woensdag 21 november 2018, week 47


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen pagina 3

Laatste updatecontrole: vandaag om 7u30
 

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
21/11 07u30  Na weken zoeken heeft Stefaan beeldje van zijn overleden vrouw terug Het wonder is geschied: tussen de 600.000 exemplaren werd het beeldje van de overleden vrouw van Stefaan Moeyaert (60) uit Zedelgem teruggevonden.
21/11 07u30  Wiskunde, techniek en wetenschap in één vak? Gemeenschapsonderwijs schrapt ‘klassiek’ lessenrooster Meer Nederlands en minder Frans in de ene school dan in de andere. Scholen die traditionele vakken samenvoegen in nieuwe ‘clusters’. Het Gemeenschapsonderwijs (GO!) geeft haar scholen veel vrijheid in de manier waarop zij de leerstof aanbieden vanaf 1 september 2019, met de start van het hervormde middelbaar. “We kiezen voor maatwerk voor scholen”, zegt topvrouw Raymonda Verdyck.
21/11 07u15  Matte of glanzende kleding? Dit doen ze voor jouw figuur! Het is een fabeltje dat enkel de vorm van je kleding je figuur een boost kan geven. Ook de 'finish' van de stoffen zoals mat of glanzend, speelt een grote rol. Welke van de twee je het best kiest? Dat hangt van de volgende factoren af...
21/11 07u15  Niet alleen problemen met kerncentrales: ook tal van biogascentrales liggen stil Niet alleen draaien heel wat kerncentrales momenteel niet, ook meer dan een op de vijf kleine biogascentrales ligt al een hele tijd stil. Dat meldt De Tijd woensdag.
21/11 07u15  Advocaten maken Trumps antwoorden voor Rusland-onderzoek over De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn schriftelijke antwoorden voor het onderzoek naar mogelijke Russische inmenging in de presidentsverkiezingen van 2016 overgemaakt. Dat bericht de Washington Post dinsdag (lokale tijd). Trumps advocaten zouden de antwoorden aan speciaal aanklager Robert Mueller bezorgd hebben.
21/11 07u15  Stroom fors duurder dan in buurlanden De groothandelsprijs van elektriciteit die vandaag geleverd wordt, is gestegen tot 185 euro per megawattuur. Dat is fors meer dan de voorbije maanden, toen de prijs schommelde tussen 70 en 80 euro met uitschieters tot 120 euro. Het gaat om de op een na hoogste piek ooit. De prijs is het hoogst tussen 18 en 19 uur. Bij sommige energiecontracten van gezinnen en bedrijven worden deze prijzen mee ingecalculeerd in de eindfactuur, aldus De Tijd.
21/11 07u15  “Europeanen moeten al na één dag in België te hebben gewerkt, aanspraak kunnen maken op werkloosheidsvergoeding” Als het van de commissie Werkgelegenheid van het Europees Parlement afhangt, zullen werknemers uit andere lidstaten al na één dag in België te hebben gewerkt, aanspraak kunnen maken op een werkloosheidsuitkering. Momenteel moeten die werknemers minstens drie maanden in België aan de slag zijn geweest voor ze daar recht op hebben.
21/11 07u15  Parket ziet geen reden om Dexia te vervolgen De kans is reëel dat het al jaren aanslepende strafonderzoek naar de val van Dexia en zijn gewezen topman Pierre Mariani op niets uitdraait. Het Brusselse parket vraagt de raadkamer alle betrokkenen buiten vervolging te stellen. Dat schrijft De Tijd.
21/11 07u15  ‘Gele hesjes’ blokkeren E19 in Henegouwen Zogenaamde ‘gele hesjes’, actievoerders die protesteren tegen de volgens hen te hoge dieselprijzen, blokkeren dinsdagavond in de provincie Henegouwen autobestuurders op autosnelweg E19 in beide richtingen. De federale politie zegt dat er geen verkeer mogelijk is tussen kilometerpalen 27 en 37, ter hoogte van Mignault (Le Roeulx), niet ver van Feluy.
21/11 06u45  Zonnige dagen in het verschiet, al blijft het koud Terwijl het dinsdag voor het eerst dit najaar heeft gesneeuwd in Vlaanderen (in het West-Vlaamse Heuvelland) zitten er voor de rest van de week enkele zonnige dagen aan te komen. Al blijft het wel koud, zo meldt het KMI.
21/11 06u45  Voetbalbond rekent op spijtoptanten: mogelijk fikse strafvermindering voor spelers en clubs De Belgische voetbalbond hoopt dat ook zij kan rekenen op spijt­optanten. Gisteren raakte bekend dat makelaar Dejan Veljkovic een deal sloot met het ­gerecht in ruil voor een fikse strafvermindering. Kort nadien liet de voetbalbond weten een gelijkaardige regeling te hebben.
21/11 06u30  Deze personen bibberen op hun stoel nu Dejan Veljkovic alles op tafel belooft te gooien En of er dinsdag in menig huiskamer van voetballers, trainers, collega-makelaars en bestuurs­leden stevig gevloekt is. Dat Veljkovic op een dag zou vrij­komen onder voorwaarden, stond in de sterren geschreven. Maar dat de Servische makelaar naar het gerecht zou overlopen? Dat zorgt voor onrust. “Tientallen mensen in de voetbalwereld zitten nu met de daver op het lijf”, zegt zijn advocaat Kris Luyckx. “En ik denk ­terecht.”14 
21/11 02u15  Kris Peeters verhuist opnieuw, maar nu naar Europa Gedaan met de nationale politiek. Leve Europa. Het zou het nieuwe motto kunnen zijn van Kris Peeters, want het is nu zeker dat hij de nieuwe Europese kopman van CD&V wordt. En dan nog op de dag dat Bart De Wever hem uit de Antwerpse coalitie knikkerde. Wie straks in de provincie Antwerpen de CD&V-meubelen moet redden, is nog niet duidelijk.
21/11 02u15  “Geen plan B voor Bourgondische coalitie” Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) zegt geen plan B in zijn achterzak te hebben. “Een coalitie van N-VA, sp.a en Open Vld is niet evident en ik verwacht pittige onderhandelingen”, zegt De Wever. “We zullen wel zien waar we eindigen.” Sp.a’er Jinnih Beels herhaalt dat het water daadwerkelijk diep is, maar dat ze zich constructief zal opstellen.
21/11 02u15  Eerst inhoud en bevoegdheden, pas daarna invulling voor schepenambten Pas na de inhoudelijke onderhandelingen zullen de onderhandelaars zich over de verdeling van de bevoegdheden buigen. Daarna zullen de partijen namen plakken op de schepenambten. Sommigen zijn zekerheden, bij sp.a zijn er grotere vraagtekens.
Laatste update: vandaag om 7u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
17/11 16u45  Diesel nergens zo duur als in BelgiëDe dieselprijs in België is de hoogste van alle EU-lidstaten, dat blijkt uit cijfers van de internationale wegtransportfederatie IRU.
17/11 16u30  Nieuwe demonstratie: Van der Poel pakt tiende zege van seizoen in Tabor, Van Aert valt (ver) naast podiumEen nieuwe cross, een nieuwe demonstratie van Mathieu van der Poel. De Nederlander heeft op imponerende wijze zijn tiende zege van de winter gepakt. De Europees kampioen liet de tegenstand ter plekke in de tweede ronde en reed nadien meesterlijk naar de overwinning. Wereldbekerleider Toon Aerts werd vierde en vergroot zijn voorsprong in het klassement op naaste achtervolger Wout van Aert, die na een lekke band tevreden moest zijn met een zevende plaats.
17/11 16u15  Driedubbele rampspoed in Frans Masereelcentrum: acht brandweerkorpsen zone Taxandria rukken uit (om te oefenen)Het Frans Masereelcentrum in Kasterlee was dit weekend het decor voor drie calamiteiten. In totaal namen acht korpsen van de hulpverleningszone Taxandria deel aan een dubbele oefening: vrijdagavond in het duister, zaterdagmorgen bij daglicht.
17/11 16u15  Sint vindt alleen brave kindjes in HerentalsMet een kleine vloot schepen zetten Sinterklaas en zijn pietenlegioen zaterdagmiddag voet aan wal in de Herentalse jachthaven. Daar wachtten enkele honderden kinderen de goedheilig man op.
17/11 16u15  En plots verlicht een enorme vuurbal de hemel boven Texas: “Erg kleurrijk!”Donderdagnacht kregen de inwoners van Austin, in de staat Texas, een prachtig schouwspel voorgeschoteld. Op een bepaald ogenblik viel er een vuurbal te zien die de hemel een tijdlang kon verlichtte. Iets wat door de opkomst van dashcams uiteraard door een heleboel camera’s werd vastgelegd.
17/11 16u15  Atlete Hanne Claes sluit topjaar af met wrange nasmaak: “Het is heel frustrerend”Hanne Claes schitterde afgelopen zomer in haar ‘comebackjaar’ met twee vierde plaatsen (op de 400m horden en op de 4x400m met de Belgian Cheetahs) op het EK in Berlijn. Toch kreeg haar jaar een negatieve afsluiter met het bericht dat ze geen voltijds profcontract aangeboden kreeg bij Adeps, de Franstalige tegenhanger van Sport Vlaanderen.
17/11 16u00  Brandweer rukt uit voor dakbrand in MechelenOp de hoek van de Demerstraat met Scheldeplein in Mechelen heeft het zaterdagnamiddag gebrand aan het dak van een woning. De brandweer kon de vlammen snel doven en vermijden dat het vuur kon overslaan op de lagergelegen verdiepingen. De woning liep wel waterschade op. De bewoners waren aanwezig, maar bleven ongedeerd. Werken aan de roofing liggen wellicht aan de oorzaak.
17/11 16u00  Onrust en grimmige sfeer bij meerdere Sint-intochten in NederlandTijdens de Sinterklaasintochten op verschillende plaatsen in Nederland is tumult en onrust. In Rotterdam zouden mensen zijn bekogeld met eieren en mengden voetbalsupporters zich met het kinderfeest. In Amstelveen gingen teleurgestelde mensen naar huis vanwege een grote groep KOZP-activisten en ook in Leeuwarden en Eindhoven is er tumult. De grootste groep van anti-Pietactivisten misleidde de politie en werd, onderweg naar Den Helder, tegengehouden en week uit naar Amstelveen.
17/11 16u00  Xavier Siméon moet forfait geven voor laatste MotoGP-raceXavier Siméon komt zondag niet aan de start van de Grote Prijs van Valencia in het MotoGP-kampioenschap. De Ducatirijder ging vrijdag tegen de vlakte en liep daarbij een hersenschudding op.
17/11 16u00  Eden Hazard is 10 jaar Rode Duivel: hoe een snotjong de Messi van België werdPrecies tien jaar geleden lanceerde René Vandereycken de toen 17-jarige Eden Hazard bij de Rode Duivels. Een piepjong supertalent. “Een snotneus met heel veel lef”, liet ex-bondscoach Walter Meeuws toen noteren. Vandaag is die snotneus nog steeds dezelfde speelvogel, maar wel een wereldster en de beste Belgische voetballer ooit. “Roger De Vlaeminck, die werkte ook harder dan iedereen dacht”, stelt Vandereycken tien jaar later. Hazard toen vs. Hazard nu.
17/11 15u30  Sinterklaas komt aan in Antwerpen: “Er zijn dit jaar geen stoute kinderen”Hij komt, hij komt... Sinterklaas heeft voet aan land gezet in Antwerpen. De stoomboot meerde omstreeks 14 uur aan aan het Verbindingsdok-Westkaai op het Eilandje.
17/11 15u30  Lucinda Brand wint in Tabor, afwezige Vos blijft aan de leidingNederlands veldritkampioene Lucinda Brand (Team Sunweb) heeft zaterdag de wereldbekermanche in het Tsjechische Tabor gewonnen. Ze haalde het na een aanval in de slotronde voor landgenote Annemarie Worst en de Italiaanse Alice Maria Arzuffi. Marianne Vos is nog steeds leidster ondanks haar forfait.
17/11 15u30  VIDEO. Zo snel kan ongeluk gebeuren: moeder heeft even geen oog voor dochter en dat loopt bijna fout afVijf seconden. Soms heeft een kind niet meer nodig om kattenkwaad uit te halen. Dat beseft ook Erica Dilley nu maar al te goed. De moeder uit Texas had eerder deze maand even geen oog voor haar dochtertje Alice, en die maakte daar meteen gebruik van om zich naar boven te laten hijsen door de garagedeur. Gelukkig was Dilley nog op tijd bij haar om een pijnlijke val te vermijden.
17/11 15u15  De Kotmadam is terug voor 23ste (!) seizoen: “Hoe lelijker ik eruitzag, hoe liever ik het had”Nee, het zijn geen herhalingen. Zondag start er een nieuw seizoen van De Kotmadam op VTM. Het 23ste alweer. Uiteraard is Katrien Devos (67) op post als kotmadam én moederkloek Jeanne Piens. “De serie bezorgde me veel werk, maar heeft ook nadelen. Een mooie dramatische rol kan ik al jaren op mijn buik schrijven.”
17/11 15u15  Zo snel kan ongeluk gebeuren: moeder heeft even geen oog voor dochter en dat loopt bijna fout afVijf seconden. Soms heeft een kind niet meer nodig om kattenkwaad uit te halen. Dat beseft ook Erica Dilley nu maar al te goed. De moeder uit Texas had eerder deze maand even geen oog voor haar dochtertje Alice, en die maakte daar meteen gebruik van om zich naar boven te laten hijsen door de garagedeur. Gelukkig was Dilley nog op tijd bij haar om een pijnlijke val te vermijden.
17/11 15u15  Moment om nooit te vergeten: man in zwembad krijgt het gezelschap van dorstige olifantEen rustige duik in het zwembad van een Zuid-Afrikaans hotel is voor Ivan Ueckermann een ervaring geworden die hij nooit zal vergeten. Dat heeft hij allemaal te danken aan deze dorstige olifant, die even van de gelegenheid gebruikmaakte om wat water uit het zwembad te drinken. De beelden, gemaakt in de Mhondoro Safari Lodge, gaan in geen tijd viraal op sociale media.
17/11 15u15  Dashcam van politie filmt hoe bestuurder plots het vuur opent op agentDe politie van Washington County heeft schokkende dashcambeelden gedeeld van een schietpartij in de Amerikaanse staat Arkansas. Agent Brett Thompson probeerde zondag een wagen tegen te houden die net voordien een verkeersovertreding had begaan, toen de bestuurder plots meerdere schoten op hem loste. De schutter kon een tijdlang aan de politie ontsnappen, maar besloot zich later toch over te geven.
17/11 15u15  Paniek tijdens optreden Amerikaanse rapper wanneer persoon rookbom afsteekt in publiekHet optreden van de bekende Amerikaanse rapper Lil Pump werd in de Engelse stad Nottingham vroegtijdig stilgelegd. De show werd vrijdagavond ontsierd door een concertganger die volgens de politie een rookbom afstak in het publiek. Vier mensen raakten gewond.
17/11 14u45  Politie Heist doet drugsvangst ter waarde van 38.000 euroIn het kader van een lopend drugsonderzoek heeft de lokale recherche van de politiezone Heist een grote hoeveelheid drugs, waaronder meer dan 900 xtc-pillen, in beslag genomen. Dat laat de lokale politie zaterdag weten in een persbericht. Een 38-jarige man uit Hulshout werd opgepakt.
17/11 14u30  CO-vergiftiging vastgesteld na inbraak: Antwerpse politie voorkomt ergerDe Antwerpse politie werd vrijdag opgeroepen voor een inbraak. Tijdens de interventie stelden de agenten een CO-vergiftiging vast en konden zo erger voorkomen.
17/11 14u30  Heistse politie neemt voor 38.000 euro drugs in beslagDe lokale recherche van politiezone Heist heeft een grote hoeveelheid drugs in beslag kunnen nemen. Die zou een waarde hebben van 38.000 euro.
17/11 14u00  Pietendiscussie bereikt nieuw hoogtepunt in Nederland: onrust en grimmige sfeer bij meerdere intochtenTijdens de Sinterklaasintochten op verschillende plaatsen in Nederland is tumult en onrust. In Rotterdam zouden mensen zijn bekogeld met eieren, in Amstelveen gingen teleurgestelde mensen naar huis vanwege een grote groep KOZP-activisten en ook in Leeuwarden en Eindhoven is er tumult. De grootste groep van anti-Pietactivisten misleidde de politie en werd, onderweg naar Den Helder, tegengehouden en week uit naar Amstelveen.
17/11 14u00  Hij komt, hij komt… Sinterklaas komt aan in AntwerpenHij komt, hij komt... Sinterklaas komt vanmiddag aan in Antwerpen. De aanmeerplaats van de stoomboot is ditmaal het Eilandje. Zowel Ketnet als Eén zal het gebeuren live uitzenden.
17/11 13u15  Iserbyt geeft forfait voor Tabor én HammeEli Iserbyt heeft in laatste instantie forfait moeten geven voor de Werelbekermanche veldrijden in Tabor. De beloftenwereldkampioen was nochtans afgereisd naar Tsjechië, maar een zitvlakblessure en ziekte besliste hij om toch niet te starten. De renner van Marlux-Bingoal geeft ook verstek voor de DVV-manche in Hamme morgen.
17/11 13u15  Pidcock outstanding bij beloften, Witse Meeussen is beste junior voor Thibau Nys in TaborTom Pidcock nam zaterdag de leidersplaats in het wereldbekerklassement voor renners onder de 23 jaar over van Eli Iserbyt. De Brit domineerde de manche in het Tsjechische Tabor waarvoor de Belg in extremis forfait moest geven door een zitvlakblessure. Bij de junioren domineerden de Belgen. Wereldbekerleider Witse Meeussen won voor Thibau Nys.
17/11 12u45  Lukaku haakt af voor beslissende interland tegen Zwitserland, Batshuayi zo goed als zeker aan aftrapRomelu Lukaku haakt ook af bij de Rode Duivels voor het beslissende duel in de Nations League tegen Zwitserland. De spits van Manchester United stapt niet mee op het vliegtuig omdat hij nog te veel last heeft van zijn hamstringblessure. Daardoor komt Michy Batshuayi, tegen IJsland goed voor de enige twee doelpunten van de match, zo goed als zeker terug aan de aftrap.
17/11 12u30  Witse Meeussen is beste junior voor Thibau Nys in TaborDe wereldbekermanche veldrijden in het Tsjechische Tabor startte zaterdagmorgen uitstekend voor de Belgen. Wereldbekerleider Witse Meeussen won de juniorenrace voor Thibau Nys.
17/11 12u30  Swings grijpt net naast medaille bij start van nieuw schaatsseizoenBart Swings heeft zaterdag op de eerste wereldbekermanche schaatsen van het seizoen in het Japanse Obihiro net naast een medaille in de massastart gegrepen. De Leuvenaar, vice-olympisch kampioen in de discipline, kwam als vierde over de streep. In de 1.500 meter werd hij achtste.
17/11 12u15  ‘Hotel mama’ aan sterke opmars bezig bij late twintigersBijna één op de drie 25- tot 30-jarigen uit ons land woont nog steeds bij de ouders in. Het gaat om een Dat is een sterke stijging ten opzichte van 2010, toen iets meer dan één op de vijf jongvolwassenen nog in ‘Hotel mama’ verbleef.
17/11 12u15  Barman presteert internationaal: "Blij met resultaat"Zaakvoerder Jelle Trevels van Bar Bistro Maginique in Heist-op-den-Berg werd knap vijfde op de internationale wedstrijd World’s Most Passionate Bartender van Liquor43. Op uitnodiging van het Spaanse likeurmerk trok hij naar het eiland Gran Canaria. Daar moest hij een team vormen met Marc Daniëls, eigenaar en barista van de Brusselse koffiebar Kaffabar. “De opdrachten draaiden rond koffie”, zegt de barman. “Met de koffie die Marc zette, moest ik cocktails maken. We kenden elkaar niet, maar de samenwerking verliep meteen vrij vlot. Voor de laatste ronde stonden we nog derde, maar ik ben toch blij met ons resultaat. Het was een leerrijke ervaring.”
17/11 12u00  Oekraïense loonslaven bouwen onze populaire festivalsHonderden Oekraïners worden naar België gelokt om in schijnconstructies goedkoop werk te verrichten. Deze zomer bouwden ze onder andere de tenten van Tomorrowland en Gent Jazz mee op. Dat blijkt uit een onderzoek van zusterkrant De Standaard. 'Het is een schok te ontdekken dat we zouden deel uitmaken van een dergelijk netwerk.'
17/11 11u30  Swings begint grijpt net naast podiumplaats bij start van nieuw schaatsseizoenBart Swings heeft zaterdag op de eerste wereldbekermanche schaatsen van het seizoen in het Japanse Obihiro net naast een medaille in de massastart gegrepen. De Leuvenaar, vice-olympisch kampioen in de discipline, kwam als vierde over de streep. In de 1.500 meter werd hij achtste.
17/11 11u15  Swings begint matig aan zijn nieuw schaatsseizoenBart Swings heeft zaterdag op de eerste wereldbekermanche schaatsen van het seizoen in het Japanse Obihiro net naast een medaille in de massastart gegrepen. De Leuvenaar, vice-olympisch kampioen in de discipline, kwam als vierde over de streep. In de 1.500 meter werd hij achtste.
17/11 10u30  Dode bij Franse protesten om hoge brandstofprijzen: vrouw panikeert bij blokkade en rijdt in op manifestantenBij de protesten tegen de hoge brandstofprijzen in Frankrijk is een dodelijk slachtoffer gevallen. In het departement Isère, nabij Pont de Beauvoisin, was een moeder met de wagen op weg met haar dochter naar de dokter. Toen ze op een blokkade stuitte, is ze in paniek geslagen en op betogers ingereden. Daarbij viel één dode.
17/11 10u30  Ex-leerkracht die meisje betastte op Boekenbeurs vraagt zelf om chemische castratie in rechtbankDirk L., de pedofiele ex-leerkracht die tijdens de boekenbeurs betrapt werd nadat hij een 11-jarige meisje betast had, heeft gisteren in de rechtbank zelf gevraagd om een chemische castratie, dat meldt Het Laatste Nieuws. “Die fantasieën moeten uit mijn hoofd”, klonk het.
17/11 10u15  Peter Sagan klopt Tourwinnaar Thomas en Europees kampioen Trentin in Criterium ShanghaiPeter Sagan heeft het Criterium van Shanghai op zijn palmares gebracht. De Slovaak haalde het voor Geraint Thomas en Matteo Trentin.
17/11 10u15  Jonge verdediger Alec Van Hoorenbeeck (19) maakt overstap van beloften naar de A-kernNieuw jong bloed in de selectie van Wouter Vrancken. De 19-jarige Alec Van Hoorenbeeck maakt definitief de overstap van de beloften naar de A-kern van KV Mechelen. De linksvoetige verdediger traint sinds dinsdag mee met de groep en wist Vrancken snel te overtuigen van zijn kwaliteiten.
17/11 09u15  Zo maak je van een GVA-reporter een echte ‘alien slayer’Emilio Wagtman is met FX Lab, zijn mobiele special-effectsstudio neergestreken in Mekanik Strip op de Sint-Jacobsmarkt in Antwerpen. In de ruimte boven de winkel kan iedereen die wil zich tegen een fictieve achtergrond laten fotograferen. Onder het motto ‘een man blijft altijd een kind’, willen we het zelf ook wel eens uitproberen.
17/11 09u00  Brazilië wint Zuid-Amerikaanse clash tegen Uruguay, Argentinië wint zonder MessiHet Braziliaanse voetbalelftal heeft vrijdagavond in Londen een oefenwedstrijd tegen Uruguay gewonnen met 0-1. Neymar besliste de Zuid-Amerikaanse galamatch in het Emirates Stadium van Arsenal vanaf de penaltystip.
17/11 09u00  Nicolas Colsaerts stijgt naar achttiende plaats op Australian Open golfNicolas Colsaerts begint als nummer achttien van het klassement aan de slotronde van het Australian Open golf (PGA Tour Australasia/800.000 euro) in Eastlakes, nabij Sydney. De Brusselaar zette zaterdag een derde ronde neer in 71 slagen (een onder par) en steeg vier plaatsen in de tussenstand.
17/11 08u45  Onze journalist knalt zombies neer in Mekanik StripEmilio Wagtman is met FX Lab, zijn mobiele special-effectsstudio neergestreken in Mekanik Strip op de Sint-Jacobsmarkt in Antwerpen. In de ruimte boven de winkel kan iedereen die wil zich tegen een fictieve achtergrond laten fotograferen. Onder het motto ‘een man blijft altijd een kind’, willen we het zelf ook wel eens uitproberen.
17/11 08u30  Overal in Nederland wordt betoogd tegen intrede van SinterklaasIn heel Nederland zijn dit weekend demonstraties bij de aankomst van Sinterklaas. Tijdens de landelijke intocht zaterdag in de gemeente Zaanstad hebben vier actiegroepen zich gemeld: twee van voor- en twee van tegenstanders van Zwarte Piet. Ook op veel andere plaatsen bij onze noorderburen zijn protesten aangekondigd.
17/11 08u30  Dodentol van bosbranden in Californië blijft stijgen en “meer dan duizend vermisten”Het aantal vermisten bij de bosbrand in het noorden van Californië, de zogenaamde “Camp Fire”, is opgelopen tot meer dan duizend. Dat maakte de lokale sheriff Kory Honea vrijdag bekend. Het aantal doden steeg tot 71.
17/11 08u30  Smokkel van ‘verboden’ peren naar Rusland is ‘big business’Belgische en Nederlandse fruitbedrijven omzeilen op grote schaal de voedselsancties van de Russische president Poetin. Hun producten bereiken via smokkelhandel de Russische supermarkten. Alleen aan de smokkel van peren verdienden Belgen en Nederlanders sinds de sancties naar schatting 240 miljoen euro, schrijft De Morgen zaterdag op basis van een onderzoek door de Nederlandse Volkskrant.
17/11 08u30  CIA: “Saudische kroonprins Mohammed bin Salman is de opdrachtgever van moord op Jamal Khashoggi”De Amerikaanse inlichtingendienst CIA gelooft dat de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman de moord op de kritische Saudische journalist Jamal Khashoggi heeft bevolen. Dat schrijft de Washington Post vrijdag, op basis van verschillende, anonieme bronnen bij de CIA.
17/11 08u15  Door onbeschikbare kerncentrales zal energiebevoorrading “voor koudste maanden januari en februari gespannen zijn”De toestand zal “gespannen” zijn tijdens de eerste twee maanden van 2019 om de energiebevoorrading van België te verzekeren, geeft Philippe Van Troeye, CEO van Engie Electrabel, toe in een gesprek zaterdag in L’Echo. Hij verzekert dat zijn bedrijf zijn verantwoordelijkheid neemt.
17/11 08u15  Bier drinken wordt weer duurderDe prijs van het bier gaat vanaf 1 januari opnieuw lichtjes omhoog. AB InBev zal zowel horeca-uitbaters als supermarkten een hogere prijs aanrekenen voor de meeste bieren. Wellicht rekenen ze die prijsstijging ook door aan de consument.
17/11 08u00  De blijde intrede van de Sint: zo ziet het programma eruitHij komt, hij komt... Sinterklaas doet zijn intrede in Antwerpen op zaterdag 17 november. De aanmeerplaats van de stoomboot is ditmaal niet de Scheldekaaien ter hoogte van het Steen, maar het Verbindingsdok-Westkaai op het Eilandje. Zowel Ketnet als Eén zal het gebeuren live uitzenden.
17/11 07u30  Chauffeur kritiek na ongeval op E313Op de E313 richting Antwerpen is een chauffeur in de nacht van vrijdag op zaterdag levensgevaarlijk gewond geraakt bij een ongeval.
17/11 06u15  De school die na tweehonderd jaar nog altijd geheimen heeftHet inwonersaantal van Vorselaar schiet op schooldagen de hoogte in. Want dan vleien vierduizend leerlingen en leerkrachten zich vlijtig neer in het grootste onderwijsdorp van Vlaanderen. Het immense Kardinaal van Roey-instituut lijkt dus niet meteen een verborgen parel. Of toch? De school bestaat uit een kluwen van gebouwen, gangen, kamers en verborgen plekjes. CittA ging er op bezoek en keerde terug met verhalen die zelfs doorwinterde leerlingen en leerkrachten niet kennen.
17/11 03u30  “Dankzij implantaat kunnen kindjes toch horen”Twee jonge Kempense wetenschappers hebben een mooie prestatie neergezet tijdens de finale van de Vlaamse PhD-Cup. Lode Daelemans uit Vosselaar die zich verdiepte in het verstevigen van materiaal dat wordt gebruikt in onder meer vliegtuigen, werd tweede. Jolien Faes uit Geel die bewees dat dove kinderen op hun vijfde zoals horende leeftijdsgenootjes kunnen praten, eindigde derde.
17/11 03u15  Aanschuiven aan parking Grote Markt, verdieping leeg in parking BruulShoppers laten de nieuwe parking Bruul in Mechelen voorlopig nog links liggen. Terwijl het voor een volle parking Grote Markt aanschuiven is, parkeren in de garage onder de Hendrik Speeqcvest op een topdag maximaal tweehonderd auto’s. Een volledige verdieping staat er leeg.
17/11 03u15  Trap op, trap af in luikZeker zien
17/11 03u15  De frieten van NamenZeker zien
17/11 03u15  De vijf klokkentorens van DoornikZeker zien
17/11 03u15  Doudou, de draak van BergenZeker zien
17/11 03u15  Location, location, location“Dit soort appartement op deze locatie is uiterst uniek. Centraler in de stad kunnen we niet wonen. Op zondag is er een bloemenmarkt en gaat het oesterkraampje open. De sfeer is hier altijd levendig. Hier zijn we thuis.”
17/11 03u15  WoonficheWie: Ulrike De Maeseneire (30), oprichter van het mannenmerk Six Edges en Brecht Kerckhof (31), een van de oprichters van Romain Roquette en hond Kamiel (7)
17/11 03u15  Chinese kunstHet donkergroene tweedelige tableau in de eetkamer is van een Chinese artiest, Wang Yang.
17/11 03u15  ApenkopEen romantisch grapje zijn de vele aapjes, in de vorm van lampen of beeldjes, doorheen het huis. Ze zijn een knipoog naar het koosnaampje dat het koppel voor elkaar gebruikt: apenkop.
17/11 03u15  Beschermd erfgoedSommige elementen verraden de lange geschiedenis van het pand. Zoals de drie authentieke barokschouwen in de leefruimtes.
17/11 03u15  MozaïekmuurDe badkamer met bad en de doucheruimte zijn twee afzonderlijke ruimtes, elk aan een uiteinde van de bovenverdieping. Verbinding is er door de grillige en ongelijke witte mozaïekmuur.
17/11 03u15  Klasse en karakterHet zijn niet alleen de plafonds van meer dan vijf meter hoog die ervoor zorgen dat dit appartement met kop en schouders boven de middelmaat uitsteekt. De clash tussen oud en nieuw, de locatie en de goede smaak van twee jonge mensen maken het geheel af.Thalisa Devos, foto’s Geert Van de Velde
17/11 03u15  Jo Vandeurzen zegt nationale politiek vaarwel: de man met de droevige hondenblikJo Vandeurzen stopt ermee. Het Limburgs CD&V-boegbeeld en Vlaams minister van Welzijn zet na de nationale verkiezingen een punt achter zijn politieke carrière. “Ik ben 60 jaar. Als ik mijn loopbaan nog een andere wending wil geven, moet ik het nu doen,” zegt hij in een interview met Het Belang van Limburg. En zo verdwijnt een ietwat atypische politicus uit de Wetstraat. Het vertrek verplicht CD&V om te verjongen.
17/11 03u15  Rob Vanoudenhoven brengt ‘Het XIIIde Werk’ op de planken: “Ik zag een complot: VTM wilde me dood”Eén keer gooide hij er een pil rilatine tegenaan. Een halfje, dan nog. Twee uur lang was er relatieve rust in het hoofd van Rob Vanoudenhoven (50). Het is bij die ene pil gebleven. Want een beetje chaos moet er zijn. En er is nog altijd de sigaret. De ­sigaret die hij voor het eerst opstak omdat hij – hou u vast – wou stoppen met sporten. En zo heeft de man wel duizend verhalen. Genoeg voor een zaalshow, Het XIIIde Werk. En een gesprek.
17/11 03u15  Eten voor minder dan 15 euro: taco bij La TaqueriaIn deze rubriek gaat foodie Luc Hoornaert op zoek naar de lekkerste gerechten die je voor minder dan 15 euro kan eten in een Antwerps restaurant, soms als voorgerecht, soms als hoofdgerecht of maaltijd en af en toe als dessert. Deze week eten we Mexicaans bij La Taqueria, taco Beef Barbacoa voor 9 euro.
17/11 03u15  Bonzai Retro in de Waagnatie: “Het wordt vanaf minuut één volle gas”Duizenden ravers tellen de uren af tot vanavond – tsa-tsa-tsa-tsaaa – Bonzai Retro 2018 losbarst in de Antwerpse Waagnatie. Nog steeds zijn de feesten van Belgiës meest succesvolle dancelabel aller tijden razend populair. “Het wordt vanaf minuut één volle gas”, lacht bezieler Christian ‘dj Fly’ Pieters.
17/11 03u15  De plakplek van de week: Bar d’HenriElke week stellen we een Antwerpse locatie voor waar het ’s nachts leuk blijven plakken is. Deze week: Bar d’Henri in de Montignystraat.
17/11 03u15  Tien culturele toppers voor deze week: Charlotte Vandermeersch in een ruimtepak en Gers Pardoel intiemZin in een concert of een voorstelling die nog niet uitverkocht is. Haal dan snel inspiratie uit deze tien tips.
17/11 03u15  De blik van Bistiaux: “Ik bewonder Hans Rieder”De volle 23 jaar lang was Paul Bistiaux bij Royal Antwerp FC de bekendste en kleurrijkste clubsecretaris van het land. ‘Brandweerman’, noemde hij het zelf. Voortdurend in de weer om overal kleine en grote branden te blussen op de ontvlambare Bosuil. Maar niet alleen op Antwerp liet hij zich graag gelden, in zijn typische Antwerpse stijl, even fijnzinnig als humoristisch. Van advocaat over plaatsvervangend vrederechter tot voorzitter van de Muziekkapel van de Sint-Pauluskerk: Bistiaux was en is het allemaal. En vanaf dit seizoen, elke zaterdag, ook columnist voor Gazet van Antwerpen.
17/11 03u15  Moeder en dochter stoppen na 17 jaar met Resto ’t HeikeWilma Adams (64) en haar dochter Stephanie Beerens (37) sluiten op 17 december een hoofdstuk af. Ze ontvangen dan voor de laatste keer gasten in Resto ’t Heike op de Bredaseweg in Minderhout (Hoogstraten). De zaak staat over te nemen.
17/11 02u30  “Van veel verhalen over mij klopt maar de helft of nog veel minder”Nic Keirsmaekers, alias DJ Zoltan, pakt uit met een onemanshow in Nijlen. Onder de titel Later is Nu wil hij twee avonden lang vertellen over zijn jeugd, zijn carrière in de muziek en de straffe stoten die hij ondertussen meemaakte. Die zijn niet op één hand te tellen.
17/11 02u30  Bijna drie jaar na sluiting Den Akker: “Tegen zomer 2019 moet zaak heropenen”De heropening van het voormalige café Den Akker op de Mechelse Vismarkt als horecazaak is opnieuw uitgesteld. Toch hopen de eigenaars tegen de zomer van volgend jaar eindelijk klaar te zijn met de verbouwing. “Het kan niet blijven duren”, klinkt het.
17/11 02u15  Blokker in het nieuw: indeling overzichtelijker en aanbod groterDe vernieuwde Blokkerwinkel op de Molderdijk in Mol is gisteren feestelijk heropend. De winkel is overzichtelijker ingericht, maar tegelijk is het assortiment ruimer. De klanten zijn tevreden over de nieuwe stijl van de winkel.
17/11 02u15  Paard van Sinterklaas krijgt eigen parkeerplaats in LierSinterklaas meert vandaag, zaterdag, om 14u aan op het Felix Timmermansplein in Lier. Daarna wandelt hij in stoet naar het stadhuis. Voor het eerst sinds jaren brengt hij ook zijn paard weer mee.
17/11 02u15  Wie is Stanley Williams, de oud-strijder die werd geëerd door Bart De Wever?“Voelt zich onder de indruk”, postte burgemeester Bart De Wever afgelopen zondag op Facebook bij een foto van zichzelf met Stanley Williams. De bevrijder uit Wales die bleef plakken aan een Antwerpse schone, vierde op 11 november zijn 95ste verjaardag.
17/11 02u15  “Klimaatopwarming maakt uw huis nu al duurder”Wie volgend jaar wil bouwen, zal daar extra diep voor in de portefeuille moeten tasten. Bouwmarkten krijgen volop berichten dat leveranciers hun prijzen verhogen. Onder meer het extreem lage waterpeil op de Rijn maakt het transport veel duurder.
17/11 02u15  Nooit meer met voorschrift naar apotheekVergeet de papierwinkel na een doktersbezoek: voortaan is er geen briefje meer nodig om medicijnen op voorschrift te halen bij de apotheek. Met een simpele scan van je identiteitskaart weet de apotheek welke pillen je nodig hebt.
17/11 02u15  Brexit: Vlaanderen trekt 1,9 miljoen euro uit om ondernemers te helpenDe Vlaamse regering trekt 1,9 miljoen euro uit om Vlaamse bedrijven te helpen om de Brexit om te buigen in iets positiefs. Er komt hulp om andere afzetmarkten te zoeken, maar ook om uit te breiden in het Verenigd Koninkrijk.
17/11 02u15  Kylie Minogue naar Rock Werchter: “Muziekfans luisteren vandaag naar álle genres”Dé verrassing van volgende festivalzomer is nu al bekend: Kylie Minogue (50) staat op Rock Werchter 2019. Een vreemde eend in de bijt, zoals Milk Inc. en Robbie Williams dat ooit ook waren. Maar vandaag klinkt opvallend weinig kritiek. “De tijden zijn veranderd. Muziekliefhebbers luisteren nu naar álle genres. Een commerciële zet of niet, Kylie heeft haar plaats op Werchter.”
17/11 02u15  Linde Merckpoel heeft een nieuwe vriendStudio Brussel-presentatrice Linde Merckpoel (34) heeft een nieuwe vriend. Dat zei ze in Winteruur met Wim Helsen, waarin ze een fragment uit My Uncle Oswald van Roald Dahl voorlas en vertelde over de goesting en het enthousiasme waarmee ze in het leven staat. Om wie het gaat en hoe ze elkaar leerden kennen, wil ze evenwel niet kwijt.
17/11 02u15  Sarah De Bie, de sterke vrouw achter Wout van Aert: “2018 moest het jaar van onze trouw worden, niet van dat verbroken contract”Ze kennen elkaar al van in de kinderopvang, Wout van Aert (24) en Sarah De Bie (23), en later gingen ze naar dezelfde middelbare school. Maar de klik kwam er pas na een berichtje op Facebook. “Voor zijn achttiende verjaardag”, zegt Sarah. “En toen ging het heel snel.” Sindsdien is ze de stille kracht achter de drievoudige wereldkampioen veldrijden. Degene ook die hem door deze moeilijke periode sleurt. “Die eerste plaatsen komen wel terug.”
17/11 02u15  Mbokani: “Na elk doelpunt denk ik aan mijn overleden zoontje”Dieu is bij Antwerp weer God aan het worden. Mbokani – volgende donderdag 33 al – had een voet in acht van de laatste negen doelpunten van The Great Old. Zo is de Congolese spits een belangrijke schakel bij de aanstormende grootmacht van het Belgische voetbal. “Maar het allermooiste van mijn terugkeer naar België is dat ik mijn zoontjes nu zelf op school kan oppikken.” Onder de vorm van rake quotes over hem lanceerden we enkele voorzetten richting de Congolese spits, benieuwd of hij die óók zou binnenkoppen. “Als ik naar Liverpool was gegaan, had ik misschien wel een carrière gehad als Eto’o of Drogba. Want ik moet niet onderdoen voor die twee.”
17/11 02u15  Lierse Kempenzonen zoekt bevestiging in clash van traditieclubs tegen RWDMMet de komst van RWDM maakt het Lisp zich vanavond op voor een clash tussen traditieclubs. Al staat het onderonsje voor Lierse Kempenzonen toch hoofdzakelijk in het teken van de bevestiging.
17/11 02u15  Brotherhood Enterprise stelt ex-gedetineerden tewerk in foodbar van Antwerpse hogeschoolSinds enkele dagen is KdG campus Zuid een eetstandje rijker in haar restaurant dankzij de Foodbar van Brotherhood Enterprise. De smakelijke hamburgers worden er bereid door ex-gedetineerden. Een uniek tewerkstellingsproject dat oprichter Khalid ­Qnioun verder wil uitrollen.
17/11 02u15  Laatste deel van Italiëlei wordt werfOp de Italiëlei, tussen de Cassiersstraat en de Ellermanstraat, gaat volgende week de heraangelegde middenrijbaan richting Noorderplaats open voor het verkeer. Tegelijk wordt de ventweg in diezelfde richting afgesloten.
17/11 02u15  Lofts in vroegere Ardea-brouwerij zijn klaar: vandaag kijkdagDe realisatie van het woon-project Ardea-Lofts nadert zijn voltooiing. De omvorming van het oude industrieel pand tot twintig lofts nam bijna anderhalf jaar in beslag. Vandaag is er een kijkdag in de voormalige brouwerij.
17/11 02u15  Schrijvers duiken in oorlogsverleden van Groot-HeistAuteurs Fons Steurs, Paul Van Hove en Peter Van Hoecke stelden eerder deze maand Het Huldeboek van Groot Heist voor bij Boekhandel Het Voorwoord in Heist-op-den-Berg. Ze publiceerden eerder al historische werken over de fusiegemeente tijdens WO I en WO II. Ditmaal trachtten ze een zo compleet mogelijk beeld te schetsen van dorpsgenoten die betrokken waren bij militaire conflicten vanaf WO I.
17/11 02u15  OCMW-voorzitter gooit professioneel leven omOCMW-voorzitter Leen Mertens gaat op 1 januari aan de slag als woonzorgconsulente in het WZC De Notelaar in Onze-Lieve-Vrouw Olen. “Zoals beloofd blijf ik me inzetten voor zorgbehoevenden.”
17/11 02u15  Mio Caro krijgt er zusje bij met Little MioDe uitbaters van de kledingzaak Mio Caro nemen het pand aan de Zandberg opnieuw in dat ze een halfjaar geleden hebben verlaten. “Met Little Mio mikken we op meisjes van 3 tot 14”, zegt Romy Mio Caro.
17/11 02u15  Turnhout Van Quizzen streamt quiz simultaan in acht cafésIn acht horecazaken op en rond de Grote Markt zitten op zondagavond 25 november niet (alleen) de stamgasten aan de toog, maar ook in totaal een vijftigtal ­quizploegen. Turnhout Van ­Quizzen vuurt de vragen weer af vanuit het stadhuis.
17/11 02u15  “Fietsen zit in de lift, maak er hier dan een echte fietsstad van”De Fietsersbond Geel nam eind september deel aan de grote Vlaamse Fietsteldag, maar wachtte tot de bekendmaking van het nieuwe college van burgemeester en schepenen vooraleer de resultaten bekend te maken. De 29 vrijwilligers telden toen meer dan 4.000 fietsers.
17/11 02u15  Spoorwegzate Meylweg wordt nieuwe fiets- en wandelverbindingFietsers en wandelaars hebben er een comfortabel pad bij. De spoorwegzate tussen de Meylweg en de fietsostrade is onder handen genomen om er een vlotte verbinding voor de trage weggebruiker van te maken. Dankzij deze aftakking van de fietsostrade wordt ook het station van Kontich sneller en veiliger bereikbaar vanuit dit deel van de gemeente.
17/11 01u30  Iljo Keisse zet zijn Kuipke opnieuw op stelten en begint als leider aan slotweekend in Zesdaagse van GentJasper De Buyst en Tosh Van Der Sande begonnen als leider aan de vierde wedstrijddag in ‘t Kuipke. Het was echter publiekslieveling Iljo Keisse die de Genste Zesdaagse de vierde nacht op stelten zette. Iljo Keisse en Elia Viviani beginnen als leider aan het slotweekend en Moreno De Pauw en Lindsay De Vylder blijven baas in de chronoritten. Jules Hesters en Otto Vergaerde wonnen ploegkoers.
17/11 01u15  Lotte Kopecky klopt Amy Cure in 't Kuipke , werelkampioene Kirsten Wild vierdeWereldkampioene Kirsten Wild zette in de GP Willy Henneuse in 't Gentse Kuipke meteen de toon in de puntenkoers bij de vrouwen door de eerste van acht spurten te winnen. Jolien D'hoore won de tweede voor Wild. D'hoore koos voor de aanval, maar werd gegrepen. Lotte Kopecky kende meer succes.
17/11 01u15  Lime lanceert nieuwe deelsteps in Antwerpen, stad laat ze direct weghalenHet Amerikaanse bedrijf Lime lanceerde vrijdag zijn elektronische deelsteps in Antwerpen. Nog diezelfde dag werden de steps al gedeactiveerd en weggehaald, op vraag van de stad. “Er is geen vergunning”, zegt Antwerps schepen van Mobiliteit, Koen Kennis (N-VA). “De aanbieder moet de procedure volgen.”
17/11 01u15  “Ik durfde niet meer bij mijn baby langs te gaan”De Vlaamse Vereniging voor Ouders van Couveusekinderen organiseert vandaag, zaterdag, een familiedag in binnenspeeltuin Den Deugniet in Ekeren. Geen toeval, want het is Wereldprematurendag. Kind en Gezin wil meer aandacht voor ‘grotere’ prematuren.
17/11 01u15  Denk- en doetank rond ruimtelijke ordening GeKoro deelt twintig gevelzitbanken uitZou u graag wat vaker een praatje slaan met de buren? Dan brengt GeKoro Herentals misschien soelaas. Bij wijze van presentje tijdens de eindejaarsperiode deelt deze denk- en doetank een twintigtal gevelbanken uit.
17/11 01u15  Jelle Brosens maakt regiedebuut bij Tejater Aventoe in thuisgemeenteNa een opleiding regie van drie jaar stelt Jelle Brosens uit Wiekevorst (Heist-op-den-Berg) vanaf dinsdag 27 november zijn afstudeerwerk De Kussenman voor. Hij werkt daarvoor samen met Tejater Aventoe uit zijn thuisdorp.
17/11 01u15  “Voor te vroeg geboren kinderen is er maar weinig kleding op de markt”Tijdens Wereld Prematurendag gaat er zondag extra aandacht naar de problemen rond vroeggeboorte. Een daarvan is het beperkte aanbod aan kleding voor kinderen die te vroeg ter wereld komen. Belli Premi uit Heist-op-den-Berg biedt een oplossing.
17/11 01u15  Sp.a-boegbeeld Kathleen Deckx geeft de fakkel doorNa zes jaar bestuursdeelname maakt sp.a Mol zich op voor de oppositie. Zo geeft huidig boegbeeld Kathleen Deckx de fakkel door aan de jongere garde. Tomas Sergooris wordt in januari fractieleider.
17/11 01u15  Jolien Faes’ doctoraatsstudie bewijst dat dove kinderen met cochleair implantaat taalachterstand inhalenDoofgeboren kinderen die rond hun eerste levensjaar een ­cochleair implantaat ingeplant krijgen, spreken op hun vijfde even zuiver als horende kinderen. Maar dan zijn wel intensieve begeleiding en logopedie nodig.
17/11 01u15  Openbaar onderzoek naar nieuwe Isvag-oven gestartDeze week is het openbaar onderzoek naar de bouw van een nieuwe Isvag-verbrandingsoven gestart. Dat loopt tot 9 december. De Aartselaarse MINA-raad (de milieuraad) kruipt meteen in de pen.
17/11 01u15  2.400 jonge bomen en struiken vormen nieuw inheems bosMet het planten van de eerste bomen hebben de leerlingen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar van de Mortselse scholen De Tandem en Sint-Jozef de aanzet gegeven voor een nieuw inheems bos in de Koeisteerthofdreef.
17/11 01u15  Grootouders aan schoolpoort: “Gemeente, onderneem actie voor Julie en 380 andere kinderen”De schoolpoort van Sint-Cordula, een van de grootste basisscholen van Schoten, ligt vlakbij een van de drukste kruispunten van Schoten. Liliane Braet en Ludo Van Hoeydonck, de grootouders van Julie die er elke dag met de fiets passeert, kunnen het niet meer aanzien en stelden een petitie op.
17/11 01u15  Drie nieuwe gezichten in afgeslankt schepencollegeBurgemeester Lieven Dehandschutter (N-VA) heeft gisteren zijn nieuwe schepencollege voorgesteld. Het telt acht schepenen. Dat is er één minder dan nu, wat door de Vlaamse overheid wordt opgelegd. Onder hen drie nieuw­komers: Filip Baeyens (N-VA), Bart De Bruyne (Groen) en Ine Somers (Open Vld).
17/11 01u15  Nieuw Sociaal Huis naast het gemeentehuisVlak naast het gemeentehuis wordt binnenkort het Sociaal Huis gebouwd. De diensten van het OCMW en de dienst bevolking zullen in dit nieuwe gebouw worden ondergebracht.
17/11 01u15  Stad erkent Raf Van Hulle als KlimaatheldRaf Van Hulle uit Mechelen fietste afgelopen zomer met een zonnefiets van Frankrijk naar China tijdens de Suntrip. Hij won de wedstrijd ook en kreeg daarom vrijdagavond de erkenning als ‘Mechelse Klimaatheld’.
17/11 00u30  Stad erkent Raf Van Hulle als ‘Duurzame Held’Raf Van Hulle uit Mechelen fietste afgelopen zomer met een zonnefiets van Frankrijk naar China tijdens de Suntrip. Hij won de wedstrijd ook en kreeg daarom vrijdagavond de erkenning als ‘Mechelse Klimaatheld’.
17/11 00u15  De Puzzel opent eigen bibliotheekBasisschool De Puzzel in Mechelen heeft sinds kort haar eigen bibliotheek. Leerlingen kunnen er ’s middags komen lezen. Op die manier wil de directrice de leescultuur in de school aanwakkeren en kinderen overtuigen om ook thuis vaker een boek vast te pakken.
17/11 00u00  Novak Djokovic is helemaal op titelkoers en verslaat op Masters ook CilicDe Serviër Novak Djokovic (ATP 1) heeft vrijdag ook de Kroaat Marin Cilic (ATP 7) verslagen op de ATP Finals (8,5 miljoen dollar) in de Londense O2 Arena: 7-6 (9/7) en 6-2. Djokovic was al als groepswinnaar geplaatst voor de halve finales na overwinningen tegen de Amerikaan John Isner (ATP 10) en de Duitser Alexander Zverev (ATP 5).
17/11 00u00  Brazilië wint in Londen Zuid-Amerikaanse clash tegen UruguayHet Braziliaanse voetbalelftal heeft vrijdagavond in Londen een oefenwedstrijd tegen Uruguay gewonnen met 0-1. Neymar besliste de Zuid-Amerikaanse galamatch in het Emirates Stadium van Arsenal vanaf de penaltystip.
16/11 23u30  Karen Damen over haar uitspraken na ‘Dancing with the Stars’: “Mijn man was kwaad op mij”Karen Damen kwam vorige week opvallend in het nieuws na ‘Dancing with the Stars’. Na een slechte beoordeling voelde ze zich geviseerd en dat liet ze ook blijken. Maar na er een nachtje over geslapen te hebben, kan ze haar uitspraken gelukkig relativeren.
16/11 23u15  Deze acht kandidaten gaan naar de finale van ‘The Voice Kids’De halve finale is achter de rug en de coaches van ‘The Voice Kids’ hebben elk twee talenten gekozen die de eindspurt richting de finale inzetten. Opvallend: de acht kandidaten die naar de finaleshow gaan, zijn allemaal meisjes. Girlpower!
16/11 23u15  Denemarken promoveert naar hoogste divisie in Nations LeagueNederland heeft vrijdagavond zijn derde wedstrijd in groep 1 van de A-divisie van de UEFA Nations League gewonnen. Door de stuntzege van Nederland zakt Duitsland onherroepelijk naar de B-divisie. Denemarken daarentegen promoveert van die B-divisie naar de hoogste reeks.
16/11 23u15  Iljo Keisse zet zijn Kuipke opnieuw op stelten en rukt op naar de leiding in Zesdaagse van GentJasper De Buyst en Tosh Van Der Sande begonnen als leider aan de vierde wedstrijddag in ‘t Kuipke. Het was echter publiekslieveling Iljo Keisse die de Genste Zesdaagse halfweg de vierde nacht op stelten zette.
16/11 23u00  Union zet tweede periode in met zege bij OHLUnion Sint-Gillis heeft vrijdagavond de terugronde in de Proximus League (1B) ingezet met een 1-2 overwinning op het veld van OH Leuven.
16/11 22u45  Oranje is helemaal terug na winst tegen wereldkampioen Frankrijk, Duitsland degradeertEen verrassend sterk Nederland heeft een verrassend teleurstellende wereldkampioen Frankrijk met 2-0 verslagen in Groep 1 van Divisie A in de UEFA Nations League. Daardoor degradeert Duitsland zowaar uit de hoogste divisie want voor wie als laatste eindigt in zijn Nations League-poule, volgt automatisch degradatie naar Divisie B.
16/11 22u45  Harde kernen van Anderlecht en Standard maken amok bij vrouwenwedstrijd, match stilgelegdDe vrouwenwedstrijd tussen Standard en Anderlecht is gestaakt wegens rellen. De harde kernen van beide clubs waren naar Luik afgezakt om amok te maken. Toen mannen met bivakmutsen op het veld kwamen werd de match gestaakt bij 0-1.
16/11 22u45  Belg wint ruim 50 miljoen euro met EuromillionsEen Belg heeft vrijdag de jackpot van meer dan 50 miljoen euro gewonnen bij Euromillions. Dat meldt de Nationale Loterij vrijdagavond.
16/11 22u30  Dimitri Van den Bergh is uitgedanst op Grand Slam of Darts: Suljovic is te sterkDimitri Van den Bergh (PDC 37) is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finales op het Grand Slam of Darts. In het Engelse Wolverhampton moest ‘The Dreammaker’ met 16-9 zijn meerdere erkennen in de Oostenrijker Mensur Suljovic (PDC 7).
16/11 22u00  Elvis krijgt hoogste onderscheiding van TrumpDe Amerikaanse president Donald Trump heeft vrijdag aan zeven mensen de Medal of Freedom uitgereikt, de hoogste onderscheiding voor burgers in de Verenigde Staten. Onder hen ook “The King of Rock and Roll” Elvis Presley, die in 1977 op 42-jarige leeftijd overleed.
16/11 22u00  Yannick Carrasco valt uit selectie bij Rode Duivels na problemen met visum, Divock Origi vervangt hemWegens problemen met zijn visum trekt Yannick Carrasco niet mee naar Zwitserland voor het Nations League-duel van de Rode Duivels zondag. Hij wordt in de selectie vervangen door Divock Origi, die na lange tijd weer wordt opgevist.
16/11 21u30  Origi vervangt Carrasco bij Rode Duivels na problemen met visumWegens problemen met zijn visum trekt Yannick Carrasco niet mee naar Zwitserland voor het Nations League-duel van de Rode Duivels zondag. Hij wordt in de selectie vervangen door Divock Origi, die na lange tijd weer wordt opgevist.
16/11 21u15  Fourniret opnieuw veroordeeld tot levenslangSeriemoordenaar Michel Fourniret is voor het hof van assisen van Yvelines in Frankrijk veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Hij stond samen met zijn ex-vrouw Monique Olivier terecht voor de moord in 1998 op de vrouw van een vroegere medegevangene. Olivier kreeg voor haar medeplichtigheid een celstraf van 20 jaar.
16/11 20u45  Het mysterie van Corrie van der Valk: van een riante villa naar een anoniem grafOp 7 januari 2001 drinken Corrie van der Valk en haar man Nico samen koffie in de woonkamer. Het zal hun laatste gesprek worden, want nadien vertrekt Corrie. Om nooit meer terug te keren. Pas 17 jaar later wordt haar lichaam teruggevonden in een anoniem graf op het kerkhof van Bois-De-Villers, bij Namen. Als Corrie rondliep met zelfmoordplannen, waarom liet ze dan nog een facelift uitvoeren? En wat deed ze voor haar dood in Parijs?
16/11 20u30  Bryan Boussaer blijft ook na dag vier op kop in Gentse ToekomstzesdaagseBryan Boussaer en zijn Deense ploegmakker Martin Mollerup hielden stand in de vierde rit van de AVS Cup U23, de Gentse Toekomstzesdaagse.
16/11 20u30  WADA kent 7 nieuwe namen van dopingzondaars... maar mag ze niet bekendmaken, ook al zijn ze nog actiefHet Wereldantidopingagentschap (WADA) heeft uit de bloed- en plasmastalen van de dopingzaak ‘Operacion Puerto’ nog acht nieuwe DNA-profielen van dopingzondaars kunnen opsporen, waardoor het totaal op 35 komt. Het WADA kent de namen van zeven klanten van Fuentes, maar omdat de verjaringstermijn van acht jaar overschreden is, mag hun identiteit niet onthuld worden.
16/11 20u30  Fanny Lecluyse gaat vol voor finaleplaats op WK klein bad volgende maandFanny Lecluyse bereidt zich op de BOIC-stage in Lanzarote momenteel voor op het WK zwemmen in klein bad in het Chinese Hangzhou (11-16 december). De Kortrijkzaanse mikt er op een plek in de finale van de 200m schoolslag.
16/11 20u15  Topfavoriet Iljo Keisse geeft zich nog niet gewonnen in Gentse Zesdaagse: “We zitten op schema”Met Elia Viviani staat Iljo Keisse vlak voor de vierde nacht van de Gentse Zesdaagse als vierde geklasseerd, op één ronde van de leiders Jasper De Buyst/Tosh Van der Sande. Met nog drie dagen voor de boeg gaat de ‘Keizer van ‘t Kuipke’ met de Italiaan Viviani resoluut op jacht naar zijn zevende eindzege in de Zesdaagse van Gent.
16/11 20u00  Ontwerper van het meest iconische voetbalshirt aller tijden is overledenDe ontwerper van het gele shirt van de Braziliaanse nationale voetbalploeg is op 83-jarige leeftijd overleden. Dat raakte vrijdag bekend. Volgens Globo Esporte vocht Aldyr Garcia Schlee tegen kanker.
16/11 20u00  Kroatië mist Rakitic voor beslissende wedstrijd in Nations League tegen EngelandKroatië zal het in zijn laatste wedstrijd van de UEFA Nations League, zondag op Wembley tegen Engeland, zonder Ivan Rakitic moeten stellen. De sterkhouder van Barcelona kampt met een lichte blessure en keert terug naar zijn club. Dat maakte de Kroatische bondscoach Zlatko Dalic vrijdag bekend.
16/11 20u00  Italiaanse wielrenner Ruffoni blijft vier jaar geschorstHet Internationaal Sporttribunaal TAS heeft vrijdag het beroep van wielrenner en dopingzondaar Nicola Ruffoni tegen zijn schorsing verworpen. De Italiaanse renner, die betrapt werd op het gebruik van groeihormonen, blijft vier jaar geschorst.
16/11 19u45  Jongste deelnemer ooit: “de Remco Evenepoel van de piste” geniet met volle teugen van eerste ZesdaagseAmper 18 jaar is hij. Fabio Van Den Bossche rijdt voor het eerst de ‘echte’ Zesdaagse van Gent. Hij doet dat aan de zijde van de Nederlander Nick Stöpler. Echt meedoen voor de eindzege is niet weggelegd voor het Belgisch-Nederlandse koppel. Halfweg de Zesdaagse staan ze op de voorlaatste plaats met 17 ronden achterstand. Genieten doet de jongste deelnemer ooit daarentegen wel met volle teugen. Maak kennis met “de Remco Evenepoel van de piste”.
16/11 19u30  DP World-topman: “Antwerpse haven moet digitaliseren, of het verliest containers aan Hamburg”Alle spelers in de Antwerpse haven moeten dringend hun data delen via nieuwe technologieplatformen. Dat vindt Rob Harrison, de topman van de tweede grootste containerterminal in Antwerpen, die van DP World aan het Deurganckdok. Goed voor het milieu, en ook belangrijk: “Als we niets doen, raken we onze containers misschien kwijt.”
16/11 19u30  Onze journalist knalt zombies neer in mobiele studio met special effectsEmilio Wagtman is met FX Lab, zijn mobiele special-effectsstudio neergestreken in Mekanik Strip op de Sint-Jacobsmarkt in Antwerpen. In de ruimte boven de winkel kan iedereen die wil zich tegen een fictieve achtergrond laten fotograferen. Uw krant probeerde het al eens uit.
16/11 19u15  Moord op Antwerpse oud-leerkracht op weg naar assisenHet ziet er naar uit dat de moord op oud-leerkracht Frank Serruys naar het hof van assisen gaat. Het dossier werd vrijdag overgedragen aan het parket-generaal. Verwacht wordt dat de zaak al in 2019 behandeld zal worden.
16/11 19u00  Met een beetje geluk zie je dit weekend 13 gekleurde vallende sterren per uurMet een beetje geluk kan je het komende weekend zo’n dertien gekleurde vallende sterren per uur zien. De oorzaak? De aarde trekt weer door de wolk puin die de komeet Tempel-Tuttle in haar kielzog achterlaat.
16/11 18u45  Michael Van Peel staat voor zijn laatste jaaroverzicht: “Vorig jaar was ik cynisch, dit jaar ben ik kwáád”Tien jaar heeft hij het gedaan, maar op 1 maart 2019 is het voorbij. Michael Van Peel (40) zal dan nooit meer een eindejaarsconference geven. “Na een tijd is het op. Ik heb ondertussen al zoveel zwartepietenmoppen gemaakt dat ik er blauwe ballen van krijg.”
16/11 18u30  Judoka Charline Van Snick verovert gouden medaille in Den HaagJudoka Charline Van Snick heeft vrijdag op de Grand Prix van Den Haag de gouden medaille behaald in de categorie tot 52 kilogram.
16/11 18u30  Kempenaar fluit in Jupiler Pro League: “Een hele tribune die ‘amateur’ roept: het doet me niks”“Elke match kan de laatste zijn. Als ik volgende week twee spookpenalty’s fluit, kan het gedaan zijn”, zegt Wesley Alen. De 27-jarige scheidsrechter uit Mol fluit sinds vorig seizoen in de hoogste klasse van het Belgische voetbal. En dan kun je maar beter stevig in je schoenen staan. “Spreekkoren van een hele tribune die ‘amateur’ roept: ik hoor het wel, maar het doet me niks.”
16/11 18u30  Dronken chauffeur die zondag fietser aanreed en vluchtte, blijft in de celMike G. (37) uit Turnhout, de bestuurder die vorige zondag in Oud-Turnhout in dronken toestand een fietser aanreed en vluchtmisdrijf pleegde, blijft nog in de cel. De raadkamer heeft vrijdag zijn aanhouding bevestigd.
16/11 18u15  DOEN! Tien tips voor een uitstap met het volledige gezin deze weekDit weekend valt er weer heel wat te beleven. Wij geven 10 tips om erop uit te trekken met het volledige gezin. Veel plezier!
16/11 18u15  Dronken chauffeur die zondag vluchtmisdrijf pleegde, blijft in de celMike G. (37) uit Turnhout, de bestuurder die vorige zondag in Oud-Turnhout in dronken toestand een fietser aanreed en vluchtmisdrijf pleegde, blijft nog in de cel. De raadkamer heeft vrijdag zijn aanhouding bevestigd.
16/11 18u00  Elodie komt zwaar ten val bij generale repetitie ‘Dancing with the Stars’Tijdens de generale repetitie van ‘Dancing with the Stars’ kwam Elodie Ouédraogo zwaar ten val. Ze moest de repetitie meteen verlaten. Samen met de kinesist bekijkt ze of ze de uitzending vrijdagavond nog kan halen.
16/11 18u00  Autodieven gevat ondanks ‘politieverklikker’Twee Nederlandse mannen, allebei 25 jaar oud, zitten sinds het begin van de week in de gevangenis. Ze werden op heterdaad betrapt toen ze zondagnacht een Range Rover probeerden te stelen in Zoersel.
16/11 17u45  Spelersmakelaars worden voorlopig zelf niet uitgenodigd voor gesprek met Pro LeagueDe spelersmakelaars moeten voorlopig geen uitnodiging verwachten van het onafhankelijk expertenpanel van de Pro League, dat werd aangesteld om de problematiek rond tussenpersonen aan te pakken. Dat vernam persagentschap Belga vrijdag van de Pro League.
16/11 17u45  Belgische atletieksensatie Jonathan Sacoor kijkt uit naar nieuwe stap in VS: “Helemaal overtuigd van mijn keuze”Jonathan Sacoor ontpopte zich afgelopen jaar tot de sensatie van de Belgische atletiekwereld. De nauwelijks negentienjarige Vlaams-Brabander schitterde met gouden medailles op de 400 meter op het WK U20 in het Finse Tampere en op de 4x400 meter op het EK in Berlijn met de Belgian Tornados. Vanaf januari steekt Sacoor de grote plas over om zich verder te ontwikkelen. Op aanraden van coach Jacques Borlée viel de keuze op de Universiteit van Tennessee in Knoxville.
16/11 17u30  Birger Verstraete van AA Gent krijgt lichte strafvermindering in hoger beroepDe Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft vrijdag drie speeldagen schorsing en 2.500 euro boete opgelegd aan Birger Verstraete. De middenvelder van AA Gent bekwam wel dat een van de drie matchen schorsing met uitstel werd verleend.
16/11 17u30  Chauffeur verliest controle over het stuur en raakt van de baanDe hulpdiensten werden vrijdagochtend rond 7u opgeroepen voor een ongeval op de Lichtaartseweg in Herentals. De bestuurder van een Renault Clio had de controle over het stuur verloren en was van de weg geraakt.
16/11 17u30  Zverev stoot samen met groepswinnaar Djokovic door naar laatste vier in ATP FinalsAlexander Zverev (ATP 5) heeft vrijdag op de ATP Finals in Londen zijn derde groepswedstrijd gewonnen. De Duitser klopte de Amerikaan John Isner (ATP 10) in twee sets: 7-6 (7/5) en 6-3. De partij duurde 1 uur en 22 minuten. Dankzij de zege stoot Zverev door naar de halve finales, achter groepswinnaar Novak Djokovic.
16/11 17u30  Café Den Draak doet oproep aan dief om gestolen petje overleden vriend terug te brengenDe mensen van café Den Draak in Zurenborg doen een oproep aan een dief om een gestolen petje terug te brengen. Omdat het petje een grote emotionele waarde heeft voor hen: het is een eerbetoon aan een klant en goede vriend die twee jaar geleden verongelukt is. Het petje ligt altijd heel zichtbaar in het café, maar een jongeman heeft het woensdag meegenomen.
16/11 17u30  Op stap in Antwerpen met Felix van Groeningen: “Na Los Angeles valt het bruisende van deze stad weer op”Tussen de internationale filmfestivals en de vertoningen van zijn eerste Amerikaanse film Beautiful Boy door, vinden we regisseur Felix van Groeningen nog eens in zijn thuisstad Antwerpen. “Toen ik uit het Centraal Station kwam, besefte ik pas hoe kleurrijk en divers het hier wel niet is. Ik had dat verblijf in Amerika precies nodig om dat weer te kunnen appreciëren.”
16/11 17u15  Wout van Aert overwint een van zijn angsten in Tabor: “Ik kan mijn trots over deze video niet wegsteken”Zaterdag is het weer crossen geblazen. De veldrijders strijken dan neer in Tsjechië voor de Wereldbekermanche in Tabor. Nooit een makkelijk parcours om op te rijden, weet ook Wout van Aert. De wereldkampioen gaf op Twitter zelfs toe schrik te hebben voor de balkjes. Maar er is hoop. Hij sprong er voor het eerst over tijdens een trainingsrit. “Ik kan mijn trots over deze video niet wegsteken”, aldus van Aert. “Ik denk dat iedereen in het veldrijden kan bevestigen dat de balkjes in Tabor niet makkelijk te nemen zijn. Ik ben blij dat ik eindelijk de moed had om erover te springen, ook al was het op training.”
16/11 17u15  Op stap in Antwerpen-Noord met Felix van Groeningen: “Na Los Angeles valt het bruisende van deze stad weer op”Tussen de internationale filmfestivals en de vertoningen van zijn eerste Amerikaanse film Beautiful Boy door, vinden we regisseur Felix van Groeningen nog eens in zijn thuisstad Antwerpen. “Toen ik uit het Centraal Station kwam, besefte ik pas hoe kleurrijk en divers het hier wel niet is. Ik had dat verblijf in Amerika precies nodig om dat weer te kunnen appreciëren.”
16/11 17u00  ‘Operatie Propere Handen’: duidelijk aangeslagen scheidsrechter Bart Vertenten vrij onder voorwaardenDe Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) heeft een beslissing genomen in de zaak van Bart Vertenten . De scheidsrechter die betrokken is in ‘Operatie Propere Handen’ komt vrij onder voorwaarden. Hij verliet duidelijk aangeslagen de gevangenis en weigerde alle commentaar.
16/11 17u00  CNN haalt slag thuis tegen Trump: geweigerde journalist mag Witte Huis weer inCNN heeft een belangrijke slag thuisgehaald. Jim Acosta, de reporter wiens accreditatie ingetrokken werd na een verhitte discussie met president Trump, mag het Witte Huis weer binnen. Een federale rechter heeft daar het bevel toe gegeven.
16/11 16u30  Barmhartige vissers bevrijden zeeschildpad uit plastic mandEen 52-jarige vrouw zag tijdens een partijtje vissen op zee plots een zeeschildpad passeren die zich in een netelige situatie bevond door een plastic mand. Het dier zat helemaal verstrikt en moest door de opvarenden worden bevrijd. “Ik zag de gele maand in de verte drijven”, aldus Carey Chen, die de reddingsactie filmde. “De mand bewoog, dus gebood ik de kapitein om terug te keren.”
16/11 16u30  Meisje (19) verdwenen in BerchemChild Focus heeft een opsporingsbericht verspreid over Beyza Fil, een meisje van 19 jaar uit Berchem. Ze is sinds 14 november niet meer gezien.
16/11 16u30  Ska, techno of hiphop? Onze feesttips voor dit weekendZin in een feestje dit weekend, maar je weet nog niet waarheen? Wij geven alvast enkele feesttips.
16/11 16u15  Vrouw viert scheiding met een reusachtige explosie die “20 kilometer verderop” te horen isEen Texaanse vrouw (43) is dolgelukkig omdat haar huwelijk na veertien jaar eindelijk is beëindigd. Om de scheiding te vieren was ze van plan om haar trouwjurk te verbranden, maar om zeker te zijn dat de witte jurk tot as zou worden gereduceerd, werd er “een klein beetje” - zo’n tien kilogram - explosieven toegevoegd. De knal die volgde was kilometers in de omtrek te horen en deed hier en daar de muren van huizen schudden. “Mensen suggereerden dat ik de jurk aan het goede doel moest schenken”, klinkt het bij de pas gescheiden Texaanse. “Maar die jurk vertegenwoordigt een dikke leugen.” Dus organiseerde ze een feestje om het trouwkleed aan de vlammen te geven, maar dat was buiten haar vader en schoonbroer gerekend. De kordate mannen voegden een kleine tien kilogram springstof toe die normaal wordt gebruikt om met vuurwapens te leren omgaan. Het resultaat was op z’n zachts gezegd nogal explosief, zoals blijkt uit beelden die via sociale media werden verspreid.
16/11 16u00  Koop eens een brandweerwagenAltijd al uw eigen brandweerwagen willen hebben? Dan is dit uw kans. De Antwerpse brandweer verkoopt afgeschreven materiaal: van bijlen, hamers en touwen tot zelfs een volwaardige ladderwagen.
16/11 15u45  Marc Brys, Philippe Clement en Ivan Leko maken kans op Trofee Raymond GoethalsMarc Brys (STVV), Philippe Clement (KRC Genk) en Ivan Leko (Club Brugge) zijn de drie genomineerden voor de Trofee Raymond Goethals 2018.
16/11 15u30  Celstraffen tot 18 maanden voor gewelddadig incident aan danscaféDe Antwerpse strafrechter heeft Salah H. (22) en Mohamed C. veroordeeld tot respectievelijk vijftien en achttien maanden cel voor een gewelddadig incident aan een danscafé in Antwerpen. De tweede was daarbij herhaaldelijk met zijn wagen op een vriendengroepje ingereden. Salah H. werd eerder dit jaar nog tot twaalf jaar cel veroordeeld voor een moordpoging.
16/11 15u30  Tom Pietermaat over maandenlang blessureleed: “Ik heb gevreesd voor het einde van mijn carrière”Dag op dag negen maanden geleden brak Tom Pietermaat (26) zijn rechterenkel in de competitiewedstrijd op OH Leuven. Drie operaties en veel onduidelijkheid later ziet de verdedigende middenvelder van Beerschot Wilrijk met de hulp van een psycholoog opnieuw licht aan het einde van de tunnel. “Ik heb héél diep gezeten, maar ik klamp me nu weer vast aan dat sprankeltje hoop.”
16/11 15u30  Voormalig agent in Mechelen aangehouden voor bezit kinderpornoDe raadkamer in Mechelen heeft vrijdag beslist om Hamid A. aan te houden voor het bezit van kinderporno. Er loopt een onderzoek tegen de man voor het verspreiden van onzedelijk materiaal. Hamid A. werd vorige week opgepakt, omdat hij in dat onderzoek zijn voorwaarden zou hebben geschonden.
16/11 15u30  Op stap met Felix van Groeningen: “Na Los Angeles valt het bruisende van deze stad weer op”Tussen de internationale filmfestivals en de vertoningen van zijn eerste Amerikaanse film Beautiful Boy door, vinden we regisseur Felix van Groeningen nog eens in zijn thuisstad Antwerpen. “Toen ik uit het Centraal Station kwam, besefte ik pas hoe kleurrijk en divers het hier wel niet is. Ik had dat verblijf in Amerika precies nodig om dat weer te kunnen appreciëren.”
16/11 15u15  Ongezien: extreme overstroming in woestijnKoeweit kreeg deze week in één dag evenveel regen als in een heel jaar te slikken, wat tot heel wat chaos en overstromingen leidde. Het extreme weer houdt in de streek al een tijdje aan, waardoor zelfs de kurkdroge woestijn overstroomde.
16/11 15u15  De favoriete plekken van Ariane Braccio, het gezicht van De RechtbankEen beetje ongewild is ze het gezicht geworden van de televisiereeks De Rechtbank op Vier. Maar wanneer we strafrechter Ariane Braccio ontmoeten in haar woonplaats Eindhout (Laakdal), lijkt dat geen toeval. De dame heeft zonder toga evenveel pit als wanneer ze hem aan heeft. Vol enthousiasme loodst ze ons langs haar favoriete locaties en keert even terug naar de school en de rechtbank waar het voor haar allemaal begon.
16/11 15u15  Slecht geheugen? Kurkuma helpt om beter te onthoudenWie een keer per dag kurkuma eet, zou zich op termijn gelukkiger gaan voelen en een beter geheugen ontwikkelen. Dat blijkt uit een onderzoek aan de universiteit van Californië, verschenen in het vakblad American Journal of Geriatric Psychiatry.
16/11 15u00  Drie maanden na vroeggeboorte is drieling van KV Mechelen-verdediger thuis: “Natuurlijk ben ik bang geweest”De eerste periodetitel leverde bij KV Mechelen een stevig feestje op. Eén speler had de voorbije weken nog meer redenen om te vieren. Drie maanden na de bevalling van een drieling mochten Lucas Bijker en zijn vrouw Melissa hun kinderen mee naar huis nemen. “Nu ben ik een gelukkig mens. Op persoonlijk en sportief vlak.”
16/11 14u45  Sinterklaas meert aan op het Eilandje: het progamma voor de blijde intredeHij komt, hij komt... Sinterklaas doet zijn intrede in Antwerpen op zaterdag 17 november. De aanmeerplaats van de stoomboot is ditmaal niet de Scheldekaaien ter hoogte van het Steen, maar het Verbindingsdok-Westkaai op het Eilandje. Zowel Ketnet als Eén zal het gebeuren live uitzenden.
16/11 14u45  Leegstaand ziekenhuis Rooienberg decor voor spectaculaire evacuatieoefeningEen hele dag worden in het voormalige ziekenhuis Rooienberg in Duffel evacuatieoefeningen gehouden voor brandweerkorpsen en 48 werknemers van vier zorgcentra in onze regio. Die worden georganiseerd door een multidisciplinair planningsteam waarin onder meer de federale dienst noodplanning, gemeente Duffel en de hulpverleningszone Rivierenland opgenomen zijn.
16/11 14u45  Tourwinnaar Geraint Thomas wil blik weer op koers richten: “Ik zal blij zijn als ik me weer renner kan voelen”Geraint Thomas koerst zaterdag het Criterium van Shanghai in China. Het wordt het eind van één lang feest na zijn zege in de Tour de France. “Ik zal blij zijn als ik gewoon weer kan trainen”, zei hij aan de vooravond van het criterium. “Me weer renner kan voelen.”
16/11 14u45  Zeventiger staat terecht voor zeven brandstichtingen in flatgebouwHet openbaar ministerie heeft vrijdag 5,5 jaar cel gevorderd voor een 71-jarige man, die zeven keer brand zou hebben gesticht in het appartementsgebouw waar hij woonde. “Niets mee te maken, de politie viseerde mij omdat ik al eens geïnterneerd ben geweest”, vertelde hij de Antwerpse strafrechter.
16/11 14u15  Bart De Wever: “Theo Francken zou goede Zwarte Piet zijn. Als er een boot uit het buitenland komt is hij op zijn qui vive”Zaterdag is het feest voor jong en oud in Antwerpen, want dan komt Sinterklaas aan. Burgemeester Bart De Wever zal de goedheiligman verwelkomen. Op MNM vertelde het N-VA-kopstuk over zijn sinterklaaservaringen. Daarnaast werd hem gevraagd wie in N-VA een goede Zwarte Piet zou zijn. Daar hoefde De Wever niet lang over na te denken.
16/11 14u15  Patrick Nebel zou volgende week 60 worden: wonderkind, bedenker van ‘Beats of Love’ en veel te snel opgebrandHij zou volgende vrijdag 60 geworden zijn, maar Patrick Nebel zal voor eeuwig tot de mythische ‘Club van 27’ behoren. De Antwerpse cultartiest die als frontman van Nacht und Nebel met Beats of Love een enorme hit scoorde, brandde veel te vroeg op. We gaan op zoek naar de mensen met wie hij heeft gewerkt: “We moesten hem vaak uit zijn bed zetten, of uit het café halen, om te gaan optreden.”
16/11 14u15  Chauffeur dodelijk fietsongeval ‘Blue Lady's’ voor rechter: “Ik herinner me niets meer”Voor de politierechtbank van Turnhout begon deze voormiddag het proces tegen Gerardus S. (66) uit Nederlands Limburg. Hij was de chauffeur die in mei 2017 in Kasterlee vol inreed op een groep van 12 fietsende vriendinnen, de zogenaamde ‘Blue Lady's’. Drie van hen overleden. Het parket vordert een voorwaardelijke celstraf en een rijverbod van vier jaar.
16/11 14u00  600 leerlingen spelen blacklight badminton in fluo-outfitVoor een potje badminton spelen in het donker kan je dit weekend terecht in Borgerhout. Daar wordt een sporthal helemaal verduisterd en zullen er blacklight-lampen worden opgehangen. De lijnen van het veld, die zijn fluo, net als het pluimpje en de kleren van de spelers. De kinderen van de scholen in Borgerhout konden het vandaag al eens uitproberen.
16/11 13u45  Vroeger steengroeve, nu luxehotel vol verrassingenVlakbij de Chinese stad Shanghai opent volgende week een bijzonder hotel, dat in een oude steengroeve ligt. Het hotel heeft zelfs twee verdiepen onder water, waar je tussen de vissen kan eten en slapen.
16/11 13u45  Overkapping Antwerpse Ring: intendant Alexander D’Hooghe gaat project volgende acht jaar begeleidenVlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) stelt Alexander D’Hooghe aan als intendant om de uitvoering van het Toekomstverbond rond de Oosterweelverbinding in de komende acht jaar te begeleiden. D’Hooghe en zijn team kunnen zo verder bouwen op het werk dat ze sinds eind 2015 verricht hebben. “Met dit nieuwe mandaat voor D’Hooghe en de opname van Manu Claeys (van actiegroep stRaten-generaal, red.) in de raad van bestuur van de BAM is het Toekomstverbond voor bereikbaarheid en leefbaarheid duurzaam verankerd”, klinkt het.
16/11 13u30  Bewoonster gewekt door lawaai inbraakNa een reeks inbraken eerder deze week in Mechelen maakt de lokale politie Mechelen-Willebroek opnieuw melding van twee feiten. Net zoals de vorige keren werd er door de dader(s) een raam geforceerd. In een appartement werd een bewoonster gewekt, waarna de verdachte(n) op de vlucht sloeg(en).
16/11 13u15  ‘Operatie Propere Handen’: scheidsrechter Bart Vertenten komt vrij onder voorwaardenDe Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) heeft een beslissing genomen in de zaak van Bart Vertenten . De scheidsrechter die betrokken is in ‘Operatie Propere Handen’ komt vrij onder voorwaarden.
16/11 13u15  Drone filmt totale vernieling in Paradise na ‘dodelijkste bosbrand ooit’In Californië is de Camp Fire de dodelijkste bosbrand ooit. Vooral het stadje Paradise is haast volledig van de kaart geveegd, zeker 6.000 huizen zijn er in de as gelegd. Dronebeelden tonen dat de ravage enorm is.
16/11 13u00  13-jarig meisje gewond bij ongevalBij een verkeersongeval in Hombeek (Mechelen) is een 13-jarige meisj gewond geraakt. Dat meldt de lokale politie Mechelen-Willebroek vrijdag.
16/11 13u00  Onrust over “vrouw in Dacia” die kinderen zou fotograferen in BrasschaatEen onrustwekkend bericht op Facebook over een dame in een zwarte auto van het merk Dacia die foto’s zou nemen van kinderen in Brasschaat, wordt al enkele dagen duchtig gedeeld op sociale media. De politie is een onderzoek gestart, maar roept tegelijkertijd op om geen paniek te zaaien.
16/11 13u00  Tram ontspoord op Antwerpse Steenweg in HobokenOp de Antwerpse Steenweg in Hoboken is vrijdagmiddag een tram ontspoord op lijn 4. De trams rijden er niet tussen de haltes Jan Van de Wouwer en Kioskplaats d’Ursel. De Lijn heeft een pendelbus ingelegd.
16/11 13u00  P. Diddy verliest de moeder van zijn drie kinderenVreselijk nieuws voor de Amerikaanse Sean John Combs (49), beter bekend als rapper P. Diddy. Zijn ex-vrouw, voormalig model Kim Porter, is donderdag heel plots overleden op 47-jarige leeftijd. De twee hadden drie kinderen samen.
16/11 12u30  Chauffeur dodelijk fietsongeval ‘Blue Ladies’ voor rechter: “Ik herinner me niets meer”Voor de politierechtbank van Turnhout begon deze voormiddag het proces tegen Gerardus S. (66) uit Nederlands Limburg. Hij was de chauffeur die in mei 2017 in Kasterlee vol inreed op een groep van 12 fietsende vriendinnen, de zogenaamde ‘Blue Ladies’. Drie van hen overleden. Het parket vordert een celstraf en een rijverbod van vier jaar.
16/11 12u30  Burgerlijke stand weigert naam Antwerpse vrouw (37) officieel te maken: “Waarom mag ik niet Ruud heten?”Het is de naam die op haar geboortekaartje staat, de naam die ze als klein meisje leerde schrijven en de naam waaronder iedereen haar kent, maar de burgerlijke stand in Antwerpen weigert om de naam Ruud officieel te maken. “Blijkbaar kan Ruzie wel als vrouwennaam, maar Ruud niet. Dat doet zeer”, zegt Ruud Lelieur (37).
16/11 12u30  Vrijwilligers doen boodschappen voor hulpbehoevendenDe gemeente Zoersel is gestart met een boodschappendienst voor personen die, tijdelijk of permanent, niet meer in staat zijn om zelf te gaan winkelen. Twaalf vrijwilligers stelden zich al kandidaat om zich in te zetten voor de medemens.
16/11 12u15  Lady Liberty moet haar iconische toorts afstaanToeristen die zich donderdag aan het Vrijheidsbeeld in New York wilden vergapen, werden getrakteerd op een zeldzaam schouwspel toen de iconische toorts van het beroemde beeld werd verhuisd. De originele toorts - een gouden kunststukje van ruim 1500 kilogram - verbleef al bijna drie decennia in het voetstuk van het beeld terwijl Lady Liberty sinds 1984 fier een replica omhoog houdt.
16/11 12u15  Monique uit Ekeren zoekt haar redder: “Ik heb doodsangsten uitgestaan op Antwerpse Ring”De auto van Monique Maes uit Ekeren viel donderdagochtend om 7.45 uur plots stil op de Antwerpse Ring, ter hoogte van Merksem. “Een man is me toen komen helpen, maar ik heb hem niet genoeg kunnen bedanken.”
16/11 12u00  Stoffel Vandoorne sluit terugkeer naar de F1 'voorlopig' uitOnze landgenoot Stoffel Vandoorne maakt binnenkort de overstap van de Formule 1 naar de Formule E. Na twee teleurstellende seizoenen ligt de focus volledig op de elektrische tegenhanger van de F1. Aan een F1-comeback denkt Vandoorne 'voorlopig' dan ook nog niet.
16/11 12u00  Elektrische deelsteps van Lime strijken neer in AntwerpenAntwerpen is met Lime alweer een deelsysteem voor elektrische steps rijker. De vloot van Lime is vanaf vandaag te gebruiken. Het Amerikaanse bedrijf start het systeem ook op in Brussel.
16/11 12u00  Dj’s, dansers, skaters, rappers, bakkers en veel meerHet tweedaags festival Steez is het kind van jeugdwerkorganisatie Skillzlab. “Maar het zijn de jongeren die verantwoordelijk zijn voor de invulling van het festival. Wij zijn de bruggenbouwers die ervoor zorgen dat de samenwerken.”
16/11 12u00  Kylie Minogue komt naar Rock Werchter, zal de hele wei meezingen?Rock Werchter heeft vrijdagochtend tien nieuwe namen gelost voor volgend jaar. De verrassendste naam is ongetwijfeld Kylie Minogue
16/11 11u45  Lidl opent kerstwinkel op MeirDe Christmas Pop-Up van winkelketen Lidl zwiert de deuren open op de Meir 61-63. Omdat het Kerstmis is straks, gaat de opbrengst integraal naar de voedselbanken. Het pand van 800 vierkante meter is de voormalige thuisbasis van kledingmerk Desigual, maar nu kunt u er uit het Lidl-aanbod cadeautjes, kledingstukken uit de eindejaarscollectie, skikledij en meer vinden.
16/11 11u45  Test Aankoop: “BNP Paribas Fortis gijzelt de pensioenspaarder”BNP Paribas Fortis vraagt vanaf januari 2019 een vergoeding van 150 euro aan klanten die hun pensioenspaarfonds willen verhuizen naar een andere bank. “Ongehoord”, vindt Test Aankoop. “De bank gijzelt zo zijn spaarders en zet een rem op de eerlijke concurrentie”, luidt het. De consumentenorganisatie vraagt daarom aan minister van Financiën Johan Van Overtveldt om dergelijke overgang gratis te maken.
16/11 11u45  Gigi Hadid over de druk in modeland: “Het is niet omdat je perfect lijkt, dat je perfectie moet nastreven”Het Amerikaanse topmodel Gigi Hadid (23) heeft tijdens een Reebok-evenement in Sydney gepraat over haar persoonlijke ervaringen in de modewereld. Zo moet ze er steeds op letten dat ze geen te hoge eisen stelt aan zichzelf.
16/11 11u30  Kylie Minogue komt naar Rock Werchter, zal de hele wei hierop meezingen?Rock Werchter heeft vrijdagochtend tien nieuwe namen gelost voor volgend jaar. De verrassendste naam is ongetwijfeld Kylie Minogue.
16/11 11u15  GAIA lanceert nieuwe campagne met schokkende beelden: “De dieren krijsen het uit”Dierenrechtenorganisatie GAIA lanceert een nieuwe campagne voor een verbod op de chirurgische castratie van biggen. In een tv-spot, die zowel op de Vlaamse als Waalse tv te zien zal zijn, wordt “gepigseld” getoond hoe dat momenteel gedaan wordt.“Al jarenlang rijgen zowel de politieke wereld als de boerenorganisaties de ene loze belofte aan de andere”, zegt voorzitter Michel Vandenbosch. “Zelfs het regeerakkoord – waarin een verbod vanaf 2018 is opgenomen - wordt in deze kwestie behandeld als een vodje papier. Wel… zolang er geen verbod is, zetten wij onze campagnes voort.”
16/11 11u15  Strooidiensten maken zich klaar voor eerste vrieskouDe strooidiensten zijn klaar om de eerste echte vrieskou in Vlaanderen het hoofd te bieden. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer. Zoals elk jaar beschikken de diensten over ongeveer 108.000 ton strooizout. “Dit volstaat om zelfs bij extreme weersomstandigheden de winter door te komen”, klinkt het vrijdag.
16/11 11u15  Antwerpen opent extra plaatsen voor daklozen bij eerste koudegolfVolgende week wacht ons een eerste flinke winterprik. Dat is vooral voor daklozen een moeilijke periode. De stad overweegt extra slaapplaatsen.
16/11 11u00  Beyoncé zet haar samenwerking met Topshop stopDe Amerikaanse zangeres Beyoncé zet de samenwerking met Topshop stop. Haar bedrijf Parkwood koopt de 50 procent aandelen die Topshop had in haar kledinglijn Ivy Parker terug. De aankoop komt er na beschuldigingen van wangedrag van de ceo van Topshop, maar de aankoop stond naar eigen zeggen al langer gepland.
16/11 11u00  Man die 10 jaar geleden zoontje doodsloeg en nu baby mishandelde, blijft in de celDe aanhouding van Cédric V.R. (36), de man die afgelopen weekend zijn drie maanden oude dochtertje uit alle macht op de grond gooide, is met een maand verlengd. Tien jaar geleden sloeg de V.R. al zijn zoontje van een half jaar dood.
16/11 11u00  Lanvin moet op zoek naar nieuwe hoofdontwerper voor mannenlijnHet Franse modehuis Lanvin moet na veertien jaar afscheid nemen van de Nederlandse Lucas Ossendrijver, creatief hoofddirecteur bij de mannenlijn van het label. Dat meldt het label in een persbericht.
16/11 10u45  Groot drugsproces van start voor Hof van Beroep: Frank Masmeijer weigert te verschijnenHet groot drugsproces tegen Frank Masmeijer en co start voor het Hof van Beroep in Antwerpen. De Nederlandse ex-tv-presentator, die enkele dagen geleden werd overgeleverd vanuit Nederland, weigert in persoon te verschijnen. Masmeijer laat het hof weten dat hij in zijn cel blijft en zich laat vertegenwoordigen door zijn raadsman.
16/11 10u45  Belgian Cats kunnen in Duitsland grote stap richting EK zetten, maar moeten het doen zonder WK-revelatieDe Belgische basketvrouwen werken zaterdagavond in en tegen Duitsland hun vijfde kwalificatieduel in de voorronde van het EK 2019 af. Na drie zeges op vier en nog een thuismatch tegen leider Tsjechië in het vooruitzicht, liggen de Belgian Cats op schema voor kwalificatie.
16/11 10u45  Exclusieve voorstelling film Klara Van Es over Monnikenheide met bewoners in hoofdrolOp woensdag 28 november om 20u wordt in het Seppeshuis van Monnikenheide in Zoersel de prijswinnende film 'Zie mij doen' van Klara Van Es getoond. Hoe kijken mensen met een beperking naar zichzelf en naar ons? Terwijl ze zelf hun emoties ontrafelen, leren ze ons over de wereld, en vooral over zichzelf en onszelf. Informatie en inschrijven via paula.henderickx@skynet.be of 0475-59.33.76
16/11 10u45  Marckse (F.C. De Kampioenen) betrokken bij fictieve luchtvaartmaatschappijHerman ‘Marcske’ Verbruggen is één van de spilfiguren achter een onbestaande luchtvaartmaatschappij die claimde vluchten op elf Europese steden te organiseren vanuit Antwerpen. Dat bleek vrijdag in café Storm aan het MAS.
16/11 10u30  Mickey Mouse wordt 90 jaar: deze merken vieren meeMickey Mouse blaast op zondag 18 november negentig kaarsjes uit. De bekende muis zag het levenslicht in 1928 en Walt Disney bouwde het uit tot een heus merk. De voorbije decennia waren Mickey en zijn vriendinnetje Minnie niet weg te slaan uit allerlei collecties. Voor de negentigste verjaardag zetten veel labels dan ook graag de feestoortjes op. Een overzicht.
16/11 10u30  DISCUSSIE. Begrijp jij de houding van de Britse premier Theresa May?Ze is vier leden van haar regering kwijtgespeeld, zag in het parlement alle hoeken van de kamer, mag zich aan een motie van wantrouwen verwachten en haar Brexit-akkoord lijkt niet levensvatbaar. Maar van ophouden wil de gehavende Britse premier Theresa May niet weten. “Mijn koers is de juiste.”
16/11 10u15  Aanrander Louise in ‘Familie’ is in het echt… haar liefKeihard: zo eindigde de aflevering van ‘Familie’ donderdagavond. Louise, vertolkt door Sarah-Lynn Clerckx (19), werd na een fuif aangerand door een opdringerige jongeman die ze eerder had afgewezen. Opvallend: de acteur die dat personage vertolkte, is in het echte leven haar lief.
16/11 10u15  Dit denken ze in het buitenland van België-IJsland: Batshuayi en Mourinho gaan met de aandacht lopenDe Rode Duivels hebben donderdagavond IJsland geklopt met 2-0. Dat ging echter niet zonder de nodige moeite, zagen ze ook in de buitenlandse pers. Doelpuntenmaker Michy Batshuayi en verrassende aanwezige José Mourinho gaan met de aandacht lopen.
16/11 10u15  Bart Somers over geruchten: "Ik ben doodgraag burgemeester, maar ik beslis daar niet alleen over"De stadslijst Vld-Groen-m+ in Mechelen wacht nog tot midden december om haar programma en bestuursploeg voor te stellen. Ondertussen duiken geregeld geruchten op dat Bart Somers niet de volle zes jaar burgemeester zou blijven. 'Ik ben doodgraag burgemeester. Maar politiek is een ploegsport en ik beslis daar niet alleen over', reageert hij.
16/11 10u00  Achter de schermen van mobiel bankierenSelf banking, homebanking, mobiel bankieren... de tijd dat we de bank binnenstapten om ál onze financiële zaken te regelen, ligt achter ons. De kantoren blijven weliswaar hun nut en waarde houden, maar achter de schermen heeft de digitalisering in de financiële sector voor een razendsnelle evolutie gezorgd.
16/11 09u30  Music battle van Ideale Wereld beslecht ruzie tussen Stijn Meuris en scholierenStijn Meuris heeft het tijdens een schoolvoorstelling in Diepenbeek aan de stok gekregen met een leerling die op zijn smartphone aan het tokkelen was. Het geheel escaleerde in een “Meuris versus de leerlingen” en Stijn Meuris die aangaf nooit nog voor scholen te willen optreden. Bij de Ideale Wereld vinden ze dat alles verkeerd is aangepakt en bieden ze een herkansing via een heuse een music battle.
16/11 09u30  Drama voor Neuville in strijd om wereldtitel rally: "Alles verliep volgens plan..."Tijdens de zesde proef van de Rally van Australië liep het danig mis voor Thierry Neuville. Iets na halverwege raakte hij met zijn Hyundai i20 WRC één van de strobalen die een kunstmatige chicane vormden. Resultaat: de hele linkerflank van zijn wagen beschadigd, lekke band en veertig seconden aan de broek.
16/11 09u15  Kindjes genieten van voorleesweek en expo NijntjeDe Voorleesweek komt eraan (17 tot 25 november) en in verschillende Antwerpse bibliotheken kan je terecht voor allerlei activiteiten. In bovenstaande reportage zie je stadsreporter Ibrahim, die samen met zijn twee dochtertjes volop de Nijntje activiteiten mee beleeft. Nijntje, ook bekend als nijntje pluis, is hoofdpersonage van een reeks kinderprentenboeken over een konijntje. De boeken zijn geschreven en getekend door de Nederlander Dick Bruna en zijn wereldberoemd. Er zijn op de Voorleesweek tentoonstellingen, thematafels en een boel activiteiten rond nijntje. Je kan ook een gratis boekje ontvangen voor je baby of peuter.
16/11 09u00  Toon Aerts wil in Tabor leidersplaats in Wereldbeker verdedigen: “Hier wil ik goed scoren”Na drie wereldbekermanches, twee in Amerika en één in het Zwitserse Bern, trekken de veldrijders zaterdag naar het Tsjechische Tabor. Toon Aerts leidt momenteel het klassement met 225 punten, Wout van Aert volgt als tweede met 210 punten.
16/11 09u00  NBA. Golden State krijgt pandoering, San Antonio verliest ondanks een briljante ‘360’ van DeRozanIn de NBA hebben de Golden State Warriors geen al te beste beurt gemaakt. De regerende kampioen ging met 107-86 onderuit in Houston.
16/11 08u45  Kylie Minogue komt naar Rock WerchterRock Werchter heeft vrijdagochtend tien nieuwe namen gelost voor volgend jaar. De verrassendste naam is ongetwijfeld Kylie Minogue.
16/11 08u30  Rik Verheye brengt in ‘De Slimste Mens’ een hilarisch technonummer‘De Slimste Mens ter Wereld’ gemist? Met deze samenvatting ben je weer helemaal mee. Donderdag verwelkomde Erik een oude bekende: ex-baas en Woestijnvis-oprichter Wouter Vandenhaute (56).
16/11 08u30  Onder één hoedje gespeeld voor miljoenenwinst: Infrabel sleept vijf bedrijven voor rechterInfrabel sleept vijf bedrijven, waaronder Siemens, voor de rechtbank. De bedrijven maakten illegale prijsafspraken met elkaar voor de bouw van tractiestations langs het spoor, waardoor de spoorweginfrastructuurbeheerder tussen de 4 à 6 miljoen euro te veel betaalde. Enkele loslippige Infrabel-werknemers, die de bedrijven hielpen, kregen zware tuchtstraffen.
16/11 08u15  Herkomst van een derde van het rundvlees in onze supermarkten onbekendEen derde van het rundvlees dat een Belgisch (kwaliteits)label heeft en in onze supermarkten ligt, is niet te traceren. Dat meldt de VRT op basis van een onderzoek van Febev.
16/11 08u00  Mogelijk ook vandaag moeizame bedeling van post door ‘spontane acties’De gecoördineerde stakingsactie bij Bpost is dan wel opgeschort, lokaal blijven er spontane acties ontstaan tegen de werkdruk bij het bedrijf. Onder meer in Antwerpen, Gent en Brussel zijn er stakingsposten opgericht, zegt Jean-Pierre Nyns van de socialistische vakbond ACOD vrijdagochtend.
16/11 07u45  Drama voor Thierry Neuville: genekt door strobaal in strijd om wereldtitel rallyTijdens de zesde proef van de Rally van Australië liep het danig mis voor Thierry Neuville. Iets na halverwege raakte hij met zijn Hyundai i20 WRC één van de strobalen die een kunstmatige chicane vormden. Resultaat: de hele linkerflank van zijn wagen beschadigd, lekke band en veertig seconden aan de broek.
16/11 07u30  Stemmen van tussentijdse verkiezingen in Florida worden handmatig herteldIn de Amerikaanse staat Florida moeten de stemmen voor de senaatsverkiezing nu ook handmatig geteld worden, nadat bij een machinale hertelling opnieuw geen duidelijke winnaar uit de bus kwam. Met de hertelling duurt het tot minstens zondag vooraleer geweten zal zijn wie senator wordt: de Republikeinse huidige gouverneur Rick Scott of de Democraat Bill Nelson, die vandaag al senator is.
16/11 07u15  Lichaam van Nederlandse die sinds 2001 spoorloos was, gevonden in ons landRuim zeventien jaar nadat Corrie van der Valk, telg van de bekende Nederlandse horecafamilie, spoorloos verdween, is het mysterie rond haar vermissing opgelost. De recherche heeft de familie Van der Valk donderdagavond geïnformeerd dat het dode lichaam van Corrie in een graf in België is aangetroffen.
16/11 07u15  Trend: zo draag je de slangenprint stijlvolPittige slangenprints nemen langzaam de kleerkast van verschillende fashionista’s over. Geen idee hoe je deze trend moet dragen? Zo draag je de slangenprint stijlvol!
16/11 07u15  Sweater weather: deze wintertrui flatteert jouw figuurMet dit koude weer willen we liefst in een dikke, oversized sweater kruipen. Super gezellig, maar vaak ook nefast voor je figuur. Van een klassieke coltrui tot kort kabelmodel, deze wintertrui flatteert jouw figuur!
16/11 07u15  Asielzoekers op eiland Manus vragen APEC-leiders om hen vrij te helpen krijgenAsielzoekers die vastzitten op Manus, een eiland van Papoea-Nieuw-Guinea waar ze door Australië naartoe werden gestuurd, hebben de wereldleiders die de top van de APEC (Asia-Pacific Economic Cooperation) bijwonen gevraagd om hen te helpen vrij te raken. De top, waaraan 21 Aziatische landen en landen die aan de Stille Oceaan grenzen deelnemen, gaat dit weekend van start in Port Moresby, de hoofdstad van Papoea-Nieuw-Guinea.
16/11 07u15  Meer dan 300 vermisten en al 65 doden door bosbranden in CaliforniëHet aantal vermisten van de grote bosbranden in Californië is donderdagavond (plaatselijke tijd) sterk opgelopen, van 200 tot 631. Ook werden in het noorden van de staat 7 nieuwe lichamen geborgen, wat de voorlopige dodentol er op 63 brengt. Dat zegt de sheriff van Butte County, Kory Honea, aan tv-zender CNN.
16/11 07u15  Amerikaanse Senaat stemt tegen opschorting van wapenleveringen aan BahreinDe Amerikaanse Senatoren hebben donderdag een resolutie verworpen om wapenleveringen ter waarde van 300 miljoen dollar te blokkeren aan Bahrein, dat verwikkeld is in de oorlog in Jemen. De Amerikaanse verkozenen motiveerden hun beslissing door te wijzen op het strategische en militaire belang van het kleine koninkrijk, een bondgenoot van de Verenigde Staten.
16/11 07u15  “Noord-Korea test nieuw hoogtechnologisch wapen”Het Noord-Koreaanse staatshoofd Kim Jong-un heeft volgens staatsmedia de test van een nieuw ontwikkeld hoogtechnologisch wapen bijgewoond. Kim bezocht daarvoor een testlocatie aan een nationaal defensie-instituut, bericht het Zuid-Koreaanse nieuwsagentschap Yonhap donderdag, op basis van de Noord-Koreaanse staatsmedia.
16/11 07u15  Luminus stopt 700 miljoen in groene plannenDe energieleverancier EDF Luminus gaat de komende vijf jaar 700 miljoen euro investeren in groene energie en diensten rond energiebesparing.
16/11 07u15  Jobkorting als antwoord op krappe arbeidsmarktZelfs vacatures waarvoor geen opleiding nodig is, krijgen bedrijven niet ingevuld. De werkgeversorganisatie Voka wil werkzoekenden over de streep trekken met een soort jobkorting voor laaggeschoolden, schrijft De Tijd vrijdag.
16/11 07u00  “Huis bouwen vanaf januari 15.000 euro duurder”Bouwmaterialen worden vanaf 1 januari 4,54 procent duurder, of meer dan het dubbele van de inflatie. Dat heeft de Bouwunie uitgerekend. Dat betekent een meerprijs van 15.600 euro voor een doorsnee nieuwe woning.
16/11 07u00  Tom Waes gaat ‘met pijn in het hart’ op zeehondenjachtTom Waes (50) is voor het vierde seizoen van Reizen Waes op zeehondenjacht gegaan. Dat is opmerkelijk, want de tv-maker is al jaren ambassadeur van een organisatie die een verbeten strijd levert tegen die jacht.
16/11 06u45  Twee vrachtschepen botsen bij SchiermonnikoogTen noorden van het Nederlandse Schiermonnikoog zijn twee vrachtschepen tegen elkaar gevaren. Dat gebeurde donderdagavond in Duitse wateren.
16/11 06u30  Geesten zijn gerijpt voor tewerkstellingstrajectenHet aantal mensen dat leeft van een uitkering van het OCMW in Antwerpen is in het voorbije jaar met 8% gedaald, laat schepen Fons Duchateau (N-VA) weten. Welgeteld waren er in augustus 656 minder leefloners in de stad dan in oktober 2017, een daling van 7.947 naar 7.291. Dat is volgens de schepen vooral te danken aan de tewerkstellingstrajecten in samenwerking met de VDAB. Die zorgen ervoor dat mensen solliciteren, of via sociale tewerkstelling met intensieve begeleiding een tussenstap zetten op weg naar de gewone arbeidsmarkt, of taalcursussen volgen en opleidingen die naar een job leiden.
16/11 06u15  Bakker tast wel héél diep in de buidel voor goed doel: “De MS Liga had nieuw busje nodig, dus heb ik dat gegeven”Zaakvoerder Dirk Van Eynde van bakkerij en tearoom Vanalles & Nogwat in Beerzel (Putte) kocht een gloednieuw busje aan voor MS Liga Vlaanderen provincie Antwerpen. Zijn zus Chris is zelf persoon met MS en is al jaren vrijwillig actief bij de organisatie.
16/11 03u30  Danielle Nicole lanceert handtassen ‘Game of Thrones’Lees meer >
16/11 03u15  Philip’s Biscuits in Korte Gasthuisstraat stelt nieuw logo voorBij het binnenwandelen van Philip’s Biscuits in de Korte Gasthuisstraat komt de geur van versgebakken speculaas in een heerlijke wolk je neus binnengetrippeld, net als in een tekenfilm. De bekende koekjeszaak werd recent uitgebreid en onderging een ‘rebranding’. “Maar onze koekjes smaken nog steeds hetzelfde.”
16/11 03u15  Grootste zomerbar van de Kempen komt terug in 2019Na een warme zwoele zomer sloot eind augustus de Baobab Beach Club in Westerlo de deuren. Normaal bleef de zomerbar een maand langer staan, maar door klachten van omwonenden werd besloten om vroeger te stoppen. Organisator Kristof Van Loy heeft nu plannen om uit te breiden naar andere Vlaamse regio’s.
16/11 02u15  Planckendael steekt zijn nek uit voor bedreigde giraffensoortOp de internationale lijst met bedreigde diersoorten is de kordofangiraf deze week voor het eerst als ‘kritiek bedreigd’ bestempeld. Wereldwijd zijn er naar schatting nog slechts 1.940 exemplaren. In Europese dierentuinen, onder andere in Planckendael hebben ze een zogenaamde ‘back-uppopulatie’ van zo’n honderd dieren. “We zijn nog lang zo ver niet. Maar als het kan, zijn we klaar om dieren weer uit te zetten in de natuur”, zegt Sander Hofman, manager dierenzorg in Planckendael.
16/11 02u15  Leefloners aan de slagHet aantal mensen dat leeft van een uitkering van het OCMW in Antwerpen is in het voorbije jaar met 8% gedaald, laat schepen Fons Duchateau (N-VA) weten. Welgeteld waren er in augustus 656 minder leefloners in de stad dan in oktober 2017, een daling van 7.947 naar 7.291. Dat is volgens de schepen vooral te danken aan de tewerkstellingstrajecten in samenwerking met de VDAB. Die zorgen ervoor dat mensen solliciteren, of via sociale tewerkstelling met intensieve begeleiding een tussenstap zetten op weg naar de gewone arbeidsmarkt, of taalcursussen volgen en opleidingen die naar een job leiden.
16/11 02u15  Jobtrajecten doen aantal Antwerpse leefloners fors dalenHet aantal mensen dat een leefloon krijgt, is in Antwerpen in het voorbije jaar met meer dan 8% gedaald. Volgens schepen van Sociale Zaken Fons Duchateau (N-VA) is dat vooral te danken aan de tewerkstellingstrajecten.
16/11 02u15  Homeopaten: “Wij bespáren op medicijnen en dat zint de farmalobby niet”“CM schiet zichzelf in de voet en zal leden verliezen”, zegt Léon Scheepers. De secretaris bij de Unio Homeo­pathica Belgica reageert op de beslissing van het ziekenfonds om vanaf januari te stoppen met het terugbetalen van homeopathische geneesmiddelen. “Ik raad mijn patiënten aan om over te stappen.”
16/11 02u15  Europees Parlement: “Op de trein moet altijd plaats zijn voor de fiets”De NMBS kreeg een maand geleden bakken kritiek: ze wilde tijdens de spitsuren gewone fietsen verbannen op treinen. Treinreizigers moeten in de EU op elk moment de fiets kunnen meenemen, eist het Europees Parlement nu.
16/11 02u15  Toestroom asielzoekers: Vreemdelingen­zaken draait overuren om asielaanvragen te verwerkenOp de Dienst Vreemdelingen­zaken worden overuren gedraaid om het groter aantal asielaan­vragen verwerkt te krijgen. In oktober waren er 2.750 vluchtelingen, 400 meer dan in september en zo’n 1.200 meer dan een jaar geleden. Eén duidelijke oorzaak is er niet.
16/11 02u15  Appartementen aan de kust weer goedkoperGoed nieuws voor wie volgende zomer een eigen appartement aan de Belgische kust wil. De gemiddelde prijs is voor het eerst in vijf jaar tijd gedaald. Hét moment om uw slag te slaan. Tenzij u zicht op zee wil. Die appartementen kosten nog altijd een flinke duit extra. “Het zijn immers vooral appartementen in oudere gebouwen die goedkoper worden verkocht”, zegt Notaris.be. “Die zijn meestal niet optimaal gelegen en het kost geld om ze te moderniseren.”
16/11 02u15  Weer meer dan een ton coke voor Antwerpen gepaktPolitiediensten in Peru en Brazilië hebben deze week respectievelijk 517 kilo en 605 kilo cocaïne onderschept. De twee ladingen stonden klaar om naar Antwerpen verscheept te worden.
16/11 02u15  Eva Daeleman laat yogastudio achterStudio Stil, de yogastudio van Eva Daeleman (28) in Mechelen, zal het vanaf februari 2019 zonder de voormalige radiopresentatrice moeten doen. Daeleman verhuist naar Oostende om daar “verder mijn passie te verspreiden, met nieuwe wind in de haren”. Een nieuwe yogastudio komt er voorlopig niet in de kuststad, Daeleman zal er nog wel coachings geven. Tot 28 januari geeft Daeleman nog yogales in Mechelen, waarop ze die uit handen geeft. “Ik blijf de yogareizen en -weekends begeleiden en kom genoeg terug voor workshops, lezingen en inspiratiesessies.”
16/11 02u15  Hangyoga moet James Cooke kalmerenVoor James Cooke (34) liep het vorige week goed mis in Dancing With the Stars: hij kreeg een black-out en vergat een deel van zijn choreografie. Zijn danspartner Björk wou dat niet zomaar laten passeren en nam hem mee naar een sessie ‘hangyoga’ om hem te kalmeren en hem te leren zijn zenuwen onder controle te houden. Cooke danst vanavond een samba op Everything I Can’t Have van Robin Thicke.
16/11 02u15  Onur Kaya toont net ‘iets te veel’ van Bijker op Instagram: “Per ongeluk? Ik hoop het”Een selfie van AC Milan-speler Raoul Bellanova met Cristiano Ronaldo ging afgelopen week de wereld rond omdat Juventus­verdediger Giorgio Chiellini in de achtergrond geen kleren aanhad. Een gelijkaardig verhaal bij KV Mechelen. Na de winst tegen ­Union werd de periodetitel in de kleedkamer uitbundig gevierd. Uiteraard met de obligate ploegfoto. Verdediger Lucas Bijker ­vierde enthousiast mee. Misschien iets te enthousiast gooide hij zijn edele delen mee in de strijd. ­Terwijl alle ploegmaats het kiekje proper bijsneden, dropte Onur Kaya de foto ongecensureerd op Instagram. Tot Sebastien Dewaest hem er subtiel op attent maakte. Bijker kan er wel mee ­lachen. “Er zijn ergere dingen in deze wereld. Ik had ­natuurlijk ­liever gehad dat deze foto niet op het internet was ­verschenen, maar ik maak mij er niet druk in. Of Kaya de foto per ongeluk heeft gepost. Ik hoop het. (lacht) Ik heb hem er niet op ­aangesproken. Sinds die foto heb ik wel veel ­berichtjes gekregen van oude ­bekenden. Laten we het dus positief bekijken: die mensen zijn mij nog niet vergeten.”
16/11 02u15  Hekken en redders zorgen dat alle kindjes veilig zijn als de Sint komtDe Sint arriveert zaterdag opnieuw in Antwerpen. Deze keer niet op het Steenplein om vervolgens naar het stadhuis te gaan, maar voor de eerste keer aan de dokken op het Eilandje in Antwerpen. Tientallen hekken zorgen ervoor dat het publiek op een veilige afstand van de dokken blijft en op het water zullen rubberbootjes met redders aanwezig zijn.
16/11 02u15  Dieven aan de haal met vier wielen van wagen: “Zo speciaal zijn die velgen toch niet”Onbekenden zijn ervandoor gegaan met de vier wielen van de Renault Captur van Jan De Cleyn en Martine De Pooter uit Herentals. De auto stond geparkeerd op een onverhard terrein in de Rode Kruisstraat in het centrum van Herentals.
16/11 02u15  Scholieren openen pop-up Local You vol geschenkideeënNegen leerlingen van het zevende jaar Retailmanagement Visual Merchandising hebben in hun kOsh Campus Bovenrij een eigen pop-upzaak Local You geopend. Dat gebeurt met de ondersteuning van Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemers), waarbij in feite twee miniondernemingen hun handen in elkaar slaan om vanuit één winkelruimte een resem producten te verkopen.
16/11 02u15  Nieuwe band Os Moe neemt vliegende startNa een intensieve voorbereiding laat de nieuwe Heistse groep Os Moe haar repertoire vanavond los op het grote publiek in zaal Withof in Zonderschot (Heist-op-den-Berg). Opvallend: de muzikanten pakken meteen ook uit met drie (!) videoclips. In een daarvan is een hoofdrol weggelegd voor hun bekende dorpsgenoot Steven Goegebeur.
16/11 02u15  Werken woonuitbreiding Zuid-Oost Centrum gestartDe verkaveling tussen de Heilig Bloedstraat en Lodewijk de Konincklaan komt weer een stap dichterbij. In eerste instantie komt er een nieuwe ontsluitingsweg. Voor het project De Warande gaan binnenkort enkele gebouwen tegen de vlakte.
16/11 02u15  Mats Opdebeek is kinderburgemeesterMats Opdebeek van vrije basis­school De Stapsteen in Mol-Sluis is verkozen tot nieuwe kinder­burgemeester. Met de kinderraad betrekt het gemeentebestuur kinderen actief bij het beleid.
16/11 02u15  Martine Dams ontvangt Luc Caals en Marc DexIn cultuurcafé De Werft in Geel gaat zondag 18 november een nieuwe reeks ontbijtshows van start. Tijdens Te Gast bij Martine steekt bekend volk zoals Luc Caals en Marc Dex de benen onder de tafel bij Martine Dams.
16/11 02u15  Eva Linden: “Als kind wilde ik altijd al schrijfster of ridder worden”Van Eva Linden (26) uit Koningshooikt (Lier) verscheen zopas Avondster, het laatste deel van de Maanziek-trilogie. De hoofdpersonages Mathis en Mila slaan in deze youngadultroman opnieuw de handen in elkaar om het op te nemen tegen de Yua, de vijand.
16/11 02u15  Hobbyist Ann Vrancken van Ullewanne toont haar kunnenIn Nijlen zet mandenvlechterij Ullewanne op de dag van de ambacht de deuren open. Ann Vrancken (52) heeft de stiel in Denemarken geleerd en geeft hier ook cursussen zodat de mandenvlechterij niet verloren gaat.
16/11 01u15  Ploegkoers in Gentse Zesdaagse voortijdig afgesloten na valpartij, De Buyst en Van Der Sande op kopJasper De Buyst en Tosh Van Der Sande hebben het keerpunt bereikt als leiders. De Captains of Cycling komen almaar meer onder stoom en dat heeft de concurrentie geweten. Helaas werd de ploegkoers voortijdig stopgezet na een val van Marc Hester en Gerben Thijssen.
16/11 01u15  Bewoners van Hotel Taxandria trekken traditionele plunje aanIn het Turnhoutse Taxandriamuseum opent morgen een tentoonstelling waarin kledij centraal staat. De thema’s van de verschillende kamers worden geïllustreerd door kledingstukken. Ook studenten van het Heilig Graf en van het volwassenenonderwijs doen mee.
16/11 01u15  Woonzorgcentrum Sint-Lucia toont zich met eerste referentenbeurs en expositieIn woonzorgcentrum Sint-Lucia gonsde het donderdag van de bedrijvigheid. Voor hun allereerste referentenbeurs kregen ze daar een paar honderd studenten en andere bezoekers over de vloer. Die konden meteen ook al een glimp opvangen van Jong van Hart, de tentoonstelling die er vandaag opent.
16/11 01u15  Rode Schaar neemt eerste keer deel aan Dag van de AmbachtenNaaiatelier Rode Schaar is een begrip in Mechelen, maar doet toch maar voor het eerst mee aan de Dag van de Ambachten. De twee zussen die de zaak al zeven jaar uitbaten, willen vooral hun trouwjurken in de verf zetten.
16/11 01u15  Tattoo Freedom steunt met marathon Rode Neuzen DagMarc Willems en Eddy Verpuylt van Tattoo Freedom tatoeëren zondag twaalf uur lang voor het goede doel. De opbrengst van de tattoomarathon gaat integraal naar Rode Neuzen Dag. Het is niet de eerste keer dat de tatoeëerders zich inzetten voor het goede doel.
16/11 01u15  Vier paar gouden handen in RupelstreekIn de Rupelstreek nemen zondag ook vier vaklui deel aan de Dag van de Ambachten. Er werd zelfs een ambachtenroute uitgestippeld om het de bezoekers zo aangenaam mogelijk te maken.
16/11 01u15  Trappen Teck & Co bestaat al sinds 1932Al sinds 1932 wordt bij Trappen Teck & Co in Ruisbroek (Puurs) de ene unieke trap na de andere geproduceerd en dus neemt het bedrijf maar wat graag deel aan de Dag van de Ambachten. Het bedrijf draagt ook het ‘Handmade in Belgium’-label van Unizo. Interessant voor al wie van hout ... houdt.
16/11 01u15  “Ik kon de zijruit van die zinkende auto intrappen, gelukkig”Wim Dellafaille en Roland Humbert zullen hun vorige oudejaarsavond niet snel vergeten. Dankzij snel en koelbloedig optreden konden ze toen het leven redden van een hoogbejaarde dame die na een verkeerd manoeuvre in het kanaal Dessel-Schoten was beland. Voor die heldendaad werden ze gisteravond officieel gehuldigd door de gemeente en het Carnegie Hero Fund.
16/11 01u15  Oom voor rechter na dodelijk arbeidsongeval 19-jarig neefjeEen oom uit Waasmunster staat vandaag, vrijdag, terecht in de rechtbank voor het ongeval dat in 2016 het leven kostte aan zijn 19-jarig neefje. De jongen, die voor hem werkte als dakwerker, werd verpletterd onder een dak in de Kuildamstraat in Sint-Niklaas.
16/11 01u00  Ledershop Cavents zet ateliers open om stielwerk te demonstrerenWie een lederen portefeuille in zijn achterzak steekt of een handtas om haar schouder hangt, staat er niet bij stil dat die kwaliteitsvolle producten veel vakmanschap en handwerk vergen. Walter Cavents wil dat gat in onze kennis dichten.
16/11 01u00  Brenda Vermeiren is allerbeste vrouwelijke lasserZe was al Belgisch kampioen, maar nu is Brenda Vermeiren ook de beste vrouwelijke lasser van Europa. Op EuroSkills in Boedapest eindigde ze vijfde, met amper zeven punten verschil met de nummer twee.
16/11 01u00  Open Vld verdeelt bevoegdheden schepenenOpen Vld heeft de bevoegdheden van de schepenen verdeeld. Naast burgemeester Dirk Van Mechelen telt de partij vijf schepenen. Valerie Van Peel is de enige schepen van N-VA. Burgemeester Dirk Van Mechelen is naast voorzitter van de gemeenteraad ook bevoegd voor politie, brandweer, burgerlijke stand, ondernemen en informatie. Luc Janssens behoudt financiën en begroting, personeel en HR-beleid, onderwijs, rechtszaken, verzekeringen, administratieve vereenvoudiging, toerisme en informatica. Hij is ook voorzitter van het Autonoom Gemeentebedrijf. Koen Helsen is bevoegd voor ruimtelijke ordening, publieke ruimte, patrimonium, verkeersveiligheid, mobiliteit, sport en intercommunales. De derde schepen is An Stokmans. Zij had al cultuur, jeugd, gezin, plechtigheden en feestelijkheden. Daar komt nu middenstand bij. Ria Janssens-Van Oncen is verantwoordelijk voor senioren, muziek en woord, volksgezondheid en ontwikkelingssamenwerking. Ria krijgt daar nog de markten bij. Frederic Van Haeren krijgt openbare werken en behoudt dierenwelzijn, groenvoorziening, begraafplaatsen, milieu en energie.
16/11 01u00  Bestuurder: “Ik dronk thuis gin om te bekomen van ongeval”Johan V. uit Geel betwistte voor de rechtbank dat hij dronken achter het stuur zat toen hij in fe­bruari 2017 met zijn auto in een voortuin belandde. “Ik heb nadien thuis enkele glazen gin gedronken”, beweerde hij.
16/11 00u45  N-VA en CD&V sleutelen aan andere accenten in het beleidsplan 2019-2024Tom Corstjens (N-VA) en Marlon Pareijn (CD&V) zijn vanaf 1 januari de nieuwe gezichten in het Geelse college van burgemeester en schepenen. Ze krijgen de zware portefeuilles van hun voorgangers, en zelfs nog meer.
16/11 00u30  Zanger-verteller geveld met stembandproblemenDe vertel- en muziekavond in het Boshuis in Ravels kan vrijdagavond niet doorgaan. “Omdat ik getroffen ben door hardnekkige stembandproblemen”, zegt ­zanger-verteller Fred Geysels.
16/11 00u30  Week van de Smaak op gang getrapt met expo Met Gevaert Aan TafelVoor de Week van de Smaak doken Mortsel Weer (H)eerlijk Thuis en de Academie voor Streekgebonden Gastronomie vergeten menu’s op van Lieven Gevaert. Het levert een eeuw kookgeschiedenis op.
16/11 00u15  Zaterdag blues in De KaekelaarBlues in Schoten haalt zaterdag voor de zestiende editie opnieuw twee Amerikaanse bands naar Schoten: Little Victor en de legendarische Gene Taylor met zijn trio.
16/11 00u15  Stemmenkanon krijgt militaire relatiesDe Brasschaatse N-VA heeft intussen alle bevoegdheden onder de schepenen verdeeld. Zo krijgt Adinda Van Gerven naast sport en jeugd ook de bevoegdheid militaire relaties. Van Gerven had bij de gemeenteraadsverkiezingen 2.040 voorkeurstemmen. Het N-VA-bestuur duidde echter Philip Cools als waarnemend burgemeester aan. Cools vervangt Jan Jambon zolang die minister in de federale regering blijft.
16/11 00u15  Klokkendokter Bernard Meier zet zondag de deuren van zijn atelier open op Dag van de AmbachtenKlokkendokter Bernard Meier, die uit het Nederlandse Wageningen afkomstig is maar al negentien jaar in Kapellen woont, is een van de deelnemers aan de twaalfde Dag van de Ambachten, die komende zondag plaatsvindt. Tal van ambachtslieden zetten dan gratis de deuren van hun atelier open.
16/11 00u15  Trump is ook in Belfast andermaal te sterk voor Luca BrecelLuca Brecel (WS 13) is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de kwartfinales op het Northern Ireland Open snookertoernooi. In het Noord-Ierse Belfast moest hij met 4-2 zijn meerdere erkennen in de Engelsman Judd Trump (WS 5).
16/11 00u00  Batshuayi en Hazard maakten het verschil: “Dit gaan we in Zwitserland niet laten liggen”Michy Batshuayi doet het opnieuw. De vervanger van de geblesseerde Romelu Lukaku scoorde beide treffers tegen de stugge IJslanders en bewees nog maar eens zijn neus voor goals. “We zijn beloond voor onze aanvalslust”, aldus de 25-jarige spits van Valencia .
15/11 23u45  Rode Duivels op zucht van halve finales Nations League: dit zijn de overgebleven scenario’sNa de 2-0 zege tegen het reeds uitgeschakelde IJsland van donderdagavond in een mistig en kil Koning Boudewijnstadion staan de Rode Duivels op een zucht van de kwalificatie voor de Final Four in de eerste editie van de UEFA Nations League.
15/11 23u30  Goalgetter Michy Batshuayi maakt het verschil: “Dit gaan we in Zwitserland niet laten liggen”Michy Batshuayi doet het opnieuw. De vervanger van de geblesseerde Romelu Lukaku scoorde beide treffers tegen de stugge IJslanders en bewees nog maar eens zijn neus voor goals. “We zijn beloond voor onze aanvalslust”, aldus de 25-jarige spits van Valencia .
15/11 23u30  Cultheld Wayne Rooney krijgt staande ovatie bij zijn 120ste en laatste optreden voor EngelandWayne Rooney (33) zal nooit nog spelen voor het nationale elftal van Engeland. De voormalige kapitein van de Three Lions, momenteel aan de slag in de VS, kreeg op Wembley een passend afscheid in de vriendschappelijke interland tegen de Verenigde Staten. Engeland won (3-0), Rooney mocht na een uur zijn opwachting maken. Het werd een pakkend afscheid.
15/11 23u15  Captains of Cycling gooien troeven op tafel in Zesdaagse van Gent: werk aan de winkel voor Keisse en VivianiJasper De Buyst en Tosh Van Der Sande werden in de ploegkoers geklopt door de wereldkampioenen Roger Kluge en Theo Reinhardt maar de Captains of Cycling voeren halfweg de derde wedstrijddag in de Genste Zesdaagse het klassement aan, met ook de wereldkampioenen in de nulronde. Werk aan de winkel voor Keisse-Viviani en De Ketele-Ghys.
15/11 23u15  Nieuwsanker Marc Fransen (64) zwaait af: “Bloopers? Alleen een collega per ongeluk ‘schatje’ genoemd”Marc Fransen (64) zwaait na twintig jaar af als nieuwsanker bij Atv. Op donderdag 29 november presenteert hij zijn laatste nieuwsuitzending. “Ik doe het nog steeds doodgraag en ik heb alles aan Atv te danken”, zegt Fransen. “Maar ik wil geen jaar te veel op het scherm blijven.”
15/11 23u00  Revanche voor Kroaten tegen Spanje, Gent-speler scoort voor de ogen van Barcelona in Nations LeagueNaast België - IJsland stonden er nog enkele interessante affiches op het programma in de Nations League. Vice-wereldkampioen Kroatië kon geen revanche nemen voor de 6-0-nederlaag tegen Spanje . Gents goudhaantje Chakvetadze scoorde opnieuw voor Georgië en bezorgde zijn land de promotie naar de C-liga
15/11 23u00  Vrienschappelijk voetbal: Duitsland maakt brandhout van makke Russen en redt zo de huid van LöwEr stonden vanavond ook enkele vriendschappelijke interlands op het programma. Er werd uitgekeken naar het bezoek van Rusland bij Duitsland. De thuisploeg haalde het met ruime cijfers (3-0) met onder anderen het eerste doelpunt van Leroy Sané in dienst van de Mannschaft.
15/11 22u45  HERBELEEF. Batshuayi loodst België met twee treffers voorbij IJslandDe Rode Duivels hebben donderdagavond op de voorlaatste speeldag in groep 2 van de A-divisie van de UEFA Nations League met 2-0 (rust: 0-0) gewonnen van IJsland, dat al zeker was van degradatie. In een mistig en maar voor iets meer dan de helft volgelopen Koning Boudewijnstadion scoorde Michy Batshuayi na de pauze beide doelpunten. België blijft zo leider in de groep met het maximum van de punten. Herbeleef hier de wedstrijd.
15/11 22u45  Nations League: revanche voor Kroaten tegen Spanje, Giorgi scoort voor de ogen van BarcelonaNaast België - IJsland stonden er nog enkele interessante affiches op het programma in de Nations League. Vice-wereldkampioen Kroatië kon geen revanche nemen voor de 6-0-nederlaag tegen Spanje . Gents goudhaantje Chakvetadze scoorde opnieuw voor Georgië en bezorgde zijn land de promotie naar de C-liga
15/11 22u45  Rode Duivels kloppen IJsland dankzij twee goals van BatshuayiDe Rode Duivels hebben op de derde en voorlaatste speeldag in groep 2 van de A-divisie in de Nations League IJsland verslagen met 2-0. Als de ploeg ondermaats presteert, is er nog altijd de individuele kwaliteit: Michy Batshuayi verving de geblesseerde Romelu Lukaku en deed dat met verve door de twee doelpunten van de avond te scoren. Met zijn goals zorgde hij ervoor dat België drie punten uitloopt op Zwitserland. Zondag volstaat een gelijkspel voor groepswinst.
15/11 22u30  Twee topslagers sluiten voor het eerst met Kerst en Nieuwjaar: “Het is de laatste keer geweest”Twee grote Limburgse topslagers sluiten voor het eerst hun zaak tijdens de drukke eindejaarsperiode. Voor de berg bestellingen hebben ze te weinig personeel waardoor ze niet hun geroemde kwaliteit kunnen leveren. Ze vinden onvoldoende werkkrachten en door dure nacht- en overuren verdienen ze er amper aan.
15/11 22u30  LIVE. Batshuayi tikt zijn tweede van de avond binnen tegen IJslandDe Rode Duivels spelen vanavond hun derde wedstrijd in de Nations League. Tegenstander in het Koning Boudewijnstadion is IJsland. Houden de Duivels de drie punten thuis? Of pakt IJsland zijn eerste punten in de groep? Volg de wedstrijd hier live.
15/11 22u15  LIVE. Batshuayi trapt Rode Duivels op voorsprong tegen IJslandDe Rode Duivels spelen vanavond hun derde wedstrijd in de Nations League. Tegenstander in het Koning Boudewijnstadion is IJsland. Houden de Duivels de drie punten thuis? Of pakt IJsland zijn eerste punten in de groep? Volg de wedstrijd hier live.
15/11 21u45  Ethische code voor bestuurders en medewerkers KV Mechelen, nog geen nieuwe voorzitterKV Mechelen voert een ethische code voor bestuurders en medewerkers in. Dat heeft de raad van bestuur van de club donderdag beslist. “Het KVM-bestuur wil de komende weken de tijd nemen om een nieuwe werkingscultuur in de club te introduceren en om een nieuwe voorzitter aan te duiden”, klinkt het op de website.
15/11 21u30  Kunstschaatser Jorik Hendrickx zal volledig seizoen niet in actie komen: “De goesting nog niet terug”Kunstschaatser Jorik Hendrickx zal dit seizoen niet in actie komen. Hendrickx neemt een jaar pauze. De 26-jarige rijder uit Arendonk heeft momenteel niet de lust om te trainen en wedstrijden te schaatsen.
15/11 21u30  Glen De Boeck in shock: “Ik moest ontslag vernemen van journalist… tijdens een match”Glen De Boeck moest, vijf dagen na het 0-2 verlies tegen Standard, opkrassen bij KV Kortrijk. De Kerels staan na vijftien speeldagen twaalfde in 1A. De Boeck was precies een jaar aan de slag in het Guldensporenstadion. Kortrijk bleef niet bij de pakken zitten en stelde op dezelfde dag nog Yves Vanderhaeghe aan als opvolger. De Boeck is naar eigen zeggen “in shock” door de manier waarop hij zijn ontslag moest vernemen.
15/11 21u15  Axel Witsel door vrouw en dochtertje gehuldigd voor zijn 100e interland bij Rode DuivelsAxel Witsel versierde in het Nations League-duel tegen IJsland zijn honderdste cap voor de nationale ploeg. Voor de aftrap werd hij gehuldigd, zijn dochtertje Maï-L en zijn vrouw Rafaella Szabo kwamen op het veld om hem te vieren.
15/11 21u00  Nieuwsanker Marc Fransen (64) zwaait af: “Bloopers? Alleen eencollega per ongeluk ‘schatje’ genoemd”Marc Fransen (64) zwaait na twintig jaar af als nieuwsanker bij Atv. Op donderdag 29 november presenteert hij zijn laatste nieuwsuitzending. “Ik doe het nog steeds doodgraag en ik heb alles aan Atv te danken”, zegt Fransen. “Maar ik wil geen jaar te veel op het scherm blijven.”
15/11 21u00  Pierre François ligt onder vuur als CEO van Pro League maar geeft tekst en uitleg, clubs uit 1B vragen duidelijkheidPierre François, CEO van de Pro League, is ingegaan op de uitnodiging van de 1B-clubs om wat meer toelichting te geven over een aantal hete hangijzers. Onder meer zijn eigen positie, maar ook de aanpak van de problematiek rond de spelersmakelaars kwam donderdagavond aan bod op de vergadering van 1B-clubs.
15/11 20u45  Amper één maand en zeven dagen na ontslag in Gent heeft Yves Vanderhaeghe al nieuwe club: de trainerswalsOp 8 oktober moest Yves Vanderhaeghe nog vertrekken bij AA Gent, welgeteld één maand en zeven dagen later gaat hij aan de slag bij KV Kortrijk. De trainerswals in het seizoen 2018-2019 in de hoogste voetbalklasse:
15/11 20u30  Jonge Duivels geven zege in oefeninterland tegen Roemenië in blessuretijd nog uit handenDe Belgische beloften hebben in een oefeninterland in en tegen Roemenië 3-3 gelijk gespeeld. De jonge Duivels liepen in Cluj uit tot 1-3, maar gaven de zege nog weg.
15/11 20u15  Zeilster Emma Plasschaert ziet zichzelf niet als Sportvrouw van het jaar, ondanks haar wereldtitelEmma Plasschaert kende een grand cru 2018 met goud in haar Laser Radial-klasse op het WK zeilen in het Deense Aarhus. De Oostendse deed daarmee beter dan haar grote voorbeeld Evi Van Acker, die er nooit in slaagde wereldkampioen te worden.
15/11 20u15  Buschauffeur stapt op bij De Polder na rel over Mohammed-cartoonDe buschauffeur die bij busmaatschappij De Polder voor een heuse crisis zorgde nadat hij een spotprent van de profeet Mohammed op Facebook had gedeeld, werkt niet langer bij de onderaannemer van De Lijn. De Polder en de buschauffeur beslisten donderdagmiddag om de samenwerking te beëindigen. Het arbeidscontract werd met onderlinge toestemming verbroken.
15/11 20u00  Pierre François ligt onder vuur als CEO van Pro League maar geeft tekst en uitleg aan clubs uit 1BPierre François, CEO van de Pro League, is ingegaan op de uitnodiging van de 1B-clubs om wat meer toelichting te geven over een aantal hete hangijzers. Onder meer zijn eigen positie, maar ook de aanpak van de problematiek rond de spelersmakelaars kwam donderdagavond aan bod op de vergadering van 1B-clubs.
15/11 20u00  Meer duidelijkheid in Antwerpse onderhandelingen na 2 weken discretie?Na een paar weken van discrete gesprekken zou er vrijdag een nieuwe wending komen in de Antwerpse onderhandelingen. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) maakt dan duidelijk met welke partijen hij formele gesprekken wil opstarten over een nieuw bestuursakkoord en de vorming van een coalitie.
15/11 20u00  Buschauffeur stapt op bij De Polder na rel over Mohamed-cartoonDe buschauffeur die bij busmaatschappij De Polder voor een heuse crisis zorgde nadat hij een spotprent van de profeet Mohammed op Facebook had gedeeld, werkt niet langer bij de onderaannemer van De Lijn. De Polder en de buschauffeur beslisten donderdagmiddag om de samenwerking te beëindigen. Het arbeidscontract werd met onderlinge toestemming verbroken.
15/11 19u45  TravelBird-gedupeerden: “Nu zitten we hier met twéé reizen naar China”Door het faillissement van TravelBird zou de reis naar China van Suzanne uit Zandhoven niet doorgaan. De gedupeerden kregen wel hun geld terug. Ze boekte een tweede reis, maar nu blijkt dat de eerste wél doorgaat en dat ze 5.300 euro kwijt is bij annulatie.
15/11 19u45  Rode Duivels treden met onuitgegeven opstelling aan tegen IJslandDoor blessures moest bondscoach Roberto Martinez zijn basiselftal bij de Rode Duivels op enkele posities wijzigen voor de interland tegen IJsland op de voorlaatste speeldag in groep 2 van de A-divisie in de UEFA Nations League. Zo staat Michy Batshuayi in de spits, speelt Thorgan Hazard achter zijn broer Eden en vervangt Dedryck Boyata de afwezige Jan Vertonghen. Voor Axel Witsel is het dan weer de honderdste interland voor België.
15/11 19u45  LIVE. Houden de Rode Duivels de punten thuis tegen IJsland?De Rode Duivels spelen vanavond hun derde wedstrijd in de Nations League. Tegenstander in het Koning Boudewijnstadion is IJsland. Houden de Duivels de drie punten thuis? Of pakt IJsland zijn eerste punten in de groep? Volg de wedstrijd live vanaf 20.45u.
15/11 19u45  Barokke parel Begijnhofkerk na ruim 30 jaar opnieuw te bewonderenDe Begijnhofkerk in Mechelen, een parel van de barok en samen met het Groot Begijnhof erkend als Unesco-werelderfgoed, is sinds donderdag na meer dan dertig jaar uit de steigers.
15/11 19u30  Dieven stelen paard ’s nachts uit stal: “We hebben hem nog zelf de fles gegeven”Griet Dierckx en Ina Panis zitten in zak en as. Hun lievelingspaard Emilio, ‘Milleke’ voor de vrienden, werd vorige nacht gestolen uit zijn stal in Zammel. “Ik hoop dat ik hem nog terugzie”, zegt Griet. Van de dader of daders ontbreekt momenteel elk spoor.
15/11 19u15  Okapi Aalstar legt Amerikaan Cade Davis vastOkapi Aalstar heeft zich versterkt met de Amerikaan Cade Davis. De dertigjarige shooting guard wordt gehaald als vervanger voor zijn landgenoot Mike Laster, wiens contract begin deze week ontbonden werd. Dat maakte Aalstar donderdag bekend.
15/11 19u15  Onrust bij personeel districtshuis Deurne na aangestoken brandHet districtshuis van Deurne is ook vandaag gesloten gebleven. Gisteren werd daar brand gesticht in een liftkoker. Vermoedelijk door een misnoegde burger. En dat heeft z’n sporen nagelaten bij het personeel. Omwille van de onrust gingen de loketten van het districtshuis niet open.
15/11 19u15  Gebruikers fietsstraten in Borgerhout vragen om aanpassingenGebruikers van de fietsstraten in Borgerhout vragen om aanpassingen, omdat de verkeerssituatie er momenteel te onveilig is. De zogenaamde Rode Loper parallel met de Turnhoutsebaan werd goed een maand geleden in gebruik genomen. Maar er is onduidelijkheid omdat fietsers niet overal op het traject voorrang krijgen. Mobiliteitsschepen Koen Kennis wil de fietsstraten binnenkort evalueren, in samenspraak met de politie.
15/11 19u15  Milieuraad schenkt weerstations aan zeven basisscholen van RanstDe leden van de adviesraad voor milieu hadden het idee om, in het kader van technologie en wetenschap, voor elke school een digitaal en manueel weerstation aan te kopen. Deze week werden deze toestellen in de zeven scholen door Chris Voorspoels en Johnny Van de Velde ( Milieuraad Ranst) verdeeld. De scholen waren blij met het nieuwe didactische materiaal. Samen met de kinderen kunnen ze nu het klimaat waarnemen, onderzoeken en deze kennis delen en gegevens uitwisselen met anderen.
15/11 19u00  Goedlachse koning Albert schiet fotograaf ter hulp: “U heeft uw vinger voor de lens, meneer”Koning Albert nam na het Te Deum de tijd om enkele fans van het Belgische Koningshuis hartelijk te begroeten en de hand te drukken. Toen iemand een foto van Albert II wilde nemen, moest de koning echter even tussenbeide komen omdat de zenuwachtige fotograaf zijn vinger voor de lens hield. De goedlachse koning beantwoordde dan misschien geen vragen van journalisten, hij zette de fout van de fotograaf recht zodat hij perfect op het kiekje kon staan.
15/11 19u00  Oud-Heverlee plukt hoogste Belg in rang bij UEFA weg en stelt hem aan als nieuwe CEOOud-Heverlee Leuven heeft een nieuwe CEO. Peter Willems (43) wordt de nieuwe Chief Executive Officer van de Vlaams-Brabantse club.
15/11 19u00  Ongelooflijk: Timtation schreef zich in als verleider voor nieuw seizoen ‘Temptation Island’Tim, de kandidaat die het vorig seizoen wel erg bont maakte op ‘Temptation Island’, heeft zich opnieuw ingeschreven voor het programma. Ditmaal wilde hij als verleider zijn kans wagen, vertelde hij aan het Nederlandse programma RTL Boulevard.
15/11 18u45  Lijk opgevist uit Samber in Namenn Namen is donderdagnamiddag het lijk van een man uit de Samber gehaald. Dat meldt het parket van Namen. Het lichaam is niet geïdentificeerd, maar het zou kunnen gaan om iemand die als vermist was opgegeven.
15/11 18u45  Theresa May blijft geloven in Brexit-akkoord: “Belang van het land moet op de eerste plaats komen”Theresa May blijft geloven in het Brexit-akkoord dat ze woensdagavond afsloot met de Europese Unie. Dat heeft de Britse premier gezegd op een persconferentie. May was donderdag zwaar onder vuur komen te liggen nadat het door haar bedongen Brexit-akkoord te licht bevonden werd in het Britse Lagerhuis, waardoor zelfs haar partijgenoten het vertrouwen in de eerste minister opzegden.
15/11 18u45  Halle-Gooik verliest nipt van titelverdediger Inter in Champions League FutsalHalle-Gooik heeft in het Litouwse Alytus zijn tweede groepswedstrijd in de eliteronde van de Champions League futsal verloren. De Spaanse titelverdediger Inter FS haalde het nipt met 4-3.
15/11 18u30  Als u straks naar de frituur gaat zullen de frieten korter zijn, maar dat is voor de consument geen rampSlecht nieuws voor de aardappelboeren: door de droogte zijn de aardappelen tot 25 procent kleiner. Dat betekent ook dat ons nationaal erfgoed, frietjes van de frituur, tot 3 cm korter zullen zijn. “Voor de consument is dat eigenlijk goed nieuws”, zegt Bernard Lefèvre van het Nationaal Verbond van Frituristen.
15/11 18u30  Geen verbod op kunstgras in Nederlandse eredivisie, wel bonussen voor wie op natuurgras blijft spelenDe clubs uit de Eredivisie zijn er donderdag niet in geslaagd een akkoord te bereiken over grote veranderingen die de Nederlandse competitie op een hoger niveau moeten brengen. Het terugbrengen van de Eredivisie van achttien naar zestien clubs en het verbod van het spelen op kunstgras, twee van de belangrijkste plannen, gaan niet door.
15/11 18u30  Hippe techno-club Ampere ontvangt vanaf 2019 ook rockfansAmpere is in drie jaar uitgegroeid tot één van de populairste nachtclubs in Antwerpen, maar binnenkort neemt de zaal onder de spoorweg een nieuwe wending. Voortaan krijg je er niet alleen techno- en house-dj’s te horen, maar gaan de deuren ook open voor funk-, jazz- en rockconcerten. De Antwerpse groep Evil Empire Orchestra bijt de spits af.
15/11 18u15  Historisch: Zuid-Korea blaast grensposten op nabij Noord-KoreaSoldaten van Noord- en Zuid-Korea zijn begonnen met de ontmanteling van twintig grensposten in de gedemilitariseerde zone. De actie kadert in een plan om de spanningen tussen de twee landen te verminderen.
15/11 17u30  Schoolbussen botsen frontaal in Beieren: minstens 40 gewondenBij een frontale botsing tussen twee schoolbussen in het Duitse Ammerndorf, in Beieren, zijn donderdag zeker 40 mensen gewond geraakt. Onder hen veel kinderen. Vijf zijn er erg aan toe, zo meldt de lokale politie.
15/11 17u30  Ongelooflijk: Timtation schreef zich in als verleider voor nieuw seizoen 'Temptation Island'Tim, de kandidaat die het vorig seizoen wel erg bont maakte op ‘Temptation Island’, heeft zich opnieuw ingeschreven voor het programma. Ditmaal wilde hij als verleider zijn kans wagen, vertelde hij aan het Nederlandse programma RTL Boulevard.
15/11 17u15  Waasland-Beveren is op zoek naar nieuwe coach maar is “financieel gezond”: ruim 3 miljoen euro winstWaasland-Beveren is op zoek naar een nieuwe coach na het ontslag van Yannick Ferrera. Maar de club benadrukt dat het in het seizoen 2017-2018 een geconsolideerde winst boekte van 3,2 miljoen euro. “Onze club is financieel gezond en het eigen vermogen is meer dan hersteld”, maakten de Waaslanders donderdag bekend via hun website.
15/11 17u00  Thiem wint en houdt waterkans op halve finales ATP Finals, Anderson heeft ticket al beetDominic Thiem (ATP 8) heeft donderdag op de ATP Finals in Londen Kei Nishikori (ATP 9) geklopt in de derde groepswedstrijd. De Oostenrijker is door zijn zege nog in de running voor een plek bij de laatste vier. de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson (ATP 6) heeft zijn ticket reeds beet.
15/11 17u00  Marlène de Wouters: “Ik wist al jaren dat Gert het over mij had”Deze week raakte bekend dat ‘Marlèneke’ uit de populaire televisiereeks Samson en Gert gebaseerd is op de toenmalige omroepster Marlène de Wouters. Donderdag was ze zelf bij radiozender Joe te gast en gaf ze toe dat ze dat goedbewaarde geheim al jaren wist.
15/11 17u00  Man randt minderjarig meisje aan “omwille van strikte regels tijdens ramadan”Een 25-jarige Afghaan heeft zich donderdag voor de correctionele rechtbank van Mechelen moeten verantwoorden voor aanranding van de eerbaarheid van een minderjarige. Hij kneep het slachtoffer in de billen, likte en kuste haar en greep dan naar haar schaamstreek. De man was naar eigen zeggen gefrustreerd door de strikte regels die de ramadan oplegt.
15/11 17u00  Man die met vals Facebook-profiel vrouwen afperste riskeert 37 maanden celVoor de correctionele rechtbank van Mechelen is donderdag een 34-jarige man uit Nijlen verschenen die drie vrouwen via Facebook had afgeperst. Hij vroeg hen naaktfoto’s, die ze hem stuurden, en zou die verspreiden als ze hem geen filmpjes bezorgden met seksuele handelingen. Eén van de slachtoffers was minderjarig, waardoor de man zich ook voor het bezit van kinderporno moet verantwoorden. Het parket vroeg 37 maanden cel, waarvan 18 effectief.
15/11 17u00  Pond krijgt grootste opdoffer in ruim een jaarDe politieke discussie over het al of niet aanvaarden van het Brexit-akkoord zorgt op de beurs voor stevige onrust. De Britse pond verliest 1,9 procent tegenover de dollar, het grootste verlies sinds juni 2017. Ook de aandelenmarkten staan onder druk. Vooral grootbank RBS krijgt klappen.
15/11 17u00  Spelersmakelaars Mejjati en Siljanoski vrijgelaten na borgsom, vriendin Veljkovic verlost van enkelbandIn het grootschalige onderzoek naar fraude in het Belgische voetbal worden spelersmakelaars Karim Mejjati en Dragan Siljanoski voorwaardelijk vrijgelaten. Dat heeft de Tongerse onderzoeksrechter beslist. Ook Marija ­Bogojevska, de vriendin van makelaar Dejan Veljkovic, werd vrijgelaten onder voorwaarden. Zij stond nog onder elektronisch toezicht.
15/11 16u45  Hippe technoclub Ampere ontvangt vanaf 2019 ook rockfansAmpere is in drie jaar uitgegroeid tot één van de populairste nachtclubs in Antwerpen, maar binnenkort neemt de zaal onder de spoorweg een nieuwe wending. Voortaan krijg je er niet alleen techno- en house-dj’s te horen, maar gaan de deuren ook open voor funk-, jazz- en rockconcerten. De Antwerpse groep Evil Empire Orchestra bijt de spits af.
15/11 16u45  Drie voertuigen betrokken bij ziekenhuis: één gewonde naar ziekenhuisOp de Bankei in Balen-Wezel is donderdagmiddag een verkeersongeval gebeurd waarbij drie voertuigen betrokken waren. Een persoon werd met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
15/11 16u30  Nieuwe timelapse toont van dichtbij verhuis van 60 jaar oude riviermijnenvegerDe riviermijnenveger ‘Oudenaarde’ uit 1959 werd vorige maand van de Orteliuskaai verhuisd naar de Droogdokken. En dat leverde toen al spectaculaire beelden op. Nu delen de specialisten van Heavy, die de verhuizing in goede banen hebben geleid, een video waarop je van dichtbij kan meevolgen hoe de verhuis van de houten mijnenveger in zijn werk is gegaan. En ook dat zorgt voor mooie beelden.
15/11 16u15  Vader beschuldigd van opzettelijk aanrijden zoonVoor de correctionele rechtbank van Mechelen moest zich donderdag een man verantwoorden die beschuldigd wordt van het opzettelijk aanrijden van zijn zoon en het bedreigen van zowel zoon als dochter en hun respectievelijke partners. De man heeft door een vechtscheiding geen contact meer met zijn kinderen en voelde zich geprovoceerd door hen. Hij ontkent echter dat hij zijn zoon heeft aangereden.
15/11 16u00  Battelbrug even afgesloten door problemen met slagbomenIn Mechelen was de Battelbrug donderdag lange tijd afgesloten door problemen met de slagbomen. Technici van de Vlaamse Waterweg kwamen ter plaatse om herstellingswerken door te voeren. Het verkeer kan er intussen weer passeren, al zijn onderbrekingen wel nog steeds mogelijk voor testbewegingen. Dat meldt woordvoerder Kevin Polfliet van de Vlaamse Waterweg.
15/11 16u00  Eindelijk: videoref doet volgend seizoen zijn intrede in de Premier LeagueVanaf volgend seizoen (2019-2020) zal ook in de Premier League met een video assistent referee (VAR) worden gewerkt. De clubs uit de Engelse hoogste klasse bereikten daarover donderdag een akkoord.
15/11 16u00  Pop-upwinkel met statiegeld in ruil voor petflessen geopend in AntwerpenIn het Antwerpse shoppinggebied De Wilde Zee is donderdag een pop-upwinkel van het Belgische bedrijf Ecover geopend waar mensen nog tot en met zaterdag petflessen kunnen inruilen voor één euro en een fles Ecover afwasmiddel per persoon. De flessen van het afwasmiddel zijn gemaakt van gerecycleerd plastic en zijn recycleerbaar. Vervolgens kies je of je de symbolische euro bijhoudt of doneert aan de Statiegeldalliantie, een organisatie die het statiegeldsysteem in België en Nederland wil implementeren.
15/11 16u00  Woning tijdelijk onbewoonbaar door grote rookschade bij brandIn een vrijstaande eengezinswoning in de Huizebeekstraat in Itegem (Heist-op-den-Berg) brak donderdag rond iets voor 14 uur brand uit. Er vielen geen slachtoffers, de woning is wel tijdelijk onbewoonbaar.
15/11 16u00  RECONSTRUCTIE 2012 (deel 1): Hoe de relatie tussen winnaar De Wever en verliezer Janssens de coalitievorming verzuurdeTerwijl de coalitievormingen in steden als Gent, Oostende en Vilvoorde haast dagelijks voor krantenkoppen zorgen, blijft het in Antwerpen al wekenlang verdacht stil. Een schril contrast ook met de onderhandelingen in 2012, waar uw krant wekenlang haast dagelijks pagina’s te kort kwam om het nieuws van de coalitiebesprekingen te coveren. In deel één van de terugblik op die geanimeerde periode brengen we de eerste twee weken na de verkiezingen in herinnering. Die werden bepaald door een erg moeilijke verstandhouding tussen de N-VA van ‘winnaar’ Bart De Wever en de sp.a van ‘verliezer’ Patrick Janssens.
15/11 15u45  Erik Van Looy biedt Wouter Vandenhaute excuses aan voor flop ‘The Loft’De Amerikaanse versie van Loft, een film van Erik Van Looy, was niet bepaald een groot succes. Nu zijn grote baas Wouter Vandenhaute kandidaat is in De Slimste Mens, ziet de quizmaster zijn kans schoon om zijn excuses aan te bieden. “Ik voel mij altijd heel verantwoordelijk voor andermans geld”, klinkt het. Waarop Vandenhaute een erg gevat antwoord geeft.
15/11 15u45  Botsing met drie voertuigen op BankeiOp de Bankei in Balen-Wezel is donderdagmiddag een verkeersongeval gebeurd waarbij drie voertuigen betrokken waren. Een persoon werd met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
15/11 15u45  Nieuwe portretten van koning Filip en koningin Mathilde vrijgegeven voor KoningsdagHet Koninklijk Paleis heeft op donderdag ter gelegenheid van Koningsdag nieuwe officiële portretten van koning Filip en koningin Mathilde vrijgegeven. Koningin Mathilde draagt op de foto's een fuchsiakleurige jurk van Armani die ze al twee keer droeg tijdens buitenlandse staatsbezoeken.
15/11 15u15  Gevluchte kinderen weten met hun vreugde geen blijf wanneer ze voor het eerst sneeuw zienAfgelopen zaterdag heeft het lichtjes gesneeuwd in de Canadese stad Toronto. Voor de lokale bevolking niet zo opzienbarend, maar voor deze twee gevluchte kinderen uit Eritrea lag dat wel anders. Voor de jongen en het meisje was het immers de eerste keer dat ze sneeuw zagen, en dat zorgde voor erg vreugdevolle taferelen.
15/11 15u15  Spelersmakelaar Karim Mejjati en vriendin Veljkovic vrijgelatenSpelersmakelaar Karim Mejjati en de vriendin van makelaar Dejan Veljkovic zijn donderdagmiddag vrijgelaten onder voorwaarden. Hij zat een maand in de cel opgesloten in het grote onderzoek naar fraude en wedstrijdvervalsing in de voetbalwereld.
15/11 15u15  Ballon van Floris vliegt van Loenhout naar TsjechiëDe ballon die Floris Rombouts opliet ter gelegenheid van het bloemencorso van Loenhout vloog 622 km ver en kwam in Tsjechië terecht.
15/11 15u15  Voormalig gemeentehuis van Vorst wordt toegankelijker gemaaktHet interieur van het oude gemeentehuis van Vorst (Laakdal) wordt momenteel gerenoveerd. Een lift moet het gebouw toegankelijker maken voor minder mobiele mensen. Ook krijgt het gelijkvloers een nieuwe invulling als ruimte voor pop-up-tentoonstellingen en recepties.
15/11 15u15  Bekendste Efteling-bewoner krijgt zelfgebreide muts om strenge winter te overlevenOndanks hardnekkige pogingen van de zomer om in de streek te blijven, rukt de winter stilaan op en zal het binnen een paar dagen bitter koud worden in België en Nederland. Hoog tijd dus om de bewoners van het Sprookjesbos in de Efteling met warme kleren uit te dossen zodat ze de winter overleven. De bekendste van hen, Langnek, gaat dit seizoen niet voor zijn traditionele oorwarmers, maar zal ‘goedgemutst’ de winter trotseren.
15/11 15u15  Netwerk opgerold dat luxewagens via Antwerpse haven verscheepteDe gerechtelijke politie van Frankrijk heeft een netwerk opgerold dat gespecialiseerd was in de diefstal van luxeauto’s, die naar Mali werden verscheept, ook via de haven van Antwerpen. De buit wordt op ruim 3 miljoen euro geschat, zo maakte de politie donderdag bekend.
15/11 15u15  Jani zal het niet graag horen, maar sterren vallen voor fleecetruienAls het aan stylist Jani zou liggen, mogen kledingstukken uit fleece onmiddellijk in de vuilnisbak. Maar dat is buiten de Amerikaanse topmodellen Gigi Hadid en Kendall Jenner gerekend. Zij paraderen met een trui uit fleece door de straten van New York in de overtuiging dat het stofje best cool is.
15/11 15u00  Eline Berings wil ook na knaljaar blijven groeien: “Ik ben een echt trainingsbeest en blijf ook na 15 jaar genieten”Eline Berings keek donderdag op de BOIC-stage in Lanzarote na een uitstekend 2018 vooruit naar volgend seizoen. De spurtster liep het afgelopen seizoen liefst negen keer onder de dertien seconden op de 100 meter horden. Na enkele verspilde jaren door blessures hoopt de 32-jarige Gentse ook in 2019 haar beste niveau te halen.
15/11 15u00  Playmobil maakt weer Zwarte Piet-poppetjesPlaymobil produceert weer Zwarte Piet-poppetjes, nadat het daar in 2014 mee was gestopt. De Duitse speelgoedproducent doet dat naar eigen zeggen eenmalig op vraag van enkele retailers. Ondanks de heisa van de voorbije jaren maakt Playmobil Zwarte Piet nog steeds zoals vroeger: helemaal zwart met rode lippen.
15/11 14u45  Emotionele Andrei Lugovski voor het eerst terug op de planken na vergiftiging en coma: “Ik ben gewoon blij”Andrei Lugovski zorgde woensdag voor de verrassing op de uitreiking van de ‘MENT Loftrompetten’ in Oostende door plots op de planken te verschijnen. De zanger lag maandenlang in coma na een zware vergiftiging en maakte in Oostende zijn eerste publieke comeback. Zingen kan hij echter nog niet, maar het weerzien van zijn collega’s was bijzonder emotioneel voor Lugovski, die zijn tranen niet kon bedwingen: “Het is echt heel fijn om terug te zijn.”
15/11 14u45  Glen De Boeck ontslagen bij KV Kortrijk, Vanderhaeghe neemt overHet bestuur van KV Kortrijk heeft trainer Glen De Boeck ontslagen. Ex-trainer Yves Vanderhaeghe, enkele weken geleden nog op straat gezet bij AA Gent, neemt over.
15/11 14u45  Monument gesneuvelde zeelieden gestolenOnbekenden hebben het bronzen beeld van het herdenkingsmonument voor gesneuvelde zeelieden in Fort Sint Marie (Zwijndrecht) gestolen. De gemeente onderzoekt hoe ze het monument in ere kan herstellen.
15/11 14u45  Bestuurder onder invloed en zonder rijbewijs crasht aan tramhalte MeirbrugWoensdagnacht crashte een auto met daarin drie inzittenden aan de Meirbrug. De bestuurder van de wagen verloor de controle over het stuur en reed drie hekken en een paaltje uit aan de tramhalte. Een passagier raakte lichtgewond. De 22-jarige bestuurder van het voertuig legde een positieve ademtest af en bleek niet te beschikken over een geldig rijbewijs
15/11 14u30  Dreigt u dit weekend voor lege pomp te staan? Ook bij ons oproep om “land droog te leggenHet lijkt wel alsof de woede tegen de hoge brandstofprijzen is overgewaaid vanuit Frankrijk, want net als bij onze zuiderburen wordt er nu ook bij ons opgeroepen “om het land droog te leggen”. Op sociale media wordt onder meer gesproken over blokkades van snelwegen en brandstofdepots vrijdag en zaterdag. De “organisatoren” van het protest maken zich sterk dat ze 10.000 man op de been kunnen brengen. Volgens Brafco, de Belgische Federatie der Brandstoffenhandelaars, richten de betogers hun pijlen op de verkeerde. “Ze zouden beter de Wetstraat gaan blokkeren.”
15/11 14u30  Nieuw portretten van koning Filip en koningin Mathilde vrijgegeven voor KoningsdagHet Koninklijk Paleis heeft op donderdag ter gelegenheid van Koningsdag nieuwe officiële portretten van koning Filip en koningin Mathilde vrijgegeven. Koningin Mathilde draagt op de foto's een fuchsiakleurige jurk van Armani die ze al twee keer droeg tijdens buitenlandse staatsbezoeken.
15/11 14u15  Nieuw portret van koning Filip en koningin Mathilde vrijgegeven voor KoningsdagHet Koninklijk Paleis heeft op donderdag ter gelegenheid van Koningsdag nieuwe officiële portretten van koning Filip en koningin Mathilde vrijgegeven. Koningin Mathilde draagt op de foto's een fuchsiakleurige jurk van Armani die ze al twee keer droeg tijdens buitenlandse staatsbezoeken.
15/11 14u00  Somers en Calvo presenteren midden december hun programma en ploegBurgemeester Bart Somers en Groen-kopman Kristof Calvo van de stadslijst Vld-Groen-m+ presenteren midden december het programma en het schepencollege waarmee ze Mechelen de komende zes jaar besturen. “Wij laten ons niet opjagen”, zegt Calvo.
15/11 13u30  Voormalige magistraat: “Ik werd gesaboteerd in onderzoek naar Bende van Nijvel”Een gewezen Brusselse magistraat beweert in een brief aan onder meer de partijvoorzitters dat het onderzoek naar de Bende van Nijvel gesaboteerd is. De magistraat wou onderzoeksdaden laten verrichten die ook een link met de Bende van Nijvel konden aantonen. Maar daarin werd hij in de jaren negentig gehinderd, meldt VTM NIEUWS donderdag
15/11 13u30  UCI geeft Wout van Aert groen licht om vrij te onderhandelen met nieuwe werkgeverDe Internationale Wielerunie UCI geeft Wout van Aert groen licht om vrij te onderhandelen met een nieuwe werkgever met het oog op het komende wielerseizoen op de weg. Als voorwaarde geldt dat de transfer voor 31 december plaatsvindt. Dat laat zijn advocaat Walter Van Steenbrugge donderdag weten.
15/11 13u30  Na de commotie: topvrouw stapt op bij Victoria’s SecretHet blijft maar rommelen bij Victoria’s Secret. Het Amerikaanse lingeriemerk maakte zich eerder deze week onpopulair door te beklemtonen dat diversiteit niet binnen het concept past. De commotie errond heeft ertoe geleid dat zakenvrouw Jan Singer, CEO van het bedrijf, nu opstapt.
15/11 13u15  Minister Weyts: “Geen bussen meer aan Noordstation als situatie niet wordt aangepakt”Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) dreigt ermee de bussen van De Lijn niet langer in het Noordstation in Brussel te laten stoppen.
15/11 13u15  Scheidsrechter Vertenten weet pas vrijdag of hij de cel mag verlatenDe Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) heeft de zaak van scheidsrechter Bart Vertenten om 11.30 uur in beraad genomen en zal in de loop van vrijdag beslissen of hij al dan niet verder aangehouden blijft.
15/11 13u00  Een blauwtje lopen? Niet met deze trendkleur in huisLijkt donkerblauw je geen evidente kleur voor je interieur? Dan heb je het volledig bij het verkeerde eind. Blauw wekt immers rust en ontspanning op én matcht wonderwel met tal van andere kleuren, zowel neutraal als opvallend, complementair als contrasterend ...
15/11 13u00  Minderjarige fietsendief probeert te vluchten door fiets naar politie te gooienDe lokale politie kliste dinsdagavond in Mechelen twee fietsdieven, al liep dat niet van een leien dakje. De twee mannen, waaronder een minderjarige, namen de vlucht. Na een korte achtervolging werd de minderjarige opgepakt aan de Colomabrug, nadat hij eerst nog geprobeerd had te vluchten door de fiets naar de inspecteurs te gooien. De tweede verdachte werd later opgepakt in het station.
15/11 12u45  Brusselse fietsendieven op heterdaad betrapt en na achtervolging geklistDe politie heeft in Mechelen twee Brusselse fietsendieven op heterdaad betrapt toen ze de mannen wilde controleren. Ze sloegen op de vlucht, maar ze werden snel opgepakt. Na verhoor werden de twee verdachten opnieuw vrijgelaten.
15/11 12u45  De ene liefdesbreuk na de andere? De schuld ligt misschien bij je moederHeb je de indruk dat je volwassen leven bestaat uit een reeks relatiebreuken? Dan is dat mogelijk de schuld van je moeder. Toch als je een vrouw bent. Dat blijkt uit een onderzoek aan de Ohio State University.
15/11 12u30  Minderjarige fietsdief probeert te vluchten van politie door fiets naar patrouille te smijtenDe lokale politie Mechelen-Willebroek kon dinsdagavond twee fietsdieven klissen, al liep dat niet van een leien dakje. De twee mannen, waarvan één minderjarige, namen de vlucht. Na een korte achtervolging werd de minderjarige opgepakt nabij de Colomabrug, nadat hij eerst nog geprobeerd had te vluchten door de fiets naar de inspecteurs te gooien. De tweede verdachte werd later opgepakt in het station.
15/11 12u30  Waarom we ondanks Brexit-akoord mogelijk toch afstevenen op ‘No deal’Ten laatste op 29 maart 2019 moeten Groot-Brittannië en de Europese Unie een akkoord hebben over een ordentelijke Brexit. Dat lijkt echter een onmogelijke opgave, zelfs nu Theresa May een deal heeft gesloten over de belangrijkste principes. De Britse premier is namelijk zelf aangeschoten wild, de eerste vraag is dan ook of May vandaag nog wel overleeft...
15/11 12u30  Eerste alcoholvrije abdijbier op komstDe snel groeiende markt van alcoholvrije bieren breidt uit met een volledig alcoholvrij abdijbier. Tot nu ging het vooral om alcoholvrije varianten van pils en andere lichtere bieren.
15/11 12u30  Nieuwsanker Marc Fransen neemt na 20 jaar afscheid van ATV20 jaar lang heeft Marc Fransen het atv-nieuws gepresenteerd. Nu heeft hij besloten om het wat rustiger aan te doen en zet hij stap opzij. Marc zal op 29 november voor de laatste keer het atv-nieuws presenteren. En Voor hij aan zijn laatste weken op atv begint, blikken we samen met hem terug op een mooie carrière als nieuwsanker.
15/11 12u15  Vijf regeringsleden stappen op uit protest tegen Brexit-akkoord: “Dit kan ik met geen goed fatsoen steunen”De eerste Britse regeringsleden hebben donderdagochtend ontslag genomen uit protest tegen het Brexit-akkoord dat premier Theresa May woensdag sloot. Onder meer de Britse ‘Brexit-minister’ Dominic Raab liet weten met “geen goed fatsoen” de deal te kunnen steunen. Daarnaast dienden nog vier regeringsleden hun ontslag in.
15/11 12u15  Emotionele Monica Lewinsky vertelt in zesdelige documentaire over affaire-ClintonIn 1998 kwam de affaire tussen de Amerikaanse president Bill Clinton en stagiaire Monica Lewinsky aan het licht. Clinton ontkende de aantijgingen met de beroemde woorden 'I dit not have sexual relations with that woman, miss Lewinsky'. Zij getuigt nu in een zesdelige documentaire 'The Clinton Affair', die vanaf komende maandag wordt uitgezonden in de VS. Lewinsky vertelt onder meer hoe bang ze was en hoe ze uit het raam wilde springen.
15/11 12u00  "Alonso bewijst hoe slecht het met de F1 gesteld is"Volgens F1-piloot Sergio Perez zijn de moeilijkheden die Fernando Alonso als tweevoudig F1-kampioen ondervindt tekenend voor de situatie waarin de Formule 1 zich momenteel bevindt.
15/11 12u00  Sociaal Huis organiseert extra winteropvang voor dak- en thuislozenHet Sociaal Huis Mechelen organiseert deze winter extra nachtopvang voor dak- en thuislozen. Vanaf 1 december komen er voor de koudste maanden van het jaar 15 bedden bij in een huis in de Hanswijkstraat.
15/11 12u00  Acteurs over schoolvoorstellingen: “Je moet er zélf voor zorgen dat het boeiend blijft”“Stijn Meuris maakt een voorstelling over oorlog maar zoekt zelf oorlog met de leerlingen”, zegt stand-upcomedian Youssef El Massaoui, die zelf ook schoolvoorstellingen doet. “Al goed dat het niet over seks ging.” De aankondiging van Stijn Meuris dat hij stopt met schoolvoorstellingen na een conflict met een leerling op een school in Diepenbeek, levert gemengde reacties op van collega- acteurs en performers.
15/11 11u45  VIDEO. Prins Laurent gunt koning Albert geen blik waardig bij aankomst KoningsdagKoning Albert heeft donderdagochtend het Te Deum bijgewoond in de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal in Brussel. Het is de eerste publieke verschijning van Albert sinds de nieuwe ontwikkelingen in de zaak-Boël. Ook prins Laurent was dit jaar aanwezig. De ‘begroeting’ van vader en zoon in de kathedraal maakte de verhouding tussen hen twee nog maar eens pijnlijk duidelijk.
15/11 11u45  Nederlanders smokkelden megalading cocaïne naar AntwerpenHet Openbaar Ministerie in Breda beschuldigt de Nederlandse transporteur Paul van W. van betrokkenheid bij een megatransport cocaïne, zo meldt Omroep Brabant. De lading van zo’n 7.000 kg cocaïne werd eind vorig jaar in de haven van Antwerpen onderschept, het was één van de grootste vangsten ooit.
15/11 11u45  Giraffen die Planckendael kweekt worden ‘kritiek bedreigd’ in het wildBij de meest recente update van de IUCN Red List, ook bekend als de “rode lijst” voor bedreigde diersoorten, is de kordofangiraf voor het eerst als ‘kritiek bedreigd’ in het wild bestempeld. De kordofangiraf is de giraffenondersoort waarvan Planckendael verschillende exemplaren in bezit heeft en mee kweekt. Planckendael stelt dat het kweekprogramma en daarbij aansluitend onderzoek een versnelling hoger moeten om in geval van uitsterven de soort opnieuw in het wild uit te zetten vanuit dierentuinen.
15/11 11u30  November eindigt met een winterprik: nachtvorst en sneeuw op komstHet mooie najaarsweer in ons land zal weldra plaatsmaken voor een winterprikje. Komend weekend en zeker begin volgende week wordt het gevoelig kouder.
15/11 11u15  Vanaf nu laat Stella McCartney je trouwen in dezelfde jurk als Meghan MarkleZe had het al aangekondigd, en nu is de eerste bruidscollectie van Stella McCartney ook een feit. Zeventien silhouetten, waaronder een gelijkaardig ontwerp als wat de hertogin van Sussex droeg op haar trouwdag.
15/11 11u00  Vrachtwagen met schrootafval kantelt op rotondeOp de rotonde van de Appeldonkstraat en Hoeikensstraat in Willebroek is donderdagochtend een vrachtwagen met schrootafval gekanteld. De bestuurder raakte lichtgewond en werd naar het ziekenhuis overgebracht. Verkeershinder is er voorlopig niet.
15/11 11u00  Britse Brexit-minister neemt ontslag uit protest tegen akkoord: “Dit kan ik met geen goed fatsoen steunen”De eerste Britse regeringsleden hebben donderdagochtend ontslag genomen uit protest tegen het Brexit-akkoord dat premier Theresa May woensdag sloot. De Britse ‘Brexit-minister’ Dominic Raab liet weten met “geen goed fatsoen” de deal te kunnen steunen. Ook Shailesh Vara, vicestaatssecretaris voor Noord-Ierland, diende zijn ontslag in.
15/11 11u00  Alles of niets voor Neuville: krijgen we voor het eerst in de geschiedenis een Belgische wereldkampioen Rally?Donderdagavond (22u03 Belgische tijd) begint Thierry Neuville aan de Rally van Australië, de beslissende manche van het wereldkampioenschap 2018. Op de eerste dag staan er acht chronoritten op het programma, goed voor zowat 101 kilometer tegen de klok. Niet de langste dag van Rally Australia, maar voor Neuville misschien wel de belangrijkste.
15/11 10u45  Nooit eerder kon een vrouw deze spectaculaire sprong op een snowboard uitvoerenDe Oostenrijkse Anna Gasser (27) heeft in Oostenrijk een primeur te pakken gekregen. Als eerste vrouw ooit heeft ze een Triple Cork-sprong tot een goed einde kunnen brengen. Iets om te proberen op je volgende reis naar de bergen?
15/11 10u45  Marthe praat voor het eerst over de breuk met Viktor: “Het deed pijn”Voor een heleboel Vlamingen vormden zij lange tijd hét favoriete koppel, Marthe van K3 en Viktor Verhulst. Maar in augustus kondigden ze plots hun breuk aan. Ze besloten om elk hun eigen weg te gaan. In Het Laatste Nieuws praat Marthe voor het eerst over die beslissing.
15/11 10u30  Danscafé Bagger ruimt plaats voor visrestaurant in douanegebouw op EilandjeHet kleine douanegebouw op Kattendijkdok-Oostkaai, waar vroeger de feestjes van Bagger plaatsvonden, krijgt een nieuwe invulling. Het bekende Antwerpse visrestaurant Fiskebar wil op het Eilandje een nieuw concept openen: Fiskeskur.
15/11 10u15  Prinses Charlene van Monaco neemt de tweeling mee op staatsbezoekPrinses Charlene laat zich sowieso niet zo vaak buiten de grenzen van Monaco zien, waardoor haar bezoek aan de First Lady van Frankrijk al behoorlijk zeldzaam genoemd kan worden. Dat ze ook haar driejarige tweeling mee op sleeptouw nam, leverde vooral erg schattige foto's op die ze met veel plezier op Instagram deelde.
15/11 10u00  Jef speelt al dertig jaar komedieZiekenzorg en de Okra van Viersel mochten woensdag naar de try-out van De Ideale Compagnon, het nieuw blijspel van Krak. Deze toneelkring bestaat 32 jaar en boer Jef Peers (74) uit Nederviersel (Pulle) staat dit jaar al voor de dertigste keer op de planken.
15/11 09u45  Niet alle transgenders zijn gelukkig met Vlaamse succesfilm: “Girl plaatst ons 10 tot 20 jaar terug in de tijd”Niet alle transgenders zijn gelukkig met de film ‘Girl’. In Brussel werd een vertoning geschrapt na een boycot van een trans-vereniging. “We hebben nu twee keer zo veel werk om de misverstanden recht te zetten.”
15/11 09u45  DISCUSSIE. Moet homeopathie (deels) terugbetaald worden door het ziekenfonds?Ziekenfonds CM stopt na vijftien jaar met het terugbetalen van homeopathische geneesmiddelen via zijn aanvullende verzekering. De mutualiteiten staan onder druk van minister Maggie De Block om te focussen op zaken die een bewezen medisch nut hebben. Terecht?
15/11 09u45  Eerste Brits regeringslid stapt op uit protest tegen Brexit-akkoord: “De boeien van de EU”Het eerste Britse regeringslid heeft donderdagochtend ontslag genomen, uit protest tegen het Brexit-akkoord dat premier Theresa May woensdag sloot. Shailesh Vara, vicestaatssecretaris voor Noord-Ierland, kan de deal naar eigen zeggen “niet steunen” omdat het “het Verenigd Koninkrijk tussen hangen en wurgen” zou achterlaten.
15/11 09u45  Dior en Jennifer Lawrence liggen onder vuur met meest recente reclamecampagneDe meest recente reclamecampagne van Dior is niet in goede aarde gevallen. Waarom? Het modehuis liet zich helemaal door de Mexicaanse cultuur inspireren, maar het koos daarentegen niet voor een Mexicaans rolmodel als gezicht van de collectie. De beroemde actrice Jennifer Lawrence ging met die eer lopen en dat zint velen niet.
15/11 09u30  En wat nu? Alles wat u moet weten over de mogelijke gevolgen van de acties tegen MoeskroenKan Moeskroen uit competitie worden genomen?
15/11 09u30  NBA. LeBron James jaagt voortaan op Michael Jordan, ‘buzzer beater’ in Toronto, Dallas vermorzelt UtahLeBron James mag zich voortaan de vijfde beste schutter in de geschiedenis van de NBA noemen. Dé vedette van het Amerikaanse basket maakte woensdagavond 44 punten voor de LA Lakers en passeerde daarmee Wilt Chamberlain op de ranking aller tijden.
15/11 09u30  Stephaan D.L. vermoordde Ariane in 1992 “om verkrachting te verdoezelen”De man uit Deurne die verdacht wordt van de moord op Ariane Mazijn in 1992, heeft zijn slachtoffer ook verkracht. Dat is uit goede bron vernomen.
15/11 09u15  Fiskebar sloopt het muurtje en is nu één met aanpalende ÖsterbarFiskebar op de Marnixplaats is de jongste weken veranderd en gemoderniseerd: ’s nachts renoveren en overdag gewoon geopend. Eigenaar Nicolay Kovdal maakte van twee restaurants, Fiskebar en Österbar, één en kan daardoor meer restaurant aanbieden met dag­verse vis en -groenten.
15/11 08u45  Waasland-Beveren denkt aan Yves Vanderhaeghe als opvolger voor ontslagen Yannick FerreraWaasland-Beveren, op twee na laatste in de Jupiler Pro League, speelt na de interlandpauze twee cruciale duels tegen Moeskroen en Eupen. Vorig seizoen slaagde Vanderhaeghe erin om bij een toen zwalpend AA Gent onmiddellijk resultaten neer te zetten.
15/11 08u45  Brexit-deal door het oog van de naald: wat is er nu beslist en wat betekent het voor u?De Brexit-deal is nog niet afgeschoten. Dat is het enige goede nieuws voor de Britse premier Theresa May. Om haar eigen regering achter het voorakkoord met de Europese Unie te scharen, had ze meer tijd nodig dan ze had voorzien. Ondertussen wetten de Brexiteers in het parlement de messen. May hoopte in de komende weken de deal snel door het parlement te jagen, maar moest gisteren vaststellen dat ze daar niet meer over een meerderheid beschikt. Wat is er nu eigenlijk beslist, en wat betekent de Brexit voor u? We zetten alles op een rijtje.
15/11 08u45  Buschauffeur De Polder ontketent rel met Mohammed-cartoon: “Onaanvaardbaar”Bij busbedrijf De Polder, een onderaannemer van De Lijn, is grote ophef ontstaan door een chauffeur die een zeer aangebrande cartoon van de profeet Mohammed op zijn Facebookprofiel plaatste. De man verweet zijn allochtone collega’s ook geen respect te hebben voor de Vlaamse cultuur, verwijzend naar de discussie over Zwarte Piet en Kerstmis.
15/11 08u00  Forse piek in asielaanvragen: “We zijn in crisismodus”Het aantal asielaanvragen blijft pieken. In oktober klopten 2.750 mensen aan in ons land, ruim 400 meer dan in september. De Dienst Vreemdelingenzaken werkt de komende weekends door om de toevloed de baas te kunnen. “We zijn in crisismodus”, zegt staatssecretaris Francken (N-VA) in Het Laatste Nieuws.
15/11 07u45  Het is Coucke menens: Anderlecht stopt betalingen aan makelaarsMarc Coucke gaat de strijd aan met de (malafide) makelaars. Daarom zette Anderlecht deze week alle betalingen aan spelersmakelaars – wiens commissies dikwijls in (maandelijkse) schijven worden gestort – stop. En dat tot na het Propere Handen-onderzoek. Op die manier wil RSCA voorkomen dat het onzuivere types nog verrijkt, maar de makelaarswereld is not amused.
15/11 07u15  Drie tips tegen pijnlijke schoenenEen nieuw paar schoenen gekocht? Natuurlijk wil je je nieuwe aankoop zo snel mogelijk dragen. Met deze tips zijn ze zo ingewandeld en ga je een pijnloze wandeling tegemoet!
15/11 07u00  Dodentol bosbranden Californië loopt verder opDe grote bosbranden in het noorden van Californië hebben nu al zeker 56 mensenlevens geëist. Er zijn opnieuw 8 lichamen ontdekt, aldus de sheriff van Butte County, Kory Honea, woensdagavond. Van de gemeente Paradise blijft niets dan ruïnes over.
15/11 07u00  Lockdown in Berlijn na vondst van verdacht voorwerp aan Russische ambassade voorbijDe lockdown op Unter den Linden, een van Berlijns bekendste lanen, is voorbij. De politie had een verdacht voorwerp aangetroffen in een auto die voor de Russische ambassade was geparkeerd.
15/11 07u00  Een uitkering en toch arm? De kans wordt steeds groterUitkeringen moeten het risico op armoede verkleinen, en doen dat ook. Alleen gebeurt dat minder effectief dan vroeger, schrijft De Morgen donderdag.
15/11 07u00  Auto almaar grotere melkkoe voor begrotingDe federale en regionale overheden ontvingen vorig jaar 19,6 miljard euro uit belastingen op motorvoertuigen, 5 procent meer dan het jaar voordien. Dat schrijft zakenkrant De Tijd, op basis van cijfers van de automobielorganisatie Febiac.
15/11 07u00  Fractieleidster Duitse extreemrechtse AfD kreeg donaties uit België, maar stuurde ze terugDe fractieleidster van de extreemrechtse partij AfD in de Duitse Bondsdag, Alice Weidel, heeft 150.000 euro uit België gekregen in haar partijafdeling. Maar vanwege onduidelijkheid over de herkomst van het geld is het teruggestort, zegt de AfD woensdagavond in Berlijn.
15/11 07u00  Trump schuift medewerker aan de kant op vraag van MelaniaKort nadat de Amerikaanse first lady Melania Trump publiekelijk het ontslag had geëist van een belangrijke regeringsmedewerkster, heeft president Donald Trump nu de plaatsvervangende Nationale Veiligheidsadviseur ontslagen.
15/11 07u00  Republikeinen blokkeren maatregel om Rusland-onderzoek te beschermenDe Republikeinse leiding in de Amerikaanse Senaat heeft woensdag het initiatief geblokkeerd van Senatoren van de twee grote partijen om het onderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller te beschermen. Die onderzoekt Russische inmenging in de verkiezingen en de verdenkingen van collusie tussen het campagneteam van Donald Trump en Moskou.
15/11 06u45  Meir duurste straat van België: voorsprong op Brusselse Nieuwstraat wordt groterDe Meir is de duurste straat van België om een winkelruimte te huren. Dat blijkt uit een nieuwe studie van vastgoedconsultant Cushman & Wakefield. “Op de Meir betaalden we 10.000 euro per maand, 700 meter verder amper 1.500 euro”, zegt Yassin Mushtaq, zaakvoerder van Phonedokter.
15/11 03u15  Verkoop eerste 128 woningen op site Komet gaat van startDe verkoop van de eerste 128 woongelegenheden voor het project Komet in Mechelen gaat begin december van start. Ook het ontwerp voor de omstreden toren is helemaal aangepast. Al zevenhonderd mensen hebben hun interesse laten blijken voor de ontwikkeling tussen de vesten en de Leuvense Vaart.
15/11 03u15  Stad laat middeleeuwse kademuur integreren in nieuwe vlietDe middeleeuwse kademuur van de historische Melaan die archeologen in de Mechelse binnenstad hebben opgegraven, gaat niet verloren. De stad laat hem integreren in de nieuwe vliet tussen de Munt- en de Zakstraat. Daarvoor wordt er zelfs een 3D-opname gemaakt.
15/11 02u15  STANDPUNT. Brexit: geen reden tot optimisme, en nog steeds veel onzekerheidDe Britse regering heeft zich woensdagavond achter het voorakkoord met de Europese Unie over de Brexit geschaard. Het gaat om een zachte Brexit, waarbij het Verenigd Koninkrijk vanaf 2021 een douane-unie zou vormen met de Europese Unie. Dat betekent dat er vrij verkeer van goederen zou zijn, maar niet van diensten en personen. Als het Verenigd Koninkrijk effectief een douane-unie zal vormen met de EU, is dat behoorlijk goed nieuws voor de Vlaamse economie. Het zou betekenen dat de handel van goederen tussen Vlaanderen en het Verenigd Koninkrijk, dat onze vierde belangrijkste handelspartner is, niet duurder zal worden.
15/11 02u15  School kiezen wordt moeilijker: katholiek onderwijs laat directie zelf leerplan invullenZeg niet zomaar katholieke school tegen een katholieke school. Vanaf volgend schooljaar moeten die hun leerplan voor een deel zelf invullen, waardoor het lessenpakket in de school om de hoek er helemaal anders kan uitzien dan die een paar straten verder. De juiste school kiezen voor de kinderen wordt een pak lastiger.
15/11 02u15  CM stopt terugbetaling homeopathieZiekenfonds CM stopt na vijftien jaar met het terugbetalen van homeopathische geneesmiddelen via zijn aanvullende verzekering. In ruil worden vanaf januari meer vaccins terugbetaald en krijgen leden zonder hospitalisatieverzekering een tussenkomst in hun ziekenhuisfactuur.
15/11 02u15  Eerste Belgische woning in een serre: een glazen huis, een plek onder de zon“Welkom in onze serre, hier staan de tomaten en daar slapen we.” In het West-Vlaamse Rekkem werd gisteren het eerste Belgische huis in een serre voorgesteld. Vanaf januari gaat ­architect Koen Vandewalle er ­samen met zijn vrouw ­Samia Wielfaert en hun vijf kinderen wonen. “Wie al die ramen gaat poetsen? Eén keer per jaar komt er een firma om ze af te stomen.”
15/11 02u15  Kinderverzorgster die peuters mishandelde riskeert twee jaar met uitstel: “Laat me nooit meer met kinderen werken”Het openbaar ministerie heeft twee jaar celstraf met probatie-uitstel geëist tegen Chelsea F. (23), een verzorgster van de opgedoekte kindercrèches van Kiddy Watch, die wordt vervolgd wegens de mishandeling van veertien kleine kinderen.
15/11 02u15  1.280 euro en fles champagne voor wie collega aanbrengt bij ProtimeSoftwarebedrijf Protime uit Aartselaar werft meer dan de helft van zijn werknemers aan zonder een vacature te plaatsen. Het personeel brengt gewoon zelf vrienden aan, en krijgt daarvoor 1.280 euro én een fles champagne.
15/11 02u15  Lage-emissiezone in Londen heeft geen positief effect op kinderlongenDe lage emissiezone in Londen heeft wel de luchtkwaliteit verbeterd, maar niet in die mate dat het ook effect heeft op het aantal kinderen met een verminderde longcapaciteit of symptomen van astma. Dat blijkt uit een studie in medisch vakblad The Lancet.
15/11 02u15  Voorsprong op Brusselse Nieuwstraat wordt groter: Meir duurste straat van BelgiëDe Meir is de duurste straat van België om een winkelruimte te huren. Dat blijkt uit een nieuwe studie van vastgoedconsultant Cushman & Wakefield. “Op de Meir betaalden we 10.000 euro per maand, 700 meter verder amper 1.500 euro”, zegt Yassin Mushtaq, zaakvoerder van Phonedokter.
15/11 02u15  “Waarom ‘De Buurtpolitie’ het zo goed doet op tv? We wéten het gewoon niet”Het einde van seizoen tien is in zicht. Maar fans van De Buurt- politie hoeven niet te vrezen: de elfde jaargang staat nu al in de steigers. De scripted-realityreeks van VTM lokt dit seizoen iedere dag zo’n 400.000 kijkers, en blijft ook naast het scherm scoren. Maar wat De Buurtpolitie zo succesvol maakt, dat weten zelfs de makers niet. “Als we de succesformule zouden kennen, konden we ze oneindig kopiëren. Er is maar één waarheid: De Buurtpolitie werkt gewoon.”
15/11 02u15  Nieuwe trekpleister voor fine dining en dansWil u de culinaire hoogstandjes van gerenommeerde Brusselse chefs proeven zonder de stad uit te gaan? Dat is vanaf volgende week mogelijk in zaal Mozaic, gevestigd in de oude Schuilplaats voor Werklieden in de Londenstraat.
15/11 02u15  Hoe Moeskroen vier jaar lang de bond belazerdeDon’t mention Moeskroen. Vier jaar lang lag het aangebrande dossier van de Henegouwse eersteklasser open en bloot op tafel van de voetbalbond. Maar niemand legde de makelaarsclub van Pini Zahavi en Fali Ramadani iets in de weg. Tot de speurders gisterochtend aan de voordeur van Moeskroen en de KBVB stonden. Nota bene na een klacht van KV Mechelen.
15/11 02u15  Hoera, Kompany zit op de bank bij CityEen contract dat na dit seizoen afloopt en de status van invaller. Net nu Vincent Kompany (32) al vijf maanden blessurevrij is – iets wat van 2014 geleden was – heeft hij plots sportieve zorgen. Bij zijn club Manchester City is hij niet langer eerste keus. Maar dat kan goed nieuws betekenen voor de Rode Duivels.
15/11 02u15  Universiteit Antwerpen telt al 18,4% buitenlandse studentenEr studeren steeds meer buitenlandse jongeren aan de Vlaams universiteiten en hogescholen. De Universiteit Antwerpen (UA) alleen al telt dit academiejaar 3.714 buitenlandse studenten. Dat is 18,4% van het totaal.
15/11 02u15  Trend in de stad: “Iedere week komen er steps bij in het straatbeeld”Elektrische steps lijken in Antwerpen steeds meer hun plaats te veroveren. De deelsteps van ‘Bird’, die in oktober gelanceerd zijn, duiken overal op. Maar ook de verkoop van elektrische steps doet het erg goed.
15/11 02u15  Ludo Van de weyer “Step is perfect om te combineren met de auto”Ludo Van De Weyer (55) uit Brecht gebruikt zijn step dagelijks om naar het werk te pendelen. Hij zet zijn auto aan de rand van de stad om dan de resterende vier kilometer met de step af te leggen. “Heel handig”, vindt Ludo. “De step is perfect om te combineren met de auto. Ik moet geen parkeergeld betalen voor mijn auto en kan me zonder files door de stad begeven. Een fiets meesleuren is minder evident.”
15/11 02u15  318 vegers ‘strijden’ tegen gevallen bladerenOveral beginnen de bladeren duchtig te vallen. De Antwerpse stadsreinigingsdienst zet zich met man en macht schrap om weer 900 ton weg te krijgen. Intern krijgt de periode de koosnaam ‘bladslag’.
15/11 02u15  Skateboard stuk? Meubel makenDe 15-jarige Rube Pieters uit Wilrijk beleeft dubbel plezier aan zijn skateboards. Zodra ze versleten zijn, fabriceert hij ze tot kleurrijke meubels. “Ik ben ervan overtuigd dat hier een markt voor is.”
15/11 02u15  “Gaandeweg is er een band ontstaan met de groep”Wie het districtshuis van Merksem binnenwandelt, kan de komende weken moeilijk naast het gigantische barok wandtapijt kijken. Het kleurrijke eclectische werk is drie meter breed en vier meter hoog. Vijf maanden lang werkte een groep Merksemnaars samen om het tapijt te maken.
15/11 02u15  “Het is veel makkelijker zo, ik hoef niet meer te sorteren”Vier jaar geleden opende Savina Istas (29) in de Reyndersstraat in Antwerpen Robuust, de eerste verpakkingsvrije winkel in België. “Gelukkig zijn mensen zich intussen bewuster geworden van wat het massale gebruik van plastic met de aarde doet”, zegt Savina Istas. De jonge zaakvoerster plant een tweede Robuust-shop in Antwerpen te openen.
15/11 01u15  “In Spanje hoort padel bij uitgaan met vrienden”Vanaf april 2019 spelen we padel in Turnhout. Het stadsbestuur geeft een deel van het terrein van Tennisclub Den Bremt in erfpacht aan Padel 360. Beide clubs leggen tegen het voorjaar twee padelterreinen aan.
15/11 01u15  Hoogspanning viert 25-jarig bestaan met totaalspektakel ‘Happy Birthday’Theatergroep Hoogspanning in Beerse blaast al 25 kaarsjes uit. De acteurs van het succesvolle theatergezelschap palmen vanaf morgen het gemeenschapscentrum ’t Heilaar in Beerse in met opvoeringen van het totaalspektakel Happy Birthday.
15/11 01u15  Laatste speler van gouden Racing-generatie overledenVoormalig Racing Mechelen-voetballer Jean Van hoof overleed maandag op 91-jarige leeftijd. Hij was de oudste nog levende Racing-speler. In de jaren 40 maakte hij deel uit van de succesploeg met onder andere Rik De Saedeleer.
15/11 01u15  Mechelse verkoopt pesto voor slachtoffers ingestorte brugDe Mechelse Isabella Cozzi, bekend van haar kookboeken en workshops, verkoopt zelfgemaakte pesto ten voordele van de mensen die getroffen werden door de ingestorte brug in het Italiaanse Genua. Haar familie is afkomstig uit de getroffen regio.
15/11 01u15  Mechelaars kunnen beleggen in zonnepanelenDe stad Mechelen zoekt inwoners die mee de installatie van zonnepanelen willen financieren. In ruil voor hun lening krijgen ze dan na enkele jaren een aantrekkelijk vast rendement.
15/11 01u15  CD en sp.a hebben bevoegdheden schepenen verdeeldHet nieuwe college van burgemeester en schepenen in Meerhout heeft de taken voor de volgende zes jaar vastgelegd. CD van afscheidnemend burgemeester Jos Engelen ging bij de stembusslag twee zetels achteruit, maar blijft in Meerhout de grootste partij. Nieuwe burgemeester Nele Geudens krijgt de portefeuilles Veiligheid, Personeel, Communicatie, Burgerzaken, Financiën,Ruimtelijke Ordening en Kerken.
15/11 01u00  Rechter tegen oplichters: “Snel geld verdienen kan niet”Een man van 29 jaar en een vrouw van 30 jaar hebben zich laten meeslepen door gewiekste oplichters om er zelf wat aan te verdienen. In vaktermen zijn het ‘money-mules’, of geldezels. Het parket in Mechelen vordert effectieve celstraffen.
14/11 23u15  Verdacht voorwerp aan Russische ambassade in Berlijn, omgeving is afgezetOnmiddellijk voor de Russische ambassade in Berlijn is een verdacht voorwerp aangetroffen in een wagen. De omgeving is afgezet, zei een politiewoordvoerder woensdagavond. De ontmijningsdienst is ter plaatse en onderzoekt het voorwerp.
14/11 23u00  Charleroi walst over Istanboel en houdt uitzicht op tweede ronde in FIBA Europe CupCharleroi heeft op de vijfde van zes speeldagen in de FIBA Europe Cup met ruime 92-45 cijfers van het Turkse BBSK Istanboel gewonnen. De Carolo’s moeten dinsdag winnen in het Nederlandse Groningen om nog kans te maken op een plaats in de tweede ronde.
14/11 22u45  Qmusic-dj Maarten Vancoillie is papa gewordenKristien, de vriendin van dj Maarten Vancoillie is vandaag bevallen van hun tweede kindje. Het meisje kreeg de naam Ella mee en maakt het goed. “Leon staat te trappelen om zijn zusje te leren kennen.”
14/11 22u45  Hockey: Red Lions sluiten WK-voorbereiding af met 2-0 zege tegen FrankrijkDe Belgische mannenhockeyploeg (FIH-3) heeft woensdag in Evere in zijn laatste voorbereidingswedstrijd op het WK in India met 2-0 van Frankrijk (FIH-20) gewonnen. Bij de rust stond het nog 0-0, Felix Denayer en Nicolas De Kerpel beslisten de wedstrijd in de tweede helft.
14/11 22u30  Ex-clubleider Duchâtelet is formeel: “Matchfixing in titelstrijd van 2014”Momenteel loopt er een onderzoek naar matchfixing in de degradatiestrijd van vorig jaar, maar Roland Duchâtelet, voorzitter van Standard tussen 2011 en 2015, heeft in het VRT-programma De Afspraak de zware beschuldigingen herhaald dat ook de titelstrijd van 2014 verstoord zou zijn door wedstrijdfraude.
14/11 22u30  ‘Dancing Dimi’ blijft imponeren en gaat met 9-darter naar kwartfinales Grand Slam of DartsDimitri Van den Bergh (PDC-37) heeft zich in het Engelse Wolverhampton voor de kwartfinales van het Grand Slam of Darts geplaatst. De 24-jarige Antwerpenaar versloeg Stephen Bunting (PDC-21), voormalig wereldkampioen van de BDO, met 10-6 en gooide daarbij in het vijftiende leg een 9-darter.
14/11 22u15  Met deze app kan je overschotten van restaurants of supermarkten kopen aan democratische prijsSupermarkten die nog een doos yoghurtjes hebben staan en die maar niet verkocht krijgen, of restaurants die heel wat eten over hebben: normaal belandt dit allemaal in de vuilbak. Maar dankzij de app 'too good to go' kan je die overschotjes als particulier kopen. En dat allemaal aan een mooie prijs.
14/11 22u15  Tegenstander Rode Duivels in Nations League gaat af na doelpunt van ex-spits EupenZwitserland heeft in Lugano geen al te beste beurt gemaakt in de voorbereiding op de wedstrijd tegen België, zondag in de Nations League. De nummer acht van de wereld verloor thuis met 0-1 van voetbaldwerg Qatar, nummer 88 op de FIFA-ranking.
14/11 21u45  Bergen is uitgeschakeld in FIBA Europe Cup na nederlaag bij Cypriotische LarnacaBergen heeft op de vijfde van zes speeldagen in de FIBA Europe Cup nipt met 63-62 verloren op bezoek bij het Cypriotische Larnaca. De troepen van Daniel Goethals zijn door die nederlaag mathematisch uitgeschakeld.
14/11 21u00  OPROEP. Mysterieuze weldoensters sturen kaartjes en bloemzaadjes rondWie zijn Manon en Rosa, de meisjes die willekeurige mensen een kaartje sturen met lieve woordjes en een zakje bloemzaadjes. Charlotte Thomas uit Ekeren kreeg alvast post van de - ogenschijnlijk jonge - weldoeners.
14/11 20u45  Overleg in Londen is afgelopen, premier May: “Kabinet steunt Brexit-plan”De Britse ministers hebben hun overleg over het voorlopige backstop-akkoord afgerond. De regering geeft groen licht voor het Brexit-plan. Dat heeft de Britse premier Theresa May zopas aangekondigd in een korte persconferentie.
14/11 20u30  Oplossing voor grootste struikelblok in Brexit-akkoord is “ergst mogelijke optie voor Schotland”De Schotse premier Nicola Sturgeon is niet te spreken over het ontwerpakkoord tussen Brussel en Londen over de Ierse backstop. Wat nu op tafel ligt, is “de ergst mogelijke optie voor Schotland”, verklaarde ze woensdag aan de Britse openbare omroep BBC.
14/11 20u30  Challenge Cup volleybal: Antwerpse vrouwen in tweede kwalificatieronde uitgeschakeldAntwerp werd uitgeschakeld in de tweede kwalificatieronde van de Challenge Cup volleybal voor vrouwenteams. Het verloor in Finland zijn terugwedstrijd tegen Polkky Kuusamo met 3-1. De setstanden waren 25-12, 10-25, 25-21 en 25-21. De heenwedstrijd had Antwerp met 3-2 gewonnen.
14/11 20u15  Antwerpse Zoo onderzoekt uitbreidingsmogelijkheden van eigen Kempens natuurgebiedDe Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde Antwerpen (KMDA), de eigenaar van de Zoo Antwerpen en Planckendael, heeft naast haar bekende dierentuinen ook een natuurgebied in de Kempen in eigendom en wil daar in de toekomst nog meer inzetten op natuurbehoud en wetenschappelijk onderzoek. De KMDA onderzoekt ook de mogelijkheden om het gebied, De Zegge in Geel, tot zijn vroegere proporties uit te breiden.
14/11 20u15  Oud-uitbater De Muze zal binnenkort niet alleen aan toog, maar ook aan muur hangen van legendarisch café: “Zo levensecht!”Aan een muur in het legendarische café De Muze op de Melkmarkt in Antwerpen wordt binnenkort een nieuw portret opgehangen. Geen portret van zomaar iemand, maar wel van Jan Van den Braak, de man die het jazzcafé decennialang uitbaatte.
14/11 20u00  Ook het Trump-gezinde Fox News sluit zich aan bij procedure van CNN tegen Witte Huis, maar dat is niet onder de indrukDe zender Fox News zal zich aansluiten bij de juridische procedure die concurrent CNN heeft aangespannen tegen het Witte Huis, opdat CNN-journalist Jim Acosta zijn persaccreditatie voor het Witte Huis zou terugkrijgen. Ook andere media hebben hun steun uitgesproken. Het Witte Huis is echter niet onder de indruk.
14/11 20u00  Familie en vrienden in rouw na dodelijk ongeval Elke (31)De 31-jarige Elke Theuwissen uit Balen is dinsdagavond om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de Zuiderring N71 in Lommel. Ze zat als passagier in een kleine bestelwagen die achterop een pikdorser botste. Familie en vrienden zijn zwaar aangeslagen.
14/11 19u45  Oppositie neemt verdeeldheid regering op de korrel: “Zijn we de verenigde club van populisten?”In de Kamer heeft de oppositie de regering op de korrel genomen over de verdeeldheid rond het VN-migratiepact. Premier Charles Michel zei dat dit pact nog in verschillende landen voorwerp is van debat.
14/11 19u30  Onduidelijkheid over timing heropstart kerncentrale Doel 2De timing voor de heropstart van Doel 2, voorzien voor 31 december, blijft voorlopig behouden. “Het is de best mogelijke schatting die er op dit moment is, en we hebben vandaag geen elementen die een nieuwe schatting nodig maken”, zegt de woordvoerster van uitbater Engie Electrabel. De VRT meldt woensdagavond evenwel op gezag van Willy De Roovere, ex-directeur van de nucleaire waakhond FANC, dat een heropstart van Doel 2 in december “onwaarschijnlijk is”.
14/11 19u15  Ook het Trump-gezinde Fox News sluit zich aan bij juridische procedure van CNN tegen Witte HuisDe zender Fox News zal zich aansluiten bij de juridische procedure die concurrent CNN heeft aangespannen tegen het Witte Huis, opdat CNN-journalist Jim Acosta zijn persaccreditatie voor het Witte Huis zou terugkrijgen.
14/11 19u15  Peter (28) richt nieuwe vereniging op: “Ik draag vandaag nog de sporen van mijn vroeggeboorte”Het is zaterdag Wereldprematurendag. Niet toevallig koos Peter Swinnen die dag uit om zijn vereniging boven de doopvont te houden. Ook Peter was er 28 jaar geleden te vroeg bij, drie maanden om precies te zijn. “Ouderverenigingen bestaan al langer, maar een netwerk voor wie zelf zijn leven ooit begon in zo’n kunstmatige baarmoeder, bestond nog niet. Daarom richt ik het op, want couveusekind ben je voor het leven”, aldus de jongeman uit Wijnegem.
14/11 19u15  Antwerps stadhuis kleurt hele avond blauw voor WerelddiabetesdagHet Antwerpse stadhuis baadt woensdag sinds 17 uur in een blauwe kleur, naar aanleiding van de Werelddiabetesdag van de Verenigde Naties. Over de hele wereld, en dus ook in Antwerpen, wordt aandacht gevraagd voor diabetes door markante gebouwen uit te lichten in het blauw, de kleur van de diabetescirkel.
14/11 19u00  Binnenkort Shopping Night in AntwerpenEen exclusieve shoppingbelevenis in de boetieks van Antwerpen, dat is de NTWERP Shopping Night. Tientallen modezaken openen op 29 november ‘s avonds de deuren van zes tot tien. Zo willen ze hun klanten de files en de overlast van de werken in de stad besparen. De initiatiefneemster is geen onbekende, het is Katia Alens. Ex-miss België en in de jaren 90 één van de zangeressen van meidengroep Opium
14/11 18u45  Barbara is ‘het gezicht van Ibiza’, maar komt uit AntwerpenBesos de Ibiza, een blog met reistips over Ibiza, heeft in tien maanden tijd 11.000 Facebookfans gehaald en is daarmee de grootste Nederlandstalige blog over het eiland. Het gezicht van de website woont deels in Antwerpen en deels op Ibiza.
14/11 18u45  Oud-eigenaar De Muze zal binnenkort niet alleen aan toog, maar ook aan muur hangen van legendarisch café: “Zo levensecht!”Aan een muur in het legendarische café De Muze op de Melkmarkt in Antwerpen wordt binnenkort een nieuw portret opgehangen. Geen portret van zomaar iemand, maar wel van Jan Van den Braak, de man die het jazzcafé decennialang uitbaatte.
14/11 18u45  Arthur De Greef geraakt in Challenger Buenos Aires niet tot in achtste finalesArthur De Greef (ATP-230) heeft zich niet voor de kwartfinales van het challengertoernooi van Buenos Aires (50.000 dollar) kunnen plaatsen. In de tweede ronde verloor de 26-jarige Brusselaar met 6-1 en 6-2 van de Spanjaard Pablo Andujar (ATP-99), tweede reekshoofd op het gravel in de Argentijnse hoofdstad.
14/11 18u15  Scheidsrechter moet drie weken brommen na originele toss, Tessa Wullaert kon er wel mee lachenScheidsrechter David McNamara loopt vermoedelijk nooit meer zonder muntstuk om te tossen een voetbalveld op. Toen hij enkele weken geleden voor een wedstrijd in het Engelse vrouwenvoetbal merkte dat hij zijn muntstuk was vergeten, liet hij de aanvoerders “steen, schaar, papier” spelen. De Engelse voetbalbond kon er niet mee lachen en schorste hem voor drie weken.
14/11 18u15  Meisje (14) aangereden door vrachtwagen op BoomsesteenwegOp het kruispunt van de Bist en de Boomsesteenweg in Aartselaar is een 14-jarig meisje woensdagnamiddag aangereden door een vrachtwagen.
14/11 18u15  Axel Witsel aan vooravond van 100e cap: “WK in Rusland was het allermooiste”Axel Witsel versiert donderdagavond in het Nations League-duel tegen IJsland zijn honderdste cap voor de nationale ploeg. “Die honderdste cap is belangrijk, ik ben trots dat ik die mijlpaal kan bereiken”, vertelde Witsel woensdag in Tubeke. “Een ander cijfer heb ik nog niet in mijn hoofd, maar ik hoop wel nog lang te spelen, zolang mijn lichaam het volhoudt tenminste.”
14/11 17u45  Jonge Belgen beginnen EK-voorronde met forfaitscore tegen LitouwenDe Belgische nationale ploeg onder 19 is de eerste kwalificatieronde voor het EK 2019 gestart met een driepunter. In het Maltese Ta’Qali versloegen de jonge Rode Duivels van Jacky Mathijssen Litouwen met 5-0.
14/11 17u45  Agnieszka Radwanska speelde ruim 27 miljoen bij elkaar, maar bergt op 29-jarige leeftijd haar tennisrackets opAgnieszka Radwanska zet op 29-jarige leeftijd een punt achter haar tenniscarrière. Dat maakte de Poolse woensdag bekend. Ze won twintig titels, waaronder de Masters in 2015, en bereikte de finale op Wimbledon (in 2012). Haar hoogste ranking is nummer twee.
14/11 17u30  ATP FINALS. Novak Djokovic zet na John Isner ook Alexander Zverev makkelijk opzijNovak Djokovic (ATP 1) blijft voorlopig foutloos op de ATP Finals (8,5 miljoen dollar) in de Londense O2 Arena. De Serviër won woensdag in 1 uur en 17 minuten met 6-4 en 6-1 van de Duitser Alexander Zverev (ATP 5). Na zijn eerdere overwinning tegen de Amerikaan John Isner (ATP 10) heeft ‘Nole’ zijn ticket voor de halve finales bijna beet.
14/11 17u30  Zou jij durven? Vrouw is wanhoop nabij als ze dwars door vuurhaard rijdt om bosbrand in Malibu te ontlopenDe bosbranden in Californië waren ook voor Rebecca Hackett een ware nachtmerrie. De dame uit Malibu moest vrijdag noodgedwongen haar ranch verlaten en proberen ontsnappen aan de vuurzee. Ze was gedurende de rit de wanhoop nabij, getuige de video die ze achteraf plaatste op haar Instagram-profiel.
14/11 17u15  Koningin Máxima: “Het gaat goed met mij”Op woensdag 14 november heeft de Nederlandse koningin Máxima haar werkzaamheden hervat na een darminfectie. Ze verscheen in Den Haag bij de lancering van de website Schuldenlab.nl, het platform dat zich inzet om Nederland schuldenvrij te maken.
14/11 17u00  Nationale Loterij opent eigen winkel in AntwerpenIn de loop van volgend jaar opent de Nationale Loterij verspreid over het land acht ‘Lottery Centers’. De eerste vestigingen zijn voor Antwerpen, Gent en Luik, zo meldt de loterij woensdag. Spelers zullen er loterijproducten kunnen kopen, maar dat is volgens het bedrijf “niet de hoofdbedoeling”.
14/11 16u45  Lichaam van man aangetroffen in Konijnenbos in OelegemIn de straat Konijnenbos in Oelegem is woensdagmiddag het lichaam van een overleden man aangetroffen. De politie stelde een perimeter in. Het parket vorderde een wetsdokter. Volgens de eerste informatie zijn er geen aanwijzingen van kwaad opzet.
14/11 16u45  Union vraagt in aangetekende brief aan KBVB duidelijkheid over situatie in Proximus LeagueVoetbalclub Union Sint-Gillis heeft een aangetekende brief verstuurd naar Peter Bossaert, de CEO van de Belgische voetbalbond, en bondsprocureur Marc Rubens. De Brusselaars vragen meer duidelijkheid over het verloop van de competitie.
14/11 16u45  Stijn Meuris stopt met schoolvoorstellingen na incident in Limburg: “Hij gooide mijn gsm door de zaal”Stijn Meuris stopt met schoolvoorstellingen nadat die dinsdagnamiddag volledig uit de hand liep bij leerlingen van de Provinciale School Diepenbeek. Meuris gooide de gsm van een zestienjarige door de zaal omdat die erop bleef tokkelen tijdens zijn voorstelling over de Eerste Wereldoorlog. “Daarna werd ik uit de zaal gezet”, zegt de tiener. De voorstelling werd stilgelegd omdat het incident escaleerde.
14/11 16u30  Meir blijft duurste winkelstraat van BelgiëDe Meir in Antwerpen is ook dit jaar de duurste locatie in België om winkelruimte te huren. Dat blijkt woensdag uit een nieuwe studie van vastgoedconsultant Cushman & Wakefield. Twee jaar geleden deelden de Meir en de Brusselse Nieuwstraat nog de koppositie, sinds vorig jaar staat de Antwerpse winkelstraat alleen op het hoogste schavotje.
14/11 16u30  Na de 'ploetermoeder': hier komt de 'loedermoeder'. “Ik roep soms tegen mijn kind”De term ‘ploetermoeder’ kennen we al: mama’s die zich elke dag opnieuw uitsloven om alles zo perfect mogelijk gedaan te krijgen voor hun kroost en intussen ook gewoon aan hun carrière werken. Aan de andere kant heb je de loedermoeders, een woord dat een vrouw introduceert op de site voor en door moeders: Mama Baas.
14/11 16u15  Overvallers knevelen koppel in woning, duo belde bij hen aan als ‘pizzabezorgers’Het parket en de federale gerechtelijke politie voeren een onderzoek naar een home invasion op de Ringlaan in Merksem. Een koppel werd daar dinsdagnacht gekneveld door twee overvallers.
14/11 16u15  Stijn Meuris stopt met schoolvoorstellingen na incident in Diepenbeek: “Hij gooide mijn gsm door de zaal”Stijn Meuris stopt met schoolvoorstellingen nadat die dinsdagnamiddag volledig uit de hand liep bij leerlingen van de Provinciale School Diepenbeek. Meuris gooide de gsm van een zestienjarige door de zaal omdat die erop bleef tokkelen tijdens zijn voorstelling over de Eerste Wereldoorlog. “Daarna werd ik uit de zaal gezet”, zegt de tiener. De voorstelling werd stilgelegd omdat het incident escaleerde.
14/11 16u15  De ‘natuurlijke’ look van Victoria’s Secret- modellen kost 800 euroTopmodellen hadden een natuurlijke glow tijdens de jaarlijkse Victoria’s Secret-modeshow in New York, maar hun look was verre van puur. Om de frisse uitstraling te bekomen, was per model meer dan 800 euro aan make-up nodig. Dat blijkt uit de lijst met gebruikte producten die Charlotte Tilbury, visagiste van dienst, heeft vrijgegeven.
14/11 16u00  Na de ploetermoeder: hier komt de loedermoeder. “Ik roep soms tegen mijn kind”De term ‘ploetermoeder’ kennen we al: mama’s die zich elke dag opnieuw uitsloven om alles zo perfect mogelijk gedaan te krijgen voor hun kroost en intussen ook gewoon aan hun carrière werken. Aan de andere kant heb je de loedermoeders, een woord dat een vrouw introduceert op de site voor en door moeders: Mama Baas.
14/11 16u00  Districtshuis Deurne ontruimd na mogelijk verdachte brandHet districtshuis van Deurne, aan het Maurice Dequeeckerplein, is woensdagnamiddag ontruimd nadat er in een liftkoker brand was ontstaan. Mogelijk werd de brand veroorzaakt door een ontevreden ‘klant’.
14/11 15u45  14 jaar cel voor man die bejaarde overviel toen hij tijdelijk gevangenis mocht verlatenHet Antwerpse hof van beroep heeft M’Hamed L. (53) veroordeeld tot veertien jaar cel en een terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank gedurende tien jaar. Hij had tijdens een uitgaanspermissie een 78-jarige man overvallen in zijn woning. Het hof bevestigde de straf die hij in eerste aanleg had gekregen.
14/11 15u45  Acteur Benedict Cumberbatch leert hoe je enthousiasme veinst als je een fout kerstcadeau krijgtKerstmis in aantocht en stilaan begint de zoektocht naar het ‘perfecte’ cadeau voor onder de boom. Alleen is dat goedbedoelde geschenk in de ogen van de ontvanger niet altijd een succes. De Britse Benedict Cumberbatch, bekend uit ‘Sherlock’ en ‘The Hobbit’, leert in een video van entertainmentsite The Hook een paar technieken aan om grote teleurstellingen verdoezelen, zodat de schenker niet met een vervelend gevoel naar huis gaat. Anders gezegd: leer liegen om bestwil van een professionele acteur.
14/11 15u30  Auto belandt op dak na kop-staartaanrijding op LinkeroeverBij een kop-staartaanrijding aan de Charles de Costerlaan is dinsdagochtend een auto over de kop gegaan. Een vrouw van 44 jaar liep lichte verwondingen op en werd naar het ziekenhuis gebracht.
14/11 15u30  Burgemeester Vera Celis praat op Werelddiabetes-dag openhartig over aandoening die haar jaar geleden trof“Ik weet dat mensen achter mijn rug beweren dat ik anorexia of kanker heb.” De Geelse burgemeester Vera Celis verloor het voorbije jaar zichtbaar veel gewicht sinds in de zomer van 2017 werd ontdekt dat ze diabetes type 1 heeft. Die aandoening heeft ze nu door een spartaanse levenswijze onder controle. “Ik moet opletten dat ik niet te mager word, maar dat lukt goed.”
14/11 15u30  Alerte getuigen helpen politie verdachte van inbraak klissenDe Antwerpse politie heeft dinsdagnacht dankzij enkele alerte getuigen een man kunnen oppakken die vermoedelijk had ingebroken op de Turnhoutsebaan.
14/11 15u15  E34 gaat volledig dicht door werken in NederlandDe E34 Antwerpen-Eindhoven wordt vrijdagavond volledig afgesloten ter hoogte van afrit 26 Arendonk-Retie. Tot zaterdagmorgen kan niemand nog de grens over via de snelweg. Alle grensverkeer wordt omgeleid via de secundaire wegen.
14/11 15u15  Verdachte van inbraak verstopt zich onder zeil maar wordt toch betraptEen inbraakverdachte die zich voor de politie had verstopt onder een zeil, is dinsdagnacht gearresteerd.
14/11 15u15  Wegen en Verkeer maakt vijf zwarte kruispunten veiliger door lichten op supercomputer aan te sluitenHet Agentschap Wegen en Verkeer begint vannacht met werkzaamheden aan vijf zwarte kruispunten op de Boomsesteenweg. De verkeerslichten worden er aangesloten op de zogenaamde ‘supercomputer’ die sinds de zomer wordt uitgerold. De vijf kruispunten, waarvan er vier in Aartselaar liggen en één in Wilrijk, moeten zo een stuk veiliger worden. De werken beloven wel hinder met zich mee te brengen.
14/11 15u15  Dief gaat aan de haal met 106 jaar oude koersfiets uit Ronde van FrankrijkIn Kessel (Nijlen) kan er nog een bizarre diefstal toegevoegd worden aan het rijtje met de vijftig balen hooi en twaalf paintballgeweren. In café Torenven werd in de nacht van 1 op 2 november een 106 jaar oude retrokoersfiets ontvreemd.
14/11 15u00  Werken aan vijf zwarte kruispunten op Boomsesteenweg moeten veiligheid verbeterenHet Agentschap Wegen en Verkeer start vannacht met werkzaamheden aan vijf zwarte kruispunten op de Boomsesteenweg. De verkeerslichten worden er aangesloten op de zogenaamde ‘supercomputer’ die sinds de zomer wordt uitgerold. De vijf kruispunten, waarvan er vier in Aartselaar liggen en één in Wilrijk, moeten zo een stuk veiliger worden. De werken beloven wel hinder met zich mee te brengen.
14/11 15u00  Eddy De Smedt verlaat BOIC met tevreden gevoel en basis voor de toekomst: “Logisch dat sport ook communautair is”De jaargang 2018 zal in sporttermen voor België herinnerd worden als een uitmuntend jaar. Te midden van alle euforie neemt Eddy De Smedt, directeur topsport van het Belgisch Olympisch Interfederaal Comité (BOIC), op 30 november afscheid na 33 jaar. Zijn vertrek, verplicht als gevolg van zijn pensioengerechtigde leeftijd, geeft De Smedt geen echt voldaan gevoel.
14/11 14u45  Werken aan vijf zwarte kruispunten om veiligheid te verbeterenHet Agentschap Wegen en Verkeer start vannacht met werkzaamheden aan vijf zwarte kruispunten langs de Boomsesteenweg. De verkeerslichten worden er aangesloten op de zogenaamde ‘supercomputer’ die sinds de zomer wordt uitgerold. De vijf kruispunten, waarvan er vier in Aartselaar liggen en één in Wilrijk, moeten zo een stuk veiliger worden. De werken beloven wel hinder met zich mee te brengen.
14/11 14u45  VIDEO. Let's GO to le Vaud!Le Vaud is één van de mooiste kantons in Zwitserland. Dit weekend toont Ben Roelants je waarom je het kost wat kost moet ontdekken!
14/11 14u45  Boksbond wil wereldkampioen Charr titel afnemen en schorsen na positieve dopingtestDe World Boxing Association (WBA) wil Manuel Charr, wereldkampioen bij de zwaargewichten, een schorsing van zes maanden opleggen na een positieve dopingtest. Dat heeft de WBA woensdag aan de Duitse boksbond BDB laten weten. De 34-jarige Charr, die van Syrische afkomst is maar in Keulen woont, zou ook zijn wereldtitel verliezen.
14/11 14u45  Trucker Raf (49) viel voor charmes van oplichtster en dat kwam hem duur te staan: “Ze verpest levens”Trucker Raf Gerits (49) leerde I.L. in de zomer van 2017 kennen tijdens haar sollicitatie bij de transportfirma waar hij ook werkte. Aanvankelijk was alles rozengeur en maneschijn, tot hij haar ware aard ontdekte. “Ze verpest levens.”
14/11 14u30  Te koop: gemeentehuis en commandeurswoning van polderdorp LilloHet Landshuis of het oude gemeentehuis van Lillo en de aanpalende commandeurswoning staan te koop voor 400.000 euro. Wim Goossens en Annemarie Segers houden er vanaf 17 november elke zaterdag een Expo&Pop-up Koffiehuis open.
14/11 14u15  De supermakelaars die Moeskroen in handen hebben: het steenrijke spook en de restauranthouderMogi Bayat en Dejan Veljkovic zijn kleine garnalen in vergelijking met de twee supermakelaars die sinds 2015 de plak zwaaien bij Excelsior Moeskroen. De Israëliër Pini Zahavi en de Macedoniër Fali Ramadani zochten een dekmantel voor hun makelaaractiviteiten toen de wereldvoetbalbond FIFA makelaars verbood transferrechten van spelers te verhandelen. Portret van twee meestermanipulatoren die tot de belangrijkste makelaars van Europa worden gerekend.
14/11 14u15  Bestuurder rijdt door na aanrijding voetgangster (21)Een 21-jarige voetgangster heeft in Mechelen lichte verwondingen opgelopen na een aanrijding door een auto. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf.
14/11 14u00  Van porno naar de politiek: hoe sp.a dankzij Donald Trump de internationale media blijft halen“Ik had de ballen om uit het klimaatakkoord te stappen, en dat zouden julie ook moeten doen.” Niet zozeer de boude taal van Donald Trump verbaasde in mei, wel het feit dat die verspreid werd door sp.a. Een volledig gefabriceerde video, zo bleek op het einde van de boodschap, maar zo lang hadden velen niet gekeken. Wat volgde was algehele verwarring onder hun publiek en een ereplaats in elk artikel over zogenaamde ‘deepfake’ video’s dat geen porno wil aanhalen als voorbeeld.
14/11 14u00  Bondscoach van IJsland hoopt ondanks vele blessure op “magische avond” in BrusselIJsland staat voor een zware opdracht, donderdagavond in zijn slotwedstrijd tegen België in groep 2 van de A-Divisie in de Nations League.
14/11 14u00  Sublieme Luca Brecel wint met 4-0 op Northern Ireland Open snookerLuca Brecel (WS 13) heeft zich na een sterke wedstrijd tegen de Engelsman Ian Burns (UMB 72) vlot geplaatst voor de zestiende finales op het Northern Ireland Open snookertoernooi, dat plaatsvindt in het Noord-Ierse Belfast.
14/11 14u00  Pianist geeft concert in glazen box terwijl as op hem neerdwarreltMet Winterslaap organiseert het Cultuurcentrum Mechelen tot en met februari vier concerten die een winters gevoel moeten uitstralen. Het opvallendste is dat van kunstenaar Karl Van Welden in de kerk, waarbij piano wordt gespeeld in een glazen box.
14/11 13u45  Waarom dezelfde outfit dragen als je kind zo populair isSterren als Kim Kardashian en Beyoncé komen maar wat graag in dezelfde outfit de deur uit als hun respectievelijk dochtertjes North en Blue Ivy. Hoewel de trend niet altijd als even smakeloos wordt gezien, is die toch aan een opmars bezig. Merken zoals Gucci en Dolce & Gabbana springen er dan ook op en dat doet de kassa flink rinkelen.
14/11 13u45  Gerecht valt binnen bij voetbalclub Moeskroen, drie bestuursleden tijdlang opgepakt voor verhoorHet gerecht is vanochtend binnengevallen bij voetbalclub Excelsior Moeskroen. Drie bestuursleden van de club werden een tijdlang opgepakt voor verhoor, maar zijn intussen weer vrijgelaten. Ook bij de Belgische voetbalbond KBVB werd een huiszoeking gehouden. Het gaat om een onderzoek naar valsheid in geschrifte, oplichting en witwassen dat losstaat van het voetbalschandaal rond makelaars Veljkovic en Bayat.
14/11 13u45  COLUMN. Party like it's 1481.Ben Roelants reist voor de zender Evenaar de wereld rond. Elke twee weken biedt hij ons hier een blik in zijn hoofd.
14/11 13u15  Spontane staking bij TBC Post: “CEO weigert alle overleg”De werknemers van postbedrijf TBC Post in Deurne, zijn sinds vanochtend opnieuw aan het staken. De laatste staking dateert nog maar van een maand geleden. Volgens de werknemers is er sindsdien geen overleg geweest en zijn de vele beloftes nog niet nagekomen. De koeriers en postsorteerders wachten op hun lonen, ze zouden maar deels, of helemaal niet, gestort zijn. De auto’s en bromfietsen waarmee ze de post bedelen zouden ook niet verzekerd zijn. Bij de hoofdzetel van het bedrijf krijgen de werknemers weinig of geen reactie.
14/11 13u15  Einde van tijdperk: Marouane Fellaini scheert iconische krullen allemaal afBinnenkort wordt Marouane Fellaini 31 jaar en dat is blijkbaar voor hem het ideale moment voor een radicaal nieuwe look. De middenvelder van Manchester United postte een foto op zijn Instagram waarop zijn iconische krullen zijn verdwenen.
14/11 13u00  Minister Marghem: “Verkopen kerncentrales was misschien niet beste beslissing”Het verkopen van onze nucleaire centrales aan het buitenland was misschien niet de beste beslissing. Dat heeft minister van Energie Marie Christine Marghem (MR) woensdag gezegd. De minister haalt zwaar uit naar Frankrijk. Er is jarenlang te weinig geïnvesteerd in de Belgische centrales door het Franse moederhuis Engie, aldus de minister.
14/11 13u00  Einde van tijdperk: jarige Marouane Fellaini kiest voor radicaal nieuwe look en neemt afscheid van iconische krullenMorgen/donderdag wordt Marouane Fellaini 30 jaar en dat is blijkbaar voor hem het ideale moment voor een radicaal nieuwe look. De middenvelder van Manchester United postte een foto op zijn Instagram waarop zijn iconische krullen zijn verdwenen.
14/11 13u00  Trucker Raf (49) viel voor de charmes van I.L., maar dat kwam hem duur te staan: “Ze verpest levens”Trucker Raf Gerits (49) leerde I.L. in de zomer van 2017 kennen tijdens haar sollicitatie bij de transportfirma waar hij ook werkte. Aanvankelijk was alles rozengeur en maneschijn, tot hij haar ware aard ontdekte. “Ze verpest levens.”
14/11 13u00  Een speelgoedkeuken uit de auto halen? Dat doet deze man met vallen en opstaanKyle Leary postte zondag een video op zijn Facebook waar te zien is hoeveel moeite het hem kost om het speelgoedkeukentje voor zijn dochter uit de auto te nemen. Zijn vriendin, Ashly Lynn, keek toe hoe hij verschillende keren weg gleed van de oprit door de ijzige ondergrond. Het kostte hem bijna twee minuten om deze simpele opdracht uit te voeren.
14/11 13u00  Westerlo, OHL en Lommel willen zich burgerlijke partij stellen als slachtoffers MoeskroenDrie clubs die de voorbije jaren degradeerden uit 1A of 1B, de twee profdivisies van ons voetbal, zijn van plan zich burgerlijke partij te stellen in de zaak-Moeskroen. Westerlo is dit zeker van plan, OHL wacht op groen licht van zijn Thaise eigenaars en ook Lommel overweegt juridische actie. “Voor ons komt dit onderzoek te laat, maar misschien kunnen we rekenen op financiële compensaties”, klinkt het bij de benadeelde clubs.
14/11 13u00  Wereldnieuws: jarige Marouane Fellaini kiest voor radicaal nieuwe look en neemt afscheid van iconische krullenBinnenkort wordt Marouane Fellaini 31 jaar en dat is blijkbaar voor hem het ideale moment voor een radicaal nieuwe look. De middenvelder van Manchester United postte een foto op zijn Instagram waarop zijn iconische krullen zijn verdwenen.
14/11 12u45  Wanneer is Thierry Neuville wereldkampioen? Stand van zaken voor superspannende Rally van AustraliëThierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) kan dit weekend de allereerste Belg worden die wereldkampioen rally wordt. Bij winst en minimum twee punten in de powerstage is de Belg zeker van zijn eerste wereldtitel. In alle andere gevallen wordt het telraam boven gehaald.
14/11 12u30  Duikers filmen ‘zeeworm’ van maar liefst 8 meter langDuikers hebben vlakbij Nieuw-Zeeland een pyrosoom gefilmd. Dat is een soort worm van organismen. Pyrosomen komen vaker voor, maar de lengte van acht meter maakt dit exemplaar wel heel bijzonder.
14/11 12u30  DP World investeert 197 miljoen euro in Antwerpen om terminal aan Deurganckdok uit te breidenHavenbedrijf DP World Antwerp gaat zijn terminal Antwerp Gateway aan het Deurganckdok verder uitbreiden. De terminalbeheerder investeert daarvoor 197 miljoen euro in Antwerpen. Dat zorgt ook voor extra jobs in de haven.
14/11 12u30  Ministers waarschuwen voor 'steekvlampolitiek' bij afschaffing van RSZ-voordelen voor profvoetballersMinister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open VLD) en haar collega van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) waarschuwen ervoor dat ondoordachte wijzigingen aan de (para)fiscale voordelen voor profvoetbalclubs nefast kunnen uitdraaien voor clubs uit lagere afdelingen en andere sporttakken. 'We moeten opletten voor steekvlampolitiek', klonk het woensdag in de Kamer.
14/11 12u30  Reisblogster in oog van de storm door deze vakantiefoto in ThailandDe populaire reisblogster Patricia Alejos Monzon is in het oog van de storm terechtgekomen nadat ze een vakantiefoto uit Thailand op Instagram had geplaatst. De reden? De blondine poseert op het spoor terwijl er een trein komt aangereden.
14/11 12u15  Rederij MSC is meest aantrekkelijke werkgever in Antwerpen, ook andere havenbedrijven scoren erg goedDe internationale rederij MSC, gespecialiseerd in containervervoer, is in een onderzoek van Randstad verkozen tot het meest aantrekkelijke werkgever in Antwerpen. Wat opvalt is dat de eerste vier bedrijven in het lijstje gevestigd zijn in de haven. Dille & Kamille, op de vijfde plek, is een buitenbeentje.
14/11 12u15  Geen grote verrassing: Zlatan Ibrahimovic scoorde het doelpunt van het jaar in de MLSZlatan Ibrahimovic is in de Major League Soccer opnieuw in de prijzen gevallen. De 37-jarige Zweed van Los Angeles Galaxy scoorde het doelpunt van het jaar.
14/11 12u00  "Max Verstappen kan zijn emoties nog steeds niet onder controle houden"Volgens Ross Brawn, de sportief directeur van de Formule 1, is Max Verstappen op het vlak van het onder controle houden van zijn emoties nog steeds niet volwassen genoeg.
14/11 12u00  Victor Campenaerts geniet van zijn status: “Ze geloven in mij en zullen mij niet snel als knecht inschakelen”Europees kampioen tijdrijden Victor Campenaerts tekende voor het eerst present op de jaarlijkse BOIC-stage in Lanzarote. De tijdrijder droomt luidop van een aanval op het werelduurrecord en trekt daarvoor vanaf begin januari twee maanden op stage naar Namibië. Campenaerts wilde woensdag het belang van zijn team, Lotto Soudal, benadrukken. “Wanneer ik mijn plannen over een aanval op het werelduurrecord aan hen duidelijk maakte, waren ze meteen enthousiast”, aldus de Antwerpenaar.
14/11 12u00  Mooi herfstweer: tien routes voor de ultieme herfstwandelingHet wordt woensdag, na het optrekken van het lokale ochtendgrijs, een rustige en droge najaarsdag met mooie zonnige periode en wat hoge wolkenvelden. Het blijft relatief zacht met temperaturen tussen 9 in de Hoge Ardennen en 13 graden in Vlaanderen. De ideale tijd voor een herfstwandeling in of rond de stad.
14/11 12u00  DISCUSSIE. Moet het langer openhouden van kerncentrales bespreekbaar zijn?“Maak van het openhouden van kerncentrales geen taboe.” Die oproep deed Essenscia, de sectororganisatie van chemie- en farmabedrijven, gisteren. Alle toppolitici zijn tegenstander, behalve Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA).
14/11 12u00  Brandweer rukt uit naar Kattendijkdok voor brand op binnenschipDe Antwerpse brandweer is woensdag uitgerukt naar het Kattendijkdok voor een brand op een binnenschip. Het vuur was snel onder controle. Twee bemanningsleden werden ter controle naar het ziekenhuis gebracht.
14/11 11u30  Gerecht valt binnen bij voetbalclub Moeskroen, drie bestuursleden opgepakt voor verhoorHet gerecht is vanochtend binnengevallen bij voetbalclub Excelsior Moeskroen. Drie bestuursleden van de club werden opgepakt voor verhoor. Ook bij de Belgische voetbalbond KBVB werd een huiszoeking gehouden. Het gaat om een onderzoek naar valsheid in geschrifte, oplichting en witwassen dat losstaat van het voetbalschandaal rond makelaars Veljkovic en Bayat.
14/11 11u30  Engelsen verdeeld over allerlaatste cap voor Wayne Rooney: “Spelers waren ermee akkoord”De 33-jarige Wayne Rooney werd door Engels bondscoach Gareth Southgate voor even opgevist voor de nationale ploeg van Engeland. De Engelse topschutter aller tijden krijgt morgen tegen de VS zijn 120e cap bij ‘The Three Lions’ maar die beslissing zorgt voor verdeeldheid in Engeland.
14/11 11u30  Claudio Ranieri keert terug naar Engeland als trainer van Fulham en dat zorgt voor een merkwaardig feitjeClaudio Ranieri moet Fulham weghelpen uit de kelder van de Premier League. Het team uit Londen maakte woensdag bekend de 67-jarige Italiaan als coach aan te stellen, nadat het de samenwerking met Slavisa Jokanovic stopzette.
14/11 11u30  Perfecte rode lippen? Rihanna deelt haar trucjePopster Rihanna spitst zich tegenwoordig iets meer toe op haar carrière als beautyblogster dan als zangeres en heeft een tips voor make-upfans. Klungel je ook vaak met lippenstift (lees: nooit mooi gelijk aangebracht), dan heeft de ‘Wild Thoughts’-ster de perfecte hack in petto.
14/11 11u15  Campus Vesta simuleert brand in ondergrondse parkingSinds 1 januari van dit jaar zijn er veel strengere richtlijnen van kracht voor de brandveiligheid bij de bouw van nieuwe ondergrondse parkeergarages. Op Campus Vesta in Emblem (Ranst) werd daarom dinsdag een brand in een ondergrondse parking gesimuleerd.
14/11 11u15  Gezonken schip op Albertkanaal: geen wachtende schepen meer, berging ten vroegste volgende weekNa de frontale botsing van twee schepen op het Albertkanaal ter hoogte van Herentals, zijn de vertragingen voor het scheepvaartverkeer grotendeels achter de rug. Een binnenschip was dinsdag gezonken na een aanvaring met een duwboot.
14/11 11u15  Twee jaar cel met probatie-uitstel gevorderd voor mishandelende kinderverzorgsterHet Openbaar Ministerie vordert twee jaar met probatie-uitstel tegen Chelsea F. uit Schoten. De kinderverzorgster van kinderopvang Kiddy Watch wordt vervolgd voor het mishandelen van talloze peuters waarover zij de zorg had.
14/11 11u15  N-VA, Groen en Open Vld vormen samen nieuwe coalitie in ZoerselHet heeft lang geduurd, maar de partijen N-VA, Groen en Open Vld bereikten gisterenavond een akkoord en vormen samen een coalitie om Zoersel de volgende zes jaar te besturen. Gevolg is dat CD&V, die de vorige zes jaar met N-VA aan de macht was, in de oppositie belandt.
14/11 11u00  Geldnood dreigt voor Vlaamse tv-zenders: kunnen concurrenten samenwerken?De Vlaamse commerciële zenders halen steeds minder reclame-inkomsten binnen. Drastische ingrepen zijn nodig, blijkt uit een studie die mediaminister Sven Gatz bestelde. Dominique Deckmyn
14/11 11u00  Alle ogen in Australië gericht op Thierry Neuville: WK rally kent ongemeen spannende ontknopingMet de rally van Australië valt dit weekend het doek over een razendspannend WK rally 2018. Voor het eerst sinds 2011 is het wachten tot de allerlaatste rally op de ontknoping van het WK. Als Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) zondagochtend de eerste Belgische wereldkampioen rally wil worden, moet hij zijn achterstand van drie punten op zijn rechtstreekse concurrent Sébastien Ogier (Ford Fiesta WRC) wegwerken. Ogier kan in Australië zijn zesde wereldtitel pakken. Mathematisch maakt ook de Est Ott Tänak (Toyota Yaris WRC) nog kans op de titel.
14/11 11u00  Geen programma op de radio, maar toch werkt het: Studio Brussel laat vrouwen vrij tetterenVrouwen die zagen slagen, ze kunnen niet autorijden of zuipen. Sommigen clichés over vrouwen kloppen, anderen niet. Maar ermee lachen, kunnen zij beter dan het andere geslacht. Ze doen het onder vriendinnen en in Girls talk, een onlineprogrammaatje van Studio Brussel.
14/11 11u00  Experts van buiten de stad naar speeltuin: “Dit soort problematiek hebben we in Antwerpen nog nooit gekend”Het speelpleintje in de Meetjeslandstraat in Hoboken blijft dicht, maar districtsburgemeester Kathelijne Toen (N-VA) zegt dat de burgemeester deze winter werk wil maken van meer onderzoek om de geluidshinder te beperken.
14/11 11u00  Partijbestuur Vlaams Belang buigt zich over waarnemersmissie Jan Penris naar Oost-OekraïneHet partijbestuur van Vlaams Belang buigt zich binnenkort over de deelname van Antwerps Kamerlid Jan Penris aan een waarnemersmissie bij de verkiezingen in de twee zelfverklaarde ‘volksrepublieken’ in het oosten van Oekraïne. Dat heeft partijwoordvoerder Klaas Slootmans woensdag bevestigd.
14/11 11u00  N-VA, Groen en Open Vld vormen samen nieuwe coalitieHet heeft lang geduurd, maar de partijen N-VA, Groen en Open Vld bereikten gisterenavond een akkoord en vormen samen een coalitie om Zoersel de volgende zes jaar te besturen. Gevolg is dat CD&V, die de vorige zes jaar met N-VA aan de macht was, in de oppositie belandt.
14/11 10u45  Hoogst ongebruikelijk: Melania Trump eist ontslag van hoge regeringsmedewerksterIn een hoogst ongebruikelijke stap heeft de Amerikaanse first lady Melania Trump zich bemoeid met personeelszaken binnen de regering van haar echtgenoot Donald Trump. Haar bureau sprak er zich dinsdag voor uit dat de plaatsvervangende nationale veiligheidsadviseur, Mira Ricardel, wordt ontslagen. Melania Trumps woordvoerster, Stephanie Grisham, deelde in Washington mee dat het bureau van de first lady van mening is dat ze het niet langer verdient om voor het Witte Huis te werken. Ricardel is plaatsvervangster van de nationale veiligheidsadviseur, John Bolton.
14/11 10u45  Bourgeois hoopt op “verantwoordelijkheidszin” bij BrittenVlaams minister-president Geert Bourgeois hoopt dat het Britse parlement het akkoord over het vertrek uit de Europese Unie zal goedkeuren. “Ik hoop op verantwoordelijkheidszin”, zei hij woensdag in het VRT-radioprogramma De Ochtend. De minister-president beseft echter dat het “een heel groot huzarenstuk” wordt.
14/11 10u45  Voedselagentschap haalt besmette eieren uit de rekkenHet voedselagentschap heeft bij een monstername verhoogde pcb-waarden ontdekt in eieren. Aan de handelaars wordt gevraagd om de eieren niet meer te verkopen, klanten mogen ze niet consumeren. De eieren zijn verdeeld in winkels over heel het land.
14/11 10u30  Jonge vrouw uit Balen overleden na botsing tegen pikdorserBij een zwaar verkeersongeval in Lommel is dinsdagavond rond 22.30 uur een vrouw uit Balen om het leven gekomen. Verder vielen er twee gewonden. De vrouw zat als passagier in een bestelwagen, die achterop een pikdorser botste. De zware klap gebeurde op de N71, dichtbij de grens van Lommel met het grondgebied van Balen.
14/11 10u15  Reportage over Albert II mag pas na zijn dood op televisie worden uitgezondenReportagemaker Eric Goens, onder meer bekend van ‘Die Huis’, heeft een documentaire over koning Albert gedraaid. De reportage mag pas na diens dood worden uitgezonden op televisie. “Alleen onder die voorwaarde wilden bevoorrechte getuigen met mij praten”, zegt Goens.
14/11 10u15  Wim Ballieu breidt Balls & Glory uitHet gaat Wim Ballieu (35) voor de wind met zijn Balls & Glory-concept, waar handgemaakte gehaktballen worden geserveerd. De voormalige tv-kok werkt aan de uitbreiding van zijn zaak.
14/11 10u15  Stefaan Degand brengt ode aan de liefde en aan overleden vrouw: “Ik heb nergens spijt van en toch mis ik ze”Een nieuwe week, een nieuwe aflevering van Die Huis. Eric Goens verwelkomde dinsdag Stefaan Degand in Zuid-Afrika en ze hadden het onder andere over het verlies van zijn vrouw. “Maar ik zit niet acht uur per dag te huilen hé”, klinkt het.
14/11 10u00  Alweer ellende op Antwerpse Ring door ongeval met vijf voertuigen in BerchemDoor een ongeval op de Antwerpse Ring richting Nederland waren woensdagochtend drie van de vijf rijstroken een tijdlang versperd. Ter hoogte van Berchem botsten drie personenwagens, een vrachtwagen en een bestelwagen. Het verkeer moest er over twee rijstroken. Rond 9u werd het ongeval afgehandeld.
14/11 10u00  Gerecht valt binnen bij voetbalclub Moeskroen en Belgische voetbalbond in nieuw onderzoekHet gerecht is vanochtend binnengevallen bij voetbalclub Excelsior Moeskroen. Ook bij de Belgische voetbalbond KBVB werd een huiszoeking gehouden.
14/11 09u45  Brug is enkel toegankelijk voor voertuigen, dus bedenken boze voetgangers ludieke protestactieEen protestactie zoals je ze maar zelden tegenkomt. Op de Zolotoy-brug in Vladivostok kwamen vier voetgangers op het idee om zich te verkleden als een ‘bus’. Het gaat om een actie tegen het feit dat de brug enkel toegankelijk is voor voertuigen. Lang hield hun actie weliswaar niet stand: een veiligheidsagent kreeg de voetgangers snel in de gaten en liet de ‘bus’ rechtsomkeer maken.
14/11 09u45  Beruchte selfie met Ronaldo gaat de wereld rond, maar voor één keer niet door de PortugeesCristiano Ronaldo scoorde afgelopen zondag zijn achtste competitiedoelpunt voor Juventus. Hij maakte de 0-2 voor de Oude Dame op San Siro tegen Milan. Na afloop werd de Portugees gevraagd voor een selfie met Milan-speler Raoul Bellanova en die foto gaat nu de wereld rond.
14/11 09u45  Golden State pakt zonder Curry de volle buit, Cleveland weet weer wat winnen is in NBAGolden State heeft dinsdag in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie NBA een 110-103 zege geboekt tegen Atlanta. Cleveland, rode lantaarn in de Eastern Conference, rekende af met Charlotte (113-89).
14/11 09u45  Céline Dion brengt genderneutrale kindercollectie uitCéline Dion, zelf moeder van drie kinderen, heeft op 50-jarige leeftijd een nieuwe uitdaging gevonden, dit keer in de modewereld. Samen met het kinderlabel Nununu heeft ze een genderneutrale collectie ontworpen.
14/11 09u30  Gerecht valt binnen bij voetbalclub Moeskroen in operatie ‘Propere Handen’Het gerecht is vanochtend binnengevallen bij voetbalclub Excelsior Moeskroen en de Belgische voetbalbond KBVB. Het onderzoek zou zich toespitsen op de manier waarop de club haar licentie kreeg voor eerste klasse en op de schimmige aandeelhoudersstructuur van de club. Het gerecht beschikt over aanwijzingen dat makelaars aan het hoofd staan van Moeskroen en onderzoekt de mogelijke illegale herkomst van het geld.
14/11 09u30  Dochter Marleen Merckx gaat werken in Afrika en Azië: “Na die reis leek het leven in Antwerpen plots zo saai”Hoe worden enkele van onze luxeproducten gemaakt in Ghana en Sri Lanka? Karine Claassen liet het zes BV-kinderen ontdekken voor het nieuwe Eén-programma ‘Bloed, Zweet & Luxeproblemen’. Onder hen Britt Das (20), de dochter van Marleen ‘Simonneke’ Merckx. “Het was afzien, maar ik zou het zo opnieuw doen.”
14/11 09u15  Bevolking van Calgary wil geen Winterspelen en stemt tegen in referendumDe bevolking van Calgary heeft zich in een referendum uitgesproken tegen de organisatie van de Winterspelen in 2026. Dat blijkt uit (voorlopige) cijfers die het bestuur van de Canadese stad op Twitter deelde. Officiële resultaten worden vrijdag verwacht.
14/11 09u15  Bestuurder krijgt boete van bijna 8.000 euro voor verschillende inbreukenOp de Antwerpsesteenweg in Mechelen heeft de politie maandag een bestuurder van een bestelwagen tegengehouden. De man was met een heel aantal zaken niet in orde en moet een zware boete betalen.
14/11 09u00  Stefaan Degand brengt ode aan overleden vrouw in ‘Die Huis’: “Iedereen moet weten wat voor een schoon madame ze was”Een nieuwe week, een nieuwe aflevering van Die Huis. Eric Goens verwelkomde dinsdag Stefaan Degand in Zuid-Afrika en ze hadden het onder andere over het verlies van zijn vrouw. “Maar ik zit niet acht uur per dag te huilen hé”, klinkt het.
14/11 09u00  N-VA, Open Vld en Groen blijven ook samen praten: "Geloven in vernieuwend traject"Naast het initiatief van CD&V en PRO Heist, die inhoudelijke gesprekken gaan voeren en alle andere partijen uitnodigen om mee te doen, blijven ook de andere partijen niet stilzitten. N-VA, Open Vld en Groen geven aan dat ze ook samen blijven praten om een coalitie te vormen.
14/11 09u00  Brits koningshuis geeft leuke familiefoto’s vrij voor 70ste verjaardag prins CharlesNormaal zijn het vooral zijn zonen die met alle aandacht gaan lopen, maar nu hij 70 wordt mag prins Charles ook eens in de spotlights staan. In de aanloop naar zijn verjaardag werden via zijn officiële Twitter twee foto's vrijgegeven van hem, Camilla, William en Harry, hun vrouwen en zijn kleinkinderen.
14/11 08u45  Stefaan Degand brengt een ode aan zijn overleden vrouw in ‘Die Huis’: “Iedereen moet weten wat voor een schoon madame ze was”Een nieuwe week, een nieuwe aflevering van Die Huis. Eric Goens verwelkomde dinsdag Stefaan Degand in Zuid-Afrika en ze hadden het onder andere over het verlies van zijn vrouw. “Maar ik zit niet acht uur per dag te huilen hé”, klinkt het.
14/11 08u45  Vrouw uit Balen overleden na ongeval tussen pikdorser en bestelwagenDinsdagavond is in Lommel op de N71 een zwaar ongeval gebeurd vlakbij de grens met Balen. Een bestelwagen met daarin twee personen reed er achterop een pikdorser. De passagier, een jonge vrouw uit Balen, overleefde de klap niet.
14/11 08u30  Channing Tatum bevestigt relatie met Jessie JDe relatie tussen Channing Tatum en Jessie J lijkt steeds serieuzere vormen aan te nemen. Zo postte de acteur onlangs een foto op Instagram, waarin hij haar de hemel in prijst.
14/11 08u30  NASA wil binnen 25 jaar mensen naar Mars sturenDe mens kan binnen 25 jaar naar Mars reizen. Dat hebben experts van het Amerikaanse ruimteagentschap NASA dinsdag gezegd. NASA denkt zoveel tijd nodig te hebben om een reeks problemen de wereld uit te helpen die met reizen naar Mars gepaard gaan, zoals de blootstelling aan dodelijke radiatie en het verlies van calcium in de beenderen.
14/11 08u15  Kop-staartbotsing op E313 in Ranst zorgt voor lange filesOp de E313 ter hoogte van Ranst gebeurde woensdagmorgen rond 6u30 een kop-staartbotsing tussen vier auto’s. Richting Antwerpen stonden er dan ook lange files, je verliest er zeker een uur. Het verkeer kon er enkel passeren over de busstrook. Rond 8u werd het ongeval afgehandeld.
14/11 08u15  Alweer ellende op Antwerpse Ring: drie rijstroken versperd door ongeval in BerchemDoor een ongeval op de Antwerpse Ring richting Nederland zijn drie rijstroken versperd. Ter hoogte van Berchem botsten meerdere voertuigen, zo meldt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. Het verkeer is stilgevallen in de omgeving, de files groeien. De Liefkenshoektunnel werd tolvrij gemaakt.
14/11 08u15  Passagier bestelwagen overleeft klap met pikdorser nietDinsdagavond is in Lommel op de N71 een zwaar ongeval gebeurd vlakbij de grens met Balen. Een bestelwagen met daarin twee personen reed er achterop een pikdorser. De passagier overleefde de klap niet en de chauffeur werd zwaargewond.
14/11 07u45  Passagier bestelwagen overleeft klap met pikdorser niet in LommelDinsdagavond is in Lommel op de N71 een zwaar ongeval gebeurd vlakbij de grens met Mol. Een bestelwagen met daarin twee personen reed er achterop een pikdorser. De passagier overleefde de klap niet en de chauffeur werd zwaargewond.
14/11 07u30  COMMENTAAR. Politiek theater zoals in Gent hebben Antwerpenaars in het verleden al genoeg meegemaaktHet is exact een maand geleden dat de Antwerpenaars de politieke kaarten hebben geschud. Eén ding is duidelijk: er is alleen een meerderheid mogelijk met N-VA. Maar verder zijn er heel wat mogelijkheden om een coalitie te vormen.
14/11 07u00  Cafégangers houden overvaller van café aan de praat tot politie er is: “Hij riep dat hij wapens op zak had”Laten we samen rustig gaan zitten en tellen hoeveel de buit bedraagt. Dan trakteer ik je op een pint. Met die woorden heeft Lauretta Mankowski, de vriendin van burgemeester Michel Baert van Boortmeerbeek, een overvaller van café ’t Hoekske in Keerbergen maandagavond overtuigd om nog even te blijven. De politie rekende de man in.
14/11 06u45  Na “zevenhonderd keer stilvallen” heeft Xander De Rycke zijn rijbewijs“Zevenhonderd keer stilvallen, dertig geschrokken bomma’s, twaalf wilde katten, twee bijna afgereden spiegels en één marginaal die achterwaarts bijna onder mijn wagen stapte, maar vooral: twintig uur rijles later heb ik mijn attest.”
14/11 06u45  Fractieleider Europese Volkspartij vreest dat Italië andere landen in gevaar brengtDe fractieleider van de Europese Volkspartij, Manfred Weber, meent dat het slechts een kwestie van tijd is voor de Italiaanse regering bijdraait over haar begroting. “De realiteit, de feiten zullen ook Rome zeer snel inhalen”, zei Weber dinsdagavond op de Duitse televisie.
14/11 06u45  Mexicaanse president en voorganger ontkennen omkoping door kartel van El ChapoDe Mexicaanse president Enrique Peña Nieto en zijn voorganger Felipe Calderón hebben dinsdag moeten ontkennen dat ze omgekocht zijn door het machtige Sinaloa-kartel. Een van de advocaten van Joaquín Guzmán of ‘El Chapo’ had hen bij de start van het proces tegen de drugsbaas in New York daarvan beschuldigd.
14/11 06u45  Nieuwe wapens in de dopingstrijd: Molly, de eerste antidopinghondDoping in de sport in een notendop: dat is de eeuwige strijd tussen stroper – de dopingzondaar – en boswachter – de dopingjager. Een nieuw wapen: een, euh, hond. Meer bepaald: Molly, ’s werelds eerste ­antidopinghond.
14/11 06u45  Truitjetrek voor stukje textiel: ‘making of’ van een wielershirt, met ruziënde sponsors en bemoeienissen van de UCIVies bruin (AG2R), wit-met-walvis (Team Sky) of gewoon strak blauw (Deceuninck-Quick Step): wielertruitjes bewijzen dat er over smaken en kleuren niet te discussiëren valt. Maar net zo interessant is alles wat u bij zo’n shirtje niét ziet: het voorafgaande getouwtrek tussen de sponsors of de ‘absurde’ eisen van de UCI.
14/11 06u45  Anderlecht opnieuw onder vuur na onthulling door Football LeaksEr is een nieuw vuil potje opengebroken bij Anderlecht. Nadat het onderzoeksplatform Football Leaks eerder al aantoonde dat paars-wit zondigde tegen de transfersregels voor minderjarige spelers, zou de club nu ook een jeugdspeler gebruikt hebben bij het binnenhalen van een nieuweling voor de A-kern.
14/11 06u45  15 jaar na Mister Michel: portret van zoon Michael Verschueren, klaar om sportieve baas van Anderlecht te wordenZeg niet langer Mister Michel, binnenkort spreekt u in de buurt van het Astridpark maar beter van Mister Michael. Met Michael (48), die naar voren wordt geschoven om het sportieve beleid van Anderlecht onder zijn hoede te nemen, loopt de bloedlijn van het geslacht Verschueren verder samen met die van paars-wit. Maar wie is de man die het RSCA van voorzitter Marc Coucke echt op de rails moet krijgen?
14/11 06u45  De toekomstige nummer één van IJsland is een halve Belg, die bewust Noorse club boven Brugge verkoosNet zoals de Rode Duivels bouwen aan de toekomst, snakt ook IJsland naar vers vikingbloed. In doel staat de 23-jarige Runar Alex Runarsson te popelen om in de voetsporen te treden van zijn vader. Jawel, de IJslandse recordinternational Runar Kristinsson, zeven jaar de draaischijf van Sporting Lokeren, waar ook zoonlief zijn eerste handschoenen aantrok. Vandaag verdedigt Runarsson de kooi van het Franse Dijon, maar in hem schuilt nog steeds een beetje Belg.
14/11 06u45  Unieke kans op een slecht moment voor Michy Batshuayi: “Hij heeft één doelpunt per negentig minuten in zich”Is het Michy-tijd? De kans is groot dat Bat­shuayi donderdag tegen IJsland en/of zondag tegen Zwitserland mag opdraven in de spits bij de Rode Duivels. Maar net nu Romelu Lukaku twijfelachtig is, zit de 25-jarige Brusselaar in een mindere periode in zijn carrière. De zoveelste. Gelukkig heeft hij bij de Rode Duivels nog nooit teleurgesteld.
14/11 06u30  Chaos: promotie/degradatie op de helling als KV Mechelen en Waasland-Beveren hun lot niet kennen voor maartDe competitie in 1A en 1B dreigt straks in de grootste chaos te eindigen. Zeker nu de wraking van onderzoeksrechter Joris Raskin mogelijk voor vertraging zorgt. Als de voetbalbond tegen 16 maart, het einde van de reguliere competitie, nog geen uitspraak deed over de competitievervalsing waarin KV Mechelen en W.-Beveren ­volgens het parket betrokken zijn, dan wordt het ­puzzelwerk om duidelijk te maken wie volgend seizoen in 1A, 1B of eerste amateurs speelt.
14/11 06u30  Dubbel zoveel buitenlandse studenten in tien jaarHet aantal buitenlandse studenten in Vlaanderen is in minder dan tien jaar tijd verdubbeld. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Departement Onderwijs, schrijft De Tijd woensdag.
14/11 06u30  Vier doden bij incident in bedrijfspand in EnschedeIn het Nederlandse Enschede (bij Twente) zijn dinsdagavond vier doden gevallen door geweld. Dat bevestigt de Nederlandse politie. De omgeving is afgesloten. Getuigen hoorden vorige nacht enkele luide knallen in de buurt. Dus mogelijk hebben de feiten zich ’s nachts afgespeeld maar zijn de lichamen pas dinsdag in de vooravond ontdekt.
14/11 06u30  EU-terreurcommissie wil dat efficiëntie deradicaliseringsprogramma’s gemeten wordtIn het Europees Parlement heeft de bijzondere commissie Terrorisme dinsdagavond haar eindrapport goedgekeurd. Het rapport bevat advies over alle aspecten van terreurbestrijding en heeft onder meer criteria opgesteld om de efficiëntie van deradicaliseringsprogramma’s te meten.
14/11 06u30  F-35 goedkoper door twee “cadeaus” van WashingtonDe F-35, het gevechtsvliegtuig waarvan België er 34 heeft besteld, is goedkoper uitgevallen dan verwacht door twee cadeaus die werden toegekend door de Amerikaanse overheid. Dat zegt kolonel Harold Van Pee, de verantwoordelijke voor het aankoopdossier, in een interview met L’Echo.
14/11 06u15  Zelfstandigen krijgen vaderschapsverlofZelfstandigen die vader worden, kunnen op termijn ook genieten van vaderschapsverlof. Dat kondigt federaal minister van Zelfstandigen Denis Ducarme (MR) woensdag aan in De Tijd.
14/11 06u15  150.000 gestolen bijen gevonden bij hobby-imker in Laakdal: “Had de hoop eigenlijk al een beetje opgegeven”Imker Patrick en zijn zoon Alan uit Tessenderlo zijn maar wat blij dat hun in juni gestolen bijen weer terecht zijn. Speurders kwamen gisteren na intensief onderzoek uit bij een hobby-imker in Laakdal. Die had in totaal tien kasten met bijen staan, waaronder de drie van de Looise imkers en enkele in Nederland gestolen exemplaren.
14/11 06u15  PhD Cup voor doctoraatsonderzoek naar impact ruimtereizen op het breinIn Antwerpen heeft neurowetenschapster Angelique Van Ombergen (UAntwerpen) dinsdagavond de Vlaamse PhD Cup 2018 gewonnen. Van Ombergen onderzoekt hoe het brein van astronauten zich aanpast aan een ruimtereis.
14/11 05u15  “Negen jaar cel vond ik veel te kort, maar de rechter wilde niet luisteren”“Cédric heeft opnieuw gedaan waarvoor ik de rechter gewaarschuwd heb.” Dat zegt Kirsten Tonnaer, de ex van Cédric V. (36) uit Koekelberg. Tien jaar geleden sloeg hij hun zoontje Lyam dood en kreeg hij daarvoor negen jaar cel. Maar sinds zondag zit de man opnieuw in de gevangenis, omdat hij zijn babydochtertje uit een nieuwe relatie op de grond heeft gegooid. Het meisje is in levensgevaar.
14/11 05u00  Keisse steelt de show, maar Nederlanders leiden na de eerste dagYoeri Havik en Wim Stroetinga gaan als leiders de eerste nacht van de 78e Zesdaagse van Gent in. Het Nederlandse koppel totaliseerde 42 punten. De rest staat op een of meerdere ronden. Op één ronde, als tweede, volgt het Belgisch-Italiaanse tweetal Iljo Keisse en Elia Viviani (73 punten). Derde in de stand zijn Kenny De Ketele en Robbe Ghys (57 punten). Vierde staan de wereldkampioenen ploegkoers, de Duitsers Roger Kluge en Theo Reinhardt, met 56 punten achter hun naam. De vijfde plaats wordt ingenomen door Kenny De Ketele en Tosh Van der Sande (50 punten).
14/11 02u15  “Maak van openhouden kerncentrales geen taboe”Essenscia, de sectororganisatie van chemie- en farmabedrijven, wil dat de federale regering het langer openhouden van de kerncentrales niet als een taboe beschouwt. Hun noodkreet werd gisteren in een debat door alle toppolitici afgewezen, behalve door Bart De Wever (N-VA).
14/11 02u15  Discrete bemiddeling tussen Delphine en Albert mislukteDelphine Boël voelde zich na een expositie in Antwerpen geboycot. Een artikel in een tijdschrift over haar kunst zou zijn afgevoerd, om koning Albert te behagen. Gisteren raakte ook bekend dat een bemiddelingspoging tussen Delphine en haar vermoedelijke biologische vader in 2013 is mislukt.
14/11 02u15  Uitspraak rechter is extra stimulans voor de best mogelijke schoolloopbaanAls je alleen keek naar de titel van het artikel in de krant gisteren, leek het duidelijk: “Ze namen Maxim zijn vriendjes af”. Het ging over een school in Schoten die veroordeeld was omdat ze een jongen van tien met het downsyndroom had geweigerd. Dat komt hardvochtig over, zeker als je nagaat wat de gevolgen voor het kind zijn en als blijkt dat het kind al een hele tijd leerling was geweest aan die school. Volgens de letter van de wet is het discriminatie.
14/11 02u15  Op zoek naar asbestverwijderaars: “job met toekomst” schrikt afDe VDAB werkt aan een filmpje om het beroep van asbestverwijderaar te promoten. Gespecialiseerde firma’s vinden moeilijk kandidaten. “Nochtans is het een job met toekomst”, stelt een bedrijf. Mogelijk zal ook de subsidie van minister Schauvliege de burger tot actie aanzetten. Al is er ook kritiek.
14/11 02u15  Cedric V. slaat dochtertje bijna dood, eerder vermoordde hij ook zijn zoontje: “Negen jaar cel vond ik veel te kort, maar de rechter wilde niet luisteren”“Cédric heeft opnieuw gedaan waarvoor ik de rechter gewaarschuwd heb.” Dat zegt Kirsten Tonnaer, de ex van Cédric V. (36) uit Koekelberg. Tien jaar geleden sloeg hij hun zoontje Lyam dood en kreeg hij daarvoor negen jaar cel. Maar sinds zondag zit de man opnieuw in de gevangenis, omdat hij zijn babydochtertje uit een nieuwe relatie op de grond heeft gegooid. Het meisje is in levensgevaar.
14/11 02u15  Internetreus Alibaba komt naar LuikAlibaba komt naar Luik. En met het bedrijf heel wat Chinese producten, maar ook de mogelijkheid voor Europese bedrijven om zich op de Chinese markt te wagen. Want de Chinese middenklasse wil Europese kwaliteit.
14/11 02u15  Volledig dorp ondertekent petitie na verdwijnen van laatste bankautomaat: “Een uur wandelen om geld af te halen”Opstand in Nieuwrode, een dorp in Vlaams-Brabant. Zo goed als elke volwassen dorpsbewoner ondertekende er een petitie met de duidelijke boodschap: “Geef onze bankautomaat terug.” Sinds vorige maand is het er namelijk gedaan met geld uit de muur halen. En ze zijn niet het enige dorp dat het voortaan zonder cash moet doen. Vorig jaar werden er in ons land liefst vierhonderd automaten opgedoekt. En de bankenfederatie voorspelt dat er volgend nog meer zullen verdwijnen.
14/11 02u15  Minister Loones krijgt meteen vakbondsactie op bordHer en der in Antwerpen en de rest van Vlaanderen doken de voorbije dagen mysterieuze affiches op met een afbeelding van twee militairen, de hashtag ­#respectvoordemilitair en een QR-code. Die code leidt naar een al even mysterieuze website met een klok die aftelt naar donderdag 15 november, 9u. Het gaat om een campagne van vakbond VSOA Defensie, die op deze manier aandacht wil vestigen op de vele vragen die er zijn rond het statuut van militairen.
14/11 02u15  “Gemeentebesturen mogen baanwinkels niet bevoordelen”Nico Volckeryck is kersvers Antwerps voorzitter van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ). Hij laat Unizo achter zich. “Gemeentebesturen moeten meer rekening houden met de wensen van handelaars.” Dat is een van de boodschappen die hij samen met Christine Mattheeuws, nationaal voorzitter van het NSZ lanceert.
14/11 02u15  Vakbonden weinig bezorgd om malaise Nyrstar: “Voor ons is het wellicht beter dat het moederbedrijf failliet gaat”De toekomst van zinkgroep ­Nyrstar hangt aan een zijden draadje nu het bedrijf op een schuldenberg van 2 miljoen euro zit, maar dat baart de bonden weinig zorgen. “Voor ons is het wellicht beter dat het moederbedrijf failliet gaat”, klinkt het bij de christelijke vakbond ACV. ABVV doet er een schepje bovenop. “Andere zinkproducenten staan te springen om ons over te nemen.”
14/11 02u15  Antwerpse topwetenschapper bouwt Europees centrum tegen infectieziektenHerman Goossens (61), Antwerps expert in onder meer antibioticaresistentie, wil een Europees centrum voor infectieziekten uit de grond stampen. “Het onderzoek en de subsidies zijn te versnipperd. Dat moet anders.”
14/11 02u15  Vier jaar cel voor nepagent die 90-jarige berooft van 100.000 euroDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Waso L. (43) uit Wetteren veroordeeld tot vier jaar cel voor zijn betrokkenheid bij de overval op een 90-jarige man uit Deurne. De daders hadden zich als politierechercheurs voor-gedaan en stalen 100.000 euro uit de kluis van het slachtoffer.
14/11 02u15  VAB wil gratis pendelbus voor fietsers om Scheldeoevers beter te verbindenDe VAB pleit voor een fietspendelbus die via de Waaslandtunnel beide Scheldeoevers verbindt. De gratis bussen moeten frequent rijden en prioriteit krijgen om door de tunnel te rijden.
14/11 02u15  Stad zoekt oplossing voor speeltuintje in MeetjeslandstraatHet speelpleintje in de Meetjeslandstraat blijft dicht, maar districtsburgemeester Kathelijne Toen (N-VA) zegt dat de burgemeester deze winter werk wil maken van meer onderzoek om de geluidshinder te beperken.
14/11 02u15  Vincent (28) haalt CNN met kogelwerende munten overgrootvaderDe munten die je ziet op de foto redden het leven van soldaat Optatius Buyssens tijdens Wereldoorlog I. Achterkleinzoon Vincent Buyssens zette het verhaal op Reddit, en zo kwam het terecht bij BBC en CNN.
14/11 02u15  Vrienden van overleden restaurantuitbater Tranquilo wandelen eigen Dodentocht: “Hij zou ons hebben uitgelachen”In de zomer van 2016 kwam de 25-jarige Sam Dudha ongelukkig ten val met zijn fiets in de Van Immerseelstraat. Na enkele dagen vechten voor zijn leven verloor hij de strijd. In het kader van De Warmste week wandelen zijn vrienden nu helemaal naar Knokke, ten voordele van Save, een vzw voor ouders van verongelukte kinderen.
14/11 02u15  Fietsers duiken onder StenenbrugTussen de Stenenbrug en de Luitenant Lippenslaan in Borgerhout is gestart met de aanleg van een nieuw fietspad. Dat wordt onder de Stenenbrug getrokken, wat de veiligheid van de gebruikers moet verhogen. Tijdens de werken, die tien maanden duren, is er een tijdelijk fietspad.
14/11 02u15  “Koers op eerste zaterdag van solden? Een zeer slecht idee”De Herentalse handelaars zijn boos op het uittredende schepencollege dat het licht op groen heeft gezet voor de tweede Grote Prijs Rik Van Looy. Deze wielerwedstrijd, met finale in het stadscentrum van Herentals, valt op 6 juli 2019 samen met de eerste zaterdag van de solden.
14/11 02u15  “Het is net meccano, met op alle balken een cijfer”Peter Luyts (31) en Julie Van Gorp (24) zetten zondag tijdens de Ecobouwers Opendeurdagen hun bio-ecologische passiefwoning in houtskelet open. Het bijzondere is dat Peter en Julie hun huis in Zandhoven onder begeleiding zelf bouwen. Een tendens die in de lift zit, want de aannemer kan de aanvragen amper bijhouden.
14/11 02u15  HPH155 brengt elf disciplines onder één dakAmper veertig stappen, zo ver verhuisde Tine Govaerts haar kinepraktijk in de Merodelei. Met HPH155 komt haar droom om kwaliteitsvolle zorg op maat te bieden uit op nummer 155.
14/11 01u15  Camera’s op Hertberg moeten tekenpopulatie in kaart brengenIn groendomein Hertberg in Herselt is recent een proefproject gehouden rond de tekenproblematiek. Het project is een initiatief van de Universiteit Antwerpen. De bedoeling is om nieuwe wetenschappelijke inzichten te integreren in een tekenactieplan.
14/11 01u15  Caffe Latte verhuist naar neoclassicistisch pand uit 1880Het neoclassicistische herenhuis in de Sint Antoniusstraat 16 was sinds 1880 in handen van de familie Peeters-Versteylen. In 1999 werd het gebouw beschermd als monument, waarna de familie Versteylen het in 2009 uit handen gaf. Dat authentieke pand komt nu in handen van het koffie- en eethuis Caffe Latte, dat er zijn intrek zal nemen in februari 2019.
14/11 01u00  Githo verandert (een klein beetje) van naamDe Nijlense gemeenteraad is officieel akkoord gegaan met de officiële naamswijziging van het Gemeentelijk Instituut voorTechnisch en Handelsonderwijs (Githo), naar ‘githo nijlen’.
14/11 01u00  Keisse steelt de show, maar Nederlanders leiden na de eerste dag Zesdaagse van GentHet was wereldkampioene turnen Nina Derwael die de 78ste editie van de Lotto-Zesdaagse Vlaanderen Gent op gang schoot. Het inspireerde Iljo Keisse meteen om de show te stelen. De Gentenaar, vorig jaar afwezig wegens een operatie aan de pink, won meteen de eerste puntenkoers en met de hulp van ploegmaat Elia Viviani ook de ploegafvalling. Het duo toonde ook voor het eerst het nieuwe shirt van Quick-Step, met hoofdsponsor Deceuninck. Het duo kreeg langs de kant trouwens de vocale steun van hun ploegmakkers op de weg Tim Declercq en Flandrien Yves Lampaert. Dat duo supporterde ook hard voor hun Melkerie-trainingsmakkers Stijn Steels en Jonas Rickaert. Steels won trouwens de supersprint.
14/11 00u30  Derwael en Lampaert geven Keisse meteen vleugels tijdens Zesdaagse van GentIljo Keisse trekt met zijn Italiaanse ploegmaat Elia Viviani als leider de eerste nacht van de 78e Zesdaagse van Gent in. Halfweg de eerste avond heeft het duo met 45 punten 15 punten voor op Jasper De Buyst en Tosh Van der Sande. Op de derde plaats volgen Kenny De Ketele en Robbe Ghys (28 punten). Lindsay De Vylder en Moreno De Pauw (21) zijn vierde, de Nederlanders Wim Stroetinga en Yoeri Havik (19 vijfde). De rest volgt al op één of meerdere ronden.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

17x Boer Jeroen laat ook nieuwe vriendin zitten21/11 00u15 - Gazet van Antwerpen: In de slotaflevering van Boer Zkt Vrouw, die vorige maand werd ingeblikt en vorige week op VTM te zien was, flaneerde boer Jeroen nog fier met zijn nieuwe vriendin. Met Severien, die hij in het programma had leren kennen, was het niets geworden. Maar na de opnames “had hij de liefde gevonden bij Kimberly”. Helaas is ook dat sprookje alweer voorbij, vertelt Jeroen deze week in Dag Allemaal. “De afstand (Jeroen woont in Duitsland, red.) maakte onze relatie echt moeilijk. En om heel eerlijk te zijn: ik had Kimberly echt graag, dat wel, maar eerder als goeie vrienden. Van verliefdheid was geen sprake.”
14x Deze personen bibberen op hun stoel nu Dejan Veljkovic alles op tafel belooft te gooien21/11 06u30 - Gazet van Antwerpen: En of er dinsdag in menig huiskamer van voetballers, trainers, collega-makelaars en bestuurs­leden stevig gevloekt is. Dat Veljkovic op een dag zou vrij­komen onder voorwaarden, stond in de sterren geschreven. Maar dat de Servische makelaar naar het gerecht zou overlopen? Dat zorgt voor onrust. “Tientallen mensen in de voetbalwereld zitten nu met de daver op het lijf”, zegt zijn advocaat Kris Luyckx. “En ik denk ­terecht.”
13x Pijnlijke vergissing bij ontruiming grafkelder: “Waar zijn ze met mijn overgrootmoeder gebleven?”21/11 02u15 - Gazet van Antwerpen: Een vrouw uit Bonheiden is danig geschrokken omdat de grafkelder van haar voorouders zonder persoonlijke verwittiging is geruimd. En wat meer is: enkel de stoffelijke resten van haar grootvader en grootmoeder werden weggehaald, de restanten van haar overgrootmoeder liggen wellicht nog steeds onder de grond.
13x Zorgen voor PSG: Neymar en Mbappé vallen geblesseerd uit in oefenduels met nationale ploeg20/11 23u45 - Gazet van Antwerpen: Neymar heeft het veld dinsdagavond in het vriendschappelijke duel tussen Brazilië en Kameroen na acht minuten geblesseerd moeten verlaten. Ook Kylian Mbappé verliet tijdens Frankrijk-Uruguay vroegtijdig het veld.
11x Traditionele horecamarkt groeit niet meer: “Jongeren laten maaltijd liever thuisleveren dan dat ze uit eten gaan”21/11 02u15 - Gazet van Antwerpen: Belgen gaven het afgelopen jaar zo’n 20,3 miljard euro uit aan eten in de horeca, catering en zogenaamde ‘gemakswinkels’ zoals tankstations. Een stijging met 4%. Maar niet alle segmenten doen het even goed: in traditionele restaurants en brasserieën zit geen groei meer. Zeker jongeren maken meer en meer gebruik van alternatieven zoals online bestellen en thuislevering.
11x “Pas vrij wegens goed gedrag, en dan steekt hij agent neer”21/11 02u15 - Gazet van Antwerpen: Nog geen twee maanden was hij uit de cel, Issam T. (33), toen hij gisteren politieman Olivier S. (44) neerstak, vlak aan de deur van het Brusselse hoofdcommissariaat. Twee agenten reageerden en kogelden de aanvaller neer. Wrange vaststelling: T., die in 2014 nog een cipier bedreigde met een schaar, was voorwaardelijk vrijgelaten wegens goed gedrag. Maar tegen het advies van het parket in.
11x Dochter van Tsjetsjeense vluchtelingen opent juwelenzaak in Hoogstraat21/11 02u15 - Gazet van Antwerpen: “Als je iets wil bereiken, moet je er altijd voor gaan.” Hava Mats weet van aanpakken en dat heeft ze van geen vreemden. “Mijn ouders hebben alles gedaan wat ze konden om hier in België hun draai te vinden.” Nu start de 20-jarige van Tsjetsjeense origine haar eigen juwelenzaak in hartje Antwerpen.
11x Vier vrijwilligers starten lokale afdeling van vzw Markant op: “Een platform om vrouwen te verbinden”21/11 02u15 - Gazet van Antwerpen: Vrouwenorganisatie Markant vzw start met een werking in Deurne. Een ploeg van vier enthousiaste vrijwilligers wil Deurnese vrouwen in contact brengen met elkaar via diverse activiteiten. “We voelen dat er nood is aan een platform om vrouwen te verbinden.”
11x “Akkoord over nieuw bestuur Heist wellicht pas in januari mogelijk”21/11 01u15 - Gazet van Antwerpen: Aan de bijzonder moeizame coalitiebesprekingen in Heist-op-den-Berg lijkt geen einde te komen en dat zou nog wel eens even kunnen duren. Er zouden volgens verschillende bronnen namelijk bindende voordrachtaktes ondertekend zijn, waardoor de partijen tot januari – als ze dat al zouden willen – niet meer van kamp kunnen wisselen.
10x Dief stapt open garage bij ex-profvoetballer Rocky Peeters binnenen steelt familiefoto's21/11 02u15 - Gazet van Antwerpen: Een dief is er vandoorgegaan met een reeks familiefoto’s en dito filmpjes van ex-profvoetballer Rocky Peeters uit Herselt. “De beelden stonden op een externe harde schijf die verdween uit onze garage”, zegt echtgenote Katrien Keuppens

Statistieken

Artikels:
32325
Gelezen:
7727
Aantal lezers nu:
59


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven