vrijdag 19 december 2014, week 51


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen

Laatste updatecontrole: vandaag om 10u15
 

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
19/12 10u15  Man ramt met wagen vol gasflessen hoofdkwartier Spaanse regeringspartij Een man heeft vrijdag zijn auto, geladen met twee gasflessen, het hoofdkwartier van de regeringspartij Partido Popular binnengestuurd, zo heeft de staatsradio RNE gemeld.
19/12 10u15  Slongs Dievanongs en Halve Neuro verkopen werk van Heistse artiest voor goed doel Een kunstwerk dat Heistenaar Björn De Weerdt maakte van hip hop-artiesten Slongs Dievanongs en Halve Neuro wordt in het kader van Music for Life per opbod verkocht. De opbrengsten gaan naar Betonne Jeugd, een Antwerpse vereniging die activiteiten voor maatschappelijk kwetsbare jongeren organiseert.
19/12 10u15  Geen witte, wel natte kerst in het vooruitzicht Wie droomde van een witte kerst is er aan voor de moeite. Ook schaatsliefhebbers moeten geduld oefenen want het lijkt er op dat we een zachte, druilerige kerst tegemoet gaan.
19/12 10u15  Buitenlandse Zaken sluit achttien diplomatieke posten Buitenlandse Zaken sluit de komende tijd achttien diplomatieke posten in het kader van de opgelegde besparingen. Het gaat vooral om posten in Europa. 'Structurele hervormingen zijn noodzakelijk zodat de FOD Buitenlandse Zaken zijn opdrachten kan blijven vervullen in een moeilijke begrotingssituatie', zo luidt het in een mededeling van de overheidsdienst.
19/12 10u00  We drinken te weinig water Negen een op de tien kinderen tussen acht en twaalf drinken te weinig water. Bij volwassenen gaat het om drie op de vier mensen.
19/12 10u00  Hinder voor het verkeer Op maandag 22 december wordt een grote bouwkraan afgebroken op een werf aan de Mgr. Donchelei. Van 5 tot 20 uur is de zone tussen de groene poort van KVR-instituut en de Kerkstraat daarom volledig verkeersvrij
19/12 10u00  Apple blijft Chinese werknemers uitbuiten Medewerkers van de Applefabrieken in China werken nog altijd onder slechte werkomstandigheden. Werkweken van zestig uur zijn geen uitzondering en die zorgen er zelfs voor dat uitgeputte werknemers tijdens hun twaalf uur durende diensten in slaap vallen. Dat stelt de Britse omroep BBC na een onderzoek bij de werkmaatschappijen.
19/12 10u00  Oorlogsdagboeken uit WO I Vorselaar was niet meteen het middelpunt van de strijd tijdens Wereldoorlog 1. Toch heeft ook deze gemeente een eigen verhaal over de verschrikkelijke oorlog die exact 100 jaar geleden begon.
19/12 10u00  Minstens elf doden bij sneeuwstormen in Japan Hevige sneeuwstormen hebben sinds woensdag in Japan al het leven aan minstens elf mensen gekost. Donderdag werd nog maar van drie doden gesproken. Er is ook veel schade en het verkeer is ernstig verstoord.
19/12 09u45  Groene Pluim 2014 – Memorial Peter Breugelmans ging naar Imker Andre Aerts Alle zes de genomineerden waren fier op hun nominatie door Groen-Laakdal. Het was als het ware een erkenning voor hun engagement, voor sommigen hun levenswerk.
19/12 09u45  Nieuwe kastjes in premetro Groenplaats Shoppers kunnen hun inkopen voor 1 euro weer veilig achterlaten in de kastjes in het premetrostation Groenplaats.
19/12 09u45  Bende plande raid op kathedraal vanuit cel 26 beklaagden, onder wie enkele gevaarlijke criminelen, riskeren celstraffen tot zes jaar voor drugsfeiten en het vormen van een criminele organisatie. De bende, met de beruchte gangster Mohamed E.A. (33) op kop, organiseerde zich vanuit de cel.
19/12 09u30  Suske en Wiske stellen hun nieuwe album voor in het Red Star Line Museum Suske en Wiske waren donderdagavond te gast in het Red Star Line Museum op de Rijnkaai. Samen met een aantal jonge fans stelde het stripduo het nieuwste nummer uit de reeks voor.
19/12 09u30  Onafgewerkt boek van Wannes Van de Velde in de boekhandel Tot aan zijn dood werkte Wannes Van de Velde aan een boek. Het is nooit afgewerkt en een titel was er evenmin. Toch ligt ligt Over Zingen nu in de boekhandel.
19/12 09u15  110 jobs bedreigd bij FMH in Antwerpen Het Antwerpse bedrijf Flanders Maintenance Holding, dat machines van petrochemische bedrijven onderhoudt, heeft het faillissement aangevraagd. 110 mensen dreigen hun job te verliezen.
Laatste update: vandaag om 10u15Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/12 09u15  Thunder verliest nog eens na blessure DurantStephen Curry (34 punten) sleepte de Golden State Warriors voorbij Oklahoma City Thunder, waar Kevin Durant uitviel met een blessure.
19/12 09u15  UITTIPS. Hier kan je dit weekend heenNog geen plannen voor dit weekend? Dankzij deze tips haal je er het beste uit.10 
19/12 09u15  Antwerpse Tesla-eigenaar wil meer laadpalenVijf automerken, twee stroomleveranciers en de steden Antwerpen, Gent en Leuven en slaan de handen in elkaar om meer oplaadpalen voor elektrische wagens te plaatsen. Tesla-eigenaar Mario Verbruggen uit Aartselaar rijdt elke dag 450 kilometer met zijn wagen en ziet de palen maar al te graag komen.10 
19/12 09u15  Geen foute kerstlichtjes meer in DeurneEen bewoner van de Vosstraat, achter de luchthaven in Deurne, is duidelijk geen grote fan van Kerstmis. Met kerstverlichting schreef hij de letters K U T op het raam. Ondertussen heeft hij de lichtjes al verwijderd.11 
19/12 09u00  Opent Wout Bru restaurant in Gent?Sterrenchef Wout Bru is van plan om in februari een restaurant te openen in Gent, nadat zijn plannen in Antwerpen in het water zijn gevallen.
19/12 09u00  Tientallen Talibanstrijders gedood in vergeldingsactieDe Pakistaanse overheid zegt dat het donderdag bijna zestig militanten van de Pakistaanse terreurorganisatie Taliban heeft gedood ter vergelding van de aanslag op een school, begin deze week.
19/12 08u45  Vandoorne: ‘Nu verder werken richting Formule 1’West-Vlaming Stoffel Vandoorne toonde zich uitermate tevreden met zijn titel Driver of the Year. Die kreeg hij donderdagavond op de galashow van de RACB Awards in Brussel. ‘Volgend jaar is het doel om kampioen te worden in GP2 en dan toe te werken naar 2016, voor een zitje in de Formule 1’, blikt Vandoorne meteen vooruit.10 
19/12 08u45  De Wever: “CD&V is het grootste probleem in de regering”Hoe zal N-VA het ‘paard van Troje’ CD&V temmen, vraagt een militant zich af op een gesloten bijeenkomst van de partij in Antwerpen. Volgens voorzitter Bart De Wever is de partij “het grootste probleem van de coalitie”. CD&V wil geen commentaar geven op de interne uitspraken. Dat schrijven verschillende media vrijdag.10 
19/12 08u45  D’hoedt: ‘Ik moest aan mijn toekomst denken’“Ik moest aan mijn toekomst denken”, verklaarde Jeroen D’hoedt donderdag zijn overstap van de Vlaamse naar de Franstalige atletiekliga. D’hoedt zet zijn carrière voort bij de Nijvelse club CABW (Cercle athlétique du Brabant wallon).10 
19/12 08u45  Politie op verkeerd beenDe Politiezone Noord is donderdag op het verkeerde been gebracht. Door een niet-communicatie werd een lid van de Vriendenkring aanzien als malafide reclameronselaar.11 
19/12 08u45  VIDEO. Dit zijn pas écht luxueuze kersttaartenHarald Ligtvoet is modeontwerper, stilist en… taartenkunstenaar. Wat hij creëert, gaat oneindig veel verder dan de 'kerststronk' bij de bomma. In CittA, eigenkijks stadsmagazine bij Gazet van Antwerpen, wijdt Ligtvoet u in in de taartenkunst.10 
19/12 08u45  Huis vrije tijd kost 10,5 miljoenEr is beslist met de site De Schalk meer te doen dan er alleen een sporthal neer te poten. Hierdoor schuift de eerste steenlegging sowieso op naar het einde van de legislatuur. Uitstel maar geen afstel!10 
19/12 08u45  Het Seeflied bezingt Antwerpen-NoordIn Antwerpen-Noord hebben de bewoners kennis gemaakt met Het Seeflied, een gedicht van Stijn Vranken dat tevens een lied is. Een lichtstoet trok van het Sint-Jansplein via het De Coninckplein naar de Kerkstraat, waar het lied live op een podium werd gespeeld.
19/12 08u45  Doodrijder van tienermeisjes ziet celstraf niet zittenBas Harmsen (33), de doodrijder van twee tienermeisjes in Turnhout, blijft erbij dat hij de slachtoffers niet had zien liggen. Zijn advocaat vroeg donderdag op de rechtbank een werkstraf in plaats van een celstraf.11 
19/12 08u30  Terwingen: ‘Gewone mens heeft genoeg ingeleverd, CD&V blijft trouw aan regering’CD&V-Kamerlid Raf Terwingen tilt niet zwaar aan de uitspraken van N-VA-voorzitter Bart De Wever over CD&V op een interne partijvergadering. “Op een interne vergadering wordt nu eenmaal sterkere taal gebruikt”, aldus Terwingen in het het VRT-radioprogramma ‘De Ochtend’.
19/12 08u30  Zaak doodgeslagen Chris Lemmens naar hof van beroepHet Openbaar Ministerie heeft beroep aangetekend tegen de achttien maanden voorwaardelijke celstraf die Joris Van Beckhoven (31) uit Mol heeft opgelopen voor het doodslaan van Chris Lemmens (37) uit Balen. De ouders van het slachtoffer zijn opgelucht. 'Met die lichte straf konden we niet leven.'
19/12 08u30  Maak kennis met Léonard, de zangerAartsbisschop Léonard blijkt een bevlogen zanger met een uitgebreid repertoire. Ook in het Nederlands, zo demonstreert hij in ‘Reyers laat’.
19/12 08u15  Vogelopvangcentrum in voortbestaan bedreigdEen deel van het vogelopvangcentrum in Kieldrecht is opgenomen in onteigeningsplannen ten voordele van de uitbreiding van de Antwerpse haven. Eddy De Koning vreest dat die geplande halvering meteen ook de doodsteek voor zijn centrum betekent.Sophie Pycke
19/12 08u15  SHOPPING. Tien cadeaus voor minder dan tien euroNog een origineel cadeautje nodig voor je collega? 'Namen getrokken’ voor een Secret Santa-feestje? Wij zochten tien budgetpakjes uit die net iets spannender zijn dan het traditionele setje badproducten-in-cellofaanpapier.
19/12 08u00  Drugsbazen treffen waar het pijn doetBart De Wever voert zijn oorlog tegen drugs verder op. Vanaf 1 januari start het zogenaamde ‘Kaalplukteam’, een nieuwe eenheid van drie rechercheurs die zich fulltime gaan bezighouden met de financiële stromen achter de drugshandel.
19/12 08u00  Met struisvogelpolitiek komen we er nooitIn Genk rolde gisteren de laatste Ford uit de fabriek. Ooit werkten daar bijna 15.000 mensen. Ondertussen was het aantal jobs gevoelig gedaald. Maar toch: het blijft een zware klap. Een economisch en sociaal drama. Antwerpen kent dat gevoel met het verdwijnen van General Motors.
19/12 07u45  Van Buyten: ‘Terugkeren? Nooit staat niet in mijn woordenboek’Daniël Van Buyten kreeg gisteren zijn Trofee voor Sportverdienste uit handen van prins Laurent. “Deze prijs is bijzonder, want hij komt uit België en hier heb ik nooit veel gewonnen”, zei Van Buyten, die in eigen land vaak kritiek kreeg en nu enkel nog lof. “In een carrière beleef je altijd moeilijkere momenten. Maar achteraf probeer je ze te vergeten”, zegt hij daar nu over.
19/12 07u45  Vier agressieve pleintjeshangers in cel na zware slagenVier agressieve ‘pleintjeshangers’ zitten in de cel in afwachting van hun proces. Ze takelden afgelopen zomer zeven mensen, onder wie bewoners van daklozencentrum De Biekorf in de Dambruggestraat, ernstig toe. De stad gaat de buurt opwaarderen.
19/12 07u30  Koning kent geen genade meeroning Filip heeft dit jaar slechts twee genadeverzoeken voor strafvermindering ingewilligd. De kans is reëel dat het ook de allerlaatste twee in de geschiedenis zijn. Dat schrijft Het Nieuwsblad vrijdag.
19/12 07u00  Doodrijder ziet een straf niet zittenHet Openbaar Ministerie heeft beroep aangetekend tegen de achttien maanden voorwaardelijke celstraf die Joris Van Beckhoven (31) uit Mol heeft opgelopen voor het doodslaan van Chris Lemmens (37) uit Balen. De ouders van het slachtoffer zijn opgelucht. 'Met die lichte straf konden we niet leven.'12 
19/12 07u00  Dirk Sterckx wordt VRT-bestuurderVoormalig VRT-journalist Dirk Sterckx wordt voorgedragen als nieuw lid van de raad van bestuur van de VRT. Andere opvallende nieuwkomers in de raad zijn Freya Piryns en Sihame El Kaouakibi, de bezielster van het Let’s go urban-project. Noël Slangen stapt op. Dat meldt De Morgen vrijdag.11 
19/12 07u00  Dan toch een trouw in ‘Familie’In de aflevering van gisteravond lag de toekomstige bruid nog hysterisch te wezen in bed, maar vanavond is het zover: Mieke en Niko geven elkaar het ja-woord in Familie.10 
19/12 06u45  Huwelijk geeft Navid Sharifi opnieuw (duur) ticket naar BelgiëDe jonge Afghaan Navid Sharifi, die vorig jaar werd gerepatrieerd, krijgt een visum voor gezinshereniging. Zijn inreisverbod vervalt. Opmerkelijk: hij betaalt ook 14.000 euro voor zijn repatriëringskosten. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad vrijdag.12 
19/12 06u45  Politie gaat criminelen financieel ‘kaalplukken’Vanaf 1 januari gaat de recherche van de Antwerpse lokale politie de financiële stromen achter de handel in drugs onderzoeken. Daarvoor wordt een nieuw team opgericht.
19/12 06u45  Boeren blokkeren verdelers van retailers en sluiten Brussels plein afHet Algemeen Boerensyndicaat heeft vannacht actie gevoerd bij drie verdeelcentra van distributieketens. Ze blokkeerden onder meer supermarktketen Lidl in Gullegem en Sint-Niklaas, uit onvrede met de eindeloze prijzenslag van grootretailers. Vrijdagochtend hebben de melkveehouders een actie gepland, tegen de Europese topbijeenkomst over vrijhandelsakkoorden op 19 en 20 december.
19/12 06u45  Acht kinderen dood aangetroffen in woning in AustraliëIn een woning in het Australische Cairns heeft de politie vrijdag de lijken van acht kinderen ontdekt.
19/12 06u45  ‘7th Heaven’-acteur bekent misbruik van drie tieners7th Heaven-acteur ­Stephen Collins (67) heeft toegegeven dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan misbruik van drie minderjarige meisjes, tussen 1973 en 1994. ‘Ik heb iets vreselijks gedaan en daar heb ik ontzettend veel spijt van. Ik moet daarvoor boeten’, liet hij optekenen in een verklaring. Maar hij voegde eraan toe dat hij sindsdien geen ‘dergelijke neigingen meer heeft gehad’. Voorts contacteerde hij al een van de slachtoffers om zijn verontschuldigingen aan te bieden.10 
19/12 06u45  Dit is de meest bekeken trailer van het jaarDe meest gehypete film van het voorjaar van 2015 is Fifty Shades of Grey en dat is ook te merken aan het succes van de trailer. Al 93 miljoen mensen hebben de verschillende versies van de trailer bekeken op YouTube, sinds het eerste filmpje op 24 juli geplaatst werd. Het is daarmee de meest aangeklikte filmtrailer van dit jaar.
19/12 06u45  VS: ‘IS-leiders gedood bij bombardementen’In het noorden van Irak zijn bij Amerikaanse bombardementen verschillende leiders van de terreurbeweging Islamitische Staat (IS) gedood. Dat heeft een Amerikaanse verantwoordelijke donderdag gezegd.
19/12 06u45  Witte Huis sluit bezoek van Raul Castro aan VS niet uitNu de VS en Cuba de diplomatieke banden tussen beide landen hebben hersteld, sluit het Witte Huis een bezoek van de Cubaanse president Raul Castro aan de Verenigde Staten niet langer uit.
19/12 06u45  Atletico stoot door na zwakke partij en treft...RealAtlético Madrid speelde slechts 2-2 gelijk tegen derdeklasser (!) L’Hospitalet maar het had de heenwedstrijd wel met 3-0 gewonnen en stoot dus door naar de 1/8e finales in de Spaanse beker.
19/12 06u15  Deurne wil af van "vuile hoek"Het districtsbestuur van Deurne wil af van”de vuile plek” op de hoek van de Turnhoutsebaan en Hooftvunderlei. Ze stuurde een collegiale brief aan het adres van burgermeester Bart De Wever (N-VA) met de vraag om de zogenaamde krotbelasting te heffen.12 
19/12 06u15  Restauratie interieur Sint-Rombouts volop in voorbereidingDe Vlaamse overheid heeft een subsidie toegekend voor het vooronderzoek dat nodig is om het interieur van de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen te restaureren. Dat onderzoek start in 2015, om de restauratie zelf af te ronden tegen 2025.
19/12 06u15  het bier smaakt weer in hartje SchotenTijl Uilenspiegel zag met droefheid dat na sluiting van café de Gilde het sociale leven aan de markt tot stilstand kwam.10 
19/12 05u45  Gokkantoor niet welkom in MechelenNapoleon Games is niet welkom in Mechelen. De gemeenteraad heeft beslist om geen convenant te verlenen aan Aloha NV, het bedrijf achter de gokkantoren.10 
19/12 05u45  Restauratie monumentaal orgel kost 774.000 euroDe stad Mechelen dient een dossier in voor de restauratie van een monumentaal orgel in de Sint-Katelijnekerk.
19/12 05u15  Stemmen voor nieuw project in Borgerhout extra-murosVanavond mogen alle Borgerhoutenaren stemmen naar welk project het wijkbudget van 2014 gaat. Een waterspeeltuin, buurtfietsen, buurtlokaal of kleur in de wijk behoren tot de mogelijkheden.
19/12 05u15  Schapen nemen fort overOp het oude oorlogsfort van Kessel is donderdagmiddag een kudde schapen aangekomen. Ze moeten het onkruid er op een natuurlijke manier doen verdwijnen.
19/12 05u15  Leerlingen De Wegwijzer maken winterkleding voor Mechelse daklozenMet zelfgemaakte handschoenen, sjaals en mutsen trokken de vijfde- en zesdejaars van basisschool De Wegwijzer donderdagochtend naar ‘Het Calefact’ in het Groot-Begijnhof. Daar worden sinds november elke nacht tot twaalf daklozen opgevangen.
19/12 03u30  Kerst overrompelt ook NoorderwijkAan het dorpshuis van Noorderwijk (Herentals) vindt vrijdag 19 december voor de zestiende keer de Noorderwijkse kerstmarkt plaats. Vanaf die avond gaat ook de traditionele kerstkeet open.16 
19/12 03u15  Kerstsfeer in het Hof van EgmontHet Woonzorgcentrum Hof van Egmont is nog tot de komst van de Drie Koningen ondergedompeld in kerstsfeer. Dinsdag en woensdag waren er een kerstmarkt, donderdag een 'kerstbrasserie'.16 
19/12 03u15  Bonheiden voortrekker in digitale gemeenschapHet gemeentebestuur van Bonheiden plant om voortaan geen servers in eigen dienst meer te hebben. Het besteedt de informatie uit aan een gespecialiseerd bedrijf in Geel. Volgens de burgemeester werkt dit kostenbesparend. Bovendien volgt een nieuwe website en een actieplan om de gemeente via sociale media te promoten.14 
19/12 01u15  Bouwproject krijgt groen lichtHet omstreden woonproject langs Bolk in Vosselaar kreeg groen licht van het schepencollege van de gemeente. De buurtbewoners van de Rerum Novarumlaan zijn misnoegd.15 
19/12 00u15  Brass-aux-Saxes sluit feestjaar af met kerstconcertBrass-aux-Saxes bestaat dit jaar 25 jaar. Op vrijdag 19 december sluit fanfare-orkest Brass-aus-Saxes uit Oosterwijk (Westerlo) haar feestjaar af met een speciaal kerstconcert in de parochiekerk van Oosterwijk.10 
19/12 00u00  Woonzorgcentrum vervangt privéwoningenBouwbedrijf Cordeel uit Hoeselt wil op de Dungelhoeffsite een woonzorgcentrum met assistentiewoningen bouwen. In de oorspronkelijke plannen was daar geen sprake van.10 
18/12 23u45  Peter Genyn is G-sporter van het jaarVoor het dertiende jaar op rij verkoos de provincie Antwerpen de ‘Sportfiguur van het jaar’. Tijdens de grote sportshow in De Zuiderkroon in Antwerpen mocht Peter Genyn de prijs van G-sporter van het jaar in ontvangst nemen.
18/12 23u45  Adil draagt overwinning op aan overleden moeder en Luc De VosAdil El Arbi werd donderdagavond De Slimste Mens ter Wereld. In zijn speech droeg hij die overwinning op aan zijn moeder, die in februari overleed, en aan Gorki-zanger Luc De Vos, 'die hier ook aanwezig is.'
18/12 23u45  Gemeente weet nog niets over parcours Tour de FranceTerwijl het stadsbestuur van Lier het parcours van de Ronde van Frankrijk al tot in detail kent, moeten Berlaar en Heist-op-den-Berg het doen met informatie van horen zeggen.
18/12 23u45  Kerstspel op Einhoven herdenkt honderd jaar Groote OorlogHet traditionele kerstspel op Einhoven in Zoersel beleeft dit jaar zijn 25ste editie. De toeschouwers kunnen er de avonturen volgen van een frontsoldaat tijdens de Eerste Wereldoorlog.
18/12 23u30  Europees avontuur van Amigos-meisjes eindigt op vreugdetaferelenDe sporthal van volleybalclub Amigos in Sint-Antonius slikte donderdaavond enkele honderden bezoekers voor de Europese wedstrijd die de eerste damesploeg speelde tegen hun collega’s uit Sopot. Dat de Zoerselse meisjes verloren van de Poolse superploeg kon de pret niet bederven.
18/12 23u15  Adil El Arbi is 'De Slimste Mens ter Wereld'Adil El Arbi heeft zich donderdagavond gekroond tot 'De Slimste Mens ter Wereld'. Hij klopte in een razend spannende finale de nochtans sterke quizzer Bart De Pauw. Gert Verhulst, recordhouder van het aantal deelnames, eindigde als derde.
18/12 23u15  Gemeente voert evenemententaks inDe gemeente Boom gaat een evenemententaks invoeren. Afhankelijk van het aantal toeschouwers wordt een belasting geheven. Voor Tomorrowland betekent dit 360.000 euro.
18/12 23u00  SERIE A. Dries Mertens scoort eerste competitietrefferDries Mertens heeft op de zestiende speeldag in de Italiaanse Serie A zijn eerste competitietreffer van het seizoen gescoord. Ook leider Juventus sloot 2014 af met een zege.
18/12 23u00  Zoersel uitgeschakeld in CEV Cup volleybalAmigos Zoersel is er donderdag niet in geslaagd zich voor de kwartfinales van de CEV Cup volleybal voor vrouwenteams te plaatsen.
18/12 23u00  Ajax pijnlijk uitgeschakeld in Nederlandse bekerAjax zal dit seizoen de Nederlandse beker niet winnen. In de 1/8e finales verloor het in eigen huis met zware 0-4-cijfers van Vitesse.
18/12 22u45  Nederland vuurwerkshopt bij onsDe traditie wil dat er tijdens de eindejaarsnacht vuurwerk wordt afgestoken. Handelaars in België verkopen dan ook weer massaal veel vuurwerk aan de Nederlanders. Vooral Chinese rollen of knalvuurwerk zijn bijzonder geliefd bij de noorderburen.
18/12 22u45  Elton John gaat trouwenDe Britse zanger Elton John, 67, zal zondag in het huwelijksbootje stappen met David Furnish, met wie hij al een sinds 2005 een koppel vormt.
18/12 22u30  1 wedstrijd en 40.000 euro boete voor ‘racistische’ Super MarioEen ‘racistische’ afbeelding op de scociale media heeft Liverpool-spits Balotelli een schorsing van één wedstrijd en een boete van 40.000 euro gekost. Die straf werd de Italiaanse international van Ghanese afkomst donderdag opgelegd door de Engelse voetbalfederatie FA. Zondag mist Balotelli de topper tegen Arsenal.
18/12 22u15  Stoffel Vandoorne Belgisch ‘Driver of the year’Donderdagavond werden in het Auditorium van de Heizel op het gala van de RACB de jaarlijkse autosportprijzen uitgereikt. Stoffel Vandoorne werd verkozen tot Driver of the Year 2014 en volgt op de erelijst rallyrijder Thierry Neuville op, die dit jaar met de tweede plaats vrede moest nemen. Laurens Vanthoor eindigde op de derde plaats. Vandoorne won de trofee ook al eens in 2012.
18/12 22u15  Stad betrapt weer sluikstortersTijdens een tweede controleactie hebben vaststellende ambtenaren en politie opnieuw enkele sluikstorters betrapt.
18/12 22u15  Alexandra Vanvooren wint Vlaamse ScriptieprijsDe juriste Alexandra Vanvooren is de winnaar van de Vlaamse Scriptieprijs. Ze mocht die titel donderdag in ontvangst nemen in het West-Vlaamse Kortrijk. Ze kreeg de prijs voor haar origineel pleidooi voor het updaten van het Burgerlijk Wetboek.
18/12 22u00  Jongeren tonen wat ze op hun pleintje uitspokenEnkele jongeren die aan het Nijlense Move It-project deelnemen, hebben woensdagavond op hun pleintje in Kessel dit project voorgesteld.
18/12 21u45  Santambrogio reageert op positieve test: ‘Heb erectieproblemen’Bij de Italiaanse wielrenner Mauro Santambrogio is een verboden dosis testosteron gevonden bij een controle buiten competitie op 22 oktober 2014, dat meldt de UCI. ‘Ik heb niets te verbergen, ik nam testosteron wegens erectiestoornissen’, aldus de omstreden Italiaan.
18/12 21u45  Stad gaat eerste aardgasvoertuig aankopenDe stad Lier gaat voor het eerst een aardgasvoertuig aankopen.
18/12 21u45  Een halve eeuw in de frituurAnnie Coopmans (72) en André Lauwereys (77) verwennen hun klanten deze week extra hard. Ze staan immers exact vijftig jaar achter de toog in de Frituur Tatie aan de Leopoldstraat in Grobbendonk. Van stoppen is nog geen sprake.
18/12 21u45  Nijlenaar bekroond voor lekkere advokaatHet ambachtelijke advokaatbedrijfje Den Gouden Haan uit Nijlen heeft weer gescoord op prestigieuze internationale likeurwedstrijden.
18/12 21u45  Ploeteren For LifeHet regent nobele initiatieven voor Music For Life, de goededoelenactie van Studio Brussel. De Herenthoutse sportcoach Ine Henderickx organiseert zaterdag AquaFitness For Life in het zwembad van Nijlen. Ironisch genoeg is het net de bedoeling dat deze actie zoveel mogelijk in het water valt.
18/12 21u45  Regering berekent gevolgen indexsprong voor uw loonHet inkomensverlies van de gezinnen door de indexsprong wordt in grote mate gemilderd door de flankerende maatregelen, zoals de verhoging van de forfaitaire beroepsonkosten voor de werknemers en van de welvaartsenveloppe voor de uitkeringstrekkers. Zo bleek op een technische briefing van het kabinet van de eerste minister. Daar werd een aantal simulaties voorgesteld, die moeten aantonen dat wie minder dan het mediaanloon van 3.250 euro bruto per maand verdient uiteindelijk iets meer overhoudt.
18/12 21u15  Vakbonden De Lijn houden lippen op elkaar over actieplanDe vakbonden bij De Lijn hebben donderdag samengezeten over een actieplan tegen de besparingen bij de Vlaamse openbaarvervoersmaatschappij, maar wilden na afloop geen commentaar kwijt. Woensdag was al duidelijk dat de reizigers voor nieuwjaar geen staking hoeven te vrezen.
18/12 21u15  Kleine jaagacties dringen everzwijnenpopulatie in Postel terugKleine jaagacties moeten de everzwijnenpopulatie in Postel doen terugdringen. De jachtwetgeving werd op enkele punten gewijzigd zodat de jagers meer kans op succes hebben.
18/12 21u00  Opnieuw Belgische atleet getroffen door kankerDe 22-jarige Luikse atleet Tarik Moukrime, in augustus nog achtste in de 1.500 meter op de Europese kampioenschappen, lijdt aan klierkanker. Dat deelde dokter Maurice Joris donderdag op een persconferentie mee.
18/12 20u45  In onbruik geraakte voetweg afgeschaftDe gemeenteraad heeft een amper zichtbaar en in onbruik geraakt gedeelte van de voetweg tussen Hoogbraak en Paradijzen in Wiekevorst afgeschaft.
18/12 20u30  Joachim Van Damme (KV Mechelen) kent pas zijn lot op 23 decemberJoachim Van Damme en zijn club KV Mechelen moeten pas op 23 december een beslissing van de Evocatiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) verwachten in verband met de schorsing van de middenvelder.
18/12 20u15  Gemeente gaat voor 35 miljoen euro investerenTot in 2019 wordt er in Nijlen voor 35 miljoen euro geïnvesteerd. Dat staat in de meerjarenplanning die op de gemeenteraad is voorgesteld.
18/12 20u15  EU-leiders beraden zich over relaties met RuslandEnkele uren nadat president Vladimir Poetin op een persconferentie de nervositeit over de economische neergang in Rusland probeerde te bezweren, houden de Europese staatshoofden en regeringsleiders op een top in Brussel hun relaties met het Kremlin tegen het licht. De nieuwe voorzitter Donald Tusk pleitte voor aanvang voor een ‘kordate, maar verantwoordelijke’ houding ten aanzien van Rusland.
18/12 20u00  Broer doodgeslagen dakloze getuigt: 'Opgelucht dat daders zijn opgepakt'Gaëtan Lulendo, de 32-jarige man die op 6 december in Brussel werd doogeslagen door drie jongeren, laat een dochter van veertien jaar na. Dat heeft zijn broer Geoffrey donderdagavond verteld op VTM. 'Dat we weten dat de daders zijn opgepakt, is een opluchting voor iedereen van de familie, voor de vrienden en iedereen die ons steunt', luidde het.
18/12 19u45  Gemeentes dragen Kempens streekgevoel uitOm de Kempense regio nog meer als een sterk merk naar buiten de (streek)grenzen te promoten, hebben negentien gemeentes het kwaliteitslabel Pure Kempen gekregen. Dat werd donderdag in Herentals uitgereikt.
18/12 19u30  Essen draait parcours om: ‘Om het spannender te maken’Haast alle toppers in het veld tekenen zaterdag present in Essen, voor de GP Rouwmoer. Het is de vijfde wedstrijd tellende voor de BPost Bank-trofee. Enkel Mathieu Van der Poel, die zich niet mengt in de strijd om dit klassement, is afwezig.
18/12 19u30  Priester Edmond Van der Auwera overledenOp negentigjarige leeftijd is de Aartselaarse priester Edmond Van der Auwera vorige zaterdag overleden. Hij wordt vrijdag om 11 uur in parochiekerk Sint Lambertus in Ekeren begraven.
18/12 19u30  Winkels in toeristische centra mogen niet elke zondag openenOok winkels in toeristische centra of badsteden mogen niet het hele jaar door op zondag open zijn. Dat is het gevolg van een arrest dat het hof van cassatie op 10 november heeft uitgesproken in een conflict tussen een Antwerpse winkelier en de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid. Dat meldt De Tijd en wordt bevestigd door meester Julie De Maere van het Brusselse advocatenkantoor Claeys & Engels.
18/12 19u30  Van der Haar na stage klaar voor cruciale kerstperiode: ‘Ik heb er zin in’Vanaf komend weekend volgen de crossen elkaar in sneltempo op. Het startschot van die drukke kerstperiode klinkt zaterdag in Essen met de vijfde manche van de BPost Bank-trofee. De Nederlandse kampioen Lars Van der Haar heeft er alvast zin in.
18/12 19u15  Hofpoortpark in de prijzenStad Turnhout heeft tijdens de jaarlijkse wedstrijd ‘Groene Lente’ de eerste prijs gewonnen in de categorie ‘Groene gemeente: buurtgroen’ voor het Hofpoortpark. Dat werd afgelopen zomer heropend na een grondige renovatie.
18/12 19u15  Lotto-Soudal beseft dat er in 2015 gescoord moet worden: ‘In voorjaar én rittenkoersen’Op de teampresentatie van Lotto-Soudal in Oud-Turnhout heeft sportief manager Marc Sergeant donderdag benadrukt dat zijn ploeg beter moet scoren in het voorjaar en in kleinere rittenkoersen. ‘WorldTour-punten worden steeds belangrijker’, zegt hij. ‘Daar moeten we op focussen.’
18/12 18u45  Meldpunt voor betere toegankelijkheidDe inwoners van Dessel krijgen de gelegenheid melding te maken van plaatsen of situaties waar de toegankelijkheid kan verbeterd worden.
18/12 18u30  Prins Laurent overhandigt Daniel Van Buyten Nationale Trofee voor SportverdiensteDaniel Van Buyten heeft donderdag in het stadhuis van Brussel uit handen van prins Laurent de Nationale Trofee voor Sportverdienste ontvangen. De 36-jarige Henegouwer, die na het WK in Brazilië een punt achter zijn voetballoopbaan zette, kreeg de prijs ‘voor zijn uitzonderlijke carrière’, maar ook ‘voor zijn aanhoudende inzet en morele kwaliteiten’.
18/12 18u30  FOTO. Zangeres Leki zingt kerstconcert voor het goede doelZangeres Leki brengt donderdag- en vrijdagavond samen met de leerlingen en leerkrachten van de Academie Merksem en het cultuurcentrum een kerstconcert. De opbrengt van de nu al uitverkochte concerten gaan integraal naar vzw Nanda. Onze fotograaf was aanwezig tijdens de donderdagavond repetitie.
18/12 18u30  Vermant koopt Smart-toren langs A12De Vermant Automotive Groep uit Mechelen heeft langs de A12 in Aartselaar de Smart-toren gekocht. Samen met een showroom en een werkplaats. Er komt begin volgend jaar een nieuwe vestiging van Kia.
18/12 18u30  Demotte: ‘N-VA wil Brusselse culturele instellingen vervlaamsen’Rudy Demotte, minister-president van de Franse Gemeenschap, beschuldigt de N-VA ervan de Brusselse culturele instellingen te willen vervlaamsen. De PS’er wil ook niet dat de federale regering financiële lasten doorschuift naar de Franse gemeenschap. ‘Er kan geen sprake van zijn dat de Franse Gemeenschap opdraait voor de besparingen bij de federale culturele instellingen’, aldus Demotte.
18/12 18u30  Dopingzondaar Santambrogio opnieuw geschorstBij de Italiaanse wielrenner Mauro Santambrogio is een verboden dosis testosteron gevonden bij een controle buiten competitie op 22 oktober 2014, dat meldt de UCI.
18/12 18u15  Sit-in in Brussel tegen uitspraken Theo FranckenBijna vierhonderd mensen zijn donderdagmiddag volgens een schatting van de politie aan het Justitiepaleis in Brussel bijeengekomen om te protesteren tegen uitspraken van de staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Theo Francken (N-VA).
18/12 17u45  Crisissfeer in Nederlandse regeringIn Nederland vindt politiek topberaad plaats om een politieke crisis af te wenden. Er hangt een sfeer van crisis binnen de regering van rechtsliberalen (VVD) en sociaaldemocraten (PvdA) nadat drie leden van de PvdA in de Senaat een wetsontwerp over de ziekteverzekering hadden verworpen.
18/12 17u45  'Bekeerde' dopingzondaar Santambrogio opnieuw geschorstBij de Italiaanse wielrenner Mauro Santambrogio is een verboden dosis testosteron gevonden bij een controle buiten competitie op 22 oktober 2014, dat meldt de UCI.
18/12 17u30  ABVV: ‘Besparingen Vlaamse regering kosten gezinnen met kinderen 1.800 euro per jaar’De besparingen die de Vlaamse regering doorvoert, kosten een gemiddeld gezin in Vlaanderen 342 euro. Dat zegt het Vlaams ABVV op basis van eigen berekeningen. 'Voor gezinnen met kinderen kan de kostprijs zelfs oplopen tot 1.800 euro per jaar of een koopkrachtverlies van 2 à 3 procent van het gezinsinkomen', zegt de socialistische vakbond.
18/12 17u30  Waar gaat je vet naartoe als je afvalt?Als je een kilo of tien afvalt, waar gaat dat vet dan naartoe? Wetenschappers gingen er tot nu van uit dat het vet het lichaam verliet in de vorm van warmte of energie, maar volgens de Australische onderzoeker Ruben Meerman is er meer aan de hand.
18/12 17u15  Even paniek na schoten op school in Groot-BrittanniëEen school in het graafschap Dorset, in het zuidwesten van Engeland, is tijdelijk hermetisch afgesloten geweest van de buitenwereld nadat een man geschoten had op arbeiders van de school. Dat meldt de politie. Achteraf bleek het te gaan om een luchtgeweer. Niemand raakte gewond, melden Britse media.
18/12 17u15  Drone verrast vrouw tijdens yogasessieDeze dame maakt zich klaar voor haar yogasessie, wanneer er plots een drone tegen haar hoofd vliegt. Een lege batterij blijkt de boosdoener. Gelukkig is de impact van de botsing niet groot en kan de vrouw er achteraf nog om lachen.
18/12 17u00  Daniël Termont niet tevreden met 'voornemen' om Gent uit afschakelplan te halenVlaams minister van Energie Annemie Turtelboom (Open Vld) vraagt in januari aan de federale regering om de Gentse haven de volgende winter uit het afschakelplan te halen. Dat verklaarde ze na een bezoek aan de Gentse haven. Maar voor de Gentse burgemeester Daniël Termont (sp.a) zijn de verklaringen niet voldoende. Hij wil onmiddellijk actie, en wil niet wachten tot de volgende winter.
18/12 17u00  Actie Music for Life in WolwinkelZondag 21 december 2014 kunt u vanaf 11u in de Wolwinkel op de Markt terecht voor soep, pizza en cake.
18/12 17u00  Zes hotels om spectaculair vuurwerk te zienDe kans is groot dat u Nieuwjaar niet in Dubai doorbrengt, maar als u dat we doet, heb je het beste zicht op vuurwerk vanuit hotel 'Atlantis the Palm'. Dat raadt hotelvergelijkingssite Trivago aan, die u meteen nog vijf andere hotels met zich op vuurwerk tipt.
18/12 17u00  Melkveeboeren willen vrijdagochtend Brussel blokkeren met tractorenDe Vlaamse melkveehoudersorganisatie Flemish Milk Board (FMB), de Waalse groep Milcherzeuger Interessengemeinschaft (MIG) en de landbouwersorganisatie Fédération Unie de Groupements d’Eleveurs et d’Agriculteurs (Fugea) nemen vrijdag in Brussel deel aan Alliantie D19-20 in de rand van de Europese topbijeenkomst op 19 en 20 december.
18/12 17u00  Beslissing over bijkomend kasteelmoord onderzoek opnieuw uitgesteldIn de zaak van de kasteelmoord heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling donderdag nog geen beslissing genomen over de gevraagde bijkomende onderzoeksdaden. De debatten worden heropend op 26 december.
18/12 17u00  Minstens drie mensen accidenteel bestraald bij bedrijf in OevelBij een voedselverwerkend bedrijf in Oevel (Westerlo) zijn eind november minstens drie mensen bestraald geraakt tijdens radiologische controlewerken door het bedrijf Apragaz. De drie ontvingen een geschatte dosis van een tot twee keer de jaarlijkse dosislimiet voor het publiek. Het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) schaalde het voorval in op niveau 2 van 7 op de INES-schaal.
18/12 16u45  Minister heeft ‘volle vertrouwen’ dat Rode Duivels correct gecontroleerd wordenIndien er Rode Duivels zijn die fiscale constructies hebben opgezet of laten opzetten in Luxemburg om geen belastingen te moeten betalen, dan zal de administratie Financiën die te gepasten tijde onderzoeken en toetsen aan de antimisbruikbepaling en de bepalingen rond de kaaimantaks, die binnenkort wordt ingevoerd. Dat heeft minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) donderdag in de Kamer gevraagd.
18/12 16u45  Van Overtveldt over Rode Duivels: ‘We onderzoeken fiscale constructies als dat nodig is’Indien er Rode Duivels zijn die fiscale constructies hebben opgezet of laten opzetten in Luxemburg om geen belastingen te moeten betalen, dan zal de administratie Financiën die te gepasten tijde onderzoeken en toetsen aan de antimisbruikbepaling en de bepalingen rond de kaaimantaks, die binnenkort wordt ingevoerd. Dat heeft minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) donderdag in de Kamer gevraagd.
18/12 16u45  Gaat de Queen aftreden?Doet ze het of doet ze het niet? Sinds woensdag gaat in Groot-Brittannië het gerucht dat Queen Elizabeth in haar kerstboodschap haar aftreden zal aankondigen.
18/12 16u30  Griepepidemie in NederlandEr is een griepepidemie in Nederland. Veel mensen voelen zich vlak voor kerst niet lekker. Dat meldde het Nederlands Instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (Nivel) donderdag. Huisartsen zien vooral kinderen onder de vier jaar met klachten.
18/12 16u30  Dit waren de populairste modetrends van 2014Normcore, athleisure, health goth of crop tops: ofwel hadden we geen flauw benul waarvoor ze stonden, ofwel konden we wel wat outfitinspiratie gebruiken. Hoe dan ook: dit zijn, volgens de Google survey ‘A Year in Search’, de meest gegoogelde modetrends van het afgelopen jaar.
18/12 16u30  Voetbalstadion wijkt voor nieuwe gemeenteschoolHet voetbalstadion van KFC Verbroedering Arendonk, gelegen midden in het dorpscentrum, wordt afgebroken en maakt plaats voor een nieuwe basisschool. Toch worden de voetballers van blauw-geel niet op straat gezet.
18/12 16u30  Zet stadsmanager Mortsel (beter) op de rails?Het recente succes van Mortsel Wintert doet de vraag weer rijzen om een stadsmanager aan te stellen. “We zitten vandaag op een boemeltrein en hebben eigenijk een TGV nodig om er bovenop te komen”, aldus Naranjo Decamps van Mortsel Anders.
18/12 16u15  Monte Terminillo is zwaartepunt van Tirreno-AdriaticoDe vijftigste editie van de Tirreno-Adriatico zal een finish bergop hebben, bovenop de Monte Terminillo. Donderdagmorgen werd het parcours voorgesteld in Camaiore.
18/12 16u15  Vier geboden om niet te verdikken tijdens de feestenEen hapje langs hier, een dessertje langs daar en als het even kan ook een glaasje bubbels. Of twee. Tijdens de feestdagen kunnen de kilo’s eraan vliegen. Maar dankzij deze praktische tips van diëtiste Tina Vanschoubroek blijf je slank zonder jezelf lekkernijen te ontzeggen.
18/12 16u15  VIDEO. Dit is de laatste in Genk gebouwde FordDonderdagmiddag zijn in Genk de laatste twee wagens van de band van de Ford-fabriek gerold. Het was meteen de allerlaatste werkdag voor de werknemers van de vestiging. De laatste Ford die in Genk gebouwd is, is een witte Ford Galaxy. Die wordt vrijdag aan het Ter Heide-instituut geschonken. De voorlaatste auto, een witte S-Max, gaat naar de stad Genk. Voor 4.424 werknemers van Ford en van de toeleveranciers begint daarmee de zoektocht naar een nieuwe job.
18/12 16u15  Nog nooit zo veel Belgen naar de zon met kerstBelgen gaan steeds vaker de zon opzoeken in de kerstvakantie. In vergelijking met vijf jaar geleden kiezen iets meer dan de helft van de reizigers (51.4 procent) voor een tripje naar de zon, zegt touroperor Jetair.
18/12 16u00  22ste Brusselse editie CrossCup mikt volop op de jeugdZondag staat in het Park van Laken de derde individuele manche van het seizoen in de CrossCup op het programma. Voor de 22e editie van de Brusselse CrossCup mikken de organisatoren vooral op de jongeren. Dat maakten ze donderdag tijdens een persconferentie bekend.
18/12 16u00  Kan deze bol echt zweven?Muzikant “Weird Al” Yankovic kan blijkbaar meer dan enkel muziek maken. De Amerikaan toont in deze video hoe hij hoe plots magische krachten kan uitoefenen op een bol. Of gaat het toch om een illusie?
18/12 16u00  Gemeente Puurs bestelt 400 lippenbalsemsTwintig handelaars en tal van Puursenaars slaan de handen in elkaar voor Stichting Tegen Kanker voor Music For Life: Hard/t TEGEN kanker: een initiatief van de Breendonkse Catherine Cattaruzza.
18/12 16u00  Over en uit voor NetlogMassive media trekt de stekker uit de sociale netwerksite Netlog. Het bedrijf trekt nu voluit de kaart van datingsite Twoo.com.
18/12 15u45  Nieuwe trailer 'Game of Thrones' verlekkert fansDe eerste teaser die HBO ervan voorstelde tijdens de Thanksgiving-commercials maakte ons al erg nieuwsgierig naar het nieuwe seizoen van 'Game of Thrones'. De trailer die de Amerikaanse kabelzender nu verspreidt, maakt ons alleen maar ongeduldiger.
18/12 15u45  Bebouwing Stadsplein krijgt herkansingHet is wel degelijk de bedoeling dat er extra bebouwing komt op de groene zone van het Stadsplein, aan de zijde van de Floralaan. Dat staat zo in de zopas goedgekeurde meerjarenplanning van het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB) van Mortsel.
18/12 15u45  Krijgt stadsmanager Mortsel (beter) op de rails?Het recente succes van Mortsel Wintert doet de vraag weer rijzen om een stadsmanager aan te stellen. “We zitten vandaag op een boemeltrein en hebben eigenijk een TGV nodig om er bovenop te komen”, aldus Naranjo Decamps van Mortsel Anders.
18/12 15u45  ABVV Namen steunt omstreden vakbondsvrouwDe afdeling Namen van de socialistische vakbond ABVV schaart zich volledig achter Raymonde Le Lepvrier, de regionale vakbondssecretaris van BBTK die gefilmd werd terwijl ze kleren door een winkel gooide om de winkelierster te dwingen haar zaak te sluiten op de algemene staking van 15 december.
18/12 15u45  Negentig jobs op de tocht bij Connect GroupConnect Group uit Poperinge wil 90 banen schrappen. Dat kondigde het bedrijf donderdag aan op een bijzondere ondernemingsraad.
18/12 15u45  Dertiger schiet weerman neer na ruzie op parkingIn de Amerikaanse staat Texas heeft een man de weerman van de lokale tv-zender KCEN-TV dertien keer beschoten op de parking van het televisiestation.
18/12 15u30  Sunweb-Napoleon Games telt volgend jaar twaalf rennersSunweb-Napoleon Games heeft in 2015 twaalf renners op de loonlijst staan. Eerstejaarsbeloften Thomas Joseph, Elias Van Hecke, Angelo Van den Bossche en eliterenner zonder contract Angelo De Clercq versterken na Nieuwjaar het team, terwijl Dominique Cornu en Vinnie Braet andere oorden opzoeken. Dat maakte Sunweb-Napoleon Games donderdag bekend.
18/12 15u30  Jeroen D’hoedt stapt over naar Franstalige AtletiekfederatieJeroen D’hoedt stapt na Nieuwjaar over naar de Franstalige Atletiekfederatie LBFA, nadat begin vorige maand zijn tewerkstellingscontract bij Atletiek Vlaanderen niet meer verlengd werd. ‘Ik wil Atletiek Vlaanderen bedanken voor de steun in de voorbije drie jaar. Ik leg binnenkort uitgebreid uit waarom ik naar de Waalse federatie overstap’, luidde de mededeling van D’hoedt op de website van Atletiek Vlaanderen.
18/12 15u15  Sportlaureaten gezochtDe sportraad is op zoek naar verdienstelijke sporters van het voorbije jaar. Zij worden in de bloemen gezet tijdens de sportlaureatenviering.
18/12 15u15  Geurhinder lekkend vat zo goed als opgelostDe geurhinder die donderdagvoormiddag was ontstaan in de streek van Boom en Ruisbroek is zo goed als helemaal opgelost. Oorzaak was te zoeken op een bedrijfsterrein in de Nijverheidsstraat.
18/12 15u15  Koppel in fotohokje leidt tot origineel aanzoekDeze man combineert zijn goed gevoel voor romantiek met een goed gevoel voor timing. Met zijn vriendin neemt hij plaats in een fotohokje om wat foto’s te nemen. Er lijkt in eerste instantie niets aan de hand, totdat hij plotseling zijn vriendin ten huwelijk vraagt. De vrouw is compleet verrast, wat resulteert in een tof kwartet aan fotomateriaal. Dat ze uiteindelijk ja zegt, is bovendien mooi meegenomen.
18/12 15u00  Nog enkele plekjes vrij voor kerstontbijt en de kerstmarkt MassenhovenWie nog de kerstgezelligheid wil opzoeken volgend weekend, kan in Massenhoven nog naar het kerstontbijt op zondag. Of wie weet verkoopt u wel leuke spulletjes en wil u die zaterdag in datzelfde Massenhoven aan de man brengen tijdens de kerstmarkt?
18/12 15u00  Verrassende Heistse trouwpartij eindelijk op televisieHet Kerkplein en de romantische trouwzaal van Heist-den-Berg zullen vrijdagavond schitteren op VTM. De makers van Familie kwamen er op 1 oktober nog een cruciale trouwaflevering met de volledige cast en een tachtigtal figuranten opnemen.
18/12 14u45  ACV tempert enthousiasme rond sociaal overlegHet akkoord dat donderdag in de Groep van Tien werd bereikt tussen werkgevers en vakbonden is volgens ACV-voorzitter Marc Leemans “een mini-compromis, geen groot akkoord over grote principes”. Hij lijkt erop dat hij hiermee het enthousiasme over een nieuw elan voor het sociaal overleg tempert.
18/12 14u30  Citroën volgend seizoen met Cédric Cherain op jacht naar Belgische rallysporttitelCédric Cherain en corijder André Leyh gaan volgend jaar met een Citroën DS3 R5 op zoek naar de Belgische rallytitel. Het duo krijgt de steun van Citroën Belux dat van 1986 tot 2013 quasi onafgebroken aanwezig was in de Belgische rallysport met diverse promotieformules.
18/12 14u30  DVD: Hunted (**)Frank Spotnitz' belangrijkste wapenfeit blijven zijn scenario's voor The X-Files en dat andere Chris Carter-product, Millennium. Vandaag werkt de Amerikaan vooral in Engeland, onder meer aan actie-serie Strike Back en het inmiddels ter ziele gegane Hunted. Het eerste en enige seizoen van die reeks ligt nu in uw dvd-winkel en toont snel waarom ze geen lang leven beschoren was.
18/12 14u30  CD: Olly Murs – Never Been Better (**)Naast de titel in de Engelse X-Factor grijpen, heeft de carrière van Olly Murs niet afgeremd. In Groot-Brittannië is de zanger uit Essex een ster en verkopen zijn albums als zoete broodjes. Dat het bij ons niet zo'n vaart loopt, is geen groot gemis. Murs blijft ook op zijn dertig vergeefs zoeken naar een geluid dat hem van andere poppy singer-songwriters onderscheidt.
18/12 14u30  Hattrick krijgt 1380 euro van hotels en vergadercentraDe vzw Mechelse Hattrick kreeg 1380 euro van veertien Mechelse hotels en vergadercentra.
18/12 14u30  Data speelpleinwerking nu al bekendHet stadsbestuur wil zoveel mogelijk kinderen en jongeren de kans geven om zich tijdens de zomervakantie twee maanden uit te leven in een fijne speelomgeving. De jeugddienst informeert de ouders nu al over de data van de verschillende zomerwerkingen zodat zij hun verlof en werksituatie hierop kunnen afstemmen.
18/12 14u30  Waarom Tom Waes niet meedoet met De Biker BoysBart De Pauw trekt met Ben Segers en Jonas Van Geel op avontuur in de nieuwe humoristische serie ‘De Biker Boys’. Hij probeerde ook om Tom Waes te strikken, maar dat liep fout af...
18/12 14u30  ACW tempert enthousiasme rond sociaal overlegHet akkoord dat donderdag in de Groep van Tien werd bereikt tussen werkgevers en vakbonden is volgens ACV-voorzitter Marc Leemans “een mini-compromis, geen groot akkoord over grote principes”. Hij lijkt erop dat hij hiermee het enthousiasme over een nieuw elan voor het sociaal overleg tempert.
18/12 14u15  Bayern tegen Mainz zonder vier sterkhoudersDe Duitse ‘Rekordmeister’ Bayern München kan vrijdag tegen Mainz op de slotspeeldag van de heenronde in de Bundesliga naast de langdurig geblesseerden geen beroep doen op Robert Lewandowski, Xabi Alonso, Mehdi Benatia en Sebastian Rode. Dat maakte coach Pep Guardiola donderdag tijdens een persconferentie bekend.
18/12 14u00  KV Oostende heeft eerste wintertransfer te pakkenKV Oostende heeft zich versterkt met de 24-jarige Zimbabwaanse aanvaller Knowledge Musona. Die komt over het Duitse Hoffenheim en ondertekende in het Albertpark een contract tot medio 2017. Dat maakte KV Oostende donderdag bekend.
18/12 14u00  Djokovic en Serena Williams zijn ITF-kampioenen van 2014De Internationale Tennisfederatie (ITF) heeft voor het derde jaar op rij de Serviër Novak Djokovic en de Amerikaanse Serena Williams uitgeroepen tot beste speler en speelster van het afgelopen jaar. Dat maakte de ITF donderdag bekend.
18/12 14u00  Vlaanderen wil Gentse haven uit afschakelplanVlaams minister van Energie Annemie Turtelboom (Open Vld) vraagt in januari aan de federale regering om de Gentse haven de volgende winter uit het afschakelplan te halen. Dat verklaarde ze na een bezoek aan de Gentse haven.
18/12 14u00  België stuurt vijftig militairen naar IrakDe bijdrage van de Belgische F-16’s aan de strijd tegen Islamitische Staat in Irak wordt met zes maanden verlengd tot 31 juni 2015.
18/12 13u45  SHOPPING. Tien cadeaus voor reislustigenKen je iemand die in 2015 veel wil reizen? Dan doe je hem of haar een plezier met deze cadeautjes.
18/12 13u45  Doel 1 en 2 blijven tien jaar langer openDe federale regering heeft donderdag beslist de kerncentrales Doel 1 en 2 tien jaar langer open te houden. Beide centrales zijn volgend jaar veertig jaar oud en zouden normaal gezien dan de deuren sluiten.
18/12 13u30  MSC verhuist dan toch naar DeurganckdokAntwerpen/Berendrecht/Beveren-Waas - Het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen en de terminaloperators Antwerp Gateway en PSA hebben een akkoord bereikt over de verhuis van rederij MSC naar het Deurganckdok, op grondgebied Beveren.
18/12 13u30  Heraanleg N17 begint rond PasenDe eerste fase van de heraanleg van de N17, de Provinciale Baan, kan omstreeks Pasen volgend jaar eindelijk beginnen.
18/12 13u30  Music for Life moet ramen en deuren sluiten, maar heeft die nietBij een bedrijf in de Nijverheidsstraat in Puurs is er een incident ontstaan met een vat waarin een (vermoedelijk) chemisch product zit. Er is geurhinder, die tot in Boom waarneembaar is. Brandweermannen met gaspakken zijn nu in het bedrijf om vat weg te nemen en in een overmaats vat te plaatsen. Er zijn geen gewonden gemeld. Aan mensen in Boom wordt wel de raad gegeven om ramen en deuren gesloten te houden. En dus ook aan de presentatoren van Music for Life in domein De Schorre in Boom. Klein probleempje: Sam De Bruyn, Linde Merckpoel en Vincent Byloo slapen in een tent...
18/12 13u15  Voortaan winkelen met kadobonnen in handelscentrumDe schepen voor middenstand Frank Vanwelkenhuysen en burgemeester Eddy Bevers hebben een nieuw initiatief voor de middenstand aangekondigd: de Willebroekse Kadobon. Sinds dinsdag 16 december is hij te koop.
18/12 13u00  ‘Antidepressiva kunnen je eerst nog ongelukkiger maken’Mensen die antidepressiva innemen, kunnen zich eerst nog ongelukkiger voelen voor hun gemoedstoestand verbetert. Hoe dit precies komt was tot voor kort onduidelijk, maar nu hebben wetenschappers aan de universiteit van Otto-von-Guericke in Duitsland een mogelijke oorzaak gevonden.
18/12 13u00  Kom jij ook een kopje 'verbonden warmte' drinken?Het initiatief 'Krachtig Kasterlee' organiseert op vrijdag 19 december een bijeenkomst bij een kopje koffie in Hof ter Rielen, Turnhoutsebaan 181 in Kasterlee. Doel is mensen op een ongedwongen manier te laten samenkomen en hen nauwer met elkaar in contact te doen treden.
18/12 12u45  Hagelbergbuurt feestte al voor kerst en nieuwjaarOp zondag 14 december kwamen de buren uit de HagelbergKapelbuurt bijeen voor hun jaarlijks eindejaarsfeest.
18/12 12u45  ‘Doel 1 en 2 blijven tien jaar langer open’De regeringspartijen hebben een akkoord over de verlenging van de levensduur van de kerncentrales van Doel 1 en 2. Die zouden 10 jaar langer openblijven. Tot 2025 dus en niet tot 2015, zoals eerder voorzien. Dat schrijft L’Echo. Volgens de groenen is dat ‘een knieval voor Electrabel’.
18/12 12u30  Brandweer in gaspakken door lekkend vatBij een bedrijf in de Nijverheidsstraat in Puurs is er een incident ontstaan met een vat waarin een (vermoedelijk) chemisch product zit.
18/12 12u30  Evi Van Acker neemt de leiding over in Copa BrasilEvi Van Acker heeft woensdag na afloop van de tweede dag in de Laser Radial-klasse op de Copa Brasil zeilen (13-20 december) in Rio de Janeiro de leiding overgenomen van de Litouwse Gintare Scheidt.
18/12 12u30  Opgepast voor ‘nog gevaarlijker en nog instabieler’ vuurwerkMet de feestdagen in aantocht wordt er weer extra op gewezen: met vuurwerk moet je altijd voorzichtig zijn. Dit jaar is er nog meer waakzaamheid geboden: in het illegale circuit is er vuurwerk opgedoken dat nog gevaarlijker is dan ander illegaal vuurwerk.
18/12 12u15  Vital Lambert legt eed af als gemeenteraadslidNV-A-gemeenteraadslid Ellen Sleurs heeft haar ontslag gegeven omdat ze verhuist. Ze werd maandag opgevolgd door Vital Lambert.
18/12 12u15  Deurne in de ban van deze foute kerstverlichtingNiet iedereen houdt van de kerstperiode, maar je raam versieren met de letters K, U en T in kerstlichtjes?
18/12 12u00  Sociale partners bereiken akkoord over eenheidsstatuutDe sociale partners hebben in de Groep van 10 een compromis bereikt over het eenheidsstatuut. Dat meldt vicepremier en minister van Werk Kris Peeters donderdag op de microblogsite Twitter. De werknemers- en werkgeversorganisaties kwamen woensdag reeds samen, om nog enkele losse eindjes van het dossier rond het eengemaakt werknemersstatuut af te ronden. Ook de werkloosheidsverzekering, eindeloopbaanstelsels en tijdskrediet kwamen daarbij aan bod.
18/12 12u00  Koken met kerst? Dit zijn de grootste frustratiesEen dronken nonkel, ‘goedbedoelde’ opmerkingen over je relatiestatus of gewicht of een politieke discussie die toch wat meer geanimeerd verloopt dan de bedoeling was: naast kroketten en kalkoen worden er tijdens het kerstfeest doorgaans ook wel wat frustraties geserveerd. Ook in de keuken loopt het niet altijd gesmeerd. Supermarktketen Lidl peilde in een onderzoek naar de grootste Kerst-ergenissen van de kokende Belg.
18/12 12u00  Tien jaar kleuterturnen in MeerleDe Gezinsbond in Meerle startte tien jaar geleden met kleuterturnen en dat werd woensdag gevierd. Alle ouders, grootouders, broertjes en zusjes waren uitgenodigd in de turnzaal van De Klimtoren om te laten zien wat de kleuters leren op woensdagnamiddag. Na het optreden van de kinderen was er een receptie voor alle aanwezigen met een hapje en een drankje aangepast aan elke leeftijd.
18/12 12u00  Poetin: ‘Economische crisis in Rusland zal maximum 2 jaar duren’Rusland zal in het slechtste geval binnen twee jaar opnieuw aanknopen met economische groei. Dat heeft president Vladimir Poetin donderdag gezegd bij het begin van zijn jaarlijkse persconferentie voor een duizendtal journalisten.
18/12 12u00  ‘Zwaarlijvigheid kan een handicap zijn’‘Zwaarlijvigheid kan beschouwd worden als een handicap als het de betrokkene belet volledig aan het beroepsleven deel te nemen’ zegt het Europees Hof van Justitie in een arrest.
18/12 12u00  Politie pakt 150 kilo zware ezelpletter opAgenten hebben een 38-jarige ‘ezelpletter’ bij de lurven gevat in Lucena, in de Spaanse provincie Córdoba.
18/12 11u45  Dit zijn de zeven stedelijke moderne wereldwonderenDe Canadese Bernard Weber, die in Zwitserland werd geboren, heeft er al een bruisende carrière opzitten. Hij werkte onder meer als filmmaker, museumconservator en piloot. Daarnaast heeft hij een grote passie: reizen. Daarom gaat hij sinds 2007 op zoek naar zeven nieuwe wereldwonderen in verschillende categorieën. Meer dan honderdduizend mensen brachten zeven jaar geleden hun stem uit voor zijn The Official New 7 Wonders of the World-project. Op basis van hun voorkeuren, stelde hij een top zeven samen met de moderne wereldwonderen. In 2011 deed hij hetzelfde voor de zeven wonderen van de natuur en nu focust hij zich op steden. Een beeldoverzicht.
18/12 11u45  Prins William lacht met kapsel van Kate MiddletonDe lange bruine lokken van Kate Middleton zien er altijd glanzend en gezond uit. Maar volgens haar man prins William kost het veel moeite om haar haren in toom te houden.
18/12 11u30  Jongeren die dakloze doodsloegen geven zich aanDe drie mannen die een bedelaar doodsloegen in Brussel, hebben zich donderdag aangegeven na het opsporingsbericht van woensdag.
18/12 11u30  Weer grote lading cocaïne onderschept in de havenIn de haven van Antwerpen is recent opnieuw een grote lading cocaïne onderschept. Een lading van 800 kg cocaïne was verstopt tussen dozen fruit afkomstig uit Zuid–Amerika. Dat meldt het parket van Antwerpen.
18/12 11u30  “Elektriciteitsfactuur zal kwart duurder worden”Test-Aankoop verwacht de komende zes jaar een verhoging van de productiekosten voor elektriciteit met 60 procent. De consumentenorganisatie vreest dat dit zal overeenkomen met een verhoging van 25 procent van de elektriciteitsfactuur voor de consument.
18/12 11u30  Mysterie: Mechelse Vader Reus ‘huilt’Een medewerkster van het stadsmuseum in Mechelen heeft tijdens haar laatste rondgang iets vreemds opgemerkt: Vader Reus ‘huilt’. Mogelijk is de klimaatwisseling een verklaring.
18/12 11u15  Ernstige dyslexie en toch niét laatste op Groot DicteeEen mirakel heeft zich voltrokken: Geert Verdickt, die al heel zijn leven lijdt aan dyslexie, is niét laatste geworden op het Groot Dictee der Nederlandse taal. Hij had dat vooraf nochtans zelf voorspeld, maar Geert verbaasde vriend en vijand met zijn score.
18/12 11u15  Tennis Vlaanderen krijgt nieuwe baasGijs Kooken wordt vanaf 1 april 2015 de nieuwe CEO en secretaris-generaal van Tennis Vlaanderen, de federatie die de tennissport in Vlaanderen beheert en promoot. Dat maakte Tennis Vlaanderen donderdag bekend.
18/12 11u15  Michelle Martin zoekt stageplaatsRechtenstudente Michelle Martin is op zoek naar een stageplaats om gedurende zeven weken aan de slag te gaan bij een bedrijf of zelfstandige. Dat schrijft La Meuse.
18/12 11u00  Zandhovense kleuters vandaag op radio voor Music for LifeZet op 12u jullie radio op Studio Brussel FM 100.90!
18/12 11u00  Rode Duivels sluiten 2014 af op vierde plaats FIFA-rankingDe Rode Duivels sluiten een erg succesvol 2014 af met de vierde plaats op de donderdag gepubliceerde FIFA-ranking.
18/12 11u00  Nieuw kilometerrecord voor Belgische personenwagensDe Belgische personenwagens hebben in 2013 samen 83,08 miljard kilometers afgelegd, 0,9 procent meer dan in 2012 en een nieuw record. Dat zegt de FOD Mobiliteit en Vervoer.
18/12 11u00  Hit ‘Living room’ in úw living?De punkhit ‘I can’t live in a living room’ is al 35 jaar een floorfiller op fuiven. “In maart 2015 plant Red Zebra een tournee met 35 mini-concerten in Vlaamse huiskamers, en we zijn nog op zoek naar locaties”, zegt zanger Peter Slabbynck in het Weekend begint op Vrijdag van 19 december.
18/12 11u00  Wilders: ‘Onbegrijpelijk dat ik vervolgd word’Het Openbaar Ministerie (OM) in Nederland gaat PVV-leider Geert Wilders vervolgen wegens discriminatie. ‘Een onbegrijpelijk besluit’, zegt Wilders verontwaardigd.
18/12 10u45  Prins William lacht met haar van Kate MiddletonDe lange bruine lokken van Kate Middleton zien er altijd glanzend en gezond uit. Maar volgens haar man prins William kost het veel moeite om haar haren in toom te houden.
18/12 10u45  ‘Warmste Week’ Music for Life gaat van startIn het provinciaal recreatiedomein De Schorre in Boom is ‘De Warmste Week’ van start gegaan, de jaarlijkse Music For Life actie van Studio Brussel. Drie presentatoren - Vincent Byloo, Sam De Bruyn en Linde Merckpoel - draaien nog tot en met kerstavond 24 uur op 24 verzoekplaatjes op een pleintje in De Schorre.
18/12 10u30  Mirallas moet maar één match missen door enkelblessureKevin Mirallas zal maar één match out zijn nadat hij maandagavond slachtoffer werd van een stevige charge op zijn enkel. Dat maakte Everton-trainer Roberto Martinez bekend in zijn persconferentie voor de wedstrijd tegen Southampton, waar de Rode Duivel dus niet zal kunnen meespelen.
18/12 10u30  Malafide reclameronselaar op padDe Politiezone Noord waarschuwt de handelaars dat er een malafide reclameronselaar op pad is, die in naam van de Vriendenkring van de Politie advertentieruimte probeert te verkopen.
18/12 10u30  Spurs geklopt na onwaarschijnlijke derde verlengingIn de NBA moesten de San Antonio Spurs vannacht in eigen huis hun meerdere erkennen in de Memphis Grizzlies. Na een onwaarschijnlijke wedstrijd met drie verlengingen stond 116-117 voor de bezoekers op het scorebord. Toegegeven, kampioen San Antonio was zonder Tony Parker en Kawhi Leonard niet op zijn sterkst, maar de wedstrijd tegen ploeg in vorm Memphis werd wel een nagelbijter die na triple overtime met één puntje verschil werd beslist. Ook voor Cleveland (98-127 tegen de Atlanta Hawks) werd het geen aangename avond: de Cavaliers moesten hun zwaarste nederlaag van het seizoen incasseren. Dat Miami weer verloor, was dan weer geen verrassing: de Heat leed tegen Utah een derde opeenvolgende nederlaag, de zevende in acht thuiswedstrijden. In de Eastern Conference blijven de Toronto Raptors domineren : hun 105-89 zege tegen Brooklyn was de twintigste overwinning in 26 wedstrijden voor de Canadezen, een franchiserecord.
18/12 10u30  Vuurwerk niet toegelatenHet was vroeger een traditie om op oudejaarsavond samen vuurwerk af te steken. Vorig jaar besliste het gemeentebestuur voor de eerste keer om de knallen te verbieden. Ook dit jaar is er een verbod.
18/12 10u30  Sanoma voegt Belgische en Nederlandse activiteiten samenSanoma gaat de Belgische en Nederlandse activiteiten samenvoegen in een nieuwe bedrijfseenheid. Het Finse mediabedrijf rondt zo de ‘strategische heroriëntatie’ af die een jaar geleden aangekondigd werd, en waarbij ook met kandidaat-overnemers gepraat werd. Over de mogelijke gevolgen voor de organisatie of het personeelsbestand wil Sanoma nog niets kwijt. ‘Er liggen een aantal hypotheses op tafel die nu gevalideerd zullen worden.’ Sanoma geeft onder meer de bladen Humo, Flair, Libelle en Story uit.
18/12 10u15  540.000 euro verkeersboete voor Dortmund-aanvallerDe Duitse international Marco Reus moet een boete van 540.000 euro betalen omdat hij in maart van dit jaar bij een controle betrapt werd op rijden zonder geldig rijbewijs. ‘Dat was een stommiteit’, vertelde de 25-jarige spits van Borussia Dortmund donderdag aan het Duitse Bild.
18/12 10u15  11de Dana Winner Kerstconcert in St. Niklaaskerk Vorst MeerlaarDe lange winteravonden komen eraan, en wie denkt er dan niet aan de kou, aan de kerstmarkten met hun kraampjes, de lekker glühwein en allerlei lekkere hapjes.Neem daarbij de heerlijke tonen van verschillende kerstliedjes door de mooie versierde straten, en het plaatje is compleet om het jaarlijks kerstconcert van Dana Winner in Vorst Laakdal mee te maken.
18/12 10u15  Tsonga moet forfait geven voor Hopman CupDe Fransman Jo-Wilfried Tsonga (ATP 12) kan wegens een armblessure niet aantreden op de Hopman Cup, het officieuze WK voor gemengde landenteams dat van 4 tot 10 januari 2015 gespeeld wordt in het Australische Perth. Dat maakten de organisatoren donderdag bekend.
18/12 10u15  David Alaba ‘Voetballer van het Jaar’ in OostenrijkDavid Alaba is voor de vierde keer op rij verkozen tot ‘Voetballer van het Jaar’ in Oostenrijk. De 22-jarige verdediger van de Duitse landskampioen Bayern München kreeg bij de verkiezing het maximumaantal van de stemmen. Dat maakte het Oostenrijkse nieuwsagentschap APA donderdag bekend.
18/12 10u15  Asse-Lennik naar kwartfinales in CEV CupAsse-Lennik heeft zich woensdag in Zellik ten koste van het Oekraïse Lokomotiv Kharkiv voor de kwartfinales van de CEV Cup volleybal voor mannenteams geplaatst. De Vlaams-Brabantse club werkte zowel heen- en terugwedstrijd voor eigen publiek af en won twee keer: dinsdag met 2-3, woensdag met 3-1 (25-22, 21-25, 29-27, 25-17). Het Turkse Istanbul BBSK is de volgende tegenstander.
18/12 10u15  Challenge Cup volleybal (v) - Asterix Kieldrecht naar achtste finalesAsterix Kieldrecht heeft zich woensdag in Beveren vlot voor de achtste finales van de Challenge Cup volleybal voor vrouwenteams geplaatst. De Belgische kampioen had in de heenwedstrijd van zijn halve finale tegen het Oostenrijkse Klagenfurt al met 0-3 gewonnen en was ook voor eigen volk met 3-0 te sterk. De setstanden waren 25-15, 25-12 en 25-9.
18/12 10u00  Young Cats verliezen ook laatste wedstrijd in EurocupDe Young Cats hebben woensdag in Antwerpen ook hun zesde en laatste groepswedstrijd in groep G van de Eurocup basketbal voor vrouwenteams verloren. Het Hongaarse PEAC Pecs bleek met 54-68 (rust: 20-35) te sterk. De jonge Belgen wonnen geen enkele wedstrijd en waren eerder al zeker dat ze op de laatste plaats in hun groep gingen eindigen.
18/12 10u00  Thomas Smith te gast bij jeugdhuis KrejoelHet Broechemse jeugdhuis Krejoel dat gevestigd is op de Antwerpsesteenweg 57 in Broechem heeft op zaterdag 20 december Thomas Smith te gast.
18/12 10u00  Witte Kerst laat op zich wachtenEr is donderdagmiddag veel bewolking waaruit soms wat motregen valt. De wind waait vrij krachtig, aan zee krachtig tot hard uit west tot zuidwest.
18/12 09u45  Kinderkerstfeest bij Nieuwe GansDe Nieuwe Gans Berendrecht houdt op zondag 21 december haar kinderkerstfeest. Iedereen (ook grootouders) welkom.
18/12 09u45  Nieuwe sociale koopwoningen staan al jaar leegVijftien nieuwe sociale woningen wachten in Mechelen al een jaar op kopers. De sociale huisvestingsmaatschappij die ze bouwde, komt er maar niet toe om ze te verkopen. “Te veel werk”, klinkt het.
18/12 09u45  Commotie over weggooien kaarsen na black-out kerstmarktWas de eerste black-out kerstmarkt in Mechelen niet meer dan een stunt? Gemeenteraadslid Johan De Vleeshouwer (sp.a) vindt van wel, nu blijkt dat de 2000 kaarsen achteraf gewoon in de vuilnisbak zijn beland.
18/12 09u30  Prins Laurent stuurt kat naar kerstconcertDe leden van de koninklijke familie hebben zoals elk jaar een kerstconcert bijgewoond op het paleis. Filip en Mathilde waren erbij en voor het eerst ook hun vier kinderen: Elisabeth (13), Gabriel (11), Emmanuel (9) en Eléonore (6). Ook Claire was aanwezig, terwijl prins Laurent op het laatste moment afzegde. En ook prinses Astrid was er zonder haar man. Het concert was opgedragen aan koningin Fabiola.
18/12 09u30  Sneeuwstorm eist drie doden in JapanMinstens drie mensen zijn gestorven door hevige sneeuwval in Japan. Op sommige plaatsen ligt bijna twee meter sneeuw.
18/12 09u15  Vishandel Van Bladel en handelaarsvereniging in de clinchDit is broodroof”, zegt Peter Leyn van de bekende vishandel Van Bladel aan de Wilde Zee. De visboer neemt het niet dat de handelaarsvereniging een viskraam openhoudt vlak voor zijn zaak.
18/12 09u00  “Ik noem dit pure broodroof”Dit is broodroof”, zegt Peter Leyn van de bekende vishandel Van Bladel aan de Wilde Zee. De visboer neemt het niet dat de handelaarsvereniging een viskraam openhoudt vlak voor zijn zaak.
18/12 08u45  Gemeente valt zonder meerjarenplan en budgetNu de jaarrekening van 2013 uiteindelijk toch werd vastgesteld, stemde de gemeenteraad dan weer het meerjarenplan en het budget voor 2015 weg.
18/12 08u45  Leuke trucjes voor feestelijke kerstservettenOver precies één week schuiven we onze voeten onder de feesttafel. En geef toe: een kerstdiner is al half gewonnen als de decoratie goed zit. Handige YouTube-gebruikers delen budgetvriendelijke tips om je tafel mooi te versieren. De juiste vouwtechnieken toepassen op servetten geeft je deze een extra feestelijke toets.
18/12 08u30  Verdachte broer breekt niet op reconstructieIn de Professor August Lodewijckxstraat in Booischot (Heist) heeft moordverdachte Bjorn Vounckx aan de onderzoeksrechter laten zien wat er volgens hem gebeurde op de dag dat zijn zus Cindy (40) om het leven kwam.
18/12 08u15  Zo maak je zelf de mooiste kerstservettenOver precies één week schuiven we onze voeten onder de feesttafel. En geef toe: een kerstdiner is al half gewonnen als de decoratie goed zit. Handige YouTube-gebruikers delen budgetvriendelijke tips om je tafel mooi te versieren. De juiste vouwtechnieken toepassen op servetten geeft je deze in een mum van tijd een extra feestelijke toets.
18/12 08u15  Kerst met vrienden? Zo hou je je manierenNiets zo leuk als Kerstmis en Nieuwjaar vieren met je beste vrienden of familie. Maar volgens Wasbar-duo Dries Henau en Yuri Vandenbogaerde, die net hun tweede boek ‘Hou je Manieren’ uitbrachten, kan het ook misgaan. Enkele tips om het vrolijk te houden.
18/12 07u45  Charles Michel had al eerder moeten pratenNa een nationale betoging, drie provinciale actiedagen en een algemene staking zijn de sociale partners deze week opnieuw rond de tafel gaan zitten. De pestacties van de treinbestuurders en de politie laten we hier even buiten beschouwing omdat ze over specifieke eisen gaan die niets te maken hebben met het regeerakkoord.
18/12 07u30  Na nieuwjaarsdrink geen jaarlijkse Dorpsdag meerNa Kapellen Klinkt! schrapt het gemeentebestuur van Kapellen nu ook de Dorpsdag, die in 2015 zou plaatsvinden op zondag 31 mei. Het evenement zal voortaan maar om de twee jaar georganiseerd worden.
18/12 07u30  Roermond is spookstad na asbestbrandROERMOND- Als een spookstad, zo zag Roermond er gisteren uit na de grote brand in twee scheepsloodsen dinsdagavond. Bij de brand kwam asbest vrij, waardoor de hulpdiensten de stad meteen hermetisch afsloten. Niemand mocht het centrum binnen en de winkels bleven dicht. ‘s Middags startte een bedrijf met de schoonmaak van de binnenstad, maar dat zal wellicht nog tot zaterdag duren. “Dat we vlak voor Kerstmis de winkel moeten sluiten, is een ramp”, zegt bakker Jos Kemmeren. “Dat kost me vele duizenden euro’s.”
18/12 07u15  N-VA krijgt meeste geld ooitMet 12,3 miljoen euro per jaar krijgt N-VA een jaardotatie die zes keer hoger ligt dan Vlaanderens armste partij Vlaams Belang. Dankzij haar riante verkiezingsoverwinning op 25 mei wordt de N-VA zo de best betoelaagde partij in de Belgische politieke geschiedenis. Volgens schattingen zal haar oorlogskas tegen 2018 zijn aangedikt tot 43 miljoen euro. Dat blijkt uit een analyse van de KUL-politicologen Bart Maddens en Jef Smulders.
18/12 07u15  Vrouw met zuurstoftoestel gestikt door stroompanneEen 78-jarige vrouw uit Lier is gestikt doordat de elektrische zuurstofgenerator die ze vier dagen eerder bij haar ontslag uit het ziekenhuis voorgeschreven had gekregen, stilviel bij een stroompanne. Haar familie wil gebruikers waarschuwen.
18/12 07u15  Rocco Granata: een allerlaatste keer dan, voor de vriendenKan Rocco Granata (76) het dan toch niet laten? De man die op 7 december zijn afscheidstournee afsloot in Kortrijk, stond woensdag op de planken van zaal de Nieuwe Vrede in Berchem.
18/12 07u15  Doder saboteerde eerder al machinesSam T., die man die bekende dat hij in Geel Patricia Mertens met een hamer doodsloeg, is geen onbeschreven blad. In 2013 vloog hij buiten bij Philips wegens sabotage.
18/12 07u15  Vijf maal minder wiegendoden in 20 jaar tijdWiegendood komt in ons land vijf keer minder voor dan twintig jaar geleden. De statistieken van de doodsoorzaken die het Agentschap voor Zorg en Gezondheid zopas publiceerde, maken gewag van 19 overlijdens in 2012 door het ‘Sudden infant death syndrome’. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.
18/12 07u15  De laatste dag van Ford GenkIn praktijk is de productie van de laatste auto gisteren geëindigd om 11.45 uur. Vanaf vandaag worden de laatste auto’s afgewerkt, gecontroleerd op kwaliteit, indien nodig hersteld en klaargestoomd voor de levering aan hun eigenaars. Bovendien staat er ook nog een aantal auto’s waar nog onderdelen aan ontbreken. De werknemers zullen vandaag druppelsgewijs de fabriek verlaten
18/12 06u45  Winkeliers Kasteelpleinstraat plots afgesloten van klantenPaniek en woede wisselen elkaar af bij de winkeliers van de Kasteelpleinstraat. In volle kerstperiode heeft nutsmaatschappij Eandis de volledige stoep voor hun zaken opgebroken. “En dit noemen ze dan een kleine ingreep”, zegt winkelierster Ismena Soly.
18/12 06u15  Pop-Up TUBA nadert laatste weekendTUBA, het pop-up festival langs de Turnhoutsebaan, nadert haar laatste weekend. Zondag is de allerlaatste dag, maar in de verschillende pop-up shops lopen donderdag, vrijdag en zaterdag nog verschillende acties.
18/12 06u15  Zwarte kassa kost baas La Rocca dertig maanden celHet hof van Beroep heeft uitbater van La Rocca Wim Van Ouytsel veroordeeld tot dertig maanden effectieve gevangenisstraf en een verbeurdverklaring van miljoenen euro wegens fiscale fraude. “Ik had gehoopt op een rechtvaardig arrest”, zucht Van Ouytsel. “Maar blijkbaar moeten ze me hebben.”
18/12 06u15  Kinderen beleven kerst van hun leven bij onthaalmoederZelf hebt u wellicht ook een kerstboom van zolder gehaald. Hoeveel zorg u er ook aan besteed hebt, de kans is klein dat uw woonkamer kan tippen aan die van Hubert en Rita uit Nijlen. Ze bouwden de voorbije maand een heel kerstdorp op. 
18/12 06u15  Sociale koopwoningen jaar na afwerking nog niet verkochtVijftien nieuwe sociale woningen wachten in Mechelen al een jaar op kopers. De sociale huisvestingsmaatschappij die ze bouwde, komt er maar niet toe om ze te verkopen. “Te veel werk”, klinkt het.
18/12 06u15  Commotie over weggooien kaarsen black-out kerstmarktWas de eerste black-out kerstmarkt in Mechelen niet meer dan een stunt? Gemeenteraadslid Johan De Vleeshouwer (sp.a) vindt van wel, nu blijkt dat de 2000 kaarsen achteraf gewoon in de vuilnisbak zijn beland.
18/12 06u15  Vlaams Parlement keurt begroting 2015 goedNa twee dagen debat heeft het Vlaams Parlement woensdagavond de begroting 2015 goedgekeurd. Dat gebeurde meerderheid tegen oppositie.
18/12 05u45  Zone 30-borden vaak plat door... bliksemVlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) gaat zo snel mogelijk de variabele zone 30-borden in schoolomgevingen vervangen. Die liggen namelijk te vaak plat. ‘Door de bliksem’, klinkt het.
18/12 05u30  Antwerpse multinationals slachtoffer van CEO-oplichtersEen aantal multinationals uit Antwerpen is slachtoffer geworden van oplichters die zich voordoen als de CEO’s van de onderneming om zo enorme bedragen over te schrijven naar hun rekeningen.
18/12 05u15  Vereniging voor daklozen en kansarmen staat zelf op straatDe organisatie Broodnodig, die dagelijks voeding uitdeelt aan daklozen en kansarmen, staat sinds kort zelf op straat. Broodnodig zoekt nu dringend een nieuw onderkomen.
18/12 05u15  Sahaya.eu verkocht sjaals voor Music for Life op kerstmarktDe Wommelgemse werkgroep van de ontwikkelingsorganisatie Sahaya.eu verkocht op de zeer gezellige kerstmarkt van vorige zaterdag Indische hand-geborduurde kaarten en Indische sjaals.
18/12 05u15  Gemeente spreekt pensioenpot al aanUit de voorstelling van het budget voor 2015 en de meerjarenplanning blijkt dat de gemeente de pensioenreserves gaat aanspreken om de uitgaven te dekken. 
18/12 04u45  Perceel naast Ring wordt gedeeltelijk bosHet terrein tussen de Zurenborg- en Borsbeekbrug naast de Ring in Berchem wordt op termijn bos en openbaar wandelgebied.
18/12 04u45  Geplande verhuis wekelijkse markt zorgt voor beroeringSp.a Ekeren hield vandaag een flyeractie om de bezoekers en marktkramers te informeren en om een nieuw onderzoek te vragen.
18/12 04u15  Artexis stopt Nekkerhal vol nieuwe evenementenNaast de traditionele beurzen wil Artexis heel wat nieuwe evenementen naar de Nekkerhal in Mechelen halen. De huurder heeft woensdag de overeenkomst met de stad ondertekend.
18/12 04u15  Mechelen deelt ruim 800 gratis tickets uit voor feestbussenNet zoals vorig jaar geeft de stad Mechelen 833 gratis tickets weg voor de feestbussen op oudejaarsavond. Je kan maximum vier tickets per persoon afhalen in Villa 32 of in het Huis van de Mechelaar.
18/12 03u15  Stad toont visie over BegijnhofparkHet Herentalse stadsbestuur maakt zijn visie en het ontwerpvoorstel voor het Begijnhofpark bekend tijdens een tweede informatiewandeling. Die vindt plaats op 27 december.
18/12 01u45  Kerstconcert zangkoor VivaceOp zaterdag 20 december organiseert zangkoor Vivace uit Heultje, naar twee-jaarlijkse traditie, haar jaarlijks kerstconcert. Zoals gewoonlijk wordt de parochiekerk van Heultje vanaf 19.30 uur opgewarmd met een reeks stemmige, klassieke en moderne kerstliederen.
18/12 01u15  Armoede nergens zo zichtbaar als in de stadDe organisatie Broodnodig, die elke avond voedsel uitdeelt aan daklozen, staat nu zelf op straat. Schrijnender kan het bijna niet.
18/12 01u15  Kerkhoven rouwt om overleden Frans en ElviraFrans Drees (79) en zijn dochter Elvira (53) zijn dinsdagnacht om het leven gekomen bij een tragische woningbrand in de Zwarte Weg in Kerkhoven. Voor de familie en de buurt is het een zware klap.
18/12 00u45  Honderdzestig kleine fietsers strijden op groots crossparcoursHet terrein rond de oude stationsloods in Essen lag er gisterenmiddag ideaal bij voor een veldcross. Voor de honderdzestig kinderen die deelnamen aan de jeugdinitiatie was het ploeteren geblazen. Net als de echte veldrijders mochten ze het parcours op hun fietsjes verkennen.
18/12 00u30  Stikstof bedreigt boerderijenHeel wat boeren moeten mogelijk stoppen omdat ze volgens Europa te veel stikstof produceren. Door zware investeringen dreigt een financiële strop. De boeren willen een uitstel en concrete hulpmaatregelen.
18/12 00u30  Drie dagen kerstmarkt aan TempelhofIn de omgeving van het Tempelhof in Beerse gaat vrijdag 19 december de driedaagse kerstmarkt van start.
18/12 00u15  Ferreira Carrasco is held, Origi mist alweer strafschopLille en Monaco hebben zich woensdagavond geplaatst voor de kwartfinale van de Franse voetbalbeker. De twee teams hadden daar wel strafschoppen voor nodig. Divock Origi miste zijn tweede elfmeter op een rij voor Lille, Ferreira Carrasco scoorde een belangrijk doelpunt voor Monaco in de verlengingen.
18/12 00u15  Tickets feestbussen zijn beschikbaarDe inwoners van Vosselaar kunnen op het gemeentehuis gratis tickets voor de feestbussen met oudjaar af komen halen.
18/12 00u00  Erfenis gaat terug naar familieLouis V.D. (74) uit Westerlo moet een schenking van 7,5 miljoen euro terugbetalen aan de erfgenamen van het echtpaar waarvan hij het geld ontving. De man is veroordeeld voor valsheid in geschrifte.
18/12 00u00  VIDEO. Slaagt Marc-Marie in het onmogelijke?In de woensdagaflevering van 'De Slimste Mens ter Wereld' nemen de Nederlandse presentator Marc-Marie Huijbregts en cineast Adil El Arbi het op tegen televisiepresentator Bart De Pauw. Wie zal er winnen en wie gaat er naar huis? Want de prijzen worden zoals steeds pas aan de meet verdeeld. Marc-Marie verklapt alvast dat hij de woorden 'dik gat' nooit gebruikt en Bart De Pauw bekent dat hij door de winkelketen Zeeman wordt gesponsord. Ook 'The Loft' van Erik Van Looy is weer het absolute mikpunt vanavond. Omdat het de honderdste mop is over de film, wordt Van Looy in de bloemetjes gezet. Het is weer een aflevering om vingers en duimen bij af te likken.
17/12 23u45  Ontevreden personeel daagt op op gemeenteraadZo’n 25 personeelsleden van de gemeente Berlaar woonden dinsdagavond de gemeenteraad bij. Ze zijn boos omdat de meerderheid hen een voordeel wil afpakken.
17/12 23u45  Ex-coach Tyson Gay zwaar geschorstJon Drummond, de voormalige coach van de Amerikaanse sprinter Tyson Gay, is voor acht jaar geschorst wegens betrokkenheid in dopinggebruik bij atleten. Dat maakte het Amerikaanse Antidopingagentschap USADA woensdag bekend.
17/12 23u45  Betrapte motorcrosser geschorst voor volledig seizoenDe Amerikaanse motorcrosser James “Bubba” Stewart is door de Internationale Motorfederatie FIM geschorst tot het einde van het seizoen 2015. Dat raakte woensdag bekend. De 28-jarige Stewart is de eerste rijder die op doping betrapt wordt in de moderne geschiedenis van het motorcross.
1 2 3 4 5 6Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

16x Kerstsfeer in het Hof van Egmont19/12 03u15 - Gazet van Antwerpen: Het Woonzorgcentrum Hof van Egmont is nog tot de komst van de Drie Koningen ondergedompeld in kerstsfeer. Dinsdag en woensdag waren er een kerstmarkt, donderdag een 'kerstbrasserie'.
16x Kerst overrompelt ook Noorderwijk19/12 03u30 - Gazet van Antwerpen: Aan het dorpshuis van Noorderwijk (Herentals) vindt vrijdag 19 december voor de zestiende keer de Noorderwijkse kerstmarkt plaats. Vanaf die avond gaat ook de traditionele kerstkeet open.
15x Bouwproject krijgt groen licht19/12 01u15 - Gazet van Antwerpen: Het omstreden woonproject langs Bolk in Vosselaar kreeg groen licht van het schepencollege van de gemeente. De buurtbewoners van de Rerum Novarumlaan zijn misnoegd.
14x Bonheiden voortrekker in digitale gemeenschap19/12 03u15 - Gazet van Antwerpen: Het gemeentebestuur van Bonheiden plant om voortaan geen servers in eigen dienst meer te hebben. Het besteedt de informatie uit aan een gespecialiseerd bedrijf in Geel. Volgens de burgemeester werkt dit kostenbesparend. Bovendien volgt een nieuwe website en een actieplan om de gemeente via sociale media te promoten.
12x Deurne wil af van "vuile hoek"19/12 06u15 - Gazet van Antwerpen: Het districtsbestuur van Deurne wil af van”de vuile plek” op de hoek van de Turnhoutsebaan en Hooftvunderlei. Ze stuurde een collegiale brief aan het adres van burgermeester Bart De Wever (N-VA) met de vraag om de zogenaamde krotbelasting te heffen.
12x Huwelijk geeft Navid Sharifi opnieuw (duur) ticket naar België19/12 06u45 - Gazet van Antwerpen: De jonge Afghaan Navid Sharifi, die vorig jaar werd gerepatrieerd, krijgt een visum voor gezinshereniging. Zijn inreisverbod vervalt. Opmerkelijk: hij betaalt ook 14.000 euro voor zijn repatriëringskosten. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad vrijdag.
12x Doodrijder ziet een straf niet zitten19/12 07u00 - Gazet van Antwerpen: Het Openbaar Ministerie heeft beroep aangetekend tegen de achttien maanden voorwaardelijke celstraf die Joris Van Beckhoven (31) uit Mol heeft opgelopen voor het doodslaan van Chris Lemmens (37) uit Balen. De ouders van het slachtoffer zijn opgelucht. 'Met die lichte straf konden we niet leven.'
11x Dirk Sterckx wordt VRT-bestuurder19/12 07u00 - Gazet van Antwerpen: Voormalig VRT-journalist Dirk Sterckx wordt voorgedragen als nieuw lid van de raad van bestuur van de VRT. Andere opvallende nieuwkomers in de raad zijn Freya Piryns en Sihame El Kaouakibi, de bezielster van het Let’s go urban-project. Noël Slangen stapt op. Dat meldt De Morgen vrijdag.
11x Doodrijder van tienermeisjes ziet celstraf niet zitten19/12 08u45 - Gazet van Antwerpen: Bas Harmsen (33), de doodrijder van twee tienermeisjes in Turnhout, blijft erbij dat hij de slachtoffers niet had zien liggen. Zijn advocaat vroeg donderdag op de rechtbank een werkstraf in plaats van een celstraf.
11x Politie op verkeerd been19/12 08u45 - Gazet van Antwerpen: De Politiezone Noord is donderdag op het verkeerde been gebracht. Door een niet-communicatie werd een lid van de Vriendenkring aanzien als malafide reclameronselaar.

Statistieken

Nieuwsbronnen:
150
Artikels:
44818
Gelezen:
21710
Aantal lezers nu:
106


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2014 Naar boven