dinsdag 21 april 2015, week 17


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen

Laatste updatecontrole: vandaag om 11u45
 

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
21/04 11u30  WK snooker: Uitslagen van maandag De uitslagen van maandag op het wereldkampioenschap snooker in het Engelse Sheffield.
21/04 11u30  Belgische navigator Jurgen Damen levensgevaarlijk gewond in Qatar De Belgische navigator Jurgen Damen heeft maandag levensgevaarlijke verwondingen opgelopen na een crash in de openingsrit van de Sealine Cross Country Rally in Qatar. Damen vormde een team met de Nederlander Rene Kuipers, hun HRX Ford crashte 10 kilometer voor het einde van de rit.
21/04 11u30  Werelddag boek startschot voor poëzieweek Op 23 april 1616 stierven de schrijvers William Shakespeare, Miguel de Cervantes en Garcilaso De La Vega: reden genoeg om 23 april uit te roepen tot ‘Werelddag van het boek’. De Boomse bibliotheek en CC De Steiger grijpen deze internationale dag aan om schrijvers van dichtbij huis in de schijnwerpers te plaatsen.
21/04 11u30  Pukkelpop trekt nieuw krat met namen open De organisatie van Pukkelpop heeft een nieuwe lading namen gelost van artiesten die komende zomer in Kiewit zullen optreden. Onder meer Evil Superstars, Christine and the Queens en Paolo Nutini zullen van de partij zijn.
21/04 11u30  Dinner in the Sky serveert 35 Belgische topchefs Het spectaculairste pop-uprestaurant in Brussel is misschien toch niet Ket!, maar wel Brussels in the Sky. De gerechten worden er op de duizelingwekkende hoogte van vijftig meter geserveerd. Liefst 35 sterrenchefs werken mee aan de vierde editie van het event in juni.
21/04 11u30  Olivia Wilde niet blij met 'perfecte' huid De huid van de Amerikaanse actrice Olivia Wilde (31) ziet er op het witte doek egaler uit dan in het dagelijkse leven en dat vindt de brunette niet zo leuk. Dat zegt ze in een interview met The Huffington Post.
21/04 11u15  Noorse schansspringer Jacobsen zet punt achter carrière De Noor Anders Jacobsen heeft dinsdag op 30-jarige leeftijd zijn afscheid van het schansspringen aangekondigd. Hij liet aan de Noorse televisiezender NRK weten dat het hem aan motivatie ontbreekt om nog langer verder te doen.
21/04 11u15  Thomas Vermaelen geselecteerd voor duel Barcelona-PSG Rode Duivel Thomas Vermaelen behoort tot de selectie van 23 spelers van FC Barcelona voor de terugwedstrijd in de kwartfinales van de Champions League van dinsdagavond tegen Paris Saint-Germain. Dat meldt de Spaanse grootmacht op zijn website.
21/04 11u15  Thomas Vermaelen nog niet fit... maar wel in selectie Barcelona tegen PSG Rode Duivel Thomas Vermaelen behoort tot de selectie van 23 spelers van FC Barcelona voor de terugwedstrijd in de kwartfinales van de Champions League van dinsdagavond tegen Paris Saint-Germain. Dat meldt de Spaanse grootmacht op zijn website.
21/04 11u15  Binnenkijken in het luxueuze appartement dat Demi Moore verkoopt De Amerikaanse actrice Demi Moore (52) verkoopt het luxueuze appartement dat ze in 1990 kocht met haar toenmalige echtgenoot Bruce Willis. De reden? Ze komt er niet veel meer en vindt het zonde dat het pand leeg staat. Het stulpje ligt in de beroemde San Remo-torens in New York, aan de rand van Central Park. Kostprijs? 75 miljoen dollar (70, 2 miljoen euro).
21/04 11u15  Verdacht pakket tot ontploffing gebracht In Lier werd een verdacht pakket aangetroffen aan de parking De Mol ter hoogte van frituur Ferre op de Aarschotsesteenweg. De Dienst voor Opruiming en Vernietiging van Ontploffingstuigen (DOVO) kwam ter plaatse en bracht het pakket tot ontploffing. Er zaten geen explosieven in.
21/04 11u00  Deze vissen zitten opnieuw in de Schelde De Schelde telt steeds meer vissoorten, vooral dan sinds ook Brussel zijn afvalwater begon te zuiveren. Massa’s spieringen worden nu tot bij Antwerpen en soms al verder opgemerkt. En zelfs - weliswaar onvolwassen maar lekkere - ansjovissen komen tot Antwerpen voor.
21/04 11u00  Diner in the Sky serveert 35 Belgische topchefs Het spectaculairste pop-uprestaurant in Brussel is misschien toch niet Ket!, maar wel Brussels in the Sky. De gerechten worden er op de duizelingwekkende hoogte van vijftig meter geserveerd. Liefst 35 sterrenchefs werken mee aan de vierde editie van het event in juni.
21/04 11u00  Trainingsloop met Véronique De Kock voor ‘Wings for Life’ Véronique De Kock komt woensdagavond in Wuustwezel een trainingsloop doen als voorbereiding op ‘Wings for Life’, een grote loop in Ieper, 3 mei. Iedereen kan aansluiten voor deze avondtraining.
21/04 11u00  Wat je misschien verkeerd doet als je je tanden poetst Tanden poetsen: in het beste geval doe je het twee keer per dag, maar misschien niet altijd op de juiste manier. Martijn Rosema van het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) onderzocht de verschillende factoren van het tandenpoetsen, zoals het gebruik van tandpasta en het soort tandenborstel. Op 22 april verdedigt hij zijn proefschrift voor Amsterdam, dit zijn enkele opmerkelijke conclusies.
Laatste update: vandaag om 11u30Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
21/04 11u00  Drie nieuwe Lego-films op komstNa het succes van The Lego Movie heeft het Amerikaanse mediaconcern Time Warner de releasedata bekendgemaakt van drie nieuwe Lego-films. En er zitten bovendien nog meer films in de pijpleiding.
21/04 10u45  Daarom hebben actrices een perfecte huidDe huid van de Amerikaanse actrice Olivia Wilde (31) ziet er op het witte doek egaler uit dan in het dagelijkse leven. En ook bij beroemde collega’s is dat het geval. Dat ligt niet alleen aan make-up, zo zegt ze in een interview met The Huffington Post.
21/04 10u45  Stad test achterwaarts parkeren in DeurneOp de Confortalei in Deurne start de stad Antwerpen maandag met een proefproject rond een nieuwe manier van parkeren. Automobilisten zullen voortaan schuin achterwaarts het parkeervak in rijden, om nadien vooruit te kunnen wegrijden. “Zo willen we nagaan of achterwaarts parkeren effectief leidt tot minder conflicten met fietsers en andere weggebruikers”, zegt mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA).
21/04 10u31  'Flietser' langs de SingelGeen auto's, maar fietsers worden volop 'geflietst' aan het Singelfietspad in Antwerpen. Het is een initiatief van de provincie Antwerpen.
21/04 10u15  Miley Cyrus is weer singleDe Amerikaanse zangeres Miley Cyrus (22) gaat weer als vrijgezel door het leven. Het gerucht dat haar vriend Patrick Schwarzenegger (21) de ster had bedrogen deed al enkele weken de ronde, maar nu zouden de twee een ‘pauze’ nemen. Dat melden verschillende bronnen aan entertainmentsite E! News.
21/04 10u15  Spelers U15 KFC De Heidebloem lopen Antwerp 10 Miles voor twee goede doelenDe U15 van KFC De Heidebloem staan op scherp om zondag 26 april de Antwerp 10 Miles te lopen. Een hele prestatie voor 13- en 14-jarigen. Hun goede doelen zijn het Reva en Memisa.
21/04 10u15  DOVO rukt uit voor verdacht pakketIn Lier werd een verdacht pakket aangetroffen aan de parking De Mol ter hoogte van frituur Ferre op de Aarschotsesteenweg. De Dienst voor Opruiming en Vernietiging van Ontploffingstuigen (DOVO) is ter plaatse.
21/04 10u15  Fiscus focust op bedrijfsleidersBedrijfsleiders worden dit jaar extra in de gaten gehouden door de fiscus. Ze behoren samen met negen andere groepen belastingplichtigen tot het prioriteitenlijstje van Financiën in 2015.
21/04 10u15  FOTO. Bewonder de roze BoniverleiElk jaar verandert de Boniverlei in een roze straat. Gedurende enkele weken staan de bomen in de straat in volle bloei. De bloesems hebben een roze kleur. Eén unieke boom geeft witte bloesems. Onze reporter ging een kijkje nemen en laat u mee genieten van deze prachtige beelden.
21/04 10u01  Behoort u ook tot een uitstervende familie?Adopteer symbolisch een tijger en geef hem uw familienaam. Het WWF wil met die campagne de met uitsterven tijger helpen. Uitstervende families redden een uitstervende familie, luidt de slogan.
21/04 10u01  Files kosten ons dagelijks 600.000 euroHoe meer auto’s in de file, hoe hoger het prijskaartje. Zo kosten de ochtend- en avondspits ons dagelijks zo’n 600.000 euro. En dan zijn de vertragingen op de gewestwegen daar nog niet bij gerekend. Op drukke dagen kan de totale kostprijs zelfs oplopen tot 3 miljoen euro.
21/04 09u45  Kunstenfeest Piazza del Arte in Fort 3In het Fort van Borsbeek kan je aanstaande zondag de werken van amateurkunstenaars bekijken of zelf tal van kunstvormen uitproberen. Doorlopend is er ook een workshop djembé, een toonmoment over fotografie, ...
21/04 09u45  NBA. Bulls en Warriors pakken tweede zege op rij in play-offsDe Chicago Bulls en de Golden State Warriors hebben maandag ook hun tweede wedstrijd in de eerste ronde van de play-offs in de NBA winnend afgesloten.
21/04 09u45  OCMW Vosselaar zoekt jobstudentenHet OCMW van Vosselaar is op zoek naar twee jobstudenten om de woning van hulpbehoevende personen te poetsen.
21/04 09u30  Heilig Graf hoopt strafste school te wordenHet Heilig Graf in Turnhout is genomineerd voor De Strafste School van Vlaanderen. Vrijdag ontvangt ze de jury van radiozender MNM.
21/04 09u30  Nieuwe brug 5 verschijnt over kanaalArbeiders plaatsen op zondag 26 april ter hoogte van de Heilaarstraat in Beerse de nieuwe brug over het kanaal Dessel-Schoten.
21/04 09u30  Experts schatten kunst naar waardeDrie kunstexperts zijn op zondag 26 april in het parochiecentrum Sint-Pieter in Lille aanwezig tijdens het evenement Schatten op Zolder. Iedereen kan daar kunstwerken of andere objecten naar waarde laten schatten.
21/04 08u45  Tramverkeer ligt even stilHet tramverkeer richting Deurne lag rond 8u even stil.
21/04 08u45  De politieke leiders zijn wakker geschudDe Europese politici hebben niet veel gedaan aan het vluchtelingenprobleem op de Middellandse Zee om de eenvoudige reden dat de Europese burgers eigenlijk niet in het probleem geïnteresseerd zijn.” Zo luidt kort samengevat het lichtjes choquerende en vooral confronterende commentaar in de Britse krant The Guardian.
21/04 08u30  Clara Cleymans: ‘Mijn biologische klok tikt nog niet’Actrice Clara Cleymans (26) laat weten dat ze heel gelukkig is met haar echtgenoot Jo Mahieu (42). Of kinderen een volgende stap zijn? ‘Dat is nog veel te vroeg, mijn biologische klok tikt nog niet’, zegt ze in Story.
21/04 08u15  Doden door stormweer in oosten van AustraliëDoor de zware regenval en de hevige wind zijn in de omgeving van Sydney, de grootste stad van Australië, drie mensen om het leven gekomen. Duizenden gezinnen zitten ook zonder elektriciteit.
21/04 08u15  De Lijn bespaart in Klein-BrabantDe openbaar vervoersmaatschappij De Lijn gaat ook in Klein-Brabant besparen. Dat zal onder meer te voelen zijn op lijn 252 en bij de Belbus
21/04 08u15  Matthias Schoenaerts is opnieuw vrijgezelActeur Matthias Schoenaerts en Alexandra Schouteden hebben na vijf jaar een punt gezet achter hun relatie. ‘We wensen elkaar het beste toe, in alles’, zegt Alexandra in Dag Allemaal.
21/04 08u15  Make-A-Wish vervulde al 2200 wensenAl sinds 1990 maakt Make-A-Wish België de dromen van ­kinderen met een levensbedreigende ziekte waar. De voorbije 25 jaar ­vervulde de organisatie al 2200 wensen in ons land.
21/04 08u15  Japanse trein breekt opnieuw wereldrecordIn Japan heeft een magneetzweeftrein een nieuw snelheidsrecord gevestigd. De trein haalde tijdens een testrit een snelheid van 603 km/uur.
21/04 08u15  Zo goed als geen openbaar vervoer morgen in BrusselHet gemeenschappelijk vakbondsfront bij de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB heeft beslist om het personeel dat op 22 april wil staken toch te dekken.
21/04 08u15  AC/DC-drummer pleit schuldigPhil Rudd, de drummer van de Australische rockband AC/DC, heeft voor de rechter in Nieuw-Zeeland schuldig gepleit, zo melden de plaatselijke media. Rudd wordt verdacht van drugsbezit en het uiten van doodsbedreigingen.
21/04 08u00  Olga: ‘Zelfs als Harry failliet gaat, blijf ik bij hem’Olga Zelenko, de Oekraïense vriendin van kunsthandelaar Harry Schurmans uit het programma ‘The Sky is the Limit’, werkt niet meer mee aan een volgende reeks. ‘Wij willen stoppen op een hoogtepunt. En ik denk dat tv-maker Peter Boeckx ons ook niet meer in zijn programma wil.’
21/04 07u30  Overlevenden scheepsramp aangekomen in Sicilië, twee mensen opgepaktVan de 28 mensen die zondag de grote scheepsramp voor de kust van Libië overleefd hebben, zijn er maandagavond 27 aangekomen in de haven van Catania, op het Italiaanse eiland Sicilië. De politie heeft twee van hen opgepakt.
21/04 07u15  Vijfde editie ‘Kunst op het plein’ gaat zaterdag van startMontmartre ligt zaterdag weer even op de Kerkplaats in het Wommelgemse centrum. Die dag rolt de cultuurraad de rode loper uit voor lokale kunstenaars en wordt de Kerkplaats omgetoverd tot een schouwtoneel voor amateurkunsten. Workshops, demonstraties, en ambachten. Bezoekers kunnen het talent allemaal komen ontdekken in een ongedwongen sfeer met een vleugje muziek erbij op zaterdag 25 april.
21/04 07u15  Wijkinspecteur blikvanger tijdens Lokale HeldenPatrick Van Kerckhoven is bekend als wijkinspecteur in Bornem maar zijn grote liefde is de muziek. Volgende week donderdag speelt hij live saxofoon in de Boomstraat in Bornem.
21/04 07u15  Uitbater Vredesoord naar finale beste Stella-tapperCedric Van Steen, de uitbater van het Hingense café Vredesoord, mag op woensdag 3 juni meedoen aan de Belgische finale van de beste Stella-Artois-tapper. Ook wel de Belgian Draught Masters genoemd. Hij en nog vier andere cafébazen behaalden gisteren op de Badboot in Antwerpen het felbegeerde finaleticket.
21/04 07u15  Veel verkeersproblemen in Puurs en OppuursHet afsluiten van de N17 - sedert maandagochtend - heeft vooral tijdens de spitsuren voor hinder gezorgd. Vooral in Oppuurs en in Puurs was het op drukke momenten aanschuiven.
21/04 07u15  Kinderen vangen vis in Kempens bosEnkele elf- en twaalfjarigen uit Arendonk hebben een vreemde vangst gedaan: ze sloegen een grote karper en een piranha aan de haak… in een lokaal bos. Als bewijs maakten ze er een fotoreportage van.
21/04 07u00  Extremist loopt stage bij politietopDe federale politie heeft een stagiair in de hoofdzetel in Brussel op non-actief gezet omdat hij op zijn Facebookprofiel sympathiseerde met Islamitische Staat. Op dat moment had hij al twee dagen toegang tot de privégegevens van hooggeplaatste officieren, schrijft Het Laatste Nieuws dinsdag.
21/04 06u30  Winkelcentrum krijgt extra winkelsHet blijft bewegen in het winkelcentrum van Bornem.
21/04 06u30  Vereniging voor familiekunde helpt je bij zoektocht naar je verledenIn de zoektocht naar je verleden kan de vereniging voor familiekunde je op weg helpen.
21/04 06u15  “Multiple sclerose vreet enorm veel energie”Hopen op lopen. Met een klein hartje begonnen zo’n twintig MS-patiënten begin februari aan hun voorbereiding op de DVV Short Run van 5km. De 42-jarige Annick Bogaerts uit Hove vertelt haar verhaal.
21/04 06u15  Staffordshire bijt teckel dood op terras van caféVoor een koppel uit Halle-Zoersel liep een terrasje zondag bij café Het Klooster in Ranst faliekant af. Het tienjarige teckeltje van het koppel werd dodelijk verwond door een staffordshire terriër.
21/04 06u15  Roode Pelikaan opent eerste Coffee Experience ShopDe vogel van het bekende koffiemerk Roode Pelikaan vliegt voortaan vooruit in plaats van achteruit te kijken. Met een nieuw logo en een volledig nieuwe koffieshop op het Eilandje wil Pelican Rouge zijn merk versterken.
21/04 06u15  ‘Huisje met den hulst’ zoekt nieuwe eigenaarImmo Era Renomar zoekt in opdracht van de bejaarde eigenares naar een koper voor een van de oudste huizen van Emblem. Het prachtige kostershuis uit circa 1840 staat in een groene oase middenin de dorpskern.
21/04 06u15  Jacques Vermeire: "Ik ben door het oog van de naald gekropen"Komiek en acteur Jacques Vermeire (63) vertelde in het Vier-programma ‘Kroost’ over een tot nu toe onbekend aspect uit zijn leven. Hij kreeg net als zijn partner te maken met kanker. Alleen hij overleefde de strijd.
21/04 06u15  Antwerps bedrijf opent diamantuniversiteit in ChinaDe Hoge Raad voor Diamant (HRD) Antwerp, dat certificaten maakt voor diamanten, werkt mee aan de opstart van een diamantuniversiteit in China. Het bedrijf krijgt ook een nieuwe algemeen directeur.
21/04 06u15  “Mijn zus stak al als kind ons huis in brand”Lena F., de 24-jarige vrouw die vorige week schoenenwinkel Pedico in Geel in brand stak, heeft volgens haar broer in 1999 ook brand gesticht in de ouderlijke woning in Schoten.
21/04 06u15  Cash & Fresh gaat tegen de grondBouwbedrijf Dethier startte gisteren met de afbraakwerken van de verlaten winkel Cash & Fresh. Er kan niet meer geparkeerd worden op de site.
21/04 06u15  Schoolkinderen bouwen uniek openluchttheaterDe leerkrachten en leerlingen van kleuterschool Spelewei in Schoonbroek in Retie hebben samen een uniek openluchttheater gebouwd op school. Het theater maakt deel uit van een groot kunstproject waarbij de kleuters allerlei kunstwerken maakten om de schooltuin op te fleuren.
21/04 06u15  Ouders kamperen nachtje op schoolZes ouders hebben maandagavond postgevat op de speelplaats van de Vrije Basisschool in Heist-centrum. Ze wilden hun kindje inschrijven in de eerste kleuterklas, maar vreesden dat er te weinig plaats zou zijn voor alle gegadigden. 
21/04 06u15  "Geniet van het Mechels Broek... nu het nog kan"“Geniet van dit natuurreservaat... nu het nog kan.” Met die niet mis te verstane boodschap aan het Mechels Broek uit Natuurpunt Mechels Rivierengebied zijn bezorgd- en boosheid omtrent een voorstel van de Vlaamse regering. Volgende zondag of maandag volgt er een grote actie.
21/04 06u15  Michel uit ‘The Sky is the Limit veilt oldtimers en luxewagensMichel Van Den Brande, grote baas van stellingbouwer Kontrimo uit Temse en bekend van het VIER-programma The Sky is the Limit, verkoopt een groot deel van zijn oldtimers en luxewagens. “Ik wil me op BMW toespitsen, daar ben ik al 30 jaar aan verknocht.”
21/04 05u45  Dorp in Oorlog vertelt over Tweede Wereldoorlog'Honger en koude, maar vooral angst. De constante bedreiging dat je buur plots de vijand kon zijn.' Zo voelden de inwoners van Sint-Amands de Tweede Wereldoorlog aan volgens Chris Lauwers. Ze schreef samen met Linda Caluwaerts het boek 'Een dorp in oorlog' dat een beeld geeft van WO II in Sint-Amands.
21/04 05u45  Ex-schepen Felix Rombouts overledenDe Herentalse ex-schepen van Financiën Felix Rombouts is zondag overleden. Naast zijn politieke carrière haalde hij vooral het nieuws met een grote oplichtingszaak waarin hij betrokken was.
21/04 04u45  Circus Ronaldo slaat tenten op aan Krankhoeve voor try-outsHet blijft nog wachten tot juni op de première van Fidelis Fortibus, de nieuwste voorstelling van Circus Ronaldo. Maar in Bonheiden kreeg, en krijgt, een beperkt publiek al de kans om van enkele try-out voorstellingen te genieten. Het legendarische Muizense circus, dat zich vanaf september 2015 ook Mechels stadsartiest mag noemen, sloeg er zijn tenten op aan de Krankhoeve.
21/04 04u45  Heists talent deelt podium met Lucas Van den Eynde, Brahim en LSP BandIn het kader van Lokale Helden, het initiatief waarmee Poppunt organisatoren uitdaagt om op 30 april één grote ode aan lokaal muzikaal talent te organiseren, vindt in Cultuurcentrum Zwaneberg Helden van Hie plaats. Een aantal Heistse artiesten maken er, samen met Lucas Van den Eynde, Brahim en de LSP Band, een onvergetelijke avond van in de schouwburg van het cc.
21/04 03u15  Erfgoeddag staat in teken van klompenIn Laakdal hebben we een belangrijk ambacht geërfd: het klompen maken. De Erfgoeddag staat dan ook helemaal in het teken van de klompen.
21/04 03u15  Arvoc en Okido vieren drie kampioenen in één weekendHet was afgelopen weekend dubbel feest bij de Arendonkse volleybalclub Arvoc. Op zaterdag kroonden de meisjes van de Preminiemen 1 zich tot provinciaal kampioen. Eerder veroverden de jonge talenten al de Beker van Antwerpen. Het was de eerste keer in de geschiedenis dat een ploeg van Arvoc die prijs in de wacht kon slepen.
21/04 03u15  ‘Opnieuw genoten van de speciale sfeer op het Kiel’De verplaatsing naar het Kiel heeft zoals verwacht geen punten opgeleverd voor VC Herentals, maar de spelers hielden er wel weer een unieke ervaring aan over.
21/04 03u15  ‘Ook naar toekomst kijken’Eén op negen en slechts één doelpunt in drie wedstrijden. Behoudens een stevige ommekeer heeft Play-off 2 nog maar weinig te bieden voor Westerlo. Harm van Veldhoven beseft dat de Kemphanen al betere tijden hebben gekend, maar de Nederlandse Belg hoopt dat de klepel snel terug in de andere richting slaat. Het negativisme dat rond Het Kuipje hangt, moet verdwijnen.
21/04 03u15  ‘Met deze inzet lukt het wel’Doelman Stefan Deloose moest zich zondag in Sint-Eloois-Winkel enkele minuten voor tijd gewonnen geven op een licht gefloten strafschop en weg waren twee van de drie punten voor Bornem. Toch voorspelt hij dat het volgend weekend allemaal goed komt.
21/04 03u15  ‘Emotioneel moment’Olivier Moons was in Sint-Joris-Weert de snelste van een kleine kopgroep en vierde zo zijn allereerste overwinning. De zegebloemen legde hij op het graf van zijn oma.
21/04 03u15  ‘Ik wil tonen dat ze op mij kunnen rekenen’Rupel Boom haalde het zondag met 3-2 van Gullegem. Youssef Challouk droeg meer dan zijn steentje bij . De kers op de taart ontbrak jammer genoeg voor Challouk. Na de mooiste aanval uit de hele wedstrijd verscheen de jonge spits kort voor tijd alleen voor de Gullegemse doelman, maar scoren lukte net niet. ‘Dat zou de bekroning geweest zijn van een sterke wedstrijd. Jammer genoeg kon de keeper er nog net zijn been voor steken. Maar goed, we wonnen toch. Mijn doelpunt zou de 4-2 zijn geweest. Ik had het erger gevonden als ik de kans op de winnende goal had gemist.’
21/04 03u15  ‘Liever de Pyreneeën’Luik - Bastenaken - Luik voor beloften: het is zowat het zwaarste wat de U23 in dit land voorgeschoteld krijgen. Thomas Demolder was zaterdag aan zijn proefstuk toe. ‘Ik ben blij dat ik dit gedrocht ordentelijk kon uitrijden’, hijgde de Booischottenaar in Alleur uit. Ook van zijn team Colba - het niewe team waar hij na zijn Balense junioresperiode bij aansloot - waren er na afloop schouderklopjes. ‘Het plezierde me even goed als in een van die verbrokkelde groepen te eindigen’, bedankte hij.
21/04 03u15  ‘Titel is begin van nieuw hoofdstuk’Ondanks de schitterende prestaties op het veld kende het seizoen een vrij tumultueus verloop door de gekende licentieperikelen. De bekroning en bijhorende viering lagen zowat in het verlengde. Wel champagne? Geen champagne? ‘De omstandigheden waren er niet naar en dus werd de grootse viering met twee weken uitgesteld’, zegt voorzitter Lucien Jacques.
21/04 03u15  ‘Dit opent perspectieven’Dit weekend nodigde Dominique Basset, de nationale roeicoach, alle Belgische kandidaat-internationals uit om deel te nemen aan de ‘time trials’. Daarbij enkele Antwerpse talenten en die losten de verwachtingen ruimschoots in.
21/04 03u15  ‘Afwerken blijft mijn werkpunt’Sint-Lenaarts proefde zaterdagavond eindelijk nog eens de smaak van een overwinning. Naast Nico Lansu, met zijn twee goals, zorgden Verlinden en Robin Baert voor de andere plaatselijke doelpunten in de met 4-2 gewonnen wedstrijd tegen Spouwen-Mopertingen.
21/04 03u15  Meisjes en jongens Ac Lyra winnen schiftingenAc Lyra kan terugblikken op een bijzonder geslaagd interclubweekend. Zaterdag wonnen de pupillen en miniemen meisjes de schiftingen in Mol en zondag triomfeerden de jongens op hun interclubwedstrijd in Brasschaat.
21/04 03u15  Jeffrey Campers speelt volgend seizoen weer bij BoeckenbergDe 27-jarige Jeffrey Campers zal na een sabbatical van één jaar, vanaf volgend seizoen weer bij Boeckenberg spelen. Campers is supergemotiveerd om in een sterk en ambitieus team opnieuw een meerwaarde te kunnen zijn.
21/04 03u15  Kennis duikt onder 17 minuten op 5000mKevin Kennis heeft op de G-meeting in Tessenderlo de richtprestatie gehaald voor het EK G-atletiek in de categorie T21. Hij snelde naar 16’53”29 op de 5000m. Een verbetering van zijn record met bijna 40 seconden. ‘Toen ik finishte, dacht ik dat de klok stuk was’, zegt Kennis.
21/04 03u15  Stijn Mortelmans: ‘Eindelijk een zege’Vrijdag won Stijn Mortelmans in het Waalse Erezee de tweede rit van de Arden Challenge. Voor de 26-jarige renner uit Aartselaar was het bijna tien jaar geleden dat hij nog eens met de bloemen naar huis kon.
21/04 03u15  Etien Velikonja: ‘Nog één zege nodig’In een knotsgekke Play-off 3 trok Lierse vrijdagavond het laken opnieuw naar zich toe na een 0-2 uitzege bij Cercle Brugge. Alweer was het Etien Velikonja die de Pallieters met een wondermooie vrijschop op weg naar succes zette. En dus scoorde de aanvaller een tweede keer op rij op Brugs grondgebied.
21/04 03u15  ‘We hebben nog twee horden te nemen’Vosselaar geeft zich nog niet gewonnen in de strijd om een veilige plaats. Dankzij een verdiende 1-3 uitzege op bezoek bij het veroordeelde Witgoor, naderen de blauwhemden tot op één punt van concurrent Leopoldsburg.
21/04 03u15  ’Een maatje te klein’Na de 1-6 pandoering uit de heenmatch was het zaterdag opnieuw prijs voor Lyra tegen het Limburgse Hades. De Pallieters kregen er een 5-1 nederlaag gepresenteerd. ‘De zege van de thuisploeg was op alle vlakken verdiend’, beaamt Enoch Oteng. ‘Voor rust probeerden we nog gelijke tred te houden, maar we gaven de goals te makkelijk weg. We waren gewoon niet scherp genoeg en wonnen amper duels. Dan kan je geen wedstrijd naar je hand zetten. Hades is gewoon een erg sterke ploeg.’
21/04 03u15  ‘Gefaald als groep’Wat al wekenlang in de lucht hing, is sinds zaterdag een realiteit. De Duffelaars bleven steken op een 1-1 gelijkspel bij rechtstreeks concurrent City Pirates. Te weinig voor Duffel, dat alleen bij winst nog echt uitzicht op deelname aan de nacompetitie had.
21/04 03u15  Dimitri Nesen: ‘Eindronde is must en promotie kan’City Pirates bleef zaterdag thuis tegen Duffel op een 1-1 gelijkspel steken. Een kleine tegenvaller, zeker gezien het geleverde spel. Maar Merksem maakt zich geen zorgen: de eindronde lijkt snel een feit te zullen zijn. ‘We moeten ons nu opladen voor twee finalewedstrijden tegen Zwarte Leeuw en Bilzerse-Waltwilder ‘, zegt Dimitri Nesen.
21/04 03u15  Giorgi Faes: ‘Blij met kansen’Voor Berchem Sport valt er dit seizoen naast de dagzege niets meer te winnen of te verliezen. Een uitstekende situatie om een aantal jongeren speelkansen te geven met het oog op de toekomst. Eén van hen is Giorgi Faes.
21/04 03u15  ‘Ik kan maar één keer als voetballer stoppen’Antwerp keerde ook na het bezoekje aan Virton van een kale reis terug. 2-1 werd het in het diepe zuiden van België. De Great Old mocht het vizier al langer dan vandaag op volgend seizoen richten, maar nu kunnen de sportieve boeken zo goed als helemaal dicht.
21/04 03u15  ‘Ik blijf als aanvoerder wel aan boord’De leegloop in Heist raasde de voorbije weken in heel snel tempo door de club. Enkele sterkhouders zoals Bart Webers en David Wijns blijven, dat stond al langer vast. Maar wat zou bijvoorbeeld aanvoerder Roel Grant doen? Een man waarvan je denkt dat hij wel zijn hele voetballeven in Heist zou slijten.
21/04 03u15  ‘Emotioneel valt dit vertrek mij zwaar’Vier jaar speelde Rachid Hmouda voor Racing. Volgend seizoen trekt hij naar Beerschot-Wilrijk. ‘De vier jaar in Mechelen waren erg mooie jaren’, zegt Hmouda. ‘Racing, dat is als een familie voor mij geweest. Emotioneel heb ik het niet makkelijk met dit vertrek.’
21/04 03u15  ‘Snel knopen doorhakken’Terwijl Beerschot-Wilrijk de twee resterende wedstrijden in vierde klasse C nog met winst wil afsluiten om dan de meest spectaculaire statistieken te kunnen voorleggen, wordt achter de schermen volop gewerkt aan het samenstellen van de kern voor volgend seizoen in derde klasse.
21/04 00u45  Bijna 34.000 toeschouwers zien Ronaldo en Zidane aan het werkDe twaalfde editie van de “Match tegen de Armoede” werd maandag in het stadion van Saint-Etienne door bijna 34.000 toeschouwers (33.913) bijgewoond. Zij zagen een team van voormalige voetbalsterren, met onder andere Zinedine Zidane en Ronaldo, aan het werk tegen de “All Stars” van AS Saint-Etienne, een combinatie van oude en huidige spelers. Vervelen deden de fans zich niet. De selectie van Saint-Etienne won de wedstrijd met 9-7 (rust: 3-5).
21/04 00u15  Studenten organiseren tweede HighlandrunZes studenten lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie van de Karel de Grote-Hogeschool brengen alles in gereedheid voor de tweede editie van de Highlandrun. Die vindt plaats op zaterdag 25 april in en rond het gemeentelijk park.
21/04 00u15  Deelnemers seniorenatelier stellen hun werk tentoonBenieuwd naar wat je allemaal doet tijdens de seniorenateliers van het district? Kom dan naar de tentoonstellingen in de woonzorgcentra Residentie Lichtenberg en Heydehof. Daar stellen de deelnemers van de seniorenateliers hun weken tentoon en geven ze meer uitleg over hun werking.
21/04 00u15  Erfgoeddag deel 2. GenealogieDe erfgoeddag wordt dit jaar in het wijkhuis in Loenhout georganiseerd. Men kan er 26 april terecht vanaf 13 uur
20/04 23u46  Kruiden kweken en gebruikenOp 25 april en 13 juni, telkens van 10 tot 12u, organiseert de Kwb van Boechout samen met Velt Groot Mortsel in het Kwb-lokaal aan de Bistweg in Boechout, een workshop over het kweken en gebruiken van kruiden.
20/04 23u15  Belgische motorrijder komt om het leven in Libya RallyDe Belgische motorrijder Steve Vandenberghe is maandag in Marokko tijdens de vierde rit van de Libya Rally om het leven gekomen. Dat bevestigde de organisatie. Vandenberghe werd 46 jaar.
20/04 23u15  Raadslid Van den Eynde wil Buurt Informatie NetwerkenRaadslid Marleen Van den Eynde betreurt dat het gemeentebestuur geen werk maakt van het oprichten van BIN’s. Burgemeester Erik Jacobs vindt dit geen prioriteit.
20/04 23u15  Grootste arenaspektakel in Antwerpse SportpaleisMusic Show Scotland, dat vorig jaar zijn Belgische entree maakte in de Ethias Arena, slaat dit weekend voor het eerst zijn tenten op in het Antwerpse Sportpaleis.
20/04 23u15  Anouchka Basling geeft Mechelse Balletstudio doorNa 40 jaar geeft Anouchka Balsing haar Mechelse Balletstudio door. De Mechelse Karlijne Provinciael, die nu al 2Step Dance Company in Boortmeerbeek leidt, neemt volgend jaar de fakkel over. Voor Diependael is ondertussen nog altijd geen koper gevonden.
20/04 22u45  Curator ontslaat alle werknemers van PaperlinX in Lier en KapellenAlle werknemers van papiergroothandel PaperLinX in Lier en Kapellen zijn maandag door de Nederlandse curator ontslagen. Het gaat om een vijftigtal bedienden.
20/04 22u30  Driejarig meisje sterft in ziekenhuis: ‘Personeel wachtte te lang met bloedtransfusie’Het Brusselse gerecht heeft een gerechtelijk onderzoek geopend naar het overlijden van een 3-jarig meisje afgelopen zaterdag in het Brusselse Sint-Lucasziekenhuis. Dat melden verschillende media en wordt bevestigd door de advocaat van de ouders van het meisje, meester Sven Mary. Het kind zou overleden zijn nadat het ziekenhuispersoneel te lang zou gewacht hebben met een bloedtransfusie omdat er geen anesthesist aanwezig was.
20/04 22u15  Senioren frissen verkeersreglement weer opActieve senioren die willen bijleren over verkeer en mobiliteit kunnen zich inschrijven voor een reeks van vier workshops in GC ‘t Gasthuis.
20/04 22u15  Burgemeester Marnixschool doet Kasteel van Schoten concurrentie aanHet Kasteel van Schoten heeft concurrentie van het kasteel van de Burgemeester Marnixschool. Het fraaie speeltoestel kondigt een volledige vernieuwing en vergroening van de speelplaats aan en er zijn ook plannen voor een nieuwe schoolvleugel.
20/04 22u15  Anouchka Balsing stopt na 40 jaar leiding Mechelse Balletstudio doorNa 40 jaar geeft Anouchka Balsing haar Mechelse Balletstudio door. De Mechelse Karlijne Provinciael, die nu al 2Step Dance Company in Boortmeerbeek leidt, neemt de fakkel over.
20/04 22u00  Hockey en basket bouwen nieuwe sporthal in De SchorreTwee lokale verenigingen, Basket Boom en de Hockeyclub Braxgata, gaan in de Schorre een gloednieuwe sporthal bouwen. De nieuwe infrastructuur is zo'n 2.500 vierkante meter groot.
20/04 22u00  Iedereen tegen kanker en in propere wagenDe Kom op tegen Kanker-actie steekt in een nieuw kleedje. Met de slogan Iedereen tegen Kanker wil de VRT heel Vlaanderen mobiliseren. Het Aartselaarse gemeentebestuur doet mee.
20/04 22u00  Auteur ‘Voet bij stuk’ schiet met scherpIn het Boekenhof in de Wolf- faertshoflaan 10 stelt Joseph Pearce op woensdag 22 april zijn nieuwe boek voor. In de satirische roman Voet bij stuk richt de auteur zijn pijlen op al wie beweert de letteren een warm hart toe te dragen.
20/04 21u45  Honderdjarige zegt het met Elixir d' AnversCaroline Struyf vierde in het WoonZorgCentrum (WZC) Ten Weldebrouc, maandag 20 april, haar honderdste verjaardag op de afdeling De Waag. Ze zou naar eigen zeggen dat nooit zijn geworden mocht ze niet zeer regelmatig haar Elexir d'Anvers hebben gedronken hebben.
20/04 21u45  Eerste Berlijnse vlucht komt aan in Antwerp AirportNa de recente start van nieuwe Jetair-verbindingen Antwerpen-Barcelona, Alicante en Milaan is zaterdag ook de rechtstreekse vlucht naar Berlijn geopend. Maandagmiddag ging de eerste vlucht van Berlijn naar Antwerpen van start.
20/04 21u45  Fit-o-meter achter OCMW eerste stap naar nieuw parkjeDe bewoners van Woonzorgcentrum Sint-Elizabeth in Sint-Katelijne-Waver hebben maandagmiddag ‘Fit in het Park’ geopend. Achter het OCMW-gebouw werd een fit-o-meter geïnstalleerd op het groene terrein. Dat mag stilaan uitgroeien tot een park, met ook speeltuigen en petanquebanen.
20/04 21u30  Koor legt ander accentHet jongerenkoor Accent brengt verschillende stijlen, van klassiek tot hedendaags. Om van zijn typische koorimago af te raken, brengt het koor met Radio Accent een concert in zaal Mimuze in Kalmthout.
20/04 21u30  Kris Boeckmans kopman van Kindsheid Jesu-ploegDe zowat 300 leerlingen en leerkrachten van de Kindsheid Jesu-school willen de komende twee maanden samen 14.000 km fietsen, van thuis naar school en terug. Kris Boeckmans en zijn vriendin Laura Van Elsacker, oud-leerling van de school in Koningshof, trekken graag de kop voor deze actie.
20/04 21u30  Blatter beste maatjes met Poetin: ‘We willen geen politieke inmenging'Joseph Blatter, voorzitter van de Wereldvoetbalbond (FIFA), verwacht veel van het WK voetbal 2018 in Rusland. Tijdens een ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin in Sotsji wees hij opnieuw de oproepen om het WK te boycotten van de hand.
20/04 21u30  Ook Antwerpen - Hamburg openVLM Airlines opende maandagmorgen de nieuwe luchtverbinding Antwerpen-Hamburg.
20/04 21u15  Welzijnsmarkt en gezondheidshoekje in Den Abeel en Den DeigemIn het kader van de week van de valpreventie organiseert het Sociaal Huis Mechelen een welzijnsmarkt. Dienstencentra Den Deigem en Den Abeel krijgen ook een interactief ‘gezondheidshoekje’.
20/04 21u15  Andrea Petkovic sukkelt met dijblessureAndrea Petkovic (WTA-11) moet het WTA-toernooi van Stuttgart (731.000 dollar) aan zich voorbij laten gaan. Dat maakte de organisatie maandag bekend. De Duitse nummer een moest in laatste instantie wegens een blessure aan het linkerdijbeen afzeggen.
20/04 21u15  Werken 'ouwen dok' eindelijk van startNa veertien jaar leegstand zijn de werken aan ‘den ouwen dok’ aan het Mechelse Rode Kruisplein maandagochtend eindelijk van start gegaan.
20/04 21u15  Blatter beste maatjes met Poetin: ‘WK in Rusland wordt top’Joseph Blatter, voorzitter van de Wereldvoetbalbond (FIFA), verwacht veel van het WK voetbal 2018 in Rusland. Tijdens een ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin in Sotsji wees hij opnieuw de oproepen om het WK te boycotten van de hand.
20/04 21u15  Eerste Berlijnse vlucht komt aan in AntwerpenNa de recente start van nieuwe Jetair-verbindingen Antwerpen-Barcelona, Alicante en Milaan is zaterdag ook de rechtstreekse vlucht naar Berlijn geopend. Maandagmiddag ging de eerste vlucht van Berlijn naar Antwerpen van start.
20/04 21u15  Vastgoedmakelaar Janssen en Janssen gaat voor goede weekendserviceJanssen en Janssen, vastgoed en verzekering, uit Gooreind biedt nu ook op zondag kandidaat kopers en verkopers de mogelijkheid om op zondag op huizenjacht te gaan. “Dit is een antwoord op een nieuwe maatschappelijke tendens”, zegt Stefaan Janssens. Hij vraagt een wijziging op de wet.
20/04 21u15  Sint-Ludgardis figureert in VTM-programma KlimaxOpenluchtschool Sint-Ludgardis aan de Donksesteenweg in Brasschaat kreeg enkele maanden geleden een filmploeg van VTMKZOOM over de vloer. De ploeg maakte er opnames voor het gloednieuwe programma Klimax dat woensdagnamiddag op VTM wordt uitgezonden.
20/04 21u00  Aanrijding tussen trein en bierfiets kost persoon het levenBij een aanrijding tussen een trein en een bierfiets is maandagavond in het Nederlandse Eindhoven een dode gevallen. Het slachtoffer is iemand die zich op de bierfiets bevond. Dat meldt de politie van Eindhoven.
20/04 21u00  Rechtstreeks Antwerpen- Berlijn en terugNa de recente start van nieuwe Jetair-verbindingen Antwerpen - Barcelona, Alicante en Milaan is zaterdag ook de rechtstreekse vlucht naar Berlijn geopend. Maandagmiddag ging de eerste vlucht van Berljin naar Antwerpen van start.
20/04 20u30  Antwerpse modefotograaf Roger Dyckmans overledenAntwerpenaar Roger Dyckmans, die beschouwd wordt als de vader van de Belgische modefotografie, is zondag thuis overleden aan de gevolgen van kanker. Dat is maandag vernomen van zijn assistente. Dyckmans is 72 jaar geworden.
20/04 20u30  Jury samengesteld voor proces van Luc Van EyndeVoor het Antwerpse hof van assisen is maandag de jury samengesteld voor het proces van Luc Van Eynde (55). Zes mannen en zes vrouwen moeten oordelen of hij schuldig is aan de moord op zijn echtgenote Carine Vangeel (46). De beschuldigde ontkent en blijft erbij dat het slachtoffer zelfmoord pleegde.
20/04 20u30  Win een speelplein met oude batterijenDe gemeente hoopt dat de inwoners tussen 1 en 31 mei hun oude batterijen deponeren in een Bebat -inzamelpunt. Dat kan een speelplein opleveren.
20/04 20u30  Deze man denkt volgende keer twee keer na voor hij spin pletWanneer Daniel Ford uit Australië een grote wolfsspin door zijn keuken zag lopen, deed hij wat de meeste mensen in zo een situatie doen. Hij pakt een bezem en probeert de spin te verpletteren, maar al snel blijkt dit toch niet zo een goed idee. Na een paar slagen komen er ineens honderden babyspinnen uit de wolfsspin gelopen. De kleine spinnen lopen alle kanten op en Daniel moet zijn uiterste best doen om de baby’s samen te vegen, en een heuse spinnenplaag in zijn woning te vermijden. Toch maar beter twee keer nadenken de volgende keer we een spin zien lopen.
20/04 20u15  Belg moet opgeven na koprol in Libya RallyHet zit de Belgen niet mee in de Libya Rally. Nadat zondag ex-winnaar Pascal Feryn moest opgeven in de Marokkaanse woestijnrally, verdween maandag ook leider Jacky Loomans uit de wedstrijd.
20/04 20u15  Ethiopische triomf in marathon van BostonDe 25-jarige Ethiopiër Lelisa Desisa heeft maandag, op de Amerikaanse feestdag Patriots’ Day, voor de tweede keer in zijn carrière de marathon van Boston (Massachusetts) op zijn naam geschreven. Bij de vrouwen was de 30-jarige Keniaanse Caroline Rotich de beste in de 119e editie van de prestigieuze wedstrijd.
20/04 20u00  Vastgoedmakelaar Janssen en Janssen gaat voor een goede weekendserviceJanssen en Janssen, vastgoed en verzekering, uit Gooreind biedt nu ook op zondag kandidaat kopers en verkopers de mogelijkheid om op zondag op huizenjacht te gaan. “Dit is een antwoord op een nieuwe maatschappelijke tendens”, zegt Stefaan Janssens. Hij vraagt een wijziging op de wet.
20/04 19u45  Vrouwen mogen gratis binnen bij duel tegen TubekeZondag 26 april om 15 uur sluit RC Mechelen het seizoen af op eigen terrein tegen Tubeke. Op vraag van For 24 mogen alle meisjes en vrouwen gratis binnen.
20/04 19u30  Twee gewonden bij nieuwe zuuraanvalEen man van rond de 40 heeft zondagochtend in Hoboken (Antwerpen) twee mannen verwond met zoutzuur. Dat bevestigt het parket van Antwerpen aan VTM Nieuws. Het parket heeft een vermoedelijke dader aangehouden, maar die ontkent.
20/04 19u30  Ethiopische triomf in bloedhete marathon van BostonDe 25-jarige Ethiopiër Lelisa Desisa heeft maandag, op de Amerikaanse feestdag Patriots’ Day, voor de tweede keer in zijn carrière de marathon van Boston (Massachusetts) op zijn naam geschreven. Bij de vrouwen was de 30-jarige Keniaanse Caroline Rotich de beste in de 119e editie van de prestigieuze wedstrijd.
20/04 19u30  ViVo zorgt voor een moeizame ochtendspitsCD&V en Open Vld organiseerden acties tijdens de eerste echte testdag van het nieuwe verkeerscirculatieplan. Open Vld deelde goody-bags uit om het fileleed te verzachten.
20/04 19u15  KV Oostende gaat stadion verbouwenVoetbalclub KV Oostende begint na het seizoen 2015-2016 meteen met de bouw van een gloednieuwe hoofdtribune in het Albertpark. De plannen werden maandag door het bestuur van de eersteklasser en de stad Oostende voorgesteld. Het gaat om een project van negen miljoen euro.
20/04 19u15  Europa wil boten mensensmokkelaars in beslag nemen en vernietigenDe Europese Unie wil een burgerlijk-militaire operatie op touw zetten om de boten van mensensmokkelaars die actief zijn op de Middellandse Zee in beslag te nemen en te vernietigen. Dat is maandag beslist op de vergadering van de EU-ministers van Binnenlandse en van Buitenlandse Zaken in Luxemburg.
20/04 19u15  Sint-Ludgarids figureert in VTM-programma KlimaxOpenluchtschool Sint-Ludgardis aan de Donksesteenweg in Brasschaat kreeg enkele maanden geleden een filmploeg van VTMKZOOM over de vloer. De ploeg maakte er opnames voor het gloednieuwe programma Klimax dat woensdagnamiddag op VTM wordt uitgezonden.
20/04 19u00  Inbraak in café op de LaaglandlaanEen interventieploeg van de politie ging maandagmorgen rond 5.15u naar café Laagland.
20/04 19u00  Zware voet kost voetballer Tchité slechts kleine boeteMohamed Tchité is maandag door de politierechtbank in Leuven bij verstek veroordeeld wegens een snelheidsovertreding. De 31-jarige voetballer kwam weg met een geldboete van 150 euro.
20/04 18u45  Vijf jaar cel gevorderd voor vrouwelijke SyriëstrijdersZeven moslima’s worden voor de correctionele rechtbank van Antwerpen vervolgd voor hun deelname aan de activiteiten van een terroristische groep. Vier van hen hebben zich bij Islamitische Staat (IS) aangesloten en zitten nog altijd in Syrië. De federale magistraat vorderde voor hen vijf jaar cel. Voor de drie anderen, die nog in België zijn, werd drie jaar cel geëist, al dan niet deels met uitstel. Zij vroegen de vrijspraak.
20/04 18u45  Bekende Place 2B legt boeken naarDe tot ver in de omgeving bekende horecazaak Place 2B in Heist-op-den-Berg heeft de boeken neergelegd. Het is onduidelijk wat de toekomst nu brengt voor het Heistse monument.
20/04 18u30  10 Miles pakt uit met real-time routeplanner om verkeerschaos te vermijdenDeelnemers en supporters van de DVV Antwerpen 10 Miles & Marathon kunnen zondag bij de 30ste editie van het loopevenement gebruik maken van een persoonlijke, real-time routeplanner die je door de te verwachten verkeersknoop loodst, zowel te voet, met het openbaar vervoer als met de wagen.
20/04 18u15  Neil Robertson vlot naar achtste finales op WKDe 33-jarige Australiër Neil Robertson (WS-4) heeft zich maandag in het Crucible Theatre van Sheffield probleemloos voor de achtste finales van het wereldkampioenschap snooker geplaatst. De wereldkampioen van 2010 nam in de eerste ronde met 10-2 de maat van de Welshman Jamie Jones (WS-40) en liet daarbij drie centuries optekenen: 109, 133 en 143. Die laatste is de hoogste break van het toernooi totnogtoe.
20/04 18u00  Irriterende rook stijgt op uit kelder kapsalon: kruispunt afgeslotenHet kruispunt van de Sint-Antoniuslei en de Kapelsesteenweg in Mariaburg is maandagnamiddag een tijdlang afgesloten omdat er een irriterende rookgeur opsteeg uit de kelder van een kapsalon.
20/04 18u00  Arbeid Adelt! treedt op in De RomaArbeid Adelt!, de groep van de anarchistische en absurde muziek in de jaren tachtig en negentig, treedt woensdagavond op in De Roma.
20/04 18u00  Brocante in kasteel lokt veel volkIn het Kasteel de Renesse kon je tijdens een brocantebeurs twee dagen lang rondsnuffelen en voorwerpen uit grootmoeders tijd bewonderen en/of aankopen.
20/04 18u00  Vrouw ontmoet dubbelgangster dankzij het internetNiamh Geaney uit Ierland begon drie weken geleden samen met haar vrienden Harry en Terence een initiatief om hun dubbelgangers te vinden. 'Er wordt gezegd dat er zeven mensen net als jij op de wereld zijn,' staat er TwinStrangers.com te lezen, de website langs welke het trio hun dubbelganger wil vinden. Het concept blijkt succesvol: de drie jongeren kregen al meerdere reacties en Niamh ontmoette deze week haar dubbelganger Karen.
20/04 17u45  Arbeid Adelt!Arbeid Adelt!, de groep van de anarchistische en absurde muziek in de jaren tachtig en negentig, treedt woensdagavond op in De Roma.
20/04 17u45  Arrogante fietser rijdt over peperdure LamborghiniOp sociale media is ophef ontstaan nadat de Amerikaan Josh Navarro een filmpje postte waarop hij over een peperdure Lamborghini rijdt. Op de video is te zien hoe Josh op klaarlichte dag met zijn fiets op de achterkant van de sportwagen springt, om er dan in de volledige lengte over te rijden. De adrenaline junkie plaatste het filmpje vervolgens zelf op zijn Instagram account , waar de reacties unaniem negatief zijn. Indien er schade aan het voertuig is, zal dat Josh een aardige duit kosten. Een nieuwe Lamborghini kost al snel €150.000, de duurste modellen maken je zelfs tot €350.000 armer.
20/04 17u30  Donderdag extra Europese top over vluchtelingencrisisEuropese Raadsvoorzitter Donald Tusk belegt donderdag een extra Europese top over de vluchtelingencrisis in de Middellandse Zee. Dat meldt hij via Twitter en in een videoboodschap op YouTube.
20/04 17u30  Kaarsenmuseum gaat interactieve toer opNa bijna twintig jaar heeft het Kaarsenmuseum een modernere look gekregen. De inkom van het gebouw is opgefrist en het bestuur wil de beleving voor de bezoekers groter maken.
20/04 17u30  Paul Smith signeert op eigen tentoonstellingDe expo 'Hallo, Mijn naam is Paul Smith' mocht al 20.000 bezoekers verwelkomen in het Hasseltse modemuseum. Om dat te vieren zakt de Britse modeontwerper op 7 mei nog eens af naar de Limburgse hoofdstad om er het gelijknamige boek te signeren.
20/04 17u30  Bosbrand in Mol-Postel smeult nog lange tijd naOp een groot stuk bos in Mol-Postel heeft het maandagnamiddag gebrand. De brand was vrij snel uitgedoofd, maar op diverse plaatsen flakkerden de vlammen weer op. Vooral de moeilijke bereikbaarheid en de moeizame toevoer van water maakten het nablussen een heel karwei.
20/04 17u30  NAC-speler Gill Swerts krijgt twee duels schorsingNAC-speler Gill Swerts heeft twee wedstrijden schorsing aanvaard voor zijn rode kaart zondag in de competitiewedstrijd tegen Ajax, op de 31e speeldag in de Nederlandse Eredivisie. Hij krijgt bovendien een wedstrijd voorwaardelijke schorsing.
20/04 17u15  't Melkhuisje staat sinds zondagavond leegYves Nimmegeers, al zes jaar uitbater van 't Melkhuisje aan de speeltuin in 't park, stopt er mee. Een verlies vorig jaar van 20.000 euro was er te veel aan. De gemeente zoekt een nieuwe uitbater.
20/04 17u15  GET THE LOOK. Vliegen in stijl zoals Gisele BündchenHet Braziliaanse topmodel Gisele Bündchen sloot vorige week haar carrière op de catwalk af, maar dat betekent allesbehalve dat ze voortaan niet meer modieus zal gekleed gaan. Integendeel: de brunette vloog van São Paulo naar Los Angeles in een casual maar coole outfit met rock-’n-rollallure. En dat kan jij ook!
20/04 17u15  Zo zag je Leonardo DiCaprio nog nooitVan de afgeborstelde on screen-versie van de Amerikaanse acteur Leonardo DiCaprio blijft tegenwoordig haast niets over. Zou het iets te maken hebben met de kritiek op zijn reisjes die niet stroken met zijn milieubewuste imago of wil hij gewoon wat privacy?
20/04 17u15  ‘Fransman’ Stromae verovert muzikale harten op CoachellaStromae speelde zondagavond voor het tweede weekend op een rij op het Amerikaanse festival Coachella. Door de uitstekende indruk die onze landgenoot vorige week liet, stond de tent nu nog voller. Billboard noemde het optreden van ‘Fransman’ het hoogtepunt van de laatste festivaldag.
20/04 17u01  Rode lantaarn Hamburg drie weken zonder CléberDe Duitse rode lantaarn Hamburg kan de eerstvolgende drie weken geen beroep doen op zijn centrale verdediger Cléber Reis. De 24-jarige Braziliaan blesseerde zich afgelopen weekend tijdens de competitiewedstrijd in en tegen Werder Bremen (1-0) aan de rechterknie. Dat maakte HSV maandag bekend.
20/04 17u01  Milieuvervuiling aan de SluizenwegDe brandweer van Herentals moest vanmiddag een milieuverontreiniging bestrijden aan de Sluizenweg in Olen.
20/04 17u01  Jacques Borlée selecteert drie zonen, Watrin en GilletDe Belgische 4x400m-ploeg zal met Dylan, Jonathan en Kevin Borlée, Julien Watrin en Antoine Gillet deelnemen aan de tweede editie van de ‘World Relays’, het officieuze WK aflossingen, dat in het weekend van 2 en 3 mei plaatsvindt op de Bahama’s. Dat maakte de Franstalige Atletiekfederatie (LBFA) maandag bekend.
20/04 17u01  Vergane glorie: het Casino van Mol-GompelLang geleden was het Casino van Mol-Gompel het paradepaardje van glasfabriek Glaverbel. Ondertussen heeft de grandeur van deze architecturale ­parel plaatsgemaakt voor ­troosteloos verval.
20/04 16u45  Jambon “Zorgen dat mensen niet op boten van smokkelaars stappen”Natuurlijk moet er opgetreden worden als er zich een drama met bootvluchtelingen voordoet. Maar vooral de oorzaak van de vluchtelingencrisis in de Middellandse Zee moeten worden aangepakt, en dat is veel moeilijker. “Het belangrijkste is ervoor te zorgen dat de mensen niet meer op de boten van smokkelaars stappen.” Dat heeft vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) maandag gezegd voor aanvang van het Europese spoedoverleg in Luxemburg.
20/04 16u45  Negen op tien Belgen negeren zone 30-verkeersborden90 procent van de Belgen negeert de zone 30 in schoolomgevingen. Vooral mannen en jongeren geven toe dat ze af en toe snelheidsovertredingen begaan. Dat blijkt uit een bevraging van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV).
20/04 16u30  Dit zijn de coolste nieuwe gebouwen ter wereldDe architecturale website Architizer heeft de winnaars van de derde editie van hun A+ Awards bekendgemaakt. Deze worden toegekend aan de beste nieuwe gebouwontwerpen uit de hele wereld. Het nieuwe gerechtsgebouw in Hasselt wint in de categorie overheidsgebouwen. Een beeldoverzicht van onze favorieten.
20/04 16u30  Verse lading goud voor Kapitein IgloDe bekende kapitein Iglo wist kapers steeds af te schepen met fishsticks die voor goud moesten doorgaan. Maar tegen het overnamebod van 2,6 miljard euro door ‘kapers’ Nomad zegt de kapitein niet nee.
20/04 16u15  BMC met drie Belgen aan de start van Waalse PijlWielerformatie BMC heeft met oud-winnaar Philippe Gilbert, Ben Hermans en Dylan Teuns drie Belgen geselecteerd voor de 79e editie van de Waalse Pijl (Bel/WorldTour), die woensdag gereden wordt. Dat maakte BMC maandag bekend.
20/04 16u15  Verhalen over migratie worden voorgesteld in De RomaIn 2014 deelden meer dan honderd inwoners uit Borgerhout hun verhaal rond migratie via het project ‘Van Overal’. Het district heeft deze verhalen verzameld in een bundel die donderdag 23 april wordt voorgesteld in De Roma.
20/04 15u45  Verhalen van overalVerhalenbundel rond migratie wordt donderdagavond feestelijk voorgesteld in De Roma.
20/04 15u45  Vier waterijsjes om van te smeltenNu de zon volop schijnt en de temperaturen klimmen, wordt al hier en daar naar verfrissing gezocht. Een ijsje komt dan als geroepen. We selecteerden vier heerlijke waterijsjes voor vier gelegenheden die je in een handomdraai zelf maakt.
20/04 15u45  Criminaliteit in Antwerpen daalt met 9 procentDe Antwerpse lokale politie stelde maandagmiddag de criminaliteitscijfers van 2014 voor. Daaruit blijkt dat de criminaliteit in zijn geheel met negen procent gedaald is ten opzichte van 2013.
20/04 15u15  Begijnhof is één dag centrum van HerentalsIn het Begijnhof vinden op zondag 26 april zowel de picknick en de streekproductenmarkt tijdens de opening van het toeristisch seizoen plaats, als een aantal activiteiten van de Erfgoeddag.
20/04 15u15  Preud’homme neemt Oscar Duarte mee naar OekraïneClub Brugge-coach Michel Preud’homme heeft centrale verdediger Oscar Duarte opgenomen in zijn 22-koppige selectie die dinsdag afreist naar de Oekraïense hoofdstad Kiev, waar donderdagavond (21u05) de terugwedstrijd van de kwartfinales in de Europa League tegen Dnipro Dnipropetrovsk gespeeld wordt. Dat maakte Club Brugge maandag bekend.
20/04 15u15  Vrouwen dringen met list binnen bij oudere mensen en beroven henTwee vrouwen en een man stonden voor de correctionele rechtbank terecht omdat ze geld en juwelen hadden gestolen bij oudere mensen. De feiten speelden zich af in de zomer van 2013.
20/04 15u00  Weer nieuw scheepsdrama op Middellandse Zee: al zeker 20 dodenIn de Middellandse Zee ontrolt zich maandag een nieuw scheepsdrama met meer dan driehonderd migranten, zo heeft de Internationale Organisatie voor de Migratie (OIM) bekendgemaakt. Er zouden reeds twintig mensen het leven hebben verloren.
20/04 14u45  Schrijf een haiku voor 1250 jaar WilrijkTer gelegenheid van het 1250-jarig bestaan van Wilrijk wil de Haiku-kern Antwerpen haikudichters aan het werk zetten rond het thema geitendorp.
20/04 14u45  Inbreker Bulo al na vier weken voor rechterEen 37-jarige Roemeen stond voor de Mechelse strafrechter voor een inbraak bij Bulo, aan de Blarenberglaan in Mechelen. Er werd acht maanden effectieve celstraf gevorderd.
20/04 14u45  Nathalie Meskens: "Lopen is voor mij een vorm van therapie"En wat als héél slimme mensen nu eens een medicijn zouden ontwerpen dat de baten van joggen opwekt? Zou die pil – zowel energieverschaffend als rustgevend, evenveel upper als downer – dan prompt het meest verkochte middel ter wereld worden? Ook Nathalie Meskens kent de geneugtes van het hardlopen. “Gelukshormonen werken verslavend.”
20/04 14u30  Campagne bewijst dat vrouwen nooit om verkrachting vragenRape Crises Londen, een verzamelnaam voor centra in de Britse hoofdstad waar verkrachtingsslachtoffers terecht kunnen, heeft een nieuwe campagne tegen seksueel misbruik gelanceerd. Deze vestigt de aandacht op het feit dat vrouwen mogen dragen wat ze willen en hun outfits nooit een verkrachting uitlokken.
20/04 14u15  België mag vijf jaar lang gratis geld lenenBelgië heeft maandag overheidsobligaties op vijf jaar uitgegeven aan negatieve rentes. Dat betekent dat de kopers van de obligaties ermee instemmen dat ze het uitgeleende bedrag niet volledig terugkrijgen.
20/04 14u15  14-jarige terreurverdachte opgepaktDe Britse politie heeft een 14-jarige jongen gearresteerd op verdenking van terreur. De tiener uit het Noord-Engelse Blackburn zou mee een aanslag hebben voorbereid. Dat deelden de speurders maandag mee.
20/04 14u15  Sp.a: “Mensen zijn koopwaar voor Google en Facebook”Naar aanleiding van de Digitale Week vraagt sp.a dat de regeringen in ons land meer actie ondernemen rond privacy op het internet en mediageletterdheid. “Op dit moment zijn mensen koopwaar voor internetgiganten als Google of Facebook en bedrijven die online verkopen.”
20/04 14u15  Zes terreurverdachten opgepakt in MinnesotaDe Amerikaanse federale politie FBI heeft in Minnesota zes mensen gearresteerd op verdenking van terreur. Dat meldt de lokale krant Minneapolis Star Tribune onder aanhaling van de procureur.
20/04 14u15  Drie doden bij schipbreuk voor kust van RhodosVoor de badplaats Zefyros op het Griekse eiland Rhodos is maandag een zeilboot op de rotsen gevaren. Aan boord waren een 200-tal bootvluchtelingen. Er vielen drie doden, waaronder een kind van amper vier. Tachtig van de opvarenden konden al gered worden.
20/04 14u00  Kop-staartaanrijding zorgt voor kilometers fileIn de richting Antwerpen ontstond net na 9u een kilometerslange file omdat de E313 gedurende twintig minuten totaal versperd was.
20/04 13u46  Weer nieuw scheepsdrama op Middellandse Zee met mogelijk honderden dodenIn de Middellandse Zee ontrolt zich maandag een nieuw scheepsdrama met meer dan driehonderd migranten, zo heeft de Internationale Organisatie voor de Migratie (OIM) bekendgemaakt. Er zouden reeds twintig mensen het leven hebben verloren.
20/04 13u46  Belgische popmuziek schittert in StadsschouwburgIn 2013 maakten Jan Delvaux en dj Bobby Ewing een eerste theatershow over hun passie voor Belgische popmuziek: Belpop Bonanza. Tijdens Belpop Bonanza Bis breien ze daar op zaterdag 24 april een vervolg aan in de Mechelse Stadsschouwburg.
20/04 13u30  De mooiste outfits van de sterren op CoachellaDe twee weekends Coachella in het Californische Indio zitten er weer op en heel wat sterren kwamen in aangepaste outfit dansen op de weide. Deze beroemde dames (en heren) hebben de festivalmode helemaal onder de knie. Een overzicht.
20/04 13u00  Gemeente deelt 350 paar werkhandschoenen uitVeel handen maken licht werk. Meer dan driehonderd vrijwilligers van maar liefst 34 lokale verenigingen staken zaterdag de handen uit de mouwen om overal in Ravels rondslingerende blikjes, plastic en ander zwerfvuil op te ruimen. Alle helpers kregen daarvoor een paar werkhandschoenen en een grijptang cadeau. Het gemeentebestuur trakteerde achteraf op drank en cake.
20/04 13u00  Vrouw uit Poppel lichtgewond na botsing op TilburgsewegOp het kruispunt van de Tilburgseweg met de Goirleweg in Poppel vond zaterdag om 9.45 uur een ongeval plaats. Twee personenwagens botsten er op elkaar. Beide bestuurders werden met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Een van de slachtoffers was A.M., een 42-jarige vrouw uit Poppel. De bestuurder van de andere auto was een 43-jarige man uit Nederland.
20/04 13u00  Parking Kasteelpark eind april klaarMet meer dan 10 000 bezoekers per maand is het nieuwe zwembad in het Kasteelpark in Westerlo sinds de opening eind december een echte aantrekkingspool . De aanleg van de parking en de omgeving van het zwembad heeft echter te kampen met het natte weer. Eind april zijn de werken klaar.
20/04 12u45  Yves Vanderhaeghe verlengt contract bij KV Kortrijk tot eind 2018De schitterende resultaten van KV Kortrijk dit seizoen leveren coach Yves Vanderhaeghe een contractverlenging van drie jaa op. Dat kondigden de Kerels maandagmiddag aan. ‘Mijn verhaal is hier nog niet gedaan’, aldus Vanderhaeghe, die nu tot eind 2018 onder contract ligt in het Guldensporenstadion.
20/04 12u45  Gratis naar Berchem - CineyVoor de laatste wedstrijd van het seizoen nodigt Berchem Sport al zijn supporters of sympathisanten gratis uit.
20/04 12u30  Nathalie Meskens en man openen tweede restaurantNathalie Meskens en haar echtgenoot Jeroen Van Dyck openen een tweede Thais restaurant. Nimman heet de nieuwe spruit, die op donderdag 7 mei wordt voorgesteld op de Stadswaag.
20/04 12u15  Is deze jurk grijs, groen of blauw?Tijdens het BBC-debat mochten de Britse partijleiders het tegen elkaar opnemen in de race naar de verkiezingen. Het was echter niet de inhoud die met de meeste aandacht ging lopen, wel de jurk van de Schotse Nicola Sturgeon ging online vlot over de tongen. Was dat kleedje nu grijs, groen of blauw?
20/04 12u15  Mogherini: “Morele plicht van Europa om deze tragedies te vermijden”De Europese lidstaten moeten het eens worden over de gedeelde verantwoordelijkheid die ze hebben ten opzichte van de bootvluchtelingen, al is er geen makkelijke oplossing voor het probleem. Dat heeft buitenland-vertegenwoordiger Frederica Mogherini gezegd in aanloop naar de meeting met ministers van de lidstaten later vandaag.
20/04 12u15  Nimman is jongste kindje van NathalieNathalie Meskens en haar echtgenoot Jeroen Van Dyck openen een tweede Thais restaurant. Nimman heet de nieuwe spruit, die op donderdag 7 mei wordt voorgesteld op de Stadswaag.
20/04 12u15  Quiz voor Kom op tegen KankerZaterdag organiseerden de MTB Vorselaar, de plaatselijke mountainbike club, en Davidsfonds Vorselaar een Kom op tegen Kanker quiz' in het buurthuis.
20/04 12u15  Vier UNICEF-werknemers dood bij aanslag in SomaliëLeden van Al-Shabaab hebben een minibus met UNICEF-werknemers tot ontploffing gebracht in Somalië. Vier leden van de organisatie kwamen daarbij om, vier anderen raakten zwaargewond.
20/04 12u00  Kherbache: “Beleid van Muyters maakt toekomst voor oudere werklozen nog uitzichtlozer”De plannen van Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) om de doelgroepkorting voor langdurig werkzoekenden te schrappen, dreigen volgens Vlaams parlementslid Yasmine Kherbache (SP.A) langdurig werkzoekenden tussen 25 en 55 jaar duurder te maken dan in het verleden. “Dit vergroot net de afstand tot het vinden van een job.”
20/04 12u00  Stromae krijgt bezoek van Kanye West op Coachella-podiumStromae heeft zondag, op de laatste dag van het Californische festival Coachella, zijn fans verrast met een podiumbezoek van de Amerikaanse rapper Kanye West. Ze speelden er samen een versie van 'Alors on danse'. West maakte in 2010 al een remix van het lied.
20/04 11u45  Student met kruisboog schiet leerkracht dood op schoolOp een middelbare school in Barcelona heeft een leerling maandagmorgen het vuur geopend met een kruisboog. Een leerkracht kwam om en er vielen minstens vier gewonden.
20/04 11u15  Dit doen gluten met onze voedingJe hebt vast al van een glutenvrij dieet gehoord, maar wat zijn de effecten van gluten op onze voeding? In een nieuw filmpje op YouTube The Science of Good Cooking: A Closer Look at Gluten legt de Amerikaanse kok Dan Souza het uit.
20/04 11u15  Vrachtwagen rijdt in op fileOp de E19 ter hoogte van Brecht in de richting van Antwerpen is een vrachtwagenbestuurder maandagvoormiddag ingereden op een file. Er vielen geen gewonden.
20/04 11u15  Olmensebaan een tijd lang afgesloten door gaslekTijdens werkzaamheden aan de Olmensebaan in Balen is er maandagmorgen een gaslek ontstaan. Uit voorzorg werd de straat enkele uren afgesloten. Het lek was vrij snel hersteld.
20/04 11u15  Hulshoutse verenigingen bezorgen kansarme kinderen leuke SinterklaasDe Sint gaat ook dit najaar langs bij een vijftigtal kansarme kinderen uit Hulshout en Ramsel. Daar zorgden enkele verenigingen uit Hulshout voor. Zij 'borrelden' bijna 1.500 euro bij elkaar.
20/04 11u00  IJsfabrikant Ben & Jerry's brengt bier op de marktEen ijsje met gezouten karamel met brownie, klinkt heerlijk toch. Maar wat gedacht van bier met die smaak? De bekende Amerikaanse ijsfabrikanten Ben & Jerry's zagen er wel graten in en lanceren samen met New Belgium Brewing hun eerste biertje.
20/04 11u00  Gemeente perkt parkeren in voor vlotter verkeerDe Nijlense gemeenteraad heeft drie parkeerverboden ingevoerd om het verkeer vlotter te laten verlopen. Het gaat om zones in de Rector de Ramstraat, Smoutmolendreef en Nieuwstraat.
20/04 11u00  Sforzando met nieuwe (top)dirigentDe Koninklijke Harmonie Sforzando Boom heeft een nieuwe dirigent: Pieter Nieva. Hij werkte mee aan verscheidene opnames voor CD/DVD en deed ook televisie-optredens waaronder The Symphonic Show en Tien Om Te Zien.
20/04 11u00  De hits en missers op de ACM AwardsNaar jaarlijkse gewoonte worden in Texas de American Country Music awards uitgereikt. Naast een hoogmis voor countrymuziek is de uitreiking ook steeds mooie jurken kijken. Dit jaar was er echter één opvallende afwezige op de rode loper: Taylor Swift. Zij straalde wel in een lichte jurk tijdens de show.
20/04 11u00  Christoff barst in tranen uit tijdens tv-show: ‘Ik mis mijn ex’Christoff staat vanavond met de tranen in de ogen op het podium van ‘Liefde voor Muziek’. Hij brengt er een eigen versie van ‘Goodbye’ van Tom Helsen, en koos dat lied met een reden: na acht maanden geleden te hebben gebroken met Niels mist Christoff zijn ex nog steeds.
20/04 11u00  Hannover zet coach Korkut aan de deurTayfun Korkut is niet langer coach van de Duitse eersteklasser Hannover. Dat heeft de club uit de Bundesliga maandagochtend bevestigd. De Turk wordt ontslagen omwille van de tegenvallende competitieresultaten.
20/04 10u45  Jury moet hartverscheurende keuze maken in ‘SYTYCD’De jury van ‘So You Think You Can Dance’ stuurde zondagavond, na de vierde liveshow, Gill en Jorge naar huis. Maar dat was allesbehalve naar hun zin. Ook op de sociale media is heel wat te doen rond de exits.
20/04 10u30  Piet Huysentruyt pakt vanavond uit met gloednieuw programmaPiet Huysentruyt is vanaf vanavond opnieuw kind aan huis bij zijn fans. In ‘Piet aan Huis’, een gloednieuw programma van VIER, keert de man terug naar zijn roots: thuis koken bij mensen en hun problemen helpen oplossen.
20/04 10u30  Elisa De Clercq maakt mooiste VredesposterIn de Ruiterhal van het Brasschaatse cultuurcentrum werden het voorbije weekend door de Lions Antwerpen Noorderkempen de prijzen voor Akwarel en de mooiste Vredesposter bekendgemaakt.
20/04 10u30  Justin Timberlake toont zoontje voor het eerstJustin Timberlake en Jessica Biel zijn sinds begin april de trotse ouders van zoontje Silas en delen nu voor het eerst hun babygeluk met de wereld op Instagram.
20/04 10u30  Aanzoek gaat volledig de mist inHet eindejaarsbal is een belangrijke mijlpaal in het leven van de Amerikaanse jongeren. Ze pakken het dan ook graag groots aan. Zo verbleken veel huwelijksaanzoeken naast de aanzoeken om iemand mee te vragen naar het schoolbal. Daniel Pena had een heel originele manier bedacht om zijn vriendin mee te vragen. Hij had verschillende bordjes aan de kant van de weg neergeplant en er het volgende opgeschreven: ‘Alex, wil je met me trouwen. LOL. Grapje. Met mij naar het bal gaan?’
20/04 10u00  Telenet stort zich met overname van Base op mobiele telefonieTelecommunicatiebedrijf Telenet neemt mobiele operator Base over van het Nederlandse KPN. Dat meldt Telenet op Twitter en in een persbericht. De overname komt niet als een verrassing.
20/04 10u00  ‘Overname Base is slechte zaak voor consumenten’De overname van Base door Telenet is een slechte zaak voor de consument. Het is immers het bewijs dat de grote spelers hun greep op de telecommarkt vergroten, reageert concurrent Mobistar. Minister van Telecom Alexander De Croo stelt dat de toezichthouders ervoor moeten zorgen dat de overname de concurrentie in de sector niet in het gedrang brengt.
20/04 10u00  Brandweer rukt uit voor dampkapIn de Hertstraat in Berlaar heeft de brandweer maandagochtend moeten ingrijpen nadat een dampkap vuur had gevat. De situatie was meteen onder controle. De schade is beperkt.
20/04 10u00  Jeremy Clarkson: ‘Ik was zo agressief omdat ik dacht kanker te hebben’Jeremy Clarkson heeft voor het eerst meer uitleg gegeven over de beweegredenen van zijn agressiviteit, en daardoor ook zijn ontslag bij BBC.
20/04 10u00  NBA. Clippers beginnen best aan play-offsIn de NBA zijn de L.A. Clippers vannacht het best begonnen aan de play-offs. In het prestigieuze duel tegen kampioen San Antonio Spurs beperkte de verdediging van de Clippers de Spurs tot een shotpercentage van 36,6%.
20/04 10u00  Fonteinen spuiten auto’s natTwee bestelwagens staan op de Grote Markt in Turnhout, pal boven de fonteinen. Die fonteinen begonnen zaterdag om 15u, na het verdwijnen van de wekelijkse markt, opnieuw water omhoog te spuiten.
20/04 10u00  Albert Heijn roept dubbelvla vanille/chocolade terugAlbert Heijn heeft besloten dubbelvla vanille/chocolade 1 liter van het eigen merk en dubbelvla vanille/chocolade 500 ml van Melkunie uit de winkels te halen. Door een technisch defect tijdens het productieproces kan de houdbaarheid tot 4 mei 2015 onvoldoende worden gegarandeerd.
20/04 10u00  Indringer Witte Huis gearresteerdIn Washington is zondagavond laat (plaatselijke tijd) een man gearresteerd die over het hek van het Witte Huis was geraakt, zo heeft de krant Washington Post gemeld op gezag van de Geheime Dienst, die over de veiligheid van de president en zijn gezin moet waken.
20/04 10u00  Nieuwe kinderopvang opent weldra deurenDe gloednieuwe buitenschoolse kinderopvang (BKO) in Westmeerbeek (Hulshout) opent op maandag 27 april de deuren. Aan het project hangt een prijskaartje van ruim 1 miljoen euro.
20/04 09u45  Amper wijzigingen op WTA-ranking, Flipkens 69eEr vallen geen wijzigingen te bespeuren in de top twintig van het vrouwentennis. Omwille van de Fed Cup-ontmoetingen van afgelopen weekend behielden de meeste topspeelsters immers hun plaats op de maandag gepubliceerde WTA-ranking.
20/04 09u45  65 extra kinderopvangplaatsen in nieuwbouwDe gloednieuwe buitenschoolse kinderopvang (BKO) in Westmeerbeek (Hulshout) opent op maandag 27 april de deuren. Aan het project hangt een prijskaartje van ruim 1 miljoen euro.
20/04 09u45  Advocaat in zaak Ronald Janssen schrijft misdaadromanPieter Helsen raakte enkele jaren geleden bekend in de media als strafpleiter voor de ouders van Shana Appeltans, een van de slachtoffers van seriemoordenaar en –verkrachter Ronald Janssen. Anno 2015 wil hij naast zijn stafpleitercarrière een nieuw luik openen: dat van misdaadauteur.
20/04 09u45  Tennisclub Den Bruul investeert 1 miljoen euroGeelse Tennisclub (GTC) Den Bruul legt momenteel de laatste hand aan de gloednieuwe cafetaria, nadat er al een sanitair blok was afgewerkt. De club investeerde ondertussen al een miljoen euro.
20/04 09u45  Schip met 28 overlevenden scheepsramp aangekomen in MaltaNa de scheepsramp met een vluchtelingenboot voor de Libische kust, is het eerste schip van de Italiaanse kustwacht met overlevenden en lichamen maandagochtend aangekomen in de Maltese havenstad Valletta.
20/04 09u00  Nieuwe ‘supertrams’ rijden na de zomer in AntwerpenDe Lijn is op zoek naar een naam voor de nieuwe grote tramstellen die binnenkort in Gent en na de zomer in Antwerpen zullen rijden. De vervoersmaatschappij lanceert daarom maandag een wedstrijd. De auteur van het winnende voorstel zal peter of meter worden van de ‘supertram’.
20/04 09u00  Djokovic autoritair leider op ATP-ranking, Goffin blijft 21eNovak Djokovic is na zijn eindzege van zondag op het Masters 1000-toernooi van Monte Carlo nog comfortabeler leider op de nieuwe ATP-ranking.
20/04 09u00  Opnieuw fietsenstalling leeggeroofd in BerchemDe politie voert een onderzoek naar een nieuwe georganiseerde fietsdiefstal. “Het gaat hier niet meer om een passant die toevallig een fiets nodig had”, klinkt het.
20/04 08u45  Metrostation Brussel-Centraal opent dokterspraktijkBrussels Quality Medical (BQM) zorgt voor een Belgische primeur: begin mei opent het medisch netwerk samen met de vervoersmaatschappij MIVB een medisch centrum in het metrostation in Brussel-Centraal. Dat bericht Metro maandag.
20/04 08u30  België verovert zilver op WK ijshockey divisie IIaBelgië heeft het WK ijshockey in divisie IIa in het IJslandse Reykjavik afgesloten met een knappe zilveren medaille.
20/04 08u30  Stephen Maguire al in eerste ronde uitgeschakeld op WK snookerStephen Maguire (WS-15) werd zondag in het Engelse Sheffield al in de eerste ronde van het WK snooker uitgeschakeld. In een Schots onderonsje werd de halvefinalist van 2007 en 2012 met 10-9 verrast door Anthony McGill (WS-32). Die neemt het in de achtste finales (best of 25) tegen titelverdediger Mark Selby (WS-1) op.
20/04 08u30  Verlooy strandt op één hindernis van goudJos Verlooy is zondag in Las Vegas (Nevada) vijfde geworden in de finale van de Wereldbeker jumping. De 19-jarige Belg mocht pas na het forfait van de Zweed Rolf-Göran Bengtsson naar de Verenigde Staten afreizen, maar pakte ei zo na het goud. Dat ging nu naar de Zwitser Steve Guerdat.
20/04 08u15  Telenet neemt Base over voor 1,3 miljardTelecommunicatiebedrijf Telenet neemt mobiele operator Base over van het Nederlandse KPN. Dat meldt Telenet op Twitter en in een persbericht.
20/04 08u00  Brand eist leven op het KielBij een brand op het Kiel is afgelopen nacht minstens één persoon om het leven gekomen.
20/04 07u30  Michel kan tonen wat hij in zijn mars heeftDe regering-Michel is de voorbije twee weken wat rust gegund. Geen krijsende Laurette Onkelinx van de PS op donderdag in het parlement, geen bijtende Kristof Calvo van Groen. De Wetstraat genoot van een (welverdiende?) paasvakantie. Ministers en volksvertegenwoordigers moeten de rest van het jaar zó hard werken, dat ze naar het voorbeeld van hun kinderen alle schoolvakanties nodig hebben om de batterijen weer op te laden.
20/04 07u30  FBI levert jarenlang foute forensische analyses afExperts van de Amerikaanse federale politiedienst FBI hebben jarenlang massaal foute forensische analyses afgeleverd bij gerechtelijke onderzoeken. Dat schrijft de Amerikaanse krant Washington Post. Volgens het blad gebeurde dat nog voor het jaar 2000, tijdens een periode die meer dan twee decennia duurde.
20/04 07u30  Meer file op gewest- dan op snelwegenDe gewestwegen in ons land ont­snappen niet aan het fileleed. Tijdens de spitsuren staat er evenveel file als op de snelwegen, maar tijdens de daluren neemt de drukte er minder snel af, schrijft De Standaard maandag.
20/04 07u30  Deurwaarders gaan in heel België gerechtelijke boetes innenFederaal minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) wil na een succesvol project in Gent overal deurwaarders uitsturen om gerechtelijke boetes te innen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws maandag.
20/04 07u15  Grasveld maakt plaats voor zeven volkstuinenVlakbij Huize Eyckerheide in Wintam is een stukje grasveld omgetoverd in zeven volkstuintjes. De meeste perceeltjes zijn al ingenomen.
20/04 07u15  Toneelgroep speelt 'Crème au beurre’Toneelgroep Optima brengt naar aanleiding van de Week van de Amateurkunsten de komedie 'Crème au beurre’ op de planken. De toneelgroep heeft haar theater in Fort 2 in het 't Optijater
20/04 07u00  Bescheiden peloton rijdt Scheldeprijs voor KidsTien dagen nadat Alexander Kristoff op de Churchilllaan de echte Scheldeprijs had gewonnen, mochten de Schotense kinderen zaterdag op initiatief van de gemeentelijke sportdienst en wielerclub De Trappers hun eigen Scheldeprijs rijden, over de straten van het echte parcours.
20/04 07u00  Antwerpen wil nieuwe tramkokers gravenAntwerpen heeft nood aan een grotere premetro dus moeten er nieuwe kokers gegraven worden. Dat zegt de schepen voor Mobiliteit, Koen Kennis (N-VA). Onder meer op het traject van het stadscentrum richting Jan Van Rijswijcklaan in het zuiden van de stad kan er een flink stuk ondergronds traject bij volgens de schepen.
20/04 07u00  Gentse acteur kluisterde acht miljoen Britten aan tvHij is beeldhouwer, meubelmaker én acteur. Wist Titus De Voogdt (35) veel dat een simpele auditie in Brussel zou uitgroeien tot een hoofdrol in de BBC-serie The Missing, die in Groot-Brittannië acht miljoen mensen aan het scherm kluisterde. “Ja, daar ben ik wel beroemd”, lacht de Gentenaar, die de reeks morgen ook op Eén ziet starten.
20/04 07u00  Krijgt Tom Waes een hamburger van 2,5 kilogram in 15 minuten naar binnen?Slaagt Tom Waes er in om een hamburger van 2,5 kilogram (6.000 calorieën) op één kwartier tijd naar binnen te werken? ‘In het kader van honger in de wereld en het verspillen van voedsel is dit niet helemaal ethisch, maar op dit moment zie ik alleen maar een berg die ik zo snel mogelijk moet opeten’, zegt hij in ‘Reizen Waes’.
20/04 06u15  Antwerpen zet zichzelf in de vitrine in ParijsAntwerpen gaat zichzelf op de kaart zetten in Parijs. Alles speelt zich af in en rond metrostation ‘Anvers’ in de schaduw van de wijk Montmartre.
20/04 06u15  Politie gaat intensief flitsen op omleidingswegVanaf maandag starten de werken op de N17 in Lippelo. Het verkeer moet de omleiding via Oppuurs en Puurs volgen en dat zal grote hinder veroorzaken. De politie gaat tijdens de werken intensief snelheidscontroles houden op de omleidingsweg.
20/04 06u15  Gymbo steunt 'soepelste club van Arendonk'De jongens en meisjes van de Koninklijke Turnkring Verbroedering Arendonk voeren in de Bemdhal een totaalspektakel op van dans, acrobatie en kracht.
20/04 05u45  “Geen gesmos met ons bos”Buurtbewoners van het bos tussen de Haaksstraat en Egelsvennen gaan niet akkoord met de plannen van IOK om het bos te rooien voor het realiseren van een verkaveling. “Wij ijveren voor het behoud van een belangrijk stuk natuur.”
20/04 03u45  Internationaal toernooi sluit hockeyseizoen afEen internationaal gezelschap van ijshockeyteams zakte het voorbije weekend af naar Heist voor de vijfde editie van het Flash Guns Tournament, een toernooi georganiseerd door de recreanten van Oympia Heist, en meteen een passende afsluiter voor het seizoen.
20/04 03u45  Zonovergoten jubilleum voor plantenbeurs in GrasheideDe aangename temperaturen maakten van de twintigste plantenbeurs in Grasheide (Putte) zondag een gedroomde jubileumeditie. “Er zakten zo'n 160 standhouders af”, legt Ludo Cools van Davidsfonds Grasheide-Putte-Peulis uit. “De hele dag was het over de koppen lopen.”
20/04 03u30  Heraanleg zone EindhoutdorpVandaag starten de werken om Eindhoutdorp te verfraaien. De werken zullen twee weken duren.
20/04 03u15  Slachtoffer van zuuraanval praat voor het eerst: “De spiegel mijd ik nog altijd”Twee maanden nadat ze op gruwelijke manier verminkt is met zoutzuur aan de Delhaize op het Zuid in Antwerpen, praat Marina Tijssen (52) voor het eerst over wat haar is overkomen. Ze herstelt nu in haar appartement in Olen, maar ze beseft dat de weg naar herstel nog lang zal zijn. “De mensen denken: ‘ze is thuis, ze is genezen’. Maar nu begint het pas”, zucht ze.
20/04 03u15  Citroenrisotto met groene asperges en venkelElke dag serveren wij u een heerlijk gerecht.
20/04 03u15  Jeugdspeler KV is beste balgoochelaarDe vijftienjarige jeugdspeler Niel Bourguignon van KV Mechelen kroonde zich zaterdag tijdens de rust van de wedstrijd KV Mechelen - Racing Genk tot beste balgoochelaar. 176 keer in één minuut wist hij met zijn jongleerkunsten het leer in de lucht te houden.
20/04 00u15  Keuken van nieuwe bistro staat nu nog in pop-up in AalstAnja Vlaeymans, de chef-kok van restaurant In den Draaiboom, begint midden juni met een eigen café-bistro in de Lierse wijk Looks. Haar keuken staat nu nog in pop-uprestaurant Origo in Aalst.
20/04 00u15  FOTO. Koopjesjagers in de AartselaarstraatEen vrije dag en mooi weer. Meer hebben mensen niet nodig om op koopjesjacht te gaan in openlucht. Afgelopen zaterdag werd in de Aartselaarstraat de jaarlijkse openluchtrommelmarkt georganiseerd. En de standhouders hadden geluk met het weer want niet alleen de koopjesjagers maar ook de zon was de hele dag van de partij. Een heleboel spullen veranderden die dag van eigenaar en dat zorgde dan ook voor blije gezichten aan elke kant van de verkoopstandjes.
1 2 3 4 5Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

8x Tramverkeer ligt even stil21/04 08u45 - Gazet van Antwerpen: Het tramverkeer richting Deurne lag rond 8u even stil.
8x Jacques Vermeire: "Ik ben door het oog van de naald gekropen"21/04 06u15 - Gazet van Antwerpen: Komiek en acteur Jacques Vermeire (63) vertelde in het Vier-programma ‘Kroost’ over een tot nu toe onbekend aspect uit zijn leven. Hij kreeg net als zijn partner te maken met kanker. Alleen hij overleefde de strijd.
8x Bijna 34.000 toeschouwers zien Ronaldo en Zidane aan het werk21/04 00u45 - Gazet van Antwerpen: De twaalfde editie van de “Match tegen de Armoede” werd maandag in het stadion van Saint-Etienne door bijna 34.000 toeschouwers (33.913) bijgewoond. Zij zagen een team van voormalige voetbalsterren, met onder andere Zinedine Zidane en Ronaldo, aan het werk tegen de “All Stars” van AS Saint-Etienne, een combinatie van oude en huidige spelers. Vervelen deden de fans zich niet. De selectie van Saint-Etienne won de wedstrijd met 9-7 (rust: 3-5).
8x Erfgoeddag deel 2. Genealogie21/04 00u15 - Gazet van Antwerpen: De erfgoeddag wordt dit jaar in het wijkhuis in Loenhout georganiseerd. Men kan er 26 april terecht vanaf 13 uur
8x Kruiden kweken en gebruiken20/04 23u46 - Gazet van Antwerpen: Op 25 april en 13 juni, telkens van 10 tot 12u, organiseert de Kwb van Boechout samen met Velt Groot Mortsel in het Kwb-lokaal aan de Bistweg in Boechout, een workshop over het kweken en gebruiken van kruiden.
7x Deze vissen zitten opnieuw in de Schelde21/04 11u00 - Gazet van Antwerpen: De Schelde telt steeds meer vissoorten, vooral dan sinds ook Brussel zijn afvalwater begon te zuiveren. Massa’s spieringen worden nu tot bij Antwerpen en soms al verder opgemerkt. En zelfs - weliswaar onvolwassen maar lekkere - ansjovissen komen tot Antwerpen voor.
7x Spelers U15 KFC De Heidebloem lopen Antwerp 10 Miles voor twee goede doelen21/04 10u15 - Gazet van Antwerpen: De U15 van KFC De Heidebloem staan op scherp om zondag 26 april de Antwerp 10 Miles te lopen. Een hele prestatie voor 13- en 14-jarigen. Hun goede doelen zijn het Reva en Memisa.
7x Olga: ‘Zelfs als Harry failliet gaat, blijf ik bij hem’21/04 08u00 - Gazet van Antwerpen: Olga Zelenko, de Oekraïense vriendin van kunsthandelaar Harry Schurmans uit het programma ‘The Sky is the Limit’, werkt niet meer mee aan een volgende reeks. ‘Wij willen stoppen op een hoogtepunt. En ik denk dat tv-maker Peter Boeckx ons ook niet meer in zijn programma wil.’
7x Winkelcentrum krijgt extra winkels21/04 06u30 - Gazet van Antwerpen: Het blijft bewegen in het winkelcentrum van Bornem.
7x Vereniging voor familiekunde helpt je bij zoektocht naar je verleden21/04 06u30 - Gazet van Antwerpen: In de zoektocht naar je verleden kan de vereniging voor familiekunde je op weg helpen.

Statistieken

Nieuwsbronnen:
150
Artikels:
43223
Gelezen:
3029
Aantal lezers nu:
105


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2015 Naar boven