woensdag 29 juni 2016, week 26


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u30
 

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
29/06 05u30  Vee-iësta strikt Belle Perez voor tiende editie Vee-iësta, het salsafeest op de Mechelse Veemarkt, is dit jaar aan zijn tiende editie toe. Om dat te vieren, maakt de organisatie er twee dagen een feest van. Special guest is niemand minder dan Belle Perez.
29/06 05u15  Ouders razend over beslissing gerecht: “Man die Lielly vermoordde zit nu gewoon thuis” Een van de verdachten van de mishandeling van een babytweeling uit Geel mag de gevangenis van Turnhout verlaten met een enkelband. Hij moet zijn voorarrest uitzitten bij een familielid. De ouders van de slachtoffers zijn razend. “Ons verstand is hiervoor te klein.”
29/06 05u15  Kempense cateraar doopt uw tuin in 2 uur om tot festivalterrein Droomt u ervan om een mini-Rock Werchter te organiseren voor uzelf, uw familie en uw vrienden? “In amper twee uur dopen wij uw tuin om tot een heus festivalterrein”, zegt cateraar Maty Van Geirt uit Retie.
29/06 05u15  Marokkaanse gemeenschap feest mee: “Als één blok achter de Rode Duivels” “Het valt me de jongste jaren op dat steeds meer Antwerpse Marokkanen vurig supporteren voor de Rode Duivels. Dat het een goede ploeg is, speelt zeker mee”, zegt Karim Bachar.
29/06 05u15  Hommeles bij Ballet Vlaanderen: 1 op de 3 dansers weg na ongenoegen beleid Sidi Larbi Cherkaoui Minstens 15 van de 46 dansers van Ballet Vlaanderen verdwijnen volgend seizoen. Acht van hen stappen uit eigen beweging op, de rest werd ontslagen door het Ballet.
29/06 05u15  Roemenen blij met stoelen uit gemeentehuis In het nieuwe Nijlense gemeentehuis was geen plaats meer voor de oude lederen stoelen met daarop het wapenschild. Zo komt het dat de gemeenteraad van Hodora binnenkort zal vergaderen op statige stoelen met een Nijlens wapenschild op.
29/06 05u15  Brandweer bestaat 120 jaar en gaat Schotse toer op De brandweer van Arendonk bestaat 120 jaar. En ze viert dat dit weekend met traditionele Schotse clanspelen en een tocht door het dorp met oude en historische blusvoertuigen.
29/06 05u15  Met dit plan wil Marc Wilmots zwart beest Wales kloppen België naar de halve finale van het EK. Dat hoort voor de nummer twee van de FIFA-ranking niet moeilijker te zijn dan het eten van dagelijks brood. Ware het niet dat de tegenstander Wales is, het team waartegen Marc Wilmots en co al drie wedstrijden niet meer konden winnen. Ook niet toen het in 2013 nog 56e op de FIFA-ranking stond (nu 26e). De bondscoach heeft zijn plan klaar: aanvallen en hen afmatten. “Nu wil ik naar de finale, het is mijn obsessie”, zegt hij voor het eerst. Aan de bak dus, bondscoach.
29/06 05u15  Smartphone opladen met je rugzak: “Binnenkort wordt het een deel van ons leven” Het Duitse bedrijf Bündle brengt binnen enkele maanden een rugzak op de markt met zonnecellen, waarmee u uw smartphone kunt opladen. Revolutionair? “De technologie wordt binnenkort een deel van ons leven”, zegt professor Sara Bals van de Universiteit Antwerpen (UA).
29/06 04u45  Daar bij die molen in Olen Het eerste weekend van juli vormt de Buulmolen in Olen het decor voor ‘Daar bij die molen’. Op vrijdag komen de liefhebbers van schlagermuziek en een gemoedelijke sfeer aan hun trekken. Op zaterdag speelt Discobar Vox alle klassiekers uit de jaren 80, 90 en 2000.12 
29/06 03u15  Leerlingen Atheneum winnen prijs Wout Theuws Enkele leerlingen van het zesde jaar Mechanisch Onderhoud van het GO! Atheneum Klein-Brabant hebben de prijs Wout Theuws gewonnen. Ze wonnen die prijs omdat ze een oude draaibank volledig reviseerden.21 
29/06 00u45  VIDEO. Minstens 28 doden na aanslag door drie kamikazes op luchthaven Istanboel Het dodental van de gruwelijke zelfmoordaanslag op de luchthaven Atatürk in Istanboel is opgelopen tot 28 slachtoffers. Er zouden ook zestig gewonden gevallen zijn. De aanslag zou het werk zijn van drie mannen die op passagiers begonnen te schieten en zich daarna opbliezen.23 
29/06 00u15  Belvedère binnenkort gerestaureerd Op een heuvel in Park Sorghvliedt staat een belvedère van waaruit bezoekers een prachtig uitzicht op het park hebben. De belvedère uit de 19de eeuw wordt hersteld in zijn oorspronkelijke staat. De werken starten in augustus van dit jaar en het einde is gepland voor de zomer van 2017.20 
29/06 00u00  Stilaan meer duidelijkheid over mogelijke Belgische slachtoffers Touroperators Thomas Cook en Jetair wachten het reisadvies van Buitenlandse Zaken af alvorens maatregelen te nemen na de aanslag van dinsdag in de luchthaven Atatürk in Istanboel, waarbij 28 doden en 60 gewonden vielen. Thomas Cook, dat in tegenstelling tot Jetair wel vluchten heeft naar Istanboel, weet wel al dat er geen klanten betrokken waren bij de aanslag.
28/06 23u45  Minstens 28 doden na aanslag door drie kamikazes op luchthaven Istanboel Het dodental van de gruwelijke zelfmoordaanslag op de luchthaven Atatürk in Istanboel is opgelopen tot 28 slachtoffers. Er zouden ook zestig gewonden gevallen zijn. De aanslag zou het werk zijn van drie mannen die op passagiers begonnen te schieten en zich daarna opbliezen. Een overzicht van hetgeen we voorlopig al weten:11 
Laatste update: vandaag om 5u30Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
28/06 23u30  Rector Rik Torfs wordt lid van Orde van de ZwaanDe Heistse Orde van de Zwaan heeft er een nieuw lid bij. Rector en kerkjurist Rik Torfs van de KU Leuven is opgenomen in groep van verdienstelijke Heistenaars na een beslissing van de gemeenteraad.
28/06 23u30  De eerste beelden vanop de rampplekZelfmoordaanslagen hebben al minstens 28 dodelijke slachtoffers gemaakt op de Ataturk luchthaven in Istanboel. Er vielen ook tientallen gewonden.
28/06 23u15  Alle vluchten naar Atatürk-luchthaven geannuleerd na aanslagAlle vluchten naar de internationale luchthaven Atatürk in Istanboel zijn dinsdagavond geannuleerd na een bomaanslag waarbij minstens tien doden en zestig gewonden vielen. Dat melden de Turkse media.
28/06 23u15  Vincenzo Montella is de nieuwe coach van AC MilanVincenzo Montella (42) is de nieuwe coach van AC Milan. Hij zette zijn handtekening onder een tweejarig contract. Dat maakte de Serie A-club dinsdag bekend.
28/06 23u15  Rik Torfs wordt nieuwe ridder in Orde van de ZwaanDe Heistse Orde van de Zwaan heeft er een nieuw lid bij. Rector en kerkjurist Rik Torfs van de KU Leuven is opgenomen in groep van verdienstelijke Heistenaars na een beslissing van de gemeenteraad.
28/06 23u15  De ereprijs ‘De Grote Stroboer’ is voor Sus SchrauwenDe ereprijs wordt al sinds 1996 toegekend aan een verdienstelijke Merksemnaar of een verdienstelijke Merksemse vereniging.
28/06 23u15  Minstens 28 doden na explosies op luchthaven IstanboelHet dodental van de gruwelijke zelfmoordaanslag op de luchthaven Atatürk in Istanboel is opgelopen tot 28 slachtoffers. Er zouden ook zestig gewonden gevallen zijn. Een overzicht van hetgeen we voorlopig al weten:
28/06 23u00  Bouwvergunning voor site WithofHet schepencollege verleent een stedenbouwkundige vergunning aan de Lierse Maatschappij voor de Huisvesting (LMH) voor 26 wooneenheden en een gemeenschapsruimte op de site Withof in de Sander de Vosstraat in Koningshooikt (Lier).
28/06 23u00  Duffelse schulden voor het eerst sinds 2008 naar benedenOp de gemeenteraad stond de jaarrekening 2015 op de agenda. Voor het tweede jaar op rij boekt de gemeente Duffel een positief eindresultaat. Goed nieuws is ook dat de openstaande schuld van de gemeente Duffel met 1,7 miljoen euro afneemt.
28/06 23u00  Kweker van drugs moet zich houden aan avondklokDe raadkamer in Turnhout heeft M.V.D.B. (36) uit Hulshout onder voorwaarden vrijgelaten. Hij moet in begeleiding voor zijn drugsprobleem.
28/06 23u00  Vrije Kleuterschool wil regeling OMA-bewaking aanpassenHet gemeentebestuur is niet te spreken over de geplande afschaffing van het ochtendbewaking in de kleuterschool aan de Carillolei en het betalend te maken van de middag- en avondbewaking. Woensdag gaan beide besturen hierover rond de tafel zitten.
28/06 23u00  “Bedreiging voor fietsende scholieren en de natuur”Als alle plannen doorgaan, komt er aan de Holleweg in Essen een kippenbedrijf. Hoewel de bewoners de wens van de kippenboer begrijpen, is niet iedereen blij met de komst van het megabedrijf.
28/06 22u45  VIDEO. 18 holes in 23 minuten op TernesseOngewone taferelen deze week op de Ternesse Golf & Countryclub. 18 spelers van de lokale Red Eagles renden over de baan alsof hun leven ervan afhing. Tussendoor probeerden ze het balletje even precies te raken als tijdens een gewone partij golf. “In 23 minuten en 10 seconden waren we helemaal rond. Ik ben fier op mijn team en daag andere clubs uit om beter te doen”, aldus initiatiefnemer en speler-coach Jan Ronsse.
28/06 22u45  Modderweek in kinderopvangIn een aantal Kempense gemeenten doet de buitenschoolse kinderopvang mee aan de modderweek. De bedoeling is om kinderen op een bijzondere manier de natuur te laten beleven.
28/06 22u30  De eerste beelden vanop de rampplaatsZelfmoordaanslagen hebben al minstens tien dodelijke slachtoffers gemaakt op de Ataturk luchthaven in Istanboel. Er vielen ook tientallen gewonden.
28/06 22u30  Wat we weten over de getroffen luchthavenVandaag vond er een zelfmoordaanslag plaats op de luchthaven Atatürk in Istanboel. De locatie werd niet toevallig uitgekozen. Atatürk is het belangrijkste vliegveld van de Turkse stad Istanboel.
28/06 22u15  David Goffin: “Ik zou maar al te graag schitteren op Wimbledon”David Goffin (ATP-11) neemt het woensdag in de tweede ronde van Wimbledon in de derde wedstrijd op court 18 op tegen de Franse kwalificatiespeler Edouard Roger-Vasselin (ATP-186). Als het weer dat toelaat tenminste. Dinsdag werden er al heel wat wedstrijden afgelast en ook voor woensdag wordt er regen voorspeld.
28/06 22u15  Zuid-Afrikaan krijgt doodsbedreigingen na verlies op WimbledonKevin Anderson (ATP 25) heeft heel wat doodsbedreigingen gekregen nadat hij maandag op Wimbledon in de eerste ronde werd uitgeschakeld door de Oezbeek Denis Istomin (ATP 116). Dat verklaarde de Zuid-Afrikaan op Twitter en aan de BBC.
28/06 22u15  Minstens tien doden na explosies en schoten op luchthaven IstanboelZelfmoordaanslagen hebben al minstens tien dodelijke slachtoffers gemaakt op de Ataturk luchthaven in Istanboel. Er vielen ook tientallen gewonden.
28/06 22u15  Lillo Boekendorp met paard en (huif)karLillo Boekendorp valt deze keer om te beginnen op zondag 3 juli. Belangrijkste attractie is deze keer een paard met huifkar waarin bezoekers naar de Witte Molen worden gevoerd. Daar vertelt de molenaar zijn verhaal;
28/06 22u00  Rechtbank verklaart koekjesproducent Bofin Biscuits faillietDe Mechelse rechtbank van koophandel heeft Bofin Biscuits failliet verklaard. Het bekende koekjesbedrijf kan wel nog tegen die beslissing in beroep gaan.
28/06 22u00  Recordaantal deelnemers op EK atletiekDe 23e editie van het EK atletiek in Amsterdam (6-10 juli) kan rekenen op de aanwezigheid van 1.473 atleten. Dat is een record in de EK-geschiedenis, zo deelden de organisatoren dinsdag mee.
28/06 22u00  Coach: “ Alison Van Uytvanck mist matchritme”“Alison speelde te aarzelend. haar slagen waren niet vloeiend genoeg. Ze mist duidelijk matchritme”, oordeelde coach Ann Devries na de nederlaag van Alison Van Uytvanck (WTA-127) tegen de Britse Tara Moore (WTA-227) in de eerste ronde van Wimbledon. “Tactisch maakte ze ook zelden de juiste keuzes en ze retourneerde heel slecht.”
28/06 22u00  Harmonie repeteert in Bruyneel voor aperitiefconcert in openlucht dat er zondag plaatsvindtHarmonie Sint-Amelberga hield dinsdagavond een open repetitie in de tuin van Huize Bruyneel, als voorproefje van het gratis aperitiefconcert dat er deze zondag 3 juli tussen 11 en 12u plaatsvindt.
28/06 21u45  Oorzaak van op tilt geslagen roltrap bekendDe oorzaak van de roltrap die twee weken geleden plots van richting veranderde, is bekend: een defecte motor. Er vielen toen 15 gewonden in het metrostation Schijnpoort.
28/06 21u45  Walter Duré: “Eigen sociaal steentje bijdragen”Groen-gemeenteraadslid en zelfstandig aannemer Walter Duré heeft met de nodige trots zijn Huize Artevelde ingehuldigd. Het gaat om een renovatieproject van vijf appartementen waarvan hij drie eenheden ter beschikking stelt van het sociaal verhuurkantoor.
28/06 21u45  Twee explosies en geweervuur op luchthaven IstanboelTurkse media melden dat er twee ontploffingen hebben plaatsgevonden op de Ataturk luchthaven in Istanboel. Er zouden meerdere gewonden zijn gevallen.
28/06 21u30  Twee explosies op luchthaven IstanbulTurkse media melden dat er twee ontploffingen hebben plaatsgevonden op de Ataturk luchthaven in Istanbul. Er zouden meerdere gewonden zijn gevallen.
28/06 21u30  Hackers vallen steeds vaker dokters en zorginstellingen aanArtsen worden steeds vaker slachtoffer van cybercriminelen. Hackers blokkeren gegevens van patiënten en vragen dan aan de dokters geld in ruil voor die gegevens. Al zeker zeven artsen in Antwerpen zijn daar het laatste jaar mee geconfronteerd, maar mogelijk zijn er nog meer slachtoffers.
28/06 21u30  Summerfestival op droog terrein dankzij pompplanDe organisatoren van het Summerfestival op Linkeroever hebben een waaier aan maatregelen genomen tegen de regen. 'We zijn er klaar voor', klinkt het. 'Alles ligt er droog bij.'
28/06 21u15  “De brievenbus is schijnbaar in de haag gezakt”Het verhaal van Bea en Ludo en hun voortuin is voor velen herkenbaar. Ooit hebben ze hun voortuin aangelegd met mooie lichtgroene haag. Ludo snoeit die nauwgezet maar na 35 jaar tijd eist de haag haar plaats op, ten koste van de brievenbus. In “1000 zonnen” vertellen ze hun verhaal.
28/06 21u00  Pink Ladies fietsen met succes tegen borstkankerEind vorige week verschenen 82 dames in het Limburgse Zonhoven aan de start van de ‘Bike for Think Pink Classic’. Voor deze vierdaagse fietstocht voor het goede doel hoorde ook ‘The Pink Ladies, een zestal uit Rumst.
28/06 21u00  Bemiddelaar moet voetbalvete oplossenIn Schilde er een bemiddelaar aangesteld. Niet om een groot sociaal of economisch probleem op te lossen, wel voor een voetbalvete tusse FC Alberta en KSK 's Gravenwezel Schilde. De twee lokale clubs willen op dezelfde voetbalvelden spelen. De gemeente kan het geruzie niet meer aan en daarom mag een bemiddelaar het conflict nu oplossen.
28/06 21u00  Drie keer meer water in Californische ondergrond dan gedachtIn Californië, de Amerikaanse staat die wordt geteisterd door langdurige droogtes, zit drie keer meer water in de ondergrond dan tot nu toe gedacht.
28/06 21u00  Jetairfly vliegt opnieuw naar Sharm el-SheikhVanaf 27 oktober vliegt Jetairfly opnieuw tweemaal per week van Brussel naar Sharm el-Sheikh in Egypte. Dat gebeurt nadat Buitenlandse Zaken onlangs het reisadvies voor de regio heeft genormaliseerd.
28/06 20u45  Taxicheques vanaf 1 augustus in voegeMechelaars met een UiTPAS of een begeleiderspas kunnen vanaf 1 augustus tegen een verminderd tarief gebruikmaken van een taxi.
28/06 20u45  Zomerkermis gaat woensdag van startOp en rond de Grote Markt van Mechelen gaat woensdag de jaarlijkse zomerkermis van start.
28/06 20u45  Opnieuw petitie tegen ontpoldering HedwigepolderEen Zeeuwse actiegroep is een digitale petitie begonnen om alsnog de ontpoldering van de Hertogin Hedwigepolder tegen te houden. Het initiatief gaat onder meer uit van de advocaat van de (Vlaamse) eigenaar Gery De Cloedt.
28/06 20u45  Bart Smit wordt IntertoysDe speelgoedwinkels van Bart Smit en Toys XL gaan verder onder de naam Intertoys. De Nederlandse eigenaar Blokker Holding heeft besloten om al zijn speelgoedketens samen te voegen onder één merknaam, maakte het winkelconcern dinsdag bekend.
28/06 20u45  Op deze locaties kan je elf nieuwe kunstwerken bewonderen in de Antwerpse binnenstadMaandagnacht schilderde Luc Tuymans zijn fresco ‘Silence’ op de Leopoldplaats. Het past in een kunstenparcours dat minstens een jaar loopt. Enkele werken krijgen zelfs een vaste stek.
28/06 20u45  Francken: “Goed idee om asielzoekers verplicht te laten klussen”In Denemarken moeten asielzoekers per week tien uur opleiding volgen en tien uur klussen, zoniet kunnen ze niet rekenen op zakgeld. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken is gewonnen voor het idee. Zo zei hij dinsdag tijdens bij een bezoek aan een asielcentrum in Herning, in het westen van Denemarken.
28/06 20u30  Wheelies, drifts en bunny hops bij de vleetEven wat uitleg voor wie niet vertrouwd is met het jargon in de titel: een wheelie is op je 1 wiel rijden, driften is slippen en een bunny hop is een sprongetje maken. Hoe logisch het ook klinkt, dat laatste moesten we ook even opzoeken. Het zijn termen uit de stuntwereld en die stunts voert de Litouwer Arunas “Aras” Gibieza met sprekend gemak uit op zijn zware moto. Hij nam dit knappe filmpje op toen hij onlangs op tour was door India. Hij etaleert zijn rijkunsten voor een boel toeristische attracties en lokt meteen een massa mensen eens hij aan zijn straffe stoten begint.
28/06 20u15  Dit kunstwerk siert de Antwerpse binnenstad sinds vannachtMaandagnacht schilderde Luc Tuymans zijn fresco ‘Silence’ op de Leopoldplaats. Het past in een kunstenparcours dat minstens een jaar loopt. Enkele werken krijgen zelfs een vaste stek.
28/06 20u00  IJsland wordt gek: Antwerps-IJslandse chef verklaart EK-succes“Deze spelers zijn samen opgegroeid en hadden van in het begin het gevoel dat ze een rol van betekenis konden spelen”, zegt Dagný Rós ‘Asmundsdóttir over IJslandse nationale ploeg.
28/06 20u00  Mist Italiaanse sterkhouder De Rossi kwartfinale tegen Duitsland?Italië moet het zaterdag in de kwartfinale tegen Duitsland op het EK in Frankrijk mogelijk zonder Daniele De Rossi stellen. De 32-jarige verdedigende middenvelder liep maandag tijdens de overwinning tegen uittredend Europees kampioen Spanje een heupblessure op.
28/06 20u00  ANALYSE. “Cameron speelde blufpoker en is onderuit gegaan”De brexit is een feit. De Britse premier David Cameron gaat de geschiedenis in, net als zijn opponent Boris Johnson. Maar hoe die geschiedenis over hen zal oordelen, dat is nog maar de vraag.
28/06 20u00  Deze vijf redenen maken je warm voor SummerfestivalHet komende weekend opent Summerfestival voor de achtste keer zijn deuren aan De Middenvijver op Linkeroever. Gazet Van Antwerpen is zeker van de partij en geeft u vijf redenen waarom u het eerste grote dancefestival van het seizoen niet mag missen.
28/06 20u00  Kirsten Flipkens: “Veel slice en veel naar het net”Flipkens won al eens van Keys. Dat gebeurde in mei 2013 op gravel in Brussel, toen Keys nog maar net naam begon te maken in het WTA-circuit. In maart van dit jaar nam Keys op het hardcourt in Miami met een overtuigende 6-4, 6-2 zege weerwraak. “Ik was onder de indruk’, geeft Flipkens toe. “Ze heeft een bijzonder stevige opslag en met haar backhand kan ze in alle hoeken van het terrein winners slaan. Drie keer werd ik gebroken, nochtans vond ik dat ik een goede wedstrijd speelde.”
28/06 20u00  Ze wou imponeren met een inspirerende tekst, maar iedereen heeft het over iets andersEen clipje van fitness model Khabonina gaat viraal, maar niet om de reden die ze wou. De 35-jarige vrouw leest een inspirerende tekst voor over liefde en geloven in jezelf. Maar ze doet dat terwijl ze ondersteboven hangt. Waarom zet dat doet, is niet geheel duidelijk.
28/06 19u45  Hangt dit fitness model echt ondersteboven of niet?Een clipje van fitness model Khabonina gaat viraal maar niet om de reden die ze wou. In het clipje hangt de 35-jarige Khabonina helemaal ondersteboven en valt ze niet naar beneden omdat ze zichzelf met haar benen vastklemt tussen twee muren. Ondertussen leest ze een inspirerende tekst voor over liefde en geloven in jezelf. Maar volgers en kijkers hebben weinig aandacht voor die tekst, ze uiten wel hun twijfels of ze wel echt ondersteboven hangt en het geen trucage is. “Dit geloof ik niet,” schrijft iemand, terwijl een ander meent dat het om hekserij moet gaan. Wie al meer video’s van deze danslerares en fitness model zag, weet beter. Khabonina gaat wel vaker op haar hoofd staan om een of andere stretchoefening of yogasessie te delen, en ze laat het makkelijker lijken dan het is. Toch maar niet proberen thuis.
28/06 19u30  Vier vluchtelingen uit koelwagen geplukt op KrijgsbaanVier vluchtelingen zijn dinsdag op de Krijgsbaan in Zwijndrecht uit een koelwagen geplukt. Ze waren er zonder medeweten van de chauffeur ingeklommen.
28/06 19u30  Antwerpse liefdesmuur is geredDe Antwerpse liefdesmuur met hangslotjes aan de Tavernierkaai verdwijnt niet. Bedenker Bart De Beule heeft het ‘slotjesmonument’ gekocht en heeft samen met de stad een nieuwe locatie gevonden.
28/06 19u30  Koffiebedrijf Miko (Turnhout) neemt Zweedse collega overDe specialist in koffiemachines en andere koffiediensten Miko heeft de Zweedse sectorgenoot Smiling Faces overgenomen. Verdere financiële details zijn er niet. Smiling Faces draait ruim 9 miljoen euro omzet met 39 medewerkers.
28/06 19u30  Scaldis haalt voorsteven Flinterstar uit NoordzeeNa tien weken vaak gevaarlijk duikerswerk heeft het Antwerpse Scaldis maandagavond de voorsteven gelicht van de begin oktober 2015 gezonken Flinterstar. Directeur Marc Voorhuis hoopt dat heel de bergingsoperatie van dit wrak, dat pal naast de vaargeul naar Antwerpen en Zeebrugge ligt, in augustus achter de rug zal zijn.
28/06 19u30  WIMBLEDON VROUWEN. Van Uytvanck kansloos eruit, Serena Williams neemt vlot eerste hordeAlison Van Uytvanck (WTA-127) werd dinsdag meteen uitgeschakeld in de eerste ronde van Wimbledon. De 22-jarige Vlaams-Brabantse moest in 1 uur en 11 minuten met 6-3 en 6-2 het onderspit delven voor de 23-jarige Britse Tara Moore (WTA-227).
28/06 19u15  Engels bondscoach Roy Hodgson: “Ik weet niet wat ik hier doe”Roy Hodgson, de ontslagnemende bondscoach van Engeland, heeft dinsdag voor de laatste keer de pers te woord gestaan voor de Three Lions terug naar huis afreizen. Hodgson begreep duidelijk niet goed wat nog van hem verwacht werd en herhaalde tot twee keer toe: “Ik ben niet zeker wat ik hier eigenlijk doe.”
28/06 19u15  OS 2016 - Preselecties ruitersport bekendEen aantal combinaties in jumping, eventing, dressuur en para-equestrian zijn dinsdag door hun chef d’équipe opgeroepen. Zij komen in aanmerking voor de Olympische en Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Op 4 juli worden de paarden onderworpen aan een veterinaire keuring door drie nationale dierenartsen. Dat maakte de Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie (KBRSF) dinsdag bekend.
28/06 19u15  Spirou Charleroi strikt twee AmerikanenSpirou Charleroi heeft de twee Amerikanen Dietrich James Richardson en Darnell Harris aangetrokken. Ze zetten hun handtekening onder een eenjarig contract. Dat maakten de Henegouwers dinsdag bekend.
28/06 19u00  Schepen voor de derde keer dronken betrapt achter het stuurIn Brasschaat is schepen voor Ruimtelijke Ordening Tom Versompel (N-VA) voor de derde keer in enkele maanden tijd betrapt op dronken rijden. De schepen riskeert voorlopig nog niet zijn job te verliezen. Dat meldt ATV.
28/06 19u00  IN BEELD. 20.000 kinderen starten vakantie op PennenzakkenrockRuim twintigduizend kinderen sloten dinsdag het schooljaar af op Pennenzakkenrock in Mol.
28/06 19u00  Gevaarlijke verkeerssituatie door hoge beplantingDe hoge beplanting op de hoek van de Lintsesteenweg en de Liersebaan belemmert het zicht op het verkeer. De Fietsersbond vraagt het gemeentebestuur om actie te ondernemen.
28/06 18u45  Caitlyn Jenner op de cover van sportmagazineDoorgaans is de cover van het magazine 'Sports illustrated' voorbehouden voor rondborstige en schaars geklede vrouwen, maar het zomernummer wordt gesierd door een -geklede- Cailtyn Jenner, veertig jaar nadat ze als Bruce Jenner een gouden medaille tienkamp won op de Olympische Spelen in Montreal.
28/06 18u30  Gemeenteraad in 11 quotes: “Bedankt voor de maandelijkse herhaling van steeds maar hetzelfde”Op ’t Schoon Verdiep vond maandagavond de laatste gemeenteraad plaats in Antwerpen voor het zomerreces. Het college en de raadsleden waren nog lang niet in vakantiemodus, want er moest nog een drukke agenda afgewerkt worden. Al zaten wel heel wat aanwezigen met hun hoofd meer bij het EK voetbal. Daarom voor de gelegenheid geen bloemlezing van de Antwerpse gemeenteraad in tien quotes, maar in elf.
28/06 18u30  Chiro Kievitjes winnaar van PolderspelenOp de terreinen van de Ponderosa te Berendrecht vonden tijdens het weekend na een Sabbatjaar, weer de Polderspelen plaats.
28/06 18u30  WIMBLEDON. Van Uytvanck kansloos eruit, Serena Williams neemt vlot eerste hordeAlison Van Uytvanck (WTA-127) werd dinsdag meteen uitgeschakeld in de eerste ronde van Wimbledon. De 22-jarige Vlaams-Brabantse moest in 1 uur en 11 minuten met 6-3 en 6-2 het onderspit delven voor de 23-jarige Britse Tara Moore (WTA-227).
28/06 18u30  Tomorrowland telt vijf miljoen volgers op YoutubeHet officiële Youtube-kanaal van Tomorrowland telt al meer dan vijf miljoen (!) abonnees. Om al die fans te bedanken stuurde de organisatie van het beste dancefestival ter wereld een coole video de wereld in.
28/06 18u30  Italiëlei en Amerikalei zijn volgens Joke Schauvliege bosHoeveel ‘spookbossen’ telt Vlaanderen nog? In 2013 bleken het er heel wat te zijn, maar Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege beloofde die ‘spookbossen’ aan te pakken. Weekblad Humo ging na hoe het drie jaar later met die ‘nepbossen’ zat.
28/06 18u30  Extreemrechts groeit in Duitsland en wordt almaar gewelddadigerVoor het eerst in jaren is extreemrechts in Duitsland gegroeid: eind 2015 telde het land ongeveer 22.600 rechtsextremisten, terwijl er dat een jaar eerder nog 21.000 waren. Dat blijkt dinsdag uit het jaarverslag 2015 van de Duitse binnenlandse veiligheidsdienst BfV (Bundesamt für Verfassungsschutz), die schat dat de helft van hen “gewelddadig georiënteerd” is.
28/06 18u30  Elf kunstenaars leven zich uit op Antwerpse gevels: dit is het resultaatElf muren in de Antwerpse binnenstad werden de afgelopen dagen beschilderd door elf Antwerpse kunstenaars. Vanaf nu vrijdag zijn de werken van deze openluchttentoonstelling ‘11 Kunstenaars Tegen De Muur’ te bezichtigen. Het gaat om een initiatief van beeldend kunstenaar Lieven Segers, een van de vijf curatoren van Born in Antwerp.
28/06 18u30  Emmaüs vangt minderjarige vluchtelingen op aan Bruul en ziekenhuisEmmaüs vangt vanaf begin volgend jaar vijftien niet-begeleide minderjarige vluchtelingen op in het jezuïetenhuis Leliëndaal aan de Bruul. Tot die tijd verblijven de jongeren in een gebouw op het domein van het Psychiatrisch Ziekenhuis in Duffel.
28/06 18u00  Kardinaal Mercierplein blijft bestaanDe stad gaat het Kardinaal Mercierplein nu toch niet omdopen tot Filips en Johannaplein. De naamswijziging behaalde geen meerderheid in de gemeenteraad.
28/06 18u00  WIMBLEDON MANNEN. Stan Wawrinka in vier sets voorbij 18-jarige AmerikaanDe 31-jarige Zwitser Stan Wawrinka heeft zich dinsdag voor de tweede ronde van Wimbledon geplaatst. De nummer vier van de wereld kreeg wel aardig weerwerk van het 18-jarige Amerikaanse toptalent Taylor Fritz (ATP-65), eind vorig jaar nog winnaar van het US Open voor junioren. Na 2 uur en 23 minuten stond de 7-6 (7/4), 6-1, 6-7 (2/7), 6-4 op het bord.
28/06 18u00  Oleg Tinkov stelt Tour-ploeg voor: “We fuck Sky anyway”Oleg Tinkov heeft in zijn geheel eigen en controversiële stijl zijn Tinkoff-ploeg voor de Tour de France voorgesteld. Alberto Contador moet de grote uitdager van Chris Froome en Nairo Quintana worden, Peter Sagan mikt op ritzeges en de groene trui.
28/06 18u00  Emmaüs vangt minderjarige vluchtelingen op aan Bruul en ziekenuisEmmaüs vangt vanaf begin volgend jaar vijftien niet-begeleide minderjarige vluchtelingen op in het jezuïetenhuis Leliëndaal aan de Bruul. Tot die tijd verblijven de jongeren in een gebouw op het domein van het Psychiatrisch Ziekenhuis in Duffel.
28/06 17u30  Nog “geen acuut terreurgevaar” bij EK-wedstrijden in FrankrijkTijdens de 44 reeds gespeelde wedstrijden tijdens EURO2016 was er op geen enkel moment “acuut terreurgevaar”, zegt Theodore Theodoridis, secretaris-generaal ad interim van de Europese Voetbalbond UEFA, dinsdag in Parijs.
28/06 17u30  "Te vroeg maar niettemin een leuke affiche"Bornem start woensdagavond aan de nieuwe campagne met een oefenwedstrijd tegen Waasland-Beveren; een beetje een klassieker in de voorbereidingen.
28/06 17u30  Madison Keys weet dat Flipkens “taaie tegenstandster” isMadison Keys (WTA-9) kwam met haar zege in Birmingham de top tien van de wereld binnen en wil op Wimbledon, waar ze vorig jaar de kwartfinales bereikte, haar opmars voortzetten. Kirsten Flipkens (WTA-51) vormt in de tweede ronde het volgende obstakel voor de 21-jarige Amerikaanse. “Ik weet dat Flipkens een taaie tegenstandster is”, verklaarde Keys dinsdag.
28/06 17u30  WADA schorst dopinglab in KazachstanHet Wereldantidopingagentschap (WADA) heeft het dopinglaboratorium in het Kazachse Almaty geschorst voor een periode van vier maanden. De accreditatie is afgenomen omdat het lab niet voldoet aan de internationale normen. Dat maakte het WADA dinsdag bekend.
28/06 17u30  99,8% van IJslanders zag nationale ploeg stunten, wat deed die 0,2 procent!?Volgens de Zweedse nieuwssite Aftonbladet heeft 99,8 procent van de IJslanders die niet naar EURO2016 in Frankrijk zijn afgezakt hun nationaal elftal Engeland zien kloppen met 1-2.
28/06 17u15  Twee leden Nielse filmclub maken film over bouw van KieldrechtsluisMultimedia, een filmclub uit Niel met zo’n tachtigleden, zorgde voor een huzarenstukje. Twee leden van de club, Leo De Borger en Antoine Luyten, filmden de bouw van de Kieldrechtsluis, vanaf de eerste spadesteek tot het versassen van het eerste megaschip.
28/06 17u15  “Deze zomer geen hinder voor zwemmers”Het zwembad is aangetast door betonrot en dat moet worden aangepakt. Tegelijkertijd verplicht de Vlaamse wetgeving de gemeente om de filterinstallaties van de twee zwembaden te ontkoppelen. Dat gebeurt in augustus, het betonrot wegwerken volgend jaar.
28/06 17u15  PSG heeft de opvolger van trainer Laurent Blanc al beetPSG heeft niet lang gewacht om na het ontslag van trainer Laurent Blanc maandag zijn opvolger aan te stellen. Zoals verwacht tekende Sevilla-trainer Unai Emery dinsdag een contract voor twee seizoenen bij de Franse landskampioen, met een optie voor één extra seizoen.
28/06 17u15  Tien om te zien op Antwerp Metal Fest 2016Terwijl de Werchtergangers zich opmaken voor natte voeten, kijken de metalliefhebbers al uit naar de vierde editie van Antwerp Metal Fest in het Bouckenborgh Park, op zaterdag 9 en zondag 10 juli. Dit zijn onze tien tips.
28/06 17u15  Bestelwagen rijdt in op voorligger: bestuurder zwaargewondOp de Turnhoutsebaan in Kasterlee is dinsdagnamiddag een bestelwagen ingereden op een personenwagen. Bij de aanrijding raakten drie personen gewond, waaronder een zwaargewonde.
28/06 17u15  Al 160 inschrijvingen voor rommelmarktDe Nielse basketclub ‘Flam’ organiseert komende zondag, 3 juli, in het gemeentelijk sportcomplex aan de Jozef Wauterslaan van 10 tot 17u een rommelmarkt. Het is al de achttiende editie.
28/06 17u00  Bestelwagen rijdt in op voorligger: een zwaargewonde en twee lichtgewondenOp de Turnhoutsebaan in Kasterlee is dinsdagnamiddag een bestelwagen ingereden op een personenwagen. Bij de aanrijding raakten drie personen gewond, waaronder een zwaargewonde.
28/06 17u00  Jarige ZomerZondagen bieden opnieuw muzikale delicatessenTijdens de hele maand juli is het op zondagen gezellig toeven op het domein van de Krankhoeve. Tijdens de ZomerZondagen kunnen bezoekers er telkens genieten van een hapje, een drankje, en enkele gratis openluchtconcerten onder het vlinderzeil .
28/06 16u45  Woekerprijzen voor tickets België-WalesDe resterende kaartjes voor de EK-kwartfinale tussen België en Wales waren maandag in een mum van tijd uitverkocht. Vrijwel meteen werden tickets voor de match van aanstaande vrijdag in Lille aangeboden op tweedehandssites. Daar vonden we prijzen tot 1.200 euro. De Franstalige krant La Dernière Heure kon er zelfs een vinden waarvoor 4.400 euro gevraagd werd.
28/06 16u30  Spanjaarden hullen zich in stilzwijgen bij aankomst in MadridDe Spaanse nationale selectie is dinsdagnamiddag geland op de luchthaven Madrid-Barajas nadat ze een dag eerder het EK in Frankrijk moesten verlaten na de 0-2 nederlaag tegen Italië. De spelers en technische staf hielden bij aankomst de lippen op elkaar en werden via een afgesloten uitgang weggeleid.
28/06 16u30  870.000 euro voor restauratie hoofdgebouw oud-Militair HospitaalMinister-president Geert Bourgeois heeft als verantwoordelijke voor het onroerend vastgoed 870.000 euro toegekend voor de restauratie van het hoofdgebouw van het vroegere Militair Hospitaal in Antwerpen. Dat acht hectare groot en beschermde complex wordt momenteel gemoderniseerd tot een volledig nieuwe woonsite ‘Groen Kwartier’.
28/06 16u15  WIMBLEDON. Titelverdedigster Serena Williams neemt vlot eerste horde‘s Werelds nummer een Serena Williams heeft zich dinsdag vlot voor de tweede ronde van Wimbledon geplaatst. De 34-jarige Amerikaanse, titelverdedigster en eerste reekshoofd op het Londense gras, had 1 uur en 13 minuten nodig voor een 6-2, 6-4 zege tegen de Zwitserse kwalificatiespeelster Amra Sadikovic (WTA-148).
28/06 16u15  Dit is de gevaarlijkste plaats om jong te zijnHet is een van de EK-decors, komende donderdag nog van de kwartfinale Polen-Portugal. Maar in de wijken van Marseille woedt intussen een brutale drugsoorlog, die na jaren nog steeds niet uitgevochten raakt. Zaterdagnacht kostte hij bijna het leven aan een 14-jarig meisje dat in een afrekening verzeilde, en dit voorjaar vielen al zestien doden door de drugsmaffia.
28/06 16u15  Bruid geeft borstvoeding, maar krijgt kritiekDe Canadese Christina Torino (30) stapte op zaterdag 18 juni in het huwelijksbootje met haar Danny Benton. Hun dochtertje Gemma was tijdens de ceremonie erg vervelend, tot ze aan mama’s borst lag. Het innige moment werd gefotografeerd en het kiekje gaat nu de wereld rond, maar niet iedereen is reageert enthousiast.
28/06 16u15  Nucleaire waakhond hekelt georchestreerde lekken “om ons in diskrediet te brengen”Topman Jan Bens van de nucleaire waakhond FANC heeft in de Kamer fors uitgehaald naar “georchestreerde lekken” met als doel zijn agentschap te beschadigen. Hij nam daarbij ook bepaalde journalisten op de korrel. Groen-fractieleider Kristof Calvo voelde zich geviseerd, maar toonde zich net “fier dat we het FANC naar verandering duwen”.
28/06 16u15  Cameron hoopt op ‘een zo nauw mogelijke relatie’ met EUDe Britse premier David Cameron hoopt dat zijn land na de Brexit ‘een zo nauw mogelijke relatie’ met de Europese Unie zal behouden. Dat heeft hij dinsdag gezegd bij zijn aankomst op een Europese top waar hij toelichting moet verstrekken bij het resultaat van het Britse referendum.
28/06 15u45  Politici ondertekenen ‘Family Justice Center’-charter voor strijd tegen familiaal geweldIn Antwerpen hebben minister van Justitie Koen Geens (CD&V), Vlaams minister van Welzijn en Gezin Jo Vandeurzen (CD&V), staatssecretaris voor Gelijke Kansen Elke Sleurs (N-VA), Antwerps provinciaal gedeputeerde Peter Bellens (CD&V) en Antwerps OCMW-voorzitter Fons Duchateau (N-VA) dinsdag een charter ondertekend dat de oprichting van een Family Justice Center in Antwerpen officialiseert. Dat is één centrale locatie waar hulpverleners, politie én justitie samen een aanpak uitwerken voor gezinnen die getroffen zijn door familiaal geweld. Vandeurzen wil het proefproject op termijn uitgerold zien in alle Vlaamse provincies, allicht in de centrumsteden.
28/06 15u45  Gouden Gids legt de boeken neerNa negen jaar vrijwel steeds rode cijfers ziet de nv Truvo, uitgeefster van de Gouden Gids, het niet meer zitten. Op een extra ondernemingsraad werd dinsdagmiddag aangekondigd dat de boeken worden neergelegd, maar er zich al een overnemer zou aankondigen.
28/06 15u45  Vosselaar zet Mister Gay Belgium in de bloemetjesHet gemeentebestuur van Vosselaar zette inwoner Raf Van Puymbroeck (21), de kersverse Mister Gay Belgium, in het gemeentehuis in de bloemetjes.
28/06 15u30  Liverpool haalt concurrent voor Benteke en OrigiPremier League-club Liverpool heeft zich versterkt met aanvaller Sadio Mané. De 24-jarige Senegalees komt over van Southampton, waar hij in twee seizoenen goed was voor 25 doelpunten. Dat maakte Liverpool dinsdag bekend op zijn website. Bij “The Reds” zal Mané de concurrentie aangaan met onze landgenoten Christian Benteke en Divock Origi.
28/06 15u30  Ook Hulk op weg naar China, voor zo’n schamele 55 miljoen euro...De volgende megatransfer richting de Chinese competitie is bijna een feit. De Braziliaanse international Hulk staat immers op het punt Zenit Sint-Petersburg te verlaten en voor een transfersom van 55 miljoen euro naar het Chinese Shanghai SIPG te trekken, zo maakte het Russische nieuwsagentschap Interfax dinsdag bekend.
28/06 15u30  Bomen in Lostraat gaan tegen de vlakteVolgende week zal de Lostraat overdag afgesloten worden voor alle verkeer. De bomen moeten gerooid worden om de werkzaamheden aan het nieuwe fietspad voor te bereiden.
28/06 15u30  Vosselar zet Mister Gay Belgium in de bloemetjesHet gemeentebestuur van Vosselaar zette inwoner Raf Van Puymbroeck (21), de kersverse Mister Gay Belgium, in het gemeentehuis in de bloemetjes.
28/06 15u30  Fortuneo trekt met twee debutanten naar FrankrijkWielerploeg Fortuneo rekent in de Tour op de Argentijn Eduardo Sepulveda voor het algemeen klassement. De Brit Daniel McLay en de Noor Vegard Breen komen dan weer voor het eerst aan de start, zo maakte Fortuneo dinsdag bekend.
28/06 15u30  Zikavirus houdt ook golfer Jason Day weg uit RioDe Australische golfer Jason Day neemt niet deel aan de Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro. De huidige nummer een van de wereld is bezorgd over het zikavirus, zo maakte hij dinsdag in mededeling op zijn Twitter-account bekend.
28/06 15u30  Rode Duivels mogen donderdag niet trainen in Stade Pierre MauroyDe Rode Duivels trainen donderdag - een dag voor hun kwartfinale op het EK tegen Wales - gewoon in hun trainingscentrum in Bordeaux en niet in het Stade Pierre Mauroy in Rijsel.
28/06 15u30  FOTO. Studenten vieren einde van de examensZo'n 1500 studenten vierden het einde van de examens op de traditionele 'Fin d'examen'- fuif ingericht door Jeugdhuis Onder Den Toren.
28/06 15u15  Maxime de Zeeuw trekt naar DuitslandDe Belgische basketbalspeler Maxime de Zeeuw verkast van het Tsjechische Nymburk naar het Duitse Oldenburg. Hij is daarmee meteen de laatste buitenlander die Oldenburg mag aantrekken, zo maakte de club dinsdag bekend.
28/06 15u15  Torenhoge woekerprijzen voor tickets België-WalesDe resterende kaartjes voor de EK-kwartfinale tussen België en Wales waren maandag in een mum van tijd uitverkocht. Vrijwel meteen werden tickets voor de match van aanstaande vrijdag in Lille aangeboden op tweedehandssites. Daar vonden we prijzen tot 1.200 euro. De Franstalige krant La Dernière Heure kon er zelfs een vinden waarvoor 4.400 euro gevraagd werd.
28/06 15u15  China lust wel pap van Vlaamse jeugdboekenDe internationale belangstelling voor de jeugdboeken van Wally De Doncker (57) neemt ongekende vormen aan. De auteur uit Hamme-Zogge is blijkbaar hot in China: zes van zijn jeugdboeken worden vertaald in het Chinees.
28/06 15u15  Moeder vermoordt dochter net voor huwelijkEen Texaanse moeder heeft afgelopen vrijdag haar twee dochters doodgeschoten. De ene dochter, de 22-jarige Taylor, zou normaal gezien deze week trouwen met haar verloofde.
28/06 15u15  Vrouw rijdt kilometer met man door voorruitDe Amerikaanse Esteysi Sanchez was maandagochtend op weg naar huis “na een nachtje feesten”. Ongeveer een kilometer voor ze daar arriveerde, reed ze een man aan. De klap was zo zwaar dat één been werd afgerukt en op de koffer lag, de rest van zijn lichaam stak door de voorruit. Zo reed de vrouw verder tot ze thuis kwam, waar haar man onmiddellijk de hulpdiensten verwittigde.
28/06 15u15  "Disneyprinsessen zijn slecht voor zelfbeeld jonge meisjes"Disneyprinsessen versterken de beperkte genderstereotypes en zorgen ervoor dat meisjes problemen met hun zelfbeeld ontwikkelen. Tot die conclusie komt de Amerikaanse professor Sarah M. Coyne. Ze benadrukt dat deze prinsessen dus helemaal niet zo onschuldig zijn als ze op het eerste zicht lijken.
28/06 15u00  Dit is de beste vakantiebestemming ter wereldDe beste plek ter wereld om je vakantie door te brengen? Die ligt aan de andere kant van de aardbol. Het Amerikaanse online tijdschrift News & World Report heeft naar jaarlijkse gewoonte een ranglijst samengesteld met de beste reisbestemmingen en deze keer staat het Great Barrier Reef in Australië helemaal bovenaan.
28/06 15u00  Studie voor uitbreiding van gemeentehuisHet gemeentebestuur wil een studie laten uitvoeren over de haalbaarheid van een nieuw administratief centrum. De oppositie reageert erg sceptisch.
28/06 14u45  Nexit-referendum haalt 56.000 handtekeningen opEen initiatief voor een referendum om Nederland uit de Europese Unie te krijgen (Nexit), heeft zo’n 56.000 steunbetuigingen opgeleverd. De twee initiatiefnemers uit Nederlands Limburg overhandigden de handtekeningen dinsdag aan parlementsleden in Den Haag.
28/06 14u45  Was er zuurstof op Mars?Mars heeft waarschijnlijk een zuurstofrijke atmosfeer gehad, zo schrijven wetenschappers rondom Nina Lanza van het Los Alamos National Laboratory in de staat New Mexico in het wetenschappelijke vakblad Geophysical Research Letter op basis van onderzoek door de VS-robotjeep Curiosity.
28/06 14u45  Ouders vrijgesproken voor schedelbreuk bij baby na dronken ruzieNa een zoveelste dronken ruzie nam Jan V. hun drie maanden oude dochtertje mee in bed. Volgens het parket is hij over de baby gerold, waardoor die een open schedelbreuk heeft opgelopen. De Brugse correctionele rechtbank heeft de ouders nu vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.
28/06 14u45  Brexit maakt Richard Branson een pak armer: “Virgin verloor derde van zijn waarde”Virgin Group, het bedrijf van de bekende en steenrijke Britse zakenman Richard Branson, is ongeveer een derde van zijn waarde kwijtgeraakt na het Britse referendum over het lidmaatschap van de Europese Unie. Dat heeft Branson gezegd op de Britse televisie.
28/06 14u30  Ikea roept ladekasten terug na reeks dodelijke ongevallenDe Zweedse meubelgigant Ikea roept in de VS en Canada ladekasten terug, na enkele dodelijke ongevallen waarbij kinderen onder omgevallen kasten terechtkwamen.
28/06 14u30  Honderdtal gewapende politieagenten op Franse stranden deze zomerEen honderdtal Franse politieagenten, van de 300 die de stranden moeten bewaken, zullen deze zomer gewapend zijn, niet alleen om in te grijpen bij een terreuraanval maar ook om zichzelf te kunnen verdedigen, zo heeft een politiebron dinsdag gezegd.
28/06 14u30  Clinton neemt meer voorsprong op Trump in race naar Witte HuisDe Democratische presidentskandidate Hillary Clinton heeft in de race naar het Witte Huis nu een voorsprong van acht procentpunten op haar Republikeinse rivaal Donald Trump, zo heeft het NBC News dinsdag op gezag van een nieuwe peiling bericht.
28/06 14u15  Lichtaartse verenigingen steunen het goede doelMet een brunch en het 'Waterput'-muziekfestival hebben heel wat Lichtaartse verenigingen geld verzameld om projecten in Afrika te steunen. In totaal haalden ze bijna 12000 euro bijeen.
28/06 14u15  Hobbytuiniers met handen in het haar: “Geen enkele groente kan dit weer overleven”De grote volkstuin aan de Laaglandlaan in Merksem ligt er nat en drassig bij. De tuiniers op de meer dan tweehonderd percelen van De Boereschuur zien hun oogst massaal mislukken. “In twintig jaar tijd heb ik nog nooit zo’n ravage gezien”, zegt tuinier John Den Braber.
28/06 14u15  Bewegingsfeest met Koning Rap KlapOp de Toermalijn basisschool vond een groot kleuterbewegingsfeest plaats. De 289 kleuters van de verschillende vestigingen bewogen onder leiding van Pop en Upje een hele dag.
28/06 14u15  Laundry Day vervolledigt affiche met Antwerpse headlinerHet Antwerpse muziekfestival aan De Middenvijver op Linkeroever pakt dinsdag uit met een hele rist nieuwe namen voor op de affiche. Het eendagsfestival dat op 3 september plaatsvindt, heeft zijn deelnemersveld vervolledigd met de Antwerpse hiphopper Tourist LeMC.
28/06 14u15  Woede na drie overstromingen in drie wekenHet gemeentebestuur van Temse is woedend nadat deelgemeente Tielrode voor de derde keer in drie weken geteisterd werd door een water- en modderstroom. De vorig weekend geplande ingrepen om nieuwe overlast te voorkomen werden door de provincie geannuleerd.
28/06 14u00  FOTO. De avonturen van de Temst Jupporters op het EKMaandagnamiddag 27 juni, 'The Day After'. De Temst Jupporters zijn ondertussen weer op de terugweg van de Zuid-Franse stad Toulouse naar de heimat. Dit na een fantastische voetbalavond, die maandag wel overschaduwt werd door het overlijden van de voorzitter van de Fanclub 1895.
28/06 14u00  Greenpeace voert actie aan hoofdzetel FANCGreenpeace heeft dinsdag de ’afhankelijkheid’ aangeklaagd van het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) van Engie/Electrabel, de uitbater van de Belgische kerncentrales. De milieuorganisatie voerde daarom actie aan de hoofdzetel van de nucleaire waakhond, waar het een spandoek ophing. Het FANC zelf pareert de kritiek.
28/06 14u00  VIDEO. Vlaamse heeft hoofdrol beet in KollywoodfilmEn dan nu iets helemaal anders. Hebt u ooit al eens een Kollywoodfilm gezien? Mocht dat niet zo zijn, dan hebben wij voor u zodadelijk een primeur.
28/06 13u45  Buurt schakelt Tomorrowland-advocate in om uitbreiding festival tegen te gaanDe buren van recreatiedomein De Ster in Sint-Niklaas willen niet dat het zomerfestival Sterfest ooit uitgroeit tot een tweede Tomorrowland. Ze hebben niemand minder dan advocate Griet Cnudde onder de arm genomen, die ook in het dossier van Tomorrowland de buurtbewoners verdedigde.
28/06 13u45  Kunst inspireert Mode in Technisch Berkenboom InstituutOok voor het vijfde jaar Creatie en Mode van het Technisch Berkenboom-Instituut zit het schooljaar er bijna op. Tot begin augustus kan je wel nog hun werk bewonderen in 'Me and my girl'.
28/06 13u45  Zaak over onthaalmoeder moet opnieuw behandeld wordenDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft dinsdag nog geen vonnis geveld in de zaak van een gepensioneerde onthaalmoeder die vervolgd wordt voor het mishandelen van een baby. Tijdens het beraad werd een probleem met de samenstelling van de rechtbank vastgesteld, waardoor de zaak opnieuw behandeld moet worden. Een nieuwe datum is nog niet bekend.
28/06 13u30  Zeven jaar cel voor plofkraak in EssenDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Ismail L. (30) uit Utrecht veroordeeld tot zeven jaar cel voor een plofkraak op een bankautomaat in Essen. Hij moet ook 25.400 euro schadevergoeding betalen. Drie medebeklaagden, voor wie tot vijf jaar cel was gevorderd, werden vrijgesproken.
28/06 13u30  Huis onbewoonbaar na bliksem: “Alles kwijt door de brand”Een gerestaureerde hoeve in de Belgische Dreef in Prosperpolder is donderdagavond onbewoonbaar geworden na een blikseminslag. De zolderverdieping brandde volledig uit. De bewoonster en haar drie kinderen worden nu opgevangen in een noodwoning.
28/06 13u30  Your'in zet vakantie speels inOp de Sportaterreinen in Tongerlo (Westerlo) zetten enkele duizenden kinderen de zomervakantie met een erg actieve dag in. Het Your'in kinderfestival streek er neer met een boel animatie en artiesten.
28/06 13u30  VLM: Chalair neemt route Antwerpen-Hamburg overDe Franse luchtvaartmaatschappij Chalair Aviation zal vanaf 4 juli de route Antwerpen-Hamburg heropstarten. De verbinding werd voordien aangeboden door VLM Airlines, dat vorige week failliet werd verklaard. Dat melden Antwerp Airport en de maatschappij dinsdag.
28/06 13u15  Dit dragen mannen volgende lenteTijdens de Parijse mannenmodeweek, van woensdag 22 tot en met zondag 26 juni, toonden ontwerpers hun vestimentaire visie op komende lente. Zij voorspellen vijf grote trends die heren volgend voorjaar zullen dragen. Een overzicht.
28/06 13u15  “Bijna 9 procent van schoolfacturen blijft onbetaald”Zo’n 8,8 procent van alle schoolfacturen in Vlaanderen wordt nooit betaald. Als belangrijkste reden verwijzen scholen naar de financiële problemen van gezinnen (76 procent) of slordigheid (72 procent), maar opmerkelijk: 30 procent van de ouders legt de schoolfactuur bewust onderaan de stapel facturen. Dat blijkt uit een rondvraag van incassobureau Intrum Justitia, bij 103 Vlaamse scholen aan het einde van dit schooljaar.
28/06 13u15  Rode Kruis excuseert zich voor ‘racistische’ posterHet Amerikaanse Rode Kruis heeft zich maandag officieel geëxcuseerd voor een veiligheidsposter voor kinderen in het zwembad. “Wees cool, volg de regels”, luidt het opschrift dat al snel als “superracistisch” werd bestempeld. De reden? De enige kinderen die zich “niet cool” gedragen, zijn gekleurde kinderen.
28/06 13u15  Wetenschapper ontdekt revolutionaire nieuwe kleurChemicus Mas Subramanian, verbonden aan de Oregon State University, heeft misschien wel de ontdekking van zijn leven gedaan. De wetenschapper was anorganische verbindingen aan het mengen voor elektronische applicaties toen hij plots een totaal nieuwe kleur te zien kreeg. De diepblauwe tint is niet alleen streling voor het oog, de eigenschappen ervan zouden ook een ware revolutie kunnen betekenen voor de kunst én bouw.
28/06 13u15  Josje komt met verrassend antwoord over het leven na K3Na het laatste K3-afscheidsconcert in mei, vertrok Josje Huisman (30) in haar eentje op reis naar Argentinië. De herbronning deed deugd, want meteen erna schoot ze in actie voor haar boek ‘Dresscode Josje’ en vloog ze voor shootings naar Tokio. Nu ze eindelijk terug in het land is, stelden Dauwe & Vancoillie op Qmusic haar een prangende vraag.
28/06 13u15  Verdachte van verijdelde aanslag Parijs riskeert 3 jaar cel voor inbrakenHet parket Halle-Vilvoorde heeft dinsdag een gevangenisstraf van 3 jaar geëist tegen Reda Kriket, de man die op 24 maart opgepakt is in de Parijse voorstad Boulogne-Billancourt omdat hij een terreuraanslag zou voorbereiden. Kriket stond voor de Brusselse correctionele rechtbank terecht voor een reeks inbraken en inbraakpogingen die hij begin juni 2015 zou gepleegd hebben in Sterrebeek.
28/06 13u15  Sven Nys opent zijn ‘Cycling Center’ op Balenberg: “Ik ben heel fier”Sven Nys heeft dinsdagochtend in Baal, op de flanken van de Balenberg, het Sven Nys Cycling Center geopend. “Het is geen museum”, benadrukte de Kannibaal van Baal, “het is een belevingscentrum waar de bezoeker het veldrijden in al zijn facetten ontdekt. Actief en passief, je kan zelf op de fiets de buurt verkennen.”
28/06 13u15  Zij dacht dat ze toiletten ging schoonmaken... en toen gebeurde ditSimone Duchene uit Westmalle, al sinds 1 september 1982 poetsvrouw en reftermoeder in VBS Mariagaarde in Westmalle, was dinsdagochtend opgestaan in de veronderstelling dat ze zo dadelijk de toiletten ging poetsen. Maar dat was buiten de school gerekend. Op 22 september wordt ze 60, en overmorgen gaat Simone van haar langverdiend pensioen genieten. Enkele juffen stonden 's morgens te zingen aan haar deur. Toen ze door het raam keek, zag Simone een met ballonnen versierde Peugeot cabrio oldtimer uit 1976 staan. En dan moest de grootste verrassing nog komen!
28/06 13u00  Wilmots geeft uitleg over blessure van Hazard en vervanging van VermaelenBondscoach Marc Wilmots blikt vol vertrouwen vooruit op de kwartfinale van vrijdag tegen Wales: “Nu we in de kwartfinale zitten, hebben we nog één doel: de finale halen.” De bondscoach stelde ook iedereen gerust over de afwezigen op training: Eden Hazard en Thomas Vermaelen.
28/06 13u00  Veertig maanden cel voor verkrachting op oudejaarsfuifEen 19-jarige jongeman uit Maarkedal heeft dinsdag in Kortrijk een celstraf van veertig maanden gekregen, waarvan de helft effectief. Op een oudejaarsfuif in Waregem verkrachtte hij als 18-jarige een 16-jarig meisje. Hij deelde ook klappen uit.
28/06 13u00  Eiffeltoren weer dicht door stakingDe Eiffeltoren kan dinsdag niet bezocht worden omdat een deel van het personeel staakt uit protest tegen de hervormingsplannen van de Franse regering. Dat heeft de directie van het Parijse monument meegedeeld.
28/06 13u00  Europees commissievoorzitter Juncker tegen Farage: "Wat doen jullie hier nog?"Het Europees Parlement is dinsdag in spoedzitting bijeengekomen om de uitslag van het Britse EU-referendum te bespreken. De beslissing van de Britten om de EU te verlaten, zorgt voor een bijzonder emotioneel debat.De voorzitter van de Europees Commissie Jean-Claude Juncker haalde hard uit naar de Britse anti-Europese partij UKIP. 'Wat doen jullie hier nog?' vroeg hij hen.
28/06 12u45  Boze Carrasco: “Kritiek op mij was niet nuttig”Yannick Carrasco speelt een wisselvallig tornooi met de Rode Duivels. De aanvaller van Atletico Madrid werkt hard maar kon aanvallend nog niet veel tonen. Tegen Hongarije scoorde hij echter als invaller en haalde zo zijn gram op de kritiek die her en der te horen was. Kritiek waar hij opvallend fel op reageerde tijdens zijn persconferentie.
28/06 12u45  Zevendonk geeft directeur mooi afscheidDe kinderen, leraren en ouderraad van de basisschool Sint-Pieter in Zevendonk namen dinsdag afscheid van hun directeur Paul Proost . Na een loopbaan van 28 jaar als directeur en voordien als leraar mag de 60-jarige man van een welverdiend pensioen gaan genieten. De school organiseerde dinsdag een verrassingstocht met een koets met paarden door Zevendonk. Onderweg stonden de klassen van de lagere school voor hem klaar. Aangekomen aan de school moest de directeur door een erehaag van kinderen wandelen. Nadien volgde nog een feest in het schoolgebouw zelf. 'Ik val van de ene verrassing in de andere', zei een geëmotioneerde Paul Proost. 'Ik blijf nog wel in de inrichtende macht van de school maar kan me nu meer toeleggen op vrijwilligerswerk.' Patrick Nevejan, huidig leraar van het zesde leerjaar, wordt de nieuwe directeur.
28/06 12u30  Pippa Middleton steelt de show op WimbledonPippa Middleton (34) is naar verluidt een fervente tennisfan en dus kan ze op Wimbledon niet ontbreken. In het gezelschap van broer James werd ze stralend gespot in een jurk met klaprozen.
28/06 12u15  Alderweireld: “Er zijn twee logische opties om Vermaelen te vervangen”Toby Alderweireld stond vandaag de pers te woord na de training van de Rode Duivels. De verdediger is aan een ijzersterk tornooi bezig en laat er geen twijfel over bestaan: “Het doel is het EK te winnen.”
28/06 12u15  Deze Belg moet de onderhandelingen over de Brexit leidenDe Europese leiders komen vandaag een eerste keer samen om de Brexit te bespreken. Maar achter de schermen is het onze landgenoot Didier Seeuws die de onderhandelingen met de Britten in goede banen leidt. Portret van een uitzonderlijk diplomaat. “Hij koppelt zijn talent voor onderhandelen aan een ongelofelijke werkkracht.”
28/06 12u15  Historisch 'bonussysteem' in de F1 afgeschaft?Volgens een bericht in 'The Times' wil F1-baas Bernie Ecclestone een 'bonussysteem' van maar liefst 150 miljoen Britse pond afschaffen.
28/06 12u00  Zandhoven speelt zaterdag tegen LierseK Zandhoven SK speelt zaterdag 2 juli om 18.30u een oefenwedstrijd tegen K Lierse SK op de terreinen van Zandhoven in de Voetbalstraat.
28/06 12u00  Merkel: “Europese Unie is sterk genoeg om Brexit te overleven”De Europese Unie is “sterk genoeg” om de Brexit te overleven. Dat heeft de Duitse bondskanselier Angela Merkel dinsdag in het Duitse parlement gezegd, in een regeringsverklaring naar aanleiding van het Brexit-referendum. Ze waarschuwde ook dat het Verenigd Koninkrijk niet op een voorkeursbehandeling zal moeten rekenen.
28/06 12u00  Drive-In Movies later van start door drassige NekkerUtopolis stelt de Drive-In Movies aan de Nekker een weekje uit, van vrijdag 1 juli naar donderdag 7 juli. Dat omdat het filmterrein door de regen volledig verzadigd is.
28/06 12u00  20.000 kinderen starten vakantie op PennenzakkenrockRuim twintigduizend kinderen sluiten dinsdag het schooljaar af op Pennenzakkenrock in Mol.
28/06 12u00  Dijlestad vernieuwt krakend podium in stadsschouwburgDe stad Mechelen laat deze zomer het podium in de stadsschouwburg vernieuwen. De huidige plankenvloer verkeert in slechte staat, kraakt en op verschillende plaatsen zitten houtsplinters los.
28/06 12u00  “Mama’s, laat je vriendinnen niet vallen”De Australische mamablogster Constance Hall heeft een scheiding achter de rug en zag vier relaties met potentiële partners op de klippen lopen. Die mindere periodes in haar leven kwam ze door met de hulp van twee psychologen en haar vriendinnen. Daarom roept ze via haar Facebook-pagina op om als moeder nooit je vriendinnen te laten vallen.
28/06 12u00  Europees Parlement voert emotioneel debat over BrexitHet Europees Parlement is dinsdag in spoedzitting bijeengekomen om de uitslag van het Britse EU-referendum te bespreken. De beslissing van de Britten om de EU te verlaten, zorgt voor een bijzonder emotioneel debat.
28/06 12u00  Tegen eind 2017 overal nieuwe vertrekprocedure treinenDe nieuwe vertrekprocedure voor de treinen, waarbij die pas zullen vertrekken nadat alle deuren gesloten zijn, wordt vanaf het tweede kwartaal van 2017 ingevoerd en moet zes maanden later overal van kracht zijn. De kostprijs voor de NMBS bedraagt ongeveer 4,7 miljoen euro. Dat heeft minister van Mobiliteit François Bellot geantwoord op vragen van David Geerts (sp.a) en Jef Van den Bergh (CD&V).
28/06 11u45  Verklapt Lesley-Ann Poppe het geslacht van haar baby?Met een foto op Facebook en Instagram lijkt Lesley-Ann Poppe het geslacht van haar baby bekend gemaakt te hebben. 'My Boys and me', schreef ze bij een foto waarop ze poseert met haar zwangere buik en haar vriend Kevin. Verwacht de bekende blondine opnieuw een jongetje, of heeft ze het over haar nieuwe handtas, het model 'Boy' van Chanel?
28/06 11u45  Met deze tips word je niet ziek op vakantieNiets zo vervelend als de eerste dagen van je vakantie niet optimaal te beleven omdat je ziek bent. De Nederlandse hoogleraar Ad Vingerhoets, verbonden aan de Universiteit Tilburg, heeft een tip om verkoudheden en co op reis te voorkomen.
28/06 11u30  Blogster roept op: “Mama’s, laat je vriendinnen niet vallen”De Australische mamablogster Constance Hall heeft een scheiding achter de rug en zag vier relaties met potentiële partners op de klippen lopen. Die mindere periodes in haar leven kwam ze door met de hulp van twee psychologen en haar vriendinnen. Daarom roept ze via haar Facebook-pagina op om als moeder nooit je vriendinnen te laten vallen.
28/06 11u30  Duitsland speelt kwartfinale tegen Italië tijdens groot verzusteringsfeest met Duitse vrienden Alheim in De GriffelDe 45ste verkaardag van de verzustering tussen Heinebach (Alheim) en Pulle wordt dit weekend groots gevierd in Pulle. Iedereen is uitgenodigd op het gratis feest zaterdag 2 juli.
28/06 11u30  Spoor naar gestolen verkeersparkEr is een spoor naar het mobiel verkeerspark van de gemeente Zandhoven dat in april vorig jaar op het vroegere jumpingterrein achter leefschool 't Zandhofje gestolen werd.
28/06 11u30  Microsoft betaalt vrouw 9.000 euro voor ongevraagde upgrade naar Windows 10Het Amerikaanse softwareconcern Microsoft heeft een Windows-gebruikster 10.000 dollar (zo’n 9.000 euro) betaald, nadat het besturingssysteem van haar computer ongevraagd was geüpdatet naar Windows 10. Dat meldt de Seattle Times.
28/06 11u30  “Clip van Kanye moedigt verkrachtingscultuur aan”De clip waarin Kanye West het bed deelt met een hoop naakte celebs is niet alleen bij Taylor Swift die in de video te zien is in het verkeerde keelgat geschoten. Ook 'Girls'-ster en verwoed feministe Lena Dunham is absoluut niet te spreken erover. Het maakt haar naar eigen zeggen zelfs misselijk.
28/06 11u15  AA Gent stalt aanvaller bij Moeskroen-PéruwelzAA Gent leent aanvaller Simon Diédhiou tot eind komend seizoen uit aan Moeskroen-Péruwelz. Dat maakte AA Gent dinsdag bekend.
28/06 11u15  Butcher Bar brengt Amsterdamse worst naar AntwerpenIn de Vrijheidstraat, vlak bij de Marnixplaats op het Zuid, opent woensdag 29 juni Butcher Bar, een gloednieuwe pop-up. Butcher Bar is het eerste verkoops- en degustatiepunt met het hele assortiment van de Amsterdamse Brandt & Levie-worsten. Butcher Bar combineert de droge worsten en hotdogs met een eigen productie van pickles, zilveruitjes en augurkjes.
28/06 11u15  Like Mike en vriendin zetten na 11 jaar punt achter relatieLike Mike is weer vrijgezel. De broer en dj-collega van Dimitri Vegas was 11 jaar lang een koppel met Sara De Hertogh, maar ze beslisten een punt te zetten achter hun relatie. Dat schrijft Het Laatste Nieuws dinsdag.
28/06 11u00  Rode Duivels trainen zonder Hazard en VermaelenNa de recuperatietraining van maandag na de match tegen Hongarije werd vandaag bij de Rode Duivels de voorbereiding op de kwartfinale van vrijdag tegen Wales pas écht ingezet. Slechts 21 Duivels tekenden echter present op training, kapitein Eden Hazard en Thomas Vermaelen ontbraken.
28/06 11u00  Met deze tip word je niet ziek op vakantieNiets zo vervelend als de eerste dagen van je vakantie niet optimaal te beleven omdat je ziek bent. De Nederlandse hoogleraar Ad Vingerhoets, verbonden aan de Universiteit Tilburg, heeft een tip om verkoudheden en co op reis te voorkomen.
28/06 11u00  Deze brief is het perfecte antwoord op schunnige foto’s van mannenHet is een vaak gehoorde verzuchting van vrouwen die op sociale media, datingwebsites en -apps vertoeven, er is altijd wel een onverlaat die hen ongevraagd een foto van zijn penis stuurt. Deze brief, die momenteel volop op het internet circuleert, biedt een perfect antwoord op die zogenaamde dickpics die mannen sturen.
28/06 10u45  Koning Filip gaat Rode Duivels aanmoedigen tegen WalesKoning Filip komt de Rode Duivels aanmoedigen tijdens hun kwartfinale op het EK van vrijdag in Lille tegen Wales. Dat heeft de persdienst van het Paleis dinsdag bevestigd.
28/06 10u45  Jongeren doen auditie voor kortfilmZo’n honderdvijftig jongeren toonden maandag hun acteertalent. Ze hopen geselecteerd te worden voor een kortfilm over het fenomeen catfishing. Het verhaal werd geschreven door vijf tienermeisjes en de regie is in handen van Adil El Arbi en zijn kompaan Bilal Fallah.
28/06 10u45  Dit is de mooiste geit van LitouwenZondag was het de jaarlijkse hoogdag voor het Litouwse dorpje Ramygala: voor de zevende keer werd de mooiste geit van het dorp verkozen. De geit is al sinds de 16de eeuw het symbool van het dorp en de schoonheidswedstrijd brengt jaarlijks de bevolking van Ramygala grotendeels op de been.
28/06 10u30  Waalse leerlingen bezoeken Merksplas?De leerlingen van het zesde leerjaar van basisschool Qworzo maakten dit schooljaar een gezamenlijke klasblog met een school uit het Waalse Oreye. Het project werd maandag afgesloten met een ontmoetingsdag.
28/06 10u30  Je raadt nooit waarvan deze maaltijden gemaakt zijnZin in een luxueus diner, maar je hebt er het geld niet voor? Daar vond iemand online een oplossing voor. Waarom niet gewoon met goedkope junkfood maaltijden creëren die er haast uitzien alsof ze uit een chique restaurant zouden komen?
28/06 10u15  Spijt na deelname ‘Met Vier in Bed’: “Willen er niet meer aan herinnerd worden”Op VTM wordt deze zomer het zevende seizoen van ‘Met Vier in Bed’ uitgezonden. Voor de meeste deelnemende B&B-uitbaters is het programma geweldige reclame, maar soms draait het ook helemaal anders uit. “Na de uitzending hebben wij echt haatmails gekregen”, zeggen Fee en Greet in Dag Allemaal.
28/06 10u15  Regering pakt begroting pas na zomervakantie aanHet ziet ernaar uit dat de federale regering pas na de zomervakantie de begrotingsopmaak voor volgend jaar aanpakt. Dat schrijven de kranten De Tijd, Het Laatste Nieuws en De Morgen dinsdag. Wellicht komt het dossier donderdag ter sprake op het kernkabinet.
28/06 10u15  Overlijden Antwerpse oud-gouverneur Andries Kinsbergen maakt veel reacties losMinister van Staat en oud-gouverneur Andries Kinsbergen, die vrijdag op 89-jarige leeftijd overleed, heeft in verschillende domeinen veel sporen nagelaten in onze provincie.
28/06 10u15  Stiefmoeder Helmut Lotti: “Verkracht door bekende acteur uit ‘De Collega’s’”Luc Lotigiers (68), de vader van Helmut Lotti, en actrice Nel Rosiers (66) zijn bijna twintig jaar getrouwd. In al die jaren hebben ze intens samengeleefd. Maar dat was niet altijd even gemakkelijk. Gelukkig was zoon Helmut er wanneer het minder goed ging.
28/06 10u15  Brabo trekt mooiste matrozenpak aanBrabo maakt zich langzaam op voor de Tall Ships Races in Antwerpen. Het standbeeld op de Grote Markt trok voor de gelegenheid zijn mooiste matrozenpakje aan. De zesde editie van de Tall Ships Races vindt plaats van donderdag 7 tot en met zondag 10 juli.
28/06 10u15  NASA laat Hubble ruimtetelescoop nog vijf jaar langer werkenHet Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA heeft zijn contract verlengd om de Amerikaans-Europese Hubble ruimtetelescoop nog eens minstens vijf jaar uit te baten. Dit heeft zender ABC gemeld.
28/06 10u15  Brits Minister van Financiën: “Belastingen zullen verhogen na Brexit”In zijn eerste interview sinds de Britten er vorige week voor hebben gekozen uit de Europese Unie te stappen heeft minister van Financiën George Osborne dinsdag tegenover de Britse openbare omroep BBC belastingverhogingen en besparingen in het vooruitzicht gesteld.
28/06 10u15  Vietnamese hoofdstad overweegt miljoenen motorfietsen te bannenHet straatbeeld van de Vietnamese hoofdstad Hanoi kan er tegen 2025 wel eens helemaal anders uitzien, want de stedelijke Communistische Partij overweegt om miljoenen bromfietsen te bannen. Dat schrijft het online dagblad VnExpress. Het voorstel past in een plan om het aantal private vervoersmiddelen gaandeweg te beperken.
28/06 10u00  Gemeente vindt zelf ‘onthaalouders’ voor eigen kinderopvangDe Wolk, ‘t Speelnestje en de onthaalouders worden vanaf 2017 niet meer beheerd door de gemeentelijke vzw Kinderopvang. “Maar dat is goed nieuws voor Wijnegemse gezinnen en voor de twintig personeelsleden”, benadrukt schepen van Jeugd Tom Dijckmans (Durf!).
28/06 10u00  De Ideale Woning gaat bejaardenflats Borgeind renoverenDe bewoners van de 17 OCMW-bejaardenflats aan de Borgeindstraat in de wijk Deuzeld krijgen binnenkort een andere huisbaas. De Ideale Woning neemt het bijna veertig jaar oude complex over en wil het renoveren.
28/06 10u00  Atomium opent dinsdag opnieuw de deurenHet Atomium opent dinsdag om 10.00 uur opnieuw de deuren. De technische installaties zijn opnieuw operationeel nadat ze schade hadden opgelopen bij het onweer van afgelopen donderdag. Dat zegt de woordvoerster van het Atomium, Inge Van Eycken.
28/06 10u00  Gents hof van beroep geeft radiopresentator gunst van de opschorting in verkrachtingszaakDe 35-jarige lokale radiopresentator die een vrouw verkrachtte tijdens een uitzending, maar in een veelbesproken vonnis van de Gentse correctionele rechtbank de opschorting kreeg, krijgt in beroep dezelfde gunst. Dat heeft het Gentse hof van beroep dinsdagmorgen beslist.
28/06 09u45  Amerikaanse zwemkampioene Ledecky heeft ticket voor Rio op zakDe Amerikaanse Katie Ledecky heeft zich maandag op de tweede dag van de Amerikaanse zwemselecties in Omaha (Nebraska) op de 400 meter vrije slag verzekerd van een ticket voor de Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro.
28/06 09u45  Wonderkind Justin Bieber richt pijlen op SportpaleisNu zijn album in meer dan honderd landen op nummer 1 staat en zijn Noord-Amerikaanse tournee in geen tijd uitverkoopt, laat Justin Bieber weten dat zijn 'Purpose World Tour' ook halt zal houden in het Sportpaleis.
28/06 09u45  Nieuwe trend: hond supportert mee voor tvSupportert uw hond mee voor de duivels? Blijkbaar is dat heel gewoon. Op een GVA-oproep 'stuur uw foto van de EK-gekte in' kregen we tientallen foto's van baasjes die hun hondje in de Belgische kleuren hadden uitgedost. In dit knotsgekke overzicht vind je ook hier en daar een duivelse poes of... geit!
28/06 09u45  Agent maakt dreigbrief en richt die aan zichzelfEen politie-inspecteur wordt er door het parket van beschuldigd in het commissariaat van Heist-op-den-Berg een dreigbrief te hebben gemaakt en afgedrukt. De brief was gericht aan hemzelf en een vrouwelijke collega.
28/06 09u30  EK-gekte in de provincie Antwerpen: stuur uw foto inHet EK voetbal wordt niet alleen in Frankrijk gespeeld, maar ook bij u thuis of in uw buurt, zeker met de eerste wedstrijd van de Rode Duivels vanavond. Daarom willen wij zoveel mogelijk foto's verzamelen van EK-gekte in onze regio.
28/06 09u30  Antwerpenaar: “Spijt van moord op twee vrouwen in Spanje”Dave Verbist (35, foto) uit Boom stond gisteren in Spanje terecht voor de moord op de Deense Anne Strande Jensen. De man zou eindelijk onthullen waarom hij het meisje wurgde, maar dat viel tegen voor de nabestaanden. “Ik heb geen idee, maar wel spijt”, klonk het zonder veel meer uitleg.
28/06 09u30  Zelfs president en Maradona smeken Messi om zich te bedenkenDe Argentijnse president Mauricio Macri en levende legende Diego Maradona hebben Lionel Messi gevraagd om zich beschikbaar te blijven stellen voor de Argentijnse nationale ploeg.
28/06 09u30  Kwakkelweer houdt nog even aanHet blijft dinsdagmiddag meestal droog met van tijd tot tijd zon. Er waait een zwakke tot matige wind uit zuidelijke richtingen. De maxima bedragen 17 tot 22 graden.
28/06 09u30  Koningin Elizabeth II na Brexit: “Ik leef nog”“Ik leef nog”. Dat zei de Britse koningin Elizabeth II maandag bij haar eerste verschijning in het openbaar sinds de Britten vorige week hebben beslist uit de Europese Unie stappen.
28/06 09u30  Centrum rond familiaal geweld op komst in Mechelen?Komt er een ‘Family Justice Center’ in Mechelen? Peter Bellens (CD&V), gedeputeerde Welzijn en Gezondheid voor de provincie, hoopt van wel. In zo’n centrum zouden verschillende partners die rond intrafamiliaal geweld werken de werkvloer delen en slachtoffers en daders ontvangen.
28/06 09u30  ‘Paparazzo’ Véronique De Kock betrapt Ronaldo met Braziliaans topmodelZe wordt in Vlaanderen geregeld stiekem gefotografeerd, maar in ­Parijs was het Véronique De Kock (39) zelf die paparazzo speelde. In het poep­chique Hôtel Costes zag ze de Portugese stervoetballer ­Cristiano Ronaldo (31) en het Braziliaanse model Alessandra Ambrosio (35) een terrasje doen. De Kock haalde haar smartphone boven en nam in het geniep foto’s. Die deelde ze via Instagram met de wereld.
28/06 09u30  Het grote verdriet van Tanja DextersTien jaar waren ze samen. Tanja Dexters (39) en zakenman Miguel Dheedene. Maar zo’n twee maanden geleden kwam het tot een breuk. In Story doet de ex-Miss België openhartig haar verhaal.
28/06 09u15  Will Tura (75) moet het van familie kalmer aan doenZanger Will Tura (75) heeft gisteren in Domein Bokrijk een ster gekregen op de ‘walk of fame’, in navolging van Luc Appermont, Zaki en ­Paula Semer. Na de onthulling van de steen bezocht hij een expo over de jaren zestig waarin ook het begin van zijn muziekcarrière aan bod komt.
28/06 09u15  "Jeugd verder laten doorgroeien"Port of Antwerp Giants 2016-2017 krijgt steeds meer en meer vorm. Na Roby Rogiers, Micah Mason werd met Jason Clark een derde versterking aangetrokken. 'We kennen ook een groei in onze abonnementen,' zegt voorzitter Roger Roels.
28/06 09u15  Reddingswerkers proberen verstrikte blauwe vinvis te reddenReddingswerkers ondernamen maandag een poging om voor de kust van de Amerikaanse staat Californië een blauwe vinvis te redden. Volgens lokale media zat het 24 meter lange zeezoogdier verstrikt in een touw van een krabbenval, waardoor de walvis abnormaal zwom en wanhopig naar adem leek te happen.
28/06 09u15  Premier Michel: “De doos van Pandora is open”Het kan niet dat Groot-Brittannië in de toekomst enkel profiteert van de Europese voordelen, zonder solidair te zijn met de lidstaten. Dat heeft premier Charles Michel (MR) in aanloop naar de Europese top over de Brexit gezegd in De Ochtend op Radio 1. “Anders spat de Unie uiteen.”
28/06 08u30  Britse krant tegen Labourleider Jeremy Corbyn: “Stap nu op”“Ga nu.” Dat heeft de Britse krant Daily Mirror, die de Arbeidspartij genegen is, dinsdag geschreven aan het adres van Labourleider Jeremy Corbyn. Die is na de Brexit-beslissing van vorige week in het oog van de storm geraakt.
28/06 08u30  Theresa May favoriet om Cameron op te volgenDe Britse minister van Binnenlandse Zaken Theresa May is in een peiling favoriet om de nieuwe leider van de Tories te worden en zo de Conservatieve premier David Cameron op te volgen, zo heeft de kwaliteitskrant The Times dinsdag op gezag van een opiniepeiling van YouGov gemeld.
28/06 08u15  “Recordaantal mensen via Middellandse Zee naar Italië sinds deal EU-Turkije”Sinds het akkoord tussen de Europese Unie en Turkije van kracht is, wagen meer asielzoekers dan ooit zich aan de levensgevaarlijke oversteek via de centrale route over Middellandse Zee. Dat zegt Fabrice Leggeri, de directeur van het Europese grensbewakingsbureau Frontex.
28/06 08u15  Kinepolis opent zesde bioscoopcomplex in SpanjeDe bioscoopgroep Kinepolis bouwt een tweede bioscoopcomplex in de regio Granada, in het zuiden van Spanje. Het wordt ook het zesde complex in Spanje, meldt Kinepolis.
28/06 07u45  Professor komt deels terug op beschuldigingen aan Guy Van SandeTijdens een twee uur durende confrontatie is hoogdocent Frank P. gisteren deels teruggekomen op een aantal belastende verklaringen over Guy Van Sande. De advocaten van de acteur zeiden na afloop dat hij er “kapot” van is, nu hij verdacht wordt deel uit te maken van een kinderpornonetwerk. “Hij krijgt wel de onvoorwaardelijke steun van zijn kersverse vrouw.”
28/06 07u45  Milow verdedigt Belgische supporters op Nederlandse tv: “Wat Carl Huybrechts zegt, is echt niet waar”“De Duivelsgekte is als Halloween. Het bestaat niet echt, maar de commercie dringt het ons op.” Dat zei Carl Huybrechts zondagavond in het Nederlandse voetbalprogramma ‘Studio France’. Een dag erna was zanger Milow te gast. En die verdedigde de Belgische fans. “Geen sfeer? Bij elke goal van de Belgen is er een aardbeving opgemerkt.”
28/06 07u00  Politie arresteert enkele relschoppers LuchtbalDe lokale politie heeft nieuwe arrestaties verricht naar aanleiding van de rellen van begin juni in de wijk Luchtbal. Daarbij werden wagens in brand gestoken en politievoertuigen bekogeld.
28/06 06u45  Laat Antwerpen niet stikkenWe wisten het al, maar de kaart van CurieuzeNeuzen maakt het akelig concreet: de lucht in Antwerpen is zwaar vervuild en bereikt in sommige wijken waarden die de Wereldgezondheidsorganisatie nauwelijks aanvaardbaar acht. We weten het al lang, eigenlijk. En er worden langzaamaan wel maatregelen genomen om de toestand te verbeteren, maar de beleidsvoerders zullen een versnelling hoger moeten schakelen en creatiever uit de hoek moeten komen. De gezondheid van duizenden Antwerpenaren is bedreigd.
28/06 06u30  Na de oproep: meer dan 500 kaartjes voor KyaraIn deze krant deed de Mechelse Rina van Hooff recent een emotionele oproep om haar dochtertje Kyara (13) een wenskaartje te sturen voor haar lentefeest en verjaardag. Het 13-jarige meisje heeft niet zo veel familie en door haar lichte vorm van autisme weinig vriendjes. De reactie was overweldigend...
28/06 06u30  Fransen redden data van beschadigde zwarte doosFranse experts zijn erin geslaagd om data te recupereren van de beschadigde zwarte dozen van het vliegtuig van EgyptAir, dat zes weken geleden neerstortte in de Middellandse Zee. Dat meldt het onderzoeksteam naar de crash, dat geleid wordt door Egypte, maandag.
28/06 06u30  Bijna één op de vijf jobstudenten werkt in het zwartOndanks wetswijzigingen die studentenarbeid aantrekkelijker moeten maken, blijft één op de vijf jobstudenten in het zwart werken. Dat blijkt uit een studie van Randstad. Bij de jobstudenten onder de achttien jaar loopt het aantal zwartwerkers op tot bijna 30 procent.
28/06 06u30  Suikertaks of niet: Belg blijft cola drinkenWe betalen al een half jaar suikertaks, maar laten daarvoor toch onze frisdrank niet staan. Om de prijs te drukken trekken we wel vaker naar discounters die geen merkproducten aanbieden of naar het buitenland, schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws.
28/06 06u30  ‘Happy Birthday’ zingen voortaan voor iedereen gratisHet lied ‘Happy Birthday’ maakt voortaan deel uit van het publieke domein, nadat een rechter in Los Angeles een akkoord heeft ondertekend in een rechtszaak rond auteursrechten tegen muziekproducent Warner/Chappell Music.
28/06 06u15  Herken jij deze wereldster op haar eerste fotoshoot?Victoria Beckham timmerde op haar vijftiende al aan een carrière richting sterrendom. Ze zong toen nog lang niet bij de Spice Girls, maar was wel al aan de slag als model. Beelden van haar eerste fotoshoot ooit in 1989 zijn nu opgedoken.
28/06 06u15  Tulpenstraat zorgt voor verwarringCoalitiepartij CD&V lanceerde dit weekend een voorstel om de situatie in de Tulpenstraat door een mobiliteitsexpert te laten bestuderen. Op de raad stemde de meerderheidspartij merkwaardig genoeg tegen.
28/06 06u15  Politie opent onderzoek naar steekpartijDe lokale politie van de zone Neteland is een onderzoek gestart naar de omstandigheden van een steekpartij in Olen. Een 32-jarige inwoner is zondag met levensgevaarlijke verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
28/06 06u15  Antwerps huis wekt meer energie op dan het verbruiktIn de Molenstraat in Brecht kwam Vlaams minister van Energie Bart Tommelein de meest energiezuinige woning van het land openen. Het Molenhuisje heeft een E-peil van min 61 en is afkoppelbaar van het net.
28/06 06u15  “Rijsel kleurt straks rood dankzij Erik”De mooie overwinning van de Rode Duivels tegen Hongarije zondagavond heeft een wel erg zwart randje gekregen. Oppersupporter Erik Reynaerts (50), de oprichter en voorzitter van de officiële fanclub van de Rode Duivels, overleed in Toulouse aan een hartfalen. Amper drie weken na de dood van zijn vrouw.
28/06 06u15  Wetenschappers waarschuwen voor tekenplaagTerwijl iedereen klaagt en zaagt over het aanhoudend slechte weer, zijn er in het wereldje van de teken wellicht minder klachten. “Teken gedijen beter in een vochtig en niet héél warm klimaat”, aldus Dr. Tinne Lernout, epidemiologe van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV). Net wat we nu hebben. Volgens Nederlands onderzoek is juli de absolute piekmaand inzake tekenbeten. Dat belooft.
28/06 06u15  Antwerps komisch duo maakt furore op FacebookKrijgen Gaston en Leo opvolgers? Daar lijkt het wel op, want Toon van Eekert (27) en Angel Redondo (29) uit Berchem maken online furore met hun videoreeks Kurkdroog. De vaak gedeelde sketches van het duo zijn op Facebook al meer dan drie miljoen keer bekeken. “De positieve reacties zijn overweldigend.”
28/06 06u15  Groen wil onderzoek naar schepen Rob Van de Velde (N-VA)Groen-raadslid Joris Giebens vraagt een externe audit naar het toekennen van stedenbouwkundige vergunningen. “Meerdere dossiers ruiken naar belangenvermenging”, zegt Giebens. Schepen Rob Van de Velde (N-VA) heeft geen bezwaren tegen een audit.
28/06 06u15  GAS-boetes voor studenten die het te bont makenIn het gebouw van Gate15, de organisatie die Antwerpse studenten begeleidt, is gisteren het doop- en feestcharter 2016-2017 ondertekend. In dit charter worden de spelregels uiteengezet waaraan studentenclubs zich tijdens hun activiteiten moeten houden.
28/06 06u15  Bouwen ondanks twijfels bij afwatering en mobiliteitHet masterplan dat de contouren vastlegt waarbinnen de wijk Schorvoort kan ontwikkelen, is goedgekeurd. De vragen over waterhuis-houding en mobiliteit blijven.
28/06 06u00  Gemeenteraadsleden fietsen naar het VrieselhofVoor de gemeenteraad van gisteren had sportschepen Jef Verhaegen (Open Vld) zijn collega’s opgeroepen om met de fiets naar de vergadering te komen. Zes leden gaven gehoor aan die oproep.
28/06 06u00  “We zijn in de wolken in ons begijnhof”Het Sociaal Huis Mechelen heeft 3,6 miljoen euro geïnvesteerd in de renovatie van 26 woningen voor senioren. De bewoners zijn vol lof over hun nieuwe thuis.
28/06 06u00  M.A.S.H. neemt Wiekevorsts luchtruim over met Fly-InZo'n 150 modelvliegtuigjes sieren dit weekend opnieuw het Wiekevorste luchtruim tijdens de jaarlijkse Fly-in van Model Aero Sport Heist (M.A.S.H.). Een van de blikvangers is weggelegd voor clubleden Kurt Rombauts (45) en Marc Van Passel (53).
28/06 05u30  Drie toppers tijdens Feest van VlaanderenMet De Bende, Bandits en Stan Van Samang zakken zondag drie grote namen af naar het binnenplein van het gemeentehuis.
28/06 04u45  Rijkevorsel swingt de vakantie inRijkevorsel Swingt organiseert net als vorige jaren ook nu weer openluchtoptredens gedurende de maanden juni en juli en dit telkens op donderdagavond. Het wordt een veldslag van coverbands.
28/06 04u30  Exotische 'lachvogel' bezoekt LierbaanDe voorbije dagen zagen een aantal opmerkzame buurtbewoners van de Lierbaan een Australische Kookaburra, ook wel lachvogel genoemd, voorbij vliegen.
28/06 03u45  Luxeverblijf voor poezen staat te koopHet poezenhotel Zoo Easy in Sint-Katelijne-Waver staat sinds enkele weken te koop. De nieuwe eigenaar van het poezenluik, het gebouw én de privévertrekken dient een bedrag van 595.000 euro neer te tellen. De huidige eigenares en oprichtster Katrien Melis (34) spreekt van een fair bedrag. Ze laat de zaak over omdat haar gezondheid het niet meer toelaat.
28/06 00u30  Ragnar Sigurdsson: “De Engelsen verwachtten een makkelijke wedstrijd”De IJslandse verdediger Ragnar Sigurdsson was uiteraard in de wolken dat het sprookje van zijn land op het EK nog niet voorbij is. Na het openingsdoelpunt van Wayne Rooney lukte hij maandag de gelijkmaker in de met 2-1 gewonnen achtste finale tegen Engeland. “De Engelsen dachten dat het een makkelijke wedstrijd zou worden, maar wij hadden vertrouwen”, aldus Sigurdsson na afloop van de wedstrijd.
28/06 00u15  Nieuw pop-up restaurant in centrum Rijmenam vanaf 1 juliDe twee Keerbergse vriendinnen Bettina von Winkelmann en Isa Van de Ven openen op 1 juli een pop-up restaurant in het eeuwenoude pand in het centrum van Rijmenam, beter bekend als het voormalige café De Zwaan. Het restaurant is open op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag.
28/06 00u00  Wickmayer gaat strijdend ten onder: “Dit is hard”Yanina Wickmayer (WTA 46) is er maandag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de tweede ronde van Wimbledon. Tegen de Tsjechische Karolina Pliskova (WTA 17) kraakte ze in de slotfase: 6-2, 0-6 en 8-6. “Het overkomt me de laatste tijd vaak dat ik een goede wedstrijd speel en toch verlies. Dat is hard. Ik hoop dat de bal eens voor mij zal rollen”, zei Wickmayer.
28/06 00u00  Zomer 30-borden manen aan om minder snel te rijdenDe zomervakantie breekt aan, en dat betekent in Mechelen ook de start van de campagne met een oproep om de zone 30 te respecteren.
27/06 23u45  Sneller en ook mobiel beter zoeken op mechelen.beDe stad heeft maandag haar vernieuwde website gelanceerd. Mechelen.be is voortaan sneller te doorzoeken, overzichtelijker en hij werkt ook mobiel beter.
27/06 23u30  Italiaanse acteur Bud Spencer overledenDe Italiaanse acteur en filmmaker Bud Spencer is maandag overleden. Hij werd 86.
27/06 23u15  OVERZICHT KWARTFINALES. Alweer loodzware opdrachten voor Italië en IJslandItalië heeft zich als zevende en voorlaatste land geplaatst voor de kwartfinales op het EK voetbal in Frankrijk, en dit ten koste van titelverdediger Spanje. In de volgende ronde wacht nu... wereldkampioen Duitsland. Revelatie IJsland zette Engeland opzij maar moet nu tegen... gastland Frankrijk.
27/06 23u00  Koen Geens en vertegenwoordigers godsdiensten eten samen tijdens ramadanDe vertegenwoordigers van de erkende erediensten en levensbeschouwingen, verenigd in het Comité Together in Peace, hebben maandagavond samen met minister van Justitie Koen Geens samen aan tafel gezeten voor een iftar-maaltijd, de verbreking van het vasten bij zonsondergang in de maand ramadan. Het was initiatief kwam er op uitnodiging van Salah Echallaoui, voorzitter van het Executief van de Moslims van België.
27/06 23u00  IJsland stunt en bezorgt Engeland enorme katerWat niemand had verwacht, is werkelijkheid geworden. IJsland heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het EK dankzij een 1-2 overwinning tegen Engeland. De volgende tegenstander voor IJsland is Frankrijk.
27/06 22u45  Stefano Ruggeri opent Italiaans restaurant annex delicatessen aan de BredabaanAan de Bredabaan in het centrum van Brasschaat opende met Ruggeri een Italiaans restaurant annex delicatessen. Stefano Ruggeri wil de Brasschatenaar de verfijnde Italiaanse keuken leren kennen.
27/06 22u45  VELO-project komt weldra naar MerksemHet succesvolle VELO-project waarbij je een stadsfiets kan ophalen, naar je bestemming kan fietsen en daarna je stadsfiets terugbrengt, komt binnenkort ook naar Merksem.
27/06 22u30  “Marseille akkoord met bod van 38 miljoen euro”, maar wil Batshuayi wel?Volgens L’Equipe heeft Olympique Marseille een bod van 38 miljoen euro aanvaard voor Michy Batshuayi. Maar wil de spits wel naar Crystal Palace? Weliswaar een club uit de Premier League maar geen topploeg...
1 2 3 4 5 6 7Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

23x VIDEO. Minstens 28 doden na aanslag door drie kamikazes op luchthaven Istanboel29/06 00u45 - Gazet van Antwerpen: Het dodental van de gruwelijke zelfmoordaanslag op de luchthaven Atatürk in Istanboel is opgelopen tot 28 slachtoffers. Er zouden ook zestig gewonden gevallen zijn. De aanslag zou het werk zijn van drie mannen die op passagiers begonnen te schieten en zich daarna opbliezen.
21x Leerlingen Atheneum winnen prijs Wout Theuws29/06 03u15 - Gazet van Antwerpen: Enkele leerlingen van het zesde jaar Mechanisch Onderhoud van het GO! Atheneum Klein-Brabant hebben de prijs Wout Theuws gewonnen. Ze wonnen die prijs omdat ze een oude draaibank volledig reviseerden.
20x Belvedère binnenkort gerestaureerd29/06 00u15 - Gazet van Antwerpen: Op een heuvel in Park Sorghvliedt staat een belvedère van waaruit bezoekers een prachtig uitzicht op het park hebben. De belvedère uit de 19de eeuw wordt hersteld in zijn oorspronkelijke staat. De werken starten in augustus van dit jaar en het einde is gepland voor de zomer van 2017.
12x Daar bij die molen in Olen29/06 04u45 - Gazet van Antwerpen: Het eerste weekend van juli vormt de Buulmolen in Olen het decor voor ‘Daar bij die molen’. Op vrijdag komen de liefhebbers van schlagermuziek en een gemoedelijke sfeer aan hun trekken. Op zaterdag speelt Discobar Vox alle klassiekers uit de jaren 80, 90 en 2000.
11x Minstens 28 doden na aanslag door drie kamikazes op luchthaven Istanboel28/06 23u45 - Gazet van Antwerpen: Het dodental van de gruwelijke zelfmoordaanslag op de luchthaven Atatürk in Istanboel is opgelopen tot 28 slachtoffers. Er zouden ook zestig gewonden gevallen zijn. De aanslag zou het werk zijn van drie mannen die op passagiers begonnen te schieten en zich daarna opbliezen. Een overzicht van hetgeen we voorlopig al weten:
9x Stilaan meer duidelijkheid over mogelijke Belgische slachtoffers29/06 00u00 - Gazet van Antwerpen: Touroperators Thomas Cook en Jetair wachten het reisadvies van Buitenlandse Zaken af alvorens maatregelen te nemen na de aanslag van dinsdag in de luchthaven Atatürk in Istanboel, waarbij 28 doden en 60 gewonden vielen. Thomas Cook, dat in tegenstelling tot Jetair wel vluchten heeft naar Istanboel, weet wel al dat er geen klanten betrokken waren bij de aanslag.
8x Rector Rik Torfs wordt lid van Orde van de Zwaan28/06 23u30 - Gazet van Antwerpen: De Heistse Orde van de Zwaan heeft er een nieuw lid bij. Rector en kerkjurist Rik Torfs van de KU Leuven is opgenomen in groep van verdienstelijke Heistenaars na een beslissing van de gemeenteraad.
8x De eerste beelden vanop de rampplek28/06 23u30 - Gazet van Antwerpen: Zelfmoordaanslagen hebben al minstens 28 dodelijke slachtoffers gemaakt op de Ataturk luchthaven in Istanboel. Er vielen ook tientallen gewonden.
7x Alle vluchten naar Atatürk-luchthaven geannuleerd na aanslag28/06 23u15 - Gazet van Antwerpen: Alle vluchten naar de internationale luchthaven Atatürk in Istanboel zijn dinsdagavond geannuleerd na een bomaanslag waarbij minstens tien doden en zestig gewonden vielen. Dat melden de Turkse media.
7x Rik Torfs wordt nieuwe ridder in Orde van de Zwaan28/06 23u15 - Gazet van Antwerpen: De Heistse Orde van de Zwaan heeft er een nieuw lid bij. Rector en kerkjurist Rik Torfs van de KU Leuven is opgenomen in groep van verdienstelijke Heistenaars na een beslissing van de gemeenteraad.

Statistieken

Artikels:
37039
Gelezen:
8203
Aantal lezers nu:
38


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2016 Naar boven