dinsdag 18 februari 2020, week 08


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen pagina 4

Laatste updatecontrole: vandaag om 21u00
 

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
18/02 21u00  Emre Can wordt na twee weken op huurbasis bij Dortmund definitief overgenomen van Juventus Borussia Dortmund, de club van Rode Duivels Axel Witsel en Thorgan Hazard, neemt verdediger Emre Can definitief over van Juventus. De Duitser is nog maar twee weken in Dortmund op uitleenbasis, maar de Borussen zijn al overtuigd en lichten de aankoopclausule.
18/02 20u30  Australian Open-winnares Sofia Kenin meteen uitgeschakeld in Dubai Sofia Kenin (WTA-7), begin deze maand nog winnares van het Australian Open, werd in Dubai (2.643.670 dollar) meteen uitgeschakeld. De 21-jarige Amerikaanse verloor in de eerste ronde met 6-7 (2/7), 6-3 en 6-3 van de Kazachse Elena Rybakina (WTA-19).13 
18/02 20u30  Stabroek Zingt neemt sabbatjaar door werken in Dorpsstraat Stabroek Zingt lokt elk jaar ruim 1.500 mensen naar de voortuin van het gemeentehuis. Daar wordt dan samen met een voorzangkoor een veertigtal liedjes afgewerkt. Dit jaar is er echter geen Stabroek Zingt, omdat de voortuin niet beschikbaar is door de werken in de Dorpsstraat.13 
18/02 20u30  En nog meer miserie voor Lokeren: Beridze geschorst tot einde reguliere competitie Sporting Lokeren kan in de play-downs opnieuw rekenen op Giorgi Beridze, die wel de resterende twee speeldagen van de reguliere competitie in 1B geschorst is. De Geschillencommissie legde de spits van de rode lantaarn dinsdag drie speeldagen schorsing (waarvan twee effectief) op. Beridze moet ook 1.250 euro boete betalen.
18/02 20u15  Twee fractievoorzitters voor sp.a-Groen-kartel in Berchem Lucy Verbraeken (Groen) en Ria Vermeulen (sp.a) volgen samen Peter Raats (sp.a) op als fractievoorzitters van het sp.a-Groen-kartel in Berchem. “Maar ons kartelhuwelijk staat absoluut niet ter discussie”, klinkt het.10 
18/02 20u15  VTM-journalist Faroek Özgünes en collega enkele uren in cel in Ivoorkust voor reportage ‘duivelskoppel’ Faroek Özgünes en Marieke Lust, die voor het vtm-programma ’Telefacts’ in Ivoorkust zijn voor een reportage over het zogenoemde duivelskoppel Jean-Claude Lacote en Hilde Van Acker, zijn in de Ivoriaanse hoofdstad Abidjan enkele uren opgepakt geweest. Dat meldt VTM NIEUWS dinsdag.
18/02 20u00  Nu ook twee topdokters gestorven aan coronavirus: “Het probleem: er is geen vaccin” Artsen en verpleegkundigen zijn extra kwetsbaar voor het coronavirus. Alleen al in China zijn er 3.000 besmet en zijn er ook al zes gestorven. Dinsdag werd de dood van twee topdokters gemeld. Dat was jammer genoeg te verwachten, aldus viroloog Marc Van Ranst. “En het dodental zal nog stijgen.”11 
18/02 19u45  Cercle Brugge kan op vol uitvak rekenen bij Moeskroen Bij Cercle Brugge is het geloof in het behoud in de Jupiler Pro League de voorbije weken enorm gestegen. Vorige week deelde de club al gratis tickets voor haar fans uit voor de verplaatsing naar Sint-Truiden, en deze week deed de Vereniging dat nog eens over voor de uitwedstrijd bij Moeskroen.10 
18/02 19u45  Schilde verliest haar unieke Engelse ‘roundabout’ De Cirkellaan in Schilde is de enige rotonde in Europa waarop je met de klok mee moet rondrijden. Eventjes toch nog, want de gemeente gaat dit curiosum aanpakken en de rijrichting omkeren.
18/02 19u45  Antwerp moet 10.000 euro betalen voor incidenten tegen Club Brugge De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft een boete van 10.000 euro opgelegd aan Antwerp, omdat supporters van de Great Old in de thuismatch tegen Club Brugge van 10 november 2019 vuurwerk hadden afgestoken en bierbekers richting de arbitrage hadden gegooid. Antwerp ontsnapt aan een voorwaardelijke wedstrijd achter gesloten deuren.
18/02 19u30  Sp.a worstelt met standpunt over lage-emissiezone Terwijl leefmilieuschepen Tom Meeuws (sp.a) de lage-emissiezone (LEZ) verdedigde in de gemeenteraad, plaatste op dezelfde avond partijgenoot Sascha Luyckx vraagtekens bij de impact van deze maatregel in de Antwerpse districtsraad. “Ongelukkig”, zegt Antwerps sp.a-voorzitter Tatjana Scheck.10 
18/02 19u30  Nieuwe eigenaar tv-rechten Eleven Sports begint zonder akkoord van Antwerp aan voorbereiding Eleven Sports heeft ‘na constructief overleg’ met de Pro League beslist om ook zonder de steun van alle 24 profclubs de voorbereiding voor volgend seizoen op te starten. “We hopen dat Antwerp de komende dagen nog aansluit bij de 23 andere teams”, klinkt het bij de sportzender. Tot ook Antwerp zich aansluit bij de collectieve verkoop van de rechten, is de deal evenwel niet rond.10 
18/02 19u15  Kunstwerk op Kievitplein raakt niet af zoals gepland: “Baobabs niet goed gebouwd om groen op te laten gedijen” In de Afrikaanse savanne kunnen de bladeren van baobabs lustig groeien. Maar het kunstige stalen vijftal op het Kievitplein zal blijkbaar kaal blijven. “We zijn tot de vaststelling gekomen dat er geen groen kan gedijen.”11 
18/02 19u15  Het verschil tussen Kim II en Kim III onder de loep genomen: alles is anders Kim II vs Kim III: de welgemeende complimenten van Serena Williams zijn gebleven, maar voor het overige is zowat alles anders. Wij plaatsen Clijsters’ twee comebacks naast mekaar.12 
18/02 19u15  Bouwplan in de maak voor nieuw chirolokaal De verhuizing van Chiro Rijkevorsel naar nieuwe lokalen is nog niet voor morgen, maar komt wel een klein stapje dichterbij. Een architect gaat de plannen uittekenen voor het gebouw dat op het Kruispad komt.12 
Laatste update: vandaag om 21u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
12/02 21u30  Toekomst Ruiterhal blijft onzekerDoor de sluiting van de Ruiterhal diende er een oplossing te worden gezocht voor de Literaire Cafés. Die vinden voortaan plaats in de Remise in het Gemeentepark.
12/02 21u30  Sociaal akkoord tussen Edegems gemeentebestuur en vakbonden: personeel krijgt garanties over loon- en arbeidsvoorwaardenHet gemeentebestuur van Edegem en de vakbonden hebben woensdag een sociaal akkoord bereikt over de besparingsplannen die in november werden aangekondigd. Onder andere het personeel dat overgedragen wordt door de privatiseringen kreeg garanties over loon- en arbeidsvoorwaarden.
12/02 21u30  Zesduizend leerlingen krijgen geactualiseerde schoolroutekaartMalle is met zesduizend leerlingen een echte scholengemeente. Omdat er nieuwe fietspaden en ingrepen zijn bijgekomen, brengt de gemeente nu een geactualiseerde schoolroutekaart uit in kleur met opgefriste lay-out en tips voor ouders en scholieren.
12/02 21u15  Wielerpeloton 1000 kilometer voor Kom op tegen Kanker strijkt op 21 mei neer in De SchorreOp donderdag 21 mei is De Schorre in Boom middagstad voor de elfde fietseditie van de 1000 kilometer voor Kom op tegen Kanker. “We zijn trots dat we op deze manier meehelpen in de strijd tegen kanker.”
12/02 21u00  Biersussen pakken uit met vikings en piraten (als storm Dennis het toelaat)Als storm Dennis geen roet in het eten gooit, rijdt zondagnamiddag de carnavalsstoet in Balen uit. Dit jaar wil de organiserende carnavalsvereniging De Biersussen uitpakken met een grote wagen met vikings en piraten.
12/02 21u00  Oplegger komt los op rondpunt: takeldienst moet gevaarte weghalenOp het rondpunt van de Ternesselei met Hoevestraat in Wommelgem is een oplegger losgekomen van een trekker.
12/02 21u00  Royal Antwerp FC staat open voor verdere onderhandelingen tv-contract: “Wij stemmen niet in met wat op tafel ligt”De Pro League heeft de rechten van de Belgische voetbalcompetitie toegekend aan Eleven Sports, maar van alle 24 profclubs gaan er twee niet akkoord: AA Gent en Royal Antwerp FC. Die laatste club liet woensdagavond in een officieel communiqué weten dat het openstaat voor verdere onderhandelingen. “Wij willen een goede verdeelsleutel in lijn met sportieve resultaten en supporterspotentieel.”
12/02 20u45  Wandelen is een feest voor de geestDe Trappistentocht van wandelclub Natuurvrienden Zoersel lokt jaarlijks zo’n 4.000 stappers. Op 23 februari is het weer zover, met ook nu weer extra aandacht voor psychische kwetsbaarheid. Zo is de Trappistentocht opnieuw een Te Gekke Wandeling.
12/02 20u45  Ultrarunner schakelt weer een tandje hoger voor De Zandschakel met pastaloopUltraloper Alain Aerts uit Massenhoven organiseert zondag 16 februari een loopevenement in combinatie met een pastaparty. De opbrengst gaat andermaal naar De Zandschakel, dat kwetsbare gezinnen en personen uit Zandhoven steunt via activiteiten en een sociale kruidenier.
12/02 20u30  Leerlingen slagen erin om achterwaarts een basket in de ring te gooienThomas en Julian, twee leerlingen van GO Nautica in Merksplas, slagen erin om achterwaarts een bal in de basketbalring te werpen. De leerlingen namen de uitdaging aan om te oefenen op achterwaarts te werpen en te scoren. Dat blijkt na enige oefening al aardig te lukken. Zowel leerkracht Danny, die het filmpje maakte als de leerlingen Thomas en Julian zijn erg trots op deze prestatie.
12/02 20u15  Filmhuis Klappei organiseert gratis filmfestival: “We zoeken nog altijd heel hard een oplossing voor het wegvallen van de subsidies”Voor de vijfde keer wordt in filmhuis Klappei in Antwerpen-Noord het filmfestival De Evenaar georganiseerd, samen met basisschool De Evenaar. Dit jaar is het festival volledig gratis en wil de organisatie het filmhuis een hart onder de riem steken. Filmhuis Klappei moet het voortaan met meer dan 20.000 euro subsidies minder doen.
12/02 20u15  Al 100.000 bezoekers: expo Stephan Vanfleteren bezorgt Fotomuseum ongeziene blockbusterHet Fotomuseum ontving de honderdduizendste bezoeker voor de expositie van Stephan Vanfleteren. Het was al een tijd geleden dat Antwerpen nog een blockbuster van dat formaat had. “We hopen op 150.000 bezoekers”, zegt afscheidnemend directrice Elviera Velghe.
12/02 20u00  Al 100.000 bezoekers geteld: Vanfleteren bezorgt Fotomuseum ongeziene blockbusterHet Fotomuseum ontving de honderdduizendste bezoeker voor de expositie van Stephan Vanfleteren. Het was al een tijd geleden dat Antwerpen nog een blockbuster van dat formaat had. “We hopen op 150.000 bezoekers”, zegt afscheidnemend directrice Elviera Velghe.
12/02 20u00  Verrassing voor dieren in Pakawi Park: leerlingen bedenken origineel speelmateriaalDe dieren van Pakawi Park in Olmen hebben woensdag al enkele nieuwe speeltjes kunnen uittesten. Het gaat om voorwerpen die de zevendejaars dierenzorg (optie medewerker dierenparken) van Sint-Jozef Geel hebben uitgewerkt als kooiverrijking voor de dieren.
12/02 20u00  Gekweekte barmsijzen van Cor Brands zijn wereldkampioenen: “Twee gouden, twee zilveren en twee bronzen medailles gewonnen in Portugal”Cor Brands (69) is een Europese topper als het gaat over het kweken van vogels. Tijdens het wereldkampioenschap in Portugal vielen al zijn gekweekte vogels in de prijzen. De Zandvlietenaar behaalde twee gouden, twee zilveren en twee bronzen medailles met zijn barmsijzen.
12/02 19u45  Ruth Mentens schildert 33 valentijnslogans op Molse winkeletalages: “We zeggen te weinig dat we ze graag zien”Ruth Mentens (25) uit Balen schilderde 33 liefdevolle boodschappen op Molse winkeletalages. “Valentijn is niet alleen voor koppels, maar ook voor vrienden of familie die elkaar graag zien”, zegt Ruth. “De grappigste is die op de deur van Schouwburg Rex.”
12/02 19u45  Drie nieuwe ‘ecologische’ supertankers voor Antwerpse rederij Euronav dankzij... coronavirusDe Antwerpse tankerrederij Euronav, dat 73 schepen in haar vloot heeft, kocht zopas nog drie supertankers bij. Een tikkeltje geholpen door het coronavirus.
12/02 19u45  Land van Playsantiën pakt uit met onthaalpoorten, film en kinderspeurtochtHet toeristisch samenwerkingsverband Land van Playsantiën viert zijn vijftiende verjaardag. De gemeenten Malle, Ranst, Zandhoven, Zoersel en Lille ondertekenden deze week een nieuwe overeenkomst om er zeker nog vijf jaar bij te doen.
12/02 19u45  ‘Vlaamse Netflix’ komt er dit najaar aan: wat zal het kosten en wat zal er te zien zijn?Telecombedrijf Telenet en mediagroep DPG Media slaan de handen in elkaar voor een ‘Vlaamse Netflix’, die dit najaar wordt gelanceerd. Al is die niet helemaal nieuw. De streamingdienst vertrekt van de huidige betaalformules van Telenet: Play en Play More. En van de 400.000 bestaande klanten. Maar wat betekent dat voor hen? Wat zal precies te zien zijn op die dienst? En hoeveel moet dat kosten?
12/02 19u30  Nies (34) wint award met blog waarin ze reisavonturen met man en kindjes deeltNies Cools (34) uit Loenhout kaapte de eerste prijs in de categorie ‘Best Social Media Campaign’ weg tijdens de uitreiking van de Travel Blog Awards. Dat deed ze met haar blog Reismicrobe.
12/02 19u30  Urban sportcentrum SPRK opent in Park Spoor Noord: “Hangjongeren moeten beweegjongeren worden”In SPRK, uit te spreken als spark, kunnen Antwerpse jongeren voortaan kennismaken met verschillende urban sporten zoals skaten en muurklimmen. Tegelijkertijd kunnen jongeren in de Parkloods op Park Spoor Noord ook een opstapje maken naar een baan.
12/02 19u30  De belangrijkste vragen rond het tv-contract: wat is er nu eigenlijk beslist? En waarom doet Antwerp niet mee?Eleven Sports mag de komende vijf seizoenen het Belgisch voetbal uitzenden. Dat heeft de Pro League vanmiddag beslist. Toch heerst er door de tegenstemmen van AA Gent en Antwerp nog heel wat onduidelijkheid rond de deal. We zetten de zes belangrijkste vragen voor u op een rijtje.
12/02 19u30  Gemeente wil trager verkeer in kasteelbuurt (maar twijfelt nog over aanpak)De gemeente en politie nemen extra maatregelen om het verkeer in de Kasteeldreef en zijstraten trager te laten rijden en de vrachtwagens volledig te weren. Of er meer snelheidsremmende ‘kussens’ komen dan wel bloembakken om tussen te slalommen, zal een gemengde commissie van burgers en experten straks bepalen na een plaatsbezoek.
12/02 19u30  Tisselt zit binnenkort zonder winkels: laatste twee zaken in dorp sluiten over enkele maandenRosiers en Den Bradt, de twee buurtwinkels in Tisselt (Willebroek) sluiten over enkele maanden de deuren. Gaston en Viviane Rosiers sluiten eind maart hun winkel in de Baeckelmanstraat. De winkel van Silke en Maaike Bradt in de Hoogstraat staat nog steeds over te nemen. Als een overname niet rond geraakt, trekken ze eind mei de deuren achter hen dicht en zit het dorp zonder winkels.
12/02 19u30  Zuster Lucy viert honderdste verjaardagMaria Wuyts, beter bekend als zuster Lucy, vierde woensdag in woonzorgcentrum Kloosterhof in Berlaar haar honderdste verjaardag.
12/02 19u15  Brasschatenaar riskeert dertig maanden cel voor reeks diefstallen en helingenHet Openbaar Ministerie heeft woensdag dertig maanden cel en 800 euro boete gevorderd voor Jerry H. (29) uit Brasschaat. Hij staat terecht voor inbraken, diefstallen en heling, nadat er bij huiszoekingen tal van gestolen goederen bij hem werden aangetroffen.
12/02 19u15  John Loridon, vader van Pieter, overleden op 82-jarige leeftijdDe basketbalwereld heeft woensdag afscheid genomen van John Loridon, een voormalig topbasketballer en de vader van Pieter Loridon. John Loridon werd 82 jaar. Hij was al een tijdje ziek. Zoon Pieter maakte het nieuws bekend op Instagram.
12/02 19u15  18-jarige maakte tweede kortfilm in twee jaar tijd: “Ik heb de film wel tien keer opnieuw gemonteerd”Jonas Rossie (18) maakte een kortfilm, die op 1 maart in première gaat. Het is zijn tweede film. Ik vraag hem hoe oud hij is, de rest van het verhaal rolt er vanzelf uit.
12/02 19u15  Kunstenaars laten de (steam)punk in zich los tijdens Dag van de AcademiesHoe zou de toekomst eruitzien als de mens enkel stoom als energiebron bleef gebruiken? Door naar de subcultuur steam punk te grijpen, geeft de Herentalse kunstacademie een eigen invulling aan het jaarthema Ste(a)m.
12/02 19u15  Celstraffen tot veertig maanden voor oplichting met getrouwheidssysteemDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft drie mannen veroordeeld voor een grootschalige oplichting met een getrouwheidssysteem van Flexcom. Asker S. (52) en Cengiz E. (49) kregen veertig maanden cel en 18.000 euro boete, Erwin F. (53) dertig maanden cel en 6.000 euro boete. Flexcom zelf werd vrijgesproken. Ruim 433.000 euro aan illegale vermogensvoordelen werden verbeurd verklaard en deels toegekend aan een vijftigtal burgerlijke partijen.
12/02 19u00  Leerlingen combineren basketbalclub en school in nieuwe academieBasketbalclub Gembo uit Borgerhout begint met een basketbalacademie voor leerlingen in het middelbaar onderwijs samen met avAnt. De gedeputeerde voor Onderwijs Luk Lemmens gaf, samen met voorzitter Michel Albertijn, coördinator Dennis Yoroz van Gembo en basketballegende en peter van het project Willy Steveniers, het startschot.
12/02 19u00  Pastoor Flor Stes op weg naar revalidatiecentrum, jonge collega neemt vieringen in Sint-Cordulakerk overTien dagen nadat hij getroffen werd door een hersenbloeding, bevindt pastoor Flor Stes zich nog altijd in het Klina-ziekenhuis. Onder meer zijn jonge collega Bart Goossens neemt de vieringen over in de Sint-Cordulakerk.
12/02 19u00  Tv-contract leidt tot chaos: AA Gent en Antwerp stappen niet mee in verkoop, Pro League wil alsnog akkoord bereikenDe chaos om het tv-contract in onze voetbalcompetitie is compleet. De Pro League heeft de uitzendrechten toegekend aan Eleven Sports, maar op basis van de uitkomst van de stemming beslissen AA Gent en Antwerp verrassend genoeg om voorlopig niet mee te stappen in de collectieve verkoop van de rechten. Pro League-voorzitter Peter Croonen reageerde “emotioneel” en betreurde dat slechts 22 clubs van de 24 voorlopig meestappen in het mediacontract van 103 miljoen euro.
12/02 19u00  Flitspaal voor Beverentunnel werkt nog nietHet Agentschap Wegen en Verkeer heeft een flitspaal geplaatst voor de Beverentunnel. “Met die paal willen we controleren of chauffeurs zich aan de tunneldosering houden”, zegt woordvoerder Jef Schoenmaekers.
12/02 19u00  Bestelwagen met chemisch afval gevonden in Essen: mogelijk afkomstig van drugslaboIn de straat Spijker in Essen is dinsdagnamiddag een bestelwagen aangetroffen met daarin twee grote vaten met chemisch afval, mogelijk afkomstig van een drugslabo.
12/02 18u30  Politie flitst veel snelheidsduivels in wijk Zandstraat: “We hopen op een mentaliteitswijziging”Het regent boetes bij inwoners van Sint-Job die begin deze week in de Zandstraat ter hoogte van het Antitankkanaal te snel reden. Je mag daar maar 30 kilometer per uur rijden. Maar niemand houdt zich er blijkbaar aan.
12/02 18u30  Wintereditie Torenconcert combineert ervaren virtuozen met jong talentNa de geslaagde test voorbije zomer maakt de cultuurdienst van de gemeente van de klassieke Torenconcerten een halfjaarlijkse traditie. Voor de wintereditie van 21 en 22 februari komt onder meer het duo Jan Vermeulen-Veerle Peeters naar Schoten om samen vierhandig mooie dingen te doen met het werk van Brahms.
12/02 18u15  Zulte Waregem is in volle strijd om Play-off 1 doelman Sammy Bossut enkele weken kwijt na elleboogoperatieZulte Waregem kan enkele weken geen beroep doen op doelman Sammy Bossut. Het 34-jarige sluitstuk werd woensdag geopereerd aan een ontsteking aan de elleboog, zo maakte de club bekend.
12/02 17u45  Heist regelt voortaan onthaalouders voor BonheidenHeist-op-den-Berg en Bonheiden sluiten een samenwerkingsakkoord voor de werking van het systeem van onthaalouders. De coördinatie zal voortaan door een Heistse ambtenaar gebeuren.
12/02 17u45  Jordan Lukaku mag bij Lazio weer hopen op meer speelkansenLazio Roma heeft laten weten dat haar aanvoerder Senad Lulic woensdag in Rome een operatie heeft ondergaan aan de linkerenkel. De onbeschikbaarheid van Lulic is mogelijk goed nieuws voor onze landgenoot Jordan Lukaku. Die kan net als de Bosniër als linkerwingback fungeren bij de Romeinen.
12/02 17u30  Politie pakt 22 vermoedelijke transmigranten op tijdens controleactie in WommelgemTijdens een controleactie van de federale politie van Antwerpen zijn dinsdagavond 22 vermoedelijke transmigranten opgepakt. Dat meldt de persdienst van de federale politie woensdag. De actie vond plaats in de omgeving van Wommelgem.
12/02 17u30  TV-contract zorgt voor chaos: AA Gent en Antwerp stappen niet mee in verkoop, Pro League wil alsnog akkoord bereikenHet geharrewar om het tv-contract in onze voetbalcompetitie is compleet. De Pro League heeft de uitzendrechten toegekend aan Eleven Sports, maar op basis van de uitkomst van de stemming beslissen AA Gent en Antwerp verrassend genoeg om voorlopig niet mee te stappen in de collectieve verkoop van de rechten. Pro League-voorzitter Peter Croonen reageerde “emotioneel” en betreurde dat slechts 22 clubs van de 24 voorlopig meestappen in het mediacontract van 103 miljoen euro.
12/02 17u30  Eeuwenoude vereniging Sint-Sebastiaan klaar voor eerste schot in tuin ’t Gasthuis: “Zelfs onze staande wip staat recht”Nee, er werden geen nieuwe gsm-masten gezet achter gemeenschapscentrum ’t Gasthuis. De 28 meter hoge stalen constructies zijn zogenaamde staande wippen. “Vanaf 1 maart beginnen we hier te schieten”, verheugt Willy Pirot, voorzitter van Wijnegems oudste vereniging Sint-Sebastiaan, zich op de verhuizing van de Schoolstraat naar het voormalige containerpark.
12/02 17u30  Politie op zoek naar 47-jarige Pascal Van De CraeneDe federale politie heeft een opsporingsbericht verspreid voor Pascal Van De Craene, een man van 47 die sinds maandag vermist is. Hij werd het laatst gezien in Zoersel en bevindt zich mogelijk in Antwerpen.
12/02 17u30  Boomsesteenweg krijgt nieuw en breder fietspadDe werken voor de heraanleg van het fietspad langs de Boomsesteenweg, tussen de Hoeikensstraat en de Gansdijk, zijn gestart. Het nieuwe fietspad wordt tot drie meter breed. “Concreet wordt het fietspad op de meeste plaatsen ruim een meter breder dan voorheen”, zegt schepen van Openbare werken en mobiliteit Luc Spiessens (N-VA). “Vroeger lagen er klinkers, maar nu wordt het fietspad aangelegd in asfalt. Dat moet het rijcomfort gevoelig verbeteren”, zegt hij. Tijdens de werken kan het verkeer er beurtelings passeren. Er zijn tijdelijke verkeerslichten. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via de Hoeikensstraat en de Appeldonkstraat.
12/02 17u15  Liefde gaat door de maag in PlanckendaelValentijn is het perfecte moment om geliefden in de bloemetjes te zetten of eens extra in de watten te leggen. In ZOO Planckendael gaat de liefde duidelijk door de maag, want de dieren werden er getrakteerd op een lekkere verrassing. De bonobo’s kregen grote groenteharten en het eten van de neushoorns, berberapen en rode panda’s werd verstopt in hartjes die gemaakt werden van brandweerslangen. “Deze traktatie is meer dan een leuke actie, het is ook een belangrijke vorm van verrijking. Een groep van een tiental vrijwilligers heeft er met veel liefde aan gewerkt”, klinkt het bij de dierentuin.
12/02 17u15  Soap over overname van Lokeren gaat voort: club werkt “intensief” aan oplossingDe overname van 1B-club Sporting Lokeren door de Chinese groep Ke Hua Sports is nog steeds niet rond. De Waaslanders hielden dinsdagavond een Raad van Bestuur. Daarin werd de concrete samenwerking druk besproken. Een akkoord is er echter nog niet. De club laat weten “de komende uren en dagen intensief te werken aan een structurele oplossing waarin alle betrokken partijen zich kunnen vinden”. Voorzitter Louis De Vries vertrekt woensdagavond om die reden voor een korte periode naar het buitenland.
12/02 17u15  Kobe Bryant en dochter Gianna werden vorige vrijdag al in besloten kring begraven: “Mijn verstand weigert het te aanvaarden”Basketlegende Kobe Bryant en zijn dertienjarige dochter Gianna zijn reeds vorige week vrijdag in intieme kring begraven in Pacific View Memorial Park in Corona del Mar, in de buurt van hun woonplaats Orange County, zo blijkt woensdag uit de overlijdensakte die Amerikaanse media konden inkijken.
12/02 17u15  Antwerp-voorzitter Paul Gheysens over tv-rechten: “Ze moeten ons behandelen als een topclub”Net als AA Gent besliste Antwerp om (voorlopig?) niet mee te stappen in de collectieve verkoop van de mediarechten aan Eleven Sports. Bij de Great Old zijn ze niet akkoord met de verdeelsleutel.
12/02 17u00  Europees project brengt lokaal erfgoed dichterbijLeerlingen van de vrije basisscholen in Heist-centrum en Hallaar en van De Groeituin in Grootlo stelden woensdag in cc Zwaneberg hun knutselwerken, verhalen, verslagjes en projectwerk rond Easy Towns 2.0 voor.
12/02 17u00  Marktkramers gaan op de vuist: 10 maanden cel geëistEen Mechelse marktkramer stond voor de correctionele rechtbank omdat hij een andere marktkramer te lijf was gegaan na een ruzie. Hij zou onder meer met een staaf van een kledingrek op het hoofd van het slachtoffer hebben geslagen.
12/02 17u00  Belgian Cats naar zevende plaats op wereldrankingNa hun kwalificatie voor de Olympische Spelen in Tokio, stijgen de Belgische basketbalvrouwen naar de zevende plaats op de FIBA-ranking. Weinig verrassend voeren de Verenigde Staten de lijst aan.
12/02 17u00  Valentijn vergeten? Met deze cadeautjes ben je attent op het nippertjeOp vrijdag 14 februari is het Valentijn. De tijd dringt dus voor wie wil meedoen aan Cupido’s feest en nog geen cadeautje heeft. Geen paniek: wij lijsten leuke verrassingen op die je bijna in elke stad kunt kopen. Het enige wat je moet doen? Nog even de tijd vinden om er te geraken.
12/02 16u45  Antwerp-voorzitter Paul Gheysens: “Ze moeten ons behandelen als een topclub”Net als AA Gent besliste Antwerp om (voorlopig?) niet mee te stappen in de collectieve verkoop van de mediarechten aan Eleven Sports. Bij de Great Old zijn ze niet akkoord met de verdeelsleutel, aangezien de G5 (Anderlecht, Club Brugge, Genk, Gent en Standard) 80 procent zou krijgen van alles boven de 80 miljoen euro, terwijl zijzelf zich al twee jaar lang tussen die topclubs hebben genesteld, maar nog altijd tot de K11 behoren.
12/02 16u45  David Goffin ontsnapt aan vroege uitschakeling in RotterdamDavid Goffin (ATP-10) heeft de eerste ronde van het goed bezette ATP-toernooi van Rotterdam ternauwernood overleefd. Onze landgenoot speelde een moeizame partij tegen de Nederlandse wildcard Robin Haase (ATP-167), maar trok op karakter na twee en half uur toch aan het langste eind: 3-6, 7-6, 6-4.
12/02 16u45  Voorzitter Paul Gheysens legt uit waarom Antwerp niet meestapt in verkoop van mediarechten: “Ze moeten ons behandelen als een topclub”Net als AA Gent besliste Antwerp om (voorlopig?) niet mee te stappen in de collectieve verkoop van de mediarechten aan Eleven Sports. Bij de Great Old zijn ze niet akkoord met de verdeelsleutel.
12/02 16u45  TV-contract zorgt voor chaos: AA Gent en Antwerp stappen niet mee in collectieve verkoop, Eleven Sports krijgt mediarechtenHet geharrewar om het tv-contract in onze voetbalcompetitie is compleet. De Pro League heeft de uitzendrechten toegekend aan Eleven Sports, maar op basis van de uitkomst van de stemming beslissen AA Gent en Antwerp verrassend genoeg om voorlopig niet mee te stappen in de collectieve verkoop van de rechten.
12/02 16u45  BMX-parcours en hondenweide op Muizenveld ingehuldigdOp de site Muizenveld, de voormalige terreinen van voetbalclub KFC Muizen, werden gisteren een tijdelijke hondenweide en BMX-parcours ingehuldigd. Deze tijdelijke invulling komt er in afwachting van een nieuw Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP).
12/02 16u30  Antwerpen is tweede beste stad om te investeren volgens Financial TimesAntwerpen is de tweede beste, Europese stad om te investeren volgens het Britse zakenblad Financial Times. Daarnaast kaapte de stad ook een mooie vijfde plaats weg in de categorie ‘connectiviteit’.
12/02 16u30  Grote verkeershinder na ongeval op AutoleiOp de Autolei in Wommelgem, net voorbij het rond punt, zijn woensdagnamiddag twee auto’s met mekaar in botsing gekomen. Daarbij raakte niemand gewond, maar het ongeval veroorzaakt wel grote verkeershinder in de buurt.
12/02 16u30  Zomerbar Bar Basil opent op 20 mei op PoeyelheideDe pop-upzomerbar op de Poeyelheide in Gierle (Lille) opent op woensdag 20 mei de deuren. Het gemeentebestuur van Lille ging in zee met Kollektiv Productions om de tijdelijke bar onder de naam Bar Basil te openen.
12/02 16u30  Groen hekelt gebrek aan visie op ruimtelijke ordening bij meerderheid: “Projectontwikkelaars krijgen vrij spel”“Dit N-VA/Open Vld-bestuur heeft geen visie op ruimtelijke ordening.” Dat besluit Groen na het bekend raken van een masterplan dat nieuwe appartementen van Elektro Van Den Bosch mogelijk maakt aan het Kallement. De partij pleit voor een bouwpauze omdat er nog veel grotere projecten op stapel staan.
12/02 16u30  Omgevingsvergunning aangevraagd voor 24 appartementen en acht handelsruimtesAan het raam van voormalig restaurant De Tram, op de hoek van de Vrijheid en Gravin Elisabethlaan, hangt een papier dat een openbaar onderzoek aankondigt. Projectontwikkelaar Martrick Projects wil van het restaurant 24 appartementen en acht handelsruimtes maken.
12/02 16u30  AA Gent en Antwerp dreigen niet mee te stappen in collectieve verkoop van tv-contract, Eleven Sports krijgt mediarechtenHet geharrewar om het tv-contract in onze voetbalcompetitie is compleet. De Pro League heeft de uitzendrechten toegekend aan Eleven Sports, maar op basis van de uitkomst van de stemming beslissen AA Gent en Antwerp verrassend genoeg om voorlopig niet mee te stappen in de collectieve verkoop van de rechten.
12/02 16u15  Beerschot verwacht 9.000 supporters tegen OHL: toeschouwersrecord verbroken?De tickets voor de wedstrijd Beerschot – OH Leuven vliegen de deur uit. De tribune naast het bezoekersvak gaat wellicht niet open, maar de drie overige tribunes zouden vrijdagavond volledig moeten vollopen. Beerschot organiseert voor deze topper in 1B een Valentijnsactie, waarbij elke abonneehouder een vriend of vriendin gratis mag meenemen.
12/02 16u15  Vrije basisscholen doen Merksem fluo kleuren om aandacht te vragen voor verkeersveiligheidNiet minder dan 2.800 kinderen van de vrije kleuter- en lagere scholen van Merksem trokken woensdagochtend in fluo door de straten. Met de actie vroegen de kinderen aandacht voor meer verkeersveiligheid.
12/02 16u15  Reguliere seizoen voorbij voor Loris Brogno (Beerschot) door knieblessureHet reguliere seizoen van Loris Brogno zit erop. De aanvallende middenvelder blesseerde zich vrijdag op Roeselare aan de mediale band van de knie en zal twee maanden buiten strijd zijn.
12/02 16u15  AA Gent en Antwerp stappen niet mee in collectieve verkoop van tv-contract, Eleven Sports krijgt mediarechtenDe Algemene Vergadering van de Pro League besliste vandaag statutair met 2/3de meerderheid om de mediarechten aan Eleven Sports toe te kennen. Op basis van de uitkomst van de stemming beslissen KAA Gent en Antwerp verrassend genoeg om niet mee te stappen in de collectieve verkoop van de rechten.
12/02 16u00  Studies over toekomst Hof ter Laken kosten liefst 600.000 euro: “Hopelijk hebben we geen krot gekocht”Om de nieuwe invulling van kasteel Hof ter Laken in Booischot voor te bereiden, worden er verschillende studies uitgevoerd. Die kosten 600.000 euro, een bedrag dat de oppositie de wenkbrauwen doet fronsen.
12/02 16u00  Renault presenteert zwarte F1-bolide: R.S.20Ook Het Renault F1-team heeft haar nieuwe wagen voor het seizoen 2020 voorgesteld. De Franse constructeur deed dat opvallend genoeg tijdens een event waarbij wel de rijders maar niet de nieuwe F1-bolide aanwezig waren.
12/02 16u00  Achttien maanden cel geëist tegen man die vloeibare xtc verkooptLierenaar Lucio G.D. (39) hangt een celstraf van achttien maanden boven het hoofd voor het bezit en de handel in drugs. De man liep meermaals tegen de lamp in het bezit van xtc, speed en vooral vloeibare xtc.
12/02 16u00  Carnavalsvereniging stelt trots Karnamorkoek voor: “Na het boek nu de koek”In de aanloop naar 25 jaar Karnamor stelde de Mortselse carnavalsvereniging vorig jaar al een eigen boek voor. Om het jubileum extra in de verf te zetten, is er nu ook de enige echte Karnamorkoek.
12/02 16u00  Drugsdealer leeft van uitkering, maar rijdt met Audi en laat escortdames langskomenHet Openbaar Ministerie heeft woensdag 30 maanden cel gevorderd tegen Omar C. Die stond terecht voor het dealen van drugs, maar ook omdat hij een andere man in elkaar sloeg. Het slachtoffer was wekenlang werkonbekwaam en ondervindt nog steeds hinder van de klappen.
12/02 15u45  Beerschot wil vol huis met Valentijn: “Breng een ander ratje mee” (OPROEP)Met nog 3 wedstrijden te gaan, is Beerschot co-leider en volop in running voor de tweede periode. Voor de volgende wedstrijd, tegen OHL, wil de club een vol Olympisch Stadion door alle fans de mogelijkheid te bieden een gratis date mee te brengen.
12/02 15u45  Dineren in een verborgen parel: “Wij willen ons culinair van onze beste kant laten zien”Hun gasten laten dineren in een historisch kader waar ze anders nooit komen en op culinair vlak alles tonen wat ze in hun mars hebben: dat is wat de drie jonge Mechelaars achter Yumbel willen bereiken met Smaak & Sfeer in het voormalig Groot Seminarie, een verborgen parel in het hartje van Mechelen.
12/02 15u30  Bestuurder Porsche houdt verkeer op om dan vol gas te geven op het KielIn de Abdijstraat op het Kiel heeft de Antwerpse politie afgelopen weekend een Porsche aan de kant gezet omdat de bestuurder eerst het verkeer ophield om vervolgens vol gas te kunnen geven. Hij bleek geen rijbewijs te hebben.
12/02 15u30  Actie tegen fietsdiefstallen in Antwerpen: verdachte gearresteerdTijdens een actie gericht tegen fietsdiefstallen heeft de Antwerpse politie dinsdag een man kunnen arresteren die vermoedelijk achter verschillende diefstallen zit. Bij een huiszoeking werd minstens één gestolen fiets teruggevonden.
12/02 15u30  Duo krijgt drie jaar met uitstel voor slagen aan asielzoekerTwee voormalige werknemers van het asielcentrum Totem in Arendonk kregen elk een gevangenisstraf van drie jaar met uitstel voor het zwaar toetakelen van een 24-jarige asielzoeker uit Syrië. Volgens de rechtbank was er geen sprake van een poging tot moord.
12/02 15u30  Bollebozen op de Vlaamse OlympiadesHet Heilig Graf in Turnhout is dit jaar sterk vertegenwoordigd op de Vlaamse Olympiades. Uit 25.000 deelnemers aan de STEM-olympiade werden drie finalisten van de school geselecteerd.
12/02 15u30  Politicoloog UAntwerpen roept regering op om Oosterweelverbinding alsnog te schrappen: “Overbodig en geldverspilling”De Oosterweelverbinding is overbodig en lost de mobiliteitsknoop niet op, dat stelt professor bestuurskunde Wouter Van Dooren aan de Universiteit Antwerpen. Van Dooren onderzocht het uitgebreide milieurapport (MER) van de Oosterweelverbinding en kwam tot de conclusie dat het weggesmeten geld is, ten minste als de afgesproken ambitie om te komen tot een modal shift van 50% autoverkeer en 50% duurzame vervoersmiddelen wordt gehaald.
12/02 15u30  Dé kleur op straat in New York, op de rode loper en straks ook hier: kauwgomrozeTijdens de Oscaruitreiking kon je er niet omheen en ook tijdens de New Yorkse modeweek blijkt één kleur prominent in het straatbeeld: kauwgomroze. Van kop tot teen in braaf bubblegum pink of een accentje dat je look een vleugje Barbie meegeeft: het kan allemaal.
12/02 15u15  Dossier rond miljoenenfraude bij Studio 100 verwezen naar rechtbankDe raadkamer in Antwerpen heeft woensdag twee mannen van 47 en 52 uit Knokke-Heist en uit Herk-de-Stad, een vrouw van 43 uit Deinze en twee vennootschappen naar de correctionele rechtbank verwezen voor fraude bij Studio 100. Dat meldt het parket. De verdachten zouden samen ruim 5,4 miljoen euro hebben verduisterd.
12/02 15u15  Vernieuwde OKay gaat vrijdag weer openOKay Duffel opent vrijdag opnieuw de deuren na een grondige opfrisbeurt. De winkel werd vernieuwd in de stijl van de OKay-buurtsupermarkten van de tweede generatie. Dat houdt onder andere een opgeknapte versmarkt en een nieuwe broodhoek in.
12/02 15u15  Wie mag straks voetbal uitzenden? En waarom is topkandidaat Eleven Sports niet onbesproken? Alles wat u moet weten over het nieuwe tv-contractEleven Sports lijkt de televisierechten voor de komende voetbalseizoenen te zullen binnenhalen voor de som van 103 miljoen euro. Maar kleinere voetbalclubs gaan niet helemaal akkoord met de verdeling van dat geld en vragen een hogere som. Dus zitten de clubs vandaag opnieuw samen. Waar gaat het juist over, en wat betekent het nieuwe tv-contract voor de kijker?
12/02 15u00  Zachte winter zorgt voor uitzonderlijk zachte prijzen op de energiemarkt. Hoeveel kan je nu besparen en hoe?Het is tot nu toe al een zachte winter geweest. En dat heeft ook een impact op de energiemarkt. De gas- en elektriciteitstarieven staan momenteel namelijk uitzonderlijk laag. Wat betekent dat voor je portefeuille? En wat moet je doen om zo veel mogelijk te besparen?
12/02 15u00  Boels-Dolmans krijgt Belgische opvolger als sponsor: SD Worx tekent contract voor vier jaarHet Nederlandse vrouwenteam Boels-Dolmans blijft bestaan. Nadat eerder de huidige sponsors aangaven uit de koers te willen stappen, werd met SD Worx een nieuwe hoofdsponsor gevonden. En dat voor een periode van vier jaar, tot en met eind 2024.
12/02 15u00  Amateurclub Duffel overweegt in vereffening te gaanFC Duffel, dat om financiële redenen een maand geleden met zijn eerste elftal uit tweede amateurklasse terugtrad en algemeen forfait gaf, gaat mogelijk toch nog in vereffening.
12/02 15u00  Culturele lastminute tickets aan halve prijs blijven beschikbaarGoed nieuws voor fans van de Last Minute Ticket Shop (LMTS) op de Grote Markt. Het verkooppunt van kaartjes voor culturele evenementen aan 50% leek bezegeld te zijn nu Prospekta vzw gestopt is, maar Ticketbalie zet de zaak verder. “Grootsteden hebben nood aan zo’n dienst.”
12/02 14u30  Man opgepakt met stenen in zijn zakken na beschadigen zeven auto’sDe Antwerpse politie heeft dinsdagnacht een man opgepakt die ervan wordt verdacht zeven auto’s te hebben beschadigd in de Argentiniëlaan in de wijk Luchtbal. Tijdens de controle bleek dat hij stenen in zijn zakken had en vermoedelijk onder invloed was.
12/02 14u30  Alle jaarrekeningen doorgelicht: dit is onze ranking van eersteklassers, en dit zeggen ze er zelf overEen verlies van 87 miljoen euro voor het Belgische profvoetbal en elf van de zestien clubs in eerste klasse die in het rood gingen: daar hoeft geen tekeningetje bij. Maar omdat niet alle clubs over dezelfde kam geschoren morgen worden, doken wij in de jaarrekeningen. Hieronder zetten wij ze allemaal in de volgorde van hoe zij vorig seizoen financieel geboerd hebben. Wij hielden daarbij niet enkel rekening met de winst, maar ook met andere economische factoren en laten ook de clubs zelf aan het woord.
12/02 14u15  Maakt Phoebe Philo na Céline haar comeback met eigen label?Phoebe Philo presenteerde in 2017 haar laatste collectie voor het Franse modehuis Céline, maar verdween daarna van het toneel. Nu doen de geruchten volop de ronde dat de succesvolle ontwerpster een eigen collectie zal lanceren.
12/02 14u00  Tweede verdachte opgepakt van steekpartij op bus in KontichDe politiezone Hekla heeft een tweede verdachte opgepakt in het onderzoek naar een steekpartij die begin januari plaatsvond op een bus in Kontich. De 58-jarige buschauffeur had daarbij verschillende steken gekregen en verkeerde een tijdlang in levensgevaar.
12/02 14u00  Australische hockeycoaches Alyson Annan en Colin Batch uitgeroepen tot ‘Coach van het Jaar’De Australische Alyson Annan en haar landgenoot Colin Batch zijn bij de Hockey Stars Awards verkozen tot Trainer van het Jaar. Dat heeft de Internationale hockeyfederatie FIH laten weten. Annan staat aan het hoofd van de Nederlandse hockeyvrouwen en wint de prijs voor het derde jaar op rij. Batch, bondscoach van Australië, volgt Shane McLeod op. De T1 van de Red Lions was de voorbije twee jaar de beste (in 2017 ex aequo met Max Caldas).
12/02 13u30  Courteney Cox wenst Jennifer Aniston gelukkige verjaardag met opvallende selfieJennifer Aniston vierde op 11 februari haar 51ste verjaardag en haar ‘Friends’-collega Courteney Cox was er snel bij om haar proficiat te wensen via Instagram. Dat deed ze met een selfie van hen twee waarin ze haast dubbelgangers zijn.
12/02 13u15  Mortselse carnavalsvereniging viert 25ste verjaardag met nieuw koekjeZe hebben er 25 jaar op moeten wachten in Mortsel, maar hij is er: de enige echte carnavalskoek. De Mortselse carnavalsvereniging Karnamor en bakkerij Broodatelier sloegen de handen in elkaar en maakten maar liefst twee versies van de koek. Die is gebaseerd op het logo van Karnamor. De koek moet zorgen voor extra feestvreugde tijdens de carnavalperiode.
12/02 13u15  Sanders (Giants) maakt na twee maanden comeback tegen LuikTelenet Giants Antwerp werkt vanavond om 20u in de Lotto Arena de uitgestelde wedstrijd tegen rode lantaarn Luik af. Vic Sanders maakt na twee maanden zijn ­comeback na een knieblessure.
12/02 13u15  Waasland-Beveren panikeert niet na zege van Cercle Brugge: “We hebben ons lot nog altijd in eigen handen”Het belooft opnieuw een spannende avond te worden op de Freethiel. Vergroot Waasland-Beveren de voorsprong met Cercle Brugge opnieuw tot negen punten? Of wordt de degradatiestrijd weer spannend? Trainer Arnauld Mercier probeert de druk weg te houden en reageert ijzig kalm. “We moeten vooral naar onze eigen prestaties kijken.”
12/02 13u15  Antwerp en Club Brugge krijgen hun zin: bekerfinale toch om 14u30Antwerp en Club Brugge lijken hun zin te krijgen. Beide clubs waren ontevreden met het voorstel om de bekerfinale op zondag 22 maart om 12 uur te betwisten, maar nu is het toch 14u30 geworden.
12/02 13u15  Zulte Waregem ziet Zwitserse verdediger terugkeren naar zijn landDe Zwitser Marco Bürki (26) keert terug naar zijn land. De verdediger van Zulte Wargem bereikte een akkoord met FC Luzern over een onmiddellijke terugkeer. Bürki verdedigde in totaal 43 keren de kleuren van de West-Vlaamse club maar kon nooit echt doorbreken.
12/02 13u00  432 kilo cocaïne gevonden in container met tonijn in Antwerpse havenIn het Antwerpse havengebied hebben de opsporingsdiensten van de douane een lading van 432,6 kilo cocaïne aangetroffen en in beslag genomen. Dat meldt de FOD Financiën. De vondst dateert al van 6 februari, maar werd pas nu bekendgemaakt. De drugs zaten verstopt in een container die geladen was met tonijn op olie.
12/02 13u00  Antwerp en Club Brugge krijgen hun zin: bekerfinale wellicht toch om 14u30Antwerp en Club Brugge lijken hun zin te krijgen. Beide clubs waren ontevreden met het voorstel om de bekerfinale op zondag 22 maart om 12 uur te betwisten, maar nu zou het toch 14u30 worden. De voetbalbond en de stad Brussel hakken vermoedelijk woensdag de knoop door.
12/02 12u45  Hoedt ontbreekt ook op laatste groepstraining AntwerpGeen Wesley Hoedt op de laatste groepstraining bij Antwerp voor de match tegen Racing Genk. De Nederlandse verdediger – die een week geleden tegen Kortrijk uitviel met een enkelblessure – werkte nog altijd apart.
12/02 12u30  Dodelijk ongeval Arendonk: verdachte K.W. kwam eerder al in aanraking met gerechtDe 36-jarige K.W., die afkomstig is van Arendonk maar sinds kort net over de grens in Nederland woont, werd dinsdagavond door de Nederlandse politie opgepakt na de dodelijke aanrijding eerder die avond in Arendonk. Jasper Horsting (31) was op slag dood. W. pleegde vluchtmisdrijf en vluchtte weg, maar kon gevat worden. De onderzoeksrechter in Turnhout heeft om de overlevering verzocht van W.
12/02 12u15  Opnieuw café op Turnhoutsebaan verzegeld wegens illegale tewerkstelling en drugsCafé De Paternoster op de Turnhoutsebaan in Borgerhout is dinsdagavond in opdracht van het parket gerechtelijk verzegeld. Er waren mensen illegaal tewerkgesteld en er werd ook drugs gevonden.
12/02 12u15  “Gebruik lokfietsen en zet meer in op vervolging van fietsdieven”: aantal diefstallen in Antwerpen stijgtHet aantal fietsdiefstallen is in Antwerpen significant gestegen. De eerste 35 weken van 2019 werden er 25% meer fietsen gestolen dan tijdens diezelfde periode in 2018. Hoe kunnen we die tendens kenteren? Die vraag legden we voor aan de Fietsersbond en aan Stijn Wens van fietsblog Antwerpenize.
12/02 12u15  Definitief: Andrey Amador verhuist naar IneosGisteren de vrijgave, vandaag de nieuwe overeenkomst: Andrey Amador ruilt Movistar in voor Team Ineos. De 33-jarige Costaricaan koerste elf seizoenen voor Movistar maar volgt nu zijn boezemvriend Richard Carapaz richting Ineos. Amador tekent een driejarig contract bij de Britten.
12/02 12u15  Koning Filip wil roos achterlaten voor Belgisch slachtoffer 9/11, maar dat loopt niet van een leien dakjeKoning Filip en koningin Mathilde vertoeven twee dagen in New York om de Verenigde Naties te bezoeken, naar aanleiding van het Belgisch voorzitterschap van de Veiligheidsraad. Het koningspaar bezocht ook ‘Ground Zero’, waar bijna 3.000 mensen het leven verloren toen twee vliegtuigen in de WTC-torens crashten op 11 september 2001 . Tijdens een ceremonie bij het ‘9/11 Memorial’, plantte de koning een witte roos voor Patrice Braut, het enige Belgische slachtoffer. Koning Filip had tijdens het emotionele moment even moeite om de bloem en bijhorende Belgische driekleur goed te zetten.
12/02 12u15  Dodelijk ongeval Arendonk: verdachte K.W. was eerder al betrokken bij grote drugsbendeDe 36-jarige K.W. die afkomstig is van Arendonk maar sinds kort net over de grens in Nederland woont, werd dinsdagavond door de Nederlandse politie opgepakt na de dodelijk aanrijding eerder die avond in Arendonk. Jasper Horsting (31) was op slag dood. W. pleegde vluchtmisdrijf en vluchtte weg, maar kon gevat worden. De onderzoeksrechter in Turnhout heeft om de overlevering verzocht van W.
12/02 12u00  "Het ziet er naar uit dat F1-race in China ondanks Coronavirus doorgaat"Mercedes gaat gewoon door met haar voorbereidingen voor de GP van China. Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff gaat er vanuit dat de F1-race op het Shanghai International Circuit gewoon zal doorgaan.
12/02 12u00  Speedpedelecs veroveren ook de Kempen: “Langer slapen, vroeger thuis en sportief naar het werk, maar wel meer onderhoud”Uit cijfers blijkt dat er in de provincie Antwerpen alleen al evenveel speedpedelecs rijden als in heel Nederland. De supersnelle elektrische fiets die tot 45 kilometer per gaat, wint aan populariteit. Bedrijven als Janssen Pharmaceutica in Beerse en Vosselaar bieden steeds vaker leasingplannen aan, wat de dure fiets betaalbaarder maakt. Onder andere langs het Albertkanaal, vanuit de Kempen naar Antwerpen en terug, hebben speedpedelecs hun plaats opgeëist.
12/02 11u45  Drankenhandel ’t Klaverblad verhuurt herbruikbare bekersDrankenhandel ’t Klaverblad in de Melkerijstraat in Beerse speelt in op het verbod dat sinds dit jaar geldt om drank te serveren in wegwerpbekers. Organisatoren van fuiven kunnen herbruikbare bekers huren.
12/02 11u30  Belgische voetballers verdienen te veel: lonen liggen in totaal 50 miljoen hoger dan twee jaar geledenHet gemiddeld bruto jaarloon voor een voetballer in de Belgische eerste klasse bedroeg afgelopen seizoen 338.007 euro. En dat is veel te veel. De loondruk bedraagt intussen 76 procent, terwijl dat bij een gezonde onderneming rond de 50 procent zou moeten liggen.
12/02 11u30  Onze lezers buizen station Antwerpen-Zuid massaal, deze beelden tonen waaromHopeloos. Als de term opgaat voor een halte of station in onze provincie dan is het wel treinstation Antwerpen Zuid. Een maand lang vroegen wij onze lezers gebrekkige haltes en stations in onze regio aan te geven. Het treinstation tussen de wijken Kiel en Zuid scoort op alle categorieën een zware onvoldoende: hygiëne, veiligheid, toegankelijkheid, infrastructuur … De beelden in dit filmpje spreken alvast boekdelen. Komend weekend leest u de reportage over de erbarmelijke toestand van station Antwerpen-Zuid in Gazet van Antwerpen en op gva.be.
12/02 11u30  Zulte-Waregem ziet Zwitserse verdediger terugkeren naar zijn landDe Zwitser Marco Bürki (26) keert terug naar zijn land. De verdediger van Zulte-Wargem bereikte een akkoord met FC Luzern over een onmiddellijke terugkeer. Bürki verdedigde in totaal 43 keren de kleuren van de West-Vlaamse club maar kon nooit echt doorbreken.
12/02 11u30  Dodelijk ongeval Arendonk: verdachte blijft in Nederlandse cel tot overlevering rond isHet is voorlopig nog niet bekend wanneer de 36-jarige Belg die dinsdagavond in Arendonk een fietser doodreed aan ons land wordt overgeleverd. De man vluchtte na het ongeval naar Nederland, waar hij sinds kort woont. Anderhalf uur na het ongeval werd hij er van zijn vrijheid beroofd.
12/02 11u30  Speed pedelecs veroveren ook de Kempen: “Langer slapen, vroeger thuis en sportief naar het werk, maar wel meer onderhoud”Uit cijfers blijkt dat er in de provincie Antwerpen alleen al evenveel speed pedelecs rijden als in heel Nederland. De supersnelle elektrische fiets die tot 45 kilometer per gaat, wint aan populariteit. Bedrijven als Janssen Pharmaceutica in Beerse en Vosselaar bieden steeds vaker leasingplannen aan, wat de dure fiets betaalbaarder maakt. Onder andere langs het Albertkanaal, vanuit de Kempen naar Antwerpen en terug, hebben speed pedelecs hun plaats opgeëist.
12/02 11u15  IJshockeyvedette Jay Bouwmeester krijgt hartaanval tijdens wedstrijd terwijl hij op de bank zitDe Canadese ijshockeyvedette Jay Bouwmeester is dinsdagavond tijdens een wedstrijd van zijn club St. Louis Blues en de Anaheim Ducks onwel geworden. Hij zakte in elkaar op de bank en kreeg onmiddellijk verzorging. Daarna werd de 36-jarige Bouwmeester naar het ziekenhuis gebracht. Hij zou het inmiddels beter stellen. Het gaat om een hartaanval.
12/02 11u15  Topmodel Ashley Graham toont eerlijk haar lichaam na bevalling“Steek je hand op als je op voorhand niet wist dat je ook je eigen luiers zou verversen.” Topmodel Ashley Graham is voor het eerst mama geworden en steekt op Instagram niet weg dat een baby niet enkel rozengeur en maneschijn is.
12/02 11u15  Schoot 48 jaar jongere liefdesrivale Grietje (73) neer na vreemde driehoeksrelatie?De Nederlandse vrouw van 73 uit Wielsbeke die maandag met twee kogels in het lichaam werd aangetroffen in haar villa, is wellicht neergeschoten door Summer A., een jongedame van 25 uit Temse. Summer A. zou het niet hebben kunnen verkroppen dat haar echtgenoot Imraan A. (31) ook een liefdesrelatie onderhield met de 73-jarige vrouw. Maar aan de onderzoeksrechter verklaarde ze dat ze zich niets herinnert van de feiten.
12/02 11u00  Daarom pendelen deze Antwerpenaren voortaan met de pedelec: van filemijden tot gewichtsverliesVorig jaar werden er in ons land 15.000 speedpedelecs verkocht. Liefst 95% van die elektrisch aangedreven rijwielen gingen in Vlaanderen over de toonbank. En volgens De Tijd rijden er momenteel in de provincie Antwerpen evenveel speedpedelecs rond als in heel Nederland. Hoe dat komt? Het aanhoudende fileleed op onze Vlaamse wegen én een ondermaats openbaar vervoer lijken de logische redenen om over te schakelen op een tweewieler voor woon-werkverkeer. Maar laten we het de gebruikers vooral zelf vragen. Zes hielden net lang genoeg halt voor een snelle babbel.
12/02 10u45  Met deze F1-bolide wil Max Verstappen kampioen wordenHet Red Bull F1-team heeft het nieuwe strijdwapen van Max Verstappen en Alex Albon onthult.
12/02 10u45  Daarom nemen zij de speedpedelec over de fietsostrade naar Mechelen: “Het is flexibel, je bent snel én het is goed voor je conditie”Je ziet ze steeds vaker opduiken in het verkeer: de speedpedelecs. De verkoop van deze snelle elektrische fietsen, die snelheden tot 45 kilometer per uur halen, stijgt ieder jaar omdat steeds meer mensen de speedpedelec verkiezen boven de wagen of het openbaar vervoer. Wij legden ons oor te luister bij enkele bestuurders om te weten te komen wat er zo aantrekkelijk is aan de snelle fiets.
12/02 10u45  Luitenant Lippenslaan: de straat in Borgerhout waar zowat elk kruispunt een zwart punt isIn de stad Antwerpen waren er in 2018 7.214 verkeersongevallen. Er vielen toen elf verkeersdoden te betreuren, 167 zwaargewonden en 2.426 lichtgewonde slachtoffers. Hoe is het met de verkeersveiligheid gesteld in de Antwerpse districten? We duiken in de verkeersveiligheidsaudits die de politie opmaakte per district. We bezoeken een gevaarlijk kruispunt, praten met de weggebruikers en leggen het voor aan deskundigen en beleidsmakers. Vandaag deel 7: Borgerhout.
12/02 10u45  Gucci opent nieuw restaurant met sterrenchef Massimo BotturaIn Firenze hadden Gucci en Massimo Bottura al een restaurant geopend en daar komt nu nog eentje bij in Los Angeles. Die komt op het dak van de winkel aan Rodeo Drive in Beverly Hills te liggen.
12/02 10u30  Dodelijk ongeval Arendonk: verdachte blijft in Nederlandse cel tot uitlevering rond isHet is voorlopig nog niet bekend wanneer de 36-jarige Belg die dinsdagavond in Arendonk een fietser doodreed aan ons land wordt uitgeleverd. De man vluchtte na het ongeval naar Nederland, waar hij sinds kort woont. Anderhalf uur na het ongeval werd hij er van zijn vrijheid beroofd.
12/02 10u15  Stenen en zand, maar geen regels in ‘Dirty Kanza 200’ en ‘Belgian Waffle Ride’: de nieuwe klassiekers van het wielrennenWielrennen wordt een beetje tennis: als het van UCI-voorzitter David Lappartient afhangt, komt er binnenkort een officieel WK op gravel. Als aparte discipline is ‘gravelen’ niet alleen een hype, maar ook een gat in de markt voor de fietsindustrie. “De Dirty Kanza winnen is interessanter dan een rit winnen in de Giro.”
12/02 10u15  Lokeren blijft strijdvaardig ondanks moeilijke situatie: “Geloof moet er altijd zijn”1B nadert zijn ontknoping. De kans dat Lokeren de playdowns nog kan ontlopen, lijkt klein. Toch blijft Jimmy De Jonghe strijdvaardig. “Bij winst komen we op vier punten van Lommel”, aldus de linksachter.
12/02 10u15  Lukas Van Eenoo en Westerlo klaar voor eindstrijd om periodetitel: “Puntenverlies is dodelijk, dat beseft iedereen”Zondag stak storm Ciara stokken in de wielen. “Gelukkig kunnen we de uitgestelde wedstrijd tegen Lokeren snel inhalen”, vertelt Lukas Van Eenoo aan de vooravond van het competitieduel tegen de geplaagde Waaslanders. “We zullen er alles aan doen om de strijd voor de tweede periodetitel spannend te houden.”
12/02 10u15  COLUMN. Onze wijk ziet er geknipt echt veel beter uitStijn Wens (45) is grafisch ontwerper. Samen met zijn vrouw en drie kinderen woont hij in de Seefhoek. Via de blog Antwerpenize.be zet hij zich in voor een epische fietsstad. Voor Gazet van Antwerpen is hij een van onze columnisten mobiliteit.
12/02 10u00  Michy Batshuayi vrijgesproken in zaak rond ‘liefdesbaby’De Mechelse correctionele rechtbank heeft Rode Duivel Michy Batshuayi vrijgesproken. De speler was gedagvaard omdat hij het alimentatiegeld van zijn ‘liefdeskind’ niet zou hebben gestort. De rechter zei dat de speler nog geen twee maanden in gebreke was gesteld en dat een vonnis van een rechtstreekse dagvaarding nog niet definitief was.
12/02 10u00  Werkstraf en stadionverbod voor KV Mechelen-supporter die Hitlergroet brachtDe Mechelse correctionele rechtbank heeft een 41-jarige voetbalsupporter van KV Mechelen veroordeeld tot een werkstraf van 65 uur en een stadionverbod van 3 jaar. De man stond terecht omdat hij een Hitlergroet had gebracht in de richting van Charleroi-speler Marco Ilaimaharitra. Dat gebeurde tijdens de wedstrijd van 3 november. De speler was zo aangegrepen van het voorval dat hij veld in tranen verliet.
12/02 09u45  Werkstraf voor KV Mechelen-supporter die Hitlergroet brachtDe Mechelse correctionele rechtbank heeft een 41-jarige voetbalsupporter van KV Mechelen veroordeeld tot een werkstraf van 65 uur en een stadionverbod van 3 jaar. De man stond terecht omdat hij een Hitlergroet had gebracht in de richting van Charleroi-speler Marco Ilaimaharitra. Dat gebeurde tijdens de wedstrijd van 3 november. De speler was zo aangegrepen van het voorval dat hij veld in tranen verliet.
12/02 09u45  Rihanna’s lingerielabel beschuldigd van misleiden klantenSinds Rihanna in 2018 haar lingerielabel Savage x Fenty oprichtte, heeft ze daar niets van lof voor gekregen, tot nu. Een consumentenorganisatie in de VS beschuldigt het merk ervan zijn klanten te misleiden, schrijft ‘The New York Times’.
12/02 09u45  DISCUSSIE. Kindergeld afnemen van ouders jeugdcriminelen: terecht?Kinderbijslag afnemen kan een hefboom zijn om jeugdcriminaliteit binnen het gezin aan te pakken. Dat is een voorstel van het Vlaams Belang en komt ter sprake nu cijfers aangeven dat jeugdcriminaliteit harder wordt en nog te vaak voorkomt.
12/02 09u15  James Harden en Russell Westbrook beëindigen met Houston NBA-zegereeks van BostonBoston weet na zeven overwinningen op rij weer wat verliezen is. De Celtics gingen dinsdagavond met 116-105 onderuit tegen Houston. Vedetten James Harden en Russell Westbrook waren op de afspraak bij de Rockets. Samen scoorden ze 78 punten.
12/02 09u00  RECENSIE. Zevende verfilming van 19de-eeuwse klassieker ‘Little Women’ is beste tot nu toeDe Amerikaanse regisseuse Greta Gerwig (36) vond dat een zevende verfilming van het beroemde boek Little Women nodig was. Ze had gelijk.
12/02 08u45  Wordt de bekerfinale tussen Club Brugge en Antwerp al om 12 uur op zondag 22 maart gespeeld? Clubs niet tevreden met voorstelEr ligt een voorstel op tafel om de bekerfinale tussen Club Brugge en Antwerp zondag 22 maart om 12 uur te betwisten. De voetbalbond en de stad Brussel hakken daarover vermoedelijk woensdag de knoop door.
12/02 08u15  Combitaks van 100 euro in Heist-op-den-BergWie overlast veroorzaakt en door de politie van Heist naar de cel of naar huis gebracht moet worden, moet daarvoor voortaan betalen. De combitaks bedraagt 100 euro. De gemeenteraad keurde daarvoor dinsdagavond een belastingreglement goed dat voortaan een kostenplaatje hangt aan het vervoer van personen met een politievoertuig.
12/02 08u15  Deceuninck - Quick-Step grijpt naast zege in ploegentijdrit Ronde van Colombia, EF Education First blaast iedereen wegDeceuninck - Quick-Step, met naast de kopmannen Julian Alaphilippe en Bob Jungels, ook nog Jannik Steimle, Alvaro Hodeg, Mikkel Honoré en Bert Van Lerberghe in de rangen, heeft dinsdag naast de zege gegrepen in de openende ploegentijdrit van de Tour Colombia (cat. 2.1). Net als vorig jaar moesten de manschappen van sportdirecteur Wilfried Peeters de overwinning aan EF Education First laten.
12/02 08u00  “Vlaamse Netflix” komt er dit najaar: Telenet en DPG Media slaan handen in elkaarTelecombedrijf Telenet en mediagroep DPG Media slaan de handen in elkaar om een “Vlaamse Netflix” te ontwikkelen. Ze zullen daarvoor een joint venture oprichten, zo kondigen ze woensdag aan. De streamingdienst zou dit najaar een feit moeten zijn.
12/02 07u45  Bernie Sanders wint tweede Democratische voorverkiezing in New HampshireAmerikaans presidentskandidaat Bernie Sanders heeft de tweede Democratische voorverkiezing in New Hampshire gewonnen. “Het begin van het einde van Donald Trump”, noemt hij het zelf. Pete Buttigieg strandde op meer dan een procent, verrassende derde was Amy Klobuchar. Twee kandidaten hebben meteen aangekondigd uit de race te stappen.
12/02 07u45  Advocaat Kris Luyckx zelf verdacht in strafdossierDe bekende Antwerpse strafpleiter Kris Luyckx (49) wordt verdacht van schending van het beroepsgeheim en heling. Dat vernam De Tijd en wordt bevestigd door het Brusselse parket-generaal.
12/02 07u45  Vooral 16-plussers slachtoffer in schoolverkeer: “Puber op brommer naar school is vragen om problemen”Uw 12-jarige oogappel alleen met de fiets naar school sturen: veel ouders staan doodsangsten uit bij die gedachte. Toch zijn het vooral 16- tot 18-jarigen die betrokken raken bij ongevallen in hun tocht van en naar school. Uiteraard is dat niet alleen hun eigen schuld, maar toch heeft die piek volgens experts te maken met de grotere risico’s die jongeren op die leeftijd nemen. “Zeker bij jongens begint dan de testosteron te spelen”, zegt Werner De Dobbeleer van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV).
12/02 07u15  Antwerpse criminelen worden driester en jongerHet aandeel minderjarige daders van agressieve diefstallen in Antwerpen neemt toe. Bovendien gaan zij steeds driester te werk. Antwerps burgemeester De Wever vindt deze evolutie verontrustend.
12/02 06u15  Na open brief van ouders Julie Van Espen: hoe realistisch zijn hun negen prioriteiten?De open brief van de ouders van Julie Van Espen heeft zijn effect niet gemist: de hele dag werd hij door justitie en politiek druk besproken. Maar hoe realistisch zijn de negen prioriteiten die de familie van Julie vraagt in de brief? Experten en politici geven hun oordeel.
12/02 05u15  Nieuw seizoen van ‘Temptation island’ van start op 28 februariHet nieuwe seizoen van Temptation island heeft een officiële startdatum. Nadat eerder al RTL had bekendgemaakt dat ze op 26 februari starten, heeft Vijf nu laten weten dat ze op vrijdag 28 februari dat voorbeeld volgen.
12/02 05u15  STANDPUNT. Kinderbijslag afpakken bij jeugdcriminelen?Er kan behoorlijk wat fout lopen met jongeren, in het bijzonder in een stad. Ze kunnen uit het schoolleven stappen zonder een diploma en daarmee een veel grotere kans maken op langdurige werkloosheid, ze kunnen in de drugswereld verzeilen (waar het makkelijker geld verdienen is dan in het gewone leven), ze kunnen radicaliseren of ze kunnen het criminele pad van diefstallen, al dan niet met geweld, opgaan en zo in een vicieuze cirkel belanden.
12/02 05u15  Politieagenten die terreur van Zaventem en Maalbeek overleefden, wonen herdenking 9/11 bijVier Belgische politieagenten die de terroristische aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel hebben meegemaakt, zijn met koning Filip en koningin Mathilde meegereisd naar New York. Daar brachten ze hulde aan hun Amerikaanse collega’s, die net als zij, hun leven riskeerden om slachtoffers van 9/11 te redden. Onder hen Ben Bergen (29), die zijn been verloor bij een van de bomexplosies op Zaventem. “Mijn leven is niet meer hetzelfde, maar ik ben blij dat ik opnieuw mensen kan helpen.”
12/02 05u15  ‘Het smelt’ van Lize Spit pas in 2021 verfilmdHet smelt, het succesdebuut van de Vlaamse schrijfster Lize Spit, zal pas in 2021 worden verfilmd. “Dat heeft zowel met de casting van de kinderen als met de carrière van Veerle Baetens te maken”, aldus producent Bart Van Langendonck.
12/02 05u15  Na ‘Temptation Island’ nu ook kandidaten ‘Kamp Waes’ te huur voor meet & greetsVanaf nu te boeken voor feestjes en andere evenementen: de finalisten van Kamp Waes. Zeger, Aaron, Debbie, Joni, Xander, David en Mathieu zijn daarvoor in zee gegaan met een kantoor dat BV’s ‘aanbiedt’ tegen verschillende tarieven. Ook de kandidaten van Temptation island zijn graag geziene gasten in discotheken. “We zouden goed gek zijn om zo’n aanbod af te slaan.”
12/02 05u15  Eddy Planckaert veilt zijn groene trui in ‘Stukken van Mensen’: “Nooit gewassen!”Hoog bezoek in Stukken van Mensen: Eddy Planckaert (61) hoopt veel geld te krijgen voor een groe- ne trui uit de Ronde van Frankrijk. “Een uniek exemplaar dat ik met pijn in het hart aanbied.”
12/02 05u15  Verborgen boekenwinkel met wijnbar op Hopland: “We hebben bewust geen wifi”Op Hopland in hartje Antwerpen is in een statig herenhuis een boekenwinkel opengegaan mét wijnbar. Zakenpartners Richard Bolte (34) en Jorien Caers (28) hopen dat mensen de tijd nemen om rustig tussen de boeken te neuzen en bij te praten bij een glaasje wijn. Ze kozen er bewust voor om géén wifi te installeren.
12/02 05u15  COMMENTAAR. KV Mechelen wordt achtervolgd door de nulKV Mechelen zit vastgepind in de hoek waar de klappen vallen. Net als tegen Standard (2-3) en AA Gent (0-3) verdiende KV in Charleroi opnieuw meer dan een zure nederlaag. Opnieuw was het de efficiëntie - én vooral een schitterende aanval bij de 2-1 - die KV de das omdeed.
12/02 05u15  Nieuw jeugdcentrum in Tribune 4 voor toekomst Great Old: “Antwerp is een TGV en de jeugd moet mee”U las het gisteren in uw krant: Tribune 4 moet de nieuwe sfeertribune van Antwerp worden. Maar Tribune 4 moet ook de toekomst van de club verzekeren, want vanbinnen komt een gloednieuw jeugdcentrum. Steven Smet (48), sinds januari 2017 hoofd opleidingen bij de Great Old, is verheugd met deze extra boost voor zijn werking. Maar vergis u niet: de voorbije 2,5 jaar is die al ongelofelijk gegroeid. We zijn halfweg Smets vijfseizoenenplan, maar hij heeft met zijn team al veel meer kunnen verwezenlijken dan gehoopt. “Antwerp wordt een topclub, het gaat als een tgv. En dan moet je als academie mee.”
12/02 05u15  COLUMN. De oerschreeuw van den tweeLoop door de boogtunnel naar het veld. Sla daar linksaf tot aan de eerste reling en stap de tribune op. Klim tot ongeveer waar het afdak begint en kijk naar links. Daar zitten we, tegen de trappen aan. Al jaren met hetzelfde ploegske: de Misja, den Borja, de Wannes en ik. Ongeacht de afdeling of de tegenstander. We zaten er tegen Ronse en Wetteren, we zaten er tegen Brugge en Anderlecht. Soms kan er eens eentje niet. Dan geeft die zijn abonnement door aan een van de anderen. En zo belanden er ook andere kameraden op onze bank, of – jawel – vrouwen: een echtgenote, een dochter, een lief, een petekind. Die zingen dan binnen de kortste keren mee dat den Antwerp unbelievable is en de voetbalbond maffia en Rood en Wit altijd fit. Vinden ze dikwijls geestiger dan de match zelf.
12/02 05u15  Bijna 6 op de 10 daders van agressieve diefstallen in Antwerpen zijn minderjarigenHet aandeel minderjarige daders van agressieve diefstallen in Antwerpen neemt toe. Bovendien gaan zij steeds driester te werk. Antwerps burgemeester De Wever vindt deze evolutie verontrustend.
12/02 05u15  Sociale woontorens Kielpark worden vervangen door energieneutrale nieuwbouwDe eerste van drie sociale woontorens van Woonhaven in het Kielpark gaat in het najaar tegen de vlakte. Op termijn worden ze alle drie afgebroken en vervangen door bijna energieneutrale sociale appartementen. “Als ode aan de huidige gebouwen, is gekozen voor een gelijkaardige uitstraling', zegt Jan Hendrickx, woordvoerder van Woonhaven.
12/02 05u15  Seks, vieze bankjes en een passage op CNN: anekdotes vanop tribune 2 van AntwerpEr wordt al bijna honderd jaar gelachen en gehuild, gewonnen en verloren, gezongen en gezopen, gevochten en (zelfs) gevreeën. Maar op het eind van dit seizoen is het onherroepelijk gedaan met tribune 2. De Antwerpfans zijn er het hart van in. Want de misschien wel lelijkste tribune die ons land ooit gekend heeft, staat garant voor de mooiste momenten. “Tribune 2 was het laatste vrijgevochten stuk grond van België.”
12/02 05u15  Monsterboete voor bakkerij na problemen met voedselveiligheidDe Leuvense strafrechter heeft in eerste aanleg Bakkerij Gielis, met onder andere een vestiging in Herselt, een boete opgelegd van 24.000 euro voor inbreuken op de voedselveiligheid. Ook de zaakvoerder moet eenzelfde bedrag ophoesten. Omdat de bakker zich intussen in regel heeft gesteld, zijn de boetes voor 8.000 euro met uitstel.
12/02 05u15  Politie voert extra controles uit in fietsstraten na eerste evaluatie: “Auto’s rijden te snel en fietsers worden ingehaald”De politie voert gerichte snelheidscontroles in de fietsstraten in Lille uit. Dat heeft het lokaal bestuur na een eerste evaluatie van de fietsstraten beslist.
12/02 05u15  Heemkring ontrafelt succes van toneelkring Excelsior in nieuw jaarboekHeemkundige kring Norbert de Vrijter uit Lille stelt dit weekend het nieuwe jaarboek voor in het parochiecentrum Sint-Pieter. In het boek staat onder meer een bijdrage over de toneelkring Excelsior uit Wechelderzande.
12/02 05u15  Jong geweld van Team Kempen Jeugd is klaar voor het nieuwe seizoen: “Vooral genieten van de sport”Team Kempen Jeugd stelt zijn ploeg voor. 95 jonge renners tussen 8 en 18 jaar staan op het podium. De club is in haar jonge bestaan erg snel gegroeid. “De ouders zijn vooral bezorgd om een goede begeleiding”, zegt voorzitter Jan Mathieu.
12/02 05u15  Autopsie brengt klaarheid: zeldzame zwaan niet gedood door Vlaamse jagersDe zeldzame ‘kleine zwaan’ die eind vorige maand dood werd opgevist uit het kanaal in Arendonk, is niet gedood door Vlaamse jagers. Dat blijkt uit een autopsie die werd uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit Gent.
12/02 05u15  Dolfijnentherapie in Curaçao: “Hopelijk wordt Yutta zelfzekerder en zelfstandiger”De 6-jarige Yutta Vancraybex uit Olmen kan in het najaar naar Curaçao vertrekken voor een dolfijnondersteunende therapie. Dat heuglijke nieuws kregen haar ouders dinsdagavond. De vzw Speransa zamelde het afgelopen jaar geld in om de familie te ondersteunen en dankzij een cheque van Ladies Circle Mol is een toereikend bedrag bereikt.
12/02 05u15  Uniek project: mensen met burn-out kunnen voortaan ontstressen op vier Kempense boerderijenIn de landelijke Kempen gaat een uniek en innovatief zorgproject van start, waarbij mensen met een burn-out onder professionele begeleiding op krachten kunnen komen op het boerenerf. Vier boerderijen zetten hun staldeuren open. “De boerderij is een ideaal rustpunt als je even alles op een rijtje wil zetten”, klinkt het.
11/02 23u30  REACTIES. Geoffry Hairemans: “Winnen tegen Anderlecht om nog mee te doen voor PO1”Na een 0 op 12 in 2020 lijkt PO1 voor KV Mechelen stilaan een mission impossible. “PO1 halen wordt moeilijker en moeilijker”, wist ook Geoffry Hairemans. “Met Anderlecht krijgen we zaterdag een rechtstreekse concurrent op bezoek. Als we nog willen meedoen voor PO1 dan moeten we die match winnen.”
11/02 23u15  Quinten (17) en vrienden bouwen grootste knikkerbaan van BelgiëEen knikkerbaan maken van meer dan tweehonderd meter? Dat is de uitdaging die jonge cursisten van de Waasmunsterse Academie voor Beeldende Kunsten aangaan. “Een droomproject met een vleugje Panamarenko”, zegt academiedirecteur Jean-Marie Bytebier.
11/02 22u45  ONS OORDEEL. Debutant Kabore geslaagd, sterkhouders stellen teleur0 op 12 en weer iets verder weg van Play-off 1. De nederlaag van KV Mechelen in Charleroi doet de dalende spiraal alleen nog maar verder dalen. Een uur hielden de mannen van Vrancken de Carolo’s wel van de openingsgoal. Invaller Togui maakte zelfs gelijk, maar Fall besliste de debatten: 1-2. Hier zijn onze spelersbeoordelingen:
11/02 22u30  Topverzamelaar uit Los Angeles doet onverwachte schenking van 23 schilderijen van YsbrantDe bekende Nederlands-Amerikaanse verzamelaar Manfred Heiting heeft zijn collectie schilderijen van Ysbrant aan de Universiteit Antwerpen en het M HKA overgemaakt. Bij de officiële schenking in Het Brantijser dinsdagavond kon de mecenas niet aanwezig zijn.
11/02 22u30  KV Mechelen verliest inhaalmatch in Charleroi en is steeds verder verwijderd van PO1Het wil in 2020 maar niet lukken voor KV Mechelen. Ook op bezoek bij Sporting Charleroi, een inhaalduel van speeldag 23, bleef Malinwa met lege handen achter. Vrancken kreeg de reactie die hij wenste, want KV verkocht zijn huid duur, maar puntengewin stond daar niet tegenover. De Zebra’s daarentegen maken zich stilaan op voor een nacompetitie met de groten.
11/02 22u30  Gewapende overval op Match-filiaal in EdegemIn het filiaal van Match in de Hovestraat in Edegem is dinsdagavond een gewapende overval gebeurd.
11/02 22u15  Vier onderneemsters nodigen u uit op high tea in de hemelOnder de vleugels van vtbKultuur nodigen zaterdag 15 februari vier vrouwelijke onderneemsters iedereen uit op een high tea met kwalitatieve producten in de hemel in Pulderbos.
11/02 22u15  Alles over elektrische fiets op één beursVoor de zesde keer op rij organiseren meerdere afdelingen van Pasar op 1 maart een beurs rond elektrische fietsen in evenementenhal De Populier aan de Populierenhoeve 22 in Zandhoven.
11/02 22u15  Groen wil geen ondergrondse parking op verkaveling voormalige gemeentewerf: “Zulke parkings zijn duur en staan meestal leeg”De invulling van het woonproject ‘De Werf’ in de Sint-Benedictusstraat, de voormalige gemeentewerf, zint de Groen-fractie in de gemeenteraad niet. Vooral het beperkte aantal plaatsen voor deelwagens en een ondergrondse parking zijn een doorn in het oog van raadslid Michiel Hubeau.
11/02 22u15  Volleybalclub en scouts na dodelijk ongeval: “Jasper was een gouden gast op wie je altijd kon rekenen”In Arendonk is dinsdagavond de 31-jarige Jasper Horsting om het leven gekomen bij een aanrijding met een wagen, waarna de bestuurder vluchtmisdrijf heeft gepleegd. De verdachte, een 36-jarige Belg, kon wat later gevat worden in Nederland. Volleybalclub Arvoc en de scouts Carpe Diem treuren om het verlies van Jasper, een vrolijke verenigingsman die door iedereen geliefd was.
11/02 22u15  LIVE. KV Mechelen geniet niet lang van gelijkmaker in CharleroiStandard, AA Gent en, jawel, Cercle Brugge maakten van 2020 voorlopig een nachtmerrie voor KV Mechelen: 0 op 9 is de pijnlijke tussentijdse evaluatie. Charleroi was drie weken geleden op weg om zich ook in het rijtje te voegen, maar de mist in Henegouwen kwam de meubelen redden voor Malinwa. Kan KV Mechelen in de inhaalwedstrijd van vanavond wél een vuist maken tegen Charleroi? Of zetten de Zebra's hun opmars richting Play-off 1 voort? Volg hier alles LIVE!
11/02 22u00  Fashionzaak verleidt klanten om wegenwerken te overlevenKomend weekend is het feest in fashionwinkel Dress and Smile van Ellen Willems, waar ze een jaar na de opening haar verjaardagsfeest houdt. Al is er in een jaar tijd veel veranderd. Net voor haar deur startten de werken aan de N70.
11/02 22u00  Fietser (31) op slag dood na ongeval met vluchtmisdrijf: bestuurder gevat in NederlandBij een ongeval in Arendonk is dinsdagavond een fietser om het leven gekomen. Het 31-jarige slachtoffer was op slag dood. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf maar kon later op de avond worden gevat in Nederland. Het gaat om een 36-jarige Belg.
11/02 22u00  LIVE. KV Mechelen slikt op het uur tegendoelpunt in CharleroiStandard, AA Gent en, jawel, Cercle Brugge maakten van 2020 voorlopig een nachtmerrie voor KV Mechelen: 0 op 9 is de pijnlijke tussentijdse evaluatie. Charleroi was drie weken geleden op weg om zich ook in het rijtje te voegen, maar de mist in Henegouwen kwam de meubelen redden voor Malinwa. Kan KV Mechelen in de inhaalwedstrijd van vanavond wél een vuist maken tegen Charleroi? Of zetten de Zebra's hun opmars richting Play-off 1 voort? Volg hier alles LIVE!
11/02 21u45  Vlaams Belang Kalmthout protesteert tegen komst asielcentrumDe plaatselijke afdeling van Vlaams Belang mobiliseerde dinsdagavond een tweehonderdtal betogers tegen de plannen van Fedasil om een asielcentrum te openen in Kalmthout. Aan de overkant van de straat stond een twintigtal stille tegenbetogers.
11/02 21u30  Cultuurraad treedt plots massaal toe tot strategisch atelierLiefst twaalf leden van de vroegere Herentalse cultuurraad maken plots deel uit van het nieuwe strategische atelier Vrije Tijd. Was voor de oude adviesraden dan niet telkens slechts één plaatsje exclusief gereserveerd?
11/02 21u15  Fietser (31) op slag dood na ongeval met vluchtmisdrijf in ArendonkBij een ongeval in Arendonk is dinsdagavond een fietser om het leven gekomen. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf.
11/02 21u15  LIVE. Wie pakt gouden punten in strijd om PO1: Charleroi of KV Mechelen?Standard, AA Gent en, jawel, Cercle Brugge maakten van 2020 voorlopig een nachtmerrie voor KV Mechelen: 0 op 9 is de pijnlijke tussentijdse evaluatie. Charleroi was drie weken geleden op weg om zich ook in het rijtje te voegen, maar de mist in Henegouwen kwam de meubelen redden voor Malinwa. Kan KV Mechelen in de inhaalwedstrijd van vanavond wél een vuist maken tegen Charleroi? Of zetten de Zebra's hun opmars richting Play-off 1 voort? Volg hier alles LIVE!
11/02 21u00  Topman havenbedrijf aangehouden in internationaal drugsonderzoekHet Antwerpse gerecht heeft tijdens een internationaal onderzoek naar een Albanese drugsorganisatie ook een topman van een recyclagebedrijf in de haven opgepakt. De 44-jarige bedrijfsleider wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie. De man ontkent in alle talen iets met drugssmokkel te maken te hebben.
11/02 20u45  Medeoprichtster van Chocolaterie Smet overleden: “Zelfs toen ze al weeën had, bleef moeder pralines maken”In de Sint-Pauluskerk van Westmalle wordt vrijdag, op valentijnsdag, om 10u afscheid genomen van Micheline Smet-Michielsen (88). Samen met haar man Albert Smet richtte ze Chocolaterie Smet uit Kalmthout op. Wat begon in 1963 in een piepklein keldertje in Berchem, groeide uit tot een heus chocolade-imperium.
11/02 20u30  Rozemaaipark genomineerd voor Prijs Publieke Ruimte 2020: best verstopt stukje groen maakt kans op prestigieuze prijsMet de vernieuwde Scheldekaaien ter hoogte van de wijk Sint-Andries en het nieuwe Rozemaaipark zijn twee Antwerpse projecten genomineerd voor de nationale Prijs Publieke Ruimte 2020. Het Rozemaaipark? Dat is zestien hectare verborgen groen achter de sociale woonblokken in de gelijknamige wijk.
11/02 20u15  Legendarische terreinverzorger en ex-para Rik De Roover overledenSK Schoten verkeert in rouw na het overlijden van Rik De Roover. De legendarische terreinverzorger stierf maandag op 82-jarige leeftijd.
11/02 20u15  Moeder riskeert celstraf voor belaging van kleuterjuf “De Bijtjes”Een 40-jarige Turkse vrouw stond dinsdag terecht voor het belagen van een juf van kleuterschool “De Bijtjes” aan de Offerandestraat in Antwerpen-Noord. Ze had de vrouw er vier jaar geleden van beschuldigd haar zoontje van 4,5 jaar mishandeld te hebben. Ook al kon de betrokken juf dat onmogelijk gedaan hebben, bleef de beklaagde haar lastigvallen en zette ze ook andere ouders tegen haar op. Het openbaar ministerie vorderde achttien maanden cel.
11/02 20u15  Fietser op slag dood na ongeval met vluchtmisdrijf in ArendonkBij een ongeval in Arendonk is dinsdagavond een fietser om het leven gekomen. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf.
11/02 20u15  Studenten ontwerpen dienstencentrum van de toekomst voor HeihoekIn een participatietraject met de buurt werken 65 studenten aan een lokaal dienstencentrum van de toekomst in Mechelen. Het dienstencentrum in de wijk Heihoek is verouderd en door te moderniseren wil Zorgbedrijf Rivierenland er de hele buurt mee aanspreken.
11/02 19u45  Leerlingen zorgen voor Dikketruiendag met extra animatie rond milieu en klimaat om school energiezuiniger te makenLeerlingen van het tweede middelbaar van OLVP Bornem maakten van Dikketruiendag gebruik om hun project voor te stellen aan de rest van de school. Ze werken al het hele schooljaar rond klimaat en energie en vergasten hun medeleerlingen dinsdag onder meer op een energie-escaperoom en een quiz.
11/02 19u45  Zeven jaar na amputatie pakt Ewoud Vromant wereldrecord op de piste: “Een rollercoaster van emoties”Een tumor, chemotherapie en een amputatie kregen hem niet klein. Ewoud Vromant (35) knokte terug en zeven jaar van positivisme en bikkelhard trainen betaalden zich twee weken geleden in één keer uit met een wereldtitel en een wereldrecord paracycling op de piste. De opperste bekroning moet over een half jaar volgen: goud in Tokio.
11/02 19u45  LIVE. Vrancken grijpt in bij KV Mechelen, jonge Burkinees maakt debuut in CharleroiStandard, AA Gent en, jawel, Cercle Brugge maakten van 2020 voorlopig een nachtmerrie voor KV Mechelen: 0 op 9 is de pijnlijke tussentijdse evaluatie. Charleroi was drie weken geleden op weg om zich ook in het rijtje te voegen, maar de mist in Henegouwen kwam de meubelen redden voor Malinwa. Kan KV Mechelen in de inhaalwedstrijd van vanavond wél een vuist maken tegen Charleroi? Of zetten de Zebra's hun opmars richting Play-off 1 voort? Volg hier alles LIVE!
11/02 19u45  Antwerpse criminaliteit dreigt opnieuw te stijgen na jarenlange daling: dit zijn de drie hoofdoorzakenAl sinds 2012 daalt de criminaliteit elk jaar in Antwerpen, maar daar zou nu een einde aan komen. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers voor 2019. “Daar zullen fietsdiefstallen, cybercriminaliteit en inbraken in wagens waarschijnlijk voor zorgen”, zegt Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) bij de bespreking van het nieuw zonaal veiligheidsplan 2020-2025. In september maakt Antwerpen de volledige criminaliteitscijfers voor 2019 bekend.
11/02 19u30  Deze F1-bolide moet Ferrari kampioen maken: SF1000Ferrari heeft als eerste van de topteams haar nieuwe F1-bolide voor het F1-seizoen 2020 voorgesteld. Traditiegetrouw vond de presentatie plaats in Italië, al was dat deze keer niet in de achtertuin van Ferrari.
11/02 19u30  Hoogmolenbrug enkele dagen moeilijk bereikbaarDoor de storm werden de werken beneden aan de Hoogmolenbrug uitgesteld, maar vanaf donderdagochtend 13 februari is zover. Dan kan je enkele dagen, wellicht tot dinsdagavond 18 februari niet rechts afslaan op de Merksemsebaan richting de brug. De aannemer maakt in die periode een doorsteek onder de rijweg. Tot die klaar is, volgt het verkeer naar Schoten een omleiding. Komend van Wijnegem rijd je via de Houtlaan (N12), Albertkanaaldijk en Hoogmolendijk richting Schoten. Ook de brug van den Azijn biedt een alternatief.
11/02 19u15  Ferrari presenteert nieuwe F1-bolide: SF1000Ferrari heeft als eerste van de topteams haar nieuwe F1-bolide voor het F1-seizoen 2020 voorgesteld. Traditiegetrouw vond de presentatie plaats in Italië, al was dat deze keer niet in de achtertuin van Ferrari.
11/02 19u15  Vakbonden bij Ineos Phenol niet meer op één lijn, ACV-afgevaardigden willen weer werkenDe staking bij het chemiebedrijf Ineos Phenol in Doel duurt al bijna vijf weken, maar de vakbonden raken nu verdeeld. De afgevaardigden van de christelijke vakbond ACV, die mee aan de onderhandelingstafel zitten, willen nu toch weer aan de slag gaan.
11/02 19u15  Franstalige gemeenschap in Antwerpen sterft langzaam uit: “Jongeren die in het Frans zijn opgevoed, spreken vooral Nederlands”Dat de Franstalige gemeenschap, en vooral ook de invloed ervan, in Antwerpen krimpt, is geen geheim. “Ik denk dat het over één, maximaal twee generaties voorbij is - mijn kleinkinderen spreken onder mekaar gewoon Nederlands”, zegt advocaat Guy Van Doosselaere (72) uit Antwerpen. “Maar het is een evolutie waar we niet rouwig om moeten zijn.”
11/02 19u15  Grondeigenaars zien verkoop voor scholenbouw zittenDe eigenaars van de grond in het binnengebied achter de kerk van Kessel (Nijlen) zijn principieel akkoord dat de gemeente de grond koopt om er een nieuwe lagere school te bouwen.
11/02 19u15  Kosten lopen op, nieuw gemeentehuis kost 1,5 miljoen euro extraDoor allerlei aanpassingen aan het oorspronkelijke ontwerp kost het nieuwe gemeentehuis van Lille uiteindelijk 7,5 miljoen euro. Dat is 1,5 miljoen euro meer dan de 6 miljoen euro die was geraamd. Het hele project is in september afgerond. De politie verhuist naar een nieuw veiligheidscentrum met een brandweerkorps dat wordt ingeplant aan Achterstenhoek in Lille.
11/02 19u00  Kinderen spelen casino met bewoners rusthuisHet derde leerjaar van de Klaproosschool uit Pulderbos kwam dinsdag voor de tweede keer dit schooljaar gezelschapsspellen spelen met de bewoners van woonzorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw van Troost in Zandhoven. Zowel de school als het rusthuis doen dit om de barrières tussen generaties weg te nemen. De acht- en negenjarigen speelden casino met de 70-plussers. En er zijn genoeg overeenkomsten, want beide generaties betreurden dat het niet met écht geld was. “Van waar zijde gij”, vraagt Albert hier op de foto aan Arne (8). “Pulderbos? Allez, dan is het goed.”
11/02 18u45  Basisschool Flora installeert hartstarter: “Sterfte door plotse hartstilstand is wereldwijd een van de grootste doodsoorzaken”Dankzij de vzw HeartSaver en met sponsoring van enkele lokale ondernemers en organisaties heeft de stedelijke basisschool Flora in oud-Borgerhout gisteren een hartstarter (AED-toestel) kunnen installeren, buiten aan de schoolpoort. Het levensreddende toestel is de klok rond toegankelijk voor de buurt en voor passanten in geval van een incident met hartfalen. Als buurtschool is basisschool Flora trots om een plaats te mogen vrijhouden voor het toestel. “Sterfte door een plotse hartstilstand is wereldwijd een van de grootste doodsoorzaken. Met dit initiatief wil onze school een steentje bijdragen aan een veiligere buurt. Zowel ons schoolteam als de buurtbewoners krijgen de kans om te leren hoe het toestel te gebruiken. Met onze leerlingen starten we eveneens een project rond EHBO en het gebruik van een AED-toestel”, zegt directrice Ilse Legon.
11/02 18u45  Overstromingsgebieden lopen onder en bewijzen zo hun nutOverstromingsgebieden langs zijrivieren van de Schelde doen hun werk bij de hoge waterstanden dezer dagen. Die gebieden moeten wateroverlast voorkomen en vermijden dat dijken zouden breken. In de buurt van Rumst is een overstromingsgbied voor het eerst sinds de aanleg ervan volledig ondergelopen.
11/02 18u30  Antwerpse criminaliteit stijgt weer na jarenlange daling: dit zijn de drie hoofdoorzakenAl sinds 2012 daalt de criminaliteit elk jaar in Antwerpen, maar daar zou nu een einde aan komen. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers voor 2019. “Daar zullen fietsdiefstallen, cybercriminaliteit en inbraken in wagens waarschijnlijk voor zorgen”, zegt Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) bij de bespreking van het nieuw zonaal veiligheidsplan 2020-2025. In september maakt Antwerpen de volledige criminaliteitscijfers voor 2019 bekend.
11/02 18u30  G-sportkampioene Laura Lauwerijs is gezicht van vijfde Business & BikesNetwerken tijdens en na een stevige fietstocht. Dat realiseren Ben Deburchgrave en Dieter Verheyen op 5 mei met hun vijfde Business & Bikes in Antwerpen. Met Laura Lauwerijs uit Kontich als gezicht voor deze editie geven ze aandacht aan de G-sport in Vlaanderen.
11/02 18u30  De man achter ‘In de gloria’ over het tijdloze succes van de reeks: “Een nieuw seizoen zie ik niet zitten”Vandaag - dinsdag 11 februari - is het exact twintig jaar geleden dat Canvas de allereerste aflevering van In de gloria uitzond, maar tot op vandaag geldt het programma als een van de beste komische programma’s ooit. Wij spraken met maker Jan Eelen over het tijdloze succes van de reeks. “Eén sketch zou ik nu niet meer draaien.”
11/02 18u30  Het lijken wel ‘aprilse grillen’: fikse hagelbui kleurt Essen witVanmiddag kreeg Essen en de grensregio een hagelbui over zich. Al gauw lag de hele grensstreek even onder een laag witte bolletjes. Zo een veranderlijk weer, het lijken wel ‘aprilse grillen’. Er wordt inmiddels ook een nieuwe storm voorspeld: na storm Ciara komt storm Dennis.
11/02 18u15  Na storm Ciara: Hoogboomsesteenweg open, Brasschaats recyclagepark nog geslotenDe Hoogboomsesteenweg in Kapellen is opnieuw opengesteld voor het verkeer. De boom die door de storm dreigde om te vallen, is ontmanteld en vormt geen gevaar meer. In Brasschaat is het recyclagepark nog gesloten.
11/02 18u15  Criminaliteit stijgt weer door fietsdiefstallen, cybercriminaliteit en wageninbrakenAntwerpen maakt in september de criminaliteitscijfers voor 2019 bekend. Uit de eerste cijfers blijkt dat er een einde komt aan de dalingen van de afgelopen jaren. “En daar zullen fietsdiefstallen, cybercriminaliteit en inbraken in wagens waarschijnlijk voor zorgen”, zegt Antwerps burgemeester Bart De Wever bij de bespreking van het nieuw zonaal veiligheidsplan 2020-2025.
11/02 18u15  TIPS. Belgische mocktails, bamboe voor op je huidElke week tippen lifestyleredactrices Hanne en Lien trends, places to be en de leukste hebbedingen.
11/02 17u30  Scholieren wanen zich even Europees minister in kasteel d’UrselTot eind volgende week organiseert Europa Direct samen met kasteel d’Ursel twee Europaweken. Zestien klassen uit het vijfde en zesde leerjaar van scholen uit Bornem, Oppuurs, Ruisbroek, Kontich, Branst, Boom en Sint-Amands nemen er deel aan een rollenspel over de Europese Unie en een ontdekkingstocht door het kasteel in Hingene (Bornem).
11/02 17u30  Na Ciara is het de beurt aan storm Dennis: mogelijk rukwinden tot 100 kilometer per uurVolgend weekend raast er mogelijk opnieuw een storm over ons land. De Britse nationale weerdienst heeft de potentiële storm de naam Dennis toegeschreven. Die kan in ons land rukwinden tot 100 kilometer per uur meebrengen.
11/02 17u15  Fluvius verkoopt deel site aan ontwikkelaar die er maximum 266 woningen mag bouwenFluvius verkoopt twee hectare van zijn site in Mechelen-Noord aan een projectontwikkelaar. De deal past in de ontwikkeling van de omgeving van het Keerdok als nieuwe stadswijk. Op het perceel kunnen er tot 266 woningen komen.
11/02 17u00  Politie betrapt 37 mensen tijdens bobcampagneTijdens de winter BOB-campagne heeft de lokale politie Lier 2.183 mensen een ademtest laten afleggen. 37 bestuurders hadden te diep in het glas gekeken. Het ging om 23 mensen die de ‘A’ van Alarm bliezen en 14 mensen die een positieve ademtest aflegden. Uiteindelijk bleek 1,69% de gecontroleerde bestuurders te veel gedronken te hebben. “In vergelijking met de hele provincie Antwerpen, ligt ons cijfer iets hoger. In de provincie ging het om 1,18 van de gecontroleerde bestuurders die te veel gedronken hadden”, zegt Magalie Derboven van de lokale politie Lier.
11/02 17u00  Magnificatkoor stopt er na 67 jaar mee: dirigent Eddy Gielis vindt geen opvolgerHet Magnificatkoor houdt op te bestaan. Omdat Eddy Gielis (80) aankondigde dat hij het dirigeerstokje erbij neerlegt en er geen opvolging is, betekent dit meteen ook het einde van dit 67-jarige koor.
11/02 17u00  Wielertoerist uit Hoboken opgepakt wegens exhibitionismeEen 46-jarige man uit Hoboken is eind vorige week door de politie opgepakt wegens exhibitionisme. De veertiger werd gearresteerd langs de Leuvense Vaart in Hofstade (Zemst). Op die plek had hij zich een paar dagen voordien schuldig gemaakt aan exhibitionisme bij een jongedame die met de fiets op weg naar school in Mechelen was.
11/02 16u45  Milan (13) en Kiara (11) worden gekroond op 45ste kindercarnavalCarnavalsvereniging De Knullen maakt zich op voor de 45ste editie van het kindercarnaval. Milan en Laure worden zondag 23 februari officieel aangesteld als jeugdprinsenpaar 2020 van de stad Mechelen. Kiara krijgt het kroontje van jeugdkeizerin. De toegang is gratis.
11/02 16u30  Milan (13) en Laure (10) worden nieuw jeugdprinsenpaar op 45ste kindercarnavalCarnavalsvereniging De Knullen maakt zich op voor de 45ste editie van het kindercarnaval. Milan en Laure worden zondag 23 februari officieel aangesteld als jeugdprinsenpaar 2020 van de stad Mechelen. Kiara krijgt het kroontje van jeugdkeizerin. De toegang is gratis.
11/02 16u15  Wordt de bekerfinale tussen Club Brugge en Antwerp al om 12 uur op zondag 22 maart gespeeld?Er ligt een voorstel op tafel om de bekerfinale tussen Club Brugge en Antwerp zondag 22 maart om 12 uur te betwisten. De voetbalbond en de stad Brussel hakken daarover vermoedelijk vanavond de knoop door.
11/02 16u00  Dieven stelen airbags uit negentien wagensDieven hebben de voorbije dagen in negentien auto’s ingebroken op een terrein van BMW-garage Smets op de Aarschotsesteenweg in Koningshooikt (Lier). De daders sloegen telkens een ruitje in om in de stockwagens te geraken.
11/02 16u00  Wordt de bekerfinale tussen Club Brugge en Antwerp al om 12 uur op zondag 21 maart gespeeld?Er ligt een voorstel op tafel om de bekerfinale tussen Club Brugge en Antwerp zondag 21 maart om 12 uur te betwisten. De voetbalbond en de stad Brussel hakken daarover vermoedelijk vanavond de knoop door.
11/02 15u30  Waterkeringspoorten gaan anderhalf uur dicht uit voorzorgDe waterkeringspoorten aan de Scheldekaaien gaan dinsdag kortstondig opnieuw dicht. Dat laat de stad Antwerpen weten. Het is een voorzorgsmaatregel omdat er hoge waterstand verwacht wordt. De drie poorten die dinsdagochtend geopend werden, zullen tussen 16.30 en 18.00 uur weer gesloten worden. Tussen die uren zal in- en uitrijden dus niet mogelijk zijn.
11/02 15u30  Pro League start procedure tegen Cercle Brugge-trainer Storck wegens uithaal naar arbitrageBernd Storck moet zich dinsdag voor een ad-hoccommissie van de Pro League verantwoorden voor zijn uithaal naar scheidsrechter Alexandre Boucaut en de VAR na de competitiewedstrijd van zijn ploeg tegen RSC Anderlecht. De trainer van Cercle Brugge riskeert een boete van 5.000 euro.
11/02 15u15  Politie ontdekt tijdens patrouille drugsplantage door sterke cannabisgeurDe raadkamer in Turnhout heeft dinsdag de aanhouding van vier mannen bevestigd voor de teelt van cannabis in vereniging en voor diefstal van elektriciteit.
11/02 15u15  Sint-Bernardsesteenweg, met voorsprong de gevaarlijkste straat van HobokenIn de stad Antwerpen waren er in 2018 7.214 verkeersongevallen. Er vielen toen elf verkeersdoden te betreuren, 167 zwaargewonden en 2.426 lichtgewonde slachtoffers. Hoe is het met de verkeersveiligheid gesteld in de Antwerpse districten? We duiken in de verkeersveiligheidsaudits die de politie opmaakte per district. We bezoeken een gevaarlijk kruispunt, praten met de weggebruikers en leggen het voor aan deskundigen en beleidsmakers. Vandaag deel 6: Hoboken.
11/02 15u15  Thierry Neuville test in moeilijke omstandigheden, nog veel vraagtekens rond Rally van ZwedenVan donderdag tot en met zondag wordt de rally van Zweden georganiseerd. Afgelopen vrijdag al organiseerde Hyundai Motorsport in de buurt van Torsby een ultieme testdag voor WK-leider Thierry Neuville en zijn ploegmaats. De rally van Zweden is de tweede van in totaal dertien wedstrijden die deel uit maken van het wereldkampioenschap. Door de bijzonder zachte weersomstandigheden moest de rally flink hertekend worden.
11/02 15u00  Antwerpenaar moet 12.562 euro betalen aan stad Borgloon na bodemvervuiling aan tankstationDe 46-jarige Antwerpse uitbater van een failliet tankstation in het Limburgse Borgloon werd dinsdag door de Tongerse rechter veroordeeld tot een celstraf van tien maanden en een geldboete van 8.000 euro omdat hij de bodem verontreinigde met afvalstoffen. Zijn ex-vrouw kreeg de vrijspraak.
11/02 15u00  Rally van Zweden - Thierry Neuville test in moeilijke omstandigheden, nog veel vraagtekens rond de raceVan donderdag tot en met zondag wordt de rally van Zweden georganiseerd. Afgelopen vrijdag al organiseerde Hyundai Motorsport in de buurt van Torsby een ultieme testdag voor WK-leider Thierry Neuville en zijn ploegmaats. De rally van Zweden is de tweede van in totaal dertien wedstrijden die deel uit maken van het wereldkampioenschap. Door de bijzonder zachte weersomstandigheden moest de rally flink hertekend worden.
11/02 14u45  Essense leerlingen dansen in Ketnet-campagne tegen pesten: “Ze herkennen me zelfs op straat”Sinds vorige week is op Ketnet de nieuwe videoclip ‘STIP IT’ te zien, die aandacht vraagt voor pesten. In die clip dansen de drie vriendinnen Amelie Geysen, Eline Lambrechts en Fran De Belder uit Essen mee. “Dat was heel leuk om te doen”, vertellen ze enthousiast.
11/02 14u45  Industrie313 serveert broodjes voor de vroege vogelsRudy Lornoy (40) en Katrien Wesemael (35) openden maandag in de Industrieweg in Grobbendonk hun Food & Coffeebar Industrie313. “De laatste letter van industrie geldt meteen als de eerste letter van E313”, legt Katrien de woordspeling uit. “We zitten immers vlakbij de industrie en ook de snelweg is in de buurt.”
11/02 14u45  Vincent Vanasch voor het derde jaar op rij verkozen tot beste hockey-doelman van het jaarVincent Vanasch is bij de Hockey Stars Awards voor de derde keer op rij verkozen tot Doelman van het Jaar. Dat heeft de Internationale hockeybond FIH bekendgemaakt.
11/02 14u15  Wankele stelling wordt afgebroken door brandweer na stormweerDe Antwerpse brandweer kwam dinsdag ter plaatse in de Rolwagenstraat in Zurenborg. Daar stond een stelling die na het stormweer instabiel stond. De stelling moest worden afgebroken, de Antwerpse politie sloot tijdens die werken de straat een tijdlang af.
11/02 14u00  Oppositie ‘helpt’ stadsbestuur bij verkoop pand: “Opbrengst integraal gebruiken voor schuldafbouw”Het Mechelse stadsbestuur besliste precies een jaar geleden om het voormalig Huis van Preventie en Veiligheid in de binnenstad te verkopen, maar volgens N-VA komt er geen schot in de zaak. Daarom heeft de oppositiepartij het pand dinsdag zelf symbolisch te koop gezet. Meteen laait ook de discussie over de hoge schulden van de stad nog eens op.
11/02 14u00  Nieuwe ‘prikklok’ geeft garantie dat je huishoudhulp de afgesproken uren werktDienstenchequeonderneming DCO Pelt brengt met HomeTimer een ‘prikklok’ voor huishoudhulpen op de markt. Het toestel moet een einde maken aan klachten over medewerkers die minder uren zouden kloppen dan afgesproken. Het bedrijf heeft het toestel op eigen initiatief ontwikkeld, maar heeft het ook al voorgesteld bij andere dienstenchequebedrijven.
11/02 14u00  Wankele stelling moet afgebroken worden na stormweerDe Antwerpse brandweer is ter plaatse in de Rolwagenstraat in Zurenborg. Daar staat een stelling die na het stormweer instabiel staat. De stelling zal afgebroken moeten worden. Door die werken is de straat afgesloten, zo meldt de Antwerpse politie.
11/02 13u45  Woelige wijkvergadering in Kalmthout over komst asielcentrum: “Eén persoon voor 120 asielzoekers? Daar stel ik mij vragen bij”De gemeente Kalmthout zal een advocaat inzetten tegen de opening van een opvangcentrum voor asielzoekers aan de Putsesteenweg. Dat zei burgemeester Lucas Jacobs gisteren tijdens een woelige wijkvergadering in Heide. Het asielcentrum doet de gemoederen in Kalmthout nu al een week hoog oplaaien.
11/02 13u30  Dieven stelen kluis van reisbureau NeckermannEr is maandagnacht ingebroken bij reisbureau Neckermann op de Antwerpsesteenweg in Lier. De daders vernielden een raam en verschaften zich zo toegang tot de kantoren.
11/02 13u30  Valentijnstips waar je hart sneller van gaat slaanNiks mis met een etentje met je lief, maar waarom zou je Valentijn niet eens vieren op een andere manier? En dus sprokkelde Doen! enkele romantische uitstapjes, met voor elk wat wils.
11/02 13u15  FIFA richt fonds op ter bescherming van niet betaalde spelersDe Wereldvoetbalbond (FIFA) roept vanaf 1 juli een fonds van 14,6 miljoen euro in het leven ter bescherming van spelers die hun salaris niet uitbetaald krijgen. Dat heeft de FIFA vandaag aangekondigd.
11/02 13u15  ‘You’-acteur Penn Badgley wordt voor het eerst vaderPenn Badgley (33), bekend van de series ‘You’ en ‘Gossip girl’, wordt vader. Zijn vrouw Domino Kirke (36) is zwanger en maakte dat bekend via Instagram.
11/02 13u15  Alison Van Uytvanck wint in Sint-Petersbrug, eerste zege in 2020 is een feitAlison Van Uytvanck (WTA 47) heeft zich dinsdag geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi in het Russische Sint-Petersburg (hard/848.000 dollar).
11/02 12u30  Overstromingsgebied aan Zennegat eerste keer volgelopenHet gecontroleerde overstromingsgebied aan het Zennegat in Battel (Mechelen) is maandag een eerste keer sinds zijn aanleg volledig volgelopen. Bij hoge waterstanden wordt er water uit de Dijle opgeslagen, en door het stormtij was dat gisteren het geval.
11/02 12u30  En plots zingt iedereen op concert van Stormzy voor... Jan VertonghenEr circuleren opvallende beelden van het concert van de populaire Britse rapper (en Lukaku-lookalike) Stormzy maandag in de AB. Daarop is te zien hoe plots Jan Vertonghen wordt toegezongen. “Oooh Jantje Vertongheeeen”, klonk het plots massaal toen de Rode Duivel op het balkon werd herkend.
11/02 12u30  Wankele stelling moet afgebroken worden: langdurige hinder voor tramverkeerDe Antwerpse brandweer is ter plaatse in de Rolwagenstraat in Zurenborg. Daar staat een stelling die na het stormweer instabiel staat. De stelling zal afgebroken moeten worden. Door die werken is de straat afgesloten, zo meldt de Antwerpse politie.
11/02 12u30  La Maison de France ingewijd: nieuw Frans huis uitvalsbasis voor Antwerpse francophonieIn de Isabellalei werd dinsdagochtend La Maison de France ingewijd. Het Franse huis moet de uitvalsbasis worden voor de Antwerpse francophonie, een plek die ten dienste staat van de Franse taal en cultuur. “Voor ons is het belangrijk dat we zo’n huis hebben in Antwerpen”, zegt Antwerps gouverneur Cathy Berx.
11/02 12u15  Jürgen Klinsmann stapt na twee maanden alweer op bij Hertha BerlijnJürgen Klinsmann houdt het na ruim twee maanden voor bekeken als coach van Hertha Berlijn. Dat heeft de 55-jarige Duitser dinsdagvoormiddag aangekondigd op Facebook. De Bundesliga-club bevestigde even later het bericht.
11/02 12u15  Opnieuw plek gewijd aan Frankrijk in Antwerpen, negen jaar na sluiting consulaat: Maison de France geopendIn de Isabellalei werd dinsdagochtend La Maison de France ingewijd. Het Franse huis moet de uitvalsbasis worden voor de Antwerpse francophonie, een plek die ten dienste staat van de Franse taal en cultuur. “Voor ons is het belangrijk dat we zo’n huis hebben in Antwerpen”, zegt Antwerps gouverneur Cathy Berx.
11/02 12u15  Meet je krachten met deelnemers Kamp Waes op Spartacus RunOf die deelnemers van Kamp Waes wel echt zulke krachtpatsers zijn? Tijdens de volgende editie van de Spartacus Run, de bekendste obstakelloop van het land, kunt u het met eigen ogen zien. Maarten, Bruce, Zeger, Aaron, Joni, Ouzy, Debbie en David staan op zondag 3 mei in De Schorre in Boom samen aan de start.
11/02 12u00  "FIA-rapport dodelijke crash Spa-Francorchamps roept meer vragen op dan antwoorden"Volgens F2-piloot Juan Manuel Correa roept het rapport dat de FIA vrijgaf over de dodelijk crash tijdens de F2-race op het circuit van Spa-Francorchamps meer vragen op dan dat het antwoorden geeft.
11/02 12u00  Opnieuw plek gewijd aan Frankrijk in Antwerpen, negen jaar na sluiting consulaat: Maison de France ingehuldigdIn de Isabellalei werd dinsdagochtend La Maison de France ingehuldigd. Het Franse huis moet de uitvalsbasis worden voor de Antwerpse francophonie, een plek die ten dienste staat van de Franse taal en cultuur. “Voor ons is het belangrijk dat we zo’n huis hebben in Antwerpen”, zegt Antwerps gouverneur Cathy Berx.
11/02 12u00  Oude Scheldebrug twee maanden afgesloten voor verkeer, wegdek en voetpaden worden vernieuwdDe volgende fase van de renovatiewerken van de oude Scheldebrug Bornem-Temse begint op woensdag 26 februari 2020. Tot eind april pakt De Vlaamse Waterweg nv het wegdek en de voetpaden aan. Voor de duur van de werkzaamheden wordt het verkeer in twee richtingen over de nieuwe Scheldebrug geleid. Er geldt dan ook een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur.
11/02 11u45  Landbouwbeurs pakt uit met verkiezing van beste vleeskoe: “We streven naar een breed en rond achterwerk”“Een mooi achterwerk is het belangrijkste. We letten vooral op volle rondingen en goede bevlezing”, zegt een jurylid van de verkiezing van de beste vleeskoe van België. De prijskamp voor rundvee van het vermaarde Belgische ras witblauw is het nieuwe topevenement van de Vlaamse Agridagen in Ravels.
11/02 11u45  AG Driedaagse Brugge - De Panne krijgt vijftien teams uit de World Tour aan de start, zes bij de vrouwenIn De Panne werd vanochtend het parcours van de editie 2020 AG Driedaagse Brugge - De Panne voorgesteld. Het vernieuwde parcours konden we u gisteren al in primeur meegeven. Vandaag werden ook meer details vrijgegeven omtrent het parcours.
11/02 11u30  Bestuurder verstopt meer dan 50 dosissen cocaïne in wagenEen 23-jarige man werd afgelopen weekend opgepakt omdat de politie meer dan 50 dosissen cocaïne in zijn wagen had gevonden. De drugs zaten erg goed verstopt. Bij de man thuis nam de politie een grote hoeveelheid geld in beslag.
11/02 11u30  John Fogerty komt halve eeuw carrière in Sportpaleis vierenJohn Fogerty, afgelopen zomer nog te gast op TW Classic, blijft onvermoeibaar toeren. Op 11 juni houdt de My 50 Year Trip-tournee van de Amerikaanse rocker halt in het Sportpaleis. Daar komt de dan 75-jarige Fogerty het vijftigste jaar van zijn muziekcarrière vieren. Sinds zijn hoogdagen als frontman van de sixtiesgroep Creedence Clearwater Revival heeft de graag geziene veteraan een succesvolle solocarrière uitgebouwd. Zijn trouwe aanhang mag zich ook ditmaal verwachten aan een show waarin Fogerty grasduint in een halve eeuw klassiekers, van Bad Moon Rising, Proud Mary en Fortunate Son tot Centerfield en The Old Man Down the Road. De ticketverkoop voor het Antwerpse concert start vrijdag 14 februari om 10u.
11/02 11u30  Mercatorstraat afgesloten door laat geval van stormschadeDoor een laat geval van stormschade moest de Antwerpse politie de Mercatorstraat, langs de spoorlijn bij Antwerpen-Centraal, afsluiten. Brandweer Zone Antwerpen kwam ter plaatse om herstellingen uit te voeren aan een dak.
11/02 11u30  Te veel verkeersdoden door bomen, palen en vangrails: Touring wil meer investeringenIn 2018 was een obstakel buiten de weg de oorzaak van 30 procent van het aantal dodelijke verkeersslachtoffers. Dat meldt Touring. De mobiliteitsorganisatie wil meer investeringen in een veiliger wegennetwerk. “Niemand verdient het om door een onoplettendheid of verstrooidheid te sterven tegen een boom of verlichtingspaal”, klinkt het.
11/02 11u15  Nieuwe Scheldekaaien en Rozemaaipark maken kans op prestigieuze nationale prijsDe vernieuwde Scheldekaaien aan Sint-Andries en Zuid en het Rozemaaipark in Ekeren dingen mee naar een prestigieuze prijs op het Congres en Forum Publieke Ruimte in Gent. Daar wordt jaarlijks het meest kwaliteitsvolle ontwerp en uitvoering van een project in de publieke ruimte in de verf gezet.
11/02 11u15  Ferm viert verjaardag met feestbus naar buurdorp SchoonbroekVrouwenvereniging Ferm, de vroegere KVLV, bestaat 100 jaar in Arendonk. “Van januari tot december maken we er een feestjaar van”, zegt bestuurster Mieke Claes. Na de nieuwjaarsreceptie was de volgende feestactiviteit een busreis naar… buurdorp Retie. Met een volle autocar reisden 52 huidige en vroegere bestuursleden mee af naar Zaal 7 in Schoonbroek voor een groot verjaardagsfeest. Samen genoten ze van een lekker en gezellig feestmaal van soep, spinaziestamppot met kabeljauw, gebakken aardappelen met steak van Belgisch rund gebakken in Gouden Carolus en een ijsbollentaart.
11/02 11u15  Chiro ontdekt vals geld bij inkomsten van fuif: “Het biljet was een beetje kleiner”Bij de allerlaatste telling van de inkomsten van de Aspeace-fuif in Arendonk ontdekte de leiding van de Chiro van Arendonk een vervalst briefje van 50 euro. “Het formaat was een beetje kleiner, maar verder was er op het eerste gezicht weinig verschil”, zegt de volwassen begeleider. “We willen organisatoren van andere jeugdfuiven waarschuwen.”
11/02 11u15  Vrachtwagen wijkt uit voor stilstaande voorligger en ramt pomphuisEen vrachtwagen belandde dinsdagmorgen in de berm op de aansluiting van de A12 naar de Antwerpse Ring. Net na de Jan De Vostunnel moest de bestuurder uitwijken voor een file. Hij ramde daarbij een pomphuis aan de kant van de weg en werd lichtgewond afgevoerd naar het ziekenhuis.
11/02 11u00  Technisch en beroepsonderwijs zien in zwaardere eindtermen vooral ‘stielbedervers’Grote ongerustheid bij technische en beroepsscholen: de nieuwe eindtermen gaan voor meer algemene vorming, en dat ten koste van technische en praktische vakken. “Net terwijl de industrie schreeuwt om geschoolde profielen.”
11/02 11u00  Chiro ontdekt vals geld bij inkomsten van fuif: “Het biljet was beetje kleiner”Bij de allerlaatste telling van de inkomsten van de Aspeace-fuif in Arendonk ontdekte de leiding van de Chiro van Arendonk een vervalst briefje van 50 euro. “Het formaat was een beetje kleiner, maar verder was er op het eerste gezicht weinig verschil”, zegt de volwassen begeleider. “We willen organisatoren van andere jeugdfuiven waarschuwen.”
11/02 11u00  Peloton UAE Tour komt twee keer aan op de top van Jebel Hafeet, de Tourmalet van de EmiratenDe organisatoren van de UAE Tour (23 februari tot 29 februari) hebben als gevolg van wegwerkzaamheden hun parcours aangepast. Belangrijkste conclusie: de renners komen twee keer aan op de top van Jebel Hafeet, de meest gevreesde beklimming van het Arabisch schiereiland.
11/02 11u00  Bella Hadid mag show van Oscar de la Renta afsluiten in duizenden roze verenTijdens de modeweek in New York was het maandag de beurt aan Oscar de la Renta. Creatief directeurs Fernando Garcia en Laura Kim lieten de gasten in de Public Library wachten tot 21 uur omdat ze een “feestcollectie” wilden presenteren. Die was geïnspireerd op zwart-witfoto’s van Truman Capote van een feestje uit de jaren zestig waar de oprichter van het modehuis op aanwezig was, maar ook op schilderijen van Caravaggio en de Disneyfilm ‘Fantasia’. Dat allegaartje vertaalde zich in heel wat colourblocking, weelderig geborduurde bloemen en luxueuze stoffen. Er was ook een hoofdrol weggelegd voor de Oscarjurk van Scarlett Johansson, die enkele keren terugkwam in andere gedaantes. Bella Hadid mocht dan weer de show afsluiten in een opvallende creatie die uit duizenden roze veertjes bestond.
11/02 10u45  Maleisische spurter is Duitser Max Walscheid te snel af in Ronde van LangkawiDe Maleisiër Mohd Harrif Saleh heeft de vijfde etappe in de Ronde van Langkawi gewonnen. Hij klopte in de straten van Ipoh de Duitser Max Walscheid (NTT). De Italiaan Danilo Celano blijft leider.
11/02 10u30  Zaak rond kluizenkraak Belgiëlei wordt op 1 april behandeldDe zaak rond de spectaculaire kluizenkraak bij BNP Paribas Fortis aan de Belgiëlei wordt op 1 april behandeld. Dat maakte het Antwerpse parket dinsdag bekend nadat de zaak ’s ochtends werd ingeleid voor de correctionele rechtbank. Van de vijf verdachten staan er nog twee geseind.
11/02 10u30  Adele ziet er ‘haast onherkenbaar’ uit op afterparty van de OscarsZe mag dan wel niet op de rode loper te zien geweest zijn, Adele deed na de Oscars wel de afterparty van talentmanager Guy Oseary aan. Op een foto die daarvan op Instagram verscheen, is te zien hoeveel de Britse zangeres wel vermagerd is.
11/02 10u15  Scheidsrechter maakt racistische opmerking en slaat supporter: “Nog nooit meegemaakt”De politie is een onderzoek gestart naar slagen en verwondingen door een scheidsrechter tijdens een U14-wedstrijd tussen Roeselare en Antwerp. Volgens beide voetbalclubs floot de man in kwestie de hele wedstrijd al onredelijk. Toen er in een paar minuten tijd drie rode kaarten volgden voor spelertjes van Antwerp, liep de wedstrijd helemaal uit de hand en zou de man een supporter hebben geslagen.
11/02 10u15  Dealer bewaart voorraad cannabis in koelkastVerschillende wijkteams van de Antwerpse politie hielden zaterdagavond en -nacht een controle tegen overlast rond de Bredabaan. Daarbij werden onder meer twee vermoedelijke dealers opgepakt. Bij huiszoekingen bleek één van hen wel erg begaan met de versheid van zijn producten, hij bewaarde de cannabis in de koelkast.
11/02 10u15  Anderlecht moet deel van thuistribune sluiten en 5.000 euro boete betalen wegens voetzoeker naar MignoletDe Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft naar aanleiding van de voetzoeker die in de buurt van Club-doelman Simon Mignolet tot ontploffing kwam, beslist om RSC Anderlecht een match gedeeltelijk achter gesloten deuren en de maximumboete van 5.000 euro op te leggen. Dat bevestigde de KBVB dinsdag aan Belga.
11/02 09u45  Anderlecht moet eenmalig deel van thuistribune sluiten en 5.000 euro boete betalen wegens voetzoeker MignoletDe Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft naar aanleiding van de voetzoeker die in de buurt van Club-doelman Simon Mignolet tot ontploffing kwam, beslist om RSC Anderlecht een match gedeeltelijk achter gesloten deuren en de maximumboete van 5.000 euro op te leggen. Dat bevestigde de KBVB dinsdag aan Belga.
11/02 09u30  Nostalgie Beach Festival krijgt extra festivaldagHet Nostalgie Beach Festival in Middelkerke, een organisatie van de radiozender Nostalgie, krijgt een extra festivaldag. Dat kondigden presentatoren Herbert Bruynseels en Astrid Philips dinsdag aan in de ochtendshow. Op de tweede festivaldag op 9 augustus komen onder anderen Clouseau, Bart Peeters en Raymond van het Groenewoud spelen.
11/02 09u30  Modeweken in Shanghai en Peking uitgesteld door coronavirusDe modeweken in Shanghai en Peking worden voor onbepaalde tijd uitgesteld, dat meldt modevakblad WWD. Oorzaak is de uitbraak van het coronavirus in die regio’s.
11/02 09u15  Storm en Ciara zitten in dezelfde klas: “We hebben al veel commentaar gekregen”Storm en Ciara waren tot voor kort twee doodgewone klasgenoten van de school Portus Berkenboom in Sint-Niklaas. Maar de storm Ciara die afgelopen zondag door het land trok, heeft hen tijdelijk beroemd gemaakt, met dank aan hun namen.
11/02 09u00  DISCUSSIE. Tribune 2 sluit definitief voor (mogelijk) Europees voetbal: wat vind jij daarvan?De mythische sfeertribune 2 van Antwerp FC wordt na afloop van dit voetbalseizoen, eind mei, definitief gesloten. De club nam die beslissing om de Bosuil conform te maken voor (mogelijk) Europees voetbal. Daarnaast heeft de oudste nog overblijvende tribune in het Bosuilstadion na 97 jaar haar houdbaarheidsdatum bijna bereikt.
11/02 09u00  COLUMN. Alle wegen leiden naar ’t stadWie gisteren of eergisteren met zijn privévliegtuig van New York naar Deurne wilde vliegen, mocht de weergoden op de blote knieën danken. Met storm Ciara in de rug ging dat veel sneller dan normaal. Kon je ’s ochtends nog ontbijten in Hoboken, New Jersey, in de voormiddag naar Luc Tuymans gaan kijken in het MoMA, voor lunch een snelle mossel met friet op 5th Avenue en tóch nog op tijd thuis zijn voor Thuis.
11/02 08u45  NBA-vedette Giannis Antetokounmpo voor het eerst vader maar ook zonder hem blijft Milwaukee winnenEr staat geen maat op de Milwaukee Bucks. Ook zonder hun sterspeler Giannis Antetokounmpo wonnen de Bucks, deze keer van de Sacramento Kings (123-111). Waarom de ‘Greek Freak’ er niet bij was? Hij werd voor het eerst vader, van een zoon Liam Charles.
11/02 08u30  Poorten waterkering weer open, ook parken en groendomeinenNa de doortocht van de storm Ciara schroeft de stad Antwerpen verschillende veiligheidsmaatregelen terug. De waterkeringspoorten op de Scheldekaaien heropenen. Ook de stedelijke parken en groendomeinen zijn weer open.
11/02 08u30  Belgische vrouw (65) komt om het leven bij ongeval: huurauto stort 200 meter naar beneden in ravijnBij een verkeersongeval in het Spaanse Árchez (provincie Málaga) is maandag een Belgische vrouw van 65 jaar om het leven gekomen. Dat berichten lokale media. Haar echtgenoot werd met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De huurwagen van het echtpaar raakte van de weg af en kwam 200 meter lager in een ravijn terecht.
11/02 08u15  Hoe Brechtenaars ten strijde trokken tegen Napoleon en meer straffe weetjes over verleden van de gemeente in nieuw boekDe Brechtse Geschied- en Oudheidkundige Kring heeft een nieuw boek uit: Voetspoor 3. In hun tocht door het Brechtse verleden brengen de lokale vorsers heel wat verrassende ontdekkingen voor het voetlicht. Ze hebben er twee jaar aan gewerkt. “Als kring vinden we het belangrijk om het verleden dicht bij de mensen te brengen”, meent voorzitter Ronny Mattheeussen. Het boek telt 300 pagina’s en bevat meer dan 400 oude en nieuwe vaak paginagrote (lucht)foto’s en illustraties. Een greep uit het aanbod.
11/02 07u45  Dit is het nieuwe lief van Kobe Ilsen (en je kent haar van Boer zkt. vrouw)Begin januari vertelde Kobe Ilsen (38) op MNM dat hij niet langer single is. Nu maakt de presentator ook bekend aan wie hij zijn hart verloor: de 31-jarige Sara Vermassen. En dat is geen onbekend gezicht voor tv-kijkend Vlaanderen.
11/02 07u45  Tribune 2 op Bosuil sluit definitief: tien vragen en antwoordenWie sfeerbeelden vanuit een kolkende Bosuil voor ogen krijgt, kan met enige zekerheid zeggen dat tribune 2 voor de lens werd gezet. De grote sfeertribune, tegenover de nieuwe hoofdtribune, is de thuisbasis van de spionkop van Antwerp, de plaats waar het rauwe en vurige DNA van stamnummer 1 huist. Na dit seizoen, eind mei, behoort die tribune, na 97 jaar oud en versleten, definitief tot het verleden. En worden de poorten geopend van de nieuwe en hypermoderne tribune 4 achter het doel, die de nieuwe sfeertribune van de Bosuil moet worden.
11/02 07u00  In twee op de drie gevallen dreigt aanvullend pensioen via groepsverzekering duizenden euro’s lager uit te vallenHet merendeel van de groepsverzekeringen (met vaste prestatiebelofte) is niet in staat om op de vervaldag het beloofde pensioen aan de werknemers uit te betalen. De toezichthouder FSMA vreest dat de verzekeraars daar te weinig voor waarschuwen.
11/02 07u00  Antwerpen zesde populairste stad om te investeren in jonge technologiebedrijvenAntwerpen is de zesde populairste stad in Europa voor het aantrekken van investeerders naar jonge technologiebedrijven. Dat blijkt uit een onderzoek van technologiefederatie Agoria en het centrum Sirris.
11/02 06u45  Ouders Julie Van Espen schrijven open brief aan politici: “Laat Julies dood niet tevergeefs geweest zijn”In een open brief halen de ouders van de vermoorde Julie Van Espen uit naar justitie en de politiek. “Julie had nog geleefd indien iedereen binnen het gerecht zijn verantwoordelijkheid had opgenomen”, klinkt het in de brief, die aan alle partijvoorzitters gericht is en vandaag besproken wordt in de Kamer. Ze vragen dat wie in de fout is gegaan, gestraft wordt.
11/02 06u30  Groen: “5.000 sociale woningen beloofd, maar er worden er maar 582 gebouwd”Het stadsbestuur wil 5.000 nieuwe of grondig vernieuwde sociale woningen. Dat staat in het bestuursakkoord. Alleen is het onduidelijk hoeveel nieuwe en hoeveel vernieuwde woningen er komen. Volgens Groen komen er slechts 582 sociale woningen bij. “Deze telling is onvolledig”, zegt woonschepen Duchateau.
11/02 05u15  STANDPUNT. 28.000 euro per maand plús voordelenDe discussie over de belasting die clubs en voetballers betalen laait weer op. U kent de cijfers misschien wel. Gemiddeld verdient een profvoetballer 337.000 euro per jaar, of zo’n 28.000 euro per maand. Maar ze betalen daar amper RSZ-bijdragen op, omdat die geplafonneerd zijn tot 694 euro per maand. Daar komt nog een vrijstelling bij van 80% van de bedrijfsvoorheffing. Dit speciale statuut is in 2007 in het leven geroepen om sportclubs concurrentieel te maken met het buitenland. Ze besparen zo 150 miljoen euro per jaar, vooral dan de grotere voetbalclubs.
11/02 05u15  Toch nog zes ondernemingsraden bij De LijnDe Lijn gaat het toch nog moeten doen met zes ondernemingsraden in plaats van één. Dat heeft de Antwerpse arbeidsrechtbank gevonnist. De rechtbank volgt daarmee de vakbonden.
11/02 05u15  De clash der titanen: waarom Colruyt nu ook de strijd aangaat met Coca-ColaDe strijd met koffiebrander Douwe Egberts is nog niet gestreden, of Colruyt opent alweer een nieuw front: ’s lands grootste discounter gaat in de clinch met ’s werelds grootste frisdrankenproducent Coca-Cola. Inzet: lagere prijzen. Al is er meer aan de hand.
11/02 05u15  Kempens koppel zit al 8 dagen vast op cruise in Zuid-Chinese Zee: “Door het coronavirus mogen we nergens aanleggen”Francis Schellekens en zijn vrouw Jacqueline uit Herenthout scheepten op 1 februari in Hongkong in voor een cruise die hen via de Filipijnen naar Taiwan, Zuid-Korea en Japan zou voeren. Maar door de corona-epidemie kwam daar niks van: het schip verandert al acht dagen voortdurend van richting in de hoop een haven te vinden waar het mag aanmeren. Dat zou donderdag Bangkok kunnen zijn.
11/02 05u15  In twee op drie gevallen dreigt aanvullend pensioen via groepsverzekering duizenden euro’s lager uit te vallenWerknemers die een aanvullend pensioen via een groepsverzekering opbouwen, hebben niet altijd de garantie dat het beloofde bedrag op het einde van de rit ook effectief wordt gehaald. Daarvoor waarschuwt de beurswaakhond FSMA in een rapport. Die heeft een steekproef gedaan, en daaruit blijkt dat het rendement in twee derde van de gevallen te laag dreigt uit te vallen.
11/02 05u15  Antwerpen 6de populairste stad om te investeren in jonge technologiebedrijvenAntwerpen is de zesde populairste stad in Europa voor het aantrekken van investeerders naar jonge technologiebedrijven. Dat blijkt uit een onderzoek van technologiefederatie Agoria en het centrum Sirris.
11/02 05u15  Na succes in Antwerpen, binnenkort ook in Mechelen: vzw Duo for a Job helpt duizend allochtone jongeren aan werkDe vzw Duo for a Job heeft in België voor de duizendste keer een jongere met een migratieachtergrond aan een job geholpen. In Antwerpen helpt de vzw bijna drie op de vier allochtone jongeren na een jaar aan werk of een opleiding.
11/02 05u15  Verrassende musicaldebuten van Geena Lisa (‘The Sound of Music’) en Brahim (‘Pocahontas’): “Het kan totaal mislopen”Geena Lisa (47) en Brahim (35) offeren dit jaar allebei een vakantie op om hun musicaldebuut te maken. Terwijl Idool-zanger Brahim de vader van prinses Pocahontas speelt tijdens de paasvakantie in de gelijknamige musical, is presentatrice Geena Lisa in de kerstvakantie de barones in The Sound of Music.
11/02 05u15  Heroïsche verhalen van gewone mensen: waarom ‘24/7’ blijft werken op tvEen vrouw wordt bedreigd door haar buurman, een naakte man weet niet meer hoe hij in het busstation is terechtgekomen. De agenten in Politie 24/7 weten dinsdagavond wat gedaan, en de Vlaming zal met plezier toekijken. Want de realityreeks scoort week na week mooie kijkcijfers. “Mensen zijn nu eenmaal voyeuristisch.”
11/02 05u15  Dochter van Jezus speelt Maria Magdalena tijdens passiespel: “Eindelijk een vrouw met pit op de scène”Het passiespel van Mariekerke (Bornem) is dit jaar helemaal vernieuwd. Voor de eerste keer wordt de rol van Jezus niet door een Mariekerkenaar gespeeld, tijdens de audities werd Arnout Van Weyenberg (21) uit Berlare geselecteerd.
11/02 05u15  De Belgian Cats: wie zijn de 12 vrouwen die ons land naar de Olympische Spelen loodsten?Wat is de kracht van de Belgian Cats? Iedereen heeft zijn rol, en schikt zich daarnaar. Ziehier de basketbalvrouwen die de historische olympische kwalificatie afdwongen, en hun belang voor de ploeg.
11/02 05u15  De nachtmerrie van elke coureur: “Een hele winter gewerkt en nu lig ik in de zetel naar ‘Friends’ te kijken”Duizenden en duizenden kilometers trainden ze de voorbije winter. Lange stages in Spanje, om klaar te zijn voor het nieuwe wielerseizoen. Maar Thimo Willems (24), Baptiste Planckaert (31) en Ben Hermans (33) zitten met hun goeie vorm thuis op de zetel. Ze braken hun sleutelbeen in hun eerste koers van het jaar. “Ik huil niet snel. Maar toen ik daar op de grond lag, kon ik het niet tegenhouden.”
11/02 05u15  Tribune 4 moet dé sfeertribune worden van de Bosuil: tien vragen beantwoordWie sfeerbeelden vanuit een kolkende Bosuil voor ogen krijgt, kan met enige zekerheid zeggen dat tribune 2 voor de lens werd gezet. De grote sfeertribune, tegenover de nieuwe hoofdtribune, is de thuisbasis van de spionkop van Antwerp, de plaats waar het rauwe en vurige DNA van stamnummer 1 huist. Na dit seizoen, eind mei, behoort die tribune, na 97 jaar oud en versleten, definitief tot het verleden. En worden de poorten geopend van de nieuwe en hypermoderne tribune 4 achter het doel, die de nieuwe sfeertribune van de Bosuil moet worden.
11/02 05u15  KV Mechelen zit met vraagtekens: 0 op 9… wat nu?KV Mechelen wacht nog steeds op zijn eerste punten van 2020. Geen prettige vaststelling met het tweeluik Charleroi - Anderlecht in het verschiet. Na de anticlimax tegen Cercle Brugge is iedereen benieuwd hoe Malinwa straks op Mambourg ten tonele verschijnt. Óók Wouter Vrancken, die in afwachting daarvan vijf prangende thema’s niet uit de weg gaat.
11/02 05u15  KV-doelman Yannick Thoelen zag zijn seizoen in duigen vallen: “Ik heb een paar keer geweend, echt zó frustrerend”Een week geleden ging Yannick Thoelen onder het mes nadat hij zijn kruisband had gescheurd in de thuismatch tegen AA Gent. Nu wacht de doelman een revalidatie van minstens zes maanden. “Zonder blessure had ik die bal van Bezus gewoon gered.”
11/02 05u15  Ouders en familie van Julie Van Espen roepen politici op om justitie aan te pakken: “Laat Julies dood niet tevergeefs geweest zijn”In een open brief halen de ouders van de vermoorde Julie Van Espen uit naar justitie en de politiek. “Julie had nog geleefd indien iedereen binnen het gerecht zijn verantwoordelijkheid had opgenomen”, klinkt het in de brief, die aan alle partijvoorzitters gericht is en vandaag besproken wordt in de Kamer. Ze vragen dat wie in de fout is gegaan, gestraft wordt.
11/02 05u15  Groen haalt uit naar beleid sociale woningbouw: “Vijfduizend nieuwe woningen beloofd, maar er worden er maar 582 gebouwd”Het stadsbestuur wil vijfduizend nieuwe of grondig vernieuwde sociale woningen. Dat staat in het bestuursakkoord. Alleen is het onduidelijk hoeveel nieuwe en hoeveel vernieuwde woningen er komen. Volgens Groen komen er slechts 582 sociale woningen bij. “Deze telling is onvolledig”, zegt woonschepen Duchateau.
11/02 05u15  Antwerpse citytrippers beleven helse terugreis uit Barcelona: “We dachten dat we zouden crashen in de storm”Jan Bru en Mia Helsen uit Aartselaar beleefden zondagavond een helse vlucht van Barcelona naar Brussel. Door de storm kon de piloot niet landen en vloog hij door naar Zürich, om van daaruit terug te keren naar Barcelona. “Tijdens de afgebroken landingspoging begonnen passagiers te huilen en te bidden, we dachten dat we te pletter zouden storten.”
11/02 05u15  Bouwplannen Elektro Van Den Bosch mogelijk dankzij nieuw masterplan met veel openbaar groen: “Zelfs de oude beuk blijft staan”Ook de bestendige deputatie heeft de vergunning geweigerd voor tien nieuwe appartementen op de Kerkplaats. Toch hoeft Ludo Van Den Bosch, zaakvoerder van de bekende elektrozaak, niet te wanhopen. Schepen van Ruimtelijke Ordening Ludo Neyens (Open Vld) is gecharmeerd door een nieuw masterplan dat de architecten van de bouwheer tekenden en dat de centrale Kerkplaats via ‘groene vingers’ en ‘urban villa’s’ verbindt met de achterliggende groene zone langs het Kallement.
11/02 05u15  Stations krijgen tweede leven: “De ligging aan het spoor biedt veel mogelijkheden”De NMBS zoekt een koper voor het voormalige treinstation van Olen. Het is maar een van de vele stations in de Kempen die inmiddels een andere functie hebben gekregen. Toeval of niet, heel vaak krijgen de stationsgebouwen een tweede leven als horecapand.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

23x Brutale straatroof in Lier leidt na uitzending VTM-programma ‘Faroek’ naar daders in Temse18/02 07u45 - Gazet van Antwerpen: Een 19-jarige man uit Temse hangt een celstraf van 20 maanden boven het hoofd omdat hij, samen met twee minderjarigen, betrokken was bij een brutale straatroof in hartje Lier. Ze takelden een wandelaar ernstig toe en roofden zijn portefeuille. De daders konden uiteindelijk worden gevat nadat beelden van camera’s in de buurt werden getoond in het opsporingsprogramma Faroek.
23x Traiteur opent pop-upresturant in historisch gebouw: “Ik was lang verliefd op dit prachtig pand. Zonde dat het leegstond”18/02 06u15 - Gazet van Antwerpen: Het oude hotel Temsica bruist opnieuw van leven. Op de benedenverdieping baat de jonge ondernemer Maarten Mertens sinds kort een pop-upbar met restaurant uit.
22x Italiaanse postergirl pakt tweede wereldtitel op twee dagen tijd op WK biatlon18/02 16u45 - Gazet van Antwerpen: Na haar zege in de achtervolging heeft de Italiaanse Dorothea Wierer dinsdag in eigen land in Antholz ook goud veroverd op de 15 kilometer op het WK biatlon. Onze landgenote Lotte Lie finishte als 45ste.
22x Belgische kluizenaar in Oostenrijkse bergen houdt het na drie zomers voor bekeken18/02 09u30 - Gazet van Antwerpen: Stan Vanuytrecht (61), de Belgische kluizenaar in het Oostenrijkse bergdorp Saalfelden, stopt na drie zomers met zijn activiteiten en keert permanent naar België terug.
22x Oppositie en meerderheid vragen uitleg over schrappen tramlijnen: “We krijgen minder dienstverlening en dat is onbegrijpelijk”17/02 23u45 - Gazet van Antwerpen: Zowel vanuit de oppositie als de meerderheid kwamen heel wat vragen over de mogelijke plannen van De Lijn om enkele tramlijnen op te doeken of in te korten. Antwerps mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA) heeft begrip voor de ongerustheid, maar vraagt om geduld en vertrouwen te hebben.
21x Mario Carevic (ex-Lokeren) op stage bij Antwerp: “Ik wil in België als trainer aan de slag”18/02 16u45 - Gazet van Antwerpen: Kent u Mario Carevic nog? De 37-jarige Kroaat speelde drie jaar bij Lokeren (2007-10) en drie jaar bij Kortrijk (2010-13). De voorbije week was de oud-middenvelder terug in België, waar we hem dagelijks zagen opduiken op… de Bosuil. Dat vraagt om een woordje uitleg.
20x Essense carnavalsverenigingen zijn druk bezig aan praalwagens: “Het gaat om veel meer dan alleen bier drinken”18/02 16u45 - Gazet van Antwerpen: Lassen, plakken, verven. Van Venetiaanse maskers tot vogelverschrikkers. De leden van de Essense carnavalsverenigingen zijn druk bezig om hun praalwagens op tijd af te krijgen. Komende zondag 23 februari trekt de carnavalsstoet weer door het centrum onder het motto ’t is wur van da. De zes Essense wijken bouwen allemaal een eigen wagen en strijden met elkaar om de eerste plek in de stoet. Wij namen alvast een kijkje bij het bouwen.
20x Antwerpenaar (55) dood teruggevonden in Thailand: media leggen link met burenruzie, familie weerlegt dat18/02 16u30 - Gazet van Antwerpen: In Pattaya, in het oosten van Thailand, is zondagavond het lichaam gevonden van Antwerpenaar Willem Beerts (65). Thaise media brengen het overlijden in verband met een ruzie die eerder op de avond had plaatsgevonden, maar volgens de familie van het slachtoffer gaat het allicht om een natuurlijk overlijden.
20x Brutale straatroof in Lier leidt na uitzending VTM-programma ‘Faroek’naar daders in Temse18/02 06u15 - Gazet van Antwerpen: Een 19-jarige man uit Temse hangt een celstraf van 20 maanden boven het hoofd omdat hij, samen met twee minderjarigen, betrokken was bij een brutale straatroof in hartje Lier. Ze takelden een wandelaar ernstig toe en roofden zijn portefeuille. De daders konden uiteindelijk worden gevat nadat beelden van camera’s in de buurt werden getoond in het opsporingsprogramma Faroek.
19x Robot speelt improvisatietheater: “Soms geeft hij heel bizarre antwoorden, soms is het hilarisch”18/02 17u15 - Gazet van Antwerpen: In Theater M in Mechelen gaat woensdag de Vlaamse versie van Improbotics in première. In deze improvisatievoorstelling spelen niet alleen levensechte spelers mee, maar ook een robot: meer bepaald een artificieel intelligente chatbot. Die genereert zijn teksten helemaal zelf. De voorstelling bestaat al in het buitenland en komt nu voor het eerst naar België.

Statistieken

Artikels:
32412
Gelezen:
47153
Aantal lezers nu:
39


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven