zaterdag 20 september 2014, week 38


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur

Laatste updatecontrole: vandaag om 7u45
 

Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur

Verbergen Tonen
20/09 07u45  Doe maar een krekel op een stekel Een eetkraam mag ook wat anders aanbieden dan een hamburger die naar rubber smaakt. Dat zou de filosofie kunnen zijn achter Barrio Cantina. Een festival van betere foodtrucks dat dit weekend plaatsheeft aan de Scheldekaaien.
20/09 07u15  Na 30 jaar eindelijk écht restauratie Begijnhofkerk Bijna dertig jaar nadat de eerste stellingen werden geplaatst – toen al voor vallende stenen - kan de restauratie van de Begijnhofkerk in Mechelen eindelijk van start gaan.
20/09 07u15  Verdere vernieuwing Brusselsesteenweg moet wachten Als de aannemer eind dit jaar de tweede fase van de vernieuwing heeft afgerond, is het voorlopig gedaan met werkzaamheden op de Brusselsesteenweg in Mechelen-Zuid. Dat zegt schepen van Openbare Werken Bart De Nijn (N-VA).
20/09 06u15  Muizenaar stopt na 45 jaar met organisatie wielerkoersen Dit weekend in Muizen (Mechelen) tijdens de kermis twee wielerwedstrijden plaats. Een traditie die organisator Hendrik De Vis (68) al 45 jaar in leven houdt.
20/09 06u15  Facelift van 800.000 euro voor hotel Het Holiday Inn Express-hotel in de binnenstad van Mechelen steekt helemaal in het nieuw. Het interieur van het driesterrenhotel had zijn beste tijd gehad. Daarom werd 800.000 euro geïnvesteerd in een grondige facelift van de lobby en de kamers.
20/09 06u00  Juridisch gevecht rond dood Raf Liedts De raadkamer in Turnhout neemt een maand de tijd om te beslissen of de zaak rond dood van het Herentalse VB-raadslid Raf Liedts, die stierf onder de NMR-scanner van het UZHerentals, voor de rechtbank moet komen. De nabestaanden van Liedts eisen dat, omdat zij medische fouten vermoeden.
20/09 05u30  Gevonden portefeuille leidt agenten naar lijk De politie van de zone Hekla heeft vrijdagochtend het lichaam van een 52-jarige man teruggevonden in het park van Hove. Hij is waarschijnlijk in het water gesukkeld. Alles wijst op een spijtig ongeval.
20/09 05u30  Kunstproject haalt het beste boven uit mensen met dementie In dienstencentrum De Pit in Hallaar hebben mensen met dementie een heel jaar lang gewerkt aan een bijzonder project. Door te schilderen werd weer het beste in de mensen naar boven gehaald. Onder meer de 86-jarige Pol Jehin uit Zonderschot bleek een echte kunstenaar.
20/09 05u00  Commissie neemt het op voor gevangenen Merksplas De Commissie van Toezicht bij de gevangenis van Merksplas schrijft een open brief om de schrijnende behandeling van de geïnterneerden daar aan te klagen. Lees de volledige brief hier.
20/09 04u15  Petitie voor meer verkeersveiligheid in Augustijnenstraat De anders zo drukke Augustijnenstraat in Mechelen-centrum werd vrijdagmiddag door honderden leerlingen ingepalmd voor een reuze-picknick. Normaal is dat onmogelijk. Met een petitie vraagt het Paramedisch Instituut om maatregelen voor meer verkeersveiligheid.
20/09 04u15  Oudercomité voert actie voor boetevrije Boetestraat Het oudercomité van basisschool De Spreeuwen in Mechelen heeft tijdens de strapdag afgelopen vrijdag ludiek actie gevoerd voor een boetevrije Boetestraat. Die heeft haar naam blijkbaar niet gestolen.
20/09 03u15  Huisonderwijs gaat in stijgende lijn Het voorbije schooljaar hebben in Mechelen 38 kinderen en jongeren thuis onderwijs gekregen. Een jaar eerder volgden er nog maar veertien huisonderwijs. “Ik vind dat een zorgwekkende tendens”, zegt eerste schepen Marc Hendrickx (N-VA), die bevoegd is voor onderwijs.10 
20/09 01u30  Wegomlegging door asfalteringswerken De gemeente Kalmthout voorziet enkele omleidingen in verband met asfalteringswerken.
20/09 01u30  Krokussen planten langs de Dodendraad in Kalmthout Als herinnering aan de Dodendraad uit de Eerste wereldoorlog, zullen op zondag 28 september om 8.30 uur worden langs de Putsesteenweg 100 witte krokusbolletjes geplant op de hoek van de Putsesteenweg en de Grensstraat. Kalmthout is, na Zondereigen, de tweede plaats waar deze bolletjes geplant worden.
20/09 01u15  Eerste Repair Café van start in Essen Tatteljee organiseert in samenwerking met het gemeentebestuur op 27 september het eerste Repair Café van Essen. Elektriciens, naaisters en een fietsenmaker staan er klaar om bezoekers te helpen bij alle mogelijke reparaties.11 
Laatste update: vandaag om 7u45Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/09 23u15  Nachtelijk weekendwerk op werf spoorbypassDit en volgend weekend wordt er ’s nachts gewerkt op de spoorwerf aan de Jubellaan in Mechelen. Dat kan bij de omwonenden voor geluids- en lichthinder zorgen.
19/09 23u00  7.000 lichtjes rennen door RivierenhofIn het Rivierenhof vond vrijdag de vierde editie van de Night Run plaats. 7000 lopers en evenveel dansende lichtjes verschenen aan de startlijn.
19/09 23u00  Kunstenaar Robby Bruyninx toont voor het eerst zijn collectieRobby Bruyninx heeft al jaren als passie het ontwerpen, vormgeven en maken van exclusieve kunst en designartikelen. Maar nog nooit kwam hij daarmee naar buiten. Daar komt dit weekend eindelijk verandering wanneer hij zijn creaties in zijn atelier aan ieder die dat wil, laat zien.
19/09 23u00  “Blij dat Itegem blijft helpen”Vandaag wordt in Itegem een sponsortocht georganiseerd voor het André Scheershuis. Daarmee knoopt de Heistse deelgemeente weer aan met een lange traditie van geldinzamelingen voor brandwondenpatiënten. Bezieler André Scheers is heel blij dat zijn dorpsgenoten nog altijd inspiratie halen uit het verschrikkelijke voorval dat hij 27 jaar geleden heeft meegemaakt.
19/09 23u00  Gemeente start bevraging naar risico's stroomuitvalDe gemeenten Nijlen en Berlaar zijn gestart met een grootschalige risicoanalyse van de gevolgen van een eventuele elektriciteitsschaarste.
19/09 22u45  OCMW Lier is verhuisd naar Sociaal Huis op ParadepleinHet OCMW is deze week verhuisd naar het Sociaal Huis op de Dungelhoeffsite.
19/09 22u45  Liers bedrijf strikt Leo Stoops als mediatrainerHet Lierse bedrijf Zenzero biedt bedrijven kwaliteitsvolle communicatie- en HR-trainingen. 'Hiertoe hebben we een topteam in stelling gebracht met coaches die in hun vakgebied meer dan hun sporen hebben verdiend', zegt zaakvoerder Johan Van Rooy.
19/09 22u45  Zulte Waregem kan laatste wordenZulte Waregem blijft op de sukkel: in de openingswedstrijd van de achtste speeldag gingen de jongens van Francky Dury met 2-1 onderuit op het veld van Charleroi. Beide ploegen beëindigden de wedstrijd met tien spelers.
19/09 22u15  Leurquin en Herman redden het niet in TenerifeChloë Leurquin en Laurence Herman hebben zich vrijdag op het Spaanse eiland Tenerife niet kunnen plaatsen voor de finaleronden van het Open de España (ELPGA).
19/09 22u15  Nieuw 10 euro biljet in omloopDe gouverneur van de Nationale Bank Luc Coene heeft het nieuwe bankbiljet van 10 euro voorgesteld. De biljetten komen vanaf volgende week dinsdag in omloop.
19/09 22u15  Alibaba haalt grootste bedrag ooit op in geschiedenis beursHet Chinese internetbedrijf Alibaba heeft zijn introductie aan de beurs in New York vrijdag glansrijk doorstaan. De eerste aandelen werden ruim 2 uur na de openingsbel op Wall Street voor 92,70 dollar verhandeld, ruim 36 procent boven de introductiekoers.
19/09 22u00  Van Gaal: ‘Januzaj? Ik kan slechts elf spelers opstellen’In tegenstelling tot vorig seizoen krijgt de jonge Belg Adnan Januzaj voorlopig bitter weinig speeltijd in het eerste elftal van de Engelse topclub Manchester United. Coach Louis van Gaal heeft zich daarover vrijdag uitgelaten op de officiële website van Man U. ‘Adnan zal zich moeten bewijzen’, aldus Van Gaal.
19/09 21u30  Crevits: ‘Inschrijvingsgeld blijft onder 1.000 euro’Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) zegt dat er in de discussie over de stijging van het inschrijvingsgeld geen concrete bedragen genoemd zijn bij de Vlaamse Universiteiten en Hogescholen Raad (VLUHR). 'Ook niet tot 1.100 euro, hadden ze mij dat voorgesteld, ik zou niet akkoord gegaan zijn', klonk het tijdens een speech bij de opening van het academiejaar aan de Gentse Universiteit.
19/09 21u30  Vernieuwingsoperatie moet van SP.A betrokken en daadkrachtige partij makenDe Vlaamse socialisten hebben vrijdag in Nieuwpoort hun vernieuwingsoperatie definitief op de rails gezet. Die operatie luistert naar de naam ‘Crescendo’ en moet ervoor zorgen dat SP.A uit haar 'comfortzone' treedt en breder gaat, zodat het een 'betrokken en daadkrachtige partij' wordt die een aantrekkelijk alternatief biedt voor het beleid van de centrumrechtse, Vlaamse en federale regeringen.
19/09 21u30  Vande Lanotte neemt bevoegdheden Crombez overZoals aangekondigd neemt staatssecretaris voor Bestrijding van de sociale en fiscale fraude John Crombez (SP.A) ontslag uit de ontslagnemende regering Di Rupo.
19/09 21u15  Wanty-Groupe Gobert met Degand en De Greef in ploegentijdritDe Belgische wielerploeg Wanty-Groupe Gobert trekt zondag naar het WK tijdrijden voor ploegen in het Spaanse Ponferrada. Sportdirecteur Thierry Marichal en Jean-Marc Rossignon nemen daarvoor Thomas Degand, Francis de Greef, Frederik Veuchelen, Jan Ghyselinck, Tim De Troyer en Kévin Van Melsen mee. Het is de eerste keer dat de Belgische ploeg meedoet aan de WK-ploegentijdrit.
19/09 21u15  TSM werkt samen met BMW GroupDe Technische Scholen Mechelen gaan voortaan ook samenwerken met de BMW Group. Door de samenwerking hoopt de school de leerlingen autotechniek nog een betere opleiding te kunnen bieden.
19/09 20u45  DVD: Labor Day (**)Jason Reitman bouwde het afgelopen decennium een foutloos filmparcours uit. De regisseur van Thank You For Smoking, Juno en Up In The Air kiest met Labor Day weer voor een ander soort verhaal.
19/09 20u45  Motorfiets wordt door trein gegrepen, motorrijder ongedeerdAan de spooroverweg op de Mechelsesteenweg in Blaasveld (Willebroek) is vrijdagavond een motorfiets op de sporen beland. De motorrijder, een man uit Ruisbroek, remde omdat de slagbomen van de spooroverweg naar beneden waren. Op die plaats lag echter een kleine hoeveelheid zand, afkomstig van werken.
19/09 20u45  DVD: Divergent (***)Hollywood blijft gretig zoeken naar filmmateriaal dat het dankbare publiek van pakweg de Twilight-films of de Hunger Games-reeks kan bekoren. Divergent, naar het eerste boek uit een 'young adult'-trilogie van Veronica Roth, is geen kwade poging.
19/09 20u45  CD: The Kooks - Listen (***)We zouden, na die wanhopige derde cd van een paar jaar geleden, er ons geld niet op hebben ingezet dat het met The Kooks ooit nog goed kon komen. En toegegeven: die eerste luisterbeurt van Listen, hun vierde cd, hebben we alleen uit beroepsernst uitgezeten. Maar kijk: dan beginnen deze bedrieglijke songs toch te groeien.
19/09 20u45  CD: Gabriel Rios - This Marauder's Midnight (***)Je kan Gabriel Rios niet verwijten dat hij zichzelf steeds herhaalt. De Puerto-Ricaanse Gentenaar die een tijdland in de VS woonde, koos na zijn start als hitmaker steeds nadrukkelijker voor avontuur.
19/09 20u30  Colsaerts blijft tweede in Newport, Pieters maakt reuzensprongThomas Pieters en Nicolas Colsaerts hebben zich vrijdag na afloop van de tweede ronde in Newport geplaatst voor de eindfase van het Wales Open EPGA-golftoernooi. Colsaerts kon zijn tweede plaats behouden. Pieters maakte een enorme sprong voorwaarts en klom naar een gedeelde 22e plaats.
19/09 20u30  Topduo naar Tomorroworld in AtlantaHet duo Sebastiaan Steylaerts (27) en Alexander Luyck (19), beter bekend als het dj-duo Nexuz trekt volgende week vrijdag naar Atlanta om een spetterende performance te geven tijdens Tomorrowworld, de Amerikaanse versie van het ultra populaire dancefestival Tomorrowland. Beide heren groeiden op in Keerbergen, Sebastiaan – Seb – verhuisde intussen naar hartje Antwerpen.
19/09 20u30  Cafetaria's sporthalen open houden door clubsDe stad Antwerpen beschikt over zeventien sporthallen of zwembaden met cafetaria. De meesten cafetaria’s draaien goed. Die van Linkeroever en De Polder blijken niet rendabel en zijn gesloten. De stad overweegt om clubs te betrekken bij het uitbaten van die cafetaria’s.
19/09 20u15  Bedrijvenpark Elzenbroek geopendIn Waarloos (Kontich) heeft Global Estate Group vrijdag het bedrijvenpark Elzenbroek officieel geopend. Het project op de vroegere site van brouwerij Alken-Maes bestaat uit 25 units bestemd voor kmo's.
19/09 20u15  Gemeente sluit akkoord met boer Hof Ter LindenHet gemeentebestuur heeft een concessie van 20 jaar verleend aan de boer die de gronden bewerkt rond Hof Ter Linden. De onderhandelingen sleepten anderhalf jaar aan en blokkeerden de ontwikkeling van de site.
19/09 20u15  Lotto-Belisol hakt laatste knoop door in selectieLotto-Belisol heeft vrijdag zijn definitieve zeskoppige selectie bekendgemaakt voor de ploegentijdrit op het WK in het Spaanse Ponferrada. In laatste instantie viel onze landgenoot Sean De Bie nog af in de selectie van de Belgische WorldTour-formatie. Dat maakte Lotto-Belisol vrijdag bekend.
19/09 20u15  Pintje teveel uit, Engelsman of vergissing?De aandachtige fietsende Bomenaar heeft sinds enkele dagen kunnen vaststellen dat de schilders die de wegmarkeringen aanbrengen het niet zo nauw nemen met de richting van hun pijlen.of was in het kader van de bevrijdingsfeesten een Engelse schildersploeg aangesteld? Of was dat laatste pintje teveel? Feit is dat de pijlen om de fietsrichting aan te geven ter hoogte van het kruispunt N-177 en Kunstlaan richting Noeverselaan, aan de bar Marco Polo, zich hebben vergist van rijrichting, of minstens de schilder er van. Verantwoordelijk schepen van verkeer Dany Bosteels (Open VLD) viel bij deze vraag compleet uit de lucht. 'Hilarisch, ik ben sprakeloos. Neen, er was nog niemand die me dit euvel heeft gesignaleerd. We zullen het met de verantwoordelijken bekijken. We hebben een contract met een schildersfirma die minstens een keer per jaar de witte lijnen, zebrapaden, kortom de hele belijning in de gemeente aanpakt. Als ik de foto bekijk kan ik alleen maar bevestigen dat de heren schilders zich serieus vergist hebben van (rij)richting. Neen het is zeker geen Engelse firma', besluit Bosteels die volgende week dit creatief pijlengebeuren wil rechtgezet zien. We kijken er mee naar uit op welke elegante manier dit ter plekke wordt opgelost. Jan BOEY
19/09 20u15  Familie/firma Teker sponsort 500 fluo hesjesDe leerlingen van GO! 't PLeintje hebben vrijdag de verkeersweek ingezet met de ontvangst van een fluo hesje. 'Dankzij de financiële tussenkomst van de Tisseltse familie en gelijknamig bedrijf Teker, zullen onze leerlingen in de toekomst, tijdens de verschillende uitstappen, dankzij dit fluo hesje extra zichtbaar zijn in het straatbeeld. De familie Teker hun kinderen hebben hier ook op school gezeten. Ze hebben zo’n hesjes 500 gesponsord. Deze leerlingen mochten ze alvast even uitproberen', legt directeur Bert Verbraeken uit. Hij voegt er aan toe dat er volgende week al enkele uitstappen buiten de school plaats vinden en deze hesjes dan al direct voor meer zichtbaarheid en verkeersveiligheid voor de kinderen zorgen. Jan BOEY
19/09 20u15  Strapdag in basisschool TovertuinDe kleuters en leerlingen van de basisschool Tovertuin hebben hun 'Strapdag' gehouden. Op deze autovrije dag zet de school de kinderen, (groot)ouders en leerkrachten aan om te stappen of te trappen naar school. Samen met de aanwezige ouders is op het A. Dezaegerplein een menselijke ketting gemaakt, waarna de leerlingen van het eerste tot zesde leerjaar een fietsparcours aflegden. 'Ondertussen toonden de kleuters hun fietskunsten op de kleuterspeelplaats. Iedereen is aangezet een reflecterend hesje en een fietshelm te dragen', zegt leraar Robby Dehertogh. De Tovertuin is een van de 1028 scholen die deelnemen aan de Strapdag, goed voor zo'n 250.000 leerlingen. Jan BOEY
19/09 19u45  Contador wil volgend jaar revanche in Ronde van ItaliëAlberto Contador (Saxo Bank-Tinkoff) rijdt volgend seizoen de Ronde van Italië (WorldTour). Dat maakte de winnaar van de Vuelta vrijdag op Twitter bekend.
19/09 19u30  Yellow Tigers willen ook zonder sterkhoudster tweede ronde op WKDe Belgische nationale vrouwenvolleyploeg zakt met vertrouwen af naar Italië, waar het WK volgende week van start gaat. De Yellow Tigers moeten het daar doen zonder sterkhoudster Freya Aelbrecht, maar ze mikken er ook zonder Aelbrecht op een plaats in de tweede ronde. Dat bevestigde bondscoach Gert Vande Broek vrijdag tijdens een persconferentie in Leuven.
19/09 19u30  Jonas Vangenechten: ‘Ik wil me dit seizoen zeker nog laten opmerken’Een derde plaats. Meer zat er voor Jonas Vangenechten (Lotto-Belisol) vrijdag niet in op de Tieltsebaan in Koolskamp waar de eindmeet lag van het 99e Kampioenschap van Vlaanderen. ‘Ik wil me dit seizoen zeker nog laten opmerken’, vertelde Vangenechten.
19/09 19u15  200 deelnemers aan protestloop in MortselBijna 200 mensen hebben vrijdagavond deelgenomen aan de laatste 'protestloop' in Mortsel-dorp. Gemeenteraadslid Walter Duré (Groen) organiseert de loop sinds 1 september elke dag en wilt zo de verplaatsing van de traditionele jaarmarktloop naar het Stadsplein aanklagen.
19/09 19u15  Moskee voor homoseksuelen geopendEen moskee die open staat voor homoseksuelen, en vrouwen en christenen op voet van gelijkheid behandelt. Voortaan bestaat er zo’n uniek gebedshuis in Kaapstad in Zuid-Afrika. Bij de opening zijn er geen grote incidenten gebeurd, ondanks bedreigingen van vijandige manifestaties.
19/09 19u15  Contador rijdt volgend jaar Ronde van ItaliëAlberto Contador (Saxo Bank-Tinkoff) rijdt volgend seizoen de Ronde van Italië (WorldTour). Dat maakte de winnaar van de Vuelta vrijdag op Twitter bekend.
19/09 19u00  Démare: ‘Leuk dat ik hier in mijn kampioenentrui kan winnen’De 23-jarige Arnaud Démare (FDJ) was vrijdag de eerste Fransman om in de tricolore trui van zijn land het zegegebaar te maken in het Kampioenschap van Vlaanderen (1.1). Hij was sowieso slechts de tweede Fransman, na Jimmy Casper in 2002 en 2004, die ooit kon winnen in Koolskamp.
19/09 18u45  Goffin stunt tegen Tsonga en staat in halve finales in MetzDavid Goffin (ATP 45) heeft zich vrijdag geplaatst voor de halve finales op het ATP-toernooi in het Franse Metz (hard/426.605 euro).
19/09 18u45  Serge Pauwels verlaat OPQS voor Zuid-Afrikaanse MTN-QhubekaSerge Pauwels verlaat binnenkort Omega Phama-Quick Step en rijdt vanaf volgend seizoen voor het ambitieuze MTN-Qhubeka, de Zuid-Afrikaanse procontinentale wielerformatie die eerder al onder meer Matthew Goss en Edvald Boasson Hagen wist te strikken. Dat maakte MTN-Qhubeka vrijdag bekend.
19/09 18u45  Gent eist herziening afschakelplan voor havenDe stad Gent gaat niet akkoord met het afschakelplan en eist een herziening waarbij de Gentse haven gespaard wordt. In het slechtste geval eist de stad dat de haven als laatste uitgeschakeld wordt, zo staat in een open brief aan staatssecretaris voor Energie Catherine Fonck.
19/09 18u30  Belgen krijgen meer speeltijd dan Engelsen in Champions LeagueEr hebben meer Belgen speeltijd gekregen in de Champions League dan Engelsen, Nederlanders of Argentijnen. Dat is een opvallende vaststelling van statistiekenbureau Infostrada.
19/09 18u15  Uniek duet van Queen met Michael Jackson wordt uitgebrachtOp 10 november ligt met ‘Queen Forever’ een gloednieuw Queen-album in de winkels. De opvallendste songs daarop zijn drie onuitgebrachte oude nummers, die de wereld nu dus voor het eerst gaat horen, en een duet met Michael Jackson.
19/09 18u15  Beelden vrijgegeven van ruimtevaartuig Millenium Falcon in nieuwe Star Wars-filmEerder doken er al luchtbeelden op van de bouw van het ruimtetuig Millenium Falcon voor de nieuwe Star Wars-film maar nu is er een video vrijgegeven die een volledig overzicht geeft van hoe de Millenium Falcon er zal uitzien.
19/09 18u15  Kijkt u even hard uit naar het weekend als deze 97-jarige oma?Deze dame mag dan al op leeftijd zijn, kwiek is ze wel. Toen ze een straatartiest passeerde die op zijn gitaar speelde, liet ze zich helemaal gaan met een dansje.
19/09 18u00  Losgebroken buffel zorgt voor paniek in OverpeltEen losgebroken buffel heeft voor heel wat ophef gezorgd op de ringlaan in Overpelt, nabij de grens met Lommel.
19/09 17u45  DNA-test bewijst: Jacques Boël is niet biologische vader van DelphineJacques Boël, de wettelijke vader van Delphine Boël, heeft een DNA-test ondergaan waaruit blijkt dat hij niet de biologische vader is van Delphine. Dat staat te lezen op de website van RTBF.
19/09 17u45  Démare sprint naar winst in Kampioenschap van VlaanderenDe Fransman Arnaud Démare (FDJ) heeft in Koolskamp in een massaprint de 99ste editie van het Kampioenschap van Vlaanderen gewonnen, voor Luka Mezgec (Slo) en Jonas Vangenechten.
19/09 17u45  Schotse premier zet stap opzijDe Schotse eerste minister Alex Salmond zal in november ontslag nemen. Dat maakte hij vanmiddag bekend na de nederlaag van het Yes-kamp in het Schotse referendum.
19/09 17u30  Klaas Lodewyck: ‘Mijn enige kans om terug profrenner te worden’Klaas Lodewyck ondergaat een operatie op 30 september om zijn hartritmestoornissen onder controle te krijgen. Bij de 26-jarige renner van BMC werden eind juli problemen vastgesteld aan het hart. Hij liet zich onderzoeken door professor Brugada en kiest nu voor de aanpak van de hartspecialist.
19/09 17u30  Samenwerking tussen Maersk en MSC levert Antwerpen extra volume opEen samenwerking tussen containerrederijen Maersk en MSC levert de Antwerpse haven extra volume op. Dat blijkt uit hun nieuwe vaarschema’s. Dat schrijft het gespecialiseerde magazine Flows en wordt bevestigd bij de haven. Voor Zeebrugge is er minder goed nieuws: die haven valt uit de boot.
19/09 17u30  Oscarwinnares moet ook ons land Oscar bezorgenHet nationaal selectiecomité koos ‘Deux jours, une nuit’ van Luc en Jean-Pierre Dardenne als Belgische inzending voor de Oscars in de categorie ‘Beste niet-Engelstalige film’. Hoofdrolspeelster Marion Cotillard won eerder al een Oscar, en wordt als een grote troef gezien om de Amerikaanse harten te veroveren.
19/09 17u15  Bourgeois: ‘Ambitie blijft begroting in evenwicht’De Vlaamse regering blijft streven naar een begrotingsevenwicht volgend jaar. Dat zegt Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) in een reactie op de berichten dat de Vlaamse regering volgend jaar een begroting in het rood zou toelaten. Volgens viceminister-president en minister van Financiën en Begroting Annemie Turtelboom (Open Vld) blijft een evenwicht haalbaar.
19/09 17u15  Wiggins: ‘Martin is niet onoverwinnelijk’Sir Bradley Wiggins doet een gooi naar de regenboogtrui op het WK tijdrijden in het Spaanse Ponferrada. ‘Tony Martin is niet onoverwinnelijk’, zegt hij. ‘Met de vorm waar ik nu over beschik maak ik kans op het goud.’
19/09 17u15  Dossier over Pukkelpopstorm verdaagd naar 14 novemberHet dossier rond de klachten met burgerlijke partijstelling naar aanleiding van de Pukkelpopstorm van drie jaar geleden is naar 14 november uitgesteld. Blijkbaar moet nog een aantal dingen uitgeklaard worden. Dat is vrijdag in Hasselt beslist en werd bekendgemaakt door de Hasseltse afdeling van het parket Limburg.
19/09 17u15  250 Mechelse straten kunnen zonder stroom vallenIn Mechelen kunnen deze winter zo’n 250 starten zonder stroom te vallen. Dat blijkt uit een lijst die de federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken en transmissiebeheerder Elia vrijdag hebben bekendgemaakt.
19/09 17u15  Thaise politie probeert dood Britse toeristen op te lossen, maar ‘het is moeilijk’De twee Britse toeristen die vorige week op een Thais eiland vermoord werden, werden vermoedelijk door meerdere moordenaars omgebracht met een metalen staaf en een schop. Meer weet de politie eigenlijk nog niet. ‘Het is heel moeilijk om deze zaak op te lossen’, zegt de commissaris. ‘We hebben nog veel te onderzoeken.’
19/09 17u00  Extra openbare verlichtingDe gemeente gaat akkoord met het voorstel van Eandis om nieuwe openbare verlichting te plaatsen aan de parking van het KTA in de Hof van Riemenstraat. De kosten worden geraamd op 12.600.
19/09 17u00  Stomdronken doodrijder riskeert vier jaar cel en levenslang rijverbodHet Openbaar Ministerie heeft voor de Antwerpse politierechtbank vier jaar cel, 6.000 euro boete en een levenslang rijverbod gevorderd voor Andres D. (27) uit Boechout. Die reed eerder dit jaar in stomdronken toestand zijn dorpsgenoot Stijn Van den Wijngaert (39) dood, waarna hij vluchtmisdrijf pleegde. De verdediging pleitte dat het slachtoffer medeverantwoordelijk was, omdat hij overstak terwijl het rood was.
19/09 17u00  Studenten vrezen besparing zonder visieDe studenten aan de Gentse Universiteit vrezen dat de nakende besparingen in het hoger onderwijs niet volgen uit een doordachte visie. Net voor de start van de plechtige opening maakte minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) tijd om met actievoerders te praten.
19/09 17u00  Sarkozy kondigt politieke comeback aanDe Franse ex-president Nicolas Sarkozy (59) kondigt op Facebook zijn comeback in de politiek aan. Hij wil opnieuw voorzitter worden van de centrumrechtse partij UMP.
19/09 17u00  ‘Prins Harry weer samen met ex Cressida’Prins Harry, die deze week zijn dertigste verjaardag vierde, werd de dag nadien gespot in het gezelschap van zijn ex-vriendin Cressida Bonas. Voer voor de Britse kranten, die al volop speculeren over een hereniging.
19/09 16u45  Stevige winst op komst bij AlibabaVrijdagmiddag slaat het uur U voor de Chinese e-commercegigant Alibaba. Het bedrijf trekt naar de beurs in New York. Door de grote vraag kon er nog niet meteen een openingskoers worden vastgelegd, wat erop wijst dat er een stevige winst zit aan te komen.
19/09 16u45  ‘Prins Harry weer samen met Cressida’Prins Harry, die deze week zijn dertigste verjaardag vierde, werd de dag nadien gespot in het gezelschap van zijn ex-vriendin Cressida Bonas. Voer voor de Britse kranten, die al volop speculeren over een hereniging.
19/09 16u30  UEFA onderzoekt antisemitisch spandoek Partizan BelgradoDe Europa League-wedstrijd van donderdag tussen Partizan Belgrado en Tottenham (0-0) krijgt nog een staartje voor de Servische club. De disciplinaire commissie van de Europese Voetbalbond UEFA heeft immers beslist een disciplinaire procedure op te starten tegen Partizan.
19/09 16u30  Elektriciteit valt één uur uitDe elektriciteit is vrijdagochtend een uurtje uitgevallen in een groot deel van Klein-Brabant. In Branst, Mariekerke en Sint-Amands ging kort na half tien het licht letterlijk uit.
19/09 16u30  Condooms te klein voor Afrikaanse penissenOeganda zit met een probleem: de condooms die in het Afrikaanse land beschikbaar zijn, zijn te klein voor de penissen van de gemiddelde Oegandees.
19/09 16u15  Gerecht zoekt dieven van dure echosondes uit ziekenhuisDe politie en de Mechelse afdeling van het parket van Antwerpen zijn op zoek naar een vijftal personen die betrokken zouden zijn geweest bij de diefstal van twaalf echosondes uit de afdeling gynaecologie van het Imeldaziekenhuis in Bonheiden, ter waarde van in totaal zowat 120.000 euro.
19/09 16u15  Speler geschorst voor tweet en is daar nog blij mee ookBenoît Assou-Ekotto, ploegmaat van Jan Vertonghen, Moussa Dembele en Nacer Chadli bij Tottenham, is drie wedstrijden geschorst in de Engelse Premier League. De reden? Hij feliciteerde Nicolas Anelka op Twitter met zijn ‘mooie quenelle’, een antisemitisch gebaar.
19/09 16u15  Oud-cafébaas Den Draaiboom overledenDonderdagmorgen overleed Robert Dierckx (67) na een slepende ziekte. Robert Dierckx was tot ver buiten Westerlo een gekend persoon. Hij was jarenlang onderwijzer in het eerste leerjaar in de basisschool van Westerlo-centrum en uitbater van café den Draaiboom aan de ring in Westerlo.
19/09 16u15  Arbeiders veroorzaken explosie in winkelpand in SteenhouwersvestIn een winkelpand in de Steenhouwersvest in het centrum van Antwerpen, vlakbij het kruispunt met de Hoogstraat en Oever, heeft zich omstreeks 14.20 uur een ontploffing voorgedaan. De explosie deed zich voor toen twee Poolse arbeiders in het pand ongedierte aan het bestrijden waren.
19/09 16u00  UEFA maakt resultaten stemming bekend: zo haalde Brussel (nipt) zijn slag thuisDe Europese Voetbalbond heeft inzicht gegeven in de stemresultaten van de verkiezing van dertien speelsteden voor het EK voetbal van 2020. Na de verkiezing van vrijdag in Genève bleek dat onder andere Brussel een van de dertien gelukkigen is.
19/09 15u45  Geen tweede Qualifying School voor WatremezGuillame Watremez is er vrijdag in het Duitse Fleesensee niet in geslaagd zich te plaatsen voor de tweede fase van de European Qualifying School golf.
19/09 15u45  Man trekt haren van vrouw uit het hoofdB.V.D.A. uit Berlaar riskeert een half jaar cel en een geldboete van 600 euro voor slagen op 17 september 2013 aan zijn toenmalige partner.
19/09 15u45  OCMW heet voortaan Sociaal Huis in MechelenIn Mechelen heet het OCMW voortaan Sociaal Huis. De naamsverandering moet voor de Mechelaars de drempel naar de welzijnsdiensten verlagen.
19/09 15u45  Koningin Mathilde charmeert Olympiërs in MolDe atleten en vrijwilligers van de Special Olympics kregen vrijdagochtend hoog bezoek op de Olympische site van Den Uyt in Mol. Koningin Mathilde bracht een bezoekje aan Den Uyt en woonde even enkele gymnastiek- en atletiekwedstrijden bij. Ze nam ook uitgebreid de tijd om een praatje te maken met de atleten en de vrijwilligers van de Special Olympics. Het bezoek van de koningin op de laatste wedstrijddag in Mol was een opsteker van formaat voor alle atleten en helpers.
19/09 15u45  Verkopers kunnen vraag naar noodgeneratoren amper volgenNu nog op zoek gaan naar een noodgenerator om een eventuele stroomafschakeling te slim af te zijn, dreigt een erg moeilijke zoektocht te worden. De sectorfederatie waarschuwt bovendien dat de generatoren best met de nodige voorzichtigheid worden ingezet. ‘Foutief gebruik kan leiden tot kortsluiting, schakel altijd een professioneel installateur in’, klinkt het.
19/09 15u30  Steels: ‘Ja, OPQS staat onder druk voor WK ploegentijdrit’Omega Pharma-Quick.Step verdedigt zondag in Ponferrada zijn wereldtitel op het WK ploegentijdrit. ‘Uiteraard is er druk’, beaamt ploegleider Tom Steels. ‘Dat hoort bij topsport, maar wij kunnen daar goed mee om. We willen die derde wereldtitel.’
19/09 15u15  Boer Jan is sportiefste landbouwer van VlaanderenDat landbouwers straffe gasten zijn, wisten we al. Maar Jan Vermeiren (45) uit het Kempense Minderhout door daar nog een schepje bovenop. Hij bracht afgelopen weekend een hele triatlon tot een goed einde.
19/09 15u15  Duitsland trok kandidatuur voor finale om tactische redenen in extremis terugDe Duitse voetbalbond (DFB) heeft kort voor de stemming over de toewijzing van de finale en halve finales van het EK van 2020 de kandidatuur van München ingetrokken. Dat heeft de Duitse bondsvoorzitter Wolfgang Niersbach laten weten. Naar verluidt wil de Duitse voetbalbond met dat manoeuvre zijn kansen op de toewijzing van de organisatie van het EK in 2024 gaaf houden.
19/09 15u15  El Ghanassy ontbindt contract bij GentYassine El Ghanassy heeft zijn contract bij KAA Gent met onmiddellijke ingang ontbonden. De vleugelspeler had nog een contract tot 2016, maar kwam niet meer voor in de sportieve plannen van trainer Vanhaezebrouck. Door de ontbinding van zijn contract kan El Ghanassy eerstdaags bij een andere club tekenen.
19/09 15u00  Joannes haalt de eindfase in KazachstanHugues Joannes heeft zich vrijdag in Almaty als enige Belg geplaatst voor de twee finaleronden van het Kazachstan Open golf (Challenge Tour).
19/09 15u00  Steppen en rolschaatsen op de speelplaatsDe kerndoelstellingen van de jaarlijkse ‘strapdag’ is het aanmoedigen van scholen, kinderen en (groot)ouders om zich op een duurzame en veilige manier naar school te verplaatsen.
19/09 15u00  Moschino brengt Barbie naar de catwalk van MilaanVorig seizoen maakte hij de rood-gele logo’s van Mc Donald’s tot statussymbolen van de fashionista, dit seizoen brengt hij Barbie op de catwalk. Jeremy Scott, hoofdontwerper bij het Italiaanse modehuis Moschino, is duidelijk de man met het meeste humor in modeland. Om draagbaarheid gaat het allerminst, maar strandbarbie, hostessbarbie en galabarbie brengen wel herinneringen aan de jaren tachtig en negentig naar boven. Wedden dat deze roze tasjes en plastic kettingen de nieuwe Mc Donald’s-tasjes worden?
19/09 14u45  Ontploffing in winkelpand in SteenhouwersvestIn een winkelpand in de Steenhouwersvest in het centrum van Antwerpen, vlakbij het kruispunt met de Hoogstraat en Oever, heeft zich kort voor 14.30 uur een ontploffing voorgedaan. Het gaat vermoedelijk om een gasontploffing.
19/09 14u45  Man haalt in café uit met glazen potEddy S.(25) uit Putte riskeert zes maanden cel en een boete van 600 euro. Betichte kreeg het in café De Boerenschuur in Heist-op-den-berg aan de stok met een man over een stukgelopen relatie van een familielid.
19/09 14u45  Politie zoekt mannen die meisje verkrachtten en mishandelden in KontichPolitie en parket in Antwerpen zijn op zoek naar de jongeman die met de hulp van een kompaan op 7 april een vrouw verkrachtte en folterde in Kontich. Ze hebben daar vrijdag een opsporingsbericht en robotfoto voor verspreid.
19/09 14u45  Strapdag in Klavertje Vier-SelOok voor de kinderen van Klavertje Vier-Sel in Viersel stond de fiets vrijdag centraal tijdens de Strapdag. De hele dag door hadden de leerkrachten leuke en educatieve activiteiten op twee wielen bedacht. De Veerstraat voor de school was afgesloten voor autoverkeer.
19/09 14u30  OVERZICHT. De dertien speelsteden en stadions van Euro 2020Overzicht van de dertien speelsteden van het EK voetbal van 2020 (a Euro for Europe):
19/09 14u30  Strapdag in de KlaproosDe kinderen van de Klaproosschool in Pulderbos kwamen vrijdagochtend massaal met de fiets naar school in het kader van de strapdag (stappen en trappen). Iedereen mocht zijn eigen fiets, step of rolschaatsen meebrengen. De Rozenlaan was autovrij om de hele dag fietsactiviteiten te organiseren.
19/09 14u15  Ringland denkt aan crowdfundingRingland, het collectief van geëngageerde Antwerpenaars dat ijvert voor een overkapping van de Ring, onderzoekt de mogelijkheden om bij particulieren en bedrijven geld op te halen om de Ring te overkappen.
19/09 14u15  Vijfde Avond voor Vrede geeft aftrap voor Heists VredesweekendTijdens de vijfde Avond voor de Vrede brengen leerlingen van alle Heistse middelbare scholen,de beide academies, Open School en vele andere partners vanavond een creatieve 'ode aan de vrede' in Cultuurcentrum Zwaneberg. In het kader van de herdenking van de honderdste verjaardag van de Eerste Wereldoorlog werd de traditionele avond dit jaar zelfs verlengd tot een volwaardig Vredesweekend.
19/09 14u00  De Keersmaecker: ‘Fier dat groot toernooi opnieuw in ons land plaatsvindt’Bondsvoorzitter François De Keersmaecker is in zijn nopjes dat het EK voetbal na 20 jaar nog eens in België gespeeld wordt. Brussel werd vrijdag in Genève immers verkozen tot een van de dertien speelsteden voor het EK van 2020, ‘A Euro for Europe’, en mag in het nog te bouwen Eurostadion drie groepswedstrijden en een achtste finale organiseren.
19/09 14u00  ‘De Lau’ en nieuw lief gaan meteen voor relatietest op tvLaurens ‘de Lau’ Nuyens en zijn nieuwe vriendin Roos Vandekerckhove zullen deelnemen aan het VTM-programma ‘Dansdate’, waarin vijf koppels hun relatie testen op de dansvloer. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.
19/09 14u00  Medewerkers Cummins helpen Natuurpunt bij het maaienMedewerkers van Cummins Rumst hierlpen donderdagnamiddag mee met Natuurpunt om het beemdveld aan de Oude Nete-arm te maaien en het hooi te bewerken.
19/09 14u00  Nationale studentenbetoging tegen besparingen op 2 oktoberDe Vlaamse Vereniging van Studenten (VVS), de koepelorganisatie van de Vlaamse Studentenraden, gaat niet akkoord met de geplande besparingsmaatregelen van de Vlaamse overheid in het hoger onderwijs. Op een persconferentie kondigde de beweging vrijdagmorgen een nationale studentenmanifestatie aan op 2 oktober in Brussel.
19/09 13u45  Doek valt over Antwerps expertisecentrum Modem voor gehandicaptenModem, een expertisecentrum in Wilrijk dat al 23 jaar advies over communicatiemiddelen en computertoepassingen geeft aan mensen met een beperking, houdt er eind oktober mee op door een gebrek aan financiële middelen.
19/09 13u30  Derde Antwerpse diamantairs getroffen door afbouw DiamantbankEen derde van de Antwerpse diamantairs wordt gefinancierd door de Antwerpse Diamantbank, die zal worden ontmanteld. Dat is vrijdag te horen bij sectororganisatie Antwerp World Diamond Centre (AWDC). Het gaat vooral om de kleinere diamantairs.
19/09 13u30  UEFA bevestigt: Euro 2020 komt naar BelgiëBrussel is één van de gaststeden voor het EK 2020, dat maakt de Europese voetbalbond (UEFA) in Genève bekend. Twintig jaar na Euro 2000 krijgt ons land dus opnieuw enkele eindrondewedstrijden van een groot tornooi. Alleen moet er nu nog een nieuw stadion gebouwd worden...
19/09 13u30  Gevangene ontsnapt na schietpartij in ziekenhuisEen gevangene is donderdagmiddag ontsnapt na een schietpartij in het Erasmusziekenhuis in Anderlecht. Dat meldt La Dernière Heure.
19/09 13u30  Met ebola besmette AzG-medewerkster krijgt experimentele behandeling in FrankrijkEen met ebola besmette medewerkster van de hulporganisatie Artsen zonder Grenzen (AzG) is in een militair ziekenhuis bij Parijs aangekomen, waar ze een experimentele behandeling zal krijgen. Dat kondigde de Franse minister van Gezondheid, Marisol Touraine, aan.
19/09 13u30  Netflix wil Belgacom-decoders gebruikenNetflix wil zijn diensten in België graag aanbieden via de bestaande Belgacom-decoders. Zo kan het zijn pakket bij meer potentiële gebruikers introduceren.
19/09 12u45  Omstaanders tillen wagen op om jongetje te bevrijdenEen zesjarig jongetje is donderdag al bij al goed weggekomen nadat hij in de Belgiëlei onder een wagen terecht kwam.
19/09 12u45  UEFA zet Davy Roef meteen in ‘Elftal van de Week’Davy Roef heeft indruk gemaakt bij zijn Europees debuut. De 20-jarige doelman staat na de eerste twee speeldagen in de Champions League meteen in het ‘Elftal van de Week’ op de officiële website van UEFA.
19/09 12u45  Vierjarig meisje gewond na botsing met wagenEen vierjarig meisje is donderdagnamiddag gewond geraakt nadat ze ter hoogte van de Stenenbrug in Borgerhout in botsing kwam met een wagen.
19/09 12u15  Primus Classic Impanis-Van Petegem pronkt met sterk deelnemersveldDe vierde editie van de Primus Classic Raymond Impanis-Peter Van Petegem gaat zaterdag van start in Brakel. Voor deze categorie 1.1 wedstrijd wisten de organisatoren met Belkin, BMC, Tinkoff-Saxo, Lotto-Belisol, Omega Pharma-Quick.Step, Giant-Shimano, Trek Factory Racing, Garmin-Sharp en Europcar negen ProTeams te strikken.
19/09 12u15  Nys start zondag Belgisch veldritseizoen: ‘Concurrentie genoeg’Met de Steenbergcross in Erpe-Mere wordt zondag het Belgisch veldritseizoen afgetrapt. Het parcours werd voor deze dertiende editie ietwat gewijzigd en vormt wellicht een blauwdruk voor het Belgisch kampioenschap veldrijden dat in 2015 op en rond de Steenberg en dus op dezelfde locatie georganiseerd wordt.
19/09 12u15  Frankrijk start luchtaanvallen op ISFrankrijk heeft vrijdagochtend eerste luchtaanvallen tegen de terreurmilitie Islamitische Staat (IS) in Irak uitgevoerd. Dat meldde het Elysée.
19/09 12u00  Belgian Lion Jonathan Tabu drie tot vier maanden in de lappenmandBelgian Lion Jonathan Tabu sukkelt met een blessure aan de borstspier en gaat vrijdag in Berlijn onder het mes. Dat heeft zijn nieuwe club ALBA Berlijn laten weten op de clubwebsite. Tabu is drie tot vier maanden buiten strijd.
19/09 12u00  WK TIJDRIJDEN. Drie op drie voor Tony Martin & Co?Zondag wordt het WK wielrennen in het Spaanse Ponferrada op gang geschoten met de ploegentijdrit. Titelverdediger is Omega Pharma-Quick.Step. De Belgische formatie wil maar al te graag een derde wereldtitel op rij.
19/09 12u00  Japan wil in 2015 weer op walvissen jagenJapan maakt zich op om ondanks een resolutie van de Internationale Walviscommissie (IWC) in 2015 weer ‘wetenschappelijk’ op walvissen te jagen in het Zuidpoolgebied, zo heeft de regering in Tokio vrijdag bekendgemaakt.
19/09 12u00  300.000 kinderen stappen en trappen van huis naar school voor ‘Strapdag’In het kader van de nationale “Strapdag” stappen en trappen vrijdag meer dan 300.000 kinderen uit ruim 1.400 Vlaamse basisscholen van huis naar school. Met als thema “strappen doen we samen” wil de Voetgangersbeweging de negatieve teneur doorbreken dat het verkeer alleen maar onveilig zou zijn voor kinderen.
19/09 12u00  Armani krijgt kritiek op 'graatmagere' modellenZo nu en dan brengen modehuizen al eens een voller model op de catwalk, maar bij het Italiaanse modehuis Armani is graatmager nog steeds het nieuwe zwart. De modellen met uitstekende ribben die de lentecollectie toonden op de catwalk in Milaan, zorgden voor kritiek op sociale media.
19/09 12u00  Australiër met eerste iPhone 6 laat toestel live op tv vallenHet zal je maar overkomen; je mag als allereerste Australiër ooit de iPhone 6 in handen nemen....En dan laat je ‘m al meteen vallen.
19/09 11u45  Canada in de ban van bloedmooie crimineelCanada is in de ban van een crimineel die niet alleen je bezittingen, maar ook je hart steelt. Figuurlijk dan, want de 21-jarige Stéphanie Beaudoin is bloedmooi en moet zich voor de rechtbank verantwoorden in 108 strafzaken.
19/09 11u30  Bestuurder van bestelwagen komt om na crash tegen paal in GeelIn Geel in de Antwerpse Kempen is in de nacht van donderdag op vrijdag een man om het leven gekomen bij een crash met zijn bestelwagen. Dat meldt de lokale politie van de zone Geel-Laakdal-Meerhout.
19/09 11u30  Armani krijgt kritiek om 'graatmagere' modellenZo nu en dan brengen modehuizen al eens een voller model op de catwalk, maar bij het Italiaanse modehuis Armani is graatmager nog steeds het nieuwe zwart. De modellen met uitstekende ribben die de lentecollectie toonden op de catwalk in Milaan, zorgden voor kritiek op sociale media.
19/09 11u15  Ongeval met ziekenwagen op BlancefloerlaanLees meer >
19/09 11u15  Wat verandert de komst van Netflix voor jou?Sinds middernacht kunnen ook de Belgen terecht bij Netflix om op het internet naar tal van films en tv-series te kijken. De website biedt heel wat titels aan die via onze traditionele kanalen niet te bekijken zijn.
19/09 11u00  Doet bevallen meer pijn dan een trap in de ballen?De vraag stellen of een kind baren meer pijn doet dan een welgemikte trap in edele delen stelt eigenlijk impiciet de vraag: kunnen vrouwen beter tegen pijn dan mannen? De wetenschappers van het videokanaal ASAP Science leggen uit wie het meest recht op klagen heeft.
19/09 11u00  SOS Luizen: Tips als je kind het zitten heeftNu het nieuwe schooljaar enkele weken bezig is, krijgen de eerste ouders de 'er zijn luizen op school'-briefjes mee naar huis. Niet fijn, maar ook geen drama: de Nederlandse luizenexpert Geert-Jan Roebers, auteur van het boek 'Hoofdluis en andere stekers, bijters en zuigers', beantwoordt enkele veel voorkomende vragen.
19/09 11u00  OVERZICHT. In welke straten in Antwerpen gaat het licht uit bij een blackout?Als België deze winter met een stroomtekort kampt, dan gaat in hele delen van het land het licht uit. Welke gemeenten zonder stroom worden gezet was al eerder bekend, maar nu is ook het afschakelplan voor de verschillende straten in Antwerpen bekend.
19/09 11u00  Deze tips geven versleten schoenen een tweede levenZwarte krassen op je ballerina’s, beschadigde hakken en grauwe sneakers: je hoeft ze niet in de vuilnisbak te gooien. Dankzij deze doe-het-zelftips en een beetje handigheid, krijgen je favoriete schoenen een glamoureuze make-over.
19/09 10u45  Colsaerts slaat Europees golfrecord: vier voetbalvelden verNicolas Colsaerts zette in het Engelse Newport een fraaie eerste ronde neer tijdens het Wales Open (EPGA). Op het negende hole, 561 meter lang, sloeg de Brusselaar de bal bij de afslag meer dan 408,74 meter ver, een European Tour-record. Dat komt overeen met vier voetbalvelden.
19/09 10u45  Wat vindt u van de uitslag?Gazet van Antwerpen zoekt Schotten met een mening. Bent u het eens met de meerderheid in uw thuisland, of helemaal niet? Mail naar redactie@gazetvanantwerpen.be, en laat een telefoonnummer na waarop wij u kunnen bereiken.
19/09 10u30  JUPILER PRO LEAGUE. Essevee met zorgen, topclubs met Europese match in de benenCharleroi en Zulte Waregem openen vanavond (20u30) in het Stade du Pays de achtste speeldag in de Jupiler Pro League. De twee ploegen misten hun competitiestart en kunnen een zege goed gebruiken.
19/09 10u30  OVERZICHT. Wordt uw straat zonder elektriciteit gezet bij een blackout?Als België deze winter met een stroomtekort kampt, dan gaat in hele delen van het land het licht uit. Welke gemeenten zonder stroom worden gezet was al eerder bekend, maar nu is ook het afschakelplan voor de verschillende straten in gemeenten bekend.
19/09 10u15  8 doden bij gezinsdrama in FloridaIn Bell, een klein stadje in het Noorden van de Amerikaanse staat Florida, heeft een 51-jarige man donderdag zijn dochter en zes kleinkinderen om het leven gebracht. Don Spirit, een ex-gedetineerde, pleegde na de feiten zelfmoord.
19/09 09u45  Besparen op onderwijs legt hypotheek op de toekomstHet nieuwe academiejaar is woelig begonnen. Studenten die zich op dit moment druk horen te maken over cursussen, koten horen in te richten en campussen te verkennen, krijgen te horen dat ze volgend jaar een fors hoger inschrijvingsgeld zullen moeten betalen.
19/09 09u45  De Gucht: ‘Bart De Wever moet zijn verantwoordelijkheid opnemen over premierschap’Na Johan Vande Lanotte heeft nu ook Europees commissaris Karel De Gucht (Open VLD) N-VA opgeroepen om zijn verantwoordelijkheid op te nemen tijdens de federale onderhandelingen. ‘Geen Vlaamse premier hebben is slecht voor de democratie in België’, zei De Gucht in De Ochtend op Radio 1.
19/09 09u30  Is het beroep van agent dan zó zwaarDe politie heeft gisteren betoogd. Met 14.000 waren ze. Een indrukwekkend aantal dat aantoont dat het ongenoegen diep zit. De voornaamste eis draait rond de pensioenregeling.
19/09 09u15  Hoe kijken naar eten je slanker kan makenHet ene dieet is al gekker dan het andere. Neem nu het Nul-Calorieën-Dieet, waarbij je een chocoladereep of bakje frieten vervangt door foto’s ervan. En toch is bewezen dat het werkt: naar (veel) foto’s kijken van het eten waar je zin in hebt, neemt je honger en ‘goesting’ weg. Dat bewijst een studie aan de Brigham Young University.
19/09 09u15  Koen Crucke treedt op met hardrockgroep62 jaar en nog hinkend op één kruk na een heupoperatie. En toch draaide de Gentse operazanger Koen Crucke gisteravond op het strand van De Haan een clip met de Friese hardrockgroep Shagging Ponies. ‘Ze zien er dolgedraaid uit, maar het zijn lieve gasten.’
19/09 09u15  Cameron verheugd: ‘Kwestie voor een hele generatie geregeld’De Britse eerste minister David Cameron is “verheugd” dat een meerderheid van de Schotten beslist heeft om bij het Verenigd Koninkrijk te blijven. Hij belooft meer bevoegdheden voor de vier ‘naties’ van het VK - Schotland, Engeland, Wales en Noord-Ierland - maar de Schotse onafhankelijkheidsvraag is alvast voor een hele generatie geregeld, zei hij.
19/09 09u00  Berchem ongerust over komst van JetairflyDe luchthaven van Deurne is bereid om het district Berchem toelichting te geven bij de aankondiging van Jetairfly dat het start met vluchten vanuit Deurne. Jetairfly heeft aangekondigd dat vanaf de volgende paasvakantie twee vluchten per week vanuit Deurne zullen vertrekken naar Palma de Mallorca, Malaga en Alicante. De luchtvaartmaatschappij mikt op 60.000 passagiers per jaar.
19/09 09u00  Buitenlands vakantiehuis minder belastWie een vakantieverblijf in Spanje, Frankrijk of een ander EU-land heeft, zal daar iets minder belastingen moeten op betalen. Dat besliste het Europees Hof van Justitie, zo melden diverse kranten vrijdag.
19/09 09u00  Meer dan 900 buitenlandse gevangenen teruggestuurd sinds 2013Tussen 1 januari 2013 en het einde van juli 2014 werden minstens 911 buitenlandse gevangenen teruggestuurd naar hun land van oorsprong. Dat schrijven de kranten van Sudpresse vrijdag.
19/09 09u00  Karel De Gucht: ‘Onafhankelijkheid betekende einde van Europa zoals we dat nu kennen’Europees commissaris voor Handel Karel De Gucht had verwacht dat de uitslag van het Schotse onafhankelijkheidsreferendum nipter zou zijn. Mocht Schotland toch voor zijn onafhankelijkheid hebben gekozen, zei hij, dan zou dat een politieke aardverschuiving geweest zijn van de aard van het uiteenvallen van het Sovjetrijk’, zei hij in De Ochtend op Radio 1.
19/09 08u45  Deze kopstoot kost Bastia-spits zes maanden schorsingDe Franse voetballiga (LFP) heeft Brandao, de Braziliaanse aanvaller van Bastia, een schorsing van zes maanden opgelegd omwille van zijn kopstoot naar PSG-speler Thiago Motta. Dat heeft de club van Guillaume Gillet laten weten.
19/09 08u45  Twee motorrijders komen om na politieachtervolging in DoornikTijdens een politieachtervolging in het Henegouwse Barry, een deelgemeente van Doornik, is donderdagavond een motor tegen een landbouwwerktuig terechtgekomen. De bestuurder en zijn passagier waren op slag dood.
19/09 08u45  Britse kranten: ‘Schotland schrijft geschiedenis’Het Verenigd Koninkrijk wordt vrijdag wakker in een land waar Schotland nog steeds deel uit maakt. Na een referendum met een massale opkomst haalde het NEE-kamp de overwinning binnen met 55%. De Britse kranten wisten de uitslag deze ochtend nog niet, maar maakten het referendum uiteraard voorpaginanieuws. Van ‘Schotland beslist’ over ‘Schotland schrijft geschiedenis’ tot ‘Schotland wordt wakker met kater’: een overzicht.
19/09 08u45  Vreugde en verdriet in SchotlandSchotland blijft bij het Verenigd Koninkrijk nadat een meerderheid van de Schotten tegen onafhankelijkheid heeft gestemd. De bekendmaking van de resultaten van het referendum zorgde vrijdagochtend voor een feeststemming bij het no-kamp. Bij de voorstanders van de onafhankelijkheid was de ontgoocheling groot.
19/09 08u30  Chinese Li Na stopt met tennissenDe Chinese tennisvedette Li Na, het huidige nummer 6 op de wereldranglijst, stopt zoals eerder aangekondigd met tennissen. Dat heeft ze vrijdag bevestigd in een communiqué op haar blog. De 32-jarige Chinese heeft naar eigen zeggen te veel last van fysieke problemen.
19/09 08u30  Man geeft toe dat hij zus neerstak onder invloed van alcoholDe 27-jarige Bjorn V. heeft toegegeven dat hij vorige week woensdagavond zijn dertien jaar oudere zus Cindy om het leven heeft gebracht in haar woning in Booischot. Dat gebeurde na een ruzie. V. was op het ogenblik van de feiten onder invloed van alcohol en wellicht ook pillen. Hij herinnert zich op dit ogenblik ook maar flarden van de dodelijke steekpartij.
19/09 08u30  ‘Geen varkensvlees in kerstperiode’De Belgische varkenshouders die aangesloten zijn bij het Algemeen Boerensyndicaat (ABS) aanvaarden de lage prijs die ze voor het vlees krijgen niet langer. Uit protest willen ze vanaf 8 december tot het eind van het jaar geen vlees meer leveren.
19/09 08u30  GAS-boetes: Liga voor Mensenrechten roept op tot actieDe Liga voor Mensenrechten roept de Lierenaars op om zelf het heft in handen te nemen tegen de gemeentelijke administratieve sancties.
19/09 08u15  Schotse premier verwacht meer bevoegdhedenDe Schotse premier Alex Salmond heeft de nederlaag van het ‘ja’-kamp toegegeven. Maar hij herinnert de regering in Londen eraan dat ze meer bevoegdheden heeft beloofd.
19/09 08u00  Metallica brengt dit jaar 27 live-albums uitOp LiveMetallica.com zal de Amerikaanse metalband Metallica de komende maanden cd’s en lp’s aanbieden van elk optreden dat ze speelden in 2014.
19/09 07u45  Netflix gelanceerd in ons landNetflix is officieel beschikbaar in ons land. Voor een vast maandelijks bedrag kan de kijker onbeperkt series en films bekijken. Netflix werkt op alle toestellen met een internetverbinding.
19/09 07u45  Agent geeft geen verkeersles meerLessen in het verkeerspark, Veilig in ’t verkeer met Pol de Beer en de fietsbrevetten. Het zijn schoolprojecten rond verkeersveiligheid die door de politie worden geschrapt. “Zo komen meer agenten vrij voor toezicht op straat”, zegt de politiewoordvoerder.
19/09 07u30  Toerismekantoor verhuist mogelijk naar SchepenhuisEind dit jaar loopt de tentoonstelling over Rik Wouters in museum Schepenhuis af. De stad Mechelen moet dan op zoek naar een nieuwe invulling voor het belangrijke historische gebouw. Daar het nieuwe toerismekantoor vestigen, is alvast een ernstige optie.
19/09 07u30  "Proefopstelling met stops verdient kans"Verscheidene ambassadeurs van het participatietraject in de wijken Mechelen-Noord en Nekkerspoel vinden dat de proefopstelling voor hun buurten wel degelijk een kans verdient. Ze zijn benieuwd naar het effect dat de afsluiting van de spoorwegtunnels heeft.
19/09 07u30  Strijd tegen kanker motiveert schepen extraMet de Mechelse schepen Katleen Den Roover (45) heeft Kom op tegen Kanker er dit weekend een extra gemotiveerde vrijwilliger bij om plantjes te verkopen. De voorbije maanden vocht ze zelf tegen borstkanker. 'De grond onder mijn voeten zakte weg', zegt ze.
19/09 07u30  Bruul en Fonteinbrug week volledig dichtDe Bruul en de Fonteinbrug zijn vanaf maandag 22 september een week volledig afgesloten door werkzaamheden. 'Een ingreep waar we niet onderuit kunnen', zegt schepen van Openbare Werken, Bart De Nijn (N-VA).
19/09 07u30  Bijennest op vijftien meter hoogte verwijderdMet de hulp van een ladderwagen van de brandweer heeft een imker donderdagnamiddag een bijennest verwijderd in het Vrijbroekpark in Mechelen. Die bevond zich op vijftien meter hoogte en kon een gevaar vormen voor bezoekers van het groendomein.
19/09 07u00  Antwerpse politiebaas vraagt steun van leger tegen terreurdreigingDe Antwerpse korpschef Serge Muyters wil dat het leger in tijden van terreuralarm mee instaat voor de beveiliging van de joodse instellingen. Hij roept de federale regeringsonderhandelaars op om werk te maken van een wettelijke regeling daarvoor.
19/09 07u00  Schotland wordt niet onafhankelijkSchotland blijft bij het Verenigd Koninkrijk. Dat hebben de inwoners beslist tijdens een referendum. De definitieve resultaten zijn nog niet gekend, maar het ja-kamp, dat voor de onafhankelijkheid was, heeft zijn nederlaag intussen toegegeven aan de BBC. De Britse premier Cameron heeft op zijn beurt de tegenstanders van de onafhankelijkheid gefeliciteerd met hun overwinning.
19/09 06u45  Tegenstanders Schotse onafhankelijkheid op voorsprongDe tegenstanders van Schotse onafhankelijkheid staan aan de leiding. Met ongeveer driekwart van de stemmen geteld haalt het nee-kamp 54 procent. Vicepremier Nicola Sturgeon heeft de nederlaag intussen ook toegegeven voor de camera van de Britse openbare omroep BBC. De definitieve uitslag kennen we vermoedelijk rond vrijdagochtend 7 uur, als alle stemmen geteld zijn.
19/09 06u30  Ook Amerikaanse Senaat geeft groen licht voor ondersteuning Syrische rebellenNa het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft nu ook de Senaat het plan van president Barack Obama goedgekeurd om de gematigde Syrische rebellen ter hulp te snellen.
19/09 06u30  Introductiekoers Alibaba op 68 dollarDe Chinese e-commercegigant Alibaba heeft de introductiekoers van het aandeel vastgesteld op 68 dollar per aandeel. Dat heeft Dow Jones donderdagavond gemeld op basis van een bron die anoniem wil blijven. Bij die koers haalt Alibaba met zijn beursgang 21,8 miljard dollar op (16,8 miljard euro).
19/09 05u30  Misty nu herdoopt als 'The Other Club'The Other Club tussen de N1 en E19 in Rumst opent vrijdag nogmaals opnieuw de deuren. Het is na Boozz, Club London, Club Glamour, d-Lux, en Club Alegra' al de zesde poging in evenveel tijd om de voormalige succesvolle baandancing Misty opnieuw leven in te blazen.
19/09 05u15  Reisbegeleider (35) uit Broechem sterft tijdens eerste tripDe 35-jarige Bert Dechamps uit Broechem is dinsdag dood aangetroffen in een hotelkamer in de stad Udaipur, in het westen van India. Alles wijst op een natuurlijke dood.
19/09 05u15  Kalmthouts paard wint mythische wedstrijd in CanadaAl voor de vierde maal heeft een bij de familie Van Hooydonk in Achterbroek gefokt paard de Grand Prix van Canada, Spruce Meadows, gewonnen.
19/09 05u15  Grobbendonk en Herentals mogen onteigenen voor fietspadVijftien jaar nadat het dossier voor de aanleg van afzonderlijk een fietspad naast de Lierseweg tussen Herentals en Grobbendonk werd opgestart, is het laatste obstakel opgeruimd: beide gemeenten mogen van de Vlaamse overheid enkele grondeigenaars onteigenen.
19/09 05u00  Mortsel duimt voor Quinten op Special OlympicsQuinten Bruyninckx (19) gaat morgen op de Special Olympics in Mol op zoek naar een medaille in het turnen. De leerlingen van zijn oud-school steken hem met een ludieke actie een hart onder de riem.
19/09 05u00  Nieuw Mandela-parkje krijgt vormAls alles volgens plan verloopt, kunnen de Kapellenaren tegen het einde van het jaar een kleine wandeling maken in het nieuwe Mandela-parkje, met ingang langs de Eikendreef. Het parkje krijgt ook enkele zitbanken.
19/09 02u00  Sociale woningen staan leegVijf gloednieuwe sociale woningen in de Kapelaan Francklaan in Pijpelheide (Heist-op-den-Berg) staan al anderhalf jaar leeg. Niemand kan of wil het gevraagde bedrag ophoesten.
19/09 01u15  Mathieu Doby bereikt halve finalesMathieu Doby heeft zich donderdag op het WK kano/kajak slalom in het Amerikaanse Deep Creek geplaatst voor de halve finale van de K1.
19/09 01u00  Nieuwkomers Club en Standard opgeroepen voor BraziliëZe spelen nog maar net in de Belgische Jupiler Pro League, maar lieten zich nu al opmerken. Allebei scoorden ze al meteen voor hun nieuwe club. En nu zijn Felipe Gedoz (21, Club Brugge) en Vinicius Araujo (21, Standard) ook nog eens opgeroepen voor het Braziliaanse Olympische team, dat voor voetballers onder de 23 jaar.
19/09 00u30  Leegstaande hoeve stort in door brandDe brandweer moest donderdagavond uitrukken naar de Schanshoeveweg in Reet. Daar was brand ontstaan in een leegstaande hoeve.
19/09 00u15  Guy Luzon: ‘Moeten op hetzelfde elan doorgaan’Standard-coach Guy Luzon haalde opgelucht adem na de 2-0 zege van de Rouches van donderdag in de Europa League tegen het Kroatische Rijeka. De Israëliër beseft wel dat euforie nu uit den boze is op Sclessin.
19/09 00u15  Merksems ministerie organiseert reusachtige picknickOndernemers uit Merksem bundelen de krachten om een reusachtige picknick te organiseren. Zondag wordt er maar liefst 50 meter aan tafellakens uitgerold voor 250 Merksemsesmullers.
19/09 00u15  Morgen bij Gazet van Antwerpen: gratis toegangsticket voor historische pontonbrugWie morgen, zaterdag, Gazet van Antwerpen koopt, vindt bij de krant een gratis toegangsticket voor de historische pontonbrug, die ter gelegenheid van 100 Jaar Grote Oorlog tussen Rechter- en Linkeroever wordt aangelegd.
19/09 00u15  Klassieke concertreeks in zes gemeentenVolgende maand gaat in Edegem de concertreeks 'Neerdorpen Klassiek!' van start. Elk concert zet een welbepaald instrument in de kijker. Aartselaar krijgt een operavoorstelling met een hoek af over de vloer.
19/09 00u00  Verdienstelijk Lokeren botst op counter in WarschauLokeren is er niet in geslaagd te stunten in de heksenketel van Legia Warschau en verloor met 1-0. Toch konden de Waaslanders terugblikken op een verdienstelijk debuut in de groepsfase van de Europa League. De Poolse kampioen werd in eigen huis bijwijlen zelfs weggedrukt maar scoorde op counter en won met het kleinste verschil.
18/09 23u30  Grote portretten van nieuwe Heistenaars sieren straatbeeldDe gemeente voert de komende maanden een grote diversiteitscampagne. Heistenaars van allochtone origine verschijnen op grote borden. De campagne Ik ben Heistenaar, jij ook? moet de kloof tussen de culturen wat kleiner maken.
18/09 23u15  "Een vermeden gevecht is een gewonnen gevecht"Karate is een uit Japan afkomstige krijgskunst. De letterlijke vertaling van ‘kara-te’ is ‘lege hand’. Er worden dus geen wapens gebruikt, maar men leert zich verdedigen met de ledematen. Toch is een vermeden gevecht een gewonnen gevecht, zeggen ze bij karateclub Shotokan.
18/09 23u15  Standard telt Rijeka uit in slotkwartierStandard heeft België een eerste zege in de Europa League bezorgd. Na een zeer povere partij brak Laurent Ciman de match een kwartier voor tijd open met een knap kopbaldoelpunt. Enkele minuten voor tijd slaagde nieuwkomer Vinicius erin enkele minuten na zijn invalbeurt er 2-0 van te maken.
18/09 23u15  EUROPA LEAGUE. Mertens scoort tweemaal, Mirallas één keerNaast de drie Belgische clubs kwamen in de Europa League ook een heleboel andere Belgische spelers in actie. Dries Mertens en Kevin Mirallas scoorden zelfs. Een overzicht van alle gespeelde matchen:
18/09 23u00  Verdienstelijk Lokeren botst op counter in WarchauLokeren is er niet in geslaagd te stunten in de heksenketel van Legia Warchau en verloor met 1-0. Toch konden de Waaslanders terugblikken op een verdienstelijk debuut in de groepsfase van de Europa League. De Poolse kampioen werd in eigen huis bijwijlen zelfs weggedrukt maar scoorde op counter en won met het kleinste verschil.
18/09 22u45  48 appartementen en kasteel te koop in dorpscentrumMidden in het centrum, in de Meidoornlaan, komen 48 appartementen met kijk op de parktuin van het kasteel aan de Dorpsstraat. Ook kasteel Cerstiaens staat te koop.
18/09 22u45  Yellow Tigers in oefenduel makkelijk voorbij Poolse kampioenDe Yellow Tigers hebben donderdag hun eerste oefenwedstrijd in hun WK-voorbereiding winnend afgesloten. Ze haalden het in Genk na een goede wedstrijd met 3-0 van de Poolse kampioen Chemik Police: 25-20, 25-11 en 25-20.
18/09 22u30  Gemeente legt helihaven aan bandenHet gemeentebestuur van Lint gaat de huidige werking van Heliventure FTO nauwlettend in de gaten houden.
18/09 22u30  Cafetaria OC Witte Merel heeft eindelijk nieuwe uitbaterNa bijna een half jaar leegstand heeft de cafetaria van Ontmoetingscentrum De Witte Merel opnieuw een uitbater. Brouwerij Alken-Maes is eigenaar van het pand en sloot een overeenkomst af met twee jonge Lintenaars, die via hun sportclub verbonden zijn aan het centrum.
18/09 22u30  UEFA: biologisch paspoort en nieuwe richtlijn voor hoofdblessuresIsraëlische voetbalclubs mogen opnieuw Europese wedstrijden in eigen stadion spelen. Dat heeft Gianni Infantino, secretaris-generaal van de Europese voetbalbond UEFA, donderdag bekendgemaakt. Ook besliste de organisatie om vanaf het seizoen 2015-2016 een biologisch paspoort in te voeren.
18/09 22u30  Nieuwe gemeenteschool wordt vanaf januari gebouwdDe nieuwe gemeenteschool in de Pastorijstraat wordt vanaf 1 januari 2015 gebouwd en de leerlingen krijgen er vanaf 1 september 2016 les.
18/09 22u15  Preud’homme: ‘Die wissels? Ik speel met de meest frisse spelers’Geen drie punten voor Club Brugge na de thuismatch van donderdag in de Europa League tegen FC Torino. Blauw-Zwart speelde 0-0 gelijk en moest tevreden zijn met één puntje.
18/09 22u15  Vijftien straten kunnen zonder stroom vallenIn het geval van een stroomtekort dreigen er in Lier en Koningshooikt vijftien straten een tijdlang zonder elektriciteit te vallen.
18/09 22u00  Sint-Paulusscouts vieren 70-jarig bestaanDit weekend blazen de scouts van Sint-Paulus in Bonheiden zeventig kaarsjes uit.
18/09 22u00  Timmy Simons: ‘Niet snel genoeg of niet zuiver’Ondanks enkele mogelijkheden is Club Brugge er donderdag niet in geslaagd om zijn licht overwicht om te zetten in een overwinning tegen FC Torino. Beide ploegen hielden mekaar op speeldag één in de Europa League op een scoreloos gelijkspel.
18/09 21u45  Transport van Dievel is Excellente OndernemingOp de eerste editie van Award@Voka donderdagavond in het Mechelse bioscoopcomplex Utopolis, heeft Voka Kamer van Koophandel Mechelen verschillende ondernemingen bekroond voor hun economische verdienste voor de Mechelse regio. Het Mechelse transportbedrijf Vervoer Van Dievel mocht de Award Excellente Onderneming 2014 in ontvangst nemen.
18/09 21u30  Verlaten boerderij brandt uitIn Rumst is donderdagavond op de Schanshoeveweg brand ontstaan in bouwvallig boerderijtje dat al jaren verlaten is. De brandweer heeft de toestand onder controle, maar er gaat nog geruime tijd nageblust moeten worden.
18/09 21u15  EUROPA LEAGUE. Kopenhagen wint in poule van Club, gelijkspel TottenhamNaast Club Brugge kwamen om 19u in de Europa League ook een heleboel andere Belgische spelers in actie. Een overzicht van alle gespeelde matchen:
18/09 21u00  Jean-François Gillet houdt Club Brugge van overwinning bij comebackClub Brugge heeft na een flauwe wedstrijd Torino niet kunnen kloppen. Het had met kopballen van Oscar Duarte en Nikola Storm de beste kansen, maar Rode Duivel Jean-François Gillet pakte bij zijn comeback onder de lat van Torino uit met twee goede reddingen.
18/09 21u00  Controle loopt zwaar uit de hand: 200 mensen keren zich tegen agentenIn Gent hebben twee agenten van de Gentse lokale politie donderdagavond pepperspray moeten gebruiken, omdat ze ingesloten waren door een menigte die zich tegen de politie had gekeerd na een interventie wegens agressie tegen personeel van De Lijn. Dat meldt woordvoerder Manuel Mugica Gonzalez van de Gentse lokale politie.
18/09 21u00  Golfer Colsaerts schittert tijdens eerste ronde in WalesNicolas Colsaerts heeft donderdag in het Engelse Newport een fraaie eerste ronde neergezet tijdens het Wales Open (EPGA). De Brusselaar staat na zijn ronde in 66 slagen op de tweede plaats.
18/09 20u45  Nieuw uitzicht van buurtwinkel FruithofWim en Annick Lambrecht hebben gebruik gemaakt van de vakantie om hun winkel op de Fruithoflaan 11 te Berchem totaal te vernieuwen. Zij zijn er in geslaagd een beeld van ruimte en licht te creëren waardoor het winkelen aangenamer wordt.
18/09 20u45  Politie geeft infosessie inbraakpreventieOm het aantal inbraken in Merksem te verminderen gaf de politie woensdag een infosessie inbraakpreventie in het districtshuis.
18/09 20u31  Channel Zero gaat akoestischMetal in het theater? Volgend jaar is het zover. Channel Zero gaat dan op theatertoernee. En speelt daarbij voor het eerst akoestische concerten.
18/09 20u16  Jens Voigt breekt legendarisch werelduurrecordJens Voigt heeft het werelduurrecord gebroken. De 43-jarige Duitser legde op de Vélodrome Suisse in het Zwitsere Grenchen het nieuwe (en indrukwekkende) wereldrecord vast op 51 kilometer en 115 meter. Het was de allerlaatste wedstrijd uit de (lange) carrière van de even sympathieke als populaire Voigt, die nu de fiets aan de haakt hangt.
18/09 20u00  Klacht Beerschot-Wilrijk tegen Heist afgewezenHet BAS sprak zich donderdag uit over de gemiste strafschop van Beerschot-Wilrijk in de bekermatch tegen KSK Heist. En het Belgisch Arbitragehof voor de Sport heeft de klacht van Beerschot afgewezen. De uitslag blijft behouden en zo kunnen de Heistenaren zich gaan opmaken voor een duel met eersteklasser Standard.
18/09 19u45  Parma-speler Biabiany kampt met hartproblemenJonathan Biabiany, de Franse aanvaller van Parma, heeft hartproblemen en komt tot nader order niet meer in actie. Dat heeft de Serie A-club donderdag laten weten.
18/09 19u30  Finale Champions League 2016 wordt in Milaan gespeeldDe finale van de Champions League voetbal van 2016 wordt in Milaan gespeeld. Dat heeft het Uitvoerend Comité van de Europese Voetbalbond UEFA donderdag beslist op zijn zitting in Nyon.
18/09 19u30  Landelijke Gilde zoekt nog vuurkorven tegen zaterdagvoormiddagAan de windmolen in Pulderbos starten vrijdagavond 19 september weer de Molenfeesten. De Landelijke Gilde is nog dringend op zoek naar twintig vuurkorven om te lenen voor haar vuurkorvenwandeling van zaterdagavond. Vuurkorf-eigenaars worden opgeroepen om ze ten laatste tegen zaterdagvoormiddag binnen te brengen aan de Kleinheide 43 in Pulderbos.
18/09 19u30  Albasini sterkste in Tre Valli VaresiniMichael Albasini (Orica-GreenEdge) heeft donderdag de Italiaanse semiklassieker Tre Valli Varesini (Ita/1.BC) op zijn naam geschreven. De Zwitser was na 200 km van Luino naar Varese de sterkste van een kopgroepje en haalde het voor Sonny Colbrelli (Bardiani-CSF) en Filippo Pozzato (Lampre-Merida).
18/09 19u30  Van den Brom topkandidaat bij AZ, Pastoor wil baan terugJohn van den Brom is de topkandidaat om Marco van Basten op te volgen als hoofdtrainer van de Nederlandse eersteklasser AZ. De voormalige trainer van Anderlecht ziet de job alvast zitten: 'Als AZ snel wil handelen, kan dat.' Dat meldt het Nederlandse weekblad Voetbal International.
18/09 19u30  Grote Doelstraat gedeeltelijk afgesloten op 24 septemberLees meer >
18/09 19u30  Geen Pozzato in Italiaanse WK-selectieItaliaans bondscoach Davide Cassani heeft zijn elfkoppige selectie bekendgemaakt voor het WK wielrennen in het Spaanse Ponferrada. Filippo Pozzato maakt geen deel uit van die selectie.
18/09 19u30  Tijdelijke verkeersverordening Kerselaarstraat komend weekendVoor het wijkfeest van zaterdag 20 september is er een tijdelijke verkeersverordening in de Kerselaarstraat.
18/09 19u30  Berentrode herfstsportkampenZin om je herfstvakantie op een sportieve manier door te brengen, bekijk dan hier het aanbod van de Berentrode herfstsportkampen.
18/09 19u00  Reisorganisator DeVillage moet inbinden over schadevergoedingDe 150 gedupeerden die via Test-Aankoop klacht indienden tegen touroperator Sun Reizen, lijken dan toch hun gram te halen. Op zijn website meldt Test-Aankoop dat het aan tafel gaat zitten met de reisorganisatie over een verhoogde schadevergoeding. Dat doet het nadat het eerder een tegemoetkoming van 50 euro per persoon per nacht afsloeg.
18/09 19u00  Wat kunnen de Belgische ploegen in de Europa League? Volg het liveVanavond komen drie Belgische ploegen in actie in de groepsfase van de Europa League. Club Brugge komt als eerste aan de beurt. Blauw-zwart ontvangt om 19 uur in het Jan Breydelstadion de Italianen van Torino.
18/09 18u45  Klacht van Beerschot-Wilrijk in ‘penaltyzaak’ afgewezenHet Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) heeft de klacht van Beerschot-Wilrijk in de ‘penaltyzaak’ afgewezen. SK Heist speelt zo volgende week woensdag thuis tegen Standard in de volgende ronde van de Beker van België.
18/09 18u45  Porosjenko vraagt Verenigde Staten wapens tegen “nieuwe Koude Oorlog”De Oekraïense president Petro Porosjenko heeft bij een bezoek aan de Verenigde Staten om wapens en andere militaire hulp voor de strijd tegen de pro-Russische separatisten gevraagd.
18/09 18u15  Jongste vandaal van kerkhof Waver is acht jaar oudDrie verdachten zijn geïdentificeerd voor het vandalisme op grafzerken in Onze-Lieve-Vrouw-Waver, een deelgemeente van Sint-Katelijne-Waver. Het gaat om drie minderjarigen, de jongste is acht jaar.
18/09 18u15  Bejaard koppel aangespoeld op strand van NieuwpoortOp het strand van Nieuwpoort zijn donderdagnamiddag twee lichamen aangespoeld. Het gaat om een bejaard koppel uit Brugge. Volgens het parket van West-Vlaanderen is de vrouw vermoedelijk in de problemen geraakt ter hoogte van een golfbreker en is de man haar achterna gesprongen.
18/09 18u00  ‘Spanken’ met Mexicaanse vlag kan Miley Cyrus nachtje gevangenis opleverenHet optreden van Miley Cyrus op de Mexicaanse Onafhankelijkheidsdag afgelopen dinsdag kan haar duur komen staan. De zangeres liet zich in het Mexicaanse Monterrey door een van haar dansers met de Mexicaanse vlag op de billen slaan. Dat kan haar een boete van bijna 1000 euro kosten. In het ergste geval mag ze ook een nachtje doorbrengen in de gevangenis.
18/09 18u00  Coucke wordt aandeelhouder bij Lille, samenwerking met KVO mogelijkMarc Coucke, sterke man van voetbalploeg KV Oostende en wielerploeg Omega Pharma-Quickstep, wordt een belangrijke aandeelhouder van Lille. Hij krijgt vijf procent van de aandelen in zijn bezit bij de leider uit de Franse Ligue 1, waardoor hij de op twee na grootste aandeelhouder wordt. Op lange termijn zit er een samenwerking met Oostende in, al hoeft die niet per se sportief te zijn.
18/09 17u45  Belgische Davis Cup-ploeg botst meteen op Roger FedererDe Belgische Davis Cup-ploeg botst in de eerste ronde van de Wereldgroep (6-8 maart 2015) op het Zwitserland van Roger Federer en Stan Wawrinka. België speelt thuis.
18/09 17u45  Vrouw die partner doodstak met mes in Temse naar hof van assisenDe 48-jarige vrouw die in 2012 haar 53-jarige partner dodelijke messteken toebracht in Steendorp bij Temse, moet zich voor het hof van assisen verantwoorden. Dat heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling donderdag beslist.
18/09 17u45  Schattig: puppy's spelen met GoProLaat puppy's achter een GoPro aanlopen en je krijgt een fantastisch filmpje. Dat bewijst deze YouTube-gebruiker. Kijk en geniet, want schattiger dan dit ga je niet snel tegenkomen.
18/09 17u45  IS verspreidt videoboodschap van gegijzelde journalist John CantlieDe jihadisten van de terreurmilitie Islamitische Staat (IS) hebben donderdag een videoboodschap van de Britse gegijzelde oorlogscorrespondent John Cantlie op YouTube geplaatst. Cantlie werd na zijn aankomst in Syrië in november 2012 ontvoerd.
18/09 17u30  Jongste vandaal van kerkhof Waver is acht jaarDrie verdachten zijn opgepakt voor het vandalisme op grafzerken in Onze-Lieve-Vrouw-Waver, een deelgemeente van Sint-Katelijne-Waver. Het gaat om drie minderjarigen, de jongste is acht jaar.
18/09 17u30  Coucke wordt aandeelhouder bij LilleMarc Coucke, sterke man van voetbalploeg KV Oostende en wielerploeg Omega Pharma-Quickstep, wordt een belangrijke aandeelhouder van Lille. Dat heeft de Noord-Franse voetbalclub zonet bekend gemaakt op zijn website. De mededeling volgt twee maanden na het nieuws dat Ettix, het bedrijf van Coucke, shirtsponsor werd van LOSC.
18/09 17u15  Slagerij Hoskens in Abdijstraat blijft open onder druk van cliënteelSlagerij Hoskens in de Abdijstraat gaat dan toch niet dicht. Nadat onlangs bekend was geraakt dat de beenhouwer wegens een gebrek aan klanten zijn zaak zou sluiten, zijn het uitgerekend de trouwe klanten die René en Jo Hoskens konden overtuigen om die plannen weer op te bergen.
18/09 17u15  Geraakt luxe-project eindelijk klaar?De werkzaamheden zijn hervat aan het project met luxeflats-en woningen op de site van de voormalige tennisclub Derby in de Amedeus Stockmanslei. De eigenaar van de gronden neemt de rol over van de aannemer die begin dit jaar failliet ging.
18/09 17u15  Fileleed rond kruispunt MechelsesteenwegRond het kruispunt van de Ring (R16) en de Mechelsesteenweg (N14) in Lier hebben er vandaag lange files gestaan.
18/09 17u15  Peter Van de Veire is fan van Artis HistoriaDe comeback van Artis Historia komt dichterbij. De uitgeverij strikte radiopresentator Peter Van de Veire als gezicht voor een promotiecampagne en brengt volgende week een magazine uit om de fans warm te maken voor de lancering. Maar het knip- en plakwerk begint pas begin volgend jaar, wanneer de puntjes in omloop komen. Die zullen net als vroeger te vinden zijn op verpakkingen van onder meer voedingswaren. De eerste plakboeken moeten tegen Pasen verkrijgbaar zijn. ‘Want we moeten de mensen de tijd geven om genoeg punten te verzamelen’, zegt uitgever ­Philip Gielkens. Er komt ook een digitaal luik en de puntjes zullen ook geldig zijn voor pretparken en evenementen. Er is ook een filmpje in de maak waarin Sonja Kimpen zich out als puntenknipper.
18/09 17u15  Twee lichamen aangespoeld op strand van NieuwpoortOp het strand van Nieuwpoort zijn donderdagmiddag twee lichamen aangespoeld. Het gaat om een oudere man en vrouw.
18/09 17u00  Ambtenaar steelt geld van stichting om luxeleventje te bekostigenJosé V., een ambtenaar van de federale overheidsdienst Financiën die samen met zijn echtgenote in verdenking is gesteld voor misbruik van vertrouwen, is door de FOD geschorst. Het gaat niet om een tuchtmaatregel, maar om een voorlopige maatregel in het belang van de dienst, zo meldt Francis Adyns, woordvoerder van de FOD Financiën.
18/09 17u00  Antwerps krolfkampioenschap in het NachtegalenparkIn het Nachtegalenpark wordt vrijdag het Antwerps krolfkampioenschap gehouden.
18/09 17u00  Alle eerste leerjaren uit uw regio in Eerste Klasje 2014Bij de start van dit schooljaar namen weer heel wat kinderen de grote stap van de kleuterschool naar het eerste leerjaar. Uw krant maakt er een traditie van om dit moment vast te leggen in een gratis bewaarbijlage.
18/09 17u00  Eerste Kasteelfeesten in en rond VeltwijckDe traditionele Septemberkermis in het park Veltwijck wordt vanaf dit jaar vervangen door Kasteelfeesten. In 2015 bestaat kasteel Veltwijck 450 jaar. De Kasteelfeesten op 20 en 21 september leggen de rode loper klaar voor de herdenking van volgend jaar.
18/09 16u45  Leerlingen Mater Salvatoris willen duidelijk meer sport op schoolIn het kader van de Week van de Sport kwamen de leerlingen van het Mater Salvatorisinstituut woensdag in sportkledij naar school. Op de speelplaats vormden ze de letters MSIN. Daarmee stuurden ze een dubbele boodschap de wereld in: 'Mater Salvatoris Instituut Natuurlijk' en 'Meer Sport Is Nodig'.
18/09 16u45  NPG energy opent biogascentrale in DeurganckdokNPG energy heeft donderdag zijn biogascentrale NPG BIO II aan het Antwerpse Deurganckdok ingehuldigd. De ingebruikname van de centrale, met een kostprijs van circa 10 miljoen euro en een vermogen van 3 MW, is de eerste in een reeks van drie gelijkaardige in de komende twaalf maanden. De twee andere komen er in Peer en Bocholt. NPG energy plant de komende jaren 40 à 50 miljoen euro per jaar te investeren in nieuwe biogascentrales.
18/09 16u45  Buurtfeest in de Van Vaerenberghstraat met Enrique NovielloVorig jaar schreef de Van Vaerenberghstraat een stukje straatgeschiedenis met een biertje dat door de bewoners gebrouwen werd. Dit jaar deden zij beroep op Enrique Noviello, een Argentijnse muzikant die ook bekend is door zijn band La Murga Armada, om de kinderen van de straat muziek en ritme bij te brengen.
18/09 16u45  Stad Antwerpen wint Prijs voor Digitale CommunicatieHet nieuwe digitale platform van de stad Antwerpen, ‘A-stad’, ontvangt de Prijs voor Digitale Communicatie die jaarlijks wordt uitgereikt op de Dag van de Digitale Communicatie. Dat laat de vereniging voor overheidscommunicatie Kortom, medeorganisator van de studiedag in kwestie, weten in een persbericht. ‘A-stad’ is volgens de jury erg vernieuwend omdat het platform onder meer door zijn interactief karakter “de ogen en mogelijkheden openhoudt voor de digitale overheid van morgen”.
18/09 16u30  Je zit vol virussen zonder dat je het weetHoe gezond je jezelf ook voelt: iedereen draagt enkele virussen met zich mee. Dat blijkt althans uit een onderzoek aan de Washington University in het Amerikaanse St.Louis.
18/09 16u30  Gemeente Essen helpt met papierwerkNaar school gaan kost geld, studeren ook. Schooltoelagen en studietoelagen van de Vlaamse overheid helpen om de kosten te dragen. Het gemeentebestuur van Essen helpt op maandag 29 september van 17u tot 19.30u in het gemeentehuis bij het invullen van de aanvraag.
18/09 16u30  IS-extremisten veroveren Koerdische dorpen in Noord-SyriëDe terreurmilitie Islamitische Staat (IS) heeft in het noorden van Syrië 16 door een meerderheid van Koerden bewoonde dorpen ingenomen. De dorpen liggen in de omgeving van de stad Ayn al-Arab aan de grens met Turkije. Dat meldt de in Londen gevestigde oppositiesite Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten.
18/09 16u30  Geen gewonden bij ongeval met drie vrachtwagens aan KennedytunnelOp de Antwerpse Ring heeft zich donderdagmiddag een kop-staartaanrijding met drie vrachtwagens voorgedaan ter hoogte van de Kennedytunnel. Omstreeks 14 uur was de rijbaan opnieuw vrij.
18/09 16u15  Operazanger krijgt 22 jaar cel voor doodslag op partnerDe voormalige operazanger Hedwig Smets (63) zal 22 jaar cel krijgen. De jury zag geen verzachtende omstandigheden, maar houdt wel rekening met zijn positieve levensloop tot 2006 en de kentering in zijn leven door het ontslag bij de Opera in 1998. Dat leidde tot grote verbittering die hij door zijn persoonlijkheidsproblemen geen plaats kon geven.
18/09 16u15  Grieken gebruiken camouflagenetten om belastingen te ontwijkenRijke Grieken hebben een nieuwe truc om minder belasting te betalen. Ze bedekken hun zwembaden met militaire camouflagezeilen en -netten. Zo hopen ze dat de overheid die niet opmerkt, en ze ook geen belasting moeten betalen.
18/09 16u15  Banken weigeren minder leningen aan bedrijvenBanken zijn steeds meer geneigd om aanvragen van bedrijfskredieten goed te keuren. De weigeringsgraad ligt nu op het laagste niveau sinds het begin van de metingen in 2008. Het aantal aanvragen blijft wel nog altijd dalen.
18/09 16u15  25 steden en gemeenten doen mee aan autoloze zondagVoor de autoloze zondag, op 21 september, maken 25 steden en gemeenten en een aantal buurten en verenigingen hun centrum of buurt autovrij, en dat in het kader van de Week van de Mobiliteit. Dat meldt Mobiel21.
18/09 16u00  Toekomst van veldritploeg Marc Herremans verzekerd tot maart 2015Na het wegvallen van Stannah leek de toekomst er even somber uit te zien voor de veldritploeg van Marc Herremans. De ploeg bleef evenwel niet bij de pakken zitten en ging op zoek naar een nieuwe sponsor. Die werd gevonden met de Nederlands-Belgische reisorganisator Corendon.
18/09 16u00  Operazanger krijgt 22 jaar voor doodslagDe voormalige operazanger Hedwig Smets (63) zal 22 jaar cel krijgen. De jury zag geen verzachtende omstandigheden, maar houdt wel rekening met zijn positieve levensloop tot 2006 en de kentering in zijn leven door het ontslag bij de Opera in 1998. Dat leidde tot grote verbittering die hij door zijn persoonlijkheidsproblemen geen plaats kon geven.
18/09 16u00  Politie pakt hinderlijk parkeren strenger aanDe lokale politie Berlaar-Nijlen begint vanaf 1 november met strenge controles op hinderlijk parkeren.
18/09 16u00  Franse verdediger tot 2020 bij Real MadridRaphaël Varane heeft een nieuwe verbintenis onderschreven bij Real Madrid. De Franse verdediger ligt nu tot 30 juni 2020 vast bij de Koninklijke, zo is donderdag bekendgemaakt.
18/09 16u00  Belgische golfers maken slechte beurt op eerste dag in KazachstanChristopher Mivis is op het Kazachstan Open (Challenge Tour/450.000 euro) het beste gestart van de drie deelnemende Belgen. Op de Zhailjau golfbaan van Almaty had hij voor zijn eerste openingsronde 74 slagen nodig, twee over par, wat resulteerde in een gedeelde 89e plaats.
1 2 3 4 5Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

11x Eerste Repair Café van start in Essen20/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Tatteljee organiseert in samenwerking met het gemeentebestuur op 27 september het eerste Repair Café van Essen. Elektriciens, naaisters en een fietsenmaker staan er klaar om bezoekers te helpen bij alle mogelijke reparaties.
10x Huisonderwijs gaat in stijgende lijn20/09 03u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Het voorbije schooljaar hebben in Mechelen 38 kinderen en jongeren thuis onderwijs gekregen. Een jaar eerder volgden er nog maar veertien huisonderwijs. “Ik vind dat een zorgwekkende tendens”, zegt eerste schepen Marc Hendrickx (N-VA), die bevoegd is voor onderwijs.
9x Wegomlegging door asfalteringswerken20/09 01u30 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: De gemeente Kalmthout voorziet enkele omleidingen in verband met asfalteringswerken.
9x Petitie voor meer verkeersveiligheid in Augustijnenstraat20/09 04u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: De anders zo drukke Augustijnenstraat in Mechelen-centrum werd vrijdagmiddag door honderden leerlingen ingepalmd voor een reuze-picknick. Normaal is dat onmogelijk. Met een petitie vraagt het Paramedisch Instituut om maatregelen voor meer verkeersveiligheid.
9x Gevonden portefeuille leidt agenten naar lijk20/09 05u30 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: De politie van de zone Hekla heeft vrijdagochtend het lichaam van een 52-jarige man teruggevonden in het park van Hove. Hij is waarschijnlijk in het water gesukkeld. Alles wijst op een spijtig ongeval.
8x Krokussen planten langs de Dodendraad in Kalmthout20/09 01u30 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Als herinnering aan de Dodendraad uit de Eerste wereldoorlog, zullen op zondag 28 september om 8.30 uur worden langs de Putsesteenweg 100 witte krokusbolletjes geplant op de hoek van de Putsesteenweg en de Grensstraat. Kalmthout is, na Zondereigen, de tweede plaats waar deze bolletjes geplant worden.
8x Oudercomité voert actie voor boetevrije Boetestraat20/09 04u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Het oudercomité van basisschool De Spreeuwen in Mechelen heeft tijdens de strapdag afgelopen vrijdag ludiek actie gevoerd voor een boetevrije Boetestraat. Die heeft haar naam blijkbaar niet gestolen.
8x Commissie neemt het op voor gevangenen Merksplas20/09 05u00 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: De Commissie van Toezicht bij de gevangenis van Merksplas schrijft een open brief om de schrijnende behandeling van de geïnterneerden daar aan te klagen. Lees de volledige brief hier.
8x Juridisch gevecht rond dood Raf Liedts20/09 06u00 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: De raadkamer in Turnhout neemt een maand de tijd om te beslissen of de zaak rond dood van het Herentalse VB-raadslid Raf Liedts, die stierf onder de NMR-scanner van het UZHerentals, voor de rechtbank moet komen. De nabestaanden van Liedts eisen dat, omdat zij medische fouten vermoeden.
7x Facelift van 800.000 euro voor hotel20/09 06u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Het Holiday Inn Express-hotel in de binnenstad van Mechelen steekt helemaal in het nieuw. Het interieur van het driesterrenhotel had zijn beste tijd gehad. Daarom werd 800.000 euro geïnvesteerd in een grondige facelift van de lobby en de kamers.

Statistieken

Nieuwsbronnen:
150
Artikels:
43191
Gelezen:
13381
Aantal lezers nu:
49


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2014 Naar boven