maandag 5 december 2016, week 49


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur

Laatste updatecontrole: vandaag om 9u30
 

Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur

Verbergen Tonen
05/12 09u30  Paard veroorzaakt hinder op het spoor Het treinverkeer bij het station Mortsel heeft deze ochtend hinder ondervonden in beide richtingen door een loslopend paard. Intussen is de situatie opgelost, dat meldt Thomas Baeke, woordvoerder van Infrabel.
05/12 09u30  Level 66: “Mortsel is een goede keuze geweest” Met de nakende voltooiing van de heraangelegde Pieter Reypenslei maakt het winkelcentrum van Mortsel zich op voor een nieuwe kwaliteitsinjectie. Samen met pakweg het stickeridee om leegstaande panden te verfraaien tracht het stadsbestuur het geplaagde commerciële hart van de stad weer sneller te doen slaan.
05/12 09u15  Ophef in Italië na alweer racistische opmerking bij Lazio Roma Lazio Roma-linksachter Senad Lulic krijgt een storm van kritiek over zich heen vanwege een racistische opmerking over Antonio Rüdiger. Dat deed hij na afloop van de Romeinse derby tussen Roma en Lazio zondagnamiddag.
05/12 09u15  Dodentol na brand op feestje in pakhuis Oakland loopt op tot 33 De dodentol van de brand in een pakhuis in Oakland, in de Amerikaanse staat Californië, is ondertussen opgelopen tot 33. Dat melden de plaatselijke autoriteiten.
05/12 09u15  Vlaming schonk al voor 2,3 miljard aan vastgoed weg Een huis of appartement schenken aan de kinderen was nooit zo populair als nu. Vlamingen hebben sinds begin dit jaar al voor 2,3 miljard euro vastgoed cadeau gedaan, zo schrijft Het Laatste Nieuws maandag.
05/12 09u00  Laar krijgt tweede naam De vrouwelijke raadsleden van N-VA willen het zuidelijke deel van het Laar een aparte naam geven.
05/12 09u00  Hemel en hel na het gelijkspel Antwerp kroop vrijdagavond in Lier door het oog van de naald. In vijf dolle slotminuten maakte de Great Old tot twee keer toe een achterstand ongedaan (2-2). Na het laatste fluitsignaal vierde de ploeg het gelijkspel alsof het een zege was. Datzelfde puntje zorgde bij Lierse voor zure gezichten. Logisch, het maakte dat de Pallieters een dag later hun leidersplaats verloren aan OHL en Roeselare. Hoe een puntendeling ook de meningen kan verdelen.
05/12 09u00  Sven Nys crost zonder versnellingen naar zilver op WK singlespeed Sven Nys heeft een zilveren medaille gepakt op het WK singlespeed in Portland. De 40-jarige veldrijder haalde zijn cross-kunsten nog eens boven, maar deed het deze keer zonder versnellingen.
05/12 08u45  Voetballer Kjell (19) kan weer praten na ongeval met fiets Sinterklaas bracht goed nieuws voor Kjell Van Endert (19) - de G-sporter die eind oktober levensgevaarlijk gewond raakte bij een ongeval met de fiets - en zijn familie. “De dokters hebben zijn trache­acanule verwijderd”, zegt mama Marth Van Hauwe.
05/12 08u15  Youtube-ster gaat kanaal verwijderen: “Ik laat hen niet winnen!” Youtuber PewDiePie heeft bijna 50 miljoen volgers, maar toch is Felix Kjellberg (27) van plan om zijn kanaal te verwijderen. In een filmpje op YouTube legt PewDiePie uit waarom hij er genoeg van heeft.
05/12 08u00  VS buigen voor protesten en geven geen vergunning voor pijpleiding in North Dakota De Amerikaanse overheid heeft zondag geweigerd om een vergunning te geven om de werken voort te zetten aan de North Dakota Access Pipeline. Dat is een overwinning voor de duizenden manifestanten die al maanden protesteren in Standing Rock tegen de bouw van de pijpleiding.
05/12 08u00  Minstens elf doden bij brand in hotel in Pakistan Bij een brand in een hotel in de Pakistaanse stad Karachi zijn maandag minstens elf mensen om het leven gekomen en 75 anderen gewond geraakt. Dat meldt de politie.
05/12 08u00  Deze drie presentatoren leiden ‘Music For Life’ in goede banen Presentatoren Linde Merckpoel, Eva De Roo en Bram Willems zullen ‘de Warmste Week van Music For Life’ op Studio Brussel presenteren. Dat heeft de VRT-radiozender maandagochtend bekendgemaakt. Het trio zal van 18 tot en met 24 december live radio maken vanop het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom.
05/12 08u00  Trump botst opnieuw met China De Amerikaanse president-elect Donald Trump heeft zondag via Twitter uitgehaald naar China, nadat hij vrijdag al voor een diplomatieke rel tussen de VS en China veroorzaakte door een telefoongesprek te hebben met de Taiwanese president Tsai Ing-wen. Hij gaf via Twitter kritiek op het militaire en monetaire beleid van China.
05/12 08u00  Bedrijfswagen doet ons roekelozer rijden Elke maand vallen 20.000 boetes rechtstreeks in de bus van bestuurders met een bedrijfsauto. Door een nieuwe databank kan de politie namelijk in één seconde te weten komen wie achter het stuur zit. Tot een jaar geleden moesten agenten daarvoor wekenlang navraag doen bij de werkgever of leasemaatschappij. Het goede nieuws: nu de boete sneller volgt, is het afschrikeffect groter. Maar nu de baas niet meer weet wat we uitspoken op de baan, rijden we toch roekelozer. Dat meldt Het Nieuwsblad.
Laatste update: vandaag om 9u30Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
05/12 08u00  Manuel Valls kondigt maandag zijn kandidatuur aanDe Franse eerste minister Manuel Valls (PS) kondigt maandag in de vooravond zijn kandidatuur voor de presidentsverkiezingen van 2017 aan. Dat hebben zijn diensten maandag aangekondigd. Valls zal “op maandag 5 december om 18.30 uur een toespraak geven in het stadhuis van Evry”. Evry, op zo’n 25 km van Parijs, is Valls’ thuisbasis.
05/12 07u45  Brandweermajoor haalt uit naar hervormingDe hervormingen bij de brandweer blijven zure oprispingen veroorzaken. Meestal bij het voetvolk en als het even kan anoniem. Maar nu legt ook gewezen brandweercommandant Jan Peelaerts de vinger op de wonde.
05/12 07u45  Een op de vijf jongeren in gemeenschapsinstelling soms in isoleercelBijna één op de vijf jongeren die vorig jaar in een gemeenschapsinstelling verbleven, belandde daar in isolement. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) die werden opgevraagd door zijn partijgenote Katrien Schryvers, waarover de kranten van Mediahuis maandag berichten.
05/12 07u45  Treinverkeer van Mechelen naar Sint-Niklaas ernstig verstoordDoor een storing aan de infrastructuur was maandagochtend een tijdlang geen treinverkeer mogelijk van Mechelen naar Sint-Niklaas. Dat meldt spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel.
05/12 07u45  Wouter Van Bellingen gaat Integratiepact leiden en stopt als directeur MinderhedenforumDe directeur van het Minderhedenforum Wouter Van Bellingen wordt de directeur van het Integratiepact. Dat meldt Van Bellingen zelf in een persbericht. Het pact, dat deel uitmaakt van het Vlaamse regeerakkoord, heeft als doel discriminatie te bestrijden en het wederzijds respect te bevorderen. Om die opdracht op zich te nemen, stopt Van Bellingen als directeur van het Minderhedenforum. “Tot de nieuwe directeur er is, blijf ik zeker op post”, zegt Van Bellingen nog in Het Nieuwsblad.
05/12 07u15  Treinverkeer van Mechelen naar Sint-Niklaas verstoord door storingDoor een storing aan de infrastructuur is er momenteel geen treinverkeer mogelijk van Mechelen naar Sint-Niklaas. Dat meldt spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel.
05/12 07u15  Zonnig begin van de weekDe nieuwe week start met veel zon en iets hogere middagtemperaturen tussen 4 en 8 graden. Dat meldt het KMI. Op het einde van de dag komen er vanuit het westen wel hoge sluierwolken binnendrijven. De wind waait meestal zwak uit het zuidoosten.
05/12 07u15  N-VA dreigt met boycot Brusselse middelenHet geld dat de federale overheid voorziet voor Brussel, gaat niet naar de juiste doeleinden. Dat stelt N-VA-Kamerlid Inez De Coninck. Haar partij dreigt ermee de volgende budgetronde te blokkeren, schrijft De Morgen maandag.
05/12 07u00  Antwerpse eindigt derde bij wedstrijd ‘Best Model of the World’De 21-jarige Valerie Breemans uit Geel is zondag derde (of tweede runner-up) geworden in de schoonheidswedstrijd “Best Model in the World”, die plaatsvond in Turkije. Dat meldt de verantwoordelijke van de Belgische selectie Robert Bams.
05/12 07u00  Hevige brand legt appartement in asIn een appartement op de Ter Heydelaan in Deurne is er zondagnacht brand uitgebroken. De vlammen hebben grote schade aangericht aan de woning. Er vielen geen gewonden.
05/12 06u45  Italiaanse premier Renzi stapt op na nederlaag bij referendumDe Italianen hebben zondag tijdens het referendum massaal tegen de grondwetswijziging gestemd die door premier Matteo Renzi werd voorgesteld. Dat blijkt uit exitpolls. Premier Renzi heeft zijn nederlaag toegegeven en zal maandag zijn ontslag indienen bij president Sergio Mattarella.
05/12 06u45  Man (20) komt twee dagen na vaderschap om bij verkeersongevalHet geluk van Danijel Paradzik (20) en zijn familie om de geboorte van zijn eerste dochtertje eindigde zondag­ochtend op de E17 in Haasdonk. De jonge vader uit Sint-Niklaas reed op de terugweg van de babyborrel op een truck en stierf.
05/12 06u45  Nieuw-Zeelandse premier kondigt onverwacht ontslag aanJohn Key, de eerste minister van Nieuw-Zeeland, heeft maandag onverwacht zijn ontslag aangekondigd. Het is het “goede moment” om de politiek te verlaten, verklaarde hij.
05/12 06u15  Na maand nog steeds geen schuilhuisjes op LeopoldpleinReizigers die op het Leopoldplein op een lijnbus wachten, doet dat al een maand zonder enige vorm van beschutting. De beloofde schuilhuisjes staan er nog altijd niet. Volgens de stad liep er iets mis bij De Lijn, maar die kaatst de bal terug.
05/12 06u00  Beloning na gedane arbeid in ZevenbergenbosMaandelijks verzamelen een tiental vrijwilligers om het Zevenbergenbos een onderhoudsbeurt te geven.
05/12 05u30  Filip Dewinter slaat mea culpa: “Soms moet je je ego even opzijzetten”Soms moet je je ego opzijzetten in het belang van de partij. En dat is wat ik gedaan heb. Ik geef toe dat dit niet gemakkelijk is voor mij. Maar ik wil het Vlaams Belang geen schade berokkenen. En nu gaan we verder”, zegt Antwerps boegbeeld Filip Dewinter.
05/12 05u15  Olympische heldin Ilse Heylen op handen gedragen in ArendonkTopjudoka Ilse Heylen wordt op de tatami van ASV Judoclub Arendonk letterlijk en figuurlijk op handen gedragen door de Arendonkse clubleden.10 
05/12 05u15  Truckers vinden steeds minder parkeerplaats: “Nergens welkom”Het is haast onmogelijk geworden voor vrachtwagenchauffeurs om hun camion te parkeren in Berchem. Dat zegt Ronny Staes, die steeds vaker beboet wordt. “Nochtans is de oplossing eenvoudig”, vindt hij.10 
05/12 05u15  Matteo Simoni speelt Marokkaan in ‘Patser’Tijdens de opnames van hun kortfilm Hashtag in Hoogstraten lieten regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah zich ontvallen dat Matteo Simoni een van de hoofdrollen zal vertolken in hun nieuwe film Patser, over vier Antwerpse boefjes van Marokkaanse afkomst die een bendeoorlog ontketenen door een lading Colombiaanse drugs te stelen.11 
05/12 05u15  Lege winkelpanden in Statielei raken stilaan weer gevuldMet de nakende voltooiing van de heraanleg van de Pieter Reypenslei maakt het winkelcentrum van Mortsel zich op voor een kwaliteitsinjectie. Het stadsbestuur tracht het geplaagde commerciële hart van de stad weer sneller te doen slaan. Op de Statielei zijn de winkeliers, van de oudgediende tot de nieuwkomer, daarom blij.10 
05/12 05u15  Internationale pers lauwert DijlestadMechelen staat de jongste weken op de internationale kaart. Heel wat kranten zijn vol lof over de aanpak van de vluchtelingen in de stad maar ook van de begeleiding van radicaliserende jongeren.10 
05/12 05u15  “Kameraadschap maakt darts zo leuk”De Bornemse dartclub VPC Dubbel één bestaat dertig jaar. Wekelijks spelen ze een wedstrijd tegen een andere caféploeg. “Waarom darts zo populair is? Omdat het kameraadschap hier centraal staat”, klinkt het.11 
05/12 05u15  Kritische buren bewonderen fietsbrug: “We zitten gevangen op den Dam”Na een hele nacht doorwerken had Antwerpen er zondagochtend een primeur bij: de langste fietsbrug van Vlaanderen. Honderden buurtbewoners, sommige laaiend enthousiast, andere zeer kritisch, genoten van een ontbijt met zicht op de nieuwe brug.11 
05/12 05u00  Civiele Bescherming moet kazernes sluitenDe besparingen bij de Civiele Bescherming leiden tot grote bezorgdheid bij het personeel. De socialistische overheidsvakbond ACOD vreest ontslagen, maar hekelt vooral het gebrek aan informatie. “Het is schandalig dat we zo lang in het ongewisse worden gelaten”, zegt vakbondssecretaris Gino Hoppe.
05/12 04u15  Heeft Het Toneelhuis de moed om te doden?Met ‘De moed om te doden’ van Lars Norén vertaalt Guy Cassiers de problematiek van de macht en de manipulatie terug naar zijn oerscène: het gezin en de spanning tussen vader en zoon. De dialogen zijn grimmig en op het scherp van de snee, maar humor is nooit ver weg.
05/12 04u15  87 procent hield zich aan de snelheidslimietenIn politiezone Geel Laakdal Meerhout hield 87 procent van de bestuurders zich aan de snelheidslimieten.10 
05/12 03u15  Kiezen we voor een gemeenschap of gaan we voor het recht van de sterkste in Europa?Een referendum in Italië, met een visioen van een nieuwe internationale bankencrisis op de achtergrond. Verkiezingen in Oostenrijk, met een voor veel mensen heel oncomfortabele keuze tussen radicaal links en radicaal rechts. Frankrijk is die fase al voorbij, daar gaat het straks tussen rechts en radicaal rechts. En in Nederland laat de PVV van Geert Wilders in de peilingen alle andere partijen ver achter zich. Waar gaat Europa naartoe?16 
05/12 00u45  Renzi kondigt ontslag aan na verloren referendumDe Italiaanse premier Matteo Renzi heeft zondagavond tijdens een toespraak zijn nederlaag toegegeven bij het referendum rond een grondwetshervorming, en zal maandag zijn ontslag indienen bij president Sergio Mattarella.11 
05/12 00u15  Hoboken zoekt sportkampioenen van 2016Ook in 2017 organiseert het district Hoboken weer een sportlaureatenviering. Kandidaten kunnen zich nu inschrijven om kans te maken op één van de felbegeerde titels.11 
04/12 23u45  Matsuyama wint op de Bahama’s, Woods 15 bij comebackDe Japanner Hideki Matsuyama heeft zich de beste getoond op het Hero World Challenge golftoernooi (PGA/€ 3.288.850) in New Providence op de Bahama’s. Tiger Woods, die zijn comeback maakte, strandde uiteindelijk op een vijftiende plaats.
04/12 23u45  Selby klopt O’Sullivan in knotsgekke finale en wint UK Championship snookerDe Engelsman Mark Selby (WS 1) heeft zijn tweede UK Championship-titel in de wacht gesleept. In het Engelse York versloeg hij in een hoogstaande finale Ronnie O’Sullivan (WS 12) met 10-7.
04/12 23u45  Zes Belgen plaatsen zich voor hoofdtabel enkelspelFlorian Cnudde (ITTF 45), Thibaut Darcis (ITTF 66), Laurens Devos (ITTF 89), Valentin Pieraert (ITTF 111), Lisa Lung (ITTF 50) en Eline Loyen (ITTF 58) hebben zich op het wereldkampioenschap tafeltennis voor junioren (U18) in Kaapstad geplaatst voor de hoofdtabel in het enkelspel.
04/12 23u30  Italianen verwerpen massaal grondwetshervormingDe Italianen hebben zondag tijdens het referendum massaal tegen de grondwetswijziging gestemd die door premier Matteo Renzi werd voorgesteld. Dat blijkt uit exitpolls. Renzi had op voorhand aangekondigd dat hij zou aftreden als het “neen”-kamp zou winnen.
04/12 23u30  Kris Princen ruilt zijn Peugeot in voor een SkodaKris Princen en corijder Peter Kaspers nemen volgend jaar deel aan het BK rally met een Skoda Fabia. Dat maakte de Limburger zondagavond bekend via een persmededeling. De Limburger ruilt na twee seizoenen het officiële team Peugeot België-Luxemburg in voor het privé team BMA Motorsport van Bernard Munster.
04/12 23u30  Sint bezoekt WintermarktOp het Kapelplein in Duffel-Oost vond dit weekend al voor de vijfde keer de Wintermarkt plaats. Je vond er uiteraard heel wat eet- en drankjeskraampjes, maar ook standjes waar je cadeautjes kon kopen en enkele kermisattracties. Sinterklaas bezocht de Wintermarkt zowel op zaterdag en zondag. Hij had van de burgemeester vernomen dat alle Duffelse kindjes braaf zijn geweest, maar vond het toch nodig om met de zak van Zwarte Piet te dreigen. Daar kwamen gelukkig enkel geschenkjes uit.
04/12 23u15  Driegemeentenpunt in ere hersteldDe plaats waar Merksplas, Hoogstraten en Baarle-Hertog elkaar raken, is opnieuw duidelijk zichtbaar met een witte kei. De Vlaamse Landmaatschappij zorgde er voor.
04/12 23u00  Ouders en vrienden van Dorien en Joyce plaatsen SAVE-bord dat aan hun tragische dood herinnertMet een aangrijpend huldemoment is zondag in Weelde-Statie (Ravels) een SAVE-bord geplaatst voor de vriendinnen Joyce Baelemans en Dorien Vansprengel.
04/12 23u00  Bart Maertens is ‘Worst van het Jaar’Het broederschap van de ‘Gezoden Worst’ heeft tot doel een vergeten bereiding opnieuw in de belangstelling te plaatsen. De broeders krijgen ieder jaar de gelegenheid de exclusieve bereiding van dit typsich Antwerpse gerecht in het atelier van slager Jan Kerschots mee te maken.
04/12 23u00  Waalse derby kent incidentrijke geschiedenisDe competitiematch tussen Sporting Charleroi en Standard Luik op de zeventiende speeldag in de Jupiler Pro League werd zondag na incidenten met supporters bij een 1-3 stand vroegtijdig beëindigd door scheidsrechter Serge Gumienny. Die oordeelde dat de veiligheid van de spelers in gevaar was.
04/12 23u00  Charles Aznavour (92) in Lotto Arena: passie is sterker dan leeftijdDe Franse zanger Charles Aznavour (92) heeft zondagavond in een goed gevulde Lotto Arena in Antwerpen een zeer degelijk en bij momenten pakkend concert gegeven.
04/12 22u45  Meer dan 500 bezoekers in SintenmuseumHet Sintenmuseum in De Schuur bij Mie Tracteur is gesloten. In totaal kwamen meer dan 500 kinderen en volwassenen kijken waar Sint en Piet logeren.
04/12 22u45  Kerst- en Kadobeurs van Amakuzand groot succesDe derde editie van de Kerst- en Kadobeurs van kunstkring Amakuzand in Zandhoven was een voltreffer. Met een 90-tal standhouders was De Populier nooit eerder zo goed gevuld voor een kerstbeurs. Er kwam ook veel volk langs. Als er één ding opvalt: enorm veel mensen zijn creatief bezig, van naaiwerkjes tot keramiek, hoedenmaken, popjesmaken, kopersnijden tot wol spinnen. Het werd ook een figuurlijk warme markt. De standhouders die voor een goed doel artikelen verkochten, kregen veel bemoedigende reacties. Zo kreeg de tafel waar de verjaardagskalender met foto's en tekeningen van de overleden Chiara (16) uit Pulderbos werd verkocht ten voordele van vzw De Antwerpse Hulphonden waar onder meer zorghonden voor mensen met psychische problemen worden opgeleid, van iedereen een duim. Temeer omdat hiermee het taboe rond depressie en psychische problemen bespreekbaar wordt gemaakt. Kleine zus Nina (9) las ook knap voor uit haar zelfgeschreven kerstverhaal De Drie Drolijke Kerstbomen. De Zandhovense Minke Van Hoof verkocht dan weer in het kader van Music for Life zelfgemaakte sjaals, poppendragers en mutsen ten voordele van de La Leche League België-Vlaanderen die jonge mama's correct probeert te informeren rond borstvoeding. Minke heeft zelf een kindje van bijna twee jaar dat nog de borst krijgt. Ze moest tijdens de beurs in haar standje dan ook even worden afgelost door haar partner. 'Veel jonge mama's stoppen vroegtijdig met borstvoeding, vaak omdat ze verkeerd ingelicht worden. Zo staat op veel bijsluiters van medicatie dat het niet mag worden genomen als je borstvoeding geeft, hetgeen vaak niet klopt', vertelt Minke. 'La Leche League heeft alle correcte informatie rond medicijngebruik en borstvoeding. Sommige vrouwen stoppen ook als ze opnieuw beginnen werken. Ook daarin biedt La Leche League begeleiding omtrent afkolven op het werk.'
04/12 22u30  Schattig: vrouw wiegt puppy in slaap met prachtig kerstliedjeHet moet een droomscenario zijn voor elk huisdier: in slaap vallen door een engelenstem op de achtergrond. Voor de hond van Rachel Smith werd het ook werkelijkheid. Toen de Amerikaanse 'Christmas Time is Here' begon te zingen, kon de pup haar ogen niet meer openhouden. Nadien plaatste ze de aandoenlijke beelden op Facebook, waar ze intussen al duizenden keren werden bekeken. 'Ik was aanvankelijk niet van plan om dit te posten, maar het simpelweg te grappig. Wat hou ik van mijn pup', schreef ze er nog bij.
04/12 22u30  Feestelijke ontvangst voor man die 4.000 kilometer stapteLeo Vercauteren werd naar de plaats gelokt waar familie, vrienden, kennissen en buren hem stonden op te wachten zijn waanzinnig exploot te vieren.
04/12 22u15  190 deelnemers voor quiz ten voordele van het vogelopvangcentrum31 ploegen namen zondagnamiddag deel aan de quiz ten voordele van het vogelopvangcentrum in Kapellen. Met de opbrengst kan de ploeg van Marcel Peeters weer heel wat gewonde dieren verder helpen.
04/12 22u15  Lokeren verlaat Genk met drie punten op zakSporting Lokeren is verrassend gaan winnen op het veld van KRC Genk. De Waaslanders kwamen nochtans op achterstand in de eerste helft, maar vochten na de rust terug. Dankzij doelpunten van Terki en Bolbat ging het met de drie punten lopen in de Luminus Arena.
04/12 21u45  Werkgroep zoekt informatie over Bristol fietsenEen werkgroep breidt een indrukwekkende ode voor aan de vroegere Molse fietsenfabriek Bristol. “We plannen een unieke tentoonstelling, boek en retrokoers”, zegt Stijn Geys van de Dienst Erfgoed. De werkgroep zoekt nog extra informatie over Bristol.
04/12 21u45  Feestelijke ontvangst voor de man die 4000 Km stapteLeo Vercauteren werd naar plaats gelokt, waar familie, vrienden, kennissen en buren hem stonden op te wachten om hem te vieren voor het exploot dat hij realiseerde.
04/12 21u15  Red Cheetahs worden zesde na nipte nederlaag tegen DuitslandDe Belgische hockeymeisjes zijn zondag als zesde geëindigd op het WK voor juniores in het Chileense Santiago. De Red Cheetahs moesten in hun duel om plaats vijf nipt buigen voor Duitsland, het werd 4-3.
04/12 21u15  Kringwinkel Opnieuw & Co centraliseert kerstmarktDe kringwinkels van Opnieuw & Co organiseerden dit weekend hun jaarlijkse kerstmarkt. “We denken eraan volgend jaar een kerstmarkt op één locatie te organiseren”, vertelt directeur Koen Goemans.
04/12 21u15  Julia (86) krijgt dieven over de vloer: “Ik tril nog steeds"Julia Van Dyck (86) woont op de Wommelgemsesteenweg in Vremde. Ze werd het slachtoffer van een inbraak. Dieven gingen er aan de haal met een partij juwelen en een aanzienlijke som geld. “Vooral het verlies van mijn uurwerk en armband doet pijn”, zucht Julia. “Dat waren geschenken van mijn overleden man voor ons 25-jarig huwelijk.”
04/12 21u15  Ook de Sint steekt zijn vinger in de lucht!Zanger-muzikant Jan De Smet zorgde zondagnamiddag voor een heerlijke meezingnamiddag met Sinterklaas- en kinderliedjes in het Dienstencentrum in Schilde.
04/12 21u00  “Totaal onverantwoord”: lefgozers maken filmpje terwijl ze treinsurfen in hartje ParijsDe nood aan adrenaline is groot bij Rikke Brewer en zijn vrienden. De groep waaghalzen gaat daarvoor zelfs zo ver dat ze zonder schroom treinsurfen in hartje Parijs.
04/12 21u00  Hartverwarmende weggeefbeurs in De RomaIn De Roma vond zondag een feestelijke ruil- en weggeefbeurs plaats. Mensen die spullen te veel hadden, konden die gratis weggeven of ruilen en dat bleek, zeker met de eindejaarsperiode in zicht, een groot succes. Het is de vierde keer dat deze beurs georganiseerd wordt en nooit eerder waren er meer bezoekers.
04/12 21u00  Julia Van Dyck (86) krijgt dieven over de vloerJulia Van Dyck (86) woont op de Wommelgemsesteenweg in Vremde. Ze werd het slachtoffer van een inbraak. Dieven gingen er aan de haal met een partij juwelen en een aanzienlijke som geld. “Vooral het verlies van mijn uurwerk en armband doet pijn”, zucht Julia. “Dat waren geschenken van mijn overleden man voor ons 25-jarig huwelijk.”
04/12 21u00  Files zorgen voor enorme boost in brommerverkoopWordt koning auto in Antwerpen van de troon gestoten door de brommer? Het lijkt erop want de verkoop van gemotoriseerde tweewielers kende dit jaar een enorme boost. Kopers geven aan dat vooral de slechte verkeerssituatie in Antwerpen de belangrijkste motivatie is om hun auto in te ruilen voor een brommer of scooter.
04/12 21u00  Wonen boven Carrefour in Berchem?Als het van de stad Antwerpen afhangt, worden er in de toekomst woningen gebouwd bovenop of vlak naast de Carrefour aan de Grote Steenweg in Berchem. 'Supermarktwonen' is een oplossing om meer mensen aan een woonplaats in de stad te helpen. Er zijn al gesprekken tussen de stad, de warenhuisketen en de buurt om iedereen te overtuigen van de voordelen van het nieuwe woonidee.
04/12 21u00  Turnkring springt over twee jaar in gloednieuwe turnhalDe realisatie van de nieuwe turnhal op de site van de lagere school Mariaberg begint meer en meer vorm te krijgen. De gemeente hoopt de gloednieuwe turnhal tegen de start van het schooljaar 2018-2109 te kunnen openen.
04/12 21u00  Maandag 5 december is de Leopoldstraat afgesloten en de Antwerpsestraat doodlopendOp maandag 5 december is de Leopoldstraat een hele dag afgesloten voor het verkeer. Tijdens werken aan een woonhuis, is een kraan nodig. Die versperd het hele wegdek.
04/12 21u00  Dief met voorkeur voor dure champagne teistert Antwerps restaurantRestaurant Jerom in de Graaf van Egmontstraat op het Antwerpse Zuid waarschuwt voor een dief rond een voorkeur voor dure champagne.
04/12 21u00  Mich Van Hautem trapt Brel-tournee af op LinkeroeverMich Van Hautem treedt tijdens 35 uitvoeringen van het muziekprogramma 'Brel & Brass' op met evenveel verschillende harmonieën en brassbands. Op zaterdag 10 december bijt ze de spits af in de Sint Anna ten Drieënkerk op Linkeroever.
04/12 21u00  Dochter (19) van hoge EU-functionaris verkracht en vermoord door minderjarige vluchtelingMaria Ladenburger werd op 16 oktober vermoord en verkracht gevonden in het Duitse Freiburg. Het onderzoek naar de moord op de 19-jarige studente geneeskunde heeft intussen uitgewezen dat de jonge vrouw vermoedelijk het slachtoffer is geworden van een 17-jarige asielzoeker uit Afghanistan.
04/12 20u45  Sint Cecilia brengt u in kerstsfeer?Het Koninklijk koor Sint Cecilia brengt u op zaterdag 17 december om 20u alvast in kerststemming met een gevarieerd kerstrepertoire.
04/12 20u45  Hemiksemnaar pakt weer uit met miniatuurdorp rond kerstMisschien staat bij u de kerstboom al, maar in het Heemmuseum in Hemiksem wordt het groots aangepakt. Daar valt een miniatuurdorp van zestien vierkante meter te bewonderen. De trotse bouwer is Frank Smet die twee jaar geleden al in het nieuws kwam met zijn kunst. Maar deze keer is het nog indrukwekkender.
04/12 20u45  Sint bezoekt kindjes op ijsbaan?Kinderen balanceren op hun schaatsen terwijl ze hun opwachting maken bij Sint en zwarte piet.
04/12 20u30  Een 'missverkiezing' voor vogelsEchte vogelliefhebbers zijn misschien met uitsterven bedreigd, maar dat weerhield de vereniging De Vlaamse Gaai in Sint-Lenaarts dit weekend er niet van een tentoonstelling van vogels te organiseren. En geloof of het niet, maar het was vergelijkbaar met een missverkiezing
04/12 20u30  Stijn Stijnen: "Beerschot Wilrijk op weg naar eerste klasse"Eén speeldag voor het einde van de heenronde staat Beerschot Wilrijk na de vlotte zege tegen Sporting Hasselt al 8 punten voor op eerste achtervolger Deinze. Volgens Stijn Stijnen, coach van Hasselt en ex-doelman op het Kiel, is de Antwerpse club goed op weg naar de eerste klasse. 'Beerschot Wilrijk heeft alles om in eerste nationale mee te draaien', zegt Stijnen. '1B is zelfs een niveau te laag.'
04/12 20u15  Eén seconde langer aarzelen had deze vrachtwagenchauffeur zijn leven gekostEen truckchauffeur is ternauwernood ontsnapt aan een dodelijke botsing met een trein. De man kwam zaterdagochtend met zijn truck vast te zitten aan een treinovergang in de Chinese provincie Heilongjiang. Hij probeerde onmiddellijk zijn vrachtwagen te verlaten, waardoor hij maar op een haar na een aanstormende trein ontweek.
04/12 20u15  Dit was ons Kaffee van AntwerpenKaffee van Antwerpen, ons pop-upcafé naast de Antwerpse Opera, sloot vrijdag af met een optreden van NoMoBs. Het was een prachtige maand met optredens van grote (en minder grote) namen, ons heerlijk Bier van A, lekker eten, interessante sprekers en heel wat gezelligheid. Geniet hier nog na van onze compilatievideo…en tot het volgende Kaffee!
04/12 20u00  Charleroi-Standard na 70 minuten afgefloten door wangedrag fansDe Waalse derby tussen Charleroi en Standard is helaas alweer ontaard in een schertsvertoning dankzij de fans. Na een aantrekkelijke eerste helft zonder opstootjes stond het 1-1 maar het was pas nadat Standard op voorsprong kwam na rust dat de poppen aan het dansen gingen. Bizar genoeg waren het de Luikse fans die zich misdroegen met bommetjes en aanstekers op het veld. Hoewel de Rouches op voorsprong stonden met 1-3 dankzij doelpunten van Sa (tweemaal) en Belfodil, was dat helaas alweer een voetnoot. Want toen ook de Charleroi-fans dingen op het veld begonnen te gooien, besloot scheidsrechter Gumienny om de wedstrijd definitief af te breken...
04/12 19u30  RC Mechelen verliest belangrijke punten in degradatietopperRacing Mechelen heeft het degradatieduel bij Betekom zondag niet kunnen winnen. Het werd 1-0.
04/12 19u30  Late invalbeurt Fellaini fataal voor United: strafschop en gelijkmakerHet zag er tot drie minuten voor het einde goed uit voor Manchester United, toen de Red Devils met 0-1 voorstonden op het veld van Everton. Maar dan maakte Fellaini binnen de zestien een fout, waarop de scheids de bal onherroepelijk op de stip legde. Baines aarzelde niet en zette zo de 1-1-eindstand op het bord na een matige topper.
04/12 19u15  Dodentol loopt op tot 24 na brand in Amerikaans pakhuisTwee dagen na de brand in een door artiesten bewoond pakhuis in Oakland zijn al 24 lichamen geborgen. Dat heeft politiefunctionaris Ray Kelly zondag meegedeeld op een persconferentie. Hij waarschuwde dat de dodentol nog zal oplopen, want tot dusver is amper 20 procent van het twee verdiepingen tellend gebouw doorzocht. De precieze oorzaak van brand is nog niet bekend.
04/12 19u00  Feyenoord haalt zwaar uit in eigen huis, Ajax boekt simpele zegeFeyenoord heeft in eigen huis geen spaander heel gelaten van stadsgenoot Sparta Rotterdam. De leider won met 6-1 en zet Ajax, dat evenveel punten telde, zo onder druk.
04/12 19u00  Late invalbeurt Fellani fataal voor United: strafschop en gelijkmakerHet zag er tot drie minuten voor het einde goed uit voor Manchester United, toen de Red Devils met 0-1 voorstonden op het veld van Everton. Maar dan maakte Fellaini binnen de zestien een fout, waarop de scheids de bal onherroepelijk op de stip legde. Baines aarzelde niet en zette zo de 1-1-eindstand op het bord na een matige topper.
04/12 19u00  Berchem zet zegereeks verder tegen DuffelBerchem Sport versloeg zondag in eigen huis FC Duffel. De Rooiploeg zette een scheve situatie pas laat in de tweede helft recht en blijft daardoor mee aan kop van de rangschikking.
04/12 19u00  Negen mensen uit voorzorg naar ziekenhuis na kelderbrandIn de Van Peenestraat op het Kiel zijn zondag negen mensen naar het ziekenhuis gebracht na een kelderbrand.
04/12 18u30  Limburg United geeft rode lantaarn door, Oostende en Antwerp foutloosSpirou Charleroi bevestigde vrijdagavond op de elfde speeldag van de Euromillions Basket League bij Brussels dat het opnieuw in goede vorm steekt (81-73). Bovenaan bleven Oostende en Antwerp Giants zaterdag foutloos.
04/12 18u30  Grégory Wathelet wint Masters jumping ParijsGrégory Wathelet heeft zondag in Parijs met het 12-jarig Belgisch Warmbloed Paard (BWP) Eldorado van het Vijverhof de tweede manche van de Masters jumping gewonnen. Ook Niels Bruynseels en Nicola Philippaerts haalden de barrage en eindigden respectievelijk op de zesde en achtste plaats.
04/12 18u30  PROXIMUS LEAGUE. Roeselare komt samen met OHL aan de leiding in tweede periodeRoeselare heeft zondag in de slotwedstrijd van de vierde speeldag van de tweede periode in de Proximus League (1B) met 2-1 de maat genomen van Lommel United. De West-Vlamingen, de winnaars van de eerste periode, hielden de drie punten op Schiervelde dankzij twee treffers in het eerste halfuur en komen dankzij hun zege samen met Oud-Heverlee Leuven aan kop in periode twee. Ze hebben allebei acht punten uit vier wedstrijden.
04/12 18u30  Liverpool-fans zijn het beu: “Waar blijft Mignolet?”Loris Karius kan het vertrouwen van trainer Jürgen Klopp maar niet rechtvaardigen. De Duitser liet alweer geen geweldige indruk achter in de 4-3 nederlaag tegen Bournemouth. De roep om Simon Mignolet wordt steeds groter.
04/12 18u30  Liverpool geeft comfortabele voorsprong weg en verliestLiverpool is op het veld van Bournemouth niet verder geraakt dan een gelijkspel. Nochtans leek halverwege de tweede helft de match gespeeld, toen The Reds 1-3 voorkwamen. Op amper twee minuten zette de thuisploeg die scheve situatie recht en in de absolute slotfase bleef Liverpool verweesd achteraf.
04/12 18u00  Feyenoord haalt zwaar uit in eigen huis en zet Ajax onder drukFeyenoord heeft in eigen huis geen spaander heel gelaten van stadsgenoot Sparta Rotterdam. De leider won met 6-1 en zet Ajax, dat evenveel punten telde, zo onder druk.
04/12 17u45  Oostenrijk: Extreem-rechts erkent nederlaag, overwinning voor groenenDe extreem-rechtse partij FPÖ geeft de verkiezingsnederlaag toe in Oostenrijk. Dat betekent dat de groene kandidaat Alexander Van der Bellen de nieuwe president wordt.
04/12 17u45  Spaghetti smullen voor goed doelTen voordele van de vele slachtoffers van orkaan Matthew in Haïti werd zondag in het parochiecentrum van de Bunt een spaghetti maaltijd gehouden. Er waren 120 eters geholpen door 15 vrijwilligers.
04/12 17u45  Fietsster levensgevaarlijk gewond bij aanrijdingDe 25-jarige V.S. uit Geel is zondag iets voor 3u levensgevaarlijk gewond geraakt toen ze in Mol op haar fiets werd aangereden. De bestuurder pleegde aanvankelijk vluchtmisdrijf.
04/12 17u45  Nainggolan schiet AS Roma naar zege in beladen Romeinse derbyAS Roma heeft de derby tegen Lazio naar zijn hand gezet. De Giallorossi gingen met 0-2 winnen in het hol van de leeuw. Radja Nainggolan besliste de wedstrijd met een knap afstandsschot. AC Milan liet tegen Crotone opnieuw niets liggen en blijft tweede. Sampdoria, met Dennis Praet in de basis, won ook.
04/12 17u30  Vlijtige Liesjes werken voor St.-Nicolas WeeshuisDe Vlijtige Liesjes, een groep van een tiental dames, organiseren ieder jaar in de Mariakapel een geschenkenbeurs. In hun vrije tijd houden de dames zich bezig met onder andere Pachwork,het maken van tafelkleden,het ontwerpen van knuffels,wens- en andere kaarten en kerststukjes.
04/12 17u15  “MR niet meer in zee met N-VA als die allianties aangaat met Vlaams Belang”Als de N-VA op lokaal vlak allianties aangaat met Vlaams Belang, dan zal op federaal niveau de MR niet meer met de Vlaams-nationalisten kunnen samenwerken. Dat heeft Europees parlementslid Louis Michel zondag gezegd in A votre avis op RTBF.
04/12 17u15  11.806 flikflaks voor het goede doelMaar liefst 11.806 flikflaks op één uur tijd werden er gesprongen tijdens de flikflakmarathon XXL in de Heuvelhal in Essen. De helft van de opbrengst gaat naar Essen for Life en het Kinderkankerfonds.
04/12 17u00  Vlaamse hondenfokker pakt Duitse tv-ploeg hard aan na gruwelijke ontdekkingEen tv-ploeg van de Duitse zender WDR is aangevallen door een agressieve hondenkweker-handelaar in het Limburgse Zonhoven. Dat schrijft Het Belang van Limburg. De journalisten hadden beelden kunnen maken van een dode en een stervende puppy. De feiten dateren van begin oktober, maar de video werd nu online gezet.
04/12 17u00  Van Aert treurt niet: “Ik won belangrijkste veldrit van het weekend”Wat niet lukte in Francorchamps lukte wel in Mol. Daar pakte Mathieu Van der Poel zondag opnieuw uit met een klinkende overwinning, zijn negende van het seizoen.
04/12 17u00  IN BEELD. Bewoners Frankrijklei krijgen exclusieve rondleiding door nieuwe tramhellingSinds de start van de Noorderlijnwerken, volgen de bewoners van de Frankrijklei de werken van op de eerste rij. Om hen te bedanken voor hun constructieve houding, organiseerde het Noorderlijnteam een exclusieve rondleiding in de tramhelling voor meer dan 150 bewoners. Ook schepen Koen Kennis was erbij.
04/12 17u00  Anderlecht dient KV Kortrijk eerste thuisnederlaag toeNa de bekeruitschakeling heeft ook Anderlecht zich herpakt met een zege in de competitie. Paars-wit had het nochtans niet onder de markt tegen KV Kortrijk maar doelman Boeckx hield de Brusselaars in de eerste helft recht door een strafschop te stoppen. Stanciu zette voor rust de bezoekers zelfs gevleid op voorsprong, de onvermijdelijke Teodorczyk maakte er al vroeg in de tweede helft 2-0 van. Anderlecht moest het laatste halfuur echter met tien man afwerken na een tweede gele kaart voor Stanciu. Topschutter Saadi scoorde nog de aansluitingstreffer maar Obradovic besliste de wedstrijd in de 83e minuut: 1-3. Door deze zege komt Anderlecht op een gedeelde derde plaats, waardoor het bovenin gezellig druk wordt met nu al vijf ploegen op drie punten en later vandaag kan Charleroi daar nog bijkomen.
04/12 16u45  Is er nog een toekomst voor Pokémon Go?Hoe is het gesteld met Pokémon Go? De waanzinnige populariteit van afgelopen zomer zien we wellicht niet meer terug, maar Pokémon Go blijft tot op de dag van vandaag miljoenen mensen bekoren.
04/12 16u30  Poetin zingt opnieuw de lof van “slimmerik” TrumpDe Russische president Vladimir Poetin heeft zondag in een interview met televisiezender NTV opnieuw de lof gezongen van Donald Trump. De man die in januari president van de Verenigde Staten wordt is volgens de sterke man van het Kremlin “een slimme man” die zich snel bewust zal worden van zijn “nieuwe niveau van verantwoordelijkheid”.
04/12 16u15  Winterdorp loopt al meteen vol met wandelaars en schaatsersDe zevende editie van het Winterdorp kende een schitterende start. Zaterdag waren er zeer veel gezinnen met kinderen om de Sint te verwelkomen. Zondag was opnieuw een topdag.
04/12 16u15  Mathieu van der Poel wint in Mol, Van Aert bijt letterlijk in het zandMathieu van der Poel heeft de derde Zilvermeercross in Mol op zijn naam geschreven. Al halverwege koers was duidelijk dat de Nederlandse kampioen en wereldkampioen Wout van Aert het in een onderonsje zouden beslissen. Een foutje en een valpartij van de wereldkampioen zorgden ervoor dat Van der Poel relatief makkelijk zijn negende zege van het seizoen kon pakken. Dat is evenveel als Wout van Aert er heeft.
04/12 16u00  Maggie De Block dondert naar beneden in populariteitspollVolgens een nieuwe peiling die uitgevoerd werd in opdracht van de Franstalige openbare omroep RTBF en de krant La Libre Belgique is de populariteit van Maggie De Block (Open Vld) tanende. In Vlaanderen moet ze nipt de duimen leggen voor Kris Peeters (CD&V), maar vooral in Brussel en Wallonië gaan haar waarderingscijfers diep in het rood.
04/12 16u00  Vrienden van de Sint denken ook aan goede doelenHet zijn weer hoogtijdagen voor Sinterklaas en zijn zwarte Pieten. Ook in Essen heeft de goedheiligman een drukke agenda. De kinderen in de Kammenstraat en omliggende straten werden vrijdagavond alvast blij verrast door hoog bezoek. Sinterklaas voer met zijn stoomboot door de straten. Een mooi maar zeker niet alledaags gezicht.
04/12 15u45  Haar man schaamde zich toen hij hun trouwringen kocht, maar deze vrouw zet de lachers op hun plaatsWie heeft geld nodig als je gelukkig bent in de liefde? Dat is althans het motto van de Amerikaanse Ariel Desiree McRae, die sinds kort verloofd is met de liefde van haar leven. De vrouw postte op Facebook een bericht over haar ‘goedkope’ verlovingsring en gaf daarmee spotvogels en critici een veeg uit de pan.
04/12 15u45  Brandweer houdt teerfeest op dag van Heilige BarbaraHet brandweerkorps van Essen hield zaterdag haar jaarlijks teerfeest. Dat wordt traditiegetrouw gekoppeld aan het feest van de heilige Barbara, de patroonheilige van de gevaarlijke beroepen.
04/12 15u30  Yannick Mertens steekt toernooizege op zak in Tel AvivYannick Mertens (ATP 266) heeft zondag het Futurestoernooi in het Israëlische Tel Aviv (hard/10.000 dollar) gewonnen.
04/12 15u30  Thomas Detry eindigt op derde plaats op Alfred Dunhill ChampionshipGolfer Thomas Detry heeft zijn seizoensstart op het European Tour-circuit niet gemist. Met een derde plaats op het Alfred Dunhill Championship (EPGA/1.200.000 euro) in het Zuid-Afrikaanse Malelane gaf hij zondag meteen zijn visitekaartje af.
04/12 15u30  Twintiger sterft na klap tegen vrachtwagen op E17Een chauffeur is zondagochtend om 6 uur om het leven gekomen bij een ongeval op de E17 in Haasdonk. De bestuurder, een 20-jarige man uit Sint-Niklaas, reed achteraan in op de oplegger van een Poolse truck en kwam klem te zitten.
04/12 15u30  Politie kan gestolen auto onderscheppen door cameraIn de nacht van vrijdag op zaterdag, omstreeks 2.05u, gaf een ANPR-hit (een camera met kentekenherkenning) in de radiokamer van de politie aan dat een gestolen witte Renault Clio via de Generaal Lemanstraat de stad binnenreed. Onmiddellijk werden de dichtstbijzijnde patrouilles aangestuurd om de gestolen wagen te intercepteren.
04/12 15u30  Sanne Cant zegeviert bij de vrouwen in ZilvermeercrossDe 26-jarige Sanne Cant heeft zondag de Zilvermeercross bij de vrouwen gewonnen. Zij haalde het afgescheiden van de Nederlandse Lucinda Brand en Ellen Van Loy.
04/12 15u30  Fietsendief betrapt in CarnotstraatEen fietsendief op het kruispunt van de Carnotstraat en de Bisschopstraat werd betrapt, terwijl hij aan een fiets zat te morrelen. Een getuige had dit opgemerkt en de politie gealarmeerd.
04/12 15u15  Burgemeester en 2 journalistes doodgeschoten voor restaurant in FinlandDe vrouwelijke burgemeester van de Finse stad Imatra is zaterdagavond samen met twee lokale journalistes voor een restaurant in het zuidoosten van het land doodgeschoten. Burgemeester Tiina Wilén-Jäppinen behoorde tot de sociaaldemocratische partij. De identiteit van de andere twee slachtoffers is nog niet bekend. Na de moordpartij arresteerde de politie een 23-jarige verdachte. Vermoed wordt dat hij zijn slachtoffers willekeurig heeft uitgekozen en die ook niet kende, klinkt het na de eerste vaststellingen. Het motief is nog niet duidelijk.
04/12 15u15  “Waar warmte is, daar is de brandweer !Het brandweerkorps van Essen hield zaterdag haar jaarlijks teerfeest. Dat wordt traditiegetrouw gekoppeld aan het feest van de heilige Barbara, de patroonheilige van de gevaarlijke beroepen.
04/12 15u15  Wafelenbak voor goede doel een succesDe wafelenbak in café Noeveren voor 't Dolfijntje in Willebroek in het kader van Music for Life brengt ruim 200 eters op de been.
04/12 15u00  Wordt wonen op het platteland duurder door ‘betonstop’?De ‘betonstop’ die de Vlaamse regering tegen 2040 wil invoeren, heeft heel wat gevolgen voor hoe en waar we in de toekomst gaan wonen. Na 2040 mag er geen extra grond meer bebouwd worden; open ruimten moeten open ruimten blijven.
04/12 15u00  Sportieve varkens duiken als volleerde olympiërs in het zwembadIn tegenstelling tot veel van hun soortgenoten, kunnen deze varkens volop genieten van een luxueus leven met alles erop en eraan. De varkens worden gekweekt in een duurzame Chinese boerderij en hebben dagelijks toegang tot een zwembad met een duikplank, waardoor ze een opmerkelijk talent voor duiken hebben ontwikkeld.
04/12 15u00  18-jarig meisje gewond na aanrijding met tramTwee meisje staken zaterdag rond 18.20u plots de trambaan over ter hoogte van de halte Provinciehuis in de Koningin Elisabethlei omdat ze hun bus zagen aankomen. Vanuit de Jan Van Rijswijcklaan kwam op dat moment een tram aangereden die een aanrijding niet meer kon vermijden, ondanks een noodstop.
04/12 15u00  Ouders van kinderen met infantiele spasmen vragen om aandachtTot en met 7 december wordt in de Verenigde Staten de Awareness week georganiseerd dat aandacht vraagt voor kinderen van infantiele spasmes. Ook in België kan een vroegtijdige detectie heel wat problemen voorkomen. Dat zegt Cindy Symons uit Bonheiden, moeder van de 10-jarige Marieken die met ze zeldzame aandoening kampt.
04/12 15u00  Heren A-ploeg van Geelse TTC laat zich niet verrassenEr mocht absoluut niet verloren worden tegen het derde geklasseerde Hamme om de voeling met leider Wenduine niet te verliezen.
04/12 15u00  Eerste Sinterklaasfeest van Gezinsbond OLVWHoewel de Sint normaal gezien op dinsdag pas langskomt, heeft hij dit weekend al vele pakjes bezorgd bij duizenden kinderen. Vandaag was hij te gast op het eerste Sinterklaasfeest van de Gezinsbond van Onze-Lieve-Vrouw-Waver.
04/12 15u00  Een overschot aan lekkers na Sinterklaas? Met deze recepten los je dat zo opBracht de Sint ook te veel chocolade en snoep? Dankzij deze vijf eenvoudige recepten slinkt de berg snoepgoed zienderogen en scoor je gegarandeerd bij familie en vrienden.
04/12 14u45  Joachim Gérard wint opnieuw Masters rolstoeltennisJoachim Gérard (ITF 3) heeft zondag in Londen met succes zijn titel verdedigd in de finale van de Masters rolstoeltennis.
04/12 14u45  Eerste Sinterklaasfeest van GezinsbondHoewel de Sint normaal gezien op dinsdag pas langskomt, heeft hij dit weekend al vele pakjes bezorgd bij duizenden kinderen. Vandaag was hij te gast op het eerste Sinterklaasfeest van de Gezinsbond van Onze-Lieve-Vrouw-Waver.
04/12 14u45  Chauffeur begaat waslijst aan verkeersinbreuken tijdens achtervolgingIn de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks 3.40u, merkte een patrouille een zilverkleurige Volvo op die over de Sint-Paulusplaats reed, waar geen gemotoriseerd verkeer mag komen. De inspecteurs volgden de wagen, die onmiddellijk op de vlucht sloeg.
04/12 14u45  Mooi gebaar na vliegtuigcrash: Chapecoense uitgeroepen tot winnaar Copa SudamericanaChapecoense is zaterdag (plaatselijke tijd) tot kampioen van de Copa Sudamericana gekroond. Dat heeft de Zuid-Amerikaanse Voetbalconfederatie (CONMEBOL) beslist, aldus Chapecoense-voorzitter Ivan Tozzo.
04/12 14u00  Extreem geval van agressie op Oude Markt in Leuven: drie agenten gebetenDe Leuvense politie heeft zondagochtend omstreeks 5 uur op de Oude Markt in Leuven vier personen opgepakt omwille van agressief gedrag. Aanleiding was de poging tot arrestatie van een 23-jarige man uit Tienen, die hevig verzet bood. Daarbij werden drie agenten gebeten.
04/12 14u00  JJ Wijnen “zonder blablabla” opent deuren in GroenenhoekMet JJ Wijnen heeft de Groenenhoek er een nieuwe zaak bij. Jean Pottiez uit Wilrijk is al 25 jaar lang actief in de wijnindustrie en pakt nu uit met een eigen zaak waar hij ook eenpansgerechten zal presenteren.
04/12 14u00  Gegevensbank politie beschikbaar voor Dienst VreemdelingenzakenMedewerkers van de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) hebben toegang gekregen tot de Algemene Nationale Gegevensbank (ANG), de centrale databank van de politie. De eerste consultaties hebben de voorbije week plaatsgevonden, zo heeft staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken zondag bekendgemaakt op zijn blog. De maatregel moet het voor DVZ eenvoudiger maken om na te gaan of iemand een gevaar vormt voor de openbare orde of nationale veiligheid.
04/12 14u00  Originele cadeautjes in de KloosterstraatDe originele hebbedingen van designmerk Kikkerland zijn momenteel erg in trek in de States. Ze worden wereldwijd verdeeld, maar de eerste Europese shop van het merk opende recent de deuren in de Kloosterstraat.
04/12 13u45  Professor De Backer: “Luchtverontreiniging treft vooral jonge kinderen”In Australië stierven vorige week minstens zes astmapatiënten ten gevolge van rondvliegende pollen tijdens zwaar stormweer. Zo’n vaart loopt het in België niet, al kampt één op de vijf mensen hier wel met luchtwegproblemen.
04/12 13u45  “Mannen en vrouwen willen een partner met ervaring maar ook weer niet te veel”Het seksueel verleden van een partner kan zijn of haar aantrekkingskracht beïnvloeden. Dat blijkt uit een recente studie, gepubliceerd in ‘The Journal of Sex Research’. “Zowel mannen als vrouwen verkiezen een partner met een bescheiden seksueel verleden”, zegt hoofdonderzoeker Stewart Williams.
04/12 13u30  Professor Wilfried De Backer: “Luchtverontreiniging treft vooral jonge kinderen”In Australië stierven vorige week minstens zes astmapatiënten ten gevolge van rondvliegende pollen tijdens zwaar stormweer. Zo’n vaart loopt het in België niet, al kampt één op de vijf mensen hier wel met luchtwegproblemen.
04/12 13u30  Zo vieren zij de Sint: “Zoals vroeger: schoentje zetten, met wortel”Veel ouders nemen de Sinterklaastraditie over zoals hún ouders het thuis deden. Zo ook Wendy Ribbens (35) uit Maria Ter Heide (Brasschaat). “De Pieten laat ik ondeugend zijn door met koffie en koekjes een beetje viezigheid te maken op tafel.”
04/12 13u00  Bijna 16.000 op Putteke Winter?Putteke Winter in De Schorre werd door jong en oud gesmaakt. De optredens, de feërieke aankleding en verrassende lichteffecten, inclusief duizenden luchtbellen, gaven de bezoekers een goed gevoel.
04/12 13u00  Opmerkelijk verjaardagsfeestje voor Britney SpearsZangeres Britney Spears werd afgelopen vrijdag 35, een dag die de blondine niet onopgemerkt voorbij wou laten gaan.
04/12 12u45  Deze kerstreclame doet alle harten smeltenSinterklaas is amper langsgeweest of we worden op het internet al om de oren geslagen met kerstreclames. Maar deze Poolse reclame, die op amper één week tijd al meer dan 200.000 keer bekeken werd, brengt een wel heel vertederende boodschap.
04/12 12u45  Heist houdt punten thuis na weinig beklijvende streekderbyHeist kon drie punten pakken tegen Geel, dankzij een owngoal van Demulder.
04/12 12u45  Districtshuis voor één dag Huis van de SintHet districtshuis aan de Bist was zondag omgetoverd tot het Huis van de Sint. De troon van de grote kindervriend stond voor de gelegenheid opgesteld in de prachtige trouwzaal.
04/12 12u45  Derde Urban Trail koud en hartverwarmend tegelijkKoud maar hartverwarmend, vermoeiend maar toch ook opkikkerend: dat was de derde editie van de Gazet van Antwerpen Urban Trail in Mechelen. De enige stadsloop ook die als een nocturne wordt georganiseerd en dat verklaart het blijvende, immense succes.
04/12 12u15  Sinterklaas per oldtimerOp uitnodiging van middenstandsvereniging Vank bracht Sinterklaas een bezoekje aan Kontich. Nadat hij een ritje in de winkelstraten had gemaakt, ontving hij de kinderen in het oud-gemeentehuis.
04/12 12u15  Mooie aquarellen en fijn draaiwerkHet Wintersalon in zaal de Bijl in Zoersel is zeker een bezoek waard.
04/12 12u15  Comédienne speelt hoofdrol in eerste BarbiefilmAmy Schumer, een Amerikaanse comédienne, zal de hoofdrol spelen in de allereerste Barbiefilm. Met Schumer, die vooral bekend staat om haar ongezouten uitspraken over politiek en seks, maken de scenaristen een opvallende keuze.
04/12 12u00  Rutten is betutteling beu: “Wijn of bier is geen vergif, hè”Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten is de betutteling beu en wil een eind maken aan de bemoeizucht van de overheid. Dat zegt Rutten in een interview met De Zondag.
04/12 11u45  Tweede dodelijk ongeval in één maand in dezelfde (korte) straatIn de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de 18-jarige Alizée Berbion het leven verloren bij een auto-ongeval in de Rue Ferrer in Cuesmes (Henegouwen). Twee passagiers raakten bovendien zwaargewond. In dezelfde straat, die amper 500 meter lang is, gebeurde 36 dagen eerder nog een dodelijk ongeval. Daarbij kwam de jonge vader Reda Brik (35) om het leven.
04/12 11u45  Angels Victoria Secret nemen videoclip Bruno Mars onder handenDe Franse hoofdstad mag dan nog nazinderen, toch hebben de Victoria Secret Angels zich al op een nieuw project gestort: enkele modellen namen de videoclip ‘24K Magic’ van Bruno Mars onderhanden en playbacken erop los.
04/12 11u30  Sjabi Fakkeltocht opnieuw een succesNaar jaarlijkse gewoonte organiseerde het oudercomité van Sjabi Basisschool hun fakkeltocht, voor het eerst kon men kiezen tussen een kindvriendelijke (2,5 km route) en een iets meer veldrijke tocht van 4 km.
04/12 11u15  “Inzinking Kanye West te wijten aan verkeerd gebruik medicatie”De inzinking van ontwerper en zanger Kanye West zou onder meer te wijten zijn aan verkeerd gebruik van medicatie. Dat schrijft showbizzwebsite TMZ. De man van realityster Kim Kardashian belandde afgelopen week in het ziekenhuis met psychische problemen.
04/12 11u00  Dit zijn de smerigste plaatsen in een vliegtuigEen citytrip of exotische reis? Voor heel wat reizigers begint de vakantie van zodra ze op het vliegtuig stappen. Maar zelfs hoog in de lucht liggen heel wat ziektekiemen en bacteriën op de loer. Reiswebsite Travelmatch trok op onderzoek en zette de smerigste plaatsen in een vliegtuig op een rijtje.
04/12 11u00  Nieuwe fietsbrug aan IJzerlaan ligt erDe nieuwe fietsbrug aan de IJzerlaan ligt er. In de nacht van zaterdag op zondag werd het brugdek het Albertkanaal overgevaren en vervolgens met behulp van twee grote kranen op de brugpijlers geplaatst. Vlaams minister Ben Weyts stelt de brug nu voor aan buurtbewoners.
04/12 10u45  Mathias Vosté stelt teleur op WB schaatsen AstanaMathias Vosté heeft zich zondag tijdens de wereldbekermanche schaatsen in Astana niet hersteld na zijn tegenvallende prestaties van zaterdag. Het zat de enige Belgische schaatser in de Kazachse hoofdstad ook niet mee.
04/12 10u45  Selby en O’Sullivan spelen droomfinale op UK Championship snookerMark Selby en Ronnie O’Sullivan spelen de finale op het UK Championship snookertoernooi in het Engelse York.
04/12 10u30  Derde Kerst- en Kadobeurs van Amakuzand in De PopulierEen van de grootste overdekte kerstbeurzen van de streek vindt vandaag, zondag, in De Populier in Zandhoven plaats. Met meer dan 100 standhouders en 450 meter standen is de kerstbeurs van Amakuzand dé place to be vandaag om originele, veelal handgemaakte kerstartikelen en geschenken te kopen.
04/12 10u15  Auto belandt in etalage van winkelZondagochtend gebeurde een ongeval op het kruispunt van de Drie Eikenstraat en de Strijdersstraat in het centrum van Edegem.
04/12 10u15  Harold Varner zegeviert op Australian PGA ChampionshipDe Amerikaan Harold Varner heeft zich zondag de beste getoond op het Australian PGA Championship (EPGA/1.410.000 euro) in Gold Coast (Queensland).
04/12 10u15  “Neusspray wordt wél tot 3 keer duurder, ook met voorschrift”Oppositiepartij SP.A neemt geen genoegen met de bijsturing van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) over de kostprijs van neussprays. Dat schrijft De Zondag.
04/12 10u15  PVV van Geert Wilders loopt verder uit in peilingenDe PVV van de Nederlandse politicus Geert Wilders is in vier weken tijd zeven zetels gestegen in de peiling van Maurice de Hond en staat nu tien zetels voor op de VVD.
04/12 10u15  Auteur Paul de Wispelaere overledenIn Maldegem is vrijdag auteur Paul de Wispelaere overleden. Dat meldt zijn echtgenote en wordt bevestigd door het gemeentebestuur van Maldegem. De Wispelaere gold als één van de meest prominente auteurs van zijn generatie. Hij is 88 jaar geworden.
04/12 10u15  Kerstwinkel in trappistinnenabdij oogst succesDe Kerstwinkel in de trappistinnenabdij lokte de afgelopen drie dagen veel volk. Het was er gezellig toeven.
04/12 10u15  Schotten mogen niet meer roken in auto met kinderen erbijIn Schotland wordt maandag een nieuwe wet van kracht die verbiedt om te roken in de auto als daar minderjarigen bij zijn, zo meldt de BBC. Wie betrapt wordt met een sigaret riskeert een boete tot duizend pond.
04/12 10u00  Port of Antwerp Giants blijft na nagelbijter leiderPort of Antwerp Giants won de topper van de 11de speeldag versus Bergen en blijft met Oostende en met 8 op 11 leider in de EuroMillions Basketball League.
04/12 09u30  Vrouw zet homofobe buurvrouw op haar plaats met 10.000 lichtjes in regenboogvlagNu Kerstmis er bijna aankomt, wordt de kerstverlichting weer bovengehaald. Dat gebeurt ook in Amerika, bij Lexi Magnusson. Zij koos voor wel heel kleurrijke lichtjes, maar daar had ze een heel goed reden voor.
04/12 09u30  Stein laat zaak vallen om alle stemmen te laten hertellen in Pennsylvania: "Schandalige eis van rechter"Jill Stein, de kandidate van de Groene Partij voor de Amerikaanse presidentsverkiezing laat de zaak vallen om een hertelling te bekomen van alle stemmen in de staat Pennsylvania. Dat melden de Amerikaanse media op de gezag van gerechtsdocumenten en een mededeling van de Green Party. De rechtbank had Stein opgedragen om tegen maandagavond 1 miljoen dollar als waarborg te verzamelen, en dat zal haar niet lukken.
04/12 09u00  VIDEO. Jennifer Aniston doet pikante onthullingActrice Jennifer Aniston, die zich onlangs openlijk ergerde aan de geruchten rond een mogelijke zwangerschap, onthult in het Amerikaanse televisieprogramma ‘Never have I ever’ enkele pikante details over haar seksleven.
04/12 08u45  VIDEO. Man vecht het uit met kangoeroe om hond te reddenEen man in de Australische ‘outback’ moest snel in actie schieten toen een van zijn honden in een benarde situatie was terechtgekomen. Een kangoeroe hield de hond in een strakke wurggreep en leek niet van plan om het onfortuinlijke dier los te laten. Zijn heldhaftige eigenaar twijfelde geen moment en stormde op de kangoeroe af om zijn trouwe viervoeter te bevrijden. Nadat de hond was losgeraakt, gaf de man de wilde kangoeroe een stevige rechtse, riep zijn honden en zette het op een lopen.
04/12 08u30  VIDEO. Pikante onthulling Jennifer Aniston: “Zo werd ik lid van de ‘Mile High Club’”Actrice Jennifer Aniston, die zich onlangs openlijk ergerde aan de geruchten rond een mogelijke zwangerschap, onthult in het Amerikaanse televisieprogramma ‘Never have i ever’ enkele pikante details over haar seksleven.
04/12 08u30  85 meter lange fietsbrug ligt erAan de IJzerlaan werd afgelopen nacht het brugdek van de nieuwe fietsbrug het Albertkanaal overgevaren en vervolgens met behulp van twee grote kranen op de brugpijlers geplaatst.
04/12 08u15  BV: "Het is mij al overkomen dat ik wakker werd en dacht: wie ligt hier naast mij?"Wie geeft toe dat hij wel eens een avontuurtje had met een vrouw, zonder te weten wie ze eigenlijk was? En wie heeft het er moeilijk mee dat ze steeds vaker een hoer wordt genoemd? Doe de onderstaande test en ontdek wat jij nog weet over de voorbije week in showbizzland.
04/12 08u15  85 meter lange fietsersbrug ligt erAan de IJzerlaan werd afgelopen nacht het brugdek van de nieuwe fietsbrug het Albertkanaal overgevaren en vervolgens met behulp van twee grote kranen op de brugpijlers geplaatst.
04/12 08u00  Honderdduizenden Cubanen brengen laatste groet aan Fidel CastroIn de Cubaanse stad Santiago de Cuba zijn zaterdagavond honderdduizenden mensen samengekomen om een laatste groet te brengen van de voormalige leider Fidel Castro, die op 25 november overleed op 90-jarige leeftijd. Ook linkse leiders van over de hele wereld waren aanwezig op de publieke ceremonie op de Plaza Antonio Maceo, die werd geleid door de huidige Cubaanse president, Fidels broer Raul. Die beloofde na de dood van Fidel “het land en het socialisme te blijven verdedigen”.
04/12 08u00  Farc geeft officieel verantwoordelijkheid toe voor moord op 11 parlementsleden in 2007De Colombiaanse guerillabeweging Farc heeft officieel zijn verantwoordelijkheid toegegeven voor de ontvoering en moord op 11 parlementsleden in 2007. Dat deed ze tijdens een private ceremonie met families van de slachtoffers in een kerk in Cali, in het westen van Colombia.
04/12 08u00  Bibberen in de zon vandaagHet wordt zondag zonnig en koud met maxima rond 3 graden en een schrale oostelijke wind, met zondagnacht overal vriestemperaturen. Ook maandag blijft het zonnig. Dinsdag en woensdag komt er meer bewolking en geleidelijk wordt het zachter, zo voorspelt het KMI.
04/12 08u00  Oostenrijkse presidentsverkiezingen van start: wordt het groen of extreem-rechts?In Oostenrijk zijn zondagochtend de presidentsverkiezingen van start gegaan. De eerste stembureaus zijn geopend. De 6,4 miljoen kiezers hebben de keuze tussen de groene kandidaat Alexander van der Bellen (72) en Norbert Hofer (45), de kandidaat voor de extreemrechtse FPÖ.
04/12 08u00  Referendum in Italië van start: laatste dag van Matteo Renzi als premier?In Italië is zondagochtend het referendum over een hervorming van de grondwet van start gegaan, waar premier Matteo Renzi zijn politieke lot aan heeft verbonden. De stembureaus openden de deuren om 7 uur. De zowat 47 miljoen kiezers kunnen nog tot 23 uur hun stem uitbrengen.
04/12 07u45  Stein laat zaak vallen om alle stemmen te laten hertellen in PennsylvaniaJill Stein, de kandidate van de Groene Partij voor de Amerikaanse presidentsverkiezing laat de zaak vallen om een hertelling te bekomen van alle stemmen in de staat Pennsylvania. Dat melden de Amerikaanse media op de gezag van gerechtsdocumenten en een mededeling van de Green Party. De rechtbank had Stein opgedragen om tegen maandagavond 1 miljoen dollar als waarborg te verzamelen, en dat zal haar niet lukken.
04/12 07u45  Van desertie verdachte soldaat vraagt gratie na gevangenschap door talibanDe Amerikaanse sergeant Bowe Bergdahl, die wordt verdacht van desertie en slecht gedrag bij de vijand, heeft een aanvraag tot pardon ingediend bij uittredend president Barack Obama. Dat heeft het Witte Huis gemeld,.
04/12 07u45  Dodental na ongeval in Chinese koolmijn loopt op tot 32Bij het ongeval van zaterdag in een koolmijn in het noorden van China, zijn 32 mensen om het leven gekomen. Dat melden de staatsmedia zaterdag. Van de 181 mijnwerkers die aanwezig waren op het moment van de gasexplosie in de mijn van Chifeng, konden er 149 gered worden.
04/12 07u45  Tegenstanders van pijpleiding in North Dakota bereiden zich voor op de winterHet kamp in Standing Rock van de manifestanten die zich verzetten tegen de bouw van een pijpleiding in de Amerikaanse staat North Dakota, wordt steeds groter. De manifestanten wapenen zich nu voor de koude Noord-Amerikaanse winter, want ze zijn niet van plan om hun protest stop te zetten.
04/12 07u45  Russische veiligheidsdiensten doden IS-leider in DagestanDe Russische federale veiligheidsdienst (FSB) heeft de “emir” van terreurgroep Islamitische Staat in het noorden van de Caucasus gedood tijdens een operatie in de Russische autonome republiek Dagestan. Dat meldt de FSB in een persbericht.
04/12 07u15  Gezocht: kleine chef voor buurtrestaurantBuurtrestaurant ‘de tuin van de kleine chef’ opent rond eind december de deuren. Nog tot 15 december kunnen kinderen tot 12 jaar zich opgeven om meter of peter voor het buurtrestaurant te worden.
04/12 06u15  Deze vrouw werd geboren zonder vagina, maar hoopt binnenkort toch moeder te kunnen wordenDe Amerikaanse Devan Merck werd 23 jaar geleden geboren zonder vagina. Toch hoopt de Amerikaanse binnenkort voor het eerst mama te kunnen worden. “Mijn jeugdjaren waren verschrikkelijk, een echte hel. Maar nu ik de man van mijn leven ontmoet heb, durf ik eindelijk te dromen van kinderen.”
04/12 06u15  Basketbalclub T&T wordt KoninklijkeHet vijftigjarige bestaan van Basketbalclub T&T krijgt nog een extra feestelijk tintje. Binnenkort mogen ze zich officieel een koninklijke club noemen.
04/12 06u15  Hoe werkten spionnen tijdens de eerste Wereldoorlog?Prof Alex Vanneste schetst in een lezing hoe de Britse, Franse, Belgische, Nederlandse en Duitse spionagediensten werkten tijdens de eerste Wereldoorlog. Wie wil, kan komen luisteren op maandag 5 december vanaf 14u in Den Boomgaard, Antwerpsesteenweg 57 in Broechem.
04/12 06u15  Brouwerij Leysen kent na één jaar explosieve groeiHet streekbier met de eigenaardige naam Baskwadder heeft zijn introductie op de Herentalse markt het afgelopen jaar niet gemist. De huisbrouwer Jorge Leysen moest al fors uitbreiden om de vraag bij te benen.
04/12 06u00  Pieter Timmers: “Helaas, een olympische medaille opent geen deuren”Hij had allang op vakantie moeten zijn na een slopend seizoen, maar Pieter Timmers heeft er na het olympisch zilver in Rio en een slopende wereldbekertour in alle uithoeken van de wereld nog altijd zin in. Vanaf dinsdag neemt hij deel aan het WK kortebaan in Canada. “Fysiologisch gezien kan hij nog vier jaar mee op topniveau”, zegt coach Gaastra.
04/12 04u15  December is big band maandJazzclub Houtum Street houdt vast aan de traditie om het jaar af te sluiten met een big bandconcert. Dit keer is het podium wellicht te klein voor de The Very Big Band.
04/12 03u15  Antwerpse primeur: Samen leven in kerk of kasteelEen eigen huis in een gedeelde thuis voor mensen in hun tweede levenshelft. Zulke woonprojecten bestaan al over heel de wereld, maar tot nu toe niet in Vlaanderen. Nóg niet, want in Antwerpen worden dinsdag twee plannen voorgesteld voor de ombouw van een kerk en van een kasteel. Nu nog bewoners vinden.
04/12 01u00  FOTO. Sinterklaas komt aan in HobokenDe kinderen van Hoboken mogen op beide oren slapen: ook bij hen is de Sint ondertussen aangekomen. Samen met zijn zwarte pieten kwam hij aan bij het veerpont. Daar waren heel wat kinderen aanwezig om hen hartelijk te verwelkomen. Na de boottocht vertrok de stoet met een drumband naar het Gravenhof. Daar konden de kinderen op de foto met de Sint. Er waren ook workshops pietenmutsen maken, huisjes knutselen, schoorsteenwerpen, een pietenparcours en een grimestand.
04/12 00u30  Woods moet plaatsje inleveren op de Bahama’s, Japanner blijft leiderHideki Matsuyama heeft na een derde ronde van 65 slagen zijn positie in de tussenstand op het Hero World Challenge golftoernooi (PGA/€ 3.288.855) in New Providence (Bahama’s) verstevigd.
03/12 23u45  Caudron bij laatste vier op Lausanne Billard MastersFrédéric Caudron heeft zich geplaatst voor de halve finale op het Lausanne Billard Masters driebandentoernooi in het Zwitserse Lausanne.
03/12 23u30  Hasselt lijdt verrassende nederlaag in BENE-League en verspeelt zo leidersplaatsHasselt heeft zaterdag een verrassende 29-34 nederlaag geleden tegen Sasja op de veertiende speeldag van de BENE-League handbal. Hasselt moet zo de vorige week verworven leidersplaats meteen terug uit handen geven. Ook Tongeren, de derde in het klassement, keek tegen een verrassende nederlaag aan.
03/12 23u30  Openbare verkoop luxehandtassen levert 120.000 euro opDe openbare verkoop van luxegoederen door de Federale Overheidsdienst (FOD) Financiën heeft zaterdag 119.720 euro (zonder kosten) opgebracht. Dat zegt een woordvoerder van Financiën, die spreekt van een “groot succes”.
03/12 23u30  Roeselare en Maaseik winnen zonder moeite, Antwerpen onderuit na vijfsetterKnack Roeselare blijft ook na acht speeldagen ongeslagen in de competitie. Het won in eigen huis van Haasrode-Leuven met 3-0. Maaseik zette Borgworm met dezelfde cijfers opzij, waardoor de Limburgers alleen op de tweede plaats komen. Antwerpen ging na een spannende vijfsetter onderuit op bezoek bij Aalst. Guibertin en Borgworm sluiten de rij in het klassement met elk drie punten.
03/12 23u00  PROXIMUS LEAGUE. Ongeslagen OHL gaat aan de leiding na zege bij TubekeOud-Heverlee Leuven heeft de leiding gepakt in de Proximus League. De Leuvenaars, vorig seizoen nog gedegradeerd uit de Jupiler Pro League, begonnen perfect aan de tweede periode en versloegen zaterdagavond Tubeke. Zo blijft de ploeg van Emilio Ferrera ongeslagen, het gaat alleen aan de leiding. Cercle Brugge won met 1-2 van Union en deelt met Lierse de tweede plaats.
03/12 22u45  EREDIVISIE. PSV blijft steken op gelijkspel, Belg bezorgt AZ een puntIn Nederland kwamen met Stefano Marzo, Tom Muyters, Stijn Wuytens en Tom Van Hyfte vier Belgen in actie. Stefano Marzo behaalde met Heerenveen een 1-3 overwinning op bezoek bij Go Ahead Eagles. Matchwinnaar voor Heerenveen was Reza Ghoochannejhad (ex-speler van Standard en Sint-Truiden) met twee doelpunten. Marzo speelde de volledige wedstrijd als rechtsachter.
03/12 22u45  De totale opbrengst van alle Rode Neuzen Dag-acties is bekend!Koen Wauters en Jonas Van Geel maakten daarnet tijdens de liveshow op VTM bekend hoeveel geld er is ingezameld voor het goede doel. In totaal bracht de Rode Neuzen Dag maar liefst 4.103677 euro op. Het was de tweede editie van de Rode Neuzen Dag.
03/12 22u30  Nill De Pauw rukt op naar vierde plaats met Guingamp na zege tegen Guillaume GilletGuingamp heeft zaterdag met 2-0 gewonnen van Nantes op de zestiende speeldag van de Franse Ligue 1. Nill De Pauw viel bij Guingamp in tijdens het slotkwartier, Guillaume Gillet werd bij Nantes nog voor het uur naar de kant gehaald. Guingamp staat momenteel verrassend vierde in Frankrijk, Nantes zit in slechte papieren met een voorlopige degradatieplaats.
03/12 22u30  Sloveense Ilka Stuhec wint ook tweede afdaling Lake LouiseEen dag na haar overwinning in de eerste afdaling in het Canadese Lake Louise heeft Ilka Stuhec zaterdag ook de tweede afdaling in het Canadese skioord op haar naam gebracht. De Sloveense won zo haar tweede wereldbekermanche uit haar carrière, voorafgaand aan dit weekend was een vierde plaats in de super-G van 2013 in Beaver Creek haar beste resultaat.
03/12 22u30  AA Gent komt niet verder dan een 0-0 bij WesterloGent kon samen met Club Brugge aan de leiding komen als het won bij hekkensluiter Westerlo. Maar het liet die kans liggen, met een teleurstellende 0-0.
03/12 22u30  Dagen De Boeck lijken geteld na nederlaag in Sint-TruidenSint-Truiden heeft een gouden zaak gedaan onderaan het klassement van de Jupiler Pro League. Het won met 1-0 van Moeskroen en springt over de Henegouwers naar de veertiende plaats.
03/12 22u30  Waasland-Beveren pakt punt bij leider ZulteZulte Waregem en Waasland-Beveren hebben de punten eerlijk verdeeld na een wedstrijd die snel vergeten zal worden. Aan de Gaverbeek werd het 1-1. Nochtans begon de wedstrijd veelbelovend met een knappe goal van Mbaye Leye, maar na de gelijkmaker van Waasland-Beveren zakte het spel van beide ploegen in. Zulte Waregem blijft wel leider, maar ziet Club naderen tot op één punt.
03/12 22u15  Beerschot Wilrijk autoritair leider na vlotte zege tegen Sporting HasseltBeerschot Wilrijk staat er erg goed voor in de eerste amateurreeks. De Antwerpenaars wonnen in zaterdag in eigen huis met ruime cijfers van Sporting Hasselt en staan autoritair aan de leiding. Het werd 3-0: alle goals vielen na de rust.
03/12 22u00  LIVE. Beerschot Wilrijk neemt afstand in tweede helft: 3-0Beerschot Wilrijk staat er na dertien wedstrijden al erg goed voor in de eerste amateurreeks. De Antwerpenaars hebben met 34 punten al zeven punten voorsprong op eerste achtervolger Dessel Sport. Beerschot Wilrijk ontvangt middenmoter Sporting Hasselt en breit hopelijk een verlengstuk aan de succesreeks.
03/12 21u45  Gemummificeerde knieën van legendarische koningin gevondenEen paar gemummificeerde knieën die zijn gevonden in een graftombe in de Egyptische Vallei der Koninginnen zijn wellicht die van de legendarische koningin Nefetari. Dat zeggen archeologen, zo meldt The Guardian.
03/12 21u45  Opnieuw hoop op overleg over Syrië na gesprek tussen Lavrov en KerryNa een gesprek tussen de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov en zijn Amerikaanse collega John Kerry over het conflict in Syrië is er opnieuw hoop gerezen voor nieuw crisisoverleg in Genève.
03/12 21u45  LIVE. Beerschot Wilrijk neemt afstand in tweede helft: 2-0Beerschot Wilrijk staat er na dertien wedstrijden al erg goed voor in de eerste amateurreeks. De Antwerpenaars hebben met 34 punten al zeven punten voorsprong op eerste achtervolger Dessel Sport. Beerschot Wilrijk ontvangt middenmoter Sporting Hasselt en breit hopelijk een verlengstuk aan de succesreeks.
03/12 21u30  Kaffee van Antwerpen schenkt 8.300 euro aan Let's Go UrbanOns Kaffee van Antwerpen sloot vrijdag na een maand af. Er werd geen entreegeld gevraagd, maar bezoekers konden wel een vrije bijdrage leveren aan 'Let's Go Urban'. Bovendien schonk het Kaffee één euro extra voor elke bezoeker wat uiteindelijk een mooi bedrag van 8.300 euro opleverde.
03/12 21u15  Laurens Vanthoor stapt over naar PorscheLaurens Vanthoor, winnaar van de World Cup FIA GT met Audi, zal vanaf volgend seizoen voor Porsche rijden. Dat kondigden de Belgische piloot en het Duitse automerk zaterdag aan.
03/12 21u15  Chelsea verontschuldigt zich “overvloedig” voor misbruik ex-spelerDe Londense voetbalclub Chelsea heeft zich “overvloedig geëxcuseerd” bij Gary Johnson, een gewezen jeugdspeler die in de jaren zeventig het slachtoffer werd van seksueel misbruik. Dat blijkt zaterdag uit een mededeling op de website van de club. Chelsea is daarmee de eerste Engelse club die toegeeft in de fout te zijn gegaan in het misbruikschandaal.
03/12 21u15  Eerste Belg die tegen Cassius Clay bokste overledenIn Mechelen is gewezen bokser Yvon Becaus (80) overleden. Becaus bokste zestien jaar eerder dan Jean-Pierre Coopman tegen Muhammad Ali, toen nog Cassius Clay.
03/12 21u15  LIVE. Beerschot Wilrijk vlak na rust op voorsprongBeerschot Wilrijk staat er na dertien wedstrijden al erg goed voor in de eerste amateurreeks. De Antwerpenaars hebben met 34 punten al zeven punten voorsprong op eerste achtervolger Dessel Sport. Beerschot Wilrijk ontvangt middenmoter Sporting Hasselt en breit hopelijk een verlengstuk aan de succesreeks.
03/12 21u00  LIVE. Beerschot Wilrijk gaat met 0-0 stand rustenBeerschot Wilrijk staat er na dertien wedstrijden al erg goed voor in de eerste amateurreeks. De Antwerpenaars hebben met 34 punten al zeven punten voorsprong op eerste achtervolger Dessel Sport. Beerschot Wilrijk ontvangt middenmoter Sporting Hasselt en breit hopelijk een verlengstuk aan de succesreeks.
03/12 20u45  Anti-abortusorganisatie geeft vier jaar lang seksuele opvoeding in Antwerpse schoolOphef in Edegem. Op het Koninklijk Technisch Atheneum da Vinci werden de lessen seksuele opvoeding gedurende vier jaar door de anti-abortusorganisatie JongerenInfoLife (JIL) gegeven.
03/12 20u45  Club Brugge met moeite voorbij OostendeClub Brugge heeft perfect gereageerd na de uitschakeling in de Croky Cup. Het kreeg Oostende op bezoek, dat op een wolk leeft sinds de 6-0 zege tegen Racing Genk. In Brugge liep het echter iets moeilijker, na een moeizame wedstrijd brak José Izquierdo uiteindelijk de ban voor Club . In de slotfase legde Jelle Vossen de 2-0 eindstand vast vanop de stip. Door deze zege staat Club naast Zulte Waregem aan de leiding, al speelt Essevee later nog. Bekijk om 23u de videosamenvatting op Sportwereld.be!
03/12 20u45  IJslaag bedekt veld Westerlo, maar match tegen AA Gent gaat doorEven was het onduidelijk of Westerlo-AA Gent wel zou doorgaan. Het veld van de Kempenaars was voor aftrap al helemaal bedekt door een ijslaag. Om 20u15 beslist ref Dierick de wedstrijd te spelen.
03/12 20u30  Seppe Smits eindigt als zesde in Big Air, achtste plaats voor Sebbe De BuckSeppe Smits is zaterdag als zesde geëindigd in de Big Air in het Duitse Mönchengladbach, de derde van zes manches in de Wereldbeker snowboarden. Sebbe De Buck werd achtste.
03/12 20u30  De Vos en Van Baelen onderuit in achtste finales Winmau World MastersGeert De Vos en Davy Van Baelen zijn allebei uitgeschakeld op het Winmau World Master dartstoernooi in het Engelse Frimley Green.
03/12 19u45  Chapeco neemt afscheid van verongelukte voetbalploeg onder stromende regenMet een bewogen begrafenisplechtigheid heeft de Braziliaanse stad Chapecó afscheid genomen van de bij de vliegtuigcrash in Colombia omgekomen spelers en delegatieleden van de voetbalclub Chapecoense.
03/12 19u45  PROXIMUS LEAGUE. Cercle mee aan de leiding na onwaarschijnlijke ommekeerCercle Brugge staat na vier speeldagen in de tweede periode naast Lierse aan de leiding. De Vereniging won namelijk van Union met 1-2 na een straffe ommekeer in de slotminuten. Gisteren deed Antwerp bijna hetzelfde al voor, na een 2-2 gelijkspel tegen Lierse. The Great Old staat derde in de stand.
03/12 19u45  Vanden Borre mist stunt tegen PSG door blessureDe miljoenenploeg Paris Saint-Germain heeft zwaar verloren op bezoek bij Montpellier. De kampioen kreeg er drie doelpunten om de oren en kon daar zelf niks tegenover stellen.
03/12 19u30  LIVE. Beerschot Wilrijk kruist de degens met HasseltBeerschot Wilrijk staat er na dertien wedstrijden al erg goed voor in de eerste amateurreeks. De Antwerpenaars hebben met 34 punten al zeven punten voorsprong op eerste achtervolger Dessel Sport. Beerschot Wilrijk ontvangt middenmoter Sporting Hasselt en breit hopelijk een verlengstuk aan de succesreeks.
03/12 19u30  Swa Elseviers stelt geschiedenis van het Ravenhofkasteel voorSwa Elseviers werkte anderhalf jaar aan “Van Goet Steenland tot Ravenhof”, een 270 pagina’s tellende boek over de geschiedenis van het Ravenhofkasteel. Graaf Reynald Moretus de Bouchout mocht het eerste exemplaar ontvangen uit handen van de auteur.
03/12 19u30  Ster van Man City wordt als “diepgelovige moslim” dronken uit wagen gepluktYaya Touré (33) wordt vervolgd voor dronken rijden nadat hij deze week positief testte tijdens een alcoholcontrole.
03/12 19u15  Coalitiepartij pH7-Positief Hove wil niet weten van fusieCoalitiepartij pH7-Positief Hove zegt dat een fusie met Edegem op dit moment uitgesloten is. De partij reageert daarmee op recente uitlatingen van de burgemeesters van Edegem en Hove.
03/12 19u15  Spaghettidag van 'Het Rond Wiel''Het Rond wiel' nodigt lekkerbekken uit op een spaghettidag, zondag 4 december in het parochiecentrum van Kasterlee.
03/12 19u15  PSG krijgt slaag in Franse competitieDe miljoenenploeg Paris Saint-Germain heeft zwaar verloren op bezoek bij Montpellier. De kampioen kreeg er drie doelpunten om de oren en kon daar zelf niks tegenover stellen.
03/12 19u15  Thalita De Jong is weer de oude: “Voelde dat ik vandaag de sterkste was”Thalita De Jong mocht zaterdag in Francorchamps opnieuw de zegebloemen terug mee naar huis nemen. Sinds haar Europese titel op 30 oktober had ze nog niet gewonnen, maar daar maakte ze komaf mee op het racecircuit.
03/12 19u15  De Macht van de Letter in Museum Het Zotte Kunstkabinet‘De Macht van de Letter’, dat is de tentoonstelling die te kijk is in het Museum Het Zotte Kunstkabinet in de Sint-Katelijnestraat. Het is ook het sluitstuk van het openingsjaar van het Mechelse stadsfestival OP.RECHT.
03/12 18u45  De weg naar de Winterspelen: Belgische talenten op shorttrack scorenDe Belgische shorttrackers hebben zaterdag op de tweede dag van de Starclass-wedstrijden in het Nederlandse Utrecht drie overwinningen behaald. Dat gebeurde wel in B-finales.
03/12 18u45  PREMIER LEAGUE. Tottenham swingt tegen Swansea, Jarige Benteke scoort tweemaalCrystal Palace heeft zaterdag op de veertiende speeldag in de Engelse Premier League met 3-0 gewonnen tegen Southampton. Christian Benteke was de grote man bij de Eagles met twee doelpunten. Het was voor Crystal Palace de eerste zege na zes opeenvolgende nederlagen in de competitie. Tottenham, met twee Belgen aan de aftrap, swingde naar een 5-0 zege tegen Swansea.
03/12 18u30  Jonge liberalen keren zich tegen plannen van het gemeentebestuurJong VLD hield zaterdag een flyeractie aan de vestigingen van de Nielse kinderopvang. De jongeren van Open VLD verzetten zich resoluut tegen het project om de kinderopvang op één plaats te centraliseren.
03/12 18u30  Real Madrid maakt in slotminuten gelijk tegen BarcelonaBarcelona is er niet in geslaagd Real Madrid een opdoffer te verkopen in de Spaanse titelstrijd. Het moest in de slotminuten de 1-1 gelijkmaker incasseren en blijft op zes punten van de Koninklijke. Suarez en Ramos waren de doelpuntenmaker.
03/12 18u00  Thorgan Hazard afgedroogd door Borussia DortmundThorgan Hazard heeft met Borussia Mönchengladbach de wet van de sterkste moeten ondergaan op bezoek bij Borussia Dortmund. Het werd zaterdagmiddag in het Signal Iduna Park 4-1, tijdens de 13de speeldag van de Bundesliga. Hazard stond 78 minuten op het veld.
03/12 17u30  Thomas Detry klimt van 25 naar 10 op Alfred Dunhill ChampionshipThomas Detry is na een sterke derde ronde van 67 slagen naar een gedeelde tiende plaats geklommen op het Alfred Dunhill Championship golftoernooi (EPGA/1.200.000 euro), dat wordt betwist op de Leopard Creek golfbaan in het Zuid-Afrikaanse Malelane.
03/12 17u30  Belgen out in gemengd dubbelspel op WK tafeltennis voor juniorenThibaut Darcis en Eline Loyen hebben zich zaterdag op het WK tafeltennis in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde van het gemengd dubbelspel.
03/12 17u30  Titelverdediger Joachim Gérard bereikt finale op Masters rolstoeltennisTitelverdediger Joachim Gérard (ITF 3) heeft zich zaterdag in Londen geplaatst voor de finale van de Masters rolstoeltennis. De 28-jarige Waals-Brabander, die eerder zijn drie groepswedstrijden won, versloeg in de halve finales de Zweed Stefan Olsson (ITF 6) in twee sets met 7-5 en 6-3.
03/12 17u30  Man moet Skype-gesprek abrupt beëindigen door wel heel opmerkelijk probleemOngestoord een gesprek via Skype voeren is blijkbaar niet weggelegd voor Josh Thomson. De comedian uit Nieuw-Zeeland was nog maar net een babbel gestart met collega Guy Montgomery toen hij plotseling werd aangevallen.
03/12 17u30  Het jeugdkoor Rejoice te gast bij Oxfam-WereldwinkelHet jeugdkoor Rejoice uit Ekeren-Donk was zaterdagnamiddag te gast op de Cadeaudagen van Oxfam-Wereldwinkel. Zondag om 14u zingt het gospelkoor White Coffee. De naam verwijst naar de blanke huidskleur van de zangers/zangeressen en de zwarte ziel van de gospel.
03/12 17u30  K3 publiekslieveling in 'sintsasionele' show in het Sportpaleis'Er zijn geen stoute kinderen!' Gelukkig maar want het Sportpaleis loopt dit weekend zes keer vol voor de Sint en zijn vrienden van Studio 100.
03/12 17u15  IAAF heeft al nieuwe sponsor na vertrek AdidasDe Internationale Atletiekfederatie heeft een meerjarig samenwerkingsakkoord met sportmerk ASICS gesloten. Dat heeft de IAAF zaterdag laten weten op zijn website. De Japanse fabrikant van sportschoenen en sportkledij wordt de officiële IAAF-sponsor en volgt Adidas op.
03/12 17u00  Afscheid van vermiste wereldkampioen Marc De Bonte: "Dolverliefd op jou"Het crematorium Pontes in Turnhout was zaterdagmiddag te klein om iedereen een plaatsje te geven die afscheid wilden nemen van Marc De Bonte. De wereldkampioen kickboksen uit Kasterlee werd in het Nederlandse Bladel dood teruggevonden nadat hij drie weken vermist was geweest.
03/12 17u00  Beste anekdote in 70 jaar familietraditie: “Sinterklaas, je bent een grote schijter”Het zijn drukke tijden voor de Sint. De voorbije dagen kregen alle brave kindjes al cadeautjes van de goede heilige man. Het afgelopen weekend was ook hulpsint Gunther op de baan in Hingene en Wintam. En dat is een pure familietraditie.
03/12 16u45  “De mond van een kind dat openvalt als ze de Sint zien, fantastisch toch?”Het zijn drukke tijden voor de Sint. De voorbije dagen kregen alle brave kindjes al cadeautjes van de goede heilige man. Het afgelopen weekend was ook hulpsint Gunther op de baan in Hingene en Wintam. En dat is een pure familietraditie.
03/12 16u45  Van Aert en Albert halen uit na commentaren van Nys en coWout Van Aert heeft niet nagelaten om de critici lik op stuk te geven na zijn overwinning in de Superprestige van Spa-Francorchamps. Zijn ploegleider Niels Albert deelde ook een prik uit naar Sven Nys.
03/12 16u30  Zeker 9 doden bij brand tijdens feestje in Amerikaans warenhuisEen brand in een als club ingericht, leegstaand warenhuis in Oakland, Californië, heeft vrijdag rond middernacht (plaatselijke tijd) zeker negen doden geëist. Naar 13 feestgangers wordt nog gezocht, zo hebben de autoriteiten laten weten.
03/12 16u30  Dries Mertens doet Tom Waes vloeken en tierenDries Mertens scoorde dit seizoen al drie doelpunten in de Serie A. Speciaal voor Rode Neuzen Dag ging Dries Mertens echter oog in oog staan met een serieuze tegenstander. Tom Waes nam plaats in doel, en trachtte zoveel mogelijk ballen uit zijn netten te houden.
03/12 16u30  Veelplegende winkeldief opgepakt voor twee blikken bierEen 37-jarige Somaliër zonder vaste verblijfplaats werd donderdag opgepakt nadat hij in een supermarkt in de Van Schoonhovestraat twee blikken bier had gestolen.
03/12 16u15  Eindelijk winst: Van Aert blaast Van der Poel bergop wegVan Aert kan dan toch nog winnen van Van der Poel. De wereldkampioen heeft indrukwekkend de Superprestige Spa-Francorchamps gewonnen.
03/12 16u15  Ex-nazi laat zijn fortuin na aan dorpje waar hij gevangen werd gehoudenEen voormalige SS-soldaat heeft al zijn spaargeld aan het Schotse dorp geschonken waar hij in de jaren ‘40 gevangen werd gehouden.
03/12 16u15  Kristel Verbeke: “Ik, een harde tante? Ik weet gewoon wat ik wil”Karen Damen werd meteen een veelgevraagd figuur op televisie en Josje Huisman versierde de hoofdrol in de musical Beauty and the Beast. Alleen Kristel Verbeke (40) bleef na het opdoeken van ‘de oude K3’ een tijdje uit de schijnwerpers. Maar met Generatie K. op Ketnet heeft de manager van de nieuwe K3 nu ook haar eigen programma beet. “Het was een hectisch jaar. Ik had even de tijd nodig om een nieuw evenwicht te vinden.”
03/12 16u00  Kristel Verbeke: “Ik, een harde tante?Ik weet gewoon wat ik wil”Karen Damen werd meteen een veelgevraagd figuur op televisie en Josje Huisman versierde de hoofdrol in de musical Beauty and the Beast. Alleen Kristel Verbeke (40) bleef na het opdoeken van ‘de oude K3’ een tijdje uit de schijnwerpers. Maar met Generatie K. op Ketnet heeft de manager van de nieuwe K3 nu ook haar eigen programma beet. “Het was een hectisch jaar. Ik had even de tijd nodig om een nieuw evenwicht te vinden.”
03/12 16u00  Chelsea wint bij City: Hazard scoort, ongelooflijke misser van De BruyneDe topper in de Premier League tussen Manchester City en Chelsea stelde niet teleur. Na een zinderende wedstrijd ging Chelsea winnen in Manchester met 1-3. Nochtans leek City — vooral in de tweede helft — een maatje te sterk voor Blues uit Londen, maar toen Kevin De Bruyne bij een 1-0 voorsprong op de lat trapte, kantelde de wedstrijd helemaal. Door deze zege slaat Chelsea een kloofje van vier punten met Manchester City bovenin het klassement.
03/12 16u00  Belgische komt pijnlijk ten val op WB skeletonKim Meylemans is vrijdagavond in de eerste wereldbekermanche skeleton van het seizoen gecrasht tijdens de tweede run. Daardoor kon ze in het Canadese Whistler geen resultaat boeken.
03/12 15u45  Eerste steen sportkamer Park Groot Schijn gelegdDe eerste steen voor het nieuwe sportgebouw in de sportkamer Park Groot Schijn werd zaterdag gelegd. Als alles volgens planning verloopt, starten de vier clubs er in september 2017 hun seizoen.
1 2 3 4 5 6Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

16x Kiezen we voor een gemeenschap of gaan we voor het recht van de sterkste in Europa?05/12 03u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Een referendum in Italië, met een visioen van een nieuwe internationale bankencrisis op de achtergrond. Verkiezingen in Oostenrijk, met een voor veel mensen heel oncomfortabele keuze tussen radicaal links en radicaal rechts. Frankrijk is die fase al voorbij, daar gaat het straks tussen rechts en radicaal rechts. En in Nederland laat de PVV van Geert Wilders in de peilingen alle andere partijen ver achter zich. Waar gaat Europa naartoe?
11x Matteo Simoni speelt Marokkaan in ‘Patser’05/12 05u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Tijdens de opnames van hun kortfilm Hashtag in Hoogstraten lieten regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah zich ontvallen dat Matteo Simoni een van de hoofdrollen zal vertolken in hun nieuwe film Patser, over vier Antwerpse boefjes van Marokkaanse afkomst die een bendeoorlog ontketenen door een lading Colombiaanse drugs te stelen.
11x “Kameraadschap maakt darts zo leuk”05/12 05u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: De Bornemse dartclub VPC Dubbel één bestaat dertig jaar. Wekelijks spelen ze een wedstrijd tegen een andere caféploeg. “Waarom darts zo populair is? Omdat het kameraadschap hier centraal staat”, klinkt het.
11x Kritische buren bewonderen fietsbrug: “We zitten gevangen op den Dam”05/12 05u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Na een hele nacht doorwerken had Antwerpen er zondagochtend een primeur bij: de langste fietsbrug van Vlaanderen. Honderden buurtbewoners, sommige laaiend enthousiast, andere zeer kritisch, genoten van een ontbijt met zicht op de nieuwe brug.
11x Renzi kondigt ontslag aan na verloren referendum05/12 00u45 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: De Italiaanse premier Matteo Renzi heeft zondagavond tijdens een toespraak zijn nederlaag toegegeven bij het referendum rond een grondwetshervorming, en zal maandag zijn ontslag indienen bij president Sergio Mattarella.
11x Hoboken zoekt sportkampioenen van 201605/12 00u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Ook in 2017 organiseert het district Hoboken weer een sportlaureatenviering. Kandidaten kunnen zich nu inschrijven om kans te maken op één van de felbegeerde titels.
10x Olympische heldin Ilse Heylen op handen gedragen in Arendonk05/12 05u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Topjudoka Ilse Heylen wordt op de tatami van ASV Judoclub Arendonk letterlijk en figuurlijk op handen gedragen door de Arendonkse clubleden.
10x Truckers vinden steeds minder parkeerplaats: “Nergens welkom”05/12 05u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Het is haast onmogelijk geworden voor vrachtwagenchauffeurs om hun camion te parkeren in Berchem. Dat zegt Ronny Staes, die steeds vaker beboet wordt. “Nochtans is de oplossing eenvoudig”, vindt hij.
10x Lege winkelpanden in Statielei raken stilaan weer gevuld05/12 05u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Met de nakende voltooiing van de heraanleg van de Pieter Reypenslei maakt het winkelcentrum van Mortsel zich op voor een kwaliteitsinjectie. Het stadsbestuur tracht het geplaagde commerciële hart van de stad weer sneller te doen slaan. Op de Statielei zijn de winkeliers, van de oudgediende tot de nieuwkomer, daarom blij.
10x Internationale pers lauwert Dijlestad05/12 05u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Mechelen staat de jongste weken op de internationale kaart. Heel wat kranten zijn vol lof over de aanpak van de vluchtelingen in de stad maar ook van de begeleiding van radicaliserende jongeren.

Statistieken

Artikels:
36119
Gelezen:
11886
Aantal lezers nu:
74


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2016 Naar boven