maandag 30 mei 2016, week 22


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen

Laatste updatecontrole: vandaag om 18u15
 

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
30/05 18u15  Volg vanavond de gemeenteraad over het politiegebouw en Oosterweel Een stad als Antwerpen staat nooit stil, waardoor we ons alweer aan een goedgevulde gemeenteraad kunnen verwachten. Actuele thema’s die vanavond, of eventueel morgen, aan bod zullen komen op ’t Schoon Verdiep zijn onder meer: het afval- en sociaal beleid, de uitbreiding van het Velonetwerk, de bouw van het nieuwe, gecontesteerde politiegebouw en de plannen voor het minstens even betwiste gebouw op de site van het Tolhuis.
30/05 18u15  Man ziet echtgenote in zijn armen sterven op Mount Everest De Australische universiteitsprofessor Maria Strydom (34) en haar man Robert Gropel hadden één doel samen: op alle continenten de hoogste berg beklimmen. Bij de Mount Everest ging het enkele dagen geleden echter mis. In de buurt van de top kreeg Strydom last van hoogteziekte. Ze liet haar man nog alleen naar de top gaan om dan samen de afdaling aan te vatten, maar Strydom overleed even later in zijn armen.
30/05 18u15  Hans Vanaken maakt knieval in New York Hans Vanaken heeft in New York zijn vriendin ten huwelijk gevraagd. En die knieval werd positief beantwoord: 'Ze zei ja, mijn toekomstige vrouw!', aldus de middenvelder die onlangs nog landskampioen werd met Club Brugge.
30/05 18u15  Sergio Perez wint 'Driver of the Day'-award GP van Monaco Sergio Perez is na afloop van de GP van Monaco door de F1-fans verkozen tot 'Driver of the Day'.
30/05 18u00  Kilometerheffing vrachtwagens: “Honderden onterechte boetes in Brussel” Het Brussels gewest heeft de voorbije weken onterecht honderden boetes voor de kilometerheffing voor vrachtwagens verstuurd naar bedrijven. Dat stelt Comeos, de sectororganisatie van de handel, maandag. Volgens Comeos schuilt de fout in het controlesysteem van Satellic, het bedrijf dat instaat voor het beheer van de kilometerheffing en bij de Brusselse belastingadministratie.
30/05 18u00  Infrabel dient klacht in tegen auteur sabotagepamflet Spoornetbeheerder Infrabel heeft klacht ingediend tegen de man die op de sociale media een pamflet gepost heeft met de oproep om het spoor te saboteren en een uitleg hoe dit moet. Dat meldt Infrabel maandag.
30/05 17u45  Twintig spelers op training bij Rode Duivels, nieuwkomer Carrasco houdt het bij lopen De Rode Duivels zijn maandagnamiddag aan het derde en laatste deel van hun voorbereiding op het EK voetbal in Frankrijk begonnen. Zeventien veldspelers en de drie doelmannen deden in Genk aan een open training mee. Yannick Carrasco sloot voor het eerst bij de groep aan na zijn verloren Champions League-finale, maar hield het enkel bij lopen. De geblesseerden Thomas Meunier, Nicolas Lombaerts en Mousa Dembélé bleven nog aan de kant.
30/05 17u45  Dit was er echt aan de hand bij de "dikken ambras" in Diest Het was een bijzonder tafereel: enkele dagen geleden circuleerde er een filmpje van een jong koppeltje dat hevig ruzie maakte in het centrum van Diest. De video van de 'dikken ambras' werd massaal op Facebook gedeeld, maar al snel werd duidelijk dat het in scène gezet was. Voor het nieuwe Vier-programma 'Mijn Lief is Vrijgezel', zo blijkt nu. In het spelprogramma - dat in de zomer op de buis komt - is het de bedoeling dat een single vrouw de enige single man uit een rij met vier mannen haalt.
30/05 17u45  Vlaams-Nederlandse school viert 90ste verjaardag De Burgemeester Marnixschool in Schoten viert de komende weken haar 90ste verjaardag en doet dat met een tentoonstelling over haar unieke geschiedenis als Nederlandse school in Vlaanderen. Tot 1997 werd de basisschool door Nederland gesubsidieerd en ook vandaag heeft nog een aanzienlijk deel van de leerkrachten én leerlingen de Nederlandse nationaliteit. Maar vooral in het pedagogische project van de school zou de Nederlandse invloed nog duidelijk voelbaar zijn.
30/05 17u45  Werkgever moet fikse schadevergoeding betalen omdat hij sollicitant “te oud” vindt In Gent worden momenteel praktijktests uitgevoerd op de arbeidsmarkt, om na te gaan of de contractanten van de stad de anti-discriminatieclausule respecteren. Dat zegt de Gentse schepen van Gelijke Kansen Resul Tapmaz in een reactie op de uitspraak van de arbeidsrechtbank van Gent rond het bedrijf Dovy Keukens.
30/05 17u45  Academie Noord sluit schooljaar af met pop-up museum in de bib Dit jaar sluiten de leerlingen van Academie Noord het schooljaar af met een tentoonstelling van hun jaarwerk in de bibliotheek van Essen en maken ze van de bib een heus pop-up museum. Van 7 tot en met 25 juni kan je tijdens de openingsuren van de bib de creaties en werken van de kinderen bewonderen.
30/05 17u45  Treinen rijden ook woensdag niet Na het afspringen van de onderhandelingen tussen spoorvakbonden en de directie deze namiddag heeft de socialistische vakbond ACOD een stakingsaanzegging ingediend voor woensdag. Dat betekent dat na de nationale betogingsdag morgen, ook woensdag geen of nauwelijks treinen zullen rijden. Anderzijds verscherpt de directie haar houding door de sancties voor wilde stakers op groen licht te zetten. Daardoor zullen de werknemers die vorige week spontaan het werk neerlegden zonder toestemming van de vakbonden, een boete krijgen.
30/05 17u30  Spoorstaking: onderhandelingen lopen spaak, sancties voor wilde stakers Een nieuwe vergadering tussen directie en vakbonden bij het spoor heeft maandag geen vooruitgang opgeleverd in het dossier van de kredietdagen. De directie verscherpt zelfs haar houding, zeiden de bonden na afloop, door de sancties voor wilde stakers te activeren. Woensdagochtend is een nieuwe overlegronde gepland, maar een einde van de staking is nog niet in zicht.
30/05 17u30  David Dehenauw: “Niet uitzonderlijk veel regenval” Op verscheidene plaatsen in Vlaanderen heeft het maandag tussen 8 en 14 uur erg veel geregend, maar de hoeveelheden zijn niet uitzonderlijk. Dat zegt weerman David Dehenauw van het KMI aan Belga.
30/05 17u30  Wetenschap legt link tussen eetstoornissen en fitnesstrends Op allerlei sociale media word je constant overstelpt met mensen die alleen bergen sla of superfoods eten, ettelijke uren in de gym doorbrengen en met plezier hun sixpack aan de wereld tonen. Dat digitale fenomeen heet 'fitspiration' en zou volgens wetenschappers een donkere schaduwzijde hebben, want bij jongeren die vaak die apps gebruiken eetstoornissen in de hand werken.
Laatste update: vandaag om 18u15Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
30/05 17u00  Meisje (13) komt om in Duits onweerVier doden en vele door overstromingen getroffen oorden, dat is de balans van de zware onweersnacht in het zuiden van Duitsland.
30/05 17u00  Schattig olifantje gered van een zekere doodEen babyolifantje in het dorpje Hambantota in Sri Lanka is van een zekere dood gespaard gebleven, nadat het gered werd uit een rioolput, waarin het vast kwam te zitten.
30/05 17u00  ASSISEN. Steekpartij die El Morabit het leven kostte, gebeurde razendsnelDe steekpartij die Mustapha El Morabit (21) het leven kostte, heeft zich op luttele minuten tijd afgespeeld. “Uitgaande van de bewakingsbeelden van het naastgelegen Q8-benzinestation zitten tussen het uitstappen van de beschuldigden aan de shishabar en het moment waarop het slachtoffer bebloed richting Q8-shop gaat, exact drie minuten en twintig seconden”, getuigde een speurder maandag voor het Antwerpse assisenhof. Abdelhak Bali (32), zijn zus Samira (29) en Hamid Dalaa (22) staan er terecht voor moord.
30/05 17u00  Wateroverlast op industrieterrein KrekelenbergDe hevige regenval heeft voor problemen gezorgd op het industrieterrein Krekelenberg, meer bepaald ter hoogte van de Industrieweg.
30/05 17u00  Tijsmanstunnel opnieuw open voor verkeer na kortsluitingOp de grote ring rond Antwerpen (R2) is de Tijsmanstunnel opnieuw opengesteld, zo meldt Jef Schoenmaekers van het Agentschap Wegen en Verkeer. De tunnel was door een kortsluiting gedurende bijna twee uur afgesloten in beide richtingen.
30/05 16u45  Opgepast: dit kan er misgaan tijdens het schoonmaken van je BBQ-grillDe grill na elke barbecue schoonmaken met een staalborstel is voorbeeldig maar uit een nieuw onderzoek aan de School of Medicine, een departement van de Universiteit van Missouri, blijkt dat het gevaarlijker kan zijn dan je denkt.
30/05 16u45  Nelson Mandela's laatste foto's in AntwerpenAdvocaat Paul Van Rompaey uit Westerlo nodigt bij de opening van zijn Antwerps bijkantoor de Zuid-Afrikaan Matthew Willman uit. Die werkte gedurende 10 jaar in opdracht van de Nelson Mandela Foundation als officiële fotograaf van Mandela. Hij brengt zijn beroemde fotocollectie voor de eerste maal mee naar Europa, naar het Ledeganck-advocatenkantoor in Antwerpen.
30/05 16u45  Zo evolueerde de vibrator doorheen de eeuwenNu heb je ze in allerlei uitvoeringen van stijlvol design tot schreeuwende Tarzan, maar de vibrator zoals we die nu kennen gaat eigenlijk al een eeuwigheid mee. Zij het dan wel in behoorlijk andere uitvoeringen. Misschien wel het origineelste exemplaar stamt meteen al uit de tijd van Cleopatra. Naar verluidt vulde ze een soort kegel met boze bijen die op hun beurt de vibratie veroorzaakten. Eeuwen later werden 'hysterische' vrouwen onderworpen aan genezingen met wel heel bijzondere apparaten waarvan je vast zou wensen dat ze liever niet in de buurt van je vagina zouden komen.De volgende generatie vibrators had dan weer het uitzicht van een haardroger, maar vond op die manier wel zijn weg naar huiskamer onder de noemer dat die goed zou zijn voor onder andere een gezonde huid. Of wat dacht je van de 'magische toverstaf' die daarna zijn intrede deed en decennialang populair bleef?
30/05 16u45  Vertrekhal Zaventem weer volledig operationeel vanaf donderdagDe luchthaven van Zaventem keert terug naar het normale regime na de bloedige terreuraanslagen van 22 maart. Vanaf donderdag zullen alle passagiers weer kunnen inchecken in de vertrekhal. De tijdelijke constructie waar momenteel nog 21 maatschappijen gehuisvest zijn, wordt dan buiten dienst gesteld. “Brussels Airport hervat zo de normale operaties in de vertrekhal amper 2,5 maanden na de aanslagen”, meldt de luchthaven maandag.
30/05 16u30  Tijsmanstunnel afgesloten door kortsluitingOp de grote ring rond Antwerpen (R2) is de Tijsmanstunnel in beide richtingen afgesloten door een kortsluiting. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum.
30/05 16u00  Unesco slaat alarm: werelderfgoed in gevaarDe klimaatopwarming brengt werelderfgoedsites over heel de wereld in gevaar. Dat staat zwart op wit in een recent rapport van de Unesco dat tot stand kwam in samenwerking met VN-milieuorganisatie Unep en de Union of Concerned Scientists.
30/05 16u00  Goffin komt dinsdagmiddag in actie (als het mag van de regen)Als de weergoden het toelaten, speelt David Goffin dinsdag omstreeks het middaguur zijn achtste finale op Roland Garros tegen de Let Ernests Gulbis. Het is de tweede match op court 1.
30/05 16u00  Zo stopten drie moedige vrouwen een poging tot verkrachtingWat een gewoon etentje moest worden in een restaurant in Santa Monica, draaide voor drie dames uit in een heldhaftig avontuur. Sonia Ulrich, Monica Kenyon en Marla Saltzer zagen een man iets in het drankje doen van zijn vrouwelijke tafelgenoot terwijl die naar het toilet was. Op die manier kon worden voorkomen dat de vrouw het slachtoffer werd van een date rape. Sonia deelde het verhaal op Facebook en sindsdien gaat het flink viraal.
30/05 16u00  Provincie kreunt onder wateroverlast: brandweer waarschuwt voor lange wachttijden noodoproepenDe brandweer van Antwerpen kreeg de voorbije uren meer dan 300 oproepen voor wateroverlast binnen en waarschuwt voor lange wachttijden. Uit de hele provincie komen meldingen binnen van wateroverlast.
30/05 15u45  Schauvliege: “Alsof ik niets liever doe dan bossen kappen. Wat een onzin”Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) betreurt de heisa die ontstaan is door haar interview in De Zondag. Vooral de quote dat “een boom ook altijd de functie heeft gehad om gekapt te worden” veroorzaakte veel commotie. “Die quote past in een heel duidelijk interview, maar wordt nu uit zijn context gehaald”, zegt minister Schauvliege aan Belga. Critici zien in de quote een bevestiging dat Schauvliege enkel geïnteresseerd is in het kappen van bomen. “Dat kwetst mij enorm, want het tegendeel is waar. Ik ben een enorme natuurliefhebber”, aldus Schauvliege.
30/05 15u45  ACOD verwerpt directievoorstel NMBSDe socialistische vakbond bij het spoor (ACOD-CGSP) verwerpt het directievoorstel in het kredietdagendossier. Dat is uit goede bron vernomen.
30/05 15u45  Cipiers zeggen massaal ‘neen’ tegen GeensDe overgrote meerderheid van de Waalse en Brusselse cipiers keurt het protocolakkoord met minister Geens af. Er is in de Waalse gevangenissen amper een gevangenisbewaker te vinden die het voorstel goedkeurt.
30/05 15u30  Wie herkent de overvallers van chocolatier in Antwerpen?Politie en parket zijn op zoek naar twee mannen die eind vorig jaar een overval pleegden op chocolatier Del Rey in het centrum van Antwerpen. De eigenaar werd beroofd van zijn portefeuille en i-Phone en raakte gewond.11 
30/05 15u15  Supermarkt aan De Keyserlei overvallenEen supermarkt aan de De Keyserlei is zondagmorgen overvallen door een gewapende man.11 
30/05 15u15  Fietser gewond na aanrijdingEen fietser is zondagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Schijnpoortweg
30/05 15u00  Waalse cipiers zeggen massaal ‘neen’ tegen GeensDe cipiers in de gevangenis van Jamioulx hebben maandag met een overweldigende meerderheid het protocolakkoord van minister van Justitie Koen Geens verworpen. Ook in Namen en Marche verwerpen ze het protocolakkoord, net als in Andenne en Dinant.
30/05 15u00  Bliksem slaat in in Antwerpse kathedraalTijdens de hevige regen en het onweer is de bliksem dinsdagmiddag ingeslagen in de toren van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen. Daardoor is de stroom in de toren uitgevallen.13 
30/05 15u00  Voor eerst sinds 2000 dag zonder wedstrijden op Roland GarrosEr wordt vandaag/maandag niet getennist op Roland Garros. Door de aanhoudende regenval zijn alle wedstrijden afgelast, zo laat de organisatie weten.
30/05 14u45  Antwerpse Brilbeer verkent zijn nieuwe thuisOberon zette vandaag de eerste stapjes buiten in zijn nieuwe verblijf. De brilbeer was op 4 februari 2013 het allereerste brilbeertje ooit dat in de Zoo van Antwerpen werd geboren, maar verhuisde enkele weken geleden naar Port Lympne in Engeland.
30/05 14u45  Erdogan: “Echte moslims gebruiken geen anticonceptie”“Geen enkele moslimfamilie mag anticonceptie en gezinsplanning accepteren”. Dat heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan maandag verklaard tijdens een toespraak in Istanboel. Hij deed meteen ook een oproep aan alle moeders om het Turkse bevolkingsaantal te doen stijgen.
30/05 14u45  Gezocht: de beste heftruckchauffeur van het landNu zaterdag wordt de beste heftruckchauffeur van het land gekozen. Een theorieronde, twee praktische voorronden en een finaleparcours moeten bepalen wie de opvolger van Rocky Van den Eeckhoudt wordt en wie ons land op het wereldkampioenschap mag vertegenwoordigen.
30/05 14u45  Labille verbaasd over kritiek: “Klein zinnetje kan geen maandenlange onderhandeling doen sneuvelen”Jean-Pascal Labille (PS) is verbaasd over de verklaringen van zijn opvolger Alexander De Croo, die hem maandag de zwarte piet toeschoof voor het mislukken van de overname van PostNL door bpost. “Het is een beetje kort door de bocht om te laten uitschijnen dat een klein zinnetje van tien seconden een al maanden aan de gang zijnde onderhandeling kan doen instorten”, zo verklaarde Labille aan Belga.
30/05 14u45  Provincie kreunt onder wateroverlast: noodlijn enkel gebruiken voor dringende gevallenDe brandweer van Antwerpen kreeg het voorbije uur vijftig oproepen voor wateroverlast binnen. Boven Antwerpen, maar ook boven het oostelijke deel van de provincie is het al een paar uur hevig aan het regenen.
30/05 14u15  GET THE LOOK. Beyoncé toont hoe je het zonnetje bent in en buiten het huisOf het nu mooi weer is of niet: de Amerikaanse zangeres Beyoncé gaat resoluut voor geel. We stelden haar look met fel kleuraccent opnieuw samen en zeggen er graag bij dat de outfit geschikt is voor op kantoor, op een feestje en op een terrasje als de zomer ooit echt doorbreekt.11 
30/05 14u15  Brandweer heeft handen vol met wateroverlastDe brandweer van Antwerpen kreeg het voorbije uur vijftig oproepen voor wateroverlast binnen. Boven Antwerpen, maar ook boven het oostelijke deel van de provincie is het al een paar uur hevig aan het regenen.12 
30/05 14u15  20-jarige atlete uit Arendonk beste meerkampster van provincieAtlete Elien Hooyberghs (20) uit Arendonk is de nieuwe provinciale kampioen in de meerkamp bij de dames senioren. Ze pakte vooral uit in de afsluitende proef: de 800 meter.11 
30/05 14u15  Dit kan u doen om de nationale actiedag toch draaglijk te makenDe acties van de vakbonden bij de openbare diensten dinsdag zorgen er onder andere voor dat heel wat initiatieven rond carpoolen op poten gezet worden. Ook lokale initiatieven worden georganiseerd.13 
30/05 14u00  ROLAND GARROS. Alle wedstrijden van maandag zijn uitgesteldEr wordt vandaag niet getennist op Roland Garros, dat laat de organisatie van het Grand Slam-toernooi weten.
30/05 14u00  “Logisch dat vrouwen zo weinig vertrouwen hebben in regering-Michel”“Het is niet meer dan logisch dat vrouwen zo weinig vertrouwen hebben in de regering-Michel, gezien de resem vrouwonvriendelijke maatregelen die ze neemt.” Dat heeft Vrouwenraad-voorzitster Magda De Meyer gezegd in een reactie op de enquête die maandagochtend in Het Nieuwsblad verscheen, waaruit blijkt dat de federale regering bijzonder onpopulair zou zijn bij vrouwen.
30/05 14u00  Aanslagen Brussel drukken groei luchtvervoerDe vraag naar vliegreizen lag in april hoger dan een jaar eerder, maar de groei was minder sterk dan in de eerste drie maanden van dit jaar. Dat komt door het verstorende effect van de aanslagen in Brussel op 22 maart, zo meldt de internationale brancheorganisatie IATA maandag.
30/05 14u00  Extra steun voor groendak van De RomaCultuurtempel De Roma heropende vorig jaar na een grondige renovatie haar deuren. Als kroon op het werk werden zopas de 650 m² platte daken van het gebouw omgetoverd tot een duurzaam groendak. De provincie Antwerpen steunt dit project en maakt hiervoor 15.000 euro vrij.
30/05 13u45  Duitser kan op EK uitkomen voor RuslandRusland kan op het EK in Frankrijk Roman Neustädter uitspelen. De naturalisatieprocedure van de centrale verdediger van Schalke 04 is afgerond, zo maakte de Russische bond maandag bekend.
30/05 13u45  Lichtgewonde (22) bij zware frontale botsingOp de Wijnegemsteenweg in Schilde is het maandagochtend rond 6.30u tot een botsing tussen twee wagens gekomen.
30/05 13u45  Bondsparket geeft schorsingsvoorstellen aan Charleroi-spelersHet parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft maandag één speeldag schorsing en 400 euro boete gevorderd voor Nicolas Penneteau en twee speeldagen schorsing (waarvan één effectief) en 600 euro geldstraf voor Amara Baby. Beide spelers van Sporting Charleroi kregen in de verloren terugwedstrijd (5-1) van de barrages tegen KRC Genk een rode kaart.
30/05 13u45  12-jarige zoon Tine Embrechts als dj op SummerfestivalOscar Santos (12), de zoon van actrice Tine Embrechts, is komende zomer één van de dj’s op Summerfestival. Hij is één van de gasten van Regi, die er zijn eigen stage heeft. En Oscar zal geschiedenis schrijven want hij is de jongste dj ooit op het festival.10 
30/05 13u45  Hardy aanwezig bij reconstructie van aanval op actrice Veerle EyckermansIn het Vlaams-Brabantse Hofstade is maandag een wedersamenstelling gehouden van de aanval op actrice Veerle Eyckermans aan haar woning in februari 2015. Dat zegt de Mechelse afdeling van het parket van Antwerpen. Eyckermans zelf legde ter plaatse stap voor stap uit wat er destijds precies gebeurd was en ook de hoofdverdachte, de vermoedelijke seriemoordenaar Renaud Hardy, was aanwezig. Hardy ontkent echter nog steeds iets met de aanval te maken te hebben.
30/05 13u45  Skrtel en Hamsik voeren Slovaakse EK-selectie aanDe Slovaakse bondscoach Jan Kozak heeft maandag zijn definitieve selectie met 23 namen bekendgemaakt voor het EK in Frankrijk. Aanvoerder Martin Skrtel, centrale verdediger bij Liverpool, en Marek Hamsik, middenvelder bij Napoli, zijn de sterkhouders.
30/05 13u45  Michel Preud’homme: “Nu kan ik ook eens genieten van wat ik opgebouwd heb”Michel Preud’homme maakte in januari de beslissing om te stoppen bij Club Brugge, maar keerde daar dus alsnog op terug. Maandag gaf hij samen met voorzitter Bart Verhaeghe te kennen dat vooral persoonlijke redenen hem ertoe hebben aangezet nog een jaar verder te gaan. De trainer wil wel op een andere manier zijn taak invullen en meer tijd voor zichzelf.
30/05 13u30  Koekelkoren en van Walle starten met ambitie aan EK beachvolleyDries Koekelkoren en Tom van Walle zijn deze week aan de slag op het EK beachvolley in het Zwitserse Biel. Ze hopen er minstens de poulefase te overleven en rekenen dan op wat geluk bij de loting.
30/05 13u30  Golden Stick verlaat Leuven en keert terug naar SpanjePau Quemada verlaat KHC Leuven en keert terug naar zijn thuisland Spanje om er voor Club Egara te spelen. Dat bevestigen de Leuvenaars op hun website.
30/05 13u30  Heel wat initiatieven voor autodelen tijdens actiedag van dinsdagDe acties van de vakbonden bij de openbare diensten dinsdag zorgen ervoor dat heel wat initiatieven rond carpoolen op poten gezet worden. Ook lokale initiatieven worden georganiseerd.
30/05 13u30  Waterstoffirma krijgt eerste waterstofautoHet bedrijf Hydrogenetics in Oevel (Westerlo) kreeg maandag de sleutels overhandigd van de allereerste Toyota Mirai, een auto die op waterstof rijdt. Hydrogenetics maakt zelf onderdelen voor waterstoftanks.
30/05 13u15  Man die minister Schauvliege met de dood bedreigde voor de rechterEen dertiger uit Torhout heeft zich voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor doodsbedreigingen aan het adres van Vlaams minister Joke Schauvliege. S.N. schreef op de Facebookpagina van de minister dat hij “die wandelende milieuramp wilde lynchen.”
30/05 13u15  Lily-Rose Depp reageert op beschuldigingen tegen haar vaderLily-Rose Depp (17) heeft gereageerd op de geruchten die de ronde doen over haar vader. Hij zou een smartphone in het gezicht van zijn toekomstige ex-vrouw Amber Heart hebben gegooid toen hij onder invloed was van drugs. “Mijn vader is de liefste persoon die ik ken”, laat dochterlief nu weten via Instagram.
30/05 13u15  Rode Duivels arriveren in de gietende regen in GenkDe Rode Duivels zijn maandagmiddag in de gietende regen toegekomen in hotel Stiemerheide in Genk. Ze werden er opgewacht door een klein groepje supporters.
30/05 13u15  Werken aan kruispunten Minister Delbekelaan gaan van startDe kruispunten van de Minister Delbekelaan (N129) met de Bredabaan/Groenendaallaan (N1) en de Frans de l’Arbrelaan worden vanaf 6 juni heraangelegd.
30/05 13u15  Nieuwe naam voor t,arsenaalTheatergezelschap t,arsenaal heeft een nieuwe naam gekregen. Vanaf nu heet het gezelschap Arsenaal/Lazarus. Mechelen krijgt hiermee een nieuw gezelschap erbij.
30/05 13u00  Het ABC van OosterweelHet dossier van Oosterweel bulkt van de moeilijke begrippen. Als leidraad geven we u dit zeer beknopte verklarende woordenboekje.
30/05 12u45  Korfbalclub KCOV viert kampioenenKorfbalclub KCOV uit Vorselaar sloot het voorbije weekend een succesvol seizoen af met de viering van de kampioenenploegen. 'Het was een zeer goed jaar voor KCOV met 4 winnende ploegen: U12(eindronde veld), U14(eindronde veld), U16(voorronde veld) en de Kern(zaal)', klinkt het bij de club. 'Zo speelden de jongeren van U12 een sterke eindronde in het veld met 5 overwinningen van de 6 wedstrijden.'
30/05 12u45  Oosterweel: kunt u nog volgen?De voorbije week kwam er weer beweging in het dossier van Oosterweel. En ook de komende week kan belangrijk worden. Maar kunt ú nog volgen? Na twintig jaar is het grootste Vlaamse infrastructuurproject aller tijden een kluwen waarin een kat haar jongen niet meer vindt. Wij helpen u weer op weg met een overzicht.
30/05 12u45  Prins Harry haalt grapje uit met bekend modelPrins Harry zit zoals wel vaker niet om een grapje verlegen. Dit keer was Winnie Harlow het slachtoffer van dienst. Hij slaagde er in een foto van het bekende model te verpesten door op de achtergrond zijn tong uit te steken.
30/05 12u45  Mauro sluit Mechels jaar af met verrassend slotconcertHet hele seizoen lang was Mauro Pawlowski te gast bij Cultuurcentrum Mechelen. Voor de vijfde en laatste keer dit seizoen treedt hij er nog eens in de schijnwerpers. Om middernacht stappen Evil Superstars het podium op voor een exclusief concert.
30/05 12u30  Peter Genyn breekt nieuw record op IPC Athletics Grand PrixRolstoelwheeler Peter Genyn zorgde op zondag 29 mei 2016 in Nottwil in Zwitserland voor een nieuw record op de IPC Athletics Grand Prix.
30/05 12u15  Werken aan kruispunt Minister Delbekelaan-Bredabaan-Groenendaallaan-Frans de l’Arbrelaan gaan van startDe kruispunten van de Minister Delbekelaan (N129) met de Bredabaan/Groenendaallaan (N1) en de Frans de l’Arbrelaan worden vanaf 6 juni heraangelegd.
30/05 12u15  t,arsenaal wordt: Arsenaal/LazarusTheatergezelschap t,arsenaal heeft een nieuwe naam gekregen. Vanaf nu heet het gezelschap Arsenaal/Lazarus. Mechelen krijgt hiermee een nieuw gezelschap erbij.
30/05 12u15  PSG-verdediger maakt het opnieuw bont: bonje met politieDe Ivoriaanse international en PSG-verdediger Serge Aurier is door de Parijse politie opgepakt en in de cel geplaatst, zo berichten diverse Franse media.
30/05 12u15  Kinderdagverblijf even ontruimd omwille van gasgeurKinderdagverblijf 't Riemenhofje op de Hof van Riemenstraat werd maandagochtend even geëvacueerd nadat er een gasgeur werd waargenomen. Naar schatting een veertigtal kinderen werden overgebracht naar een nabijgelegen veilige locatie. Ongeveer een uurtje later konden ze weer terugkeren.
30/05 12u15  Rosberg: "Pijnlijk om Hamilton te moeten laten passeren"Nico Rosberg kende een teleurstellende GP van Monaco, waarbij vooral het moeten laten passeren van teamgenoot en wk-rivaal Lewis Hamilton een pijnlijk moment was.
30/05 12u15  “De Ring heeft altijd al de functie gehad om overkapt te worden”Ook bij Ringland zitten ze niet om een grapje verlegen. “De Antwerpse Ring heeft altijd al de functie gehad om overkapt te worden”, zo postte de beweging van architecten en experten die ijvert voor een dak op de Ring, op Facebook.
30/05 12u15  Zoveel kost het huis uit ‘Full House’ nuDroomde je er als kind van om in dat gezellige huis van de familie Tanner te wonen? Die kinderdroom kan nu waar worden want het huis uit 'Full House' staat te koop. De Amerikaanse komische televisiereeks, die tussen 1987 en 1995 liep, werd dan wel opgenomen in een filmstudio, toch was het huis te zien in het introfilmpje en ook vaak als vast shot.
30/05 12u00  Antwerpen kan opnieuw ‘daveren’ door werken aan kaaimuurIn het kader van de renovatie van de Scheldekaaien begint de aannemer dinsdag en woensdag aan de vernieuwing van de oude kaaimuur op de Ledeganckkaai. Waterwegen en Zeekanaal NV (W&Z) verwacht daardoor opnieuw trillings- en geluidshinder in de omgeving van de werfzone Nieuw Zuid.
30/05 12u00  Het beautytrucje van de Olsen-zusjes kost drie euroDe Amerikaanse tweelingzussen Ashley en Mary-Kate Olsen (29) komen de deur niet uit zonder hun perfecte beach waves. Hun geheim voor golvende lokken? Dat kost slechts drie euro, zo verklapt de kapper van de voormalige ‘Full House’-actrices in People Magazine.
30/05 11u45  Met deze tips gaat je lingerie langer meeHet Italiaanse lingeriemerk Intimissimi bestaat twintig jaar en viert dat met een boek waarin de beroemdste modellen een eerbetoon krijgen. Daarnaast staan er ook tips in om langer van lingerie te genieten. Een overzicht.
30/05 11u45  Verkeersdrukte door omleidingAutomobilisten die over de nieuwe boogbrug in Buul rijden, moeten in Oevel (Westerlo) soms veel geduld oefenen aan de verkeerslichten. Het verkeer tussen Neerbuul en Hoogbuul moet immers een omleiding volgen door de werken die beide straten scheiden
30/05 11u45  Eli Iserbyt verbreekt contract bij Telenet-Fidea en stapt over naar Marlux-Napoleon GamesBelofte Eli Iserbyt ruilt Telenet-Fidea voor Marlux-Napoleon Games. De 18-jarige wereldkampioen uit Bavikhove rijdt al vanaf 20 juni in dienst van de ploeg van Jurgen Mettepenningen. Hij tekende een contract tot eind 2021, zo is maandag bekendgemaakt.
30/05 11u45  Schuilen in tunnelserre tijdens Open Velddag op Het BuitenhofGeert De Haes en Nele Bogaerts hielden een open velddag op hun drie maanden geleden opgestarte zelfoogstboerderij Het Buitenhof aan de Oelegemsteenweg.
30/05 11u45  Prinses Charlene houdt zich aan dresscode op Formule 1Afgelopen weekend landde het racecircuit van de Formule 1 in Monaco voor de jaarlijkse Grand Prix. Zoals het hoort op een van de belangrijkste events voor de stadstaat was ook de koninklijke familie vertegenwoordigd. Prins Albert verscheen er aan de zijde van Charlene en die droeg een opvallende outfit die perfect afgestemd was op het gebeuren.12 
30/05 11u30  Bewoners komen thuis en vinden grote slangEen gezin uit Sint-Lenaarts heeft het afgelopen weekend flink geschrokken. Toen ze zaterdagavond thuiskwamen aan hun woning aan Heihoefke zagen ze een rattenslang van 1,5 meter lang aan de achterdeur liggen.
30/05 11u30  Morgen staken de openbare diensten: deze hinder kan u verwachtenOp 31 mei organiseert het personeel bij de overheid een actiedag. De acties worden door elke vakbond anders ingevuld, waardoor het soms moeilijk voorspelbaar is hoe groot de hinder effectief zal zijn. Een overzicht van wat we voorlopig al weten:
30/05 11u30  Nielenaar Wim De Meyer wint G-visprijskampDe visdag voor mensen met een beperking bracht 46 deelnemers aan de visput. Winnaar werd de gekende Nielenaar Wim De Meyer. Hij haalde 13,800 kg. vis boven. Zijn begeleider was Peggy Maes.
30/05 11u30  Iers ambassadeur te gast in VorselaarVorselaar genoot de eer om Iers ambassadeur Eamonn Mac Aodha en ereconsul voor Ierland Yvan Rombouts te mogen ontvangen in het gemeentehuis. In de rangorde van het Belgisch protocol komt hij onmiddellijk na de Belgische eerste minister en vóór de ministers, staatssecretarissen en gouverneurs.
30/05 11u30  Zwitsers dorpje betaalt monsterboete om geen vluchtelingen te moeten opvangenEen Zwitsers dorpje, een van de rijkste in Europa, weigert om het door de overheid opgelegde quotum aan asielzoekers op te nemen. De inwoners van Oberwil-Lieli betalen liever een boete van ruim 260.000 euro dan tien vluchtelingen op te vangen.
30/05 11u30  Zeventienjarige Japanse breekt door taalbarrière in Sint-CalasanzIn het Sint-Calasanzinstituut in Nijlen nemen ze bijna afscheid van de Japanse Aoi Uchida (17). Zonder een woord Nederlands te kunnen meldde ze zich in het begin van het schooljaar aan in de school. Ondertussen wil ze al bijna niet meer terug.
30/05 11u15  Elke Vanhoof strandt in kwartfinale op WK BMXElke Vanhoof heeft de finale op het WK BMX in het Colombiaanse Medellin niet gehaald. De BXM-ster strandde met een vijfde plaats in de kwartfinale. Enkel de eerste vier stootten door naar de volgende ronde.
30/05 11u15  ROLAND GARROS. Goffin moet wachten door de regenHet regent maandag in Parijs. Voor 12 uur worden alvast geen matchen gespeeld, zo laat de organisatie weten via Twitter.
30/05 11u15  Studio 100 filmt tussen de containersOp de terreinen van DP World (Antwerp East Port) vonden afgelopen weekend opnames plaats voor de nieuwe jeugdserie Kosmoo van Studio 100 die vanaf 13 augustus wordt gelanceerd.
30/05 11u15  Schuilen tunnelserre tijdens Open Velddag op Het BuitenhofGeert De Haes en Nele Bogaerts hielden een open velddag op hun drie maanden geleden opgestarte zelfoogstboerderij Het Buitenhof aan de Oelegemsteenweg.
30/05 11u15  Kompany wordt tijdens EK analist voor BBCVincent Kompany zal tijdens het EK voetbal in Frankrijk wedstrijden analyseren voor de Britse openbare omroep BBC.
30/05 11u00  Barcelona gaat weer verticaal met nieuw shirtFC Barcelona heeft maandag op zijn website de uitrusting voor het seizoen 2016-2017 voorgesteld.
30/05 11u00  Het beautytrucje van de Olsen-zusjes kost 3 euroDe Amerikaanse tweelingzussen Ashley en Mary-Kate Olsen (29) komen de deur niet uit zonder hun perfecte beach waves. Hun geheim voor golvende lokken? Dat kost slechts 3 euro, zo verklapt de kapper van de voormalige ‘Full House’-actrices in People Magazine.
30/05 11u00  Rummenigge steunt Van Praag als kandidaat-voorzitter UEFAKarl-Heinz Rummenigge hoopt dat Michael van Praag de nieuwe voorzitter wordt van de Europese voetbalbond UEFA.
30/05 11u00  Germain Gigounon wint Futurestitel in BulgarijeGermain Gigounon (ATP 341) heeft zondag het Futurestoernooi F2 in het Bulgaarse Ruse (gravel/10.000 dollar) op zijn naam geschreven.
30/05 11u00  Thaise wint derde LPGA-toernooi op rijAriya Jutanugarn heeft zondag in het Amerikaanse Ann Arbor (Michigan) het Volvik Championship golf op haar naam geschreven. Voor de 20-jarige Thaise is het de derde zege op rij op het LPGA-circuit.
30/05 11u00  Bokser op witte doek verovert ook in realiteit wereldtitelBokser Tony Bellew vergaarde internationale bekendheid door zijn rol in Creed, het zevende luik in de Rockysaga. Maar dat de Engelsman ook echt kan boksen, bewees hij door zondagavond in Liverpool de WBC-titel bij de cruisergewichten te veroveren.
30/05 11u00  Je raadt nooit wat deze kleuter in een zakje wil bewarenVoor wat dit jongetje doet, is maar één woord te bedenken: lief. Hij heeft een plastic zakje en lijkt er de hele tijd iets in stoppen. Alleen: heeft hij niets in zijn handjes. Of toch? Want als zijn moeder vraagt wat hij aan het doen is, geeft hij het allerschattigste antwoord. Benieuwd voor wie het zakje bestemd is.
30/05 11u00  Daarom moet je plassen van het geluid van waterEen kabbelend riviertje, een lopende kraan, plensende regen, het zijn maar enkel voorbeelden die ervoor zorgen dat sommige mensen een sprintje moeten trekken naar het dichtstbijzijnde wc-hokje. Maar hoe komt het toch dat we bij het geluid van stromend water spontaan sneller moeten plassen? Volgens het filmpje van SciShow denken urologen en psychologen dat het de 'kracht van de suggestie' is die hierbij aan het werk is. Dat ontstaat simpelweg doordat het geluid van stromend water op dat van plassen lijkt.
30/05 10u45  Wat verandert er allemaal op 1 juni?Een nieuwe maand, dus gelden er nieuwe regels. Vanaf 1 juni zullen er weer een aantal dingen veranderen in ons land. Een overzicht.17 
30/05 10u45  Opvolger van 'Snollebolleke' is remake van Vlaamse klassieker'Schudden met je kontje, snollebolleke.' Wie kent de zomerhit van 2014 nog? De Nederlandse Snollebollekes, die in 2014 de Vlaamse Ultratop veroverden met de carnavalskraker 'Snollebolleke', zijn nu terug met een nieuw nummer, waarin ze Vlaamse klassieker onder handen nemen.10 
30/05 10u30  Mexicaanse politie bevrijdt ontvoerde jonge internationalDe Mexicaanse international Alan Pulido is bevrijd uit de handen van zijn kidnappers. Mexicaanse politiediensten konden de 25-jarige voetballer zondagnacht in veiligheid brengen.10 
30/05 10u30  Vzw Laika zamelt voedsel in voor dieren van baasjes in noodVzw Laika organiseerde zaterdagavond een spaghettiavond om voedsel in te zamelen voor huisdieren van mensen die weinig of geen inkomsten hebben. 
30/05 10u15  Turnkring brengt kleur in HeuvelhalTurnkring Sport en Spel presenteerde zaterdag haar tweejaarlijkse turn- en dansfeest in de Heuvelhal van Essen.
30/05 10u15  Overleden burgemeester krijgt eigen straatWilly Minnebo, de in 2012 overleden burgemeester van Zwijndrecht, krijgt een eigen straat. Die zal in deelgemeente Burcht komen te liggen.
30/05 10u00  Nederlandse Spoorwegen haalt Belgische rijtuigen van spoorDe Nederlandse Spoorwegen (NS) zal voorlopig geen Belgische rijtuigen inzetten op de lijn tussen Amsterdam en Brussel. NS heeft dat maandag bekendgemaakt. Het besluit is genomen na berichten dat de deuren van de wagons soms opengaan onder het rijden.
30/05 10u00  Ouders ondernemen stappen nadat school zoontje met Down weigertDe ouders van Maxim De Mondt, een zevenjarige jongen met het syndroom van Down, stappen naar Unia (Interfederaal Gelijkekansencentrum) omdat Openluchtschool Sint-Ludgardis uit Schoten hun zoontje weigert. De school had de ouders van Maxim laten weten dat hun zoon in september niet meer welkom is. Volgens het schoolbestuur is de begeleiding van de jongen een te zware belasting geworden nu hij naar het tweede leerjaar gaat.
30/05 09u45  “Joke Schauvliege gaat helemaal uit de bocht”Bert De Somviele, directeur van de bosvereniging BOS+, is niet te spreken over het interview van Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege in De Zondag. In dat interview pareert Schauvliege de kritiek op haar bosbeleid en laat ze optekenen dat “een boom altijd de functie heeft gehad gekapt te worden”.10 
30/05 09u45  Vlaamse ambtenaren zullen verlofdagen wellicht niet meer onbeperkt kunnen opsparenHet ziet ernaar uit dat Vlaamse ambtenaren in de toekomst niet langer onbeperkt ongebruikte vakantiedagen kunnen opsparen tot aan hun pensioen. Er komt een plafond van 110 dagen. Daarnaast zullen statutairen net als hun conctractuele collega’s in de toekomst ook pleegzorgverlof kunnen nemen. Dat zijn twee voorstellen in de hervormingsplannen van Vlaams minister van Bestuurszaken Liesbeth Homans (N-VA). Die plannen worden verder besproken in overleg met de vakbonden.
30/05 09u30  Controle op kippenvlees loopt mankVolgens inspecteurs van de Europese Commissie ziet het voedselagentschap in pluimveebedrijven soms problemen over het hoofd die de hygiëne in het gedrang brengen. Dat schrijft De Standaard maandag. Volgens Kamerlid Renate Hufkens (N-VA), moet ten gronde worden uitgezocht wat er misloopt binnen het FAVV, dat opgericht werd als reactie op de dioxinecrisis in de pluimveesector.
30/05 09u30  VIDEO. Modderwater zet traphal in mum van tijd blankBij zware onweders en overstromingen zijn in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg drie mensen om het leven gekomen, onder wie een brandweerman. Dat bevestigt het ministerie van Binnenlandse Zaken in Stuttgart. Op sociale media zijn talrijke foto's en filmpjes te zien van zware schade. Op bovenstaande beelden is te zien hoe een traphal in Lapheim in sneltempo onder water staat.10 
30/05 09u30  Rode Duivels komen op bezoek bij De LeerexpertLeerlingen van de school voor buitengewoon onderwijs De Leerexpert in Deurne krijgen vrijdag enkele Rode Duivels over de vloer. Een stunt van Ketnet. “We zullen hen ontvangen op de rode loper”, klinkt het.
30/05 09u30  Hoofdonderhandelaar voor oppositie bij vredesgesprekken in Syrië neemt ontslagDe hoofdonderhandelaar voor de Syrische oppositie, Mohammed Alloush, heeft zondagavond zijn ontslag aangekondigd. Hij deed dat naar eigen zeggen vanwege de mislukking van de vredesonderhandelingen en het feit dat het regime doelwitten van de rebellen blijft bombarderen.
30/05 09u30  “Schokgolf door Deurne en omstreken door nieuwe ticketprijzen Antwerp”Antwerp zette vrijdagnacht de nieuwe ticketprijzen online en dat zorgde voor heel wat misnoegde reacties. Lees hier het integrale opiniestuk van onze nieuwsmanager.
30/05 09u15  Top Gun wordt dertig: film eenmalig terug in bioscoopPrecies dertig jaar geleden liep zowat de hele wereld storm voor de film Top Gun. De film die de echte doorbraak betekende voor acteur Tom Cruise. Om de dertigste verjaardag te vieren is de film vanavond eenmalig terug te zien bij Kinepolis.11 
30/05 09u15  Reconstructie van aanval seriemoordenaar Hardy bij Veerle EyckermansBij Veerle Eyckermans (54) thuis, in het Vlaams-Brabantse Hofstade, vindt maandagvoormiddag de reconstructie plaats van de aanval op de actrice door seriemoordenaar Renaud Hardy. Hij sloeg haar toen met een stok nadat hij haar woning was binnengedrongen.
30/05 09u15  18-jarige fietser valt vijf meter diepEen 18-jarige fietser uit Diest raakte vrijdagavond zwaargewond na een val van zo’n vijf meter diep op het Verstappenplein in Diest. De jongeman verloor de controle over het stuur in het Warandepark waar er een fietsverbod geldt.10 
30/05 09u00  PvdA voert actie met petitielijst tegen de TurteltaksDe leden van PvdA brachten het Armand Reusensplein in een Latino-sfeer met hun manifestatie tegen de Turteltaks.
30/05 09u00  De Croo woedend op voorganger: “Door hem is deal met PostNL afgesprongen”De vroegtijdige uitspraken van voormalig minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille hebben er uiteindelijk toe geleid dat de deal tussen bpost en PostNL niet doorgaat. Dat zegt huidig minister Alexander De Croo, die de schuld voor de afgesprongen deal daarmee duidelijk bij zijn voorganger legt. “Zijn enige bedoeling was om een staking bij bpost uit te lokken. De maskers vallen af bij de socialisten”, vertelde hij op Radio1.
30/05 09u00  Chef luchthavenpolitie vergat vraag om meer beveiliging door te gevenDe politie van de luchthaven Brussel Nationaal heeft op 5 december middelen gevraagd om de toegang tot de vertrekhal te beveiligen, bericht L’Avenir maandag. De chef van de luchthavenpolitie zou ‘vergeten’ zijn die vraag over te maken aan de directie van de luchthaven.
30/05 08u45  Brazilië wint laatste test voor Copa AmericaDe Braziliaanse elf heeft zijn laatste oefenduel voor de Copa America afgesloten met een overwinning. In het Amerikaanse Commerce City (Colorado) won het team van coach Carlos Dunga met 2-0 van Panama.
30/05 08u30  Gratis fietslabelmoment op 13 juni in wijkkantoorOp maandag 13 juni kan je tussen 16.30 en 18 uur je fiets gratis laten labelen in het wijkkantoor in Meerhout.
30/05 08u30  “Schauvliege gaat helemaal uit de bocht”Bert De Somviele, directeur van bosvereniging Bos+, is niet te spreken over de uitspraken die minister van Landbouw en Natuur Joke Schauvliege afgelopen weekend deed over bomen. In een interview in De Zondag zei ze dat een boom altijd de functie heeft om gekapt te worden.
30/05 08u30  Zware ochtendspits richting Antwerpen door spoorstakingHet is maandagochtend bijzonder druk op de weg. Omstreeks 8u15 stond er maar liefst 230 kilometer file op Vlaamse snelwegen, een uitzonderlijk hoog cijfer voor een maandagochtend. “De spoorstaking is de grote boosdoener. Meer mensen kiezen voor de wagen, en bovendien vertrekken ze dan ook extra vroeg. Daardoor is het aanschuiven geblazen”, aldus Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.
30/05 08u30  Emma Meesseman gaat met Washington onderuit in PhoenixEmma Meesseman heeft zondag met haar WNBA-team Washington Mystics een 93-77 nederlaag geleden bij Phoenix Mercury.
30/05 08u15  Aandoenlijk: jongetje in tranen omdat hij de wereld wil reddenDeze video van een zesjarig jongetje gaat de wereld rond en daar is een erg goede reden voor. De beelden laten iedereen zien waarom het zo belangrijk is dat we goed voor onze planeet zorgen. Henry Marr uit Mount Vernon in de Verenigde Staten barstte op weg naar huis van school in tranen uit. “Waarom zijn mensen zo slecht voor de Aarde?” snikt hij “ze gooien zomaar afval op de grond en ze kappen bos. Waarom denken ze niet na?”
30/05 08u15  Bergruimte Italiaans restaurant gaat in vlammen opHet heeft maandagochtend gebrand in het gekende Italiaanse restaurant Da Peppe, aan de Antwerpsesteenweg in Klein-Willebroek. Het vuur woedde in de berging, naast de keuken. Twee mensen zijn preventief naar het ziekenhuis overgebracht.
30/05 08u00  Jordan Spieth pakt titel in Dean & Deluca Invitational golfDe Amerikaan Jordan Spieth heeft in eigen land het Dean & Deluca Invitational golftoernooi (PGA/6 miljoen euro) gewonnen, dat plaatsvond op de Colonial golfbaan in Fort Worth (Texas).
30/05 08u00  Krijgt Disneyfilm eindelijk lesbisch koppeltje?Het heeft een tijdje op zich laten wachten, maar volgens insiders zou Disney binnenkort eindelijk uitpakken met een film waarin een lesbisch koppeltje een rol krijgt toebedeeld. De eer is weggelegd voor ‘Finding Dory’, de opvolger van ‘Finding Nemo’.10 
30/05 08u00  “Het was alsof de Vlaamse excellenties wilden duidelijk maken dat er in dit land wel degelijk nog iets geregeld kan worden”Het deed deugd om in deze tijden van vastgelopen overlegrondes en hardnekkige stakingen ineens een kant-en-klaar politiek akkoord voorgeschoteld te krijgen. De Vlaamse regering pakte vrijdagavond laat uit met een nieuw onderwijsplan, de hervorming van de kinderbijslag én de reorganisatie van de provincies. Alsof de Vlaamse excellenties wilden duidelijk maken dat er in dit land wel degelijk nog iets geregeld kan worden. Gelukkig kunnen er inderdaad nog beslissingen genomen worden over zeer belangrijke domeinen van ons leven zonder in communautaire discussies of sociale strijd verzeild te geraken. Al blijft het wachten op de reactie van de Vlaamse onderwijsbonden natuurlijk.10 
30/05 08u00  New York Times vol lof over ‘miniversie’ Red Star Line AntwerpenCultuurschepen Philip Heylen (CD&V) keert vandaag terug van zijn trip naar New York met een leuke uitsmijter in de koffer: een lovend stuk in The New York Times over de miniversie van het Red Star Line Museum in New York.11 
30/05 07u15  Kempenaar (59) met “perfecte profiel” is “te oud” voor Dovy KeukensDovy Keukens, bekend van de reclamespots met eigenaar Donald Muylle, moet van de rechtbank in al zijn winkels afficheren dat de fabrikant geen sollicitanten mag discrimineren op basis van hun leeftijd. Aanleiding is een e-mail van het bedrijf aan een 59-jarige sollicitant, waarin het bedrijf beaamt dat de man “het perfecte profiel” heeft voor de job, “met uitzondering van uw leeftijd”. Dat schrijft Het Nieuwsblad.17 
30/05 07u00  Elektrische fiets steeds vaker oorzaak woningbrandDe brandweer waarschuwt voor brandgevaar tijdens het laden van elektrische fietsen, nadat er in een maand tijd twee woningbranden op die manier zijn ontstaan.12 
30/05 07u00  Vrouw vermist nadat ze meegesleurd wordt door krokodilEen Australische vrouw is sinds zondagavond (plaatselijke tijd) vermist nadat ze in het Daintree National Park in de Australische staat Queensland werd meegesleurd door een krokodil. Dat melden Australische media. Zoekacties zondagavond met een helikopter die uitgerust is met thermische beeldvormingsapparatuur leverden niets op.
30/05 06u45  Ecoboetiek Today is a Good Day faillietToday is a Good Day heeft de deuren gesloten. Een samenloop van omstandigheden noopte de eigenares van de ecoboetiek de boeken neer te leggen. Er volgt een openbare verkoop. Ook het Gentse filiaal is gesloten.11 
30/05 06u45  Diependaal gooit hengel uitIn de Herentalse woonwijk Diependaal kunnen visliefhebbers weer een hengeltje uitgooien. Op aandringen van enkele jongeren vernieuwde de stad de visvijver.
30/05 06u45  IN BEELD. Tachtig oldtimers rijden PallieterclassicNostalgie zondag op de Grote Markt van Lier. Niet zozeer omdat er geparkeerd mocht worden, wel omdat het plein met oldtimers volstond. “We tellen tachtig deelnemers, bijna dubbel zoveel dan we hadden gehoopt. We zijn dus echt tevreden. Er zijn trouwens ook heel wat mooie auto’s bij. Het oudste voertuig is een groene Citroën uit 1924”, glundert Hans Mortelmans, een van de initiatiefnemers van de eerste Pallieterclassic. De Citroën in twee tinten groen is dus een jaartje ouder dan de Engelse Sunbeam van Hedwig Rodyns.
30/05 06u30  Libertarian Party nomineert ex-gouverneur Gary Johnson als presidentskandidaatDe Amerikaanse Libertarian Party, de derde partij in het land, heeft zondag ex-gouverneur van New Mexico Gary Johnson genomineerd als haar kandidaat voor de presidentsverkiezingen in november. De libertijnse conventie had twee stemrondes nodig om Johnson en zijn running mate, ex-gouverneur van Massachusetts Bill Weld, te verkiezen.
30/05 06u30  Charles Michel ligt slecht bij de vrouwenDe regering-Michel is bijzonder onpopulair bij vrouwen, zo blijkt uit een enquête die Het Nieuwsblad liet afnemen. Vrouwen hebben veel minder vertrouwen in de regering dan de mannen, en ze zijn er vaker van overtuigd dat de inspanningen die de regering vraagt niet eerlijk zijn verdeeld.
30/05 06u30  Winkeliers willen dieven zelf beboetenOmdat winkeldieven geen prioriteit meer zijn voor de parketten, stellen uitbaters van kleinere supermarkten voor zelf een boete te kunnen geven als ze iemand op heterdaad betrappen. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen maandag.
30/05 06u15  Lourdesgrot feestelijk geopendDe Lourdesgrot en het bijbehorende parkje aan het einde van de Stoktsedriesen in Turnhout zijn opgeknapt en dat werd zondag, tijdens de Dag van het Park, feestelijk gevierd.
30/05 06u15  Achterruit gestolen uit volgbusje van wielertoeristenWielertoeristenclub Putte Aktief deed zondagochtend, voor het begin van hun wekelijkse rit, een onthutsende vaststelling. Enkel de achterruit van een van hun volgbusjes bleek vakkundig ontvreemd.
30/05 06u15  Zomerwandelingen focussen op Quartier Latin en LuchtbalDeze zomer kunnen wandelliefhebbers opnieuw een deel van de stad Antwerpen (her)ontdekken onder begeleiding van een gids. Geïnteresseerden kunnen kiezen uit twee wandelingen: ‘Het theater van het leven’ en ‘Onbekend is onbemind!’ waarin de wijken Quartier Latin en Luchtbal centraal staan.
30/05 06u15  Driedaagse zomerworkshops in Het SteenHoe ver gaat de tijd in het verleden? Hoe ver gaat de tijd in de toekomst? Op deze en andere vragen krijgen scholieren antwoorden tijdens de zomerworkshops in Het Steen.
30/05 06u00  Alles wat u wil weten over liefdesleven van vleermuizenDe Ranstse milieuraad organiseert een open zitting waar u alles verneemt over het liefdesleven van de vleermuizen. Dat gebeurt op woensdag 1 juni in de polyvalente zaal van Den Boomgaard, Antwerpsesteenweg 57 in Broechem.11 
30/05 06u00  Regenachtige Dag van het ParkDe Dag van het Park is nu al drie jaar de afsluiter van Lint Boetiek. Rond het gemeentehuis stonden er onder meer kindertheater, grime en een plantenmarkt op het programma.11 
30/05 04u45  Tarieven nieuwe Antwerp-tickets stuiten op zware kritiekAntwerp heeft zijn supporters redelijk zwaar beledigd. Vrijdagnacht zette de voetbalclub de nieuwe ticketprijzen online en dat schoot recht in het verkeerde keelgat. De teneur is ernaar: “Voor twee matchen minder betalen we allemaal fors meer.”16 
30/05 04u30  Veerle Malschaert ontpopt zich tot boegbeeldNaar aanleiding van De Vaart Verjaart, de festiviteiten rond het jarige kanaal Dessel-Schoten, vindt er een bootfestival plaats, waarbij een 'Kempenaer' vanuit Dessel tot in Schoten vaart, met tussenstops in de verschillende gemeenten tussenin.18 
30/05 04u15  Ex-Miss België even wereldberoemd dankzij kus in finale Champions LeagueEén kus heeft het leven van ex-Miss België Noémie Happart (23) dit weekend even op zijn kop gezet. De beelden van haar vriend Yannick Ferreira Carrasco (22) die haar na zijn doelpunt in de finale van de Champions League langdurig kuste, gingen de wereld rond.19 
30/05 04u15  ‘Benidorm Bastard’ Irène Vervliet overledenOperazangeres en actrice Irène Vervliet (88) is zondag overleden. In Antwerpen was ze al jaren een fenomeen, maar Vlaanderen en de rest van de wereld leerden haar pas kennen als brutale ‘Benidorm Bastard’.18 
30/05 03u31  Neergestoken Sofie Goos weer thuis: “Ik moet van nul herbeginnen”Twee weken nadat een messteek haar bijna fataal werd, is Sofie Goos (36) weer thuis. Er wacht de professionele triatlete een lange revalidatie. “In mijn hoofd wil ik al weer sporten, maar mijn lichaam zegt ‘neen’.”30 
30/05 00u30  Basisschool De Springplank en TMK Geel slaan de handen in elkaarIn basisschool ‘De Springplank’ in Zoerle-Parwijs kunnen de leerlingen vanaf vandaag spelen op hun nieuwe ‘Springboot’, een geslaagd project in samenwerking met de hogeschool van Geel.21 
30/05 00u30  FOTO: Crême De Luxe op podium Graaf d'ElissemWat de organisatoren hadden aangekondigd, werd bevestigd op het podium van zaal Graaf d'Elissem zondagavond: Chris Peeters, Ivo Opdebeeck, Marty Townsend, Bert Embrechts, Sjarel Van den Bergh, Dany Caen, Fanfare Graaf D'Elissem en.......Amerikaans gitaarwonder Jerry Donahue op één het hetzelfde podium voor de eerste uitgave van de zogenaamde Mini Proms.19 
30/05 00u15  FC Zürich degradeert, maar wint wel de Zwitserse voetbalbekerFC Zürich heeft zondag voor de negende keer in de clubgeschiedenis de Zwitserse voetbalbeker in de wacht gesleept.17 
30/05 00u15  IN BEELD. Buurtpark Hydepark feestelijk geopendAfgelopen zondag was het Dag van het Park en in Hoboken werd die dag meteen het buurtpark Hydepark feestelijk geopend. Het weer was niet echt zomers maar de sfeer was dat wel.19 
30/05 00u15  De klaprozen bloeienMomenteel bloeien de klaprozen die werden ingezaaid langsheen de N133 tijdens de aanleg van het fietspad.17 
30/05 00u00  Polsstokspringer Arnaud Art heeft EK-minimum beetPolsstokspringer Arnaud Art heeft zondag op een atletiekmeeting het minimum voor het EK atletiek in Amsterdam (6-10/7) gesprongen.13 
29/05 23u15  Amerikaan Alexander Rossi wint de 100e editie Indianapolis 500De Amerikaan Alexander Rossi heeft zondag de 100e editie van de Indianapolis 500 gewonnen, de belangrijkste autorace van het jaar in de Verenigde Staten. Rossi won meteen bij zijn eerste deelname aan de race en haalde het voor de Colombiaan Carlos Munoz en de Amerikaan Josef Newgarden.
29/05 23u15  OEFENINTERLANDS. Piepjong Duitsland verzuipt, experimenteel Spanje wint welZondagavond hebben twee favorieten voor Euro 2016 met wisselend succes hun eerste oefeninterland in de voorbereiding op het EK in Frankrijk afgewerkt. Een jong Duitsland verzoop (letterlijk en figuurlijk) tegen Slovakije. Het werd 1-3. Titelverdediger Spanje rekende zonder zijn sterspelers met 3-1 af van Bosnië - Herzegovina.
29/05 23u00  OEFENINTERLANDS. Jong Duitsland verzuipt, experimenteel Spanje wint welZondagavond hebben twee favorieten voor Euro 2016 met wisselend succes hun eerste oefeninterland in de voorbereiding op het EK in Frankrijk afgewerkt. Een jong Duitsland verzoop (letterlijk en figuurlijk) tegen Slovakije. Het werd 1-3. Titelverdediger Spanje rekende zonder zijn sterspelers met 3-1 af van Bosnië - Herzegovina.
29/05 22u45  Parking Brussels Airport even ontruimd na vondst verdacht pakketDOVO, de ontmijningsdienst van het leger, is momenteel ter plaatse. Intussen is de parking opnieuw vrijgegeven.
29/05 22u45  Bpost neemt PostNL niet overDe Belgische en de Nederlandse post gaan niet samen. Bpost heeft met zijn Nederlandse sectorgenoot PostNL onderhandeld over een overname, maar “de onderhandelingen hebben uiteindelijk niet geleid tot een overeenkomst over de voorwaarden van dergelijke transactie”, zo meldt bpost zondagavond.
29/05 22u45  Man onthoofd in Amsterdam: verdachte opgepaktIn Marokko is een man opgepakt die betrokken zou zijn geweest bij de onthoofding van een man in Amsterdam, meldt de krant Het Parool. Het zou gaan om Omar A, een 23-jarige man die bijna twee maanden geleden al is gearresteerd.
29/05 22u45  IN BEELD. De Heilig Bloedprocessie in HoogstratenHet bleef spannend tot op het allerlaatste moment of de Heilig Bloedprocessie zondag al dan niet uit kon gaan, nadat de rondgang de week voordien al in de Sint-Katharinakerk had moeten blijven. “De knoop werd doorgehakt om toch uit te gaan. Net toen we aan het eind van de rondgang weer binnen kwamen, begon het zachtjes te regenen. Het was dus kantje boord”, lacht pastoor Bart Rombouts. “De opkomst was ook goed. Het deed deugd om de mensen drie rijen dik op de Vrijheid te zien staan.”
29/05 22u30  Deportivo Alaves keert tien jaar na degradatie terug in Spaanse eerste klasseDeportivo Alaves speelt na een afwezigheid van tien jaar volgend seizoen opnieuw in La Liga. Op de 41e speeldag in de Segunda Division haalde de Baskische club uit Vitoria-Gasteiz het met 2-0 van Numancia, waardoor Alaves minstens zeker is van de tweede plaats en de bijhorende promotie.
29/05 22u30  Parking Brussels Airport ontruimd na vondst verdacht pakketParking 2 van de luchthaven van Zaventem is ontruimd en afgesloten. Dat wordt bevestigd door de politie. Er is een verdacht pakket gevonden.
29/05 22u15  Andy Lefevere wint ORC RallyAndy Lefevere heeft zondag in een Mitsubishi Lancer Evo X R4 de tiende editie van de ORC Rally in Oostrozebeke gewonnen. De West-Vlaming haalde het in een secondenslag van Melissa Debackere in een Skoda Fabia R5.
29/05 22u00  Versierde fietsen rijden door centrumIn de Leopoldstraat vond zaterdag de jaarlijkse braderij van Unizo plaats. Voor de kinderen was er een fietsparade.
29/05 22u00  Jonge spits van Olympiakos gekidnapt in MexicoDe jonge Mexicaanse spits Alan Pulido is gekidnapt in zijn thuisland. De 25-jarige spits verliet een feestje in Ciudad Victoria en werd vervolgens in een auto gesleurd, zo berichtten Mexicaanse media.
29/05 22u00  Urban Run door schoolgebouwenHome@school, het internaat van het Klein Seminarie, organiseerde zaterdag voor de eerste keer een Urban Run. Er was een traject uitgestippeld door bijna alle gebouwen van de school.
29/05 21u45  NBA. David Fizdale gaat Memphis Grizzlies coachenDavid Fizdale is de nieuwe coach van Memphis, dat hebben de Grizzlies zondagavond bevestigd op hun website. De 41-jarige Amerikaan volgt zijn landgenoot Dave Joerger op aan het roer van het team uit de NBA.
29/05 21u45  Sterke Peer trapt feest op gangTer gelegenheid van de volledige afwerking van de nieuwe school van Sterbos en het vijftig-jarige bestaan van de kerk, organiseerde de wijk Sterbos in Wuustwezel een reuzenfeest.
29/05 21u45  Koekelkoren/Van Walle en Gielen/Verstrepen winnen ook manche BK beachvolley in GentDries Koekelkoren/Tom van Walle (bij de mannen) en Katrien Gielen/Karolien Verstrepen (bij de vrouwen) hebben zondag in Gent de derde manche in het Belgisch kampioenschap beachvolleybal gewonnen. Een week geleden hadden beide duo’s in Hechtel-Eksel ook al de tweede manche op hun palmares geschreven.
29/05 21u45  ROLAND GARROS. Twee grote verrassingen in kwartfinales, ook Murray doorTitelverdediger Stan Wawrinka (ATP 4) heeft zich zondag geplaatst voor de kwartfinales van Roland Garros. De Zwitser versloeg in de vierde ronde de Serviër Viktor Troicki (ATP 24). Ook Andy Murray plaatste zich voor de kwartfinales, hij versloeg de Amerikaan John Isner in drie sets. Bij de vrouwen waren er twee grote verrassingen.
29/05 21u45  Kielce wint Champions League handbal na zenuwslopende finaleHet Poolse Kielce heeft in Keulen voor de eerste keer in haar geschiedenis de Champions League handbal voor mannen gewonnen. In de finale tegen het Hongaarse Veszprem stond de stand na verlengingen nog steeds in evenwicht (35-35), waarna Kielce het met 4-3 afmaakte na strafworpen.
29/05 21u45  OEFENINTERLANDS. Jong Duitsland verzuipt, experimenteel Spanje wintZondagavond hebben twee favorieten voor Euro 2016 met wisselend succes hun eerste oefeninterland in de voorbereiding op het EK in Frankrijk afgewerkt. Een jong Duitsland verzoop (letterlijk en figuurlijk) tegen Slovakije. Het werd 1-3. Titelverdediger Spanje rekende zonder zijn sterspelers met 3-1 af van Bosnië - Herzegovina.
29/05 21u45  Lesley-Ann Poppe heeft heuglijk nieuwsNadat Lesley-Ann Poppe (37) drie maanden geleden aankondigde dat ze zwanger is van haar vriend Kevin Lebreton, lacht het geluk haar opnieuw toe. De 37-jarige Antwerpse werd afgelopen weekend ten huwelijk gevraagd door tien jaar jongere vriend en zei daar volmondig ja op!
29/05 21u30  David Goffin speelt maandag achtste finale Roland Garros om 11uDavid Goffin (ATP 13) speelt maandag om 11u zijn achtste finale op Roland Garros. De Belgische nummer één, het twaalfde reekshoofd op het Parijse gravel, kijkt in de eerste wedstrijd van de dag op Court Philippe-Chatrier de Let Ernests Gulbis (ATP 80) in de ogen.
29/05 21u30  Volleybalclub beloont kampioenen met gepersonaliseerde taartTraditiegetrouw sloot volleybalclub VBC Zandhoven het seizoen af met een interclubtoernooi en aansluitend de huldiging van de kampioenen en bedanking van de medewerkers.
29/05 21u30  Het geluk van zwangere Lesley-Ann Poppe kan niet opNadat Lesley-Ann Poppe (37) drie maanden geleden aankondigde dat ze zwanger is van haar vriend Kevin Lebreton, lacht het geluk haar opnieuw toe. De 37-jarige Antwerpse werd afgelopen weekend ten huwelijk gevraagd door tien jaar jongere vriend en zei daar volmondig ja op!
29/05 21u30  Honderden leerlingen dorpsschool repeteren wekenlang voor spectaculaire circusvoorstellingAfscheidnemend directeur Jef Schoofs (60) mag fier zijn op zijn team en zijn 428 leerlingen. Met een schoolfeest in de vorm van een circus werd voor een onvergetelijk afscheid gezorgd.
29/05 21u30  Veel interesse voor lezing over bijen tijdens natuurfeest in VrieselhofHet groot natuurfeest in provinciaal domein Vrieselhof in Oelegem in het kader van de Dag van het Park had last van buien, maar de echte wandelaars lieten zich niet afschrikken door een druppel.
29/05 21u15  Woodstock in park ondanks regenMet Romeo Spinelli op de affiche hoopten organisatoren Inne Gijsels en Joost Derkinderen vijfhonderd bezoekers naar het gratis festival ’t Waait in ’t Park te lokken
29/05 21u15  K.Boechoutse V.V. houdt rommelmarktMet ruim 2 kilometer met stands op het voetbalveld van K. Boechoutse V.V. in de Fruithoflaan was de zesde rommelmarkt zaterdag een succes.
29/05 21u15  Matthias Schoenaerts ziet vriend Carlos Schram laatste match winnenDe Antwerpse bokser Carlos Schram (35) heeft na 27 profkampen en een wereldtitel mixed martial arts in schoonheid afgenomen van het boksen. Hij deed in de Waagnatie met een knock-out in ronde vier voor zijn Kroatische tegenstander Bamajic het licht uit.
29/05 21u15  Speelhoeve houdt lentefeestIedere twee jaar zet het dagcentrum de deuren open.
29/05 21u00  Toma Nikiforov out na eerste kamp op IJF World Judo MastersToma Nikiforov (-100 kg) heeft op de IJF World Judo Masters in Guadalajara zijn eerste kamp tegen de Nederlander Michael Korrel niet overleefd. Hij verloor met yuko. Daardoor blijft zijn medailleteller op één staan voor dit jaar: zilver op het EK in Kazan.
29/05 21u00  Pittomvils boekt persoonlijk record op de tienkamp maar mist olympisch minimumNiels Pittomvils heeft in Götzis zijn persoonlijk record op de tienkamp verbeterd met een score van 8.051 punten. Pittomvils komt wel 49 punten tekort om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen in Rio.
29/05 21u00  ROLAND GARROS. Murray plaatst zich voor kwartfinalesTitelverdediger Stan Wawrinka (ATP 4) heeft zich zondag geplaatst voor de kwartfinales van Roland Garros. De Zwitser versloeg in de vierde ronde de Serviër Viktor Troicki (ATP 24). Ook Andy Murray plaatste zich voor de kwartfinales, hij versloeg de Amerikaan John Isner in drie sets.
29/05 21u00  80-jarige Mieke Surkol gevierdMieke Surkol alias Maria Van Gorp uit Vorselaar vierde haar tachtigste verjaardag op de Heggefeesten in Poederlee (Lille). Geboren in een echte kermisfamilie, staat ze al bijna heel haar leven op de foor. “Zolang het nog kan, blijf ik het doen”, vertelt de kermismoeder.
29/05 21u00  Oud-leerlingen KA Ekeren zien elkaar na 50 jaar weer“Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad om de eerste afgestudeerden van het Koninklijk Atheneum in Ekeren op te sporen”, zei Ludo Cambré op de reünie in het districtshuis. Na een toevallige ontmoeting, zowat een jaar geleden, staken de oud-studenten Ludo Cambré, Frans Van Lommel en René Loncke, de koppen bij elkaar om na 50 jaar de schoolmakker weer te zien.
29/05 20u45  Michel Preud’homme blijft hoofdcoach van Club BruggeMichel Preud’homme is ook volgend jaar de hoofdcoach van Club Brugge. Dat heeft hij zelf zondagavond bekend gemaakt via een video op twitter. “Je reste avec vous”, zei Preud’homme.
29/05 20u45  Doodgewone parking lijkt nu wel decor uit horrorfilmAlsof er een horrorfilm wordt opgenomen: het Schotse stadje Stirling heeft er een tijdelijke toeristische attractie bij. Duizenden rupsen hebben er in een struikgewas een gigantisch web gemaakt.
29/05 20u30  Verhaeren on Stage werd gezellige avond zingen en swingen op de KaaiVerhaeren on Stage werd een avond vol ambiance op de Kaai in Sint-Amands.
29/05 20u30  Voetbaldames winnenZaterdag organisserde voetbalclub een terreinfeest na hetr beëindigen van het seizoen 2015-2016.
29/05 20u30  Cowboys en indianenHet afgelopen schoolfeest in de parochiale kleuterschool aan de Carillolei kende, mede dankzij het mooie weer, een grote opkomst.
29/05 20u30  Emile Verhaeren trekt als reus door de stratenEmile Verhaeren is voortaan een reus. Gisteren werd, aan het eind van de vertelwandeling Verhaeren on Tour, de reus voorgesteld die werd gemaakt door kunstenaar Rob Buelens.
29/05 20u30  Twee keer heuglijk nieuws voor wielrenner Sep VanmarckeWielrenner Sep Vanmarcke is zaterdag in het huwelijksbootje gestapt met zijn verloofde Hanne Vanhoe. Onze landgenoot had het huwelijk in het voorjaar, vlak voor de Ronde van Vlaanderen, aangekondigd op Facebook. Maar er komt nog heuglijk nieuws aan voor het gezin Vanmarcke, want Vanhoe is ook zwanger. Het meisje wordt in september verwacht.
29/05 20u30  Geliefde Mechelse jezuïet overledenDe bekende jezuïetenpater Gilbert Boomgaert overleed zondag op 88-jarige leeftijd in Heverlee. Na zijn opleiding werd hij in 1960 naar Mechelen gestuurd waar hij in de volksbuurt Heembeemd een graag geziene wijkwerker werd.
29/05 20u30  VIDEO. Ook vrouwen staan hun mannetje op Highland GamesTijdens de derde Highland Games, georganiseerd door Pantless Power, werden maar liefst negen disciplines in een teamstrijd beoefend, zowel door mannen als vrouwen.
29/05 20u00  Thiam doet vertrouwen op voor Rio met knappe prestatie in GötzisNafi Thiam is zondag vierde geworden op de zevenkamp in het Oostenrijkse Götzis. Met een eindscore van 6.491 punten bleef Thiam slechts 17 punten onder haar eigen Belgisch record, haar score was dan ook de op één na beste uit haar carrière.
29/05 20u00  Ginfans overrompelen LamotsiteHet was zondagnamiddag over de koppen lopen én aanschuiven in de Mechelse Lamotsite om aan een gin te geraken.
29/05 20u00  Nibali: “Etiket van topfavoriet woog zwaar”Het zag er lange tijd niet goed uit voor Vincenzo Nibali (Astana) in de Giro (WorldTour). De Italiaan leek niet in topvorm, maar sloeg in de laatste twee bergritten genadeloos toe en mocht in Turijn alsnog het roze aantrekken. “De vreugde is enorm groot”, glundert de Haai van de Straat van Messina.
29/05 20u00  Twee bijzondere kunstenaars in Cultuurstation TracéRenée Van Hekken en haar echtgenoot Joseph Laureys stellen tentoon in Cultuurstation Tracé. Het koppel verhuisde twee jaar geleden naar het Groot Hagelkruis, waar ze van hun woning-atelier een ontmoetingsplaats maakten.
29/05 19u45  Ook vrouwen staan hun mannetje op Highland GamesTijdens de derde Highland Games, georganiseerd door Pantless Power, werden maar liefst negen disciplines in een teamstrijd beoefend, zowel door mannen als vrouwen.
29/05 19u45  Radio- en tv-figuur René Van der Speeten overledenMediafiguur René Van der Speeten, vooral bekend als presentator van het vroegere populaire zondagnamiddagprogramma 'Binnen en Buiten' op de openbare oproep VRT, is overleden. Dat meldt TV Oost zondagmiddag. Van der Speeten, afkomstig uit Herdersem bij Aalst, was al een tijdje ziek en is zaterdag gestorven in het UZ Gent. Hij werd 73 jaar.
29/05 19u45  Vader overleden Jordan (3) dankt iedereen voor steun: "Jullie hebben me verrast"In Kortessem hebben familie en vrienden afscheid genomen van Jordan. Het jongetje dat vorige week zondag plots overleed om nog onbekende reden. De uitvaartplechtigheid werd mede mogelijk gemaakt door de steun van de gemeente en het verenigingsleven. Die dan ook uitdrukkelijk bedankt werden door de vader van Jordan.
29/05 19u30  Mobiele beiaard zal muziek laten weerklinken in dorpen en op concertenHonderden Mechelaars hebben tijdens het weekend een bezoek gebracht aan de beiaardschool. De apotheose was de inhuldiging van de mobiele beiaard.
29/05 19u15  Kogel is door de kerk: Enkel roeier Hannes Obreno gaat naar RioHannes Obreno en zijn coach Dirk Crois mogen in augustus naar Rio om daar deel te nemen aan de Olympische Spelen 2016. Zowel skiffeur Obreno als de lichte dubbeltwee Tim Brys en Niels Van Zandweghe wonnen dinsdag hun finale van de olympische kwalificatieraces, maar België mag van de wereldroeibond slechts één boot afvaardigen naar Brazilië.
29/05 19u15  Artuur Peters vijfde in finale K1 5000mArtuur Peters rondde zijn succesvolle tiendaagse in Racice af met een nieuw hoogtepunt. De 19-jarige Neerpeltenaar startte samen met zijn Belgische teamgenoot Laurens Pannecoucke in de K1 5.000 meter. Peters kan blijkbaar ook het langebaanwerk aan, want hij finishte onverhoopt vijfde.
29/05 19u15  475 badeendjes racen op de Schotense VaartZwemmen mag niet in de Schotense Vaart, maar dat geldt niet voor de badeendjes van het Esthetica Gymteam uit Brecht. In het kader van het 142-170 jarig bestaan van de Schotense Vaart organiseerde het Gymteam zondagvoormiddag een bijzondere wedstrijd op het water.
29/05 19u00  Rode Duivels dag later in hotel StiemerheideDe Rode Duivels hebben hun verblijf in hotel Stiemerheide in Genk uitgesteld. Op de planning stond dat ze zondagavond omstreeks 16 uur zouden toekomen in het viersterren golfcomplex. Maar dat bleek uiteindelijk niet het geval te zijn. Wel worden de spelers maandag omstreeks 11 uur verwacht op dezelfde plaats.
29/05 19u00  Situatie Stig Broeckx blijft ernstig: "Komende 48 tot 72 uur worden bepalend"Stig Broeckx blijft in het ziekenhuis van Aken van dichtbij opgevolgd na de ernstige aanrijding tijdens de Baloise Belgium Tour. Volgens zijn ploeg Lotto-Soudal zijn de komende twee tot drie dagen bepalend. Als de hersendruk verder verhoogt, wordt er mogelijk een operatieve ingreep gedaan, als het afneemt zou dat een positief signaal zijn.
29/05 18u45  Coach Johansson: “Goffin moet gemener worden”David Goffin (ATP 13) neemt het maandag in de achtste finale van Roland Garros op tegen de Let Ernests Gulbis (ATP 80). Volgens Thomas Johansson, een van de trainers van de Luikenaar, kan Goffin nog verrassen in Parijs: “David kan ver doorstoten, maar dan moet hij gemener worden.”
29/05 18u45  Belgische mannenploeg verovert brons op EK boogschietenDe Belgische mannen hebben zaterdag op het Europees kampioenschap boogschieten outdoor in het Engelse Nottingham de bronzen medaille veroverd in de recurvecompetitie voor landenteams. In de kleine finale versloegen Robin Ramaekers, Ben Adriaensen en Nico Thiry Spanje met 5-4 (28-25).
29/05 18u45  Nikias Arndt blij met diskwalificatie NizzoloDoor de diskwalificatie van Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo) mag Nikias Arndt (Giant-Alpecin) de slotetappe van de Giro (WorldTour) toevoegen aan zijn palmares. “Het was een moeilijke beslissing voor de jury”, klonk het voorzichtig na afloop.
29/05 18u45  Drie ton zware mobiele beiaard ingehuldigdIn Mechelen is zondag feestelijk een mobiele beiaard ingehuldigd. Het gevaarte op wieltjes weegt zowat 3.000 kilogram en telt 50 klokken. De mobiele beiaard kan de beiaardkunst als werelderfgoed mee helpen bewaren.
29/05 18u45  Gajser rijdt overtuigend naar zege, Desalle is vierde bij comebackTim Gajser (Honda) heeft zondag de Grote Prijs motorcross van Spanje, de negende manche van het wereldkampioenschap MXGP, op zijn naam geschreven. De Sloveense WK-leider haalde het op het circuit van Talavera de la Reina voor de Duitser Max Nagl (Husqvarna) en de Fransman Gautier Paulin (Honda). Clément Desalle (Kawasaki) was de beste Belg op de vierde plaats. Jérémy Van Horebeek (Yamaha) eindigde op de achtste stek. Kevin Strijbos (Suzuki) werd 32e.
29/05 18u30  Lewandowski blijft dan toch bij Bayern München, ondanks interesse RealBayern München heeft zondag bevestigd dat Robert Lewandowski ook volgend seizoen in dienst blijft bij de Beierse club. Lewandowski werd de voorbije weken het hof gemaakt door Champions League-winnaar Real Madrid, maar lijkt nu toch in Duitsland te blijven.
29/05 18u30  Sander De Pestel (Van Moer) is Belgisch kampioen bij de junioresDe 17-jarige Sander De Pestel is zondag in het West-Vlaamse Hooglede Belgisch kampioen bij de juniores op de weg geworden. Hij haalde het na dertien ronden van 10 kilometer, of 130 kilometer, van Stijn Demolder en Aaron Dewachter in een sprint met zeven vluchters. Lothar Verhulst werd vierde voor Stef Claes.
29/05 18u30  Dries Corrijn verlengt zijn nationale titel marathon kajakLierse Kayak Club Anderstad organiseerde zondag het Belgisch Kampioenschap K1 Marathon. Negen clubs stuurden hun betere kajakkers naar Lier, waar ze op het Netekanaal en de Kleine Nete hun marathon konden afwerken.
29/05 18u30  Boom belandt op weg na blikseminslagOp Heihuizen in Malle kwam zondag een boom dwars over de rijbaan terecht. De boom brak wellicht doormidden door een blikseminslag.
29/05 18u15  Overwinning 20 km door Brussel voor Najim El Qady en Manuela SoccolNajim El Qady en Manuela Soccol hebben zondag de 37e editie van de 20 km door Brussel gewonnen. De Marokkaan El Qady finishte na 1u00:18, voor onze landgenoten Regis Thonon (1u02:07) en Abdelhadi El Hachimi (1u03:03), de winnaar van vorig jaar. Bij de dames liep Manuela Soccol als eerste over de streep (1u13:51). Hélène Depoorter (1u16:25) en de Beninse Kabiratou Nassam Alassani (1u16:45) vervolledigden het podium.
29/05 18u15  Filippo Ganna wint Parijs-Roubaix voor beloften voor Jenthe BiermansDe Italiaan Filippo Ganna (Team Colpack) heeft Parijs-Roubaix voor beloften op zijn palmares gebracht. Onze landgenoot Jenthe Biermans (SEG Racing) moest na 182,6 kilometer van Péronne naar Roubaix vrede nemen met een tweede plaats. Met de vijfde plaats van Edward Planckaert (Lotto-Soudal U23) eindigde nog een tweede Belg in de top vijf.
29/05 18u15  Samuel Dumoulin juicht opnieuw met zege in Les Boucles de l’AulneSamuel Dumoulin heeft een uitstekend weekend achter de rug. De Fransman van AG2R won zondag Les Boucles de l’Aulne (Fra/cat. 1.1) nadat hij zaterdag al de beste was in de Grand Prix Plumelec. Arthur Vichot (FDJ) en Clément Venturini (Cofidis) maakten het Franse podium compleet.
29/05 18u15  Luca Brecel plaatst zich voor eindfase op World Open snookerLuca Brecel (WS 30) heeft zich in het Engelse Preston na een 4-2 zege tegen de Engelsman Hammad Miah (WS 92) gekwalificeerd voor de eindfase van het World Open snookertoernooi. Dat vindt van 25 tot 31 juli plaats in het Chinese Yushan.
29/05 18u15  Absalon wint solo WB mountainbike in La BresseJulien Absalon heeft de Wereldbeker mountainbike in La Bresse op zijn naam geschreven. De Fransman was voor eigen volk beter dan zijn landgenoten Maxime Marotte en Victor Koretzky. Ruben Scheire werd beste Belg op een 31e plaats en lijkt een ticket voor de Olympische Spelen in Rio beet te hebben (al is het nog niet officieel).
29/05 18u15  Kevin Hanssens pakt eerste titel op BK snookerKevin Hanssens is de nieuwe Belgische kampioen snooker. Hij haalde het zondag in de finale van het BK in Sint-Truiden met 7-3 van de uittredende kampioen Peter Bullen.
29/05 18u15  Peter Maes: “Vroeg Europees spelen is geen nadeel”Genk-trainer Peter Maes was uiteraard een tevreden man na de 5-1 overwinning van Racing Genk tegen Charleroi. Door de ruime zege speelt Genk alsnog Europees volgend seizoen. “Dat is vooral belangrijk voor de ontwikkeling van mijn spelers”, aldus Maes, die ook vooruit keek naar volgend jaar. “We moeten betere uitwedstrijden spelen”, was de Genkse oefenmeester eerlijk.
29/05 18u00  Tel mee hoeveel pogingen arme agent nodig heeft om deur in te beukenBewoners nabij een huis in het zuiden van Londen zijn afgelopen woensdag met een grote smile wakker geworden. Rond halfzes was er in hun buurt een politie-interventie gaande om enkele drugsdealers op te pakken, maar die leek niet van een leien dakje te lopen. De deur inbeuken bijvoorbeeld bleek een huzarenstukje.
29/05 18u00  Publieke boomgaard plechtig in gebruik genomenDe recent aangeplante gemeenteboomgaard op een braakliggend perceel aan de Hoge Brugstraat werd zondag plechtig geopend.
29/05 17u45  Dokter neergeschoten na bevalling: "Hij zag mijn vrouw naakt"Een dokter die in een ziekenhuis in Riyad (Saoedi-Arabië) net de bevalling van een vrouw tot een goed einde had gebracht, is neergeschoten door de kersverse vader. Dat meldt nieuwssite Sabq.
29/05 17u30  SCOOORE LEAGUE. Titelverdediger Oostende en Aalst spelen finale van play-offsOkapi Aalstar heeft zich zondagnamiddag geplaatst voor de finale van de play-offs van de Scooore League basketbal. De Oost-Vlamingen wonnen op eigen parket het vijfde en beslissende duel van de halve finale tegen Brussels met 67-64. Zaterdag verzekerde titelverdediger Oostende zich al van een finaleticket.
29/05 17u30  Loper krijgt hartaanval aan finish ‘20 kilometer van Brussel’Een loper heeft bij de aankomst van de 20 kilometer van Brussel een hartstilstand gekregen. In totaal werden dertien deelnemers aan het loopevenement overgebracht naar ziekenhuizen en 330 mensen werden langs het parcours verzorgd. Dat heeft het Rode Kruis zondagmiddag bekendgemaakt in een definitieve balans.
29/05 17u30  Arndt pakt slotrit na declassering Nizzolo, Nibali eindwinnaar van 99e GiroDe slotetappe van de 99e Giro is gewonnen door Nikias Arndt. De Duitser van Giant-Alpican kwam in Turijn als tweede over de meet, maar winnaar Giacomo Nizzolo werd gedeklasseerd voor onreglementair sprinten in de massaspurt. De Nederlanders Maarten Tjallingii en Jos van Emden probeerden die sprint nog te ontlopen, maar strandden op zeven kilometer van de streep. Ook een late uitval van Sean De Bie haalde het niet. De eindzege van Vincenzo Nibali kwam in de traditioneel vlakke galarit uiteraard niet meer in gevaar. Voor de Italiaan van Astana is het de tweede roze trui uit zijn carrière.
29/05 17u30  IN BEELD. Opening 'langste fietsstraat van Europa' in BonheidenAan Kasteel Zellaer in Bonheiden werd zondag officieel de langste fietsstraat Europa geopend. Zowel vertegenwoordigers van de gemeente Putte, Bonheiden als de stad Mechelen waren aanwezig in de gutsende regen. Ook Vlaams minister Ben Weyts en gedeputeerde voor Mobiliteit Luk Lemmens fietsten mee. De tocht ging van Bonheiden naar café Bij de Kai in Peulis (Putte).
29/05 17u15  Vlaamse bijenweek opent in De VroenteMet de oproep om van uw tuin een restaurant voor bijen te maken, trok het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie zondag in De Vroente de Week van de Bij op gang in De Vroente.
29/05 17u15  Jonge voetballer (22) overleden in slaapSpeler Sam Wouters (22) van FC Berlaar-Heikant overleed het voorbije weekend in zijn slaap. De hulpdiensten konden zaterdag in zijn ouderlijk huis op de Mechelsesteenweg in Lier alleen maar zijn overlijden vaststellen.
29/05 17u00  KRC Genk alsnog naar Europa League na 5-1-zegeRacing Genk heeft dan toch het laatste Europese ticket gepakt na een 5-1 overwinning tegen Charleroi. Genk ging meteen in de aanval na de 2-0 nederlaag uit de heenmatch en dat loonde. Charleroi viel snel met tien na rood voor doelman Penneteau, maar kreeg nog even hoop na een belangrijke uitgoal van Perbet. In de tweede helft trok Karelis Genk over de streep, hij scoorde uiteindelijk een hattrick.
29/05 17u00  Nieuw Belgisch record Basten Caerts op 200m schoolslagBasten Caerts (DBT) heeft zondag op de slotdag van de Belgische zwemkampioenschappen (langebaan) in het Antwerpse Wezenbergbad het Belgisch record op de 200 meter schoolslag verbeterd.
29/05 17u00  Verjaardagstaart voor 3200 bezoekersNa een jaar weg geweest was de Kapelse Dorpsdag er gisteren terug.
29/05 17u00  Nizzolo wint galaspurtje in Turijn, Nibali eindwinnaar van 99e GiroDe slotetappe van de 99e Giro is gewonnen door Giacomo Nizzolo. De Italiaan van Trek Factory haalde het in een ontregeld spurtje in de straten van Turijn. De Nederlanders Maarten Tjallingii en Jos van Emden probeerden de sprint nog te ontlopen, maar strandden op zeven kilometer van de streep. Ook een late uitval van Sean De Bie haalde het niet. De eindzege van Vincenzo Nibali kwam in de traditioneel vlakke galarit uiteraard niet meer in gevaar. Voor de Italiaan van Astana is het de tweede roze trui uit zijn carrière.
29/05 17u00  Dries Devenyns viert niet na eindzege: “Dacht constant aan Stig Broekcx”Na de eindmeet van de Baloise Belgium Tour kreeg Dries Devenyns felicitaties van zijn teamgenoten bij IAM Cycling, maar echt glunderen deed de man met de rode leiderstrui niet. Daarvoor zaten de gebeurtenissen van daags voordien net nog iets te veel in zijn gedachten. Ook dagwinnaar Zico Waeytens (Giant-Alpecin) zat met zijn gedachten bij Stig Broeckx.
29/05 17u00  Kempense docent is Mister Gay Belgium 2016In Antwerpen is de 21-jarige Raf Van Puymbroeck verkozen tot Mister Gay Belgium 2016. Hij zal het komende jaar Skelte Willems opvolgen als ambassadeur voor de holebigemeenschap en wil zich inzetten voor holebi’s in de sportwereld.
29/05 16u45  Merksems Zomerpark start met feestweekendVoor de derde editie van het Merksemse Zomerpark in het Bouckenborghpark mag het iets meer zijn. Een feestweekend op 16 en 17 juli geeft dit jaar het startschot.
29/05 16u45  Campus Vesta houdt eerste rampoefening sinds aanslagenRuim 400 hulpverleners, politiemensen, brandweerlieden en vrijwillige figuranten hebben zaterdag deelgenomen aan de jaarlijkse rampoefening op Campus Vesta. De oefening werd aangepast na de aanslagen van 22 maart.
29/05 16u45  ROLAND GARROS. Twee grote verrassingen in kwartfinalesTitelverdediger Stan Wawrinka (ATP 4) heeft zich zondag geplaatst voor de kwartfinales van Roland Garros. De Zwitser versloeg in de vierde ronde de Serviër Viktor Troicki (ATP 24).
29/05 16u45  IN BEELD. Fisherman’s Friend StrongmanRun zorgt voor spektakel in ‘t stadDe eerste Antwerpse Fisherman’s Friend StrongmanRun startte zondagnamiddag aan Park Spoor Noord. De lopers kozen voor een parcours van 11 of 18 kilometer en moesten tal van verschillende obstakels overwinnen, inclusief sprongen in het ijskoude dokwater aan het MAS.
29/05 16u45  Zico Waeytens: “Zege doet deugd, maar denk vooral aan Stig Broeckx”De 24-jarige Zico Waeytens (Giant-Alpecin) was in de licht oplopende aankomstzone te Tongeren de snelste van het hele pak in de slotrit van de Baloise Belgium Tour. Nochtans zette hij de massasprint van heel ver in maar Waeytens zong het wel uit tot het einde.
29/05 16u45  FOTOSPECIAL: Opening 'langste fietsstraat van Europa' in BonheidenZondag werd aan Kasteel Zellaer in Bonheiden officieel de langste fietsstraat Europa geopend. Zowel vertegenwoordigers van de gemeente Putte, Bonheiden als de stad Mechelen waren aanwezig in de gutsende regen. Ook Vlaams minister Ben Weyts en gedeputeerde voor Mobiliteit Luk Lemmens fietsten mee. De tocht ging van Bonheiden naar café Bij de Kai in Peulis (Putte). De fietsstraat moet een voorbeeld worden voor de rest van Vlaanderen hoe grote fiets-o-strades (bijvoorbeeld Mechelen) kunnen worden doorgetrokken naar buurtgemeenten. De langste fietsstraat is 6,6 kilometer lang. Fietsers hebben de absolute voorrang op wagens. Bekijk hier de fotospecial!
29/05 16u30  Jongetje (2) overleden na frontale botsing in auto van omaHet 2-jarige jongetje dat in levensgevaar verkeerde na een zwaar verkeersongeval donderdagavond in Merelbeke, is in het ziekenhuis bezweken aan zijn verwondingen. Dat is bevestigd aan onze redactie. De oma en haar andere kleinzoon van vijf jaar oud verkeerden aanvankelijk ook in levensgevaar, maar hun toestand is in gunstige zin geëvolueerd.
29/05 16u15  Hamilton zegeviert tijdens spectaculaire GP van MonacoLewis Hamilton heeft na een spectaculaire race de GP van Monaco gewonnen. Daniel Ricciardo verspeelde door een blunder van Red Bull de overwinning en eindigde als tweede. Sergio Perez vervolledigde het podium.
29/05 16u15  Nederland heeft weer een olympische Holland AchtIn de namiddag van de slotdag van de World Cup II regatta werden op de Rotsee van Luzern de laatste zeven finales van de olympische nummers afgewerkt. Hoofdnummers waren uiteraard de koninginnennummers, de races in acht met stuurman of stuurvrouw. Bij de vrouwen wonnen regerende wereldkampioenen uit de VS heel nipt goud, want de Amerikaanse vrouwen moesten in de slotmeters heel diep gaan om de Britse acht nog net achter zich te houden. Bij de mannen pakten de Nederlanders verschroeiend uit. Oranje leidde vrijwel van in de eerste meters en smoorde elke aanval van Duitsland en de VS in de kiem.
29/05 16u15  Kempense student is Mister Gay Belgium 2016In Antwerpen is de 21-jarige Raf Van Puymbroeck verkozen tot Mister Gay Belgium 2016. Hij zal het komende jaar Skelte Willems opvolgen als ambassadeur voor de holebigemeenschap en wil zich inzetten voor holebi’s in de sportwereld.
29/05 16u15  Regen is opnieuw spelbreker op BK skeelerenHet zit de Belgische skeeleraars niet mee. Voor de tweede achterenvolgende week moest de strijd om de nationale titels wegens regen worden afgelast.
29/05 16u00  Peeters wil boetes voor wilde stakers bij het spoorCD&V-vicepremier Kris Peeters vindt dat de wilde stakers bij het spoor effectief een boete moeten krijgen, zoals destijds is afgesproken tussen de spoortop en de vakbonden. “Het protocol is zeer duidelijk”, zei hij zondag in VTM NIEUWS. “Ik ga ervan uit dat de NMBS nu bekijkt hoe ze dat gaat uitvoeren.”
29/05 15u45  Geslaagde lanceringseditie van Cuba LibreAan de vijfhoek vond zaterdag voor het eerst Cuba Libre plaats, een nieuw aperitiefconcept dat Mechelaars een zuiderse avond bezorgt met livemuziek, tapas en cocktails.
29/05 15u45  GO! Freinetschool De Pluim wint publieksprijs op CIAK junior filmfestival in ItaliëDe leerlingen van het 6de leerjaar van GO! Freinetschool De Pluim zijn vandaag als winnaar uitgekomen op het CIAK junior filmfestival in Cortina d’Ampezzo, Italië, met hun film ‘The Box’. Een festival waar kinderen van over heel de wereld samenkomen en kennis maken met beeldmedia.
1 2 3 4 5 6 7Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

30x Neergestoken Sofie Goos weer thuis: “Ik moet van nul herbeginnen”30/05 03u31 - Gazet van Antwerpen: Twee weken nadat een messteek haar bijna fataal werd, is Sofie Goos (36) weer thuis. Er wacht de professionele triatlete een lange revalidatie. “In mijn hoofd wil ik al weer sporten, maar mijn lichaam zegt ‘neen’.”
21x Basisschool De Springplank en TMK Geel slaan de handen in elkaar30/05 00u30 - Gazet van Antwerpen: In basisschool ‘De Springplank’ in Zoerle-Parwijs kunnen de leerlingen vanaf vandaag spelen op hun nieuwe ‘Springboot’, een geslaagd project in samenwerking met de hogeschool van Geel.
19x Ex-Miss België even wereldberoemd dankzij kus in finale Champions League30/05 04u15 - Gazet van Antwerpen: Eén kus heeft het leven van ex-Miss België Noémie Happart (23) dit weekend even op zijn kop gezet. De beelden van haar vriend Yannick Ferreira Carrasco (22) die haar na zijn doelpunt in de finale van de Champions League langdurig kuste, gingen de wereld rond.
19x FOTO: Crême De Luxe op podium Graaf d'Elissem30/05 00u30 - Gazet van Antwerpen: Wat de organisatoren hadden aangekondigd, werd bevestigd op het podium van zaal Graaf d'Elissem zondagavond: Chris Peeters, Ivo Opdebeeck, Marty Townsend, Bert Embrechts, Sjarel Van den Bergh, Dany Caen, Fanfare Graaf D'Elissem en.......Amerikaans gitaarwonder Jerry Donahue op één het hetzelfde podium voor de eerste uitgave van de zogenaamde Mini Proms.
19x IN BEELD. Buurtpark Hydepark feestelijk geopend30/05 00u15 - Gazet van Antwerpen: Afgelopen zondag was het Dag van het Park en in Hoboken werd die dag meteen het buurtpark Hydepark feestelijk geopend. Het weer was niet echt zomers maar de sfeer was dat wel.
18x Veerle Malschaert ontpopt zich tot boegbeeld30/05 04u30 - Gazet van Antwerpen: Naar aanleiding van De Vaart Verjaart, de festiviteiten rond het jarige kanaal Dessel-Schoten, vindt er een bootfestival plaats, waarbij een 'Kempenaer' vanuit Dessel tot in Schoten vaart, met tussenstops in de verschillende gemeenten tussenin.
18x ‘Benidorm Bastard’ Irène Vervliet overleden30/05 04u15 - Gazet van Antwerpen: Operazangeres en actrice Irène Vervliet (88) is zondag overleden. In Antwerpen was ze al jaren een fenomeen, maar Vlaanderen en de rest van de wereld leerden haar pas kennen als brutale ‘Benidorm Bastard’.
17x Wat verandert er allemaal op 1 juni?30/05 10u45 - Gazet van Antwerpen: Een nieuwe maand, dus gelden er nieuwe regels. Vanaf 1 juni zullen er weer een aantal dingen veranderen in ons land. Een overzicht.
17x Kempenaar (59) met “perfecte profiel” is “te oud” voor Dovy Keukens30/05 07u15 - Gazet van Antwerpen: Dovy Keukens, bekend van de reclamespots met eigenaar Donald Muylle, moet van de rechtbank in al zijn winkels afficheren dat de fabrikant geen sollicitanten mag discrimineren op basis van hun leeftijd. Aanleiding is een e-mail van het bedrijf aan een 59-jarige sollicitant, waarin het bedrijf beaamt dat de man “het perfecte profiel” heeft voor de job, “met uitzondering van uw leeftijd”. Dat schrijft Het Nieuwsblad.
17x FC Zürich degradeert, maar wint wel de Zwitserse voetbalbeker30/05 00u15 - Gazet van Antwerpen: FC Zürich heeft zondag voor de negende keer in de clubgeschiedenis de Zwitserse voetbalbeker in de wacht gesleept.

Statistieken

Artikels:
42211
Gelezen:
34796
Aantal lezers nu:
82


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2016 Naar boven