zondag 1 mei 2016, week 17


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u30
 

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
01/05 13u30  Academische zitting ter ere van Etienne De Groot Burgemeester Jeroen Baert ontving Etienne De Groot, net tot voorzitter van de Nederlandse taalgroep van het Grondwettelijk Hof van België aangesteld, en zijn vrouw Carry De Groot-Verboven, om die reden op het gemeentehuis.
01/05 13u30  Tine Deckers pakt zege bij de vrouwen in Ironman 70.3 Pays d’Aix Tine Deckers heeft zondag de Ironman 70.3 triatlon van het Franse Pays d’Aix op haar naam geschreven. De 37-jarige Leuvense haalde het in Aix-en-Provence na een wedstrijd die omwille van de weersomstandigheden omgevormd moest worden naar een duatlon, de zwemproef (1,9 km) werd immers geschrapt omwille van de wind en de temperatuur.
01/05 13u15  Gebroken vinger houdt Philippe Gilbert ook uit Ronde van Italië Philippe Gilbert geeft forfait voor de Ronde van Italië (6-29 mei). Dat heeft zijn team BMC zondag bevestigd. De 33-jarige Gilbert, vorig jaar nog goed voor twee ritzeges in de Giro, moest normaal gezien aan de start komen, maar heeft nog steeds te veel last van zijn gebroken vinger.
01/05 13u15  ”Antwerpen is vuil, gevaarlijk en loopt vol criminelen” “Wij worden voor het eerst in 80 jaar bestuurd door mensen die hun stad niet graag zien. De liefde voor de stad is zelfs zo beperkt, dat de grootste stad van het land het moet stellen met een part-time burgemeester.” Dat zei Antwerps sp.a-fractieleider Kathleen Van Brempt zondag in haar 1 mei-speech. “Er is bovendien altijd wel iets negatief met deze stad aan de hand. Ze is vuil en gevaarlijk, ze loopt vol criminelen of ze is een aantrekkingspool van armoede.”
01/05 13u15  Prachtig weer tot 23 graden op komst Het weerbericht voor de volgende week ziet er bijzonder goed uit. Vanaf woensdag tot 17 graden en tijdens het weekend zelfs tot 23 graden!
01/05 13u15  Tobback: ‘Verdienen beleid dat ook toekomst biedt’ ‘Er is meer dan ooit een tegengif nodig voor het huidige beleid, dat bij iedere begrotingsoefening verandering alleen maar kan vertalen in achteruitgang’, zei Vlaams parlementslid en oud-partijvoorzitter Bruno Tobback in zijn 1 mei-toespraak in Leuven.
01/05 13u00  Ook Obama durft wel eens te lachen met Trump 'Als deze grappen goed werken, ga ik ze volgend jaar gebruiken bij Goldman Sachs! ' De knipoog naar de lucratieve speeches van Hillary Clinton bij de Amerikaanse grootbank was maar één van de vele plaagstoten waarmee de Amerikaanse president Barack Obama zaterdagavond de lachers op de hand kreeg tijdens zijn laatste optreden op het White House correspondents' dinner.
01/05 13u00  500 lopertjes meten zich tijdens Interscholencross Ruim vijfhonderd lopertjes van alle Heistse basisscholen verzamelden zaterdagochtend aan sporthal De Lichten in Booischot voor de 38ste editie van de Interscholencross.
01/05 13u00  Kempische Schrijvers verbroederen in Kasteel de Renesse Leden van de Vereniging van Kempische Schrijvers, onder wie ook auteurs uit Noord-Brabant (Nederland), maakten in het Kasteel de Renesse uitgebreid kennis met elkaars werk tijdens een verbroederingsdag. Daarmee luidden ze een nieuwe literaire lente in.
01/05 12u45  GP van Rusland: startgrid De startgrid voor de GP van Rusland die om 14u Belgische tijd van start gaat. Sebastian Vettel kreeg een gridpenalty van vijf plaatsen voor het verwisselen van zijn versnellingsbak.
01/05 12u30  “Tommelein krijgt tien dagen om turteltaks in te trekken” Bart Tommelein, de nieuwe Vlaamse minister van Energie, krijgt tien dagen de tijd om de turteltaks in te trekken. Gebeurt dat niet, dan gaan we op 11 mei naar het Grondwettelijk Hof om deze onrechtvaardige taks definitief te vernietigen. Dat zei Peter Mertens, voorzitter van PVDA, zondag op het Antwerpse Zuid, waar socialisten en arbeiders verzamelden voor 1 mei.
01/05 12u30  Kate Middleton poseert voor het eerst voor modeblad Niet alleen het 100-jarige model Bo Gilbert zal meewerken aan het jubileumnummer van het Britse modeblad Vogue. Ook de hertogin van Cambridge Kate Middleton zal in juni op de cover van Vogue prijken. Het is de allereerste keer dat de hertogin poseert voor een modeblad.
01/05 12u30  Mertens: ‘We moeten vermogenskadaster invoeren’ PVDA-voorzitter Peter Mertens benadrukt in zijn 1 mei-speech de nood voor een grote sociale beweging. ‘Deze regering is kwetsbaarder dan wij denken’, zei hij bij de start van de 1 mei-optocht in Antwerpen. ‘Met een vermogenskadaster kunnen we de grote fiscale fraude aanpakken en eindelijk een echte miljonairstaks kunnen invoeren.’11 
01/05 12u15  VIDEO. Relschoppers trekken een spoor van vernieling rond voetbalstadion. Onze fotograaf filmde met zijn dashcam het slagveld na de rellen aan de Bosuil vannacht. Op de video is duidelijk te zien hoeveel schade er is aangericht door gefrustreerde supporters.10 
01/05 11u45  Deze kamerplanten hoef je nooit water te geven Een kamerplant kan je woonkamer in één klap helemaal opvrolijken maar het vraagt wel wat aandacht: op tijd en stond een scheutje water, de nodige portie zonlicht en verlepte bladeren haal je beter weg. Omdat de Amerikaanse Corrie Beth Hogg er maar niet in slaagde haar plantjes in leven te houden, kwam ze met een originele oplossing op de proppen.10 
Laatste update: vandaag om 13u30Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
01/05 11u30  Duitse politie pakt 530 supporters op in DarmstadtDe Duitse politie heeft zaterdag in de marge van de Bundesliga-derby tussen Darmstadt 98 en Eintracht Frankfurt maar liefst 530 supporters opgepakt. Bij de meeste fans bleef het bij een identificatie, 159 voetbalsupporters moesten mee naar het politiebureau en twaalf kregen een proces-verbaal. Vier agenten raakten lichtgewond.
01/05 11u30  Dessel Sport sluit af in schoonheid na laat doelpunt van Kurt RemenDessel Sport zette zaterdagavond een punt achter tweede klasse met een in extremis afgedwongen op het veld van subtopper Tubeke. De Kempense club eindigt op een puike tiende plaats na deze 14de seizoenszege en dat zorgt uiteraard voor een goed gevoel.
01/05 11u15  Bestuurder knalt op paalOp de Wijnegembaan in Ranst heeft een chauffeur afgelopen nacht de controle over het stuur verloren.10 
01/05 11u15  Auto botst op geparkeerde wagenIn de Van Craesbeeckstraat in Antwerpen is een monovolume afgelopen nacht ingereden op een geparkeerde wagen.
01/05 11u15  Chauffeur gewond na knal tegen boomZondagochtend gebeurde er een ongeval op de Brasschaatbaan in Brecht.
01/05 11u15  Is dit de meest fotogenieke kat ooit?Is dit de meest fotogenieke kat ooit? Als we haar 100.000 Instagram-volgers mogen geloven, dan zou dat wel eens het geval kunnen zijn. De poes, een British Longhair die Smoothie heet, woont in Nederland bij haar baasje Arvid van Boekel. Toen deze laatste te veel foto’s van zijn kat op sociale media plaatste, en het zijn vrienden en kennissen begon te irriteren, besloot hij een eigen Instagram-profiel te maken voor Smoothie.
01/05 11u00  Zo verwijder je het kroontje van aardbeien zonder geknoeiHet aardbeienseizoen is geopend en we kunnen weer volop smullen van de lekkere rode vruchtjes. Om het leven nog gemakkelijker te maken, bedacht de man achter het YouTube-kanaal ‘Ehlers TV‘een simpele truc om het kroontje van de aardbeien te verwijderen.13 
01/05 10u45  Opnieuw brand in woning AntwerpsestraatIn de Antwerpsestraat in Niel moest de brandweer ter plaatse komen voor een brandende hoop afval in de hal van een woning.
01/05 10u45  Dit is de Jackson Pollock van de mode“Een ontwerper die alleen werkt met een paspop en naaimachine is geen échte ontwerper.” Dat vindt modedesigner Katrien Van Hecke. In een antikraakpand in de Minderbroedersrui komen haar collecties ter wereld. Ze doet zoveel mogelijk zelf, op een manier die indruist tegen het gangbare modesysteem. Alles begint met een stuk zijde uit Italië, dat ze volledig zelf kleurt.10 
01/05 10u45  Hoogzwangere actrice beklimt berg op teenslippersGeen zoetzure augurken voor hoogzwangere actrice Erika Christensen (33). De Amerikaanse barst na acht maanden zwangerschap nog altijd van energie en besloot daarom een enorme berg te beklimmen op het eiland Hawaii.
01/05 10u45  LIVE. Verovert Beerschot Wilrijk de titel tegen Bocholt?Sinds vorige week weet Beerschot Wilrijk dat het volgend seizoen mag aantreden in de hoogste afdeling van het Belgisch amateurvoetbal. Vanmiddag kan de kers op de taart worden gezet met een derde titel op rij. Om de titel in derde klasse B te kunnen vieren zullen de Ratten zich nog wel dubbel moeten plooien tegen Bocholt, de derde in het klassement. Rechtstreeks titelconcurrent Oosterzonen heeft op papier een iets gemakkelijkere opdracht tegen staartploeg Diegem. Volg de ontwikkelingen in beide wedstrijden hier zondagmiddag vanaf 15 uur op de voet.
01/05 10u30  "In de fanfare hoor je fluiten"De Stedelijke Academies Muziek, Woord en Dans hebben weer een ganse dag hun kunnen getoond.
01/05 10u15  Een dode bij aanslag op politiekantoor in TurkijeIn de zuidoostelijke stad Gaziantep in Turkije is zondag een politieman gedood bij een bomexplosie voor het hoofdkwartier van de politie. Dat heeft de lokale gouverneur Ali Yerlikaya gemeld. Er vielen ook dertien gewonden, onder wie negen politiemannen.
01/05 10u15  Wim Ballieu brengt gehaktballen nu ook aan de man in NederlandTelevisiekok Wim Ballieu gaat zijn gehaktballenimperium uitbreiden over de landsgrenzen heen Na vestigingen van Balls & Glory in Gent, Antwerpen, Brussel en Leuven opent hij er op 1 juli een in Eindhoven.
01/05 10u15  Wouter Bruyns, woordvoerder Antwerpse politie: “Abnormaal veel en zwaar geweld”Na de match Antwerp-Eupen is het zaterdagavond in de buurt van het Bosuilstadion in Deurne tot opstootjes gekomen met Antwerp-supporters. Ze richtten vernielingen aan en belaagden de politie. Twaalf politiemensen raakten daarbij lichtgewond. Volgens voorlopige cijfers werden drie bestuurlijke en twee gerechtelijke aanhoudingen verricht.11 
01/05 10u15  Montasser AlDe’emeh sluit antiradicaliseringscentrum: “Het is nu aan de overheid”Montasser AlDe’emeh sluit de deuren van zijn centrum De Weg Naar, waar hij sinds begin 2015 geradicaliseerde moslimjongeren, hun families en teruggekeerde Syriëstrijders begeleidde. Dat vertelt hij zondag aan Knack.be. “Het is nu aan de overheid. Ik kan dit niet alleen blijven doen”, aldus de specialist in jihadisme, het radicaliseringsproces en de begeleiding van teruggekeerde Syriëstrijders.
01/05 10u00  Acht hectare nieuw bosgebiedKontich krijgt er 8 hectare nieuw natuurgebied bij. De Vzw Natuurpuntbeheer kocht twee gebieden aan, die door Natuurpunt bebost zullen worden. De eerste aanplantactie start in het najaar.
01/05 10u00  Journalist infiltreert in terreurcel IS: "Duizenden Fransen moeten sterven"Met een verborgen camera heeft een journalist zes maanden geïnfiltreerd in een terreurcel van jihadisten in Parijs en Chateauroux. Zij waren van plan om samen een aanslag te plegen in Frankrijk. Eind 2015 konden de terroristen allemaal gearresteerd worden. Het undercoverwerk van de journalist Saïd Ramzi - een schuilnaam - leverde een opmerkelijke reportage op die maandagavond uitgezonden wordt op Canal +.11 
01/05 10u00  Brand in appartementsgebouw, 15 bewoners geëvacueerdOp de Bredabaan in Brasschaat is zondagochtend brand uitgebroken in een appartementsgebouw.10 
01/05 09u45  Relschopper kruipt op politiewagen, maar die begint te rijdenNa de wedstrijd tegen Eupen om de strijd voor de titel in tweede klasse raakten de gemoederen zaterdagavond zwaar verhit in Deurne. Het kwam tot rellen tussen gefrustreerde fans en de politie.12 
01/05 09u15  Snelheidscontroles meiDe politie controleert de snelheid op de Diestse Baan en de Oude Geelsebaan. Opgelet: Ook op andere plaatsen wordt de snelheid gecontroleerd.11 
01/05 09u00  Projecten ontvangen subsidieDe gemeente Mol keurde de subsidies goed ter promotie en bevordering van de lokale economie voor 2016. Projecten die aan de voorwaarden voldoen, ontvangen een subsidie, met een maximum van 5 000 euro per project .10 
01/05 09u00  Brand in appartementsgebouw, 20 bewoners geëvacueerdOp de Bredabaan in Brasschaat is zondagochtend brand uitgebroken in een appartementsgebouw.11 
01/05 08u45  Brand in achterhuis slaat over op woningZaterdagavond ontstond er omstreeks 21u een woningbrand in de Eikendreef in Wuustwezel.10 
01/05 08u45  Man (72) dertien dagen na aardbeving levend vanonder het puin gehaaldDertien dagen na de aardbeving in Ecuador werd een man van 72 jaar zaterdag levend vanonder het puin gehaald door Venezolaanse reddingswerkers, zo deelde de Venezolaanse ambassade in Quito mee.
01/05 08u45  Zware rellen na afloop Antwerp - Eupen: 12 agenten gewond, 5 relschoppers opgepaktHet einde van de wedstrijd Antwerp-Eupen is in mineur verlopen. Gefrustreerde supporters hebben een politiecombi in brand gestoken, een bushok vernield en de aanwezige politieploegen uitgedaagd. Twaalf agenten raakten gewond. Er werden vijf relschoppers opgepakt.
01/05 08u15  Woningbrand in Eikendreef te WuustwezelZaterdagavond, 30 april 2016, ontstond er omstreeks 21u een woningbrand in de Eikendreef te Wuustwezel.
01/05 08u15  Rellen na afloop Antwerp - Eupen: 12 agenten gewond, 5 relschoppers opgepaktHet einde van de wedstrijd Antwerp-Eupen is in mineur verlopen. Gefrustreerde supporters hebben een politiecombi in brand gestoken, een bushok vernield en de aanwezige politieploegen uitgedaagd. Twaalf agenten raakten gewond. Er werden vijf relschoppers opgepakt.11 
01/05 08u00  Lenteweer op komstZondag is het vrij zonnig over het westen en midden van het land. Over het oosten en zuidoosten kan het nog wel enige tijd duren voor de zon doorbreekt. Tijdens de ochtenduren valt er zelfs nog wat lichte regen. Er staat een zwakke tot matige noordenwind. De maxima bedragen 11 graden dicht bij zee en in de Ardennen en ongeveer 14 graden elders.
01/05 07u30  Enkelband voortaan mogelijk als zelfstandige strafRechters kunnen vanaf vandaag de enkelband ook opleggen als zelfstandige straf. Justitiehuizen juichen die maatregel toe voor kleinere vergrijpen waarvoor men anders nu zijn straf ontloopt omdat er geen plaats is voor de gevangenissen.14 
01/05 07u30  Grootste drugbaron van Peru gevat in ColombiaGerson Galvez, de belangrijkste drugsbaron van Peru, is zaterdag gearresteerd in Medellin, in het noordwesten van Colombia. Dat meldde het Colombiaanse ministerie van Defensie.13 
01/05 07u30  Jambon wil identiteitskaart online vernieuwbaar makenMinister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon wil het mogelijk maken om identiteitskaarten online aan te vragen. Daardoor zou je nog slechts één keer naar het gemeentekantoor moeten, namelijk voor het inruilen van de oude kaart voor de nieuwe. Dat zei Jambon aan Open Vld-Kamerlid Dirk Van Mechelen.13 
01/05 07u30  Groen: “Homans en Francken moeten samenzitten over huisvesting vluchtelingen”“Het is absurd dat er opvanghuizen leegstaan terwijl gezinnen van erkende vluchtelingen geen dak boven hun hoofd dreigen te hebben.” Groen roept in De Zondag Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans en Theo Francken, federaal staatssecretaris voor Asiel en Migratie, op om dringend samen te zitten.11 
01/05 06u15  Feestvierders zakken weer af naar ReflexClub Reflex opende zaterdagavond opnieuw zijn deuren voor het grote publiek, met succes. Kempense feestvierders trokken weer massaal naar de danstempel van weleer.21 
01/05 06u00  Derde Titsenjogging schenkt ruim 10.000 euro aan de KlimaatzaakDe organisatoren van de derde Oelegemse Titsenloop kregen bijna 1500 lopers aan de start van hun jogging. Bij de eindafrekening bleef er welgeteld 10.365 euro over die geschonken wordt aan de Klimaatzaak.21 
01/05 04u45  Sprookjesbos verleidt alle kindjesHet sprookjesbos van Westerlo zet zijn deuren weer open voor het grote publiek. Kom binnen langs de grote kasteelpoort en ontdek de vernieuwingen en verrassingen tijdens de wandeling in het sprookjesbos.22 
01/05 03u30  BV: "Ik neem al lang de pil niet meer. Al die onnatuurlijke hormonen in je lijf, dat kan niet gezond zijn"Wie neemt de pil niet meer en wie bonkte vroeger wel eens met haar hoofd tegen de muur? Doe de onderstaande test en ontdek wat jij nog weet over de voorbije week in showbizzland.26 
01/05 03u30  Lierse brengt opdracht tot goed einde na ware thrillerOp een poging van Ankomah en een gevaarlijke vrijschop van Velikonja na stelde het openingsoffensief van Lierse niet veel voor. In het derde kwartier werkten de Pallieters zich helemaal in slechte papieren na klungelig verdedigen. Eerst mocht Jakolis rustig door het centrum slalommen en Lazaar de openingsgoal voorschotelen, minuten later buitte Lafon amateurisme van El Ansri uit. Verder dan enige dreiging van Benson kwam Lierse voor de pauze niet meer. Lierse kroop op het uur dan toch terug in de match, toen Velikonja kon scoren op aangeven van Masika. Die laatste bracht de Pallieters amper drie minuten later na een geharrewar zelfs opnieuw langszij. Lierse kende geluk dat Virant een strafschopfout op Jakolis door de vingers zag. Die revancheerde zich met een slag in het gezicht van Weuts en kreeg prompt de rode kaart. In numerieke meerderheid ontwikkelde Lierse druk, maar Velikonja liet de zo belangrijke derde treffer liggen. Masika lukte het zeven minuten voor sluitingstijd dan toch nog, nadat hij de rebound na een schot van de ingevallen Kuffour keurig in de hoek plaatste. Meteen na het laatste fluitsignaal barstte een stevig feestje los met de 700 aanwezige bezoekende fans. SCHEIDSRECHTER: Virant. TOESCHOUWERS: 1.553. VIRTON: Heathcliff, Thiam (65’ Salem), Blaise (89’ Day), Harvey, Lésquoy, Randriambololana (74’ Dupuis), Etienne, Lazaar, De Almeida, Lafon, Jakolis. LIERSE: Brondeel, El Ansri (46’ Diaby), Buysens, Weuts, Poelmans (72’ Kuffour), Ankomah (57’ Bruylandts), Bougrine, Allach, Benson, Masika, Velikonja. DOELPUNTEN: 31’ Lazaar 1-0, 38’ Lafon 2-0, 59’ Velikonja 2-1, 62’ Masika 2-2, 83’ Masika 2-3. GELE KAARTEN: Etienne, Randriambololana, Diaby, Poelmans. RODE KAART: 68’ Jakolis.22 
01/05 01u00  IN BEELD. Antwerp in diepe rouw gedompeldHet had het feest van het jaar moeten worden, maar het draaide helemaal anders uit. Antwerp wist in een kolkende Bosuil niet te winnen van Eupen en zag zo de titel in tweede klasse door de neus geboord. De spelers die zich 90 minuten lang helemaal dubbel plooiden waren na affluiten dan ook ontroostbaar.37 
01/05 00u45  Provinciale U12 KVC Westerlo ongeslagenDe provinciale U12 van KVC Westerlo gingen zaterdag uit de bol na hun laatste wedstrijd van het seizoen 2015-2016. De jongens van trainer David Tibbackx speelden één keer gelijk en wonnen alle andere wedstrijden. Na het laatste fluitsignaal werden ze getrakteerd op kinderchampagne en werden ze door de supporters in de watten gelegd.30 
01/05 00u30  Loix dankzij crash Duval aan de leiding na tweede dag Rally van WalloniëLeider François Duval (Citroën DS3 R5) is zaterdag in de Rally van Wallonië in de laatste klassementsrit van de dag gecrasht. Daardoor is de leidersplaats na 17 klassementsritten in handen van Freddy Loix (Skoda Fabia R5) in de vierde van in totaal negen wedstrijden die meetellen voor het BK.30 
01/05 00u30  Volleybalsters Kieldrecht slepen belle uit de brand in play-offfinale tegen GentNa de 3-0 zege van vorige week heeft VDK Gent zaterdag met dezelfde cijfers verloren bij titelverdediger Asterix Kieldrecht in de finale om de Belgische titel in het vrouwenvolleybal. Daardoor volgt er zondag om 16u in de zaal van Kieldrecht een belle die voor de beslissing moet zorgen.28 
01/05 00u30  VIDEO. Gefrustreerde Antwerpfans bekoelen woede op politieHet einde van de wedstrijd Antwerp-Eupen is in mineur verlopen. Gefrustreerde supporters hebben een politiecombi in brand gestoken, een bushok vernield en de aanwezige politieploegen uitgedaagd. Aan beide zijden vielen gewonden.36 
01/05 00u15  Sant'Egidio huldigt lokaal in met wijkfeestSant'Egidio opende een nieuw wijklokaal in Hoboken. Bouw je graag mee aan een netwerk van solidariteit en vriendschap tussen jong en oud, over alle culturen heen? Kom dan zeker een kijkje nemen.29 
01/05 00u15  Dit verandert op 1 mei: horecazaken krijgen controle en veroordeelden nieuwe straffenHorecazaken die verplicht zijn een witte kassa te hanteren, kunnen zich vanaf 1 mei aan controles verwachten. Rechters zullen vanaf 1 mei dan weer de mogelijkheid krijgen om probatie en elektronisch toezicht als een autonome straf op te leggen aan een veroordeelde.27 
30/04 23u45  Bocholt ontmoet Hasselt in finale Play-offsDankzij een 26-30 zege op bezoek bij Tongeren is Bocholt zaterdag zeker van een ticket voor de finale van de play-offs van het handbal. In een best-of-three vecht Bocholt met Hasselt vanaf 14 mei het duel om de titel uit.15 
30/04 23u45  KV Kortrijk wint van Standard en verzekert zich van groepswinstKV Kortrijk heeft zich gekroond tot groepswinnaar van Play-off 2A na een 1-0 overwinning tegen Standard. Een flauwe wedstrijd leek lange tijd te eindigen op een 0-0, maar in de laatste minuut buffelde invaller Sarr dan toch een corner van Kagé onhoudbaar voorbij Standard-doelman Hubert. Kortrijk heeft door deze overwinning vier punten meer dan de Rouches en kan dus niet meer ingehaald worden. Volgende week weet Kortrijk zijn tegenstander in de finale van Play-off 2.15 
30/04 23u45  SCOOORE LEAGUE. Oostende zeker van eerste plaats na ruime zege tegen CharleroiOostende heeft zaterdag de topper van de dertigste speeldag in de Scooore League basketbal met 90-65 gewonnen van Charleroi. De kustploeg is dankzij de zege twee speeldagen voor de start van de play-offs zeker van de eerste plaats.15 
30/04 23u45  Waasland-Beveren pakt tegen Moeskroen eerste zege in Play-off 2Waasland-Beveren heeft zijn fans op de perfecte manier bedankt voor de steun in een moeilijk seizoen. De troepen van Stijn Vreven wonnen hun laatste thuismatch van het seizoen met 1-0 na een vroege goal van Siebe Schrijvers. In een wedstrijd zonder echt belang kwam Waasland-Beveren eigenlijk nooit echt in de problemen.15 
30/04 23u45  Charleroi houdt Lokeren in extremis in bedwangDe topper in Play-off 2B tussen Charleroi en Lokeren heeft geen winnaar opgeleverd. Lokeren leek genoeg te hebben aan twee snelle doelpunten van goaltjesdief Hamdi Harbaoui om de drie punten mee te graaien naar Oost-Vlaanderen, maar daar stak Jérémy Perbet een stokje voor. De Fransman scoorde voor de rust na defensief geklungel en legde in de allerlaatste minuut de 2-2 eindstand vast. Door het gelijkspel blijft het ongemeen spannend in de strijd om de eindwinst, Charleroi en Lokeren hebben beide acht punten.15 
30/04 23u30  Evi Van Acker verliest koppositie op WB zeilen in HyèresEvi Van Acker heeft zaterdag op de wereldbekermanche zeilen in het Franse Hyères, de derde van vijf WB-manches van het seizoen, voor het eerst haar koppositie in de Laser Radial-klasse moeten afstaan.11 
30/04 23u30  Sandrine Tas eindigt als tweede in puntenkoers op Europa Cup skeeleren in HeerleSandrine Tas is tijdens de vierde manche van de Europa Cup skeeleren in de puntenkoers over tien kilometer als tweede geëindigd. Tas werd zaterdag in het Nederlandse Heerde geklopt door de Italiaanse Francesca Lollobrigida.13 
30/04 23u30  Léopold en Racing staan voor spannende terugwedstrijd in halve finales Play-offs hockeyNa de 0-6 overwinning op het hockeyterrein van Braxgata heeft Dragons zijn finaleticket in de play-offs voor mannenteams zo goed als zeker beet. Léopold en Racing hielden elkaar in evenwicht in de Brusselse derby (0-0) en kijken elkaar zondag in Ukkel opnieuw in de ogen voor de terugwedstrijd van de halve finales.12 
30/04 23u30  Schwartzman ontmoet Dimitrov in finale IstanboelDe Argentijn Diego Schwartzman (ATP 87) ontmoet zondag de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP 29) in de finale van het ATP-toernooi in het Turkse Istanboel (gravel/426.530 euro).10 
30/04 23u30  OVERZICHT. Bayern viert (nog) geen titel na pijnlijk gelijkspel, titelstrijd in Spanje blijft spannend na winst top-drieIn de Bundesliga is Bayern niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel op eigen veld tegen Borussia Mönchengladbach. Bayern speelde met een half B-elftal en betaalde dat cash met een flauwe prestatie. Dortmund won wel, met 5-1 tegen Wolfsburg, en nadert tot op vijf punten van de leider met nog twee speeldagen voor de boeg... In Spanje voorkwam Real Madrid in extremis puntenverlies op bezoek bij Real Sociedad. Gareth Bale kopte het enige doelpunt van de match binnen in de slotfase: 0-1. In Engeland is en blijft het bijzonder spannend onderin.
30/04 23u15  KV Mechelen speelt gelijk maar is nog niet uitgeschakeldKV Mechelen heeft een gouden kans onbenut gelaten. Doordat Charleroi en Lokeren 2-2 gelijkspeelden konden de Mechelaars met nog één speeldag voor de boeg over het duo springen naar de eerste plaats. Daarvoor moest het echter winnen van STVV, en dat lukte niet. KVM bleef steken op een 1-1 gelijkspel in eigen huis, en boekt zo een 1 op 9 in Play-off 2. Mechelen maakt wel nog kans op groepswinst en een bijhorend Europees ticket.
30/04 23u15  LIVE. gefrustreerde Antwerpfans bekoelen woede op politieHet heeft niet mogen zijn. Antwerp speelt volgend seizoen in tweede klasse. De thuisploeg knokte 90 minuten lang, maar slaagde er niet om te scoren en meer dan een gelijkspel uit de brand te slepen tegen Eupen. WS Brussel deed wel wat het moest doen, winnen tegen Patro Maasmechelen en is op die manier kampioen.
30/04 23u00  Nieuw drama in Belgische wielerwereld: jonge renner sterft na aanrijding met busEr heeft zich opnieuw een drama voorgedaan in de Belgische wielerwereld. De jonge wielrenner Matiz Vander Poorten kwam zaterdag in botsing met een bus van De Lijn en overleefde de aanrijding niet. Het fatale incident gebeurde tijdens de opwarming van een nieuwelingenwedstrijd in het Oost-Vlaamse Vinkt, deelgemeente van Deinze.
30/04 23u00  Wim De Decker: “Dit is een ongelooflijke anticlimax”Stikkapot en zwaar ontgoocheld. Dat waren alle Antwerpspelers na de niet gewonnen titelmatch tegen Eupen. “Dit is ongelofelijk jammer”, was een van de weinige woorden die een zwaar geëmotioneerde coach David Gevaert meteen na de match kon uitbrengen.
30/04 22u45  Zwaar ontgoochelde Biset: “Ik zou nu willen vloeken”Stikkapot en zwaar ontgoocheld. Dat waren alle Antwerpspelers na de niet gewonnen titelmatch tegen Eupen. “Dit is ongelofelijk jammer”, was een van de weinige woorden die een zwaar geëmotioneerde coach David Gevaert meteen na de match kon uitbrengen.
30/04 22u45  VIDEO. Teleurstelling bij de fans, sfeer even gespannen in BosuilOnze videoreporter maakt video's in en rond het Bosuilstadion. Het einde van de wedstrijd was natuurlijk ook voor de duizenden Antwerp-aanhangers een hele zware teleurstelling. Die sombere stemming maakte even plaats voor spanning op bepaalde plaatsen in het stadion, maar gelukkig bleef het rustig.
30/04 22u30  PLAY-OFF 2. Kortrijk kroont zich tot groepswinnaar in Play-off 2A, Perbet bezorgt Charleroi onverhoopt punt in allerlaatste minuut tegen LokerenIn Play-off 2A heeft Kortrijk zich van de groepswinst verzekerd na een 1-0 overwinning tegen Standard. Een flauwe partij leek lange tijd op 0-0 af te stevenen, maar in de toegevoegde tijd scoorde invaller Sarr na een hoekschop van uitblinker Kagé. Door deze overwinning kan KV Kortrijk niet meer ingehaald worden op kop van Play-off 2A, de Kerels nemen het in de finale van Play-off 2 op tegen Charleroi, Lokeren of KV Mechelen. Charleroi en Sporting Lokeren speelden 2-2 gelijk na een doelpunt in de laatste seconden van Jérémy Perbet, KV Mechelen bleef steken op een 1-1 tegen STVV. In Play-off 2B valt de beslissing dus op de laatste speeldag.
30/04 22u30  IN BEELD. “Brandend ivoor staat symbool voor onze vastberadenheid”In de Keniaanse hoofdstad Nairobi is zaterdag gestart met de verbranding van de totale voorraad aan illegaal ivoor in het land. “De hoogte van deze stapel ivoor staat symbool voor onze vastberadenheid’, verklaarde president Uhuru Kenyatta voor hij het vuur aanstak.
30/04 22u30  Hamilton krijgt reprimande na kwalificatie GP van RuslandLewis Hamilton heeft na afloop van de kwalificatie voor de GP van Rusland een reprimande van de stewards gekregen.
30/04 22u15  Antwerp rouwt: geen winst tegen Eupen en geen titel en promotieAntwerp is er op de eigen Bosuil en na een ware strijd niet in geslaagd Eupen opzij te zetten. Het bleef 0-0 in eigen huis, terwijl WS Brussel wel won en (voorlopig) kampioen is.
30/04 22u15  LIVE. Zwaar ontgoochelde Antwerpfans bestormen terreinHet heeft niet mogen zijn. Antwerp speelt volgend seizoen in tweede klasse. De thuisploeg knokte 90 minuten lang, maar slaagde er niet om te scoren en meer dan een gelijkspel uit de brand te slepen tegen Eupen. WS Brussel deed wel wat het moest doen, winnen tegen Patro Maasmechelen en is op die manier kampioen.
30/04 22u00  Lier feest: Lierse wint en heeft plaats in top-acht beetFeest in Lier. Lierse won zaterdag met 2-3 bij Virton en is zo verzekerd van een plek in de top-acht. Het was wel bibberen want Lierse kwam aanvankelijk 2-0 achter. Door de zege speelt Lierse volgend seizoen in eerste klasse B, de hervormde tweede klasse met acht teams.
30/04 22u00  LIVE. Antwerp kan niet scoren tegen Eupen en is geen kampioenHet heeft niet mogen zijn. Antwerp speelt volgend seizoen in tweede klasse. De thuisploeg knokte 90 minuten lang, maar slaagde er niet om te scoren en meer dan een gelijkspel uit de brand te slepen tegen Eupen. WS Brussel deed wel wat het moest doen, winnen tegen Patro Maasmechelen en is op die manier kampioen.
30/04 21u15  VIDEO. Volop sfeer in en rond BosuilstadionOnze videoreporter maakt video's in en rond het Bosuilstadion. Terwijl het er op het veld stevig aan toe gaat en iedereen hoopt op een prachtprestatie van roodwit, beleven vele supporters de tijd van hun leven.
30/04 21u15  Belgen spelen geen rol van betekenis op Players Championship darts 6De Belgische dartsspelers hebben zaterdag niet kunnen schitteren op het Players Championship 6 (PDC), dat werd betwist in het Engelse Barnsley.
30/04 21u15  LIVE. Antwerp gaat op zoek naar noodzakelijk doelpuntZet u schrap voor de match van het jaar, of misschien wel van het decennium, voor Antwerp. Kort voor 22 uur vanavond weten we of heel Deurne en bij uitbreiding heel Antwerpen een lange feestnacht tegemoet zal gaan, of in diepe rouw ondergedompeld zal worden. Antwerp moet in een volgelopen Bosuil de maat nemen van Eupen om de titel te kunnen vieren en hier kan u de gebeurtenissen vanop de eerste rij volgen.
30/04 21u00  Vrouw veroordeeld tot 100 jaar celstraf omdat ze baby uit buik moeder sneedEen vrouw in de Amerikaanse staat Colorado is veroordeeld tot honderd jaar celstraf omdat ze in maart vorig jaar een baby uit de buik van een zeven maand zwangere vrouw had gesneden.
30/04 21u00  Tom Boonen zegeviert in Dernycriterium Hamme-ZoggeDe 35-jarige Tom Boonen (Etixx-Quick Step) heeft zaterdag het dernycriterium in het Oost-Vlaamse Hamme-Zogge gewonnen. Hij haalde het in de sprint van Tim Wellens. De Nederlander Lars Boom vervolledigde het podium. Iljo Keisse finishte als vierde, voor Kevin Pauwels.
30/04 21u00  “Zonder biomassacentrales moeten er 1.000 windmolens bijkomen”Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) wil nog geen uitspraken doen voor of tegen de Vlaamse subsidies voor biomassacentrales, maar benadrukt dat Vlaanderen in elk geval de klimaatdoelstellingen moet halen.
30/04 21u00  LIVE. Antwerp en Eupen gaan rusten met 0-0Zet u schrap voor de match van het jaar, of misschien wel van het decennium, voor Antwerp. Kort voor 22 uur vanavond weten we of heel Deurne en bij uitbreiding heel Antwerpen een lange feestnacht tegemoet zal gaan, of in diepe rouw ondergedompeld zal worden. Antwerp moet in een volgelopen Bosuil de maat nemen van Eupen om de titel te kunnen vieren en hier kan u de gebeurtenissen vanop de eerste rij volgen.
30/04 20u30  Greg Van Avermaet: “Sleutelbeen bijna genezen, maar blijf last hebben aan de pols”Ondanks de blessures die hij opliep aan zijn pols en zijn sleutelbeen bij een val in de Ronde van Vlaanderen tekende Greg Van Avermaet zaterdag toch present op het dernycriterium van Hamme-Zogge. De man van de streek beperkte zich wel tot het rijden van een ereronde en het geven van het startschot van de finale.
30/04 20u30  Geen Elke Vanhoof in BMX Cup KampenElke Vanhoof is er dit weekend niet bij in de derde en vierde manche van de European BMX Cup in het Nederlandse Kampen. Ze legt de focus op de Wereldbekerwedstrijden.
30/04 20u30  Almagro en Carreno spelen finale ATP EstorilHet ATP-toernooi van het Portugese Estoril (gravel/463.520 euro) krijgt zondag een Spaanse finale. Zaterdag verzekerden Nicolas Almagro (ATP 71) en Pablo Carreno (ATP 50) zich van een ticket voor de eindstrijd.
30/04 20u30  Crombez op vooravond 1 mei: “Het is echt genoeg, het moet eerlijker”Sp.a-voorzitter John Crombez en ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw hebben zaterdagavond, op de vooravond van de socialistische feestdag 1 mei, stevige kritiek geuit op de federale regering. “De mensen bijten op hun tanden voor niets. Het is echt genoeg, het moet eerlijker”, zei Crombez. De Leeuw kondigde een nieuwe nationale betoging aan voor einde mei.
30/04 20u15  KV Mechelen schiet niets op met gelijkspel tegen STVVCharleroi en Sporting Lokeren blijven ook op één speeldag van het einde samen op kop in Play-off 2B. Lokeren leek lange tijd op weg naar een belangrijke 1-2 zege na twee vroege doelpunten van Charleroi, maar Jeremy Perbet bezorgde Charleroi in de allerlaatste minuut een onverhoopt puntje na een discutabele corner: 2-2. KV Mechelen blijft derde na een 1-1 gelijkspel tegen STVV. Mechelen boekt zo een 1 op 9, en neemt het op de slotspeeldag op tegen Lokeren.
30/04 20u15  LIVE. Mis geen seconde van de titelmatch in tweede klasseZet u schrap voor de match van het jaar, of misschien wel van het decennium, voor Antwerp. Kort voor 22 uur vanavond weten we of heel Deurne en bij uitbreiding heel Antwerpen een lange feestnacht tegemoet zal gaan, of in diepe rouw ondergedompeld zal worden. Antwerp moet in een volgelopen Bosuil de maat nemen van Eupen om de titel te kunnen vieren en hier kan u de gebeurtenissen vanop de eerste rij volgen.
30/04 20u15  PLAY-OFF 2. Perbet bezorgt Charleroi puntje in allerlaatste minuut tegen Lokeren, KV Mechelen kan alweer niet winnenCharleroi en Sporting Lokeren blijven ook op één speeldag van het einde samen op kop in Play-off 2B. Lokeren leek lange tijd op weg naar een belangrijke 1-2 zege na twee vroege doelpunten van Charleroi, maar Jeremy Perbet bezorgde Charleroi in de allerlaatste minuut een onverhoopt puntje na een discutabele corner: 2-2. KV Mechelen blijft derde na een 1-1 gelijkspel tegen STVV. Mechelen boekt zo een 1 op 9, en neemt het op de slotspeeldag op tegen Lokeren.
30/04 20u00  LIVE. Gevaert zorgt voor verrassing in elftal dat Eupen bekamptZet u schrap voor de match van het jaar, of misschien wel van het decennium, voor Antwerp. Kort voor 22 uur vanavond weten we of heel Deurne en bij uitbreiding heel Antwerpen een lange feestnacht tegemoet zal gaan, of in diepe rouw ondergedompeld zal worden. Antwerp moet in een volgelopen Bosuil de maat nemen van Eupen om de titel te kunnen vieren en hier kan u de gebeurtenissen vanop de eerste rij volgen.
30/04 20u00  De Lustige Gans viert koningsfeestHet Koningsfeest in Nederland is nog maar net achter de rug. In Ekeren werd zaterdag een vervolg gebreid aan het koninklijk evenement. Niet koning Willem-Alexander maar sire Sven werd op het districtshuis met de nodige honneurs ontvangen.
30/04 19u45  Chinees Ding schrijft geschiedenis en haalt als eerste Aziaat finale van het WK snookerDing Junhui (WS 17) heeft zich zaterdag in het Engelse Sheffield als eerste geplaatst voor de finale van het wereldkampioenschap snooker. De 29-jarige Chinees versloeg in de halve finales de 45-jarige Schot Alan McManus (WS 29) met 17-11. Hij is de eerste Aziaat die de WK-finale bereikt.
30/04 19u30  Danny van Poppel verpest bisnummer Groenewegen in Ronde van YorkshireDanny van Poppel (Sky) heeft zaterdag opnieuw voor een Nederlandse overwinning in de Ronde van Yorkshire (2.1) gezorgd. Van Poppel haalde het in de sprint voor zijn landgenoot Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo), die vrijdag de eerste rit won en zondag als leider start in de slotetappe.
30/04 19u30  Tom Waes: "t Is weer ambras in tweede klas"Tv-figuur en Antwerp-supporter Tom Waes, die in de Bosuil wacht op de aanvang van de match Antwerp-Eupen, mocht deze avond op Sporza Radio zijn visie geven op de gebeurtenissen van de voorbije week. 'Het leek wel Echt Antwerps Theater. Ze hadden dit stuk 't Is weer Ambras in tweede klas' kunnen noemen.'
30/04 19u30  Dragons neemt optie op finale, duel tussen Léopold en Racing onbeslistDragons heeft de kwalificatie voor de finale van de play-offs mannenhockey zo goed als zeker op zak. Het versloeg zaterdag in de heenmatch van de halve finales Braxgata met 0-6. In de andere halve finale is de beslissing nog niet gevallen. Léopold en Racing speelden 0-0 gelijk.
30/04 19u15  Kernreactor Tihange 1 stilgelegd tot 24 juliDe kernreactor van Tihange 1 is zaterdag stilgelegd voor een nazicht. Dat zou afgerond zijn op 24 juli, meldt Electrabel zaterdagavond. Het onderhoud was al eerder gepland.
30/04 19u15  Kerncentrale van Doel zoekt honderd nieuwe werknemersDe kerncentrale van Doel heeft zaterdag een jobhappening georganiseerd want er zijn honderd openstaande vacatures die ingevuld moeten raken. Een honderdtal kandidaten had een cv opgestuurd en een zeventigtal van hen werd uitgenodigd om kennis te maken.
30/04 19u15  Minstens 24 doden in Bagdad: IS eist aanslag opBij een aanslag met een bomauto zijn in de Iraakse hoofdstad Bagdad minstens 24 mensen om het leven gekomen. Zeker 33 anderen raakten gewond bij de explosie in de omgeving van Nahrawan in het zuidoosten van Bagdad, onder hen drie veiligheidsagenten. Dat is zaterdag uit veiligheidskringen vernomen.
30/04 19u15  Leider Stuard houdt stand na tweede ronde in Classic of New OrleansDe Amerikaan Brian Stuard heeft zijn koppositie behouden na de tweede ronde van het Classic of New Orleans golftoernooi (PGA/6.114.600 euro). Hij zette zaterdag in Avondale een foutloze ronde neer in 68 slagen.
30/04 19u15  Duval stevig aan de leiding na 12 klassementsritten in Rally van WalloniëNa 12 klassementsritten behoudt François Duval (Citroën DS3 R5) zaterdag de leiding in de Rally van Wallonië, de vierde van in totaal negen wedstrijden die meetellen voor het BK. Duval heeft een comfortabele voorsprong van 34.2 seconden op eerste achtervolger Freddy Loix (Skoda Fabia R5). Xavier Bouche (Skoda Fabia R5) volgt in derde positie.
30/04 19u00  Kohlschreiber en Thiem spelen finaleDe Duitser Philipp Kohlschreiber (ATP 27) heeft zich zaterdag geplaatst voor de finale van het ATP-toernooi in het Duitse München (gravel/463.520 euro). Daarin ontmoet hij de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP 15).
30/04 19u00  Brit Carthy juicht in eerste etappe Ronde van AsturiëHugh Carthy heeft zaterdag de eerste etappe in de Ronde van Asturië (2.1) op zijn naam geschreven. De Brit van Caja Rural reed op de slotklim Alto del Acebo naar de zege, voor zijn Spaanse ploegmaat Sergio Pardilla en Garikoitz Bravo (Euskadi Basque Country - Murias). Carthy is ook de eerste leider.
30/04 19u00  Watremez komt top 10 binnen in TunesiëMet nog één ronde te spelen is Guillaume Watremez zaterdag opgeklommen naar de 10e plaats op het Tunesisch Open golftoernooi (Alps Tour/70.000 euro). Hesbois is 37e in El Kantaoui.
30/04 19u00  Joannes klimt naar 34e plaats op Challenge de MadridHugues Joannes heeft zaterdag vijf plaatsen winst geboekt op het Madrid Challenge golftoernooi (Challenge Tour/170.000 euro). Hij is na de derde ronde terug te vinden op een gedeelde 34e plek.
30/04 19u00  Timea Bacsinszky steekt toernooizege in Rabat op zakTimea Bacsinszky (WTA 15) heeft zaterdag het WTA-graveltoernooi in het Marokkaanse Rabat (250.00 dollar) gewonnen.
30/04 18u45  IN BEELD. Antwerp Classic Car Event ontvangt Tour AmicalOp de Gedempte Zuiderdokken vindt dit weekend het Antwerp Classic Car Event plaats. Het event is dit jaar aan de 6de editie toe en is opgebouwd rond het vertrek van de Tour Amical, een rally voor Classic Cars naar Europese bestemmingen. Deze 13de editie van de Tour Amical bestaat uit 272 teams die vanuit Venetie via Milaan naar Monte Carlo rijden. Zaterdag en zondag worden deze Classic Cars op 32 vrachtwagens geladen voor hun vertrek.
30/04 18u45  Ontploffing op stoomtrein in Eeklo: twee zwaargewondenIn het Oost-Vlaamse Eeklo zijn zaterdagnamiddag vier personen gewond geraakt bij een explosie op een toeristische stoomlocomotief. Twee van hen raakten zwaargewond, bevestigt burgemeester Koen Loete van Eeklo.
30/04 18u45  ‘Knuffelhoodie’ moet koppels meer intieme momenten bezorgenKickstarter is en blijft een plaats waar creatieve projecten als paddenstoelen uit de grond schieten. Ook Together Wear is daarbij een passend voorbeeld. De kledinglijn van de Rus Artem Glebov wil koppels nog meer warme momenten bezorgen met een speciaal kledingstuk: de ‘knuffelhoodie’.
30/04 18u30  Gelukkige Froome: “Op deze manier winnen is geweldig”Chris Froome (Sky) boekte zaterdag in de Ronde van Romandië (WorldTour) zijn tweede zege van het seizoen. “Het is een geweldig gevoel om op deze manier te kunnen winnen”, aldus de Brit, die in de koninginnenrit naar winst soleerde.
30/04 18u15  Tom Boonen: “Contractverlenging? Ik laat alles rustig op me afkomen”Onder luid applaus werd Tom Boonen zaterdag verwelkomd als dé publiekstrekker van het dernycriterium van Hamme-Zogge. Naast Boonen tekenden onder anderen ook Lars Boom, Laurens De Vreese, Iljo Keisse en Oliver Naesen present.
30/04 18u00  Vlaams Belang lanceert campagne ‘Islamterreur: ondergaan of terugslaan’“We zullen niet langer deze islamterreur ondergaan, maar eindelijk terugslaan.” Zo sloot Vlaams Belangvoorzitter Tom Van Grieken zaterdag op een meeting voor een duizend militanten in Antwerpen af, waar hij de nieuwe campagne van de partij lanceerde. Vlaams Belang trekt daarvoor alle registers open met campagnewagens, een huis-aan-huisblad op 2,5 miljoen exemplaren, affiches en folders. “Als er zoiets bestaat als inburgering, dan moet er ook iets als uitburgering komen”, vond hij.
30/04 18u00  Wickmayer uitgeschakeld in eerste ronde WTA MadridYanina Wickmayer (WTA 43) is er zaterdag niet in geslaagd de tweede ronde van het sterk bezette WTA-toernooi van Madrid (gravel/5.300.951 euro) te bereiken.
30/04 18u00  28ste kwis van en door Sporting Tisselt?'3 Duvels, 2 pintjes en 1 koffie' was ploeg 34 van de 38 ingeschreven ploegen voor de 28ste editie van de Sporting Tisselt-kwis. (zie foto)
30/04 18u00  OVERZICHT. Bayern viert (nog) geen titel na pijnlijk gelijkspel, Bale houdt titeldroom Real in extremis levendIn de Bundesliga is Bayern niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel op eigen veld tegen Borussia Mönchengladbach. Bayern speelde met een half B-elftal en betaalde dat cash met een flauwe prestatie. Dortmund won wel, met 5-1 tegen Wolfsburg, en nadert tot op vijf punten van de leider met nog twee speeldagen voor de boeg... In Spanje voorkwam Real Madrid in extremis puntenverlies op bezoek bij Real Sociedad. Gareth Bale kopte het enige doelpunt van de match binnen in de slotfase: 0-1.
30/04 17u45  Dubbele strippagina van Hergé geveild voor meer dan een miljoen euroEen originele dubbele pagina uit het Kuifje-album ‘De scepter van Ottokar’ is zaterdag tijdens een stripveiling in Parijs afgehamerd op 1,046 miljoen euro. Dat deelde het veilinghuis Artcurial mee.
30/04 17u30  OVERZICHT. Bayern viert (nog) geen titel na pijnlijk gelijkspel tegen T. Hazard, Gillet wint met NantesIn de Bundesliga is Bayern niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel op eigen veld tegen Borussia Mönchengladbach. Trainer Pep Guardiola stelde een sterk vertimmerd elftal op met het oog op de Champions League-wedstrijd van komende week tegen Atletico, en dat betaalde Bayern cash met een flauwe prestatie. Dortmund won wel, met 5-1 tegen Wolfsburg, en nadert tot op vijf punten van de leider met nog twee speeldagen voor de boeg. In de Ligue 1 zegevierde Guillaume Gillet bij Nantes.
30/04 17u30  Spartacus Run: zwaar en spectaculair maar geeft veel voldoeningDe vijfde editie van de Spartacus Run in de Schorre lokt zowat 14.000 sportievelingen over twee dagen, waaronder BV's Eline De Munck en Joke van de Velde die zaterdag al aantraden. Een op drie deelnemers zijn vrouwen.
30/04 17u30  Froome wint koninginnenrit Ronde van Romandië, Armée maakt alweer indrukChris Froome heeft de koninginnenrit in de Ronde van Romandië gewonnen. Onze landgenoot Sander Armée maakte alweer indruk door mee te gaan in de lange vlucht en daar telkens eerst boven te komen op de Col des Planches en La Rasse. De leiderstrui blijft na de koninginnenrit in handen van de Colombiaan Nairo Quintana (Movistar), die als vijfde over de meet kwam.
30/04 17u30  MAK 2016 heeft heel wat in pettoHet tweejaarlijkse amateurkunstenproject MAK is in aantocht. in de maand mei.
30/04 17u15  Zaal Roxy wordt verkochtDe zaal Roxy in de Antwerpsestraat, al jarenlang de thuishaven van de Nielse socialistische partij, staat te koop, Dit betekent dat de socialisten op zoek moeten naar een nieuw onderkomen.
30/04 17u15  Zo ziet dit huis eruit na vier jaar verbouwenCittA kijkt wekelijks binnen in een Antwerpse stadswoning. Deze week gaan we langs bij Dominique en Liesbeth op het Antwerpse Zuid.
30/04 17u00  Franstalige partij cdH verzet zich “om het land te redden”Het cdH verzet zich hardnekkig tegen de federale regering van de N-VA en de MR. “We doen dit om het land te redden, zijn waarden en zijn harmonie.” Dat heeft de voorzitter van de Franstalige partij, Benoît Lutgen, zaterdag tijdens het partijcongres in Luik gezegd.
30/04 16u45  NBA. Portland bereikt tweede ronde play-offsPortland heeft zich vrijdag in de NBA verzekerd van een ticket voor de tweede ronde van de play-offs. De Trail Blazers wonnen in hun zesde wedstrijd in ronde één (best-of-seven) met 106-103 van de Los Angeles Clippers en kwamen in de serie zo op een veilige 4-2 voorsprong.
30/04 16u15  Arjen Robben mist ook return tegen Atlético wegens blessureArjen Robben zal ook de return tegen Atlético Madrid in de Champions League moeten missen. De Nederlander van Bayern München staat al sinds half maart aan de kant met een dijbeenblessure, maar zei zaterdag dat hij hoopt dit seizoen nog wel in actie te komen.
30/04 16u15  Manon De Roey wordt vijftiende op ASGI Ladies Open in ZwitserlandDe Antwerpse Manon De Roey is zaterdag vijftiende geworden op het ASGI Swiss Ladies Open golftoernooi (Let Acces Series/30.000 euro) Gams-Werdenberg. Chloë Leurquin eindigde als 39e.
30/04 16u15  Dominic Thiem eerste finalist op ATP MünchenDominic Thiem (ATP 15) heeft zich zaterdag als eerste geplaatst voor de finale van het ATP-tennistoernooi van het Duitse München (gravel/463.520 euro).
30/04 16u15  Demonstranten dringen veiligheidszone Bagdad binnenDuizenden demonstranten die politieke hervormingen eisen, zijn de zwaar beveiligde groene zone van de Iraakse hoofdstad Bagdad binnengedrongen. De Arabische nieuwszender al-Arabiya toonde zaterdag beelden van aanhangers van de sjiitische prediker Moqtada al-Sadr, die over de betonnen muren klauterden. De Iraakse nieuwssite al-Shafaaq melde dat een aantal demonstranten ook het parlement is binnengedrongen.
30/04 16u15  Open Vld: “Geld voor biomassacentrales slecht idee”Open Vld wil geen miljoenen vrijmaken voor biomassacentrales. Dat zegt partijvoorzitter Gwendolyn Rutten aan de VRT.
30/04 16u00  Dragons en Braxgata nemen goede start in halve finalesDragons en Braxgata zijn de halve finales van de play-offs in het vrouwenhockey met een zege gestart.
30/04 16u00  Vrouw komt om het leven bij familiedramaIn Romsée bij Fléron, in de provincie Luik, is vrijdagavond een vrouw omgekomen bij wat een familiedrama lijkt. Een man en een vrouw, beiden vijftigers, lagen in een plas bloed vlak bij hun woning. Bij de slachtoffers werd een mes gevonden.
30/04 16u00  Al meer dan 25 jaar bezieler, maar zelf nog nooit processie gezienIn 1978 hielp ze een eerste keer mee met de voorbereidingen van de Hanswijkprocessie in Mechelen, Frieda Van Vaeck (59). De optocht van zondag wordt de 26ste die ze volledig coördineert. “Uit een diepere overtuiging, anders houd je het niet vol.” Maar nog nooit… zag ze de processie.
30/04 15u45  Nog steeds EK-tickets beschikbaar, maar niet voor matchen van Rode DuivelsEr zijn nog steeds tickets te koop voor wedstrijden uit de groepsfase van het EK 2016. Het gaat evenwel niet om matchen van de Belgen.
30/04 15u45  Brand breekt uit in huis terwijl bewoners weg zijnIn de Deuzeldlaan in Schoten is zaterdagmiddag rond 13 uur brand uitgebroken. De bewoners waren niet thuis en bijgevolg vielen er geen gewonden.
30/04 15u30  Olivier Philippaerts struikelt in tweede ronde en wordt negende op Global Champions Tour jumpingOlivier Philippaerts is zaterdag in het Chinese Shanghai negende geworden in de vierde manche van de Global Champions Tour (GCT) jumping. Na een foutloze basisronde ging hij met H&M Legend of Love eenmaal in de fout in ronde twee en zo miste hij de barrage. De zege ging naar de Saoedi Abdullah Alsharbatly.
30/04 15u30  Toernooizege voor Tsjechische Lucie Safarova in PraagDe Tsjechische Lucie Safarova (WTA 16) heeft zaterdag in eigen land de eindzege op het WTA-graveltoernooi van Praag (500.000 dollar) op zak gestoken.
30/04 15u30  Tweede ruiker voor Sacha Modolo in Ronde van TurkijeSacha Modolo heeft zaterdag zijn tweede ritzege in de Ronde van Turkije (cat. 2.BC) geboekt. De Italiaan van Lampre-Merida sprintte in Marmaris sneller dan zijn landgenoten Manuel Belletti (Southeast) en Marco Zanotti (Parkhotel Valkenburg). De Portugees José Gonçalves (Caja Rural) begint zondag als leider aan de slotrit.
30/04 15u30  David Goffin opent tegen qualifier in MadridDavid Goffin (ATP 13) moet nog even wachten op de naam van zijn eerste tegenstander op het Masters 1.000-tennistoernooi van het Spaanse Madrid (gravel/4.771.360 euro). De Belgische nummer één, het twaalfde reekshoofd op het Mutua Madrid Open, werd bij de loting van zaterdag aan een kwalificatiespeler gekoppeld in de eerste ronde.
30/04 15u30  Colsaerts doet mee voor eindzege op Volvo China OpenNicolas Colsaerts heeft voor de tweede dag op een rij een foutloze prestatie neergezet op het Volvo China Open golftoernooi (EPGA/2.725.000 euro). Op de Topwin golfbaan in Peking klom hij zaterdag na een ronde in 65 slagen - de beste van de dag - naar een gedeelde derde plaats.
30/04 15u30  Braziliaanse Miranda brengt Ilse Heylen weer stap dichter bij RioDe Braziliaanse Erika Miranda heeft op de Panamerikaanse kampioenschappen in Havana goud veroverd bij de -52 kg en zo Ilse Heylen weer een stap dichter gebracht bij de kwalificatie voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro.
30/04 15u15  Polepositie voor Nico Rosberg, Hamilton in de problemenNico Rosberg heeft de polepositie voor de GP van Rusland veroverd. Voor het twee raceweekend op rij kreeg Lewis Hamilton motorproblemen tijdens de kwalificatie.
30/04 15u00  Nieuwe verdediger voor Waasland-BeverenWaasland-Beveren heeft zich voor volgend seizoen versterkt met de Fransman Rudy Camacho. Dat maakte de Wase club zaterdag op haar website bekend. De 25-jarige centrale verdediger tekende een contract voor twee seizoenen met optie op een derde. Camacho komt transfervrij over van de Franse derdeklasser CS Sedan Ardennes, waar hij de afgelopen jaren uitgroeide tot een vaste waarde.
30/04 15u00  Volleybalclub Hellvoc steunt stickeractie Rode KruisVoor de jaarlijkse stickeractie kan de Rode Kruisafdeling Hemiksem dit jaar rekenen op de medewerking van volleybalclub Hellvoc. De opbrengst is zoals steeds bestemd voor de lokale werking van het Rode Kruis.
30/04 15u00  Bobbejaanland opent virtual reality achtbaan Mount MaraPretpark Bobbejaanland heeft zaterdag de attractie Mount Mara officieel geopend. De bestaande rollercoaster Revolution werd in samenwerking met Samsung opgefrist naar een virtual reality achtbaan. Bezoekers zetten een speciale bril op en beleven dan als geologen een bloedstollend avontuur tijdens een enorme vulkaanuitbarsting op de mysterieuze berg Mount Mara.
30/04 14u45  Thomas Dekkers in gemeenteraadHet N-VA/PLE-team vernieuwt. De reden is onder meer het vertrek van Veerle de Waal uit de gemeenteraad.
30/04 14u45  “Niet goed afdrogen kan schimmelinfectie veroorzaken”Op een doordeweekse werkdag hebben we het sochtends te druk om veel tijd te besteden in de badkamer: een korte douche, even snel met de handdoek over de natte huid wrijven en klaar. “Geen goed idee”, zegt gynaecoloog Jason James van de Amerikaanse FemCare Ob-Gynkliniek in Miami. “Na het douchen moet je de tijd nemen om je huid goed droog te wrijven. Als je dat niet doet, kan je een schimmelinfectie oplopen.”
30/04 14u30  PitstopTV-commentator Peter Baert (52) overledenPeter Baert, vooral bekend als TVL-gezicht en autosportpresentator, is overleden. De naar Limburg uitgeweken West-Vlaming verloor de strijd tegen huidkanker. Hij werd 52.
30/04 14u15  LIVE. DJ-meisjes 2Empress zullen Bosuil in vuur en vlam zettenZet u schrap voor de match van het jaar, of misschien wel van het decennium, voor Antwerp. Kort voor 22 uur vanavond weten we of heel Deurne en bij uitbreiding heel Antwerpen een lange feestnacht tegemoet zal gaan, of in diepe rouw ondergedompeld zal worden. Antwerp moet in een volgelopen Bosuil de maat nemen van Eupen om de titel te kunnen vieren en hier kan u de gebeurtenissen vanop de eerste rij volgen.
30/04 14u15  Kurt Defrancq prikkelt verbeelding in Antwerpse FakkelVerhalen vertellen: Kurt Defrancq krijgt er maar niet genoeg van. Ook in het tragikomische De onderkant van de hemel, vanaf zaterdag 30 april te zien in de Antwerpse Fakkel, gaat hij de verteltoer op.
30/04 14u15  PitstopTV-commentator Peter Baert overledenPeter Baert, bij ons vooral bekend als TVL-gezicht en presentator van PitstopTV is overleden. De auto- en raceliefhebber uit Hasselt sukkelde al een tijdje met zijn gezondheid.
30/04 14u00  Nissan roept 3,8 miljoen auto’s terugDe Japanse autofabrikant Nissan roept overwegend in Noord-Amerika 3,8 miljoen auto’s terug naar de garage wegens een probleem met de airbag aan de passagierskant.
30/04 14u00  Belgerinkel lokt experimentele muzikanten uit hun 'kot'De leerlingen experimentele muziek van de gemeentelijke academie gaven zaterdag op een unieke manier de aftrap van de actie Met Belgerinkel naar de Winkel. Aan het Torengebouw op de Oude Godstraat legden ze het geluid van tientallen fietsbellen vast. Die opnames verwerken ze de komende weken tot muzikale composities.
30/04 13u45  Al je kookboeken in je broekzak dankzij appJe staat in de supermarkt, je ziet asperges en je denkt: Ja! Asperges à la Flamande! Dáár heb ik zin in! Eén probleem: het recept ligt thuis, diep verborgen in een kookboek van Jeroen Meus. En je weet begot niet welke ingrediënten er nog bij horen.
30/04 13u45  Omgevallen boom verspert ColomalaanDoor een omgevallen boom was de Colomalaan in Mechelen zaterdag de hele voormiddag versperd. De brandweer heeft samen met de uitvoeringsdiensten van de stad ook twee andere wankele bomen moeten verwijderen. Het opruimen is nog bezig.
30/04 13u45  Leonardo DiCaprio koopt eigen eilandActeur Leonardo DiCaprio mag zich van nu af aan eigenaar noemen van Blackadore Caye, een paradijselijk eiland voor de kust van Belize in Centraal-Amerika.
30/04 13u45  'Schotense producten en verse frietjes gesneden door nonkel Roeland'Deze week week ging, vlakbij de begraafplaats, Brasserie De Schepper open. Mathias (31) en Benjamin De Schepper (29), die we nog kennen van het Vijverhof, maken er hun lang gekoesterde horecadroom waar in een voormalige steenhouwerij.
30/04 13u45  Vader vermiste Anne-Myrthe (12): “We willen haar zo graag in onze armen sluiten”Sinds woensdag wordt er met man en macht gezocht naar de vermiste Anne-Myrthe De Ren (12) uit Ekeren. Ook dit weekend zijn er gerichte zoekacties. Vader Joeri De Ren heeft intussen verscheidene berichten gepost op Facebook. “We willen haar in onze armen sluiten en kijken hoopvol uit naar haar terugkeer”, schrijft hij.
30/04 13u30  Plaats maken voor 809 extra kindjesTegen 2018 zullen er in de Schotense lagere scholen 809 kinderen meer terechtkunnen dan nu het geval is. Burgemeester Maarten De Veuster (N-VA) en onderwijsschepen Lieven De Smet (N-VA) konden op korte tijd met alle netten en koepels tot een overeenkomst komen over een billijke verdeling van de 6,4 miljoen euro extra middelen.
30/04 13u30  Gemeentesecretaris Nicole Verhoeven kondigt vertrek aanNicole Verhoeven stopt eind dit jaar als gemeentesecretaris. De gemeente gaat deze zomer al op zoek naar een opvolger.
30/04 13u15  Belg aangehouden in Roosendaal voor maken vals geldDe politie in het Nederlandse Roosendaal heeft vrijdag twee mannen aangehouden op verdenking van het maken en verspreiden van vals geld. Zij werden door programmamakers Undercover in Nederland ontmaskerd, zo maakte de politie zaterdag bekend.
30/04 13u00  Italiaanse roeier Niccolo Mornati loopt tegen dopinglampDe Italiaanse roeier Niccolo Mornati heeft positief getest op een verboden middel. Dat heeft het Italiaans Olympisch Comité (CONI) bevestigd. Mornati, in zijn carrière al goed voor vier WK-medailles, is de broer van de Italiaanse delegatieleider voor de Olympische Spelen.
30/04 13u00  90-jarige academie viert feest op straat en in haar gebouwenDe gemeentelijke academie voor Muziek en Woord viert haar 90ste verjaardagsfeestje met als thema 'MATCH'. Eerst vond een geslaagde muzikale optocht doorheen het centrum plaats waarna een opendeur moment doorheen de gebouwen volgde.
30/04 12u45  Alerte buurman (24) redt gezin uit brandend appartementIn een appartementsgebouw met drie verdiepingen aan de Pastoor J. Bampsstraat in Merksem is vrijdagavond een brand uitgebroken. Wellicht is het vuur ontstaan in een woning op de eerste verdieping. Een alerte buurman (24) kon de bewoners redden. Dat meldt de Antwerpse politie.
30/04 12u45  Japanse teensokjes maken nagels lakken overbodigHet mooie weer komt eraan dus wordt het tijd om die voeten eens duchtig onder handen te nemen met een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste of een nieuw flesje nagellak. Maar als het van de Japanse kledingwinkel Belle Maison afhangt, hebben we dat binnenkort allemaal niet meer nodig. Zij trekken gewoon een transparant teensokje aan waarbij de nagels al gelakt zijn.
30/04 12u30  Hamilton sneller dan Rosberg tijdens derde oefensessie GP van RuslandTijdens de laatste oefensessie voor de GP van Rusland heeft Lewis Hamilton de snelste tijd gereden. De Brit was 68 duizendsten (!) sneller dan teamgenoot Nico Rosberg. Het belooft dan ook een spannende strijd om de polepositie te worden. De kwalificatie voor de GP van Rusland begint om 14u Belgische tijd.
30/04 12u30  De lekkerste pizzadoos is gemaakt van pizzaEen pizzeria in het Amerikaanse New York komt wel met een heel origineel idee op de proppen. Voortaan kan je ervoor kiezen om je pizza te laten inpakken in een doos...gemaakt van pizza.
30/04 12u30  LIVE. Antwerp-fans maken zich klaar voor clash tegen EupenZet u schrap voor de match van het jaar, of misschien wel van het decennium, voor Antwerp. Kort voor 22 uur vanavond weten we of heel Deurne en bij uitbreiding heel Antwerpen een lange feestnacht tegemoet zal gaan, of in diepe rouw ondergedompeld zal worden. Antwerp moet in een volgelopen Bosuil de maat nemen van Eupen om de titel te kunnen vieren en hier kan u de gebeurtenissen vanop de eerste rij volgen.
30/04 12u15  LIVE. Antwerp-fans maken zich klaar voor clash tegen Eupen?Zet u schrap voor de match van het jaar, of misschien wel van het decennium, voor Antwerp. Kort voor 22 uur vanavond weten we of heel Deurne en bij uitbreiding heel Antwerpen een lange feestnacht tegemoet zal gaan, of in diepe rouw ondergedompeld zal worden. Antwerp moet in een volgelopen Bosuil de maat nemen van Eupen om de titel te kunnen vieren en hier kan u de gebeurtenissen vanop de eerste rij volgen.
30/04 12u15  Veel muziek tijdens Hoboken ZomertHet district Hoboken maakt zich op voor een drukke zomer. Naast de vele festivals in het Sorghvliedtpark worden er ook tal van sport- en jeugdactiviteiten georganiseerd.
30/04 12u00  Grootschalig onderzoek naar luchtkwaliteit in AntwerpenIn Antwerpen gaat het luchtkwaliteitsonderzoek CurieuzeNeuzen van start. In meer dan de helft van de straten in Antwerpen verschijnen vanaf zaterdagmiddag grote borden met twee proefbuisjes aan de ramen. Het onderzoek is een initiatief van de burgerbeweging Ringland.
30/04 12u00  Japanse teensokjes maakt nagels lakken overbodigHet mooie weer komt eraan dus wordt het tijd om die voeten eens duchtig onder handen te nemen met een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste of een nieuw flesje nagellak. Maar als het van de Japanse kledingwinkel Belle Maison afhangt, hebben we dat binnenkort allemaal niet meer nodig. Zij trekken gewoon een transparant teensokje aan waarbij de nagels al gelakt zijn.
30/04 11u30  Politie waarschuwt voor valse waardebon DelhaizeInwoners van Mechelen en Willebroek hebben de voorbije dagen een mail gekregen met een zogenaamde waardebon voor Delhaize van 500 euro. Die is vals en de politie roept de burger op om de mail te verwijderen.
30/04 11u30  Hoteldirecteur: "Als Bruggeling ben ik verliefd geworden op Mechelen"Stijn Beschuyt (32) heeft vrijdag afscheid genomen van collega’s en mensen met wie hij samenwerkte in het Martin’s Patershof, het kerkhotel in Mechelen. Hij verkast naar een hotel van de groep Brussel. “Als Bruggeling ben ik verliefd geworden op deze stad”, zegt hij.
30/04 11u30  Russisch gevechtsvliegtuig weer gevaarlijk dicht bij Amerikaans militair toestelEen Russisch gevechtsvliegtuig heeft opnieuw een gevaarlijk manoeuvre uitgehaald dichtbij een Amerikaans militair toestel in het internationale luchtruim boven de Oostzee. Volgens het Europees commando van de VS in Stuttgart gebeurde het incident vrijdag.
30/04 11u15  Deze Teletekstpagina bleef dertig jaar geheimEen maand voor de stopzetting van Teletekst heeft een medewerkster van de VRT een kleine jeugdzonde opgebiecht: toen ze bij Teletekst werkte, gebruikte Linda Van Crombruggen (56) jarenlang een geheime pagina om berichten te sturen naar haar partner. De berichten waren onschuldig, maar ze sloot de pagina toch af toen een kijker ze bijna ontdekte
30/04 11u15  Groot feest voor jubileum van jeugdhuis JoppeJeugdhuis Joppe in Battel (Mechelen) bestaat twintig jaar en viert dat vandaag, zaterdag, met een groot feest. “In de voormiddag beginnen we rustig met een fototentoonstelling in ons Joppemuseum. ‘s Avonds sluiten we af met een fuif”, vertelt voorzitter Stijn Fierens (23).
30/04 11u15  Koningin Elizabeth lacht met zelfzekere Obama’sDe Britse koningin Elizabeth (84) laat zich in een promofilmpje van haar grappigste kant zien. De koningin reageerde gevat op de zelfzekere uitlatingen van president Obama over een sportwedstrijd voor veteranen. De Amerikaanse president is er namelijk van overtuigd dat de Amerikanen de Britten zullen verslaan in de aankomende Invictus Games.
30/04 11u15  Beschermde voorgevel stort inIn Hoogstraten is zaterdagochtend de gevel van een huis in renovatie ingestort, dat gebeurde in Vrijheid ter hoogte van de kerk. Het huis achter de voorgevel was reeds afgebroken, maar de gevel zelf zou blijven staan en was gestut. Over de oorzaak is nog niets bekend, er vielen geen gewonden.
30/04 11u00  Handelaars blijven met lente- en zomercollectie zitten door slechte weerAls gevolg van het slechte weer zag 46 procent van de modedetailhandelaars de voorbije weken de verkoop van de lente- en zomercollectie met gemiddeld 8 procent afnemen. Dat meldt het NSZ, dat bij 275 kleding- en schoenwinkels een bevraging hield. Zowat 37 procent van de winkels meldt dat de verkoop stabiel bleef tegenover vorig jaar. Slechts 17 procent zag de omzet toenemen, zij het met gemiddeld 3 procent.
30/04 10u30  Duitsland dringt aan op verlenging grenscontrolesVerschillende EU-lidstaten dringen er op aan om vanaf midden mei minstens zes maanden lang bijkomende grenscontroles in de Schengenzone uit te voeren. Tot die landen behoren naast Duitsland en Frankrijk ook Oostenrijk, België, Denemarken en Zweden. Dat schreef die Welt zaterdag onder aanhaling van enkele topdiplomaten van de EU. Volgens de zes landen is de situatie aan de EU-buitengrenzen weliswaar minder dramatisch dan in het verleden, “maar op enkele plaatsen blijven tekortkomingen en nalatigheden bestaan. De EU-commissie zou midden deze week groen licht voor de verlenging geven.
30/04 10u30  Pikante videoclip opgenomen in douches voetbalclub ZoerselIn de kleedkamer van de Kempense voetbalclub FC Alberta in Zoersel is een videoclip opgenomen voor een onofficieel EK-lied van voormalig JIM-presentator Dimitri Vantomme. De spelers zullen alvast schrikken als ze de pikante clip bekijken.
30/04 10u30  Vogue kiest voor 100-jarig modelEchte mode is tijdloos en dat zet het Britse model Bo Gilbert nog eens extra in de verf. Met maar liefst 100 lentes op haar teller prijkt ze in juni op de cover van het tijdschrift Vogue.
30/04 10u30  Argentijnen massaal op straat tegen ontslagen en inflatieIn Argentinië zijn honderdduizenden mensen de straat opgetrokken uit protest tegen ontslagen en inflatie. Bovendien werden vrijdag maatregelen van de regering van president Mauricio Macri geëist tegen de stijgende werkloosheid. Volgens de organisatoren namen tot 350.000 demontstranten aan de betoging deel.
30/04 10u15  'Fotofans’ exposeren in bibDe Fanatieke Foto Fans Kapellen, kortweg 3FK, organiseren tussen 2 en 31 mei opnieuw een fototentoonstelling in de hoofdbib.
30/04 10u15  Luke Walton gaat LA Lakers coachenDe Los Angeles Lakers hebben niet lang gewacht om een nieuwe hoofdcoach aan te stellen. Enkele dagen nadat de zestienvoudige NBA-kampioen besloot om Byron Scott de laan uit te sturen, hebben de Lakers met ex-speler Luke Walton hun nieuwe coach te pakken. Walton, de veelbelovende assistent-coach van de Golden State Warriors, moet de zwalpende Lakers uit het slop halen na de slechtste twee seizoenen uit de clubgeschiedenis.
30/04 10u00  Duffel plaatst langste veggietafelDe langste veggietafel. Die vindt u morgen, zondag 1 mei, van 12 tot 14u op de bovenparking aan het station langs de Spoorweglaan. U kunt er allerlei vegetarische gerechtjes proeven. Zelf iets meebrengen mag ook!
30/04 10u00  Sasha Yengoyan wint van Pool Artem Karpets op Gents BoksgalaSasha Yengoyan heeft vrijdagnacht de hoofdkamp van het zeventiende Gents Boksgala in de Topsporthal Vlaanderen gewonnen. Hij haalde het bij de superwelters (over acht ronden) na technisch knock-out van de Pool Artem Karpets. Die begon niet meer aan de vijfde ronde.
30/04 09u15  Goormansdijk in Dessel afgesloten voor verkeerTot 9 mei 2016 is de Goormansdijk in Dessel afgesloten voor alle verkeer ter hoogte van Marcel Cars.
30/04 09u15  Toch goed nieuws voor Jessie en Nick in The Voice: “Wij zijn een koppel”Hoewel Jessie Thijs (19) en Nick Rosseel (21) niet doorgaan naar de volgende ronde van ‘The Voice van Vlaanderen’, hebben de twee wel goed nieuws. Ze vonden tijdens het VTM-programma namelijk de liefde bij elkaar. “Ja, wij zijn een koppel”, schreef Nick op Twitter.
30/04 09u15  Romantiek in ‘The Voice’: Jessie en Nick zijn een koppelHoewel Jessie Thijs (19) en Nick Rosseel (21) niet doorgaan naar de volgende ronde van ‘The Voice van Vlaanderen’, hebben de twee wel goed nieuws. Ze vonden tijdens het VTM-programma namelijk de liefde bij elkaar. “Ja, wij zijn een koppel”, schreef Nick op Twitter.
30/04 09u00  Eindelijk: Temperaturen van 20 graden in aantochtNa een winterse week is er eindelijk beter weer in aantocht. Dit weekend klimt het kwik langzaam omhoog tot 14 graden, en midden volgende week gaat het echt zomeren met temperaturen tot 20 graden.
30/04 09u00  Gemeente gelauwerd door Kom op tegen KankerOp woensdag 27 april zette directeur Kom op tegen Kanker (KotK), Marc Michils, de gemeente Mol in de bloemetjes. De organisatie lauwert Mol voor de uitzonderlijke inspanningen die geleverd worden ter ondersteuning van Kom op tegen Kanker.
30/04 08u45  Jambon: “Ik trek niets terug van wat ik zei, maar woordkeuze had beter gekund”“De woordkeuze had beter gekund”, dat geeft minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) zaterdag toe in de krant Sudpresse. Jambon verwijst daarmee naar zijn eerdere controversiële uitspraken over het feit dat een “significant deel” van de moslimgemeenschap danste naar aanleiding van de aanslagen.
30/04 08u30  Club Brugge nu al kampioen... in stadionverbodenDe leider in de Jupiler Pro League voert ook de lijst aan van clubs met de meeste hooligans in hun rangen. 99 Club-fans mogen het stadion niet meer in. Dat schrijft Het Laatste Nieuws zaterdag.
30/04 08u30  Trixie Whitley slaat publiek van Lotto Arena met verstommingDe Amerikaans-Gentse zangeres Trixie Whitley (28) heeft vrijdagavond in de Lotto Arena in Antwerpen een indrukwekkend en zeer stevig concert gespeeld. De toonladder leek voor haar geen grenzen te kennen, en op het einde van het optreden dook ze zelfs het publiek in.
30/04 08u15  Antwerpen wil start van de RondeDe start van de Ronde van Vlaanderen verhuist volgend jaar mogelijk van Brugge naar Antwerpen. Het Antwerpse stadsbestuur heeft daarover contacten met organisator Flanders Classics, zo schrijft Het Laatste Nieuws zaterdag.
30/04 07u30  Zoveel geld bezitten de drie grote Belgische vakbondenDe inkomsten van de drie grote vakbonden liepen in 2014 op tot 733 miljoen euro, zo schrijft De Tijd zaterdag. Dat blijkt uit een raming op basis van cijfers die de vakbonden aan de krant hebben bezorgd. Met zo’n omzet zijn de vakbonden groter dan de koekjesproducent Lotus en de lingerieontwerper Van de Velde samen.
30/04 07u30  ABVV roept op tot algemene staking eind juniDe Algemene Centrale, de grootste arbeiderscentrale van het ABVV, roept op tot een algemene staking eind juni. De andere afdelingen volgen de komende dagen, zo schrijft De Morgen zaterdag. “De mensen pikken het regeringsbeleid niet meer. De maat is vol”, zo klinkt het bij voorzitter Werner Van Heetvelde.
30/04 07u30  Patrick Decuyper: "Wij spelen vanavond voor de titel én de promotie"“Ik wil één duidelijke boodschap geven: wij spelen vanavond voor de titel én de promotie.” Tot u spreekt Patrick Decuyper. Na de heisa van de voorbije week wil de baas van Royal Antwerp Football Club zijn fans duidelijk maken dat ze de wedstrijd tegen Eupen kunnen - neen moeten - beleven als een titelmatch. “Want geloof me, in geen honderd jaar krijgt White Star die twee punten er nog bij.”
30/04 07u30  “Mijn vriendin wordt er zot van, maar Beerschot is mijn thuis"Beerschot Wilrijk kan zondag op het Kiel zijn derde titel in drie jaar vieren. Het Olympisch Stadion loopt opnieuw vol en maakt zich op voor een groot volksfeest. De oud-spelers zetten met plezier mee de champagne koud. “En na de match ga ik al zingend naar huis”, lacht Mo Messoudi.
30/04 07u15  De vijftien beste shopadresjes van bij onsBelgië is het land van chocolade, frietjes, wafels, diamanten en kant. Maar ons land is ook vooral een kweekvijver voor modetalent. Met klinkende namen als Ann De Meulemeester, Raf Simons of Dries Van Noten scheert ons Belgenland ook op internationaal vlak hoge toppen. Tiany Kiriloff en haar bloggers van www.belmodo.be selecteerden de vijftien beste modemerken van bij ons.
30/04 07u15  Roger van Damme past technieken van zijn spectaculaire desserten toe in hoofdgerechtenVan sterrenkok Roger van Damme weten we dat hij meer kan dan het beste dessert te wereld maken. Nu past hij de patisserietechnieken ook toe in de hartige keuken. “Rogeetje wil bewijzen dat hij niet dood is”, lacht hij.
30/04 07u15  77-jarige wil goud op Nationale SpelenSint-Katelijne-Waver heeft op de komende Nationale Spelen van de Special Olympics Belgium de oudste deelnemer in haar rangen. De 77-jarige Godelieve Dijck uit Borgerstein waagt haar kans aan het bowlen.
30/04 07u00  Aardbeien van aperitief tot dessertUitgerekend deze week komen Njam en Roger van Damme met een boek over de aardbei. Daarmee reikt de ambassadeur van de veiling van Hoogstraten de hand naar alle thuiskeukens.
30/04 07u00  Heilig Hartziekenhuis opent vergrote polikliniekHet Heilig Hartziekenhuis heeft deze week zijn nieuwe polikliniek in gebruik genomen. De renovatie en uitbreiding kostte 3,5 miljoen en werd door de artsen gefinancierd.
30/04 06u45  Atelier Tweeboomkes houdt opendeurIn het atelier van Jan en Elly D'Haene Bastiaens is iedereen welkom op 2, 3, 4, 6 en 7 mei 2016. Telkens van 10 tot 18u kan u gratis hun werken bewonderen.
30/04 06u15  Stijlvol winkelen en genieten in voormalig stadspaleisIn het indrukwekkende decor van een voormalig stadspaleis en klooster in de Goswin de Stassartstraat in Mechelen is de nieuwe winkel van bloemen- en decoratiezaak De Borght geopend. De zaak gaat er harmonieus samen met Stassart 11, dat een stijlvol café-restaurant combineert met twee feestzalen. Dit weekend is er opendeur.
30/04 06u15  Vluchtelingen bellen politie: “Help, wij zitten in een koelwagen”Op de schermen boven de Antwerpse snelwegen is gisteren een opvallende mededeling verschenen: ‘Aan alle koelwagens: lading controleren’. De boodschap werd geplaatst nadat de politie een ontredderd telefoontje had gekregen van acht vluchtelingen, vanuit de laadruimte van een koelwagen.
30/04 06u15  Antwerp staat voor historische avond“Ik wil één duidelijke boodschap geven: wij spelen vanavond voor de titel én de promotie.” Tot u spreekt Patrick Decuyper. Na de heisa van de voorbije week wil de baas van Royal Antwerp Football Club zijn fans duidelijk maken dat ze de wedstrijd tegen Eupen kunnen - neen moeten - beleven als een titelmatch. “Want geloof me, in geen honderd jaar krijgt White Star die twee punten er nog bij.”
30/04 06u15  Viert Beerschot Wilrijk derde titel op rij?Beerschot Wilrijk kan zondag op het Kiel zijn derde titel in drie jaar vieren. Het Olympisch Stadion loopt opnieuw vol en maakt zich op voor een groot volksfeest. De oud-spelers zetten met plezier mee de champagne koud. “En na de match ga ik al zingend naar huis”, lacht Mo Messoudi.
30/04 06u15  “15 keer overvallen, maar wij gaan door”Drie twintigers zitten in de cel na een overval op een supermarkt in Kontich. De mannen konden door de politie worden omsingeld terwijl ze nog in de zaak waren. Voor de uitbaters was het vrijdag al de vijftiende overval. Maar ze laten zich niet afschrikken. “Dit is ons levenswerk. Niemand pakt dat van ons af.”
30/04 06u15  Schattig meisje wil dolgraag dat Antwerp wintAntwerpsupporter Kenneth De Visscher heeft op YouTube een filmpje van zijn schattige dochter Elena gedeeld. Het meisje kijkt, net zoals haar fiere papa, uit naar de kraker van zaterdagavond tegen Eupen. 'Winnen alsjeblieft, want dan zijn ik en mijn papa keiblij', klinkt het enthousiast bij de jonge spruit.
30/04 06u15  85-jarige Leo Stevens Vlaams kampioen tafeltennisDe 85-jarige Kapellenaar Leo Stevens, lid van de Ekerse Tafeltennisclub, is afgelopen zondag opnieuw Vlaams kampioen geworden in de categorie + 80 jaar. 'Als ik op voorhand geweten had dat ik in deze categorie moest spelen, had ik niet deelgenomen', stelt hij.
30/04 06u15  Reusken Kinnebaba trekt Met Belgerinkel naar de Winkel op gangDe jaarlijkse campagne Met Belgerinkel naar de Winkel gaat vandaag officieel van start, maar in Borgerhout startte de actie gisteren al.
30/04 06u15  Laatste weekend schaatsen in TurnhoutNa veertig jaar valt het doek over de Turnhoutse schaatsbaan. Terwijl de plannen voor een binnenspeeltuin vorm krijgen, nemen uitbaters en schaatsers afscheid.
30/04 06u15  ‘De Jos’ komt belofte na en trakteert schoolkinderen'De Jos', de vuilnisman van Retie, is zijn belofte nagekomen en heeft alle kinderen van vrije basisschool Trapop uitgenodigd op zijn pensioendrink.
30/04 06u15  Gebrek aan voedsel mogelijke doodsoorzaak narwalDe narwal die woensdagavond dood werd aangetroffen langs de Schelde in Bornem is mogelijk aan ondervoeding gestorven. Het dier was heel mager en kampte bovendien met een hartkwaal.
30/04 06u15  Palingfestival geeft 350 mensen met beperking boottocht op ScheldeVoor de tiende keer hebben de organisatoren van het Palingfestival een boottocht georganiseerd voor mensen met een beperking. Ook werd geld voor een nieuwe bestelwagen geschonken aan Emmaüs.
30/04 06u15  Melanie Martinez vanavond te gast in TrixMelanie Martinez, een artieste die haar eigen excentrieke universum creëert, concerteert vandaag (zaterdag) in de Antwerpse Trix.
30/04 06u00  Hondendag brengt weer volk naar De MoerveldenHondenliefhebbers weten het ondertussen al. Op 1 mei rijden ze naar Broechem om er de jaarlijkse hondendag te bezoeken.
30/04 06u00  100-jarige zingt nog mee in koorFrans De Preter uit Mechelen viert zondag zijn honderdste verjaardag, maar hij is nog bijzonder kwiek. Zo is hij elke vrijdag nog present om te repeteren met het seniorenkoor van OKRA.
30/04 06u00  Instathals belicht stad uit andere hoekIn Galerij 79 vindt dit weekend een kleine expo van Instathals plaats; De beelden uit en over Herentals bieden vooral een originele blik op de Keizerstede.
30/04 05u45  Met Belgerinkel naar de WinkelVan zaterdag 30 april tot en met 4 juni 2016 organiseert Laakdal i.s.m Bond Beter Leefmilieu, Gezinsbond en Unizo opnieuw de campagne Met Belgerinkel naar de Winkel. Met deze campagne willen we klanten van de handels- en horecazaken in Laakdal aanmoedigen om vaker met de fiets of te voet boodschappen te doen.
30/04 05u15  Vrijwilligers laten tranen op laatste dag van voedselbedelingNa 26 jaar een voedselbedeling en andere initiatieven te hebben gerund om de Nijlenaars met minder centen te helpen, valt het doek definitief over vzw De Roos. De vrijwilligers moeten hun lokalen aan de Broechemsesteenweg verlaten omdat de eigenaar er andere plannen mee heeft.
30/04 05u15  Minnares in afpersingszaak nog niet vrijIn de zaak van de afpersing van een restauranthouder uit Meerhout blijft een minnares uit Geel door beroep van het parket in de cel. De twee uitbaters van brasserie Agnus zijn op borgtocht vrijgelaten.
30/04 05u15  Familie verkoopt al halve eeuw lingerieOp de Markt in Berlaar viert Lingerie Christel komende week het vijftigjarig bestaan. In de familie van zaakvoerster Christel Put helpen ze mensen al drie generaties lang aan het juiste setje. Geen wonder dat er tegenwoordig ook al heel wat kleinkinderen van de oorspronkelijke klanten over de vloer komen.
30/04 04u45  Zo maak je een magnetron weer schoonOok in de microgolfoven of magnetron kan het fout lopen: je kommetje soep kookt over of een tomaat spat uit elkaar. Vet en vuil kunnen zich bovendien vastzetten.
30/04 04u30  Gabriel Rios blijft muzikale duizendpootWordt 2016 het jaar van Gabriel Rios? Het ziet ernaar uit van wel. De muzikale wegen van de Gentse Puerto Ricaan verliepen in het verleden vaak grillig. Dit keer komt hij volledig solo voor de dag.
30/04 04u30  Graaf mee naar uw muzikale wortelsMet ‘Living roots’ presenteert het crème van de Vlaamse en Nederlandse muziekscene u een reeks eigen interpretatie van hun muzikale roots.
30/04 04u15  Startnota is eerste stap om van Heist fietsgemeente te makenSp.a-schepen van Mobiliteit David Geerts heeft een startnota klaar met een aantal doelstellingen in die fietsen in Heist-op-den-Berg moet promoten. Hij wil nog meer een echte fietscultuur introduceren.
30/04 03u00  Syriërs, Irakezen en Mechelaars bouwen samen spontaan feestje?In het Oliventenhof kwamen zo’n 125 Syriërs, Irakezen en Mechelaars vrijdagavond samen voor een vrolijk feestje.
30/04 03u00  Talent in de tuin komt er aanVrijetijdscentrum De Schelde slaat voor het vierde jaar op rij de handen in elkaar met vzw Fameus.
30/04 01u00  Nekkerhal heeft nu ook NekkerboxEen kant-en-klare feestzaal die tot 1200 gasten aankan, in de Nekkerhal in Mechelen. Dat is de nieuwe Nekkerbox. Het AZ Sint-Maarten organiseerde er vrijdagavond als eerste een personeelsfeest in voor 900 medewerkers.
30/04 01u00  Infovergadering over heraanleg SchoolstraatOp maandag 2 mei stelt de gemeente het eerste ontwerp voor van de plannen voor de heraanleg van de Schoolstraat in Heultje. De verbetering van de verkeersafwikkeling rond de scholen blijft immers hoog op de agenda staan in de gemeente. Het is de vierde schoolomgeving die de afgelopen jaren verbeterd wordt.
30/04 00u45  Derde kringwinkel Ecoso opent in Mechelen-ZuidAan de Brusselsesteenweg, naast de Mercedes-garage, opent een nieuwe Kringwinkel. Zeven medewerkers zullen de derde winkel van Ecoso vzw in Mechelen draaiende houden.
30/04 00u15  Tienermeisjes al 10 dagen vermistOp de website van Child Focus werden gisteren opsporingsberichten geplaatst voor de 15-jarige Nasira Boutkabout (foto links) uit Stabroek en de 14-jarige Leila Haddachi (foto rechts) uit Duffel. Beide meisjes verbleven in Geel en werden voor het laatst gezien tijdens een uitstap naar Bokrijk op 19 april. Het vermoeden bestaat dat de twee meisjes samen op pad zijn.
30/04 00u15  François Duval leidt na eerste dag Rally van WalloniëFrançois Duval (Citroen DS3 R5) staat na de eerste dag aan de leiding van de Rally van Wallonië, de vierde manche van het BK. Freddy Loix (Skoda Fabia R5) kijkt na twee korte klassementsritten aan tegen een achterstand van 9.4 seconden. Kris Princen (Peugeot 208 T16) volgt als derde op 9.6 van de leider.
30/04 00u00  Ritchie De Laet en Middlesbrough morsen in volle titelstrijd met puntenIn de Championship, de Engelse tweede klasse, heeft Middlesbrough op de voorlaatste speeldag op het veld van middenmoter Birmingham City 2-2 gelijkgespeeld. De club van Ritchie De Laet, die het hele duel betwistte, klimt voorlopig wel naar de leiding, maar het puntenverlies kan op het einde van de titelrace cruciaal zijn.
30/04 00u00  Ismail ‘Cool’ Abdoul wint allerlaatste kamp... en vraagt vriendin ten huwelijkDe 39-jarige Ismail Abdoul heeft vrijdagavond tijdens het 17e Gents Boksgala met een overwinning een streep getrokken onder zijn bokscarrière. De Gentenaar was in zijn 99e kamp, bij de lichte zwaargewichten over zes ronden, sterker dan de Fin Janne Forsman. Abdoul won in de Topsporthal Vlaanderen op punten. Na afloop vroeg hij zijn vriendin Charlotte (na 18 jaar samen) ten huwelijk.
29/04 23u45  ASSISEN. Laatste getuigen schetsen positief beeld van ProostOp het assisenproces van Roberto Proost (38) uit Brecht zijn vrijdagnamiddag de laatste getuigen aan het woord gekomen. Zijn familie, karatevrienden en werkmakkers schetsten een positief beeld van hem: een harde werker, een getalenteerd karateka en een goede vader. Over slachtoffer Naëma Ben Tayeb (33) waren sommigen minder lovend.
29/04 23u30  PSG evenaart record in Ligue 1, alweer twee goals van ZlatanParis Saint-Germain heeft vrijdag op de 36e speeldag in de Ligue 1 Rennes met 4-0 geklopt. Dankzij de driepunter evenaren de Parijzenaars, sinds medio maart al zeker van de landstitel, hun puntenrecord uit het seizoen 2013-2014.
29/04 23u30  Man gooit inboedel uit raam en sticht brandEen dolgedraaide man heeft vrijdagavond de stationsbuurt in Herentals op z’n kop gezet. Vanuit het raam van een appartement gooide de man allerlei spullen naar beneden.
29/04 23u15  SCOOORE LEAGUE. Antwerp Giants onderuit in LimburgAntwerp Giants eindigt na de nederlaag bij Limburg United op de vijfde stek en heeft geen thuisvoordeel in de play-offs. De Limburgers zijn minstens vierde en kunnen in de slotweek van de reguliere fase de derde stek van Aalstar nog afsnoepen.
29/04 23u00  Oud-Turnhout is een hartveilige gemeenteDe gemeente Oud-Turnhout heeft het label van hartveilige gemeente gekregen, onder meer dankzij vijf AED-toestellen die geïnstalleerd werden.
29/04 22u45  Studenten trotseren kou voor beiaardcantusDe kou en de regen hebben de studenten niet weggehouden van de beiaardcantus die studentenclub De Dolfijnen vrijdagavond op de Grote Markt organiseerde. De duizend tickets waren begin april op enkele uren verkocht en bijna niemand gaf verstek. In het begin was er wat beiaardmuziek te horen en daarna werden diverse studentenliederen uit volle borst meegezongen.
29/04 22u45  Oostende pakt zes op zes na winst in Zulte WaregemKV Oostende klopte op de zesde speeldag in Play-off 1 Zulte Waregem in eigen huis met 1-2. Na een erg leuke eerste helft stond het 1-1 na goals van El Ghanassy en de onvermijdelijke Leye. In de tweede helft ging de thuisploeg vol voor winst maar het doelpunt viel aan de overkant via invaller Musona. Essevee kon nog niet winnen in deze play-offs, Oostende breide een vervolg aan de stuntzege tegen Anderlecht en komt (voorlopig) tot op één puntje van Genk.
29/04 22u45  Alfons Cools wint eerste Zilveren Zandkorrel voor een leven vol cultuurAan de vooravond van de Week van de Amateurkunsten, werd in Zandhoven de Cultuurprijs uitgereikt. De Landelijke Gilde van Pulderbos werd laureaat. Alfons Cools won de eerste Zilveren Zandkorrel en Charlotte Knuyt schoot de hoofdvogel af in de fotowedstrijd.
29/04 22u30  Keniaans flatgebouw stort in: vrees voor tientallen dodenIn de Keniaanse hoofdstad Nairobi is vrijdagavond een gebouw van zes verdiepingen ingestort. Dat meldt persagentschap Reuters.
29/04 22u15  Lokale deejays geven stiltes geen kans meerDe twaalfde editie van het gratis festival Hestival zal één langgerekt feestje worden. De stiltes tussen de optredens worden weggewerkt door lokale deejays.
29/04 22u15  Fietsen naar forten, kastelen en beekvalleien in Landschapspark ZuidrandOpen ruimte in een streek met oprukkende verstedelijking is belangrijk. Om daarvan ten volle te kunnen genieten ontwikkelde het Landschapspark Zuidrand een recreatieve fietsroute, met start en aankomst aan het station van Kontich.
29/04 22u15  Tom Waes zweept Antwerp op voor cruciale wedstrijd: “Eupen, welkom in de hel”In zijn welgekende stijl deelde de Antwerpse televisiemaker en –presentator Tom Waes vrijdag een filmpje op Facebook om het belang van de wedstrijd Antwerp-Eupen in de verf te zetten. Als rechtgeaarde Antwerpfan spreekt hij bemoedigende woorden in voor de talrijke supporters en waarschuwt hij tegenstander Eupen. “Bloed, zweet en tranen zullen ons naar de victorie leiden.”
29/04 22u00  Tom Waes zet Antwerp op scherp voor cruciale wedstrijd: “Eupen, welkom in de hel”In zijn welgekende stijl deelde de Antwerpse televisiemaker en –presentator Tom Waes vrijdag een filmpje op Facebook om het belang van de wedstrijd Antwerp-Eupen in de verf te zetten. Als rechtgeaarde Antwerpfan spreekt hij bemoedigende woorden in voor de talrijke supporters en waarschuwt hij tegenstander Eupen. “Bloed, zweet en tranen zullen ons naar de victorie leiden.”
29/04 21u45  Anthony Mitran is voor de vierde keer Belgisch kampioen schaken bij de jeugdVoor wie het nog niet wist: Zoersel heeft een waar schaaktalent in de persoon van de twaalfjarige Anthony Cristian Mitran. Hij werd voor de vierde keer Belgisch kampioen bij de jeugd. En sinds kort legt hij zich ook toe op tafeltennis.
29/04 21u30  Vertrekhal Brussels Airport opent zondag gedeeltelijkDe vertrekhal van de luchthaven van Zaventem zal op 1 mei opnieuw gedeeltelijk opengesteld worden. Dat heeft Brussels Airport vrijdagavond in een persbericht bekendgemaakt.
29/04 21u30  Monsterloon voor topman Renault, ondanks protest aandeelhoudersDe raad van bestuur van de Franse autobouwer Renault heeft het loon van topman Carlos Ghosn, voor in totaal 7,25 miljoen euro, toch goedgekeurd. De algemene vergadering had eerder op de dag nochtans een resolutie over die vergoeding verworpen, maar tevergeefs.
29/04 21u30  Eerste dode door zikavirus op Amerikaans grondgebiedEr is een eerste dode door het zikavirus gesignaleerd op Amerikaans grondgebied, meer bepaald op Puerto Rico. Dat heeft de Amerikaanse dienst volksgezondheid vrijdag laten weten. De patiënt had te weinig bloedplaatjes in het bloed en overleed aan de complicaties daarvan.
29/04 21u30  Onthaalmoeder vrijgesproken van dooreenschudden babyEen 30-jarige ex-onthaalmoeder uit Moorslede is door het hof van beroep in Gent vrijgesproken voor het dooreenschudden van een toen vier maanden oude baby. In eerste aanleg werd ze nog veroordeeld. In beroep werd ze vrijgesproken op grond van twijfel.
29/04 21u30  VS bombardement op Afghaans ziekenhuis is “geen oorlogsmisdaad, maar vergissing”Het bombardement van het Amerikaanse leger op een ziekenhuis van Artsen Zonder Grenzen (AZG) in het Afghaanse Kunduz was “geen oorlogsmisdaad, maar een opeenvolging van menselijke en technologische vergissingen”. Dat heeft generaal Joseph Votel gezegd tijdens de voorstelling van een rapport over de militaire luchtraid die meer dan veertig doden eiste. Artsen zonder Grenzen is teleurgesteld in het onderzoek, omdat de Verenigde Staten weigeren schuld te bekennen.
1 2 3 4 5 6Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

37x IN BEELD. Antwerp in diepe rouw gedompeld01/05 01u00 - Gazet van Antwerpen: Het had het feest van het jaar moeten worden, maar het draaide helemaal anders uit. Antwerp wist in een kolkende Bosuil niet te winnen van Eupen en zag zo de titel in tweede klasse door de neus geboord. De spelers die zich 90 minuten lang helemaal dubbel plooiden waren na affluiten dan ook ontroostbaar.
36x VIDEO. Gefrustreerde Antwerpfans bekoelen woede op politie01/05 00u30 - Gazet van Antwerpen: Het einde van de wedstrijd Antwerp-Eupen is in mineur verlopen. Gefrustreerde supporters hebben een politiecombi in brand gestoken, een bushok vernield en de aanwezige politieploegen uitgedaagd. Aan beide zijden vielen gewonden.
30x Provinciale U12 KVC Westerlo ongeslagen01/05 00u45 - Gazet van Antwerpen: De provinciale U12 van KVC Westerlo gingen zaterdag uit de bol na hun laatste wedstrijd van het seizoen 2015-2016. De jongens van trainer David Tibbackx speelden één keer gelijk en wonnen alle andere wedstrijden. Na het laatste fluitsignaal werden ze getrakteerd op kinderchampagne en werden ze door de supporters in de watten gelegd.
30x Loix dankzij crash Duval aan de leiding na tweede dag Rally van Wallonië01/05 00u30 - Gazet van Antwerpen: Leider François Duval (Citroën DS3 R5) is zaterdag in de Rally van Wallonië in de laatste klassementsrit van de dag gecrasht. Daardoor is de leidersplaats na 17 klassementsritten in handen van Freddy Loix (Skoda Fabia R5) in de vierde van in totaal negen wedstrijden die meetellen voor het BK.
29x Sant'Egidio huldigt lokaal in met wijkfeest01/05 00u15 - Gazet van Antwerpen: Sant'Egidio opende een nieuw wijklokaal in Hoboken. Bouw je graag mee aan een netwerk van solidariteit en vriendschap tussen jong en oud, over alle culturen heen? Kom dan zeker een kijkje nemen.
28x Volleybalsters Kieldrecht slepen belle uit de brand in play-offfinale tegen Gent01/05 00u30 - Gazet van Antwerpen: Na de 3-0 zege van vorige week heeft VDK Gent zaterdag met dezelfde cijfers verloren bij titelverdediger Asterix Kieldrecht in de finale om de Belgische titel in het vrouwenvolleybal. Daardoor volgt er zondag om 16u in de zaal van Kieldrecht een belle die voor de beslissing moet zorgen.
27x Dit verandert op 1 mei: horecazaken krijgen controle en veroordeelden nieuwe straffen01/05 00u15 - Gazet van Antwerpen: Horecazaken die verplicht zijn een witte kassa te hanteren, kunnen zich vanaf 1 mei aan controles verwachten. Rechters zullen vanaf 1 mei dan weer de mogelijkheid krijgen om probatie en elektronisch toezicht als een autonome straf op te leggen aan een veroordeelde.
26x BV: "Ik neem al lang de pil niet meer. Al die onnatuurlijke hormonen in je lijf, dat kan niet gezond zijn"01/05 03u30 - Gazet van Antwerpen: Wie neemt de pil niet meer en wie bonkte vroeger wel eens met haar hoofd tegen de muur? Doe de onderstaande test en ontdek wat jij nog weet over de voorbije week in showbizzland.
22x Sprookjesbos verleidt alle kindjes01/05 04u45 - Gazet van Antwerpen: Het sprookjesbos van Westerlo zet zijn deuren weer open voor het grote publiek. Kom binnen langs de grote kasteelpoort en ontdek de vernieuwingen en verrassingen tijdens de wandeling in het sprookjesbos.
22x Lierse brengt opdracht tot goed einde na ware thriller01/05 03u30 - Gazet van Antwerpen: Op een poging van Ankomah en een gevaarlijke vrijschop van Velikonja na stelde het openingsoffensief van Lierse niet veel voor. In het derde kwartier werkten de Pallieters zich helemaal in slechte papieren na klungelig verdedigen. Eerst mocht Jakolis rustig door het centrum slalommen en Lazaar de openingsgoal voorschotelen, minuten later buitte Lafon amateurisme van El Ansri uit. Verder dan enige dreiging van Benson kwam Lierse voor de pauze niet meer. Lierse kroop op het uur dan toch terug in de match, toen Velikonja kon scoren op aangeven van Masika. Die laatste bracht de Pallieters amper drie minuten later na een geharrewar zelfs opnieuw langszij. Lierse kende geluk dat Virant een strafschopfout op Jakolis door de vingers zag. Die revancheerde zich met een slag in het gezicht van Weuts en kreeg prompt de rode kaart. In numerieke meerderheid ontwikkelde Lierse druk, maar Velikonja liet de zo belangrijke derde treffer liggen. Masika lukte het zeven minuten voor sluitingstijd dan toch nog, nadat hij de rebound na een schot van de ingevallen Kuffour keurig in de hoek plaatste. Meteen na het laatste fluitsignaal barstte een stevig feestje los met de 700 aanwezige bezoekende fans. SCHEIDSRECHTER: Virant. TOESCHOUWERS: 1.553. VIRTON: Heathcliff, Thiam (65’ Salem), Blaise (89’ Day), Harvey, Lésquoy, Randriambololana (74’ Dupuis), Etienne, Lazaar, De Almeida, Lafon, Jakolis. LIERSE: Brondeel, El Ansri (46’ Diaby), Buysens, Weuts, Poelmans (72’ Kuffour), Ankomah (57’ Bruylandts), Bougrine, Allach, Benson, Masika, Velikonja. DOELPUNTEN: 31’ Lazaar 1-0, 38’ Lafon 2-0, 59’ Velikonja 2-1, 62’ Masika 2-2, 83’ Masika 2-3. GELE KAARTEN: Etienne, Randriambololana, Diaby, Poelmans. RODE KAART: 68’ Jakolis.

Statistieken

Artikels:
37338
Gelezen:
15226
Aantal lezers nu:
52


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2016 Naar boven