dinsdag 19 maart 2019, week 12


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen pagina 4

Laatste updatecontrole: vandaag om 0u30
 

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
19/03 00u00  Aanslag Utrecht: drie doden en vijf gewonden, drie verdachten opgepakt De verdachte van de schietpartij in Utrecht is opgepakt. Dat meldt de politie op een persconferentie. Intussen zijn nog twee andere verdachten aangehouden. Welke rol zij speelden, is voorlopig nog niet duidelijk.
18/03 22u45  Vader van verdachte van schietpartij Utrecht zegt dat zoon “moet boeten” De vader van de hoofdverdachte van de schietpartij in een tram in Utrecht, Gökmen T., heeft in de Turkse media gereageerd op het nieuws. Tegen het persbureau Demirören zegt hij dat zijn zoon uit zijn eerste huwelijk “ervoor moet boeten als hij de dader is”. Dat meldt het AD.
18/03 22u30  Planten aaien? Oké! Maar Joris aaien ziet Annelies in ‘Blind getrouwd’ nog steeds niet zitten Of hun huwelijk nu standhoudt of niet, de economie is er door Joris en Annelies uit ‘Blind getrouwd’ niet op achteruitgegaan. Maandagavond kreeg televisiekijkend Vlaanderen te zien hoe ze - nog maar eens - gingen winkelen, dit keer in een kledingzaak en tuincentrum. Victor daarentegen confronteerde zijn Line met een pijnlijke vaststelling: “Ik heb u wel nog nooit horen zeggen: Victor, ik vind u leuk.”
18/03 21u30  Beloftencoach Johan Walem kan geen beroep doen op Wout Faes en Benson Manuel Johan Walem kan woensdag in de oefeninterland in en tegen Denemarken geen beroep doen op Wout Faes en Benson Manuel. Dat maakte de bondscoach van de Belgische beloften maandag via Twitter bekend.
18/03 21u15  Topman Warner Bros. stapt op na #MeToo-schandaal Kevin Tsujihara zou actrice Charlotte Kirk aan rollen geholpen hebben in ruil voor seks. Hij stapt nu zelf op als ceo en voorzitter van film- en televisiestudio Warner Bros.
18/03 21u15  Toekomst 't Jukschot verzekerd: toneelvereniging verbouwt eigenhandig zaal Het Klavier tot prachtige podiumzaal Omdat de parochiezaal van Sint-Antonius sinds november dicht is, moest toneelkring ’t Jukschot halsoverkop op zoek naar een nieuwe zaal. De verbouwingen aan Het Klavier zijn nu net op tijd klaar voor de première van Snoepgoed en Stoeipoezen.
18/03 21u15  Brett Keuppens voor eerste keer koning van de Ware Gans Brett Keuppens (28) werd zondagnamiddag de nieuwe koning van de Ware Gans. Dankzij deze titel kan hij op zondag 7 april meedoen in de strijd voor de titel van keizer. Rond 12u verzamelden de 22 ruiters, die gingen uitmaken wie de nieuwe kroon kreeg opgezet. Onder hen ook uittredend koning Dennis Aendekerk, die zijn collega’s trakteerde op een receptie in de feesttent.
18/03 21u00  Antwerpse Syriëstrijder krijgt doodstraf in Irak Irak heeft maandag opnieuw een Belgische Syriëstrijder ter dood veroordeeld. Het gaat om de 23-jarige Bilal Al Marchohi uit Antwerpen. Hij werd gevangengenomen door Amerikaanse troepen bij de herovering van de Syrische stad Raqqa.
18/03 21u00  Barcelonese Velo’s rijden rond in Antwerpen Het aantal deelfietsen van Velo is uitgebreid van 3.800 naar 4.200 fietsen. De helft van deze 400 Velokes komt uit Barcelona. De Spaanse stad gebruikt hetzelfde systeem als Antwerpen. Dat was een klant van Velo opgevallen op een van zijn tripjes met de populaire deelfietsen. Op de achterzijde van het voorlicht hing nog een sticker met een Spaanse tekst.
18/03 20u15  Rutte: “Schietpartij had alle kenmerken van aanslag” Hoewel het motief van de schutter nog onduidelijk is, had de schietpartij maandagochtend in een tram in Utrecht wat de Nederlandse minister-president Mark Rutte betreft “in alle opzichten de kenmerken van een aanslag”. Rutte wees onder meer op de “enorme impact op het hele land”.
18/03 20u15  Studenten brengen ontroerende haka voor slachtoffers van Nieuw-Zeelandse terreuraanval Studenten van verschillende scholen verzamelden maandag in het Nieuw-Zeelandse Christchurch om de slachtoffers van de terreuraanslag van vrijdag te eren. Ze deden dat ook met een traditionele en ontroerende haka. Eerder dansten leden van een motorbende om hun respect en medeleven te tonen, en werden er andere Nieuw-Zeelanders gezien die de oeroude dansvorm gebruikten om hun verdriet te uiten.
18/03 20u15  Willebroek Youth excuseert zich voor vuurpijlen: “We bedoelen het niet kwaad” Het liep zaterdag even fout in de tweede provinciale van het Antwerpse voetbal. Tijdens een duel tussen Brasschaat en Willebroek met veel vuurwerk belandden plots pijlen op het veld. De verantwoordelijke: Willebroek Youth, een 45-koppige sfeergroep die zich baseert op de soms heetgebakerde voetbalfans uit Oost-Europa. “Ik begrijp dat mensen het intimiderend vinden, maar we hebben echt niets kwaad in de zin.”
18/03 19u45  Verdachte van schietpartij Utrecht geen onbekende voor gerecht: verkrachting, poging doodslag, bedreigen van vrouw en politie,... De verdachte van een dodelijke schietpartij op de tram in Utrecht is aangehouden. De 37-jarige Gökmen Tanis kwam al meermaals in aanraking met het gerecht.
18/03 19u45  Familie en ploeg rouwt om verongelukte wielrenner: “Hopelijk is hij nu nog altijd aan het koersen” Het is bijna niet te vatten wat de jonge Stef Loos (19) uit Dessel is overkomen. Tijdens een wielerwedstrijd voor beloften zondag in Dottignies werd hij geschept door een bestelwagen. Hij overleed zondagnacht aan zijn verwondingen. “Hij was altijd gemotiveerd en gaf nooit op. Koersen was zijn leven.”
18/03 19u30  Bouw van staantribune Berchem Sport start in mei In het Ludo Coeckstadion aan het Rooi wordt in mei gestart met de bouw van een nieuwe overdekte staantribune. Die moet klaar tegen de start van het nieuwe voetbalseizoen. Dat begint voor Berchem Sport in augustus.
Laatste update: vandaag om 0u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
13/03 18u45  Sanering kleiputten blijft voor onvrede zorgen: vrees dat 35 hectare bos zal verdwijnenDe sanering van de kleiputten in Terhagen bij Rumst blijft voor onvrede zorgen. Het provinciebestuur gaat er twee afvalstorten opruimen. Bewoners uit Boom en Rumst vrezen nu dat er liefst 35 hectare bos zal verdwijnen. Zij willen dat hun natuurgebied zo veel mogelijk behouden blijft. Woensdagavond wordt er een informatieavond gehouden over de plannen.
13/03 18u30  Spectaculaire, maar dreigende stormwolk gespot boven Italiaanse kustIn Pescara, een kuststad in Italië, is maandag een bijzondere wolkenformatie waargenomen. Het gaat om een ‘shelf cloud’, een type arcus boogwolk. Enkele stormen die lelijk huishielden in die regio werden voorafgegaan door zulke wolken.
13/03 18u15  OVERZICHT. Gemiddeld 1.728 euro per maand: bekijk hier hoeveel een rusthuis in uw gemeente kostDe dagprijs in een Vlaams woonzorgcentrum bedroeg op 1 mei 2018 gemiddeld 57,59 euro of zo’n 1.728 euro per maand. Dat is 2,29 procent meer dan in 2017. Maar rekening houden met de inflatie gaat het om een reële prijsstijging van 0,47 procent, en dat is veel lager dan de laatste jaren.
13/03 18u15  Beloften van Club Brugge zetten thuisploeg Viareggio makkelijk opzij in Viareggio CupDe beloften van Club Brugge kenden woensdag, in hun tweede match op het prestigieuze jeugdtoernooi, de Viareggio Cup, geen moeite met thuisploeg Viareggio en wonnen met 8-1.
13/03 18u00  Maartse buien zorgen voor hagel, sneeuw, wind en blikseminslagDe maartse buien zorgden woensdag voor regen, wind, hagel en een blikseminslag. In een woning in Doornboom in Essen, gelegen vlak bij het gemeentehuis en de brandweerkazerne, sloeg de bliksem in op het dak van een garage. Daardoor vatte de nokbalk vuur.
13/03 18u00  Vijf kinderen gedood bij schietpartij in school in São PauloBij een schietpartij in een school in Suzano, een stad die deel uitmaakt van de Metropolitane Regio van São Paulo in Brazilië, zijn woensdag minstens acht mensen om het leven gekomen. Dat meldt televisiezender Globo. Het zou gaan om vijf kleine kinderen, twee tieners en één werknemer. Daarnaast raakten ook verschillende mensen gewond.
13/03 17u45  Facebook en Instagram liggen wereldwijd platSociale netwerken Facebook en Instagram liggen woensdagavond wereldwijd plat. Dat melden duizenden gebruikers uit de hele wereld, en wordt bevestigd door gespecialiseerde websites.
13/03 17u30  Gewezen campagneleider van president Trump moet 7,5 jaar de cel inPaul Manafort, de gewezen campagneleider van de Amerikaanse president Donald Trump, moet 7,5 jaar achter de tralies na woensdag een bijkomende straf van 43 maanden te hebben gekregen.
13/03 17u30  Europees Brexit-onderhandelaar Michel Barnier: “Risico op ‘no deal’ is nog nooit zo hoog geweest”Het risico dat het Verenigd Koninkrijk zonder onderhandeld akkoord de Europese Unie verlaat - een zogenaamde ‘no deal’-Brexit - is nog nooit zo hoog geweest. Dat heeft Europees onderhandelaar Michel Barnier woensdag gezegd in het Europees Parlement, daags nadat het Britse Lagerhuis het akkoord van premier Theresa May voor een tweede keer verworpen heeft. Hij roept Londen op een duidelijke keuze te maken vooraleer een eventueel uitstel van de Brexit onderzocht kan worden.
13/03 17u30  Politie koopt grof geschut “om criminelen met gelijke middelen te bestrijden”De zones en diensten van de federale en lokale politie kunnen sinds kort het vuurwapen FN SCAR SC kaliber .300 collectief aankopen. De geïntegreerde politie wil zo criminelen, die steeds zwaardere wapens gebruiken, letterlijk en figuurlijk met gelijke wapens bestrijden, klinkt het woensdag in een persbericht.
13/03 17u30  Minister van Onderwijs Crevits “ligt wakker” van aanhoudend schoolkamperen: “Maar niet onze verantwoordelijkheid”Dat er aan verschillende scholen in Vlaanderen opnieuw gekampeerd wordt om leerlingen in te schrijven, is niet de schuld of verantwoordelijkheid van de Vlaamse regering. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) woensdag laten verstaan in het Vlaams Parlement. Crevits verwijst naar het lopende belangenconflict tegen de nieuwe inschrijvingsregels, en naar de inspanningen die er toch geleverd zijn om scholen de mogelijkheid te geven om digitaal aan te melden.
13/03 17u30  Belg blijft bang voor online shoppenOnline shoppen wordt steeds populairder in België, blijkt uit een onderzoek in opdracht van sectorvereniging BeCommerce. Maar ondanks de groei loopt ons land op veel vlakken wel nog steeds achter op de rest van Europa. Zo durven we veel minder snel onze smartphone te gebruiken voor online aankopen.
13/03 17u30  Meer en meer meldingen van tieners die gas snuiven: jongeren kopen ‘drugs’ voor amper 1 euroPolitiezone Neteland maakt zich zorgen over het groot aantal meldingen van jongeren die butaangas snuiven. De voorbije weken werden er geregeld lege gasflesjes gevonden in de buurt van het Stadspark en het station in Herentals. De politie doet actief toezicht en licht ook verkooppunten zoals de Action in. “We moeten jongeren en hun ouders waarschuwen.”
13/03 17u15  Erdogan noemt Netanyahu “dief” en “tiran”Turkije en Israël beschuldigen en beledigen elkaar. Naar aanleiding van een tweet van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu dat Israël de “enige echte” natiestaat van de joden is heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan op zijn beurt beledigingen geuit aan het adres van Netanyahu.
13/03 16u45  Bolletjestrui maar net geen etappezege voor Thomas De Gendt in Parijs-Nice, alleen Magnus Cort Nielsen is snellerMagnus Cort Nielsen heeft de vierde en langste etappe in Parijs-Nice gewonnen. Na 212 zware kilometers tussen Vichy en Pélussin was hij de snelste van vier koplopers die waren overgebleven van de vlucht van de dag. Ook Thomas De Gendt reed een ganse dag voor het peloton uit: hij pakte onderweg de bolletjestrui van beste klimmer maar werd in de sprint voor de dagzege uiteindelijk tweede. Michal Kwiatkowski wordt de nieuwe leider, Philippe Gilbert staat derde in het klassement.
13/03 16u30  Mitchelton - Scott pakt ploegentijdrit Tirreno-Adriatico, enkele favorieten krijgen minuut aan de broekMitchelton - Scott heeft woensdag de ploegentijdrit van Tirreno-Adriatico gewonnen. De Australische ploeg van Adam Yates bleek op het 21.5 kilometer tellende parcours in Lido di Camaiore 7 seconden sneller dan Team Jumbo-Visma van Primoz Roglic en 15 seconden sneller dan Team Sunweb van Tom Dumoulin. De Australiër Michael Hepburn kwam als eerste over de meet en is de eerste leider. Daar kon zelfs een overstekende vrouw met een hond niks aan veranderen. Enkele favorieten zoals Vincenzo Nibali, Jakob Fuglsang en Thibaut Pinot verloren al een minuut en lijken na één dag al uitgeschakeld voor de eindzege.
13/03 16u30  Ierse middenvelder van West Ham krijgt eerste selectie voor… Engeland: “We houden van zijn karakter”Declan Rice is woensdag voor de eerste keer opgeroepen voor de nationale ploeg van Engeland. Bondscoach Gareth Southgate nam hem op in zijn selectie voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Tsjechië en Montenegro.
13/03 16u15  Bibliotheek is nieuwe locatie voor artistieke werkplaats ArtenovaDe stad Mechelen maakt van de huidige bibliotheek in de Moensstraat tijdelijk een artistieke werkplaats. In september komt het gebouw vrij omdat de stedelijke bib verhuist naar de nieuwe locatie in het voormalige Predikherenklooster. Artenova kan er twee jaar blijven.
13/03 16u15  TREND. De overall is overalHeet overalls van harte welkom, want ze zijn het helemaal in de nieuwste lentecollecties van topontwerpers. Van stuks in leder, in typisch garagistenblauw of met een frivole print: alles kan, zolang de look maar power uitstraalt.
13/03 16u00  Al zeker vijf kinderen gedood bij schietpartij in school in São PauloBij een schietpartij in een school in Suzano, een stad die deel uitmaakt van de Metropolitane Regio van São Paulo in Brazilië, zijn woensdag minstens acht mensen om het leven gekomen. Dat meldt televisiezender Globo. Het zou gaan om vijf kleine kinderen, twee tieners en één werknemer. Daarnaast raakten ook verschillende mensen gewond.
13/03 16u00  Maggie De Block: “Systeem van Francken was gedoemd om tot problemen te leiden”De collectieve toekenning van humanitaire visa via tussenpersonen zoals onder staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) is gebeurd, is een systeem dat “gedoemd is om tot problemen te leiden”. Dat concludeert minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) uit het onderzoek dat ze heeft gevraagd na het uitbreken van de zaak rond het Mechelse N-VA-gemeenteraadslid Melican Kucam.
13/03 16u00  Meer en meer meldingen van tieners die gas snuiven: jongeren kopen drugs voor amper 1 euroPolitiezone Neteland maakt zich zorgen over het groot aantal meldingen van jongeren die butaangas snuiven. De voorbije weken werden er geregeld lege gasflesjes gevonden in de buurt van het Stadspark en het station in Herentals. De politie doet actief toezicht en licht ook verkooppunten zoals de Action in. “We moeten jongeren en hun ouders waarschuwen.”
13/03 15u45  Ernest Claesstraat krijgt 10.000 euro van AquafinprijsMet de komst van een grootschalig woonproject zagen de bewoners van de Ernest Claesstraat een buurtpleintje verloren gaan. Waarom geen nieuwe groene ontmoetingsplek aanleggen op het ronde keerpunt in de straat?
13/03 15u45  Reisje eindigt in mineur voor Nederlands koppel: auto volledig gestript op parking van luchthaven CharleroiEen Nederlands koppel landde eind februari op de luchthaven van Charleroi na een kort, maar leuk verblijf op Malta. Toen ze terug naar hun auto gingen - die op een beveiligde parking stond - wachtte hen echter een onaangename verrassing: er was ingebroken in de Golf GTI en de auto was volledig gestript. “Er was een hoes overgetrokken”, aldus de Nederlandse Raven. “We wisten direct dat het foute boel was.”
13/03 15u45  Wie houdt omgeving (oude) N19 mee net?De stad Geel is op zoek naar netheidsverantwoordelijken die zich over een deel van de Dr. Van De Perrestraat van de stationsomgeving tot de brug in deeldorp Ten Aard willen ontfermen.
13/03 15u45  Tot zes jaar cel gevorderd voor massale vechtpartij op het KielTien beklaagden staan voor de correctionele rechtbank van Antwerpen terecht voor hun aandeel in een massale vechtpartij op het Antwerpse Kiel, waarbij zes gewonden vielen. Het openbaar ministerie vorderde celstraffen van vier maanden tot zes jaar, of een opschorting.
13/03 15u45  Groendienst heeft nog zeker maand werk met herstellingen stormschadeDe groendienst van de stad zal nog zeker een maand werk hebben met het herstellen van de schade die de storm van zondag heeft aangericht. Een gespecialiseerd team van boomexperts had vandaag de handen vol met het opruimen van afgebroken takken en omgewaaide bomen. Onder andere in het stadspark gingen ze aan de slag met touwen en kettingzagen om alles zo snel en zo goed mogelijk op te ruimen. Omdat de storm zo veel schade heeft veroorzaakt wordt er prioriteit gegeven aan het opruimen van de meest risicovolle situaties.
13/03 15u30  Na Eva, Margherita, Gina en Loria kiest Sebastian Vettel nu voor LinaFormule 1-rijder Sebastian Vettel houdt ook in 2019 vast aan de traditie om zijn bolide een vrouwennaam te geven. De 31-jarige Duitser doopte zijn Ferrari FS 90 Lina.
13/03 15u30  Rosalia viert verjaardag: “106 jaar worden? Je moet gewoon blijven ademen”Rosalia Heremans uit Hulshout vierde dinsdag in familiale kring haar 106de verjaardag met een groot stuk taart. “Hoe je 106 jaar wordt? Gewoon blijven ademen”, vertelt de kranige vrouw.
13/03 15u30  UEFA start onderzoek naar uitlatingen van gefrustreerde Neymar na uitschakeling PSGDe UEFA legt zich niet neer bij de uitlatingen die Neymar vorige week deed na de uitschakeling van Paris Saint-Germain in de Champions League tegen Manchester United. De Parijzenaars verloren de terugwedstrijd in het eigen Parc des Princes met 1-3. De heenwedstrijd op Old Trafford was op 0-2 geëindigd. Dat leverde frustraties op bij de Braziliaan. De Europese voetbalbond meldde woensdag een onderzoek te starten.
13/03 15u30  Rode Duivels eren Eddy Merckx met gele outfit tegen RuslandDe stad Brussel kijkt met grote verwachting uit naar de Grand Départ van de Tour de France, op zaterdag 6 juli. Vanaf 28 maart zijn het nog honderd dagen tot de Tourstart en zal het stadsbestuur diverse culturele, sportieve, artistieke en educatieve activiteiten organiseren om de stad in de kijker te zetten. Er worden tijdens de twee openingsritten van de Tour, die beiden in Brussel plaatsvinden, zo’n één miljoen mensen naast de weg verwacht.
13/03 15u30  Vrouw zet dochter in om ex te belagen: “Ze heeft enkel gehandeld als bezorgde mama”De correctionele rechtbank boog zich dinsdag over een uit de hand gelopen vechtscheiding. Y.D.V. stond niet alleen terecht voor belaging aan het adres van haar ex-man en zijn nieuwe vriendin, maar ook voor lasterlijke en valse aangiftes.
13/03 15u30  Politie vindt tas met meer dan 1 kilo speed in auto, “maar die was niet van een vriend”Vincent V.S. (28) uit Heist-op-den-Berg riskeert twaalf maanden cel voor een handeltje in verdovende middelen. Volgens het Openbaar Ministerie stond de Heistenaar gekend als een dealer die alles te koop aanbood.
13/03 15u30  Stad maakt van oude bibliotheek artistieke werkplaatsDe stad Mechelen maakt van de huidige bibliotheek in de Moensstraat tijdelijk een artistieke werkplaats. In september komt het gebouw vrij omdat de stedelijke bib verhuist naar de nieuwe locatie in het voormalige Predikherenklooster.
13/03 15u15  Mannequins van 0 tot 83 jaar in één familieNore Vervecken uit de Hoendergaarsen in Arendonk poseert trots mee voor een exclusieve fotoshoot van vier opeenvolgende generaties in haar familie. Nore, die in juni vorig jaar geboren werd, is de jongste mannequin van een 100% Arendonks viergeslacht. De drie andere fotomodellen zijn mama Kim Leyten (31), grootmoeder Sonja Adriaensen (57) en overgrootmoeder Elza Meulemans (83).
13/03 15u15  Geest tovert cast van magische Aladdin uit de flesNog voor de repetities van de familiemusical Aladdin van start gaan, steekt de Geest zijn magische handen al uit de mouwen. Goochelaar Kobe Van Herwegen toverde zijn mede-castleden tevoorschijn. Dat Giovanni Kemper de rol van Aladdin op zich neemt, maakten producenten James Cooke en Bob Jennes reeds bekend. Actrice Ianthe Tavernier krijgt de felbegeerde rol van Prinses Jasmine toebedeeld. Ook musical leading lady Ann Van den Broeck werd op het toneel getoverd. Zij zal de rol van de slechterik op zich nemen. De hoofdcast is compleet met Marc Lauwrys als Sultan en Goele De Raedt als Maryam, de moeder van Aladdin.
13/03 15u00  Wat als er een harde Brexit komt? “Dan is niemand zo hard getroffen als Vlaanderen”Er komt maar geen eind aan de lijdensweg die de Brexit heet. Niet in het minst voor de Britse premier Theresa May, die dinsdagavond opnieuw een knoert van een nederlaag leed in haar parlement. Tijd om te bekomen krijgt ze niet. Woensdagavond wordt er opnieuw gestemd, dit keer over een uitstap zonder akkoord. Hoe groot is de kans op een ‘No Deal’? En wat zou dat betekenen voor ons land? Wat als de Britten het niet aandurven? En hoe lang houdt May dit nog vol?
13/03 14u45  China ontkent bestaan van concentratiekampen: “Het zijn kostscholen”De gouverneur van de provincie Xinjiang in China ontkent het bestaan van concentratiekampen in de regio. De Verenigde Naties en mensenrechtengroeperingen rapporteerden dat er een netwerk van kampen bestaat, waar meer dan een miljoen mensen opgesloten zouden zijn.
13/03 14u30  Bomen in brand door werken aan tuinhuisBij de buren waren werken aan de gang aan het tuinhuis. Het dak werd er bewerkt met roofing en mogelijk is daarbij vuur gemaakt dat is overgeslagen naar de bomen.
13/03 14u15  Boormachine en slijpschijven gestolen uit bestelwagenDinsdagochtend merkten werkmannen op een werf aan de Drukkerijstraat dat hun werfcontainer opengebroken werd. De dieven hadden geprutst aan de hangsloten die de werfkeet afsloten.
13/03 14u15  Antwerpse politie legt drugshandel vanuit café blootHet was de politie ter ore gekomen dat er in het café hasj verkocht zou worden. De politie hield er een tijdje van op een afstand toezicht. Ze stelden vast dat vier personen het café binnengingen en opvallend snel daarna weer naar buiten kwamen.
13/03 14u15  130.000 flessen van wijnhandel te koop: “Sommigen kunnen tot 100.000 euro kosten”De voorraden van de Diepenbeekse wijnhandel Wijnmakelaarsunie, met zeer exclusieve Franse wijnen, worden vanaf 24 maart geveild. De eerste live veiling zal dan georganiseerd worden in het wijnkasteel van Genoelselderen (Riemst). Daarna volgen nog veilingen in Amsterdam en Singapore. In totaal gaan 130.000 flessen in verschillende loten onder de hamer. “Een ongeziene collectie voor Europa, en misschien wel de hele wereld.”
13/03 14u15  Controle in auto met aangedampte ruiten leidt tot inbeslagname van drugsTijdens een patrouille op vrijdagavond 8 maart merkte de politie in de Pelikaanstraat een verdacht voertuig op met aangedampte ruiten. Ze gingen over tot controle en stelden al meteen een sterke cannabisgeur vast. Er waren voldoende aanwijzingen om de inzittenden te fouilleren.
13/03 14u00  COLUMN. “Het probleem met deze fietsparking is dat het zoveel beter had gekund”Jihaaa en dan nog gevolgd door drie uitroeptekens. Bij de Noorderlijn, de tijdelijke vereniging voor de werken op de Leien en de Noorderlaan, zijn ze oprecht blij met de nieuwe fietsparking onder de Teniersplaats die binnenkort geopend wordt.
13/03 13u45  Een broek in maat 40? Zo groot is het verschil in de winkelsHet maatlabel in een broek zegt tegenwoordig niet veel meer. Dat heeft de Schotse Chloe Martin ondervonden tijdens een shopsessie bij ketens, waarvan enkele ook on België bekend zijn. Een foto van ‘dezelfde’ maat, toont grote verschillen.
13/03 13u30  Krijgen we opnieuw spektakel in Champions League? Liverpool-coach Klopp kent naar eigen zeggen code om Bayern te krakenLiverpool probeert zich op het veld van Bayern München te plaatsen voor de kwartfinales van de Champions League. In de heenwedstrijd op Anfield hielden beide teams mekaar nog in de tang (0-0). Liverpool-coach Klopp kent naar eigen zeggen echter de code om Bayern in eigen huis te kraken...
13/03 13u15  OVERZICHT. Traditie van Open Vld om uit te pakken met missenOpen Vld zet Goedele Liekens op de derde, verkiesbare, plaats voor de Kamer In Vlaams-Brabant en geeft Lynn Wesenbeek, destijds Liekens’ opvolgster als Miss België, de lijstduwersplaats op de Europese lijst. Het is het voorlopige hoogtepunt in de traditie van de Vlaamse liberalen om uit te pakken met schoonheidskoninginnen.
13/03 13u00  Bij Schalke 04 verliezen ze hun gevoel voor humor niet na vernedering: “We wilden Theresa May wel eens zien”Manchester City vernederde Schalke 04 in de Champions League met 7-0-cijfers. 7-0… Maar de Duitsers verloren hun gevoel voor humor niet. Op Twitter reageerde de club gevat tijdens de wedstrijd: “We wilden Theresa May wel eens zien verdedigen tegen deze Leroy Sané...”
13/03 13u00  Ooievaarsnest zorgt voor barsten in grafmonumentEen ooievaarsnest zorgt voor barsten in het grafmonument op de begraafplaats in Muizen (Mechelen). Zo’n nest kan een paar honderd kilo zwaar worden.
13/03 13u00  Kate Middleton draagt Gucci-blouse van 900 euro… omgekeerdEens een stijlicoon, altijd een stijlicoon? Het lijkt te kloppen als we het over de Britse Kate Middleton hebben. Zij droeg voor een bezoek aan het Henry Fawcett Children’s Centre in London een lavendelkleurige Gucci-blouse van 890 euro op een eigenzinnige manier.
13/03 12u45  Nieuwe Kortrijkse fusieploeg wordt grootste basketclub van Vlaanderen, met Ann Wauters als mental coachDe Kortrijkse basketploegen K Basketteam Kortrijk en BC Kortrijk Sport fuseren en worden Kortrijk Spurs. Die nieuwe club zal meteen de grootste basketclub van Vlaanderen zijn. De fusie, de nieuwe naam en het logo zijn woensdag voorgesteld.
13/03 12u45  Allerrijkste ooit was Malinese koningDe oprichter van Amazon.com Jeff Bezos is met 116 miljard euro de allerrijkste mens ter wereld. Tegenover vorig jaar deed hij er nog eens 16 miljard bij, becijferde het zakenblad Forbes, dat zich specialiseert in rijkemensenlijstjes. Maar in het licht van de eeuwigheid is Bezos maar een kleinverdiener. De allerrijkste die ooit leefde, is de relatief onbekende Malinese heerser Mansa Musa I. In de 14de eeuw vergaarde hij zo veel fortuin dat zelfs met de beste wil van de wereld niet uit te drukken valt hoe rijk hij wel was. Dieper dan de diepste zee, dat komt enigszins in de buurt.
13/03 12u45  David Beckham gelooft ogen niet als hij zijn nieuw standbeeld ziet: “Heb ik dáárvoor mijn familie uitgenodigd?”Televisiepresentator James Corden laat zich wel vaker verleiden tot een goede practical joke. Ditmaal nam hij voormalig topvoetballer David Beckham bij de neus. De Brit zou bij LA Galaxy geëerd met een standbeeld… al was hij stomverbaasd toen hij het resultaat te zien kreeg.
13/03 12u30  Michel Van Den Brande heeft huidkanker op zijn hoofd: “Als jullie me tegenkomen, niet schrikken”Michel Van Den Brande, bekend van het Vier-programma ‘The sky is the limit’, heeft een vorm van huidkanker op het hoofd. Dat meldt hij zelf op Facebook.
13/03 12u30  Pers over Ronaldo: “Als hij naar de Champions League-trofee kijkt, wordt hij een speler van een andere planeet”Heel Juventus keek dinsdag naar Cristiano Ronaldo. Als er één speler drie keer kon scoren tegen Atletico Madrid was hij het wel, en de Portugees stelde niet teleur: een hattrick wiste de 2-0 nederlaag in Madrid uit. Genoeg voor de verzamelde wereldpers om de superlatieven boven te halen.
13/03 12u15  Missverkiezingen en politiek: een wereld van verschil? Of toch niet?Open Vld zet Goedele Liekens op de derde, verkiesbare, plaats voor de Kamer In Vlaams-Brabant en geeft Lyn Wesenbeek, destijds Liekens’ opvolgster als Miss België, de lijstduwersplaats op de Europese lijst. Het is het voorlopige hoogtepunt in de traditie van de Vlaamse liberalen om uit te pakken met schoonheidskoninginnen.
13/03 12u15  David Beckham gelooft ogen niet als hij zijn nieuw standbeeld ziet. “Heb ik dáárvoor mijn familie uitgenodigd?”Televisiepresentator James Corden laat zich wel vaker verleiden tot een goede practical joke. Ditmaal nam hij voormalig topvoetballer David Beckham bij de neus. De Brit zou bij LA Galaxy geëerd met een standbeeld… al was hij stomverbaasd toen hij het resultaat te zien kreeg.
13/03 12u00  "Lewis Hamilton is tegelijkertijd goed en slecht voor de F1"Volgens voormalig F1-baas Bernie Ecclestone is Lewis Hamilton tegelijkertijd het beste en het slechtste wat de Formule 1 kan overkomen. De Brit doet ook een voorspelling voor het komende F1-seizoen en daarin ziet hij niet Hamilton maar wel Sebastian Vettel en Ferrari zegevieren.
13/03 12u00  Loris Karius eist vier maanden achterstallig loon van BesiktasDe Duitse doelman Loris Karius, vooral bekend omwille van zijn flaters in de Champions League-finale van vorig seizoen, trekt naar de Wereldvoetbalbond FIFA om daar vier maanden achterstallig loon van zijn club Besiktas te eisen, zo schrijft het Duitse Bild woensdag.
13/03 11u45  Kan Antwerp Giants zich als eerste Belgische ploeg ooit plaatsen voor kwartfinales Champions League? “Wij willen alles winnen”Vanavond wordt in het zonnige Spaanse Murcia de terugwedstrijd van de 1/8ste finales van de Champions League tussen Murcia en Telenet Giants Antwerp betwist. Het is uitkijken of de Giants na de bekerwinst van afgelopen zondag versus Oostende zich als eerste Belgische ploeg ooit voor de kwartfinales plaatst.
13/03 11u30  Tatyana Beloy en Eline De Munck gaan Astrid achterna: de nieuwste BV-collecties voor ZebHet Belgische kledingmerk ZEB blijft zweren bij bekende gezichten. Tatyana Beloy en Eline De Munck brengen dit voorjaar hun eerste collectie op de markt, Tom Waes en Astrid Coppens zitten intussen al aan collectie nummer zes en twaalf.
13/03 11u30  Ophefmakend feit uit 1973 vormt aanzet tot roman: “Zestigers herinneren zich dat voorval in het korenveld nog steeds”Uitgeweken Berlaarnaar Luc De Keersmaecker (60) stelt zijn boek De dag van de Diamantprinses voor. Inspiratie vond hij bij ophefmakend nieuws uit 1973, toen een seksueel avontuur in een korenveld voor ophef zorgde in Berlaar. De hoofdrol in het verhaal is dan weer weggelegd voor een journalist van Gazet van Antwerpen.
13/03 11u30  Probleempje met checktool LEZ: “Zijn Hollanders niet langer welkom in Antwerpen?”“Zijn wij Hollanders niet langer meer welkom in jullie mooie stad?”, vraagt Luke Beens zich op Twitter af. Alle Nederlandse nummerplaten worden afgekeurd, zelfs gloednieuwe en elektrische wagens.
13/03 11u30  Cato (14) hing honderden meters vast aan bus: “Ik dacht maar één ding: ‘niet loslaten’”Het had slecht kunnen aflopen voor Cato Coppermans. De 14-jarige scholier uit Bekkevoort hing dinsdagochtend tussen de deuren van een vertrekkende bus richting Diest. Pas honderden meters later zette de chauffeur de bus aan de kant. Cato hield er een gekneusde arm en been aan over. “Iedereen vroeg de chauffeur om te stoppen, maar het drong pas laat door. Hij reed veel te snel”, zegt ze.
13/03 11u30  DISCUSSIE. Is dit de mislukking te veel voor Groot-Brittannië?Wie zal de tol betalen van de nieuwe nederlaag van Teresa May? Zijzelf, omdat het haar politiek de kop zal kosten? De Britten, die hun eilandpositie tegenover de rest van de wereld meer dan ooit waarmaken? Of wij allemaal, omdat door het uitblijven van een akkoord veel exportgevoelige sectoren in de problemen kunnen komen?
13/03 11u15  Explosie Paardenmarkt: huurder van pand vraagt bijkomend onderzoekDe 50-jarige man uit Sint-Niklaas, die verantwoordelijk zou zijn voor de explosie op de Paardenmarkt in Antwerpen, heeft bijkomend onderzoek gevraagd. De raadkamer, die woensdag over zijn verwijzing naar de rechtbank zou beslissen, heeft de zaak daarom voor onbepaalde tijd uitgesteld.
13/03 11u15  Kim Kardashian keek de voorbije jaren wel heel goed naar de stijl van Naomi CampbellDe stijl van de Amerikaanse realityster Kim Kardashian? Die is aan de naakte kant. Volgens het beruchte Instagramaccount Diet Prada, dat onder meer kopieergedrag in de modebranche in de kijker plaatst, kwam die stijlinspiratie niet vanuit zichzelf. Topmodel Naomi Campbell zit er voor iets tussen...
13/03 11u00  Puppy van amper vijf weken oud zomaar gedumpt in kartonnen doos, tot toevallige voorbijganger redding brengtHij heeft veel geluk gehad, dit hondje genaamd Hockney. De amper vijf weken oude puppy werd onlangs gedumpt in het Engelse Castleford en dreigde om te komen door de koude. Gelukkig trof een toevallige voorbijganger het diertje nog op tijd aan in een kartonnen doos.
13/03 10u15  LeBron James verzorgt de show tegen Chicago Bulls: King James blijft heersen in de NBALA Lakers heeft dinsdag op bezoek bij Chicago Bulls in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie (NBA) een 107-123 overwinning geboekt.
13/03 10u00  Moeder van vondeling Arthur “gaat door een zeer zware emotionele periode”De politie heeft de moeder van het Antwerpse vondelingetje Arthur kunnen identificeren. Het gaat om een 38-jarige Antwerpse met Poolse roots. De vrouw zou nog twee andere kinderen hebben. “De vrouw gaat door een emotionele periode”, vertelt haar advocaat Thibaud Delva.
13/03 09u30  Stan & Ollie: de dikke, de dunne en de magere jaren (3/5)Het is een plezier om zien hoe twee hedendaagse klasbakken, John C. Reilly en Steve Coogan, ‘den dikke en den dunne’ eren, in een bijna te charmante film over de neergang van Laurel en Hardy.
13/03 09u15  Coureur: regiedebuut van ex-renner eindigt niet in de kopgroep (2/5)Kenneth Mercken verfilmde zijn eigen historie met koers en doping tot een film over een zoon die de droom van zijn vader moet waarmaken. Het is een ontnuchterend verhaal, waar meer in zat.
13/03 09u15  STANDPUNT. Witte konijnen worden meestal gewoon onderdeel van een parlementaire fractieGoedele Liekens die in het parlement op felle toon interpelleert, ministers ondervraagt en oppositieleden op hun plaats zet, dat zit er zo aan te komen. Ze krijgt de derde plaats op de federale lijst van Open Vld in Vlaams-Brabant en vorige keer hadden de liberalen daar vier verkozenen. Dat mag niet mislopen.
13/03 09u00  Taalstrijd in het Frans: hoe heet een chocoladebroodje nu écht?Onze zuiderburen geraken het niet eens. Is een chocoladebroodje in het Frans nu een pain au chocolat of toch chocolatine? Zelfs politici debatteren over de officiële naam van de ontbijtkoek met een stukje chocola erin. Een opiniepeiling moet nu voor eens en voor altijd het pleit beslechten.
13/03 08u45  Vandaag alweer code geel: rukwinden tot ruim 90 km per uurWe krijgen vandaag opnieuw af te rekenen met onstuimig weer en een krachtige wind. Het KMI waarschuwt de hele dag met code geel in het hele land voor de windstoten die meer dan 90 kilometer per uur kunnen bereiken.
13/03 08u45  ‘Wanhoop’, ‘vernederend’, ‘enorme nederlaag’: May onder vuur in Britse krantenDe dag na de nieuwe nederlaag krijgt premier May ook nog eens vernederende krantenkoppen te zien bij de thee. The Daily Mail is streng voor de parlementsleden: ‘het parlement van dwazen’.
13/03 08u45  Paul Severs (71) krijgt hartaanval tijdens fietsen: “Een voorbijgangster redde zijn leven”De Vlaamse charmezanger Paul Severs (71) is dinsdagochtend door een hartaanval geveld, toen hij ging fietsen. “Paul is gevonden door een vrouw die toevallig voorbijwandelde, en die hem kon reanimeren. Zij heeft zijn leven gered.”
13/03 07u30  16 vluchten vertraagd door staking op luchthaven van Charleroi, verkeer op Brussels Airport hervatAls gevolg van acties van de luchtverkeersleiders van Skeyes zijn woensdagochtend zestien vertrekkende vluchten op de luchthaven van Charleroi vertraagd. Dat is vernomen van Vincent Grassa, woordvoerder van Brussels South Charleroi Airport (BSCA). Sinds 6 uur is het luchtverkeer op Brussels Airport hervat, zo leert de website van de nationale luchthaven.
13/03 07u30  Nog steeds leden van Schild & Vrienden bij N-VANa de onthullingen rond Schild & Vrienden beloofde de N-VA grote schoonmaak te houden en de leden van de groep uit de partij te weren. Maar een voormalig lid staat op een lijst voor het Vlaams Parlement, terwijl een handvol anderen nog steeds deel uitmaken van lokale N-VA-besturen. Dat bericht De Morgen woensdag.
13/03 07u30  Belgen shopten vorig jaar voor 10,67 miljard euro onlineOnline shoppen blijft maar groeien. In 2018 gaven Belgische shoppers 10,67 miljard euro uit op het internet, een half miljard euro meer dan in 2017. Dat blijkt uit een studie van BeCommerce, de sectorvereniging van de Belgische e-commercebedrijven.
13/03 07u15  Zes jaar cel voor Australische kardinaal George Pell wegens pedofilieDe Australische kardinaal George Pell (77) is in Melbourne veroordeeld tot zes jaar cel wegens pedofilie.
13/03 07u15  Sofitel Brussel ontruimd door brandHet Sofitel op de Gulden-Vlieslaan in Brussel is dinsdagnacht ontruimd vanwege een brand die voor heel wat rookontwikkeling heeft gezorgd. In totaal zijn een 170-tal klanten geëvacueerd. Eén persoon raakte zwaar bevangen door de rook en moest naar het ziekenhuis gebracht worden. Dat zegt Walter Derieuw, de woordvoerder van de Brusselse brandweer.
13/03 07u15  Roger De Vlaeminck (71) en Katty (46) na vijftien jaar huwelijk uit elkaar: “Het ging niet meer zo goed tussen ons”Wielerlegende Roger De Vlaeminck (71) en Katty Spriet (46) trekken na vijftien jaar de stekker uit hun huwelijk. Dat zegt De Vlaeminck zelf aan de krant Het Laatste Nieuws.
13/03 07u15  Ferrari F1 team toont gewijzigde livery voor GP van AustraliëHet Ferrari F1 team zal tijdens de GP van Australië, de eerste race van het F1-seizoen 2019, deelnemen met een aangepaste livery. De Italiaanse renstal toonde gisterenavond hoe die livery eruit zal zien.
13/03 05u30  Bestuurder ziet hoe stormweer zware schade aanricht, maar het ergste moet voor hem nog komenEen dashcam filmt het dramatische moment wanneer een groot stuk roofing plots op een rijdende wagen valt. De beelden zijn gemaakt in Keulen, een stad in Duitsland. De auto ziet een stuk dak wegvliegen voor hem, maar krijgt de schrik van zijn leven wanneer er plots een stuk roofing op zijn auto valt.
13/03 05u15  Vorige eigenares enthousiast over kopers Het Brughuis: “Recept voor spaghettisaus is al doorgegeven”Drie vrienden en trouwe stamgasten van Het Brughuis in Muizen (Mechelen) hebben de populaire bruine kroeg gekocht. Met een feestweekend begin mei vieren ze de heropening. “Het doet me veel plezier dat ze vasthouden aan mijn stijl”, reageert Annemie Moons, de vorige eigenares en uitbaatster.
13/03 02u15  Witte konijnen worden meestal gewoon onderdeel van een parlementaire fractieGoedele Liekens die in het parlement op felle toon interpelleert, ministers ondervraagt en oppositieleden op hun plaats zet, dat zit er zo aan te komen. Ze krijgt de derde plaats op de federale lijst van Open Vld in Vlaams-Brabant en vorige keer hadden de liberalen daar vier verkozenen. Dat mag niet mislopen.
13/03 02u15  Goedele in de politiek: “Mijn ouders zeiden: meiske, moet je dat wel doen?”Ze heeft beslist. Vijftien jaar nadat Goedele Liekens flirtte met de Sp.a, stapt de seksuologe en tv-maakster nu toch in de politiek. Niet voor de socialisten, wel voor Open Vld. Bij de liberalen krijgt ze de derde plaats op de Kamerlijst in Vlaams-Brabant, een stek die haar zo goed als zeker een zetel in het parlement oplevert. “Maar ik blijf gewoon tv maken”, zegt ze.
13/03 02u15  Murielle Scherre daagt H&M voor de rechterDe Gentse lingerieontwerpster Murielle Scherre heeft de Zweedse modegigant H&M voor de rechter gedaagd. Het onderwerp van de zaak willen beide partijen niet meedelen, maar waarschijnlijk gaat het over het ongeoorloofd kopiëren van een ontwerp.
13/03 02u15  Valse bommeldingen kosten student 380.000 euroStations, luchthavens en gerechtsgebouwen met een bomalarm op stelten zetten, Grégory H. (20) genoot er keer op keer van. Hij wou zo de Belgische Staat voor schut zetten. Hij was ervan overtuigd dat hij nooit zou ontmaskerd worden, maar dat draaide anders uit. De student kijkt nu aan tegen een schuldenberg van 380.000 euro, die hij helemaal alleen moet ophoesten.
13/03 02u15  Gratis anticonceptie voor iedereen tot 25 jaarVrouwen krijgen binnenkort anticonceptiemiddelen terug-betaald tot de leeftijd van 25 – nu is dat nog tot 21. De morning-afterpil wordt dan weer helemaal gratis, ongeacht de leeftijd. “De leeftijdsverhoging lijkt een banale aanpassing, maar in de strijd tegen ongewenste zwangerschappen is het een doorbraak”, zegt Petra De Sutter, hoogleraar reproductieve geneeskunde (UGent). “Het aantal tienerzwangerschappen en abortussen in België behoort tot de laagste van Europa. Dat komt onder meer door de terugbetaling van anticonceptie voor jongeren. Vrouwen tussen 21 en 25 vallen er echter tussenuit, terwijl zij het vaak financieel niet zo gemakkelijk hebben. Ze studeren nog en/of wonen thuis en hebben niet altijd het geld voor contraceptie.”
13/03 02u15  Dries Van Langenhove aangeklaagd na telefoontje aan leerkrachtScholengroep Gent van het gemeenschapsonderwijs dient een klacht in tegen Vlaams Belang-lijsttrekker Dries Van Langenhove.
13/03 02u15  Kerncentrale Doel 1 na meer dan tien maanden heropgestartNa meer dan tien maanden geen stroom te hebben geleverd is kerncentrale Doel 1 maandagavond heropgestart. Dat bevestigt uitbater Engie Electrabel.
13/03 02u15  Ook ‘verbeterde’ Brexit-deal van tafel geveegd: wat nu?Wat maandag nog op voorzichtige hoop op een goede afloop leek, is dinsdagavond gecrasht, in duizend stukken gevlogen en volledig uitgebrand. Het Britse parlement heeft de Brexitdeal van Theresa May massaal weggestemd. En nu? Vandaag een stemming over een ‘no deal’, morgen misschien over uitstel van de Brexit. De Brexitchaos is nog dieper en donkerder geworden.
13/03 02u15  Paul Severs (71) krijgt hartaanval tijdens fietsen: “Een voorbijgangster heeft hem gereanimeerd, zij heeft zijn leven gered”De Vlaamse charmezanger Paul Severs (71) is dinsdagochtend door een hartaanval geveld, toen hij ging fietsen. “Paul is gevonden door een vrouw die toevallig voorbijwandelde, en die hem kon reanimeren. Zij heeft zijn leven gered.”
13/03 02u15  Dido maakt comeback in Lotto ArenaNa ettelijke jaren uit beeld te zijn verdwenen, lijkt Dido nu helemaal terug. De Britse zangeres, bekend van hits als Thank You, White Flag en haar duet Stan met Eminem uit 2000, heeft met Still On My Mind zopas haar eerste plaat sinds 2013 uitgebracht. In het zog van dat comebackalbum onderneemt Dido, goed voor ruim 30 miljoen verkochte albums, haar eerste grote tournee in vijftien jaar. Die houdt op 20 mei halt in het Koninklijk Circus in Brussel. Omdat dat al eerder aangekondigde concert in een handomdraai was uitverkocht, geeft Dido nog een extra show op Belgische bodem. Op zaterdag 23 november houdt de Londense blondine halt in de Lotto Arena in Antwerpen. De voorverkoop voor dat concert start vrijdag 15 maart om 10u.
13/03 02u15  Ex-politieagent (69) uit Lier doet mee aan Blind Date: “Mijn uniform werkte vroeger erotiserend”Blind Date laat vanavond 60-plussers daten. Aan de rechterkant van de legendarische wand zitten Rita (65) uit Tielen, Roos (66) uit Lokeren en Rita (62) uit Dilbeek. Aan de linkerkant zitten twee mannen. Een van hen is Jerry Van Mele (69) uit Lier. “Voor mij is een latrelatie voldoende.”
13/03 02u15  Jeroen Meus wil deze zomer in uw keuken kokenDeze zomer verlaat televisiekok Jeroen Meus opnieuw zijn bekende Dagelijkse kost-keuken in de binnenstad van Leuven en gaat hij elders koken. Vorig jaar trok hij nog naar drie bekende Vlaamse trekpleisters waar veel toeristen komen, maar deze zomer ziet hij het ietsje kleinschaliger. Misschien komt hij zelfs bij u langs. Droomt u ervan dat Jeroen eens een dag uw taken in de keuken overneemt? Of mag hij eens stoofvlees maken in de lokale voetbalkantine? Misschien verdienen uw hardwerkende collega’s wel een verfrissende coupe Meus? Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via een.be/dagelijksezomerkost en de programmamakers zullen er een aantal locaties uitpikken. Het programma is in juli en augustus elke werkdag te zien op Eén.
13/03 02u15  Productiehuis Bart De Pauw maakt in alle stilte nieuw Vier-programmaKoeken Troef!, het productiehuis van Bart De Pauw, ontwikkelt momenteel in alle stilte een nieuw programma voor Vier. Enkele maanden geleden klonk het nog dat het “door de geleden imagoschade amper nog opdrachten binnenhaalde en noodgedwongen zou afslanken”.
13/03 02u15  Tweede Bomma opent binnenkort op steenworp van eerste in SuikerruiOp de trappen tegenover Het Steen komt er een restaurant De Bomma bij. Geen Bomma 2, maar gewoon De Bomma, misschien wel het begin van nog meer. “Elke dag moesten we klanten teleurstellen en doorsturen”, zegt uitbater Ronny De Backer, die nu al tweeduizend gasten per week verwelkomt.
13/03 02u15  “De Giants hebben het momentum”Drie dagen na het eerste grote succes in twaalf jaar staat bekerwinnaar Telenet Giants Antwerp opnieuw voor een mogelijk historische avond in zijn bestaan. Als het in het zonnige Spaanse Murcia wint of een nederlaag met minder dan acht punten verschil lijdt - vorige week won het in de Lotto Arena de heenwedstrijd van de achtste finales met 75-67 - dan kwalificeert het zich als eerste Belgische club ooit voor de kwartfinales van de Champions League.
13/03 02u15  Ticketverkoop gestart voor match op grote schermen op KielSinds gisteren (dinsdag) kunnen abonnees van Beerschot Wilrijk tickets kopen om zaterdag de terugwedstrijd van de promotiefinale tegen KV Mechelen op groot scherm te volgen in het Olympisch Stadion. Tickets kosten 5 euro, maar abonnees krijgen er wel een gratis consumptie bij. Supporters zonder een abonnement zullen morgen, vrijdag én op wedstrijddag tickets kunnen kopen. De club raadt de supporters aan om hun tickets online te kopen. Online kunnen er 4 tickets per geregistreerde account aangekocht worden. Nog dit: de tickets zijn enkel gebonden aan een tribune, niet aan een specifiek zitje. Er zijn dus geen genummerde plaatsen.
13/03 02u15  Marc Brys kijkt uit naar beslissend duel tussen ex-clubs: “Ik zal voor mijn vrienden van het Kiel supporteren”Het wordt een spannend weekend voor Marc Brys. Zondagavond moet hij met Sint-Truiden winnen van AA Gent in een rechtstreeks duel om het laatste ticket voor Play-off 1. Daags voordien spelen twee ex-clubs van Brys de terugwedstrijd van de promotiefinale in 1B. De 56-jarige Antwerpenaar heeft een duidelijke voorkeur: “Ik heb een paars-wit hart, dat zal nooit veranderen.”
13/03 02u15  Alleen maar kleren in nieuwe Kringwinkel: “Niet alleen maar voor mensen die in armoede leven”Vlakbij de duurste winkelstraat van België opent De Kringwinkel begin april een zaak met alleen kleding en accessoires. Niet zomaar het negende filiaal in Antwerpen, maar vooral ook een statement. “Voor goedkope kleding hoef je niet naar grote ketens. Bewust shoppen doe je bij ons”, zegt Louise Vrints van de Kringwinkel.
13/03 02u15  Kledinglijn voor kleine vrouwen haalt startbudget binnen na crowdfunding: “Dit had ik niet verwacht”6.300 euro. Dat bedrag hoopte de Antwerpse Nathalie De Schepper (26) in te zamelen om een eerste productie van haar gloednieuw kledinglabel voor vrouwen onder 1,65 meter te kunnen realiseren. Dat geld was binnen voor ze het wist.
12/03 23u45  Postmetalband Solstafir bezweert demonen in TrixGeen idee of u een beetje vertrouwd bent met IJslandse humor, maar geloof ons als we zeggen dat het een discipline apart is. Neem Solstafir, een band die een eigenzinnige kruising speelt tussen metal en postrock. Vrij vertaald betekent de naam Stralend Zonnetje. Terwijl de teksten van dit uit Reykjavik net zo donker zijn, dat in vergelijking zelfs zwart een zomers kleurtje wordt. De band hield dinsdagavond halt in Trix voor een bijzonder concert waar – hoe kan het ook anders- weinig te lachen viel.
12/03 23u30  Koning van de Champions League: magistrale Ronaldo loodst Juventus met hattrick voorbij AtléticoDit is een artikel over de koning van de Champions League. Over de man met de meeste doelpunten op het Europese toneel. Over een Portugees op jacht naar een zesde titel. Over een aanvaller die zijn ploeg eigenhandig alsnog naar de kwartfinales schoot. Drie keer scoorde Cristiano Ronaldo tegen Atlético Madrid, genoeg om nu ook in Turijn stilaan onsterfelijk te worden. Ongelooflijk.
12/03 23u30  Manchester City (zonder De Bruyne en Kompany) smeert Schalke 04 een 7-0-pandoering aanGeen enkel probleem voor Manchester City tegen Schalke 04 in de terugmatch van de achtste finales van de Champions League. Nadat de ploeg de heenmatch in Duitsland moeizaam won met 2-3 kende het in het eigen Etihad Stadium amper problemen met de ploeg uit Gelsenkirchen. Het werd zelfs 7-0.
12/03 21u45  Auto smakt tegen gevel van huis: drie lichtgewondenOp het kruispunt van de Mechelbaan met Houwstraat in Beerzel (Putte) zijn dinsdagavond drie lichtgewonden gevallen bij een botsing tussen twee auto’s.
12/03 21u30  Café De File opent op 10 april: “Ik ben er nog niet, ik zit in de file”Troebel Neyntje, de artistieke projectruimte die verschillende jaren op de Paardenmarkt huisde, opent op 10 april op een nieuwe locatie in de Grote Pieter Potstraat als café ‘De File’. De opening zal volledig in het teken staan van auteur en plastisch kunstenaar Marcel van Maele.
12/03 21u15  Schlagerzanger Paul Severs in kunstmatige coma na zware hartaanvalSchlagerzanger Paul Severs (71) heeft dinsdagochtend een zware hartaanval gekregen. Hij wordt nu in een coma gehouden.
12/03 21u15  Sp.a over kamperen aan scholen: “Stadsbestuur stak kop in het zand”Dat (groot)ouders momenteel aan twee scholen in Mechelen moeten kamperen, is volgens sp.a mee de verantwoordelijkheid van het stadsbestuur. “Dat stak zijn kop in het zand”, zegt sp.a-voorzitter Thijs Verbeurgt.
12/03 20u45  Vanaf nu toch gsm’s voor de VAR in de Jupiler Pro LeagueDe commotie rond het wegvallen van de communicatie met de VAR in Genk-Lokeren, waardoor een duidelijke goal van Samatta niet werd toegekend, heeft dan toch wat opgebracht. Omdat ook de walkietalkies waren weggevallen heeft scheidsrechtersbaas Johan Verbist een mail gestuurd naar de IFAB, de internationale commissie die de regels in het voetbal en dus ook die van het VAR-systeem bepaalt, met de vraag of in noodsituaties VAR en vierde ref toch geen gebruik mogen maken van een gsm, verboden door de IFAB. Verbist kreeg positief antwoord, vanaf nu mag het dus wel. “Maar alléén als de gewone communicatie én de walkietalkies zijn uitgevallen”, benadrukt Verbist.
12/03 20u30  Brits parlement verwerpt Brexitdeal met overweldigende meerderheidVoor de tweede keer heeft het Britse parlement het Brexitakkoord van premier Theresa May weggestemd. May had het akkoord dat ze maandag sloot met de EU nochtans met de moed der wanhoop verdedigd, maar opnieuw stuit ze op een njet. Uitstel wenkt nu voor de Brexit, of nog meer chaos, en de vraag is of May nog in het zadel kan blijven.
12/03 20u15  Gemeente tekent pleegzorgcharterDe gemeente Nijlen heeft dinsdagavond een pleegzorgcharter ondertekend. Op die manier engageert de gemeente zich om een langdurige samenwerking aan te gaan met Pleegzorg Provincie Antwerpen.
12/03 20u15  Aannemer verwijdert zomaar stuk grond en laat diepe put achter: “Deze situatie is levensgevaarlijk voor ons dochtertje van zes”Een gezin uit Deurne is een stuk van de tuin kwijt. Bij de start van de bouwwerken, voor een flatgebouw naast hun tuin, verwijderde de aannemer niet alleen de omheining op de scheidingslijn, maar ook een aantal planten en een deel van het terras. Naast de tuin is nu een meters diepe put. De bewoners zijn niet te spreken over de aanpak van de aannemer. Die heeft wel bevestigd dat alles in de oorspronkelijke staat zal worden hersteld.
12/03 20u15  Chef-kok van The Jane neemt draad weer op na brand: “Blijven jammeren heeft geen zin”In The Jane zijn ze na de brand van afgelopen zaterdag volop bezig met opruimingswerken zodat het restaurant weer open kan op 9 april. “Als er iets is wat me gepakt heeft, dan is het wel de steun die we de afgelopen dagen gekregen hebben”, zegt chef-kok Nick Bril.
12/03 20u15  Café De File opent op 10 april: “Ik ben er nog niet, ik zit in de file”Troebel Neyntje, de artistieke projectruimte die verschillende jaren op de Paardenmarkt huisde, opent op 10 april op een nieuwe locatie in de Grote Pieter Potstraat als café ‘De File’. De opening zal volledig in het teken staan van auteur en plastisch kunstenaar Marcel van Maele.
12/03 20u00  Beelden tonen meisje dat wordt meegesleurd door De Lijnbus: “chauffeur reed 60 kilometer per uur”In Diest is een 14-jarig meisje dinsdagochtend bijna een minuut lang meegesleurd met een rijdende bus van vervoersmaatschappij De Lijn. De buschauffeur vertrok om een nog onduidelijke reden toen het meisje nog niet volledig was afgestapt. Verschillende mensen hebben het incident gefilmd. Het meisje zelf kwam er gelukkig zonder zware verwondingen vanaf. Achteraf getuigde ze dat de buschauffeur zeker 60 kilometer per uur reed. De Lijn is een onderzoek gestart naar het incident.
12/03 20u00  Recherche klist twee verdachten van overvallen op apothekenDe recherche van de lokale politie Mechelen-Willebroek heeft twee verdachten opgepakt die in aanmerking komen voor de recente overvallenplaag op apotheken.
12/03 20u00  Eén lichtgewonde na botsing tussen bestelwagen en vrachtwagenOp de Ring van Lier, net voorbij het kruispunt met de Lispersteenweg, is dinsdagmiddag een lichtgewonde gevallen bij een botsing tussen een bestelwagen en een vrachtwagen.
12/03 19u45  Overboord geslagen zeiler weet urenlang te overleven dankzij trucje met de opgeblazen jeansOp zeiltrip met zijn broer, van Nieuw-Zeeland naar Brazilië, werd de 30-jarige Duitser Arne Murke plots overboord geslagen. Zijn broer probeerde hem nog een reddingslijn toe te werpen, maar Arne kon er niet bij. Uren later konden de hulpdiensten hem dan toch uit het water halen. Hij had al die tijd kunnen overleven dankzij een trucje van de Navy Seals. Dat van de opgeblazen jeans.
12/03 19u30  Kasteel Ertbrugge te koop voor 5 miljoenKasteel Ertbrugge, op de grens van Deurne en Wijnegem, staat te koop. Vraagprijs: 4.950.000 euro. Het kasteel dateert uit de 16de eeuw, is beschermd als monument en werd in 2000 volledig gerestaureerd.
12/03 19u30  Autistische Simon (20) kreeg twee hersenbloedingen en staat nu in finale modellenwedstrijdToen hij 17 was, kreeg Simon Ruts (20) een dubbele hersenbloeding. Op 28 april staat de jonge Antwerpenaar - die in het Revalidatiecentrum in Pulderbos verblijft - in de finale van Model & Mannequin 2019. “Als kind voelde ik mij lelijk”, zegt Simon.
12/03 19u30  Twee voetbalclubs uit 1B met schulden aan bedrijfsvoorheffing en btwTwee voetbalclubs uit 1B hebben schulden inzake bedrijfsvoorheffing en btw. Of het telkens om dezelfde clubs gaat is niet duidelijk. In 1A is er slechts één club met een zeer beperkte schuld (9,90 euro) inzake bedrijfsvoorheffing en geen enkele met een btw-schuld waarvoor een invorderingsorder werd opgemaakt. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Financiën Alexander De Croo op een schriftelijke vraag van Guy D’haeseleer (Vlaams Belang).
12/03 19u15  Gemeente verkoopt 'stormslachtoffers' als brandhoutDoor het stormachtig weer, komt er meer brandhout op de markt. Ook de gemeente Zandhoven heeft extra brandhout in de aanbieding, want daar sneuvelden enkele grote straat- en pleinbomen op openbaar domein.
12/03 19u15  Contraceptie wordt gratis voor iedereen jonger dan 25Contraceptie wordt binnenkort terugbetaald tot de leeftijd van 25 jaar. De Kamercommissie Volksgezondheid heeft daarover dinsdag een wetsvoorstel van de PS goedgekeurd. De morning afterpil wordt voor iedereen gratis, ongeacht de leeftijd van de vrouw. Enkel N-VA stemde tegen het voorstel. De regering moet wel nog een koninklijk besluit uitvaardigen om de maatregel te doen ingaan.
12/03 19u00  Bloemendebacle in ‘Blind getrouwd’ gaat over de tongen: “Ik ken mensen die andere dingen achterlaten na een avondje uit”Dat drie bossen bloemen zoveel kunnen losmaken bij ‘Blind getrouwd’-kijkers, had Joris wellicht niet beseft. Hij legde nietsvermoedend drie (!) ruikers met witte rozen - nog in de plastic verpakking - op de lavabo van Annelies. “Een klein, fijn geschenkje”, dacht hij. “Verstikkend”, zei zijn kersverse echtgenote. Een debacle dat bij televisiekijkend Vlaanderen stevig over de tongen gaat.
12/03 19u00  Boeing 737 MAX niet meer welkom in Europees luchtruimVluchten met Boeing 737 MAX-vliegtuigen zijn in het volledige Europese luchtruim verboden, zo kondigt de Europese luchtvaartautoriteit EASA aan. Eerder had minister van Mobiliteit Bellot al aangekondigd dat België het luchtruim sluit voor de Boeing 737 MAX. Die beslissing komt na de crash van een vliegtuig van Ethiopian Airlines, waarbij 157 mensen om het leven kwamen.
12/03 19u00  Mag geïdentificeerde mama Antwerpse vondeling Arthur nog wel zelf opvoeden?Een 38-jarige Poolse vrouw heeft bekend dat ze de mama is van het jongetje dat vorige week werd achtergelaten in de hal van een flatgebouw in het centrum van Antwerpen. De vrouw is na verhoor vrijgelaten, maar riskeert ze nu nog een celstraf? En als ze haar kindje terug wil, mag ze hem dan zomaar opnieuw aan de borst drukken?
12/03 18u30  Brandje gaat met veel rook gepaardHet heeft dinsdag in de late namiddag gebrand in een woning in de Bosstraat in Boom. Het was een passant die rook opmerkte en de hulpdiensten alarmeerde. Een toegesnelde politiepatrouille kon het meeste vuur doven, nog voor de brandweer arriveerde.
12/03 18u30  Dagný Rós Ásmundsdóttir op Antwerpen ProeftDe bekende IJslandse tv-kok Dagný Rós pakt op Antwerpen Proeft uit met een eigen pop-uprestaurant. Ze presenteert er twee Smörrebröd-recepten.
12/03 18u30  Ook België gaat luchtruim sluiten voor omstreden Boeing 737 MAXOok het Belgische luchtruim wordt verboden gebied voor Boeing 737 MAX-vliegtuigen. Dat heeft minister van Mobiliteit François Bellot aangekondigd. Dat werd beslist na de crash van een vliegtuig van Ethiopian Airlines, waarbij 157 mensen om het leven kwamen.
12/03 18u15  Ook België gaat luchtruim sluiten voor omstreden Boeing 737Ook het Belgische luchtruim wordt verboden gebied voor Boeing 737 MAX-vliegtuigen. Dat heeft minister van Mobiliteit François Bellot aangekondigd. Dat werd beslist na de crash van een vliegtuig van Ethiopian Airlines, waarbij 157 mensen om het leven kwamen.
12/03 18u15  Staking bij Van Hool is afgelopen, maar verdeeldheid is compleet: “Jammer dat er wekenlange acties nodig waren”De staking bij busbouwer Van Hool in Koningshooikt (Lier) is na vier weken van de baan. Ruim 56% van de werknemers wilde de syndicale acties voortzetten, maar daar is 66% voor nodig, een tweederdemeerderheid. Er heerst dus nog een grote verdeeldheid.
12/03 18u15  Twee Hollywoodactrices beschuldigd van omkoping om hun kinderen aan plekje op prestigieuze universiteiten te helpen50 Amerikanen, waaronder twee Hollywoodsterren, zijn dinsdag in verdenking gesteld voor het betalen of ontvangen van steekpenningen om studenten toe te laten tot de bekendste universiteiten van het land. Dat meldt de New York Times.
12/03 18u00  Trouwe klanten kopen stamcafé Het Brughuis over: “Wij wilden onze kroeg redden”Bijna anderhalf jaar na de sluiting opent de populaire bruine kroeg Het Brughuis in Muizen (Mechelen) begin mei met een feestweekend opnieuw de deuren. Drie vrienden die trouwe klant waren, hebben het pand gekocht.
12/03 18u00  Drie Mechelse leerlingen vallen in de prijzen op ‘European Chocolate Contest’Drie leerlingen uit het zesde en zevende jaar Bakkerij van COLOMAplus uit Mechelen hebben mooie resultaten behaald op de European Chocolate Contest, een internationale wedstrijd die jaarlijks georganiseerd wordt in het Waals-Brabantse Dongelberg.
12/03 18u00  Vader die 18 weken oude dochter aanrandde voor webcam krijgt voorwaardelijke strafEen 42-jarige vader uit Herselt stond in februari terecht voor bezit en productie van kinderporno. Hij zou bovendien zijn 18 weken oude dochter misbruikt hebben voor de webcam. De andere partij in de chat, een 55-jarige man uit het Limburgse Bilzen, zou hem daarvoor instructies gegeven hebben. De twee mannen kregen dinsdag allebei een voorwaardelijke celstraf.
12/03 18u00  "Vrouwen krijgen nog steeds minder loopbaankansen dan mannen"Vrouw en Maatschappij voerde dinsdagmorgen samen met Vlaams parlementslid Katrien Schryvers (CD&V) actie aan gemeentelijke basisschool Beuk & Noot in Sint-Antonius (Zoersel), om de ongelijke loopbaankansen tussen mannen en vrouwen aan te kaarten.
12/03 17u45  TIPS. Zeg vaarwel tegen mee-eters en blijf fris in je ondergoedElke week tippen lifestyleredactrices Tinnie en Hanne trends, places to be en de leukste hebbedingen.
12/03 17u45  Vuye en Wouters stoppen met politiekKamerleden Hendrik Vuye en Veerle Wouters stoppen met politiek. Dat maken ze in een interview met Knack bekend.
12/03 17u30  Schip met lading uit Antwerpen gezonken op 300 kilometer van Franse kustHet Italiaanse schip Grande America, dat lading uit Antwerpen aan boord heeft, is dinsdagmiddag gezonken op 300 kilometer ten westen van de Franse kust. Dat melden de Franse autoriteiten.
12/03 17u30  Sam Bennett klopt kransje topsprinters in derde etappe van Parijs-NiceGeen drie op drie voor Dylan Groenewegen in Parijs-Nice. De Nederlandse sprinter die de eerste twee ritten won, moest op dag drie in een massasprint zijn meerdere erkennen in de Ier Sam Bennett (BORA - hansgrohe). Caleb Ewan (Lotto-Soudal) en Fabio Jakobsen (Deceuninck-Quick Step) werden dinsdag in de straten van Moulins tweede en derde. Groenewegen werd pas negende, maar blijft leider.
12/03 17u15  Verkeershinder op Antwerpse Ring door eerder ongeval in BerchemDoor een ongeval tussen een vrachtwagen en twee auto’s was er dinsdag heel wat verkeershinder op de Antwerpse Ring richting Nederland. Drie rijstroken waren door het ongeval een goed half uur versperd. Er zouden geen gekwetsten zijn gevallen bij het ongeval.
12/03 17u00  Inbreker verbergt zich onder bed, politie pakt hem opEen inbreker is maandag op heterdaad betrapt in Schilde. Hij probeerde nog aan de politie te ontkomen door zich te verbergen. Tevergeefs, de man werd opgepakt en aangehouden.
12/03 17u00  Victor Campenaerts: “Ik wil diep gaan en een week lang in het rood rijden in Tirreno-Adriatico”Victor Campenaerts (Lotto Soudal) start woensdag in zijn eerste wedstrijd van het jaar, de Tirreno-Adriatico. Dat is de enige koers die Campenaerts rijdt voor hij medio april een gooi doet naar het werelduurrecord. “Ik heb deze Tirreno nodig om nog wat beter te worden”, zei hij. “Maar pas op, ik ga hier geen zotte dingen doen. Ik zal mijn remmen misschien toch wat sneller dichtknijpen dan in andere koersen.”
12/03 17u00  Bayern-coach Kovac verwacht spektakel: “Duel met Liverpool is crème de la crème”Bayern München probeert zich woensdag tegen Liverpool te plaatsen voor de kwartfinales van de Champions League. De Duitse grootmacht gaat resoluut voor de kwalificatie, maar moet na de 0-0 in de heenwedstrijd nog vol aan de bak. “Liverpool is met afstand de ploeg die het beste omschakelt”, is Bayern-coach Niko Kovac op zijn hoede voor ‘The Reds’.
12/03 16u45  Minder zware diagnose voor Warren Barguil, ook Fabio Aru geeft op in Parijs-NiceDe Fransman Warren Barguil heeft aan zijn val in de tweede etappe van Parijs-Nice een verstuiking van een halswervel overgehouden. Dat bleek dinsdag na bijkomend onderzoek, zo meldt zijn team Arkea-Samsic. Maandagavond werd nog gewag gemaakt van een dubbele breuk van de tweede halswervel, maar de diagnose is dus minder zwaar. Tijdens de derde etappe vielen trouwens nog twee opgaves te noteren, namelijk die van Fabio Aru en Domen Novak.
12/03 16u30  Vergadering tussen Jacques Borlée, atletiekfederaties en BOIC blijft geheimJacques Borlée zal woensdag zoals gepland samenzitten met de atletiekfederaties VAL en LBFA, de administraties Adeps en Sport Vlaanderen, en het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC). Het tijdstip en de plaats van de vergadering blijven wel geheim. Dat heeft het BOIC dinsdag aan Belga laten weten.
12/03 16u15  Vrouw zet dochter in om ex te belagenDe correctionele rechtbank in Turnhout boog zich dinsdag over een uit de hand gelopen vechtscheiding. Y.D.V. stond terecht voor belaging aan het adres van haat ex-man en zijn nieuwe vriendin, en lasterlijke en valse aangiftes.
12/03 16u15  Luc Caals rondt zijn reeks ‘serieuze’ voorstellingen af: “Mensen willen lachen met mij, daar kan ik niets meer aan veranderen”Luc Caals speelt vrijdag 22 maart in Merksem nog één keer zijn ernstig stuk ‘Tranen van een clown’. “Ik deed het graag en de kritieken waren goed, maar de mensen verwachten humor van mij. Ik kan dat niet meer veranderen”, aldus de komiek.
12/03 16u15  Staking bij Van Hool is (voorlopig) van de baanDe staking bij busbouwer Van Hool in Koningshooikt (Lier) is van de baan. 56 procent van de werknemers verwierp het voorstel van de directie, maar dat is niet voldoende om het af te keuren. Daarvoor moest namelijk 2/3 of 66 procent van het personeel ‘nee’ stemmen. Er is dus nog een grote verdeeldheid.
12/03 16u15  Celien Hermans 30 kilo lichter na zware maagoperatieNa een herseninfarct in 2018 voelt Celien Deloof (26), dochter van Margriet Hermans, zich weer topfit. Daar zit ook een zware maagoperatie voor tussen: in september koos Deloof voor een gastric sleeve-ingreep, waarbij de maag drastisch versmald wordt. Intussen is ze al dertig kilo kwijt.
12/03 16u15  Antwerpse circusschool komt in Boom lesgeven aan kwetsbare kinderenHet sociaal circusatelier Circus Kummelé in Boom, werkt vanaf de komende paasvakantie met lesgevers van de Antwerpse bekende circusschool Ell Circo D’ell Fuego.
12/03 16u15  Zo ziet de keuken van The Jane eruit na de brand van afgelopen weekendHet sterrenrestaurant The Jane werd afgelopen zaterdag getroffen door een korte maar hevige brand. Het vuur ontstond in de zijkeuken, in de kapel van het pand in het Antwerpse Groen Kwartier. De keuken liep heel wat schade op, het restaurant blijft wellicht nog vier weken dicht. Wij gingen dinsdag kijken hoe de opruim- en herstellingswerken vlotten, chef-kok Nick Bril leidde ons rond.
12/03 16u00  TUI houdt ook alle Belgische Boeing 737’s aan de grondDe TUI Group houdt al haar Boeing 737 MAX 8-vliegtuigen voorlopig aan de grond, dus ook de vier in de vloot van de Belgische maatschappij TUI fly. Eerder besliste de Britse luchtvaartautoriteit CAA al om alle vluchten met Boeing 737 Max-vliegtuigen van, naar en over het Verenigd Koninkrijk. Dat werd beslist na de crash van een vliegtuig van Ethiopian Airlines, waarbij 157 mensen om het leven kwamen. Die beslissing heeft mogelijk ook gevolgen voor ons land, want Tui is de enige maatschappij in ons land met de toestellen in haar vloot.
12/03 16u00  Luchtverkeersleiders voeren dinsdag actie: “Luchthavens zullen een probleem hebben”Het personeel bij luchtverkeersleider Skeyes (het vroegere Belgocontrol) gaat dinsdagavond en -nacht actie voeren. “We gaan een waarschuwing geven”, zegt vakbondsman Lennert Mervilde van VSOA. “De werkdruk is te hoog om de veiligheid van het luchtverkeer te garanderen.”
12/03 16u00  Veertiger verkracht minderjarige vriendin van eigen dochterJ.D.S., een 48-jarige man uit Turnhout riskeert een celstraf voor de verkrachting van een 16-jarig, kwetsbaar meisje in het stadspark van Turnhout. Hij gaf haar nadien 30 euro. De man ontkent de feiten niet.
12/03 16u00  Raadkamer verlengt aanhouding Giorgi K., derde verdachte van kluizenkraakDe raadkamer in Antwerpen heeft dinsdag de aanhouding verlengd van Giorgi K., een van de verdachten van de bankkraak bij BNP Paribas Fortis aan de Belgiëlei. Zijn advocaat had gevraagd om hem onder elektronisch toezicht te plaatsen, maar de raadkamer ging daar niet op in.
12/03 15u30  Boeing 737’s mogen niet meer vliegen boven Verenigd Koninkrijk, nog onduidelijkheid over BelgiëDe Britse luchtvaartautoriteit CAA verbiedt alle vluchten met Boeing 737 Max-vliegtuigen van, naar en over het Verenigd Koninkrijk. Dat werd beslist na de crash van een vliegtuig van Ethiopian Airlines, waarbij 157 mensen om het leven kwamen. Die beslissing heeft mogelijk ook gevolgen voor ons land, want Tui is de enige maatschappij in ons land met de toestellen in haar vloot.
12/03 15u30  Onderzoek geopend naar dood van Nederlands model (20): “Hopelijk komen we te weten wat haar mankeerde”Het Duitse ministerie van Justitie heeft beslist om een onderzoek te openen naar de doodsoorzaak van het 20-jarige Nederlandse model Lotte van der Zee. Zij kreeg tijdens een skivakantie in Oostenrijk een hartstilstand en overleed twee weken later. “We hopen te weten te komen wat ons meisje mankeerde”, zegt haar moeder aan RTV oost.
12/03 15u15  Zes jaar cel voor verkrachting van twee jonge meisjes in Park Spoor Noord: “Zien vrouwen alleen maar als seksuele objecten”De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Denis B. (19) veroordeeld tot zes jaar cel voor het verkrachten van twee jonge meisjes. Argjent M. (20) kreeg vier jaar cel voor schuldig verzuim, slagen aan zijn minderjarige vriendin en voor de exploitatie van twee meerderjarige vrouwen in de prostitutie. De rechtbank stelde beide jongemannen ook voor vijf jaar ter beschikking van de strafuitvoeringsrechtbank.
12/03 15u15  Bondscoach Rusland “bestudeert” Rode Duivels: “Het is goed je opponent te kennen, maar dat geldt nog meer voor je eigen team”De Russische bondscoach Stanislav Cherchesov heeft maandag zijn 26-koppige selectie bekendgemaakt voor de duels met de Rode Duivels en Kazachstan in de kwalificaties voor het EK 2020. Hij verwacht niet dat de troepen van Roberto Martinez de Russen zullen verrassen.
12/03 15u15  Hevige verkeershinder op Antwerpse Ring door ongeval op knooppunt in BerchemDoor een ongeval tussen een vrachtwagen en twee auto’s is er heel wat verkeershinder op de Antwerpse Ring richting Nederland. Er zijn drie rijstroken versperd. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt verkeer op lange afstand aan om te rijden via Brussel.
12/03 15u00  Nieuw spectaculair uitkijkplatform op komst in New YorkDe uitkijkplatformen op de Empire State Building en Rockefeller Center krijgen weldra serieuze concurrentie. Straks zult u letterlijk op Manhattan kunnen neerkijken, door een glazen vloer.
12/03 15u00  Het gaat slecht met Victoria’s Secret, maar in Frankrijk openen binnenkort drie nieuwe winkelsHet Amerikaanse lingeriemerk Victoria’s Secret heeft al jaren te maken met tegenvallende verkoopcijfers. In de Verenigde Staten alleen zullen om die reden 53 winkels gesloten worden, maar in Frankrijk ziet het bedrgijf nog potentieel. Daar openen binnenkort 3 nieuwe shops.
12/03 14u45  Vanmiddag opnieuw stormweer verwacht: hulpdiensten in Antwerpen staan paraatHet KMI voorspelt vanaf 17 uur dinsdagavond nieuwe rukwinden. Voor Antwerpen worden windsnelheden tot 90 km/uur verwacht. Stad Antwerpen raadt bewoners aan om de nodige voorzorgsmaatregelen te treffen. De hulpdiensten staan paraat.
12/03 14u45  Je zult de dubbelganger van Rihanna maar zijnDe Franse Yna Sertalf (23) is het gewoon dat mensen haar om een foto komen smeken of haar vragen wanneer haar volgende album nu zal uitkomen. Ze lijkt immers als twee druppels water als Rihanna, en dat is niet altijd even fijn zegt ze zelf.
12/03 14u30  Wat als ik er morgen niet meer ben?Maandagmiddag 11 maart vond in De Populier een lezing plaats door Rigo Verhaert over 'Wat als ik er morgen niet meer ben? 160 mensen hadden zich ingeschreven.
12/03 14u30  Moeder vondeling geïdentificeerd: Poolse vrouw (38) uit Antwerpen “had nog nooit van vondelingenschuif gehoord”In Antwerpen heeft het onderzoek naar de pasgeboren baby die vorige week dinsdag werd aangetroffen in de inkomhal van een appartementsgebouw, geleid tot de identificatie van de moeder. Dat meldt het Antwerpse parket. Het gaat om een 38-jarige Poolse uit Antwerpen. De vrouw kon worden opgepakt en heeft intussen bekentenissen afgelegd, maar is na verhoor weer vrijgelaten. Ze riskeert wel nog een straf.
12/03 14u15  Moeder vondeling geïdentificeerd: Poolse vrouw (38) uit Antwerpen riskeert celstrafIn het onderzoek naar de vondeling werd een 38-jarige Poolse vrouw uit Antwerpen opgepakt en voorgeleid. De onderzoeksrechter heeft haar deze voormiddag vrijgelaten.
12/03 14u15  Nieuwe studie: fijn stof eist meer levens dan tabakLuchtvervuiling veroorzaakt dubbel zoveel doden dan tot nu werd gedacht. In 2015 stierven in Europa 800.000 mensen aan de gevolgen van luchtvervuiling, wereldwijd waren dat er 8,8 miljoen. Dat blijkt uit een nieuwe studie die vandaag verschijnt in het ‘European Heart Journal’.
12/03 14u15  Zoon Kucam blijft in de cel, parket in beroep tegen vrijlatingHet parket in Antwerpen heeft beroep aangetekend tegen de vrijlating van E. Kucam, de zoon van Melikan Kucam. De raadkamer wilde hem vrijlaten onder voorwaarden.
12/03 14u00  Goedele Liekens op derde plaats Open Vld in Vlaams-BrabantMaggie De Block krijgt voor de verkiezingen van 26 mei versterking van Goedele Liekens. Open Vld brengt de seksuologe in stelling tegen Theo Francken en Darya Safai.
12/03 13u45  Cheerleaders uit Kapellen winnen WK Groepsstunten in OrlandoOp Zaventem zijn dinsdagochtend de atleten van de Cheer Leader Academy uit Kapellen geland. Ze kwamen als wereldkampioenen terug van Orlando in de Verenigde Staten waar het WK Groepsstunten plaatsvond. Dat een cheerleaderteam uit het kleine België met de wereldbeker aan de haal ging hadden de Amerikanen nooit verwacht. En onze cheerleaders, die hadden het nooit durven dromen.
12/03 13u45  Bart De Wever hard voor Kris Peeters: “Een droevig einde als vicepremier”Luk Alloo gaat in ‘Alloo bij Bart De Wever’ geen enkel thema uit de weg. Zo wil hij weten wat De Wever zou doen als hij geen politicus meer was. “Reizen organiseren naar sites waar echt dingen gebeurd zijn”, is het verrassende antwoord van de Antwerpse burgemeester. Volgens De Wever is het daarvoor nog alleen wachten op zijn pensioen. En dat pensioen komt er volgens de N-VA-topman sowieso, wanneer de kiezer hem wegstemt.
12/03 13u45  Mysterie ontrafeld: wat verdienen Formule 1-piloten? Van een schamele 150.000 euro tot héél wat meer...Deze week begint in Australië het nieuwe Formule 1-seizoen en het belooft volgens een aantal kenners spannend te worden. Dat kunnen we echter niet over de jaarsalarissen zeggen die de rijders verdienen, daar vinden we de ‘usual suspects’ aan beide einden van de rangschikking. We geven u een overzicht van klein naar groot.
12/03 13u45  De zeldzame verlovingsring van Jennifer Lopez is miljoenen waardDe Amerikaanse popster Jennifer Lopez (49 ) gaat trouwen met haar vriend Alex Rodriguez (43). Die heeft de ‘Love Don’t Cost A Thing’-ster ten huwelijk gevraagd met een ring die juweliers verbluft. Het sieraad is immers bezet met een joekel van een diamant en kan volgens kenners 5 miljoen dollar (4,4 miljoen euro) waard zijn.
12/03 13u15  Korte Veluwestraat wint geldprijs met straattuin die parkeerplaatsen vervangtDe elf beste projecten in Vlaanderen om overbodige verharding weg te halen voor water en groen zijn beloond met een geldprijs. Eentje daarvan was de aanleg van een straattuin in de bijna volledig verharde Korte Veluwestraat in de Mechelse binnenstad.
12/03 13u15  ‘Mijn MS-Mama’ moet ziekte bespreekbaar maken voor jonge kinderen‘Mijn MS-mama’, dat is de titel van een kinderboekje dat Marlies Scheveneels (31) uit Westerlo heeft geschreven. “Het voorleesboekje moet helpen om aan jonge kinderen uit te leggen wat MS is en wat het doet met een mens.”
12/03 13u15  Rukwind doet ook postermeiden van erotische club wegvliegenHoe verleidelijk ze de elementen ook in de ogen keken, de wind heeft ook de postermeiden van de Circle Club in Schoten niet gespaard. Zaterdagavond stonden ze er nog verlokkelijk bij langs de Brechtsebaan om passanten te overhalen een bezoekje te brengen aan ‘hun’ erotische club. Maar zondag mochten de uitbaters de brokstukken gaan zoeken tot op de vaartdijk, vlak achter diezelfde Circle Club.
12/03 13u00  Modder en slijk door rioleringswerken: “Straks moeten we nog met een kano door de straat varen”“We hopen dat de miserie hier snel voorbij is, maar ze hebben hier een heus kanaal gegraven. Bovendien zorgt de regen hier voor een grote en gevaarlijke smeerboel”, luidt het bij de bewoners van de Hogeweg en in café Het Bergsken in Battel (Mechelen). Ze vragen zich af hoe lang de rioleringswerken in hun straat nog gaan duren.
12/03 12u45  Van beweging leef je langer (en het is nooit te laat om in actie te schieten)Sport je de ene maand meer dan de andere, of vind je simpelweg nooit echt tijd om te bewegen? Dan hoef je je volgens Amerikaanse onderzoekers niet al te veel zorgen te maken. Ook als je een actieve levensstijl uitstelt tot later, zou je van de voordelen genieten. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek, verschenen in het wetenschappelijk vakblad JAMA Network Open.
12/03 12u30  Schiltz staat op drie op Vlaamse Open Vld-lijstWillem-Frederik Schiltz staat op de derde plaats van de Open Vld-lijst in Antwerpen voor de Vlaamse verkiezingen. Dat heeft het partijbestuur beslist.
12/03 12u30  Politie klist winkeldief die fototoestel probeert te stelen in Grand BazarDe Antwerpse politie rekende maandagmiddag een winkeldief op heterdaad in. De 29-jarige man probeerde in het winkelcentrum Grand Bazar aan de Beddenstraat een fototoestel te stelen uit één van de winkels.
12/03 12u15  Via game in legendarisch moeilijke roman van Claus duiken: Universiteit Antwerpen wil Nederlands weer aantrekkelijk makenIn januari 2020 zal de Universiteit Antwerpen samen met de Nederlandse universiteiten van Utrecht en Nijmegen de eerste Olympiade voor het Nederlands organiseren voor leerlingen van het vijfde en zesde middelbaar. Voor professor Kevin Absillis van de Universiteit Antwerpen, een van de drijvende krachten, is het een middel om Nederlands als studierichting opnieuw aantrekkelijk te maken. De universiteiten kampen al een tijd met dalende studentenaantallen in de taalopleidingen. Onder meer een game rond ‘De Verwondering’, een legendarisch moeilijke roman van Hugo Claus, wordt momenteel uitgewerkt voor de Olympiade. Leerlingen zullen virtueel in het hoofd van het hoofdpersonage kunnen kruipen.
12/03 12u15  Dan toch geen rivalen? Hartelijke kus van Meghan en Kate geeft duidelijkheidOndanks hardnekkige geruchten dat het niet botert tussen Meghan Markle en haar schoonzus Kate Middleton, kunnen de twee hertoginnen het prima met elkaar vinden telkens ze samen in het openbaar verschijnen. De Britse royals trokken maandag met z’n allen naar Westminster Abbey om een kerkdienst bij te wonen ter ere van Commonwealth Day, de jaarlijkse viering van het Britse rijk. Kate en Meghan begroetten elkaar hartelijk met een kus toen ze arriveerden in de beroemde kerk, en schitterden beiden in modieuze outfits.
12/03 12u15  Kringwinkel opent vlak bij de Meir: “Nog meer mensen moeten ontdekken dat shoppen ook anders kan”Vlak bij alle grote ketens op de Meir opent De Kringwinkel binnenkort een winkel met accessoires, schoenen en mode. “Met onze nieuwe winkel hopen we een ander publiek aan te spreken en nog meer mensen bewust te maken van het feit dat je ook op een duurzame manier kan shoppen”, vertelt Louise Vrints van De Kringwinkel Antwerpen.
12/03 12u00  OPROEP. Wij zoeken Antwerpenaars in VenezuelaEen stroompanne legt het Zuid-Amerikaanse land Venezuela al vier dagen helemaal lam. Volgens de regering gaat het om een “elekriciteitsoorlog” onder aanvoering van de Verenigde Staten en oppositieleider Juan Guaido, de zelfverklaarde president van het land. De Venezolaanse president Nicolás Maduro riep maandag zijn bevolking op tot “actief verzet”.
12/03 12u00  Wat verdienen F1-piloten?Deze week begint in Australië het nieuwe Formule 1-seizoen en het belooft volgens een aantal kenners spannend te worden. Dat kunnen we echter niet over de jaarsalarissen zeggen die de rijders verdienen, daar vinden we de ‘usual suspects’ aan beide einden van de rangschikking. We geven u een overzicht van klein naar groot.
12/03 12u00  Via game in legendarisch moeilijke roman van Claus kruipen: Universiteit Antwerpen wil Nederlands weer aantrekkelijk makenIn januari 2020 zal de Universiteit Antwerpen samen met de Nederlandse universiteiten van Utrecht en Nijmegen de eerste Olympiade voor het Nederlands organiseren voor leerlingen van het vijfde en zesde middelbaar. Voor professor Kevin Absillis van de Universiteit Antwerpen, een van de drijvende krachten, is het een middel om Nederlands als studierichting opnieuw aantrekkelijk te maken. De universiteiten kampen al een tijd met dalende studentenaantallen in de taalopleidingen. Onder meer een game rond ‘De Verwondering’, een legendarisch moeilijke roman van Hugo Claus, wordt momenteel uitgewerkt voor de Olympiade. Leerlingen zullen virtueel in het hoofd van het hoofdpersonage kunnen kruipen.
12/03 12u00  DISCUSSIE. Wil jij meer betalen voor een ‘veiliger’ openbaar vervoer?Vakbond ACOD klaagt het tekort aan lijncontroleurs aan. Die moeten chauffeurs van vervoersmaatschappij De Lijn ter plaatse bijstaan bij een ongeval of andere problemen. “De Lijn bespaart op de veiligheid van het personeel”, zegt algemeen secretaris Rita Coeck daarover.
12/03 12u00  Opnieuw gelijkspel voor Marouane Fellaini in AFC Champions LeagueHet Chinese Shandong Luneng, met Marouane Fellaini de hele wedstrijd op het veld, heeft dinsdag thuis 2-2 gelijkgespeeld tegen titelverdediger Kashima Antlers uit Japan op de tweede speeldag in groep E van de AFC Champions League.
12/03 12u00  Even schrikken: volledig dak vliegt weg door storm en belandt voor autoDe storm van afgelopen weekend heeft voor heel wat schade gezorgd. Bomen werden ontworteld en heel wat dingen gingen vliegen. Ook in de Molenstraat van Hoevenen richting Kapellen was dat het geval. Deze chauffeur schrok wel even toen hij plots een dak voor zijn wagen op de weg zag vallen.
12/03 12u00  Nike maakt met modeshow duidelijk dat het nog meer op vrouwen zal inzettenMet een spectaculaire modeshow in Parijs met veertig van ’s werelds beste vrouwelijke atleten als modellen, wilde Nike duidelijk maken dat het de komende jaren nog meer zal inzetten op vrouwen. Tegelijk werden ook de truitjes voor het WK vrouwenvoetbal van deze zomer bekendgemaakt.
12/03 12u00  Levensgevaarlijk: treinsurfer filmt met GoPro-camera hoe hij minutenlang aan trein van NMBS hangtEr is op YouTube een filmpje opgedoken waarop te zien is hoe iemand achteraan een trein van de NMBS hangt en zo een stuk meerijdt. De NMBS dient een klacht in bij de spoorwegpolitie en ook Infrastructuurbeheerder Infrabel overweegt juridische stappen. “Dit is echt levensgevaarlijk en dom”, klinkt het.
12/03 11u45  Kringwinkel trekt naar de Meir: “Nog meer mensen moeten ontdekken dat shoppen ook anders kan”Vlak bij alle grote ketens op de Meir opent De Kringwinkel binnenkort een winkel met accessoires, schoenen en mode: “Met onze nieuwe winkel hopen we een ander publiek aan te spreken en nog meer mensen bewust te maken van het feit dat je ook op een duurzame manier kan shoppen”, vertelt Louise Vrints van De Kringwinkel Antwerpen.
12/03 11u45  Battle Droids door naar The Duels in World of DanceDe Merksemse dansgroep Battle Droids doet mee aan de Amerikaanse danswedstrijd World of Dance op NBC en mag door naar de tweede ronde. De wedstrijd bestaat uit vier rondes en een finale. Battle Droids is goed bezig en maakt dus kans op de winst in de finale van 1 miljoen dollar. De jury van de reality-tv-serie bestaat uit sterren Jennifer Lopez, Ne-Yo en Derek Hough!
12/03 11u30  Rukwind doet postermeiden van erotische club wegvliegenHoe verleidelijk ze de elementen ook in de ogen keken, de wind heeft ook de postermeiden van de Circle Club in Schoten niet gespaard. Zaterdagavond stonden ze er nog verlokkelijk bij langs de Brechtsebaan om passanten te overhalen een bezoekje te brengen aan ‘hun’ erotische club. Maar zondag mochten de uitbaters de brokstukken gaan zoeken tot op de vaartdijk, vlak achter diezelfde Circle Club.
12/03 11u30  IJsboerke brengt Fruittella-ijsjes uit mét aardbeiensmaakDe Belgische ijsjesfabrikant IJsboerke kondigde op Instagram een leuke nieuwigheid aan voor zoetekauwen. Vanaf midden maart brengt het ijsjes met Fruittella uit. Met echte aardbeien.
12/03 11u15  “Ik ben een veelvraat”: Charlotte Vandermeersch heeft eigen band, speelt eerste monoloog en doet nu ook mee in stukMet Bagaar presenteert Toneelhuis zijn klapstuk van het seizoen. Voor deze toneeladaptatie van de film Coup de Torchon reikt Guy Cassiers de hand aan Arsenaal/Lazarus. In hun rangen ook Charlotte Vandermeersch die het podium deelt met Koen De Graeve, Katelijne Damen, ­Joris Vanden Brande, Marianne Loots, ­Günther Lesage en Ryszard Turbiasz.
12/03 11u15  Man die escorte neerstak in Sint-Katelijne-Waver blijft nog minstens maand in celJelle V. (30) uit Sint-Katelijne-Waver blijft nog minstens een maand in de cel. Dat besliste de raadkamer dinsdag. V. viel vrijdagavond een callgirl aan met een mes nadat ze seksuele betrekkingen hadden.
12/03 11u00  Dankzij stiefpapa moet Senne (13) niet langer in regen op bus wachtenWodan De Mey uit Doel (Beveren) heeft het heft in eigen handen genomen nadat stiefzoon Senne (13) voor de zoveelste keer kletsnat van school was thuisgekomen. Senne staat elke ochtend te wachten op de bus aan de halte Saftingen in Doel in een bushokje zonder ramen en dus zonder beschutting tegen regen en wind.
12/03 10u45  Antwerp-fanclub ‘Bosuilboys’: “Zelfs Jean-Marie Pfaff en zijn schoonzoon Dave zijn lid geworden”Een 15-tal vrienden die zich al enkele jaren de Bosuilboys noemen, hebben onlangs een geregistreerde supportersclub gesticht. Die groeide intussen uit tot meer dan honderd leden. Ze doen dit met het oog op de mogelijke Europese wedstrijden.
12/03 10u45  Leonie (25) doorbreekt een taboe, en heel Vlaanderen mag het weten: “Ja, ik ben nog maagd”Ze is 25, bijzonder sociaal, ziet er goed uit en heeft een baan bij de tv. Toch is Leonie nog maagd. “No big deal, ik kom daar gewoon voor uit, maar het zegt wel hoe moeilijk het anno 2019 is voor jonge vrouwen om een amoureus, sociaal en professioneel leven te combineren.” Daar wil Leonie iets aan doen met de vlog ‘Leonie zkt. een lief’, die sinds vandaag online staat.
12/03 10u45  Braziliaanse legende Coutinho overleden, de favoriete ploegmaat van Pelé: “Ik moet hem bedanken voor 50 procent van de doelpunten”De Braziliaanse voormalige international Coutinho is maandag op 75-jarige leeftijd overleden. Voetballegende Pelé omschreef Coutinho als zijn favoriete ploegmaat bij Santos. De Braziliaanse club maakte het overlijden bekend. Volgens TV Globo is de doodsoorzaak een hartinfarct.
12/03 10u30  Verenigde Arabische Emiraten bestraft omdat supporters schoenen op het veld gooidenDe Verenigde Arabische Emiraten moeten één thuismatch achter gesloten deuren afwerken en een boete van 150.000 dollar (ongeveer 133.400 euro) betalen nadat hun supporters in de halve finale van de Asian Cup tegen Qatar schoenen en andere voorwerpen op het veld gooiden. Dat heeft het disciplinaire orgaan van de Aziatische voetbalconfederatie maandagavond bekendgemaakt.
12/03 10u15  Joris vertelt vrienden dat hij “verkeerd gematcht” is, ‘Blind getrouwd’-experts verdedigen zichJoris (30), stilaan het kneusje van Blind Getrouwd, meent dat hij verkeerd gematcht is met Annelies (29). Zijn stunt met een berg rozen kon haar niet overtuigen, maar “hij wou gewoon origineel uit de hoek komen”, zegt een vriend van Joris aan Dag Allemaal. Zijn Joris en Annelies werkelijk verkeerd gematcht? De relatiecoaches achter het programma blijven achter hun beslissing staan.
12/03 10u15  Noodcentrale niet bereikbaar door storm: Nathalie rijdt opa met beroerte zélf naar ziekenhuisAnders dan wat minister De Crem maandagochtend op de radio beweerde, bleken de noodcentrales niet altijd even bereikbaar te zijn tijdens de storm van zondag. De opa van Nathalie Boeckx uit Nijlen kreeg die namiddag een beroerte. “We hebben naar 101, 112 en alle andere noodlijnen gebeld. Niemand nam de telefoon op.” Ook de vakbond zegt dat de wachttijden opliepen en dat de noodcentrale voor dringende hulp niet altijd voor iedereen bereikbaar was.
12/03 10u15  Louis van Gaal stopt ermee: Nederlandse toptrainer gaat op pensioenVaarwel Louis van Gaal. De Nederlandse ex-trainer van onder andere Ajax, FC Barcelona en Manchester United gaat met pensioen. Dat maakte hij bekend tijdens de Nederlandse talkshow VTBL. “Ik heb geen ambitie om technisch directeur of tv-analist te worden”, klonk het bij de intussen 67-jarige Van Gaal.
12/03 10u00  Philippe Gilbert heeft een nieuw liefPhilippe Gilbert heeft opnieuw de liefde gevonden. Dat meldt de renner van Deceuninck - Quick Step zelf op zijn persoonlijke Facebook.
12/03 10u00  Een collectie voor mama’s die zich net zoals hun spruit willen kledenEdited, het Duitse label dat sinds 2018 ook in ons land verkrijgbaar is, lanceert een bijzondere collectie voor mama’s en hun mini’s. Daarbij geen matchende outfits, maar items die krak hetzelfde zijn, alleen dus in een grote en een kleine maat.
12/03 09u45  32-jarige Lou Williams schrijft NBA-geschiedenis als bankzitterLou Williams, shooting guard bij de LA Clippers, is voortaan de meest trefzekere wisselspeler in de geschiedenis van de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie (NBA).
12/03 09u30  Nieuw M HKA ten vroegste klaar in 2026De bouw van het nieuwe Museum van Hedendaagse Kunst (M HKA) begint ten vroegste over twee jaar. Dat komt omdat de renovatie van het oude gerechtsgebouw in de Britselei nog steeds niet begonnen is. En dat heeft gevolgen voor het Hof van Beroep aan de Waalskaai. De plek waar het museum komt.
12/03 09u30  Glas op Ring: brandweer moet opruimen, twee rijstroken afgeslotenOp de Antwerpse Ring richting Gent is glas van een vrachtwagen gevallen. De brandweer moet de glasdeeltjes opruimen, ook de Civiele Bescherming is onderweg. Er zijn twee rijstroken afgesloten.
12/03 09u30  Dit zijn de beste landen om als vrouw in te levenHeel wat landen hebben nog een lange weg af te leggen wat gendergelijkheid tussen mannen en vrouwen betreft, maar België doet het daarin niet al te slecht. Ons land haalt net de top twintig van de Women’s Liveability Index 2019.
12/03 09u15  Manchester City compenseert slachtoffers van kindermisbruik bij de clubManchester City heeft een compensatieregeling opgesteld voor de slachtoffers van kindermisbruik in het verleden bij de Engelse club. De Engelse kampioen maakte geen financiële details bekend, maar volgens Britse media gaat het om miljoenen euro’s aan schadevergoedingen. “We herhalen ons oprechte medeleven aan iedereen die deze onvoorstelbare ervaringen heeft moeten doorstaan”, liet de clubleiding weten.
12/03 09u00  Nog stormweer op komst: wat moet je wel en zeker níet doen? “Kruip vooral niet zelf op uw dak. Dat is levensgevaarlijk”Het stormweer is al zwaar tekeergegaan de afgelopen dagen, en er is nóg zware wind op komst. Wat moet u doen als de boom in uw tuin vervaarlijk wiebelt, of uw dakpannen loshangen? “Klim vooral niet zelf uw dak op”, zegt Didier Wattel van de Confederatie Bouw.
12/03 09u00  Brandweer in Willebroek wéér tot na middernacht aan het werk voor opruimen stormschadeDe post Willebroek van hulpverleningszone Rivierenland is ook maandag tot na middernacht in de weer geweest met tussenkomsten voor stormschade. De laatste interventie van de dag was het beveiligen van een dak in de Baeckelmansstraat in Tisselt (Willebroek).
12/03 08u15  Dokter wil wetswijziging: “Maak hartdonatie mogelijk voor euthanasiepatiënten”Mensen die voor euthanasie kiezen, moeten ook hun hart kunnen doneren voor orgaantransplantatie. “Er zijn te weinig ruilharten en voor mensen die voor euthanasie kiezen, kan dat een enorm zinvol gebaar zijn”, zegt dokter Marc Cosyns. Wim Distelmans, voorzitter van de euthanasiecommissie, vindt dit een brug te ver.
12/03 07u15  Stiptheid internationale treinen daalt sterk, en dat voelen ook binnenlandse reizigers in BelgiëInternationale treinen doorkruisen België met almaar meer vertraging. Vorig jaar was 8,6 procent van alle vertragingen in ons land te wijten aan problemen op buitenlandse spoornetten, leren cijfers van de spoornetbeheerder Infrabel die De Tijd kon inkijken.
12/03 07u15  Toename van aantal Europese bankiers die meer dan miljoen per jaar verdienenOngeveer 4.860 personen uit de banksector in de Europese Unie hebben meer dan één miljoen euro verdiend in 2017. Dat is een stijging met 5,7 procent tegenover het jaar ervoor, blijkt uit een rapport van de Europese Bankenautoriteit (EBA) maandag. België telt 22 bankiers die één miljoen euro per jaar of meer hebben verdiend.
12/03 07u15  De teams en rijders van het F1-seizoen 2019Komend weekend begint in Australië het nieuwe F1-seizoen. Een overzicht van de teams en rijders, inclusief startnummer, die deelnemen aan het F1-seizoen 2019.
12/03 07u00  Doodverklaarde Antwerpse Syriëstrijder blijkt springlevendAbdellah Nouamane (23), een Antwerpse Syriëstrijder die vorige zomer dood was verklaard, blijkt nu toch nog in leven te zijn. IS deed zelfs zijn moeder geloven dat hij sneuvelde. Dat melden de kranten van De Persgroep.
12/03 06u45  Doorbraak in onderhandelingen met EU: “Het is deze deal ofwel mogelijk helemaal geen Brexit”De Britse regering heeft naar eigen zeggen een doorbraak bereikt in de onderhandelingen met de Europese Unie over de Brexit.
12/03 06u45  STANDPUNT. Laten we ons alsjeblieft niet storten in de eindeloze communautaire discussies uit het verledenCD&V heeft de staatshervorming weer eens op de agenda gezet. Het voorstel van Wouter Beke om eerst in de regio’s voorstellen uit te werken die na vijf jaar op de federale onderhandelingstafel worden gelegd, krijgt forse tegenwind van alle andere partijen. De discussie spitste zich gisteren volledig toe op hoe die staatshervorming dan wél tot stand moet komen. Zo werd het weer een discussie die mijlenver af staat van de dagelijkse beslommeringen van de gemiddelde Belg. Terwijl dat niet zo hoeft te zijn.
12/03 06u45  Eric Goens gaat documentaire maken over Kempense renner Stig BroeckxDe wonderlijke revalidatie van de zwaar gecrashte wielrenner Stig Broeckx (28) wordt ook na het Eén-programma Bargoens voort gedocumenteerd. Eric Goens, de maker van Bargoens, gaat het bijzondere verhaal van de Kempenaar die veroordeeld leek tot een “vegetatief” leven, verfilmen.
12/03 06u30  Proces aanslag Joods Museum: levenslang voor Nemmouche, 15 jaar voor BendrerLevenslang voor Mehdi Nemmouche plus 15 jaar terbeschikkingstelling, 15 jaar plus vijf jaar terbeschikkingstelling voor zijn mededader Nacer Bendrer. Na een verrassend lange deliberatie heeft de assisenjury in het proces van de terroristische moord in het Joods Museum pas rond middernacht de straffen uitgesproken. Die lagen volledig in de lijn van wat het federaal parket gevraagd had. Tot wanhoop van Nacer Bendrer, maar Nemmouche gaf geen krimp.
12/03 05u15  Explosie Paardenmarkt: parket wil verhuurder uit Sint-Niklaas voor de rechterHet parket wil Hamdi C. voor de rechtbank brengen voor zijn rol in de dodelijke explosie op de Paardenmarkt begin vorig jaar. Het Openbaar Ministerie vindt dat hij zich schuldig maakte aan onopzettelijke doding, onopzettelijke brandstichting en onopzettelijke slagen.
12/03 05u15  België houdt Boeings niet aan de grond na dodelijke crashes: “Als er twee Peugeots tegen een boom rijden, haal je toch ook niet alle Peugeots van de weg?”In zes maanden tijd zijn er twee Boeings van hetzelfde type neergestort. Met bijna 350 doden én heel wat onzekerheid tot gevolg. Ethiopië, Indonesië en China houden de toestellen voorlopig aan de grond. Europa en Tui, de enige Belgische luchtvaartmaatschappij met dat type Boeing in de vloot, volgen voorlopig niet. Een risicovolle beslissing? Expert Luk De Wilde geeft duiding.
12/03 05u15  Uitbaters en klanten brasserie zien buitenkeuken de lucht ingaan: “Wij laten het hoofd niet hangen”Het noodweer van zondag laat duidelijk zijn sporen na. Ook bij brasserie La Pipe aan het Hoogeind in Stabroek. Maar het koppel laat het hoofd niet hangen, ook al zijn ze genoodzaakt om enkele winterbarbecues te annuleren.
12/03 02u15  Poetsploeg, hersteldienst en verzekeraar stropen mouwen op na storm: “Het was heftig, maar wel minder erg dan in 1990”Dakbedekkers, glazeniers, verzekeringsagenten, installateurs van zonnepanelen, houthakkers, klusjesmannen enzovoort. Iedereen met een zekere ‘herstelwaarde’ mocht gisteren de mouwen opstropen.
12/03 02u15  Brandweer klopt daags na hevige storm nog steeds overurenOok een dag na de zware storm was het voor de brandweer nog alle hens aan dek. Het was onmogelijk om alle oproepen zondag al af te handelen. De hele dag werden er dakpannen geruimd en bomen aan stukken gezaagd. Wij gingen mee op interventie in Willebroek.
12/03 02u15  STANDPUNT. Voor een efficiënt en rechtvaardig beleidCD&V heeft de staatshervorming weer eens op de agenda gezet. Het voorstel van Wouter Beke om eerst in de regio’s voorstellen uit te werken die na vijf jaar op de federale onderhandelingstafel worden gelegd, krijgt forse tegenwind van alle andere partijen. De discussie spitste zich gisteren volledig toe op hoe die staatshervorming dan wél tot stand moet komen. Zo werd het weer een discussie die mijlenver af staat van de dagelijkse beslommeringen van de gemiddelde Belg. Terwijl dat niet zo hoeft te zijn.
12/03 02u15  Onderbroekenman verkoopt nu ook krukken die zichzelf oprapenDe Kempense ondernemer Hans Versmissen had al succes met zijn onderbroeken voor mensen met urineverlies. Nu gaat hij ook krukken verkopen die vanzelf rechtkomen als de patiënt ze laat vallen. Met dank aan een magneet.
12/03 02u15  50-plussers geven jongeren met migratieachtergrond duwtje in de rugBijna zes op de tien allochtone jongeren die zich via de vzw Duo for a Job laten begeleiden door een 50-plusser, vinden een job. “Soms moeten we vooral het zelfvertrouwen van jongeren opkrikken”, zegt mentor Ad Habraken.
12/03 02u15  Eric Goens gaat documentaire maken van Kempense renner Stig BroeckxDe wonderlijke revalidatie van de zwaar gecrashte wielrenner Stig Broeckx (28) wordt ook na het Eén-programma Bargoens voort gedocumenteerd. Eric Goens, de maker van Bargoens, gaat het bijzondere verhaal van de Kempenaar die veroordeeld leek tot een “vegetatief” leven, verfilmen.
12/03 02u15  Mechelse broer en zus zoeven samen naar de top in shorttrack: “Overal is het een beetje zoals thuis”Zij is sinds dit weekend vijfde van de wereld, het beste resultaat ooit van een Belgische shorttracker sinds de vicewereldtitel van Geert Blanchart begin jaren negentig. Ook hij sluipt naar de top. De Mechelse Stijn (20) en Hanne (22) Desmet, broer en zus, samen op een olympische missie in shorttrack – dat is oorlog op schaatsen op een ijsovaal.
12/03 02u15  KV Mechelen moet topschutter missen in levensbelangrijk duel: wie zorgt nu voor de goals?Geen Igor de Camargo in de belangrijkste wedstrijd van het seizoen voor Malinwa. De afwezigheid van de Mechelse topschutter – al goed voor zeventien goals – is een fameuze aderlating. Wie neemt zijn taak over nu er móét gescoord worden in de return tegen Beerschot Wilrijk?
12/03 02u15  Met digitale app op stap door Antwerpen van de 16de eeuwDe komende jaren zal een groep onderzoekers het Antwerpse verleden digitaal in beeld brengen, zodat je via een website en een app digitaal kunt rondwandelen in de stad van vroeger. Voor de eerste fase van het project is er een miljoen euro Europese subsidie, in een later stadium zal dat bedrag in de honderden miljoenen euro lopen.
12/03 02u15  Antwerpse Zoo en VITO springen mee in de bres voor het klimaatHet onderzoek vanuit de Antwerpse Zoo naar de goudkopleeuwaapjes in Brazilië als hulpmiddel voor de populatie hamsters in Vlaanderen. Het is minder surrealistisch dan het lijkt. Onderzoekers proberen namelijk een tool te maken waarmee ze via klimaatprognoses natuurbeschermers helpen.
12/03 02u15  Gents autodeelsysteem breidt uit naar Borgerhout: “Hier kan iedereen kan meebouwen”Dégage! startte twintig jaar geleden in Gent en telt vandaag tweeduizend gebruikers. Deze week breidt het autodeelsysteem uit naar Borgerhout. Bedoeling is dat een eigenaar zijn auto deelt met buurtbewoners zonder daar winst op te maken. Gebruikers betalen een kilometervergoeding die overeenstemt met de echte kostprijs van een auto.
12/03 02u15  Bouw basisschool De Klinker ligt stil door faillissement hoofdaannemerEr is nog geen nieuws over wanneer de bouwwerken aan de nieuwbouw van de gemeentelijke basisschool De Klinker in Borsbeek kunnen hervatten. De leraren en de leerlingen kunnen ondertussen gebruik blijven maken van het Tirolerhof.
12/03 02u15  Olmense Zoo begon als privécollectie van Antwerpse havenkapiteinDe Olmense Zoo heeft sinds vorige week een nieuwe (mede)baas: Antwerpenaar Tommy Pasteels. Een nieuw tijdperk breekt aan voor het dierenpark dat anderhalf jaar geleden nog moest sluiten. Op de concrete toekomstplannen is het nog wachten tot 22 juni. “Maar zeker is dat onze dieren nog meer ruimte zullen krijgen en dat onze bezoekers centraal ­blijven staan”, zegt Pasteels.
12/03 02u15  Inwoners starten crowdfunding om vergunning megastal aan te vechtenEnkele bewoners en verenigingen uit Merksplas hebben het platform ‘Red de Markvallei’ gestart. Ze willen vermijden dat een open ruimte in Berkelaar wordt opgeofferd voor een stal voor 1.500 runderen. Daarvoor moet een verzoek ingediend worden bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen en dat kost de nodige centen.
12/03 02u15  Gemeente zoekt tijdelijke oplossing na vernietiging vergunning voor dienstencentrumHet personeel van de gemeente Beerse verlaat het huidige ­gemeentehuis in de Bisschopslaan en krijgt binnen het jaar een ­ander onderkomen. Dat is een rechtstreeks gevolg van de ­vernietiging van de omgevingsvergunning voor een nieuw dienstverleningscentrum (NDC) door minister Koen Van den ­Heuvel (CD&V).
12/03 02u15  Oppositiepartij vraagt soepeler reglement in zwembad: “Het mag ook niet té strikt worden”Oppositiepartij sp.a Mol vraagt zich af hoe streng de uitbater van zwembad Vita Den Uyt het zwemlesreglement toepast. Volgens het gemeentebestuur wordt het reglement nog verduidelijkt.
12/03 02u15  Meer drugsgerelateerde feiten geteld door grootscheepse controleactiesHet aantal drugsdelicten in de politiezone Balen-Dessel-Mol is opmerkelijk gestegen. Volgens de politie ligt dat vooral door de grootschalige drugscontroles op de festivals Legacy en Graspop.
12/03 02u15  Slechts één Grote Prijs Jempi Monseré dit jaarOmdat de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré zondag werd afgelast door het stormweer, is er dit jaar maar één wielerwedstrijd ter nagedachtenis van ‘Jempi’: de kermisklassieker van Retie.
12/03 02u15  Buren én schepencollege willen school weg: “Van meet af gezegd dat ze beter niet geopend zou worden”De 67 leerlingen en negen leerkrachten van kleuter- en basisschool Mondomio in Balen dreigen al na één schooljaar ander onderdak te moeten zoeken. Buurtbewoners hebben de directie gedagvaard na aanhoudende lawaaioverlast en er is nog altijd geen omgevingsvergunning voor de locatie. De directrice blijft in haar school geloven en zet zelf ook stappen. “Maar iedereen moet zich aan de regels houden”, klinkt het bij burgemeester Johan Leysen.
12/03 02u15  Visclub niet ongerust over ontwikkeling Hoge VeldenOp de Hoge Velden in Lier wemelt het over enkele jaren van de sporters. De enige sportactiviteiten die zich er nu ontplooien, zijn die van de Koninklijke Visclub Moed en Geduld Lier. De vissers zien hun buren graag komen, maar zitten wel met enkele vragen.
12/03 02u00  Yanina Wickmayer naar achtste finales op WTA GuadalajaraYanina Wickmayer (WTA-133) heeft zich maandag voor de achtste finales van het 125K Series-toernooi in het Mexicaanse Guadalajara (125.000 dollar) geplaatst. In de eerste ronde had de 29-jarige Vlaams-Brabantse exact één uur nodig voor een 6-1, 6-3 zege tegen de Roemeense Ana Bogdan (WTA-106). De volgende tegenstandster voor Wickmayer komt uit de partij tussen het Tsjechische zevende reekshoofd Kristyna Pliskova (WTA-90) en de Chinese kwalificatiespeelster Wang Xiyu (WTA-195).
12/03 00u00  Londen kondigt doorbraak aan in Brexit-onderhandelingen met EUDe Britse regering heeft naar eigen zeggen een doorbraak bereikt in de onderhandelingen met de Europese Unie over de Brexit.
1 2 3 4


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

5x Aanslag Utrecht: drie doden en vijf gewonden, drie verdachten opgepakt19/03 00u00 - Gazet van Antwerpen: De verdachte van de schietpartij in Utrecht is opgepakt. Dat meldt de politie op een persconferentie. Intussen zijn nog twee andere verdachten aangehouden. Welke rol zij speelden, is voorlopig nog niet duidelijk.
2x Planten aaien? Oké! Maar Joris aaien ziet Annelies in ‘Blind getrouwd’ nog steeds niet zitten18/03 22u30 - Gazet van Antwerpen: Of hun huwelijk nu standhoudt of niet, de economie is er door Joris en Annelies uit ‘Blind getrouwd’ niet op achteruitgegaan. Maandagavond kreeg televisiekijkend Vlaanderen te zien hoe ze - nog maar eens - gingen winkelen, dit keer in een kledingzaak en tuincentrum. Victor daarentegen confronteerde zijn Line met een pijnlijke vaststelling: “Ik heb u wel nog nooit horen zeggen: Victor, ik vind u leuk.”
2x Beloftencoach Johan Walem kan geen beroep doen op Wout Faes en Benson Manuel18/03 21u30 - Gazet van Antwerpen: Johan Walem kan woensdag in de oefeninterland in en tegen Denemarken geen beroep doen op Wout Faes en Benson Manuel. Dat maakte de bondscoach van de Belgische beloften maandag via Twitter bekend.
2x Brett Keuppens voor eerste keer koning van de Ware Gans18/03 21u15 - Gazet van Antwerpen: Brett Keuppens (28) werd zondagnamiddag de nieuwe koning van de Ware Gans. Dankzij deze titel kan hij op zondag 7 april meedoen in de strijd voor de titel van keizer. Rond 12u verzamelden de 22 ruiters, die gingen uitmaken wie de nieuwe kroon kreeg opgezet. Onder hen ook uittredend koning Dennis Aendekerk, die zijn collega’s trakteerde op een receptie in de feesttent.
2x Antwerpse Syriëstrijder krijgt doodstraf in Irak18/03 21u00 - Gazet van Antwerpen: Irak heeft maandag opnieuw een Belgische Syriëstrijder ter dood veroordeeld. Het gaat om de 23-jarige Bilal Al Marchohi uit Antwerpen. Hij werd gevangengenomen door Amerikaanse troepen bij de herovering van de Syrische stad Raqqa.
1x Topman Warner Bros. stapt op na #MeToo-schandaal18/03 21u15 - Gazet van Antwerpen: Kevin Tsujihara zou actrice Charlotte Kirk aan rollen geholpen hebben in ruil voor seks. Hij stapt nu zelf op als ceo en voorzitter van film- en televisiestudio Warner Bros.
1x Toekomst 't Jukschot verzekerd: toneelvereniging verbouwt eigenhandig zaal Het Klavier tot prachtige podiumzaal18/03 21u15 - Gazet van Antwerpen: Omdat de parochiezaal van Sint-Antonius sinds november dicht is, moest toneelkring ’t Jukschot halsoverkop op zoek naar een nieuwe zaal. De verbouwingen aan Het Klavier zijn nu net op tijd klaar voor de première van Snoepgoed en Stoeipoezen.
1x Barcelonese Velo’s rijden rond in Antwerpen18/03 21u00 - Gazet van Antwerpen: Het aantal deelfietsen van Velo is uitgebreid van 3.800 naar 4.200 fietsen. De helft van deze 400 Velokes komt uit Barcelona. De Spaanse stad gebruikt hetzelfde systeem als Antwerpen. Dat was een klant van Velo opgevallen op een van zijn tripjes met de populaire deelfietsen. Op de achterzijde van het voorlicht hing nog een sticker met een Spaanse tekst.
1x Willebroek Youth excuseert zich voor vuurpijlen: “We bedoelen het niet kwaad”18/03 20u15 - Gazet van Antwerpen: Het liep zaterdag even fout in de tweede provinciale van het Antwerpse voetbal. Tijdens een duel tussen Brasschaat en Willebroek met veel vuurwerk belandden plots pijlen op het veld. De verantwoordelijke: Willebroek Youth, een 45-koppige sfeergroep die zich baseert op de soms heetgebakerde voetbalfans uit Oost-Europa. “Ik begrijp dat mensen het intimiderend vinden, maar we hebben echt niets kwaad in de zin.”
1x Verdachte van schietpartij Utrecht geen onbekende voor gerecht: verkrachting, poging doodslag, bedreigen van vrouw en politie,...18/03 19u45 - Gazet van Antwerpen: De verdachte van een dodelijke schietpartij op de tram in Utrecht is aangehouden. De 37-jarige Gökmen Tanis kwam al meermaals in aanraking met het gerecht.

Statistieken

Artikels:
31267
Gelezen:
288
Aantal lezers nu:
35


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven