woensdag 22 februari 2017, week 08


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur

Laatste updatecontrole: vandaag om 14u00
 

Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur

Verbergen Tonen
22/02 14u00  Tom Boonen kent ploegmaats voor Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne Quick-Step Floors heeft woensdag zijn selecties vrijgegeven voor Omloop Het Nieuwsblad (WorldTour) en Kuurne-Brussel-Kuurne (1.BC), respectievelijk zaterdag (25/2) en zondag (26/2). Tom Boonen, die bezig is aan zijn laatste weken als profrenner, start twee keer als kopman.
22/02 14u00  Vader Jonathan Jacob: “Voor de 28ste keer in de rechtbank, hopelijk kunnen we het nu achter ons laten” Jan Jacob, vader van de overleden Jonathan, hoopt dat er met de uitspraak in beroep eindelijk een einde komt aan een zeven jaar durende lijdensweg. “Ik kom nu al voor de 28ste keer naar de rechtbank. Dat is slopend voor je gezondheid en voor je gezinsleven. Ik hoop dat we het nu achter ons kunnen laten.”
22/02 14u00  Daarom vliegen er binnenkort drones van Vlaamse overheid boven uw hoofd De Vlaamse overheid wil in de toekomst drones meer inzetten voor de periodieke inspectie van waterinfrastructuur, zoals bruggen, sluizen en dammen. Dat heeft Vlaamse minister van Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) gezegd op een vraag van volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA).
22/02 14u00  Francken wil dit jaar 1.200-tal asielzoekers uit Griekenland en Italië naar België halen Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) wil dit jaar in totaal zowat 1.200 asielzoekers uit Griekenland en Italië naar België halen. Ons land zou daarmee alsnog zijn engagementen uit het Europese spreidingsplan nakomen. Eerder deze maand dreigde de Europese Commissie nog met juridische stappen.
22/02 14u00  Vreemde schoenen stelen de show op de catwalk van Christopher Kane De Britse ontwerper Christopher Kane was begin deze week aan zet op de Londense modeweek en zijn show viel op. De reden? Hij stuurde modellen met opvallend schoeisel de catwalk op dat je - mits een beetje handigheid - zelf kunt maken. Een aantal dames droegen sandalen met gekleurd piepschuim ertussen, terwijl anderen moesten rondwandelen in pumps met stroken piepschuim op de buitenkant geplakt. De vreemdste schoenen op de catwalk waren witte en zwarte Crocs met een laagje (nep)bont aan de bovenkant. Probeert deze ontwerper het meest gehate schoeisel aller tijden alsnog hip te maken? De Amerikaanse zangeres Katy Perry zag alles alvast vanaf de eerste rij gebeuren.
22/02 13u45  Vietnamese spelers krijgen zware straf na opmerkelijk protest Het protest van de Vietnamese ploeg die afgelopen weekend een strafschop tegen kreeg is uitgedraaid op een zware sisser voor de hoofdrolspelers. Ze worden maar liefst twee jaar geschorst door de federatie voor hun komische vertoning.
22/02 13u45  RECONSTRUCTIE. Mysterieuze moord aan Sportpaleis blijft na 10 jaar onopgelost De moordzaak van Ann Bourgoin (38), die in de zomer van 2006 werd doodgeschoten aan het Sportpaleis, blijft onopgelost. De onderzoeksrechter wordt vandaag door Antwerpse raadkamer van zijn taak ontlast.
22/02 13u45  Week 3 van Tournée Minérale zit erop voor Tom: “Is alcohol dan toch als peper en zout?” Tom Thijs (33) uit Berchem doet sinds 1 februari mee met Tournée Minérale en drinkt een maand geen alcohol, of probeert dat tenminste. Week 3 zit er ondertussen op en het begint hier en daar te kriebelen. Komt het zondigen eraan?
22/02 13u45  Cédric Van Branteghem volgt Wilfried Meert op als meetingdirecteur Memorial Van Damme Cédric Van Branteghem is de nieuwe meetingdirecteur van de AG Memorial Van Damme. Hij volgt in die functie Wilfried Meert op, zo is woensdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie in Brussel.
22/02 13u15  Tot zeven jaar cel voor drugsmokkel in paardentrailer naar Italië Het kopstuk van een drugsbende die met paardentrailers kilo’s cocaïne naar Italië heeft gevoerd, is woensdag in Turnhout veroordeeld tot zeven jaar effectieve celstraf. Het gaat om Mohamed M. (41) uit Amsterdam.
22/02 13u15  Sonja Barend, de koningin van de Nederlandse talkshow, blikt terug Je ziet mij nooit meer terug. Die fascinerende titel draagt het nieuwe boek van het Nederlandse tv-icoon Sonja Barend (76), dat deze week verschijnt.
22/02 13u15  Auto rijdt parking op en grijpt fietser mee Op de Hertevelden in Arendonk is dinsdagavond om 18 uur een fietser aangereden door een auto. De chauffeur wilde een parking opdraaien en reed daarbij de 25-jarige T.R. uit Arendonk aan op het fietspad. Het slachtoffer werd met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.
22/02 13u15  Onze expert over mogelijke doorbraak in Oosterweel: “Een belangrijke stap” De actiegroepen stRaten-Generaal, Ringland en Ademloos hebben in een gezamenlijke verklaring hun steun uitgesproken voor een zogenaamd ‘radicaal haventracé’. Maar wat betekent dat nu juist? Onze expert in het Oosterweeldossier, Lex Moolenaar, laat zijn licht schijnen over de kwestie.
22/02 13u00  Schlagerzangers en deejays luiden zomer in op Zomerfest Als het van Dieter van Daele afhangt, start de zomervakantie dit jaar met een stevig feestje: Zomerfest. Op 30 juni en 1 juli verwacht hij 5.000 feestvierders in ruiterhal Kraaienhorst in Brecht.
22/02 13u00  Covestro (vroeger Bayer) had goed jaar, ook in Antwerpen 2016 was een recordjaar voor materialenproducent Covestro (het vroegere Bayer). Gedreven door de vraag naar innovatieve materialen stegen de kernvolumes van de groep met 7,5%.
Laatste update: vandaag om 14u00Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
22/02 13u00  Ook tussen de proeven door valt er geld te verdienen in ‘De Mol’Ook tussen de opdrachten door dagen de kandidaten van ‘De Mol’ elkaar graag uit tot een wedstrijdje of weddenschap. Ze laten geen enkel moment van hun reis onbenut, zelfs een rustig partijtje minigolf moet eraan geloven.
22/02 13u00  Sp.a en Groen opnieuw samen naar verkiezingenDe Lintse afdelingen van sp.a en Groen zullen één lijst vormen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018. De partijen slaan zo al voor de derde keer de handen in elkaar.
22/02 13u00  Harrods verkoopt gebotteld water van... gesmolten poolijsBij het bekende luxewarenhuis Harrods in Londen hebben ze sinds kort een nieuwigheid in de winkelrekken: Svalbarði Polar Iceberg Water. Water dat afkomstig is van gesmolten poolijs. Je betaalt er bovendien 95 euro per fles voor.
22/02 13u00  Typerende schouw Zillion gaat tegen de vlakteEr was al aangekondigd dat de schouw van de voormalige danstempel Zillion tot het einde overeind zou blijven, maar in de Jan Van Gentstraat op het Zuid zijn woensdag ook de laatste afbraakwerken begonnen. De typerende blauwe schoorsteen gaat nu dus ook tegen de vlakte.
22/02 12u45  Zo bespaar je honderden euro’s bij een deuk in je wagenEen deuk in de bumper ontsiert jouw wagen. Dat laten herstellen kost meestal een hele hoop geld. Maar er bestaat ook een trucje om dat helemaal zelf én goedkoop op te lossen.
22/02 12u45  Waarschuwing voor gaskookplaten en gasfornuizen Bosch en SiemensConsumenten moeten controleren of hun gasfornuis of tafelgaskookplaat van Bosch of Siemens wel veilig is. BSH Home Appliances vraagt aan alle eigenaars van gaskooktoestellen van de merken Bosch en Siemens, die tussen 2006 en 2011 werden geproduceerd, om na te gaan of ze uit die periode dateren. De gaskoppeling van bepaalde toestellen is mogelijk beschadigd waardoor er ongecontroleerd gas kan ontsnappen. Dat zou kunnen leiden tot explosiegevaar, aldus BSH Home Appliances Belgium.
22/02 12u45  Veranda’s Willems-Crelan steunt vzw Stop Darmkanker tijdens voorjaarsklassiekersWielerteam Veranda’s Willems-Crelan zal tijdens het voorjaar met een speciale boodschap rondrijden. Het team steunt de campagne van VZW Stop Darmkanker en rijdt tijdens de klassiekers met de boodschap ‘stop darmkanker’ achteraan op de broek.
22/02 12u30  Internaat verbiedt leerlingen om naar Temptation Island te kijkenWeinigen zullen ‘Temptation Island’ bewieroken om zijn opvoedkundige waarde, maar in het internaat van de Sportschool in Meulebeke gaan ze nog een stapje verder. De 182 leerlingen, 14- tot 18-jarigen, mogen het programma niet meer bekijken. Specialisten erkennen de negatieve impact van zulke programma’s, maar vinden verbieden een slecht idee.
22/02 12u30  70 jobs verdwijnen bij C&ABij kledingketen C&A verdwijnen 70 jobs. Dat heeft de directie zopas bekendgemaakt.
22/02 12u30  AA Gent vertrokken richting Londen voor Europa League-kraker tegen TottenhamDe spelers van AA Gent zijn woensdagmorgen vertrokken richting Londen. Vanuit de luchthaven van Oostende namen de Buffalo’s het vliegtuig richting Wembley voor de Europa League-topper van donderdag tegen Tottenham Hotspurs.
22/02 12u30  Ruben Bemelmans strandt nu ook tegen Japanse killer van Joris De LooreRuben Bemelmans (ATP 152) heeft zich woensdag niet bij de laatste acht kunnen scharen op het Challengertoernooi in het Japanse Kyoto (hard/50.00 dollar).
22/02 12u00  Renault verwacht dat nieuwe F1-motor 0,3 seconde sneller isRenault presenteerde gisteren haar nieuwe F1-bolide voor het seizoen 2017, de R.S.17. Daarin zal ook een nieuwe motor zitten en die zal volgens Renault bij het begin van het seizoen 0,3 seconde sneller zijn dan de motor van vorig jaar.
22/02 12u00  Dit moet je weten als je zaterdag naar de Omloop Het Nieuwsblad gaatDe Omloop Het Nieuwsblad zalweer het bezoeken waard zijn dit jaar. De organisatie zorgt met ’t Kuipke voor een iconische plaats voor de presentaties van de renners en die zal volledig gratis te bezoeken zijn voor het publiek. Alles wat je moet weten als je zaterdag de 72ste editie van de Omloop bezoekt.
22/02 12u00  Krijgt Donald Trump dan toch nog gelijk over Zweden?Hij werd er wereldwijd mee uitgelachen en werd erom bekritiseerd, maar nu blijkt dat Amerikaans president Donald Trump dan toch niet zo fout zat met zijn verklaringen over criminaliteit in Zweden. Al zat hij er een paar dagen naast...
22/02 12u00  Carla Steenackers (sp.a) voortaan gemeenteraadslidNils Dezaeger, gemeenteraadslid van de sp.a-fractie, heeft zijn ontslag in de gemeenteraad gegeven om beroepsredenen. Hij wordt opgevolgd door Carla Steenackers die bij de voorzitter van de gemeenteraad Eddy Moens de eed aflegde.
22/02 12u00  Temptation Ken licht een tipje van de sluier over zijn liefdeslevenKen Stoffers - de Haarlemse verleider met de man bun en gitaar - is zonder twijfel een van de meest besproken mannen van dit ‘Temptation Island’-seizoen. Hij kan het goed vinden met Lize, maar meer dan goede vrienden zijn ze volgens hem niet. Dat zegt de knapperd in een interview in Tv Familie. Let op: dit artikel bevat spoilers.
22/02 11u45  GO! Atheneum Willebroek: voormiddag zonder smartphone: net (niet) de hel!Een halve dag zonder smartphone. Dat was het opzet voor de derdejaarsleerlingen GO! Atheneum Willebroek op woensdagmorgen. Voor sommigen de hel, voor anderen geen probleem. Ieders 'ochtenleed' werd met een gebakje verzacht.
22/02 11u45  In heel Europa problemen met FacebookIn grote delen van Europa worden momenteel problemen gemeld met sociaal-netwerksite Facebook. De homepage zou bij heel wat mensen niet laden en op verschillende plaatsen lijkt ook de app niet te werken op dit moment.
22/02 11u45  'Brains For Peace' van beeldhouwer Jorg Van Daele wint tweede prijs in ChiliMet zijn deelname aan een internationaal beeldhouwerssymposium in Zuid-Amerika behaalde beeldhouwer Jorg Van Daele uit Kalmthout een tweede prijs.
22/02 11u45  Met dit geniale trucje maak je een bakplaat helemaal schoonNiets zo vreselijk als het moeten schoonmaken van een bakplaat, maar daar heeft lifestyleblogster Jill Nystul een handige oplossing voor. Wat waterstofperoxide en baksoda en hup alle vuil is weg.
22/02 11u30  An-Sophie Mestach neemt eerste horde in MoskouAn-Sophie Mestach (WTA 243) heeft zich woensdag geplaatst voor de tweede ronde van het ITF-toernooi in de Russische hoofdstad Moskou (hard/25.000 dollar).
22/02 11u30  Beeldhouwer Jorg Van Daele wint tweede prijs in ChiliVan 6 tot 16 februari nam Jorg Van Daele deel aan het internationaal beeldhouwerssymposium in Valdivia, Chili, Zuid-Amerika . Hij behaalde daar de tweede prijs. Jorg Van Daele werd geïnterviewd op de lokale televisie in een cultureel programma en mocht reageren op de radio en in twee artikels in Chileense kranten.
22/02 11u30  Dit is de keerzijde van Kate Middleton haar status als mode-icoonDe Britse Kate Middleton is razend populair en dat zijn ook de kleren die ze draagt. Haar blauwe verlovingsjurk was in 2010 meteen uitverkocht. Goed nieuws voor de ontwerpster zou je denken, maar niet is minder waar. Dat zegt ze zelf in een interview met The Daily Mail.
22/02 11u15  “Te veel ontzag is nooit goed”: dit vond onze recensent van de nieuwe films deze weekMet Fences werd een overdonderend succes op Broadway vertaald naar het grote doek. Al is de film van en met Denzel Washington in alles een theaterstuk gebleven.
22/02 11u15  Deze mannen gingen één dag door het leven met een zware boezemOnlangs ging een filmpje viraal van de Belgische lingerieproducent PrimaDonna waarin het zijn mannelijke medewerkers een dag gewichten liet dragen die evenveel wegen als een E-cup. Het filmpje bereikte ook de redactie van Buzzfeed en daar hebben de Try Guys het experiment nog eens overgedaan, mét de gewichten die ze van PrimaDonna opgestuurd kregen.
22/02 11u15  KAART. Actiegroepen steunen ‘radicaal haventracé’ en ‘Oosterweel Light’De actiegroepen stRaten-Generaal, Ringland en Ademloos hebben in een gezamenlijke verklaring hun steun uitgesproken voor een zogenaamd ‘radicaal haventracé’. Dat tracé lekte onlangs uit, wordt de volgende dagen verder gedetailleerd en ontsluit het Antwerpse verkeer via enkele ingrepen in het noorden van de stad. De Oosterweelverbinding verdwijnt daarin niet helemaal, maar wordt een ‘Oosterweel Light’.
22/02 11u15  Jongetje (5) omgekomen na ongeval met vrachtwagenEen vijfjarig jongetje is woensdagochtend om het leven gekomen na een ongeval in Sint-Andries bij Brugge. Het jongetje wilde met zijn fietsje het zebrapad oversteken, maar werd door een vrachtwagen gegrepen. Het kindje werd nog naar het ziekenhuis overgebracht, maar overleed daar aan zijn verwondingen, bevestigt de Brugse politie.
22/02 11u00  Valentine for Paws Bazar in parochiezaalArkadas vzw, een vereniging die Turkse honden in nood helpt, organiseert zondag 26 februari tussen 11 en 17u voor de tweede keer Valentine for Paws Bazar in de parochiezaal van Massenhoven, vlak achter de kerk.
22/02 11u00  Louis Croenen wil in Antwerpen WK-limiet op vlinderslag neerzettenLouis Croenen voelt zich klaar om dit weekend tijdens de Vlaamse kampioenschappen in Antwerpen zijn limiet te zwemmen voor het WK van deze zomer in Boedapest. Mogelijk kan een griepaanval tijdens de voorbije stage in Athene roet in het eten gooien. De Kempenaar vindt het dan wel “te gek” dat hij voor een tweede kans een week later naar Den Haag moet terwijl er in eigen land de Antwerp Diamond Speedo Race is.
22/02 11u00  Thuisspeler Bellucci verrast topreekshoofd in eerste ronde RioKei Nishikori (ATP 5) is dinsdag uitgeschakeld in de eerste ronde van het ATP-toernooi in Rio de Janeiro (1.461.560 dollar). Op het Braziliaanse gravel verloor de Japanner, het eerste reekshoofd, met 6-4 en 6-3 van Thomaz Bellucci (ATP 76). Die haalde het voor eigen volk na 1 uur en 19 minuten tennis.
22/02 11u00  Doek eindelijk gevallen over zaak Jonathan Jacob? Zorgverleners en 7 BBT’ers opnieuw veroordeeld voor zijn doodDe directeur en de psychiater van de Broeders Alexianen in Boechout zijn veroordeeld tot 6 maanden met uitstel voor schuldig verzuim bij de dood van Jonathan Jacob. Ook de zeven BBT’ers werden door het hof van beroep opnieuw schuldig bevonden aan onopzettelijke doding. Ze krijgen straffen van 9 en 6 maanden met uitstel. Het achtste lid van de Bottinekes wordt vrijgesproken.
22/02 10u45  De Rupeliaan wordt het bier van de RupelstreekBrouwerij De Klem, met de uitbaters Olivier Op de Beeck en Peggy De Coeyer, stelde in de lokalen van Toerisme Rupelstreek hun nieuw gebrouwen bier voor. De Rupeliaan, zoals het bier noemt, is een ambachtelijk, ongefilterd en ongepasteuriseerd bier, en is bijzonder lekker.
22/02 10u45  WADA trekt licentie van antidopinglabo Bogota inHet antidopinglaboratorium van het Colombiaanse Bogota mag voorlopig geen controles meer uitvoeren van het wereldantidopingagentschap WADA. De licentie van het labo is voor zes maanden ingetrokken, zo bevestigde het WADA.
22/02 10u45  Ook rolstoelgebruikers naar boven in sporthalBegin maart zullen ook rolstoelgebruikers opnieuw naar de eerste verdieping kunnen van de gemeentelijke sporthal Vordensteyn. De 40 jaar oude lift wordt vervangen.
22/02 10u45  Het Vierde Oor speelt Het FeestVanaf zaterdag 4 maart brengt Theatergroep Het Vierde Oor uit Olen haar voorjaarsvoorstelling. 'We spelen Het Feest op basis van de gekende film Festen van Thomas Vinterberg', weet voorzitter Wim Vervoort. 'Dit drama wordt gemaakt door Kris Lenders met 13 spelers.'
22/02 10u45  Actiegroepen steunen ‘radicaal haventracé’ en ‘Oosterweel Light’De actiegroepen stRaten-Generaal, Ringland en Ademloos hebben in een gezamenlijke verklaring hun steun uitgesproken voor een zogenaamd ‘radicaal haventracé’. Dat tracé lekte onlangs uit, wordt de volgende dagen verder gedetailleerd en ontsluit het Antwerpse verkeer via enkele ingrepen in het noorden van de stad. De Oosterweelverbinding verdwijnt daarin niet helemaal, maar wordt een ‘Oosterweel Light’.
22/02 10u30  Nieuwe Torenstraat wordt feuilleton in drie afleveringenOp 6 maart start de heraanleg van de Torenstraat echt. In afwachting van de twee plateaus en slimme verkeerslichten, die snelheidsduivels aan banden moeten leggen, zal er een half jaar hinder zijn. “Om die te beperken, laten we de aannemer in drie fasen werken”, aldus schepen van Openbare Werken Bart Van Scharen (N-VA).
22/02 10u30  Actiegroepen steunen ‘radicaal haventracé Oosterweel Light’De actiegroepen stRaten-Generaal, Ringland en Ademloos hebben in een gezamenlijke verklaring hun steun uitgesproken voor een zogenaamd ‘radicaal haventracé’. Dat tracé lekte onlangs uit, wordt de volgende dagen verder gedetailleerd en ontsluit het Antwerpse verkeer via enkele ingrepen in het noorden van de stad. De Oosterweelverbinding verdwijnt daarin niet helemaal, maar wordt een ‘Oosterweel Light’.
22/02 10u30  Museum Albert Van Dyck maakt 40 Schildenaren curator40 Schildenaren kozen hun favoriete werk van de bekendste lokale kunstenaar Albert Van Dyck en koppelden dat aan een vaak hedendaags kunstobject uit de provinciale kunstcollectie. Die originele benadering leidde eerder al tot een tentoonstelling en nu is er ook een fraaie catalogus.
22/02 10u30  Wetenschap onthult waarom langdurige vriendschap tussen vrouw en man moeilijk isVoor je het gaat denken, nee het heeft niets met seks te maken. Maar wel alles met het feit dat vrouwen en mannen anders naar vriendschap kijken. Professor Robin Dunbar van de universiteit van Oxford ontdekte het toevallig toen hij onderzoek deed naar hoe vriendschappen veranderen eenmaal jongeren de overstap maken van de middelbare school naar het hoger onderwijs.
22/02 10u30  Pakkend afscheid van Joren: “Nooit meer zeggen hoe graag ik je zie”Wuustwezel gaat door een donkere tijd. In twee dagen wordt er afscheid genomen van evenveel jonge levens. Woensdagochtend vindt de uitvaartplechtigheid plaats van Joren Brughman (18), een van de drie dodelijk slachtoffers van het zware verkeersongeluk vorige week in Sint-Katelijne-Waver. Gisteren werd al afscheid genomen van zijn vriend Mike van Rijthoven.
22/02 10u30  Zorgverleners en 7 BBT’ers opnieuw veroordeeld voor dood Jonathan JacobDe directeur en de psychiater van de Broeders Alexianen in Boechout zijn veroordeeld tot 6 maanden met uitstel voor schuldig verzuim bij de dood van Jonathan Jacob. Ook de zeven BBT’ers werden door het hof van beroep opnieuw schuldig bevonden aan onopzettelijke doding. Ze krijgen straffen van 9 en 6 maanden met uitstel. Het Antwerpse hof van beroep bevestigt dus de uitspraak in eerste aanleg.
22/02 10u15  Actiegroepen: “Denkspoor van intendant in Oosterweeldossier verdient een kans”Het denkspoor dat intendant Alexander D’Hooghe lanceerde in het Oosterweeldossier, verdient een kans. Dat zeggen actiegroepen Ademloos, Ringland en stRaten-generaal woensdagochtend.
22/02 10u15  Eenentwintig jaar cel voor vrouw die echtgenoot bijna jaar in diepvries bewaardeOp de correctionele rechtbank van Kortrijk is Isabel D. (42) woensdag veroordeeld tot een celstraf van 21 jaar voor de moord op haar Nederlandse echtgenoot J.V. (58). Olaf P. (47), die haar hielp bij de wurging en het verbergen van het lijk, kreeg 15 jaar cel.
22/02 10u15  Jongetje (5) in levensgevaar na ongeval met vrachtwagenEen vijfjarig jongetje is woensdagochtend in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht na een ongeval in Sint-Andries bij Brugge. Het jongetje wilde met zijn fietsje het zebrapad oversteken, maar werd door een vrachtwagen gegrepen.
22/02 10u15  Fietser kan aanrijdende trein net ontwijkenEr rijden weer treinen tussen Puurs en Temse. Het treinverkeer was een tijdlang onderbroken nadat rond 7.55 uur een fiets werd aangereden op een overweg in Bornem. Er werden vervangbussen ingezet. Dat meldt spoornetbeheerder Infrabel.
22/02 10u15  Sfeer verzekerd: Wembley volledig uitverkocht voor wedstrijd tegen GentDonderdagavond wordt één groot voetbalfeest in Londen. Tottenham meldt woensdag namelijk dat Wembley nu ook officieel is uitverkocht voor de Europa League-wedstrijd tegen AA Gent. 80.000 fans zullen dus aanwezig zijn, waarvan bijna 8000 Buffalo’s! Sfeer verzekerd, vooral dankzij de massale Gentse volksverhuizing!
22/02 10u15  Wetenschap onthult waarom vriendschap tussen vrouw en man moeilijk isVoor je het gaat denken, nee het heeft niets met seks te maken. Maar wel alles met hoe vrouwen en mannen anders naar vriendschap kijken. Professor Robin Dunbar van de universiteit van Oxford ontdekte het toevallig toen hij onderzoek deed naar hoe vriendschappen veranderen eenmaal jongeren de overstap maken van de middelbare school naar het hoger onderwijs.
22/02 10u00  Vier beautytrends voor toekomstige bruidjesVoor dames die deze zomer hun jawoord geven, is het voorjaar dé periode om hun look als bruid te bepalen. Visagiste Peggy Timmermans, verbonden aan House of Weddings, tipt de trends van 2017.
22/02 10u00  Hallo met de sneeuwtelefoon…Raadslid Peter Lambrechts diende een voorstel in om een sneeuwtelefoon op te richten. Ouderen en minder-mobiele mensen zullen via deze lijn hulp kunnen inroepen om de stoep sneeuwvrij te maken.
22/02 10u00  H&M werkt zich in de problemen na kopiëren logo populaire truiDe hoodies en T-shirts van Thrasher Magazine met daarop de naam in geel-oranje letters waar vlammen uitkomen, zijn momenteel heel trendy. Talrijke modellen en it-girls werden er al in gespot en ook Justin Bieber en Rihanna zijn fan. De eigenaars van het skatemagazine zien nu echter overal exemplaren van hun logo opduiken die verdacht veel op dat van hen lijken. Onder andere H&M en Forever 21 hebben al een brief van hun advocaten in de bus gekregen.
22/02 09u45  Opnieuw zwarte dag voor Wuustwezel: afscheid van JorenWuustwezel gaat door een donkere tijd. In twee dagen wordt er afscheid genomen van evenveel jonge levens. Woensdagochtend vindt de uitvaartplechtigheid plaats van Joren Brughman (18), een van de drie dodelijk slachtoffers van het zwaar ongeluk vorige week in Sint-Katelijne-Waver. Gisteren werd al afscheid genomen van zijn vriend Mike van Rijthoven.
22/02 09u45  Zorgverleners schuldig aan dood Jonathan JacobDe directeur en de psychiater van de Broeders Alexianen in Boechout zijn opnieuw schuldig bevonden aan schuldig verzuim bij de dood van Jonathan Jacob. De psychiater en directeur van psychiatrisch centrum Broeders Alexianen en de leden van het Bijzonder Bijstandsteam (BBT) van de politie gingen in beroep tegen hun veroordeling in eerste aanleg, maar het Antwerpse hof van beroep bevestigt de uitspraak.
22/02 09u45  Lierse-trainer scherp voor Antwerp: “Bende ego’s in de kleedkamer”Lierse staat voor de week van de waarheid. Als het zondag minstens even goed doet als Antwerp, wint Lierse de tweede periodetitel en strijdt het voor de promotie naar eerste klasse tegen Roeselare. Lierse-coach Eric Van Meir looft het werk achter de schermen in Sport/Voetbalmagazine, maar deelt meteen ook een steekje uit naar Antwerp en de concurrentie...
22/02 09u45  H&M werkt zich in de problemen na kopiëren populaire truiDe hoodies en T-shirts van Thrasher Magazine met daarop de naam in geel-oranje letters waar vlammen uitkomen, zijn momenteel heel trendy. Talrijke modellen en it-girls werden er al in gespot en ook Justin Bieber en Rihanna zijn fan. De eigenaars van het skatemagazine zien nu echter overal exemplaren van hun logo opduiken die verdacht veel op dat van hen lijkt. Onder andere H&M en Forever 21 hebben al een brief van hun advocaten in de bus gekregen.
22/02 09u45  Michel weigert: CEO Proximus verdient 800.000 euro maar wil extra ‘langetermijnbonus’Dominique Leroy, de CEO van telecomoperator Proximus, vindt dat ze recht heeft op een langetermijnbonus. Maar premier Charles Michel wil geen loonsverhoging, zo schrijven De Tijd en L’Echo woensdag.
22/02 09u30  Containerparken kunnen binnenkort ook restafval toelatenVuilniszakken met restafval en het gft (groente-, fruit- en tuinafval) kunnen binnenkort ook worden toegelaten in Vlaamse containerparken. Dat schrijft Het Belang van Limburg woensdag en het nieuws is bevestigd door de Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij OVAM.
22/02 09u30  “Weer meer zin in het politiewerk op terrein”Politiezone Klein-Brabant heeft vanaf 1 maart Jan Van de Vreken als korpschef aan het roer. Hij stapt over van de federale politie. “Omdat ik weer meer voeling wil met het echte politiewerk op het terrein.”
22/02 09u15  Brussel schrijft straks boetes maar zal ze pas twee maanden later innenDe soap rond de geluidsnormen boven Brussel blijft maar aanslepen. De Brusselse regering laat dinsdagavond in een persbericht weten dat het vanaf middernacht dan wel boetes zal uitschrijven, maar gedurende twee maanden niet zal innen. Die beslissing komt er na alweer een zeer bewogen dag. Vanmiddag raakte bekend dat Ryanair alle vluchten die voor 7 uur ’s ochtends gepland staan pas na 7 uur zal laten vertrekken, om boetes te vermijden.
22/02 09u15  Kempenaars Cisse Severeyns en Julien Cools keren terug naar Wembley: “Zo magisch!”AA Gent is morgen pas de derde Belgische voetbalclub ooit die in het Wembley Stadium speelt. Alleen Club Brugge (finale Beker der Landskampioenen in 1978) en Antwerp (finale Beker der Bekerwinnaars in 1993) gingen de Buffalo’s voor. We dompelden ons met toenmalige Kempense sterren Julien Cools en Cisse Severeyns nogmaals onder in de magie van het iconische stadion in Londen. “Ik heb nog steeds de bal waarmee we op Wembley mochten trainen.”
22/02 09u00  Beu om steeds restjes weg te gooien? Zo maak je lekkers met wat overblijft'Ik vind het vaak zo zonde om te zien hoe we overschotjes eten weggooien, omdat we denken dat het te weinig is om er iets mee klaar te maken of omdat we geen zin hebben om twee dagen hetzelfde te eten.' Aan het woord is de Belgische Jennifer Schleber, ze is een foodie in hart en nieren en heeft een hekel aan eten weggooien. De beste tips en recepten van haar blog Empty the Fridge zijn nu in een boek gegoten.
22/02 08u45  Steve Darcis treft Georgiër Nikoloz Basilashvili in tweede rondeSteve Darcis (ATP 57) neemt het in de tweede ronde van het ATP-toernooi in het Amerikaanse Delray Beach (hard/534.625 dollar) op tegen de Georgiër Nikoloz Basilashvili (ATP 53).
22/02 08u45  Scott Sunderland wint eerste etappe in MaleisiëDe Australiër Scott Sunderland (IsoWhey Sports SwissWellness team) heeft woensdag in Maleisië de eerste etappe in de wielerronde van Langkawi (2.BC) op zijn naam geschreven.
22/02 08u45  Yannick Mertens ligt uit enkelspel maar stoot door in dubbel Challenger MorelosYannick Mertens (ATP 242) is dinsdag uitgeschakeld in de eerste ronde van het enkelspel op het Challengertoernooi in het Mexicaanse Morelos (hard/50.000 dollar).
22/02 08u30  Laatste gemeenteraad voor Roger GabriëlsBurgemeester Roger Gabriëls heeft de laatste gemeenteraad uit zijn politieke carrière achter de rug. Maandag gunde de oppositie hem een relatief rustige zitting van een uurtje.
22/02 08u30  Elke dag 78 Belgische consumenten opgelichtBij het nieuwe centrale meldpunt van de federale overheidsdienst Economie, dat vandaag/woensdag exact een jaar bestaat, zijn 28.500 meldingen binnengekomen van misleiding, fraude en oplichting. Dat blijkt woensdag uit cijfers die De Tijd kon inkijken. De meldingen leidden tot 2.600 dossiers over uiteenlopende malafide praktijken.
22/02 08u15  Rudi Vranckx in de Volle VaartOp vrijdag 17 maart organiseert de gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking van Grobbendonk de lezing ‘Het gezicht van de oorlog’ van Rudi Vranckx in De Volle Vaart.
22/02 07u45  Forse rukwinden verwachtEr staan ons twee gure dagen te wachten, met regen en een aantrekkende wind. Woensdag zijn rukwinden tot 70 kilometer per uur mogelijk, donderdag zelfs tot 90 kilometer per uur. Het weekend begint mogelijk met ijsplekken. Dat meldt het KMI.
22/02 07u45  Miljarden voor Europees veiligheidsonderzoek leveren weinig opDe miljarden euro’s die de Europese Unie in veiligheidsonderzoek investeert, leveren weinig tastbare resultaten op. Dat meldt Knack woensdag, dat aan een nieuw internationaal journalistiek onderzoeksproject - #SecurityForSale - samenwerkte met mediapartners uit zes andere Europese landen.
22/02 07u45  Moeilijke ochtendspits richting Antwerpen door ongeval RanstDe ochtendspits richting Antwerpen verloopt woensdagmorgen moeizaam, onder andere door een ongeval op de E313, ter hoogte van Ranst.
22/02 07u45  Hasselts parket zoekt slachtoffers van serieverkrachterDe politie en het parket van Limburg afdeling Hasselt roepen slachtoffers van een serieverkrachter op om zich te melden. De man werd in september 2016 aangehouden op verdenking van verscheidene verkrachtingen, aanrandingen, oplichtingen, diefstallen en misbruik van vertrouwen. Sinds zijn aanhouding in september zijn al 19 slachtoffers gekend en de speurders sluiten niet uit dat de man nog meer slachtoffers heeft gemaakt.
22/02 07u30  Vandoorne en Verstappen stellen hun nieuwe F1-helm voorOnze landgenoot Stoffel Vandoorne en de Nederlander Max Verstappen hebben gisteren hun helmdesign voor het nieuwe F1-seizoen voorgesteld.
22/02 07u30  Michel weigert: CEO Proximus verdient 650.000 euro maar wil extra ‘langetermijnbonus’Dominique Leroy, de CEO van telecomoperator Proximus, vindt dat ze recht heeft op een langetermijnbonus. Maar premier Charles Michel wil geen loonsverhoging, zo schrijven De Tijd en L’Echo woensdag.
22/02 07u30  Mensen met laag inkomen stellen vaker doktersbezoek uitMensen met een laag inkomen, lage opleiding of migratieachtergrond stellen vaker een doktersbezoek uit. Dat blijkt uit een analyse van data van 70.000 patiënten in wachtzalen uit 34 landen, waaronder België. Dat onderzoek leert dat 15 procent van de Europese bevolking al eens een doktersbezoek uitstelt, zo staat in het vakblad Health Service Research.
22/02 07u15  CD&V wil betaling Kamerleden enkel aan natuurlijke personenDe betaling van Kamerleden die in allerlei raden en comités zetelen, moet voortaan gebeuren aan henzelf als natuurlijk persoon. Dat staat in een wetsvoorstel waarmee Vincent Van Peteghem (CD&V) een einde wil maken aan de praktijk dat familiebedrijven kunnen worden gebruikt om vergoedingen op te strijken. Hij wil ook het verbod op betalingen aan managementvennootschappen uitbreiden naar adviesraden en comités van vennootschappen waarin de federale staat een overheersende invloed uitoefent.
22/02 07u15  Bijna zat ze in de nieuwe K3, maar nu krijgt ze de hoofdrol in filmVan een carrièreswitch gesproken: anderhalf jaar geleden was Nora Gharib (23) nog in de running om de nieuwe zwarte van K3 te worden in K3 Zoekt K3, deze zomer gaat ze cocaïne dealen. Althans in Patser, de nieuwe film van Adil el Arbi en Bilall Fallah, waarin ze de vrouwelijke hoofdrol zal spelen.
22/02 06u45  Ministers kibbelen over brugpensioen: “Schaf het af”, “Niks van”Slechts 2% van de Vlamingen die in 2015 en in de eerste helft van 2016 met ‘brugpensioen’ zijn gegaan, hebben werk. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA). Hij pleit dan ook voor de afschaffing van het systeem. Federaal minister van Werk Kris Peeters (CD&V) wil daar niet van weten.
22/02 06u45  Brugpensioen: slechts 2% vindt opnieuw werkSlechts 2% van de werknemers die sinds 2015 met brugpensioen zijn gegaan, vindt opnieuw een job. Voor Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) is de maat vol. “Schaf dat stelsel nu eindelijk eens af.” Maar zijn federale collega Kris Peeters (CD&V) wil daar niet van weten.10 
22/02 06u15  Shashia (20) werd gedumpt in twee meter diep grafDe raadkamer in Antwerpen heeft de aanhouding van Jonny ‘John’ V. – de man die ervan wordt verdacht de 20-jarige Shashia Moreau te hebben vermoord – met een maand verlengd.
22/02 06u15  “De antipolitiek floreert als nooit tevoren”Had Filip Dewinter in 2006 de mogelijkheid om burgemeester van Antwerpen te worden, als hij enkele procenten meer had gescoord en sp.a-boegbeeld Patrick Janssens had verslagen? Had hij dan de steun gekregen van CD&V en de toenmalige VLD, zoals hij zelf gisteravond beweerde in Wissel van de macht, de fraaie reeks van VRT-journalist Marc Van de Looverbosch op Canvas?
22/02 06u15  Jonge Vlaming duikt op in nieuwe videoclip van Katy PerryEr zit een Vlaming in de nieuwe videoclip van Katy Perry (32). De man die samen met de wereldster een wilde rit maakt in een rollercoaster, is Jordy Tulleners (24), een model en acteur uit Maasmechelen.
22/02 06u15  KVV fuseert met Voetbal VlaanderenEen ruime meerderheid van de clubs die bij de Koninklijke Vlaamse Voetbalbond (KVV) zijn aangesloten, heeft voor een fusie met Voetbal Vlaanderen gestemd. Vandaag wordt op een algemene vergadering van de KVV wellicht definitief “ja” gezegd.
22/02 06u15  Taxichauffeur voorkomt grijpdiefstalTaxichauffeur Marc Vranckx heeft vorige week een grijpdiefstal voorkomen. Dankzij zijn snelle interventie kon de politie de dader binnen het halfuur arresteren. De man blijft aangehouden.
22/02 06u15  Een taxirit, maar dan in je eigen wagenIbrahim Ladah (24) wil met Driver Bob zijn klanten veilig naar hun bestemming rijden. Hij beoogt geen gewone taxidienst, maar studenten die de passagier in diens eigen auto vervoeren.
22/02 06u15  Financieel schandaal volgens Vlaams Belang is besparing volgens gemeenteTwee externen worden volgens het Vlaams Belang samen 1840 euro per dag betaald. 'Schande', luidt het. 'Juist, en toch besparen we 40.000 euro op de loonkost', zegt de burgemeester.
22/02 06u15  "Dit is zoals een crèche, maar dan voor senioren"Het OCMW van Ravels opent een nieuw 'bejaardendagverblijf'. Het gaat om een bijzonder opvanginitiatief: een beetje zoals een crèche, maar dan voor senioren.
22/02 06u15  Jeugd doet ervaring op bij drie topbedrijven in RetieMet hun project ‘Aan de slag’ gaan 56 leerlingen van basisschool Trapop in Retie letterlijk aan de slag door zelf een groot evenement te organiseren op school. Ze ontdekken daarbij hun eigen talenten en doen ervaring op bij drie lokale topbedrijven: bij Orakel in Retie, de pionier van de polsbandjes, maar ook bij jetonproducent B-Token en Interieur Segers.
22/02 06u15  Arendonkse Videoclub blikt grappige aprilvisfilmpjes inIn zaal De Garve in Arendonk vindt op zaterdag 1 april de 6de editie van het Filmgala van Arendonk plaats. Op het festival kunnen de bezoekers gratis genieten van tal van serieuze en minder serieuze bewegende beelden die gemaakt werden en door de Arendonkse Videoclub, bekend van de vele leuke internetfilmpjes op Arendonk TV.
22/02 06u15  Konijnenvangers moeten einde maken aan plaag op kerkhofHet kerkhof van Willebroek zit vergeven van de konijnen en die zorgen voor overlast. De gemeente huurde gisteren twee professionele konijnenvangers in om een einde te maken aan de plaag.
22/02 06u15  Bouw lokalen Parsival kan eindelijk startenScoutsgroep Parsival en de gemeente Sint-Katelijne-Waver ondertekenden dinsdagavond de erfpachtovereenkomst voor de nieuwe scoutsterreinen in de Valkstraat. Daardoor kunnen de scouts eindelijk beginnen met de bouw van hun nieuwe lokalen.
22/02 06u15  Vrijgesproken babysitter praat voor het eerst: “Nooit van mijn leven hou ik nog kindjes bij”Een week nadat ze is vrijgesproken voor de dood van baby Lielly uit Geel, praat babysitter Ylva Kennes (37) uit Turnhout voor het eerst. “Ik had mijn man niet alleen bij die meisjes mogen laten”, zegt ze. “Dat is het enige wat je me kunt verwijten. Ook ik ben kapot van verdriet.”
22/02 06u15  Zoveel verdienen de burgemeester en schepenen van MechelenHet stadsbestuur van Mechelen speelt open kaart. Het zet binnenkort alle lokale mandaten in intercommunales en organisaties online, samen met de vergoedingen die eraan gekoppeld zijn. Zowel PVDA als sp.a had om die openheid gevraagd. Uw krant vroeg de Mechelse burgemeester en schepenen hun financiële situatie nu al te verduidelijken.
22/02 06u00  Naakte maar geen blote ‘Calendar Girls’ in StalteaterIn het Oelegemse Stalteater, Knodbaan 149b kan u op 24 februari de première bijwonen van Calendar Girls, een stuk van Tim Firth in een regie van Werner Mollet.
22/02 05u00  Wij met ons tweetjesSteven De Bruyn en Derek kruisen elkaar al meer dan 25 jaar bij het op- en afstappen van podia of in de straten van Gent. Gedurende die hele tijd hebben de heren elkaar wederzijds bewonderd, succes gewenst en begroet, maar nog nooit hadden ze samen gemusiceerd. Tot op die mooie herfstdag met een koffietje aan de keukentafel…11 
22/02 05u00  Marc Bontemps geeft info over ethisch bankierenMarc Bontemps geeft op woensdag 22 februari in zaal Reynaert in Vosselaar een uiteenzetting over ethisch bankieren.11 
22/02 04u45  Vlaams Belang kant zich tegen bouw ZevenhuizenOppositiepartij Vlaams Belang heeft heel wat bezwaren tegen de plannen om aan de Zevenhuizenstraat een woonwijk op te trekken met 200 nieuwe woningen en appartementen.11 
22/02 01u00  Vernieuwing dorpskern Elzestraat gaat bijna van startDe volgende fase van de werken rond de dorpskernvernieuwing in de Elzestraat start vanaf vrijdag 3 maart. Dat maakte het gemeentebestuur gisterenavond bekend tijdens een infoavond rond het project.15 
22/02 00u30  Man (59) komt om bij botsing op N14In Zandhoven is dinsdagavond een 59-jarige man om het leven gekomen toen hij omstreeks 21 uur met zijn wagen in aanrijding kwam met een ander voertuig op de N14. Dat zegt de lokale politie van de zone ZaRa (Zandhoven, Ranst). De bestuurder van het tweede voertuig raakte slechts lichtgewond.10 
22/02 00u30  Ruim 630 migranten gered voor kust van Libië, 74 dodenIn de nacht van maandag op dinsdag zijn op de Middellandse Zee ongeveer 630 migranten gered voor de Libische kust. Dat meldt de Italiaanse kustwacht dinsdag. Het ging om twee aparte operaties, waarbij migranten van een grote sloep en een rubberboot werden gered.
22/02 00u15  Natuurpunt plaatst paddenschermenNaar goede gewoonte verzamelden de vrijwilligers van Natuurpunt Hobokense Polder halverwege februari in Fort 8. Daar plaatsten ze paddenschermen om deze beestjes te beschermen tegen het verkeer.11 
22/02 00u15  Politie verspreidt beelden van vermoorde Sofie (27) tijdens haar laatste urenIn de zoektocht naar de moordenaar van Sofie Muylle (27) in Knokke vragen de speurders om uit te kijken naar een tiental getuigen die op camerabeelden herkenbaar zijn. Zij worden verzocht zich te melden bij de politie omdat ze mogelijk iets verdachts hebben gezien in de nacht van de moord.10 
21/02 23u30  Foto: Cadenza wint CultuurprijsOnder luid applaus kreeg gitaarschool Cadenza in gc Den Bussel de Cultuurprijs 2016. Schepen van Cultuur Wouter Bonquet (CD&V) benadrukte niet alleen met muzikale maar ook het maatschappelijk belang voor Keerbergen van de school die onder leiding van Guy Kestens staat. Enkele leerlingen gaven een kort concert, Guy Kestens bracht een nummer van Herman van Veen voor zijn vrouw, zoon Tom Kestens schreef een lied voor zijn vader. Bekijk hier enkele foto's!
21/02 23u15  Vlaams Belang houdt fakkeltocht tegen ‘megamoskee’In de Antwerpse wijk Luchtbal heeft Vlaams Belang dinsdagavond door middel van een fakkeltocht geprotesteerd tegen de mogelijke komst van een nieuwe “megamoskee” waarvan de partij stelt dat de initiatiefnemers banden hebben met salafistische organisaties. Er waren zowat 250 aanwezigen en volgens de politie bleef alles rustig. Vlaams Belang lanceerde eerder al een petitie tegen de moskee en is ook van plan bezwaar in te dienen als er binnenkort een bouwvergunning zou worden aangevraagd.
21/02 23u15  Misdaadroman PAN ligt in de rekkenDe Hemiksemse schrijfster Ria Maes en acteur Aron Wade hebben in Stadsbrouwerij De Koninck - het bier Wild Jo speelt in het boek een bijrolletje - hun eerste misdaadroman PAN voorgesteld. Het boek, uitgegeven bij Houtekiet, ligt vanaf nu in de rekken.
21/02 23u00  Jury Mijn Pop-up niet te spreken over voorgeschoteld eten: “Dit is net een stukje E.T.”De pop-uprestaurants draaien intussen op volle toeren in Kortrijk en Antwerpen en Evi kondigt een nieuw jurybezoek aan. Voor de tweede keer zal de beste pop-up een ster verdienen. En er staat veel op het spel: de ster zal niet alleen goed zijn voor een extra geldprijs, maar is ook een vrijstelling voor de eerste sluiting.
21/02 23u00  Magic Johnson wordt voorzitter Basketball Operations bij ex-club LA LakersBasketballegende Magic Johnson wordt President of Basketball Operations bij zijn voormalige ploeg LA Lakers. Dat maakte de club dinsdag bekend.
21/02 23u00  De Bruyne wint met Man City in Champions League na straffe comeback tegen MonacoManchester City staat met één been in de kwartfinales van de Champions League. In de eerste helft bogen Falcao en Mbappé een 1-0 achterstand om tot een 1-2 voorsprong voor Monaco. In een spectaculaire tweede helft scoorde Agüero twee keer de gelijkmaker voor Manchester City, goals van Stones en Sané bezorgden de Citizens de 5-3 zege.
21/02 23u00  Carrasco staat met Atlético met één been in kwartfinale Champions LeagueAtlético Madrid heeft de heenwedstrijd in de 1/8ste finales tegen Bayer Leverkusen met 2-4 gewonnen in de Champions League. De Spanjaarden, met Yannick Carrasco in de basis, begonnen snoeihard aan de wedstrijd, maar maakten het zich nog knap lastig op het einde van de wedstrijd. Gelukkig voor de troepen van Diego Simeone kon Fernando Torres het fatale schot nog toedienen door de 2-4-eindstand vast te leggen. Daardoor staan Carrasco en co. al met één been in de volgende ronde.
21/02 22u45  Carrasco staat met Atlético met één been in kwartfinaleAtlético Madrid heeft de heenwedstrijd in de 1/8ste finales tegen Bayer Leverkusen met 2-4 gewonnen in de Champions League. De Spanjaarden, met Yannick Carrasco in de basis, begon snoeihard aan de wedstrijd, maar maakte het zich nog knap lastig op het einde van de wedstrijd. Gelukkig voor de troepen van Diego Simeone kon Fernando Torres het fatale schot nog toedienen door de 2-4-eindstand vast te leggen. Daardoor staan Carrasco en co. al met één been in de volgende ronde.
21/02 22u30  Brusselaar liet vader vermoorden en vluchtte met erfenis naar tropisch eilandIets meer dan een jaar slaagde David Dupuis (40) erin om zich samen met zijn vrouw en kind schuil te houden in de Dominicaanse Republiek. Hij was op de vlucht met de flinke erfenis van zijn vader, die hij door een huurmoordenaar had laten ombrengen. Tot Dupuis enkele dagen geleden gevat kon worden in een hotelletje op het Caribische eiland. Net op tijd voor zijn assisenproces.
21/02 22u30  Gemeenteraad in 10 uitspraken: “Laster en leugens! U krijgt een proces aan uw been”Af te leiden aan de massaal opgedaagde journalisten, leek ’t Schoon Verdiep maandagavond wel even het epicentrum van de wereld. Met al die media-aandacht voor het debat over de intercommunales, stond het in de sterren geschreven dat de leden van de gemeenteraad hun arsenaal lekker bekkende quotes zouden aanspreken. Wij selecteerden er tien voor u.
21/02 22u15  11 maart beweging voert actie tegen kernenergieDe 11 maart beweging, een samenwerking tussen verschillende milieu-organisaties zoals Greenpeace en Climaxi, voert dinsdagavond actie in en rond Antwerpen om een oproep te doen voor hernieuwbare energie (en tegen kernenergie). De actie is een voorbereiding op een betoging die de initiatiefnemers op 11 maart zelf plannen in de Antwerpse binnenstad, zes jaar na de kernramp in het Japanse Fukushima.
21/02 21u45  Ondernemer belooft werknemers dag verlof bij winst van Tom BoonenDe Antwerpenaar Steven Van Aelst, zaakvoerder van grafisch productiebureau Copycat in Wilrijk, is een rabiate fan van de Kempische wielrenner Tom Boonen. Zo erg zelfs dat hij zijn werknemers een extra dag verlof bezorgt wanneer Boonen in zijn laatste profjaar winst boekt. “Toen ik zei dat Boonen groter is dan Merckx, werd ik teruggefloten”, zegt Van Aelst aan VRT.
21/02 21u45  Kruispunt Kloosterstraat-Boerendijk-Bilderdijk afgeslotenDe werken in het centrum van Ekeren zitten op schema. Het kruispunt Kloosterstraat, Boerendijk en Bilderdijk is tot 10 april afgesloten voor alle verkeer. De aannemer is daar gestart met rioleringswerken en de aanleg van de bovenbouw.
21/02 21u45  Ook Mechelen publiceert alle betaalde mandaten van schepenenHet schepencollege van Mechelen heeft beslist om alle lokale mandaten in intercommunales en andere organisaties publiek bekend te maken. Ook de vergoedingen die eraan gekoppeld zijn.
21/02 21u15  IJslandse president wil ananas op pizza’s verbiedenAnanas als topping op pizza’s heeft altijd felle voor- en tegenstanders gehad, maar in IJsland woedt er nu een heus politiek debat over het gevoelige onderwerp.
21/02 21u00  Stadsbestuur publiceert alle betaalde mandatenHet schepencollege van Mechelen heeft beslist om alle lokale mandaten in intercommunales en andere organisaties publiek bekend te maken. Ook de vergoedingen die eraan gekoppeld zijn.
21/02 21u00  In rood-wit naar Zandvliet SportDit jaar speelt het eerste Eftal van Zandvliet Sport thuis tijdens het carnavalsweekend en werd de wedstrijd verplaatst naar vrijdag 24-02 om 20 u. 30. Het eerste Elftal bekleedt op dit moment de derde plaats en neemt het op tegen leider Racing VC Hoboken. Bij SK Hoboken loopt in de spits Ibrahim Salou( voormalig topspits van Club Brugge.
21/02 21u00  Juventus zet Bonucci uit Champions League-selectie na “onaanvaardbaar gedrag”Leonardo Bonucci zal woensdagavond niet aan de aftrap staan in het Champions League-duel tussen Porto en Juventus. De Italiaanse international moet in de tribune plaatsnemen na een ruzie met Juventus-trainer Massimiliano Allegri.
21/02 20u30  Reekshoofden Pliskova, Cibulkova en Muguruza verdwijnen voortijdig uit toernooi in DubaiMet de Tsjechische Karolina Pliskova (WTA-3), de Slovaakse Dominika Cibulkova (WTA-5) en de Spaanse Garbine Muguruza (WTA-7) werden dinsdag liefst drie van de eerste vijf reekshoofden uitgeschakeld in de tweede ronde van het WTA-toernooi van Dubai (2.666.000 dollar).
21/02 20u30  Trump en horrorclowns populair voor carnavalUw vrienden de stuipen op het lijf jagen tijdens de carnavalsstoet dit weekend? Voor 19 euro hebt u al een latex-masker van Donald Trump.Niet overal te koop, maar wel bij Huize Baeyens in Wommelgem, al krijgen ze daar meer vraag specifiek naar het haar van Trump.
21/02 20u15  Tien maanden cel voor slag met bierglas in gezichtDe 27-jarige Wemeson A.F. uit Diest is in Turnhout veroordeeld tot tien maanden voorwaardelijke celstraf. In een dancing in Westerlo had hij een man uit Ham met een glas in het gezicht geslagen.
21/02 20u00  Man verdacht van brandstichting en inbraak in woningEen 32-jarige man is eind vorige week opgepakt voor een inbraak in een woning in Herselt. Het feit dateert van mei 2016.
21/02 20u00  Twee Polen in cel voor teelt van cannabisEen 44-jarige Pool uit Arendonk zit sinds eind vorige week in voorarrest. Hij wordt verdacht van de teelt van cannabis in een pand in Arendonk.
21/02 20u00  Plannen voor nieuw station zijn in te kijkenIn het Huis van de Mechelaar kan je vanaf donderdag 23 februari de plannen voor het nieuwe station inkijken. Het openbaar onderzoek daarvoor loopt tot 24 maart. Ook de maquette is te bezichtigen.
21/02 20u00  Kleuters bakken cake voor klasgenootje met zeldzame ziekteIn de openluchtschool Sint-Lutgardis mochten de kleuters van de eerste kleuterklas zich uitleven in een kookworkshop. De namiddag stond helemaal in het teken van de Zeldzame Ziektedag op 28 februari.
21/02 20u00  Vrijwilligers helpen padden veilig de weg overstekenHet kwik steeg de afgelopen dagen boven de 10 graden, en dat hebben de padden gemerkt. Die starten elk jaar rond deze tijd hun trektocht van het bos naar water om te paren. Elk jaar zijn er dan weer tal van initiatieven waarbij vrijwilligers de pad en andere amfibieën de weg helpen oversteken. Zo ook in Pulle, een deelgemeente van Zandhoven. Natuurpunt berekende dat de paddentrektocht nergens in ons land zo veel gebeurt als in Antwerpen.
21/02 20u00  Nieuw biertje moet Rupelstreek op de kaart zettenGoed nieuws voor bierliefhebbers: de Rupelstreek is een gloednieuw brouwsel rijker. Het nieuwe bier kreeg de naam Rupeliaan en wordt gebrouwen in brouwerij De Klem in Niel. Olivier is er de gepassioneerde brouwer van dienst. Hij heeft vijf jaar gewerkt aan de amberkleurige Rupeliaan.
21/02 20u00  Vrouw tankt voor 44.000 euro aan brandstof onder te betalenDe raadkamer in Turnhout heeft de aanhouding bevestigd van een 44-jarige Poolse vrouw uit het Nederlandse Rijsbergen. Ze wordt verdacht van oplichting.
21/02 20u00  Zijn stopcontacten binnenkort overbodig?Fervente smartphonegebruikers hebben er ondertussen een gewoonte van gemaakt om een kamer binnen te komen en meteen op zoek te gaan naar een stopcontact. Onderzoekers van Disney, jawel, hebben echter een manier gevonden om toestellen volledig draadloos op te laden door gewoon in een ruimte binnen te stappen.
21/02 20u00  Versmalde Ruggeveldlaan in Deurne zorgt voor gevaarlijke situatiesBewoners van de Ruggeveldlaaan in Deurne klagen de heraanleg van hun straat aan. De rijweg is er niet alleen vernieuwd, maar ook versmald. En dat zorgt volgens hen voor gevaarlijke situaties. Verschillende wagens reden al tegen de verhoogde stoeprand aan. Een velg van een vrachtwagen vloog vanochtend zelfs tot tussen wachtende pendelaars, in het bushokje
21/02 20u00  “Ongecontroleerd gedrag van Stijn Stijnen was onwerkbaar”, ex-coach reageertStijn Stijnen betreurt dat het bestuur van Sporting Hasselt maandagavond heeft beslist een punt te zetten achter hun samenwerking. De voormalige coach van de club uit de hoogste amateurliga vermoedt dat het ontslag al veel langer in de lucht hing. Dat zei Stijnen dinsdagavond tijdens een persmoment.
21/02 19u45  Rechter verklaart bedrijf voor klinkerwerken faillietDe handelsrechter in Turnhout heeft dinsdag Algemene Klinkerwerken Kris Bax uit Arendonk failliet verklaard. De zaakvoerder had zelf de boeken neergelegd.
21/02 19u45  Strengere geluidsnormen: ruim 7.000 vluchten kunnen boete krijgenDe strengere geluidsnormen die Brussel vanaf middernacht wil hanteren, zouden 8 procent van de vluchten treffen die opstijgen vanop baan 25R, de belangrijkste startbaan van Brussels Airport. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts onlangs gezegd in het Vlaams parlement. Afgezet tegen de ruim 90.000 vluchten die vorig jaar vanop baan 25R opstegen, zou het gaan om ruim 7.200 cargo- en passagiersvluchten.
21/02 19u45  Stijn Stijnen reageert voor het eerst: “Gevoel dat mijn ontslag al langer speelt binnen de club”Stijn Stijnen betreurt dat het bestuur van Sporting Hasselt maandagavond heeft beslist een punt te zetten achter hun samenwerking. De voormalige coach van de club uit de hoogste amateurliga vermoedt dat het ontslag al veel langer in de lucht hing. Dat zei Stijnen dinsdagavond tijdens een persmoment.
21/02 19u45  Fietswinkel uit Westerlo wordt decor van VTM-programma ‘Gezond Verstand’Westerlo heeft er twee tv-sterren bij. Dries Heylen en Peter Luyten van fietswinkel 4 Bikes duiken elke woensdag op in Gezond Verstand op VTM, waarin onbekende duo’s hun mening geven over de actualiteit. “Ze filmen enkele uren, voor slechts een handvol seconden televisie.”
21/02 19u45  Bart Debie vernietigend voor kopstukken van zijn ex-partij Vlaams Belang: “Hakenkruisen en kakkerlakken”Bart Debie, ex-politie-commissaris, ex-gevangene en ex-gemeenteraadslid voor het Vlaams Belang, schiet in een interview in Humo met scherp naar zijn vroegere partijgenoten. “Allemaal nonsens van iemand die nog eens in de belangstelling wil komen”, reageren Tom Van Grieken en Filip Dewinter.
21/02 19u30  Stalkster mag geen contact hebben met ex-partnerIlse D.W. (51) uit Nijlen is in Turnhout schuldig bevonden aan stalking. Ze mag geen contact meer hebben met haar ex-man en zijn vriendin.
21/02 19u30  Beverschade in Viersel: “Tientallen hectaren wei waardeloos geworden”De beverschade is nergens in Vlaanderen groter dan in Viersel, zo blijkt uit cijfers van Vlaams milieuminister Schauvliege. Gelukkig kregen de getroffen boeren onlangs voor het eerst schadevergoeding.
21/02 19u30  Homans voorstander van verbod op buitenlandse financiering van moskeeënVlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) is voorstander van een verbod op buitenlandse financiering van moskeeën. Dat heeft ze gezegd in de commissie Binnenlands Bestuur van het Vlaams Parlement. Een verbod is juridisch niet eenvoudig. In elk geval wil Homans dat moskeeën en andere geloofsgemeenschappen een register met buitenlandse giften aanleggen.
21/02 19u30  Badmintonnen wanneer men wilHet gloednieuwe en ultramoderne Yonex Batmintoncenter aan de Bist 26 in Aartselaar opende afgelopen weekend de deuren. De kwaliteit en de openingsuren van de sporthal zijn een primeur voor Vlaanderen.
21/02 19u30  Beerse maakt stoepranden minder steilDe dienst Openbare Werken van Beerse is gestart met het aanpassen van de stoepranden in het centrum. Op die manier worden de stoepen toegankelijker voor rolstoelgebruikers of personen met een kinderwagen of rollator.
21/02 19u15  Beklaagde tegen politie: “Gebeten? Mijn lief hield van SM”Het parket in Turnhout vorderde dinsdag acht maanden celstraf tegen Bart V. uit Dessel voor partnergeweld. Hij zou zijn minnares in de wangen hebben gebeten.
21/02 19u00  Psychiater moet stalker van apothekeres onderzoekenEen psychiater moet onderzoeken of stalker David H. (38) uit Westerlo toerekeningsvatbaar is. Dat besliste dinsdag de correctionele rechtbank in Turnhout.
21/02 19u00  De Lijn zoekt naar 187 chauffeurs in provincie AntwerpenDe Lijn heeft meer dan 500 openstaande vacatures, 415 voor chauffeurs, 55 voor arbeiders in technische functies en 60 voor bedienden. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts op een schriftelijke vraag van Annick De Ridder (N-VA). De cijfers dateren van januari. Bij De Lijn kon men dinsdag geen meer recente cijfers geven.
21/02 19u00  Justin Jules sprint naar zege in de ronde van de ProvenceJustin Jules (WB Veranclassic Aqua Protect) heeft dinsdag de eerste rit in de tweede editie van de Ronde van de Provence (cat. 2.1) gewonnen. De 30-jarige Fransman toonde zich na 205,9 kilometer van Aubagne naar Istres in een massasprint sneller dan zijn landgenoten Jérémy Lecrocq en Lorrenzo Manzin.
21/02 19u00  Zwaargewond slachtoffer treinramp: “Het ene moment zat ik op de stoel, daarna lag ik in hoekje”Kesselaar Bart De Ridder (52) herstelt van een driedubbele breuk die hij opliep toen zaterdag de trein in Leuven ontspoorde. Hij was één van de zwaargewonde slachtoffers van het ongewone ongeval, en is in de eerste plaats opgelucht dat hij het nog kan navertellen.
21/02 18u45  Kleuren troef op 9e Fiesta LatinaDe negende editie van Fiesta Latina was op z’n minst weer zeer kleurrijk te noemen.
21/02 18u45  UFO-spotters ontdekken iets mysterieus in video van Duitse straaljagersUfologen en mensen die geloven in het bestaan van buitenaards leven bestuderen sinds zondag beelden van enkele vliegtuigen die werden gefilmd boven de Duitse stad Keulen. Toen de beelden zondag op sociale media werden gepubliceerd, merkten oplettende kijkers een geheimzinnige zwarte stip op die met een ijltempo door de lucht zoefde, waardoor men al snel speculeerde dat het een UFO was.
21/02 18u45  Geen finaleronde voor golfer Kevin HesboisKevin Hesbois is er dinsdag in het Egyptische Ain Sokhna niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finaleronde van het Red Sea Little Venice Open (Alps Tour/30.000 euro). Een tweede ronde in 75 slagen, drie over par, deed hem van de 41ste naar de 59ste plaats tuimelen. Met een totaal van 147 had hij drie slagen te veel om in de laatste ronde aan te treden.
21/02 18u45  Man ondervindt aan den lijve waarom je babyaapjes beter met rust laatToerist Bill Eberle heeft op Bali op pijnlijke wijze een belangrijk lesje geleerd. Toen hij enkele aapjes in een dierenpark eten mocht geven, besloot hij om een van de babyaapjes zonder nadenken eventjes te aaien. Geen slimme zet, aangezien de moeder alles zag gebeuren en onmiddellijk boos reageerde.
21/02 18u45  Geen extra straf voor Mircea RednicDe Geschillencommissie voor het Profvoetbal van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag geen bijkomende sanctie opgelegd aan Mircea Rednic. De coach van Excel Moeskroen werd zaterdag op de 27ste speeldag in de Jupiler Pro League naar de tribunes verwezen.
21/02 18u45  Eerste honderdjarige in WZC De BuurtWoon-zorgcentrum De Buurt vierde uitgebreid feest. Voor het eerst sinds het ontstaan, 3,5 jaar geleden, werd een honderdjarige in de bloemen gezet: Florine Van Havermaet.
21/02 18u45  Jeugdverenigingen leggen afspraken rond gebruik van aanplakzuilen vast in charterElf jeugdverenigingen hebben een charter ondertekend waarin ze het reglement voor het gebruik van de gemeentelijk aanplakzuilen zeggen te zullen respecteren.
21/02 18u15  Mensensmokkelaars krijgen 27 en 23 jaar cel voor ombrengen vrachtwagenchauffeur op parking E17De correctionele rechtbank van Gent heeft celstraffen van 27 en 23 jaar cel opgelegd aan twee leden van een Oekraïense bende mensensmokkelaars, voor het ombrengen van een vrachtwagenchauffeur in 2015. “Het gaat niet om roofmoord, omdat er geen oorzakelijk verband was tussen de diefstal (van het geld van het slachtoffer, nvdr.) en de moord”, zei rechtbankvoorzitter Anthony Van Mol.
21/02 18u15  Ryanair verplaatst alle vluchten op Brussels Airport om boetes te ontlopenLagekostenmaatschappij Ryanair laat alle vluchten die voor 7 uur ’s ochtends gepland staan pas na 7 uur vertrekken. De maatschappij doet dit nu het Vlaams belangenconflict niet rechtsgeldig blijkt. Vanaf middernacht gelden de strengere geluidsnormen boven Brussel, dat meldt de VRT.
21/02 18u00  Reuter meteen onderuit in Challenger BergamoYannik Reuter (ATP 213) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde van het Challengertoernooi van Bergamo (64.000 euro/hardcourt). Reuter moest na 52 minuten in twee sets (6-3 en 6-1) de duimen leggen voor de Wit-Rus Ilya Ivashka (ATP 178).
21/02 18u00  Tienerfestival T-DAY verhuist naar gemeentepark in BrechtHet tienerfestival T-DAY verhuist van Brasschaat naar Brecht. De tiende editie vindt plaats in het gemeentepark van Brecht en niet meer in het militair domein van Brasschaat.
21/02 18u00  Aantal inwoners groeide vorig jaar nog wat aanHerentals sloot 2016 op 31 december af met welgeteld 27.776 inwoners. Dat is een kleine toename in vergelijking met het jaar voordien.
21/02 18u00  Kasterlee neemt afscheid van 'den bakker'Het overlijden van bakker Aloïs Van Heuckelom, verleden week op 96-jarige leeftijd, heeft heel Kasterlee aangegrepen. Donderdag heeft de uitvaartdienst van 'den bakker' plaats.
21/02 18u00  Taartje breekt Shaw zuur op: doelman dient zelf ontslag inWayne Shaw is niet langer doelman bij de Engelse vijfdeklasser Sutton United. De 45-jarige reservedoelman heeft zijn ontslag ingediend bij de club, dat meldt de BBC. Shaw stal maandagavond in de 1/8ste finales van de FA Cup tegen Arsenal (0-2) de show door tijdens de wedstrijd een taartje op te eten. De bijna 150 kilo zware keeper verklaarde na de partij in de Engelse media dat hij dit deed omdat een gokkantoor een notering van 8 tegen 1 op die gebeurtenis had gezet. Omdat dat mogelijk in strijd is met de regels van de FA is er een onderzoek naar hem opgestart door de Gokcommissie en de Engelse voetbalbond.
21/02 18u00  Vrouw van Witsel reed rond in bescheiden auto ondanks riant loon van haar manWie dacht dat het enkel maar glitz en glamour was ten huize Axel Witsel heeft het mis. Zijn vrouw, de Tongerse Rafaella Szabo, toonde op Instagram namelijk dat zijzelf nog in een bescheiden autootje naar de wedstrijden van ‘haar’ Rode Duivel ging kijken.
21/02 17u45  Bestelwagen belandt in gracht op E34Op de E34 is een bestuurder dinsdagmorgen ter hoogte van Lille met zijn bestelwagen in de gracht beland.
21/02 17u45  Taartjesetende doelman dient ontslag inWayne Shaw is niet langer doelman bij de Engelse vijfdeklasser Sutton United. De 45-jarige reservedoelman heeft zijn ontslag ingediend bij de club, dat meldt de BBC. Shaw stal maandagavond in de 1/8ste finales van de FA Cup tegen Arsenal (0-2) de show door tijdens de wedstrijd een taartje op te eten. De bijna 150 kilo zware keeper verklaarde na de partij in de Engelse media dat hij dit deed omdat een gokkantoor een notering van 8 tegen 1 op die gebeurtenis had gezet. Omdat dat mogelijk in strijd is met de regels van de FA is er een onderzoek naar hem opgestart door de Gokcommissie en de Engelse voetbalbond.
21/02 17u45  Rookontwikkeling in appartement: drie kinderen overgebracht naar ziekenhuisIn de Jozef Hendrickxstraat in Schoten is dinsdagnamiddag rook uitgebroken in een appartement. Drie kinderen werden ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.
21/02 17u30  Flipkens moet de duimen leggen in eerste ronde in BoedapestKirsten Flipkens (WTA 74) heeft zich dinsdag niet kunnen kwalificeren voor de tweede ronde op het WTA-toernooi van Boedapest (250.000 dollar/hardcourt). ‘Flipper’ ging na twee uur en zeven minuten in drie sets (4-6, 6-4 en 6-1) onderuit tegen de Wit-Russische qualifier Aliaksandra Sasnovich (WTA 123).
21/02 17u30  Renault stelt nieuwe wagen voor en neemt Alain Prost in dienst als adviseurRenault heeft dinsdag zijn nieuwe Formule 1-wagen gepresenteerd waarmee de Franse automaker de weg omhoog wil inzetten. Renault maakte verder bekend dat oud-wereldkampioen Alain Prost een functie krijgt als adviseur.
21/02 17u30  IN BEELD. Ooievaars gespot aan de Singel in BorgerhoutAcht ooievaars waren dinsdagochtend te zien op een grasveld tussen de Antwerpse Ring en de Singel in Borgerhout. Waarschijnlijk zijn de ooievaars maandagavond in de duisternis geland, gedwongen door een hevige regenbui. Op de grasvlakte aan de oprit vonden ze de nodige rust.
21/02 17u30  Deze nieuwe haarverf verandert van kleurDe Londense modeweek is iets gekker dan die in een andere wereldstad en dat wordt deze week nog maar eens bewezen: modellenbureau Storm experimenteert met haarverf die van kleur kan veranderen.
21/02 17u15  Vrouw van Witsel verkoopt autootje ondanks riant weekloon van haar manGeen uitgebouwde sportwagen voor la Szabo, maar een Ford Ka, bouwjaar 2011. Het hebbeding heeft ze onlangs te koop aangeboden via AutoScout24. Geïnteresseerden: er staan 98.000 kilometers op de teller. Vraagprijs bedraagt 4.500 euro. De reden van verkoop wordt niet gemeld.
21/02 17u15  Mertens moet ook in het dubbelspel inpakkenElise Mertens heeft zich dinsdag, aan de zijde van de Bulgaarse Aleksandrina Naydenova, niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde in het dubbelspel op het WTA-toernooi van Dubai (2.666.000 dollar/hardcourt).
21/02 17u15  Wijk Zurenborg eert Herman de Coninck met ‘Poëzievensters’Naar aanleiding van de 20ste verjaardag van het overlijden van Herman de Coninck dit jaar, wijdt de Antwerpse wijk Zurenborg met steun van het district Antwerpen de tweede editie van ‘Poëzievensters’ volledig aan de dichter. Honderdvijftig buurtbewoners hangen vanaf dinsdag, de dag waarop de Coninck 73 jaar oud zou zijn geworden, tot eind september elk één gedicht van de man aan de binnenkant van een raam aan de voorzijde van hun woning, zodat voorbijgangers het oeuvre van de Coninck kunnen (her)ontdekken.
21/02 17u00  Tiener (17) schrikt wakker op weg naar eigen begrafenisDe familie van een jongen uit de Indische stad Managundi was in de waan dat hij overleden was, tot de tiener plots wakker werd op weg naar zijn eigen begrafenis.
21/02 17u00  Gemeente koopt Kerkstraat 53: extra parkeerplaatsen en mogelijke doorsteek naar Frans De SchutterlaanDe gemeenteraad heeft beslist het eigendom Kerkstraat 53 aan te kopen. Het betreft een parking en voormalig chirogebouw. De aankoop kost 180.000 euro.
21/02 17u00  Rode Duivels oefenen op 5 juni tegen TsjechiëIn aanloop naar de WK-kwalificatiewedstrijden in Estland op 9 juni, houden de Rode Duivels een oefenwedstrijd tegen het nationale elftal van Tsjechië. Dat maakte de Belgische voetbalbond bekend. Het duel vindt plaats op maandag 5 juni, maar waar de ploegen het tegen elkaar zullen opnemen, staat nog niet vast. Wel zal de wedstrijd live te zien zijn op Sporza en RTBF.
21/02 17u00  VIDEO. Zo doet ondernemer uit Beveren zijn intrede in ‘The Sky is the Limit’Hij noemt zichzelf “een boerke uit Nevele”. Een “boerke” dat zijn humaniora niet afmaakte, maar ook zijn bedrijf in medische software voor miljoenen verkocht aan een multinational. Getrouwd met de dochter van een Oegandese minister en nieuw in The Sky is the Limit: Peter Van den Berge.
21/02 16u45  Gehele proces rond 13 Syriëstrijders uit Maaseik moet opnieuw gevoerd worden na wrakingsverzoekHet Brusselse hof van beroep heeft het wrakingsverzoek toegekend dat was ingediend in het proces tegen dertien vermoedelijke Syriëstrijders en -ronselaars uit Maaseik. Het hele proces moet nu herbegonnen worden. Volgens de verdediging was het openbaar ministerie, een magistrate van het federaal parket, in de raadkamer van de rechtbank geweest, wat minstens de schijn van partijdigheid wekte.
21/02 16u45  Akkoord bij BNP Paribas Fortis over werkzekerheid en ‘cafetariaplan’Bij BNP Paribas Fortis hebben de vakbonden en de directie een akkoord bereikt over een nieuwe cao.
21/02 16u45  Binnenkort legaal om wiet te telen in Nederland?De Nederlandse Tweede Kamer heeft dinsdag ingestemd met de ‘wietwet’ van de sociaal-liberale partij D66 waarmee de teelt van cannabis wordt gedoogd. Het initiatiefwetsvoorstel moet een einde maken aan de praktijk waarbij wiet wel mag worden verkocht in een coffeeshop, maar niet geteeld of aangevoerd. 77 Kamerleden stemden voor en 72 tegen. Behalve D66 waren onder meer PvdA, SP, GroenLinks, 50PLUS, Groep Bontes/van Klaveren (VNL), DENK en de Partij voor de Dieren vóór. Regeringspartij VVD, CDA, PVV, ChristenUnie en SGP waren tegen. Over regulering van de wietteelt wordt al jarenlang gediscussieerd.
21/02 16u45  Lotto-Soudal met twee Belgische kopmannen naar de Omloop, net als Team SunwebDe Lotto-Soudalploeg trekt deze week niet op verkenning van de Omloop Het Nieuwsblad. Die eigenlijke verkenning had al plaats op zaterdag 4 februari. Sportdirecteur Herman Frison kon wel meedelen dat alle pijlen op Jürgen Roelandts en Tiesj Benoot worden gericht.
21/02 16u45  VIDEO. Afvallers en James Cooke op het puntje van hun stoel tijdens eliminatie van De MolDe eliminatie van ‘De Mol’ ging maandagavond allesbehalve onopgemerkt voorbij. Na een ware mindfuck voor de kandidaten, moest uiteindelijk niet de laatste kandidaat, maar de voorlaatste vertrekken: Marzena. Heel wat kijkers thuis zaten op het puntje van hun stoel. Zo ook Studio Brussel-presentatrice Linde Merckpoel, James Cooke en Gert Verhulst op de sofa van Gilles Van Bouwel en afvallers Jessica, Jolien en Bouba.
21/02 16u45  ‘Godfather of fusion’ Larry Coryell overledenDe Amerikaanse jazzgitarist Larry Coryell is zondagavond op 73-jarige leeftijd in een hotel in New York overleden. Dat berichtten verschillende Amerikaanse media, op gezag van zijn woordvoerder. De ‘Godfather of Fusion’ had vrijdag en zaterdag nog opgetreden in New York. In de zomer had hij nog een tournee gepland.
21/02 16u30  Goedele Liekens doet boekje open over seksleven: “Er is nog werk aan”Goedele Liekens heeft een probleem: als gevierd seksuologe schrikt ze blijkbaar mannen af. Die zijn te zeer onder de indruk van haar parate kennis van het seksleven. Maar ook Goedele is geïntimideerd, want misschien verwachten mannen teveel van haar.
21/02 16u30  Renault F1 team presenteert de R.S.17Het Renault F1 team heeft vanmiddag haar nieuwe F1-bolide voor het seizoen 2017, de R.S.17 aan het grote publiek voorgesteld.
21/02 16u30  Strenge geluidsnormen op Brussels Airport vanaf middernacht, ondanks tweede belangenconflict“De nieuwe procedure van belangenconflict door de Vlaamse gemeenschap is een aanfluiting van de rechtstaat”, betreurt de Brusselse regering dinsdag in een mededeling. Daarin kondigen Brussels minister-president Rudi Vervoort en Milieuminister Céline Fremault aan dat het einde van de tolerantie voor de Brusselse geluidsnormen, vastgelegd door een besluit van 1999 en bevestigd door de hoogste gerechtelijke instanties, deze avond vanaf middernacht van kracht wordt.
21/02 16u30  Tweede geval van vogelgriep in BelgiëEr is opnieuw een geval van vogelgriep vastgesteld in België. Het Federaal Voedselagentschap FAVV meldt dat het virus is bevestigd bij een wilde zwaan die dood lag op een vijver in het Vlaams-Brabantse Oud-Heverlee. De ophokplicht blijft nog minstens tot 10 maart van kracht.
21/02 16u15  Antwerpse actrice keert terug in ‘Familie’ na jaar wereldreis: “Het was absoluut wennen”Actrice Jasmijn Van Hoof stond maandag voor het eerst sinds haar wereldreis op de set van de VTM-reeks Familie. “Ik heb een jaar niet meer geacteerd. Het was absoluut wennen.”
21/02 16u15  Ooievaars gespot aan de Singel in BorgerhoutAcht ooievaars waren vanmorgen te zien op een grasveld tussen de Antwerpse ring en de binnensingel ter hoogte van Borgerhout. Waarschijnlijk zijn de ooievaars gisterenavond in de duisternis geland, gedwongen door een hevige regenbui. Op de grasvlakte aan de oprit vonden ze de nodige rust.Ooievaars leggen grote afstanden af. De vogels trekken overdag en zijn afhankelijk van thermiek. Ze oriënteren zich via elementen in het landschap. Zo volgen ze bijvoorbeeld autostrades of rivieren. Vanmorgen was het nog steeds nat en druilerig weer, waardoor het voor de ooievaars niet gunstig was om verder te vliegen. Tot laat in de ochtend was de groep vogels aanwezig op de weide langs de snelweg.
21/02 16u00  Vijfdejaars leven zich uit tijdens creatieve workshopsDe vijfdejaars van de Heistse middelbare scholen kregen recent een aantal creatieve workshops voorgeschoteld die kaderen in een 'creativity contest' van Easy Towns, een Europees stedenproject rond multiculturalisme en integratie.
21/02 16u00  Russische voetbalbond benoemt omstreden Smertin (ex-Chelsea) tot inspecteur tegen racismeDe Russische oud-international Alexey Smertin (ex-Chelsea) is dinsdag door de Russische voetbalbond (RFS) aangesteld als inspecteur tegen racisme en discriminatie op het WK voetbal van 2018 in Rusland. Smertin ontkende in 2015 nog het bestaan van racisme in Rusland.
21/02 16u00  IOC gaat nog minstens vijf jaar door met hertesten van Sotsji 2014Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) gaat nog zeker vijf jaar door met het opnieuw laten testen van dopingstalen die zijn afgenomen tijdens de Winterspelen van Sotsji in 2014. Dat bevestigde een woordvoerder van het IOC dinsdag. “Het opnieuw testen van de stalen van Sotsji gaat nog zeker tot in 2022 duren.”
21/02 16u00  Dit parfum moet je helpen om beter te slapenVan een warm bad tot een kop relaxerende thee voor het slapengaan: heb je al alles geprobeerd, maar blijft het moeilijk om de slaap te kunnen vatten? Volgens de Amerikaanse arts Andrew Weil, verbonden aan de universiteit van Harvard, doe je er goed aan om een jasmijngeur te verspreiden.
21/02 15u45  Primoz Roglic verlengt zijn contract bij LottoNL-JumboDe Sloveense wielrenner Primoz Roglic heeft zijn contract bij LottoNL-Jumbo met een jaar verlengd. Dat maakte het Nederlandse WorldTour-team dinsdag wereldkundig. De 27-jarige Roglic schreef afgelopen weekend nog de Ronde van Algarve op zijn naam.
21/02 15u45  Deze Belgische ploegen krijgen een wildcard voor Luik-Bastenaken-LuikWanty-Groupe Gobert, WB Veranclassic Aquality Protect en Sport Vlaanderen-Baloise mogen in 2017 deelnemen aan Luik-Bastenaken-Luik. Dat maakte de organisatie van de Waalse voorjaarsklassieker dinsdag bekend.
21/02 15u45  Vanaf dit jaar mogen ook de vrouwen hun kans gaan in La DoyenneBij de mannen is Luik-Bastenaken-Luik in april al aan de 103e editie toe, bij de vrouwen wordt er dan nog maar voor de eerste keer een wedstrijd gereden. Dat maakte organisator Amaury Sports Organisation (ASO) dinsdag in Luik bekend.
21/02 15u45  Toppers tekenen present voor spectaculaire nieuwigheden op Cyclocross MastersEr zijn de natourcriteriums voor de wegrenners en voor de veldrijders is er woensdag opnieuw de Cyclocross Masters in Waregem. Voor de vijfde editie pakken de organisatoren opnieuw uit met enkele spectaculaire nieuwigheden. Zo is er onder andere een sneeuwtapijt gelegd op het parcours. De individuele tijdrit wordt dit jaar aan de kant geschoven en vervangen door een estafette.
21/02 15u30  Binnenkort op geheel nieuwe manier betalen aan kassa: hoe veilig is het?Er komt binnenkort een nieuwste alternatief voor de klassieke betaling met een bankkaart op de markt. Zo breidt Bancontact na de zomer de eigen betaalapp uit met contactloos mobiel betalen. Belfius start reeds in april met contactloos betalen via de eigen app.
21/02 15u15  Truckchauffeur met gestolen vrachtwagen vol gasflessen tegengehouden in hartje BarcelonaDe Spaanse politie heeft dinsdagmiddag in Barcelona een truckchauffeur aangehouden die met een gestolen vrachtwagen vol gasflessen de binnenstad probeerde binnen te rijden. Dat melden de Spaanse autoriteiten. Het zou gaan om een verwarde man met de Zweedse nationaliteit, die geen terroristische motieven had.
21/02 15u15  Piekuurtreinen van en naar Landen rijden weer vanaf woensdag na treinontsporingDe P-treinen (piekuurtreinen) die vanuit Landen vertrekken om 6 en 7 uur ‘s morgens naar Brussel-Zuid, zullen vanaf woensdag weer rijden. Dat laat Dimitri Temmerman, woordvoerder van NMBS weten. Die treinen waren geschrapt na de ontsporing van vorige zaterdag in Leuven.
21/02 15u15  Daarom moet Standard geen duel achter gesloten deuren spelen, maar krijgt het ook geen puntenHet Belgische Arbitragehof voor de Sport (BAS) heeft beslist dat noch Standard, noch Charleroi punten krijgt na de stopgezette Waalse derby van 4 december. De Rouches werden door de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) verlost van de twee wedstrijden achter gesloten deuren, omdat ze voldoende inspanningen hebben gedaan om de veiligheid in het Stade du Pays te garanderen. Dat blijkt uit de motivering van het BAS, die dinsdag online werd gezet.
21/02 15u15  Binnenkort kan je op geheel nieuwe manier betalen aan kassaEr komt binnenkort een nieuwste alternatief voor de klassieke betaling met een bankkaart op de markt. Zo breidt Bancontact na de zomer de eigen betaalapp uit met contactloos mobiel betalen. Belfius start reeds in april met contactloos betalen via de eigen app.
21/02 15u15  "Het is duidelijk dat de dieven ook van carnaval houden"Carnavalvereniging Den Uil kreeg vannacht bezoek van ongewenste bezoekers. Ze gingen aan de haal met werkmateriaal en geld. Toch blijft de vereniging niet bij de pakken zitten en werken ze met man en macht verder om zondag klaar te zijn met hun grote carnavalswagen.
21/02 15u00  Britney Spears deelt ondeugende foto op InstagramBritney Spears (35) zit momenteel goed in haar vel en dat deelt ze maar wat graag met haar volgers op Instagram. Nadat ze eerder al foto's van haar workouts en strakke lijf had geplaatst, heeft ze zich nu helemaal blootgegeven.
21/02 15u00  Van Avermaet verkent woensdag het parcours van de Omloop, Boonen plant geen verkenningGreg Van Avermaet, in 2016 winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad, zal woensdag het parcours verkennen. Hij doet dat niet met zijn team BMC, maar wel met enkele collega-renners en enkel als de weersomstandigheden het toelaten. Bij Quick-Step Floors plannen ze, traditioneel, geen groepsverkenning van de Belgische openingsklassieker. De renners verzamelen pas vrijdagochtend in het rennershotel.
21/02 14u45  Vier mysterieuze dates zorgen voor extra ‘Temptation’De vrijgezellen van Temptation Island staat een grote verrassing te wachten. Dit keer niet in de vorm van stiekeme beelden van hun partners bij een kampvuur, maar in de vorm van mysterieuze dates. De komst van vier extra vrijgezellen slaat in als een bom.
21/02 14u45  Elise Mertens overleeft de eerste ronde in Dubai nietElise Mertens (WTA 80) heeft dinsdag de eerste ronde op het WTA-toernooi van Dubai (2.666.000 dollar/hardcourt) niet overleefd. De Limburgse moest de duimen leggen tegen de Poolse Agnieszka Radwanska (WTA 6).
21/02 14u45  Vliegmaatschappij Emirates sponsort Arabisch wielerteamWorldTour-team UAE Abu Dhabi heeft zijn hoofdsponsor beet. Luchtvaartmaatschappij Emirates wordt de nieuwe geldschieter van de ploeg die voortaan als UAE Team Emirates door het leven gaat. UAE Abu Dhabi is de opvolger van de Italiaanse formatie Lampre-Merida.
21/02 14u30  Ancelotti krijgt geen straf na middelvinger, maar moet wel geld doneren aan goed doelDe tuchtcommissie van de Duitse voetbalbond (DFB) gaat Bayern-trainer Carlo Ancelotti niet vervolgen voor het opsteken van zijn middelvinger, zaterdag na de verhitte wedstrijd tegen Hertha BSC (1-1). Voorwaarde is wel dat de Italiaan een donatie van 5000 euro doet aan een stichting van de DFB die zich inzet voor allerlei goede doelen.
21/02 14u30  Taartjesetende doelman in Engeland brak mogelijk de regelsDe 45-jarige reservedoelman van de Engelse vijfdeklasser Sutton United, Wayne Shaw, stal maandagavond in de achtste finales van de FA Cup tegen Arsenal (0-2) de show door tijdens de wedstrijd een taartje op te eten. De bijna 150 kilo zware keeper verklaarde na de partij in de Engelse media dat hij dit deed omdat een gokkantoor een notering van 8 tegen 1 op die gebeurtenis had gezet.
21/02 14u30  Loterij met Porsche als inzet levert 55.000 euro op voor zieke vriendEen loterij met als inzet een Porsche uit 1959 heeft 55.000 euro opgebracht voor de MS-patiënt Erwin Vervaet uit Mechelen. De spectaculaire hulpactie kwam er dankzij zijn vrienden Rim en Roel Mariën. Een vrouw uit Mechelen won de spectaculaire prijs danzij haar lotje van 25 euro.
21/02 14u30  Op de thee zoals in 'Beauty and the Beast'? Het kan in LondenIn Londen houden ze van tea time en bij The Kensington Hotel hebben ze dat in een origineel jasje gestopt. Je kunt er slurpen van een kopje terwijl je er allerlei lekkers bijkrijgt in de vorm van Barstje, Pendule en andere leuke figuren uit 'Beauty and the Beast'.
21/02 14u15  Ondernemer uit Beveren-Waas in ‘The Sky is the Limit’: “Ik ben maar een boerke”Hij noemt zichzelf “een boerke uit Nevele”. Een “boerke” dat zijn humaniora niet afmaakte, maar ook zijn bedrijf in medische software voor miljoenen verkocht aan een multinational. Getrouwd met de dochter van een Oegandese minister en nieuw in The Sky is the Limit: Peter Van den Berge.
21/02 14u15  Zien: de eerste trailer van de documentaire over Dries Van NotenBegin november raakte bekend dat er een documentaire over Dries Van Noten, een van onze grootste namen in de modewereld, in de maak is en nu is de eerste trailer opgedoken.
21/02 14u00  Burgers uitgenodigd op infovergadering LeliestraatHet gemeentebestuur organiseert op dinsdag 7 maart om 19 u. in De Markgraaf een infovergadering over de heraanleg van de Leliestraat.
21/02 14u00  Lokale politie krijgt binnenkort stroomstootwapensDe lokale politie krijgt binnenkort de beschikking over stroomstootwapens. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) heeft het licht op groen gezet voor een uitgebreide testfase in 35 lokale zones.
21/02 14u00  Potentieel werelderfgoed Merksplas-Kolonie krijgt eigen hotelOp de site van Merksplas-Kolonie, een van de voormalige Belgische en Nederlandse landloperskolonies die mogelijk op weg zijn naar het statuut van Unesco werelderfgoed, worden de paardenstallen, een woonstalhuis (noord) en twee koeienstallen omgebouwd tot een hotel met 70 kamers.
21/02 14u00  Gaan we volgende herfst werken in een donsdeken?Als het van Mulberry en Preen afhangt, dan rollen we volgende herfst uit bed en kruipen we in een jas met de allures van het bebloemde donsdeken van je oma. De twee modehuizen stelden hun opvallende ‘gevoerde poncho’s’ uit zijde voor tijdens de Londense modeweek. Als we de looks van de modellen bekijken, is het perfect haalbaar om met de creaties naar het werk te wandelen. Het enige wat je nodig hebt is een flinke dosis lef.
21/02 13u30  Iedereen zingt ‘Shosholozah’, maar wat betekent het nu eigenlijk?‘Shosholozah, shosholozah, ku lezontabah…’ Sinds de tweede aflevering van ‘De Mol’ zit elke fan het nummer te zingen of te neuriën, maar wat betekent het eigenlijk? Wij zochten het even op, en merkten dat Helmut Lotti het jaren geleden al eens opnam.
21/02 13u15  Greg Van Avermaet verkent woensdag het parcours van de OmloopGreg Van Avermaet, in 2016 winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad, zal woensdag het parcours verkennen. Hij doet dat niet met zijn team BMC, maar wel met enkele collega-renners en enkel als de weersomstandigheden het toelaten.
21/02 13u15  Nafissatou Thiam bevestigt haar deelname aan het EK indoorNafissatou Thiam zal dan toch deelnemen aan het EK indooratletiek in het Servische Belgrado (3-5 maart). Dat heeft de regerende olympische kampioene op de zevenkamp dinsdag bekendgemaakt. Thiam is in Belgrado meteen een van de topfavorieten voor goud op de vijfkamp.
21/02 13u15  Lotto-Soudal heeft prachtig nieuws: “Kunnen opnieuw met Stig Broeckx converseren”Stig Broeckx heeft een goede evolutie doorgemaakt sinds hij ontwaakte uit zijn coma. De renner van Lotto-Soudal begrijpt alles wat je hem vertelt. Dat zegt zijn ploegleider Marc Sergeant in Humo. Na zijn zware val in de Baloise Belgium Tour was de verwachting dat het niet meer goed zou komen met de renner.
21/02 13u15  OLT Rivierenhof strikt Patti Smith voor twee concertenPatti Smith komt dinsdag 1 en woensdag 2 augustus naar het OLT Rivierenhof. De ticketverkoop start al morgen.
21/02 13u00  Zaak-Boël: rechtbank spreekt zich over een maand uitDe Brusselse Franstalige familierechtbank zal zich over iets meer dan een maand uitspreken over de procedure die door Delphine Boël werd opgestart voor het betwisten van het vaderschap van haar wettelijke vader Jacques Boël en voor de erkenning van het vaderschap door koning Albert II, die haar biologische vader zou zijn.
21/02 13u00  Maandag terug verkeer over getroffen spoor treinramp LeuvenIn Leuven zijn dinsdag de herstelwerkzaamheden begonnen aan de sporen die beschadigd werden door het ongeval van zaterdagmiddag even voorbij het station van Leuven.
21/02 12u45  Hovenaars ergeren zich aan vuilnis en rattenDe gemeente noteerde vorig jaar 25 klachten en 116 meldingen van burgers. Dat is meer dan de jaren voordien. Vooral afval en ratten stoorden de Hovese burgers.
21/02 12u45  Vandalen teisteren school De VlindertuinVandalen hebben het voorbije weekend vernielingen aangebracht in de freinetschool De Vlindertuin in Lille. De school diende een klacht in bij de politie.
21/02 12u45  Wanneer man verkleed als Ninja Turtle zijn pak uit doet, kan dit meisje haar ogen niet gelovenAmelia Messenger uit de Amerikaanse staat Florida heeft eind januari de verrassing van haar leven meegemaakt. Toen een man verkleed als Teenage Mutant Ninja Turtle een bezoekje bracht tijdens haar karateles, wist ze met haar vreugde geen blijf. In het pak zat namelijk haar vader die ze al bijna een jaar niet meer had gezien.
21/02 12u45  Koning vergadert in Vlaams parlement... en krijgt cadeautjes van PeumansKoning Filip heeft dinsdagvoormiddag het Vlaams parlement bezocht. Hij had er een gesprek met de fractieleiders over de recente evoluties in het Nederlandstalige onderwijs. N-VA en Vlaams Belang kozen ervoor om niet aanwezig te zijn.
21/02 12u45  Toyboys? Jennifer Lopez gaat er niet naar op zoekWie het hart van zangeres Jennifer Lopez (47) wil veroveren, hoeft niet noodzakelijk veel jonger te zijn. De ster zoekt naar eigen zeggen nooit de liefde bij toyboys. Ze overkomen haar gewoon, zo zei ze zelf in ‘The Ellen Show’, het programma van de gelijknamige presentatrice Ellen DeGeneres.
21/02 12u30  Clouseau blaast 30 kaarsjes uit met nieuwe concertreeksClouseau viert in 2017 zijn 30-jarig bestaan. De band rond de broers Koen en Kris Wauters zal daarom dit najaar starten met een nieuwe concertreeks. De première ervan vindt plaats op 7 oktober in het Plopsa Theater in De Panne.
21/02 12u30  BV's op de rode loper van 'Allemaal Familie' onthullen: "Ja, ik heb mijn ouders ooit betrapt"Nathalie Meskens’ nieuwe film ‘Allemaal Familie’ ging maandag in première in Antwerpen en bekend Vlaanderen tekende maar al te graag present. In de film gaan de personages van Meskens en (voormalig) Thuis-acteur Bill Barberis mee op familieweekend, en dat verloopt helemaal anders dan verwacht. Op de rode loper werd, naar aanleiding van een gênante scene in de film, de vraag gesteld: 'Ben je ooit al eens tijdens een vrijpartij betrapt geweest? Of heb je zelf je ouders ooit betrapt?' De antwoorden waren behoorlijk interessant.
21/02 12u15  Ayatollah Khamenei noemt Israël “een kankergezwel”“Israël is een kankergezwel dat gegroeid is in verschillende etappes en dat ook moet worden aangepakt in verschillende etappes”. Dat heeft ayatollah Ali Khamenei, de hoogste Iraanse leider, dinsdag gezegd tijdens een internationale conferentie in Teheran, bedoeld om de Palestijnen te steunen.
21/02 12u15  Roger Federer (36) denkt nog lang niet aan stoppenRoger Federer viert later dit jaar zijn 36e verjaardag, maar aan stoppen wil hij nog lang niet denken. De Zwitser sloot maandag een contract voor drie jaar met het ATP-toernooi van Bazel, de stad waar hij werd geboren. Federer fungeert al jarenlang als boegbeeld van het indoortoernooi in Bazel, dat hij al zeven keer op zijn naam schreef.
21/02 12u15  Oliver Naesen mikt op glansrol in Omloop Het NieuwsbladOliver Naesen (26) koerst sinds dit seizoen voor het Franse AG2R en is er samen met Stijn Vandenbergh één van de kopmannen voor het voorjaar. “Ik kijk uit naar de start van de klassiekers”, zegt hij. “Ik wil me graag in de Omloop al eens tonen.”
21/02 12u15  Lot bolprunussen Leo Van Hullebuschstraat bezegeldAls er in Schoten, gelijk waar, een boom gekapt wordt, staat Groen op haar achterste poten. Als de gemeente in de straat van Groen-fractieleider Eric De Swaef de bijl boven haalt om 25 bomen om te leggen, klinkt er natuurlijk zeker protest.
21/02 12u00  "Inhalen in 2017 moeilijker in de F1? Helemaal niet!"Volgens de ingenieurs van het Red Bull F1 team kunnen de nieuwe bredere F1-bolides er voor zorgen dat inhalen in 2017 eenvoudiger zal zijn dan in 2016.
21/02 12u00  VV Hei Mol krijgt gebruik voetbalterreinenVoetbalvereniging VV Hei Mol mag zeker nog tot 2027 het voetbalterrein en bijhorende kantine aan de Vosstraat in Heidehuizen in Mol gebruiken.
21/02 12u00  De wereld aan haar voeten: pilote doet je wegdromen op InstagramDe Nederlands-Turkse Eser Aksan Erdogan is piloot bij de lagekostenmaatschappij Pegasus. De 31-jarige vrouw toont via Instagram aan haar meer dan dertigduizend volgers hoe haar werkdagen eruit zien.
21/02 11u45  Batshuayi behoedt ploeggenoot voor domme foutMichy Batshuayi zit in met het welzijn van zijn ploeggenoten. Hij waarschuwde Willian dat hij de Engelse wet overtrad. De Braziliaan was bezig aan een live-uitzending op Instagram terwijl hij aan het rijden was.
21/02 11u30  Tv-schermpjes verdwijnen uit het vliegtuigHet einde van de tv-schermpjes in vliegtuigen is nabij. Meer en meer - vooral Amerikaanse-luchtvaartmaatschappijen schrappen de monitors uit hun nieuwe toestellen, omdat iedereen toch een smartphone, tablet of laptop bij zich heeft.
21/02 11u30  Minister De Croo wil niet weten van minder postbedelingEen verlaging van het aantal dagen dat post wordt rondgebracht is totaal niet aan de orde. Dat laat vicepremier Alexander De Croo, bevoegd voor post, weten in een reactie op het voorstel van regulator BIPT om de frequentie van de postbedeling te verlagen. Ook bij bpost valt het voorstel van de regulator op een koude steen.
21/02 11u30  Marine Le Pen weigert sluier te dragenMarine Le Pen, presidentskandidate voor het extreemrechtse Front Nationale (FN), heeft geweigerd een sluier te dragen voor haar ontmoeting met de ‘grote moefti’ van Libanon in de hoofdstad Beiroet. Abdellatif Deriane is een van de belangrijkste religieuze leiders van het land.
21/02 11u30  Lindsay Lohan wil graag Ariel wordenIn navolging van Emma Watson die Belle speelt in de remake van 'Beauty and The Beast' wil Lindsay Lohan graag de rol van Ariel vertolken in 'The Little Mermaid'. In plaats van een mogelijke casting af te wachten, heeft de actrice alvast zichzelf aangeboden via een boodschap op Instagram.
21/02 11u15  Kasterlee wil banden met Zwitsers nog steviger aanhalenTer gelegenheid van de sneeuwklassen van Kastelse scholieren in de Zwitserse zustergemeente Plaffeien brachten ook het Plaffeiencomité en de Kastelse burgemeester Ward Kennes een bezoekje ter plaatse.
21/02 11u15  Vier huizen ontruimd na vondst van munitie uit WOIIIn een bijgebouw van een huis in Rauwelkoven (Geel) is munitie uit de Tweede Wereldoorlog aangetroffen. De politie heeft vier huizen tijdelijk uit veiligheidsredenen ontruimd.
21/02 11u15  Tienduizend stappen per dag? Ze doen soms meer kwaad dan goedTel je elke dag je aantal stappen met een app en streef je naar tienduizend? Dan zou het wel eens meer kwaad kunnen doen dan goed. Dat is althans wat professor Greg Hager, verbonden aan de Johns Hopkins universiteit in Baltimore, beweert.
21/02 11u00  Angelina Jolie knabbelt samen met haar kinderen op tarantulaTijdens haar bezoek aan Cambodja heeft Angelina Jolie aan de Britse omroep BBC getoond hoe je spinnen, krekels en schorpioenen kookt en vervolgens opeet. Dat deed ze in het bijzijn van haar kinderen en die mochten ook eens proeven.
21/02 11u00  Europa League. Anderlecht, Gent en Genk mogen dromen van achtste finalesDonderdagavond worden de terugwedstrijden in de zestiende finales van de Europa League gespeeld. Na de heenwedstrijden van vorige week heeft zowel Anderlecht (19u in Zenit), AA Gent (21u05 in Tottenham) als Racing Genk (21u05 thuis tegen Astra) nog zicht op de volgende ronde.
21/02 10u45  Moord Sofie Muylle (27): politie op zoek naar “man met blauwe jas”De moordenaar van Sofie Muylle loopt nog altijd vrij rond. Een maand na de dood van de 27-jarige vrouw uit Roeselare, wiens lichaam gevonden werd op het strand van Knokke, lijkt er nog altijd geen doorbraak in te zitten. De speurders volgen verschillende sporen. Zo zijn ze onder meer op zoek naar een man met een blauwe jas die aan het strand gezien werd.
21/02 10u30  Verdachte van moord op Shashia blijft aangehouden, en zwijgt nog steedsJohn V., verdachte van de moord op de twintigjarige Shashia Moreau uit Heist-op-den-Berg, blijft aangehouden. Dat heeft de raadkamer dinsdagochtend beslist. De 25-jarige man legt nog steeds geen bekentenissen af.
1 2 3 4 5 6 7Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

15x Vernieuwing dorpskern Elzestraat gaat bijna van start22/02 01u00 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: De volgende fase van de werken rond de dorpskernvernieuwing in de Elzestraat start vanaf vrijdag 3 maart. Dat maakte het gemeentebestuur gisterenavond bekend tijdens een infoavond rond het project.
11x Wij met ons tweetjes22/02 05u00 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Steven De Bruyn en Derek kruisen elkaar al meer dan 25 jaar bij het op- en afstappen van podia of in de straten van Gent. Gedurende die hele tijd hebben de heren elkaar wederzijds bewonderd, succes gewenst en begroet, maar nog nooit hadden ze samen gemusiceerd. Tot op die mooie herfstdag met een koffietje aan de keukentafel…
11x Marc Bontemps geeft info over ethisch bankieren22/02 05u00 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Marc Bontemps geeft op woensdag 22 februari in zaal Reynaert in Vosselaar een uiteenzetting over ethisch bankieren.
11x Vlaams Belang kant zich tegen bouw Zevenhuizen22/02 04u45 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Oppositiepartij Vlaams Belang heeft heel wat bezwaren tegen de plannen om aan de Zevenhuizenstraat een woonwijk op te trekken met 200 nieuwe woningen en appartementen.
11x Natuurpunt plaatst paddenschermen22/02 00u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Naar goede gewoonte verzamelden de vrijwilligers van Natuurpunt Hobokense Polder halverwege februari in Fort 8. Daar plaatsten ze paddenschermen om deze beestjes te beschermen tegen het verkeer.
10x Brugpensioen: slechts 2% vindt opnieuw werk22/02 06u45 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Slechts 2% van de werknemers die sinds 2015 met brugpensioen zijn gegaan, vindt opnieuw een job. Voor Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) is de maat vol. “Schaf dat stelsel nu eindelijk eens af.” Maar zijn federale collega Kris Peeters (CD&V) wil daar niet van weten.
10x Man (59) komt om bij botsing op N1422/02 00u30 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: In Zandhoven is dinsdagavond een 59-jarige man om het leven gekomen toen hij omstreeks 21 uur met zijn wagen in aanrijding kwam met een ander voertuig op de N14. Dat zegt de lokale politie van de zone ZaRa (Zandhoven, Ranst). De bestuurder van het tweede voertuig raakte slechts lichtgewond.
10x Politie verspreidt beelden van vermoorde Sofie (27) tijdens haar laatste uren22/02 00u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: In de zoektocht naar de moordenaar van Sofie Muylle (27) in Knokke vragen de speurders om uit te kijken naar een tiental getuigen die op camerabeelden herkenbaar zijn. Zij worden verzocht zich te melden bij de politie omdat ze mogelijk iets verdachts hebben gezien in de nacht van de moord.
9x Rudi Vranckx in de Volle Vaart22/02 08u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Op vrijdag 17 maart organiseert de gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking van Grobbendonk de lezing ‘Het gezicht van de oorlog’ van Rudi Vranckx in De Volle Vaart.
9x Ministers kibbelen over brugpensioen: “Schaf het af”, “Niks van”22/02 06u45 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Slechts 2% van de Vlamingen die in 2015 en in de eerste helft van 2016 met ‘brugpensioen’ zijn gegaan, hebben werk. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA). Hij pleit dan ook voor de afschaffing van het systeem. Federaal minister van Werk Kris Peeters (CD&V) wil daar niet van weten.

Statistieken

Artikels:
36033
Gelezen:
21928
Aantal lezers nu:
74


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven