woensdag 22 mei 2019, week 21


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen pagina 3

Laatste updatecontrole: vandaag om 12u00
 

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
22/05 12u00  "Monaco kan ommekeer in het F1-kampioenschap betekenen" Volgens voormalig F1-kampioen Jenson Button kan tijdens de komende race in Monaco de dominantie van Mercedes dit F1-seizoen doorbroken worden.
22/05 12u00  Kraan valt op loods: “Een kreet, een hels lawaai en het hele gebouw begon te daveren” In de Drie Eikenstraat in Edegem is woensdagochtend een kraan van een dakwerker op het (gloednieuwe) dak van loodgietersbedrijf De Haes terechtgekomen. Niemand raakte gewond, maar de ravage aan de loods is groot.
22/05 12u00  Steeds meer ondernemers hebben last van klagende buren: “Ze willen wel de lusten, niet de lasten” Bijna zes op de tien handelaars en horeca-uitbaters hebben de afgelopen vijf jaar te maken gehad met klachten van buren, voornamelijk over geluidsoverlast, verkeers- of geurhinder. Dat blijkt uit een bevraging van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) . “Velen hebben graag de lusten van activiteit vlakbij, maar niet de lasten.”
22/05 11u45  DISCUSSIE. Fietsenstallingen op maat van Antwerpse Paardenmarkt: mag dat iets kosten? De Antwerpse Paardenmarkt heeft sinds enkele weken eigen fietsenstallingen gekregen, in de vorm van leuke paarden. Sp.a vindt dat daar nogal veel geld voor is uitgegeven. “Krijgt ook het Giraffenplein fietsbeugels op maat?” Wat vind jij, is zo’n stukje creatief straatmeubilair een hap(je) uit de begroting waard?
22/05 11u45  Borussia Dortmund maakt transfer van Thorgan Hazard officieel: "Het stadion? Daar heb ik alleen slechte herinneringen aan" Hij had het zelf al aangekondigd, maar nu is het officieel: Thorgan Hazard ruilt Borussia Mönchengladbach in voor Borussia Dortmund. De Rode Duivel tekent een contract tot 2024 bij de ploeg van Axel Witsel. Dat maakte BVB woensdag bekend.
22/05 11u45  Waarom de hype rond streetwear nog niet meteen zal gaan liggen Terwijl streetwear vroeger iets voor subculturen was, is het de laatste jaren mainstream geworden. Iedereen draagt tegenwoordig sneakers en zelfs de grote modehuizen hebben de stijl in de armen gesloten. Toch lijkt het er niet meteen op dat de hype snel zal uitdoven, blijkt uit een onderzoek van Hypebeast en PwC.
22/05 11u30  Borussia Dortmund maakt transfer van Thorgan Hazard officieel: contract tot 2024 Hij had het zelf al aangekondigd, maar nu is het officieel: Thorgan Hazard ruilt Borussia Mönchengladbach in voor Borussia Dortmund. De Rode Duivel tekent een contract tot 2024 bij de ploeg van Axel Witsel. Dat maakte BVB woensdag bekend.
22/05 11u15  Ex-N-VA-senator Geybels krijgt vergoeding van 35.000 euro: “Slechts klein deel van geëiste bedrag, maar blij met mijn gelijk” Voormalig N-VA-senator Kim Geybels krijgt een vergoeding van 35.000 euro omdat onrechtmatig ontslagen werd. “Nu kan ik dit hoofdstuk eindelijk achter mij laten”, reageert de Lummense opgelucht.
22/05 11u15  Olympische zwemkampioene Meilutyte zet op amper 22-jarige leeftijd punt achter carrière: “Ik wil eenvoudig leven” De Litouwse zwemster Ruta Meilutyte maakt op amper 22-jarige leeftijd een einde aan haar loopbaan. Dat heeft Meilutyte, die in 2012 in Londen naar de olympische titel op de 100 meter schoolslag zwom, woensdag laten weten.
22/05 11u15  N-VA en Open Vld plaatsen Franstalige advertenties (al is N-VA niet opgezet met de boodschap van de liberalen) Open Vld en N-VA hebben allebei Franstalige advertenties geplaatst in Le Soir. N-VA richt zich tot de inwoners van het (tweetalige) Brussel, Open Vld tot de Franstaligen in Vlaams-Brabant. Maar dat vindt N-VA niet kunnen. “Bij mijn weten is dit nog nooit gebeurd”, zegt N-VA-kopstuk Theo Francken.
22/05 11u15  Saint-Louis vervoegt Boston in finale NHL: strijd om Stanley Cup kan beginnen De Saint-Louis Blues hebben zich geplaatst voor de finale van het Noord-Amerikaanse ijshockeykampioenschap NHL. Daarin staat de prestigieuze Stanley Cup op het spel. Tegenstander in de eindstrijd zijn vanaf maandag de Boston Bruins.
22/05 11u00  Bird, Poppy of Troty? Wij deden de vergelijkende test! Poppy, Troty & Bird; het klinkt als een gezapig hiphoptrio, maar het zijn de drie bedrijven die elektrische deelsteps aanbieden in Antwerpen. Bird landde zo’n half jaar geleden in Antwerpen. Poppy en Troty hebben nog maar erg recent hun weg naar onze stad gevonden. Tijd voor een vergelijkende test.
22/05 11u00  Antwerpenaar krijgt 20 maanden cel voor verbergen van vermoorde Limburger De correctionele rechtbank in Turnhout heeft woensdagochtend Ricko D.P. (29) uit Antwerpen veroordeeld tot 40 maanden cel waarvan de helft met uitstel. Hij wordt verantwoordelijk geacht voor het verbergen van het lijk van de in 2013 vermoorde Limburger Eddy Brouns in de bossen in Minderhout (Hoogstraten).
22/05 11u00  Kraan gaat door dak tijdens renovatiewerken Bij renovatiewerken aan een magazijn in Edegem gebeurde woensdagmorgen een ongeval met een kraanwagen. De kraan van de aannemer ging door het bijna volledig vernieuwde dak. Een technisch defect was waarschijnlijk de boosdoener. Er vielen geen gewonden, maar er is wel veel schade aan en in het magazijn.
22/05 11u00  De Bruyne en Agüero trollen het internet met ‘trophy prank’ van Man City Maandag vierde Manchester feest. Althans het lichtblauwe deel van City, dat een tweede opeenvolgende Premier League-titel had gepakt. En daarbij sneuvelde de trofee van de Engelse kampioen. Of dat dacht het internet...
Laatste update: vandaag om 12u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/05 16u00  Boekbabyborrel in bibliotheekIn de Leo Pleysierbibliotheek waren ouders met kinderen tot 3 jaar zaterdagvoormiddag welkom voor een Boekbabyborrel. Er vonden voorleesmomenten plaats en op het kleurrijke pieterpeuterpad konden de allerkleinsten hun eigen route uitstippelen. Voor de oudere kinderen was een knutselhoek ingericht. De bezoekers kregen ook een hapje en een drankje.
19/05 16u00  Twitter ontploft na dubbele aankondiging van Vincent Kompany: “Dit had toch niemand zien aankomen?”Reacties van treurende Manchester City-fans waren er in overvloed zondagochtend, toen Vincent Kompany zijn vertrek aankondigde. De kapitein zou na elf seizoenen andere oorden opzoeken. Het verhaal werd rond de middag echter nog een stuk opvallender toen Kompany zijn terugkeer naar ex-club Anderlecht, als speler-trainer aankondigde. En dat zorgde uiteraard voor een pak reacties in de voetbalwereld en bij de fans.
19/05 16u00  Coucke en Verschueren over speler-trainer Vincent Kompany: “Het moment waarop hij ja zei, dat ga ik nooit vergeten”Vincent Kompany zal als speler-trainer beslissen in welke tactiek Anderlecht speelt en wie er op het veld staat. Hij brengt zelf een coach mee die het team langs de lijn zal leiden als de verdediger zelf op het veld staat. Dat zeggen Michael Verschueren en Marc Coucke, sportief verantwoordelijke en voorzitter van de Brusselse club. “Het moment dat hij ja zei, zal ik nooit vergeten”, zegt Coucke.
19/05 16u00  Fietsbieb opent nieuw uitleenpuntBij Welzijnsschakel De Oversteek in de Industrieweg is zaterdag het negende uitleenpunt in de Kempen van de Fietsbieb geopend. Ouders kunnen er tweedehands kinderfietsen voor de leeftijd tot 12 jaar lenen. Omdat kinderen snel groeien, wordt een fiets gauw te klein. Lid worden van de Fietsbieb kost 20 euro per jaar. Wie een kinderfiets in goede staat aan de Fietsbieb schenkt, krijgt een jaar gratis lidmaatschap. Die fiets wordt volledig in orde gebracht en krijgt snel een nieuw leven. De Fietsbieb in Merksplas is elke eerste zaterdagvoormiddag van de maand geopend.
19/05 16u00  Burgemeester verbiedt kunstexpo in afgebrand Gildenhuis: “Ik vind dit geen manier van werken”Burgemeester Mien Van Olmen (CD&V) heeft zaterdagmiddag bij hoogdringendheid verboden dat het door brand beschadigde Gildenhuis nog gebruikt wordt als tentoonstellingsruimte voor het kunstevenement Stormloop.
19/05 15u45  Twintigers openen jeugdhuis TienerDe toekomst van het Herentalse jeugdhuis op de Grote Markt is weer verzekerd dankzij enkele ondernemende twintigers. De zeven adolescenten hebben al heel wat ervaring in het organiseren van fuiven en wenden die kennis aan om nu het jeugdhonk te sturen. Deze ontmoetingsplek voor de jeugd krijgt na de nodige verbouwingen meteen ook een nieuwe naam: Tiener, een verwijzing naar het vroegere 10R20. Zo is er (eindelijk) weer een plek voor jongeren om te fuiven, concerten bij te wonen of gewoon rond te hangen.
19/05 15u45  Gepest op school, zelfzeker achter de piano: wie is Songfestival-winnaar Duncan Laurence?A small town boy in a big arcade, zo voelde Duncan Laurence zich toen hij zijn winnende nummer opnieuw mocht zingen aan het einde van de finale van het Eurovisiesongfestival. Een half jaar geleden was de 25-jarige zanger in eigen land nog een nobele onbekende, nu bezorgde hij Nederland zijn eerste zege op het Songfestival in 44 jaar.
19/05 15u45  Elton John zwaait zijn fans uit in SportpaleisElton John wil meer tijd met zijn kinderen doorbrengen. Daarom trekt de 72-jarige zanger met een afscheidstournee de wereld rond. Of de flamboyante Brit na de allerlaatste Farewell Yellow Brick Road-show helemaal uit beeld verdwijnt, is nog maar de vraag. Mocht dat toch het geval zijn, dan blijven we Sir Elton herinneren om…
19/05 15u45  Burgemeester verbiedt kunstexpo in afgebrand GildenhuisBurgemeester Mien Van Olmen (CD&V) heeft zaterdagmiddag bij hoogdringendheid verboden dat het door brand beschadigde Gildenhuis nog gebruikt wordt als tentoonstellingsruimte voor het kunstevenement Stormloop.
19/05 15u45  Kleine Parade is groot succesEen uitverkochte schouwburg van de Werft werd verbluft door de apotheose van het stadsfestival De Kleine Parade. Daarin werken verschillende kunstenaars en artistieke verenigingen samen met mensen die om de meest uiteenlopende redenen in een kwetsbare maatschappelijke situatie verkeren. Toneel, muziek, voordracht en andere expressievormen passeerden de revue. Dat alles werd verpakt in een ontroerende voorstelling.
19/05 15u30  Vier basisscholen verdelen 60.000 euro subsidies om speelplaatsen avontuurlijker te makenVier Geelse scholen krijgen samen een subsidie van 60.000 euro om hun speelplaatsen kindvriendelijker te maken, opdat er nog actiever zou kunnen worden gespeeld.
19/05 15u30  Familiedrama in Knokke: politie vindt lichamen van twee kinderen in autoIn Knokke zijn zondag drie mensen om het leven gekomen bij wat vermoedelijk een familiedrama was. De politie werd opgeroepen voor een incident aan een bouwkraan, waar een dertiger om het leven gekomen was. In zijn auto troffen ze de levenloze lichamen van zijn twee jonge kinderen aan. Dat meldt het parket.
19/05 15u15  18-jarige Valentine Dumont verbetert Belgisch record 100m vrij op BK zwemmenValentine Dumont (NOC) heeft zondag het Belgisch record op de 100 meter vrije slag aangescherpt tot 55.43 op het Open Belgisch kampioenschap langebaanzwemmen in Antwerpen. De 18-jarige Dumont, die het BR in de reeksen zwom, doet zo vier honderdsten beter dan de vorige recordtijd, die sinds 14 mei 2017 op naam stond van Kimberly Buys.
19/05 15u00  WK Baarden en Snorren in Antwerpen: “Er zitten echt ferme modellen tussen”In Antwerpen vindt dit weekend de achtste editie van het WK Baarden en Snorren plaats.In de Koningin Elisabethzaal aan het Astridplein maakten de honderden van fabuleus gezichtshaar voorziene kandidaten uit binnen- en buitenland kennis met elkaar en dronken een glas. Het WK wordt zondagnamiddag afgesloten met een stoet door de stad.
19/05 14u45  Inbrekers slaan op de vlucht maar kunnen worden gevat na achtervolgingVier verdachten van een inbraak op Zurenborg zijn zaterdagavond gearresteerd na een achtervolging. De bestuurder bracht volgens de politie verschillende weggebruikers in gevaar.
19/05 14u45  Vrouw steelt voor 690 euro uit verschillende winkelsIn de Groendalstraat in het centrum van Antwerpen is zaterdag een vrouw opgepakt die voor in totaal 690 euro aan gestolen spullen in haar tas had. Ze vertoonde tekenen van dronkenschap.
19/05 14u45  Felle clash tussen Bart De Wever en Bart Somers over campagne met gesluierde vrouw voor de klasIn een debat in Wakker op Zondag op ATV ging het er erg fel aan toe tussen N-VA-lijsttrekker Bart De Wever en Open Vld-lijsttrekker Bart Somers. Dit in een discussie over neutraliteit van de overheid en het onderwijs. Na heel lang aandringen van De Wever, moest Somers toegeven dat hij het niet eens is met een campagnebeeld van zijn Open Vld running mate Sihame El Kaouakibi, waarin ze een gesluierde vrouw voor de klas zet.
19/05 14u15  Schrijver Karl van den Broeck: “Als ik op de Grote Markt in Turnhout kom, kan ik wenen van geluk”“Het is overal Turnhout. Van hieruit kan je de hele wereld beschrijven. Het is een boutade van mijn vader, maar het klopt.” Journalist en schrijver Karl van den Broeck (52) is verknocht aan zijn stad en haar inwoners. Een tocht langs zijn favoriete plekken blijft daarom binnen de grenzen van Turnhout, waar de wereldgeschiedenis de stad heeft aangeraakt.
19/05 14u00  Rode Duivel Dedryck Boyata verlaat Celtic voor Hertha BerlijnVincent Kompany is niet de enige verdediger van de Rode Duivel die zondag 19 mei als datum voor een transfer heeft gekozen. Ook Dedryck Boyata liet verstaan dat hij het Schotse Celtic Glasgow inruilt voor het Duitse Hertha Berlijn.
19/05 13u45  Gertjan De Mets hangt schoenen aan de haak en wordt trainer bij AA GentGertjan De Mets stopt met voetballen. De 32-jarige verdedigende middenvelder werd het voorbije seizoen door Zulte Waregem uitgeleend aan Beerschot Wilrijk. De Mets wordt videoanalist bij AA Gent en trainer bij de U12.
19/05 13u15  Hockeyclub Inter Mol erg aangeslagen na elektrocutie: “We hebben de slachtoffers meteen onder de douche gezet”De leden van HC Inter Mol zijn erg aangeslagen door de gebeurtenissen van zaterdagavond waarbij twintig gewonden vielen bij een elektrocutie. De club besliste toch om op zondag opnieuw tot de orde van de dag over te gaan en de hockeywedstrijden door te laten gaan.
19/05 12u45  Verrassing: Vincent Kompany keert terug naar Anderlecht als speler-coachVincent Kompany heeft de voetbalwereld voor de tweede keer deze ochtend verbaasd. Kompany zal terugkeren als speler-coach bij RSC Anderlecht. Een fenomenale ontwikkeling. Kompany kondigde het nieuws zelf aan op zijn Facebookpagina, Anderlecht bevestigde via de eigen sociale kanalen.
19/05 12u00  Vincent Kompany kondigt na elf seizoenen vertrek aan bij Manchester City: “De tijd om te gaan is voor mij gekomen”Vincent Kompany (33) vertrekt bij Manchester City. Dat kondigde onze landgenoot zelf aan via sociale media in een open brief, gericht aan de fans van de Citizens. De FA Cup-finale tegen Watford, die City gisteren met maar liefst 6-0 won, was Kompany’s laatste wedstrijd in het lichtblauwe shirt.
19/05 11u45  Klimaatactivisten gooien confetti over Geert Bourgeois en Guy Verhofstadt tijdens debat in ‘De zevende dag’Een debat tussen Geert Bourgeois (N-VA) en Guy Verhofstadt (Open VLD) in De zevende dag is zondagmiddag verstoord door klimaatactivisten. Ze kwamen opvallend in beeld staan en strooiden confetti over de twee gasten en presentator Lieven Verstraeten.
19/05 11u30  Meghan en Harry delen foto’s van trouwdag, precies één jaar geleden: “Bedankt voor alle liefde en steun”Precies een jaar geleden werden Meghan Markle en de Britse prins Harry man en vrouw. De hertog en hertogin van Sussex herdenken die prachtige dag door nooit gedeelde foto’s openbaar te maken. “Bedankt voor alle liefde en steun”, schrijven ze erbij.
19/05 11u00  DISCUSSIE. Nabestaanden van Julie roepen op om nieuwe Gabriël Theunisbrug Zonnebrug te noemen: wat vindt u?In de Witte Kerk in Schilde werd zaterdag afscheid genomen van Julie Van Espen, de 23-jarige studente die op 4 mei werd vermoord in de buurt van de Gabriël Theunisbrug in Merksem. Tijdens de uitvaartdienst deden de nabestaanden een opmerkelijke oproep: “Doop de brug waar Julie werd gevonden, om tot Zonnebrug.”
19/05 11u00  Nachtmerrie van Bart De Wever is droom van Yasmine Kherbache: “Een progressief front”In de laatste rechte lijn naar de verkiezingen van 26 mei komt elke dag een lijsttrekker op de redactie van Gazet van Antwerpen aan de toog hangen. Vandaag is dat Yasmine Kherbache, federale lijsttrekker voor s.pa. Uit het hele gesprek blijkt dat datgene waar Bart De Wever voor waarschuwt, de ultieme droom is voor Kherbache: dat links aan Waalse zijde nog groter zal worden dan het al is. Volgens een recente peiling in Gazet van Antwerpen, kiest nog amper 8,5% van de kiezers in de provincie Antwerpen voor sp.a. De progressieve partijen samen halen nauwelijks 30%. Maar met de hulp van een sterk progressief front aan Waalse kant, is het duidelijk dat Kherbache hoopt de N-VA uit de federale regering te houden.
19/05 10u45  Spice Girl Mel B (43) met spoed naar ziekenhuis gebrachtMelanie Brown (43), beter bekend als Mel B van de Spice Girls, is vrijdag met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De Britse zangeres was haar gezichtsvermogen volledig kwijt.
19/05 09u45  Dagwinst voor Cees Bol in Ronde van Californië, eindwinst voor piepjonge Sloveen Tadej PogacarDe slotrit in de Ronde van Californië komt op naam van Cees Bol. De Nederlander van Sunweb toonde zich na 141 kilometer van Santa Clarita naar Pasadena de snelste in de sprint. Hij haalde het voor Peter Sagan (Bora-hansgrohe) en Jasper Philipsen (UAE Team Emirates). De eindwinst komt op naam van Tadej Pogacar, een 20-jarige Sloveen van UAE Team Emirates.
19/05 09u30  Twintig gewonden door elektrocutie tijdens huldiging op hockeyclubTwintig gewonden. Dat is de balans van een zwaar incident zaterdagavond rond 18u tijdens de viering van de kampioenstitel van de U19 meisjes op de terreinen van de Hockey Club Inter Mol aan de Emiel Bequaertlaan. Elf slachtoffers konden het ziekenhuis in de loop van de avond verlaten. Drie zwaargewonden liggen in gespecialiseerde ziekenhuizen.
19/05 09u00  Crew van Matthias Schoenaerts maakt straatkunstwerk aan spoorweg: “Graffiti om graffiti tegen te gaan”De driekoppige ‘crew’ van Matthias Schoenaerts, graffiticollectief Buck, creëert tussen de Ring en het spoor in Berchem een fel en monumentaal street art-werk dat meer dan 100.000 mensen per dag te zien krijgen. “Ik zou er nog een led-strip boven hangen, dat kost niet veel.”
19/05 08u30  Dramatische kwalificatie Fernando Alonso voor Indy 500Fernando Alonso dreigt na slechte kwalificatie niet te kunnen deelnemen aan Indy 500
19/05 08u30  Theresa May gaat “nieuwe, moedige” Brexit-deal voorleggenDe Britse premier Theresa May zegt dat ze de komende weken een “nieuwe, moedige” deal zal voorleggen. Ze zal opnieuw proberen om een meerderheid in het parlement te halen voor haar Brexit-deal.
19/05 08u30  Eliot werd dertiende in eerste halve finale van EurovisiesongfestivalEen Eurovisiesongfestival in mineur was het zaterdagavond voor België. Onze inzending, de 18-jarige Eliot, strandde in de halve finale van de liedjeswedstrijd. Nu weten we ook hoeveelste hij daarin werd: dertiende.
19/05 07u45  Controversiële act van IJsland gooit olie op het vuur door Palestijnse vlag te tonenNederland heeft dan wel gewonnen, maar het was toch de IJslandse inzending op het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv waar nog stevig over nagepraat wordt. Niet alleen door hun controversiële act en lied, maar ook omdat ze zwaaiden met een Palestijnse vlag toen ze in beeld gebracht werden tussen de liedjes door.
19/05 07u45  Spotters voor één keer sjotters: straks met pensioen, eerst nog op de middenstip van de BosuilVoor de ‘laatste’ thuiswedstrijd waarop spotters Danny Geerinckx en Eddy Boes van dienst waren op de Bosuil, mochten zij de aftrap geven. Twee flikken op de middenstip, dat was nog nooit gebeurd. “Het is met een dubbel gevoel dat ik met pensioen vertrek”, zegt Eddy Boes. “Veel supporters zijn vrienden geworden.”
19/05 07u30  Grote favoriet Nederland wint 64ste Eurovisiesongfestival, maar Madonna gaat de mist inDuncan Laurence (25) heeft zaterdagavond in Tel Aviv het 64ste Eurovisiesongfestival gewonnen met het liedje Arcade. Het was 44 jaar geleden dat onze noorderburen nog eens wonnen. Maar de échte ster van de avond was natuurlijk Madonna, die met veel bombarie werd aangekondigd … maar zowaar de mist inging toen ze haar oude hit Like a prayer zong.
19/05 05u15  Yasmine Kherbache hoopt op reddingsboei uit Wallonië: “Rood-groen progressief front”In de laatste rechte lijn naar de verkiezingen van 26 mei komt elke dag een lijsttrekker op de redactie van Gazet van Antwerpen aan de toog hangen. Vandaag is dat Yasmine Kherbache, federale lijsttrekker voor s.pa. Uit het hele gesprek blijkt dat datgene waar Bart De Wever voor waarschuwt, de ultieme droom is voor Kherbache: dat links aan Waalse zijde nog groter zal worden dan het al is. Volgens een recente peiling in Gazet van Antwerpen, kiest nog amper 8,5% van de kiezers in de provincie Antwerpen voor sp.a. De progressieve partijen samen halen nauwelijks 30%. Maar met de hulp van een sterk progressief front aan Waalse kant, is het duidelijk dat Kherbache hoopt de N-VA uit de federale regering te houden.
19/05 05u15  Hoogste elektriciteitsmasten van Benelux staan in Antwerpse havenElia, de beheerder van het Belgische hoogspanningsnet, presenteert zondag in Lillo en Beveren de twee grootste elektriciteitsmasten van de Benelux aan het publiek. Ze zijn 192 meter hoog, zodat ze in de komende honderd jaar de grootste schepen in de Antwerpse haven kunnen doorlaten.
19/05 05u15  TV kijken zonder kabel? Dit zijn de mogelijkhedenTv-kijken zonder tv-abonnement of decoder? Voor wie genoeg heeft aan een handvol bekende zenders kan het; op de laptop, tablet of zelfs gestreamd naar het grote scherm. Zeker nu de Vlaamse commerciële omroep VTM zopas VTM GO lanceerde, met live-tv en een uitgebreid aanbod van Vlaamse en internationale tv-series, helemaal gratis. Wij zetten de mogelijkheden op een rijtje.
19/05 05u15  Van popprinsesje tot voorvechtster tegen onrecht: Belle Perez viert 20 jaar op de plankenViva la vida nog aan toe, Belle Perez (43) staat twintig jaar op de planken. Tijd dus om de Spaanse schone te feliciteren, maar tot onze ontsteltenis zit ze opgesloten in Nederland in een kooi. Een interview vanachter de tralies.
19/05 05u15  Spotters voor één keer sjotters: straks met pensioen, eerst nog op de middenstip op de BosuilVoor de ‘laatste’ thuiswedstrijd waarop spotters Danny Geerinckx en Eddy Boes van dienst waren op de Bosuil, mochten zij de aftrap geven. Twee flikken op de middenstip, dat was nog nooit gebeurd. “Het is met een dubbel gevoel dat ik met pensioen vertrek”, zegt Eddy Boes. “Veel supporters zijn vrienden geworden.”
19/05 05u15  City Pirates degraderen: “Treurig? Piraten zijn altijd blij”De eerste ploeg van voetbalclub City Pirates heeft vorig weekend verloren en speelt daarom volgend seizoen een klasse lager. Treurnis alom, zou je denken. Maar City Pirates is veel meer dan een voetbalclub alleen. De jeugd en sociaal engagement staan centraal. “Piraten zijn altijd blij.” Vrijdag kreeg de club hoog bezoek.
19/05 05u15  Jonge klimaatwetenschapper geeft lezingen over opwarming aarde: “Hoe meer de mensen weten, hoe beter”De Heistse klimaatwetenschapper Samuel Helsen wil zo veel mogelijk mensen correcte informatie geven over de klimaatproblematiek. Op 21 mei doet hij ook voor het eerst zijn eigen gemeente aan met een lezing. Ondertussen richt hij zijn ogen op Antarctica, waar momenteel grote veranderingen plaatsvinden die ook bij ons voor grote gevolgen kunnen zorgen.
19/05 05u15  Speelkaartenmuseum ontvangt internationale congresleden: “Een eer om gastheer te zijn”In het Speelkaartenmuseum wordt volgende week een groot congres gehouden. 82 deelnemers uit 21 landen tekenen present, het meest internationale gezelschap zijn dat het museum ooit over de vloer kreeg.
19/05 05u15  Jonge Heistse klimaatwetenschapper geeft lezingen over opwarming aarde: “Hoe meer de mensen weten, hoe beter”De Heistse klimaatwetenschapper Samuel Helsen wil zo veel mogelijk mensen correcte informatie geven over de klimaatproblematiek. Op 21 mei doet hij ook voor het eerst zijn eigen gemeente aan met een lezing. Ondertussen richt hij zijn ogen op Antarctica, waar momenteel grote veranderingen plaatsvinden die ook bij ons voor grote gevolgen kunnen zorgen.
19/05 04u15  ROYALS. Prins Harry krijgt gelijk in rechtszaak. En waarom moet Kate Middleton altijd op scherp staan?Terwijl kunstenares Delphine Boël geld aan het innen is omdat koning Albert geen DNA wil afstaan, is er heel wat gebeurd in de gangen van buitenlandse paleizen. De Queen zoekt een iemand om voor haar te werken, koningin Máxima vierde feest en Kate Middleton schrikt zich af en toe een designerhoedje. Alle weetjes en roddels uit adellijke kringen op een rij.
19/05 04u15  Gluren bij BV’s: Matteo Simoni plast op zijn fiets en herken jij deze vrouwelijke BV met Snapchat-filter?Spelen met een nieuwe Snapchatfilter, genieten van stille gesprekken en verre vakantieoorden: de afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen.
19/05 03u15  De duurste SUV kost 2 miljoen dollar en weegt zes tonJe zal hem op de Avenue Louise niet snel tegenkomen. De Karlmann King is de grootste, zwaarste en duurste SUV die je vandaag kan kopen.Guido Cloostermans
19/05 03u15  Oude Landen, natuurgebied in verandering: “De buurt ligt hier wakker van sommige plannen”De omgeving van het natuurgebied Oude Landen in Ekeren staat de komende jaren heel wat veranderingen te wachten. Zo plant spoorwegbeheerder Infrabel er een nieuwe spoorwegbrug en willen de stad en het district er een waterpark en een sport- en recreatiepark realiseren. Het natuurgebied zelf blijft onaangeroerd, maar aan de andere kant van de spoorweg heerst wel wat bezorgdheid.
19/05 03u15  Ook cavia’s gaan met pensioen: koppel baat rusthuis voor knaagdieren uitZe werden gedumpt in het bos, afgestaan omdat de kinderen ze beu waren of omdat de dierenartskosten te hoog opliepen: zo’n 150 caviaatjes en konijnen in alle maten, kleuren en soorten krijgen in rusthuis Marumoto in Retie een liefdevolle oude dag. Alleen hoogst zelden wordt hier een diertje afgestaan voor adoptie. “U zoekt een cavia voor een kindje? Zoek vooral verder. Een ­cavia is geen speelgoed.”
18/05 23u45  Gezamenlijke vormselviering voor Zandhoven, Massenhoven en VierselIn de Sint-Amelbergakerk van Zandhoven vond zaterdag de vormselviering plaats voor drie parochies tegelijk: Zandhoven, Massenhoven en Viersel.
18/05 23u45  Kompany: “Of ik blijf bij Manchester City? We gaan er eens een nachtje over slapen”Vincent Kompany heeft na het winnen van de FA Cup met Manchester City aangegeven dat hij nog niet weet waar zijn toekomst ligt. Het contract van de Belgische verdediger bij de Citizens loopt af. “Of ik blijf? We gaan er eens een nachtje over slapen”, vertelde de kapitein van de succesvolste ploeg in Engeland.
18/05 23u15  Goed nieuws voor Belgen in Ligue 1: Monaco en Chadli zijn zo goed als gered, ook scorende Leya Iseka ontloopt degradatieToulouse heeft zaterdag op de 37e en voorlaatste speeldag van de Franse Ligue 1 met 2-5 verloren van Marseille. Aaron Leya Iseka maakte de 1-0, Toulouse is ondanks de nederlaag zeker van het behoud. Monaco, met banzitter Nacer Chadli, won met 2-0 van Amiens en is eveneens zo goed als gered.
18/05 22u45  Thorgan Hazard geeft toe dat hij volgend seizoen voor Dortmund speelt: “Goed dat ik met Witsel iemand ken daar”Rode Duivel Thorgan Hazard liet er na afloop van de laatste speeldag in de Bundesliga weinig twijfel over bestaan: volgend seizoen komt hij voor Borussia Dortmund uit. “Het is goed dat ik met Axel Witsel al iemand ken daar”, vertelde hij voor de camera’s van Eleven Sports.
18/05 22u30  Twitter wikt en weegt Eurovisiesongfestival en spaart commentaar nietHet 64ste Eurovisiesongfestival is zaterdagavond van start gegaan en het is niet alleen radiopresentator Peter Van de Veire die wel eens commentaar durft geven op de (outfit van) deelnemers. Ook sociaalnetwerksite Twitter heeft het hart op tong en daar is onder meer de jurk van de Noord-Macedonische Tamara Todevska het slachtoffer van.
18/05 22u30  Simon Vermeiren leidt Lierse Kempenzonen naar tweede zege in eindrondeLierse Kempenzonen greep zaterdag zijn tweede zege in de eindronde van de eerste amateurklasse. De Pallieters wonnen met 2-4 op het veld van Thes Sport na een hattrick van Simon Vermeiren. De Lierenaars kijken woensdag leider Virton in de ogen op het Lisp.
18/05 22u15  Beerschot Wilrijk stelt nieuw clublogo voorEen paars schild met daarin een witte brullende beer, de drie eikeltjes uit het originele embleem en de naam Beerschot prominent aan de bovenzijde. Dat is het nieuwe logo dat het bestuur van wat nu nog even KFCO Beerschot Wilrijk heet, zaterdagavond voorstelde aan de supporters.
18/05 22u00  Beerschot Wilrijk gaat in laatste wedstrijd van het seizoen onderuit tegen KV OostendeKFCO Beerschot Wilrijk is er niet in geslaagd om het seizoen op een positieve noot te eindigen. De Kielse Ratten verloren voor eigen volk met 1-2 van KV Oostende en beëindigen het seizoen als hekkensluiter in Groep A van Play-off 2. Na de match was dat allemaal snel vergeten: de club heet voortaan opnieuw Beerschot en onthulde ook een nieuw logo. Van KFCO Wilrijk is nu geen sprake meer.
18/05 22u00  STVV kan pas in slotfase vroege achterstand tegen Westerlo helemaal ombuigenKVC Westerlo heeft zaterdagavond haar goede optredens in Play-Off 2A niet kunnen doortrekken op de slotspeeldag. Na een vroege voorsprong op bezoek bij STVV gaven ze in de slotfase van de wedstrijd hun gunstige positie nog uit handen en verloor het uiteindelijk met 2-1.
18/05 21u45  Merkel: “Nationalisme is vijand van het Europese project”“Nationalisme is de vijand van het Europese project.” Dat heeft de Duitse bondskanselier Angela Merkel gezegd tijdens een verkiezingsmeeting met de Europese Volkspartij (EVP) in Zagreb. “Europa is een project van vrede, vrijheid en welvaart”, klonk het.
18/05 21u45  LIVE. Bourdin mildert achterstand van Beerschot Wilrijk tot 1-2Zeg niet langer Beerschot Wilrijk, maar zeg Beerschot. Zoals u al in de weekendeditie van Gazet van Antwerpen kon lezen, schrappen de Kielse Ratten 'Wilrijk' uit hun clubnaam en stellen ze zaterdagavond hun nieuwe clublogo voor aan de fans. Er moet natuurlijk ook nog gevoetbald worden. In het Olympisch Stadion ontvangt het nieuwe Beerschot de kustboys van KV Oostende. Volg hieronder vanaf 20u LIVE of de Mannekes de drie punten kunnen thuishouden.
18/05 21u45  LIVE. Hand van Westerlodoelman voorkomt penaltytreffer van STVVKV Westerlo heeft in Play-Off 2A bewezen dat ze gerust hun voet mogen zetten naast de eersteklasseploegen. Uit negen wedstrijden konden de Kemphanen al twaalf punten puren. Zaterdagavond sluiten de troepen van coach Bob Peeters het seizoen af op bezoek bij STVV. Geven ze het seizoen nog wat extra glans? Dat valt hieronder LIVE te volgen vanaf 20u.
18/05 21u30  Brandstichting aan kasteeldomein d’UrselIn het bos van het kasteeldomein d’Ursel in Hingene (Bornem) is zaterdagavond brand gesticht.
18/05 21u30  LIVE. Oostende komt op dubbele voorsprong tegen het vernieuwde Beerschot WilrijkZeg niet langer Beerschot Wilrijk, maar zeg Beerschot. Zoals u al in de weekendeditie van Gazet van Antwerpen kon lezen, schrappen de Kielse Ratten 'Wilrijk' uit hun clubnaam en stellen ze zaterdagavond hun nieuwe clublogo voor aan de fans. Er moet natuurlijk ook nog gevoetbald worden. In het Olympisch Stadion ontvangt het nieuwe Beerschot de kustboys van KV Oostende. Volg hieronder vanaf 20u LIVE of de Mannekes de drie punten kunnen thuishouden.
18/05 21u15  Oostenrijkse bondskanselier kondigt nieuwe verkiezingen aanDe Oostenrijkse regering is gevallen. Bondskanselier Sebastian Kurz (ÖVP) heeft aangekondigd dat hij zo snel als mogelijk nieuwe verkiezingen wil. Een gelekte video bracht vicekanselier Heinz-Christian Strache van zijn extreemrechtse coalitiepartner FPÖ in opspraak. “Ik moet eerlijk zeggen: genoeg is genoeg”, zei Kurz in een toespraak.
18/05 21u15  Valérie Courtois (28) stopt met topvolleybalValérie Courtois, zus van en topvolleybalster, zegt haar carrière als topsporter vaarwel. “Ik heb er lang over nagedacht en heb besloten om er hier en nu een punt achter te zetten. Het is nu tijd voor fase twee van mijn leven”, zegt de Bilzense.
18/05 20u45  LIVE. Westerlo op 0-1 na knullige owngoalKV Westerlo heeft in Play-Off 2A bewezen dat ze gerust hun voet mogen zetten naast de eersteklasseploegen. Uit negen wedstrijden konden de Kemphanen al twaalf punten puren. Zaterdagavond sluiten de troepen van coach Bob Peeters het seizoen af op bezoek bij STVV. Geven ze het seizoen nog wat extra glans? Dat valt hieronder LIVE te volgen vanaf 20u.
18/05 20u30  Gouden Bal Ada Hegerberg schenkt Lyon vierde opeenvolgende Champions League-zege bij de vrouwenLyon heeft Barcelona zaterdag met 4-1 cijfers geklopt in de finale van de Champions League bij de vrouwen in Boedapest. Voor Lyon is het de 4e Champions League-winst op een rij en de 6e uit haar geschiedenis. Ada Hegerberg, winnaar van de Ballon d’Or bij de vrouwen, is de eerste die erin geslaagd is een hattrick te scoren in de finale van de Champions League bij de vrouwen.
18/05 20u30  LIVE. Oostende komt al vroeg op voorsprong op bezoek bij het nieuwe Beerschot WilrijkZeg niet langer Beerschot Wilrijk, maar zeg Beerschot. Zoals u al in de weekendeditie van Gazet van Antwerpen kon lezen, schrappen de Kielse Ratten 'Wilrijk' uit hun clubnaam en stellen ze zaterdagavond hun nieuwe clublogo voor aan de fans. Er moet natuurlijk ook nog gevoetbald worden. In het Olympisch Stadion ontvangt het nieuwe Beerschot de kustboys van KV Oostende. Volg hieronder vanaf 20u LIVE of de Mannekes de drie punten kunnen thuishouden.
18/05 20u15  14 gewonden door elektrocutie tijdens huldiging op hockeyclubVijf zwaar- en negen lichtgewonden. Dat is de balans van een zwaar incident zaterdagavond rond 18u tijdens een viering op de terreinen van de Hockey Club Inter Mol aan de Emiel Bequaertlaan.
18/05 20u15  Niko Kovac na titel met Bayern: “Ik blijf”Niko Kovac, de trainer van Bayern München, vertelde zaterdag na het behalen van de titel in de Bundesliga dat hij zeker blijft volgend seizoen. Opvallend, want verschillende media gingen er al vanuit dat hij aan het einde van dit seizoen op straat zou komen te staan.
18/05 20u15  Manchester City wint nu ook FA Cup na demonstratie, De Bruyne is dankzij fenomenale invalbeurt Man van de MatchManchester City heeft zijn dominantie in Engeland nog eens in de verf gezet door na de League Cup en de Premier League ook nog eens de FA Cup te winnen. In de finale werd Watford vakkundig door de gehaktmolen gedraaid: 6-0. Het werd een hoogdag voor de Belgen: Kevin De Bruyne pakte in een invalbeurt van 35 minuten uit met één goal en twee assists en werd uitgeroepen tot Man van de Match, kapitein Vincent Kompany mocht in mogelijk zijn laatste seizoen voor de club zijn derde trofee de lucht insteken.
18/05 20u00  Prins William openhartig over dood Diana in nieuwe docuVoor een nieuwe BBC-documentaire over mentale gezondheid, gaat Prins William geen onderwerp uit de weg. Hij vertelt over het verlies van zijn moeder en omschrijft het als “een pijn die niet te beschrijven is.”
18/05 19u30  Max Verstappen: “Monaco wordt een speciaal en hectisch weekend”Max Verstappen kijkt er naar uit om volgend weekend zijn 'thuisrace' in Monaco te rijden. Doordat Verstappen in Monaco woont is dat raceweekend immers nog wat extra speciaal.
18/05 19u30  Gesterkt door peilingen scandeert zaal tegen “politieke elite”, links en migranten: “Vlaams Belang is sterker dan ooit”De recentste peiling kwam als geroepen voor Vlaams Belang, die zaterdag in de vroegere Noxx in op de Luchtbal in Antwerpen samenkwam voor de laatste campagnemeeting, één weekend voor de verkiezingen. “De politieke elite heeft ons niet klein gekregen”, zei een zelfverzekerde partijvoorzitter Tom Van Grieken, met een backdrop met daarop ‘Eerst onze mensen’.
18/05 19u30  LIVE. Beerschot Wilrijk wil nieuwe naam en clublogo opluisteren met zegeZeg niet langer Beerschot Wilrijk, maar zeg Beerschot. Zoals u al in de weekendeditie van Gazet van Antwerpen kon lezen, schrappen de Kielse Ratten 'Wilrijk' uit hun clubnaam en stellen ze zaterdagavond hun nieuwe clublogo voor aan de fans. Er moet natuurlijk ook nog gevoetbald worden. In het Olympisch Stadion ontvangt het nieuwe Beerschot de kustboys van KV Oostende. Volg hieronder vanaf 20u LIVE of de Mannekes de drie punten kunnen thuishouden.
18/05 19u15  Topatlete Louise Carton getuigt over eetstoornis die haar leven overnamDe Belgische toploopster Louise Carton heeft vrijdagavond in een bijzonder dappere blog op haar website openlijk getuigd over een eetstoornis die haar leven de voorbije jaren helemaal in de war schopte en haar sportieve carrière bedreigde. “Ik heb lang getwijfeld of ik dit zou delen, maar ik vind het te belangrijk om het niet te doen. Taboes zijn er om te doorbreken, toch?”, stelt de 25-jarige atlete.
18/05 19u15  LIVE. Beerschot Wilrijk wil nieuwe naam en clublogo opluisteren met winstpartijZeg niet langer Beerschot Wilrijk, maar zeg Beerschot. Zoals u al in de weekendeditie van Gazet van Antwerpen kon lezen, schrappen de Kielse Ratten 'Wilrijk' uit hun clubnaam en stellen ze zaterdagavond hun nieuwe clublogo voor aan de fans. Er moet natuurlijk ook nog gevoetbald worden. In het Olympisch Stadion ontvangt het nieuwe Beerschot de kustboys van KV Oostende. Volg hieronder vanaf 20u LIVE of de Mannekes de drie punten kunnen thuishouden.
18/05 19u15  LIVE. Sluit Westerlo seizoen in stijl af met klinkende overwinning?KV Westerlo heeft in Play-Off 2A bewezen dat ze gerust hun voet mogen zetten naast de eersteklasseploegen. Uit negen wedstrijden konden de Kemphanen al twaalf punten puren. Zaterdagavond sluiten de troepen van coach Bob Peeters het seizoen af op bezoek bij STVV. Geven ze het seizoen nog wat extra glans? Dat valt hieronder LIVE te volgen vanaf 20u.
18/05 19u00  James Cooke krijgt tranen in de ogen bij première Aladdin: “Ik val in zwijm voor Giovanni”Een ontroerde producent James Cooke kreeg zaterdag de tranen in de ogen na een magische première van Aladdin.
18/05 18u30  Zotte creaties op WK Baarden en Snorren in AntwerpenDit weekend vindt in Antwerpen het Wereldkampioenschap Baarden en Snorren plaats. Uit alle windrichtingen zijn zo’n 350 harige deelnemers afgezakt naar onze stad, om in talloze categorieën te strijden om de titel. En die baarden en snorren kunnen heel ver gaan.
18/05 18u30  Station Brussel-Centraal even ontruimd wegens brandHet station Brussel-Centraal werd zaterdagavond omstreeks 17.20 uur even ontruimd wegens een brand. Het ging om een tijdelijke sluiting om rook te evacueren die ontstond door een korte brand van een rubberen matras, zo meldt de Brusselse politie. Niemand raakte gewond.
18/05 17u45  Washington roept luchtvaartmaatschappijen op tot waakzaamheidDe Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft luchtvaartmaatschappijen gewaarschuwd dat ze aandachtig moeten zijn als ze over de Golfregio vliegen, “wegens militaire activiteiten en verhoogde politieke spanningen”.
18/05 17u45  Zelenski wil Krim “bevrijden van de bezetting”De nieuw verkozen Oekraïense president Volodymyr Zelenski heeft er vertrouwen in dat het schiereiland de Krim wordt teruggeven aan zijn land. “Ik geloof dat we de heimat van de Krim-Tataren van de bezetting zullen bevrijden”, aldus Zelenski op Facebook.
18/05 17u30  Prins William open over dood Diana in nieuwe docuVoor een nieuwe BBC-documentaire over mentale gezondheid, gaat Prins William geen onderwerp uit de weg. Hij vertelt over het verlies van zijn moeder en omschrijft het als “een pijn die niet te beschrijven is.”
18/05 17u30  Afscheid in stijl: oudjes Robben en Ribéry helpen Bayern München in afscheidsmatch aan zevende titel op rijBorussia Dortmund en Axel Witsel hebben op de laatste speeldag van de Duitse Bundesliga niet meer voor een verrassing kunnen zorgen. De geel-zwarten wonnen wel, met 0-2 op bezoek bij het Mönchengladbach van Thorgan Hazard. Maar doordat Bayern München thuis de maat nam van Frankfurt ging de titel toch weer voor de zevende keer op rij naar Der Rekordmeister.
18/05 17u30  Caleb Ewan rondt schitterend werk van Lotto-Soudal af in de massasprintDe langste etappe van deze Ronde van Italië is geëindigd in een massasprint, gewonnen door Caleb Ewan. De Australische pocketspurter rondde perfect het schitterende werk van zijn Belgische ploegmakkers van Lottou-Soudal af. Elia Viviani werd tweede, Pascal Ackermann derde. Voor Ewan is het zijn eerste ritzege in deze Giro.
18/05 17u15  De eerste zitting van ‘Operatie Propere Handen’: “Competitievervalsing is bewezen”De tuchtprocedure voor de Geschillencommissie Hoger Beroep van de KBVB is zaterdagochtend van start gegaan met de vrijwillige tussenkomsten van de belanghebbende partijen. Voor de advocaten van voetbalclubs Beerschot Wilrijk, Sporting Lokeren en Tubeke zijn de feiten bewezen. “De telefoontaps zijn overduidelijk”, aldus advocaat Walter Van Steenbrugge namens Lokeren. “KV Mechelen én Waasland-Beveren hebben de boel belazerd. De sancties die geëist worden door de bondsprocureur zijn terecht. Ze hebben geen plaats in de hoogste afdeling.”
18/05 17u00  Allegri geeft uitleg over ontslag bij Juventus: “Club was van oordeel dat ik beter niet langer trainer ben”Na vijf jaar als coach van Juventus zit Massimiliano Allegri volgend seizoen niet meer op de bank in Turijn. “Het moment was gekomen om op de best mogelijke manier uiteen te gaan”, zei de 51-jarige Italiaan zaterdag op een persconferentie over zijn afscheid. Hij won vijf landstitels, vier keer de beker en bereikte twee keer de finale van de Champions League.
18/05 16u45  Castle Crew verdubbelt aantal dansersDansgroep Castle Crew gaf dit weekend drie uitverkochte voorstellingen in het ontmoetingscentrum van Kasterlee.
18/05 16u45  Vrachtwagen tegen hoogteportaal: Scheldebrug nog tot eind mei afgeslotenNormaal gezien kon de oude Scheldebrug zaterdag opnieuw gebruikt worden door het verkeer, nadat een firma de voorbije twee weken stellingen had gebouwd rond de brug. Bij de heropening van de brug is er evenwel een vrachtwagen, die te hoog was, tegen een portaal gereden. Gevolg: het verkeer zal noodgedwongen nog tot eind mei over één brug moeten.
18/05 16u45  Bruidegom nodigt 2.000 ‘likers’ uit op trouw: “Gelukkig is niemand komen opdagen”Zaterdag stapten Martine Hellemans (51) en Luc Ramael (52) in Mortsel in het huwelijksbootje. Geen wereldnieuws, ware het niet dat er op de aankondiging van hun trouw op Facebook, meer dan 2.000 likes kwamen.
18/05 16u30  Nafi Thiam verbetert bij terugkeer meteen persoonlijk record op de 200 meterNafi Thiam heeft meteen na haar terugkeer van een kuitblessure haar persoonlijk record op de 200 meter sprint gebroken. De olympische kampioene zevenkamp deed zaterdag mee aan een atletiekmeeting in Gaurain-Ramecroix in Henegouwen en liep ondanks tegenwind (-1,5m/s) een chrono van 24.37. Drie honderdsten beter dan haar vorige besttijd van 24.40, die ze neerzette in 2017.
18/05 16u30  Druggebruikers gevat tijdens vrijdagavondcontroleDe politie Mechelen-Willebroek heeft vrijdagavond tijdens een controleactie meer dan tweehonderd auto’s gecontroleerd. Enkele bestuurders hadden drugs voor eigen gebruik op zak.
18/05 16u30  Anonieme patrouille slingert 40 roekeloze chauffeurs op de bonEen anonieme patrouille van de politie Mechelen-Willebroek heeft tijdens een actie veertig bestuurders geverbaliseerd voor verkeersinbreuken. Ook een chauffeur die tot eind 2021 rijverbod heeft, werd gevat.
18/05 16u15  Politie rekent na achtervolging autodieven inDe lokale politie Mechelen-Willebroek heeft donderdagavond twee jonge autodieven uit Antwerpen, na een achtervolging op de E19, ingerekend. Het duo had het voertuig kort voordien ontvreemd in de Willem Rosierstraat in Mechelen.
18/05 16u15  Winkeldieven slaan toe in brillen- en kledingzaakDe lokale politie Mechelen-Willebroek heeft dankzij ANPR-camera’s drie Roemenen gevat die in een winkel op de Bruul zonnebrillen hadden gestolen. Het trio heeft in een handelszaak op de Bruul ook nog kledingstukken ontvreemd.
18/05 16u00  Lyles pijlsnel op 100m, Samba klopt Benjamin in titanenduel op 400m hordenDe Amerikaan Noah Lyles heeft zaterdag op de Diamond League atletiekmeeting in Sjanghai de 100 meter gewonnen in een persoonlijke besttijd van 9.86, een beste wereldjaarprestatie. Zijn landgenoot Christian Coleman volgde binnen hetzelfde honderdste. Op de 400 meter horden haalde de Qatarees Abderrahman Samba het in een langverwacht duel van de Amerikaan Rai Benjamin in 47.27, eveneens een beste wereldjaarprestatie.
18/05 15u45  Bekende Vlamingen over outing Sam Bettens: “Ik heb er een nieuwe maat bij”Sarah Bettens, vooral bekend van K’s Choice, gaat voortaan door het leven als Sam. Een maand geleden is hij begonnen met medicatie om de overgang in te zetten. Op sociale media hebben andere bekende Vlamingen inmiddels hun bewondering uitgesproken voor de beslissing.
18/05 15u45  Evi Hanssen praat over belang van uitstrijkje: “Er zijn abnormale cellen gevonden”Evi Hanssen heeft vorig jaar te horen gekregen dat er abnormale cellen gevonden waren op haar baarmoederhals. Om anderen te wijzen op het belang van een regelmatig bezoek aan de gynaecoloog, heeft ze een filmpje gedeeld op Facebook over haar jaarlijkse afspraak.
18/05 15u45  Postzegeldrukkerij al 150 jaar in Mechelen: ‘omgekeerde Dendermonde’ is 130.000 euro waardZaterdag was een hoogdag voor de filatelisten. 150 jaar geleden werd voor het eerst een postzegel gedrukt in Mechelen. Voor die gelegenheid zette bpost hoogst uitzonderlijk de deuren van de postzegeldrukkerij open voor het grote publiek. Meer dan 2.000 mensen schreven zich in en kwamen een kijkje nemen achter de schermen.
18/05 15u15  Sint-Jobse Wendy & Wendy doen meer dan alleen maar modieuze sokken creërenMet Hero-on-Socks willen Wendy Raymakers (47) en Wendy De Moor (34) veel meer doen dan alleen maar modieuze sokken creëren. Elk paar draagt bij aan een goed doel dat ze op een creatieve manier in de print verwerken. “Tegen 2022 willen we met onze sokken het leven van één miljoen mensen positief veranderen.” Heldinnen op sokken? Jawel, maar dan letterlijk.
18/05 15u15  Woonzorgcentrum op het Kiel deelt tuin met de buurt: “Enkel contact met andere bewoners? Dat zou snel een saaie boel worden”Senioren en jongeren met groene vingers vinden elkaar in de Kloostertuin van woonzorgcentrum Hollebeek op het Kiel. Buurtbewoners zijn er welkom om een handje toe te steken en om te genieten van een stukje groen in het midden van de stad.
18/05 15u00  CD&V wil verzorgster in elke peuterklas en meer belastingvermindering voor kinderopvangEen kinderverzorgster in elke peuterklas en een hogere belastingvermindering voor kinderopvang. Dat zijn enkele voorstellen uit het tienpuntenplan voor gezinnen, dat CD&V-boegbeeld Hilde Crevits zaterdag voorstelde op de gezinsdag van haar partij in het pretpark Plopsaland.
18/05 14u45  Bo Van Spilbeeck reageert op outing Sam Bettens: “Fantastisch dat hij eindelijk zichzelf kan zijn”Sarah Bettens, frontvrouw van K’s Choice, koos ervoor om Sam te worden. Al een maand neemt Sam medicatie om de overgang lichamelijk te laten gebeuren. VTM-gezicht Bo Van Spilbeeck – tot vorig jaar Boudewijn – leeft er helemaal van op. “Ik ben superblij, het geeft een warme gloed door m’n lichaam.”
18/05 14u30  Dronken motorrijder in levensgevaar na valEen motorrijder (53) raakte vrijdagavond levensgevaarlijk gewond toen hij ten val kwam op het Laar in Ekeren.
18/05 14u30  Brand vernielt berghok van woningIn de Kattestraat, op de grens van Bornem met Oppuurs (Puurs-Sint-Amands) heeft het zaterdagmiddag gebrand in een berghok naast een woning. De brand ging met heel wat rook gepaard.
18/05 14u15  Van Moer klaar voor doorstart met probleemterminal: “Miljoen geïnvesteerd in geluidsarm werken”Het was een absolute probleemterminal langs het Albertkanaal. Buren streden met succes tegen licht- en geluidsoverlast, tot de milieu-inspectie Antwerp East stillegde. De kaai werd daarna overgenomen door de transport- en logistiekgroep Van Moer, die hem nu heropstart na forse investeringen. De officiële voorstelling ging wel gepaard met een emotioneel zwaar moment.
18/05 14u15  Mieke en Kris wonen in Mol, maar gaan elk weekend op reis naar Balen: “Hier vinden we echte rust”In de reeks ‘De Refuge’ gaat ons weekendmagazine CittA vijf weken lang op bezoek in ‘het toevluchtsoord’ van enkele Antwerpenaars, unieke buitenverblijven waar de bewoners tot rust komen op een plek die ze met hart en ziel tot de hunne hebben gemaakt.
18/05 14u00  Bisshop Johan Bonny leidt uitvaart Julie (23): integrale tekst van zijn homilieDe Antwerpse bisschop Johan Bonny leidde vanmorgen de afscheidsplechtigheid voor Julie Van Espen. Hierbij vindt u de integrale tekst van zijn homilie.
18/05 13u30  Pakkend afscheid van Julie (23): “Doop de brug waar ze gevonden werd, om tot Zonnebrug”Julie Van Espen was niet zomaar iemand. Dat blijkt uit de pakkende woorden die haar ouders, haar zus, haar broer, haar nonkels en tantes, haar vriend Thomas en haar vrienden hebben gesproken tijdens de uitvaartplechtigheid in de Witte Kerk in Schilde. Ze was een kind van de natuur, van de zon en het water. Letterlijk. Ze liep steevast op blote voeten, gaf niet om materiële spullen en was het liefst in de natuur. De Onze-Lieve-Vrouw-ten-Hemel-Opgenomen-kerk zat afgeladen vol en ook op de parking woonden honderden mensen de plechtigheid bij. “Weet dat we je in alles zullen blijven zien: van de kleinste schattige diertjes tot in de grootste, warmste zonnestralen”, klonk het.
18/05 13u15  Valerie Barthelemy eindigt opnieuw op wereldbeker-podium in CagliariEen week na haar eerste podiumplek in een wereldbekermanche is Valerie Barthelemy zaterdag opnieuw derde geworden in het Italiaanse Cagliari. Ze legde de 750m zwemmen, 20km fietsen en 5km lopen af in 58:10. Barthelemy moest in een sprint nipt haar meerdere erkennen in de Duitse Nina Eim (58:08). De zege ging naar de Britse Sophie Coldwell (57:58).
18/05 11u30  Antetokounmpo brengt Milwaukee Bucks alweer stapje dichter bij NBA-finaleMilwaukee Bucks leidt met 2-0 tegen Toronto in de finale van de Eastern Conference van de NBA. Vrijdag haalden de Bucks het in eigen huis met 125-103.
18/05 11u15  Dagelijks duurzaam leven: Ellen en Nikolas doen het met hun twee zoontjes in KalmthoutZij zette in december vorig jaar haar job als leerkracht op pauze, hij startte in januari de eerste verticale boerderij van Antwerpen op. Samen met hun zoontjes Jules (4) en Arthur (6) vormen ze nu de Sustainable Family. Duurzaamheid staat elke dag centraal in het leven van Ellen (40) en Nikolas (30) uit Kalmthout. “Als we naar de frituur gaan, nemen we onze eigen potjes mee.”
18/05 11u15  Amerikaanse zwemkampioen Nathan Adrian viert rentreeDe Amerikaanse zwemmer Nathan Adrian, de olympische kampioen op de 100 meter vrije slag van de Spelen van 2012, heeft vrijdag zijn comeback gemaakt in competitie. Vier maanden geleden maakte hij bekend dat er teelbalkanker bij hem was vastgesteld.
18/05 11u15  Marten Van Riel haalt top 10 in Yokohama, Claire Michel 25eMarten Van Riel is zaterdag in het Japanse Yokohama als achtste geëindigd in de derde van acht manches in de World Triathlon Series. Hij legde de 1.500 m zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen af in 1u44:09, op 48 seconden van de Franse winnaar Vincent Luis (1u43:21).
18/05 10u15  Honderden mensen komen samen voor afscheid van Julie (23): bisschop Johan Bonny leidt uitvaartHonderden mensen zijn zaterdag in Schilde bij elkaar gekomen om afscheid te nemen van Julie Van Espen (23), de studente uit Schilde die nu bijna twee weken geleden werd vermoord. Bisschop Johan Bonny leidt de uitvaartplechtigheid.
18/05 09u45  Succes van Kai-Mook helpt ook wilde soortgenoten in IndiaEr was heel wat te doen rond de geboorte van Kai-Mook op zondag 17 mei 2009. De commercie errond legde de Antwerpse Zoo geen windeieren, maar ook haar wilde soortgenoten werden de voorbije tien jaar geholpen via het K-Groeiplan dat werd opgezet.
18/05 09u45  Toptalent Pogacar grijpt de macht in Ronde van CaliforniëTadej Pogacar heeft de koninginnenrit van de Ronde van Californië gewonnen. De 20-jarige Sloveen van UAE Emirates haalde het op Mount Baldy voor de Colombiaan Sergio Higuita (EF Education First). George Bennett (Jumbo-Visma) eindigde als derde op vijf seconden. Tejay van Garderen moest de favorieten laten rijden en verliest zijn leiderstrui. Pogacar is nu de nieuwe leider met 16 seconden bonus op Higuita en 20 op Kasper Asgreen (Deceuninck-Quick Step)
18/05 09u30  Sarah Bettens wordt Sam: “Ik ben altijd al transgender geweest, maar ik wist het niet”Sarah Bettens wil voortaan door het leven gaan als Sam. In De Standaard vertelt de zangeres van K’s Choice, afkomstig uit Kapellen, voor het eerst dat ze in de overgang zit. “Ik ben nu één maand bezig met medicatie.”
18/05 07u45  COLUMN. Mr Noodles en het interimkantoor van de drugsmaffiaHoe de drugsmaffia greep krijgt op legale bedrijven, of die op zijn minst aantast als een soort kanker, is deze week nog maar eens gebleken uit het onderzoek naar de families El K., die een soort uithaalservice voor de drugsmaffia hadden geïnstalleerd aan het Deurganckdok. De leden van de bende worden gelinkt aan het beschoten en intussen failliete wokrestaurant Mr. Noodles in de Abdijstraat.
18/05 07u30  COLUMN. Mr Noodles en het interimkantoor van de maffiaHoe de drugsmaffia greep krijgt op legale bedrijven, of die op zijn minst aantast als een soort kanker, is deze week nog maar eens gebleken uit het onderzoek naar de families El K., die een soort uithaalservice voor de drugsmaffia hadden geïnstalleerd aan het Deurganckdok. De leden van de bende worden gelinkt aan het beschoten en intussen failliete wokrestaurant Mr. Noodles in de Abdijstraat.
18/05 06u30  Kim Kardashian en Kanye West maken naam van vierde kind bekendNa Archie, het eerste kind van de Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle, kennen we nu ook die andere babynaam waar reikhalzend naar uitgekeken werd. Kanye West en Kim Kardashian gaven hun vierde kind, dat verwerkt werd bij een draagmoeder, de naam Psalm.
18/05 06u00  Laatste spoor van ooit zo legendarische Boelwerf is nu verdwenen met ingebruikname monumentaal gebouwDe werknemers van bouwfirma Cordeel zijn het uitzicht ondertussen al gewoon, maar dit weekend maken ook klanten en partners kennis met het indrukwekkende hoofdkantoor op De Zaat, de vroegere Boelwerf.
18/05 05u15  Zorgen voor familieleden: jongeren moeten en mogen andere ambities hebbenMaar liefst een op de zes Vlaamse scholieren zorgt thuis voor een ziek of zorgbehoevend familielid. En dan hebben we het over jongeren tussen de 12 en 19 jaar. Dat blijkt uit een uit een bevraging van mantelzorgorganisatie Samana bij ruim vijfduizend leerlingen. En dan gaat het niet alleen over een potje koken voor het avondeten of even een boodschap doen. Neen, deze jongeren zijn vaak ook verantwoordelijk voor de verzorging, het geven van medicatie en andere zaken die structureel en ingrijpend zijn.
18/05 05u15  Dispuut Gedempte Zuiderdokken opgelost: Waalsekaai wordt woonerf, parkeergarages en park klaar in 2022De werken aan de parkeergarages onder de Gedempte Zuiderdokken op het Antwerpse Zuid kunnen over een paar maanden hervat worden. Het stadsbestuur en een aantal buurtbewoners, die via de rechter vorig jaar de werf lieten stilleggen, hebben vrijdag een akkoord bereikt.
18/05 05u15  1 op de 6 scholieren is mantelzorger: “Veel jongeren beseffen dat zelf niet”Eén op de zes Vlaamse scholieren zorgt thuis voor een ziek of zorgbehoevend familielid. Dat cijfer maakt Samana bekend. Dat het een grote impact heeft op hun leven, weten Thalia (24) en Viviane (24) als geen ander.
18/05 05u15  Met Bart Somers aan onze toog: “Calvo heeft strategische fouten gemaakt”In de laatste rechte lijn naar de verkiezingen van 26 mei komt elke dag een lijsttrekker op de redactie van Gazet van Antwerpen aan de toog hangen. Mechels burgemeester Bart Somers bijt de spits af. Opvallend is dat Somers het doet uitschijnen dat Open Vld er liever voor past om Groen mee op te nemen in een volgende Vlaamse regering.
18/05 05u15  Bart Somers in gesprek met socioloog Mark Elchardus: “Het is fout om de moslims te zien als één blok van mensen die een geheim plan hebben”“Ik vind toch dat je ook de negatieve kanten van de diversiteit moet durven te benoemen”, zegt socioloog Mark Elchardus na het zoveelste vurige pleidooi van Bart Somers voor een inclusieve samenleving. “Natuurlijk,” antwoordt die, “maar doen we dat niet al genoeg? Ik vind juist dat we positiever moeten zijn.” Het verschil in stijl tussen de kritische, bedachtzame wetenschapper en de bevlogen, gedreven politicus is groot, maar in de loop van het gesprek zijn ze het vaker met elkaar eens dan oneens. Elchardus ziet wel iets in het zogenaamde model-Somers, maar hij mist degelijk studiewerk over de resultaten van het beleid van de Beste Burgemeester van de Wereld. “U bent altijd welkom om onderzoek te doen in Mechelen”, repliceert Somers.
18/05 05u15  In het spoor van jonge ambitieuze politici die een serieuze kans maken verkozen te wordenHannes Anaf (sp.a) en Reccino Van Lommel (Vlaams Belang) zijn twee ambitieuze politici uit Turnhout die op 26 mei een ernstige kans hebben om verkozen te worden. Maar dan moeten ze wel aan hun bekendheid werken, ook buiten de eigen vertrouwde regio. We volgen beide kandidaten tijdens hun campagne die hen ook buiten de Kempen leidt. Want elke stem telt, als je het wilt opnemen tegen de politieke zwaargewichten uit Antwerpen. Turnhoutenaar Hannes Anaf (34) maakt een tocht door de provincie. “Ik vind het belangrijk om mij ook buiten de Kempen te tonen. Onlangs deden we nog vijfduizend huisbezoeken in een weekend tijd in Antwerpen.”
18/05 05u15  Man wordt net niet overreden door eigen pick-upEen Canadese man heeft een wel erg goede engelbewaarder. Wanneer hij met zijn pick-up een boot uit het water wil trekken, rolt het voertuig plots naar achter. De man wordt meegesleurd en wordt net niet overreden door zijn eigen wagen. Volgens de maker van de beelden vatte de auto, een elektrische pick-up, ook nog vuur nadat die uit het water werd getrokken.
18/05 05u15  Sarah Bettens gaat voortaan door het leven als Sam Bettens46 jaar is de van oorsprong Kapellense ondertussen. Een middelbare leeftijd die Sarah Bettens niet weerhoudt om nog levensbelangrijke beslissingen te nemen. Momenteel is ze volop bezig om ‘Sam’ te worden, zo vertelt ze aan collega-muzikant Frank Vander Linden, in DS Weekblad.
18/05 05u15  INTERVIEW. Sportief adviseur Sven Jaecques over het verbluffende seizoen van AntwerpWat een opdoffer donderdagavond op de Bosuil. In plaats van plek drie veilig te stellen zakte Antwerp naar stek vier in de stand. Met alle gevolgen vandien. The Great Old moet op de slotspeeldag beter doen dan Standard om de rollen nog om te draaien. Maar sportief adviseur Sven Jaecques sust. “Ons positief verhaal verandert niet met een derde of vierde plaats.” De rechterhand van Luciano D’Onofrio overschouwt het seizoen en kijkt vooruit naar de zomermercato.
18/05 05u15  De blik van Bistiaux: “Ik ben er zeker van dat Herman Wijnants veel van zijn aanvankelijke illusies is kwijt gespeeld”Hij heeft lang en hard moeten zoeken, maar Herman Wijnants is dan toch van zijn club vanaf geraakt. Het siert hem dat hij ook in de laatste magere jaren de boel niet in de steek heeft gelaten, maar is blijven vechten voor een afscheid in schoonheid.
18/05 05u15  T2 van Beerschot Wilrijk Will Still: “Ik geef ons 8/10 voor dit seizoen”Zaterdagavond sluit Beerschot Wilrijk het seizoen af met een thuiswedstrijd tegen KV Oostende. De Mannekes strandden in de finale van 1B op twee minuten van de promotie, maar staan intussen wel moederziel alleen laatste in Groep A van Play-off 2. Tegen Oostende krijgen de Kielse Ratten de kans om het seizoen alsnog in schoonheid af te sluiten. Assistent-trainer Will Still lag niet echt wakker van Play-off 2.
18/05 05u15  Thomas Wils (Lierse Kempenzonen): “We hebben versterking nodig”Een onvervalst voetbalmirakel. Niks minder heeft Lierse Kempenzonen van doen als het alsnog als eerste wil finishen in de eindronde. Na zijn vier op negen van de jongste weken lijkt dat een zo goed als onmogelijke opdracht te worden en lijkt een bijkomend seizoen in de eerste amateurklasse veel meer realiteit te zijn. “Kan zijn, maar we mogen niks aan het toeval overlaten”, meent Thomas Wils.
18/05 05u15  Kringwinkel Sint-Jorispoort biedt eenmalig bruidskleding te koop aanDe Kringwinkel op de Sint-Jorispoort biedt vandaag, zaterdag, voor de eerste keer trouwkleding aan. Naast een veertigtal trouwjurken zijn er ook enkele kostuums en feestkleding.
18/05 05u15  Openbare tuin rond nieuwe provinciehuis krijgt vorm: “Iedereen vanaf oktober welkom om te picknicken”Vanaf eind oktober is er weer een plekje groen ter ontspanning bij in Antwerpen. De tuin van 22.000 vierkante meter rond het nieuwe provinciehuis wordt dan toegankelijk voor het publiek. “Om te picknicken of in het gras te spelen.”
18/05 05u15  Huisvestingsmaatschappij ABC sleept huurder die huurders helpt voor de rechter: “Directie duldt geen pottenkijkers”Huisvestingsmaatschappij ABC sleept haar huurder Eric Wilms voor de rechtbank. Ze verwijt hem strafrechtelijke inbreuken. Wilms is ontzet. “Ik probeer alleen de medehuurders te helpen”, zegt hij.
18/05 05u15  Ook 70 jaar geleden macabere zaak aan Albertkanaal: 9-jarig meisje was spoorloos verdwenenWat is dat toch met het Albertkanaal in Merksem? Heemkundige Geert Janssens vraagt het zich af na wat er gebeurde met Julie Van Espen. In 1949 verdween namelijk Josée Janssens, een 9-jarig meisje, in Borgerhout. Sporen wezen naar het kanaal, maar Josée werd nooit gevonden.
18/05 05u15  Zus van slachtoffer heropent café ’t Dorp na gezinsdrama: “In gedachten is Dominique er altijd bij”Café ’t Dorp in Wijnegem gaat opnieuw open. De zus van uitbaatster Dominique Verelst, die samen met haar twee kinderen werd doodgeschoten door haar echtgenoot, zal voortaan achter de toog zal staan van het volkscafé. “Ik voel dat ik dit moet doen”, vertelt Nicky. “Ik wil dat Dominique in de hemel fier op me zal zijn en hoop dat de vele klanten van ’t Dorp geen drempelvrees zullen hebben.”
18/05 05u15  Reccino Van Lommel (Vlaams Belang) plakt zijn eigen affiches in de KempenMarine Le Pen heeft de campagneagenda van Reccino Van Lommel (32) overhoopgehaald. Omdat Gerolf Annemans de Franse extreemrechtse politica wil ontvangen in Brussel, moet Reccino naar een politiek debat over Europa op de regionale zender RTV.
18/05 05u15  Zonder Roemeense seizoensarbeiders geen asperges op tafel: “Er is geen Belg die dit werk nog wil doen”Het aspergeseizoen is volop bezig. Bij het bedrijf van Fons Nooyens in Poppel (Ravels) zijn tientallen arbeiders druk in de weer met het aspergemes, waarmee ze de stengels 40 centimeter onder de grond afsnijden. Het is hard labeur, omdat je erbij krom moet staan. De rug wordt danig op de proef gesteld, 65 werkdagen lang. “Belgen zijn er voor dit werk al lang niet meer te vinden”, zegt Fons Nooyens. “Zonder gastarbeiders ligt de tuinbouwsector op zijn gat.”
18/05 03u15  Robert Pattinson wellicht nieuwe BatmanDat Ben Affleck na twee films zijn Batman-cape aan de haak zou hangen, was al bekend. Robert Pattinson (foto) wordt nu genoemd als zijn opvolger. De Britse acteur die vooral bekend is als vampier Edward Cullen uit de Twilight-films zou de eerste keuze zijn van regisseur Matt Reeves. Volgens het magazine Variety zijn de onderhandelingen zo goed als rond, maar filmproducent Warner Bros heeft nog niet gereageerd. In juni 2021 komt de nieuwe Batman-film in de zalen.
17/05 23u45  Antwerpenaar nieuwe wereldkampioen kickboksenAntwerpenaar Marat Grigorian is de nieuwe wereldkampioen kickboksen bij de lichtgewichten. Hij versloeg vrijdagavond de vijfvoudige wereldkampioen Sittichai Seetsongpenong uit Thailand op punten, na vijf ronden.
17/05 23u15  Beerschot Wilrijk wordt weer Beerschot, vanaf zaterdag nieuw logoDat stamnummer 13 na twintig jaar terugkeert op het Kiel was al langer bekend. Na de thuiswedstrijd tegen Oostende, zaterdagavond, kunnen de supporters ook kennismaken met het ‘nieuwe’ gezicht van hun club. Die luistert opnieuw naar de naam Beerschot en het nieuwe logo is een meer dan vette knipoog naar het embleem van weleer. En de kleuren? Paars-wit thuis en overwegend wit tijdens uitwedstrijden.
17/05 23u00  Beerschot Wilrijk wordt weer Beerschot, vanaf vandaag nieuw logoDat stamnummer 13 na twintig jaar terugkeert op het Kiel was al langer bekend. Na de thuiswedstrijd tegen Oostende, zaterdagavond, kunnen de supporters ook kennismaken met het ‘nieuwe’ gezicht van hun club. Die luistert opnieuw naar de naam Beerschot en het nieuwe logo is een meer dan vette knipoog naar het embleem van weleer. En de kleuren? Paars-wit thuis en overwegend wit tijdens uitwedstrijden.
17/05 23u00  Giants verpletteren KangoeroesMet een negende opeenvolgende overwinning heeft Telenet Giants Antwerp de poleposition bijna zeker op zak. De Sinjoren wonnen ook de vierde wedstrijd op een rij op verplaatsing na een beklijvende prestatie bij Kangoeroes Mechelen: 42-99. Als de Giants zondag (15.00u) in de Lotto Arena bevestigen tegen Kangoeroes, eindigen ze de reguliere fase voor het eerst sinds het magische jaar 2000, toen ze titel en beker wonnen, nog eens op de eerste plaats. Die poleposition geeft recht op thuisvoordeel in elke play-offserie.
17/05 22u15  Kempense zwemvijvers beloond met Blauwe VlagDe zwemvijvers van De Lilse Bergen in Gierle (Lille), het Zilvermeer in Mol, De Mosten in Meer (Hoogstraten) en van Nuclea in Mol kregen opnieuw een Blauwe Vlag. Dat is een kwaliteitslabel voor waterkwaliteit en milieubeheer.
17/05 22u00  Caféhond Diesel ‘gedognapt’ voor oog van klanten: café-uitbater looft 1.000 euro uit voor wie hond terugvindtDiesel, de hond van café De Meeuw in de Beatrijslaan op Linkeroever, werd dinsdag rond 17u meegenomen in een crèmekleurige bestelwagen. Sindsdien ontbreekt elk spoor. De klanten missen hem. Cafébaas Mike looft 1.000 euro uit voor wie Diesel levend terugbrengt.
17/05 22u00  Plan op tafel voor Bels LijntjeZeven Vlaamse en Nederlandse gemeentes, het regioteam Kempen van Toerisme Provincie Antwerpen en het Regionaal Landschap Grote en Kleine Nete hebben de identiteit en de visie van het Bels Lijntje vastgesteld en goedgekeurd. Ze kunnen daarmee aan de slag om verschillende projecten rond de voormalige spoorlijn, vandaag een populair fietstraject tussen Turnhout en Tilburg, op te starten. Er komt onder meer uniforme bewegwijzering, meer aandacht voor het spoorverleden en beleving rond tien knooppunten. “Stad Turnhout telt drie strategische knopen op haar grondgebied, waarvan die aan de voormalige IJzeren brug over het kanaal (vlak naast de huidige fietsbrug, red) de belangrijkste is”, zegt schepen voor Cultuur Astrid Wittebolle (Groen). (woad)
17/05 21u45  IN BEELD. Duizenden supporters dagen op voor titelfeest op Stadsplein in Genk: “We are the Champions!”Het Stadsplein in Genk is vrijdagavond helemaal volgelopen om de vierde landstitel van KRC Genk te vieren. Zo’n 8.000 supporters zagen na lang wachten om 20.15 eindelijk hun helden op het podium voor het stadhuis verschijnen.
17/05 21u45  Grootste popgroep brengt meteen vuurwerk op Arendonk Zingt & SwingtArendonk Zingt & Swingt is vrijdagavond meteen gestart met een knaller: met de grootste band als opener. Letterlijk, want het Arendonk Zingt-koor 2019 telt maar liefst 150 zangers en zangeressen.
17/05 21u45  Black Mirror is terug met… Miley CyrusNetflix lost een eerste trailer voor het nieuwste en vijfde seizoen van de dystopische serie Black Mirror. De onheilspellende trailer belooft ons drie verhalen met onder andere Miley Cyrus en Andrew Scott. Het vijfde seizoen verschijnt op vijf juni integraal op de streamingdienst Netflix.
17/05 21u30  Nieuwe afstelling verkeerslichten leidt tot gigantische files voor HoogmolenbrugSinds enkele dagen is het geen pretje om Schoten uit te rijden via de Hoogmolenbrug. De nieuwe afstelling van de verkeerslichten beneden aan de brug op de Merksemsebaan leidt tot files die tot aan het gemeentehuis staan.
17/05 21u15  Directrice Sint-Jozef fietst 20 kilometer naar school in koeienkostuumDirectrice Chantal Van Gompel van vrije basisschool Sint-Jozef in Emblem kwam vrijdag in een koeienpak met de fiets naar school van haar woonplaats Morkhoven. Een belofte die ze aan de kinderen had gedaan als ze vier opdrachten konden vervullen.
17/05 21u00  Bekende presentatrice doet schokkende onthulling: “In acht jaar huwelijk heb ik maar één keer seks gehad”De bekende Britse tv-presentatrice Ulrika Jonsson heeft een opmerkelijke bekentenis gedaan: in acht jaar huwelijk met haar echtgenoot heeft ze slechts één keer seks gehad. “Ik dacht op een gegeven moment dat ik me erbij moest neerleggen dat ik nooit meer seks zou hebben”, zegt ze in The Sun. De twee staan op scheiden.
17/05 20u30  Kunstenaar kruipt op hoogwerker om Het Bos onder handen te nemenNaar aanleiding van de vijfde verjaardag van Het Bos neemt de Antwerpse kunstenaar Guy Rombouts zowel de luifel als de gevel van Het Bos onder handen. Hij waagt zich met kwast en gebluste kalk op een hoogwerker en gaat aan de slag met Azart, een alfabet ontworpen door Rombouts en zijn vrouw Monica Droste (1958-1998), sprokkelhout, ijzerdraad, bladgroen en Oost-Indische inkt. De eerste contouren zijn nu al zichtbaar. Het eindresultaat is vanaf 20 mei te bewonderen. Het kunstwerk kadert in de vijfde verjaardag van het kunstencentrum dat heel de maand mei lang gevierd wordt met muziek, film, beeldende kunst, theater, performance.
17/05 20u30  Laurens De Plus baalt als een stekker na gedwongen opgave in Ronde van Italië: “Dit doet zeer veel pijn”Wil Primoz Roglic dit jaar de Giro winnen, dan zal de Sloveen van Team Jumbo-Visma dat voortaan zonder zijn meesterknecht Laurens De Plus moeten doen. “Dit is een slag voor de ploeg, maar ook voor mezelf”, gaf die mee na zijn opgave.
17/05 20u15  Officieel: prins Archie werd in Londens privéziekenhuis geborenDe Britse pers heeft vrijdag het geboortecertificaat van de kleine Archie, de eerstgeborene van prins Harry en zijn echtgenote Meghan, gepubliceerd. Daaruit blijkt dat het prinsenkind in het privéziekenhuis Potland Hospital in Londen ter wereld is gekomen.
17/05 20u00  De zeven momenten van Bob Peeters: “Voor een coach is 1B fantastisch”De citroen is uitgeperst. Niet bij de spelers van Westerlo, wel bij Bob Peeters. Na een lang en slopend seizoen is hij blij dat zondag op Stayen de laatste opdracht wacht. Voor hij op vakantie vertrekt, blikt hij nog één keer terug.
17/05 20u00  Gezocht: social media manager voor Queen ElizabethWie een nieuwe job zoekt en handig is met sociale media kan nu solliciteren bij het Britse koningshuis. De Queen is op zoek naar een werknemer die haar accounts en website wil beheren.
17/05 20u00  Veel volk verwacht op uitvaartplechtigheid Julie Van Espen in SchildeZaterdag wordt Julie Van Espen (23) om 10u begraven in de Onze-Lieve-Vrouw ten Hemel Opgenomen-kerk in Schilde. Het gemeentebestuur verwacht veel volk en vraagt daarom om niet met de auto te komen.
17/05 19u30  Antwerpen: stad werkt aan gezonde schoolmaaltijdenHet schepencollege besliste om een projectvoorstel uit te werken voor gezonde maaltijden in de basisschool. Het was een belangrijke eis van sp.a tijdens de coalitiegesprekken.
17/05 19u30  VIDEO. Uitbreiding van haven goed voor 7 miljoen extra containersDe Vlaamse regering heeft vrijdagochtend de uitbreiding van de Antwerpse haven goedgekeurd. Er komt een nieuw dok, vlak langs het Deurganckdok. Het polderdorp Doel wordt daarbij gespaard.
17/05 19u15  VDIEO. Doel 2020 reageert op nieuws uit haven: "Dit is hopelijk de laatste havenuitbreiding"Actiegroep Doel 2020 reageert gematigd positief. Het nieuwe dok zal een pak bescheidener zijn dan de oorspronkelijke plannen voor het Saeftinghedok, en het dorp Doel is gered. Maar aan de rand van de drukke dokken zal het niet zo aangenaam wonen zijn.
17/05 19u15  Sportief adviseur Sven Jaecques: “Het positieve verhaal verandert niet met een derde of vierde plaats”Wat een opdoffer donderdagavond op de Bosuil. In plaats van plek drie veilig te stellen zakte Antwerp naar stek vier in de stand. Met alle gevolgen vandien. The Great Old moet op de slotspeeldag beter doen dan Standard om de rollen nog om te draaien. Maar sportief adviseur Sven Jaecques sust. “Ons positief verhaal verandert niet met een derde of vierde plaats.” De rechterhand van Luciano D’Onofrio overschouwt het seizoen en kijkt vooruit naar de zomermercato.
17/05 19u15  VIDEO. Nieuwe verbinding N70-E34 in Beveren moet verkeer uit dorpskernen houdenWat betekent de havenuitbreiding inderdaad voor de mobiliteit in de regio? Want we kreunen nu al onder het vrachtverkeer en dat zal, met meer containercapaciteit, alleen maar toenemen. De Vlaams regering heeft daarom enkele maatregelen uitgewerkt. Een van de meest opvallende is een nieuwe verbindingsweg in Beveren tussen de gewestweg N70 en de expresweg E34.
17/05 19u15  Alternatieve kringwinkel SWR zoekt overnemer: “onze aanpak bewijst dat het ook kan zonder subsidies”Roger Putzeijs, uitbater van de alternatieve kringwinkel SWR op de Provinciebaan in Herselt, zoekt een overnemer voor de uitbating van zijn sociaal en milieuvriendelijk project. Putzeijs, een overtuigd communist, wil het wat kalmer aan doen.
17/05 19u15  Drie maanden zomeren met nieuwe evenementenIn Mechelen kan je dit jaar geen twee maar drie maanden zomeren. Binnen het uitgebreide programma van ‘De Zomer is van Mechelen’ zijn er ook nieuwe evenementen zoals Broek-festival en het “grootste terras van Mechelen” tijdens Mechelen Zingt.
17/05 19u15  Laszlo Bölöni: “Als we barrages moeten spelen, wordt dat uiterst moeilijk”“Het scenario dat we absoluut wilden vermijden.” Het was donderdagavond meteen na de nederlaag tegen Gent al duidelijk: ook bij Antwerpcoach Laszlo Bölöni was het verlies van de derde plaats bijzonder hard aangekomen. Een dag later is hij opvallend rustig, al blijft het besef dat zijn team een uitgelezen kans weggooide duidelijk nazinderen. “We kunnen nu alleen maar proberen om zelf een wonder te verrichten op Club Brugge en dan hopen dat de andere uitslag (Genk - Standard, red.) ook meevalt.”
17/05 19u00  Regenboogvlag aan Het SteenAntwerps schepen van Gelijke Kansen Tom Meeuws (sp.a) en schepen Fons Duchateau (N-VA) hesen samen met Ines Rombouts van het Roze Huis en Mister Gay Belgium Bart Hesters de regenboogvlag aan Het Steen in Antwerpen. Dat deden ze naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Homo- en transfobie gisteren.
17/05 19u00  Uniek kerkhotel bestaat tien jaar: “Onze mooiste kamer is de meest gefotografeerde van Europa”Het is zaterdag precies tien jaar geleden dat Martin’s Patershof de deuren opende in een voormalige kerk in de Mechelse binnenstad. Duizenden mensen hebben ondertussen al geslapen in het unieke decor. Onder hen Stromae en Charlie Watts, de drummer van The Rolling Stones. “Onze mooiste kamer is de meest gefotografeerde van Europa”, klinkt het.
17/05 18u45  De enige Belg die weet hoe ‘Game of Thrones’ aflooptZe is 32 jaar, komt uit Kruibeke en weet als enige vrouw in België hoe de allerlaatste aflevering van Game of Thrones zal eindigen zondagnacht: Ann Van Bogaert maakt al jaren de Nederlandse ondertitels van de populairste televisieserie ter wereld. “Als ik Lord Varys hoor praten, ben ik altijd blij dat ik een script heb.”
17/05 18u45  Thomas Wils: “We hebben versterking nodig”Een onvervalst voetbalmirakel. Niks minder heeft Lierse Kempenzonen van doen als het alsnog als eerste wil finishen in de eindronde. Na zijn vier op negen van de jongste weken lijkt dat een zo goed als onmogelijke opdracht te worden en lijkt een bijkomend seizoen in de eerste amateurklasse veel meer realiteit te zijn. “Kan zijn, maar we mogen niks aan het toeval overlaten”, meent Thomas Wils.
17/05 18u45  Bekende Brasschaatse brasserie sluit na 25 jaar de deurenBrasserie 2-Wheelers op de hoek van de Bredabaan en de De Borrekenslei houdt ermee op. Dat melden de uitbaters op hun Facebookpagina. Aan de deur hangt de boodschap dat de zaak wegens onvoorziene omstandigheden gesloten is.
17/05 18u45  Man (50) uit Herselt vermistOp donderdag 16 mei 2019 omstreeks 11u00 werd de 50-jarige Marc Verreth voor het laatst gezien op de Herentalsesteenweg in Herselt. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.
17/05 18u30  Bryan Coquard wint vierde etappe, Mike Teunissen is de nieuwe leider in de Vierdaagse van DuinkerkeBryan Coquard (Vital Concept-B&B Hotels) heeft vrijdag de vierde etappe van de 65e Vierdaagse van Duinkerke, met start in Fort-Mahon-Plage en aankomst na 179,8 kilometer in Le Portel, gewonnen. De 27-jarige Fransman haalde het na een sprint met een klein groepje voor zijn landgenoot Clément Venturini en de Nederlander Mike Teunissen.
17/05 18u30  Hypermodern biljartcenter Salpho te koop na faillissementEerder deze week kon u hier al lezen dat biljartcenter-feestzalen Salpho in Oostmalle failliet is verklaard. De curator zoekt nu een overnemer om een doorstart te maken.
17/05 18u15  Spectaculaire beelden tonen hoe spookstad wordt overgenomen door de woestijnHet verlaten mijnwerkersdorp Kolmanskop is al jaren een toeristische trekpleister in Namibië. Videograaf Deniss Schmelz maakte deze prachtige beelden van de fascinerende spookstad.
17/05 18u00  Gastronomisch restaurant Stable opent in september in oostelijk koetshuis Hof ter LindenHet oostelijke koetshuis van Hof ter Linden in Edegem ontvangt bij vlotte inrichtingswerken in september de eerste gasten. Het gastronomisch restaurant zal openen onder de naam ‘Stable’.
17/05 18u00  Drama in beautyland gaat verder: “Ik wil hem wakker schudden”Het botert niet meer tussen beautyblogster Tati Westbrook (37) en haar poulain James Charles (19) omdat hij reclame maakte voor een ander vitaminenbedrijf dan het hare. Ze schoof hem langs de kant met behulp van een drie kwartier durend filmpje. Nu legt ze uit waarom dat haar manier van aanpak was.
17/05 18u00  Genk-kapitein Leandro Trossard schoffeert: “Alle boeren zijn homo’s”Vrijdag vieren we de Internationale Dag tegen Homofobie. Maar net nu circuleert op het internet een filmpje van een beschonken Racing Genk-aanvoerder Leandro Trossard (24) in de Versuz, die ‘Alle boeren zijn homo’s’ zingt.
17/05 17u45  Beerschot Wilrijk kondigt zaterdag nieuwe naam én nieuw logo aan (al moet de aanvraag nog wel gebeuren)Beerschot Wilrijk zal zaterdagavond in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen een nieuwe naam en een nieuw logo aankondigen. Dat meldden de Ratten vrijdag op hun website. De naamsverandering is echter nog niet aangevraagd bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB).
17/05 17u30  De Giro in 60 seconden: slechte dag voor de Belgen, twee schaduwfavorieten doen een zaakjeIn de Ronde van Italië waren ze vrijdag toe aan de achtste etappe. Wat moet u weten over de rit tussen Vasto en L’Aquila? Lees hier de bondige samenvatting.
17/05 17u30  Zichtbaar vermoeide Clement na feestnacht waarin hij “extra talenten” ontdekte: “Ook Pozuelo heeft een bericht gestuurd”Philippe Clement vierde donderdagavond op het veld van Anderlecht zijn eerste landstitel in zijn prille trainerscarrière. De ‘Coach van het Jaar’ genoot met volle teugen. “Meer dan ik ooit gedaan heb als speler gingen alle remmen los”, vertelde een zichtbaar uitgeputte Clement vrijdag tijdens een persconferentie in Genk.
17/05 17u30  Bilbao klopt Formolo en Gallopin in verschroeiende zevende Giro-ritDe Spanjaard Pello Bilbao? heeft vrijdag de verschroeiende zevende etappe in de Giro gewonnen. De nummer zes van de Ronde van Italië van vorig jaar toonde zich in L’Aquila de sterkste van een kopgroep van twaalf renners waarin hij bergop de maat nam van Tony Gallopin en David Formolo. Varlerio Conti behoudt zijn roze trui.
17/05 17u30  Stralen zoals Victoria Beckham? Drink eens ‘vollemaanwater’In het drukke leven van voormalige Spice Girl en ontwerpster Victoria Beckham (44) is er af en toe tijd voor een bezoekje aan een luxueus kuuroord. Onlangs ging ze ontspannen in het vermaarde Lanserhof Tegernsee, gelegen in het Duitse Waakirchen. Daar genoot ze tijdens een detoxkuur onder meer van speciaal water dat wordt gebotteld bij volle maan.
17/05 17u15  Waarom Bart De Pauw per se in die geheime enveloppe van de VRT wil snuisterenBart De Pauw (50) wil graag weten welke vrouwen destijds als eersten naar de preventieadviseur stapten met meldingen van grensoverschrijdend gedrag. Maar die vertrouwelijke info inkijken mag niet wegens het beroepsgeheim, oordeelt de Antwerpse rechtbank nu. Binnenkort weet de tv-maker of er ooit een publiek strafproces komt wegens belaging. Het gerecht laat voorlopig niet in de kaarten kijken.
17/05 17u15  Nieuwe hondenloopzone in de Cadixwijk dit najaarOp het Eilandje in de Cadixwijk wordt dit najaar een nieuwe hondenloopzone aangelegd. Dat is een omheinde ruimte voor honden om vrij rond te lopen en te spelen. De zone van 400 vierkante meter zal in de Binnenvaartstraat komen.
17/05 17u15  Bedding voor openbaar vervoer en nieuw wegdek moeten zorgen voor betere doorstroming op N1Het Agentschap Wegen & Verkeer (AWV) zal vanaf maandag 20 mei het wegdek van de N1 in Mechelen vernieuwen ter hoogte van de Antwerpsesteenweg en de Oscar Van Kesbeeckstraat. De werken vinden hoofdzakelijk ’s nachts plaats.
17/05 17u15  Filmproducers kunnen AED Studios gratis gebruikenIets meer dan vijf jaar na de opening zet AED Studios in Lint nog een trapje bij om internationale filmproducties naar Vlaanderen te lokken. Het biedt producenten en producties de mogelijkheid aan om de studio’s gratis te huren tot de film in de zalen komt.
17/05 17u15  Wandelpad in de maak op kade LobroekdokEinde mei start de aanleg van een wandelpad op de kade van het Lobroekdok, evenwijdig met de Slachthuislaan. Het pad wordt bijna 1 kilometer lang. In november zou het klaar moeten zijn.
17/05 17u00  Bilbao klopt Formolo en Gallopin in pittige zevende Giro-ritDe Spanjaard Pello Bilbao? heeft vrijdag de lastige zevende etappe in de Giro gewonnen. De nummer zes van de Ronde van Italië van vorig jaar toonde zich in L’Aquila de sterkste van een kopgroep van twaalf renners waarin hij bergop de maat nam van Tony Gallopin en David Formolo. Varlerio Conti behoudt zijn roze trui.
17/05 17u00  Vriend leent Ferrari voor een ritje, maar dat gaat na enkele seconden foutHet werd een ritje van wel erg korte duur voor deze man. Hij kreeg van een vriend de kans om even zijn peperdure Ferrari te lenen, maar al na enkele seconden ging dat helemaal fout. Hij duwde stevig op het gaspedaal, begon plots van links naar rechts te slingeren… om uiteindelijk een ongeval te veroorzaken.
17/05 16u45  Thomas More bouwt eigen bidkapelDe campus Geel van hogeschool Thomas More heeft voortaan een eigen bidkapelletje, waarin studenten een kaarsje kunnen branden. Het werd ontworpen door Turnhoutse scholieren van het Heilig Graf.
17/05 16u15  Vlaams Belang wil hondenlosloopzone op domein De Merel: “Hondenweiden volstaan alleen voor chihuahua’s”De gemeente gaat onderzoeken of en waar er een hondenlosloopgebied kan komen. In Brecht zijn wel al enkele kleine hondenweides. Het voorstel van Vlaams Belang om hiervoor ruimte vrij te maken op domein De Merel werd niet gevolgd.
17/05 16u15  Spooroverweg Belgiëlaan gaat weekend toeSpoorinfrastructuurbeheerder Infrabel is volop bezig met werkzaamheden aan de spoorverbinding in de Kempen. In het weekend van 24 tot en met 27 mei schuift de werfzone naar het Herentalse grondgebied op. Die dagen nemen de spoorarbeiders de sporen vlakbij het station aan de overweg van de Belgiëlaan-Olympiadelaan onder handen. Dat betekent dat deze overweg vanaf vrijdag 24 mei om 22u tot maandag 27 mei om 6u volledig afgesloten blijft voor het verkeer. Dat moet omrijden via de Fraikinstraat en Nederrij, omdat de Hikstraat op dat moment evenmin te gebruiken valt, door een werf van Proximus op het kruispunt met de Belgiëlaan.
17/05 16u00  Wegdek N123 krijgt delen in groen asfaltHet Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start op maandag 20 mei met de vernieuwing van het wegdek op de N123 tussen Kasterlee en Retie. De aannemer legt ook drie proefvakken met asfalt met gerecycleerde materialen aan.
17/05 15u45  Ontbijten met 140 vrijwilligers140 van de 198 vrijwilligers gaven present in de feestzaal van het Strijboshof om er samen te genieten van een buffetontbijt dat de gemeente hen aanbood. “Dankzij het engagement van al deze mensen kunnen we zorgen voor een groot aanbod diensten, die anders voor een gemeente niet betaalbaar zijn”, aldus verantwoordelijk schepen Maarten De Bock.
17/05 15u45  Crescendo CVO start met omscholingen tot vrachtwagenchauffeurHet Centrum voor Volwassenenonderwijs (CVO) start vanaf september met een opleiding tot vrachtwagenchauffeur. De nood is groot, want de instroom compenseert de uitstroom niet. “Een avontuurlijk beroep”, zegt Stephanie Leys (32) die koos voor een carrière als vrachtwagenchauffeur.
17/05 15u45  Minister-president Bourgeois beschermt bunkers en loopgraven uit WO IMinister-president Geert Bourgeois (N-VA), ook bevoegd voor onroerend erfgoed, beschermt de bunkers en loopgraven van de Nordabschnitt-stelling bij het Mastenbos, net als een bunker uit de Eerste Wereldoorlog.
17/05 15u45  Kempense firma’s pakken Temsebrug helemaal in: “Opdracht ging gepaard met heel wat tijdsdruk”De firma TD-S of Tijdelijke Daken Stellingbouw uit Beerse heeft samen met AAS Stellingbouw uit Herentals een huzarenstukje uitgevoerd. In twaalf dagen tijd hebben arbeiders aan de oude Scheldebrug tussen Bornem en Temse tijdelijke daken, steigers en mobiele werkplaatsen aangebracht. 'Het gaat om een prestigieus project met veel tijdsdruk', zegt Wesley Heylen, zaakvoerder van TD-S.
17/05 15u45  Carrefour sluit zondag: Sint-Jozef wordt dorp zonder winkelInwoners van Sint-Jozef-Rijkevorsel kunnen dit weekend voor de laatste keer boodschappen doen in de Carrefour op de Meir. De winkelketen heeft beslist om de vestiging te sluiten omdat er ook nog een Carrefour-filiaal in Rijkevorsel-centrum is. Daarmee zit het kanaaldorp wel zonder winkel.
17/05 15u45  Quondam schenkt eigen gerstenat: “In de echte middeleeuwen was het bier niet te drinken”Bier en de middeleeuwen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en dat beseffen ze bij het middeleeuwse topevenement Quondam in Berlaar maar al te goed. Dit weekend kunnen de bezoekers voor het eerst Quondam-bier drinken. We gingen al eens proeven en er is goed nieuws: het lijkt niet op de brakke brouwsels die ze in de echte middeleeuwen soldaat maakten.
17/05 15u45  Vriend leent even Ferrari voor een ritje, maar dat gaat al na enkele seconden foutHet werd een ritje van wel erg korte duur voor deze man. Hij kreeg van een vriend de kans om even zijn peperdure Ferrari te lenen, maar al na enkele seconden ging dat helemaal fout. Hij duwde stevig op het gaspedaal, begon plots van links naar rechts te slingeren… om uiteindelijk een ongeval te veroorzaken.
17/05 15u45  Taylor Swift deelt vreemde douchegewoonte met fansDe Amerikaanse zangeres Taylor Swift heeft een vreemd doucheritueel. Dat zijn haar fans te weten gekomen tijdens een vragenronde met de ‘Bad Blood’-zangeres in The Ellen DeGeneres Show.
17/05 15u30  Qworzo wint songfestival voor scholenOp het Eurovisiesongfestival raakte België niet voorbij de halve finale, maar de leerlingen van het zesde leerjaar van basisschool Qworzo behaalden de overwinning in Schoolovision.
17/05 15u30  Dokterspraktijk in Deurne ontruimd na poederbriefIn een dokterspraktijk aan de Dascottelei in Deurne is vrijdag een brief met een wit poeder toegekomen. De wachtkamer van de dokter werd ontruimd en twee medewerkers van het secretariaat die de brief hadden aangeraakt, werden even apart gezet.
17/05 15u30  Met dit simpel trucje worden suède schoenen weer als nieuwSchoenen uit suède zijn delicaat om schoon te maken: water maakt vlekken vaak erger en speciale spuitbussen laten soms te wensen over. Maar de Schotse Kiera O’Hagan deelde een tijd geleden een tip op Twitter die naar eigen zeggen wél werkt.
17/05 15u15  Stad en klagers vinden na een jaar akkoord rond hervatting werken Gedempte ZuiderdokkenEr stijgt witte rook op vanop de Gedempte Zuiderdokken in Antwerpen. De stad kondigde zonet aan dat met de buurtbewoners die een procedure aanvingen een akkoord werd gesloten over de hervatting van de werken aan de ondergrondse parking.
17/05 15u15  Afficheoorlog in Edegemse tuinen na weken eindelijk beslecht na ingrijpen burgemeesterMet verschillende Edegemse kandidaten voor de Vlaamse en federale verkiezingen laait de verkiezingsstress in de gemeente hoog op. CD&V en N-VA probeerden elkaar de afgelopen weken in Edegem niet zozeer met inhoud de loef af te steken. In twee tuinen wordt een verbeten strijd uitgevochten rond… de plaatsing van aanplakborden.
17/05 15u00  Onze columniste blikt terug: “Waar was ik tijdens het meest dodelijke nieuwsfeit in mijn hele carrière?”Gekrijs wanneer je na een lange dag eindelijk een campari hebt uitgeschonken of een gevecht in je recent geordende inloopkast: een gezin kan hectisch zijn. Bij Anneke (44) uit Pulle is dat niet anders. Samen met haar man Phille (46) en zonen Ricky (12) en Vinnie (7) probeert ze er elke dag het beste van te maken.
17/05 14u45  N-VA en CD&V roken de vredespijp na wekenlange verkiezingskoorts rond… campagnebordenMet verschillende Edegemse kandidaten voor de Vlaamse en federale verkiezingen laait de verkiezingsstress in de gemeente hoog op. CD&V en N-VA probeerden elkaar de afgelopen weken in Edegem niet zozeer met inhoud de loef af te steken. In twee tuinen wordt een verbeten strijd uitgevochten rond… de plaatsing van aanplakborden.
17/05 14u45  Leerlingen ploggen berg afval bij elkaarRuim negen volle zakken en nog wat grotere spullen die niet in een afvalzak passen. Dat is het resultaat van de plog-actie van de leerlingen van de vier kOsh-campussen in het centrum van Herentals. “Gedurende een week werd er tijdens de lessen LO gelopen en zwerfvuil opgeraapt in het stadscentrum”, vertelt leerlinge Eva Houbrechts uit Lichtaart (Kasterlee). “Ik heb een paar keer gespijbeld voor het klimaat, maar vond dat ik meer moest doen. Ik stapte met dat idee naar de school en daar werd enthousiast gereageerd.” Dat enthousiasme is ook na de actie niet bekoeld. “Misschien moeten we er een jaarlijks terugkerend evenement van maken”, suggereert een van de leerkrachten. De stadsdiensten komen het opgeraapte afval opladen. (mph)
17/05 14u45  Gebouwen Janssen Pharmaceutica kleuren paarsDe gebouwen van Janssen Pharmaceutica in Beerse kleuren nog een heel weekend paars. Het farmaceutische bedrijf zet daarmee chronische darmziekten in de kijker.
17/05 14u45  Patisserie Manus maakt taart in de vorm van winkel Dries van NotenPatisserie Manus maakte voor de 61ste verjaardag van Dries van Noten een taart in de vorm van het Modepaleis, de kledingwinkel van de Antwerpse ontwerper aan het Modemuseum (MoMu) in de Nationalestraat in Antwerpen.
17/05 14u30  Andere architect zet restauratie van Sint-Gummaruskerk in 2021 verderEr is eindelijk een vonnis in een rechtszaak die er voor zorgde dat de restauratie van de Sint-Gummaruskerk in Lier vijf jaar lang stil lag. De stad gaat nu aan de slag met een andere architect en hoopt de restauratie in 2021 te hervatten.
17/05 14u30  Fietser en voetganger botsen: man (86) in levensgevaarBij een aanrijding tussen een fietser en een voetganger nabij het station van Berchem is donderdagnamiddag een man van 86 zwaargewond geraakt.
17/05 14u15  Meervoudig olympisch kampioene biathlon zet punt achter carrière op nauwelijks 25-jarige leeftijdDe Duitse biatlete Laura Dahlmeier heeft op 25-jarige leeftijd een punt achter haar carrière gezet. Dat maakte ze vrijdag bekend.
17/05 14u15  Op stap met Christine Van Broeckhoven: “Antwerpen is even brutaal als ik”Sneller dan verwacht kwam Christine Van Broeckhoven 66 jaar geleden ter wereld op de derde verdieping van een appartementsgebouw aan de Plantin en Moretuslei. De gulzigheid en daadkracht waarmee ze aan het leven begon, is dezelfde als waarmee ze al meer dan veertig jaar wetenschappelijk onderzoek doet. Het heeft van haar een autoriteit gemaakt op het vlak van alzheimer en andere vormen van dementie. De stad waar ze geboren werd, is ze altijd trouw gebleven. “De directheid van Antwerpen past bij mij.”
17/05 14u15  Parijs viert jarige EiffeltorenDe Eiffeltoren is 130 jaar. Woensdag was het de officiële ‘verjaardag’ van het wereldberoemde monument en dat vroeg om een feestje. Een spectaculaire lichtshow zette de reputatie van het Franse Parijs als lichtstad extra in de kijker.
17/05 14u15  Naakt, flauwe woordspelingen en ‘Game of thrones’: dit zijn de opmerkelijkste campagnevideo’sDe laatste rechte lijn richting 26 mei is ingezet. Over exact tien dagen trekken we weer naar de stembus. Meer dan ooit zetten politici in op campagnevideo’s die ze verspreiden op sociale media. Een bloemlezing.
17/05 14u00  Kringwinkel verkoopt voor het eerst trouwkledijZaterda kan u in de Kringwinkel aan de Sint-Jorispoort in Antwerpen op zoek naar tweedehands trouwkledij. Het is de eerste keer dat de Kringwinkel een speciale dag houdt voor trouwkledij. Want, ook het nieuwe trouwen is tweedehands.
17/05 13u45  Wereldberoemde Grumpy Cat overleden: 9 miljoen volgers in rouwDe wereldberoemde Grumpy Cat is overleden. De kat werd 7 jaar oud en overleed aan een urinewegeninfectie.
17/05 13u45  Airbnb laat je overnachten in de originele Spice Girl-busEr staat een nieuw adresje online bij boekingssite Airbnb. Fans van de meidengroep de Spice Girls kunnen een overnachting boeken in de originele tourbus van de vijf zangeressen, die een hoofdrol speelt in de ‘Spice World’-film uit 1997.
17/05 13u30  Bouw nieuwe Maritieme Campus Antwerpen op Blue Gate staat in de steigersOp het nieuw te ontwikkelen bedrijventerrein Blue Gate, ten zuiden van Antwerpen wordt gestart met de bouw van de nieuwe Maritieme Campus Antwerpen (MCA), een zenuwcentrum voor innovatieve projecten rond de brede maritieme industrie. Bedoeling is om op de site verschillende maritieme spelers, overheid en onderwijs samen te brengen op één locatie om antwoorden te vinden op de maritieme uitdagingen van morgen. Dat meldt de rederij Compagnie Maritime Belge (CMB) vrijdag.
17/05 13u30  Regenboogzebrapad kleurt Mechelse IJzerenleenHet kleurrijkste zebrapad van Mechelen, helemaal in regenboogkleuren, vind je sinds vrijdagmorgen op de IJzerenleen. Niet toevallig, want 17 mei is de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie.
17/05 13u30  Naakt, flauwe woordspelingen en “Game of thrones”: dit zijn de opmerkelijkste campagnevideo’sDe laatste rechte lijn richting 26 mei is ingezet. Over exact tien dagen trekken we weer naar de stembus. Meer dan ooit zetten politici in op campagnevideo’s die ze verspreiden op sociale media. Een bloemlezing.
17/05 13u00  De plakplekken van onze reporter: dertien soorten gin én het Rad van Fortuin in Het Witte HuisElke week stelt onze reporter Elien Van Wynsberghe een Antwerpse locatie voor waar het ’s nachts leuk blijven plakken is. Deze week: Het Witte Huis.
17/05 13u00  Onze bingetip. ‘The Border’: spanning en mysterie aan de grensU wilt eens proeven van het bijzondere aanbod van VTM’s eigen Netflix? Probeer dan beslist het zesdelige The Border eens, dat de migrantencrisis aan de Oekraïense grens met Polen omtovert tot een meeslepende, bevreemdende politieke thriller.
17/05 13u00  Preud’homme: “Club Brugge moet zondag zijn werk doen tegen Antwerp”Hoe kansen kunnen keren in het voetbal. Vooraf stond Antwerp ijzersterk op de derde plaats, met drie punten voorsprong op Standard, en had de Great Old alles in eigen handen. Standard moest rekenen op een misstap van Bölöni en co. En zo geschiedde. Nu is Antwerp afhankelijk van anderen. En die anderen zijn niet van plan om zondag op de slotspeeldag geschenken uit te delen. “We zullen onze sterkste ploeg opstellen tegen Antwerp en gaan voor de drie punten”, belooft Leko, coach van Club Brugge.
17/05 13u00  Honderd auto's minder in Oelegembaan tijdens StraatvinkenOp donderdag 16 mei vinkten voor de tweede keer zo'n 2.000 burgers in de provincie Antwerpen, het Waasland en Leuven aan hoeveel voetgangers, fietsers en andere voertuigen er van 17 tot 18 uur door hun straat passeerden. Wetenschappers gaan nu aan de slag met de telresultaten. Op 6 november worden de resultaten voorgesteld op het mobiliteitscongres van de Ringland Academie. Frans Sluyts telde in de Oelegembaan in Zandhoven 562 auto's en brommers, 52 bestelwagens, 15 vrachtwagens, 2 autobussen, 62 fietsers en 18 voetgangers. Dat zijn 100 auto's minder dan verleden jaar, maar wel meer fietsers. FrSl
17/05 12u30  Legendarische doelman Iker Casillas kondigt voetbalpensioen aan na hartaanvalIk Casillas, de 37-jarige keeper die als doelman van Spanje en Real Madrid alles won wat er in het voetbal te winnen valt, hangt zijn handschoenen aan de haak. Die aankondiging komt niet onverwacht nadat hij goed twee weken geleden een hartaanval had gekregen op training.
17/05 12u30  Labour blaast Brexitonderhandelingen met May opOppositiepartij Labour heeft vrijdag in een brief aan de Britse premier Theresa May gemeld dat de ‘limieten van het Brexitoverleg’ tussen zijn partij en de Conservatieven zijn bereikt. Partijleider Jeremy Corbyn ziet geen samenwerking met May mogelijk wegens de ‘instabiliteit van haar regering’.
17/05 12u15  COLUMN. Doel: DoelDe waterbushalte in Kallo heeft sinds deze week een nieuwe aanlegsteiger. Stevig en minder vatbaar voor de deining als de vorige, die dichter bij de Kallosluis lag. En nog net iets handiger voor de werknemers van de Katoennatie. Als je nu boven op de dijk komt, kijk je recht op de fameuze derwisj-Brabo van Wim Delvoye, die voor het hoofdkwartier van Fernand Huts staat.
17/05 12u15  Auto brandt volledig uit, twee rijstroken versperdVrijdagochtend om iets na zeven uur is een wagen volledig uitgebrand op de E17 richting Antwerpen. Daardoor waren twee van de drie rijstroken een tijdlang versperd ter hoogte van het parkeerterrein Kruibeke.
17/05 12u15  Actrice Amy Schumer doorprikt alle illusies: zo zijn de eerste dagen van het moederschapDe Amerikaanse actrice Amy Schumer (37) is op 5 mei mama geworden van haar eerste kindje: zoontje Gene. Omdat ze rond hetzelfde moment uitgerekend was als Meghan Markle, refereert ze vaak met de term ‘royal baby’ naar haar kind. Maar zo luxueus als de hertogin portretteert ze het moederschap niet. Op haar Instagram staan vooral heel herkenbare en échte beelden van die eerste dagen als mama...
17/05 12u00  Formule 1 wil een race in Afrika: "Marokko heeft interesse"Volgens Sean Bratches heeft Marokko proactief toenadering gezocht tot de Formule 1 voor de eventuele organisatie van een F1-race. De Formule 1 zelf staat niet weigerachtig tegenover het idee.
17/05 12u00  DISCUSSIE. Zit de Antwerpse haven met dit nieuwe dok op koers voor de toekomst?Er komt een nieuw dok op Linkeroever, en elders in de haven worden op verschillende plaatsen extra containerkades gebouwd. De Vlaamse regering keurt vandaag een plan voor havenuitbreiding goed en er komt een openbaar onderzoek bij de omliggende gemeenten. Is het bijkomende ‘boemerangdok’ aan Doel de broodnodige stap naar de toekomst voor de Antwerpse haven?
17/05 12u00  Positieve reacties op doorbraak in uitbreiding Antwerpse haven: “Dat dok hebben we meer dan ooit nodig”De Vlaamse regering keurt vandaag de uitbreiding van de Antwerpse haven goed, in de vorm van een ‘boemerangdok’, een soort appendix boven het Deurganckdok. Doel blijft zo gevrijwaard. Hoe reageren betrokkenen en belanghebbenden op de doorbraak?
17/05 11u45  Naomi Osaka geeft forfait in Rome, nummer 1 van de wereld sukkelt met blessureNaomi Osaka moet vrijdag forfait geven voor haar kwartfinale op het WTA Premiertoernooi in Rome (gravel/3.452.538 dollar). De Japanse nummer 1 van de wereld sukkelt met een blessure aan de rechterhand.
17/05 11u45  ANALYSE. Patrick Goots: "Geef Antwerp nog 15 procent kans op derde plaats”Patrick Goots, huisanalist van Gazet van Antwerpen, is nog niet bekomen van de dreun die Antwerp donderdagavond moest incasseren tegen Gent. “Ik was er echt niet goed van na de match. Wat een domper. Onvoorstelbaar.” Volgens hem wordt het nog moeilijk voor Antwerp om alsnog de derde plaats te grijpen. “Zelfs als Standard geen punten pakt op Genk, gaat Antwerp nog wel minstens een punt moeten pakken op Club Brugge en dat zie ik niet zo snel gebeuren.”
17/05 11u45  De voorbije tien jaar sliep deze Duitser drie jaar in Mechels kerkhotel: “Personeel is mijn tweede familie”De Duitser Andreas Kellersmann (58) is in het Mechelse kerkhotel Martin’s Patershof een vriend aan huis. In de tien jaar dat het luxehotel open is, heeft de man er in totaal al meer dan drie jaar geslapen.
17/05 11u45  Kempens concept steekt landsgrenzen over: “Verspilling wordt vermeden”De Kempense lunchketen The Foodmaker gaat voor de productie in Oevel (Westerlo) binnenkort op zoek naar tientallen nieuwe medewerkers. “De uitbreidingsplannen worden versneld doorgevoerd”, meldt ceo Lieven Vanlommel vanuit Parijs.
17/05 11u30  Waaghalzen doen zotte stunt en landen met parachute op meest onmogelijke plekSommige landschappen in het Amerikaanse Utah zijn het ideale speelterrein voor wie wat meer durft dan een ander. Met een pak woeste rotsformaties waar je fijn af kan springen bijvoorbeeld. Thomas Meador is zo iemand. Hij is 21, en samen met zijn vrienden William en Eric springt hij van een hoge berg, om te landen bovenop een smalle, maar erg hoge rots. Om daarna van daaruit nog een tweede sprong naar beneden te maken. Het is precisiewerk en het loopt goed af, maar op de beelden is te zien dat het toch niet veel scheelt of de jongens botsen op elkaar bij de landing, daar boven die smalle rots. In de rest van de video zie je nog andere halsbrekende toeren van het jonge trio.
17/05 11u30  Marc Wilmots verlaat Iran zonder handtekening te plaatsen, voorlopig is hij dus nog geen bondscoachMarc Wilmots leek op weg om bondscoach van Iran te worden, maar mogelijk komt er toch een kink in de kabel. De 50-jarige ex-international heeft het land verlaten zonder een contract te ondertekenen, zo bericht het Iraanse persagentschap Isna.
17/05 11u30  Auto brandt uit op pechstrook E17Op de E17 in Kruibeke, richting Antwerpen, waren vrijdagochtend door een brandend auto op de pechstrook twee rijstroken versperd.
17/05 11u15  Bartel Van Riet baat café Den Herberg uit: “Hier ben ik gewoon ‘den Bartel’"Daar waar Nete en Aa samenvloeien, stroomt er rijkelijk gerstenat uit de tap. Café Den Herberg in Grobbendonk is een authentieke kroeg met verborgen ver­halen. Maar dat is buiten de waard ­gerekend. Cafébaas Bartel Van Riet (36) ­serveert tussen pot en pint straffe toogpraat.
17/05 11u15  Vijver grotendeels leeggepompt om slib en afval te ruimen: vissen happen naar ademBegin deze week ontstond er heel wat commotie rond het leegpompen van de vijver achter Residentie Groenlaar. Buurtbewoners stelden vast dat heel wat vissen naar adem hapten. Inmiddels is het probleem opgelost.
17/05 11u15  Pamela Anderson staat voor het eerst op de cover van VogueDe Canadees-Amerikaans actrice Pamela Anderson prijkt op haar 51ste op de cover van Vogue. Het gaat om de Tsjechische versie van het modeblad. En hoewel ze binnenin in een zwembad poseert, doet ze dat niet in een rood Baywatch-badpak, maar in designerkleding van onder meer Saint Laurent en Chanel.
17/05 11u00  De Nekker haalt kwaliteitslabel voor duurzaamheid binnenHet provinciaal sport- en recreatiedomein De Nekker in Mechelen heeft een Blue Flag behaald. Dat is een internationaal kwaliteitslabel dat stranden, zwemvijvers en jachthavens kunnen behalen voor hun verdiensten op het vlak van duurzaamheid.
17/05 11u00  Auto brandt uit op pechstrook van E17Op de E17 in Kruibeke, richting Antwerpen, waren vrijdagochtend door een brandend auto op de pechstrook twee rijstroken versperd.
17/05 11u00  Architect van de Louvre-piramide overledenDe in China geboren architect I.M. Pei, die de glazen piramide van het Louvre in Parijs ontwierp, is op 102-jarige leeftijd overleden.
17/05 10u45  De tomeloze ambitie van Ian Thomas (22): “Als ik het nu slim aanpak, kan ik ver geraken in het leven”Een echte energiebom is hij, Ian Thomas. Nog maar 22, maar al jaren thuis in de showbusiness. Vanaf woensdag debuteert hij in de VTM-soap Familie. En hoewel hij opnieuw in Vlaanderen woont, blijft de Amerikaanse droom springlevend. “Ik wil geen saai leven leiden, ik wil iets achterlaten. Dat mensen na mijn dood kunnen terugblikken op wat ik gerealiseerd heb.”
17/05 10u45  Australische rugbyer krijgt ontslag na homofobe berichten: “Mijn plicht om het woord van God te verspreiden”De Australische rugbyer Israel Folau heeft zijn homofobe uitlatingen moeten bekopen met ontslag. Een onafhankelijke commissie besloot na een hoorzitting dat de Australische rugbybond het miljoenencontract van Folau mag ontbinden. De international van de ‘Wallabies’ was bij de bond tot 2022 verzekerd van een salaris van omgerekend zo’n 2,5 miljoen euro.
17/05 10u45  Antwerpse bedrijven gaan in najaar op missie naar EthiopiëBedrijven als Ontex, H&M, Decathlon, Boortmalt en Philips doen al zaken in Ethiopië. Met een exploratiemissie wil Voka - KvK Mechelen-Kempen Antwerpse bedrijven met deze snel groeiende economie laten kennismaken. De missie onder leiding van gouverneur Cathy Berx staat gepland in het najaar.
17/05 10u45  Mehdi Nemmouche overgeleverd aan FrankrijkMehdi Nemmouche is in de nacht van donderdag op vrijdag overgeleverd aan Frankrijk. Dat meldt La Dernière Heure en het nieuws wordt bevestigd door zijn advocaat, meester Sébastien Courtoy.
17/05 10u30  Boris Devis opent Everyday Gallery op Nieuw Zuid: “Pure schoonheid wordt minder belangrijk”‘Everyday’ heet de galerie die Boris Devis vandaag op het Nieuw Zuid opent. De designspecialist, die naam verwierf met internetverkoop en als tv-vedette in Stukken van Mensen, wil er jaarlijks tien exposities maken.
17/05 10u15  Bart De Pauw krijgt geen inzage in klachten over vermeend grensoverschrijdend gedragTelevisiemaker Bart De Pauw mag de meldingen over vermeend grensoverschrijdend gedrag aan de preventieadviseur van de VRT niet inkijken.
17/05 09u45  Alle migranten vertrokken uit het NoordstationDe migranten die al maanden verblijven in Brussel-Noord zijn vertrokken. Het Burgerplatform, het Rode Kruis en Samusocial hebben de krachten gebundeld om samen 140 tijdelijke opvangplaatsen vrij te maken. Op initiatief van minister De Block werd hierover dagenlang overlegd.
17/05 09u45  Golden State wint ook tweede finaleduel in Western ConferenceRegerend NBA-kampioen Golden State heeft een 2-0 voorsprong genomen tegen Portland in de finale van de Western Conference. De Warriors wonnen donderdagavond met 114-111 van de Trail Blazers.
17/05 09u45  Open Vld’er krijgt steun van White Walker uit ‘Game of Thrones’Open Vld’er Kenneth Taylor, burgemeester van het Oost-Vlaamse Wichelen, haalt alles uit de kast om straks in het Vlaams Parlement te mogen zetelen. Hij staat voor dat zitje als vierde kandidaat voor zijn partij in Oost-Vlaanderen. Dus roept hij de steun in van Brits acteur Ross Mullan, onder Game of Thrones-fans beter bekend als een White Walker. Die rol van een ijszombie vertolkte Mullan in het tweede tot en met vierde seizoen. In een filmpje zegt de acteur begrepen te hebben dat zondag 26 mei een belangrijke dag is voor Taylor “want jij gaat voor de troon van Vlaanderen voor VLD”.
17/05 09u00  Vrachtwagen met 150 varkens crasht op staart van file: chauffeur zwaargewondEr was deze ochtend verkeershinder op de E34 richting Nederland. Een vrachtwagen was in Postel (Mol) ingereden op de staart van een file. Ondertussen verloopt het verkeer weer vlot.
17/05 09u00  Mbaye Leye zet punt achter carrière: spits voetbalde voor zes (!) Belgische clubsMbaye Leye (36) bergt zijn voetbalschoenen op. Dat maakte de Senegalese aanvaller vrijdag bekend in een bericht op Twitter.
17/05 08u15  Open VLD’er krijgt steun van White Walker uit Game of ThronesOpen VLD’er Kenneth Taylor, burgemeester van Wichelen, haalt alles uit de kast om straks in het Vlaams Parlement te mogen zetelen. Hij staat voor dat zitje als vierde kandidaat voor zijn partij in Oost-Vlaanderen. Dus roept hij de steun in van Brits acteur Ross Mullan, onder Game of Thrones-fans beter bekend als een White Walker. Die rol van een ijszombie vertolkte Mullan in het tweede tot en met vierde seizoen. In een filmpje zegt de acteur begrepen te hebben dat zondag 26 mei een belangrijke dag is voor Taylor “want jij gaat voor de troon van Vlaanderen voor VLD”.
17/05 08u15  Uitstoot in Brussel fel verminderd door lage-emissiezoneDe op 1 januari vorig jaar ingevoerde Brusselse lage-emissiezone (LEZ) heeft al positieve effecten voor de luchtkwaliteit in het hoofdstedelijk gewest. Dat blijkt uit een evaluatierapport van Leefmilieu Brussel waarover L’Echo vrijdag bericht. Tussen juni en december vorig jaar was de uitstoot van stikstofoxide en fijnstof van dezelfde grootteorde als in heel 2017. Sinds begin 2018 mogen de meest vervuilende diesels Brussel niet meer binnen, sinds begin dit jaar geldt dit ook voor dieselvoertuigen van euronorm 2 en benzine-auto’s zonder euronorm en met euronorm 1.
17/05 08u15  Vlaamse elektriciteitsfactuur 17 keer harder gestegen dan in onze buurlandenDe elektriciteitsfactuur in Vlaanderen is in de afgelopen vier jaar 33 procent duurder geworden. Dat is zeventien keer meer dan in onze buurlanden, zo blijkt uit onderzoek van VRT NWS.
17/05 08u00  Amazon neemt belang in DeliverooDe Amerikaanse webwinkelgigant Amazon heeft een belang genomen in het Britse maaltijdbestelbedrijf Deliveroo. Dat bevestigde Amazon na berichtgeving door het Britse Sky News. De deal is onderdeel van een investeringsronde van Deliveroo waarbij in totaal 575 miljoen dollar is opgehaald bij verschillende geldschieters.
17/05 08u00  Geen vier op een rij voor Deceuninck - Quick Step: Garcia Cortina verbrodt het feestjeDe Spanjaard Ivan Garcia Cortina heeft de vijfde etappe in de Ronde van Californië gewonnen. De 23-jarige renner van Bahrain-Merida soleerde naar zijn eerste profzege, de Amerikaan Tejay van Garderen blijft leider.
17/05 07u45  Studenten UA presenteren nieuwste versie zonnebootEen boot op zonne-energie die elk jaar verbeterd wordt, oftewel het ‘vlaggenschip’ van de faculteit toegepaste ingenieurswetenschappen van de Universiteit Antwerpen.
17/05 07u00  Braziliaanse milieuactivist Raoni spreekt jongeren toe op klimaatmarsDe 18de klimaatmars van Youth for Climate krijgt op vrijdag 17 mei het bezoek van de indianenchef Raoni Metuktire. De Braziliaanse milieuactivist zal de jongeren toespreken voor ze beginnen aan hun mars voor een betere toekomst. De start van de wandeling is ditmaal aan Brussel-Centraal.
17/05 06u15  Vlaanderen heeft geld veil voor mosselhengst D'n BruinenGeert Bourgeois kent een subsidie van 54.614 euro toe voor de restauratie van mosselhengst D'n Bruinen. Het schip werd origineel gebruikt voor het transporteren van mosselen en wordt nu gebruikt voor onder andere demonstratievaarten en zeiltraining.
17/05 05u15  WK Snorren en Baarden in Antwerpen: “We hebben zelfs een categorie voor vrouwen”Voor de allereerste keer in de geschiedenis van België landt dit weekend het veertiende wereldkampioenschap Snorren en Baarden in ons land. De Snorrenclub Antwerpen verwacht 350 deelnemers, zélfs vrouwen! We voelen het al kriebelen.
17/05 05u15  Auto laten wassen of yoga-instructeur regelen via app: ‘virtuele manager’ in nieuwe woontoren RegattawijkEen applicatie die toelaat om de klusjesdienst te reserveren of samen een evenement te organiseren. Dat is het nieuwste snufje dat bewoners van Upperleft te wachten staat. De bouw van de 186 luxueuze appartementen in de Regattawijk start vandaag.
17/05 05u15  Uitbreiding van de haven is niet alleen afhankelijk van een extra dok, maar ook van een modern spoorwegnetwerkHet Vlaams Parlement keurt vandaag de uitbreiding van de Antwerpse haven goed. Na vele jaren van discussies over de aanleg van een enorm Saeftinghedok onder meer op de plek waar nu het dorp Doel probeert te overleven, is de kogel eindelijk door de kerk. Een deel van de uitbreiding zal binnen de haven gebeuren en er komt op Linkeroever een dok bij, maar dan veel bescheidener dan het Saeftinghedok. Er wordt ook naar een andere naam gezocht.
17/05 05u15  150 Vlamingen naar Duitse rechtbank voor bedrog met ‘schrootimmo’De Vlaming investeert steeds vaker in Duits vastgoed (zie Gazet van Antwerpen, maandag). Alleen kan het risico heel groot zijn: zo’n 150 Vlamingen hebben in Noordrijn-Westfalen een rechtszaak aangespannen tegen projectontwikkelaar Creadomus en eisen samen ruim 10 miljoen euro. Hun investering blijkt niks waard te zijn.
17/05 05u15  Groen wil flexijobs afschaffen, “maar niet meteen”Weg met de flexijobs, liet Groen-voorzitter Meyrem Almaci vorige maand noteren. Maar niet meteen, nuanceerde kopstuk Wouter Van Besien gisteren op een bijeenkomst van Horeca Vlaanderen. De andere partijen willen het systeem behouden of zelfs uitbreiden.
17/05 05u15  Doel is voorlopig geredHet dorp Doel zal na deze havenuitbreiding blijven bestaan. Maar critici zeggen dat bewoning in Doel zeer moeilijk wordt, omdat het nieuwe ‘boemerangdok’ tot tegen het dorp zal komen. Bovendien is de uitbreiding van de haven een plan om de groei tot 2030 op te vangen. Als de haven nadien nog verder groeit, dringt een nieuwe uitbreiding zich misschien op, waardoor het dorp Doel in die verdere toekomst misschien wél zal verdwijnen.
17/05 05u15  Containercapaciteit Antwerpse haven met helft uitgebreidDe Vlaamse regering keurt vandaag de uitbreiding van de Antwerpse haven goed. De capaciteit van de haven wordt daardoor tegen 2026 bijna 50% groter. Het dorp Doel wordt voorlopig gespaard. De uitbreiding kost de overheid zo’n 1,5 miljard euro.
17/05 05u15  Kleuter rijdt met peperdure Mercedes: vader apetrots, maar krijgt bakken kritiekEen vijfjarige peuter werd onlangs door zijn vader gefilmd terwijl hij een ritje deed in een splinternieuwe, peperdure Mercedes. De vader - volgens lokale Roemeense media een beruchte misdadiger - is apetrots op de jongen die in zijn voetsporen treedt, maar krijgt bakken kritiek op sociale media omdat hij een minderjarige laat rijden. De beelden zijn intussen offline gehaald, maar worden nog steeds massaal gedeeld.
17/05 05u15  Fietsen en netwerken voor de Antwerp StreetboysEen honderdtal bedrijfsleiders, medewerkers en zelfstandigen kruipt op dinsdag 21 mei op de fiets voor het goede doel. Ze doen dit tijdens de derde editie van Business & Bikes dat netwerken en bewegen samenbrengt.
17/05 05u15  Auto laten wassen of yoga-instructeur regelen via app: ‘virtuele manager’ in nieuwe woontoren RegattawijkEen applicatie die toelaat om de klusjesdienst te reserveren of samen een evenement te organiseren. Dat is het nieuwste snufje dat bewoners van Upperleft te wachten staat. De bouw van de 186 luxueuze appartementen in de Regattawijk start vandaag.
17/05 05u15  Fietsen tegen kinderarmoedeEuropees lijsttrekker Kathleen Van Brempt en Turnhouts schepen van Jeugd Hannes Anaf, beide van sp.a, vroegen donderdag met een ludieke fietstocht aandacht voor gelijke kansen voor kinderen. Turnhout mocht vijf jaar geleden als eerste het label van ‘kindvriendelijke stad’ in ontvangst nemen. “Iets om trots op te zijn”, aldus schepen Anaf. “Maar er zijn ook problemen die je als stad niet alleen het hoofd kunt bieden. Daarom heeft onze partij in het Europees parlement sterk ingezet op een kindgarantie op onder meer gratis gezondheidszorg, onderwijs en betaalbare gezonde voeding.”
17/05 05u15  Jo Valgaeren overledenVoormalig schepen en ex-N-VA-bestuurslid in Mol Jo Valgaeren is woensdag op 86-jarige leeftijd. Jo Valgaeren was een Volksunieman van het eerste uur. “Bij de splitsing van de Volksunie koos Jo resoluut voor de oprichting van N-VA Mol. Hij was een overtuigde Vlaming, dacht altijd goed na met de blik vooruit en kon iedereen inspireren. Ook was hij nog lange tijd bestuurslid geweest van de Molse N-VA-afdeling”, zegt N-VA-schepen Mia Belmans. Jo Valgaeren was ook twee legislaturen schepen in Mol. Tussen 1970 en 1976 was hij bevoegd voor Onderwijs, Cultuur en Volksgezondheid. De daaropvolgende legislatuur was hij tot en met 1982 schepen van Financiën, Verkeer en Volksgezondheid. Ook stond hij aan de wieg van het Jakob Smitsmuseum. Beroepsmatig was hij geneesheer-anisthesist. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag 24 mei om 10u plaats in de Sint-Pieter en Pauwelkerk van Mol-centrum. Donderdagavond 23 mei van 18.30 tot 19u is er nog een begroetingsmoment in het funerarium Ann Schillebeeckx in Mol.
17/05 05u15  Wandelvoetbal op verkiezingszondag: ploegen gezocht voor tornooiOp zondag 26 mei vindt het eerste wandelvoetbaltornooi plaats op de terreinen van VVH Lippelo. Ploegen kunnen zich nog steeds inschrijven.
17/05 05u15  Inside-Out-Run door gebouwen psychiatrieZo’n vijfhonderd sportievelingen namen woensdag deel aan de Inside-Out-Run, een soort urban trail door de gebouwen en tuin van het psychiatrisch centrum Bethanië in Zoersel om het taboe op geestelijke gezondheidszorg te doorbreken.
17/05 03u15  “Familiebedrijf is niet de beste werkplek”: lager loon, minder opleidingen, meer vrijwillig vertrekFamiliebedrijven betalen minder en investeren minder in hun werkvolk dan andere firma’s, blijkt uit onderzoek van professor Jeroen Neckebrouck (IESE). “Maar er is meer dan alleen het loon om je gelukkig te maken”, zegt ondernemer Wouter Torfs.
17/05 03u15  Als koning DNA blijft weigeren, kost hem dat 912.500 euroKoning Albert moet een DNA-staal laten afnemen. Elke dag dat hij dat weigert, moet hij 5.000 euro betalen, heeft het Brusselse hof van beroep beslist. Delphine Boël wil via het DNA bewijzen dat Albert haar vader is. Allicht zal de vorst zich niet plooien naar het gerecht. Maar wat dan? Beslag leggen op de koninklijke goederen?
17/05 03u15  Zware kritiek op topman van Skeyes na zoveelste storing luchtverkeer: “Hij is zelfingenomen en narcistisch”Alweer veel hinder voor de vliegtuigpassagiers in Zaventem en Charleroi gisteren. De oorzaak: kinderachtig gekibbel tussen de luchtverkeersleiders en de directie van Skeyes. Luchthavens, luchtvaartmaatschappijen, ministers en passagiers zijn het beu. “Met CEO Johan Decuyper zien we het niet meer lukken”, zeggen de luchtverkeersleiders. “Er zijn te veel leugens verspreid.”
17/05 03u15  K3 danst in de Ardennen voor GigiJij bent mijn Gigi, zo heet de nieuwste single van K3. Een toekomstige zomerhit, hopen ze, die ook vraagt om een zomers decor. En dus kozen ze voor de bijhorende clip voor een stukje Provence in eigen land.
17/05 03u15  Populaire Felix Jamaels (17) kiest voor de universiteit: “Mijn oma’s gaan me missen op televisie”Hij hakte de knoop al in februari door, maar het was acteur Jef De Smedt die het nieuws wereldkundig maakte: Felix Jamaels (17) gaat weg bij Familie. Felix’ personage Jelle Van den Bossche was populair, maar de acteur gaat resoluut voor zijn studies burgerlijk ingenieur.
17/05 03u15  Voor Thomas De Gendt begint de Giro pas vandaag: zo zit zijn plan op de bergtrui in elkaarGisteren dertien vrijbuiters in de aanval, maar niet Thomas De Gendt. Al twintig renners met bergpunten achter hun naam, maar niet Thomas De Gendt. Toch hoeft u zich de minste zorgen te maken over de 32-jarige rasaanvaller en bergtruiverzamelaar van Lotto-Soudal. Vandaag – of mogelijk zelfs pas volgende week – toont hij zich een eerste keer: “Anders zit ik op de eerste rustdag al op mijn gat.”
17/05 03u15  Sportief verantwoordelijke Waasland-Beveren: “Enkele spelers zitten met een transfer in hun hoofd”Waasland-Beveren sluit vanavond het seizoen af met een verplaatsing naar Moeskroen. Sportief verantwoordelijke Danny De Maesschalck blikt terug op Play-off 2 en kijkt al voorzichtig vooruit naar het volgende seizoen.
17/05 03u15  “Studie wijst uit dat er tot 2035 geen extra huizen nodig zijn”Het stadsbestuur wil verder werken aan een kwalitatief masterplan voor Stationsomgeving-Noord. Daarbij zal in de toekomst ook de aangrenzende Kloosterlandwijk betrokken worden.
17/05 03u15  Fotografe Ann Coppens stelt ‘Leven Voor De Lens’ voorBeroepsfotografe Ann Coppens heeft samen met auteur Patrick Dieleman het boek Leven Voor De Lens uitgebracht. Tegelijk loopt er in de Nonnemanshoeve een expo van haar werken.
17/05 03u15  Bazart treedt op op CrammerockBazart komt op vrijdag 6 september naar Crammerock. Daarmee is, naast The Vaccines, Black Box Revelation en Goose een vierde grote naam bekend. Bazart, onder meer bekend van de hit Goud, stond eerder al op Crammerock. De online voorverkoop voor het muziekfestival begint op zaterdag 25 mei om 14u.
17/05 02u30  Belgische voetbalbond laat omstreden Bayat en Veljkovic opnieuw registreren, maar kan het daar wel iets aan doen?De verguisde makelaars Mogi Bayat en Dejan Veljkovic, beiden betrokken bij ‘Operatie Propere Handen’, hebben zich probleemloos opnieuw kunnen registreren als tussenpersoon bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Dat blijkt uit een woensdag gepubliceerde lijst van erkende makelaars in België.
17/05 02u15  Persoonlijkheid, overgave en intelligentie: een portret van kampioenenmaker Philippe ClementDe afgelopen zeventien maanden drukte Philippe Clement (45) zo zijn stempel op KRC Genk dat de club voor het eerst sinds 2011 nog eens kampioen is. En dat terwijl veel waarnemers de 45-jarige Antwerpenaar een voetballeven in de schaduw voorspelden. Met behulp van een jeugdvriend, een vroege ploegmaat en twee ex-trainers schetsen we een portret over het heldenleven van een anti-held. Van een Fristi op het Kiel tot Belgisch kampioen in zijn tweede jaar als hoofdcoach. Wie had dat gedacht? Hijzelf.
17/05 00u15  Hulde voor Racing Genk, de sympathieke kampioen: “Het beste voetbal, de beste spelers en de beste technische bazen”KRC Genk is kampioen. Voor de vierde keer. Na een scenario dat niemand verwachtte. Club Brugge verloor tegen tien Standard-spelers, waardoor KRC Genk aan dat puntje tegen Anderlecht genoeg had om de oppergaai te grijpen. Onwaarschijnlijk. Maar wie gunt het de Limburgers niet? Zelfs in Brugge klinkt het: “Als wij het niet zijn, dan maar Genk.” De kersverse kampioen won zijn sympathie met proper, verzorgd voetbal waarbij het talent optimaal werd uitgespeeld. Genk kreeg zelfs applaus van het Anderlecht-publiek. Hoe groot kan het respect zijn?
17/05 00u00  Nederland maakt favorietenrol waar in tweede halve finale SongfestivalApplaus. Hopen applaus, nog voor de eerste noot was ingezet. De Nederlander Duncan Laurence (25) begon in een favorietenrol – ook bij de bookmakers – aan de tweede halve finale van het Songfestival en overtuigde met een sterke versie van het zelfgeschreven Arcade. Het gevolg: nog veel meer applaus en een enkeltje richting de finale, zaterdag in het Israëlische Tel Aviv. De ontlading stond na afloop van z’n gezicht te lezen. Wie naar de uitzending heeft gekeken, heeft met hem vermoedelijk de uiteindelijke winnaar van dit jaar aan het werk gezien.
16/05 23u45  Roger en Laura toch weer een koppel na Temptation Island“Als ik naar Laura kijk, zie ik toekomst en dat gevoel is sterker dan eender wat dan ook”, zo maakte Roger donderdag op Instagram aan de wereld bekend dat hij en Laura na Temptation Island opnieuw een koppel vormen. Het programma is nog niet gedaan, maar de twee deelnemers kunnen niet langer wachten om hun geluk van de daken te schreeuwen.
16/05 23u45  REACTIES. “Gefaald als ploeg” & “Het scenario dat we absoluut wilden vermijden”“Zuur”, “pijnlijk”, “shit”… Veel positiefs kwam er niet uit nadat Antwerp in het absolute slot nog onderuit ging tegen AA Gent. Een greep uit de reacties.
16/05 23u15  COMMENTAAR. Nagelbijten voor al wie een rood-wit hart heeftHet zag er nochtans goed uit voor Antwerp, tot enkele minuten voor rust. De Great Old stond in een kolkende Bosuil 1-0 voor tegen een Gent dat leek te snakken naar het einde van de competitie. En in Luik stond een scoreloos gelijkspel op het bord én moest Standard al na een half uur met tien verder tegen Club Brugge. Niets leek een feestavond in de weg te kunnen staan, de derde plaats en een zeker Europees ticket leken ‘in de sacoche’.
16/05 23u15  De spelersbeoordelingen na Antwerp - Gent: één grote uitblinker, maar vooral grote teleurstellingWat. Een. Domper… Antwerp had dé kans om zich te verzekeren van de derde plaats, en het zag er zelfs even héél goed uit, maar de laatste thuismatch op de Bosuil ging uiteindelijk met 1-2 verloren tegen AA Gent. Door de stunt van Standard hebben ze het lot bovendien niet meer in eigen handen. Hier zijn de spelersbeoordelingen van de Great Old.
16/05 23u00  KRC Genk kampioen! Limburgers spelen gelijk in Anderlecht, maar profiteren van verlies Club BruggeRacing Genk is kampioen. Laszlo Bölöni wist het al bijna drie maanden, beweerde hij al, de laatste weken was er in de hele voetbalwereld nog maar weinig twijfel en Clubcoach Ivan Leko rekende alleen nog maar op een mirakel. Neen dus. Genk pakte met veel allure zijn vierde titel op Anderlecht. Een gelijkspel (1-1) volstond, want Club Brugge struikelde in Luik (2-0) . Kroniek van een aangekondigde titel. Van minuut tot minuut: de nationale feestdag van Genk. Want nu al een beker en twéé titels op 16 mei.
16/05 23u00  Brugse tranen in Luik: Club Brugge verspeelt titel tegen tienkoppig StandardGeen nieuwe titel voor Club Brugge. Racing Genk kon niet winnen op het veld van Anderlecht (1-1), maar blauw-zwart ging zelf onderuit op het veld van Standard. De Rouches speelden lang met tien man maar sleepten na een bitsige strijd een 2-0-zege uit de brand. Een gouden zaak voor de Luikenaars aangezien Antwerp verloor van AA Gent (1-2).
16/05 22u45  Antwerp heeft lot voor plek drie niet meer in eigen handen na verlies tegen AA GentDe kampioen is bekend, maar wie derde wordt nog niet. Antwerp ging ten onder tegen AA Gent, terwijl Standard wél won van Club Brugge. Met nog één speeldag te gaan wippen de Rouches over The Great Old, dat zijn lot niet meer in eigen handen heeft.
16/05 22u30  Antwerp is nog niet zeker van derde plaats na ultieme domper in allerlaatste minuutDe vierde plaats is zeker binnen, nu nog de derde plaats... En vanavond kan het al zover zijn. Als Antwerp tegen Gent beter doet dan Standard tegen Club Brugge, dan kan het Europese feestje helemaal losbarsten. Zal het de Great Old lukken? Volg alle actie hier LIVE vanaf 20u30!
16/05 22u15  2.600 deelnemers aan het Straatvinken: “Aha, meer fietsers en voetgangers dit jaar!”Voor de tweede keer was het zover. Talloze vrijwilligers trokken donderdag tussen 17 en 18u in de provincie Antwerpen, het Waasland en in Leuven de straat op om te gaan ‘straatvinken’: tellen hoe iedereen zich verplaatst. Fietsers en voetgangers lijken (licht) terrein te winnen.
16/05 22u00  Nieuwe coworkingspace op het Zuid bevordert de productiviteit met hangmatten, schommelstoelen en zenruimteNa eind 2016 onder de naam StartBloc te zijn gestart op de Meirbrug, groeide de coworkingspace van Bart Bencivenni (24) en zijn vrienden snel. Met een conceptverandering en een nieuwe naam opende Humgy daarom gisteren een tweede locatie op de IJzerenpoortkaai.
16/05 22u00  COLUMN. OlifantentrapWeet jij het nog? Waar je was toen Kai-Mook geboren werd? Ik wel, ik dacht dat het midden in de nacht was op zondagochtend, maar blijkbaar was het toch al 8.40u. Ik lag alleszins nog in mijn bed, met mijn computer naast me, want als reporter kon ik het niet maken om de geboorte van die eerste olifant op Belgisch grondgebied te missen. Dacht ik toch. Vrijdagavond kwam de boodschap dat de bevalling was begonnen. Binnen de 48 uur zou het kleintje geboren worden. Een heel weekend heeft de computer aangestaan. Voortdurend de pagina vernieuwend, want anders was je je plaats kwijt en werd je uit de livestream gekegeld. Zelfs ’s nachts bleef dat ding draaien. “Of er iets te zien was?”, vroeg mijn vriend dan. “Nee niets”, was steevast het antwoord. Tot dan ’s ochtends om 8.40u. Ik was doodmoe na twee nachten constant het scherm in het oog te houden, maar dit was waarop ik zat te wachten: Plots lag daar een klein bolletje in de zandstal. Luid getoeter van de andere dieren verraadde sneller dat het kleintje er was dan het beeld en dan was het bang afwachten. Leeft het? Het lijkt niet te bewegen. Of toch? Jawel, het leeft. Die andere megadikhuiden draaien met veel lawaai rond het prutske alsof het een indianendans was. Grote zus May Tagu deelt nog even een venijnige trap uit. En een olifantenschop, daar zit je zelfs al honderd kilogram zware baby niet op te wachten, denk ik. Maar blijkbaar kan zo’n ukkie daar wel tegen. Na twintig minuten klefferde dat kleine ding recht. Heel wankel, maar het stond. Geweldig toch!
16/05 22u00  LIVE. Antwerp is op zoek naar winning goal voor derde plaats, maar nog steeds 1-1De vierde plaats is zeker binnen, nu nog de derde plaats... En vanavond kan het al zover zijn. Als Antwerp tegen Gent beter doet dan Standard tegen Club Brugge, dan kan het Europese feestje helemaal losbarsten. Zal het de Great Old lukken? Volg alle actie hier LIVE vanaf 20u30!
16/05 22u00  Wereldkampioenschap Snorren en Baarden in Antwerpen: “We hebben zelfs een categorie voor vrouwen”Voor de allereerste keer in de geschiedenis van België landt dit weekend het veertiende wereldkampioenschap Snorren en Baarden in ons land. De Snorrenclub Antwerpen verwacht 350 deelnemers, zélfs vrouwen! We voelen het al kriebelen.
16/05 21u30  LIVE. Antwerp krijgt koude douche op slag van rust: David scoort 1-1De vierde plaats is zeker binnen, nu nog de derde plaats... En vanavond kan het al zover zijn. Als Antwerp tegen Gent beter doet dan Standard tegen Club Brugge, dan kan het Europese feestje helemaal losbarsten. Zal het de Great Old lukken? Volg alle actie hier LIVE vanaf 20u30!
16/05 21u30  156.000 euro voor restauratie historisch zeiljacht WilliwawDe Williwaw, een als erfgoed beschermd zeiljacht, krijgt een premie van ruim 156.000 euro voor de restauratie, onder meer om roest tegen te gaan. Het schip zal worden klaargestoomd voor het evenement Water-rAnt in september. Tegen 2020 moet de restauratie helemaal operationeel zijn, met het oog op de Tall Ships Races.
16/05 21u15  Hertendreef, Morellaan en Winkelhaakdreef krijgen betere aansluiting op WitgoorsebaanDe Hertendreef, Morellaan en Winkelhaakdreef, gelegen in een woonzone met bosrijk karakter, krijgen een betere verbinding met de Witgoorsbaan. De werken nemen twee weken in beslag.
16/05 21u15  Vader van ontvoerde Rubi (5): “Nieuwe banners om politiek wakker te schudden”Gert Broeckx uit Boechout, de vader van het ontvoerde meisje Rubi (5), heeft nieuwe banners geplaatst. “Ik ben zwaar ontgoocheld in de laksheid van de Belgische instanties en de corruptie in Peru.”
16/05 21u15  LIVE. De Bosuil mag juichen! Mbokani geen buitenspel, Bronn werkt in eigen doel: 1-0De vierde plaats is zeker binnen, nu nog de derde plaats... En vanavond kan het al zover zijn. Als Antwerp tegen Gent beter doet dan Standard tegen Club Brugge, dan kan het Europese feestje helemaal losbarsten. Zal het de Great Old lukken? Volg alle actie hier LIVE vanaf 20u30!
16/05 21u15  Afgebrande discotheek in Stadspark maakt comeback als Grand Café Capital“Op 29 mei gaan we open”, zegt uitbater Anthony Van Isacker (44). De voormalige discotheek in het Stadspark is na de brand opent als gezinsvriendelijk café. In de kelder gaan terug feestjes door, het eerste al op 9 juni.
16/05 21u00  “Hoog tijd dat dit dossier landde”Heel wat buurtbewoners kwamen donderdag op een infomarkt de plannen inkijken aangaande het vliegveld van Oostmalle. Velen wilden weten of de herbestemming tot natuurgebied een impact op hun woning zal hebben.
16/05 21u00  Belgische voetbalbond laat omstreden Bayat en Veljkovic opnieuw registreren, maar kan het daar wel iets daan doen?De verguisde makelaars Mogi Bayat en Dejan Veljkovic, beiden betrokken bij ‘Operatie Propere Handen’, hebben zich probleemloos opnieuw kunnen registreren als tussenpersoon bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Dat blijkt uit een woensdag gepubliceerde lijst van erkende makelaars in België.
16/05 21u00  RECHTBANK: “Mijn hond sprong op mijn arm, daarom ben ik gebotst”Johan C. uit Beringen moest zich voor de rechter in Turnhout verantwoorden voor een ongeval in Hoogstraten waarbij hij met zijn auto twee fietsers had geraakt en verwond. De man kreeg van de politierechter een boete van 1.100 euro en een rijverbod van 45 dagen, waarvan 31 met uitstel. De man tekende tegen dat vonnis beroep aan. Hij had een bijzondere uitleg. “Zijn hond zat naast hem op de passagierszetel. Op het moment dat hij de fietsers passeerde, sprong de hond op zijn rechterarm waardoor het stuur naar rechts snokte”, pleitte zijn raadsman, meester Joost Verheyen. “Na het ongeval is hij onmiddellijk gestopt om te helpen.” De advocaat vroeg het rijverbod te beperken tot acht dagen.”Er hadden doden kunnen vallen”, meende openbare aanklager Werner Verhulst. Vonnis op 20 juni.
16/05 21u00  Duizendtal Antwerpfans op ‘Europees feestje’ voor laatste thuiswedstrijdOp 19 juli zal het exact 22 jaar geleden zijn dat Antwerp FC nog eens een Europese wedstrijd speelde. Nu de Great Old op koers zit voor een nieuwe Europees avontuur, wat de 16de Europese campagne sinds het ontstaan zou betekenen, is het tijd voor een feestje, vonden de rood-witte fans.
16/05 20u45  Primeur: spotters van politie mogen aftrap geven op BosuilDe ene keer een sponsor, dan weer een legendarische ex-speler, maar een politieagent? Voor het eerst in de lange geschiedenis van Antwerp FC mochten twee agenten de aftrap geven van de thuiswedstrijd tegen Gent op de Bosuil. De eer én de primeur was weggelegd voor Eddy Boes en Danny Geerinckx, twee zogenaamde ‘spotters’ die jarenlang ‘in burger’ de harde kern van Antwerp FC volgden. En eind juni met pensioen gaan.
16/05 20u45  Kort geding KV Mechelen: “Voetbal belangrijkste bijzaak? Rechtsgang is belangrijker!” vs. “Schorsen leidt tot straffeloosheid”Volgende week donderdag om 14 uur doet de Brusselse ondernemingsrechtbank uitspraak in het kort geding van KV Mechelen tegen de KBVB. De Geschillencommissie in Hoger Beroep begint zaterdag met zijn tuchtprocedure maar dreigt dus te worden teruggefloten als de burgerrechter in het voordeel van KV beslist.
16/05 20u30  73 auto’s en 9 katten in één uur tijd op Hallebaan: burgemeester en schepenen ‘straatvinken’ meeOok de burgemeester en schepenen van Malle namen donderdag deel aan Straatvinken. Ze turfden niet toevallig de auto’s en fietsers in de smalle Hallebaan achter park Torenhof, waar vzw Emmaüs een groot psychiatrisch verzorgingscentrum wil bouwen.
16/05 20u15  “Voetbal belangrijkste bijzaak? Rechtsgang is belangrijker!” vs. “Schorsen leidt tot straffeloosheid”Volgende week donderdag om 14 uur doet de Brusselse ondernemingsrechtbank uitspraak in het kort geding van KV Mechelen tegen de KBVB. De Geschillencommissie in Hoger Beroep begint zaterdag met zijn tuchtprocedure maar dreigt dus te worden teruggefloten als de burgerrechter in het voordeel van KV beslist.
16/05 20u00  Borzestraat verwelkomt restaurant Magma: “Kwalitatief, betaalbaar en biologisch eten”Mechelen is de jongste tijd op culinair vlak flink in beweging. Het nieuwste adresje is Magma in de Borzestraat. Een restaurant in een winkelpand dat jarenlang leegstond, waar ze gerechten op 400 graden Celsius bakken en braden. “Kwalitatief, betaalbaar en biologisch”, zegt chef-kok Maarten Van Essche.
16/05 20u00  Tevredenheid over afbraak douanegebouwen snelwegparking: “Goede zaak dat deze schandvlek verdwijnt”Zowel de gemeente Mol als de vrachtwagenbestuurders zijn blij dat de oude leegstaande douanegebouwen op de snelwegparking in Mol-Postel binnenkort worden afgebroken. De parking aan de E34 wordt nu vaak gebruikt door transmigranten die proberen op een vrachtwagen te geraken richting Verenigd Koninkrijk.
16/05 20u00  Radioactief lek bij Studiecentrum voor Kernenergie, maar “geen impact op werknemers, bevolking en milieu”Bij het Studiecentrum voor Kernenergie (SCK) in Mol is via een ventilatieschoorsteen radioactiviteit vrijgekomen. Dat gebeurde woensdagnamiddag tijdens een behandeling van een capsule met selenium-75. Dat is een radio-isotoop die voor industriële toepassingen gebruikt wordt.
16/05 19u45  Liefdesverhalen uit ‘58 borrelen weer opMet ‘Van Expo 58... with love’ ligt het vierde boek van François Van Kerckhoven in de rekken. Daarin bundelt de auteur maar liefst twintig liefdesverhalen waarin de legendarische Wereldtentoonstelling een rol speelt.
16/05 19u45  Vrienden vinden na 2 jaar gestolen keu van Louis ‘Chaboum’ Daneels terugNijlenaar Louis 'Chaboum' Daneels (71) is helemaal in de wolken. Zijn persoonlijke biljartkeu, die een kleine twee jaar geleden werd gestolen, is het voorbije weekend door kennissen teruggevonden op een rommelmarkt in Brussel. “Amper te geloven”, zegt hij.
16/05 19u45  LIVE. Verzekert Antwerp zich op de Bosuil van derde plaats?De vierde plaats is zeker binnen, nu nog de derde plaats... En vanavond kan het al zover zijn. Als Antwerp tegen Gent beter doet dan Standard tegen Club Brugge, dan kan het Europese feestje helemaal losbarsten. Zal het de Great Old lukken? Volg alle actie hier LIVE vanaf 20u30!
16/05 19u45  Dit viel op in kort geding KV Mechelen: de ‘verdwenen’ man en het laatste woord in operatie Propere Handen is nog niet gezegdOnze man zat vanmiddag op de eerste rij – nu ja, om eerlijk te zijn was het de laatste rij – bij het kort geding van KV Mechelen tegen de voetbalbond. KV Mechelen is van mening dat de rechten van de verdediging geschonden zijn in de matchfixingzaak en eist dat de rechtbank de voetbalbond verbiedt uitspraak te doen. Als zij in het gelijk gesteld zouden worden, dreigt chaos. Want dan is niet duidelijk wie volgend seizoen in de hoogste klasse moet spelen. Zeven dingen die opvielen tijdens een zitting in een klein, warm zaaltje in de Brusselse ondernemingsrechtbank, waar maar liefst 19 advocaten hun opwachting maakten.
16/05 19u45  15.000 euro steun om speelplaats avontuurlijker te makenDe speelplaats van de basisschool ’t Locomotiefje in Beerse ontvangt van de Vlaamse regering 15.000 euro om de speelplaats aantrekkelijker en uitdagender te maken.
16/05 19u30  Vrouw zit gekneld onder plooibankEen vrouw is donderdagnamiddag gewond geraakt toen ze een plooibank - een installatie om metalen te plooien - over zich kreeg. Het ongeval gebeurde in het atelier van het slachtoffer, in de kelder van haar woning op de Bremweg in Schriek. Hoe de gietijzeren plooibank die enkele honderden kilo’s zwaar is plots omver kon vallen, is nog niet helemaal duidelijk.
16/05 19u30  Cd-rom onleesbaar: twaalf jaar oude drugszaak wéér uitgesteldDe correctionele rechtbank in Mechelen heeft een grote zaak rond drugssmokkel naar Mauritanië en het witwassen van drugsgeld donderdag andermaal moeten uitstellen. De zaak dateert al van in 2007. Deze keer kon ze niet behandeld worden omdat een van de advocaten wou weten wat er op een cd-rom staat. En die blijkt onleesbaar.
16/05 19u30  Radioactieve lek bij Studiecentrum voor Kernenergie, maar “geen impact op werknemers, bevolking en milieu”Bij het Studiecentrum voor Kernenergie (SCK) in Mol is via een ventilatieschoorsteen radioactiviteit vrijgekomen. Dat gebeurde woensdagnamiddag tijdens een behandeling van een capsule met selenium-75. Dat is een radio-isotoop die voor industriële toepassingen gebruikt wordt.
16/05 19u15  Liers Cultuurcentrum start met nieuw ticketsysteemHet Liers Cultuurcentrum zet op maandag 20 mei het programma voor het seizoen 2019-2020 online. Tickets kunt u vanaf 10 mei online reserveren via een nieuw ticketsysteem dat klantvriendelijker is.
16/05 19u15  Stad Geel versmalt brede bocht op RauwelkovenOp het kruispunt van Rauwelkoven met de Ganzenstraat moet bij het begin van de zomer een proefopstelling verschijnen die het verkeer op deze grote asfaltvlakte letterlijk in goede banen leidt.
16/05 19u00  VIDEO. 'G-woon Speciaal'-bier exclusief voor de Special OlympicsG-ewoon Speciaal, dat is de naam van een bijzonder nieuw Bevers biertje. Het bier wordt exclusief voor de komende Special Olympics gebrouwen door twee Beverse brouwers.
16/05 19u00  Italië boven in de Giro: Masnada de ritzege, Conti de roze truiNa vijf dagen zonder zege was het in de zesde etappe van de Ronde van Italië eindelijk prijs voor het thuisland. Dubbel prijs zelfs. Want de talentvolle 25-jarige klimmer Fausto Masnada (Androni Giocattoli - Sidermec) won de rit en de 26-jarige Valerio Conti (UAE-Team Emirates) mocht de roze leiderstrui overpakken van Primoz Roglic. Beide Italianen waren de sterkste renners van een ontsnapping van dertien vluchters waar ook onze landgenoot Pieter Serry deel van uitmaakte.
16/05 18u45  VIDEO. Toch nog schoolkampeerders in Beveren ondanks digitaal aanmeldingssysteemIn Beveren is in de nacht van woensdag op donderdag nacht opnieuw gekampeerd aan een middelbare school, ondanks het online inschrijvingssysteem.
16/05 18u45  NMBS zet antiterreurpalen voor stationsgebouwenDe NMBS heeft palen geplaatst voor het stationsgebouw van Sint-Niklaas die de reizigers moeten beschermen tegen een terroristische aanslag. Ze vervangen de betonblokken, die vorig jaar voor het station werden gezet. In de strijd tegen terreur plaatste de NMBS toen betonblokken aan 22 stations. Die moesten voorkomen dat mensen met slechte bedoelingen zouden inrijden op voorbijgangers. De blokken waren een tijdelijke maatregel, in afwachting van de palen, die dus deze week zijn geplaatst. In onze regio worden ook nog de stations van Aalst en Denderleeuw binnenkort uitgerust met de nieuwe paaltjes. Het project kost de NMBS in totaal 1,6 miljoen euro. De maatregel maakt deel uit van een hele lijst veiligheidsmaatregelen die de NMBS doorvoert. Het is niet zo dat er nu een nieuwe dreiging is.
16/05 18u45  Bescheiden luxecruise meert aan in AntwerpenEr zijn al grotere cruiseschepen in Antwerpen aangemeerd, maar Le Boréal van rederij Ponant meerde donderdag wel voor het eerst in de havenstad aan. De gasten aan boord zijn vooral geïnteresseerd in tuinen en in cultuur, vandaar dat naast het Rubenshuis ook het arboretum van Kalmthout en de tuin Hemelrijk in Essen op het programma stonden.
16/05 18u45  Schoenenwinkel Coccodrillo sluit na 35 jaar de deurenDe internationaal gevierde schoenenboetiek Coccodrillo sluit voorgoed de deuren in de Arenbergstraat. De veranderingen in mode en retail en de moeilijke bereikbaarheid door de aanhoudende wegenwerken dwingen de oprichters tot sluiting.
16/05 18u30  Rechter legt Skeyes boete van 10.000 euro indien dienstverlening vrijdag nog verstoord isAls er vanaf vrijdagochtend nog vluchten van Brussels Airlines vertraging oplopen of geannuleerd moeten worden door storingen bij Skeyes, dan moet de luchtverkeersleider dwangsommen betalen. Dat heeft een rechter in Brussel beslist, zo meldt Brussels Airlines.
16/05 18u30  Groep Maes presenteert paradepaardje van 90 meter hoogOp een demodag presenteerde Groep Maes uit Pulle donderdag zijn nieuwste paradepaardje: een hoogwerker van 90 meter met een uitzonderlijk ver zijdelings bereik.
16/05 18u15  Nieuwe manager, meer schwung: jubilerend Eet-Kafee vernieuwt met Monkey barHet Eet-Kafee op de Mechelsesteenweg is al vele jaren een gevestigde waarde, 25 jaar om precies te zijn. Met een vernieuwd interieur en team en een aangepaste kaart wordt nieuwe schwung aan de zaak gegeven.
16/05 18u15  Volgende donderdag pas uitspraak in kort geding KV MechelenHet is D-day voor het Belgische voetbal: vandaag om 14 uur start het kort geding van KV Mechelen tegen de Belgische voetbalbond in het matchfixingdossier. Als Malinwa gelijk krijgt, is het niet duidelijk wie volgend seizoen in de hoogste klasse van ons voetbal moet uitkomen. En dan dreigt de chaos.
16/05 18u15  Succes heeft een prijs: Giants zien sportief manager De Rycke naar Bamberg vertrekken, coach Moors nog niet beslistSucces heeft een prijs, Telenet Giants Antwerp heeft het gisteren voor de eerste keer dit seizoen aan den lijve ondervonden. Sportief manager Leo De Rycke (54) heeft bekend gemaakt dat hij na deze campagne Telenet Giants Antwerp verlaat en sportief manager wordt van de Duitse topclub Bamberg, waar hij een contract van drie jaar tekent. Coach Roel Moors heeft nog geen beslissing genomen over zijn sportieve toekomst.
16/05 18u00  Succes heeft een prijs: Giants zien sportief manager De Rycke naar Bamberg vertrekken, coach Moors heeft nog niet beslistSucces heeft een prijs, Telenet Giants Antwerp heeft het gisteren voor de eerste keer dit seizoen aan den lijve ondervonden. Sportief manager Leo De Rycke (54) heeft bekend gemaakt dat hij na deze campagne Telenet Giants Antwerp verlaat en sportief manager wordt van de Duitse topclub Bamberg, waar hij een contract van drie jaar tekent. Coach Roel Moors heeft nog geen beslissing genomen over zijn sportieve toekomst.
16/05 18u00  18e patiënt besmet met legionella: “Het zal niet de laatste zijn”De legionella-uitbraak leek enkele dagen geleden nog onschuldig, maar de teller staat ondertussen al op 18 besmette personen. Twee daarvan zijn al overleden. Maar het Agentschap voor Zorg en Gezondheid denkt dat het hier niet bij zal blijven. “We gaan er van uit dat dit niet de laatste patiënt zal zijn.” Ook benadrukken ze dat de kans op het vinden van de bron klein blijft.
16/05 18u00  Koeltorens Doel zichtbaar vanuit Pulle in nieuwe hoogwerker van 90 meterOp een demodag presenteerde Groep Maes uit Pulle donderdag zijn nieuwste paradepaardje: een hoogwerker van 90 meter met een uitzonderlijk ver zijdelings bereik.
16/05 17u45  Criminaliteit in Antwerpen daalt met 30 procent tegenover 2012: “Dit is een gelukkig moment”In vergelijking met 2017 is de criminaliteit in de stad in 2018 met 3% gedaald. Dat blijkt uit de criminaliteitscijfers die de Antwerpse politie donderdag voorstelde. Tegenover 2012 gaat het om een daling van 30 procent. “Dat was mijn ambitie bij het begin van de legislatuur”, reageert burgemeester Bart De Wever (N-VA).
16/05 17u45  Dylan Groenewegen wint derde etappe op rij in Vierdaagse van Duinkerke, Fransman opnieuw gestraft voor onregelmatig spurtenDylan Groenewegen (Jumbo-Visma) heeft donderdag - na de eerste en de tweede - nu ook de derde etappe van de Vierdaagse van Duinkerke (2.BC), met start in Laon en aankomst na 156,5 kilometer in Compiègne, gewonnen.
16/05 17u30  Koeltorens Doel perfect zichtbaar vanuit Pulle in nieuwe hoogwerker van 90 meterOp een demodag presenteerde Groep Maes uit Pulle donderdag zijn nieuwste paradepaardje: een hoogwerker van 90 meter met een uitzonderlijk ver zijdelings bereik.
16/05 17u30  Vermist meisje (16) uit Deurne na drie maanden weer terechtAngelina Van der Linden is veilig en wel teruggevonden. Dat meldt Child Focus. Het zestienjarig meisje uit Deurne werd op 29 januari 2019 voor het laatst gezien.
16/05 17u30  Het beste van Spanje en België in nieuw café Bar PlazaNog geen halfjaar nadat ze vlakbij op het Kerkplein al restaurant La Braseria hadden geopend, ontvingen Francis Garcia en echtgenote Elke Vanderheyden zopas ook hun eerste gasten in café Bar Plaza. “Ook in Bar Plaza serveren we lekkere tapas, maar de nadruk ligt er op gezellig wat drinken en relaxed praten, al zullen dj’s op vrijdag en zaterdag voor de nodige ambiance zorgen”, aldus het koppel.
16/05 17u30  Eerste modecollectie ontworpen door artificiële intelligentie gepresenteerdIn Milaan werd de eerste collectie die ontworpen is met behulp van artificiële intelligentie aan het grote publiek getoond. Anna Yang van Annakiki maakte hiervoor gebruik van haar smartphone, die haar voorstellen voorschotelde op basis van haar eigen collecties en tienduizenden andere.
16/05 17u15  Parket in beroep tegen enkelband voor van verkrachting verdachte choreograafDe raadkamer in Antwerpen wilde choreograaf B.V.O. (37), één van de bedenkers van de Ketnet-reeks #LikeMe die verdacht wordt van zedenfeiten, donderdag onder elektronisch toezicht plaatsen, waardoor hij zijn voorhechtenis dus thuis zou kunnen uitzitten met een enkelband. Het parket tekende echter beroep aan. De dertiger blijft dus voorlopig in de cel.
16/05 17u15  Vijf mannen en een vrouw naar rechtbank omdat ze 16-jarig meisje in prostitutie dwongenDe raadkamer in Antwerpen heeft donderdag vijf mannen en een vrouw naar de correctionele rechtbank verwezen in een loverboydossier. Dat meldt het Antwerpse parket. De feiten speelden zich onder meer af in hotel Le Sud in Antwerpen.
16/05 17u15  Stradivarius opent tweede Belgische winkel in Wijnegem Shopping CenterVrouwenkledingketen Stradivarius is eindelijk neergestreken in België. Na de opening in Gent vorige week, was het gisteren aan Wijnegem Shopping Center. Modieuze Antwerpenaren hoeven voortaan de grens of het water niet meer over voor de jonge, hippe en vooral goedkope winkels.
16/05 17u15  ‘Bad Boy’ Nick Kyrgios gaat nog maar eens door het lint op tenniscourt: deze keer moet zelfs een stoel eraan gelovenVoor Nick Kyrgios (ATP 36) is het ATP-toernooi in Rome (gravel/5.207.405 euro) afgelopen met een sisser. De Australiër kon zich in het duel van de tweede ronde tegen de Noor Casper Ruud (ATP 76) niet beheersen en ging in de derde set door het lint. Kyrgios werd nadien gediskwalificeerd.
16/05 17u15  Chocoladereep Leo krijgt er een witte variant bij: LeaChocoladereep Leo wordt tachtig jaar. Naar aanleiding van die verjaardag pakt moederbedrijf Mondelez International uit met een witte interpretatie van het stuk chocolade. Deze reep krijgt de naam Lea mee. Een deel van de opbrengst gaat naar borstkankerorganisatie Pink Ribbon.
16/05 17u15  Amber Heard, ex van Johnny Depp, daagt zonder beha op in CannesOp de rode loper van het filmfestival van Cannes liet Amber Heard zich op woensdagavond van haar stijlvolste kant zien met een lange glitterjurk, maar op donderdag mocht het allemaal wat pittiger. De actrice werd opgemerkt door de aanwezige fotografen toen ze naar buiten stapte voor de lunch zonder beha.
16/05 17u15  Geroemde schoenenwinkel Coccodrillo sluit na 35 jaar de deurenDe internationaal gevierde schoenenboetiek Coccodrillo sluit voor goed de deuren van haar winkel in de Arenbergstraat in Antwerpen. De veranderingen in mode en retail en de moeilijke bereikbaarheid door de aanhoudende wegenwerken dwingen de oprichters tot sluiting.
16/05 17u00  De Bel, Ursulinen en De Wegwijzer zijn ‘Schoonste Scholen van Mechelen’Basisschool De Bel in Muizen, De Wegwijzer en Ursulinen Mechelen hebben de titel ‘Schoonste School van Mechelen’ veroverd. “De aarde mag niet opwarmen, want anders gaan de ijsberen dood”, zegt Ferdinand Van Assche (8) van De Bel.
16/05 16u45  Bekende Antwerpse schoenenwinkel Coccodrillo sluit na 35 jaar de deurenDe Antwerpse schoenenwinkel Coccodrillo, die doorheen decennia uitgroeide tot een icoon in de stad, houdt na 35 jaar op te bestaan. Dat meldt de zaak zelf via een bericht op Instagram.
16/05 16u30  Afscheid van Thomas Buffel zal hem nog lang heugen: compleet bestickerde auto, bloem en rode haarkleurJe hebt van die dagen… Thomas Buffel speelt dit weekend met Zulte Waregem tegen Union de laatste professionele wedstrijd uit zijn 22-jarige carrière. De ploeggenoten van de 38-jarige West-Vlaming zorgden gisteren op training voor enkele ‘leuke’ verrassingen.
16/05 16u30  Decathlon opent kleine pop-up aan BredabaanDecathlon opende op woensdag 15 mei een pop-up aan de Bredabaan in het centrum van de gemeente. Deze kleinste Decathlon van het land blijft er tot 30 september.
16/05 16u30  Bewoner staat oog in oog met jonge ree: “Nog nooit in mijn leven zoveel ‘vind ik leuks’ gehad”Een inwoner van de Stenenmolenstraat in Mechelen keek raar op toen hij donderdagmorgen een jonge ree door zijn tuin zag dartelen. Het diertje was allerminst schuw en kwam zelfs even zijn neus tegen het raam steken.
16/05 16u30  De ontwerpster die in Brussel studeerde en sterren als Beyoncé mag kleden: wie is Marine Serre?Begin deze week schreef de hele wereld over het nieuwe, donkere kapsel van de Amerikaanse zangeres Beyoncé. Minstens even bijzonder aan haar look was het aansluitend pakje met maanprint. Dat is ontworpen door de Franse ontwerpster Marine Serre, die in onze hoofdstad studeerde. Een style file van de vrouw, die naast Queen B ook topmodel Kendall Jenner en veel andere celebs tot haar clientèle mag rekenen.
16/05 16u30  Brouwerij Lindemans kiest voor binnenvaart naar Antwerpen en haalt zo jaarlijks 600 vrachtwagens van de wegDe Belgische Lambiekbrouwerij Lindemans kiest voortaan voor de binnenvaart tussen Brussel en Antwerpen voor het vervoer van haar exportcontainers die bestemd zijn voor de Amerikaanse en Aziatische markt. Het engagement om duurzamer te transporteren werd donderdag samen met de partners Trimodal Terminal Brussels, Haven van Brussel en drankendistributeur JF Hillebrand bekendgemaakt op een persconferentie.
16/05 16u30  FIFA beboet Anderlecht en Voetbalbond voor inbreuken bij transfers van minderjarigenRSC Anderlecht en de Koninklijke Belgische Voetbalbond hebben zich volgens de wereldvoetbalbond FIFA schuldig gemaakt aan inbreuken bij transfers van minderjarige spelers, waaronder die van verdediger Chancel Mbemba. De FIFA legt paars-wit daarom een boete op van 200.000 Zwitserse frank (177.000 euro), de KBVB moet 230.000 (203.000 euro) Zwitserse frank betalen.
16/05 16u15  Treinverkeer tussen Mechelen en Puurs onderbroken na beschadiging spoorbrugHet treinverkeer tussen Mechelen en Puurs (spoorlijn 54 Mechelen - Sint-Niklaas) is donderdag sinds 15.10 uur onderbroken nadat een vrachtwagen in Willebroek een spoorbrug beschadigd heeft. De vrachtwagen was te hoog geladen en heeft zich onder de brug vastgereden, zo meldt spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. De technische ploegen van Infrabel moeten nu eerst de schade opmeten en de stabiliteit van de spoorbrug controleren.
16/05 16u00  Van prairie tot polkadot: zeven jurken voor deze zomerMet het mooie weer halen we allemaal verwoed de scheermesjes en bruin zonder zon boven, want ook onze benen willen van het lentezonnetje genieten. En wij … wij willen vooral pronken met onze zomerjurkjes .
16/05 16u00  Fietswinkel De Geus start met deelsysteem voor vrachtfietsenFietsenhandelaar De Geus gaat zijn twee elektrische vrachtfietsen delen met bewoners. Het is een proefproject. Zaakvoerder Thomas Vanderhoydonck hoopt op termijn een netwerk met fietswinkels op te zetten met deelvrachtfietsen.
16/05 16u00  Muzikale kroegentocht Voss-A-Live laat cafés weer swingenDe Vosselaarse jeugdraad pakt vrijdagavond voor de tiende keer uit met de muzikale kroegentocht Voss-A-Live. Om deze verjaardag te vieren, rijdt de hele avond een treintje van café tot café.
16/05 15u45  Fietswinkel De Geus start met Cambio-deelsysteem voor vrachtfietsenFietsenhandelaar De Geus gaat zijn twee elektrische vrachtfietsen delen met bewoners. Het is een proefproject. Zaakvoerder Thomas Vanderhoydonck hoopt op termijn een netwerk met fietswinkels op te zetten met deelvrachtfietsen.
16/05 15u45  Waar eet je de lekkerste tomaat-garnaal? Nomineer jouw favorietEr is geen betere combinatie om de zomer aan te kondigen dan tomaat-garnaal. Na de zoektocht naar de restaurants die het lekkerste stoofvlees of de lekkerste asperges op Vlaamse wijze serveren, zoekt jouw krant nu naar de lekkerste tomate-crevettes.
16/05 15u45  Wij gaan op zoek naar de lekkerste tomaat-garnaal: het zonnigste culinair huwelijkEr is geen betere combinatie om de zomer aan te kondigen dan tomaat-garnaal. Na de zoektocht naar de restaurants die het lekkerste stoofvlees of de lekkerste asperges op Vlaamse wijze serveren, zoekt jouw krant nu naar de lekkerste tomate-crevettes. Je kan je stem uitbrengen via www.gva.be/delekkerste.
16/05 15u45  Kim Kardashian brengt make-uplijn uit voor bruidjesHet lijkt erop dat de Kardashians sneller een beautylijn uitbrengen dan dat ze van designeronderbroek wisselen. Nadat Kylie Jenner eerder deze week aankondigde dat ze een verzorgings- én babycollectie uitbrengt, snelt Kim Kardashian aanstaande bruidjes ter hulp met een speciale make-upcollectie.
16/05 15u30  Onze Kempense podiumtips: Roodkapje voor de kleintjes en aquarel van Kempense topondernemersDit weekend valt er heel wat te beleven op de Kempense podia. Wij geven je zes tips.
16/05 15u30  Gucci en Yves Saint Laurent verbieden minderjarige modellenHet moederbedrijf van modehuizen Gucci, Yves Saint Laurent en Alexander McQueen zal vanaf volgend jaar enkel nog modellen inhuren die hun achttiende verjaardag al hebben gevierd.
16/05 15u15  Stradivarius landt in Wijnegem: “Mooie winkel met moderne kleding voor een goede prijs”Vrouwenkledingketen Stradivarius strijkt eindelijk neer in België. Na de opening in Gent vorige week, is het vandaag aan Wijnegem Shopping Center. Modieuze Antwerpenaren hoeven voortaan de grens of het water niet meer over voor de jonge, hippe en vooral goedkope kleding van Stradivarius.
16/05 15u15  Illegalencentrum breidt uit met veertien kamersIn aanwezigheid van minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) is donderdag een nieuwe vleugel geopend in het Centrum voor Illegalen. De capaciteit bedraagt nu een 160-tal plaatsen.
16/05 15u15  Belgische U17 verliezen barrageduel van Hongarije na strafschoppen en grijpen zo naast WKDe Belgische U17 hebben in Dublin het barrageduel tegen Hongarije verloren na strafschoppen en grijpen daardoor naast het WK in Brazilië. Na de reguliere speeltijd stond het 1-1: Kalulika had in de 56e minuut de score geopend voor de jonge Duivels maar Komaromi maakte vijf minuten later gelijk. In de strafschoppenepiloog werd het 5-4 voor Hongarije.
16/05 15u15  ‘Suzy Hallo’ ruilt Kempen in voor tapasbar in Nijlen: “Ik maak alles vers”In de Gemeentestraat in Nijlen is De Pomp geopend, een nieuwe horecazaak die zich vooral toelegt op tapas. Suzy Van Orshaegen begint er aan een nieuw avontuur na een lange carrière in een compleet andere sector.
16/05 15u15  David Goffin zet teleurstellende gravelcampagne voort: ook in Rome uitgeschakeld in tweede rondeDavid Goffin (ATP 23) is er donderdag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de derde ronde (achtste finales) van het ATP Masters 1.000-toernooi in Rome (gravel/5.207.405 euro). De Luikenaar verloor na één uur en negentien minuten tennis in twee sets (6-4 en 6-2) van de Argentijn Juan Martin del Potro (ATP 9), het zevende reekshoofd.
16/05 15u00  Dewinter hoeft met Vlaams Belang niet in regering: “N-VA voert toch ons programma uit”Vlaams Belang heeft de hoop opgegeven om in de nabije toekomst in een regering te zitten. Maar heel erg vindt de extreemrechtse partij dat niet, zo stelde Filip Dewinter woensdag in het kopstukkendebat in De Roma. “N-VA voert nu al uit wat wij zeggen. Dan hoeven we ook niet in een regering te zitten”, aldus Dewinter.
16/05 15u00  Dwangsom van 5.000 euro per dag als Albert geen DNA wil afstaan aan Delphine BoëlAls koning Albert II weigert een DNA-staal af te staan aan Delphine Boël voor een vaderschapstest, moet hij haar 5.000 euro per dag betalen. Dat blijkt uit een arrest dat donderdag werd vrijgegeven.
16/05 15u00  “Transfer van Thorgan Hazard naar Dortmund is bijna rond”De transfer van Rode Duivel Thorgan Hazard van Borussia Mönchengladbach naar Borussia Dortmund is nagenoeg volledig in kannen en kruiken. Dat bevestigde Max Eberl, de sportief directeur van Mönchengladbach, donderdag. “Het zou mij zeer verrassen als de transfer nog in duigen valt”, liet Eberl optekenen.
16/05 15u00  Wij keken naar ‘Op naar de 100’: “Het leven is te kort om wekelijks naar de naakte kont van Marcel Vanthilt te staren”Lees meer >
16/05 14u45  Bestuurder ramt paal en blijkt met niets in ordeIllegaal in het land, geen rijbewijs, niet verzekerd en onder invloed van alcohol: de bestuurder die woensdagavond een ongeval veroorzaakte op de Boomsesteenweg in Wilrijk, had veel redenen om niet toe te geven dat hij had gereden. Hij kon toch worden geïdentificeerd en werd bestuurlijk aangehouden.
16/05 14u45  Voss-A-Live laat cafés weer swingenDe Vosselaarse jeugdraad pakt vrijdagavond voor de tiende keer uit met de muzikale kroegentocht Voss-A-Live. Om deze verjaardag te vieren, rijdt de hele avond een treintje van café tot café.
16/05 14u45  LIVE. KV Mechelen grijpt klacht KV Kortrijk aan om belangenconflict te pleitenHet is D-day voor het Belgische voetbal: vandaag om 14 uur start het kort geding van KV Mechelen tegen de Belgische voetbalbond in het matchfixingdossier. Als Malinwa gelijk krijgt, is het niet duidelijk wie volgend seizoen in de hoogste klasse van ons voetbal moet uitkomen. En dan dreigt de chaos.
16/05 14u30  Vrouw (39) neergestoken tijdens ruzie: man verdacht van poging doodslagDe Antwerpse politie heeft woensdagavond een man opgepakt die ervan wordt verdacht een 39-jarige bewoonster van de Haantjeslei te hebben neergestoken. Het slachtoffer raakte zwaargewond, maar verkeert niet in levensgevaar.
16/05 14u30  LIVE. Advocaat KV Mechelen in kort geding: "Degradatie is geen herstelmaatregel maar een sanctie"Het is D-day voor het Belgische voetbal: vandaag om 14 uur start het kort geding van KV Mechelen tegen de Belgische voetbalbond in het matchfixingdossier. Als Malinwa gelijk krijgt, is het niet duidelijk wie volgend seizoen in de hoogste klasse van ons voetbal moet uitkomen. En dan dreigt de chaos.
16/05 14u15  Onze Insider neemt je mee in en rond Mechelen: plaatjes jagen en een partijtje buikspekElke week geeft een medewerker van Gazet van Antwerpen een kijk in zijn of haar agenda met verrassende tips voor een dagje uit. Deze week online redacteur Bart Perdieus (30). Belandde vorige zomer in het dorpse Muizen om zich te settelen. Tracht buiten de bewandelde paden op zoek te gaan naar de kleine schoonheden, samen met vriendin Ines en pup Marva.
16/05 14u15  Forten, vintage én terug naar de Middeleeuwen: onze tips om eropuit te trekkenDe Antwerpse forten ontdekken, snuisteren tussen boeken of vintage spullen of zelfs de Middeleeuwen herbeleven. Dit weekend valt er weer heel wat te beleven. Wij geven tien tips om eropuit te trekken met het volledige gezin. Veel plezier!
16/05 14u15  Arsenal noemt keuze voor Bakoe als locatie voor Europa League-finale “onaanvaardbaar”Arsenal begrijpt niet waarom de finale van de Europa League tegen Chelsea in het Azerbeidzjaanse Bakoe wordt gespeeld. Op hun website hekelen de Gunners donderdag de keuze van de Europese voetbalbond en noemen die “onaanvaardbaar”.
16/05 14u15  Deze lekkere ijsjes komen naar jou toe: zeven ijsventers in de KempenCittA gaat elke week op zoek naar ­zeven ­topadresjes. Deze week: ­ijsventers in de Kempen.
16/05 14u15  Achttienjarigen willen groot park in centrum van Turnhout: “Mensen kennen elkaar niet meer”Leerlingen van het Heilig-Grafinstituut in Turnhout schreven een visietekst over hoe ze Turnhout zien over elf jaar. Een stad met minder auto’s en meer verbinding, zeggen ze. Maar vooral: een stad met een park.
16/05 14u15  Levensgevaarlijk: lift slaat op hol, glazenwassers zwieren heen en weer op 200 meter hoogteTwee glazenwassers hebben woensdag doodsangsten uitgestaan in Oklahoma, de VS. Toen ze op de 50ste verdieping ruiten aan het wassen waren op de 50ste verdieping, begon hun lift plots te schommelen. De mannen hadden de situatie niet meer onder controle en de lift brak zelfs een paar ramen. Gelukkig kon de brandweer de twee glazenwassers veilig uit het toestel halen. Wat er precies mis was met de lift, is nog niet duidelijk.
16/05 14u15  LIVE. De rechtszaak van KV Mechelen die het Belgische voetbal op zijn grondvesten kan doen daverenHet is D-day voor het Belgische voetbal: vandaag om 14 uur start het kort geding van KV Mechelen tegen de Belgische voetbalbond in het matchfixingdossier. Als Malinwa gelijk krijgt, is het niet duidelijk wie volgend seizoen in de hoogste klasse van ons voetbal moet uitkomen. En dan dreigt de chaos.
16/05 14u00  Hoe muzikant uit Pulderbos het tot eerste trompettist bij het Qatar Philharmonic Orchestra schopteJoris Laenen beleeft zijn hoogstpersoonlijk sprookje van Duizend-en-een-nacht. Het pad van deze beroepsmuzikant leidde van Pulderbos via Antwerpen en Frankfurt naar Doha, waar hij eerste trompettist in het Qatar Philharmonic Orchestra is. Daarnaast blust Laenen zijn muzikale passie in Emoción, een internationale groep waarvoor in Herentals de Belgische live-première lonkt.
16/05 14u00  Roger Federer en Rafael Nadal nemen probleemloze start in RomeRoger Federer (ATP 3) is goed begonnen aan het Masters 1.000 toernooi van Rome (5.207.405 euro). Hij versloeg donderdag in de tweede ronde de Portugees Joao Sousa (ATP 72) met 6-4 en 6-3.
16/05 13u45  Bewoner staat oog in oog met jong hertje: “Nog nooit in mijn leven zoveel ‘vind ik leuks’ gehad”Een inwoner van de Stenenmolenstraat in Mechelen keek raar op toen hij donderdagmorgen een hertje door zijn tuin zag dartelen. Het diertje was allerminst schuw en kwam zelfs even zijn neus tegen het raam steken.
16/05 13u45  Veranda: gastro-bistro met creatieve keuken, maar geen keuze (3/5)Onze recensent stapt iedere week zonder afspraak en anoniem een Antwerpse horecazaak binnen en doet zijn wedervaren. Deze week: Veranda in Antwerpen-Noord.
16/05 13u45  Xtc, cocaïne en koers: voormalig profwielrenner Jack Bobridge bekent recreatief druggebruik tijdens carrièreDe Australiër Jack Bobridge, drievoudig wereldkampioen op de piste, heeft tegenover het Australisch gerecht bekend tijdens zijn carrière op recreatieve basis drugs te hebben gebruikt. Dat bracht Cyclingnews donderdag naar buiten. Bobridge moest voor het gerecht verschijnen omdat hij ervan verdacht wordt in xtc te hebben gehandeld, een aanklacht die hij formeel ontkent.
16/05 13u45  Wij keken naar ‘Op naar de 100: “Het leven is te kort om wekelijks naar de naakte kont van Marcel Vanthilt te staren”Marcel Vanthilt is 60 geworden. En dat zullen we geweten hebben. Omdat hij zich mentaal heel wat veel jonger voelt, gaat hij op zoek naar het eeuwige leven. Of probeert hij toch tenminste 100 jaar te worden. En daar mag heel Vlaanderen getuige van zijn in het nieuwe Eén-programma Op naar de 100. Of we dat ook wíllen, is een ander paar mouwen.
16/05 13u30  Volg hier live de rechtszaak van KV Mechelen die het Belgische voetbal op zijn grondvesten kan doen daverenHet is D-day voor het Belgische voetbal: vandaag om 14 uur start het kort geding van KV Mechelen tegen de Belgische voetbalbond in het matchfixingdossier. Als Malinwa gelijk krijgt, is het niet duidelijk wie volgend seizoen in de hoogste klasse van ons voetbal moet uitkomen. En dan dreigt de chaos.
16/05 13u30  Belgische fles bubbels is de beste ter wereldDe Belgische schuimwijn Cuvée Prestige 2014 Brut Blanc de Blancs is verkozen tot de beste schuimwijn ter wereld op het Brusselse Concours Mondial, een jaarlijkse wedstrijd waar stalen schuimwijn en champagne worden beoordeeld. De fles wint het van 730 andere inzendingen.
16/05 13u15  Gemeente Zandhoven gaat geen kerken verkopen maar denkt wel na over hun toekomstDe gemeente werkt volop aan een kerkenbeleidsplan. Op 4 juni is iedereen welkom op een infomarkt.
16/05 13u15  Amerikaanse sancties bemoeilijken aanstelling Marc Wilmots als bondscoach van IranDe Amerikaanse sancties tegen Iran hebben ook gevolgen in de voetbalwereld. Marc Wilmots verblijft momenteel in Teheran om er zijn contract te ondertekenen als nieuwe bondscoach van Iran, maar de plaatselijke voetbalbond (FFI) bevestigde donderdag dat er problemen zijn met het contract van onze landgenoot.
16/05 13u15  KBC sluit opnieuw kantorenKBC hervormt zijn netwerk van bankkantoren. Dat heeft de bank donderdag bekendgemaakt. Er worden dit jaar 65 kleinere kantoren omgevormd tot automatenkantoren, 51 bestaande automatenkantoren worden gesloten.
16/05 13u15  Op bedevaart naar FatimaSamana Pulderbos ging woensdag met een 40-tal langdurig zieken op bedevaart naar Fatima. Niet in Portugal, maar in Pulle.
16/05 13u15  Opnieuw patiënt in ziekenhuis na besmetting met legionellaEr is opnieuw een patiënt opgenomen in het ziekenhuis met legionellabesmetting in de regio rond Evergem. Dat bevestigt het Agentschap Zorg en Gezondheid. De teller staat ondertussen op 18 besmettingen.
16/05 13u00  “50 jaar Sporting Lokeren”: boek over clubgeschiedenis in de maakHet afgelopen seizoen viel er niet veel te vieren, maar in 2020 zal Daknam zich meer in feeststemming mogen hullen. De Waaslanders blazen dan vijftig kaarsjes uit en vieren dat met een boek dat de clubgeschiedenis samenvat.
16/05 12u45  Bestuurder betwist aansprakelijkheid zware aanrijdingDe rechtbank in Turnhout boog zich donderdag over een zwaar ongeval op de Turnhoutsebaan in Kasterlee. Op 28 juni 2016 gebeurde daar een aanrijding waarbij de bestuurder van een bestelwagen zwaargewond geraakte.
16/05 12u45  Eten voor minder dan 15 euro: creatieve sushi bij Ko’uziFoodie Luc Hoornaert gaat op zoek naar de lekkerste gerechten die je voor minder dan 15 euro kan eten in een Antwerps restaurant, soms als voorgerecht, soms als hoofdgerecht of maaltijd en af en toe als dessert. Deze week gaat hij langs bij Ko’uzi, waar hij creatieve sushi eet (13 euro).
16/05 12u45  COLUMN. Ik ben van Stabroek en ik sjot bij GerminalDag op dag 20 jaar geleden werd op de terreinen van Germinal Ekeren letterlijk en figuurlijk het licht uitgedaan. GvA-redacteur Sam Valkenborgh denkt met weemoed terug aan de periode toen hij nog vaste klant was in het Veltwijckpark.
16/05 12u45  Tientallen mensen hun huis afgetroggeld, makelaar wordt gezien als “hoofd van criminele organisatie”Kredietmakelaar Kris B. (55) uit Rotselaar, die overal in Vlaanderen van tientallen kwetsbare mensen het huis aftroggelde, zit in de cel. Het Leuvense gerecht heeft hem samen met twee medewerkers en een notaris in verdenking gesteld. Zelf vindt de man nog steeds dat hij niets verkeerd deed.
16/05 12u30  Fernando Alonso crasht zwaar in Indianapolis, maar is ongedeerdFernando Alonso start volgende week zondag voor de tweede keer aan de 500 Miles van Indianapolis. Zijn voorbereiding verloopt vooralsnog echter zeer chaotisch. Na een elektrisch probleem dinsdag ging de 37-jarige Spanjaard woensdag tijdens de tweede vrije training van het parcours af. Alonso beschadigde zijn voertuig zwaar, maar kwam zelf ongedeerd uit het wrak.
16/05 12u30  Manchester City zet de tegenaanval in op Yves LetermeDe UEFA heeft donderdag haar onderzoek naar de financiële gang van zaken bij Premier League-kampioen Manchester City afgerond. Het dossier werd doorverwezen naar de interne rechtbank van de Europese federatie, waar een vonnis zal geveld worden. Als reactie op de mogelijk uitsluiting voor de Champions League heeft de club de tegenaanval ingezet op Yves Leterme. Volgens City zijn de lekken naar de media afgelopen week “tekenend voor het proces dat door Leterme wordt gecontroleerd”.
16/05 12u30  Honderdtal vluchten geschrapt: Brussels Airlines overweegt rechtszaak tegen SkeyesEr zullen nog de hele dag vertragingen zijn op de luchthavens van Zaventem en Charleroi door een actie van de luchtverkeersleiders. Al een honderdtal vluchten zijn geschrapt. Brussels Airlines maakt intussen bekend dat ze Skeyes aansprakelijk stelt voor de geleden schade. De luchtvaartmaatschappij overweegt gerechtelijke stappen “om onze toekomstige belangen en die van onze passagiers te vrijwaren”.
16/05 12u15  Naomi Osaka mist start niet in RomeNaomi Osaka heeft zich donderdag geplaatst voor de achtste finales van het WTA Premiertoernooi in Rome (3.452.538 dollar). Het nummer 1 van de wereld versloeg op het gravel in de Italiaanse hoofdstad de Slovaakse Dominika Cibulkova (WTA 33) met twee keer 6-3.
16/05 12u15  Patrick Lefevere niet te spreken over beslissing van jury in Californië: “Oneerlijk en een gevaarlijk precedent”Chaos woensdag in de vierde rit van de Ronde van Californië. Tejay van Garderen verloor bijna een minuut door pech en leek afscheid te moeten nemen van zijn gele leiderstrui. Door een beslissing van de jury werd de Amerikaan echter alsnog in dezelfde tijd geplaatst als de winnaar. Een beslissing waarover Patrick Lefevere niet te spreken is.
16/05 12u15  Vrachtwagenbestuurder moet na meerdere inbreuken bijna 1.900 euro ophoestenDe lokale politie Mechelen-Willebroek heeft woensdagnamiddag op de Antwerpsesteenweg in Mechelen een vrachtwagenbestuurder een boete gegeven van bijna 1.900 euro.
16/05 12u15  Hilaire Van Der Schueren duimt na zware val voor Tourdeelname van Offredo: “Hij is een enorme doorbijter”Eén van de vele slachtoffers na de massale valpartij tijdens de tweede etappe van de Vierdaagse van Duinkerke, Yoann Offredo, is ondertussen huiswaarts gekeerd. De Fransman van Wanty-Groupe Gobert laat zich vandaag/donderdag of vrijdag nog eens medisch checken in het ziekenhuis. Hij liep bij zijn val zware blessures op aan de rechterarm en -knie.
16/05 12u00  "F1-kampioenschap is dit jaar een Mercedes-kampioenschap"Christian Horner, de teambaas van het Red Bull F1-team, meent dat het F1-kampioenschap er na slechts vijf races voor de concurrentie van Mercedes al zo goed als op zit. Horner meent dan ook dat de dominantie van Mercedes zo groot is dat we eigenlijk nu al van een Mercedes-kampioenschap kunnen spreken.
16/05 12u00  Gemeente en truckers tevreden over afbraak douanegebouwen aan snelwegparking: “Goede zaak dat deze schandvlek verdwijnt”Zowel de gemeente Mol als de vrachtwagenbestuurders zijn blij dat de oude leegstaande douanegebouwen op de snelwegparking in Mol-Postel binnenkort worden afgebroken. De parking aan de E34 wordt nu vaak gebruikt door transmigranten die proberen op een vrachtwagen te geraken richting Verenigd Koninkrijk.
16/05 12u00  N-VA onder vuur rond schoolkamperen: “Misschien heeft de vrouw van De Wever daar tijd voor, maar een alleenstaande moeder niet”Liesbeth Homans had het woensdagavond op het kopstukkendebat in De Roma niet onder de markt tijdens de discussie over onderwijs. Haar partij, de N-VA, legde zich binnen de Vlaamse regering dwars tegen een algemene uitrol van het centraal aanmeldingsregister. “Ik snap niet dat je anno 2019 nog kan verdedigen dat ouders moeten kamperen voor de schoolpoort”, zei Caroline Gennez (sp.a) verbolgen en ze was daarin niet alleen.
16/05 11u30  Populair strand in Thailand blijft dicht tot 2021Vorig jaar besliste de Thaise overheid om Maya Beach, één van zijn populairste stranden, voor een aantal maanden te sluiten voor het grote publiek. Thailand hoopte dat de toeristenban zou volstaan om de ecologische schade aan de riffen en het maritieme leven te herstellen. Nu werd besloten om het gebied toch pas in 2021 opnieuw te openen.
16/05 11u30  Achtervolging met gestolen wagen eindigt met crash aan schoolomgeving: “Gelukkig geen zwaardere gevolgen”Een achtervolging door de politiediensten van een vermoedelijk gestolen BMW is donderdagochtend geëindigd met een ongeval op de Kloosterbaan in Arendonk. De vluchtende auto botste er met een Range Rover. Een kindje raakte daarbij lichtgewond. De drie inzittenden van de vluchtende auto zijn gevat.
16/05 11u30  Chaos op luchthavens Zaventem en Charleroi: hele dag vertragingenEr zullen nog de hele dag vertragingen zijn op de luchthavens van Zaventem en Charleroi door een actie van de luchtverkeersleiders. Al een honderdtal vluchten zijn geschrapt, ook tot 13 uur zijn geannuleerd.
16/05 11u15  Restauratie Sint-Bernardusabdij gaat volgende fase in en biedt ruimte aan horecazaak: “Sterke toeristische troef”Het gemeentebestuur van Bornem en de eigenaar van de abdijsite pasten hun overeenkomst aan. Daardoor wordt het gelijkvloers van de vleugel waar vroeger de lekenbroeders woonden een horecazaak. Er wordt ook bekeken of op de eerste en tweede verdieping een B&B kan worden gemaakt.
16/05 11u15  Zij waren erbij toen het licht van Germinal Ekeren voor het laatst uitgingIedereen die twintig jaar geleden deel uitmaakte van de Germinal-familie heeft zo wel zijn eigen herinneringen aan de hoogdagen van de Ekerse club. Zij maakten de laatste uren mee: Christophe Thomas was toenmalig districtsburgemeester, Rik Bossuyt toeterde erop los, en Tom Daemen deed het licht uit. “Ik mis de club nog steeds.”
16/05 11u15  Jongerencentrum Let’s Go Urban breidt uit: “Dromen waarmaken hoeft geen sprookje te zijn”In de voormalige stadsfeestzaal op het Kiel is dezer dagen jongerenorganisatie Let’s Go Urban gehuisvest. De beschikbare ruimte is niet voldoende zodat er nu aanpalend een nieuwbouw komt. Gisteren werden de plannen voorgesteld.
16/05 11u15  Al twee doden, maar nog steeds geen duidelijkheid over bron legionellaZeventien besmettingen en sinds woensdag niet één maar twee dodelijke slachtoffers. Door de legionella-uitbraak in Evergem is “code rood” van kracht bij het Agentschap Zorg en Gezondheid (AZG).
16/05 11u00  Graanweg wordt heraangelegdIn de Graanweg in Wiekevorst (Heist-op-den-Berg) worden enkele gronden verkaveld. Dat zal ook gevolgen hebben voor de weginrichting.
16/05 11u00  Eva Daeleman heeft haar Instagram-account terugGoed nieuws voor presentatrice en yogi Eva Daeleman: ze heeft haar Instagram-account weer in eigen handen nadat hackers het op haar pagina hadden gemunt. En dat viert de 29-jarige blondine met een nieuwe foto. Die is meteen ook de cover van haar vierde boek ‘Woman Up’.
16/05 10u45  Selena Gomez: “Sociale media zijn gevaarlijk”Selena Gomez heeft tijdens het filmfestival van Cannes haar mening uitgesproken over sociale media. “Voor mijn generatie zijn sociale media verschrikkelijk”, benadrukte de zangeres. “Ze zijn zonder twijfel gevaarlijk.”
16/05 10u45  District plant grote heraanleg Lange Beeldekensstraat: minder parkeerplaatsen maar wel meer bomenDe Lange Beeldekensstraat in Antwepen-Noord wordt ten vroegste in 2020 opnieuw aangelegd. De eerste voorbereidende fase is afgewerkt en aan de bewoners van de lange straat voorgelegd. Het district heeft nog plannen met Antwerpen-Noord.
16/05 10u30  Ongezien: dj werkt set af op dak van Sint-RomboutstorenOp de Sint-Romboutstoren in Mechelen was er woensdagavond een heus feestje te beleven. Dj Nico Morano uit Weerde (Zemst) begeleidde de indrukwekkende zonsondergang vanop de Mechelse spits met pompende beats. Op de skywalk van de toren draaide hij muziek tijdens een pop-up evenement waar in totaal 90 Mechelaars van mochten genieten. Hier eindigt het verhaal niet, want Morano zal op 11 juni in de nok van Antwerpen-Centraal ook een dj-set te berde brengen.
16/05 10u30  Vernieuwde Mechelen Zingt om horeca te compenserenMechelen Feest organiseert op zaterdag 13 juli op de Grote Markt een vernieuwde editie van Mechelen Zingt. Dat initiatief komt er om voor de horeca het wegvallen van de festiviteiten voor de Vlaamse en de nationale feestdag te compenseren.
16/05 10u15  “Britney Spears zal mogelijk nooit meer optreden”Volgens de manager van Britney Spears is het mogelijk dat de Amerikaanse popzangeres nooit meer zal optreden. Dat zegt hij nadat haar concertenreeks in Las Vegas, die in februari zou doorgaan, is afgelast omdat het niet goed gaat met de Amerikaanse popzangeres. Ze werd daarom onlangs enkele weken opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis.
16/05 10u15  Precies 20 jaar geleden speelde Ekerse club zijn laatste match: “Er was nooit genoeg appreciatie voor Germinal”Dat Beerschot 20 jaar geleden zijn laatste match in eerste klasse speelde, kon u vorige week nog lezen in uw krant. Wacht eens, denkt de eenzame Germinal-supporter dan: er waren toch twee ploegen bij die fusie betrokken? Bij deze: op 16 mei 1999 speelde Germinal Ekeren zijn laatste match in het Veltwijckpark. De vergeten ploeg? “Zo is het”, zegt Gunther Hofmans (52), topschutter, clubicoon en schoonzoon van de voorzitter. “Terwijl het wel de meest succesrijke Antwerpse club van de laatste dertig jaar is.”
16/05 10u15  Jeroen Vanluyten wordt nieuwe directeur van de Warande: “Cultuur maakt u als mens mooier”Voor het eerst neemt iemand van buiten de organisatie de leiding van het cultuurhuis de Warande op zich. De raad van bestuur koos Antwerpenaar Jeroen Vanluyten (36) uit 21 kandidaten. De nieuwe Warandedirecteur start op 15 juli.
16/05 10u00  Nog uren geen vluchten op Brussels Airport door acties luchtverkeersleidersDoor ruzie over geplande informatiesessies hebben de luchtverkeersleiders bij Skeyes vanochtend het werk neergelegd. Daardoor zijn op Brussels Airport vanmorgen al zeker 56 vluchten geschrapt. Ook de lange-afstandsvluchten lopen vertraging op.
16/05 10u00  Eden Hazard wint met Chelsea wedstrijd voor het goede doel in AmerikaEden Hazard kwam woensdagavond in actie met Chelsea tijdens een wedstrijd voor het goede doel in het Amerikaanse Foxborough (Massachusetts). De Blues haalden het met 0-3 van MLS-team New England Revolution.
16/05 10u00  Milwaukee wint eerste finaleduel van Eastern Conference na wervelend laatste kwartMilwaukee heeft woensdagavond de eerste finalewedstrijd in de Eastern Conference van de NBA gewonnen. De Bucks haalden het in eigen huis met 108-100 van Toronto.
16/05 09u45  Eindelijk kampvuurwerk en Jeroen Meus tegen kanker: onze tv-tips voor dit weekendWeet jij soms ook niet meer wat kijken op tv? Iedere week baant onze tv-columnist Thijs Van den Bos zich een weg door het grote aanbod en verzamelt voor jou enkele kijktips. Onze tips voor komend weekend.
16/05 09u30  DISCUSSIE. Opletten met granola: volg jij nog alle voedingsadviezen?Granola is te mijden, preparé moet in de diepvries voor je ervan eet, géén plastic potjes gebruiken om je eten op te warmen,... In een hoog tempo komen de voedingsadviezen op ons af. Hoe ga jij om met al die raadgevingen? Kan je het nog gezellig en gezond houden zonder paranoia te worden?
16/05 09u15  Yves Leterme heeft nieuwe jobGewezen eerste minister Yves Leterme wordt covoorzitter van de raad van bestuur van het Chinese kapitaalfonds ToJoy.
16/05 09u15  ‘Intel’-stickertje op je PC? Voer dan snel update uitOnderzoekers van de KU Leuven en de Vrije Universiteit van Amsterdam legden een van de grootste datalekken in jaren bloot in de processoren van chipproducent Intel. Door het euvel konden hackers aan gevoelige informatie geraken bij 80 procent van álle computers wereldwijd. Hun advies: voer best zo snel mogelijk een update uit.
16/05 09u15  Eerste ‘Night Shots’-concert in Schotense bib: Rick de Leeuw en Jan Hautekiet bijten de spits afCultuurminnaars Niko Deman en Emanuel Maes brengen met ‘Night Shots’ kwaliteitsmuziek op originele locaties en mikken daarmee op de ware muziekliefhebber. Rick de Leeuw en Jan Hautekiet openen de bijzondere concertreeks komende zaterdag tussen de boekenrekken van de monumentale Braembibliotheek.
16/05 08u45  Al meer dan vijftig vluchten geschrapt op Brussels Airport door actie luchtverkeersleidersDoor een nieuwe actie van luchtverkeersleider bij Skeyes vanochtend zijn op Brussels Airport vanmorgen al zeker 56 vluchten geschrapt. Ook de lange-afstandsvluchten lopen vertraging op.
16/05 08u45  Gemeente wil geen borg zijn voor nieuwe lening KSV BornemHet gemeentebestuur van Bornem is niet geneigd om nog eens borg te staan voor voetbalclub KSV Bornem die 70.000 euro extra wil gaan lenen. De CD&V vroeg tijdens de gemeenteraad om dat wel te doen.
16/05 08u30  Kesselse hondenfluisteraar in 'Don’t Worry Be Happy': “De mensen vonden het eerst raar, maar nu is er een wachtlijst”De Kesselse hondenfluisteraar Didier Boschmans gaat schuil achter Didi’s Doggies, een uitlaat- en opvangdienst voor honden. Vanaf vanavond duikt hij op in Don’t Worry Be Happy op Vier. “Wat ik doe bestaat bijna niet”, zegt hij.
16/05 08u15  Amerikaanse sport ‘ultimate frisbee’ steeds populairder bij ons: “Dit is een unieke sport”Schijnwerpers uit Hoboken is de enige Antwerpse club die aantreedt in de Belgian Ultimate League. In een razend spannende finale haalden de Antwerpse ‘ultimate frisbee’-spelers het van hun Limburgse opponenten met 15-13. “Dit is een unieke sport”, vindt Janne Bernaerts (26) uit Vremde. “Een scheidsrechter hebben we niet nodig.”
16/05 07u00  Antwerplegende Rudi Smidts speelde 26 jaar geleden finale op Wembley … en voetbalt op zijn 55e nog steedsAfgelopen zondag op de Bosuil: Rudi Smidts kan samen met zijn vriendin en enkele kameraden van vroeger ongestoord de topper tegen Anderlecht (1-1) bijwonen. De herinneringen aan Wembley ‘93 blijven achterwege. Nochtans was het zondag precies 26 jaar geleden dat de voormalige linksback als aanvoerder van Antwerp de mythische grasmat van Wembley betrad voor de Europacup II-finale tegen Parma. “De oude garde kent me nog wel, maar de nieuwe lichting supporters niet meer.”
16/05 06u45  Tosh Van der Sande fietst woelige maanden van zich af: “Eindelijk eens niet op de misdaadpagina’s”Dinsdag last man standing bij Caleb Ewan, kamergenoot van Thomas De Gendt en eerste Belg in de stand. Tosh Van der Sande (28) geniet van de Giro. Het is eens wat anders dan de voorbije woelige maanden. In de december moest hij zich verantwoorden voor een dopingplas en in april werd zijn supporterscafé opgeschrikt door een gezinsdrama met vier doden: “Ik heb nachten amper geslapen.”
16/05 05u15  Minister-president beschermt Duitse bunkers uit Eerste Wereldoorlog als monumentVlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA), die ook bevoegd is voor Onroerend Erfgoed, biedt een voorlopige bescherming aan het bruggenhoofd met Duitse bunkers bij de Gesprongen Brug. “Een goede zaak”, zegt Bert Hendrickx.
16/05 05u15  Team Campenaerts stuwt Kontichnaar met klompvoet richting Belgisch uurrecordZijn ene been is fors korter dan het andere en hij heeft een klompvoet. Dat weerhield Kontichnaar Alex Van Breedam evenwel niet om al marathons te lopen. Zijn volgende uitdaging? Het Belgisch uurrecord wielrennen op de piste in de categorie 50-55 jaar op zijn naam zetten. En daarvoor krijgt hij de steun van Team Campenaerts.
16/05 05u15  Bijzitters die hun kat stuurden naar verkiezingen voor rechtbank: “Ik was depressief” en “Ik had geen goesting”Het Antwerpse parket heeft woensdag een boete van 400 euro geëist tegen een 40-tal bijzitters dat bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen niet kwam opdagen in het stembureau. De excuses waren niet van de lucht. Van ‘een Dafalganneke’ tot ‘ik had geen goesting’.
16/05 05u15  STANDPUNT. Oplossing voor ons pensioen: minder hard werkenEr is grote commotie ontstaan nadat N-VA-voorzitter Bart De Wever in het televisieprogramma Terzake had gezegd dat hij de wettelijke pensioenleeftijd in een verre toekomst nog verder wil optrekken dan 67 jaar. Alle andere partijen keurden de uitspraak af. Nochtans zijn zowat alle economen het met De Wever eens. Als we willen dat ook onze kinderen en kleinkinderen een degelijk pensioen krijgen, zullen we langer aan de slag moeten.
16/05 05u15  Ceulemans krijgt gelijk: biljarten mag nu toch op synthetische lakensEen biljartlaken: moet dat van wol of synthetisch zijn? Daar maakten de Lierse club Mister 100 en de Koninklijke Belgische Biljartbond (KBBB) maanden ruzie over. De Lierenaars, die synthetische lakens willen, hebben na arbitrage gelijk gehaald. De bond erkent nu dat de exclusiviteit voor een bepaald merk met wollen lakens zal wegvallen, maar dat synthetische lakens gewoonweg niet altijd kunnen.
16/05 05u15  Kwart meer aircosystemen dan vorig jaar verkocht (en het is nog niet eens zomer)Het is nog maar lente en toch draaien de verdelers van aircosystemen al overuren. Oorzaak: de verzengende hitte van vorig jaar. Die doet de mensen meer dan ooit naar koele lucht grijpen. “Normaal valt de verkoop stil in de wintermaanden, maar voor het eerst in dertig jaar is dat niet gebeurd. We zijn gewoon blijven doorverkopen”, zeggen ze bij Airquality in Duffel.
16/05 05u15  Antwerpse cabaretier Luc Caals stopt met liedjes André HazesNa veertien succesvolle jaren stopt cabaretier Luc Caals met de show Caals Zingt Hazes. Terwijl in de beginjaren nog een dikke tien voorstellingen per jaar werden gevraagd, zijn dat er nu nog maar een drietal. “Aan alles komt een einde”, zegt de Antwerpenaar.
16/05 05u15  Kesselse hondenfluisteraar in Vier-programma: “De mensen vonden het eerst raar, maar nu is er een wachtlijst”De Kesselse hondenfluisteraar Didier Boschmans gaat schuil achter Didi’s Doggies, een uitlaat- en opvangdienst voor honden. Vanaf vanavond duikt hij op in Don’t Worry Be Happy op Vier. “Wat ik doe bestaat bijna niet”, zegt hij.
16/05 05u15  Amerikaanse sport ‘ultimate frisbee’ steeds populairder in België: “Mannen en vrouwen spelen samen, zónder scheidsrechter”Schijnwerpers uit Hoboken is de enige Antwerpse club die aantreedt in de Belgian Ultimate League. In een razend spannende finale haalden de Antwerpse ‘ultimate frisbee’-spelers het van hun Limburgse opponenten met 15-13. “Dit is een unieke sport”, vindt Janne Bernaerts (26) uit Vremde. “Een scheidsrechter hebben we niet nodig.”
16/05 05u15  GvA-columniste Fenna Bouve: “Gooi die rotte flitspalen uit vorige eeuw buiten en koop superflitser zoals in Gent”Een mobiele superflitspaal zoals in Gent komt er niet in Antwerpen. Sammeke, zoals de flitspaal in Gent wordt genoemd, wordt er onder meer ingezet om de snelheid in de zones 30 te handhaven. “Het is een mobiel gegeven en dat heeft duidelijke nadelen”, zegt mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA).
16/05 05u15  Artesis Plantijn zoekt locatie voor nieuwe campusHogeschool Artesis Plantijn wil uitbreiden, daarvoor is ze op zoek naar een passende locatie in Antwerpen. De nieuwe campus zal een oppervlakte van maximaal 25.000 vierkante meter beslaan en tot vier verdiepingen tellen.
16/05 05u15  COLUMN. Waarom geen Frans?Naast mijn werk voor de krant hou ik me graag bezig met muziek. Daardoor liep de taalgrens het voorbije weekend even dwars door mijn woonkamer. In mijn thuisstudiootje ontving ik namelijk drie uiterst sympathieke Walen. Door onze gedeelde passie voor muziek leek het alsof we elkaar al jaren kende, maar: zij spraken maar een beetje 'Nederlandz', et moi, je parle français met beaucoup de cheuveux op. De voertaal werd spontaan Engels. Maar hoe kan het dat je een landstaal van kinds af krijgt aangeleerd en ze toch allesbehalve vlot spreekt?
16/05 05u15  Zeemeerminfeestjes in zwembaden Pulderbos en Nijlen populair: “Na een uurtje kan iedereen met vin en staart zwemmen”Voor haar achtste verjaardag gaf Maya woensdag een zeemeerminparty in het zwembad van Pulderbos. En meermin Maya is niet de enige. Dit alternatief voor het klassieke verjaardagsfeestje is in opmars, stelt Sofie Pareit van Sport Party vast.
16/05 05u15  Vrienden en vrouw betreurde voetballer Kristof De Meyer organiseren vierde memorial voor kankeronderzoekOp de voetbalterreinen op de Mastenbaan in Pulderbos vindt komende zaterdag 18 mei de vierde Memorial Kristof De Meyer plaats, ter herdenking van de populaire voetballer. De opbrengst gaat naar Kom op tegen Kanker.
16/05 05u15  Oud-schepen van Financiën Dian Haegeman (Open Vld) overleden“Ik ga in ’t schootje liggen.” Het was een van die sappige gezegdes die Dian Haegeman (Open Vld) aan het eind van de avond graag gebruikte. De Turnhoutse oud-schepen is dinsdag voor het laatst in ’t schootje gaan liggen. Haegeman werd 87.
16/05 05u15  Voedsellabo Lavetan is Europees toonaangevend: “Wij zijn aanwezig in elke Vlaamse koelkast”Turnhout is het thuis van een van de meest toonaangevende voedsellaboratoria van Europa. Voor haar inspanningen op het gebied van onder meer innovatie en duurzaamheid werd Lavetan onlangs uitgeroepen tot Factory of the Future. Wetenschappers en robots analyseren er stalen uit elke stap van de voedingsketen.
16/05 04u45  Politie arresteert gewapende man in centrum van AntwerpenDe Antwerpse politie heeft woensdagavond een gewapende man gearresteerd. Iemand had de politie op de hoogte gebracht dat hij bedreigd werd door een man met een mes. De agenten gingen er achteraan, met getrokken wapen.
16/05 04u15  Grootschalige studie: wie goed onderzocht wil worden, gaat het best ’s ochtends naar de dokterWie op veilig wil spelen, gaat het best ’s ochtends naar de huisarts. Want ook dokters lijden aan ‘beslissingsmoeheid’ of de bekende namiddagdip, waardoor ze patiënten minder vaak doorsturen voor een screening. Tot die conclusie komen Amerikaanse wetenschappers na onderzoek bij meer dan 50.000 patiënten.
16/05 03u15  Grootschalige studie: wie goed onderzocht wil worden, gaat best ’s ochtends naar de dokterWie op veilig wil spelen, gaat best ’s ochtends naar de huisarts. Want ook dokters lijden aan ‘beslissingsmoeheid’ of de bekende namiddagdip, waardoor ze patiënten minder vaak doorsturen voor een screening. Tot die conclusie komen Amerikaanse wetenschappers na onderzoek bij meer dan 50.000 patiënten.
16/05 03u15  N-VA in het nauw na uitschuiver De Wever: hele dag puinruimen en bijsturenHet kan dus toch: de N-VA die zich laat verrassen midden in de campagne. Een aanval van John Crombez (sp.a) over de pensioenleeftijd volstond om Bart De Wever voor één keer in het nauw te drijven. Wat volgde, was een dag lang puinruimen en continu bijsturen. Een reconstructie.
16/05 03u15  ‘Dag Sinterklaas’, voor kinderen van núJe verwacht het niet op dit moment, maar toch is het zo: Sinterklaas is nú al in het land. De nieuwe Ketnetreeks Dag Sinterklaas wordt nu opgenomen. Jan Decleir en Bart Peeters zijn er niet meer bij, maar ook Frans Van der Aa is verdwenen. “Dit is een reeks voor de kinderen van nu. Voor hen zijn dit Sinterklaas en Zwarte Piet.”
16/05 03u15  In deze zomerbars in de noordrand kan u genieten van een drankjeDe voorbije weken hebben we nog niet echt kunnen genieten van zomers weer, maar tegen vrijdag halen we toch al temperaturen van 18 graden. En dat wordt stilaan tijd, want op sommige plaatsen gaan de zomerbars al open. Waar kunt u de komende maanden een ­cocktail drinken of een concertje meepikken in een pop-upbar? Wij lijsten de leukste zomerbars uit de noordrand voor u op.
16/05 03u15  Motief voor steekpartij in relationele sfeer te zoeken: politie pakt 43-jarige verdachte opDe man die zaterdag een vrouw neerstak in haar huis in de Slagmolenstraat in Nieuwkerken-Waas wordt verdacht van poging moord. Het gaat om de 43-jarige Tom D. uit Beveren. De feiten speelden zich af binnen een relationele context.
16/05 03u15  Zware brand legt drugskwekerij blootEen zware brand in een huis in de Stationsstraat in Kemzeke (Stekene) heeft woensdagochtend een cannabisplantage blootgelegd en meteen ook verwoest. Het pand werd gehuurd door een Nederlander. Het is al de tweede keer dat er in de huizenrij een drugskwekerij wordt ontdekt.
16/05 00u00  Supporters van Westerlo bedanken Herman WijnantsWesterlo - Charleroi (0-2) stond ook in het teken van het afscheid van Herman Wijnants. Na veertig jaar trouwe dienst geeft de 73-jarige manager-voorzitter - na de Turkse overname van de Kempense club - de fakkel definitief door.
15/05 23u30  Maria Sharapova laat verstek gaan voor Roland GarrosMaria Sharapova, voormalig nummer één van de wereld, laat verstek gaan voor Roland Garros (26 mei - 9 juni). De Russin, nummer 35 op de wereldranglijst, heeft nog te weinig trainingsuren op de teller na een schouderoperatie.
15/05 23u30  Verhit kopstukkendebat: “Elke dag vraag ik me af wat de nieuwe bocht van N-VA wordt”“Het zijn spannende verkiezingen: elke dag vraag ik me af wat de volgende bocht van N-VA gaat zijn”, haalde Bart Somers (Open Vld) uit. N-VA kreeg het hard te verduren op het kopstukkendebat van uw krant en ATV, woensdagavond in De Roma.
15/05 23u15  Timothy Castagne verliest met Atalanta Italiaanse bekerfinale van LazioLazio heeft de Coppa Italia veroverd. Het team uit de Italiaanse hoofdstad haalde het woensdag in het Stadio Olimpico in Rome met 2-0 in de finale van Atalanta Bergamo. Timothy Castagne blijft achter met lege handen.
15/05 23u15  HERBELEEF. Vlaamse lijsttrekkers leggen elkaar het vuur aan de schenen op kopstukkendebat GvA en ATVDe Antwerpse kopstukken van de zeven grote Vlaamse partijen hebben woensdagavond gedebatteerd in de Roma. Het ging er bij momenten hevig aan toe, bijvoorbeeld toen het ging over kinderarmoede, rekeningrijden of de betonstop. Bart Somers maakte zich druk in het bochtenwerk van N-VA. Wij volgden het debat live voor u, u kan de strafste uitspraken hieronder nog eens herlezen.
15/05 22u45  Antwerp Giants zet nu ook Luik opzijEen dag na de knappe winst tegen Okapi Aalstar won Telenet Giants Antwerp nu ook in Luik: 65-94. De Sinjoren wonnen voor de achtste keer op een rij in de EuroMillions League en boekten zo een vierde zege in zes dagen. De ploeg van coach Roel Moors staat nu ook officieus (met 28 op 34) aan de leiding.
15/05 22u45  Beerschot Wilrijk alleen laatste in Play-off 2Beerschot Wilrijk is er niet in geslaagd om een eerste uitzege in deze Play-off 2 te boeken. Op verplaatsing bij Eupen voetbalde de ploeg van Stijn Vreven niet onaardig, maar Eupen had aan één goede stilstaande fase genoeg om de drie punten thuis te houden. Beerschot Wilrijk staat nu alleen laatste in Groep A van Play-off 2.
15/05 22u30  Late gelijkmaker helpt Lierse Kempenzonen niet vooruitOm nog een rol van betekenis te spelen in de eindronde móést Lierse Kempenzonen winnen tegen Thes, de kampioen van de reguliere competitie. In een hectische slotfase hielp Janssen de Pallieters alsnog aan een gelijkspel, maar daar schieten ze weinig of niets mee op.
15/05 22u30  Westerlo kan Charleroi niet van groepswinst houden in PO2Westerlo was lang de tweedeklasser die het dichtst bij barrages voor een Europees ticket stond (Union vroeg geen Europese licentie aan), maar het mocht niet zijn voor Bob Peeters en co. Leider Charleroi won met 0-2 in het Kuipje en mag zich dus opmaken voor barragewedstrijden tegen KV Kortrijk.
15/05 22u30  Beerschot Wilrijk onderuit in Eupen, maar niemand heeft het gezienHoe eenzaam het voor de doorsnee supporter op een Play-off 2-tribune is, zo eenzaam staat Beerschot Wilrijk onderaan de stand in groep A. Het kon in Eupen geen vuist maken en slikte één doelpunt na de rust: 1-0. Voor de paars-witte supporters is het dus al uitkijken naar de eindeseizoenswedstrijd op het Kiel.
15/05 22u15  Vrouw (39) neergestoken tijdens ruzie: verdachte gearresteerdDe Antwerpse politie heeft woensdagavond een man opgepakt die ervan wordt verdacht een 39-jarige bewoonster van de Haantjeslei te hebben neergestoken. Het slachtoffer raakte zwaargewond, maar verkeert niet in levensgevaar.
15/05 22u00  Verhit kopstukkendebat: "Elke dag vraag ik me af wat de nieuwe bocht van N-VA wordt"De Antwerpse kopstukken van de zeven grote Vlaamse partijen hebben woensdagavond gedebatteerd in de Roma. Het ging er bij momenten hevig aan toe, bijvoorbeeld toen het ging over kinderarmoede, rekeningrijden of de betonstop. Bart Somers maakte zich druk in het bochtenwerk van N-VA. Wij volgden het debat live voor u, u kan de strafste uitspraken hieronder nog eens herlezen.
15/05 22u00  Israëliër neemt Lommel SK over, Rudi Vandenput wordt medeaandeelhouderLommel SK heeft een akkoord gesloten met twee nieuwe investeerders, de Israëlische advocaat Udi Shochatovitch en sportconsultant Rudi Vandenput. Dat heeft de club uit de Proximus League woensdag bekendgemaakt. Lommel benadrukt dat het huidige bestuur, hoofdtrainer Tom Van Imschoot, jeugdtrainers en bedienden in functie blijven.
15/05 22u00  Ajax nu ook officieel kampioen van Nederland dankzij ruime zege bij De GraafschapIn de Nederlandse Eredivisie heeft Ajax zijn 34e landstitel definitief veiliggesteld door op de slotspeeldag met vlotte 1-4 cijfers te winnen op het veld van de voorlaatste in de stand, De Graafschap. De Amsterdammers waren sinds de vorige speeldag al zo goed als zeker van de titel door het doelsaldoverschil met eerste achtervolger PSV.
15/05 22u00  LIVE. Eupen leidt, Beerschot Wilrijk dicht bij gelijkmakerBeerschot Wilrijk-Eupen (2-0) zal ongetwijfeld voor altijd in het geheugen gegrift blijven van Brian De Keersmaecker. De 19-jarige middenvelder maakte een maand geleden zijn profdebuut en kon meteen scoren, waarop hij niet meer uit de ploeg ging. Kunnen hij en zijn Kielse collega's nu ook knallen in de verre Oostkantons en de rode lantaarn in groep A er achterlaten? Volg alles hier LIVE vanaf 20u30!
15/05 21u45  ‘Familie’ moet op zoek naar een nieuwe JelleFelix Jamaels (18) zal niet langer de rol van Jelle Van den Bossche spelen in‘Familie’. Acteur Jef De Smedt, die in de reeks Jelles grootvader Jan vertolkt, maakte dat woensdagavond bekend op Instagram. De Smedt postte een foto met de woorden: “Laatste draaidag van een toffe gast, onze Felix, weer een minder in mijn gezin, dit blijft ervan over.”
15/05 21u45  Ouderverenigingen moedigen leerkrachten aanVijftien Antwerpse ouderverenigingen schreven deze week een open brief waarin ze hun bezorgdheid uitten over het toenemende lerarentekort. Om de leerkrachten een hart onder de riem te steken, werd woensdag een speciale actie op het getouw gezet. In verschillende scholen, waaronder De Vlinderboom in Deurne, deelden de ouders bloemen uit aan de kanjers van leerkrachten.
15/05 21u45  LIVE. "Hoe moet een alleenstaande moeder in armoede in godsnaam gaan kamperen voor een school?"Staan de politieke partijen nog achter het project van de overkapping van de Ring? Hoe willen ze wonen betaalbaar houden in de stad en in de landelijke gemeenten? Hoe gaan ze zorgen dat elk kind kwaliteitsvol onderwijs krijgt? Op het verkiezingsdebat van Gazet van Antwerpen en ATV vanavond in De Roma scheppen de Antwerpse kopstukken duidelijkheid en leggen ze de verschillen bloot met de andere partijen. U kan het debat hier live volgen.
15/05 21u45  LIVE. Beerschot Wilrijk voert druk op, maar Eupen op voorsprongBeerschot Wilrijk-Eupen (2-0) zal ongetwijfeld voor altijd in het geheugen gegrift blijven van Brian De Keersmaecker. De 19-jarige middenvelder maakte een maand geleden zijn profdebuut en kon meteen scoren, waarop hij niet meer uit de ploeg ging. Kunnen hij en zijn Kielse collega's nu ook knallen in de verre Oostkantons en de rode lantaarn in groep A er achterlaten? Volg alles hier LIVE vanaf 20u30!
15/05 21u30  LIVE. Verhitte debatten over de betonstop, rekeningrijden en kinderarmoedeStaan de politieke partijen nog achter het project van de overkapping van de Ring? Hoe willen ze wonen betaalbaar houden in de stad en in de landelijke gemeenten? Hoe gaan ze zorgen dat elk kind kwaliteitsvol onderwijs krijgt? Op het verkiezingsdebat van Gazet van Antwerpen en ATV vanavond in De Roma scheppen de Antwerpse kopstukken duidelijkheid en leggen ze de verschillen bloot met de andere partijen. U kan het debat hier live volgen.
15/05 21u30  LIVE. Westerlo op achterstand na blunder Van LangendonckWil Westerlo het waterkansje op groepswinst en dus de PO2-finale nog verzilveren, is er maar één optie: winnen van Charleroi. In dat geval zouden de Kemphanen op één puntje van de huidige leider komen en is alles nog mogelijk op de slotspeeldag. Gaat het vanavond donderen boven 't Kuipje? Volg alles hier LIVE vanaf 20u30!
15/05 21u30  LIVE. Beerschot Wilrijk voert druk op, maar geen doelpunten voor rustBeerschot Wilrijk-Eupen (2-0) zal ongetwijfeld voor altijd in het geheugen gegrift blijven van Brian De Keersmaecker. De 19-jarige middenvelder maakte een maand geleden zijn profdebuut en kon meteen scoren, waarop hij niet meer uit de ploeg ging. Kunnen hij en zijn Kielse collega's nu ook knallen in de verre Oostkantons en de rode lantaarn in groep A er achterlaten? Volg alles hier LIVE vanaf 20u30!
15/05 21u15  Waalse politici blunderen met video waarin vrouw hond aan leiband speeltTwee Waalse politici die voor cDH meedoen aan de verkiezingen van 26 mei, hebben kritiek gekregen op een video die ze hebben gemaakt. Mathieu Wautier (21) en Aurore Heuse (23) maken vaker amateurvideo’s om hun standpunten uit de doeken te doen op sociale media en wilden aan de kaak stellen dat nog te veel huisdieren worden achtergelaten door hun eigenaars. Critici vinden echter dat ze de bal volledig misslaan door Heuse als hond te verkleden en haar een leiband aan te meten. De beelden zijn intussen offline gehaald en Jeunes cDH - de jongerenafdeling van de partij - belooft om een gesprek met de twee te voeren: “Ze hadden goede intenties, maar het was slechte communicatie.”
15/05 21u15  "42% mantelzorgers voelt zich overbelast"Vrouw & Maatschappij vroeg woensdag op de Internationale Dag van het Gezin speciaal aandacht voor mantelzorgers in de context van een woonzorgcentrum. Ze trokken naar WZC De Buurt in Zoersel.
15/05 21u15  LIVE. De betonstop verhit de gemoederen tijdens het kopstukkendebatStaan de politieke partijen nog achter het project van de overkapping van de Ring? Hoe willen ze wonen betaalbaar houden in de stad en in de landelijke gemeenten? Hoe gaan ze zorgen dat elk kind kwaliteitsvol onderwijs krijgt? Op het verkiezingsdebat van Gazet van Antwerpen en ATV vanavond in De Roma scheppen de Antwerpse kopstukken duidelijkheid en leggen ze de verschillen bloot met de andere partijen. U kan het debat hier live volgen.
15/05 20u45  LIVE. Antwerpse kopstukken debatteren in De RomaStaan de politieke partijen nog achter het project van de overkapping van de Ring? Hoe willen ze wonen betaalbaar houden in de stad en in de landelijke gemeenten? Hoe gaan ze zorgen dat elk kind kwaliteitsvol onderwijs krijgt? Op het verkiezingsdebat van Gazet van Antwerpen en ATV vanavond in De Roma scheppen de Antwerpse kopstukken duidelijkheid en leggen ze de verschillen bloot met de andere partijen. U kan het debat hier live volgen vanaf 20u30.
15/05 20u30  LIVE. Volg het groot kopstukkendebat vanuit De RomaStaan de politieke partijen nog achter het project van de overkapping van de Ring? Hoe willen ze wonen betaalbaar houden in de stad en in de landelijke gemeenten? Hoe gaan ze zorgen dat elk kind kwaliteitsvol onderwijs krijgt? Op het verkiezingsdebat van Gazet van Antwerpen en ATV vanavond in De Roma scheppen de Antwerpse kopstukken duidelijkheid en leggen ze de verschillen bloot met de andere partijen. U kan het debat hier live volgen vanaf 20u30.
15/05 20u30  Antwerp-legende Rudi Smidts (55) speelde 26 jaar geleden Europese finale op Wembley: “Sfeer van de grote dagen is helemaal terug”Afgelopen zondag op de Bosuil: Rudi Smidts kan samen met zijn vriendin en enkele kameraden van vroeger ongestoord de topper tegen Anderlecht (1-1) bijwonen. De herinneringen aan Wembley ‘93 blijven achterwege. Nochtans was het zondag precies 26 jaar geleden dat de voormalige linksback als aanvoerder van Antwerp de mythische grasmat van Wembley betrad voor de Europacup II-finale tegen Parma. “De oude garde kent me nog wel, maar de nieuwe lichting supporters niet meer.”
15/05 20u30  Heist Zomert zorgt voortaan voor muzikale ambiance onderaan de bergDe zomerse familiefestivalavonden onderaan de Heistse berg zullen er voortaan anders uitzien. Heist Bruist is niet meer en wordt vervangen door Heist Zomert. De nieuwe organisator Nick Vercammen (32) en zijn ploeg zijn volop bezig met de voorbereidingen.
15/05 20u15  IJssalon Pinguin ontwaakt uit winterslaap op Marktplein van WijnegemPinguin heropent zijn pop-upzaak op het Marktplein van Wijnegem op 1 juni. De gemeente verkoos het bekende Deurnese ijssalon boven twee andere kandidaten voor de uitbating van de houten chalet.
15/05 20u15  Vermist jongetje teruggevonden na massale zoekactieDe Antwerpse politie en de Cel Vermiste personen hebben woensdagavond een 6-jarig jongetje teruggevonden na een massale zoekactie in de omgeving van het Sportpaleis in Deurne.
15/05 20u00  VIDEO. Motorrijder zwaargewond na ongeval in file op E34 in MelseleOp de E34 ter hoogte van Melsele is dinsdagavond een motorrijder zwaargewond geraakt.  De man reed achteraan in op een tankwagen toen die vertraagde voor een file, in de richting van Antwerpen. De klap moet hevig geweest zijn, want de motor raakte zwaar beschadigd en ook de vrachtwagen liep schade op.
15/05 20u00  Hoogtij wordt groot feest in het ScheldelandZondag 16 juni wordt ‘Hoogtij, feest in het Scheldeland’ georganiseerd, een dag vol beleving op en rond het water. Er worden meer dan zestig activiteiten aangeboden in 22 gemeenten langs de Schelde.
15/05 19u45  Rijwielen Smets verhuist naar groter pand aan overkant CogelspleinRijwielen Smets, op het Cogelsplein, verhuist… naar de overkant. De winkel verdubbelt in oppervlakte en ook het aanbod wordt uitgebreid, onder meer met cargo- en bakfietsen.
15/05 19u45  LIVE. Blijft Westerlo tegen Charleroi in de running voor groepswinst?Wil Westerlo het waterkansje op groepswinst en dus de PO2-finale nog verzilveren, is er maar één optie: winnen van Charleroi. In dat geval zouden de Kemphanen op één puntje van de huidige leider komen en is alles nog mogelijk op de slotspeeldag. Gaat het vanavond donderen boven 't Kuipje? Volg alles hier LIVE vanaf 20u30!
15/05 19u45  LIVE. Geeft Beerschot Wilrijk de rode lantaarn door aan Eupen?Beerschot Wilrijk-Eupen (2-0) zal ongetwijfeld voor altijd in het geheugen gegrift blijven van Brian De Keersmaecker. De 19-jarige middenvelder maakte een maand geleden zijn profdebuut en kon meteen scoren, waarop hij niet meer uit de ploeg ging. Kunnen hij en zijn Kielse collega's nu ook knallen in de verre Oostkantons en de rode lantaarn in groep A er achterlaten? Volg alles hier LIVE vanaf 20u30!
15/05 19u45  Spuilei en Blokstraat worden fietsstratenHet stadsbestuur is van plan om de Spuilei en de Blokstraat tot fietsstraat om te vormen. Mogelijk gebeurt hetzelfde met de Lisperstraat en de Waterpoortstraat.
15/05 19u45  “Je doet de voordeur op slot, waarom je computer niet?”Turnhoutenaar Sebastiaan Perssoons heeft een educatief gezelschapsspel gemaakt dat jongeren leert hoe ze veilig met data, internet, smartphones en computers omgaan. Hij hoopt tegen volgend schooljaar een versie voor scholen op de markt te brengen. “We vertrouwen steeds meer op technologie, maar kennen er steeds minder van.”
15/05 19u30  Kinderen genieten van kruiden- en bloemenborderWoensdag vond de MOS-Openschooltuinendag plaats. 62 Vlaamse scholen met een groene speelplaats zetten hun schoolpoorten open voor andere scholen. Vlaams minister van Omgeving Koen Van den Heuvel (CD&V) bracht een bezoek aan Vrije Basisschool De Ceder in Kessel (Nijlen). “Hier maken we echt werk van een groene school en een groene speelplaats. Er werd een kruiden- en bloemenborder op de speelplaats aangeplant en er is een schooltuin met fruitbomen, dieren, groenten en compostbakken”, lichtte directeur Guy Mertens toe.
15/05 19u15  Snowboarder Seppe Smits leeft zonder verpakkingen: “Ik heb vorig jaar mijn laatste vuilniszak buitengezet”Juli 2018. Vanaf dan hebben snowboarder Seppe Smits (27) en vriendin Kaat De Malsche (27) geen restafvalzak meer buiten moeten zetten. “Groenafval en PMD hebben we niet echt”, zegt de Westmallenaar, die nu in Gent woont. Gewapend met glazen voorraadpotten, fietsen en een groot konijn organiseren de twee het huishouden verpakkingsvrij.
15/05 19u15  Groen wil snel tonnagebeperking Sint-DimpnaIn plaats van te wachten tot er een nieuwe ontsluitingsweg langs Geel komt, pleit Groen ervoor om snel een tonnagebeperking in het hart van Sint-Dimpna in te voeren. “Alles is aanwezig.”
15/05 19u15  “Vroeger hielp ik mijn gasten, nu helpt mijn gast mij”De naamdag van de Heilige Dimpna is het jaarlijkse moment dat het Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum (OPZ) zijn pleeggezinnen met tientallen jaren zorg op de teller in de bloemen zet. Jos Helsen doet dat al 70 jaar.
15/05 19u15  Nieuw voetbalveldje voor HogenopstalWoensdag werd het vernieuwde voetbalpleintje aan Hogenopstal in gebruik genomen. Door de verharding van het pleintje aan basisschool De Knipoog beschikten de kinderen uit de buurt niet langer over een grasveldje.
15/05 18u45  Nikita Mazepin snelste tijdens F1-testdebuut in BarcelonaNikita Mazepin heeft tijdens zijn F1-testdebuut op de tweede testdag in Barcelona de snelste tijd gereden. De nog steeds maar 20-jarige Mazepin reed naar een tijd van 1:15.715 en herstelde zo goed na zijn spin tijdens de voormiddag.
15/05 18u45  Hoge Gezondheidsraad waarschuwt voor “beschavingsziekten”: neem geen tattoo, vermijd granola en pas op met nagellakDe Hoge Gezondheidsraad heeft een lange lijst aanbevelingen klaar om te vermijden dat chemische en hormoonverstorende stoffen onze gezondheid nog langer schaden. Naast bekende adviezen over alcohol, tabak en gsm-gebruik worden ook minder evidente tips opgelijst.
15/05 18u45  Tweede patiënt overleden na legionellabesmetting in regio EvergemNa de legionellabesmetting in de regio rond het Oost-Vlaamse Evergem is een tweede besmette patiënt overleden. Dat bevestigt het Agentschap Zorg en Gezondheid.
15/05 18u30  Bart De Wever verdedigt zich nu ook met video over hogere pensioenleeftijd“Laat u niets wijsmaken over de pensioenen.” N-VA-voorzitter Bart De Wever verdedigt zijn standpunt over de hogere pensioenleeftijd nu ook in een filmpje op Facebook. Woensdagmiddag stuurde hij ook al een tweet de wereld in waarin hij uithaalde naar de andere partijen. “Wij zijn eerlijk geweest. De rest? Die keren hun kar.” Die andere partijen sabelden de N-VA neer na het pleidooi om de pensioenleeftijd nog verder te laten stijgen, op basis van de stijgende levensverwachting. De Wever pakt uit met citaten van Groen, CD&V, Open Vld en sp.a van enkele jaren geleden waarin ze ook een koppeling maken tussen pensioenleeftijd en levensverwachting.
15/05 18u00  Vliegtuigbom uit Tweede Wereldoorlog aangetroffen bij graafwerkenAan de Greesstraat op de grens tussen Olen en Herentals is ontmijningsdienst DOVO woensdagavond uitgerukt omdat er een vliegtuigbom werd aangetroffen. Intussen is alle kans op gevaar geweken, het treinverkeer werd een uurtje onderbroken.
15/05 18u00  Uitgeregende Giro-etappe eindigt in vreemde massaspurt: Pascal Ackermann boekt tweede ritzegePascal Ackermann heeft zijn tweede ritzege beet in deze Giro. De Duitser van BORA hansgrohe spurtte in een uitgeregend Terracina een zucht sneller dan Fernando Gaviria, van Elia Viviani was geen sprake. En zo kwam een eind aan een chaotische dag met opgaven, dopingzaken en te veel regen.
15/05 17u45  Groen-raadslid Goedele Van der Spiegel op fiets aangereden in Prins Boudewijnlaan: “Campagne tijdelijk onderbroken”De campagne van Goedele Van der Spiegel (Groen) om een zitje af te dwingen in het Vlaams parlement kent een plotse onderbreking. Het Edegems raadslid werd dinsdag aangereden op de Prins Boudewijnlaan.
15/05 17u45  Heist Zomert zorgt voortaan voor muzikale ambiance onder de bergDe zomerse familiefestivalavonden onder aan de Heistse berg zullen er voortaan anders uitzien. Heist Bruist is niet meer en wordt vervangen door Heist Zomert. De nieuwe organisator Nick Vercammen (32) en zijn ploeg zijn volop bezig met de voorbereidingen.
15/05 17u45  Dylan Groenewegen wint nu ook tweede etappe Vierdaagse Duinkerke maar heeft wel diskwalificatie nodigDe Nederlander Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) heeft na de eerste nu ook de tweede etappe van de Vierdaagse van Duinkerke gewonnen. Hij had hiervoor wel de diskwalificatie nodig van de Fransman Clément Venturini. Plaatsen twee tot vijf waren voor landgenoten met Timothy Dupont op de tweede plaats.
15/05 17u45  Opnieuw beiaardconcerten in Mechelen: “Startschot voor muzikale zomer”De stad Mechelen gaat dit jaar de Mechelaars opnieuw trakteren op beiaardconcerten. Het startschot zal zaterdag worden gegeven op de jaarlijkse Beiaarddag.
15/05 17u30  Afscheid van vermoorde Heidi R. (49): “Ze ging volledig voor haar toekomst”Tientallen familieleden, vrienden en collega’s kwamen woensdag in het crematorium van Turnhout afscheid nemen van de 49-jarige Heidi R. Ze overleed eind april nadat ze uit het kanaal Dessel-Schoten gehaald werd. Haar zus Inge, met wie Heidi samenwoonde, zit op verdenking van moord in de cel. De Turnhoutse stond net op het punt alleen te gaan wonen.
15/05 17u15  Buurt blijft zich verzetten tegen bouwplannen Imvap en DCA: bijna 500 bezwaarschriftenEen groepje buurtbewoners overhandigde woensdag 487 individuele bezwaarschriften in het gemeentehuis tegen de 42 appartementen die Imvap (Immobiliën Van Pelt) wil bouwen in het binnengebied tussen de Heimeulenweg en de Heybleukenstraat in Sint-Antonius.
15/05 17u15  Antwerpfans organiseren ‘Europees feestje’Op 19 juli zal het exact 22 jaar geleden zijn dat Antwerp FC nog eens een Europese wedstrijd speelde. In 1997 werd het 2-2 in de Intertoto tegen het Zwitserse Lausanne Sport. Nu de Great Old op koers zit voor een nieuw Europees avontuur - wat de zestiende Europese campagne sinds het ontstaan van de club zou betekenen - is het tijd voor een feestje, vinden de rood-witte fans. Daarom roepen de ‘sfeergroepen’ alle supporters op om donderdag, voor aanvang van de laatste thuiswedstrijd van Play-off 1 tegen AA Gent (aftrap om 20.30u), voor een keer niet naar de favoriete kroeg in de buurt van de Bosuil of meteen naar het stadion te gaan, maar massaal af te zakken naar de Bremweide, alias Groene Zone naast het stadion. Daar start rond 19.00u, anderhalf uur voor de aftrap, een ‘Pre Europe Party’. Er wordt drank voorzien en de Antwerpse DJ Finest zorgt voor muziek.
15/05 17u15  Rode loper uitgerold op nieuwe wandelbrug aan Berchem StationDe nieuwe voetgangersbrug aan Berchem Station is sinds woensdag officieel in gebruik. De wandelbrug verbindt al sinds begin maart het stationsplein met het bedrijvencomplex Post X aan de overzijde van de Binnensingel.
15/05 17u15  Beiaardconcerten keren terug naar Mechelen: “Startschot voor muzikale zomer”De stad Mechelen gaat dit jaar de Mechelaars opnieuw trakteren op beiaardconcerten. Het startschot zal zaterdag worden gegeven op de jaarlijkse Beiaarddag.
15/05 17u15  Adil El Arbi en Bilall Fallah gaan vervolg maken op PatserAdil El Arbi en Bilall Fallah gaan met Patsers een vervolg maken op Patser, hun succesvolle tragikomische misdaadkroniek uit 2018 gesitueerd in de Antwerpse onderwereld. Zo werd in Cannes bekendgemaakt door filmproducent Hendrik Verthé van het Brusselse productiehuis A-Team.
15/05 16u45  Bedenk mee een naam voor een nieuw pleinNormaal gezien start in juni de bouw van de grootschalige residentie De Heern, een nieuwe verkaveling met 84 wooneenheden. Die worden verdeeld over vijf blokken tussen de Lierseweg en de Herentalse Ringlaan. Dat wordt een nieuw straatje met een eigen binnenplein. Voor dat laatste moet een toepasselijke naam worden bedacht, waarbij het Herentalse stadsbestuur een beroep doet op de suggesties van de eigen inwoners. Iedereen kan tot 31 mei een suggestie of voorstel doen via het stedelijke inspraakplatform. Na de principiële goedkeuring door de gemeenteraad, volgt er een openbaar onderzoek. Pas daarna keurt de gemeenteraad de pleinnaam definitief goed.
15/05 16u45  Drie Kempenaars trotseren obstakels op hoog niveauDe club Obstacle Cours Racing (OCR) Belgium heeft zopas haar zeskoppig elite team voorgesteld. Drie sporters uit het team komen uit de Kempen. Slechts één van hen is een vrouw: Sarah Moeremans uit Mol. Het elite team loopt belangrijke wedstrijden in binnen- en buitenland.
15/05 16u45  Experts zien hoe De Wever werd klemgezet door Crombez: “N-VA krijgt koekje van eigen deeg”Met de mond vol tanden zitten. Het kan de beste overkomen, zo ook Bart De Wever. In ‘Terzake’ ging de N-VA-kopman in debat met SP.A-voorzitter John Crombez, die de aanval koos door aan te halen dat N-VA de pensioenleeftijd verder wil verhogen. Deskundigen zagen hoe De Wever volledig werd klemgezet: “Hij leek verbaasd over zijn eigen programma. N-VA krijgt een koekje van eigen deeg.”
15/05 16u45  Garage ruimt plaats voor Okay-supermarktWinkelketen Okay, die deel uitmaakt van de Colruyt-groep, heeft bij het gemeentebestuur een vergunning aangevraagd om een winkel te bouwen op de Oostmalsesteenweg in Rijkevorsel.
15/05 16u45  Muntstraat jaar lang afgesloten voor bouw serviceflatsDe werf voor de bouw van serviceflats in de Muntstraat in de Mechelse binnenstad start volgende week opnieuw op. Om de afbraak en de nieuwbouw veilig te laten verlopen, gaat de straat wellicht een jaar dicht voor autoverkeer.
15/05 16u30  WK Snorren en Baarden vindt dit weekend voor het eerst plaats in AntwerpenDe Antwerpse Snorrenclub organiseert van vrijdag tot en met zondag de veertiende editie van de World Beard and Moustache Championships. De club kiest elk jaar een Belgische Snor van het Jaar, maar het is de eerste keer dat ze het wereldkampioenschap organiseert.
15/05 16u30  Politie opent onderzoek naar vechtpartij tussen jongeren in winkelstraatDe lokale politie Waasland-Noord heeft een onderzoek geopend naar een vechtpartij tussen enkele jongeren maandag in de Vrasenestraat in Beveren. Het incident werd gefilmd door een omstaander en gedeeld via de sociale media.
15/05 16u15  Onderzoek uithalersbende: 1.345 kilo coke in container, 13 kilo in lockers personeelDe deze week opgerolde uithalersbende is volgens het parket betrokken bij een partij van 1.345 kilogram cocaïne. Die werd vorige week onderschept in de haven. In de personeelslockers werd 13 kilo coke gevonden.
15/05 16u15  Vilvoorde wil snelheid van 90 km/uur over de hele Brusselse RingDe stad Vilvoorde wil dat de maximumsnelheid op de hele Brusselse Ring wordt verlaagd tot 90 km/u. Ook het aantal snelheidscontroles dient drastisch te worden opgedreven.
15/05 16u15  Eén miljoen Europeanen gezocht om de bijen te reddenDe Europese Commissie heeft woensdag het licht op groen gezet voor een burgerinitiatief dat aandringt op wetgeving om de bijen te redden en de biodiversiteit in Europa te vrijwaren. Als de organisatoren binnen het bestek van een jaar meer dan één miljoen steunbetuigingen kunnen sprokkelen, moet de Commissie het verzoek inwilligen of motiveren waarom ze dat toch niet wil doen.
15/05 16u15  Duo staat terecht voor drugsfeiten: “Zelfs sporen van amfetamines in urine van dochtertje”Een man uit Herentals en een vrouw uit Lier stonden terecht voor feiten van drugsbezit en handel. Het onderzoek startte toen de politie informatie verkreeg dat de vrouw speed en GHB verhandelde vanuit haar woning. Er deden zelfs geruchten de ronde dat het dochtertje van de vrouw tijdens het dealen werd opgesloten. “Bovendien zou de vrouw urine van haar dochtertje gebruikt hebben om aan te tonen dat ze clean was. Urine die overigens positief testte op het gebruik van amfetamines. Het kind moet dus in aanraking zijn gekomen met die zaken”, zei de openbare aanklager.
15/05 16u15  Beleggen in windmolens in Antwerpse haven: veel meer rendement dan op spaarboekjeBurgers kunnen voor het eerst hun centjes beleggen in windmolens in de Antwerpse haven. Het bedrijf Vleemo wil gezinnen een rendement van ongeveer 3% per jaar geven om de bouw van acht windmolens op rechteroever te financieren.
15/05 16u15  Nederland en Duitsland schorten militaire opleidingen in Irak opHet Duitse, Nederlandse en Amerikaanse leger hebben hun trainingsoperaties in Irak opgeschort vanwege de toenemende spanningen in de regio.
15/05 16u15  618 scholieren leggen fietsexamen af618 zesdejaars van de basisscholen in Balen, Dessel en Mol nemen deze week deel aan het fietsexamen in het centrum van Mol. Het examen is een voorbereiding voor volgend schooljaar.
15/05 16u00  Mobiel recyclagepark rijdt zelf naar inwoners in Mechelen en WillebroekDe stad Mechelen organiseert samen met afvalverwerker Ivarem de komende weken een ophaling van recyclageafval in Mechelse en Willebroekse woonwijken. Woensdagnamiddag werd de eerste ophaling gehouden in de Mahatma Gandhistraat. “De ideale remedie tegen sluikstorters”, zeggen de wijkbewoners.
15/05 16u00  Actrice Whoopi Goldberg probeert het als modeontwerperOmdat de ondertussen 63-jarige Whoopi Goldberg maar moeilijk kleding kon vinden die haar goed paste, is de actrice een eigen modelijn gestart. “Ik besefte plots dat ik vast niet de enige was.”
15/05 15u45  Bestuurder bestelwagen verliest controle over stuur en belandt op dakEen bestelwagen is woensdag op zijn dak beland op de E313 ter hoogte van Massenhoven richting Antwerpen. De bestuurder werd met verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis.
15/05 15u45  Volg vanavond het groot kopstukkendebat vanuit De RomaStaan de politieke partijen nog achter het project van de overkapping van de Ring? Hoe willen ze wonen betaalbaar houden in de stad en in de landelijke gemeenten? Hoe gaan ze zorgen dat elk kind kwaliteitsvol onderwijs krijgt? Op het verkiezingsdebat van Gazet van Antwerpen en ATV vanavond in De Roma scheppen de Antwerpse kopstukken duidelijkheid en leggen ze de verschillen bloot met de andere partijen. U kan het debat hier live volgen vanaf 20u15.
15/05 15u45  Dieven gaan aan de haal met nostalgisch kermistuigOp het domein van de bekende horecazaak De Kaasboerin aan de Eerselseweg in Postel (Mol) is de voorbije dagen een Space Scooter gestolen. Die maakte deel uit van een oude paardenmolen. Van de daders ontbreekt elk spoor.
15/05 15u30  Dieven stelen honderden katalysatoren en gereedschap uit loods, buit loopt op tot 100.000 euroDieven zijn de voorbije dagen aan de haal gegaan met een grote partij katalysatoren uit de loods van het voormalige bedrijf Autohandel Frankie Smet aan de Provinciale Weg in Sint-Amands. Er werd ook heel wat gereedschap meegenomen. De daders zijn voorlopig spoorloos.
15/05 15u30  Bijen kunnen inchecken in vijf nieuwe hotelsDankzij 21 kinderen uit Rijkevorsel kunnen bijen op vijf plaatsen terecht in gloednieuwe bijenhotels. De kinderen hebben de bijenhotels zelf gemaakt tijdens een activiteit van de Grabbelpas.
15/05 15u15  Broers riskeren vijf jaar cel voor invoer van drugs uit MarokkoTwee broers uit Geel riskeren elk een effectieve gevangenisstraf van vijf jaar voor de invoer van 21 kilo hasj vanuit Marokko naar hun woonplaats. De Spaanse politie kon het postpakket in juli vorig jaar onderscheppen.
15/05 15u15  Philippe Clement voor mogelijk titelduel met Racing Genk: “Ik hoef de tussenstand in Luik niet te weten”Philippe Clement oogde woensdag ontspannen, één dag voor de mogelijke titelwedstrijd van Racing Genk op het veld van Anderlecht. De Limburgers kunnen landskampioen worden in het Constant Vanden Stock-stadion, indien ze een beter resultaat kunnen voorleggen dan Club Brugge dat op hetzelfde moment speelt bij Standard. “Maar ik wil niet op de hoogte gehouden worden van het resultaat op Sclessin”, verraste Clement. “Rekenen is in het voetbal altijd gevaarlijk.”
15/05 15u15  Heel wat kijklustigen voor legervoertuigen op de Grote MarktOp de Grote Markt van Mechelen kon je woensdag een bezoek brengen aan een stand van het Belgisch leger. Defensie stelde er onder meer enkele voertuigen en wapens voor. Vandaag vindt er een bevelsoverdracht plaats.
15/05 15u15  Scheidsrechtersbaas: “Doelpunt van Openda tegen Genk was terecht"Volgens scheidsrechtersbaas Johan Verbist deed videoref Lawrence Visser er zondag in de topper tussen Club Brugge en KRC Genk (3-2) goed aan om bij het doelpunt van Loïs Openda niet in te grijpen. Dat zegt Verbist woensdag in zijn wekelijkse analyse van de videoref. De strafschop gemist door Hans Vanaken had evenwel niet gegeven moeten worden.
15/05 15u00  Sint-Michielscollege zamelt 11.638 euro in voor bouw van kraamkliniek in Burkina FasoHet Sint-Michielscollege leek woensdag wel een Afrikaans dorp. Met veel engagement en creativiteit zamelden de 732 leerlingen en hun leerkrachten 11.638 euro in voor vzw Afrant, dat daarmee in Burkina Faso een kraamkliniek gaat bouwen.
15/05 15u00  Tom Dumoulin probeerde het na zware val maar moet dan toch opgeven in de Giro: “Blessures waren te pijnlijk”De Ronde van Italië is voorbij voor Tom Dumoulin. De Nederlandse oud-winnaar van Team Sunweb ging woensdag van start in de vijfde etappe, maar gaf vrij snel op.
15/05 15u00  Tom Dumoulin moet dan toch opgeven in de GiroDe Ronde van Italië is voorbij voor Tom Dumoulin. De Nederlandse oud-winnaar van Team Sunweb ging woensdag van start in de vijfde etappe, maar gaf vrij snel op.
15/05 14u45  Speeltuin op vernieuwde Kaaien ingespeeld, binnenkort groot volksfeest op KaaienOp de Antwerpse Kaaien, ter hoogte van de De Gerlachekaai, is woensdagmiddag de gloednieuwe speeltuin open gegaan. Kinderen uit de buurt mochten de plek als eersten verkennen en klauteren er voortaan met een fenomenaal zicht op de Schelde.
15/05 14u45  Indrukwekkende timelapse toont realisatie van twintig meter hoge wandtekeningHet Algemeen Ziekenhuis Sint-Dimpna in Geel heeft er sinds dinsdagmiddag een trekpleister bij. Op de voorzijde van het ziekenhuis bracht graffitikunstenaar Bart ‘Smates’ Smeets een twintig meter hoog wandschilderij aan. Het kunstwerk, waarop een jongetje over de muur naar de maan tuurt, wordt op lovende reacties onthaald.
15/05 14u45  Bondscoach Philip Mestdagh maakt preselectie Belgian Cats bekend voor EK basketBondscoach Philip Mestdagh heeft woensdagmiddag in de gebouwen van sponsor Crelan in Anderlecht een achttienkoppige voorselectie bekendgemaakt voor het EK vrouwenbasket, dat van 27 juni tot 7 juli in Servië en Letland gehouden wordt.
15/05 14u30  Onderzoek naar aangetroffen foetus afgesloten, moeder niet gevondenHet onderzoek naar de in oktober in Essen gevonden foetus is afgesloten, dat meldt het parket. De identiteit van de moeder kon niet achterhaald worden.
15/05 14u30  Beerschot Wilrijk sluit seizoen af in stijl: gratis tickets, fans op veld, nieuwe naam en logoBeerschot Wilrijk wil het seizoen zaterdag in stijl afsluiten. De paars-witte supporters krijgen daarbij een centrale rol, met tal van bijzondere initiatieven van de club.
15/05 14u30  Zo ziet binnenkant van Notre-Dame eruit een maand na de brandOp 15 april woedde er een verwoestende brand in de Notre-Dame in het hart van Parijs. Er zijn nieuwe beelden gemaakt van de binnenkant van iconische kathedraal, exact een maand na de brand.
15/05 14u30  Sloop douanegebouwen op snelwegparking E34 komt dichterbijDe douanegebouwen op de snelwegparking naast de E34 in Mol-Postel worden zo snel mogelijk afgebroken. Dat vernam Vlaams volksvertegenwoordiger Ward Kennes (CD&V) van Vlaams Minister Ben Weyts (N-VA) na een schriftelijke vraag.
15/05 14u15  Beerschot Wilrijk sluit seizoen af in stijl: gratis tickets, fans op veld en voorstelling nieuwe naam en logoBeerschot Wilrijk wil het seizoen zaterdag in stijl afsluiten. De paars-witte supporters krijgen daarbij een centrale rol, met tal van speciale initiatieven van de club.
15/05 14u00  Bart De Wever reageert op kritiek over pensioenleeftijd: “Wij zijn eerlijk”“Wij zijn eerlijk geweest. De rest? Die keren hun kar.” N-VA-voorzitter Bart De Wever haalt in een tweet uit naar de andere partijen. Die sabelden de N-VA neer na het pleidooi om de pensioenleeftijd nog verder te laten stijgen, op basis van de stijgende levensverwachting. De Wever pakt uit met citaten van Groen, CD&V, Open Vld en sp.a van enkele jaren geleden waarin ze ook een koppeling maken tussen pensioenleeftijd en levensverwachting.
15/05 14u00  Langer leven? Drink dan niet meer dan zes kopjes koffie per dagVanaf zes kopjes per dag is koffie slecht voor het hart. Dat stellen wetenschappers, verbonden aan de universiteit van Universiteit van Zuid-Australië, in het wetenschappelijk vakblad The American Journal of Clinical Nutrition. Het is de eerste keer dat een maximumgrens voor koffiegebruik wordt bepaald.
15/05 13u45  Zonnige Kempen plant 32 woningen in VeerleDe sociale huisvestingsmaatschappij Zonnige Kempen gaat in Veerle twee oude, leegstaande panden omvormen tot 32 woningen: 12 op de Vorstsebaan en 20 in Veerledorp.
15/05 13u45  De modewereld is een mannenwereld: er zijn amper vrouwelijke CEO’sIn de (Amerikaanse) modewereld is er geen sprake van een glazen plafond, wel van een stoffen. Dat stelt het rapport ‘Unraveling the fabric ceiling’ van het internationale accountants- en belastingadviseurbedrijf PwC. Amper 12,5 procent van de CEO’s bij kledinglabels is vrouwelijk en dat terwijl vrouwen net de grootste doelgroep zijn.
15/05 13u45  De Vleeshalle trekt in eerste maand 20.000 bezoekersDe Vleeshalle in hartje Mechelen is dit weekend een maand open. Iets meer dan 20.000 mensen kwamen tot dusver de smaakmarkt ontdekken. “We zijn overdonderd”, zegt Kevin Goos. In de markthal vindt zondag het Gin- & Spiritsfestival plaats.
15/05 13u30  Eerste Australische voetballer out zich: “Ik was bang dat het mijn vriendschappen zou raken”Andy Brennan heeft zich als eerste professionele voetballer in Australiër geout als homo. Hij deed dat in een bijdrage op de website van Professional Footballers Australia en op zijn sociale media.
15/05 13u30  NBA. Golden State zet Portland vlot opzij in eerste finaleduel in Western ConferenceRegerend NBA-kampioen Golden State kende dinsdagavond weinig moeite met Portland in de eerste finalewedstrijd van de Western Conference. De Warriors haalden het voor eigen volk in het Californische Oakland met 116-94.
15/05 13u15  Scheidsrechtersbaas: “Doelpunt van Openda tegen Genk was terecht, maar Club Brugge kreeg wel een onterechte strafschop”Volgens scheidsrechtersbaas Johan Verbist deed videoref Lawrence Visser er zondag in de topper tussen Club Brugge en KRC Genk (3-2) goed aan om bij het doelpunt van Loïs Openda niet in te grijpen. Dat zegt Verbist woensdag in zijn wekelijkse analyse van de videoref. De strafschop gemist door Hans Vanaken had evenwel niet gegeven moeten worden.
15/05 13u00  Bondscoach Philip Mestdagh maakt achttienkoppige preselectie Belgian Cats bekend voor EK basketBondscoach Philip Mestdagh heeft woensdagmiddag in de gebouwen van sponsor Crelan in Anderlecht een achttienkoppige voorselectie bekendgemaakt voor het EK vrouwenbasket, dat van 27 juni tot 7 juli in Servië en Letland gehouden wordt.
15/05 13u00  Vleeshalle trekt in eerste maand 20.000 bezoekersDe Vleeshalle in hartje Mechelen is dit weekend een maand open. Iets meer dan 20.000 mensen kwamen tot dusver de smaakmarkt ontdekken. “We zijn overdonderd”, zegt Kevin Goos. In de markthal vindt zondag het Gin- & Spiritsfestival plaats.
15/05 13u00  Zwemmers vanaf zaterdag welkom in Boekenberg en De Molen (maar rokers niet)Komend weekend beloven de temperaturen nog eens de 20 graden te overschrijden. Openluchtzwembad De Molen en zwemvijver Boekenberg die zaterdag de deuren openen, zullen dan ook ongetwijfeld heel wat vroege waterratten lokken.
15/05 12u45  Politiezone Noord kan koppel drugsdealers ontmaskeren en arresterenDe politiezone Noord heeft deze week twee vermoedelijke drugsdealers kunnen oppakken. Het gaat om een 30-jarige man en zijn 37-jarige vriendin.
15/05 12u30  Militaire voertuigen parkeren zich op Grote MarktNog tot en met 15u kunnen geïnteresseerden woensdag op de Grote Markt in Mechelen een kijkje gaan nemen bij een stand van het Belgisch leger. Er staan onder andere verschillende militaire voertuigen.
15/05 12u30  Deze 100-jarigen geven hun beautygeheimen prijsJe gezicht wassen met lauw water en dat mag vier keer per dag: als het aan de dames met gezegende leeftijd van 100 jaar en meer ligt, is dit het belangrijkste beautyritueel. Vergeet een dure dagcrème of serums. Als je babyolie omhoog wrijft op je gelaat, krijg je volgens een kranig oudje in de video van lifestyleblad Allure ook al een fris resultaat.
15/05 12u30  Prins Harry bezoekt patiëntjes in kinderziekenhuis en krijgt schattig cadeautje voor ArchiePrins Harry nam dinsdag even pauze van zijn kersvers ouderschap om een kinderziekenhuis in de Britse stad Oxford te bezoeken. De hertog van Sussex kreeg bij aankomst meteen een schattig cadeau voor zijn pasgeboren spruit: een teddybeer. Hij praatte met de jonge patiëntjes die hun behandeling krijgen in het ziekenhuis en kreeg ook tips en advies van hun ouders.
15/05 12u15  Haatreacties na schoolbezoek aan Antwerpse moskee: leerkracht thuis tot eind dit schooljaarEen leerkracht van het Gemeentelijk Technisch Instituut (GTI) Beveren kan dit schooljaar geen les meer geven na een incident met twee van haar leerlingen in Antwerpen. Zij hadden geweigerd om een moskee binnen te gaan en kregen daarvoor strafstudie. Dat circuleerde op sociale media, waar de leerkracht dan weer de wind van voren kreeg. “Wij moeten van de overheid nochtans werken aan de ‘interlevensbeschouwelijke’ dialoog”, verdedigt haar directeur haar.
15/05 12u00  Zandvoort hoopt dat F1-fans met de fiets komenNa vijfendertig jaar keert de Formule 1 terug naar Zandvoort voor de GP van Nederland en daar is ook de burgemeester trots op, dat vertelt hij tegenover ‘RTL GP.’
15/05 12u00  Tom Dumoulin wil het na zware val dan toch proberen in Giro: “Medisch gezien is hij klaar om te rijden, maar...”De Ronde van Italië is nog niet voorbij voor Tom Dumoulin. De Nederlandse oud-winnaar van Team Sunweb gaat woensdag van start in de vijfde etappe, meldde zijn ploeg.
15/05 12u00  Selfie Ruben Van Gucht in politieke folder mag niet van VRTVRT-sportjournalist Ruben Van Gucht figureert in verkiezingsdrukwerk van Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Koen Van den Heuvel (CD&V), zo meldt De Morgen. Dat mag niet van de VRT.
15/05 12u00  Skibedrijf Coucke dagvaardt huisbankierDe Nederlandse uitbater van indoorskipistes SnowWorld, dat de Vlaamse ondernemer Marc Coucke als meerderheidsaandeelhouder heeft, heeft ABN Amro gedagvaard. Dat bericht de Nederlandse krant Financieele Dagblad woensdag, in de marge van de publicatie van de halfjaarcijfers van SnowWorld. De dagvaarding houdt verband met een renteswap die het Nederlandse bedrijf had afgesloten met zijn huisbankier, maar waarop het schade heeft geleden.
15/05 12u00  Heeft ook David Beckham plannen om modehuis op te richten?Ten huize David en Victoria Beckham hebben ze al een modehuis in handen, maar er lijken nog plannen op til te zijn. Zo kochten ze de aandelen van hun Beckham Brand Holdings terug en wierf David enkele namen uit de modewereld aan.
15/05 12u00  Drie aanrijdingen met brom- en motorfietsen: drie lichtgewondenIn de regio’s Mechelen en Willebroek hebben zich dinsdag drie aanrijdingen met brom- en motorfietsen voorgedaan en één kop-staartaanrijding. In totaal raakten vijf personen lichtgewond.
15/05 11u45  DISCUSSIE. Moet de pensioenleeftijd nog omhoog? Waarom wel/niet?Met de stijgende levensverwachting, moet ook de pensioenleeftijd nog verder omhoog, vindt NVA-voorzitter Bart De Wever. CD&V vindt de verhoging tot 67 jaar voldoende. PVDA, Vlaams Belang en S.P.A. willen die zelfs terugschroeven tot 65 jaar.
15/05 11u45  Jonge dieven aan de haal met auto’s via valse app: 18-jarige Kempenaar is spilfiguurIn de Hasseltse correctionele rechtbank hebben drie jongeren zich woensdag moeten verantwoorden voor een reeks diefstallen. Spilfiguur is een 18-jarige Kempenaar.
15/05 11u45  Drie aanrijdingen met brom- en motorfietsen: vijf lichtgewondenIn de regio’s Mechelen en Willebroek hebben zich dinsdag drie aanrijdingen met brom- en motorfietsen voorgedaan en één kop-staartaanrijding. In totaal raakten vijf personen lichtgewond.
15/05 11u30  Zo reageren andere partijen op verhoging pensioenleeftijd“Als de levensverwachting stijgt, zal ook de wettelijke pensioenleeftijd naar omhoog moeten gaan”. Dat zei Bart De Wever (N-VA) gisteren in Terzake, waarin hij ook zegt te willen kiezen voor een systeem waarbij de wettelijke pensioenleeftijd met een maand zou stijgen om zo grote schokken te vermijden. “Dat is de enige manier om het systeem betaalbaar te houden.” Hoe denken andere partijen daarover?
15/05 11u30  30 studenten blokken in stil stadhuis: “Samen afzien is leuker dan alleen”Blokkende studenten kunnen vanaf volgende week terecht in het Mechelse stadhuis. Twee leegstaande ruimtes worden omgevormd tot studiezalen. Er is in totaal plaats voor zo’n dertig studenten.
15/05 11u30  New Orleans (en dus niet New York) kan in NBA Draft voor Zion Williamson gaan, maar wil de “nieuwe LeBron James” dat zelf wel?New Orleans krijgt op 20 juni de eerste keuze bij de draft voor het nieuwe NBA-seizoen. De kans is heel groot dat de Pelicans dan Zion Williamson aan hun kern toevoegen.
15/05 11u30  Vier aanrijdingen met brom- en motorfietsen: vijf lichtgewondenIn de regio’s Mechelen en Willebroek hebben zich dinsdag vier aanrijdingen met brom- en motorfietsen voorgedaan. In totaal raakten vijf personen lichtgewond.
15/05 11u15  Operatie Aderlating breidt uit: na Alessandro Petacchi drie andere (ex-) renners genoemd, waarvan eentje niet meer in de Giro startDinsdag viel de naam van voormalig topspurter Alessandro Petacchi in de doping zaak Operatie Aderlating. Woensdag zijn daar nog eens drie namen bijgekomen: Kristijan Koren, Kristijan Durasek en Borut Bozic.
15/05 11u15  Pech blijft Jelle Wallays achtervolgen: renner Lotto-Soudal kan niet starten in tweede rit Vierdaagse van DuinkerkeHet zit Jelle Wallays niet mee dit seizoen. En dat is nog een understatement. De West-Vlaming van Lotto-Soudal miste al gans het voorjaar door een val in de Ronde van San Juan. Zijn wederoptreden in de Vierdaagse van Duinkerke zit er intussen ook al op na een val in de eerste etappe.
15/05 11u15  Kylie Jenner gaat ook babyproducten lancerenDe Amerikaanse realityster en zakenvrouw Kylie Jenner weet van geen ophouden. Na een make-uplijn, pakt ze binnenkort uit met een collectie huidverzorgingsproducten. Daar komt later ook nog een babylijn bij. Het ijzer smeden terwijl het heet is, heet dat.
15/05 11u00  Hoe de haven van Hamburg Antwerpen opnieuw wil bijbenen in de containerraceHamburg, de tweede stad van Duitsland, is ook de derde grootste havenstad van Europa. Afgelopen jaar verwerkte ze 8,7 miljoen containers (TEU), enkele miljoen minder dan Antwerpen, maar desalniettemin is het toch een gigantische klus. Hoe doet Hamburg dat? En wat zijn de plannen? De Hamburg Port Authority heeft alvast een opvallende oproep voor haar conculega’s: “Laten we afspraken hoe groot schepen maximaal mogen worden”, klinkt het.
15/05 11u00  ANPR-camera weert vanaf 1 juni doorgaand verkeer in KruisbaanDe stad weert vanaf 1 juni doorgaand gemotoriseerd verkeer in de Kruisbaan in Mechelen-Zuid. Daarvoor plaatst ze een ANPR-camera. De knip past in een reeks maatregelen tegen sluipverkeer en overdreven snelheid.
15/05 10u45  Marc Brys: “Als er zich een opportuniteit voordoet, wil ik die overwegen”Het zijn bewogen tijden voor Marc Brys. Eerst zag hij zijn team de koppositie in play-off 2 verliezen, vervolgens hoorde hij de supporters zijn spelers uitfluiten tegen Eupen en tussendoor lekte uit dat AA Gent en Club Brugge interesse tonen in de coach van STVV. Hoog tijd om de Antwerpenaar het woord te geven. “De kans is heel groot dat ik ook volgend seizoen nog coach ben van STVV.”
15/05 10u45  Fiets of wandel zondag langs deze werven van OosterweelDe Oosterweelwerken zijn op Linkeroever en in Zwijndrecht al een tijdje geleden gestart, maar de echte grote kick-off wordt in de zomer van 2020 verwacht. Met Open Wervendag komende zondag 19 mei kan je te voet of met de fiets ontdekken wat ons te wachten staat via vier routes met verschillende lengte. Bouwheer Lantis leidde ons vooraf al eens langs de werven.
15/05 10u45  Gemeentebestuur geeft negatief advies voor bouw van logistiek complex langs N16Het schepencollege van Bornem heeft een ongunstig advies voor de stedenbouwkundige vergunning voor transportbedrijf VRD gegeven. De CD&V-oppositie meldt dat het schepencollege verdeeld stemde over de aanvraag.
15/05 10u45  Ook mannen horen hun biologische klok steeds luider tikkenGynaecologen wereldwijden raden vrouwen aan om voor hun 35ste zwanger te worden, maar beetje bij beetje blijkt uit onderzoek ook dat mannen een biologische klok hebben. Hoe langer ze wachten, hoe groter het risico voor de gezondheid van hun partner en kind.
15/05 10u30  Antwerp krijgt 5.000 euro boete voor bierbekers richting Preud’hommeDe Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag een boete van 5.000 euro opgelegd aan Antwerp, nadat supportersincidenten tegen Standard in het Bosuilstadion voor de tijdelijke stillegging van de wedstrijd hadden gezorgd.
15/05 10u15  RETRO. Vijftig jaar geleden reden er voor het eerst auto’s door de KennedytunnelOp het moment dat de werken aan de Oosterweelverbinding een paar maanden aan de gang zijn, is het precies vijftig jaar geleden dat de Kennedytunnel en de eerste delen van de Ring werden geopend voor het verkeer. Net zoals nu werd er ook in de jaren zestig over een van de grootste werven van de eeuw gesproken.
15/05 10u15  COLUMN. Waarom heeft Antwerpen nog geen ‘Sammeke’?Fenna Bouve (40) woont met haar man en twee kinderen in Borgerhout. Sinds kort verzet ze zich tegen het te snel rijdend verkeer in onze straten in de door haar aangevuurde bewoners-actiegroep 30MAX. Ze droomt van een Antwerpen waar niet auto’s maar voetgangers, fietsers en spelende kinderen de sfeer bepalen! Voor deze krant is zij een van de vier columnisten mobiliteit.
15/05 10u00  Tandpasta met houtskool: nutteloos en misschien zelfs schadelijkTandpasta met houtskool is nutteloos en allicht schadelijk voor de tanden. Dat blijkt uit een studie in The British Dental Journal.
15/05 10u00  Hollywoodsterren en Belgen palmen rode loper van Cannes inAan de Côte d’Azur is de 72ste editie van het Filmfestival van Cannes dinsdag op gang getrapt. Zoals de traditie het voorschrijft gebeurt dat met een rode loper en een openingsfilm. Dat was dit keer ‘The dead don’t die’ van Jim Jarmusch met onder meer Selena Gomez, Tilda Swinton, Chloe Sevigny en Bill Murray in de hoofdrollen. Zij tekenden dan ook allen present bij de aanvang van het evenement. Ook de jury stelde zich er aan het publiek voor. Hollywood was dus flink vertegenwoordigd, maar ook de Belgen toonden zich aan de wereld. Zo werden ‘Girl’-regisseur Lukas Dhont en popster Angèle uitgebreid gefotografeerd door de verzamelde pers.
15/05 09u30  Hollywoodsterren en Belgen stelen de show op rode loper in CannesAan de Côte d’Azur is de 72ste editie van het Filmfestival van Cannes dinsdag op gang getrapt. Zoals de traditie het voorschrijft gebeurt dat met een rode loper en een openingsfilm. Dat was dit keer ‘The dead don’t die’ van Jim Jarmusch met onder meer Selena Gomez, Tilda Swinton, Chloe Sevigny en Bill Murray in de hoofdrollen. Zij tekenden dan ook allen present bij de aanvang van het evenement. Ook de jury stelde zich er aan het publiek voor. Hollywood was dus flink vertegenwoordigd, maar ook de Belgen toonden zich aan de wereld. Zo kwamen ‘Girl’-regisseur Lukas Dhont en popster Angèle uitgebreid gefotografeerd door de verzamelde pers.
15/05 09u30  Prins William en Kate ontmoeten eindelijk baby ArchieMeer dan een week na zijn geboorte hebben prins William en Kate Middleton eindelijk hun neefje Archie ontmoet. Het paar vond gisteren eindelijk een gaatje in hun drukke agenda om bij de baby op bezoek te gaan.
15/05 09u30  Amerikaanse slachtoffers van pedofiele priesters dienen klacht in tegen VaticaanVijf Amerikanen die het slachtoffer zijn van pedofiele priesters hebben dinsdag een klacht ingediend tegen het Vaticaan. Ze willen de Heilige Stoel dwingen om de namen en dossiers van alle geestelijken die verdacht worden van seksueel misbruik in de administratie bekend te maken.
15/05 09u15  Iedereen is Play-off 2 beu, veranderingen aan competitieformat dringen zich op“In Play-off 2 is ’t ook plezant.” Geen supporter die dat zingt zonder een stevige monkellach. Als er al fans zijn tenminste want bestaat er een affreuzere competitie dan de strijd om het laagste Europese ticket? Neen. Waardoor Play-off 2 het kind dreigt te worden waardoor het badwater (lees: de play-offs) zal worden weggegooid.
15/05 09u15  Meer kinderen krijgen de familienaam van hun moederHet aantal kinderen dat de familienaam van de moeder krijgt, is vorig jaar fors gestegen. Dat blijkt uit cijfers die Open Vld-Kamerlid Sandrine De Crom opvroeg bij minister van Justitie Koen Geens (CD&V). Het Laatste Nieuws en De Morgen berichten er woensdag over. Ouders kiezen in bijna negen op de tien gevallen nog steeds voor de naam van de vader.
15/05 09u15  Vandaag opnieuw zonnig, in het weekend tot 20 gradenHet wordt ook woensdag een zonnige dag, met maxima tussen 13 en 18 graden. In de loop van donderdag neemt de bewolking toe, maar pas vanaf vrijdag is een bui mogelijk. Dat meldt het KMI.
15/05 09u15  Alabama verbiedt bijna alle abortussen, ook bij verkrachtingIn Alabama is een wetsvoorstel goedgekeurd dat alle abortussen verbiedt, tenzij de gezondheid van de moeder in gevaar is. Het is al de zeventiende staat dit jaar die dergelijke wetgeving invoert. Tegenstanders van abortus willen er zo voor zorgen dat het Hooggerechtshof het recht op abortus herziet.
15/05 09u00  WK taekwondo valt slecht voor Belgische favorieten: “Ramadan is niet verzoenbaar met topsport”In Manchester begint vandaag het WK taekwondo, voor de atleten de eerste belangrijke etappe naar de Olympische Spelen van Tokio 2020. Klein probleem voor de moslims in de Belgische selectie: het WK valt dit keer midden in de ramadan. De selectie heeft afspraken gemaakt over de toepassing van de ramadan, zodat de prestaties top kunnen blijven. “Maar eigenlijk zijn de twee niet verzoenbaar”, zegt topsportdirecteur Laurence Rase.
15/05 08u45  Grote baas Team Ineos maakt Victor Campenaerts het hof maar die spreekt toch voorkeur uit voor Lotto-SoudalSir Dave Brailsford, de grote baas van Team Ineos, is in de Giro en heeft mooie woorden veil voor Victor Campenaerts: “Een supersterke renner, die de jongste jaren fantastische tijdritten heeft gereden en nog steeds progressie maakt. Ik kan er niks aan doen, maar ik heb een boontje voor hem.”
15/05 08u30  Bestuurder Waasland-Beveren stelt zich vragen over informele gesprekken van eigen clubadvocaat met bondsparketEen van de advocaten van Waasland-Beveren vroeg de voorbije maanden een informeel gesprek met onderzoekscoördinator Ebe Verhaegen. Opmerkelijk: het is nu één van de bestuurders van de club zelf die zich daar plots vragen bij stelt.
15/05 08u30  “Samsung lanceert opvouwbare smartphone mogelijk in juni”Samsung overweegt om zijn opvouwbare smartphone, de Galaxy Fold, volgende maand opnieuw te lanceren. Dat meldt persbureau Yonhap op basis van ingewijden.
15/05 08u15  Tel donderdag een uur lang het verkeer in uw straatHoe gezond is het verkeer in onze straten? Dat probeert Straatvinken te weten te komen met een telmoment op donderdag 16 mei tussen 17 en 18u. Inwoners moeten dan via een speciale online tel-tool of een papieren telformulier - dat u donderdag terugvindt in uw papieren krant - bijhouden hoeveel auto’s, fietsers en voetgangers in hun straat passeren. Wetenschappers onderwerpen de resultaten vervolgens aan een analyse. Om wetenschappelijk relevant te zijn, zoekt de initiatiefnemer nog extra tellers in sommige gemeenten.
15/05 08u15  Marc Wilmots aangekomen en hartelijk ontvangen in Iran, waar hij de nieuwe bondscoach wordtMarc Wilmots is klaar voor een nieuwe uitdaging staan. De voormalige bondscoach van de Rode Duivels en Ivoorkust staat op het punt om aangesteld te worden als bondscoach van Iran.
15/05 08u15  Alle ogen gericht op Puivelde Koerse, waar Mathieu van der Poel start: “Hebben begrepen dat hij hier niet als toerist komt rondrijden”De organisatoren van de 54e editie van Puivelde Koerse, een kermiskoers over 19 ronden van elk 8,9 kilometer van woensdag, wisten Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) aan te trekken om hun affiche te toppen. De Nederlandse kampioen krijgt er tegenstand van zowat alle veldritploegen, inclusief het nieuwe team van manager Jurgen Mettepenningen, Pauwels Sauzen-Bingoal.
15/05 08u15  Na zes jaar in de Jupiler Pro League en een Belgische titel moet Nicklas Pedersen (31) stoppen moet voetballenDe voetballoopbaan van Nicklas Pedersen is voorbij. De 31-jarige Deense aanvaller van FC Emmen raakte eind januari geblesseerd aan een knie. De schade blijkt nu zo groot dat het te risicovol is nog te spelen.
15/05 08u00  Rani verloor zus op jonge leeftijd: “Toen dacht ik, geef haar terug en neem mij”In bedgeheimen hebben James en Rani een intiem gesprek. Ze praten vrijuit over de mooie en minder mooie kanten van het leven, over de toekomst, het heden en het verleden.
15/05 08u00  Eliot kan Europa niet boeien: België niet in finale EurovisiesongfestivalVoor het tweede jaar op rij is België er niet bij in de finale van het Eurovisiesongfestival. Na Sennek vorig jaar slaagde Eliot er gisteravond met Wake up niet in Europa te overtuigen. “Maar dit is niet voorbij. Jullie zullen binnenkort van me horen!”
15/05 08u00  Duitse topclub Bamberg aast op Giants-coach Roel Moors en manager Leo De RyckeDe Duitse topclub Bamberg heeft een oogje laten vallen op coach Roel Moors en sportief manager Leo De Rycke van Telenet Giants Antwerp.
15/05 07u45  Leerkracht bedolven onder haatmails na sanctie omdat leerlingen moskeebezoek weigerenEen leerkracht van een Beverse school is bedolven onder honderden haatmails nadat ze twee leerlingen een sanctie had gegeven omdat die weigerden een moskee binnen te gaan.
15/05 07u15  Elke week wordt minstens één postbode gebeten door een hond (en dat kost Bpost veel geld)Vorig jaar werden in ons land 79 postbodes gebeten tijdens hun dienst. En dat kost Bpost veel geld, want in één op de drie gevallen was de beet zo ernstig dat er ziekteverlof bij te pas kwam.
15/05 07u15  In volle verkiezingsstrijd is Marc Descheemaecker (N-VA) plots te zien op toilet: “Dit is op het randje”Voetbalspelers of sterrenchefs die hun gezicht lenen aan een merk, dat hadden we al gezien. Maar dat N-VA-lijstduwer voor Europa Marc Descheemaecker in volle verkiezingscampagne plots te zien is op een toilet van Geberit, dat is toch wel opvallend.
15/05 07u15  Vlaamse partijen gaven al bijna kwart miljoen uit aan advertenties op FacebookDe verschillende politieke partijen hebben de voorbije maanden al minstens 229.900 euro besteed aan advertenties op Facebook. Dat blijkt uit een analyse van de online tool inzicht.io. Die maakt gebruik van de gegevens die Facebook zelf sinds kort beschikbaar stelt. Dat schrijven De Tijd en De Standaard woensdag.
15/05 07u15  België niet in finale EurovisiesongfestivalVoor het tweede jaar op rij is België er niet bij in de finale van het Eurovisiesongfestival. Na Sennek vorig jaar slaagde Eliot er gisteravond met Wake up niet in Europa te overtuigen. “Maar dit is niet voorbij. Jullie zullen binnenkort van me horen!”
15/05 07u15  Langer thuis, later rijbewijs, later getrouwd… daarom stellen twintigers alle grote beslissingen uitNet niet de helft van alle twintigers in ons land woont nog altijd bij mama en papa. Een forse stijging tegenover vroeger, blijkt uit cijfers van het statistiekbureau Statbel. Twintigers van nu zijn Generatie Laat. “Ze studeren langer en blijven langer in de cocon van mama en papa. Vaak vragen ze daar zelf om, even vaak omdat de ouders dat ook prima vinden”, zegt socioloog Dimitri Mortelmans (UA).
15/05 07u15  Facebook verstrengt gebruik van livestreams na aanslag ChristchurchTwee maanden nadat een livestream van de aanslagen op twee moskeeën in het Nieuw-Zeelandse Christchurch te zien was op Facebook, kondigt het onlinenetwerk nieuwe restricties voor Facebook Live aan. Gebruikers die zich niet aan de regels houden, zullen voor “een lange tijd” geen livevideo’s meer kunnen posten, meldt Facebook woensdag.
15/05 07u00  Schotenaren dolblij met behoud Scheldeprijs, mogelijk zelfs opnieuw drie rondjes door gemeenteBurgemeester Maarten De Veuster (N-VA) werd dinsdag door inwoners net niet doodgeknuffeld nadat uw krant had bekendgemaakt dat de Scheldeprijs nog minstens zes jaar langer in Schoten blijft. “En dat voor maar 1 euro per inwoner extra per jaar”, aldus de burgemeester.
15/05 07u00  Rosada Fashion Outlet verandert naam in Designer Outlet RoosendaalMcArthurGlen, de grootste ontwikkelaar van outletcentra in Europa, nam in 2017 Rosada Fashion Outlet in het Nederlandse Roosendaal over. McArthurGlen veranderde de naam nu in ‘Designer Outlet Roosendaal’.
15/05 05u15  Twerk: 2018 in cijfers• 24 medewerkers, goed voor 17 voltijdse equivalenten
15/05 05u15  De opvallendste voorstellen- Ga voor een onmiddellijke betonstop (en ontbossingsstop) en koppel de kost van infrastructuur zoals wegen aan de locatie
15/05 05u15  Klimaatspijbelaars laten wetenschappers rapport opstellen: “Voer onmiddellijk betonstop in”Weg met de salariswagen, stop de groei van de luchtvaart en voer onmiddellijk een betonstop in. Het zijn enkele van de 27 concrete maatregelen in een nieuw rapport van tientallen wetenschappers, op vraag van de Belgische klimaatjongeren. “Nu is het aan jullie”, zei de bekende klimaatspijbelaar Anuna De Wever. Minister van Omgeving Koen Van den Heuvel (CD&V) is het alvast niet met alle voorstellen eens.
15/05 05u15  Tiener wordt net niet geraakt door gigantische stroomstoot tijdens uit de hand gelopen spelEen levensgevaarlijk “spelletje” van een tiener in het Nederlandse Vriezenveen nam afgelopen weekend op het nippertje geen dramatische wending. In een filmpje, dat een vriend van de jongen maakte, valt te zien hoe hij een voorwerp naar een hoogspanningskabel gooide en maar net niet werd geraakt door een stroomstoot. Na veel controverse op sociale media heeft de jongen zich intussen gemeld bij de politie.
15/05 05u15  Nainggolan over het leven na de Rode Duivels: “Natuurlijk was het even slikken toen België derde werd op het WK”Een nieuwe hanenkam, een paar kilo’s lichter en - naar eigen zeggen - voorzien van nóg sterkere benen. Het is Radja Nainggolan (31) niet aan te zien dat hij aan een heel matig eerste seizoen bij is bij Inter Milaan. Al scoorde hij recent wel een pareltje tegen Juventus. “Eigenlijk een flater van de doelman, maar zonder geluk vaart niemand wel”, knipoogt de Antwerpenaar. Op bezoek bij de Ninja.
15/05 05u15  Duitse topclub Bamberg aast op Roel Moors en manager Leo De RyckeDe Duitse topclub Bamberg heeft een oogje laten vallen op coach Roel Moors en sportief manager Leo De Rycke van Telenet Giants Antwerp.
15/05 05u15  Na stille mars, stille loop voor Julie: “Jammer dat we in groepjes moeten lopen om ons veilig te voelen”Nadat 15.000 mensen vorige zondag waren opgestapt in de stille mars tegen seksueel geweld, hielden dinsdagavond een dertigtal joggers hun stille loop, met de betreurde Julie Van Espen in het achterhoofd. Maar er was meer.
15/05 05u15  2,7 miljoen euro verlies voor Comics Station, revisor onthoudt zich over jaarrekeningOok 2018 blijkt een annus horribilis te zijn voor Comics Station, het indoorpretpark rond Belgische stripfiguren achter in het station Antwerpen-Centraal. Vorig jaar, zo blijkt uit de pas gepubliceerde jaarrekening, werd 2,7 miljoen euro verlies gemaakt, nog 0,8 miljoen euro meer dan in 2017. Vooral de warme zomer zou bezoekers hebben weggehouden. Er kwamen 150.000 bezoekers langs, ruim onder de gehoopte 250.000. Een faillissement wordt volgens aandeelhouder PMV uitgesloten, maar een overname niet.
15/05 05u15  Dat het snel verkiezingen mogen zijnMet nog anderhalve week te gaan, kabbelt de verkiezingscampagne richting zondag 26 mei. Echte thema’s zijn er niet. Het klimaat staat dan weer wel en dan weer niet op de agenda. De sociale zekerheid en onze pensioenen, beide zoals steeds in gevaar, steken eveneens regelmatig het hoofd boven het maaiveld. Samen met jobs, jobs, jobs en af en toe migratie. Ook altijd goed voor een quote.
15/05 05u15  Piepjonge chocolatier Gino neemt deel aan Chocolate Awards: “Ik wil een praline met asperge creëren”Chocolatier Gino Willems (21) neemt volgende maand deel aan de Chocolate Awards, de belangrijkste wedstrijd voor studenten en professionals in België en Nederland. Ondertussen blijft de jonge ondernemer experimenteren met smaken.
15/05 05u15  Young B maakt lied voor expo in MAS: “Zelfs reactie gekregen van Radja Nainggolan”De rapper wiens songtekst in het MAS te zien is: zo kan Young B (27) zichzelf vanaf nu beschrijven. Naar aanleiding van een tentoonstelling over architect Le Corbusier, die in de jaren dertig plannen tekende voor Linkeroever, nam het museum contact op met Young B om een bijpassend liedje te maken, genaamd Dreams.
15/05 05u15  Auditeur verklaart stembusslag in Herentals geldig: “Maar N-VA gaat niet zo vrijuit als partij wel beweert”Dat de auditeur de Raad van State adviseert om de stembusslag van oktober in Herentals geldig te verklaren, betwisten de indieners van de klacht tegen N-VA niet. Maar de partijen stellen vast dat ook de auditeur overtredingen ziet.
15/05 05u15  Kleinste maatwerkbedrijf krijgt extra steun: “Twerk overbrugt een zware periode”Het Herentalse chocoladeatelier Twerk, dat twintig mensen met autisme tewerkstelt, krijgt van de Koning Boudewijnstichting de komende drie jaar extra steun. Bovendien won het unieke bedrijf een prijs van duurzame beleggers.
15/05 05u15  Vereniging van de Week: “De andere clubs weten dat het feest bij Ambassador Geel altijd dik in orde is”De Ambassador Club Geel mag dan maar elf leden tellen, de vereniging die vriendschap hoog in het vaandel voert, houdt al dertig jaar trouw vast aan de maandelijkse bijeenkomsten met een interessante spreker. “En in het Ambassadorlandschap hebben wij een grote bekendheid.”
15/05 05u15  Vrouw (50) belt hulpdiensten nadat gehandicapte zus (49) in kanaal ‘valt’, maar zit nu in cel op verdenking van moordInge R. uit Turnhout zit in de cel op verdenking van moord op haar gehandicapte zus Heidi. Die werd in de nacht van 28 op 29 april aangetroffen in het kanaal Dessel-Schoten en overleed later in het ziekenhuis. Inge R. zou zelf de hulpdiensten gebeld hebben, maar na de autopsie bleek dat Heidi gewurgd was. “Inge gedroeg zich plots helemaal anders.”
15/05 05u15  Column: Dat wordt weer even wennenHoe progressief we ook beweren te zijn, we houden niet van verandering. Geef dat maar toe. Ik heb er zelf ook last van. Als mijn vrouw de keukenkast heeft herschikt, vind ik de chocopasta niet terug en dat verpest mijn humeur. Zelfs weken later zoek ik de chocopasta nog in de verkeerde kast. Dat die andere plaats logischer, handiger of beter is, zul je mij niet horen toegeven. Straks, misschien. Maar nu nog niet. Nu moet ik er nog aan wennen. Hoe lang zou het duren eer een schoolstraat went? Een week, denken de mobiliteitsspecialisten van de stad, die dinsdag de eerste schoolstraat in Turnhout afsloten voor alle autoverkeer. Een halfuur lang hielden gemeenschapswachten en agenten elke chauffeur tegen die, gewoontegetrouw, zijn of haar kind aan de schoolpoort wilde afzetten. Volgende week moeten ze het allemaal weten, want dan staat de agent er niet meer. Zowel de school als de stad hebben de ouders bestookt met tips. Zoals: zet uw wagen op de parking van de Bioplanet. Dat is maar vijf minuten wandelen naar de schoolpoort. Het is even wennen, maar tegen volgende week heeft iedere chauffeur zijn plaats gevonden, of de fiets weer van stal gehaald. Dan zijn we allemaal vertrouwd met de nieuwe situatie. Vandaag zagen we nog ouders rennen met een kind aan de hand en stond er gelukkig een agent om manoeuvrerende automobilisten te scheiden van groepjes fietsende scholieren. Volgende week is dat niet meer nodig. Dan zijn we het gewend. Dan zet de directeur elke ochtend en avond een nadarhekken bij het begin en einde van de schoolstraat. “Wie moet dat doen?” vraagt de directeur. “Elke dag naar het begin van de straat om die af te sluiten? Dat is wel vijf minuten wandelen, hé!”
15/05 05u15  Charel Cambré stelt tiende Amoras-strip voor met loeiharde metalmuziekTekenaar Charel Cambré heeft zijn nieuwste stripalbum gepresenteerd met een optreden van metalband Fleddy Melculy, die voor de gelegenheid een nieuw nummer schreven.
15/05 05u15  “Het verhaal van alle huizen en bewoners in Rhoode sinds de Middeleeuwen”Zeven jaar lang werkte Marc Berrens (58) aan een boek dat volledig in het teken staat van Rhoode, het gehucht in Oud-Turnhout waar hij werd geboren en getogen. Hij besloot het verhaal van alle huizen en hun bewoners doorheen de geschiedenis van Rhoode op te graven en neer te pennen. 288 pagina’s en meer dan driehonderd foto’s later is Ode aan Rode af en wordt het voorgesteld op een symbolische plek: aan de kapel van Rhoode.
15/05 05u15  Leerkracht bedolven onder haatmails nadat leerlingen sanctie krijgen omdat ze moskee weigeren te bezoekenEen leerkracht van een Beverse school is bedolven onder honderden haatmails nadat ze twee leerlingen een sanctie had gegeven omdat die weigerden een moskee binnen te gaan.
15/05 05u15  Benefietconcert: “Met 100 euro kunnen we tien kinderen naar school sturen”In zaal Het Volkshuis in Hemiksem staat zaterdag een benefietconcert geprogrammeerd. In combinatie met een kunstveiling, treden de artiesten belangeloos op ten voordele van vzw Ajoce, een vereniging voor Congolese jongeren uit Antwerpen.
15/05 04u15  COLUMN. Maanrock: douze pointsHebt u gisterenavond ook gekeken? Dan weet u ondertussen of Eliot zaterdag ons land al dan niet mag vertegenwoordigen in de finale van het Eurovisiesongfestival. Voor u mij samen met alle andere Eurosongfans verticaal klasseert, wil ik graag toegeven dat mijn favoriete liedjeswedstrijd de voorbije twee decennia gedevalueerd is tot een spektakel waar muziek eerder bijzaak lijkt. Dat kan ik niet ontkennen. Maar dat belet mij niet om ieder jaar toch weer trouw op post te zijn. Ja, mét vrouw en kinderen, mocht u soms iets anders denken.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

22x Echtgenote van Iker Casillas heeft kanker: “Nog niet bekomen van ene schok, of het leven heeft ons opnieuw verrast”22/05 00u15 - Gazet van Antwerpen: Bij Sara Carbonero, de echtgenote van Iker Casillas, is eierstokkanker vastgesteld. Het slechte nieuws volgt amper drie weken nadat Casillas op training bij Porto een hartaanval kreeg.
19x Guillaume Gillet stoot in Frankrijk met Lens door in eindronde voor promotie22/05 00u00 - Gazet van Antwerpen: Lens heeft dinsdag na strafschoppen gewonnen van Paris FC in de eindronde om promotie naar en degradatie uit de Franse Ligue. Guillaume Gillet, de Belgische aanvoerder van Lens, speelde de hele wedstrijd en dat voor meer dan 14.000 toeschouwers. Hij kroonde zich ook tot matchwinnaar.
18x Zo ziet ‘het potje’ voor koeien eruit: “Elke koe kan zindelijk worden gemaakt”22/05 06u45 - Gazet van Antwerpen: Koeien op commando in een potje laten plassen. Een kind is sneller zindelijk gemaakt, zou je denken. Maar het agrarisch innovatiebedrijf Hanskamp bewijst het tegendeel. Het ontwikkelde een koeien-urinoir, als deeloplossing voor het mestprobleem.
15x Wietse Bosmans kan naar Heist Cycling Team: “Ik wil het veldrijden als broodwinning behouden”22/05 08u45 - Gazet van Antwerpen: Wietse Bosmans kan even opgelucht ademhalen. De 27-jarige inwoner van Hulshout zit, nadat zijn contract bij Steylaerts-777 niet werd verlengd, zonder werkgever en kon dan ook geen wegwedstrijden rijden als voorbereiding op het veldritseizoen. Maar daar kwam de afgelopen dagen verandering in. Bosmans kreeg van Heist Cycling Team een helpende hand aangereikt.
15x Zakken met water moeten bomen efficiënter bewateren22/05 03u15 - Gazet van Antwerpen: De gemeente heeft vijftig ‘treegators’ gekocht. Dat zijn zakken die men rond een boom moet ritsen en vullen met water. De gaatjes onderaan laten het water druppel per druppel door.
14x Zes doden en tweehonderd gewonden bij zware rellen na verkiezingen Indonesië22/05 07u45 - Gazet van Antwerpen: In de Indonesische hoofdstad Jakarta is het woensdag na de herverkiezing van president Joko Widodo tot straatprotesten gekomen. Bij schermutselingen tussen de politie en aanhangers van Joko’s tegenstander, de voormalige generaal Prabowo Subianto, kwamen zes mensen om het leven, zo berichten plaatselijke media
14x Clubicoon Gert Verheyen op weg naar Club Brugge22/05 06u45 - Gazet van Antwerpen: Iedere club een comeback van een icoon. Anderlecht verheugt zich op de comeback van Vincent Kompany, Club Brugge maakt zich op voor de terugkeer van Gert Verheyen als assistent-trainer. Ook als de gesprekken met die andere ex-speler, Philippe Clement, vandaag op niets uitdraaien.
13x Geoffrey en Charlotte uit Down The Road hebben groot nieuws22/05 08u30 - Gazet van Antwerpen: Te gast in Gert Late Night gisteravond: de sterren van Down The Road. In de marge van hun optreden daar hadden Charlotte en Geoffrey, het koppel uit de serie, groot nieuws.
13x 21 en een vrouw: de nieuwe ontwikkelingsrijdster bij het Williams F1 team22/05 07u15 - Gazet van Antwerpen: Het Williams F1 team heeft Jamie Chadwick, de huidige leidster in het nieuwe W Series kampioenschap, opgenomen in haar Driver Academy.
13x Slachtoffer zuurgooier zag nog geen cent schadevergoeding en is al 35 keer geopereerd22/05 07u15 - Gazet van Antwerpen: Alstublieft, da’s voor u.” Met die woorden werd Marina Tijssen, poetsvrouw bij Delhaize aangevallen door een zuurgooier, nu zo’n vijf jaar geleden. Ze getuigde dinsdagavond in Gert Late Night op VIER. “Ik heb al 35 operaties ondergaan, maar nog geen cent schadevergoeding gekregen.”

Statistieken

Artikels:
33270
Gelezen:
16596
Aantal lezers nu:
27


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven