vrijdag 22 november 2019, week 47


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen: Sport

Laatste updatecontrole: vandaag om 22u30
 

Gazet van Antwerpen: Sport

Verbergen Tonen
22/11 22u30  Vuilnisman vindt briefje met de vraag of Sint autisme wil wegtoveren: “Ik wil uitleggen dat autisme niet erg is” In een brief aan Sinterklaas gericht vraagt een jongetje om een ander jongetje (vermoedelijk zijn broer) van autisme te verlossen. Die brief werd woensdag tussen het kartonafval gevonden door vuilnisman Joshua Loix (19) die zelf ook autisme heeft. “Ik wil uitleggen dat autisme niet erg is.”
22/11 22u00  Oud-journalist Gaston Durnez overleden Gaston Durnez, een gelauwerd schrijver en dichter, maar bovenal oud-journalist van De Standaard, is overleden. Hij werd 91 jaar oud.
22/11 21u45  Antwerp riskeert match achter gesloten deuren voor rookpot op medefan in rolstoel Antwerp heeft het weer vlaggen. De Geschillencommissie legde de club een maximumboete van 5.000 euro op én een voorwaardelijke match achter gesloten deuren. Dit mede omdat er tijdens de match op Genk een rookpot terecht was gekomen op een vrouwelijke fan in een rolstoel, die een lichte brandwonde opliep.
22/11 21u45  Bart Swings onthoudt “het positieve” na 5 kilometer in Polen, Nederlandse vindt zichzelf “een pannenkoek” Bart Swings is tijdens de tweede manche voor de wereldbeker schaatsen op de 5000 meter als dertiende geëindigd. In het Poolse stadje Tomaszow Mazowiecki noteerde Swings vrijdag onder zware condities 6:31.17.
22/11 21u30  Vrachtwagens zwaarder dan 5 ton mogen centrum niet meer in Vanaf komende maandag 25 november zijn vrachtwagens van meer dan 5 ton niet meer welkom in de dorpskern van Sint-Job. De tonnagebeperking wordt dan van kracht. Bussen krijgen wel nog toegang.
22/11 21u15  Bestuurder gereanimeerd op N41 Op de N41 in Elversele is vrijdagavond de bestuurder van een bestelwagen onwel geworden achter het stuur. Getuigen zagen hoe de man met lage snelheid in de richting van Sint-Niklaas reed en over de weg begon te zwalpen. Hij kwam uiteindelijk tot stilstand na een kleine aanrijding met een andere bestelwagen. De man gaf geen teken van leven meer en werd door omstaanders uit zijn auto gehaald. Hij werd ter plaatse gereanimeerd. Zodra de hulpdiensten ter plaatse waren, namen zij de medische zorgen over. Na ruim twintig minuten werd de man in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Bij de aanrijding zelf waren geen andere gewonden gevallen. Door het ongeval lag het verkeer op de N41 in beide richtingen tijdelijk stil. Dat veroorzaakte grote hinder, met lange files in beide richtingen als gevolg.
22/11 21u15  Geen geld uit cultuur voor Klappei, Het Roze Huis en Sint-Lucas Antwerps cultuurschepen Nabilla Ait Daoud (N-VA) stopt de structurele financiering van de Karel de Grote Hogeschool (Sint-Lucas), het filmhuis Klappei en Het Roze Huis. Zeven andere verenigingen krijgen vanaf 2020 voor het eerst structurele ondersteuning.
22/11 21u00  Twee Belgische IS-weduwen gearresteerd door Turkse politie De Turkse politie heeft vandaag de twee Belgische IS-weduwen Tatiana Wielandt en Bouchra Aboualla opgepakt. Ze waren samen met hun zes kinderen uit een Koerdisch kamp in Syrië gevlucht. Het Belgische gerecht zal hun uitlevering vragen.
22/11 20u45  Tom Boonen en co. gidsen in betoverend museum in de stijl van Studio 100 We wisten al dat Studio 100-boegbeeld Hans Bourlon het in de vingers heeft om tv-figuren populair te maken. Nu wil hij dat ook met kunst proberen. Samen met zijn broer Joost opende hij gisteren Het Kunstuur in de Heilige Geestkapel in Mechelen. De schilderijen zijn van het niveau van andere musea, maar voor de rest krijgt de bezoeker een totaal andere ervaring met muziek, licht én BV’s als Tom Boonen en Mark Uytterhoeven als gids.
22/11 20u00  Poppenmaakster ontgoocheld: Nederlandse politie sluit onderzoek naar babydiefstal af zonder één tip Poppenmaakster Anita Van Hove-Speltincx uit Essen kreeg donderdag een ijskoude douche. De politie in Nederland sluit het onderzoek naar de diefstal van haar dertig levensechte babypoppen af. Niet één tip kwam er binnen.
22/11 20u00  Vlaamse regering pompt komende drie jaar vijf miljoen in fietspad langs N12 De Vlaamse regering heeft 5,3 miljoen gereserveerd in het budget 2019-2021 voor de onteigeningen die nodig zijn voor een veilig fietspad langs de N12 tussen Westmalle en Sint-Antonius. Burgemeester Liesbeth Verstreken (N-VA) van Zoersel en mobiliteitsschepen Sanne Van Looy (N-VA) zijn blij dat er eindelijk schot in de zaak komt.
22/11 20u00  DE BLIK VAN BISTIAUX. De niet-kampioen vs. de ex-prof als trainer De volle 23 jaar lang was Paul Bistiaux bij Royal Antwerp FC de bekendste en kleurrijkste clubsecretaris van het land. ‘Brandweerman’, noemde hij het zelf. Voortdurend in de weer om overal kleine en grote branden te blussen op de ontvlambare Bosuil. Maar niet alleen op Antwerp liet hij zich graag gelden, in zijn typische Antwerpse stijl, even fijnzinnig als humoristisch. Van advocaat over plaatsvervangend vrederechter tot voorzitter van de Muziekkapel van de Sint-Pauluskerk: Bistiaux was en is het allemaal. En vanaf dit seizoen ook columnist voor Gazet van Antwerpen.
22/11 19u45  Economist Harald Gjertsen leidt Groen: “Wereldproblemen aanpakken kan ook vanuit Schoten” Harald Gjertsen (30) werd verkozen tot nieuwe voorzitter van de lokale Groen-afdeling. De jonge master in de economie volgt Maya De Backer op, die de partij de voorbije jaren heeft geleid. Zij blijft gemeenteraadslid, maar laat de partijleiding nu over aan een jong politiek talent met gevoel voor cijfers.
22/11 19u45  Verenigde Naties zet samenwerking met lokale Caritas stop na aanklachten tegen Vlaamse pater Na de nieuwe aanklachten tegen de Vlaamse pater Luk D. (50) stopt de Verenigde Naties tijdelijk haar samenwerking met de afdeling van de noodhulporganisatie Caritas in het Centraal-Afrikaanse Republiek. Dat meldt de Amerikaanse zender CNN.
22/11 19u45  Gemeente wil niet betalen voor miskleun: “Nieuwe fietssuggestiestroken zijn een schande” De gemeente Zandhoven weigert de rekening te betalen voor de nieuwe fietssuggestiestroken in de Amelbergastraat. “De lijnen zijn nergens recht en het oker rafelt al helemaal af”, vat schepen Rudy Willems (CD&V) de toestand samen.
Laatste update: vandaag om 22u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
22/11 19u45  Lachgas om in de roes te komen? 250 euro boeteOok de stad Antwerpen verbiedt het oneigenlijk verkopen, gebruiken en bezitten van lachgas. Wie dat toch doet, riskeert een GAS-boete. Het middel zorgt te veel voor overlast en is gevaarlijk voor de gezondheid. Naast bestraffing wil burgemeester Bart De Wever inzetten op preventie bij verkopers en jongeren.
22/11 19u30  Joanna Van Houdt blaast 100 kaarsjes uitJoanna Van Houdt is zaterdag 23 november precies 100 jaar oud en dat gaat ze goed vieren met haar familie. Vrijdag kreeg ze al een klein feestje met de medebewoners van haar verdieping in woonzorgcentrum Seniorplaza. Taart en cava ontbraken natuurlijk niet. “Deze kranige dame woont nu twee jaar in Seniorplaza. Ze is nog erg actief. Zo maakt ze meters breiwerk, is graag met van alles bezig en ze is erg sociaal. Vooral verjaardagskaartjes vindt ze wel leuk. Daarom deden we een oproep om haar een kaartje te sturen. Inmiddels heeft ze er een tweehonderdtal gekregen”, legt Margot Sleebus, coördinator dagverzorgingscentrum Plaza uit.
22/11 19u30  Derde editie Ringdagen geeft u voorproefje van zeven nieuwe Ringparken en ScheldebrugOp dinsdag 26 en woensdag 27 november vindt in de Handelsbeurs in Antwerpen de derde editie van de Ringdagen plaats. Behalve een stand van zaken over Oosterweel krijg je er ook een voorproefje van de plannen van de zeven nieuwe Ringparken en de nieuwe Scheldeburg.
22/11 19u30  Studio 100 verrast met uniek project vol echte topkunst en bekende koppenWat een eenvoudig concept: een uur lang laat je bezoekers kijken en luisteren naar verhalen over Belgische topkunst. In de tentoonstelling Kunstuur in Mechelen vertellen bekende en minder bekende Vlamingen je via projecties over hun band met een schilderij. Kunstuur komt uit de koker van Studio 100-baas Hans Bourlon en zijn broer Joost. Wij spraken alvast met Tom Boonen en Mark Uytterhoeven, die beiden meewerkten aan het ambitieuze project.
22/11 19u30  VIDEO. Gouverneur vernietigt arbeidsreglement gemeentepersoneelIn Stekene is het nieuwe arbeidsreglement voor het gemeente- en OCMW-personeel vernietigd. De oppositie had daarover een klacht ingediend bij de waarnemend gouverneur. En die volgt de oppositie.
22/11 19u15  Omnisportveld wordt aan Antonia overgedragenDoor een herverdeling van de gronden, creëert het gemeentebestuur meer ruimte voor voetbalclub KFC Antonia in Sint-Antonius, die al lang uit haar voegen barst.
22/11 19u15  Schoonvader neergestoken na jarenlange vernederingen“Ik wilde gewoon dat alles stopte”, zei Midia M. vrijdag in de rechtbank. Het parket had net vijf jaar cel gevorderd omdat de vrouw geprobeerd had haar schoonvader te vermoorden.
22/11 19u15  Yvonne (92) herdenkt mee tragedie WO II: “Ik verloor mijn vader, mijn ouderlijk huis en mijn dorp”Op een beklijvende en ingetogen manier is vrijdag de inslag van een vliegende bom herdacht in het dorp van Muizen (Mechelen), precies 75 jaar geleden. De kinderen van vandaag stonden er zij aan zij met de kinderen van toen. Onder hen ook Yvonne Van Hocht (92). Voor haar was de Tweede Wereldoorlog een tragedie.
22/11 19u00  Nieuwbouw van 29 miljoen voor stad en brandweer helemaal in gebruik: “De modernste van Vlaanderen”Na de brandweer zijn ook de uitvoeringsdiensten van de stad Mechelen verhuist naar een bijna-energieneutrale nieuwbouw aan de Nekkerhal. De stad en de brandweerzone Rivierenland huren de Waterduivel de komende 25 jaar van de investeerder. Daarvoor betalen ze een vergoeding van zo’n 2,4 miljoen per jaar. Met een vuurspektakel is de Waterduivel vrijdag officieel ingehuldigd.
22/11 18u45  De heenronde van de Great Old: Bosuil werd oninneembare vesting, dikke buis buitenshuisOok voor Antwerp zit de heenronde er na het inhaalduel van donderdag tegen AA Gent (3-2) op. De Great Old sloot het eerste competitiedeel af met 27 op 45, goed voor een vierde plaats, maar wel met evenveel punten als het nummer drie Standard. Een bloemlezing van enkele opvallende vaststellingen halverwege de reguliere competitie.
22/11 18u15  Stil vuurwerk verplicht: “Geluidsarm vuurwerk is beter voor de dieren”Wie in Wuustwezel, Essen of Kalmthout woont en van vuurwerk houdt, zal het dit jaar wat stiller moeten aanpakken. In de nacht van oud op nieuw zal je enkel geluidsarm vuurwerk mogen afschieten, en ook enkel tussen middernacht en half één. Dat stille vuurwerk moet er voor zorgen dat paarden en huisdieren in de buurt minder schrikken of uitbreken.
22/11 18u15  Drinken van de uitlaat, bij deze auto kan hetOver 10 jaar rijden we allemaal elektrisch, hoort u wel eens. Dat kan, maar ook waterstof heeft potentieel als brandstof voor auto’s. Onze redacteur kreeg enkele dagen een waterstofauto van Toyota in bruikleen. En al ziet hij er niet anders uit dan andere auto’s, van de uitlaat drinken, dat is toch uniek, al is het maar een slokje.10 
22/11 18u15  FC Porto zet hoogste Portugese opstapclausule ooit in contract van nieuw toptalent van amper 17 jaarDe zeventienjarige Portugese aanvaller Fabio Silva heeft sinds vrijdag een opstapclausule van liefst 125 miljoen euro in zijn contract staan. Het is de hoogste opstapclausule die ooit werd toegevoegd aan een overeenkomst in het Portugese voetbal.
22/11 18u00  Archeologisch onderzoek achter stadhuis brengt Romeins en middeleeuws Antwerpen weer naar bovenDe bouwput achter het stadhuis, waar een binnentuin en een ondergrondse fietsgarage komen, is grotendeels dichtgegooid. Voor de aannemer het project verder kon afwerken, gingen archeologen op zoek naar het verleden van de stad. En dat leverde de afgelopen maanden een aantal mooie resultaten op.
22/11 17u45  Archeologisch onderzoek achter stadhuis brengt Romeins Antwerpen weer naar bovenDe bouwput achter het stadhuis, waar een binnentuin en een ondergrondse fietsgarage komen, is grotendeels dichtgegooid. Voor de aannemer het project verder kon afwerken, gingen archeologen op zoek naar het verleden van de stad. En dat leverde de afgelopen maanden een aantal mooie resultaten op.
22/11 17u45  Misnoegde artiesten schrijven open brief tegen besparingenMeer dan 400 artiesten, van Niels Destadsbader tot Koen Wauters van ‘The Broken Circle Breakdown’ tot ‘FC De Kampioenen’, hebben minister-president Jan Jambon (N-VA) een open brief geschreven om te protesteren tegen het feit dat zonder enig overleg de schaar werd gezet in de werkings- en projectsubsidies.
22/11 17u30  De open brief:Geachte Heer Minister President Jan Jambon,
22/11 17u30  Verdacht overlijden in Temse blijkt nu toch ongevalIn het onderzoek naar de dood van de 39-jarige Pool Jakub M. uit Temse vorige week laat het parket van Oost-Vlaanderen weten dat het nu toch om een accidenteel overlijden gaat. Eerder was een onderzoeksrechter gevorderd omdat er verdachte elementen gevonden waren.
22/11 17u30  Vlaanderen helpt scholen met betalen van huurColomaplus in Mechelen, Het Sint-Norbertusinstituut in Duffel, VBS Sint-Jan & Sint-Joris in Willebroek en basisschool en college Hagelstein in Sint-Katelijne-Waver krijgen huursubsidies van Vlaanderen. Met zo’n tegemoetkoming kunnen scholen extra plaatsen realiseren door te huren, of door bestaande infrastructuur te renoveren.
22/11 17u30  Ruim twee miljoen Vlaamse steun om bruggen op Keerdoksite te bouwenDe Vlaamse overheid kent aan de stad Mechelen een subsidie van ruim twee miljoen euro toe voor de bouw van fiets- en voetgangersbruggen op de Keerdoksite. Eentje over de Afleidingsdijle, een andere richting Winketkaai.
22/11 17u15  ‘Walls of Boho’ zoekt muren buiten de Ring voor likje streetartEen week geleden werd de laatste hand gelegd aan de vijf streetartkunstwerken die groots prijken op vijf muren in Borgerhout. De werken kaderen in het kunstproject Walls of Boho, dat als doel heeft het straatbeeld van het district op te fleuren met verrassende muurschilderingen.
22/11 17u00  Van rouwkaartje tot houwkaartje: Kris (58) helpt u de juiste woorden te vinden bij een overlijdenDe meeste mensen hebben moeite om de juiste woorden te vinden bij een overlijden en komen op een rouwkaartje niet verder dan de tekst ‘innige deelneming’ of ‘veel sterkte’. “Nochtans kan iedereen leren hoe je een persoonlijke tekst schrijft. Daar wil ik ze graag bij helpen met mijn workshop ‘Getroost’”, zegt Kris Philips.
22/11 16u45  Stad Antwerpen onderzoekt verlagen opcentiemen per winkelstraat: “Uitwerking is complex”Het idee van Open Vld om via een aanpassingen aan de opcentiemen de fiscale druk te verschuiven van de lokale winkelassen naar de baanwinkels wordt onderzocht. “De uitwerking is redelijk complex”, zegt schepen van Middenstand Koen Kennis (N-VA).
22/11 16u45  Rusland klopt het Servië van Djokovic na thriller en staat in de halve finales Davis CupRusland heeft zich vrijdag geplaatst voor de halve finales van de Davis Cup. In Madrid wonnen de Russen in hun kwartfinale met 2-1 van Servië
22/11 16u45  Fellaini wint met Shandong Luneng, nieuwe nederlaag voor Dembélé en Guangzhou R&FMarouane Fellaini en Shandong Luneng hebben vrijdag op de 28e speeldag van de Chinese Super League een 2-0 zege geboekt tegen Chongqing Lifan. Mousa Dembélé en Guangzhou R&F leden hun derde nederlaag in vier duels, hun veertiende al over het hele seizoen. Wuhan Zall won met 2-1 van Dembélé en co.
22/11 16u45  Terug van weggeweest: de cardiganDe cardigan, de oubollig bestempelde trui met vaak een rij knopen in het midden, is terug prominent in het modelandschap. Grote modehuizen waaronder Chanel blazen het kledingstuk nieuw leven in.
22/11 16u30  Stijn Vreven wil Lokeren zo snel mogelijk naar hogere regionen leiden: “Ik hoor vertellen dat de sfeer goed is. Eigenlijk zou dat niet mogen”Zaterdag trekt Sporting Lokeren met zijn nieuwe trainer Stijn Vreven naar Beerschot, de club waar Vreven in oktober ontslagen werd. Vrijdag werd er op de tweede training onder Vreven vooral tactisch gewerkt. “De spelers moeten zich namelijk aanpassen aan mijn werkwijze en visie”, verklaarde Vreven.
22/11 16u15  Timothy Castagne zal Cristiano Ronaldo niet tegenkomen met AtalantaCristiano Ronaldo is vrijdag niet opgenomen in de selectie van Juventus voor de competitiewedstrijd van zaterdag op het veld van Atalanta, de ploeg van Rode Duivel Timothy Castagne.
22/11 16u15  Waarom Black Friday nu al twaalf dagen duurtOp Black Friday, de vierde vrijdag van november, kan u al enkele jaren koopjes doen. Maar die periode is niet meer beperkt tot één dag. Doe-het-zelfwinkel Hubo houdt zelfs twaalf dagen lang ‘Black Friday’.
22/11 16u00  Walter Horemans is nieuwe voorzitter van Zonnige Kempen: “We kiezen vooral voor projecten van vijf tot tien woningen”Zonnige Kempen is klaar voor de toekomst. De sociale huisvestingsmaatschappij uit Westerlo koos nieuwe bestuurders en een nieuwe directeur. De Berlaarse burgemeester Walter Horemans (CD&V) fungeert voortaan als voorzitter.
22/11 16u00  Studenten verpakken 60.000 boompjes en struiken voor Behaag onze Kempen: “Als je even bezig bent, leer je gauw bij”Meer dan 800 Kempenaars halen zaterdagochtend het plantgoed op dat ze besteld hebben in het kader van de actie ‘Behaag onze Kempen’. Studenten van scholengroep kOsh uit Herentals en het CDO Noorderkempen uit Turnhout hielpen de pakketjes samen te stellen “Alles samen praten we over ruim 60.000 stuks boompjes en struiken die straks onze regio zullen verfraaien”, weet coördinator Riet Janssens.
22/11 15u45  Dertiger in cel betrapt met GHB: “Het was een zelfgemaakte luchtverfrisser”Een 34-jarige man die een celstraf uitzit in de gevangenis van Turnhout werd in zijn cel betrapt met de vloeibare drug GHB. Hij beweerde dat het niet ging om drugs, maar een zelfgemaakte luchtverfrisser op basis van het poetsproduct Mr. Proper.
22/11 15u45  Betonmixer van 44 ton kantelt, bestuurder raakt lichtgewondEen betonmixer is vrijdagnamiddag gekanteld in Brielen in Tisselt (Willebroek). De bestuurder raakte lichtgewond.
22/11 15u45  19-jarige riskeert meer dan jaar cel na diefstal 30.000 euro van werkgever McDonald’sEen 19-jarige jongeman riskeert een celstraf van zestien maanden omdat hij 30.000 euro stal uit de kluis van de McDonald’s in Turnhout waar hij werkte. Hij gaf toe dat hij al het geld had opgemaakt aan feestjes.
22/11 15u45  Inwoners verlost van ‘taks voor genot van gemeentelijke uitrustingen’De inwoners van Arendonk hoeven vanaf volgend jaar geen urbanisatiebelasting meer te betalen. Deze historische gemeentetaks, gemiddeld 50 euro per gezin, wordt op 1 januari afgeschaft. Arendonk was nog een van de weinige gemeenten in Vlaanderen met een urbanisatiebelasting.
22/11 15u45  Gezin van vier doet voormalige winkel heropleven: “Ik beschouw de apotheek nu als mijn persoonlijke museum”Tom en Ramona Van Caeyzeele wonen sinds twee weken met hun twee kindjes in de woning van apotheek Marc Hoet in de Berlarij in Lier. Aan de gesloten apothekerswinkel, waarvan het interieur dateert uit 1938, wijzigen ze niets. “Sommige mensen bellen daardoor soms nog aan met een voorschrift van hun dokter.”
22/11 15u45  Havenarbeider opgepakt in onderzoek naar grote cocaïnevangstDe onderschepping van 1,2 ton cocaïne in de haven heeft geleid tot de arrestatie van een chauffeur van een straddle carrier. Die had de container met de drugs verplaatst.
22/11 15u30  Design zitbanken langs vaart zijn geprint uit gerecycleerd plasticDe design zitbanken uit gerecycleerd plastic op het jaagpad langs de Leuvense Vaart in Mechelen staan er. De projectontwikkelaar heeft ze vrijdag geplaatst aan de site waar de toekomstige woonwijk verrijst.
22/11 15u15  Oneigenlijke verkoop, gebruik en bezit van lachgas wordt voortaan bestraft met GAS-boeteDe stad Antwerpen gaat harder optreden tegen het toenemend gebruik van lachgas als roesmiddel. Wie met lachgaspatronen betrapt wordt op school, in een fuifzaal of een feest, krijgt voortaan een GAS-boete die oploopt tot 250 euro. Dat heeft het Antwerpse schepencollege vrijdag beslist. Verbieden om de patronen te verkopen kan de stad niet, want lachgas is op zich niet illegaal.
22/11 15u15  Model Cara Delevingne toont totaal nieuwe lookCara Delevingne, het Britse model dat ook haar kans waagt op het witte doek, zag er voor een shoot helemaal anders uit. Haar haarstyliste gaf ze kort, inktzwart haar, waardoor ze er behoorlijk gothic uitzag.
22/11 15u00  Wouter Vrancken blikt vooruit op duel tegen Zulte (én haalt uit naar makelaars in tribune bij U19)KV Mechelen begint morgen aan de terugronde met een thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem. Na het verlies van AA Gent op Antwerp (3-2) kunnen Vrancken en co. zowaar tijdelijk over de Buffalo’s springen naar de tweede plaats. “Veel belangrijker is dat we Zulte Waregem op acht punten kunnen zetten”, blikt Wouter Vrancken vooruit op het duel met Essevee.
22/11 15u00  Banken overwegen strafrente: moet jij straks betalen op je spaarboekje? “Dat kan niet anders”ING overweegt professionele klanten een halve procent strafrente te laten betalen op hun spaarboekje. Particulieren blijven buiten schot. “Maar dat blijft zo niet. Het kan niet anders of de gewone spaarder krijgt straks nul procent rente en daarna zal hij zelfs moeten betalen op zijn spaarboekje. Of anders komt er misschien wel weer een bankencrisis en dat is het laatste wat we willen”, zegt Pascal Paepen, economiedocent en auteur van het boek Bang voor de bank.
22/11 14u45  Stoffel Vandoorne op de afspraak bij seizoensopener in Formule E: meteen eerste podiumStoffel Vandoorne heeft in de eerste Formule E-race van het seizoen een sterke indruk nagelaten. De Rumbekenaar finishte in Ad-Diriyah (Saudi-Arabië) op een knappe derde plaats. Daarmee schonk hij werkgever Mercedes meteen een eerste podium in hun eerste officiële race. De zege was voor de Brit Sam Bird. Jérôme d’Ambrosio, die andere Formule E-Belg, eindigde ook in de punten: hij werd negende.
22/11 14u30  Stoffel Vandoorne op de afspraak bij seizoensopener Formule E en schenkt Mercedes meteen eerste podiumStoffel Vandoorne heeft in de eerste Formule E-race van het seizoen een sterke indruk nagelaten. De Rumbekenaar finishte in Ad-Diriyah (Saudi-Arabië) op een knappe derde plaats. Daarmee schonk hij werkgever Mercedes meteen een eerste podium in hun eerste officiële race. De zege was voor de Brit Sam Bird. Jérôme d’Ambrosio, die andere Formule E-Belg, eindigde ook in de punten: hij werd negende.
22/11 14u15  Fans van Club Brugge worden niet vervolgd voor antisemitische gezangen, Joodse gemeenschap reageert ontgoocheldVier supporters van Club Brugge worden niet vervolgd voor antisemitische gezangen na een wedstrijd tegen Anderlecht vorig seizoen. Het parket heeft de zaak geseponeerd. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Ieper.
22/11 14u15  Meer inbrekers op pad in eindejaarsperiode: politie voert controles opNu het ’s avonds al vroeg donker is, neemt traditioneel het aantal inbraken weer toe. Er wordt niet alleen ’s nachts, maar ook ’s avonds ingebroken. De politie voert ondertussen haar strijd tegen inbrekers en rondtrekkende bendes op.
22/11 14u15  Raf Simons: “Het was nooit mijn idee om voor grote modehuizen te werken”Modeontwerper Raf Simons was donderdag te gast op de vierde editie van Fashion Talks, een modeseminarie in de Antwerpse Handelsbeurs, georganiseerd door Flanders DC. Daar zei hij aan achthonderd aanwezigen dat het oorspronkelijk nooit zijn bedoeling was om voor grote modehuizen te gaan werken.
22/11 14u00  Dries Van Noten, Essentiel of Hugo Boss: Anastasia maakt kinderkleding met stofrestenZe groeide op in Sint-Petersburg en woonde lang in New York. Maar pas na een aantal jaren in Antwerpen durfde Anastasia Feoktistoff (41) de sprong te wagen. Dit voorjaar zei ze haar vaste job in de mode-industrie op en begon ze met haar eigen label. Het concept van Kid Around is simpel: uit reststoffen van bekende ontwerpers maakt Anastasia eigenzinnige kinderkleding.
22/11 14u00  Raf Simons: “Het nooit mijn idee om voor grote modehuizen te werken”Modeontwerper Raf Simons was donderdag te gast op de vierde editie van Fashion Talks, een modeseminarie in de Antwerpse Handelsbeurs, georganiseerd door Flanders DC. Daar zei hij aan achthonderd aanwezigen dat het oorspronkelijk nooit zijn bedoeling was om voor grote modehuizen te gaan werken.
22/11 13u45  Demonstratie van nieuw Tesla-model gaat de mist inTesla heeft donderdagavond een nieuw model onthuld. Volgens topman Elon Musk kan je “zelfs geen krasje” maken op de elektrische pick-uptruck, maar dat bleek bij de presentatie toch lichtelijk anders uit te draaien.
22/11 13u30  Gemeente Zandhoven organiseert weer Warmste SportweekVoor het derde jaar op rij organiseert de gemeente Zandhoven de ‘Warmste sportweek’ in het kader van Music for life.
22/11 13u30  Rode Duivels spelen op EK twee groepswedstrijden in Sint-Petersburg en één keer in KopenhagenDe Rode Duivels zullen tijdens het EK van 2020 twee groepswedstrijden in het Russische Sint-Petersburg afwerken. Dat bleek vrijdag na een loting op het UEFA-hoofdkwartier in het Zwitserse Nyon.
22/11 13u30  Galatasaray, tegenstander van Club Brugge in Champions League, ziet ex-Standard-verdediger Luyindama lang uitvallenGalatasaray kan dit seizoen vermoedelijk geen beroep meer doen op Christian Luyindama. De 25-jarige Congolese centrale verdediger, ex-speler van Standard, heeft de voorste kruisbanden van zijn linkerknie gescheurd. Hij liep ook een scheur in de buitenste meniscus op. Dat maakte de Turkse club bekend.
22/11 13u30  Alle straten van Zandhoven krijgen tegen ledverlichtingZandhoven gaat ‘verledden’. De gemeente startte dit jaar met de omschakeling van de openbare verlichting op ledverlichting in verschillende straten. Alle oude straatlampen worden op termijn vervangen door ledverlichting.
22/11 13u15  Tot wel vijf inbraken per dag: politiezones pakken inbrakenplaag samen aanDe agenten van de politiezones Minos en Hekla hebben de laatste tijd de handen vol met een reeks inbraken, die niet te stoppen is. Zo’n vijf inbraken per dag, al weken aan een stuk. Ze voeren nu gerichte acties en roepen op om extra waakzaam te zijn.
22/11 13u15  Zie jij wat er aan de hand is met deze trend op Instagram?In de wereld van beautybloggers op Instagram ontstaan er vaak trends. De laatste in die categorie is van de griezelige soort: dames fotoshoppen hun vingerkootjes weg om egale vingers te krijgen, die uiteindelijk meer op smalle worstjes lijken.
22/11 13u00  Gouden Stier Mbokani wordt 34, douche van bloem en eieren is zijn deelHet zijn hoogdagen voor Dieumerci Mbokani. Donderdagavond maakte de Gouden Stier tegen AA Gent zijn twaalfde en dertiende competitietreffer van het seizoen. Vandaag werd de Congolees 34 jaar. Ook de ploegmaats waren de verjaardag van hun scherpschutter niet vergeten. Abdoulaye Seck trakteerde Mbokani op een douche van bloem. De rauwe eieren van Mirallas en co zorgden voor een smeuïge toets. Een geestig tafereel waar de rest van de ploeg zich kostelijk mee amuseerde. De goalgetter kon er gelukkig zelf om lachen en deelde het ludieke moment, net als enkele andere spelers, op Instagram.
22/11 13u00  IS-weduwe uit Deurne krijgt vijf jaar cel, maar behoudt Belgische nationaliteitDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Soraya E. (25) uit Deurne, die twee keer met een Syriëstrijder trouwde, veroordeeld tot vijf jaar cel en 8.000 euro boete voor haar deelname aan de activiteiten van terreurgroep Islamitische Staat. De federale procureur had ook de vervallenverklaring van haar Belgische nationaliteit gevorderd, maar daar ging de rechtbank niet op in.
22/11 13u00  Arrestatiefoto toont Hilde Van Acker na 23 jaar op de vluchtDe Ivoriaanse gendarmerie heeft een foto verspreid van Hilde Van Acker en haar ex-man Jean-Claude LaCote na hun arrestatie woensdagavond en -nacht. Van Acker was de enige Belgische vrouw op de ‘most wanted’-lijst van Europol, na de moord op een Britse zakenman in De Haan in 1996.
22/11 12u45  Primeur in België: havens en grote spelers uit energiesector werken samen voor transport van waterstofZeven bedrijven, waaronder het Havenbedrijf Antwerpen, Deme, Exmar en Engie, willen volop inzetten op waterstof. Die brandstof – die opgewekt kan worden met hernieuwbare energie – moet helpen om de CO2-uitstoot in België te verlagen. Er volgt nu eerst een jaar van studiewerk, onder meer over de mogelijkheid om het goedje te importeren, waarna concrete projecten kunnen worden opgezet.
22/11 12u30  23-jarige werkneemster slachthuis overlijdt na aanrijding door vrachtwagenOp het terrein van het slachthuis Sopraco in de Kalverstraat in Geel gebeurde donderdag omstreeks 17u een tragisch verkeersongeval. Een 23-jarige Roemeense werkneemster die stond te telefoneren achter een vrachtwagen werd aangereden en overleed ter plaatse.
22/11 12u30  Elise Mertens maakt kans op WTA-onderscheiding als dubbelspeelsterElise Mertens is samen met haar Wit-Russische dubbelpartner Aryna Sabalenka door de WTA, de overkoepelende organisatie in het vrouwentennis, genomineerd voor de prijs van beste dubbelpaar van het jaar.
22/11 12u30  Inspecteurs halen “acrobatische toeren” uit om hondje uit het water te reddenEen interventiepatrouille van de Antwerpse politie heeft woensdagnacht een hond uit het water gered in Antwerpen-Noord. Volgens de politie moesten de inspecteurs daarvoor bijna acrobatische toeren uithalen.
22/11 12u30  Modeshow Victoria’s Secret stopt voorgoedIn 2019 ging de ooit zo befaamde modeshow van Victoria’s Secret voor het eerst in 25 jaar niet door. Nu maakt het moederbedrijf bekend dat er geen vervolg meer komt en het defilé definitief stopt.
22/11 12u15  Rechterhand van De Wever wordt kabinetschef cultuur bij JambonJoachim Pohlmann, al jarenlang N-VA-woordvoerder en rechterhand van Bart De Wever, stapt over naar de Vlaamse regering. Hij wordt kabinetschef cultuur bij minister-president Jan Jambon.
22/11 12u15  Ook ombudsman vindt dat VRT te ver is gegaan met beelden van Child Focus-campagneDe campagne van Child Focus tegen kinderporno blijft de gemoederen beroeren. Ook VRT-ombudsman Tim Pauwels vindt - naar aanleiding van de vele klachten van kijkers - dat de openbare omroep niet correct omsprong met de erg choquerende beelden.
22/11 12u15  Vijftiger die betrapt werd met 1,2 ton cocaïne verstopt tussen limoenen, blijft aangehoudenDe 53-jarige man die begin deze week werd opgepakt naar aanleiding van de vondst van 1,2 ton cocaïne in de Antwerpse haven, blijft aangehouden. Dat heeft de raadkamer in Antwerpen beslist.
22/11 12u15  Stoffel Vandoorne rijdt tweede kwalificatietijd voor openingsrace Formule E in Saoedi-ArabiëStoffel Vandoorne (Mercedes-Benz EQ) heeft vrijdag de tweede chrono neergezet tijdens de kwalificaties voor de eerste Grote Prijs Formule E van het nieuwe seizoen in Saoedi-Arabië.
22/11 12u15  Primeur in België: zeven toonaangevende spelers werken samen voor transport van waterstofZeven bedrijven, waaronder het Havenbedrijf Antwerpen, Deme, Exmar en Engie, willen volop inzetten op waterstof. Die energiedrager - die opgewekt kan worden met hernieuwbare energie - moet helpen om de CO2-uitstoot in België te verlagen. Er volgt nu eerst een jaar van studiewerk, onder meer over de mogelijkheid om het goedje te importeren, waarna concrete projecten kunnen worden opgezet.
22/11 12u00  Lewis Hamilton: "Dood van F2-piloot Hubert had een serieuze impact op mij"Lewis Hamilton vertelt wat de dood van F2-piloot Anthoine Hubert in Spa met hem deed en wat er nadien door zijn hoofd spookte.
22/11 11u45  Vergeet paardrijden, populair bij tieners is rijden met… een stokNee, het is geen grappig. Het uit Finland en Zweden overgewaaide Stokpaardrijden of ‘hobbyhorsing’ is al jarenlang populair en het wordt door duizenden tieners beoefend. Nu organiseert De Vlaamse Liga Paardensport (VLP) en Jumping Mechelen voor het eerst het Vlaams kampioenschap stokpaardrijden. Axelle Koninckx (18) plaatste zich als een van de eersten. De amazone uit Halle-Zoersel springt even hoog als haar eigen, échte paard!
22/11 11u45  Thuis-actrice opent galerij met kunst van bekende VlamingenEen schilderij van Axel Daeseleire of een designtafeltje van Andrea Crooneberghs... Sinds donderdag kan u het kopen in de nieuwe kunstshop van Sally-Jane Van Horenbeeck, vooral bekend als actrice in “Thuis”. Sally-Jane baat al twee jaar een Thais restaurant uit en wil daar nu een artistiek verlengstuk aan breien. “Same, same but different” heet de nieuwe shop. Het is de bedoeling om aan een breed publiek te tonen dat kunst toegankelijk én betaalbaar kan zijn.
22/11 11u45  Bouw dertien assistentiewoningen in Leopoldstraat gaat begin december van startOp de plaats waar tot enkele jaren geleden het parochiehuis van Merksplas stond, wordt vanaf begin december volop gewerkt. Er komen dertien assistentiewoningen, een kantoor voor energieleverancier Ebem en 56 parkeerplaatsen.
22/11 11u45  Winkeldief vlucht weg maar wordt opgepakt in Antwerpse binnenstadEen man van 33 is donderdag gearresteerd in de Antwerpse binnenstad nadat hij was betrapt bij een winkeldiefstal. Hij had jassen, broeken en sokken gestolen in verschillende winkel op de Meir.
22/11 11u45  DISCUSSIE. Moeten oudere chauffeurs verplicht worden om rijlessen te volgen?Om oudere chauffeurs mobiel te helpen blijven, start de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) in heel Vlaanderen met praktijkworkshops.
22/11 11u45  Zwerffietsen aan station moeten weg voor bouw tijdelijk FietspuntOp het Koning Albertplein in Mechelen begint maandag de bouw van een tijdelijk Fietspunt. Om dat mogelijk te maken, moeten zwerffietsen plaatsruimen.
22/11 11u45  Peter Sagan krijgt met Jean-Pierre Heynderickx voor het eerst een Belgische ploegleider om hem door Vlaams voorjaar te loodsenJean-Pierre Heynderickx (54) wordt volgend seizoen ploegleider bij Bora - hansgrohe. De Oost-Vlaming heeft een verleden als ploegleider bij Topsport Vlaanderen, Lotto en MTN Qhubeka/Dimension Data. Heynderickx mag volgend jaar Peter Sagan doorheen het Vlaamse voorjaar loodsen.
22/11 11u15  Bestuurder betrapt met zeven flessen lachgasDe lokale politie Mechelen-Willebroek heeft donderdagavond tijdens een grote controleactie een bestuurder aan de kant gezet die flessen lachgas vervoerde. De flessen werden in beslag genomen.
22/11 11u15  Tien jaar later: het overspelschandaal rond de beste golfer ooit Tiger WoodsIn de lente van 2009 poseert Tiger Woods naast Barack Obama in het Witte Huis. In de zomer van 2009 wordt hij als eerste atleet dollarmiljardair. In de herfst van 2009 wint hij zijn 71ste tornooi. In de winter van 2009 ligt dat imperium in duigen en is de ongenaakbare vedette uitgegroeid tot een internationale pispaal. Weinigen vlogen hoger, weinigen vielen dieper. Wat is er gebeurd?
22/11 11u15  De favoriete plekken van Kristel Verbeke: “Tafelen met Franse allure in de Zirkstraat”“Dit is de eerste keer dat ik in ’t Stad met de fiets rijd. Nu beleef ik Antwerpen eens op een andere manier”, lacht Kristel Verbeke (43), wanneer we met haar op pad trekken langs haar favoriete plekken. Ze mag dan wel niet in de stad wonen, als ex-K3’ster stond ze hier meermaals op het podium. En binnenkort beleeft ze zelfs haar vuurdoop op het toneel. In het Fakkeltheater staat ze naast Sven De Ridder in Kerstmis den boom in. “Het wordt een uitdaging, maar daar schrik ik niet voor terug.”
22/11 11u15  Fans van Club Brugge worden niet vervolgd voor antisemitische gezangen tegen AnderlechtVier supporters van Club Brugge worden niet vervolgd voor antisemitische gezangen na een wedstrijd tegen Anderlecht vorig seizoen. Het parket heeft de zaak geseponeerd. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Ieper.
22/11 11u00  Le Druide is niet meer: Franse cult-coach die zelfs La Louvière aan het voetballen kreeg, is overledenIn Frankrijk is Daniël Leclercq overleden aan de gevolgen van een longembolie. De 70-jarige voetbaltrainer genoot in Frankrijk een cultstatus omdat hij in 1998 erin slaagde de landstitel te veroveren met het kleine Lens. Een jaar later pakte hij met de mijnclub ook de Franse Beker. In België was de Nordist een half jaar aan de slag als coach van toenmalig eersteklasser La Louvière.
22/11 11u00  ‘The Greek freak’ pakt in NBA alweer uit met indrukwekkende cijfersGiannis Antetokounmpo was donderdagavond andermaal de sterkhouder van Milwaukee tegen Portland. Het Griekse fenomeen tekende met 24 punten, 19 rebounds en 15 assists voor zijn tweede triple-double van het seizoen. De Bucks haalden het met 137-129 en zijn nu alleen leider in de Eastern Conference.
22/11 10u45  Concert van Doe Maar in 12 minuten uitverkocht, De Roma kondigt extra concert aanHet aangekondigde concert van Doe Maar, volgend jaar op 6 november in De Roma, is in 12 minuten helemaal uitverkocht. De cultuurtempel in Borgerhout plant meteen een extra concert in op zaterdag 7 november. Tickets zijn nu te koop.
22/11 10u15  Minderjarigen bedreigd met nepwapen na discussie over vuurwerkDe Antwerpse politie heeft donderdagavond in Borgerhout twee mannen van 19 en 20 opgepakt nadat ze minderjarige jongens hadden bedreigd met een nepwapen. Er was een discussie ontstaan omdat ze eerst vuurwerk naar de jongens hadden gegooid.
22/11 10u15  Fans van Club Brugge worden niet vervolgd voor antisemitische gezangenVier supporters van Club Brugge worden niet vervolgd voor antisemitische gezangen na een wedstrijd tegen Anderlecht vorig seizoen. Het parket heeft de zaak geseponeerd. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Ieper.
22/11 10u15  “Veganistisch leder is zeker niet altijd ecologisch”Als we de fabrikanten mogen geloven, zijn veganistische, lederen handtassen of schoenen geen uitzondering meer. Maar klopt dat wel? En hoe ecologisch zijn die veganistische sneakers in het winkelrek nu precies?
22/11 10u15  NBA: Giannis Antetokounmpo leidt Milwaukee met indrukwekkende cijfers naar winst tegen PortlandGiannis Antetokounmpo was donderdagavond andermaal de sterkhouder van Milwaukee tegen Portland. Het Griekse fenomeen tekende met 24 punten, 19 rebounds en 15 assists voor zijn tweede triple-double van het seizoen. De Bucks haalden het met 137-129 en zijn nu alleen leider in de Eastern Conference.
22/11 10u00  AA Gent-speler scoort opmerkelijke goal tegen Antwerp: tegen de grond gaan, penalty claimen… en dan snel opstaan en scorenAA Gent-speler Jonathan David heeft donderdagavond in de met 3-2 verloren inhaalwedstrijd tegen Antwerp in blessuretijd voor een opmerkelijk doelpunt gezorgd. De Canadees kreeg een lichte tik in de Antwerpse zestien, ging daarop tegen de grond en claimde uitvoerig een penalty… om de verdedigers daarna te verrassen door razendsnel op te staan, te draaien en de bal binnen te schieten. Een wel heel originele schijnbeweging, al had ref Laforge - als hij het dan toch geen penalty vond - David evengoed geel kunnen geven voor een schwalbe.
22/11 10u00  Iraanse vrouw opent pop-up Parastu: “Ik wil mijn landgenoten op deze manier helpen”In de Geitestraat in het centrum van Mechelen opende Shohreh Bolouri recent een pop-upwinkeltje met alleen maar Iraanse producten zoals handtassen en tafellakens. Op die manier wil ze vrienden en familie in haar thuisland steunen. Zij lijden erg onder de sancties die Iran werden opgelegd.
22/11 09u15  Gemeente Zwijndrecht niet te spreken over tram 3: “De Lijn stuurt je met een kluitje in het riet”De gemeente Zwijndrecht is niet te spreken over de betrouwbaarheid van tram 3. Die zou elke tien minuten van en naar de stad moeten rijden, maar in de praktijk is dat allesbehalve. 7500 Zwijndrechtenaren rijden zo goed als gratis met het openbaar vervoer. Dat kost het gemeentebestuur zelf 800.000 euro, maar ze krijgt er weinig voor in ruil.
22/11 09u15  “Pestkop laten nablijven maakt pestgedrag erger”: onderzoek in Antwerpse scholenEen pester laten nablijven of zonder meer zeggen dat die “moet stoppen”, zal pestgedrag eerder erger maken. Dat is een van de conclusies van een onderzoek dat binnen de eerste graad van zeven secundaire scholen in de stad Antwerpen gevoerd is. Daar vloeiden tips uit voort die zowel volwassenen, gepeste leerlingen en medeleerlingen kunnen helpen om pestgedrag tegen te gaan.
22/11 09u15  Havens en grote spelers uit energiesector willen samen waterstof importerenOns land bestudeert de grootschalige import van waterstof, per schip, vanuit andere continenten. Die import van waterstof zou moeten helpen om de klimaatdoelstelling van 2050 te halen, om véél minder CO2 uit te stoten. Grote spelers uit de energiesector en de scheepvaart willen het project realiseren. Ze starten nu eerst een studie over de haalbaarheid en de kostprijs.
22/11 09u00  Twee dagen geleden opgestapt, nu langs de grote poort terug binnen: Diego Maradona blijft dan toch trainer van GimnasiaDiego Maradona gaat verder als coach van het Argentijnse Gimnasia. Minder dan 48 uur nadat hij zijn ontslag had ingediend, besliste de 59-jarige voetballegende toch aan boord te blijven bij de kelderploeg uit de eerste klasse.
22/11 08u45  Sally-Jane Van Horenbeeck opent galerij: lekker eten en daarna naar huis met een DaeseleireLekker eten en buiten stappen met een kunstwerk van Axel ­Daeseleire of Gène Bervoets? Het kan bij Same Same But Different. Daar combineert voormalig Thuis-actrice Sally-Jane Van ­Horenbeeck gastronomie en kunst.
22/11 08u30  Portico Quartet verrast in De Roma: ontdekkingsreizigers zonder landkaartPortico Quartet is misschien niet de bekendste naam van de huidige generatie jazz-bands die uit Groot-Brittannië komen aangespoeld, maar – wegens compleet uniek en eigenzinnig – wel een van de meest interessante. De grote zaal van De Roma bleek voorlopig nog een maatje te groot voor het gezelschap, maar het Londense klavertje vier liet zich niet intimideren.
22/11 07u45  Grote verkeershinder op E313 na ongeval in RanstOp de E313 in Ranst, richting Antwerpen, is grote verkeershinder door een ongeval waar twee auto’s en een vrachtwagen bij betrokken waren. Er is 45 minuten vertraging, meldt het Vlaams Verkeerscentrum.
22/11 07u00  Grote verkeershinder op E313 na ongevalOp de E313 in Ranst, richting Antwerpen, is grote verkeershinder door een ongeval waar twee auto’s en een vrachtwagen bij betrokken waren.
22/11 06u45  “81 procent van adolescenten wereldwijd beweegt te weinig”Wereldwijd beweegt vier op de vijf adolescenten minder dan een uur per dag. Dat blijkt vrijdag uit een studie van de Wereldgezondheidsorganisatie. De VN-organisatie stelt dat er dringend actie nodig is om jonge mensen meer te laten bewegen.
22/11 05u15  Motivatiebrief om appartement te bezichtigen: door krapte op huurmarkt moeten huurders zichzelf verkopenMeer en meer eigenaars of vastgoedmakelaars vragen aan potentiële huurders om in een brief te motiveren waarom zij de ideale bewoner zijn, soms nog voor ze het huis of appartement hebben gezien. Volgens het Vlaams huurdersplatform is het een opkomend fenomeen, maar “het gaat in tegen de regels van de privacy”, zegt coördinator Joy Verstichele.
22/11 05u15  STANDPUNT. Van de halve regering die we nog hebben, daagt maar de helft opVan de halve federale regering die we nog hebben, was gisteren maar de helft present in de Kamer. Vlaanderen werd alleen vertegenwoordigd door Maggie De Block (Open Vld). De andere aanwezige ministers waren van MR-signatuur. Niet alleen de parlementsleden hadden daar vragen bij, ook voor voorzitter Patrick Dewael was dit “niet voor herhaling vatbaar”. De situatie in de Kamer was een pijnlijk correcte illustratie van de toestand waarin dit land verkeert.
22/11 05u15  Vlaanderen en Nederland willen ‘Michelinster voor geologie’ voor ScheldegebiedIs de Schelde binnenkort een internationaal erkende geologische schat? Als het van Vlaanderen en Nederland afhangt wel, want er wordt volop gewerkt om het Schelde-estuarium door Unesco te laten erkennen als een zogeheten ‘Global Geopark’. Dat moet onder meer toerisme en onderzoek aanzwengelen. Een van de blikvangers is alvast de focus op honderden ‘verdronken dorpen’.
22/11 05u15  Personeel De Lijn in Antwerpen communiceert in 2020 digitaalDe Lijn begint in januari met het vernieuwen van het radionetwerk. Het systeem wordt volledig digitaal. Dit moet de veiligheid van het personeel verhogen.
22/11 05u15  Ouders Pia zien duidelijke vooruitgang na peperdure prik: “Dit is een mijlpaal voor ons”Goed een maand nadat de kleine Pia Boehnke uit Wilrijk het dure Zolgensma-prikje toegediend heeft gekregen, zien haar ouders een duidelijke vooruitgang in haar toestand. “Sinds anderhalve week is ze beginnen rollen. Dit is echt een mijlpaal voor ons”, zegt haar mama Ellen De Meyer.
22/11 05u15  Nooit meer met zakken sleuren: robot draagt al je inkopen, en volgt je waar je maar gaatVoor wie zich al eens laat gaan bij het shoppen, is er nu een oplossing die het u makkelijker moet maken: de Gita. Het is een robot op wieltjes die je -met behulp van een sensor- overal volgt. Met andere woorden, je hoeft je inkopen niet meer zelf te dragen. Maar het hebbeding is niet voor iedereen weggelegd, de Gita kost om en bij de 3000€. Daar kan je al heel wat kerstcadeautjes mee kopen, en goed voor de armspieren bovendien.
22/11 05u15  België sneuvelt al in eerste ronde van nieuwe Davis Cup: (bijna) iedereen ontevredenEen collectief ongenoegen waait doorheen de Caja Magica in Madrid, de thuisbasis voor de nieuwe versie van de Davis Cup. Spelers, toeschouwers, journalisten: iedereen (of toch bijna) moppert. Een overzicht.
22/11 05u15  Ook van Aert, Van Avermaet en Stuyven trekken voor de klassiekers op hoogtestage: “Het risico waard”Een hoogtestage nog voor de Omloop? Peter Sagan deed het in 2016 en won prompt Gent - Wevelgem en de Ronde. Tiesj Benoot deed het in 2018 en won de Strade Bianche. Zij krijgen nu navolging. Ook Greg Van Avermaet, Wout van Aert, Jasper Stuyven en Edward Theuns hebben in januari of februari een hoogtestage gepland om te kunnen pieken op de kasseien. “Het blijft een risico, maar het is het waard”, vertelt Merijn Zeeman, sportief manager van Jumbo - Visma.
22/11 05u15  COMMENTAAR. Wat is nu eigenlijk het probleem bij Antwerp?We geven het toe: we (journalisten) denken vaak in problemen. Soms kunnen we niet anders. Het probleem-Lamkel Zé begin dit seizoen, toen de Kameroener niet kwam opdagen en het uithing, viel niet te ontkennen. Dat is gelukkig van de baan.
22/11 05u15  Koen Van Langendonck vervangt publiekslieveling Özer in doel van Westerlo: “Lef en durf tonen tegen OHL”De ene zijn dood is de andere zijn brood. Dinsdagavond lag Berke Özer op de operatietafel in Istanboel. Vanavond kan zijn vervanger Koen Van Langendonck zich onsterfelijk maken in de topper tegen OH Leuven. “Als tweede doelman moet je elke wedstrijd klaar zijn om in te vallen. Net zoals tegen Union ben ik er klaar voor”, is de 30-jarige doelman nuchter als altijd.
22/11 05u15  EXCLUSIEF. Vicevoorzitter Hasan Cetinkaya: “Westerlo was een stervend dier, dat we nu aan het reanimeren zijn”Er werd meer dan één wenkbrauw gefronst, toen een half jaar geleden bekend raakte dat Westerlo in Turkse handen kwam. Na veertig jaar was Herman Wijnants moegestreden. En ging hij overstag voor het geld van de Turkse ondernemer Oktay Ercan. Veel geld. Het begin van het échte einde van de Kemphanen, voorspelden de critici. Niets van dat alles, zo blijkt nu. Westerlo leeft weer, op en naast het veld. Met dank aan Hasan Cetinkaya (38), de ‘nieuwe’ operationele baas op Het Kuipje. “We gaan geen experiment worden waar enkel andere clubs beter van worden. Het belang van Westerlo moet altijd voorop staan, in alles wat we doen.”
22/11 05u15  Zes studentes portretteren ‘Madammen van 2060’: “We vragen voorbijgangsters naar hun mooiste dromen”Er lopen deze dagen zes enthousiaste studenten door Antwerpen-Noord. Ze spreken er zowat iedere vrouw aan die ze tegenkomen op straat, in dienstencentra of in buurthuizen en vragen er naar haar verhaal of haar dromen. Die portretten bundelen ze op hun Facebook- en Instagrampagina en stellen ze tentoon op 15 december in het Oude Badhuis.
22/11 05u15  Jonge graffitikunstenaar toont kunnen op Putteke Winter in De SterLevensgrote bosbewoners verwelkomen zaterdag de bezoekers van Putteke Winter in recreatiedomein De Ster in Sint-Niklaas. Ze dragen de stempel van ‘Cedje’, de jonge ambitieuze graffitikunstenaar Cédric Deckers (19) uit Aartselaar.
22/11 05u15  Oorlog tussen Antwerpse deurwaarders eindigt voor strafrechterHet Openbaar Ministerie heeft één jaar met uitstel geëist voor de bekende Antwerpse deurwaarder Guy H. (61) omdat hij zijn ambtsverplichtingen niet zou hebben vervuld. De zaak ging aan het rollen na een strafklacht van zijn kantoorgenoot, deurwaarder Willy F. (63).
22/11 05u15  COLUMN. Een madam van 2060: fier op mijn postcodeZes studenten van de Karel de Grote Hogeschool lopen momenteel rond in de wijk 2060 om portretten te maken van dames die in de wijk wonen. Twintig jaar geleden hadden ze mij tegen het lijf kunnen lopen en mijn portret kunnen maken. Want eind jaren negentig woonde ik in de Diepestraat, de straat die vertrekt in de Dambruggestraat en uitmondt in de Lange Beeldekensstraat.
22/11 05u15  Een van de grootste kunstwerken van Antwerpen herleeft in MiddelheimmuseumHet Middelheimmuseum heeft een opvallende aanwinst. ‘De meditatieve Ruimte’ van Jan Dries, die tot 2007 voor het Theaterplein lag, werd heruitgevoerd in gras en zand. De erfgenamen van de kunstenaar schonken het concept en de plannen van het monument aan het museum.
22/11 05u15  Voorstel Open Vld: “Verschuif belastingdruk van winkelstraten naar grote baanwinkels”Om de Antwerpse winkelstraten een duw in de rug te geven, pleit Open Vld voor een lokale fiscale hervorming. Dit kan via een aanpassing van de opcentiemen waarbij de fiscale druk verschuift van deze winkelassen naar de grote baanwinkels.
22/11 05u15  Verslavingskoepel laat hulpverleners en ex-verslaafden samenwerkenDe vier Kempense ziekenhuizen doen binnenkort een beroep op ‘ervaringsdragers’ om patiënten met een verslaving te helpen. “Dat is een primeur”, zegt Anne Meeus, directeur Medewerkersbeleid van CAW De Kempen. Ivo is een van die helpers. “Wij staan meteen mee naast het bed van de verslaafde.”
22/11 05u15  Politiekorps tovert kloosterkapel om in gymzaalSinds enkele maanden heeft het Heistse politiekorps een eigen fitnessruimte in de kapel van het kloostergebouw op de berg. Afscheidnemend korpschef Luc Geens verklaarde de gymzaal voor politiepersoneel donderdag officieel voor geopend.
22/11 05u15  KWB Pulle en toneelkring Krak gaan Hollywood achterna: de oudjes stelen de showZowel het KWB-toneel van Pulle als toneelkring Krak uit Viersel beleven vanavond, vrijdag 22 november, de première van hun nieuw stuk. En net als in Hollywood momenteel zijn het de oudjes die de show stelen. Nooit te oud om gek te doen in Pulle wordt geregisseerd door de 84-jarige Fons Cools en in Viersel speelt Jef Peers (76) de hoofdrol.
22/11 00u00  REACTIES. Lior Refaelov: “Wat mijn gezin is overkomen, wens ik niemand toe”Terug van weggeweest: Lior Refaelov. De 33-jarige spelmaker zat vier matchen op de bank, maar mocht nog eens starten en deed het prima, bedankte ook met een penaltygoal.14 
21/11 23u45  REACTIES. De Laet na Antwerp-Gent: “Nu kunnen we zeker meer naar boven kijken”Antwerp won relatief makkelijk met 3-2 van AA Gent, mede door een grote efficiëntie én goede geestdrift. Vooral dat laatste was er zeker niet altijd deze competitie. En als er iemand weer de kop voorlegde, dan wel Ritchie De Laet.
21/11 23u00  Tv-kijker kan ref live horen overleggen met VAR tijdens Antwerp-Gent: “For me it’s not red card, it’s yellow card”Opvallend moment tijdens de inhaalwedstrijd van de vijfde speeldag tussen Antwerp en AA Gent donderdagavond. Toen videoref Wesley Alen scheidsrechter Nicolas Laforge in de 63ste minuut vroeg naar de beelden te komen kijken voor een fout van Faris Haroun, kon de televisiekijker het gesprek tussen ref en VAR live volgen omdat de micro’s vlakbij Laforge stonden.
21/11 22u45  Jubileum in stijl: na Club Brugge legt The Great Old nu ook AA Gent over de knieAntwerp sluit zijn heenronde af op een puike vierde plaats. Na de winst tegen competitieleider Club Brugge ging woensdagavond ook nummer twee AA Gent voor de bijl. Een jubileum in stijl dus voor Bölöni, die voor de honderdste keer in de dug-out plaatsnam. De Buffalo’s hoeven niet te lang te treuren. Zondag wacht alweer een kans op revanche.
21/11 22u45  Antwerpenaars vallen in prijzen op Belgian Fashion Awards in HandelsbeursDe pas heropende Handelsbeurs was donderdagavond het spectaculaire decor van de derde editie van de Belgian Fashion Awards. Opvallend, vooral veel Antwerpenaars gingen aan de haal met een award. Ontwerper Christian Wijnants ging naar huis met de prijs voor designer van het jaar.
21/11 22u30  Antwerp gaat op en over AA Gent en springt zo naar gedeelde derde plaatsMissie volbracht. Antwerp kende door alle afwezigheden tijdens de interlandbreak een lastige voorbereiding en kwam al vroeg achter tegen AA Gent, maar wist uiteindelijk toch verdiend te zegevieren bij 3-2.
21/11 22u30  Joachim Gérard verliest tweede match op Masters rolstoeltennis tegen Japanner Shingo KuniedaNa zijn zege in het openingsduel van groep B tegen de Fransman Nicolas Peifer, het vijfde reekshoofd, verloor Joachim Gérard donderdag zijn tweede pouleduel op de Masters rolstoeltennis in Orlando (Florida), waar hij zijn titel verdedigt.
21/11 22u00  De jacht is open: AC Milan doet Zlatan Ibrahimovic contractvoorstel, ook José Mourinho zou op de loer liggenAC Milan wil zijn aanvalslinie versterken met zijn gewezen spits Zlatan Ibrahimovic. Italiaanse media als La Gazzetta dello Sport en Sky Sports Italia melden donderdag dat de Zweed een contractvoorstel voor zes maanden op zak heeft. In Engeland zien ze nieuwbakken Tottenham-trainer José Mourinho echter nog een poging doen de deal te kapen.
21/11 21u45  LIVE. Merci, Dieu! Opnieuw Mbokani kopt Antwerp op 3-1 tegen GentAntwerp-AA Gent, deel 1. Ze kregen helemaal in het begin van het seizoen nog uitstel om zich op de Europese kwalificatie te focussen, maar nu nemen de Great Old en de Buffalo's het dan eindelijk tegen elkaar op in deze inhaalmatch en zondag alwéér in de Arteveldestad. Maar wie trekt vanavond aan het langste eind op de Bosuil? Volg alle actie hier LIVE vanaf 20u30!
21/11 21u45  PVDA pleit voor permanente winteropvang daklozen: “Ga eens een uurtje buitenstaan”“Waar is de logica? Terwijl vanuit de Centra voor Algemeens Welzijnswerk (CAW) duidelijk wordt gesteld dat het aantal daklozen sterk gestegen is, biedt Mechelen dit jaar een derde minder capaciteit in de winteropvang aan”, zegt gemeenteraadslid Dirk Tuypens (PVDA). “Winteropvang blijft altijd een doekje voor het bloeden. Het probleem van dakloosheid kan alleen met een grote structurele maatregel opgelost worden. Maar als zelfs dat doekje altijd kleiner wordt, dan dweilen we met de kraan open.”
21/11 21u30  Dubbel goud voor België op WK jiujitsu: Amjahid Amal en Licai Pourtois kronen zich tot beste van de wereldOnze landgenotes Amjahid Amal (-57kg) en Licai Pourtois (fighting jiujitsu -57kg) hebben donderdag goud veroverd op de wereldkampioenschappen jiujitsu in Abu Dhabi.
21/11 21u30  Steve Bakelmans toont speurders hoe hij Julie Van Espen vermoordde: “Geen emoties gezien bij de verdachte”Tijdens een urenlange reconstructie heeft Steve Bakelmans donderdag getoond hoe hij Julie Van Espen vermoord heeft aan het Albertkanaal in Merksem. “De confrontatie met zijn daden valt hem heel zwaar”, zegt zijn advocaat. Maar daar hecht de advocaat van de nabestaanden weinig geloof aan.
21/11 21u15  Derde keer Danshart: moe maar tevreden na tien uur dansenTien uur lang hebben ze gedanst én gewerkt. De vereniging voor 50-plussers S-Plus Hemiksem blikt terug op een geslaagde derde editie van Danshart. De opbrengst is voor de Kontichse vzw Move to Sport.
21/11 21u15  Bart Swings schaatst tegen wereldrecordhouder tijdens Wereldbeker in PolenBart Swings moet het vrijdag in de tweede manche voor de wereldbeker op de 5000 meter opnemen tegen de wereldrecordhouder, de Canadees Ted-Jan Bloemen. Swings en Bloemen vormen in de hal van Tomaszow Makowiecki (Polen) het vierde paar.
21/11 21u15  LIVE. Erop en erover: Antwerp komt ondanks Gentse tegentreffer op 2-1 voorsprongAntwerp-AA Gent, deel 1. Ze kregen helemaal in het begin van het seizoen nog uitstel om zich op de Europese kwalificatie te focussen, maar nu nemen de Great Old en de Buffalo's het dan eindelijk tegen elkaar op in deze inhaalmatch en zondag alwéér in de Arteveldestad. Maar wie trekt vanavond aan het langste eind op de Bosuil? Volg alle actie hier LIVE vanaf 20u30!
21/11 21u00  LIVE. Fantastische kanonskogel van Mbokani zet Antwerp snel weer op 1-1 tegen GentAntwerp-AA Gent, deel 1. Ze kregen helemaal in het begin van het seizoen nog uitstel om zich op de Europese kwalificatie te focussen, maar nu nemen de Great Old en de Buffalo's het dan eindelijk tegen elkaar op in deze inhaalmatch en zondag alwéér in de Arteveldestad. Maar wie trekt vanavond aan het langste eind op de Bosuil? Volg alle actie hier LIVE vanaf 20u30!
21/11 21u00  Vive le Vélo! steunt revalidatiekliniek van Stig Broeckx voor Warmste WeekWielerprogramma Vive le vélo! doet mee aan de Warmste Week. Het verkoopt sokken en koerspetjes op zijn webshop tegen 15 euro. De opbrengst gaat naar Revalidatie & MS Centrum Overpelt, de plaats waar wielrenner Stig Broeckx revalideert nadat hij door een val in de Baloise Belgium Tour in 2016 in coma was beland.
21/11 21u00  Feyenoord mag geen fans meenemen naar Porto voor Europees duelFeyenoord mag van de UEFA het eerstvolgende uitduel in de Europa League geen supporters meenemen. De Nederlandse club krijgt de straf vanwege wangedrag van een deel van de aanhang bij de wedstrijd in Zwitserland tegen Young Boys. Het volgende uitduel van de Europa League voor Feyenoord is op 12 december in Porto.
21/11 20u30  Steve Bakelmans toont speurders hoe hij Julie Van Espen vermoordde: “Maar ik heb geen emoties gezien bij de verdachte”Tijdens een urenlange reconstructie heeft Steve Bakelmans donderdag getoond hoe hij Julie Van Espen vermoord heeft aan het Albertkanaal in Merksem. “De confrontatie met zijn daden valt hem heel zwaar”, zegt zijn advocaat.
21/11 20u30  Hellas Verona dan toch niet gestraft voor racisme tegen Mario BalotelliDe Beroepscommissie van de Italiaanse Voetbalfederatie (FIGC) heeft de gedeeltelijke sluiting van het stadion van Verona opgeschort, zo maakte de club Hellas Verona donderdag bekend.
21/11 20u15  VIDEO. Brand in appartementsgebouw, bewoners geëvacueerdEen tiental bewoners van een klein appartementsgebouw aan de Hogenakkerstraat in Tielrode moesten woensdagavond een tijdje hun woonst verlaten nadat er in een flat op de eerste verdieping brand was uitgebroken in de keuken.
21/11 20u15  Groot-Brittannië is laatste kwartfinalist op Davis Cup na zege tegen KazachstanGroot-Brittannië heeft zich donderdag in Madrid als achtste en laatste gekwalificeerd voor de kwartfinales van de Davis Cup. De Britten hadden een zege van dubbelpaar Jamie Murray en Neal Skupski nodig, tegen de Kazakken Alexander Bublik en Mikhail Kukushkin, om het pleit in hun voordeel te beslechten. Het werd 6-1 en 6-4. Groot-Brittannië won de ontmoeting zo met 2-1 en sluit poule E af als groepswinnaar.
21/11 20u15  Bedrijf op A12 trekt aan alarmbel: “Zowat elke parking hier wordt als sluipweg gebruikt”De verkeersknoop op de A12 zorgt voor steeds meer files en ergernis bij automobilisten. En voor het nodige sluipverkeer. Vorige week was er een filmpje waarin een auto over het fietspad reed. Nu trekt Annie De Laet van het tegelbedrijf Furtex aan de alarmbel. “De automobilisten zoeken hier via zowat elke parking voor de zaken en winkels een sluipweg.”
21/11 20u00  LIVE. Wat toont Antwerp in inhaalmatch tegen AA Gent?Antwerp-AA Gent, deel 1. Ze kregen helemaal in het begin van het seizoen nog uitstel om zich op de Europese kwalificatie te focussen, maar nu nemen de Great Old en de Buffalo's het dan eindelijk tegen elkaar op in deze inhaalmatch en zondag alwéér in de Arteveldestad. Maar wie trekt vanavond aan het langste eind op de Bosuil? Volg alle actie hier LIVE vanaf 20u30!
21/11 20u00  Toch geen speekseltests voor Brasschaatse leerlingen: scholen zien af van controversiële drugstestDe speekseltest die vijf Brasschaatse middelbare scholen zouden gaan afnemen bij leerlingen om hen te controleren op druggebruik, sterft een stille dood. Wel zullen de onderwijsinstellingen samen met de gemeente een uniform preventiebeleid voeren rond drugs. “Dit is een signaal dat je preventief optreedt in plaats van repressief.”
21/11 19u45  Nieuwe reconstructie van moord op Julie Van Espen aan AlbertkanaalIn Antwerpen heeft de onderzoeksrechter van het dossier rond de moord op Julie Van Espen vandaag een reconstructie gehouden nabij het Albertkanaal, waar de feiten plaatsvonden. Het gaat om een tweede poging tot wedersamenstelling met verdachte Steve Bakelmans, nadat die bij een eerste poging op 25 juni tot ontgoocheling van de nabestaanden op het laatste moment zijn medewerking had geweigerd. Deze nieuwe poging kwam er op vraag van de verdediging zelf.
21/11 19u30  Berchem zet sterk in op vergroening en heraanleg straten: Cogels-Osylei en Boomgaardstraat op de schopVan de ongeveer 20 miljoen euro waarover het district Berchem beschikt voor de periode 2020-2025, gaat er 11,5 miljoen naar de heraanleg van straten. Zo worden onder meer de Cogels-Osylei en de Boomgaardstraat volledig vernieuwd. Verder investeert het district ook fors in vergroening.
21/11 19u15  Toch geen speekseltest voor Brasschaatse leerlingen: scholen zien af van controversiële drugstestDe speekseltest die vijf Brasschaatse middelbare scholen zouden gaan afnemen bij leerlingen om hen te controleren op druggebruik, sterft een stille dood. Wel zullen de onderwijsinstellingen samen met de gemeente een uniform preventiebeleid voeren rond drugs. “Dit is een signaal dat je preventief optreedt in plaats van repressief.”
21/11 19u15  Geen gratis elektriciteit meer voor foorkramers en circussenVoortaan zullen foorkramers en circussen een bijdrage moeten betalen voor het gebruik van elektriciteit aan de gemeente Zoersel. De oppositiepartijen CD&V en H-eerlijk Zoersel vinden dat dit een aanslag is op “bruisend Zoersel”.
21/11 19u15  Tickets voor Tourist LeMC (letterlijk) onder de hamer voor De Warmste WeekVeilinghuis Hammertime uit Stabroek ziet De Warmste Week dit jaar groot. Zaakvoerder Steven Teugels wist niemand minder dan Tourist LeMC te strikken voor een benefietconcert. De zevenhonderd tickets voor het optreden gaan onder zijn hamer.
21/11 19u15  KdG legt extra sancties op aan studentenclub Eligia voor voedsel op doopStudentenclub Eligia, verbonden aan de Karel de Grote Hogeschool, werd eerder deze maand geschorst door de stad Antwerpen omdat het zich tot twee keer toe niet hield aan het doop- en feestcharter. Bovenop die schorsing legt KDG nu nog extra sancties op.
21/11 19u15  Werf voor stadsbioscoop start in december op: “Een nieuwe culturele ontmoetingsplaats”Als alles volgens plant verloopt, schittert de Oude Stadsfeestzaal in Mechelen tegen de zomer van 2021 opnieuw in volle glorie als stadsbioscoop. De werf start begin december op. Om de architectuur van het monument te bewaren, is ervoor geopteerd om in de zaal een cinematoren op te trekken met drie filmzalen. Op de gaanderijen is er plek voor horeca.
21/11 19u15  Gemeente onderzoekt oprichting van team voor GezinsondersteuningOppositiepartij Samen Anders vraagt aan het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver om werk te maken van een GO-team. Zo’n team helpt gezinnen bij financiële problemen. Schepen An Coen (N-VA) is het idee genegen en de gemeente stelde zich al eens kandidaat, maar werd toen niet weerhouden.
21/11 19u00  Crowdfunding voor meisje met beperking groot succes: Nanou (12) kan met nieuwe ligfiets druk verkeer de baasEr hing een pittig prijskaartje van 5.500 euro vast aan de ligfiets die Ellen Leemans (36) voor haar dochter Nanou (12) wilde aanschaffen. Zo pittig dat ze een crowdfunding opstartte. Met succes. “Ik heb mijn trots opzij moeten zetten”, zegt ze. “Maar de reactie van Nanou bij het zien van haar nieuwe fiets, was dat allemaal meer dan waard.”
21/11 19u00  Slechts op drie plekken oudejaarsvuurwerk toegelatenWie op oudejaarsnacht vuurwerk wil afsteken in Zoersel, zal dat enkel mogen doen na een aanvraag op één centraal punt in elke deelgemeente.
21/11 19u00  Absurd: man gefilmd die op rijdende wagen ligt te telefoneren in BorgerhoutVoorbijgangers in de Montensstraat in Borgerhout konden donderdagmiddag een wel zeer absurde scène zien. Een man ligt op de motorkap van een rijdende wagen. Hij is duidelijk aan het bellen met zijn telefoon, tot hij opkijkt naar de claxonnerende wagen. Het is niet geweten waarom de man op de motorkap ligt. De Montensstraat ligt tussen het Koxplein en de Plantin en Moretuslei.
21/11 18u45  Hector Jansen overleden: “Zonder hem had de Scheldeprijs niet meer bestaan”Hector Jansen is op 91-jarige leeftijd overleden. Zonder hem had de Scheldeprijs nu wellicht niet meer bestaan.
21/11 18u15  Israëlische premier Netanyahu aangeklaagd voor omkoping en fraudeDe Israëlische premier Benjamin Netanyahu wordt aangeklaagd voor omkoping, fraude en misbruik van vertrouwen. Dat heeft de Israëlische krant Haaretz gemeld.
21/11 18u15  “Er zal hier eerst eens iets moeten gebeuren voor de situatie zal veranderen”Bedrijven op de A12 trekken nog maar eens aan de alarmbel. Vooral ter hoogte van Aartselaar, waar er gewerkt wordt, is de chaos nu compleet. De parkeerterreinen van de bedrijven worden als sluipweg gebruikt en werknemers geraken niet meer met de wagen op het werk. Om van de kosten voor de leveranciers die uren stilstaan nog maar te zwijgen.
21/11 18u15  ‘Most Wanted’-moordenares uit Sint-Niklaas gearresteerd in IvoorkustHilde Van Acker, de enige Belgische vrouw op de ’Most Wanted’-lijst van Europol, is woensdagnacht gearresteerd in de Ivoriaanse hoofdstad Abidjan. Ook haar ex-man Jean-Claude LaCote, met wie de Sint-Niklase Van Acker in 1996 een Britse zakenman vermoordde in De Haan, werd woensdagavond opgepakt.
21/11 17u45  Verkeerslichten aan Staf Vrelust slechts tijdelijkSinds kort staan er verkeerslichten op het kruispunt van de Turnhoutsebaan met de Vloeyenbergdreef en de Van de Wervelaan. “Dit is een tijdelijke maatregel en geen generale repetitie voor na de heraanleg van de N12”, zegt schepen van Mobiliteit Olivier Verhulst (Open Vld).
21/11 17u45  Het brave scoutsmeisje dat de meest gezochte moordenares van het land werd: hoe Hilde Van Acker (56) ontspoordeZe was de enige Belgische op de vrouwelijke ‘Most Wanted’-website van Europol. Hilde Van Acker. 56 jaar ondertussen. Kort blond haar. Spichtig gezicht. Gejaagde blik. Een scoutsmeisje uit Sint-Niklaas. Een brave boekhoudersdochter. Maar toch ontspoorde ze compleet. Na zich 20 jaar verborgen te houden voor het gerecht, kon ze nu toch gearresteerd worden in Ivoorkust. Een reconstructie van een leven vol oplichting dat haar uiteindelijk de meest gezochte moordenares van het land zou maken.
21/11 17u45  Belgian Cats zitten in tweede pot voor loting olympische kwalificatietoernooienDe Belgische basketbalvrouwen zitten bij de loting voor de olympische kwalificatietoernooien, net als de drie andere gastlanden Frankrijk (FIBA 5), Servië (FIBA 7) en China (FIBA 8), in pot twee. De loting gaat volgende week woensdag door op de hoofdzetel van de Internationale Basketbalfederatie (FIBA) in het Zwitserse Mies. De potverdeling gebeurde op basis van de FIBA-ranking.
21/11 17u45  Davis Cup grijpt in na wedstrijd tot… vier uur ’s morgensDe organisatoren van de finaleronde in de Davis Cup in Madrid hebben donderdag besloten de wedstrijden van vrijdag en zaterdag dertig minuten eerder te laten starten. De organisatie wil op die manier “de kans op nachtelijke partijen miniem houden”.
21/11 17u15  Duitse tweedeklasser St. Pauli verbreekt contract van Turkse speler Cenk Sahin die oorlog in Syrië steundeDe Duitse tweedeklasser St. Pauli heeft donderdag bekendgemaakt het contract van haar middenvelder Cenk Sahin met onmiddellijke ingang te hebben verbroken. De 25-jarige Turk kwam vorige maand in het oog van de storm terecht na een steunbetuiging op zijn Instagrampagina aan het Turkse offensief in Syrië.
21/11 17u15  Kortgedingrechter verklaart KV Kortrijk-speler Faïz Selemani (na drie maanden!) eindelijk speelgerechtigdKV Kortrijk kan eindelijk rekenen op aanwinst Faïz Selemani. De Comorese spelmaker, die afgelopen zomer een gecontesteerde overstap maakte van 1B-club Union naar Kortrijk, werd door de Brusselse kortgedingrechter in beroep in zijn gelijk gesteld in zijn geschil met de Belgische voetbalbond (KBVB).
21/11 17u15  Goed nieuws voor José Mourinho bij Tottenham: Jan Vertonghen weer op trainingJan Vertonghen is hersteld van zijn scheur in de hamstrings en traint opnieuw mee bij Tottenham Hotspur, zo maakte de club donderdag bekend.
21/11 17u00  Dieven graaien zo veel mogelijk iPhones uit de rekken bij SwitchEnkele brutale dieven sloegen donderdag toe in de Switchvestiging van het shoppingpark in Olen. Drie personen gingen de winkel binnen en terwijl er eentje aan de deur bleef staan, graaiden de twee anderen zo veel mogelijk toestellen uit de rekken.
21/11 17u00  Neymar staat bij PSG dicht bij rentree na blessureNeymar zal meer dan waarschijnlijk deel uitmaken van de selectie van de Franse landskampioen en competitieleider Paris Saint-Germain voor het competitieduel van vrijdagavond tegen Lille, de openingswedstrijd van de veertiende speeldag in de Ligue 1, zo maakte PSG-coach Thomas Tuchel donderdag bekend.
21/11 16u45  Fototentoonstelling toont leven Roemeense straatkinderen in ondergrondse tunnelsMet de film Bruce Lee and the Outlaw won fotograaf Joost Vandebrug tal van prijzen op internationale filmfestivals. De Fries, die in Antwerpen woont, volgde in Boekarest (Roemenië) jarenlang het ondergrondse leven van de straatjongen Nicu. Een unieke fotoreeks hieruit is vanaf 24 november te zien bij Ingrid Deuss Gallery in de Provinciestraat.
21/11 16u45  ’Most Wanted’-moordenares uit Sint-Niklaas gearresteerd in IvoorkustHilde Van Acker, de enige Belgische vrouw op de ’Most Wanted’-lijst van Europol, is woensdagnacht gearresteerd in de Ivoriaanse hoofdstad Abidjan. Ook haar ex-man Jean-Claude LaCote, met wie de Sint-Niklase Van Acker in 1996 een Britse zakenman vermoordde in De Haan, werd woensdagavond opgepakt.
21/11 16u30  Bestuurder wordt onwel en richt ravage aan in straatIn de Rupelmondestraat in Bazel (Kruibeke) werd donderdagmiddag een ravage aangericht door een bestuurder die onwel was geworden achter het stuur.
21/11 16u15  Nu reserveren: Bryan Ferry, Sting en Doe MaarVan Sportpaleis tot Trix en van AB tot Vorst Nationaal: voor welke pas aangekondigde concerten kan u vanaf nu tickets bestellen/is de voorverkoop net gestart?
21/11 16u15  Deel Antwerps Stadspark gaat tijdelijk dicht, stad gaat rotspartijen en hangbrug restaurerenDe hangbrug in het Antwerpse Stadspark en de bijbehorende rotspartijen worden begin volgend jaar volledig gerestaureerd. Dat moet ervoor zorgen dat het beschermde monument ook de volgende decennia op een veilige manier kan gebruikt worden. De zone rond de brug zal tijdens de werken afgesloten zijn.
21/11 16u15  Jason Denayer moet aanvoerdersband bij Lyon afstaan aan Memphis DepayJason Denayer moet zijn aanvoerdersband bij het Franse Olympique Lyon al na enkele maanden afgeven, zo maakte de club donderdag bekend.
21/11 16u15  Met ervaren chauffeurs Eddy (66) en Guido (71) op rijles: “Denk nooit dat je perfect bent!”Om oudere chauffeurs te helpen mobiel te blijven, start de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) met praktijkworkshops in heel Vlaanderen. Wij stappen in bij Guido (71) en Eddy (66): met honderdduizenden kilometers op de teller laten ze zich toch opnieuw testen: “Als je denkt dat je perfect bent, dan wordt het pas gevaarlijk.”
21/11 16u15  Oekraïense bond bestraft club én slachtoffer na oerwoudgeluidenDinamo Kiev moet een boete van omgerekend 18.500 euro betalen en zijn volgende thuiswedstrijd zonder publiek afwerken. Dat besliste de Oekraïense voetbalbond na het racistisch incident met middenvelder Taison van Shakhtar Donetsk eerder deze maand.
21/11 16u15  Belgische ’Most Wanted’-moordenares gearresteerd in IvoorkustHilde Van Acker, de enige Belgische vrouw op de ’Most Wanted’-lijst van Europol, is donderdag samen met haar partner Jean-Claude Lacote gearresteerd in de Ivoriaanse hoofdstad Abidjan. Dat meldt VTM Nieuws. Er is verder weinig geweten over de omstandigheden van hun arrestatie. Vermoedelijk zal België de uitlevering van het koppel vragen.
21/11 16u00  Moordenaarskoppel van Belgium’s Most Wanted-lijst gearresteerdHet moordenaarskoppel Jean-Claude Lacote en Hilde Van Acker van de Belgium’s Most Wanted-lijst is vandaag gearresteerd. Dat meldt VTM Nieuws. Ze werden gevat in Abidjan aan de Ivoorkust. Over de omstandigheden van hun arrestatie is verder nog weinig duidelijkheid. Vermoedelijk zal België de uitlevering vragen.
21/11 16u00  Rode Duivels kunnen enkel nog Wales of Finland als derde tegenstander krijgen op EURO 2020De Rode Duivels waren eerder al zeker van Rusland en Denemarken als tegenstanders op EURO 2020 en de Europese voetbalbond UEFA heeft nu ook meer duidelijkheid geschept over de identiteit van de derde tegenstander. Door de aanwezigheid van vier gastlanden in de play-offs is immers besloten de winnaars van die eindronde niet aan de groep van de Belgen te koppelen. Daardoor kunnen de Rode Duivels enkel nog tegen Finland of Wales, de twee landen uit pot vier die zich op de reguliere manier wisten te kwalificeren voor EURO 2020, uitkomen.
21/11 15u45  Vijf winterjassentrends om de kou te trotserenWie zich in deze kou naar buiten waagt, duffelt zich maar best flink in. Met jassen uit imitatiebont, warme schapenvachtjes, zomen tot bijna aan de grond of capes waarin je helemaal kan verdwijnen, lukt dit zeker. Dit zijn de trends op een rijtje.
21/11 15u45  Winterwandeling of kerstdecoratie shoppen: hier moet je zijn dit weekendEen winterwandeling of budgetvriendelijke kerstdecoratie shoppen? Dit weekend voelen we ons al een beetje in kerstsfeer. We geven je enkele tips om eropuit te trekken en kijken ook al uit naar volgende week.
21/11 15u45  Iedereen speelt! Ontdek bijna 200 gezelschapsspellen op grootste beurs van Vlaanderen in WaagnatieTaalknobbels, bluffers, doordenkers, fantasyfreaks of simpelweg fans van een portie gezelligheid: ze komen dit weekend allemaal aan hun trekken in de Waagnatie. Tijdens de twintigste editie van de beurs ‘Spel’ ontdek je dat de sector ook in digitale tijden véél meer te bieden heeft dan Monopoly en Mens Erger Je Niet.
21/11 15u45  Jeep-werkplaats in de as, brandweer laat hybride wagen extra afkoelenEen brand in de werkplaats van Turnhout Dealership heeft donderdagochtend de garage van Jeep langs de Steenweg op Gierle in Turnhout zwaar beschadigd. De werkplaats is helemaal vernield en de toonzaal liep rookschade op. De brandweer moest een uitgebrande hybride auto meenemen om verder af te koelen.
21/11 15u45  Inbrekersbende slaat 182 keer toe in residentiële villawijken: tot 9 jaar cel geëistEen elfkoppige bende uit de streek van Charleroi hangt celstraffen van één tot negen jaar boven het hoofd voor een hele reeks inbraken. De boeven sloegen op amper tien maanden tijd maar liefst 182 keer toe in het hele land. Steeds waren exclusieve villa’s hun doelwit. Zo kreeg onder meer zanger en presentator Walter Grootaers uit Lier de bende op bezoek. Alles samen konden de inbrekers voor ettelijke miljoenen euro aan juwelen, kledij en geld stelen.
21/11 15u45  Stofdoekjes voor aan je voeten? Dat is dan 600 euroDe Chinees-Maleisische schoenenontwerper Jimmy Choo heeft opvallende pantoffels in zijn huidige collectie. Het gaat om groene ballerina’s, die iets weg hebben van microvezeldoekjes. Alleen ligt de prijs met 600 euro per paar net iets hoger.
21/11 15u45  Rode Duivels kunnen enkel nog Wales en Finland als derde tegenstander krijgen op EURO 2020De Rode Duivels waren eerder al zeker van Rusland en Denemarken als tegenstanders op EURO 2020 en de Europese voetbalbond UEFA heeft nu ook meer duidelijkheid geschept over de identiteit van de derde tegenstander. Door de aanwezigheid van vier gastlanden in de play-offs is immers besloten de winnaars van die eindronde niet aan de groep van de Belgen te koppelen. Daardoor kunnen de Rode Duivels enkel nog tegen Finland en Wales, de twee landen uit pot vier die zich op de reguliere manier wisten te kwalificeren voor EURO 2020, uitkomen.
21/11 15u30  Succesrecept voor Wintersalon krijgt vervolgVan 13 tot 31 december wordt de Turnhoutse Grote Markt opnieuw omgevormd tot het Wintersalon. Nieuw is de samenwerking met de Warande en de vervanging van Verlooren Mondagh door Klinken met de Binken tijdens het eerste weekend van januari.
21/11 15u30  Vermiste 17-jarige in Geel in goede gezondheid teruggevondenHet 17-jarige meisje dat woensdagmiddag voor het laatst werd gezien aan het station van Geel, is in goede gezondheid teruggevonden. Dat meldt de politie donderdagnamiddag.
21/11 15u30  Zeven Kempense adressen: kledingwinkels voor kinderenElke week gaan we op zoek naar zeven interessante adresjes. Deze week: kledingwinkels voor tieners in de Kempen.
21/11 15u15  De dubbele tong van N-VA en de verdeeldheid bij Open Vld en CD&V: waarom alleen de angst regeertHet zoemt dezer dagen weer heel hard rond in de Wetstraat: CD&V en Open Vld overwegen om toch in een regering te stappen zonder N-VA. Off the record, natuurlijk. Want geen enkele partij wil zijn eigen ruiten ingooien. Maar waarom is er zoveel verschil tussen wat de partijen hopen of willen en wat ze effectief zeggen? Van een regering is nog lang geen sprake, voorlopig regeert alleen de angst om zichzelf buitenspel te zetten.
21/11 15u00  Wolfsburg kan opnieuw op doelman Koen Casteels rekenenKoen Casteels, de doelman van het Duitse Wolfsburg, is hersteld van het barstje in zijn kuitbeen dat hem bijna drie maanden aan de kant hield. Zaterdag maakt de 27-jarige Rode Duivel zijn comeback in de competitiewedstrijd op het veld van Eintracht Frankfurt.
21/11 15u00  Lierse Kempenzonen beboet voor racistische spreekkorenLierse Kempenzonen werd woensdag veroordeeld tot het betalen van een geldboete van 3.000 euro voor de racistische spreekkoren die te horen waren tijdens de match op Olympic Charleroi.
21/11 14u45  Brandweer rukt uit naar flatgebouw op Luchtbal voor brand op terrasDe brandweer is donderdag uitgerukt naar de zogenaamde Langblokken in de wijk Luchtbal, langs de Groenendaallaan. Daar was brand ontstaan op een van de terrassen.
21/11 14u45  Da Costa: nieuwe multiculturele topkeuken (3/5)Onze recensent stapt zonder afspraak en anoniem een Antwerpse horecazaak binnen en doet zijn wedervaren. Deze week: Da Costa op de Mechelsesteenweg.
21/11 14u45  AFC Tubize in aanleg van schorsing geplaatst wegens schuld bij BASDe Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft ACF Tubize in aanleg van schorsing van sportactiviteiten geplaatst. De reden daarvoor is een openstaande financiële schuld bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS), zo vernam Belga.
21/11 14u30  Frank De Bleeckere gaat arbitrage bij UEFA mee helpen ontwikkelenHet Uitvoerend Comité van de Europese voetbalbond UEFA heeft Frank De Bleeckere benoemd tot lid van het nieuw gevormde UEFA Referee Development Panel. Dat maakte de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) bekend. Ook Belgiës scheidsrechtersbaas David Elleray zetelt in het Europees expertenpanel.
21/11 14u30  Parijs opent nog een schaatspiste op unieke locatieIn Parijs opent straks niet alleen de grootste indoor schaatspiste ter wereld in het Grand Palais. Schaatsen kan in de stad ook met een uitzicht vanaf het dak van Galeries Lafayette.
21/11 14u30  “Ik wou mijn lichaam resetten”: Greg Van Avermaet zes weken van de fiets geblevenGreg Van Avermaet begint in 2020 al aan zijn veertiende profseizoen. Toch is er van routine geen sprake. De CCC-kopman nam na het seizoen een rustperiode van zes weken - twee weken langer dan gebruikelijk. In januari trekt de Waaslander volgens zijn ploegleider Valerio Piva zelfs op hoogtestage. “We willen voorkomen dat Greg te snel in vorm is, zodat we kunnen pieken naar de klassiekers.”
21/11 14u30  Waarom komst van Mourinho bevrijdend kan werken voor Vertonghen en AlderweireldDoor José Mourinho (56) aan te stellen als opvolger van de gevallen succescoach Mauricio Pochettino lijkt Tottenham Hotspur met de duivel te slapen. Maar voor de Spurs-Belgen Toby Alderweireld en Jan Vertonghen kan de komst van de omstreden Portugees bevrijdend werken. Wie weet zit er voor beiden zelfs een contractverlenging in.
21/11 14u15  Stand-upcomedian Amelie Albrecht (26) is haar sarcastische zelf in ‘De Slimste Mens’“Ik ben hier niet graag. In het leven, bedoel ik.” Met die woorden maakte comedian Amelie Albrecht (26) haar intrede in De Slimste Mens ter Wereld. De droge humor die haar een klein jaar geleden de Humo’s Comedy Cup opleverde, is nog steeds haar handelsmerk. “Misschien ben ik onbewust geïnspireerd door Chandler uit Friends.”
21/11 14u15  Politieofficier op rust lanceert databank tegen fietsdiefstal: “QR-code kan je zonder schade niet verwijderen”Johan Quataert (60) uit Rijmenam (Bonheiden) mag sinds kort dan wel met pensioen zijn als politieofficier, het belet hem niet om zijn strijd tegen criminelen voort te zetten. Hij lanceert een databank waar iedereen zijn fiets gratis kan registeren tegen diefstal. Wie dat wenst, kan via Bikebank tegen betaling zelfs nog een stapje verder gaan.
21/11 14u15  Nijpend tekort aan raadgevende artsenDe verzekeringssector kampt met een tekort aan raadgevende artsen. Samen met de beroepsverenigingen van ‘verzekeringsartsen’ start Assuralia een campagne om jonge artsen over de meet te trekken.
21/11 13u45  Nieuwe reconstructie van moord op Julie Van Espen aan de gang aan AlbertkanaalIn Antwerpen houdt de onderzoeksrechter van het dossier rond de moord op Julie Van Espen vandaag een reconstructie nabij het Albertkanaal, waar de feiten plaatsvonden. Het gaat om een tweede poging tot wedersamenstelling met verdachte Steve Bakelmans, nadat die bij een eerste poging op 25 juni tot ontgoocheling van de nabestaanden op het laatste moment zijn medewerking weigerde. Deze nieuwe poging komt er op vraag van de verdediging zelf.
21/11 13u45  Moederbedrijf Victoria’s Secret krijgt extra financiële klapL Brands, Inc, het moederbedrijf van het Amerikaanse lingeriemerk Victoria’s Secret heeft alweer verlies geleden. In het derde kwartaal van het jaar is de daling van de omzet bijna verzesvoudigd.
21/11 13u45  Vrachtwagen rijdt zich vast op Paardenmarkt: voertuig getakeldDe Antwerpse Paardenmarkt was donderdagmiddag een tijdlang versperd nadat een vrachtwagen zich tijdens een manoeuvre had vastgereden. Ondertussen is de vrachtwagen getakeld en is de straat.
21/11 13u30  Zou het dan toch? AC Milan doet Ibrahimovic contractvoorstelAC Milan wil zijn aanvalslinie versterken met zijn gewezen spits Zlatan Ibrahimovic. Italiaanse media als La Gazzetta dello Sport en Sky Sports Italia melden donderdag dat de Zweed een contractvoorstel voor zes maanden op zak heeft.
21/11 13u30  België definitief uitgeschakeld in Davis Cup: Duitser bezegelt het lot van David Goffin en Co.België mag niet naar de kwartfinales van de vernieuwde Davis Cup in Madrid. Het team van Johan Van Herck had nog een waterkansje om door te stoten als beste tweede, maar door het verlies van de Chileen Nicolas Jarry tegen de Duitser Philipp Kohlschreiber is de exit van de Belgen een feit.
21/11 13u30  Team Ineos haalt met mountainbiker en jeugdvriend van Tourwinnaar Bernal nog een opvallende versterkingDe Colombiaan Brandon Rivera (23) heeft een contract voor twee seizoenen ondertekend bij Team INEOS. De jonge Zuid-Amerikaan is een jeugdvriend van Tourwinnaar Egan Bernal.
21/11 13u15  België definitief uitgeschakeld in Davis Cup: Duitsland wint eerste enkelmatch tegen ChiliBelgië mag niet naar de kwartfinales van de vernieuwde Davis Cup in Madrid. Het team van Johan Van Herck had nog een waterkansje om door te stoten als beste tweede, maar door het verlies van de Chileen Nicolas Jarry tegen de Duitser Philipp Kohlschreiber is de exit van de Belgen een feit.
21/11 13u15  De kerstboom omver lopen? Niet met het trucje van deze mamaDe kerstboom binnenkort in huis halen, maar bang dat je kinderen of huisdieren onopzettelijk ornamenten - of de hele boom - doen vallen? Dan is dit trucje van deze moeder misschien wel het proberen waard. En je moet zelfs niet eens uitgevallen naalden opruimen...
21/11 12u45  Laura Tesoro stelt debuutplaat voor: “Mensen kunnen zich hier in herkennen”Laura Tesoro, de Antwerpse zangeres en presentatrice, heeft woensdagavond in Kavka haar cd ‘Limits’ voorgesteld. De 23-jarige Tesoro bracht al veel singles uit, maar dit is verrassend genoeg haar debuutplaat. Eentje waarvoor de verwachtingen hooggespannen waren.
21/11 12u45  Vrachtwagen rijdt zich vast op Paardenmarkt, politie raadt aan omgeving te vermijdenDe Antwerpse politie raadt aan om voorlopig de omgeving van de Paardenmarkt te vermijden. De straat is versperd door een vrachtwagen die zich heeft vastgereden toen hij een te smalle straat wilde indraaien.
21/11 12u30  Tijdelijk station doet minstens zeven jaar dienstDe inrichting van het tijdelijk station in Mechelen is begonnen. Dat moet in februari 2020 de deuren openen omdat in het voorjaar de sloop van het huidige verouderde station uit 1958 aanvat. Dat ruimt plaats voor een nieuwbouw.
21/11 12u15  Personeel FoMu, MoMu en DIVA betoogt tegen overname-voorwaarden van stad AntwerpenIn Antwerpen hebben enkele tientallen medewerkers van het Fotomuseum (FoMu), het Modemuseum (MoMu) en diamantmuseum en -belevingscentrum DIVA donderdag betoogd tegen de plannen van het stadsbestuur om de voormalige provinciale musea onder te brengen in een nieuwe entiteit voor alle stedelijke musea.
21/11 12u00  Stoffel Vandoorne: "Ik kan bijna niet wachten om weer te racen"Het nagelnieuwe Mercedes-Benz EQ Formula E team beseft dat ze tegen een steile leercurve aankijkt in de elektrische raceklasse. Stoffel Vandoorne trappelt alvast van ongeduld om weer aan het racen te gaan.
21/11 12u00  Real-speler Lucas Vazquez breekt teen en staat enige tijd aan de kantLucas Vazquez staat door een teenbreuk een tijdje aan de kant. Dat bevestigt Real Madrid. Vazquez heeft een breuk in de dikke teen van de linkervoet opgelopen, zo wees onderzoek uit. Wanneer de ploegmaat van Eden Hazard en Thibaut Courtois opnieuw fit zal zijn, is nog afwachten.
21/11 12u00  Luide knal door ontploffing in silo met biogasBij Quirynen Energy Farming in Koekhoven heeft zich woensdag rond 23u een explosie voorgedaan in een silo op het bedrijfsterrein. Die was gevuld met biogas.
21/11 12u00  “Jeroen Meus gebruikt boter en zout zoals elke kok”: UAntwerpen zet hardnekkig misverstand rechtJeroen Meus vierde maandag zijn tweeduizendste aflevering van Dagelijkse Kost. Het populaire kookprogramma vormt geregeld onderwerp van studie aan de Universiteit Antwerpen. “Jeroen Meus gebruikt boter en zout zoals elke kok, maar hij blinkt vooral uit in het gebruik van kruiden en groenten”, zegt hoofddocent Charlotte De Backer. Waarmee ze een hardnekkig misverstand rechtzet. Wat onder meer ook blijkt: “Mannen die naar Dagelijkse Kost kijken, koken vaker.”
21/11 12u00  Basketbalclub Charleroi schrapt Ordane Kanda uit kernOrdane Kanda maakt geen deel meer uit van Spirou Charleroi. Het team uit de Euromillions Basket League bevestigde donderdag dat het contract van de Belgische spelmaker (1m86) met onmiddellijke ingang is beëindigd.
21/11 12u00  Finaliste van Lions World Songfestival for Blinds brengt voor ons live-versie van eigen liedDaisy Opdebeeck stond zaterdag op het finalepodium van het Lions World Songfestival for Blinds in Polen, waar ze de vijfde plaats wegkaapte met haar eigen liedje ‘Hold Me Now’. Inmiddels is de Putse terug in Leuven, waar ze sinds twee jaar woont. De zangeres bereidt zich voor op wat nog gaat komen in de talentenwedstrijd Belgium’s Got Talent op VTM. Speciaal voor ons brengt ze de versie van haar eigen liedje live.
21/11 11u45  Opnieuw IS-weduwe ontsnapt uit Koerdisch kamp en onderweg naar BelgiëEr is opnieuw een IS-weduwe ontsnapt uit het Koerdische gevangenenkamp Al-Hol en onderweg naar België. Het gaat om de 26-jarige Nora Marzkioui, de weduwe van Sharia4Belgium-kopstuk Nabil Kasmi. Dat heeft het federaal parket donderdag bekendgemaakt op het proces tegen de vrouw.
21/11 11u45  Politie int voor 24.000 euro aan boetes tijdens controle op Bredabaan in MerksemBij een controleactie op de Bredabaan in Merksem heeft de politie woensdag voor 24.000 euro aan openstaande boetes geïnd. Zeven bestuurders die in totaal voor 27.000 euro aan boetes hadden openstaan, konden of wilden niet betalen. Hun auto werd getakeld.
21/11 11u45  Atlético-aanvaller Diego Costa is geopereerd aan nekherniaDiego Costa is in Madrid geopereerd aan een nekhernia. De ingreep was een succes, zo laat zijn club Atletico Madrid weten.
21/11 11u30  Finaliste Daisy van Lions World Songfestival for Blinds brengt voor ons live-versie van eigen liedDaisy Opdebeeck stond zaterdag op het finalepodium van het Lions World Songfestival for Blinds in Polen, waar ze de vijfde plaats wegkaapte met haar eigen liedje ‘Hold Me Now’. Inmiddels is de Putse terug in Leuven, waar ze sinds twee jaar woont. De zangeres bereidt zich voor op wat nog gaat komen in de talentenwedstrijd Belgium’s Got Talent op VTM. Speciaal voor ons brengt ze de versie van haar eigen liedje live.
21/11 11u30  Wie heeft Leonie Corstjens (17) gezien?De 17-jarige Leonie Corstjens werd woensdag rond 13u voor het laatst gezien in het station van Geel. Ze nam de trein in de richting van Antwerpen. Sindsdien ontbreekt elk spoor van haar.
21/11 11u30  Verantwoordelijke zwerfvuildienst bedenkt stripfiguur: “Tijd is rijp voor Captain Garbage”Peter Stevens zag als verantwoordelijke van de zwerfvuildienst van Nijlen hoe veel rommel in de natuur achtergelaten wordt. Omdat hij hier zo bekommerd om was, noemden zijn collega’s hem al snel Kapitein Garbage. Peters passie is tekenen en om mensen bewust te maken van het zwerfvuil, creëerde hij de stripfiguur en mascotte Captain Garbage.
21/11 11u30  Ann Van Elsen schrijft handleiding voor scheidingBlend, zo heet het boek over nieuw samengestelde gezinnen dat Ann Van Elsen (39) aan het schrijven is.
21/11 11u30  FOD Financiën waarschuwt voor een “massale” phishing-fraude via smsDe federale overheidsdienst Financiën waarschuwt donderdag voor een “massale” poging tot phishing, waarbij oplichters sms’jes sturen om een zogezegde schuld af te lossen bij de fiscus.
21/11 11u15  Nieuwe nummerplaten zullen pas komende lente met indexcijfer ‘2’ beginnenSinds 2010 beginnen de nummerplaten met ‘1’, maar vanaf komende lente of zomer komt daar dus verandering in. “In tegenstelling tot wat we eerder dit jaar hadden berekend, zouden de nummerplaten die beginnen met ‘2’ vanaf de lente van 2020 uitgegeven worden, mogelijk zelfs pas in de zomer”, zegt de woordvoerster van de FOD Mobiliteit en Vervoer, Charlotte van den Branden de Reeth.
21/11 11u15  Kamer zet rem op uittredingsvergoeding van politiciDe uittredingsvergoeding van politici wordt straks beperkt als die ex-Kamerleden nog lokaal actief blijven. Door een vergetelheid in de wet is het nu zo dat een politicus meer kan verdienen als hij de Kamer heeft verlaten, dan tijdens zijn periode in het halfrond.
21/11 11u15  DISCUSSIE. Moet Roberto Martinez ook na het EK 2020 aanblijven als bondscoach?Roberto Martinez sluit niet uit dat hij na het EK coach van de Rode Duivels blijft. “Ik wil eerst de loting afwachten en de voorbereiding op punt stellen. Daarna kunnen we snel om de tafel gaan en zien”, zegt hij.
21/11 11u00  Houston weet na acht opeenvolgende zeges opnieuw wat verliezen is in de NBAEr is een einde gekomen aan de zegereeks van de Houston Rockets in de NBA. Na acht overwinningen op rij verloren de Texanen woensdagavond met 105-95 in Denver.
21/11 10u45  Eén op de vijf Belgen heeft onvoldoende tijd voor zichzelfEén op de vijf Belgen ervaart thuis een gebrek aan privacy, bij ouders loopt dit cijfer zelfs op tot bijna de helft. Dat heeft het Life at Home Report van IKEA, dat peilt naar onze levenskwaliteit thuis, uitgewezen.
21/11 10u45  David Goffin na individuele nederlaag en uitschakeling in Davis Cup: “Haalde deze week nooit mijn beste niveau”David Goffin (ATP 11) reageerde woensdagavond ontgoocheld na zijn nederlaag tegen Alex de Minaur (ATP 18) in de Davis Cup. De Luikenaar verloor met 6-0 en 7-6 (7/4) van de 20-jarige Australiër.
21/11 10u30  Voetstappen en fietssporen op net gegoten beton: “Hier is mijn verstand te klein voor”De aannemer die de doortocht doorheen Olen-centrum aanlegt moet tientallen vierkante meter beton opbreken en opnieuw aanleggen. De stroken zijn onherstelbaar beschadigd nadat onbekenden er woensdagavond doorheen zijn gelopen en gefietst. “Hier is mijn verstand te klein voor”, foetert de werfleider.
21/11 10u30  Onze Insider neemt je mee voor een spelletje padel of naar een koffiewalhallaElke week geeft een medewerker van Gazet van Antwerpen een kijk in zijn of haar agenda met verrassende tips voor een dagje uit. Deze week Projects & Partnerships Manager Jonas Steyaert (28). Fiere Antwerpenaar die binnenkort met zijn vriendin Ellen van hartje stad naar Zurenborg verhuist. Geen handige harry, wel groene vingers. Geniet van nieuwe restaurants en concepten.
21/11 10u30  Stad breekt betonnen plein uit om buurt te vergroenenAan sporthal Gymnopolis in Mechelen heeft de stad een betonnen binnenplein laten uitbreken om het te vergroenen. Het perceel komt te koop. Omwonenden tonen interesse om er een tuin of een speelveldje van te maken.
21/11 10u15  Coldplay gaat niet op tournee met nieuw album: “Niet goed voor klimaat”Coldplay zal niet op tournee gaan met hun nieuwe album. Dat heeft de zanger Chris Martin (42) bekendgemaakt. Die beslissing maakte de band omdat ze zich zorgen maken over hun impact op het klimaat.
21/11 10u00  Nieuw winkelcomplex in de maak vlak bij afrit E17Als alles goed verloopt, zal eind volgend jaar een nieuw (baan)winkelcomplex de deuren openen aan de Dijkstraat in Lokeren, vlak bij de afrit E17, op het terrein waar vroeger Meubelen Rijnders en Heylen meubelen was gevestigd. Er zijn alvast geïnteresseerde huurders, zoals Action en Hubo.
21/11 10u00  Padel of koffiewalhalla: onze Insider toont je zijn favoriete plekken in AntwerpenElke week geeft een medewerker van Gazet van Antwerpen een kijk in zijn of haar agenda met verrassende tips voor een dagje uit. Deze week Projects & Partnerships Manager Jonas Steyaert (28). Fiere Antwerpenaar die binnenkort met zijn vriendin Ellen van hartje stad naar Zurenborg verhuist. Geen handige harry, wel groene vingers. Geniet van nieuwe restaurants en concepten.
21/11 09u45  Drie auto’s gaan in vlammen op bij brand in Jeep-garageIn de Jeep-garage op de Steenweg op Gierle in Turnhout is donderdag om 7.45u brand ontstaan in de werkplaats. Drie auto’s gingen daarbij in vlammen op.
21/11 09u30  David Goffin na indivduele nederlaag en uitschakeling in Davis Cup: “Haalde deze week nooit mijn beste niveau”David Goffin (ATP 11) reageerde woensdagavond ontgoocheld na zijn nederlaag tegen Alex De Minaur (ATP 18) in de Davis Cup. De Luikenaar verloor met 6-0 en 7-6 (7/4) van de 20-jarige Australiër.
21/11 09u30  Wielerbond ongerust over mogelijke schrapping RSZ-korting: "Dat kan een wielerploeg 5 miljoen kosten”De kritiek op de RSZ-kortingen voor sporters, die Het Nieuwsblad eerder blootlegde, en de toegenomen wil van de politiek om het systeem aan te pakken, zorgen nu ook binnen de wielerwereld voor ongerustheid.
21/11 09u15  De Planckaerts keren na 10 jaar terug naar tv: nieuwe reeks in de maakVolgend jaar zijn De Planckaerts opnieuw op tv te zien. Oud-wielrenner Eddy Planckaert gaat samen met zijn familie een verwaarloosd Frans kasteel proberen omtoveren tot een mooie chambre d’hôte.
21/11 09u15  Blijft Roberto Martinez ook na het EK bondscoach? “Geld zal een factor worden"Deel I van de zoektocht naar een eerste Europese titel zit erop. De Rode Duivels plaatsten zich cum laude voor het EK 2020 met vaak sprankelend voetbal en spraakmakende scores. Maar het belangrijkste moet nog komen, weet ook bondscoach Roberto Martinez. Het hoofdtoernooi zelf maar ook een nieuw contract voor de 46-jarige coach. In een gesprek met Het Laatste Nieuws laat de bondscoach halvelings in zijn kaarten kijken.
21/11 08u15  Van Marcke stopt met de verkoop van keukensHet Kortrijkse badkamer- en keukenbedrijf Van Marcke stopt met de verkoop van keukens. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. Van Marcke wil zich focussen op sanitair en verwarming. Door de verschuivingen zullen er functies binnen het bedrijf verdwijnen. Werknemers van wie de functie verdwijnt, krijgen de kans om binnen het bedrijf te solliciteren.
21/11 08u00  Blijft Roberto Martinez ook na het EK bondscoach? “Geld zal een factor worden omdat ik zal vergelijken met andere jobs”Deel I van de zoektocht naar een eerste Europese titel zit erop. De Rode Duivels plaatsten zich cum laude voor het EK 2020 met vaak sprankelend voetbal en spraakmakende scores. Maar het belangrijkste moet nog komen, weet ook bondscoach Roberto Martinez. Het hoofdtoernooi zelf maar ook een nieuw contract voor de 46-jarige coach. In een gesprek met Het Laatste Nieuws laat de bondscoach halvelings in zijn kaarten kijken.
21/11 08u00  Bekende keukenbouwer Van Marcke stopt ermeeHet Kortrijkse badkamer- en keukenbedrijf Van Marcke stopt met de verkoop van keukens. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. Van Marcke wil zich focussen op sanitair en verwarming. Door de verschuivingen zullen er functies binnen het bedrijf verdwijnen. Werknemers van wie de functie verdwijnt, krijgen de kans om binnen het bedrijf te solliciteren.
21/11 08u00  Helft van veetelers houdt zich niet aan uitstootnormen: “Heel schadelijk voor onze gezondheid”De helft van de varkens- en kippenbedrijven stoot meer ammoniak uit dan toegelaten. Dat zegt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) na een reeks controles. Die ammoniak is goed voor een derde van het fijnstof in onze lucht, en dus mee de oorzaak van een slechte luchtkwaliteit.
21/11 08u00  ‘Steenrijk straatarm’ is eigenlijk afgelopen maar toch zendt VTM ophefmakende aflevering met miljonair Jan Kriekels uitEigenlijk is Steenrijk straatarm afgelopen, maar VTM brengt vanavond een aflevering uit de Nederlandse versie. Daarin maken ondernemer Jan Kriekels en zijn zoon Calvin hun opwachting. Zij ruilden een hele week met het leven van de arme familie Heuvels uit Breda, een gezin met 60.000 euro aan schulden.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

14x REACTIES. Lior Refaelov: “Wat mijn gezin is overkomen, wens ik niemand toe”22/11 00u00 - Gazet van Antwerpen: Sport: Terug van weggeweest: Lior Refaelov. De 33-jarige spelmaker zat vier matchen op de bank, maar mocht nog eens starten en deed het prima, bedankte ook met een penaltygoal.
10x Drinken van de uitlaat, bij deze auto kan het22/11 18u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: Over 10 jaar rijden we allemaal elektrisch, hoort u wel eens. Dat kan, maar ook waterstof heeft potentieel als brandstof voor auto’s. Onze redacteur kreeg enkele dagen een waterstofauto van Toyota in bruikleen. En al ziet hij er niet anders uit dan andere auto’s, van de uitlaat drinken, dat is toch uniek, al is het maar een slokje.
9x Rode Duivels spelen op EK twee groepswedstrijden in Sint-Petersburg en één keer in Kopenhagen22/11 13u30 - Gazet van Antwerpen: Sport: De Rode Duivels zullen tijdens het EK van 2020 twee groepswedstrijden in het Russische Sint-Petersburg afwerken. Dat bleek vrijdag na een loting op het UEFA-hoofdkwartier in het Zwitserse Nyon.
8x DE BLIK VAN BISTIAUX. De niet-kampioen vs. de ex-prof als trainer22/11 20u00 - Gazet van Antwerpen: Sport: De volle 23 jaar lang was Paul Bistiaux bij Royal Antwerp FC de bekendste en kleurrijkste clubsecretaris van het land. ‘Brandweerman’, noemde hij het zelf. Voortdurend in de weer om overal kleine en grote branden te blussen op de ontvlambare Bosuil. Maar niet alleen op Antwerp liet hij zich graag gelden, in zijn typische Antwerpse stijl, even fijnzinnig als humoristisch. Van advocaat over plaatsvervangend vrederechter tot voorzitter van de Muziekkapel van de Sint-Pauluskerk: Bistiaux was en is het allemaal. En vanaf dit seizoen ook columnist voor Gazet van Antwerpen.
8x Stil vuurwerk verplicht: “Geluidsarm vuurwerk is beter voor de dieren”22/11 18u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: Wie in Wuustwezel, Essen of Kalmthout woont en van vuurwerk houdt, zal het dit jaar wat stiller moeten aanpakken. In de nacht van oud op nieuw zal je enkel geluidsarm vuurwerk mogen afschieten, en ook enkel tussen middernacht en half één. Dat stille vuurwerk moet er voor zorgen dat paarden en huisdieren in de buurt minder schrikken of uitbreken.
8x FC Porto zet hoogste Portugese opstapclausule ooit in contract van nieuw toptalent van amper 17 jaar22/11 18u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: De zeventienjarige Portugese aanvaller Fabio Silva heeft sinds vrijdag een opstapclausule van liefst 125 miljoen euro in zijn contract staan. Het is de hoogste opstapclausule die ooit werd toegevoegd aan een overeenkomst in het Portugese voetbal.
8x Fellaini wint met Shandong Luneng, nieuwe nederlaag voor Dembélé en Guangzhou R&F22/11 16u45 - Gazet van Antwerpen: Sport: Marouane Fellaini en Shandong Luneng hebben vrijdag op de 28e speeldag van de Chinese Super League een 2-0 zege geboekt tegen Chongqing Lifan. Mousa Dembélé en Guangzhou R&F leden hun derde nederlaag in vier duels, hun veertiende al over het hele seizoen. Wuhan Zall won met 2-1 van Dembélé en co.
8x Terug van weggeweest: de cardigan22/11 16u45 - Gazet van Antwerpen: Sport: De cardigan, de oubollig bestempelde trui met vaak een rij knopen in het midden, is terug prominent in het modelandschap. Grote modehuizen waaronder Chanel blazen het kledingstuk nieuw leven in.
8x Gemeente Zandhoven organiseert weer Warmste Sportweek22/11 13u30 - Gazet van Antwerpen: Sport: Voor het derde jaar op rij organiseert de gemeente Zandhoven de ‘Warmste sportweek’ in het kader van Music for life.
8x Galatasaray, tegenstander van Club Brugge in Champions League, ziet ex-Standard-verdediger Luyindama lang uitvallen22/11 13u30 - Gazet van Antwerpen: Sport: Galatasaray kan dit seizoen vermoedelijk geen beroep meer doen op Christian Luyindama. De 25-jarige Congolese centrale verdediger, ex-speler van Standard, heeft de voorste kruisbanden van zijn linkerknie gescheurd. Hij liep ook een scheur in de buitenste meniscus op. Dat maakte de Turkse club bekend.

Statistieken

Artikels:
32105
Gelezen:
43342
Aantal lezers nu:
43


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven