”Koppels die meer uitdaging zoeken in hun seksuele relatie, kunnen binnenkort terecht in parenclub The Climax in Balen. De zaak van Gisela en Benny opent komende vrijdag en zaterdag de deuren met een openingsfeest.
25/08 08u15  ROYALS. Nieuw hondje voor prinses Athena, pizzabakker kan ogen niet geloven als hij bestuurders van ferrari zietAlweer een woelige week voor de Britse koninklijke familie. Na drie jaar blijft Meghan Markle kop van jut in het Verenigd Koninkrijk en ook in ons eigen land heeft prins Laurent het niet altijd even gemakkelijk. Alle roddels en weetjes uit adellijke kringen op een rij.
25/08 08u15  Meghan Markle viert verjaardag met gezin in villa van 117.000 euro per weekJe verjaardag vier je in stijl: dat weten de Britse royals maar al te goed. En dus trokken Meghan Markle en prins Harry voor de 38ste verjaardag van de hertogin van Sussex naar een erg luxueuze villa op Ibiza, voor een schamele kost van… 117.000 euro voor een week.
25/08 08u00  Mechelse christendemocraten verliezen in een week twee geëngageerde ledenDe Mechelse christendemocraten hebben deze week afscheid genomen van twee leden die jarenlang erg geëngageerd waren binnen de partij. Oud-fractieleider Willy Van den Eynde werd 81, bestuurslid Wilfried De Smeth stierf op 79-jarige leeftijd.
25/08 07u45  Wij nemen steeds meer risico’s op reis: aantal Belgische doden in buitenland nooit zo hoogHet aantal Belgische doden in het buitenland was nooit zo hoog in de zomer. Het einde van de vakantie is nog niet voorbij en nu al zijn 162 sterfgevallen geteld. Dat zijn bijna drie doden per dag. Een triest record. “Het lijkt wel een trend om op vakantie heldhaftige risico’s te nemen”, zegt Xavier Van Caneghem van Europ Assistance in De Zondag.
25/08 07u45  N-VA woedend na voordracht Didier Reynders als EurocommissarisDe federale regering draagt MR-vicepremier Didier Reynders voor als Eurocommissaris.
25/08 07u15  Drone raast over Noorse kliffen en watervallenBegin augustus ging een professioneel dronepiloot op vakantie in Noorwegen. Dat hij met een knappe aftermovie naar huis keerde, hoeft dan ook niet te verbazen.
25/08 05u15  Bibliotheek leent gratis boeken uit aan daklozen: “U mag het boek ooit of nooit terugbrengen”Aan de ingang van de bibliotheek van de wijk Nieuw Gent staat een nieuwe boekenkast met daarin een honderdtal boeken. Die zijn gratis uit te lenen door daklozen. De kast komt er dankzij een samenwerking tussen de bibliotheek en Poco Loco, een organisatie voor kwetsbaren.
25/08 05u15  Eenvoudig rijhuis verkocht voor 1,5 miljoen euroWat een miljonair zoal kan kopen van vastgoed? In Amsterdam is dat een simpel rijhuis met een woonoppervlakte van 144 vierkante meter, blijkbaar. In de wijk Amsterdam-Zuid is deze week een simpel huis verkocht voor om en bij 1,5 miljoen euro en dat maakt Amsterdammers ongerust.
25/08 05u15  Blikfabriek geeft opnieuw schwung aan Hoboken: “Een echte verademing voor de buurt”In het noord van Hoboken, waar het vroeger maar stilletjes was, broeit er iets. De Blikfabriek in de Krugerstraat zorgt er sinds kort voor plezier en vertier. De vele initiatieven – denk: BMX’en, skaten, een bar… – in de voormalige fabriek van Crown brengen leven in de brouwerij. “We hopen dat het nog lang mag blijven duren”, klinkt het bij de bezoekers en in de omliggende straten.
25/08 03u15  Gluren bij BV’s: Kat Kerkhofs en Dries Mertens in de karaokebar, Gert Verhulst is verdrietigEen huwelijk, verjaardagen en een streepje bloot. De afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen.
25/08 03u15  “Als je me een transgender wil noemen, doe maar. Maar ik ben gewoon Nora”Nora en haar broer Arno zijn allebei 23,5. Geboren als een eenei­ige tweeling. Twee jongetjes. Maar dat zijn ze nooit geweest. Nora – geboren als Aaron – kon nog niet praten toen ze al wist dat dat piemeltje niet van haar kon zijn. Arno werd profvoetballer bij Lokeren, Aaron werd Nora en professioneel danseres. En de inspiratie voor Girl, de film van Lukas Dhont die een Oscarnominatie kreeg. Nu is Nora ook schrijfster, van haar eigen levensverhaal. De weg naar mezelf. Een hondsmoeilijke weg.
24/08 22u45  SPELERSBEOORDELINGEN. Weinig lichtpunten bij KV Mechelen, sterke aanval bij KV OostendeDe manschappen van trainer Wouter Vrancken gingen kopje onder aan de kust. Over het algemeen waren er geen lichtpunten te zien behalve Jordi Van Lerberghe, die het gewoon is om in Oostende te spelen. Debutant Alec Van Hoorenbeeck had het knap lastig tegen een sterke Fashion Sakala.
24/08 22u30  Red Lions verpulveren Spanje en swingen in eigen land naar eerste Europese titel hockeyEerst de wereld, dan Europa. Normaal gaat dat andersom, maar niemand binnen het Belgisch hockey die daarover struikelde. Zaterdag veegden de Red Lions in de finale van het EK met veel overmacht en duidelijke 5-0 Spanje op een hoopje. In 2013 tegen Duitsland en in 2017 tegen Nederland was hen het Europese goud nog ontglipt, maar de derde poging was wél raak.
24/08 22u30  Zwak KVM laat leidersplaats liggen na eerste seizoensnederlaag in OostendeKV Mechelen liep in de Oostendse Versluys Arena zijn eerste nederlaag van het seizoen op en liet zo de leidersplaats liggen. Malinwa was een schim van de ploeg van de afgelopen weken en werd tegen de Kustboys op zijn waarde geklopt. Debutant Alec Van Hoorenbeeck kende een moeilijke avond en lag aan de basis van de 1-0.
24/08 22u15  Mechelse binnenstad stroomt vol voor tweede dag MaanrockHet centrum van Mechelen loopt vol voor de tweede dag Maanrock. Met dank aan het mooie weer en enkele bekende namen op de affiche.
24/08 22u15  LIVE. KV Mechelen gaat slotminuten in met achterstand: wat kan er nog in Oostende?KV Mechelen maakt op speeldag 5 de verplaatsing naar de kust. De knappe 10 op 12 geeft de Mechelaars ongetwijfeld een boost en bij winst blijft Malinwa sowieso gedeeld eerste. Aan motivatie geen gebrek dus, maar is de ploeg van trainer Vrancken opgewassen tegen de Kustboys van Kåre Ingebrigtsen? Volg alles hier LIVE!
24/08 22u00  LIVE. Togui maakt achterstand in Oostende meteen ongedaanKV Mechelen maakt op speeldag 5 de verplaatsing naar de kust. De knappe 10 op 12 geeft de Mechelaars ongetwijfeld een boost en bij winst blijft Malinwa sowieso gedeeld eerste. Aan motivatie geen gebrek dus, maar is de ploeg van trainer Vrancken opgewassen tegen de Kustboys van Kåre Ingebrigtsen? Volg alles hier LIVE!
24/08 21u45  Brandweer rukt uit voor plastic pakket waarin mogelijk lichaam is gewikkeldOp de Rupel in Boom vond zaterdagavond een grootscheepse zoekactie plaats naar een plastic pakket waarin mogelijk een lichaam was gewikkeld.
24/08 21u30  Didier Reynders (MR) voorgedragen als volgende EurocommissarisDe federale regering draagt MR-vicepremier Didier Reynders voor als Eurocommissaris.
24/08 21u30  Hestival viert vijftiende verjaardag met zwoele editieDe KetnetBand gaf zaterdagnamiddag de aftrap van een zeer zwoel Hestival. Het gratis dorpsfestival op het Cultuurplein in Heist-op-den-Berg is aan zijn vijftiende editie bezig. Ondanks de hitte, verliep alles tot nu toe nagenoeg vlekkeloos.
24/08 21u15  Astana is Deceuninck-Quick Step te snel af in ploegentijdrit Vuelta, zware valpartij voor Jumbo-VismaHet Kazachse Astana heeft zaterdag de ploegentijdrit in de 74e editie van de Vuelta (Spa/WorldTour) gewonnen. In de eerste etappe waren ze na 13,4 kilometer aan de finish in Torrevieja twee seconden sneller dan Deceuninck - Quick-Step, dat onderweg wat tijd verloor toen het moest uitwijken voor een volgwagen van Jumbo-Visma.
24/08 21u15  LIVE. KV Mechelen overleeft sterk openingskwartier van Oostende en neemt match in handenKV Mechelen maakt op speeldag 5 de verplaatsing naar de kust. De knappe 10 op 12 geeft de Mechelaars ongetwijfeld een boost en bij winst blijft Malinwa sowieso gedeeld eerste. Aan motivatie geen gebrek dus, maar is de ploeg van trainer Vrancken opgewassen tegen de Kustboys van Kåre Ingebrigtsen? Volg alles hier LIVE!
24/08 21u00  Telenet Giants Antwerp wint op fandag na thrillerIn een weer volgelopen Heylen Vastgoed Basket Campus won Telenet Giants Antwerp op de fandag en na een thriller met 85-81 (rust: 36-41) van het Duitse Göttingen.
24/08 20u30  Lierse Kempenzonen sluit voorbereiding af met 0-0 gelijkspel in OudenaardeLierse Kempenzonen sloot zaterdag zijn oefencampagne af met een doelpuntenloos gelijkspel op het veld van Oudenaarde, dat uitkomt in de tweede amateurklasse. De Pallieters creëerden zeker na de pauze wel wat kansen, maar kwamen net als dinsdag tegen Termien niet tot scoren.
24/08 20u30  Juventus opent Serie A-seizoen met zuinige zege tegen Parma, Ronaldo is niet op de afspraak en heeft VAR tegenJuventus heeft zaterdag het nieuwe seizoen in de Serie A geopend met een zuinige 0-1 zege op bezoek bij Parma. Verdediger Giorgio Chiellini scoorde na 21 minuten het enige doelpunt van de wedstrijd.
24/08 20u15  LIVE. Geen verrassingen in elftal KV Mechelen, debutant (20) vervangt geblesseerde Van CleemputKV Mechelen maakt op speeldag 5 de verplaatsing naar de kust. De knappe 10 op 12 geeft de Mechelaars ongetwijfeld een boost en bij winst blijft Malinwa sowieso gedeeld eerste. Aan motivatie geen gebrek dus, maar is de ploeg van trainer Vrancken opgewassen tegen de Kustboys van Kåre Ingebrigtsen? Volg alles hier LIVE!
24/08 20u00  Modellen in alle maten palmen Meir in: “Voel je goed in je lichaam”De Meir in Antwerpen werd zaterdagnamiddag even ingepalmd door een vijftigtal modellen. Zij deden mee aan de bodypositivity catwalk, een initiatief van vzw Model Events dat als doel heeft om mensen zich beter in hun vel te laten voelen. “Het leven is te kort om je zorgen te maken over je uiterlijk”, aldus Sharon Grobben, die met het idee op de proppen kwam.
24/08 19u45  LIVE. Kan KV Mechelen gedeelde leidersplaats vasthouden in Oostende?KV Mechelen maakt op speeldag 5 de verplaatsing naar de kust. De knappe 10 op 12 geeft de Mechelaars ongetwijfeld een boost en bij winst blijft Malinwa sowieso gedeeld eerste. Aan motivatie geen gebrek dus, maar is de ploeg van trainer Vrancken opgewassen tegen de Kustboys van Kåre Ingebrigtsen? Volg alles hier LIVE!
24/08 19u30  Fanny Smets verbetert op Leuvense Oude Markt eigen Belgisch record polsstokspringenFanny Smets heeft zaterdag op de Leuvense Oude Markt haar eigen Belgisch record polsstokspringen verbeterd. Ze wipte over 4m51, haar nationaal record stond op 4m46.
24/08 19u30  Onbekenden besmeuren Manneken Pis met gele verfOnbekenden hebben Manneken Pis in de nacht van vrijdag op zaterdag of zaterdagochtend besmeurd met gele verf. Dat meldt de Brusselse lokale politie.
24/08 19u15  Dylan en Kevin Borlée komen tijdens de Diamond League in Parijs geen stap dichter bij de WK-limietDylan en Kevin Borlée zijn zaterdag als eerste en tweede gefinisht op de 400 meter in het voorprogramma van de Diamond League in Parijs. Dylan was de beste in 46.24, Kevin liet 46.42 optekenen. Voor het WK atletiek in Doha is een heel ander niveau nodig, want daarvoor bedraagt de limiet 45.30.
24/08 19u00  Buurtbewoners verdenken man van zedenfeiten met 4-jarig meisje en slaan hem dood in Nederlands speeltuintjeIn een speeltuin in Assen, in de Nederlandse provincie Drenthe, is zaterdag een man overleden na zware mishandelingen. De politie heeft vijf mannen, allen buurtbewoners, aangehouden. Volgens de politie waren de vijf op de man afgegaan omdat ze hem verdachten van een zedendelict met een 4-jarig meisje.
24/08 18u30  Speerpunt Noubissi viert eerste basisplaats met doelpunt: “Goed voor het vertrouwen”Marius Noubissi vierde zaterdag in de met 6-1 gewonnen bekerwedstrijd tegen Dikkelvenne zijn eerste basisplaats van het seizoen met een goal. Halfweg bleef hij bij een 2-0 voorsprong wel in de kleedkamer.
24/08 18u30  Man doodgeslagen bij speeltuintje in Nederland, nadat buurtbewoners hem verdenken van zedendelictIn een speeltuin in Assen, in de Nederlandse provincie Drenthe, is zaterdag een man overleden na een mishandeling. De politie heeft vijf mannen, allen buurtbewoners, aangehouden. Volgens de politie waren de vijf op de man afgegaan omdat ze hem verdachten van een zedendelict.
24/08 18u15  Beerschot stoot vlotjes door in Beker van BelgiëBeerschot is goed begonnen aan het nieuwe bekerseizoen. Tegen amateurclub Dikkelvenne werd het in een zonnig Olympisch Stadion maar liefst 6-1. Een opsteker voor de jongens van Stijn Vreven met het oog op de topper van volgende week tegen Union.
24/08 18u15  Antwerp rondt magische kaap van 20.000 fans voor terugwedstrijd Europa LeagueDe tickets voor de terugwedstrijd van Royal Antwerp FC tegen AZ Alkmaar in de vierde en laatste kwalificatieronde in de Europa League, gaan als zoete broodjes over de toonbank. Inmiddels maakte de Great Old bekend dat de kaap van 20.000 Antwerpfans overschreden is.
24/08 18u00  Verdwenen kind teruggevonden terwijl hulpdiensten arriverenDe hulpdiensten rukten zaterdagnamiddag massaal uit naar recreatiedomein de Nekker in Mechelen. Ouders hadden gemeld dat ze hun kind niet meer vonden.
24/08 17u45  Schoten aan Boomsesteenweg zijn waarschijnlijk loos alarmDe politie rukte zaterdagnacht uit voor een melding over drie schoten die zouden zijn gelost aan de Boomsesteenweg in Willebroek.
24/08 17u00  Motorrijder (63) komt om het leven bij verkeerd inhaalmanoeuvreEen 63-jarige motorrijder uit Grobbendonk kwam zaterdag om het leven bij een verkeersongeval. In de Zandstraat in Zoersel probeerde hij een tractor in te halen, maar daarbij kwam de man zwaar ten val. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen.
24/08 17u00  Meer dan 600 mensen nemen afscheid van Kayleigh (14): “Je zei zondag ‘Tot straks!’, maar ik wacht nog steeds”Meer dan 600 mensen hebben zaterdagnamiddag afscheid genomen van Kayleigh Leemans in het crematorium van Aalst. Het veertienjarige meisje uit Asse kwam tijdens de nacht van zondag op maandag om het leven bij een verkeersongeval in Nieuwerkerken. Zondag zou ze normaal gezien haar vijftiende verjaardag vieren.
24/08 16u45  Disney deelt eerste trailer van ‘Lady and the Tramp’ met échte hondenDe herwerkingen van Disney-klassiekers blijven maar komen. Nadat eerder al live-action remakes volgden van onder meer ‘Dumbo’, ‘Aladdin’ en ‘The Lion King’ is nu ook ‘Lady and the Tramp’ (in het Nederlands bekend als Lady en de Vagebond) aan de beurt. Opmerkelijkste wijziging is natuurlijk het gebruik van echte honden, die dankzij CGI met hun mond lijken te spreken. Maar uiteraard passeren ook iconische scènes uit de originele versie van 1955 de revue.
24/08 16u15  Agressieve dronken fietser blijkt inbreker en dief te zijnEen dronken man werd vrijdagnacht ontmaskerd als een inbreker en een dief aan de Koepoortbrug. Daar was de man met zijn fiets gevallen. Omstaanders probeerden hem te helpen, maar de man werd zo agressief dat de politie erbij gehaald werd. In de fietszakken van de man vonden ze inbrekersmateriaal.
24/08 16u15  Disney deelt eerste trailer van herwerkte versie ‘Lady and the Tramp’, waarin echte honden hoofdrol spelenDe herwerkingen van Disney-klassiekers blijven maar komen. Nadat eerder al live-action remakes volgden van onder meer ‘Dumbo’, ‘Aladdin’ en ‘The Lion King’ is nu ook ‘Lady and the Tramp’ (in het Nederlands bekend als Lady en de Vagebond) aan de beurt. Opmerkelijkste wijziging is natuurlijk het gebruik van echte honden, die dankzij CGI met hun mond lijken te spreken. Maar uiteraard passeren ook iconische scènes uit de originele versie van 1955 de revue.
24/08 16u15  OPROEP. Ben jij een leerkracht met een late roeping? Maakte je de switch van een ander beroep naar het onderwijs?Bijna terug naar school! Ben jij een leraar die vroeger bij de bank werkte of een lerares die eerst laborante was? Kortom, besloot je pas op later leeftijd, als tweede carrière, in het onderwijs te stappen?
24/08 16u15  KV Mechelen-supporter thuis verrast: 12.000 abonnementen verkochtDe abonnementenverkoop bij KV Mechelen loopt als een trein. Nadat de promovendus eerder al een nieuw clubrecord verbrak, werd nu een nieuwe mijlpaal bereikt. De jonge Boris Van Opstal kocht het 12.000ste abonnement en kreeg daarom een shirt cadeau uit handen van spelers Storm en Corryn.
24/08 16u15  Brandweer moet garage stutten om gecrashte auto eruit te halenOp de hoek van de Schaliehoevestraat en de Heistse Hoekstraat in Heist-op-den-Berg botsten zaterdagmiddag twee auto’s op elkaar. Een van de bestuurders kwam tegen de gevel van een woning terecht. De andere wagen werd verderop in de garage van dezelfde woning gekatapulteerd. De bewoners zijn geschrokken, maar opgelucht dat ze niet in huis waren.
24/08 16u00  Man met bijl probeert supermarkt te overvallenEen overvaller probeerde vrijdagavond een supermarkt op de Bisschoppenhoflaan te overvallen. Hij kwam de winkel binnen met een sjaal voor het gezicht en een kap op zijn hoofd. De overvaller bedreigde vervolgens de kassierster met een bijl en eiste het geld uit de kassa.
24/08 16u00  Iconisch ereburgemeester Diane Verbist-Vandewijngaerden (89) overledenIn het woonzorgcentrum Heilige Familie is vrijdagavond ereburgemeester van Heist-op-den-Berg Diane Verbist-Vandewijngaerden (89) overleden. Van 1982 tot 2006 stond ze onafgebroken aan het roer van de gemeente. Dat leverde haar een iconische status in de Heistse gemeentepolitiek op. Haar echtgenoot Alfons Verbist was er zelf burgemeester van 1959 tot aan de fusiegolf in 1976.
24/08 15u45  Dronken bestuurder ramt tien geparkeerde wagens en elektriciteitskastEen dronken bestuurder heeft vrijdagnacht een heuse ravage aangericht in de buurt van Hof De Bist in Ekeren. De 44-jarige jarige man ramde tijdens zijn tocht tien geparkeerde wagens in de omliggende straten en beschadigde ook een elektriciteitskast. De man raakte zelf ook lichtgewond.
24/08 15u45  Drone filmt witte haaien die vlakbij nietsvermoedende surfers zwemmenHet waren even spannende momenten voor deze surfers voor de kust van Capistrano Beach, in het zuiden van Californië. Woensdagnamiddag werden ze een tijdlang omsingeld door witte haaien, al hadden ze dat aanvankelijk niet eens door. Gelukkig maakte geen van de dieren aanstalten om de surfers aan te vallen.
24/08 15u45  Brandweer moet gevel stutten om gecrashte auto uit woning te halenOp de hoek van de Schaliehoevestraat en de Heistse Hoekstraat in Heist-op-den-Berg botsten zaterdagmiddag twee auto’s op elkaar. Een van de bestuurders kwam tegen de gevel van een woning terecht. De andere wagen werd verderop in de garage van dezelfde woning gekatapulteerd. De bewoners zijn geschrokken, maar opgelucht dat ze niet in huis waren.
24/08 15u00  Brandweer moet garage stutten om gecrashte auto uit woning te halenOp de hoek van de Schaliehoevestraat en de Heistse Hoekstraat in Heist-op-den-Berg botsten zaterdagmiddag twee auto’s op elkaar. Een van de bestuurders kwam tegen de gevel van een woning terecht. De andere wagen werd verderop in de garage van dezelfde woning gekatapulteerd. De bewoners zijn geschrokken, maar opgelucht dat ze niet in huis waren.
24/08 15u00  Democratische Partij optimistisch: “Snelle vorming van nieuwe Italiaanse regering is mogelijk”De centrumlinkse Democratische Partij (PD) in Italië blijft erg optimistisch gestemd over de mogelijkheid om snel een nieuwe regering op te starten. “We denken dat het belangrijk is om met al onze mensen aan een nieuwe politieke fase te beginnen”, zo heeft partijleider Nicola Zingaretti zaterdag op Facebook geschreven. “We zijn tot elke vorm van discussie bereid.”
24/08 14u45  Hermien Peters en Lize Broekx mogen naar Tokio na vierde plaats op WK kajak in HongarijeHermien Peters en Lize Broekx zijn zaterdag op het WK kajak in het Hongaarse Szeged op de vierde plaats geëindigd in de finale van de K2 500 meter. Het Belgische duo verzekerde zich daarmee van deelname aan de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio. Artuur Peters moest in de B-finale op de K1 1000m tevreden zijn met de zevende stek.
24/08 14u45  Tänak behoudt leiding, Neuville maakt klein foutje maar blijft tweede in Rally van DuitslandHalfweg de derde wedstrijddag in de rally van Duitsland behoudt Ott Tänak (Toyota Yaris WRC) de leiding. Tänak heeft 5 sec voorsprong op Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) die nog steeds tweede is. De kloof met Sébastien Ogier (Citroën C3 WRC), de derde in de stand, is intussen al opgelopen tot meer dan een halve minuut.
24/08 14u30  Heel Vlaanderen op herfstontmoeting scouts in domein Hoge RielenMeer dan vierduizend scouts- en gidsenleid(st)ers uit heel Vlaanderen bereidden zaterdag het nieuwe werkjaar voor op de herfstontmoeting in de Hoge Rielen.
24/08 14u15  Harmonies en fanfares op podium MaanrockDe tweede festivaldag van Maanrock is gestart. Op het Mechels podium spelen nog tot vanavond de Mechelse harmonies, fanfares en brassbands.
24/08 14u15  Westerlo verhuurt Wouter Corstjens aan Patro EisdenWesterlo verhuurt verdediger Wouter Corstjens voor een seizoen aan Patro Eisden uit de eerste amateurklasse. Dat heeft het team uit de Proximus League zaterdag laten weten.
24/08 14u15  Bart Peeters en Nora Gharib presenteren ‘Merci voor de muziek’: “Met muziek willen we Vlaanderen raken”Bart Peeters (59) en Nora Gharib (25) hebben deze herfst een bijzondere missie. Ze gaan mensen troosten, helpen, bedanken en soms ook een beetje voor de gek houden. Hoe? Met muziek. “Tussen ons gaapt een grote generatiekloof, maar daardoor leren we ook veel van elkaar.”
24/08 14u15  Zeldzame pandatweeling uit Pairi Daiza wordt aan pers voorgesteld: “Ze stellen het goed”Pairi Daiza gaf de pers zaterdagvoormiddag voor het eerst de kans om beelden te maken van de pandatweeling. Zowel het broertje als zusje stellen het zeer goed. De geboorte van de tweeling dateert van 8 augustus en wordt gezien als zeer zeldzaam.
24/08 14u00  Tram ontspoort na ongeval met auto op Bredabaan MerksemBij een ongeval op de Bredabaan botsten zaterdagmiddag een tram en een wagen op elkaar. Het ongeval gebeurde toen de wagen ter hoogte van de Van Stralenlei de Bredabaan probeerde te kruisen.
24/08 13u45  COLUMN. “Het team dat Maanrock vorm geeft, is een grote familie”Maanrock. Voor alle mensen uit de streek die houden van een feestje is dit een jaarlijkse afspraak, een van dé hoogtepunten van de zomer. Ons stadsfestival is voor mij een vaste waarde geworden toen ik er zo’n twintig jaar geleden een eerste keer verslag over mocht uitbrengen. De sfeer en vooral het toen nog kleinschalige karakter spraken me meteen aan. Maanrock, dat is iets bijzonder en altijd leuk om over te schrijven.
24/08 13u45  Marianne Vos pakt in Noorwegen uit met magistrale solo en snelt naar ritzege en leidersplaatsDe 32-jarige Nederlandse Marianne Vos (CCC-Liv) heeft vrijdag de tweede etappe in de Ladies Tour of Norway (World Tour) op haar naam gebracht. Na 133,6 kilometer van Mysen naar Askim bleef ze met een late uitval het peloton nipt voor. De Britse Alice Barnes en de Italiaanse Marta Bastianelli moesten vrede nemen met plek twee en drie. Vos nam ook de leiding in het klassement over van haar landgenote Lorena Wiebes.
24/08 13u45  Bolsonaro belooft ‘nultolerantie’ voor brandstichters AmazonewoudDe Braziliaanse regering gaat een nultolerantiebeleid voeren tegen brandstichters, zo heeft president Jair Bolsonaro bekendgemaakt. De aankondiging komt er op een moment dat Bolsonaro steeds meer kritiek krijgt, omdat hij te weinig inspanningen zou geleverd hebben om het Amazonewoud te beschermen.
24/08 13u30  Bestuurster heeft geen rijbewijs én parkeert op plaats voor mindervalidenDe lokale politie Mechelen-Willebroek heeft op het Sint-Romboutskerkhof een vrouwelijke bestuurster geverbaliseerd omdat zij haar auto had geparkeerd op een plaats voor mindervaliden zonder aangepaste kaart.
24/08 13u15  Fietsersbond: “Maak fietsstraat over Plaisancebrug en door Brusselpoort”Vlak voor de start van het nieuwe schooljaar komt de Mechelse Fietsersbond met een opvallend voorstel: een fietsstraat aanleggen recht door de historische Brusselpoort naar de binnenstad. Een van de Plaisancebruggen zou dan exclusief terrein worden voor fietsers en voetgangers.
24/08 13u00  Twee treinen geblokkeerd in West-Vlaanderen: 500 reizigers geëvacueerdDe problemen begonnen volgens de NMBS rond 11.20 uur. Tussen Roeselare en Brugge en tussen Tielt en Diksmuide is het treinverkeer onderbroken. Omdat er geen stroom is, liep de temperatuur in de geblokkeerde treinen op. Volgens de lokale politie is er van gewonden geen sprake.
24/08 12u45  7-jarige fietsster lichtgewond bij aanrijding met autobusBij een aanrijding tussen een autobus en een fietsster op de Putsesteenweg in Mechelen liep een 7-jarig meisje lichte verwondingen op. Zij werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis.
24/08 12u45  Fietsersbond: “Maak fietsersstraat over Plaisancebrug en door Brusselpoort”Vlak voor de start van het nieuwe schooljaar komt de Mechelse Fietsersbond met een opvallend voorstel: een fietsstraat aanleggen recht door de historische Brusselpoort naar de binnenstad. Een van de Plaisancebruggen zou dan exclusief terrein worden voor fietsers en voetgangers.
24/08 12u45  Boezemvriend van Bjorg Lambrecht voltooit “geweldig (domme) idee”Vanavond start de Vuelta met een ploegentijdrit in Salinas de Torrevieja. Zonder de onfortuinlijke Bjorg Lambrecht, die na een zware val in de Ronde van Polen overleed. Boezemvriend Ruben Apers herdacht zijn vriend door naar Parijs te fietsen, een idee dat ze in de winter samen bedacht hadden. Vrijdagavond d arriveerde Apers na een dikke 300 kilometer op de Champs-Elysées. “Je hebt je Tour de France net beëindigd Bjorg.”
24/08 12u15  DISCUSSIE. Alweer verlies voor Anderlecht én Kompany geblesseerd: wat nu?Anderlecht slaagde er weer niet in te winnen vrijdagavond, en bovendien raakte Vincent Kompany gekwetst. Waar gaat dit heen, nu volgende week Standard wacht? Zit het systeem van ‘redder’ Kompany helemaal fout, of is het, zoals hij zelf zegt, een kwestie van hardnekkig volhouden en wérken?
24/08 12u00  Daarom bel je beter een professionele verdelger als je een wespennest wilt verwijderenDeze man ondervond aan den lijve dat je een wespennest beter laat verwijderen door professionals.
24/08 12u00  Australië dient VS eerste nederlaag in 13 jaar toe in aanloop naar WK basketHet basketteam van de Verenigde Staten heeft vrijdag in Melbourne een opvallende nederlaag geleden tegen Australië. De thuisploeg won het oefenduel, een week voor de start van het WK in China, met 98-94. Het is de eerste maal in dertien jaar dat de Amerikaanse ploeg met NBA-spelers verliest.
24/08 11u45  Enorme opkomst voor begrafenis slachtoffer verkeersongeval WijnegemGabriel Ferreira Gato (39) wordt deze voormiddag begraven in de OLV-Geboortekerk in Hoevenen. De man kwam vorige week vrijdag om het leven bij een verkeersongeval met zijn broer Pedro aan de Houtlaan in Wijnegem. Er is een enorme opkomst voor de plechtigheid.
24/08 11u30  Enorm veel volk voor begrafenis slachtoffer verkeersongeval WijnegemGabriel Ferreira Gato (39) wordt deze voormiddag begraven in de OLV-Geboortekerk in Hoevenen. De man kwam vorige week vrijdag om het leven bij een verkeersongeval met zijn broer Pedro aan de Houtlaan in Wijnegem. Er was een enorme opkomst voor de plechtigheid.
24/08 11u30  Prins Gabriël stopt met hockeyPrins Gabriël, afgelopen dinsdag 16 geworden, stopt met hockey. De oudste zoon van koning Filip en koningin Mathilde heeft het te druk met school en andere activiteiten om nog voldoende te trainen. Het voorbije seizoen raakte hij minstens twee keer geblesseerd, waardoor hij met een gipsverband op een concert in het paleis en deze zomervakantie op de nationale feestdag verscheen.
24/08 11u00  Olivia Borlée stopt met atletiekOlivia Borlée (33), de oudste telg van de meest succesvolle familie uit de Belgische sport­geschiedenis, stopt met atletiek. Ze kan de sport niet langer combineren met haar modemerk 42|54, dat ze samen met (ook al ex-atlete) Elodie Ouédraogo heeft opgestart. “Dit project is in een stroomversnelling geraakt en heeft nu al mijn aandacht nodig. We moeten het ijzer smeden nu het heet is. Ik moet aan mijn toekomst denken, en die ligt niet meer in de atletiek”, zegt ze.
24/08 11u00  Paire en Hurkacz bikkelen om eindzege op ATP Winston-SalemDe Fransman Benoit Paire (ATP 30) en de Pool Hubert Hurkacz (ATP 41) spelen de finale op het ATP-toernooi in het Amerikaanse Winston-Salem (hard/717.955 dollar).
24/08 10u45  Bart Schols praat over moeilijke periode: “Het was heftig. Als je zit waar ik gezeten heb, zoek dan hulp”In een openhartig interview heeft De afspraak-presentator Bart Schols voor het eerst uit de doeken gedaan waarom hij in december vroeger dan verwacht van het scherm verdween. “De limiet was bereikt van wat ik aankan”, zegt hij in De morgen. “Het was heftig.”
24/08 10u45  Australië dient VS historische nederlaag toe in oefenduel in aanloop naar WK basketHet basketteam van de Verenigde Staten heeft vrijdag in Melbourne een opvallende nederlaag geleden tegen Australië. De thuisploeg won het oefenduel, een week voor de start van het WK in China, met 98-94. Het is de eerste maal in dertien jaar dat de Amerikaanse ploeg met NBA-spelers verliest.
24/08 10u30  Sojoez met mensachtige robot Fiodor slaagt er niet in aan te meren bij ISSDe Russische Sojoez-capsule met aan boord de humanoïde robot Fiodor, is er zaterdag niet in geslaagd om zich op het voorziene uur vast te hechten aan het internationaal ruimtestation ISS. Dat melden de Russische nieuwsagentschappen.
24/08 10u30  Brandweerman aangevallen bij interventie in LakenIn Laken is vrijdagnacht een brandweerman aangevallen door een jongeman. Dat meldt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. De brandweerman kreeg een vuistslag, waarop hij zijn aanvaller wegduwde en beiden ten val kwamen. De brandweerman is minstens een week werkonbekwaam.
24/08 10u30  Schip met 356 migranten aangekomen in MaltaVrijdagavond laat is het ngo-schip Ocean Viking aangekomen in Malta. De 356 migranten die op de Middellandse Zee aan boord gehaald werden, zullen vanuit daaruit naar zes andere EU-lidstaten gebracht worden.
24/08 10u30  Drukkerij Corelio Printing in Erpe-Mere legt de boeken neerDe drukkerij Corelio Printing, waar onder meer DS Magazine, de Vlaamse Elle, Linda en Vrij Nederland werden gedrukt, heeft vrijdag het faillissement aangevraagd bij de handelsrechtbank van Dendermonde. Die heeft meteen twee curatoren aangesteld. Dat schrijven De Tijd en De Standaard.
24/08 10u30  Nooit zo veel pakjes met illegale medicijnen onderscheptVorig jaar werden 5.702 postpakketten met illegale geneesmiddelen - van erectie- tot abortuspillen - onderschept in ons land. Een record, bericht De Tijd zaterdag.
24/08 10u30  Gezocht: 190 vervangers voor afwezige vrederechtersJustitie is op zoek naar 190 plaatsvervangers die inspringen wanneer een vrederechter ziek of verhinderd is. Dat schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws zaterdag.
24/08 10u30  17 arrestaties en 4 politieagenten lichtgewond bij opstootjes in marge van G7-top in BiarritzIn Frankrijk zijn vrijdag vier politieagenten lichtgewond geraakt door ontploffend vuurwerk bij schermutselingen tussen manifestanten en de ordediensten in de marge van de G7-top in Biarritz. Zeventien personen werden opgepakt. De opstootjes braken uit in Urrugne, in het zuidwesten van Frankrijk, in de buurt van een kamp waar een deel van de tegenstanders van de top verblijven. Dat hebben de autoriteiten gemeld.
24/08 10u30  Waalse en Brusselse politie bellen amper aan bij illegalenIn Wallonië en Brussel wordt amper gecontroleerd of vreemdelingen met een bevel om het grondgebied te verlaten ook effectief vertrokken zijn. In de eerste helft van dit jaar zijn er in Vlaanderen bijna 600 adrescontroles geweest. In Brussel: 80. En in Wallonië amper 26. Dat schrijft Het Laatste Nieuws zaterdag.
24/08 09u30  Joeri is de nieuwe held van Deurne-Noord na zijn stunt in Enschede: “Nen echte”Een “held”, een “durver”, een “heerser”, een “topper” en “nen echte”. Als na de wedstrijd AZ-Antwerp (naast doelpuntenmaker Dylan Batubinsika) één man van de Antwerpaanhang met de bloemen mocht gaan lopen, dan was het Joeri Barhih wel. De Antwerpfan slaagde er donderdag ondanks alle controles toch in om het stadion van Enschede binnen te geraken door zich uren voor de wedstrijd te verstoppen in de catacomben. “Ik heb zelfs aangeschoven aan het buffet”, zegt de stadionschuimer.
24/08 09u15  Lewis Hamilton: "Ooit moet ik stoppen, maar nu is het nog te vroeg"Regerend F1-kampioen Lewis Hamilton vraagt zich af waarom F1-piloten op een bepaald moment beslissen om te stoppen. Hijzelf is alvast van mening dat het momenteel nog te vroeg is, er wachten hem samen met Mercedes immers nog heel wat uitdagingen.
24/08 09u00  KSV Roeselare legt twee nieuwe verdedigers vastKSV Roeselare heeft vrijdag de inkomende transfers van twee nieuwe verdedigers aangekondigd. Siemen Voet, een negentienjarige centrale verdediger, wordt voor een seizoen gehuurd van Club Brugge. De Mauritiaanse linksback Harouna Sy komt over van de Franse tweedeklasser Red Star en tekende voor één jaar op Schiervelde.
24/08 09u00  Roland-Garros-finaliste Marketa Vondrousova geeft forfait voor de US OpenMarketa Vondrousova (WTA-17) heeft zich afgemeld voor het US Open. De 20-jarige Tsjechische, dit jaar finaliste op Roland-Garros, heeft nog te veel last van een polsblessure. Vondrousova nam na Wimbledon rust om haar pols te laten herstellen, maar tijdens de voorbereidingen in New York keerde de pijn al snel weer terug.
24/08 09u00  Camille Laus en Jonathan Sacoor blijven ver verwijderd van WK-minima op Brussels Grand PrixDe Brussels Grand Prix in het Koning Boudewijnstadion heeft vrijdagavond geen nieuwe Belgische kwalificaties voor het WK atletiek opgeleverd. Op de 400 meter bleven Camille Laus en Jonathan Sacoor, die wel won, een heel eindje boven de gevraagde chrono’s voor dat WK.
24/08 08u30  Dubbele uppercut voor Anderlecht: verlies in topper tegen Genk én blessure voor Vincent KompanyAlarm. Anderlecht verloor opnieuw. Dit keer met 1-0 van Genk, maar tot overmaat van ramp vielen Kompany en Sandler ook geblesseerd uit en werden er dit keer amper kansen gecreëerd. Het resultaat is een dramatische start met 2 op 15 en drie goals in vijf duels. De fans roepen – “We Are Anderlecht” –, maar waar gaat dit heen? Volgende week wacht Standard.
24/08 08u15  China laat medewerker Brits consulaat vrijDe medewerker van het Britse consulaat in Hongkong die sinds begin augustus door China werd vastgehouden, is weer op vrije voeten. Volgens de politie van de Chinese stad Shenzhen werd Simon Cheng Man-Kit zaterdagavond ‘zoals gepland’ na een administratie opsluiting van vijftien dagen vrijgelaten.
24/08 08u15  Handelsoorlog tussen VS en China escaleert: Trump trekt importheffingen op Chinese goederen nog op, beurzen in het roodDe Amerikaanse president Donald Trump heeft aangekondigd dat de Verenigde Staten vanaf 1 oktober importheffingen van 30 procent zullen opleggen op 250 miljard dollar aan Chinese import, in plaats van de voorziene 25 procent. Aansluitend worden ook de importheffingen op 300 miljard dollar aan Chinese goederen opgetrokken van 10 naar 15 procent, meldt de president in een reeks furieuze tweets. Hij reageert daarmee op de aankondiging van Peking vrijdag dat China bijkomende importheffingen oplegt op 75 miljard dollar aan Amerikaanse goederen.
24/08 08u00  Indianenchef houdt Bolsonaro verantwoordelijk voor zware bosbranden in Amazone: “Ramp wat hij met ons doet”De bekende Braziliaanse indianenchef Raoni houdt president Bolsonaro verantwoordelijk voor de zware bosbranden die momenteel het Amazonegebied teisteren. Hij vraagt internationale hulp om Bolsonaro “zo snel mogelijk te doen vertrekken”
24/08 08u00  Fandag Telenet Giants Antwerp Heylen Vastgoed Basket CampusIn Heylen Vastgoed Basket Campus (Merksem) neemt Telenet Giants Antwerp het vandaag (15 uur) op de fandag op tegen de Duitse subtopper BG Göttingen.
24/08 07u30  Brand in spoedafdeling UZ Antwerpen: schade aan ‘MICU’-ziekenwagenEr is de voorbije nacht een brand geweest in de garage van de spoedafdeling van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. De ‘MICU’, ofwel Mobile Intensive Care Unit, vatte vuur en raakte zwaar beschadigd. De ziekenwagen was net terug van een woningbrand waar drie mensen gewond waren geraakt.
24/08 05u15  Stad wil toegangsweg bouwbedrijf SVK verplaatsenHet stadsbestuur van Sint-Niklaas trekt naar de Raad voor Vergunningsbetwisting tegen de toegekende omgevingsvergunning van bouwbedrijf SVK. De stad wil dat de huidige toegangsweg verplaatst wordt naar de Langehalsbeekstraat om zo het Westerplein opnieuw aan te leggen.
24/08 05u15  Zoerselaar verft de vloer van steenrijke erfgename Athina OnassisZoerselaar Brian Meeuwissen vertrekt donderdag naar Saint-Tropez om 8.000 vierkante meter vloer wit te schilderen voor Athina Onassis, een van de rijkste vrouwen ter wereld.
24/08 05u15  AP Hogeschool bouwt groot VR-labAP Hogeschool is van plan het “grootste Virtual Reality-Lab van Antwerpen” te bouwen. Er wordt nog gezocht naar een geschikte locatie, maar de hogeschool heeft al een duidelijk beeld voor ogen van wat het moet worden. In de virtuele omgevingen in het lab moeten werknemers uit heel uiteenlopende sectoren kennis of vaardigheden opdoen. Zo zouden bijvoorbeeld preventieadviseurs, marketeers of kunstenaars er allemaal kunnen bijleren. “Het wordt het eerste lab en kenniscentrum in zijn soort in de wijde regio. Er zijn op het vlak van VR en AR nog heel wat ongebruikte en onbekende mogelijkheden, en daarin willen de onderzoekers van AP Hogeschool een voortrekkersrol spelen”, klinkt het. Minister Philippe Muyters (N-VA) zet er 452.000 euro voor opzij. Meer informatie volgt na het weekend.
24/08 05u15  Ex-advocaat Marc G. naar huis met enkelbandDe Antwerpse advocaat Marc G., die begin dit jaar werd opgepakt op verdenking van diefstal en oplichting, heeft de gevangenis mogen verlaten. De onderzoeksrechter heeft G. naar huis gestuurd met een elektronische enkelband.
24/08 05u15  Oud rusthuis mag van minister toch wijken voor ’t GastenhuysVlaams minister van Omgeving Koen Van den Heuvel (CD&V) heeft een vergunning afgeleverd voor de bouw van een nieuwe zorgcampus op het terrein van het oude rusthuis aan de Heilig Bloedlaan in Hoogstraten. Tegenstanders hadden eerder bezwaar aangetekend tegen de vergunning.
24/08 05u15  De stand van het land: wat leeft er in Wallonië? “Verwerp de plannen van N-VA niet zomaar”Wat staat ons nog te wachten op het federale front en wat leeft er in Wallonië? Het antwoord op die vraag is niet simpel. Er zijn meer Walen dan Di Rupo (PS) en Nollet (Ecolo). We vroegen het aan de directeur van een onafhankelijke denktank in Namen, die het verrassend genoeg voor de N-VA opneemt (echt waar), aan een Franstalige wetstraatjournalist, en aan Hendrik Vuye, jawel, een volbloed flamingant, maar wel eentje die woont en werkt op Waals grondgebied.
24/08 05u15  Keert eindelijk het tij in Wallonië?Niet dat Bart De Wever staat te springen om een regering te vormen met de PS van Elio Di Rupo, verre van, maar hij weigert tenminste geen gesprek. Het is niet de N-VA die onderhandelingen over een federale regering blokkeert nog voor ze zijn begonnen, dat doet de PS. Nu al maandenlang. Wat bezielt Di Rupo? En hoe moet het verder? Op blz.10-11 in deze krant geven drie kenners van Wallonië hun visie.
24/08 05u15  Nieuwe gepantserde SUV’s Antwerpse politie kosten bijna 800.000 euroHet wagenpark van de Antwerpse politie is sinds kort uitgebreid met drie gepantserde SUV’s. Ze zullen ingezet worden voor ‘beschermings- en bewakingsopdrachten met een groot risico’, zegt de politie. Aan de wagens hangt een prijskaartje van 769.235 euro.
24/08 05u15  Eerste Afrikaanse ‘verticale bos’ komt in CaïroDe bekende Italiaanse architect Stefano Boeri heeft grote plannen voor de Egyptische hoofdstad Caïro. Hij wil er drie ecologische torens neerzetten en noemt ze zelf de eerste verticale bossen van Afrika. De torens worden bedekt met 350 bomen en 14.000 struiken, in totaal goed voor meer dan honderd verschillende soorten planten. De architect kiest voor planten die op andere momenten in het jaar in bloei staan, zodat de gevels van de toren er het hele jaar door groen blijven uitzien. De drie torens bouwen kost 164 miljoen euro. In 2023 moeten ze klaar zijn. Een van de torens wordt een hotel, de andere twee zijn woontorens.
24/08 05u15  Jongetje baalt wanneer hij penalty mist, maar dan besluit het lot toch een handje te helpenJay Lunes, een 12-jarige jeugdspeler van AZ Alkmaar, stond onder heel wat druk tijdens een match tegen PSV. Om door te gaan naar de volgende ronde in een jeugdtoernooi moést hij scoren. Maar hij mist zijn penalty en baalt terwijl de tegenstander al feestviert. Maar dan gebeurt het ondenkbare.
24/08 05u15  Marijn Devalck over zijn onverwachte terugkeer in het theater: “Iedereen dacht dat het na ‘FC De Kampioenen’ gedaan zou zijn”Marijn Devalck (68) zorgde deze week voor dé verrassing van het nieuwe theaterseizoen. Hij keert, samen met zijn FC De Kampioenen-collega Danni Heylen (68), onverwacht terug op het podium in Assisen 3 - De Wurgmoord. Op vakantie in Cadzand doet hij zijn verhaal.
24/08 05u15  Belgische ruiters pakken Olympisch ticket dankzij historisch EK-goudPieter Devos (Claire Z), Jos ­Verlooy (Igor), Gregory Wathelet (MJT Nevados S) en Jérôme ­Guery (Quel Homme de Hus) ­mogen zich Europees team­kampioen noemen, voor andere toppaardennaties als Duitsland en Groot-Brittannië. Meteen heeft Team Belgium er een dot van een medaillekans bij voor de Olympische Spelen van Tokio 2020.
24/08 05u15  Waasland-Beveren-trainer Adnan Custovic: “Ze hebben me niet gezegd dat ik moét winnen, wel dat er iets moet veranderen”Met Cercle Brugge - Waasland-Beveren staat er vanavond een duel tussen de laatste en de voorlaatste op het programma. Kortom, een zespuntenmatch, vroeg op het seizoen. Vooral bij Waasland-Beveren lijkt al vijf voor twaalf. “Dit is een belangrijke match voor de club en ... voor mezelf”, aldus trainer Adnan Custovic, die op speeldag vijf al voor de match van de waarheid lijkt te staan. Het bestuur van de fusieclub verwacht vooral een reactie na de pijnlijke thuisnederlaag van vorige week.
24/08 05u15  Mehdi Bayat: “Op mijn zesde besloot ik mijn eigen kerstman te worden”Mehdi Bayat (40) is niet alleen de jongste bondsvoorzitter ooit van de Belgische voetbalbond, hij is ook de eerste niet-Belg. Administratief gezien. Wel is hij een telg uit een van de meest invloedrijke families uit de Iraanse geschiedenis die het zwarte land van Charleroi verkiest boven de azurenkust, waar hij opgroeide. En die aan het hoofd van de bond kwam wanneer zijn broer Mogi in het vizier van het gerecht belandde. Dat begrijpen wij niet. Mehdi Bayat legt uit, met ommetjes langs Man United, Zidane en Oom Dagobert. “Ik weet dat ik versleten word voor uitgaander uit de Zuid-Franse jetset.”
24/08 05u15  KV-spits William Togui (23) plukt vruchten van mentale ondersteuning van assistent-coach Sven SwinnenAchter elke scorende spits staat een toegewijde trainer. In het geval van William Togui is dat Sven Swinnen. De 23-jarige Ivoriaanse spits heeft met twee goals in vier wedstrijden zijn start in de Jupiler Pro League niet gemist. Mede dankzij de mentale ondersteuning van de Mechelse assistent-coach. “Om te presteren, moet hij zich amuseren.”
24/08 05u15  Voorzitter Luc Van Thillo vraagt geduld na woelige voorbereiding: “Ik ben er gerust in dat het goed zal komen”Lierse Kempenzonen houdt vandaag zaterdag om 18.30u zijn generale repetitie met de oefenwedstrijd op het veld van Oudenaarde. Het wordt hoe dan ook het slotakkoord van een uiterst wispelturige voorbereiding. De achterban mort, de voorzitter sust. “Het enige wat ik vraag is nog wat geduld alvorens te oordelen.”
24/08 05u15  COLUMN. Marc Gladjanus ‘op een diefje’ vrijgelatenHoe zou het nog zijn met Marc Gladjanus, de advocaat uit Merksem die zijn eigen cliënten voor miljoenen zou hebben opgelicht en bestolen? In tegenstelling tot zijn slachtoffers: helemaal niet slecht. Hij heeft de gevangenis enkele dagen geleden op een, euh, diefje mogen verlaten.
24/08 05u15  Dasstraat exclusief voor scholiertjesBij de start van het nieuwe schooljaar start de gemeente Wommelgem een proefproject met schoolstraten. Het gedeelte tussen de Kerkplaats en de rotonde aan de Handboogstraat wordt bij aanvang van de school en het einde van de schooluren afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.
24/08 05u15  Vrienden rijden rally naar Gambia voor het goede doelOp 5 oktober vertrekken Lode Stevens uit Wommelgem en Philippe Reinardts met hun oude Nissan Navara naar Gambia. “We koppelen dit avontuur aan een goed doel: de bouw van een lagere school in de Gambiaanse woongemeenschap Kunting”, aldus de twee kameraden.
24/08 05u15  Pand verkocht, antiquair moet in twee weken 300.000 boeken verkopenJan Herbots (53) van boekenwinkel en antiquariaat 't Profijtelijk Boeksken wil in veertien dagen tijd liefst 300.000 tweedehandsboeken aan de man brengen. Door gezondheidsperikelen sluit hij zijn fysieke winkel in Westerlo, maar hij blijft nog actief op de onlinemarkt.
24/08 03u15  Steven ‘Spillie’ Spillebeen crasht onder invloed tegen vrachtwagenSteven ‘Spillie’ Spillebeen (44), bekend als de eerste Vlaamse winnaar van Big brother, is vrijdagnacht aan erger ontsnapt bij een verkeersongeval. Hij reed rond 4.30u in op een vrachtwagen. De truck werd tegen een andere auto geduwd en Spillebeens wagen belandde deels onder de vrachtwagen. Zowel hij als de truckchauffeur raakten lichtgewond en werden naar het ziekenhuis overgebracht.
24/08 03u15  Fedasil zoekt plaats voor asielzoekers in vakantiecentraDe federale overheid is op zoek naar vakantieparken en campings om er na de zomer containers te plaatsen voor de opvang van asielzoekers. Fedasil, dat instaat voor die opvang, heeft alle vakantiecentra aangeschreven.
24/08 03u15  Vlaamse regeringsvorming: 5 conclusies na 1 week onderhandelenDe eerste week echte onderhandelingen voor een nieuwe Vlaamse regering zitten erop. Die verliepen zo goed als je kunt verwachten. Her en der een lek, maar over het algemeen verzetten de politici hun werk aan de onderhandelingstafel, niet in de pers. Vijf conclusies over het smeden van de Jambon I.
24/08 03u15  Pamflet spoort vrouwen aan zich volledig te bedekkenEen pamflet uitgedeeld op de De Keyserlei in Antwerpen spoort vrouwen aan geen hoofddoek te dragen, maar een volledig bedekkende hidjab. Open Vld-politica Zelfa Madhloum kreeg het pamflet in de handen geduwd en bond de kat de bel aan. “We mogen dit niet laten passeren.”
24/08 03u15  Ziekteverzuim bij poetshulpen nooit zo hoogHet ziekteverzuim bij poetshulpen blijft jaar na jaar stijgen. Bijna veertien op de honderd Vlaamse gezinnen moesten volgens het hr-bedrijf Securex in 2018 zelf de dweil bovenhalen door (langdurige) afwezigheid van hun poetsvrouw. “Onderschat hun werk niet. Dit is op veel vlakken een zware job.”
24/08 03u15  Dubbelinterview Gert en Viktor Verhulst: “Net als ons vader doe ik enkel waar ik zin in heb”“Vrienden komen en gaan, dat is het leven. Maar ons vader zal er altijd zijn.” Viktor (25) en Gert Verhulst (51) zijn twee handen op één buik: niet alleen de gelijkenis is treffend, ze vertoeven ook voortdurend in mekaars gezelschap en delen dezelfde levensfilosofie. “Vooral kinderen die door hun ouders in een bepaalde richting worden geduwd, krijgen het zwaar”, vindt Gert. “Met mijn kinderen heb ik het anders aangepakt.”
24/08 03u15  Kalmthoutse Heide wordt weer purperDe Kalmthoutse Heide staat prachtig in bloei en ontpopt zich tot een purperen hei. Hoewel er gevreesd werd voor meer schade na de droogte van vorig jaar, vooral in Limburg, zijn er in Kalmthout niet veel ‘bruine plekken’ te zien. “Voor mensen die van plan waren te komen wandelen of fietsen in de heide: het is nu het moment”, zegt boswachter Lucas Bergmans. De paarse bloempjes zijn herfstbloeiers en zijn in de nazomer, vanaf augustus tot eind september, op hun mooist. “Op sommige plaatsen is wel droogteschade te zien en is het wat ‘rossiger’, maar over het algemeen valt het goed mee. Het had mij niet verbaasd als er meer droogteschade was geweest. We hebben geluk gehad.” De bloempjes zijn een cadeau voor hobby­foto­grafen.
24/08 00u30  Kirsten Flipkens dreigt er voor het eerst sinds 2012 niet bij te zijn op een Grand SlamKirsten Flipkens (WTA-109) is er vrijdag niet in geslaagd zich op de hoofdtabel van het US Open te plaatsen. De 33-jarige Antwerpse verloor in de derde en laatste kwalificatieronde met 7-5 en 6-4 van haar Zweedse dubbelpartner Johanna Larsson (WTA-172).
23/08 23u45  Thorgan Hazard geeft eerste assist voor Dortmund, dat pas in slotfase kan winnen in KeulenBorussia Dortmund, met Axel Witsel en Thorgan Hazard in de basis, heeft vrijdag met 1-3 gewonnen op het veld van FC Keulen. Sebastiaan Bornauw en Birger Verstraete stonden negentig minuten tussen de lijnen bij de thuisploeg. Dortmund staat met 6 op 6 voorlopig alleen aan de leiding in de Bundesliga.
23/08 22u45  Brand achter bar De Chardon: twee oldtimers gaan in vlammen opIn een garage achter De Chardon aan de Herentalse Steenweg in Grobbendonk brak vrijdagavond rond 21.30u brand uit.
23/08 22u15  Wesley (ex-Club Brugge) voor het eerst aan het kanon voor Aston VillaWesley Moraes heeft zijn eerste competitiedoelpunt in de Engelse Premier League gescoord. De Braziliaanse spits, die eerder deze zomer voor 25 miljoen euro overkwam van Club Brugge, zette zijn club Aston Villa vrijdagavond op voorsprong tegen Everton. Hij mikte vanuit een scherpe hoek raak.
23/08 22u15  Vincent Kompany geblesseerd vervangen bij AnderlechtVincent Kompany is zijn vijfde competitiewedstrijd voor Anderlecht geblesseerd vervangen. De centrale verdediger leek een spierblessure in de hamstring op te lopen bij het versturen van een pass.
23/08 21u30  N-VA wil zorgkassen afschaffenN-VA legt de afschaffing van de zorgkassen op tafel tijdens de Vlaamse onderhandelingen. Die zorgkassen staan in voor de financiële steun van langdurig zorgbehoevenden, zoals mensen met een beperking of ouderen. Niet te verwarren dus met ziekenfondsen, die geneesmiddelen en behandelingen terugbetalen. De zorgkassen zijn maar een klein onderdeeltje van die ziekenfondsen.
23/08 21u15  Kenny (28) opent tattooshop in Ekeren: “Vroeger was het rebellie, nu expressie”In een hoekpand op de Kapelsesteenweg in Mariaburg (Ekeren) ging de voorbije week Dead Bones Tattoo open. Zaakvoerder Kenny Thys (28) is zelf levende reclame voor zijn sector.
23/08 21u15  Trump “beveelt” Amerikaanse bedrijven alternatieven te zoeken voor ChinaDe Amerikaanse president Donald Trump heeft Amerikaanse bedrijven vrijdag “bevolen” om alternatieven te zoeken voor China. Hij twitterde dat nadat China nieuwe importheffingen op Amerikaanse producten had aangekondigd.
23/08 21u00  IJzerenleen loopt vol voor eerste avond MaanrockMaanrock 2019 in Mechelen komt op gang. Op de IJzerenleen loopt het plein voor het Feestpodium stilaan vol.
23/08 20u45  Kalfortkermis maakt zich op voor 10 dagen feestKalfort maakt zich traditioneel op voor het Maria-Ommegangweekend en de start van de fameuze Kalfortkermis: tien dagen feest en plezier met onder meer een kampioenschap ‘curryweusten fretten’.
23/08 20u30  Nederlandse hockeysters halen opnieuw uit: nu winnen ze de halve finale van het EK hockey met 8-0 (!)De Nederlandse hockeysters (FIH-1) kunnen zondag in Antwerpen hun Europese titel prolongeren. Onze noorderburen bereikten de finale met een klinkende zege op Engeland (FIH-4): 8-0. Bij het EK van twee jaar geleden in Amsterdam won Oranje in de halve finale ook van de Engelse vrouwen, maar toen was het veel spannender (1-0).
23/08 20u30  N-VA ontkent dat het afschaffing ziekenfondsen op tafel legtN-VA wil dat de ziekenfondsen niet langer instaan voor het terugbetalen van medische prestaties. Die activiteit moet voortaan door de overheid worden georganiseerd. Het is een van de manieren waarop N-VA efficiëntiewinsten wil boeken, die voor meer budget in het departement Welzijn moeten zorgen. In een reactie ontkent N-VA de info.
23/08 20u30  Proeftuin in leegstaand Antwerps droogdok: “Planten groeien veel beter dan verwacht”Er groeit iets moois in één van de droogdokken aan de Sloepenweg in Antwerpen. Sinds een paar maanden heeft Julie Van Overmeiren van Ziltsnacks Studio vier enorme bakken met zoutminnende planten neergepoot op de bodem van het achterste droogdok. Een paar Antwerpse restaurants nemen al zilte kruiden bij haar af. “Deze soorten zijn vrij onbekend, maar proef ervan en je bent overtuigd.”
23/08 20u15  N-VA legt afschaffing ziekenfondsen op tafel: partij ontkentN-VA wil dat de ziekenfondsen niet langer instaan voor het terugbetalen van medische prestaties. Die activiteit moet voortaan door de overheid worden georganiseerd. Het is een van de manieren waarop N-VA efficiëntiewinsten wil boeken, die voor meer budget in het departement Welzijn moeten zorgen. In een reactie ontkent N-VA de info.
23/08 20u15  N-VA zet gratis tolkendienst voor nieuwkomers op de hellingHangt het van N-VA af, dan wordt de tolkendienst voor nieuwkomers ingeperkt. Dat staat in de onderhandelingstekst van N-VA voor de Vlaamse coalitiegesprekken. In scholen en ziekenhuizen, waar vaak beroep wordt gedaan op de dienst, wordt ongerust gereageerd. En ook de sociale tolken zelf verwachten problemen.
23/08 20u00  Ann Demeulemeester legt zich toe op keramiek, maar wat met de rest van de ‘Antwerpse Zes’?Ann Demeulemeester (59) keerde de modewereld zes jaar geleden de rug toe, maar de Antwerpse ontwerpster zat de voorbije jaren zeker niet stil. Dat meldt The New York Times. In oktober brengt ze voor Serax een keramiekcollectie op de markt.
23/08 20u00  Proeftuin in leegstaand Antwerps droogdok: “Planten groeien veel beter dan ik had verwacht”Er groeit iets moois in één van de droogdokken aan de Sloepenweg in Antwerpen. Sinds een paar maanden heeft Julie Van Overmeiren van Ziltsnacks Studio vier enorme bakken met zoutminnende planten neergepoot op de bodem van het achterste droogdok. Een paar Antwerpse restaurants nemen al zilte kruiden bij haar af. “Deze soorten zijn vrij onbekend, maar proef ervan en je bent overtuigd.”
23/08 20u00  N-VA legt afschaffing ziekenfondsen op tafelN-VA wil dat de ziekenfondsen niet langer instaan voor het terugbetalen van medische prestaties. Die activiteit moet voortaan door de overheid worden georganiseerd. Het is een van de manieren waarop N-VA efficiëntiewinsten wil boeken, die voor meer budget in het departement Welzijn moeten zorgen.
23/08 19u45  Antwerp vervolgd voor discriminerende gezangen in CharleroiHet parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Antwerp vervolgd voor discriminerende gezangen in de competitiewedstrijd op bezoek bij Charleroi tijdens de derde speeldag in de Jupiler Pro League.
23/08 19u45  Cercle Brugge moet 750 euro boete betalen voor bierbeker naar assistent-refDe Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft vrijdag een boete van 750 euro opgelegd aan Cercle Brugge, nadat een Brugse fan een halfvolle bierbeker richting de tweede assistent-scheidsrechter had gegooid.
23/08 19u45  Einde van “Gertje”: allerlaatste show met Samson in Plopsaland De Panne is gespeeldDe allerlaatste Samson en Gert show vond vrijdagnamiddag plaats in het Plopsatheater in Plopsaland De Panne. Daarmee komt een eind aan 20 jaar traditie nadat Gert Verhulst in april zijn afscheid aankondigde van zijn rol als ‘Gertje’. Of er vervanging komt, is nog niet bekend.
23/08 19u30  Ryanair vliegt straks niet meer naar vier plekken in SpanjeDe Ierse lowcostmaatschappij Ryanair wil vier basissen sluiten in Spanje. De beslissing zou gevolgen kunnen hebben voor 512 piloten, stewardessen en stewards, zo heeft de vakbond USO aangekondigd.
23/08 19u15  Akker brengt de groentekar weer aan huisTerug naar de tijd van de groentekar in de straat. Dat is de bedoeling van Akker in de Bikschotelaan. Zaakvoerster Marianne Windey legt uit. “Waarom ik hieraan ben begonnen? Dit is altijd mijn droom geweest.”
23/08 19u15  Tweedeklassers beginnen aan Croky Cup: dit zijn de tegenstanders van de Antwerpse clubsIn 1A is de Beker van België nog toekomstmuziek, want de eersteklassers komen pas eind september in actie. Maar voor de tweedeklassers begint de bekercampagne dit weekend al. Op speeldag 5 van de voorrondes ontmoeten onder andere Beerschot, Westerlo en Lokeren clubs uit de lagere klassen. Een overzicht.
23/08 19u15  Borsbeek ook dit weekend weer ondergedompeld in feestgedruisHet einde van de zomervakantie wordt in Borsbeek gekenmerkt voor verschillende evenementen. Nu is het de beurt aan Chiro Jap, Samenboerderij Haegevelde en de Belgian Mustangs & Cougars Club om de gemeente op stelten te zetten.
23/08 19u00  Augustusfoor kampt met lege plaatsenHet laatste kermisweekend in Turnhout eindigt in mineur. Bijna een kwart van de attracties is al vertrokken naar andere locaties. Tegen eerdere afspraken in zijn deze attracties niet vervangen.
23/08 18u45  Crash Houtlaan eist tweede slachtoffer: ook broer overledenOok Pedro Ferreira Gato, de tweede inzittende van de Porsche die vorige week in Wijnegem op de Houtlaan van de baan geraakte en verongelukte, is overleden. Dat gebeurde na een week vol hoop en vertwijfeling in het universitair ziekenhuis van Antwerpen, waar het slachtoffer verscheidene heelkundige ingrepen onderging.
23/08 18u45  Dit is waarom auto’s geen vierkante wielen hebbenNederlander Emile Luijben, ook gekend als ‘Master Milo’, is een knotsgekke mecanicien. Hij staat bekend om zijn ‘aparte’ en vaak hilarische aanpassingen aan wagens. In deze video verving hij de banden van zijn wagen met metalen vierkanten. Het resultaat is meteen het voorbeeld waarom we niet met vierkanten wielen rijden.
23/08 18u30  Handelsoorlog gaat verder: China komt met nieuwe importheffingen op Amerikaanse productenChina gaat bijkomende importheffingen opleggen op 75 miljard dollar aan Amerikaanse goederen. Dat heeft het Chinese ministerie van Handel vrijdag bekendgemaakt. De maatregel volgt op Amerikaanse heffingen op Chinese producten die president Donald Trump eerder had aangekondigd.
23/08 18u30  Invloedrijke Amerikaanse miljonair David Koch overledenIn de Verenigde Staten is miljonair David Koch op 79-jarige leeftijd overleden. Dat maakte zijn broer Charles vrijdag bekend, zo berichtten Amerikaanse media. Zijn huidige vermogen werd geschat op meer dan 50 miljard dollar.
23/08 18u15  Fietsster in kritieke toestand na botsing met wagenBij een verkeersongeval in de Steynstraat in Hoboken raakte een 84-jarige vrouw vrijdag levensgevaarlijk gewond. De vrouw was aan het fietsen toen ze werd aangereden en kwam hard ten val. Ze werd met ernstige verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis.
23/08 18u15  Vervallen Brepols-site is over twee jaar weer pronkstuk voor alle TurnhoutenarenHet Geelse bedrijf Renotec is gestart met de renovatie van het beschermde kantoorgebouw van Brepols op de Turnovasite. In het najaar van 2021 heropent dit als poortgebouw van de Turnhoutse academies. “Het wordt een gebouw voor alle Turnhoutenaren”, belooft schepen Marc Boogers (Groen).
23/08 18u00  Belgische jumpingploeg wint goud op EK en heeft weer ploeg op Olympische SpelenIn een heet Rotterdam – dat is al een flauw voorsmaakje van wat hen volgend jaar in Tokio te wachten staat – heeft België goud behaald op het EK jumping.
23/08 18u00  Steven ‘Spillie’ Spillebeen (44) crasht onder invloed tegen vrachtwagenVoormalig ‘Big brother’-ster Steven Spillebeen (44) heeft donderdagnacht al bij al veel geluk gehad bij een ongeval in Roeselare. Spillie knalde onder invloed hard op een wachtende vrachtwagen, maar liep als bij wonder slechts lichte verwondingen op.
23/08 17u45  Red Panthers herpakken zich niet op EK hockey en verliezen in degradatiepoule tegen IerlandDe Belgische hockeyvrouwen zijn de degradatiepoule op het EK in Antwerpen gestart met een nederlaag. De Red Panthers (FIH 9) verloren vrijdag tegen Ierland (FIH 8) met 1-2. België moet nog vol aan de bak om het behoud te verzekeren.
23/08 17u30  KV-supporter thuis verrast: 12.000 abonnementen verkochtKV Mechelen leeft, zoveel is duidelijk. De sterke sportieve prestaties van de afgelopen maanden vertalen zich niet alleen in prijzen en promoties, maar ook in abonnees. Met 12.000 zijn ze nu, de KV-abonnees. Supporter Boris Van Opstal was op de kop abonnee nummer 12.000 en werd daarom door twee KV-spelers thuis verrast.
23/08 17u15  Mechelen besteedt op Maanrock extra aandacht aan toegankelijkheidDe stad Mechelen besteedt dit jaar extra aandacht aan de toegankelijkheid van Maanrock voor festivalbezoekers met een beperking. Zo zijn er rolstoelvriendelijke kabelgoten aangelegd en is er voor het eerst een plattegrond in braille.
23/08 17u15  Ex-Beerschotspits Conor Laerenbergh trekt met Dikkelvenne naar het Kiel: “Speciale middag voor mij”Conor Laerenbergh (26) was in de laatste twee seizoenen van Beerschot AC op het hoogste niveau één van de jonge talenten in de ploeg van de Mannekes. Halverwege het rampseizoen 2012-2013 trok hij terug naar zijn jeugdclub Antwerp. Zaterdag komt hij met amateurclub Dikkelvenne op bezoek op het Kiel. “Beide Antwerpse ploegen hebben een speciale plaats in mijn hart.”
23/08 17u00  Marcel Kittel zet op 31-jarige leeftijd een punt achter zijn wielercarrière: “Ik wilde me niet langer kwellen op de fiets”Wielrenner Marcel Kittel zet met onmiddellijke ingang een punt achter zijn carrière, zo maakte de 31-jarige Duitser vrijdag bekend in een interview met Der Spiegel.
23/08 16u45  Verdachten van invoer 1,2 ton cocaïne blijven in de celDe vier mannen die maandag werden opgepakt aan een loods aan de Potaardeweg blijven nog zeker een maand in de cel. Dat besliste de raadkamer vrijdagmiddag. Het viertal werd in de boeien geslagen nadat de federale gerechtelijke politie een container uit de Waaslandhaven naar de loods in Niel had gevolgd. Tijdens een scan van de douane was gebleken dat in de container 1.280 kilo cocaïne zat. De vrachtwagenchauffeur, een Nederlandse zestiger, en de drie andere verdachten, Antwerpenaars Faysal E.B. (29), Tijani T. (25) en Mohamed E.J. (25), werden aan de loods opgepakt. E.J. werd eerder dit jaar in Tongeren nog veroordeeld tot vier jaar cel voor zijn betrokkenheid bij een grote Limburgse drugsbende, hij tekende beroep aan tegen die veroordeling.
23/08 16u45  Langer groen beneden aan Hoogmolenbrug: AWV past verkeerslichten opnieuw aanOpluchting bij de Schotenaren die dagelijks in de file staan op de Hoogmolenbrug. Komende woensdag 28 augustus past het Agentschap Wegen en Verkeer de verkeerslichten beneden aan de brug opnieuw aan.
23/08 16u45  Oplegger raakt hoogspanning spoorwegEen oplegger van een vrachtwagen die niet helemaal naar beneden was geklapt, heeft vrijdagmiddag de hoogspanning van een spoorweg geraakt in de werfzone aan de spoorbypass, vlakbij het Douaneplein in Mechelen. Er raakte niemand gewond bij het ongeval.
23/08 16u30  Alle achttien opgepakte Belgen in Enschede opnieuw vrijgelatenDe Nederlandse politie heeft donderdag ongeveer 200 Belgen gecontroleerd in Enschede naar aanleiding van de Europese verplaatsing van Antwerp. Na een besluit van de burgemeester waren er geen Belgen welkom in de Nederlandse stad, uit veiligheidsoverwegingen. De 19 personen die waren aangehouden, zijn allemaal opnieuw vrijgelaten.
1 2 3 4


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

17x Op blote voeten wandelen in gras, zand en modder: blotevoetenpaden in onze provincie26/08 04u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: Met blote voeten over een zandstrand wandelen, dat doen we allemaal weleens. Maar blootsvoets in het bos of door een weiland, daar wagen we ons niet aan. Alhoewel, op een speciaal daarvoor ingericht pad misschien? Hier ervaar je hoe bevrijdend, gezond en speels barrevoets stappen over gras, zand en modder wel kan zijn. Alleen is er wel een regel: blaffende viervoeters zijn er niet welkom! Je begrijpt wel waarom. Proberen? Hier vind je enkele blotevoetenpaden in regio Antwerpen.
15x Anonieme ‘protest art’ tegen bouwplannen op de Markt26/08 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: In het parkje tussen de Markt en de Jagersstraat doken zaterdagmorgen zeven identieke kopjes op in de grasberm. Een Ammeneir die anoniem wil blijven, protesteert op die manier tegen de bouwplannen op de Markt.
15x Asielzoeker met plastieken reddingsvest en één zwemvlies uit Noordzee gevist26/08 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: Aan het windmolenpark in Zeebrugge, bijna dertig kilometer in zee, is het lichaam gevonden van een Afghaanse asielzoeker. De onfortuinlijke man droeg één zwemvlies, twee broeken en had een reddingsvest met plastieken flessen geknutseld. “Dit toont hoe wanhopig mensen soms zijn”, zegt West-Vlaams procureur Frank Demeester. Hij noemt de dood van de asielzoeker een kaakslag voor iedereen die ­mensensmokkel probeert te ­bestrijden.
15x Wielrenster wil Antwerpse manager nu ook voor rechter26/08 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: Naast een onderzoek de internationale wielerunie UCI wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag heeft de Antwerpse manager Patrick Van Gansen (54) nu ook een juridische klacht aan zijn been. “Nu hij overal verkondigt dat ik een relatie met hem had, moest ik wel naar de politie stappen”, zegt wielrenster Chloë Turblin (23).
15x 800 geluksvogels winnen gepersonaliseerd Duvelglas26/08 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: Toen brouwerij Duvel Moortgat begin dit jaar een ontwerpwedstrijd lanceerde om je persoonlijke Duvelglas te maken, wisten ze in Breendonk niet waar ze zich moesten aan verwachten. Zo’n 200.000 deelnemers wilden een gepersonaliseerd Duvelglas winnen. Uiteindelijk werden achthonderd winnaars uitgekozen.
15x Sterk programma en zomerweer zorgen voor recordeditie Beverse Feesten26/08 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: Vijf dagen lang werd er gefeest in Beveren. Het zomerse weer en de programmatie op alle feestlocaties kregen tienduizenden mensen op de been. De organisatoren zijn moe maar voldaan en kijken terug op een recordeditie.
13x Antwerpse Gulsum (27) mag Turkije niet meer verlaten26/08 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: Meer dan een maand heeft de Antwerpse Gulsum Cetinkaya (27) opgesloten gezeten in een cel in Turkije. Nog steeds mag ze het land niet uit. En dat allemaal wegens een paar Facebookposts over het lot van de Koerden in Turkije van vier jaar geleden, zegt haar familie, die ten einde raad is. “Gulsum heeft niets misdaan. Maar zonder tussenkomst van de Belgische overheid vrezen we het ergste.”
9x COLUMN. Een telefoontje te veel26/08 05u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: Ik was amper 10 jaar toen ik resoluut besliste om geen vlees meer te eten. De dollekoeienziekte was dagelijks in het nieuws. Het journaal schotelde me ongecensureerde slachthuisbeelden voor waarvan mijn maag nu nog omkeert. De grondslag voor een eerste belangrijke levenskeuze was dus al jong gelegd. Ook al maakte mijn omgeving er zich soms zorgen over, ik kreeg geen hap vlees meer door mijn keel.
8x ‘Elvis van Viersel’ (63) komt om het leven bij motorongeluk26/08 05u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: De 63-jarige Willy Verbist is zaterdagmiddag om het leven gekomen toen een inhaalmanoeuvre met zijn moto in Zoersel verkeerd afliep. Hulp kon niet meer baten voor de man die bekend stond als ‘de Elvis van Viersel’.
8x STANDPUNT. De waaromvraag bleef onbeantwoord26/08 05u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: De vraag waar ze bij Groen mee zitten, is of Meyrem Almaci zichzelf zal opvolgen als nationaal voorzitter. Ze nam de beslissing al, maar houdt de lippen stijf op elkaar voor de buitenwereld. Ze wil haar beslissing op een gepast moment aan de leden bekendmaken.

Statistieken

Artikels:
28413
Gelezen:
5812
Aantal lezers nu:
28


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven