woensdag 21 november 2018, week 47


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen pagina 4

Laatste updatecontrole: vandaag om 6u45
 

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
21/11 06u45  Zonnige dagen in het verschiet, al blijft het koud Terwijl het dinsdag voor het eerst dit najaar heeft gesneeuwd in Vlaanderen (in het West-Vlaamse Heuvelland) zitten er voor de rest van de week enkele zonnige dagen aan te komen. Al blijft het wel koud, zo meldt het KMI.
21/11 06u45  Voetbalbond rekent op spijtoptanten: mogelijk fikse strafvermindering voor spelers en clubs De Belgische voetbalbond hoopt dat ook zij kan rekenen op spijt­optanten. Gisteren raakte bekend dat makelaar Dejan Veljkovic een deal sloot met het ­gerecht in ruil voor een fikse strafvermindering. Kort nadien liet de voetbalbond weten een gelijkaardige regeling te hebben.
21/11 06u30  Deze personen bibberen op hun stoel nu Dejan Veljkovic alles op tafel belooft te gooien En of er dinsdag in menig huiskamer van voetballers, trainers, collega-makelaars en bestuurs­leden stevig gevloekt is. Dat Veljkovic op een dag zou vrij­komen onder voorwaarden, stond in de sterren geschreven. Maar dat de Servische makelaar naar het gerecht zou overlopen? Dat zorgt voor onrust. “Tientallen mensen in de voetbalwereld zitten nu met de daver op het lijf”, zegt zijn advocaat Kris Luyckx. “En ik denk ­terecht.”
21/11 02u15  Kris Peeters verhuist opnieuw, maar nu naar Europa Gedaan met de nationale politiek. Leve Europa. Het zou het nieuwe motto kunnen zijn van Kris Peeters, want het is nu zeker dat hij de nieuwe Europese kopman van CD&V wordt. En dan nog op de dag dat Bart De Wever hem uit de Antwerpse coalitie knikkerde. Wie straks in de provincie Antwerpen de CD&V-meubelen moet redden, is nog niet duidelijk.
21/11 02u15  “Geen plan B voor Bourgondische coalitie” Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) zegt geen plan B in zijn achterzak te hebben. “Een coalitie van N-VA, sp.a en Open Vld is niet evident en ik verwacht pittige onderhandelingen”, zegt De Wever. “We zullen wel zien waar we eindigen.” Sp.a’er Jinnih Beels herhaalt dat het water daadwerkelijk diep is, maar dat ze zich constructief zal opstellen.
21/11 02u15  Eerst inhoud en bevoegdheden, pas daarna invulling voor schepenambten Pas na de inhoudelijke onderhandelingen zullen de onderhandelaars zich over de verdeling van de bevoegdheden buigen. Daarna zullen de partijen namen plakken op de schepenambten. Sommigen zijn zekerheden, bij sp.a zijn er grotere vraagtekens.
21/11 02u15  Traditionele horecamarkt groeit niet meer: “Jongeren laten maaltijd liever thuisleveren dan dat ze uit eten gaan” Belgen gaven het afgelopen jaar zo’n 20,3 miljard euro uit aan eten in de horeca, catering en zogenaamde ‘gemakswinkels’ zoals tankstations. Een stijging met 4%. Maar niet alle segmenten doen het even goed: in traditionele restaurants en brasserieën zit geen groei meer. Zeker jongeren maken meer en meer gebruik van alternatieven zoals online bestellen en thuislevering.10 
21/11 02u15  Pijnlijke vergissing bij ontruiming grafkelder: “Waar zijn ze met mijn overgrootmoeder gebleven?” Een vrouw uit Bonheiden is danig geschrokken omdat de grafkelder van haar voorouders zonder persoonlijke verwittiging is geruimd. En wat meer is: enkel de stoffelijke resten van haar grootvader en grootmoeder werden weggehaald, de restanten van haar overgrootmoeder liggen wellicht nog steeds onder de grond.12 
21/11 02u15  “Pas vrij wegens goed gedrag, en dan steekt hij agent neer” Nog geen twee maanden was hij uit de cel, Issam T. (33), toen hij gisteren politieman Olivier S. (44) neerstak, vlak aan de deur van het Brusselse hoofdcommissariaat. Twee agenten reageerden en kogelden de aanvaller neer. Wrange vaststelling: T., die in 2014 nog een cipier bedreigde met een schaar, was voorwaardelijk vrijgelaten wegens goed gedrag. Maar tegen het advies van het parket in.11 
21/11 02u15  Hoe Vlaamse zuurkool de Ethiopische bevolking helpt Door ouderwetse zuurkoolpotten te gebruiken, weten voedings-wetenschappers van KU Leuven de bereiding van kocho, een soort van pannenkoek, aanzienlijk te verbeteren. Dat kan de Ethiopische bevolking sterk vooruit helpen.
21/11 02u15  Politie voert steeds meer onderzoeken naar loverboys In drie jaar ging het aantal onderzoeken naar loverboys in Antwerpen van drie naar 28. “De problematiek wordt nog steeds onderschat”, klonk het op een studiedag die de Antwerpse politie, het parket, de stad en vzw Payoke gisteren organiseerden.
21/11 02u15  Het geheim van Tim Van Aelst: hard werken, veel lachen en zaalvoetbal Werken tot je erbij neervalt, altijd openstaan voor suggesties en zaalvoetballen: dat is het geheim van Tim Van Aelst (40). De tv-maker pakte gisteren met Hoe Zal ik het Zeggen? zijn derde Emmy Award in acht jaar tijd. Een portret van de man die vijftien jaar geleden begon met broodjes ronddragen. “Tim vindt lachen gewoon héél belangrijk”, klinkt het bij zijn vrienden.
21/11 02u15  Zoo schenkt skelet van overleden giraf Dana aan UAntwerpen Giraf Dana, die vijftien maanden geleden stierf in de Antwerpse Zoo, begint aan een tweede leven. Haar skelet heeft een plek gekregen op campus Drie Eiken van de Universiteit Antwerpen. Het werd zo gemonteerd dat onderdelen er eenvoudig afgehaald kunnen worden.
21/11 02u15  Dochter van Tsjetsjeense vluchtelingen opent juwelenzaak in Hoogstraat “Als je iets wil bereiken, moet je er altijd voor gaan.” Hava Mats weet van aanpakken en dat heeft ze van geen vreemden. “Mijn ouders hebben alles gedaan wat ze konden om hier in België hun draai te vinden.” Nu start de 20-jarige van Tsjetsjeense origine haar eigen juwelenzaak in hartje Antwerpen.11 
21/11 02u15  Vier vrijwilligers starten lokale afdeling van vzw Markant op: “Een platform om vrouwen te verbinden” Vrouwenorganisatie Markant vzw start met een werking in Deurne. Een ploeg van vier enthousiaste vrijwilligers wil Deurnese vrouwen in contact brengen met elkaar via diverse activiteiten. “We voelen dat er nood is aan een platform om vrouwen te verbinden.”11 
Laatste update: vandaag om 6u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
16/11 02u15  Scholieren openen pop-up Local You vol geschenkideeënNegen leerlingen van het zevende jaar Retailmanagement Visual Merchandising hebben in hun kOsh Campus Bovenrij een eigen pop-upzaak Local You geopend. Dat gebeurt met de ondersteuning van Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemers), waarbij in feite twee miniondernemingen hun handen in elkaar slaan om vanuit één winkelruimte een resem producten te verkopen.
16/11 02u15  Nieuwe band Os Moe neemt vliegende startNa een intensieve voorbereiding laat de nieuwe Heistse groep Os Moe haar repertoire vanavond los op het grote publiek in zaal Withof in Zonderschot (Heist-op-den-Berg). Opvallend: de muzikanten pakken meteen ook uit met drie (!) videoclips. In een daarvan is een hoofdrol weggelegd voor hun bekende dorpsgenoot Steven Goegebeur.
16/11 02u15  Werken woonuitbreiding Zuid-Oost Centrum gestartDe verkaveling tussen de Heilig Bloedstraat en Lodewijk de Konincklaan komt weer een stap dichterbij. In eerste instantie komt er een nieuwe ontsluitingsweg. Voor het project De Warande gaan binnenkort enkele gebouwen tegen de vlakte.
16/11 02u15  Mats Opdebeek is kinderburgemeesterMats Opdebeek van vrije basis­school De Stapsteen in Mol-Sluis is verkozen tot nieuwe kinder­burgemeester. Met de kinderraad betrekt het gemeentebestuur kinderen actief bij het beleid.
16/11 02u15  Martine Dams ontvangt Luc Caals en Marc DexIn cultuurcafé De Werft in Geel gaat zondag 18 november een nieuwe reeks ontbijtshows van start. Tijdens Te Gast bij Martine steekt bekend volk zoals Luc Caals en Marc Dex de benen onder de tafel bij Martine Dams.
16/11 02u15  Eva Linden: “Als kind wilde ik altijd al schrijfster of ridder worden”Van Eva Linden (26) uit Koningshooikt (Lier) verscheen zopas Avondster, het laatste deel van de Maanziek-trilogie. De hoofdpersonages Mathis en Mila slaan in deze youngadultroman opnieuw de handen in elkaar om het op te nemen tegen de Yua, de vijand.
16/11 02u15  Hobbyist Ann Vrancken van Ullewanne toont haar kunnenIn Nijlen zet mandenvlechterij Ullewanne op de dag van de ambacht de deuren open. Ann Vrancken (52) heeft de stiel in Denemarken geleerd en geeft hier ook cursussen zodat de mandenvlechterij niet verloren gaat.
16/11 01u15  Ploegkoers in Gentse Zesdaagse voortijdig afgesloten na valpartij, De Buyst en Van Der Sande op kopJasper De Buyst en Tosh Van Der Sande hebben het keerpunt bereikt als leiders. De Captains of Cycling komen almaar meer onder stoom en dat heeft de concurrentie geweten. Helaas werd de ploegkoers voortijdig stopgezet na een val van Marc Hester en Gerben Thijssen.
16/11 01u15  Bewoners van Hotel Taxandria trekken traditionele plunje aanIn het Turnhoutse Taxandriamuseum opent morgen een tentoonstelling waarin kledij centraal staat. De thema’s van de verschillende kamers worden geïllustreerd door kledingstukken. Ook studenten van het Heilig Graf en van het volwassenenonderwijs doen mee.
16/11 01u15  Woonzorgcentrum Sint-Lucia toont zich met eerste referentenbeurs en expositieIn woonzorgcentrum Sint-Lucia gonsde het donderdag van de bedrijvigheid. Voor hun allereerste referentenbeurs kregen ze daar een paar honderd studenten en andere bezoekers over de vloer. Die konden meteen ook al een glimp opvangen van Jong van Hart, de tentoonstelling die er vandaag opent.
16/11 01u15  Rode Schaar neemt eerste keer deel aan Dag van de AmbachtenNaaiatelier Rode Schaar is een begrip in Mechelen, maar doet toch maar voor het eerst mee aan de Dag van de Ambachten. De twee zussen die de zaak al zeven jaar uitbaten, willen vooral hun trouwjurken in de verf zetten.
16/11 01u15  Tattoo Freedom steunt met marathon Rode Neuzen DagMarc Willems en Eddy Verpuylt van Tattoo Freedom tatoeëren zondag twaalf uur lang voor het goede doel. De opbrengst van de tattoomarathon gaat integraal naar Rode Neuzen Dag. Het is niet de eerste keer dat de tatoeëerders zich inzetten voor het goede doel.
16/11 01u15  Vier paar gouden handen in RupelstreekIn de Rupelstreek nemen zondag ook vier vaklui deel aan de Dag van de Ambachten. Er werd zelfs een ambachtenroute uitgestippeld om het de bezoekers zo aangenaam mogelijk te maken.
16/11 01u15  Trappen Teck & Co bestaat al sinds 1932Al sinds 1932 wordt bij Trappen Teck & Co in Ruisbroek (Puurs) de ene unieke trap na de andere geproduceerd en dus neemt het bedrijf maar wat graag deel aan de Dag van de Ambachten. Het bedrijf draagt ook het ‘Handmade in Belgium’-label van Unizo. Interessant voor al wie van hout ... houdt.
16/11 01u15  “Ik kon de zijruit van die zinkende auto intrappen, gelukkig”Wim Dellafaille en Roland Humbert zullen hun vorige oudejaarsavond niet snel vergeten. Dankzij snel en koelbloedig optreden konden ze toen het leven redden van een hoogbejaarde dame die na een verkeerd manoeuvre in het kanaal Dessel-Schoten was beland. Voor die heldendaad werden ze gisteravond officieel gehuldigd door de gemeente en het Carnegie Hero Fund.
16/11 01u15  Oom voor rechter na dodelijk arbeidsongeval 19-jarig neefjeEen oom uit Waasmunster staat vandaag, vrijdag, terecht in de rechtbank voor het ongeval dat in 2016 het leven kostte aan zijn 19-jarig neefje. De jongen, die voor hem werkte als dakwerker, werd verpletterd onder een dak in de Kuildamstraat in Sint-Niklaas.
16/11 01u00  Ledershop Cavents zet ateliers open om stielwerk te demonstrerenWie een lederen portefeuille in zijn achterzak steekt of een handtas om haar schouder hangt, staat er niet bij stil dat die kwaliteitsvolle producten veel vakmanschap en handwerk vergen. Walter Cavents wil dat gat in onze kennis dichten.
16/11 01u00  Brenda Vermeiren is allerbeste vrouwelijke lasserZe was al Belgisch kampioen, maar nu is Brenda Vermeiren ook de beste vrouwelijke lasser van Europa. Op EuroSkills in Boedapest eindigde ze vijfde, met amper zeven punten verschil met de nummer twee.
16/11 01u00  Open Vld verdeelt bevoegdheden schepenenOpen Vld heeft de bevoegdheden van de schepenen verdeeld. Naast burgemeester Dirk Van Mechelen telt de partij vijf schepenen. Valerie Van Peel is de enige schepen van N-VA. Burgemeester Dirk Van Mechelen is naast voorzitter van de gemeenteraad ook bevoegd voor politie, brandweer, burgerlijke stand, ondernemen en informatie. Luc Janssens behoudt financiën en begroting, personeel en HR-beleid, onderwijs, rechtszaken, verzekeringen, administratieve vereenvoudiging, toerisme en informatica. Hij is ook voorzitter van het Autonoom Gemeentebedrijf. Koen Helsen is bevoegd voor ruimtelijke ordening, publieke ruimte, patrimonium, verkeersveiligheid, mobiliteit, sport en intercommunales. De derde schepen is An Stokmans. Zij had al cultuur, jeugd, gezin, plechtigheden en feestelijkheden. Daar komt nu middenstand bij. Ria Janssens-Van Oncen is verantwoordelijk voor senioren, muziek en woord, volksgezondheid en ontwikkelingssamenwerking. Ria krijgt daar nog de markten bij. Frederic Van Haeren krijgt openbare werken en behoudt dierenwelzijn, groenvoorziening, begraafplaatsen, milieu en energie.
16/11 01u00  Bestuurder: “Ik dronk thuis gin om te bekomen van ongeval”Johan V. uit Geel betwistte voor de rechtbank dat hij dronken achter het stuur zat toen hij in fe­bruari 2017 met zijn auto in een voortuin belandde. “Ik heb nadien thuis enkele glazen gin gedronken”, beweerde hij.
16/11 00u45  N-VA en CD&V sleutelen aan andere accenten in het beleidsplan 2019-2024Tom Corstjens (N-VA) en Marlon Pareijn (CD&V) zijn vanaf 1 januari de nieuwe gezichten in het Geelse college van burgemeester en schepenen. Ze krijgen de zware portefeuilles van hun voorgangers, en zelfs nog meer.
16/11 00u30  Zanger-verteller geveld met stembandproblemenDe vertel- en muziekavond in het Boshuis in Ravels kan vrijdagavond niet doorgaan. “Omdat ik getroffen ben door hardnekkige stembandproblemen”, zegt ­zanger-verteller Fred Geysels.
16/11 00u30  Week van de Smaak op gang getrapt met expo Met Gevaert Aan TafelVoor de Week van de Smaak doken Mortsel Weer (H)eerlijk Thuis en de Academie voor Streekgebonden Gastronomie vergeten menu’s op van Lieven Gevaert. Het levert een eeuw kookgeschiedenis op.
16/11 00u15  Zaterdag blues in De KaekelaarBlues in Schoten haalt zaterdag voor de zestiende editie opnieuw twee Amerikaanse bands naar Schoten: Little Victor en de legendarische Gene Taylor met zijn trio.
16/11 00u15  Stemmenkanon krijgt militaire relatiesDe Brasschaatse N-VA heeft intussen alle bevoegdheden onder de schepenen verdeeld. Zo krijgt Adinda Van Gerven naast sport en jeugd ook de bevoegdheid militaire relaties. Van Gerven had bij de gemeenteraadsverkiezingen 2.040 voorkeurstemmen. Het N-VA-bestuur duidde echter Philip Cools als waarnemend burgemeester aan. Cools vervangt Jan Jambon zolang die minister in de federale regering blijft.
16/11 00u15  Klokkendokter Bernard Meier zet zondag de deuren van zijn atelier open op Dag van de AmbachtenKlokkendokter Bernard Meier, die uit het Nederlandse Wageningen afkomstig is maar al negentien jaar in Kapellen woont, is een van de deelnemers aan de twaalfde Dag van de Ambachten, die komende zondag plaatsvindt. Tal van ambachtslieden zetten dan gratis de deuren van hun atelier open.
16/11 00u15  Trump is ook in Belfast andermaal te sterk voor Luca BrecelLuca Brecel (WS 13) is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de kwartfinales op het Northern Ireland Open snookertoernooi. In het Noord-Ierse Belfast moest hij met 4-2 zijn meerdere erkennen in de Engelsman Judd Trump (WS 5).
16/11 00u00  Batshuayi en Hazard maakten het verschil: “Dit gaan we in Zwitserland niet laten liggen”Michy Batshuayi doet het opnieuw. De vervanger van de geblesseerde Romelu Lukaku scoorde beide treffers tegen de stugge IJslanders en bewees nog maar eens zijn neus voor goals. “We zijn beloond voor onze aanvalslust”, aldus de 25-jarige spits van Valencia .
15/11 23u45  Rode Duivels op zucht van halve finales Nations League: dit zijn de overgebleven scenario’sNa de 2-0 zege tegen het reeds uitgeschakelde IJsland van donderdagavond in een mistig en kil Koning Boudewijnstadion staan de Rode Duivels op een zucht van de kwalificatie voor de Final Four in de eerste editie van de UEFA Nations League.
15/11 23u30  Goalgetter Michy Batshuayi maakt het verschil: “Dit gaan we in Zwitserland niet laten liggen”Michy Batshuayi doet het opnieuw. De vervanger van de geblesseerde Romelu Lukaku scoorde beide treffers tegen de stugge IJslanders en bewees nog maar eens zijn neus voor goals. “We zijn beloond voor onze aanvalslust”, aldus de 25-jarige spits van Valencia .
15/11 23u30  Cultheld Wayne Rooney krijgt staande ovatie bij zijn 120ste en laatste optreden voor EngelandWayne Rooney (33) zal nooit nog spelen voor het nationale elftal van Engeland. De voormalige kapitein van de Three Lions, momenteel aan de slag in de VS, kreeg op Wembley een passend afscheid in de vriendschappelijke interland tegen de Verenigde Staten. Engeland won (3-0), Rooney mocht na een uur zijn opwachting maken. Het werd een pakkend afscheid.
15/11 23u15  Captains of Cycling gooien troeven op tafel in Zesdaagse van Gent: werk aan de winkel voor Keisse en VivianiJasper De Buyst en Tosh Van Der Sande werden in de ploegkoers geklopt door de wereldkampioenen Roger Kluge en Theo Reinhardt maar de Captains of Cycling voeren halfweg de derde wedstrijddag in de Genste Zesdaagse het klassement aan, met ook de wereldkampioenen in de nulronde. Werk aan de winkel voor Keisse-Viviani en De Ketele-Ghys.
15/11 23u15  Nieuwsanker Marc Fransen (64) zwaait af: “Bloopers? Alleen een collega per ongeluk ‘schatje’ genoemd”Marc Fransen (64) zwaait na twintig jaar af als nieuwsanker bij Atv. Op donderdag 29 november presenteert hij zijn laatste nieuwsuitzending. “Ik doe het nog steeds doodgraag en ik heb alles aan Atv te danken”, zegt Fransen. “Maar ik wil geen jaar te veel op het scherm blijven.”
15/11 23u00  Revanche voor Kroaten tegen Spanje, Gent-speler scoort voor de ogen van Barcelona in Nations LeagueNaast België - IJsland stonden er nog enkele interessante affiches op het programma in de Nations League. Vice-wereldkampioen Kroatië kon geen revanche nemen voor de 6-0-nederlaag tegen Spanje . Gents goudhaantje Chakvetadze scoorde opnieuw voor Georgië en bezorgde zijn land de promotie naar de C-liga
15/11 23u00  Vrienschappelijk voetbal: Duitsland maakt brandhout van makke Russen en redt zo de huid van LöwEr stonden vanavond ook enkele vriendschappelijke interlands op het programma. Er werd uitgekeken naar het bezoek van Rusland bij Duitsland. De thuisploeg haalde het met ruime cijfers (3-0) met onder anderen het eerste doelpunt van Leroy Sané in dienst van de Mannschaft.
15/11 22u45  HERBELEEF. Batshuayi loodst België met twee treffers voorbij IJslandDe Rode Duivels hebben donderdagavond op de voorlaatste speeldag in groep 2 van de A-divisie van de UEFA Nations League met 2-0 (rust: 0-0) gewonnen van IJsland, dat al zeker was van degradatie. In een mistig en maar voor iets meer dan de helft volgelopen Koning Boudewijnstadion scoorde Michy Batshuayi na de pauze beide doelpunten. België blijft zo leider in de groep met het maximum van de punten. Herbeleef hier de wedstrijd.
15/11 22u45  Nations League: revanche voor Kroaten tegen Spanje, Giorgi scoort voor de ogen van BarcelonaNaast België - IJsland stonden er nog enkele interessante affiches op het programma in de Nations League. Vice-wereldkampioen Kroatië kon geen revanche nemen voor de 6-0-nederlaag tegen Spanje . Gents goudhaantje Chakvetadze scoorde opnieuw voor Georgië en bezorgde zijn land de promotie naar de C-liga
15/11 22u45  Rode Duivels kloppen IJsland dankzij twee goals van BatshuayiDe Rode Duivels hebben op de derde en voorlaatste speeldag in groep 2 van de A-divisie in de Nations League IJsland verslagen met 2-0. Als de ploeg ondermaats presteert, is er nog altijd de individuele kwaliteit: Michy Batshuayi verving de geblesseerde Romelu Lukaku en deed dat met verve door de twee doelpunten van de avond te scoren. Met zijn goals zorgde hij ervoor dat België drie punten uitloopt op Zwitserland. Zondag volstaat een gelijkspel voor groepswinst.
15/11 22u30  Twee topslagers sluiten voor het eerst met Kerst en Nieuwjaar: “Het is de laatste keer geweest”Twee grote Limburgse topslagers sluiten voor het eerst hun zaak tijdens de drukke eindejaarsperiode. Voor de berg bestellingen hebben ze te weinig personeel waardoor ze niet hun geroemde kwaliteit kunnen leveren. Ze vinden onvoldoende werkkrachten en door dure nacht- en overuren verdienen ze er amper aan.
15/11 22u30  LIVE. Batshuayi tikt zijn tweede van de avond binnen tegen IJslandDe Rode Duivels spelen vanavond hun derde wedstrijd in de Nations League. Tegenstander in het Koning Boudewijnstadion is IJsland. Houden de Duivels de drie punten thuis? Of pakt IJsland zijn eerste punten in de groep? Volg de wedstrijd hier live.
15/11 22u15  LIVE. Batshuayi trapt Rode Duivels op voorsprong tegen IJslandDe Rode Duivels spelen vanavond hun derde wedstrijd in de Nations League. Tegenstander in het Koning Boudewijnstadion is IJsland. Houden de Duivels de drie punten thuis? Of pakt IJsland zijn eerste punten in de groep? Volg de wedstrijd hier live.
15/11 21u45  Ethische code voor bestuurders en medewerkers KV Mechelen, nog geen nieuwe voorzitterKV Mechelen voert een ethische code voor bestuurders en medewerkers in. Dat heeft de raad van bestuur van de club donderdag beslist. “Het KVM-bestuur wil de komende weken de tijd nemen om een nieuwe werkingscultuur in de club te introduceren en om een nieuwe voorzitter aan te duiden”, klinkt het op de website.
15/11 21u30  Kunstschaatser Jorik Hendrickx zal volledig seizoen niet in actie komen: “De goesting nog niet terug”Kunstschaatser Jorik Hendrickx zal dit seizoen niet in actie komen. Hendrickx neemt een jaar pauze. De 26-jarige rijder uit Arendonk heeft momenteel niet de lust om te trainen en wedstrijden te schaatsen.
15/11 21u30  Glen De Boeck in shock: “Ik moest ontslag vernemen van journalist… tijdens een match”Glen De Boeck moest, vijf dagen na het 0-2 verlies tegen Standard, opkrassen bij KV Kortrijk. De Kerels staan na vijftien speeldagen twaalfde in 1A. De Boeck was precies een jaar aan de slag in het Guldensporenstadion. Kortrijk bleef niet bij de pakken zitten en stelde op dezelfde dag nog Yves Vanderhaeghe aan als opvolger. De Boeck is naar eigen zeggen “in shock” door de manier waarop hij zijn ontslag moest vernemen.
15/11 21u15  Axel Witsel door vrouw en dochtertje gehuldigd voor zijn 100e interland bij Rode DuivelsAxel Witsel versierde in het Nations League-duel tegen IJsland zijn honderdste cap voor de nationale ploeg. Voor de aftrap werd hij gehuldigd, zijn dochtertje Maï-L en zijn vrouw Rafaella Szabo kwamen op het veld om hem te vieren.
15/11 21u00  Nieuwsanker Marc Fransen (64) zwaait af: “Bloopers? Alleen eencollega per ongeluk ‘schatje’ genoemd”Marc Fransen (64) zwaait na twintig jaar af als nieuwsanker bij Atv. Op donderdag 29 november presenteert hij zijn laatste nieuwsuitzending. “Ik doe het nog steeds doodgraag en ik heb alles aan Atv te danken”, zegt Fransen. “Maar ik wil geen jaar te veel op het scherm blijven.”
15/11 21u00  Pierre François ligt onder vuur als CEO van Pro League maar geeft tekst en uitleg, clubs uit 1B vragen duidelijkheidPierre François, CEO van de Pro League, is ingegaan op de uitnodiging van de 1B-clubs om wat meer toelichting te geven over een aantal hete hangijzers. Onder meer zijn eigen positie, maar ook de aanpak van de problematiek rond de spelersmakelaars kwam donderdagavond aan bod op de vergadering van 1B-clubs.
15/11 20u45  Amper één maand en zeven dagen na ontslag in Gent heeft Yves Vanderhaeghe al nieuwe club: de trainerswalsOp 8 oktober moest Yves Vanderhaeghe nog vertrekken bij AA Gent, welgeteld één maand en zeven dagen later gaat hij aan de slag bij KV Kortrijk. De trainerswals in het seizoen 2018-2019 in de hoogste voetbalklasse:
15/11 20u30  Jonge Duivels geven zege in oefeninterland tegen Roemenië in blessuretijd nog uit handenDe Belgische beloften hebben in een oefeninterland in en tegen Roemenië 3-3 gelijk gespeeld. De jonge Duivels liepen in Cluj uit tot 1-3, maar gaven de zege nog weg.
15/11 20u15  Zeilster Emma Plasschaert ziet zichzelf niet als Sportvrouw van het jaar, ondanks haar wereldtitelEmma Plasschaert kende een grand cru 2018 met goud in haar Laser Radial-klasse op het WK zeilen in het Deense Aarhus. De Oostendse deed daarmee beter dan haar grote voorbeeld Evi Van Acker, die er nooit in slaagde wereldkampioen te worden.
15/11 20u15  Buschauffeur stapt op bij De Polder na rel over Mohammed-cartoonDe buschauffeur die bij busmaatschappij De Polder voor een heuse crisis zorgde nadat hij een spotprent van de profeet Mohammed op Facebook had gedeeld, werkt niet langer bij de onderaannemer van De Lijn. De Polder en de buschauffeur beslisten donderdagmiddag om de samenwerking te beëindigen. Het arbeidscontract werd met onderlinge toestemming verbroken.
15/11 20u00  Pierre François ligt onder vuur als CEO van Pro League maar geeft tekst en uitleg aan clubs uit 1BPierre François, CEO van de Pro League, is ingegaan op de uitnodiging van de 1B-clubs om wat meer toelichting te geven over een aantal hete hangijzers. Onder meer zijn eigen positie, maar ook de aanpak van de problematiek rond de spelersmakelaars kwam donderdagavond aan bod op de vergadering van 1B-clubs.
15/11 20u00  Meer duidelijkheid in Antwerpse onderhandelingen na 2 weken discretie?Na een paar weken van discrete gesprekken zou er vrijdag een nieuwe wending komen in de Antwerpse onderhandelingen. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) maakt dan duidelijk met welke partijen hij formele gesprekken wil opstarten over een nieuw bestuursakkoord en de vorming van een coalitie.
15/11 20u00  Buschauffeur stapt op bij De Polder na rel over Mohamed-cartoonDe buschauffeur die bij busmaatschappij De Polder voor een heuse crisis zorgde nadat hij een spotprent van de profeet Mohammed op Facebook had gedeeld, werkt niet langer bij de onderaannemer van De Lijn. De Polder en de buschauffeur beslisten donderdagmiddag om de samenwerking te beëindigen. Het arbeidscontract werd met onderlinge toestemming verbroken.
15/11 19u45  TravelBird-gedupeerden: “Nu zitten we hier met twéé reizen naar China”Door het faillissement van TravelBird zou de reis naar China van Suzanne uit Zandhoven niet doorgaan. De gedupeerden kregen wel hun geld terug. Ze boekte een tweede reis, maar nu blijkt dat de eerste wél doorgaat en dat ze 5.300 euro kwijt is bij annulatie.
15/11 19u45  Rode Duivels treden met onuitgegeven opstelling aan tegen IJslandDoor blessures moest bondscoach Roberto Martinez zijn basiselftal bij de Rode Duivels op enkele posities wijzigen voor de interland tegen IJsland op de voorlaatste speeldag in groep 2 van de A-divisie in de UEFA Nations League. Zo staat Michy Batshuayi in de spits, speelt Thorgan Hazard achter zijn broer Eden en vervangt Dedryck Boyata de afwezige Jan Vertonghen. Voor Axel Witsel is het dan weer de honderdste interland voor België.
15/11 19u45  LIVE. Houden de Rode Duivels de punten thuis tegen IJsland?De Rode Duivels spelen vanavond hun derde wedstrijd in de Nations League. Tegenstander in het Koning Boudewijnstadion is IJsland. Houden de Duivels de drie punten thuis? Of pakt IJsland zijn eerste punten in de groep? Volg de wedstrijd live vanaf 20.45u.
15/11 19u45  Barokke parel Begijnhofkerk na ruim 30 jaar opnieuw te bewonderenDe Begijnhofkerk in Mechelen, een parel van de barok en samen met het Groot Begijnhof erkend als Unesco-werelderfgoed, is sinds donderdag na meer dan dertig jaar uit de steigers.
15/11 19u30  Dieven stelen paard ’s nachts uit stal: “We hebben hem nog zelf de fles gegeven”Griet Dierckx en Ina Panis zitten in zak en as. Hun lievelingspaard Emilio, ‘Milleke’ voor de vrienden, werd vorige nacht gestolen uit zijn stal in Zammel. “Ik hoop dat ik hem nog terugzie”, zegt Griet. Van de dader of daders ontbreekt momenteel elk spoor.
15/11 19u15  Okapi Aalstar legt Amerikaan Cade Davis vastOkapi Aalstar heeft zich versterkt met de Amerikaan Cade Davis. De dertigjarige shooting guard wordt gehaald als vervanger voor zijn landgenoot Mike Laster, wiens contract begin deze week ontbonden werd. Dat maakte Aalstar donderdag bekend.
15/11 19u15  Onrust bij personeel districtshuis Deurne na aangestoken brandHet districtshuis van Deurne is ook vandaag gesloten gebleven. Gisteren werd daar brand gesticht in een liftkoker. Vermoedelijk door een misnoegde burger. En dat heeft z’n sporen nagelaten bij het personeel. Omwille van de onrust gingen de loketten van het districtshuis niet open.
15/11 19u15  Gebruikers fietsstraten in Borgerhout vragen om aanpassingenGebruikers van de fietsstraten in Borgerhout vragen om aanpassingen, omdat de verkeerssituatie er momenteel te onveilig is. De zogenaamde Rode Loper parallel met de Turnhoutsebaan werd goed een maand geleden in gebruik genomen. Maar er is onduidelijkheid omdat fietsers niet overal op het traject voorrang krijgen. Mobiliteitsschepen Koen Kennis wil de fietsstraten binnenkort evalueren, in samenspraak met de politie.
15/11 19u15  Milieuraad schenkt weerstations aan zeven basisscholen van RanstDe leden van de adviesraad voor milieu hadden het idee om, in het kader van technologie en wetenschap, voor elke school een digitaal en manueel weerstation aan te kopen. Deze week werden deze toestellen in de zeven scholen door Chris Voorspoels en Johnny Van de Velde ( Milieuraad Ranst) verdeeld. De scholen waren blij met het nieuwe didactische materiaal. Samen met de kinderen kunnen ze nu het klimaat waarnemen, onderzoeken en deze kennis delen en gegevens uitwisselen met anderen.
15/11 19u00  Goedlachse koning Albert schiet fotograaf ter hulp: “U heeft uw vinger voor de lens, meneer”Koning Albert nam na het Te Deum de tijd om enkele fans van het Belgische Koningshuis hartelijk te begroeten en de hand te drukken. Toen iemand een foto van Albert II wilde nemen, moest de koning echter even tussenbeide komen omdat de zenuwachtige fotograaf zijn vinger voor de lens hield. De goedlachse koning beantwoordde dan misschien geen vragen van journalisten, hij zette de fout van de fotograaf recht zodat hij perfect op het kiekje kon staan.
15/11 19u00  Oud-Heverlee plukt hoogste Belg in rang bij UEFA weg en stelt hem aan als nieuwe CEOOud-Heverlee Leuven heeft een nieuwe CEO. Peter Willems (43) wordt de nieuwe Chief Executive Officer van de Vlaams-Brabantse club.
15/11 19u00  Ongelooflijk: Timtation schreef zich in als verleider voor nieuw seizoen ‘Temptation Island’Tim, de kandidaat die het vorig seizoen wel erg bont maakte op ‘Temptation Island’, heeft zich opnieuw ingeschreven voor het programma. Ditmaal wilde hij als verleider zijn kans wagen, vertelde hij aan het Nederlandse programma RTL Boulevard.
15/11 18u45  Lijk opgevist uit Samber in Namenn Namen is donderdagnamiddag het lijk van een man uit de Samber gehaald. Dat meldt het parket van Namen. Het lichaam is niet geïdentificeerd, maar het zou kunnen gaan om iemand die als vermist was opgegeven.
15/11 18u45  Theresa May blijft geloven in Brexit-akkoord: “Belang van het land moet op de eerste plaats komen”Theresa May blijft geloven in het Brexit-akkoord dat ze woensdagavond afsloot met de Europese Unie. Dat heeft de Britse premier gezegd op een persconferentie. May was donderdag zwaar onder vuur komen te liggen nadat het door haar bedongen Brexit-akkoord te licht bevonden werd in het Britse Lagerhuis, waardoor zelfs haar partijgenoten het vertrouwen in de eerste minister opzegden.
15/11 18u45  Halle-Gooik verliest nipt van titelverdediger Inter in Champions League FutsalHalle-Gooik heeft in het Litouwse Alytus zijn tweede groepswedstrijd in de eliteronde van de Champions League futsal verloren. De Spaanse titelverdediger Inter FS haalde het nipt met 4-3.
15/11 18u30  Als u straks naar de frituur gaat zullen de frieten korter zijn, maar dat is voor de consument geen rampSlecht nieuws voor de aardappelboeren: door de droogte zijn de aardappelen tot 25 procent kleiner. Dat betekent ook dat ons nationaal erfgoed, frietjes van de frituur, tot 3 cm korter zullen zijn. “Voor de consument is dat eigenlijk goed nieuws”, zegt Bernard Lefèvre van het Nationaal Verbond van Frituristen.
15/11 18u30  Geen verbod op kunstgras in Nederlandse eredivisie, wel bonussen voor wie op natuurgras blijft spelenDe clubs uit de Eredivisie zijn er donderdag niet in geslaagd een akkoord te bereiken over grote veranderingen die de Nederlandse competitie op een hoger niveau moeten brengen. Het terugbrengen van de Eredivisie van achttien naar zestien clubs en het verbod van het spelen op kunstgras, twee van de belangrijkste plannen, gaan niet door.
15/11 18u30  Hippe techno-club Ampere ontvangt vanaf 2019 ook rockfansAmpere is in drie jaar uitgegroeid tot één van de populairste nachtclubs in Antwerpen, maar binnenkort neemt de zaal onder de spoorweg een nieuwe wending. Voortaan krijg je er niet alleen techno- en house-dj’s te horen, maar gaan de deuren ook open voor funk-, jazz- en rockconcerten. De Antwerpse groep Evil Empire Orchestra bijt de spits af.
15/11 18u15  Historisch: Zuid-Korea blaast grensposten op nabij Noord-KoreaSoldaten van Noord- en Zuid-Korea zijn begonnen met de ontmanteling van twintig grensposten in de gedemilitariseerde zone. De actie kadert in een plan om de spanningen tussen de twee landen te verminderen.
15/11 17u30  Schoolbussen botsen frontaal in Beieren: minstens 40 gewondenBij een frontale botsing tussen twee schoolbussen in het Duitse Ammerndorf, in Beieren, zijn donderdag zeker 40 mensen gewond geraakt. Onder hen veel kinderen. Vijf zijn er erg aan toe, zo meldt de lokale politie.
15/11 17u30  Ongelooflijk: Timtation schreef zich in als verleider voor nieuw seizoen 'Temptation Island'Tim, de kandidaat die het vorig seizoen wel erg bont maakte op ‘Temptation Island’, heeft zich opnieuw ingeschreven voor het programma. Ditmaal wilde hij als verleider zijn kans wagen, vertelde hij aan het Nederlandse programma RTL Boulevard.
15/11 17u15  Waasland-Beveren is op zoek naar nieuwe coach maar is “financieel gezond”: ruim 3 miljoen euro winstWaasland-Beveren is op zoek naar een nieuwe coach na het ontslag van Yannick Ferrera. Maar de club benadrukt dat het in het seizoen 2017-2018 een geconsolideerde winst boekte van 3,2 miljoen euro. “Onze club is financieel gezond en het eigen vermogen is meer dan hersteld”, maakten de Waaslanders donderdag bekend via hun website.
15/11 17u00  Thiem wint en houdt waterkans op halve finales ATP Finals, Anderson heeft ticket al beetDominic Thiem (ATP 8) heeft donderdag op de ATP Finals in Londen Kei Nishikori (ATP 9) geklopt in de derde groepswedstrijd. De Oostenrijker is door zijn zege nog in de running voor een plek bij de laatste vier. de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson (ATP 6) heeft zijn ticket reeds beet.
15/11 17u00  Marlène de Wouters: “Ik wist al jaren dat Gert het over mij had”Deze week raakte bekend dat ‘Marlèneke’ uit de populaire televisiereeks Samson en Gert gebaseerd is op de toenmalige omroepster Marlène de Wouters. Donderdag was ze zelf bij radiozender Joe te gast en gaf ze toe dat ze dat goedbewaarde geheim al jaren wist.
15/11 17u00  Man randt minderjarig meisje aan “omwille van strikte regels tijdens ramadan”Een 25-jarige Afghaan heeft zich donderdag voor de correctionele rechtbank van Mechelen moeten verantwoorden voor aanranding van de eerbaarheid van een minderjarige. Hij kneep het slachtoffer in de billen, likte en kuste haar en greep dan naar haar schaamstreek. De man was naar eigen zeggen gefrustreerd door de strikte regels die de ramadan oplegt.
15/11 17u00  Man die met vals Facebook-profiel vrouwen afperste riskeert 37 maanden celVoor de correctionele rechtbank van Mechelen is donderdag een 34-jarige man uit Nijlen verschenen die drie vrouwen via Facebook had afgeperst. Hij vroeg hen naaktfoto’s, die ze hem stuurden, en zou die verspreiden als ze hem geen filmpjes bezorgden met seksuele handelingen. Eén van de slachtoffers was minderjarig, waardoor de man zich ook voor het bezit van kinderporno moet verantwoorden. Het parket vroeg 37 maanden cel, waarvan 18 effectief.
15/11 17u00  Pond krijgt grootste opdoffer in ruim een jaarDe politieke discussie over het al of niet aanvaarden van het Brexit-akkoord zorgt op de beurs voor stevige onrust. De Britse pond verliest 1,9 procent tegenover de dollar, het grootste verlies sinds juni 2017. Ook de aandelenmarkten staan onder druk. Vooral grootbank RBS krijgt klappen.
15/11 17u00  Spelersmakelaars Mejjati en Siljanoski vrijgelaten na borgsom, vriendin Veljkovic verlost van enkelbandIn het grootschalige onderzoek naar fraude in het Belgische voetbal worden spelersmakelaars Karim Mejjati en Dragan Siljanoski voorwaardelijk vrijgelaten. Dat heeft de Tongerse onderzoeksrechter beslist. Ook Marija ­Bogojevska, de vriendin van makelaar Dejan Veljkovic, werd vrijgelaten onder voorwaarden. Zij stond nog onder elektronisch toezicht.
15/11 16u45  Hippe technoclub Ampere ontvangt vanaf 2019 ook rockfansAmpere is in drie jaar uitgegroeid tot één van de populairste nachtclubs in Antwerpen, maar binnenkort neemt de zaal onder de spoorweg een nieuwe wending. Voortaan krijg je er niet alleen techno- en house-dj’s te horen, maar gaan de deuren ook open voor funk-, jazz- en rockconcerten. De Antwerpse groep Evil Empire Orchestra bijt de spits af.
15/11 16u45  Drie voertuigen betrokken bij ziekenhuis: één gewonde naar ziekenhuisOp de Bankei in Balen-Wezel is donderdagmiddag een verkeersongeval gebeurd waarbij drie voertuigen betrokken waren. Een persoon werd met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
15/11 16u30  Nieuwe timelapse toont van dichtbij verhuis van 60 jaar oude riviermijnenvegerDe riviermijnenveger ‘Oudenaarde’ uit 1959 werd vorige maand van de Orteliuskaai verhuisd naar de Droogdokken. En dat leverde toen al spectaculaire beelden op. Nu delen de specialisten van Heavy, die de verhuizing in goede banen hebben geleid, een video waarop je van dichtbij kan meevolgen hoe de verhuis van de houten mijnenveger in zijn werk is gegaan. En ook dat zorgt voor mooie beelden.
15/11 16u15  Vader beschuldigd van opzettelijk aanrijden zoonVoor de correctionele rechtbank van Mechelen moest zich donderdag een man verantwoorden die beschuldigd wordt van het opzettelijk aanrijden van zijn zoon en het bedreigen van zowel zoon als dochter en hun respectievelijke partners. De man heeft door een vechtscheiding geen contact meer met zijn kinderen en voelde zich geprovoceerd door hen. Hij ontkent echter dat hij zijn zoon heeft aangereden.
15/11 16u00  Battelbrug even afgesloten door problemen met slagbomenIn Mechelen was de Battelbrug donderdag lange tijd afgesloten door problemen met de slagbomen. Technici van de Vlaamse Waterweg kwamen ter plaatse om herstellingswerken door te voeren. Het verkeer kan er intussen weer passeren, al zijn onderbrekingen wel nog steeds mogelijk voor testbewegingen. Dat meldt woordvoerder Kevin Polfliet van de Vlaamse Waterweg.
15/11 16u00  Eindelijk: videoref doet volgend seizoen zijn intrede in de Premier LeagueVanaf volgend seizoen (2019-2020) zal ook in de Premier League met een video assistent referee (VAR) worden gewerkt. De clubs uit de Engelse hoogste klasse bereikten daarover donderdag een akkoord.
15/11 16u00  Pop-upwinkel met statiegeld in ruil voor petflessen geopend in AntwerpenIn het Antwerpse shoppinggebied De Wilde Zee is donderdag een pop-upwinkel van het Belgische bedrijf Ecover geopend waar mensen nog tot en met zaterdag petflessen kunnen inruilen voor één euro en een fles Ecover afwasmiddel per persoon. De flessen van het afwasmiddel zijn gemaakt van gerecycleerd plastic en zijn recycleerbaar. Vervolgens kies je of je de symbolische euro bijhoudt of doneert aan de Statiegeldalliantie, een organisatie die het statiegeldsysteem in België en Nederland wil implementeren.
15/11 16u00  Woning tijdelijk onbewoonbaar door grote rookschade bij brandIn een vrijstaande eengezinswoning in de Huizebeekstraat in Itegem (Heist-op-den-Berg) brak donderdag rond iets voor 14 uur brand uit. Er vielen geen slachtoffers, de woning is wel tijdelijk onbewoonbaar.
15/11 16u00  RECONSTRUCTIE 2012 (deel 1): Hoe de relatie tussen winnaar De Wever en verliezer Janssens de coalitievorming verzuurdeTerwijl de coalitievormingen in steden als Gent, Oostende en Vilvoorde haast dagelijks voor krantenkoppen zorgen, blijft het in Antwerpen al wekenlang verdacht stil. Een schril contrast ook met de onderhandelingen in 2012, waar uw krant wekenlang haast dagelijks pagina’s te kort kwam om het nieuws van de coalitiebesprekingen te coveren. In deel één van de terugblik op die geanimeerde periode brengen we de eerste twee weken na de verkiezingen in herinnering. Die werden bepaald door een erg moeilijke verstandhouding tussen de N-VA van ‘winnaar’ Bart De Wever en de sp.a van ‘verliezer’ Patrick Janssens.
15/11 15u45  Erik Van Looy biedt Wouter Vandenhaute excuses aan voor flop ‘The Loft’De Amerikaanse versie van Loft, een film van Erik Van Looy, was niet bepaald een groot succes. Nu zijn grote baas Wouter Vandenhaute kandidaat is in De Slimste Mens, ziet de quizmaster zijn kans schoon om zijn excuses aan te bieden. “Ik voel mij altijd heel verantwoordelijk voor andermans geld”, klinkt het. Waarop Vandenhaute een erg gevat antwoord geeft.
15/11 15u45  Botsing met drie voertuigen op BankeiOp de Bankei in Balen-Wezel is donderdagmiddag een verkeersongeval gebeurd waarbij drie voertuigen betrokken waren. Een persoon werd met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
15/11 15u45  Nieuwe portretten van koning Filip en koningin Mathilde vrijgegeven voor KoningsdagHet Koninklijk Paleis heeft op donderdag ter gelegenheid van Koningsdag nieuwe officiële portretten van koning Filip en koningin Mathilde vrijgegeven. Koningin Mathilde draagt op de foto's een fuchsiakleurige jurk van Armani die ze al twee keer droeg tijdens buitenlandse staatsbezoeken.
15/11 15u15  Gevluchte kinderen weten met hun vreugde geen blijf wanneer ze voor het eerst sneeuw zienAfgelopen zaterdag heeft het lichtjes gesneeuwd in de Canadese stad Toronto. Voor de lokale bevolking niet zo opzienbarend, maar voor deze twee gevluchte kinderen uit Eritrea lag dat wel anders. Voor de jongen en het meisje was het immers de eerste keer dat ze sneeuw zagen, en dat zorgde voor erg vreugdevolle taferelen.
15/11 15u15  Spelersmakelaar Karim Mejjati en vriendin Veljkovic vrijgelatenSpelersmakelaar Karim Mejjati en de vriendin van makelaar Dejan Veljkovic zijn donderdagmiddag vrijgelaten onder voorwaarden. Hij zat een maand in de cel opgesloten in het grote onderzoek naar fraude en wedstrijdvervalsing in de voetbalwereld.
15/11 15u15  Ballon van Floris vliegt van Loenhout naar TsjechiëDe ballon die Floris Rombouts opliet ter gelegenheid van het bloemencorso van Loenhout vloog 622 km ver en kwam in Tsjechië terecht.
15/11 15u15  Voormalig gemeentehuis van Vorst wordt toegankelijker gemaaktHet interieur van het oude gemeentehuis van Vorst (Laakdal) wordt momenteel gerenoveerd. Een lift moet het gebouw toegankelijker maken voor minder mobiele mensen. Ook krijgt het gelijkvloers een nieuwe invulling als ruimte voor pop-up-tentoonstellingen en recepties.
15/11 15u15  Bekendste Efteling-bewoner krijgt zelfgebreide muts om strenge winter te overlevenOndanks hardnekkige pogingen van de zomer om in de streek te blijven, rukt de winter stilaan op en zal het binnen een paar dagen bitter koud worden in België en Nederland. Hoog tijd dus om de bewoners van het Sprookjesbos in de Efteling met warme kleren uit te dossen zodat ze de winter overleven. De bekendste van hen, Langnek, gaat dit seizoen niet voor zijn traditionele oorwarmers, maar zal ‘goedgemutst’ de winter trotseren.
15/11 15u15  Netwerk opgerold dat luxewagens via Antwerpse haven verscheepteDe gerechtelijke politie van Frankrijk heeft een netwerk opgerold dat gespecialiseerd was in de diefstal van luxeauto’s, die naar Mali werden verscheept, ook via de haven van Antwerpen. De buit wordt op ruim 3 miljoen euro geschat, zo maakte de politie donderdag bekend.
15/11 15u15  Jani zal het niet graag horen, maar sterren vallen voor fleecetruienAls het aan stylist Jani zou liggen, mogen kledingstukken uit fleece onmiddellijk in de vuilnisbak. Maar dat is buiten de Amerikaanse topmodellen Gigi Hadid en Kendall Jenner gerekend. Zij paraderen met een trui uit fleece door de straten van New York in de overtuiging dat het stofje best cool is.
15/11 15u00  Eline Berings wil ook na knaljaar blijven groeien: “Ik ben een echt trainingsbeest en blijf ook na 15 jaar genieten”Eline Berings keek donderdag op de BOIC-stage in Lanzarote na een uitstekend 2018 vooruit naar volgend seizoen. De spurtster liep het afgelopen seizoen liefst negen keer onder de dertien seconden op de 100 meter horden. Na enkele verspilde jaren door blessures hoopt de 32-jarige Gentse ook in 2019 haar beste niveau te halen.
15/11 15u00  Playmobil maakt weer Zwarte Piet-poppetjesPlaymobil produceert weer Zwarte Piet-poppetjes, nadat het daar in 2014 mee was gestopt. De Duitse speelgoedproducent doet dat naar eigen zeggen eenmalig op vraag van enkele retailers. Ondanks de heisa van de voorbije jaren maakt Playmobil Zwarte Piet nog steeds zoals vroeger: helemaal zwart met rode lippen.
15/11 14u45  Emotionele Andrei Lugovski voor het eerst terug op de planken na vergiftiging en coma: “Ik ben gewoon blij”Andrei Lugovski zorgde woensdag voor de verrassing op de uitreiking van de ‘MENT Loftrompetten’ in Oostende door plots op de planken te verschijnen. De zanger lag maandenlang in coma na een zware vergiftiging en maakte in Oostende zijn eerste publieke comeback. Zingen kan hij echter nog niet, maar het weerzien van zijn collega’s was bijzonder emotioneel voor Lugovski, die zijn tranen niet kon bedwingen: “Het is echt heel fijn om terug te zijn.”
15/11 14u45  Glen De Boeck ontslagen bij KV Kortrijk, Vanderhaeghe neemt overHet bestuur van KV Kortrijk heeft trainer Glen De Boeck ontslagen. Ex-trainer Yves Vanderhaeghe, enkele weken geleden nog op straat gezet bij AA Gent, neemt over.
15/11 14u45  Monument gesneuvelde zeelieden gestolenOnbekenden hebben het bronzen beeld van het herdenkingsmonument voor gesneuvelde zeelieden in Fort Sint Marie (Zwijndrecht) gestolen. De gemeente onderzoekt hoe ze het monument in ere kan herstellen.
15/11 14u45  Bestuurder onder invloed en zonder rijbewijs crasht aan tramhalte MeirbrugWoensdagnacht crashte een auto met daarin drie inzittenden aan de Meirbrug. De bestuurder van de wagen verloor de controle over het stuur en reed drie hekken en een paaltje uit aan de tramhalte. Een passagier raakte lichtgewond. De 22-jarige bestuurder van het voertuig legde een positieve ademtest af en bleek niet te beschikken over een geldig rijbewijs
15/11 14u30  Dreigt u dit weekend voor lege pomp te staan? Ook bij ons oproep om “land droog te leggenHet lijkt wel alsof de woede tegen de hoge brandstofprijzen is overgewaaid vanuit Frankrijk, want net als bij onze zuiderburen wordt er nu ook bij ons opgeroepen “om het land droog te leggen”. Op sociale media wordt onder meer gesproken over blokkades van snelwegen en brandstofdepots vrijdag en zaterdag. De “organisatoren” van het protest maken zich sterk dat ze 10.000 man op de been kunnen brengen. Volgens Brafco, de Belgische Federatie der Brandstoffenhandelaars, richten de betogers hun pijlen op de verkeerde. “Ze zouden beter de Wetstraat gaan blokkeren.”
15/11 14u30  Nieuw portretten van koning Filip en koningin Mathilde vrijgegeven voor KoningsdagHet Koninklijk Paleis heeft op donderdag ter gelegenheid van Koningsdag nieuwe officiële portretten van koning Filip en koningin Mathilde vrijgegeven. Koningin Mathilde draagt op de foto's een fuchsiakleurige jurk van Armani die ze al twee keer droeg tijdens buitenlandse staatsbezoeken.
15/11 14u15  Nieuw portret van koning Filip en koningin Mathilde vrijgegeven voor KoningsdagHet Koninklijk Paleis heeft op donderdag ter gelegenheid van Koningsdag nieuwe officiële portretten van koning Filip en koningin Mathilde vrijgegeven. Koningin Mathilde draagt op de foto's een fuchsiakleurige jurk van Armani die ze al twee keer droeg tijdens buitenlandse staatsbezoeken.
15/11 14u00  Somers en Calvo presenteren midden december hun programma en ploegBurgemeester Bart Somers en Groen-kopman Kristof Calvo van de stadslijst Vld-Groen-m+ presenteren midden december het programma en het schepencollege waarmee ze Mechelen de komende zes jaar besturen. “Wij laten ons niet opjagen”, zegt Calvo.
15/11 13u30  Voormalige magistraat: “Ik werd gesaboteerd in onderzoek naar Bende van Nijvel”Een gewezen Brusselse magistraat beweert in een brief aan onder meer de partijvoorzitters dat het onderzoek naar de Bende van Nijvel gesaboteerd is. De magistraat wou onderzoeksdaden laten verrichten die ook een link met de Bende van Nijvel konden aantonen. Maar daarin werd hij in de jaren negentig gehinderd, meldt VTM NIEUWS donderdag
15/11 13u30  UCI geeft Wout van Aert groen licht om vrij te onderhandelen met nieuwe werkgeverDe Internationale Wielerunie UCI geeft Wout van Aert groen licht om vrij te onderhandelen met een nieuwe werkgever met het oog op het komende wielerseizoen op de weg. Als voorwaarde geldt dat de transfer voor 31 december plaatsvindt. Dat laat zijn advocaat Walter Van Steenbrugge donderdag weten.
15/11 13u30  Na de commotie: topvrouw stapt op bij Victoria’s SecretHet blijft maar rommelen bij Victoria’s Secret. Het Amerikaanse lingeriemerk maakte zich eerder deze week onpopulair door te beklemtonen dat diversiteit niet binnen het concept past. De commotie errond heeft ertoe geleid dat zakenvrouw Jan Singer, CEO van het bedrijf, nu opstapt.
15/11 13u15  Minister Weyts: “Geen bussen meer aan Noordstation als situatie niet wordt aangepakt”Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) dreigt ermee de bussen van De Lijn niet langer in het Noordstation in Brussel te laten stoppen.
15/11 13u15  Scheidsrechter Vertenten weet pas vrijdag of hij de cel mag verlatenDe Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) heeft de zaak van scheidsrechter Bart Vertenten om 11.30 uur in beraad genomen en zal in de loop van vrijdag beslissen of hij al dan niet verder aangehouden blijft.
15/11 13u00  Een blauwtje lopen? Niet met deze trendkleur in huisLijkt donkerblauw je geen evidente kleur voor je interieur? Dan heb je het volledig bij het verkeerde eind. Blauw wekt immers rust en ontspanning op én matcht wonderwel met tal van andere kleuren, zowel neutraal als opvallend, complementair als contrasterend ...
15/11 13u00  Minderjarige fietsendief probeert te vluchten door fiets naar politie te gooienDe lokale politie kliste dinsdagavond in Mechelen twee fietsdieven, al liep dat niet van een leien dakje. De twee mannen, waaronder een minderjarige, namen de vlucht. Na een korte achtervolging werd de minderjarige opgepakt aan de Colomabrug, nadat hij eerst nog geprobeerd had te vluchten door de fiets naar de inspecteurs te gooien. De tweede verdachte werd later opgepakt in het station.
15/11 12u45  Brusselse fietsendieven op heterdaad betrapt en na achtervolging geklistDe politie heeft in Mechelen twee Brusselse fietsendieven op heterdaad betrapt toen ze de mannen wilde controleren. Ze sloegen op de vlucht, maar ze werden snel opgepakt. Na verhoor werden de twee verdachten opnieuw vrijgelaten.
15/11 12u45  De ene liefdesbreuk na de andere? De schuld ligt misschien bij je moederHeb je de indruk dat je volwassen leven bestaat uit een reeks relatiebreuken? Dan is dat mogelijk de schuld van je moeder. Toch als je een vrouw bent. Dat blijkt uit een onderzoek aan de Ohio State University.
15/11 12u30  Minderjarige fietsdief probeert te vluchten van politie door fiets naar patrouille te smijtenDe lokale politie Mechelen-Willebroek kon dinsdagavond twee fietsdieven klissen, al liep dat niet van een leien dakje. De twee mannen, waarvan één minderjarige, namen de vlucht. Na een korte achtervolging werd de minderjarige opgepakt nabij de Colomabrug, nadat hij eerst nog geprobeerd had te vluchten door de fiets naar de inspecteurs te gooien. De tweede verdachte werd later opgepakt in het station.
15/11 12u30  Waarom we ondanks Brexit-akoord mogelijk toch afstevenen op ‘No deal’Ten laatste op 29 maart 2019 moeten Groot-Brittannië en de Europese Unie een akkoord hebben over een ordentelijke Brexit. Dat lijkt echter een onmogelijke opgave, zelfs nu Theresa May een deal heeft gesloten over de belangrijkste principes. De Britse premier is namelijk zelf aangeschoten wild, de eerste vraag is dan ook of May vandaag nog wel overleeft...
15/11 12u30  Eerste alcoholvrije abdijbier op komstDe snel groeiende markt van alcoholvrije bieren breidt uit met een volledig alcoholvrij abdijbier. Tot nu ging het vooral om alcoholvrije varianten van pils en andere lichtere bieren.
15/11 12u30  Nieuwsanker Marc Fransen neemt na 20 jaar afscheid van ATV20 jaar lang heeft Marc Fransen het atv-nieuws gepresenteerd. Nu heeft hij besloten om het wat rustiger aan te doen en zet hij stap opzij. Marc zal op 29 november voor de laatste keer het atv-nieuws presenteren. En Voor hij aan zijn laatste weken op atv begint, blikken we samen met hem terug op een mooie carrière als nieuwsanker.
15/11 12u15  Vijf regeringsleden stappen op uit protest tegen Brexit-akkoord: “Dit kan ik met geen goed fatsoen steunen”De eerste Britse regeringsleden hebben donderdagochtend ontslag genomen uit protest tegen het Brexit-akkoord dat premier Theresa May woensdag sloot. Onder meer de Britse ‘Brexit-minister’ Dominic Raab liet weten met “geen goed fatsoen” de deal te kunnen steunen. Daarnaast dienden nog vier regeringsleden hun ontslag in.
15/11 12u15  Emotionele Monica Lewinsky vertelt in zesdelige documentaire over affaire-ClintonIn 1998 kwam de affaire tussen de Amerikaanse president Bill Clinton en stagiaire Monica Lewinsky aan het licht. Clinton ontkende de aantijgingen met de beroemde woorden 'I dit not have sexual relations with that woman, miss Lewinsky'. Zij getuigt nu in een zesdelige documentaire 'The Clinton Affair', die vanaf komende maandag wordt uitgezonden in de VS. Lewinsky vertelt onder meer hoe bang ze was en hoe ze uit het raam wilde springen.
15/11 12u00  "Alonso bewijst hoe slecht het met de F1 gesteld is"Volgens F1-piloot Sergio Perez zijn de moeilijkheden die Fernando Alonso als tweevoudig F1-kampioen ondervindt tekenend voor de situatie waarin de Formule 1 zich momenteel bevindt.
15/11 12u00  Sociaal Huis organiseert extra winteropvang voor dak- en thuislozenHet Sociaal Huis Mechelen organiseert deze winter extra nachtopvang voor dak- en thuislozen. Vanaf 1 december komen er voor de koudste maanden van het jaar 15 bedden bij in een huis in de Hanswijkstraat.
15/11 12u00  Acteurs over schoolvoorstellingen: “Je moet er zélf voor zorgen dat het boeiend blijft”“Stijn Meuris maakt een voorstelling over oorlog maar zoekt zelf oorlog met de leerlingen”, zegt stand-upcomedian Youssef El Massaoui, die zelf ook schoolvoorstellingen doet. “Al goed dat het niet over seks ging.” De aankondiging van Stijn Meuris dat hij stopt met schoolvoorstellingen na een conflict met een leerling op een school in Diepenbeek, levert gemengde reacties op van collega- acteurs en performers.
15/11 11u45  VIDEO. Prins Laurent gunt koning Albert geen blik waardig bij aankomst KoningsdagKoning Albert heeft donderdagochtend het Te Deum bijgewoond in de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal in Brussel. Het is de eerste publieke verschijning van Albert sinds de nieuwe ontwikkelingen in de zaak-Boël. Ook prins Laurent was dit jaar aanwezig. De ‘begroeting’ van vader en zoon in de kathedraal maakte de verhouding tussen hen twee nog maar eens pijnlijk duidelijk.
15/11 11u45  Nederlanders smokkelden megalading cocaïne naar AntwerpenHet Openbaar Ministerie in Breda beschuldigt de Nederlandse transporteur Paul van W. van betrokkenheid bij een megatransport cocaïne, zo meldt Omroep Brabant. De lading van zo’n 7.000 kg cocaïne werd eind vorig jaar in de haven van Antwerpen onderschept, het was één van de grootste vangsten ooit.
15/11 11u45  Giraffen die Planckendael kweekt worden ‘kritiek bedreigd’ in het wildBij de meest recente update van de IUCN Red List, ook bekend als de “rode lijst” voor bedreigde diersoorten, is de kordofangiraf voor het eerst als ‘kritiek bedreigd’ in het wild bestempeld. De kordofangiraf is de giraffenondersoort waarvan Planckendael verschillende exemplaren in bezit heeft en mee kweekt. Planckendael stelt dat het kweekprogramma en daarbij aansluitend onderzoek een versnelling hoger moeten om in geval van uitsterven de soort opnieuw in het wild uit te zetten vanuit dierentuinen.
15/11 11u30  November eindigt met een winterprik: nachtvorst en sneeuw op komstHet mooie najaarsweer in ons land zal weldra plaatsmaken voor een winterprikje. Komend weekend en zeker begin volgende week wordt het gevoelig kouder.
15/11 11u15  Vanaf nu laat Stella McCartney je trouwen in dezelfde jurk als Meghan MarkleZe had het al aangekondigd, en nu is de eerste bruidscollectie van Stella McCartney ook een feit. Zeventien silhouetten, waaronder een gelijkaardig ontwerp als wat de hertogin van Sussex droeg op haar trouwdag.
15/11 11u00  Vrachtwagen met schrootafval kantelt op rotondeOp de rotonde van de Appeldonkstraat en Hoeikensstraat in Willebroek is donderdagochtend een vrachtwagen met schrootafval gekanteld. De bestuurder raakte lichtgewond en werd naar het ziekenhuis overgebracht. Verkeershinder is er voorlopig niet.
15/11 11u00  Britse Brexit-minister neemt ontslag uit protest tegen akkoord: “Dit kan ik met geen goed fatsoen steunen”De eerste Britse regeringsleden hebben donderdagochtend ontslag genomen uit protest tegen het Brexit-akkoord dat premier Theresa May woensdag sloot. De Britse ‘Brexit-minister’ Dominic Raab liet weten met “geen goed fatsoen” de deal te kunnen steunen. Ook Shailesh Vara, vicestaatssecretaris voor Noord-Ierland, diende zijn ontslag in.
15/11 11u00  Alles of niets voor Neuville: krijgen we voor het eerst in de geschiedenis een Belgische wereldkampioen Rally?Donderdagavond (22u03 Belgische tijd) begint Thierry Neuville aan de Rally van Australië, de beslissende manche van het wereldkampioenschap 2018. Op de eerste dag staan er acht chronoritten op het programma, goed voor zowat 101 kilometer tegen de klok. Niet de langste dag van Rally Australia, maar voor Neuville misschien wel de belangrijkste.
15/11 10u45  Nooit eerder kon een vrouw deze spectaculaire sprong op een snowboard uitvoerenDe Oostenrijkse Anna Gasser (27) heeft in Oostenrijk een primeur te pakken gekregen. Als eerste vrouw ooit heeft ze een Triple Cork-sprong tot een goed einde kunnen brengen. Iets om te proberen op je volgende reis naar de bergen?
15/11 10u45  Marthe praat voor het eerst over de breuk met Viktor: “Het deed pijn”Voor een heleboel Vlamingen vormden zij lange tijd hét favoriete koppel, Marthe van K3 en Viktor Verhulst. Maar in augustus kondigden ze plots hun breuk aan. Ze besloten om elk hun eigen weg te gaan. In Het Laatste Nieuws praat Marthe voor het eerst over die beslissing.
15/11 10u30  Danscafé Bagger ruimt plaats voor visrestaurant in douanegebouw op EilandjeHet kleine douanegebouw op Kattendijkdok-Oostkaai, waar vroeger de feestjes van Bagger plaatsvonden, krijgt een nieuwe invulling. Het bekende Antwerpse visrestaurant Fiskebar wil op het Eilandje een nieuw concept openen: Fiskeskur.
15/11 10u15  Prinses Charlene van Monaco neemt de tweeling mee op staatsbezoekPrinses Charlene laat zich sowieso niet zo vaak buiten de grenzen van Monaco zien, waardoor haar bezoek aan de First Lady van Frankrijk al behoorlijk zeldzaam genoemd kan worden. Dat ze ook haar driejarige tweeling mee op sleeptouw nam, leverde vooral erg schattige foto's op die ze met veel plezier op Instagram deelde.
15/11 10u00  Jef speelt al dertig jaar komedieZiekenzorg en de Okra van Viersel mochten woensdag naar de try-out van De Ideale Compagnon, het nieuw blijspel van Krak. Deze toneelkring bestaat 32 jaar en boer Jef Peers (74) uit Nederviersel (Pulle) staat dit jaar al voor de dertigste keer op de planken.
15/11 09u45  Niet alle transgenders zijn gelukkig met Vlaamse succesfilm: “Girl plaatst ons 10 tot 20 jaar terug in de tijd”Niet alle transgenders zijn gelukkig met de film ‘Girl’. In Brussel werd een vertoning geschrapt na een boycot van een trans-vereniging. “We hebben nu twee keer zo veel werk om de misverstanden recht te zetten.”
15/11 09u45  DISCUSSIE. Moet homeopathie (deels) terugbetaald worden door het ziekenfonds?Ziekenfonds CM stopt na vijftien jaar met het terugbetalen van homeopathische geneesmiddelen via zijn aanvullende verzekering. De mutualiteiten staan onder druk van minister Maggie De Block om te focussen op zaken die een bewezen medisch nut hebben. Terecht?
15/11 09u45  Eerste Brits regeringslid stapt op uit protest tegen Brexit-akkoord: “De boeien van de EU”Het eerste Britse regeringslid heeft donderdagochtend ontslag genomen, uit protest tegen het Brexit-akkoord dat premier Theresa May woensdag sloot. Shailesh Vara, vicestaatssecretaris voor Noord-Ierland, kan de deal naar eigen zeggen “niet steunen” omdat het “het Verenigd Koninkrijk tussen hangen en wurgen” zou achterlaten.
15/11 09u45  Dior en Jennifer Lawrence liggen onder vuur met meest recente reclamecampagneDe meest recente reclamecampagne van Dior is niet in goede aarde gevallen. Waarom? Het modehuis liet zich helemaal door de Mexicaanse cultuur inspireren, maar het koos daarentegen niet voor een Mexicaans rolmodel als gezicht van de collectie. De beroemde actrice Jennifer Lawrence ging met die eer lopen en dat zint velen niet.
15/11 09u30  En wat nu? Alles wat u moet weten over de mogelijke gevolgen van de acties tegen MoeskroenKan Moeskroen uit competitie worden genomen?
15/11 09u30  NBA. LeBron James jaagt voortaan op Michael Jordan, ‘buzzer beater’ in Toronto, Dallas vermorzelt UtahLeBron James mag zich voortaan de vijfde beste schutter in de geschiedenis van de NBA noemen. Dé vedette van het Amerikaanse basket maakte woensdagavond 44 punten voor de LA Lakers en passeerde daarmee Wilt Chamberlain op de ranking aller tijden.
15/11 09u30  Stephaan D.L. vermoordde Ariane in 1992 “om verkrachting te verdoezelen”De man uit Deurne die verdacht wordt van de moord op Ariane Mazijn in 1992, heeft zijn slachtoffer ook verkracht. Dat is uit goede bron vernomen.
15/11 09u15  Fiskebar sloopt het muurtje en is nu één met aanpalende ÖsterbarFiskebar op de Marnixplaats is de jongste weken veranderd en gemoderniseerd: ’s nachts renoveren en overdag gewoon geopend. Eigenaar Nicolay Kovdal maakte van twee restaurants, Fiskebar en Österbar, één en kan daardoor meer restaurant aanbieden met dag­verse vis en -groenten.
15/11 08u45  Waasland-Beveren denkt aan Yves Vanderhaeghe als opvolger voor ontslagen Yannick FerreraWaasland-Beveren, op twee na laatste in de Jupiler Pro League, speelt na de interlandpauze twee cruciale duels tegen Moeskroen en Eupen. Vorig seizoen slaagde Vanderhaeghe erin om bij een toen zwalpend AA Gent onmiddellijk resultaten neer te zetten.
15/11 08u45  Brexit-deal door het oog van de naald: wat is er nu beslist en wat betekent het voor u?De Brexit-deal is nog niet afgeschoten. Dat is het enige goede nieuws voor de Britse premier Theresa May. Om haar eigen regering achter het voorakkoord met de Europese Unie te scharen, had ze meer tijd nodig dan ze had voorzien. Ondertussen wetten de Brexiteers in het parlement de messen. May hoopte in de komende weken de deal snel door het parlement te jagen, maar moest gisteren vaststellen dat ze daar niet meer over een meerderheid beschikt. Wat is er nu eigenlijk beslist, en wat betekent de Brexit voor u? We zetten alles op een rijtje.
15/11 08u45  Buschauffeur De Polder ontketent rel met Mohammed-cartoon: “Onaanvaardbaar”Bij busbedrijf De Polder, een onderaannemer van De Lijn, is grote ophef ontstaan door een chauffeur die een zeer aangebrande cartoon van de profeet Mohammed op zijn Facebookprofiel plaatste. De man verweet zijn allochtone collega’s ook geen respect te hebben voor de Vlaamse cultuur, verwijzend naar de discussie over Zwarte Piet en Kerstmis.
15/11 08u00  Forse piek in asielaanvragen: “We zijn in crisismodus”Het aantal asielaanvragen blijft pieken. In oktober klopten 2.750 mensen aan in ons land, ruim 400 meer dan in september. De Dienst Vreemdelingenzaken werkt de komende weekends door om de toevloed de baas te kunnen. “We zijn in crisismodus”, zegt staatssecretaris Francken (N-VA) in Het Laatste Nieuws.
15/11 07u45  Het is Coucke menens: Anderlecht stopt betalingen aan makelaarsMarc Coucke gaat de strijd aan met de (malafide) makelaars. Daarom zette Anderlecht deze week alle betalingen aan spelersmakelaars – wiens commissies dikwijls in (maandelijkse) schijven worden gestort – stop. En dat tot na het Propere Handen-onderzoek. Op die manier wil RSCA voorkomen dat het onzuivere types nog verrijkt, maar de makelaarswereld is not amused.
15/11 07u15  Drie tips tegen pijnlijke schoenenEen nieuw paar schoenen gekocht? Natuurlijk wil je je nieuwe aankoop zo snel mogelijk dragen. Met deze tips zijn ze zo ingewandeld en ga je een pijnloze wandeling tegemoet!
15/11 07u00  Dodentol bosbranden Californië loopt verder opDe grote bosbranden in het noorden van Californië hebben nu al zeker 56 mensenlevens geëist. Er zijn opnieuw 8 lichamen ontdekt, aldus de sheriff van Butte County, Kory Honea, woensdagavond. Van de gemeente Paradise blijft niets dan ruïnes over.
15/11 07u00  Lockdown in Berlijn na vondst van verdacht voorwerp aan Russische ambassade voorbijDe lockdown op Unter den Linden, een van Berlijns bekendste lanen, is voorbij. De politie had een verdacht voorwerp aangetroffen in een auto die voor de Russische ambassade was geparkeerd.
15/11 07u00  Een uitkering en toch arm? De kans wordt steeds groterUitkeringen moeten het risico op armoede verkleinen, en doen dat ook. Alleen gebeurt dat minder effectief dan vroeger, schrijft De Morgen donderdag.
15/11 07u00  Auto almaar grotere melkkoe voor begrotingDe federale en regionale overheden ontvingen vorig jaar 19,6 miljard euro uit belastingen op motorvoertuigen, 5 procent meer dan het jaar voordien. Dat schrijft zakenkrant De Tijd, op basis van cijfers van de automobielorganisatie Febiac.
15/11 07u00  Fractieleidster Duitse extreemrechtse AfD kreeg donaties uit België, maar stuurde ze terugDe fractieleidster van de extreemrechtse partij AfD in de Duitse Bondsdag, Alice Weidel, heeft 150.000 euro uit België gekregen in haar partijafdeling. Maar vanwege onduidelijkheid over de herkomst van het geld is het teruggestort, zegt de AfD woensdagavond in Berlijn.
15/11 07u00  Trump schuift medewerker aan de kant op vraag van MelaniaKort nadat de Amerikaanse first lady Melania Trump publiekelijk het ontslag had geëist van een belangrijke regeringsmedewerkster, heeft president Donald Trump nu de plaatsvervangende Nationale Veiligheidsadviseur ontslagen.
15/11 07u00  Republikeinen blokkeren maatregel om Rusland-onderzoek te beschermenDe Republikeinse leiding in de Amerikaanse Senaat heeft woensdag het initiatief geblokkeerd van Senatoren van de twee grote partijen om het onderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller te beschermen. Die onderzoekt Russische inmenging in de verkiezingen en de verdenkingen van collusie tussen het campagneteam van Donald Trump en Moskou.
15/11 06u45  Meir duurste straat van België: voorsprong op Brusselse Nieuwstraat wordt groterDe Meir is de duurste straat van België om een winkelruimte te huren. Dat blijkt uit een nieuwe studie van vastgoedconsultant Cushman & Wakefield. “Op de Meir betaalden we 10.000 euro per maand, 700 meter verder amper 1.500 euro”, zegt Yassin Mushtaq, zaakvoerder van Phonedokter.
15/11 03u15  Verkoop eerste 128 woningen op site Komet gaat van startDe verkoop van de eerste 128 woongelegenheden voor het project Komet in Mechelen gaat begin december van start. Ook het ontwerp voor de omstreden toren is helemaal aangepast. Al zevenhonderd mensen hebben hun interesse laten blijken voor de ontwikkeling tussen de vesten en de Leuvense Vaart.
15/11 03u15  Stad laat middeleeuwse kademuur integreren in nieuwe vlietDe middeleeuwse kademuur van de historische Melaan die archeologen in de Mechelse binnenstad hebben opgegraven, gaat niet verloren. De stad laat hem integreren in de nieuwe vliet tussen de Munt- en de Zakstraat. Daarvoor wordt er zelfs een 3D-opname gemaakt.
15/11 02u15  STANDPUNT. Brexit: geen reden tot optimisme, en nog steeds veel onzekerheidDe Britse regering heeft zich woensdagavond achter het voorakkoord met de Europese Unie over de Brexit geschaard. Het gaat om een zachte Brexit, waarbij het Verenigd Koninkrijk vanaf 2021 een douane-unie zou vormen met de Europese Unie. Dat betekent dat er vrij verkeer van goederen zou zijn, maar niet van diensten en personen. Als het Verenigd Koninkrijk effectief een douane-unie zal vormen met de EU, is dat behoorlijk goed nieuws voor de Vlaamse economie. Het zou betekenen dat de handel van goederen tussen Vlaanderen en het Verenigd Koninkrijk, dat onze vierde belangrijkste handelspartner is, niet duurder zal worden.
15/11 02u15  School kiezen wordt moeilijker: katholiek onderwijs laat directie zelf leerplan invullenZeg niet zomaar katholieke school tegen een katholieke school. Vanaf volgend schooljaar moeten die hun leerplan voor een deel zelf invullen, waardoor het lessenpakket in de school om de hoek er helemaal anders kan uitzien dan die een paar straten verder. De juiste school kiezen voor de kinderen wordt een pak lastiger.
15/11 02u15  CM stopt terugbetaling homeopathieZiekenfonds CM stopt na vijftien jaar met het terugbetalen van homeopathische geneesmiddelen via zijn aanvullende verzekering. In ruil worden vanaf januari meer vaccins terugbetaald en krijgen leden zonder hospitalisatieverzekering een tussenkomst in hun ziekenhuisfactuur.
15/11 02u15  Eerste Belgische woning in een serre: een glazen huis, een plek onder de zon“Welkom in onze serre, hier staan de tomaten en daar slapen we.” In het West-Vlaamse Rekkem werd gisteren het eerste Belgische huis in een serre voorgesteld. Vanaf januari gaat ­architect Koen Vandewalle er ­samen met zijn vrouw ­Samia Wielfaert en hun vijf kinderen wonen. “Wie al die ramen gaat poetsen? Eén keer per jaar komt er een firma om ze af te stomen.”
15/11 02u15  Kinderverzorgster die peuters mishandelde riskeert twee jaar met uitstel: “Laat me nooit meer met kinderen werken”Het openbaar ministerie heeft twee jaar celstraf met probatie-uitstel geëist tegen Chelsea F. (23), een verzorgster van de opgedoekte kindercrèches van Kiddy Watch, die wordt vervolgd wegens de mishandeling van veertien kleine kinderen.
15/11 02u15  1.280 euro en fles champagne voor wie collega aanbrengt bij ProtimeSoftwarebedrijf Protime uit Aartselaar werft meer dan de helft van zijn werknemers aan zonder een vacature te plaatsen. Het personeel brengt gewoon zelf vrienden aan, en krijgt daarvoor 1.280 euro én een fles champagne.
15/11 02u15  Lage-emissiezone in Londen heeft geen positief effect op kinderlongenDe lage emissiezone in Londen heeft wel de luchtkwaliteit verbeterd, maar niet in die mate dat het ook effect heeft op het aantal kinderen met een verminderde longcapaciteit of symptomen van astma. Dat blijkt uit een studie in medisch vakblad The Lancet.
15/11 02u15  Voorsprong op Brusselse Nieuwstraat wordt groter: Meir duurste straat van BelgiëDe Meir is de duurste straat van België om een winkelruimte te huren. Dat blijkt uit een nieuwe studie van vastgoedconsultant Cushman & Wakefield. “Op de Meir betaalden we 10.000 euro per maand, 700 meter verder amper 1.500 euro”, zegt Yassin Mushtaq, zaakvoerder van Phonedokter.
15/11 02u15  “Waarom ‘De Buurtpolitie’ het zo goed doet op tv? We wéten het gewoon niet”Het einde van seizoen tien is in zicht. Maar fans van De Buurt- politie hoeven niet te vrezen: de elfde jaargang staat nu al in de steigers. De scripted-realityreeks van VTM lokt dit seizoen iedere dag zo’n 400.000 kijkers, en blijft ook naast het scherm scoren. Maar wat De Buurtpolitie zo succesvol maakt, dat weten zelfs de makers niet. “Als we de succesformule zouden kennen, konden we ze oneindig kopiëren. Er is maar één waarheid: De Buurtpolitie werkt gewoon.”
15/11 02u15  Nieuwe trekpleister voor fine dining en dansWil u de culinaire hoogstandjes van gerenommeerde Brusselse chefs proeven zonder de stad uit te gaan? Dat is vanaf volgende week mogelijk in zaal Mozaic, gevestigd in de oude Schuilplaats voor Werklieden in de Londenstraat.
15/11 02u15  Hoe Moeskroen vier jaar lang de bond belazerdeDon’t mention Moeskroen. Vier jaar lang lag het aangebrande dossier van de Henegouwse eersteklasser open en bloot op tafel van de voetbalbond. Maar niemand legde de makelaarsclub van Pini Zahavi en Fali Ramadani iets in de weg. Tot de speurders gisterochtend aan de voordeur van Moeskroen en de KBVB stonden. Nota bene na een klacht van KV Mechelen.
15/11 02u15  Hoera, Kompany zit op de bank bij CityEen contract dat na dit seizoen afloopt en de status van invaller. Net nu Vincent Kompany (32) al vijf maanden blessurevrij is – iets wat van 2014 geleden was – heeft hij plots sportieve zorgen. Bij zijn club Manchester City is hij niet langer eerste keus. Maar dat kan goed nieuws betekenen voor de Rode Duivels.
15/11 02u15  Universiteit Antwerpen telt al 18,4% buitenlandse studentenEr studeren steeds meer buitenlandse jongeren aan de Vlaams universiteiten en hogescholen. De Universiteit Antwerpen (UA) alleen al telt dit academiejaar 3.714 buitenlandse studenten. Dat is 18,4% van het totaal.
15/11 02u15  Trend in de stad: “Iedere week komen er steps bij in het straatbeeld”Elektrische steps lijken in Antwerpen steeds meer hun plaats te veroveren. De deelsteps van ‘Bird’, die in oktober gelanceerd zijn, duiken overal op. Maar ook de verkoop van elektrische steps doet het erg goed.
15/11 02u15  Ludo Van de weyer “Step is perfect om te combineren met de auto”Ludo Van De Weyer (55) uit Brecht gebruikt zijn step dagelijks om naar het werk te pendelen. Hij zet zijn auto aan de rand van de stad om dan de resterende vier kilometer met de step af te leggen. “Heel handig”, vindt Ludo. “De step is perfect om te combineren met de auto. Ik moet geen parkeergeld betalen voor mijn auto en kan me zonder files door de stad begeven. Een fiets meesleuren is minder evident.”
15/11 02u15  318 vegers ‘strijden’ tegen gevallen bladerenOveral beginnen de bladeren duchtig te vallen. De Antwerpse stadsreinigingsdienst zet zich met man en macht schrap om weer 900 ton weg te krijgen. Intern krijgt de periode de koosnaam ‘bladslag’.
15/11 02u15  Skateboard stuk? Meubel makenDe 15-jarige Rube Pieters uit Wilrijk beleeft dubbel plezier aan zijn skateboards. Zodra ze versleten zijn, fabriceert hij ze tot kleurrijke meubels. “Ik ben ervan overtuigd dat hier een markt voor is.”
15/11 02u15  “Gaandeweg is er een band ontstaan met de groep”Wie het districtshuis van Merksem binnenwandelt, kan de komende weken moeilijk naast het gigantische barok wandtapijt kijken. Het kleurrijke eclectische werk is drie meter breed en vier meter hoog. Vijf maanden lang werkte een groep Merksemnaars samen om het tapijt te maken.
15/11 02u15  “Het is veel makkelijker zo, ik hoef niet meer te sorteren”Vier jaar geleden opende Savina Istas (29) in de Reyndersstraat in Antwerpen Robuust, de eerste verpakkingsvrije winkel in België. “Gelukkig zijn mensen zich intussen bewuster geworden van wat het massale gebruik van plastic met de aarde doet”, zegt Savina Istas. De jonge zaakvoerster plant een tweede Robuust-shop in Antwerpen te openen.
15/11 01u15  “In Spanje hoort padel bij uitgaan met vrienden”Vanaf april 2019 spelen we padel in Turnhout. Het stadsbestuur geeft een deel van het terrein van Tennisclub Den Bremt in erfpacht aan Padel 360. Beide clubs leggen tegen het voorjaar twee padelterreinen aan.
15/11 01u15  Hoogspanning viert 25-jarig bestaan met totaalspektakel ‘Happy Birthday’Theatergroep Hoogspanning in Beerse blaast al 25 kaarsjes uit. De acteurs van het succesvolle theatergezelschap palmen vanaf morgen het gemeenschapscentrum ’t Heilaar in Beerse in met opvoeringen van het totaalspektakel Happy Birthday.
15/11 01u15  Laatste speler van gouden Racing-generatie overledenVoormalig Racing Mechelen-voetballer Jean Van hoof overleed maandag op 91-jarige leeftijd. Hij was de oudste nog levende Racing-speler. In de jaren 40 maakte hij deel uit van de succesploeg met onder andere Rik De Saedeleer.
15/11 01u15  Mechelse verkoopt pesto voor slachtoffers ingestorte brugDe Mechelse Isabella Cozzi, bekend van haar kookboeken en workshops, verkoopt zelfgemaakte pesto ten voordele van de mensen die getroffen werden door de ingestorte brug in het Italiaanse Genua. Haar familie is afkomstig uit de getroffen regio.
15/11 01u15  Mechelaars kunnen beleggen in zonnepanelenDe stad Mechelen zoekt inwoners die mee de installatie van zonnepanelen willen financieren. In ruil voor hun lening krijgen ze dan na enkele jaren een aantrekkelijk vast rendement.
15/11 01u15  CD en sp.a hebben bevoegdheden schepenen verdeeldHet nieuwe college van burgemeester en schepenen in Meerhout heeft de taken voor de volgende zes jaar vastgelegd. CD van afscheidnemend burgemeester Jos Engelen ging bij de stembusslag twee zetels achteruit, maar blijft in Meerhout de grootste partij. Nieuwe burgemeester Nele Geudens krijgt de portefeuilles Veiligheid, Personeel, Communicatie, Burgerzaken, Financiën,Ruimtelijke Ordening en Kerken.
15/11 01u00  Rechter tegen oplichters: “Snel geld verdienen kan niet”Een man van 29 jaar en een vrouw van 30 jaar hebben zich laten meeslepen door gewiekste oplichters om er zelf wat aan te verdienen. In vaktermen zijn het ‘money-mules’, of geldezels. Het parket in Mechelen vordert effectieve celstraffen.
14/11 23u15  Verdacht voorwerp aan Russische ambassade in Berlijn, omgeving is afgezetOnmiddellijk voor de Russische ambassade in Berlijn is een verdacht voorwerp aangetroffen in een wagen. De omgeving is afgezet, zei een politiewoordvoerder woensdagavond. De ontmijningsdienst is ter plaatse en onderzoekt het voorwerp.
14/11 23u00  Charleroi walst over Istanboel en houdt uitzicht op tweede ronde in FIBA Europe CupCharleroi heeft op de vijfde van zes speeldagen in de FIBA Europe Cup met ruime 92-45 cijfers van het Turkse BBSK Istanboel gewonnen. De Carolo’s moeten dinsdag winnen in het Nederlandse Groningen om nog kans te maken op een plaats in de tweede ronde.
14/11 22u45  Qmusic-dj Maarten Vancoillie is papa gewordenKristien, de vriendin van dj Maarten Vancoillie is vandaag bevallen van hun tweede kindje. Het meisje kreeg de naam Ella mee en maakt het goed. “Leon staat te trappelen om zijn zusje te leren kennen.”
14/11 22u45  Hockey: Red Lions sluiten WK-voorbereiding af met 2-0 zege tegen FrankrijkDe Belgische mannenhockeyploeg (FIH-3) heeft woensdag in Evere in zijn laatste voorbereidingswedstrijd op het WK in India met 2-0 van Frankrijk (FIH-20) gewonnen. Bij de rust stond het nog 0-0, Felix Denayer en Nicolas De Kerpel beslisten de wedstrijd in de tweede helft.
14/11 22u30  Ex-clubleider Duchâtelet is formeel: “Matchfixing in titelstrijd van 2014”Momenteel loopt er een onderzoek naar matchfixing in de degradatiestrijd van vorig jaar, maar Roland Duchâtelet, voorzitter van Standard tussen 2011 en 2015, heeft in het VRT-programma De Afspraak de zware beschuldigingen herhaald dat ook de titelstrijd van 2014 verstoord zou zijn door wedstrijdfraude.
14/11 22u30  ‘Dancing Dimi’ blijft imponeren en gaat met 9-darter naar kwartfinales Grand Slam of DartsDimitri Van den Bergh (PDC-37) heeft zich in het Engelse Wolverhampton voor de kwartfinales van het Grand Slam of Darts geplaatst. De 24-jarige Antwerpenaar versloeg Stephen Bunting (PDC-21), voormalig wereldkampioen van de BDO, met 10-6 en gooide daarbij in het vijftiende leg een 9-darter.
14/11 22u15  Met deze app kan je overschotten van restaurants of supermarkten kopen aan democratische prijsSupermarkten die nog een doos yoghurtjes hebben staan en die maar niet verkocht krijgen, of restaurants die heel wat eten over hebben: normaal belandt dit allemaal in de vuilbak. Maar dankzij de app 'too good to go' kan je die overschotjes als particulier kopen. En dat allemaal aan een mooie prijs.
14/11 22u15  Tegenstander Rode Duivels in Nations League gaat af na doelpunt van ex-spits EupenZwitserland heeft in Lugano geen al te beste beurt gemaakt in de voorbereiding op de wedstrijd tegen België, zondag in de Nations League. De nummer acht van de wereld verloor thuis met 0-1 van voetbaldwerg Qatar, nummer 88 op de FIFA-ranking.
14/11 21u45  Bergen is uitgeschakeld in FIBA Europe Cup na nederlaag bij Cypriotische LarnacaBergen heeft op de vijfde van zes speeldagen in de FIBA Europe Cup nipt met 63-62 verloren op bezoek bij het Cypriotische Larnaca. De troepen van Daniel Goethals zijn door die nederlaag mathematisch uitgeschakeld.
14/11 21u00  OPROEP. Mysterieuze weldoensters sturen kaartjes en bloemzaadjes rondWie zijn Manon en Rosa, de meisjes die willekeurige mensen een kaartje sturen met lieve woordjes en een zakje bloemzaadjes. Charlotte Thomas uit Ekeren kreeg alvast post van de - ogenschijnlijk jonge - weldoeners.
14/11 20u45  Overleg in Londen is afgelopen, premier May: “Kabinet steunt Brexit-plan”De Britse ministers hebben hun overleg over het voorlopige backstop-akkoord afgerond. De regering geeft groen licht voor het Brexit-plan. Dat heeft de Britse premier Theresa May zopas aangekondigd in een korte persconferentie.
14/11 20u30  Oplossing voor grootste struikelblok in Brexit-akkoord is “ergst mogelijke optie voor Schotland”De Schotse premier Nicola Sturgeon is niet te spreken over het ontwerpakkoord tussen Brussel en Londen over de Ierse backstop. Wat nu op tafel ligt, is “de ergst mogelijke optie voor Schotland”, verklaarde ze woensdag aan de Britse openbare omroep BBC.
14/11 20u30  Challenge Cup volleybal: Antwerpse vrouwen in tweede kwalificatieronde uitgeschakeldAntwerp werd uitgeschakeld in de tweede kwalificatieronde van de Challenge Cup volleybal voor vrouwenteams. Het verloor in Finland zijn terugwedstrijd tegen Polkky Kuusamo met 3-1. De setstanden waren 25-12, 10-25, 25-21 en 25-21. De heenwedstrijd had Antwerp met 3-2 gewonnen.
14/11 20u15  Antwerpse Zoo onderzoekt uitbreidingsmogelijkheden van eigen Kempens natuurgebiedDe Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde Antwerpen (KMDA), de eigenaar van de Zoo Antwerpen en Planckendael, heeft naast haar bekende dierentuinen ook een natuurgebied in de Kempen in eigendom en wil daar in de toekomst nog meer inzetten op natuurbehoud en wetenschappelijk onderzoek. De KMDA onderzoekt ook de mogelijkheden om het gebied, De Zegge in Geel, tot zijn vroegere proporties uit te breiden.
14/11 20u15  Oud-uitbater De Muze zal binnenkort niet alleen aan toog, maar ook aan muur hangen van legendarisch café: “Zo levensecht!”Aan een muur in het legendarische café De Muze op de Melkmarkt in Antwerpen wordt binnenkort een nieuw portret opgehangen. Geen portret van zomaar iemand, maar wel van Jan Van den Braak, de man die het jazzcafé decennialang uitbaatte.
14/11 20u00  Ook het Trump-gezinde Fox News sluit zich aan bij procedure van CNN tegen Witte Huis, maar dat is niet onder de indrukDe zender Fox News zal zich aansluiten bij de juridische procedure die concurrent CNN heeft aangespannen tegen het Witte Huis, opdat CNN-journalist Jim Acosta zijn persaccreditatie voor het Witte Huis zou terugkrijgen. Ook andere media hebben hun steun uitgesproken. Het Witte Huis is echter niet onder de indruk.
14/11 20u00  Familie en vrienden in rouw na dodelijk ongeval Elke (31)De 31-jarige Elke Theuwissen uit Balen is dinsdagavond om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de Zuiderring N71 in Lommel. Ze zat als passagier in een kleine bestelwagen die achterop een pikdorser botste. Familie en vrienden zijn zwaar aangeslagen.
14/11 19u45  Oppositie neemt verdeeldheid regering op de korrel: “Zijn we de verenigde club van populisten?”In de Kamer heeft de oppositie de regering op de korrel genomen over de verdeeldheid rond het VN-migratiepact. Premier Charles Michel zei dat dit pact nog in verschillende landen voorwerp is van debat.
14/11 19u30  Onduidelijkheid over timing heropstart kerncentrale Doel 2De timing voor de heropstart van Doel 2, voorzien voor 31 december, blijft voorlopig behouden. “Het is de best mogelijke schatting die er op dit moment is, en we hebben vandaag geen elementen die een nieuwe schatting nodig maken”, zegt de woordvoerster van uitbater Engie Electrabel. De VRT meldt woensdagavond evenwel op gezag van Willy De Roovere, ex-directeur van de nucleaire waakhond FANC, dat een heropstart van Doel 2 in december “onwaarschijnlijk is”.
14/11 19u15  Ook het Trump-gezinde Fox News sluit zich aan bij juridische procedure van CNN tegen Witte HuisDe zender Fox News zal zich aansluiten bij de juridische procedure die concurrent CNN heeft aangespannen tegen het Witte Huis, opdat CNN-journalist Jim Acosta zijn persaccreditatie voor het Witte Huis zou terugkrijgen.
14/11 19u15  Peter (28) richt nieuwe vereniging op: “Ik draag vandaag nog de sporen van mijn vroeggeboorte”Het is zaterdag Wereldprematurendag. Niet toevallig koos Peter Swinnen die dag uit om zijn vereniging boven de doopvont te houden. Ook Peter was er 28 jaar geleden te vroeg bij, drie maanden om precies te zijn. “Ouderverenigingen bestaan al langer, maar een netwerk voor wie zelf zijn leven ooit begon in zo’n kunstmatige baarmoeder, bestond nog niet. Daarom richt ik het op, want couveusekind ben je voor het leven”, aldus de jongeman uit Wijnegem.
14/11 19u15  Antwerps stadhuis kleurt hele avond blauw voor WerelddiabetesdagHet Antwerpse stadhuis baadt woensdag sinds 17 uur in een blauwe kleur, naar aanleiding van de Werelddiabetesdag van de Verenigde Naties. Over de hele wereld, en dus ook in Antwerpen, wordt aandacht gevraagd voor diabetes door markante gebouwen uit te lichten in het blauw, de kleur van de diabetescirkel.
14/11 19u00  Binnenkort Shopping Night in AntwerpenEen exclusieve shoppingbelevenis in de boetieks van Antwerpen, dat is de NTWERP Shopping Night. Tientallen modezaken openen op 29 november ‘s avonds de deuren van zes tot tien. Zo willen ze hun klanten de files en de overlast van de werken in de stad besparen. De initiatiefneemster is geen onbekende, het is Katia Alens. Ex-miss België en in de jaren 90 één van de zangeressen van meidengroep Opium
14/11 18u45  Barbara is ‘het gezicht van Ibiza’, maar komt uit AntwerpenBesos de Ibiza, een blog met reistips over Ibiza, heeft in tien maanden tijd 11.000 Facebookfans gehaald en is daarmee de grootste Nederlandstalige blog over het eiland. Het gezicht van de website woont deels in Antwerpen en deels op Ibiza.
14/11 18u45  Oud-eigenaar De Muze zal binnenkort niet alleen aan toog, maar ook aan muur hangen van legendarisch café: “Zo levensecht!”Aan een muur in het legendarische café De Muze op de Melkmarkt in Antwerpen wordt binnenkort een nieuw portret opgehangen. Geen portret van zomaar iemand, maar wel van Jan Van den Braak, de man die het jazzcafé decennialang uitbaatte.
14/11 18u45  Arthur De Greef geraakt in Challenger Buenos Aires niet tot in achtste finalesArthur De Greef (ATP-230) heeft zich niet voor de kwartfinales van het challengertoernooi van Buenos Aires (50.000 dollar) kunnen plaatsen. In de tweede ronde verloor de 26-jarige Brusselaar met 6-1 en 6-2 van de Spanjaard Pablo Andujar (ATP-99), tweede reekshoofd op het gravel in de Argentijnse hoofdstad.
14/11 18u15  Scheidsrechter moet drie weken brommen na originele toss, Tessa Wullaert kon er wel mee lachenScheidsrechter David McNamara loopt vermoedelijk nooit meer zonder muntstuk om te tossen een voetbalveld op. Toen hij enkele weken geleden voor een wedstrijd in het Engelse vrouwenvoetbal merkte dat hij zijn muntstuk was vergeten, liet hij de aanvoerders “steen, schaar, papier” spelen. De Engelse voetbalbond kon er niet mee lachen en schorste hem voor drie weken.
14/11 18u15  Meisje (14) aangereden door vrachtwagen op BoomsesteenwegOp het kruispunt van de Bist en de Boomsesteenweg in Aartselaar is een 14-jarig meisje woensdagnamiddag aangereden door een vrachtwagen.
14/11 18u15  Axel Witsel aan vooravond van 100e cap: “WK in Rusland was het allermooiste”Axel Witsel versiert donderdagavond in het Nations League-duel tegen IJsland zijn honderdste cap voor de nationale ploeg. “Die honderdste cap is belangrijk, ik ben trots dat ik die mijlpaal kan bereiken”, vertelde Witsel woensdag in Tubeke. “Een ander cijfer heb ik nog niet in mijn hoofd, maar ik hoop wel nog lang te spelen, zolang mijn lichaam het volhoudt tenminste.”
14/11 17u45  Jonge Belgen beginnen EK-voorronde met forfaitscore tegen LitouwenDe Belgische nationale ploeg onder 19 is de eerste kwalificatieronde voor het EK 2019 gestart met een driepunter. In het Maltese Ta’Qali versloegen de jonge Rode Duivels van Jacky Mathijssen Litouwen met 5-0.
14/11 17u45  Agnieszka Radwanska speelde ruim 27 miljoen bij elkaar, maar bergt op 29-jarige leeftijd haar tennisrackets opAgnieszka Radwanska zet op 29-jarige leeftijd een punt achter haar tenniscarrière. Dat maakte de Poolse woensdag bekend. Ze won twintig titels, waaronder de Masters in 2015, en bereikte de finale op Wimbledon (in 2012). Haar hoogste ranking is nummer twee.
14/11 17u30  ATP FINALS. Novak Djokovic zet na John Isner ook Alexander Zverev makkelijk opzijNovak Djokovic (ATP 1) blijft voorlopig foutloos op de ATP Finals (8,5 miljoen dollar) in de Londense O2 Arena. De Serviër won woensdag in 1 uur en 17 minuten met 6-4 en 6-1 van de Duitser Alexander Zverev (ATP 5). Na zijn eerdere overwinning tegen de Amerikaan John Isner (ATP 10) heeft ‘Nole’ zijn ticket voor de halve finales bijna beet.
14/11 17u30  Zou jij durven? Vrouw is wanhoop nabij als ze dwars door vuurhaard rijdt om bosbrand in Malibu te ontlopenDe bosbranden in Californië waren ook voor Rebecca Hackett een ware nachtmerrie. De dame uit Malibu moest vrijdag noodgedwongen haar ranch verlaten en proberen ontsnappen aan de vuurzee. Ze was gedurende de rit de wanhoop nabij, getuige de video die ze achteraf plaatste op haar Instagram-profiel.
14/11 17u15  Koningin Máxima: “Het gaat goed met mij”Op woensdag 14 november heeft de Nederlandse koningin Máxima haar werkzaamheden hervat na een darminfectie. Ze verscheen in Den Haag bij de lancering van de website Schuldenlab.nl, het platform dat zich inzet om Nederland schuldenvrij te maken.
14/11 17u00  Nationale Loterij opent eigen winkel in AntwerpenIn de loop van volgend jaar opent de Nationale Loterij verspreid over het land acht ‘Lottery Centers’. De eerste vestigingen zijn voor Antwerpen, Gent en Luik, zo meldt de loterij woensdag. Spelers zullen er loterijproducten kunnen kopen, maar dat is volgens het bedrijf “niet de hoofdbedoeling”.
14/11 16u45  Lichaam van man aangetroffen in Konijnenbos in OelegemIn de straat Konijnenbos in Oelegem is woensdagmiddag het lichaam van een overleden man aangetroffen. De politie stelde een perimeter in. Het parket vorderde een wetsdokter. Volgens de eerste informatie zijn er geen aanwijzingen van kwaad opzet.
14/11 16u45  Union vraagt in aangetekende brief aan KBVB duidelijkheid over situatie in Proximus LeagueVoetbalclub Union Sint-Gillis heeft een aangetekende brief verstuurd naar Peter Bossaert, de CEO van de Belgische voetbalbond, en bondsprocureur Marc Rubens. De Brusselaars vragen meer duidelijkheid over het verloop van de competitie.
14/11 16u45  Stijn Meuris stopt met schoolvoorstellingen na incident in Limburg: “Hij gooide mijn gsm door de zaal”Stijn Meuris stopt met schoolvoorstellingen nadat die dinsdagnamiddag volledig uit de hand liep bij leerlingen van de Provinciale School Diepenbeek. Meuris gooide de gsm van een zestienjarige door de zaal omdat die erop bleef tokkelen tijdens zijn voorstelling over de Eerste Wereldoorlog. “Daarna werd ik uit de zaal gezet”, zegt de tiener. De voorstelling werd stilgelegd omdat het incident escaleerde.
14/11 16u30  Meir blijft duurste winkelstraat van BelgiëDe Meir in Antwerpen is ook dit jaar de duurste locatie in België om winkelruimte te huren. Dat blijkt woensdag uit een nieuwe studie van vastgoedconsultant Cushman & Wakefield. Twee jaar geleden deelden de Meir en de Brusselse Nieuwstraat nog de koppositie, sinds vorig jaar staat de Antwerpse winkelstraat alleen op het hoogste schavotje.
14/11 16u30  Na de 'ploetermoeder': hier komt de 'loedermoeder'. “Ik roep soms tegen mijn kind”De term ‘ploetermoeder’ kennen we al: mama’s die zich elke dag opnieuw uitsloven om alles zo perfect mogelijk gedaan te krijgen voor hun kroost en intussen ook gewoon aan hun carrière werken. Aan de andere kant heb je de loedermoeders, een woord dat een vrouw introduceert op de site voor en door moeders: Mama Baas.
14/11 16u15  Overvallers knevelen koppel in woning, duo belde bij hen aan als ‘pizzabezorgers’Het parket en de federale gerechtelijke politie voeren een onderzoek naar een home invasion op de Ringlaan in Merksem. Een koppel werd daar dinsdagnacht gekneveld door twee overvallers.
14/11 16u15  Stijn Meuris stopt met schoolvoorstellingen na incident in Diepenbeek: “Hij gooide mijn gsm door de zaal”Stijn Meuris stopt met schoolvoorstellingen nadat die dinsdagnamiddag volledig uit de hand liep bij leerlingen van de Provinciale School Diepenbeek. Meuris gooide de gsm van een zestienjarige door de zaal omdat die erop bleef tokkelen tijdens zijn voorstelling over de Eerste Wereldoorlog. “Daarna werd ik uit de zaal gezet”, zegt de tiener. De voorstelling werd stilgelegd omdat het incident escaleerde.
14/11 16u15  De ‘natuurlijke’ look van Victoria’s Secret- modellen kost 800 euroTopmodellen hadden een natuurlijke glow tijdens de jaarlijkse Victoria’s Secret-modeshow in New York, maar hun look was verre van puur. Om de frisse uitstraling te bekomen, was per model meer dan 800 euro aan make-up nodig. Dat blijkt uit de lijst met gebruikte producten die Charlotte Tilbury, visagiste van dienst, heeft vrijgegeven.
14/11 16u00  Na de ploetermoeder: hier komt de loedermoeder. “Ik roep soms tegen mijn kind”De term ‘ploetermoeder’ kennen we al: mama’s die zich elke dag opnieuw uitsloven om alles zo perfect mogelijk gedaan te krijgen voor hun kroost en intussen ook gewoon aan hun carrière werken. Aan de andere kant heb je de loedermoeders, een woord dat een vrouw introduceert op de site voor en door moeders: Mama Baas.
14/11 16u00  Districtshuis Deurne ontruimd na mogelijk verdachte brandHet districtshuis van Deurne, aan het Maurice Dequeeckerplein, is woensdagnamiddag ontruimd nadat er in een liftkoker brand was ontstaan. Mogelijk werd de brand veroorzaakt door een ontevreden ‘klant’.
14/11 15u45  14 jaar cel voor man die bejaarde overviel toen hij tijdelijk gevangenis mocht verlatenHet Antwerpse hof van beroep heeft M’Hamed L. (53) veroordeeld tot veertien jaar cel en een terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank gedurende tien jaar. Hij had tijdens een uitgaanspermissie een 78-jarige man overvallen in zijn woning. Het hof bevestigde de straf die hij in eerste aanleg had gekregen.
14/11 15u45  Acteur Benedict Cumberbatch leert hoe je enthousiasme veinst als je een fout kerstcadeau krijgtKerstmis in aantocht en stilaan begint de zoektocht naar het ‘perfecte’ cadeau voor onder de boom. Alleen is dat goedbedoelde geschenk in de ogen van de ontvanger niet altijd een succes. De Britse Benedict Cumberbatch, bekend uit ‘Sherlock’ en ‘The Hobbit’, leert in een video van entertainmentsite The Hook een paar technieken aan om grote teleurstellingen verdoezelen, zodat de schenker niet met een vervelend gevoel naar huis gaat. Anders gezegd: leer liegen om bestwil van een professionele acteur.
14/11 15u30  Auto belandt op dak na kop-staartaanrijding op LinkeroeverBij een kop-staartaanrijding aan de Charles de Costerlaan is dinsdagochtend een auto over de kop gegaan. Een vrouw van 44 jaar liep lichte verwondingen op en werd naar het ziekenhuis gebracht.
14/11 15u30  Burgemeester Vera Celis praat op Werelddiabetes-dag openhartig over aandoening die haar jaar geleden trof“Ik weet dat mensen achter mijn rug beweren dat ik anorexia of kanker heb.” De Geelse burgemeester Vera Celis verloor het voorbije jaar zichtbaar veel gewicht sinds in de zomer van 2017 werd ontdekt dat ze diabetes type 1 heeft. Die aandoening heeft ze nu door een spartaanse levenswijze onder controle. “Ik moet opletten dat ik niet te mager word, maar dat lukt goed.”
14/11 15u30  Alerte getuigen helpen politie verdachte van inbraak klissenDe Antwerpse politie heeft dinsdagnacht dankzij enkele alerte getuigen een man kunnen oppakken die vermoedelijk had ingebroken op de Turnhoutsebaan.
14/11 15u15  E34 gaat volledig dicht door werken in NederlandDe E34 Antwerpen-Eindhoven wordt vrijdagavond volledig afgesloten ter hoogte van afrit 26 Arendonk-Retie. Tot zaterdagmorgen kan niemand nog de grens over via de snelweg. Alle grensverkeer wordt omgeleid via de secundaire wegen.
14/11 15u15  Verdachte van inbraak verstopt zich onder zeil maar wordt toch betraptEen inbraakverdachte die zich voor de politie had verstopt onder een zeil, is dinsdagnacht gearresteerd.
14/11 15u15  Wegen en Verkeer maakt vijf zwarte kruispunten veiliger door lichten op supercomputer aan te sluitenHet Agentschap Wegen en Verkeer begint vannacht met werkzaamheden aan vijf zwarte kruispunten op de Boomsesteenweg. De verkeerslichten worden er aangesloten op de zogenaamde ‘supercomputer’ die sinds de zomer wordt uitgerold. De vijf kruispunten, waarvan er vier in Aartselaar liggen en één in Wilrijk, moeten zo een stuk veiliger worden. De werken beloven wel hinder met zich mee te brengen.
14/11 15u15  Dief gaat aan de haal met 106 jaar oude koersfiets uit Ronde van FrankrijkIn Kessel (Nijlen) kan er nog een bizarre diefstal toegevoegd worden aan het rijtje met de vijftig balen hooi en twaalf paintballgeweren. In café Torenven werd in de nacht van 1 op 2 november een 106 jaar oude retrokoersfiets ontvreemd.
14/11 15u00  Werken aan vijf zwarte kruispunten op Boomsesteenweg moeten veiligheid verbeterenHet Agentschap Wegen en Verkeer start vannacht met werkzaamheden aan vijf zwarte kruispunten op de Boomsesteenweg. De verkeerslichten worden er aangesloten op de zogenaamde ‘supercomputer’ die sinds de zomer wordt uitgerold. De vijf kruispunten, waarvan er vier in Aartselaar liggen en één in Wilrijk, moeten zo een stuk veiliger worden. De werken beloven wel hinder met zich mee te brengen.
14/11 15u00  Eddy De Smedt verlaat BOIC met tevreden gevoel en basis voor de toekomst: “Logisch dat sport ook communautair is”De jaargang 2018 zal in sporttermen voor België herinnerd worden als een uitmuntend jaar. Te midden van alle euforie neemt Eddy De Smedt, directeur topsport van het Belgisch Olympisch Interfederaal Comité (BOIC), op 30 november afscheid na 33 jaar. Zijn vertrek, verplicht als gevolg van zijn pensioengerechtigde leeftijd, geeft De Smedt geen echt voldaan gevoel.
14/11 14u45  Werken aan vijf zwarte kruispunten om veiligheid te verbeterenHet Agentschap Wegen en Verkeer start vannacht met werkzaamheden aan vijf zwarte kruispunten langs de Boomsesteenweg. De verkeerslichten worden er aangesloten op de zogenaamde ‘supercomputer’ die sinds de zomer wordt uitgerold. De vijf kruispunten, waarvan er vier in Aartselaar liggen en één in Wilrijk, moeten zo een stuk veiliger worden. De werken beloven wel hinder met zich mee te brengen.
14/11 14u45  VIDEO. Let's GO to le Vaud!Le Vaud is één van de mooiste kantons in Zwitserland. Dit weekend toont Ben Roelants je waarom je het kost wat kost moet ontdekken!
14/11 14u45  Boksbond wil wereldkampioen Charr titel afnemen en schorsen na positieve dopingtestDe World Boxing Association (WBA) wil Manuel Charr, wereldkampioen bij de zwaargewichten, een schorsing van zes maanden opleggen na een positieve dopingtest. Dat heeft de WBA woensdag aan de Duitse boksbond BDB laten weten. De 34-jarige Charr, die van Syrische afkomst is maar in Keulen woont, zou ook zijn wereldtitel verliezen.
14/11 14u45  Trucker Raf (49) viel voor charmes van oplichtster en dat kwam hem duur te staan: “Ze verpest levens”Trucker Raf Gerits (49) leerde I.L. in de zomer van 2017 kennen tijdens haar sollicitatie bij de transportfirma waar hij ook werkte. Aanvankelijk was alles rozengeur en maneschijn, tot hij haar ware aard ontdekte. “Ze verpest levens.”
14/11 14u30  Te koop: gemeentehuis en commandeurswoning van polderdorp LilloHet Landshuis of het oude gemeentehuis van Lillo en de aanpalende commandeurswoning staan te koop voor 400.000 euro. Wim Goossens en Annemarie Segers houden er vanaf 17 november elke zaterdag een Expo&Pop-up Koffiehuis open.
14/11 14u15  De supermakelaars die Moeskroen in handen hebben: het steenrijke spook en de restauranthouderMogi Bayat en Dejan Veljkovic zijn kleine garnalen in vergelijking met de twee supermakelaars die sinds 2015 de plak zwaaien bij Excelsior Moeskroen. De Israëliër Pini Zahavi en de Macedoniër Fali Ramadani zochten een dekmantel voor hun makelaaractiviteiten toen de wereldvoetbalbond FIFA makelaars verbood transferrechten van spelers te verhandelen. Portret van twee meestermanipulatoren die tot de belangrijkste makelaars van Europa worden gerekend.
14/11 14u15  Bestuurder rijdt door na aanrijding voetgangster (21)Een 21-jarige voetgangster heeft in Mechelen lichte verwondingen opgelopen na een aanrijding door een auto. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf.
14/11 14u00  Van porno naar de politiek: hoe sp.a dankzij Donald Trump de internationale media blijft halen“Ik had de ballen om uit het klimaatakkoord te stappen, en dat zouden julie ook moeten doen.” Niet zozeer de boude taal van Donald Trump verbaasde in mei, wel het feit dat die verspreid werd door sp.a. Een volledig gefabriceerde video, zo bleek op het einde van de boodschap, maar zo lang hadden velen niet gekeken. Wat volgde was algehele verwarring onder hun publiek en een ereplaats in elk artikel over zogenaamde ‘deepfake’ video’s dat geen porno wil aanhalen als voorbeeld.
14/11 14u00  Bondscoach van IJsland hoopt ondanks vele blessure op “magische avond” in BrusselIJsland staat voor een zware opdracht, donderdagavond in zijn slotwedstrijd tegen België in groep 2 van de A-Divisie in de Nations League.
14/11 14u00  Sublieme Luca Brecel wint met 4-0 op Northern Ireland Open snookerLuca Brecel (WS 13) heeft zich na een sterke wedstrijd tegen de Engelsman Ian Burns (UMB 72) vlot geplaatst voor de zestiende finales op het Northern Ireland Open snookertoernooi, dat plaatsvindt in het Noord-Ierse Belfast.
14/11 14u00  Pianist geeft concert in glazen box terwijl as op hem neerdwarreltMet Winterslaap organiseert het Cultuurcentrum Mechelen tot en met februari vier concerten die een winters gevoel moeten uitstralen. Het opvallendste is dat van kunstenaar Karl Van Welden in de kerk, waarbij piano wordt gespeeld in een glazen box.
14/11 13u45  Waarom dezelfde outfit dragen als je kind zo populair isSterren als Kim Kardashian en Beyoncé komen maar wat graag in dezelfde outfit de deur uit als hun respectievelijk dochtertjes North en Blue Ivy. Hoewel de trend niet altijd als even smakeloos wordt gezien, is die toch aan een opmars bezig. Merken zoals Gucci en Dolce & Gabbana springen er dan ook op en dat doet de kassa flink rinkelen.
14/11 13u45  Gerecht valt binnen bij voetbalclub Moeskroen, drie bestuursleden tijdlang opgepakt voor verhoorHet gerecht is vanochtend binnengevallen bij voetbalclub Excelsior Moeskroen. Drie bestuursleden van de club werden een tijdlang opgepakt voor verhoor, maar zijn intussen weer vrijgelaten. Ook bij de Belgische voetbalbond KBVB werd een huiszoeking gehouden. Het gaat om een onderzoek naar valsheid in geschrifte, oplichting en witwassen dat losstaat van het voetbalschandaal rond makelaars Veljkovic en Bayat.
14/11 13u45  COLUMN. Party like it's 1481.Ben Roelants reist voor de zender Evenaar de wereld rond. Elke twee weken biedt hij ons hier een blik in zijn hoofd.
14/11 13u15  Spontane staking bij TBC Post: “CEO weigert alle overleg”De werknemers van postbedrijf TBC Post in Deurne, zijn sinds vanochtend opnieuw aan het staken. De laatste staking dateert nog maar van een maand geleden. Volgens de werknemers is er sindsdien geen overleg geweest en zijn de vele beloftes nog niet nagekomen. De koeriers en postsorteerders wachten op hun lonen, ze zouden maar deels, of helemaal niet, gestort zijn. De auto’s en bromfietsen waarmee ze de post bedelen zouden ook niet verzekerd zijn. Bij de hoofdzetel van het bedrijf krijgen de werknemers weinig of geen reactie.
14/11 13u15  Einde van tijdperk: Marouane Fellaini scheert iconische krullen allemaal afBinnenkort wordt Marouane Fellaini 31 jaar en dat is blijkbaar voor hem het ideale moment voor een radicaal nieuwe look. De middenvelder van Manchester United postte een foto op zijn Instagram waarop zijn iconische krullen zijn verdwenen.
14/11 13u00  Minister Marghem: “Verkopen kerncentrales was misschien niet beste beslissing”Het verkopen van onze nucleaire centrales aan het buitenland was misschien niet de beste beslissing. Dat heeft minister van Energie Marie Christine Marghem (MR) woensdag gezegd. De minister haalt zwaar uit naar Frankrijk. Er is jarenlang te weinig geïnvesteerd in de Belgische centrales door het Franse moederhuis Engie, aldus de minister.
14/11 13u00  Einde van tijdperk: jarige Marouane Fellaini kiest voor radicaal nieuwe look en neemt afscheid van iconische krullenMorgen/donderdag wordt Marouane Fellaini 30 jaar en dat is blijkbaar voor hem het ideale moment voor een radicaal nieuwe look. De middenvelder van Manchester United postte een foto op zijn Instagram waarop zijn iconische krullen zijn verdwenen.
14/11 13u00  Trucker Raf (49) viel voor de charmes van I.L., maar dat kwam hem duur te staan: “Ze verpest levens”Trucker Raf Gerits (49) leerde I.L. in de zomer van 2017 kennen tijdens haar sollicitatie bij de transportfirma waar hij ook werkte. Aanvankelijk was alles rozengeur en maneschijn, tot hij haar ware aard ontdekte. “Ze verpest levens.”
14/11 13u00  Een speelgoedkeuken uit de auto halen? Dat doet deze man met vallen en opstaanKyle Leary postte zondag een video op zijn Facebook waar te zien is hoeveel moeite het hem kost om het speelgoedkeukentje voor zijn dochter uit de auto te nemen. Zijn vriendin, Ashly Lynn, keek toe hoe hij verschillende keren weg gleed van de oprit door de ijzige ondergrond. Het kostte hem bijna twee minuten om deze simpele opdracht uit te voeren.
14/11 13u00  Westerlo, OHL en Lommel willen zich burgerlijke partij stellen als slachtoffers MoeskroenDrie clubs die de voorbije jaren degradeerden uit 1A of 1B, de twee profdivisies van ons voetbal, zijn van plan zich burgerlijke partij te stellen in de zaak-Moeskroen. Westerlo is dit zeker van plan, OHL wacht op groen licht van zijn Thaise eigenaars en ook Lommel overweegt juridische actie. “Voor ons komt dit onderzoek te laat, maar misschien kunnen we rekenen op financiële compensaties”, klinkt het bij de benadeelde clubs.
14/11 13u00  Wereldnieuws: jarige Marouane Fellaini kiest voor radicaal nieuwe look en neemt afscheid van iconische krullenBinnenkort wordt Marouane Fellaini 31 jaar en dat is blijkbaar voor hem het ideale moment voor een radicaal nieuwe look. De middenvelder van Manchester United postte een foto op zijn Instagram waarop zijn iconische krullen zijn verdwenen.
14/11 12u45  Wanneer is Thierry Neuville wereldkampioen? Stand van zaken voor superspannende Rally van AustraliëThierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) kan dit weekend de allereerste Belg worden die wereldkampioen rally wordt. Bij winst en minimum twee punten in de powerstage is de Belg zeker van zijn eerste wereldtitel. In alle andere gevallen wordt het telraam boven gehaald.
14/11 12u30  Duikers filmen ‘zeeworm’ van maar liefst 8 meter langDuikers hebben vlakbij Nieuw-Zeeland een pyrosoom gefilmd. Dat is een soort worm van organismen. Pyrosomen komen vaker voor, maar de lengte van acht meter maakt dit exemplaar wel heel bijzonder.
14/11 12u30  DP World investeert 197 miljoen euro in Antwerpen om terminal aan Deurganckdok uit te breidenHavenbedrijf DP World Antwerp gaat zijn terminal Antwerp Gateway aan het Deurganckdok verder uitbreiden. De terminalbeheerder investeert daarvoor 197 miljoen euro in Antwerpen. Dat zorgt ook voor extra jobs in de haven.
14/11 12u30  Ministers waarschuwen voor 'steekvlampolitiek' bij afschaffing van RSZ-voordelen voor profvoetballersMinister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open VLD) en haar collega van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) waarschuwen ervoor dat ondoordachte wijzigingen aan de (para)fiscale voordelen voor profvoetbalclubs nefast kunnen uitdraaien voor clubs uit lagere afdelingen en andere sporttakken. 'We moeten opletten voor steekvlampolitiek', klonk het woensdag in de Kamer.
14/11 12u30  Reisblogster in oog van de storm door deze vakantiefoto in ThailandDe populaire reisblogster Patricia Alejos Monzon is in het oog van de storm terechtgekomen nadat ze een vakantiefoto uit Thailand op Instagram had geplaatst. De reden? De blondine poseert op het spoor terwijl er een trein komt aangereden.
14/11 12u15  Rederij MSC is meest aantrekkelijke werkgever in Antwerpen, ook andere havenbedrijven scoren erg goedDe internationale rederij MSC, gespecialiseerd in containervervoer, is in een onderzoek van Randstad verkozen tot het meest aantrekkelijke werkgever in Antwerpen. Wat opvalt is dat de eerste vier bedrijven in het lijstje gevestigd zijn in de haven. Dille & Kamille, op de vijfde plek, is een buitenbeentje.
14/11 12u15  Geen grote verrassing: Zlatan Ibrahimovic scoorde het doelpunt van het jaar in de MLSZlatan Ibrahimovic is in de Major League Soccer opnieuw in de prijzen gevallen. De 37-jarige Zweed van Los Angeles Galaxy scoorde het doelpunt van het jaar.
14/11 12u00  "Max Verstappen kan zijn emoties nog steeds niet onder controle houden"Volgens Ross Brawn, de sportief directeur van de Formule 1, is Max Verstappen op het vlak van het onder controle houden van zijn emoties nog steeds niet volwassen genoeg.
14/11 12u00  Victor Campenaerts geniet van zijn status: “Ze geloven in mij en zullen mij niet snel als knecht inschakelen”Europees kampioen tijdrijden Victor Campenaerts tekende voor het eerst present op de jaarlijkse BOIC-stage in Lanzarote. De tijdrijder droomt luidop van een aanval op het werelduurrecord en trekt daarvoor vanaf begin januari twee maanden op stage naar Namibië. Campenaerts wilde woensdag het belang van zijn team, Lotto Soudal, benadrukken. “Wanneer ik mijn plannen over een aanval op het werelduurrecord aan hen duidelijk maakte, waren ze meteen enthousiast”, aldus de Antwerpenaar.
14/11 12u00  Mooi herfstweer: tien routes voor de ultieme herfstwandelingHet wordt woensdag, na het optrekken van het lokale ochtendgrijs, een rustige en droge najaarsdag met mooie zonnige periode en wat hoge wolkenvelden. Het blijft relatief zacht met temperaturen tussen 9 in de Hoge Ardennen en 13 graden in Vlaanderen. De ideale tijd voor een herfstwandeling in of rond de stad.
14/11 12u00  DISCUSSIE. Moet het langer openhouden van kerncentrales bespreekbaar zijn?“Maak van het openhouden van kerncentrales geen taboe.” Die oproep deed Essenscia, de sectororganisatie van chemie- en farmabedrijven, gisteren. Alle toppolitici zijn tegenstander, behalve Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA).
14/11 12u00  Brandweer rukt uit naar Kattendijkdok voor brand op binnenschipDe Antwerpse brandweer is woensdag uitgerukt naar het Kattendijkdok voor een brand op een binnenschip. Het vuur was snel onder controle. Twee bemanningsleden werden ter controle naar het ziekenhuis gebracht.
14/11 11u30  Gerecht valt binnen bij voetbalclub Moeskroen, drie bestuursleden opgepakt voor verhoorHet gerecht is vanochtend binnengevallen bij voetbalclub Excelsior Moeskroen. Drie bestuursleden van de club werden opgepakt voor verhoor. Ook bij de Belgische voetbalbond KBVB werd een huiszoeking gehouden. Het gaat om een onderzoek naar valsheid in geschrifte, oplichting en witwassen dat losstaat van het voetbalschandaal rond makelaars Veljkovic en Bayat.
14/11 11u30  Engelsen verdeeld over allerlaatste cap voor Wayne Rooney: “Spelers waren ermee akkoord”De 33-jarige Wayne Rooney werd door Engels bondscoach Gareth Southgate voor even opgevist voor de nationale ploeg van Engeland. De Engelse topschutter aller tijden krijgt morgen tegen de VS zijn 120e cap bij ‘The Three Lions’ maar die beslissing zorgt voor verdeeldheid in Engeland.
14/11 11u30  Claudio Ranieri keert terug naar Engeland als trainer van Fulham en dat zorgt voor een merkwaardig feitjeClaudio Ranieri moet Fulham weghelpen uit de kelder van de Premier League. Het team uit Londen maakte woensdag bekend de 67-jarige Italiaan als coach aan te stellen, nadat het de samenwerking met Slavisa Jokanovic stopzette.
14/11 11u30  Perfecte rode lippen? Rihanna deelt haar trucjePopster Rihanna spitst zich tegenwoordig iets meer toe op haar carrière als beautyblogster dan als zangeres en heeft een tips voor make-upfans. Klungel je ook vaak met lippenstift (lees: nooit mooi gelijk aangebracht), dan heeft de ‘Wild Thoughts’-ster de perfecte hack in petto.
14/11 11u15  Campus Vesta simuleert brand in ondergrondse parkingSinds 1 januari van dit jaar zijn er veel strengere richtlijnen van kracht voor de brandveiligheid bij de bouw van nieuwe ondergrondse parkeergarages. Op Campus Vesta in Emblem (Ranst) werd daarom dinsdag een brand in een ondergrondse parking gesimuleerd.
14/11 11u15  Gezonken schip op Albertkanaal: geen wachtende schepen meer, berging ten vroegste volgende weekNa de frontale botsing van twee schepen op het Albertkanaal ter hoogte van Herentals, zijn de vertragingen voor het scheepvaartverkeer grotendeels achter de rug. Een binnenschip was dinsdag gezonken na een aanvaring met een duwboot.
14/11 11u15  Twee jaar cel met probatie-uitstel gevorderd voor mishandelende kinderverzorgsterHet Openbaar Ministerie vordert twee jaar met probatie-uitstel tegen Chelsea F. uit Schoten. De kinderverzorgster van kinderopvang Kiddy Watch wordt vervolgd voor het mishandelen van talloze peuters waarover zij de zorg had.
14/11 11u15  N-VA, Groen en Open Vld vormen samen nieuwe coalitie in ZoerselHet heeft lang geduurd, maar de partijen N-VA, Groen en Open Vld bereikten gisterenavond een akkoord en vormen samen een coalitie om Zoersel de volgende zes jaar te besturen. Gevolg is dat CD&V, die de vorige zes jaar met N-VA aan de macht was, in de oppositie belandt.
14/11 11u00  Geldnood dreigt voor Vlaamse tv-zenders: kunnen concurrenten samenwerken?De Vlaamse commerciële zenders halen steeds minder reclame-inkomsten binnen. Drastische ingrepen zijn nodig, blijkt uit een studie die mediaminister Sven Gatz bestelde. Dominique Deckmyn
14/11 11u00  Alle ogen in Australië gericht op Thierry Neuville: WK rally kent ongemeen spannende ontknopingMet de rally van Australië valt dit weekend het doek over een razendspannend WK rally 2018. Voor het eerst sinds 2011 is het wachten tot de allerlaatste rally op de ontknoping van het WK. Als Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) zondagochtend de eerste Belgische wereldkampioen rally wil worden, moet hij zijn achterstand van drie punten op zijn rechtstreekse concurrent Sébastien Ogier (Ford Fiesta WRC) wegwerken. Ogier kan in Australië zijn zesde wereldtitel pakken. Mathematisch maakt ook de Est Ott Tänak (Toyota Yaris WRC) nog kans op de titel.
14/11 11u00  Geen programma op de radio, maar toch werkt het: Studio Brussel laat vrouwen vrij tetterenVrouwen die zagen slagen, ze kunnen niet autorijden of zuipen. Sommigen clichés over vrouwen kloppen, anderen niet. Maar ermee lachen, kunnen zij beter dan het andere geslacht. Ze doen het onder vriendinnen en in Girls talk, een onlineprogrammaatje van Studio Brussel.
14/11 11u00  Experts van buiten de stad naar speeltuin: “Dit soort problematiek hebben we in Antwerpen nog nooit gekend”Het speelpleintje in de Meetjeslandstraat in Hoboken blijft dicht, maar districtsburgemeester Kathelijne Toen (N-VA) zegt dat de burgemeester deze winter werk wil maken van meer onderzoek om de geluidshinder te beperken.
14/11 11u00  Partijbestuur Vlaams Belang buigt zich over waarnemersmissie Jan Penris naar Oost-OekraïneHet partijbestuur van Vlaams Belang buigt zich binnenkort over de deelname van Antwerps Kamerlid Jan Penris aan een waarnemersmissie bij de verkiezingen in de twee zelfverklaarde ‘volksrepublieken’ in het oosten van Oekraïne. Dat heeft partijwoordvoerder Klaas Slootmans woensdag bevestigd.
14/11 11u00  N-VA, Groen en Open Vld vormen samen nieuwe coalitieHet heeft lang geduurd, maar de partijen N-VA, Groen en Open Vld bereikten gisterenavond een akkoord en vormen samen een coalitie om Zoersel de volgende zes jaar te besturen. Gevolg is dat CD&V, die de vorige zes jaar met N-VA aan de macht was, in de oppositie belandt.
14/11 10u45  Hoogst ongebruikelijk: Melania Trump eist ontslag van hoge regeringsmedewerksterIn een hoogst ongebruikelijke stap heeft de Amerikaanse first lady Melania Trump zich bemoeid met personeelszaken binnen de regering van haar echtgenoot Donald Trump. Haar bureau sprak er zich dinsdag voor uit dat de plaatsvervangende nationale veiligheidsadviseur, Mira Ricardel, wordt ontslagen. Melania Trumps woordvoerster, Stephanie Grisham, deelde in Washington mee dat het bureau van de first lady van mening is dat ze het niet langer verdient om voor het Witte Huis te werken. Ricardel is plaatsvervangster van de nationale veiligheidsadviseur, John Bolton.
14/11 10u45  Bourgeois hoopt op “verantwoordelijkheidszin” bij BrittenVlaams minister-president Geert Bourgeois hoopt dat het Britse parlement het akkoord over het vertrek uit de Europese Unie zal goedkeuren. “Ik hoop op verantwoordelijkheidszin”, zei hij woensdag in het VRT-radioprogramma De Ochtend. De minister-president beseft echter dat het “een heel groot huzarenstuk” wordt.
14/11 10u45  Voedselagentschap haalt besmette eieren uit de rekkenHet voedselagentschap heeft bij een monstername verhoogde pcb-waarden ontdekt in eieren. Aan de handelaars wordt gevraagd om de eieren niet meer te verkopen, klanten mogen ze niet consumeren. De eieren zijn verdeeld in winkels over heel het land.
14/11 10u30  Jonge vrouw uit Balen overleden na botsing tegen pikdorserBij een zwaar verkeersongeval in Lommel is dinsdagavond rond 22.30 uur een vrouw uit Balen om het leven gekomen. Verder vielen er twee gewonden. De vrouw zat als passagier in een bestelwagen, die achterop een pikdorser botste. De zware klap gebeurde op de N71, dichtbij de grens van Lommel met het grondgebied van Balen.
14/11 10u15  Reportage over Albert II mag pas na zijn dood op televisie worden uitgezondenReportagemaker Eric Goens, onder meer bekend van ‘Die Huis’, heeft een documentaire over koning Albert gedraaid. De reportage mag pas na diens dood worden uitgezonden op televisie. “Alleen onder die voorwaarde wilden bevoorrechte getuigen met mij praten”, zegt Goens.
14/11 10u15  Wim Ballieu breidt Balls & Glory uitHet gaat Wim Ballieu (35) voor de wind met zijn Balls & Glory-concept, waar handgemaakte gehaktballen worden geserveerd. De voormalige tv-kok werkt aan de uitbreiding van zijn zaak.
14/11 10u15  Stefaan Degand brengt ode aan de liefde en aan overleden vrouw: “Ik heb nergens spijt van en toch mis ik ze”Een nieuwe week, een nieuwe aflevering van Die Huis. Eric Goens verwelkomde dinsdag Stefaan Degand in Zuid-Afrika en ze hadden het onder andere over het verlies van zijn vrouw. “Maar ik zit niet acht uur per dag te huilen hé”, klinkt het.
14/11 10u00  Alweer ellende op Antwerpse Ring door ongeval met vijf voertuigen in BerchemDoor een ongeval op de Antwerpse Ring richting Nederland waren woensdagochtend drie van de vijf rijstroken een tijdlang versperd. Ter hoogte van Berchem botsten drie personenwagens, een vrachtwagen en een bestelwagen. Het verkeer moest er over twee rijstroken. Rond 9u werd het ongeval afgehandeld.
14/11 10u00  Gerecht valt binnen bij voetbalclub Moeskroen en Belgische voetbalbond in nieuw onderzoekHet gerecht is vanochtend binnengevallen bij voetbalclub Excelsior Moeskroen. Ook bij de Belgische voetbalbond KBVB werd een huiszoeking gehouden.
14/11 09u45  Brug is enkel toegankelijk voor voertuigen, dus bedenken boze voetgangers ludieke protestactieEen protestactie zoals je ze maar zelden tegenkomt. Op de Zolotoy-brug in Vladivostok kwamen vier voetgangers op het idee om zich te verkleden als een ‘bus’. Het gaat om een actie tegen het feit dat de brug enkel toegankelijk is voor voertuigen. Lang hield hun actie weliswaar niet stand: een veiligheidsagent kreeg de voetgangers snel in de gaten en liet de ‘bus’ rechtsomkeer maken.
14/11 09u45  Beruchte selfie met Ronaldo gaat de wereld rond, maar voor één keer niet door de PortugeesCristiano Ronaldo scoorde afgelopen zondag zijn achtste competitiedoelpunt voor Juventus. Hij maakte de 0-2 voor de Oude Dame op San Siro tegen Milan. Na afloop werd de Portugees gevraagd voor een selfie met Milan-speler Raoul Bellanova en die foto gaat nu de wereld rond.
14/11 09u45  Golden State pakt zonder Curry de volle buit, Cleveland weet weer wat winnen is in NBAGolden State heeft dinsdag in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie NBA een 110-103 zege geboekt tegen Atlanta. Cleveland, rode lantaarn in de Eastern Conference, rekende af met Charlotte (113-89).
14/11 09u45  Céline Dion brengt genderneutrale kindercollectie uitCéline Dion, zelf moeder van drie kinderen, heeft op 50-jarige leeftijd een nieuwe uitdaging gevonden, dit keer in de modewereld. Samen met het kinderlabel Nununu heeft ze een genderneutrale collectie ontworpen.
14/11 09u30  Gerecht valt binnen bij voetbalclub Moeskroen in operatie ‘Propere Handen’Het gerecht is vanochtend binnengevallen bij voetbalclub Excelsior Moeskroen en de Belgische voetbalbond KBVB. Het onderzoek zou zich toespitsen op de manier waarop de club haar licentie kreeg voor eerste klasse en op de schimmige aandeelhoudersstructuur van de club. Het gerecht beschikt over aanwijzingen dat makelaars aan het hoofd staan van Moeskroen en onderzoekt de mogelijke illegale herkomst van het geld.
14/11 09u30  Dochter Marleen Merckx gaat werken in Afrika en Azië: “Na die reis leek het leven in Antwerpen plots zo saai”Hoe worden enkele van onze luxeproducten gemaakt in Ghana en Sri Lanka? Karine Claassen liet het zes BV-kinderen ontdekken voor het nieuwe Eén-programma ‘Bloed, Zweet & Luxeproblemen’. Onder hen Britt Das (20), de dochter van Marleen ‘Simonneke’ Merckx. “Het was afzien, maar ik zou het zo opnieuw doen.”
14/11 09u15  Bevolking van Calgary wil geen Winterspelen en stemt tegen in referendumDe bevolking van Calgary heeft zich in een referendum uitgesproken tegen de organisatie van de Winterspelen in 2026. Dat blijkt uit (voorlopige) cijfers die het bestuur van de Canadese stad op Twitter deelde. Officiële resultaten worden vrijdag verwacht.
14/11 09u15  Bestuurder krijgt boete van bijna 8.000 euro voor verschillende inbreukenOp de Antwerpsesteenweg in Mechelen heeft de politie maandag een bestuurder van een bestelwagen tegengehouden. De man was met een heel aantal zaken niet in orde en moet een zware boete betalen.
14/11 09u00  Stefaan Degand brengt ode aan overleden vrouw in ‘Die Huis’: “Iedereen moet weten wat voor een schoon madame ze was”Een nieuwe week, een nieuwe aflevering van Die Huis. Eric Goens verwelkomde dinsdag Stefaan Degand in Zuid-Afrika en ze hadden het onder andere over het verlies van zijn vrouw. “Maar ik zit niet acht uur per dag te huilen hé”, klinkt het.
14/11 09u00  N-VA, Open Vld en Groen blijven ook samen praten: "Geloven in vernieuwend traject"Naast het initiatief van CD&V en PRO Heist, die inhoudelijke gesprekken gaan voeren en alle andere partijen uitnodigen om mee te doen, blijven ook de andere partijen niet stilzitten. N-VA, Open Vld en Groen geven aan dat ze ook samen blijven praten om een coalitie te vormen.
14/11 09u00  Brits koningshuis geeft leuke familiefoto’s vrij voor 70ste verjaardag prins CharlesNormaal zijn het vooral zijn zonen die met alle aandacht gaan lopen, maar nu hij 70 wordt mag prins Charles ook eens in de spotlights staan. In de aanloop naar zijn verjaardag werden via zijn officiële Twitter twee foto's vrijgegeven van hem, Camilla, William en Harry, hun vrouwen en zijn kleinkinderen.
14/11 08u45  Stefaan Degand brengt een ode aan zijn overleden vrouw in ‘Die Huis’: “Iedereen moet weten wat voor een schoon madame ze was”Een nieuwe week, een nieuwe aflevering van Die Huis. Eric Goens verwelkomde dinsdag Stefaan Degand in Zuid-Afrika en ze hadden het onder andere over het verlies van zijn vrouw. “Maar ik zit niet acht uur per dag te huilen hé”, klinkt het.
14/11 08u45  Vrouw uit Balen overleden na ongeval tussen pikdorser en bestelwagenDinsdagavond is in Lommel op de N71 een zwaar ongeval gebeurd vlakbij de grens met Balen. Een bestelwagen met daarin twee personen reed er achterop een pikdorser. De passagier, een jonge vrouw uit Balen, overleefde de klap niet.
14/11 08u30  Channing Tatum bevestigt relatie met Jessie JDe relatie tussen Channing Tatum en Jessie J lijkt steeds serieuzere vormen aan te nemen. Zo postte de acteur onlangs een foto op Instagram, waarin hij haar de hemel in prijst.
14/11 08u30  NASA wil binnen 25 jaar mensen naar Mars sturenDe mens kan binnen 25 jaar naar Mars reizen. Dat hebben experts van het Amerikaanse ruimteagentschap NASA dinsdag gezegd. NASA denkt zoveel tijd nodig te hebben om een reeks problemen de wereld uit te helpen die met reizen naar Mars gepaard gaan, zoals de blootstelling aan dodelijke radiatie en het verlies van calcium in de beenderen.
14/11 08u15  Kop-staartbotsing op E313 in Ranst zorgt voor lange filesOp de E313 ter hoogte van Ranst gebeurde woensdagmorgen rond 6u30 een kop-staartbotsing tussen vier auto’s. Richting Antwerpen stonden er dan ook lange files, je verliest er zeker een uur. Het verkeer kon er enkel passeren over de busstrook. Rond 8u werd het ongeval afgehandeld.
14/11 08u15  Alweer ellende op Antwerpse Ring: drie rijstroken versperd door ongeval in BerchemDoor een ongeval op de Antwerpse Ring richting Nederland zijn drie rijstroken versperd. Ter hoogte van Berchem botsten meerdere voertuigen, zo meldt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. Het verkeer is stilgevallen in de omgeving, de files groeien. De Liefkenshoektunnel werd tolvrij gemaakt.
14/11 08u15  Passagier bestelwagen overleeft klap met pikdorser nietDinsdagavond is in Lommel op de N71 een zwaar ongeval gebeurd vlakbij de grens met Balen. Een bestelwagen met daarin twee personen reed er achterop een pikdorser. De passagier overleefde de klap niet en de chauffeur werd zwaargewond.
14/11 07u45  Passagier bestelwagen overleeft klap met pikdorser niet in LommelDinsdagavond is in Lommel op de N71 een zwaar ongeval gebeurd vlakbij de grens met Mol. Een bestelwagen met daarin twee personen reed er achterop een pikdorser. De passagier overleefde de klap niet en de chauffeur werd zwaargewond.
14/11 07u30  COMMENTAAR. Politiek theater zoals in Gent hebben Antwerpenaars in het verleden al genoeg meegemaaktHet is exact een maand geleden dat de Antwerpenaars de politieke kaarten hebben geschud. Eén ding is duidelijk: er is alleen een meerderheid mogelijk met N-VA. Maar verder zijn er heel wat mogelijkheden om een coalitie te vormen.
14/11 07u00  Cafégangers houden overvaller van café aan de praat tot politie er is: “Hij riep dat hij wapens op zak had”Laten we samen rustig gaan zitten en tellen hoeveel de buit bedraagt. Dan trakteer ik je op een pint. Met die woorden heeft Lauretta Mankowski, de vriendin van burgemeester Michel Baert van Boortmeerbeek, een overvaller van café ’t Hoekske in Keerbergen maandagavond overtuigd om nog even te blijven. De politie rekende de man in.
14/11 06u45  Na “zevenhonderd keer stilvallen” heeft Xander De Rycke zijn rijbewijs“Zevenhonderd keer stilvallen, dertig geschrokken bomma’s, twaalf wilde katten, twee bijna afgereden spiegels en één marginaal die achterwaarts bijna onder mijn wagen stapte, maar vooral: twintig uur rijles later heb ik mijn attest.”
14/11 06u45  Fractieleider Europese Volkspartij vreest dat Italië andere landen in gevaar brengtDe fractieleider van de Europese Volkspartij, Manfred Weber, meent dat het slechts een kwestie van tijd is voor de Italiaanse regering bijdraait over haar begroting. “De realiteit, de feiten zullen ook Rome zeer snel inhalen”, zei Weber dinsdagavond op de Duitse televisie.
14/11 06u45  Mexicaanse president en voorganger ontkennen omkoping door kartel van El ChapoDe Mexicaanse president Enrique Peña Nieto en zijn voorganger Felipe Calderón hebben dinsdag moeten ontkennen dat ze omgekocht zijn door het machtige Sinaloa-kartel. Een van de advocaten van Joaquín Guzmán of ‘El Chapo’ had hen bij de start van het proces tegen de drugsbaas in New York daarvan beschuldigd.
14/11 06u45  Nieuwe wapens in de dopingstrijd: Molly, de eerste antidopinghondDoping in de sport in een notendop: dat is de eeuwige strijd tussen stroper – de dopingzondaar – en boswachter – de dopingjager. Een nieuw wapen: een, euh, hond. Meer bepaald: Molly, ’s werelds eerste ­antidopinghond.
14/11 06u45  Truitjetrek voor stukje textiel: ‘making of’ van een wielershirt, met ruziënde sponsors en bemoeienissen van de UCIVies bruin (AG2R), wit-met-walvis (Team Sky) of gewoon strak blauw (Deceuninck-Quick Step): wielertruitjes bewijzen dat er over smaken en kleuren niet te discussiëren valt. Maar net zo interessant is alles wat u bij zo’n shirtje niét ziet: het voorafgaande getouwtrek tussen de sponsors of de ‘absurde’ eisen van de UCI.
14/11 06u45  Anderlecht opnieuw onder vuur na onthulling door Football LeaksEr is een nieuw vuil potje opengebroken bij Anderlecht. Nadat het onderzoeksplatform Football Leaks eerder al aantoonde dat paars-wit zondigde tegen de transfersregels voor minderjarige spelers, zou de club nu ook een jeugdspeler gebruikt hebben bij het binnenhalen van een nieuweling voor de A-kern.
14/11 06u45  15 jaar na Mister Michel: portret van zoon Michael Verschueren, klaar om sportieve baas van Anderlecht te wordenZeg niet langer Mister Michel, binnenkort spreekt u in de buurt van het Astridpark maar beter van Mister Michael. Met Michael (48), die naar voren wordt geschoven om het sportieve beleid van Anderlecht onder zijn hoede te nemen, loopt de bloedlijn van het geslacht Verschueren verder samen met die van paars-wit. Maar wie is de man die het RSCA van voorzitter Marc Coucke echt op de rails moet krijgen?
14/11 06u45  De toekomstige nummer één van IJsland is een halve Belg, die bewust Noorse club boven Brugge verkoosNet zoals de Rode Duivels bouwen aan de toekomst, snakt ook IJsland naar vers vikingbloed. In doel staat de 23-jarige Runar Alex Runarsson te popelen om in de voetsporen te treden van zijn vader. Jawel, de IJslandse recordinternational Runar Kristinsson, zeven jaar de draaischijf van Sporting Lokeren, waar ook zoonlief zijn eerste handschoenen aantrok. Vandaag verdedigt Runarsson de kooi van het Franse Dijon, maar in hem schuilt nog steeds een beetje Belg.
14/11 06u45  Unieke kans op een slecht moment voor Michy Batshuayi: “Hij heeft één doelpunt per negentig minuten in zich”Is het Michy-tijd? De kans is groot dat Bat­shuayi donderdag tegen IJsland en/of zondag tegen Zwitserland mag opdraven in de spits bij de Rode Duivels. Maar net nu Romelu Lukaku twijfelachtig is, zit de 25-jarige Brusselaar in een mindere periode in zijn carrière. De zoveelste. Gelukkig heeft hij bij de Rode Duivels nog nooit teleurgesteld.
14/11 06u30  Chaos: promotie/degradatie op de helling als KV Mechelen en Waasland-Beveren hun lot niet kennen voor maartDe competitie in 1A en 1B dreigt straks in de grootste chaos te eindigen. Zeker nu de wraking van onderzoeksrechter Joris Raskin mogelijk voor vertraging zorgt. Als de voetbalbond tegen 16 maart, het einde van de reguliere competitie, nog geen uitspraak deed over de competitievervalsing waarin KV Mechelen en W.-Beveren ­volgens het parket betrokken zijn, dan wordt het ­puzzelwerk om duidelijk te maken wie volgend seizoen in 1A, 1B of eerste amateurs speelt.
14/11 06u30  Dubbel zoveel buitenlandse studenten in tien jaarHet aantal buitenlandse studenten in Vlaanderen is in minder dan tien jaar tijd verdubbeld. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Departement Onderwijs, schrijft De Tijd woensdag.
14/11 06u30  Vier doden bij incident in bedrijfspand in EnschedeIn het Nederlandse Enschede (bij Twente) zijn dinsdagavond vier doden gevallen door geweld. Dat bevestigt de Nederlandse politie. De omgeving is afgesloten. Getuigen hoorden vorige nacht enkele luide knallen in de buurt. Dus mogelijk hebben de feiten zich ’s nachts afgespeeld maar zijn de lichamen pas dinsdag in de vooravond ontdekt.
14/11 06u30  EU-terreurcommissie wil dat efficiëntie deradicaliseringsprogramma’s gemeten wordtIn het Europees Parlement heeft de bijzondere commissie Terrorisme dinsdagavond haar eindrapport goedgekeurd. Het rapport bevat advies over alle aspecten van terreurbestrijding en heeft onder meer criteria opgesteld om de efficiëntie van deradicaliseringsprogramma’s te meten.
14/11 06u30  F-35 goedkoper door twee “cadeaus” van WashingtonDe F-35, het gevechtsvliegtuig waarvan België er 34 heeft besteld, is goedkoper uitgevallen dan verwacht door twee cadeaus die werden toegekend door de Amerikaanse overheid. Dat zegt kolonel Harold Van Pee, de verantwoordelijke voor het aankoopdossier, in een interview met L’Echo.
14/11 06u15  Zelfstandigen krijgen vaderschapsverlofZelfstandigen die vader worden, kunnen op termijn ook genieten van vaderschapsverlof. Dat kondigt federaal minister van Zelfstandigen Denis Ducarme (MR) woensdag aan in De Tijd.
14/11 06u15  150.000 gestolen bijen gevonden bij hobby-imker in Laakdal: “Had de hoop eigenlijk al een beetje opgegeven”Imker Patrick en zijn zoon Alan uit Tessenderlo zijn maar wat blij dat hun in juni gestolen bijen weer terecht zijn. Speurders kwamen gisteren na intensief onderzoek uit bij een hobby-imker in Laakdal. Die had in totaal tien kasten met bijen staan, waaronder de drie van de Looise imkers en enkele in Nederland gestolen exemplaren.
14/11 06u15  PhD Cup voor doctoraatsonderzoek naar impact ruimtereizen op het breinIn Antwerpen heeft neurowetenschapster Angelique Van Ombergen (UAntwerpen) dinsdagavond de Vlaamse PhD Cup 2018 gewonnen. Van Ombergen onderzoekt hoe het brein van astronauten zich aanpast aan een ruimtereis.
14/11 05u15  “Negen jaar cel vond ik veel te kort, maar de rechter wilde niet luisteren”“Cédric heeft opnieuw gedaan waarvoor ik de rechter gewaarschuwd heb.” Dat zegt Kirsten Tonnaer, de ex van Cédric V. (36) uit Koekelberg. Tien jaar geleden sloeg hij hun zoontje Lyam dood en kreeg hij daarvoor negen jaar cel. Maar sinds zondag zit de man opnieuw in de gevangenis, omdat hij zijn babydochtertje uit een nieuwe relatie op de grond heeft gegooid. Het meisje is in levensgevaar.
14/11 05u00  Keisse steelt de show, maar Nederlanders leiden na de eerste dagYoeri Havik en Wim Stroetinga gaan als leiders de eerste nacht van de 78e Zesdaagse van Gent in. Het Nederlandse koppel totaliseerde 42 punten. De rest staat op een of meerdere ronden. Op één ronde, als tweede, volgt het Belgisch-Italiaanse tweetal Iljo Keisse en Elia Viviani (73 punten). Derde in de stand zijn Kenny De Ketele en Robbe Ghys (57 punten). Vierde staan de wereldkampioenen ploegkoers, de Duitsers Roger Kluge en Theo Reinhardt, met 56 punten achter hun naam. De vijfde plaats wordt ingenomen door Kenny De Ketele en Tosh Van der Sande (50 punten).
14/11 02u15  “Maak van openhouden kerncentrales geen taboe”Essenscia, de sectororganisatie van chemie- en farmabedrijven, wil dat de federale regering het langer openhouden van de kerncentrales niet als een taboe beschouwt. Hun noodkreet werd gisteren in een debat door alle toppolitici afgewezen, behalve door Bart De Wever (N-VA).
14/11 02u15  Discrete bemiddeling tussen Delphine en Albert mislukteDelphine Boël voelde zich na een expositie in Antwerpen geboycot. Een artikel in een tijdschrift over haar kunst zou zijn afgevoerd, om koning Albert te behagen. Gisteren raakte ook bekend dat een bemiddelingspoging tussen Delphine en haar vermoedelijke biologische vader in 2013 is mislukt.
14/11 02u15  Uitspraak rechter is extra stimulans voor de best mogelijke schoolloopbaanAls je alleen keek naar de titel van het artikel in de krant gisteren, leek het duidelijk: “Ze namen Maxim zijn vriendjes af”. Het ging over een school in Schoten die veroordeeld was omdat ze een jongen van tien met het downsyndroom had geweigerd. Dat komt hardvochtig over, zeker als je nagaat wat de gevolgen voor het kind zijn en als blijkt dat het kind al een hele tijd leerling was geweest aan die school. Volgens de letter van de wet is het discriminatie.
14/11 02u15  Op zoek naar asbestverwijderaars: “job met toekomst” schrikt afDe VDAB werkt aan een filmpje om het beroep van asbestverwijderaar te promoten. Gespecialiseerde firma’s vinden moeilijk kandidaten. “Nochtans is het een job met toekomst”, stelt een bedrijf. Mogelijk zal ook de subsidie van minister Schauvliege de burger tot actie aanzetten. Al is er ook kritiek.
14/11 02u15  Cedric V. slaat dochtertje bijna dood, eerder vermoordde hij ook zijn zoontje: “Negen jaar cel vond ik veel te kort, maar de rechter wilde niet luisteren”“Cédric heeft opnieuw gedaan waarvoor ik de rechter gewaarschuwd heb.” Dat zegt Kirsten Tonnaer, de ex van Cédric V. (36) uit Koekelberg. Tien jaar geleden sloeg hij hun zoontje Lyam dood en kreeg hij daarvoor negen jaar cel. Maar sinds zondag zit de man opnieuw in de gevangenis, omdat hij zijn babydochtertje uit een nieuwe relatie op de grond heeft gegooid. Het meisje is in levensgevaar.
14/11 02u15  Internetreus Alibaba komt naar LuikAlibaba komt naar Luik. En met het bedrijf heel wat Chinese producten, maar ook de mogelijkheid voor Europese bedrijven om zich op de Chinese markt te wagen. Want de Chinese middenklasse wil Europese kwaliteit.
14/11 02u15  Volledig dorp ondertekent petitie na verdwijnen van laatste bankautomaat: “Een uur wandelen om geld af te halen”Opstand in Nieuwrode, een dorp in Vlaams-Brabant. Zo goed als elke volwassen dorpsbewoner ondertekende er een petitie met de duidelijke boodschap: “Geef onze bankautomaat terug.” Sinds vorige maand is het er namelijk gedaan met geld uit de muur halen. En ze zijn niet het enige dorp dat het voortaan zonder cash moet doen. Vorig jaar werden er in ons land liefst vierhonderd automaten opgedoekt. En de bankenfederatie voorspelt dat er volgend nog meer zullen verdwijnen.
14/11 02u15  Minister Loones krijgt meteen vakbondsactie op bordHer en der in Antwerpen en de rest van Vlaanderen doken de voorbije dagen mysterieuze affiches op met een afbeelding van twee militairen, de hashtag ­#respectvoordemilitair en een QR-code. Die code leidt naar een al even mysterieuze website met een klok die aftelt naar donderdag 15 november, 9u. Het gaat om een campagne van vakbond VSOA Defensie, die op deze manier aandacht wil vestigen op de vele vragen die er zijn rond het statuut van militairen.
14/11 02u15  “Gemeentebesturen mogen baanwinkels niet bevoordelen”Nico Volckeryck is kersvers Antwerps voorzitter van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ). Hij laat Unizo achter zich. “Gemeentebesturen moeten meer rekening houden met de wensen van handelaars.” Dat is een van de boodschappen die hij samen met Christine Mattheeuws, nationaal voorzitter van het NSZ lanceert.
14/11 02u15  Vakbonden weinig bezorgd om malaise Nyrstar: “Voor ons is het wellicht beter dat het moederbedrijf failliet gaat”De toekomst van zinkgroep ­Nyrstar hangt aan een zijden draadje nu het bedrijf op een schuldenberg van 2 miljoen euro zit, maar dat baart de bonden weinig zorgen. “Voor ons is het wellicht beter dat het moederbedrijf failliet gaat”, klinkt het bij de christelijke vakbond ACV. ABVV doet er een schepje bovenop. “Andere zinkproducenten staan te springen om ons over te nemen.”
14/11 02u15  Antwerpse topwetenschapper bouwt Europees centrum tegen infectieziektenHerman Goossens (61), Antwerps expert in onder meer antibioticaresistentie, wil een Europees centrum voor infectieziekten uit de grond stampen. “Het onderzoek en de subsidies zijn te versnipperd. Dat moet anders.”
14/11 02u15  Vier jaar cel voor nepagent die 90-jarige berooft van 100.000 euroDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Waso L. (43) uit Wetteren veroordeeld tot vier jaar cel voor zijn betrokkenheid bij de overval op een 90-jarige man uit Deurne. De daders hadden zich als politierechercheurs voor-gedaan en stalen 100.000 euro uit de kluis van het slachtoffer.
14/11 02u15  VAB wil gratis pendelbus voor fietsers om Scheldeoevers beter te verbindenDe VAB pleit voor een fietspendelbus die via de Waaslandtunnel beide Scheldeoevers verbindt. De gratis bussen moeten frequent rijden en prioriteit krijgen om door de tunnel te rijden.
14/11 02u15  Stad zoekt oplossing voor speeltuintje in MeetjeslandstraatHet speelpleintje in de Meetjeslandstraat blijft dicht, maar districtsburgemeester Kathelijne Toen (N-VA) zegt dat de burgemeester deze winter werk wil maken van meer onderzoek om de geluidshinder te beperken.
14/11 02u15  Vincent (28) haalt CNN met kogelwerende munten overgrootvaderDe munten die je ziet op de foto redden het leven van soldaat Optatius Buyssens tijdens Wereldoorlog I. Achterkleinzoon Vincent Buyssens zette het verhaal op Reddit, en zo kwam het terecht bij BBC en CNN.
14/11 02u15  Vrienden van overleden restaurantuitbater Tranquilo wandelen eigen Dodentocht: “Hij zou ons hebben uitgelachen”In de zomer van 2016 kwam de 25-jarige Sam Dudha ongelukkig ten val met zijn fiets in de Van Immerseelstraat. Na enkele dagen vechten voor zijn leven verloor hij de strijd. In het kader van De Warmste week wandelen zijn vrienden nu helemaal naar Knokke, ten voordele van Save, een vzw voor ouders van verongelukte kinderen.
14/11 02u15  Fietsers duiken onder StenenbrugTussen de Stenenbrug en de Luitenant Lippenslaan in Borgerhout is gestart met de aanleg van een nieuw fietspad. Dat wordt onder de Stenenbrug getrokken, wat de veiligheid van de gebruikers moet verhogen. Tijdens de werken, die tien maanden duren, is er een tijdelijk fietspad.
14/11 02u15  “Koers op eerste zaterdag van solden? Een zeer slecht idee”De Herentalse handelaars zijn boos op het uittredende schepencollege dat het licht op groen heeft gezet voor de tweede Grote Prijs Rik Van Looy. Deze wielerwedstrijd, met finale in het stadscentrum van Herentals, valt op 6 juli 2019 samen met de eerste zaterdag van de solden.
14/11 02u15  “Het is net meccano, met op alle balken een cijfer”Peter Luyts (31) en Julie Van Gorp (24) zetten zondag tijdens de Ecobouwers Opendeurdagen hun bio-ecologische passiefwoning in houtskelet open. Het bijzondere is dat Peter en Julie hun huis in Zandhoven onder begeleiding zelf bouwen. Een tendens die in de lift zit, want de aannemer kan de aanvragen amper bijhouden.
14/11 02u15  HPH155 brengt elf disciplines onder één dakAmper veertig stappen, zo ver verhuisde Tine Govaerts haar kinepraktijk in de Merodelei. Met HPH155 komt haar droom om kwaliteitsvolle zorg op maat te bieden uit op nummer 155.
14/11 01u15  Camera’s op Hertberg moeten tekenpopulatie in kaart brengenIn groendomein Hertberg in Herselt is recent een proefproject gehouden rond de tekenproblematiek. Het project is een initiatief van de Universiteit Antwerpen. De bedoeling is om nieuwe wetenschappelijke inzichten te integreren in een tekenactieplan.
14/11 01u15  Caffe Latte verhuist naar neoclassicistisch pand uit 1880Het neoclassicistische herenhuis in de Sint Antoniusstraat 16 was sinds 1880 in handen van de familie Peeters-Versteylen. In 1999 werd het gebouw beschermd als monument, waarna de familie Versteylen het in 2009 uit handen gaf. Dat authentieke pand komt nu in handen van het koffie- en eethuis Caffe Latte, dat er zijn intrek zal nemen in februari 2019.
14/11 01u00  Githo verandert (een klein beetje) van naamDe Nijlense gemeenteraad is officieel akkoord gegaan met de officiële naamswijziging van het Gemeentelijk Instituut voorTechnisch en Handelsonderwijs (Githo), naar ‘githo nijlen’.
14/11 01u00  Keisse steelt de show, maar Nederlanders leiden na de eerste dag Zesdaagse van GentHet was wereldkampioene turnen Nina Derwael die de 78ste editie van de Lotto-Zesdaagse Vlaanderen Gent op gang schoot. Het inspireerde Iljo Keisse meteen om de show te stelen. De Gentenaar, vorig jaar afwezig wegens een operatie aan de pink, won meteen de eerste puntenkoers en met de hulp van ploegmaat Elia Viviani ook de ploegafvalling. Het duo toonde ook voor het eerst het nieuwe shirt van Quick-Step, met hoofdsponsor Deceuninck. Het duo kreeg langs de kant trouwens de vocale steun van hun ploegmakkers op de weg Tim Declercq en Flandrien Yves Lampaert. Dat duo supporterde ook hard voor hun Melkerie-trainingsmakkers Stijn Steels en Jonas Rickaert. Steels won trouwens de supersprint.
14/11 00u30  Derwael en Lampaert geven Keisse meteen vleugels tijdens Zesdaagse van GentIljo Keisse trekt met zijn Italiaanse ploegmaat Elia Viviani als leider de eerste nacht van de 78e Zesdaagse van Gent in. Halfweg de eerste avond heeft het duo met 45 punten 15 punten voor op Jasper De Buyst en Tosh Van der Sande. Op de derde plaats volgen Kenny De Ketele en Robbe Ghys (28 punten). Lindsay De Vylder en Moreno De Pauw (21) zijn vierde, de Nederlanders Wim Stroetinga en Yoeri Havik (19 vijfde). De rest volgt al op één of meerdere ronden.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

17x Boer Jeroen laat ook nieuwe vriendin zitten21/11 00u15 - Gazet van Antwerpen: In de slotaflevering van Boer Zkt Vrouw, die vorige maand werd ingeblikt en vorige week op VTM te zien was, flaneerde boer Jeroen nog fier met zijn nieuwe vriendin. Met Severien, die hij in het programma had leren kennen, was het niets geworden. Maar na de opnames “had hij de liefde gevonden bij Kimberly”. Helaas is ook dat sprookje alweer voorbij, vertelt Jeroen deze week in Dag Allemaal. “De afstand (Jeroen woont in Duitsland, red.) maakte onze relatie echt moeilijk. En om heel eerlijk te zijn: ik had Kimberly echt graag, dat wel, maar eerder als goeie vrienden. Van verliefdheid was geen sprake.”
13x Zorgen voor PSG: Neymar en Mbappé vallen geblesseerd uit in oefenduels met nationale ploeg20/11 23u45 - Gazet van Antwerpen: Neymar heeft het veld dinsdagavond in het vriendschappelijke duel tussen Brazilië en Kameroen na acht minuten geblesseerd moeten verlaten. Ook Kylian Mbappé verliet tijdens Frankrijk-Uruguay vroegtijdig het veld.
12x Pijnlijke vergissing bij ontruiming grafkelder: “Waar zijn ze met mijn overgrootmoeder gebleven?”21/11 02u15 - Gazet van Antwerpen: Een vrouw uit Bonheiden is danig geschrokken omdat de grafkelder van haar voorouders zonder persoonlijke verwittiging is geruimd. En wat meer is: enkel de stoffelijke resten van haar grootvader en grootmoeder werden weggehaald, de restanten van haar overgrootmoeder liggen wellicht nog steeds onder de grond.
11x “Pas vrij wegens goed gedrag, en dan steekt hij agent neer”21/11 02u15 - Gazet van Antwerpen: Nog geen twee maanden was hij uit de cel, Issam T. (33), toen hij gisteren politieman Olivier S. (44) neerstak, vlak aan de deur van het Brusselse hoofdcommissariaat. Twee agenten reageerden en kogelden de aanvaller neer. Wrange vaststelling: T., die in 2014 nog een cipier bedreigde met een schaar, was voorwaardelijk vrijgelaten wegens goed gedrag. Maar tegen het advies van het parket in.
11x Dochter van Tsjetsjeense vluchtelingen opent juwelenzaak in Hoogstraat21/11 02u15 - Gazet van Antwerpen: “Als je iets wil bereiken, moet je er altijd voor gaan.” Hava Mats weet van aanpakken en dat heeft ze van geen vreemden. “Mijn ouders hebben alles gedaan wat ze konden om hier in België hun draai te vinden.” Nu start de 20-jarige van Tsjetsjeense origine haar eigen juwelenzaak in hartje Antwerpen.
11x Vier vrijwilligers starten lokale afdeling van vzw Markant op: “Een platform om vrouwen te verbinden”21/11 02u15 - Gazet van Antwerpen: Vrouwenorganisatie Markant vzw start met een werking in Deurne. Een ploeg van vier enthousiaste vrijwilligers wil Deurnese vrouwen in contact brengen met elkaar via diverse activiteiten. “We voelen dat er nood is aan een platform om vrouwen te verbinden.”
11x “Akkoord over nieuw bestuur Heist wellicht pas in januari mogelijk”21/11 01u15 - Gazet van Antwerpen: Aan de bijzonder moeizame coalitiebesprekingen in Heist-op-den-Berg lijkt geen einde te komen en dat zou nog wel eens even kunnen duren. Er zouden volgens verschillende bronnen namelijk bindende voordrachtaktes ondertekend zijn, waardoor de partijen tot januari – als ze dat al zouden willen – niet meer van kamp kunnen wisselen.
10x Traditionele horecamarkt groeit niet meer: “Jongeren laten maaltijd liever thuisleveren dan dat ze uit eten gaan”21/11 02u15 - Gazet van Antwerpen: Belgen gaven het afgelopen jaar zo’n 20,3 miljard euro uit aan eten in de horeca, catering en zogenaamde ‘gemakswinkels’ zoals tankstations. Een stijging met 4%. Maar niet alle segmenten doen het even goed: in traditionele restaurants en brasserieën zit geen groei meer. Zeker jongeren maken meer en meer gebruik van alternatieven zoals online bestellen en thuislevering.
10x Dief stapt open garage bij ex-profvoetballer Rocky Peeters binnenen steelt familiefoto's21/11 02u15 - Gazet van Antwerpen: Een dief is er vandoorgegaan met een reeks familiefoto’s en dito filmpjes van ex-profvoetballer Rocky Peeters uit Herselt. “De beelden stonden op een externe harde schijf die verdween uit onze garage”, zegt echtgenote Katrien Keuppens
10x Nest (81) mikt op werelduurrecord voor 80-plussers21/11 01u15 - Gazet van Antwerpen: Nest De Vries uit Grobbendonk wil geschiedenis schrijven. Op zaterdag 8 december om 11u valt hij het werelduurrecord op de wielerpiste aan in de categorie voor renners vanaf 80 jaar. Plaats van afspraak is de Blaarmeersen in Gent.

Statistieken

Artikels:
32126
Gelezen:
6604
Aantal lezers nu:
33


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven