vrijdag 9 oktober 2015, week 41


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur

Laatste updatecontrole: vandaag om 6u45
 

Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur

Verbergen Tonen
09/10 06u30  Dineren tussen blitse bolides bij Porsche Een klein jaar na de opening pakt het Porsche Centre Mechelen uit met een stunt. Nog tot en met 24 oktober kan je er op niveau dineren tussen de luxueuze bolides. En het loopt storm, al meer dan 1200 mensen hebben gereserveerd.
09/10 06u30  Helft Vlamingen is chronisch ziek De helft van de Vlamingen moet langdurig worden behandeld voor een chronische aandoening. Dat aantal stijgt bovendien nog altijd, zo staat vrijdag in De Standaard.
09/10 06u30  Verhoogd terreurniveau voor match van Rode Duivels tegen Israël De EK-kwalificatiematch van de Rode Duivels dinsdag tegen Israël zal gepaard gaan met draconische veiligheidsmaatregelen.
09/10 06u30  Ook bedrijven krijgen strafblad Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) plant in het centraal strafregister een aparte sectie voor de veroordelingen die bedrijven hebben opgelopen. Dat melden De Tijd en L’Echo vrijdag.
09/10 06u30  In oude paardenstallen opent bioboerderijwinkel In de gerenoveerde Baarbeekhoeve in Muizen (Mechelen) opent zondag de eerste Bioboerderijwinkel in de regio. Jelle Delanoeije en Roosje Koninckx, twee dertigers, willen niet alleen biogroenten verkopen, maar kinderen ook respect voor voeding bijbrengen.
09/10 06u30  Belgische toeriste ernstig gewond na val in geiser in Chili Een 68-jarige Belgische toeriste is donderdag ernstig gewond geraakt nadat ze in het noorden van Chili in een geiser was gevallen. Dat meldt de nieuwssite Publimetro. Haar man, die haar uit het kokende water kon halen, liep brandwonden op aan de armen.
09/10 06u30  Marketeer lanceert eerste roman Nog voor er een letter op papier stond kreeg marketeer Frank Wouters (52) uit Weelde (Ravels) een contract bij uitgeverij Lannoo voor zijn eerste roman De Testamenten. Meer nog, de vijftiger heeft eigenlijk een hekel aan schrijven.
09/10 06u15  Centrumpendel rijdt korter traject door werken in Merodestraat Een aannemer start op maandag 26 oktober met het opbreken van het kruispunt Biest, Merode- en Sint-Jansstraat. Dat is meteen het begin van de omvangrijke werken om de Goswin de Stassartstraat en omgeving in de binnenstad van Mechelen te vernieuwen. Het traject van de centrumpendel wijzigt opnieuw door de werken.
09/10 06u15  Kunstenaar schilderde elke dag van 2014 een aquarel De Lierse kunstenaar Fons Teijssen maakte vorig jaar bijna elke dag een aquarel en creëerde zo als het ware een dagboek. Een honderdtal werken stelt hij volgende maand tentoon.
09/10 06u15  Haven is grootste speler op de wereldwijde koffiemarkt Er zit meer Antwerpen in uw kopje koffie dan u denkt, want haast alle in Europa verkochte koffie passeert door de Molenbergnatie in de Antwerpse haven. Dat werd duidelijk toen het Zwitserse Nespresso wilde tonen hoe zijn koffiecapsules tot stand komen.
09/10 06u15  Illustraties krijgen pootjes dankzij schoolkinderen van Ravels Maar liefst 28 klassen van de lokale basisscholen in Ravels doen mee aan ‘Illustratoren op pootjes’: een unieke tentoonstelling in de bibliotheek, waarbij de kinderen kunnen genieten van het werk van twaalf Vlaamse en internationale toptekenaars en waarbij ze worden uitgedaagd om daarna zelf een eigen boekje met illustraties te maken. Ook hún werkjes worden vervolgens tentoongesteld in de bib.
09/10 06u15  Galeriehoudster stelt op 52ste eerste collectie sjaals voor Ingrid Budts (52) is in Nijlen al langer bekend als galeriehoudster bij kunstgalerie ES. Maar in plaats van altijd voor kunstenaars te werken, gaat ze nu ook voor haar eigen creatief project: een collectie kunstige sjaals. 
09/10 06u15  Doctor schrijft levenswerk over Dossin Laurence Schram is 47 en werkte twintig jaar aan haar doctoraat over Dossin in Mechelen. Ze is een levend documentatiecentrum over WOII en de kazerne. Het doctoraat dat ze nu schreef, wordt volgend jaar uitgegeven. Ze ontdekte verhalen over de oorlogsperiode die niemand kende.
09/10 06u00  466 leerkrachten starten project tegen pesten De leerlingen van de Mechelse lagere scholen moesten donderdag niet naar de les wegens pedagogische studiedag. Hun leraars bliezen verzamelen in de Stadsschouwburg voor het startmoment van het KIVA-project tegen pesten.
09/10 06u00  Studente Noa (19) na incidenten: “Ik voel me niet veilig in Antwerpen” Twee keer vlak na elkaar werd studente Noa Tuyaerts (19) ’s nachts lastiggevallen op straat. De blog die ze daarover schreef, wordt massaal gedeeld op internet. “Er is echt een probleem in Antwerpen.”
Laatste update: vandaag om 6u30Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
09/10 05u30  Stad: “We zien het nut niet in van lokfietsen”Project Lokfiets zit erop. Wat heeft het onderzoek opgebracht? Hoe staat het Antwerpse stadsbestuur nu tegenover lokfietsen? En wat als u uw fiets zelf wil beveiligen met een gps?
09/10 05u15  Jeugdraad wil politieke desinteresse aanpakkenRobbe Geerinckx (scouts Roeland) en Hanne De Keyzer (gidsen Sint-Katrien) zijn verkozen als nieuwe bestuursleden van de jeugdraad.
09/10 05u15  Glazen trein krijgt geen toestemming in BelgiëDe historische treinreis van zondag tussen Antwerpen en het Nederlandse Weert is afgelast. De Belgische veiligheidsautoriteit DVIS weigert toestemming te geven.
09/10 05u15  Mireille Gram op weg naar psychiatrieMireille Gram (48) blijft nog even achter tralies. Niet voor lang, want de onderzoeksrechter is bereid om haar uit de gevangenis te laten vertrekken. De moeder die haar tweelingdochter (14) in de hals stak mag dan verhuizen naar een gesloten psychiatrische instelling.
09/10 05u15  Nieuwe Velo’s vervangen versleten en gestolen stadsfietsenOp het Kievitplein zijn donderdag 210 splinternieuwe Velo-fietsen gearriveerd die de versleten exemplaren zullen vervangen.
09/10 05u15  Nieuw looppad tussen gemeenten feestelijk in gebruik genomenTer hoogte van Sportcentrum Berentrode in Bonheiden werd donderdag het nieuwe looppad tussen Bonheiden en Peulis (Putte) feestelijk in gebruik genomen.
09/10 05u00  Beton verdwijnt volledig op E34De volgende fase van de vernieuwing van de E34 start in het voorjaar 2016 tussen Lille en Gierle. In tegenstelling tot eerdere plannen verdwijnt nadien ook het betonnen wegdek tussen Turnhout en de Nederlandse grens om plaats te maken voor asfalt.
09/10 04u45  Herentalse school danst zich naar wereldkampioenschapAcht jongedames tussen zestien en negentien jaar strijden zondag in het Duitse Bochum voor de wereldtitel in disco dance. Voor de Herentalse dansschool Time-Out is dit het eerste jaar in deze categorie.
09/10 04u30  De Wouwer verlangt naar de tijd van toenMet een heus kleinkunstfestival duikt gemeenschapscentrum De Wouwer op zaterdag 10 oktober terug naar de tijd van toen. Daarvoor zorgen enkele kleppers uit die gouden periode van de kleinkunst.
09/10 04u15  Gemeente houdt grote online uitverkoopHeist-op-den-Berg broedt op een grootschalige openbare verkoop. Oude en ongebruikte meubelen, werktuigen en andere objecten worden binnenkort te koop aangeboden. Wie al langer droomt van een eigen zoutstrooier of opblaasbare octopus kan gouden zaakjes doen. 
09/10 03u15  “Oversekste” wijkagent wordt definitief ontslagenEen seksbeluste wijkagent die aan de slag was in de enclavegemeente Baarle, is definitief ontslagen. De man had seks met minstens 23 vrouwen. Het ging om burgers en collega’s.10 
09/10 03u15  Drie Chilenen verdacht van inbraken in woningen en sporthalDrie Chilenen zijn donderdag voor de onderzoeksrechter geleid. De drie worden gelinkt aan recente inbraken in woningen in Retie en in Kasterlee en in de sporthal van Oud-Turnhout. Het gaat om twee meerderjarige verdachten en een minderjarige.10 
09/10 01u00  Gemeente keurt erfpachtovereenkomst speeltuin op De Merel goedNa een lang en alweer pittig debat op de gemeenteraad donderdagavond is uiteindelijk de erfpachtovereenkomst voor de binnen- en buitenspeeltuin toch goedgekeurd geraakt. Het verzoekschrift dat de buurtwerking Hoge Heide had ingediend, werd niet goedgekeurd.11 
09/10 00u15  Witte leeuwenwelpjes geboren na moeizame bevallingIn de Olmense Zoo zijn er deze week twee witte leeuwenwelpjes geboren. Ze stellen het intussen goed, maar de bevalling verliep moeizaam.
09/10 00u00  Signalisatiewagen knalt met bord tegen brug aan splitsing E34-E313Ter hoogte van de splitsing van de E34-E313 in Ranst zijn donderdagavond laat twee rijstroken versperd in de rijrichting van Hasselt/Turnhout. Dat is het gevolg van een ongeval met een signalisatiewagen.
08/10 23u30  Goedele: 'Pedofielen moeten zich kunnen outen'Goedele Liekens pleit ervoor om het taboe rond pedofilie te doorbreken. Dat deed ze donderdagavond in het VRT-programma 'Van Gils & Gasten'.
08/10 23u15  Nieuwe Proxy Delhaize is openDonderdag opende de nieuwe Proxy Delhaize Olen haar deuren voor de klanten. De opening past in de strategie van Delhaize België waarbij de voortdurende uitbreiding en vervollediging van het winkelnetwerk een belangrijke pijler is.
08/10 23u15  Marnixdreef krijgt nieuw fietspad en rioleringHet schepencollege heeft het voorontwerp voor het fietspad en de riolering in de Marnixdreef goedgekeurd.
08/10 23u00  En ja, ook Liverpool bevestigt komst van Jürgen KloppJürgen Klopp is zoals verwacht de nieuwe trainer van Liverpool. De Engelse club bevestigde zijn komst donderdagavond op de teamwebsite. Eerder op de dag meldde de BBC dat beide partijen aan akkoord hadden over een contract voor drie seizoenen.
08/10 23u00  Portugal en Noord-Ierland plaatsen zich voor EK, Duitsland nog niet zekerWereldkampioen Duitsland is met nog één speeldag te spelen in de EK-kwalificatiecampagne nog niet zeker van het Europees kampioenschap voetbal in Frankrijk. De Mannschaft verloor immers ietwat verrassend in Ierland en is mathematisch nog niet zeker. Cristiano Ronaldo mag met Portugal wel al zijn vliegtuig boeken, net als Noord-Ierland. Zaterdag in Andorra kunnen ook de Rode Duivels zich in Groep B plaatsen voor de eindstrijd bij onze Zuiderburen.
08/10 23u00  Kindertheater voor Week van de FairtradeDonderdag vond in sportcomplex Het Veld de theatervoorstelling Koffer Gepakt en Trop is te veel en te veel is trop plaats van Levende Muziek. Alles kadert in de Week van de Fairtrade.
08/10 23u00  "Zélfs bruine groenvink bestaat"Wist u dat er zelfs al bruine groenvinken bestaan? Dit weekend zijn ze te bewonderen in De Populier, samen met duizenden andere vogels.
08/10 22u45  Pastoor Alvi maakt kennis met Ziekenzorg PulderbosZiekenzorg Pulderbos kreeg woensdag tijdens een bijeenkomst in de aanloop naar de nationale ziekendag op zondag 11 oktober de nieuwe pastoor Alvi van Zandhoven over de vloer.
08/10 22u45  De Zevensprong wisselt internationaal expertise uitDe directie en twee leerkrachten van basisschool De Zevensprong zijn net terug van IJsland. Daar bezochten ze het schooltje Lundabol in het kader van het Europees project Erasmus+. Brecht is samen met Koekatoe Deurne de enige Belgische basisschool die met 'This is me, under construction' deelneemt.
08/10 22u30  FIFA schorst Platini én Blatter, UEFA zet Fransman alsnog op non-actiefDe Ethische Commissie van wereldvoetbalbond FIFA heeft FIFA-voorzitter Sepp Blatter en UEFA-voorzitter Michel Platini geschorst voor 90 dagen. Tijdens die periode mogen zij het hoofdkantoor van de FIFA én geen enkel voetbalstadion betreden. Ook de eerder al opzijgeschoven Jérôme Valcke, secretaris-generaal van de FIFA, moet 90 dagen op het strafbankje. De Zuid-Koreaan Chung Mong-Joon, kandidaat-opvolger van Blatter, wordt zelfs voor zes jaar geschorst. Het Uitvoerend Comité van de Europese voetbalbond UEFA liet aanvankelijk weten achter voorzitter Michel Platini te blijven staan, maar meldde later toch dat Platini voorlopig geen officiële taken meer zal uitvoeren als voorzitter van de Europese voetbalbond.
08/10 22u15  Mannen jonger dan 50 mogen niet op Tempelberg in JeruzalemIsraël verbiedt opnieuw de toegang tot de Tempelberg in Jeruzalem voor mannen onder 50 jaar tijdens het vrijdaggebed van de moslims. Dat heeft de politie donderdagavond bekendgemaakt.
08/10 22u15  Republikeinse ‘topfavoriet’ voor voorzitterschap Congres schrapt zichzelfKevin McCarthy, de favoriet voor de opvolging van mede-Republikein John Boehner als voorzitter van het Huis van Afgevaardigden - het lagerhuis van het Congres, heeft zichzelf volkomen verrassend uit de lijst van kandidaten voor die post geschrapt. Dat deelde leden van de GOP-fractie in het Congres donderdag mee.
08/10 22u00  Twee testikels spelen hoofdrol in grappige reclamespotDat een reclamespot dezer dagen goed moet opvallen, is algemeen geweten. Daar is Bonds in ieder geval perfect in geslaagd. Het Australische merk voor mannenondergoed laat in zijn spot twee teelballen aan het woord die een conversatie aangaan met het brein. Zij hebben namelijk een mooie dame gespot die ze maar al te graag willen ontmoeten, maar dat is buiten het almachtige brein gerekend. “Dit is geen buitenkans. Ik zit in een belangrijke meeting… te presenteren”, zeggen de hersenen.
08/10 21u45  Dalmatiër wordt poezenmoederWie het ziet, smelt meteen. Dalmatiër Youpie ontfermt zich als een perfecte moeder over drie jonge katjes die door hun moeder werden gedumpt. Het contrast kan niet groter zijn.
08/10 21u30  Mortsel laureaat OxfamMortsel heeft de Handel Nu-Award van Oxfam Fair Trade in de wacht gesleept. De stad werd onder meer beloond voor haar medewerking aan de Fairtrade Ecocyclo Fietstocht.
08/10 21u30  RETRO. Ludo Coeck, het noodlot van een posterheld uit BerchemEigenlijk worden ze er in Berchem nog elke dag aan herinnerd, het stadion draagt immers zijn naam. Maar op negen oktober 1985, dertig jaar geleden dus, was werkelijk de hele natie in rouw door het overlijden van Ludo Coeck. De tragedie van een supertalent dat veel te vroeg het leven liet.
08/10 21u15  Genkenaar Okriashvili scoort voor zijn landGeorgië had in Groep D niets meer te winnen tegen Gibraltar maar won het voorlaatste EK-kwalificatieduel wel met 4-0 van het kneusje uit de groep.
08/10 21u15  Kunst niet meer weg te denken uit Psychiatrisch ZiekenhuisHet Psychiatrisch Ziekenhuis is veel meer dan ‘de psychiatrie’, het is ook... een kunstruimte. Met De Loods heeft het ziekenhuis een eigen kunstatelier, zowel in de gebouwen als in het park pronken meerdere kunstwerken. En dan is er nog de gewaardeerde Triënnale.
08/10 21u00  Bouwbedrijf Vanhout uit Geel ‘Kempenaar’ van het jaarOndernemersnetwerk Etion, opvolger van VKW, heeft donderdagavond het Geelse bouwbedrijf Vanhout uitgeroepen tot ‘Kempenaar’ van het jaar. Het bedrijf wordt onder meer geprezen voor zijn maatschappelijke betrokkenheid.
08/10 21u00  Sanne Cant krijgt een mooi verjaardagscadeauSanne Cant beleefde vandaag de verjaardag van haar leven. Op de dag dat ze 25 werd, zette ze haar krabbel onder een contract dat haar tot 31 december 2020 bindt aan Team Ciclismo Mundial, de managementstructuur achter haar ploeg IKO Enertherm – BKCP. Het contract dat het nummer een van de wereld eerder al tot eind 2017 had ondertekend, werd opengebroken en verlengd tot de vermoedelijk langst lopende verbintenis binnen de wielerwereld.
08/10 21u00  Ruiming gezonken schip begint mogelijk vannacht nogHet vrachtschip Flinterstar, dat dinsdagochtend na een aanvaring met een ander vrachtschip, strandde op een zandbank, wordt mogelijk vannacht al geruimd. Dat bevestigde de West-Vlaamse gouverneur Carl Decaluwé aan VTM Nieuws. Er werd een contract getekend met een ruimingsdienst.
08/10 21u00  Slecht jaar voor olifanten én stropersIn de strijd tegen de wildstroperij in de Zimbabwaanse National Parks hebben de ‘Rangers’ dit jaar bij gevechten al 22 stropers gedood en 900 gearresteerd. Dat meldt donderdag de plaatselijke krant The Herald, zich baserend op cijfermateriaal van minister van milieu Oppah Muchinguri-Kashiri.
08/10 21u00  Pas ontdekte apensoort moet telkens niezen als het regentDe voorbije 5 jaar zijn er meer dan 200 nieuwe soorten ontdekt in het oosten van de Himalaya. Dat zeggen onderzoekers van het WWF, het Wereldnatuurfonds.
08/10 20u45  Nicolas Colsaerts start sterk op British Masters golf, Pieters is 72eNicolas Colsaerts is met een openingsronde in 69 slagen de beste Belg op het British Masters golftoernooi (EPGA/4.071.000 euro), dat van start is gegaan op de golfbaan in Woburn. Thomas Pieters startte met een ronde in 72 slagen en staat op een 72e plaats.
08/10 20u45  Zo kan een haaienbeet je leven reddenDe Amerikaan Eugene Finney uit Fitchburg (Massachusetts) is twee keer na elkaar aan de dood ontsnapt. Hij werd verwond door een haai, maar kon nog op eigen kracht naar het strand zwemmen. In het ziekenhuis stelden dokters vast dat een veel stillere killer Eugenes leven bedreigde.
08/10 20u45  Den Biezerd en Reetse kliniek voor Dag van de KankerHet ziekenhuis Heilige Familie in Reet wil tijdens de ‘Dag van de Kanker’ de patiënten extra aandacht geven. Het krijgt hiervoor steun en assistentie van de Nielse GO!school TA Den Biezerd.
08/10 20u45  Jaarmarkt herschikt: dieren ook in centrumDe 186ste editie van Boom jaarmarkt heeft een brede waaier aan activiteiten voor elk wat wils. Vrijdag wordt gestart met de jaarlijkse kwis en zondagavond is er net voor de de 'echte' jaarmarkt al een groots vuurwerk aan de Kaai.
08/10 20u45  Eindelijk beslissing over leegpompen gezonken FlinterstarDonderdagavond is alsnog een berger aangesteld om de olie in het gezonken vrachtschip Flinterstar leeg te pompen. Het gaat om een consortium rond de Nederlandse specialist Smit International. Dat bevestigt de crisiscel donderdagavond.
08/10 20u30  Patricia Schippers heeft de mooiste voortuinHet districtsbestuur doet er alles aan om de naam van bloemengemeente te behouden. “Gelukkig kunnen we ook rekenen op de medewerking van onze inwoners”, zei districtsschepen Ludo Van Reusel (NV-A) bij de prijsuitreiking van ‘Ekeren Bloeit’.
08/10 20u15  Peiling. Michel in Vlaanderen populairder dan De Wever, Vlaams Belang groeitEen jaar na zijn aantreden als premier lijkt Charles Michel steeds meer aan populariteit te winnen in Vlaanderen. In De Grote Peiling van VTM NIEUWS en Het Laatste Nieuws springt de Franstalige liberaal over N-VA-voorzitter Bart De Wever naar de tweede plaats. Voorts blijkt dat vooral Vlaams Belang profiteert van het verlies van de regeringspartijen.
08/10 20u15  Last van lange files? Dan is dit je ergste nachtmerrieIedereen kan zich weleens doodergeren aan tergend lange files. Maar die vallen weliswaar nooit te vergelijken met wat er zich op een snelweg in Peking afspeelde. Enkele honderdduizenden reizigers raakten namelijk vast in een immense file met maar liefst vijftig rijstroken. Via dronebeelden is te zien hoe sommige mensen zelfs uit hun auto stappen om doodleuk over de snelweg te wandelen.
08/10 20u15  Facebook verrast met totaal vernieuwde ‘like-buttons’U heeft er lang op moeten wachten, maar donderdagavond kregen we hem eindelijk te zien: de ‘dislike’-button van de sociaalnetwerksite Facebook. De nieuwe knop heeft overigens nog heel wat meer emoties in petto.
08/10 20u15  Terreurdreiging voor België-Israël: zelfs rugzak verbodenHet EK-kwalificatieduel van dinsdag tegen Israël is een risicowedsrijd en daarom werden er verscherpte veiligheidsmaatregelen genomen. En die gaan ver. ‘Om veiligheidsredenen, zal geen enkele zak/tas binnen het stadion worden toegelaten. Draag dus gepast zorg voor al jouw persoonlijke documenten en bezittingen’, meldt de KBVB.
08/10 19u30  Ben Roels speelt voor CODA Hospice in Priorij Regina PacisVrijdagavond 9 oktober geeft de Schotense toppianist Ben Roels een recital in de Priorij Regina Pacis in Schotenhof. Net als de vorige veertien edities, gaat de opbrengst ook dit keer naar CODA Hospice in Wuustwezel.
08/10 19u30  FIFA schorst Platini én Blatter, UEFA behoudt vertrouwen in FransmanDe Ethische Commissie van wereldvoetbalbond FIFA heeft FIFA-voorzitter Sepp Blatter en UEFA-voorzitter Michel Platini geschorst voor 90 dagen. Tijdens die periode mogen zij het hoofdkantoor van de FIFA én geen enkel voetbalstadion betreden. Ook de eerder al opzijgeschoven Jérôme Valcke, secretaris-generaal van de FIFA, moet 90 dagen op het strafbankje. De Zuid-Koreaan Chung Mong-Joon, kandidaat-opvolger van Blatter, wordt zelfs voor zes jaar geschorst. Het Uitvoerend Comité van de Europese voetbalbond UEFA liet ook al weten achter voorzitter Michel Platini te blijven staan.
08/10 19u30  Zwaaikom blijft er nog wel een poos liggenPlannen van de Vlaamse regering voor het Economisch Netwerk Vlaanderen (ENA) die inhouden dat de Oelegemse zwaaikom aan het Albertkanaal zou omgevormd woerden tot bedrijventerrein zijn nog niet voor meteen.
08/10 19u30  Vliegtuig uit Brussel maakt noodlanding nadat man dreigt met bomEen Boeing 737 van Air Algérie heeft donderdagnamiddag in Lyon een noodlanding moeten maken. Op het vliegtuig zat een Algerijnse man die in België woont die beweerde dat hij een bom droeg.
08/10 19u15  Baas Volkswagen VS pas begin september op de hoogte van sjoemelsoftwareDe Amerikaanse topman van Volkswagen, Michael Horn, is pas sinds vorige maand op de hoogte van de sjoemelsoftware die in Volkswagen-modellen werd ingebouwd. Dat heeft hij, onder eed, gezegd in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, tijdens een hoorzitting. Hij had, zei hij daar, “geen reden om te geloven dat er gesjoemeld was met die auto’s”. Nog volgens Horn hoorde hij over een “probleem met de uitstoot” na een studie van West Virginia University uit mei 2014, maar dacht hij dat VW-ingenieurs een manier zouden vinden om dat op te lossen.
08/10 19u00  Capaciteitsprobleem onderwijs: Marinower hoopt dat Vlaanderen tandje bij steektAntwerps onderwijsschepen Claude Marinower (Open Vld) reageert donderdag weinig verrast op de cijfers van de Vlaamse capaciteitsmonitor rond het Antwerpse basis- en secundair onderwijs. “De hoogdringendheid was al langer bekend en de stad heeft onlangs - nog voor deze cijfers er waren - al 18 miljoen euro extra opzijgezet voor 1.000 plaatsen”, zegt hij. “Antwerpen heeft dus meer dan zijn werk gedaan, hopelijk komt er vanuit Vlaanderen een soortgelijke inspanning.”
08/10 19u00  Studenten Thomas More winnen designprijs in MilaanIn Milaan, waar designstudenten van negen hogescholen of universiteiten samen zijn, heeft de Thomas More-hogeschool met de studio Interieur en Service Design de eerste prijs gewonnen.
08/10 18u45  'De Formule 1 is een schijtproduct geworden'Patrick Allen, de baas van het circuit van Silverstone, heeft felle kritiek geuit tegenover Bernie Ecclestone en de Formule 1.
08/10 18u45  Genk haalt Wesley Sonck om jonge spitsen bij te staanVoormalig clubicoon Wesley Sonck zal de volgende drie maanden op regelmatige basis de jeugdspitsen van KRC Genk bijstaan op training. Dat meldt de Limburgse eersteklasser donderdag.
08/10 18u30  Brulmans (Dessel) en Bruylandts (Lierse) riskeren schorsingHet parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft donderdag zijn voorstellen van minnelijke schikkingen gegeven voor de rode kaarten op de negende speeldag in de tweede voetbalklasse.
08/10 18u30  Politie controleert vrachtwagens op overladingDe federale wegpolitie hield donderdagmiddag een controle op de E34 in Turnhout. Daarbij werden vrachtwagens gecontroleerd op overlading.
08/10 18u30  VIER neemt televisieserie op in HoevenenEen ploeg voor televisiezender VIER filmde vandaag in het gemeentehuis en op het vliegveld van Hoevenen.
08/10 18u30  Westerlo-spelers karten in OlenRode lantaarn Westerlo kan op de volgende speeldag over Standard springen, als het erin slaagt om op Sclessin de Rouches te kloppen. Door de EK-kwalificatiewedstrijden van komend weekend hebben de Kemphanen enkele dagen de tijd om te relaxen. De mannen van trainer Harm van Veldhoven trokken donderdag naar het kartcircuit in Olen om zich even volledig uit te leven.
08/10 18u15  Proef het verschil tussen biologisch en niet-biologischWil je mee nadenken over de voeding van vandaag en de voeding voor morgen? Proef je het verschil tussen een biologische en een niet-biologische tomaat?
08/10 18u15  Ziet een ochtendspits er in Antwerpen over enkele jaren ook zo uit?Een video van een fietswinkel in Kopenhagen toont hoe de ochtendspits er om half negen uitziet in het centrum van de stad. Op de video is te zien hoe niet zozeer auto’s staan aan te schuiven maar wel grote groepen fietsers.
08/10 18u15  Meer dan honderd soorten bier op Herentalse BierfeestenOp zaterdag 31 oktober en zondag 1 november kunt u vanaf 12 uur terecht in zaal ‘t Hof voor een nieuwe editie van de Herentalse bierfeesten. U kunt er meer dan honderd soorten bier proeven, waarvan minstens tien op vat.
08/10 18u15  Stad vangt acht vluchtelingen op in woning TramwegleiHet OCMW gaat in een woning aan de Tramweglei 4 acht vluchtelingen opvangen. Het gaat om de woning die de stad begin dit jaar kocht om een verbinding tussen de Ring (R16) en het station mogelijk te maken.
08/10 18u15  KBVB en IOC mengen zich in discussie na schorsing van Blatter en Platini bij FIFADe Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) reageert donderdag in een persbericht op de schorsingen die FIFA-voorzitter Sepp Blatter en UEFA-voorzitter Michel Platini door de Ethische Commissie van de FIFA kregen opgelegd. De federatie eist zo snel mogelijk duidelijkheid. De steun aan Platini als kandidaat-voorzitter van de FIFA zal worden ingetrokken als diens schuld wordt bewezen.
08/10 18u00  Trailer Fallout 4 legt speler uit waarom hij zo speciaal isDe Fallout-games staan bekend om hun grappige, cartoony instructievideo's. In een nieuwe trailer legt ontwikkelaar Bethesda uit welke attributen de speler kan ontplooien voor zijn personage. Overleeft alleen de slimste het postapocalyptische, nucleaire landschap, of zijn fysieke troeven de sleutel?
08/10 18u00  Neergeschoten man blijft in cel voor poging doodslag op agentDe raadkamer in Antwerpen heeft donderdag de aanhouding bevestigd van de 28-jarige man uit Borsbeek die eind vorige maand betrapt werd bij een drugsdeal in Ranst. Hij probeerde zich te onttrekken aan een controle en werd neergeschoten.
08/10 18u00  Nummer 4 uit de roulatie genomen bij Port of Antwerp GiantsPort of Antwerp Giants eert clubicoon Roel Moors door zijn shirtnummer 4 uit roulatie te nemen Het shirt werd voor de wedstrijd tegen Kangoeroes Willebroek opgehangen in de Lotto Arena. Roel Moors nam vorig seizoen afscheid als speler en is momenteel assistent-coach bij Port of Antwerp Giants en coach van POAG Two in tweede klasse.
08/10 18u00  Monumentaal werk van Rubens ‘in de aanbieding’Het monumentale altaardoek ‘Het martelaarschap van Sint Andreas’ van Peter Paul Rubens (1638-1639), gehangen op zijn originele altaar in het gebouw van de Stichting Karel van Antwerpen in Madrid, staat te koop. Over de prijs, volgens een voorzichtige schatting 70 miljoen euro, valt volgens de verkopers goed te onderhandelen. Dat meldt de Volkskrant.
08/10 17u45  Winkelcentrum De Beek krijgt faceliftNa het weekend begint de heraanleg van het marktplein en het winkelplein aan de Pastoor Weytslaan. Tegen de zomervakantie zijn de werkzaamheden achter de rug en ligt het geheel er attractiever bij.
08/10 17u45  Basisschool De Ark wenst afscheidnemend directeur een goede vaartKleuter- en basisschool De Ark zag donderdag directeur Jos Van den Bossche met pensioen vertrekken. Dat gebeurde op een wel heel bijzondere manier.
08/10 17u45  Thalys-held neergestoken in SacramentoSpencer Stone, een van de drie Amerikaanse helden die in augustus een mogelijk bloedbad op een Thalys-trein verijdeld heeft, is neergestoken in Sacramento, in de Amerikaanse staat Californië.
08/10 17u30  KBVB mengt zich in discussie na schorsing van Blatter en Platini bij FIFADe Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) reageert donderdag in een persbericht op de schorsingen die FIFA-voorzitter Sepp Blatter en UEFA-voorzitter Michel Platini door de Ethische Commissie van de FIFA kregen opgelegd. De federatie eist zo snel mogelijk duidelijkheid. De steun aan Platini als kandidaat-voorzitter van de FIFA zal worden ingetrokken als diens schuld wordt bewezen.
08/10 17u30  Fotograaf filmt spelende bultruggen in het noorderlichtHet noorderlicht is een prachtig natuurlijk schouwspel op zich, maar als er bultruggen in de schemering spelen wordt het extra magisch. Dat blijkt uit een filmpje van de Noorse fotograaf Harald Albrigtsen.
08/10 17u30  Kinderen sorteren PMD-afval al knallendCowboy Bert is op zoek naar de helden van de PMD. Met deze ludieke campagne brengt IOK Afvalbeheer de sorteerregels nog eens in herinnering. Maar daarin mikt ze ook expliciet op kinderen.
08/10 17u15  Deal is rond: Klopp wordt nieuwe coach van LiverpoolVoormalig Borussia Dortmund coach Juergen Klopp wordt de nieuwe coach van Liverpool. De Duitser bereikte donderdag een akkoord in Merseyside, dat melden verscheidene Engelse en Duitse media.
08/10 17u15  België vangt ruim 22.500 asielzoekers opOns land ving op 29 september 22.653 asielzoekers op. Dat blijkt uit cijfers van Fedasil. Donderdag worden de eerste vluchtelingen ondergebracht in private opvangplaatsen.
08/10 17u15  “Europa heeft 50 miljoen migranten nodig”‘Zelfs als we met z’n allen tot ons 70e werken, dan nog zal Europa tegen 2050 liefst 50 miljoen arbeidsplaatsen niet kunnen invullen. Door de vergrijzing’ Dat zegt Marcia De Wachter, ondervoorzitster van de Hoge Raad voor de Werkgelegenheid in De Tijd (HRW). ‘Migranten zullen die jobs moeten invullen.’
08/10 17u00  Luchthaven van Deurne ontvangt pak meer reizigersDe regionale luchthaven van Deurne kan, net als die van Oostende-Brugge,na negen maanden enkele mooie cijfers voorleggen. Op Antwerp Airport waren er na het dieptepunt van vorig jaar 80 procent meer passagiers. In Oostende steeg het aantal passagiers met 4,2 procent, ondanks het wegvallen van de vluchten naar Tunesië.
08/10 17u00  Opgeruimd staat netjes! Orde in je keukenStaat jouw keukenaanrecht altijd vol rommel en rammel je vaak nodeloos door de besteklades op zoek naar dat ene keukenmes? Ga dan resoluut over tot actie. Met deze tips zet je orde op zaken ... in je keuken.
08/10 17u00  Dapper meisje springt uit rijdende auto van ontvoersterEen 17-jarig meisje uit Bridgeport was op weg naar school toen een naar schatting 40-jarige vrouw haar in haar wagen lokte en wegreed. De ontvoering vond plaats in de Amerikaanse staat Connecticut.
08/10 17u00  Aangereden bestuurster (28) zoekt persoon die hulp boodSandra Guns (28) uit Beerse raakte een half jaar geleden betrokken in een verkeersongeval in Turnhout. Ze is een zoektocht gestart naar een hulpvaardige persoon die toen gestopt is want ze wil hem bedanken.
08/10 17u00  ‘Mystery calls’ bevestigen: steeds minder discriminerende uitzendkantorenHet aantal uitzendkantoren dat wordt betrapt op discriminatie is gedaald tot één op vijf. Dat blijkt uit de derde golf van ‘mystery calls’ in opdracht van sectorfederatie Federgon. Vijf jaar geleden was dat nog bijna één op drie.
08/10 17u00  Huisarts riskeert half jaar cel voor uitschrijven van valse voorschriftenEen 63-jarige huisarts uit Halen riskeert een half jaar cel en 3.000 euro boete wegens het ‘onwettig uitoefenen van de geneeskunde’. In november 2014 had hij aan een patiënt een vals voorschrift gegeven terwijl hij eigenlijk zijn beroep niet mocht uitoefenen. Hij was immers al sinds 2008 geschorst voor soortgelijke feiten.
08/10 16u45  Wie krijgt morgen de Nobelprijs voor de Vrede?Om 11 uur morgenvroeg weten we wie dit jaar de Nobelprijs voor de Vrede krijgt. Op de lijst met kandidaten staan 273 namen maar iedereen is het er over eens dat maar een handvol grootheden echt aanspraak maakt op de felbegeerde titel. Al blijft een onverwachte laureaat altijd mogelijk.
08/10 16u45  Dit vinden kinderen van de peperdure collecties op de catwalkTijdens de internationale modeweken kan je de creaties van de grote modehuizen op zijn minst opvallend noemen. Ontwerpers worden geroemd om hun collecties en fashionista's kunnen amper wachten om met een kledingstuk aan de haal te gaan. Maar heel wat kinderen begrijpen die fascinatie voor mode niet. Om te weten wat zij denken over de modeweken vroegen enkele redacteurs van website Stylight een groep acht tot twaalfjarigen om hun mening. Hun reacties spreken boekdelen.
08/10 16u45  Oppositie gebruikt traangas in parlementVreemde taferelen in het parlement van Kosovo waar enkele oppositieleden uit protest tegen een akkoord met Servië traangas hebben ingezet. Twee parlementsleden moesten voor verzorging naar het ziekenhuis worden overgebracht.
08/10 16u30  Gemeentepersoneel houdt Fair Banana DayHet is Week van de Fair Trade en op donderdag 8 oktober worden in dat kader de fairtrade-bananen in de kijker gezet, ook op het administratief centrum.
08/10 16u15  Mignolet krijgt lof van bondscoach: ‘Geen probleem met Courtois’De Rode Duivels werken zaterdag in en tegen Andorra hun voorlaatste EK-kwalificatiewedstrijd af. Volgende week dinsdag sluit het nationale voetbalelftal zijn campagne af in het Koning Boudewijnstadion in Brussel het duel tegen Israël. Bondscoach Marc Wilmots liet zoals gewoonlijk nog niet echt in zijn kaarten kijken, maar rekent wel op Simon Mignolet om het Belgische doel te verdedigen.
08/10 16u15  Protest tegen invoering afvalcontainerStabroek besliste dat zijn bewoners vanaf 1 januari het restafval moeten aanbieden in een grijze afvalcontainer en niet meer in grijze zakken.
08/10 16u15  Politie valt binnen bij Volkswagen: ook huizen medewerkers bezochtDe Duitse politie heeft donderdag een huiszoeking uitgevoerd op de hoofdzetel van autobouwer Volkswagen in Wolfsburg. De onderzoekers vielen ook binnen in de huizen van enkele medewerkers en in tal van andere sites van het bedrijf, meldt het parket van Braunschweig. De huiszoekingen hebben uiteraard te maken met de sjoemelsoftware die in verschillende modellen van Volkswagen werd ingebouwd.
08/10 16u15  Debutant Sven Kums over jeugdvriend Dries Mertens, de concurrentie en het EKSven Kums is een van de drie spelers van landskampioen AA Gent die voor de eerste keer opgeroepen werden naar aanleiding van de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Andorra en Israël. ‘De oudere spelers begeleiden ons goed en het helpt dat we met drie zijn’, zei de kersverse Rode Duivel donderdag na de derde groepstraining in Zaventem.
08/10 16u15  Casper De Roey is de nieuwe kinderburgemeesterIn het gemeentehuis werd de nieuwe kindergemeenteraad voorgesteld. Casper De Roey werd verkozen tot kinderburgemeester.
08/10 16u00  Guardini is Boonen te snel af in Abu DhabiAndrea Guardini heeft donderdag de eerst etappe in de Ronde van Abu Dhabi (2.1) gewonnen. Na 159,6 kilometer tussen Qasr Al Sarab en Madinat Zayed was de 26-jarige Italiaan van Astana in een massasprint sneller dan Tom Boonen (Etixx-Quick Step) en zijn landgenoot Daniele Bennati (Tinkoff-Saxo). Guardini is meteen ook de eerste leider in deze rittenkoers.
08/10 16u00  Hovenaars behagen hun gemeenteNatuurpunt, de Milieuraad en het gemeentebestuur organiseren ook dit najaar hun jaarlijkse promotieverkoop van streekeigen struiken, hagen en bomen.
08/10 16u00  De Leeuw geeft verstek voor cruciale vergadering Groep van TienVoor de Groep van Tien, het belangrijkste overlegorgaan van de sociale partners, is het donderdag erop of eronder. Maar het cruciale overleg is begonnen zonder Rudy De Leeuw, de topman van de socialistische vakbond ABVV.
08/10 15u45  Ook NoMoBS-leden ‘opgepakt’ na dreigende tweetsDe Antwerpse politie pakte deze week opnieuw een jongeman op nadat die voor de grap een aantal dreigende berichten op Twitter had geplaatst. Een tiental dagen werd ook al het ING-gebouw in de Lange Gasthuisstraat ontruimd voor een grappig bedoelde tweet. De mannen van de Antwerpse hiphopgroep NoMoBS namen de proef op de som en gingen na of ook de politie ook zou ingrijpen als zij zo’n tweets zouden versturen.
08/10 15u45  Groep van Tien zoekt akkoord over aanvullend pensioenVoor de Groep van Tien, het belangrijkste overlegorgaan van de sociale partners, is het donderdag erop of eronder. De onderhandelingen over het rendement van het aanvullend pensioen moeten vandaag een akkoord opleveren, anders kan er wellicht voor lange tijd een kruis gemaakt worden over het sociaal overleg.
08/10 15u45  Even paniek: advocaat geeft envelop met bloem af aan griffieDe Civiele Bescherming kwam donderdag ter plaatse bij het parket van Brussel. Een verdachte envelop aan de griffie bleek echter enkel bloem te bevatten. Er zijn dan ook geen gewonden gevallen en het gebouw werd niet geëvacueerd.
08/10 15u45  Clinton en Obama oneens over handelsverdragDe Amerikaanse presidentskandidate Hillary Clinton kan zich niet vinden in het Trans-Pacifische handelsakkoord TPP. De huidige president Barack Obama, een partijgenoot van Clinton, deed eerder deze week nog zijn uiterste best het akkoord te verdedigen.
08/10 15u45  1,2 miljoen euro cash gevonden bij havenarbeider thuis, 500 kilo coke in beslag genomenHet Antwerpse gerecht houdt opnieuw grote kuis in het drugsmilieu. De voorbije weken pakte het tien verdachten op, onder wie enkele havenarbeiders. Zij zouden meer dan 800 kilogram kilo cocaïne hebben ingevoerd.
08/10 15u30  Lionel Messi moet toch voor rechter verschijnen in fraudezaakFC Barcelona-ster Lionel Messi en zijn vader Jorge Horacio moeten dan toch in Spanje voor de rechter verschijnen op verdenking van fiscale fraude, een misdrijf dat hen mogelijk een gevangenisstraf kan opleveren. Dat maakte het Catalaanse Hooggerechtshof donderdag in Barcelona bekend.
08/10 15u30  Oppositie gebruikt traangas in parlement KosovoVreemde taferelen in het parlement van Kosovo waar enkele oppositieleden uit protest tegen een akkoord met Servië traangas hebben ingezet. Twee parlementsleden moesten voor verzorging naar het ziekenhuis worden overgebracht.
08/10 15u30  Politie valt binnen bij VolkswagenDe Duitse politie doorzoekt momenteel de gebouwen van het hoofdkwartier van Volkswagen. De inval houdt verband met het dieselschandaal.
08/10 15u15  Antwerpse politie pakt opnieuw jongeman op voor dreigende tweetsIn Antwerpen heeft de lokale politie opnieuw een jongeman opgepakt voor een schijnbaar dreigende tweet. De verdachte is inmiddels ook aangehouden door de onderzoeksrechter. Dat zegt Het Laatste Nieuws en wordt bevestigd door de Antwerpse afdeling van het parket van Antwerpen.
08/10 15u15  Afscheidsbrief ex-vriendin Jim Carrey verklaart liefde aan acteurIn haar afscheidsbrief zou Cathriona White (28), de ex-vriendin van Jim Carrey (53), voor de laatste maal haar liefde verklaard hebben aan de acteur. Dat beweert Radaronline uit goede bron te hebben vernomen. De beloftevolle make-upartieste overleed eind september 2015. Voorlopig onderzoek toont aan dat het om zelfdoding ging.
08/10 15u00  Chloë Leurquin opent met matige 74e plaats in XiamenOnze landgenote Chloë Leurquin heeft donderdag in het Chinese Xiamen met een gedeelde 74e plaats na afloop van de eerste ronde een matige start genomen op het Xiamen International Ladies Open golftoernooi (ELPGA/300.000 euro).
08/10 15u00  Amerikaanse Lee en Chinese Lin nemen beste start in Kuala LumpurDe Amerikaanse Alison Lee en de Chinese Xi Yu Lin delen donderdag in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur de leidersplaats na afloop van de eerste ronde op het Sime Darby LPGA Malaysian golftoernooi (LPGA/1.775.250 euro).
08/10 15u00  Nederlandse kindjes proeven ontbijt van over de hele wereldOp het YouTube-Kanaal ‘Kleintjes’ krijgt een panel kinderen elke week ontbijten uit verschillende landen voorgeschoteld. In de nieuwste video smullen ze onder meer van een Nederlandse boterham met hagelslag, een typisch Franse croissant met confituur en een pannenkoek met siroop zoals ze die in Amerika graag eten. Als het van de kleine Milho afhangt, komen nogal veel specialiteiten uit de Filipijnen. 
08/10 15u00  Hobbytuinier oogst 'megatomaten'De naar Heist verhuisde Antwerpenaar Daniël Hoskens kon dit jaar rekenen op een uitstekende najaarsoogst. In de serre in zijn achtertuin kweekte hij een aantal opvallend uit de kluiten gewassen tomaten van de Bulls Heart-variëteit.
08/10 15u00  Inbreker heeft het gemunt op BMW’s op Gedempte ZuiderdokkenEen onbekende heeft in de loop van woensdagavond ingebroken in verschillende voertuigen die geparkeerd stonden op de Gedempte Zuiderdokken in Antwerpen.
08/10 15u00  1,2 miljoen euro cash gevonden bij havenarbeider thuis, 800 kilo coke in beslag genomenHet Antwerpse gerecht houdt opnieuw grote kuis in het drugsmilieu. De voorbije weken pakte het tien verdachten op, onder wie enkele havenarbeiders. Zij zouden honderden kilo cocaïne hebben ingevoerd.
08/10 14u45  Cosmeticamerk kiko milano komt naar HasseltHet budgetvriendelijke cosmeticamerk Kiko Milano opent een tweede vestiging in België. Na een winkel aan de Elsensesteenweg in Brussel is het nu tijd voor een shop in Hasselt.
08/10 14u45  Star Wars-nerds vechten het uit tijdens openingsdansJoey Pacheco en Robert Raven uit Londen hebben hun gasten verrast met een wel erg speciale openingsdans. Het pasgetrouwd paar besloot een eerbetoon aan de Star Wars films te brengen door elkaar te lijf te gaan met ‘lightsabers’, het wapen bij uitstek voor wie bekend is met Star Wars.
08/10 14u45  Amerikanen nemen blitzstart in Presidents CupDe Amerikaanse golfploeg heeft donderdag in het Zuid-Koreaanse Incheon een zinderende start genomen in de Presidents Cup golf, het tweejaarlijks treffen tussen een Amerikaans golfteam en een ploeg met spelers uit de rest van de wereld, met uitzondering van Europa.
08/10 14u45  Cocaïnenetwerk opgerold: 1,2 miljoen euro cash gevonden bij havenarbeider thuisHet Antwerpse gerecht houdt opnieuw grote kuis in het drugsmilieu. De voorbije weken pakte het tien verdachten op, onder wie enkele havenarbeiders. Zij zouden honderden kilo cocaïne hebben ingevoerd.
08/10 14u45  Belgische gevangene ontsnapt tijdens fietstocht in FrankrijkEen Belgische gedetineerde uit de gevangenis van Besançon, Frankrijk, is ontsnapt tijdens een uitstap met de mountainbike. Dat bericht de procureur van Besançon donderdag. De man zit in de cel voor drugsfeiten.
08/10 14u45  Inbrekers slaan slag op de BosuilTwee personen hebben in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken in de drankkiosken van het Bosuil-stadion in Deurne.
08/10 14u45  Tachtig Vlaamse gemeenten doen zaterdagnacht het licht uitVolgende zaterdag, in de Nacht van de Duisternis, doven 80 gemeenten zo veel mogelijk openbare verlichting en kunnen inwoners even proeven van activiteiten in een donkere nacht. Dat heeft Bond Beter Leefmilieu (BBL) donderdag in een persmededeling bekendgemaakt.
08/10 14u45  Niet langer gratis toegang tot Legermuseum vanaf 2016Vanaf 5 januari vraagt het Legermuseum (officieel heet het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis) in het Jubelpark in Brussel toegangsgeld. Dat bedraagt maximaal 5 euro. Er zijn ook kortingen voor bepaalde categorieën van bezoekers. De reden voor de invoering van het toegangsgeld zijn de besparingen die ook Defensie treffen. Het is het einde van een lange traditie. Meer dan honderd jaar lang moest niet betaald worden om de collecties van het leger te bezoeken.
08/10 14u30  Koppel valselijk beschuldigd van kindermishandeling ziet baby wellicht nooit meer terugKarissa Cox en Richard Carter beleefden de schrik van hun leven toen hun zes weken oude baby plots hevig begon te bloeden uit haar mondje tijdens het voeden. De twee snelden met hun oogappel naar het ziekenhuis, waar ze al snel beschuldigd werden van kindermishandeling. Drie jaar later is de kans dat ze hun kind terugzien haast onbestaande, ook al is hun onschuld bewezen.
08/10 14u15  Alle budgetwijnen in één boekjeDe wijnkoopgids, met 300 wijnen onder de 10 euro, is uit. Het boekje van de Frank van der Auwera, wijnkenner van deze krant is aan zijn 28ste editie toe.
08/10 14u15  Antwerps onderwijs heeft binnen 10 jaar 15.000 extra plaatsen nodigVan alle Vlaamse steden zal Antwerpen de komende tien jaar te kampen krijgen met de grootste vraag naar bijkomende plaatsen in het onderwijs, met nood aan duizenden extra schoolbanken. Dat blijkt uit de allereerste capaciteitsmonitor, die KU Leuven en VUB en donderdag voorstelden in het Vlaams parlement.
08/10 14u15  Opvallende tentoonstelling: ‘Ebola-epidemie breekt in 2020 uit in Antwerpen’Afrikaanse artsen in beschermingspakken die in het treinstation Antwerpen-Centraal Europese ebola-patiënten onderzoeken. Dat is te zien op een van de geënsceneerde foto’s die sinds vandaag/donderdag ophangen in de inkomhal van diezelfde treinkathedraal.
08/10 14u00  Vader geeft briljant antwoord als zoon prinses Elsa wil wordenPaul Henson uit Virginia heeft samen met zijn zoontje Caiden al de nodige Halloween-shoppingtripjes ondernomen. Toen zijn jonge zoon plots niets anders wou zijn dan prinses Elsa had de papa daar het ideale antwoord op.
08/10 14u00  Marc Wilmots: ‘Niet mijn probleem wat Meunier en Lukaku bij hun club moeten doen’De Rode Duivels hebben hun laatste training in eigen land afgewerkt op het veld van Woluwe-Zaventem. Door blessureleed in de defensie zouden Thomas Meunier en Jordan Lukaku zaterdag wel eens in de basis kunnen starten, respectievelijk op de rechts- en linksback. ‘Hun belangrijkste taak is verdedigen’, zei bondscoach Marc Wilmots donderdag.
08/10 14u00  Testfase Star Wars Battlefront vanaf nu vrij toegankelijkDe Zweedse ontwikkelaar DICE heeft vandaag de deuren wagenwijd opengezet voor wie aan de slag wil met de testversie van Star Wars Battlefront. Vanaf 16u is de bèta gratis en vrij toegankelijk op PlayStation 4, Xbox One en pc.
08/10 14u00  Personeel VRT lanceert filmpjes tegen besparingsplannenHet personeel van de VRT blijft zich roeren tegen de toekomstplannen én besparingsplannen die de Vlaamse overheid heeft voor de openbare omroep. Na de open brief en de Facebookactie zijn er nu vijf filmpjes op het net gezet waarin duidelijk wordt gemaakt wat de VRT aan de belastingbetaler dagelijks kost. Met de (Wat krijg je voor 12 eurocent?’-filmpjes wil het personeel de Vlaming duidelijk maken dat ze elke dag iets aanbieden dat de moeite waard is, zegt Clem Robyns, eindredacteur van één, donderdag.
08/10 13u45  Bij Propop gaan de poppen al dertig jaar aan het dansenZoals Propop, het Turnhoutse figuren­theater van Ruud Alles (60), zijn er geen twee. Al ­dertig jaar zorgt Ruud met zijn hand­gemaakte ­poppen voor blije kinder­gezichtjes. Hij is acteur, poppen­maker, scenario­schrijver, technieker én componist tegelijk.
08/10 13u45  Nieuwe K3 krijgt eigen animatiereeksDe nieuwe K3’tjes staat een drukke tijd te wachten. De meisjes worden namelijk onderdeel van een gloednieuwe animatiereeks.
08/10 13u45  Van Overtveldt boos: ‘Géén rekenfouten gemaakt’De cijfers over de fiscale ontvangsten, die 882 miljoen euro lager zouden uitvallen dan gepland, zijn geen definitieve cijfers. Dat zegt minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA). Hij weigert te spreken van een rekenfout. 'Mensen die over rekenfouten spreken, kennen duidelijk de definitie van een begrotingscontrole niet', aldus Van Overtveldt.
08/10 13u45  Daniel Van Buyten treedt officieel in dienst bij StandardVoormalig Rode Duivel Daniel Van Buyten is toegetreden tot de raad van bestuur van eersteklasser Standard. Dat maakte Standard-voorzitter Bruno Venanzi donderdag bekend tijdens een persconferentie in Luik.
08/10 13u45  Waarom ‘oude’ iPhones de tweedehandsmarkt overspoelenMorgen zijn de nieuwste iPhones – de 6s (vanaf 749 euro) en de 6s Plus (vanaf 859 euro) – ook in ons land verkrijgbaar. En dat is niet alleen goed nieuws voor diehard fans van Apple, ook de tweedehandsmarkt maakt zich op voor enkele drukke weken. ‘Bij elke lancering zien we het aantal gebruikte toestellen dat te koop wordt aangeboden fors stijgen’, zegt Petra Baeck van 2dehands.be.
08/10 13u45  Wit-Russische journaliste wint Nobelprijs LiteratuurDe Wit-Russische schrijfster en onderzoeksjournaliste Svetlana Aleksijevitsj heeft de Nobelprijs Literatuur gewonnen. Dat heeft de Zweedse Academie donderdag in Stockholm bekendgemaakt.
08/10 13u45  PlayStation 4 goedkoper in de VS, straks ook bij ons?Sony laat de prijs van de PlayStation 4 in de Verenigde Staten en Canada met 40 dollar zakken (van 399,99 naar 349,99 dollar). Japan verlaagde de prijs van de PS4 enkele weken geleden voor het eerst. Het lijkt zo goed als zeker dat ook wij - met het eindejaar in het vooruitzicht - een prijsdaling krijgen. Officiële informatie van Sony is er nog niet.
08/10 13u45  Vijftig vluchtelingen met elkaar op de vuist in opvangcentrum van FlorennesWoensdagavond zijn er incidenten geweest in het centrum voor asielzoekers in Florennes, dat beheerd wordt door Fedasil. Een vijftigtal bewoners raakten er slaags met elkaar, zegt het federaal agentschap. Vier van hen werden administratief aangehouden, ze riskeren uit het centrum gezet te worden. Vier minderjarigen zijn overgebracht naar andere centra van Fedasil.
08/10 13u15  Carey Mulligan bevallen van eerste kindjeDe Britse actrice Carey Mulligan, vooral bekend van haar rollen in ‘Drive’ en ‘The Great Gatsby’, is voor het eerst mama geworden. Dat meldt de Amerikaanse showbizzsite E! News.
08/10 13u15  Minister Galant: ‘PS vergeet dat ze 25 jaar aan de macht waren’Minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR) vindt het ongehoord dat PS-voorzitter Elio Di Rupo gisteren tussen de betogers opdook. ‘Ze vergeten de 25 jaar dat ze zelf aan de knoppen zaten’, haalt ze uit. De PS pikt de uithaal niet.
08/10 13u15  Leerlingen slaan leeftijdsgenoot gebroken kaakIn een middelbare school in het Nederlandse Geldrop heeft een leerling zware klappen gekregen van een groepje leeftijdsgenoten. Dat meldt Omroep Brabant.
08/10 13u15  Gynaecologen waarschuwen voor schadelijke chemicaliënDe voorbije veertig jaar werden we meer dan ooit blootgesteld aan giftige chemicaliën en dat kan nefaste gevolgen hebben voor onze gezondheid. Vooral zwangere vrouwen en (ongeboren) baby’s zijn gevoelig voor de schadelijke effecten ervan. Dat zei professor Linda Giudice, verbonden aan de universiteit van Californië, dinsdag tijdens de Internationale Federatie voor Gynaecologie en Verloskunde (FIGO) in Vancouver.
08/10 13u00  Waarom deze zeeschildpadden badpakken dragenEen zeeschildpad met een badpak, het is eens iets anders. In Australië lopen er nochtans heel wat van die exemplaren rond dankzij de Universiteit van Queensland.
08/10 13u00  Frankrijk zonder Pogba tegen Armenië en DenemarkenDe Franse nationale voetbalploeg kan in zijn oefeninterlands tegen Armenië en Denemarken geen beroep doen op sterspeler Paul Pogba. De middenvelder van Juventus heeft woensdag op training een enkelblessure opgelopen. Na een scan op donderdag haakte hij af. Pogba keert terug naar Turijn, waar hij zich bij Juventus wil laten behandelen. Dat maakte de Franse voetbalbond (FFF) donderdag bekend.
08/10 13u00  Selfie in peperdure wagen loopt faliekant afTwee chauffeurs pronken in Dubai met hun dure sportwagens, een rode Ferrari en een knalgele Lamborghini Aventador. Terwijl ze aan het rood licht wachten, neemt de chauffeur in de voorste auto een selfie van zichzelf en zijn vriend achter hem.
08/10 13u00  Cosmeticaketen bijt van zich af na reclamecampagne met naakte werknemersDe Britse cosmeticaketen Lush verdedigt hun reclamecampagne waarin vier werknemers naakt te zien zijn. ‘Met de foto’s willen we onder meer het teveel aan productverpakkingen aanklagen’, zegt een woordvoerder. De campagne kwam in opspraak omdat de inhoud volgens voorgangers pornografisch zou zijn.
08/10 13u00  Daniel Craig: ‘Snij liever polsen door dan nog eens 007 te spelen’De Britse acteur Daniel Craig is James Bond beu. In een interview met Time Out zei hij dat hij liever zijn polsen zou doorsnijden dan opnieuw de geheim agent te spelen.
08/10 13u00  Treinverkeer vanaf vanavond verstoord door stakingDe staking van de Franstalige socialistische spoorbond CGSP Cheminots vrijdag zal mogelijk voor ernstig verstoord treinverkeer zorgen tussen donderdagavond 21 uur en de laatste trein op vrijdagavond.
08/10 12u45  Gynaecologen waarschuwen voor chemicaliënDe voorbije veertig jaar werden we meer dan ooit blootgesteld aan giftige chemicaliën en dat kan nefaste gevolgen hebben voor onze gezondheid. Vooral zwangere vrouwen en (ongeboren) baby’s zijn gevoelig voor de schadelijke effecten ervan. Dat zei professor Linda Giudice, verbonden aan de universiteit van Californië, dinsdag tijdens de Internationale Federatie voor Gynaecologie en Verloskunde (FIGO) in Vancouver.
08/10 12u45  Priester: ‘Sommige kinderen hebben behoefte aan seks’De 75-jarige priester Gina Flaim heeft voor heel wat opschudding gezorgd toen hij in een interview met de zender LA7 toegaf begrip te hebben voor pedofilie, maar niet voor homoseksualiteit.
08/10 12u45  Daniel Craig: “Snij nog liever mijn polsen door dan nog eens James Bond te spelen”De Britse acteur Daniel Craig is James Bond beu. In een interview met Time Out zei hij dat hij liever zijn polsen zou doorsnijden dan opnieuw de geheim agent te spelen.
08/10 12u45  Definitief: Blatter én Platini geschorst door FIFADe Ethische Commissie van wereldvoetbalbond FIFA heeft FIFA-voorzitter Sepp Blatter en UEFA-voorzitter Michel Platini geschorst voor 90 dagen. Ook de eerder al opzijgeschoven Jérôme Valcke, secretaris-generaal van de FIFA, moet 90 dagen op het strafbankje. De Zuid-Koreaan Chung Mong-Joon, kandidaat-opvolger van Blatter, wordt voor zes jaar geschorst.
08/10 12u45  Van deze papa kunnen we allemaal nog iets lerenEen vader uit het Amerikaanse Chesapeake, Virginia, stuurt zijn kleuterzoontje deze week de straat op met een prinsessenkleed van ‘Elsa’ uit de Disney-film Frozen. En de reden waarom hij dat doet, daar kunnen we allemaal nog iets van leren.
08/10 12u30  Melrose Place wordt residentie 3 BeukenMelrose Place opende in 2011 als woonproject dat serviceflats aanbiedt. Het project kende een ongelukkige start. Een stuurgroep van mede-eigenaars blaast het project nu nieuw leven in.
08/10 12u30  Illegaal geeft twintiger pak slaag en steelt smartphoneEen 21-jarige man uit Heist-op-den-Berg is woensdagochtend het slachtoffer geworden van een smartphonediefstal in de Oudemansstraat in Antwerpen.
08/10 12u15  Transgender neemt drie jaar lang foto’s om transformatie te zienJamie Raines (21), een Amerikaanse studente, was amper achttien toen ze besloot om het mannelijke hormoon testosteron in te nemen. ‘Ik wist al zeer snel dat ik liever een man zou zijn’, vertelt Raines aan BuzzFeed. ‘Drie jaar lang nam ik elke dag testosteron in. Daarna nam ik altijd een foto om de veranderingen in mijn gezicht beter te zien.’
08/10 12u15  Vijftiger onder invloed belandt met Mercedes op paaltjeEen 56-jarige man verloor woensdagnamiddag in Mechelen-Noord de controle over het stuur van zijn auto. Hij belandde met zijn Mercedes op een paaltje. De bestuurder legde een positieve ademtest af.
08/10 12u15  Koppel gearresteerd nadat ze dit doen op treinsporenOp bewakingsbeelden van een metrostation in Washington D.C. zie je hoe een vrouw haar jas en sjaal uit doet om vervolgens op de treinsporen te springen. Vervolgens begint ze allerlei poses aan te nemen en wordt het duidelijk dat ze yoga aan het doen is. De man trekt intussen foto’s van haar. De vrouw valt enkele keren en raakt daarbij bijna een hoogspanningskabel. De beelden dateren van december vorig jaar maar de politie heeft hen nu pas kunnen arresteren. Welke straf er zal volgen is nog niet duidelijk.
08/10 12u15  25 relschoppers tijdens betoging opgepakt, 7 doorverwezen naar parketDe politie heeft woensdag 25 mensen die rel schopten tijdens de nationale betoging gerechtelijk aangehouden voor gewapende weerspannigheid of opzettelijke slagen en verwondingen aan politiemensen.
08/10 12u00  Infokiosk voor project EksterlaarProjectontwikkelaar Vooruitzicht heeft een glazen container geplaatst op de Eksterlaar-site. De containers zullen binnenkort in gebruik genomen worden als infokiosk om geïnteresseerden en buurtbewoners te informeren over het project Eksterlaar. Het project bestaat uit een nieuw woongebied met 560 tot 580 wooneenheden, zowel huizen met tuin als appartementen (waarvan 65 voorzien als sociale huisvesting), een publiek park van drie hectare en veertien commerciële ruimtes. “We willen iedereen informeren over ons project”, zegt Kris van Ballaer van Vooruitzicht. “Op vaste tijdstippen zal de infokiosk bemand zijn en kan iedereen inlichtingen bekomen. Binnenkort lanceren we ook een nieuwe website en zullen we flyers uitdelen in de buurt.”
08/10 12u00  Auto met vier studenten gaat over de kopOp de Universiteitslaan in Diepenbeek is donderdag omstreeks 10.50 uur een auto met vier studenten aan boord over de kop gegaan. De wagen schoof van de rijbaan en kwam in een gracht terecht.
08/10 12u00  Al 220 doden geteld na aardverschuiving in GuatemalaNa de grondverschuiving in Guatemala vorige week zijn, volgens officiële cijfers, nu al 220 doden geteld, zo hebben de autoriteiten op Twitter meegedeeld.
08/10 12u00  Pool die nog nooit rode kaart trok, fluit wedstrijd Rode DuivelsDe Pool Pawel Gil is door de UEFA aangeduid als scheidsrechter voor de EK-kwalificatiewedstrijd van zaterdagavond tussen Andorra en België. Opvallend: In alle interlands van de elite die Gil tot dusver floot, trok hij nog nooit een rode kaart.
08/10 12u00  Justin Bieber had dan toch gelijk over ‘goedgevulde’ onderbroekHerinnert u zich de hetze nog rond de Calvin Klein-onderbroekencampagne met Justin Bieber? De onderbroek van de zanger was wel héél goedgevuld, waardoor fans zich afvroegen of het merk niet wat Photoshop had gebruikt. Justin beweerde zelf van niet, maar de twijfel bleef. Dankzij een alerte paparazzo kent de wereld nu toch de waarheid.
08/10 12u00  Japanner met één vinger moet beklimming Everest weer opgevenEen Japanse klimmer met slechts één vinger heeft de top van de Mount Everest weer net niet bereikt. Hij wou de eerste klimmer zijn die na de aardbeving van april de top bereikte.
08/10 11u45  Chelsea legt tijdelijke vervanger voor Courtois vastDe 33-jarige Italiaanse doelman Marco Amelia heeft een contract getekend bij de Engelse landskampioen Chelsea. Dat maakten Engelse media donderdag bekend. Chelsea bevestigde het nieuws nog niet.
08/10 11u45  Brilbeer Oberon verhuist naar tijgerperk in ZooHet tijgerperk in de Antwerpse Zoo krijgt een nieuwe (voorlopige) bewoner. Oberon, de brilbeer die nu vlak naast de ingang woont, pikt het lege tijgerperk in.
08/10 11u45  Ivo Karlovic nieuwe acekoning in wereldtennisDe Kroaat Ivo Karlovic heeft donderdag zijn landgenoot Goran Ivanisevic onttroond als acekoning in het tennis.
08/10 11u45  Duizenden Chinezen belanden in file van de helDuizenden Chinezen die op hetzelfde moment terugkomen van verlengd weekend: dat kan niet goed gaan. Het gevolg laat zich raden: wie hoofdstad Peking wou inrijden, stond hopeloos in de file aan ghet tolhuisje. Beelden vanuit de lucht geven de file van de hel perfect weer: auto’s tot zover je kan kijken en dat op een weg met maar liefst 50 rijstroken. En u dacht dat België een fileland was?
08/10 11u30  Man zwaar verbrand bij ontploffing in kippenstalIn Wuustwezel zijn donderdagochtend twee gewonden gevallen bij een ontploffing tijdens werken in een kippenstal in de Molenstraat. Dat zegt de lokale politie van de zone Grens.
08/10 11u15  Zoveel zal u meer (of net minder) moeten betalen voor stroom en gasDe elektriciteitsfactuur voor een doorsnee Vlaams gezin zal vanaf 1 januari gemiddeld 35 euro stijgen. De aardgasfactuur zal gemiddeld 17 euro dalen. Dat meldt de Vlaamse energieregulator Vreg.
08/10 11u15  Ruben Plaza zet carrière voort bij Orica-GreenEdgeDe Spaanse wielrenner Ruben Plaza verlaat de Italiaanse WorldTour-ploeg Lampre-Merida voor het Australische Orica-GreenEdge, waar hij voor één seizoen tekende. Dat maakte Orica-GreenEdge donderdag bekend.
08/10 11u15  Deze sweater past bij je figuurSaskia Dekkers, hoofdstyliste van de VRT nieuwsdienst, heeft een boon voor sweaters. Ze heeft zelfs haar eigen collectie, simpelweg Sa's genaamd. Hieronder geeft ze tips om het juiste exemplaar te vinden.
08/10 11u15  Ronnie Leten van Atlas Copco in Galerij der ProminentenVolgende week woensdag 14 oktober wordt Ronnie Leten, wereldwijde CEO van Atlas Copco, opgenomen in de Galerij der Prominenten van de Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. Het programma start om 18.30 uur.
08/10 11u15  Victoria’s Secret maakt foutje met PhotoshopHet Amerikaanse lingeriemerk Victoria’s Secret heeft een van zijn modellen bewerkt met Photoshop. Op de foto is duidelijk te zien hoe de rechterbil van het model voller is dan de linkerbil, wat doet vermoeden dat er Photoshop in het spel is.
08/10 11u15  Pool die nog nooit rode kaart trok fluit wedstrijd Rode DuivelsDe Pool Pawel Gil is door de UEFA aangeduid als scheidsrechter voor de EK-kwalificatiewedstrijd van zaterdagavond tussen Andorra en België. Opvallend: In alle interlands van de elite die Gil tot dusver floot, trok hij nog nooit een rode kaart.
08/10 11u00  Kanye West: ‘Ik word gediscrimineerd omdat ik geen homo ben’Kanye West, modeontwerper en echtgenoot van Kim Kardashian, laat opnieuw van zich horen. Nadat West zich recent kandidaat stelde voor het Amerikaanse presidentschap, voelt de ster zich nu gediscrimineerd door andere ontwerpers. ‘Ik word gediscrimineerd omdat ik geen homo ben’, zegt hij tijdens een interview op de website SHOWstudio.
08/10 11u00  Victoria’s Secret betrapt op PhotoshopHet Amerikaanse lingeriemerk Victoria’s Secret heeft een van hun modellen bewerkt met Photoshop. Haar achterwerk ziet er volgens kenners allesbehalve natuurlijk uit.
08/10 11u00  Antwerpse rechter Koen Lenaerts verkozen tot voorzitter Europees Hof van JustitieEdegemnaar Koen Lenaerts (60) is de nieuwe voorzitter van het Europees Hof van Justitie. Zijn ambtsperiode gaat meteen in en loopt tot en met 6 oktober 2018. Dat deelt het Hof donderdag mee.
08/10 11u00  Fognini te sterk voor Goffin in PekingDavid Goffin (ATP 17) heeft zich donderdag niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales op het ATP-tennistoernooi in de Chinese hoofdstad Peking (hard/2.700.510 dollar).
08/10 11u00  Pool moet Andorra-België in goede banen leidenDe Pool Pawel Gil is door de UEFA aangeduid als scheidsrechter voor de EK-kwalificatiewedstrijd van zaterdagavond tussen Andorra en België.
08/10 10u45  Diesel duurderDiesel tanken wordt vrijdag duurder. Een volle tank van 60 liter zal anderhalve euro duurder worden.
08/10 10u45  Gezonken vrachtschip lekt weer veel olieUit het vrachtschip Flinterstar is vannacht weer veel olie in zee terechtgekomen. Dat zegt gouverneur van West-Vlaanderen Carl Decaluwé. Het schip is in slechtere staat dan gedacht.
08/10 10u45  Aandeelhouders en werknemers zullen miljardenverlies Deutsche Bank voelenDeutsche Bank heeft woensdag verrassend een miljardenverlies aangekondigd. Zowel de aandeelhouders als de werknemers zullen de gevolgen voelen in hun portemonnee.
08/10 10u30  Niel zal allicht nog enkele vluchtelingen opvangenDe gouverneur ontving vorige dinsdag alle burgemeesters en OCMW-voorzitters van de provincie Antwerpen. Staatsecretaris Theo Francken (N-VA) had er bij de gouverneur op aangedrongen voor het vluchtelingenprobleem de gemeenten onder druk te zetten.
08/10 10u30  Prodell trekt definitief naar ElfsborgViktor Prodell is officieel speler af bij KV Mechelen. De 27-jarige spits werd al van eind maart 2014 verhuurd aan het Zweedse Elfsborg en die club heeft hem nu definitief overgekocht.
08/10 10u30  Vereniging organiseert benefiet om ouders zieke kinderen te steunenVzw Ons Steentje heeft een benefiet op stapel staan in Perron M. Met de opbrengst willen ze ouders van erg zieke kindjes financieel en administratief steunen.
08/10 10u30  Wat heeft de NASA ontdekt op Pluto?Er staat weer een goed-nieuws-show van NASA op het programma. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie belooft donderdag opnieuw een ‘spectaculaire onthulling’. Dit keer niet over Mars, maar wel over Pluto.
08/10 10u15  Selena Gomez kreeg chemotherapieZangeres en actrice Selena Gomez (23) lijdt aan de auto-immuunziekte lupus. Dat vertelde ze aan het Amerikaanse Billboard Magazine. Om de ziekte te kunnen dragen, koos Gomez voor chemotherapie.
08/10 10u15  Eerste Fan Zone is schot in de roosVeel volk op de eerste editie van de Fan Zone van Royal Antwerp Football Club. Dj’s Nonkel Guy, El Bacha en Billiet draaiden voor een groot publiek vol enthousiaste supporters.
08/10 10u00  “Wij willen ouders deels van hun zorgen verlossen”Vzw Ons Steentje heeft een benefiet op stapel staan in Perron M. Met de opbrengst willen ze ouders van erg zieke kindjes financieel en administratief steunen.
08/10 10u00  ‘Vuile’ bussen blijven uit stadDe openbare vervoersmaatschappij De Lijn gaat bussen die niet voldoen aan de criteria van de lage emissiezone (LEZ) niet langer inzetten op stadslijnen. Dat zegt Vlaams minister Ben Weyts (N-VA).
08/10 10u00  Jarige Poetin speelt partijtje ijshockey met vriendenDe Russische president Vladimir Poetin is woensdag 63 geworden. Om dat te vieren trok hij met enkele vrienden naar een ijshockeyclub in Sotsji. Poetin scoorde maar liefst zeven keer en toont dat hij wat in zijn mars heeft in het stadion dat gebruikt werd voor de Olympische Winterspelen van 2014. Dat deze wedstrijd opgenomen werd, lijkt geen toeval te zijn. Het toont immers aan dat de Russische leider fysiek op en top in orde is en dat hij voor het Kremlin de ideale leider is voor Rusland in de toekomst. Poetin kwam in 2000 aan de macht en werd in 2012 opnieuw verkozen. Als hij in 2018 opnieuw de verkiezingen wint, zou hij nog tot 2024 aan de macht kunnen blijven.
08/10 10u00  Albanese hooligans bekogelen Servische spelersbusDe Servische spelersbus is woensdagavond bij aankomst in de Albanese hoofdstad Tirana bekogeld met stenen. Dat meldden Servische media woensdag.
08/10 10u00  Bouw terras gestopt na klacht van concurrentEen ambtenaar van de dienst Ruimtelijke Ordening legde de bouw van het terras van café D’Vine stil. Dat gebeurde na een klacht van een concurrent. Ondertussen is al een compromis gevonden.
08/10 10u00  Strafvermindering voor Union-speler MassengoTweedeklasser Union Sint-Gillis moet het zondag op verplaatsing bij Koksijde zonder Jordan Massengo zien te klaren. De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) schorste de Franse middenvelder voor één speeldag en gaf hem een boete van 100 euro.
08/10 09u45  Deinze-coach Dennis van Wijk moet twee wedstrijden brommenDennis van Wijk zit de komende twee competitieduels niet op de trainersbank bij tweedeklasser SK Deinze. De Geschillencommissie Betaald Voetbal van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) legde de Nederlandse coach een schorsing op van drie weken, waarvan twee weken effectief.
08/10 09u45  Yannik Reuter naar halve finales dubbelspel in MedellinYannik Reuter heeft zich woensdag geplaatst voor de halve finales van het dubbelspel op het Challengertoernooi van het Colombiaanse Medellin (gravel/50.000 dollar).
08/10 09u45  1 op de 4 depressieve personen werkt niet gedurende drie jaarMaar liefst 27 procent van de volwassenen met een depressie blijft drie jaar arbeidsongeschikt. Voor zo’n 17 procent is dat zelfs vijf jaar. Dat blijkt uit een studie van de Onafhankelijke Ziekenfondsen over de impact van depressie naar aanleiding van Werelddag Geestelijke Gezondheid op 10 oktober.
08/10 09u45  Regi Van Acker moet Dessel Sport aan punten helpenRegi Van Acker is de nieuwe trainer van Dessel Sport, de rode lantaarn in de Proximus League. Dat meldde de tweedeklasser woensdagavond op zijn clubwebsite. Van Acker krijgt met assistent Benny Van Polfliet zijn vaste T2 aan zijn zijde. Beiden verlieten woensdag derdeklasser Eendracht Aalst. Bij ‘de Ajuinen’, achtste in derde klasse A, neemt Dirk Geeraerd het roer over.
08/10 09u45  Dertig procent minder overlijdens door darmkankerIn Europa gaan steeds minder mensen dood van darmkanker, dankzij een betere preventie en toegenomen behandelingsmogelijkheden. Maar tussen de Europese landen onderling bestaan nog steeds grote verschillen. Ons land behoort wel bij de beste leerlingen van de klas, meldt De Standaard.
08/10 09u15  Jonge opticien-optometrist opent zaakEen nieuw commercieel centrum is in de maak op de Meir in Eindhout, tegenover O2 fitness. Daar opende Vandecruys Optiek zopas de deuren en binnen dezelfde muren zal over enkele weken ook hoorcentrum Amplifon vertoeven. In de toekomst zullen verder krantenwinkel De Rubriek en verswinkel Fresh Market starten.
08/10 09u15  Deze smakencombinatie kan ervoor zorgen dat je minder eetDe smakencombinatie van zoet, bitter en umami zorgt ervoor dat mensen minder eten. Dat is wat onderzoekers aan het Maastricht UMC+ recent ontdekten. Maar dat wil niet zeggen dat je afvalt door pompelmoestaartjes met zeewier op het menu te zetten.
08/10 09u15  Zo neem je mooiere foto’s van je kind‘Iedere ouder wil mooie foto’s van zijn of haar kind(eren), maar hoe krijg je zo’n beweeglijk kind nu fatsoenlijk op de foto?’ Het is een van de concrete vragen die Anki Wijnen van het Nederlandse blog Zilverblauw.nl zich stelt in haar nieuwe boek ‘Shoot!’. Het werd een handboek over fotografie zonder ingewikkelde termen, maar mét mooie beelden en handige oefeningen. Zo geeft Anki concrete tips om mooie (zelf)portretten te maken, je interieur te fotograferen en je eten smakelijk te Instagrammen, maar dus ook om je nogal actieve kroost op de gevoelige plaat te vereeuwigen. De kleintjes op hun mooist in beeld brengen? Vijf tips van Anki:
08/10 09u15  Jackass-ster Steve-o krijgt maand cel na stunt op kraanStephen Glover, beter gekend als Steve-O van het Amerikaanse televisieprogramma Jackass, is veroordeeld tot een maand cel nadat hij een kraan beklom in Hollywood. De 41-jarige deed dat uit protest tegen SeaWorld. De Londenaar beklom de 30 meter hoge kraan om er te protesteren met een gigantische opgeblazen orka en stak er ook vuurwerk aan. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse omdat men dacht het om een zelfmoordpoging ging. Steve-O werd gearresteerd op 9 augustus. Bekijk hier de stunt die hem in de celstraf opleverde.
08/10 09u15  Gezonken vrachtschip in slechtere staat dan gedachtDe Flinterstar, het Nederlandse vrachtschip dat dinsdag voor de kust van Zeebrugge zonk na een aanvaring, is in slechtere staat dan gedacht. Het schip lekt sinds woensdagnacht ook olie vanuit de voorkant, terwijl die olie eerder enkel uit het middencompartiment kwam. Dat meldt West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé donderdagochtend.
08/10 09u15  Lichte vrachtwagen volledig uitgebrandAan de Nellesheide in Grobbendonk is woensdagnacht rond 03.00 uur brand uitgebroken aan een lichte vrachtwagen. Het voertuig is volledig vernield door de uitslaande vlammen.
08/10 09u15  Oceanen staan voor grootste koraalsterfste ooitEen aanhoudende hittegolf onder water bedreigt 12.000 vierkante kilometer koraalriffen. Mogelijk volgt de grootste koraalsterfte in de geschiedenis, zo waarschuwen wetenschappers.
08/10 08u45  Gunther Levi: ‘Als ik het zo niet doe, kan ik mijn kinderen geen eten geven’Gunther Levi is stilaan doodmoe aan het worden. Naast een rol in ‘Familie’ worden zijn dagen goed gevuld met ‘De Romeo’s’ en dat is best zwaar, zo geeft de man zelf toe in De Streekkrant.
08/10 08u45  Winkeluitbater is inbraken beu en lokt dief in de valEen Amerikaanse man die een GSM winkel uitbaat is al meermaals het slachtoffer geworden van een inbraak en heeft er zijn buik van vol. Daarom besluit hij zijn zaak zo in te richten dat een dief zichzelf automatisch opsluit als hij probeert in te breken. Hoe dat in zijn werk gaat, zie je op deze bewakingsbeelden.
08/10 08u30  Dochter Koen Wauters (11) trouwt met oudere manMet tranen in de ogen knikt Zita ‘ja’ wanneer de burgemeester haar vraagt of ze de man die naast haar staat tot haar wettige echtgenoot wil nemen. Koen Wauters en Valerie De Booser kijken verbeten toe. Wat er heel even uitziet als een heuglijke dag - Koen en Valerie die op het punt staan hun huwelijksbeloften te hernieuwen – draait uit op het sombere huwelijk van Zita met een veel oudere man. Met de opvallende spot wil kinderrechtenorganisatie Plan België, waarvan Koen Wauters ambassadeur is, mensen bewustmaken van de impact van kindhuwelijken in het Zuiden. Plan België wil op die manier ook de Belgische overheid wakker schudden om concreet actie te ondernemen.
08/10 08u30  Gemeenten werken samen rond integratieAartselaar start samen met Mortsel en Borsbeek een samenwerking rond integratie van personen van buitenlandse herkomst. Het voorziet hiervoor een cofinanciering van tienduizend euro, gespreid over drie jaar.
08/10 08u30  Zag u ooit al een hamster aan een leiband wandelen?Een hond aan de leiband, prima. Een kat aan de leiband is een wat vreemd zicht maar het gebeurt. Een hamster aan een leiband? Dat moet een unicum zijn. De Japanse Twitter gebruiker @bom_okss plaatste enkele video’s van zichzelf online waarin te zien is hoe hij met zijn hamster een wandeling maakt. De kleine Pico heeft zelfs een op maat gemaakte halsketting en leiband. De liefde voor een huisdier kan toch ver gaan.
08/10 08u15  Positieve jaarrekeningDe gemeenteraad van Rumst keurde de jaarrekening 2014 goed. Het budgettair resultaat bedraagt 1.389.311 euro.
08/10 08u15  Jan Leyers eindigt tournee in De RomaNa een reeks succesvolle try-outs en met een dikke radiohit op zak trekt Jan Leyers met zijn nieuwe Nederlandstalige repertoire langs theaterzalen en festivals. 'Ik voel me vandaag een pop-up singer-songwriter,' zegt Jan. Eindigen doet Leyers in schoonheid, in De Roma.
08/10 08u15  Dit wordt de internationale gast in ‘De Ideale Wereld’Sven De Leijer heeft al wekenlang beloofd dat hij een internationale ster naar ‘De Ideale Wereld’ zal lokken en straks is het in de voorlopig laatste aflevering zover.
08/10 08u00  Waarom we écht high worden na het lopenHeel wat mensen herkennen het gevoel na een partijtje lopen: we voelen ons gelukkiger en zelfs een beetje ‘high’. Het gevolg van endorfines, zo werd lang aangenomen. Maar daar blijkt nu niets van te kloppen.
08/10 08u00  Jong N-VA geeft gratis vat in café BriardN-VA Schilde houdt een jongerenafdeling boven de doopvont. Een gratis vat op 20 november in café Briard moet de jeugd warm maken voor de Vlaams-nationale boodschap want er mag ook plezier gemaakt worden.
08/10 07u45  Nico Rosberg hoopt op hulp van FerrariNico Rosberg wil in Sochi zijn achterstand in de wk-tussenstand proberen te verkleinen en rekent daarvoor op de hulp van Ferrari.
08/10 07u45  ‘Liefde Voor Muziek’-kandidaten vertrokken naar MallorcaDe zeven kandidaten van het tweede seizoen van VTM-programma ‘Liefde Voor Muziek’ zijn gisteren op het vliegtuig gezet naar Mallorca. “En we zijn vertrokken…”, schreef Belle Perez gisteren onder deze foto op Facebook. Zij zal er samen met Paul Michiels, Dana Winner, Ian Thomas, Johannes Genard van School is School, Sioen en Eva De Roovere een week lang in een villa verblijven om elkaars nummer in een ander jasje te steken. Of de zeven artiesten (één meer dan vorig jaar) na hun muzikale trip net als Stan Van Samang de Vlaamse muzieklijsten zullen bestormen, is dus nog even afwachten. Wanneer het programma op antenne verschijnt, is nog niet bekend.
08/10 07u45  Slagbomen aan Dumontbrug verplaatstDe slagbomen aan de Dumontbrug in Klein Willebroek worden verplaatst. De slagbomen dienen om het achterliggende industrieterrein in principe alleen toegankelijk te maken voor het plaatselijk (vracht)verkeer dat in deze industriezone moet zijn.
08/10 07u30  Schedelboring is laatste kans voor Limburger met clusterhoofdpijnPeter Ketelslegers (33), de man uit Diepenbeek die al jaren gebukt gaat onder zware aanvallen van clusterhoofdpijn, ondergaat morgen in het Universitair Ziekenhuis van Gent een schedelboring. “Dit is de operatie van de laatste kans”, zegt Peters vrouw Conny Nulens. “Hopelijk slaagt deze ingreep, want de pijn is voor Peter niet langer leefbaar.”
08/10 07u15  Nieuwe tv-serie 'Clinch' opgenomen in 'klein kasteeltje van Retie'Is het Kempense plattelandsdorp Retie het nieuwe Hollywood van Vlaanderen? Na bakkerij Gretie doet nu ook het ‘klein kasteeltje van Retie’ dienst als decor van een nieuwe tv-serie. Tal van bekende Vlaamse topacteurs spelen erin mee.
08/10 07u15  Omwonenden NAVO-basis zitten nog “een maand gerust”De omwonenden van de NAVO-legerbasis van Weelde in Ravels hoeven hun slingers nog niet te hangen om hun nieuwe buren te verwelkomen. De eerste vluchtelingen arriveren ten vroegste in november.
08/10 07u15  Zolang de bonden hun leden kunnen blijven mobiliseren, blijft ook de druk op de ketelGoed, het waren ‘maar’ 80.000 tot 100.000 betogers en geen 120.000, zoals vorig jaar. Maar om nu op basis daarvan te zeggen dat het protest tegen het beleid van de regering-Michel afneemt, dat zou een onjuiste conclusie zijn. Er waren genoeg redenen waarom de toeloop deze keer minder groot zou zijn.
08/10 07u00  Scholen klagen misbruik examencommissie aanJongeren hebben de combinatie ontdekt van schoolgaan en toch examens afleggen via de examencommissie, de vroegere middenjury. Oneigenlijk gebruik, vinden de scholen, die met de minder leuke gevolgen zitten. Zo blijven de betrokken leerlingen te pas en te onpas afwezig omdat ze in Brussel examens gaan afleggen, schrijft De Standaard donderdag.
08/10 07u00  Mechelse- en Lispersteenweg vanaf 3 november samen afgeslotenDoor werken aan de spooroverweg is de Lispersteenweg in Lier afgesloten voor autoverkeer van 3 tot 20 november. Ook de Mechelsesteenweg is dan stadinwaarts nog niet voor het verkeer geopend. Twee invalswegen die dicht zijn: het zal onvoorstelbaar druk worden op de Antwerpsesteenweg.
08/10 07u00  Foute inschatting: extra tekort van 882 miljoen euro in begrotingDe fiscale ontvangsten vallen dit jaar 882 miljoen euro lager uit dan gedacht. Dat blijkt uit nieuwe ramingen van Financiën die woensdag binnen de regering werden besproken, schrijft De Tijd donderdag.
08/10 07u00  Politie onderschept 352 illegale migranten en gaat controles opvoerenIn twee weken tijd heeft de federale politie 352 illegale migranten onderschept in ons land. En de controles worden nog opgevoerd. Vijf dagen per week zullen zestig tot honderd agenten op pad worden gestuurd, kondigt minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) aan in Het Laatste Nieuws en De Morgen.
08/10 06u45  Café Den Akker sluit na 40 jaar de deurenOpnieuw verdwijnt een monument in de Mechelse horeca. De komende maanden sluit het team van Kris Kuijpers (55) de laatste vaten aan in café Den Akker. Hij moet het pand op de Vismarkt eind dit jaar ontruimen voor een ingrijpende restauratie in 2016.
08/10 06u45  De Lijn ontvouwt plannen voor extra buslijnenDe Lijn heeft woensdag met de lokale besturen van Heist-op-den-Berg en omgeving samengezeten om de plannen uit de doeken te doen voor nieuwe busverbindingen in de regio. 
08/10 06u30  Kindsterretje van toen is groot geworden: Fabian brengt volwassen popsong uitDrie jaar na Junior Eurosong heeft Fabian een nieuwe single uit. ‘Ik heb op jou gewacht’ is een Nederlandstalige popsong, waarmee de intussen 17-jarige blonde zanger uit Arendonk hoog wil scoren in de Vlaamse hitlijsten.
08/10 06u15  Willekom investeert 250.000 euro in nieuwe kamersHet ‘logeerhuis’ Willekom, dat in de Lakenmakersstraat korte opvang verzorgt voor thuiswonende mensen met een handicap, breidt zijn accommodatie uit. Eind volgend jaar moeten er onder meer tien nieuwe kamers en een polyvalente zaal bijkomen.
08/10 06u15  Barbara Tan importeert wollen pantoffels uit MongoliëBarbara Tan (43) uit Kapellen heeft gisteren haar eerste lading ambachtelijk vervaardigde pantoffels geleverd aan schoenwinkel Voetzentrum. Ze heeft de schoenen volledig zelf uit Mongolië geïmporteerd.
08/10 06u15  “Die pedofiele leerkracht mag nooit meer lesgeven”Dat het hem heel erg spijt, en dat hij beseft dat hij al dat leed niet kan vergoeden. Dat zei ex-leraar Seppe R. woensdag voor de rechter tegen de ouders van de door hem aangerande kinderen over wie hij als leerkracht moest waken. Het parket vorderde een celstraf met uitstel maar vroeg de rechter er wel voor te zorgen dat R. nooit nog les zou kunnen geven.
08/10 06u15  Pintpongers maken al tien jaar plezierTussen pot en pint, aan het einde van het schoolfeest van de plaatselijke school, werden ooit wilde plannen gemaakt om te starten met een Zonderschotse pingpongvereniging. Tien jaar later maken de Pintpongers nog elke week plezier.
08/10 06u15  BehaagactieMet de Behaagactie 2015 wil het Ecohuis mensen uit de stad stimuleren om streekeigen groen aan te planten.
08/10 06u15  Kadobons 24 uur per dag verkrijgbaarVanaf nu zijn de Bornemse Kadobons 24 uur op 24 verkrijgbaar. Aan het Landhuis is een automaat geplaatst waar ze kunnen aangekocht worden. Vorig jaar waren ze goed voor een omzet van 200.000 euro.
08/10 06u15  Center Beton mag eigen beton brekenCenter Beton krijgt een vergunning om driemaal per jaar met een tijdelijke installatie maximum gedurende vijf dagen betonafval te verwerken dat het dan opnieuw kan gebruiken in het productieproces. Buren vrezen geluidsoverlast.
08/10 06u15  Aannemer herstelt daken in KoninkrijkDe aannemer die aan de slag is in de wijk Koninkrijk, fatsoeneerde woensdag de daken van de woningen die zijn arbeiders begin deze week half afgewerkt hadden achtergelaten. De Geelse Huisvesting stelt hem aansprakelijk voor de waterschade in de huizen.
08/10 06u15  Nog geen koper gevonden voor MilleVoor Mille in de Nauwstraat in Mechelen is er nog geen koper gevonden. Het pand staat te koop sinds begin dit jaar.
08/10 06u15  Gin van The Glorious met een vleugje Château d’YquemDat Jurgen Lijcops van restaurant The Glorious gin stookte, wisten we al, maar nu komt er de nodige verfijning bij. Want de meest recente telg van Forest Dry Gin is er eentje die een jaar heeft gerijpt op vaten van het wereldberoemde Château d’Yquem.
08/10 05u45  Sporthal in Noorderwijk blijft moeilijke bevallingDe stad blijft worstelen met de inplanting van een sporthal op de terreinen van golfclub Witbos in Noorderwijk. Het doorknippen van het lint is nog niet voor morgen.
08/10 05u45  BAM kost ruim half miljard euroVolgens parlementslid Wouter Van Besien (Groen) zal de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) de belastingbetaler uiteindelijk 565 miljoen euro kosten. Hij wil BAM bij decreet opdoeken en het Oosterweeldossier in handen geven van het Agentschap Wegen en Verkeer.
08/10 05u30  Vandalen vernielen kapelletje KLJVandalen hebben het kapelletje aan de Huidevetterstraat in Wechelderzande (Lille) opnieuw vernield. De jeugdbeweging KLJ gaf het kapelletje in 2009 nog een grondige opknapbeurt.
08/10 05u15  “En toen kwam de lokfiets plots onze richting uit”De batterij van onze gps-zender begint na acht dagen stilaan leeg te lopen. Moeten we ons zorgen maken? Tot we hartje Borgerhout onze fiets door de straat zien rijden.
08/10 05u15  Cocaïnenetwerk opgerold: 1 miljoen euro cash gevonden bij havenarbeider thuisHet Antwerpse gerecht houdt opnieuw grote kuis in het drugsmilieu. De voorbije weken pakte het negen verdachten op, onder wie enkele havenarbeiders. Zij zouden honderden kilo cocaïne hebben ingevoerd.
08/10 05u15  Kroenkel zoekt kernleden en hoopt op renovatieDe komende maanden wordt hard gewerkt aan de toekomst van jeugdhuis Kroenkel. Door een generatiewissel stoppen bijna alle kernleden en moeten vervangers gezocht worden. Hun lokaal wacht dan weer een opfrisbeurt. 
08/10 05u15  Drie complete slaapkamers opgesteld in feestzaal Den EelMaar liefst drie complete slaapkamers heeft toneelgezelschap De Plankeniers opgesteld in zaal Den Eel in Ravels voor zijn nieuwste toneelstuk ‘Bedkwartet’. De komedie gaat over drie koppels die door een bevriend echtpaar zijn uitgenodigd op een huwelijksfeest, dat uitdraait op een mislukking.
08/10 05u00  Chef van Beyoncé en Prince opent pop-uprestaurant in AntwerpenNormaal kookt hij voor internationale sterren als Leonard Cohen, Prince en Beyoncé, de komende dagen kan iedereen van zijn kunsten gaan proeven in het Zuiderpershuis. Reizende chef Herwig Belmans, beter bekend als Harry de Kok, heeft er nog tot 11 oktober een pop-up restaurant.
08/10 04u45  Dief vist met kleefband 146 euro uit offerblokken kathedraalDe onderzoeksrechter in Mechelen heeft een 47-jarige Roemeen in de gevangenis gestopt. De man viste met kleefband 146 euro uit enkele offerblokken in de Sint-Romboutskathedraal.
1 2 3 4 5 6Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

11x Gemeente keurt erfpachtovereenkomst speeltuin op De Merel goed09/10 01u00 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Na een lang en alweer pittig debat op de gemeenteraad donderdagavond is uiteindelijk de erfpachtovereenkomst voor de binnen- en buitenspeeltuin toch goedgekeurd geraakt. Het verzoekschrift dat de buurtwerking Hoge Heide had ingediend, werd niet goedgekeurd.
10x “Oversekste” wijkagent wordt definitief ontslagen09/10 03u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Een seksbeluste wijkagent die aan de slag was in de enclavegemeente Baarle, is definitief ontslagen. De man had seks met minstens 23 vrouwen. Het ging om burgers en collega’s.
10x Drie Chilenen verdacht van inbraken in woningen en sporthal09/10 03u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Drie Chilenen zijn donderdag voor de onderzoeksrechter geleid. De drie worden gelinkt aan recente inbraken in woningen in Retie en in Kasterlee en in de sporthal van Oud-Turnhout. Het gaat om twee meerderjarige verdachten en een minderjarige.
9x Beton verdwijnt volledig op E3409/10 05u00 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: De volgende fase van de vernieuwing van de E34 start in het voorjaar 2016 tussen Lille en Gierle. In tegenstelling tot eerdere plannen verdwijnt nadien ook het betonnen wegdek tussen Turnhout en de Nederlandse grens om plaats te maken voor asfalt.
9x De Wouwer verlangt naar de tijd van toen09/10 04u30 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Met een heus kleinkunstfestival duikt gemeenschapscentrum De Wouwer op zaterdag 10 oktober terug naar de tijd van toen. Daarvoor zorgen enkele kleppers uit die gouden periode van de kleinkunst.
9x Gemeente houdt grote online uitverkoop09/10 04u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Heist-op-den-Berg broedt op een grootschalige openbare verkoop. Oude en ongebruikte meubelen, werktuigen en andere objecten worden binnenkort te koop aangeboden. Wie al langer droomt van een eigen zoutstrooier of opblaasbare octopus kan gouden zaakjes doen. 
9x Witte leeuwenwelpjes geboren na moeizame bevalling09/10 00u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: In de Olmense Zoo zijn er deze week twee witte leeuwenwelpjes geboren. Ze stellen het intussen goed, maar de bevalling verliep moeizaam.
8x Jeugdraad wil politieke desinteresse aanpakken09/10 05u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Robbe Geerinckx (scouts Roeland) en Hanne De Keyzer (gidsen Sint-Katrien) zijn verkozen als nieuwe bestuursleden van de jeugdraad.
8x Glazen trein krijgt geen toestemming in België09/10 05u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: De historische treinreis van zondag tussen Antwerpen en het Nederlandse Weert is afgelast. De Belgische veiligheidsautoriteit DVIS weigert toestemming te geven.
8x Mireille Gram op weg naar psychiatrie09/10 05u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Mireille Gram (48) blijft nog even achter tralies. Niet voor lang, want de onderzoeksrechter is bereid om haar uit de gevangenis te laten vertrekken. De moeder die haar tweelingdochter (14) in de hals stak mag dan verhuizen naar een gesloten psychiatrische instelling.

Statistieken

Artikels:
42324
Gelezen:
5564
Aantal lezers nu:
27


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2015 Naar boven