zaterdag 19 april 2014, week 16


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur

Laatste updatecontrole: vandaag om 11u30
 

Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur

Verbergen Tonen
19/04 09u00  Lichaam Gabriel García Márquez al gecremeerd De donderdag overleden Colombiaanse schrijver Gabriel García Márquez (87) werd reeds gecremeerd. Dat meldt de Colombiaanse ambassadeur in Mexico, José Gabriel Ortiz, vrijdag. García Márquez stierf in zijn woonst in Mexico-Stad.
19/04 08u30  Niet alleen de kandidaten zingen in 'The Voice van Vlaanderen' (video) Gisteren ging in 't Kuipke in Gent de eerste liveshow van 'The Voice van Vlaanderen' van start. 16 kandidaten passeerden de revue, waarvan slechts de helft overbleef en door mag naar de volgende liveshow. De show startte met een performance van de vier coaches.
18/04 17u00  Uitgeverij start herdruk van Nederlandse vertalingen Marquez De Amsterdamse uitgeverij Meulenhoff, die de Nederlandse vertalingen van alle werken van de donderdag overleden Gabriel Garcia Marquez uitgeeft, houdt rekening met een grotere vraag naar de boeken van de Colombiaanse schrijver. De uitgever heeft vrijdag meteen enkele herdrukken in gang gezet. Alle titels zijn op dit moment nog wel leverbaar. Bij de Belgische Uitgeverij Lannoo Groep, waar Meulenhoff deel van uitmaakt, is te horen dat alvast 'Honderd jaar eenzaamheid' en 'Liefde in tijden van cholera' met spoed herdrukt worden.
18/04 12u15  Antwerpse Laura uit 'The Voice' acteert ook in 'Familie' Zingen moet ze pas volgende week doen, maar Laura Tesoro (17) uit Antwerpen is wel een van de blikvangers in The Voice. En ze heeft veel talenten, want naast zingen acteert ze ook in Familie.
18/04 12u15  The Offspring viert 20ste verjaardag van hitalbum op Groezrock The Offspring komt op 3 mei naar Groezrock om de 20ste verjaardag te vieren van hitalbum 'Smash'. De band toert in mei Europa rond en het Meerhoutse festival is een van de eerste haltes.
18/04 11u30  Nathan excuseert zich bij Sergio Herman (video) Het VTM-programma 'Mijn pop-uprestaurant' heeft er een bewogen aflevering opzitten. In Brussel bleef het restaurant Sticks & Stones noodgedwongen dicht, terwijl juryleden Sergio en Sepideh in Gent uit de zaak vertrokken.
18/04 10u30  Bear Grills tegen Almaci: "Jij bent geen alibi-allochtoon" (video) Daags na de visite van Annemie Turtelboom (Open Vld) mocht Meyrem Almaci (Groen) plaatsnemen in de BMW van internetfenomeen Bear Grills van Antwaarpe. Rachid Abourig hield met de Antwerpse politica van Turkse afkomst een onderhoudend gesprek over onder andere het onverdoofd slachten van schapen, het groene gedachtegoed, de persoonlijke ambities van Almaci en het nut van een stem voor de groenen.
18/04 08u30  Regisseur X-Men-films beschuldigd van seksueel misbruik Bryan Singer heeft een klacht wegens seksueel misbruik aan zijn broek. Een man uit Nevada beweert dat de succesregisseur van de X-Men-films hem als tiener misbruikte.
18/04 08u15  Regisseur X-Men-films beschuldigt van seksueel misbruik Bryan Singer heeft een klacht wegens seksueel misbruik aan zijn broek. Een man uit Nevada beweert dat de succesregisseur van de X-Men-films hem als tiener misbruikte.
17/04 22u30  Gabriel García Márquez (87) overleden De Colombiaanse schrijver Gabriel García Márquez is op 87-jarige leeftijd overleden in Mexico.
17/04 20u15  Robin Williams kruipt opnieuw in de huid van 'Mrs. Doubtfire' Studio Fox haalt succeskomedie 'Mrs. Doubtfire' vanonder het stof. In het vervolg zal Robin Williams opnieuw de rol van de guitige Schotse nanny op zich nemen. Dat meldt The Hollywood Reporter. Het origineel dateert alweer van 1993.
17/04 17u00  Amerikaanse rapper snijdt penis af en springt van balkon Andre Johnson, een Amerikaanse rapper die banden heeft met het hiphopcollectief Wu-Tang Clan is zwaargewond in het ziekenhuis opgenomen nadat hij zichzelf van het leven wilde beroven. Vlak voor hij van een balkon sprong zou Johnson, die beter bekend is onder zijn artiestennaam Christ Bearer, zijn penis hebben afgesneden.
17/04 16u15  Tv-tip: Eén op de vijf meisjes denkt aan plastische chirurgie Eén op de vijf meisjes is niet tevreden over haar lichaam. Hetzelfde aantal zou zelfs plastische chirurgie overwegen, als het gratis was. Dat blijkt uit een bevraging van het VRT-programma 'Koppen' bij 457 Vlaamse jongens en meisjes tussen de 15 en 18 jaar oud. Dat meldt Het Nieuwsblad.
17/04 13u00  Bear Grills: "Wat kunnen de liberalen doen voor mijn loonfichke?" (video) Bear Grills van Antwaarpe kan weer een partij afvinken op zijn lijstje. Na Monica De Coninck (sp.a), Filip Dewinter (Vlaams Belang) en Liesbeth Homans (N-VA) heeft de Antwerpse Marokkaan Rachid Abourig Open Vld'ster Annemie Turtelboom voor een ritje in zijn BMW uitgenodigd.
17/04 12u30  Zingende non pakt uit met 'Girls Just Want To Have Fun' (video) Kent u Cristina Scuccia nog? De zingende non werd vorige maand een Youtube-hit na haar auditie voor 'The Voice of Italy'. De 25-jarige kloosterzuster bracht toen een indrukwekkende cover van 'No One' van Alicia Keys. Woensdagavond won ze met sprekend gemak haar battle met 'Girls Just Want To Have Fun' van Cyndi Lauper.
Laatste update: vandaag om 9u00Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
17/04 00u15  Hilde Crevits beschouwt grap in 'De Ideale Wereld' als kwajongensstreek'Er moest maar eens iemand misbruik van maken', zei Jonas Geirnaert in De Ideale Wereld met een ondeugende glimlach op de lippen. Mikpunt van satire: de verkiezingscampagne van Vlaams minister voor Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V).
16/04 22u15  The Cartoonist toont beste Belgische cartoonsElio Di Rupo opende woensdag The Cartoonist in Brussel. In de gloednieuwe galerie stellen twaalf gerenommeerde perscartoonisten hun werk ten toon. Eén van hen is onze Gazet van Antwerpen-huiscartoonist Jean-Marie Mathues, alias Quirit (foto). 'Zelf tekende ik Di Rupo amper één keer. Maar hij leek er niet op', lacht Quirit.
16/04 20u30  Broers van Paul Walker springen in bij 'Fast & Furious 7'Twee broers van de dodelijk verongelukte Hollywoodacteur Paul Walker zullen bij de draaiwerken voor 'Fast & Furious 7' inspringen. De filmopnames zullen nu met Walkers broers Caleb (36) en Cody (25) voortgezet worden. Dat is dinsdag meegedeeld op de Facebookpagina van de actiefilmreeks.
16/04 20u15  Hilde Crevits beschouwt grap in 'De Ideale Wereld' als kwajongsstreek'Er moest maar eens iemand misbruik van maken', zei Jonas Geirnaert in De Ideale Wereld met een ondeugende glimlach op de lippen. Mikpunt van satire: de verkiezingscampagne van Vlaams minister voor Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V).
16/04 18u45  AC/DC stopt er dan toch niet meeAC/DC stopt er dan toch niet mee. Frontman Brian Johnson gaat daarmee in tegen de geruchten over een split omwille van de gezondheid van gitarist Malcolm Young (links op de foto). Dat meldt The Telegraph. Johnson laat zelfs verstaan dat de band weer gaat samenkomen om materiaal te schrijven voor een nieuw album.
16/04 16u15  Oscarwinnaar componeert hymne TomorrowlandTomorrowland kwam onlangs met het nieuws dat het dancefestival ging samenwerken met MTV, nu raakt bekend dat ze een befaamd componist heeft kunnen strikken. Niemand minder dan Hans Zimmer schreef de hymne voor de tiende editie. Dat meldt het Amerikaanse vaktijdschrift Hollywood Reporter.
16/04 16u00  Sexy meisjes maken jongeren warm voor klassieke muziek (video)B-Classic heeft vandaag een videoclip online gezet die jongeren warm moet maken voor klassieke muziek. Vijf niet onknappe meisjes staan met hun achterwerk te schudden op de muziek van de Tjechische componist Dvorak.
16/04 13u15  Pauw en Witteman houden het voor bekekenDe Nederlandse presentatoren Jeroen Pauw en Paul Witteman stoppen eind mei na acht jaar met hun gezamenlijke talkshow 'Pauw en Witteman'. De mannen komen allebei na de zomer terug met eigen tv-programma's. Dat maakte de Nederlandse omroep VARA woensdag bekend.
16/04 11u15  Internet lacht met dansende 'Leonardo DiCaprio' (video)'Als dit echt Leonardo DiCaprio is, is dit het beste filmpje ooit!' Zo klinkt het in een reactie op een Youtube-video waarin een man die wel heel hard lijkt op de Amerikaanse topacteur zijn beste danspasjes toont.
16/04 10u45  Dansende 'Leonardo DiCaprio' verovert internet (video)'Als dit echt Leonardo DiCaprio is, is dit het beste filmpje ooit!' Zo klinkt het in een reactie op een Youtube-video waarin een man die wel heel hard lijkt op de Amerikaanse topacteur zijn beste danspasjes toont.
16/04 09u45  Pieter Aspe viert 20e verjaardag met "gruwelijkste boek"Pieter Aspe zet zijn 20ste verjaardag als misdaadauteur kracht bij met (Pijn)³, het recentste verhaal uit de reeks rond Van In en Versavel, waarin onder meer een psychopaat wordt opgevoerd.
16/04 09u00  Deze week geen Humo voor minderjarigenDe Nationale Loterij heeft de verkopers van dagbladen en tijdschriften erop gewezen dat het verboden is om krasbiljetten te verkopen aan minderjarigen. Ook de verkoop van het weekblad Humo, dat deze week in een celofaanverpakking met gratis krasbiljet Brasil wordt aangeboden, is dus verboden als de klant jonger is dan 18 jaar.
16/04 07u45  Trekt AC/DC de stekker uit?AC/DC trekt de stekker uit. Verwacht wordt dat de legendarische hardrockgroep nog deze week aankondigt ermee te stoppen. Reden: gitarist Malcolm Young (links op de foto) heeft ernstige gezondheidsproblemen.
16/04 07u00  'Komen Eten'-kandidaat: "Bananen? Zijt gij van Afrika?" (video)Opmerkelijke vraag gisteravond in het VIER-programma 'Komen Eten'. Toen Matheus zijn gasten bakbananen serveerde, vroeg Wesley hem zonder verpinken: 'Zijt gij afkomstig uit Afrika, met dat je die Afrikaanse bananen serveert?'. 'Waarom niet omdat hij zwart ziet?', merkte deelneemster Stephanie op.
15/04 23u30  Stromae 'Formidable' in Lotto ArenaStromae zette dinsdag de Lotto Arena moeiteloos naar zijn hand. De fel bejubelde zanger werkt een Tour de Belgique af die hem deze zomer ook naar Rock Werchter brengt.
15/04 20u15  Axelle Red stelt eigen kledinglijn voor: "Iedereen kleedt zich zo saai" (album)Axelle Red (44) heeft gisteren in de AED-studio’s in Lint haar eerste kledingcollectie voorgesteld. De Hasseltse zangeres ontwierp voor JBC twintig lente- en zomeritems voor zowel vrouwen als jonge meisjes. “Ik kan naast muziek nu eindelijk ook mijn tweede passie delen met de rest van de wereld. Dat geeft een enorme kick”, aldus Axelle.
15/04 18u15  Vikingen gespot in centrum van LondenOp de Thames, de rivier die door het centrum van Londen stroomt, dook dinsdagmiddag plots een Vikingboot op. Geen echte natuurlijk maar een replica die promotie maakte voor een tentoonstelling van het British Museum, die vanaf volgende week in Engelse cinema's te zien zal zijn.
15/04 17u15  Engelse woonwijk in de ban van spionagekunstwerkEen woonwijk in de Engelse stad Cheltenham is in de ban van een mysterieus kunstwerk. Toen ze maandagochtend ontwaakten, stelden ze vast dat er drie geheime agenten op de muur achter een telefooncel waren geschilderd. Vermoedelijk is het een nieuw werk van graffitikunstenaar 'Banksy'.
15/04 15u45  Rode Duivels duiken op in Braziliaanse Miss Butt-verkiezing (album)Donderdag wordt in het Braziliaanse Sao Paulo de finale van de wereldbekereditie van de Miss Butt-verkiezing georganiseerd. Kandidate Lizy Sampaio gebruikt voor een promotieshoot alvast iets wat elke voetbalfan meteen aan zijn/haar jeugd doet terugdenken: Panini-stickers.
15/04 13u00  Verdeelde reacties op eerste aflevering 'Iedereen Duivel''Iedereen Duivel', de achtdelige Eén-reeks over onze nationale voetbalploeg, ging maandagavond van start. We kregen een unieke kijk achter de schermen van de Rode Duivels, maar het programma kon niet bij iedereen de (te?) hoge verwachtingen inlossen.
15/04 11u30  Acteur Bob Stijnen overledenIn Hasselt is vorige week donderdag acteur Bob Stijnen overleden aan een hartaderbreuk. Hij werd 74 jaar.
15/04 11u30  Pharrell Williams in tranen bij Oprah (video)De Amerikaanse topartiest Pharrell Williams is zondag tijdens een televisie-interview met Oprah Winfrey in tranen uitgebarsten.
15/04 11u15  Verdeelde reacties over eerste aflevering 'Iedereen Duivel''Iedereen Duivel', de achtdelige Eén-reeks over onze nationale voetbalploeg, ging maandagavond van start. We kregen een unieke kijk achter de schermen van de Rode Duivels, maar het programma kon niet bij iedereen de (te?) hoge verwachtingen inlossen.
15/04 10u15  Pharrell Williams even niet 'happy' bij Oprah (video)De Amerikaanse topartiest Pharrell Williams is zondag tijdens een televisie-interview met Oprah Winfrey in tranen uitgebarsten.
15/04 08u45  Ian Thomas te gast in populaire Amerikaanse showIan Thomas zet zijn verovering van Amerika gestaag voort. Eind april duikt de 16-jarige zanger als eerste Belg ooit op in 'Entertainment Tonight', een van Amerika's best bekeken shows.
15/04 08u15  Axelle Red: "Iedereen op straat loopt zo saai gekleed"Axelle Red (44) stelde maandag in de AEDstudio's in Lint haar eerste kledingcollectie voor. De zangeres ontwierp voor JBC twintig lente- en zomeritems, zowel voor vrouwen als voor jonge meisjes. De collectie ligt vanaf vandaag (dinsdag) in de winkelrekken.
15/04 08u00  Familie Michael Jackson moet concertorganisator AEG 800.000 dollarDe moeder van de overleden popster Michael Jackson zal concertorganisator AEG 800.000 dollar (578.000 euro) aan gerechtskosten moeten terugbetalen na het proces dat ze had aangespannen tegen de groep. Volgens Katherine Jackson was de concertorganisator nalatig bij het aanstellen van Michaels lijfarts Conrad Murray.
14/04 22u00  Iedereen Duivel: "On ne tweet pas"Recensie Iedereen Duivel
14/04 13u00  Parade van Mustangs en snelle bolides aan Kinepolis (album)Autoliefhebbers en filmfanaten kwamen zaterdag bij elkaar op de parking van Kinepolis Antwerpen die vol stond met Ford Mustangs en exclusieve sportwagens.
14/04 12u45  Tv-tip: Rode Duivels kijken naar ‘De Kampioenen’Vanavond begint op Eén de achtdelige reeks Iedereen Duivel. Tot in de hotelkamer toe krijgen we een kijk achter de schermen van de Rode Duivels. Maar in de serie worden ook fans gevolgd.
14/04 10u30  Opnieuw internationale award voor TomorrowlandOp de EMPO Awards in Mexico heeft Tomorrowland de award van 'Beste Internationale Festival' in de wacht gesleept. Het dj-duo Dimitri Vegas & Like Mike viel ook in de prijzen.
14/04 10u00  'The Hunger Games 2' grote winnaar van MTV Movie AwardsDe film 'Hunger Games: Catching Fire', het tweede luik van de sf-avonturenreeks, is de grote winnaar geworden van de MTV Movie Awards 2014. Op het galabal zondagavond in Los Angeles ging de prent lopen met de prijzen voor beste film, acteur (Josh Hutcherson) en actrice (Jennifer Lawrence).
14/04 09u30  Red Star Line in nieuwe Suske en WiskeIn Sterrenrood, het 328ste album van Suske en Wiske dat midden december uitkomt, gaat een hoofdrol naar het Antwerpse Red Star Line Museum.
14/04 07u45  Topmodel Kate Upton (21): "Ik wens elke dag kleinere borsten"Het 21-jarige topmodel Kate Upton is niet helemaal tevreden met haar lichaam. 'Ik wens elke dag kleinere borsten', vertelde ze afgelopen weekend in de Britse krant The Sun. Upton zou naar verluidt cup 75D hebben.
13/04 20u30  80-jarige verbaast Engeland met spectaculaire salsa (video)Paddy Jones heeft televisiekijkend Engeland zaterdagavond verbaasd met een salsa om u tegen te zeggen. Toen de 80-jarige in strakke dansoutfit het podium van 'Britain's got Talent' besteeg, rolde iedereen nochtans met de ogen. Jurylid Simon Cowell duwde zelfs meteen op de rode knop.
12/04 12u15  Sergio: "Ik vrees dat ik altijd een klein kind zal blijven"Ambiance, dat is de core business van The Kings, het café van Sergio Quisquater (48) in Lommel dat binnenkort wordt heropend. Maar in zijn hoofd is het, ondanks zijn imago van eeuwige lolbroek, lang niet altijd feest. “Mijn gedrag past zelden in het voorziene kader, dat krijg ik er nooit meer uit. Ik voel dat veel mensen daar op afknappen.”
12/04 11u45  Tv-tip: Veerle Baetens in ‘The White Queen’‘The White Queen’ is vanavond aan de vierde aflevering toe. Niets bijzonder, ware het niet dat Veerle Baetens daarin voor het eerst opduikt als Margaretha Van Anjou. Veerle hoefde voor de opnames niet naar Groot-Brittannië. Alles werd in Brugge en omstreken gefilmd.
12/04 11u45  The Scene tegelijk op alle radio’s te horenHeel Nederland was vrijdagmiddag even van de wereld. Ruim dertig radiozenders speelden exact om 17.15u Iedereen is van de wereld als eerbetoon aan Thé Lau.
12/04 08u00  Axelle Red: "Ik ben in 'The Voice' zo kwetsbaar dat het akelig wordt"Vuilspuiters op allerhande sociaalnetwerksites vinden altijd wel een reden om beroemdheden ervan langs te geven. Vraag maar aan Axelle Red, want ook zij ontsnapt er niet aan sinds ze elke vrijdag te zien is als coach in The Voice Van Vlaanderen.
1Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

5x Niet alleen de kandidaten zingen in 'The Voice van Vlaanderen' (video)19/04 08u30 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Gisteren ging in 't Kuipke in Gent de eerste liveshow van 'The Voice van Vlaanderen' van start. 16 kandidaten passeerden de revue, waarvan slechts de helft overbleef en door mag naar de volgende liveshow. De show startte met een performance van de vier coaches.
5x Lichaam Gabriel García Márquez al gecremeerd19/04 09u00 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: De donderdag overleden Colombiaanse schrijver Gabriel García Márquez (87) werd reeds gecremeerd. Dat meldt de Colombiaanse ambassadeur in Mexico, José Gabriel Ortiz, vrijdag. García Márquez stierf in zijn woonst in Mexico-Stad.
2x Robin Williams kruipt opnieuw in de huid van 'Mrs. Doubtfire'17/04 20u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Studio Fox haalt succeskomedie 'Mrs. Doubtfire' vanonder het stof. In het vervolg zal Robin Williams opnieuw de rol van de guitige Schotse nanny op zich nemen. Dat meldt The Hollywood Reporter. Het origineel dateert alweer van 1993.
1x Axelle Red: "Ik ben in 'The Voice' zo kwetsbaar dat het akelig wordt"12/04 08u00 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Vuilspuiters op allerhande sociaalnetwerksites vinden altijd wel een reden om beroemdheden ervan langs te geven. Vraag maar aan Axelle Red, want ook zij ontsnapt er niet aan sinds ze elke vrijdag te zien is als coach in The Voice Van Vlaanderen.
1x The Scene tegelijk op alle radio’s te horen12/04 11u45 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Heel Nederland was vrijdagmiddag even van de wereld. Ruim dertig radiozenders speelden exact om 17.15u Iedereen is van de wereld als eerbetoon aan Thé Lau.
1x Tv-tip: Veerle Baetens in ‘The White Queen’12/04 11u45 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: ‘The White Queen’ is vanavond aan de vierde aflevering toe. Niets bijzonder, ware het niet dat Veerle Baetens daarin voor het eerst opduikt als Margaretha Van Anjou. Veerle hoefde voor de opnames niet naar Groot-Brittannië. Alles werd in Brugge en omstreken gefilmd.
1x Sergio: "Ik vrees dat ik altijd een klein kind zal blijven"12/04 12u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Ambiance, dat is de core business van The Kings, het café van Sergio Quisquater (48) in Lommel dat binnenkort wordt heropend. Maar in zijn hoofd is het, ondanks zijn imago van eeuwige lolbroek, lang niet altijd feest. “Mijn gedrag past zelden in het voorziene kader, dat krijg ik er nooit meer uit. Ik voel dat veel mensen daar op afknappen.”
1x 80-jarige verbaast Engeland met spectaculaire salsa (video)13/04 20u30 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Paddy Jones heeft televisiekijkend Engeland zaterdagavond verbaasd met een salsa om u tegen te zeggen. Toen de 80-jarige in strakke dansoutfit het podium van 'Britain's got Talent' besteeg, rolde iedereen nochtans met de ogen. Jurylid Simon Cowell duwde zelfs meteen op de rode knop.
1x Topmodel Kate Upton (21): "Ik wens elke dag kleinere borsten"14/04 07u45 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Het 21-jarige topmodel Kate Upton is niet helemaal tevreden met haar lichaam. 'Ik wens elke dag kleinere borsten', vertelde ze afgelopen weekend in de Britse krant The Sun. Upton zou naar verluidt cup 75D hebben.
1x Red Star Line in nieuwe Suske en Wiske14/04 09u30 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: In Sterrenrood, het 328ste album van Suske en Wiske dat midden december uitkomt, gaat een hoofdrol naar het Antwerpse Red Star Line Museum.

Statistieken

Nieuwsbronnen:
150
Artikels:
38821
Gelezen:
16620
Aantal lezers nu:
71


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2014 Naar boven