vrijdag 31 oktober 2014, week 44


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen

Laatste updatecontrole: vandaag om 12u00
 

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
31/10 12u00  Man opgepakt na dood van dertiger vlakbij Stuivenberg De politie heeft een verdachte opgepakt na de dood van een dertiger in de wijk Stuivenberg. Een zwaar gehavende man zakte donderdagavond in elkaar op de oprit van de dienst Spoedgevallen van het Stuivenbergziekenhuis. Het slachtoffer, H.Y. uit Deurne, vertoonde snijwonden en mogelijk ook schotwonden. Hij overleed later in het ziekenhuis.
31/10 12u00  Nieuw op de markt: het enige echte Barbiehotel voor volwassenen Nog op zoek naar een beetje kindersentiment? Dan kan je in Buenos Aires terecht. De Argentijnse hoofdstad heeft namelijk het allereerste Barbiehotel voor volwassenen geopend.
31/10 12u00  Aung San Suu Kyi kan president van Myanmar worden na wetswijziging Het parlement van Myanmar zal debatteren over een eventuele grondwetswijziging die het voor oppositieleidster Aung San Suu Kyi mogelijk moet maken om in het najaar van 2015 een gooi te doen naar het presidentschap. Dat hebben medewerkers van de huidige president vrijdag bekendgemaakt.
31/10 12u00  Gemeente Middelkerke vraagt bisschop aanstelling nieuwe priester in te trekken In een brief aan het bisdom heeft kustgemeente Middelkerke gevraagd om het benoemingsbesluit van de nieuwe priester ongedaan te maken. Dat meldt de kustgemeente vrijdagochtend, net voor een overleg met de vicarissen. De priester kreeg vijf jaar geleden een veroordeling met uitstel na het aanranden van een minderjarige.
31/10 11u45  Rechtszaak over vermiste vlucht MH370 Twee Maleisische kinderen die hun vader hebben verloren in de verdwenen vlucht MH370 hebben een rechtszaak aangespannen tegen de vliegtuigmaatschappij en de regering. Ze verwijten hen nalatigheid.
31/10 11u30  Arbeider geëlektrocuteerd bij werken aan hoogspanning In Beerse, in de Antwerpse Kempen, is donderdag een 37-jarige werknemer van hoogspanningsnetbeheerder Elia om het leven gekomen door elektrocutie. Dat wordt bevestigd door Elia. De omstandigheden van het tragische ongeval zijn nog erg onduidelijk, de arbeidsinspectie is een onderzoek gestart.
31/10 11u30  Geen Bancontact maandagnacht wegens onderhoud Het netwerk en de systemen van Worldline zullen maandag 3 november van 00.15 tot 2.15 uur tijdelijk niet beschikbaar zijn voor een upgrade van het elektronische betaalsysteem. Dat meldt het bedrijf vrijdag.
31/10 11u30  Made in Berchem:het Kamil bier De microbrouwerij BierenVanGeert in de Marie-Josélaan te Berchem produceert en verdeelt typisch Belgisch speciaalbier
31/10 11u30  Rottweiler en kat zijn de beste maatjes Wie denkt dat rottweilers agressieve honden zijn, krijgt bewijs van het tegendeel in deze video. Een rotweiller pup zorgt met veel aandacht voor de kat die zich tussen de poten van de jonge hond heeft genesteld . De grijze kat krijgt een uitgebreide wasbeurt en daar lijkt ze wel van te genieten.
31/10 11u30  Deze knappe mannen veroveren Instagram Niet alleen vrouwen, maar ook mannen kunnen een carrière in de modellenwereld ambiëren. De volgende mannelijke modellen zijn niet alleen veel gevraagd op de catwalk en in reclamecampagnes, maar hebben ook een horde volgers en fans op Instagram.
31/10 11u15  Parket wil zakenman Tony Gram vervolgen voor miljoenenfraude Het Antwerpse parket wil de bekende zakenman Tony Gram (72) vervolgen voor grootschalige fraude bij een bouw- en renovatieproject in Elsene, waar Think Media ooit gevestigd was. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag.
31/10 11u15  Wat verandert er op 1 november? De nieuwe maand start met een feestdag, maar officieel verandert er in november weer wat. Wij zetten enkele maatregelen die wel eens een invloed kunnen hebben op uw portefeuille op een rijtje.
31/10 11u00  Douaneplein wordt volwaardige multifunctionele ruimte De heraanleg van het Douaneplein is deze week op gang getrokken. Als de weersomstandigheden mee willen, is het Douaneplein nog voor de feestdagen van december helemaal afgewerkt.
31/10 11u00  Jong en oud praat openlijk over hun ‘eerste keer’ De mannen en vrouwen in deze video hebben er duidelijk geen probleem mee om te vertellen over hun ‘eerste keer’. Hoe kregen de reclamemakers hen zover om dit voor de camera te doen?
31/10 11u00  Chrysantverkoper kerkhof stopt ermee Tijdens de Allerzielenperiode komen de nabestaanden hun overleden familieleden of vrienden groeten vanwaar ze ooit afscheid hebben moeten nemen. Dit jaar moeten de bezoekers van het Ekers kerkhof van iemand extra afscheid nemen, want na zestig jaar chrysanten te hebben verkocht aan de poort van het kerkhof, is dit het laatste jaar dat Alfons Peeters er zal staan met zijn kraam.
Laatste update: vandaag om 12u00Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
31/10 10u30  Urnenbos in district Berendrecht-Zandvliet-LilloOp maandag 3 november om 13.30 uur opent op de begraafplaats van Berendrecht, gelegen in de Schouwvegerstraat,een urnenbos. Berendrecht-Zandvliet-Lillo is hiermee het eerste district van de stad Antwerpen waar deze ecologische gedenkvorm aangeboden wordt. Antwerpenaars krijgen er de kans om de urne van hun dierbaren op een duurzame manier te laten bezorgen.
31/10 10u15  “Komt november in ‘t verschiet, vergeet dan onze vogels niet”Vogelbescherming Vlaanderen heeft 31 oktober uitgeroepen tot de nationale ‘startdag vogels voeren’. Om die datum in het geheugen te griffen, creëerde de milieuvereniging een eigen weerspreuk: “Komt november in ‘t verschiet, vergeet dan onze vogels niet”.
31/10 10u15  Duitsland doet omstreden plannen voor wegentol uit de doekenBerlijn heeft de details bekendgemaakt van de wegentol die het wil heffen. De plannen veroorzaakten spanningen in de regering van kanselier Angela Merkel, en met de Europese Unie.
31/10 10u15  Frisse lucht en helderder licht in Sixtijnse KapelHet Vaticaan heeft donderdag een bescheiden renovatie van de Sixtijnse Kapel onthuld: een nieuwe verlichting en een nieuw ventilatiesysteem moeten de meesterwerken beter tot hun recht laten komen en beter bewaren.
31/10 10u15  “Antwerpse ‘war on drugs’ is geen evenwichtig en rationeel beleid”Brice De Ruyver heeft het niet begrepen op het drugsbeleid dat in Antwerpen wordt gevoerd. “Dat is geen evenwichtig, rationeel beleid”, zo stelt de expert in drugsbeleid van de UGent in een interview met De Standaard.
31/10 10u15  Zo blijft onze huid zacht in de winterKloven in de handen, droge lippen en een gezicht dat ruw aanvoelt: de wintermaanden zijn niet altijd even vriendelijk voor onze huid. Maar dankzij de tips van Linda Temmerman, diensthoofd dermatologie in het AZ Maria Middelares in Gent, blijft je lichaam tijdens de koudste seizoenen van het jaar wel zacht.
31/10 10u15  Actiedag tegen woninginbrakenDe gemeente neemt deel aan de nationale actiedag ‘1 dag niet’ op 11 december. Preventiedienst en politie gaan samen campagne voeren om deze actie, gericht op het voorkomen van diefstallen in woningen bekend te maken bij het grote publiek.
31/10 10u15  't Kevertje organiseert Oldtimer meet en greetBuurtcomité ’t Kevertje organiseert op zaterdag 1 november tussen 11u en 21u een Oldtimer-happening op de terreinen van FC Britannic in de Nieuwstraat in Klein-Vorst (Laakdal).
31/10 10u15  Recticel knipt in groeiverwachtingenSchuimrubberproducent Recticel verlaagt zijn groeiverwachtingen voor de bedrijfskasstroom (rebitda) voor 2014 naar “meer dan 5 procent”, waar dat eerder “tot 10 procent” was.
31/10 10u15  Zaak Wesphael nog dit jaar voor raadkamerHet onderzoek naar Bernard Wesphael (55) is zo goed als afgerond, ook het eindverhoor bij de onderzoeksrechter is al achter de rug. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. Het voormalig Waals parlementslid wordt verdacht van de moord op zijn vrouw Véronique Pirotton.
31/10 10u15  10 procent meer winst voor BNP ParibasDe Franse bankgroep BNP Paribas heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar beter gepresteerd dan verwacht. De nettowinst voor de periode van juli tot september kwam uit op 1,5 miljard euro, een stijging met 10,6 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook in België was er een lichte verbetering.
31/10 10u15  Vier gewonden en een vermiste bij ontploffing vuurwerkfabriekIn een vuurwerkfabriek in het Engelse Stafford brak gisterenavond brand uit na een explosie. Dat zorgde voor een bizar schouwspel waarbij je doorheen de rook enorme vuurwerkexplosies kon waarnemen. Vier mensen raakten gewond waarvan de meeste lichtgewond. Een persoon is nog vermist. De brandweer doorzoekt met een drone het bos rond de fabriek. Ze sluiten niet uit dat de vermiste via het bos probeerde weg te komen en daar is neergevallen.
31/10 10u00  Korfbalclub Kapellen viert 70ste verjaardagHet zal nu zondag dag op dag 70 jaar geleden zijn dat de stichtingsvergadering van Korfbalclub Kapellen plaatsvond. De bijzondere verjaardag viert de club, die in 2013 nog kampioen speelde op het veld en het jaar daarvoor in de zaal, vanavond met een optreden van Sergio.
31/10 09u45  Juwelier opent kunstgalerieSinds kort blijven de rolluiken van Elias Juweliers in de Kiliaanstraat elke dag gesloten. Toch is zaakvoerder Marc Brullemans niet met de noorderzon vertrokken. U vindt hem nu vlakbij in de Kerkstraat.11 
31/10 09u45  Leider van bende die buurt Kinepolis terroriseerde riskeert 9 jaar celEen negenkoppige straatbende heeft zich voor de rechtbank in Antwerpen moeten verantwoorden voor liefst 29 overvallen en diefstallen in Antwerpen-Noord. Het kopstuk Samara M.M. (20) uit Antwerpen riskeert negen jaar cel. Voor de andere beklaagden werden celstraffen tot 37 maanden gevorderd.11 
31/10 09u30  Jongeren bezoeken Fort BornemDe gemeente Bornem organiseert verschillende activiteiten op Wapenstilstand te herdenken.
31/10 09u30  Zon wuift oktober uitDe zon neemt in stijl afscheid van de maand oktober. Ook november gaat met veel zonneschijn en aangename temperaturen van start, maar begin volgende week vergroot de kans op regen en daalt het kwik naar een normale 12 graden.
31/10 09u30  Haagbeuk moet wijken voor ijspisteHet schepencollege heeft de bomen voor het gemeentehuis laten verwijderen om plaats te maken voor de ijspiste. Raadslid Luc Blommaerts (CD&V) betreurt deze beslissing.
31/10 09u30  Belgische priester hangt snelheidsduivel uit in NederlandEen Belgische priester is donderdagavond in de Nederlandse provincie Limburg zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Bij werkzaamheden op de snelweg A2, ter hoogte van de gemeente Echt, reed de geestelijke 68 kilometer per uur sneller dan toegestaan over een strook waar hij niet mocht rijden. Dat maakte de politie vrijdag bekend.
31/10 09u30  De Wever neemt zijn 'jong volk' mee naar BoekenbeursIn Antwerp Expo is de 78ste Boekenbeurs officieel afgetrapt. Gastheer Pieter Embrechts maakt iedereen warm om naar het hoogfeest van het boek te komen. De ooit verguisde strip staat er dit jaar in de kijker en daar zijn de striptekenaars ontzettend blij mee. De organisatoren verwachten rond de 150.000 bezoekers.
31/10 09u30  Fatah roept op tot ‘dag van de woede’De Palestijnse partij Fatah heeft vrijdag opgeroepen tot een “dag van de woede”. Fatah roept de Palestijnen op om zich aan de Tempelberg te verzamelen en daar te blijven.
31/10 09u30  Matteo Simoni: “Ik heb een haat-liefde relatie met roem”Vaders ten lande, houd uw dochters binnen. En best uw vrouwen ook. Want de Smos – Vlaanderens geilste/meest foute veiligheidsagent – is terug. Elke woensdagavond is hij te zien in de tweede reeks van Safety first, en dat zorgt voor een algemene opstoot van oestrogeen. De man zelve, Matteo Simoni (27), zit ondertussen heel alleen op een studio in hartje Amsterdam. Genietend van het leven uit de schijnwerpers.
31/10 09u30  Dertiger overleden na schermutseling vlakbij StuivenbergEen zwaar gehavende man zakte donderdagavond in elkaar op de oprit van de dienst Spoedgevallen van het Stuivenbergziekenhuis. Het slachtoffer, H.Y. uit Deurne, vertoonde snijwonden en mogelijk ook schotwonden. Hij overleed later in het ziekenhuis.
31/10 09u15  “Jongerenbegeleiding VDAB moet uit meer bestaan dan sms, mail of brief”De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) doet het formeel gezien goed en bereikt veel jonge werkzoekenden, maar zijn begeleiding kan nog een pak beter. Dat zegt Vlaams parlementslid Robrecht Bothuyne (CD&V) vrijdag in De Morgen. “De begeleiding moet uit meer bestaan dan een sms, mail of brief. Je merkt vandaag dat jongeren niet snel genoeg opgevangen worden na hun inschrijving.”
31/10 09u15  Welke wielrenners en veldrijders worden verdacht van verboden ozontherapie?Het Leuvense gerecht wil dokter Chris Mertens uit Rotselaar voor de rechter. Na 2,5 jaar is het klaar met het onderzoek naar dopingpraktijken in het kabinet van de sportarts. Hij wordt ervan verdacht bloedtransfusies met ozon te hebben uitgevoerd en sporters actief aangezet te hebben tot doping. Dat schrijft Het Nieuwsblad in zijn vrijdagkrant.
31/10 09u15  ADVIES. We kunnen niet goed omgaan met verschillen tussen onsIk ben een 35-jarige, gehuwde vrouw met twee kinderen. Ik heb een betrouwbare partner, maar mis een warme gevoelsband. Mijn man is rationeel en praktisch, ik ben erg emotioneel en deze verschillen leveren problemen op. Relatiedeskundige Rika Ponnet geeft advies
31/10 09u15  Video: de anale grapjes stapelen zich op in De Slimste MensToen Erik Van Looy een vraag stelde over Mascherano's blessure tijdens het WK, konden de andere deelnemers het niet laten om enkele anale grapjes te verzinnen.
31/10 09u15  Hogeschool opent pop-upleslokaal in leegstaand winkelpand van winkelcentrumDe Karel de Grote-Hogeschool huurt een leegstaande winkel in het Grand Bazar Shopping Center. Er komt een leslokaal voor studenten Marketing.
31/10 09u15  SHOPPING. Zo wordt cocoonen nog leukerOmdat - eerlijk is eerlijk - het winteruur ook meteen het 'huismus-syndroom' inleidt: de fijnste mode en beauty om het thuis extra gezellig te maken.
31/10 09u00  Antwerpen voert kennis uit naar VietnamEen team van Antwerpse en Wase deskundigen onder leiding van voormalig havenboegbeeld Jan Pellens gaat begin december in Vietnam de mogelijkheden bestuderen om de Rode Rivier meer in te schakelen in het containertransport via binnenvaart. Met de via binnenvaart. Met de opdracht is een bedrag van zowat 1 miljoen euro gemoeid. Dat wordt voor de helft aangebracht door de Vlaamse overheid en voor de helft door Vietnam.
31/10 09u00  Bib genomineerd voor Bib Web AwardsDe bibliotheek van Puurs werd genomineerd voor de Bib Web Aawards en dat in de categorie '@ your service' en 'Mediawijzer'. De bibliotheek roept de inwoners nu op om mee te stemmen op Puurs
31/10 09u00  Dertiger overleden na schermutseling in woning vlakbij StuivenbergEen zwaar gehavende man zakte donderdagavond in elkaar op de oprit van de dienst Spoedgevallen van het Stuivenbergziekenhuis. Het slachtoffer vertoonde snijwonden en mogelijk ook schotwonden. Hij overleed later in het ziekenhuis.
31/10 09u00  'Cokedouanier' krijgt vier keer zelfde proces: ‘Systeem van verstek hervormen’De Antwerpse procureur-generaal Patrick Vandenbruwaene vindt dat het systeem van verstek moet worden herzien. Dat zegt hij in De Standaard vrijdag, nadat blijkt dat een Antwerpse douanier twee keer verstek laat gaan en daardoor vier keer hetzelfde proces krijgt.
31/10 08u45  Patrick is blind maar volgt alle wedstrijden van W-BeverenHij is al 30 jaar blind, maar toch is Patrick Van Wesemael uit Hingene (Bornem) een van de grootste voetbalfans van het land. Elke thuismatch van Waasland-Beveren zit hij in de tribune. Ook andere wedstrijden mist hij zelden want thuis heeft hij een abonnement op Telenet, Belgacom én hij heeft een satellietantenne. Allemaal voor het voetbal.
31/10 08u30  "Hij heeft mijn werk gewoon ingepikt"De uit Essen afkomstige kunstenaar Herman van den Boom (65) klaagt de Nederlandse fotograaf Hans van der Meer en het Rijksmuseum in Amsterdam aan voor plagiaat. Het gaat om drie foto’s uit de serie Document Nederland die vanaf zaterdag in het museum te zien zijn.11 
31/10 08u15  Staking in postverdeel- en transportcentra gaat voortDe stakingsactie die donderdagavond startte in de postverdeel- en transportcentra van bpost van Brussel X, Charleroi en Luik, gaat ook vrijdagochtend voort. Dat werd vernomen bij André Blaise van CSC-Transcom. De Franstalige christelijke vakbond is de initiatiefnemer van de actie.
31/10 08u15  Video: Vrouw wordt hysterisch door spin, rukt pruik van haar hoofdEen vrouw heeft het echt niet op spinnen, zo blijkt uit onderstaand filmpje. In die video toont een magiër hoe je een spin digitaal over je hand kan laten lopen via een app. Maar de magiër slaagt erin om achterop haar hand een levensechte spin te plaatsen. Wanneer de niets vermoedende vrouw haar hand omdraait en de joekel van een spin ziet, slaan alle stoppen door.
31/10 08u15  Nieuw: laarzen die je 40 km/u laten lopenAltijd jaloers geweest op de snelheid waarmee kangoeroes en struisvogels over een veld kunnen lopen? De Brit Keahi Seymour alvast wel. Hij was zo gefascineerd door de dieren dat hij laarzen ontwikkelde die net zo snel als de dieren kunnen lopen.
31/10 08u15  Twaalf dagen in het mierennestVandaag gaat in Antwerp Expo aan de Jan Van Rijswijcklaan de 78ste editie van de Boekenbeurs van start. Twaalf dagen lang zullen de 60.000 boekentitels weer massa’s volk trekken in het mierennest, waarbij de kans op een ontmoeting met een bekende auteur als lokaas dient.
31/10 08u00  Donald Muylle: ‘Mijn vader heeft nooit naar me omgekeken’Donald Muylle staat bekend omwille van zijn komische reclamefilmpjes op tv. Menigeen komiek heeft hem al geïmiteerd, maar voor Donald Muylle zelf is het bittere ernst: ‘Er bestaat niets anders dan werken, werken, werken.’11 
31/10 07u30  Een op de vijf jongeren wil betalen in frankEen op de twee jongeren tussen 25 en 35 jaar wil macht overhevelen van Europa naar de nationale staten. Een op de vijf wil zelfs de euro inruilen voor de Belgische frank. Dat blijkt uit een onderzoek bij 2.000 Belgische jongeren, uitgevoerd door de sociologen Mark Elchardus en Petrus te Braak, schrijft De Tijd.
31/10 07u30  Gerecht verdenkt negentien topsporters van dopingHet Leuvense gerecht wil een dokter uit Rotselaar voor de rechter. Na 2,5 jaar is het klaar met het onderzoek naar dopingpraktijken in het kabinet van de sportarts. Hij wordt ervan verdacht bloedtransfusies met ozon te hebben uitgevoerd en sporters actief aangezet te hebben tot doping. Dat berichten Het Nieuwsblad en De Standaard vrijdag.
31/10 07u30  Gate15 beklad met graffitiHet Huis van de Student op de Korte Kauwenberg opende nog maar pas de deuren, en is nu al het slachtoffer van vandalisme.10 
31/10 07u30  Belastingverlaging volgend jaar slechts op halve krachtDe belastingverlaging die de regering-Michel plant, komt pas vanaf 2016 op kruissnelheid. Volgend jaar is ze beperkt tot netto gemiddeld 125 euro, of iets meer dan 10 euro per maand. Voor de meesten zal dat de impact van de indexsprong niet compenseren, schrijven De Tijd en L’Echo vrijdag.
31/10 07u30  'Cokedouanier' krijgt vier keer zelfde proces: ‘Systeem van verzet hervormen’De Antwerpse procureur-generaal Patrick Vandenbruwaene vindt dat het systeem van verstek moet worden herzien. Dat zegt hij in De Standaard vrijdag, nadat blijkt dat een Antwerpse douanier twee keer verstek laat gaan en daardoor vier keer hetzelfde proces krijgt.
31/10 07u30  Joy Donné stuurt bloemen voor verkeerde boetesJoy Donné, de kersverse kabinetschef van vicepremier Jan Jambon (N-VA), heeft donderdag een groot boeket bloemen aan huis geleverd bij de vrouw uit Houthalen-Helchteren die zijn boetes in de bus kreeg.
31/10 07u15  “Zelfs met nieuwjaar eet ik friet”Het is precies 25 jaar geleden dat Werner Schiets (54) van start ging met zijn ‘frietkot’ op het Ontvoeringsplein, vlakbij station Nekkerspoel in Mechelen. En dat hoopt hij nog tot aan zijn pensioen te blijven doen. “Ik ben verslaafd aan frieten”, zegt hij.
31/10 07u00  Bewoners wachten 17 jaar op veilig fietspad van Arendonk naar RavelsZeventien jaar. Zo lang hebben de buurtbewoners langs de gewestweg van Arendonk naar Ravels geijverd voor een veilig fietspad voor hun deur. Nu gaat het er eindelijk van komen. De aanleg start in december. Alle vergunningen zijn binnen.
31/10 06u45  Politie pakt uit met ongezien offensief tegen inbrekersDe Antwerpse politie wil inbrekers tijdens de eindejaarsperiode het leven op alle mogelijke manieren zuur maken. Vanaf zaterdag zullen er elke dag grote en kleinere controles opgezet worden, tot wel zestien per dag en verspreid over het hele grondgebied van de stad en haar districten.11 
31/10 06u45  Twee huizen ontruimd door gaslekDe brandweer van Arendonk rukte donderdag om 17 uur nog uit voor een gaslek in een woning aan de Hokken, vlakbij frituur Den Draai.10 
31/10 06u45  Rode Duivels begeleid door Mechelse doktersOp het industrieterrein aan de Schaliënhoevedreef in Mechelen-Noord is sinds een jaar het Medical Sport Lab actief. Een team van ervaren cardiologen en een orthopedisch chirurg zijn er in de weer om professionele en niet-professionele sporters te behoeden van blessures, letsels of erger.10 
31/10 06u45  MNM en Studio Brussel stoppen met melden van flitscontrolesMNM en Studio Brussel stoppen met het omroepen van flitscontroles die luisteraars melden.10 
31/10 06u30  Meer comfort voor voetgangersDe stad Herentals investeert de volgende drie jaar 2,25 miljoen euro om in negen straten én een volledige woonwijk aan de rand van het centrum fatsoenlijke voetpaden aan te leggen. Die zijn nu veel te smal en liggen er vaak schots en scheef bij.
31/10 06u30  Putse handelaars pikken parkingtekort niet langerDe Putse Middenstand is niet te spreken over het tekort aan parkeerplaatsen in het centrum. In vele vitrines prijken daarom sinds enkele dagen affiches met het opschrift 'Geen parking = broodroof'. Volgende week woensdag trekken de handelaars samen naar het gemeentehuis om hun bezorgdheden formeel te uiten.11 
31/10 06u30  Vermoedelijke politiemoordenaar gevat na klopjacht van 48 dagenIn de Amerikaanse staat Pennsylvania is donderdag na een klopjacht van bijna zeven weken een vermoedelijke politiemoordenaar gevat. Dat hebben de plaatselijke autoriteiten laten weten.
31/10 06u15  Twee chefs koken in schaduw Sint-RomboutstorenIn de schaduw van de Sint-Romboutstoren in Mechelen opent zaterdag een nieuw restaurant. Michel Meier (45) en Samuel Nanian (28) zullen er samen in de keuken staan en geven hun restaurant aan de Steenweg de toepasselijke naam ‘De 2 Chefs’.
31/10 06u15  Twaalf bands wijden nieuwe opnamestudio CC Zwaneberg inDe catacomben van Cultuurcentrum Zwaneberg herbergen sinds kort een heuse opnamestudio. Na de herfstvakantie zullen in totaal twaalf groepjes van allerlei slag de studio uitgetest hebben. Wij brachten een bezoekje tijdens de opnamesessie van Bombadills, een collectief van vijf enthousiaste dertigers.
31/10 06u00  Annie (74) vecht voor viskraamAnnie Van Goethem (74), bewoner van een OCMW-serviceflat nabij de Markt, betreurt dat er geen viskraam meer staat op de wekelijkse zaterdagmarkt. Ze stuurde daarom een brief naar schepen van Markten Luk De Mey (CD&V).
31/10 06u00  Bart De Pauw stevent af op recordEr is geen houden aan Bart De Pauw. Gisteravond boekte hij al zijn vijfde overwinning op rij in 'De slimste mens ter wereld'. Bovendien doet hij dat telkens met hoge scores.
31/10 05u45  Het Calefact biedt winteropvang voor twaalf daklozenDe Mechelse Kerkgemeenschap opent vanaf zaterdag 1 november een opvanghuis voor daklozen in het Groot-Begijnhof. Vorige winter werd het project uitgetest met vijf daklozen, maar nu is er plaats voor twaalf mensen.
31/10 04u30  President Burkina Faso neemt geen ontslag maar heft noodtoestand opDe Burkinese president Blaise Compaoré neemt geen ontslag, maar heeft wel de noodtoestand opgeheven die hij enkele uren eerder had uitgeroepen. Dat maakte de president bekend in een televisietoespraak na de rellen van donderdag in Burkina Faso. Bij die rellen vielen een dertigtal doden en meer dan honderd gewonden, zo meldde een opposant.
31/10 03u15  Dieven slaan raam winkel kapot met koevoetEen drietal heeft woensdagnacht een snelkraak gepleegd bij Selexion Computer Checkpoint op de Boomsesteenweg. Ze gingen aan de haal met laptops, tablets en smartphones.12 
31/10 03u15  ‘Verweven met deze regio’Lieven, Gunther en Walter Polfliet bezegelen vrijdagavond hun wapenbroederschap. Het is uniek dat drie personen met dezelfde achternaam een eigen wapenschild bezitten.Guy Van Vliet11 
31/10 03u15  Trouwe bib-bezoeker wint tabletCassandra Kegels (18), fervent liefhebber van de bib, is de gelukkige winnaar van een tablet. ‘Ja, ik ben een trouwe bezoeker, hoewel het nu iets minder is, want ik studeer Toerisme en zit op kot.’ pvl11 
31/10 03u15  Politiewagen botst met voorliggerOp de N446 in Waasmunster gebeurde donderdag rond 19.45 uur een ongeval. Een politiewagen wilde met de sirenes aan een andere auto voorbijsteken, maar die sloeg plots linksaf en raakte de wagen van de politie in de flank. Een agent en de bestuurder van de andere wagen raakten gewond en werden voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis in Lokeren.11 
31/10 03u15  Ontruimingen van kerkhovenOp de vooravond van Allerheiligen zijn op de kerkhoven van Sombeke en Ruiter berichten geplaatst aan alle vervallen grafzerken. Op die manier kondigt het gemeentebestuur aan dat de bewuste graven, na een periode van een jaar, ontruimd zullen worden.
31/10 03u00  Boekenbeurs feestelijk geopendIn Antwerp Expo is de 78ste Boekenbeurs officieel afgetrapt. Gastheer Pieter Embrechts maakt iedereen warm om naar het hoogfeest van het boek te komen. De ooit verguisde strip staat er dit jaar in de kijker en daar zijn de striptekenaars ontzettend blij mee. De organisatoren verwachten rond de 150.000 bezoekers.12 
31/10 01u00  Smeulbrand in de StadspoortstraatDonderdagavond werd de brandweer gestuurd naar de Stadspoortstraat in Herentals.
31/10 01u00  “Dertiger overleden na schermutseling in woning vlakbij Stuivenberg”De zwaar gehavende man zakte donderdagavond in elkaar op de oprit van de dienst Spoedgevallen van het Stuivenbergziekenhuis. Het slachtoffer vertoonde snijwonden in het gezicht en liep mogelijk ook schotwonden op.10 
31/10 01u00  Brand in Landbouwstraat waarschijnlijk aangestokenIn een appartement in de Landbouwstraat brak woensdagavond rond 20.30u brand uit. Het vuur ontstond op de tweede verdieping van het pand en was snel onder controle. De schade bleef beperkt tot de flat op de tweede verdieping.
31/10 00u45  Huis stort bijna in door werkenEen pand in het centrum van de stad is onbewoonbaar verklaard nadat enkele mensen iets te ijverig hadden gerenoveerd. Ze hadden in een appartement alle muren weggeslagen, waardoor het risico was ontstaan dat de voorgevel zou instorten.14 
31/10 00u15  Novemberfoor officieel geopendBurgemeester Frank Boogaerts (N-VA) heeft donderdagavond samen met enkele schepenen en gemeenteraadsleden de Lierse Novemberfoor officieel geopend. Het gezelschap bezocht de attracties op de Grote Markt, het Zimmerplein en de parking Gasthuisvest.11 
31/10 00u00  Scheidsrechter annuleert Griekse bekerwedstrijd bij gebrek aan vergoedingDe bekerwedstrijd in Griekenland tussen eersteklasser Niki Volos en tweedeklasser Zakynthos is donderdag niet doorgegaan. Niki Volos kon immers de vergoeding voor de scheidsrechters niet ophoesten.
31/10 00u00  SERIE A. Cavanda antiheld, Nainggolan en AS Roma gedeeld leiderIn de slotmatch van de negende speeldag in de Italiaanse Serie A is Lazio Rome donderdag op een 1-1 gelijkspel blijven steken bij Verona. Luis Pedro Cavanda was de antiheld van de avond.
30/10 23u45  Burkina Faso: president roept noodtoestand uit en ontbindt regeringDe Burkinese president Blaise Compaore heeft donderdag de noodtoestand uitgeroepen vanwege de zware protesten in zijn land. Mensen trekken in Burkina Faso de straat op om te protesteren tegen een controversiële grondwetswijziging die ervoor zou kunnen zorgen hij na bijna 30 jaar aan de macht zijn termijn als president zou kunnen verlengen. Het Burkinese parlement werd in brand gestoken en soldaten kiezen massaal de kant van het volk.
30/10 23u45  Albert Heijn opent woensdagSupermarktketen Albert Heijn opent op woensdag 5 november om 14u haar nieuwe winkel aan de Bouwelsesteenweg 13 in Nijlen. Het is de tiende AH in de provincie en de 25ste in Vlaanderen.33 
30/10 23u45  Stad vernieuwt FietsroutekaartDe stad heeft een nieuwe Fietsroutekaart gemaakt.
30/10 23u45  Omleiding naar containerpark Ivarem wijzigt vanaf maandagHet containerpark van Ivarem aan de Mechelsesteenweg in Lier is vanaf maandag 3 november via een andere omleidingsweg te bereiken. De toegang zal zich tijdelijk langs het Maaikeneveld bevinden.
30/10 23u15  Overvallers aan de haal met 20.000 euro aan iPadsVier gemaskerde inbrekers hebben woensdagnacht ingebroken in computerwinkel Wallabie in de Uitbreidingslaan. Ze gingen aan de haal met voor 20.000 euro aan iPads.
30/10 23u15  Straat aan Stuivenberg afgezet na steekpartijIn het Stuivenbergziekenhuis is deze donderdagavond een man van rond de 30 jaar binnengebracht met snijwonden in het aangezicht. Mogelijk heeft hij ook schotwonden.
30/10 23u00  De Sutter bezorgt Club Brugge ruime zege in MoeskroenEen dominant Club Brugge heeft makkelijk komaf gemaakt met een verrassend zwak Moeskroen-Péruwelz. Via onder meer twee doelpunten van Tom De Sutter, die nu al vier keer scoorde op vier dagen tijd, ging blauw-zwart op Le Canonnier winnen met een stevige 1-4.
30/10 23u00  Verlamde Joël Roelants spreekt over bionisch pakBekijk hier het integrale interview met de Belgische motorcrosser Joël Roelants, waarin hij vertelt over zijn verlamming en het bionische pak waardoor hij nu opnieuw kan stappen.
30/10 22u45  Alweer twee goals van De Sutter zorgen voor ruime Brugse zege bij MoeskroenEen dominant Club Brugge heeft makkelijk komaf gemaakt met een verrassend zwak Moeskroen-Péruwelz. Via onder meer twee doelpunten van Tom De Sutter, die nu al vier keer scoorde op vier dagen tijd, ging blauw-zwart op Le Canonnier winnen met een stevige 1-4.
30/10 22u30  Ex-voetballer Albert Wouters overledenVoormalig voetballer Albert Wouters is donderdag op 50-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hartstilstand. Dat staat te lezen op de websites van Sudpresse.
30/10 22u30  Delfine Persoon verdedigt in november wereldtitel bij lichtgewichtenDe 29-jarige Delfine Persoon zal op dinsdag 11 november in de sporthal van Zwevezele haar wereldtitel bij de lichtgewichten verdedigen tegen de Australische Diana Prazak. Persoon blikte donderdagavond op een persconferentie in Wingene vooruit op de titelkamp.
30/10 22u00  Al meteen politieke rel na voorstelling logo WK 2018De voorstelling van het logo van het WK 2018, dat in Rusland zal plaatsvinden, heeft al meteen tot een serieuze politieke rel geleid. In het filmpje dat het logo voorstelde was namelijk een kaart van Rusland te zien, waarop de Krim gemarkeerd stond als Russisch gebied. De FIFA heeft zich inmiddels verontschuldigd voor de beelden en knipte het fragment uit het filmpje op zijn Youtube-kanaal.
30/10 21u45  Vermeiren op training, Van Den Bergh bij de kernSimon Vermeiren, maanden uitgeschakeld door een kruisbandletsel, verscheen donderdagavond voor het eerst op training. Hij beperkte zich tot lopen. Jan Van Den Bergh is verlost van zijn enkelblessure. Hij treedt vrijdagavond aan met de beloften, VDB komt bij de selectie voor de verplaatsing naar Sint-Truiden.
30/10 21u45  Van der Velde en Weststrate versterken Roompot/Orange CyclingDe begeleidingsstaf van Roompot/Orange Cycling krijgt versterking van Johan van der Velde. De voormalig winnaar van de het jongerenklassement in de Ronde van Frankrijk (1980) en de puntentrui in de Giro (’85, ’87 en ’88) komt in het nieuwe jaar in dienst als buschauffeur bij de nieuwe Nederlandse Pro-Continentale wielerploeg.
30/10 21u45  Eén uur om te ontsnappenVanaf januari kan u zich in Antwerpen laten opsluiten in een kamer en krijgt u één uur de tijd om te ontsnappen. Dat is het idee achter het ontsnappingsspel Out of the Box. Aan de hand van hints, raadsels én samenwerking met vrienden of collega's moet een code gekraakt worden ... voor het te laat is.
30/10 21u30  Oude bekende keert terug naar ‘Thuis’‘Thuis’-kijkers hebben donderdagavond een oude bekende mogen verwelkomen. Acteur Frank Van Erum vertolkt opnieuw de rol van Renzo Fierens, de zoon van Nancy en halfbroer van Femke en Britney.
30/10 21u15  Ploegmaat Denayer geschorst wegens racismeDe Bulgaarse international Aleksandar Tonev, winger bij Celtic Glasgow, krijgt een schorsing van zeven wedstrijden wegens racistische uitlatingen. Dat maakte de Schotse Voetbalbond donderdag bekend.
30/10 21u15  Ook Zweden erkent Palestijnse staatNadat de nieuwe Zweedse premier Stefan Löfven op 3 oktober al had aangekondigd dat ze Palestina zouden erkennen als staat, heeft de minister voor Buitenlandse Zaken dit donderdag officieel bevestigd. Volgens de minister zijn ‘aan alle internationale voorwaarden voor de erkenning van de Palestijnse staat voldaan’, zegt Margot Wallstrom donderdag na een ministerraad.
30/10 21u15  Antwerpen weer klaar voor twaalf dagen BoekenbeursIn Antwerp Expo is donderdagavond de 78ste Boekenbeurs officieel afgetrapt. De komende twaalf dagen worden in de beurshallen weer om en bij de 150.000 boekenwurmen verwacht, die er terechtkunnen bij meer dan 100 standhouders en een keuze kunnen maken uit zowat 60.000 boeken. De editie van dit jaar staat specifiek in het teken van het medium strip, met komiek Alex Agnew als ‘stripgids’.
30/10 21u15  Europees project start op in Sint-LambertusschoolOp 3 en 4 november komen in de Vrije Sint-Lambertusscholen van Westerlo vertegenwoordigers van acht instellingen samen om een innovatief, Europees project op te starten, ThreeC.
30/10 21u15  Circusfestival voor jong én oud in De RomaIn De Roma in Borgerhout kan jong en oud vanaf vandaag/donderdag genieten van het circus. Tot en met zondag zijn er met Cirko Roma tot drie verschillende voorstellingen per dag.
30/10 21u00  Met en zonder fluo hesjeMet de steun van Vital Cycling Power is de herfst- en wintercampagne voor een veilig fietsgebruik gestart in de basisschool Sint-Martinus te Burcht. Fietsen is goed en gezond, maar het moet veilig verlopen. Het fluo hesje is niet het meest populaire kledingstuk bij jongeren. Het kan echter levens redden.
30/10 21u00  Messi en Neymar combineren voetbal meesterlijk met basketbalLionel Messi, Neymar en Javier Mascherano wilden op de training van FC Barcelona hun voetbalkunstjes nog eens laten zien. Waarom voetbal niet combineren met basketbal? Het trio hield de bal meesterlijk in de lucht tot de kans er was om een korf te maken in een basketbalring. En wie anders dan Messi maakte de korf voor Barça?
30/10 20u30  Wilrijkse kunst op het NeerlandWilrijkse kunstenaars stellen tijdens het weekend van Allerheiligen elk jaar hun werk ten toon op het Neerland.
30/10 20u30  Duitsers zien nieuwe assistkoning in De BruyneEn of het Kevin De Bruyne bevalt bij Wolfsburg. Dik negen maanden na zijn transfer van Chelsea wordt hij almaar belangrijker voor de Volkswagenclub. Dat zien ze ook in Duitsland, waar de officiële site van de Bundesliga vandaag een heel artikel wijdt aan de ex-Genkie. De teneur? ‘De Bruyne kan het assistrecord van Franck Ribéry breken.’
30/10 20u30  Personeel en bestuur zetten 10.000 stappen per dagHet personeel en bestuur van OCMW en gemeente Kalmthout gaan de uitdaging aan om dagelijks 10.000 stappen te zetten.
30/10 20u30  Nederlandse tv-vedette zit in Antwerpse celDe Nederlandse ex-voetballer, ex-zanger en ex-televisiepresentator Frank Masmeijer zit in de gevangenis in de Begijnenstraat. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de smokkel van een partij cocaïne die in de Antwerpse haven in beslag werd genomen.
30/10 20u15  Polder biedt sportieve dierenwijdingIn Berendrecht worden dieren pas gewijd, nadat ze een stevige wandeltocht van om en bij de tien kilometer achter de rug hebben met hun baasjes.
30/10 20u15  Ex-ploegmaat: ‘Ik vocht bijna met Fellaini’Leon Osman, voormalig ploegmaat van Marouane Fellaini bij Everton, heeft in zijn pas uitgekomen biografie een opmerkelijke uitspraak gedaan. ‘Ik vocht bijna met Fellaini’, laat de Engelse middenvelder optekenen.
30/10 20u15  Oostenrijker vestigt onverwacht nieuw werelduurrecordDe Oostenrijker Matthias Brandle heeft op de wielerbaan in het Zwitserse Aigle een nieuw werelduurrecord gevestigd. Hij legde in één uur 51,850 kilometer af. Brandle bereikte al na tien minuten een snelheid van 52km/u en gaf zijn opgebouwde voorsprong niet meer weg, hoewel de laatste tien minuten heel zwaar waren.
30/10 20u15  Vier doden bij crash vliegtuigje in KansasNa de crash van een vliegtuigje tegen een gebouw op de luchthaven van Wichita, in de Amerikaanse staat Kansas, zijn intussen minstens 4 doden geteld. Dat deelden de autoriteiten mee. Nog eens vijf mensen zijn zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht.
30/10 20u00  Berkenbeat op 31 oktoberIn zaal De Ark (Godelievezaal) wordt vrijdag 31 oktober Berkenbeat georganiseerd. DJ Mel en Pie is er ook bij.
30/10 20u00  “Meeste Antwerpse crèches gesloten op 6 november”Volgende week donderdag zullen in Antwerpen naar schatting 29 van de 34 stedelijke kindercrèches gesloten blijven door een stakingsactie van de drie grootste vakbonden. Dat heeft ACOD-secretaris Gerard Van der Elst donderdagavond gezegd op ATV.
30/10 19u45  Belgische vrouwen naar finale European Trophy rugbyBelgië heeft donderdag in Waterloo in de halve finales van de European Trophy rugby voor vrouwen met 29-7 gewonnen van Rusland.
30/10 19u45  Ria Smidts van De Toverfluit schrijft boek over Antwerpse hotelwereldDe hotelsector, zeker in een grote stad, is een wereld op zich. Er kunnen zich allerlei dingen voordoen, van dramatisch tot leuk. Een bundeling van anekdotes, gebaseerd op echte feiten, verschijnt weldra in ‘Dagboek van een hotel’. Auteur is Ria Smidts (53), uitbaatster van dancing De Toverfluit in Halle-Zoersel. Echtgenoot Eddy Van den Reeck spoorde haar aan een boek te schrijven over hun hotelavonturen. “Het schrijven viel mee, want ik beschikte over heel wat dagboeknotities, die ik alleen maar in een vloeiende tekst hoefde om te zetten. Zo vlot ging het. Ik pende aanvankelijk alles neer in het Antwerps, maar op verzoek van mijn Nederlandse uitgever begon ik helemaal opnieuw in het Algemeen Nederlands”, vertelt de auteur. Zij vond het nodig dit boek te schrijven omdat er over de innerlijke keuken van een hotel tot op heden nog niets is verschenen. “Dat moet ook Schrijverspunt Clusteruitgeverij over de brug hebben getrokken. Ik stuurde enkele bladzijden door en enkele dagen later al kreeg ik de bevestiging dat het goed werd bevonden. Als het boek in de smaak van het publiek valt, overweeg ik ook om iets dergelijks te schrijven over De Toverfluit”, besluit Ria Smidts.
30/10 19u45  Rijschoolinstructeur grijpt naar borst van leerlingEen instructeur die een meisje in Bree vorig jaar rijlessen gaf heeft zich donderdag voor de correctionele rechtbank van Tongeren moeten verantwoorden voor een reeks seksuele opmerkingen en insinuaties. Het meisje vraagt naast een morele schadevergoeding ook 7.900 euro schadevergoeding voor kosten en gemiste inkomsten.
30/10 19u30  Davidsfonds ontmoet FranciscanenBERENDRECHT-ZANDVLIET-LILLO - Op woensdag 5 november is er in de bibliotheek Viswater aan de Tongerlostraat 2 te Berendrecht een ontmoeting met de franciscaanse beweging. Bijzondere aandacht gaat naar de Sint-Jozefsprovincie van de Vlaamse minderbroeders-franciscanen. Begin te 20 uur. Prijs: leden en 65-plussers 4 euro; niet leden 5 euro. Info: Bertha Dierckx tel.: 03/568 83 01.
30/10 19u30  Volg aanval op het werelduurrecord LIVE!De Oostenrijker Matthias Brandle is op de wielerbaan in het Zwitserse Aigle een poging aan het ondernemen om het werelduurrecord te verbeteren. Hij valt het werelduurrecord aan dat Jens Voigt op 18 september op de tabellen zette. De Duitser reed toen in de Vélodrome Suisse in Grenchen (Zwitserland) het negen jaar oude record van de Tsjech Ondrej Sosenka (49,700) aan flarden tot 51,115 km.
30/10 19u15  IndyCar 2015 vangt aan in BraziliëHet IndyCar-kampioenschap in 2015 wordt op 8 maart met de Grote Prijs van Brazilië op gang geschoten. In totaal staan tussen maart en augustus 17 manches op de agenda. Dat maakten de organisatoren donderdag bekend.
30/10 19u15  Geen top tien voor Lien Willems na eerste ronde in RabatLien Willems staat donderdag na de eerste ronde van het Pre-Qualifying School A (ELPGA) in het Marokkaanse Rabat op een gedeelde 12e plaats, en dit na een eerste ronde in 75 slagen.
30/10 18u45  “Meeste Antwerpse crèches gesloten door vakbondsactie op 6 november”Volgende week donderdag zullen in Antwerpen naar schatting 29 van de 34 stedelijke kindercrèches gesloten blijven door een stakingsactie van de drie grootste vakbonden. Dat heeft ACOD-secretaris Gerard Van der Elst donderdagavond gezegd op ATV.
30/10 18u30  Andy Murray is zeker van deelname aan MastersAndy Murray (ATP 8) heeft zich donderdag geplaatst voor de kwartfinales van het met 2.884.676 euro gedoteerde Masters 1.000-toernooi in Parijs. De Schot verzekerde zich zo ook van een ticket voor de ATP World Tour Finals, het officieuze wereldkampioenschap in het mannentennis waarin de beste acht tennissers van het jaar het tegen elkaar opnemen.
30/10 18u00  Mark Williams schakelt Ronnie O’Sullivan uit in kwartfinalesDe Engelsman Ronnie O’Sullivan (WR-4) zal ook dit jaar het International Championship snooker in het Chinese Chengdu niet op zijn naam schrijven. De vijfvoudige wereldkampioen moest donderdag in de kwartfinales met 6-5 zijn meerdere erkennen in de Welshman Mark Williams (WR-22).
30/10 18u00  Clans vormen erehaag voor verongelukte trucker (32)In Mechelen is donderdagvoormiddag op een indrukwekkende en emotionele manier afscheid genomen van Tom Aertgeerts (32), de trucker uit Muizen die vorige week in Antwerpen verongelukte. Hij laat een vrouw en twee kinderen achter.
30/10 18u00  Boek ‘Schoenaerts’ wordt uit de rekken gehaaldHet boek ‘Schoenaerts’ over acteur Julien Schoenaerts wordt uit de handel gehaald. Dat heeft auteur Stan Lauryssens bevestigd aan onze redactie. Eerder op de dag besliste het Antwerpse gerecht dat op elk exemplaar van het boek een sticker moest komen met ‘Dit boek bevat onjuistheden’.
30/10 18u00  Echte monsters bezorgen kinderen slapeloze nachtenVoor sommige monsters hoeft het niet Halloween te zijn om kinderen slapeloze nachten te bezorgen. Hoewel ze amper te zien zijn, zijn ze er wel degelijk: huisstofmijten. Domobios komt met een ecologisch verantwoorde oplossing.
30/10 17u45  Frankrijk onder indruk van Batshuayi na eerste basisplaatsMichy Batshuayi (21) kwam gisteravond voor het eerst aan de aftrap in een wedstrijd met inzet voor Olympique Marseille. In de Franse ligabeker nam hij het op tegen Rennes en wist meteen te scoren. In Frankrijk is men meteen onder de indruk van onze jonge landgenoot. ‘Meer dan een joker’, kopt Sport.fr, terwijl het toonaangevende L’Equipe hem zelfs uitroept tot Man van de Match.
30/10 17u45  Echte monsters jagen kinderen angst aan op slaapkamerVoor sommige monsters hoeft het niet Halloween te zijn om kinderen slapeloze nachten te bezorgen. Hoewel ze amper te zien zijn, zijn ze er wel degelijk: huisstofmijten. Domobios komt met een ecologisch verantwoorde oplossing.
30/10 17u45  Zo sterk lijkt Parijs op New YorkParijs en New York: de twee wereldsteden liggen duizenden kilometers uit elkaar maar ze hebben veel gemeen. Dat maakt een Franse filmmaker, die zichzelf Matel noemt, duidelijk met een Vimeo-video. Beide steden hebben een triomfboog, gelijkaardige bruggen en zelfs bepaalde gebouwen lijken van dezelfde architect.
30/10 17u30  Oplichting met goede doelen leverde Antwerps echtpaar 2,2 miljoen euro opDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Stanislas M. (61) en zijn ex-vrouw Thellenxe M. (42) veroordeeld tot respectievelijk zes en vijf jaar cel voor een grootschalige oplichting met vzw’s die zogezegd geld inzamelden voor goede doelen. Stanislas M. was al twintig jaar met dergelijke praktijken bezig, maar zou nu opnieuw het rechte pad bewandelen. Beiden kregen een beroepsverbod van tien jaar opgelegd en de rechtbank sprak ook fikse verbeurdverklaringen uit.
30/10 17u30  Ruben Bemelmans plaatst zich voor kwartfinales EckentalRuben Bemelmans (ATP 191) heeft zich donderdag geplaatst voor de kwartfinales van het Challengertoernooi in het Duitse Eckental (tapijt/35.000 euro).
30/10 17u30  Huis van de Mechelaar verbouwtIn het Huis van de Mechelaar in de Reuzenstraat start maandag 3 november de verbouwing van de loketten. Als gevolg daarvan zal het administratief centrum van de stad tijdelijk gesloten zijn op dinsdag.
30/10 17u30  Zaterdagmarkt vindt plaats op AllerheiligenTrouwe bezoekers verwachten het misschien niet, maar op zaterdag 1 november vindt er in de Mechelse binnenstad wel degelijk een zaterdagmarkt plaats.
30/10 17u30  Zo snel verdwijnt een lijk op de bodem van de zeeHet lijk van je doodgeschoten rivaal meenemen op zee en dan laten verdwijnen tussen de vissen, het is een beproefde techniek bij de maffia. Maar hoe lang kan de politie je toch nog op het spoor komen? Ofwel: hoe lang duurt het vooraleer een lijk volledig is verdwenen? Dankzij een publicatie in het wetenschappelijke tijdschrijft PloSONE kennen we eindelijk het -onvolledige- antwoord.
30/10 17u15  Zaterdagmarkt vindt plaats met AllerheiligenTrouwe bezoekers verwachten het misschien niet, maar op zaterdag 1 november vindt er in de Mechelse binnenstad wel degelijk een zaterdagmarkt plaats.
30/10 17u15  Vliegtuig crasht op luchthaven KansasIn de Amerikaanse staat Kansas is een vliegtuig neergestort op een gebouw van Mid-Contintent Airport, het vliegveld van de stad Wichita. Er hangt een zwarte rookwolk boven het gebouw.
30/10 17u00  Relecom is beste Belg na eerste ronde in OmanPierre Relecom staat na de eerste ronde van het Oman Golf Classic (Challenge Tour/259.000 euro) op een gedeelde 29e plaats. Hugues Joannes kwam niet verder dan een gedeelde 103e plaats.
30/10 16u45  Seniorenfeest wijkt uit naar 'Den Boomgaard' in BroechemDe 5de editie van het Seniorenfeest vindt dit jaar niet plaats in sportcentrum Synergie aan het Brieleke. Het feest gaat nog steeds door op donderdag 6 november maar in gemeenschapscentrum 'Den Boomgaard', Antwerpsesteenweg 57 in Broechem (Ranst). Dit is het gebouw waar vroeger de veiling was.
30/10 16u45  Aangetroffen vijftiger stierf natuurlijke doodDe man die woensdagavond dood werd aangetroffen in zijn woning op de hoek van de Wampenberg met de Neerstraat in Arendonk, stierf zo goed als zeker een natuurlijke natuurlijke dood. “De autopsie heeft geen andere doodsoorzaak aan het licht kunnen brengen”, zegt een woordvoerder van het parket in Turnhout.
30/10 16u45  FOTO. Politieman of vrouw voor een dagOm zowel de verhuis en de sociale media van de lokale politie BODUKAP onder de aandacht van de bevolking te brengen werd een ludieke wedstrijd georganiseerd voor de kinderen van 3 tot 12 jaar en hen gevraagd om een kunstwerk te maken voor het nieuwe politiegebouw. Jul, Laurien en Xante, die de wedstrijd wonnen, mochten als beloning een dag agent worden.
30/10 16u45  Messi volgt zichzelf niet op als speler van het jaar bij BarcelonaLionel Messi is speler van het jaar af bij FC Barcelona. De Argentijn moest die eer voor het seizoen 2013/2014 laten aan Javier Mascherano.
30/10 16u30  Tweede luchtverkeersleider in verdenking gesteld na dodelijk ongeval ceo TotalIn Rusland is een tweede luchtverkeersleider in verdenking gesteld voor het schenden van de veiligheidsregels in het kader van het onderzoek naar de crash in de nacht van 20 op 21 oktober in Moskou waarbij de topman van Total, Christophe de Margerie omkwam.
30/10 16u30  Ring en expressweg A11 meest dodelijkDe Antwerpse ring en de expressweg van Antwerpen naar de kust zijn de meest dodelijke snelwegen in ons land. Dat blijkt uit een studie van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid. Niet toevallig zijn het drukke wegen met veel vrachtverkeer. De veiligste snelweg is de ring rond Gent.
30/10 16u15  Brandje bij Pluma WommelgemBij vleesverwerkend bedrijf Pluma in de Antoon van der Pluymstraat 1 in Wommelgem is donderdagmiddag brand ontstaan in een afvoerkanaal. Het bedrijf werd een tijdje ontruimd.
30/10 16u00  Zoveel lijkt Parijs op New YorkParijs en New York: de twee wereldsteden liggen duizenden kilometers uit elkaar maar ze hebben veel gemeen. Dat maakt een Franse filmmaker, die zichzelf Matel noemt, duidelijk met een Vimeo-video. Beide steden hebben een triomfboog, gelijkaardige bruggen en zelfs bepaalde gebouwen lijken van dezelfde architect.
30/10 15u45  Bekende modefotograaf (60) viert verjaardag tussen topmodellenMario Testino, een van ’s werelds bekendste modefotografen, mag op donderdag 30 oktober 60 kaarsjes uitblazen. En hij begon zijn feestdag in stijl: woensdagavond ging hij in Londen feesten tussen zin bevriende topmodellen.
30/10 15u45  ‘Toestand Bianchi blijft kritiek maar stabiel’Zondag is het precies vier weken geleden dat de Franse Formule 1-rijder Jules Bianchi ernstig gewond raakte tijdens de Grote Prijs van Japan. Hij reed toen aan een hoge snelheid tegen een kraanwagen en werd met een levensbedreigend hoofdtrauma naar het ziekenhuis afgevoerd.
30/10 15u45  Standard moet Teixeira zes weken missenStandard kan de volgende zes weken geen beroep doen op Jorge Teixeira, zo melden de Rouches donderdag in een tweet. De Portugese verdediger heeft een scheur in de quadriceps.
30/10 15u45  Niels Desein wipt eerste reekshoofd Brown in Challenger EckentalNiels Desein (ATP 219) heeft zich donderdag geplaatst voor de kwartfinales van het Challengertoernooi in het Duitse Eckental (tapijt/35.000 euro).
30/10 15u45  Duizenden Zuid-Afrikanen brengen hulde aan doodgeschoten doelmanDuizenden voetbalsupporters hebben donderdag in een stadion in Johannesburg een plechtigheid bijgewoond voor de vermoorde international Senzo Meyiwa.
30/10 15u30  Raul treedt in voetsporen Pelé en Swat Van der ElstRaul Gonzalez Blanco is ondertussen 37 jaar, maar denkt nog niet aan zijn voetbalpensioen. De topschutter aller tijden van Real Madrid verlaat Al Sadd uit Doha en zet zijn carrière verder in de Verenigde Staten. De Spaanse spits tekende vandaag een meerjarig contract bij New York Cosmos. Hij zal er ook technisch adviseur worden van de jeugdacademie.
30/10 15u30  ‘Seks met meer dan 20 vrouwen vermindert kans op prostaatkanker’Mannen die tijdens hun leven seks hebben met meer dan 20 vrouwen, hebben minder kans om prostaatkanker te krijgen. Dat blijkt uit een Canadese studie.
30/10 15u15  VIDEO. Joël Roelants zet eerste stappen na ongevalJoël Roelants, de 25-jarige motorcrosser uit Grobbendonk, die bij een zwaar ongeval in juni verlamd raakte, heeft voor het eerst opnieuw gestapt. Dat deed hij met behulp van een bionisch pak.
30/10 15u15  ‘Amerikaanse overnemer voor Omega Pharma’Het geneesmiddelenconcern Omega Pharma gaat exclusieve onderhandelingen voeren met Perrigo, zo meldt het persagentschap Bloomberg. De andere kandidaten vallen af, waarmee de overnamestrijd in een definitieve plooi lijkt te liggen.
30/10 15u00  Parlement Burkina Faso in brand gestokenBetogers in Ouagadougou hebben het parlement in brand gestoken. Ze zijn boos omdat de president de grondwet wil wijzigen om zich opnieuw verkiesbaar te stellen.
30/10 14u45  Zo worden modellen in tv-spotjes nog mooierDacht je dat alleen de modellen in magazineadvertenties stevig gephotoshopt werden? Digital editor Andreas Brueckl toont in dit time lapse filmpje hoeveel werk hij stopte in een reclamespotje voor L’Oréal. Niet alleen lichtinval en achtergrond worden onder handen genomen, ook aan de huid van het (op zich al zo mooie) model wordt na de opname nog aardig wat gesleuteld.
30/10 14u45  Vuelta 2015 start met tijdrit in Puerto BanusDe Vuelta 2015 begint op 22 augustus in Puerto Banus, een kustplaatsje nabij Marbella aan de Costa del Sol. Dat is donderdag bekendgemaakt.
30/10 14u45  Hoe is absintbar van Brasserie Appelmans uitgegroeid tot een succes?Brasserie Appelmans ligt een beetje verborgen in het Papenstraatje in Antwerpen maar is toch erg populair. Dat komt onder andere door de absintbar die bij de brasserie hoort. De barverantwoordelijke Youssef Benelhadi laat ons kennismaken met absint en hoe je het hoort te drinken.
30/10 14u30  ‘Melk dan toch niet goed voor elk’Zweedse onderzoekers aan de universiteit van Uppsala hebben ontdekt dat te veel melk onze gezondheid kan schaden. Vooral vrouwen zouden vatbaar zijn voor de negatieve effecten. Dat staat zwart op wit in het Britse wetenschappelijk tijdschrift The BMJ.
30/10 14u30  Nill De Pauw verlengt contract bij LokerenLokeren-speler Nill De Pauw (24) zette gisteren zijn handtekening onder een nieuw contract dat hem voor twee jaar langer aan de Waaslanders bindt. De overeenkomst met de vleugelspeler liep normaal na dit seizoen af.
30/10 14u15  Nieuw massagraf IS-slachtoffers gevondenDe Islamitische Staat heeft opnieuw een ware gruwel achtergelaten nabij de stad Ramadi. In de buurt hielden ze afgelopen week een ‘opruimbeurt’ waarbij alle sunnieten mee werden genomen. Van hen zijn nu zeker 150 lijken teruggevonden in een massagraf.
30/10 14u15  Buurt Spoor Oost: "ons is enkel de overschot gegund"“De stad heeft de invulling van de site Spoor Oost al lang beslist: Sinksenfoor, parking, evenementen,… De buurtbewoners is enkel de overschot gegund.” Dat stelt de ontevreden buurtvereniging ‘Park Spoor Oost’ in een persbericht. De buurtbewoners willen de woorden van schepen Rob Van de Velde (N-VA) nuanceren als zou er al langer overleg met de buurt aan de gang zijn.
30/10 14u15  Hoe is de absintbar van Brasserie Appelmans uitgegroeid tot een succesverhaal?Brasserie Appelmans ligt een beetje verborgen in het Papenstraatje in Antwerpen maar is toch erg populair. Dat komt onder andere door de absintbar die bij de brasserie hoort. De barverantwoordelijke Youssef Benelhadi laat ons kennismaken met absint en hoe je het hoort te drinken.
30/10 14u15  VDAB laat werkzoekende videochatten met werkgeverDe Vlaamse arbeidsbemiddelaar VDAB heeft donderdag een nieuwe tool gelanceerd, waarmee werkzoekenden met werkgevers kunnen videochatten. Volgens Teleportel, de ontwikkelaar van de tool, gaat het om een heuse wereldprimeur.
30/10 14u15  Politie geeft beelden vrij van dader vluchtmisdrijf TurnhoutsebaanDe politie heeft beelden vrijgegeven van de bestuurder die vluchtte na het dodelijke ongeval van maandag 13 oktober op de Turnhoutsebaan in Borgerhout. De bestuurder van de bromfiets reed een dame op de fiets aan, maar vluchtte daarna weg. Hij is nog altijd spoorloos.
30/10 13u45  Tom Barman in Hnita-Jazz ClubdEUS-frontman Tom Barman diept zijn liefde voor jazz verder uit in de Hnita Jazz Club in Heist. Met TaxiWars zoekt hij op zondag 2 november alle uithoeken van het genre op met een gereputeerd jazztrio aan zijn zijde.
30/10 13u45  Hilarische video: Vallende pinguïns zijn niet moeders slimsteEen pinguïn is niet alleen superschattig, het beestje is ook nog eens oliedom. Zo toont een filmpje van fotograaf Willy Foo.
30/10 13u45  CD: De kus in ruil voor een koninkrijk - Buurman (***)Klokvast brengt het Limburgse Buurman sinds 2008 om de twee jaar een album uit. Met De kus in ruil voor een koninkrijk werd die deadline wat te streng gerespecteerd. Dit derde album bevat nochtans alle vertrouwde ingrediënten.
30/10 13u45  DVD: The Two Faces Of January (****)Films als Stoker en Tom à la ferme bewijzen dat de geest van Alfred Hitchcock begaafde filmmakers blijft inspireren.
30/10 13u45  Helft dodelijke verkeersslachtoffers op snelwegen droeg gordel nietHet niet dragen van de veiligheidsgordel is nog altijd een belangrijke factor bij de dodelijke ongevallen op de Belgische autosnelwegen. Bijna de helft van de bestuurders die bij zo’n ongeval betrokken was, had geen gordel om. Achterin loopt dat zelfs op tot meer dan zeventig procent. Dat blijkt donderdag uit een onderzoek van het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV).
30/10 13u45  Hollywoodactrice maakt een grapje over eigen zwangerschapDe Amerikaanse actrice Liv Tyler (37) is momenteel zwanger en heeft de perfecte outfit gevonden voor Halloween. Op vrijdag 31 oktober gaat verkleed als: een oven.
30/10 13u45  Zweden erkent als eerste EU-lid Palestijnse staat officieelNadat de nieuwe Zweedse premier Stefan Löfven op 3 oktober al had aangekondigd dat ze Palestina zouden erkennen als staat, heeft de minister voor Buitenlandse Zaken dit donderdag officieel bevestigd. Volgens de minister zijn ‘aan alle internationale voorwaarden voor de erkenning van de Palestijnse staat voldaan’, zegt Margot Wallstrom donderdag na een ministerraad.
30/10 13u30  Bartel Van Riet doet watertanden met naakte badfotoBartel Van Riet weet hoe hij zijn vrouwelijke fans moet bekoren. De man postte een foto van zichzelf op Instagram, niets speciaals aan horen we u denken. Ware het niet dat Bartel naakt in een bad zit.
30/10 13u30  Oostende laat Jali begrafenis Zuid-Afrikaanse doelman bijwonenOostende kan zaterdag in de competitiewedstrijd tegen Waasland-Beveren geen beroep doen op Andile Jali. De Zuid-Afrikaanse middenvelder heeft van de kustploeg de toestemming gekregen om terug te vliegen naar zijn land om er de begrafenis van Senzo Meyiwa bij te wonen. De kapitein en doelman van de nationale ploeg werd afgelopen zondag doodgeschoten bij een roofoverval.
30/10 13u30  Parkeergarage project Dosfellei ter discussieEr rijzen heel wat vragen rond de ondergrondse parkeergarage voor het nieuwe bouwproject aan de Dosfellei. “Waarom nieuwe parkings maken als er even verderop in de ondergrondse op het Stadsplein zoveel leeg staan”, klinkt het bij de oppositie.
30/10 13u30  Tim Cook komt uit de kastTim Cook, de CEO van Apple, heeft zich in een column in Business Week geout als homoseksueel. ‘Ik ben trots om homo te zijn, en ik zie mijn homoseksualiteit als een van de grootste geschenken die God mij heeft gegeven,’ aldus Cook.
30/10 13u15  Bartel Van Riet viert afscheid van programma in badBartel Van Riet neemt op een ludieke manier afscheid van de ‘Groendland’-kijkers: in bad met een biertje.
30/10 13u15  Niet dragen veiligheidsgordel problematisch bij dodelijke ongevallen op snelwegenHet niet dragen van de veiligheidsgordel is nog altijd een belangrijk factor bij de dodelijke ongevallen op de Belgische autosnelwegen. Bijna de helft van de bestuurders die bij zo’n ongeval betrokken was, had geen gordel om. Achterin loopt dat zelfs op tot meer dan zeventig procent. Dat blijkt donderdag uit een onderzoek van het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV).
30/10 13u00  Wordt Netflix-serie ‘Marco Polo’ de nieuwe ‘Game of Thrones’?Netflix heeft een eerste trailer vrijgegeven van zijn eigen productie ‘Marco Polo’. De streamingdienst bewees met ‘Orange is the New Black’ en ‘House of Cards’ al dat hij kan uitpakken met kwaliteit. Al zal ‘Marco Polo’ wel zijn best mogen doen om HBO-topper ‘Game of Thrones’ te benaderen.
30/10 12u45  Foto: leerling ontroert met uiterst schattig briefjeEen leerling van meester Peter van basisschool De Bongerd in het Nederlandse Oldenzaal heeft een wel erg schattig briefje aan haar leerkracht nagelaten.
30/10 12u45  Sterren tonen streepje naakt op de zwarte loperWoensdagavond vond het jaarlijkse AmfAR Inspiration Gala plaats in Los Angeles, dat wordt georganiseerd om geld in te zamelen voor het Foundation for AIDS Research. Actrice Gwyneth Paltrow was de gastvrouw van dienst, maar ook veel andere sterren zakten af naar het evenement. Zij hadden allemaal een sexy creatie aangetrokken om over de zwarte loper te paraderen. Rihanna en Miley Cyrus droegen de opvallendste creaties die niet veel aan de verbeelding overlieten.
30/10 12u30  Triatleet Axel Zeebroek beëindigt carrièreAxel Zeebroek (36) zet een punt achter zijn carrière als triatleet. ‘Ik kijk met een positief gevoel terug op negentien jaar in de sport’, zegt hij donderdag in La Dernière Heure.
30/10 12u30  Keniaanse lmunten in omloopIn de gemeente Brasschaat werden er munten uit Kenia aangetroffen. Het gemeentebestuur wil de inwoners waarschuwen.
30/10 12u30  Luc Huyse: “N-VA zal moeten afstappen van confrontatiemodel”België gaat een periode van onrust tegemoet waarbij het tot bikkelharde confrontaties zal komen tussen de regering-Michel en de middenveldorganisaties. De oorzaak daarvoor ligt voor een groot deel bij de N-VA die weinig ervaring heeft met (sociaal) overleg en zoeken naar een consensus, zo meent professor emeritus sociologie Luc Huyse.
30/10 12u30  Máxima recycleert oude cape van BeatrixVintage is zo hip dat zelfs het Nederlandse koningshuis meedoet. Koningin Máxima liet zich tijdens een staatsbezoek in Japan opmerken in een bruine cape. Geen nieuw exemplaar, volgens het geoefende oog van Twitteraar @fanvanmáxima. Die stelde zich de vraag of het niet gaat om een aanpaste en gemoderniseerde versie van een cape die schoonmoeder Beatrix in 2000 droeg tijdens Koninginnedag.
30/10 12u30  Deense wielerploeg van Michael Rasmussen houdt ermee opNa maanden van speculaties is de kogel door de kerk: het Deense Christina Watches-Kuma, de wielerploeg van dopingzondaar Michael Rasmussen, wordt ontbonden.
30/10 12u30  Football Manager 15 voorspelt: ‘Anderlecht kampioen, Westerlo Europees’Football Manager 15 heeft enkele interessante voorspellingen in petto voor de Jupiler Pro League. Volgens de pc-game, die op 7 november verschijnt, wordt Anderlecht kampioen en Club Brugge tweede. Standard zou zijn inhaalrace voortzetten en haalt Europees voetbal. Net als... Westerlo.
30/10 12u15  Rally met oldtimers vanuit Zandvliet naar ZeelandOp 11 november vertrekt aan De Leeuw van Vlaanderen op de Zandvlietse Hoek een rally met niets dan antieke auto’s. Hij wordt ingericht door een aantal havenbazen en bedrijven in de haven, onder leiding van Guy Pasmans van Manuport.
30/10 12u00  En de zoon van Robbie Williams heet…Charlton Valentine Williams, zo heet de kersverse zoon van popzanger Robbie Williams en zijn vrouw Ayda Field. De naam raakte bekend via een nieuwe video op hun YouTube-kanaal. De beelden laten niets aan het toeval over. Ayda duwt Robbie in een rolstoel vooruit terwijl het Britse popicoon Charlton Valentine in de armen houdt.
30/10 12u00  Stelende Romafamilie veroordeeld tot in totaal 28 jaarDe Hasseltse correctionele rechtbank heeft donderdag een dievenbende met Roma-zigeuners veroordeeld tot in totaal 336 maanden of 28 jaar cel. De elf familieleden stonden terecht voor 36 feiten van inbraken en diefstallen bij vooral bejaarde mensen, die slecht te been of goedgelovig waren.
30/10 12u00  ‘Amerikanen probeerden Polanski op te pakken in Polen’De Verenigde Staten wilden regisseur Roman Polanski dinsdag laten arresteren toen hij de opening van een museum in Polen bijwoonde. Dat schrijft de Poolse krant Gazeta Wyborcza op basis van hooggeplaatste bronnen binnen Justitie.
30/10 11u45  Julien Cagnina zit bij laatste acht in Challenger La RéunionJulien Cagnina (ATP 316) heeft zich donderdag geplaatst voor de kwartfinales van het Challengertoernooi op het Franse eiland La Réunion (hard/35.000 euro).
30/10 11u45  Motie voor ondersteuning bij afschakeling elektriciteitVia een motie aan de overheid en de energieleveranciers vraagt Bonheiden onder meer logistieke en financiële hulp indien bij stroomschaarste de elektriciteit uitvalt.
30/10 11u45  FOTO. Muziektheater Vroink in LO PétillanteWoensdagnamiddag was het ideaal weer om af te zakken met je kinderen naar buurthuis LO Pétillante. Marijke Umans stond met haar muziektheater voor kinderen en groep Vroink op het podium. Enkele sfeerbeelden.
30/10 11u45  FIFA wil WK voetbal op kunstgrasJérrôme Valcke, secretaris-generaal van FIFA, laat in een interview op de website van de wereldvoetbalbond noteren dat het WK voetbal in de toekomst best zou kunnen doorgaan op kunstgras. Valcke reageert daarmee op het protest van de vrouwen die het WK voetbal volgend jaar in Canada op kunstgras moeten afwerken.
30/10 11u45  Crash na vlucht van politiecontrole: twee zwaargewondenIn Grobbendonk zijn in de nacht van woensdag op donderdag twee zwaargewonden gevallen in een wagen die wegvluchtte van een politiecontrole. Dat zegt de lokale politie van de zone Neteland. Het voertuig ging aan hoge snelheid uit de bocht en van de baan en belandde uiteindelijk tegen de omheining van een bedrijf. Allicht was er nog sprake van een derde betrokkene, maar die zou na het ongeval te voet weggekomen zijn.
30/10 11u30  Vlaams buffetOp zondag 2 november is er een Vlaams buffet a volonté ten voordele van de Laakdalse volleybalclub in ’t Buurthuis in Veerle-Heide (Laakdal).
30/10 11u30  Paul Put veroordeeld tot twee jaar cel met uitstel in zaak rond gokchineesDe Brusselse correctionele rechtbank heeft donderdag voormalig SK Lierse-trainer Paul Put veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2 jaar met uitstel en een geldboete van 11.000 euro, waarvan de helft met uitstel, voor zijn aandeel in het dossier rond gokchinees Zheyun Ye. De rechtbank verklaarde ook 50.000 euro verbeurd, het geld dat Put van Ye zou gekregen hebben om bepaalde wedstrijden met Lierse te vervalsen.
30/10 11u15  Crash na ontvluchten politiecontrole: twee zwaargewondenIn Grobbendonk zijn in de nacht van woensdag op donderdag twee zwaargewonden gevallen in een wagen die wegvluchtte van een politiecontrole. Dat zegt de lokale politie van de zone Neteland. Het voertuig ging aan hoge snelheid uit de bocht en van de baan en belandde uiteindelijk tegen de omheining van een bedrijf. Allicht was er nog sprake van een derde betrokkene, maar die zou na het ongeval te voet weggekomen zijn.
30/10 11u15  Vakantietip. Wandelen door een magazine in AntwerpenIs het een food & coffee bar, designwinkel, galerij, kledingboetiek, gin bar, boekenwinkel of bioscoop? The List, de pop-upstore van 1.000 vierkante meter die op zondag 2 november opent in Antwerpen, is geen winkel met een identiteitscrisis, maar een ‘offline lifestyle magazine’. Je valt er namelijk van de ene ‘rubriek’ in de andere.
30/10 11u15  Brandweerbijdrage stijgt lichtBonheiden zal tot 2018 jaarlijks 564.000 euro betalen aan de prébrandweerzone Rivierenland.
30/10 11u00  Hartvormige wolk zorgt voor magische huwelijksfotoDe Amerikaanse John en Jessica Hardesty trouwden op 11 oktober in Idaho. Niets speciaals, zou je denken maar het huwelijkspaar heeft wel heel bijzondere huwelijksfoto’s...
30/10 11u00  Dakloze Pool verblijft in gesloopt gebouw Gazet van AntwerpenHet voormalige redactiegebouw van Gazet van Antwerpen, vlak bij de E17 en de Kennedytunnel, ligt zo goed als helemaal tegen de vlakte. Wat er nog recht staat is een onstabiele ruïne, maar toch verblijft er iemand in het pand waar enkel nog wat muren van overeind staan.
30/10 11u00  VIDEO. Zo versiert Smos de vrouwenSmos is terug. En hij is nog op zoek naar de ideale openingszin om zijn liefde aan Kim te verklaren ...
30/10 11u00  Gemeente fusioneert onthaalbaliesDe gemeente Bonheiden laat een studie uitvoeren rond het optimaliseren van de verschillende onthaalbalies.
30/10 10u30  Paul Put veroordeeld tot twee jaar cel met uitstel in gokchinees-zaakDe Brusselse correctionele rechtbank heeft donderdag voormalig SK Lierse-trainer Paul Put veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2 jaar met uitstel en een geldboete van 11.000 euro, waarvan de helft met uitstel, voor zijn aandeel in het dossier rond gokchinees Zheyun Ye. De rechtbank verklaarde ook 50.000 euro verbeurd, het geld dat Put van Ye zou gekregen hebben om bepaalde wedstrijden met Lierse te vervalsen.
30/10 10u30  Wonder voltrekt zich wanneer baby meegesleurd wordt door treinIn het Nederlandse Amersfoort zijn ze ervan overtuigd dat er zich gisteren een wonder heeft voltrokken op het Centraal Station.
30/10 10u15  Man die Israëlische activist beschoot gedoodDe Palestijn die woensdagavond meer dan waarschijnlijk op de rechtse Israëlische militant Jehuda Glick heeft geschoten, is donderdagochtend tijdens een vuurgevecht doodgeschoten door de Israëlische politie. Dat bevestigt de Israëlische politiewoordvoerder Micky Rosenfeld.
30/10 10u15  Groendienst draait in herfst en winter op volle toerenDe herfst is een 'top'-seizoen voor de groendienst. Ze hebben de komende weken de handen vol om al het groen in de gemeente winterklaar te zetten. Het onderhouden van grachten en het verwijderen en of uitdunnen van bomen zijn de voornaamste taken.
30/10 10u15  Rechter geeft Matthias Schoenaerts gelijk over boek vaderHet boek ‘Schoenaerts’ dat Stan Lauryssens schreef over acteur Julien Schoenaerts, moet een sticker dragen waarop staat dat het boek onjuistheden bevat. Dat heeft de Antwerpse kortgedingrechter vandaag beslist.
30/10 10u00  Australië verbiedt reizen naar “terroristische landen”Australië heeft zijn anti-terrorismewetgeving verstrengd door alle reizen te verbieden richting landen die het bestempelt als terroristisch. Zo wil Australië mogelijke jihadisten die naar Syrië of Irak willen vertrekken, ontmoedigen.
30/10 10u00  Groen en stad in de clinch over Vlaams geld Spoor OostAntwerpen krijgt 60.000 euro Vlaamse steun voor het opmaken van een plan voor Spoor Oost. Maar bij die steun horen vijf voorwaarden en daar is nog geen enkele van vervuld, zegt Wouter Van Besien (Groen). Schepen Rob Van de Velde (N-VA) pikt dat niet.
30/10 10u00  Dorpsbewoners redden net op tijd man uit rivierIn China hebben dorpsbewoners alles op alles gezet om een man te redden uit zijn auto nadat hij terechtkomt in een rivier. De stroming is zodanig hevig dat de wagen dreigt meegesleurd te worden. Met behulp van heel wat mankracht en een kraan, raakt de man uit de auto en in de laadbak van de kraan. Even dreigt het volledig mis te lopen maar gelukkig weet de man zich net op tijd in veiligheid te brengen.
30/10 09u45  Fakkeltocht om Wapenstilstand te herdenkenMaandag 10 november organiseert het gemeentebestuur van Bornem een fakkeltocht om Wapenstilstand te herdenken.
30/10 09u45  Stoere bouwvakkers gillen bij deze ontdekkingVoor deze bouwvakkers lijkt Halloween iets vroeger op het jaar te vallen. Bij verbouwingen aan een dak stoten ze op een gigantische nest vleermuizen. Bij elke dakpan die ze lichten blijven de beesten maar komen. De anders zo stoere bouwvakkers kunnen bij de ontdekking een gilletje niet onderdrukken.
30/10 09u30  Werkzaamheden Hoogeind beginnen nieuwe faseDe wegwerkzaamheden aan het Hoogeind naderen een nieuwe fase. Begin november wordt gestart met de derde fase van de langdurige wegwerkzaamheden aan het Hoogeind, de gewestweg N111.
30/10 09u15  Bulls starten sterk, Miami Heat wint eerste match zonder JamesDe Chicago Bulls zijn als een pletwals gestart aan de NBA. Het team van Derrick Rose, Joakim Noah en Pau Gasol won met 80-104 van de New York Knicks. Miami Heat is ook goed aan het nieuwe seizoen begonnen. In hun eerste match van het post-LeBron-tijdperk klopte de Heat de Washington Wizards met 107-95.
30/10 09u15  Nieuwe club in DamstationMet LA GARE 27 willen drie ondernemende jongemannen het oude treinstation aan het Damplein opnieuw leven inblazen. “We willen meer zijn dan the next club in town”, klinkt het.
30/10 09u15  Binnenkort: lees alle populaire strips onlineDe twee belangrijkste stripuitgevers van België bundelen de krachten om een digitaal platform te ontwikkelen. Dat zou het mogelijk moeten maken om binnenkort Suske&Wiske, Jommeke en Largo Winch op de tablet of smartphone te lezen.
30/10 09u00  Verhuis OCMW-diensten verloopt moeizaamDe geplande verhuizing van de OCMW-diensten naar het gemeentehuis blijft voor wrevel zorgen bij het personeel. Volgens voorzitter Mia Wauters (N-VA) zijn de ergste plooien intussen gladgestreken.
30/10 09u00  San Francisco Giants winnen World SeriesDe San Francisco Giants hebben woensdag de World Series gewonnen, de finale van de Amerikaanse Major League Baseball (MLB).
30/10 09u00  Laskunstenaar laat motor extra hard brullenAl voor de derde keer heeft zelfstandig lasser Geert Van Hoof (36) uit Pulle op speciale aanvraag een titaniumcustomuitlaat gelast op een exclusieve motor ter waarde van 135.000 euro van Europa’s bekendste motorbouwer Marcus Walz. “Er is geen enkele andere zot die daaraan begint”, zegt Van Hoof.
30/10 09u00  Janez Brajkovic tekent bij UnitedHealthcareDe Sloveense wielrenner Janez Brajkovic (30) heeft een contract voor twee jaar ondertekend bij het Amerikaanse procontinentale team UnitedHealthcare.
30/10 09u00  Grabbelpas verdwijntIn Heist zullen er geen Grabbelpassen meer verkocht worden. De Grabbelpaskorting voor bepaalde activiteiten die de jeugddienst organiseert, verdwijnt op 2 februari.
30/10 08u45  JBC wil Veritas overnemenDe van oorsprong Limburgse kledingketen JBC is kandidaat overnemer voor de naai- en modeketen Veritas. Claes Retail Group (CRG) bundelt daarvoor de krachten met de investeringsmaatschappij 3D, zo meldt De Tijd.
30/10 08u45  Olenaar knijpt ‘voor de kick’ al fietsend in de borsten van vrouwenDe Mechelse correctionele rechtbank heeft een 46-jarige man uit Olen veroordeeld tot twaalf maanden cel met probatie-uitstel omdat hij tal van vrouwen in de borsten had geknepen. Hij deed dat telkens vanop zijn fiets.
30/10 08u45  Vier op vijf Vlamingen haten HalloweenWe zijn geen fans van het hele Halloweengebeuren, zo blijkt uit een rondvraag van iVOX bij 600 Vlamingen. Een op de vier geeft zelfs toe de deur niet open te doen als kinderen langs komen voor snoepjes.
30/10 08u30  Muzikanten sterven gemiddeld 25 jaar vroegerDe universiteit van Sydney liegt er niet om: zij die ervoor kiezen muzikant te worden, kiezen daarmee voor een uiterst risicovol beroep. Gemiddeld leggen muzikanten 25 jaar vroeger het loodje dan niet-muzikanten.
30/10 08u30  Meer dan ooit nood aan sociaal overlegDe koorts stijgt in deze hete herfst. Nu de ministers van de Vlaamse regering met hun beleidsnota’s naar buiten zijn gekomen, wordt steeds duidelijker hoe rigide de besparingen zullen zijn en welke concrete gevolgen ze zullen hebben voor de burger.
30/10 08u30  Eline De Munck ontwerpt eigen brillenlijnWie Eline De Munck zegt, zegt opvallende brillen. En toch vond de vrouw de laatste tijd alsmaar minder haar gading in het aanbod. Dus besloot ze maar zelf een eigen brillenlijn te ontwerpen.
30/10 08u15  Roze wolk is volledig weg bij derde kindGezinnen met meerdere kinderen weten het als geen ander: die beroemde roze wolk bij het eerste kind is niet meer van toepassing bij het tweede, derde, vierde, … kind.
30/10 08u15  Licht op groen voor restauratie LakenhalDe stad Herentals kan binnen enkele jaren pronken met een volledig gerestaureerde binnenkant van zijn historische lakenhalle, het vroegere stadhuis. De dient Erfgoed zette het licht op groen, het ‘stadhuis’ herwint zijn middeleeuwse karakter én de collectie beeldhouwwerken van stadszoon Auguste Fraikin keert terug naar de stadhuiszolder.
30/10 08u00  Eddy Wally week in ziekenhuis door bronchitisGisteren raakte het nieuws bekend dat Eddy Wally opnieuw in het ziekenhuis was opgenomen. Nu blijkt dat de opname volgt na een uit de hand gelopen bronchitis.
30/10 08u00  ‘VJ Dimi’ kroongetuige in moordzaakZes vrouwen en zes mannen moeten vanaf maandag oordelen over schuld of onschuld van Egyptenaar Said Mahmoud (25). Hij verschijnt voor het hof van assisen in Antwerpen voor de moord op Aimé Matoufa Matondo (35), die hij had omgebracht met 57 messteken. Kroongetuige in de moordzaak is mediafiguur Dimitri ‘VJ Dimi’ Vantomme (35).
30/10 08u00  Archeologen ontdekken ingang tot de “onderwereld” in MexicoWetenschappers hebben in een historische tempelcomplex in het centrum van Mexico de ingang naar de “onderwereld” van de Teotihuacán-cultuur ontdekt. In de tunnel tussen de Zonnepiramide en de Tempel van de Gevederde Slang ten noordoosten van Mexico-Stad zijn rond 50.000 offergaves gevonden. Dat zei opgravingsleider Sergio Gómez woensdag. Onder hen zijn beelden, wierookschalen, edelstenen en schelpen. De archeologen zoeken op die plaats al elf jaar.
30/10 08u00  Winkels raken herfstcollectie niet aan straatstenen kwijt58% van de kledingzaken zag de afgelopen twee maanden amper herfststukken de deur uit gaan, zo blijkt uit een rondvraag van he Nationaal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ). Er zou een omzetdaling van 4% gerealiseerd zijn.
30/10 08u00  Ruim 300 cellen staan leegDe gevangenis van Beveren en vooral die van het Henegouwse Leuze zijn onderbenut. Ruim 300 plaatsen voor gedetineerden zijn niet ingevuld. Dat berichten De Standaard en Het Nieuwsblad donderdag.
30/10 07u45  Voormalige Kapelse privézwemschool heeft onderdak in MerksemDe zwemschool die de broers Jens (22) en Niels (23) Smeyers uit Hoevenen vorig jaar oprichtten in Kapellen, heeft onderdak gevonden in het zwembad van Merksem. SST zwemschool kon in Kapellen niet blijven vermits ze niet strookte met de grondbeginselen van het gemeentelijk zwembadbeleidsplan
30/10 07u45  Waarom er minder mensen sterven momenteelUit cijfers van het Nationaal Instituut voor de Statistiek blijkt dat er momenteel 10% minder overlijdens zijn. Maar hoe komt dat?
30/10 07u45  Luk Wyns over levensechte gewelddadige clowns: ‘Hoop dat ik niet tot agressie heb aangezet’Luk Wyns kon zijn oren niet geloven toen plots het nieuws opdook dat levensechte Crimi Clowns de straat optrokken om er terreur te zaaien. ‘Ik kan me niet voorstellen dat dit idee gebaseerd is op mijn serie.’
30/10 07u45  "Ze zouden beter samenwerken met de 'piraten'"Marc Keersmaekers van visvijver M&M in Heist-op-den-Berg is verbolgen over de manier waarop hij volgens hem werd bejegend door de firma Van Hulle uit Maldegem, het bedrijf achter de 'Vergroot de hoop'-actie. Wie een taxushaag van meer dan 40 meter heeft, kon die tot 1 oktober gratis laten snoeien om de strijd tegen kanker te steunen. Tot op heden zag hij nog steeds geen snoeidienst.
30/10 07u45  Open Vld telt meeste ledenDe grootste partij van Vlaanderen, toch wat betreft het aantal leden, is voortaan Open Vld. De liberalen nemen de koppositie over van CD&V. Die verliest ten opzichte van twee jaar geleden zo’n 14 procent van haar leden. Dat blijkt uit onderzoek van het Centrum voor Politicologie van de KU Leuven waarover De Morgen bericht.
30/10 07u30  Vier op vijf Vlamingen haat HalloweenWe zijn geen fans van het hele Halloweengebeuren, zo blijkt uit een rondvraag van iVOX bij 600 Vlamingen. Een op de vier geeft zelfs toe de deur niet open te doen als kinderen langs komen voor snoepjes.
30/10 07u30  ‘Neroke’ uit FC De Kampioenen naar de hondenhemelDe op Samson na bekendste hond uit de Vlaamse televisiewereld in niet meer. ‘Neroke’, de Yorkshire die tussen 2004 en 2010 de trouwe viervoeter was van Carmen uit ‘FC De Kampioenen’, is op 18 oktober overleden. Dat melden haar baasjes Alfons D‘Hollander (77) en zijn echtgenote Hilda Tourné (77) uit Meise in Het Nieuwsblad.
30/10 07u30  Verkeershinder verwacht door werken in CentrumIn de Graaf de Broquevillestraat in Mol-Centrum, ter hoogte van huisnummer 15, wordt sterke verkeershinder verwacht van woensdag 5 tot en met vrijdag 7 november.
30/10 07u30  Turkse president stelt controversiëel paleis van 350 miljoen dollar voorDe Turkse president Recip Tayyip Erdogan heeft woensdag zijn nieuw presidentieel paleis “Ak Saray”, of het “Witte Paleis”, betrokken, naar aanleiding van de Dag van de Republiek. Zijn nieuwe, en vooral controversiële woonst, ligt in een buitenwijk van de hoofdstad Ankara.
30/10 07u15  Cellen in gevangenis Beveren blijven leeg door personeelstekortDe gevangenis van Beveren draait zeven maanden na de opening nog steeds niet op volle toeren. Er verblijven slechts zo’n 225 gedetineerden, terwijl er plaats is voor 312. Het probleem: er zijn te weinig cipiers om alle gedetineerden op te vangen. Oorzaak: justitie heeft geen geld om hun aanwerving door te voeren.
30/10 07u15  Bewegen om te revaliderenPsychiatrisch centrum Sint-Amedeus maakt sinds deze zomer gebruik van een fitness in de open lucht tijdens de behandeling van haar patiënten. Wetenschappelijke studies tonen immers aan dat bewegen helpt tijdens de revalidatie.
30/10 07u15  Gemeente koopt 'NAVO-paleizen' in WeeldeHet gemeentebestuur van Ravels koopt de voormalige NAVO-hallen in het militair domein van Weelde. Het gaat om zeventien reusachtige loodsen met een gezamenlijke oppervlakte van wel 8,5 hectare, zes keer groter dan de Heizelpaleizen in Brussel.
30/10 07u15  Heel Retie treurt: cafébazin Amelie (91) sterft na val van trapAmelie Verwaest (91), de bekendste cafébazin van Retie, is zondagavond plots overleden na een val van de trap. In het dorp maakt de onverwachte dood van Amelie heel wat emoties los. Zowat alle inwoners, jong en oud, zaten ooit bij haar aan de toog.
30/10 07u00  Een op vijf illegale goksites spelen doorEenentwintig van de in totaal 94 goksites die op de meest recente zwarte lijst van de Kansspelcommissie staan, zijn nog altijd actief. Dat blijkt uit een onderzoek van De Morgen.
30/10 07u00  Onderwijs vreest verlies van kwaliteitDe besparingen in het onderwijs drukken op de kwaliteit en bedreigen de democratisering. Dat zegt de Vlaamse Onderwijsraad in een vlijmscherp advies aan de Vlaamse regering, schrijft De Tijd donderdag.
30/10 07u00  Broertjes Coppens: ‘Dit had fout kunnen aflopen’Kan je zelf iets bouwen dat op zonne-energie vliegt? Over die vraag buigen Staf en Mathias Coppens zich vanavond in 'Het Lichaam Van Coppens'.
30/10 06u45  Griezelbuiten presenteert tiende HalloweenwandelingHoewel men goed weer voorspelt op vrijdag, wordt het in Ginderbuiten een hele avond bibberen. Niet van de kou, wel van de schrik. Het Hier Is Ginderbuiten!-comité bokste voor de tiende keer het Halloweenspektakel Griezelbuiten in elkaar.
30/10 06u45  Man uit New York onthoofdt moeder en springt voor treinIn New York heeft een man zijn moeder onthoofd en het lichaam op straat gedumpt om vervolgens voor een rijdende trein te springen. Dat melden diverse media.
30/10 06u45  Joodse activist neergeschoten in JeruzalemIn Jeruzalem is een joodse activist op straat door onbekenden neergeschoten. De man, Yehuda Glick, zou daarbij zwaargewond zijn geraakt. Dat meldt de krant Haaretz online.
1 2 3 4 5 6Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

33x Albert Heijn opent woensdag30/10 23u45 - Gazet van Antwerpen: Supermarktketen Albert Heijn opent op woensdag 5 november om 14u haar nieuwe winkel aan de Bouwelsesteenweg 13 in Nijlen. Het is de tiende AH in de provincie en de 25ste in Vlaanderen.
14x Huis stort bijna in door werken31/10 00u45 - Gazet van Antwerpen: Een pand in het centrum van de stad is onbewoonbaar verklaard nadat enkele mensen iets te ijverig hadden gerenoveerd. Ze hadden in een appartement alle muren weggeslagen, waardoor het risico was ontstaan dat de voorgevel zou instorten.
12x Boekenbeurs feestelijk geopend31/10 03u00 - Gazet van Antwerpen: In Antwerp Expo is de 78ste Boekenbeurs officieel afgetrapt. Gastheer Pieter Embrechts maakt iedereen warm om naar het hoogfeest van het boek te komen. De ooit verguisde strip staat er dit jaar in de kijker en daar zijn de striptekenaars ontzettend blij mee. De organisatoren verwachten rond de 150.000 bezoekers.
12x Dieven slaan raam winkel kapot met koevoet31/10 03u15 - Gazet van Antwerpen: Een drietal heeft woensdagnacht een snelkraak gepleegd bij Selexion Computer Checkpoint op de Boomsesteenweg. Ze gingen aan de haal met laptops, tablets en smartphones.
11x Novemberfoor officieel geopend31/10 00u15 - Gazet van Antwerpen: Burgemeester Frank Boogaerts (N-VA) heeft donderdagavond samen met enkele schepenen en gemeenteraadsleden de Lierse Novemberfoor officieel geopend. Het gezelschap bezocht de attracties op de Grote Markt, het Zimmerplein en de parking Gasthuisvest.
11x Politiewagen botst met voorligger31/10 03u15 - Gazet van Antwerpen: Op de N446 in Waasmunster gebeurde donderdag rond 19.45 uur een ongeval. Een politiewagen wilde met de sirenes aan een andere auto voorbijsteken, maar die sloeg plots linksaf en raakte de wagen van de politie in de flank. Een agent en de bestuurder van de andere wagen raakten gewond en werden voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis in Lokeren.
11x Trouwe bib-bezoeker wint tablet31/10 03u15 - Gazet van Antwerpen: Cassandra Kegels (18), fervent liefhebber van de bib, is de gelukkige winnaar van een tablet. ‘Ja, ik ben een trouwe bezoeker, hoewel het nu iets minder is, want ik studeer Toerisme en zit op kot.’ pvl
11x ‘Verweven met deze regio’31/10 03u15 - Gazet van Antwerpen: Lieven, Gunther en Walter Polfliet bezegelen vrijdagavond hun wapenbroederschap. Het is uniek dat drie personen met dezelfde achternaam een eigen wapenschild bezitten.Guy Van Vliet
11x Putse handelaars pikken parkingtekort niet langer31/10 06u30 - Gazet van Antwerpen: De Putse Middenstand is niet te spreken over het tekort aan parkeerplaatsen in het centrum. In vele vitrines prijken daarom sinds enkele dagen affiches met het opschrift 'Geen parking = broodroof'. Volgende week woensdag trekken de handelaars samen naar het gemeentehuis om hun bezorgdheden formeel te uiten.
11x Politie pakt uit met ongezien offensief tegen inbrekers31/10 06u45 - Gazet van Antwerpen: De Antwerpse politie wil inbrekers tijdens de eindejaarsperiode het leven op alle mogelijke manieren zuur maken. Vanaf zaterdag zullen er elke dag grote en kleinere controles opgezet worden, tot wel zestien per dag en verspreid over het hele grondgebied van de stad en haar districten.

Statistieken

Nieuwsbronnen:
150
Artikels:
45793
Gelezen:
26178
Aantal lezers nu:
90


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2014 Naar boven