woensdag 28 januari 2015, week 05


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u00
 

Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur

Verbergen Tonen
28/01 17u01  Verwaarloosd hondje wordt model Geen wereldberoemd topmodel om de nieuwste brillen te showen van de Nieuw-Zeelandse ontwerpster Karen Walker. Zij koos voor Toast, Cavalier King Charles-spaniël met een triest verleden, als de nieuwe snoet voor haar laatste campagne.
28/01 17u01  VIDEO. Wat deze mannen doen, geloof je nooit Een plank doormidden klieven met je voet, zelfs voor getrainde taekwondo beoefenaars is het geen gemakkelijke opdracht. Dat het ook voor mensen met een fysieke beperking mogelijk is, tonen deze mannen. Zij laten hun krukken of rolstoel geen excuus zijn om hun dromen niet waar te maken. Inspirerend!
28/01 17u01  Turkse holding neemt Mexx over Het Turkse Eroglu Holding heeft het Nederlandse modemerk Mexx overgenomen. Dat melden De Telegraaf en Turkse media woensdag.
28/01 17u01  Edegem beklimt opnieuw de Mont Ventoux In 2014 beklommen 105 Edegemnaars de Mont Ventoux. Edegem behaalde als gemeente de prijs van de grootste deelnemende groep. De sportdienst wil deze eer hoog houden en lanceert de volgende editie.
28/01 17u01  Burgemeester Erik Broeckx (N-VA): “Doorstroming steeds beter” Moesten er toch aan twijfelen: de verkeersdoorstroming in Mortsel loopt ondanks de gekende files steeds vlotter. Dat zegt burgemeester Erik Broeckx (N-VA) die met een nieuwe voorsorteerstrook naar Borsbeek nog een extra maatregel lanceert.
28/01 17u01  Vijf namen toegevoegd aan affiche Rock Werchter Rock Werchter heeft vijf namen toegevoegd aan de affiche voor komende zomer. Onder meer Sam Smith, Balthazar en Angus and Julia Stone zullen van de partij zijn.
28/01 17u01  'Verdacht pakket' aan politiekazerne Etterbeek: vals alarm Het shoppingcentrum Médiacité in Luik werd woensdagnamiddag ontruimd na een valse bommelding bij een winkel van Primark.Het verdacht pakje dat woensdagmiddag werd aangetroffen aan de kazerne van de federale politie in Etterbeek bleek leeg. Het alarm is afgeblazen en de buurt is opnieuw vrijgegeven voor het verkeer. Dat meldt de gemeente Etterbeek.
28/01 16u45  Nieuw pompstation aan de Zwaluwbeek Door de toegenomen bebouwing zoekt het hemelwater in Zwijndrecht steeds sneller zijn toevlucht tot de waterloop. Met behulp van drie nieuwe pompen kan de overbelaste Zwaluwbeek haar water binnenkort sneller kwijt aan de Schelde.
28/01 16u45  Gat in weg zorgt voor hinder in Deurne Aan het kruispunt van de De Gryspeerstraat en de Lakborslei in Deurne zorgt een gat in de baan voor verkeershinder.
28/01 16u45  Voetbalbond bijt van zich af: ‘Tendentieuze berichtgeving’ De Raad van Bestuur van de Koninklijke Belgische Voetbalbond zegt “met verwondering kennis te hebben genomen van de vandaag verschenen artikels in de media” omtrent financieel wanbeleid binnen de KBVB. Zo klinkt het woensdag in een persbericht.
28/01 16u18  "Urneveld is een 'stort' en niet onderhouden" Jos De Schutter wiens moeder nu vrijdag op het urneveld in Willebroek wordt bijgezet, is niet te spreken over de toestand waarin het urneveld zich bevindt: 'een stort en niet onderhouden,' zegt hij. Verantwoordelijk schepen Ronny Somers is het hiermee niet eens.
28/01 16u18  Kleuters en lagere schoolkinderen sporten in de krokusvakantie Ook kinderen die niet op skivakantie vertrekken, kunnen zich tijdens de krokusvakantie sportief uitleven dank zij de Ranstse sportdienst.
28/01 16u18  Mexico verklaart 43 vermiste studenten dood De Mexicaanse overheid heeft bekendgemaakt dat de 43 studenten, die vier maanden geleden verdwenen, vermoord zijn door een drugskartel. Dat zou blijken uit een bekentenis van kartelleider Felipe Rodriguez.
28/01 16u18  Vader van Bart Peeters overleden Muzikant Bart Peeters en zijn broer Stijn hebben dinsdag afscheid genomen van hun vader, Marcel.
28/01 16u18  Directeur kondigt sluiting school aan met parodie op Frozen In sommige staten in Amerika sneeuwt het dezer dagen zo hard, dat zelfs het dagelijkse leven even op 'hold' wordt gezet. In de stad Providence sloten enkele scholen zelfs de deuren. Matt Glendinning, de schooldirecteur van de Moses Brown School kondigde dat wel op een heel passende manier aan. Hij zong een parodie op het alom bekende nummer 'Let It Go' van de Disneyfilm Frozen namelijk: 'School Is Closed'.
Laatste update: vandaag om 17u01Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
28/01 16u00  'Verdacht pakket' aan politiekazerne EtterbeekHet shoppingcentrum Médiacité in Luik is ontruimd na een bommelding bij een winkel van Primark. In Etterbeek werd dan weer een verdacht pakje gevonden.
28/01 16u00  Kinderen brengen gedichten over zingen en liefdeDe Poëzieweek 2015 start ook in Grobbendonk op donderdag 29 januari met de Gedichtendag.
28/01 16u00  Peter Verhelst wint de Herman De Coninckprijs 2015.In de Arenbergschouwburg werden de Debuutprijs, de Publieksprijs voor het mooiste gedicht en de Herman De Coninckprijs 2015 voor de beste dichtbundel uitgereikt tijdens de startshow van de Poëzieweek.
28/01 15u45  Klucht: na leider wil ook nummer twee in derde niet promoverenRUW Ciney vraagt geen licentie aan voor de tweede klasse. Dat maakte de voetbalclub woensdag bekend.
28/01 15u45  Jaguar Land Rover ontwikkelt concept om fietsongevallen te voorkomenDe Britse luxewagenbouwer Jaguar Land Rover is bezig met de ontwikkeling van een systeem dat bestuurders op de schouder zal tikken en een fietsbel in het interieur van de auto zal laten weerklinken om ongevallen met fietsen en motorfietsen te voorkomen. Dat maakte Jaguar Land Rover woensdag bekend. De concepttechnologie krijgt de naam “Bike Sense”.
28/01 15u30  Luiks shoppingcentrum ontruimd na bommeldingHet shoppingcentrum Médiacité in Luik is ontruimd na een bommelding bij een winkel van Primark.
28/01 15u30  Zo ziet de nieuwe academie er uit3000 leerlingen en tientallen docenten kijken reikhalzend uit naar de bouw van de nieuwe academie in Turnova. Zo zal ze er uit zien.
28/01 15u30  Verkeerscirculatie in wijk Nekkerspoel wijzigt ingrijpend (video)Het stadsbestuur van Mechelen wil doorgaand verkeer in Nekkerspoel zoveel mogelijk weren, om de leefbaarheid van de wijk te verbeteren. Daarom zal er vanaf maandag 16 februari gedurende 3,5 maanden een proefopstelling lopen, waarbij de verkeerscirculatie ingrijpend wijzigt. De stad is nu gestart met een infocampagne.
28/01 15u30  Ook Luis Figo wil Blatter naar de kroon stekenEnkele dagen geleden voegde de voorzitter van de Nederlandse Voetbalbond (KNVB), Michael van Praag, zich nog bij het rijtje gegadigden om Sep Blatter op te volgen als voorzitter van de Wereldvoetbalbond FIFA. Nu stelt ook voetballegende Luis Figo zich kandidaat om president te worden van de hoogste voetbalautoriteit.
28/01 15u19  Jarigen van januari feestten in MolengeestZeventien van de negentien jarigen van de maand januari waren present om gisteren op de foto te staan in het dienstencentrum van de Molengeest
28/01 15u19  Afwezige bijzitters verantwoorden zich voor rechterZeventien burgers die tijdens de afgelopen verkiezingen niet kwamen opdagen als bijzitter, hebben zich woensdag voor de correctionele rechtbank van Tongeren moeten verantwoorden.
28/01 15u05  Maar twee matchen schorsing voor agressieve Cristiano RonaldoWereldvoetballer van het Jaar Cristiano Ronaldo kwam afgelopen weekend in opspraak nadat hij in de competitiewedstrijd van Real Madrid tegen Cordoba natrapte op zijn tegenstander en daarop, voor de tweede keer al die wedstrijd, een slag verkocht. Maar wie dacht dat de Portugees een zware schorsing boven het hoofd hing, komt bedrogen uit. CR7 moet zelfs maar twee matchen missen.
28/01 15u05  Monsanto wint goud met zuiver waterHet chemiebedrijf Monsanto in Antwerpen-Lillo kreeg woensdag in tegenwoordigheid van o.m. havenschepen Marc Van Peel, als eerste in Vlaanderen het gouden EWS-certificaat voor duurzaam waterbeheer.
28/01 15u05  Terreurdreiging houdt koningin Mathilde weg van grote publiekKoningin Mathilde heeft woensdagvoormiddag een bezoek gebracht aan Sint-Oda in Overpelt, een centrum voor mensen met een mentale beperking. Omwille van veiligheidsredenen was er geen ontmoeting met de burgers die de koningin aan de ingang wilden groeten.
28/01 14u45  VZW Zaba kina nodigt u uit voor een schitterende avond met nostalgische liedjes ten voordele van een school in Congo.Ineke Peeters (actrice), Rik Van Braband (voordracht), Tjen Martens en Frans Deckx (muziek & zang) werkten speciaal voor vzw Zaba kina intens en met veel liefde aan een uniek dubbelprogramma.
28/01 14u45  VIDEO. Fan wil selfie nemen, rapper gooit gsm in het publiekRapper Tricky stond dinsdagavond in de Ancienne Belgique in Brussel. Zoals wel vaker riep de Engelsman de halve zaal op om mee op het podium te komen, en daar zal één fan veel spijt van hebben.
28/01 14u45  OCMW-voorzitter Leo Walbers uitgewuifd, Irene Hermans nieuw raadslidVoor de officiële agenda van de gemeenteraad werd ontslagnemend OCMW-voorzitter Leo Walbers door de politieke collega's uitgewuifd. Nadien legde kersvers N-VA-raadslid Irene Hermans de eed af.
28/01 14u45  'Kom mor binne' krijgt 1600 euroHet ACV Mechelen-Rupel steunt de vierde wereld. Het niet uitbetaalde loon aan de medewerkers van ACV Mechelen-Rupel dat op 15 december mee staakte, bedraagt gezamenlijk 8.000 euro. Vijf cheques van 1.600 euro gaan naar evenveel goede doelen in de regio.
28/01 14u30  Man opgepakt na schijnen van laser op politiehelikopterDe politie heeft streng opgetreden tegen een man uit Wilrijk die dinsdagavond met een laser scheen naar een politiehelikopter. Hij werd gearresteerd en op basis van heterdaad zal hij ook een huiszoeking mogen verwachten.
28/01 14u30  Zo veranderde de ideale vrouw door de eeuwen heenSmalle schouders in het oude Egypte, volupteuze rondingen in de Renaissance en atletische lichamen in de jaren tachtig: met dit filmpje over ideale vrouwenlichamen doorheen de geschiedenis tonen de makers van entertainmentwebsite Buzzfeed dat een perfect lichaam relatief is. Het filmpje werd op Youtube ondertussen al bijna twee miljoen keer bekeken.
28/01 14u18  ‘Stel onderhoud verwarmingsketel niet uit’Installateurs van verwarmingsinstallaties merken meer en meer dat mensen het verplicht onderhoud van hun installatie uitstellen. Daardoor verhoogt de kans op CO-gevaar. Belangrijke bronnen van CO zijn net defecte warmwatertoestellen in de badkamer en individuele verwarmingstoestellen in de living of slaapkamer, zegt de federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken.
28/01 14u18  Latinafeest doet leerlingen dansenBijzonder kleurrijke en feestelijke taferelen lieten zich optekenen in de Stadsschouwburg. Daar hielden de vierdejaars van zes verschillende basisscholen uit Mortsel het slotfeest van Fiesta Latina, een organisatie van het stadsbestuur in samenwerking met Djapo.
28/01 14u18  Ocmw-voorzitter Leo Walbers uitgewuifd, Irene Hermans nieuw N-VA raadslidVoor de officiële agenda van de gemeenteraad werd ontslagnemend OCMW-voorzitter Leo Walbers door de politieke collega's uitgewuifd. Nadien legde kersvers N-VA-raadslid Irene Hermans de eed af.
28/01 14u18  Tess Goossens: “Hij wil mijn wàt likken?!”Radiopresentatrice Tess Goossens van Joe FM heeft een aantal opmerkelijke berichtjes ontvangen van een luisteraar, en meteen op twitter geplaatst.
28/01 14u18  VIDEO. Man met clusterhoofdpijn krijgt nieuwe aanval bij bezoek aan burgemeesterTijdens een bezoek aan de burgemeester van Diepenbeek, Patrick Hermans, heeft Peter Ketelslegers (32) een nieuwe aanval van clusterhoofdpijn gekregen. De Diepenbekenaar en zijn vrouw Conny waren bij de burgervader om hulp te vragen voor hun administratieve en financiële problemen. Vorige week kon Ketelslegers nog worden geopereerd dankzij de tussenkomst van een anonieme weldoener.
28/01 14u00  Massa volk neemt afscheid van oma en kleindochterHonderden mensen hebben woensdagochtend in Vlimmeren (Beerse) afscheid genomen van Carine Proost (54) en haar tweejarige kleindochter Fraulien. De grootmoeder en haar kleinkind overleden vorige week dinsdag na een zwaar ongeval in Vorselaar.
28/01 14u00  Victoria Beckham lanceert eerste schoenenlijnZe droomde er al een hele tijd van en nu is het eindelijk zo ver: de Britse modeontwerpster Victoria Beckham (40) zal haar eerste schoenenlijn deze lente verkopen. Vanaf donderdag 29 januari kan je de ontwerpen met en zonder hakken bestellen via haar site.
28/01 14u00  Zo zien sociale media er in het echte leven uitOp Facebook plaatsen we reacties, ‘porren’ we mensen en sturen we vriendschapsverzoeken. Bij wijze van sociaal experiment wordt in deze video getest hoe mensen reageren als je deze zaken in levende lijve zou doen. Zoals verwacht, leidt dat tot ludieke situaties.
28/01 13u45  Kimi Räikkönen heeft heugelijk nieuwsFormule 1-rijder Kimi Räikkönen (35) is voor het eerst vader geworden. Zijn partner Minttu Virtanen schonk de Fin dinsdagavond een zoon. De baby weegt 3,7 kg en is 51 cm groot. Hij stelt het net als zijn moeder goed.
28/01 13u45  José Mourinho krijgt boete van 33.500 euroChelsea-coach José Mourinho heeft van de Engelse voetbalbond FA een boete van 33.500 euro (25.000 pond) gekregen voor de uitlatingen die hij eind vorige maand deed na afloop van de competitiewedstrijd tegen Southampton (1-1). Daarbovenop kreeg hij een waarschuwing dat dergelijk gedrag ook in de toekomst niet getolereerd zal worden. Dat maakte de FA woensdag bekend.
28/01 13u45  Al twee weken griepepidemie en piek moet nog komenVolgens het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV) is er officieel sprake van een griepepidemie. 'De epidemische drempel voor griep (140 consultaties per 100.000 inwoners) werd gedurende twee opeenvolgende weken overschreden en het percentage van positieve stalen voor influenza ligt nu boven 60 procent. Alle voorwaarden voor een griepepidemie zijn nu vervuld en het WIV kan nu de griepepidemie officieel inluiden in België', luidt de verklaring van het WIV woensdag.
28/01 13u45  De beste plekjes voor toeristen in VlaanderenOp dinsdag 27 januari heeft Toerisme Vlaanderen awards uitgereikt. Daarbij viel onder meer het Gentse Design Museum en het Limburgse Botel in de prijzen.
28/01 13u30  1.600 euro voor kom mor binneHet ACV Mechelen-Rupel steunt de 4de wereld. Het niet uitbetaalde loon aan de medewerkers van ACV Mechelen-Rupel dat op 15 december mee staakte, bedraagt gezamenlijk 8.000 euro. Vijf cheques van 1.600 euro gaan naar evenveel goede doelen in de regio.
28/01 13u30  Bekende gezichten op de eerste rij bij ChanelBij een show van Chanel is het publiek minstens even belangrijk dan de kleding die getoond wordt. De gastenlijst van Karl Lagerfeld is traditioneel een mix van muzes die al jaren met het Franse modehuis verbonden zijn en it-girls wiens sterrenstatus zich laat meten aan de Chaneloutfit die ze van de modekeizer kregen. Deze gasten hoeven zich alvast geen zorgen te maken: zij horen er in de wereld volgens Lagerfeld helemaal bij.
28/01 13u30  VIDEO. Elektrische auto's kunnen wél cool zijnWie aan een elektrische auto denkt, denkt vaak aan een saaie, geluidsloze rijdende stofzuiger die naast je raampje voorbij lijkt te zweven. Maar het nieuwste model van het elektrische voertuigenmerk Tesla, de Tesla Model S P85D, wil het saaie imago doorbreken door een heuse 'Insane'-modus te introduceren. Door deze functie in te schakelen, trek je in 3,2 seconden op van 0 naar 100 kilometer per uur. Ter vergelijking: de Bugatti Veyron is 'maar' 0,8 seconden sneller.
28/01 13u15  Poëzieweek in Sancta Maria-instituutOok het Sancta Maria-instituut in Kasterlee neemt deel aan de aan de gang zijnde poëzieweek.
28/01 13u15  “Wat gaat Antwerpse politie doen aan moslimhaat?”“Moslims worden sinds de aanslagen op Charlie Hebdo geviseerd”, zegt de oprichter van Movement X, Dyab Abou jahjah. De organisatie, die voor radicale gelijkwaardigheid pleit, heeft intussen een aangetekende brief én een mail naar de Antwerpse politie gestuurd.
28/01 13u15  VIDEO. Is dit de meest behendige kat ooit?Deze kat uit Bornem (!) is goed op weg om een ware internetbom te worden, en niet alleen in ons land, maar ook ver over de grenzen. In het filmpje toont de kat ons fijntjes hoe je een sneeuwbal uit de lucht haalt.
28/01 13u00  Huis van het Kind met twee nieuwe initaitievenHet Huis van het kind van het OCMW Boom start met twee nieuwe projecten. Het gaat om peuterdans voor kindjes uit het zomerklasje en de eerste kleuterklas en ook nog peutergym voor alle kindjes van 1 tot 4 jaar.
28/01 13u00  Auto schept overstekende fietser (83) opEen 83-jarige fietser is woensdag rond 10u om het leven gekomen toen hij op de Zuiderring in Mol werd gegrepen door een auto. Twee andere fietsers die bij hem waren, bleven ongedeerd.
28/01 13u00  Nieuw bij de sportdienst: Fitness 50plussersDe sportdienst organiseert elke week een aantal activiteiten voor 50-plussers. Nieuw is het onderdeel fitness dat start op 3 februari en dit tot en met 14 april.
28/01 13u00  Lichaam van 66-jarige vrouw uit Schelde gehaaldDe vrouw die maandag dood aangetroffen werd in de Schelde in Dendermonde, is een 66-jarige vrouw uit Liedekerke. Dat meldt het parket Oost-Vlaanderen afdeling Dendermonde woensdag.
28/01 12u45  Rose schenkt Bulls zege met seconden op de klokIn de NBA klopten de Chicago Bulls vannacht de Golden State Warriors met 113-111. Met de winnende basket zeven seconden voor het einde van de extra tijd maakte Derrick Rose een einde aan een reeks van 19 opeenvolgende thuisoverwinningen van de Warriors.
28/01 12u30  Dit zijn de beste concepten volgens Toerisme VlaanderenOp dinsdag 27 januari heeft Toerisme Vlaanderen awards uitgereikt. Daarbij viel onder meer het Gentse Designmuseum en het Limburgse Botel in de prijzen.
28/01 12u30  ISIS bedreigt België met onthoofdingen en autobommenTerreurgroep Islamitische Staat heeft dinsdag een video verspreid waarin gedreigd wordt met aanslagen in ons land. Ook Frankrijk en de Verenigde Staten worden bedreigd. Zo dreigen de terroristen in de video er onder andere mee dat ze Amerikaans president Obama zullen onthoofden.
28/01 12u00  Bouw nieuw havenhuis gaat volgend hoofdstuk inHet ambitieuze bouwproject van het nieuwe Antwerpse Havenhuis gaat met rasse schreden vooruit. Om deze vooruitgang in beeld te brengen, bracht de Antwerpse haven een timelapsevideo uit waarin te zien is wat er de afgelopen weken allemaal is veranderd aan de constructie. Zo staat de tweede module reeds op het gebouw dat een creatie is van architect Zaha Hadid.
28/01 12u00  Australian Open krijgt halve finale Djokovic-WawrinkaTitelverdediger Stan Wawrinka heeft zich dinsdagnacht makkelijk geplaatst voor de halve finale van de Australian Open. De Zwitserse nummer vier van de wereld nam in Melbourne in zijn kwartfinale revanche op de Japanner Kei Nishikori, door wie hij vorig jaar op de US Open werd uitgeschakeld. Wawrinka haalde het vrij vlot met 6-3, 6-4 en 7-6 (6). In die halve finale ontmoet hij Novak Djokovic. Die maakte in zijn kwartfinale gehakt van de Canadees Milos Raonic. Het werd 7-6 (5), 6-4, 6-2.
28/01 12u00  VIDEO. American football-speler geeft “meest bizarre persconferentie ooit”“Ik ben hier alleen omdat ik anders een boete krijg.” Dat was het enige zinnetje dat er uit de mond van de American football-speler Marshawn Lynch kwam tijdens een persbabbel.
28/01 11u45  Sergey Bubka is kandidaat IAAF-voorzitterDe Oekraïner Sergey Bubka stelt zich officieel kandidaat om voorzitter te worden van de internationale atletiekfederatie IAAF. Dat maakte hij woensdag bekend op zijn website.
28/01 11u45  Aan deze sneeuwramp is New York ontsnaptDe inwoners van metropool New York bleven met 20 tot 30 centimer sneeuw van de ergste rampspoed gespaard, maar sneeuwstorm Juno heeft wel elders in het noordoosten van de VS ongemeen hard toegeslagen. In Boston viel tot 60 centimeter sneeuw en is het openbaar leven volledig verlamd, in de staat Massachusetts werd tot 90 centimeter sneeuw gemeten. Badplaatsen langs de kustlijn van New England raakten overstroomd, de storm kwam er aan land met orkaansterkte.
28/01 11u45  VIDEO. Football-speler geeft “meest bizarre persconferentie ooit”“Ik ben hier alleen omdat ik anders een boete krijg.” Dat was het enige zinnetje dat er uit de mond van de American football-speler Marshawn Lynch kwam tijdens een persbabbel.
28/01 11u30  Luzon haalt Lepoint naar EngelandChristophe Lepoint verlaat AA Gent. De 30-jarige middenvelder paste niet meer in de plannen van coach Hein Vanhaezebrouck en mocht beschikken. De Buffalo’s bereikten vanochtend een akkoord met de Engelse tweedeklasser Charlton over een definitieve transfer. Lepoint zelf nam op training al afscheid van zijn Gentse ploegmaats.
28/01 11u30  Stookolie en lpg duurderStookolie en lpg worden donderdag duurder. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie woensdag. De prijsstijgingen zijn het gevolg van de schommelingen van de noteringen van de olieproducten op de internationale markten.
28/01 11u30  Tussentijds rapport verdwijning MH370 in maartEen jaar na de mysterieuze verdwijning van het passagiersvliegtuig van vlucht MH370 wordt op 7 maart een tussentijds rapport van het onderzoek gepubliceerd.
28/01 11u30  ‘Noord-Korea aanvaardt uitnodiging Rusland’Noord-Korea heeft volgens Rusland een uitnodiging aanvaard om Moskou in mei te bezoeken, zo berichtte het Zuid-Koreaanse persagentschap Yonhap woensdag op gezag van het Kremlin. De uitnodiging tot de herdenking van de zeventigste verjaardag van de zege over nazi-Duitsland op 9 mei dateert van december vorig jaar. Zowat 20 staats- en regeringsleiders zullen aanwezig zijn.
28/01 11u15  Jeugdgemeenteraad op komstAls alles goed gaat, dan heeft de enclavegemeente in het najaar een grensoverschrijdende jeugdgemeenteraad. Het zou meteen een wereldprimeur zijn.
28/01 11u15  Dit denken mannen echt over schaamhaarEen bosje schaamhaar of toch maar liever een gestileerde ‘snit’: een nieuwe studie, verschenen in het Journal of Sexual Medicine, toont aan welke stijl mannen en vrouwen het liefst zien bij hun partner.
28/01 11u15  Vijf trends voor wie online een lief zoekt2015 wordt het jaar van de eerlijke profielfoto's en het daten op je smartphone. Datingsite Elitedating analyseerde de gegevens in zijn databank en voorspelt de trends van het online daten anno 2015.
28/01 10u45  Amerikaanse topacteur doet Erik Van Looy na‘Het is een jongensdroom die uitkomt’, zegt Erik Van Looy over de langverwachte Hollywoodpremière van zijn film 'The Loft'. Niet alleen de sterrencast (met toppers als Wentworth Miller en Karl Urban) was aanwezig, ook Vlamingen Bart De Pauw en Natalia tekenden present. Acteur James Marsden (die de rol van Koen De Bouw vertolkt) kent Erik van Looy intussen zelfs zo goed dat hij hem kan nadoen.
28/01 10u30  Steven Martens over ‘200.000 euro verlies bij voetbalbond’: “Politieke spelletjes”Steven Martens reageert erg misnoegd op de uitgelekte audit waaruit financieel wanbeleid bij de Belgische voetbalbond (KBVB) zou blijken. “Dit is niet correct. Er worden politieke spelletjes gespeeld”, zegt hij in een reactie aan Radio 1.
28/01 10u30  VIDEO. Zo word je een ‘held’ in de fitnessEen fitnesszaal is de plaats waar stoere mannen zich naar hartenlust kunnen uitleven. Deze gespierde Amerikaan wilde waarschijnlijk niet het risico lopen om iets te verrekken, dus deed hij het maar zo. Of zijn collega het zo leuk vond is nog maar de vraag.
28/01 10u30  Mieke Coeckelbergh in gemeentehuisIn het gemeentehuis van Bornem loopt tot 30 april een tentoonstelling met werk van Mieke Coeckelbergh.
28/01 10u00  Dronken regeringsmedewerker verloor controle over drone aan Witte HuisEen medewerker van een Amerikaanse inlichtingendienst was dronken toen hij de drone bestuurde die op het terrein van het Witte Huis in Washington neerstortte. Dat schrijft de krant New York Post.
28/01 10u00  Hieraan storen we ons het meest in het verkeerTe snel rijden, de richtingaanwijzer niet gebruiken en bumperkleven; dat zijn de drie grootste ergernissen van de Belg op de baan. Dat concludeert mobiliteitsorganisatie VAB uit een enquête bij tweeduizend Belgen.
28/01 09u45  VIDEO. Tweeling Marcel en Louis (5) uit Schilde vertedert VlaanderenLater willen ze allebei politieman worden, maar in afwachting daarvan mag de schattigste tweeling van Vlaanderen onze ministers en professoren adviseren over de grote dingen des levens. Marcel en Louis Peeters (5) uit Schilde maakten dinsdagavond voor een miljoen kijkers hun debuut als ‘de wereldverbeteraars’ van Iedereen beroemd.
28/01 09u45  “Overbuur kwam in volle vaart op ons af gereden”Kai Pauwels en zijn driejarig zoontje Vince zijn dinsdag op het nippertje aan een drama ontsnapt. Ze waren door het raam van de woonkamer naar buiten aan het kijken, toen hun 80-jarige overbuur in volle vaart achteruit op hen af gereden kwam. “Hij kwam recht op ons af.”
28/01 09u45  Gesprekken begonnen tussen Syrische oppositie en regime in MoskouIn Moskou hebben vertegenwoordigers van de Syrische oppositie en gezanten van president Bashar al-Assad gesprekken opgestart, na bijna vier jaar burgeroorlog met 200.000 doden.
28/01 09u30  Geen halve finale tussen Williams-zusjes op Australian OpenDe 19-jarige Amerikaanse Madison Keys (WTA 35) heeft zich woensdag op de Australian Open in Melbourne verrassend gekwalificeerd voor de halve finale. Ze versloeg haar landgenote Venus Williams (WTA 18) in drie sets met 6-3, 4-6, 6-4.
28/01 09u30  ‘Ook nazi’s namen Joden hun Duitse nationaliteit af’Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) zet zich met een forse vergelijking af tegen het voornemen van de federale regering om Syriëstrijders hun nationaliteit af te pakken. 'Eén van de eerste maatregelen van de nazi’s was de Joden hun Duitse nationaliteit afnemen', stelt Vervoort in De Tijd. MR-vicepremier Didier Reynders vindt de uithaal 'onwaardig'.
28/01 09u30  Vrouw gekneld met been in trapleuningBeter een goede buur dan een verre vriend. Dat vergeet Lora Weyts (75) uit Retie sinds dinsdag nooit meer. Nadat ze van de trap was gevallen, schoten de buren haar te hulp.
28/01 09u30  Nog geen witte rook boven cafetaria sporthalEr is voorlopig nog geen oplossing voor de cafetaria in de gemeentelijke sporthal van Vorselaar. Brouwerij Corsendonk heeft nog geen nieuwe uitbater gevonden.
28/01 09u30  Titelverdediger Wawrinka stoomt naar halve finale in MelbourneTitelverdediger Stan Wawrinka heeft zich dinsdagnacht makkelijk geplaatst voor de halve finale van de Australian Open. De Zwitserse nummer vier van de wereld nam in Melbourne in zijn kwartfinale revanche op de Japanner Kei Nishikori, door wie hij vorig jaar op de US Open werd uitgeschakeld. Wawrinka haalde het vrij vlot met 6-3, 6-4 en 7-6 (6).
28/01 09u15  Werkhuis brandt uit door hete kachelIn een bijgebouw van een woning in de Doelstraat is dinsdagavond rond 23u brand uitgebroken. Het werkhuis ging in de vlammen op. De woning zelf bleef gespaard.
28/01 09u15  Dit lijkt wel een scène uit een Hitchcock-filmDit vreemd tafereel speelde zich vorige week af in het Amerikaanse Houston. Michael Messer legde er deze beelden vast. Het straatbeeld zit vol met vogels en daarbovenop schemert het, wat voor een griezelige sfeer zorgt. Alfred Hitchock zou fier zijn!
28/01 09u15  Reclamespot ontlokt golf van protest bij dierenliefhebbersDeze Super Bowl-reclamespot werd gisteren de wereld ingestuurd en prompt weer opgeborgen. In de video is te zien hoe Buddy, een golden retriever pup, van een truck valt en achtergelaten wordt. Na een lange reis vindt hij toch de weg naar huis. Zijn eigenaar lijkt dolblij maar niet om de juiste redenen. Ze heeft hem namelijk te koop gezet op een website die ze aangemaakt heeft via GoDaddy, een internetplatform dat bedoeld is om kleine bedrijven op weg te helpen. Super Bowl zelf zegt dat het om een parodie gaat van andere Super Bowl-advertenties, maar dierenrechtenorganisatie PETA wil er niet van weten. Volgens hen valt er niet te lachen met online dierenhandel. Dierenliefhebbers startten een petitie en binnen enkele uren werden maar liefst 42.000 handtekeningen verzameld.
28/01 09u00  Greet Minnen blijft winnen in juniorentoernooi Australian OpenGreet Minnen heeft zich woensdag op het juniorentoernooi van de Australian Open in Melbourne geplaatst voor de kwartfinales van het enkelspel en de halve finales van het dubbelspel.
28/01 09u00  Kenny De Ketele grijpt naast eindzege in Zesdaagse van BerlijnKenny De Ketele en zijn Spaanse ploegmaat David Muntaner zijn dinsdag tweede geworden in de 104e Zesdaagse van Berlijn.
28/01 09u00  Reclamespot ontlokt golf van protest van dierenliefhebbersDeze Super Bowl-reclamespot werd gisteren de wereld ingestuurd en prompt weer opgeborgen. In de video is te zien hoe Buddy, een golden retriever pup, van een truck valt en achtergelaten wordt. Na een lange reis vindt hij toch de weg naar huis. Zijn eigenaar lijkt dolblij maar niet om de juiste redenen. Ze heeft hem namelijk te koop gezet op een website die ze aangemaakt heeft via GoDaddy, een internetplatform dat bedoeld is om kleine bedrijven op weg te helpen. Super Bowl zelf zegt dat het om een parodie gaat van andere Super Bowl-advertenties, maar dierenrechtenorganisatie PETA wil er niet van weten. Volgens hen valt er niet te lachen met online dierenhandel. Dierenliefhebbers startten een petitie en binnen enkele uren werden maar liefst 42.000 handtekeningen verzameld.
28/01 08u49  Gamma komt naar RodendijkVeertien maanden na de sluiting van Selfmade aan de Rodendijk in Zoersel, komt er opnieuw een doe-het-zelfzaak. De grote keten Gamma gaat een bedrijfspand betrekken naast Interlamp.
28/01 08u49  Publiek is unaniem lovend over ‘The Loft’Drie keer applaus op het einde van de filmvertoning en quasi unaniem lovende woorden: het premièrepubliek dat na de vertoning genoot van cocktails en een uitgebreid buffet liet zich alvast inpakken door Van Looys Amerikaanse The Loft.
28/01 08u49  Amerikaanse eist miljoenen nadat Belgische studente haar aanviel met stilettoEen Amerikaanse rechtbank heeft een aanhoudingsbevel uitgevaardigd tegen de Belgische studente Marie Thys (25). De Belgische wordt ervan beschuldigd een Amerikaanse vrouw te hebben aangevallen met haar naaldhak, tijdens een feestje in New York in augustus vorig jaar. Het slachtoffer heeft een miljoenenrechtszaak aangespannen tegen Thys en het hotel waar het incident plaatsvond.
28/01 08u30  Ontslagen hacker legt server gemeente platEen 36-jarige man uit Antwerpen, die door zijn voormalige werkgever ontslagen werd en uit wraak de server van de gemeentediensten van Putte plat legde, riskeert een celstraf met uitstel of een werkstraf én een fikse schadevordering.
28/01 08u30  ‘Ook Belgische ISIS-strijders omgekomen bij slag om Kobani’De terroristische organisatie Islamitische Staat (ISIS) is een deel van zijn beste krachten kwijtgeraakt bij de slag om de Koerdische stad Kobané in Syrië. Dat zegt een hooggeplaatste bron binnen het ministerie van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten. Het ging ook om Belgen.
28/01 08u00  Poetspersoneel Scholengroep Forum (Go!) vreest ontslagHet onderhoudspersoneel van Scholengroep Forum, waaronder het Kapelse Irishof ressorteert, vreest zijn baan te verliezen nu de directie beslist heeft om in zee te gaan met een extern schoonmaakbedrijf. 'Wij zullen vechten voor onze jobs', klinkt het.
28/01 08u00  Erik Van Looy omringd door topacteurs op rode loper ‘The Loft’Drieënhalf jaar sinds het begin van de opnames in New Orleans was het eindelijk zover: de première van de Amerikaanse remake van ‘The Loft’. ‘Ik ben overrompeld en zowaar een beetje emotioneel’, zei Van Looy tijdens zijn speech. Al was daar op de rode loper weinig van te merken. Hij poseerde met Amerikaanse topacteurs Wentworth Miller, Eric Stonestreet en James Marsden alsof hij het dagelijks doet.
28/01 07u45  “Seksrabbijn te ziek voor rechtszaak”“Seksrabbijn” Eliezer Berland is te ziek om terecht te staan voor de misdaden waarvan hij wordt beschuldigd. Dat zei zijn advocaat Louis de Leon aan de Nederlandse Volkskrant. Volgens hem zijn de hartproblemen van de 77-jarige rabbijn zo ernstig dat hij niet uitgeleverd kan worden aan Israël.
28/01 07u30  Vlaams bekend volk kleurt Amerikaanse première ‘The Loft’Verschillende Bekende Vlamingen die op een of andere wijze een stek hebben in de VS kwamen op de première van The Loft af. Over een ding waren ze het eens: ‘Dit is een unieke avond voor de Belgische film.’
28/01 07u30  Matthias Schoenaerts opvallende afwezige, andere acteurs razend enthousiastMatthias Schoenaerts was de grote afwezige op de première van The Loft. Schoenaert kon wegens repetities voor zijn nieuwe prent The Danish Girl niet weg uit Europa, maar verschillende andere acteurs vonden wél de weg naar Hollywood voor de Amerikaanse premiere.
28/01 07u15  Baby geboren tijdens ultrakorte rit tussen twee ziekenhuisverdiepingenVince Baert kon niet langer wachten om de wereld gedag te zeggen. Nog voor de hoogzwangere mama de verloskamer kon bereiken, werd Vince geboren... in de lift van het hospitaal.
28/01 07u15  200.000 euro verlies door financieel geknoei aan top voetbalbondDe voetbalbond heeft vorig jaar 200.000 euro verlies gemaakt. Een interne audit legt de oorzaak bloot: ernstig financieel geknoei aan de top, zo schrijft Het Laatste Nieuws.
28/01 07u00  Succes in Antwerpen: app als ‘plasklare’ oplossingAls het water letterlijk en figuurlijk u aan de lippen staat in het midden van de stad: geen paniek. De app AirPNP lijst toiletten in uw buurt op, en Antwerpen heeft een van de beste overzichten ter wereld.
28/01 07u00  Erik Van Looy emotioneel op Amerikaanse premiere ‘The Loft’Het is gebeurd. Na een lange weg van drieënhalf jaar sinds de opnamen startten in New Orleans, is de Amerikaanse versie van Erik Van Looys ‘The Loft’ in Amerika vannacht in Amerikaanse première gegaan. ‘Ik ben overrompeld en zowaar een beetje emotioneel’, zei Van Looy.
28/01 07u00  Minder sociale fraude is goed voor de horecaGisteren hebben enkele honderden café- en brasserieuitbaters betoogd in Brussel. Zij willen compenserende maatregelen bij het invoeren van de witte kassa. Die moet in principe het zwarte circuit in de horeca onmogelijk maken.
28/01 07u00  Tommelein komt horeca tegemoetStaatssecretaris voor Sociale Fraudebestrijding Bart Tommelein (Open Vld) wil de sociale lasten op alle overuren van vaste werknemers in de horecasector drastisch verlagen, op voorwaarde dat die werknemers minstens vier vijfde in de horeca werken.
28/01 06u45  Hovestraat volledig afgesloten voor verkeerDe Hovestraat, midden in het dorpscentrum van Arendonk, wordt vanmiddag ter hoogte van de Espendonk volledig afgesloten voor het verkeer.
28/01 06u45  Frituur in Weeldestraat in Weelde failliet verklaardDe handelsrechter in Turnhout heeft dinsdag BDS VOF failliet verklaard. De onderneming baatte in de Weeldestraat in Weelde een frituur uit. Ook zaakvoerster Betty Vervynck werd in eigen naam failliet verklaard. De uitbater legde zelf de boeken neer.
28/01 06u30  ‘Sony schrapt nog eens duizend banen’Sony is van plan om zo’n duizend banen te schrappen bij de afdeling waar smartphones worden gemaakt. Dat lieten bronnen rond het bedrijf woensdag weten. Het banenverlies komt bovenop de duizend banen die al worden geschrapt bij de smartphone-afdeling van Sony. Een woordvoerder van het bedrijf wilde niet reageren.11 
28/01 06u30  Madison Keys naar halve finale Australian Open na winst tegen Venus WilliamsDe 19-jarige Amerikaanse Madison Keys heeft zich woensdag op de Australian Open in Melbourne gekwalificeerd voor de halve finale. Ze versloeg haar landgenote Venus Williams (WTA 18) in drie sets met 6-3, 4-6, 6-4.10 
28/01 06u15  Documentaire Oorlogswouten uit op dvdOorlogswouten, een documentaire van het district Deurne over de dramatische geschiedenis van het Deurnese politiekorps tijdens WOII, is te koop op dvd.
28/01 06u15  Dertiger in elkaar geslagen in pitabar aan stationEen avondje stappen in de stationsbuurt van Mechelen is ruim een week geleden slecht afgelopen voor een 30-jarige man uit Leest. Bij een geval van zinloze agressie in een pitabar liep hij breuken op aan zijn oogkas en jukbeen. Het slachtoffer doet een oproep naar getuigen.
28/01 06u15  Antwerpse portretten Vanriet verhuizen naar Rusland en PolenDe Antwerpse kunstenaar Jan Vanriet beleefde gisteren Holocaust Memorial Day in Moskou. In het Joods Museum ging een expositie met zijn oorlogswerk open. De portretten van Belgische gedeporteerden zullen in 2016 ook naar Polen en Duitsland verhuizen.
28/01 06u15  Buit van inbrekers verspreid op parking DreamLandOnbekenden drongen dinsdag binnen bij het filiaal van DreamLand in Tongerlo (Westerlo). Ze sleurden een flinke buit aan spelcomputers buiten, om die vervolgens achter te laten.
28/01 06u15  Politie rolt cannabisplantage op in Ten-AardDe gerechtelijke politie heeft dinsdagochtend een cannabisplantage opgerold in Geel-Ten Aard. Het ging om een professionele installatie met een grote hoeveelheid plantjes.
28/01 06u15  Huisbaas riskeert cel voor CO-dodeLudo D.F.(58) riskeert een celstraf van zes maanden omdat in een van zijn appartementen de toen 30-jarige Ilse Van De Wiele overleed ten gevolge van een CO-vergiftiging.
28/01 06u15  Schlagerfestival vindt onderdak in Depot DeluxeIn Hemiksem ziet eind april een nieuw muziekfestival het levenslicht. Heymisse Schlagert brengt artiesten als De Romeo's, Nicole & Hugo en Jo Vally naar de gemeente.
28/01 06u15  Is het een bouvier? Is het een geit? Is het een schaap?Nee, het is een mini-paard! David Saadane (21) uit Westmalle oogst altijd vertederende reacties als hij zijn hengst Pinto uitlaat.
28/01 06u01  Paris Hilton bijna uitgekleed door aapjeVorige week was Paris Hilton (33) in Milaan nog in Milaan aan het flirten met Hasseltse model Matthias Bex (20). Nu is ze op vakantie in Bali en daar viel ze al snel in de smaak bij de aapjes.
28/01 06u01  Politiezone Neteland herwerkt eigen websiteDe politiezone Neteland heeft de eigen website in een nieuw jasje gestoken. Dat moet de dienstverlening en vooral de communicatie met de burgers verbeteren.
28/01 04u45  Zonnepanelen schitteren op dak van oude fortOp amper enkele meters van waar een eeuw geleden een Dikke Bertha insloeg, zijn nu zonnepanelen geplaatst. De moderne technologie moet het oude fort van Kessel van stroom voorzien om ontvochtigers te laten draaien. 10 
28/01 04u30  Wakkerdal organiseert optreden Jan De SmetWakkerdal organiseert een optreden van Jan De Smet op zaterdag 7 maart in Zaal ’t Buurthuis in Veerle-Heide.11 
28/01 04u30  Cafébaas zet Mille op Vismarkt te koopDe Mechelse horeca-ondernemer Kris Kuijpers (54) wil meer van het leven gaan genieten. Daarom zet hij Mille in de Nauwstraat, waar nu nog BazArt café gevestigd is, te koop.
28/01 04u00  Gevaarlijke situatie aan kruispunt met R6 rechtgezetDe stad Mechelen heeft dinsdag een gevaarlijke verkeerssituatie aan het kruispunt van de R6 met de Antwerpsesteenweg laten rechtzetten. De recente beschildering werd opnieuw aangepast.15 
28/01 03u45  Bewoners centrum zien scheuren in huizen verschijnenSinds het grondwater in het centrum van Berlaar wordt weggepompt voor het bouwproject in de Legrellestraat, ontstonden er scheuren in verschillende woningen in de buurt. De eigenaars hopen dat ze via de verzekeringen vergoed zullen worden.16 
28/01 01u15  Negen doden bij aanslag op hotel in TripoliNegen personen, onder wie vijf buitenlanders, zijn dinsdag het slachtoffer geworden van een aanslag op een hotel in het centrum van Tripoli. De aanslag, die enkele uren duurde, werd opgeëist door terreurorganisatie Islamitische Staat. Sommigen zien er een nieuw voorbeeld in van de heersende chaos in Libië.12 
28/01 00u30  Jong N-VA voert actie voor parkeerkorting studentenEen delegatie van Jong N-VA Mechelen heeft dinsdagavond actie gevoerd aan het stadhuis. Zo klagen de politieke jongeren dat studenten in het nieuwe mobiliteitsplan uitgesloten blijven van een parkeerkorting11 
28/01 00u30  Ohlala Zie Doa zingt tien jaarA capella groep Ohlala Zie Doa bestaat tien jaar en dat wordt op 31 januari en 7 februari gevierd met enkele verrassende optredens. De groep bestaat uit 28 dames en één dappere man die wekelijks met enkel maar hun stem a-capella liederen van over heel de wereld instuderen.12 
28/01 00u30  Vroedvrouwen Imelda bakken wafels voor ziekenhuis in BurundiOp de kraamafdeling van het Imeldaziekenhuis is dinsdagochtend het startschot gegeven van een vier dagen durende wafelbak ten voordele van het partnerziekenhuis van Muyinga, Burundi. “We hopen 10.000 wafels te verkopen”, zegt het enthousiaste personeel.11 
28/01 00u15  Sportraad huldigt kampioenenWuustwezel kent een rijk sportleven. Dat bewezen de vele medailles die de sportraad en het gemeentebestuur mochten uitdelen.
28/01 00u00  Biglia wipt Milan uit Coppa ItaliaLazio Roma zit in de halve finale van de Coppa Italia na 0-1 winst bij AC Milan. Het mag daarvoor ex-Anderlecht-middenvelder Lucas Biglia dankbaar zijn. De Argentijn zette net voor rust een penalty om voor Lazio en scoorde zo het enige doelpunt. De Romeinen hadden nochtans een helft met een mannetje minder moeten spelen, maar hielden stand nadat Cana zijn tweede geel had gepakt.
27/01 23u45  Antwerpen en Roeselare naar CEV CupAntwerpen heeft zich niet voor de play-offs van de Champions League volleybal kunnen plaatsen. In zijn laatste groepswedstrijd ging de Belgische vicekampioen dinsdag met 3-1 onderuit bij het Oostenrijkse Innsbruck. De setstanden waren 31-29, 25-23, 22-25 en 25-20.
27/01 23u45  Leerlingen VITO helpen kerkfabriekIn de Gelmelstraat in Hoogstraten zijn vier nieuwe eenpersoonswoningen klaar. De keuken en het sanitair zijn geplaatst door leerlingen van VITO. Binnenkort helpen ze ook bij de renovatie van zes andere woningen.
27/01 23u30  Chelsea-Belgen naar finale op Wembley na winst tegen LiverpoolNa een zinderende wedstrijd heeft Chelsea zich geplaatst voor de finale van de Capital One Cup. Het klopte Liverpool met 1-0 dankzij een kopbaldoelpunt van Branislav Ivanovic in de verlengingen. Rode Duivels Eden Hazard, Thibaut Courtois en Simon Mignolet blonken uit. In de finale wacht waarschijnlijk Tottenham Hotspur, dat morgenavond bij Sheffield United een 1-0 voorsprong verdedigt.
27/01 23u15  Alexander Khoroshilov wint slalom SchladmingDe Rus Alexander Khoroshilov heeft dinsdag de Wereldbekermanche slalom in het Oostenrijkse Schladming op zijn naam geschreven. Daarmee bezorgde de 30-jarige skiër Rusland een eerste wereldbekerzege sinds 1981.
27/01 23u15  Doelvelden krijgt nieuwe sporthal met kantine én cafetariaSchepen van Sport Eddy Vercammen (CD&V) gaf op de gemeenteraadszitting toelichting over de plannen van een nieuwbouw in het gemeentelijk sportcentrum Doelvelden.
27/01 23u15  Vlaams Belang’er vindt mes in brievenbusVB-gemeenteraadslid Gianni Peeters heeft dinsdag een mes in zijn brievenbus gevonden. Vorige week kreeg hij al een dreigbrief toegestuurd.
27/01 23u15  Maaseik uitgeschakeld in Champions League na nederlaag bij ToursVoor Maaseik zit het Europese avontuur erop. In de laatste wedstrijd in groep G van de Champions League leed de Limburgse club dinsdag een 3-0 nederlaag bij het Franse Tours. De setstanden waren 25-15, 26-24 en 25-20.
27/01 23u00  Danny Schets: ‘Heb goed gevoel bij deze ploeg’Danny Schets wou eigenlijk een einde trekken aan zijn loopbaan als sportdirecteur, maar werd toch opnieuw bereid gevonden de taak voor zijn rekening te nemen. ‘Ik had eerder aangekondigd dat ik ging stoppen, maar ik begin toch maar weer aan mijn dertigste seizoen’, lachte Schets dinsdag op de ploegvoorstelling van Verandas Willems.
27/01 23u00  Bille: ‘Wil zege in grote wedstrijd’Gaetan Bille boekte vorig jaar drie zeges. Hij was de beste in GP de Pérenchies (cat. 1.2) en won de tweede etappe en het eindklassement van de Fléche du Sud (2.2). ‘Nu wil ik een zege in een grote wedstrijd’, verklaarde de 26-jarige ex-renner van Lotto-Belisol dinsdag op de voorstelling van Verandas Willems.
27/01 23u00  Joeri Calleeuw: ‘Deze ploeg geeft me extra motivatie’Joeri Calleeuw is dit jaar neoprof bij Verandas Willems en zal dus niet meer met zijn shirt van Belgisch kampioen bij de eliterenners zonder contract kunnen rondfietsen. ‘Ik weet dat het een hele omschakeling zal, zijn maar ik heb er echt zin in. Deze ploeg geeft me extra motivatie’, verklaarde de 29-jarige Calleeuw dinsdag op de ploegvoorstelling.
27/01 23u00  Politiezone grens controleert 6.100 voertuigen tijdens BOB-campagneTijdens de BOB-campagne werden in de politiezone Grens (Kalmthout, Essen, Wuustwezel) 5.977 bestuurders onderworpen aan een ademtest. Vorig jaar waren dat er 4.514.
27/01 23u00  Zes blijvers en elf nieuwkomers bij Verandas WillemsIn Gavere werd dinsdagavond het wielerteam Verandas Willems voorgesteld. De continentale ploeg van manager Ivan De Schamphelaere telt opnieuw 17 renners. Gaetan Bille, Thomas De Troch, Olivier Pardini, Joren Touquet, Sten Van Gucht en Emiel Wastyn zijn de zes blijvers. Onder de elf nieuwkomers onder andere Belgisch kampioen bij de elite zonder contract Joeri Calleeuw. Ook Dominique Cornu maakt net als de Nederlander Kai Reus de overstap naar Verandas Willems.
27/01 23u00  AC Milaan huurt Italiaanse verdediger van Spartak MoskouAC Milaan neemt de Italiaanse verdediger Salvatore Bochetti voor de rest van het seizoen op huurbasis over van Spartak Moskou. Dat meldde de Russische club dinsdag op zijn website. Bochetti, een vijfvoudig Italiaans international, speelt sinds 2013 voor Spartak Moskou maar kwam dit seizoen nog nauwelijks in actie.
27/01 22u45  Belg grote winnaar EuroMillions: 21,7 miljoen rijkerEen Belg is dinsdagavond de grote winnaar geworden van EuroMillions. Daardoor is hij of zij in één klap 21,7 miljoen rijker, meldt de Nationale Loterij.
27/01 22u45  ‘Zweedse Oscar’ voor Belgen‘Deux jours, une nuit’ van de broers Dardenne is op de Zweedse Guldbagge Awards bekroond als beste buitenlandse film. Dat meldt Wallonie Bruxelles Images. Daarmee stak de film, die niet weerhouden werd voor de echte Oscars, een aantal stevige kleppers de loef af.
27/01 22u30  2300 Heistenaars tonen onvrede over mantelzorgtoelageHet Heistse schepencollege heeft dinsdag bezoek gekregen van een delegatie van CM en Ziekenzorg. Ze bezorgden een petitie om de gemeentelijke mantelzorgtoelage opnieuw in te voeren. 2300 mensen tekenden de petitie. De gemeente gaf eerder aan de premie van dertig euro per maand opnieuw in te willen voeren, als er voldoende middelen voor zijn.
27/01 22u30  Vroedvrouwen Imeldaziekenhuis bakken wafels voor partnerziekenhuis in BurundiOp de kraamafdeling van het Imeldaziekenhuis is dinsdagochtend het startschot gegeven van een vier dagen durende wafelbak ten voordele van het partnerziekenhuis van Muyinga, Burundi. “We hopen 10.000 wafels te verkopen”, zegt het enthousiaste personeel.
27/01 22u30  Coördinator kinderopvang gezochtDe gemeente Vosselaar lanceerde een vacature voor een coördinator buitenschoolse kinderopvang. Solliciteren voor deze functie kan tot en met vrijdag 20 februari.
27/01 22u30  Handelaars aan het Sint-Franciscusplein geven prijzen aan hun klantenDe handelaars op het plein deden net zoals vorig jaar een eindejaars spaaractie waarbij hun klanten 5 verschillende stempels moesten verzamelen van bij de 12 deelnemende pleinhandelaars op het Sint-Franciscusplein en uit de Weggestraat.
27/01 22u30  Zoektocht naar nieuwe secretaris en financieel beheerderHet gemeentebestuur gaat op zoek naar een nieuwe gemeentesecretaris en een nieuwe financieel beheerder. Beide functies werden al een tijdje door een waarnemend ambtenaar uitgevoerd.
27/01 22u15  Tifo van onthoofde Defour krijgt steun van... Anderlecht-fansHet spandoek voor de start van voetbalmatch Standard-Anderlecht, waarop een onthoofde Steven Defour te zien was, blijft voor beroering zorgen. In een schrijven aan de Waalse krantengroep Sudpresse nemen de Ultra’s van Anderlecht het warempel op voor hun grote rivalen van Standard.
27/01 22u15  Wechelse bibliotheek sluit tijdelijkDe bibliotheek in het Hof d'Intere in Wechelderzande sluit vanaf woensdag 11 februari tijdelijk de deuren. De uitleentermijn voor boeken wordt verlengd.
27/01 22u15  Lemoncherry genomineerdDe Lemoncherry van BelOrta is genomineerd voor de Fruit Logistica Innovation Award, die op 4 februari 2015 in Berlijn wordt uitgereikt. De nominatie is vooral te danken aan de frisse verschijning en de veelvuldige toepassingen van dit gele mini pruimtrostomaatje.
27/01 22u15  Hackers dreigen naaktfoto’s Taylor Swift online te zettenDe Twitter- en Instagram-account van Taylor Swift zijn dinsdag ten prooi gevallen aan hackers. Die dreigen ermee om naaktfoto’s van de zangeres op het internet te zetten. ‘Maar die hebben jullie helemaal niet’, aldus Swift.
27/01 22u00  Wim De Vilder: "Er ging even iets mis, maar u hoeft zich dat niet aan te trekken"Tijdens VRT-journaal van 19 uur maakte nieuwsanker Wim De Vilder een vreemd gebaar toen hij weer in beeld kwam . 'U hoeft zich dat niet aan te trekken', stelde hij de kijker meteen op z'n gemak.
27/01 22u00  Vrouw komt om bij brand in DeurneBij een korte maar hevige brand in de Louis Janssenslaan in Deurne is dinsdagavond een dode gevallen. Twee mensen werden afgevoerd met een rookvergiftiging.
27/01 21u45  Restaurantdag van oudercomité De OeverHet oudercomité van “Dagcentrum De Oever” nodigt vriendelijk uit op de 20ste restaurantdag op zaterdag 7 en zondag 8 februari 2015 in het “Strijboshof” te Kalmthout – Achterbroeksesteenweg 69.
27/01 21u45  Dode bij brand in DeurneBij een korte maar hevige brand in de Louis Janssenslaan in Deurne is dinsdagavond een dode gevallen. Minstens drie mensen werden afgevoerd met een rookvergiftiging.
27/01 21u30  Nederlandse ex-winnaar van Tour overledenDe Nederlandse oud-wielrenner Henk Faanhof is dinsdag op 92-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Amsterdam. Dat meldde zijn familie. Faanhof was de oudste nog levende Nederlander die de Ronde van Frankrijk uitreed. Hij vierde zijn grootste succes in de Tour van 1954. In de negende etappe was hij na 350 kilometer de snelste op de wielerbaan van Bordeaux.
27/01 21u30  Man komt om bij brand in DeurneBij een korte maar hevige brand in de Louis Janssenslaan in Deurne is dinsdagavond een dode gevallen. Minstens drie mensen werden afgevoerd met een rookvergiftiging.
27/01 21u30  David Bowie inspireert collectie Raf SimonsMet Raf Simons als hoofdontwerper heeft de hautecoutureshow van Dior in Parijs een Belgisch tintje. Hij heeft een opvallend moderne, beetje futuristische collectie gemaakt, gemixt met een aantal retro-elementen. Er waren doorzichtige regenjassen, blinkende kunststof laarzen, psychedelische prints en blinkende jumpsuits die aan rockster David Bowie doen denken.
27/01 21u15  Kara en Kouyaté uitgeschakeld in Afrika Cup na dubbele thrillerGenk-verdediger Kara Mbodj en ex-Anderlecht-speler Cheikhou Kouyaté zijn met Senegal uitgeschakeld in de Afrika Cup. Zij gingen in hun laatste groepsmatch tenonder tegen Algerije, op het WK nog tegenstander van de Rode Duivels. In de andere wedstrijd verloste Ayew Ghana tien minuten voor tijd tegen Zuid-Afrika, waardoor Ghana en Algerije zich kwalificeren voor de kwartfinale.
27/01 21u15  Kafka in Boechout: bakker zit al 14 dagen zonder internetSinds 15 januari heeft Linda Goossens, zaakvoerder van Bakkerij Sint-Jozef in de Heuvelstraat, geen internetverbinding. 'Ruim 140 minuten aan de lijn met Mobistar en Proximus hebben niets opgebracht,' vertelt ze.
27/01 21u00  Snelheidsduiveltje in BerenrechtIn het dorpsmidden van Berendrecht werd de snelheid beperkt tot 30 km per uur. Om de weggebruikers hieraan te herinneren werden op verscheidene plaatsen zogeheten “snelheidsduiveltjes” geplaatst.
27/01 21u00  Voorlopig geen GABY-bon in LierEr komt in Lier voorlopig geen GABY. Dat is een gemeentelijke administratieve beloning voor wie zich positief inspant voor een beter leefmilieu.
27/01 20u45  Blik op de Ruimte: heldere objecten schaarsEen aantal planeetwetenschappers zijn tot de conclusie gekomen dat de kans om nog heldere objecten te vinden die zich in een baan rond de zon bevinden verder dan die van de planeet Neptunus, klein is. Het besluit volgde na een nauwgezette computeranalyse van foto’s die de hele hemel in kaart hebben gebracht.
27/01 20u45  Slechts 23% van Belgen kan iets sparenZo’n kwart van de Belgen slaagt erin om na de maandelijkse betalingen nog iets te sparen. Dat blijkt uit een consumentenrapport van Intrum Justia, dat zich bezighoudt met kredietmanagement. 44% van de Belgen gaf ook toe dat ze de afgelopen zes maanden facturen niet op tijd kon betalen.
27/01 20u31  Moslims slaan handen in elkaar tegen radicaliseringEen aantal organisaties, leidende figuren en gewone burgers uit de moslimgemeenschap hebben de handen in elkaar geslagen, naar eigen zeggen ‘om stelling in te nemen tegen radicalisering, en voor burgerschap’. Ze stelden een gemeenschappelijke tekst op, die sinds vorige week donderdag al door een honderdtal mensen is ondertekend. ‘Slimste Mens’ Adil El Arbi is één van hen.
27/01 20u16  Prijzen De Lijn fors omhoog vanaf 1 februariDe jaarlijkse terugkerende tariefwijziging bij de openbaarvervoermaatschappij houdt grote wijzigingen in voor de tarieven van De Lijn. Vanaf 1 februari rijden veel minder mensen gratis. Enkel kinderen tot en met 5 jaar, oud-strijders en personen met een handicap met hun begeleider zullen nog gratis reizen. Voor senioren verdwijnt het gratis openbaar vervoer op 1 september: zij betalen vanaf dan 50 euro voor een jaarabonnement.
27/01 20u00  Vijf verdachten in moord Staf Rosiers op weg naar assisenAls het van het parket in Turnhout afhangt, dan verschijnen vijf verdachten voor het hof van assisen in Antwerpen voor de moord op Staf Rosiers (65) uit Meer (Hoogstraten). Het Openbaar ministerie vroeg dinsdag hun dossier over te maken aan het parket-generaal in Antwerpen.
27/01 19u45  Casteels krijgt al extra concurrent bij Werder BremenDoelman Koen Casteels krijgt er bij Werder Bremen een concurrent bij. De ‘Werderaner’ hebben de Duitse jeugdinternational Michael Zetterer aangetrokken, zo meldde de Bundesliga-club dinsdag. De 19-jarige Zetterer maakt de overstap van derdeklasser Unterhaching.
27/01 19u45  Seizoen afgelopen voor Stoke-spits Bojan KrkicPremier League-club Stoke City kan tot het einde van het seizoen geen beroep meer doen op de Spaanse sterspeler Bojan Krkic. De 24-jarige winger scheurde maandagavond in de vierde ronde van de FA Cup tegen Rochdale de kruisbanden van de linkerknie en moet daardoor onder het mes. Dat maakte Stoke City dinsdag bekend.
27/01 19u45  Twee kwartfinales verplaatst op Afrika CupVanwege de slechte staat van de velden in Ebebiyin en Mongomo worden twee kwartfinales van de Africa Cup in Equatoriaal-Guinea verplaatst. Dat maakte de Afrikaanse Voetbalconfederatie (CAF) dinsdag bekend.
27/01 19u45  ‘Bowe Bergdahl wordt vervolgd als deserteur’Bowe Bergdahl, die vorig jaar werd vrijgelaten de Taliban, zou door het Amerikaanse leger vervolgd worden voor desertie. Dat meldt de Amerikaanse zender NBC. De soldaat verdween in 2009 van zijn basis in Afghanistan.
27/01 19u30  Waasland-Beveren neemt Vandam over van KV MechelenWaasland-Beveren heeft zijn verdedigend compartiment versterkt met de Fransman Jerry Vandam. De 26-jarige rechtsachter komt transfervrij over van KV Mechelen, waar hij dit seizoen amper aan spelen toekwam, en ondertekende op de Freethiel een contract voor 2,5 seizoenen. Dat maakte Waasland-Beveren dinsdag bekend.
27/01 19u30  Stokoude ster met vijf Aarde-achtige planeten ontdektDe Kepler-ruimtetelescoop van de NASA heeft rond een stokoude ster een stelsel van vijf kleine, gesteente-achtige planeten ontdekt, zo hebben meerdere media dinsdag gemeld na publicatie in het vakblad The Astrophysical Journal.
27/01 19u15  Leerlingen BUSO Kristus koning maken oorlogsmonumentZeventig jaar bevrijding van het concentratiekamp Auschwitz werd op dinsdag 27 januari in Brecht herdacht met de inhuldiging van een pop-upmonument aan de tapslsuisbunker en het uitkijkpunt Antitankgracht in Sint-Job.
27/01 19u15  Chanel toont exotische sprookjes in ParijsZoals altijd bij de show van Chanel is het decor even indrukwekkend dan de kleren zelf. Om de couturecollectie van het Franse modehuis voor te stellen, liet ontwerper Karl Lagerfeld een exotische tuin bouwen in het Grand Palais in Parijs. Die exotische motieven kwamen ook terug in de collectie, waarvan de bloemen met de hand gemaakt werden - dit is per slot van rekening haute couture.
27/01 19u15  Overvallen kassierster dacht vooral aan haar twee kindjesDe overval maandagnamiddag op de supermarkt Alvo in Niel zal bij de kassierster van dienst, Femke De Smedt nog lang in het geheugen blijven. Een dag na de gebeurtenissen beefde de 25-jarige vrouw nog als een riet.
27/01 19u15  De slappe der wetKWB speelt 45 jaar toneel op Sint-Dimpna en brengt nu 'De slappe der wet,' een grappig stuk van Kamiel Kemels. Kaartverkoop start zaterdag 31 januari.
27/01 19u15  Vier buitenlanders gedood bij ISIS-aanval op luxehotel in LibiëSchutters hebben dinsdag een bekend vijfsterrenhotel in het centrum van Tripoli bestormd, na een aanval met een bomauto. Daarbij zijn acht mensen om het leven gekomen. Onder hen vier buitenlanders, twee mannen en twee vrouwen. De terreurgroep Islamitische Staat (ISIS) eist de aanval op.
27/01 19u15  Twee nieuwkomers in Molse gemeenteraadEr zetelen twee nieuwkomers in de Molse gemeenteraad.
27/01 19u15  IN BEELD. Walter Grootaers blaast 60 kaarsjes uitWalter Grootaers mag vandaag, dinsdag 27 januari, zestig kaarsjes uitblazen, een verjaardag om even bij stil te staan. We kennen Walter Grootaers...
27/01 19u00  Vrijwilligers gezocht voor test Antwerpse dakenAntwerpen laat dit jaar een nieuwe thermografische kaart maken om te kijken hoe goed de Antwerpse daken geïsoleerd zijn.
27/01 19u00  Ximon Lee wint H&M Design AwardDe Amerikaanse modestudent Ximon Lee heeft de H&M Design Award 2015 gewonnen. Hij is de eerste student die de prijs wint met een mannencollectie.
27/01 18u45  Jury samengesteld voor assisenproces van Tijl TeckmansVoor het Antwerpse hof van assisen is dinsdagnamiddag de jury samengesteld voor het proces van Tijl Teckmans (32) uit Duffel. Acht mannen en vier vrouwen moeten oordelen of de autoverkoper zich schuldig maakte aan de doodslag op Britta Cloetens (25) uit Wilrijk. Aangezien het proces twee weken zal duren, werden er ook vier plaatsvervangende juryleden uitgeloot.
27/01 18u30  Albert Heijn bouwt ophaalpunt langs BoomsesteenwegDe Nederlandse winkelketen Albert Heijn is gestart met de bouw van een ophaalpunt voor online winkelen aan de Boomsesteenweg, naast de vestiging van Dockx Rental Service.
27/01 18u30  Drie sneakertrends die je nu al kan dragenOm de schoenentrends van volgende lente te dragen, wacht je beter tot de temperaturen niet meer met de nulgrens flirten. Maar gelukkig blijven de sneakers nog even in het modebeeld en kan je die ook met lekker warme sokken aan.
27/01 18u15  Rita Bellens vervangt Ivan Blauwhoff als schepenGemeenteraadslid Rita Bellens (N-VA) legde maandagavond de eed af als schepen. Ze vervangt partijgenoot Ivan Blauwhoff, die ervoor koos om opnieuw als parlementair medewerker aan de slag te gaan.
27/01 18u15  FOTO. Vernieuwd Burgemeester Jozef Nolfplein feestelijk geopendHet vernieuwde Burgemeester Jozef Nolfplein werd zaterdag geopend met een winterse retrokermis. Onder een open hemel genoten de vele aanwezigen van de muziek, het eten, de drankjes en de verschillende attracties. Met dit evenement wilt het districtsbestuur inzetten op de heropleving van de Bredabaan.
27/01 18u15  Speurders rollen bende op die 27 inbraken pleegdeMechelse speurders van de federale gerechtelijke politie Antwerpen hebben een Roemeense dievenbende uit het Brusselse opgerold. In anderhalf jaar tijd hadden de bendeleden 27 inbraken gepleegd in vestigingen van Krëfel, Vanden Borre en Carrefour.
27/01 18u15  Tachtiger rijdt woonkamer van overbuur binnenIn de Kinderstraat in Lommel heeft een tachtiger de woning van zijn overburen zwaar beschadigd. Toen de man dinsdag zijn oprit afreed, drukte hij het gaspedaal iets te hard in. De bestuurder stak achterwaarts de straat over en reed de woonkamer van zijn buur binnen.
27/01 18u00  Belg herontdekt een van zeldzaamste zoogdieren in GuyanaEen team van Belgische en Braziliaanse wetenschappers heeft op een van de tafelbergen in Guyana, in het noorden van Zuid-Amerika, een van de zeldzaamste zoogdieren ter wereld opnieuw ontdekt: de Roraima-muis (podoxymys roraimae). Het was nog maar het zevende exemplaar dat ooit van het zoogdier gevonden werd, zo blijkt dinsdag uit een mededeling van de VUB en het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN).
27/01 18u00  Juno slaat minder hard toe in New York dan voorspeldIn New York is het rijverbod na negen uur opgeheven en het openbaar vervoer hernomen na de gevreesde winterstorm Juno, die minder erg bleek dan voorspeld. Voor grote delen van het noordoosten van de Verenigde Staten hebben de autoriteiten echter het blizzard-alarm nog niet opgeheven, ook niet voor de metropool Boston.
27/01 18u00  Kris Peeters: ‘Te veel mensen vallen uit de boot’Het RVA-kantoor in de Waalse stad Bergen kreeg dinsdag federaal minister van Werk Kris Peeters (CD&V) over de vloer. De minister kwam er de medewerkers een hart onder de riem steken. Ze werken immers in moeilijke omstandigheden: de werkloosheid in Bergen bedraagt immers meer dan 20 procent. 'We kunnen het ons niet permitteren dat zoveel mensen uit de boot vallen', zegt Peeters.
27/01 17u45  Geen probleem met artikel in Gazet van Antwerpen op assisenprocesDe samenstelling van de assisenjury voor het proces van Tijl Teckmans (32) uit Duffel verliep dinsdag niet van een leien dakje. De advocaat van de beschuldigde heeft een conclusie neergelegd waarin hij stelt dat de rechten van verdediging op onherstelbare wijze werden geschonden door een artikel in Gazet van Antwerpen dat op 15 november 2014 verscheen. Maar het hof zijn vordering af.
27/01 17u30  Artikel in Gazet van Antwerpen veroorzaakt problemen op assisenprocesDe samenstelling van de assisenjury voor het proces van Tijl Teckmans (32) uit Duffel verloopt dinsdagnamiddag niet van een leien dakje. De advocaat van de beschuldigde heeft een conclusie neergelegd waarin hij stelt dat de rechten van verdediging op onherstelbare wijze werden geschonden door een artikel in Gazet van Antwerpen dat op 15 november 2014 verscheen.
27/01 17u30  Vier gratis huisvuilzakken per gezinslidNet zoals de vorige jaren krijgt ieder inwonend gezinslid in Zoersel vier gratis huisvuilzakken cadeau van de gemeente.
27/01 17u30  Laatste mannenkalender brengt 180 euro opDe laatste kalender 2015 van het mannelijk gemeentepersoneel van Malle werd na de gemeenteraadszitting per opbod verkocht en bracht 180 euro op.
27/01 17u30  Blink-182 maakt 'vertrekkende' frontman met de grond gelijkZingt Tom DeLonge ooit nog ‘All the small things’ met zijn bandleden van Blink-182? Mark Hoppus en Travis Barker zeggen dat hun frontman de band verlaten heeft en maken hem met de grond gelijk, maar DeLonge zelf zegt dat er geen vuiltje aan de lucht is.
27/01 17u30  NMBS stuurt brief na klachten van gemeenteAfgelopen zomer stuurde de gemeente Nijlen een brief aan gedelegeerd bestuurder Jo Cornu van de NMBS. Daar is nu een antwoord op gekomen, al wordt niemand écht blij van dat antwoord. 
27/01 17u30  ‘t Groeit en Bloeit niet meer“Met gemengde gevoelens neem ik afscheid. Maar het gebeurt nog wel in schoonheid.” Met die woorden, doorspekt van emoties, trok Sabine Storms dinsdag een dikke streep onder bijna dertig jaar ‘t Groeit en Bloeit.
27/01 17u30  ISIS dreigt opnieuw met onthoofdingIslamitische Staat (ISIS) heeft een video verspreid waarin de terreurgroep dreigt om een Japanse gijzelaar en een Jordaanse piloot terecht te stellen.
27/01 17u30  Diesel wordt opnieuw duurderDe daling van de dieselprijs blijkt voorlopig gestopt. Woensdag gaat de maximumprijs opnieuw de hoogte in.
27/01 17u30  Nederlandse Spoorwegen verdiende 2,5 miljoen aan JodentransportDe Nederlandse Spoorwegen hebben omgerekend 2,5 miljoen euro verdiend aan de transporten van Joden naar Kamp Westerbork en de Duitse grens. Voor elke rit stuurde het spoorbedrijf een factuur naar de nazi’s en als die niet op tijd betaalden, volgde een aanmaning. In totaal stuurde de NS dertig rekeningen. Dat blijkt uit een reportage van het televisieprogramma Brandpunt, die dinsdagavond wordt uitgezonden. Het programma baseert zich op een document dat opgeslagen lag in het Nationale Archief van Washington in de Verenigde Staten.
27/01 17u15  WK-parcours in Tabor verandert razendsnelHet is voorlopig hoogst onduidelijk hoe het parcours in Tabor er zondag zal bijliggen. In het verleden was Tabor haast altijd een garantie op vriesweer en sneeuw. Gisterenavond was het parcours van Tabor kurkdroog, maar vanochtend lag er alweer een sneeuwlaagje op de omloop. Omdat de temperaturen overdag positief zijn, smelt de sneeuw er weer weg. Dat scenario dreigt zich de volgende dagen te herhalen. ’s Nachts vriest het, maar overdag klimmen de temperaturen tot circa 2°.
27/01 17u00  HEBBEDING. Tijdelijke juwelenAltijd al een tattoo gewild, maar toch een beetje (te) bang van naalden? Of schrik dat je na een aantal jaar spijt zal hebben? Dan zijn de tijdelijke designs van het New Yorkse merk Tahony misschien iets voor jou.
27/01 17u00  Lidl schenkt opgravingen aan provincie AntwerpenSupermarktketen Lidl schenkt een stuk historisch aardewerk aan de provincie Antwerpen. Het voorwerp kwam aan het licht tijdens opgravingen aan de Groeningenlei.
27/01 17u00  Marc Herremans nieuw gezicht van fairtrade-koffieTriatleet Marc Herremans wordt het nieuwe gezicht van Puro fairtrade-koffie. De koffie uit de familie van Miko bestaat precies tien jaar.
27/01 16u45  Tips voor een badkamer met luxueuze lookEen badkamer met hotelallures: het kan ook in jouw huis. Dankzij deze praktische tips ziet de ruimte er snel luxueus uit voor weinig geld.
27/01 16u30  Ronde van Frankrijk vraagt en krijgt toestemming om door Heist te rijdenDe organisatie van de Ronde van Frankrijk heeft officieel aan de gemeente Heist-op-den-Berg laten weten dat de grootste wielerwedstrijd ter wereld op 6 juli door de gemeente trekt. Eindelijk is het helemaal zeker dat de renners deze zomer door Heist zullen rijden.
27/01 16u30  Gerda Lambrecht is nieuwe schepenGerda Lambrecht (N-VA) legde maandag in de gemeenteraad haar eed af als nieuwe schepen. Ze volgt haar partijgenoot Arnold Herrebout op. De wissel was bij aanvang van de legislatuur al afgesproken.
27/01 16u15  Drie jongemannen die werden opgepakt als terreurverdachten zijn onschuldigDe drie terreurverdachten die maandagnacht zijn opgepakt in Harelbeke zijn dinsdagmiddag opnieuw in vrijheid gesteld. Uit onderzoek van het parket West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk, bleek dat ze geen banden hebben met extremistische groeperingen. De drie stonden gewoon een kennis op te wachten aan het politiecommissariaat.
27/01 16u15  Fase 3 heraanleg N14 andermaal uitgesteldDoor de vorst en enkele sneeuwdagen in januari, moet fase 3 van de heraanleg van de N14 andermaal met enkele weken worden uitgesteld.
27/01 16u15  Zelfde informaticus voor gemeente en OCMWIn Ranst groeien gemeente en OCMW nu al naar elkaar. Ze gebruiken nu één informaticus en op termijn wordt op die manier één gezamenlijk informaticabeleid nagestreefd.
27/01 16u00  FIFA onderzoekt ook Real: transferverbod dreigtDe Wereldvoetbalbond FIFA is een onderzoek opgestart naar de transfers van een aantal minderjarige spelers die in de jeugdacademie van de Spaanse topclub Real Madrid zijn ondergebracht. Dat bevestigde Emilio Butragueno, algemeen directeur bij Real, maandag.
27/01 16u00  Samuel Eto’o keert terug naar Serie ADe Kameroener Samuel Eto’o verlaat zoals verwacht Premier League-club Everton voor de Italiaanse eersteklasser Sampdoria. Daar tekende hij een contract van drie en een half jaar. Dat meldde de aanvaller dinsdag op Twitter.
27/01 16u00  Stuurgroep CD&V neemt ontslagHet kwartet dat de voorbije twee jaar de plaatselijke CD&V-afdeling heeft geleid, houdt het voor bekeken. Annie Leysen, Raymond Schenkels, Walter De Schepper en Dré Wolput geven de fakkel door.
27/01 16u00  Russische oppositieleider roept op tot betoging: ‘Poetin en zijn regering moeten vertrekken’Als het van oppositieleider Alexej Navalny afhangt, zorgt een massabetoging in Moskou er op 1 maart voor dat ‘Poetin en zijn regering moeten vertrekken’.
27/01 15u45  Mbemba langer op Africa Cup: ‘Alles is mogelijk’Anderlecht-verdediger Chancel Mbemba heeft zich maandag op de Africa Cup in Equatoriaal Guinea met de Democratische Republiek Congo geplaatst voor de kwartfinales. Ze mochten een ronde verder na een 1-1 gelijkspel tegen het Tunesië van bondscoach Georges Leekens. Bij de laatste acht wacht Congo-Brazzaville. ‘We hebben niks meer te verliezen en vanaf nu is alles mogelijk’, verklaart Mbemba op de website van Paars-Wit.
27/01 15u45  We mogen steeds meer handbagage meenemenReizigers van Jetairfly mogen voortaan tien in plaats van zes kilo handbagage meenemen en ook andere reismaatschappijen laten steeds meer handbagage toe. ‘Vooral citytrippers en zakenreizigers willen zonder grote valiezen reizen’, zegt luchtvaartspecialist Luk De Wilde in Het Laatste Nieuws.
27/01 15u15  Dezelfde informaticus voor gemeente en OCMWIn Ranst groeien gemeente en OCMW nu al naar elkaar. Ze gebruiken nu één informaticus en op termijn wordt op die manier één gezamenlijk informaticabeleid nagestreefd.
27/01 15u15  Dit is de cameraman die je Call of Duty-kills filmtOntmoet Randall Higgins. De overenthousiaste yankee beweert de cameraman te zijn van Call of Duty's killcam, die je ondergang naadloos registreert wanneer je het loodje legt.
27/01 15u00  Westvleteren niet langer beste bier ter wereldWestvleteren 12 is niet langer het beste bier ter wereld. Dat maakte RateBeer, één van ‘s werelds belangrijkste internationale bierwebsites, bekend. Westvleteren voerde de voorbije jaren de top van de lijst aan, maar moet nu genoegen nemen met een eervolle vermelding. De eerste plaats gaat naar het Amerikaanse bier Toppling Goliath Kentucky Brunch. België blijft het met twaalf bieren in de top 100 wel goed doen.
27/01 15u00  Inbreker steelt lege kassa van jeugdcentrum BouckenborghJeugdcentrum Bouckenborgh kreeg in de nacht van zondag op maandag onverwacht bezoek. Een dief drong het gebouw binnen en stal de kassa. Die was naar alle waarschijnlijkheid leeg.
27/01 15u00  Postnatale depressie begint soms tijdens zwangerschapSommige vrouwen worden al tijdens hun zwangerschap met de baby blues geconfronteerd. Dat blijkt uit een nieuwe studie aan de universiteit van North Carolina.
27/01 15u00  Er waren nog vijf andere kampen zoals Auschwitz-Birkenau‘De nazi’s hadden ontelbare werk- en concentratiekampen’, vertelt professor Herman Van Goethem. ‘Maar van echte uitroeiingskampen zoals Auschwitz-Birkenau, waren er maar zes. Behalve Brikenau waren er nog Belzec, Chelmno, Majdanek, Sobibor, en Treblinka. Daar werden mensen naartoe gebracht om ze te doden in de gaskamers of voor een vuurpeloton. In de werkkampen kwamen ook ontelbaar veel mensen om het leven, maar dat was door de slavenarbeid en ontbering. Uniek aan Auschwitz-Birkenau was dat het een werkkamp(Auschwitz) combineerde met een uitroeiingskamp (Birkenau of Auschwitz II) op dezelfde site.’ Vandaag 27 januari is het 70 jaar geleden dat de Russen Auschwitz bevrijdden.
27/01 14u47  Slaagt Guga Baúl voor vaderschapstest?De ‘Tegen de Sterren op’-acteur Guga Baúl wordt over enkele maanden voor het eerst papa. Maar is hij daar wel klaar voor? In het VRT-programma 'Bart en Siska' moest de bekende imitator zich bewijzen: kan hij een luier aandoen en hoe zit het met zijn kennis van fruitpap? Guga Baúl is samen met Tine Embrechts, hun kindje zal in juli geboren worden.
27/01 14u47  Voorbijgescheerde asteroïde heeft een maantjeDe asteroïde die ons maandag op ruwweg drie keer de afstand aarde-maan is voorbijgescheerd, heeft zelf een maantje.
27/01 14u30  Vijf buitenlanders gedood bij ISIS-aanval op luxehotel in LibiëSchutters hebben dinsdag een bekend vijfsterrenhotel in het centrum van Tripoli bestormd, na een aanval met een bomauto. Daarbij zijn acht mensen om het leven gekomen: vijf buitenlanders en drie bewakers. De terreurgroep Islamitische Staat (IS) eist de aanval op.
27/01 14u30  Gemeente ontvangt twintig klachtenHet gemeentebestuur ontving vorig jaar twintig klachten van burgers. Dat zijn er acht meer dan vorig jaar.
27/01 14u30  Minstens drie doden bij ISIS-aanval op hotel in LibiëSchutters hebben dinsdag een bekend hotel in het centrum van Tripoli, de hoofstad van Libië, bestormd. Daarbij zijn al zeker drie doden gevallen. De terreurgroep Islamitische Staat (ISIS) eiste de aanval op het Corinthia Hotel op.
27/01 14u30  Wetenschappers ontdekken manier om ei te ‘ontkoken’Het is bijna niet te geloven, maar een ei ‘ontkoken’: dat kan echt. Wetenschappers zijn er voor het eerst in geslaagd om samengeklonterde proteïnen in het eiwit opnieuw te scheiden. En het ei dus weer vloeibaar te maken.
27/01 14u17  Hanne Decoutere: ‘Bedankt voor alle steun’Hanne Decoutere bedankt de kijkers en haar fans voor de steun, nadat ze maandagavond onwel werd tijdens het laatavondjournaal op Eén. ‘De griep is in het land vertelden we in #vrtjournaal. Inderdaad... :-). Dankjewel voor alle steun’, laat ze via twitter weten, terwijl ze haar duim omhoog steekt.
27/01 14u02  Klanten staan voor gesloten deuren op GroenplaatsTientallen klanten stonden dinsdagmiddag voor de gesloten deur van brasserieën en restaurants op de Groenplaats. Het personeel van de horecazaken betoogt vandaag (dinsdag) op het Muntplein in Brussel tegen de hoge loonkosten en de hoge belastingen op overuren.
27/01 14u02  Boogschieten naar een nieuw niveau getildSalto’s maken en boogschieten. Of waarom niet tegelijk: deze man kan het allemaal. Sorry 'The Lord of the Rings'- fans, maar Lars Anderson degradeert de boogschietende elf Legolas tot een amateur.
27/01 13u45  Fed Cup: Titelverdediger Tsjechië zonder Kvitova en Safarova tegen CanadaHet Tsjechische Fed Cup-team zal het in de eerste ronde van de Wereldgroep zonder Petra Kvitova (WTA 4) en Lucie Safarova (WT 16) moeten doen. Dat heeft de Tsjechische kapitein Petr Pala dinsdag laten weten.
27/01 13u45  Sneeuwstorm komt aan land, maar New York lijkt gespaardDe sneeuwstorm Juno is dinsdag in het noordoosten van de VS aan land gekomen. In New England viel ongeveer 10 centimeter sneeuw per uur en tientallen miljoenen Amerikanen moesten schuilen, maar New York zou van het ergste gespaard blijven. Het openbaar leven aan de Amerikaanse oostkust is volledig verlamd.
27/01 13u45  Vrachtwagens laten ondergrond trillenSpeciale vrachtwagens die trillingen veroorzaken, duiken vanaf eind februari langs de weg N12 tussen Turnhout en Oostmalle op. Ze gaan na of er warm water in de ondergrond zit.
27/01 13u45  ‘Vijf buitenlanders gedood bij aanval op luxehotel in Tripoli’Schutters hebben dinsdag een bekend vijfsterrenhotel in het centrum van Tripoli bestormd, na een aanval met een bomauto. Vijf buitenlanders zijn daarbij om het leven gekomen, meldt het persagentschap AP. De Libische veiligheidsdiensten hebben de aanvallers omsingeld. De terreurgroep Islamitische Staat (IS) eist de aanval op.
27/01 13u31  Mino Raiola: ‘Van Praag goede kandidaat-voorzitter Wereldvoetbalbond’De Nederlander Mino Raiola gaat zich niet meer kandidaat stellen om Sepp Blatter op te volgen als voorzitter van de FIFA. De zaakwaarnemer van voetballers als Zlatan Ibrahimovic en Mario Balotelli liet vorige week weten dat hij de hoogste post binnen de FIFA ambieerde. Nu de Nederlandse bondsvoorzitter Michael van Praag zijn kandidatuur heeft bekendgemaakt acht Raiola dat niet meer nodig. ‘Het ging me niet om mijzelf, maar om een goede kandidaat voor het FIFA-voorzitterschap. Die goede kandidaat is er nu’, zei Raiola dinsdag bij de NOS.
27/01 13u31  Sneeuwstorm komt aan land, maar New York blijf gespaardDe sneeuwstorm is dinsdag in het Noord-Oosten van de VS aan land gekomen. In New England valt ongeveer 10 cm per uur, maar grote steden als New York en Philadelphia lijken gespaard. In New York werd echter het ergste verwacht en werd een volledig rijverbod uitgevaardigd.
27/01 13u31  Erik Van Looy vertelt hoe je sms’t met bekende acteursDe Hollywood-remake van de film De Loft gaat vandaag in première in LA. Regisseur Erik Van Looy heeft nog niet helemaal beslist welk pak hij aandoet. Dat vertelt hij tijdens een Skype-gesprek met Kelly. Ook hoe je met bekende Hollywood-acteurs sms’t, kom je te weten. Wanneer hij over zijn avonturen in LA vertelt, negeert Van Looy een telefoontje van Wouter Vandenhaute, de baas van Woestijnvis. Als hij dat maar niet te weten komt!
27/01 13u31  Het gaat er hard aan toe in bubbelplasticgevechtBubbelplastic is leuk en belletjes stuk duwen bijzonder verslavend. De mannen van het YouTube-kanaal Dude Perfect tillen hun fascinatie voor het zachte materiaal naar een hoger niveau.
27/01 13u15  Dit zijn ‘s werelds engste attractiesHoe veel je ook durft: deze attracties veroorzaken volgens ervaren pretparkganger Stefan Zwanzger uit Abu Dhabi zelfs zweterige aanvallen bij de grootse waaghalzen onder ons.
27/01 13u15  Kazerne Dossin dinsdagavond gratis te bezoekenVlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits en de Vlaamse onderwijskoepels tekenen dinsdag een bijzondere engagementsverklaring in Kazerne Dossin. 's Avonds, van 17u tot 22u, is Dossin voor iedereen gratis te bezoeken.
27/01 13u15  ‘Gijzeling na bomaanslag bij luxehotel in Tripoli’Vijf gewapende mannen hebben in de hoofdstad van Libië een hotel bestormd, na de ontploffing van een autobom. Volgens verschillende media hebben veiligheidsdiensten hotel Corinthia omsingeld. De daders zouden zich in het hotel verschansen en houden naar verluidt mensen gegijzeld. Volgens de BBC is er sprake van een link met terreurorganisatie Islamitische Staat.
27/01 13u00  Horeca op straat voor compensatie voor witte kassaEnkele honderden restaurant- en brasserieuitbaters hebben vanmorgen tijdens een betoging op het Brusselse Muntplein duidelijk gemaakt dat ze de compensatie voor de ‘witte kassa’ onvoldoende vinden. Een deel van hen houdt hun zaak zelfs volledig dicht.
27/01 13u00  Internetonderwijs voor alle langdurig ziekenBednet, een dienst waarbij langdurig- of chronisch zieke kinderen thuis via een webcam de lessen in hun klas kunnen volgen, krijgt de Prijs van het Europees Burgerschap 2014. Om tegemoet te komen aan de vele aanvragen, verviervoudigt Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) de ondersteuning van Bednet.
27/01 13u00  Laatste overlevenden herdenken AuschwitzZo’n 300 overlevenden van Auschwitz zijn in het voormalige naziconcentratiekamp samengekomen om de bevrijding ervan, vandaag zeventig jaar geleden, te herdenken.
27/01 13u00  New York houdt voor één dag winterslaapNew York is de stad die nooit slaapt, maar vandaag zien de straten en de bekende toeristische locaties er verlaten uit. In het noord-oosten van de VS wordt een sneeuwstorm verwacht die zo’n 90 centimeter sneeuw droppen in steden als Boston en New York. Er is een rijverbod van kracht, het openbaar vervoer is lamgelegd en het openbare leven ligt stil. De Amerikaanse nationale weerdienst (NWS) spreekt over een ‘historische storm’, die ‘levensbedreigend’ kan zijn. De eerste uren leek van een gigantische sneeuwstorm nog niet meteen sprake.
27/01 13u00  Dodentol crash F-16 op Spaanse basis loopt opEen dag na de crash van een Griekse F16 op een militaire basis in Spanje is de dodentol naar elf gestegen. Een Franse soldaat die zwaargewond raakte bij de crash, is dinsdag overleden aan zijn verwondingen, meldt het Spaanse ministerie van Defensie. Bij het ongeluk, in de buurt van het zuidoostelijke Albacete, zijn behalve negen Fransen ook twee Griekse piloten om het leven gekomen. Negen Franse en elf Italiaanse soldaten raakten gewond. Vijf van de Franse gewonden en een Italiaanse zijn 'er erg aan toe, maar stabiel'.
27/01 13u00  Negen Oekraïense soldaten gedood in afgelopen 24 uurTijdens de afgelopen 24 uur zijn bij gevechten in het oosten van Oekraïne negen soldaten gedood en 29 andere militairen gewond geraakt. In een reactie op de recente opstoot van geweld in Oekräine, gaan de Europese ministers van Buitenlandse Zaken donderdag nieuwe maatregelen tegen Rusland in overweging nemen.
27/01 12u31  Zo vuil is je smartphone echtTussen de spleetjes van je smartphone houden zich behoorlijk wat bacteriën schuil, zo blijkt uit deze foto's van de Britse Universiteit van Surrey. Studenten legden hun smartphone op een petrischaaltje met een voedingsbodem voor bacterieën en bestudeerden met een microscoop hoe deze drie dagen lang groeiden. Het is resultaat ziet er alles behalve smakelijk uit, maar gelukkig zijn de meeste bacterieën onschadelijk. De enige uitzondering zijn enkele sporen van de staphylococcus aureus, een bacterie die huidinfecties kan veroorzaken. De aanwezigheid van deze bacterie heeft volgens professor moleculaire biologie Simon Park te maken met neuspeuteren: 'Je stuurt een sms-je met de vinger die eventjes in je neus was en zo zit die bacterie op je telefoon. Een telefoon onthoudt niet alleen wie je gebeld hebt, maar ook waar je geweest bent en met wie je contact had'. Om te vermijden dat bacteriën zich opstapelen, raadt hij aan je telefoon één keer per week te poetsen met een desinfecterend product.
27/01 12u15  Bednet krijgt Prijs van het Europees Burgerschap 2014Bednet, een dienst waarbij langdurig- of chronisch zieke kinderen thuis via een webcam de lessen in hun klas kunnen volgen, krijgt de Prijs van het Europees Burgerschap 2014. Vlaams Onderwijsminister Hilde Crevits overhandigde de prijs in de Basisschool Massemen (Wetteren), waar de 9-jarige Evelien uit het derde leerjaar al twee jaar les volgt via Bednet.
27/01 12u15  Mat Ryan bereikt finale Asian Cup met AustraliëAustralië heeft de finale van de Asian Cup bereikt. Het klopte de Verenigde Arabische Emiraten met 2-0. Club Brugge-doelman Mat Ryan stond alweer tussen de palen bij de Socceroos. In de finale wacht zaterdag Zuid-Korea.
27/01 12u04  Facebook en Instagram plat door 'technische storing'De sociale netwerksites Facebook, Instagram en Tinder waren vanochtend een uur lang niet bereikbaar. Over de hele wereld regende het reacties op Twitter. Eerst werd gedacht aan een cyberaanval, maar dat wordt door de betrokken sites ontkend.
27/01 12u04  Slongs Dievanongs start zoektocht naar pand voor voedselbedelersAls er zich sociaal onrecht voordoet, dan staat Slongs Dievanongs op de barricaden. De Antwerpse hiphopzangeres neemt het nu ook op voor André en Lode, de twee initiatiefnemers van voedselbedeling Dagelijks Brood die sinds een maand zelf geen onderdak meer hebben.
27/01 11u45  Het gaat er hard aan toe in Bubbelplastic-gevechtBubbelplastic is leuk en belletjes stuk duwen bijzonder verslavend. De mannen van het YouTube-kanaal Dude Perfect tillen hun fascinatie voor het zachte materiaal naar een hoger niveau.
27/01 11u45  VIDEO. Agent leert graffitispuiters een lesjeDeze twee Braziliaanse jongens zullen niet snel meer iets bekladden met graffiti. Ze werden op heterdaad betrapt en de agent besloot om het duo een koekje van eigen deeg te geven.
27/01 11u45  Trisha geeft Ignace geen kans meer: “Het was te weinig voor mij”Patricia ‘Trisha’ Govaerts (31) en Ignace Crombé (58) maakten gisteren bekend dat ze uit elkaar gaan. Ze hebben samen een dochtertje Axelle (2), maar voor Patricia is de breuk definitief, ook al wil Ignace haar terug.
1 2 3 4 5 6 7Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

16x Bewoners centrum zien scheuren in huizen verschijnen28/01 03u45 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Sinds het grondwater in het centrum van Berlaar wordt weggepompt voor het bouwproject in de Legrellestraat, ontstonden er scheuren in verschillende woningen in de buurt. De eigenaars hopen dat ze via de verzekeringen vergoed zullen worden.
15x Gevaarlijke situatie aan kruispunt met R6 rechtgezet28/01 04u00 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: De stad Mechelen heeft dinsdag een gevaarlijke verkeerssituatie aan het kruispunt van de R6 met de Antwerpsesteenweg laten rechtzetten. De recente beschildering werd opnieuw aangepast.
12x Ohlala Zie Doa zingt tien jaar28/01 00u30 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: A capella groep Ohlala Zie Doa bestaat tien jaar en dat wordt op 31 januari en 7 februari gevierd met enkele verrassende optredens. De groep bestaat uit 28 dames en één dappere man die wekelijks met enkel maar hun stem a-capella liederen van over heel de wereld instuderen.
12x Negen doden bij aanslag op hotel in Tripoli28/01 01u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Negen personen, onder wie vijf buitenlanders, zijn dinsdag het slachtoffer geworden van een aanslag op een hotel in het centrum van Tripoli. De aanslag, die enkele uren duurde, werd opgeëist door terreurorganisatie Islamitische Staat. Sommigen zien er een nieuw voorbeeld in van de heersende chaos in Libië.
11x Vroedvrouwen Imelda bakken wafels voor ziekenhuis in Burundi28/01 00u30 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Op de kraamafdeling van het Imeldaziekenhuis is dinsdagochtend het startschot gegeven van een vier dagen durende wafelbak ten voordele van het partnerziekenhuis van Muyinga, Burundi. “We hopen 10.000 wafels te verkopen”, zegt het enthousiaste personeel.
11x Jong N-VA voert actie voor parkeerkorting studenten28/01 00u30 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Een delegatie van Jong N-VA Mechelen heeft dinsdagavond actie gevoerd aan het stadhuis. Zo klagen de politieke jongeren dat studenten in het nieuwe mobiliteitsplan uitgesloten blijven van een parkeerkorting
11x Wakkerdal organiseert optreden Jan De Smet28/01 04u30 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Wakkerdal organiseert een optreden van Jan De Smet op zaterdag 7 maart in Zaal ’t Buurthuis in Veerle-Heide.
11x ‘Sony schrapt nog eens duizend banen’28/01 06u30 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Sony is van plan om zo’n duizend banen te schrappen bij de afdeling waar smartphones worden gemaakt. Dat lieten bronnen rond het bedrijf woensdag weten. Het banenverlies komt bovenop de duizend banen die al worden geschrapt bij de smartphone-afdeling van Sony. Een woordvoerder van het bedrijf wilde niet reageren.
10x Zonnepanelen schitteren op dak van oude fort28/01 04u45 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Op amper enkele meters van waar een eeuw geleden een Dikke Bertha insloeg, zijn nu zonnepanelen geplaatst. De moderne technologie moet het oude fort van Kessel van stroom voorzien om ontvochtigers te laten draaien. 
10x Madison Keys naar halve finale Australian Open na winst tegen Venus Williams28/01 06u30 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: De 19-jarige Amerikaanse Madison Keys heeft zich woensdag op de Australian Open in Melbourne gekwalificeerd voor de halve finale. Ze versloeg haar landgenote Venus Williams (WTA 18) in drie sets met 6-3, 4-6, 6-4.

Statistieken

Nieuwsbronnen:
150
Artikels:
52030
Gelezen:
43929
Aantal lezers nu:
53


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2015 Naar boven