maandag 21 januari 2019, week 04


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen pagina 4

Laatste updatecontrole: vandaag om 14u45
 

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
21/01 14u45  Thierry Van Cleemput duikt één dag na ontslag als trainer van David Goffin plots op bij Simona Halep: “Geen zin om uitleg te geven” De Roemeense Simona Halep, het nummer 1 van de wereld, moest maandag in de vierde ronde van de Australian Open haar meerdere erkennen in de Amerikaanse Serena Williams (WTA 16) in drie sets (6-1, 4-6 en 6-4). Een aandachtig toeschouwer in de Rod Laver Arena was Thierry Van Cleemput. Een dag nadat zijn samenwerking met David Goffin werd stopgezet, volgde hij het duel vlak bij de box van Halep. De tenniscoach bleef nadien mysterieus over zijn aanwezigheid.
21/01 14u45  Officieel: Kathleen Van Brempt trekt opnieuw Europese lijst voor sp.a Europees Parlementslid Kathleen Van Brempt trekt op 26 mei de Europese lijst voor de Vlaamse socialisten. Dat is maandag beslist op het partijbureau.
21/01 14u45  Bij Dior komen de modellen letterlijk van de band gerold Kim Jones volgde in 2018 Kris Van Assche op aan het hoofd van Dior Men en presenteerde in Parijs zijn derde collectie voor het Franse modehuis. Hij liet zijn modellen dit keer op een lopende band zijn creaties tonen.
21/01 14u45  Aannemer gaat van start met afbraak na grote brand De afbraakwerken van de uitgebrande panden op de hoek van de Legrellestraat en de Markt is maandag gestart. De werkzaamheden zullen ongeveer nog tot eind deze maand duren.
21/01 14u15  Victoria Beckham is de roddels over haar huwelijk beu Victoria Beckham (44) heeft in een interview met The Guardian een boekje opengedaan over haar huwelijk. In juli is ze 20 jaar getrouwd met David, maar geruchten over ontrouw en strubbelingen blijven hun relatie achtervolgen. 'Het is frustrerend', zegt ze.
21/01 14u00  Kei Nishikori knokt zich voorbij Spanjaard naar kwartfinales na marathonwedstrijd en supertiebreak De Japanner Kei Nishikori (ATP 9) heeft zich maandag na een knappe remonte geplaatst voor de kwartfinales van de Australian Open. In de beslissende set kwam het tot een ‘supertiebreak’.
21/01 14u00  Niel heeft hoogste percentage zittenblijvers van provincie, Kempense scholen scoren het best Het aantal zittenblijvers in het middelbaar onderwijs verschilt sterk van gemeente tot gemeente. In Niel doet ruim 12% van de leerlingen hun jaar over. In Hove is dat welgeteld 0,7%. Ook opvallend: wie in november of december geboren is, maakt veel meer kans om te blijven zitten in het eerste leerjaar van de lagere school.
21/01 13u45  Glen De Boeck gelooft nog in redding Lokeren, Roger Lambrecht heeft geen spijt van vertrek Tom De Sutter Lokeren zet zijn geld op Glen De Boeck om degradatie te voorkomen. “Ik zie dit als een leuke uitdaging. De situatie is moeilijk maar daarom niet onmogelijk”, zegt De Boeck, eerder dit seizoen ontslagen bij KV Kortrijk.10 
21/01 13u30  Zwembad Stadspark sluit na inbraak Dieven zijn in de nacht van zondag op maandag binnengedrongen in het zwembad Stadspark in Turnhout. Er is vooral materiële schade waardoor het zwembad de hele dag de deuren niet kan openen.10 
21/01 13u30  Michael Freilich is wit konijn op Antwerpse Kamerlijst N-VA en zet in op thema’s migratie, terreur en extremisme Michael Freilich zal de vijfde plaats bekleden op de Antwerpse Kamerlijst van de N-VA voor de verkiezingen van 26 mei. Dat werd maandagmiddag bekendgemaakt op een persconferentie van N-VA. Op de persconferentie zei Freilich zich vooral de thema’s migratie, terreur en extremisme aan te trekken. De lijst wordt getrokken door Jan Jambon en geduwd door Peter De Roover.
21/01 13u15  COMMENTAAR. Wie op het WK nummer zeven of acht is, is minder van tel dan hoe nummer één en twee zullen rijden Bondscoach Sven Vanthourenhout heeft vanmiddag zijn WK-selectie bekendgemaakt. Onder voorbehoud want de West-Vlaming weet nog altijd niet met hoeveel renners hij begin februari naar het Deense Bogense mag afreizen. Maar zeven of acht Belgische profs aan de start, maakt het een verschil?11 
21/01 13u15  Glen De Boeck gelooft nog in redding Lokeren, Roger Lambrecht geen spijt van vertrek Tom De Sutter Lokeren zet zijn geld op Glen De Boeck om degradatie te voorkomen. “Ik zie dit als een leuke uitdaging. De situatie is moeilijk maar daarom niet onmogelijk”, zegt De Boeck, eerder dit seizoen ontslagen bij KV Kortrijk.
21/01 13u00  Bij 100.000 likes Spring in het Sportpaleis? “Daar wil ik ernstig over nadenken” In navolging van de ‘Throwback Thursday in het Sportpladijs’ azen fans nu op een concert van Spring. Als de Facebookpagina ‘Concert van Spring in het Sportpaleis’ 100.000 likes kan verzamelen wil frontzanger Jelle Cleymans er wel eens “ernstig over nadenken”.12 
21/01 12u45  Zwembad Stadspark moet even sluiten na inbraak Dieven zijn in de nacht van zondag op maandag binnengedrongen in het zwembad Stadspark in Turnhout. Er is vooral materiële schade waardoor het zwembad vanochtend de deuren niet heeft kunnen openen.11 
21/01 12u30  Michael Freilich is wit konijn op Antwerpse Kamerlijst N-VA Michael Freilich zal de vijfde plaats bekleden op de Antwerpse Kamerlijst van de N-VA voor de verkiezingen van 26 mei. Dat vernemen we uit goede bron en zal zo dadelijk bekendgemaakt worden op een persconferentie. De lijst wordt getrokken door Jan Jambon en geduwd door Peter De Roover.10 
Laatste update: vandaag om 14u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
16/01 12u00  " F1-sponsors vinden was nog nooit zo moeilijk"Volgens McLaren-CEO Zak Brown is het momenteel erg uitdagend om nieuwe sponsors te vinden om een Formule 1-team te ondersteunen. Brown meent dat de markt nog nooit zo moeilijk is geweest.
16/01 12u00  DISCUSSIE. Is Facebook voor jou ook ‘niet cool meer’?Meer Belgische tieners zijn actief op Instagram dan op Facebook. Voor hen is het ingeburgerde Facebook niet cool meer, en biedt Instagram meer mogelijkheden op hun maat. Ga jij mee in deze evolutie?
16/01 12u00  Aflevering ‘Zo Man Zo Vrouw’ eindigt met romantisch huwelijksaanzoekTijdens de jongste aflevering van ‘Zo Man Zo Vrouw’ had Thomas een verrassing voor zijn Bieke tijdens de reveal van hun make-over. En Jani? Die zat gewoon al heel de tijd mee in het complot.
16/01 11u45  Uw krant belt de Brexit-infolijn van de Vlaamse overheid: “Het Brexit-akkoord verworpen? Dat weten wij nog niet”De Vlaamse regering heeft sinds dinsdag 15 januari een Brexit-lijn geopend. Ondernemers en particulieren die naar het nummer 1700 bellen, moeten volgens Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) een antwoord krijgen op hun vragen over de Brexit. Uw krant belde naar de lijn, en kreeg ondanks enig aandringen geen enkele informatie. Sterker nog: de operator wist niet dat het Britse parlement het Brexit-akkoord dinsdagavond had verworpen.
16/01 11u45  Paris Jackson laat zichzelf opnemenParis Jackson (20) zou zich volgens People hebben laten opnemen in een behandelingscentrum om aan zichzelf te werken. De dochter van de King of Pop is al sinds begin december niet meer in de openbaarheid verschenen en ook op Instagram blijft het stil.
16/01 11u30  Een ‘pilleke’ tegen de cholesterol: zo goedkoop dat we ze slikken zonder nadenkenDoor meer in te zetten op een gezonde levensstijl, zouden veel Belgen die nu cholesterolremmers ­nemen die pillen niet meer nodig hebben. Statines worden te makkelijk voorgeschreven, zeggen experts, zonder eerst de alternatieven te proberen. Hun nut wordt ook overschat: meer dan de helft van de ­gebruikers neemt ze niet zoals het hoort.
16/01 11u30  Schandaal N-VA-raadslid in Mechelen legt pijnpunt bloot: schijn van willekeur rond humanitaire visaDuizenden euro’s moesten de leden van de christelijke minderheid in Syrië en Irak neertellen om een humanitair visum te bemachtigen. Dat werd dan geleverd door het Mechelse N-VA-gemeenteraadslid Melikan Kucam. Hij is nu opgepakt en zit in de cel. De affaire legt enkele pijnpunten van de procedure bloot. Er zijn namelijk geen duidelijke criteria om te beslissen wie een visum krijgt. Daardoor hangt er altijd een schijn van willekeur rond. Hoe werkt het systeem en voor wie is zo’n visum bedoeld?
16/01 11u30  Lingeriecollectie Rihanna onder vuurHaar nieuwste lingeriecollectie ligt amper in de winkel maar toch krijgt zangeres en ontwerpster Rihanna nu al bakken kritiek over zich heen. Reden? De bh’s voor vrouwen met een maatje meer zouden qua stijl te veel verschillen van de ‘gewone’ maten.
16/01 11u15  De gele hesjes van 200 jaar geleden: ‘Peterloo’ schetst aanloop vergeten Brits dramaIn 1819 liep het grondig fout bij een massale protestbijeenkomst van arbeiders in het Engelse Manchester. Met de film ‘Peterloo’ schetst Mike Leigh breedvoerig de aanloop naar dat vergeten drama.
16/01 11u15  Aanslag Joods Museum: opnieuw jurylid afwezig bij start van zitting, probleem met reservejuryledenHet assisenproces over de aanslag van het Joods Museum heeft woensdag op de vierde zittingsdag opnieuw een valse start genomen. Een effectief jurylid moest vervangen worden omdat hij afwezig was, waarna door de verdediging de wraking gevraagd werd voor twee reservejuryleden. Een van hen is de nicht van een speurder in het onderzoek, een ander zat op school met een burgerlijke partij.
16/01 11u00  Agressieve patiënt verminkt transseksuele verpleegsterHet Openbaar Ministerie heeft vier jaar cel geëist tegen psychiatrische patiënt Ilyas C. (29) wegens verminking van een transseksuele verpleegster. C. greep de vrouw, die nog in transitie was, zo hard in het kruis dat een teelbal verwijderd moest worden.
16/01 11u00  Guy Cassiers neemt eind 2021 afscheid van Antwerps theatergezelschap ToneelhuisGuy Cassiers (58) stopt eind 2021 als artistiek directeur van Toneelhuis, na vijftien jaar aan het hoofd te hebben gestaan van het Antwerpse theatergezelschap dat de Bourlaschouwburg als thuisbasis heeft.
16/01 11u00  Turnster krijgt een 10 na swingende oefening die zelfs collega’s aan het dansen krijgtDe 21-jarige Amerikaanse turnster Katelyn Ohashi pakte dit weekend uit met een sensationeel optreden tijdens de Collegiate Challenge in Anaheim. Ze kreeg een 10 op 10 voor haar grondoefening. Tijdens haar finale nummer springt ze moeiteloos keer op keer recht na een perfecte split. Met haar spontane dansmoves krijgt ze zelfs haar collega’s aan het dansen. Het zal u dan ook niet verbazen dat ze met de overwinning naar huis gaat. De beelden spreken voor zich.
16/01 11u00  Peeters: “Francken besliste in alle autonomie, hij stond daar ook op”Volgens CD&V-vicepremier Kris Peeters is de affaire rond het Mechels gemeenteraadslid Melikan Kucam en de humanitaire visa bij de regering “als een bom ingeslagen”. Hij zegt ook dat de toekenning van humanitaire visa nooit op de regeringstafel is gekomen, omdat de toenmalige staatssecretaris Theo Francken (N-VA) daar in alle autonomie over besliste “en daar ook op stond”.
16/01 11u00  Antwerps koppel in ‘Eviva Espana’: “In de zomer ontvangen we gasten, in de winter hoeden we schapen”Ze moesten eerst vier jaar in een stacaravan wonen, bezitten niks meer in België en het dichtstbijzijnde dorp is “één groot bejaardentehuis”, maar Bart Grandry uit Mortsel en Gwen Coppens uit Vremde (Boechout) moesten en zouden hun Spaanse droom waarmaken. Vandaag ontvangt het koppel in de zomer gasten op hun ecologisch domein in Extremadura, in de winter hoeden ze zestig schapen. “We missen onze roots steeds minder.”
16/01 11u00  Rapper in Studio Brussel-wedstrijd hangt 28 maanden cel boven het hoofdRapper met een ‘bad attitude’. Zo mag je de 27-jarige Hasselaar Fabrice Munsi noemen. Onder de artiestennaam MVNSI heeft hij intussen de finale van de wedstrijd De Nieuwe Lichting op Studio Brussel bereikt. Maar dinsdag stond de rapper terecht in de Hasseltse rechtbank. Eerder liep hij ook al veroordelingen op voor een overval, diefstal, afpersing en het uitdelen van slagen.
16/01 11u00  David Goffin blik vooruit op tweede, verraderlijke wedstrijd op Australian Open: “Geen paniek”David Goffin (ATP 22) wil donderdag de poorten van de derde ronde open beuken op het Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen.
16/01 11u00  Belgische trucker Yves Rutten definitief uit Dakar-rally gezetYves Rutten, Franco Christophe en Peter Convents (Ford) zijn niet meer van start gegaan in de achtste etappe van de Dakar. De wedstrijdleiding zette hen uit koers omdat ze onderweg te veel waypoints gemist hadden. Voor diezelfde reden was het trio na afloop van de eerste etappe ook al uit koers gezet. Yves Rutten maakte zondag echter dankbaar gebruik van een nieuw reglement dat vroege opgevers de kans geeft om na de rustdag opnieuw van start te gaan.
16/01 11u00  Iconische Tabi-schoen van Maison Margiela krijgt sneakerversieMartin Margiela pakte in 1989 uit met een opvallende laars met daarin vooraan een soort van hoef: de Tabi. Nu, dertig jaar later, is die aan een revival bezig én wordt er een sneakerversie van uitgebracht.
16/01 10u45  Speel zelf mee in ‘De Dag’: Vier-serie krijgt interactieve gedaante in Antwerpse VR-locatie The ParkGoed nieuws voor wie niet genoeg kan krijgen van ‘De Dag’: vanaf volgende week kan je zélf meespelen in de tv-serie van Jonas Geirnaert en Julie Mahieu, althans in virtual reality. Via de VR-bril ga je deel uitmaken van de speciale eenheid van de politie die de gijzeling in een bank tot een goed einde moet brengen.
16/01 10u45  Kate Middleton kiest voor stoere wandelschoenenKate Middleton liet voor haar bezoek aan de tuinen van King Henry’s Walk haar elegante stiletto’s achterwege en koos voor een stevig paar wandelschoenen. De hertogin van Cambridge speelt daarbij in op de trend van het winterseizoen.
16/01 10u30  Ian Thomas (21) heeft nieuw carrièreplan: “Ik heb nu een hoop meer levenservaring”Amerika? Over and out! De Vlaamse Justin Bieber? Lang verleden tijd! De oude Ian Thomas (21) is niet meer, lang leve de nieuwe. Dat was de boodschap achter de showcase die Ian Thomas gisteravond in het Antwerpse Felix Pakhuis gaf.
16/01 10u30  Transfer van Mousa Dembélé krijgt vorm: Rode Duivel en entourage in China aangekomenDe transfer van Mousa Dembélé naar Guanghzou R&F krijgt vorm. Gisteren zette de Rode Duivel met zijn zaakwaarnemers Yama Sharifi en Tom De Mul van A-Group voet op Chinese bodem. De onderhandelingen zitten in de laatste rechte lijn. Zo is er al een tijdstip vastgelegd voor de medische keuring, in afwachting van een definitief akkoord.
16/01 10u15  Groen: “Als verhaal klopt, is Theo Francken politiek verantwoordelijk”Indien het verhaal over de rol van Mechels gemeenteraadslid Melikan Kucam (N-VA) bij de toekenning van humanitaire visa klopt, dan is voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) politiek verantwoordelijk. Dat zegt Kamerlid Wouter De Vriendt van oppositiepartij Groen. “Kucam kon blijkbaar via een connectie op het kabinet, zelf als bevriende N-VA’er bepalen wie een humanitair visum kreeg en wie niet. Uiteraard is Francken dan politiek verantwoordelijk”, aldus De Vriendt.
16/01 10u15  Minderjarigen slaan trambestuurder het ziekenhuis inZes minderjarige kerels, tussen 15 en 17 jaar oud, zijn dinsdagavond opgepakt door interventieploegen van de politiezone Minos (Wommelgem, Mortsel, Wijnegem, Boechout en Borsbeek).
16/01 10u00  Aanslag Joods Museum: opnieuw jurylid afwezig bij start van zitting, zevende jurylid wordt vervangenOp het assisenproces over de aanslag van het Joods Museum moet opnieuw een effectief jurylid vervangen worden. Dat is gebleken bij de start van de vierde zittingsdag. De echtgenote van het zevende jurylid heeft een ongeval gehad en moet geopereerd worden. De man wordt vervangen door het derde reservejurylid. Ook is gebleken dat één van de reservejuryleden de nicht is van één van de politiespeurders die het onderzoek hebben gevoerd.
16/01 10u00  NBA. Titelverdediger Golden State Warriors zet Denver Nuggets op zijn plaats met verpletterende scoreGolden State Warriors heeft dinsdag de topper in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie (NBA) tegen Denver Nuggets op overtuigende wijze met 111-142 gewonnen.
16/01 09u45  Chicago West krijgt voor eerste verjaardag zelfde auto als mama KimChicago, het jongste dochtertje van Kim Kardashian en Kanye West, vierde dinsdag haar eerste verjaardag. Van tante Kourtney kreeg ze al meteen haar eerste auto. Een kleine versie van de neongroene jeep waar mama Kim mee rondrijdt.
16/01 09u30  Trump betaalt “fastfood-feestje” op Witte Huis uit eigen zak. Geen geld door shutdownEen deel van de Amerikaanse begroting is geblokkeerd door onenigheid over de bouw van een muur aan de grens met Mexico - de zogenaamde ‘shutdown’ - en dus heeft Amerikaans president een fastfood-feestje op het Witte Huis uit eigen zak betaald.
16/01 09u30  Ouders maken autostoel niet goed vast, kindje vliegt plots uit rijdende autoEen bestuurder uit het Amerikaanse Minnesota heeft de schrik van zijn leven opgelopen toen hij plots een kind uit de auto voor hem zag vliegen. Gelukkig reageerde hij snel, en sprong hij meteen uit zijn wagen om het meisje van de weg te halen. De ouders hadden het zitje niet goed vastgemaakt, en dat duwde tegen de deurklink. Op die manier kon de autodeur openzwaaien en viel het kindje uit de auto. Het kind is gelukkig ongedeerd.
16/01 09u15  In de Namibische woestijn speelt culthit ‘Africa’ van Toto tot het einde der tijdenIn de Namibische woestijn staat een muziekinstallatie die tot in de eeuwigheid Africa van Toto zal afspelen. Dat is te danken aan de Duits-Namibische kunstenaar Max Siedentopf, de man achter het kunstwerk ‘Toto Forever’.
16/01 09u15  AUSTRALIAN OPEN. Federer stoot door zonder setverlies, ook titelverdedigster Wozniacki blijft foutloosRoger Federer heeft zich zonder setverlies geplaatst voor de derde ronde van de Australian Open, al had hij de nodige moeite om afstand te nemen van de Brit Daniel Evans. Bij de vrouwen bleef ook titelverdedigster Caroline Wozniacki foutloos.
16/01 09u15  River Island trekt stekker uit enige winkel in ons landDe Britse winkelketen River Island heeft bekendgemaakt dat het al haar winkels in de Benelux zal sluiten en dus betekent dat ook het einde voor het enige filiaal in ons land. Voortaan zullen de kleren enkel nog via de webshop te verkrijgen zijn.
16/01 09u15  ‘Woordvoerder’ van Bourgeois: “Geert wil niet naar Europees Parlement, dat is tien minuten stappen van hier”De stoelendans bij de N-VA van de afgelopen dagen veroorzaakte heel wat ophef. Bart De Wever wil Vlaams minister-president worden, Geert Bourgeois wordt in mei de lijsttrekker van N-VA voor Europa. De huidige minister-president wilde niet reageren, maar ‘De Ideale Wereld’ kreeg wel zijn woordvoerder te pakken. Die had een mooie bijnaam voor Bourgeois, maar kreeg op het einde van zijn ‘interview’ nog een opvallende verrassing.
16/01 09u00  CERN wil vier keer grotere deeltjesversneller bouwenIn het Zwitserse Genève bevindt zich nu al de grootste deeltjesversneller ter wereld, maar de natuurkundigen van het Europees Centrum voor Deeltjesonderzoek (CERN) hebben een nog veel groter project in petto. Ze willen een “Future Circular Collidor” (FCC) bouwen, die vier keer groter is dan de de huidige LHC-cyclotron en 24 miljard euro zou kosten, blijkt uit een conceptstudie.
16/01 09u00  14 doden bij aanslag op luxehotel, “alle terroristen uitgeschakeld”Bij de aanslag op een hotelcomplex in de Keniaanse hoofdstad Nairobi zijn 14 mensen om het leven gekomen. Dat blijkt uit een nieuwe balans die gecommuniceerd werd in een tv-toespraak door de Keniaanse president Uhuru Kenyatta. Bij de aanslag werd een door Amerikanen georganiseerde conferentie geviseerd, maakte politiewoordvoerder Mawira Mungania woensdag bekend. Die conferentie zou aanvankelijk in het luxehotel plaatsvinden, maar werd in laatste instantie verplaatst naar een andere locatie. Woensdagochtend werden bij een vuurgevecht tussen de veiligheidsdiensten en de terroristen ook alle jihadisten ‘geëlimineerd’.
16/01 08u45  Monsterboete van 8.000 euro voor bestuurder van uitzonderlijk vervoer: “Platen en balken lagen gewoon los op voertuig”De politie heeft dinsdag een uitzonderlijk transport tegengehouden op de Steenweg op Blaasveld in Mechelen. De bestuurder en het voertuig waren in overtreding met heel wat regels en wetten, samen goed voor bijna 8.000 euro aan boetes.
16/01 08u30  Radio-icoon Lutgart Simoens (90) zegt openbaar leven vaarwelLutgart Simoens, een van Vlaanderens meest geliefde en gerespecteerde radiopersoonlijkheden, heeft besloten het openbare leven vaarwel te zeggen.
16/01 08u30  CEO Antwerpse haven: “Stel de Brexit uit”Jacques Vandermeiren, CEO van het Antwerpse Havenbedrijf, pleit ervoor om de Brexit uit te stellen. Afgelopen dinsdag besliste het Britse parlement om de Brexit van premier Theresa May te verwerpen, het is onduidelijk of er nu toch nog een harde Brexit aankomt.
16/01 08u15  SP.A’er Peter Vanvelthoven zegt politiek vaarwelSP.A-boegbeeld Peter Vanvelthoven stopt volledig met politiek. Dat bericht Het Belang van Limburg dinsdagavond laat.
16/01 08u00  Advocaten Nemmouche lanceren complottheorie: “Geen aanslag, wel afrekening”Vier jaar lang had Mehdi Nemmouche aangekondigd dat hij op het proces zijn waarheid zou vertellen over wat er echt gebeurd is in het Joods Museum. Maar gisteren zweeg hij, terwijl zijn advocaten alles uit de kast haalden om te bewijzen dat Nemmouche niet de dader kon zijn van de aanslag in mei 2014.
16/01 07u45  15 doden bij aanslag op luxehotel: “Aanvallers viseerden Amerikaanse conferentie”Bij de aanslag op een hotelcomplex in de Keniaanse hoofdstad Nairobi werd een door Amerikanen georganiseerde conferentie geviseerd, maakte politiewoordvoerder Mawira Mungania woensdag bekend. Die conferentie zou aanvankelijk in het luxehotel plaatsvinden, maar werd in laatste instantie verplaatst naar een andere locatie.
16/01 07u30  Zo kies je het juiste sportondergoedStaat ‘vaker een bezoekje brengen aan de fitness’ ook op jouw lijstje met goede voornemens? Begin bij het juiste sportondergoed! Van type sportbeha tot de perfecte slip, zo kies de juiste lingerie voor jouw work-out.
16/01 07u30  Opsteker voor Van Avermaet: Bevin wint verrassend in Tour Down Under na contact tussen Philipsen en SaganGoed nieuws voor Greg Van Avermaet: de nul is nu al van het bord voor zijn nieuwe ploeg Team CCC nadat Patrick Bevin verrassend de sprint won in de tweede etappe van de Tour Dwon Under.
16/01 07u15  “Voormalig Mexicaans president Nieto kreeg smeergeld van El Chapo”Volgens een getuige op het proces tegen de Mexicaanse drugsbaron Joaquin Guzman, bijgenaamd ‘El Chapo’, heeft die een massa smeergeld betaald aan de vorige president van Mexico, Enrique Peta Nieto. Het zou mogelijk gaan om 100 miljoen dollar (ruim 87 miljoen euro), bleek dinsdag op het proces in New York.
16/01 07u15  Canada vraagt genade voor terdoodveroordeelde landgenoot in ChinaCanada heeft een formeel genadeverzoek ingediend voor de Canadees die in China de doodstraf heeft gekregen voor drugshandel, bevestigde minister van Buitenlandse Zaken Chrystia Freeland.
16/01 07u15  Verdachten van miljoenenfraude mogen proces afkopenNiemand moet nog terechtstaan voor een miljoenenfraude rond de ontwikkeling van de grote bedrijvensite Pullaar langs de A12 in Puurs. Het parket van Antwerpen bevestigt woensdag in De Tijd dat de zaak is afgesloten met een minnelijke schikking. Door de afkoopsom staakt het parket de vervolgingen voor misdrijven zoals het vormen van een criminele organisatie, belastingfraude, witwassen en valsheid in geschrifte.
16/01 07u00  Headroom vangt bot bij toekennen subsidies: “Ik kan hier niet oneindig geld blijven instoppen”Minister van Cultuur Sven Gatz heeft bijna 1.800.000 euro toegekend aan culturele projecten in Vlaanderen. Uiteindelijk werden 128 dossiers positief beoordeeld door de minister. De multifunctionele ruimte Headroom vist achter het net. Een beslissing die mogelijk kwalijke gevolgen heeft voor het initiatief dat in 2017 het licht zag.
16/01 07u00  Hans Bombeke: “Bij de geboorte van mijn kinderen gaf ik geen suikerbonen, maar bier”Met de opening van Dr. Beer op het Eilandje heeft het aanbod voor bierkenners en -toeristen nog een extra boost gekregen. Hans Bombeke (58), al dertien jaar voorzitter van de vzw Antwerps Biercollege en organisator van Modeste Bierfestival, weet als geen ander hoe bieramateurs opfleuren in de Koekenstad. “Toen ik twintig jaar geleden uitlegde dat toeristen speciaal naar hier kwamen, werd ik uitgelachen.”
16/01 02u15  Brexit of niet, kleine bedrijven zijn niet klaar: “Veel kmo’s zullen handel met VK simpelweg stopzetten”Een harde of een zachte Brexit: heel wat bedrijven, en vooral kmo’s, zijn nog niet klaar voor de eventuele nieuwe grens. Dat zegt Alfaport, de koepel van Antwerpse private haven­bedrijven.
16/01 02u15  Prijs tatoeages bepaalt voortaan mee hoeveel loonstijging u krijgtDe indexkorf is aangepast. Eén aanpassing springt alvast sterk in het oog: voortaan zal ook de prijs van tatoeages mee bepalen hoeveel loonstijging u krijgt. Het toont hoe snel de markt is gegroeid.
16/01 02u15  “Minstens drie” Red Lions verdacht van illegaal gokken op eigen hockeywedstrijden: “Wie dat doet, gaat eruit”De Kansspelcommissie onderzoekt een twintigtal matchen van onze nationale hockeyploeg sinds 2015. Het vermoeden: “minstens drie” Red Lions, onlangs nog als helden onthaald op de Brusselse Grote Markt na hun wereldtitel, gokten de voorbije jaren op eigen wedstrijden. “Natuurlijk zijn we verrast. We weten dat we niet mogen gokken op eigen wedstrijden.” Ook de Antwerpse hockeyclubs zijn overdonderd.
16/01 02u15  Aantal bezoeken aan bibliotheken neemt weer toe ondanks digitaliseringDe bibliotheek is niet overbodig geworden in onze digitale wereld. Integendeel, mensen gaan vaker en langer naar de bib. En niet alleen voor het lenen van een boek maar ook voor lezingen, een concert of om elkaar te ontmoeten.
16/01 02u15  Jongeren vinden Facebook niet meer cool, Instagram wel: meer celebrities én geen ouders die meekijkenUit cijfers van analysebureau NapoleonCat blijkt dat meer Belgische tieners actief zijn op Instagram dan op Facebook. “Facebook is niet meer cool voor jongeren.”
16/01 02u15  Zware nederlaag voor May: parlement stemt Brexit-akkoord overweldigend weg, einde saga nog niet in zichtZoals verwacht heeft het Britse parlement gisteravond het Brexit-akkoord afgekeurd dat premier Theresa May onderhandelde met de EU. Meer dan dubbel zoveel parlementsleden stemden tegen als voor. Een historische nederlaag voor May, wier regering vandaag al kan vallen. Een definitief einde van de Brexit-saga is nog maar eens uitgesteld.
16/01 02u15  Na furie gele hesjes: Franse president Macron reist twee maanden door eigen land om naar burgers te luisterenIn het kleine Grand-Bourgtheroulde, in de regio Normandië, is president Macron gisteren aan zijn Grand Débat National begonnen. Twee maanden zal hij het land doorkruisen om te luisteren naar lokale stemmen, om te weten te komen wat er volgens de Fransen moet veranderen. De belaagde president hoopt nu antwoorden te vinden op de furie van de gele hesjes in de vorm van een “nieuw sociaal contract”. Als bonus kan hij zijn imago misschien wat opkrikken.
16/01 02u15  Nokia Bell schrapt 107 jobs in Antwerpen: bedrijf wil werknemers herpositionerenOpnieuw banenverlies in Vlaanderen. Nokia Bell, met zetel in Antwerpen, schrapt tegen eind dit jaar 107 jobs. Voor de toeleverancier van apparatuur voor de telecomsector is het de zoveelste keer dat er jobs sneuvelen.
16/01 02u15  Rijkste Brit kiest Antwerpen voor zijn grootste investering ooit en looft troeven Antwerpse havenHet Britse chemiebedrijf Ineos investeert tegen 2024 drie miljard euro in twee nieuwe fabrieken in Lillo. Die investering kondigde Jim Ratcliffe (66), de rijkste Brit en eigenaar van Ineos, zelf aan op een persconferentie in Antwerpen.
16/01 02u15  Chocolate Nation opent in Antwerpen: grootste chocolademuseum ter wereld staat op AstridpleinHet walhalla voor chocoladeliefhebbers vindt u voortaan op het Koningin Astridplein in Antwerpen. In het voormalige Aquatopia opende afgelopen weekend Chocolate Nation de deuren, het grootste museum in zijn soort ter wereld. Het beleveniscentrum neemt u mee langs het hele traject, van cacaoboon tot afgewerkt product, van pralines en repen tot bier op basis van de zoete lekkernij. Een museum om vingers en duimen bij af te likken, dus. En dat mag u letterlijk nemen, want een team van chocolatiers zorgt voor bijzondere proevertjes onderweg.
16/01 02u15  Vanaken en Vormer, de gedoodverfde nieuwe en oude Gouden Schoen: “Ik hou sowieso niet van te veel aandacht”Hans Vanaken (26) kan vanavond geschiedenis schrijven voor Club Brugge. Nog nooit eerder ging de trofee van de Gouden Schoen drie jaar op rij naar een speler van blauw-zwart. Wij brachten de uittredende Gouden Schoen samen met de gedoodverfde nieuwe. Ruud Vormer (30): “Ik zou het heel vreemd ­vinden als Hans hem niet wint.”
16/01 02u15  Antoine Bernier (Antwerp) trekt voor zes maanden naar Lisp: “Tijd om met de grote jongens te voetballen”Lierse Kempenzonen blijft zich versterken. De Pallieters haalden met Antoine Bernier gisteren een vijfde wintertransfer binnen. De 21-jarige Bernier is een flankspeler, die voor zes maanden gehuurd wordt bij Antwerp.
16/01 02u15  Antwerpen krijgt twee burgemeesters: titelvoerend en waarnemend, wat houdt dat in?Is een waarnemend burgemeester ook baas van de politie? Moet die de eed afleggen bij de gouverneur? En behoudt de titelvoerend burgemeester zijn burgemeesterswedde? We zochten het voor u uit.
16/01 02u15  STANDPUNT. Waarom vonden officiële instanties herdenking voor ontploffing Paardenmarkt niet nodig?Waarom heeft geen enkele schepen of ambtenaar, geen enkel gemeenteraadslid, geen enkele instantie of organisatie eraan gedacht om even stil te staan bij de grote gasontploffing die precies een jaar geleden drie huizen op de Antwerpse Paardenmarkt wegblies? Waarom vond niemand het nodig om uit respect voor de slachtoffers en hun nabestaanden, voor de mensen die hun huis zijn kwijtgeraakt, een kleine herdenking op poten te zetten? Omdat er geen terroristen of andere daders in het spel zijn? Omdat er máár twee slachtoffers gevallen zijn? We herdenken zoveel, en vaak met zo veel emotie, maar deze ramp is in één jaar tijd in de vergetelheid geraakt.
16/01 02u15  Schooldirecties uiten kritiek op digitaal platform: “Ouders kiezen voor onze school, maar ze hangen af van loting”Directies van verschillende secundaire scholen in de stad Antwerpen zijn niet te spreken over hun verplichte deelname aan Meld Je Aan (MJA). “Wij deden vorig jaar niet mee en hadden geen kampeerders”, zegt Cécile Veraert van het OLV-college. “Ouders kozen specifiek voor ons project, maar dat kan nu niet meer. Het hangt af van loting.”
16/01 02u15  Werken op Plantin en Moretuslei starten: binnen twee jaar heeft drukke baan breder fietspad en eigen trambeddingOp de drukke Plantin en Moretuslei starten eind deze maand de eerste voorbereidende werken van een grotere heraanleg. Begin 2021 zouden er twee meter brede fietspaden moeten liggen, en zou ook de chaos in de Provinciestraat moeten verminderen.
16/01 02u15  Proces tegen gooiers vuurwerkbom in Bosuil uitgesteld: slachtoffers vragen extra onderzoekHet proces tegen twee Antwerp-supporters die ervan worden ervan verdacht een zware vuurwerkbom tot ontploffing te hebben gebracht in het Bosuilstadion, is uitgesteld op vraag van de slachtoffers. Zij vragen bijkomend onderzoek.
16/01 02u15  Bedrijf geeft overleden werknemer eigen straatWijnegem heeft er een straat bij. Tot ontroering van zijn weduwe Manuela en kinderen Bjorn en Nikkie onthulden de werknemers van Erea tijdens de nieuwjaarsreceptie van het bedrijf het bord van de Patrick Wuytackstraat, uit eerbetoon voor hun vorig jaar onverwacht overleden collega.
16/01 02u15  Scholen positief over experiment schoolstratenNiet toevallig in de Sint-Johannastraat en de Adolf Mortelmansstraat experimenteert de gemeente sinds kort met schoolstraten. Die worden nu elke dag, zowel bij het begin als bij het einde van de lessen, exclusief voorbehouden voor stappende en fietsende scholieren. De Sint-Johannaschool én Het Oogappeltje spreken van een succes.
16/01 02u15  Klacht over verkiezingscampagne N-VA in Herentals naar Raad van StateDe oppositiepartijen sp.a, Groen, Open Vld en HA stappen met hun klacht over de verkiezingscampagne van N-VA naar de Raad van State. “De behandeling van het dossier door de Raad voor Verkiezingsbetwistingen was een farce”, meent raadslid en advocaat Peter Verpoorten.
16/01 01u15  Uitbater buurtsupermarkt op Turnhoutsebaan focussen met vernieuwde winkel op bio, vers en lokaal“Na ons 35-jarig jubileum hebben we getwijfeld: uitbollen of opnieuw beginnen?” zegt Joost Sierens, zaakvoerder van de Carrefour op de Turnhoutsebaan. “Met deze renovatie, de eerste in vijftig jaar, kiezen we opnieuw voluit voor deze buurt én voor de baan.”
16/01 01u15  Ingenieur ontwerpt bordspelvariant sudoku: "Ode aan denksport én ambachtskunst”Veertig jaar nadat de Amerikaanse architect Howard Garns sudoku heeft uitgevonden, heeft de Wommelgemse ingenieur op rust Garvey De Swaef een spelbord ontwikkeld van de bekende cijferpuzzel, die dagelijks ook in uw krant terug te vinden is. “Ik was het turen naar die kleine cijfertjes beu”, verklaart De Swaef zijn motivatie.
16/01 01u15  Tandarts met pensioen schenkt volledige praktijk aan GambiaHet West-Afrikaanse land Gambia is binnenkort een volledig tandartsenkabinet rijker. Schenker van dienst is tandarts Anne Deleu uit Turnhout die onlangs met pensioen is gegaan. Vzw Warme Gloed, die eerder ook al ziekenhuisbedden en een brandweerwagen naar Afrika verscheepte, haalde het tandartskabinet op en stuurt het binnenkort richting Gambia.
16/01 01u15  Ingestorte tent op Wintersalon heeft zware gevolgen: doek valt voor organisator Markt EventsDe handelsrechtbank in Turnhout sprak dinsdag het faillissement uit van de vzw Markt Events. Dat betekent het definitieve einde van de vereniging die enkele jaren de kerstmarkt in Turnhout organiseerde.
15/01 23u45  Giants met één been in achtste finales Champions League na vlotte zege tegen Tsjechische kampioenTelenet Giants Antwerp heeft met een schitterende reactie de blamage tegen Oostende uitgeveegd. De Giants wonnen in de Champions League met 85-72 van CEZ Nymburk, staat positief ten opzichte van de Tsjechische kampioen en ruikt met nog drie speeldagen op de teller de 1/8ste finales. Als Dijon vandaag verliest in AEK Athene is een stek in de Last 16 al een feit. Wat een debuut van de Sinjoren in het kampioenenbal.
15/01 23u30  Verhofstadt vindt dat Britten kleur moeten bekennen: “Tijd om te horen wat Britse parlementsleden dan wél willen”“Het Britse parlement heeft duidelijk gemaakt wat het niet wil. Het is nu tijd om erachter te komen wat de parlementsleden dan wél willen. In tussentijd moeten de burgerrechten gevrijwaard worden.” Dat zegt Europees Parlementslid Guy Verhofstadt (Open VLD) dinsdag.
15/01 22u00  Reacties na zware nederlaag premier May: “Wie durft zeggen wat de enige positieve oplossing is?”Het regent reacties na de verpletterende nederlaag die premier May leed in het Britse lagerhuis. Haar brexit-deal werd met een historische meerderheid weggestemd. EU-president Donald Tusk reageerde binnen drie minuten nadat de Brexitdeal afgeschoten werd.
15/01 22u00  Giants verzekeren zich van achtste finales Champions League na vlotte zege tegen Tsjechische kampioenTelenet Giants Antwerp heeft dinsdagavond de pijnlijke nederlaag van afgelopen weekend tegen Oostende doorgespoeld. De Giants wonnen hun elfde wedstrijd van de groepsfase van de Champions League van de Tsjechische CEZ Nymburk en verzekert zich zo van een plaats in de achtste finales. De Giants gingen er op en er over in het vierde kwart en wonnen met 85-72.
15/01 21u45  Edegemnaar naar eigen begrafenis gelokt in ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’: “Terwijl ik net mijn tante de laatste groet had gebracht”Hij werd er erg emotioneel van, Steven Vivet (32), toen hij maandag in ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’ op zijn eigen begrafenis belandde. Een heftige manier om hem duidelijk te maken dat hij moet stoppen met roken. Maar er was nóg een reden waarom de begrafenistoespraak van zijn zoon Senne (7) zo hard aankwam, vertelt de Edegemnaar: “Ik was juist mijn tante de laatste groet gaan brengen.”
15/01 21u45  Eva De Roovere en Wim PunkThe Skinny Genes met Eva De Roovere en Wim Punk geven zaterdag 9 februari om 20.30u een concert in de Kapel aan de Handelslei 167 in Zoersel. Wim Punk is bekend van The Wolf Banes, Eva De Roovere van haar hits als ‘Fantastig Toch’. Het concert start om 20.30u. Kaarten in voorverkoop kosten 13 euro, aan de kassa 15 euro. Info via gemeente@zoersel.be of tel. 03-298.00.00
15/01 21u30  Zó zag u de Onze-Lieve-Vrouwetoren nog nooit eerderPhilippe Muyters (N-VA) bracht gisteren een werkbezoek aan Groep Maes op de Boudewijnlaan in zijn hoedanigheid van minister van Economie en Innovatie. Het Puls bedrijf is altijd een vernieuwer geweest. Een van de meest innovatieve takken van Groep Maes uit Pulle is Aetos Drones, gespecialiseerd in industriële toepassingen met drones. Onlangs bracht het de Onze-Lieve-Vrouwetoren gedetailleerd driedimensionaal in beeld aan de hand van vijfduizend dronebeelden.
15/01 21u15  Nederlaag voor Theresa May: Brits parlement verwerpt brexitdealHet Britse parlement heeft zich met 432 tegen 202 stemmen gekant tegen het akkoord dat premier Theresa May met de Europese Unie had bereikt over de voorwaarden voor het vertrek van haar land. De afwijzing van de parlementsleden vormt een dreun voor May en versterkt de politieke onzekerheid over het brexit-proces.
15/01 21u15  Zeker zes doden bij aanslag op hotelcomplex in Keniaanse hoofdstad NairobiIn de Keniaanse hoofdstad Nairobi zijn bij een terroristische aanslag in een hotel- en bedrijvencomplex minstens zes doden en dertig gewonden gevallen. Vier gewapende mannen drongen het complex binnen en losten geweerschoten. Er waren ook twee ontploffingen te horen, waardoor drie auto’s op de parking in brand vlogen. De Somalische terreurgroep al-Shabaab heeft de aanslag al opgeëist. De aanslag is nog steeds aan de gang: de politie probeert de daders te overmeesteren.
15/01 21u00  LIVE. Nederlaag voor Theresa May: Brits parlement verwerpt brexitdealHet Britse parlement heeft zich met 432 tegen 202 stemmen gekant tegen het akkoord dat premier Theresa May met de Europese Unie had bereikt over de voorwaarden voor het vertrek van haar land. De afwijzing van de parlementsleden vormt een dreun voor May en versterkt de politieke onzekerheid over het brexit-proces.
15/01 20u45  LIVE. Belandt het brexitakkoord van Theresa May definitief in de prullenmand?De leden van het Britse Lagerhuis gaan zich dinsdagavond eindelijk kunnen uitspreken over het brexit-akkoord dat premier Theresa May met de EU overeengekomen is. Aanvankelijk stonden er vier amendementen ter discussie, maar intussen zijn drie van die amendementen ingetrokken. Enkel het amendement over de backstop, wat een harde grens tussen Noord-Ierland en Ierland moet vermijden, zal ter stemming voorgelegd worden.
15/01 20u30  VIDEO. ‘Timtation’ is tegenwoordig ramenwasser: “Ik dacht dat het veel gemakkelijker was”Als Tim Wauters (31) van ‘Temptation Island’ niet aan het feesten is, is hij naarstig aan het werk. ‘Timtation’ sopt tegenwoordig de ramen van het Aalsterse stadhuis en krijgt veel aandacht. “Ik ben altijd vriendelijk, iedereen mag een foto vragen.”
15/01 20u15  VIDEO. Cruciale stemming over brexit: Premier May lijkt veroordeeld tot verpletterend verlies. Wat nu?De leden van het Britse Lagerhuis gaan zich dinsdagavond eindelijk kunnen uitspreken over het brexit-akkoord dat premier Theresa May met de EU overeengekomen is. Er zal tevens over vier amendementen gedebatteerd worden.
15/01 20u15  Spreekt N-VA echt “oorlogstaal” of is het gewoon peptalk? “De Wever is niet harder dan anders”“Oorlogstaal”, noemt Kris Peeters (CD&V) de speech waarin Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) aankondigde voor het Vlaams minister-presidentschap te gaan. “De Antwerpse verkiezingen gingen er véél harder aan toe”, vindt communicatie-expert Fons Van Dyck. “Deze oppeppende praat hoor je ieder weekend in de kleedkamer van een sportclub.”
15/01 20u00  Nu ook spijbelactie voor klimaat in Antwerpen én ook Kempense leerlingen “brossen voor de bossen”De schoolstaking die vorige week zo’n drieduizend leerlingen op de been bracht in de straten van Brussel, krijgt navolging in Antwerpen. Ook hier roepen scholieren op om elke donderdag te spijbelen voor het klimaat. Plaats van afspraak is de Groenplaats, waar naar schatting een paar honderd studenten zullen samenkomen. Intussen wordt ook in de Turnhoutse scholen een schoolstaking opgezet voor het klimaat. De Kempense delegatie vertrekt donderdagochtend vanuit Turnhout naar Brussel om daar mee te betogen.
15/01 19u45  De zompigste straat van de regio moet wel in Zandvliet liggenDe bewoners van de Kleine Stoppelbergen in Zandvliet zijn het hartsgrondig beu. Hun straat, waar zo’n elf gezinnen wonen, lijkt meer op een modderpoel dan op een straat. De Kleine Stoppelbergen was altijd al een zandweg, maar sinds de riolering een jaar geleden vervangen werd, is het erger dan ooit. Passanten rijden zich voortdurend vast, en dat gebeurde dinsdagmiddag opnieuw voor het oog van de ATV-camera.
15/01 19u30  Nieuwe aanvaller voor HeistKSK Heist heeft de 24-jarige flankaanvaller en linksvoetige Leo Njengo aangetrokken. Hij wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van OH Leuven. Njengo werd door OHL weggeplukt bij Dessel waar hij 2,5 jaar geleden in de heenronde tien keer scoorde. In Leuven kon hij (nog) niet doorbreken.
15/01 19u30  Guido Belcanto krijgt bord met enorme emotionele waarde cadeau van zoon: “Heel ontroerend, echte vaderliefde”Voor ‘Buurman, wat doet u nu?’ op Eén trok Cath Luyten met Guido Belcanto naar Wortel. Daar vond hij het bord van In de Verzekering Tegen Dorst, de naam van het café dat Guido’s ouders in de jaren vijftig uitbaatten. Dankzij zijn zoon Floris Versmissen kwam het bord nu echt in zijn bezit.
15/01 19u15  De Wever blij nu Antwerpse haven definitief grootste Europese chemie-investering in 20 jaar binnenhaalt: “Vertrouwen in vooruitgang”In het Havenhuis van Antwerpen heeft de CEO van chemiegroep Ineos dinsdag een overeenkomst getekend voor een mega-investering van 3 miljard euro in de Antwerpse haven. De bouw van twee gespecialiseerde fabrieken zal 400 directe nieuwe jobs opleveren.
15/01 19u15  Drama voor Tottenham: club moet topschutter Harry Kane minstens anderhalve maand missenHarry Kane is minstens tot begin maart buiten strijd met een blessure aan zijn linkerenkel. Tottenham, dat het nieuws aankondigde op de clubwebsite, zag zijn steraanvaller zondag uitvallen in de verloren partij (0-1) tegen Manchester United.
15/01 19u00  De Wever opgelucht nu Antwerpse haven definitief grootste Europese chemie-investering in 20 jaar binnenhaalt: “Vertrouwen in vooruitgang”In het Havenhuis van Antwerpen heeft de CEO van chemiegroep Ineos dinsdag een overeenkomst getekend voor een mega-investering van 3 miljard euro in de Antwerpse haven. De bouw van twee gespecialiseerde fabrieken zal 400 directe nieuwe jobs opleveren.
15/01 18u45  Mechels N-VA-gemeenteraadslid verdacht van mensensmokkel, Francken voelt zich “misbruikt”Het parket voert een onderzoek naar het Mechelse gemeenteraadslid Melikan Kucam. De N-VA’er wordt ervan verdacht geld te hebben gevraagd aan verschillende Assyrische vluchtelingen die door België uit conflictgebieden geholpen werden. De bedragen die Kucam geïnd zou hebben variëren tussen de 2.000 en 10.000 euro.
15/01 18u30  Antwerpenaar riskeert drie jaar cel voor zware slagen aan agent, die twee jaar na de feiten nog de gevolgen draagtJohnny E. uit Antwerpen moest dinsdag voor de rechter verschijnen, omdat hij een politie-inspecteur tegen het hoofd en de borst had gestampt. Het slachtoffer is daardoor vijf procent blijvend arbeidsongeschikt en kan niet meer bij de interventiedienst werken. Het openbaar ministerie vorderde 3,5 jaar cel.
15/01 18u30  Sp.a vraagt psychologische begeleiding voor alle gevangenen: “Voedingsbodem voor radicalisering”Sp.a wil dat de geestelijke gezondheid van alle gedetineerden systematisch wordt gemonitord. Dat vraagt de partij in een resolutie, gericht aan de Vlaamse regering. Momenteel zijn er 19 voltijdse medewerkers van het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg voor de ruim 6.200 gedetineerden in de Vlaamse en Brusselse gevangenissen. De resolutie werd niet gesteund door de meerderheidspartijen.
15/01 18u15  Vrachtwagen belandt in de berm: geen gewondenIn de Meerseweg in Loenhout (Wuustwezel) is een vrachtwagen dinsdag rond 16 uur in de berm beland. De bestuurder van de vrachtwagen wilde uitwijken voor een tegenligger, maar door de zachte berm ging de vrachtwagen in slowmotion aan het kantelen. De chauffeur kon op eigen houtje uit de cabine klauteren. De takelwerken zullen nog even in beslag nemen, de Meerseweg zou afgesloten zijn tot 19.30 uur.
15/01 18u15  Zeker vijf doden bij aanslag op hotelcomplex in Keniaanse hoofdstad NairobiIn de Keniaanse hoofdstad Nairobi zijn bij een terroristische aanslag in een hotel- en bedrijvencomplex minstens vijf doden gevallen. Vier gewapende mannen drongen het complex binnen en losten geweerschoten. Er waren ook twee ontploffingen te horen, waardoor drie auto’s op de parking in brand vlogen. De Somalische terreurgroep al-Shabaab heeft de aanslag al opgeëist.
15/01 18u15  Nieuwe invulling voor parkings pal in stadscentrum? Dit kan in Mechelen: van wateropslag tot openluchttheaterDoor onder meer zelfrijdende auto’s en de trend naar meer leefbare steden, zijn er in de toekomst mogelijk minder parkings nodig. Masterstudenten architectuur van de Universiteit Antwerpen hebben zich daarom gebogen over de herbestemming van parkeergarages in onze steden. Als testcase gebruikten ze de binnenstad van Mechelen, waar ze in de ondergrond mogelijkheden zien voor musea en tentoonstellingsruimtes, wateropslag en zwembaden, of zelfs columbaria en openluchttheaters.
15/01 17u45  Directielid transportbedrijf Van Moer overleden na ongeval met treinDennie Lockefeer, één van de sterkhouders van het bekende logistiek bedrijf Van Moer is afgelopen weekend overleden. Het directielid van Van Moer lag een maand in coma na een ernstig verkeersongeval in de Antwerpse haven in december. Lockefeer laat een echtgenote en drie dochtertjes achter.
15/01 17u45  VRT excuseert zich voor wissen van logo microfoon VTM NIEUWS in TerzakeHet Canvas-duidingsprogramma ‘Terzake’ heeft zich tegenover de collega’s van VTM NIEUWS verontschuldigd. In de uitzending van ‘Terzake’ van maandag was een beeld te zien vanop de persconferentie van de N-VA waarin het logo op de microfoon van VTM was gewist. “Dat is gebeurd op eigen initiatief van een grafische medewerker en is zeker geen bewuste keuze of strategie van het VRT-programma”, meldt de persdienst van de openbare omroep dinsdagavond.
15/01 17u15  Mechels N-VA-gemeenteraadslid verdacht van mensensmokkelHet parket voert een onderzoek naar het Mechelse gemeenteraadslid Melikan Kucam. De N-VA’er wordt ervan verdacht geld te hebben gevraagd aan verschillende Assyrische vluchtelingen die door België uit conflictgebieden geholpen werden. De bedragen die Kucam geïnd zou hebben variëren tussen de 2.000 en 10.000 euro.
15/01 17u00  Jordanië van Borkelmans ongeslagen na groepsfase in Asian CupVital Borkelmans, bondscoach van Jordanië, heeft dinsdag in Abu Dhabi zijn troepen 0-0 zien gelijkspelen tegen Palestina op de derde speeldag in groep B van de Asian Cup. Jordanië was al zeker van de groepswinst na zeges tegen titelverdediger Australië en Syrië. De Socceroos, met Genk-doelman Danny Vukovic op de bank, verzekerden zich eveneens van een stek in de volgende ronde door met 3-2 te winnen van Syrië.
15/01 16u30  Israëlische duikers zoeken in Donau naar beenderen van Holocaust-slachtoffersZo’n 75 jaar na een schietpartij op Hongaarse joden op de oevers van de Donau-rivier in Boedapest, zijn Israëlische duikers dinsdag begonnen met de zoekacties naar de stoffelijke overschotten van de slachtoffers.
15/01 16u30  Europees Parlement drukt gaspedaal van zelfrijdende wagens inDe Europese Unie moet een versnelling hoger schakelen als ze de wereldleider wil worden op het vlak van de ontwikkeling van zelfrijdende wagens en ander autonoom vervoer. Er zijn meer inspanningen nodig om te garanderen dat de sector voldoende gefinancierd is, dat de veiligheid van de weggebruikers gegarandeerd is en dat de regels met betrekking tot aansprakelijkheid kristalhelder zijn. Dat is de mening van het Europees Parlement, dat dinsdag een resolutie over de kwestie aangenomen heeft.
15/01 16u30  Meisje (2) doodgevroren in tuin bij temperaturen van -8 gradenDe gemeenschap van Newport in het Amerikaanse New Hampshire is in shock. Een tweejarig meisje is immers dood teruggevonden in een tuin in barre temperaturen van 8 graden. Volgens de autoriteiten zou het kindje per ongeluk in het midden van de nacht in de tuin zijn beland.
15/01 16u30  Red Panthers verliezen twee oefenduels tegen DuitslandDe Belgische hockeyvrouwen (FIH 13) hebben zowel maandag als dinsdag een oefenduel verloren van het Duitsland (FIH 5) van bondscoach Xavier Reckinger. In Mannheim verloren de Panthers maandag met 3-0, dinsdag met 4-3. Het team van bondscoach Niels Thijssen bereidt zich voor op de Hockey Pro League.
15/01 16u30  Columniste Fleur van Groningen bevallen van eerste kindjeColumniste, cartooniste en schrijfster Fleur van Groningen is maandag bevallen van haar eerste kindje. Dat laat ze dinsdagnamiddag weten met een babyfoto op haar Instagrampagina.
15/01 16u15  Beroep afgewezen in zaak tegen Guy Van Sande voor verspreiden van kinderpornoDe zaak van kinderporno, waarin onder meer de Edegemse acteur Guy Van Sande naar de correctionele rechtbank van Veurne verwezen werd, kan doorgaan. Dat heeft de kamer van inbeschuldigingstelling in Gent dinsdag beslist. Een andere verdachte was in beroep gegaan tegen de beslissing van de raadkamer tot verwijzing, maar dat beroep is ongegrond verklaard.
15/01 16u15  Agent zet liefste stem op om katje te redden en geeft het een warme thuisAgent Jason Smith uit de Amerikaanse staat Missouri heeft heel wat harten doen smelten door een poesje te redden van een drukke snelweg. Toen de man het verlaten dier had gespot, aarzelde hij niet om zijn patrouillewagen aan de kant te zetten en het dier met een lieve stem te lokken. Maar daar houdt het hartverwarmende verhaal nog niet op: de man was op slag verliefd en besloot het dier te adopteren. En nu zijn Smith en Bella onafscheidelijk, en gaan ze regelmatig samen werken.
15/01 16u15  Gesprongen waterleiding zorgt voor gat in wegOp de Kapellensteenweg in Kalmthout is dinsdagmiddag een gat ontstaan door een gesprongen waterleiding.
15/01 16u15  Aldi opent duurzaam logistiek centrum: “Hoogste onderscheiding, met felicitaties van de jury”Het nieuwe distributiecentrum op de Veedijk in Turnhout, dat Aldi over twee weken in gebruik neemt, is het meest duurzame bedrijfsgebouw van België. Dat bevestigt Lydia Peeters (Open Vld), die dinsdag haar eerste bedrijf inhuldigde als kersvers federaal minister van Energie. Ook voor haar was dit daarom een bijzondere gebeurtenis.
15/01 16u00  Leider Ricky Brabec geeft op met motorbreuk in DakarRicky Brabec, de Amerikaanse leider bij de motoren, heeft met een motorbreuk de Dakar moeten verlaten. Na 56 km gaf zijn motor de geest. De Amerikaan was bezig aan een uitstekende wedstrijd en stak een hand uit naar de eindzege. Adrien Van Beveren (Yamaha) wordt nu virtueel leider.
15/01 16u00  Beklaagde kan zich niet meer herinneren of hij wel heeft ingebroken: 40 maanden cel gevorderdIn Vosselaar zijn verschillende bewoners slachtoffer geworden van inbraken in september en oktober 2018. De 32-jarige dader wist niet meer zeker of hij de inbraken wel gepleegd had. Volgens zijn advocaat hoort hij thuis in de hulpverlening, niet in de cel.
15/01 16u00  Man stalkt ex-vrouw maar zij wil niet dat hij een zware straf krijgtDe 34-jarige Davy H. uit Merksplas stond dinsdag terecht voor belaging en stalking van zijn ex-vrouw, met wie hij ook twee jonge kinderen heeft. De man kon haar nieuwe relatie niet verwerken.
15/01 16u00  Vermeende inbraak leidt tot drugsonderzoekWat begon als een mogelijke inbraak in een woning in Wijnegem is uitgemond in twee arrestaties en een drugsonderzoek.
15/01 15u45  Aanslag op hotelcomplex in Keniaanse hoofdstad opgeëist door terreurgroep: “Mensen schuilen om te overleven”In de Keniaanse hoofdstad Nairobi is een terroristische aanslag aan de gang op een hotel- en bedrijvencomplex. Er vonden minstens twee ontploffingen plaats en getuigen hoorden geweerschoten. Vier gewapende mannen zouden het complex binnengedrongen zijn. Meerdere auto’s staan in brand, de hulpdiensten zijn massaal ter plaatse en mensen vluchten en zoeken dekking. De Somalische terreurgroep al-Shabaab heeft de aanslag al opgeëist.
15/01 15u45  Nederlander die coke van Antwerpen naar Breda vervoerde riskeert negen jaar celDe rechtbank in het Nederlandse Zwolle eist negen en zes jaar celstraf tegen twee mannen die betrokken zouden zijn geweest bij een grote drugssmokkel. Ze zouden een rol hebben gespeeld bij de invoer van 3.800 kilo cocaïne. Tegen de man die de coke van Antwerpen naar Breda vervoerde, eiste het openbaar ministerie de hoogste straf. De andere verdachte zou een loods ter beschikking hebben gesteld.
15/01 15u30  “Oppositiekandidaat Martin Fayulu heeft Congolese verkiezingen gewonnen”, zo blijkt uit gelekte dataOppositiekandidaat Martin Fayulu is met ongeveer 60 procent van de stemmen de duidelijke winnaar van de Congolese presidentsverkiezingen, zo blijkt uit twee verschillende datasets, die de zakenkrant Financial Times (FT) heeft kunnen inkijken. De kiescommissie riep daartegen zijn tegenstander Felix Tshisekedi vorig week uit tot de nieuwe president, terwijl hij volgens de data nog geen 20 procent van de stemmen haalde.
15/01 15u30  Jongeren overvallen winkelier in Wilrijk: “Waarom hangt er geen camera op dit pleintje?”Drie jongeren, waarvan één minderjarige, hebben maandagavond een winkel proberen overvallen op het Kolonel Slaterplein in Wilrijk. Rond 18.30 uur kwamen de drie verdachten binnen in dagwinkel Tottoshop. Eén van hen trok een wapen en hield de uitbater van de winkel onder schot. De politie pakte later maandagavond drie jongeren, waarvan één minderjarige, op.
15/01 15u30  Zoektocht naar peuter die in waterput van 110 meter diep viel, gaat verderIn Spanje gaat de zoektocht naar de 2-jarige peuter verder die zondag in een diepe en erg smalle put was gevallen tijdens een familie-uitje. Hoe het incident zal aflopen, is nog onduidelijk: de kleine Yulen is nog altijd niet gelokaliseerd.
15/01 15u15  “Nemmouche is niet de man die de trekker overhaalde in Joods Museum”: deze zeven elementen moeten dat bewijzen“Mehdi Nemmouche is niet de dader die de trekker heeft overgehaald, bij de executies in het Joods museum”, zo bezwoeren de advocaten van Nemmouche deze middag tegenover de Brussel assisenjury, bij de voorlezing van hun akte van verdediging. “Daarvoor hebben we alle bewijzen in handen.” Ze haalden zeven elementen naar voor, die de onschuld moeten bewijzen van Nemmouche.
15/01 15u15  Aldi-distributiecentrum verhuist naar Turnhout: “Meest duurzame industriegebouw van België”Vlaams minister van Energie Lydia Peeters (Open Vld) huldigt dinsdag aan de Veedijk in Turnhout een nieuw distributiecentrum van supermarktketen Aldi in. Het centrum zou het meest duurzame industriegebouw van België zijn en zelfs één van de vijf meest duurzame ter wereld.
15/01 15u15  Jan Vertonghen is opgelucht na comeback: “Hopelijk zijn blessurezorgen nu achter de rug”Jan Vertonghen maakte afgelopen zondag tegen Manchester United zijn comeback bij Tottenham na alweer een maand in de lappenmand te hebben gelegen met een dijblessure. Eerder dit seizoen stond hij ook al anderhalve maand aan de kant met een hamstringblessure. “Ik voel me eindelijk opnieuw een voetballer”, liet de Rode Duivel op de website van Tottenham optekenen. Vertonghen miste dit seizoen al achttien duels voor Tottenham door blessureleed.
15/01 15u15  Duitse geheime dienst dreigt ermee AfD “onder toezicht” te plaatsen door extremistisch discours van ledenDe Duitse geheime dienst dreigt ermee de rechtspopulistische partij AfD “onder toezicht” te plaatsen vanwege het extremistische discours van sommige van haar leden. Het zogenaamde Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV) maakt van de partij een ‘test case’, waarbij zal worden nagegaan of de leden eventuele banden hebben met radicaal extreemrechts en neonazistische milieus. Dat is uit regeringsbron vernomen.
15/01 15u15  Kansspelcommissie buigt zich over mogelijke gokpraktijken Red Lions tijdens WKTijdens het succesvolle WK van vorige maand in India hebben enkele leden van de Belgische hockeyselectie mogelijk illegale weddenschappen geplaatst. De Kansspelcommissie bevestigde aan onze redactie dat er sinds eind december een onderzoek loopt.
15/01 15u15  Aanhouding verlengd van Herentalse moordverdachteDe raadkamer in Turnhout heeft dinsdag de aanhouding verlengd van Danny S., de 49-jarige verdachte man uit Herentals van de moordzaak rond de 56-jarige Sonja Mertens.
15/01 15u00  Raadkamer beveelt internering van man die zus van ex-vriendin zware verwondingen toebrengtDe raadkamer in Antwerpen heeft de internering bevolen van een 22-jarige Surinamer voor een moordpoging op zijn ex-schoonzus aan de vestiging van McDonald’s aan de Lambrechtshoekenlaan in Merksem.
15/01 15u00  VAR krijgt virtuele lijn voor buitenspel, Pro League gaat zelf korting op sociale bijdragen herbekijkenOp de raad van Bestuur van de Pro League zijn dinsdag enkele knopen doorgehakt. Zo zullen de profclubs zelf enkele voorstellen doen om de korting op sociale bijdragen voor voetballers te herzien en zal vanaf de play-offs de videoref (VAR) gebruik kunnen maken van een virtuele lijn om te bepalen of een speler buitenspel staat. Er komen echter nog geen nieuwe maatregelen over de omgang tussen clubs en makelaars in de huidige transferperiode.
15/01 14u45  Ontploffing en schoten bij hotelcomplex in Keniaanse hoofdstadNabij een hotelcomplex in de Keniaanse hoofdstad Nairobi zijn een ontploffing en schoten gehoord. Dat hebben lokale media en een correspondent van het Franse agentschap AFP bericht
15/01 14u45  Vermoedelijke spion bij Duits leger opgepaktHet federale Duitse openbaar ministerie in Karlsruhe heeft een onderzoek ingesteld naar een vermoedelijke spion bij het Duitse leger. De 50-jarige man zou voor een Iraanse nieuwsdienst informatie verzameld en doorgespeeld hebben. Hij werd dinsdag opgepakt in het Rijnland.
15/01 14u45  Verdediging op proces aanslag Joods Museum: “DNA-onderzoek op deur bewijst dat Nemmouche dader niet is”“Mehdi Nemmouche is niet de persoon die de trekker heeft overgehaald op 24 mei 2014 in het Joods Museum. En we gaan dat bewijzen.” Zo vatte Henri Laquay, de advocaat van Mehdi Nemmouche, dinsdagnamiddag de akte van verdediging aan. “Met de zekerheid van de wetenschap weten we dat Nemmouche niet de schutter is, maar iemand die nog niet geïdentificeerd is.”
15/01 14u45  Bestelwagen knalt in B&B en laat enorme ravage achter: “Alles lag vol brokstukken en glas, het was niet om aan te zien”Een bestelwagen is maandagnacht frontaal in de gevel van de moderne B&B Svilla op de Kastelein in Turnhout gereden. De bestuurder was vermoedelijk in slaap gevallen, hij raakte zwaargewond. Alle kamers van de B&B waren volgeboekt, maar niemand van de hotelgasten raakte gewond. De knal veroorzaakte wel een zware ravage. De B&B moet noodgedwongen sluiten.
15/01 14u45  Franse rechtbank trekt vergunning Roundup inEen Franse rechtbank heeft dinsdag de vergunning geannuleerd om een versie van de bekende onkruidverdelger Roundup op de markt te brengen, wegens het risico op kanker. De beslissing is een nieuwe klap voor Bayer.
15/01 14u45  Geert Bourgeois trekt omstreden economische missie naar Saudi-Arabië inFlanders Investment & Trade (FIT) trekt zich terug uit de economische missie naar Saudi-Arabië. Dat heeft Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) dinsdag in het Vlaams Parlement geantwoord op een vraag van Wouter Van Besien (Groen).
15/01 14u30  Nokia Bell schrapt 107 jobs in AntwerpenDe directie van Nokia Bell heeft dinsdag op een Bijzondere Ondernemingsraad beslist dat er tegen eind 2019 107 jobs zullen moeten verdwijnen in Antwerpen.
15/01 14u15  Waarom je pasta en brood toch maar beter niet uit je dieet schraptHeel wat diëten laten brood, pasta en alles wat veel vezels bevat liever links liggen. Het zouden dikmakers zijn. Wel, uit een nieuw onderzoek in opdracht van de Wereldgezondheidsorganisatie blijkt dat ze vooral goed zijn. Zo beschermen ze je tegen hartziekten en vroegtijdig overlijden.
15/01 14u15  Drie honden gered uit brand: "Hij tilde de kachel met blote handen op"Een chalet in de Zilverreiger op Schildestrand in Schilde is afgelopen nacht volledig uitgebrand. De bewoner Kris, in de buurt bekend als 'den Bolle', kon aan het vuur ontsnappen, maar liep wel brandwonden op bij pogingen om zijn drie honden te redden. Eén hond zat bijna een uur onder het bed verborgen, maar overleefde de brand.
15/01 14u00  Lieve Blancquaert: “Goed omgaan met de dood maakt het makkelijker om te leven”Na stilgestaan te hebben bij de geboorte en het huwelijk voltooide Lieve Blancquaert vorige herfst haar driedelige docureeks met een programma over sterven. Na een tv-reeks en een boek wordt Last Daysstraks nieuw leven ingeblazen in een zaalshow. “Na alles wat ik beleefd heb, trek ik nu conclusies”, aldus de Gentse fotografe.
15/01 14u00  Voormalige doelman van KV Mechelen en ASV Geel verliest pasgeboren dochterHet kindje van AA Gent-doelman Yannick Thoelen (28) en zijn partner Kim Vandoninck heeft het niet gehaald. Het meisje, dat de naam Lia meekreeg, was te vroeg geboren. Dat maakte de keeper van de Buffalo’s dinsdagmiddag bekend via Instagram, om vervolgens ruimte en tijd te vragen om het drama te verwerken. “Lia heeft alvast een gigantische plaats in ons hart.”
15/01 14u00  "'Help buurman, help!', hoorde ik ineens roepen"Een chalet in de Zilverreiger op Schildestrand in Schilde is afgelopen nacht volledig uitgebrand. De bewoner Kris, in de buurt bekend als 'den Bolle', kon aan het vuur ontsnappen, maar liep wel brandwonden op bij pogingen om zijn drie honden te redden. Eén hond zat bijna een uur onder het bed verborgen, maar overleefde de brand.
15/01 13u45  Misschien moet je pasta en brood toch maar niet uit je dieet schrappenHeel wat diëten laten brood, pasta en alles wat veel vezels bevat liever links liggen. Het zouden dikmakers zijn. Wel, uit een nieuw onderzoek in opdracht van de Wereldgezondheidsorganisatie blijkt dat ze vooral goed zijn. Zo beschermen ze je tegen hartziekten en vroegtijdig overlijden.
15/01 13u45  N-VA deelt ludieke waarschuwing: “Brace yourselves, Bartje is coming”Er was maandag heel wat te doen rond de kandidatuur van Bart De Wever (N-VA) om Vlaams minister-president te worden. Kiezersbedrog en verraad, klonk het uit bepaalde hoeken. Maar de partij N-VA zelf reageerde met een ludieke waarschuwing op sociale media, een parodie op de populaire televisiereeks ‘Game of Thrones’.
15/01 13u45  Deze baas geeft zijn personeel vrijheid: “Klaar? Naar huis!”Als je werk klaar is, mag je naar huis, en daarnaast krijg je ook nog eens inspraak in wie je collega’s zijn. Uw baas krijgt het mogelijk benauwd als hij dit hoort, maar dat is wel hoe Walter zijn firma H&L Services leidt. Hij heeft meer dan 40 mensen vast in dienst die containers lossen bij verschillende bedrijven. Zwaar en monotoon werk, maar door de mannen zelf veel inspraak te geven, houdt Walter hen gelukkig.
15/01 13u45  UCI kan wielerteams schorsen bij frequent gebruik pijnstiller TramadolWielerteams mogen zich binnenkort verwachten aan een schorsing indien drie van hun renners binnen een periode van een jaar betrapt worden op het gebruik van de pijnstiller Tramadol. Dat heeft de Internationale Wielerunie (UCI) dinsdag bekendgemaakt.
15/01 13u45  TRANSFEROVERZICHT. Lierse Kempenzonen neemt tijdelijk middenvelder van Antwerp overEen nieuwe transferperiode staat in de voetbalwereld steevast garant voor tal van geruchten en transacties tussen clubs. Ook in de komende wintertransferperiode zal dat niet anders zijn. Welke voetballers worden door de Antwerpse ploegen in het tussenseizoen verkast en welke talenten worden aangetrokken ter versterking? Een overzicht.
15/01 13u30  Petr Cech kondigt afscheid van het profvoetbal aan na 15 jaar aan de topDoelman Petr Cech heeft dinsdag op Twitter aangekondigd op het einde van het seizoen een punt te zetten achter zijn rijkgevulde voetballoopbaan. De 36-jarige Tsjech is sinds 2004 in de Premier League actief, bij achtereenvolgens Chelsea (2004-2015) en Arsenal (2015-2019). Cech draagt sinds januari 2007 steevast een helm tijdens een wedstrijden, een gevolg van een zware botsing eerder dat seizoen.
15/01 13u30  N-VA trapt verkiezingscampagne af met V-Dag in Antwerpse ZuiderkroonN-VA organiseert de komende maanden vier ‘V-dagen’. Die staan in het teken van de vier prioriteiten waarmee de Vlaamsnationalisten op 26 mei naar de kiezer trekken. Eind deze maand staat een eerste V-dag in het teken van ‘Welvaart door confederalisme’, met kandidaat-regeringsleiders Bart De Wever en Jan Jambon als aangekondigde kopstukken.
15/01 13u30  Paperclips in je oren of rond je nek: het kan met de juwelen van Virgil AblohVirgil Abloh, topontwerper en artistiek directeur bij Louis Vuitton en Off-White, zal onder zijn eigen naam een doosje paperclips op de markt brengen. Ja, je kunt er in principe papieren op kantoor mee samenhouden. Maar de dingetjes zijn eigenlijk bedoeld om te dragen als juwelen.
15/01 13u15  Beroep tegen wraking verworpen: onderzoeksrechter Raskin mag fraudeonderzoek Belgisch voetbal definitief niet meer leidenHet Hof van Cassatie heeft het cassatieberoep verworpen dat het federaal parket had ingesteld tegen de wraking van onderzoeksrechter Joris Raskin. Volgens het parket-generaal bij Cassatie moest het wrakingsarrest verbroken worden omdat het Antwerpse hof van beroep niet had geantwoord op een argument van het federaal parket, maar het Hof van Cassatie heeft die argumentatie verworpen. Onderzoeksrechter Raskin blijft dus gewraakt en mag het onderzoek niet meer leiden.
15/01 13u15  Eigenaar van verdwaalde keeshond is gevondenDe Lokale Politie Rupel was dinsdagochtend op zoek naar de eigenaar van een verloren gelopen keeshond. De viervoeter werd aangetroffen in de Bredestraat in Hemiksem.
15/01 12u45  Hollywoodsterren gaan tien jaar terug in de tijd met foto’s van zichzelfIn Hollywood is onder de sterren een kleine hype aan de gang. Onder de noemer #10yearchallenge delen ze compilatiefoto’s van exact een decennium geleden en hoe ze er vandaag uitzien. Voor sommige is de tijd precies stil blijven staan of zelfs teruggedraaid, anderen zijn dan weer van tiener naar een volwassene geëvolueerd. De mooiste beelden op een rij.
15/01 12u30  Politie pakt houder van vals rijbewijs opDe verkeerspolitie kreeg maandag de melding dat iemand al een jaar lang rondreed met een vals rijbewijs. Dat zou de verdachte via het internet aangekocht hebben. De bestuurder en het voertuig kon meteen opgespoord worden. De man werd door een anonieme patrouille tegengehouden, zijn valse document(en) werden afgenomen.
15/01 12u30  Celstraf voor oplichting met niet-werkende flatscreens: “Ze konden er niets aan doen”Twee Britten zijn door de rechtbank in Mechelen veroordeeld voor oplichting. Ze liepen allebei een effectieve celstraf op en moesten elk ook een boete van 1.600 euro betalen. De twee verkochten flatscreens aan lage prijzen, maar sommige toestellen bleken niet eens te werken.
15/01 12u30  Politie pakt drie verdachten van overval opMaandagavond werd een handelaar overvallen in zijn zaak aan het Kolonel Slaterplein. Rond 18.30 uur kwamen drie verdachten binnen in de winkel. Eén van hen trok een wapen en sprong over de toonbank. Er ontstond een schermutseling tussen de zaakvoerder en de overvaller. Toen die eerste naar zijn familie liep, sloegen de overvallers te voet op de vlucht. De politie kon even later drie verdachten oppakken.
15/01 12u30  Politie vat twee verdachten na achtervolgingDe politie heeft afgelopen weekend in Geel twee mannen opgepakt die verdacht worden van meerdere diefstallen.
15/01 12u30  Bouwsprookje wordt nachtmerrie: honderden identieke kasteeltjes staan leeg na faillissementHet leek een bouwproject uit een sprookje: meer dan zevenhonderd identieke villa’s bouwen in de buurt van Mudurnu, in het noordwesten van Turkije. Kleine kasteeltjes met dezelfde torentjes, dezelfde balkonnetjes. Maar het grootse project is bijna vijf jaar na de opstart een nachtmerrie geworden. De projectontwikkelaar is failliet.
15/01 12u15  Dirk Van Tichelt scheurt kruisband: EK en WK judo in gevaarJudoka Dirk Van Tichelt, bronzen medaille op de Olympische Spelen van Rio, heeft op de laatste dag van zijn trainingskamp in Oostenrijk bij het werpen de voorste kruisband van zijn knie volledig gescheurd. Van Tichelt wordt op 7 februari geopereerd en moet nadien maanden lang revalideren. “De Beer van Brecht” hoopt terug op de mat te staan vanaf augustus à september. Daardoor komen het EK en WK jduo (in juli en augustus) in het gedrang. De Olympische selectie van 2020 is nog steeds mogelijk.
15/01 12u00  Formule 1 maakt simulaties om nieuwe startgrid uit te proberenDe Formule 1 maakt gebruik van eigen simulaties om veranderingen aan de startgrid uit te proberen in plaats van gebruik te maken van Esports, zoals initieel het plan was.
15/01 12u00  Politie pakt motorrijder op die Antwerpen al enige tijd onveilig maakteDe Antwerpse verkeerspolitie heeft maandag een motorrijder kunnen vatten die al een tijd de stad onveilig maakte. “Zonder nummerplaat reed hij met hoge snelheid rond”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. De motor was al verschillende malen geflitst toen de politie ‘de jacht opende’. “De bestuurder reed op een specifieke moto en droeg opvallende kledij en helm”, zegt Bruyns.
15/01 12u00  Straf met uitstel voor man die tegen geparkeerde auto aanreedDe Mechelse correctionele rechtbank heeft Arnulfo R. veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel en een boete van 800 euro. Vorig jaar sloeg hij op de vlucht na een kleine aanrijding. Een parkeerwachter sprong daarop op de motorkap van R.’s auto om de man tegen te houden, maar kwam ten val.
15/01 12u00  Explosie Paardenmarkt, één jaar later: “Spijtig dat er geen herdenking is”Exact een jaar geleden veroorzaakte een gasexplosie een enorme ravage aan de Paardenmarkt 99-103, waarbij ook twee dodelijke slachtoffers vielen. Vandaag staan alleen slachtoffers en buurbewoners stil bij de ontploffing van vorig jaar, want een officiële herdenking is er niet. Er ligt zelfs geen bosje bloemen.
15/01 12u00  Zo heet de gorillababy van ZOO AntwerpenPeter Jelle Cleymans en de verzorgers van de ZOO hebben de naam bekendgemaakt van de nieuwe gorillababy, die twee maanden geleden werd geboren. Wie op kraambezoek kwam mocht een favoriete naam achterlaten. Uit de berg van suggesties werd ‘Thandie’ gekozen, wat ‘geliefd’ betekent.
15/01 12u00  DISCUSSIE. Straks dreigt een ‘nee’ voor May… ben jij ongerust over de Brexit?De brexit-deal van Brits premier Theresa May ligt vanavond ter stemming voor in het Britse parlement. Bij een ‘nee’, wat iedereen verwacht, zijn er verschillende scenario’s mogelijk, waaronder een ‘no deal’, die voor de Britten én Europa heel slecht kan uitpakken. Ben jij ongerust over de afloop van dit Brits avontuur?
15/01 11u45  Politie krijgt oproep omdat twee paarden ’s nachts op kruispunt lopenMaandagnacht kreeg de lokale politie Noorderkempen een opmerkelijke oproep. Twee paarden liepen er aan het kruispunt van de Sint-Lenaartsesteenweg met de Oude Baan in Rijkevorsel op de rijbaan. De politie bracht de paarden tijdelijk ergens onder in afwachting van bericht van de eigenaars.
15/01 11u45  Explosie Paardenmarkt, één jaar later: “We worden er nog iedere dag aan herinnerd”Exact een jaar geleden veroorzaakte een gasexplosie een enorme ravage aan de Paardenmarkt 99-103, waarbij ook twee dodelijke slachtoffers vielen. Vandaag staan alleen slachtoffers en buurbewoners stil bij de ontploffing van vorig jaar, want een officiële herdenking is er niet. Er ligt zelfs geen bosje bloemen.
15/01 11u45  En de gorillababy van de ZOO heet…Peter Jelle Cleymans en de verzorgers van de ZOO hebben de naam bekendgemaakt van de nieuwe gorillababy, die twee maanden geleden werd geboren. Wie op kraambezoek kwam mocht een favoriete naam achterlaten. Uit de berg van suggesties werd ‘Thandie’ gekozen, wat ‘geliefd’ betekent.
15/01 11u45  Parket-generaal vraagt verbreking van wraking onderzoeksrechter in het Fraudeonderzoek Belgisch voetbalHet arrest van het Antwerpse hof van beroep waarbij onderzoeksrechter Raskin gewraakt werd, moet worden verbroken. Dat heeft het parket-generaal bij het hof van cassatie dinsdag gevorderd. Volgens het parket-generaal heeft het hof van beroep niet geantwoord op een van de argumenten van het federaal parket en is het arrest dus niet naar behoren gemotiveerd. Het federaal parket had geargumenteerd dat de verdediging van scheidsrechter Bart Vertenten de onderzoeksrechter te laat had gewraakt, meer bepaald nadat ze eerst een onderhoud had gehad met diezelfde onderzoeksrechter.
15/01 11u30  Club Brugge is eindelijk verlost van Leandro PereiraClub Brugge-spits Leandro Pereira, de voorbije 2,5 jaar op huurbasis actief in Brazilië, verlaat blauw-zwart definitief. De 27-jarige Braziliaan verhuist naar de Japanse eersteklasser Matsumoto Yamaga. Dat meldt de Belgische landskampioen dinsdag.
15/01 11u30  Willem II ziet topschutter Fran Sol verhuizen naar Dinamo KievDe Spaanse aanvaller Fran Sol vertrekt bij Willem II. De Nederlandse Eredivisieclub, getraind door Adrie Koster (ex-Club Brugge en Beerschot), heeft met Dinamo Kiev een akkoord bereikt over de overgang van de 26-jarige centrumspits.
15/01 11u30  ALDI-distributiecentrum verhuist naar TurnhoutVlaams minister van Energie Lydia Peeters (Open Vld) huldigt dinsdag aan de Veedijk in Turnhout een nieuw distributiecentrum van supermarktketen ALDI in.
15/01 11u15  Keisse en De Buyst niet langer aan de leiding in de Zesdaagse van BremenIljo Keisse en Jasper De Buyst hebben de koppositie kwijtgespeeld na afloop van de vijfde dag in de Zesdaagse van Bremen. De Belgische tandem volgt in dezelfde ronde op dertien punten van het Italiaans-Zwitserse duo Simone Consonni/Tristan Marguet.
15/01 11u15  Hendrik Storme vanaf 2020 nieuwe topman van deSingelHendrik Storme, artistiek directeur van het Festival van Vlaanderen Brussel, stapt op 1 september 2020 over naar het Antwerpse kunstenhuis deSingel om daar algemeen en artistiek directeur te worden. Dat heeft deSingel dinsdag bekendgemaakt. Storme zal er Jerry Aerts opvolgen, die met pensioen gaat.
15/01 11u15  Stappen Ranst en Zandhoven als laatste gemeenten in systeem GAS-boetes?Johan De Ryck, de nieuwe N-VA-burgemeester van Ranst, verklaarde op ATV dat Ranst en Zandhoven GAS-boetes gaan invoeren. Volgens burgemeester Luc Van Hove (CD&V) van Zandhoven is dat nog voorbarig.
15/01 11u15  Antwerpen maakt zich klaar voor het Bruegeljaar: “Hij is hier niet geboren, maar wel goed getogen”Na de overrompelende retrospectieve in Wenen, maakt Vlaanderen zich klaar voor het Bruegeljaar 2019. Brussel, Pajottenland, Antwerpen en ook Bokrijk pikken in op de 450ste verjaardag van de dood van Pieter Bruegel de Oude. Over zijn iconische schilderijen zijn honderden boeken geschreven, maar over de kunstenaar zelf weten we verrassend weinig. Waar werd hij geboren? Was hij nu een Antwerpse of Brusselse meester? Volks of elitair? Cynisch of begrijpend? Met een nieuwe hypothese komt professor Jan Van der Stock (KU Leuven) de echte Bruegel dichter op de hielen. “We hebben hem nog niet, maar we naderen.”
15/01 11u15  Deze porties hou je beter in gedachten als je jezelf niet wil overetenDe British Nutrition Foundation heeft een praktische gids gelanceerd met daarin welke porties goed voor je zijn. Het wil daarmee de strijd tegen obesitas aangaan. Heel wat mensen eten nu namelijk nog te vaak te grote porties en vinden het bijvoorbeeld moeilijk om de hoeveelheid pasta en rijst correct in te schatten.
15/01 11u15  Politie op zoek naar eigenaar van keeshondDe Lokale Politie Rupel is op zoek naar de eigenaar van een verloren gelopen keeshond. De viervoeter werd aangetroffen in de Bredestraat in Hemiksem.
15/01 11u00  Deze porties hou je beter in gedachten als je niet wil overetenDe British Nutrition Foundation heeft een praktische gids gelanceerd met daarin welke porties goed voor je zijn. Het wil daarmee de strijd tegen obesitas aangaan. Heel wat mensen eten nu namelijk nog te vaak te grote porties en vinden het bijvoorbeeld moeilijk om de hoeveelheid pasta en rijst correct in te schatten.
15/01 11u00  Jongetje (5) gaat helemaal uit de bol op Michael Jackson om einde van kankerbehandeling te vierenDe kleine Solomon (5) uit de Amerikaanse stad Seattle is helemaal klaar met zijn kankerbehandeling en dat moet in stijl worden gevierd. Het jongetje steelt meteen alle harten ter wereld met zijn perfecte imitatie van de beroemde danspasjes van Michael Jackson, compleet met microfoon en glitterende handschoen. “Dit is het schattigste dat ik ooit zag”, “ik huil tranen met tuiten” en “blijf rocken, Solomon”, zijn slechts enkele van de hartverwarmende reacties op de video die al duizenden keren werd bekeken.
15/01 11u00  Montiel en Placca schitteren bij beloften, Dudouit opnieuw geblesseerdMaandagavond hebben de beloften van Beerschot Wilrijk een oefenwedstrijd met 2-3 gewonnen op bezoek bij Zulte Waregem.
15/01 11u00  Heraanleg Plantin en Moretuslei gaat binnenkort van start: dit staat er op de planningDe werken aan de Plantin en Moretuslei, een belangrijke invalsweg in Antwerpen, gaan eind januari van start. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de stad Antwerpen gaan de fiets- en voetpaden volledig vernieuwen en de kruispunten opnieuw inrichten. Ook de riolering wordt vernieuwd.
15/01 11u00  Peuter valt in 110 meter diepe waterput in Spanje, reddingsactie houdt land in de banIn Spanje is zondag een 2-jarig kind in een diepe en erg smalle put gevallen tijdens een familie-uitje. Hoe het incident zal aflopen, is nog onduidelijk: de kleine Yulen is nog niet precies gelokaliseerd. Het land is intussen de ban van de reddingsactie.
15/01 10u45  Lierse Kempenzonen versterkt zich met flankaanvaller van AntwerpLierse Kempenzonen blijft zich versterken. De club uit eerste amateur staat op het punt om Antoine Bernier (21) over te nemen van Antwerp. Als alle papierwerk in orde is, huurt Lierse de flankaanvaller tot het einde van het seizoen.
15/01 10u45  David Goffin tankt vertrouwen met zege op Australian Open: “Heel positief voor het vervolg”David Goffin (ATP 22) heeft zich dinsdag vlot geplaatst voor de tweede ronde van de Australian Open. De 28-jarige Luikenaar versloeg op baan 20 de jonge Chileen Christian Garin (ATP 86), 22 jaar, in drie korte sets, 6-0, 6-2 en 6-2 na 1u28 tennis
15/01 10u45  Dit zijn de eerste beelden van de kandidaten van ‘Blind Getrouwd’Maar liefst 3.700 mannen en vrouwen schreven zich in voor het grootste avontuur van hun leven: trouwen met iemand die ze van haar noch pluim kennen, terwijl Vlaanderen langs de zijlijn mee supportert. VTM gaf deze week de eerste beelden vrij van de kandidaten én de reacties op het nieuws dat ze binnenkort in het huwelijksbootje zullen treden.
15/01 10u45  Zitting aanslag Joods Museum meteen geschorst na mogelijk probleem met jurylidDe zitting van het assisenhof over de aanslag in het Joods Museum is dinsdag meteen geschorst nadat voorzitter Laurence Massart een mail voorgelezen heeft over een mogelijk probleem met een jurylid.
15/01 10u45  Gemeente Nijlen rekruteert ambtenaren met opvallend wervingsfilmpje met algemeen directeur in de hoofdrolLaten zien hoe aangenaam en soms zelfs leuk het werken is bij de gemeente Nijlen. Dat was de bedoeling van een opvallend wervingsfilmpje dat sinds maandagnamiddag online staat. Algemeen directeur Iris Mulkens en heel veel collega’s doen er hun best om kandidaten warm te maken.
15/01 10u15  Omstreden paaltjes op Leestsesteenweg verdwijnenWanneer de nieuwe trajectcontrole op de Leestsesteenweg in Mechelen in werking treedt, worden de verkeersremmende paaltjes in de straat verwijderd. Er was de laatste jaren heel wat protest tegen de paaltjes.
15/01 10u15  Alken-Maes zoekt collega’s met passie voor bier: "Maar tijdens het werk drinken wij geen pinten"Het gaat goed met Alken-Maes. Ondanks de algemene trend dat de Belg minder bier consumeert, blijft de vraag naar extra hectoliters gerstenat stijgen. “Met dank aan de export en doordat we Cristal vorig jaar nationaal meer in de markt gezet hebben”, zegt brouwmeester Bart Durlet.
15/01 10u15  Bekende Servische zangeres zegt dat Anderlecht-speler Ognjen Vranjes haar met de dood bedreigdeBosnië staat in rep en roer, en reden is (nog maar eens) Anderlecht-speler Ognjen Vranjes. Jelena Karleuša (40), een bekende Servische zangeres, beweert op haar officiële Facebook-pagina dat de verdediger haar met de dood bedreigde.
15/01 10u00  Vogue tipt de asymmetrische jeansbroek voor wie niet kan kiezenGa je voor een jeansbroek met rechte pijpen, of toch eerder een bootcut-model? Je hoeft niet noodzakelijk te kiezen. Volgens modeblad Vogue zou het wel eens kunnen dat de asymmetrische jeans - met één rechte en één uitlopende pijp - in het straatbeeld opduikt. Hip en handig voor twijfelaars of gewoon raar?
15/01 10u00  Alken-Maes zoekt collega’s met passie voor bierHet gaat goed met Alken-Maes. Ondanks de algemene trend dat de Belg minder bier consumeert, blijft de vraag naar extra hectoliters gerstenat stijgen. “Met dank aan de export en doordat we Cristal vorig jaar nationaal meer in de markt gezet hebben”, zegt brouwmeester Bart Durlet.
15/01 10u00  Werknemers vormen menselijke ketting aan Proximus-gebouw in BrusselDe honderden werknemers van Proximus die dinsdag in Brussel protesteren tegen het herstructureringsplan van het telecombedrijf, hebben er een menselijke ketting gevormd om hun protest kracht bij te zetten.
15/01 09u45  Voortvluchtige trucker die ‘geel hesje’ doodreed geeft zich aanDe Nederlandse trucker die vrijdagavond bij een actie van de ‘gele hesjes’ in Visé, bij Luik, een actievoerder doodreed, geeft zich vandaag aan. Dat bevestigt zijn advocaat Richard Wagemans. De man reed na het ongeval door. Een collega van hem werd per vergissing opgepakt.
15/01 09u45  Speelt iconisch personage ‘F.C. De Kampioenen’ mee in vierde film? “Jan Verheyen zegt van wel, maar da’s nog lang niet zeker”Regisseur Jan Verheyen is formeel en enthousiast: Carry Goossens speelt opnieuw mee als Oscar in de vierde film van ‘F.C. De Kampioenen’. Maar de acteur zelf valt uit de lucht. “Of ik meedoe? Euh, da’s nog lang niet zeker!” reageert hij aan Dag Allemaal, waarna Verheyen opnieuw bevestigt dat hij wel degelijk meedoet. Verwarring alom.
15/01 09u45  NBA. MVP James Harden toont klasse tegen Memphis: maar liefst 57 puntenJames Harden heeft maandagavond nog eens uitgepakt in de NBA. De MVP (beste speler) van 2018 leidde zijn Houston naar een vlotte thuisoverwinning tegen Memphis.
15/01 09u45  Kim Kardashian bevestigt komst van vierde kindjeDe geruchten dat Kim Kardashian en Kanye West een vierde kindje zouden verwachten, gonsden al in het rond. De realityster heeft dat nieuws nu ook bevestigd in de talkshow 'Watch What Happens Live with Andy Cohen'.
15/01 09u30  Concurrentiestrijd tussen supermarkten laait op: plannen Albert Heijn zijn slecht nieuws voor ColruytSupermarktconcern Ahold Delhaize kiest definitief voor twee winkelketens in Vlaanderen. Naast Delhaize blijft ook Albert Heijn actief in ons land. Meer zelfs, de Nederlandse keten gaat het aantal winkels verdubbelen. Daarmee staat de sector aan de vooravond van een verhevigde concurrentiestrijd. Zeker als je daarbij de plannen van Delhaize rekent om 100 winkels bij te bouwen en de komst van de Nederlandse prijsvechter Jumbo eind dit jaar.
15/01 09u30  Waarom VRT na amper drie dagen al een tweede seizoen van ‘Dertigers’ besteldeWie kijkt, is meteen fan. Wie niet kijkt, vraagt zich af wat hij mist. Het succes van de dagelijkse Eén-reeks Dertigers slaat iedereen met verstomming. Elke aflevering haalt 750.000 kijkers. Bij Eén hadden ze dan ook amper drie dagen nodig om de logische knoop door te hakken: er komt een tweede seizoen.
15/01 09u30  Politiecontrole bij horecazaken na overlast: drugs in beslag genomen en meerdere inbreukenBij de Antwerpse politie liepen er recent klachten binnen omtrent drugsoverlast rond twee horecazaken in Berchem en Deurne. Daarop ondernam wijkwerking Oost een controle bij de zaken, waar drugs en verschillende attributen werden aangetroffen.
15/01 09u30  AUSTRALIAN OPEN. Tweevoudig winnares eruit in eerste ronde, Serena Williams verliest geen tijdOok de tweede dag van de Australian Open heeft een verrassing gebracht: tweevoudig winnares Victoria Azarenka (WTA 53) ging verrassend onderuit tegen de Duitse Laura Siegemund (WTA 110).
15/01 09u15  Stralende Meghan Markle verklapt in welke maand ze zal bevallenMeghan Markle (37) heeft zelf aan iemand van het publiek verklapt wanneer ze haar eerste kindje zal verwelkomen. De zwangere Duchess of Sussex straalde in een rode jas en paars kleedje toen ze de menigte ging begroeten tijdens een bezoek aan Birkenhead.
15/01 09u00  Jongeren dringen oude ziekenhuis in Leuvense binnen: “We zien hier lichaamsdelen en hersenen liggen”Twee Nederlandse kerels drongen binnen op het terrein van de Hertogensite in Leuven om een video te maken voor hun YouTube-kanaal. Op termijn komt er een grootschalig bouwproject op de voormalige ziekenhuissite, die vroeger het decor was voor onder meer opleidingen geneeskunde en biomedische wetenschappen. En dat zie je er nog heel duidelijk. De politie liet weten in een reactie dat oude gebouwen binnendringen erg onveilig kan zijn.
15/01 09u00  “Gevoelig en fragiel”: deze jonge zanger zal ons land vertegenwoordigen op Eurovisiesongfestival in Tel AvivDe Belgische kandidaat voor het Eurovisiesongfestival van 2019 in het Israëlische Tel Aviv is bekendgemaakt door RTBF. Zij kiezen voor Eliot Vassamillet, een 18-jarige ruwe diamant, die door muziek van Pierre Dumoulin geslepen zal worden om de driekleur zo goed mogelijk te kunnen vertegenwoordigen. Dat meldt de gespecialiseerde website Songfestival.be.
15/01 09u00  Chris Pratt strikt dochter van Arnold SchwarzeneggerChris Pratt (39) laat er geen gras over groeien. De Amerikaanse ­acteur uit onder meer de 'Avengers'- en 'Jurassic World'-films is nog maar sinds oktober gescheiden van actrice Anna Faris, of hij heeft zijn nieuwe vlam al een aanzoek gedaan.
15/01 08u30  Grootste chocolademuseum ter wereld opent deuren in AntwerpenChocolate Nation is open sinds dit weekend. Het is het gloednieuwe chocolade-museum in Antwerpen en meteen het grootste chocolademuseum ter wereld. Chocolade-liefhebbers kunnen dus hun hartje ophalen aan het koningin Astridplein, waar vroeger Aquatopia was.
15/01 08u30  Bekende Servische zangeres zegt dat Anderlecht-speler haar met de dood bedreigdeBosnië staat in rep en roer, en reden is (nog maar eens) Anderlecht-speler Ognjen Vranjes. Jelena Karleuša (40), een bekende Servische zangeres, beweert op haar officiële Facebook-pagina dat de verdediger haar met de dood bedreigde.
15/01 08u15  De Wever over gooi naar minister-presidentschap: “Het was niet elegant, dat geef ik toe”Bart De Wever (N-VA) geeft toe dat zijn bekendmaking maandag “niet elegant” was. Dat zei hij in De Ochtend op Radio 1.
15/01 07u45  Linda en zoontje Daan overleefden de ontploffing op de Paardenmarkt: “Positief blijven, of eronderdoor gaan”Precies een jaar geleden, op maandag 15 januari 2018, stond Antwerpen even stil. Het appartementsgebouw op de Paardenmarkt 101 explodeerde na een gaslek. Sahil Noor Ahmad (26) en Paul Van Laerhoven (39) kwamen om het leven en er vielen veertien gewonden. De bewoners die de ontploffing overleefden, kropen door het oog van de naald. Die maandagavond laat bij hen een ongelofelijke impact na. Zo ook bij Linda Baclaine en Rob Peeters, die links en rechts van het ontplofte gebouw woonden. Hun woning en veel van hun bezittingen zijn ze kwijt. “Maar toch ben ik enorm dankbaar”, zegt Linda.
15/01 07u45  Eenzelfde elektrische ‘tankbeurt’ kan tot zes keer meer kostenWie de batterij van zijn elektrische wagen wil opladen, kijkt best goed uit waar hij of zij dat doet. Naargelang de ‘tankplaats’ kan een laadbeurt tot zes keer meer kosten. Het goedkoopst ben je af op je werk, tenminste als je werkgever een aangepaste laadinfrastructuur heeft geïnstalleerd. Gemiddeld kost het je dan 2 euro om 100 km te kunnen rijden, leert een praktijktest van mobiliteits­vereniging VAB.
15/01 07u30  Dit zijn de handtassentrends in 2019Wij staan volledig achter het motto ‘nieuw jaar, nieuwe handtas’. Benieuwd wat de modewereld in petto heeft voor 2019? Dit worden dé handtassentrends van het jaar!
15/01 07u30  Prijzen van tatoeages en kookboeken bepalen voortaan mee of u loonopslag krijgtTatoeages, kookboeken en tweedehandswagens. Dat zijn enkele van de negen nieuwe producten of diensten die toegevoegd worden aan de korf die gebruikt wordt voor de berekening van de consumptieprijsindex. Minister van Economie Kris Peeters (CD&V) zette daarvoor het licht op groen, meldt zijn kabinet maandagavond.
15/01 07u15  David Goffin stoot overtuigend door naar tweede ronde Australian OpenDavid Goffin (ATP 22) heeft zich dinsdag vlot geplaatst voor de tweede ronde van de Australian Open. De Luikenaar versloeg in Melbourne de Chileen Christian Garin (ATP 86) in drie korte sets. Het werd 6-0, 6-2 en 6-2 na 1 uur en 28 minuten tennis.
15/01 07u15  Drie op de vier teruggekeerde Syriëstrijders niet meer gevaarlijkVan de honderd Syriëstrijders die naar België zijn teruggekeerd, beschouwt het Coördinatieorgaan voor Dreigingsanalyse (OCAD) momenteel nog maar een kwart als een ernstig terroristisch gevaar. Bij de vrouwelijke terugkeerders gaat het zelfs maar over tien procent. Dat bericht Het Laatste Nieuws dinsdag.
15/01 07u15  Uitzonderlijk: “Verloren gewaande schets van Rubens ontdekt”Een kunsthandel in Den Haag heeft een schets van Peter Paul Rubens ontdekt, zo berichten De Morgen en de Nederlandse Volkskrant maandag. Het gaat om ‘De seculiere hiërarchie in aanbidding’ en is door experts al erkend als authentiek stuk, melden de kranten dinsdag.
15/01 07u00  Geen geld door shutdown, dus betaalt Trump “fastfood-feestje” op Witte Huis uit eigen zakEen deel van de Amerikaanse begroting is geblokkeerd door onenigheid over de bouw van een muur aan de grens met Mexico - de zogenaamde ‘shutdown’ - en dus heeft Amerikaans president een fastfood-feestje op het Witte Huis uit eigen zak betaald.
15/01 06u45  Houten chalet uitgebrand in Schilde, drie honden geredOp Zilverreiger, een straatje rond de Antitankgracht in Schilde, is in de nacht van maandag op dinsdag een houten chalet uitgebrand.
15/01 06u45  Yondr krijgt prestigieuze prijs in Las Vegas dankzij VR-experience over Antwerpse havenYondr, het bedrijf uit Beveren dat werkt rond virtual reality, heeft de eerste prijs gewonnen in de categorie Best Commercial/Branded Entertainment op het VR Fest in Las Vegas. Daarmee liet het grote toppers als Disney en 20th Century Fox achter zich.
15/01 06u45  Topchef Viki Geunes neemt voor het eerst deel aan Antwerp DinerHet Antwerp Diner wordt zondag 10 februari voor de achttiende keer georganiseerd. Dat gebeurt opnieuw onder het motto ‘Wij zetten aids op het menu’. Verschillende Antwerpse chefs serveren er hun topgerechten om zo geld in te zamelen voor onderzoek en preventie van aids en HIV.
15/01 06u45  Stad wil vrolijke vis niet op de gevelIn de Sint-Elisabethstraat in de wijk 2060 kleurt sinds februari vorig jaar een gigantische vis de woning van Katleen Linders. De stad wil de muurschildering nu weg. Een petitie tegen die beslissing wist gisteren al zo’n zevenhonderd handtekeningen te verzamelen.
15/01 06u30  Houten chalet uitgebrand in SchildeOp Zilverreiger, een straatje rond de Antitankgracht in Schilde, is in de nacht van maandag op dinsdag een houten chalet uitgebrand.
15/01 06u30  Wagen knalt tegen gevel van Turnhouts hotelOp Kastelein in Turnhout is een voertuig in de nacht van maandag op dinsdag tegen de gevel van een hotel gereden.
15/01 05u30  Steve Darcis gewipt in eerste ronde Australian OpenSteve Darcis is uitgeschakeld in de eerste ronde van de Australian Open dinsdag in Melbourne. De Luikenaar, 321ste op de ATP-ranking, verloor in drie sets, 6-1, 6-4 en 6-4, van de 22-jarige Kroaat Borna Coric, het elfde reekshoofd en de nummer 12 van de wereld. De wedstrijd duurde 2 uur en 2 minuten.
15/01 05u15  COLUMN. “Het grote obstakel is niet het gebrek aan alcohol, maar de aanwezigheid van het spul bij anderen”Waarom zou een mens eens geen honderd dagen mogen stoppen met alcohol? Onze redacteur Greg Van Roosbroeck vraagt het zich luidop af en voegt meteen de daad bij het woord.
15/01 03u15  Hinder bij renovatie: “Ik moest langs de kelder worden geëvacueerd”De bewoners van het appartementsgebouw in de Peperstraat 82-84 zijn het zat. De renovatie van hun flats startte in mei en zou eind december klaar zijn. “Maar we zijn niet eens halfweg. Het verloopt ook allemaal allesbehalve ordentelijk”, zuchten ze.
15/01 02u30  Nieuwe volkstuinen brengen mensen dichter bij elkaarVolkstuintjes zijn weer helemaal in. Niet alleen is het gezonder om eigen biologisch geteelde ­groentes te eten, dergelijke ­initiatieven hebben ook een sterk gemeenschapsbevorderend ­karakter. In de Kempen krijgen drie nieuwe projecten nu Vlaamse steun.
15/01 02u15  Antwerpse scholen verwachten nóg meer afwezigheden door leerlingenprotest in BrusselDirecties van scholen die vorige week geen enkele leerling naar Brussel zagen vertrekken, geven aan dat ze deze donderdag wél rekening houden met ‘klimaatspijbelaars’. En elke school reageert anders: met de vraag om extra engagement, met harde hand of met de kop in het zand.
15/01 02u15  Voedselbanken hebben voedseltekort wegens administratieve fout: “Sinds oktober geen melk meer gekregen”Voedselschaarste bij de Voedselbanken. Door een “administratieve fout” worden producten die ze normaal gezien al in oktober of november moesten hebben, pas volgende maand geleverd. “We hebben al sinds oktober geen melk meer gekregen”, zegt Guido Vandebrouck van de Limburgse armoede-organisatie Sint-Vincentius. “En ook de pasta is op.”
15/01 02u15  Godsdienstlessen moeten ‘Bijbelser’: “Veel leerlingen kennen zelfs de tien geboden niet meer”Tijdens een studiedag maandag werd het vernieuwd leerplan voor de lessen rooms-katholieke godsdienst in het secundair onderwijs voorgesteld. Leerlingen zullen opnieuw meer theoretische Bijbelkennis moeten leren. “De tien geboden zijn toch echt de basis.”
15/01 02u15  Autoleningen nog nooit zo goedkoopVoor de banken is het autosalon, dat dit weekend van start gaat op de Heizel in Brussel, telkens weer een gelegenheid om uit te pakken met stunttarieven voor hun autoleningen. Dit jaar zijn de tarieven voor de financiering van een auto historisch laag, zo leren we op de website spaargids.be.
15/01 02u15  Concurrentiestrijd tussen supermarkten laait opSupermarktconcern Ahold Delhaize kiest definitief voor twee winkel- ketens in Vlaanderen. Naast Delhaize blijft ook Albert Heijn actief in ons land. Meer zelfs, de Nederlandse keten gaat het aantal winkels verdubbelen. Daarmee staat de sector aan de vooravond van een verhevigde concurrentiestrijd.
15/01 02u15  VDAB schrapt uitkeringen van werklozen die geen job zoekenDe Vlaamse Dienst Arbeidsbemiddeling (VDAB) heeft in een jaar tijd 12% meer werklozen gestraft omdat ze niet genoeg hun best deden om een job te zoeken. Hun uitkering wordt dan 4 tot zelfs 56 weken geschorst. Het aantal opstappen naar een sanctie is in een jaar tijd met 56% gestegen.
15/01 02u15  Nieuwsanker met “lichaam waar velen van dromen”: Hanne Decoutere maakt haar dansdroom waarKan nieuwsanker Hanne Decoutere (38) de balletklassieker Romeo en Julia dansen in de choreografie van het Ballet van Monte-Carlo? Haar coach Geneviève Van Quaquebeke denkt van wel. “Ze heeft er het lichaam voor.”
15/01 02u15  Topchef Viki Geunes neemt voor het eerst deel aan Antwerp DinerecHet Antwerp Diner wordt zondag 10 februari voor de achttiende keer georganiseerd. Dat gebeurt opnieuw onder het motto ‘Wij zetten aids op het menu’. Verschillende Antwerpse chefs serveren er hun topgerechten om zo geld in te zamelen voor onderzoek en preventie van aids en HIV.
15/01 02u15  Antwerpse vaklui lanceren Zalando voor hobbykoksNa schoenen en kleding brengt het internet nu ook culinaire topproducten binnen ieders bereik. Gisteren is Njomly.com gelanceerd, het eerste online platform voor foodies en hobbykoks. Nieuw is ook dat je vragen over de producten kan stellen via streaming. Njomly wordt daarmee de eerste livestreamwinkel van Europa.
15/01 02u15  Intimi over De Camargo: “Hij scoort nog vlotter dan vroeger, maar tweede klasse is zijn niveau niet”Er staat geen maat op Igor De Camargo. Zondag tegen Union maakte de Braziliaanse Belg al voor de derde competitie-match op een rij twee goals. Straffe cijfers voor een 35-jarige routinier. Drie vertrouwelingen die de carrière van De Camargo van nabij hebben gevolgd, zijn lyrisch.
15/01 02u15  Wie wordt burgemeester in ’t Stad?Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft beklemtoond dat hij kandidaat is om Vlaams minister-president te worden na de verkiezingen in mei. Die functie is niet te combineren met de burgemeesterssjerp en dus wordt er druk gespeculeerd over wie zijn opvolger zal zijn. De grootste kanshebbers? Schepenen Koen Kennis en Fons Duchateau.
15/01 02u15  Vrolijke vis moet van de gevel: “Schildering niet zou passen in het straatbeeldIn de Sint-Elisabethstraat in de wijk 2060 kleurt sinds februari vorig jaar een gigantische vis de woning van Katleen Linders. De stad wil de muurschildering nu weg. Een petitie tegen die beslissing wist gisteren al zo’n zevenhonderd handtekeningen te verzamelen.
15/01 02u15  Minister op bezoek bij Kielse atletiekclubMinister van Sport Philippe Muyters (N-VA) was gisteren op bezoek bij Beerschot Vrienden Atletiek Club in het Kielpark. De club heeft veel anderstalige nieuwkomers. En sport bevordert Nederlands.
15/01 02u15  Hoogmolenbrug alleen voor wie Schoten uit wilDe tijdelijk verkeerslichten in de Metropoolstraat langs het Albertkanaal keren niet meer terug, maar vanaf 4 februari wordt wel opnieuw grote hinder verwacht wanneer het verkeer nog maar in één richting over de Hoogmolenbrug mag.
15/01 02u15  “Het koetshuis van kasteel Selsaeten had zeker gered kunnen worden”Van het eeuwenoude koetshuis voor kasteel Selsaeten schiet bijna niks meer over. In enkele dagen tijd werd het nochtans beschermde stukje dorpsgezicht tot puin herleid. Eddy Smits en Herman Meeus van de heemkundige kring De Kaeck betreuren de sloop.
15/01 02u15  Parochies vieren Toontje met varkenskoppenDe patroonheilige Sint-Antonius staat op zondag 20 januari in Oosthoven (Oud-Turnhout), Geel-Bel, Achtel (Rijkevorsel) en Lille weer in de kijker. Op deze volks­feesten worden varkens­koppen verkocht en dieren gezegend.
15/01 02u15  Windmolens Den Hout worden minder hoogBakstenenproducent Wienerberger in Beerse heeft de hoogte bijgesteld van de geplande windmolens aan Den Hout. In plaats van een tiphoogte van 230 meter worden de twee molens ‘slechts’ 200 meter hoog.
15/01 02u15  Handelaars: “In Mol vind je alles op relatief korte afstand van elkaar”Wat kan er (nog) beter in de Molse winkelstraat? Welke winkel ontbreekt er nog? Dat willen de gemeente Mol en de provincie Antwerpen te weten komen via een online enquête die zowel handelaars als klanten kunnen invullen. Wij staken al eens ons licht op bij enkele handelaars.
15/01 02u15  Luifel is pronkstuk van nieuwe Sint-GorikspleinHet Sint-Goriksplein in Edegem kreeg vorig jaar een stevige opknapbeurt. Ook met de komst van enkele marktkramers op vrijdag kwam er meer leven op het plein. Nu wordt de laatste hand gelegd aan de glazen luifel als eyecatcher.
15/01 02u15  Jan Van de Ven eert Wannes Van de Velde met cover-cd voor goed doelDe Willebroekse ‘Voice’ Jan Van de Ven heeft tien jaar na het overlijden van volkszanger ­Wannes Van de Velde twee klassiekers van hem opgenomen: De Brug van ­Willebroek en Ei, wa neuze. De cd wordt verkocht voor goede doelen.
15/01 01u45  “Een lied gaat het klimaatprobleem echt niet kunnen oplossen”Tom Kestens (44) brengt deze week een nieuwe plaat uit. Met De Bron brengt de Mechelse singer-songwriter, muzikant en gemeenteraadslid voor Groen voor het eerst een cd uit onder zijn eigen naam.
15/01 01u45  Toon Aerts wil broer Thijs mee op WKKersvers Belgisch kampioen veldrijden Toon Aerts (25) is nog niet verzadigd: hij wil de komende drie weken de eindzege in de Wereldbeker binnenhalen én schitteren op het WK. “Ik hoop dat mijn broer Thijs ook mee mag. Ik ga daar met de bondscoach over praten”, zei Aerts gisteren in Otegem, waar hij na een bewogen nacht toch nog derde werd.
15/01 01u15  Nooit meer kamperen aan de schoolpoort: alle Antwerpse secundaire scholen stappen in digitaal inschrijvingssysteemAlle secundaire scholen in de stad stappen dan toch in het online aanmeldingssysteem Meld je Aan. Dat hebben de directies gisteren beslist. Toch is niet iedereen blij. “De meerderheid beslist, we moesten dus wel”, zegt Alex Peeters van het Xaveriuscollege.
15/01 01u15  Woods mikt op publiek dat houdt van culinaire belevingIn de Geelse Kollegestraat opende afgelopen weekend restaurant Woods de deuren. De jonge uitbater en chef Dimitri Peeters wil vernieuwende keuken brengen die ook de jeugd aanspreekt. Toch is het (voorlopig) een project in bijberoep.
15/01 01u15  Q-Lite zet in op circulaire economie met recycleerbare ledschermenIn Nederland loopt nog tot ­vrijdag de week van de circulaire economie. Het Baarlese bedrijf Q-Lite, waar de landsgrens door het gebouw loopt, levert het ­goede ­voorbeeld. De werknemers maken ledschermen waarbij ­tijdens de levensduur een upgrade mogelijk is. Daardoor wordt die levensduur met de helft verlengd en is het mogelijk om de materialen optimaal te recycleren.
15/01 01u15  Lierenaar kwaad nu N-VA en Open Vld stadsvesten vaker voor fietsers openstellenHet stadsbestuur van Lier wil binnenkort fietsers ook op zaterdagnamiddag op de stadsvesten toelaten. “Met deze beslissing negeert de stad de zwakste weggebruiker”, oordeelt Wim ­Mortelmans, die dagelijks op de vesten wandelt.
15/01 01u15  Overgrootmoeder van Valerie (23) startte voorloper van Level4Hair bijna 90 jaar geleden op in woonkamerIn Level4Hair op het Douaneplein verzorgen en kappen Andrea Christiaens (53) en haar dochter Valerie Fierens (23) Vlaamse en Nederlandse klanten. Maar het verhaal van de kappersfamilie gaat verschillende generaties terug. In 1930 startte Maria Koolen toen een kapsalon in haar woonkamer.
15/01 01u15  Nachtburgemeester legt eed af en leest gedichten voor in cafésKristof Van Hasselt, beter bekend als Heavy, legde in café Posthuis bij Gert Janssen de eed af als nachtburgemeester. Hij plant optredens met gedichten in elk Wuustwezels café.
15/01 01u15  Oprichting twee BIN’s verhoogt sociale controleOok Stekene krijgt binnenkort zijn eigen buurtinformatienetwerken, kortweg BIN: Stekene Oost en Stekene West. Daarin gaan inwoners en politie georganiseerd samenwerken om het veiligheidsgevoel in beide regio’s te verhogen.
15/01 01u15  Geen duatlon meer tijdens Herentals Fietst & FeestHet is nog even wachten op het programma van Herentals Fietst & Feest dat dit jaar op 1 en 2 augustus doorgaat. Al staat één ding al vast: de duatlon op vrijdag is door het bestuur van de affiche geschrapt.
15/01 00u45  Trappistenmonnik van Westmalle stelt boek voor: “Op zijn kortst samengevat onderwees Jezus de liefde”Toeristen die zondag een bezoek brachten aan de kathedraal in Antwerpen, kwamen pardoes terecht in de boekvoorstelling van School van de Liefde van broeder Guerric. De trappist uit Westmalle schreef over de vroege gangmakers van de cisterciënzers.
14/01 23u30  Telenet Giants Antwerp versterkt zich met Amerikaanse centerTelenet Giants Antwerp heeft zich versterkt met de Amerikaanse center Landen Lucas. Hij is een 25-jarige en 2m08 grote center die de Nigeriaan Moses Kingsley (rugblessure) moet vervangen. Lucas liep college in Kansas, speelde Summerleague bij Boston Celtics, was actief in Japan (Tokio) en tot november in Estland bij Kalev Tallin. Daar tekende hij voor een gemiddelde van 11 punten en 6 rebounds. Landen Lucas tekende tot het einde van het seizoen.
14/01 23u00  Dit is de begindatum van het vierde seizoen van ‘Blind Getrouwd’Het vierde seizoen van het VTM-programma ‘Blind Getrouwd’ gaat van start op maandag 28 januari. Daarin zal televisiekijkend Vlaanderen opnieuw kunnen volgen hoe vijf koppels zich in het avontuur storten.
14/01 23u00  City kent ook zonder De Bruyne in de basis geen problemen met het Wolverhampton van DendonckerManchester City heeft de 22ste speeldag in de Premier League afgesloten met een makkelijke zege tegen Wolverhampton (3-0). Kevin De Bruyne moest andermaal vanop de bank toekijken maar mocht na een uur spel invallen. Leander Dendoncker maakte voor de eerste keer de negentig minuten vol in de Premier League.
14/01 23u00  Landen Lucas naar Telenet Giants AntwerpTelenet Giants Antwerp heeft zich versterkt met de Amerikaanse center Landen Lucas. Een 25-jarige en 2m08 grote center die de Nigeriaan Moses Kingsley (rugblessure) moet vervangen.
14/01 22u00  Treinverkeer verstoord na persoonsaanrijding in station Sint-NiklaasHet treinverkeer tussen Antwerpen-Berchem en Sint-Niklaas is maandagavond onderbroken na een persoonsaanrijding in het station van Sint-Niklaas. Dat meldt spoornetbeheerder Infrabel.
14/01 21u45  Vorig jaar uit ‘Thuis’ geschreven, maar daar is Mayra plots weer: “Ze wist al meteen dat ze zou mogen terugkeren”Waldek had nog zo gezegd dat Mayra uit ‘Thuis’ voorgoed moest opkrassen, toen ze in september het hazenpad nam naar Kaapverdië. De schok bij televisiekijkend Vlaanderen was dan ook groot toen het personage maandagavond plots in het ziekenhuis opdaagde bij haar neergeschoten adoptiedochter Sandrine. Actrice Muriel Bats is na vijf maanden al terug van weggeweest.
14/01 21u30  Peterhansel boekt tweede ritzege in Dakar, Al-Attiyah rijdt twee keer lekStéphane Peterhansel (MINI John Cooper Buggy) heeft maandag de zevende rit in de Dakar voor wagens gewonnen. Voor de Fransman is het zijn tweede etappezege in deze Dakar. Nani Roma (MINI John Cooper Works) eindigde op de tweede plaats op 4’33” van Peterhansel. Carlos Sainz maakte het X-Raid-podium compleet door als derde te eindigen, op 9’28”. Nasser Al-Attiyah (Toyota Overdrive Racing) reed twee keer lek en verloor 11’58”, maar blijft comfortabel aan de leiding. Eerste achtervolger Peterhansel volgt op 29’16” van de leider.
14/01 21u00  Auto ramt steunpaal van dak, chauffeur gaat ervandoorEen auto heeft maandagavond zijn bocht op het kruispunt van de Brandheide met Kloosterstraat in Bornem gemist. De wagen kwam tegen een steunpaal van het dak van een woning terecht. Na de klap pleegde de automobilist vluchtmisdrijf.
14/01 20u30  Timothy Castagne met Atalanta Bergamo naar kwarfinales Coppa ItaliaTimothy Castagne heeft zich met Atalanta Bergamo voor de kwartfinales van de Italiaanse beker geplaatst. Atalanta versloeg Cagliari met 0-2, dankzij late doelpunten van Duvan Zapata (88e) en Mario Pasalic (93e). Castagne speelde de volledige wedstrijd en leverde de assist voor de 0-1. Om een plaats in de halve finales geeft Atalanta bekerhouder Juventus partij.
14/01 20u30  ABVV flyert voor “menswaardig minimumloon” van 14 euro per uur“Te gekke solden? Bepaalde werknemers staan het hele jaar door in de solden.” Dat was de boodschap op flyers die tientallen vakbondsmedewerkers en sympathisanten maandag op de Meir en de De Keyserlei in Antwerpen uitdeelden aan voorbijgangers.
14/01 20u30  Goudsmid op rust incasseert rake klappen bij overval in woningGoudsmid op rust Marc Weyns (62) werd zondagnacht het slachtoffer van een gewelddadige home invasion. Drie onbekenden drongen zijn huis binnen en takelden hem stevig toe. De daders vluchtten met een kleine buit. “Hier is niets meer te vinden”, zegt het slachtoffer.
14/01 20u15  “Bart De Wever neemt groot persoonlijk risico”“Bart De Wever neemt een groot persoonlijk risico”, zegt Noël Slangen, columnist en voormalig politiek adviseur. “In Antwerpen zit hij in een comfortabele positie, als Vlaams lijsttrekker moet hij zich helemaal smijten.”
14/01 20u15  Twee boefjes overvallen bekende bakkerij: “Eén van hen bedreigde ons personeel met een vuurwapen”Twee boefjes hebben zondagnamiddag de bekende bakkerij Opsinjoor in de Grote Nieuwedijkstraat in Mechelen overvallen. De twee winkelmeisjes werden met een vuurwapen bedreigd en de kassa werd leeggeroofd. Voorlopig zijn de daders spoorloos.
14/01 19u45  Nieuwe luxeflats in parkdomein: “Je woont hier in het groen en toch centraal in de gemeente”In de Koningin Astridlaan zijn de werken gestart voor de bouw van achttien luxeappartementen. Mertens Architecten zorgde voor het ontwerp, het project wordt gebouwd door Citta.
14/01 19u45  Vader en zoon op dezelfde dag beroofd: dieven aan de haal met dure spullenOpnieuw heeft een dievenbende toegeslagen in geparkeerde bestelwagens in Waarloos (Kontich). Deze keer werden Walter Nauwelaerts van de firma Nauwco en zijn zoon Jordy, die zaakvoerder is van JN Klusjesman, het slachtoffer.
14/01 19u45  De Wever (N-VA): “Theo Francken trekt federale lijst in Vlaams Brabant”N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft maandagavond bij VTM toelichting gegeven over de rol van Theo Francken voor de komende verkiezingen. “Ik kan u zeggen dat Theo de federale lijst in Vlaams Brabant zal trekken.” Hij zal het dus moeten opnemen tegen Vlaams Belang-lijsttrekker Dries Van Langenhove.
14/01 19u15  Goudsmit op rust incasseert rake klappen bij overval in woningGoudsmid op rust Marc Weyns (62) werd zondagnacht het slachtoffer van een gewelddadige home invasion. Drie onbekenden drongen zijn huis binnen en takelden hem stevig toe. De daders vluchtten met een kleine buit. “Hier is niets meer te vinden”, zegt het slachtoffer.
14/01 19u15  Vierdejaars GBS De Horizon letten beter op dankzij klasteckel BillieHet vierde leerjaar van gemeentelijke basisschool De Horizon in Westmalle heeft een eigen klashond. Het langharig dwergteckelteefje Billie van juf Fabienne Gerinckx komt elke dag mee en heeft zelfs zijn eigen tent.
14/01 19u00  Overlast hangjongeren leidt tot controleactie in en rond Warande: “Iedereen moet zich hier veilig voelen”Twee jongeren werden afgelopen vrijdag opgepakt bij een controle­actie aan De Warande in Turnhout. De overlast van hangjongeren is er al langer dan vandaag een probleem. Er was zelfs een vermoeden dat de lockers in de ondergrondse parking werden gebruikt als doorgeefluik voor drugs, maar dat vermoeden kon de politie niet hardmaken.
14/01 18u45  Daniëlle doet het wéér: zesde keer Belgisch kampioen driebanden bij de damesDaniëlle Le Bruyn (61), zaakvoerster van Biljartcentrum De Ploeg in Halle-Zoersel, is voor de zesde keer Belgisch kampioen driebanden bij de dames geworden. De voorbije zes edities was Jaimie Buelens telkens te sterk. Maar deze keer klopte Le Bruyn haar veel jongere tegenstander.
14/01 18u30  Christoff (42) mag ziekenhuis verlaten na spoedoperatie aan het hartChristoff De Bolle (42) heeft maandag het ziekenhuis mogen verlaten. Dat heeft de zanger zelf gemeld op sociale media. Door een lekkende hartklep moest hij vorige week met spoed een operatie ondergaan.
14/01 18u30  Ronnie O’Sullivan vlot voorbij Stuart Bingham op Masters snookerRonnie O’Sullivan (WS-3) heeft zich maandag in het Alexandra Palace van Londen vlot voor de kwartfinales van het Masters snooker geplaatst. De 43-jarige Engelsman versloeg zijn landgenoot Stuart Bingham (WS-12) met 6-1.
14/01 18u30  Buurt protesteert tegen 21 antennes op appartementsgebouwDe Vlaamse overheid heeft een vergunning afgeleverd om 21 antennes te plaatsen op een appartementsgebouw op de Olivetenvest in Mechelen. Dat is niet naar de zin van buurtbewoners, die een onafhankelijk advies van de Vlaamse bouwmeester vragen. Ook het stadsbestuur gaat in beroep.
14/01 18u30  CEO Technopolis staat voor de klas en stelt concept voor nieuwe zone voor 14-plussers voorStephane Berghmans, de CEO van Technopolis, heeft maandag voor de klas gestaan in COLOMAplus in Mechelen. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om het concept van een gloednieuwe zone voor 14-plussers voor te stellen.
14/01 18u00  VDAB en werkgevers zoeken voor het eerst informatici in MarokkoOmdat vacatures steeds moeilijker ingevuld raken, willen werkgevers en de VDAB Marokkaanse informatici naar Vlaanderen halen. Het is de eerste keer dat zij samen structureel op zoek gaan buiten Europa.
14/01 18u00  Ongeval met vrachtwagens en bestelwagen in Sint-Job-in-’t-Goor zorgt voor hinder op E19De E19 richting Breda was maandag lange tijd volledig versperd in Sint-Job-in-’t-Goor door een ongeval tussen twee vrachtwagens en een bestelwagen. Een vrachtwagen en een bestelwagen moesten getakeld worden. Iets voor 16 uur werd de weg helemaal vrijgegeven.
14/01 17u45  Robin (20) slachtoffer van zinloos geweld: “Die mannen lachten hard terwijl ze me verrot sloegen”De 20-jarige Robin Sapion is in shock door de zware slagen die hij heeft moeten incasseren na een avondje uit in Heist-op-den-Berg. Een groepje onbekenden takelde hem zwaar toe. Alles lijkt te wijzen op zinloos geweld, want zijn geld en smartphone lieten ze ongemoeid.
14/01 17u30  Nieuwe Miss België gekozen: herken jij deze missen nog?De Antwerpse Elena Castro Suarez is zaterdagavond verkozen tot de nieuwe Miss België. Castro Suarez is 18 en heeft Belgisch-Spaanse roots. Ze is daarmee de zesde Vlaamse Miss België op rij. Herken jij al die eerdere mooiste dames van ons land nog?
14/01 17u00  Lichtgewonden bij aanrijding op Halewijnlaan, verlichtingspaal dreigt om te vallenBij een botsing op de Halewijnlaan zijn vanmiddag rond 16.15 uur enkele lichtgewonden gevallen. De gewonden zaten in een personenwagen die moest uitwijken voor een andere voertuig en daardoor tegen een verlichtingspaal smakte. Onder de lichtgewonden waren er enkele kleine kinderen. De Antwerpse politie vorderde een takelwagen, omdat de aangereden verlichtingspaal dreigde om te vallen.
14/01 17u00  Peter Mertens noemt stap van De Wever een koehandel, “in package-deal met sp.a”Ook Peter Mertens, voorzitter van PVDA en fractieleider in de Antwerpse gemeenteraad, is niet te spreken over de onverwachte boodschap van Bart De Wever dat hij het Vlaams minister-presidentschap verkiest boven het burgemeesterschap. Maar ook de socialisten krijgen een draai rond de oren van Mertens.
14/01 17u00  Bekend kunstwerk in Kapellen tegen de grond na windstootIn het Gemeentepark van Kapellen is het bekende kunstwerk de Totempaal van Pol Trekker omvergewaaid. Die ontwierp zo’n tien jaar geleden het houtsnijwerk met zijn kettingzaag en had toen al voorspeld dat de beuk het nog tien jaar zou uithouden.
14/01 17u00  Vakbonden Proximus zijn ontgoocheld na overleg met regeringDe vakbonden van Proximus hebben maandagnamiddag ontgoocheld gereageerd na afloop van hun ontmoeting met premier Charles Michel, minister van Werk Kris Peeters en minister van Telecom Philippe De Backer. “Er is geen engagement van de regering om te wegen op het beleid bij Proximus. We hebben geen garanties gekregen dat naakte ontslagen vermeden zullen worden”, zei vakbondsman Bart Neyens van ACOD. Bij de christelijke vakbond klinkt eenzelfde geluid.
14/01 16u45  Kris Peeters: “Veel Antwerpenaren zullen wenkbrauwen gefronst hebben”Minister van Werk en voormalig kandidaat-burgemeester van Antwerpen Kris Peeters (CD&V) heeft maandagnamiddag gezegd “geschrokken” te zijn over de beslissing van Bart De Wever om op 26 mei de N-VA-lijst voor het Vlaams Parlement te trekken in Antwerpen en zich kandidaat te stellen als minister-president van Vlaanderen. “Veel Antwerpenaren en ikzelf zullen de wenkbrauwen gefronst hebben”, aldus Peeters.
14/01 16u45  Vrachtvliegtuig stort neer in Iran: zeker vijftien doden en enorme ravageOp de militaire luchthaven van Fath, ten westen van de Iraanse hoofdstad Teheran, is maandag een vrachtvliegtuig neergestort bij een poging tot noodlanding. Daarbij kwamen vijftien van de zestien inzittenden om. Dat heeft het persbureau ISNA op gezag van de hulpdiensten gemeld.
14/01 16u30  Eind januari stroomt elektriciteit tussen België en Groot-BrittanniëOp 31 januari zal er voor het eerst elektriciteit stromen tussen België en het Verenigd Koninkrijk. Dat hebben beide hoogspanningsbeheerders maandag bevestigd.
14/01 16u30  “Kathleen Cools is bij de beste interviewers van de VRT, maar ook die moeten goed omringd zijn”: Siegfried Bracke na ‘Terzake’-interview met Dries Van LangenhoveKamervoorzitter en gewezen VRT-journalist heeft zijn licht laten schijnen op het opmerkelijke interview van ‘Terzake’-presentatrice Kathleen Cools met Dries Van Langenhove. “Ze is een van de allerbeste interviewers van de VRT”, schrijft Bracke op zijn website. “Maar ook die moeten goed omring worden. Daar loopt het fout.”
14/01 16u15  En wat denkt u? “Antwerpen zal blijven bestaan, ook na De Wever”En wat denkt de Antwerpenaar van het opvallende manoeuvre van Bart De Wever? Wij trokken de straat op om mensen te zoeken die voor hem hebben gestemd. Steunen ze hem, ook in deze ambitie? Of plaatsen ze een goed Antwerps bestuur boven de functie van burgemeester en is het uitkijken naar een goede vervanger? “Antwerpen zal blijven bestaan. Voor De Wever, en na De Wever.”
14/01 16u15  Borgerhout lanceert ‘mini-containerparken’ in strijd tegen sluikstortenEr ligt te veel sluikstort op de straten en pleinen in Borgerhout en dat zorgt voor ergernis bij heel wat bewoners maar ook bij het nieuwe districtsbestuur. De komende jaren wil het bestuur daarom gaan werken met tijdelijke minicontainerparkjes. Daar kan je met je met (een deel van) je afval terecht.
14/01 16u15  U liket Radiohead en Gilmore Girls en het Fotomuseum op Facebook? Dan is de kans groot dat u links stemtDe pagina’s die we leuk vinden op Facebook vertellen iets over onze politieke voorkeur. Dat blijkt uit onderzoek van drie wetenschappers van de Universiteit Antwerpen. Zelfs als de expliciet politieke pagina’s worden weggelaten, kunnen de muziek-, cultuur-, of zelfs cafépagina’s die we volgen onze politieke kleur verraden.
14/01 16u15  ‘Kapstok’ met twee koelcontainers kantelt in haven: “Geen gewonden, containers wel total loss”Het is een opvallend gezicht. Een uit de kluiten gewassen vorklift op kaai 224 in de Antwerpse haven is voorover getuimeld. Gelukkig raakte niemand gewond, al zijn de containers total loss, zo klinkt het bij het bedrijf ACC.
14/01 16u00  Antwerpse dragqueen treedt op onder de neus van Poetin: “Alleen mijn roze valies kan echt niet mee”Het gaat de Antwerpse drag queen Sederginne voor de wind. Ze is net terug van optredens in Washington en New York na een heel seizoen te performen op Mykonos en nu trekt ze alweer richting Rusland. Daar treedt ze op in twee van de grootste homodiscotheken van het land, en zowat onder de neus van president Poetin. “Maar die is niet welkom. Hij mag wegblijven van mij.”
14/01 16u00  “Geen gewonden, containers wel total loss”Het is een opvallend uitzicht. Een uit de kluiten gewassen vorklift op kaai 224 in de Antwerpse haven is voorover getuimeld. Gelukkig raakte niemand gewond, al zijn de containers total loss, klinkt het bij het bedrijf ACC.
14/01 15u45  Topchef Noma toont grote impact op menu door veeleisende klantenRené Redzepi van het Deense restaurant Noma, enkele jaren geleden nog het beste ter wereld, heeft op Instagram een filmpje gedeeld waarin hij de nieuwe menukaart overloopt en toont hoe die wordt aangepast aan klanten met allergieën of levenswijzen. Een hele klus, zo blijkt.
14/01 15u30  Denise Betsema wint in Otegem, vermoeide Cant pas negendeDenise Betsema heeft maandag de veldrit in Otegem gewonnen. De 25-jarige Nederlandse haalde het afgescheiden voor Loes Sels. De laatste podiumplaats ging naar de Nederlandse Ceylin del Carmen Alvarado. De Amerikaanse Katherine Compton legde beslag op de vierde plaats. Een vermoeide Sanne Cant, die zaterdag voor de tiende keer Belgisch kampioene werd, werd negende.
14/01 15u30  Robert Stolzclub viert gouden jubileum: ‘‘Onze muziek is niet katholiek genoeg voor kathedraal’’De Internationale Robert Stolzclub viert hun vijftigjarig bestaan. Het wordt een jaar van concerten, reizen, dansen en een Wienerparade. “We willen ons ledenaantal verdubbelen en gaan de boer op om jongeren wakker te schudden voor mooie Wienermuziek”, zegt voorzitter René Van Eyken.
14/01 15u30  DISCUSSIE. De beslissing van Bart De Wever: volstrekt logisch of gevaarlijk spel?Bart De Wever gaat als Antwerps lijsttrekker naar de Vlaamse verkiezingen en koppelt daaraan zijn ambitie om Vlaams minister-president te worden en zo Geert Bourgeois op te volgen. Er kwamen meteen veel reacties: is het normaal dat de N-VA de beste man op de beste plaats zet, of pleegt de burgemeester van Antwerpen verraad aan zijn lokale kiezers?
14/01 15u30  Chrissy Teigen geeft decadent verjaardagsfeestje voor echtgenoot John LegendZanger John Legend werd afgelopen maand veertig en dat liet zijn vrouw, model Chrissy Teigen, niet onopgemerkt voorbijgaan. Vorig weekend organiseerde de blondine een decadent feestje in ware James Bond-stijl en dat leverde enkele spectaculaire beelden op.
14/01 15u15  De Wever fluistert Jan Jambon nog snel iets ‘belangrijks’ toe tijdens persconferentieGewezen minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon richt komende verkiezingen zijn pijlen op het premierschap, maar dat was hij bijna vergeten te vermelden tijdens de persconferentie op maandag. Gelukkig was partijvoorzitter Bart De Wever bij de pinken om zijn collega eraan te herinneren dat hij nog iets “uitdrukkelijk moest zeggen”.
14/01 15u15  Burgemeester Gdansk overleden aan verwondingen na mesaanvalDe burgemeester van het Poolse Gdansk is overleden aan zijn verwondingen nadat hij zondagavond op een evenement voor het goede doel neergestoken werd. Pawel Adamowicz werd in de nacht van zondag op maandag nog vijf uur lang geopereerd, maar hij bezweek enkele uren later.
14/01 15u15  Dembélé onderweg naar China voor medische testen bij Beijing Sinobo GuoanMousa Dembélé (31) is maandag op het vliegtuig naar Hong Kong gestapt waar hij morgen medische testen zal afleggen voor zijn nieuwe club Beijing Guoan FC. Die Chinese club deed een bod van 12 miljoen euro dat door Tottenham aanvaard werd.
14/01 15u15  Aannemer start met afbraak van oud parochiecentrum: “Het was helemaal versleten”Een aannemer is gestart met de afbraak van het voormalige parochiecentrum, een iconisch gebouw, in het centrum van Kasterlee. Het leegstaand pand maakt plaats voor een groene zone met bankjes, speeltuigen en een wandelpad.
14/01 14u45  Man met rijverbod geeft valse naam tijdens politiecontroleAfgelopen weekend controleerde het wijkteam van het Kiel bestuurders en voertuigen op de De Bruynlaan en in de Richard Baseleerstraat. De actie werd georganiseerd na verschillende klachten uit de buurt over onveilig rijgedrag en parkeeroverlast. Bij de actie gaf één bestuurder met een rijverbod een valse naam op om de politie te misleiden, maar zijn list werd doorzien.
14/01 14u45  Voetjebal stimuleert jong talentVoetjebal, een voetballend speel- en leerconcept voor kinderen van 2 tot en met 5 jaar, maakte zondag zijn intrede in de turnzaal van basisschool De Hei in Pijpelheide (Heist-op-den-Berg). Op een speelse manier maakten de kinderen er kennis met een bal, leerden ze kleuren benoemen, synchroon tellen, symbolen herkennen en meer.
14/01 14u30  Verliefd worden is… net hetzelfde als vechten tegen een virusAls je verliefd wordt, verandert er niet alleen iets op emotioneel vlak. Het gevoel brengt ook fysiek iets teweeg. Althans in een vrouwenlichaam. Dat toont nieuw onderzoek van de universiteit van Californië in Los Angeles, dat werd gepubliceerd in het vakblad Psychoneuroendocrinology, aan.
14/01 14u15  Josje eerlijk over het moederschap: “Alle clichés over moeder worden zijn waar”Op 25 december kwam het kindje van Josje ter wereld. Drie weken later deelt ze op Instagram heel eerlijk hoe ze het moederschap beleeft: niet zonder schaduwkantjes, maar ook niet zonder geluk.
14/01 14u15  Man overvalt tankstation in Hoboken en gaat aan de haal met som geldEen onbekende man heeft vrijdagochtend een overval gepleegd op het Total-tankstation in de Emiel Vloorsstraat in Hoboken. Hij bedreigde een personeelslid met een mes en ging aan de haal met een som geld.
14/01 14u00  STANDPUNT. “Sorry Antwerpen, de partij moet worden gered”Een meester-strateeg is hij. Door zichzelf als kandidaat-minister-president naar voren te schuiven maakt Bart De Wever het Geert Bourgeois gemakkelijker om naar Europa door te schuiven. De positie van Bourgeois en de mogelijke plaats van Jean-Marie Dedecker op de West-Vlaamse lijst begon binnen de partij hommeles te veroorzaken.
14/01 14u00  E19 richting Breda versperd door ongeval in Sint-Job-in-’t-Goor met vrachtwagens en bestelwagenDe E19 richting Breda is versperd in Sint-Job-in-’t-Goor door een ongeval tussen twee vrachtwagens en een bestelwagen. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Er moeten een vrachtwagen en een bestelwagen getakeld worden, wat enige tijd in beslag zal nemen. Er wordt aangeraden om de omgeving te vermijden. Vanaf Kleine Bareel staat er al een uur file. Rond 13.30 uur werd de linkerrijstrook vrijgemaakt.
14/01 13u45  E19 richting Breda volledig versperd door ongeval in Sint-Job-in-’t-Goor met vrachtwagens en bestelwagenDe E19 richting Breda is volledig versperd in Sint-Job-in-’t-Goor door een ongeval tussen twee vrachtwagens en een bestelwagen. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Er moeten een vrachtwagen en een bestelwagen getakeld worden, wat enige tijd in beslag zal nemen. Er wordt aangeraden om de omgeving te vermijden, de file groeit er aan. Vanaf Kleine Bareel staat er al een uur file.
14/01 13u45  Belgisch kampioen Toon Aerts: “Ik lag al om 22.15 uur in bed maar Sarah en ik hielden elkaar wakker”Twee taarten had bakker Schoonooghe uit Zwevegem deze nacht gebakken voor de kersverse Belgische kampioen Toon Aerts. Drie uur voor de start van de cross in Otegem sneed hij ze in stukken om uit te delen aan de pers. “Ik pak een paar stukjes mee. Maar voor na de cross”, aldus Aerts.
14/01 13u45  Strompelende Andy Murray meteen out op Australian Open: “Als dit mijn laatste match ooit was, was het geweldig om zo te eindigen”Is maandag het doek gevallen over de rijke carrière van Andy Murray? De 31-jarige Schot ging er meteen uit in de eerste ronde van de Australian Open. Murray verloor in vijf sets (6-4, 6-4, 6-7, 6-7 en 6-2) tegen de Spanjaard Roberto Bautista Agut (ATP 23). Hij speelde strompelend de wedstrijd uit. Afgelopen vrijdag had hij op een emotionele persconferentie al aangekondigd dat deze Australian Open wel eens zijn laatste toernooi zou kunnen worden. De drievoudige Grand Slam-winnaar en tweevoudige olympische kampioen sukkelt al jaren met een chronische heupblessure.
14/01 13u30  Birkenstock werkt opnieuw samen met Rick OwensBirkenstock brengt voor de tweede keer een collectie uit in samenwerking met Rick Owens. De ontwerper geeft twee sandalen een make-over, maar introduceert ook een laars.
14/01 13u30  Vrolijke muurschildering moet overschilderd worden : geen vergunningEen muurschildering van een vis, op een gevel in de Sint-Elisbethstraat in Antwerpen-Noord moet verdwijnen van de stad. Het gaat om een werk van street-art kunstenaar Joachim. Die maakte het werk op vraag van een van de bewoners van het huis, maar die vroeg daarvoor geen vergunning aan. Een aanvraag om de overtreding te regulariseren werd door de stad geweigerd en dus moet de muurschildering verdwijnen. De buurtbewoners reageren vol onbegrip op de beslissing.
14/01 13u15  Heeft Andy Murray laatste match gespeeld? Strompelende Schot gaat er meteen uit op Australian OpenIs maandag het doek gevallen over de rijke carrière van Andy Murray? De 31-jarige Schot ging er meteen uit in de eerste ronde van de Australian Open. Murray verloor in vijf sets (6-4, 6-4, 6-7, 6-7 en 6-2) tegen de Spanjaard Roberto Bautista Agut (ATP 23). Hij speelde strompelend de wedstrijd uit. Afgelopen vrijdag had hij op een emotionele persconferentie al aangekondigd dat deze Australian Open wel eens zijn laatste toernooi zou kunnen worden. De drievoudige Grand Slam-winnaar en tweevoudige olympische kampioen sukkelt al jaren met een chronische heupblessure.
14/01 13u15  De Wever haalt citaat aan van oud-premier die burgemeestersdroom ook moest opbergen: BDW citeert VDB“Vlaanderen gaat voor op de droom van BDW.” Met dat citaat heeft Bart De Wever (N-VA) uitgelegd waarom hij voluit voor het Vlaamse minister-presidentschap gaat bij de verkiezingen in mei, in plaats van burgemeester in Antwerpen te blijven. Hij haalt daarmee een uitspraak aan van oud-premier Paul Vanden Boeynants, oftewel VDB, zoals die vaak werd genoemd. Vanden Boeynants moest zijn burgemeestersdroom ook opbergen, maar wel om een heel andere reden.
14/01 13u15  ANALYSE. Vier vragen over de kandidatuur van De Wever als minister-presidentN-VA-voorzitter Bart De Wever wil Vlaams minister-president worden. Vanwaar die ambitie? Hoe moet het verder in Antwerpen? En wie wordt dan partijvoorzitter? Politiek journalist Timmie van Diepen beantwoordt voor u de vier belangrijkste vragen.
14/01 13u15  Sinardet ziet “beetje kiezersbedrog naar Antwerpse kiezer”Dat N-VA-voorzitter Bart De Wever zichzelf naar voren schuift als kandidaat-minister-president, komt voor de Antwerpse professor politocologie Dave Sinardet (VUB) enigszins als een verrassing. Vooral omdat De Wever had aangegeven dat hij zes jaar burgemeester van Antwerpen zou blijven. “Naar de Antwerpse kiezer is dit toch een vorm van kiezersbedrog”, aldus Sinardet.
14/01 13u00  E19 richting Breda volledig versperd door ongeval in Sint-Job-in-’t-Goor met vrachtwagenDe E19 richting Breda is volledig versperd in Sint-Job-in-’t-Goor door een ongeval. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Er moeten een vrachtwagen en een bestelwagen getakeld worden, wat enige tijd in beslag zal nemen. Er wordt aangeraden om de omgeving te vermijden, de file groeit er aan.
14/01 13u00  Jinnih Beels: “Derde bal om in de lucht te houden voor De Wever, maar goed dat er na mei duidelijkheid komt”Jinnih Beels, nieuw schepen voor sp.a in Antwerpen, heeft op Twitter gereageerd op de persconferentie van N-VA, waar Bart De Wever aankondigde voluit voor het Vlaams minister-presidentschap te gaan. “Goed dat er na mei duidelijkheid komt”, schrijft ze.
14/01 12u45  Taart voor Belgisch kampioen Toon Aerts voor veldrit in OtegemVeel tijd om te recupereren van het feestgedruis na zijn eerste Belgische titel heeft veldrijder Toon Aerts niet gekregen. Amper 20 uur nadat hij zondag in Kruibeke als eerste over de meet reed, tekende Aerts in de driekleur al present op de veldrit in Otegem. Daar werd hij naar aloude traditie getrakteerd op een grote taart.
14/01 12u30  500 nieuwe jobs in haven op komst: Britse chemiegroep bevestigt mega-investering voor bouw twee nieuwe fabriekenHet is nu officieel: de Britse chemiegroep Ineos investeert 2,7 miljard euro in de bouw van twee fabrieken in de Antwerpse haven. Meteen de grootste investering zijn die het chemiebedrijf ooit heeft gedaan.
14/01 12u30  Albert Heijn blijft in België , Delhaize opent 100 nieuwe winkelsAhold Delhaize heeft ambitieuze plannen in België. Het Nederlandse merk Albert Heijn blijft als aparte keten in België actief, en krijgt er de komende jaren 30 à 50 winkels bij. Zusterbedrijf Delhaize wil de komende jaren zelf driehonderd nieuwe winkels openen in ons land.
14/01 12u30  Filip Dewinter: “Antwerpen is verraden en blijft verweesd achter”Antwerps Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter zegt “zeer verrast” te zijn door de kandidatuur van burgemeester Bart De Wever (N-VA) om Vlaams minister-president te worden. “Antwerpen is verraden en blijft verweesd achter”, vindt hij. “Eerst brengt De Wever de socialisten terug in het stadsbestuur en nu vertrekt hij virtueel als burgemeester nog voor het bestuursakkoord goed en wel gepresenteerd is aan de gemeenteraad.”
14/01 12u15  Parket start onderzoek naar gewelddadige home invasion in ZwijndrechtHet Antwerpse parket is een onderzoek gestart naar een gewelddadige home invasion in Zwijndrecht zondagnacht. Een 62-jarige man werd in zijn slaap overmeesterd door drie onbekende mannen. Hij werd met een hard voorwerp op het hoofd geslagen en hij werd vastgebonden aan armen en benen met bedlinnen.
14/01 12u15  1.500 nieuwe jobs in haven op komst: Britse chemiegroep bevestigt mega-investering voor bouw twee nieuwe fabriekenHet is nu officieel: de Britse chemiegroep Ineos investeert 2,7 miljard euro in de bouw van twee fabrieken in de Antwerpse haven. Meteen de grootste investering zijn die het chemiebedrijf ooit heeft gedaan.
14/01 12u15  Politie rolt cannabisplantages op in Deurne en Borgerhout en neemt 14 kilogram cannabis in beslagDe Antwerpse politie heeft afgelopen vrijdag twee cannabisplantages opgerold in Deurne en Borgerhout. Beide locaties werden al enige tijd in het oog gehouden door het drugsteam van de lokale recherche. Uit onderzoek bleek dat afgelopen weken de cannabis geoogst werd, dus ging de politie over tot actie. De drugs, 14,2 kilogram, werden in beslag genomen. Eén verdachte (24) werd gearresteerd en voorgeleid. In hetzelfde dossier werd eerder al 50.000 euro in beslag genomen.
14/01 12u15  Het best bewaarde geheim van Duitsland: NorderneyEen eiland? Van Duitsland? Ben Roelants hoorde het even in Keulen donderen. “Die dekselse Duitsers hebben toch geen eilanden?”.
14/01 12u15  Australian Open. Goffin, Darcis en Mertens komen dinsdag in actieDavid Goffin, Steve Darcis en Elise Mertens komen dinsdag op de baan voor hun eerste ronde op de Australian Open.
14/01 12u15  Wijting verkozen tot ‘Vis van het Jaar’Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) heeft, samen met de visserijsector, voor het 31ste jaar op rij de ‘Vis van het Jaar’ verkozen. In 2019 gaat die eer naar wijting, een klassieker in de Franse keuken die in ons land nog niet zo populair is.
14/01 12u15  De Wever is kandidaat Vlaams minister-president en zet burgemeesterschap op het spel: “Wil graag burgemeester blijven, maar het is wat het is”Bart De Wever wordt lijsttrekker voor de Antwerpse N-VA-lijst voor het Vlaams Parlement en stelt zich kandidaat als Vlaams minister-president. Dat heeft de Antwerpse burgemeester maandag gemeld op een persconferentie. Brasschaats burgemeester Jan Jambon trekt de Antwerpse Kamerlijst voor N-VA en is kandidaat-premier.
14/01 12u00  Vandoorne: "Een lange carrière in de Formule E is het doel"Stoffel Vandoorne laat weten dat hij rekent op een lang verblijf in de Formule E met HWA en Mercedes, dat vertelde hij tegenover ‘e-racing365.’
14/01 12u00  Van Besien: “Als De Wever consequent is, neemt hij nu al ontslag als burgemeester”“Als hij consequent is, dan neemt De Wever nu al ontslag als burgemeester.” Dat zegt Wouter Van Besien (Groen) over het lijsttrekkerschap van Bart De Wever voor de Antwerpse N-Vlijst voor het Vlaams parlement.
14/01 12u00  Politie rolt cannabisplantages op in Deurne en BorgerhoutDe Antwerpse politie heeft afgelopen vrijdag twee cannabisplantages opgerold in Deurne en Borgerhout. Beide locaties werden al enige tijd in het oog gehouden door het drugsteam van de lokale recherche. Uit onderzoek bleek dat afgelopen weken de cannabis geoogst werd, dus ging de politie over tot actie. De drugs, 14,2 kilogram, werden in beslag genomen. Eén verdachte (24) werd gearresteerd en voorgeleid. In hetzelfde dossier werd eerder al 50.000 euro in beslag genomen.
14/01 12u00  Pendelaars in ondergoed maken feestje van jaarlijkse ‘No Pants Subway Ride’Naar jaarlijkse gewoonte gingen zondag duizenden pendelaars in verschillende wereldsteden met de billen bloot de metro op. Het fenomeen begon in 2002 in New York, maar is intussen over de hele wereld razend populair geworden. Deze Londenaars maakten van de ‘No Pants Subway Ride’ - in Groot-Brittannië wordt dat ‘No Trousers Tube Day’ - gebruik om een swingend feestje te bouwen op de metro.
14/01 12u00  Ook dertigers en veertigers kiezen nu voluit voor deeltijds kunstonderwijs: “Het is gewoon beter te combineren, zo”De deeltijds kunstacademies in Vlaanderen zijn populairder dan ooit. Met dank aan de hervorming van het kunstonderwijs volgen kinderen nu al muziekles vanaf zes jaar, zijn er heel wat nieuwe vakken en zelfs nieuwe vestigingen bijgekomen. In totaal volgen 200.000 jongeren en volwassen deeltijds kunstonderwijs, bijna 15.000 meer dan vorig jaar.
14/01 12u00  Twitter valt van zijn stoel na aankondiging van Bart De Wever: "Van een onverwachte wending gesproken"Bart De Wever wordt lijsttrekker voor de Antwerpse N-VA-lijst voor het Vlaams Parlement en stelt zich kandidaat als Vlaams minister-president. Dat heeft de Antwerpse burgemeester maandag gemeld op een persconferentie. Op Twitter wordt ondertussen al vlijtig gereageerd. 'Voor De Wever waren de Antwerpse verkiezingen blijkaar maar om te lachen', zo is Antwerps Groen-kopstuk Wouter Van Besien messcherp. Anderen noemen het dan weer een nieuwe straffe zet of zelfs een 'meesterlijke bocht' van De Wever.
14/01 11u45  Auto belandt op de zij bij ongeval: twee gewondenBij een ongeval in Wilrijk is zondag een man lichtgewond geraakt. Een bestuurder wilde een straat inrijden, ondanks aankomend verkeer vanuit de andere richting. De man (37) dacht dat hij nog tijd genoeg had om de weg te kruisen, maar bij het dwarsen werd hij in de flank aangereden door een aankomende wagen. Zijn auto belandde op de zij. Door het ongeval raakte de man lichtgewond, de bestuurder (40) van het andere voertuig raakte ook gewond en moest overgebracht worden naar het ziekenhuis.
14/01 11u45  Broer van Kate Middelton praat openlijk over zijn depressieJames Middleton (31), de broer van Kate en Pippa, heeft in de Engelse krant Daily Mail een stuk gepubliceerd waarin hij vrijuit praat over zijn gevecht met depressie. 'Het is een ziekte, een kanker van de geest', klinkt het.
14/01 11u45  Twitter reageert: "Antwerpse verkiezingen waren maar om te lachen voor De Wever"Bart De Wever wordt lijsttrekker voor de Antwerpse N-VA-lijst voor het Vlaams Parlement en stelt zich kandidaat als Vlaams minister-president. Dat heeft de Antwerpse burgemeester maandag gemeld op een persconferentie. Op Twitter wordt ondertussen al vlijtig gereageerd.
14/01 11u15  Ook Liu Jo komt met duurzame denim collectieModelabel Liu Jo brengt een duurzame denim collectie op de markt. Het Italiaanse modehuis, dat werd voorgegaan door een heleboel internationale en Belgische merken, zet daarmee zijn eerste stapjes op de ecologische weg. Dat zegt CEO Marco Marchi aan Fasion United.
14/01 11u15  500 jaar Gilbert Van Schoonbeke: stadsbouwmeester avant la lettre en redder van het BrouwershuisWeinigen presteerden wat Gilbert Van Schoonbeke (1519-1561) voor elkaar bracht. Toch is de spilfiguur uit de Gouden Eeuw van Antwerpen nog geen echt bekende naam. Hoog tijd dus om bij de viering van zijn vijfhonderdste verjaardag in 2019 zijn wapenfeiten te herdenken. Als bouwondernemer leidde hij een consortium van fabrieken en als projectontwikkelaar bedacht hij het nieuwe Antwerpen. En passant reorganiseerde hij de bierindustrie vanuit het Brouwershuis, dat wacht op restauratie. “Het nieuwe museum moet het leven van Van Schoonbeke vertellen”, zegt Clement Caremans.
14/01 11u15  Bart De Wever stelt zich kandidaat als Vlaams minister-president en zet burgemeesterschap op het spelBart De Wever wordt lijsttrekker voor de Antwerpse N-VA-lijst voor het Vlaams Parlement en stelt zich kandidaat als Vlaams minister-president. Dat heeft de Antwerpse burgemeester maandag gemeld op een persconferentie. Brasschaats burgemeester trekt de Antwerpse Kamerlijst voor N-VA en is kandidaat-premier.
14/01 11u15  Kate Hudson krijgt lof voor foto waarop ze borstvoeding geeftKate Hudson (39) deelde op Instagram een foto waarop ze borstvoeding aan het geven is. Een kiekje dat op heel wat lof kan rekenen van haar fans. De actrice beviel in oktober van haar derde kindje.
14/01 11u00  Bart De Wever stelt zich kandidaat als Vlaams minister-president, Jambon gaat voor premierschapBart De Wever wordt lijsttrekker voor de Antwerpse N-VA-lijst voor het Vlaams Parlement en stelt zich kandidaat als Vlaams minister-president. Dat heeft de Antwerpse burgemeester maandag gemeld op een persconferentie.
14/01 11u00  Van Uytvanck kan Wozniacki niet verrassen op Australian OpenAlison Van Uytvanck (WTA 52) heeft in de eerste ronde van de Australian Open niet voor een verrassing kunnen zorgen tegen de Deense titelverdedigster Caroline Wozniacki (WTA 3). De 24-jarige Grimbergse verloor in twee sets: 6-3 en 6-4. De partij duurde één uur en 35 minuten.
14/01 10u45  Ploeteren en schuiven tijdens BK velrijden: “Vrouwencross is vaak veel interessanter”Ondanks het ellendige weer zakten duizenden mensen af naar het Belgisch Kampioenschap veldrijden in Kruibeke (Beveren) om hun favoriet tot kampioen te brullen. Niet alleen voor de veldrijders, ook voor de toeschouwers was het vooral plassen en modder ontwijken, al deed dat er na een tijdje eigenlijk niet meer toe.
14/01 10u45  Toren van de kathedraal tijdelijk zonder uurwerk, haan en klokkenVanaf 21 januari worden er steigers opgebouwd om de Antwerpse kathedraaltoren te restaureren. De komende twee jaar zal de 500 jaar oude belforttoren een stevige opknapbeurt krijgen. Eerst wordt het bovenste stuk van de toren gerestaureerd, vanaf de klok, en vanaf de winter van 2020 zal dan het onderste deel aan de beurt komen.
14/01 10u45  Australian Open al voorbij voor Kirsten Flipkens: geen schijn van kans tegen Wit-RussischeVoor Kirsten Flipkens (WTA 50) is het een Australian Open om snel te vergeten geworden. De 33-jarige Kempense moest in de eerste ronde na nauwelijks een uur tennis in twee korte sets (6-1 en 6-1) inpakken tegen de Wit-Russische Aliaksandra Sasnovich (WTA 31).
14/01 10u45  COLUMN. Het leven zoals het is: LinkeroeverOy, Patje!! Ananas in ’t Engels, hoe zegde da? Is da Áánanas, of Anáánas?” De vrouw moet tegen de zestig zijn. Ze staat vooraan in de Carrefour op Linkeroever, ziet er voor dit relatief vroege uur al behoorlijk ‘vrolijk’ uit en knipoogt naar de andere mensen die staan aan te schuiven om duidelijk te maken dat ze haar vriend in de maling wil nemen.
14/01 10u45  Twee rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken bij alcoholcontroles afgelopen weekendDe politiezone Zara hield van vrijdagavond tot zondagavond alcoholcontroles in Zandhoven en Ranst in het kader van de actie Weekend Zonder Alcohol. Blijkbaar waren veel inwoners op hun hoede door de aangekondigde controles in de media en hielden ze het sober dit weekend. In plaats van het 'normaal' gemiddelde van 2,6% bestuurders die een positieve ademtest afleggen bij alcoholcontroles op het grondgebied van Zara, waren het er ditmaal 'slechts' 1,1%.
14/01 10u45  Nederlandse trucker vrijgelaten na dodelijk ongeval ‘geel hesje’, nieuwe verdachte opgepaktDe Nederlandse trucker die is opgepakt voor de dood van een ‘geel hesje’ in Visé, bij Luik, is vrijgelaten. Hij had niets met de aanrijding te maken. Een andere verdachte is nu opgepakt.
14/01 10u30  Kellogg’s is continu op zoek naar technische talentenMet jaarlijkse groeicijfers tussen 5 à 10% is voedingsbedrijf Kellogg’s in Mechelen - beter bekend als de Pringles fabriek - permanent op zoek naar talenten met een technische achtergrond. Een coach neemt nieuwkomers op sleeptouw. Om een vlotte inwerkperiode te garanderen, worden er opleidingen op de vloer verzorgd. Doorgroeien behoort zeker tot de mogelijkheden.
14/01 10u15  Yoga in de juiste outfit: de leukste merkjes van eigen bodemSportkledingmerk Nike lanceerde eerder deze maand zijn allereerste yogacollectie voor vrouwen én mannen. Wie ook graag aan yoga doet en dan het liefst in een honderd procent Belgische outfit hoeft niet langer te zoeken. Een overzicht van de leukste merkjes van eigen bodem.
14/01 10u15  Na The Box opent Myrtha Van Deun Atlas Foods“Ik heb met de horeca altijd een haat-liefdeverhouding gehad”, zegt ze. Maar ook: “Een eigen restaurant is een droom die werkelijkheid wordt.” Een jaar nadat ze in The Box voor het eerst had geproefd van een eigen eethuis in het centrum van Turnhout, opent Myrtha Van Deun (35) haar eigen restaurant. Klein, knus en helemaal Myrtha, belooft ze. Maar voor het zover is, plant ze eerst nog een reis. All-in, om even rust te nemen.
14/01 10u15  DISCUSSIE. Werken en toch niet rondkomen: moet het minimumloon omhoog?Het is moeilijk te aanvaarden dat er mensen zijn die voltijds werken en toch niet rondkomen. Vandaag, maandag, gaat vakorganisatie ABVV actie voeren om het minimumloon op te trekken naar 14 euro. Moeten overheid en bedrijfswereld zich hier snel voor engageren?
14/01 10u15  Gefascineerd door de Titanic? Binnenkort kun je het wrak bezoekenWie nog steeds in de ban is van de Titanic kan vanaf mei een bezoekje brengen aan het wrak dat op de bodem van de Atlantische Oceaan ligt. Dat wordt mogelijk gemaakt door Blue Marble Private, een Londens reisagentschap. Al hangt er wel een stevig prijskaartje aan vast.
14/01 10u00  Maroon 5 mag prestigieuze show tijdens rust van Super Bowl verzorgenDe Amerikaanse popgroep Maroon 5 zal zondag 3 februari in Atlanta de halftime show verzorgen tijdens de 53e Super Bowl. Dat nieuws lekte eind september al uit, maar werd nu pas bevestigd door de NFL. Wie de finale van het American Football-kampioenshap zal spelen, moet nog blijken uit de play-offs.
14/01 10u00  Dronken chauffeur zonder rijbewijs schendt voorwaarden rechterBij de weekendcontrole heeft de politie Mechelen-Willebroek 35 dronken bestuurders betrapt. Eén van hen had geen rijbewijs, gaf een valse naam op en werd gearresteerd omdat hij de voorwaarden van de onderzoeksrechter niet heeft nageleefd.
14/01 09u45  Keisse en De Buyst blijven aan de leiding in Zesdaagse van BremenIljo Keisse en Jasper De Buyst blijven ook na de vierde avond op de Zesdaagse van Bremen koplopers. Het Belgische duo telt 198 punten. Eerste achtervolgers zijn nog steeds het Duits-Oostenrijkse paar Achim Burkart/Andreas Graf (149 ptn) en de Italiaans-Zwitserse tandem Simone Consonni/Tristan Marguet (193 ptn, + 1 ronde).
14/01 09u45  NBA. Stephen Curry trekt Golden State met 48 punten over de streepStephen Curry was zondagavond andermaal de grote man bij Golden State. Hij maakte in Dallas 48 punten voor de NBA-kampioen en had zo een groot aandeel in de 114-119 zege van de Warriors.
14/01 09u30  Aangehouden chauffeur blijkt niets met dodelijke aanrijding ‘geel hesje’ te maken te hebbenDe 56-jarige Nederlandse vrachtwagenchauffeur die zaterdagavond werd aangehouden voor de dodelijke aanrijding van een geel hesje in Wezet, is weer vrijgelaten. Hij blijkt helemaal niets met de aanrijding te maken te hebben en is niet langer een verdachte, zo meldt de politie maandagochtend.
14/01 09u15  België heeft een nieuw prinsjeOns land is weer een prinsje rijker. Prins Edouard de Ligne de la Trémoille, telg van een van de oudste Belgische adellijke geslachten, is vader geworden van een zoontje. Zijn vrouw, de Italiaanse actrice Isabella Orsini, beviel van prins An­toine Tau Edouard Adrien.
14/01 09u00  Meghan Markle ziet nu ook haar vrouwelijke bodyguard opstappenNa het vertrek van enkele assistenten is nu ook het hoofd van het team dat instaat voor de bescherming van Meghan Markle opgestapt. De vrouw, de eerste ooit in die functie, trekt al na amper zes maanden de deur achter zich dicht.
14/01 08u30  AUSTRALIAN OPEN. Eerste grote namen sneuvelen, geen problemen voor Nadal en SharapovaDe Australian Open hebben in de eerste ronde al meteen slachtoffers met naam geëist. De Amerikaan John Isner (ATP 10) struikelde net als vorig jaar over de eerste horde, bij de vrouwen mocht Jelena Ostapenko (WTA 22) voortijdig inpakken. Rafael Nadal, Maria Sharapova en Angelique Kerber haalden wel zonder problemen de tweede ronde.
14/01 08u30  Bonaventure gefrustreerd na uitschakeling op Australian Open: “Ze deed alles om het ritme te breken”Ysaline Bonaventure (WTA 158) heeft zich niet kunnen kwalificeren voor de tweede ronde van de Australian Open. Ze verloor tegen de Amerikaanse Sachia Vickery (WTA 123) in drie sets: 6-2, 4-6 en 4-6. De wedstrijd duurde 1 uur en 51 minuten.
14/01 08u15  Trekt premier Michel Europese in plaats van Kamerlijst?Premier Charles ­Michel (MR) trekt op 26 mei mogelijk de ­Europese lijst voor de Franstalige liberalen. De voorbije verkiezingen trok hij telkens de Waals-Brabantse Kamerlijst. Met zijn 34.101 stemmen liet hij daar in 2014 de concurrentie ver achter zich. Maar nu overweegt hij dus om Europees te kandideren, zo bevestigen verschillende MR-bronnen.
14/01 07u15  Grote verkeershinder op Ring en E313 na aanrijdingen in BorgerhoutDoor twee aanrijdingen in de richting van Gent is er maandagochtend grote verkeershinder op de Antwerpse Ring. Vier van de vijf rijstroken zijn versperd, de Liefkenshoektunnel is tolvrij gemaakt.
14/01 07u15  Hulp bij feestkilo’s: met deze stylingtips lijk je slankerIets te vaak ‘zijn er nog kroketten’ gevraagd aan de feesttafel? Geen nood, met enkele handige hacks heb je meteen weer je pré feestdagen-figuur terug. Met deze stylingtips lijk je instant slanker!
14/01 07u00  Supporters Toon Aerts gaan uit de bol: “Gelukkig heb ik maandag een dagje verlof”Na de oververdiende overwinning van Toon Aerts op het Belgisch kampioenschap veldrijden barstte zondag in Rijkevorsel een volksfeest los. Rijkevorsel vierde dubbel feest omdat Aaron Dockx ook de tricolore trui bij de nieuwelingen mee naar het dorp bracht.
14/01 06u30  Trump: “Als Turkije Koerden aanvalt, worden ze economisch vernietigd”De president van de Verenigde Staten, Donald Trump, heeft Turkije gewaarschuwd dat als het de Koerdische troepen in het noorden van Syrië aanvalt het “economisch vernietigd” zal worden. Dat meldde Trump zondagavond via Twitter.
14/01 06u15  Leerlingen moeten Bijbel weer kennenLeerlingen die het vak rooms-katholieke godsdienst volgen, zullen weer meer theoretische kennis over het christendom moeten hebben. De Vlaamse bisschoppen maken een ‘canon’ van 349 katholieke begrippen tot kern van het leerplan, bericht De Morgen maandag.
14/01 06u15  HBO maakt première van laatste seizoen ‘Game of Thrones’ bekendZender HBO kondigde eerder al aan dat het laatste seizoen van Game of Thrones ergens in april uitgezonden zou worden, nu is er een precieze datum en kan het aftellen echt beginnen: naar zondag 14 april.
14/01 03u15  Gifmoord in Assisen 2 is meteen ook vuurdoop voor Karen DamenDe theaterganger mag opnieuw beslissen over schuld of onschuld in Assisen 2, maar ook nieuwkomer Karen Damen kijkt het oordeel van het publiek met enige nervositeit tegemoet. “Noem dit alsjeblief niet de grote nieuwe stap in mijn carrière. Ik vergroot vooral een stuk van mezelf uit.”
14/01 02u15  Succes van padel leidt tot rechtszaak: Padel Vlaanderen dagvaardt Tennis Vlaanderen over subsidiesIs het nu een aparte sport of een doorslagje van tennis? Wat zeker is: padel is een hype en zelfs de snelst groeiende sport in Vlaanderen. Dat succes leidt tot een rechtszaak tussen Padel Vlaanderen en Tennis Vlaanderen over wie de nieuwe hype én de bijbehorende subsidies mag claimen. “Wij waren eerst.” “Maar wij zijn beter.”
14/01 02u15  “Hij keek Roger recht in de ogen en drukte het gaspedaal in”: doodrijder wordt binnenkort uitgeleverd“Dit was geen ongeval. Die vrachtwagenchauffeur keer Roger recht in de ogen, en toen drukte hij het gaspedaal in”, zeggen de gele hesjes die vrijdag in Wezet, bij Luik, getuige waren van de dodelijke aanrijding. Ook het Luikse parket lijkt overtuigd dat de Nederlandse chauffeur doelbewust op mensen inreed.
14/01 02u15  Cipiers moeten tot acht jaar wachten op uniform: gevangenen naaien broekenDe gevangenissen kampen met een achterstand van zo’n 50.000 kledingstukken voor cipiers. Het tekort aan polo’s, jassen en broeken maakt dat het personeel dringende aankopen moet betalen uit eigen zak, tot grote onvrede van de vakbonden. Zij overwegen om minister van Justitie Koen Geens in gebreke te stellen.
14/01 02u15  ‘Topdokter’ Ann Smeets (48) is zowel borstchirurg als borstkankerpatiënt: “Plots lag ik zelf op mijn operatietafel”Wie zorgt er nog voor de zieken als de dokter ziek is? “In mijn geval: een collega die haar pensioen wilde uitstellen tot ik hersteld was”, zegt professor Ann Smeets, borstchirurg in het UZ Leuven. Zij kreeg twee jaar geleden zelf de diagnose borstkanker. Een operatie en een lange revalidatie later haalt ze opnieuw zelf tumoren weg. Van chirurg tot patiënt en terug, en straks zelfs een van de nieuwe Topdokters op Vier.
14/01 02u15  ‘Michelangelo’ gestolen uit kerk van Zele, net voor expert schilderij zou onderzoekenEen schilderij dat door inbrekers uit de Sint-Ludgeruskerk in Zele gestolen werd, is mogelijk veel meer waard dan gedacht. De diefstal gebeurde kort nadat de pastoor vermoedens had gekregen dat het schilderij, dat al jaren in zijn kerk hing, weleens van renaissancekunstenaar Michelangelo kon zijn. Dat een gerenommeerd expert het werk zou onderzoeken, wisten slechts een handvol mensen. “Dit kan geen toeval zijn”, denken ze in Zele.
14/01 02u15  Antwerps Voka-voorzitter nuanceert uitspraak: “Kostprijs autochtone werkloze is níét hoger”Is de kostprijs van de jonge, allochtone werkloze hoger dan die van een autochtone, jonge werkloze? Jo De Backer, Voka-voorzitter van Antwerpen-Waasland, liet op zijn nieuwjaarsreceptie uitschijnen van wel. Alleen valt het niet te bewijzen, geeft ook De Backer toe.
14/01 02u15  STANDPUNT. Bedrijven moeten ook luisteren naar jongerenAntwerps Voka-voorzitter Jo De Backer kwam op de nieuwjaarsreceptie van de ondernemersorganisatie met een wel zeer straf cijfer. De jeugdwerkloosheid bij mensen van allochtone origine zou de stad Antwerpen alleen al een half miljard euro kosten. Het is een maatschappelijk drama, voegde hij daaraan toe.
14/01 02u15  N-VA droomt al luidop van Vlaamse coalitie naar Antwerps voorbeeldIn de regering of in de oppositie: de sfeer zit er altijd in bij N-VA. De Vlaams-nationalisten maken zich op voor – alweer – een cruciaal verkiezingsjaar. De inzet? Vlaams zo snel mogelijk een regering smeden, om federaal de afslag richting confederalisme te nemen. In die volgorde. Er wordt al luidop gedroomd om op Vlaams niveau CD&V in te ruilen voor sp.a, naar Antwerps model.
14/01 02u15  Opnieuw vijf doden door de sneeuw en dan moet er nog een meter bijvallenNog steeds gaan de Alpen door een ongeziene periode van sneeuwval. Na twee forse periodes van sneeuwbuien, komt er nu een nieuwe golf aan: tot dinsdag wordt tot meer dan een meter sneeuw verwacht. Zondag zijn opnieuw drie skiërs en twee pistewerkers omgekomen.
14/01 02u15  Sanne Cant schrijft geschiedenis op BK veldrijden: “Ik zal later pas beseffen wat dit betekent”En dat is tien. Na Roland Liboton in de jaren ‘80 dachten we niet dat het nog zou kunnen. Maar zaterdag deed Sanne Cant (29) het hem na bij de vrouwen. Tien titels op rij. En als we Sven Nys moeten geloven, kunnen het er straks vijftien worden. “Ik zal later pas beseffen wat dit betekent”, aldus Cant zelf. Zullen wij het haar nu al zeggen: dit is een historische prestatie waarover ze over vijftig jaar nog interviews zal moeten geven.
14/01 02u15  Wout van Aert niet op de afspraak op BK veldrijden: “Ik heb hier geen verklaring voor”Hij kon alleen maar verliezen in Kruibeke, Wout van Aert. Dat gebeurde ook en het kwam heel hard aan bij de 24-jarige wereldkampioen. “Het gaat al heel het seizoen op en af en blijkbaar kan je dat moeilijk omkeren. Maar ik moet verder en heb nog doelen. Maar daar denk ik nu even niet aan. Ik ga nu eerst een dik pak friet eten met een cervela special.”
14/01 02u15  Geoffry Hairemans: “Kans dat ik blijf bij Antwerp wordt steeds groter”Na een week vol geruchten over een transfer vloog Geoffry Hairemans gisteren gewoon met de ploeg van Antwerp terug naar Deurne. Met Sint-Truiden was er volgens de Limburgers een akkoord op clubniveau voor een ruil van Bezus met Hairemans en Owusu, maar dat sprong af op de looneisen van Owusu. En Lokeren deed wel een bod, maar dat werd niet aanvaard door Antwerp. Bij de Waaslanders hopen ze nog steeds op de komst van Hairemans, maar die kans wordt steeds kleiner.
14/01 02u15  Antwerp-coach Bölöni heeft na stage nog één boodschap voor spelers: “Veeleisender worden voor onszelf”Antwerp keerde gisteren terug van een tiendaagse stage in Spanje. Met drie oefen-wedstrijden – winst tegen Virton en OH Leuven (allebei 1-0) en verlies tegen FC Augsburg (3-1) – en veertien trainingen in de benen hoopt de Great Old klaar te zijn voor de ultieme strijd voor Play-off 1. “We gaan er geen zeven nieuwe halen.”
14/01 02u15  Beerschot Wilrijk heeft sterke doelman Vanhamel nodig voor zege: “Mijn belangrijkste save dit seizoen”Beerschot Wilrijk ging zaterdagavond in Roeselare met een overwinning door op het elan van voor de winterstop. De krappe 1-2 overwinning was geen correcte weerspiegeling van de waardeverhoudingen. De Mannekes hadden de wedstrijd op Schiervelde namelijk volledig onder controle, maar lieten het na om de score hoger te laten oplopen. In de slotfase moest Mike Vanhamel met een ultieme reflex de drie punten nog veiligstellen. “Een enorme opsteker voor mij.”
14/01 02u15  “Emotioneel moment”: Ogunjimi draagt goal in debuutmatch bij Lierse Kempenzonen op aan overleden vriendEen matig Lierse Kempenzonen hield zaterdag uiteindelijk nog een punt over aan zijn bezoek aan Dender. Een gelijkspel dat de Pallieters enkel en alleen aan hun nieuwkomers te danken hadden. Marvin Ogunjimi scoorde bij zijn debuut, doelman Thibaut Rausin stond pal tussen de palen.
14/01 02u15  “We kregen de schuld van alles, maar we staan er weer”De Antwerpse sp.a heeft zaterdag haar nieuwjaarsreceptie gehouden. Het was de eerste keer dat de leden samenkwamen sinds er beslist werd om in de coalitie te stappen. Antwerps sp.a-voorzitter en schepen Tom Meeuws en lijsttrekster op de sp.a-Kamerlijst Yasmine Kherbache spraken de leden vooral moed en zelfvertrouwen in. “We kregen de schuld van alles, maar we staan er weer”, aldus Kherbache.
14/01 02u15  Utopia ligt in AntwerpenDe collectie van het Museum Plantin-Moretus is enkele uitzonderlijke aanwinsten rijker. Het enige resterende exemplaar van de Utopiakaart van Ortelius en drie schetsboeken van de Antwerpse barokbeeldhouwer Peter Verbruggen de Jonge werden zaterdag onthuld.
14/01 02u15  Ananas“Oy, Patje!! Ananas in ’t Engels, hoe zegde da? Is da Áánanas, of Anáánas?” De vrouw moet tegen de zestig zijn. Ze staat vooraan in de Carrefour op Linkeroever, ziet er voor dit relatief vroege uur al behoorlijk ‘vrolijk’ uit en knipoogt naar de andere mensen die staan aan te schuiven om duidelijk te maken dat ze haar vriend in de maling wil nemen.
14/01 02u15  “Ik heb altijd al iets met dieren gehad”Het Rivierenhof heeft een nieuwe boer: Aaron Willems. Zondag, tijdens de heropening van de kinderboerderij, konden bezoekers met hem kennismaken. Aaron is 31, heeft geen ervaring met het platteland - hij woonde tot voor kort in Berchem - maar is wel dierenarts. “Ik heb een hart voor dieren”, klinkt het.
14/01 02u15  Lot uit Borgerhout hoopt beweging in gang te zetten: “Weven met plastic uit de Schelde is echt ontspannend”Plastic, en met name de vervuiling van het milieu daardoor, is vandaag een groot thema. Baggeraar DEME staat klaar om op de Schelde een plasticvanger te installeren, maar ook veel subtieler is er initiatief rond Scheldeplastic: activistische wevers halen plastic uit de Scheldebocht en maken er wandkleden van.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

25x “Zo’n warm gezin sluit je niet koudweg op”: kinderrechtencommissaris opent aanval op Dienst Vreemdelingenzaken21/01 00u00 - Gazet van Antwerpen: “Dit dossier bevat onjuiste informatie en is zeer gebrekkig afgehandeld. Hieruit blijkt duidelijk dat de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) het belang van het kind níét belangrijk vindt. Dit is onaanvaardbaar.” Kinderrechten-commissaris Bruno Van Obbergen haalt ongezien hard uit over de opsluiting van het Armeense gezin Khmoyan uit Borgerhout in het gesloten gezinscentrum in Steenokkerzeel. De ouders en twee dochters van 8 en 2 wachten daar op hun uitwijzing. “Er is 4,5 jaar lang geen contact geweest tussen DVZ en het gezin. Kinderen onderbrengen in een gesloten gezinsunit is nochtans de állerlaatste maatregel, als andere niet efficiënt zijn gebleken.” Volgens DVZ zijn alle procedures correct verlopen.
21x Gerecht en schuldeisers jagen op fortuin malafide advocaat21/01 04u15 - Gazet van Antwerpen: Zowel het Antwerpse gerecht als schuldeisers maken jacht op het fortuin van voormalig advocaat Marc G., ooit nog de raadsman van oplichter Albert Pans. De zakenadvocaat zou jarenlang gelden van cliënten hebben gebruikt voor privé-uitgaven.
21x Dany Verstraeten presenteert al even lang het nieuws als VTM bestaat: “Ik heb nooit gesolliciteerd voor de job van nieuwsanker”21/01 03u15 - Gazet van Antwerpen: Niet alleen VTM viert op 1 februari haar dertigste verjaardag. Op de eerste uitzenddatum was ook VTM Nieuws al op post. Dany Verstraeten (63) en collega-nieuwsankers blikken terug in de documentaire 30 Jaar VTM Nieuws. “De vete met Het Journaal uit de beginjaren maakte plaats voor wederzijds respect. We begrijpen dat we elkaar door die concurrentie levendig houden.”
19x Sp.a-voorzitster uit Schelle moet voorkomen in fraudezaak: “Ik zal mijn onschuld bewijzen”21/01 05u15 - Gazet van Antwerpen: Niet alleen de technisch directeur van het Antwerpse parkeerbedrijf Apcoa stal jarenlang miljoenen euro kleingeld uit parkeer­automaten. Ook de ex-boekhoudster wordt nu vervolgd omdat ze een half miljoen euro zou hebben verduisterd. De dame in kwestie, in oktober nog kandidate voor sp.a in Schelle, zegt onschuldig te zijn.
19x Karen Damen maakt opnieuw een plaat en beleeft ook première van theaterstuk21/01 04u15 - Gazet van Antwerpen: In het theaterstuk Assisen 2 - De Gifmoord zet ze momenteel haar eerste stappen in een serieuze acteerrol. Maar achter de schermen werkt Karen Damen (44) naarstig verder aan haar muzikale carrière. Meer zelfs, ze zit opnieuw in de studio voor de opvolger van haar debuutplaat Een Ander Spoor.
19x Bob Peeters: “Je mag er niet te veel over zeggen, anders krijg je nog een boete”21/01 04u15 - Gazet van Antwerpen: In tien wedstrijden tegen de top drie kon Westerlo dit seizoen nog nooit winnen, ook zaterdag op het Kiel niet. De 3 op 30 tegen KV Mechelen, Union en Beerschot Wilrijk doet de Kemphanen wel tekort. “Het gaat opnieuw over efficiëntie”, zucht Bob Peeters. Maar vooral de onterecht toegekende strafschop in de slotfase lag hem zwaar op de maag.
18x “Ik vernam mijn ontslag via de media”: Trond Sollied is na amper negen wedstrijden al ontslagen21/01 05u15 - Gazet van Antwerpen: Paniekvoetbal in de Lokerse bestuurskamer. Na Peter Maes eerder dit seizoen heeft het met Trond Sollied al zijn tweede trainer ontslagen. En dat na amper negen wedstrijden. Ook de 59-jarige Noor kon de Waaslanders niet naar veiliger oorden loodsen. Glen De Boeck moet in de resterende acht wedstrijden het behoud verzekeren in het Waasland. “Ik heb mijn taak hier niet kunnen afwerken”, aldus Sollied.
18x Drieduizend bomen aangeplant met de hulp van jong en oud21/01 01u15 - Gazet van Antwerpen: Zo’n 250 kinderen en volwassenen hebben in Heindonk (Willebroek) ruim 3.000 nieuwe bomen aangeplant. Het klimaatbos is het gevolg van eerdere beloften van Bos+, Climate Express en Klimaatcoalitie die één vierkante meter bos beloofden per deelnemer aan de klimaatmars.
17x Winterse week in het verschiet: tot -12 graden én sneeuw op dinsdag21/01 10u45 - Gazet van Antwerpen: De sneeuw in ons land is in aantocht. Dinsdagmorgen trekt er een sneeuwzone over ons land van west naar oost. Er kan 2 tot 5 centimeter sneeuw vallen. Dat meldt het KMI.
17x Bloedmaan toont zich in alle pracht: nog tot 7.50u uniek schouwspel aan de hemel21/01 07u00 - Gazet van Antwerpen: Normaal gezien zouden we maandagochtend tussen 4.33 en 7.50 uur een volle maan moeten zien, maar dat is deze keer anders. De maan passeert momenteel door de “schaduwkegel” van onze planeet, wat leidt tot een prachtig spektakel aan de hemel. Een bloedmaan, een supermaan, een totale maansverduistering.

Statistieken

Artikels:
34248
Gelezen:
23659
Aantal lezers nu:
75


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven