vrijdag 24 oktober 2014, week 43


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u15
 

Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur

Verbergen Tonen
24/10 17u15  Is energiewinning uit de Schelde haalbaar? Is energiewinning uit getijden op de Schelde haalbaar? Over die vraagt buigt waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal (W&Z) zich de komende maanden in het kader van een Europees gesubsidieerd project.
24/10 17u15  Scheepswerf failliet waar zeiljacht Jacques Brel gerestaureerd wordt De Nieuwe Scheldewerven, waar onder meer de ‘Askoy II’ van Jacques Brel gerestaureerd wordt, is failliet verklaard. Het bedrijf, met vestiging in Rupelmonde (Kruibeke)/Steendorp (Temse) en Hemiksem, legde donderdag de boeken neer, bevestigt de rechtbank van Koophandel in Dendermonde.
24/10 17u01  Stad geeft tickets voor musical weg Over enkele weken wordt de musical 1814 opgevoerd. Het stadsbestuur schenkt vijf duotickets met consumptiebonnetjes weg voor de voorstelling van vrijdag 28 november.
24/10 17u01  FOTO. Aan boord van het cruiseschip MS Oriana De MS Oriana meerde vanmiddag aan in de Antwerpse Haven aan kaai 226. De cruise met meer dan 1900 passagiers en meer dan 700 bemanningsleden aan boord is 260 meter lang, 32 meter breed en heeft een diepgang van 7,9 meter. De cruise van P&O vertrekt morgenmiddag.
24/10 16u45  Gesneuvelde officier Jack Corvan heeft nu eigen herdenkingsperk De gemeente Zandhoven heeft de verwaarloosde gedenksteen van de Canadese officier Jack Corvan naast het Albertkanaal in ere hersteld. Hij heeft nu een eigen herdenkingsperk in de buurt van ’t Boothuis.
24/10 16u45  Dit zijn de populairste vakantiesouvenirs om op te eten Als we terug naar huis gaan na een verkwikkende vakantie nemen we lekkere souvenirs meer voor het thuisfront. Dat blijkt uit een enquête van British Airways. De Britse luchtvaartmaatschappij heeft een lijstje opgesteld van de populairste etenswaren en dranken die vakantiegangers schenken. Een overzicht.
24/10 16u45  Zo komt Pippa aan haar strakke billen De welgevormde bilpartij van Pippa Middleton staat sinds 29 april 2011, de trouwdag van Kate Middleton en prins William, bij velen op het netvlies gebrand. Hoe de 31-jarige brunette haar achterwerk in vorm houdt is een goedbewaard geheim... tot nu.
24/10 16u30  Bouhanni geeft forfait na dubbele valpartij op piste van Grenoble Nacer Bouhanni is donderdagavond twee keer zwaar ten val gekomen tijdens de de Driedaagse van Grenoble. De Franse sprinter van FDJ.fr, die volgend seizoen in dienst van Cofidis zal rijden, werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Er werd gevreesd voor een sleutelbeenbreuk, maar gelukkig kwam Bouhanni er met schaafwonden en builen vanaf. Hij geeft wel forfait voor de resterende dagen. In Grenoble rijden ook Belgen mee. Onder andere Europees kampioen Otto Vergaerde is er actief.
24/10 16u30  Zo komt Pippa aan haar strakke derrière De welgevormde bilpartij van Pippa Middleton staat sinds 29 april 2011, de trouwdag van Kate Middleton en prins William, bij velen op het netvlies gebrand. Hoe de 31-jarige brunette haar achterwerk in vorm houdt is een goedbewaard geheim... tot nu.
24/10 16u30  Zo wordt je man een echte gentleman Het whiskymerk Chivas liet een studie uitvoeren waaruit bleek dat 70% van de vrouwen vindt dat hun man niet genoeg gentleman is. Toch zijn ze ervan overtuigd dat ze het wel kúnnen zijn. Vincent Vermeulen, oprichter en directeur van de Brusselse ‘School for Butlers & Hospitality’, gaf via enkele belangrijke kerngedachten aan wat en hoe een gentleman moet zijn.
24/10 16u30  Aangepast uitvoeringsplan voor het zeehavengebied Antwerpen goedgekeurd De Vlaamse regering heeft het aangepaste gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) voor het zeehavengebied Antwerpen definitief goedgekeurd. Met het aangepast GRUP wil de Vlaamse regering helemaal tegemoet komen aan het bezwaar van de Raad van State. Dat had het GRUP in 2013 gedeeltelijk geschorst. Met het aangepast GRUP rekent de regering erop dat de verdere ontwikkeling van de haven mogelijk wordt.
24/10 16u15  Pro League moet op zoek naar nieuwe voorzitter Michel Dupont is niet langer voorzitter van de Pro League, de belangenvereniging van de eersteklasseclubs. De samenwerking is vrijdag in onderling overleg stopgezet.
24/10 16u00  Antwerpse luchthaven krijgt Airport Angel Op de luchthaven van Antwerpen neemt Romy Cohen de taak waar van Airport Angel. De organisatie Airport Angels zorgt voor een all-round ondersteuning van de passagier. Zo kan de reiziger rekenen op assistentie bij de check-in en aan de gate.
24/10 16u00  Ingebroken in verschillende wagens aan de Frank Craeybeckxlaan Donderdagvoormiddag werd een politiepatrouille naar een parkeergarage gestuurd aan de Frank Craeybeckxlaan.
24/10 16u00  Tuinen in de Groenstraat krijgen ongewenst bezoek In de nacht van woensdag op donderdag, tussen 1.00 uur en 1.30 uur, werd er ingebroken in verschillende tuinhuisjes in de Groenstraat.
Laatste update: vandaag om 17u15Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
24/10 16u00  "Lachen en plezier maken: dat zijn de Heikneuters"Na 40 jaar zijn De Zingende Heikneuters heinde en verre bekend, maar ondanks hun roem zijn ze 'de Hei' altijd trouw gebleven. Het veelkoppige mannenkoor en hun twee zangeressen ademen nostalgie, de danseressen en sketches zorgen voor vertier. Ze brengen entertainment dat elders in Vlaanderen al lang uitgestorven is.
24/10 16u00  Aandachtige hond imiteert sirene van ambulanceDat honden soms rare geluiden kunnen voortbrengen, daar kunnen hondenbaasjes van meespreken. Deze golden retriever krijgt inspiratie wanneer hij de sirene van een ambulance hoort. Hij slaagt er wonderwel in het geluid na te doen.
24/10 16u00  ‘Mogelijk honderdduizenden dosissen ebola-vaccin klaar zijn tegen midden 2015’Verschillende grote interantionale organisaties willen financieel bijdragen aan het onderzoek naar een betaalbaar ebola-vaccin. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) verklaard. Zeven experimentele vaccins worden nu of binnenkort al getest.
24/10 15u45  Rio Ferdinand (35) is bezig aan laatste seizoenDe Engelse oud-international Rio Ferdinand hangt volgende zomer zijn voetbalschoenen aan de haak. Dat liet hij verstaan in een gesprek met het Engelse ITV.10 
24/10 15u30  Chinese slaat aan het gillen tijdens brandblusoefeningDeze brandblusoefening in China loopt compleet uit de hand. Wanneer de dame in kwestie het zelf even mag proberen, kijken de omstaanders vol spanning toe. En aan haar twijfelende pose te zien, kan het niet anders dan grondig mislopen. Hopelijk weet ze straks wat gedaan bij een echte brand.
24/10 15u30  ‘Geel poeder-alarm’ in Belgisch consulaat in IstanbulBij drie consulaten in de Turkse stad Istanbul is alarm geslagen. Ook het Belgische consulaat hoort daarbij. Er zou gevaar zijn voor de veiligheid, omdat het Canadese consulaat een verdachte enveloppe ontving.
24/10 15u15  Britse koningin stuurt eerste tweet uitNaar aanleiding van de opening van een nieuwe tentoonstelling in het Science Museum in Londen heeft de Britse koningin Elizabeth II vrijdag haar eerste tweet de wereld ingestuurd.
24/10 15u15  Man op beelden Carré ontkent feitenEen man heeft zich donderdagavond aangemeld bij de politie in verband met een incident in dancing Carré in Willebroek. De jongeman had zichzelf herkend op de beelden die verspreid zijn, maar hij ontkent dat hij degene is die de vrouw geslagen heeft. Het parket zoekt de man die een jonge moeder halfblind sloeg met een fles omdat ze niet met hem wou dansen.
24/10 15u15  H&M viert tien jaar designercollecties met boekIn 2004 had H&M groot nieuws: de Zweedse modeketen ging in zee met designer Karl Lagerfeld om een betaalbare collectie te ontwerpen. De lijn verkocht uit in een mum van tijd en wegens groot succes werden nog samenwerkingen met bekende modeontwerpers gerealiseerd. Nu zijn we tien jaar verder en viert de keten een decennium vol interessante collaboraties met een retroperspectief boek.
24/10 15u00  Gangmaker kwam ten val na hartritmestoornissenDe zware valpartij van gangmaker Cees Stam in de Zesdaagse van Amsterdam was een gevolg van hartritmestoornissen die de man troffen. Dat meldt de organisatie vrijdag op zijn website.
24/10 15u00  Broer van piloot vliegtuigongeval met valschermspringers vraagt inzage dossierOlivier Lalmand, broer van de piloot die de Pilatus PC-6 bestuurde die neerstortte in Gelbressée op 19 oktober 2013, waarbij 10 valschermspringers en de piloot omkwamen, heeft een verzoek ingediend om inzage te krijgen in het dossier van het onderzoek. Dat heeft Lalmand vrijdag bevestigd.
24/10 15u00  Ge zijt van Westmalle als ge meefietst!De Facebookgroep ‘Ge zijt van Westmalle als…’ telt intussen al meer dan 1200 leden. Zondag 26 oktober komen ze bij elkaar om samen de Westmalse Facebook Fietsroute te rijden.
24/10 15u00  640.000 hotelovernachtingen verwacht tijdens herfstvakantieToerisme Vlaanderen verwacht dit jaar ruim 640.000 overnachtingen in Vlaanderen en Brussel tijdens de herfstvakantie. Dat is 5,5 procent meer dan in 2013. ‘Het resultaat van zeer gerichte promotionele inspanningen van Toerisme Vlaanderen in het buitenland, en van de provinciale toeristische organisaties, regionale en lokale partners in het binnenland’, zegt de organisatie vrijdag in een persbericht.
24/10 14u45  Klaas Lodewyck is opnieuw wielrennerNa een succesvolle hartoperatie zit Klaas Lodewyck alweer op de fiets. Dat bleek uit een foto op Twitter. 'Wat kan ik zeggen... Ik ben een blij man', aldus de Belgische renner van BMC.
24/10 14u45  Luis Suarez krijgt zeker speelminuten in ClasicoLuis Suarez zal zaterdag in de Clasico tegen Real Madrid zijn officieel debuut maken voor Barcelona. Nu de schorsing van de Uruguayaan afloopt, is hij opnieuw speelgerechtigd en volgens zijn coach Luis Enrique komt hij tegen Real al meteen in actie.
24/10 14u45  Personeel Brussels Airport heeft massa vragen over ebolaOngeruste werknemers die op de luchthaven werken hebben het nieuwe ‘communicatieplatform’ overstelpt met vragen. De ongerustheid daarover blijkt nog niet geweken.
24/10 14u30  Lotto-Belisol heeft nieuwe kopman, VDB moet zich bewijzen voor TourNu het wegseizoen erop zit, is het tijd voor Lotto-Belisol om vooruit te kijken. Twee vragen dringen zich op: wat met Tim Wellens, die een sterk seizoen reed? En wat met Jurgen Van den Broeck, die een teleurstellend seizoen kende? Manager Marc Sergeant brengt licht in de duisternis.
24/10 14u30  Bewakingsbeelden tonen schutter van Ottawa in actieDe Canadese politie heeft spectaculaire beelden van een bewakingscamera vrijgegeven waarop de dodelijke schutter van Ottawa te zien is. De beelden laten zien hoe hij het Canadese parlement binnendrong.
24/10 14u15  Geen nieuwe bebouwing Ter LindenVoorlopig gaat de stad geen extra bebouwing meer realiseren in het gebied Ter Linden, aan de Elf-julistraat. Daarmee zijn heel wat omwonenden toch weer een tijdje gerustgesteld.
24/10 14u15  ‘Glazen’ fietsparking Antwerpen-Berchem klaar in maartAan het station van Antwerpen-Berchem opent allicht in de loop van maart volgend jaar een nieuw glazen complex waar 2.150 fietsen kunnen worden gestald.
24/10 14u15  Hasi: ‘Mitrovic is harder beginnen werken’Anderlecht heeft amper tijd om de mokerslag van Arsenal (1-2) in de Champions League te verwerken. Zondag wacht immers Standard. Hoewel de Rouches ook in de hoek zitten waar de klappen vallen, beseft Anderlecht-trainer Hasi dat hij zich geeun puntenverlies kan permitteren. ‘We moeten tegen zondag hersteld zijn, want we zijn het verplicht om die partij te winnen’, stelde Hasi duidelijk.
24/10 14u15  Gladde jongen gebruikt hilarische argumenten om aftandse auto te verpatsenZoekertjessite 2dehands.be is sinds vrijdag een hilarisch zoekertje rijker. Gebruiker ‘AL' uit het West-Vlaamse Wielsbeke probeert er zijn twintigjarige BMW verpatsen als een echte pussy wagon. De wagen ziet er nochtans niet uit, maar daar heeft de gladde kerel iets op gevonden.
24/10 14u15  Wereldvoedselprogramma waarschuwt voor hongersnood in West-AfrikaHet Wereldvoedselprogramma heeft vrijdag gewaarschuwd voor hongersnood in West-Afrika, ten gevolge van het ebola-virus. Dit jaar al zijn grote oogstdalingen te verwachten, net als stijgende grondstoffenprijzen en een ineenstorting van markten, klonk het in het Zwitserse Genève.
24/10 14u00  Hilde Evenepoel krijgt label van UnizoHilde Evenepoel uit Berlaar-Heikant heeft van Unizo het Handmade in Belgium-label toegekend gekregen.
24/10 14u00  Rafael Nadal zegt af voor MastersRafael Nadal neemt niet deel aan de BNP Paribas Masters in Parijs-Bercy (2.884.675 dollar), een prestigieus indoortoernooi op hardcourt dat volgende week wordt gespeeld.
24/10 13u45  Club-voorzitter Verhaeghe vecht stadionverbod aanDe Voetbalcel van de FOD Binnenlandse Zaken heeft Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe een stadionverbod en een geldboete opgelegd voor een incident met een steward van Lokeren op 26 april. ‘Uiteraard betreurt Bart dit en op advies van zijn raadsman werd beslist om de zaak onmiddellijk in te leiden voor de politierechter’, reageert Club Brugge.
24/10 13u45  Sarah Jessica Parker irriteert bewoners van Carries appartementDe echte bewoners van het appartement dat te zien is in ‘Sex and the City’, zijn niet te spreken over de meest recente actie van de Amerikaanse actrice Sarah Jessica Parker. Parker, die de rol van Carrie Bradshaw vertolkt in deze televisiereeks, heeft een fotoshoot gehouden voor haar nieuwste schoenencollectie op de trappen van het appartement, hoewel de bewoners al geruime tijd vragen om meer privacy.
24/10 13u15  Waarom vrouwen voor een toyboy kiezenVrouwen die de veertig voorbij zijn en nog een baby willen doen er goed aan om een (veel) jongere partner te strikken. Uit nieuw onderzoek blijkt dat hun kansen om zwanger te worden dan aanzienlijk stijgen. Dat schrijft de Britse krant The Telegraph.
24/10 13u15  Hijsbok Brabo voert precisie manoeuvre uit aan NoordkasteelbrugOp zaterdag 25 oktober 2014 komt de drijvende hijsbok Brabo in actie voor een bijzonder hijsmanoeuvre. De brugklap van de oostelijke Noordkasteelbrug, die de voorbije maanden grondig gerenoveerd werd, zal die dag worden terug geplaatst. Het gaat om een indrukwekkend precisiewerk, waarvoor de nodige tijd moet worden voorzien. Tussen 6 en 22 uur zal het land- en scheepvaartverkeer geen gebruik kunnen maken van de Noordkasteelbruggen. Er zal een omleiding worden voorzien.
24/10 13u00  CD: Billy Idol - Kings & Queens of the Underground (***)In zijn succesvolle carrière maakte Billy Idol de oversteek van Britse punkrock-held (o.a. bij de groep Generation X) naar rockster op Amerikaanse leest.
24/10 13u00  Anderlecht haalt prestigieuze nieuwe sponsor binnenLandskampioen RSC Anderlecht heeft vrijdagmiddag op het oefencentrum van Neerpede zijn nieuwe sponsor voorgesteld. Het gaat om het internationale verzekeringsbedrijf Allianz, dat ook al intensief samenwerkt met het Duitse Bayern München en het Franse Nice. Het contract geldt voor drie jaar. Het van oorsprong Duitse bedrijf krijgt daardoor een plaatsje op onder meer de boarding in het stadion.
24/10 12u45  Wozniacki houdt Kvitova uit halve finalesCaroline Wozniacki (WTA 8) heeft vrijdag ook haar derde en laatste groepswedstrijd op de WTA Finals in Singapore (hard/6,5 miljoen dollar) winnend afgesloten.
24/10 12u45  Standard-fans waarschuwen Defour voor zondagZondag staat de topper Anderlecht - Standard op het programma. Voor het eerst zal Steven Defour het in het shirt van Anderlecht opnemen tegen ex-club Standard. De fans van de Rouches beloven Defour alvast een stevig onthaal.
24/10 12u45  Gemeentelijk rampenplan afgekondigd voor nep-obusRond kwart over elf werd in Tessenderlo het gemeentelijk rampenplan afgekondigd. Onnodig, zo bleek al snel. Op de terreinen van Chevron Philips in de Fabrieksstraat dacht men een obus gevonden te hebben.
24/10 12u30  Gemeentelijk rampenplan afgekondigd door obusRond kwart over elf werd in Tessenderlo het gemeentelijk rampenplan afgekondigd. Op de terreinen van Chevron Philips in de Fabrieksstraat is een obus gevonden. De hulpdiensten zijn ter plekke en er is een veiligheidsperimeter opgezet. De ontmijningsdienst DOVO is onderweg om het springtuig onschadelijk te maken. Voor de omwonenden is er geen gevaar. De crisiscel zit samen in het gemeentehuis.
24/10 12u15  Binnenkijken in de sprookjesachtige villa van Jennifer LawrenceDe Amerikaanse actrice Jennifer Lawrence mag zich voor het eerst in haar leven huiseigenaar noemen. De 24-jarige blondine kocht een eigen stulpje in Beverly Hills ter waarde van 6,5 miljoen euro. De villa met sprookjesachtige tuin beschikt over vijf slaapkamers, vijf badkamers en een goed verstopt zwembad. Lawrence is niet de eerste wereldster die hier haar intrek neemt. Jessica Simpson en Ellen DeGenere hebben hier in het verleden ook gewoond. De actrice krijgt er ook meteen een pak bekende buren bij. Penelope Cruz en Javier Bardem, Ashton Kutcher en Mila Kunis en Nicole Kidman en haar Keith Urban wonen op wandelafstand.
24/10 12u15  Waasland-Beveren heeft eindelijk clubliedVoor het eerst zal zaterdag het clublied van Waasland-Beveren uit duizenden kelen klinken. 'Een hymne en volkslied', zegt bedenker Peter Thyssen. 'Een lied om fier op te zijn, over het verleden en het heden.'
24/10 12u15  Hulpdiensten rukken uit naar Chevron in TessenderloDe hulpdiensten zijn deze middag opgeroepen voor problemen bij het bedrijf Chevron in Tessenderlo. Het gemeentelijk crisiscentrum zit samen, maar het is voorlopig nog niet duidelijk wat er aan de hand is.
24/10 12u15  Vrouw spendeert 40.000 euro om op topmodel te lijkenDe dertigjarige Victoria Wild uit Letland gaf meer dan 40.000 euro uit om door het leven te kunnen gaan als glamourmodel. Ze was haar natuurlijke look beu en ontdekte de wereld van de plastische chirurgie. Haar inspiratiebron? Het Britse glamourmodel Katie Price. Het verhaal van Victoria werd gebracht door het Engelse ‘Barcroft TV’, een site die de meest opvallende filmpjes met de wereld deelt.
24/10 12u15  Deze kat bezorgt je gegarandeerd kippenvelKatten lieve diertjes? Dit zwarte exemplaar in ieder geval niet. Ze zit recht op een ton en staart je recht aan.
24/10 12u15  Deze week in de bioscoop: Trippel Trappel DierensinterklaasTrippel Trappel Dierensinterklaas is een Belgisch-Nederlandse, handgetekende en zeer muzikale film over een bende dieren die vinden dat ook zij recht hebben op Sinterklaascadeautjes.
24/10 12u15  Deze week in de bioscoop: FuryApril 1945. De geallieerden maken hun laatste zet in het Europese strijdtoneel. De meedogenloze sergeant Wardaddy krijgt de opdracht om met vier soldaten, waarvan één nieuwe rekruut, achter de vijandelijke linies op een dodelijke missie te gaan met een Sherman tank. Met een tekort aan mankracht en wapens proberen Wardaddy en zijn mannen het hart van nazi-Duitsland te treffen.
24/10 12u00  Mogelijk tot 97 ontslagen door faillissement HuyghebaertVoedingsgroothandel Huyghebaert, bekend van zowat 80 zelfstandige Prima-winkels, is donderdag failliet verklaard. Dat is vernomen bij de Mechelse afdeling van de Antwerpse koophandelsrechtbank.
24/10 12u00  Slachtoffer Carré: "Hij wilde me verleiden, maar ik had daar geen zin in"“Ik kan niet meer lachen, ik kan niet meer eten. En vooral, ik kan nog amper iets zien.” Een avondje uit in discotheek Carré is dramatisch afgelopen voor een alleenstaande moeder (20) uit het Antwerpse. Toen ze een man op de dansvloer afwees, sloeg hij haar met een wodkafles tegen de grond.
24/10 12u00  Honden gedode Canadese soldaat blijven trouw wachtenDe Canadese soldaat Nathan Cirillo komt nooit meer naar huis, maar zijn honden blijven trouw wachten op hun baasje. Ze turen onder het hek door van de familiewoning in Ontario. Cirillo werd gisteren neergeschoten toen hij de wacht hield bij het Nationale Oorlogsmonument in hoofdstad Ottawa.
24/10 12u00  Deze geuren helpen bij 'slecht weer-blues'Druilerige dagen, gemene windstoten en koude temperaturen: je zou voor minder in een winterdip sukkelen. Dan kunnen aardse geuren als ceder en vanille, maar ook citroen en sinaasappel je mogelijk uit je dipje halen. De parfumexperts van de nieuwe nicheboetiek Sens d'Or in Gent geven enkele praktische tips.
24/10 12u00  Deze week in de bioscoop: Bande de FillesMarieme wordt onderdrukt door haar familie en ook op school zijn er weinig toekomstmogelijkheden voor haar. Ze ontmoet drie vrijzinnige meiden waardoor ze haar naam, kledingstijl en school verandert. Hopelijk is dit de weg naar de ultieme vrijheid.
24/10 11u45  Sharapova zal WTA Finals niet winnenMaria Sharapova (WTA 2) is vrijdag uitgeschakeld op de WTA Finals in Singapore (hard/6,5 miljoen dollar). De Russin won wel haar laatste groepsmatch tegen de Poolse Agnieszka Radwanska (WTA 6) na een strijd van 3 uur en 10 minuten met 7-5, 6-7 (4/7) en 6-2.
24/10 11u45  Spelers Racing Mechelen weigeren te trainenOpnieuw zijn het bange tijden voor Racing Mechelen. De traditieclub zweeft nog maar eens tussen hoop en vrees. Sportief doet de tweedeklasser het verre van slecht, maar financieel steken onheilspellende geruchten meer en meer de kop op.
24/10 11u30  Serena Williams sluit jaar alweer af als nummer 1Serena Williams zal 2014 afsluiten als nummer 1 op de wereldranglijst. Het is al voor de vierde keer in haar carrière dat de Amerikaanse het jaar beëindigt als beste tennisspeelster op de planeet. Ze deed het eerder in 2002, 2009 en 2013. Serena won dit jaar de US Open en de toernooien van Miami, Rome en Cincinnati.
24/10 11u15  Deze parfums maken je blij in de winterKledij en accessoires zetten je persoonlijkheid in de verf en dat is niet anders bij parfum en make-up. Dat weten ze maar al te goed in de nieuwe nicheboetiek Sens d’Or in Gent. Daar bieden verantwoordelijke Niek Vermeersch en zijn team originele geuren en cosmetica aan die op je lijf zijn geschreven.
24/10 11u15  Verdacht voertuig onderschept door politieTijdens een routinecontrole donderdagavond heeft een patrouille van de Mechelse politie een verdacht voertuig aan de kant gezet. In de wagen werd materiaal zoals schroevendraaiers en bivakmutsen gevonden dat bruikbaar is bij inbraken.
24/10 11u15  Ereschepen Bob Peeters fietst Benin Classic op de mountainbikeEreschepen Bob Peeters (67) van Zoersel neemt vanaf nu zondag met zijn splinternieuwe mountainbike deel aan de Benin Classic in Afrika. Samen met 19 anderen legt hij in zes dagen tijd 363 kilometer af voor een goed doel: het ondersteunen van kleinschalige landbouwprojecten in Benin. Vredeseilanden organiseert meer van dergelijke tochten. De Benin Classic wordt nu voor de derde en laatste keer gereden. De volgende jaren is een ander land aan de beurt. Deelnemen kan en mag maar als je 3000 euro aan sponsorgeld binnenbrengt. “Ik zit aan ruim 4500 euro dankzij acties zoals Parkplezier, een braai van Groen Zoersel en acties van de turnkring waarvan mijn vrouw Monique De Temmerman lid is”, zegt Bob. De Zoerselse ereschepen kocht op 1 juli speciaal een mountainbike om zich voor te bereiden op het grote avontuur. “Ik fiets graag, maar een mountainbike is toch wat anders. De afstanden die we in Benin rijden schommelen van 40 tot 79 kilometer. Grootse probleem zal de warmte zijn, want de temperaturen schommelen er tussen 30 en 35 graden Celsius. De hellingen die we moeten overwinnen zijn naar verluidt te doen, al onderschat ik de moeilijkheidsgraad niet. Tijdens de laatste rit fietsen we door het zand langs de kust. Ik kijk vooral uit naar de passage waarbij we Bohicon aandoen. We zullen er worden ontvangen door het lokale bestuur.” Bedoeling van Vredeseilanden is via acties als deze de rijstteelt in Benin te ondersteunen en te stimuleren.
24/10 11u00  Zo houden Belgische ontwerpers je warm in de winterNog tot 30 oktober staat Antwerpen in het teken van 'Wool Week', een initiatief dat wol in de kijker wil zetten en de wolindustrie wil ondersteunen. Wij vroegen vijf jonge Belgische knitwearlabels om hun favoriete gebreide stuk voor deze winter te kiezen.
24/10 11u00  Servië krijgt zege maar geen punten tegen AlbaniëDe tuchtcommissie van de Europese voetbalbond UEFA heeft Servië voor de gestaakte EK-kwalificatiewedstrijd tegen Albanië een reglementaire zege van 3-0 toegekend. De ploeg van de Nederlandse bondscoach Dick Advocaat krijgt echter ook 3 punten aftrek als straf voor de ernstige rellen tijdens het duel op 14 oktober in Belgrado.
24/10 11u00  Nog geen eindvonnis in zaak-Aquino: dossier terug naar KIVandaag had het D-day moeten zijn voor de Maasmechelse familie Aquino. Om 9 uur had rechter Valerie Fontaine het vonnis in het spraakmakende proces, dat liefst elf zittingsdagen in beslag nam, eindelijk kunnen vellen. Maar de rechter volgt de vraag van het openbaar ministerie om de zaak terug naar de KI in Antwerpen te sturen. De verdediging kan wel nog in beroep gaan.
24/10 11u00  Wat maakt vrouwen nu echt gelukkig?Vrouwen over de hele wereld zijn het meest bezig met hun carrière. Maar die job is niet noodzakelijk wat hen het meest gelukkig maakt: daar komen vrienden, familie en de liefde op de eerste plaats. Dat blijkt uit de Happiness Index van het magazine Elle, waaraan 23.756 lezeressen in 43 landen deelnamen.
24/10 10u45  Eden Hazard in ‘Elftal van de Week’ Champions LeagueEden Hazard zette afgelopen week met Chelsea een puntgave prestatie neer tegen NK Maribor. Met twee goals en een afgedwongen owngoal had hij een groot aandeel in de 6-0-zege. Het leverde hem een plaatsje op in het prestigieuze ‘Elftal van de Week’ van de Champions League op. ‘De spelmaker van Chelsea speelde een virtuoze match’, staat er te lezen op UEFA.com.
24/10 10u30  Cirque Atomique legt pluimen op zolderWie hen ooit aan het werk zag weet dat een optreden van Cirque Atomique probleemloos een feestje op gang trekt. Na 14 jaar en meer dan 600 optredens stopt de discoband ermee. “Als we blijven doorgaan zouden we in herhaling vallen”, klinkt het.
24/10 10u30  Nicki Sörensen wordt opgenomen in technische staf van Tinkoff-SaxoNicki Sörensen wordt vanaf 2015 sportdirecteur en coach bij wielerploeg Tinkoff-Saxo. De 39-jarige Deen zette onlangs een punt achter zijn carrière als renner, die hij grotendeels doorbracht onder de vleugels van Bjarne Riis.
24/10 10u30  Leerlingen bouwen oorlogsbunker naDe leerlingen van de secundaire school ’t Peperstraatje in Geel hebben de vertrouwde klas- en atelieromgeving een keer mogen verlaten. Het twintigtal jongens en drie meisjes uit de technische opleidingen Bouw, Hout en Schilderen reconstrueren een kleine bunker uit de Eerste Wereldoorlog achter De Halle in het centrum van Geel.
24/10 10u30  Buurman De Crem krijgt drie maanden cel voor stalkingEen buurman van staatssecretaris Pieter De Crem (CD&V) uit Aalter is vrijdag door de rechter in Gent veroordeeld tot drie maanden cel met uitstel omdat hij drie jaar lang beledigende collages, allerlei voorwerpen en zelfs een kogel in de postbus van De Crem stak.
24/10 10u30  Lange rijen op luchthaven ‘maar niemand zal vlucht missen’Het is vrijdagochtend erg druk op Brussels Airport. Door de stiptheidsacties van de politie staan er lange files aan de vertrekbalies en aan de grenscontrole. De luchthaven roept alle reizigers op om veel vroeger naar Zaventem te komen.
24/10 10u30  Zweden breekt zoektocht naar onderzeeër afHet Zweedse leger heeft de jacht op een buitenlandse duikboot ten zuiden van Stockholm vrijdagochtend stopgezet. In een kort persbericht deelde het leger mee dat het grootste deel van de ingezette schepen in de ochtend naar de haven terugkeert.
24/10 10u30  In januari schept stad duidelijkheid over proefopstelling stopsDe begeleidende maatregelen voor de proefopstelling met stops in Mechelen worden de komende weken verder uitgewerkt. In januari 2015 start de stad met de communicatie en het uitwerken van een alternatief voor het ingrijpende experiment.
24/10 10u15  Bouhanni afgevoerd na zware valpartij op de pisteNacer Bouhanni is donderdagavond zwaar ten val gekomen tijdens de de Driedaagse van Grenoble. De Franse sprinter van FDJ.fr, die volgend seizoen in dienst van Cofidis zal rijden, werd afgevoerd naar het ziekenhuis. In Grenoble rijden ook Belgen mee. Onder andere Europees kampioen Otto Vergaerde is er actief.
24/10 10u15  FuryApril 1945. De geallieerden maken hun laatste zet in het Europese strijdtoneel. De meedogenloze sergeant Wardaddy krijgt de opdracht om met vier soldaten, waarvan één nieuwe rekruut, achter de vijandelijke linies op een dodelijke missie te gaan met een Sherman tank. Met een tekort aan mankracht en wapens proberen Wardaddy en zijn mannen het hart van nazi-Duitsland te treffen.
24/10 10u15  Zwemkampioene uit 'Met man en macht' krijgt veel lofZwemster en actrice Els Laenen uit Poederlee straalt tijdens haar huldiging op het gemeentehuis van Lille. Het gemeentebestuur zette de atlete met het syndroom van Down donderdagavond in de bloemetjes omdat ze op de Special Olympics gouden medailles haalde op de 25 meter en 50 meter.
24/10 10u00  Veldrijders trekken zondag naar Meulebeke voor BerencrossNet als de Polderscross van zaterdag in het Waaslandse Kruibeke is de Berencross in het West-Vlaamse Meulebeke zondag een nieuwe A-veldrit die in het leven werd geroepen.
24/10 10u00  Man valt politieagenten aan met bijlIn New York heeft een man twee politieagenten aangevallen met een bijl, zo meldden plaatselijke media. De agenten liepen ernstige verwondingen op. De man werd bij het incident donderdag (plaatselijke tijd) door andere agenten doodgeschoten. Een vrouw werd daarbij eveneens door een kogel getroffen. Haar toestand is kritiek. Het motief van de daad is niet duidelijk, maar de onderzoekers sluiten terrorisme niet uit.
24/10 09u45  Veldrittop verzamelt zaterdag in Kruibeke voor PolderscrossVorig jaar werd de Polderscross in Kruibeke/Bazel georganiseerd als categorie B-cross, morgen/zaterdag staat de veldrit ingeschreven als nationale veldrit op de kalender. Bedoeling van het bestuur is verder door te groeien.
24/10 09u45  Oostende-Bergen blikvanger in kwartfinale Belgische CupDe blikvanger van de kwartfinales van de Beker van België is het duel tussen Oostende en Bergen. Antwerp Giants neemt het tegen Limburg United op, Okapi Aalstar versus Leuven Bears en Luik tegen Charleroi of tweedeklasser Houthalen. Deze laatste 1/8ste finale wordt op 23 december betwist. De kwartfinales (heen- en terug) moeten voor 18 februari worden afgewerkt.
24/10 09u45  Steve Nash mist hele NBA-seizoenHet einde van de NBA-carrière van basketspeler Steve Nash (40) lijkt in zicht. Donderdag maakten de Los Angeles Lakers bekend dat hun ervaren spelmaker het volledige komende seizoen zal missen.
24/10 09u30  Chaos op luchthaven: ‘Kom minstens een uur vroeger’Het is vrijdagochtend erg druk op Brussels Airport. Door de stiptheidsacties van de politie staan er lange files aan de vertrekbalies en aan de grenscontrole. De luchthaven roept alle reizigers op om veel vroeger naar Zaventem te komen.
24/10 09u30  Mechelen laat straatverlichting minder fel brandenDe stad Mechelen laat nagaan of het mogelijk is om de led-straatverlichting minder fel te laten branden. Dat zou niet alleen een aardige besparing opleveren, het moet ook de energiebesparend werken en lichtvervuiling tegengaan.
24/10 09u30  ‘Blanke taxichauffeur bestellen? Klant is koning!’Wie naar een taxibedrijf belt met de expliciete vraag om een blanke taxichauffeur te bestellen, krijgt in de helft van de gevallen zijn zin. Dat blijkt uit een steekproef van Metro. Jozef De Witte van het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding (CGKR) reageert boos: ‘Zulke verzoeken zijn strafbaar en hebben nefaste gevolgen voor mensen van andere origine.’
24/10 09u15  Appelsoorten ontdekken tijdens opendeurdag fruitbedrijf Jos HelsenOp zondag 26 oktober kunnen bezoekers terecht op de kijkdag bij Fruitbedrijf Jos Helsen om meer dan tien verschillende soorten appels te proeven en een glas appelsap dat ter plaatse wordt geperst door de Sapmobiel.
24/10 09u15  Luckermans nog niet speelgerechtigdNog steeds geen Andreas Luckermans op het wedstrijdblad bij KSK Heist. Zijn aansluiting is nog niet in orde, wat is het probleem?
24/10 09u15  15-jarig meisje steekt broertje (12) neer op vraag van vriendEen 15-jarig meisje heeft in de Verenigde Staten in de ouderlijke woning eerst haar 12-jarig broertje met een mes neergestoken en wilde dan andere familieleden aanvallen. Volgens het Openbaar Ministerie handelde het meisje op verzoek van haar 23-jarige vriend die haar vanuit zijn voor het huis in Detroit geparkeerde auto een sms’je had gestuurd. Samen hadden ze het moordcomplot tegen de familie beraamd om vervolgens samen weg te lopen.
24/10 09u15  Grootste pestkoppen op school zijn leerkrachten en directeursBijna de helft van alle klachten die vorig jaar binnenliepen over ongewenst gedrag op school, gingen over roddels, pesterijen en conflicten tussen leerkrachten onderling. Daarmee overstijgen ze veruit het aantal klachten over problemen tussen leraars enerzijds en leerlingen anderzijds.
24/10 09u15  Heraanleg Halen- en Viséstraat start volgend jaarIn het beste geval start de heraanleg van de Halen- en Viséstraat in februari volgend jaar. Zonder onvoorziene omstandigheden zullen ze tegen het voorjaar 2016 volledig vernieuwd zijn, zegt districtsschepen van Publiek Domein en Mobiliteit Paul Cordy (N-VA). De buurt kon donderdag kennis nemen van het definitieve ontwerp.
24/10 09u15  Zo schep je orde in je beautykastOmdat het geen lente hoeft te zijn voor een schoonmaak: vier slimme manieren om al die tubetjes, potjes, borstels en flesjes netjes op te bergen en orde te scheppen in je beautychaos.
24/10 09u15  In januari schept stad duidelijkheid over proefopstellingDe begeleidende maatregelen voor de proefopstelling met stops in Mechelen worden de komende weken verder uitgewerkt. In januari 2015 Lees start de stad met de communicatie en het uitwerken van een alternatief voor het ingrijpende experiment.
24/10 09u15  Hoogbegaafdheid : vloek of zegen?Thinos vzw begeleidt hoogbegaafde kinderen en jongeren. Zondag 26 oktober organiseert de vzw een ‘GelukkigHB kids dag’.
24/10 09u00  Mechelen eerste centrumstad die bouwvergunning digitaliseertVanaf maandag 3 november kan een aanvraag voor een bouwvergunning in Mechelen digitaal gebeuren. De aanvrager kan zo sneller en eenvoudiger aan de nodige vergunningen geraken.
24/10 09u00  ‘Europees klimaatakkoord legt lat te laag’'Europa wil het absolute minimum doen om gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen. België bekwam bijkomende achterpoortjes om haar doelstellingen voor de reductie van vervuiling in transport, gebouwen en landbouw te omzeilen.' Dat stellen Bond Beter Leefmilieu en het WWF in een reactie op het Europees klimaatakkoord van afgelopen nacht.
24/10 09u00  De Tour is onbetaalbare reclame voor AntwerpenAntwerpen maakt zich, nu al, klaar voor een volksfeest. Want op maandag 6 juli van volgend jaar start de derde etappe van de Tour in Antwerpen. Je hoeft geen wielerfanaat te zijn om hier naar uit te kijken. Antwerpen maakt van de gelegenheid gebruik om van de komst van het Tourcircus een evenement te maken dat drie dagen duurt.
24/10 09u00  Brussels Airlines wil een premie voor personeel dat op ebola-landen vliegtBrussels Airlines heeft in een brief aan de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gesuggereerd om een premie te geven aan het personeel van de luchtvaartmaatschappijen die vliegen op de hoofdsteden van de Afrikaanse landen die het zwaarst getroffen worden door ebola, met name Sierra Leone, Guinee en Liberia. Dat schrijft Le Soir vrijdag.
24/10 09u00  Hotels en congrescentra zetten zich in voor goed doelWie op 7 of 8 december een hotelkamer boekt in Mechelen, of een vergaderzaal, kiest zelf wat hij ervoor over heeft. De actie kadert binnen het initiatief Music For Life van Studio Brussel. De opbrengst gaat naar de vzw Mechelse Hattrick dat het geld verdeelt onder goede doelen.
24/10 08u45  Antwerps Tropisch Instituut leidt EU-project tegen ebolaOnderzoekers van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in Antwerpen hopen in de komende weken al ebolapatiënten te genezen door transfusies met bloed of plasma van genezen patiënten.
24/10 08u45  Begrotingsevenwicht en schuld afbouwenDe Belgische regering heeft haar begroting ingediend bij Europa. Een week te laat, want normaal moest die op 15 oktober binnen zijn. Grote problemen zal dat echter niet geven. Het feit dat het kabinet-Michel nog maar net in het zadel zit is een geldig excuus. Bovendien heeft de Commissie-Juncker zelf pas woensdag het vertrouwen gekregen in het Europees Parlement. Vanaf volgende week begint ze met het onderzoek van de budgetten van de lidstaten.
24/10 08u45  Drie doden bij ongeval met helikopter en vliegtuig in VSIn de Amerikaanse staat Maryland zijn drie mensen omgekomen bij een ongeval met een helikopter en een licht vliegtuigje. Er raakten ook twee mensen gewond.
24/10 08u15  Tweede MastenbosloopTweede Mastenbosloop Atletiekclub KAPE en Be-Fast organiseren nu zondag 26 oktober de tweede editie van de Mastenbosloop, joggings van 5 en 10 km en een van 10 miles. Aan elke afstand kunnen 250 sportievelingen deelnemen. De voorinschrijvingen zijn achter de rug, maar het is nog mogelijk om op de dag zelf in te schrijven. Vertrek en aankomst op het grasveld naast het voetbalveld in de Kapelsestraat. Nieuw is de kid’s run om 12 uur voor kinderen tot 8 jaar. Voor elke jonge deelnemer wordt een naturaprijs voorzien.
24/10 08u00  Nieuwe fietsactivist met GoPro-camera door de stadJournalist Frank Willemse is de nieuwste fietsactivist in Antwerpen. Gewapend met een GoPro-camera op zijn fiets trekt hij door de stad.
24/10 07u45  Gratis soep bij Bornemse handelaarsBij gelegenheid van de Halloweenshopping zorgen de Bornemse handelaars zaterdag voor gratis soep voor hun klanten.
24/10 07u30  Nieuwe brandweerzone wordt duurderDe gemeenteraad keurde de financiële verdeelsleutel goed van de Hulpverleningszone Rand, waarvan de brandweer van Kontich deel uitmaakt.
24/10 07u30  Dubbel zo lang wachten op Zaventem door massale controles op spijbelaarsOp de luchthaven van Zaventem dreigt de grote vakantie-uittocht vrijdag in chaos te verzanden. De politie zal vertrekkende passagiers dubbel zo lang controleren als normaal, onder meer om te zien of er geen spijbelaars tussen zitten. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.
24/10 07u30  Duurdere tickets dreigen De Lijn zuur op te brekenAls De Lijn haar prijzen met 5 procent verhoogt, dan dreigt het aantal reizigers drastisch te dalen. Dat blijkt uit een studie van De Lijn naar de prijsgevoeligheid van de vervoersmaatschappij, zo meldt De Morgen.
24/10 07u15  Inwoner van Arendonk kent eenvoudige oplossing voor giftig asbestafvalEen inwoner van Arendonk maakt zich grote zorgen over de gezondheid van de werknemers en bezoekers in het containerpark, waar elke dag open en bloot oude asbestplaten in een gewone ijzeren afvalbak worden gegooid. Zijn oplossing: de platen inpakken met plastic folie.
24/10 07u15  Hiermee pak je uit op HalloweenHalloween loert om de hoek en wie graag zelf creatief aan de slag gaat, kan met deze brandende pompoen echt uitpakken bij de buren. Het enige wat je nodig hebt, is een pompoen, een aardappelmesje, een lepel, een wc-rol en zo’n 300 ml lampenolie. In deze video tonen we je alvast hoe het moet. Veel plezier ermee!
24/10 06u45  Familie van Steve Vissers betoogt tegen vrijlating moordenaar zoontjeLevenslang is levenslang. Of toch in bepaalde gevallen. Dat vindt de familie van Steve Vissers uit Deurne, het jongetje van twaalf dat in 1999 werd vermoord in de buurt van het Sportpaleis. Nu zijn moordenaar opnieuw voor de vervroegde invrijheidstelling gaat, trekt de familie de straat op.11 
24/10 06u45  Groter verlies voor Amazon door investeringenInternethandelaar Amazon is in het derde kwartaal diep in de rode cijfers beland als gevolg van omvangrijke investeringen in toekomstige groei. Dat blijkt uit de cijfers die het Amerikaanse bedrijf donderdag naar buiten bracht.10 
24/10 06u45  Arts in New York besmet met ebolavirusDe arts die recent uit Afrika naar de VS terugkeerde en met hoge koorts was opgenomen in een ziekenhuis in New York, heeft ebola. Dat hebben voorlopige resultaten van een onderzoek uitgewezen, melden de New York Times en televisiezender CBS.
24/10 06u45  Eerste geval van ebola bevestigd in MaliIn Mali is voor het eerst een geval van ebola opgedoken. Het gaat om een tweejarig meisje uit het naburige Guinee. Het slachtoffertje bood zich woensdag aan in een ziekenhuis in Kayes en tests hebben inmiddels uitgewezen dat het meisje besmet is met het ebolavirus, zo meldt het Malinese ministerie van Gezondheid in een mededeling.
24/10 06u15  Megaproject voor Grote MarktGoed nieuws voor de wat aansukkelende Kaasrui, het smalle gedeelte tussen de Grote Markt en de Melkmarkt. Ontwikkelaar WL Immo uit Herenthout heeft er in één klap vier leegstaande panden gekocht en heeft er grootse plannen mee.10 
24/10 06u15  The Jane verwelkomt The BrunchThe Brunch is een gloednieuw, Antwerps feestconcept dat brunchen en feesten combineert. Initiatiefnemers Stephanie Rosseel (28) en Sam De Backer (25) vonden hun mosterd in New York en Londen. Lanceren doen ze op zondag 26 oktober in toprestaurant The Jane.
24/10 06u15  "Het stadsbestuur wil geen fietspaden"Een fietspad op de Turnhoutsebaan is allerminst onmogelijk. Dat stelt het districtsbestuur van Borgerhout. “De Wever moet het eerlijk spelen: het stadsbestuur wil geen fietspaden”, zegt Marij Preneel (Groen), districtsburgemeester van Borgerhout.
24/10 06u00  Hotels en congrescentra Mechelen zetten zich in voor het goede doelWie op 7 of 8 december een hotelkamer boekt in Mechelen, of een vergaderzaal, kiest zelf wat hij ervoor over heeft. De actie kadert binnen het initiatief Music For Life van Studio Brussel. De opbrengst gaat naar de vzw Mechelse Hattrick dat het geld verdeelt onder goede doelen.10 
24/10 06u00  Waar is da feestje? Hier is da feestje!Dit jaar staat hij exact 20 jaar in het vak. Zijn echte naam is Said Aghassaiy (39) maar niemand die hem onder die noemer kent. In zijn studententijd at hij pita’s bij de vleet, zodat zijn kameraden hem de bijnaam Pita gaven. Dat werd ook zijn artiestennaam. Intussen is hij vooral producer, lanceert nieuwe artiesten en specialiseerde zich in het maken van videoclips en reportages.
24/10 06u00  Neurochirurg UZA staat terecht voor dood patiënteEen gerenommeerde neurochirurg van het UZA staat terecht voor een ‘onnodige’ operatie die een Nederlandse patiënte fataal werd. Het slachtoffer leed aan het syndroom van Münchausen, een aandoening waarbij de patiënt onbewust ziekteverschijnselen nabootst.
24/10 05u45  Nieuwe fietsactivist met GoPro-cameraJournalist Frank Willemse is de nieuwste fietsactivist in Antwerpen. Gewapend met een GoPro-camera op zijn fiets trekt hij de stad.11 
24/10 05u45  Clara Cleymans: ‘Ik heb per ongeluk een zwaantje omver gereden’Actrice Clara Cleymans (25) heeft op de set van de fictiereeks De Ridder een ongeval veroorzaakt. Dat vertelt ze vandaag in het weekblad P-Magazine.
24/10 05u45  Sinnekloases voor dummy'sWie zijn kennis van het Sint-Niklase dialect wil toetsen of bijschaven, kan zondag terecht bij ‘Awaal Nem popt up’ in de pop-upwinkel in de Parkstraat.
24/10 05u45  Vlaamse veldrijder in VS veroordeeld voor vechtpartijVeldrijder Vincent Baestaens (25) is in de Verenigde Staten veroordeeld voor een gewelddadige vechtpartij in een bar eerder dit jaar.10 
24/10 05u45  Beverse Romy als knapste studente op cover P-magazineDe Beverse Romy Overbeeke (20) pronkt als knapste studente van Vlaanderen op de cover van het nieuwe P-magazine, dat vanaf vandaag in de winkel ligt.10 
24/10 05u45  VIDEO. Lady Angelina brengt boek uitMuzikante Lady Angelina heeft een boek uit, ‘De Stadsboerin’. De 42-jarige Trijn Janssens, zoals de Antwerpse Lady door het gewone leven gaat, heeft al van kindsbeen af iets speciaals met de natuur.
24/10 05u45  Ford garage wordt geen moskeeVolgens het Vlaams Belang circuleert het gerucht dat er in de omgeving van of in het leegstaande gebouw waar de vroegere Ford-garage was gevestigd aan de Dendermondsesteenweg, een moskee of een feestzaal voor moslims zou komen. Burgemeester Eddy Bevers spreekt dat formeel tegen.10 
24/10 05u30  Gezocht: donoren van Cor-DNAIedereen vraagt zich wel eens af of een naamgenoot uit dezelfde streek misschien een verre verwant is. Mensen met een achternaam met beginletters ‘Cor’ krijgen binnenkort het antwoord van onderzoekers van de KU Leuven.15 
24/10 05u30  Ook Björn Borg speelde op Witte WilgIn de Zilverstraat maakt de sloophamer binnenkort ongenadig komaf met de laatste restanten van een brok tenniserfgoed. Tennis werd er op TC Witte Wilg, de club die in de vroege jaren tachtig de beste spelers ter wereld ontving in Koningshof, al een tijd niet meer gespeeld, maar nu verdwijnen ook de laatste stukjes kleedkamer en speelveld.12 
24/10 05u15  Fietsostrade klaar eind 2018De provincie Antwerpen legt eind 2018 een fietsostrade aan tussen Herentals en Balen. Het fietstraject wordt 31 kilometer lang en loopt constant langs de spoorlijn.10 
24/10 05u15  Burgemeester Metsu gaat in Kiev toezien op verkiezingenEdegems burgemeester en Kamerlid Koen Metsu (N-VA) stapte donderdagmiddag op het vliegtuig naar de Oekraïense hoofdstad Kiev. Hij gaat er als lid van een parlementaire delegatie toezien op het goede verloop van de parlementsverkiezingen.
24/10 03u15  Groen-SP.A vraagt om kap Meersen tegen te houdenBegin dit jaar diende projectontwikkelaar Matexi bij het gemeentebestuur een aanvraag in voor het kappen van 1,3 ha bomen en struiken in de Meersen Noord in Melsele, maar die werd afgewezen door het gemeentebestuur. Dit gebied speelt een belangrijke rol als natuurlijke buffer ten opzichte van de KMO-zone van het Pareinpark en vangt het overtollige water op in het valleigebied van de Meersenbeek.15 
24/10 03u15  Vrachtwagen tuimelt in gracht naast E17In Zele, net voorbij het oprittencomplex van de E17, gebeurde donderdagochtend rond 5.45 uur een ongeval met een vrachtwagen. Na een botsing met een wagen kwam die in de lager gelegen gracht naast de snelweg terecht. Er moest een speciale kraan ter plaatse komen om de vrachtwagen te takelen. De chauffeur werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval veroorzaakte een lange file.13 
24/10 03u15  Heistenaars nieuwsgierig naar mogelijke passage Tour de FranceDe kans is groot dat derde rit van de Ronde van Frankrijk volgend jaar door Heist-op-den-Berg passeert. In de gemeente verspreidde het nieuws zich als een lopende vuurtje. De reacties zijn voornamelijk positief, maar voor de meesten mag het 'niet te veel kosten'.14 
24/10 01u45  Europees akkoord over klimaat- en energiedoelstellingen tegen 2030De Europese staatshoofden en regeringsleiders hebben donderdagnacht rond 1 uur een akkoord bereikt over de energie- en klimaatdoelstellingen voor de periode 2020-2030. Dat heeft Europese Raadsvoorzitter Herman Van Rompuy bekendgemaakt via Twitter. Tegen 2030 wil de EU haar CO2-uitstoot met 40 procent beperken in vergelijking met het referentiejaar 199013 
24/10 00u45  De Buyst neemt de leiding over in AmsterdamJasper De Buyst en de Nederlander Pim Ligthart staan donderdag na afloop van de vierde dag aan de leiding in de Zesdaagse van Amsterdam.12 
24/10 00u30  Nica Antonis knap zevende in MiamiOnze landgenote Nica Antonis is donderdag op het wereldkampioenschap judo voor junioren in het Amerikaanse Miami in de klasse tot 52 kilogram bij de vrouwen knap zevende geworden. In de eerste kamp van de herkansingen verloor ze slechts op strafpunten van het nummer twee van de wereld bij de junioren, de 18-jarige Française Astride Gneto.10 
24/10 00u15  Neusbreuk en operatie voor Victor VazquezIn het slot van de wedstrijd tegen het Deense FC Kopenhagen heeft de Spanjaard Victor Vazquez (Club Brugge) donderdagavond op de derde speeldag in groep B van de Europa League een neusbreuk opgelopen.10 
24/10 00u15  Michel Preud’homme: ‘Wij gaan in Kopenhagen voor het hoogst haalbare’Geen klinkende overwinning waar heel de Brugse aanhang op gehoopt had, donderdag tegen Kopenhagen. Het werd slechts een gelijkspel nadat Club eerst zelfs nog op achterstand was gekomen, maar in de toegevoegde tijd alsnog een punt kon pakken tegen de Denen. De terugwedstrijd over twee weken in Denemarken belooft dus nog lastig te worden. ‘We gaan in Kopenhagen voor het hoogst haalbare’, vertelde coach Michel Preud’homme na de wedstrijd.
24/10 00u00  Timmy Simons: ‘Vier op zes tegen Kopenhagen is nog steeds mogelijk’Club Brugge zette donderdag in de slotminuten de scheve situatie tegen FC Kopenhagen alsnog recht en maakt dus nog kans om de verhoopte vier op zes tegen de Denen in de wacht te slepen. Ook aanvoerder Timmy Simons gelooft daar nog in. ‘Vier op zes is nog steeds mogelijk’, vertelde Simons na afloop van de wedstrijd.
23/10 23u45  Nieuwe Dreef krijgt zwaar verkeerDe meerderheidspartijen N-VA en BEERSEplus in de gemeenteraad van Beerse kozen het tracé van de Nieuwe Dreef als ontsluitingsweg voor het zwaar verkeer in plaats van de aanleg van een nieuwe parallelweg.
23/10 23u30  Consultancybedrijf Gumption feest met Praga KhanConsultancybedrijf Gumption opende een vernieuwd kantoorgebouw in het bedrijventerrein Satenrozen. Gumption trakteerde zijn klanten op een privéconcert van Praga Khan.
23/10 23u30  EUROPA LEAGUE. Hazard en Tottenham-Belgen winnen ruim, De Bruyne scoort twee keerOp de derde speeldag in de Europa League heeft Tottenham met 5-1 gewonnen van Asteras. Thorgan Hazard en Mönchengladbach wonnen met 5-0 van Limassol. Lille en Everton speelden 0-0 gelijk. Geen winnaar dus tussen Divock Origi en Romelu Lukaku. Dries Mertens was bedrijvig maar verloor met Napoli met 2-0 in Bern. Wolfsburg boekte een 2-4 zege op het veld van Krasnodar. Feyenoord verloor verassend met 3-1 bij Rijeka en Torino klopte Helsinki met 2-0.
23/10 23u15  Club Brugge vermijdt nipt zure nederlaag tegen KopenhagenClub Brugge heeft in de slotfase een Europese nederlaag nipt kunnen vermijden. Blauw-zwart was tegen Kopenhagen in de Europa League duidelijk de betere maar kwam in de slotfase toch op achterstand, Vazquez redde uiteindelijk nog een punt: 1-1. Blauw-zwart faalde vooral in de zone van de waarheid: een gemiste kans want door dit puntenverlies wordt Torino alleen leider in Groep B, Club blijft wel ongeslagen tweede.
23/10 22u30  Leerlingen bedenken droommachinesLeerlingen van het Koninklijk Technisch Atheneum gaan een machine bouwen die door de zesdejaars van basisschool Het Molentje werd getekend
23/10 22u30  Stad herstelt voetpad TransvaalstraatHet schepencollege heeft beslist om de voetpaden in de Transvaalstraat te laten herstellen.
23/10 22u30  IS verdient met olie dagelijks een miljoen dollarAlleen al door de illegale verkoop van olie verdient de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) volgens de Verenigde Staten dagelijks rond een miljoen dollar (791.000 euro).
23/10 22u15  Standard-coach Vukomanovic: ‘Spijtig dat we niet konden scoren’Standard pakte donderdagavond na een scoreloos gelijkspel tegen titelhouder Sevilla een verdiend punt op de derde speeldag in groep G van de Europa League. Maar toch was interim-coach Ivan Vukomanovic na zijn vuurdoop niet helemaal tevreden. ‘Spijtig dat we niet konden scoren’, vertelde de Serviër na afloop.
23/10 22u15  Verdachte in dossier Bende van Nijvel weer vrijgelatenMichel Libert, de voormalige nummer twee van de extreemrechtse groepering Westland New Post (WNP), is vrijgelaten door de onderzoeksrechter. Hij was opgepakt voor ondervraging in het kader van het dossier van de Bende van Nijvel, maar hij is zonder enige inbeschuldigingstelling in vrijheid gesteld.
23/10 22u00  Paus Franciscus: ‘Voorlopige hechtenis wordt misbruikt’Paus Franciscus heeft donderdagnamiddag tijdens een ontmoeting met een delegatie van de Internationale Vereniging voor het Strafrecht niet enkel de doodstraf verworpen, maar ook felle kritiek geleverd op het misbruik van de voorlopige hechtenis. Dat meldt Radio Vaticaan.
23/10 22u00  Charles Michel maakt Europees debuutPremier Charles Michel neemt donderdag en vrijdag deel aan zijn allereerste Europese Raad, de vergadering van de 28 staatshoofden en regeringsleiders van de Europese Unie.
23/10 21u30  Slovaakse en Tsjechische supporters roeren zichDe Europa League-wedstrijd van donderdagavond op de derde speeldag in groep I tussen het Slovaakse Slovan Bratislava en het Tsjechische Sparta Praag is 37 minuten stilgelegd nadat aanhangers van de bezoekers het veld in de Slovaakse hoofdstad hadden bestormd. Dat meldde het Slovaakse nieuwsagentschap Tasr donderdag.
23/10 21u30  EUROPA LEAGUE. Mertens verrassend onderuit, De Bruyne scoort twee keerOp de derde speeldag in de Europa League hebben Lille en Everton 0-0 gelijkgespeeld. Geen winnaar dus tussen Divock Origi en Romelu Lukaku. Dries Mertens was bedrijvig maar verloor met Napoli met 2-0 in Bern. Wolfsburg boekte een noodzakelijke overwinning. De Duitse club won met 2-4 op het veld van Krasnodar. En Feyenoord verloor verassend met 3-1 bij Rijeka.
23/10 21u30  Kledingzaak met viergeslachtKleding Van den Bril uit de Hoogstraat is al vele tientallen jaren een begrip als handelszaak in de steenbakkersgemeente. Sinds kort is huidig zaakvoerder Michael (28) vader geworden van de kleine Luis.
23/10 21u00  Lokeren maatje te klein voor TrabzonsporLokeren heeft op de derde speeldag in de Europa League niet kunnen winnen op het veld van Trabzonspor. De Waaslanders gingen met 2-0 onderuit en zien de kwalificatie verder wegglippen.
23/10 21u00  Geplaagd Standard toont karakter in EuropaNa alle commotie en de daaropvolgende trainerswissel heeft Standard karakter getoond in de Europa League, iets wat nog niet gelukt was in de Jupiler Pro League. Het hield (een tegenvallend) Sevilla in bedwang:0-0. Na al het negatieve nieuws van de voorbije weken een hele opsteker voor de geplaagde Rouches, die na drie wedstrijden op een gedeelde tweede plaats staan achter titelverdediger Sevilla.
23/10 21u00  Tieneropvang breidt uit in Duffel-WestKinderen van het vierde studiejaar kunnen vanaf 5 januari naar de Tieneropvang in Duffel-West. In Duffel-Oost en in de Mijlstraat kan dit al sinds september.
23/10 21u00  Inwoners denken mee over vernieuwing van MarktInwoners van de gemeente Berlaar mogen binnenkort meedenken over de vernieuwing van de Markt.
23/10 21u00  “Alleen de datum kennen we”In Lier was niemand op de hoogte van het feit dat de Tourkaravaan via de Pallieterstad naar Aarschot trekt.
23/10 20u45  Zelfmoord uitgesloten in zaak WesphaelUit het autopsierapport van de zaak Bernard Wesphael zou nu blijken dat zelfmoord is uitgesloten. Het gewezen parlementslid voor Ecolo wordt verdacht van de dood van zijn echtgenote Véronique Pirotton in een hotel in Oostende in november 2013.
23/10 20u15  Zombierush: de Halloweenrun voor échte die-hardsWie een Halloweentocht of spookwandeling niet uitdagend genoeg vindt, kan zich op 1 november wagen aan de Zombierush in Budel (NL). Dat is een evenement dat komt overwaaien uit - hoe kan het ook anders - de Verenigde Staten. Lopers leggen hierbij een hindernissenparcours af terwijl zombies hen op de hielen zitten. De bedoeling is dat de sportieveling de eindmeet haalt met de drie rode vlaggen die hij voor de start ontvangt. Die dienen als ‘levens’ en het spreekt natuurlijk voor zich dat de zombies er alles aan zullen doen om die vlaggen in handen te krijgen. Voor wie het nog niet duidelijk is wat zo’n zombierush inhoudt: bekijk hier een voorbeeld uit de VS.
23/10 20u15  Buitenstaander betrokken in moordzaak Wesphael?Er zou een buitenstaander betrokken zijn in de moordzaak van Bernard Wesphael, dat zou blijken uit het autopsierapport van het slachtoffer. Het gewezen parlementslid voor Ecolo wordt verdacht van de dood van zijn echtgenote Véronique Pirotton in een hotel in Oostende in november 2013.
23/10 20u00  EUROPA LEAGUE. De Bruyne heerst en wint met WolfsburgOp de derde speeldag in de Europa League heeft Wolfsburg een noodzakelijke overwinning geboekt. De Duitse club won met 2-4 op het veld van Krasnodar. Kevin De Bruyne drukte zijn stempel alweer bij Wolfsburg.
23/10 19u45  Tranen van geluk voor teruggevonden katHet huisdier was al meer dan twee maanden verdwenen. De jongens hadden alle hoop opgegeven. Maar de moeder vond de poes terug aan een tankstation in hun buurt. De jongens zijn zo gelukkig dat ze hun tranen niet kunnen bedwingen.
23/10 19u45  Straat al acht keer zonder stroomDat we deze winter wel eens zonder stroom kunnen komen vallen, baart ons zorgen. Maar de buurtbewoners van de Torenblokstraat in Wilrijk hebben dit jaar al maar liefst acht keer het licht zien uitgaan. Voor hen is de maat vol.
23/10 19u30  Bedenkingen bij bouwprojecten naast RingIn Nederland is een bouwproject vlak naast een autosnelweg afgeblazen. De hoeveelheid fijn stof in de lucht zou er te hoog zou liggen en een gevaar betekenen voor de gezondheid van de bewoners.
23/10 19u30  Derde partij betrokken in moordzaak Wesphael?Er zou een derde partij betrokken zijn in de moordzaak van Bernard Wesphael, dat zou blijken uit het autopsierapport van het slachtoffer. Het gewezen parlementslid voor Ecolo wordt verdacht van de dood van zijn echtgenote Véronique Pirotton in een hotel in Oostende in november 2013.
23/10 19u00  UEFA doet pas vrijdag uitspraak over drone-incidentDe Disciplinaire Commissie van de Europese Voetbalbond UEFA doet pas vrijdag uitspraak in de zaak omtrent het drone-incident tijdens de stopgezette EK-kwalificatiematch tussen Servië en Albanië. Dat meldde de Servische staatstelevisie RTS donderdag en later werd het ook bevestigd door de UEFA.
23/10 19u00  Adrie Koster stapt op bij Jong OranjeDe Nederlander Adrie Koster (ex-Club Brugge en -Beerschot) is donderdag opgestapt als bondscoach van Jong Oranje. De coach heeft zijn conclusies getrokken uit de mislukte EK-kwalificatiecampagne van de nationale beloftenploeg. De jonge formatie greep naast een ticket voor het EK 2015 na een verloren play-off met Jong Portugal.
23/10 19u00  Victor Valdes (ex-Barça) traint mee bij... Manchester UnitedDe Spaanse doelman Victor Valdes heeft van de Nederlander Louis van Gaal een uitnodiging gekregen om bij Manchester United te revalideren van zijn knieblessure, die hem al maanden van het veld houdt. Dat maakte Manchester United donderdag bekend.
23/10 19u00  Staking dreigt bij Electrabel en GDF SuezDe vakbonden bij Electrabel en GDF Suez CC (coördinatiecentrum) hebben een stakingsaanzegging ingediend. Dat is vernomen van Gazelco-secretaris Jan Van Wijngaerden.
23/10 19u00  Molenzonen dreigen veld te verliezenBij KFC Molenzonen Hallaar zitten ze met de handen in het haar. Ze dreigen hun terreinen te verliezen omdat het OCMW van Lier de gronden wil laten verkavelen. “En dat na al die investeringen die we hier gedaan hebben”, zucht voorzitter Renee van Eester.
23/10 18u45  Nieuwe zebrapaden en veiligere uitrittenHet college heeft beslist twee nieuwe zebrapaden aan te brengen op het kruispunt Van Leriuslaan en de Gevaertlaan. De uitrit aan de site Brandpunt ter hoogt van de Kerkhofstraat wordt veiliger gemaakt.
23/10 18u45  In dit truitje zullen Vanmarcke en Co rijden/schaatsenTEAMLottoNL, zo heet de ploeg die Belkin zal opvolgen, werd vandaag officieel voorgesteld. Sep Vanmarcke & Co zullen vanaf januari in geel en zwart koersen. Tijdens de persvoorstelling in Utrecht ging de meeste aandacht naar de Nederlandse kopman Robert Gesink en... schaatser Sven Kramer. De ploeg komt dan ook in actie in het wielrennen én het schaatseb.
23/10 18u45  MSC verbindt Antwerpse haven met Boston en PhiladelphiaDe containerrederij MSC Mediterranean Shipping Company legt vanaf begin volgend jaar, buiten de 2M-samenwerking met Maersk om, een extra trans-Atlantische verbinding in. Daarbij wordt de haven van Antwerpen verbonden met de Amerikaanse havens van Boston en Philadelphia, zo blijkt donderdag uit een mededeling van MSC.
23/10 18u45  Drie jaar cel voor diefstal van 600.000 euro aan diamantenDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Pavle D. (48) uit Nederland donderdag bij verstek veroordeeld tot drie jaar cel en 1.200 euro boete voor de diefstal van twaalf diamanten ter waarde van 600.000 euro. De rechtbank beval ook zijn onmiddellijke aanhouding.
23/10 18u45  Kruispunt Groenendaallaan-Bredabaan wordt gedeeltelijk afgeslotenOm het kruispunt Groenendaallaan-Bredabaan te vernieuwen zal het kruispunt gedeeltelijk worden afgesloten vanaf 27 oktober tot 2 november.
23/10 18u45  Audi roept meer dan 16.000 wagens terug in BelgiëDe Duitse autofabrikant Audi roept in België 16.854 wagens terug wegens een probleem met de software van de airbag. Het gaat om wagens van het type A4 die gebouwd zijn tussen april 2011 en oktober 2014. Dat bevestigt Thomas De Meûter, woordvoerder van Audi België binnen de D’Ieteren groep, donderdag. Het is niet duidelijk of de airbags van dezelfde fabrikant zijn waardoor ook Nissan donderdag al meer dan 1.000 wagens heeft teruggeroepen in België.
23/10 18u45  Technische dienst rijdt klimaatneutraal'In België lozen de voertuigen op fossiele brandstof jaarlijks 16 miljoen ton CO2 in de lucht', legt Angelo Lambrechts van Eandis uit. 'En daar willen we met dit elektrisch voertuig voor de technische dienst van Bonheiden wat aan doen om de patstelling
23/10 18u45  BOEK: Kathrin Lange - 40 uurHet is zomer, en er heerst een uitgelaten sfeer in Berlijn. Maar wanneer Faris Iskander, rechercheur van een in religieuze misdaden gespecialiseerde eenheid, een video ontvangt waarop een aan een kruis genagelde man te zien is, weet hij dat zijn leven op het punt staat in een nachtmerrie te veranderen.
23/10 18u45  Kinderen herdenken overleden klasgenootje op tiende verjaardag van BednetDe organisatie Bednet zette vier Heistse scholen in de bloemetjes omdat ze hebben meegewerkt om zieke kinderen via het internet les te laten volgen. De kinderen in het klasje van de inmiddels overleden Manon weten maar al te goed hoe belangrijk dat is.
23/10 18u15  UCI en WADA verzetten zich tegen vrijspraak KreuzigerDe Internationale Wielerunie UCI en het Wereldantidopingagentschap WADA trekken samen naar het Internationaal Sporttribunaal TAS in het Zwitserse Lausanne om de vrijspraak van de Tsjechische renner Roman Kreuziger (Tinkoff-Saxo Bank) aan te vechten. Dat maakte de UCI donderdag bekend.
23/10 18u00  Brechtse producent van laadarmen breidt uit naar SingaporeDe kans is groot dat u chocolade eet, brandstof tankt of medicijnen slikt die via de laadarmen van het Brechtse Wiese Europe werden geladen of gelost in de haven of bij bedrijven. De producent is wereldwijd actief en startte onlangs een nieuwe productie-eenheid op in Singapore.
23/10 17u45  Wenende Thiago Silva terug in Braziliaanse selectieDe Braziliaanse bondscoach Carlos Dunga heeft PSG-verdediger Thiago Silva opgenomen in zijn selectie voor de vriendschappelijke oefeninterlands tegen Turkije (12 november) en Oostenrijk (18 november). Dat maakte de Braziliaanse voetbalbond (CBF) donderdag bekend.
23/10 17u45  CD: Rick de Leeuw - De parels en de zwijnen (***)De Nederlandse rockzanger Rick de Leeuw geeft zijn radioprogramma 'Het hol van de Leeuw' een erg persoonlijke draai. Dat is nog meer zo, sinds hij daarin covers brengt van geliefde songs uit het eigen taalgebied. Het zijn meer dan gelegenheidsopnames, blijkt uit het album 'De parels en de zwijnen'.
23/10 17u45  CD: Mark Lanegan - Phantom Radio (***)Mark Lanegan maakt er niet alleen een gewoonte van om aan de meest uiteenlopende gezelschappen zijn stem te lenen, zelfs wanneer hij onder eigen vlag vaart is afwisseling een sleutelwoord. Kenners horen meteen dat Lanegan anders klinkt op het nieuwe Phantom Radio.
23/10 17u45  Molenzonen vrezen einde van de clubBij KFC Molenzonen Hallaar zitten ze met de handen in het haar. Ze dreigen hun terreinen te verliezen omdat het OCMW van Lier de gronden wil laten verkavelen. “En dat na al die investeringen die we hier gedaan hebben”, zucht voorzitter Renee van Eester.
23/10 17u45  Mortsel wist niets van Tour-doortochtIn Mortsel is het stadsbestuur vandaag compleet van zijn stoel gevallen. Want wanneer de rit van de Ronde van Frankrijk vanuit Antwerpen vertrekt, zal het peloton ook n Mortsel passeren.
23/10 17u45  Personeel Antwerps stadhuis krijgt nieuw uniformDe stad Antwerpen viert volgend jaar de 450ste verjaardag van het stadhuis en voor die gelegenheid wordt het onthaalpersoneel vanaf februari in een nieuw jasje gestoken.
23/10 17u30  Bedieningsuren veerdienst aangepastVanaf maandag 27 oktober worden de bedieningsuren van de veerdienst over het zeekanaal Brussel-Schelde in Tisselt aangepast, zodat ook ploegarbeiders er beter gebruik kunnen van maken.
23/10 17u30  Negatief advies voor helihavenHet schepencollege van Lint heeft een negatief advies afgeleverd bij de provincie over de vergunningsaanvraag van Heliventure.
23/10 17u30  Liverpool-legende: 'Haal Origi nu al in huis!'Liverpool ging op de derde speeldag in de Champions League met 0-3 onderuit tegen Real Madrid. The Reds waren kansloos en er was een sterke Simon Mignolet nodig om een grotere score te vermijden op Anfield. Mario Balotelli werd tijdens de rust vervangen omdat hij toen al van truitje wisselde met Pepe. Clublegende Michael Owen kwam in het licht van de gebeurtenissen met advies: 'Haal Origi nu al!'
23/10 17u15  Chelsea-spits Diego Costa in ziekenhuisChelsea-aanvaller Diego Costa heeft donderdag een tijdje in het ziekenhuis doorgebracht. De ploegmaat van Rode Duivels Eden Hazard en Thibaut Courtois had last van maagproblemen.
23/10 17u15  Reis koningin Mathilde naar Afrika uitgesteldDe humanitaire zending van Unicef België naar Burkina Faso met koningin Mathilde is uitgesteld. Dat maakt het paleis bekend in een persbericht. Het uitstel komt er niet uit vrees voor ebola, maar door de hevige protesten die al een tijdje in het land woeden.
23/10 17u00  Komt er een olympisch tv-kanaal voor nevensporten?Thomas Bach, de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), heeft zich donderdag na een tweedaagse vergadering in het Zwitserse Montreux samen met het Uitvoerend Comité van de het IOC uitgesproken voor het oprichten van een olympisch tv-kanaal.
23/10 17u00  Monaco moet sterspeler drie weken missenDe Franse vicekampioen AS Monaco kan drie weken geen beroep doen op Dimitar Berbatov. De 33-jarige Bulgaarse aanvaller blesseerde zich woensdag in het Champions League-duel tegen Benfica (0-0) aan de adductoren van het bovenbeen en staat zo tot midden november aan de kant. Dat deelde AS Monaco donderdag mee.
23/10 16u45  GETEST. 5 wondermiddeltjes voor je haarKrullen in een flesje, een ‘gezonde’ stijltang, haarparfum, extentions van bij de drogist en een spray waar je haar sneller van droogt. Vijf beloftevolle ‘haarwonders’ getest.
23/10 16u45  Herinrichting Grote Nieuwedijkstraat prioriteit voor NekkerspoelDe herinrichting van de Grote Nieuwedijkstraat is prioriteit voor de bewoners van de wijk Nekkerspoel in Mechelen. Dat blijkt uit de resultaten van de stemming woensdagavond.
23/10 16u45  Jetonproducent B-Token uitgeroepen tot meest 'beloftevolle kmo'Jetonproducent B-Token in Retie is door Unizo uitgeroepen tot meest 'beloftevolle kmo' van de provincie Antwerpen. 'B-Token is erin geslaagd om van een banale jeton een innoverend product te maken', aldus Unizo.
23/10 16u45  Weldra doorbraak zwembaddossier?Er komt een overlegorgaan dat moet bekijken of het mogelijk is om een intergemeentelijk zwembad te realiseren. Mortsel, Boechout en Hove zijn de enige drie gemeenten die er hun schouders onder zetten.
23/10 16u45  Plantentuin wordt dierentuinIn Arboretum Kalmthout krioelt het van de wandelende takken en de wandelende bladeren. In een grote tentoonstelling in het historische Vangeertenhof zijn 45 verschillende soorten samengebracht. De dieren leven er in grote glazen bakken zodat ze goed te bewonderen zijn.
23/10 16u30  Agressieveling eet ontbijt van personeel opDe Antwerpse politie werd woensdag opgeroepen om naar de McDonald's-vestiging aan de De Keyserlei te gaan. Een man had er het sanitair bevuild.
23/10 16u30  Klinkende ambras tussen Franse politie en Everton-supportersOm 19u staan Rode Duivels Divock Origi en Romelu Lukaku tegenover elkaar in de Europa League. In aanloop naar het duel Lille-Everton kwam het echter tot zware opstootjes tussen de Franse politie en de Engelse supporters. De politie ging zelfs over tot het gebruik van traangas en rubberkogels om de heethoofden uit elkaar te drijven. De feiten escaleerden toen 100 fans van Lille het aan de stok kregen met hun collega’s van Everton die hadden verzameld in een pub. Volgens Engelse bronnen werden The Toffees aangevallen en bestookt met ijzeren stoelen, waarna de poppetjes aan het dansen gingen. Volgens Franse bronnen waren de (dronken) Engelsen dan weer aan het provoceren. Wie als eerste in de fout ging, zullen we allicht nooit weten...
23/10 16u30  Dit zijn de hipste landen in 2015Al aan het brainstormen over een volgende citytrip of zomervakantie? Dan kan de nieuwste lijst van reisgids Lonely Planet met de tien topbestemmingen voor 2015 je vast inspireren.
23/10 16u15  Infovergadering over elektriciteitsonderbrekingDe gemeente ontsnapt niet aan een elektriciteitsuitval. De gemeente zit voornamelijk in schijf 1 die als laatste wordt afgeschakeld. Op de website van de gemeente wordt per straat in de vier deelgemeenten het afschakelingsplan straat per straat gegeven.
23/10 16u15  Voormalig Standard-spits ‘Popeye’ Piters is overledenVoormalig Standard-spits André ‘Popeye’ Piters is donderdagochtend op 83-jarige leeftijd overleden. Dat staat te lezen op de website van de Luikse eersteklasser.
23/10 16u15  Serena neemt klinkende revanche tegen BouchardTitelverdedigster Serena Williams (WTA 1) heeft donderdag op de WTA Finals in Singapore (hard/6,5 miljoen dollar) haar derde wedstrijd in de rode groep met sprekend gemak gewonnen.
23/10 16u15  Weyts wil ook in Vlaanderen proefproject met zelfrijdende autoMinister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wil ook in Vlaanderen werk maken van een proefproject met zelfrijdende auto’s. Dat verklaarde hij in de bevoegde commissie van het Vlaams parlement op een vraag van Joris Vandenbroucke (SP.A). Weyts kijkt in het bijzonder naar De Lijn.
23/10 16u15  De Dennen zet honderdjarige Mitteke in de bloemenHet was feest in woonzorgcentrum De Dennen in Westmalle, want Mitteke De Vos-Van Hofstraeten vierde er met de kinderen, de schoonkinderen en de andere bewoners van haar afdeling haar honderdste verjaardag. Samen met wijlen haar man Victor De Vos, ijzervlechter van beroep, woonde Mit in de Zandstraat in Westmalle, waar zij gedurende dertien jaar een buurtwinkeltje uitbaatte. Zij verblijft momenteel al bijna vier jaar in De Dennen. De eeuwelinge kreeg bloemen van algemeen directeur Nele Kerkhof. Naast haar zitten de twee nog in leven zijnde kinderen Marcel en Martha.
23/10 16u15  Nieuwe vestiging Van Gansewinkel in TurnhoutDe Nederlandse afvalverwerker Van Gansewinkel bouwt in Turnhout een nieuwe vestiging, waar plaats zal zijn voor een vijftigtal werknemers die verhuizen vanuit Merksplas. De investering bedraagt meer dan 3 miljoen euro.
23/10 16u00  ‘Bij depressies gaan artsen af op hun buikgevoel’Bij het vaststellen van depressies gaan Vlaamse huisartsen maar al te vaak af op hun ervaring of buikgevoel. Gestandaardiseerde vragenlijsten worden maar zelden gebruikt, blijkt uit onderzoek van Sophie Liekens, lid van de onderzoeksgroep Klinische Farmacologie en Farmacotherapie van de KU Leuven.
23/10 16u00  VTM-journalist wordt woordvoerder Charles MichelVTM-journalist Barend Leyts wordt de Nederlandstalige woordvoerder van eerste minister Charles Michel. Dat heeft de premier zelf donderdag via Twitter bekendgemaakt.
23/10 16u00  Deze soldaat is de mooiste man ter wereldDe 22-jarige Ruben López is de nieuwe Mister Universe. De mooiste man ter wereld heeft de Spaanse nationaliteit en werkt als militair. 
23/10 15u45  Grote rampoefening bij Oiltanking Stolthaven in havenIn het Antwerpse havengebied heeft het tankopslagbedrijf Oiltanking Stolthaven donderdag een grootschalige Seveso-rampoefening uitgevoerd samen met de dienst Noodplanning van de stad Antwerpen en van de federale diensten van Antwerps gouverneur Cathy Berx.
23/10 15u30  Pieter Reypenslei in nieuw jasjeDe gezellige woon-en winkelstraat in hartje Mortsel, de Pieter Reypenslei, krijgt een totale heraanleg. De eerste stap is gezet in de vorm van de goedkeuring van de studieopdracht.
23/10 15u15  Mortselnaar met spraakhandicap getroffen door stopzetting vzw ModemPatrick Verschueren (53) uit Mortsel heeft een zware spraakhandicap door zuurstoftekort bij de geboorte. De vzw Modem zou hem aan de ideale spraakcomputer helpen, maar door besparingen werd de vereniging opgedoekt.
23/10 15u15  81-jarige filosoof-schrijver brengt vier boeken uitWim Van Gelder, een geboren Lierenaar die reeds lang in Boechout woont, heeft maar liefst vier nieuwe boeken uit. 'Hoemp', 'Voenk', 'Stoemp' en 'Kloemp' zijn een diepzinnige en humoristische kijk op het leven.
23/10 15u15  Buurtcontrole zit in de liftSteeds meer burgers sluiten zich aan bij een buurtinformatienetwerk (BIN). Zo'n netwerk helpt de politie lokale criminaliteitsproblemen aan te pakken. De provincie Antwerpen telt bijna de helft van alle BINs in België.
23/10 15u15  Storm rukt dakpaneel los van speelplaatsHet stormweer van dinsdagavond heeft een deel van het dak van basisschool Regina Pacis 2 beschadigd. Tijdens de storm waren er nog leerlingen aanwezig en was er ook een oudercontact aan de gang. Zij werden geëvacueerd.
23/10 15u15  Eigen Woning renoveert veertig woningen in KalfortSinds 2002 heeft de sociale huisvestingsmaatschappij Eigen Woning zwaar geïnvesteerd in de renovatie van het patrimonium. Na de Nieuwstraat in Ruisbroek angepakt, volgt nu het Fabioladorp in Kalfort waar veertig woningen verbouwd worden. het gaat om een
23/10 15u00  Kimmer Coppejans bereikt halve finales in PuneKimmer Coppejans (ATP 199) heeft zich donderdag geplaatst voor de halve finales van het Challengertoernooi in het Indiase Pune (hard/50.000 dollar).
23/10 15u00  Vinokourov onbeschaamd: ‘Ik kan niet mijn hele leven boeten’De omstreden Astana-ploegleider Alexander Vinokourov moet zich begin november voor drie dopinggevallen in zijn team verantwoorden bij de Licentiecommissie van de Internationale Wielerunie (UCI). ‘Ik ben kwaad en voel me bedrogen’, zo verklaarde de Kazach, die zelf een dopingverleden heeft, donderdag in een interview met Cyclingnews.
23/10 15u00  Nieuwe vestiging Van Gansewinkel: 50 jobsDe Nederlandse afvalverwerker Van Gansewinkel bouwt in Turnhout een nieuwe vestiging, waar plaats zal zijn voor een vijftigtal werknemers. De investering bedraagt meer dan 3 miljoen euro.
23/10 15u00  BOEK: Arnaldur Indridason - NachtstadVoor zijn jongste misdaadroman Nachtstad neemt Arnaldur Indridason ons mee naar de jaren zeventig van vorige eeuw, de periode waarin zijn hoofdpersonage Erlundur Sveinsson nog helemaal aan het begin van zijn politiecarrière staat.
23/10 14u45  BOEK: Sue Grafton - W staat voor wildTweeëndertig jaar geleden begon Sue Grafton aan haar 'moordalfabet’ rond de vrouwelijke privédetective Kinsey Millhone. Ze begon destijds met 'A staat voor alibi' en is intussen bij 'W staat voor wild' aanbeland.
23/10 14u45  Toch overgangsmaatregelen voor brugpensioenWerknemers moeten niet meer voor 31 oktober, maar voor 31 december 2014 in opzeg geplaatst zijn om nog onder de huidige regeling met brugpensioen te kunnen vertrekken. Dat besliste het kernkabinet vandaag, ondanks kritiek van N-VA.
23/10 14u30  Nijlen staat niet in TourlijstjeNijlen staat in in het lijstje van gemeenten die vermoedelijk langs de route van de Tour de France 2015 liggen. Uitsluitsel volgt pas later.
23/10 14u30  PS3- en PS4-versie LittleBigPlanet 3 grafisch vergelekenOp het YouTube-kanaal ‘EpicLBPTime’ heeft een fan de PS3- en PS4-versie van LittleBigPlanet 3 grafisch vergeleken. Het opvallendste verschil zijn de scherpere omlijningen en het aantal schaduwen. Liefhebbers van de betere platformgame annex doe-het-zelvers kunnen vanaf 21 november aan de slag op hun geliefkoosde spelconsole.
23/10 14u30  Sporting wil wedstrijd tegen Schalke laten herspelenSporting Lissabon heeft bij de Europese Voetbalbond (UEFA) protest aangetekend wegens een controversiële strafschop in het met 4-3 verloren Champions League-duel van afgelopen dinsdag tegen Schalke 04. Dat staat donderdag op de websites van Schalke 04 en Sporting Lissabon te lezen.
23/10 14u15  Volkswagen verlengt contract wereldkampioen OgierVolkswagen heeft het contract van de regerende rallywereldkampioen Sébastien Ogier verlengd. Dat maakte de Duitse autoconstructeur donderdag bekend.
23/10 14u15  Video: Soldaat is knapste man ter wereldWe hebben een nieuwe Mister Universe. De Spaanse militair Ruben López mag zich de knapste man ter wereld noemen.
23/10 14u15  Tour 2015 passeert vermoedelijk door HeistDe derde rit van de Ronde van Frankrijk op maandag 6 juli 2015 zal waarschijnlijk langs Heist-op-den-Berg passeren.
23/10 14u15  Antwerp Giants bekeren verderIn het basketbal heeft Port of Antwerp giants zich gisteren geplaatst voor de kwartfinales van de beker van België. In de terugwedstrijd versloeg het Kangoeroes Willebroek in eigen huis met 89-78 nadat het de heenmatch ook al had gewonnen. In de kwartfinale wacht Brussels.
23/10 14u15  Limburgs gezin in quarantaine na ebola-alarm op vliegtuigGenkenaar Arne Geusens en zijn gezin zijn gisteren een tijdlang in quarantaine gehouden in het Amerikaanse Chicago. Dat kwam doordat een Liberiaans meisje dat bij hen in het vliegtuig zat, ziek was geworden. Het meisje moest overgeven, het vliegtuigpersoneel vreesde meteen voor ebola.
23/10 14u00  Dieven aan de haal met... toiletbrilIn de Geelhandlaan hebben dieven ingebroken in de kelder van een appartementsgebouw. De daders konden op hun rooftocht een boormachine en een toiletbril meenemen.
23/10 14u00  Sporting wil wedstrijd tegen Schalke herspelenSporting Lissabon heeft bij de Europese Voetbalbond (UEFA) protest aangetekend wegens een controversiële strafschop in het met 4-3 verloren Champions League-duel van afgelopen dinsdag tegen Schalke 04. Dat staat donderdag op de websites van Schalke 04 en Sporting Lissabon te lezen.
23/10 14u00  Britse rockmuzikant Alvin Stardust overledenDe Britse rockmuzikant Alvin Stardust is donderdag na een kort ziekbed aan prostaatkanker overleden. Stardust, die zijn gloriedagen kende in de vroege glamrockjaren 70, werd 72.
23/10 14u00  Staking dreigt op Brussels Airport na ontslag twee werknemersACV heeft een stakingsaanzegging ingediend op Brussels Airport. Dat zegt ACV Transcom-secretaris Kurt Callaerts. Reden voor de stakingsdreiging is het ontslag van twee medewerkers van de luchthaveninspectie.
23/10 14u00  Belgische F-16’s blijven langer in IrakDe federale regering houdt de Belgische F-16’s nog minstens tot het einde van het jaar actief boven Irak. De ministerraad heeft de verlenging donderdag goedgekeurd, bevestigt men op het kabinet van Defensieminister Steven Vandeput (N-VA).
23/10 14u00  Topman federale politie overledenDe directeur-generaal Resources van de federale politie, Jean-Marie Van Branteghem, is donderdag overleden. Dat melden minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon en de commissaris-generaal van de federale politie Catherine De Bolle. Jean-Marie Van Branteghem was 53 en overleed onverwacht aan de gevolgen van een hartaanval.
23/10 14u00  Klasse verdwijnt dan toch niet helemaal op papierDe redactie van het onderwijstijdschrift Klasse werkt de komende weken aan een toekomstplan voor haar werking. Dat heeft Klasse afgesproken met Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits.
23/10 13u45  BV’s gaan de griezelige toer opOp woensdagavond 22 oktober ging de Belgische horrorfilm Welp in première. Regisseur Jonas Govaerts had daarvoor een bijzondere locatie gereserveerd: het dicht beboste Rivierenhof in Deurne. Enkele bekende Vlamingen, onder wie Lesley-Ann Poppe en Matteo Simoni, kwamen langs en huiverden erop los.
23/10 13u45  Geef uw mening over onze stad!Om een beter beeld te krijgen van het imago en de identiteit van Herentals, lanceert de stad een online enquête. Naast enkele vragen over het beeld van de stad, kunt u uw mening kwijt over de gebruiksvriendelijkheid van de toeristische website www.uitinherentals.be. Deze enquête is bedoeld voor zowel Herentalsenaren als bezoekers (toeristen, mensen die winkelen in Herentals, ...). Dit onderzoek kadert in een stageopdracht van een student derde bachelor communicatiewetenschappen aan de KU Leuven.
23/10 13u45  Thierry Neuville zet snelste tijd neer in CataloniëThierry Neuville (Hyundai) heeft donderdag in Salou de snelste tijd neergezet in de shakedown van de Rally van Catalonië, de 12e van 13 WK-manches.
23/10 13u30  Waarom we nooit ouder zullen worden dan 120 jaarSteeds meer mensen worden meer dan 100 jaar, maar langer dan 120 jaar zullen we wellicht nooit leven. Althans, dat beweren Britse wetenschappers onder wie neurobioloog Sir Colin Blakemore.
23/10 13u15  Niels Destadsbader maakt entree bij VTMNiels Destadsbader maakt volgende week zijn grote entree bij VTM.
23/10 13u15  Spoorvakbondsman Goossens: 'Ik kan de actie niet goedkeuren'Jean Pierre Goossens, voorzitter van het ACOD Spoor, komt terug op zijn reactie op het met verf bekladden van het MR-hoofdkwartier door vakbondsmilitanten. Woensdag keurde hij die actie niet af, intussen wel. 'Ik had niet veel nieuws gezien omdat ik de dag ervoor met koorts in bed lag', zegt hij aan onze redactie.
23/10 13u15  De laatste rustplaats in HeideIn de sombere novembermaand kan u een gegidst bezoek brengen aan een bijzondere begraafplaats. Tijdens de rondleiding komt u meer te weten over de geschiedenis van het begraven.
23/10 13u15  Darth Vader voert campagne voor Oekraïense parlementsverkiezingenEen man verkleed als Darth Vader is campagne aan het voeren als voornaamste kandidaat bij de Oekraïense parlementsverkiezingen. Hij komt uit voor de Internetpartij. De slechterik uit de Star Wars-films toert op een zwart busje rond met twee Storm Troopers aan zijn zijde. Hij zet zich voornamelijk in voor elektronische overheidsdiensten in Oekraïne.
23/10 12u45  Gatz wil filmkeuring moderniserenVlaams Cultuurminister Sven Gatz wil snel werk maken van een hedendaagse filmkeuring. Dat zei hij in de bevoegde commissie van het Vlaams parlement. Hij werd er ondervraagd naar aanleiding van het Kinderen Toegelaten-label voor de horrorfilm Welp.
23/10 12u45  Antwerpen wil Grand Départ in 2020In 2020 is het exact 100 jaar geleden dat de Olympische Spelen in Antwerpen plaatsvonden. ‘Om deze verjaardag te vieren, willen we in 2020 graag de Grand Départ van de Tour organiseren’, zei schepen van Sport Ludo Van Campenhout donderdag. ‘We zijn daarvoor nu al budgetten aan het opzijzetten, want we beseffen dat dit veel geld zal kosten.’
23/10 12u45  Speel als ‘De Smos’ in arcadespel ‘Safety First’Wie zit te popelen tot het nieuwe seizoen van Safety First volgende week woensdag van start gaat, kan in de tussentijd aan de slag met de virtuele veiligheidscrew.
23/10 12u45  Lotto-Belisol verlengt contracten van twee Belgen en één NederlanderTosh Van der Sande en Dennis Vanendert hebben hun contract bij Lotto-Belisol (vanaf 2015 Lotto-Soudal) met één jaar verlengd. De Nederlander Pim Ligthart tekent voor twee seizoenen bij. Dat maakte de Belgische WorldTour-formatie donderdag op zijn website bekend.
23/10 12u45  Pop-up zebrapad alweer verwijderdHet illegale zebrapad aan de Koolsveldlaan in Wijnegem is alweer weg. Een aantal jongeren schilderden het zebrapad uit protest, omdat de gemeente het er zelf niet legt. Om te vermijden dat de jongeren die het er schilderden een boete of vervolging zouden krijgen, hebben een aantal vrijwilligers het zebrapad nu verwijderd.
23/10 12u30  Deelneemster komt niet opdagen in ‘Komen Eten’Volgende week heeft ‘Komen Eten’een probleem: één van de deelnemers moet verstek geven voor een etentje. Gelukkig wil haar mama haar vervangen.
23/10 12u30  Video: Matthias Schoenaerts daagt zelf op in rechtbankMatthias Schoenaerts is vandaag zelf opgedoken in het Antwerpse gerechtsgebouw. Aanleiding is de rechtszaak die hij en zijn moeder aanspanden over het boek ‘Schoenaerts’ van auteur Stan Lauryssens.
23/10 12u30  Greenpeace waarschuwt voor giftige discountkledingGreenpeace heeft in Duitsland kledingstukken van Aldi, Lidl, Rewe en Tchibo onderzocht op schadelijke stoffen. De resultaten zijn alarmerend, meldt de website Nachrichten 24.
23/10 12u15  Video: magere man kruipt gewoon tussen tralies van zijn cel doorEen gevangene heeft het wel erg gemakkelijk om te ontsnappen. De man is namelijk zo mager dat hij tussen de tralies van zijn celdeur past.
23/10 12u15  Rode Duivels klimmen naar vierde plaats op FIFA-rankingDe Rode Duivels zijn donderdag opgeklommen naar de vierde plaats op de nieuwe FIFA-ranking, Belgiës hoogste notering ooit sinds de introductie van de wereldranglijst in december 1992.
23/10 12u15  Opslagplaats met tonnen graan scheurt openAan het bedrijf Brabomills in Merksem is er een scheur ontstaan in de muur van een silo die gevuld is met graan.
1 2 3 4 5 6Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

15x Groen-SP.A vraagt om kap Meersen tegen te houden24/10 03u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Begin dit jaar diende projectontwikkelaar Matexi bij het gemeentebestuur een aanvraag in voor het kappen van 1,3 ha bomen en struiken in de Meersen Noord in Melsele, maar die werd afgewezen door het gemeentebestuur. Dit gebied speelt een belangrijke rol als natuurlijke buffer ten opzichte van de KMO-zone van het Pareinpark en vangt het overtollige water op in het valleigebied van de Meersenbeek.
15x Gezocht: donoren van Cor-DNA24/10 05u30 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Iedereen vraagt zich wel eens af of een naamgenoot uit dezelfde streek misschien een verre verwant is. Mensen met een achternaam met beginletters ‘Cor’ krijgen binnenkort het antwoord van onderzoekers van de KU Leuven.
14x Heistenaars nieuwsgierig naar mogelijke passage Tour de France24/10 03u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: De kans is groot dat derde rit van de Ronde van Frankrijk volgend jaar door Heist-op-den-Berg passeert. In de gemeente verspreidde het nieuws zich als een lopende vuurtje. De reacties zijn voornamelijk positief, maar voor de meesten mag het 'niet te veel kosten'.
13x Europees akkoord over klimaat- en energiedoelstellingen tegen 203024/10 01u45 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: De Europese staatshoofden en regeringsleiders hebben donderdagnacht rond 1 uur een akkoord bereikt over de energie- en klimaatdoelstellingen voor de periode 2020-2030. Dat heeft Europese Raadsvoorzitter Herman Van Rompuy bekendgemaakt via Twitter. Tegen 2030 wil de EU haar CO2-uitstoot met 40 procent beperken in vergelijking met het referentiejaar 1990
13x Vrachtwagen tuimelt in gracht naast E1724/10 03u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: In Zele, net voorbij het oprittencomplex van de E17, gebeurde donderdagochtend rond 5.45 uur een ongeval met een vrachtwagen. Na een botsing met een wagen kwam die in de lager gelegen gracht naast de snelweg terecht. Er moest een speciale kraan ter plaatse komen om de vrachtwagen te takelen. De chauffeur werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval veroorzaakte een lange file.
12x De Buyst neemt de leiding over in Amsterdam24/10 00u45 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Jasper De Buyst en de Nederlander Pim Ligthart staan donderdag na afloop van de vierde dag aan de leiding in de Zesdaagse van Amsterdam.
12x Ook Björn Borg speelde op Witte Wilg24/10 05u30 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: In de Zilverstraat maakt de sloophamer binnenkort ongenadig komaf met de laatste restanten van een brok tenniserfgoed. Tennis werd er op TC Witte Wilg, de club die in de vroege jaren tachtig de beste spelers ter wereld ontving in Koningshof, al een tijd niet meer gespeeld, maar nu verdwijnen ook de laatste stukjes kleedkamer en speelveld.
11x Nieuwe fietsactivist met GoPro-camera24/10 05u45 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Journalist Frank Willemse is de nieuwste fietsactivist in Antwerpen. Gewapend met een GoPro-camera op zijn fiets trekt hij de stad.
11x Familie van Steve Vissers betoogt tegen vrijlating moordenaar zoontje24/10 06u45 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Levenslang is levenslang. Of toch in bepaalde gevallen. Dat vindt de familie van Steve Vissers uit Deurne, het jongetje van twaalf dat in 1999 werd vermoord in de buurt van het Sportpaleis. Nu zijn moordenaar opnieuw voor de vervroegde invrijheidstelling gaat, trekt de familie de straat op.
10x Neusbreuk en operatie voor Victor Vazquez24/10 00u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: In het slot van de wedstrijd tegen het Deense FC Kopenhagen heeft de Spanjaard Victor Vazquez (Club Brugge) donderdagavond op de derde speeldag in groep B van de Europa League een neusbreuk opgelopen.

Statistieken

Nieuwsbronnen:
150
Artikels:
47661
Gelezen:
54603
Aantal lezers nu:
82


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2014 Naar boven