maandag 5 oktober 2015, week 41


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u45
 

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
05/10 05u15  Tijdverlies Antwerpse files nooit zo groot Het fileprobleem in de Antwerpse regio bereikt dramatische pieken. Op basis van de Vlaamse verkeersindicatoren rekende Unizo, de organisatie voor zelfstandige ondernemers, uit dat de verliestijd in de files met maar liefst 20 procent is toegenomen in amper één jaar tijd. Vooral de avondspits slibt helemaal dicht.
05/10 05u15  Marokkaanse politie in Antwerpse straten Marokkaanse politiemensen zullen binnenkort samen met hun Antwerpse collega’s de straat op gaan, om te leren hoe in Antwerpen met radicalisme wordt omgegaan. Een aantal Antwerpse agenten trekt naar Marokko om mee te draaien met de Marokkaanse politie.
05/10 05u15  Bestuurder sterft na crash onder oplegger Bij een ongeval op de Antwerpsebaan in Berendrecht is zondagavond een bestuurder om het leven gekomen.
05/10 05u15  Longkanker velt Wiske Renoz, die nachtcafé veranderde in buurthuis De Coninckplein heeft een hoeksteen verloren. Wiske Renoz baatte 25 jaar lang café Non-stop uit en zette daarna haar schouders onder het buurthuis. “Het gouden hart van De Coninckplein”, roemt de buurt haar unaniem.
05/10 05u00  Inschrijvingen Grabbelpas gaan van start De Grabbelpassers gaan tijdens de herfstvakantie zowaar op ruimtereis. Het programma van dinsdag 3 tot en met vrijdag 6 november belooft een hoge vlucht te nemen.
05/10 05u00  Stuk van Vitalski klinkt op pech en geluk Het Turnhoutse Hofpoortteater Elckerlijc trapt het nieuwe toneelseizoen op gang met Pech en Geluk, een toneelstuk van de zelf verklaarde (Kempense) nachtburgemeester van Antwerpen.
05/10 03u30  GR Technics laat zonnebloemen schijnen Het bedrijf GR Technics uit Beerse heeft een nieuw systeem ontwikkeld waarbij festivalorganisatoren zelf groene stroom opwekken. Daarmee kunnen ze dan lichtmasten in de vorm van zonnebloemen laten branden.
05/10 00u15  Zo klinkt Paul Michiels in 'plat Hests' Paul Michiels, één van de Heistse Ridders van de Orde van de Zwaan, heeft het liedje ’n Airke voorgesteld. Het nummer, gezongen in het Heistse dialect, moet geld in het laatje brengen om de lokale armoede aan te pakken. “Ik hoop dat het mag uitgroeien tot een echt Heists volksliedje”, klonk het.
05/10 00u15  Brialmontmartre - kunst op fort 8 Liefhebbers van beeldende kunst konden afgelopen weekend hun hartje ophalen in Fort 8. Daar ging Brialmontmartre door onder een stralende herfstzon.10 
05/10 00u00  Igean toont nieuwe huisstijl op site noord Op de composteringssite stelde Igean op de Open Bedrijvendag haar nieuw logo voor.
05/10 00u00  WK RUGBY. Ierland en Frankrijk naar kwartfinales Ierland heeft zondag op het WK rugby in Engeland Italië met 16-9 verslagen. Na de zege in het olympisch stadion te Londen stoten de Ieren door naar de kwartfinales. In poule D is ook Frankrijk nu zeker van een plaats bij de laatste acht.
04/10 23u45  Jelle Geens haalt top vijf in slotmanche WB triatlon Jelle Geens is zondag in het Mexicaanse Cozumel als vijfde geëindigd in de slotmanche van de Wereldbeker triatlon sprint (750m zwemmen, 20km fietsen en 5km lopen). Hij finishte in 55:18 en verzamelde kostbare punten met het oog op olympische kwalificatie.
04/10 23u30  Hulpverleners op openbare weg meer beschermd De brandweer Zone Rand gaat achthonderd manschappen opleiden om de hulpverleners bij ongevallen op de openbare weg beter te beschermen. Zone Rand kan beschikken over zes signalisatievoertuigen.
04/10 23u15  Nieuwe Burgerij geopend Op de Leopoldplaats, aan de Nationale Bank, is zaterdag een nieuwe vestiging van hamburgerrestaurant De Burgerij opengegaan.
04/10 23u15  Vandalen vernielen kunstwerk Kunstenaar Emiel Uytterhoeven uit Kalmthout kreeg dit weekend te maken met enkele vandalen die een kunstwerk dat bedoeld is voor het kinderperk van de begraafplaats van Kalmthout-centrum vernielden.
Laatste update: vandaag om 5u15Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
04/10 23u00  Fietsers It for Charity krijgen warm onthaalZes personeelsleden van Multimedium in Hoogstraten en het tijdschrift Che zijn in een week tijd van Milaan naar Hoogstraten gefietst. Zaterdag kregen ze bij hun aankomst een feestelijke ontvangst bij Bolckmans op de Industrieweg in Hoogstraten.
04/10 23u00  Opendeurdag bij jarig Van RoeyDe groep Van Roey heeft de festiviteiten voor de 275ste verjaardag afgesloten. Zaterdag was er een opendeurdag voor de personeelsleden en hun familie.
04/10 23u00  BUITENLAND. Scorende Batshuayi botst op Zlatan, Napoli speelt Milan helemaal zoekIn Engeland hebben Simon Mignolet en Romelu Lukaku de punten gedeeld in de Mersey Side Derby. Het werd er 1-1, met de twee Rode Duivels in een hoofdrol. Manchester United is de leidersplaats kwijt aan stadsgenoot City, na een pijnlijke 3-0 nederlaag bij Arsenal. In Duitsland stomen Bayern München en Robert Lewandowski rustig verder. Slachtoffer van dienst was Borussia Dortmund, dat met 5-1 verloor. In Spanje eindigde de Madrileense derby tussen Atletico en Real op 1-1. In Italië veegde Napoli de vloer aan met Milan: 4-0. Een doelpunt van Michy Batshuayi leverde geen punten op voor Marseille tegen PSG.
04/10 22u45  BUITENLAND. Real en Atletico gelijk, Napoli speelt Milan helemaal zoekIn Engeland hebben Simon Mignolet en Romelu Lukaku de punten gedeeld in de Mersey Side Derby. Het werd er 1-1, met de twee Rode Duivels in een hoofdrol. Manchester United is de leidersplaats kwijt aan stadsgenoot City, na een pijnlijke 3-0 nederlaag bij Arsenal. In Duitsland stomen Bayern München en Robert Lewandowski rustig verder. Slachtoffer van dienst was Borussia Dortmund, dat met 5-1 verloor. In Spanje eindigde de Madrileense derby tussen Atletico en Real op 1-1. In Italië veegde Napoli de vloer aan met Milan: 4-0.
04/10 22u45  Leerlingen warmen zich op voor scholencrossDe sportdienst van Vosselaar pakt op woensdag 7 oktober uit met de scholencross op het sportcentrum Diepvenneke.
04/10 22u45  Lopers vrezen modderkoorts nietOrganisatoren van grote hindernissenlopen controleerden dit weekend grondig de waterpartijen in het parcours, maar namen geen extra maatregelen. Gisteren raakte bekend dat drie lopers tijdens een wedstrijd in Nijlen modderkoorts hadden opgelopen, verspreid door de urine van ratten. Vandaag was er een gelijkaardige loop in Averbode. Wie toch ziek zou worden, is alleszins verzekerd. Maar 6.600 deelnemers in Averbode maken zich daarover geen zorgen.
04/10 22u30  Molenzicht wint eerste prijs op PompoenfeestenOnder een stralend blauwe hemel trok zondag de Poempoenstoet weer door de straten van Wildert. Wie wilde weten wie dit jaar de grootste pompoen heeft gekweekt, moest naar de festiviteiten komen.
04/10 22u30  Lethal Weapon en MacGyver komen terugDe Amerikaanse televisiesector blijft inspiratie uit het verleden halen. Na The X-files zijn nu ook televisiereeksen van Lethal Weapon en MacGyver aangekondigd.
04/10 22u30  Voor het eerst leeft minder dan 10 procent wereldbevolking in armoedeHet aantal mensen dat wereldwijd in extreme armoede leeft, zal waarschijnlijk onder de tien procent van de totale wereldbevolking zakken. Dat voorspelt de Wereldbank. Uit het rapport blijkt dat de 25 jaar lange inspanningen de wereld dichter bij het doel brengen om armoede een halt toe te roepen tegen 2030.
04/10 22u15  Pompoenkwekers leggen grootste exemplaar op digitale weegschaal tijdens PompoenfeestenOnder een stralend blauwe hemel trok zondag de Poempoenstoet weer door de straten van Wildert. Wie wilde weten wie dit jaar de grootste pompoen heeft gekweekt, moest naar de festiviteiten komen.
04/10 22u15  71 jaar bevrijding passend herdachtTientallen inwoners en sympathisanten woonden zondagochtend de indrukwekkende plechtigheid bij naar aanleiding van de 71ste verjaardag van de bevrijding in Beerse.
04/10 22u15  Anderlecht mist drie penalty’s en ziet KV Mechelen punt pakken na owngoalAnderlecht speelde 1-1 tegen KV Mechelen en dat is een blamage. In totaal werden immers drie strafschoppen gemist. Lange tijd leek paars-wit op weg naar de zege na een doelpunt van Okaka maar in het slot volgde nog de gelijkmaker na een own goal van Kara. Anderlecht blijft zo derde, Mechelen schuift één plaatsje op.
04/10 22u00  Nascar Whelen Euro Series: Alon Day wint beide races in Zolder, Ander Vilarino pakt titelDe Israëliër Alon Day heeft dit weekend beide races gewonnen in de slotmanche van de Nascar Whelen Euro Series op het circuit van Zolder.
04/10 22u00  Mobiele modeshow op overvolle Meir Dankzij het stralende nazomerweer stroomden de Antwerpse winterstraten afgelopen weekend goed vol. Vooral de koopzondag lokte duizenden mensen naar de Antwerpse binnenstad.
04/10 22u00  Eventing Sopot: Karin Donckers zegeviertKarin Donckers heeft zondag de driesterreneventing in het Poolse Sopot gewonnen. Ze zet zo een belangrijke stap richting kwalificatie voor de Olympische Spelen van volgend jaar in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Dat geldt ook voor Joris Vanspringel, die op de vijfde plaats eindigde.
04/10 22u00  Plantendag viert dertigste verjaardagDe oudste plantenbeurs van België viert dit jaar haar 30ste verjaardag.
04/10 22u00  VIDEO. Foute Vriend opent eigen wielercaféKoersliefhebbers konden zaterdag hun hart ophalen in Hamme. Daar organiseerde komiek en Waaslander Begijn Le Bleu zijn eerste wielercafé. Een luchtige terugblik op het voorbije wielerseizoen. Het talrijk opgekomen publiek genoot van de koersverhalen van veldritmanager Jurgen Mettepenningen en van oud-renners Nick Nuyens en Johan Museeuw.
04/10 21u45  BK roeien lange boten - KR Sport Gent verovert zes van de 16 titelsKR Sport Gent was het voorbije weekend de slokop op het BK roeien in lange boottypes (vierriemen en de gestuurde acht), dat plaatsvond in Willebroek. De vereniging won zes van de 16 finales.
04/10 21u45  Feest één jaar Cultuurcentrum mist doel nietDe eerste verjaardag van het cultuurcentrum 252cc in Ekeren heeft zijn doel niet gemist. Het CC-team wou met het avondfeest en de familiedag de Ekernaren vertrouwd maken met hun nieuwe stek in kasteel Hof De Bist.
04/10 21u30  Zevende GP Mampay op terreinen boomkwekerijDe zevende GP Mampay in Viersel op de terreinen van de gelijknamige boomkwekerij had speciale aandacht voor de jongsten.
04/10 21u30  BUITENLAND. Bayern vernedert Dortmund, Juve wint voor het eerst in eigen huisIn Engeland hebben Simon Mignolet en Romelu Lukaku de punten gedeeld in de Mersey Side Derby. Het werd er 1-1, met de twee Rode Duivels in een hoofdrol. Manchester United is de leidersplaats kwijt aan stadsgenoot City, na een pijnlijke 3-0 nederlaag bij Arsenal. In Duitsland stomen Bayern München en Robert Lewandowski rustig verder. Slachtoffer van dienst was Borussia Dortmund, dat met 5-1 verloor. En in Italië won Juventus voor het eerst dit seizoen in eigen huis.
04/10 21u15  'Project Lokfiets': een hele week lang in Gazet van AntwerpenIn Antwerpen werden afgelopen jaar meer dan 4500 fietsen gestolen. Dat kon u lezen in de weekendeditie van Gazet van Antwerpen. De politiezone Minos zet sinds juli een lokfiets in om fietsdieven te klissen. Met succes!
04/10 21u15  Geen kramen meer op rijweg tijdens dinsdagmarkt op BistDe dinsdagmarkt op de Bist wordt vanaf 6 oktober compacter. Er zullen dan geen kramen meer op de rijweg staan en er blijven tijdens de markturen parkeerplaatsen beschikbaar.
04/10 21u15  Zwijndrecht haalt brons, zilver en goud op German OpenOp het German Open in Gelsenkirchen namen vijf duo-koppels deel van Ippon Zwijndrecht. Wederom keerden ze huiswaarts met knappe resultaten.
04/10 21u00  Colsaerts eindigt 57e op Alfred Dunhill Championship golfNicolas Colsaerts is zondag in het Schotse Saint Andrews na een wisselvallige laatste ronde in 75 slagen op een gedeelde 57e plaats geëindigd op het Alfred Dunhill Championship golftoernooi (EPGA/4.483.100 euro).
04/10 20u45  5.000 bezoekers op Modeste BierfestivalDe vijfde editie van het Modeste Bierfestival op de terreinen van brouwerij De Koninck was het voorbije weekend een groot succes met 5.000 bezoekers. Organisator Hans Bombeke toonde zich zeer tevreden, ook over de opkomst van buitenlanders. “We hebben dit jaar Britten, Welshmen, Schotten, Nederlanders, Duitsers, noem maar op. Ik kan alleen maar concluderen dat de biertamtam zijn werk heeft gedaan, want wij hebben op buitenlandse festivals geen gerichte promotie gemaakt.”
04/10 20u30  Püurs Dorpshart waant zich even MilaanMet een grootste modeshow heeft Puurs zondagmiddag de Sunday Shopday gevierd. Zeven boetieks hadden het modedefilé op het Dorpshart in mekaar gebokst en hadden daarvoor de burgemeester en de schepenen uitgenodigd om hun beste beentje voor te zetten.
04/10 20u30  Integratieproject kent vervolgZes maanden lang hebben inwoners van Katelijne anderstalige en nieuwe inwoners begeleid. Niet alleen om de Nederlandse taal beter te leren kennen, maar ook om in de lokale maatschappij geïntegreerd te geraken. Het project kreeg de naam Samen uit, samen thuis.
04/10 20u15  Zonnige Shopsunday in TurnhoutDankzij het mooie weer was het letterlijk over de koppen lopen tijdens Sunday Shopday, een organisatie van Stad Turnhout en de studenten Retailmanagement van hogeschool Thomas More.
04/10 20u15  Meer dan duizend bezoekers op KinderkankerdagZondag vond voor de 22ste keer de Nationale Kinderkankerdag plaats in Dierenpark Planckendael in Muizen. Met het initiatief wil de organisatie kinderen met kanker, of herstellende patiënten een dag geven om nooit te vergeten, ver weg van het ziekenhuis.
04/10 20u15  Dieven stelen vissen uit vijverOnbekenden gingen in een visvijver in de Lakstraat aan de haal met een aantal vissen. De diefstal werd vrijdag om 19u opgemerkt. In dezelfde straat vond vrijdagnacht een inbraakpoging in een woning plaats. De daders hadden een toegangspoort geforceerd.
04/10 20u15  Geen gewonden bij zware crashOp de Antwerpseweg botste zondag om 4u een auto tegen de rotonde aan de winkel Oké Auto. De auto raakte zwaar beschadigd, maar zowel de bestuurder als de passagier bleven ongedeerd.
04/10 20u15  Highland Festival in Park van WijnegemVanuit heel Vlaanderen kwamen pipers en drums naar het Park van Wijnegem voor het derde Highland Festival van VLAMO in samenwerking met het gemeentebestuur. Hier geen Highland Gamestoestanden met boomstamwerpers en andere krachtpatserij, maar de typische muziek van de Schotse Hooglanden in combinatie met schapendrijven en kraampjes met Schotse rokken en andere specialiteiten.
04/10 20u15  Standard kansloos onderuit bij Racing GenkStandard liep in Genk al tegen zijn zesde nederlaag van het seizoen aan. De Limburgers kwamen al vlug op voorsprong via Kabasele en diepten die voorsprong na rust verder uit via De Camargo en Buffel. De eerredder van Knockaert kwam te laat: 3-1. Genk wordt zo vierde in de stand, ondanks veel goede wil blijft Standard hangen op... de voorlaatste plaats.
04/10 20u15  630.000 migranten dit jaar illegaal EU binnengekomenDit jaar hebben zo’n 630.000 mensen illegaal de grenzen van de Europese Unie overgestoken. Dat cijfer noemde Fabrice Leggeri, directeur van Frontex.
04/10 20u15  Vanaf morgen kan u sociale fraude meldenVanaf maandag kunnen burgers en bedrijven sociale fraude melden via een nieuw meldpunt, dat bevoegd staatssecretaris Bart Tommelein (Open Vld) in het leven roept. Meldingen zullen niet anoniem kunnen gebeuren, want het indienen van het rijksregisternummer is verplicht. Binnenkort komt er ook een speciale knop voor organisaties, zoals vakbonden, werkgeversorganisaties, Test-Aankoop en de Liga voor de Mensenrechten.
04/10 20u00  Liverpool ontslaat coach Brendan RodgersChristian Benteke, Simon Mignolet en Divock Origi mogen binnenkort een nieuwe coach verwachten. Liverpool heeft coach Brendan Rodgers met onmiddellijke ingang ontslagen. De Noord-Ier was sinds juni 2012 aan de slag bij The Reds.
04/10 19u45  Liverpool ontslaat coach Brendan RogersChristian Benteke, Simon Mignolet en Divock Origi mogen binnenkort een nieuwe coach verwachten. Liverpool heeft coach Brendan Rodgers met onmiddellijke ingang ontslagen. De Noord-Ier was sinds juni 2012 aan de slag bij The Reds.
04/10 19u45  'Vliegenstovers' vieren kermis met rommelmarktMassenhoven klitte zondag samen op de kermis en rommelmarkt. De opkomst was op zondagmorgen matig ondanks de mooie najaarszon. In de namiddag was het drukker.
04/10 19u45  BUITENLAND. Arsenal klopt United, Bayern vernedert DortmundIn Engeland hebben Simon Mignolet en Romelu Lukaku de punten gedeeld in de Mersey Side Derby. Het werd er 1-1, met de twee Rode Duivels in een hoofdrol. Manchester United is de leidersplaats kwijt aan stadsgenoot City, na een pijnlijke 3-0 nederlaag bij Arsenal. In Duitsland stomen Bayern München en Robert Lewandowski rustig verder. Slachtoffer van dienst was Borussia Dortmund, dat met 5-1 verloor.
04/10 19u30  Ruim duizend deelnemers voor Nationale Kinderkankerdag in PlanckendaelGezinnen met kinderen die aan kanker lijden, konden zondag terecht in dierenpark Planckendael voor een dagje zorgeloos genieten tijdens de Nationale Kinderkankerdag. De 22ste editie van het initiatief was met meer dan duizend deelnemers een groot succes.
04/10 19u30  Oef! België mag vijf renners afvaardigen voor olympische wegritBelgië heeft zondag na afloop van de Ronde van Lombardije zijn vijfde plaats in het landenklassement van de WorldTour-ranking kunnen vasthouden. Daardoor mogen er in 2016 vijf Belgische renners deelnemen aan de olympische wegrit in het Braziliaanse Rio de Janeiro.
04/10 19u30  Fregat Leopold I vaart af naar Middellandse ZeeHet fregat Leopold I, één van de pronkstukken van de Belgische marine, zet maandag vanuit de haven van Zeebrugge koers naar de Middellandse Zee. Het schip zal er deelnemen aan de opdracht ‘Cooperative Venture’. Die kadert in de operatie ‘Sophia, waarmee de strijd wordt aangebonden met criminele netwerken van mensensmokkelaars.
04/10 19u30  Lichaam kleuter aan strand Kos aangespoeldDe Griekse kustwacht heeft op een door toeristen druk bezocht strand van het eiland Kos het lijkje aangetroffen van een naar schatting zes maanden oude baby. De staatsradio meldde dat de baby al enkele dagen geleden verdronken was.
04/10 19u15  Autocross aan Kleine Heide heeft geluk met zonDe eerste autocross van het BSJ Team aan de Kleine Heide in Pulderbos trok flink wat publiek en deelnemers uit zelfs Nederland. De herfstzon zorgde voor ideale crossomstandigheden.
04/10 19u15  Rusland verlengt Europese titel volleybalRusland (FIVB 4) heeft zondag zijn titel verlengd op het EK vrouwenvolley. In de finale in de Rotterdamse Ahoy haalde de topfavoriet het met 3-0 (25-14, 25-20 en 25-20) van gastland Nederland (FIVB 18).
04/10 19u00  BUITENLAND. Mignolet en Lukaku delen de punten, Arsenal klopt UnitedIn Engeland hebben Simon Mignolet en Romelu Lukaku de punten gedeeld in de Mersey Side Derby. Het werd er 1-1, met de twee Rode Duivels in een hoofdrol. Manchester United is de leidersplaats kwijt aan stadsgenoot City, na een pijnlijke 3-0 nederlaag bij Arsenal. PSV ging dan weer winnen bij Ajax met 1-2, maar kon bij die overwinning geen beroep doen op Maxime Lestienne.
04/10 19u00  Balans na drie jaar besturenDrie jaar geleden ging het Antwerpse stadsbestuur van start. De ploeg van burgemeester De Wever legt sindsdien heel andere accenten. Met een meer zichtbare politie die voor de veiligheid moet instaan en een jacht op drugdealers én -gebruikers. Maar ook het mobiliteitsbeleid werd hertekend. Halfweg de de bestuursperiode maakte 'Wakker op Zondag' de balans op.
04/10 19u00  Nieuw groot speelbos geopend: 'En het is niet het laatste'In de Mechelse deelgemeente Leest is zondagnamiddag een speelbos van 3 hectare geopend. 'Het is het vierde op rij en het zal niet het laatste zijn', zegt burgemeester Bart Somers (Open Vld).
04/10 18u45  Zo rekent Kabasele af met racisten: door goal te vieren als aapGenk-speler Christian Kabasele kloeg vorige week nog over racistische oerwoudgeluiden in Kortrijk. Uiteindelijk liet hij een officiële klacht vallen maar tegen Standard rekende hij op unieke wijze af met die racistische uitlatingen. Hij opende al na tien minuten en vierde zijn goal als... een aap. Een opmerkelijk statement.
04/10 18u45  AZ Sint-Jozef overspoeld door zieke berenDe Open Bedrijvendag lokte zondag duizenden bezoekers naar het AZ Sint-Jozef in Westmalle. Er waren opvallend veel gezinnen met jonge kinderen, die allemaal een zieke beer of pop mochten meebrengen.Om 14.30u waren er al 2000 bezoekers gepasseerd en waren de 600 speciale bandjes voor de zieke knuffeldieren al uitgedeeld. De verpleging die de kinderanimatie deed, kon gelukkig nog een alternatief voorzien. Wie alle doe-activiteiten wou doen, was makkelijk twee uur onderweg, al bleef de drukte de hele tijd doenbaar.
04/10 18u45  Vul je drinkbus in de sporthalMet de campagne ‘Vriend van de Tap’ promoot de provincie Antwerpen het gebruik van kraantjeswater tijdens trainingen en sportwedstrijden. Sportclubs die mee doen hoeven geen flessenwater meer te halen en leveren zo mee een bijdrage om hun ecologische voetafdruk te verkleinen.
04/10 18u45  Rusland: 'Aanzienlijke schade toegebracht aan ISIS'Als de door Rusland opgezette coalitie tegen de terreurbewegingen in Syrië mislukt, zal de hele regio afglijden naar chaos. Die waarschuwing heeft de Syrische president Bashar al-Assad zondag geuit in een gesprek met de Iraanse televisiezender Khabar. Rusland meldde zondag dat het ISIS zware schade heeft toegebracht.
04/10 18u30  Mannaert en spelers moeten gemoederen van Club-fans bedarenJe favoriete ploeg met 4-1 onderuit zien gaan bij een grote rivaal, het roept al eens frustraties op. Zo ook bij de fans van Club Brugge, die na de wedstrijd bij AA Gent hun ongenoegen wilden uiten bij spelers en bestuur. Stewards, politiemensen en zelfs Ruud Vormer, Jelle Vossen en Vincent Mannaert moesten de heethoofden komen kalmeren.
04/10 18u15  CD. Isbells - Billy (***)Ja: de jongen die in een retro-truitje naar de camera lacht op de hoesfoto van het derde Isbells-album is Gaëtan Vandewoude, voorman van de groep.
04/10 18u15  CD. Duran Duran - Paper Gods (***)Het is in 2016 35 jaar geleden dat Duran Duran met Girls On Film de basis legde voor zijn succes als glamoureuze eighties-iconen. Hoed af voor Simon Le Bon en zijn collega's, dat ze nog steeds hard proberen de successen van toen te evenaren.
04/10 18u15  CD. Darlene Love - Introducing (***)Decennia gingen er overheen voordat 'Little' Steven Van Zandt zijn belofte tegen Darlene Love nakwam. Love, in de jaren zestig en zeventig vooral bekend als backing zangeres, beleeft dus pas als zeventiger een doorstart met een solo-album dat haar kwaliteiten recht doet.
04/10 18u15  CD. Shemekia Copeland - Outskirts of Love (***)Als dochter van de betreurde gitaarlegende Johnny Copeland startte zangeres Shemekia Copeland haar carrière in de blues met een lichte voorsprong.
04/10 18u15  Brandweerkazerne levert spannende zondag opDe brandweerpost van Ranst in de Broechemse Sintelweg zette de deuren open en daar kwam bijzonder veel volk op af.
04/10 18u15  Van Amerongen gediskwalificeerd voor... camera op de fietsNaar analogie met de weg wilde de Superprestige ook tijdens de wedstrijd in Gieten uitpakken met Gopro-beelden vanop de fiets. Wout Van Aert zag dat niet zitten maar de Nederlander Thijs van Amerongen wel. Na de wedstrijd werd hij echter gediskwalificeerd...
04/10 18u00  Nieuw groot speelbos geopend: "En het is niet het laatste"In de Mechelse deelgemeente Leest is zondagnamiddag een speelbos van 3 hectare geopend. Het is het vierde op rij en het zal niet het laatste zijn, zegt burgemeester Bart Somers (Open Vld).
04/10 18u00  Feestje voor vrijwilligers die Mechelse straten netjes houdenEen tweehonderdtal meters en peters, die zich inzetten om hun straat of pleintje netjes te houden, zijn zondag door de stad getrakteerd op een uitgebreid buffet en een muzikaal optreden in zaal De Kettinghe in Heffen.
04/10 17u45  PROXIMUS LEAGUE. Tubeke haalt Antwerp bij, Roeselare en Cercle gelijkTubeke komt naast Antwerp op de eerste plaats in de Proximus League na 2-1 winst tegen St Gillis. Antwerp slaagde er zaterdag niet in te winnen. De Great Old miste vertrouwen, snelheid, autoriteit en vernuft om de goed georganiseerde elf van Alex Czerniatynski het leven zuur te maken en bleef in Seraing op een veel te magere 0-0 hangen. Lierse ging met 4-2 onderuit bij WS Brussel, terwijl Roeselare en Cercle zondag de punten deelden.
04/10 17u45  Dit huwelijksaanzoek houdt heel China in de banIn een metrotrein, in de Chinese hoofdstad Peking, heeft zich enkele dagen geleden een prachtig tafereel afgespeeld wanneer een man zijn vriend ten huwelijk vroeg. Omstaanders weten eerst niet goed wat er aan het gebeuren is maar wanneer de man plots door de knieën gaat en een ring bovenhaalt, worden al snel gsm’s en tablets bovengehaald om het mooie moment vast te leggen.
04/10 17u30  Zo namen deze zussen na 16 jaar wraak op hun pedofiele stiefvaderDrie Britse zussen die door hun stiefvader James Lawton (44) tussen 1993 en 1999 seksueel misbruikt werden, hebben na al die jaren alsnog wraak kunnen nemen op de man. Ze spoorden hem op via Facebook en kwamen zo te weten dat hij ondertussen in Botswana leefde. Toen Lawton uiteindelijk terugkeerde naar Engeland, kon de politie hem oppakken. 'Hij heeft de meest waardevolle jaren van ons leven gestolen', getuigen Danielle, Terri-Ann en Patricia Michalik in de Daily Mail.
04/10 17u30  Brasschaat moet vluchtelingen opnemenMinister van Binnenlandse Zaken en gemeenteraadslid in Brasschaat Jan Jambon vindt dat ook zijn gemeente vluchtelingen moet opnemen, zoals voorzien in het nationale spreidingsplan. De gemeente heeft daarvoor ruimte beschikbaar in de legerkazernes op het grondgebied.
04/10 17u30  Losada loodst Beerschot Wilrijk naar zegeDe tweede uitwedstrijd over de taalgrens werd door Beerschot Wilrijk deze keer wel tot een goed einde gebracht. Met twee doelpunten van uitblinker Hernan Losada nam Beerschot Wilrijk de drie punten mee naar het Kiel, maar dat gebeurde niet zonder bibberen.
04/10 17u15  Wout Van Aert: ‘Beter kan niet’Na Las Vegas, Neerpelt, Erpe-Mere en nu Gieten heeft Wout Van Aert de zegeteller op vier staan. In Nederland duldde de kopman van Vastgoedservice-Golden Palace nog wat tegenstand van Lars van der Haar, tot hij op iets meer dan twee ronden van het einde aan zijn solo begon.
04/10 17u00  Sven Nys: ‘Zonder pech strijd ik mee voor winst’Sven Nys, winnaar van maar liefst dertien eindklassementen van de Superprestige, is zondag in de opener van huidig SP-seizoen vierde geworden in Gieten. Hij ging voor het podium, maar strandde net buiten de top drie.
04/10 17u00  Tweemaal Hernan LosadaDe tweede uitwedstrijd over de taalgrens werd door Beerschot Wilrijk deze keer wel tot een goed einde gebracht. Met twee doelpunten van uitblinker Hernan Losada nam Beerschot Wilrijk de drie punten mee naar het Kiel, maar dat gebeurde niet zonder bibberen.
04/10 17u00  Nibali wint Ronde van Lombardije na magistrale afdalingMeesterdaler Vincenzo Nibali heeft de Ronde van Lombardije gewonnen. De Haai van Messina kwam solo aan in Como nadat hij in een adembenemende afdaling wegreed van een elitegroepje. Moreno maakte het nog even spannend maar strandde op plek twee. Tim Wellens toonde zich samen met ex-wereldkampioen Kwiatkowski maar werd op twintig kilometer van de streep ingerekend na een knappe aanval.
04/10 17u00  Achter de schermen bij de hoedenmaakster van koningin MathildeAls de gekroonde hoofden in België en Nederland een hoed dragen, is de kans groot dat die van de hand van Fabienne Delvigne is. Jo De Poorter mocht bij haar op bezoek voor het VTM-programma 'Royalty' en kreeg inkijk in het atelier en de werkwijze van de ontwerpster.
04/10 16u45  Club Brugge vernederd door AA Gent, drie goals van KumsClub Brugge blijft in de hoek zitten waar de klappen vallen. Blauw-zwart ging met 4-1 onderuit op het veld van AA Gent en verliest zo al voor de vier keer dit seizoen. Sven Kums scoorde drie keer voor de Buffalo’s.
04/10 16u45  Achter de schermen bij de favoriete hoedenmaakster van koningin MathildeAls de gekroonde hoofden in België en Nederland een hoed dragen, is de kans groot dat die van de hand van Fabienne Delvigne is. Jo De Poorter mocht bij haar op bezoek voor het VTM-programma 'Royalty' en kreeg inkijk in het atelier en de werkwijze van de ontwerpster.
04/10 16u30  BUITENLAND. Mignolet en Lukaku delen de punten, PSV wint bij AjaxIn Engeland hebben Simon Mignolet en Romelu Lukaku de punten gedeeld in de Mersey Side Derby. Het werd er 1-1, met de twee Rode Duivels in een hoofdrol. PSV ging dan weer winnen bij Ajax met 1-2, maar kon bij die overwinning geen beroep doen op Maxime Lestienne.
04/10 16u30  Pak minder bezoekers voor Oktoberfest MünchenHet 182ste Oktoberfest in de Beierse hoofdstad München heeft een pak minder bezoekers gelokt in vergelijking met het voorgaande jaar. De organisatoren schatten de opkomst naar de bierhallen op 5,9 miljoen bezoekers, of 400.000 minder dan in 2014.
04/10 16u30  Nikos Voutsis nieuwe Griekse parlementsvoorzitterHet nieuwe Griekse parlement heeft de 64-jarige linkse afgevaardigde Nikos Voutsis tot nieuwe voorzitter van het Griekse halfrond verkozen. De voormalige minister van Binnenlandse Zaken van de Syriza-partij kreeg 181 stemmen achter zijn naam.
04/10 16u15  Hofstraat onderbroken voor dringende herstelling rioleringOp maandag 5 en dinsdag 6 oktober is de Hofstraat onderbroken voor alle autoverkeer ter hoogte van huisnummer 68.
04/10 16u15  Ahlstrand wint slotetappe Eurométropole Tour, Gougeard eindwinnaarJonas Ahlstrand heeft zondag de allerlaatste etappe van de EuroMétropole Tour (2.1) gewonnen. De Zweed van Cofidis haalde het in een rit met start in Bergen en aankomst na 153,8 kilometer op de Boulevard des Nerviens in Doornik van Jonas Van Genechten en de Nederlander Raymond Kreder. Jürgen Roelandts werd vierde. De 22-jarige Fransman Alexis Gougeard (AG2R) is de eindlaureaat en volgt daarmee zijn landgenoot Arnaud Démare op.
04/10 16u15  Sanne Cant pakt bloemen bij de vrouwen in GietenSanne Cant heeft zondag de Superprestigecross bij de vrouwen elite in het Nederlandse Gieten op haar naam geschreven. De 24-jarige Belgische kampioene haalde het afgescheiden van de Britse Nikki Harris en Jolien Verschueren. Ellen Van Loy werd vierde voor de Nederlandse Maud Kaptheijns.
04/10 16u00  Van Aert wint ook in Gieten, Nys genekt door pechWout Van Aert heeft de veldrit in het Nederlandse Gieten gewonnen, de allereerste manche van de Superprestige. De Nederlander Lars van der Haar kon lange tijd volgen maar werd uiteindelijk op enige afstand tweede. Sven Nys werd na een knappe remonte nog vierde nadat hij op een cruciaal moment was lek gereden. Het is al de vierde zege op rij voor de kopman van Vastgoedservice-Golden Palace.
04/10 16u00  Bezorgde jeugdwerkers richten zich tot stadsbestuur: “Twee maten en gewichten rond radicalisering”Zeven organisaties die zich met jeugdwerking bezighouden, willen met het Antwerpse stadsbestuur en de politie samenzitten. Aanleiding is de arrestatie van een jonge moslim na het versturen van een ironisch bedoelde tweet. “Veel jongeren hebben het gevoel dat er met twee maten en twee gewichten wordt gemeten op het vlak van radicalisering en na dat incident is het voor ons nog moeilijker geworden om dat gevoel te ontkrachten”, schrijven ze in een open brief aan het stadsbestuur.
04/10 15u45  Homans: "Boete tot 5.000 euro voor wie zich niet genoeg aanpast"De helft van het budget voor de vluchtelingencrisis gaat naar inburgering. 'Dat is normaal, aangezien wij inburgering verplicht opleggen', zegt Liesbeth Homans (N-VA), die ook bevoegd is voor Inburgering. 'Daarom gaan we het aanbod verbreden en meer op maat maken.'
04/10 15u45  De schattigste diertjes uit de modewereldDus jij dacht dat je een goed gevulde kleerkast had? Dat is niets vergelijken met deze schattige diertjes, die niet zelden deel uitmaken van de entourage van een bekend modegezicht én dan ook zo behandeld worden. Verantwoord of niet, dit zijn de populairste bling-blinghuisdieren op Instagram.
04/10 15u15  Man uit Merksem is Belgisch kampioen Muurke KlopPieter-Jan De Smet uit Merksem is in Nijlen Belgisch kampioen Muurke Klop gewonnen. Hij haalde het voor Raphael Van den Bossche (Putte) en Willem Van Dyck (Viersel), die vorig jaar met de titel aan de haal ging. Bij de vrouwen was Melanie Mertens uit Nijlen de beste. Ze eindigde voor Loes Lambeets (Leuven) en Lynn Sebrechts (Viersel). Er namen in totaal 116 mensen deel en dat zijn er een twintigtal meer dan vorig jaar.
04/10 15u15  Jill Peeters moet huilen tijdens radio-uitzendingZondagochtend was Jill Peeters te gast in het programma 'De Rotonde'. In een lang gesprek over haar carrière, levenshouding en het klimaat ging het ook over haar onlangs overleden vader, waarop de VTM-weervrouw een paar traantjes moest inslikken.
04/10 15u15  Vijftiental burgers gedood in Burundi na confrontatie met politieIn de Burundese hoofdstad Bujumbura is sinds zaterdag een vijftiental burgers overleden na confrontaties met de politie. De demonstranten protesteerden in de noordelijke wijken van de stad tegen een derde mandaat voor president Pierre Nkurunziza, zo werd uit verschillende bronnen vernomen.
04/10 15u15  Schattiger dan dit wordt het niet op werelddierendagAls je een echte dierenvriend bent, dan weet je dat het vandaag de dag is waarop je jouw huisdieren nog eens extra verwent. Het is namelijk werelddierendag, de dag die wereldwijd op de agenda staat als moment om extra aandacht te besteden aan dieren. Voor veel mensen is dit ook de ideale gelegenheid om een grappige video van hun huisdier op het internet te delen. Bovenstaande beelden tonen aan hoe mooi de liefde tussen mens en huisdier kan zijn. De schattige peuter heeft zich speciaal verkleed om met zijn huisdier te spelen.
04/10 15u00  Dick Advocaat stapt dan toch op bij SunderlandDick Advocaat is opgestapt bij Sunderland. Dat meldden verschillende Engelse media zondag en is later op de dag ook bevestigd door de club zelf. Ook assistent Zeljko Petrovic heeft de club verlaten.
04/10 15u00  Volkswagen zegt ‘sorry’Met een paginagrote advertentie in verschillende Duitse zondagskranten heeft automaker Volkswagen zondag zijn excuses aangeboden voor het dieselschandaal. ‘We zullen er alles aan doen om uw vertrouwen terug te winnen’, luidt de tekst onderaan de advertentie. Intussen meldt de Duitse krant Bild dat enkele ingenieurs van Volkswagen betekentenissen zouden hebben afgelegd.
04/10 15u00  Water en wafels voor gestrande treinreizigersEen defecte IC-trein tussen die van Amsterdam naar Brussel reed, zorgde zondagmiddag voor oponthoud. De reizigers stranden tussen Roosendaal en Essen.
04/10 15u00  Eerste worstelervaring in de ringIn een goedgevulde zaal Het Welzijn mocht een aantal aspirant-worstelaars tijdens een nieuwe show van Pro Wrestling Allstars een eerste ervaring in de ring opdoen. Bos Jacobs uit Kontich was een van hen.
04/10 14u45  Huis onbewoonbaar na brandOp de zolderverdieping van een woning in de Komiteitstraat in Merksem is er zaterdagmiddag een brand uitgebroken. Vijf bewoners konden op eigen houtje naar buiten geraken.
04/10 14u45  Ongewenst bezoek in café PoppemiekeDe zaakvoerder van café Poppemieke in de Korte Lobroekstraat, stelde zaterdagochtend vast dat er ongewenst bezoek was langs geweest de nacht voordien.
04/10 14u30  Artsen zonder Grenzen trekt zich terug uit KunduzArtsen zonder Grenzen heeft al zijn personeel teruggetrokken uit de Noord-Afghaanse stad Kunduz. Dat meldt de hulporganisatie daags nadat een bombardement van het hospitaal negentien dodelijke slachtoffer eiste. Volgens AzG voerde de internationale coalitie het bombardement uit. Waarschijnlijk voerden Amerikaanse vliegtuigen de aanval uit: het Amerikaanse leger gaf toe het toen luchtaanvallen uitvoerde in het gebied.
04/10 14u30  Jari-Matti Latvala wint Rally van Corsica, Thierry Neuville 21eDe Fin Jari-Matti Latvala (VW Polo-R) heeft de Rally van Corsica op zijn palmares geschreven, de elfde manche van het WRC-kampioenschap. Hij boekte zo zijn derde seizoenszege, zijn vijftiende uit zijn carrière.
04/10 14u30  Johnny Depp maakt zich zorgen over dochterLily-Rose Depp is nog maar zestien jaar, maar heeft al een modellencontract voor Chanel op zak en speelt binnenkort een rol in haar eerste film, The Dancer. En dat maakt vader Johnny een beetje ongerust.
04/10 14u30  Gemaskerde mannen overvallen café met alarmpistoolTwee gemaskerde mannen hebben zaterdagnacht café Centrum in de Canadalaan proberen te overvallen. Maar ze dropen zonder buit af.
04/10 14u30  Inbraak in kantoor aan RucapleinDe zaakvoerder van de firma Vertus aan het Rucaplein stelde zaterdag, om 13.15 uur, vast dat er daar was ingebroken. Een onbekende had een raam aan de straatzijde geforceerd om zo naar binnen te geraken. Uit de kantoorruimte van de firma werden enkele computers gestolen.
04/10 14u15  Oktoberfeesten beleven heerlijke verjaardagOver een topeditie gesproken: het vijfde jubileum van de Mortselse Oktoberfeesten, afgelopen zaterdag.
04/10 14u00  Azurenkust: Aantal doden opgelopen tot 16De inwoners van Zuid-Frankrijk moeten zich voorbereiden op nog meer stormweer, zo heeft de Franse president François Hollande gewaarschuwd tijdens een bezoek aan Biot, een van de getroffen plaatsen nabij de Azurenkust. De overstromingen na de hevige regenval eisten er reeds zestien doden, zo blijkt uit een nieuw bilan. Gevreesd wordt dat het aantal slachtoffers nog kan oplopen, want de hulpdiensten hebben de grootste moeite om de overstroomde gebieden te bereiken.
04/10 14u00  Superprestige Gieten: Perry Frijters wint bij nieuwelingen, Jens Dekkers primus bij juniorenPerry Frijters was in de Superprestigecross voor nieuwelingen in het Nederlandse Gieten de snelste na een sprint met vijf. De Nederlander hield respectievelijk zijn landgenoten Bart Artz en Luke Verburg achter zich. Bij de junioren ging de dagzege naar Jens Dekkers. De Nederlander haalde het afgescheiden van Jappe Jaspers en de Nederlander Thijs Wolsink.
04/10 14u00  Vrouw steelt pompoen en meloen uit volkstuintjesEen man was zaterdag rond 16 uur aan het werk in de volkstuintjes van Drakenhof aan de Mortselsesteenweg. Hij zag in een van de andere tuintjes een verdachte vrouw.
04/10 14u00  Kerkraam stukgesmeten met bierglasDe voorzitter van de kerkfabriek Sint-Jozef belde zaterdagavond de politie nadat hij had vastgesteld dat een ruit van de kerk in het Meuleken was beschadigd.
04/10 13u45  Alexander De Croo: ‘Sleutelen aan fiscaal voordeel bedrijfswagens kan, maar eerst moet nettoloon omhoog’Voor vicepremier Alexander De Croo (Open VLD) kan worden geraakt aan het fiscale voordeel van bedrijfswagens, maar dan moet eerst het nettoloon omhoog. Dat heeft de Vlaamse liberaal gezegd in De Zevende Dag (Eén).
04/10 13u30  Toernooi Peking is toppers Halep en Kvitova al kwijtHet WTA-tennistoernooi van het Chinese Peking (hard/5.678.653 dollar) is zijn eerste twee reekshoofden kwijt.
04/10 13u15  25e toernooizege voor David FerrerDavid Ferrer heeft de eindzege op het ATP-tennistoernooi van het Maleisische Kuala Lumpur (hard/937.835 dollar) op zak gestoken.
04/10 13u15  Keniaans podium in marathon van BrusselDe Keniaan Geoffrey Kipkoech heeft de twaalfde editie van de marathon van Brussel op zijn naam geschreven.
04/10 13u15  Motorrijder verliest been bij ongeval in AatBij een ernstig verkeersongeval met een wagen en motorrijders zaterdagnamiddag in Aat is een van de motorrijders ernstig gewond geraakt. Een been van de man moest worden geamputeerd. Dat meldt het parket van Doornik-Bergen.
04/10 13u15  Topmodel toont iets te veel in doorzichtig broekpakKendall Jenner, topmodel en halfzusje van de Kardashians, is alomtegenwoordig op de modeweek van Parijs. Niet alleen loopt ze mee in de modeshows van zowat elk modehuis dat er toe doet, ook in haar vrije tijd is ze niet veilig voor fotografen.
04/10 13u00  Unieke beelden vanuit de cockpit van een F1-bolideHet Williams F1 team laat ons meekijken vanuit de cockpit van haar F1-bolide terwijl er over het testcircuit van Jerez wordt gereden.
04/10 13u00  MoeskopperijGisterenmiddag, rond 16 uur, was een man aan het werk in de volkstuintjes op de locatie Drakenhof aan de Mortselsesteenweg. Hij zag wat verderop in één van de andere tuintjes een onbekende vrouw waarvan hij wist dat ze daar niet thuis hoorde.
04/10 13u00  Vandalisme aan kerkDe voorzitter van de kerkfabriek Sint-Jozef belde gisterenavond de politie nadat hij had vastgesteld dat een ruit van de kerk in Het Meuleken was beschadigd. Tijdens het onderzoek bleek dat een glasraam van de kerk was stukgesmeten met een bierglas. Scherven van dat bierglas werden teruggevonden op de vensterbank en het voetpad naast de kerk.
04/10 13u00  Overvallers druipen af met lege handenVannacht, rond 1.30 uur waren nog vijf personen aanwezig in café Centrum in de Canadalaan. Ze zaten samen nog wat te praten aan één van de tafels. Plots kwamen twee gemaskerde mannen het café binnen. Eén van hen loste al onmiddellijk een schot, zoals later bleek met een alarmpistool.
04/10 13u00  Inbraak in kantoorDe zaakvoerder van de firma Vertus aan het Rucaplein stelde gisteren, om 13.15 uur, vast dat er daar was ingebroken. Een onbekende had een raam aan de straatzijde geforceerd om zo naar binnen te gareken. Uit de kantoorruimte van de firma werden enkele computers gestolen.
04/10 13u00  Woning onbewoonbaar na brandGisteren, rond 11.10 uur, ontstond er brand op de zolderverdieping van een woning in de Komiteitstraat 65. Vijf bewoners, leden van een gezin van zeven personen, konden op eigen houtje naar buiten geraken.
04/10 13u00  Resultaten Wodca-actieGisterenavond en vannacht werd door de verkeersafdeling opnieuw een Wodca-actie gehouden. Er werden tijdens die actie twee standplaatsen ingenomen, eerst op de Noorderlaan, later tijdens de nacht op de De Gerlachekaai.
04/10 13u00  Poppemieke geviseerdDe zaakvoerder van café Poppemieke in de Korte Lobroekstraat, stelde gisterenmorgen tot zijn spijt vast dat er ongewenst bezoek was langs geweest tijdens de nacht voordien.
04/10 13u00  Lestienne niet in topper tegen Ajax omwille van familiale omstandighedenPSV moet het zondagmiddag tegen Ajax stellen zonder Maxime Lestienne. De Belg is omwille van familiale omstandigheden niet beschikbaar voor het duel in de ArenA. Andrés Guardado is wel inzetbaar bij de landskampioen uit Eindhoven.
04/10 13u00  Kasteelpark showt mooiste auto’sLions Antwerpen Haven organiseerde in het mooie Tiburpark aan het afrittencomplex E19 haar eerste ‘Indian Summer Trails’.
04/10 13u00  Zonnig eerste krolfkampioenschapHet eerste Booms krolfkampioenschap is zondag in het park gespeeld. Er namen 29 ploegen deel. De jongste deelnemer is Seppe Van Reeth (7) en de oudste krolfer is Jean Wagemans (85).
04/10 13u00  Nieuwe Battelbrug van ruim 60 ton op haar plek gehesenDe nieuwe Battelbrug over het kanaal Leuven-Dijle in Mechelen ligt er sinds zaterdagavond. Met een van de zwaarste mobiele kranen van het gespecialiseerde bedrijf Sarens werd het stalen brugdek van meer dan 60 ton op zijn plaats gehesen.
04/10 13u00  Man (56) zwaargewond na drinken van bijtend product in Gents eetcaféEen 56-jarige man is zaterdagavond zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De man had in een eetcafé in Gent een glas water gevraagd, maar kreeg een bijtend afwasmiddel geserveerd, meldt het Oost-Vlaamse parket.
04/10 13u00  Meer dan 1300 jonge lopers op 29ste ScholencrossMeer dan 1300 leerlingen van de verschillende Kapelse basisscholen hebben zaterdag deelgenomen aan de 29ste scholencross. De scholencross vond plaats op de atletiekpiste in het gemeentepark.
04/10 13u00  Nieuw blijspel in Echt Antwaarps TeaterHet Echt Antwaarps Teater trapte vrijdag een nieuw blijspel op gang: ‘Anny, Danny, Fanny & Stanny’, met in de hoofdrollen Ruud De Ridder, Nicole Laurent, Anke De Ridder en Ludo De Wit.
04/10 13u00  Turkse minderheden protesteren tegen de komst van Turkse president ErdoganDe Tukse president Recep Tayyip Erdogan maakt vandaag/zondag zijn opwachting in ons land. Dinsdag zal hij mee de tentoonstelling Europa Turkije openen en er staat een resem officiële bezoeken op de agenda. Organisaties van onder meer de Turkse minderheden protesteren tegen zijn komst.
04/10 13u00  Merksem organiseert Vredefeest voor jong en oudDit weekend werd er in Merksem het Vredesfeest gevierd.
04/10 13u00  Minister Muyters laat zich door Mivas inpakkenVlaams minister van Werk en Economie Philippe Muyters (N-VA) heeft zondagmorgen bij maatwerkbedrijf Mivas in Lier de Voka Open Bedrijvendag geopend. Dat gebeurde op een ludieke manier, waarbij het traditionele lintje knippen achterwege gelaten werd. Bij Mivas houden de werknemers zich namelijk vooral bezig met het inpakken van allerlei producten. En dus werd ook minister Muyters ingepakt. Met zijn ‘bevrijding’ opende hij officieel de 25ste editie van de Open Bedrijvendag, waaraan zo’n 350 bedrijven deelnemen.
04/10 13u00  Hartverwarmend filmpje geeft hoop aan koppels die moeilijk zwanger wordenJade Hartley uit Groot-Brittannië is zwanger. Maar aan die zwangerschap ging een moeilijke periode van vier jaar vooraf, waarin ze ontdekte dat ze niet op natuurlijke wijze zwanger kon worden en IVF moest proberen, met alle hormoonbehandelingen en doktersbezoeken die erbij horen. Ze documenteerde het hele proces in een filmpje, dat ze op Facebook zette en dat al meer dan drie miljoen keer bekeken werd. 'Ik wil mensen die door hetzelfde gaan, tonen dat er licht aan het einde van de tunnel is', zegt Jade. 'Geef de moed niet op, want je weet nooit wat morgen zal brengen'.
04/10 13u00  Deze hond heeft een opmerkelijk talentOoit al een hond achter het stuur van een wagen zien zitten? Bovenstaande beelden tonen hoe een hondje met het grootste gemak de speelgoedwagen van een kleine uk bestuurt. De hond draait als volleerd chauffeur enkele rondjes op een parking. Op het gezicht van de baby is echter duidelijk af te lezen dat hij de hele situatie niet volledig vertrouwt.
04/10 13u00  Julia en André toosten met familie en geburen op goudJulia Mols (72) en André Fierens (73) toosten met hun buren uit de Dorpsstraat in Pulle in het gemeentehuis van Zandhoven op hun gouden jubileum.
04/10 13u00  “Groen en N-VA? Een verfrissende combinatie”Over de vluchtelingencrisis (“Groepen die het hier niet leuk vinden, moeten vooral niet blijven. Dan zeg ik: rot toch op”), over de coalitie met Groen (“Ik heb een groen hart, net als veel partijgenoten”) en over haar verhuizing van Antwerpen naar Genk (“Ik wil me settelen, met kippen in de tuin en zo”). Over alles heeft N-VA-Kamerlid Zuhal Demir een ondubbelzinnige mening.
04/10 13u00  Bierfestival op Grote Markt voltrefferHet driedaagse bierfestival op de Grote Markt van Mechelen was zaterdagavond een groot succes. Ook vandaag kan je van 12 tot 19u nog biertjes proeven. Bovendien zijn ook de winkels open tot 18u en de Mechelse hotels zetten vanaf 13u tot 17u de deuren open.
04/10 13u00  Vermiste en twee gewonde brandweerlieden bij brand in HenegouwenBij een brand zondagochtend in Wanfercée-Baulet, in de provincie Henegouwen, is een persoon vermist en zijn twee brandweerlieden gewond geraakt. De bewoonster kon de woning verlaten, maar haar echtgenoot is nog vermist.
04/10 13u00  VIDEO. 4.000 man uit de bol ... in stilteZo'n 4.000 mensen gingen zaterdagavond uit de bol in het station Gare du Nord in Parijs. En ze deden dat in alle stilte, want het ging om een zogenaamde 'silent disco'. Een feestje zonder luide bassen dus en verder niet meer dan wat geroezemoes.
04/10 06u00  Brasschaat Taxi geeft het roer uit handenNa meer dan 50 jaar het taxibedrijf te hebben gerund, is zaakvoerder Marc Bours toe aan een welverdiende rustperiode. Vanaf oktober wordt het bedrijf inclusief chauffeurs overgenomen door ‘Gele Taxi’ uit Borsbeek.
04/10 06u00  Kim waagt zich in the middleZangeres Kim Versteynen is een fris gezicht in de Belgische jazz met een grote focus op improvisatie en interactie met haar band. Daarvan kan u zich maandag vergewissen in jazzclub Houtum Street in Kasterlee.
04/10 00u45  Scholen organiseren rommelmarktenZowel het MPI De Mast als de gemeentelijke basisschool Albertstraat in Beerse organiseren vandaag, zondag 4 oktober, een rommelmarkt.
04/10 00u30  Lierse lijdt eerste nederlaag onder Eric Van MeirLierse is zijn maximum onder hoofdcoach Eric Van Meir kwijt, nadat de Pallieters bij WS Brussel op een pijnlijke 4-2 nederlaag liepen. De Brusselaars hadden Lierse in augustus ook al uit de Croky Cup gekegeld.
04/10 00u00  Schutter Oregon pleegde zelfmoordDe jongeman die negen mensen doodschoot op een campus in Oregon heeft zelfmoord gepleegd na een vuurgevecht met de politie. Dat melden de Amerikaanse autoriteiten.
03/10 23u45  City Pirates verliest zwaar in eigen huis van HadesCity Pirates zag zijn leidersplaats in rook opgaan. De zeker niet bijster sterk spelende Merksemnaren maakten de eigen kansen niet af en kregen twee Limburgse lellen om de oren. De boeken van de thuisploeg konden helemaal dicht toen Hades nog tot 0-3 aandikte.
03/10 23u45  Heist krijgt oplawaai van EupenKSK Heist heeft zaterdag zijn meerdere moeten erkennen in Eupen. Op eigen veld ging het met 1-5 ten onder.
03/10 23u30  RC Mechelen verliest in doelpuntenfestivalRacing Mechelen heeft thuis met 3-5 verloren van Sparta Petegem en blijft zo onderaan bengelen in het klassement.
03/10 23u15  WK RUGBY. Gastland Engeland pijnlijk uitgeschakeldHet WK Rugby eindigt voor gastland Engeland in de poulefase na een 13-33 nederlaag tegen Australië. In zijn groep kan Engeland Wales en Australië niet meer bijbenen. De Engelsen zijn het eerste gastland ooit dat sneuvelt in de groepsfase op een WK.
03/10 23u15  OHL en Moeskroen delen de punten na flauwe pot voetbalOHL en Moeskroen hebben 1-1 gelijkgespeeld op de tiende speeldag in de Jupiler Pro League. Beide ploegen scoorden vanop de stip, maar schieten weinig op met deze puntendeling. OHL staat twaalfde met negen punten, Moeskroen-Péruwelz staat één plaatsje hoger met tien punten.
03/10 23u15  VIDEO. Helikopter landt op veld tijdens Sprimont - BerchemBij Berchem Sport zijn ze naderhand al wat gewoon, maar wat zich zaterdagavond afspeelde in Sprimont tart toch alle verbeelding. Net voor de rust van de wedstrijd Sprimont-Berchem landde een helikopter op het veld.
03/10 23u00  SCOOORE! LEAGUE. Na Oostende nu ook Giants onderuitDe nieuwe basketbalcompetitie zorgde meteen voor enkele opvallende resultaten. Vrijdagavond ging Oostende bij Basic-Fit Brussels onderuit met 87-79, op zaterdag won Pepinster het treffen met de Antwerp Giants (93-82) en pakte Charleroi de volle buit bij Aalstar (72-75).
03/10 22u45  Waasland-Beveren nestelt zich in middenmoot, Westerlo blijft alleen laatsteOp de tiende speeldag van de Jupiler Pro League is rode lantaarn Westerlo er alweer niet in geslaagd om te winnen: tegen Kortrijk gaf het een 1-0-voorsprong uit handen. OHL en Moeskroen schieten weinig op met hun gelijkspel, na een wedstrijd met scheidsrechter Van de Velde in een dubieuze hoofdrol. Charleroi ten slotte hield de punten thuis tegen Zulte Waregem.
03/10 22u45  STVV moet thuis het onderspit delven tegen Waasland-BeverenEen goed georganiseerd Waasland-Beveren kwam op Stayen al snel op voorsprong na een pareltje van Milosevic. Nog voor de rust verdubbelde Gano de score. Aanvoerder Schoofs scoorde in het slot nog de aansluitingstreffer maar verder kwamen de Truienaars niet meer. Integendeel, vlak voor affluiten besliste Myny de partij: 1-3. Onder nieuwe coach O’Loughlin kon STVV voor eigen volk nog niet winnen, waardoor het na een blitzstart dreigt weg te zakken.
03/10 22u45  Rode lantaarn Westerlo verliest weer kostbare puntenOok na tien speeldagen blijft KVC Westerlo allerlaatst in de Jupiler Pro League. De ploeg van trainer Harm van Veldhoven kwam nochtans vroeg op voorsprong tegen Kortrijk, maar slikte in het laatste kwart van de wedstrijd een vermijdbare gelijkmaker na mistasten van verdediger Petkovic.
03/10 22u45  VIDEO. Helikopter landt op veld tijdens match BerchemBij Berchem Sport zijn ze naderhand al wat gewoon, maar wat zich zaterdagavond afspeelde in Sprimont tart toch alle verbeelding. Net voor de rust van de wedstrijd Sprimont-Berchem landde een helikopter op het veld.
03/10 21u45  Duizenden dolfijnen bezorgen toeristen magisch momentDolfijnen spotten aan de kust van Costa Rica is een populaire attractie onder toeristen. Weinigen hebben echter al zoveel geluk gehad als toerist Orlando Marin. Toen hij met enkele toeristen vertrok om dolfijnen te spotten, mocht hij plots een fantastisch tafereel bijwonen. De toeristen waren getuige van een zogenaamde ‘super pod’, een zeldzaam fenomeen waarbij een gigantische groep dolfijnen zich samen verplaatst. De passagiers in de boot zijn uiteraard in euforie over het prachtige schouwspel dat zich voor hun ogen afspeelt. (sthe)
03/10 21u45  Belgische regering huldigt Thalys-helden: ‘Grote eer’Premier Charles Michel en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders hebben in New York in naam van de Belgische regering eretekens overhandigd aan de Amerikanen die deze zomer mee een terreuraanslag op de Thalystrein naar Parijs hebben verijdeld.
03/10 21u45  Britse Labour-‘gigant’ Denis Healey overledenVoormalig Labour-politicus Denis Healey, in de jaren ‘60 en ‘70 onder meer minister van Defensie en minister van Financiën, is zaterdag op 98-jarige leeftijd overleden.
03/10 21u30  Rusland en Nederland spelen EK-finale volleybalRusland (FIVB 4) en Nederland (FIVB 18) spelen zondag de finale van het EK vrouwenvolley in Rotterdam. Titelverdediger Rusland haalde het zaterdag in de halve finales met 3-1 (25-23, 25-23, 21-25 en 25-22) van Servië (FIVB 6), dat donderdag in de Antwerpse Lotto Arena in de kwartfinales de Yellow Tigers met 3-1 uit het toernooi kegelde.
03/10 21u30  Anonymous: "Wij hebben niets te maken met aankondiging cyberaanval"De Belgische tak van het internationale hackerscollectief Anonymous heeft zaterdag op Twitter gemeld dat het niets te maken heeft met de aankondiging van een grote cyberaanval. Grappenmakers hadden in naam van Anonymous daarmee gedreigd nadat de website van het Waalse Ministerie van Economie een tijdlang plat lag.
03/10 21u15  Mourinho: ‘Als Chelsea me ontslaat, ontslaan ze de beste trainer die ze ooit hadden’Chelsea-trainer José Mourinho was bijzonder nijdig in zijn persconferentie na de verloren wedstrijd tegen Southampton (1-3). ‘Ik denk er niet aan om op te stappen. Als Chelsea me wil ontslaan, ontslaan ze de beste trainer die ze ooit hadden’, liet de Portugees zich na de wedstrijd ontvallen.
03/10 21u00  Belgen behalen drie gouden medailles op EK acrogymBelgië heeft zaterdag in de allroundfinales op het EK acrobatische gymnastiek in het Duitse Riesa drie gouden medailles behaald.
03/10 20u45  Jef Van Steenkiste trekt ganzenkopJef Van Steenkiste is de nieuwe prins bij de Lustige Gans. Jef is de zoon van Wim Van Steenkiste, tweevoudig koning bij de Ekerse gansrijdersvereniging.
03/10 20u30  De toekomstige Jean-Claude Van Damme is een jonge JamaicaanDe kleine Jamaicaan in bovenstaande video houdt er van om samen met zijn vrienden stevig te trainen. Iedere dag komen de jonge kerels samen om een zelf samengestelde trainingssessie af te werken. Als een van zijn vrienden verzwakt, begint de kleine Jamaicaan meteen met een geïmproviseerde maar fantastische motivatiespeech.
03/10 20u30  Kim Huybrechts verliest finale Players Championship dartsDartsspeler Kim Huybrechts is er zaterdag niet in geslaagd zijn eerste overwinning van het seizoen te behalen. In de finale van het PDC Players Championship 17 in het Ierse Dublin moest hij met 6-1 zijn meerdere erkennen in de Engelsman Alan Norris.
03/10 20u15  Colsaerts bereikt eindfase in Schotland, Pieters redt het nietNicolas Colsaerts heeft zich zaterdag in het Schotse Saint Andrews geplaatst voor de finaleronde van het Alfred Dunhill Championship golftoernooi (EPGA/4.483.100 euro). Thomas Pieters haalde de cut niet.
03/10 20u15  Boonen wint nog eens massasprint: ‘Altijd een goed gevoel’Tom Boonen heeft zaterdag na een massasprint de 10e editie van de Münsterland Giro (Dui/1.BC) op zijn naam geschreven. ‘Met onze ploeg hebben wij de hele wedstrijd gecontroleerd’, verklaarde de renner van Etixx-Quick Step.
03/10 20u15  Zulte Waregem kopje onder in CharleroiZulte Waregem doet na het 3-0-verlies in Charleroi bovenaan een slechte zaak. Essevee speelde nochtans een aardige eerste helft in het Stade du Pays maar David Pollet legde meteen na rust de partij in een beslissende plooi met zijn eerste goal van het seizoen. Perbet miste nog een strafschop maar Ndongala was goed gevolgd. In het slot plaatste Saglik nog het orgelpunt: 3-0. Charleroi blijft zo voor eigen volk ongeslagen.
03/10 20u15  Diefstallenactie in enclavegemeenteDe politie regio Turnhout heeft donderdag samen met de Nederlandse politie een actie tegen diefstallen. Die vond plaats in zowel Hertog als Nassau.
03/10 20u15  Topman: ‘Crisis bedreigt voortbestaan van Volkswagen’Volkswagens financieel directeur en aankomend president-commissaris Hans Dieter Pötsch beschouwt het dieselschandaal waarin Volkswagen afgelopen weken verzeild is geraakt als “een crisis die het bedrijf in zijn voorbestaan bedreigt”.
03/10 20u00  Knoesellopers waren talrijk en van uiteenlopende leeftijdenDe 23ste editie van de Broechemse Knoeselloop werd zaterdag door de leerkrachten en het oudercomité van De Sleutel in de Lostraat en omgeving georganiseerd.
03/10 20u00  Mechelen viert platina huwelijksjubilarisTijdens de maandelijkse viering van de huwelijksjubilarissen in het stadhuis, werd zaterdag wel een héél bijzonder koppel gehuldigd. Een platina bruiloft vieren is niet iedereen gegeven.
03/10 20u00  Mosselfeest voor voetbalclub Zennester HombeekTientallen vrijwilligers van voetbalclub Zennester uit de Mechelse deelgemeente Hombeek hebben tijdens het weekend de mouwen opgestroopt om hun jaarlijks mosselfeest tot een succes te laten uitgroeien.
03/10 19u30  Denayer naar de kant bij Galatasaray, opnieuw pech voor Wilmots?Marc Wilmots moet mogelijk nog wat meer schuiven met zijn defensie voor de interlands tegen Andorra en Israël. Verdediger Jason Denayer werd tijdens de rust in Basaksehir-Galatasaray gewisseld met een lichte blessure, mogelijk uit voorzorg. Het is nog niet duidelijk hoe ernstig de blessure is.
03/10 19u15  Gezellige drukte op Modeste BierfestivalDe vijfde editie van het Modeste Bierfestival op de terreinen van brouwerij De Koninck belooft een recordaantal bezoekers en bierliefhebbers taan te trekken. Zaterdag was het er alleszins al behoorlijk druk. Organisator Hans Bombeke toonde zich zeer tevreden, ook over de opkomst van buitenlanders. “We hebben dit jaar Britten, Welshmen, Schotten, Nederlanders, Duitsers, noem maar op. Ik kan alleen maar concluderen dat de biertamtam zijn werk heeft gedaan, want wij hebben op buitenlandse festivals geen gerichte promotie gemaakt.”Ook zondag loopt het festival nog tussen 11 en 19u, in de overdekte festivalhal en in de achtertuin van Boomgaardstraat 17, de plaats waar tot voor kort Summer Josephine’s zijn thuisbasis had.
03/10 19u15  Jaarmarkt lokt massaAls het geen recordopkomst was, zal het er zeker niet ver af geweest zijn. Rumst jaarmarkt kreeg dit jaar, mede door het ideale weer, een massa bezoekers.
03/10 19u15  Reünie zeventigjarigenOmdat ze dit jaar allen zeventig jaar oud werden of worden, planden enkele Reetse klasgenoten een reünie in zaal Onder den Toren in Rumst.
03/10 19u15  IN BEELD. Bieren proeven tijdens Modeste Bier FestivalHet Antwerps BierCollege organiseert dit weekend de vijfde editie van haar bierfestival op het terrein van de stadsbrouwerij De Koninck in de Boomgaardstraat. Naast de 33 brouwerijen die hun bieren voorstellen zijn er ook proefsessies met chocolade en kaas. Voor de echte hongerigen staan er dit jaar ook verschillende foodtrucks opgesteld in de grote tuin.
03/10 19u00  Dumpingen afval druglabo’s sterk toegenomenHet aantal illegale dumpingen van afval van druglabo’s neemt in ons land sterk toe als gevolg van de opmars van synthetische drugsproductie.
03/10 19u00  Rusland wil luchtaanvallen intensifiërenRusland wil het aantal luchtaanvallen tegen terreurdoelwitten in Syrië nog opdrijven. Dat heeft het Russische ministerie van Defensie zaterdag gemeld.
03/10 19u00  ‘Nog steeds gevoelige overheidsinformatie online’Met enkele kliks is nog steeds gevoelige overheidsinformatie zomaar beschikbaar. Dat hekelt sp.a-Kamerlid Alain Top. “De nonchalance en het minimaliseren van dit probleem door minister Jambon is niet te duiden”, aldus Top.
03/10 18u45  Overvaller slaat uitbater buurtwinkel neer, maar wordt ingerekendDe uitbater van een vestiging van Carrefour Express in de Sint-Antoniuslei in Mariaburg (Brasschaat) is zaterdag gewond geraakt bij een gewapende overval. De politie kon de dader snel inrekenen.
03/10 18u30  Chinese basketters pakken olympisch ticket na winst in Aziatisch kampioenschapChina heeft zaterdag het Aziatisch kampioenschap basketbal voor mannenteams gewonnen. In de finale waren de Chinezen in Changsha voor eigen publiek met 78-67 te sterk voor de Filipijnen. Door de overwinning verzekerde China zich van deelname aan de Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro.
03/10 18u15  BUITENLAND. Barça verliest opnieuw, Aguero scoort er vijf bij CityZonder Lionel Messi en Andres Iniesta kon Barcelona in Spanje voor een tweede keer in drie weken tijd niet winnen. In de Duitse Bundesliga sluipt Borussia Mönchengladbach na een nieuwe zege verder weg uit de degradatiezone. Manchester City raasde in de wedstrijd tegen Newcastle naar een 6-1 overwinning, met hoofdrollen voor Sergio Aguero en Kevin De Bruyne.
03/10 18u15  Werken als grote mensenEnkele honderden kinderen maakten zaterdag kennis met de vele facetten van het leven van de grote mensen. In de polderdorpen liet dan de achttiende editie van de Roefeldag.
03/10 18u00  BUITENLAND. Barça verliest opnieuw, Gladbach rukt verder opZonder Lionel Messi en Andres Iniesta kon Barcelona in Spanje voor een tweede keer in drie weken tijd niet winnen. In de Duitse Bundesliga sluipt Borussia Mönchengladbach na een nieuwe zege verder weg uit de degradatiezone.
03/10 17u45  Nederlandse meisjes eerste finalisten op EK volleybalNederland (FIVB 18) heeft zich zaterdag verrassend als eerste geplaatst voor de finale op het EK vrouwenvolley. In de Rotterdamse Ahoy haalden de Nederlanders het in de halve finales met 3-0 (25-22, 25-18 en 28-26) van Turkije (FIVB 11), dat in de groepsfase te sterk was gebleken voor België (FIVB 14).
03/10 17u45  Anonymous waarschuwt België: “Grote cyberaanval als besparingen niet stoppen”De Belgische tak van het internationale hackerscollectief Anonymous heeft zaterdag de cyberaanval op de website van het Waalse Ministerie van Economie opgeëist. In een filmpje op YouTube waarschuwt Anonymous de regering Michel voor een grote cyberaanval.
03/10 17u30  Priester out zich als homo, Vaticaan schorst hem onmiddellijkDaags voor de start van de Bisschoppensynode over het huwelijk en het gezin heeft een theoloog uit het Vaticaan meegedeeld dat hij homoseksueel is. Het Vaticaan heeft hem geschorst.
03/10 17u30  Toename van vissoorten dankzij vispassagesUit tellingen van vissen op zijloopjes van de Kleine Nete in Kasterlee en Geel, blijkt dat de speciale vistrappen hun nut bewijzen. De onderzoekers troffen er een twintigtal soorten aan.
03/10 17u30  CM-bureel en het Mediboom officieel geopendMinister Kris Peeters heeft het nieuwe CM-bureel en het Mediboom officieel geopend in de Kerkstraat. Bedoeling is dat later CM terug verhuist naar de Markt. Zaterdag vond een opendeurdag plaats.
03/10 17u00  Kapellen herdenkt bevrijdingHet gemeentebestuur en het Verbond van Vaderlandslievende Verenigingen heeft zaterdagvoormiddag
03/10 17u00  Artsen Zonder Grenzen woest na dood van negen medewerkers door Amerikaanse bommenEr zijn al negen dode personeelsleden geteld na een bombardement op een zorgcentrum van Artsen zonder Grenzen in de Afghaanse stad Kunduz. Er vielen ook zeker 37 zwaargewonden, onder wie negentien AzG-medewerkers. Er vielen in totaal minstens 16 doden te betreuren. De organisatie reageert woedend en wil dringend opheldering van de Verenigde Staten en de Afghaanse overheid. Volgens de Navo zou het om ‘collateral damage’ gaan.
03/10 16u45  Edward Theuns sprint naar zege in Eurométropole TourEdward Theuns (Topsport Vlaanderen-Baloise) heeft de derde etappe van de Eurométropole Tour gewonnen. Theuns was de snelste in een massasprint, Alexis Gougeard (Fra) blijft leider.
03/10 16u45  Honderden mensen nemen afscheid van ‘Mega Ferre’In Zaal Ter Elst in Edegem is zaterdagmiddag afscheid genomen van Ferre Deene Grignard. De zesjarige jongen uit Kontich overleed dinsdag na een jarenlange strijd tegen een agressieve kanker.
03/10 16u45  Tom Boonen wint Munsterland GiroTom Boonen (Etixx-Quick Step) heeft de Munsterland Giro op zijn naam geschreven. Hij was de snelste in de spurt van een uitgedund peloton, na een valpartij op twee kilometer van de streep. Roy Jans (Wanty-Groupe Gobert) werd tweede, Arndt (Giant) eindigde op de derde plaats.
03/10 16u30  Presidentskandidaat Jeb Bush na schietpartij Oregon: “Die dingen gebeuren”Jeb Bush, een van de presidentskandidaten voor de Republikeinen bij de volgende verkiezingen, heeft een opmerkelijke uitspraak gedaan over de schietpartij in Oregon. Hij zei dat ‘die dingen gewoon gebeuren’. Bij de schietpartij kwamen tien mensen, onder wie de schutter, om het leven.
03/10 16u15  Ook Sofie De Saedelaere kan niet overtuigen in TashkentSofie De Saedelaere (-78 kg) is zaterdag op de Grand Prix Judo van het Oezbeekse Tashkent uitgeschakeld in haar eerste kamp. Zo raakte geen enkele van de acht Belgen in de buurt van het podium.
03/10 16u15  Watremez en Joannes bereiken eindfase EMC ChallengeHugues Joannes en Guillaume Watremez hebben zich kunnen plaatsten voor de twee finaleronden op het EMC Challenge golftoernooi (Challenge Tour/180.000 euro) in Rome. Christopher Mivis en Pierre Relecom zijn uitgeschakeld.
03/10 16u15  BMX Test Event in Rio de Janeiro op zaterdag afgelastHet BMX Test Event in Rio de Janeiro dat gepland was voor zaterdag en zondag zal het met één dag minder moeten doen.
03/10 16u15  100 jaar ToermalijnDe basisschool Toermalijn uit Sint-Jozef Olen bestaat dit jaar 100 jaar. De viering worden gespreid over het ganse schooljaar en ging deze week van start. Alvast enkele sfeerbeelden.
03/10 16u00  Halve finales Shenzhen verzet naar zondagDe halve finales van het ATP-tennistoernooi van het Chinese Shenzhen (hard/607.940 dollar) zijn omwille van de hevige regenval van zaterdag naar zondag verplaatst. Dat hebben de organisatoren laten weten.
03/10 16u00  Kind dat dood werd verklaard na zwaar ongeval in Henegouwen blijkt toch niet overledenEen meisje van vier jaar oud dat dinsdag na een zwaar verkeersongeval door de ordediensten in eerste instantie als overleden werd gemeld, blijkt toch niet te zijn gestorven. Een onderzoek is geopend naar wat er precies mis is gelopen.
03/10 16u00  Kerkstoel 2000+ investeert in nieuwe robotHet familiebedrijf Kerkstoel 2000+ uit Grobbendonk is al decennialang een toonaangevend producent van betonnen prefab-elementen.
03/10 16u00  VTB Kultuur brengt jazz met de New Orleans Night OwlsVTB Kultuur Kalmthout organiseert op vrijdag 9 oktober om 20:00 een optreden met het jazzorkest New Orleans Night Owls.
03/10 16u00  Wie wordt niet jaloers op de droomjob van deze knappe blondine?De 21-jarige Mollie Bylett is helemaal gek van reizen en besloot daarom een blog bij te houden om haar familie en vrienden op de hoogte te houden van de avonturen die ze op reis meemaakt. De blog werd de voorbije maanden immens populair en verschillende bedrijven zagen hun kans om van dat succes handig gebruik te maken. Mollie werd door merken als GoPro en New Look ingehuurd om, tegen betaling, ook voor hen reisvideo’s te maken.
03/10 16u00  Sans-papiers Maximiliaanpark bouwen nieuw symbolisch kampEen zestigtal mensen die in het Maximiliaanpark in Brussel verbleven, hebben vrijdagavond een symbolisch kamp opgetrokken met een dertigtal tenten. Het nieuwe kamp bevindt zich tegenover het lokaal aan de Willebroekkaai, dat sinds het ontruimen van het Maximiliaanpark de diensten huisvest die het Burgerplatform aanbiedt aan de asielzoekers.
03/10 15u45  ‘Vluchtelingencrisis zelfde opdracht als Duitse eenheid’De integratie van honderdduizenden vluchtelingen is een vergelijkbare, even grote opdracht als de Duitse eenmaking. Dat heeft de Duitse bondspresident Joachim Gauck zaterdag in Frankfurt gezegd tijdens de plechtige herdenking van de ‘Wiedervereinigung’ van Oost- en West-Duitsland, exact 25 jaar geleden.
03/10 15u30  Twee betaalterminals voor gemeentehuisOm het voor bezoekers mogelijk te maken elektronisch te kunnen betalen in het gemeentehuis worden er twee mobiele betaalterminals aangekocht. Voor het sportcentrum wordt één vaste betaalterminal aangekocht. Het schepencollege keurde de aankoop goed.
03/10 15u30  Huis compleet verwoest na ontploffing: moeder dood, vader kritiekDe vader van het gezin dat vrijdagavond bedolven raakte bij een ontploffing in hun woning in de Ferdinand Vercnokestraat in Weerde (Zemst), is nog steeds in levensgevaar. Dat meldt het parket van Halle-Vilvoorde. De man, die kolonel is in het leger, werd met zware brandwonden naar het brandwondencentrum van Neder-over-Heembeek gevoerd en wordt in een kunstmatige coma gehouden. Bij de ontploffing overleed Ingrid Baeck, tot voor enkele maanden woordvoerster van Defensie en moeder van het gezin.
03/10 15u15  Artsen Zonder Grensen lichtte Amerika en Afghanistan in over locatie ziekenhuisArtsen Zonder Grenzen verduidelijkt dat alle partijen betrokken in het conflict, inclusief de overheden in Kabul én Washington, duidelijk geïnformeerd waren over de exacte locatie van het ziekenhuis, het gastenverblijf, de bureaus en de medische post in Chardara (in het noordwesten van Kunduz). Artsen Zonder Grenzen communiceert altijd over haar exacte locaties in de conflicthaarden met alle partijen. Ook hier gebeurde dit op regelmatige basis in de afgelopen maand, meest recent op 29 september.
03/10 15u00  Mesopotamisch openluchthuwelijk in DeurneMidden op de August van de Wielelei kunnen de bewoners momenteel genieten van een openluchthuwelijk. Tientallen vrouwen en mannen dansen er in een kringetje op Arabisch getinte muziek.
03/10 15u00  Mag je ontdooide voeding opnieuw invriezen?Ontdooide voedingswaren opnieuw invriezen of onverbiddelijk weggooien? Het is een vraag die je jezelf ongetwijfeld al eens een keertje hebt gesteld. Nu blijkt dat je ontdooide voedingswaren gerust opnieuw mag invriezen, zolang je je aan een aantal voorwaarden houdt. Dat verklaart althans Tina Hanes, een Amerikaanse voedingsdeskundige aan The New York Times.
03/10 14u30  Tweede kleinschalig composteerproject staat in Klein-WillebroekKlein-Willebroek is voortaan de trotse ‘bezitter’ van een eigen kleinschalig composteerhofje. Het idee is gegroeid bij de bevolking en met ondersteuning van de gemeente gerealiseerd. Zaterdag verdween het eerste GFT-afval in een van de drie klaargemaakte composteerbakken.
03/10 14u30  Mama geeft transgender dochter prachtig geschenkDe 16-jarige Gabrielle heeft er een jeugd vol twijfels opzitten. De Canadese tiener worstelde gedurende lange tijd met zichzelf omdat ze het gevoel had in het verkeerde lichaam te zitten. Gelukkig kan Gabrielle, mede dankzij de steun van familie vrienden, zich nu volledig ontplooien tot een jonge vrouw. De mama van Gabrielle kreeg het nieuws te horen dat de naamsverandering van haar dochter officieel was gemaakt en besloot haar dochter een fantastische verrassing te bezorgen op haar verjaardag. ‘Your legal name change came through,’ staat in marsepein op de taart geschreven. Een geëmotioneerde Gabrielle is volledig van de kaart en valt dolgelukkig in de armen van haar mama.
03/10 14u15  Mag je ontdooide voeding terug invriezen?Ontdooide voedingswaren terug invriezen of onverbiddelijk weggooien? Het is een vraag die je jezelf ongetwijfeld al eens een keertje hebt gesteld. Nu blijkt dat je ontdooide voedingswaren gerust opnieuw mag invriezen, zolang je je aan een aantal voorwaarden houdt. Dat verklaart althans Tina Hanes, een Amerikaanse voedingsdeskundige aan The New York Times.
03/10 14u15  Nederlandse postzegel van 25 cent nu meer dan 100.000 euro waardEen Nederlandse postzegel van 25 cent die zaterdagmiddag in Weesp, nabij Amsterdam, onder de hamer ging, heeft een bedrag van 102.000 euro opgeleverd.
03/10 14u15  Racistische graffiti tegen komst asielcentrumOp enkele plaatsen in Vilvoorde zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag racistische en anti-islamslogans aangebracht op gebouwen naar aanleiding van de opening maandag van een asielcentrum in de gebouwen van de Asiat-site in Vilvoorde.
03/10 14u15  Deze vrouw heeft absolute droomjob: reizenDe 21-jarige Mollie Bylett is helemaal gek van reizen en besloot daarom een blog bij te houden om haar familie en vrienden op de hoogte te houden van de avonturen die ze op reis meemaakt. De blog werd de voorbije maanden immens populair en verschillende bedrijven zagen hun kans om van dat succes handig gebruik te maken. Mollie werd door merken als GoPro en New Look ingehuurd om, tegen betaling, ook voor hen reisvideo’s te maken.
03/10 14u15  Albert Cartier nieuwe coach Franse tweedeklasser SochauxAlbert Cartier is de nieuwe coach van de Franse tweedeklasser FC Sochaux-Montbéliard. Hij tekende een contract tot eind juni 2017.
03/10 14u00  Racing trekt Khchab aanDe 24-jarige rechterflankspeler Mehdi Khchab kwam eerder uit voor Sporting Charleroi, RE Virton en RAEC Mons. Mehdi genoot zijn opleiding bij Sporting Charleroi waar hij ook zijn eerste stappen in de A-kern zette, in 2012 verhuisde hij voor één seizoen naar RE Virton en nadien speelde hij voor RAEC Mons. Na het faillissement was hij een vrije speler.
03/10 14u00  Theoloog van Vaticaan out zich als homoseksueelDaags voor de start van de Bisschoppensynode over het huwelijk en het gezin heeft een theoloog uit het Vaticaan meegedeeld dat hij homoseksueel is. “Ik wil dat de Kerk en mijn gemeenschap weten wie ik ben: een homoseksuele priester, gelukkig en trots op mijn eigen identiteit”, zei de Poolse theoloog Krzysztof Charamsa (43) aan de krant Corriere della Sera. Hij is naar eigen zeggen bereid de professionele gevolgen van zijn coming-out te dragen.
03/10 14u00  Favoriet Joaquim Rodriguez niet aan de start van Ronde van LombardijeJoaquim Rodriguez start zondag niet in de Ronde van Lombardije. Dat heeft zijn team Katusha zaterdag laten weten. De 36-jarige Spanjaard, de laureaat van 2012 en 2013 en ook dit jaar een van de favorieten, sukkelt met een knieblessure.
03/10 13u30  Ladies After Work showt kleding aan huisCharlotte De Backer (23) en Freya Hertogs (24) zijn gepassioneerd door mode. Ook het verhaal achter kleding en accessoires boeit de vriendinnen. Daarom gingen ze op zoek naar het verhaal achter de kleding.
03/10 13u15  Spanjaarden Feliciano Lopez en David Ferrer spelen finale Kuala LumpurHet ATP-tennistoernooi van het Maleisische Kuala Lumpur (hard/937.835 dollar) krijgt een volledig Spaanse finale. Na Feliciano Lopez (ATP 17) is immers ook David Ferrer (ATP 8) er in geslaagd een ticket voor de eindstrijd te bemachtigen.
03/10 13u15  Fan van Keira Knightley vraagt haar ten huwelijk tijdens toneelvoorstellingKeira Knightley zal zich haar allereerste optreden op de planken van Broadway wellicht anders voorgesteld hebben, maar haar passage ging in elk geval niet onopgemerkt voorbij. Een fanatieke fan verstoorde immers reeds na enkele minuten het toneelstuk en moest door de politie uit de zaal verwijderd worden.
03/10 12u45  Gemeenteraad koopt nooduitgangDe gemeenteraad heeft de aankoop goedgekeurd van een stukje van de ondergrondse garage in de Henri Spillemaeckersstraat 7, eigendom van het ACV. Het gaat om 10 m² die aangekocht wordt aan 150 euro /m².
03/10 12u45  Minstens negen doden bij bombardement ziekenhuis Artsen zonder GrenzenHet zorgcentrum van Artsen zonder Grenzen in de noordelijke Afghaanse stad Kunduz, die door het leger veroverd werd op de taliban, is “zeer ernstig beschadigd” door nachtelijke bombardementen. Daarbij kwamen negen personeelsleden van Artsen zonder Grenzen (AzG) om het leven, zo meldt de ngo zaterdag. Er zijn ook 37 zwaargewonden, van wie 19 medewerkers. Waarschijnlijk voerden Amerikaanse troepen de luchtaanval uit.
03/10 12u45  ‘Vincent Van Gogh vergiftigd door lichtgas’De Nederlandse kunstschilder Vincent van Gogh is door lichtgas aan wanen gaan lijden en dat heeft uiteindelijk tot zijn zelfdoding geleid. Dat stelt chemisch technoloog René van Slooten in de Nederlandse krant AD.
03/10 12u45  Ben jij introvert, extravert of ... ambivert?Bij collega's ben je stil, maar onder vrienden transformeer je tot een eersteklas fuifbeest. Klinkt dit je bekend in de oren? Dan ben je ongetwijfeld een ambivert persoon. En dat blijkt een grote sterkte te zijn. De persoonlijkheidskenmerken van ambiverte personen brengen immers heel wat voordelen met zich mee.
03/10 12u30  Gestolen wagen uitgebrandVannacht, om 00.30 uur, was een bestuurslid van KVC Olympic Deurne nog aan het opruimen in de kantine van de club aan de August Van de Wielelei. Hij hoorde plots enkele luide knallen vanop de vlakbijgelegen parking. Toen hij een kijkje ging nemen zag hij dat op de parking een wagen in brand stond. Hij belde onmiddellijk de hulpdiensten.
03/10 12u30  Diefstal met geweld op de BrouwersvlietGisterenmiddag bood een man (50) zich aan bij de politie met de melding dat hij de nacht voordien slachtoffer was geworden van een brutale diefstal.
03/10 12u30  Chiro Myin pakt voor tiende fuif uit met cocktailbarChiro Myin is klaar voor de tiende editie van Bal-Tazaar. De tent staat er en er wordt de laatste hand gelegd om het terrein helemaal fuifklaar te maken.
03/10 12u30  Wegdek sneller hersteld na ongeval met politiecombiAl een hele tijd was het wegdek ter hoogte van de aansluiting van de A12 met de ring richting Gent zwaar beschadigd. Op 22 september gebeurde op deze plaats een zwaar ongeval met een politievoertuig waarbij twee agenten gewond raakten. 10 dagen na het ongeval heeft met ingezien dat het zo niet verder kan en heeft men besloten het wegdek op die plaats te herstellen.
03/10 12u15  Politie laat twee rijbewijzen intrekkenBij alcoholcontroles op de Tielensteenweg in Lichtaart (Kasterlee) en op de Retiesebaan in Kasterlee liet de politie vrijdagnacht twee rijbewijzen intrekken.
03/10 12u15  Bushokje aan NoordstraatVoor verschillende reguliere buslijnen die Heist-centrum passeren, werd de route verlegd van de Bergstraat naar de Eugeen Woutersstraat, om zo het busverkeer in de Bergstraat te beperken. De halte Noordstraat in de Eugeen Woutersstraat is dan ook stilaan een frequent gebruikte bushalte geworden.
03/10 12u15  Wegdek snel hersteld na ongeval met politiecombiAl een hele tijd was het wegdek ter hoogte van de aansluiting van de A12 met de ring richting Gent zwaar beschadigd. Op 22 september gebeurde op deze plaats een zwaar ongeval met een politievoertuig waarbij twee agenten gewond raakten. 10 dagen na het ongeval heeft met ingezien dat het zo niet verder kan en heeft men besloten het wegdek op die plaats te herstellen.
03/10 11u45  Nederlandse voetbalbond: ‘Pas op voor manipulatie bij oefenwedstrijden’De Nederlandse voetbalbond doet een herhaalde oproep aan de profclubs om extra alert te zijn op de organisatie van oefenduels tijdens een trainingsstage in de komende winterstop in het buitenland. Aanleiding is de berichtgeving in de Volkskrant over de arrestatie van een 42-jarige Singaporees.
03/10 11u30  Minstens 15 doden bij explosies in NigeriaBij twee explosies nabij de Nigeriaanse hoofdstad Abuja zijn vrijdagnacht minstens vijftien mensen om het leven gekomen en raakten 41 anderen gewond. Dat bevestigt de nationale rampenbestrijdingsdienst NEMA.Volgens een van de betrokken reddingswerkers lieten in de plaats Kuje dertien mensen het leven. De twee anderen stierven in Nyanya.
03/10 11u30  Loredana: ‘Ik wil trouwen, maar ik ga Patje niet pushen’Dat Patrick Claesen (50) geen makkelijk jaar achter de rug heeft, is geen geheim. Met 2Fabiola liep alles op wieltjes, wat niet gezegd kon worden van zijn liefdesleven: de relatie van Pat en Jolijn liep op de klippen, Pat kreeg het volledige hoederecht over hun dochtertje Troy. ‘Ik heb diep ge­zeten’, zegt hij. ‘Ik had het erg druk, zorgde alleen voor Troy, sukkelde met mijn gezondheid... Ik ken Loredana al lang, maar nooit had ik een relatie tot de mogelijkheden gerekend. Tot ik vaststelde dat zij het was die weer gezelligheid en vreugde in mijn leven bracht.’
03/10 11u30  Jouw figuurtype bepaalt niet wat je mag dragen'You're are not a fruit', zo luidt de ludieke titel van een video die door de Britse krant The Huffington Post en NowThis challenges werd gemaakt. In de video lanceren vrouwen een oproep om niet langer rekening te houden met de voorschriften van magazines om je te kleden volgens jouw figuurtype of jouw 'fruittype'. De vrouwen pleiten ervoor dat iedereen zich mag kleden naar wens. Ongeacht of een lederen broek nu al dan niet bij een 'appeltype' past ... .
03/10 11u30  Otterweesjes door het dolle heen tijdens zwempartijStephanie Arne beleefde de dag van haar leven in het Omaha’s Wild Kingdom toen ze de kans kreeg om te zwemmen tussen enkele baby-otters. De otterweesjes raakten na hun geboorte hun ouders kwijt en werden opgevangen door de dierenverzorgers van het Amerikaanse wildpark. Volgens Stephanie is een zwempartij met deze kleine deugnieten de ideale opkikker na een zware dag op het werk. De beestjes kunnen hun geluk niet op als de vrouw in het zwembad springt. Zelf maar eens proberen?
03/10 11u15  Wandelen langs industrieel erfgoedDe Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie vzw (VVIA) organiseert op zaterdag 10 oktober een geleide wandeling langs het Willebroeks industrieel erfgoed. De wandeling start om 14 uur en duurt ruim 2,5 uur.
03/10 11u15  Twee vacante plaatsen wekelijkse marktVoor de wekelijkse vrijdagmarkt van 8 tot 13 uur is de gemeente Wommelgem dringend op zoek naar twee standhouders.
03/10 11u00  Arboretum viert 30 jaar plantendagDe oudste plantenbeurs van België viert zondag jaar haar 30ste verjaardag.
03/10 11u00  Fietsdief gepakt dankzij alert lid scheepvaartpolitieIn Deurne werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een man gearresteerd die kort daarvoor een damesfiets had gestolen. De fiets werd in beslag genomen. De fietsdief werd opgemerkt dankzij een alert lid van de scheepvaartpolitie.
03/10 11u00  Dronken prostituee valt zes meter naar benedenEen dronken prostituee heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een val van zes meter gemaakt uit het raam van een champagnebar in Sombreffe (Namen). Dat bericht de substituut-procureur des Konings van Namen. De vrouw verkeert in levensgevaar.
03/10 11u00  Journaliste verzint origineel antwoord op vraag over kinderwensEen Amerikaanse journaliste (33) die vaak geconfronteerd wordt met vragen over haar kinderwens, besloot om op een originale manier een gepast antwoord te verzinnen. Ze postte op haar Facebookpagina een foto van een echografie, maar kondigde geen zwangerschap aan. Integendeel zelfs ... ze stuurde een waarschuwing de wereld in om vrouwen niet langer met deze persoonlijke vraag lastig te vallen.
03/10 10u30  Deze man heeft de langste nagels ter wereldShridhar Chillar laat zijn nagels al welgeteld 62 jaar groeien. De man heeft de nagels aan zijn linkerhand niet meer geknipt sinds 1952. Zijn vijf vingers hebben nu een gezamenlijke lengte van 909,6 centimeter, zo werd op 17 november 2014 gemeten in Prune City, in India. De langste nagel zat aan zijn duim: die nagel was liefst 197,8 centimeter. Shridhar moet wel voorzichtig zijn met zo’n lange nagels. Tijdens het slapen, wordt hij om het half uur wakker om zijn hand in een andere positie te plaatsen.
03/10 10u30  Port of Antwerp Giants opent vanavond nieuwe Scooore!League bij Pepinster WolvesPort of Antwerp Giants vat vanavond in het verre Pepinster Wolves de nieuwe campagne in de Scooore!League aan. Met ambitie en dus op zoek naar successen op drie fronten: Scooore!League, Beker van België en Fiba Euro Cup.
03/10 10u30  Geen halve finale voor Ruben Bemelmans in AgriRuben Bemelmans (ATP 84) is er niet in geslaagd de kwartfinales van het Challengertoernooi in het Turkse Agri (hard/42.500 euro) te overleven.
03/10 10u30  Dit is de nieuwste selfiehypePoseren voor een selfie met overdreven getuite lippen doe je beter niet meer. De nieuwste selfiehype van dit moment is de zogenaamde 'fish gape', waarbij je je wangen lichtjes naar binnen zuigt en de lippen lichtjes spreidt. De 'duckface' behoort nu voorgoed tot het verleden.
03/10 10u15  Feliciano Lopez bereikt finale in Kuala LumpurFeliciano Lopez (ATP 17) heeft zich zaterdag als eerste geplaatst voor de finale van het ATP-tennistoernooi van het Maleisische Kuala Lumpur (hard/937.835 dollar).
03/10 10u15  Rustplaats voor Britta Cloetens in zichtOp 19 oktober beslist de familierechtbank over het gerechtelijk overlijden van Britta Cloetens. De familie wil haar graag eindelijk een rustplaats geven. “Het blijft artificieel, maar het is íéts”, vindt haar mama Karin Tack.
1 2 3 4 5 6Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

10x Brialmontmartre - kunst op fort 805/10 00u15 - Gazet van Antwerpen: Liefhebbers van beeldende kunst konden afgelopen weekend hun hartje ophalen in Fort 8. Daar ging Brialmontmartre door onder een stralende herfstzon.
9x GR Technics laat zonnebloemen schijnen05/10 03u30 - Gazet van Antwerpen: Het bedrijf GR Technics uit Beerse heeft een nieuw systeem ontwikkeld waarbij festivalorganisatoren zelf groene stroom opwekken. Daarmee kunnen ze dan lichtmasten in de vorm van zonnebloemen laten branden.
9x Zo klinkt Paul Michiels in 'plat Hests'05/10 00u15 - Gazet van Antwerpen: Paul Michiels, één van de Heistse Ridders van de Orde van de Zwaan, heeft het liedje ’n Airke voorgesteld. Het nummer, gezongen in het Heistse dialect, moet geld in het laatje brengen om de lokale armoede aan te pakken. “Ik hoop dat het mag uitgroeien tot een echt Heists volksliedje”, klonk het.
7x Igean toont nieuwe huisstijl op site noord05/10 00u00 - Gazet van Antwerpen: Op de composteringssite stelde Igean op de Open Bedrijvendag haar nieuw logo voor.
6x Inschrijvingen Grabbelpas gaan van start05/10 05u00 - Gazet van Antwerpen: De Grabbelpassers gaan tijdens de herfstvakantie zowaar op ruimtereis. Het programma van dinsdag 3 tot en met vrijdag 6 november belooft een hoge vlucht te nemen.
6x Stuk van Vitalski klinkt op pech en geluk05/10 05u00 - Gazet van Antwerpen: Het Turnhoutse Hofpoortteater Elckerlijc trapt het nieuwe toneelseizoen op gang met Pech en Geluk, een toneelstuk van de zelf verklaarde (Kempense) nachtburgemeester van Antwerpen.
6x WK RUGBY. Ierland en Frankrijk naar kwartfinales05/10 00u00 - Gazet van Antwerpen: Ierland heeft zondag op het WK rugby in Engeland Italië met 16-9 verslagen. Na de zege in het olympisch stadion te Londen stoten de Ieren door naar de kwartfinales. In poule D is ook Frankrijk nu zeker van een plaats bij de laatste acht.
6x Jelle Geens haalt top vijf in slotmanche WB triatlon04/10 23u45 - Gazet van Antwerpen: Jelle Geens is zondag in het Mexicaanse Cozumel als vijfde geëindigd in de slotmanche van de Wereldbeker triatlon sprint (750m zwemmen, 20km fietsen en 5km lopen). Hij finishte in 55:18 en verzamelde kostbare punten met het oog op olympische kwalificatie.
5x Tijdverlies Antwerpse files nooit zo groot05/10 05u15 - Gazet van Antwerpen: Het fileprobleem in de Antwerpse regio bereikt dramatische pieken. Op basis van de Vlaamse verkeersindicatoren rekende Unizo, de organisatie voor zelfstandige ondernemers, uit dat de verliestijd in de files met maar liefst 20 procent is toegenomen in amper één jaar tijd. Vooral de avondspits slibt helemaal dicht.
5x Marokkaanse politie in Antwerpse straten05/10 05u15 - Gazet van Antwerpen: Marokkaanse politiemensen zullen binnenkort samen met hun Antwerpse collega’s de straat op gaan, om te leren hoe in Antwerpen met radicalisme wordt omgegaan. Een aantal Antwerpse agenten trekt naar Marokko om mee te draaien met de Marokkaanse politie.

Statistieken

Artikels:
41805
Gelezen:
4934
Aantal lezers nu:
32


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2015 Naar boven