woensdag 22 mei 2019, week 21


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen pagina 2

Laatste updatecontrole: vandaag om 11u00
 

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
22/05 11u00  Bird, Poppy of Troty? Wij deden de vergelijkende test! Poppy, Troty & Bird; het klinkt als een gezapig hiphoptrio, maar het zijn de drie bedrijven die elektrische deelsteps aanbieden in Antwerpen. Bird landde zo’n half jaar geleden in Antwerpen. Poppy en Troty hebben nog maar erg recent hun weg naar onze stad gevonden. Tijd voor een vergelijkende test.
22/05 11u00  Antwerpenaar krijgt 20 maanden cel voor verbergen van vermoorde Limburger De correctionele rechtbank in Turnhout heeft woensdagochtend Ricko D.P. (29) uit Antwerpen veroordeeld tot 40 maanden cel waarvan de helft met uitstel. Hij wordt verantwoordelijk geacht voor het verbergen van het lijk van de in 2013 vermoorde Limburger Eddy Brouns in de bossen in Minderhout (Hoogstraten).
22/05 11u00  Kraan gaat door dak tijdens renovatiewerken Bij renovatiewerken aan een magazijn in Edegem gebeurde woensdagmorgen een ongeval met een kraanwagen. De kraan van de aannemer ging door het bijna volledig vernieuwde dak. Een technisch defect was waarschijnlijk de boosdoener. Er vielen geen gewonden, maar er is wel veel schade aan en in het magazijn.
22/05 11u00  De Bruyne en Agüero trollen het internet met ‘trophy prank’ van Man City Maandag vierde Manchester feest. Althans het lichtblauwe deel van City, dat een tweede opeenvolgende Premier League-titel had gepakt. En daarbij sneuvelde de trofee van de Engelse kampioen. Of dat dacht het internet...
22/05 10u45  Gezin dat bij De Ark huurt, bespaart gemiddeld 3.000 euro per jaar: “Korting laat koopkracht toenemen” De sociale woonmaatschappij De Ark gaf vorig jaar ruim 6,7 miljoen euro korting op de huurprijs van woningen. Een gezin dat bij de Ark huurt, bespaart hierdoor gemiddeld 3.063 euro per jaar.
22/05 10u45  IN BEELD. Beelden uit de oude doos van de bouw van de Ring en Kennedytunnel De werf van de eeuw, zo staan de werken aan de Oosterweelverbinding en de overkapping van de Antwerpse Ring tegenwoordig bekend. De aanleg van diezelfde ringweg kreeg in de vorige eeuw ook al dat predicaat aangemeten. Wij doken in het rijkelijke beeldarchief en diepten tientallen sprekende beelden op van onder meer de ingewikkelde constructie van de Kennedytunnel, de bouw van het viaduct van Merksem en de jammerlijke afbraak van het station Zuid.
22/05 10u30  3D-zebrapad: hoe een uit de hand gelopen kunstprotest in India wereldwijd de verkeersveiligheid verbetert De Sint-Bernardsesteenweg in Antwerpen is één van de drie plekken in Vlaanderen waar binnenkort een 3D-zebrapad getest wordt. In de eigen regio zijn de ‘zwevende’ driedimensionale strepen nieuw. In het buitenland worden dergelijke zebrapaden al langer gebruikt en zouden ze de verkeersveiligheid verhogen.
22/05 10u15  Brandweer rukt uit voor brand in Stedelijke Academie voor Schone Kunsten De brandweer rukte woensdag om 6.30u naar de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten op het Academieplein in Turnhout voor een melding van een brand in een keramieklokaal.
22/05 10u15  COLUMN. Merci mama’s en papa’s van de stad om zo voorbeeldig te fietsen Stijn Wens (45) is grafisch ontwerper. Samen met zijn vrouw en 3 kinderen woont hij in de Seefhoek. Via de blog Antwerpenize.be zet hij zich in voor een epische fietsstad. Voor Gazet van Antwerpen is hij een van onze vier columnisten mobiliteit.
22/05 10u15  Verkrot café in Mol wordt chic boutiquehotel Het voormalige Café Boulevard in Mol, dat al jaren aan de Corbiestraat staat te verkommeren, wordt verbouwd tot een zogenaamd boutiquehotel. Het vastgoedbedrijf NedBel heeft als initiatiefnemer meteen ook een aanvraag ingediend om naast het statige herenhuis een nieuw hotel te zetten. Beide hotels zijn samen goed voor 39 hotelkamers. “Het boutiquehotel zal dezelfde charme uitstralen als het oude herenhuis”, zo verzekert zaakvoerder Francois Ligtvoet.
22/05 10u15  De nieuwste Tarantino is een vijfsterrenfilm: “Een melancholische ­Tarantino: wie had dat kunnen denken?” Het filmfestival van Cannes moest en zou het filmfestival worden van Quentin ­Tarantino. Al dagen loopt hij over de Croisette te banjeren zodat iedereen hem zeker gezien heeft. Premières begonnen te laat omdat de heer ­Tarantino nog niet had plaatsgenomen. De verwachtingen waren intussen zo hoog opgebouwd dat de journalisten gisteren over elkaar heen kropen om de zaal binnen te geraken voor de persvisie van zijn Once Upon A Time In Hollywood. Filmrecensenten of fanboys?
22/05 10u00  E40 richting Brussel versperd door gekantelde vrachtwagen: snelweg afgesloten in Wetteren Op de E40 van Gent naar Brussel staat het verkeer volledig stil over 5 kilometer. In Wetteren is de weg versperd door een gekantelde vrachtwagen
22/05 10u00  Geseinde man opgepakt tijdens actie tegen overlast De Antwerpse politie hield maandag een actie in de Stuivenbergwijk om overlast in de omgeving te beperken. Bij die actie werden in totaal twintig personen en drie horecazaken gecontroleerd die gekend zijn voor overlast.
22/05 10u00  VIDEO. Iconisch stationsgebouw van Zichem staat te koop (voor een spotprijsje) Altijd al eigenaar willen zijn van een station, net zoals in Monopoly? In Zichem kan het. De NMBS verkoopt het oude stationsgebouw. Dat sloot in 1993 de deuren en staat sindsdien grotendeels leeg. De vraagprijs voor het pand met drie slaapkamers is 225.000 euro. Een treinhalte voor je deur krijg je er gratis bij.
22/05 10u00  Vengaboys na twintig jaar weer nummer 1 in Oostenrijk dankzij politiek schandaal Het kan verkeren. Door een politiek schandaal in Oostenrijk is het nummer We’re Going to Ibiza van de Vengaboys in dat land ineens op nummer 1 beland op iTunes.10 
Laatste update: vandaag om 11u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
20/05 21u00  Mallenaar produceert nog te veel restafvalVolgens cijfers van de Openbare Vlaamse Afval Maatschappij OVAM produceerde elke Mallenaar in 2018 gemiddeld 113 kilogram restafval.
20/05 20u45  Emma Plasschaert opent met twaalfde plaats op EK zeilenZeilster Emma Plasschaert staat na de eerste dag van het EK Laser Radial in Porto op de twaalfde plaats.
20/05 20u30  PSG verzekert dat Kylian Mbappé in Parijs blijftKylian Mbappé zal ook volgend seizoen het shirt van PSG dragen. Dat verzekert de Franse topclub maandagavond in een bericht op Twitter.
20/05 20u15  VIDEO. Linkerrijstrook E17 in beide richtingen afgesloten door nieuwe fase OosterweelwerkenTussen de afrit Kruibeke en Antwerpen-West is de nieuwe fase van de Oosterweelwerken begonnen. Lantis gaat er de middenberm aanpakken en ook nieuwe lantaarnpalen plaatsen. Daardoor is in beide richtingen de linkerrijstrook afgesloten.
20/05 20u15  Wat u gemist heeft in tweede zitting van operatie Propere Handen: iedereen ontkent bij KV Mechelen, wel uithaal naar “vuile leugens” van BeerschotVandaag moest KV Mechelen op het matje komen voor de Geschillencomissie Hoger Beroep in de matchfixing-zaak. De degradatie hangt de club boven het hoofd, maar ze blijft zich verweren als een duivel in een wijwatervat. Iedereen ontkende en pleitte onschuldig. Als toemaatje stampte KV Mechelen ook nog eens stevig tegen de schenen van de voetbalbond en Beerschot, dat volgens hen “vuile leugens” verspreid heeft.
20/05 20u00  Vlaanderen legt 1 miljoen euro bij voor bouw nieuw intergemeentelijk zwembadVlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) kent het intergemeentelijk zwembad van Aartselaar, Hemiksem en Niel 1 miljoen euro aan subsidies toe. Dit betekent dat het dossier voor de bouw aan de Kleistraat nu echt van start kan gaan.
20/05 19u45  Natalie Portman geniet van ballet én terras in AntwerpenDe Israëlisch-Amerikaanse actrice Natalie Portman (37) is dit weekend in Antwerpen gesignaleerd. De Oscarwinnares woonde de première bij van de voorstelling Bach studies van Ballet Vlaanderen, die wordt gechoreografeerd door haar Franse echtgenoot Benjamin Millepied.
20/05 19u45  Dorpsdichter schrijft gedicht voor Julie Van Espen: “Klaprozen op plek waar ze werd vermoord gaven me inspiratie”Theater van het Leven. Onder die titel bracht Jos Vanderhoven (59) zijn eerste dichtbundel uit. Natuurlijk is Schilde, de gemeente die hem zo na aan het hart ligt, een inspiratiebron voor veel van de gedrukte verzen, maar het boekje is ook gedrenkt in nostalgie over zijn geboortedorpje Elen, aan de boorden van de Maas.
20/05 19u45  Bolasie neemt na “comebackseizoen” afscheid van Anderlecht: “Elke wedstrijd groeide mijn vertrouwen enorm”Yannick Bolasie betreurt de manier waarop Anderlecht het seizoen heeft beëindigd maar is tevreden over wat hij zijn “comebackseizoen” noemt. In een bericht op Twitter blikt de Congolese aanvaller terug op de voorbije campagne.
20/05 19u45  Antwerpenaars storen zich aan vuile stratenDe stad Antwerpen kreeg 145.014 vragen, meldingen en klachten. Meer dan de helft gingen over het melden van zwerfvuil en sluikstorten. Dat blijkt uit het jaarverslag 2018 van de Ombudsdienst.
20/05 19u15  Rechts scoort spectaculair onder leerlingen Sint-Jozefinstituut: 80% wil N-VA of Vlaams Belang stemmenVlaams Belang en N-VA halen samen ei zo na 80% van de stemmen. Dat is de opvallende uitslag van de eerste verkiezingen die het Sint-Jozefinstituut organiseerde onder haar zesdejaars van alle technische en beroepsrichtingen.
20/05 19u15  Hoe Plopsa met een bijzonder ‘charmeoffensief’ werknemers aan wil trekken2.000 euro voor de nieuwe groenarbeider in Plopsaland De Panne. 10.000 euro voor de projectleider die zich onmiddellijk kan buigen over de decoratie van het nieuwe waterpark van de Studio 100-groep in Landen. De Plopsa-groep belooft riante tekenpremies voor wie vast in dienst wil treden. Hoe kan dat?
20/05 19u15  Wat u gemist heeft in tweede zitting van operatie Propere Handen: iedereen ontkent bij KV Mechelen, wèl uithaal naar “vuile leugens” van BeerschotVandaag moest KV Mechelen op het matje komen voor de Geschillencomissie Hoger Beroep in de matchfixing-zaak. De degradatie hangt de club boven het hoofd, maar ze blijft zich verweren als een duivel in een wijwatervat. Iedereen ontkende en pleitte onschuldig. Als toemaatje stampte KV Mechelen ook nog eens stevig tegen de schenen van de voetbalbond en Beerschot, dat volgens hen “vuile leugens” verspreid heeft.
20/05 19u15  Belgische wielerwereld opnieuw in rouw: 15-jarige renner in slaap overledenJarne Lemmens, een vijftienjarige wielrenner is in de nacht van zondag op maandag in zijn slaap overleden. Dat meldt zijn team Rudyco Cycling Team op Facebook. “Onwezenlijk tragisch nieuws.”
20/05 19u00  Duif broedt op verkeerslichtOf de beschikbare woonruimte voor duiven stilaan schaars wordt in het centrum van Herentals is niet bekend, al koos dit exemplaar er wel een verkeerslicht op het kruispunt van de Sint-Jansstraat met de Herenthoutseweg en Sint-Waldetrudisstraat uit om haar nestje te bouwen. Van enige privacy is er geen sprake, maar door de warmte van de lamp gaat het mogelijk wel om een verblijf met vloerverwarming. (mph)
20/05 19u00  Drugsgebruiker heeft alarmpistool in auto: “Om me te verdedigen tegen bende”Voor de correctionele rechtbank stond Dennis T. terecht omdat hij een alarmpistool in zijn auto had liggen. Dat kwam aan het licht toen de Lierenaar bij een ongeval betrokken was. Daarnaast hadden getuigen ook gemerkt dat hij een hoeveelheid drugs in de struiken had gegooid.
20/05 19u00  Vader stuurt kinderporno naar ex: “Ik wist niet dat het strafbaar was”Elhaji B. uit Putte hangt vier maanden cel boven het hoofd omdat hij via Facebook een filmpje had doorgestuurd naar zijn ex-vriendin. “Een filmpje waarin te zien was hoe twee minderjarige jongens seks hadden met een volwassen vrouw. Een wansmakelijk filmpje”, zei openbaar aanklager Karel Berteloot. “De beklaagde is zelf vader. Hij had beter moeten weten. Met het doorsturen van zo’n beelden banaliseert hij kinderporno.”
20/05 18u45  Twintiger staat terecht voor belaging: “Zo verliefd dat hij foto van meisje liet tatoeëren”Een man uit Bornem die er zich niet bij kon neerleggen dat zijn gevoelens voor een jonge vrouw onbeantwoord bleven, stond voor de strafrechter voor stalking en belaging. De man had werkelijk alles geprobeerd om het meisje te overtuigen: van het schenken van een diamanten ring tot het plaatsen van een tattoo met het portret van de vrouw.
20/05 18u30  Rode Duivels of terugbetaling: Malinwa-fans krijgen compensatie voor slechte organisatie van bekerfinaleUitstekend nieuws voor de fans van KV Mechelen die na de bekerfinale in Brussel huiswaarts keerden met een handvol drank- en eetbonnetjes. Door de gebrekkige regeling in het AFAS fandorp aan het Atomium, waardoor de wachttijden opliepen tot een uur, stelt organisator KBVB nu een compensatieregeling voor.
20/05 18u30  HERBELEEF hier de tweede zitdag rond KV Mechelen in ‘Operatie Propere Handen’De tweede zitdag in ‘Operatie Propere Handen’ vandaag draait helemaal rond KV Mechelen. De advocaten van de club en van de beschuldigde bestuurders Thierry Steemans, Olivier Somers, Stefaan Vanroy en Johan Timmermans pleiten voor de Geschillencommissie Hoger Beroep. En dan wordt het interessant om te horen hoe ze zich inhoudelijk verdedigen tegen de beschuldiging van matchfixing. De strategie lijkt duidelijk: alle schuld wordt afgeschoven op ex-financieel directeur Thierry Steemans, die het dichtst bij spil­figuur Dejan Veljkovic stond. Volg het hier LIVE vanaf 9u!
20/05 18u15  Vincent mag nu toch sterven, na zware strijd van elf jaarNa een jarenlange juridische strijd lijkt er een einde te komen aan het leven van Fransman Vincent Lambert (42), die al sinds 2008 in een vegetatieve toestand verkeert. Al die tijd vochten zijn diepgelovige ouders en één zus voor zijn leven terwijl zijn vrouw, broers en overige zussen wilden dat de machines werden stopgezet. Dat is nu gebeurd, waardoor het leven van Vincent langzaam uitdooft. De ouders vinden het onaanvaardbaar. “Het is schandalig, ze hebben hun zoon zelfs geen laatste keer meer kunnen omhelzen”, reageert hun advocaat. “Maar we geven niet op. We hebben nog tijd. Zijn leven is nog niet ten einde.”
20/05 18u00  Oplichtster verzint ‘sekstumor’ om geld los te weken van liefdespartnersHet Openbaar Ministerie heeft 38 maanden celstraf geëist tegen Kimberley E. (30), een Hobokense die haar liefdespartners oplichtte door doktersbrieven, verzekeringsdocumenten en facturen te vervalsen. En om haar minnaars tot meer seks aan te sporen, verzon ze een hersentumor die zou verschrompelen door veel te vrijen.
20/05 17u45  Internationale erkenning voor arboretumHet arboretum van Kalmthout heeft internationale erkenning gekregen met de uitreiking van het certificaat ‘Garden of Excellence’. Conservator en directeur Bram Rammeloo ontving ‘The Worshipful Company of Gardeners Award’ voor zijn verdienste als voorzitter van de Jury des Mérites.
20/05 17u45  Het topjaar van Antwerp samen met huisanalist Patrick Goots ontleed: “Wat KV Mechelen in de beker deed, had Antwerp ook gekund”Plaats vier werd het eindverdict voor Royal Antwerp FC. De oudste club van het land dwong in zijn tweede jaar na de promotie Play-off 1 af en stelde daarin allesbehalve teleur. Zat er over het hele seizoen bekeken meer in voor The Great Old, of hadden Bölöni en co op de cruciale momenten net dat tikkeltje geluk aan hun zijde? Samen met huisanalist Patrick Goots grasduinen we door een rood-wit succesjaar.
20/05 17u45  Johan Verbist stapt op als scheidsrechtersbaas: “In onderling overleg”Johan Verbist is niet langer scheidsrechtersbaas bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). De twee partijen hebben in onderling overleg besloten de samenwerking stop te zetten. Dat bevestigt bondswoordvoerder Pierre Cornez maandag aan Belga.
20/05 17u30  Voetbalbond zet scheidsrechtersbaas Johan Verbist aan de deurJohan Verbist is niet langer scheidsrechtersbaas. Dat bevestigt de Koninklijke Belgische Voetbalbond.
20/05 17u30  Bella Hadid kust vrouw voor Calvin Klein, maar dat is niet naar de zin van de LGBTQ -gemeenschapHet Amerikaanse merk Calvin Klein toont in een nieuwe ‘My Calvins’-campagne topmodel Bella Hadid. Daarin kust de 22-jarige schone met een virtuele vrouw. Dat is niet naar de zin van de LGBTQ-gemeenschap, zo is de afgelopen dagen gebleken. Het merk heeft intussen excuses aangeboden.
20/05 17u15  Woonzorgcentrum Melgeshof opent tweede deel nieuwbouw en vijf serviceflatsWoonzorgcentrum Melgeshof in Merksem opende onlangs officieel de deuren van het tweede deel van hun nieuwbouwproject. Ook vijf nieuwe serviceflats werden ingehuldigd. Er was een buurtfeest met onder meer kinderanimatie, optredens en een infomarkt. Alle inwoners hebben ondertussen hun intrek genomen in de nieuwbouw, en het oude gebouw is bijna volledig afgebroken.
20/05 17u15  Eiffeltoren ontruimd omdat iemand het beroemde monument probeert te beklimmenDe Eiffeltoren in Parijs is maandagnamiddag ontruimd omdat iemand het wereldberoemde monument probeerde te beklimmen. Ook het voorplein werd ontruimd.
20/05 17u00  Uitbaters gezocht voor chalets kerstmarktWinter in Antwerpen is op zoek naar mensen die een chalet willen huren op de kerstmarkt om eten, drank of andere producten te verkopen. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf vrijdag 24 mei inschrijven.
20/05 17u00  Handschoenwinkel Boon op Lombardenvest voorlopig beschermd als monumentNa juwelier Ruys in de Sint-Jorispoort eerder deze maand, wordt nu ook de handschoenenwinkel Ganterie A. Boon op de Lombardenvest voorlopig beschermd als monument. Dat besliste Geert Bourgeois (N-VA), Vlaams minister-president en minister van Onroerend Erfgoed.
20/05 17u00  Schotland, tegenstander van Rode Duivels in de strijd om een EK-ticket, stelt Steve Clarke aan als nieuwe bondscoachSteve Clarke (55) is maandag aangesteld als bondscoach van Schotland. Hij volgt de ontslagen Alex McLeish (ex-Genk) op. De voormalige Chelseaverdediger zette zijn krabbel onder een contract tot het WK van 2022.
20/05 16u45  Kapellenaar verantwoordelijk voor ruitersport op Olympische Spelen: “Ook al heb ik de sport nooit zelf beoefend”Kapellenaar Ingmar De Vos is verkozen tot raadslid van de Association of Summer Olympic International Federations (ASOIF), waarin alle olympische sporten vertegenwoordig zijn. Hij is als voorzitter van de Internationale Ruitersportfederatie verantwoordelijk voor de ruitersport binnen het Internationaal Olympisch Comité (IOC). De Vos, die zelf nooit aan ruitersport heeft gedaan, woont voor z’n werk in Lausanne, Zwitserland.
20/05 16u45  Kraan verdwijnt tijdens ruimen slibAan het appartementsblok Herselaar in Willebroek, waar de vijver momenteel wordt leeggepompt, is maandag een kraan in het water weggezakt. De kraan had zich vastgereden in de vijver en zakte daarna verder weg.
20/05 16u45  Europees kampioen brood bakken opent met twee vrienden ambachtelijke bakkerijOp 1 juni openen Gunter Peeters (45), Jens De Jongh (23) en Ivan Meersman (50) in de Antwerpsestraat de ambachtelijke bakkerij ‘Het Broodatelier’. Bij die gelegenheid trakteren de drie vrienden alle klanten meteen op hun eigen creatie: ‘het Luithagens brood’.
20/05 16u30  Uitleendienst Babytheek helpt prille moeders op wegWie voor korte tijd op zoek is naar babyspulletjes en aanverwante materialen kan vanaf september terecht in de nieuwe Babytheek van Het Huis van het Kind in Geel. In aanloop daarvan zoekt het initiatief zelf spullen.
20/05 16u30  Nog twee nieuwe patiënten met legionella, vijf bedrijven komen in aanmerking als mogelijke besmettingshaard“We hebben vandaag nog melding van twee nieuwe patiënten met legionella gekregen. Dat brengt het totaal nu op 23.” Dat heeft Joris Moonens van het Agentschap Zorg en Gezondheid maandagnamiddag gezegd op een persconferentie. Ondertussen blijkt ook dat het gezochte type legionella bij vijf bedrijven uit de Gentse kanaalzone werd aangetroffen.
20/05 16u15  Ringland doet stevige oproep aan volgende Vlaamse regering: “Maak Ringland waar”“Het glas is half vol, maar het moet in de volgende regeerperiode dringend worden bijgevuld”, zegt Peter Vermeulen van Ringland. De burgerbeweging doet vanavond op haar vijfde Roma-avond een stevige oproep aan de politici. “De langetermijnvisie voor de volledige overkapping moet omgezet worden in een kortetermijnbeleid. Vandaag is nog maar over 3,7 km overkapping beslist.” Ringland hoopt echter nog steeds dat de volledige Ring over een lengte van ongeveer 16 km overkapt wordt.
20/05 16u15  ‘Bos van Hekselien’ breidt uit met vier hectarenDe Witte Netevallei in Retie, vlak bij de horecazaken ’t Meulezicht en De Retiese Watermolen, wordt uitgebreid met 4 hectare. Bij wandelaars en natuurliefhebbers is het gebied bekend als het ‘Bos van Hekselien’.
20/05 16u15  Europees kampioen brood bakken opent met twee vrienden bakkerij ‘Het Broodatelier’Op 1 juni openen Gunter Peeters (45), Jens De Jongh (23) en Ivan Meersman (50) in de Antwerpsestraat de ambachtelijke bakkerij ‘Het Broodatelier’. Bij die gelegenheid trakteren de drie vrienden alle klanten meteen op hun eigen creatie: ‘het Luithagens brood’.
20/05 16u15  Nieuw dorpsrestaurant in Schriek brengt mensen dichter bij elkaarDe Heistse deelgemeente Schriek krijgt binnenkort een eigen dorpsrestaurant, met de naam De Dorpskom. Het sociaal restaurant opent op donderdag 20 juni in de plaatselijke parochiezaal en is vanaf dan een keer per maand open.
20/05 16u15  Wijnegemse student organiseert (t)rapfeest Bloempot voor het eerst in AntwerpenRappers en trap-dj’s zijn de beproefde ingrediënten voor de feestjes van Jeroen Bastanie (22) in Oostmalle. “Maar dat is een beetje de boerenbuiten.” De kleuteronderwijzer in wording organiseert komende vrijdag met vriendin Lena Van Driessen (22) en vrienden de eerste Antwerpse editie van Bloempot.
20/05 16u00  Wommelgemse student op stage in Jordanië: “De kloof tussen rijk en arm is hier gigantisch”Voor de studenten die iets speciaals in hun opleiding willen, is een internationale stage altijd een optie. Sinds februari is Eliot De Houwer (22), een Wommelgemse student Energietechnologie aan hogeschool Odisee, aan het werk op de German Jordanian University in de Jordaanse hoofdstad Amman. Daar gaat hij niet alleen naar school, maar maakt hij ook kennis met de Jordaanse cultuur en mensen. Hij blijft nog tot eind juni in het land.
20/05 16u00  Nostalgie en Paul Jambers: onze tv-tips voor deze weekWeet jij soms ook niet meer wat kijken op tv? Iedere week baant onze tv-columnist Thijs Van den Bos zich een weg door het grote aanbod en verzamelt voor jou zeven kijktips. De zeven om te zien deze week.
20/05 16u00  COLUMN. De kiezer heeft altijd gelijkOp wie heb je gestemd? “Op de goei!” Het is in de Kempen een dooddoener buiten categorie. Die bezorgde een paar hardrockers begin jaren tachtig wat inspiratie in Beerse. Ze besloten een politieke partij op te richten: De Goei.
20/05 16u00  TREND. Mouwen uit de jaren 80Hét bovenstuk van dit seizoen is er een met pofmouwen. Van een klein effect voor een romantische toets aan je look tot XXL voor een ode aan de eighties: het kan allemaal volgens de topontwerpers van vandaag.
20/05 15u45  Trap aan gemeentehuis krijgt opknapbeurtArbeiders hebben maandag de negentiende-eeuwse bordestrap van het gemeentehuis in Berlaar grotendeels gedemonteerd. Ook de balustrade werd weggenomen. “De trap vraagt al enige tijd om een opknapbeurt”, zegt burgemeester Walter Horemans (CD&V). “Een aannemer neemt grote stukken van de trap weg om de arduinen stenen elders te restaureren. Daardoor moet je maandag en dinsdag het gemeentehuis via de ingang ernaast binnenstappen. Dat zal ook de komende weken zo blijven. De aannemer heeft maandag namelijk vastgesteld dat we de fundering van de trap ook best laten vernieuwen.”
20/05 15u45  Nooit eerder zo weinig criminele feiten: “Sommige misdrijven zijn bijna verdwenen”De politie van de zone Mechelen-Willebroek heeft maandag de criminaliteitscijfers van de eerste drie maanden van dit jaar in stad Mechelen bekendgemaakt. Die cijfers waren over de hele lijn positief. “Het beste eerste kwartaal sinds ik burgemeester ben geworden”, glunderde Bart Somers (Vld).
20/05 15u45  Briljanten jubileum voor Arthur en JeanneArthur Van de Vyver (88) en Jeanne De Coster (86) uit Mechelen gaven elkaar 65 jaar geleden het jawoord. Omdat Jeanne niet al te beste meer ter been is, kreeg het koppel dat in de Mandelstraat woont thuis een bezoekje van schepen van Burgerzaken Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+). Arthur heeft het grootste deel van zijn beroepsleven maatkleding gemaakt. Als meesterkleermaker baatte hij samen met zijn vader Huis Cabuy in de Leopoldstraat uit. “De laatste vier jaar voor ik met pensioen ben gegaan, was ik nog gerant in de Old England in Antwerpen”, vertelt Arthur. Het echtpaar bleef kinderloos. (ldn)
20/05 15u45  Agressieve twintiger kan niet stoppen met politie te slaan en te bedreigenEen 29-jarige man uit Herentals die vorige jaar in amper drie dagen tijd meerdere politieagenten heeft geslagen, gestampt, bedreigd en gebeten, werd daar maandag in de correctionele rechtbank voor vervolgd. Het Openbaar Ministerie sprak over ‘hallucinante feiten’ en eiste een effectieve celstraf van een jaar. “Hij past zich aan,of vliegt achter slot en grendel.”
20/05 15u45  De kiezer heeft altijd gelijkOp wie heb je gestemd? “Op de goei!” Het is in de Kempen een dooddoener buiten categorie. Die bezorgde een paar hardrockers begin jaren tachtig wat inspiratie in Beerse. Ze besloten een politieke partij op te richten: De Goei.
20/05 15u30  Ouders laten pasgeboren baby achter in taxi die hen thuisbrengt na bevallingEen Duits paar uit Hamburg liet zich nadat de mama bevallen was van een baby thuisbrengen door een taxi. Pas nadat de taxi onderweg was naar een volgende klant, ontdekten de ouders dat ze hun baby vergeten waren in de auto. De politie van Hamburg brengt het verhaal maandag op haar Facebookaccount.
20/05 15u30  Hoe een nachtwaker de fitnesskoning van België werd, maar nu in de cel zitJarenlang had Dick Vande Vyvere (56) een papiertje op zak. Zelf geschreven toen hij vijftien was. “Wat wil ik: baas zijn van het grootste bedrijf ter wereld, veel mensen tewerkstellen, een sportauto en een mooi huis.” Dertig jaar later had hij alles netjes afgevinkt. Hij begon als nachtwaker en eindigde als CEO van Passage Fitness First, na een overname de grootste fitnessketen ter wereld. En nu zit hij in de cel, op verdenking van gesjoemel met onderhandse leningen.
20/05 15u30  Man die twee personen aanreed in centrum Antwerpen en vluchtmisdrijf pleegde naar rechtbank verwezenDe raadkamer in Antwerpen heeft een 43-jarige man uit Antwerpen naar de correctionele rechtbank verwezen voor poging tot doodslag. Hij reed vorig jaar op tweede kerstdag in Antwerpen drie voetgangers aan, van wie één vrouw opzettelijk. De veertiger werd nog diezelfde dag gearresteerd en zit nog altijd in voorhechtenis.
20/05 15u15  Vrijwilligers gaan de strijd aan met plastic en zwerfvuilTientallen vrijwilligers en een deel van het Turnhouts schepencollege staken zondag de handen uit de mouwen tijdens de Grote Zomerkuis. Die stond in het teken van de bestrijding van de plasticsoep aan de Oude en Nieuw Kaai, in samenwerking met vzw Zero Plastic Rivers. “Er is dringend een mentaliteitswijziging nodig.”
20/05 15u15  Steve Darcis neemt eerste horde in kwalificaties Roland GarrosSteve Darcis (ATP 244) heeft zich maandag geplaatst voor de tweede kwalificatieronde van Roland Garros. Op het gravel in Parijs klopte de Luikenaar de Japanner Hiroki Moriya (ATP 186) in twee sets met 7-6 (7/4) en 7-5.
20/05 15u15  Luister op café met een pint in de hand naar wetenschappelijke uiteenzettingenWaar zijn Antwerpse wetenschappers de laatste tijd zoal mee bezig? Wie op die vraag een antwoord wil, kan tot en met woensdag elke avond terecht in drie Antwerpse cafés. Wetenschappers vertellen er op een bevattelijke manier over hun onderzoek en lichten actuele wetenschappelijke vraagstukken toe.
20/05 15u00  Roel Vanderstukken samen met zoontje (8) op de set van ‘Familie’Opvallende gastrol in Familie vanaf volgende week. Dan maakt Toots, acht jaar oud en zoon van Roel Vanderstukken, zijn opwachting in de serie. Hij krijgt er de rol van Rikske, een jongen die door ziekte in een rolstoel is beland.
20/05 14u45  Twintig Vlamingen voelen zich geroepenAan het Johannes XXIII-seminarie in Leuven zijn dit jaar achttien priesterkandidaten in opleiding. Daarnaast zijn twee seminaristen voltijds op stage.
20/05 14u45  Voor het eerst kun je binnenkort pasta van Belgische bodem etenNa een succesvol proefproject van drie jaar door RV Food en wetenschappers van de Thomas More Hogeschool, wordt voor het eerst een pasta van Belgische bodem gelanceerd. “Een product dat in alle opzichten vergeleken kan worden met de zuiderse pasta’s en deze op meerdere punten zelfs overtreft”, maken de initiatiefnemers zich maandag sterk.
20/05 14u45  In deze zomerbars in de stad drink je deze zomer cocktails met je teenslippers in het zandDe zomer nadert. Ideaal om de klassiekers onder de Antwerpse zomerbars nog eens te bezoeken of een nieuwe strandbar uit te testen. Dit weekend opende Sommar. Met nog vijftien andere zomerbars is het aanbod dit jaar enorm.
20/05 14u30  Berchems districtsbestuur ongerust over woon- en kantoorcomplexenIn Oud-Berchem verrijzen de volgende jaren drie grote woon- en kantoorcomplexen. Het districtsbestuur is ongerust over de plannen en is ontevreden omdat ze niet wordt gehoord.
20/05 14u30  Anderlecht neemt afscheid van Ivan ObradovicIvan Obradovic (30) verlaat RSC Anderlecht. Dat nieuws geraakte eerder al bekend maar heeft paars-wit maandag officieel bevestigd op Twitter.
20/05 14u30  Bruine rat jaagt minister Homans de stuipen op het lijf: “Politie kwam met vier combi’s”Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA) had afgelopen nacht een ongewenste gast in huis. Een bruine rat probeerde via de kelder haar woning in Wilrijk binnen te geraken.
20/05 14u15  VIDEO. Kiel zwaait Van den Bergh uit: “Antwerpen is voor mij Beerschot, en Beerschot is Antwerpen”Jan Van den Bergh tekende tijdens de voorbije winterstop een 3-jarig contract bij AA Gent. De 24-jarige Heistenaar speelde de afgelopen drie seizoenen op het Kiel en kreeg daarvoor een gepast afscheid. Beerschot deelde op sociale media een filmpje waarin Jan bedankt wordt én de prijs voor Beerschot-speler van het jaar krijgt.
20/05 14u15  Geeks en nerds boven tijdens Sound of Science in Fort 4: dit valt er te belevenAltijd al willen weten hoe je eruitziet in infrarood, of hoe een videogame wordt gemaakt? Het festival Sound of Science in Fort 4 nodigt twee dagen lang wetenschappers en technologie-experts uit voor toegankelijke lezingen, workshops en experimenten. Soms van de pot gerukt, maar wel altijd met een wetenschappelijke basis.
20/05 14u00  Vluchtende inbreker gooit met kasseien om te ontkomenBewoners van een gelijkvloers appartement aan de Oranjestraat konden afgelopen nacht een inbreker op heterdaad betrappen. Na een kleine schermutseling trachtte de verdachte (31) weg te vluchten, maar hij werd op de hielen gezeten door de bewoners van het appartement. De inbreker wilde ontkomen en begon met kasseien naar zijn achtervolgers te gooien.
20/05 13u45  Programma play-offs EuroMillions Basket LeagueDe play-offs van de EuroMillions Basket League beginnen vrijdag met de kwartfinales (gespeeld naar een best-of-three). De acht beste teams na de reguliere competitie strijden om de landstitel, die de voorbije zes jaar naar Oostende ging. De Antwerp Giants, die eerder op het seizoen Oostende versloegen in de bekerfinale, dromen van de dubbel. Paris Lee en co. beëindigden de reguliere competitie op de eerste plaats.
20/05 13u45  Ruben Bemelmans meteen onderuit in kwalificaties Roland GarrosRuben Bemelmans (ATP 164) heeft zich maandag niet kunnen plaatsen voor de tweede voorronde van Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het seizoen.
20/05 13u45  Kylie Jenner pakt uit met nog een nieuwigheid: haarproductenKylie Jenner heeft haar ambitieuze plannen nog wat kracht bijgezet. Nadat ze al had aangekondigd een collectie huidverzorgingsproducten en een babylijn op de markt te zullen brengen, laat ze nu weten dat er ook nog haarproducten zitten aan te komen.
20/05 13u30  Opnieuw een blunder in Game of ThronesEen paar weken geleden dook er al een koffiebeker van Starbucks op in de vierde aflevering van Game of Thrones. Tijdens de finale was het opnieuw prijs.
20/05 13u30  “Waardevolle knecht” van Greg Van Avermaet beloond voor harde werk: Nathan Van Hooydonck krijgt nieuw contract bij CCCNathan Van Hooydonck heeft zijn contract bij CCC Team met één jaar verlengd tot 2021. Dat maakte de ploeg die de licentie van BMC overnam maandag bekend.
20/05 13u30  Alle scenario’s op een rij: zelfs als Antwerp barragewedstrijd verliest, kan het nog Europees spelenPlay-off 1 is afgelopen. KRC Genk en Club Brugge weten ondertussen welk Europees ticket zij in de wacht hebben gesleept. Voor Antwerp is het nog afwachten. Tot de barragewedstrijd tegen KV Kortrijk of Charleroi komende zondag, maar ook en vooral op een sanctie voor KV Mechelen die mogelijk alles nog kan veranderen. Wat is zeker? Wat is nog afwachten? En wat met de Europese vangnetten? Een overzicht:
20/05 13u30  Het probleem met deze bikini? Je mag er niet mee in het waterSommige bikini’s zijn niet compatibel met… water. Dat ondervond een vrouw die een turkooizen ontwerp met gouden glitters kocht bij webwinkel Pretty Little Thing. Zij had blijkbaar de omschrijving niet zo goed gelezen, waarop staat dat je enkel “in de bikini mag poseren.”
20/05 13u15  Zelfs als Antwerp barragewedstrijd verliest, kan het nog Europees spelenPlay-off 1 is afgelopen. KRC Genk en Club Brugge weten ondertussen welk Europees ticket zij in de wacht hebben gesleept. Voor Antwerp is het nog afwachten. Tot de barragewedstrijd tegen KV Kortrijk of Charleroi komende zondag, maar ook en vooral op een sanctie voor KV Mechelen die mogelijk alles nog kan veranderen.
20/05 13u15  Ook in Italië staakt luchtvaartpersoneel: helft vluchten geschraptNiet alleen in ons land zijn er stakingen in de luchtvaartsector, ook in Italië wordt nu het werk neergelegd. Het luchtverkeer zal er dinsdag zwaar verstoord zijn. Verschillende vakbonden hebben piloten, cabine- en grondpersoneel opgeroepen om het werk neer te leggen. Het voornaamste slachtoffer is luchtvaartmaatschappij Alitalia, die de helft van haar vluchten moet schrappen. Daarbij ook twee heen- en terugvluchten tussen Brussel en Italië (Milaan en Rome).
20/05 13u15  Vier op de vijf hogeschoolstudenten weet niet wat ‘impliceren’ betekentDe taalvaardigheid van hogeschoolstudenten daalt, blijkt uit onderzoek van Odisee. Dat hypothekeert hun slaagkansen.
20/05 13u00  Plopsa belooft nieuwe werknemers “tekenpremies” tot 10.000 euroPretparkgroep Plopsa gaat bepaalde nieuwe werknemers een “tekenpremie” geven tot 10.000 euro. Ze krijgen die al uitbetaald met hun eerste loon. Het bedrijf hoopt zo de concurrentie te snel af te zijn in de strijd om personeel.
20/05 13u00  Geeks en nerds boven tijdens Sound of Science in Fort 4: dit val er te belevenAltijd al willen weten hoe je eruitziet in infrarood, of hoe een videogame wordt gemaakt? Het festival Sound of Science in Fort 4 nodigt twee dagen lang wetenschappers en technologie-experts uit voor toegankelijke lezingen, workshops en experimenten. Soms van de pot gerukt, maar wel altijd met een wetenschappelijke basis.
20/05 12u45  Internet grapt met naamsverandering Beerschot Wilrijk: “Helaas, deze club bestaat niet (meer)”De verandering van de naam en het clublogo van Beerschot Wilrijk haalt de komiek in de voetballiefhebber naar boven. Zodra het nieuws bekendgemaakt werd, verscheen er een opmerkelijke practical joke op het wereldwijde web.
20/05 12u45  Na het rampenplan vorig jaar, houdt Scheldedorp hart vast voor nieuwe muggenplaagIs er opnieuw een grote knijtenplaag op komst in Schellebelle, een deelgemeente van Wichelen (Oost-Vlaanderen)? Sommige bewoners vrezen alvast van wel. Want afgelopen weekend werden de bijtgrage mugjes opnieuw opgemerkt. De knijt broedt graag op slibgebieden, en die vind je in Wichelen langs de Oude Scheldedijk.
20/05 12u30  329 kilogram cocaïne voor Antwerpen onderscheptIn de haven van Santos in Brazilië is afgelopen weekend een lading van 329 kilogram cocaïne met bestemming Antwerpen uit een container gehaald. De drugs werden opgemerkt toen de container gescand werd. Op de beelden was te zien dat er bij de legale lading printerpapier vijftien sporttassen met blokken cocaïne gestoken waren. De Braziliaanse autoriteiten gaan er van uit dat de eigenaar van de lading papier niet op de hoogte was van de drugs in de container. Er werd niemand gearresteerd.
20/05 12u15  Oplichters proberen gestolen kledij van H&M te verkopen op wekelijkse markt Sint-JanspleinEen duo probeerde afgelopen weekend om gestolen kledij te verkopen op de markt aan het Sint-Jansplein. In hun kraam hing heel wat nieuwe kledij van winkelketen H&M aan een sterk verminderde prijs. De politie kreeg de verkopers in het vizier en arresteerde hen na een huiszoeking.
20/05 12u15  ‘Groenere’ asfalt op gewestweg in Retie moet duurzaamheid in wegenbouw verhogenOm het aanleggen van wegen duurzamer te maken, zijn maandag in Retie voor het eerst in Vlaanderen proefvakken met groen asfalt aangelegd. In deze proefvakken is gerecycleerd asfalt verwerkt samen met zogenaamde verjongingsmiddelen, olieachtige producten die voor een betere binding zorgen.
20/05 12u15  Taalvaardigheid studenten gaat drastisch achteruit, maar Antwerpse hogescholen panikeren nietUit onderzoek van hogeschool Odisee blijkt dat de taalvaardigheid van studenten drastisch daalt. Herkenbaar voor de Antwerpse hogescholen en de UAntwerpen, al hebben ze ook bedenkingen: de instroom van studenten is breder en er gebeurt veel tijdens de opleiding om de taalvaardigheid bij te spijkeren. En dat het niveau achteruitgaat? “Dat zeiden ze in de jaren vijftig ook al.”
20/05 12u00  Budgetplafond in de F1: "Nog maar tientallen miljoenen verwijderd"Als we de CEO van Liberty Media, Greg Maffei, mogen geloven gaat het de goede kant uit in de onderhandelingen over een budgetplafond in de Formule 1 vanaf 2021. Volgens de Amerikaan zijn de F1 en de teams nog maar een paar tientallen miljoenen van elkaar verwijderd.
20/05 12u00  Elektrocutie tijdens huldiging hockeyclub: nog vier gewonden in ziekenhuisNa het incident met een hoogspanningslijn boven een hockeyterrein in Mol zaterdagavond verblijven maandag nog steeds vier van de twintig gewonden in het ziekenhuis. Dat zegt burgemeester Wim Caeyers (CD&V). Drie van hen krijgen gespecialiseerde verzorging in brandwondencentra: twee in het Antwerpse Stuivenbergziekenhuis, één in het UZ Leuven. De vierde wordt nog slechts ter observatie in het ziekenhuis van Geel gehouden. Niemand zou in levensgevaar verkeren.
20/05 12u00  Na incident met ‘Blackface’-trui: Gucci opnieuw onder vuurHet Italiaanse modemerk Gucci heeft een hoofddeksel in de collectie, geïnspireerd op een tulband. Dat valt niet bij iedereen in goeden aarde. Sommige critici bestempelen het ontwerp als een voorbeeld van ‘culturele appropriatie’.
20/05 12u00  Netflix en Alexa Chung gaan concurrentie aan met ‘Project Runway’Bij Netflix gaan ze de concurrentie aan met ‘Project Runway’. De streamingdienst heeft bekendgemaakt dat het de ontwerpwedstrijd ‘Next In Fashion’ aan het maken is en dat Alexa Chung en ‘Queer Eye’-lid Tan France daarvan het gezicht zullen zijn.
20/05 12u00  Taalvaardigheid studenten daalt, maar geen reden voor paniek: Antwerpse opleidingen hebben extra aandachtUit onderzoek van hogeschool Odisee blijkt dat de taalvaardigheid van studenten drastisch daalt. Herkenbaar voor de Antwerpse hogescholen en de UAntwerpen, al hebben ze ook bedenkingen: de instroom van studenten is breder, er gebeurt veel tijdens de opleiding om de taalvaardigheid bij te spijkeren en dat het niveau achteruitgaat? “Dat zeiden ze in de jaren vijftig ook al.”
20/05 11u45  Dries Mertens scoort met het hoofd tegen Radja Nainggolan. En neen, het was géén simpele binnenkopperDries Mertens en Napoli pakten zondag Inter in met 4-1 op de 37e en voorlaatste speeldag van de Serie A. Het Atalanta van Timothy Castagne speelde 1-1 gelijk op het veld van kampioen Juventus en komt zo naast Inter op de derde plaats. Atalanta zou, in geval van een gelijke stand met Inter na de volgende speeldag, het voordeel krijgen op basis van het onderlinge doelsaldo.
20/05 11u45  Inbrekers dringen villa binnen via regenpijp: “Amper half uur eerder vertrokken”De bewoners van een villa in Bierbeek (Vlaams-Brabant) kregen vrijdagavond omstreeks 21 uur drie inbrekers over de vloer. Het slachtoffer had haar woning amper een half uur eerder verlaten, toen de mannen opdaagden in haar tuin. De dieven gebruikten een tuinstoel om de regenpijp te beklimmen en forceerden een raam om binnen te dringen. Ze haalden de woning helemaal overhoop en gingen er onder meer vandoor met juwelen. Er sloegen al eerder dieven toe in de regio die dezelfde werkwijze toepasten, maar het is niet duidelijk of het om dezelfde daders gaat.
20/05 11u30  Jupiler pakt uit met advertentie rond Sam Bettens: “Nooit meer Jupiler”Een advertentie van Jupiler - die wil inspelen op de geslachtsverandering van Sam Bettens - is bij veel mensen in het verkeerde keelgat geschoten. “Shame on you” en “Echt een reden om nooit meer Jupiler te drinken”, klinkt het.
20/05 11u15  Antwerpse politie controleert bussen aan ScheldekaaienDe Antwerpse politie controleerde zondag 26 bussen aan de Scheldekaaien. Niet alle bussen bleken in orde te zijn met alle vereiste documenten. Eén bestuurder had gedronken en kreeg drie uur rijverbod.
20/05 11u15  Tristan wint Junior JournalistwedstrijdTristan Stienlet van het Busleyden Atheneum in Mechelen mocht zondag uit handen van jurylid Cathy Berx, gouverneur van de provincie Antwerpen, de eerste prijs in ontvangst nemen in de Junior Journalistwedstrijd van het Davidsfonds, de grootste schrijfwedstrijd voor scholieren in Vlaanderen. De prijzen voor de provincie Antwerpen werden zondag uitgereikt in De Kapel in Zoersel. Acteur Warre Borgmans presenteerde de plechtigheid. Het thema van de wedstrijd was ‘Meesterschap’. Het verhaal van Tristan ging over een Meestervlieg en werd door de gouverneur met veel inlevingsvermogen voorgelezen. Van Fabienne Blavier, voorzitter van de Mechelse gemeenteraad, kreeg Tristan nog een shoppingbon voor de stad.
20/05 11u15  Vier op vijf hogeschoolstudenten weet niet wat ‘impliceren’ betekentDe taalvaardigheid van hogeschoolstudenten daalt, blijkt uit onderzoek van Odisee. Dat hypothekeert hun slaagkansen.
20/05 11u15  Nieuwsflits: barragewedstrijd Antwerp zondag al om 14u30 op BosuilDe wedstrijd om het - voorlopig - laatste Europese ticket tussen Antwerp en Charleroi of Kortrijk wordt volgende week zondag niet om 18u00 gespeeld, zoals oorspronkelijk gepland, maar om 14u30. “We hebben onze kalender aangepast op vraag van de lokale politie van Antwerpen, die de wedstrijd liever vroeger op de dag zag plaatsvinden”, bevestigt Stijn Van Bever, woordvoerder van de Pro League. “De wedstrijd zal dus om 14u30 starten op de Bosuil.”
20/05 11u15  7 jongeren aangehouden na verspreiden beelden groepsverkrachting op SnapchatZeven Luikse jongeren zijn aangehouden voor de verkrachting van een minderjarig meisje in Chaudfontaine. Hun daden kwamen aan het licht omdat ze er zelf beelden van maakten en verspreidden op Snapchat, meldt Sudinfo.be.
20/05 11u15  Zweedse aanklager eist aanhouding Assange in verkrachtingszaakHet Zweedse Openbaar Ministerie wil Wikileaks-oprichter Julian Assange laten arresteren op verdenking van verkrachting. Dat heeft het parket laten weten.
20/05 11u15  Na vertrek transmigranten: weer bussen van De Lijn vanuit station Brussel-NoordOm 9 uur, een uurtje vroeger dan aangekondigd, rijden er weer bussen van De Lijn vanuit het station Brussel-Noord. Dat heeft Sonja Loos van de openbaarvervoermaatschappij maandag laten weten.
20/05 11u15  Te weinig rechters: kinderpornoproces Guy Van Sande uitgesteldHet kinderpornoproces tegen Guy Van Sande (56) kan woensdag niet van start gaan, omdat er te weinig rechters zijn. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Het proces stond al sinds maart gepland, toch heeft de correctionele rechtbank in Veurne geen personeel gevonden.
20/05 11u15  Meer fietsinvesteringen of extra wegcapaciteit? Ontdek uw overeenstemming met de partijen!Om de kiezer een handvat te bieden om zijn stemkeuze te maken op zondag 26 mei, ontwikkelde Gazet van Antwerpen de ‘Standpuntchecker’. Vier weken na elkaar kan u achterhalen bij welke partij u het dichtst aansluit rond vier belangrijke thema’s.
20/05 11u15  Vijftigste Kempenfeesten van De KempenzonenKoninklijke fanfare De Kempenzonen uit Pulderbos organiseert in het verlengd weekend van 30-31 mei en 1 juni voor de vijftigste maal Kempenfeesten. Vroeger ging dat gepaard met een grote handelsbeurs, tegenwoordig zijn de avondmarkt en de muziekoptredens de blikvangers.
20/05 11u00  Vissers paraat aan Panneke Vol voor goede doelZiekenzorg Pulle zet zich schrap voor de visprijskamp en haringbak.
20/05 11u00  Bussen De Lijn botsen aan Noorderplaats: twee lichtgewondenBij een botsing tussen twee bussen aan de Noorderplaats vielen maandagmorgen twee lichtgewonden. Hoe het ongeval tussen de bussen van De Lijn kon gebeuren, is nog niet duidelijk. Het busverkeer ondervond weinig hinder van het ongeval, de overige reizigers konden hun reisweg snel verderzetten.
20/05 11u00  Hof van de pastoor wordt tuin vol muziekHarmonie De Verenigde Vrienden uit Pulle is al volop bezig met de voorbereidingen van haar tuinconcert in 'den Hof van de Pastoor'.
20/05 11u00  Ondanks alle geruchten verlengt Toni Kroos gewoon zijn contract bij Real MadridNa een rampzalig seizoen leek Toni Kroos te moeten vertrekken bij Real Madrid. Maar de 29-jarige Duitser verlengde nu gewoon zijn contract tot 2023, dat liet de Koninklijke zelf weten.
20/05 11u00  Mbappé zinspeelt op vertrek bij PSG wanneer hij prijs komt ophalen, ondertussen zet Neymar de bloemetjes buiten met RihannaKylian Mbappé (PSG) is zondagavond verkozen tot Speler van het Jaar in de Ligue 1. De twintigjarige Mbappé, die eerder op de avond ook voor het derde jaar op rij tot beste jongere werd bekroond, volgt op de erelijst zijn PSG-ploegmakker Neymar op. Die blonk uit in afwezigheid en op Instagram bleek waarom: de Braziliaan verkoos een avondje stappen met superster Rihanna boven het gala...
20/05 10u45  Vader Kompany: “Vincent kon voor het geld kiezen, maar zijn hart ligt hier”“Kan het mooier: de verloren zoon die na al die jaren terugkeert naar de club én de stad van zijn hart? Ik heb het altijd geweten dat Vincent zijn rol als ambassadeur van het Belgische voetbal nog meer zou opnemen.” Vader Pierre Kompany (71) is maar wat trots op de Brusselse uitdaging van zijn zoon, ook al had die als wereldburger evengoed kunnen kiezen voor het grote geld van de sjeiks.
20/05 10u45  7.500 pendelende Vlamingen stappen over op de fietsVlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts investeert 2,2 miljoen euro uit het Pendelfonds in projecten die pendelaars uit de auto moeten lokken. Door die steun kunnen 9.000 werknemers voortaan duurzamer gaan pendelen. Zowat 7.500 van hen maken de overstap naar de (elektrische) fiets. Dat heeft de N-VA-minister maandag bekendgemaakt.
20/05 10u45  Scarlett Johansson gaat voor de derde keer trouwenWordt het derde keer goede keer voor Scarlett Johansson? De actrice bevestigde dat ze verloofd is met ‘Saturday Night Live’-schrijver Colin Jost. Ze zijn al twee jaar samen.
20/05 10u30  Isolatiemateriaal op werf vat vuurOp een bouwwerf aan de Leuvensesteenweg in Muizen (Mechelen) vatte maandagochtend isolatiemateriaal vuur. Dat gebeurde net naast de supermarkt Lidl. De brand ging met een gitzwarte rookpluim gepaard. De brandweer kreeg het vuur snel onder controle. Het isolatiemateriaal was net geleverd. Mogelijk is de brand ontstaan door gensters van laswerken op de werf. Niemand raakte gewond.
20/05 10u30  “Het kon heel slecht afgelopen zijn”: mountainbiker verliest stuur tijdens sprongEen Sloveense mountainbiker heeft veel geluk gehad toen zijn stuur het plots begaf. Tijdens een sprong brak het stuur af waardoor de man hard op de grond neer kwam. “Ik heb geluk dat ik er vanaf kom met wat schaafwonden op mijn arm en rug. Het had veel slechter kunnen aflopen.”
20/05 10u15  Hoe de comeback van Vincent Kompany naar Anderlecht een staatsgeheim bleef: een reconstructieThe Prince is back. Marc Coucke heeft zijn eigen droom en die van alle Anderlechtfans waargemaakt: Vincent Kompany (33) keert terug. Als speler-trainer dan nog, met een contract van drie jaar. Afgelopen week was dé stunt van de eeuw één groot staatsgeheim. Een reconstructie.
20/05 10u15  Ode aan Joy Division in zaal Den DriesJoy Division, een van de grondleggers van de new wave in de jaren 70, komt op vrijdag 31 mei weer tot leven in de Kempen. De lokale tributeband Decades brengt in zaal Den Dries in Retie een ode aan de legendarische Britse band, die vooral bekend is van de hit 'Love will tear us apart'.
20/05 10u15  Prins William voelt nog steeds “pijn die met niets te vergelijken valt” na dood van DianaIn een documentaire van de BBC over mentale gezondheid heeft prins William een boekje opengedaan over het tragische verlies dat hij meemaakte toen hij als 15-jarige zijn moeder verloor. Hij benadrukte daarbij dat het belangrijk is om te praten over je gevoelens, ook voor mannen.
20/05 10u00  David Goffin tuimelt naar beneden op ATP-ranking met zijn slechtste notering sinds 2014David Goffin moet zeven plaatsen prijsgeven op de maandag gepubliceerde ATP-ranking. De Luikenaar, die op het Masters 1.000-toernooi in Rome strandde in de tweede ronde, staat op de dertigste plaats. Dat is zijn slechtste notering sinds 29 september 2014, toen hij 31e was.
20/05 10u00  DISCUSSIE. Gaat Vincent Kompany Anderlecht weer doen schitteren?De stunt van de eeuw, voetbalgeschiedenis, de Prins is weer thuis, meer dan opmerkelijk… Al heel wat grote woorden zijn besteed aan de transfer van Vincent Kompany naar RSC Anderlecht. Verwacht jij dat hij de torenhoge verwachtingen zal inlossen?
20/05 10u00  Wordt hij de assistent-coach van Vincent Kompany bij Anderlecht?Met zijn 33 jaar wordt Vincent Kompany de op één na jongste trainer ooit bij Anderlecht. De jongste was de 28-jarige Engelsman Cyrille Bunyan in het seizoen 1922-1923 (!) toen Anderlecht degradeerde. Nu ja, officieel wordt Vincent Kompany geen T1, want de speler-trainer heeft nog geen Pro License-diploma. Anderlecht moet dus nog een trainer op de bank zetten die over de nodige diploma’s beschikt en die de ploeg ook kan gidsen als Kompany zelf op het veld staat.
20/05 09u45  Rijbaan versperd door gaslekOp maandagochtend is er in de Boechoutsesteenweg in Boechout een gaslek ontdekt. Wegens het voorval is de rijbaan voorlopig versperd, de brandweer is druk aan het werk om de plek veilig te maken. Meer info volgt.
20/05 09u45  KV Mechelen schuift in ‘Operatie Propere Handen’ alles in schoenen van Thierry Steemans“Dankzij de telefoontaps en de verhoren is het duidelijk. KV Mechelen en Waasland-Beveren hebben de boel belazerd. Dit mag nooit meer gebeuren en daarom zijn de voorgestelde straffen van de bondsprocureur terecht.” Zo vatte strafpleiter Walter Van Steenbrugge zaterdag het standpunt van Lokeren, Beerschot en Tubeke samen. De drie ploegen kunnen profiteren als KV Mechelen en Waasland-Beveren degraderen wegens (een poging tot) matchfixing.
20/05 09u45  Topmakelaar Walter Mortelmans praat voor het eerst sinds zijn aanhouding in ‘Operatie Propere Handen’: “Ze hadden mijn telefoon beter vroeger afgetapt”Voor het eerst sinds hij op 11 oktober 2018 werd aangehouden in operatie ­Propere Handen reageert de Belgische topmakelaar Walter Mortelmans (60) op de zwaarste beproeving uit zijn leven. “Als ik van één ding spijt heb, dan is het dat ik niet eerder werd afgetapt door de politie. Dan had iedereen vastgesteld dat ik geen van mijn spelers heb gecontacteerd.”
20/05 09u45  Mbappé insinueert op vertrek bij PSG wanneer hij prijs komt ophalen, ondertussen zet Neymar de bloemetjes buiten met RihannaKylian Mbappé (PSG) is zondagavond verkozen tot Speler van het Jaar in de Ligue 1. De twintigjarige Mbappé, die eerder op de avond ook voor het derde jaar op rij tot beste jongere werd bekroond, volgt op de erelijst zijn PSG-ploegmakker Neymar op. Die blonk uit in afwezigheid en op Instagram bleek waarom: de Braziliaan verkoos een avondje stappen met superster Rihanna boven het gala...
20/05 09u30  Mbappé verkozen tot Speler van het Jaar, Neymar verkoos avondje stappen met Rihanna boven Frans galaKylian Mbappé (PSG) is zondagavond verkozen tot Speler van het Jaar in de Ligue 1. De twintigjarige Mbappé, die eerder op de avond ook voor het derde jaar op rij tot beste jongere werd bekroond, volgt op de erelijst zijn PSG-ploegmakker Neymar op. Die blonk uit in afwezigheid en op Instagram bleek waarom: de Braziliaan verkoos een avondje stappen met superster Rihanna boven het gala...
20/05 09u30  LIVE. Tweede zitdag in ‘Operatie Propere Handen’: vandaag draait helemaal rond KV MechelenDe tweede zitdag in ‘Operatie Propere Handen’ vandaag draait helemaal rond KV Mechelen. De advocaten van de club en van de beschuldigde bestuurders Thierry Steemans, Olivier Somers, Stefaan Vanroy en Johan Timmermans pleiten voor de Geschillencommissie Hoger Beroep. En dan wordt het interessant om te horen hoe ze zich inhoudelijk verdedigen tegen de beschuldiging van matchfixing. De strategie lijkt duidelijk: alle schuld wordt afgeschoven op ex-financieel directeur Thierry Steemans, die het dichtst bij spil­figuur Dejan Veljkovic stond. Volg het hier LIVE vanaf 9u!
20/05 09u15  Waarom de functie van Kompany als speler-trainer bij Anderlecht niet zo vanzelfsprekend is als het lijkt“Het is een beetje out of the box”, noemde Michael Verschueren het. En of. Met Vincent Kompany bij Anderlecht knoopt onze eerste klasse voor het eerst in bijna twintig jaar – Enzo Scifo in 2000 bij Charleroi – weer aan met het concept van speler-trainer. En dat is niet zo vanzelfsprekend als het op het eerste gezicht zou lijken. Vijf te overwinnen obstakels.
20/05 09u15  Wordt Simon Davies de assistent-coach van Vincent Kompany bij Anderlecht?Met zijn 33 jaar wordt Vincent Kompany de op één na jongste trainer ooit bij Anderlecht. De jongste was de 28-jarige Engelsman Cyrille Bunyan in het seizoen 1922-1923 (!) toen Anderlecht degradeerde. Nu ja, officieel wordt Vincent Kompany geen T1, want de speler-trainer heeft nog geen Pro License-diploma. Anderlecht moet dus nog een trainer op de bank zetten die over de nodige diploma’s beschikt en die de ploeg ook kan gidsen als Kompany zelf op het veld staat.
20/05 09u15  Kijk de kleine prins Louis kan al lopen, tonen nieuwe familiefoto’sHet gezin van prins William bezocht zondag de Chelsea Flower Show , waar Kate Middleton een tuin mee heeft voor ontworpen. Ook hun kinderen George, Charlotte en Louis waren van de partij en dat leverde enkele leuke familiefoto’s op. Daaruit blijkt bovendien dat het jongste prinsje al kan lopen.
20/05 09u00  “Het kon heel slecht afgelopen zijn”, mountainbiker verliest stuur tijdens sprongEen Sloveense mountainbiker heeft veel geluk gehad toen zijn stuur het plots begaf. Tijdens een sprong brak het stuur af waardoor de man hard op de grond neer komt. “Ik heb geluk dat ik er vanaf kom met wat schaafwonden op mijn arm en rug. Het had veel slechter kunnen aflopen.”
20/05 09u00  President Trump dreigt met einde van IranDe Amerikaanse president Donald Trump heeft in een tweet gedreigd met de vernietiging van Iran indien het land een aanval doet op Amerikaanse belangen. “Als Iran wil vechten, dan zal dat het officiële einde zijn van Iran”, twitterde hij. “Bedreig de Verenigde Staten niet meer opnieuw”, voegde Trump er waarschuwend aan toe.
20/05 09u00  Toronto herpakt zich in finale van Eastern Conferene en wint na twee verlengingenToronto heeft zich herpakt in de finale van de Eastern Conference van de NBA. De Raptors versloegen Milwaukee voor eigen publiek met 118-112, na twee verlengingen. Na de reguliere speeltijd stond er 96-96 op het scorebord. Milwaukee leidt nu met 2-1, maar Toronto kan dinsdag in eigen zaal de stand in evenwicht brengen.
20/05 08u45  Plots 30% minder winst voor RyanairWat is er aan de hand met Ryanair? De prijsbreker in de luchtvaart heeft afgelopen boekjaar fors minder winst gemaakt dan een jaar eerder. De Ierse luchtvaartmaatschappij voelt de stevige concurrentie en overcapaciteit op de luchtvaartmarkt. Daardoor staan ticketprijzen onder druk. Ook viel de belangrijke paasperiode net buiten het boekjaar.
20/05 08u00  Jo Lernout niet bang voor film over ondergang van zijn bedrijfEr is een film in de maak over Lernout & Hauspie: het idee werd het afgelopen weekend voorgesteld aan mogelijke partners op het filmfestival van Cannes. Het is de bedoeling dat Dust, zoals de film gaat heten, een internationaal project wordt. Het scenario wordt momenteel geschreven door Angelo Tijssens, de man die meeschreef aan Girl van Lukas Dhont. Een regisseur is nog niet aan het project verbonden.
20/05 08u00  Dochter van Slipknot-frontman overleden op 22steEnkele dagen nadat Slipknot zijn eerste single in jaren heeft uitgebracht, heeft de Amerikaanse metalband meegedeeld dat de dochter van bandleider en percussionist Clown is overleden. Ze was amper 22. “Dit is de zwaarste dag”, zei haar broer Simon op Instagram.
20/05 08u00  ANALYSE. Patrick Goots: “Barrage tegen PO2-ploeg is mentaal moeilijk”Hij begon te voetballen bij de jeugd van Lierse, speelde zowel bij Beerschot als aartsrivaal Antwerp FC, scoorde vlot van Beveren tot KV Mechelen én speelde in zowat elke uithoek van de provincie Antwerpen en in elke klasse. Goed voor 759 wedstrijden en 408 goals. Net daarom is Patrick Goots dit seizoen voor Gazet van Antwerpen uw en onze voetbalanalist. Elke maandag richt hij zijn blik op Play-off 1 en geeft hij zijn mening over twee stellingen.
20/05 07u45  Theo Francken: “Walen moeten niet schrikken als Vlamingen zeggen: ‘Het is genoeg geweest’”Als de Walen bij de verkiezingen van zondag massaal links stemmen, dan moet het confederalisme er komen. Dat zegt Theo Francken (N-VA) in de krant ‘La Dernière Heure’. “Ze moeten er niet van schrikken dat Vlaanderen zegt: het is genoeg geweest.”
20/05 07u45  Greenpeace trekt naar rechter als mestactieplan goedgekeurd wordtMilieuorganisatie Greenpeace publiceert maandag een interactieve kaart die aangeeft hoe het gesteld is met de watervervuiling (nitraten en fosfaten) in elke gemeente en hoeveel dieren (varkens, runderen en kippen) de lokale veehouderij telt. De publicatie komt enkele dagen voor de Vlaamse regering woensdag een nieuw mestactieplan wil goedkeuren. Volgens Greenpeace volstaat dit plan (MAP 6) niet omdat de hoofdoorzaak van het mestprobleem, de “enorme veestapel”, niet wordt aangepakt.
20/05 07u45  Taalvaardigheid van hogeschoolstudenten daaltDe taalvaardigheid van hogeschoolstudenten daalt. Dat blijkt uit onderzoek van Odisee, zo schrijft De Standaard maandag.
20/05 07u45  1 op de 4 Vlamingen voelt zich armRuim een kwart van de Vlamingen voelt zich arm of relatief arm. Bijna 5 procent zegt elke maand in het rood te gaan (arm), meer dan 20 procent komt maar net rond (relatief arm), schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws maandag. Ze baseren zich op de resultaten van de “De Grote Geldenquête”, die maandagavond in het VTM-programma ‘Telefacts’ worden voorgesteld.
20/05 07u30  Elf mensen doodgeschoten in café in noorden van BraziliëIn het noorden van Brazilië zijn minstens elf doden gevallen bij een schietpartij in een café. Volgens plaatselijke media gaat het om vijf vrouwen en zes mannen, onder wie ook de eigenaar.
20/05 07u30  ANALYSE. Patrick Goots: “Barrage tegen tegen PO2-ploeg is mentaal moeilijk”Hij begon te voetballen bij de jeugd van Lierse, speelde zowel bij Beerschot als aartsrivaal Antwerp FC, scoorde vlot van Beveren tot KV Mechelen én speelde in zowat elke uithoek van de provincie Antwerpen en in elke klasse. Goed voor 759 wedstrijden en 408 goals. Net daarom is Patrick Goots dit seizoen voor Gazet van Antwerpen uw en onze voetbalanalist. Elke maandag richt hij zijn blik op Play-off 1 en geeft hij zijn mening over twee stellingen.
20/05 07u30  Google beperkt toegang van Huawei tot AndroidGoogle heeft de toegang van telefoonmaker Huawei tot het besturingssysteem Android beperkt. Dat bevestigt de zoekgigant. Google volgt daarmee nieuwe, strengere regels van het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken voor het Chinese telefoonbedrijf.
20/05 07u30  VS presenteert eind juni economisch luik van Israëlisch-Palestijns vredesplanDe Verenigde Staten stellen tijdens een persconferentie op 25 en 26 juni in Bahrein het economische luik voor van het door president Trump beloofde vredesplan voor het Israëlisch-Palestijns conflict. Dat heeft het Witte Huis zondag laten weten. Wanneer het politieke luik zal worden gepresenteerd, is nog niet bekend, maar volgens Jared Kushner is ook dat voor binnenkort.
20/05 07u30  Dode en meer dan 60 gewonden bij ongeval met Flixbus in DuitslandBij een ongeval met een Flixbus zijn zondag in de buurt van Leipzig, in het oosten van Duitsland, een dode en meer dan 60 gewonden gevallen. Zeven mensen zouden er erg aan toe zijn, meldt de politie. Het ongeluk deed zich in de vooravond voor op de A9. Over de oorzaak bestaat nog geen duidelijkheid.
20/05 07u15  Indy 500-droom Fernando Alonso voorbij na dramatische kwalificatieFernando Alonso en McLaren mogen hun droom om de Indy 500 te winnen opbergen nadat ze gisteren in Indianapolis werden uitgeschakeld tijdens de kwalificatie.
20/05 06u15  Ben Weyts wil label voor diervriendelijk vleesEen label voor diervriendelijk vlees. In Nederland bestaat het al, maar Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) wil het nu ook in heel Vlaanderen invoeren. Ex-Boerenbond-topman Piet Vanthemsche moet het systeem de komende maanden uitwerken, schrijft Het Nieuwsblad maandag.
20/05 05u15  Casino-uitbater eist liefst 22 miljoen euro schadevergoeding van gemeente: “Zoveel geld heb ik de voorbije 15 jaar misgelopen”Dirk Van Puyvelde eist een schadevergoeding van 22 miljoen euro van de gemeente omdat hij zijn casino in de Bergstraat na vijftien jaar nog altijd niet heeft kunnen openen.
20/05 05u15  Lierenaars onderhouden al sinds WO I hechte vriendschap met Tilburgse familie: “Deze band is uniek”Twee families uit Lier en het Nederlandse Tilburg vierden afgelopen weekend hun unieke band, 105 jaar nadat het Lierse gezin Van den Broek voor de oorlog was gevlucht en in het gezin Van Erve werd opgenomen. “We hopen dat ook de vijfde generatie onze vriendschap in stand zal houden.”
20/05 05u15  ADR organiseert fietsvakanties in Roemenië: “Het land kan nog wel wat hulp gebruiken”Actie Dorpen Roemenië (ADR) Vlaanderen trekt deze zomer met een dertigtal fietsers naar Roemenië. De actieve fietsvakantie vormt tegelijkertijd een mediacampagne om te pleiten voor langdurige (thuis)zorg.
20/05 05u15  Van Grieken bekent aan onze toog: “Liever sp.a leegeten dan N-VA”In de laatste rechte lijn naar de verkiezingen van 26 mei komt elke dag een lijsttrekker op de redactie van Gazet van Antwerpen aan de toog hangen. Vandaag is Tom Van Grieken aan de beurt. De voorzitter van Vlaams Belang heeft volgens de peilingen de wind in de zeilen, en zet meer in op zogenaamd linksere thema’s zoals sociale zekerheid en pensioenen. Daarmee probeert hij het bord van sp.a leeg te eten, en hun kiezers te lokken.
20/05 05u15  Leerlingen GO! Atheneum beheren 17 hectaren landbouwgrondTijdens Feest op het Erf in provinciaal groendomein De Averegten in Hallaar (Heist-op-den-Berg) maakten de provincie en Go! Atheneum Heist zondag hun samenwerking officieel. De school neemt er 17 hectaren landbouwgrond in educatief beheer en gaat zich ontfermen over de dieren aan de boerderij van het domein.
20/05 05u15  Clamotte Rock gaat groenClamotte Rock bakt burgers op milieuvriendelijk biopropaan. Daarmee zet het Herenthoutse festival ecologie hoog op de affiche. De organisastie hoopt tijdens het Hemelvaartsweekend op een volle wei.
20/05 05u15  25 jaar Na Fir Bolg wordt UnFIRgettable: muzikale ode aan artiesten die niet meer onder ons zijnHet folk-, rock- en kleinkunstfestival Na Fir Bolg bestaat 25 jaar en pakt daarom uit met een bijzonder eenmalig muzikaal project. “We willen artiesten gedenken die op Na Fir Bolg optraden maar nu niet meer onder ons zijn”, zegt organisator Luc Janssens.
20/05 05u15  COLUMN. Vastklampen aan traditiesIk zou mezelf niet bepaald conservatief noemen. Mijn levensmotto luidt: “Je kan je leven niet verlengen, maar je kan het zonder probleem verbreden.” Ondanks mijn zelfverklaarde ruimdenkendheid besefte ik het voorbije weekend hoezeer ik ook van tradities hou. Het begon al zaterdagmiddag toen ik in het centrum van Mechelen werd tegengehouden door een tiental jonge vrouwen. In het kader van een vrijgezellenfeest waren ze op pad door de stad. De aanstaande bruid kreeg van haar vriendinnen de opdracht om een tekening van mij te maken. Het zijn dingen waar ik normaal met een brede boog omheen ga, maar deze keer was de straat daar te smal voor. Ach, het viel uiteindelijk nog mee. De dames vonden het leuk en ik ontken niet dat zoveel vrouwelijke aandacht mijn ego streelde. En … tradities zijn er om in ere te houden. Dat vindt men ook bij de Postzegeldrukkerij van bpost. Die is dit jaar 150 jaar in Mechelen gevestigd. Dit weekend leerde ik dat 10% van de postzegels nog steeds met de hand gegraveerd wordt. Een klus die per zegel makkelijk honderd werkuren in beslag neemt. Guillaume Broux is de enige man in België die deze job doet. Als hij met pensioen gaat, dreigt deze mooie traditie jammer genoeg verloren te gaan. Gisteren was er in onze stad dan weer de Hanswijkprocessie. Een evenement met een traditie van bijna 750 jaar. Ik schaam mij dood om het te zeggen, maar dit was de eerste keer in mijn leven dat ik erbij was. Het is wel niet de laatste keer. Ik was ontroerd om te zien hoe de rol van drager of figurant binnen families van generatie op generatie wordt doorgegeven. Toch zijn tradities er ook om doorbroken te worden. Ik ging voor de krant een kijkje bij het cohousingproject Schwung op de Kometsite. Daar wil men af van het stereotiepe beeld dat iedereen in zijn eigen afgeschermde ruimte leeft. De appartementsblokken van Schwung zullen een heleboel gezamenlijke ruimtes hebben die de bewoners delen. Mooi zo, want soms moet je je ook niet te veel vastklampen aan tradities.
20/05 05u15  Atelier Passe Partout wint prestigieuze parketprijs dankzij vloer met 22 houtsoortenHet Mechelse parketbedrijf Atelier Passe Partout heeft een prestigieuze prijs gewonnen tijdens de verkiezing van ‘Wood Floor of the Year 2019’ in de Verenigde Staten. In zijn winnende parket zitten 22 houtsoorten verwerkt, waarvan sommige intussen beschermd zijn.
20/05 04u15  Ivarem laat u nadenken over uw afval met minibeurs ‘Wereld van afgedankte zaken’Afvalintercommunale Ivarem trekt de komende maanden langs steden en gemeenten in de regio met hun ‘Wereld van afgedankte zaken’. Deze minibeurs toont op een interactieve manier hoe u afvalarmer kunt leven. De aftrap voor het project werd gegeven in het park Bel-Air tijdens de dag van het park in Blaasveld (Willebroek).
20/05 03u15  Martin Heylen over ‘Terug naar Siberië’: “Dat was de enige keer dat ik op tv uit de kleren ging”“Ik ga nooit meer terug”, zei Martin Heylen (63) nadat hij in 2005 het bitterkoude Siberië had doorkruist voor Man bijt hond. Eén later brak hij zijn woord voor Terug naar Siberië. Dertien jaar later herhaalt Eén de beschonken variant van Zelfde deur, 20 jaar later.
20/05 03u15  Plannen in de maak om auto te weren uit stadsbos PuitvoetDe stad Sint-Niklaas heeft plannen om al het autoverkeer uit stadsbos Puitvoet te weren. Vooral op zondag is het er een drukte door parkerende ouders die hun kinderen naar de jeugdbeweging brengen. Een parking aan de rand van het domein moet de oplossing bieden.
20/05 02u45  Pas donderdag duidelijkheid over tickets barragewedstrijdVoor Antwerp is het nu duidelijk: op het moment dat op verkiezingszondag de politieke winnaars en verliezers hun ding zullen doen op nationale televisie, zal op de Bosuil om 18u de aftrap gegeven worden van de test- annex barragewedstrijd tegen de winnaar van Play-off 2. Die tegenstander is pas woensdag bekend, wanneer Charleroi en Kortrijk tegen elkaar spelen.
20/05 02u45  Fietsersbond vraagt ook nieuw fietspad nu AWV wegdek Antwerpsesteenweg aanpaktDe Mechelse afdeling van de Fietsersbond is verbaasd over de werkzaamheden die het AWV vanaf maandag uitvoert in de Oscar Van Kesbeeckstraat en de Antwerpsesteenweg. Enkel het wegdek wordt er onder handen genomen, het fiets- en voetpad niet.
20/05 01u30  STANDPUNT. Vlaams Belang op botox en in maatpakOp het verkiezingscongres van het Vlaams Belang in Antwerpen weerklonken zelfverzekerd weer de slogans uit de jaren tachtig en negentig. De jongste peilingen zetten de partij rond de 15%. Volgens onze peiling verdubbelde de partij in de provincie Antwerpen zelfs haar score. Uit die peiling bleek ook dat het Vlaams Belang weer aansluiting vindt bij jongeren.
19/05 23u00  40-jarige Pizarro doet er nog een jaartje bij in Bremen: “Maar nu wordt het écht wel mijn laatste seizoen”Claudio Pizarro heeft zijn carrière als speler nog voor minstens één seizoen verlengd. Hij tekende zaterdag voor een jaar bij, bij de Duitse ploeg Werder Bremen.
19/05 22u45  Dries Mertens helpt Napoli met goal en assist voorbij InterDries Mertens en Napoli pakten zondag Inter met 4-1 in op de 37e en voorlaatste speeldag van de Serie A. Het Atalanta van Timothy Castagne speelde 1-1 gelijk op het veld van kampioen Juventus en komt zo naast Inter op de derde plaats. Atalanta zou, in geval van een gelijke stand met Inter na de volgende speeldag, het voordeel krijgen op basis van het onderlinge doelsaldo.
19/05 22u45  COMMENTAAR. “Antwerp had deze match tegen Club Brugge nooit mogen verliezen”Wat is het sterkste zuur op deze aardbol? Vriend Google heeft het ons helpen opzoeken: Fluorantimoonzuur alias HSbF6. Het moet het zuur zijn dat elk rood-wit kloppend hart diep in zijn binnenste voelde na afloop van de wedstrijd tegen Club Brugge. Een match die Antwerp nooit had mogen verliezen. Maar het toch deed.
19/05 22u45  Zware wateroverlast in Bree, toestand onder controleIn de provincie Limburg heeft het noodweer zwaar toegeslagen. In de gemeente Bree zorgde het onweer voor wateroverlast en werd het medisch rampenplan afgekondigd. Het KMI had voor de hele provincie code oranje afgekondigd, wat inhoudt dat er schade of overlast mogelijk is door intense regenval, hagelbuien of blikseminslagen.
19/05 22u30  PVDA houdt rouwstoet voor regeringDe uiterst linkse PVDA hield op de valreep nog een heus ‘verkiezingsfeest’, maar het evenement op de Antwerpse Vrijdagmarkt begon (bewust) met een donker randje. Onder andere federaal lijsttrekker voor Antwerpen Peter Mertens liep mee in een geënsceneerde rouwstoet, inclusief lijkkist.
19/05 22u15  Mike Teunissen triomfeert ook in slotrit Vierdaagse van Duinkerke en is eindwinnaarMike Teunissen (Team Jumbo-Visma) heeft zondag de afsluitende rit van de 65e Vierdaagse van Duinkerke, met start op de wielerpiste van Roubaix en aankomst na 187,2 kilometer op de Boulevard Sainte Barbe in Duinkerke, gewonnen. De 26-jarige Nederlander verraste vriend en vijand door in de laatste rechte lijn te versnellen en zo zijn tweede zege op rij te behalen.
19/05 22u15  Bölöni: ”Ik heb een kutgevoel, maar ben ook tevreden”Een opvallend gelaten Antwerpcoach Laszlo Bölöni na affluiten, die pas na enig aandringen zijn teleurstelling ventileerde. “Natuurlijk ben ik ontgoocheld. Zoals we donderdag na de wedstrijd terneergeslagen waren, zo heb ik ook nu een ‘kutgevoel’. Ik besef zeker dat we die derde plaats verloren hebben, dat we die uitgelezen kans hebben laten liggen.”
19/05 22u15  Air Antwerp is opvolger van VLM: vliegen we binnenkort weer van Antwerpen naar Deurne?De luchthaven van Deurne krijgt een nieuwe luchtvaartmaatschappij: Air Antwerp. Dat heeft de redactie van Travel Magazine vernomen. De maatschappij wil in een eerste fase Antwerpen verbinden met een drietal bestemmingen, waaronder London City Airport.
19/05 22u00  Kinderen verkennen nieuwe vlindertuinFeest in de gemeentelijke basisschool Kadrie. Bij de start van het jaarlijkse schoolfeest werd de nieuw aangelegde vlindertuin officieel geopend. Van vlinders was er helaas voorlopig nog geen sprake. Maar geen nood, de kinderen vlinderden zelf vol enthousiasme door de natuurlijk aangelegde speeltuin. De échte vlinders volgen later wel.
19/05 22u00  Air Antwerp is opvolger van VLM: vliegen we binnenkort weer van Antwerpen naar Londen?De luchthaven van Deurne krijgt een nieuwe luchtvaartmaatschappij: Air Antwerp. Dat heeft de redactie van Travel Magazine vernomen. De maatschappij wil in een eerste fase Antwerpen verbinden met een drietal bestemmingen, waaronder London City Airport.
19/05 21u45  Yatabaré (Antwerp): “We brachten onszelf in de problemen met die vroege 1-0”Antwerpcoach Laszlo Bölöni had nog eens plek in zijn elf voor mannetjesputter Sambou Yatabaré. Die gooide bitter weinig hoge ogen, slikte zijn derde geel én moest al aan de rust gaan douchen van zijn sportieve baas. Domper, die nog eens bovenop het zure verlies kwam.
19/05 21u15  Ook bondscoach Roberto Martinez reageert op transfer Kompany: “Hij heeft alle kwaliteiten van een goede coach”Bondscoach Roberto Martinez heeft zondag in een persbericht gereageerd op de aanstelling van Vincent Kompany als speler-trainer van Anderlecht volgend seizoen. Martinez twijfelt er niet aan dat Kompany ook een grote trainerscarrière te wachten staat.
19/05 21u15  Air Antwerp vliegt binnenkort van en naar DeurneDe luchthaven Deurne krijgt een nieuwe luchtvaartmaatschappij: Air Antwerp. Dat heeft de redactie van Travel Magazine vernomen. De maatschappij wil in een eerste fase Antwerpen verbinden met een drietal bestemmingen waaronder Londen City Airport.
19/05 21u15  33ste Dorpsdag lokt opnieuw veel volk– 205 standhouders, 75 winkels en horecazaken, 24 deelnemers aan de rommelmarkt, 13 kermisattracties en vele duizenden bezoekers zorgden op deze 33ste editie opnieuw voor een groot volksfeest in het centrum van Kapellen. Op het Dorpsplein zorgden diverse muziekoptredens voor een feestelijke stemming. Diverse sportclubs en Kapelse dansscholen gaven ’s namiddags demonstraties op het hoofdpodium op het Dorpsplein. (evdw)
19/05 21u15  Dochter van Slipknot-muzikant overleden op haar 22steEnkele dagen nadat Slipknot zijn eerste single in jaren heeft uitgebracht, heeft de Amerikaanse metalband meegedeeld dat de dochter van bandleider en percussionist Clown is overleden. Ze was amper 22.
19/05 21u15  13de Bosstraatkermis heeft het weer meeDe Bosstraatkermis staat elk jaar bekend voor zijn uitgebreide randanimatie. Dit jaar was het niet anders. Zo was er de Abracadabra show, een interactieve en ludieke show met goochelacts, liedjes en spelletjes, in goede banen geleid door clown Mike Leroy. Zondagnamiddag werd afgesloten met een grootse bingonamiddag, waar tickets te winnen waren voor Tomorrowland, dit weekend tot beste muziekfestival van de wereld gekroond. (jb)
19/05 21u15  Chiro Instuif laat deelnemers opnieuw zo ver mogelijk schuiven op hun buikChiro Instuif uit Willebroek had zondagnamiddag het weer nog mee voor de twaalfde editie van het buikschuiven. Deelnemers nemen een stevige aanloop, schuiven voort op hun buik en wie ver genoeg schuift, moet de bel laten luiden.
19/05 21u00  Bij feesten hoort muziekHet jaarlijks schoolfeest van de gemeentelijke basisschool Ter Doelhagen aan de Doelhaagstraat stond dit jaar in het teken van de muziek. De kleuters, sommige in een Schotse kilt, en lagereschoolkinderen traden allemaal op terwijl tal van medewerkers op de speelplaats instonden voor spelletjes, hapjes en vooral veel drankjes die nodig waren door het stralende weer.
19/05 21u00  Frituur Basic Frit opent naast fitnessketen Basic-Fit: “We halen zelfs de Nederlandse media”Bart De Preter – deel van de bekende Lierse familie van frituristen – en zijn Thaise echtgenote Tammy openden op de Liersesteenweg 170 in Emblem (Ranst) frituur Basic Frit. De opmerkelijke naamkeuze bezorgde het koppel al wat gratis reclame.
19/05 21u00  Gekke fietsen leuken kermis opDe Marching Band van Pulle opende zondagmiddag met ambiancemuziek de kermis van Pulle. ‘Pulle dorp vol plezier’ zorgde ervoor dat de bezoekers vijf gekke fietsen konden testen, wat een enorm succes betekende. De gekke fietsen zorgden voor al even gekke taferelen, tot jolijt van een vol caféterras aan Het Anker.
19/05 21u00  IN BEELD. WK Baarden en Snorren lokt bezoekers uit de hele wereld naar AntwerpenHet tweejaarlijkse Wereldkampioenschap Baarden en Snorren werd dit weekend in Antwerpen georganiseerd en honderden deelnemers uit binnen- en buitenland namen deel. De driedaagse kon op heel wat belangstelling rekenen. Er waren dan ook heel fraaie, soms echt kunstige behaarde voorgevels te bewonderen. “Men komt niet alleen voor de snorren, maar ook voor ’t Stad.”
19/05 20u45  Ruim 1.200 lopers in 10 Miles van MalleOok Acteur Herwig ‘Duts’ Ilegems kwam aan de start van de 37ste 10 Miles van Malle van atletiekclub DAL en het gemeentebestuur in Domein de Renesse. In totaal kwamen ruim 1.200 sportievelingen in actie in de verschillende categorieën, onder wie heel wat scholieren. Frans Moorkens (86) uit Halle kreeg een fles Trappist als oudste deelnemer. Hij liep de 5 kilometer uit. Herwig Ilegems ging voor de 10 mijl. Er was meer volk dan vorig jaar.
19/05 20u45  KWB organiseert vijfde GeefpleinVoor de vijfde keer organiseerde KWB Boechout-Vremde een Geefplein op het terrein naast het Bistlokaal in Boechout. “We willen de consumptiemolen voor een dag laten stilstaan,” vertelt Koen Steel van KWB Boechout-Vremde. “Vandaag mag iedereen gratis alle spullen meenemen die mensen ons geschonken hebben.” De opkomst bleef dit jaar wel wat onder de verwachtingen. “Misschien hebben het mooie weer en de talrijke communiefeesten ons wel parten gespeeld,” vertelt Steel.
19/05 20u45  Stille wake voor Julie Van EspenOp het grasveld aan de Hemelhoeve vond zondagnamiddag een stille wake plaats voor Julie Van Espen. Iris Kennis (links) en Jill Gillis (derde van links) namen het initiatief. Ook de gouden tipgever Anouar Abdellati was aanwezig. De ongeveer honderd aanwezigen konden en boodschap achterlaten.
19/05 20u45  Wat nu met de stem van K’s Choice? “Zware stem komt vanzelf, maar ze leren beheersen, vergt training”Nu Sarah Bettens (46), de zangeres met die typisch hese stem, transformeert tot Sam, is het voor fans afwachten hoe K’s Choice dan zal klinken. We vragen het aan een stemcoach: “Onmogelijk te voorspellen.”
19/05 20u30  Veel belangstelling voor ingetogen versie van HanswijkprocessieEen traditie van bijna 750 jaar trouw blijven, dat hoeft niet altijd onder dezelfde vorm te gebeuren vonden de organisatoren van de Hanswijkprocessie in Mechelen. Daarom kozen ze om dit jaar een meer ingetogen bidprocessie te houden in aanloop naar het jubileum in 2023. Ook de bidprocessie kon op heel wat kijklustigen rekenen.
19/05 20u30  Spelersbeoordelingen na Club Brugge - Antwerp: goed, maar niet goed genoegHet heeft niet mogen zijn voor de The Great Old. Er veel vechtlust en overwinningsdrang getoond op het veld, maar dat bleek niet voldoende tegen Club Brugge. Vooral in defensief opzicht schoot Antwerp te kort. Lees hier de beoordelingen van alle Antwerp-spelers:
19/05 20u30  VIDEO. Stemproblemen houden Adamo weg op Special Olympics BelgiumSpijtig nieuws voor de Special Olympics. Want toch geen Salvatore Adamo op het 40ste verjaardagsfeest van de Spelen in ons land. De zanger gaf normaal een benefietconcert op 30 mei op de Grote Markt van Sint-Niklaas, maar stembandproblemen houden de zanger voor even aan de kant.
19/05 20u30  Daarom duurt fileleed aan Temsebrug nog langer dan geplandHet oude gedeelte van de Temsebrug zou afgelopen zaterdag worden opengesteld maar een ongeval met een vrachtwagen stak daar een stokje voor.
19/05 20u15  Open Wervendag ook in Antwerpen groot succes: “Dit kan bij jongeren interesse opwekken voor een job in de bouw”Met een kraan tientallen meter de hoogte in. Het vormde letterlijk het hoogtepunt op de Open Wervendag bij Blue Gate. De bezoekers waren geïnteresseerd in de geschiedenis, de aanpak van de vervuiling en de toekomstplannen van de site.
19/05 20u15  VIDEO. CD&V Sint-Niklaas vraagt maatregelen tegen 'onvolledige' makelaarsbordenDe stad Sint-Niklaas doet al jaren te weinig tegen onvolledige of misleidende borden van immokantoren. Dat zegt CD&V-gemeenteraadslid en fractieleider Johan Uytdenhouwen.
19/05 20u15  Meeting op gloednieuwe pisteAan de sporthal Koch werd nu ook een piste geïnstalleerd. Die voldoet aan alle afmetingen om volwaardige atletiekwedstrijden te organiseren. De Gooreindse Atletiekvereniging was gastheer voor een meeting, waarop ook het Wuustwezels kampioenschap 3.000 meter vrouwen en 5.000 meter mannen werd georganiseerd. Winnaars werden Veronique Aernouts en Niels Goderis.
19/05 20u00  Blikseminslag op dak appartementHet dak van een appartementsgebouw in de Sint-Willebrordusstraat in Mol-Ezaart werd zondagnamiddag rond 17u getroffen door de bliksem. De brandweer was snel ter plaatse en kreeg de brand snel onder controle. De brandschade is beperkt gebleven, maar de waterleiding in de traphal was wel gesprongen door de blikseminslag. Enkel het appartement onder het dak is tijdelijk onbewoonbaar door de schade aan het dak en de elektriciteit. De andere appartementen bleven gevrijwaard.
19/05 20u00  Feestelijke inwijding woonwijk HeikantDe sociale huisvestingsmaatschappij De Ideale Woning werkte onlangs een omvangrijke nieuwbouwproject af. De 36 huurappartementen en 24 huurwoningen werden zaterdag, samen met de bewoners, feestelijk ingewijd. De nieuwe woonsite bevindt zich in het binnengebied tussen de Heikantstraat, Krinkelsbos, Smoutebos en Epicealaan. De mooie, rustige wijk ligt dicht bij de nodige basisvoorzieningen zoals bakkers, een superette, een doe-het-zelfzaak, een kapper, scholen, kinderopvang en een speelbos. “Met de realisatie van dit project zijn we een van de weinig gemeenten in onze regio die het bindend sociaal objectief (BSO) van zowel koopwoningen als sociale huurwoningen heeft ingevuld”, wist cultuurschepen Helmut Jaspers (sp.a), die zijn partijgenoot Arno Aerden, schepen van Woonbeleid, voor de gelegenheid verving. (mati)
19/05 20u00  Stemcoach over ‘de nieuwe’ Sarah Bettens: “Zware stem komt vanzelf, maar ze leren beheersen, vergt training”Nu Sarah Bettens (46), de zangeres met die typisch hese stem, transformeert tot Sam, is het voor fans afwachten hoe K’s Choice dan zal klinken. We vragen het aan een stemcoach: “Onmogelijk te voorspellen.”
19/05 19u45  “Zware stem komt vanzelf, maar ze leren beheersen, behoeft training”Nu Sarah Bettens (46), de zangeres met die typisch hese stem, transformeert tot Sam, is het voor fans afwachten hoe K’s Choice dan zal klinken. We vragen het aan een stemcoach: “Onmogelijk te voorspellen.”
19/05 19u45  Red Lions winnen met 0-4 van Britten en staan opnieuw aan de leiding in Hockey Pro LeagueDe Belgische hockeymannen (FIH 1) hebben zondag hun zesde match in de Pro League met 0-4 gewonnen van Groot-Brittannië (FIH 7). Bij de rust leidde de regerende wereldkampioen met 0-1 in het Lee Valley Hockey and Tennis Center in Londen. De troepen van Shane McLeod blijven zo ongeslagen en komen opnieuw aan de leiding in de competitie met de beste acht landen van de wereld.
19/05 19u45  Zware wateroverlast in Bree, medisch rampenplan afgekondigdIn de provincie Limburg slaat het noodweer momenteel hard toe. In de gemeente Bree zorgt het onweer voor wateroverlast en is het medisch rampenplan afgekondigd. Het KMI heeft voor de hele provincie code oranje afgekondigd, wat inhoudt dat er schade of overlast mogelijk is door intense regenval, hagelbuien of blikseminslagen.
19/05 19u45  De Belgische mannen kennen hun tegenstanders in de kwalificaties Roland GarrosRuben Bemelmans (ATP 167), Kimmer Coppejans (ATP 183), Arthur De Greef (ATP 225) en Steve Darcis (ATP 256) kennen sinds zondag hun eerste tegenstander in de kwalificaties voor Roland Garros, die maandag beginnen. David Goffin (ATP 23) is automatisch geplaatst voor het hoofdtoernooi.
19/05 19u45  Drie Giro-ploegmaats van Roglic verlengen contractDrie ploegmaats van Primoz Roglic bij Team Jumbo-Visma zullen zich in de komende twee Giro-weken alvast dubbel en dik plooien voor hun kopman: zowel Antwan Tolhoek, Koen Bouwman als Sepp Kuss verlengden hun contract bij de Nederlandse WorldTour-ploeg voor twee seizoenen.
19/05 19u45  Michael Verschueren over rol Kompany: “Hij zal ook inspraak hebben in transfers”Sportief manager Michael Verschueren van Anderlecht heeft meer uitleg gegeven bij de aanstelling van Vincent Kompany als speler-trainer bij de club. “Hij wordt manager naar Engels model, en zal samen met Frank (Arnesen, technisch directeur) ook zijn zegje hebben over de transfers.” Verschueren gaf omzeggens ook toe dat Kompany de bestbetaalde speler ooit wordt bij Anderlecht.
19/05 19u45  Aparte initiatieven vervangen Antwerpse FortengordelDe Antwerpse Fortengordel rijdt sinds dit jaar niet meer uit. In diverse forten in de zuidrand werd dat opgevangen door een reeks activiteiten. Met de tweede editie van het kunstenfestival Fort Visions werd er vooral sfeer in het Edegemse Fort 5 gepompt.
19/05 19u30  Barcelona wint niet op slotspeeldag ondanks twee goals van MessiFC Barcelona heeft zondag haar laatste wedstrijd van het seizoen in La Liga niet gewonnen. De kampioen speelde bij SD Eibar gelijk: 2-2. Alle doelpunten vielen voor rust.
19/05 19u30  Dit leerden wij uit het Songfestival van 2019: vriendjespolitiek, Belgische afwezigheid en teleurstellende MadonnaHet Eurovisiesongfestival van 2019 was er niet zomaar eentje dat je tussen alle andere klasseert en snel weer vergeet. En niet alleen omdat onze noorderburen na 44 jaar nog eens wonnen. Daarvoor zong Madonna te vals, was de vriendjespolitiek te opvallend en de Belgische afwezigheid in de finale te pijnlijk.
19/05 19u30  LIVE. Antwerp gaat op en over Club Brugge, Mbokani scoortDe laatste wedstrijd van het seizoen is aangebroken. Een laatste keer zullen de mannen van Bölöni alles op de mat moeten brengen om de derde plaats in de wacht te slepen. Vanavond om 18u speelt Antwerp op Brugge, rechtstreekse concurrent Standard trekt naar Genk. Volg hier alles live!
19/05 19u15  Muziek in het stadsparkHet instap- en jeugdorkest, een dixieband en saxensemble en de harmonie vulden voor de derde jaar op rij het stadspark met muziek. Sinds de start, twaalf jaar geleden, telt de harmonie 175 muzikanten. De toeschouwers mochten onder een stralend zonnetje ook genieten van barbecue en cocktails. (
19/05 19u15  Rafael Nadal verovert negende eindzege in RomeRafael Nadal (ATP 2) heeft zondag voor de negende keer het ATP Masters 1.000-toernooi in Rome (gravel/5.207.405 euro) op zijn naam geschreven. De Spanjaard versloeg in de finale nummer één van de wereld Novak Djokovic. De Serviër verloor na een wispelturige pot tennis in drie sets (6-0, 4-6 en 6-1).
19/05 19u15  Scheldebrouwerij viert 25ste verjaardag met Knots en KnuppelIn de Wenenstraat in Meer (Hoogstraten) was het zondagnamiddag gezellig druk. De Scheldebrouwerij organiseerde de jaarlijkse opendeurdag, die deze keer in het teken stond van het 25-jarig bestaan. Bezoekers konden voor de eerste keer de nieuwe bieren Knots en Knuppel proeven, de andere bieren uit het assortiment werden uiteraard ook getapt. In de brouwerij werden rondleidingen gegeven.
19/05 19u15  Fort Visions brengt kunst naar Edegems bolwerkDe Antwerpse Fortengordel rijdt sinds dit jaar niet meer uit. In diverse forten in de zuidrand werd dat opgevangen door een reeks activiteiten. Met de tweede editie van het kunstenfestival Fort Visions werd er vooral sfeer in het Edegemse Fort 5 gepompt.
19/05 19u15  IN BEELD. Campus Vesta: tien doden en 35 gewonden (tijdens rampoefening)Hulpdiensten en studenten van het postgraduaat rampenmanagement hielden afgelopen zaterdag een grootschalige rampoefening op de terreinen van Campus Vesta in Ranst. Bij een fictieve ‘school shooting’ vielen tien doden en 35 gewonden. Ambulanciers uit Turnhout en medewerkers van het Rode Kruis van Herenthout staken de handen uit de mouwen.
19/05 19u15  LIVE. Refaelov in de ploeg, Baby kopt Antwerp op gelijke hoogteDe laatste wedstrijd van het seizoen is aangebroken. Een laatste keer zullen de mannen van Bölöni alles op de mat moeten brengen om de derde plaats in de wacht te slepen. Vanavond om 18u speelt Antwerp op Brugge, rechtstreekse concurrent Standard trekt naar Genk. Volg hier alles live!
19/05 19u00  Meer dan 1.200 lopers op 37ste Ten Miles van MalleDe Ten Miles van Malle in Domein de Renesse was een groot succes. Atletiekclub DAL en de gemeente konden ruim 1.200 sportievelingen aan de start krijgen van de vijf kilometer, de tien kilometer en de 10 Miles. Dat zijn er meer dan vorig jaar. Ook veel kinderen, scholieren en hogeschoolstudenten liepen mee. Frans Moorkens (86) uit Halle-Zoersel liep de vijf kilometer uit en mocht op het podium een fles en glas Trappist in ontvangst nemen. Hij had de keuze tussen trappist of aardbeien. 'Maar is ben met de fiets en tegen dat ik thuis ben met die aardbeien zijn ze plat', zei Frans, die ook toegaf dat zo'n trappist van Westmalle lekker smaakt na vijf kilometer joggen. Hij droeg een prachtig retro-trainingspak van bouwmaterialen Van Pelt. 'Dat is inderdaad al zeker 30 jaar oud, maar het is gemakkelijk omdat er ritsen aan de zijkant zijn. Ik heb het destijds nog bij Coppé in Zandhoven moeten gaan halen.' Aan de start van de 10 Miles spotten we onder meer acteur Herwig Ilegems, die bewees dat hij op sportief vlak allesbehalve 'nen Duts' is.
19/05 19u00  Voetbalmakkers vergeten de ‘Mier’ nietVoor de vierde keer organiseerden de voetbalmakkers van Kristof De Meyer, die in 2016 overleed aan kanker, een memorial voor Kom op Tegen Kanker. Ditmaal vormde het voetbalveld van Pulderbos het decor voor het toernooi.
19/05 18u45  Campus Vesta: tien doden en 35 gewonden (tijdens rampoefening)Hulpdiensten en studenten van het postgraduaat rampenmanagement hielden afgelopen zaterdag een grootschalige rampoefening op de terreinen van Campus Vesta in Ranst. Bij een fictieve ‘school shooting’ vielen tien doden en 35 gewonden. Ambulanciers uit Turnhout en medewerkers van het Rode Kruis van Herenthout staken de handen uit de mouwen.
19/05 18u45  Rampoefening in campus Vesta simuleert ‘school shooting’: 10 doden en 35 gewondenIn campus Vesta in Emblem (Ranst) waar de provincie diverse opleidingen organiseert, kregen studenten van de postgraduaatsopleiding Rampenmanagment zaterdag een oefening voorgeschoteld om de samenwerking tussen politie, brandweer en medische hulpdiensten uit te testen. Ronald Ackermans, de bedenker van het scenario, zorgde voor een extra opgave door de vier terroristen die de school binnenvielen, te voorzien van een gevaarlijke chemische stof.
19/05 18u30  Chemie- en farmasector: aantal jobs stijgt al het vijfde jaar op rijMeer dan 3.000 mensen hebben zondag een bezoek gebracht aan Janssen Pharmaceutica in Geel, dat 120 opstaande vacatures heeft. Sectorfederatie Essenscia Vlaanderen maakte van de open dag in de chemie - en farmasector gebruik om de jaarlijkse Jobbarometer voor te stellen. Dat is het resultaat van een bevraging bij meer dan honderd sectorbedrijven.
19/05 18u30  Hockeyclub erg aangeslagen na elektrocutie: “We hebben de slachtoffers meteen onder de douche gezet”De leden van HC Inter Mol zijn erg aangeslagen door de gebeurtenissen van zaterdagavond waarbij twintig gewonden vielen bij een elektrocutie. De club besliste toch om op zondag opnieuw tot de orde van de dag over te gaan en de hockeywedstrijden door te laten gaan. “Dit is een jammerlijk en uitzonderlijk ongeval”, klinkt het bij Elia, , dat instaat voor het hoogspanningsnetwerk in ons land. “In de buurt van dergelijke lijnen is altijd de grootste voorzichtigheid geboden.”
19/05 18u15  LIVE. Antwerp slikt meteen tegengoal, VAR steekt Club deze keer niet tegenDe laatste wedstrijd van het seizoen is aangebroken. Een laatste keer zullen de mannen van Bölöni alles op de mat moeten brengen om de derde plaats in de wacht te slepen. Vanavond om 18u speelt Antwerp op Brugge, rechtstreekse concurrent Standard trekt naar Genk. Volg hier alles live!
19/05 18u00  Telenet Giants Antwerp wint ook zesde wedstrijd in negen dagenMet een tiende opeenvolgende overwinning, de zesde in negen dagen, en met de poleposition op zak nam Telenet Giants Antwerp op een schitterende wijze afscheid van de reguliere fase van de EuroMillions League.
19/05 18u00  Gekke fietsen op kermis zorgen voor even gekke taferelenDe Marching Band van Pulle opende zondagmiddag met ambiancemuziek de kermis van Pulle. ‘Pulle dorp vol plezier’ zorgde ervoor dat de bezoekers vijf gekke fietsen konden testen, en dat was een enorm succes.
19/05 18u00  LIVE. Antwerp zonder Van Damme en Arslanagic, Leko experimenteertDe laatste wedstrijd van het seizoen is aangebroken. Een laatste keer zullen de mannen van Bölöni alles op de mat moeten brengen om de derde plaats in de wacht te slepen. Vanavond om 18u speelt Antwerp op Brugge, rechtstreekse concurrent Standard trekt naar Genk. Volg hier alles live!
19/05 17u45  Campenaerts tweede door fatale pech in tijdrit: “Dit is héél frustrerend”Balen voor Victor Campenaerts in de tweede tijdrit van de Ronde van Italië zondag. De werelduurrecordhouder was bezig met het neerzetten van een kanontijd toen op anderhalve kilometer van de streep plots zijn ketting eraf viel. Campenaerts moest noodgedwongen wisselen van fiets, geraakte moeilijk gestart op zijn nieuwe wegfiets en verloor kostbare seconden. Uiteindelijk zou hij als tweede eindigen, op amper 11 seconden van Primoz Roglic.
19/05 17u45  Steeds meer kinderen bezoeken QuondamDe achtste editie van het middeleeuwse evenement Quondam moest het met minder toeschouwers stellen dan vorig jaar. Organisator Joël Dumont schat het aantal aanwezigen op zo’n zevenduizend tegenover 8.500 in 2018. “Het iets mindere weer op zondag, de concurrentie van andere activiteiten en het feit dat we minder reclame gemaakt hebben, liggen wellicht aan de oorsprong. Toch zijn we tevreden, want we ontvangen steeds meer gezinnen met kinderen die zo ons erfgoed leren kennen en laat dat net een van onze hoofddoelstellingen zijn. Ander positief nieuws is dat ons blond Quondam-bier zeer enthousiast werd onthaald. Bijna alle achthonderd flessen zijn verkocht. Volgen jaar schenken we een donkere Quondam.”
19/05 17u45  Jaarlijkse ROM Show opnieuw groot succesDe ROM Skippers organiseerden dit weekend hun jaarlijkse ROM Show. De show kreeg de titel ‘A Website Story’ en stond volledig in het teken van het 25-jarig bestaan van de club, die destijds aan de wieg stond van het rope skipping in België. “Onze wedstrijdspringers tonen zich op kampioenschappen wereldwijd, maar voor onze bijna vierhonderd recreanten is dit één van de weinige momenten waarop zij zich kunnen tonen aan vrienden, familie en het grote publiek. Ze hebben maandenlang hard getraind en naar dit moment toegeleefd. Het werd dan ook een adembenemend spektakel”, zegt Kurt Moens, die ook in de bloemetjes gezet werd omdat hij precies tien jaar voorzitter is. Verspreid over twee dagen lokte de ROM Show zo’n duizend bezoekers. (svds)
19/05 17u15  Materiaalpech nekt beresterke Campenaerts, Roglic deelt mokerslag uit aan concurrentieWat een pech voor Victor Campenaerts! De werelduurrecordhouder reed een beresterke individuele tijdrit (34.8 km) in de Giro, maar verloor kostbare tijd door een noodgedwongen fietswissel op anderhalve kilometer van het einde. Daardoor kwam hij amper elf seconden te kort om topfavoriet Primoz Roglic van de dagzege te houden. De Sloveen deelde trouwens vlak voor de rustdag een mokerslag uit aan de concurrentie. Het gros van zijn grootste uitdagers kregen tussen Riccione en San Marino twee minuten en meer aan de broek. Enkel Bauke Mollema en Vincenzo Nibali beperkten de schade tot één minuut. Valerio Conti blijft in de roze trui.
19/05 17u15  Arnold Schwarzenegger krijgt rake trap terwijl hij voor selfie poseertActeur en ex-gourverneur Arnold Schwarzenegger bezocht een sportzaal in Zuid-Afrika wanneer hij plots langs achter wordt aangevallen. De aanvaller vliegt letterlijk met zijn voeten tegen de rug van Arnold. De acteur valt, maar is niet gewond. Op Twitter laat hij het volgende weten: “Bedankt voor jullie bezorgdheid, maar er is niks om jullie zorgen over te maken. Ik had pas door dat ik was aangevallen nadat ik de video online zag verschijnen. Ik ben blij dat die idioot mijn Snapchat niet verpest heeft.”
19/05 17u15  LIVE. Antwerp moet in Brugge beter doen dan Standard met oog op derde plekDe laatste wedstrijd van het seizoen is aangebroken. Een laatste keer zullen de mannen van Bölöni alles op de mat moeten brengen om de derde plaats in de wacht te slepen. Vanavond om 18u speelt Antwerp op Brugge, rechtstreekse concurrent Standard trekt naar Genk. Volg hier alles live!
19/05 17u15  Waarom de 18de Arendonk Zingt & Swingt de ideale editie was?Perfectie bestaat niet, maar Arendonk Zingt & Swingt 2019 komt toch aardig in de buurt. Waarom de 18de jaargang van het gratis popfestival op de Bemdweide in Arendonk de ideale editie was, ziet u in 20 beelden.
19/05 17u15  Saartje Vandendriessche over haar overleden ex-vriend: “Ooit zal ik het een plaats kunnen geven, maar nu nog niet”Voor presentatrice Saartje Vandendriessche was 2018 een emotioneel jaar en daar heeft de plotse dood van haar ex-vriend, Thomas Verschueren, alles mee te maken. “Ik ga zijn zelfdoding ooit een plaats kunnen geven maar nu kan ik dat nog niet”, zegt ze in het Radio 2 programma 'De Rotonde’.
19/05 17u00  “Heel belangrijk om perimeter te respecteren”De bewuste stroomkabel is eigendom van Elia, dat instaat voor het hoogspanningsnetwerk in België. “Dit is een jammerlijk en uitzonderlijk ongeval”, reageert woordvoerder Tom Demeyer. “In de buurt van dergelijke lijnen is altijd de grootste voorzichtigheid geboden.”
19/05 17u00  Woonzorgcentrum bezoekt hondenschool: “Knap wat ze die puppy’s aangeleerd krijgen”Vier bewoners van woonzorgcentrum Kloosterhof uit Lier bezochten zondag Hondenschool Pallieter in Berlaar. Ze volgden er een les voor de puppy’s.
19/05 17u00  ‘Blind Getrouwd’-deelnemer knalt als dj op Arendonk Zingt & SwingtMet bijna 20.000 bezoekers was Arendonk Zingt & Swingt een voltreffer. Een van de grote helden van het festival was een man van het dorp: Victor Van Meerten, bekend van het tv-programma Blind Getrouwd. Samen met zijn dj-kompaan Benjey van Studio Vibe liet hij de drie festivalpodia ontploffen.
19/05 17u00  Adembenemend of eng: het gevaarlijkste wandelpad van Groot-BrittanniëEen drone maakte spectaculaire beelden van het gevaarlijkste wandelpad van Groot-Brittannië. Giddy Edge hangt ruim 90 meter boven het dorp Derbyshire aan een klif. De enige houvast is een oude metalen handrailing. Elk jaar trotseren honderden mensen het wandelpad voor het adembenemend uitzicht, maar er zijn ook al meerdere doden gevallen.
19/05 17u00  Toeristenbus nabij piramides van Gizeh in Egypte getroffen door ontploffingIn Egypte is een bus met toeristen getroffen door een ontploffing nabij het Grand Egyptian Museum, bij de piramides in Gizeh, net buiten Caïro. Volgens bronnen bij de veiligheidsdiensten en hulpverlening zijn er minstens zeventien gewonden gevallen. In de bus zaten zo’n 25 Zuid-Afrikaanse toeristen. De meeste gewonden werden geraakt door glasscherven.
19/05 16u45  SINT-JOZEF: Vakschool bestaat 100 jaarDe Sint-Jozefschool is een school van doeners. In het feestjaar, 100 jaar Sint-Jozef, daagde ze zichzelf uit met honderd opdrachten. Een boek met honderd getuigenissen van oud-leerlingen, een eigen bier en een tentoonstelling waren er daar drie van.
19/05 16u30  Fietsbrug aan fietsostrade Antwerpen-Lier lokt honderden bezoekers op Open WervendagOp de grens van Boechout en Mortsel plaatst het provinciebestuur momenteel een glasvezelsterke composietfietsbrug van bijna 30 meter lang, als onderdeel van de fietsostrade F11, Antwerpen-Lier. Het project lokte enkele honderden bezoekers naar de werf in Mortsel.
19/05 16u15  Toeristenbus in Egypte getroffen door ontploffingIn Egypte is een bus met toeristen getroffen door een ontploffing nabij het Grand Egyptian Museum, bij de piramides in Gizeh, net buiten Caïro. Volgens bronnen bij de veiligheidsdiensten en hulpverlening zijn er minstens zeventien gewonden gevallen.
19/05 16u15  Mathieu van der Poel kwalificeert zich voor Olympische Spelen na tweede plaats in Wereldbeker AlbstadtMathieu van der Poel zal, behoudens blessureleed, volgend jaar op de Olympische Spelen in Tokio te bewonderen zijn. De wereldkampioen veldrijden en winnaar van de Amstel Gold Race werd in de Wereldbekermanche in het Duitse Albstadt knap derde. Dat is voldoende voor een olympisch ticket: om dat binnen te halen, moest VDP in de top zes eindigen. Mathias Flückiger won de wedstrijd voor Van der Poel en Jordan Sarrou, Van der Poel wordt leider in de Wereldbeker.
19/05 16u00  Boekbabyborrel in bibliotheekIn de Leo Pleysierbibliotheek waren ouders met kinderen tot 3 jaar zaterdagvoormiddag welkom voor een Boekbabyborrel. Er vonden voorleesmomenten plaats en op het kleurrijke pieterpeuterpad konden de allerkleinsten hun eigen route uitstippelen. Voor de oudere kinderen was een knutselhoek ingericht. De bezoekers kregen ook een hapje en een drankje.
19/05 16u00  Twitter ontploft na dubbele aankondiging van Vincent Kompany: “Dit had toch niemand zien aankomen?”Reacties van treurende Manchester City-fans waren er in overvloed zondagochtend, toen Vincent Kompany zijn vertrek aankondigde. De kapitein zou na elf seizoenen andere oorden opzoeken. Het verhaal werd rond de middag echter nog een stuk opvallender toen Kompany zijn terugkeer naar ex-club Anderlecht, als speler-trainer aankondigde. En dat zorgde uiteraard voor een pak reacties in de voetbalwereld en bij de fans.
19/05 16u00  Coucke en Verschueren over speler-trainer Vincent Kompany: “Het moment waarop hij ja zei, dat ga ik nooit vergeten”Vincent Kompany zal als speler-trainer beslissen in welke tactiek Anderlecht speelt en wie er op het veld staat. Hij brengt zelf een coach mee die het team langs de lijn zal leiden als de verdediger zelf op het veld staat. Dat zeggen Michael Verschueren en Marc Coucke, sportief verantwoordelijke en voorzitter van de Brusselse club. “Het moment dat hij ja zei, zal ik nooit vergeten”, zegt Coucke.
19/05 16u00  Fietsbieb opent nieuw uitleenpuntBij Welzijnsschakel De Oversteek in de Industrieweg is zaterdag het negende uitleenpunt in de Kempen van de Fietsbieb geopend. Ouders kunnen er tweedehands kinderfietsen voor de leeftijd tot 12 jaar lenen. Omdat kinderen snel groeien, wordt een fiets gauw te klein. Lid worden van de Fietsbieb kost 20 euro per jaar. Wie een kinderfiets in goede staat aan de Fietsbieb schenkt, krijgt een jaar gratis lidmaatschap. Die fiets wordt volledig in orde gebracht en krijgt snel een nieuw leven. De Fietsbieb in Merksplas is elke eerste zaterdagvoormiddag van de maand geopend.
19/05 16u00  Burgemeester verbiedt kunstexpo in afgebrand Gildenhuis: “Ik vind dit geen manier van werken”Burgemeester Mien Van Olmen (CD&V) heeft zaterdagmiddag bij hoogdringendheid verboden dat het door brand beschadigde Gildenhuis nog gebruikt wordt als tentoonstellingsruimte voor het kunstevenement Stormloop.
19/05 15u45  Twintigers openen jeugdhuis TienerDe toekomst van het Herentalse jeugdhuis op de Grote Markt is weer verzekerd dankzij enkele ondernemende twintigers. De zeven adolescenten hebben al heel wat ervaring in het organiseren van fuiven en wenden die kennis aan om nu het jeugdhonk te sturen. Deze ontmoetingsplek voor de jeugd krijgt na de nodige verbouwingen meteen ook een nieuwe naam: Tiener, een verwijzing naar het vroegere 10R20. Zo is er (eindelijk) weer een plek voor jongeren om te fuiven, concerten bij te wonen of gewoon rond te hangen.
19/05 15u45  Gepest op school, zelfzeker achter de piano: wie is Songfestival-winnaar Duncan Laurence?A small town boy in a big arcade, zo voelde Duncan Laurence zich toen hij zijn winnende nummer opnieuw mocht zingen aan het einde van de finale van het Eurovisiesongfestival. Een half jaar geleden was de 25-jarige zanger in eigen land nog een nobele onbekende, nu bezorgde hij Nederland zijn eerste zege op het Songfestival in 44 jaar.
19/05 15u45  Elton John zwaait zijn fans uit in SportpaleisElton John wil meer tijd met zijn kinderen doorbrengen. Daarom trekt de 72-jarige zanger met een afscheidstournee de wereld rond. Of de flamboyante Brit na de allerlaatste Farewell Yellow Brick Road-show helemaal uit beeld verdwijnt, is nog maar de vraag. Mocht dat toch het geval zijn, dan blijven we Sir Elton herinneren om…
19/05 15u45  Burgemeester verbiedt kunstexpo in afgebrand GildenhuisBurgemeester Mien Van Olmen (CD&V) heeft zaterdagmiddag bij hoogdringendheid verboden dat het door brand beschadigde Gildenhuis nog gebruikt wordt als tentoonstellingsruimte voor het kunstevenement Stormloop.
19/05 15u45  Kleine Parade is groot succesEen uitverkochte schouwburg van de Werft werd verbluft door de apotheose van het stadsfestival De Kleine Parade. Daarin werken verschillende kunstenaars en artistieke verenigingen samen met mensen die om de meest uiteenlopende redenen in een kwetsbare maatschappelijke situatie verkeren. Toneel, muziek, voordracht en andere expressievormen passeerden de revue. Dat alles werd verpakt in een ontroerende voorstelling.
19/05 15u30  Vier basisscholen verdelen 60.000 euro subsidies om speelplaatsen avontuurlijker te makenVier Geelse scholen krijgen samen een subsidie van 60.000 euro om hun speelplaatsen kindvriendelijker te maken, opdat er nog actiever zou kunnen worden gespeeld.
19/05 15u30  Familiedrama in Knokke: politie vindt lichamen van twee kinderen in autoIn Knokke zijn zondag drie mensen om het leven gekomen bij wat vermoedelijk een familiedrama was. De politie werd opgeroepen voor een incident aan een bouwkraan, waar een dertiger om het leven gekomen was. In zijn auto troffen ze de levenloze lichamen van zijn twee jonge kinderen aan. Dat meldt het parket.
19/05 15u15  18-jarige Valentine Dumont verbetert Belgisch record 100m vrij op BK zwemmenValentine Dumont (NOC) heeft zondag het Belgisch record op de 100 meter vrije slag aangescherpt tot 55.43 op het Open Belgisch kampioenschap langebaanzwemmen in Antwerpen. De 18-jarige Dumont, die het BR in de reeksen zwom, doet zo vier honderdsten beter dan de vorige recordtijd, die sinds 14 mei 2017 op naam stond van Kimberly Buys.
19/05 15u00  WK Baarden en Snorren in Antwerpen: “Er zitten echt ferme modellen tussen”In Antwerpen vindt dit weekend de achtste editie van het WK Baarden en Snorren plaats.In de Koningin Elisabethzaal aan het Astridplein maakten de honderden van fabuleus gezichtshaar voorziene kandidaten uit binnen- en buitenland kennis met elkaar en dronken een glas. Het WK wordt zondagnamiddag afgesloten met een stoet door de stad.
19/05 14u45  Inbrekers slaan op de vlucht maar kunnen worden gevat na achtervolgingVier verdachten van een inbraak op Zurenborg zijn zaterdagavond gearresteerd na een achtervolging. De bestuurder bracht volgens de politie verschillende weggebruikers in gevaar.
19/05 14u45  Vrouw steelt voor 690 euro uit verschillende winkelsIn de Groendalstraat in het centrum van Antwerpen is zaterdag een vrouw opgepakt die voor in totaal 690 euro aan gestolen spullen in haar tas had. Ze vertoonde tekenen van dronkenschap.
19/05 14u45  Felle clash tussen Bart De Wever en Bart Somers over campagne met gesluierde vrouw voor de klasIn een debat in Wakker op Zondag op ATV ging het er erg fel aan toe tussen N-VA-lijsttrekker Bart De Wever en Open Vld-lijsttrekker Bart Somers. Dit in een discussie over neutraliteit van de overheid en het onderwijs. Na heel lang aandringen van De Wever, moest Somers toegeven dat hij het niet eens is met een campagnebeeld van zijn Open Vld running mate Sihame El Kaouakibi, waarin ze een gesluierde vrouw voor de klas zet.
19/05 14u15  Schrijver Karl van den Broeck: “Als ik op de Grote Markt in Turnhout kom, kan ik wenen van geluk”“Het is overal Turnhout. Van hieruit kan je de hele wereld beschrijven. Het is een boutade van mijn vader, maar het klopt.” Journalist en schrijver Karl van den Broeck (52) is verknocht aan zijn stad en haar inwoners. Een tocht langs zijn favoriete plekken blijft daarom binnen de grenzen van Turnhout, waar de wereldgeschiedenis de stad heeft aangeraakt.
19/05 14u00  Rode Duivel Dedryck Boyata verlaat Celtic voor Hertha BerlijnVincent Kompany is niet de enige verdediger van de Rode Duivel die zondag 19 mei als datum voor een transfer heeft gekozen. Ook Dedryck Boyata liet verstaan dat hij het Schotse Celtic Glasgow inruilt voor het Duitse Hertha Berlijn.
19/05 13u45  Gertjan De Mets hangt schoenen aan de haak en wordt trainer bij AA GentGertjan De Mets stopt met voetballen. De 32-jarige verdedigende middenvelder werd het voorbije seizoen door Zulte Waregem uitgeleend aan Beerschot Wilrijk. De Mets wordt videoanalist bij AA Gent en trainer bij de U12.
19/05 13u15  Hockeyclub Inter Mol erg aangeslagen na elektrocutie: “We hebben de slachtoffers meteen onder de douche gezet”De leden van HC Inter Mol zijn erg aangeslagen door de gebeurtenissen van zaterdagavond waarbij twintig gewonden vielen bij een elektrocutie. De club besliste toch om op zondag opnieuw tot de orde van de dag over te gaan en de hockeywedstrijden door te laten gaan.
19/05 12u45  Verrassing: Vincent Kompany keert terug naar Anderlecht als speler-coachVincent Kompany heeft de voetbalwereld voor de tweede keer deze ochtend verbaasd. Kompany zal terugkeren als speler-coach bij RSC Anderlecht. Een fenomenale ontwikkeling. Kompany kondigde het nieuws zelf aan op zijn Facebookpagina, Anderlecht bevestigde via de eigen sociale kanalen.
19/05 12u00  Vincent Kompany kondigt na elf seizoenen vertrek aan bij Manchester City: “De tijd om te gaan is voor mij gekomen”Vincent Kompany (33) vertrekt bij Manchester City. Dat kondigde onze landgenoot zelf aan via sociale media in een open brief, gericht aan de fans van de Citizens. De FA Cup-finale tegen Watford, die City gisteren met maar liefst 6-0 won, was Kompany’s laatste wedstrijd in het lichtblauwe shirt.
19/05 11u45  Klimaatactivisten gooien confetti over Geert Bourgeois en Guy Verhofstadt tijdens debat in ‘De zevende dag’Een debat tussen Geert Bourgeois (N-VA) en Guy Verhofstadt (Open VLD) in De zevende dag is zondagmiddag verstoord door klimaatactivisten. Ze kwamen opvallend in beeld staan en strooiden confetti over de twee gasten en presentator Lieven Verstraeten.
19/05 11u30  Meghan en Harry delen foto’s van trouwdag, precies één jaar geleden: “Bedankt voor alle liefde en steun”Precies een jaar geleden werden Meghan Markle en de Britse prins Harry man en vrouw. De hertog en hertogin van Sussex herdenken die prachtige dag door nooit gedeelde foto’s openbaar te maken. “Bedankt voor alle liefde en steun”, schrijven ze erbij.
19/05 11u00  DISCUSSIE. Nabestaanden van Julie roepen op om nieuwe Gabriël Theunisbrug Zonnebrug te noemen: wat vindt u?In de Witte Kerk in Schilde werd zaterdag afscheid genomen van Julie Van Espen, de 23-jarige studente die op 4 mei werd vermoord in de buurt van de Gabriël Theunisbrug in Merksem. Tijdens de uitvaartdienst deden de nabestaanden een opmerkelijke oproep: “Doop de brug waar Julie werd gevonden, om tot Zonnebrug.”
19/05 11u00  Nachtmerrie van Bart De Wever is droom van Yasmine Kherbache: “Een progressief front”In de laatste rechte lijn naar de verkiezingen van 26 mei komt elke dag een lijsttrekker op de redactie van Gazet van Antwerpen aan de toog hangen. Vandaag is dat Yasmine Kherbache, federale lijsttrekker voor s.pa. Uit het hele gesprek blijkt dat datgene waar Bart De Wever voor waarschuwt, de ultieme droom is voor Kherbache: dat links aan Waalse zijde nog groter zal worden dan het al is. Volgens een recente peiling in Gazet van Antwerpen, kiest nog amper 8,5% van de kiezers in de provincie Antwerpen voor sp.a. De progressieve partijen samen halen nauwelijks 30%. Maar met de hulp van een sterk progressief front aan Waalse kant, is het duidelijk dat Kherbache hoopt de N-VA uit de federale regering te houden.
19/05 10u45  Spice Girl Mel B (43) met spoed naar ziekenhuis gebrachtMelanie Brown (43), beter bekend als Mel B van de Spice Girls, is vrijdag met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De Britse zangeres was haar gezichtsvermogen volledig kwijt.
19/05 09u45  Dagwinst voor Cees Bol in Ronde van Californië, eindwinst voor piepjonge Sloveen Tadej PogacarDe slotrit in de Ronde van Californië komt op naam van Cees Bol. De Nederlander van Sunweb toonde zich na 141 kilometer van Santa Clarita naar Pasadena de snelste in de sprint. Hij haalde het voor Peter Sagan (Bora-hansgrohe) en Jasper Philipsen (UAE Team Emirates). De eindwinst komt op naam van Tadej Pogacar, een 20-jarige Sloveen van UAE Team Emirates.
19/05 09u30  Twintig gewonden door elektrocutie tijdens huldiging op hockeyclubTwintig gewonden. Dat is de balans van een zwaar incident zaterdagavond rond 18u tijdens de viering van de kampioenstitel van de U19 meisjes op de terreinen van de Hockey Club Inter Mol aan de Emiel Bequaertlaan. Elf slachtoffers konden het ziekenhuis in de loop van de avond verlaten. Drie zwaargewonden liggen in gespecialiseerde ziekenhuizen.
19/05 09u00  Crew van Matthias Schoenaerts maakt straatkunstwerk aan spoorweg: “Graffiti om graffiti tegen te gaan”De driekoppige ‘crew’ van Matthias Schoenaerts, graffiticollectief Buck, creëert tussen de Ring en het spoor in Berchem een fel en monumentaal street art-werk dat meer dan 100.000 mensen per dag te zien krijgen. “Ik zou er nog een led-strip boven hangen, dat kost niet veel.”
19/05 08u30  Dramatische kwalificatie Fernando Alonso voor Indy 500Fernando Alonso dreigt na slechte kwalificatie niet te kunnen deelnemen aan Indy 500
19/05 08u30  Theresa May gaat “nieuwe, moedige” Brexit-deal voorleggenDe Britse premier Theresa May zegt dat ze de komende weken een “nieuwe, moedige” deal zal voorleggen. Ze zal opnieuw proberen om een meerderheid in het parlement te halen voor haar Brexit-deal.
19/05 08u30  Eliot werd dertiende in eerste halve finale van EurovisiesongfestivalEen Eurovisiesongfestival in mineur was het zaterdagavond voor België. Onze inzending, de 18-jarige Eliot, strandde in de halve finale van de liedjeswedstrijd. Nu weten we ook hoeveelste hij daarin werd: dertiende.
19/05 07u45  Controversiële act van IJsland gooit olie op het vuur door Palestijnse vlag te tonenNederland heeft dan wel gewonnen, maar het was toch de IJslandse inzending op het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv waar nog stevig over nagepraat wordt. Niet alleen door hun controversiële act en lied, maar ook omdat ze zwaaiden met een Palestijnse vlag toen ze in beeld gebracht werden tussen de liedjes door.
19/05 07u45  Spotters voor één keer sjotters: straks met pensioen, eerst nog op de middenstip van de BosuilVoor de ‘laatste’ thuiswedstrijd waarop spotters Danny Geerinckx en Eddy Boes van dienst waren op de Bosuil, mochten zij de aftrap geven. Twee flikken op de middenstip, dat was nog nooit gebeurd. “Het is met een dubbel gevoel dat ik met pensioen vertrek”, zegt Eddy Boes. “Veel supporters zijn vrienden geworden.”
19/05 07u30  Grote favoriet Nederland wint 64ste Eurovisiesongfestival, maar Madonna gaat de mist inDuncan Laurence (25) heeft zaterdagavond in Tel Aviv het 64ste Eurovisiesongfestival gewonnen met het liedje Arcade. Het was 44 jaar geleden dat onze noorderburen nog eens wonnen. Maar de échte ster van de avond was natuurlijk Madonna, die met veel bombarie werd aangekondigd … maar zowaar de mist inging toen ze haar oude hit Like a prayer zong.
19/05 05u15  Yasmine Kherbache hoopt op reddingsboei uit Wallonië: “Rood-groen progressief front”In de laatste rechte lijn naar de verkiezingen van 26 mei komt elke dag een lijsttrekker op de redactie van Gazet van Antwerpen aan de toog hangen. Vandaag is dat Yasmine Kherbache, federale lijsttrekker voor s.pa. Uit het hele gesprek blijkt dat datgene waar Bart De Wever voor waarschuwt, de ultieme droom is voor Kherbache: dat links aan Waalse zijde nog groter zal worden dan het al is. Volgens een recente peiling in Gazet van Antwerpen, kiest nog amper 8,5% van de kiezers in de provincie Antwerpen voor sp.a. De progressieve partijen samen halen nauwelijks 30%. Maar met de hulp van een sterk progressief front aan Waalse kant, is het duidelijk dat Kherbache hoopt de N-VA uit de federale regering te houden.
19/05 05u15  Hoogste elektriciteitsmasten van Benelux staan in Antwerpse havenElia, de beheerder van het Belgische hoogspanningsnet, presenteert zondag in Lillo en Beveren de twee grootste elektriciteitsmasten van de Benelux aan het publiek. Ze zijn 192 meter hoog, zodat ze in de komende honderd jaar de grootste schepen in de Antwerpse haven kunnen doorlaten.
19/05 05u15  TV kijken zonder kabel? Dit zijn de mogelijkhedenTv-kijken zonder tv-abonnement of decoder? Voor wie genoeg heeft aan een handvol bekende zenders kan het; op de laptop, tablet of zelfs gestreamd naar het grote scherm. Zeker nu de Vlaamse commerciële omroep VTM zopas VTM GO lanceerde, met live-tv en een uitgebreid aanbod van Vlaamse en internationale tv-series, helemaal gratis. Wij zetten de mogelijkheden op een rijtje.
19/05 05u15  Van popprinsesje tot voorvechtster tegen onrecht: Belle Perez viert 20 jaar op de plankenViva la vida nog aan toe, Belle Perez (43) staat twintig jaar op de planken. Tijd dus om de Spaanse schone te feliciteren, maar tot onze ontsteltenis zit ze opgesloten in Nederland in een kooi. Een interview vanachter de tralies.
19/05 05u15  Spotters voor één keer sjotters: straks met pensioen, eerst nog op de middenstip op de BosuilVoor de ‘laatste’ thuiswedstrijd waarop spotters Danny Geerinckx en Eddy Boes van dienst waren op de Bosuil, mochten zij de aftrap geven. Twee flikken op de middenstip, dat was nog nooit gebeurd. “Het is met een dubbel gevoel dat ik met pensioen vertrek”, zegt Eddy Boes. “Veel supporters zijn vrienden geworden.”
19/05 05u15  City Pirates degraderen: “Treurig? Piraten zijn altijd blij”De eerste ploeg van voetbalclub City Pirates heeft vorig weekend verloren en speelt daarom volgend seizoen een klasse lager. Treurnis alom, zou je denken. Maar City Pirates is veel meer dan een voetbalclub alleen. De jeugd en sociaal engagement staan centraal. “Piraten zijn altijd blij.” Vrijdag kreeg de club hoog bezoek.
19/05 05u15  Jonge klimaatwetenschapper geeft lezingen over opwarming aarde: “Hoe meer de mensen weten, hoe beter”De Heistse klimaatwetenschapper Samuel Helsen wil zo veel mogelijk mensen correcte informatie geven over de klimaatproblematiek. Op 21 mei doet hij ook voor het eerst zijn eigen gemeente aan met een lezing. Ondertussen richt hij zijn ogen op Antarctica, waar momenteel grote veranderingen plaatsvinden die ook bij ons voor grote gevolgen kunnen zorgen.
19/05 05u15  Speelkaartenmuseum ontvangt internationale congresleden: “Een eer om gastheer te zijn”In het Speelkaartenmuseum wordt volgende week een groot congres gehouden. 82 deelnemers uit 21 landen tekenen present, het meest internationale gezelschap zijn dat het museum ooit over de vloer kreeg.
19/05 05u15  Jonge Heistse klimaatwetenschapper geeft lezingen over opwarming aarde: “Hoe meer de mensen weten, hoe beter”De Heistse klimaatwetenschapper Samuel Helsen wil zo veel mogelijk mensen correcte informatie geven over de klimaatproblematiek. Op 21 mei doet hij ook voor het eerst zijn eigen gemeente aan met een lezing. Ondertussen richt hij zijn ogen op Antarctica, waar momenteel grote veranderingen plaatsvinden die ook bij ons voor grote gevolgen kunnen zorgen.
19/05 04u15  ROYALS. Prins Harry krijgt gelijk in rechtszaak. En waarom moet Kate Middleton altijd op scherp staan?Terwijl kunstenares Delphine Boël geld aan het innen is omdat koning Albert geen DNA wil afstaan, is er heel wat gebeurd in de gangen van buitenlandse paleizen. De Queen zoekt een iemand om voor haar te werken, koningin Máxima vierde feest en Kate Middleton schrikt zich af en toe een designerhoedje. Alle weetjes en roddels uit adellijke kringen op een rij.
19/05 04u15  Gluren bij BV’s: Matteo Simoni plast op zijn fiets en herken jij deze vrouwelijke BV met Snapchat-filter?Spelen met een nieuwe Snapchatfilter, genieten van stille gesprekken en verre vakantieoorden: de afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen.
19/05 03u15  De duurste SUV kost 2 miljoen dollar en weegt zes tonJe zal hem op de Avenue Louise niet snel tegenkomen. De Karlmann King is de grootste, zwaarste en duurste SUV die je vandaag kan kopen.Guido Cloostermans
19/05 03u15  Oude Landen, natuurgebied in verandering: “De buurt ligt hier wakker van sommige plannen”De omgeving van het natuurgebied Oude Landen in Ekeren staat de komende jaren heel wat veranderingen te wachten. Zo plant spoorwegbeheerder Infrabel er een nieuwe spoorwegbrug en willen de stad en het district er een waterpark en een sport- en recreatiepark realiseren. Het natuurgebied zelf blijft onaangeroerd, maar aan de andere kant van de spoorweg heerst wel wat bezorgdheid.
19/05 03u15  Ook cavia’s gaan met pensioen: koppel baat rusthuis voor knaagdieren uitZe werden gedumpt in het bos, afgestaan omdat de kinderen ze beu waren of omdat de dierenartskosten te hoog opliepen: zo’n 150 caviaatjes en konijnen in alle maten, kleuren en soorten krijgen in rusthuis Marumoto in Retie een liefdevolle oude dag. Alleen hoogst zelden wordt hier een diertje afgestaan voor adoptie. “U zoekt een cavia voor een kindje? Zoek vooral verder. Een ­cavia is geen speelgoed.”
18/05 23u45  Gezamenlijke vormselviering voor Zandhoven, Massenhoven en VierselIn de Sint-Amelbergakerk van Zandhoven vond zaterdag de vormselviering plaats voor drie parochies tegelijk: Zandhoven, Massenhoven en Viersel.
18/05 23u45  Kompany: “Of ik blijf bij Manchester City? We gaan er eens een nachtje over slapen”Vincent Kompany heeft na het winnen van de FA Cup met Manchester City aangegeven dat hij nog niet weet waar zijn toekomst ligt. Het contract van de Belgische verdediger bij de Citizens loopt af. “Of ik blijf? We gaan er eens een nachtje over slapen”, vertelde de kapitein van de succesvolste ploeg in Engeland.
18/05 23u15  Goed nieuws voor Belgen in Ligue 1: Monaco en Chadli zijn zo goed als gered, ook scorende Leya Iseka ontloopt degradatieToulouse heeft zaterdag op de 37e en voorlaatste speeldag van de Franse Ligue 1 met 2-5 verloren van Marseille. Aaron Leya Iseka maakte de 1-0, Toulouse is ondanks de nederlaag zeker van het behoud. Monaco, met banzitter Nacer Chadli, won met 2-0 van Amiens en is eveneens zo goed als gered.
18/05 22u45  Thorgan Hazard geeft toe dat hij volgend seizoen voor Dortmund speelt: “Goed dat ik met Witsel iemand ken daar”Rode Duivel Thorgan Hazard liet er na afloop van de laatste speeldag in de Bundesliga weinig twijfel over bestaan: volgend seizoen komt hij voor Borussia Dortmund uit. “Het is goed dat ik met Axel Witsel al iemand ken daar”, vertelde hij voor de camera’s van Eleven Sports.
18/05 22u30  Twitter wikt en weegt Eurovisiesongfestival en spaart commentaar nietHet 64ste Eurovisiesongfestival is zaterdagavond van start gegaan en het is niet alleen radiopresentator Peter Van de Veire die wel eens commentaar durft geven op de (outfit van) deelnemers. Ook sociaalnetwerksite Twitter heeft het hart op tong en daar is onder meer de jurk van de Noord-Macedonische Tamara Todevska het slachtoffer van.
18/05 22u30  Simon Vermeiren leidt Lierse Kempenzonen naar tweede zege in eindrondeLierse Kempenzonen greep zaterdag zijn tweede zege in de eindronde van de eerste amateurklasse. De Pallieters wonnen met 2-4 op het veld van Thes Sport na een hattrick van Simon Vermeiren. De Lierenaars kijken woensdag leider Virton in de ogen op het Lisp.
18/05 22u15  Beerschot Wilrijk stelt nieuw clublogo voorEen paars schild met daarin een witte brullende beer, de drie eikeltjes uit het originele embleem en de naam Beerschot prominent aan de bovenzijde. Dat is het nieuwe logo dat het bestuur van wat nu nog even KFCO Beerschot Wilrijk heet, zaterdagavond voorstelde aan de supporters.
18/05 22u00  Beerschot Wilrijk gaat in laatste wedstrijd van het seizoen onderuit tegen KV OostendeKFCO Beerschot Wilrijk is er niet in geslaagd om het seizoen op een positieve noot te eindigen. De Kielse Ratten verloren voor eigen volk met 1-2 van KV Oostende en beëindigen het seizoen als hekkensluiter in Groep A van Play-off 2. Na de match was dat allemaal snel vergeten: de club heet voortaan opnieuw Beerschot en onthulde ook een nieuw logo. Van KFCO Wilrijk is nu geen sprake meer.
18/05 22u00  STVV kan pas in slotfase vroege achterstand tegen Westerlo helemaal ombuigenKVC Westerlo heeft zaterdagavond haar goede optredens in Play-Off 2A niet kunnen doortrekken op de slotspeeldag. Na een vroege voorsprong op bezoek bij STVV gaven ze in de slotfase van de wedstrijd hun gunstige positie nog uit handen en verloor het uiteindelijk met 2-1.
18/05 21u45  Merkel: “Nationalisme is vijand van het Europese project”“Nationalisme is de vijand van het Europese project.” Dat heeft de Duitse bondskanselier Angela Merkel gezegd tijdens een verkiezingsmeeting met de Europese Volkspartij (EVP) in Zagreb. “Europa is een project van vrede, vrijheid en welvaart”, klonk het.
18/05 21u45  LIVE. Bourdin mildert achterstand van Beerschot Wilrijk tot 1-2Zeg niet langer Beerschot Wilrijk, maar zeg Beerschot. Zoals u al in de weekendeditie van Gazet van Antwerpen kon lezen, schrappen de Kielse Ratten 'Wilrijk' uit hun clubnaam en stellen ze zaterdagavond hun nieuwe clublogo voor aan de fans. Er moet natuurlijk ook nog gevoetbald worden. In het Olympisch Stadion ontvangt het nieuwe Beerschot de kustboys van KV Oostende. Volg hieronder vanaf 20u LIVE of de Mannekes de drie punten kunnen thuishouden.
18/05 21u45  LIVE. Hand van Westerlodoelman voorkomt penaltytreffer van STVVKV Westerlo heeft in Play-Off 2A bewezen dat ze gerust hun voet mogen zetten naast de eersteklasseploegen. Uit negen wedstrijden konden de Kemphanen al twaalf punten puren. Zaterdagavond sluiten de troepen van coach Bob Peeters het seizoen af op bezoek bij STVV. Geven ze het seizoen nog wat extra glans? Dat valt hieronder LIVE te volgen vanaf 20u.
18/05 21u30  Brandstichting aan kasteeldomein d’UrselIn het bos van het kasteeldomein d’Ursel in Hingene (Bornem) is zaterdagavond brand gesticht.
18/05 21u30  LIVE. Oostende komt op dubbele voorsprong tegen het vernieuwde Beerschot WilrijkZeg niet langer Beerschot Wilrijk, maar zeg Beerschot. Zoals u al in de weekendeditie van Gazet van Antwerpen kon lezen, schrappen de Kielse Ratten 'Wilrijk' uit hun clubnaam en stellen ze zaterdagavond hun nieuwe clublogo voor aan de fans. Er moet natuurlijk ook nog gevoetbald worden. In het Olympisch Stadion ontvangt het nieuwe Beerschot de kustboys van KV Oostende. Volg hieronder vanaf 20u LIVE of de Mannekes de drie punten kunnen thuishouden.
18/05 21u15  Oostenrijkse bondskanselier kondigt nieuwe verkiezingen aanDe Oostenrijkse regering is gevallen. Bondskanselier Sebastian Kurz (ÖVP) heeft aangekondigd dat hij zo snel als mogelijk nieuwe verkiezingen wil. Een gelekte video bracht vicekanselier Heinz-Christian Strache van zijn extreemrechtse coalitiepartner FPÖ in opspraak. “Ik moet eerlijk zeggen: genoeg is genoeg”, zei Kurz in een toespraak.
18/05 21u15  Valérie Courtois (28) stopt met topvolleybalValérie Courtois, zus van en topvolleybalster, zegt haar carrière als topsporter vaarwel. “Ik heb er lang over nagedacht en heb besloten om er hier en nu een punt achter te zetten. Het is nu tijd voor fase twee van mijn leven”, zegt de Bilzense.
18/05 20u45  LIVE. Westerlo op 0-1 na knullige owngoalKV Westerlo heeft in Play-Off 2A bewezen dat ze gerust hun voet mogen zetten naast de eersteklasseploegen. Uit negen wedstrijden konden de Kemphanen al twaalf punten puren. Zaterdagavond sluiten de troepen van coach Bob Peeters het seizoen af op bezoek bij STVV. Geven ze het seizoen nog wat extra glans? Dat valt hieronder LIVE te volgen vanaf 20u.
18/05 20u30  Gouden Bal Ada Hegerberg schenkt Lyon vierde opeenvolgende Champions League-zege bij de vrouwenLyon heeft Barcelona zaterdag met 4-1 cijfers geklopt in de finale van de Champions League bij de vrouwen in Boedapest. Voor Lyon is het de 4e Champions League-winst op een rij en de 6e uit haar geschiedenis. Ada Hegerberg, winnaar van de Ballon d’Or bij de vrouwen, is de eerste die erin geslaagd is een hattrick te scoren in de finale van de Champions League bij de vrouwen.
18/05 20u30  LIVE. Oostende komt al vroeg op voorsprong op bezoek bij het nieuwe Beerschot WilrijkZeg niet langer Beerschot Wilrijk, maar zeg Beerschot. Zoals u al in de weekendeditie van Gazet van Antwerpen kon lezen, schrappen de Kielse Ratten 'Wilrijk' uit hun clubnaam en stellen ze zaterdagavond hun nieuwe clublogo voor aan de fans. Er moet natuurlijk ook nog gevoetbald worden. In het Olympisch Stadion ontvangt het nieuwe Beerschot de kustboys van KV Oostende. Volg hieronder vanaf 20u LIVE of de Mannekes de drie punten kunnen thuishouden.
18/05 20u15  14 gewonden door elektrocutie tijdens huldiging op hockeyclubVijf zwaar- en negen lichtgewonden. Dat is de balans van een zwaar incident zaterdagavond rond 18u tijdens een viering op de terreinen van de Hockey Club Inter Mol aan de Emiel Bequaertlaan.
18/05 20u15  Niko Kovac na titel met Bayern: “Ik blijf”Niko Kovac, de trainer van Bayern München, vertelde zaterdag na het behalen van de titel in de Bundesliga dat hij zeker blijft volgend seizoen. Opvallend, want verschillende media gingen er al vanuit dat hij aan het einde van dit seizoen op straat zou komen te staan.
18/05 20u15  Manchester City wint nu ook FA Cup na demonstratie, De Bruyne is dankzij fenomenale invalbeurt Man van de MatchManchester City heeft zijn dominantie in Engeland nog eens in de verf gezet door na de League Cup en de Premier League ook nog eens de FA Cup te winnen. In de finale werd Watford vakkundig door de gehaktmolen gedraaid: 6-0. Het werd een hoogdag voor de Belgen: Kevin De Bruyne pakte in een invalbeurt van 35 minuten uit met één goal en twee assists en werd uitgeroepen tot Man van de Match, kapitein Vincent Kompany mocht in mogelijk zijn laatste seizoen voor de club zijn derde trofee de lucht insteken.
18/05 20u00  Prins William openhartig over dood Diana in nieuwe docuVoor een nieuwe BBC-documentaire over mentale gezondheid, gaat Prins William geen onderwerp uit de weg. Hij vertelt over het verlies van zijn moeder en omschrijft het als “een pijn die niet te beschrijven is.”
18/05 19u30  Max Verstappen: “Monaco wordt een speciaal en hectisch weekend”Max Verstappen kijkt er naar uit om volgend weekend zijn 'thuisrace' in Monaco te rijden. Doordat Verstappen in Monaco woont is dat raceweekend immers nog wat extra speciaal.
18/05 19u30  Gesterkt door peilingen scandeert zaal tegen “politieke elite”, links en migranten: “Vlaams Belang is sterker dan ooit”De recentste peiling kwam als geroepen voor Vlaams Belang, die zaterdag in de vroegere Noxx in op de Luchtbal in Antwerpen samenkwam voor de laatste campagnemeeting, één weekend voor de verkiezingen. “De politieke elite heeft ons niet klein gekregen”, zei een zelfverzekerde partijvoorzitter Tom Van Grieken, met een backdrop met daarop ‘Eerst onze mensen’.
18/05 19u30  LIVE. Beerschot Wilrijk wil nieuwe naam en clublogo opluisteren met zegeZeg niet langer Beerschot Wilrijk, maar zeg Beerschot. Zoals u al in de weekendeditie van Gazet van Antwerpen kon lezen, schrappen de Kielse Ratten 'Wilrijk' uit hun clubnaam en stellen ze zaterdagavond hun nieuwe clublogo voor aan de fans. Er moet natuurlijk ook nog gevoetbald worden. In het Olympisch Stadion ontvangt het nieuwe Beerschot de kustboys van KV Oostende. Volg hieronder vanaf 20u LIVE of de Mannekes de drie punten kunnen thuishouden.
18/05 19u15  Topatlete Louise Carton getuigt over eetstoornis die haar leven overnamDe Belgische toploopster Louise Carton heeft vrijdagavond in een bijzonder dappere blog op haar website openlijk getuigd over een eetstoornis die haar leven de voorbije jaren helemaal in de war schopte en haar sportieve carrière bedreigde. “Ik heb lang getwijfeld of ik dit zou delen, maar ik vind het te belangrijk om het niet te doen. Taboes zijn er om te doorbreken, toch?”, stelt de 25-jarige atlete.
18/05 19u15  LIVE. Beerschot Wilrijk wil nieuwe naam en clublogo opluisteren met winstpartijZeg niet langer Beerschot Wilrijk, maar zeg Beerschot. Zoals u al in de weekendeditie van Gazet van Antwerpen kon lezen, schrappen de Kielse Ratten 'Wilrijk' uit hun clubnaam en stellen ze zaterdagavond hun nieuwe clublogo voor aan de fans. Er moet natuurlijk ook nog gevoetbald worden. In het Olympisch Stadion ontvangt het nieuwe Beerschot de kustboys van KV Oostende. Volg hieronder vanaf 20u LIVE of de Mannekes de drie punten kunnen thuishouden.
18/05 19u15  LIVE. Sluit Westerlo seizoen in stijl af met klinkende overwinning?KV Westerlo heeft in Play-Off 2A bewezen dat ze gerust hun voet mogen zetten naast de eersteklasseploegen. Uit negen wedstrijden konden de Kemphanen al twaalf punten puren. Zaterdagavond sluiten de troepen van coach Bob Peeters het seizoen af op bezoek bij STVV. Geven ze het seizoen nog wat extra glans? Dat valt hieronder LIVE te volgen vanaf 20u.
18/05 19u00  James Cooke krijgt tranen in de ogen bij première Aladdin: “Ik val in zwijm voor Giovanni”Een ontroerde producent James Cooke kreeg zaterdag de tranen in de ogen na een magische première van Aladdin.
18/05 18u30  Zotte creaties op WK Baarden en Snorren in AntwerpenDit weekend vindt in Antwerpen het Wereldkampioenschap Baarden en Snorren plaats. Uit alle windrichtingen zijn zo’n 350 harige deelnemers afgezakt naar onze stad, om in talloze categorieën te strijden om de titel. En die baarden en snorren kunnen heel ver gaan.
18/05 18u30  Station Brussel-Centraal even ontruimd wegens brandHet station Brussel-Centraal werd zaterdagavond omstreeks 17.20 uur even ontruimd wegens een brand. Het ging om een tijdelijke sluiting om rook te evacueren die ontstond door een korte brand van een rubberen matras, zo meldt de Brusselse politie. Niemand raakte gewond.
18/05 17u45  Washington roept luchtvaartmaatschappijen op tot waakzaamheidDe Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft luchtvaartmaatschappijen gewaarschuwd dat ze aandachtig moeten zijn als ze over de Golfregio vliegen, “wegens militaire activiteiten en verhoogde politieke spanningen”.
18/05 17u45  Zelenski wil Krim “bevrijden van de bezetting”De nieuw verkozen Oekraïense president Volodymyr Zelenski heeft er vertrouwen in dat het schiereiland de Krim wordt teruggeven aan zijn land. “Ik geloof dat we de heimat van de Krim-Tataren van de bezetting zullen bevrijden”, aldus Zelenski op Facebook.
18/05 17u30  Prins William open over dood Diana in nieuwe docuVoor een nieuwe BBC-documentaire over mentale gezondheid, gaat Prins William geen onderwerp uit de weg. Hij vertelt over het verlies van zijn moeder en omschrijft het als “een pijn die niet te beschrijven is.”
18/05 17u30  Afscheid in stijl: oudjes Robben en Ribéry helpen Bayern München in afscheidsmatch aan zevende titel op rijBorussia Dortmund en Axel Witsel hebben op de laatste speeldag van de Duitse Bundesliga niet meer voor een verrassing kunnen zorgen. De geel-zwarten wonnen wel, met 0-2 op bezoek bij het Mönchengladbach van Thorgan Hazard. Maar doordat Bayern München thuis de maat nam van Frankfurt ging de titel toch weer voor de zevende keer op rij naar Der Rekordmeister.
18/05 17u30  Caleb Ewan rondt schitterend werk van Lotto-Soudal af in de massasprintDe langste etappe van deze Ronde van Italië is geëindigd in een massasprint, gewonnen door Caleb Ewan. De Australische pocketspurter rondde perfect het schitterende werk van zijn Belgische ploegmakkers van Lottou-Soudal af. Elia Viviani werd tweede, Pascal Ackermann derde. Voor Ewan is het zijn eerste ritzege in deze Giro.
18/05 17u15  De eerste zitting van ‘Operatie Propere Handen’: “Competitievervalsing is bewezen”De tuchtprocedure voor de Geschillencommissie Hoger Beroep van de KBVB is zaterdagochtend van start gegaan met de vrijwillige tussenkomsten van de belanghebbende partijen. Voor de advocaten van voetbalclubs Beerschot Wilrijk, Sporting Lokeren en Tubeke zijn de feiten bewezen. “De telefoontaps zijn overduidelijk”, aldus advocaat Walter Van Steenbrugge namens Lokeren. “KV Mechelen én Waasland-Beveren hebben de boel belazerd. De sancties die geëist worden door de bondsprocureur zijn terecht. Ze hebben geen plaats in de hoogste afdeling.”
18/05 17u00  Allegri geeft uitleg over ontslag bij Juventus: “Club was van oordeel dat ik beter niet langer trainer ben”Na vijf jaar als coach van Juventus zit Massimiliano Allegri volgend seizoen niet meer op de bank in Turijn. “Het moment was gekomen om op de best mogelijke manier uiteen te gaan”, zei de 51-jarige Italiaan zaterdag op een persconferentie over zijn afscheid. Hij won vijf landstitels, vier keer de beker en bereikte twee keer de finale van de Champions League.
18/05 16u45  Castle Crew verdubbelt aantal dansersDansgroep Castle Crew gaf dit weekend drie uitverkochte voorstellingen in het ontmoetingscentrum van Kasterlee.
18/05 16u45  Vrachtwagen tegen hoogteportaal: Scheldebrug nog tot eind mei afgeslotenNormaal gezien kon de oude Scheldebrug zaterdag opnieuw gebruikt worden door het verkeer, nadat een firma de voorbije twee weken stellingen had gebouwd rond de brug. Bij de heropening van de brug is er evenwel een vrachtwagen, die te hoog was, tegen een portaal gereden. Gevolg: het verkeer zal noodgedwongen nog tot eind mei over één brug moeten.
18/05 16u45  Bruidegom nodigt 2.000 ‘likers’ uit op trouw: “Gelukkig is niemand komen opdagen”Zaterdag stapten Martine Hellemans (51) en Luc Ramael (52) in Mortsel in het huwelijksbootje. Geen wereldnieuws, ware het niet dat er op de aankondiging van hun trouw op Facebook, meer dan 2.000 likes kwamen.
18/05 16u30  Nafi Thiam verbetert bij terugkeer meteen persoonlijk record op de 200 meterNafi Thiam heeft meteen na haar terugkeer van een kuitblessure haar persoonlijk record op de 200 meter sprint gebroken. De olympische kampioene zevenkamp deed zaterdag mee aan een atletiekmeeting in Gaurain-Ramecroix in Henegouwen en liep ondanks tegenwind (-1,5m/s) een chrono van 24.37. Drie honderdsten beter dan haar vorige besttijd van 24.40, die ze neerzette in 2017.
18/05 16u30  Druggebruikers gevat tijdens vrijdagavondcontroleDe politie Mechelen-Willebroek heeft vrijdagavond tijdens een controleactie meer dan tweehonderd auto’s gecontroleerd. Enkele bestuurders hadden drugs voor eigen gebruik op zak.
18/05 16u30  Anonieme patrouille slingert 40 roekeloze chauffeurs op de bonEen anonieme patrouille van de politie Mechelen-Willebroek heeft tijdens een actie veertig bestuurders geverbaliseerd voor verkeersinbreuken. Ook een chauffeur die tot eind 2021 rijverbod heeft, werd gevat.
18/05 16u15  Politie rekent na achtervolging autodieven inDe lokale politie Mechelen-Willebroek heeft donderdagavond twee jonge autodieven uit Antwerpen, na een achtervolging op de E19, ingerekend. Het duo had het voertuig kort voordien ontvreemd in de Willem Rosierstraat in Mechelen.
18/05 16u15  Winkeldieven slaan toe in brillen- en kledingzaakDe lokale politie Mechelen-Willebroek heeft dankzij ANPR-camera’s drie Roemenen gevat die in een winkel op de Bruul zonnebrillen hadden gestolen. Het trio heeft in een handelszaak op de Bruul ook nog kledingstukken ontvreemd.
18/05 16u00  Lyles pijlsnel op 100m, Samba klopt Benjamin in titanenduel op 400m hordenDe Amerikaan Noah Lyles heeft zaterdag op de Diamond League atletiekmeeting in Sjanghai de 100 meter gewonnen in een persoonlijke besttijd van 9.86, een beste wereldjaarprestatie. Zijn landgenoot Christian Coleman volgde binnen hetzelfde honderdste. Op de 400 meter horden haalde de Qatarees Abderrahman Samba het in een langverwacht duel van de Amerikaan Rai Benjamin in 47.27, eveneens een beste wereldjaarprestatie.
18/05 15u45  Bekende Vlamingen over outing Sam Bettens: “Ik heb er een nieuwe maat bij”Sarah Bettens, vooral bekend van K’s Choice, gaat voortaan door het leven als Sam. Een maand geleden is hij begonnen met medicatie om de overgang in te zetten. Op sociale media hebben andere bekende Vlamingen inmiddels hun bewondering uitgesproken voor de beslissing.
18/05 15u45  Evi Hanssen praat over belang van uitstrijkje: “Er zijn abnormale cellen gevonden”Evi Hanssen heeft vorig jaar te horen gekregen dat er abnormale cellen gevonden waren op haar baarmoederhals. Om anderen te wijzen op het belang van een regelmatig bezoek aan de gynaecoloog, heeft ze een filmpje gedeeld op Facebook over haar jaarlijkse afspraak.
18/05 15u45  Postzegeldrukkerij al 150 jaar in Mechelen: ‘omgekeerde Dendermonde’ is 130.000 euro waardZaterdag was een hoogdag voor de filatelisten. 150 jaar geleden werd voor het eerst een postzegel gedrukt in Mechelen. Voor die gelegenheid zette bpost hoogst uitzonderlijk de deuren van de postzegeldrukkerij open voor het grote publiek. Meer dan 2.000 mensen schreven zich in en kwamen een kijkje nemen achter de schermen.
18/05 15u15  Sint-Jobse Wendy & Wendy doen meer dan alleen maar modieuze sokken creërenMet Hero-on-Socks willen Wendy Raymakers (47) en Wendy De Moor (34) veel meer doen dan alleen maar modieuze sokken creëren. Elk paar draagt bij aan een goed doel dat ze op een creatieve manier in de print verwerken. “Tegen 2022 willen we met onze sokken het leven van één miljoen mensen positief veranderen.” Heldinnen op sokken? Jawel, maar dan letterlijk.
18/05 15u15  Woonzorgcentrum op het Kiel deelt tuin met de buurt: “Enkel contact met andere bewoners? Dat zou snel een saaie boel worden”Senioren en jongeren met groene vingers vinden elkaar in de Kloostertuin van woonzorgcentrum Hollebeek op het Kiel. Buurtbewoners zijn er welkom om een handje toe te steken en om te genieten van een stukje groen in het midden van de stad.
18/05 15u00  CD&V wil verzorgster in elke peuterklas en meer belastingvermindering voor kinderopvangEen kinderverzorgster in elke peuterklas en een hogere belastingvermindering voor kinderopvang. Dat zijn enkele voorstellen uit het tienpuntenplan voor gezinnen, dat CD&V-boegbeeld Hilde Crevits zaterdag voorstelde op de gezinsdag van haar partij in het pretpark Plopsaland.
18/05 14u45  Bo Van Spilbeeck reageert op outing Sam Bettens: “Fantastisch dat hij eindelijk zichzelf kan zijn”Sarah Bettens, frontvrouw van K’s Choice, koos ervoor om Sam te worden. Al een maand neemt Sam medicatie om de overgang lichamelijk te laten gebeuren. VTM-gezicht Bo Van Spilbeeck – tot vorig jaar Boudewijn – leeft er helemaal van op. “Ik ben superblij, het geeft een warme gloed door m’n lichaam.”
18/05 14u30  Dronken motorrijder in levensgevaar na valEen motorrijder (53) raakte vrijdagavond levensgevaarlijk gewond toen hij ten val kwam op het Laar in Ekeren.
18/05 14u30  Brand vernielt berghok van woningIn de Kattestraat, op de grens van Bornem met Oppuurs (Puurs-Sint-Amands) heeft het zaterdagmiddag gebrand in een berghok naast een woning. De brand ging met heel wat rook gepaard.
18/05 14u15  Van Moer klaar voor doorstart met probleemterminal: “Miljoen geïnvesteerd in geluidsarm werken”Het was een absolute probleemterminal langs het Albertkanaal. Buren streden met succes tegen licht- en geluidsoverlast, tot de milieu-inspectie Antwerp East stillegde. De kaai werd daarna overgenomen door de transport- en logistiekgroep Van Moer, die hem nu heropstart na forse investeringen. De officiële voorstelling ging wel gepaard met een emotioneel zwaar moment.
18/05 14u15  Mieke en Kris wonen in Mol, maar gaan elk weekend op reis naar Balen: “Hier vinden we echte rust”In de reeks ‘De Refuge’ gaat ons weekendmagazine CittA vijf weken lang op bezoek in ‘het toevluchtsoord’ van enkele Antwerpenaars, unieke buitenverblijven waar de bewoners tot rust komen op een plek die ze met hart en ziel tot de hunne hebben gemaakt.
18/05 14u00  Bisshop Johan Bonny leidt uitvaart Julie (23): integrale tekst van zijn homilieDe Antwerpse bisschop Johan Bonny leidde vanmorgen de afscheidsplechtigheid voor Julie Van Espen. Hierbij vindt u de integrale tekst van zijn homilie.
18/05 13u30  Pakkend afscheid van Julie (23): “Doop de brug waar ze gevonden werd, om tot Zonnebrug”Julie Van Espen was niet zomaar iemand. Dat blijkt uit de pakkende woorden die haar ouders, haar zus, haar broer, haar nonkels en tantes, haar vriend Thomas en haar vrienden hebben gesproken tijdens de uitvaartplechtigheid in de Witte Kerk in Schilde. Ze was een kind van de natuur, van de zon en het water. Letterlijk. Ze liep steevast op blote voeten, gaf niet om materiële spullen en was het liefst in de natuur. De Onze-Lieve-Vrouw-ten-Hemel-Opgenomen-kerk zat afgeladen vol en ook op de parking woonden honderden mensen de plechtigheid bij. “Weet dat we je in alles zullen blijven zien: van de kleinste schattige diertjes tot in de grootste, warmste zonnestralen”, klonk het.
18/05 13u15  Valerie Barthelemy eindigt opnieuw op wereldbeker-podium in CagliariEen week na haar eerste podiumplek in een wereldbekermanche is Valerie Barthelemy zaterdag opnieuw derde geworden in het Italiaanse Cagliari. Ze legde de 750m zwemmen, 20km fietsen en 5km lopen af in 58:10. Barthelemy moest in een sprint nipt haar meerdere erkennen in de Duitse Nina Eim (58:08). De zege ging naar de Britse Sophie Coldwell (57:58).
18/05 11u30  Antetokounmpo brengt Milwaukee Bucks alweer stapje dichter bij NBA-finaleMilwaukee Bucks leidt met 2-0 tegen Toronto in de finale van de Eastern Conference van de NBA. Vrijdag haalden de Bucks het in eigen huis met 125-103.
18/05 11u15  Dagelijks duurzaam leven: Ellen en Nikolas doen het met hun twee zoontjes in KalmthoutZij zette in december vorig jaar haar job als leerkracht op pauze, hij startte in januari de eerste verticale boerderij van Antwerpen op. Samen met hun zoontjes Jules (4) en Arthur (6) vormen ze nu de Sustainable Family. Duurzaamheid staat elke dag centraal in het leven van Ellen (40) en Nikolas (30) uit Kalmthout. “Als we naar de frituur gaan, nemen we onze eigen potjes mee.”
18/05 11u15  Amerikaanse zwemkampioen Nathan Adrian viert rentreeDe Amerikaanse zwemmer Nathan Adrian, de olympische kampioen op de 100 meter vrije slag van de Spelen van 2012, heeft vrijdag zijn comeback gemaakt in competitie. Vier maanden geleden maakte hij bekend dat er teelbalkanker bij hem was vastgesteld.
18/05 11u15  Marten Van Riel haalt top 10 in Yokohama, Claire Michel 25eMarten Van Riel is zaterdag in het Japanse Yokohama als achtste geëindigd in de derde van acht manches in de World Triathlon Series. Hij legde de 1.500 m zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen af in 1u44:09, op 48 seconden van de Franse winnaar Vincent Luis (1u43:21).
18/05 10u15  Honderden mensen komen samen voor afscheid van Julie (23): bisschop Johan Bonny leidt uitvaartHonderden mensen zijn zaterdag in Schilde bij elkaar gekomen om afscheid te nemen van Julie Van Espen (23), de studente uit Schilde die nu bijna twee weken geleden werd vermoord. Bisschop Johan Bonny leidt de uitvaartplechtigheid.
18/05 09u45  Succes van Kai-Mook helpt ook wilde soortgenoten in IndiaEr was heel wat te doen rond de geboorte van Kai-Mook op zondag 17 mei 2009. De commercie errond legde de Antwerpse Zoo geen windeieren, maar ook haar wilde soortgenoten werden de voorbije tien jaar geholpen via het K-Groeiplan dat werd opgezet.
18/05 09u45  Toptalent Pogacar grijpt de macht in Ronde van CaliforniëTadej Pogacar heeft de koninginnenrit van de Ronde van Californië gewonnen. De 20-jarige Sloveen van UAE Emirates haalde het op Mount Baldy voor de Colombiaan Sergio Higuita (EF Education First). George Bennett (Jumbo-Visma) eindigde als derde op vijf seconden. Tejay van Garderen moest de favorieten laten rijden en verliest zijn leiderstrui. Pogacar is nu de nieuwe leider met 16 seconden bonus op Higuita en 20 op Kasper Asgreen (Deceuninck-Quick Step)
18/05 09u30  Sarah Bettens wordt Sam: “Ik ben altijd al transgender geweest, maar ik wist het niet”Sarah Bettens wil voortaan door het leven gaan als Sam. In De Standaard vertelt de zangeres van K’s Choice, afkomstig uit Kapellen, voor het eerst dat ze in de overgang zit. “Ik ben nu één maand bezig met medicatie.”
18/05 07u45  COLUMN. Mr Noodles en het interimkantoor van de drugsmaffiaHoe de drugsmaffia greep krijgt op legale bedrijven, of die op zijn minst aantast als een soort kanker, is deze week nog maar eens gebleken uit het onderzoek naar de families El K., die een soort uithaalservice voor de drugsmaffia hadden geïnstalleerd aan het Deurganckdok. De leden van de bende worden gelinkt aan het beschoten en intussen failliete wokrestaurant Mr. Noodles in de Abdijstraat.
18/05 07u30  COLUMN. Mr Noodles en het interimkantoor van de maffiaHoe de drugsmaffia greep krijgt op legale bedrijven, of die op zijn minst aantast als een soort kanker, is deze week nog maar eens gebleken uit het onderzoek naar de families El K., die een soort uithaalservice voor de drugsmaffia hadden geïnstalleerd aan het Deurganckdok. De leden van de bende worden gelinkt aan het beschoten en intussen failliete wokrestaurant Mr. Noodles in de Abdijstraat.
18/05 06u30  Kim Kardashian en Kanye West maken naam van vierde kind bekendNa Archie, het eerste kind van de Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle, kennen we nu ook die andere babynaam waar reikhalzend naar uitgekeken werd. Kanye West en Kim Kardashian gaven hun vierde kind, dat verwerkt werd bij een draagmoeder, de naam Psalm.
18/05 06u00  Laatste spoor van ooit zo legendarische Boelwerf is nu verdwenen met ingebruikname monumentaal gebouwDe werknemers van bouwfirma Cordeel zijn het uitzicht ondertussen al gewoon, maar dit weekend maken ook klanten en partners kennis met het indrukwekkende hoofdkantoor op De Zaat, de vroegere Boelwerf.
18/05 05u15  Zorgen voor familieleden: jongeren moeten en mogen andere ambities hebbenMaar liefst een op de zes Vlaamse scholieren zorgt thuis voor een ziek of zorgbehoevend familielid. En dan hebben we het over jongeren tussen de 12 en 19 jaar. Dat blijkt uit een uit een bevraging van mantelzorgorganisatie Samana bij ruim vijfduizend leerlingen. En dan gaat het niet alleen over een potje koken voor het avondeten of even een boodschap doen. Neen, deze jongeren zijn vaak ook verantwoordelijk voor de verzorging, het geven van medicatie en andere zaken die structureel en ingrijpend zijn.
18/05 05u15  Dispuut Gedempte Zuiderdokken opgelost: Waalsekaai wordt woonerf, parkeergarages en park klaar in 2022De werken aan de parkeergarages onder de Gedempte Zuiderdokken op het Antwerpse Zuid kunnen over een paar maanden hervat worden. Het stadsbestuur en een aantal buurtbewoners, die via de rechter vorig jaar de werf lieten stilleggen, hebben vrijdag een akkoord bereikt.
18/05 05u15  1 op de 6 scholieren is mantelzorger: “Veel jongeren beseffen dat zelf niet”Eén op de zes Vlaamse scholieren zorgt thuis voor een ziek of zorgbehoevend familielid. Dat cijfer maakt Samana bekend. Dat het een grote impact heeft op hun leven, weten Thalia (24) en Viviane (24) als geen ander.
18/05 05u15  Met Bart Somers aan onze toog: “Calvo heeft strategische fouten gemaakt”In de laatste rechte lijn naar de verkiezingen van 26 mei komt elke dag een lijsttrekker op de redactie van Gazet van Antwerpen aan de toog hangen. Mechels burgemeester Bart Somers bijt de spits af. Opvallend is dat Somers het doet uitschijnen dat Open Vld er liever voor past om Groen mee op te nemen in een volgende Vlaamse regering.
18/05 05u15  Bart Somers in gesprek met socioloog Mark Elchardus: “Het is fout om de moslims te zien als één blok van mensen die een geheim plan hebben”“Ik vind toch dat je ook de negatieve kanten van de diversiteit moet durven te benoemen”, zegt socioloog Mark Elchardus na het zoveelste vurige pleidooi van Bart Somers voor een inclusieve samenleving. “Natuurlijk,” antwoordt die, “maar doen we dat niet al genoeg? Ik vind juist dat we positiever moeten zijn.” Het verschil in stijl tussen de kritische, bedachtzame wetenschapper en de bevlogen, gedreven politicus is groot, maar in de loop van het gesprek zijn ze het vaker met elkaar eens dan oneens. Elchardus ziet wel iets in het zogenaamde model-Somers, maar hij mist degelijk studiewerk over de resultaten van het beleid van de Beste Burgemeester van de Wereld. “U bent altijd welkom om onderzoek te doen in Mechelen”, repliceert Somers.
18/05 05u15  In het spoor van jonge ambitieuze politici die een serieuze kans maken verkozen te wordenHannes Anaf (sp.a) en Reccino Van Lommel (Vlaams Belang) zijn twee ambitieuze politici uit Turnhout die op 26 mei een ernstige kans hebben om verkozen te worden. Maar dan moeten ze wel aan hun bekendheid werken, ook buiten de eigen vertrouwde regio. We volgen beide kandidaten tijdens hun campagne die hen ook buiten de Kempen leidt. Want elke stem telt, als je het wilt opnemen tegen de politieke zwaargewichten uit Antwerpen. Turnhoutenaar Hannes Anaf (34) maakt een tocht door de provincie. “Ik vind het belangrijk om mij ook buiten de Kempen te tonen. Onlangs deden we nog vijfduizend huisbezoeken in een weekend tijd in Antwerpen.”
18/05 05u15  Man wordt net niet overreden door eigen pick-upEen Canadese man heeft een wel erg goede engelbewaarder. Wanneer hij met zijn pick-up een boot uit het water wil trekken, rolt het voertuig plots naar achter. De man wordt meegesleurd en wordt net niet overreden door zijn eigen wagen. Volgens de maker van de beelden vatte de auto, een elektrische pick-up, ook nog vuur nadat die uit het water werd getrokken.
18/05 05u15  Sarah Bettens gaat voortaan door het leven als Sam Bettens46 jaar is de van oorsprong Kapellense ondertussen. Een middelbare leeftijd die Sarah Bettens niet weerhoudt om nog levensbelangrijke beslissingen te nemen. Momenteel is ze volop bezig om ‘Sam’ te worden, zo vertelt ze aan collega-muzikant Frank Vander Linden, in DS Weekblad.
18/05 05u15  INTERVIEW. Sportief adviseur Sven Jaecques over het verbluffende seizoen van AntwerpWat een opdoffer donderdagavond op de Bosuil. In plaats van plek drie veilig te stellen zakte Antwerp naar stek vier in de stand. Met alle gevolgen vandien. The Great Old moet op de slotspeeldag beter doen dan Standard om de rollen nog om te draaien. Maar sportief adviseur Sven Jaecques sust. “Ons positief verhaal verandert niet met een derde of vierde plaats.” De rechterhand van Luciano D’Onofrio overschouwt het seizoen en kijkt vooruit naar de zomermercato.
18/05 05u15  De blik van Bistiaux: “Ik ben er zeker van dat Herman Wijnants veel van zijn aanvankelijke illusies is kwijt gespeeld”Hij heeft lang en hard moeten zoeken, maar Herman Wijnants is dan toch van zijn club vanaf geraakt. Het siert hem dat hij ook in de laatste magere jaren de boel niet in de steek heeft gelaten, maar is blijven vechten voor een afscheid in schoonheid.
18/05 05u15  T2 van Beerschot Wilrijk Will Still: “Ik geef ons 8/10 voor dit seizoen”Zaterdagavond sluit Beerschot Wilrijk het seizoen af met een thuiswedstrijd tegen KV Oostende. De Mannekes strandden in de finale van 1B op twee minuten van de promotie, maar staan intussen wel moederziel alleen laatste in Groep A van Play-off 2. Tegen Oostende krijgen de Kielse Ratten de kans om het seizoen alsnog in schoonheid af te sluiten. Assistent-trainer Will Still lag niet echt wakker van Play-off 2.
18/05 05u15  Thomas Wils (Lierse Kempenzonen): “We hebben versterking nodig”Een onvervalst voetbalmirakel. Niks minder heeft Lierse Kempenzonen van doen als het alsnog als eerste wil finishen in de eindronde. Na zijn vier op negen van de jongste weken lijkt dat een zo goed als onmogelijke opdracht te worden en lijkt een bijkomend seizoen in de eerste amateurklasse veel meer realiteit te zijn. “Kan zijn, maar we mogen niks aan het toeval overlaten”, meent Thomas Wils.
18/05 05u15  Kringwinkel Sint-Jorispoort biedt eenmalig bruidskleding te koop aanDe Kringwinkel op de Sint-Jorispoort biedt vandaag, zaterdag, voor de eerste keer trouwkleding aan. Naast een veertigtal trouwjurken zijn er ook enkele kostuums en feestkleding.
18/05 05u15  Openbare tuin rond nieuwe provinciehuis krijgt vorm: “Iedereen vanaf oktober welkom om te picknicken”Vanaf eind oktober is er weer een plekje groen ter ontspanning bij in Antwerpen. De tuin van 22.000 vierkante meter rond het nieuwe provinciehuis wordt dan toegankelijk voor het publiek. “Om te picknicken of in het gras te spelen.”
18/05 05u15  Huisvestingsmaatschappij ABC sleept huurder die huurders helpt voor de rechter: “Directie duldt geen pottenkijkers”Huisvestingsmaatschappij ABC sleept haar huurder Eric Wilms voor de rechtbank. Ze verwijt hem strafrechtelijke inbreuken. Wilms is ontzet. “Ik probeer alleen de medehuurders te helpen”, zegt hij.
18/05 05u15  Ook 70 jaar geleden macabere zaak aan Albertkanaal: 9-jarig meisje was spoorloos verdwenenWat is dat toch met het Albertkanaal in Merksem? Heemkundige Geert Janssens vraagt het zich af na wat er gebeurde met Julie Van Espen. In 1949 verdween namelijk Josée Janssens, een 9-jarig meisje, in Borgerhout. Sporen wezen naar het kanaal, maar Josée werd nooit gevonden.
18/05 05u15  Zus van slachtoffer heropent café ’t Dorp na gezinsdrama: “In gedachten is Dominique er altijd bij”Café ’t Dorp in Wijnegem gaat opnieuw open. De zus van uitbaatster Dominique Verelst, die samen met haar twee kinderen werd doodgeschoten door haar echtgenoot, zal voortaan achter de toog zal staan van het volkscafé. “Ik voel dat ik dit moet doen”, vertelt Nicky. “Ik wil dat Dominique in de hemel fier op me zal zijn en hoop dat de vele klanten van ’t Dorp geen drempelvrees zullen hebben.”
18/05 05u15  Reccino Van Lommel (Vlaams Belang) plakt zijn eigen affiches in de KempenMarine Le Pen heeft de campagneagenda van Reccino Van Lommel (32) overhoopgehaald. Omdat Gerolf Annemans de Franse extreemrechtse politica wil ontvangen in Brussel, moet Reccino naar een politiek debat over Europa op de regionale zender RTV.
18/05 05u15  Zonder Roemeense seizoensarbeiders geen asperges op tafel: “Er is geen Belg die dit werk nog wil doen”Het aspergeseizoen is volop bezig. Bij het bedrijf van Fons Nooyens in Poppel (Ravels) zijn tientallen arbeiders druk in de weer met het aspergemes, waarmee ze de stengels 40 centimeter onder de grond afsnijden. Het is hard labeur, omdat je erbij krom moet staan. De rug wordt danig op de proef gesteld, 65 werkdagen lang. “Belgen zijn er voor dit werk al lang niet meer te vinden”, zegt Fons Nooyens. “Zonder gastarbeiders ligt de tuinbouwsector op zijn gat.”
18/05 03u15  Robert Pattinson wellicht nieuwe BatmanDat Ben Affleck na twee films zijn Batman-cape aan de haak zou hangen, was al bekend. Robert Pattinson (foto) wordt nu genoemd als zijn opvolger. De Britse acteur die vooral bekend is als vampier Edward Cullen uit de Twilight-films zou de eerste keuze zijn van regisseur Matt Reeves. Volgens het magazine Variety zijn de onderhandelingen zo goed als rond, maar filmproducent Warner Bros heeft nog niet gereageerd. In juni 2021 komt de nieuwe Batman-film in de zalen.
17/05 23u45  Antwerpenaar nieuwe wereldkampioen kickboksenAntwerpenaar Marat Grigorian is de nieuwe wereldkampioen kickboksen bij de lichtgewichten. Hij versloeg vrijdagavond de vijfvoudige wereldkampioen Sittichai Seetsongpenong uit Thailand op punten, na vijf ronden.
17/05 23u15  Beerschot Wilrijk wordt weer Beerschot, vanaf zaterdag nieuw logoDat stamnummer 13 na twintig jaar terugkeert op het Kiel was al langer bekend. Na de thuiswedstrijd tegen Oostende, zaterdagavond, kunnen de supporters ook kennismaken met het ‘nieuwe’ gezicht van hun club. Die luistert opnieuw naar de naam Beerschot en het nieuwe logo is een meer dan vette knipoog naar het embleem van weleer. En de kleuren? Paars-wit thuis en overwegend wit tijdens uitwedstrijden.
17/05 23u00  Beerschot Wilrijk wordt weer Beerschot, vanaf vandaag nieuw logoDat stamnummer 13 na twintig jaar terugkeert op het Kiel was al langer bekend. Na de thuiswedstrijd tegen Oostende, zaterdagavond, kunnen de supporters ook kennismaken met het ‘nieuwe’ gezicht van hun club. Die luistert opnieuw naar de naam Beerschot en het nieuwe logo is een meer dan vette knipoog naar het embleem van weleer. En de kleuren? Paars-wit thuis en overwegend wit tijdens uitwedstrijden.
17/05 23u00  Giants verpletteren KangoeroesMet een negende opeenvolgende overwinning heeft Telenet Giants Antwerp de poleposition bijna zeker op zak. De Sinjoren wonnen ook de vierde wedstrijd op een rij op verplaatsing na een beklijvende prestatie bij Kangoeroes Mechelen: 42-99. Als de Giants zondag (15.00u) in de Lotto Arena bevestigen tegen Kangoeroes, eindigen ze de reguliere fase voor het eerst sinds het magische jaar 2000, toen ze titel en beker wonnen, nog eens op de eerste plaats. Die poleposition geeft recht op thuisvoordeel in elke play-offserie.
17/05 22u15  Kempense zwemvijvers beloond met Blauwe VlagDe zwemvijvers van De Lilse Bergen in Gierle (Lille), het Zilvermeer in Mol, De Mosten in Meer (Hoogstraten) en van Nuclea in Mol kregen opnieuw een Blauwe Vlag. Dat is een kwaliteitslabel voor waterkwaliteit en milieubeheer.
17/05 22u00  Caféhond Diesel ‘gedognapt’ voor oog van klanten: café-uitbater looft 1.000 euro uit voor wie hond terugvindtDiesel, de hond van café De Meeuw in de Beatrijslaan op Linkeroever, werd dinsdag rond 17u meegenomen in een crèmekleurige bestelwagen. Sindsdien ontbreekt elk spoor. De klanten missen hem. Cafébaas Mike looft 1.000 euro uit voor wie Diesel levend terugbrengt.
17/05 22u00  Plan op tafel voor Bels LijntjeZeven Vlaamse en Nederlandse gemeentes, het regioteam Kempen van Toerisme Provincie Antwerpen en het Regionaal Landschap Grote en Kleine Nete hebben de identiteit en de visie van het Bels Lijntje vastgesteld en goedgekeurd. Ze kunnen daarmee aan de slag om verschillende projecten rond de voormalige spoorlijn, vandaag een populair fietstraject tussen Turnhout en Tilburg, op te starten. Er komt onder meer uniforme bewegwijzering, meer aandacht voor het spoorverleden en beleving rond tien knooppunten. “Stad Turnhout telt drie strategische knopen op haar grondgebied, waarvan die aan de voormalige IJzeren brug over het kanaal (vlak naast de huidige fietsbrug, red) de belangrijkste is”, zegt schepen voor Cultuur Astrid Wittebolle (Groen). (woad)
17/05 21u45  IN BEELD. Duizenden supporters dagen op voor titelfeest op Stadsplein in Genk: “We are the Champions!”Het Stadsplein in Genk is vrijdagavond helemaal volgelopen om de vierde landstitel van KRC Genk te vieren. Zo’n 8.000 supporters zagen na lang wachten om 20.15 eindelijk hun helden op het podium voor het stadhuis verschijnen.
17/05 21u45  Grootste popgroep brengt meteen vuurwerk op Arendonk Zingt & SwingtArendonk Zingt & Swingt is vrijdagavond meteen gestart met een knaller: met de grootste band als opener. Letterlijk, want het Arendonk Zingt-koor 2019 telt maar liefst 150 zangers en zangeressen.
17/05 21u45  Black Mirror is terug met… Miley CyrusNetflix lost een eerste trailer voor het nieuwste en vijfde seizoen van de dystopische serie Black Mirror. De onheilspellende trailer belooft ons drie verhalen met onder andere Miley Cyrus en Andrew Scott. Het vijfde seizoen verschijnt op vijf juni integraal op de streamingdienst Netflix.
17/05 21u30  Nieuwe afstelling verkeerslichten leidt tot gigantische files voor HoogmolenbrugSinds enkele dagen is het geen pretje om Schoten uit te rijden via de Hoogmolenbrug. De nieuwe afstelling van de verkeerslichten beneden aan de brug op de Merksemsebaan leidt tot files die tot aan het gemeentehuis staan.
17/05 21u15  Directrice Sint-Jozef fietst 20 kilometer naar school in koeienkostuumDirectrice Chantal Van Gompel van vrije basisschool Sint-Jozef in Emblem kwam vrijdag in een koeienpak met de fiets naar school van haar woonplaats Morkhoven. Een belofte die ze aan de kinderen had gedaan als ze vier opdrachten konden vervullen.
17/05 21u00  Bekende presentatrice doet schokkende onthulling: “In acht jaar huwelijk heb ik maar één keer seks gehad”De bekende Britse tv-presentatrice Ulrika Jonsson heeft een opmerkelijke bekentenis gedaan: in acht jaar huwelijk met haar echtgenoot heeft ze slechts één keer seks gehad. “Ik dacht op een gegeven moment dat ik me erbij moest neerleggen dat ik nooit meer seks zou hebben”, zegt ze in The Sun. De twee staan op scheiden.
17/05 20u30  Kunstenaar kruipt op hoogwerker om Het Bos onder handen te nemenNaar aanleiding van de vijfde verjaardag van Het Bos neemt de Antwerpse kunstenaar Guy Rombouts zowel de luifel als de gevel van Het Bos onder handen. Hij waagt zich met kwast en gebluste kalk op een hoogwerker en gaat aan de slag met Azart, een alfabet ontworpen door Rombouts en zijn vrouw Monica Droste (1958-1998), sprokkelhout, ijzerdraad, bladgroen en Oost-Indische inkt. De eerste contouren zijn nu al zichtbaar. Het eindresultaat is vanaf 20 mei te bewonderen. Het kunstwerk kadert in de vijfde verjaardag van het kunstencentrum dat heel de maand mei lang gevierd wordt met muziek, film, beeldende kunst, theater, performance.
17/05 20u30  Laurens De Plus baalt als een stekker na gedwongen opgave in Ronde van Italië: “Dit doet zeer veel pijn”Wil Primoz Roglic dit jaar de Giro winnen, dan zal de Sloveen van Team Jumbo-Visma dat voortaan zonder zijn meesterknecht Laurens De Plus moeten doen. “Dit is een slag voor de ploeg, maar ook voor mezelf”, gaf die mee na zijn opgave.
17/05 20u15  Officieel: prins Archie werd in Londens privéziekenhuis geborenDe Britse pers heeft vrijdag het geboortecertificaat van de kleine Archie, de eerstgeborene van prins Harry en zijn echtgenote Meghan, gepubliceerd. Daaruit blijkt dat het prinsenkind in het privéziekenhuis Potland Hospital in Londen ter wereld is gekomen.
17/05 20u00  De zeven momenten van Bob Peeters: “Voor een coach is 1B fantastisch”De citroen is uitgeperst. Niet bij de spelers van Westerlo, wel bij Bob Peeters. Na een lang en slopend seizoen is hij blij dat zondag op Stayen de laatste opdracht wacht. Voor hij op vakantie vertrekt, blikt hij nog één keer terug.
17/05 20u00  Gezocht: social media manager voor Queen ElizabethWie een nieuwe job zoekt en handig is met sociale media kan nu solliciteren bij het Britse koningshuis. De Queen is op zoek naar een werknemer die haar accounts en website wil beheren.
17/05 20u00  Veel volk verwacht op uitvaartplechtigheid Julie Van Espen in SchildeZaterdag wordt Julie Van Espen (23) om 10u begraven in de Onze-Lieve-Vrouw ten Hemel Opgenomen-kerk in Schilde. Het gemeentebestuur verwacht veel volk en vraagt daarom om niet met de auto te komen.
17/05 19u30  Antwerpen: stad werkt aan gezonde schoolmaaltijdenHet schepencollege besliste om een projectvoorstel uit te werken voor gezonde maaltijden in de basisschool. Het was een belangrijke eis van sp.a tijdens de coalitiegesprekken.
17/05 19u30  VIDEO. Uitbreiding van haven goed voor 7 miljoen extra containersDe Vlaamse regering heeft vrijdagochtend de uitbreiding van de Antwerpse haven goedgekeurd. Er komt een nieuw dok, vlak langs het Deurganckdok. Het polderdorp Doel wordt daarbij gespaard.
17/05 19u15  VDIEO. Doel 2020 reageert op nieuws uit haven: "Dit is hopelijk de laatste havenuitbreiding"Actiegroep Doel 2020 reageert gematigd positief. Het nieuwe dok zal een pak bescheidener zijn dan de oorspronkelijke plannen voor het Saeftinghedok, en het dorp Doel is gered. Maar aan de rand van de drukke dokken zal het niet zo aangenaam wonen zijn.
17/05 19u15  Sportief adviseur Sven Jaecques: “Het positieve verhaal verandert niet met een derde of vierde plaats”Wat een opdoffer donderdagavond op de Bosuil. In plaats van plek drie veilig te stellen zakte Antwerp naar stek vier in de stand. Met alle gevolgen vandien. The Great Old moet op de slotspeeldag beter doen dan Standard om de rollen nog om te draaien. Maar sportief adviseur Sven Jaecques sust. “Ons positief verhaal verandert niet met een derde of vierde plaats.” De rechterhand van Luciano D’Onofrio overschouwt het seizoen en kijkt vooruit naar de zomermercato.
17/05 19u15  VIDEO. Nieuwe verbinding N70-E34 in Beveren moet verkeer uit dorpskernen houdenWat betekent de havenuitbreiding inderdaad voor de mobiliteit in de regio? Want we kreunen nu al onder het vrachtverkeer en dat zal, met meer containercapaciteit, alleen maar toenemen. De Vlaams regering heeft daarom enkele maatregelen uitgewerkt. Een van de meest opvallende is een nieuwe verbindingsweg in Beveren tussen de gewestweg N70 en de expresweg E34.
17/05 19u15  Alternatieve kringwinkel SWR zoekt overnemer: “onze aanpak bewijst dat het ook kan zonder subsidies”Roger Putzeijs, uitbater van de alternatieve kringwinkel SWR op de Provinciebaan in Herselt, zoekt een overnemer voor de uitbating van zijn sociaal en milieuvriendelijk project. Putzeijs, een overtuigd communist, wil het wat kalmer aan doen.
17/05 19u15  Drie maanden zomeren met nieuwe evenementenIn Mechelen kan je dit jaar geen twee maar drie maanden zomeren. Binnen het uitgebreide programma van ‘De Zomer is van Mechelen’ zijn er ook nieuwe evenementen zoals Broek-festival en het “grootste terras van Mechelen” tijdens Mechelen Zingt.
17/05 19u15  Laszlo Bölöni: “Als we barrages moeten spelen, wordt dat uiterst moeilijk”“Het scenario dat we absoluut wilden vermijden.” Het was donderdagavond meteen na de nederlaag tegen Gent al duidelijk: ook bij Antwerpcoach Laszlo Bölöni was het verlies van de derde plaats bijzonder hard aangekomen. Een dag later is hij opvallend rustig, al blijft het besef dat zijn team een uitgelezen kans weggooide duidelijk nazinderen. “We kunnen nu alleen maar proberen om zelf een wonder te verrichten op Club Brugge en dan hopen dat de andere uitslag (Genk - Standard, red.) ook meevalt.”
17/05 19u00  Regenboogvlag aan Het SteenAntwerps schepen van Gelijke Kansen Tom Meeuws (sp.a) en schepen Fons Duchateau (N-VA) hesen samen met Ines Rombouts van het Roze Huis en Mister Gay Belgium Bart Hesters de regenboogvlag aan Het Steen in Antwerpen. Dat deden ze naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Homo- en transfobie gisteren.
17/05 19u00  Uniek kerkhotel bestaat tien jaar: “Onze mooiste kamer is de meest gefotografeerde van Europa”Het is zaterdag precies tien jaar geleden dat Martin’s Patershof de deuren opende in een voormalige kerk in de Mechelse binnenstad. Duizenden mensen hebben ondertussen al geslapen in het unieke decor. Onder hen Stromae en Charlie Watts, de drummer van The Rolling Stones. “Onze mooiste kamer is de meest gefotografeerde van Europa”, klinkt het.
17/05 18u45  De enige Belg die weet hoe ‘Game of Thrones’ aflooptZe is 32 jaar, komt uit Kruibeke en weet als enige vrouw in België hoe de allerlaatste aflevering van Game of Thrones zal eindigen zondagnacht: Ann Van Bogaert maakt al jaren de Nederlandse ondertitels van de populairste televisieserie ter wereld. “Als ik Lord Varys hoor praten, ben ik altijd blij dat ik een script heb.”
17/05 18u45  Thomas Wils: “We hebben versterking nodig”Een onvervalst voetbalmirakel. Niks minder heeft Lierse Kempenzonen van doen als het alsnog als eerste wil finishen in de eindronde. Na zijn vier op negen van de jongste weken lijkt dat een zo goed als onmogelijke opdracht te worden en lijkt een bijkomend seizoen in de eerste amateurklasse veel meer realiteit te zijn. “Kan zijn, maar we mogen niks aan het toeval overlaten”, meent Thomas Wils.
17/05 18u45  Bekende Brasschaatse brasserie sluit na 25 jaar de deurenBrasserie 2-Wheelers op de hoek van de Bredabaan en de De Borrekenslei houdt ermee op. Dat melden de uitbaters op hun Facebookpagina. Aan de deur hangt de boodschap dat de zaak wegens onvoorziene omstandigheden gesloten is.
17/05 18u45  Man (50) uit Herselt vermistOp donderdag 16 mei 2019 omstreeks 11u00 werd de 50-jarige Marc Verreth voor het laatst gezien op de Herentalsesteenweg in Herselt. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.
17/05 18u30  Bryan Coquard wint vierde etappe, Mike Teunissen is de nieuwe leider in de Vierdaagse van DuinkerkeBryan Coquard (Vital Concept-B&B Hotels) heeft vrijdag de vierde etappe van de 65e Vierdaagse van Duinkerke, met start in Fort-Mahon-Plage en aankomst na 179,8 kilometer in Le Portel, gewonnen. De 27-jarige Fransman haalde het na een sprint met een klein groepje voor zijn landgenoot Clément Venturini en de Nederlander Mike Teunissen.
17/05 18u30  Hypermodern biljartcenter Salpho te koop na faillissementEerder deze week kon u hier al lezen dat biljartcenter-feestzalen Salpho in Oostmalle failliet is verklaard. De curator zoekt nu een overnemer om een doorstart te maken.
17/05 18u15  Spectaculaire beelden tonen hoe spookstad wordt overgenomen door de woestijnHet verlaten mijnwerkersdorp Kolmanskop is al jaren een toeristische trekpleister in Namibië. Videograaf Deniss Schmelz maakte deze prachtige beelden van de fascinerende spookstad.
17/05 18u00  Gastronomisch restaurant Stable opent in september in oostelijk koetshuis Hof ter LindenHet oostelijke koetshuis van Hof ter Linden in Edegem ontvangt bij vlotte inrichtingswerken in september de eerste gasten. Het gastronomisch restaurant zal openen onder de naam ‘Stable’.
17/05 18u00  Drama in beautyland gaat verder: “Ik wil hem wakker schudden”Het botert niet meer tussen beautyblogster Tati Westbrook (37) en haar poulain James Charles (19) omdat hij reclame maakte voor een ander vitaminenbedrijf dan het hare. Ze schoof hem langs de kant met behulp van een drie kwartier durend filmpje. Nu legt ze uit waarom dat haar manier van aanpak was.
17/05 18u00  Genk-kapitein Leandro Trossard schoffeert: “Alle boeren zijn homo’s”Vrijdag vieren we de Internationale Dag tegen Homofobie. Maar net nu circuleert op het internet een filmpje van een beschonken Racing Genk-aanvoerder Leandro Trossard (24) in de Versuz, die ‘Alle boeren zijn homo’s’ zingt.
17/05 17u45  Beerschot Wilrijk kondigt zaterdag nieuwe naam én nieuw logo aan (al moet de aanvraag nog wel gebeuren)Beerschot Wilrijk zal zaterdagavond in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen een nieuwe naam en een nieuw logo aankondigen. Dat meldden de Ratten vrijdag op hun website. De naamsverandering is echter nog niet aangevraagd bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB).
17/05 17u30  De Giro in 60 seconden: slechte dag voor de Belgen, twee schaduwfavorieten doen een zaakjeIn de Ronde van Italië waren ze vrijdag toe aan de achtste etappe. Wat moet u weten over de rit tussen Vasto en L’Aquila? Lees hier de bondige samenvatting.
17/05 17u30  Zichtbaar vermoeide Clement na feestnacht waarin hij “extra talenten” ontdekte: “Ook Pozuelo heeft een bericht gestuurd”Philippe Clement vierde donderdagavond op het veld van Anderlecht zijn eerste landstitel in zijn prille trainerscarrière. De ‘Coach van het Jaar’ genoot met volle teugen. “Meer dan ik ooit gedaan heb als speler gingen alle remmen los”, vertelde een zichtbaar uitgeputte Clement vrijdag tijdens een persconferentie in Genk.
17/05 17u30  Bilbao klopt Formolo en Gallopin in verschroeiende zevende Giro-ritDe Spanjaard Pello Bilbao? heeft vrijdag de verschroeiende zevende etappe in de Giro gewonnen. De nummer zes van de Ronde van Italië van vorig jaar toonde zich in L’Aquila de sterkste van een kopgroep van twaalf renners waarin hij bergop de maat nam van Tony Gallopin en David Formolo. Varlerio Conti behoudt zijn roze trui.
17/05 17u30  Stralen zoals Victoria Beckham? Drink eens ‘vollemaanwater’In het drukke leven van voormalige Spice Girl en ontwerpster Victoria Beckham (44) is er af en toe tijd voor een bezoekje aan een luxueus kuuroord. Onlangs ging ze ontspannen in het vermaarde Lanserhof Tegernsee, gelegen in het Duitse Waakirchen. Daar genoot ze tijdens een detoxkuur onder meer van speciaal water dat wordt gebotteld bij volle maan.
17/05 17u15  Waarom Bart De Pauw per se in die geheime enveloppe van de VRT wil snuisterenBart De Pauw (50) wil graag weten welke vrouwen destijds als eersten naar de preventieadviseur stapten met meldingen van grensoverschrijdend gedrag. Maar die vertrouwelijke info inkijken mag niet wegens het beroepsgeheim, oordeelt de Antwerpse rechtbank nu. Binnenkort weet de tv-maker of er ooit een publiek strafproces komt wegens belaging. Het gerecht laat voorlopig niet in de kaarten kijken.
17/05 17u15  Nieuwe hondenloopzone in de Cadixwijk dit najaarOp het Eilandje in de Cadixwijk wordt dit najaar een nieuwe hondenloopzone aangelegd. Dat is een omheinde ruimte voor honden om vrij rond te lopen en te spelen. De zone van 400 vierkante meter zal in de Binnenvaartstraat komen.
17/05 17u15  Bedding voor openbaar vervoer en nieuw wegdek moeten zorgen voor betere doorstroming op N1Het Agentschap Wegen & Verkeer (AWV) zal vanaf maandag 20 mei het wegdek van de N1 in Mechelen vernieuwen ter hoogte van de Antwerpsesteenweg en de Oscar Van Kesbeeckstraat. De werken vinden hoofdzakelijk ’s nachts plaats.
17/05 17u15  Filmproducers kunnen AED Studios gratis gebruikenIets meer dan vijf jaar na de opening zet AED Studios in Lint nog een trapje bij om internationale filmproducties naar Vlaanderen te lokken. Het biedt producenten en producties de mogelijkheid aan om de studio’s gratis te huren tot de film in de zalen komt.
17/05 17u15  Wandelpad in de maak op kade LobroekdokEinde mei start de aanleg van een wandelpad op de kade van het Lobroekdok, evenwijdig met de Slachthuislaan. Het pad wordt bijna 1 kilometer lang. In november zou het klaar moeten zijn.
17/05 17u00  Bilbao klopt Formolo en Gallopin in pittige zevende Giro-ritDe Spanjaard Pello Bilbao? heeft vrijdag de lastige zevende etappe in de Giro gewonnen. De nummer zes van de Ronde van Italië van vorig jaar toonde zich in L’Aquila de sterkste van een kopgroep van twaalf renners waarin hij bergop de maat nam van Tony Gallopin en David Formolo. Varlerio Conti behoudt zijn roze trui.
17/05 17u00  Vriend leent Ferrari voor een ritje, maar dat gaat na enkele seconden foutHet werd een ritje van wel erg korte duur voor deze man. Hij kreeg van een vriend de kans om even zijn peperdure Ferrari te lenen, maar al na enkele seconden ging dat helemaal fout. Hij duwde stevig op het gaspedaal, begon plots van links naar rechts te slingeren… om uiteindelijk een ongeval te veroorzaken.
17/05 16u45  Thomas More bouwt eigen bidkapelDe campus Geel van hogeschool Thomas More heeft voortaan een eigen bidkapelletje, waarin studenten een kaarsje kunnen branden. Het werd ontworpen door Turnhoutse scholieren van het Heilig Graf.
17/05 16u15  Vlaams Belang wil hondenlosloopzone op domein De Merel: “Hondenweiden volstaan alleen voor chihuahua’s”De gemeente gaat onderzoeken of en waar er een hondenlosloopgebied kan komen. In Brecht zijn wel al enkele kleine hondenweides. Het voorstel van Vlaams Belang om hiervoor ruimte vrij te maken op domein De Merel werd niet gevolgd.
17/05 16u15  Spooroverweg Belgiëlaan gaat weekend toeSpoorinfrastructuurbeheerder Infrabel is volop bezig met werkzaamheden aan de spoorverbinding in de Kempen. In het weekend van 24 tot en met 27 mei schuift de werfzone naar het Herentalse grondgebied op. Die dagen nemen de spoorarbeiders de sporen vlakbij het station aan de overweg van de Belgiëlaan-Olympiadelaan onder handen. Dat betekent dat deze overweg vanaf vrijdag 24 mei om 22u tot maandag 27 mei om 6u volledig afgesloten blijft voor het verkeer. Dat moet omrijden via de Fraikinstraat en Nederrij, omdat de Hikstraat op dat moment evenmin te gebruiken valt, door een werf van Proximus op het kruispunt met de Belgiëlaan.
17/05 16u00  Wegdek N123 krijgt delen in groen asfaltHet Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start op maandag 20 mei met de vernieuwing van het wegdek op de N123 tussen Kasterlee en Retie. De aannemer legt ook drie proefvakken met asfalt met gerecycleerde materialen aan.
17/05 15u45  Ontbijten met 140 vrijwilligers140 van de 198 vrijwilligers gaven present in de feestzaal van het Strijboshof om er samen te genieten van een buffetontbijt dat de gemeente hen aanbood. “Dankzij het engagement van al deze mensen kunnen we zorgen voor een groot aanbod diensten, die anders voor een gemeente niet betaalbaar zijn”, aldus verantwoordelijk schepen Maarten De Bock.
17/05 15u45  Crescendo CVO start met omscholingen tot vrachtwagenchauffeurHet Centrum voor Volwassenenonderwijs (CVO) start vanaf september met een opleiding tot vrachtwagenchauffeur. De nood is groot, want de instroom compenseert de uitstroom niet. “Een avontuurlijk beroep”, zegt Stephanie Leys (32) die koos voor een carrière als vrachtwagenchauffeur.
17/05 15u45  Minister-president Bourgeois beschermt bunkers en loopgraven uit WO IMinister-president Geert Bourgeois (N-VA), ook bevoegd voor onroerend erfgoed, beschermt de bunkers en loopgraven van de Nordabschnitt-stelling bij het Mastenbos, net als een bunker uit de Eerste Wereldoorlog.
17/05 15u45  Kempense firma’s pakken Temsebrug helemaal in: “Opdracht ging gepaard met heel wat tijdsdruk”De firma TD-S of Tijdelijke Daken Stellingbouw uit Beerse heeft samen met AAS Stellingbouw uit Herentals een huzarenstukje uitgevoerd. In twaalf dagen tijd hebben arbeiders aan de oude Scheldebrug tussen Bornem en Temse tijdelijke daken, steigers en mobiele werkplaatsen aangebracht. 'Het gaat om een prestigieus project met veel tijdsdruk', zegt Wesley Heylen, zaakvoerder van TD-S.
17/05 15u45  Carrefour sluit zondag: Sint-Jozef wordt dorp zonder winkelInwoners van Sint-Jozef-Rijkevorsel kunnen dit weekend voor de laatste keer boodschappen doen in de Carrefour op de Meir. De winkelketen heeft beslist om de vestiging te sluiten omdat er ook nog een Carrefour-filiaal in Rijkevorsel-centrum is. Daarmee zit het kanaaldorp wel zonder winkel.
17/05 15u45  Quondam schenkt eigen gerstenat: “In de echte middeleeuwen was het bier niet te drinken”Bier en de middeleeuwen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en dat beseffen ze bij het middeleeuwse topevenement Quondam in Berlaar maar al te goed. Dit weekend kunnen de bezoekers voor het eerst Quondam-bier drinken. We gingen al eens proeven en er is goed nieuws: het lijkt niet op de brakke brouwsels die ze in de echte middeleeuwen soldaat maakten.
17/05 15u45  Vriend leent even Ferrari voor een ritje, maar dat gaat al na enkele seconden foutHet werd een ritje van wel erg korte duur voor deze man. Hij kreeg van een vriend de kans om even zijn peperdure Ferrari te lenen, maar al na enkele seconden ging dat helemaal fout. Hij duwde stevig op het gaspedaal, begon plots van links naar rechts te slingeren… om uiteindelijk een ongeval te veroorzaken.
17/05 15u45  Taylor Swift deelt vreemde douchegewoonte met fansDe Amerikaanse zangeres Taylor Swift heeft een vreemd doucheritueel. Dat zijn haar fans te weten gekomen tijdens een vragenronde met de ‘Bad Blood’-zangeres in The Ellen DeGeneres Show.
17/05 15u30  Qworzo wint songfestival voor scholenOp het Eurovisiesongfestival raakte België niet voorbij de halve finale, maar de leerlingen van het zesde leerjaar van basisschool Qworzo behaalden de overwinning in Schoolovision.
17/05 15u30  Dokterspraktijk in Deurne ontruimd na poederbriefIn een dokterspraktijk aan de Dascottelei in Deurne is vrijdag een brief met een wit poeder toegekomen. De wachtkamer van de dokter werd ontruimd en twee medewerkers van het secretariaat die de brief hadden aangeraakt, werden even apart gezet.
17/05 15u30  Met dit simpel trucje worden suède schoenen weer als nieuwSchoenen uit suède zijn delicaat om schoon te maken: water maakt vlekken vaak erger en speciale spuitbussen laten soms te wensen over. Maar de Schotse Kiera O’Hagan deelde een tijd geleden een tip op Twitter die naar eigen zeggen wél werkt.
17/05 15u15  Stad en klagers vinden na een jaar akkoord rond hervatting werken Gedempte ZuiderdokkenEr stijgt witte rook op vanop de Gedempte Zuiderdokken in Antwerpen. De stad kondigde zonet aan dat met de buurtbewoners die een procedure aanvingen een akkoord werd gesloten over de hervatting van de werken aan de ondergrondse parking.
17/05 15u15  Afficheoorlog in Edegemse tuinen na weken eindelijk beslecht na ingrijpen burgemeesterMet verschillende Edegemse kandidaten voor de Vlaamse en federale verkiezingen laait de verkiezingsstress in de gemeente hoog op. CD&V en N-VA probeerden elkaar de afgelopen weken in Edegem niet zozeer met inhoud de loef af te steken. In twee tuinen wordt een verbeten strijd uitgevochten rond… de plaatsing van aanplakborden.
17/05 15u00  Onze columniste blikt terug: “Waar was ik tijdens het meest dodelijke nieuwsfeit in mijn hele carrière?”Gekrijs wanneer je na een lange dag eindelijk een campari hebt uitgeschonken of een gevecht in je recent geordende inloopkast: een gezin kan hectisch zijn. Bij Anneke (44) uit Pulle is dat niet anders. Samen met haar man Phille (46) en zonen Ricky (12) en Vinnie (7) probeert ze er elke dag het beste van te maken.
17/05 14u45  N-VA en CD&V roken de vredespijp na wekenlange verkiezingskoorts rond… campagnebordenMet verschillende Edegemse kandidaten voor de Vlaamse en federale verkiezingen laait de verkiezingsstress in de gemeente hoog op. CD&V en N-VA probeerden elkaar de afgelopen weken in Edegem niet zozeer met inhoud de loef af te steken. In twee tuinen wordt een verbeten strijd uitgevochten rond… de plaatsing van aanplakborden.
17/05 14u45  Leerlingen ploggen berg afval bij elkaarRuim negen volle zakken en nog wat grotere spullen die niet in een afvalzak passen. Dat is het resultaat van de plog-actie van de leerlingen van de vier kOsh-campussen in het centrum van Herentals. “Gedurende een week werd er tijdens de lessen LO gelopen en zwerfvuil opgeraapt in het stadscentrum”, vertelt leerlinge Eva Houbrechts uit Lichtaart (Kasterlee). “Ik heb een paar keer gespijbeld voor het klimaat, maar vond dat ik meer moest doen. Ik stapte met dat idee naar de school en daar werd enthousiast gereageerd.” Dat enthousiasme is ook na de actie niet bekoeld. “Misschien moeten we er een jaarlijks terugkerend evenement van maken”, suggereert een van de leerkrachten. De stadsdiensten komen het opgeraapte afval opladen. (mph)
17/05 14u45  Gebouwen Janssen Pharmaceutica kleuren paarsDe gebouwen van Janssen Pharmaceutica in Beerse kleuren nog een heel weekend paars. Het farmaceutische bedrijf zet daarmee chronische darmziekten in de kijker.
17/05 14u45  Patisserie Manus maakt taart in de vorm van winkel Dries van NotenPatisserie Manus maakte voor de 61ste verjaardag van Dries van Noten een taart in de vorm van het Modepaleis, de kledingwinkel van de Antwerpse ontwerper aan het Modemuseum (MoMu) in de Nationalestraat in Antwerpen.
17/05 14u30  Andere architect zet restauratie van Sint-Gummaruskerk in 2021 verderEr is eindelijk een vonnis in een rechtszaak die er voor zorgde dat de restauratie van de Sint-Gummaruskerk in Lier vijf jaar lang stil lag. De stad gaat nu aan de slag met een andere architect en hoopt de restauratie in 2021 te hervatten.
17/05 14u30  Fietser en voetganger botsen: man (86) in levensgevaarBij een aanrijding tussen een fietser en een voetganger nabij het station van Berchem is donderdagnamiddag een man van 86 zwaargewond geraakt.
17/05 14u15  Meervoudig olympisch kampioene biathlon zet punt achter carrière op nauwelijks 25-jarige leeftijdDe Duitse biatlete Laura Dahlmeier heeft op 25-jarige leeftijd een punt achter haar carrière gezet. Dat maakte ze vrijdag bekend.
17/05 14u15  Op stap met Christine Van Broeckhoven: “Antwerpen is even brutaal als ik”Sneller dan verwacht kwam Christine Van Broeckhoven 66 jaar geleden ter wereld op de derde verdieping van een appartementsgebouw aan de Plantin en Moretuslei. De gulzigheid en daadkracht waarmee ze aan het leven begon, is dezelfde als waarmee ze al meer dan veertig jaar wetenschappelijk onderzoek doet. Het heeft van haar een autoriteit gemaakt op het vlak van alzheimer en andere vormen van dementie. De stad waar ze geboren werd, is ze altijd trouw gebleven. “De directheid van Antwerpen past bij mij.”
17/05 14u15  Parijs viert jarige EiffeltorenDe Eiffeltoren is 130 jaar. Woensdag was het de officiële ‘verjaardag’ van het wereldberoemde monument en dat vroeg om een feestje. Een spectaculaire lichtshow zette de reputatie van het Franse Parijs als lichtstad extra in de kijker.
17/05 14u15  Naakt, flauwe woordspelingen en ‘Game of thrones’: dit zijn de opmerkelijkste campagnevideo’sDe laatste rechte lijn richting 26 mei is ingezet. Over exact tien dagen trekken we weer naar de stembus. Meer dan ooit zetten politici in op campagnevideo’s die ze verspreiden op sociale media. Een bloemlezing.
17/05 14u00  Kringwinkel verkoopt voor het eerst trouwkledijZaterda kan u in de Kringwinkel aan de Sint-Jorispoort in Antwerpen op zoek naar tweedehands trouwkledij. Het is de eerste keer dat de Kringwinkel een speciale dag houdt voor trouwkledij. Want, ook het nieuwe trouwen is tweedehands.
17/05 13u45  Wereldberoemde Grumpy Cat overleden: 9 miljoen volgers in rouwDe wereldberoemde Grumpy Cat is overleden. De kat werd 7 jaar oud en overleed aan een urinewegeninfectie.
17/05 13u45  Airbnb laat je overnachten in de originele Spice Girl-busEr staat een nieuw adresje online bij boekingssite Airbnb. Fans van de meidengroep de Spice Girls kunnen een overnachting boeken in de originele tourbus van de vijf zangeressen, die een hoofdrol speelt in de ‘Spice World’-film uit 1997.
17/05 13u30  Bouw nieuwe Maritieme Campus Antwerpen op Blue Gate staat in de steigersOp het nieuw te ontwikkelen bedrijventerrein Blue Gate, ten zuiden van Antwerpen wordt gestart met de bouw van de nieuwe Maritieme Campus Antwerpen (MCA), een zenuwcentrum voor innovatieve projecten rond de brede maritieme industrie. Bedoeling is om op de site verschillende maritieme spelers, overheid en onderwijs samen te brengen op één locatie om antwoorden te vinden op de maritieme uitdagingen van morgen. Dat meldt de rederij Compagnie Maritime Belge (CMB) vrijdag.
17/05 13u30  Regenboogzebrapad kleurt Mechelse IJzerenleenHet kleurrijkste zebrapad van Mechelen, helemaal in regenboogkleuren, vind je sinds vrijdagmorgen op de IJzerenleen. Niet toevallig, want 17 mei is de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie.
17/05 13u30  Naakt, flauwe woordspelingen en “Game of thrones”: dit zijn de opmerkelijkste campagnevideo’sDe laatste rechte lijn richting 26 mei is ingezet. Over exact tien dagen trekken we weer naar de stembus. Meer dan ooit zetten politici in op campagnevideo’s die ze verspreiden op sociale media. Een bloemlezing.
17/05 13u00  De plakplekken van onze reporter: dertien soorten gin én het Rad van Fortuin in Het Witte HuisElke week stelt onze reporter Elien Van Wynsberghe een Antwerpse locatie voor waar het ’s nachts leuk blijven plakken is. Deze week: Het Witte Huis.
17/05 13u00  Onze bingetip. ‘The Border’: spanning en mysterie aan de grensU wilt eens proeven van het bijzondere aanbod van VTM’s eigen Netflix? Probeer dan beslist het zesdelige The Border eens, dat de migrantencrisis aan de Oekraïense grens met Polen omtovert tot een meeslepende, bevreemdende politieke thriller.
17/05 13u00  Preud’homme: “Club Brugge moet zondag zijn werk doen tegen Antwerp”Hoe kansen kunnen keren in het voetbal. Vooraf stond Antwerp ijzersterk op de derde plaats, met drie punten voorsprong op Standard, en had de Great Old alles in eigen handen. Standard moest rekenen op een misstap van Bölöni en co. En zo geschiedde. Nu is Antwerp afhankelijk van anderen. En die anderen zijn niet van plan om zondag op de slotspeeldag geschenken uit te delen. “We zullen onze sterkste ploeg opstellen tegen Antwerp en gaan voor de drie punten”, belooft Leko, coach van Club Brugge.
17/05 13u00  Honderd auto's minder in Oelegembaan tijdens StraatvinkenOp donderdag 16 mei vinkten voor de tweede keer zo'n 2.000 burgers in de provincie Antwerpen, het Waasland en Leuven aan hoeveel voetgangers, fietsers en andere voertuigen er van 17 tot 18 uur door hun straat passeerden. Wetenschappers gaan nu aan de slag met de telresultaten. Op 6 november worden de resultaten voorgesteld op het mobiliteitscongres van de Ringland Academie. Frans Sluyts telde in de Oelegembaan in Zandhoven 562 auto's en brommers, 52 bestelwagens, 15 vrachtwagens, 2 autobussen, 62 fietsers en 18 voetgangers. Dat zijn 100 auto's minder dan verleden jaar, maar wel meer fietsers. FrSl
17/05 12u30  Legendarische doelman Iker Casillas kondigt voetbalpensioen aan na hartaanvalIk Casillas, de 37-jarige keeper die als doelman van Spanje en Real Madrid alles won wat er in het voetbal te winnen valt, hangt zijn handschoenen aan de haak. Die aankondiging komt niet onverwacht nadat hij goed twee weken geleden een hartaanval had gekregen op training.
17/05 12u30  Labour blaast Brexitonderhandelingen met May opOppositiepartij Labour heeft vrijdag in een brief aan de Britse premier Theresa May gemeld dat de ‘limieten van het Brexitoverleg’ tussen zijn partij en de Conservatieven zijn bereikt. Partijleider Jeremy Corbyn ziet geen samenwerking met May mogelijk wegens de ‘instabiliteit van haar regering’.
17/05 12u15  COLUMN. Doel: DoelDe waterbushalte in Kallo heeft sinds deze week een nieuwe aanlegsteiger. Stevig en minder vatbaar voor de deining als de vorige, die dichter bij de Kallosluis lag. En nog net iets handiger voor de werknemers van de Katoennatie. Als je nu boven op de dijk komt, kijk je recht op de fameuze derwisj-Brabo van Wim Delvoye, die voor het hoofdkwartier van Fernand Huts staat.
17/05 12u15  Auto brandt volledig uit, twee rijstroken versperdVrijdagochtend om iets na zeven uur is een wagen volledig uitgebrand op de E17 richting Antwerpen. Daardoor waren twee van de drie rijstroken een tijdlang versperd ter hoogte van het parkeerterrein Kruibeke.
17/05 12u15  Actrice Amy Schumer doorprikt alle illusies: zo zijn de eerste dagen van het moederschapDe Amerikaanse actrice Amy Schumer (37) is op 5 mei mama geworden van haar eerste kindje: zoontje Gene. Omdat ze rond hetzelfde moment uitgerekend was als Meghan Markle, refereert ze vaak met de term ‘royal baby’ naar haar kind. Maar zo luxueus als de hertogin portretteert ze het moederschap niet. Op haar Instagram staan vooral heel herkenbare en échte beelden van die eerste dagen als mama...
17/05 12u00  Formule 1 wil een race in Afrika: "Marokko heeft interesse"Volgens Sean Bratches heeft Marokko proactief toenadering gezocht tot de Formule 1 voor de eventuele organisatie van een F1-race. De Formule 1 zelf staat niet weigerachtig tegenover het idee.
17/05 12u00  DISCUSSIE. Zit de Antwerpse haven met dit nieuwe dok op koers voor de toekomst?Er komt een nieuw dok op Linkeroever, en elders in de haven worden op verschillende plaatsen extra containerkades gebouwd. De Vlaamse regering keurt vandaag een plan voor havenuitbreiding goed en er komt een openbaar onderzoek bij de omliggende gemeenten. Is het bijkomende ‘boemerangdok’ aan Doel de broodnodige stap naar de toekomst voor de Antwerpse haven?
17/05 12u00  Positieve reacties op doorbraak in uitbreiding Antwerpse haven: “Dat dok hebben we meer dan ooit nodig”De Vlaamse regering keurt vandaag de uitbreiding van de Antwerpse haven goed, in de vorm van een ‘boemerangdok’, een soort appendix boven het Deurganckdok. Doel blijft zo gevrijwaard. Hoe reageren betrokkenen en belanghebbenden op de doorbraak?
17/05 11u45  Naomi Osaka geeft forfait in Rome, nummer 1 van de wereld sukkelt met blessureNaomi Osaka moet vrijdag forfait geven voor haar kwartfinale op het WTA Premiertoernooi in Rome (gravel/3.452.538 dollar). De Japanse nummer 1 van de wereld sukkelt met een blessure aan de rechterhand.
17/05 11u45  ANALYSE. Patrick Goots: "Geef Antwerp nog 15 procent kans op derde plaats”Patrick Goots, huisanalist van Gazet van Antwerpen, is nog niet bekomen van de dreun die Antwerp donderdagavond moest incasseren tegen Gent. “Ik was er echt niet goed van na de match. Wat een domper. Onvoorstelbaar.” Volgens hem wordt het nog moeilijk voor Antwerp om alsnog de derde plaats te grijpen. “Zelfs als Standard geen punten pakt op Genk, gaat Antwerp nog wel minstens een punt moeten pakken op Club Brugge en dat zie ik niet zo snel gebeuren.”
17/05 11u45  De voorbije tien jaar sliep deze Duitser drie jaar in Mechels kerkhotel: “Personeel is mijn tweede familie”De Duitser Andreas Kellersmann (58) is in het Mechelse kerkhotel Martin’s Patershof een vriend aan huis. In de tien jaar dat het luxehotel open is, heeft de man er in totaal al meer dan drie jaar geslapen.
17/05 11u45  Kempens concept steekt landsgrenzen over: “Verspilling wordt vermeden”De Kempense lunchketen The Foodmaker gaat voor de productie in Oevel (Westerlo) binnenkort op zoek naar tientallen nieuwe medewerkers. “De uitbreidingsplannen worden versneld doorgevoerd”, meldt ceo Lieven Vanlommel vanuit Parijs.
17/05 11u30  Waaghalzen doen zotte stunt en landen met parachute op meest onmogelijke plekSommige landschappen in het Amerikaanse Utah zijn het ideale speelterrein voor wie wat meer durft dan een ander. Met een pak woeste rotsformaties waar je fijn af kan springen bijvoorbeeld. Thomas Meador is zo iemand. Hij is 21, en samen met zijn vrienden William en Eric springt hij van een hoge berg, om te landen bovenop een smalle, maar erg hoge rots. Om daarna van daaruit nog een tweede sprong naar beneden te maken. Het is precisiewerk en het loopt goed af, maar op de beelden is te zien dat het toch niet veel scheelt of de jongens botsen op elkaar bij de landing, daar boven die smalle rots. In de rest van de video zie je nog andere halsbrekende toeren van het jonge trio.
17/05 11u30  Marc Wilmots verlaat Iran zonder handtekening te plaatsen, voorlopig is hij dus nog geen bondscoachMarc Wilmots leek op weg om bondscoach van Iran te worden, maar mogelijk komt er toch een kink in de kabel. De 50-jarige ex-international heeft het land verlaten zonder een contract te ondertekenen, zo bericht het Iraanse persagentschap Isna.
17/05 11u30  Auto brandt uit op pechstrook E17Op de E17 in Kruibeke, richting Antwerpen, waren vrijdagochtend door een brandend auto op de pechstrook twee rijstroken versperd.
17/05 11u15  Bartel Van Riet baat café Den Herberg uit: “Hier ben ik gewoon ‘den Bartel’"Daar waar Nete en Aa samenvloeien, stroomt er rijkelijk gerstenat uit de tap. Café Den Herberg in Grobbendonk is een authentieke kroeg met verborgen ver­halen. Maar dat is buiten de waard ­gerekend. Cafébaas Bartel Van Riet (36) ­serveert tussen pot en pint straffe toogpraat.
17/05 11u15  Vijver grotendeels leeggepompt om slib en afval te ruimen: vissen happen naar ademBegin deze week ontstond er heel wat commotie rond het leegpompen van de vijver achter Residentie Groenlaar. Buurtbewoners stelden vast dat heel wat vissen naar adem hapten. Inmiddels is het probleem opgelost.
17/05 11u15  Pamela Anderson staat voor het eerst op de cover van VogueDe Canadees-Amerikaans actrice Pamela Anderson prijkt op haar 51ste op de cover van Vogue. Het gaat om de Tsjechische versie van het modeblad. En hoewel ze binnenin in een zwembad poseert, doet ze dat niet in een rood Baywatch-badpak, maar in designerkleding van onder meer Saint Laurent en Chanel.
17/05 11u00  De Nekker haalt kwaliteitslabel voor duurzaamheid binnenHet provinciaal sport- en recreatiedomein De Nekker in Mechelen heeft een Blue Flag behaald. Dat is een internationaal kwaliteitslabel dat stranden, zwemvijvers en jachthavens kunnen behalen voor hun verdiensten op het vlak van duurzaamheid.
17/05 11u00  Auto brandt uit op pechstrook van E17Op de E17 in Kruibeke, richting Antwerpen, waren vrijdagochtend door een brandend auto op de pechstrook twee rijstroken versperd.
17/05 11u00  Architect van de Louvre-piramide overledenDe in China geboren architect I.M. Pei, die de glazen piramide van het Louvre in Parijs ontwierp, is op 102-jarige leeftijd overleden.
17/05 10u45  De tomeloze ambitie van Ian Thomas (22): “Als ik het nu slim aanpak, kan ik ver geraken in het leven”Een echte energiebom is hij, Ian Thomas. Nog maar 22, maar al jaren thuis in de showbusiness. Vanaf woensdag debuteert hij in de VTM-soap Familie. En hoewel hij opnieuw in Vlaanderen woont, blijft de Amerikaanse droom springlevend. “Ik wil geen saai leven leiden, ik wil iets achterlaten. Dat mensen na mijn dood kunnen terugblikken op wat ik gerealiseerd heb.”
17/05 10u45  Australische rugbyer krijgt ontslag na homofobe berichten: “Mijn plicht om het woord van God te verspreiden”De Australische rugbyer Israel Folau heeft zijn homofobe uitlatingen moeten bekopen met ontslag. Een onafhankelijke commissie besloot na een hoorzitting dat de Australische rugbybond het miljoenencontract van Folau mag ontbinden. De international van de ‘Wallabies’ was bij de bond tot 2022 verzekerd van een salaris van omgerekend zo’n 2,5 miljoen euro.
17/05 10u45  Antwerpse bedrijven gaan in najaar op missie naar EthiopiëBedrijven als Ontex, H&M, Decathlon, Boortmalt en Philips doen al zaken in Ethiopië. Met een exploratiemissie wil Voka - KvK Mechelen-Kempen Antwerpse bedrijven met deze snel groeiende economie laten kennismaken. De missie onder leiding van gouverneur Cathy Berx staat gepland in het najaar.
17/05 10u45  Mehdi Nemmouche overgeleverd aan FrankrijkMehdi Nemmouche is in de nacht van donderdag op vrijdag overgeleverd aan Frankrijk. Dat meldt La Dernière Heure en het nieuws wordt bevestigd door zijn advocaat, meester Sébastien Courtoy.
17/05 10u30  Boris Devis opent Everyday Gallery op Nieuw Zuid: “Pure schoonheid wordt minder belangrijk”‘Everyday’ heet de galerie die Boris Devis vandaag op het Nieuw Zuid opent. De designspecialist, die naam verwierf met internetverkoop en als tv-vedette in Stukken van Mensen, wil er jaarlijks tien exposities maken.
17/05 10u15  Bart De Pauw krijgt geen inzage in klachten over vermeend grensoverschrijdend gedragTelevisiemaker Bart De Pauw mag de meldingen over vermeend grensoverschrijdend gedrag aan de preventieadviseur van de VRT niet inkijken.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

22x Echtgenote van Iker Casillas heeft kanker: “Nog niet bekomen van ene schok, of het leven heeft ons opnieuw verrast”22/05 00u15 - Gazet van Antwerpen: Bij Sara Carbonero, de echtgenote van Iker Casillas, is eierstokkanker vastgesteld. Het slechte nieuws volgt amper drie weken nadat Casillas op training bij Porto een hartaanval kreeg.
19x Guillaume Gillet stoot in Frankrijk met Lens door in eindronde voor promotie22/05 00u00 - Gazet van Antwerpen: Lens heeft dinsdag na strafschoppen gewonnen van Paris FC in de eindronde om promotie naar en degradatie uit de Franse Ligue. Guillaume Gillet, de Belgische aanvoerder van Lens, speelde de hele wedstrijd en dat voor meer dan 14.000 toeschouwers. Hij kroonde zich ook tot matchwinnaar.
18x Zo ziet ‘het potje’ voor koeien eruit: “Elke koe kan zindelijk worden gemaakt”22/05 06u45 - Gazet van Antwerpen: Koeien op commando in een potje laten plassen. Een kind is sneller zindelijk gemaakt, zou je denken. Maar het agrarisch innovatiebedrijf Hanskamp bewijst het tegendeel. Het ontwikkelde een koeien-urinoir, als deeloplossing voor het mestprobleem.
15x Zakken met water moeten bomen efficiënter bewateren22/05 03u15 - Gazet van Antwerpen: De gemeente heeft vijftig ‘treegators’ gekocht. Dat zijn zakken die men rond een boom moet ritsen en vullen met water. De gaatjes onderaan laten het water druppel per druppel door.
14x Zes doden en tweehonderd gewonden bij zware rellen na verkiezingen Indonesië22/05 07u45 - Gazet van Antwerpen: In de Indonesische hoofdstad Jakarta is het woensdag na de herverkiezing van president Joko Widodo tot straatprotesten gekomen. Bij schermutselingen tussen de politie en aanhangers van Joko’s tegenstander, de voormalige generaal Prabowo Subianto, kwamen zes mensen om het leven, zo berichten plaatselijke media
14x Clubicoon Gert Verheyen op weg naar Club Brugge22/05 06u45 - Gazet van Antwerpen: Iedere club een comeback van een icoon. Anderlecht verheugt zich op de comeback van Vincent Kompany, Club Brugge maakt zich op voor de terugkeer van Gert Verheyen als assistent-trainer. Ook als de gesprekken met die andere ex-speler, Philippe Clement, vandaag op niets uitdraaien.
13x Wietse Bosmans kan naar Heist Cycling Team: “Ik wil het veldrijden als broodwinning behouden”22/05 08u45 - Gazet van Antwerpen: Wietse Bosmans kan even opgelucht ademhalen. De 27-jarige inwoner van Hulshout zit, nadat zijn contract bij Steylaerts-777 niet werd verlengd, zonder werkgever en kon dan ook geen wegwedstrijden rijden als voorbereiding op het veldritseizoen. Maar daar kwam de afgelopen dagen verandering in. Bosmans kreeg van Heist Cycling Team een helpende hand aangereikt.
13x Geoffrey en Charlotte uit Down The Road hebben groot nieuws22/05 08u30 - Gazet van Antwerpen: Te gast in Gert Late Night gisteravond: de sterren van Down The Road. In de marge van hun optreden daar hadden Charlotte en Geoffrey, het koppel uit de serie, groot nieuws.
13x 21 en een vrouw: de nieuwe ontwikkelingsrijdster bij het Williams F1 team22/05 07u15 - Gazet van Antwerpen: Het Williams F1 team heeft Jamie Chadwick, de huidige leidster in het nieuwe W Series kampioenschap, opgenomen in haar Driver Academy.
13x Slachtoffer zuurgooier zag nog geen cent schadevergoeding en is al 35 keer geopereerd22/05 07u15 - Gazet van Antwerpen: Alstublieft, da’s voor u.” Met die woorden werd Marina Tijssen, poetsvrouw bij Delhaize aangevallen door een zuurgooier, nu zo’n vijf jaar geleden. Ze getuigde dinsdagavond in Gert Late Night op VIER. “Ik heb al 35 operaties ondergaan, maar nog geen cent schadevergoeding gekregen.”

Statistieken

Artikels:
32938
Gelezen:
14133
Aantal lezers nu:
29


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven