woensdag 26 juni 2019, week 26


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen: In de rand

Laatste updatecontrole: vandaag om 20u45
 

Gazet van Antwerpen: In de rand

Verbergen Tonen
26/06 20u45  Ysaline Bonaventure, Greet Minnen én Yanina Wickmayer naar laatste kwalificatieronde op Wimbledon Ysaline Bonaventure (WTA 115), Greet Minnen (WTA 129) én Yanina Wickmayer (WTA 148) hebben zich woensdag alledrie geplaatst voor de derde en tevens laatste kwalificatieronde op Wimbledon.
26/06 20u45  Burgemeester Vosselaar aangereden op fiets: “Ik raad iedereen aan een helm te dragen” Gilles Bultinck (CD&V), de 29-jarige burgemeester van Vosselaar, is dinsdagavond op zijn koersfiets aangereden door een auto in het Waalse Remouchamps. De sportieve burgervader herstelt intussen thuis van een hersenschudding, kneuzingen en schaafwonden. “Ik raad iedereen aan om een helm te dragen”, zegt Gilles Bultinck.
26/06 20u45  Programma van de Belgen donderdag op Europese Spelen Het programma van de Belgen voor de zevende dag van de Europese Spelen, donderdag in Minsk, in Belgische tijd (tussen haakjes lokale tijd):
26/06 20u45  Badmintonster Lianne Tan staat in achtste finales op Europese Spelen na makkelijke zege Lianne Tan (BWF 51) heeft zich woensdag geplaatst voor de achtste finales in het badminton op de Europese Spelen in Minsk. Ze werd in haar laatste groepswedstrijd nooit in de problemen gebracht door de Cypriotische Eleni Christodoulou (BWF 679) en won met 21-8 en 21-18 na 26 minuten.
26/06 20u45  Standard start voorbereiding met 0-5 zege in eerste oefenmatch Standard heeft woensdag zijn eerste voorbereidingswedstrijd op het nieuwe seizoen met 0-5 gewonnen op bezoek bij RSC Brainois, uit de derde amateurklasse.
26/06 20u30  Kinderen bepalen mee uitzicht nieuwe speeltuin Op het terrein achter kinderopvang ’t Wisterke in Waarloos was er woensdagmiddag nog geen activiteit te merken . Nochtans werden er op dat moment - door de kinderen zelf - plannen gesmeed voor een nieuwe speeltuin. Tegen de lente van 2020 zullen ze er kunnen ravotten.
26/06 20u15  Paul Put kan met Guinee op Afrika Cup niet stunten tegen Nigeria, dat naar achtste finales mag Nigeria heeft zich woensdag als eerste geplaatst voor de achtste finales op de Africa Cup in Egypte. In het Alexandriastadion in de havenstad Alexandrië haalden ze het op de tweede speeldag in groep B met het kleinste verschil van het Guinee van bondscoach Paul Put. Kenneth Omeruo scoorde na 73 minuten het enige doelpunt van de wedstrijd.
26/06 20u15  Kassim Doumbia is nieuwste verdediger van Lierse Kempenzonen Lierse Kempenzonen heeft zich versterkt met Kassim Doumbia, een 28-jarige Malinees-Belgische verdediger die overkomt van NK Maribor.
26/06 20u15  Didier Reynders wordt geen secretaris-generaal van Raad van Europa Didier Reynders (MR) wordt dan toch niet de nieuwe secretaris-generaal van de Raad van Europa. De Belgische vice-premier moest in een stemming de duimen leggen voor de Kroatische kandidate Marija Pejcinovic Buric. Dat schrijft De Morgen.
26/06 20u15  Bende krijgt zware straffen en monsterboetes voor smokkel van ruim 200 transmigranten De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een criminele organisatie veroordeeld die meer dan tweehonderd transmigranten richting Verenigd Koninkrijk heeft gesmokkeld. Veertien mannen kregen celstraffen van twee tot elf jaar opgelegd, alsook 8.000 euro boete per gesmokkeld slachtoffer. Dat leverde monsterboetes tot wel 768.000 euro op. Eén beklaagde werd vrijgesproken.
26/06 20u15  Ysaline Bonaventure en Greet Minnen naar laatste kwalificatieronde op Wimbledon Ysaline Bonaventure (WTA 115) en Greet Minnen (WTA 129) hebben zich woensdag geplaatst voor de derde en tevens laatste kwalificatieronde op Wimbledon.
26/06 20u00  Beginnende ondernemers tonen zich op Startersmarkt In het Ondernemershuis (Oh!) in Mechelen vond woensdag de allereerste editie van de Startersmarkt plaats. Startende ondernemingen konden zich er aan elkaar en het grote publiek voorstellen via workshops en infostanden.
26/06 20u00  Marktkramers mogen vertrouwde stekje op Kioskplaats terug innemen en vieren dat met spaaractie Door de werken moest de zaterdag- en maandagmarkt een hele tijd verhuizen naar de Van Amstelstraat. De straat ligt vlakbij, maar is toch minder aantrekkelijk en vooral minder gekend bij de klanten.
26/06 20u00  Eerste analyse van vrijgegeven data uit dopinglab van Moskou brengt meer dan 100 verdachte gevallen aan het licht Een eerste analyse van de vrijgegeven data uit het omstreden dopinglab van Moskou heeft meer dan 100 verdachte gevallen aan het licht gebracht. Dat liet het Wereldantidopingagentschap (WADA) woensdag weten.
26/06 20u00  Myrrha-project werft tachtig onderzoekers aan “Het is heel interessant om te ontdekken hoe die deeltjes, die je niet eens kunt zien, met elkaar interageren.” De jonge ingenieur Christophe Corazza (27) verbergt zijn enthousiasme niet. Hij is trots dat hij kan meewerken aan de innovatieve onderzoeksinfrastructuur Myrrha en dat gevoel deelt hij graag met koning Filip, die woensdag een kijkje kwam nemen.
Laatste update: vandaag om 20u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
26/06 19u45  Gemeente stapt over op digitaal aanmeldsysteem voor scholen: “Anticiperen op mogelijk capaciteitstekort”Als alles volgens plan verloopt, start Sint-Katelijne-Waver volgend jaar met een digitaal aanmeldsysteem voor het basis- en secundair onderwijs. Met dit nieuwe systeem wil de gemeente anticiperen op een mogelijk capaciteitstekort.
26/06 19u45  Leerlingen Hagelstein amuseren zich tijdens schoolfestival HagelrockDe leerlingen van College Hagelstein in Sint-Katelijne-Waver hebben het schooljaar op muzikale wijze afgesloten. Naar tweejaarlijkse traditie vond op de speelplaats Hagelrock plaats. Behalve heel wat optredens waren er ook tal van randactiviteiten.
26/06 19u45  Verhaal Greenmax nu écht uitgespeeld?: Erfpachthouder uit stadsboerderij gezet (maar beroepsprocedure is wel nog lopende)De stadsboerderij in Wilrijk wordt vandaag ontruimd. De voormalige erfpachthouder Greenmarx moet de gronden verlaten nadat een rechter besliste dat die zich niet aan de afspraken hield. Er is nog wel een beroepsprocedure lopende.
26/06 19u30  VIDEO. Bewoners dagen eigen gemeentebestuur voor de rechter voor 'concurrentievervalsing'Vijf inwoners van Sint-Gillis-Waas dagen hun gemeente voor de rechter. De hele discussie draait om een aantal gronden in deelgemeente De Klinge.18 
26/06 19u15  Kruispunt R6 urenlang afgesloten door gaslekHet kruispunt van de R6 met de Antwerpsesteenweg (N1) was woensdagnamiddag en -avond volledig afgesloten omwille van een gaslek. Bij werkzaamheden aan het kruispunt van de Antwerpsesteenweg met de R6 in Mechelen was een gasleiding geraakt. Omdat het om een middendrukleiding gaat, kwam er meteen veel gas vrij.
26/06 19u15  Ysaline Bonaventure naar laatste kwalificatieronde op WimbledonYsaline Bonaventure (WTA 115) heeft zich woensdag geplaatst voor de derde en tevens laatste kwalificatieronde op Wimbledon.
26/06 19u15  Jos van Emden blijft Langeveld voor en is Nederlands kampioen tijdrijdenJos van Emden heeft zich woensdag in Ede verzekerd van de Nederlandse titel tijdrijden. De renner van Jumbo-Visma had voor de 40,8 kilometer 46:59 minuten nodig. Sebastian Langeveld (Education First) gaf acht seconden toe en werd tweede. Het brons ging naar Dylan van Baarle (Ineos) in 47:26.
26/06 19u15  School zet volop in op werkplekleren: “Wat is een betere werkervaring voor jonge gasten dan een festival?”Voor ze zelf komen feesten op Sunrise Festival in de Lilse Bergen dit weekend, voorzien de leerlingen van het laatste jaar elektrische installaties van Nautica in Merksplas, de elektriciteit op het festival. De leerlingen, waarvan de meesten een autismespectrumstoornis hebben, kunnen zo op het einde van het jaar een unieke werkervaring opdoen.
26/06 19u00  Beerschot-sponsor DCA groeit in halve eeuw uit van rioleringsfirma tot veelzijdig bouwbedrijfHet bouwbedrijf DCA met uitvalsbasis in Beerse bestaat exact vijftig jaar. In een halve eeuw is de bekende firma uitgegroeid van een wegenbouwbedrijf tot een multidisciplinair bouwbedrijf met ruim 600 werknemers. “In vergelijking met andere bedrijven werken we nog met veel eigen personeel”, zegt bestuurder Luc Neefs van DCA.
26/06 19u00  Yvan verliest been maar heropent restaurant in Wommelgem: “Ik hoef geen medelijden”Een halfjaar na de noodgedwongen sluiting van zijn restaurant op de Kerkplaats in Wommelgem, staat uitbater Yvan Dechièvre (52) er terug, weliswaar op één been. Het andere verloor hij aan de gevolgen van een schijnbaar onschuldige blaar aan zijn voet.
26/06 18u45  Yvan verliest been maar heropent restaurant in Wijnegem: “Ik hoef geen medelijden”Een halfjaar na de noodgedwongen sluiting van zijn restaurant op de Kerkplaats in Wommelgem, staat uitbater Yvan Dechièvre (52) er terug, weliswaar op één been. Het andere verloor hij aan de gevolgen van een schijnbaar onschuldige blaar aan zijn voet.
26/06 18u45  Politie moet baby uit snikhete auto bevrijden: papa was jongetje vergeten af te zetten aan crècheDe Leuvense politie heeft woensdag de ruit van een auto ingeslagen om een 11 maanden oude baby te bevrijden uit een snikhete wagen. De vader was het jongetje gewoon vergeten af te zetten in de crèche. In 2012 stierf een kind in gelijkaardige omstandigheden in Evere.
26/06 18u15  Provincie Antwerpen gaat captatieverboden uit waterlopen selectiever doorvoerenAls er in de provincie Antwerpen in de toekomst opnieuw een captatieverbod uit onbevaarbare waterlopen nodig zou zijn, bijvoorbeeld tijdens een periode van langdurige droogte, zal dat voortaan gedifferentieerd worden bepaald per beekvallei. De provincie Antwerpen is naar eigen zeggen de eerste waterbeheerder die een selectie klaar heeft van stroomgebieden waar omwille van de hoge ecologische waarde prioritair een captatieverbod kan worden afgekondigd.
26/06 18u15  Politie moet 11 maanden oude baby uit snikhete auto bevrijden: papa was jongetje vergeten af te zetten aan crècheDe Leuvense politie heeft woensdag de ruit van een auto ingeslagen om een 11 maanden oude baby te bevrijden uit een snikhete wagen. De vader was het jongetje gewoon vergeten af te zetten in de crèche. In 2012 stierf een kind in gelijkaardige omstandigheden in Evere.
26/06 18u15  Okra gaat duiken met 55-plussersOkra Regio Kempen heeft in Todi, een paradijselijke duikinfrastructuur in B-Mine in Beringen, voor het eerst senioren bij elkaar gebracht om samen te gaan duiken. De opkomst is voorlopig mager, maar de interesse is er wel. “Duiken jullie met een fluohesje?”
26/06 18u00  Zo ziet de duurste villa van de VS eruit (en hij werd zonet 50 miljoen dollar goedkoper)Liefst 245 miljoen dollar, oftewel 215 miljoen euro werd er tot voor kort gevraagd voor deze riante villa in het Amerikaanse Los Angeles. Maar aangezien de eigenaars het stulpje niet verkocht krijgen, doen ze 50 miljoen van de prijs. Miljonairs met 195 miljoen dollar te veel: deze villa is misschien wel iets voor jou.
26/06 18u00  Anel Hajric (23) is de nieuwe goalgetter van LokerenSporting Lokeren heeft een nieuwe spits: Anel Hajric (23). De boomlange Bosniër zette zijn handtekening onder een driejarig contract en werd woensdag officieel voorgesteld op Daknam.
26/06 17u30  Dries De Bondt wint verrassend Halle-Ingooigem, massale val in laatste kilometer fataal voor favorietenDries De Bondt van Corendon-Circus heeft de 72e editie van Halle-Ingooigem (cat. 1.1) gewonnen, de vijfde manche van de Bingoal Cycling Cup en laatste test voor het BK van aanstaande zondag. Een val in de laatste rechte lijn zorgde voor chaos. De Bondt was normaal de lead-out voor Tim Merlier maar ontsnapte aan de valpartij waar zijn kopman wel bij betrokken was. Piotr Havik werd tweede, Philippe Gilbert derde.
26/06 17u15  Te heet voor koetsenparade: “Gezondheid van de paarden gaat voor”De huidige hittegolf heeft de organisatoren van de antieke koetsenparade in Nijlen gedwongen tot een moeilijke beslissing: het evenement wordt afgelast.
26/06 17u15  Acht leerlingen blijven thuis door processierupsenHeel wat jongens en meisjes van het vierde leerjaar van basisschool De Wegwijzer in Rijkevorsel zaten woensdag met jeuk en bultjes in de klas. Dinsdag kwamen ze in aanraking met haren van de processierups.
26/06 17u15  ‘Klant’ trommelt vrienden op om prostituee te overvallen: tot vier jaar cel voor RotterdammersDrie mannen zijn woensdag veroordeeld tot celstraffen van drie en vier jaar voor hun rol in een gewelddadige overval op twee Roemeense vrouwen in de Violierstraat in Antwerpen.
26/06 17u15  Bouw academie loopt vertraging op: april 2020 moeten werken afgerond zijnDe nieuwbouw voor de academie in Heist-op-den-Berg heeft vertraging opgelopen. Dat bevestigt schepen van Onderwijs Eddy Gorris (N-VA).
26/06 17u15  Kritiek op Unibet als nieuwe shirtsponsor van Club Brugge: “Dit zou niet mogen”Komend seizoen zal het logo van gokbedrijf Unibet prominent op het shirt van Club Brugge prijken. “Een kwalijke zaak”, oordeelt VAD, het Vlaams expertisecentrum voor onder meer gokverslavingen. Het merk Unibet zal niet op de shirts van de jeugdploegen staan, en ook niet op kindershirts gedrukt worden, verdedigt Club Brugge zich.
26/06 17u15  Evonik Antwerpen investeert meer dan 50 miljoen in uitbreiding productiecapaciteitOp site van Evonik in de Antwerpse haven is een vernieuwde installatie voor de productie van pyrogene silica in gebruik genomen. Om te voldoen aan de toenemende vraag naar de stof, die onder meer terugkomt in tandpasta, medicijntabletten en verfcoatings, investeerde het bedrijf in de speciaalchemie een bedrag tussen 50 en 100 miljoen euro.
26/06 17u00  Baileybrug twee dagen afgesloten voor Pennenzakkenrock en filmopnamesDe baileybrug (N136) in Mol is vanaf donderdag 27 juni om 6u tot en met vrijdagochtend 28 juni tijdelijk afgesloten. De verkeersmaatregelen gelden overdag voor Pennenzakkenrock, maar ’s avonds en ’s nachts voor filmopnames van een theaterspektakel over de oorlog. De opnamecrew waarschuwt dat ze tijdens de nacht van 27 op 28 juni enkele schoten zullen lossen om het juiste geluidseffect te creëren.
26/06 17u00  Handelaars Bovenrij voelen zich bekochtIn het centrum van Herentals is woensdag het jaarlijkse Shopping Festival van start gegaan, voor heel wat mensen nog altijd beter bekend als de braderij. De aftrap van het winkelfeest is niet vlekkeloos verlopen.
26/06 16u45  Moeskroen legt Bakic definitief vast en huurt Ghanese spitsMoeskroen heeft zich versterkt met Jonah Osabutey, een Ghanese aanvaller van de beloftenploeg van Werder Bremen. Hij wordt gehuurd voor een seizoen met aankoopoptie. Vorig seizoen scoorde de 20-jarige spits in 27 matchen twaalf keer en gaf hij ook twee assists.
26/06 16u45  Tom verloor zowel armen én benen door ziekte, maar werd toch succesvolle djDe Australiër Tom Nash was amper 19 toen zowel zijn armen en benen werden geamputeerd, maar dat hield de dappere jongeman niet tegen om zijn droom waar te maken. Hij leerde hoe hij met zijn protheses toch kon deejayen en laat nu volle zalen uit de bol gaan. Meer nog, onder de naam DJ Hookie is hij een van de meestgevraagde DJ’s in Sydney en omstreken. Bovendien organiseert hij zelf ook feestjes en is hij een veelgevraagde spreker in scholen en bedrijven. “Als je lichamelijk gehandicapt bent, koppelen mensen daar altijd allerlei vooroordelen aan.” aldus Tom, “Maar ik heb mijn nooit laten tegenhouden. En als kinderen mij vragen of ik een robot of een piraat ben, dan zeg ik hen inderdaad dat dat zo is.” Knap!
26/06 16u30  Auto belandt onder vrachtwagen na achtervolging op E34Op de vrachtwagenparking van de E34 in Mol-Postel is de bestuurder van een auto met Duitse nummerplaat met zijn auto onder een vrachtwagen beland na een achtervolging. Hij raakte hierbij lichtgewond, zo bericht RTV.
26/06 16u30  Egypte zet speler uit selectie voor Africa Cup omdat hij vrouwen lastig viel via sociale mediaMiddenvelder Amr Warda maakt geen deel meer uit van de Egyptische selectie op de Africa Cup. Meerdere vrouwen dienden klacht tegen hem in omdat hij hen zou lastigvallen op sociale media.
26/06 16u30  Bakelmans was “te uitgeput” voor reconstructie van moord op JulieHet hof van beroep in Antwerpen heeft Steve Bakelmans woensdag veroordeeld tot vijf jaar cel voor de verkrachting van zijn ex-vriendin, de maximumstraf voor de verkrachting van een meerderjarige. Het hof beval ook de onmiddellijke aanhouding van Bakelmans. Zijn advocaat reageerde woensdag ook op het feit dat Bakelmans besliste om niet mee te werken aan de reconstructie van de moord op Julie Van Espen. “Mijn cliënt voelde zich gisteren fysiek en mentaal niet in staat om mee te werken, hij was uitgeput”, aldus Dimitri De Béco.
26/06 16u15  KV Mechelen wil German Mera verkopen, speler zelf ziet transfer niet zittenVolgens Colombiaanse media is German Mera terug op weg naar zijn thuisland. KV Mechelen bevestigt dat er contacten zijn met Atlético Junior over een transfer van Mera maar de speler zelf ziet een terugkeer naar Colombia voorlopig niet zitten. “De club wil me verkopen maar ik wil niet weg”, klinkt het bij bekerheld van Malinwa.
26/06 16u15  Vier jaar cel gevorderd voor acteur Guy Van Sande in kinderporno-procesGewezen acteur Guy Van Sande moest zich woensdag in de rechtbank van Veurne verantwoorden voor bezit, productie en verspreiding van kinderporno samen met twee andere verdachten. Een van hen is vlak voor het proces overleden. Het Openbaar Ministerie vordert vier jaar cel voor Van Sande.
26/06 16u15  Directeur Gie Mertens neemt onverwacht afscheid van Het TrapleerkeGie Mertens (40) uit Lille neemt onverwacht afscheid als directeur van de gemeentelijke basisschool Het Trapleerke in Lille. Hij kiest voor een nieuwe professionele uitdaging in de lerarenopleiding van Thomas More in Turnhout.
26/06 16u00  Man aangehouden voor poging doodslag na aanrijding bij La RoccaDe onderzoeksrechter in Mechelen heeft vandaag een 23–jarige man uit Hoboken aangehouden wegens poging tot doodslag. De man verschijnt vrijdag voor de raadkamer. Dat laat het Antwerpse parket weten.
26/06 16u00  Elise Mertens op het gras van Eastbourne niet opgewassen tegen ‘s werelds nummer drie PliskovaElise Mertens (WTA 21) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales van het WTA-toernooi in Eastbourne (684.080 euro).
26/06 16u00  Dyson bijt in het stof in Antwerpse rechtszaak tegen concurrentenDe Britse elektronicafabrikant Dyson - die van stofzuigers zonder zak zijn handelsmerk heeft gemaakt - heeft woensdag voor de Antwerpse ondernemingsrechtbank ongelijk gekregen in de zaak die hij aangespannen had rond de voormalige verplichte energielabels. Dat meldt zijn Duitse concurrent Bosch. Eerder wees ook een advocaat-generaal van het Europees Hof van Justitie de klacht van Dyson af, nadat de Antwerpse rechtbank de vraag doorgespeeld had naar het Europees Hof.
26/06 15u45  Twintiger brutaal overvallen in eigen appartement: “Geslagen met een ijzeren staaf en neergestoken”Een 24-jarige man is in de nacht van maandag op dinsdag in zijn appartement in het centrum van Nijlen overvallen. Hij raakte daarbij zwaargewond. Twee verdachten werden opgepakt.
26/06 15u45  Pinot krijgt vertrouwde namen rond zich in Tour de FranceThibaut Pinot probeert volgende maand voor de tweede keer in zijn carrière het Tourpodium te halen. Bij Groupama-FDJ krijgt de 29-jarige Fransman de verwachte helpers rond zich. Landgenoten David Gaudu en Rudy Molard en de Zwitser Sébastien Reichenbach moeten hem zolang mogelijk bijstaan bergop.
26/06 15u45  COLUMN. 18+ waterijsjesHet is u mogelijk al opgevallen: het is momenteel niet echt frisjes. Zelfs kindersokken lijden onder de hitte. Zo ik zag de afgelopen dagen drie paar op straat liggen, vermoedelijk snel-snel uitgetrokken wegens te warm en vervolgens prompt vergeten. Aan de fontein van Park Spoor Noord ligt er vermoedelijk een hele stapel.
26/06 15u45  Sluiting weeshuis zindert na ruim 50 jaar nog altijd na: “Wij waren weerloze slachtoffers”Het is donderdag exact 62 jaar geleden dat Aimé Bynens (72) na het overlijden van zijn ouders in het weeshuis in Mechelen terechtkwam. “Op mijn verjaardag op 27 juni 1957 hebben ze mij in het weeshuis geplaatst”, zegt hij. Dat sloot ruim 50 jaar geleden in 1967 van de ene dag op de andere de deuren, met Aimé als laatste bewoner. Tot vandaag zit hij met vragen.
26/06 15u45  Klaps (N-VA): “Doe je job, Wouter”, waarop Van Besien (Groen) reageert:“Precies wat last van de zon?”De jongste Antwerpse gemeenteraad zindert nog steeds door. Antwerps N-VA-fractievoorzitter Johan Klaps haalt op Facebook zwaar uit naar Groen-fractieleider Wouter Van Besien. De aanleiding is het afspelen van een opname met de initiatiefnemers van de petitie tegen de vervuilende cruiseschepen op de gemeenteraad. “Je kiezers hebben je het vertrouwen gegeven voor een constructieve oppositie nadat je deelname aan het beleid hebt geweigerd”, schrijft Klaps. “Doe je job.” Al snel volgde een reactie van Van Besien op de Facebookpost van Klaps. “Een petitie waar op korte termijn 13.000 mensen hun handtekening onder zetten, dat betekent iets”, zegt Van Besien.
26/06 15u15  760 Zoerselse scholieren houden klimaatmars760 Zoerselse schoolkinderen, dat zijn er zelfs tien meer dan tijdens de laatste klimaatmars in mei in Antwerpen, hielden woensdag een eigen lokale klimaatmars als afsluiter van het overkoepelend klimaatproject De Klimaatbende. De zes basisscholen namen deel.
26/06 15u00  KVC Westerlo trekt kaart van de jeugd: drie beloften tekenen hun eerste profcontractDrie beloften maken dit seizoen de overstap naar de A-kern bij Westerlo. Kel Ofori (centrale verdediger), Yannick Mols (aanvallende middenvelder) en Cédric Mateso (aanvaller) zetten hun handtekening onder hun eerste profcontract. Mateso wordt meteen uitgeleend aan KSK Heist.
26/06 15u00  Opmerkelijk: prins Abdullah toont zijn voetbalkunsten op training BeerschotOpmerkelijk gezicht gisteren op training bij Beerschot. Geen nieuwe aanwinst voor trainer Stijn Vreven, maar de Saudische prins Abdullah Bin Mossad.
26/06 15u00  Standard bevestigt: ex-smaakmaker Club Brugge Anthony Limbombe speelt volgend seizoen in LuikStandard heeft de komst van Anthony Limbombe officieel gemaakt. De flankspeler, die in 2018 nog kampioen werd met Club Brugge, wordt voor één seizoen geleend van het Franse Nantes met aankoopoptie. Limbombe zal het nummer 25 dragen.
26/06 15u00  Belg dood teruggevonden in jachthaven van LanzaroteIn de jachthaven ‘Puerto Naos’ van Lanzarote, op de Canarische Eilanden, is woensdagochtend het lichaam van een Belg uit het water gehaald. Dat bericht de lokale informatiewebsite Lancelot Digital.
26/06 15u00  Hakuna matata: Asos brengt kleurrijke collectie rond ‘The lion king’ uitNu de remake van de Disneyfilm ‘The lion king’ in aantocht is, zullen heel wat collecties in het teken ervan opduiken, maar deze van Asos is in elk geval bijzonder kleurrijk.
26/06 15u00  Een van drie verdachten in kinderporno-proces Van Sande is overledenGewezen acteur Guy Van Sande is woensdag aangekomen in de rechtbank van Veurne, waar hij zich moet verantwoorden voor bezit, productie en verspreiding van kinderporno samen met twee andere verdachten. Een van hen is vlak voor het proces overleden.
26/06 14u45  Kruispunt R6 met Antwerpsesteenweg afgesloten omwille van gaslekHet kruispunt van de R6 met de Antwerpsesteenweg (N1) is volledig afgesloten omwille van een gaslek. Bij werkzaamheden aan het kruispunt van de Antwerpsesteenweg met de R6 in Mechelen is een gasleiding geraakt. Omdat het om een middendrukleiding gaat kwam er meteen veel gas vrij. Netbeheerder Fluvius is massaal ter plaatse om het lek te dichten.
26/06 14u45  Bakelmans krijgt in beroep zwaardere straf, was “te uitgeput” voor reconstructie van moord op JulieHet hof van beroep in Antwerpen heeft Steve Bakelmans woensdag veroordeeld tot vijf jaar cel voor de verkrachting van zijn ex-vriendin, de maximumstraf voor de verkrachting van een meerderjarige. In eerste aanleg, in 2017, kreeg Bakelmans voor de feiten vier jaar cel. Toen besliste de rechter dat hij niet onmiddellijk aangehouden moest worden, wat na de moord op Julie Van Espen voor veel ophef zorgde.
26/06 14u45  Riziv eist 10 miljoen euro terug van ziekenhuizen wegens niet-erkende MRI-scansHet Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering (Riziv) eist 10 miljoen euro terug van vijftien ziekenhuizen die MRI-scans hebben uitgevoerd met niet-erkende toestellen. Dat blijkt uit het jaarverslag van DGEC, de inspectiedienst van het Riziv die op zoek gaat naar onterechte aanrekeningen van medische verstrekkingen door zorgverleners. Het teruggevorderde bedrag ligt iets lager dan vorig jaar: toen werd melding gemaakt van 13,5 miljoen euro voor onterechte MRI-scans.
26/06 14u45  Child Focus wil met nieuw hulpmiddel “GPS” slachtofferschap van tienerpooiers voorkomenChild Focus heeft woensdag een nieuw hulpmiddel gelanceerd dat moet voorkomen dat kwetsbare meisjes het slachtoffer worden van tienerpooiers. De nieuwe tool heet ‘GPS’ (Girl Power Squad) en moet ervoor zorgen dat begeleiders uit jeugdhulpvoorzieningen op een toegankelijke manier met meisjes kunnen praten over het gevaar van tienerpooiers.
26/06 14u30  Steve Bakelmans krijgt in beroep vijf jaar cel voor verkrachting ex-vriendinHet hof van beroep in Antwerpen heeft Steve Bakelmans woensdag veroordeeld tot vijf jaar cel voor de verkrachting van zijn ex-vriendin, de maximumstraf voor de verkrachting van een meerderjarige. In eerste aanleg, in 2017, kreeg Bakelmans voor de feiten vier jaar cel. Toen besliste de rechter dat hij niet onmiddellijk aangehouden moest worden, wat na de moord op Julie Van Espen voor veel ophef zorgde.
26/06 14u30  Brighton & Hove Albion bevestigt nu ook officieel de komst van Leandro TrossardWat iedereen al wist, is nu ook officieel. Genk-kapitein Leandro Trossard voetbalt de volgende vier seizoenen in de Premier League voor Brighton & Hove Albion.
26/06 14u15  Brahim ‘Tik Tik Boem’ B. veroordeeld voor sjoemelen met luxueuze huurauto’sDe correctionele rechtbank in Antwerpen heeft woensdag Brahim B. (33) en twee anderen veroordeeld voor bendevorming. Ze werden verdacht van fraude bij het verhuren van peperdure ‘patserbakken’. B., die luistert naar de bijnaam ‘Tik Tik Boem’, kreeg een jaar cel met uitstel.
26/06 14u15  ‘Mosselverslaafde’ Johan Boskamp mag startschot geven voor karavaan met 500 ton verse mosselenVoor Yerseke zijn vanmorgen de eerste mosselen van het nieuwe seizoen bovengehaald. Voetbalanalist en mosselverslaafde Johan Boskamp mocht het allereerste mandje in ontvangst nemen. Aan de wal schoot hij ook de mosselkaravaan op gang, een stoet van 38 vrachtwagens die vandaag een half miljoen kilo mosselen naar ons land brengen. Die hoeveelheid dikt deze week aan tot twee miljoen.
26/06 14u15  Ex-jeugdproduct Sofian Kiyine moet bij Standard de naar Ajax vertrekkende Marin doen vergetenStandard is nog niet klaar op de transfermarkt. Om het vertrek van Razvan Marin naar Ajax op te vangen hebben de Luikenaars Sofian Kiyine van Chievo Verona op het oog. De Belgische Marokkaan maakte in het verleden uit van de jeugdopleiding van Standard.
26/06 13u45  Jakob Fuglsang leidt sterke Tour-selectie van AstanaDe Deen Jakob Fuglsang is de kopman van het Kazachse Astana voor de Ronde van Frankrijk (6-28 juli). Hij krijgt een stevige selectie rond zich.
26/06 13u45  Toekomst Sluitingsprijs onzeker: organisatie vraagt 30.000 euro aan Kapellen en StabroekEr hangen opnieuw onweerswolken boven de toekomst van de Nationale Sluitingsprijs Putte-Kapellen. Organisator Golazo wil dat Stabroek en Kapellen elk 30.000 euro betalen, maar de gemeenten zien dat niet zitten. De koers wordt op dinsdag 15 oktober gereden.
26/06 13u45  Via Airbnb kun je nu ook het huis van een beroemdheid of miljardair hurenAirbnb startte ooit met het verhuur van luchtmatrassen, vandaar ook de naam, maar met een nieuw segment wil het verhuurplatform nu ook de superrijken bedienen. En die verwachten iets meer dan een luchtmatras.
26/06 13u45  Drugscrimineel veroordeeld voor vechtpartij in gevangenis BegijnenstraatDe rechtbank heeft woensdag drugscrimineel Omar G. veroordeeld tot negen maanden cel. Hij timmerde in september een medegedetineerde in elkaar in de gevangenis in Antwerpen. “Een oorvijg, meer was het niet”, zegt zijn advocaat.
26/06 13u45  Philippe Gilbert verrast en ontgoocheld over niet-selectie Tour: “Ik begrijp dit niet”Philippe Gilbert reageert erg ontgoocheld en verrast op zijn niet-selectie voor de Tour de France. Woensdag maakte zijn team Deceuninck - Quick Step zijn acht namen voor de Ronde van Frankrijk bekend, de 36-jarige Gilbert hoorde daar niet bij. “Ik begrijp dit niet.”
26/06 13u30  Terug van weggeweest: de skateschoen uit de jaren 90Wie opgroeide in de jaren negentig zag al Buffalo’s opnieuw hun intrede doen en nu zijn ook de skateschoenen van Globe terug van weggeweest.
26/06 13u30  Jonge Antwerpse mama ontwerpt kinderkleding in bamboe: “Het kan gewoon op de composthoop”Zoontje Jasper vindt die sweaters en shirts met pinguins en panda’s alvast geweldig. Z’n mama, Sofie Dierckx (32), brengt sinds kort met JJ’S Belgium eigen kinderkleding in bamboe op de markt. Daarmee wil ze mee schrijven aan een ecologisch bewust, duurzaam en eerlijk verhaal.
26/06 13u15  Rudy Trouvé en Stef Kamil Carlens exposeren bij Bernaerts: Ooit samen bij dEUS, nu samen aan de muurEen kleine 25 jaar geleden speelden Stef Kamil Carlens en Rudy Trouvé samen bij dEUS. Nadien bleven ze het podium vaak delen. Hoewel beiden plastisch kunstenaar zijn, kwam het nog nooit tot een gezamenlijke expositie. Tot veilinghuis Bernaerts hen uitnodigde.
26/06 13u15  Rechter verplicht Amerikaanse farmareus om Valentina (5) gratis peperduur medicijn te blijven gevenHet zieke meisje Valentina uit Vlaams-Brabant moet van het Amerikaanse farmabedrijf BioMarin het peperdure medicijn Vimizim blijven krijgen. Dat heeft de rechtbank woensdag beslist. De firma wilde de leveringen stopzetten, maar de familie van het meisje vocht dat juridisch aan. Met succes dus.
26/06 13u00  Matchfixingzaak kan eindelijk voor het BAS komen: derde wraking van voorzitter afgewezenHet wrakingsverzoek van de supporters van KV Mechelen tegen BAS-voorzitter Marc Boes is ongegrond verklaard. Dat wil zeggen dat de beroepsprocedure van de club tegen zijn veroordeling in het matchfixingdossier donderdagochtend gewoon van start kan gaan.
26/06 13u00  Hallucinant: Politie vindt achtergelaten baby in plastic zakDe politie van Georgia, Verenigde Staten, heeft dramatische beelden vrijgegeven. Op 6 juni 2019 werd een pasgeboren meisje in het bos gevonden. Ze werd vermoedelijk door de ouders achtergelaten in een plastic zak. De politie zoekt nog steeds naar de ouders van het meisje. Ondertussen heeft ze de naam ‘India’ gekregen.
26/06 12u30  Rechter beveelt internering voor vrouw die medewerkers ACV twee jaar lang belaagdeDe rechter in Mechelen heeft de internering bevolen van een 53-jarige vrouw die het secretariaat van de vakbond ACV en zijn werknemers in Mechelen twee jaar lang heeft belaagd. De vrouw pikte het niet dat de vakbond haar niet kon helpen met haar problemen rond de erkenning van een diploma.
26/06 12u30  Jonas Van Geel en Evelien Bosmans trotse ouders van zoontje CharlieDe Kempense actrice Evelien Bosmans is bevallen van een zoontje, Charlie. Dat meldt kersverse vader Jonas Van Geel woensdag op Instagram.
26/06 12u30  Jonge mama ontwerpt kinderkleding in bamboeZoontje Jasper vindt die sweaters en shirts met pinguins en panda’s alvast geweldig. Z’n mama, Sofie Dierckx (32), brengt sinds kort met JJ’S Belgium eigen kinderkleding in bamboe op de markt. Daarmee wil ze mee schrijven aan een ecologisch bewust, duurzaam en eerlijk verhaal.
26/06 12u30  Koning Filip brengt werkbezoek aan Studiecentrum voor KernenergieKoning Filip heeft woensdagmorgen een werkbezoek gebracht aan het Studiecentrum voor Kernenergie in Mol. Hij deed dat nadat de Belgische regering vorig jaar eerst had beslist om hier het Myrrha-project te realiseren.
26/06 12u00  "Max Verstappen gaat zijn geduld verliezen"Martin Brundle blikt in zijn column voor ‘Sky’ terug op het raceweekend in Le Castellet en hij vraagt zich af hoe lang Max Verstappen nog tevreden zal blijven bij Red Bull.
26/06 12u00  Teruggekeerd Syriëstrijder krijgt in beroep 28 jaar cel voor terroristische moordHet Antwerpse hof van beroep heeft teruggekeerd Syriëstrijder Hakim Elouassaki (26) uit Vilvoorde woensdag veroordeeld tot 28 jaar cel voor een moord die hij in Syrië gepleegd heeft. Hij wordt ook 15 jaar ter beschikking gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank én verliest zijn Belgische nationaliteit.
26/06 12u00  “Drugstest in scholen? Denken ze daar in Brasschaat niet meer helder door de hitte?”Vijf middelbare scholen in Brasschaat gaan de strijd aan tegen drugs op school. Er is een akkoord dat leerkrachten zelf speekseltests kunnen afnemen bij leerlingen om te controleren op druggebruik. Bij de onderwijsvakbonden en andere betrokkenen uit het onderwijs klinkt het dat leerkrachten niet bevoegd zijn om drugstests af te nemen, en wordt zelfs zeer afwijzend gereageerd op het idee: “Denken ze daar niet meer helder?”
26/06 12u00  Morgen BK tijdrijden: lees hier wanneer de favorieten rijden (en alle andere info)Nooit eerder werd met zoveel belangstelling uitgekeken naar het BK tijdrijden. Niet minder dan zes renners achten zich niet kansloos en het zijn niet de eerste de besten die zich winstkansen toedichten.
26/06 11u45  Gemeentebestuur wil voorrang van rechts op bepaalde kruispunten evaluerenRaadslid Ronny Goossens (VB) heeft tijdens de gemeenteraad een pleidooi gehouden voor het afschaffen van de verkeersregel voor voorrang van rechts in Westerlo en de deeldorpen. Hij stelde een lijst op van kruispunten waar volgens hem de verkeerssituatie voor verwarring zorgt. “De voorrang overal afschaffen is geen goed idee, maar we gaan de situatie wel kruispunt per kruispunt evalueren”, reageert schepen van Mobiliteit en Fietsbeleid Kristof Welters (CD&V).
26/06 11u45  Vier jaar cel voor chauffeur (43) die met opzet vrouw aanreed in hartje AntwerpenEen 43-jarige Antwerpenaar is veroordeeld tot vier jaar cel voor het opzettelijk aanrijden van een vrouw op de Sint-Katelijnevest in hartje Antwerpen.
26/06 11u30  Roemeense vrouw raakt zwaargewond bij overval: celstraffen voor drie mannenDrie mannen zijn woensdag veroordeeld tot celstraffen van drie en vier jaar voor hun rol in een gewelddadige overval op een Roemeense prostituee in de Violierstraat in Antwerpen.
26/06 11u30  Het kleine broertje van de kathedraalklok is te bewonderen: “Een zeldzaam uurwerk en we zijn trots dat we dat hier hebben”De Antwerpenaren die de klok van de kathedraal, die nu gerestaureerd wordt, te hard missen, kunnen voor 5 euro elke woensdag en vrijdag van 14 tot 16 uur in de Hofkamer in de Oude Beurs naar een klok uit hetzelfde atelier gaan kijken. De welstellende Francis Adrien van den Bogaert bestelde ze in 1772 namelijk in het beroemde atelier van Joannes Van Hoof.
26/06 11u30  L’Oréal kondigt samenwerking aan met... onlangs overleden Karl LagerfeldKarl Lagerfeld overleed op 19 februari, maar nog voor zijn dood was hij bezig aan een make-upcollectie voor L’Oréal. Die wordt uiteindelijk uitgebracht in het najaar.
26/06 11u15  Meer dan duizend Vlamingen vinden ruim 4.500 dode meesjes, oorzaak ligt mogelijk bij pesticidenVelt en Vogelbescherming Vlaanderen organiseren een onderzoek naar de hoge sterfte bij kool- en pimpelmezen. De voorbije maanden vroegen ze om dode exemplaren te melden, iets wat meer dan duizend Vlamingen deden. Een van hen is Bert Van de moortel (35). Hij trof maar liefst acht dode vogeltjes aan in een nestkastje aan zijn voormalige huurwoning in Lier.
26/06 11u15  Negen jaar cel voor uitbuiting tienermeisje, ook personeel hotel Le Sud veroordeeldDe rechtbank heeft Orhan H. veroordeeld tot negen jaar gevangenis voor de uitbuiting van een minderjarig meisje in de prostitutie. Zijn twee handlangers kregen zes jaar cel. Ook het personeel van hotel Le Sud in Antwerpen werd veroordeeld omdat het een graantje mee pikte.
26/06 11u15  Deceuninck - Quick Step maakt Tourploeg bekend waarin geen plaats is voor Philippe Gilbert: “Uitgebalanceerd geheel”Philippe Gilbert (36) staat straks niet aan de start van de Ronde van Frankrijk. Dat moet zowat de grootste verrassing zijn in de Tour-selectie die Deceuninck - Quick Step zonet heeft vrijgegeven.
26/06 11u15  N-VA pleit voor meer subsidies voor sportclubs: “We doen niet mee aan populisme”De CD&V-meerderheid weigerde donderdag twee keer in te gaan op voorstellen die ze populistisch vond. Zo stelde Paul Stulens (Vlaams Belang) voor om bijzitters en voorzitters die de kiesbureaus op 26 mei van 7 tot 17u deden draaien, te belonen in Zandhovense geschenkcheques van respectievelijk 40 en 60 euro bovenop de 40 euro die ze hiervoor standaard krijgen. “Dat zou de gemeente 2.600 euro kosten”, becijferde Stulens.
26/06 11u00  Het kleine broertje van de kathedraalklokDe Antwerpenaren die de klok van de kathedraal, die nu gerestaureerd wordt, te hard missen, kunnen in de Hofkamer in de Oude Beurs naar een klok uit hetzelfde atelier gaan kijken. De welstellende Francis Adrien van den Bogaert bestelde ze in 1772 namelijk in het beroemde atelier van Joannes Van Hoof.
26/06 11u00  Ook aan de rand van speeltuin De Averegten zitten processierupsen: “Gelieve niet onder de bomen te spelen”Aan de rand van de speeltuin van provinciaal groendomein De Averegten in Hallaar (Heist-op-den-Berg) hangen waarschuwingsbordjes om te melden dat er in die zone best niet gespeeld kan worden. Hoog in de eiken zitten processierupsen.
26/06 11u00  Mysterieuze ‘menselijke gedaante’ vliegt door de lucht: “Is dat Jezus?”Een man uit de Amerikaanse staat Californië kon zijn ogen niet geloven en toverde snel zijn smartphone tevoorschijn toen hij een bizarre “menselijke gedaante” zag vliegen. De schim ging op en neer, om uiteindelijk volledig achter een boom te verdwijnen. Pablo Morales die de beelden maakte en met ongeloof stond te kijken, had onmiddellijk een theorie klaar: “Is dat Jezus Christus?”
26/06 10u45  Meer leven in de brouwerij bij SeefEr komt leven in de brouwerij van het Seefbier aan de Antwerpse Cadixwijk. Komend weekend opent er voor het grote publiek een biergarten bij de Antwerpse Brouw Compagnie. Het was tot nu toe een verborgen plekje aan de Indiëstraat, de stadsbrouwerij waar sinds twee jaar het Seefbier uit de vaten komt. Maar daar moet nu verandering in komen. Het binnenplein én de brouwzaal zelf worden een grote horeca-ruimte. Goed voor liefst duizend vierkante meter
26/06 10u45  Politie betrapt man die afval van café dumpt op Margarethaplein: “Een sluikstorter doet dit meestal niet één keer, maar meermaals”De politie Mechelen-Willebroek heeft een man betrapt die regelmatig afval van een café op de Grote Markt van Mechelen ging dumpen. Onder meer op het Margarethaplein ging hij sluikstorten. Voor de politie is het tegengaan van sluikstorten een belangrijk aandachtspunt. “Sluikstorten zorgt voor overlast en kost de maatschappij erg veel aan opruimingskosten”, reageert politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.
26/06 10u45  Nieuwe verkeerscomputer moet voor vlotter verkeer zorgenWie zich door het Antwerpse verkeer begeeft, moet dat in de toekomst vlotter kunnen. Nieuwe verkeerscomputers zullen over vijf jaar lichten van groen naar rood kunnen omschakelen en andersom. Het moet de doorstroming verbeteren. Dat is gezegd op een evaluatie over slimme verkeerslichten.
26/06 10u45  Kate Middleton neemt een nieuwe taak over van de QueenHet takenpakket van Queen Elizabeth is enorm groot en nu ze 93 jaar oud is, besteedt ze daar steeds meer van uit aan de rest van de koninklijke familie. Zo wordt Kate Middleton voortaan beschermheer van de Royal Photographic Society.
26/06 10u30  Wat is die machine bij het buitenrijden van de Kennedytunnel?Wie al eens door de Kennedytunnel richting het Waasland rijdt, heeft het vast gezien. Bij het buitenrijden van de tunnel staat aan de linkerkant een soort verlichtingspaal met daarbovenop een soort diaprojector. Het ding is van het departement Omgeving en het meet de uitstoot van het verkeer.
26/06 10u30  Celstraffen tot zes jaar voor een van de grootste Kempense cannabisplantages ooitDe hoofdbeklaagden in de zaak van een van de grootste cannabisplantages ooit in de Kempen, met 6.500 planten in een loods aan Turfputten in Olen, kennen hun vonnis. Negentien personen verschenen voor de correctionele rechtbank in Turnhout, ook voor twee andere plantages in Arendonk en Turnhout. De totale opbrengst wordt geschat op ruim 19 miljoen euro.
26/06 10u30  Deceuninck - Quick Step maakt Tourploeg bekend waarin geen plaats is voor Philippe GilbertPhilippe Gilbert (36) staat straks niet aan de start van de Ronde van Frankrijk. Dat moet zowat de grootste verrassing zijn in de Tour-selectie die Deceuninck - Quick Step zonet heeft vrijgegeven.
26/06 10u30  N-VA wil dat CD&V en Open Vld uitleggen “waarom bepaalde formules niet zouden kunnen”N-VA wil dat CD&V en Open Vld duidelijk uitleggen waarom ze in Vlaanderen niet zouden willen besturen op basis van een programma dat ook de steun krijgt van Vlaams Belang. Dat heeft N-VA-Kamerfractieleider Peter De Roover woensdag gezegd in “De Ochtend” (Radio 1). “Ik denk dat de publieke opinie recht heeft om te weten waarom bepaalde formules niet zouden kunnen”, zei De Roover.
26/06 10u15  COLUMN: 18+ waterijsjesHet is u mogelijk al opgevallen: het is momenteel niet echt frisjes. Zelfs kindersokken lijden onder de hitte. Zo ik zag de afgelopen dagen drie paar op straat liggen, vermoedelijk snel-snel uitgetrokken wegens te warm en vervolgens prompt vergeten. Aan de fontein van Park Spoor Noord ligt er vermoedelijk een hele stapel.
26/06 10u15  Antwerpse vakbondsvoorzitter ook door hof van beroep schuldig verklaard aan kwaadwillige verkeersbelemmeringAntwerps ABVV-voorzitter Bruno Verlaeckt is ook door het Hof van beroep schuldig verklaard aan kwaadwillige verkeersbelemmering. Hij kreeg geen straf opgelegd. Op de nationale stakingsdag van 24 juni 2016 had de socialistische vakbond ‘s ochtends vroeg vijf grote blokkades opgeworpen op de toegangswegen naar de Antwerpse haven.
26/06 10u15  Schokkend beeld van verdronken vader en peuter gaat wereld rondHet gezicht naar beneden in het bruine water, het armpje van het meisje nog om de schouder van haar papa. Na kleuter Aylan gaat een nieuw beeld de wereld rond als symbool van vluchtelingencrisis: dat van papa Óscar (26) en zijn dochtertje Valeria (2). De migranten uit El Salvador verdronken toen ze vanuit Mexico het water probeerden over te zwemmen naar de Verenigde Staten.
26/06 10u15  Nieuwe ondergoedlijn van Kim Kardashian veroorzaakt ophef in JapanKim Kardashian heeft een nieuwe ondergoedlijn, maar de naam die de realityster daarvoor heeft bedacht, veroorzaakt heel wat ophef in Japan.
26/06 10u00  Antwerpen overweegt ‘flexidrempel’, maar ook deze middelen kunnen u afremmen in het verkeerHet waren opvallende cijfers van de Borgerhoutse actiegroep 30MAX. Met hun ‘flitsfiets’ betrapten ze maar liefst 660 hardrijders op één dag. De leden pleiten daarom voor meer handhaving, iets wat de stad voorlopig niet plant te doen. Bevoegd schepen Koen Kennis (N-VA) pleit voor infrastructuur die bestuurders doet remmen. Los van de vraag of dat de beste aanpak is: wat zijn de mogelijkheden?
26/06 10u00  Deze 19 aanpassingen moeten Scheldelaan veiliger makenElf bedrijven, het Havenbedrijf, Voka - KvK Antwerpen-Waasland en Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) heeft een lijst van 19 maatregelen opgelijst, die het fietsverkeer op de Scheldelaan in de Antwerpse haven moet verbeteren. “Tegen het najaar van 2020 worden bedrijfstoegangen veiliger bereikbaar met de fiets en worden op belangrijke kruispunten fietsveiligheidsmaatregelen genomen”, klinkt het.
26/06 10u00  Autoloos Gent, kan Antwerpen daar wat van leren?De helft van de Gentenaars is helemaal pro. Bijna een op de drie vindt het maar niks. Het circulatieplan, dat sinds april 2017 de auto uit de binnenstad bant, verdeelt de stad, zo blijkt uit een peiling die de stad Gent bij tweeduizend bewoners liet uitvoeren. Ook in Antwerpen woedt de discussie. Kan de ene Scheldestad wat van de andere leren? We gingen buurten bij de buren.
26/06 09u45  Antwerpen overweegt ‘flexidrempel’, maar ook heel wat andere middelen kunnen u afremmenHet waren opvallende cijfers van de Borgerhoutse actiegroep 30MAX. Met hun ‘flitsfiets’ betrapten ze maar liefst 660 hardrijders op één dag. De leden pleiten daarom voor meer handhaving, iets wat de stad voorlopig niet plant te doen. Bevoegd schepen Koen Kennis (N-VA) pleit voor infrastructuur die bestuurders doet remmen. Los van de vraag of dat de beste aanpak is: wat zijn de mogelijkheden?
26/06 09u45  COLUMN. Verfrissende ideeën op hete dagenMaarten Van Acker (40) is professor Stedenbouw aan de Universiteit Antwerpen. Samen met zijn gezin woont hij in het centrum van de stad, vlakbij het Theaterplein. Via de Onderzoeksgroep voor StadsOntwikkeling zet hij zich in voor kwalitatieve stadsvernieuwing en betere infrastructuurprojecten. Voor Gazet van Antwerpen is hij een van onze vier columnisten mobiliteit.
26/06 09u45  19 aanpassingen moeten Scheldelaan veiliger makenElf bedrijven, het Havenbedrijf, Voka - KvK Antwerpen-Waasland en Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) heeft een lijst van 19 maatregelen opgelijst, die het fietsverkeer op de Scheldelaan in de Antwerpse haven moet verbeteren. “Tegen het najaar van 2020 worden bedrijfstoegangen veiliger bereikbaar met de fiets en worden op belangrijke kruispunten fietsveiligheidsmaatregelen genomen”, klinkt het.
26/06 09u45  Filip Watteeuw, architect van het circulatieplan: “Ook kleine aanpassingen hebben een groot effect op de doorstroming van verkeer”Dat Gent bij sommige mensen met een perceptieprobleem kampt, weet ook Filip Watteeuw (Groen), architect van het circulatieplan en schepen van Mobiliteit. “Maar wie regelmatig naar Gent komt, is zo goed als vertrouwd met de situatie”, zegt hij. We confronteren de schepen van Mobiliteit met de meest gehoorde tegenstemmen.
26/06 09u45  Autoloos Gent, kan Antwerpen daar wat van leren? “Nee! 30% minder klanten” “Ja! Het is hier gezelliger dan ooit”De helft van de Gentenaars is helemaal pro. Bijna een op de drie vindt het maar niks. Het circulatieplan, dat sinds april 2017 de auto uit de binnenstad bant, verdeelt de stad, zo blijkt uit een peiling die de stad Gent bij tweeduizend bewoners liet uitvoeren. Ook in Antwerpen woedt de discussie. Kan de ene Scheldestad wat van de andere leren? We gingen buurten bij de buren.
26/06 09u45  Is de mooiste catwalkshow van het seizoen al gelopen? Jacquemus verbluft in lavendelveldDe grote modehuizen spenderen doorgaans enorme budgetten aan een wauw-locatie voor hun catwalkshow. Ontwerper Simon Porte Jacquemus doet dat niet en wint toch de prijs voor meest originele locatie van het jaar. De Franse designer, die duidelijk niet om een stunt verlegen zit, vierde de tiende verjaardag van zijn modelabel immers met een catwalkshow middenin een lavendelveld in de buurt van Aix-en-Provence, waar voor de gelegenheid een fluoroze loper was uitgerold. En of dat mooie plaatsjes opleverde.
26/06 09u30  DISCUSSIE. Mogen leerkrachten met een speekseltest leerlingen controleren op drugs?Brasschaat heeft wellicht de primeur, maar de vraag stelt zich voor alle scholen, in stedelijke én meer landelijke gebieden: mogen leerkrachten hun leerlingen controleren op drugs met een speekseltest? De vijf secundaire scholen van Brasschaat hebben alvast een gezamenlijke afspraak gemaakt.
26/06 09u30  Kylie Jenner denkt eraan om haar make-uplijn te verkopen en zo nog rijker te wordenKylie Jenner was al officieel de jongste selfmade miljardair en de kans bestaat dat haar fortuin nog flink wordt aangedikt. De realityster overweegt namelijk om haar make-uplijn Kylie Cosmetics te verkopen. Er zou zelfs al een concreet voorstel op tafel liggen, meldt WWD.
26/06 09u00  Tanja Dexters reageert na bewogen dag: “Arrestatie op basis van jaloerse roddels: zielige wereld”Het was dinsdagochtend ruw wakker worden voor Michael Peeters, zaakvoerder van de Jaguar-DAF-KIA-garage in Herentals. Om 5u trapte de politie Neteland de achterdeur bij hem thuis in. Ze haalde Peeters en zijn vriendin Tanja Dexters met wapens in de aanslag uit bed. “We werden geboeid en onder schot gehouden en vlogen voor zes uur de cel in voor ze ons ondervroegen.” Daarna viel de politie binnen in de Jaguar-garage. Dexters, Peeters en drie andere verdachten werden na verhoor vrijgelaten. Dexters reageert nu ook met een uitgebreide post op Instagram.
26/06 09u00  Deceuninck-Quick Step maakt Tour-selectie bekend: met of zonder Philippe Gilbert?Vandaag maakt ook Deceuninck-Quick Step zijn acht namen voor de Tour bekend. Of Philippe Gilbert erbij is, wordt vandaag dus pas duidelijk. Volgens L’Équipe zou de ex-wereldkampioen slechts bij de reserves staan.
26/06 08u30  Kris Peeters: “Ik dwarsligger? Tegen naakt fouilleren van minderjarigen verzet ik me, ja”Na zijn ontslag uit de federale regering reageerde ex-vicepremier Kris Peeters (CD&V) in Terzake gisteren op zijn imago van dwarsligger. “Ik? Geef me voorbeelden wanneer ik dwarslag zonder argumenten. Ik verzet me tegen naakt fouilleren van minderjarigen, ja.” Waarop ex-staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) op Twitter onmiddellijk ontkende dat zo’n voorstel op tafel heeft gelegen. “Zo typerend voor CD&V.”
26/06 08u30  Viktor Verhulst amper in beeld tijdens ‘Love Island’: “Maar ik werk heus meer dan vijf minuten per week hoor”Fans van Viktor Verhulst (24) worden niet verwend in het programma Love Island: de presentator kwam de voorbije weken amper in beeld. Toch is zijn verblijf op Gran Canaria geen betaalde vakantie, al heeft hij begrip voor de soms smalende reacties: “Ik lach er zelf een beetje mee.”
26/06 08u30  Eén maand na de verkiezingen: hoe lang kan N-VA nog blijven praten met Vlaams Belang?N-VA neemt haar tijd voor de Vlaamse regeringsvorming. Geruchten van een “versnelling” worden afgedaan als voorbarig. Maar de partij is wel van zin om de verzamelde informatie samen te leggen en te kijken wat inhoudelijk mogelijk is. Vastleggen wie aan de regeringstafel mag aanschuiven, wil Vlaams informateur Bart De Wever nog niet doen. Daarvoor moeten CD&V en Open VLD Vlaams Belang eerst helemaal de deur uitduwen.
26/06 08u30  Meer zin in seks, maar ook sneller boos: dit doet de hitte met ons lichaamDe zon en haar warmte maken ons gelukkig, maar niet altijd. Tropische temperaturen maken immers ook dat we ons futloos voelen, trager reageren én sneller geïrriteerd raken. “De hitte heeft een enorme invloed op de werking van de hersenen”, zeggen experts. En dat heeft dan weer gevolgen voor ons lichaam.
26/06 08u15  Niet Mathilde, maar Elisabeth eist alle aandacht op tijdens eerste dag van Unicef-missie“Het was heel leerrijk voor ons. Voor mijn dochter ook.” Zo blikt koningin Mathilde (46) terug op de eerste dag van haar Unicef-missie in Kenia waarbij kroonprinses Elisabeth (17) is aangesloten. Het is de eerste keer dat de oudste van de vier koningskinderen zo’n belangrijke buitenlandse reis maakt.
26/06 08u00  “Robert Mueller getuigt op 17 juli in Congres”Speciaal aanklager Robert Mueller zal op 17 juli getuigen voor het Amerikaanse Congres. Dat heeft de voorzitter van de commissie Justitie in het Huis van Afgevaardigden, Jerry Nadler, dinsdag aangekondigd.
26/06 08u00  Bill Cosby in beroep tegen veroordeling voor seksueel geweldDe Amerikaanse comedian Bill Cosby is in beroep gegaan tegen zijn veroordeling voor seksueel geweld. Dat heeft zijn advocaat dinsdag bevestigd.
26/06 07u45  Mette Frederiksen jongste premier van Denemarken ooitMette Frederiksen (41) wordt de nieuwe premier van Denemarken, de jongste ooit. Na drie weken onderhandelen heeft ze een akkoord bereikt met drie andere linkse partijen over steun voor een regering die enkel uit haar eigen sociaaldemocratische partij zal bestaan.
26/06 07u45  Williams F1 team en Paddy Lowe gaan uit elkaarPaddy Lowe keert niet terug naar het Williams F1 team, zo heeft de renstal gisteren laten weten.
26/06 07u30  Dodelijk ongeval in Geel: voetganger aangereden door vrachtwagenBij een verkeersongeval aan Winkelomseheide in Geel is woensdagochtend een dode gevallen. Rond 4.20 u stak een voetganger plots de straat over.
26/06 07u15  Paddy Lowe definitief weg bij het Williams F1 teamPaddy Lowe keert niet terug naar het Williams F1 team, zo heeft de renstal gisteren laten weten.12 
26/06 06u15  Familie verliest inboedel op E17 na klapband met caravanEen Roemeense familie die vanuit Engeland op weg was naar haar thuisland heeft dinsdagvoormiddag een groot deel van haar inboedel verloren op de E17 ter hoogte van Waasmunster.10 
26/06 06u15  Domi (37) sterft vlak voor geldinzameling die hem naar huis moest halen: “Zo wordt zijn benefiet een eerbetoon”Een tragische speling van het lot is het. Zaterdag vindt een benefiettoernooi plaats voor de Beverse Dominique Lefèvre, die vorig jaar zwaargewond raakte in een verkeersongeluk in Spanje en sindsdien in coma lag. Het doel was om de jongeman naar België te repatriëren. Maar nog geen week voor de benefiet zou plaatsvinden, overleed ‘Domi’ in het ziekenhuis.10 
26/06 05u15  STANDPUNT. PS begrijpt de Vlaming nietDe kans dat de informateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders erin zullen slagen om de vorming van een federale regering te bevorderen, wordt met de dag kleiner. De PS, de grootste partij van Wallonië, wil niet praten met N-VA, de grootste partij van Vlaanderen. Daarmee vertoont de PS niet alleen een gebrek aan verantwoordelijkheidszin. De Franstalige socialisten hebben een nog veel groter probleem: ze hebben geen voeling met de gemiddelde Vlaming.
26/06 05u15  KVM-sponsor AFAS Software voelt zich al zeven jaar goed in Dijlestad: “Tevreden werknemers zorgen voor tevreden klanten”Het Nederlandse AFAS, dat zijn Belgische tak bestuurt vanuit Mechelen-Noord, focust zich op het ontwikkelen van veelzijdige softwarepakketten voor kleine en grote ondernemingen. Maar met een eigen foundation zet het zich ook in voor het goede doel en het investeert ook in sport, onder andere als sponsor van KV Mechelen.
26/06 05u15  Tanja Dexters en vriend reageren na huiszoeking en ondervraging: “Een show met veel machtsvertoon”Het was dinsdagochtend ruw wakker worden voor Michael Peeters, zaakvoerder van de Jaguar-DAF-KIA-garage in Herentals. Om 5u trapte de politie Neteland de achterdeur bij hem thuis in. Ze haalde Peeters en zijn vriendin Tanja Dexters met wapens in de aanslag uit bed. “We werden geboeid en onder schot gehouden en vlogen voor zes uur de cel in voor ze ons ondervroegen.” Daarna viel de politie binnen in de Jaguar-garage. Dexters, Peeters en drie andere verdachten werden na verhoor vrijgelaten.
26/06 05u15  Kasteel den Brandt tijdelijk Grand Café: “Zo veel grandeur moet je benutten”Jarenlang was het Kasteel den Brandt een oord voor feesten. Na een opsmuk is die functie de jongste twee jaar aangezwengeld en tijdens deze zomer maakt uitbater Shrimp Tempura er zelfs een Grand Café van.
26/06 05u15  Antwerpen krijgt opnieuw een filmfestival, 30 jaar na teloorgang Film InternationalAntwerpen krijgt een nieuw Internationaal Film Festival. Het zal voor het eerst plaatsvinden van 10 tot 15 maart 2020 en uitzwermen over de hele stad. Het is inmiddels dertig jaar geleden dat de Scheldestad nog een filmfestival met uitstraling kende.
26/06 05u15  Wereldkampioene Nina Derwael op de Europese Spelen: “Ik ben nog niet in topvorm, maar wel op de goede weg”Niet voor niets sloeg wereldkampioene Nina Derwael het EK dit voorjaar over: ze trainde keihard om op de Europese Spelen haar nieuwe oefening voor het eerst te etaleren op een internationaal kampioenschap. Vrijdag begint ze eraan, aan de brug en op de balk. Medailles in Minsk zijn fijn, maar niet hét doel: Minsk is een test voor het WK, waar de olympische kwalificatie op het spel staat.
26/06 05u15  Jolien D’hoore over een vijfde driekleur, Tokio 2020 en #MeToo: “Het wordt op het BK weer één tegen allen”Ze werd geboren aan de overkant van de finish, is in supervorm na een gemist voorjaar en kan met een vijfde driekleur een record pakken. Geen wonder dat Jolien D’hoore (29) zondag supergemotiveerd zal zijn op het nationaal kampioenschap: “Ze zullen wel weer allemaal tegen mij rijden.”
26/06 05u15  Yves Lampaert over zijn jaar in tricolore: “De erkenning voor zo’n Belgische trui is leuk, maar alles errond niet”Zijn fanclub groeide uit tot de grootste van het land. Hij behaalde zijn eerste podium in een monument en zette een tuinhuis – zeg maar tuinvilla – in zijn hof. En of de Belgische kampioenentrui iets heeft veranderd in het leven van Yves Lampaert (28). “Al die aandacht... Door die vele uitnodigingen en verplichtingen heb ik in de winter amper gerust. Na Roubaix was ik op.”
26/06 05u15  Spijtoptant Veljkovic beschuldigt Van Holsbeeck, die ontkent: “50.000 euro onder tafel bij transfer Jovanovic”Gewezen Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck is dinsdag meer dan acht uur lang ondervraagd. Hij moest aan de speurders uitleggen hoe hij zijn transfers met makelaars Mogi Bayat en Dejan Veljkovic jarenlang regelde. Die laatste verklaart dat Van Holsbeeck zichzelf, zonder medeweten van het bestuur van Anderlecht, financieel verrijkte. Van Holsbeeck weerlegt de beschuldigingen.
26/06 05u15  Beerschot wil verlengd verblijf van topschutter Dante VanzeirSpeelt Dante Vanzeir volgend seizoen opnieuw op het Kiel? Het bestuur van Beerschot is alvast in gesprek met zijn entourage. Beerschot huurde de 21-jarige Limburger vorig seizoen van landskampioen RC Genk en zou dat huurcontract willen verlengen. In de voorbije campagne was Vanzeir met 17 goals in 39 duels de clubtopschutter bij Beerschot. Vanzeir staat zelf ook niet weigerachtig tegenover een verlengd verblijf op het Kiel.
26/06 05u15  Naast goederen ook reizigers per trein naar Antwerpse haven? NMBS onderzoekt passagierstreinen op RingspoorSpoorwegmaatschappij NMBS onderzoekt of het mogelijk is om reizigers over het volledige Ringspoor rond Antwerpen te vervoeren. Een groot deel van dat spoornetwerk wordt op dit ogenblik uitsluitend voor goederenvervoer gebruikt.
26/06 05u15  Fietsers redden vrouw uit klauwen van verkrachterDe Antwerpse politie heeft gisterenmorgen een man opgepakt die mogelijk betrokken was bij een poging tot verkrachting. De man zou geprobeerd hebben om een dame te verkrachten in de bosjes aan het Singelfietspad, maar fietsers zouden haar hebben gered. De feiten zorgden gisterenmorgen voor de nodige consternatie tijdens de ochtendspits.
26/06 05u15  Kans dat er ooit nog reconstructie komt van moord op Julie zo goed als onbestaande: “Opnieuw een kaakslag voor de familie”Steve Bakelmans, de moordenaar van Julie Van Espen, heeft dinsdag geweigerd mee te werken aan de reconstructie van de moord. Hij zei “dinsdag niet in staat te zijn”. De kans dat er nog een nieuwe reconstructie komt is zo goed als onbestaande.
26/06 05u15  Mogelijke oplichter leurt met ‘kroegenboek’ bij Antwerpse horecaVerschillende Antwerpse ondernemers worden dezer dagen geconfronteerd met de Nederlander Abraham (Bram) Verkaart. Die zou advertentieruimte in een ‘kroegenboek’ verkopen. Al worden daar vragen bij gesteld, onder meer wegens het verleden van de Nederlander, die al aan bod kwam in het Nederlandse tv-programma Opgelicht.
26/06 05u15  Reclamepaneel houdt ‘landmark’ op Herentalsebaan tegen: stad neemt juridische stappen om kunstwerk te kunnen plaatsenOp vraag van het district Deurne neemt de stad juridische stappen tegen de eigenaar van het pand op de Herentalsebaan 291, vlak naast parking De Keteleer. De reclamepanelen tegen de zijmuur verhinderen de plaatsing van een kunstwerk, het sluitstuk van de heraanleg van de straat.
26/06 05u15  N-VA drukt hoofddoekenverbod door in lagere school via wisselmeerderheid met Vlaams BelangLeerlingen van gemeentelijke lagere school De Notelaar mogen vanaf volgend jaar geen hoofddoek of andere levensbeschouwelijke kentekens meer dragen. Op initiatief van N-VA paste de gemeenteraad het schoolreglement aan, zonder steun van coalitiepartner Dorpspartij Durf!, maar wel met de stemmen van de Vlaams Belang-fractie en Inge Carpentier (CD&V).
26/06 05u15  Straks residentieel wonen in Sint-JozefinstituutProjectontwikkelaar en bouwbedrijf Groep Van Roey uit Rijkevorsel heeft het Sint-Jozefinstituut in de Burchtstraat in Herentals, palend aan het begijnhof, gekocht van scholengroep Kosh. “We hopen er tegen 2022 een residentieel woonproject te realiseren”, zegt Peter Gestels, directeur ontwikkeling van de vastgoedpoot van Van Roey.
26/06 05u15  Plaatselijke afdeling van Strijdersbond maakt doorstart: “Velen lieten het leven voor onze basiswaarden. Dat mogen we niet vergeten”De Booischotse afdeling van de Nationale Strijdersbond België (NSB) maakte recent een doorstart. De vereniging staat in voor de herdenking van oud-strijders, slachtoffers en gesneuvelden, maar dreigde er eind vorig jaar mee op te houden.
26/06 05u15  Drukke verkeersader krijgt grondige opknapbeurt: nieuwe asfaltlaag en fietspad voor N153Weggebruikers moeten van juli tot eind oktober van dit jaar rekening houden met hinder op de Rechtestraat en Wechelsebaan in Lille. Het asfalt op dit drukke traject krijgt een opknapbeurt.
26/06 05u15  Column: Leve de smartphone die niet werktToen ik onlangs met vakantie in Spanje was, liet mijn mobieltje het plots afweten. De smartphone ging in ‘download mode’ en weigerde verder alle dienst. Ook de plaatselijke hersteldienst kon me niet helpen. De paniek vanwege de defecte telefoon maakte al snel plaats voor een aangenaam gevoel van rust. Toen we het in een volgend hotel bovendien zonder wifi moesten stellen en dus ook de smartphone van mijn vrouw de facto onbruikbaar werd, was die rust compleet. Een kapot mobieltje, ik kan het iedereen aanraden. We hebben zalig genoten van die dagen dat we offline waren, onbereikbaar voor de buitenwereld, en we alleen aandacht voor onszelf, elkaar en onze omgeving konden hebben.
26/06 03u15  Guy Van Sande haalde inspiratie uit ‘Zone Stad’ voor schuilnaam in chatroom met kinderpornoNa drie jaar start woensdag in Veurne het proces tegen Guy Van Sande. De gewezen acteur moet zich verantwoorden voor bezit, productie en verspreiding van kinderporno. Volgens de burgerlijke partij en een gerechtspsychiater heeft Van Sande een “ernstig gebrek aan schuldgevoel”. De acteur verklaarde aan de speurders dat de kinderporno het gevolg was van een zware drugsverslaving.10 
26/06 03u00  Len (13) krijgt nieuwe fiets van tatoeëerder en Hells Angels nadat vorige gestolen werdDe dertienjarige Len de Buynder kon gisteren zijn ogen niet geloven toen hij plots een nieuwe fiets kreeg. Amper een dag eerder was zijn eigen fiets gestolen. De fiets werd gekocht door een bevriende tatoeëerder met de hulp van Gentse Hells Angels.11 
25/06 23u45  6.000 kinderen amuseren zich op tropisch BengelpopRuim zesduizend kinderen uit het eerste en tweede leerjaar hebben zich volop geamuseerd op Bengelpop in Balen. Het was bloedheet, maar de organisatie had allerhande voorzorgen genomen om de hitte te trotseren.
25/06 23u15  Everton betaalt 25 miljoen euro aan FC Barcelona voor Andre GomesEverton heeft de Portugese international Andre Gomes overgenomen van Barcelona. Dat meldde de Engelse eersteklasser dinsdag op zijn website. Gomes werd vorig seizoen al door Barcelona uitgeleend aan Everton. Nu legt de club uit Liverpool 22 miljoen pond (25 miljoen euro) op tafel om de overgang van de 25-jarige middenvelder definitief te maken. Hij tekende een contract voor vijf jaar.
25/06 23u15  Parijs voert woensdag gedifferentieerd verkeer inVanwege ozonvervuiling in Ile-de-France is vanaf morgen/woensdag in de agglomeratie Parijs gedifferentieerd verkeer van kracht. Dit heeft de politieprefectuur van de Franse hoofdstad dinsdag aangekondigd. Het departement Rhône besliste hetzelfde voor Lyon en Villeurbanne.
25/06 23u15  Peeters betreurt “indianenverhalen” uit eigen CD&V-rangenOntslagnemend vicepremier Kris Peeters (CD&V) betreurt dat mensen binnen zijn eigen partij het verhaal hebben verspreid dat Peeters eigenlijk niet naar Europa wilde verhuizen, maar zijn kansen gaaf wilde houden om deel uit te kunnen maken van een volgende regering. Dat heeft hij dinsdagavond verklaard in Terzake op Canvas.
25/06 23u15  6.000 kinderen amuseren zich op tropische BengelpopRuim zesduizend kinderen uit het eerste en tweede leerjaar hebben zich volop geamuseerd op Bengelpop in Balen. Het was bloedheet, maar de organisatie had allerhande voorzorgen genomen om de hitte te trotseren.
25/06 23u00  Nederland kruipt door het oog van de naald tegen Japan maar staat na omstreden strafschop in kwartfinale van WK vrouwenvoetbalHet Oranje-legioen haalt opgelucht adem: Nederland stoot door naar de kwartfinales op het WK vrouwenvoetbal en daarin treft het zaterdag Italië. Het leek er echter lange tijd op dat Japan het zou halen want zij waren veruit de betere ploeg in de 1/8e finales, maar faalden in de zone van de waarheid met ofwel het doelhout of een redding op de lijn. Nederland won alsnog (tegen de gang van het spel in) na een omstreden strafschop in de 87e minuut wegens handspel: 2-1...
25/06 22u45  Trump palmt woordvoerster Melania inDe woordvoerster van Melania Trump, Stephanie Grisham, wordt de nieuwe woordvoerster van het Witte Huis. Dat heeft de Amerikaanse first lady aangekondigd op Twitter. Ze zal Sarah Sanders vervangen, die eind deze maand haar functie neerlegt.
25/06 22u45  Riziv ontdekt bijna helft meer fraude met ziekteuitkeringen in 2018De dienst administratieve controle van het Riziv heeft in 2018 voor in totaal 9,5 miljoen euro aan fraude met arbeidsongeschiktheidsuitkeringen ontdekt, tegen 6,4 miljoen in 2017. Dat blijkt dinsdag uit het jaarrapport van het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekeringen (Riziv). Het gaat om een stijging met ongeveer 50 procent in 12 maanden tijd.
25/06 22u45  Belgische diplomaat ging Oeigoerse familie nog niet bezoekenIn het dossier van de Oeigoerse familie die onderdak zocht in de Belgische ambassade in Peking, heeft de Belgische diplomatie nog geen initiatieven kunnen uitvoeren die een week geleden werden aangekondigd. Dat meldt Kamerlid Georges Dallemagne (cdH), die een onderhoud had met een Chinese diplomaat in Brussel.
25/06 22u30  Porsche roept wereldwijd 337.000 wagens terug wegens wegrolgevaarDe Duitse sportwagenbouwer Porsche roept omwille van mogelijk wegrolgevaar wereldwijd ongeveer 337.000 wagens terug. In Duitsland gaat het om 26.500 stuks van de modellen Panamera en Cayenne, zo heeft een woordvoerster dinsdag gemeld.
25/06 22u30  Antwerp moet Opare zes maanden missen: bevestiging van zware blessureSlecht nieuws voor Daniel Opare: de verdediger van Antwerp viel geblesseerd uit tijdens de eerste oefenwedstrijd van het seizoen en nu volgde de bevestiging dat het om een zware blessure gaat: een scheur in de laterale band van de rechterknie. Hij wordt vrijdagvoormiddag geopereerd en is zes maanden out.
25/06 22u00  Waarom de ‘King of pop’ nauwelijks herdacht wordtPrecies tien jaar geleden overleed Michael Jackson. Toen kwamen kranten pagina’s te kort om over de ‘King of pop’ te schrijven en werd zijn muziek grijsgedraaid op de radio. Vandaag moet je goed zoeken om iets over hem te kunnen lezen of zijn muziek te horen. Een groot verschil met de vele stukken over de op dezelfde dag overleden Yasmine. Allemaal het gevolg van het schandaal rond zijn persoon, zegt professor Musicologie Jeroen D’hoe. “Dat heeft afbreuk gedaan aan zijn reputatie.”
25/06 21u45  Brugstraat na maanden weer open, doorgang naar Muizen wel afgeslotenDe werkzaamheden in de Brugstraat in Rijmenam (Bonheiden) zijn eindelijk achter de rug en het verkeer kan weer doorstromen. Toch blijft de zone rond de kerk een zwakke plek: de Dijleweg is tot nog even afgesloten. Omrijden langs het centrum van Bonheiden is de meest efficiënte oplossing.
25/06 21u45  Felle brand legt woning in Botermelkdijk in de as: “Het is een totale verwoesting”Een verwoestende brand heeft dinsdagavond gewoed in een woning in de Botermelkdijk in Schoten. “Vaders levenswerk is in vlammen opgegaan”, zegt de zoon van de bewoners.
25/06 21u45  Nederlandse doelman Jasper Cillessen verlaat Barcelona maar blijft in SpanjeJasper Cillessen heeft in Spanje zijn overstap van FC Barcelona naar Valencia afgerond. De eerste doelman van het Nederlandse elftal ondertekende dinsdag een meerjarig contract bij de nummer vier van het afgelopen seizoen, nadat hij eerder op de dag medisch was goedgekeurd.
25/06 21u45  Schepencollege stelt nieuw bestuursakkoord voorDe stad Herentals verkoopt in 2022, bij de verhuis van de kunstenacademie naar de Molenvest, de huidige academie aan de Markgravenstraat, waar nu de muziekacademie is gehuisvest. Een nieuw administratief centrum bij de oude kraamkliniek Sancta Maria komt er deze legislatuur niet. Met deze ingrepen hoopt de stad de begroting gezond te houden. Dat blijkt uit het nieuwe bestuursakkoord.
25/06 21u30  Titelverdediger Kameroen mist start niet op Afrika CupTitelverdediger Kameroen heeft zijn start niet gemist op de Afrika Cup in Egypte. Het elftal van bondscoach Clarence Seedorf won in Ismalia met 2-0 van Guinee-Bissau. Bij de rust was het nog 0-0. Na de pauze scoorden Yaya Banana (66e) en Stéphane Bahoken (69e).
25/06 21u30  Ysaline Bonaventure, Yanina Wickmayer en Greet Minnen naar tweede kwalificatieronde op WimbledonYsaline Bonaventure (WTA-115), Greet Minnen (WTA-129) en Yanina Wickmayer (WTA-148) hebben zich dinsdag in Londen voor de tweede kwalificatieronde van Wimbledon geplaatst. Maryna Zanevska (WTA-223) en Kimberley Zimmermann (WTA-251) gingen er in de eerste ronde uit.
25/06 21u15  Stratenloop verhuist in 2020 opnieuw naar GemeenteplaatsVoor het eerst vond de jaarlijkse Brechtse stratenloop plaats aan sporthal De Ring. De sportdienst had er een belevingsdorp neergepoot. Uit een enquête op Facebook blijkt echter dat de overgrote meerderheid terug wil naar de Gemeenteplaats. Er zijn voor 2020 ook wat nieuwigheden gepland.
25/06 21u00  Inbraken in domein Diesterweg opgelost: 37-jarige man uit Wuustwezel opgepaktDe politie heeft een verdachte opgepakt voor verschillende inbraken in domein Diesterweg in Kalmthout. Een 37-jarige man uit Wuustwezel zit in de cel.
25/06 21u00  Marouane Fellaini scoort knap doelpunt als volleerde spits maar is uitgeschakeld in Aziatische Champions LeagueMarouane Fellaini en zijn Chinese ploeg Shandong Luneng zijn er dinsdag tegen Guangzhou Evergrande niet in geslaagd zich te kwalificeren voor de kwartfinales in de Aziatische Champions League.
25/06 21u00  Zesduizend kinderen amuseren zich op tropische BengelpopRuim zesduizend kinderen uit het eerste en tweede leerjaar hebben zich volop geamuseerd op Bengelpop in Balen. Het was bloedheet, maar de organisatie had allerhande voorzorgen genomen om de hitte te trotseren.
25/06 21u00  Italiaanse vrouwen op WK naar kwartfinales ten koste van ChinaDe Italiaanse voetbalsters hebben zich dinsdag op het WK in Frankrijk geplaatst voor de kwartfinales. In Montpellier werd China met 2-0 verslagen. In de kwartfinales nemen ze het zaterdag in Valenciennes op tegen Nederland of Japan.
25/06 21u00  Frans restaurant is beste ter wereld, Hof van Cleve komt opnieuw top vijftig binnenHet Franse restaurant Mirazur is door het gespecialiseerde Britse magazine Restaurant uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld. In de top vijftig komt Peter Goossens met ‘Hof van Cleve’ na een jaar afwezigheid opnieuw binnen op een 43ste plaats.
25/06 20u30  VIDEO. Familie verliest halve inboedel op E17, maar rijdt gewoon verderEen opmerkelijk verkeersongeval op de E17. Dat veroorzaakte dinsdag files tussen Lokeren en Waasmunster. Een Roemeense familie was vanuit Engeland op weg naar hun thuisland. Maar vlak na de oprit Lokeren richting Antwerpen kregen ze af te rekenen met een klapband. Die sloeg een gat in de caravan, waardoor de hele inboedel op de E17 terecht kwam.
25/06 20u30  Na sabbatjaar zondag weer Diamond Race op AlbertkanaalVorig jaar ging de Diamond Race in Viersel uitzonderlijk niet door, maar komende zondag 30 juni knoopt de Viersel Waterski Club opnieuw aan met de traditie.
25/06 20u30  VIDEO. Politie neemt tweewieler dronken fietsster in beslagIn Temse heeft de politie de fiets van een 24-jarige vrouw voor 15 dagen ingetrokken. De vrouw was in dronken toestand met haar tweewieler tegen een lantaarnpaal gereden.
25/06 20u15  VIDEO. Kruibeke stelt kerken open om afkoeling in te zoekenIedereen is op zoek naar verkoeling. In Kruibeke roepen ze hulp in van bovenaf. Het gemeentebestuur zet er de deuren van alle kerken wijd open.
25/06 20u15  Wereldroeiers nationaal team Nieuw-Zeeland trainen bij The Oar op NetekanaalNog tot dinsdag traint het nationaal roeiteam van Nieuw-Zeeland bij The Oar op het Netekanaal in Emblem. “Een ongelooflijke eer voor onze club”, vertelt secretaris Fred Van der Weehe. “En de perfecte doop voor ons nieuwe lokaal.”
25/06 20u15  Professor ziet levenswerk rond briefwisseling van Marnix de Saint-Aldegonde bekroondProfessor emeritus Rudolf De Smet ontvangt de prijs van de Stichting Graaf John de Marnix de Saint-Aldegonde in Bornem voor zijn publicatie van historische brieven die Marnix de Saint-Aldegonde in de zestiendde eeuw schreef. De professor mocht een cheque van 2.000 euro in ontvangst nemen.
25/06 20u00  Marc van der Heide, oprichter toprestaurant Villa Doria, overleden: “Zelfs Nicole Kidman kwam ooit in z’n zaak eten”Marc van der Heide, oprichter van het restaurant Villa Doria op de grens Schoten-Brasschaat is maandag op 54-jarige overleden. Hij begon het restaurant 27 jaar geleden. Van der Heide werd vorig jaar in augustus ziek.
25/06 19u45  Dierenbescherming vangt oververhitte katten op: “Dieren in een dichtgeplakte doos in een snikhete auto: onverantwoord”Dankzij medewerkers van de Dierenbescherming in Mechelen zijn twee poezen van de verstikkingsdood gered. De dieren waren in een dichtgeplakte doos in een snikhete auto vervoerd. “Onverantwoord, zeker met dit weer”, klinkt het.
25/06 19u30  Inbraken in domein Diesterweg opgelostDe politie heeft een verdachte opgepakt voor verschillende inbraken in domein Diesterweg in Kalmthout. Een 37-jarige man uit Wuustwezel zit in de cel.
25/06 19u30  CEO projectontwikkelaar Immpact: “Ik kan niet anders dan stoppen met investeren in Antwerpen”Immpact dreigde vorige week met niet langer te investeren in Antwerpen als de gemeenteraad de minimale oppervlaktes voor nieuwbouwwoningen zou goedkeuren. Dit reglement kreeg nu groen licht. “Ik kan niet anders dan stoppen met investeren in Antwerpen”, zegt Janssens, CEO van Immpact.
25/06 19u30  Als meisje van 2 jaar met Red Star Line verhuisd van Amerika naar Antwerpen, nu 100 jaar gewordenIn woonzorgcentrum OLV in de Pieter Van Hobokenstraat in Antwerpen werd dinsdag de 100-jarige Rosy Van Hoecke gevierd. Ze werd geboren in Amerika, maar trok in 1921 met haar Belgische papa naar Antwerpen met de Red Star Line, nadat bij een familiedrama haar moeder en oma waren doodgeschoten.
25/06 19u30  Verboden te vissen op fortvijverOp de vijver rond het Fort van Lier mag niet meer gevist worden. Dieren mogen niet van het water drinken en mens en dier mogen het water niet betreden. De reden? Op de vijver zijn blauwalgen aangetroffen.
25/06 19u30  District plant extra verkeersremmende maatregelenHet Borgerhoutse districtsbestuur gaat zo veel mogelijk snelheidsmetingen houden om het probleem van overdreven snelheid in kaart te brengen. Binnenkort zullen er in schoolomgevingen waar er te snel gereden wordt vier snelheidsinformatieborden staan. Er werd ook een ‘zwarte lijst’ samengesteld, dat is een top tien met straten waar klachten over te snel rijden over binnenkomen.
25/06 19u15  Rouwregister voor icoon studentenbuurt Jean-PierreOp vraag van verschillende studenten opende de Universiteit Antwerpen een rouwregister voor Jean-Pierre. De populaire verkoper van de gelijknamige broodjeszaak aan de Grote Kauwenberg, tegenover het universiteitsgebouw, overleed vorige week onverwacht aan een hartfalen. Hij werd amper 58 en was een icoon voor heel wat studenten, oud-studenten en universiteitspersoneel.
25/06 19u15  Dievegge schuldig aan drie winkeldiefstallenDuvanis M., een jonge vrouw uit Mechelen die zich schuldig maakte aan een drietal winkeldiefstallen, heeft van de rechter een werkstraf van tachtig uur en een boete van 400 euro gekregen. Ze liet voor haar proces verstek gaan.
25/06 19u15  EUROPESE SPELEN. Wisselend succes voor de BelgenOok vandaag kwamen heel wat Belgen in actie op de Europese Spelen in Minsk, met wisselend succes: een overzicht.
25/06 19u15  Aldi heropent na vijf maanden met grotere winkelHet filiaal van Aldi in Minderhoutdorp in Minderhout (Hoogstraten) ging in januari dicht. Vanaf woensdag 26 juni zijn de klanten welkom in de volledig nieuwe en grotere winkel.
25/06 19u15  Vereniging van de week: Hoogstraatse Reddersclub kent forse ledengroeiMet deze warme temperaturen zoeken veel mensen verkoeling in een openbaar zwembad of een zwemvijver. De redders die toezicht houden, zijn misschien wel opgeleid door de Hoogstraatse Reddersclub. De vereniging bestaat bijna dertig jaar en wil haar leden een interessante hobby aanbieden.
25/06 19u15  Sint-Gummarusprocessie erkend als immaterieel erfgoed: “Het houdt voor ons een belangrijke opdracht in”De Sint-Gummarusprocessie in Lier prijkt voortaan in de Vlaamse Inventaris van het Immaterieel Cultureel Erfgoed. Die lijst geeft een overzicht van niet-tastbaar erfgoed: gewoontes en gebruiken, kennis en praktijken in Vlaanderen die ‘geborgen’ worden.
25/06 19u15  Kotmadammen gezocht in Sint-Katelijne-Waver: proefproject laat studenten inwonen bij ouderenStudente Annelies Bal uit Sint-Katelijne-Waver start in september in samenwerking met Thomas More en de gemeente een proefproject om studenten in te laten wonen bij ouderen. Onder meer in Wallonië is dat al heel gebruikelijk, maar hier is het nog niet ingeburgerd.
25/06 19u00  Roman (53) stapje dichter bij robothand: “Ik ben er klaar voor, mijn eigen hand moet weg”Roman Hoebrechts (53) uit Wijnegem staat weer een stap dichter bij zijn bionische robothand. Onderzoek in Wenen maakte maandag duidelijk dat de zenuwtransplantatie die hij in september onderging, geslaagd is.
25/06 19u00  IOC keurt vier nieuwe (niet evidente) sporten goed voor Olympische Spelen van 2024: breakdance, muurklimmen, skateboarden en surfenHet Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft dinsdag - zoals verwacht - unaniem voor de toevoeging van vier nieuwe sporten gestemd op het programma van de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. De nieuwe disciplines zijn breakdance, muurklimmen, skateboarden en surfen.
25/06 19u00  Op één na hoogste aantal oproepen voor antigifcentrum in 2018Het Antigifcentrum kreeg vorig jaar 59.313 oproepen, een stijging met 3,3 procent ten opzichte van 2017 en het op één na hoogste aantal oproepen in de geschiedenis van het centrum. Dit komt neer op gemiddeld 162 oproepen per dag in 2018. Zevenentachtig procent van de oproepen komen na een blootstelling aan een product, 13 procent van de oproepen zijn overwegend vragen voor informatie, aldus het jaarverslag van de koninklijke stichting van openbaar nut.
25/06 18u45  Hittegolf in Antwerpen: verkoeling in het zwembad of spelen op een broeierige SinksenfoorDe thermometer overschreed dinsdag de kaap van dertig graden. Wie kon zocht naar verkoeling. Wij gingen kijken aan het openluchtzwembad De Molen op Linkeroever en op de Sinksenfoor op Spoor Oost.
25/06 18u30  Grondige renovatiewerken op- en afrittencomplex Borgerhout vanaf 1 juliIn het kader van de werken aan de Plantin- en Moretuslei start op maandag 1 juli de grondige renovatie van het op- en afrittencomplex Borgerhout op de Antwerpse Ring. De heraanleg van het complex gebeurt vanaf het kruispunt met de Singel tot net voorbij het Ringfietspad.
25/06 18u30  Nieuw skateterrein bij sporthal GooreindAan de sporthal Koch in Gooreind is het nieuwe skateterrein ingehuldigd door jonge skaters. Aan het skateterrein in de Sportlaan in het centrum wordt het probleem van de hangjongeren onderzocht.
25/06 18u30  Via MOEF! maken honderden vroegtijdige schoolverlaters meer kans op een job: “Nu durf ik wél te solliciteren”Sociaal project MOEF! spoort schoolverlaters via ongedwongen activiteiten aan hun capaciteiten te ontwikkelen. Dinsdagavond werd aan de Slachthuislaan het project voorgesteld met onder meer een boksinitiatie met Sugar Jackson.
25/06 18u30  Antwerpen organiseert internationale opwarmer voor TomorrowlandDe stad Antwerpen organiseert op de twee vooravonden van het dubbelweekend van Tomorrowland, op donderdagen 18 en 25 juli, het verwelkomingsfeest ’Invited Antwerp’ voor buitenlandse festivalgangers die eerst een dagje Antwerpen aandoen. De stad laat dinsdag weten dat ook Antwerpenaars die geen ticket konden bemachtigen of die zich nu nog snel registreren op de website van Tomorrowland welkom zijn op het feest. Tickets kosten 8 euro per persoon.
25/06 18u15  Leden jongerenbende veroordeeld voor bezit en verkoop drugsMeer dan tien leden van een “jongerenbende” uit Sint-Niklaas zijn dinsdag voor de Dendermondse strafrechter veroordeeld voor bezit en verkoop van drugs. Ze kregen celstraffen tussen vijftien en twintig maanden, al dan niet uitstel, en werkstraffen van tachtig en honderd uur.
25/06 18u15  Agent redt gezin uit brandende woningOp de bodycam van politieagent Rodriguez is te zien hoe de man een meisje van drie en haar grootmoeder uit een woningbrand redt. De agent was als eerste ter plaatse en hoorde hulpkreten vanuit de kelder. Rodriguez twijfelde geen seconden en brak het kelderraam. Eerst trok hij het meisje door het raam naar buiten en later de grootmoeder. Het huis in Hazelwood in de Verenigde Staten is volledig verwoest.
25/06 18u00  Verkeerscirculatieplan oogst veel kritiek op gemeenteraad: “We dichten het lek, maar zoeken niet naar de oorzaak ervan”Het verkeerscirculatieplan voor de buurt rond Turnova mag dan goede punten scoren, diverse gemeenteraadsleden sparen hun kritiek over de aanpak niet. Te laat, te weinig helikoptervisie, te weinig inspraak van belangengroepen.
25/06 18u00  Meer dan duizend kinderen plonzen in zwembad De Molen: leerkrachten houden samen met redders oogje in het zeilOpenluchtzwembad De Molen op Linkeroever mocht vandaag een recordaantal scholen ontvangen. Die leverden allemaal bij elkaar geteld een dikke 1.200 badende leerlingen. Om alle dobberende kinderkopjes in het oog te houden, hielpen de leerkrachten van de verschillende scholen toezicht te houden.
25/06 18u00  Minimumlonen zullen op 1 juli niet stijgenDe minimumlonen zullen op 1 juli niet verhoogd worden met 1,1 procent. De socialistische vakbond ABVV heeft de cao hierover niet ondertekend binnen de Nationale Arbeidsraad (NAR). Dat zegt het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO). De werkgevers zeggen akte te nemen van de beslissing van de vakbond.
25/06 18u00  Brug Botermelk zeven weken buiten dienstBrug 14 over het kanaal Dessel-Schoten is nog maar pas opnieuw in gebruik, of daar komt de volgende hindernis al aan. De minstens even druk gebruikte brug 12, wat verderop aan de Botermelk, zal zowat de hele grote vakantie buiten dienst zijn.
25/06 18u00  Open Vld schaart zich achter Merksemse boer die uit huis wordt gezet: “Je breekt zo’n oude hoeve niet zomaar af”Nu de Boerenschuur in Merksem eigendom is van Agentschap Wegen en Verkeer, wordt de familie Van Looy uit de boerderij gezet omdat ze te bouwvallig zou zijn. Merksems districtsraadslid Bavo De Mol (Open Vld) dient donderdag op de districtsraad een voorstel van resolutie in om een duidelijk politiek signaal te vragen om de familie Van Looy te steunen.
25/06 18u00  Apotheek AZ Turnhout maakt chemo voortaan in maatwerkbedrijf AmivalAZ Turnhout en maatwerkbedrijf Amival hebben een primeur beet. Sinds kort worden de chemobereidingen die voordien in de apotheek in het ziekenhuis gemaakt werden, in een hoogtechnologische ruimte in Amival gemaakt. Dat is uniek in ons land. De medewerkers van het maatwerkbedrijf staan in voor het transport.
25/06 17u45  Tijdens de voorstelling van Vincent Kompany werd plots de show gestolen door… de échte Jean-Pierre Van OverscheldeVandaag werd Vincent Kompany officieel voorgesteld als speler-coach van Anderlecht. En zoals verwacht maakte de welbespraakte verdediger meteen indruk. Maar toch werd de show (even) gestolen door iemand anders: iemand die zich voorstelde als de échte Jean-Pierre Van Overschelde.
25/06 17u45  Elise Mertens klopt in Eastbourne Roland Garros-finaliste Vondrousova (maar maakt het zelf nog spannend)Elise Mertens (WTA-21) heeft zich dinsdag voor de achtste finales van het WTA-toernooi in Eastbourne (684.080 euro) geplaatst. De 23-jarige Limburgse won in de tweede ronde in 2 uur en 16 minuten met 6-1, 5-7 en 6-2 van de Tsjechische Marketa Vondrousova (WTA-16), eerder deze maand finaliste op Roland-Garros.
25/06 17u45  2.700 andersvaliden en hun begeleiders beleven topdag op snikhete SinksenfoorDe Sinksenfoor ontving dinsdag liefst 2.700 andersvaliden en hun begeleiders. Die werden door de foorkramers zoals elk jaar getrakteerd op smoutebollen en wilde en minder wilde attracties. Om de loden hitte te counteren, was extra water voorzien en stonden twee mensen aan de EHBO-post.
25/06 17u45  Melikan Kucam blijft aangehouden in onderzoek humanitaire visaDe raadkamer in Antwerpen heeft dinsdag de aanhouding van Melikan Kucam (44) opnieuw verlengd. Het Mechelse N-VA-gemeenteraadslid zit intussen al vijf maanden in voorhechtenis op verdenking van gesjoemel met humanitaire visa.
25/06 17u45  Vincent Kompany: "Mijn enige doel is Anderlecht weer kampioen te maken, maar ik ben Guardiola niet"Onder massale persbelangstelling is Vincent Kompany dinsdagnamiddag op het oefencentrum van Anderlecht in Neerpede officieel voorgesteld.
25/06 17u30  Fanfare vrolijkt inschrijvingen Ronde van Hallaar op met concert en ijssalonFanfare De Berthoutzonen verzamelt zondag om 10u in de parochiezaal van Hallaar (Heist-op-den-Berg) voor het gratis concert Hallaar Blaast. Dan vindt ook het inschrijvingsmoment van de Ronde van Hallaar plaats, de kinderstratenloop van de plaatselijke KWB. “We hopen op een mooie kruisbestuiving”, luidt het bij de fanfare.
25/06 17u30  Bob Peeters haalt Vetokele naar Westerlo: “Zijn aanwezigheid heeft de doorslag gegeven”Na de definitieve overgang van Fabien Antunes heeft Westerlo dinsdag nog een tweede transfer afgerond. Igor Vetokele zette zijn handtekening onder een contract voor twee seizoenen en komt in ’t Kuipje de aanval versterken.
25/06 17u30  IS-aanhanger wil terugkeer naar Duitsland afdwingen via rechterEen in Syrië vastgehouden Duitse aanhanger van Islamitische Staat (IS) klaagt de Duitse regering aan, in de hoop zo zijn terugkeer naar huis te kunnen afdwingen. Dat heeft een woordvoerder van een rechtbank in Berlijn dinsdag meegedeeld.
25/06 17u30  Grafschennis, vluchtmisdrijf en toyboys: het bizarre brokkenparcours van Tanja Dexters“Eindelijk iemand die Hollywood naar Vlaanderen brengt”, zo werd gedrag van Tanja Dexters (42) lang vergoelijkt. Ze had pit, zat nooit om een stunt verlegen en bracht leven in de brouwerij die showbizz heet. Maar stilaan ontaardde dat exuberante gedrag in een brokkenparcours. Een waarin grafschennis, toyboys en een vluchtmisdrijf de toon zetten.
25/06 17u30  Open Vld schaart zich achter familie die uit huis wordt gezet: “Je breekt zo’n oude hoeve niet zomaar af”Nu de Boerenschuur in Merksem eigendom is van Agentschap Wegen en Verkeer, wordt de familie Van Looy uit de boerderij gezet omdat ze te bouwvallig zou zijn. Merksems districtsraadslid Bavo De Mol (Open Vld) dient donderdag op de districtsraad een voorstel van resolutie in om een duidelijk politiek signaal te vragen om de familie Van Looy te steunen.
25/06 17u15  Vrouw stapt van bus en loopt schouderbreuk op: “De Lijn is aansprakelijk maar je hoort er niks van”Een vrouw van 72 is zwaar ten val gekomen, nadat de chauffeur van een bus van De Lijn de deuren had gesloten. Elodie Van Houdt uit Schoten brak daarbij haar schouder. De chauffeur reed door en Elodie vindt dat ze geen gehoor krijgt bij De Lijn. Sinds het ongeval is ze volledig afhankelijk van de hulp van anderen.
25/06 17u15  Tunnelroof Belgiëlei: drie verdachten mogen gevangenis verlaten met enkelbandDe raadkamer in Antwerpen heeft dinsdag beslist om de drie verdachten van de spectaculaire tunnelkraak bij BNP Paribas Fortis onder elektronisch toezicht te plaatsen. Het parket gaat tegen die beslissing niet in beroep. Ze mogen hun voorhechtenis dus thuis uitzitten met een enkelband.
25/06 17u15  Open Vld schaart zich achter familie Van Looy: “Je breekt zo’n oude hoeve niet zomaar af”Nu de Boerenschuur in Merksem eigendom is van Agentschap Wegen en Verkeer, wordt de familie Van Looy uit de boerderij gezet omdat ze te bouwvallig zou zijn. Merksems districtsraadslid Bavo De Mol (Open Vld) dient donderdag op de districtsraad een voorstel van resolutie in om een duidelijk politiek signaal te vragen om de familie Van Looy te steunen.
25/06 17u15  Kasterlee Spreukelt lanceert kaartspelDe stuurgroep Kasterlee Spreukelt organiseerde jarenlang initiatieven die met spreuken en strips Kasterlee, Lichtaart en Tielen in de schijnwerper plaatsten. Bij het afscheid had de stuurgroep nog geld over. Daarmee wordt nu een familiekaartspel gelanceerd.
25/06 17u15  Gewetenloze dief krijgt van slachtoffer uit medelijden 20 euroEen 22-jarige man uit Gent heeft van de rechter tien maanden en 400 euro boete met uitstel gekregen voor diefstal van geld en een bankkaart. Denis-Gabi D. toonde zich een gewetenloze dief.
25/06 17u15  Nieuwe ontwikkeling in Operatie Propere Handen: Georges Leekens ondervraagd, ook Herman Van Holsbeeck, Ivan Leko en François De Keersmaecker aan de beurtEx-bondscoach Georges Leekens (70) is vanmorgen twee uur lang ondervraagd op het politiekantoor in Hasselt over zijn mogelijke betrokkenheid in “Propere Handen”. De gewezen trainer zou onder meer vragen hebben gekregen over zijn band met Dejan Veljkovic, de spelersmakelaar die spijtoptant is geworden. Leekens en Veljkovic werkten samen bij Lokeren. Volgens onze bronnen zouden ook Herman Van Holsbeeck (de voormalige manager van RSC Anderlecht), Ivan Leko (ex-trainer van Club Brugge) en François De Keersmaecker (ex-bondsvoorzitter) nog aan de beurt komen om te worden ondervraagd.
25/06 17u00  Vincent Kompany: "Mijn enige doel is Anderlecht weer kampioen te maken"Onder massale persbelangstelling is Vincent Kompany dinsdagnamiddag op het oefencentrum van Anderlecht in Neerpede officieel voorgesteld.
25/06 17u00  Nieuwe ontwikkeling in ‘Propere Handen’: Georges Leekens ondervraagd, ook Van Holsbeeck en Leko komen weer aan de beurtEx-bondscoach Georges Leekens (70) is vanmorgen twee uur lang ondervraagd op het politiekantoor in Hasselt over zijn mogelijke betrokkenheid in “Propere Handen”. De gewezen trainer zou onder meer vragen hebben gekregen over zijn band met Dejan Veljkovic, de spelersmakelaar die spijtoptant is geworden. Leekens en Veljkovic werkten samen bij Lokeren. Volgens onze bronnen zouden ook de voormalige manager van RSC Anderlecht, Herman Van Holsbeeck, en Ivan Leko, ex-trainer van Club Brugge, opnieuw worden ondervraagd.
25/06 16u45  Auto met gaspatronen aan boord rijdt in op Amerikaanse ambassade in SeoelIn de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel is dinsdag een veertigjarige man gearresteerd die was ingereden op de Amerikaanse ambassade, met een wagen waarin een dertigtal gaspatronen lag. Dat gebeurde enkele dagen voor de komst van de Amerikaanse president Donald Trump naar de stad.
25/06 16u45  Rouwregister voor ‘studentenicoon’ Jean-PierreOp vraag van verschillende studenten opende de Universiteit Antwerpen een rouwregister voor Jean-Pierre. De populaire verkoper van de gelijknamige broodjeszaak aan de Grote Kauwenberg, tegenover het universiteitsgebouw, overleed vorige week onverwacht aan een hartfalen. Hij werd amper 58 en was een icoon voor heel wat studenten, oud-studenten en universiteitspersoneel.
25/06 16u45  Gekibbel over grondenruil: gemeente wil stukje Solhofpark inwisselen voor weilandDe plannen van het gemeentebestuur om een stukje Solhofpark af te staan in ruil voor weiland naast het sportcentrum, doen de gemoederen fel oplaaien. Burgemeester Sophie De Wit (N-VA) verdedigt de plannen.
25/06 16u45  Gent-Wevelgem ook de komende drie seizoenen in de World TourGent - Wevelgem blijft deel uitmaken van de World Tour. De West-Vlaamse organisatie kreeg van de Internationale Wielerunie UCI het bericht dat de Vlaamse voorjaarswedstrijd ook in 2020, 2021 en 2022 in de World Tour zal worden opgenomen.
25/06 16u45  Nieuwe ontwikkeling in ‘Propere Handen’: Leekens ondervraagd, ook Van Holsbeeck en Leko weer aan de beurtEx-bondscoach Georges Leekens (70) is vanmorgen twee uur lang ondervraagd op het politiekantoor in Hasselt over zijn mogelijke betrokkenheid in ‘Propere Handen’. De gewezen trainer zou onder meer vragen hebben gekregen over zijn band met Dejan Veljkovic, de spelersmakelaar die spijtoptant is geworden. Leekens en Veljkovic werkten samen bij Lokeren. Volgens onze bronnen zouden ook de voormalige manager van RSC Anderlecht, Herman Van Holsbeeck, en Ivan Leko, ex-trainer van Club Brugge, opnieuw worden ondervraagd.
25/06 16u30  Wanty - Gobert met vier Belgen naar Ronde van FrankrijkWanty-Gobert zakt straks met vier landgenoten af naar de start van de Ronde van Frankrijk, op zes juni in Brussel. De Franse kopman Guillaume Martin moet proberen een goed klassement te rijden, de overige renners krijgen een overwegend vrije rol. De 32-jarige Kévin Van Melsen viert zijn debuut in de Tour.
25/06 16u30  Ex-bondscoach Georges Leekens ondervraagd in ‘Propere Handen’Ex-bondscoach Georges Leekens (70) is vanmorgen twee uur lang ondervraagd op het politiekantoor in Hasselt over zijn mogelijke betrokkenheid in ‘Propere Handen’. De gewezen trainer zou onder meer vragen hebben gekregen over zijn band met Dejan Veljkovic, de spelersmakelaar die spijtoptant is geworden. Leekens en Veljkovic werkten samen bij Lokeren. Volgens onze bronnen zouden ook de voormalige manager van RSC Anderlecht, Herman Van Holsbeeck, en Ivan Leko, ex-trainer van Club Brugge, opnieuw worden ondervraagd.
25/06 16u15  Kobe en Mingus (14) lanceren ‘Fritpak’, en zijn jongste cartoonisten ooit op festival Knokke-HeistHet werk van Kobe en Mingus hangt vanaf 29 juni tussen het werk van onder meer Eva Mouton, Canary Pete en Lectrr op het 59ste Cartoonfestival in Knokke-Heist. De twee Antwerpenaars zijn de jongste cartoonisten die ooit uitgenodigd zijn op het festival. “Een vaste cartoon in de krant zou fantastisch zijn”, dromen de twee al luidop.
25/06 16u15  Reconstructie moord Julie afgeblazen: Bakelmans weigert mee te werkenDe reconstructie van de moord op Julie Van Espen is dinsdagnamiddag afgeblazen. De moordenaar van Julie, Steve Bakelmans, heeft een goed half uurtje na zijn aankomst beslist niet mee te werken.
25/06 16u00  Ex-bondscoach Georges Leekens ondervraagd in “Propere Handen”Ex-bondscoach Georges Leekens (70) is vanmorgen twee uur lang ondervraagd op het politiekantoor in Hasselt over zijn mogelijke betrokkenheid in “Propere Handen”. De gewezen trainer zou onder meer vragen hebben gekregen over zijn band met Dejan Veljkovic, de spelersmakelaar die spijtoptant is geworden. Leekens en Veljkovic werkten samen bij Lokeren.
25/06 16u00  Verkeersagressor moet slachtoffers 20.000 euro schadevergoeding betalenDe rechter heeft Patrick D.R. schuldig bevonden aan een geval van verkeersagressie in de Lange Schipstraat in Mechelen. Hij komt weg met een voorwaardelijke straf, maar hij moet een schadeclaim van ruim 20.000 euro ophoesten.
25/06 16u00  Show van Van Besien en een zwijgende Jinnih Beels: dit was de gemeenteraadIn de laatste gemeenteraad voor het politiek verlof kaapte de discussie rond de cruiseschepen alle aandacht. We praten erover met onze politieke commentator Sacha Van Wiele, die de discussie nog niet meteen ziet wegebben, al pareerde het gemeentebestuur alle kritiek van de oppositie. “Vraag is welke graad van vervuiling we laag genoeg vinden?” aldus Sacha Van Wiele. Verder probeerde Filip Dewinter wat tweedracht te zaaien tussen burgemeester Bart De Wever en Jinnih Beels, nadat Beels eerder had gezegd dat ze gerust burgemeester wil worden als De Wever Vlaams Minister-President zou worden. Het commentaar daarop zie je onderaan dit artikel.
25/06 16u00  2 generaties, 1 dek wil studenten onderbrengen bij senioren: “Het is een win-win”Studente Annelies Bal uit Sint-Katelijne-Waver start in september in samenwerking met Thomas More en de gemeente een proefproject om studenten in te laten wonen bij ouderen. Onder meer in Wallonië is dat al heel gebruikelijk, maar hier is het nog niet ingeburgerd.
25/06 15u45  Nele Bauwens sluit seizoen CC De Steiger af in openluchtOp woensdag 3 juli brengt cabaretière Nele Bauwens in de Tuin van de Dekenij haar tweede solovoorstelling Wat een geluk. Een organisatie van het Cultuurcentrum De Steiger in het kader van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap.
25/06 15u45  Reconstructie moord Julie Van Espen afgeblazen: Bakelmans weigert mee te werkenDe reconstructie van de moord op Julie Van Espen is dinsdagnamiddag afgeblazen. De moordenaar van Julie, Steve Bakelmans, heeft een goed half uurtje na zijn aankomst beslist niet mee te werken met de reconstructie.
25/06 15u45  Echte ‘Ferry Bouman’ geeft zich aan bij de politieDe Nederlandse drugsbaron Janus Van W.(57), de man op wie het personage Ferry Bouman uit de reeks ‘Undercover’ is geïnspireerd, heeft zich maandag aangegeven bij de politie in Eindhoven. Janus Van W., waarvan werd gedacht dat hij zich schuilhield in Zuid-Afrika, stelde zichzelf voor met de woorden: “Ik ben Ferry Bouman.”
25/06 15u45  Bodycam filmt hoe agent een gezin uit brandende woning redtOp de bodycam van politieagent Rodriguez is te zien hoe de man een meisje van drie en haar grootmoeder uit een woningbrand redt. De agent was als eerste ter plaatse en hoorde hulpkreten vanuit de kelder. Rodriguez twijfelde geen seconden en brak het kelderraam. Eerst trok hij het meisje door het raam naar buiten en later de grootmoeder. Het huis in Hazelwood in de Verenigde Staten is volledig verwoest.
25/06 15u45  15 maanden cel voor man die ex frontaal aanreedG.K. uit Hulshout heeft een celstraf van vijftien maanden gekregen. De man stapte in november vorig jaar na een uit de hand gelopen discussie in zijn auto, gaf plankgas en reed frontaal zijn ex-vriendin aan. De vrouw is voor 12% blijvend arbeidsongeschikt verklaard. De politie vond later vlak bij de aanrijding een dopje met de vloeibare drug GHB. K. verklaarde dat zijn zicht slecht was en dat hij de vrouw niet kon zien, maar de rechtbank oordeelde hem schuldig. Voor de drugs krijgt hij een celstraf van vier maanden met volledig uitstel.
25/06 15u45  Laatste dorpswinkel Fany sluit na zestig jaar de deurenNa ruim zestig jaar sluit de bekende voedingswinkel Fany in de Rechtestraat in Lille de deuren. De laatste echte dorpswinkel van Lille is vernoemd naar oprichtster Fany De Jongh, die exact 25 jaar geleden plots stierf. Haar man Jos Van Gestel en de twee kinderen Maria en Marleen zetten de zaak jarenlang verder, maar ze houden deze week uitverkoop.
25/06 15u45  Nonkel die minderjarige nichtjes aanrandde moet twee jaar naar gevangenisP.B., de Nederlandse man die eind mei terechtstond voor aanranding van zijn toen 12 en 8-jarige nichtjes, is schuldig bevonden. De rechtbank legde hem een celstraf van twee jaar op. De man zou alle feiten hebben ontkend, maar kwam tweemaal niet opdagen.
25/06 15u45  Brandstichter auto’s moet zich laten behandelen en werk zoekenDe rechtbank veroordeelde Steven V. (25) uit Oud-Turnhout tot een gevangenisstraf van 18 maanden met probatie-uitstel. Eind november 2018 stak hij in de Pausenstraat in Oud-Turnhout twee auto’s in brand.
25/06 15u45  Na-Tourcriterium experimenteert met dernywedstrijdHet Putse na-Tourcriterium verhuist dit jaar naar een zondag en wordt voor het eerst een derny. Op 4 augustus bollen de renners van in de namiddag tot 's avonds door Putte-centrum in verschillende reeksen. Het wielerfeest begint al op zaterdag 3 augustus met de vernieuwde Vabo Cycling Tour en een gloednieuwe wielerquiz.
25/06 15u45  Jong Mechels theatergezelschap laureaat Landjuweel: Lucky Leo houdt niet van hokjesdenkenElk jaar maakt het Landjuweel een selectie van de meest belangwekkende amateurvoorstellingen die het voorbije seizoen te zien waren in Vlaanderen en Brussel. Onder de zeven laureaten die overbleven na een reeks selectierondes vinden we het jonge Mechelse gezelschap Lucky Leo. Ze winnen de prijs voor hun eigenzinnige opvoering van De Loonsverhoging van Georges Perec.
1 2 3 4 5 6


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

18x VIDEO. Bewoners dagen eigen gemeentebestuur voor de rechter voor 'concurrentievervalsing'26/06 19u30 - Gazet van Antwerpen: In de rand: Vijf inwoners van Sint-Gillis-Waas dagen hun gemeente voor de rechter. De hele discussie draait om een aantal gronden in deelgemeente De Klinge.
12x Paddy Lowe definitief weg bij het Williams F1 team26/06 07u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand: Paddy Lowe keert niet terug naar het Williams F1 team, zo heeft de renstal gisteren laten weten.
11x Len (13) krijgt nieuwe fiets van tatoeëerder en Hells Angels nadat vorige gestolen werd26/06 03u00 - Gazet van Antwerpen: In de rand: De dertienjarige Len de Buynder kon gisteren zijn ogen niet geloven toen hij plots een nieuwe fiets kreeg. Amper een dag eerder was zijn eigen fiets gestolen. De fiets werd gekocht door een bevriende tatoeëerder met de hulp van Gentse Hells Angels.
10x Familie verliest inboedel op E17 na klapband met caravan26/06 06u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand: Een Roemeense familie die vanuit Engeland op weg was naar haar thuisland heeft dinsdagvoormiddag een groot deel van haar inboedel verloren op de E17 ter hoogte van Waasmunster.
10x Domi (37) sterft vlak voor geldinzameling die hem naar huis moest halen: “Zo wordt zijn benefiet een eerbetoon”26/06 06u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand: Een tragische speling van het lot is het. Zaterdag vindt een benefiettoernooi plaats voor de Beverse Dominique Lefèvre, die vorig jaar zwaargewond raakte in een verkeersongeluk in Spanje en sindsdien in coma lag. Het doel was om de jongeman naar België te repatriëren. Maar nog geen week voor de benefiet zou plaatsvinden, overleed ‘Domi’ in het ziekenhuis.
10x Guy Van Sande haalde inspiratie uit ‘Zone Stad’ voor schuilnaam in chatroom met kinderporno26/06 03u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand: Na drie jaar start woensdag in Veurne het proces tegen Guy Van Sande. De gewezen acteur moet zich verantwoorden voor bezit, productie en verspreiding van kinderporno. Volgens de burgerlijke partij en een gerechtspsychiater heeft Van Sande een “ernstig gebrek aan schuldgevoel”. De acteur verklaarde aan de speurders dat de kinderporno het gevolg was van een zware drugsverslaving.
9x Kruispunt R6 urenlang afgesloten door gaslek26/06 19u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand: Het kruispunt van de R6 met de Antwerpsesteenweg (N1) was woensdagnamiddag en -avond volledig afgesloten omwille van een gaslek. Bij werkzaamheden aan het kruispunt van de Antwerpsesteenweg met de R6 in Mechelen was een gasleiding geraakt. Omdat het om een middendrukleiding gaat, kwam er meteen veel gas vrij.
9x Provincie Antwerpen gaat captatieverboden uit waterlopen selectiever doorvoeren26/06 18u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand: Als er in de provincie Antwerpen in de toekomst opnieuw een captatieverbod uit onbevaarbare waterlopen nodig zou zijn, bijvoorbeeld tijdens een periode van langdurige droogte, zal dat voortaan gedifferentieerd worden bepaald per beekvallei. De provincie Antwerpen is naar eigen zeggen de eerste waterbeheerder die een selectie klaar heeft van stroomgebieden waar omwille van de hoge ecologische waarde prioritair een captatieverbod kan worden afgekondigd.
9x Meer leven in de brouwerij bij Seef26/06 10u45 - Gazet van Antwerpen: In de rand: Er komt leven in de brouwerij van het Seefbier aan de Antwerpse Cadixwijk. Komend weekend opent er voor het grote publiek een biergarten bij de Antwerpse Brouw Compagnie. Het was tot nu toe een verborgen plekje aan de Indiëstraat, de stadsbrouwerij waar sinds twee jaar het Seefbier uit de vaten komt. Maar daar moet nu verandering in komen. Het binnenplein én de brouwzaal zelf worden een grote horeca-ruimte. Goed voor liefst duizend vierkante meter
9x Nieuwe verkeerscomputer moet voor vlotter verkeer zorgen26/06 10u45 - Gazet van Antwerpen: In de rand: Wie zich door het Antwerpse verkeer begeeft, moet dat in de toekomst vlotter kunnen. Nieuwe verkeerscomputers zullen over vijf jaar lichten van groen naar rood kunnen omschakelen en andersom. Het moet de doorstroming verbeteren. Dat is gezegd op een evaluatie over slimme verkeerslichten.

Statistieken

Artikels:
35226
Gelezen:
41282
Aantal lezers nu:
55


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven