dinsdag 25 oktober 2016, week 43


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur

Laatste updatecontrole: vandaag om 8u30
 

Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur

Verbergen Tonen
25/10 08u30  Van Brempt: “Respect voor wat Magnette doet” Europees Parlementslid Kathleen Van Brempt (sp.a) heeft naar eigen zeggen respect voor wat de Waalse regering met CETA doet, nu Wallonië nog steeds het handelsverdrag tussen de Europese Unie en Canada tegenhoudt. “Na dit incident zal het politieke debat over handelsverdragen nooit meer hetzelfde zijn. Het wordt een pak beter”, zegt Van Brempt in De Ochtend op Radio 1.
25/10 08u30  Elke dag 26 inbraken in provincie Antwerpen, óók in haven Vorig jaar waren er 9.508 woninginbraken in de provincie Antwerpen of 26 per dag. Maar ook schippers en truckers krijgen vaak ongenode gasten.
25/10 08u15  Michel Van den Brande veroorzaakt ontslag Een gevelreiniger die op een wankel plankje meters boven de grond zijn werk staat te doen. Schandalig, vindt stellingbouwer Michel Van den Brande, bekend van The Sky is the Limit. Hij postte er een foto van op Facebook, met als gevolg dat de arbeider nu wordt ontslagen.
25/10 07u15  Grijze maar overwegend droge dag Dinsdagochtend hangt er plaatselijk nevel en mist. Het is meestal grijs en op wat lichte motregen na blijft het meestal droog. In de namiddag blijft het zwaarbewolkt. De maxima schommelen tussen 9 en 13 graden bij een zwakke veranderlijke wind. ‘s Avonds en ‘s nachts komen er in het westen van het land meer opklaringen. De minima liggen tussen 4 en 8 graden. Dat meldt het KMI.
25/10 07u15  Blauw meer op straat In afwachting van een nieuwe politiepost investeert het gemeentebestuur niet in een tijdelijk politiekantoor. Agenten zullen wel over mobile offices beschikken.
25/10 07u15  Dit nieuwe pop-upcafé opent binnenkort in Antwerpen Gazet van Antwerpen wordt 125 jaar en viert dat een maand lang in Kaffee Van Antwerpen: een trendy pop-upcafé naast de Antwerpse opera. Je kan er niet enkel een glaasje drinken. Er zijn ook gratis optredens van toppers als Tom Barman of Coely, improvisatieavonden, een Virtual Reality reis door het oude Antwerpen,... . Bezoek Kaffee van Antwerpen van 3 november tot 3 december. Ontdek hieronder wat er allemaal te beleven valt.
25/10 07u00  Dit nieuw pop-upcafé opent binnenkort in Antwerpen Gazet van Antwerpen wordt 125 jaar en viert dat een maand lang in Kaffee Van Antwerpen: een trendy pop-upcafé naast de Antwerpse opera. Je kan er niet enkel een glaasje drinken. Er zijn ook gratis optredens van toppers als Tom Barman of Coely, improvisatieavonden, een Virtual Reality reis door het oude Antwerpen,... . Bezoek Kaffee van Antwerpen van 3 november tot 3 december. Ontdek hieronder wat er allemaal te beleven valt.
25/10 06u45  “Honderden banen weg bij Twitter” Bij Twitter zullen ongeveer 300 banen verdwijnen. Het Amerikaanse technologiebedrijf maakt dat later deze week bekend, zo meldt persbureau Bloomberg dinsdag op basis van ingewijden. Het bedrijf zou zowat acht procent van zijn personeelsbestand willen schrappen.
25/10 06u45  Benoît Lutgen hekelt “politieke delinquent gedrag” De voorzitter van cdH Benoît Lutgen zegt dinsdag in een interview met Le Soir dat de druk die de Europese Commissie op Wallonië uitoefende in het kader van de ondertekening van het CETA neerkwam op “politieke delinquent gedrag”. Ook is hij niet te spreken over de houding van minister-president Charles Michel.
25/10 06u45  “Fiscale regularisatie flopt” De fiscale regularisatie lijkt een flop te worden. Begin deze maand had nog maar een handvol fiscale zondaars een dossier ingediend. De achttien dossiers boden zicht op 8,8 miljoen euro aan inkomsten.
25/10 06u45  VN bekritiseren onvermogen om gewonden te evacueren uit Aleppo De VN hebben maandag zowel het Syrische regime als de rebellengroepen bekritiseerd, omdat ze er niet in slaagden medische evacuaties mogelijk te maken tijdens de wapenstilstand in Aleppo. Die is intussen afgelopen.
25/10 06u45  Tientallen doden bij aanval op politieschool in Pakistan Bij de aanval op een politieschool in de buurt van de stad Quetta, in het noordwesten van Pakistan, zijn volgens de Pakistaanse televisiezender Geo TV minstens 57 doden gevallen.
25/10 06u45  Bpost zet slot op 2.500 rode postbussen Om de drie dagen proberen dieven met vervalste facturen tot duizenden euro’s te ontfutselen van nietsvermoedende Belgen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van bpost. Daarom rust de postdienst tegen eind dit jaar 2.500 rode bussen uit met een elektronisch slot, schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen dinsdag.
25/10 06u45  Gazet van Antwerpen lanceert pop-upcafé met indrukwekkend programma Gazet van Antwerpen wordt 125 jaar en viert dat een maand lang in Kaffee Van Antwerpen: een trendy pop-upcafé naast de Antwerpse opera. Bezoek Kaffee van Antwerpen gratis van 3 november tot 3 december. Ontdek hieronder wat er allemaal te beleven valt.
25/10 06u15  Lier Jazz Festival verbreedt zijn horizon Op de dag voor Wapenstilstand vindt in Lier het Lier Jazz Festival plaats. Dat is dit jaar niet anders. Wel anders is dat de organisatoren dit keer een symbiose van jazz en wereldmuziek beloven.
Laatste update: vandaag om 8u30Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
25/10 06u15  “Arts gaat dossier euthanasiekoppel uit Deurne begeleiden”Op initiatief van AZ Klina zal LEIF-arts Gert Huysmans het dossier van Fred Vandemeulebroucke en Lisette Franck begeleiden. Daarmee is gelijktijdige euthanasie voor hen als koppel een stap dichterbij gekomen.
25/10 06u15  CafFungi gaat in zee met Le Pain QuotidienDe Antwerpse oesterzwammenkwekerij CafFungi gaat in zee met Le Pain Quotidien. Het is een serieuze duw in de rug voor het ecologisch bedrijfje dat gebruikmaakt van koffiedik om zijn zwammen te kweken.
25/10 06u15  Man ziet gasprijs ineens met 62% stijgen jaar na groepsaankoopOlivier De Meulder uit Malle deed vorig jaar mee aan de groepsaankoop voor energie van de provincie Antwerpen. Hij sloot een contract af met Eni. Een jaar later slaat Eni zijn gasprijs met 62,6% op.
25/10 06u15  Volwassenenonderwijs start horeca-opleiding voor mensen met beperking: “Alleen het tempo ligt lager”Het Centrum voor Volwassenenonderwijs Provincie Antwerpen geeft in samenwerking met vzw Rotonde volwassenen met een beperking een horeca-opleiding. Wekelijks koken twaalf cursisten een dag onder intensieve begeleiding.
25/10 06u15  Deze transformatie zal het Antwerpse tramnet ondergaanHet Antwerpse tramnet gaat, zoals uw krant eerder al schreef, serieuze veranderingen ondergaan. Sommige tramlijnen krijgen een ander traject en in 2019 zal tram 1 over de Leien rijden. Een overzicht van de veranderingen.
25/10 06u15  Met een zaklamp op jacht naar zwerfvuilBuurtbewoners van het De Coninckplein trokken maandagavond door de buurt om zwerfvuil op te rapen en sluikstort te melden. De pillampentocht van Stadsmakers, waar ook de gebruikelijke grijptangen en vuilniszakken aan te pas kwamen, was een activiteit van de poetsweek Laat Antwerpen Blinken.
25/10 06u15  GVA lanceert nieuw pop-up café in Antwerpen met indrukwekkend programmaGazet Van Antwerpen wordt 125 jaar en viert dat een maand lang in Kaffee Van Antwerpen: een trendy pop-up café naast de Antwerpse Opera. Bezoek Kaffee van Antwerpen gratis van 3 november tot 3 december. Ontdek hieronder wat er allemaal te beleven valt.
25/10 06u15  HIVSET laat studenten dementie ervaren met virtual reality brilOCMW Beerse en de Turnhoutse hogeschool HIVSET gebruiken voor het eerst een Virtual Reality bril in het onderwijs. Ook Gazet van Antwerpen kon zich dankzij de nieuwste technologie een idee vormen hoe het is om dementie te hebben.
25/10 06u15  Hoe solidair is Arendonk uitgedrukt in euro’s?Hoe solidair is Arendonk met kinderen en jongeren met een beperking? Héél solidair, zo blijkt uit de opbrengst van de Dag van de Solidariteit. Op één enkele zondag werd liefst 12.000 euro bijeengebracht ten voordele van VIBO De Brem, VIBO De Ring en het sociaal restaurant van De Rusthuif.
25/10 06u15  Opnieuw verdwijning in Antwerpse ‘buurt der vermisten’: “Een raadsel”Politie en parket zijn op zoek naar de 33-jarige Raheel Munir, een Antwerpenaar van Pakistaanse origine. De man verliet op 26 september zijn woning om te voet naar zijn werk in een nachtwinkel te stappen. Sindsdien is hij volstrekt spoorloos.
25/10 06u15  Extra concert voor De Grungblavers in ElisabethzaalHet gaat vet hard voor De Grungblavers. Nadat de vier aangekondigde galaconcerten in de vernieuwde Koningin Elisabethzaal in Antwerpen in een mum van tijd uitverkocht raakten, vlogen ook voor het extra concert van woensdag 14 december de tickets pijlsnel de deur uit. Goed nieuws voor wie alsnog naast een ticket greep: er komt een zesde concert, en wel op zaterdag 17 december.
25/10 06u00  Krijg een beter inzicht in het Midden-Oosten conflictWie de complexe situatie in het Midden- Oosten beter wil begrijpen kan misschien komen luisteren naar VRT journalist Majd Khalifeh op woensdag 26 oktober in het Broechemse Lo Pétillante, Antwerpsesteenweg 98..
25/10 05u45  TNT Fest naar grotere locatieVoor de tweede editie van het metal- en punkfestival verkast TNT Fest naar een grotere locatie. Daar breken enkele Britse bands de keet af.
25/10 05u30  Caroline Mestdagh van GAC wint de 100 mijl wedstrijd te Owego, New York – USA.De Geelse ultra wandelaarster, Caroline Mestdagh heeft in Owego in de staat New York de 100 mijl wedstrijd voor vrouwen op haar naam geschreven. De race vond plaats in het Marvin Park.
25/10 05u30  81 sociale woningen verrijzen aan EikenlaanDe gemeente Lille is met een nieuw woonproject aan de Eikenlaan in een klap 81 sociale woningen rijker. De eerste fase van de nieuwe woonbuurt met drie clusters van koop- en huurwoningen is in de loop van 2019 klaar.
25/10 04u15  Even goede vrienden met Van MeursAan zijn timing, zijn improvisatietalent en het gemak waarmee hij optreedt is te merken dat René van Meurs deel uitmaakt van het roemruchte stand-up comedy collectief Comedytrain.15 
25/10 04u15  KV Mechelen aast op eerste competitiestunt: “Met vertrouwen naar Anderlecht”Met de eerste competitiezege onder Ferrera op zak trekt KV Mechelen morgen met frisse moed naar Anderlecht. De overtuigende zege tegen Moeskroen sterkt het geloof bij de spelers dat er - net als in de voorbije twee seizoenen toen het telkens 1-1 werd - opnieuw iets te rapen valt in het Astridpark. “Zo lang we maar niet te veel respect tonen. Want dan krijgen we een pak voor de broek”, waarschuwt Nicolas Verdier.15 
25/10 04u15  Reviewcommissie laat Westerloverdediger Apau vervolgenMitch Apau wordt mogelijk toch nog gestraft voor zijn trap op het been van Clement Tainmont. De rechtsachter van Westerlo ging zaterdag in de wedstrijd tegen Charleroi op de hak van Tainmont staan, maar scheidsrechter Jan Boterberg gaf geen strafschop.16 
25/10 04u15  Wie vervangt onfortuinlijke Maxime Annys bij Westerlo: Henkens of Buyens?Pech voor Maxime Annys. De middenvelder mist na zijn botsing met Charleroispeler Chris Bedia zo goed als zeker de verplaatsing naar Club Brugge. De West-Vlaming liet gisteren onder plaatselijke verdoving zijn neus rechtzetten. Wie wordt zijn vervanger? Jacky Mathijssen staat voor een lastige keuze: Robin Henkens of Yoni Buyens.15 
25/10 04u15  Berchemspeler Matti Van Minnebruggen opgelucht na late gelijkmaker: “Frustrerend dat we zoveel kansen misten”Berchem pakte pas in de absolute slotfase een verdiend punt tegen Wijgmaal. Positief is dat de Rooiploeg dit seizoen in eigen huis nog niet verloor. Maar gezien het aantal kansen dat geel-zwart versierde, blijft ook daags na de wedstrijd vooral de ontgoocheling hangen.15 
25/10 04u15  Racing Mechelen komt moeilijk tot scoren: “We zoeken vooral intern naar oplossingen”RC Mechelen en Leopoldsburg speelden gelijk in de degradatietopper. Zo schieten beide ploegen weinig op, maar belangrijk is wel dat Racing niet verloor. De kloof met Leopoldsburg blijft dus één punt.16 
25/10 04u15  Nieuwe Antwerpaanvoerder Maxime Biset kan tij nog niet keren: “Het was duidelijk nog zoeken”Na het matige 1-1 gelijkspel in Lommel is de eerste periodetitel definitief weg voor Antwerp. Geen eerste zege dus voor het nieuwe sportieve duo Bico en Gevaert, die Maxime Biset meteen benoemden tot nieuwe aanvoerder van de Great Old.14 
25/10 04u15  Mo Messoudi moet wederoptreden voor Beerschot Wilrijk opnieuw uitstellen: “Ik wilde me zo graag nog eens tonen aan het Kiel”Alsof de eerste nederlaag van het seizoen en de verloren koppositie nog niet erg genoeg waren, kreeg Beerschot Wilrijk zaterdag nog een klap te verwerken. Mo Messoudi, vorige week nog ingevallen op Dender, moest in laatste instantie opnieuw afhaken.15 
25/10 04u15  Toon Janssen wil met Oosterzonen tegen Sprimont beter doen dan prestatie in het weekend: “We spelen een zespuntenmatch”Oosterzonen keerde met een 1-1 gelijkspel terug van Coxyde en dat was, gezien het matchverloop, een billijk resultaat. Toch bleef Toon Janssen op zijn honger zitten.15 
25/10 04u15  Desseljonkie William Baeten geniet nog na stuntzege: “Heel speciaal om voor 10.000 toeschouwers te spelen”Dessel Sport heeft zaterdag een beetje geschiedenis geschreven met de 1-3 stuntzege tegen Beerschot Wilrijk. De Limburger William Baeten (19) had genoten van zijn avond in het Olympisch Stadion.14 
25/10 04u15  Gijs Brouwers hoopt opmars in te zetten met Geel: “We horen thuis net onder de top vier”Een week geleden zaten de spelers van ASV Geel nog in zak en as na het verlies op Dessel, maar hoe anders was het zaterdagavond. De overtuigende 5-1 zege tegen Deinze had veel deugd gedaan.15 
25/10 03u30  Concurrent van Goffin doet slechte zaak in strijd om ticket voor "hoogmis van het tennis"Thomas Berdych (ATP-10) heeft maandag een bijzonder slechte zaak gedaan in de strijd om een ticket voor de ATP World Tour Finals.14 
25/10 03u15  Bowlingbal raakt lichaam van Mathias CoppensMathias Coppens (38) zal ook het vierde seizoen van het VTM-programma Het Lichaam van Coppens niet blessurevrij kunnen afwerken. Tijdens een repetitie voor een opname met zijn broer Staf kwam Mathias onzacht in aanraking met een bowlingbal. Resultaat: een gescheurde lip die langs de binnenkant genaaid moest worden én mogelijk gehavende tanden. Mathias ging gisteren naar de tandarts om eventuele schade aan zijn gebit te laten vaststellen. “We gaan die proef met de bowlingbal opnieuw doen,” zegt Mathias, “maar dan in veiligere omstandigheden.”11 
25/10 03u15  “Student drinkt te weinig water en eet te weinig groenten en fruit”Onderzoekers werken acties uit om de eetgewoonten van hogeschoolstudenten te wijzigen. Uit het onderzoek van de AP Hogeschool bij 1.400 studenten blijkt dat studenten te weinig groenten en fruit eten en te weinig water drinken.11 
25/10 03u15  Dief rooft muisstil handtas uit auto van koppelEen vrouw uit Berlaar is het afgelopen weekend van haar handtas beroofd. Dat gebeurde toen de vrouw met haar man in de auto zat en wachtte tot de voorruit ontdooit was. De dief opende muisstil de achterdeur en stal de tas.11 
25/10 03u00  Basisschool houdt playbackshow voor sneeuwklassenDe leerlingen, ouders en leerkrachten van het zesde leerjaar van de gemeentelijke basisschool van Heultje organiseren op zaterdag 29 oktober een playbackshow t.v.v. de sneeuwklassen. De leerlingen van de school zorgen er dan voor dat er nationale en internationale vedetten neerstrijken in de polyvalente ruimte van hun school.
25/10 00u45  Concurrent van Goffin doet slechte zaak in strijd om ticket voor tennishoogmisThomas Berdych (ATP-10) heeft maandag een bijzonder slechte zaak gedaan in de strijd om een ticket voor de ATP World Tour Finals.16 
25/10 00u15  IN BEELD. Tweedehandsbeurs lokt veel bezoekersOok de meest recente editie van de tweedehandsbeurs van de Gezinsbond kon weer op veel bezoekers rekenen. Zondagmiddag gingen de deuren open vanaf 13.30 uur en konden bezoekers koopjes doen aan de verschillende kraampjes. Van autostoelen tot speelgoed over een hele nieuwe (tweedehands) garderobe voor uw kinderen? Op de tweedehandsbeurs was het allemaal te vinden!15 
25/10 00u15  Meer dan 2.000 vluchtelingen gered op Middellandse Zee, 16 dood aangetroffenOngeveer 2.200 vluchtelingen zijn maandag gered op de Middellandse Zee ter hoogte van Libië, zo deelt de Italiaanse kustwacht mee. Zestien mensen overleefden hun overtocht niet.15 
25/10 00u15  Meer dan 2.300 mensen uit Jungle van Calais vertrokkenOp de eerste dag van de ontruiming van het vluchtelingenkamp - de “Jungle” - van Calais zijn meer dan 2.300 mensen vertrokken. Dat zegt de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Bernard Cazeneuve. Dinsdag en woensdag gaat de ontruiming verder.17 
24/10 23u45  PROXIMUS LEAGUE. Roeselare laat Lierse niet losRoeselare volgt ook na twaalf speeldagen nog in het spoor van Lierse. De West-Vlamingen boekten maandag een 1-2 zege bij Union Sint-Gillis. Bij de rust stond de eindstand al op het bord.
24/10 23u45  Witsel en Lombaerts boeken met Zenit krappe zege tegen hekkensluiterNicolas Lombaerts en Axel Witsel hebben maandag met Zenit Sint-Petersburg een krappe 1-0 zege geboekt tegen hekkensluiter Orenburg.
24/10 22u45  Koningshooikt ontvangt EK Arabische volbloedpaardenZaterdag 29 en zondag 30 oktober wordt in het Azelhof in Koningshooikt het EK voor Arabische volbloedpaarden georganiseerd. De selectiewedstrijden zijn zaterdag, waarna zondag de top drie van elke leeftijdscategorie het tegen elkaar opneemt, met als inzet de Europese titel.
24/10 22u30  Schotse premier: “Ik bluf niet over nieuw referendum”De Schotse premier Nicola Sturgeon noemde haar gesprek met de Britse premier Theresa May over de Brexit “heel frustrerend”. Als de Schotse stem tegen de Brexit niet wordt gerespecteerd, dan dreigt ze met een nieuw onafhankelijkheidsreferendum. “Dat is geen bluf”, waarschuwde ze.
24/10 22u30  Zestien Belgian Cats geselecteerd voor EK-kwalificatieduelsBondscoach Philip Mestdagh maakte maandag een selectie van zestien bekend voor de laatste twee kwalificatiewedstrijden van de Belgian Cats voor het EK vrouwenbasketbal. De Belgen nemen het daarin op 19 november in Namen op tegen Wit-Rusland en op 23 november in Walbrzych tegen Polen.
24/10 22u15  Laureaat van de Arbeid gehuldigd te BerendrechtVoor de zitting van de districtsraad werd gisteren door burgemeester Carl Geeraerts hulde gebracht aan Bernard Clauwaert. Hij werd als schipper laureaat van de arbeid en kreeg het diploma overhandigd door de voorzitter van het districtscollege. Clauwaert werd geboren in Gent op 19 september 1948, maar woont al 25 jaar in de Bosstraat 33 te Berendrecht.
24/10 22u00  Zelf aan de slag me BachbloesemsWie dieper wil ingaan op de werking van Bachbloemsems vindt in deze vierdelige cursus zijn gading. Voorkennis is niet nodig.
24/10 22u00  Regeling verkeerslichten Reetsesteenweg–Pierstraat kan beterNAP vraagt het schepencollege om de verkeerssituatie aan het kruispunt Reetsesteenweg-Pierstraat te herzien. De nieuwe regeling van de verkeerslichten zorgt voor problemen voor afslaand verkeer en de veiligheid voor fietsers.
24/10 22u00  Bestelwagen rijdt in op ongeval: vier gewondenOp de E313 in de richting van Antwerpen is het maandagavond tot een ongeval met vier gewonden gekomen. Even voordien waren even voorbij de oprit in Massenhoven twee auto’s tegen elkaar gereden.
24/10 21u45  Hoe zou de wereld eruitzien als een zesjarige hem tekent?De zesjarige Dom tekent graag, maar heeft nog wel een zekere weg af te leggen voor we hem een tekengenie kunnen noemen. Wat zijn vader met de tekeningen van Dom doet, is wel geniaal. De man herwerkt ze in realistisch uitziende foto’s, ook al tarten de afgebeelde dingen en dieren soms de wetten van de biologie en fysica.
24/10 21u45  Koken met bier in Vrijetijdscentrum De ScheldeDe “Week van de Smaak” doet opnieuw zijn intrede in het polderdistrict met een workshop ‘Koken met Bier’. De vereniging De Keyser doet hiervoor een beroep op bierspecialist HOPsessed en krijgt hierbij steun van het district.
24/10 21u45  Alison Van Uytvanck naar achtste finales in PoitiersAlison Van Uytvanck (WTA-117) heeft zich maandag voor de achtste finales van het met 100.000 dollar gedoteerde WTA-toernooi in het Franse Poitiers geplaatst. De 22-jarige Vlaams-Brabantse deed dat door thuisspeelster Chloë Paquet (WTA-318) met 6-4 en 6-2 te verslaan.
24/10 21u30  Belgische dansers kronen zich tot wereldkampioen hiphopHet Belgische “Empire Crew” won dit weekend de titel van wereldkampioen hiphop in de categorie “Megacrew”, de categorie voor groepen met meer dan acht dansers. De 20-koppige dansgroep won eerder al een Belgische en een Europese titel en wist afgelopen weekend An Lemmens nog de gouden buzzer te doen luiden in Belgium’s Got Talent.
24/10 21u30  Leerlingenraad helpt leerlingen aan laptopsNiet alle leerlingen beschikken thuis over een computer of laptop, waardoor ze hun huiswerk niet optimaal kunnen maken. Dankzij een initiatief van de leerlingenraad is dat probleem in het Sint-Gummaruscollege alvast van de baan.
24/10 21u30  Lierse adviesraad laat luister-cd maken van boek van ALS-patiëntMarc Brants was een enthousiaste leraar en schooldirecteur tot in 2012 de dodelijke spierziekte ALS bij hem werd vastgesteld
24/10 21u15  De Bruyne genomineerd voor Ballon d’Or, Hazard nietKevin de Bruyne is een van de 30 genomineerden voor de Ballon d’Or. Elk jaar reikt France Football de prestigieuze prijs uit aan de beste voetballer van het moment. Eden Hazard, die vorig jaar achtste werd, is dit jaar niet geselecteerd.
24/10 21u00  Vrouw breekt binnen in eigen huis, maar dat loopt pijnlijk afEen vrouw uit vermoedelijk China had zichzelf buitengesloten en moest een manier zien te vinden om terug in haar huis te geraken. Ze vond er niks beter op om allemaal hout op elkaar te stapelen en zo naar het raam van de eerste verdieping te klimmen.
24/10 21u00  Club Brugge moet wenende Wesley twee wedstrijden missenClub Brugge moet het in de competitiewedstrijden tegen Westerlo (26 oktober) en leider Zulte Waregem (29 oktober) zonder Wesley Moraes zien te rooien. De landskampioen legt zich neer bij de drie speeldagen schorsing (waarvan twee effectief) en 800 euro boete die het parket van de Belgische voetbalbond maandag vorderde voor de Braziliaanse spits.
24/10 21u00  Dead or Alive-zanger overleden aan hartaanvalZanger Peter Burns van de eigtiesband Dead or Alive is aan een hartaanval overleden, zo meldt het Britse muziekblad New Musical Express (NME). Burns overleed zondag op 57-jarige leeftijd. Dead or Alive verdiende zijn plaats in de geschiedenisboekjes van de popmuziek met hits als ‘You spin me round (like a record)’ uit 1985 en ‘Lover come back to me’.
24/10 20u30  Dirigent Frans Violet voorgesteld tot Ere-burgerDinsdagavond op de gemeenteraad stelt het college voor om de titel 'ereburger' van de gemeente Willebroek toe te kennen aan dirigent en muzikale duivel-doe-al Frans Violet.
24/10 20u30  “Orde en regelmaat en af en toe een pintje”Zuster Maria Beyers werd gisteren honderd jaar. Dat werd gevierd met de bewoners van woon-zorgcentrum Sint-Vincentius, familie, vrienden en enkele nu volwassen kleuters van weleer.
24/10 20u30  Deze hond is dolblij om vrij rond te lopen na jarenlange opsluiting in kooiWachtend op haar dood in een kooi: dat was het lot van Liszka, een hond die een aandoening heeft aan haar pootjes en daardoor niet meer normaal kon lopen. “Ze lag daar in een kooi, zonder eten of water. Liszka werd slechter behandeld dan het vuil van de straat”, zegt een van de OTOZ Animals medewerkers, een vereniging voor het welzijn van dieren in Polen.
24/10 20u30  Pietluttig besluit betekent het einde van Zwarte PietDe beslissing van de Nederlandse private zender RTL dat de Schoorsteenpiet voortaan de enige Piet is die in de RTL-programma’s te zien zal zijn, heeft voor zeer gemengde reacties gezorgd in politiek Den Haag. Het betekent het einde van Zwarte Piet bij het mediabedrijf.
24/10 20u15  Pliskova verslaat Muguruza na spectaculaire comeback op WTA FinalsUS Open-finaliste Karolina Pliskova (WTA-5) is maandag in Singapore met een zege gestart in de witte groep op de WTA Finals. De 24-jarige Tsjechische versloeg de Spaanse Garbine Muguruza (WTA-6) in 2 uur en 29 minuten met 6-2, 6-7 (4/7) en 7-5.
24/10 20u15  EU geeft België meer tijdEuropees Raadsvoorzitter Donald Tusk roept ons land op om alsnog tot een oplossing te komen over het handelsverdrag Ceta. Hij gelooft dat de top van donderdag met Canada nog kan doorgaan.
24/10 20u00  LIVE. Volg de gemeenteraad over het Tolhuis en de luchtkwaliteitAan het treinstation van Berchem ligt een enorme werf, waar voorheen het grote postgebouw stond. Die site Post X zal vanavond voer voor discussie opleveren op de Antwerpse gemeenteraad. Dat zal echter achter gesloten deuren gebeuren, zo werd maandagavond meegedeeld.
24/10 19u30  M HKA slaat de handen in elkaar met Atheens museumIn Athene opent op 31 oktober een nieuw museum van hedendaagse kunst vlakbij de Akropolis. De eerste expo zal een samenwerking zijn tussen dat nieuwe museum - het EMST - en het Antwerpse M HKA. Volgens het M HKA gaat het om “een theoretische en visuele dialoog tussen de werken uit de collectie van beide musea”.
24/10 19u30  Inbrekers dumpen gestolen brandkast in grachtDe inbrakenplaag bij Turnhoutse bedrijven houdt niet op. Onbekenden sloegen zondagnacht op drie plaatsen toe. Bij Metal Coating Systems (MCS) in de Bremheidelaan namen ze een brandkast mee.
24/10 19u30  Nieuwe viswinkel opent op de BredabaanEr is een nieuwe viswinkel open op de Bredabaan, naast vis kopen kan je er ook je vis opeten.
24/10 19u30  Zorgtrein spoort door stoetersdorpEen treintje vol senioren toert vrolijk door Herenthout. De Dag van de Zorg is een initiatief van Thuiszorg Kempen.
24/10 19u30  Zoutzuur gelekt bij kerncentrale Tihange 1Bij de kerncentrale Tihange 1 is drie tot vier kubieke meter zoutzuur gelekt. Dat meldt de brandweer.
24/10 19u15  Geef welvaartsziekten geen kansOkra Academie Voorkempen heeft donderdag 27 oktober tussen 14u en 16u Kristien Smets te gast in de raadzaal van het gemeentehuis van Zandhoven, Liersebaan 12. Ze komt er spreken over welvaartsziekten.
24/10 19u15  LIVE. Volg de gemeenteraad over Post X en het TolhuisAan het treinstation van Berchem ligt een enorme werf, waar voorheen het grote postgebouw stond. Die site Post X zal vanavond voer voor discussie opleveren op de Antwerpse gemeenteraad.
24/10 19u15  Kerkconcert van harmonie Sint-AmelbergaHarmonie Sint-Amelberga uit Zandhoven onder leiding van dirigent Koen Thijs geeft zondag 30 oktober om 15u een kerkconcert in de kerk van Massenhoven. Iedereen is welkom voor dit ongetwijfeld sfeervol concert in een mooi decor. Op zaterdag 5 november om 19.30u wordt de kerk van Viersel de gelegenheidsconcertzaal voor de harmonie.
24/10 19u00  Sixties-zanger Bobby Vee overledenBobby Vee, in de jaren zestig een tieneridool met wereldhits als “Take good care of my baby” (1961) en “Rubber ball” (nvdr: wel degelijk enkelvoud), is op 73-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn zoon. In 2011 was Vee, echte naam Velline, gediagnosticeerd met de ziekte van Alzheimer. In zijn muzikale carrière haalde Vee niet minder dan 38 keer de top 100.
24/10 19u00  Steve Darcis met Italiaan vlot naar kwartfinales dubbelspel in BoedapestSteve Darcis heeft zich maandag samen met de Italiaan Alessando Motti voor de kwartfinales van het dubbelspel geplaatst op het challengertoernooi van Boedapest (64.000 euro). In de eerste ronde nam het duo in een uur tijd met 6-2 en 6-4 de maat van de Italiaan Riccardo Ghedin en de Nederlander Mark Vervoort.
24/10 19u00  Luxe-ontbijt van voetbal MassenhovenOp 11 november organiseert de voetbal van Massenhoven een luxe-ontbijt in haar kantine aan de Kerkstraat 145 in Massenhoven. Ontbijters betalen 12 euro per persoon, kinderen jonger dan 10 jaar betalen slechts 6 euro. Reserveren op voorhand hoeft niet. Iedereen is welkom.
24/10 18u45  De Wever: “PS beschadigt nu ook Europa”De Vlaamse regeringspartijen reageren teleurgesteld op het Waalse njet tegen het Canadees-Europees vrijhandelsverdrag (Ceta).
24/10 18u45  Nieuwe voorzitter bij Open VLDYves De Clerck neemt het voorzitterschap van Open VLD Boom over van Lieve Pauwels. Beiden werkten de afgelopen jaren al samen: Lieve Pauwels was 4 jaar voorzitter terwijl Yves De Clerck al actief was als penningmeester in het partijbestuur.
24/10 18u30  Dakwerker omgekomen bij arbeidsongeval in Sint-NiklaasIn Sint-Niklaas is maandagmiddag een dakwerker om het leven gekomen bij een arbeidsongeval. Dat meldt de hulpverleningszone Waasland. De man was werken aan het uitvoeren op een dak van een woning toen een gevel instortte.
24/10 18u30  Belgische selectie voor EK veldrijden bekendBondscoach Rudy De Bie heeft zijn acht namen voor het EK veldrijden in Pont-Château van komend weekend bekendgemaakt. Kopman bij de elites is uiteraard Wout van Aert. Ook Michaël Vanthourenhout, Laurens Sweeck, Kevin Pauwels, Jens Adams, Toon Aerts, Wietse Bosmans en Tim Merlier zijn opgeroepen.
24/10 18u15  De Croo: “Afspringen CETA kan erger zijn dan Brexit”Vicepremier Alexander De Croo (Open Vld) reageert vanuit de Jordaanse hoofdstad Amman zeer teleurgesteld op het nieuws dat België CETA, het veelbesproken vrijhandelsakkoord tussen de Europese Unie en Canada, niet kan ondertekenen. Als de EU en Canada er inderdaad niet in slagen om een akkoord te tekenen, dan vormt de Waalse beslissing om zich tegen de ondertekening te blijven verzetten “afbraak van Europa”. Hij vreest een scenario dat “erger dan de Brexit kan zijn”.
24/10 18u15  Ann Wauters denkt met WNBA-titel op zak nog niet aan stoppenAnn Wauters won afgelopen week met LA Sparks de WNBA-titel en voegde zo een nieuwe prijs toe aan haar al indrukwekkende erelijst. Morgen/dinsdag stapt ze alweer op het vliegtuig richting Turkije, waar ze een seizoen de kleuren van Kayseri gaat verdedigen. Tussendoor nam ze maandag even de tijd om in Brussel met de pers te praten.
24/10 18u00  Gigantische bruine beer en man knuffelen als beste vriendenJim en zijn vrouw Susan uit New York hebben een zeer speciale band met Jimbo, een 22-jarige Kodiakbeer. Het koppel refereert zelfs naar Jimbo als hun zoon. “Jimbo is een hele lieve beer, maar soms kent hij zijn eigen sterkte niet”, zegt Jim.
24/10 18u00  Politiebaas De Bolle wil meer volk en minder zonesVolgens Catherine De Bolle, commissaris-generaal van de federale politie, is er op dit moment te weinig personeel om alle taken te kunnen vervullen. Dat zei ze maandag in de parlementaire onderzoekscommissie naar de aanslagen van 22 maart. Het aantal lokale politiezones is volgens haar daarnaast te groot om efficiënt te kunnen werken.
24/10 18u00  VIDEO. Antwerpse douane neemt tweede patrouilleschip in gebruikIn Antwerpen heeft de douane maandag het nieuwe patrouillevaartuig ’Zeeleeuw’ officieel gedoopt en in gebruik genomen. Het zal op zee worden ingezet voor controles op onder meer drugs en andere smokkelwaar, maar ook voor de bestrijding van terreur.
24/10 17u45  Eerste Octopuspaal in TisseltDe Basisschool Klim-Op in Tisselt heeft de eerste Octopuspaal in de gemeente gekregen. De school won die met de eerder gehouden (familie)fietstocht, waar ze met het meeste aantal deelnemers aan de start verscheen. Het kleurrijke hebbeding dat de automobilist de nabijheid van een school signaleert en zegt dat 30 kilometer per uur genoeg is, staat in de Blaasveldstraat ter hoogte van de school opgesteld.
24/10 17u45  Zijn aliens verantwoordelijk voor vreemde boodschappen uit het heelal?Twee wetenschappers van de Laval universiteit van het Canadese Québec hebben de afgelopen jaren 2,5 miljoen sterren geobserveerd. Bij de overgrote meerderheid daarvan heb ze niets abnormaals kunnen vaststellen, maar bij 234 sterren hoorden ze dusdanig vreemde “boodschappen” dat ze vermoeden dat het wel eens om buitenaards leven zou kunnen gaan. Dat staat te lezen in The Independent.
24/10 17u45  Tennisster Kuznetsova knipt tijdens wedstrijd stuk van haarAgnieszka Radwanska (WTA-3) is niet goed begonnen aan haar titelverdediging op de WTA Finals in Singapore (hard/7 miljoen dollar). De 27-jarige Poolse moest maandag in drie sets de duimen leggen voor de 31-jarige Russin Svetlana Kuznetsova (WTA-9). Na 2 uur en 48 minuten stond de 7-5, 1-6 en 7-5 eindstand op het scorebord. Opvallend: tijdens de partij besloot Kuznetsova, die kennelijk last had van haar lange pony, een break te gebruiken om de schaar in haar lokken te zetten.
24/10 17u45  Record Bank verdwijnt binnenkort uit het straatbeeldDe merknaam Record Bank zou in de loop van volgend jaar verdwijnen. De directie van ING België wil alle bankkantoren omdopen naar één merk (ING), uiterlijk tegen eind 2017.
24/10 17u45  Chrissy Teigen krijgt forse kritiek voor het 'verkeerd' dragen van haar babyChrissy Teigen, badpakkenmodel en vrouw van John Legend, krijgt op Twitter af te rekenen met een horde 'mommy shamers'. Die geven kritiek nadat er foto's waren opgedoken waarop Teigen haar baby een beetje onhandig vast lijkt te houden. Ongepast klinkt het in de reacties. Meer dan de commentaren zat, heeft ze nu haar Twitter privé gemaakt.
24/10 17u30  Kuznetsova dient titelverdedigster Radwanska nederlaag toeAgnieszka Radwanska (WTA-3) is niet goed begonnen aan haar titelverdediging op de WTA Finals in Singapore (hard/7 miljoen dollar). De 27-jarige Poolse moest maandag in drie sets de duimen leggen voor de 31-jarige Russin Svetlana Kuznetsova (WTA-9). Na 2 uur en 48 minuten stond de 7-5, 1-6 en 7-5 eindstand op het scorebord.
24/10 17u30  Meer dan 50.000 boeken verhuizen naar rijksarchiefMaandag is gestart met de verhuis van meer dan 51.000 boeken uit de historische bibliotheek van de Bornemse abdij naar het rijksarchief in Beveren. Dat gebeurt omdat de bibliotheek binnenkort wordt gerestaureerd. De voorbereidingen voor de verhuis startten al in 2013.
24/10 17u30  Britney Spears laat bijna borsten zien tijdens optredenOops she (almost) did it again. Zaterdag tijdens een optreden in Las Vegas had Britney Spears een probleem met haar topje. De zangeres was hevig aan het dansen toen haar bovenstuk loskwam.
24/10 17u30  Poetsvrouw gaat aan de haal met juwelen bij 17 klantenEen 53-jarige ex-poetsvrouw uit Weelde (Ravels) riskeert een celstraf van tien maanden omdat ze bij zeventien klanten aan de haal ging met dure juwelen.
24/10 17u30  Syrische hackers vallen website Gazet van Antwerpen aanSyrische hackers, gesteund door Rusland, hebben maandagnamiddag een grootscheepse aanval ingezet op de websites van Mediahuis. Ze deden dat uit protest tegen de Belgische bombardementen op Syrië. Zo is de website van Gazet van Antwerpen sinds 15 uur moeilijk bereikbaar. Het federaal parket heeft al een onderzoek geopend en ook bij het FBI kent de organisatie.
24/10 17u30  Zo doen de pret- en dierenparken je huiveren met HalloweenSinds enkele jaren zetten de Belgische pretparken groots in op Halloween. De domeinen krijgen een griezelige make-over en er zijn tal van nieuwe attracties die je lef op de proef stellen. Dit hebben ze in het najaar van 2016 in petto.
24/10 17u30  Antwerpenaar al bijna een maand vermistDe federale politie heeft een opsporingsbericht verspreid van de 33-jarige Raheel Munir uit Antwerpen die al bijna een maand vermist is.
24/10 17u30  Mitch Apau (Westerlo) wordt vervolgd op basis van televisiebeeldenDe Reviewcommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft maandag naar aanleiding van de elfde speeldag in de Jupiler Pro League vier fases geanalyseerd. Op basis van de televisiebeelden besliste de commissie Mitch Apau, de rechtsachter van KVC Westerlo, te laten vervolgen door het Bondsparket.
24/10 16u30  Gva.be slachtoffer van cyberaanvalDe websites van Gazet van Antwerpen en de andere Vlaamse Mediahuiskranten waren rond 15 uur vanmiddag het slachtoffer van een cyberaanval. Die werd via mail opgeëist door een beweging die zichzelf ‘Syrian Cyber Army’ noemt.
24/10 16u30  Bioloog pleit voor meer respect: “Ook apen hebben privacy nodig”Zet gorilla’s achter muren met kijkgaatjes in plaats van achter glas. Dan hebben ze privacy. Dat zegt de Britse bioloog David Attenborough, nadat vorige week een gorilla kortstondig was uitgebroken uit zijn hok in de London Zoo. In de Zoo van Antwerpen hebben ze een tussenoplossing: privékamers.
24/10 16u30  Alcoholplan nog niet voor meteenEr komt voorlopig geen globaal Belgisch alcoholplan. De Interministeriële Conferentie (IMC) maandag waarop minister van Volksgezondheid Maggie De Block samenzat met de verschillende gemeenschappen over de goedkeuring van dat plan, is op niks uitgedraaid. Vorige week nog had het Vlaamse expertisecentrum voor Alcohol en andere drugs (VAD) ervoor gepleit om alcohol even streng aan te pakken als tabak en de prijzen voor alcohol stevig te laten stijgen.
24/10 16u30  Bart Somers staat op shortlist van World Mayor Prize 2016Mechels burgemeester Bart Somers (Open Vld) staat samen met veertien andere burgervaders op de shortlist van de World Mayor Prize 2016. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. De winnaar wordt eind januari gekozen. In 2014 was de Gentse burgemeester Daniël Termont (sp.a) nog genomineerd voor de prijs, hij werd toen uiteindelijk tweede.
24/10 16u30  IOC ondersteunt koppel dat getuigde over staatsgestuurd Russisch dopingmisbruikHet Internationaal Olympisch Comité (IOC) laat Yuliya Stepanova en haar partner Vitaly Stepanov niet in de kou na hun getuigenis over een staatsgestuurd Russisch dopingapparaat. De twee leven ondergedoken in de Verenigde Staten maar krijgen daar steun vanuit IOC-hoek.
24/10 16u30  Overvaller bekent pas op proces: “Ik had geen inkomen”Hamza R. (19) heeft pas tijdens zijn proces de overval bekend die hij in maart van dit jaar pleegde op drankencentrale Quali Drinks. Het parket vordert 18 maanden cel en 1200 euro boete.
24/10 16u30  Trouwfeest Jonas Van Geel en James Cooke meteen uitverkocht, fans teleurgesteldEén minuut. Zo snel was het trouwfeest van Jonas Van Geel en James Cooke uitverkocht. 500 gasten waren er als de kippen bij om een ticketje te bemachtigen voor het feest ten voordele van Rode Neuzen Dag. Een geslaagd initiatief dus, al komt er op Facebook ook heel wat kritiek op de organisatie van de ticketverkoop.
24/10 14u45  Sven De Ridder staat doodsangsten uit in Jonas & Van GeelOp dinsdag 25 oktober 2016 ontvangt de drukst bezochte zetel van het land opnieuw de crème de la crème van de Vlaamse showbusiness. Erik Van Looy, Sam Gooris en Sven De Ridder zijn samen te gast in Jonas & Van Geel. Al zal die laatste zich dat mogelijk beklagen. Hij wordt door Jonas geconfronteerd met zijn allergrootste angst: hoogtes.
24/10 14u45  Verlichtingszaak krijgt inbrekers over de vloerOnbekenden hebben in de nacht van zondag op maandag rond 5 uur ingebroken bij een verlichtingszaak in de Van de Wervestraat in Antwerpen.
24/10 14u45  Overleg over CETA-verdrag afgesprongenHet overleg over het CETA-verdrag is afgesprongen. Het ziet er voorlopig naar uit dat de top van komende donderdag geannuleerd wordt.
24/10 14u30  De Bruyne geselecteerd voor Ballon d’Or, Hazard mist nominatieKevin de Bruyne is een van de genomineerden voor de Ballon d’Or. Elk jaar reikt France Football de prestigieuze prijs uit aan de beste voetballer van het moment. Eden Hazard, die vorig jaar achtste werd, is dit jaar niet geselecteerd.
24/10 14u30  Fietsdief slaat slag terwijl politie hem in het oog houdtEen fietspatrouille merkte zondag rond 20.50 uur in de Sudermanstraat in Antwerpen een man op die zich verdacht gedroeg.
24/10 14u30  Verontrustend: 9 op 10 Belgen liggen niet wakker van soa’sNegen op de tien Belgen maken zich geen zorgen over seksueel overdraagbare aandoeningen en denken geen risico te lopen om met een soa besmet te geraken. Dat blijkt uit een enquête waarvan de resultaten maandag werden voorgesteld. “Alarmerende cijfers”, zeggen initiatiefnemers Sensoa (Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid), haar Franstalige tegenhanger Plate-Forme Prévention Sida, en Durex. Daarom organiseren ze in november een Maand van de Preventie, “om de kloof tussen perceptie en werkelijkheid van soa’s en hiv/aids te dichten”.
24/10 14u15  GET THE LOOK. Gelaagd naar buiten zoals Dakota JohnsonDe Amerikaanse actrice Dakota Johnson, de dochter van acteurskoppel Don Johnson en Melanie Griffith, wandelde vorige week door de straten van de New Yorkse wijk Soho. De ‘Fifty Shades’-ster was voorbereid op het wisselvallige karakter van de herfst en kleedde zich modieus in laagjes. Te warm? Dan mag de trui uit, maar je hebt hem wel bij je als het weer frisser wordt.
24/10 14u15  Simon Mignolet krijgt nog eens een kans bij LiverpoolSimon Mignolet is op de bank verzeild geraakt bij Liverpool ten nadele van de jonge Duitser Loris Karius. De Rode Duivel krijgt dinsdag echter nog eens een speelkans van Jürgen Klopp in de League Cup tegen de Spurs.
24/10 14u15  Leuven wil winkels vaker open op zondagHet Leuvense stadsbestuur heeft beslist om het statuut van toeristisch centrum aan te vragen zodat er aan handelaars meer afwijkingen kunnen worden toegestaan op de wekelijkse rustdag. Dit gebeurt op vraag van de handelaarsvereniging Liefst Leuven. Momenteel is dit aantal beperkt tot 15 per jaar. Als de federale overheid het statuut toekent loopt dit aantal op 40.
24/10 14u15  De Buurtpolitie ook op het grote scherm immens populair: “De film is op dezelfde goedkope manier als de tv-reeks gemaakt”Ze zijn al superpopulair op het kleine scherm en niets staat de gezichten van De Buurtpolitie in de weg om nu ook brokken te maken in de cinema. De Grote Geldroof, hun eerste film, ging zaterdag in première in Antwerpen. “De film is op dezelfde goedkope manier als de tv-reeks gemaakt.”
24/10 14u00  Dief probeert huis binnen te breken door raam te forcerenEen dief heeft afgelopen weekend een inbraakpoging ondernomen in een woning in de Anjerlaan in Retie. Hij probeerde er binnen te geraken door een raam te forceren, maar dat mislukte. De braaksporen werden zondagmiddag vastgesteld.
24/10 14u00  Schriekse kerkklokken luiden even niet meerDe kerkklokken luiden al een dag of tien niet meer in Schriek (Heist-op-den-Berg). Bij de restauratiewerken aan de kerktoren bleek dat twee belangrijke draagbalken deels aangetast zijn door houtrot.
24/10 14u00  VIDEO. Tranen bij afscheid van bakkerin Mieke: “Het is verschrikkelijk”Treurnis aan de Leugenberg in Ekeren want de bakkerij van Mieke stopt ermee. Het was een van de laatste buurtwinkels daar.
24/10 14u00  Fazli Kocabas (OH Leuven) riskeert twee speeldagen schorsingHet parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft maandag twee speeldagen schorsing en 200 euro boete gevraagd voor Fazli Kocabas, die zo de laatste twee duels van de eerste speelronde in de Proximus League dreigt te missen. De centrale verdediger van Oud-Heverlee Leuven werd op de twaalfde speeldag in eerste klasse B rechtstreeks uitgesloten.
24/10 14u00  Foute toplaag Hoogeind ’s nachts afgeschraapt en herlegdOmdat de huidige asfaltlaag in het Hoogeind tussen Danckersweg en Plantinlaan niet goed is gelegd, komt er een nieuwe toplaag.
24/10 13u45  Brits kampioen Adam Blythe ruilt Tinkoff voor Aqua Blue SportAdam Blythe, de Britse kampioen op de weg, draagt volgend seizoen het shirt van Aqua Blue Sport. De nieuwe Ierse procontinentale ploeg kondigde zijn komst maandag aan.
24/10 13u45  Foute toplaag Hoogeind ’s nachts afgeschraapt en herlegdOmdat de huidige asfaltlaag in het Hoogeind tussen Danckersweg en Plantinlaan niet goed is gelegd, komt er een nieuwe toplaag.
24/10 13u30  Infoavond Lokaal Fonds voor leden Uitvoerend Comité MolOp dinsdag 25 oktober is iedereen welkom op de informatieavond van Mona vzw over het Lokaal Fonds. Dit Lokaal Fonds is op zoek naar leden voor haar Uitvoerend Comité Mol. De infoavond vindt plaats van 20 tot 22 uur in Zaal 't Getouw.
24/10 13u30  Verdachten moord Sleeckxstraat riskeren tot 29 jaar celVoor de correctionele rechtbank van Antwerpen is maandag het proces rond de moord op Ahmet Karabacak (37) begonnen. Vier beklaagden staan terecht: zijn echtgenote Seda (32), haar minnaar Emre (31), diens broer Enes (25) en zijn vriend Ibrahim E. (27). Seda riskeert 29 jaar cel, haar minnaar 27 jaar.
24/10 13u30  Rutten stuurt Van Biesen naar statutaire commissie na “terug naar Marokko”-relDe statutaire commissie van Open Vld, het interne deontologische orgaan van de partij, zal zich over de uitspraken van Kamerlid Luk Van Biesen buigen. Dat zegt voorzitster Gwendolyn Rutten na afloop van het partijbestuur maandag. Volgens Rutten zijn de waarden en liberale basisbeginselen geschonden.
24/10 13u30  Universeel sprookje betovert Arsenaal/LazarusActeurs Jaak Van Assche en Zouzou Ben Chikha delen de planken bij Arsenaal/Lazarus in een nieuw toneelstuk van auteur Pieter De Buysser. De zonder zon zon belooft een universeel sprookje te worden: Magisch, komisch, absurd, maar ook actueel en maatschappelijk relevant.
24/10 13u15  Belgisch ontwerpersduo steekt personeel The Jane in het nieuwNiet alleen de gerechten en het interieur horen er piekfijn uit te zien in een sterrenrestaurant, dat geldt evenzeer voor het personeel. The Jane in Antwerpen gaat daarom in zee met het Belgische modelabel Les Hommes.
24/10 13u00  Facebook haalt pagina ‘Wat Als?' offline na te blote sketchDe Facebookpagina van het VTM-programma Wat Als? is maandagmorgen offline gehaald door Facebook. “Eén en ander heeft te maken met de sketch ‘Wat als homoseksualiteit niet bestond?’, waar volgens Facebook vermoedelijk teveel bloot in zat.”
24/10 13u00  Geen fan van sproetjes? Zo verdoezelt deze make-upartieste de hareDe Braziliaanse make-upartieste Mari Maria heeft heel wat sproetjes verspreid over haar hele gezicht. Naturel heel mooi, maar soms kiest ze er toch voor om ze weg te schminken. In een filmpje op Instagram toont ze hoe ze daarvoor te werk gaat.
24/10 12u45  Vloer van Bevers café uitgegraven in zoektocht naar vermiste manDe federale politie en de Civiele Bescherming zijn maandagochtend een nieuwe zoekactie gestart naar Jean Vercarre, de 68-jarige man uit Wetteren die sinds juni vermist is. De zoekactie situeert zich opnieuw in een voormalig café in Beveren, waar enkele dagen geleden ook al gezocht werd.
24/10 12u45  Gaia voert actie bij Vlaamse partijen voor verbod op onverdoofd slachtenDierenrechtenorganisatie Gaia voerde maandagmorgen actie bij verschillende Vlaamse partijhoofdkwartieren voor de invoering van een verbod op onverdoofd slachten. Woensdag stemt de commissie Dierenwelzijn van het Vlaams Parlement over de voorstellen die Hermes Sanctorum en Vlaams Belang hierover hebben ingediend.
24/10 12u45  Negen op de tien Belgen liggen niet wakker van soa’sNegen op de tien Belgen maken zich geen zorgen over seksueel overdraagbare aandoeningen en denken geen risico te lopen om met een soa besmet te geraken. Dat blijkt althans uit een online enquête door onderzoeksbureau Ipsos.
24/10 12u30  Aanleg nieuw voetpad in Onze-Lieve-Vrouw-WaverVanaf vandaag vinden er in Onze-Lieve-Vrouw-Waver verschillende werkzaamheden plaats. Zo wordt het voetpad vanaf de Molenstraat tot voorbij de feestzaal Graaf d’Elissem en van de Leemstraat tot de Molenstraat volledig vernieuwd.
24/10 12u30  Teleurgestelde Justin Bieber stormt van het podiumJustin Bieber is momenteel bezig aan zijn ‘Purpose Tour’ en is teleurgesteld in zijn ‘beliebers’, althans diegenen die schreeuwen als hij iets wil vertellen. De Canadese popster (22) was in het Britse Manchester aan het praten tegen zijn publiek, maar het was niet stil genoeg. Toen er ook nog boegeroep volgde, trapte hij het af.
24/10 12u15  Katatonia in Trix (23/10/2016): Met de groeten van de treurwilgAls muziek onder te verdelen zou zijn in seizoenen, dan vind je Katatonia onder de H van herfst. De Zweden brengen melancholische nummers waarin lichtere en melodieuze stukken afgewisseld worden met zwaardere passages. Het is sfeervolle muziek die een steeds groter publiek aanspreekt, waardoor het toch verrassend is dat de Antwerpse Trix afgelopen zondagavond slechts voor driekwart gevuld was.
24/10 12u15  Deze vrouw vangt zieke en gestrande zeelui op: “Ik ben een beetje de moeder van de zeelui”Eenzaamheid, heimwee, verveling of ziekte. Zeelieden die in Antwerpen aankomen, kunnen rekenen op Ann Van der Sypt, de sociaal werkster van het Antwerp Harbour Hotel.
24/10 12u15  VIDEO. Verwaarloosde hond wil niet gered worden, maar verzorgers brengen hem op andere gedachtenDe Amerikaanse non-profitorganisatie 'Hope For Paws' heeft al een serieuze reputatie opgebouwd wat betreft de verzorging van verwaarloosde honden. En ook hun nieuwste video laat vele kijkers niet onberoerd.
24/10 12u00  Wordt wenende Wesley drie wedstrijden geschorst voor elleboog?Club Brugge-spits Wesley wacht een schorsing voor zijn rode kaart tegen Anderlecht. Het Bondsparket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond diende een voorstel van minnelijke schikking in: drie speeldagen schorsing (waarvan twee effectief) en een boete van 800 euro.
24/10 12u00  Herman De Croo: “Een liberaal kan nooit racistisch zijn”“Onze partij is principieel. Een liberaal kan nooit racistisch zijn.” Dat zei Open VLD-coryfee Herman De Croo maandagochtend bij aanvang van het partijbestuur. Mogelijk wordt na de bijeenkomst duidelijk of Kamerlid Luk Van Biesen voor de statutaire commissie moet verschijnen omwille van een omstreden interview.
24/10 12u00  Jurlylid 'So You Think You Can Dance' woedend over seksistisch artikelJan Kooijman, vooral bekend als jurylid van 'So You Think You Can Dance' , heeft op Twitter zwaar uitgehaald naar de Nederlandse editie van het magazine Esquire. Dat had een artikel gepubliceerd onder de titel '31 vrouwen die elke man een keer moet hebben gehad'. 'Stijlloos', noemt hij het.
24/10 12u00  Vrouw stopte met suiker in haar thee en viel bijna twintig kilo afDe Australische advocate Kathryn Dickie (37) houdt van zoete thee en deed de voorbije jaren vijf klontjes suiker in haar kopje. Onder meer die gewoonte was nefast voor haar lijn: ze kwam veel bij, maar toen ze de suikerklontjes achterwege liet, merkte ze snel verschil.
24/10 11u45  Youri Tielemans is niet de Golden Boy van 2016De Portugees Renato Sanches (19) is de laureaat van de Golden Boy Award. Met deze onderscheiding bekroont het Italiaanse sportblad Tuttosport de beste voetballer onder 21 jaar in Europa.
24/10 11u45  Nieuw koalamannetje maakt intrede in de ZooVrouwtjeskoala Guwara uit de Antwerpse Zoo heeft een nieuw lief: Omaroo. Omaroo is zaterdag vanuit Frankrijk naar Antwerpen gekomen, speciaal voor Guwara. De Zoo hoopt nu dat er snel koalababy's van komen.
24/10 11u45  Kanye West dreigt met boycot op de Grammy'sKanye West is het weer eens niet eens met iets. Dit keer vindt hij het niet kunnen dat het album 'Blonde' van Frank Ocean niet genomineerd zal worden voor een Grammy. Tijdens een concert liet hij weten dat hij uit protest de uitreiking van de Grammy's zal boycotten.
24/10 11u30  Klasgenoten van Sint-Hubertusschool plannen reünieMarleen Machiels en Nancy Van den Heuvel (beiden 55) riepen hun klasgenoten van de Sint-Hubertusschool van destijds samen voor een reünie. Deze vond plaats in zaal Den Tighel.
24/10 11u30  Carrefour wil Easy-winkels uitbreiden van Antwerpen naar rest van het landCarrefour wil in België 100 buurtwinkels onder de naam Easy openen. Dat heeft de Franse supermarktketen maandag bekendgemaakt. Easy zal qua winkeloppervlakte en aanbod tussen de al bestaande Carrefour-winkelconcepten Express en Market zitten en vooral verse producten in de rekken hebben.
24/10 11u15  Grobbendonkse leerlingen herdenken verkeersslachtoffersAlle leerlingen van de Grobbendonkse scholen zullen op vrijdag 28 oktober 2016 deelnemen aan een herdenkingsmoment voor verkeersslachtoffers aan het Astridplein.
24/10 11u15  Max Walscheid sprint naar zege in derde etappe ronde van HainanDe Duitser Max Walscheid (Giant-Alpecin) heeft maandag de derde rit in de wielerronde van Hainan (Chn/2.BC) op zijn naam geschreven.
24/10 11u15  Zo smaakt een goedkoop wijntje beterHeb je voor een etentje met vrienden niet in een dure wijn geïnvesteerd, dan kan je een goedkope fles alsnog opwaarderen. Presenteer er wat kaas bij en de smaak van de wijn verbetert. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van het centrum voor smaak- en eetpatronen in het Franse Dijon, verschenen in het vakblad Food Science.
24/10 11u15  De Bruyne geselecteerd voor Ballon d’OrKevin de Bruyne is een van de genomineerden voor de Ballon d’Or. Elk jaar reikt France Football de prestigieuze prijs uit aan de beste voetballer van het moment.
24/10 11u00  Kevin De Bruyne genomineerd voor Gouden BalRode Duivel Kevin De Bruyne (Manchester City) maakt kans op de prestigieuze Gouden Bal. Dat maakte het organiserende France Football bekend.
24/10 11u00  Weinig belangstelling voor vrijetijdsaanbodHet kinderprogramma voor de herfstvakantie, uitgewerkt door de dienst Vrije Tijd, is grotendeels geannuleerd door te weinig inschrijvingen. Het aanbod is hierdoor ingeperkt.
24/10 11u00  Myriam (19) is moslima en Miss België-finaliste: “Zonder mijn geloof voel ik me leeg”Ze woont in hartje Molenbeek en is een praktiserende moslima met Marokkaanse roots. En toch voelt Myriam Sahili (19) zich op haar plaats in de finale van Miss België. Met haar deelname wil ze komaf maken met vooroordelen. “Zonder mijn geloof voel ik me leeg, maar de islam moet dringend weg van de clichés. Weg van de onaangepaste moslim die hele dagen niet anders doet dan nors kijken.”
24/10 11u00  Myriam (19), moslima uit hartje Molenbeek in finale Miss België: “Zonder de islam ben ik in de war”Ze woont in hartje Molenbeek en is een praktiserende moslima met Marokkaanse roots. En toch voelt Myriam Sahili (19) zich op haar plaats in de finale van Miss België. Met haar deelname wil ze komaf maken met vooroordelen. “Zonder mijn geloof voel ik me leeg, maar de islam moet dringend weg van de clichés. Weg van de onaangepaste moslim die hele dagen niet anders doet dan nors kijken.”
24/10 11u00  Hoelang mag je kind volgens experts eigenlijk op de tablet?Tablets zijn haast niet meer weg te denken uit de huishoudens en kinderen groeien er dan ook mee op. Maar hoelang en wanneer laat je ze best wel of niet naar filmpjes kijken en spelletjes spelen zonder dat de gevolgen ervan nefast zijn? De vereniging van Amerikaanse pediaters heeft daarvoor enkele nieuwe richtlijnen gelanceerd.
24/10 10u45  Ongeval op E313 medeoorzaak van verkeershinder rond AntwerpenOok maandagvoormiddag verloopt het verkeer rond Antwerpen allesbehalve vlot. Een van de boosdoeners was een aanrijding op de E313 ter hoogte van Antwerpen-Oost in de rijrichting van Hasselt.
24/10 10u45  Vollere wenkbrauwen? Daar bestaat een simpel trucje voorDe Amerikaanse blogster Shelby Triglia kent veel trucjes om een mooie look met make-up te bekomen, maar een van haar meest recente hacks helpt dames die vollere wenkbrauwen willen. Het enige wat je nodig hebt? Een stuk zeep.
24/10 10u15  Israël voert luchtaanvallen uit op GazastrookDe Israëlische luchtmacht heeft de islamitische beweging Hamas in de Gazastrook aangevallen. De raids waren een reactie op een raket die vanop het Palestijnse gebied naar het zuiden van Israël werd afgevuurd, aldus het Israëlische leger.
24/10 10u15  “We hebben jaren voor Jules gezorgd, en nu mogen we hem niet eens zien”Zijn speelgoed ligt er nog. Zijn kleren ook. Alsof Jules (6) elk moment weer bij zijn mama en mammie Lieve (38) en Els (41) kan binnen-wandelen. Maar het jongetje zit door onbegrijpelijk juridisch getouwtrek al bijna twee jaar in een jeugdinstelling in Parijs. “We weten wel dat hij niet meer in die kleren past. Maar we kunnen ze niet weg doen. Hij is ons kind.”
24/10 10u15  Boze Samsung-klanten stappen naar rechterTechnologieconcern Samsung is door gedupeerde Galaxy Note 7-gebruikers in Zuid-Korea voor de rechter gedaagd. Ruim 500 klanten die vanwege brandgevaar van de smartphones hun nieuwe toestel moesten inleveren, zijn boos en eisen een schadevergoeding van omgerekend 406 euro per persoon.
24/10 10u00  Vijf doden bij crash militair vliegtuig op MaltaOp Malta zijn maandagochtend vijf doden gevallen nadat een militair vliegtuig was gecrasht in Luqa. Dat berichten lokale media. Het zou gaan om een tweemotorige Metroliner die door het Europese grensagentschap Frontex werd gecharterd van Luxemburg en op weg was naar Misurata in Libië.
24/10 10u00  Podium te klein voor 234 Schildese sportkampioenenDe Nacht van de Sport is het jaarlijkse feest voor sportkampioenen in Schilde, dat ook dit jaar plaatsvond.
24/10 10u00  VIDEO. Man jaagt al 12 jaar, maar de ontmoeting met dit hert vergeet hij nooit meer'In de twaalf jaar dat ik al jaag, heb ik dit nog nooit meegemaakt', schreef de Amerikaan Jordan Maxon bij zijn video op YouTube. De man uit Wisconsin ontmoette een vriendelijk hert dat duidelijk zin had in een aangename kennismaking. En die kreeg zelfs een wondermooi einde.
24/10 10u00  VIDEO. Gigantische spin vangt muisOver een paar dagen is het Halloween. Maar nu al gaat een griezelig beeld de wereld rond: dat van een gigantische spin die een muis wegsleurt.
24/10 10u00  Cru presenteert goddelijke Italiaanse porchetta uit regio RomeMeer dan een half jaar voor Mercado de deuren opende in hartje Antwerpen, was er ook al Cru, de versmarkt van Colruyt in Wijnegem. Assistent-belevingsmanager Dimitri Van Ghendt nodigde gisteren zes leveranciers uit op het eerste foodfestival voor de winkel bij Kanaal aan het Albertkanaal.
24/10 10u00  Heraanleg van plein Apollostraat gaat van startDe werken aan het plein in de Apollostraat in Berchem gaan deze week van start. De heraanleg van het plein is één van de verschillende projecten waarop het district inzet om de wijk Groenenhoek op te waarderen.
24/10 10u00  Koningshofconcerten solidair met sociale kruidenier Appel & EiHeel wat wat organisatoren van culturele evenement hengelen naar overheidssubsidies, maar Mieke Gielis en Adriaan De Koster slagen er nu al enkele jaren in om op eigen kracht een concertencyclus met sterke hedendaagse uitvoerders van oude en klassieke muziek te organiseren en daarna nog geld over te houden om lokale goede doelen te steunen.
24/10 09u45  Wereldspeler Carrefour zet lokale producten in etalageHuisbrouwerij D’Oude Caert uit Brasschaat en artisanale krokettendraaiers van Spelters uit Merksem zijn twee van de acht kleine lokale producenten waarvoor supermarktdirecteur Jeroen Vercammen zaterdag in zijn grote Carrefour in Schoten graag plaats maakte.
24/10 09u45  Maryna Zanevska wordt derde Belg op WTA-ranking na Wickmayer en FlipkensYanina Wickmayer, 52e, en Kirsten Flipkens, 62e, winnen maandag allebei een positie op de nieuwe WTA-ranking. Maryna Zanevska stijgt 25 plaatsen en is als nummer 128 de derde Belg op de ranglijst.
24/10 09u45  Leerlingenparade hoogtepunt viering 150 jaar Sint-JohannaMet een dankviering, kleurrijke leerlingenparade door het dorp, speelfestijn en schoolbal bereikte de viering van 150 jaar Sint-Johannaschool het voorbije weekend haar hoogtepunt. De eenmalige Wommelegemschen Courant blijft een leuk aandenken.
24/10 09u30  Antwerps bedrijf lanceert toestel dat uw plasstraal thuis analyseertMensen met plasproblemen worden binnenkort beter geholpen én moeten minder naar de uroloog. Dat komt door een Antwerpse uitvinding die wordt gesteund door het UZA.
24/10 09u30  David Goffin evenaart met elfde plaats zijn beste ATP-rankingDavid Goffin wint maandag een plaats op de nieuwe wereldranking in het mannentennis. Hij staat nu elfde, een evenaring van zijn hoogste notering die hij begin juni al eens bereikte.
24/10 09u30  Miniatuur-boom van Olense kapper wint Europese prijsDe gemeente Olen is een Europese kampioen rijker. De Japanse olm van bonsaikweker Alain De Wachter behaalde goud in Parijs. De winnende miniatuurboom is 31 jaar oud.
24/10 09u15  IN BEELD. ‘Jungle’ van Calais wordt ontruimdIn het Franse vluchtelingenkamp Calais worden sinds vanochtend migranten met bussen naar opvancentra elders in het land gebracht. In totaal zullen de komende dagen zes- tot achtduizend vluchtelingen worden geregistreerd, bevraagd en weggebacht uit de ‘Jungle’. Daarvoor worden zo’n 1.250 agenten ingezet.
24/10 09u15  Waals parlementsvoorzitter: “Deadline CETA respecteren is niet mogelijk”Waals parlementsvoorzitter André Antoine (cdH) meent dat het niet mogelijk is om tegen maandagavond een akkoord te hebben over het CETA, het handelsverdrag tussen de Europese Unie en Canada.
24/10 09u15  Strijkhulp in Lokaal Dienstencentrum TerHarteHet sociaal tewerkstellingsbedrijf ’t Gerief is deze maand begonnen met een strijkservice in Lokaal Dienstencentrum TerHarte. Het Gerief is een initiatief voor sociale tewerkstelling van een aantal Kempische OCMW's.
24/10 09u00  Intiem countryconcertHet mooiste countrykoppel van Vlaanderen, Nathalie Delcroix (Laïs) en Bjorn Eriksson (Zita Swoon, Admiral Freebee) komt op zaterdag 29 oktober naar het Vrijetijdscentrum De Schelde.
24/10 09u00  Architectenbureau stelt handboek op voor 17de-eeuwse begijnhofHet OCMW geeft het Herentalse architectenbureau Architectuur Atelier (ARAT) de opdracht om een beheersplan voor het begijnhof te maken. Dat plan zal grote invloed hebben over wat er op bouwkundig gebied in het begijnhof nog toegestaan zal zijn.
24/10 09u00  Eerste pretpark van Plopsa Group in PolenPlopsa Group, de themaparkafdeling van Studio 100, bouwt samen met de Nederlandse investeerder Momentum Capital een nieuw pretpark in Polen. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. Er zijn al zes Plopsa-parken in België, Nederland en Duitsland.
24/10 09u00  Ruim 560 drugsverslaafden ontsnapt uit instelling in VietnamOngeveer 560 drugsverslaafden zijn in Vietnam uit een afkickcentrum ontsnapt nadat ze door de poort waren gebroken. Dat meldt het departement Sociale Zaken van de provincie Dong Nai. Al ruim 330 van hen konden weer ingerekend worden. Het centrum herbergt in totaal bijna 1.500 drugsveroordeelden.
24/10 08u30  Antwerps duo lanceert ‘Nightwalkers’: “Schoenen met lichtjes kunnen ook stijlvol zijn”Light-upsneakers, schoenen met lichtjes, hoeven niet per definitie fout te zijn. Dat vinden Antwerpenaren Mareno De Kort en Ivan De Goeyse, die hun eigen versie hebben gemaakt: ‘Nightwalkers’.
24/10 08u30  Van Damme speelt gelijk, kapitein Ciman verliest vlak voor play-offsOp de laatste speeldag voor de start van de play-offs in de Major League Soccer (MLS) heeft Jelle Van Damme zondag met Los Angeles Galaxy in eigen huis 0-0 gelijkgespeeld tegen FC Dallas. Laurent Ciman verloor met Montreal Impact met 3-0 van New England Revolution.
24/10 08u30  Bekende dierenwinkel op Turnhoutsebaan faillietFantasia Reptiles, de dierenspeciaalzaak op de Turnhoutsebaan in Borgerhout, is failliet. “Maar zondag heeft iemand al een bod gedaan”, zegt Steven Teughels van veilinghuis Hammertime.
24/10 08u00  150 miljoen euro te kort voor Arco-spaardersEr is te weinig geld om de Arco-coöperanten 40 procent van hun tegoeden uit te keren. Zelfs als de staat, Belfius en beweging.net alles wat ze uit de vereffening halen, afgeven, is er nog een gat van circa 150 miljoen euro. Dat schrijft De Standaard maandag, op basis van een toelichting van het college van vereffenaars die de krant kon inkijken.
24/10 07u30  Ontruiming Jungle van Calais begonnenIn de hoop de ongeveer 8.000 vluchtelingen te verspreiden over het land, is de Franse politie maandagochtend begonnen met de ontruiming van het vluchtelingenkamp in Calais. Het kamp moet binnen drie dagen leeg zijn.
24/10 07u15  Open Vld-voorzitster Rutten heeft het gehad met Luk Van BiesenOpen Vld-Kamerlid Luk Van Biesen bestrijdt opnieuw dat hij racistische uitspraken heeft gedaan tegenover Meryame Kitir (sp.a). Het geduld van Gwendolyn Rutten lijkt op.
24/10 07u15  Week start nat, maar daarna beterschap in zichtMaandag is het meestal zwaarbewolkt of betrokken met eerst soms lichte regen, maar na de middag meer intensere regen. De meeste neerslag valt in het centrum en het oosten van het land. In het westen blijft de neerslag beperkt. De maxima liggen tussen 10 en 12 graden en halen mogelijk 14 graden in het zuidoosten. De wind waait meestal zwak uit het oosten tot het zuidoosten en wordt later veranderlijk of noordoostelijk, zo meldt het KMI.
24/10 07u15  Boechoutenaar betaalt 946,42 euro voor vier Coldplay-ticketsBoechoutenaar Joris Godon (57) is er nog steeds niet goed van. 'Via Viagogo bestelde mijn zoon vier tickets voor het optreden van Coldplay op 21 juni 2017 in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Kostprijs: 946,42 euro.'
24/10 07u00  Brand eindelijk geblust, maar autoschip niet meer zeewaardigDe zware brand die donderdag ontstond aan boord van het autoschip Silver Sky is volledig geblust. Drie dekken vol auto’s zijn volledig uitgebrand. Het schip is niet meer zeewaardig.
24/10 07u00  Stad plaatst elektrische oplaadpunten op vraagDe stad Antwerpen gaat oplaadpunten voor elektrische wagens plaatsen, maar wel pas als er een effectieve vraag is voor een bepaalde plaats.
24/10 06u45  Waarom Caroline Bastiaens naast schepen ook Vlaams parlementslid moet kunnen blijvenMogen politici tegelijk actief zijn op het nationale en het lokale niveau? Die discussie is belangrijk, nu we op beide niveaus naar verkiezingen evolueren. Aanleiding is de affaire van Caroline Bastiaens (CD&V) in de stad Antwerpen. Bastiaens is uitverkoren om ontslagnemend schepen van Cultuur Philip Heylen op te volgen. De vraag luidt: moet zij nu haar mandaat als Vlaams parlementslid opgeven? Hoe zit het met de cumul? En die vraag reikt verder dan CD&V en dan deze specifieke situatie.
24/10 06u45  Campagnedirectrice Trump erkent achterstand op ClintonKellyanne Conway, de campagnedirectrice van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump, heeft zondag op televisiezender NBC toegegeven dat Hillary Clinton de favoriete is voor de presidentsverkiezingen. “We staan achter”, zo klonk het.
24/10 06u15  Koppel uit Deurne kan nu toch euthanasie krijgenHet koppel uit Deurne dat samen euthanasie wenste maar niet kreeg en daarom zijn verhaal deed in uw krant afgelopen weekend, kan nu toch geholpen worden als het dat nog wil. Dat zegt Joost Baert, hoofdgeneesheer van het AZ Klina.
24/10 06u15  Gezinsbond waarschuwt voor ‘hormoonverstoorders’ bij zwangere vrouwenZwangere vrouwen kunnen maar beter voorzichtig zijn met de producten die ze gebruiken en de kleding die ze dragen. De Gezinsbond vraagt hernieuwde aandacht voor de zogenaamde hormoonverstoorders in onze leefomgeving.
24/10 06u15  Zeven op de tien Vlaamse overledenen worden gecremeerdOmdat het ‘properder’ is en omdat het minder zou kosten. Dat zijn de redenen die het vaakst worden aangehaald om voor crematie in plaats van begraving te kiezen. Al zeven op de tien overledenen in Vlaanderen gaan de verbrandingsoven in.
24/10 06u15  ‘The Sky is the Limit’-koppel is uiteenHoewel de geruchten staalhard werden tegengesproken, is de relatie tussen The Sky is the Limit-koppel Philippe Cracco en Aisha Van Zele wel degelijk voorbij. De oprichter van Accent Interim en de 22 jaar jongere Aisha hebben na een kleine vijf jaar met elkaar gebroken.
24/10 06u15  Ooit topscheidsrechter in Syrië, nu lijnrechter in vierde provinciale: “Zee overzwemmen was ontzettend zwaar”Ooit was hij scheidsrechter in de Syrische eerste klasse, maar toen de oorlog daar losbarstte, vluchtte hij naar Europa. Gisteren mocht Muhammad Jarkas voor het eerst in ons land als lijnrechter aantreden.
24/10 06u15  Basketbalclub Red Vic blaast 50 kaarsjes uitRed Vic blies het voorbije weekend vijftig kaarsjes uit en de basketbalclub van het Valaar deed dat met een reünie en een tentoonstelling in de eigen sporthal.
24/10 06u15  Van Peer Mode breidt fors uitDe bekende kledingzaak Van Peer Mode in Poederlee (Lille) breidt de winkel fors uit. Van Peer palmt hiervoor de voormalige slagerij Vermetten in.
24/10 06u15  Céline (17) is nieuwe spreekbuis voor Vlaamse scholieren: “Ik voelde me niet thuis op school”De Vlaamse Scholierenkoepel, de spreekbuis van leerlingen in het Vlaamse onderwijs, heeft Céline Ibe (17) uit Merksplas verkozen als zijn nieuwe voorzitter. Dat ze het middelbaar verliet om thuisonderwijs te volgen, vindt ze zelf net een extra motivatie voor haar nieuwe taak.
24/10 06u15  'Harry Potter in Concert' passeert Antwerpse SportpaleisEerst waren er de boeken van J.K. Rowling, toen volgde de filmcyclus. Straks kan je de magie rond Harry Potter ook in het Antwerpse Sportpaleis beleven. De filmvertoning van 'Harry Potter and the Philosopher’s Stone' wordt er live begeleid door het Nationaal Orkest van België en Fine Fleur.
24/10 06u00  Servais Verherstraeten spreekt over diverse samenlevingsvormenWie meer wil weten over de voor- en nadelen van het samenwonen of getrouwd zijn, kan op dinsdag 25 oktober komen luisteren naar de CD&V fractieleider in de Kamer. Verherstraeten spreekt in Tafel 7 Ranstsesteenweg 86 vanaf 20u.
24/10 05u45  Boorlingen uit 2015 krijgen eigen bomenIn het Geboortebos aan de Diepenbeekvelde zijn zondag 24 nieuwe bomen aangeplant. Die staan symbool voor de jongens en meisjes die in 2015 in Borsbeek geboren werden.
24/10 05u15  BinnenspeeldagMaandag 31 oktober 2016 speelt de jeugddienst de nieuwe sporthal De Doelen in.
24/10 04u45  Lankmoed bindt de strijd aanLankmoed brengt een wonderlijke mix van muziek, mimiek, woord, beweging en poëzie. Maar dit keer trekt het duo onverbiddelijk ten strijde. Met de voorstelling ‘Leger’, wel te verstaan.
24/10 04u15  Westerlo houdt voor de tweede keer in drie wedstrijden de nul: “Op die manier kunnen we overal een puntje pakken”Westerlo heeft tegen Charleroi zijn ongeslagen reeks verdergezet. Na een zielloze wedstrijd staat de teller op vier en 8 op 12. Basis voor dat reeksje is de defensieve organisatie. In de laatste vier wedstrijden hield Westerlo twee keer de nul en slikte het slechts drie doelpunten.
24/10 04u15  KV Mechelencoach Ferrera opgelucht na eerste zege: “Eindelijk hebben we gekregen wat we verdienden”Na een magere 1 op 12 heeft Yannick Ferrera zijn eerste zege beet als trainer van KV Mechelen. En of hij er blij mee was. Dat de fans na afloop zijn naam scandeerden, deed extra deugd. Nu op naar een eerste stunt?
24/10 04u15  Waasland-Beveren vernederd door Standard: “Op leven en dood tegen Moeskroen”Een nochtans vertimmerd Standard trakteerde een moedeloos Waasland-Beveren op een forfaitscore. “Geen grinta, geen organisatie, aan de rust had ik er elf kunnen wisselen”, zuchtte Stijn Vreven. Vorige week tegen Eupen voelde hij zich virtueel ontslagen, gisteren niet. Want het staat niet in de marstabel van Beveren om iets te oogsten in Luik. “Maar donderdag tegen Moeskroen is het op leven en dood.”
24/10 04u15  Dylan De Belder scoort met de ogen dicht voor Lierse: “Hier durfde ik amper van te dromen”De spelersgroep en de technische staf van Lierse troepen vanavond samen om de match Union - Roeselare te volgen. Na de verdiende uitzege bij Tubeke vrijdagavond zou een misstap van de West-Vlamingen de Pallieters wel heel dicht bij de eerste periodetitel brengen.
24/10 04u15  Nieuw trainersduo kan tij niet keren voor Antwerp: “Ondermaats, onvoldoende”Antwerp heeft zijn start onder het nieuwe coachende duo David Gevaert - John Bico meteen gemist. De Great Old, dat bijna niets creëerde, leek in Lommel zelfs op een zuur verlies af te stevenen, maar Mamoutou N’Diaye redde nog een beetje de meubelen. T1 David Gevaert en sportief manager John Bico beseffen dat er ook onder hun bewind nog heel wat werk aan de winkel is. “Het was zeer matig.”
24/10 04u15  Beerschot Wilrijk voor het eerst in de competitie onderuit: “Deze nederlaag komt aan als een mokerslag”Wat begon als een feestavond, met de voorstelling van alle jeugdspelers in een goed gevuld Olympisch Stadion, eindigde op een ontgoochelende, maar terechte nederlaag tegen een sterk Dessel Sport. Een nederlaag die de Mannekens meteen ook de leiding in de tussenstand kost.
24/10 03u15  Mexicobrug ligt weer op haar plaatsEen van de twee beschermde Mexicobruggen is zaterdag teruggeplaatst op haar oorspronkelijke plaats. De restauratie heeft negen maanden geduurd.
24/10 03u15  Honderden vogels te zien op vogeltentoonstellingDe 59ste vogeltentoonstelling van De Spechten uit Bornem kon op veel belangstelling rekenen. Er waren honderden Europese vogels te zien maar ook exoten, kanaries, parkieten en zelfs hoenders.
24/10 03u15  Bornemse voetbalfans stappen naar Temse om club aan te moedigenIn plaats van met de auto of met de bus is een groep supporters van KSV Bornem zondag te voet naar het voetbalstadion van Temse gestapt. Daar vond de streekderby Temse-Bornem plaats. Gehuld in geel-rode uitrusting en met vlaggen stapten de Bornemse supporters de Scheldebrug over.
24/10 03u15  Mogelijk schuldig verzuim bij zelfdoding in celDe Mechelse onderzoeksrechter is een onderzoek gestart naar mogelijk schuldig verzuim bij de zelfdoding van Heistenaar Kurt Wouters. Hij wil weten of het personeel snel en adequaat heeft opgetreden.
24/10 03u15  Boezemvrienden worden samen begravenTom De Clerck en Michiel Leroy, de twee jonge Puursenaren die vorige maand vermist raakten aan de Franse kust, worden zaterdag gezamenlijk begraven. Ook al is voorlopig alleen het lichaam van Michiel teruggevonden.
24/10 00u15  Vlotte zeges voor Roeselare en Antwerpen in Euromillions Volley LeagueRoeselare en Antwerpen lieten zich zondag niet verrassen op de tweede speeldag van de EuroMillions Volley League. In de vooravond was Antwerpen een maatje te sterk voor Guibertin.
24/10 00u15  Red Vic viert 50 jaar met oud-leden en sympathisantenRed Vic vierde afgelopen zaterdag zijn vijftigjarig bestaan. De basketbalclub van het Valaar deed dat een reünie voor oud-leden, coaches en sympathisanten.
24/10 00u15  IN BEELD. Jeugd zet beste beentje voor in Fort 8Jonge veldritrijders hadden afgelopen zondag een belangrijke afspraak in Fort 8. Daar organiseerde wielerclub Hoboken WAC haar jaarlijkse jeugdveldritten. Om 11 uur gingen de miniemen van start met de afwachtingsproeven. Verder op de dag was het de beurt aan de 12-jarigen, de 13- en de 14-jarigen. Ook de supporters waren weer van de partij. Zij zorgden ervoor dat sommige deelnemers nog dat tikkeltje meer konden geven.
23/10 23u15  Aspiravi bouwt twee nieuwe windturbinesLangs de E19 zijn funderingswerken gestart voor de bouw van twee nieuwe windturbines van Aspiravi. De eigenlijke opbouw gebeurt eind november. 
23/10 23u00  Hamilton zegeviert tijdens GP van de USA en nadert op RosbergLewis Hamilton heeft in Austin de GP van de USA gewonnen. Nico Rosberg en Daniel Ricciardo finishten mee op het podium. Hamilton verkleint zijn achterstand in de wk-tussenstand tot 26 punten.
23/10 22u45  Mamelodi Sundowns wint CAF Champions LeagueIn Egypte heeft het Zuid-Afrikaanse team Mamelodi Sundowns de Afrikaanse Champions League veroverd tegen Zamalek, de Egyptische vicekampioen.
23/10 22u15  Rellen breken opnieuw uit in ‘Jungle van Calais’Zondagavond zijn er aan de rand van het vluchtelingenkamp van het Noord-Franse Calais weer sporadisch schermutselingen geweest tussen vluchtelingen en politieagenten. Dat hebben journalisten van het Franse persbureau AFP vastgesteld.
23/10 22u15  Oppermachtig Standard ontbindt zijn duivels tegen Waasland-BeverenStandard kende zondagavond geen enkel probleem met Waasland-Beveren. De Luikenaars dolden van af het begin met de bezoekers en wonnen uiteindelijk simpel met 5-0. Orlando Sa en Benito Raman maakten elk twee doelpunten, Renaud Emond zette de kers op de taart.
23/10 22u15  AA Gent lijdt pijnlijke nederlaag in Eupen na twee goals in blessuretijdKAA Gent heeft een bijzonder zure nederlaag geleden op het veld van Eupen. De Buffalo’s stonden tot in de 90e minuut met 1-2 voor, maar slikten in een knotsgekke slotfase nog twee goals in de toegevoegde tijd. Het werd 3-2. Bij 2-2 werd een kopbal van Coulibaly al dan niet over de doellijn weggetikt door de Eupense keeper.
23/10 21u30  Fransman Lebesson kroont zich tot Europees kampioen tafeltennisDe Fransman Emmanuel Lebesson (ITTF-38) heeft zich zondag in de Hongaarse hoofdstad Boedapest tot Europees kampioen tafeltennis gekroond. In de finale versloeg hij zijn landgenoot Simon Gauzy (ITTF-19) met 4-1. De setstanden waren 14-12, 9-11, 11-7, 11-3 en 11-6.
23/10 21u30  Mark Cavendish die wint op een F1-circuit, dat ziet er zo uitMark Cavendish (Dimension Data) heeft zondag de vierde en laatste rit in de tweede editie van de Ronde van Abu Dhabi (cat. 2.BC) gewonnen. Na 143 kilometer was de 31-jarige Brit op het formule 1-circuit Yas Marina in een massasprint sneller dan de Italianen Giacomo Nizzolo en Elia Viviani. De eindzege was voor de 29-jarige Estlander Tanel Kangert (Astana).
23/10 21u15  Mathias Vosté schaatst Belgisch record op 500 meterMathias Vosté heeft zondag tijdens testwedstrijden in de Nederlandse stad Leeuwarden het Belgische schaatsrecord op de 500 meter verbeterd. Vosté finishte in 36’00.
23/10 21u00  BUITENLAND. Kompany keert terug met gelijkspel, Atletico verliest topperIn Nederland vond de klassieker Feyenoord-Ajax plaats, de Rotterdammers verloren voor de eerste keer dit seizoen punten maar blijven als enige topploeg in Europa ongeslagen. Kompany vierde zijn debuut met een gelijkspel, bij City was John Stone kop van jut na een enorme flater. Mourinho keerde terug naar Stamford Bridge met een zware 4-0 nederlaag, onder andere Hazard scoorde. Nainggolan en Mertens komen vanavond nog in actie in de Serie A. Bij de wedstrijd tussen Cagliari en Fiorentina vielen er maar liefst acht doelpunten. In Tubeke versloegen de Red Flames Rusland met 3-1. De wedstrijd vond achter gesloten deuren plaats.
23/10 21u00  Patrick Kiebooms en Jan Spooren geven voorzittersfakkel door aan vernieuwde OuderraadPatrick Kiebooms en Jan Spooren stonden negen jaar onafgebroken aan het roer van de Ouderraad van basisschool Sint-Cordula. Tijdens de Nacht van de Ouders werden Wesley Vaerewijck en Michel Tanghe voorgesteld als hun opvolgers.
23/10 20u45  Vader filmt zoontje stiekem als hij ’s nachts boel op stelten zetDylan, een jongetje uit Florida, kruipt ’s nachts nogal graag uit zijn bed en maakt dan de gekste bewegingen op de zetel. “Bijna elke nacht kom ik een beetje turnoefeningen doen. Ik vind dat zo leuk!”, zei de kapoen.
23/10 20u30  ‘Callboys’-fan realiseert het onwaarschijnlijke: “Ik heb de munt van Jay Vleugels gevonden!”Een grote fan van de televisieserie ‘Callboys’ op VIER heeft voor een huzarenstukje gezorgd. Gelenaar Kasper Taeymans trok na de uitzending naar de Vlooybergtoren in Tielt-Winge om de munt van het personage Jay Vleugels (Rik Verheye) op te sporen. “In eerste instantie dacht ik een middeleeuwse munt te hebben gevonden”, aldus Taeymans.
23/10 20u30  Toegangsbrug tot Kasteel de Renesse is klaarDe nieuwe brug die toegang geeft tot het Kasteel de Renesse in Oostmalle is af. De constructie werd getest door de vrijwilligers die er werkzaam zijn. Ze zagen dat het goed was.
23/10 20u30  Griezelen in de tuin van 't GanzenbordVrijdag, tegen valavond, hing er een griezelige sfeer in de tuin van basisschool Erasmus in Kalmthout. Heel wat vreemde figuren liepen er op vrije voeten rond. Echt gevaarlijk was het niet. Alles had immers te maken met het Halloweenfeest dat de school jaarlijks organiseert.
23/10 20u30  Inter-coach de Boer: ‘Weet niet of ik woensdag nog trainer ben’‘Ik weet niet of ik hier woensdag voor de wedstrijd tegen Torino nog ben, het enige wat ik nu kan doen is hard werken’ liet hij optekenen in een interview na de met 2-1 verloren match op Atalanta. De Boer gelooft wel dat Inter, dat hem twee weken voor de competitiestart aanstelde als vervanger van Roberto Mancini, nog vertrouwen heeft in hem.
23/10 20u30  Mark Cavendish wint slotrit, in Abu Dhabi Tanel Kangert is eindlaureaatMark Cavendish (Dimension Data) heeft zondag de vierde en laatste rit in de tweede editie van de Ronde van Abu Dhabi (cat. 2.BC) gewonnen. Na 143 kilometer was de 31-jarige Brit op het formule 1-circuit Yas Marina in een massasprint sneller dan de Italianen Giacomo Nizzolo en Elia Viviani. De eindzege was voor de 29-jarige Estlander Tanel Kangert (Astana).
23/10 20u15  GP van de USA: startgridLewis Hamilton vertrekt van op de polepositie met naast hem teamgenoot en wk-rivaal Nico Rosberg. Vorig jaar duwde Hamilton bij de start Rosberg naast de baan. Het wordt dan ook uitkijken hoe de start deze keer zal verlopen. De race gaat om 20u Belgische tijd van start.
23/10 20u15  “De Avonden” van Gerard Reve eindelijk beschikbaar in het EngelsBijna zeventig jaar nadat het boek voor het eerst in het Nederlands verscheen, komt “De Avonden” van Gerard Reve beschikbaar voor Engelstalige lezers. Op 3 november ligt “The Evenings” in Engeland in de winkel.
23/10 20u15  Nieuwe inwoners krijgen ontbijtZo’n 150 mensen die van maart tot augustus naar Lier verhuisden, werden door de stad in cc Colibrant op een ontbijt vergast. Burgemeester Frank Boogaerts (N-VA) en schepen van Burgerzaken Rik Pets (N-VA) heetten hen welkom. Wie de zeven andere schepenen wensten te leren kennen, was eraan voor de moeite. Zij schitterden namelijk door hun afwezigheid. Na het ontbijt namen de nieuwe inwoners deel aan een Lierse activiteit: een wandeling in de binnenstad, een tochtje met de Moedige Bootvissers of een beklimming van de toren van de Sint-Gummaruskerk. Nadien konden ze nog rustig uitblazen met een glaasje en een Liers Vlaaike.
23/10 20u00  Karelis bevrijdt matig Genk in slotfase tegen gretig STVVGenk heeft de derby tegen Sint-Truiden gewonnen met 1-0. De ploeg van trainer Peter Maes had het nochtans niet onder de markt tegen de buren, maar in de slotfase verloste Nikoalos Krelis zijn ploeg met een ware frommelgoal.
23/10 20u00  Kaarten zit in de lift door Rode Duivels: “Hazard en co zijn ontzettend fanatiek!”Voor het vierde wereldkampioenschap wiezen in Zandhoven van afgelopen zaterdag waren 235 deelnemers ingeschreven. Een record, zegt organisator Freddy Verhuizen. “We kaarten weer meer.”
23/10 19u45  Verenigingen presenteren zich in kerkIn de voormalige Sint-Jozefkerk in Vosselaar hebben plaatselijke verenigingen zich aan het publiek gepresenteerd op een verenigingenbeurs.
23/10 19u45  Jonas Coreelman bevestigt uitstekende vorm in Aken met nieuw persoonlijk recordJonas Coreelman heeft zondag op de zwemmeeting in het Duitse Aken (klein bad) de 100 meter schoolslag gewonnen. De 25-jarige zwemmer van DM finishte in 59.33, een verbetering van zijn persoonlijk record (59.59).
23/10 19u45  IN BEELD. Koen Crucke viert gouden verjaardagsfeest met Vlaamse sterrenparadeIn de Gentse Bijloke hebben tal van Vlaamse vedetten de vijftigste verjaardag op de planken van zanger en acteur Koen Crucke gevierd. De 64-jarige Crucke ontpopte in zijn gouden carrière niet alleen als zanger en acteur, maar schreef ook dieetboeken en waagde zich één legislatuur in de politiek voor Open Vld.
23/10 19u45  N-VA Beerse steunt ZonnebloemblaadjesDe partij N-VA Beerse heeft een cheque van 3.500 euro overhandigd aan de vzw Zonnebloemblaadjes, een vereniging voor kinderen met een beperking.
23/10 19u45  De tekst waarmee de Europese Commissie Wallonië wil geruststellen gaat “niet ver genoeg”De Europese Commissie heeft zondag een ontwerpverklaring overgemaakt aan Waals minister-president Paul Magnette over de bescherming van investeringen. Dat is een van de twistappels die de ondertekening van het handelsakkoord met Canada (CETA) in de weg staan. Het document “beantwoordt alle reserves die Magnette heeft aangehaald”, zegt een Europese diplomaat. Het lijkt er evenwel op dat de tekst niet van die aard is om de zaak vooruit te helpen. Een Waalse bron dichtbij het dossier verbaasde zich zondagavond over de manier van werken, waarbij het document via de pers wordt gelekt, en gaf bovendien aan dat de tekst “minder ver gaat” dan die waarvan vrijdag en zaterdag gewag werd gemaakt.
23/10 19u30  Van Kruijssen bezorgt Berchem in extremis een puntBerchem Sport en Wijgmaal hielden elkaar zondagmiddag in evenwicht. De thuisploeg moest na een vroege tegengoal lang achtervolgen, maar kwam via een strafschop in blessuretijd alsnog langszij.
23/10 19u30  Leer werken met je tablet en/of smartphoneTijdens een lessenreeks in het LCD 't Gasthuis kan je leren hoe je het beste haalt uit je tablet of smartphone.
23/10 19u30  10 jaar Casserole FermerZaterdag was het kot te klein in zaal OK*A in Kalmthout. Casserole Fermer startte in 2016 als grap, maar groeide uit tot een coverband die al tien jaar rondtoert en ongeveer 25 keer per jaar optreedt.
23/10 19u30  Lecluyse wint 200 meter wisselslag in CompiègneFanny Lecluyse heeft zondag de 200 meter wisselslag gewonnen tijdens de nationale najaarsmeeting (klein bad) in het Franse Compiègne. Lecluyse tikte aan in een tijd van 2:13.16. Lise Michels zwom in 2:22.12 naar de derde plaats.
23/10 19u15  BUITENLAND. Feyenoord verliest eerste punten in klassieker, Kompany keert terug met gelijkspel, United en Mourinho verliezen zwaar op Chelsea.In Nederland stond de klassieker Feyenoord-Ajax plaats, de Rotterdammers verloren punten maar blijven als enige topploeg in Europa ongeslagen. Kompany vierde zijn debuut met een gelijkspel, bij City was John Stone kop van jut na een enorme flater. Mourinho keerde terug naar Stamford Bridge met een zware 4-0 nederlaag, onder andere Hazard scoorde. Nainggolan en Mertens komen vanavond nog in actie in de Serie A. Bij de wedstrijd tussen Cagliari en Fiorentina vielen er maar liefst acht doelpunten. In Tubeke versloegen de Red Flames Rusland met 3-1. De wedstrijd vond achter gesloten deuren plaats.
23/10 19u15  Olympic Essenbeek Halle en AC Meetjesland winnen opener CrossCup in GentDe CrossCup werd zondag op gang getrapt met de Relays aan de Gentse Blaarmeersen. De ploegen van uittredend CrossCupwinnaar Isaac Kimeli, Olympic Essenbeek Halle, en Louise Carton, AC Meetjesland, liepen net als vorig jaar vlot naar de overwinning.
23/10 19u00  Poolse kerkhofbezoekers schrikken door gigantische 'piemels'In het Poolse plaatsje Wozniakow verschoten kerkhofbezoekers zich de afgelopen dagen aardig. Gigantische 'piemels' ontsieren de laatste rustplaats.
23/10 19u00  De Ketele en De Pauw bezorgen België zesde medaille op EK pisteDe Spanjaarden Sebastian Mora Vedri en Albert Torres Barcelo kroonden zich tot Europese ploegkoerskampioen op de piste. De Fransen Morgan Kneisky en Benjamin Thomas bleven Moreno De Pauw en Kenny De Ketele met een zucht voor. Meteen een zesde medaille voor de Belgen.
1 2 3 4 5Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

17x Meer dan 2.300 mensen uit Jungle van Calais vertrokken25/10 00u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Op de eerste dag van de ontruiming van het vluchtelingenkamp - de “Jungle” - van Calais zijn meer dan 2.300 mensen vertrokken. Dat zegt de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Bernard Cazeneuve. Dinsdag en woensdag gaat de ontruiming verder.
16x Reviewcommissie laat Westerloverdediger Apau vervolgen25/10 04u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Mitch Apau wordt mogelijk toch nog gestraft voor zijn trap op het been van Clement Tainmont. De rechtsachter van Westerlo ging zaterdag in de wedstrijd tegen Charleroi op de hak van Tainmont staan, maar scheidsrechter Jan Boterberg gaf geen strafschop.
16x Racing Mechelen komt moeilijk tot scoren: “We zoeken vooral intern naar oplossingen”25/10 04u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: RC Mechelen en Leopoldsburg speelden gelijk in de degradatietopper. Zo schieten beide ploegen weinig op, maar belangrijk is wel dat Racing niet verloor. De kloof met Leopoldsburg blijft dus één punt.
16x Concurrent van Goffin doet slechte zaak in strijd om ticket voor tennishoogmis25/10 00u45 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Thomas Berdych (ATP-10) heeft maandag een bijzonder slechte zaak gedaan in de strijd om een ticket voor de ATP World Tour Finals.
15x Even goede vrienden met Van Meurs25/10 04u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Aan zijn timing, zijn improvisatietalent en het gemak waarmee hij optreedt is te merken dat René van Meurs deel uitmaakt van het roemruchte stand-up comedy collectief Comedytrain.
15x KV Mechelen aast op eerste competitiestunt: “Met vertrouwen naar Anderlecht”25/10 04u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Met de eerste competitiezege onder Ferrera op zak trekt KV Mechelen morgen met frisse moed naar Anderlecht. De overtuigende zege tegen Moeskroen sterkt het geloof bij de spelers dat er - net als in de voorbije twee seizoenen toen het telkens 1-1 werd - opnieuw iets te rapen valt in het Astridpark. “Zo lang we maar niet te veel respect tonen. Want dan krijgen we een pak voor de broek”, waarschuwt Nicolas Verdier.
15x Wie vervangt onfortuinlijke Maxime Annys bij Westerlo: Henkens of Buyens?25/10 04u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Pech voor Maxime Annys. De middenvelder mist na zijn botsing met Charleroispeler Chris Bedia zo goed als zeker de verplaatsing naar Club Brugge. De West-Vlaming liet gisteren onder plaatselijke verdoving zijn neus rechtzetten. Wie wordt zijn vervanger? Jacky Mathijssen staat voor een lastige keuze: Robin Henkens of Yoni Buyens.
15x Berchemspeler Matti Van Minnebruggen opgelucht na late gelijkmaker: “Frustrerend dat we zoveel kansen misten”25/10 04u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Berchem pakte pas in de absolute slotfase een verdiend punt tegen Wijgmaal. Positief is dat de Rooiploeg dit seizoen in eigen huis nog niet verloor. Maar gezien het aantal kansen dat geel-zwart versierde, blijft ook daags na de wedstrijd vooral de ontgoocheling hangen.
15x Mo Messoudi moet wederoptreden voor Beerschot Wilrijk opnieuw uitstellen: “Ik wilde me zo graag nog eens tonen aan het Kiel”25/10 04u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Alsof de eerste nederlaag van het seizoen en de verloren koppositie nog niet erg genoeg waren, kreeg Beerschot Wilrijk zaterdag nog een klap te verwerken. Mo Messoudi, vorige week nog ingevallen op Dender, moest in laatste instantie opnieuw afhaken.
15x Toon Janssen wil met Oosterzonen tegen Sprimont beter doen dan prestatie in het weekend: “We spelen een zespuntenmatch”25/10 04u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Oosterzonen keerde met een 1-1 gelijkspel terug van Coxyde en dat was, gezien het matchverloop, een billijk resultaat. Toch bleef Toon Janssen op zijn honger zitten.

Statistieken

Artikels:
33720
Gelezen:
11136
Aantal lezers nu:
54


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2016 Naar boven