dinsdag 16 september 2014, week 38


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u15
 

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
16/09 13u15  Kromme Ham onderbroken Door werkzaamheden in de Kromme Ham, ter hoogte van de aansluiting met Vredestraat en Beemdweg, is deze weg vandaag onderbroken, zowel voor autoverkeer als voor motoren en fietsers.
16/09 13u15  Sven Nys: ‘Mentaal bezig met die scheiding’ Sven Nys is naar eigen zeggen helemaal klaar voor het nieuwe veldritseizoen. In Las Vegas won de Belgische kampioen alvast zijn eerste cross van het seizoen, zondag start met Erpe-Mere het Belgisch seizoen. Toch verliep zijn zomer niet zoals gepland.
16/09 13u15  Dode bij schietpartij in gerechtsgebouw in Kopenhagen Een schietpartij in het gerechtsgebouw van Kopenhagen heeft dinsdagochtend het leven gekost aan een persoon. Een andere is in levensgevaar.
16/09 13u00  Urban Outfitters choqueert met bebloede trui Urban Outfitters zorgt voor controverse in modeland. De Amerikaanse kledingketen verkoopt een vintage trui met rode vlekken en het opschrift ‘Kent University 1970’, waarmee het bedrijf zou verwijzen naar het Kent State-bloedbad. Dat schrijft The Huffington Post.
16/09 13u00  Vier op tien Belgen hebben moeite om dokter te begrijpen Vier op de tien Belgen beschikken over te weinig kennis en vaardigheden om te weten hoe ze gezond moeten leven. Zo begrijpen ze soms niet wat hun dokter tegen hen zegt of slagen ze er niet in een bijsluiter te ontcijferen. Dat is de conclusie van een onderzoek van de universiteit UCL en ziekenfonds CM.
16/09 12u15  Arbitragehof buigt zich eindelijk over ‘penaltyzaak’ Beerschot-Wilrijk Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) buigt zich vandaag/dinsdag over de zaak tussen Beerschot-Wilrijk, SK Heist en de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB).
16/09 12u15  Kapelse kinderen besturen mee in kindergemeenteraad Eind oktober/begin november wordt in Kapellen voor de eerste keer een kindergemeenteraad gehouden. Van elke school in de gemeente zullen er vier leerlingen van het vijfde of zesde leerjaar worden afgevaardigd.
16/09 12u15  Schalke 04 met knikkende knieën naar Stamford Bridge Schalke 04 kan woensdag op de eerste speeldag in groep G van de Champions League op bezoek bij het Chelsea van Thibaut Courtois en Eden Hazard geen beroep doen op aanvoerder Benedikt Höwedes. Hij sukkelt met een heupblessure, zo bevestigde de Bundesliga-club dinsdag.
16/09 12u15  Chipproducent AMD: ‘Fotorealistische games binnen 5 jaar’ Chipproducent AMD is ervan overtuig dat het grafische niveau van games binnen 5 jaar nagenoeg niet te onderscheiden zal zijn van ‘the real thing’. “We zitten nu al in het stadium waarin ultrakrachtige pc’s ontzettend dichtbij fotorealistische beelden komen”, aldus Richard Huddy bij AMD in een interview met PCR.
16/09 12u15  Provincie brengt eenheid in waterbeheer Sinds 1 juli 2014 onderhoudt de provincie Antwerpen maar liefst 2.400 km waterlopen. Een goede zaak, want voordien was het waterlopenbeheer versnipperd. Nu kan het efficiënter en eenduidig gebeuren.
16/09 12u15  Iedereen kwaliteitsvol laten sporten Om iedereen aan het sporten en bewegen te krijgen, is de juiste sportaccommodatie belangrijk. De provincie bracht de sportbehoeften in haar regio in kaart.
16/09 12u15  Twintiger zwaargewond aangetroffen op straat In de Mwami Mutaradreef in Keerbergen is maandagavond rond 19.30 uur een 27-jarige man uit Tremelo zwaargewond aangetroffen langs de kant van de straat. Het slachtoffer had verwondingen aan de nek en werd met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. Volgens het parket van Leuven is de context waarin de man gewond raakte voorlopig onduidelijk.
16/09 12u15  Jill Peeters presenteert het weerbericht van Kerstmis 2050 ‘We krijgen op kerstdag temperaturen van 8 tot 9 graden. Het wordt een grillige dag met regen, hagel, stormwinden en onweer.’ Dat vertelt VTM-weervrouw Jill Peeters ons in een fictief weerbericht van 25 december 2050. Nu is het nog een mediastunt, ‘maar als we niet ingrijpen staat ons dit ook echt te wachten’.
16/09 12u00  Australische zwemmer James Magnussen zet coach aan de kant De Australische zwemmer James Magnussen, regerend wereldkampioen op de 100 meter vrij, heeft de samenwerking met zijn coach Brant Best stopgezet. De 23-jarige Magnussen gaat op zoek naar een nieuwe coach, die hem in 2016 naar olympisch goud op de Spelen in Rio de Janeiro moet leiden.
16/09 12u00  Opnieuw Franse bondscoach voor Belgische handballers De Fransman Guy Petitgard volgt zijn landgenoot Yérime Sylla op als bondscoach van de Belgische nationale mannenhandbalploeg. Dat maakte de Belgische Handbalbond dinsdag bekend.
Laatste update: vandaag om 13u15Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
16/09 12u00  Palliatieve zorg uit taboesfeerOp 11 oktober is het werelddag palliatieve zorg. Een uitgelezen moment om de provinciale samenwerking met de netwerken palliatieve zorg in de kijker te zetten. Het thema uit de taboesfeer halen blijft een opdracht.
16/09 12u00  Apotheose perenconfituur op garageverkoopUit medeleven met de fruittelers die hun peren niet meer naar Rusland mogen uitvoeren, schoot Maria 'Mieke' Breugelmans (59) uit de Maalderstraat in Pulle vorige maand in een 'confituurkramp'. Intussen heeft ze al meer dan één ton zelfgemaakte perenconfituur verkocht, samen goed voor tweehonderd potten. 'Blijkbaar wordt onze Pulse perenconfituur al in een taverne verkocht bij het ontbijt', vertelt Maria.
16/09 12u00  Gratis workshops mozaïek in kunstacademieBezoekers van de dinsdagmarkt vonden voor het districtshuis een standje waar Italiaanse kaptechnieken met mozaïek werden getoond.
16/09 12u00  Milieuvergunningen: een uitdagende opdrachtDe milieuvergunning is een belangrijk instrument om bedrijven aan te zetten tot duurzaam en innovatief ondernemen. De provincie zet zich in om aanvragen zo snel en efficiënt mogelijk te behandelen.
16/09 12u00  Eerste 3D-geprinte auto rijdtDe eerste 3D-geprinte auto die ook daadwerkelijk kan rijden, is een feit. Het Amerikaanse Local Motors printte afgelopen weekend, in samenwerking met Cincinnati Incorporated en Oak Ridge National Laboratory, een elektrisch wagentje tijdens de International Manufacturing Technology Show 2014 in Chicago.
16/09 12u00  Operatie Kelk afgerondOperatie Kelk, het gerechtelijk onderzoek naar seksueel misbruik en schuldig verzuim binnen de katholieke kerk, is afgerond. De onderzoeksrechter heeft het dossier meegedeeld aan het federaal parket dat nu een eindvordering moet opstellen. Het is intussen wel nog wachten op een arrest van de kamer van inbeschuldigingstelling (KI). Die moet beslissen of het onderzoek nog wettelijk kon worden voortgezet nadat een aantal processen-verbaal verdwenen waren.
16/09 12u00  Grizzly is experiment te slim afEen experiment om beren en jagers uit elkaars buurt te houden, heeft nogmaals bewezen hoe inventief dieren wel kunnen zijn. Vital Grounds, een Amerikaanse organisatie die zich inzet voor het welzijn van beren, had het karkas van een hert elektrisch geladen. Vital Grounds hoopte dat dit beren zou afschrikken, om ze op die manier weg te kunnen houden van dieren geschoten door jagers.
16/09 11u45  DVD: The Amazing Spider-Man 2 (xx)De snelste reboot uit de filmgeschiedenis was eerder dit jaar alweer aan zijn tweede aflevering toe. U weet wel: exit Toby Maguire, welkom Andrew Garfield als Peter Parker, de jongeman die na een beet van een spin uitgroeit tot Spider-Man, redder van weerlozen. Regisseur Marc Webb voerde al in de eerste aflevering van The Amazing Spider-Man een verloren strijd tegen het déjà-vu effect van een verhaal dat te snel opnieuw wordt verteld.
16/09 11u45  DVD: Pompei (**)Spoiler: op het einde van de film wordt de hele stad door lava overspoeld! Zo, nu weten zelfs zij die nooit opletten in de les geschiedenis waarover het verhaal van de verloren Romeinse stad Pompei gaat. Ook de makers van deze spektakelfilm moeten beseft hebben dat die plot niet volstond. Dus verzonnen ze een verhaaltje over een Keltische gevangene die als slaaf in het gladiatorencircus meedraait maar bij de arena van Pompei kennis maakt met een hooggeplaatste jongedame.
16/09 11u45  Dit Turks spookdorpje is te huurHet Turkse dorp Kayakoy werd bijna honderd jaar geleden, tijdens de Grieks-Turkse oorlog, achtergelaten. Maar nu zou de archeologische site wel eens een tweede leven kunnen krijgen...
16/09 11u45  DVD: Night Moves (xxxx)Regisseur Kelly Reichardt schuift wat dichter op naar de mainstream met haar ecologisch drama Night Moves. Jesse Eisenberg vormt - in zijn meest uitgepuurde vertolking - samen met Dakota Fanning en Peter Sarsgaard een trio milieuactivisten die na wat symbolische acties willen overstappen op het echte werk. Ze kopen een boot, gaan op zoek naar een massa kunstmest en beginnen een bom te maken die een natuuronvriendelijke dam moet vernielen.
16/09 11u45  CD: Dotan - 7 layers (***)Na Blaudzun is Dotan de tweede Nederlander die dit jaar vanuit de rockhoek doorbreekt naar een Vlaams publiek. Dotan, voluit Dotan Harpenau, is een in Jeruzalem geboren, 27-jarige Nederlander die Amsterdam zijn thuishaven noemt. Zijn eerste album leverde hem achter de Moerdijk wat roem op, opvolger 7 layers zorgt voor een heuse dijkbreuk.
16/09 11u45  Selfie met gevecht op achtergrond gaat viraalWat doe je als er een gevecht uitbreekt? Een selfie nemen natuurlijk! Dat moet deze man gedacht hebben toen een hoop jongeren met elkaar op de vuist gingen tijdens een football-wedstrijd in Louisiana.
16/09 11u45  Gabbers gaan los op Afrikaanse muziekJumpen of hakken gebeurt normaal op stevige hardstyle-beats, maar deze Nederlandse jongeren doen het ook op Afrikaanse muziek. Een beetje anders, maar het zorgt zo mogelijk voor nog meer (kijk)plezier.
16/09 11u30  CD: Robert Plant and the Sensational Space Shifters - Lullaby and... THE CEASELESS ROAR (****)Fans van Led Zeppelen wagen zich best met wat behoedzaamheid aan de nieuwe cd van Robert Plant. De grauwende leeuw die bij die rockveteranen generatiegenoten ei zo na van het podium schreeuwde, is vandaag een avonturier die zijn herfstdagen gebruikt om nieuwe genres naar zijn hand te zetten.
16/09 11u30  CD: Fixkes - Weeral halfacht (****)In het universum van Sam Valkenborgh lijkt stress weinig kans te maken. Zijn Fixkes deden vier jaar over de opvolger voor Superheld en de drang om op recente stromingen mee te zwemmen, lijkt hem vreemd. Toch is Fixkes in de tussentijd gerijpt. Singeltje Jodie Foster - een springerige popsong met een punkmentaliteit die zijn identiteit ook ontleent aan Valkenborghs unieke tekst - kreeg te weinig speelruimte op de nationale radio.
16/09 11u30  Heist Lacht in de frigo, avondoptredens Heist Zomert herbekekenHet comedy-evenement Heist Lacht stopt er na twee zomers mee. 'Ondanks het harde werk, intensief denkwerk, voldoende geloof in de zaak, zalige vrijwilligers en stevige comedians moeten we kritisch zijn op het resultaat. Er was te weinig volk dit jaar. Dat is een gevolg van het uitgebreide zomeraanbod. Met een beetje spijt in het hart stoppen we Heist Lacht na twee jaar in de frigo', aldus Guy Folie.
16/09 11u30  Twee doden na kettingbotsingen met ruim 150 wagens in NederlandIn Nederland is een ware ravage ontstaan door verschillende kettingbotsingen op de A58, de snelweg die Eindhoven met Vlissingen verbindt. Volgens lokale media zijn er twee doden gevallen. De politie meldt een fors aantal gewonden en in totaal zijn er ruim 150 auto’s betrokken bij de aanrijdingen. Tientallen ambulances zijn aanwezig of onderweg, aldus de politie. De ongevallen zijn te wijten aan dichte mist.
16/09 11u15  Geen Terpstra in Nederlandse WK-selectieBondscoach Johan Lammerts heeft Dylan van Baarle opgenomen in de Nederlandse ploeg voor de wegwedstrijd van het WK wielrennen in het Spaanse Ponferrada. De 22-jarige renner van Garmin Sharp verraste zondag met de eindzege in de Ronde van Groot-Brittannië.
16/09 11u15  CD: Ariana Grande - My everything (**)Dat Ariana Grande een grote vedette zou worden, stond in de sterren geschreven. De 21-jarige Amerikaanse ziet er goed uit, maar het zal vooral haar stem zijn die ervoor zorgt dat een hele rij producers staat de drummen om met de jongedame te werken. My Everything, getrokken door single Problem (met Iggy Azalea) is haar tweede album na het vorig jaar verschenen Yours Truly.
16/09 11u15  CD: Various Artists - Look again to the wind (****)De discografie van Johnny Cash is een eindeloze bron van vergeten parels. Met Look against the wind graaft producer Joe Henry er eentje op uit 1964. In dat jaar bracht Cash - in tegenstelling tot de meeste leden van het country-gild altijd een 'left wing'-advocaat van verstotelingen - Bitter Tears uit. Op dat thema-album nam hij de verdediging op zich van 'native Americans'.
16/09 11u15  FIFA 15 laat je scoren zoals zelfs Messi het niet zou doenHoewel FIFA 15 pas op 25 september in de rekken ligt, gaan fans al even aan de slag met de demo. Daarin schudden ze nieuwe ‘skill moves’ uit de schoenen om er vervolgens mee op te scheppen op YouTube.
16/09 11u15  Gemeenteschool ’t Kranske krijgt nieuwe naamDe Gemeentelijke kleuterschool ’t Kranske krijgt volgende week een nieuwe naam. “De gemeenschap gaf meer dan 100 jaar geleden de naam ’t Kranske aan de huidige gebouwen van de gemeentelijke kleuterschool op de Mechelsesteenweg”, zegt burgemeester Guido
16/09 11u00  Cultuurraad zoekt kanidaten voor cultuurprijsDe Herentalse cultuurraad reikt jaarlijks een cultuurprijs uit met als doel het culturele leven in Herentals aan te moedigen, te promoten en te waarderen.
16/09 11u00  Lady Gaga draait clip op Brusselse Grote MarktBrussel maakt zich op voor een niet-alledaags evenement: Lady Gaga, de excentrieke zangeres van werelds hits zoals Pokerface, Bad Romance en Alejandro komt op maandag 22 september voor opnamen naar Brussel.
16/09 11u00  Ruim 150 auto’s betrokken bij kettingbotsingen door dichte mist in NederlandIn Nederland is een ware ravage ontstaan door verschillende kettingbotsingen op de A58, de snelweg die Eindhoven met Vlissingen verbindt. Er is volgens de politie een fors aantal gewonden en in totaal zijn er ruim 150 auto’s betrokken bij de aanrijdingen. Tientallen ambulances zijn aanwezig of onderweg, aldus de politie. De ongevallen zijn te wijten aan dichte mist.
16/09 11u00  Playmobil haalt Zwarte Piet uit de rekkenEr lijkt in Nederland maar geen einde te komen aan de rel rond Zwarte Piet. Twee maanden voor de Sinterklaasgekte losbart, kondigt nu ook Playmobil aan dat ze niet langer poppetjes van de zwarte helper van de Sint zullen produceren. Eerder zette ook concurrent Fisher-Price de productie van speelsets rond Zwarte Piet stop.
16/09 11u00  Wickmayer stoot door, Flipkens en Van Uytvanck meteen uitgeschakeldDrie Belgische meisjes kwamen afgelopen nacht aan de slag in het verre Oosten. Met wisselend succes: Flipkens in Japan en Van Uytvanck in taiwan werden immers meteen uitgeschakeld, Wickmayer stoot wél door in Zuid-Korea.
16/09 10u45  Vier op de tien Belgen weten niet hoe gezond te leven‘Vier op de tien Belgen beschikken over te weinig gezondheidsvaardigheden om een gezond leven te leiden.’ Dat besluiten heet christelijk ziekenfonds CM en de universiteit UCL na een onderzoek bij bijna 10.000 CM-leden. Het probleem is nog nijpender bij kortgeschoolde mensen.
16/09 10u30  Van Basten blijft toch bij AZ maar zet stapje terugHoofdcoach Marco van Basten doet een stapje terug in de technische staf van de Nederlandse eersteklasser AZ. De oud-international gaat verder als assistent-coach bij de Alkmaarse club. Dat maakte hij dinsdagochtend in het stadion bekend tijdens een drukbezochte persbijeenkomst.
16/09 10u30  Nieuw: naar de discotheek in de metroDe metro is doorgaans maar een saaie, noodzakelijke manier om op je werk te geraken. Voor enkele reizigers in Londen werd het een plezant ritje in de ‘Tube’.10 
16/09 10u30  Universitaire ziekenhuizen vragen 60 miljoen extraDe zeven Belgische universitaire ziekenhuizen krijgen voor het verzekeren van hun universitaire opdrachten 4,6 procent van hun budget, waar dat in Nederland 34 procent is en in Duitsland en Zwitserland 20 procent. De Belgische universitaire ziekenhuizen vragen de toekomstige federale regering daarom 60 miljoen euro extra, zo meldt de Raad van de Universitaire Ziekenhuizen van België (RUZB).
16/09 10u15  Waarom de reviewcommissie nu wél rechtsgeldig isDe reviewcommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) is in ere hersteld. Dat meldde de KBVB dinsdag aan persagentschap Belga. Maandag werd door de Nationale Studiecommissie een reglementswijziging goedgekeurd, waardoor de samenstelling van de commissie nu wel rechtsgeldig is.10 
16/09 10u15  Zo verwijder je de nieuwe U2-plaat uit iTunesAmper één week nadat Apple de nieuwe U2-plaat Songs Of Innocence gratis aanbood aan alle iTunes-gebruikers, lanceert de technologiefabrikant een tooltje waarmee u de plaat opnieuw kan verwijderen.
16/09 10u00  Davy Roef: 'Nerveus? Misschien wel, maar je zal het niet zien'Anderlecht speelt vanavond in Istanbul met een doelman die nog maar 50 minuten in eerste klasse speelde. Davy Roef is zijn naam, 20 jaar. Een vergiftigd geschenk? Of het moment om zich nu al in de annalen van de club te spelen?
16/09 10u00  Man met clusterhoofdpijn geopereerd: “Ik kan eindelijk weer leven”Kortessemnaar Peter Ketelslegers (32), die lijdt aan clusterhoofdpijn, is met succes geopereerd. De veeboer kreeg in het ziekenhuis van Sint-Niklaas een neurostimulator in zijn hoofd geplant.
16/09 10u00  Gazet van Antwerpen laat u mee wandelen over pontonbrug Schelde (video)Wie zaterdag Gazet van Antwerpen koopt, vindt daarbij een bon om in het weekend van 4 en 5 oktober mee te wandelen over de Schelde. De pontonbrug die dan tijdelijk Linker- en Rechteroever verbindt, is een kopie van een soortgelijke brug die in 1914 werd gebouwd. De Antwerpenaren vluchtten daarover voor de intocht van de Duitsers.
16/09 09u45  ‘Guardini wordt belangrijke concurrent van Cavendish en Kittel’De Italiaanse sprinter Andrea Guardini heeft zijn contract bij de Kazachse wielerformatie Astana verlengd. De 25-jarige Guardini tekende voor een jaar bij. Dat maakte Astana maandag bekend.
16/09 09u45  Brandstichting in Brusselse synagogeIn een synagoge in Anderlecht heeft dinsdagochtend een brand gewoed. Er raakte niemand gewond. De brand zou aangestoken geweest zijn.
16/09 09u45  Carrièreprijs voor George Clooney tijdens Golden GlobesDe 53-jarige Hollywoodster George Clooney wordt op 11 januari, tijdens de uitreiking van de Golden Globes, geëerd voor zijn carrière en zijn humanitaire werk. Hij krijgt dan de Cecil B. DeMille-award, zo hebben de organisatoren van de filmprijzen bekendgemaakt.
16/09 09u15  IKEA roept bijna 23.000 kinderschommels terugMeubelwinkelketen IKEA roept wereldwijd zijn kinderschommels “Gunggung” terug, na vier incidenten waarbij een bevestigingsstuk van het product brak en de schommel viel. In België werden van de schommel ongeveer 500 stuks verkocht.
16/09 09u15  Drievoudige moord Wezet: verdachte aangehoudenIn het onderzoek naar de schietpartij in Wezet, waarbij op 18 april drie mensen werden doodgeschoten, is een verdachte aangehouden. De man ontkent, zo schrijven de kranten van de groep Sudpresse dinsdag.
16/09 09u00  ‘Liefhebber’ laat slang achter in poldersIn de Kruibeekse polders werd een slang gezien, en die hoort daar niet thuis. Doorgedreven onderzoek toont aan dat het een slang is die er achtergelaten is door een ‘liefhebber’ die z’n hobby blijkbaar beu was. Het dier is ten dode opgeschreven.
16/09 09u00  12.000 Filipijnen geëvacueerd voor mogelijke uitbarsting vulkaan MayonDe Filipijnse autoriteiten zijn begonnen met de evacuatie van 12.000 inwoners die in de buurt wonen van de vulkaan Mayon, een van de actiefste van de eilandengroep. Het Vulkaan- en Aardbevingsobservatorium heeft het alarmniveau voor de 2.500 meter hoge vulkaan verhoogd naar drie, wat betekent dat “in de komende weken een gevaarlijke uitbarsting mogelijk is”. Dat deelde het Observatorium dinsdag mee.
16/09 08u45  Criminelen vluchten nooit ver omdat ze thuis niet kunnen missenVeroordeelde criminelen vluchten meestal niet naar een verre bestemming om aan de Belgische gevangenis te ontsnappen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ruim 95 procent van de geseinde veroordeelden die in 2013 in het buitenland werden opgepakt, vertoefden in onze buurlanden. Gewoon omdat zij van daaruit makkelijker in contact konden blijven met het thuisfront.
16/09 08u45  Bejaarde man sterft tijdens werk bij SibelcoBij het ontginningsbedrijf Sibelco in Dessel is een man van 74 om het leven gekomen bij een arbeidsongeval. De feiten dateren al van donderdag 28 augustus, maar raakten nu pas bekend.
16/09 08u45  N-VA heeft geen medelijden met 55-plussers: ‘Korte pijn’N-VA wil komaf maken met de vele overgangsmaatregelen die de ontslagnemende regering­­­- Di Rupo in het leven riep om de pensioenhervorming beter verteerbaar te maken. Maar voor CD&V is die geleidelijke invoering een absolute must. ‘Anders verliezen we echt al ons draagvlak bij de gewone man in de straat.’10 
16/09 08u45  Volksplein hangt vol kauwenpoep“Voor onze buurtbarbecue hebben we dit jaar tentjes geplaatst. We wilden vermijden dat er een extra sausje op de gerechten zou vallen.” De bewoners van het Volksplein in Turnhout proberen er het beste van de maken, maar de overlast van kauwen zijn ze grondig beu.
16/09 08u30  Louis Talpe en zijn Duitse droomvrouw uit elkaarLouis Talpe, bij honderdduizenden kinderen en moeders beter bekend als Mega Toby, is opnieuw vrijgezel. De 33-jarige acteur en zijn Duitse vriendin Alicia Endemann (25) gaan na vier jaar uiteen. ‘Liefde is soms niet genoeg om twee mensen bij elkaar te houden.’12 
16/09 08u30  Flipkens en Van Uytvanck allebei in eerste ronde uitgeschakeldKirsten Flipkens heeft de eerste ronde van het WTA-toernooi in de Japanse hoofdstad Tokio (hard/1 miljoen dollar) niet overleefd. De 28-jarige Antwerpse (WTA 47) verloor van het Slovaakse zesde reekshoofd Dominika Cibulkova (WTA 13) in twee sets, met 1-6 en 3-6. De partij duurde 1 uur en 14 minuten.
16/09 08u30  Bomvol dienstencentrum voor infovergadering helihavenIn een overvol centrum De Schakel vond maandagavond een infomoment plaats rond de vergunningsaanvraag van Heliventure. De teneur van de avond was snel duidelijk: de omwonenden zijn resoluut tegen een helihaven.
16/09 08u30  Topkok Luc Bellings betrapt op dopingLuc Bellings, de tweesterrenchef van restaurant ‘Aan Tafel bij Luc Bellings’, is betrapt op doping
16/09 08u15  Patiënt verzorgt originele tentoonstellingBezoekers aan de kliniek Heilige Familie aan de ’s Herenbaan in Reet kunnen in de centrale gang van de eerste verdieping een originele tentoonstelling bewonderen. Een tiental opgehangen foto’s van dokters werd met naald en draad door Lili Simons, een van de patiënten gecreëerd. Onder de noemer ‘Een teken van waardering’ loopt vanaf deze week deze wel heel speciale tentoonstelling. Lili (65) vroeg aan haar behandelende artsen en verplegend personeel om een foto van hen te mogen maken waarna ze op een doek een replica van de foto’s op canvas borduurde.
16/09 08u15  Zonder snelle tram blijft Antwerpen een autostadOp een gewone weekdag komt de helft van de Antwerpse trams niet op de afgesproken tijd aan de halte. Vertragingen van enkele minuten tot bijna een kwartier zijn geen uitzondering. De openbare vervoermaatschappij De Lijn berekende dat vorig jaar één op de twee van de trams het traject niet binnen de afgesproken tijd kon afleggen. Over de bussen bestaan nog geen cijfers, maar bij De Lijn zijn ze er vrij zeker van dat die nog meer vertraging oplopen.
16/09 08u00  Antwerpse flikken: meer voor minder?De criminaliteit in onze Vlaamse steden is redelijk onder controle. Volgens burgemeester van Mechelen Bart Somers is zijn stad veiliger dan ooit. In Antwerpen moet politiechef Serge Muyters volgende week met zijn plan voor de periode 2014- 2019 naar de gemeenteraad. We zijn benieuwd wat de oppositie daarmee gaat doen, want Muyters heeft wel een trendbreuk in gedachten. Zelf formuleert hij het met deze oneliner: meer voor minder. Hij wil dus meer gaan presteren voor minder geld.10 
16/09 08u00  ‘Clan’ krijgt meerdere seizoenen in VSTwee jaar geleden was ‘Clan’ de fictiereeks die je moést gezien hebben. Terwijl de Duitsers nu ook kunnen genieten van ‘Mutti und der Claude’, krijgt de Amerikaanse versie steeds meer vorm. Wie de reeks nog niet gezien heeft, krijgt een tweede kans op VTM.
16/09 08u00  Antwerpse topchef Roger Van Damme bundelt desserts in boekDe Antwerpse topchef Roger van Damme stelde gisteren zijn langverwacht boek voor waarin hij zijn twintig beste desserts van de voorbije twintig jaar heeft verzameld. De belangstelling was massaal.
16/09 07u45  Zeker vijftien geïnterneerden willen euthanasieSinds het verhaal van de geïnterneerde Frank Van Den Bleeken in het nieuws kwam, hebben nog vijftien geïnterneerden aangeklopt bij het UL-team, het team voor Uitklaring Levenseindevragen. Dat zegt professor en levenseinde-expert Wim Distelmans dinsdag in De Standaard.
16/09 07u45  Herman Van Rompuy wordt prof aan UCLAftredend Europese Raadsvoorzitter Herman Van Rompuy zal vanaf 6 oktober het woord nemen aan de UCL, de Franstalige katholieke universiteit in Louvain-la-Neuve. Dat schrijft Le Soir dinsdag.
16/09 07u45  Luchthaven Charleroi krijgt geen eigen treinstationNiet een trein, maar een snelle pendelbus vanuit het station Charleroi-Sud is de snelste mobiliteitsoplossing voor de luchthaven van Charleroi. Dat kondigt Waals minister voor Mobiliteit Carlo Di Antonio (cdH) dinsdag aan in de kranten L’Echo en Le Soir.
16/09 07u45  KU Leuven dient dan toch geen klacht in tegen VoltDe KU Leuven en het Eén-programma Volt me­t Kobe Ilsen (foto) begraven de strijdbijl over de Volt-reportage van vorige week. Die reportage ging over aangelengd bier op festivals.
16/09 07u30  “Wie steelt er nu een looprek?”Sommige dieven hebben blijkbaar écht geen geweten: een man die herstelt van een rugoperatie moest zaterdag vaststellen dat een dief er met zijn rollator vandoor is gegaan.
16/09 07u30  Korpschef Muyters wil besparen op huisvesting en personeelDe Antwerpse korpschef Serge Muyters wil fors besparen op huisvesting en personeel. Door wijkkantoren te sluiten, wil Muyters jaarlijks tot 7 miljoen euro huur uitsparen. En door het korps met 49 personeelsleden in te krimpen, dalen de personeelskosten met 15 miljoen euro per jaar.
16/09 07u30  De limo van de buggy’sKroostrijke gezinnen moeten voortaan geen personeel meer inschakelen om eens met de kinderen te gaan wandelen. In deze bekroonde ‘Sixseater’, een kinderwagen van Belgische makelij, passen liefst zes koters.
16/09 07u30  Griezel mee met familie BorléeOp 31 oktober organiseert de ­familie Borlée de Crelan Halloween Games, een oriëntatieloop in en rond het kasteel van Florzé in Sprimont. Wie wil deelnemen, moet verkleed zijn in de sfeer van Halloween. Maar let op, de plaatsen zijn beperkt. Je kan een startbewijs verkrijgen door deel te ­nemen aan een wedstrijdvraag op halloweengames.be.
16/09 07u15  Berging radioactief afval loopt jaar vertraging opHet project voor de berging van laag- en middelactief kortlevend radioactief afval in Dessel loopt een jaar vertraging op. De aanlegkade voor de aan- en afvoer van goederen en de weg doorheen de site werden al wel afgerond, maar nu is het nog wachten tot ten vroegste eind volgend jaar vooraleer de bouw van de twee geplande fabrieken kan starten.
16/09 07u15  Wathelet probeerde topman van Fluxys te wordenDe voormalige staatssecretaris voor Energie, Melchior Wathelet (cdH), heeft zich officieus kandidaat gesteld om gedelegeerd bestuurder te worden van Fluxys. Dat hebben hooggeplaatste bronnen bij de gasnetbeheerder en in de politieke wereld bevestigd aan L’Echo. Ook De Tijd brengt het nieuws dinsdag.
16/09 07u15  Meerwaardebelasting bij verkoop bedrijf op tafelWie zijn bedrijf verkoopt, zal in de toekomst belast worden op de meerwaarde die daarbij gerealiseerd wordt. Toch als het afhangt van CD&V, die dat voorstel op de onderhandelingstafel heeft gelegd, zo vernam De Tijd.10 
16/09 07u15  Alibaba wil 25,03 miljard ophalen bij beursgangDe Chinese e-commercegigant Alibaba wil uiteindelijk 25,03 miljard dollar (19,34 miljard euro) ophalen bij de beursintroductie deze week. Het zou daarmee gaan om de grootste beursintroductie uit de geschiedenis. Dat meldt de onderneming maandag in een beursdocument.
16/09 07u00  Obstakels kosten De Lijn miljoenen per jaarFoutgeparkeerde wagens, voertuigen die laden en lossen op de tramsporen en slecht afgestelde verkeerslichten. Die obstakels kosten De Lijn in Antwerpen ongeveer 1 miljoen euro per jaar, per tramlijn.12 
16/09 07u00  Tokio opgeschrikt door hevige aardbevingIn Japan heeft een zware aardbeving de regio rond Tokio opgeschrikt. De beving deed huizen en wolkenkrabbers trillen in de Japanse hoofdstad en had een kracht van 5,6 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag in het zuidelijke gedeelte van de prefectuur van Ibaraki, op een diepte van 50 kilometer. Een tsunamiwaarschuwing kwam er niet en er is voorlopig ook geen sprake van schade.10 
16/09 07u00  Kind hebben 20 procent duurder in tien jaarDe kostprijs van een kind is de laatste tien jaar met 20 procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers van de Gezinsbond, die De Morgen kon inkijken.
16/09 06u45  Kirsten Flipkens in eerste ronde uitgeschakeld door CibulkovaKirsten Flipkens heeft de eerste ronde van het WTA-toernooi in de Japanse hoofdstad Tokio (hard/1 miljoen dollar) niet overleefd. De 28-jarige Antwerpse (WTA 47) verloor van het Slovaakse zesde reekshoofd Dominika Cibulkova (WTA 13) in twee sets, met 1-6 en 3-6. De partij duurde 1 uur en 14 minuten.
16/09 06u45  Radio mag niet meer waarschuwen voor flitsersDe zogenaamde ‘vallende sterren’ van Q-Music en gelijkaardige aankondigingen op andere radiozenders, waarmee luisteraars op de hoogte gebracht worden van onaangekondigde flitscontroles, zijn illegaal. Dat zegt de Ethische Commissie voor Telecommunicatie. Het probleem schuilt in de manier waarop de radiozenders die info verkrijgen. Daarvoor roepen ze luisteraars op een sms’je te sturen naar een betalend nummer, wat hen 0,50 euro kost.11 
16/09 06u45  Meer vastgoedmakelaars, minder leraars in speAan de universiteiten kunnen sociale wetenschappen en letteren minder studenten verleiden, maar rechten en economie dan weer meer. De meeste hogescholen zien minder inschrijvingen voor de lerarenopleiding. Dat schrijft De Standaard, na een rondvraag bij de universiteiten en de hogescholen.
16/09 06u45  Bruno Tobback: ‘Ik lig niet wakker van de kritiek’Bruno Tobback ligt niet wakker van de kritiek op zijn voorzitterschap. De verhalen daarover zijn overdreven, zei de SP.A-voorzitter maandagavond in Reyers Laat. Of hij volgend jaar kandidaat is voor een nieuw mandaat als voorzitter, heeft hij naar eigen zeggen nog niet beslist.
16/09 06u30  Staking Lufthansa voorlopig afgewendDe piloten van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa hebben hun staking voor dinsdag afgeblazen. De staking is voorlopig van de baan na een nieuw voorstel van de directie.11 
16/09 06u30  KU Leuven enige Belgische universiteit in top 100 van QS World University RankingsDe KU Leuven is de enige Belgische universiteit in de top 100 van universiteiten die het Britse Quacquarelli Symonds jaarlijks publiceert.10 
16/09 06u30  Zwangere vrouw op straat doodgeschoten in PhiladelphiaIn de Amerikaanse stad Philadelphia is een 25-jarige vrouw op de openbare weg doodgeschoten. Dat gebeurde toen onbekende daders op een voorbijrijdende wagen vuurden.
16/09 06u30  Eerste Amerikaanse luchtaanval tegen IS nabij BagdadHet Amerikaanse leger heeft voor het eerst sinds de start van de Amerikaanse luchtaanvallen tegen de terreurbeweging Islamitische Staat (IS) een maand geleden een luchtaanval uitgevoerd op een stelling van de jihadisten in de buurt van Bagdad.10 
16/09 05u15  Waarom hebben Belgen seks?Volgens een Amerikaans onderzoek uit 2007 zijn er 237 redenen waarom mensen seks hebben, van 'ik voelde me aangetrokken tot de ander' tot 'ik wilde promotie maken op het werk'. Onderzoekers van de Universiteit van Gent legden een Belgisch publiek de 139 meest relevante motieven voor. De resultaten worden dinsdagagavond uitgezonden in het VTM-programma 'Telefacts'.12 
16/09 04u45  Heftruckchauffeur, kok en schilder verbazen Willy Sommers met operacoverBekende Vlaamse evergreens als ‘Laat me nu toch niet alleen’, ‘Als een leeuw in een kooi’ en ‘Ik ga dood aan jou’ hebben voortaan ook een operaversie. De nummers staan op het debuutalbum van Nobilé. Een heftruckchauffeur, een kok en een schilder verbaasden bekend Vlaanderen tijdens de cd-voorstelling met hun bijzondere covers.11 
16/09 03u30  Bewoners woonwagenpark zien mankementen aan sanitair gebouwDe werkzaamheden in de Broekmansstraat in Booischot zijn achter de rug. Het het woonwagenpark is uitgegroeid tot één van de best uitgeruste van Vlaanderen. Al zijn de bewoners momenteel ontevreden omdat de laatste puntjes nog niet op de ‘i’ zijn gezet.14 
16/09 03u15  Verdachten in zaak Jelle Leemans aangehouden voor moordDe twee mannen die vrijdagochtend opgepakt werden voor hun betrokkenheid bij de verdwijning van Rumstenaar Jelle Leemans zijn gisteren door de rechter-commissaris (Nederlandse onderzoeksrechter, red.) aangehouden op verdenking van moord, ze moeten op 24 september voor de raadkamer verschijnen.11 
16/09 00u15  ‘Cadel Evans stopt op 1 februari’Cadel Evans (37) hangt begin volgend jaar zijn fiets aan de wilgen. Volgens La Gazzetta dello Sport plant de ex-Tourwinnaar zijn afscheid op 1 februari in het Australische Geelong tijdens de Great Ocean Road Race, een UCI-wedstrijd die zijn naam draagt. Daarvoor rijdt hij nog de Tour Down Under (17-25 januari).11 
16/09 00u15  Nieuw vrijetijdscentrum in 2017De gemeenteraad heeft het projectdossier rond de bouw van het nieuwe vrijetijdscentrum goedgekeurd. Het centrum, dat op de hoek van de Strijdersstraat en de Terelststraat moet worden gebouwd, zal naast een nieuwe bibliotheek ook zalen en vergaderruimtes bevatten. Volgende maand worden er uit 110 ingediende ontwerpdossiers vier projectontwikkelaars weerhouden. In de lente van 2015 zal bekend zijn welk ontwerp het nieuwe centrum krijgt. Een jaar later wordt er dan begonnen met de eigenlijke bouwwerken. Het centrum, dat 2,2 miljoen euro zal kosten, moet in het najaar van 2017 klaar zijn. 'Ik ben trots op dit project', zegt schepen van cultuur Guy Van Sande (N-VA). 'Cultuur meet de gezondheid van onze samenleving. Edegem verdient dit nieuwe centrum.'12 
16/09 00u15  Geplande windmolens krijgen gunstig milieuadviesW-Kracht heeft een milieuvergunning aangevraagd om vier windturbines te bouwen op de grens van Kontich en Reet. Het schepencollege verleent een gunstig milieuadvies.11 
16/09 00u15  Yannis Mbombo debuteert met twee goals bij AuxerreStandardhuurling Yannis Mbombo heeft zijn start bij Auxerre in de Franse tweede klasse niet gemist. In de eerste wedstrijd voor zijn nieuwe werkgever tegen Troyes scoorde de 20-jarige Mbombo maandag twee keer. Auxerre won de match van de zesde speeldag zo met 1-2.12 
15/09 23u15  Ronde Tafel 101 Lier organiseert unieke schapenveilingNa de ludieke schapenkoers van afgelopen zondag vindt er op zaterdag 20 september in een Lier een schapenveiling plaats. Geen echte, maar schapen in polyester, beschilderd door kunstenaars en bekende Vlamingen.
15/09 23u15  120 studenten geven bloedEen medewerkster van het Rode Kruis neemt bloed af bij Joy Leysen uit Steenhuffel (Londerzeel).
15/09 23u00  Treinverkeer verstoord door brandIn Kalmthout zijn een vijftigtal reizigers van de trein tussen Roosendaal en Sint Niklaas geëvacueerd nadat er rookontwikkeling opgemerkt werd, vermoedelijk als gevolg van een technisch defect.
15/09 23u00  Heist heeft miljoen meer over dan aanvankelijk gedachtHeist-op-den-Berg heeft in 2013 een miljoen euro meer overgehouden dan aanvankelijk gedacht. Het spaarpotje van de gemeente is gestegen. Dat blijkt uit de jaarrekening van de gemeente.
15/09 22u45  Van Gaal ziet Januzaj hattrick scorenAdnan Januzaj was maandagavond goed bij schot in de beloftenwedstrijd van Manchester United tegen Sunderland. De Rode Duivel scoorde een hattrick en had zo een groot aandeel in de 4-0 overwinning.
15/09 22u00  Mario De Clercq: ‘Klaar voor onze beste winter ooit’Zeven winters staan op de teller van manager Jurgen Mettepenningen. De ambitie van ploegleider Mario De Clercq en zijn renners is er in het achtste seizoen alvast niet minder op geworden. ‘Het kan niet snel genoeg zondag zijn. We hebben geen geduld om er in Erpe-Mere meteen in te vliegen’ gaf Mario De Clercq als intro mee op de ploegvoorstelling van Sunweb-Napoleon Games.
15/09 21u45  Christian Benteke is stilaan terug klaar voor de strijdRode Duivel Christian Benteke heeft maandag de groepstraining bij Aston Villa hervat. De 23-jarige spits scheurde begin april zijn achillespees en miste daardoor onder meer het WK in Brazilië.Op een persbabbel bevestigde Paul Lambert, coach van The Villans, het goede nieuws over Benteke.
15/09 21u45  Huurlingenwet tegen Syriëstrijders op tafelDe centrumrechtse partijen die onderhandelen over een nieuwe federale regering, bekijken of de huurlingenwet van 1979 geactiveerd kan worden om Syriëstrijders die naar ons land terugkeren te bestraffen. Dat heeft N-VA-Kamerlid Theo Francken maandagavond gezegd in Terzake (Canvas).
15/09 21u30  Kapelse Open Monumentendag druk bezochtDe Open Monumentendag in Kapellen is een succes geworden. Het thema ‘Onderwijs, vroeger en nu’ werd op verschillende locaties uitgewerkt.
15/09 21u30  Proton verdwijnt gefaseerdHet betaalsysteem Proton verdwijnt in twee fasen. Van 1 oktober tot 31 december 2014 wordt het opladen geleidelijk afgebouwd, waarna op 1 januari 2015 betalen met Proton stopt, met een uitdoofperiode tot 28 februari 2015 om de nog resterende Proton-terminals uit de markt te nemen.
15/09 21u30  FOTO. Oude klaslokalen van 'de Londenstraat'Op 14 juli 1898 kocht de “Société Anonyme Werkmanswelzijn” een stuk grond aan de Londenstraat. Op 26 april 1909 openden de Aalmoezeniers van de Arbeid de 'Vlaamsche Vakschool voor Mekaniek, Scheepsbouw en Electriciteit' de eerste meervoudige beroepsschool in Antwerpen. Later werd dit gebouw 'Technicum Noord Londenstraat' of in de volksmond 'De Londenstraat', één van de bekendste technische scholen in Antwerpen.
15/09 21u15  Meer dan 4000 bezoekers voor Open MonumentendagOpen Monumentendag trok in Lier 4114 bezoekers een succes.
15/09 21u00  Marco van Basten hervat dinsdag trainingen bij AZMarco van Basten stopt dan toch niet als coach van het Nederlandse AZ. Morgen/dinsdag stapt de voormalige topspits weer het veld op om de training van de Nederlandse eersteklasser te leiden, zo meldt de club op zijn website.
15/09 21u00  Operazanger brengt bevriend politicus in vervelend parket voor assisenrechterOp het assisenproces van Hedwig Smets (63) is maandagnamiddag Luc V.L. komen getuigen. De beschuldigde had hem om hulp gevraagd, nadat hij zijn partner Bernard Van Mencxel (81) gewurgd had. De getuige wilde er niets mee te maken hebben.
15/09 20u45  Blik op de ruimte: Eerste kaartOp basis van gedetailleerde waarnemingen van de Europese Sonde Rosetta heeft men voor het eerst een kaart gemaakt van de kern van komeet 67P/Churyumov-Gerasimenko.
15/09 20u45  Groentetuin voor tweede keer verwoestVandalen hebben de groentetuin van Lea Van Loon en Jerome Van Meel uit De Roerdomp in Kalmthout beschadigd. Voor het koppel is dit al de tweede keer. Een deel van de planten en inboedel werd vernietigd.
15/09 20u45  Hollande blijft populariteit verliezenZowel de Franse president François Hollande als zijn socialistische premier Manuel Valls blijft maar zakken in de populariteitspolls. Het staatshoofd kelderde in de jongste peiling van Ipsos-Le Point tot 14 procent, de premier tot 30 procent.
15/09 20u30  Yellow Tiger Freya Aelbrecht mist WKDe Belgische volleyvrouwen zullen op het WK in Italië, dat volgende week van start gaat, geen beroep kunnen doen op Freya Aelbrecht. Ze heeft een ernstige knieblessure.
15/09 20u30  Merksemse amateurkunstenaars stellen werk tentoon tijdens 'De Rode Draad'Met de tweejaarlijkse kunstroute wil iniatiefneemster Sera Janssens de bevolking laten kennismaken met amateurkunst uit het eigen district.
15/09 20u15  Johan Museeuw: 'Ik had Jasper Stuyven meegenomen''Ik had Jasper Stuyven meegenomen, een jong talent die zich in de ronde van Spanje had geprofileerd', reageerde ex-wereldkampioen Johan Museeuw op de Belgische WK-selectie. 'Ik vind niet dat Jelle Vanendert dit jaar aanspraak maakt op een selectie.'
15/09 20u15  Roger De Vlaeminck: 'Spijtig dat Meersman niet mee naar het WK gaat''Ik vind het spijtig dat Meersman niet mee is naar het WK', reageert Roger De Vlaeminck op de Belgische selectie voor het WK-wielrennen. 'Maar ik vind het geen slechte selectie. Er zijn misschien een paar renners waarvan ik denk 'waarom gaat die mee', maar dat is een voorkeur voor Carlo Bomans en hij is baas dus hij mag doen wat hij wilt.'
15/09 20u00  EPO-plas kost Valentin Iglinskiy vier jaar schorsingDe Kazachse wielrenner Valentin Iglinskiy (30) is door de federatie van zijn land voor vier jaar geschorst. De jongere broer van Maksim Iglinskiy (ex-winnaar van Luik-Bastenaken-Luik) legde op 11 augustus een positieve dopingtest af. Op dat moment reed Iglinskiy, die werd betrapt op EPO, de Eneco Tour.
15/09 20u00  Onderhandelaars maken zich op voor het echte werkDe federale onderhandelaars van N-VA, MR, CD&V en Open Vld maken zich stilaan op om begrotingsknopen door te hakken. Daarvoor wachten ze wel nog op het rapport van het monitoringcomité over de impact van de tegenvallende economische groei op het begrotingswerk. Maandag werd dan ook enkel in technische werkgroepen onderhandeld.
15/09 19u45  Erfgoedboek brengt verhalen over de Merode weer tot levenZondag 14 september 2014 vond de jaarlijkse Merodehappening opnieuw plaats. Dit keer stond het vernieuwde provinciaal domein van Hertberg (Herselt) aan Mie Maan in de kijker.
15/09 19u45  Nederlander Brian van Goethem wint GP Marcel Kint in ZwevegemDe Nederlander Brian van Goethem (Metec) heeft maandag de GP Marcel Kint, een regionale koers in het West-Vlaamse Zwevegem, gewonnen. Van Goethem finishte afgescheiden voor Frederique Robert en Mathias Van Holderbeke.
15/09 19u45  Schattig vosje is zijn redder dankbaarVossen in de tuin. Doorgaans worden ze vervloekt, omdat ze bekend staan als dieren die het gemunt hebben op de kippen en heel wat schade berokkenen. Het vosje in dit filmpje mag van geluk spreken dat hij net in de tuin belandde van een goede ziel die het beestje uit een erg benarde situatie hielp.
15/09 19u30  David Goffin treft qualifier in eerste ronde MetzDavid Goffin (ATP 45) speelt in de eerste ronde van het ATP-toernooi in het Franse Metz (hard/426.605 euro) tegen de Franse qualifier Florent Serra (ATP 450). Het wordt hun eerste onderlinge duel.
15/09 19u15  Stempelkaart voortaan ook elektronischDe controlekaart waarop werklozen moeten aangeven of ze werkloos waren, gewerkt hebben of met vakantie waren, heeft voortaan ook een elektronische variant. Dat maakte de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA) maandag bekend.
15/09 19u15  Maleise tijger ‘met acuut uitsterven’ bedreigdDe Maleise tijger is acuut met uitsterven bedreigd. Dat maakten regeringsvertegenwoordigers en dierenrechtenactivisten maandag in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur bekend.
15/09 18u30  Nieuwe provinciehuis zal te groot zijnHet nieuwe Antwerpse provinciehuis zal vermoedelijk te groot zijn. De Vlaamse regering plant om een aantal bevoegdheden over te nemen van de provincies, maar de plannen voor de bouw van het nieuwe provinciehuis waren al eerder gemaakt. Dat meldt ATV.
15/09 18u30  Besnik Hasi: ‘Mijn jongens zijn nerveus’Anderlecht is aangekomen in Istanboel, waar het dinsdagavond in zijn eerste poulewedstrijd van de Champions League Galatasaray partij geeft. Anderlecht-trainer Hasi gaf toe dat zijn spelers nerveus zijn voor de partij tegen de Turkse grootmacht.
15/09 18u30  ‘Hazard wordt best betaalde speler bij Chelsea’Onze landgenoot Eden Hazard gaat de best betaalde speler van Chelsea worden. Dat melden verschillende Engelse media vandaag. Zij weten dat de Rode Duivel ruim 250.000 euro per week gaat opstrijken als hij zijn nieuwe contract tekent.
15/09 18u15  Botox tast emoties van jongeren aanJongeren die voor hun 25ste rimpels (preventief) willen aanpakken met botox, remmen hun emotionele ontwikkeling. Dat blijkt uit een Brits onderzoek.
15/09 18u00  Politie zoekt getuigen van vandalisme in LaakdalVandalen hebben in het weekend van 13 - 14 september 2014 de picknickhut op de markt van Veerle-Centrum (Laakdal) onder handen genomen.
15/09 18u00  Van Baarle in selectie NederlandBondscoach Johan Lammerts heeft Dylan van Baarle opgenomen in de Nederlandse ploeg voor de wegwedstrijd van het WK wielrennen in het Spaanse Ponferrada. De 22-jarige renner van Garmin Sharp verraste zondag met de eindzege in de Ronde van Groot-Brittannië.
15/09 18u00  Felix van Groeningen vindt vervanger voor Matthias SchoenaertsDe Gentse acteur Tom Vermeir speelt samen met Stef Aerts de hoofdrol in ‘Belgica’, de nieuwe film van Felix van Groeningen. Dat maakte Kinepolis, dat instaat voor de verdeling, maandag bekend onder aanhaling van productiehuis Menuet en regisseur Van Groeningen.
15/09 18u00  Giro keert zestien jaar na uitsluiting van Pantani terug naar Madonna di CampiglioDe organisatoren van de Ronde van Italië hebben volgend jaar, voor het eerst sinds 1999, een aankomst voorzien in het skistation van Madonna di Campiglio.
15/09 18u00  Buurtfeest in de KemmelbergstraatVoor de vierde maal organiseerden de bewoners van de Kemmelbergstraat en de Korte Pastoorstraat in Berchem een zomer buurtfeest in aanvulling op de acht winterfeesten die zij reeds hielden.
15/09 18u00  Jean Paul Gaultier stopt met confectielijnDe bekende Franse modeontwerper Jean Paul Gaultier stopt na 38 jaar met zijn confectielijn voor mannen en vrouwen om zich helemaal te concentreren op haute couture, parfums en andere projecten. Dat maakte het modehuis maandag bekend.
15/09 17u45  Den Bierpruver wordt koorknaapHet beeldje Den Bierpruver aan het Geestenspoor kreeg zondag zijn 31ste kostuumpje aangemeten.
15/09 17u45  België kent donderdag tegenstander in Wereldgroep 2015Donderdag wordt in Dubai geloot voor de eerste ronde van de Wereldgroep in de Davis Cup 2015. België, dat afgelopen weekend ten koste van Oekraïne het behoud verzekerde, is geen reekshoofd.
15/09 17u30  Drugsdealers krijgen fikse straffenDe strafrechter in Dendermonde veroordeelde maandag vijf leden van een drugsbende, die opereerde in Sint-Niklaas en Beveren. Ze brachten er tussen januari 2013 en maart 2014 cannabis en cocaïne aan de man, ook aan minderjarigen.
15/09 17u30  Nieuw praatcafé dementieDe intercommunale IMSIR organiseert in samenwerking met de OCMW's en de woonzorgcentra uit de regio Rupelstreek opnieuw een praatcafé dementie. Het praatcafé is een ?samenkomen' van mensen die op welke manier dan ook, in contact komen met dementie. Elk praatcafé brengt naast een informatief gedeelte, ook veel ruimte om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.
15/09 17u30  Tekort op handelsbalans neemt afDe Belgische handelsbalans is over de eerste zes maanden van 2014 in het rood geëindigd. Dat betekent dat ons land meer goederen en diensten heeft ingevoerd dan uitgevoerd. Het verschil, -2,7 miljard euro, is wel een stuk kleiner dan in dezelfde periode vorig jaar. Toen stond de handelsbalans nog 5,6 miljard in het rood.
15/09 17u30  ‘Hart boven hard’ gaat voor alternatieve septemberverklaringEen nieuw burgerinitiatief 'hart boven hard' wil met een alternatieve septemberverklaring zijn bezorgdheid uiten over de weg die de Vlaamse en binnenkort de federale regering inslaat. Het alternatief, dat staat voor een solidaire en rechtvaardige samenleving, wordt overhandigd aan het Vlaams parlement op 22 september, de dag dat minister-president Geert Bourgeois de intenties van zijn nieuwe regering voorlegt aan dat parlement.
15/09 17u30  Verdachten brandstichting niet aangehouden door onderzoeksrechterDe twee mannen die zaterdagnacht opgepakt waren na de brandstichting in de lokalen van een Koerdische vereniging, in Anderlecht, zijn niet aangehouden door de onderzoeksrechter en op vrije voeten gesteld. Het tweetal ontkende elke betrokkenheid bij de brand.
15/09 17u30  ‘Navo bereid tot coördinerende rol bij interventie tegen IS’De Navo zou een coördinerende rol kunnen spelen bij een militaire interventie tegen Islamitische State. Dat heeft secretaris-generaal Anders Fogh Rasmussen laten verstaan.
15/09 17u30  Twee Britse toeristen gruwelijk vermoord op Thais strandOp het Thaise eiland Koh Tao zijn de lichamen gevonden van een man van 24 en een vrouw van 23. De twee Britse toeristen werden vermoedelijk vermoord met een schop. De vrouw zou ook verkracht zijn. De politie heeft het eiland afgesloten om de dader(s) te kunnen vinden.
15/09 17u15  Sociaal woningobjectief vlot gehaaldElke gemeenten Vlaanderen moet inspanningen leveren om voldoende sociaal woonaanbod te hebben zodat een gezonde mix van wonen ontstaat. Om dat te controleren meet het Agentschap Wonen-Vlaanderen elk jaar het sociaal woonaanbod per gemeente. Die meting geeft de stand van zaken weer op 31 december 2013. Er wordt niet enkel rekening gehouden met het actuele aanbod, maar ook met het geplande sociaal woonaanbod en er wordt rekening gehouden met het groeiritme in het hele Vlaamse Gewest.
15/09 17u15  De mooiste ondergrondse bars ter wereldVan lekkere cocktail nippen is één ding, maar ervan genieten op een unieke locatie maakt het allemaal nog wat specialer. En dat gevoel krijg je vast in deze vijf ondergrondse bars met een bijzonder verleden. Een beeldoverzicht.
15/09 17u15  Vespa Vaartlandrit 2014 start aan De SchalkDe Vespaclub Antwerpen in samenwerking met het Willebroekse gemeentebestuur en Willebroekenaar Kevin Eeraerts organiseert voor de vijfde keer de Vespa-Vaartlandrit op zondag 21 september. De start en aankomst van al dit Italiaans motorgeronk is de gemeente Willebroek. 'Dat geeft aan dat de rit onlosmakelijk verbonden is met het water. Oorspronkelijk was Willebroek een moerasgebied waarvan de naam van de gemeente ook is van afgeleid : 'broek' betekent moerassig gebied', zegt Kevin Eeraerts. Wie wil deelnemen moet natuurlijk een Vespa hebben. De start van deze 55 kilometer lange rit is om 13u op de parking van sportcentrum De Schalk, Stadionlaan. De rit eindigt in hartje centrum waar de deelnemers een gratis likeurtje Vaartwater en een speculaas Willebroeks Broekventje en Broekwijfje staat te wachten, een geschenk van de gemeente. Deelnemen is gratis. Jan BOEY
15/09 17u15  Kunnen cupcakes de uitslag van het Schots referendum voorspellen?Een bakkerij in Edinburgh heeft een originele manier gevonden om een eigen poll over het Schots referendum te maken. Ze bieden cupcakes aan met een Schotse vlag voor wie onafhankelijkheid wil en met een vlag van het Verenigd Koninkrijk voor de klanten die daarbij willen blijven. Ook voor de onbeslisten is er een cupcake gemaakt. Het resultaat van de verkochte cupcakes hangt iedere week aan de deur van de bakkerij. Of ze er zo in slagen de uitslag te voorspellen, zullen we weten na 18 september, wanneer de Schotten gaan stemmen over onafhankelijkheid.
15/09 17u15  Drie jaar cel voor poging tot wurging exDe Dendermondse strafrechter heeft maandag Ziggy E. (24) uit Berlare veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar met probatie-uitstel. De man stond terecht omdat hij in januari 2014 zijn vriendin probeerde te wurgen, nadat hij van haar de bons had gekregen.
15/09 17u15  Brandweer met eetdagen in nieuwe kazerneVoor de 19de keer op rij organiseert de Willebroekse brandweer haar jaarlijkse eetdagen. Nieuw is dat deze 19de editie voor 't eerst doorgaat in de nieuwe brandweerkazerne aan het Bedrijvenpark De Veert 9-10. U kan er terecht op zaterdag 20 september van 16.30u tot 20 uur en op zondag 21 september van 11.30u tot 20u. Reserveren kan via de website. Jan BOEY www.brandweerwillebroek.be
15/09 17u00  Mertens en Reuter stoten door in Challenger MeknesYannick Mertens en Yannik Reuter hebben zich maandag geplaatst voor de tweede ronde van het Challengertoernooi in het Marokkaanse Meknes (gravel/42.500 euro).
15/09 17u00  Bart Somers: “Mechelen was nooit veiliger”In Mechelen is sinds 2002 het aantal winkeldiefstallen gestegen, maar de harde criminaliteit zoals diefstal met geweld, wapenvertoon of afpersing is aanzienlijk gedaald. Uit de maandag voorgestelde criminaliteitscijfers voor het eerste semester van 2014 blijkt wel dat het aantal winkeldiefstallen met 16 procent gedaald is ten opzichte van 2013. Net als de gedaalde harde criminaliteit hét bewijs dat het veiligheidsbeleid in de stad goed zit, aldus burgemeester Bart Somers.
15/09 16u45  Morgen een miljoen euro op het spel voor AnderlechtAnderlecht krijgt voor zijn deelname aan de groepsfase van de Champions League een startpremie van 8,6 miljoen euro.Een zege in de poulefase levert 1 miljoen euro op, een gelijkspel de helft. Dat laat de Europese voetbalbond UEFA maandag weten op zijn website. Als Anderlecht morgenavond kan winnen bij Galatasaray, rijft het dus zomaar eventjes een miljoen binnen.
15/09 16u45  19-jarige Duitser Wehrlein nieuwe testrijder MercedesDe Duitse DTM-piloot Pascal Wehrlein is de nieuwe reserverijder van F1-renstal Mercedes. Dat maakte het F1-team maandag bekend.
15/09 16u45  Geen verrassingen in Franse selectieDe Franse bondscoach Bernard Bourreau heeft maandag zijn negenkoppige selectie voor het WK wielrennen in het Spaanse Ponferrada (21-28 september) bekendgemaakt.
15/09 16u30  Deze trouwjurk kost 5 miljoen euroDe Britse ontwerper Julien Macdonald heeft dit weekend voor een schitterende finale gezorgd tijdens zijn defilé op de Londense modeweek. En dat mag je letterlijk opvatten. Het model dat het laatste stuk toonde, was een witte trouwjurk met diep decolleté, kanten accenten en duizenden geborduurde diamantjes. Zijn pièce de résistance kost 4 miljoen pond, omgerekend 5 miljoen euro. Een logisch prijskaartje, zo vindt de designer. ‘Je trouwdag is de belangrijkste dag in het leven van een vrouw. Waarom zou je niet de duurste jurk ter wereld dragen?’, zei hij na zijn show.
15/09 16u30  Memphis Depay (PSV) zes tot acht weken outPSV-aanvaller Memphis Depay heeft zondag in de competitiewedstrijd op de vijfde speeldag in de Eredivisie tegen PEC Zwolle een scheurtje in een liesspier opgelopen. Dat is maandag gebleken uit een MRI-scan. De Nederlandse international is naar verwachting zes tot acht weken buiten strijd, zo meldde de Eindhovense club maandag.
15/09 16u30  Tachtiger sterft onder machine om moestuin te bewerkenEen 83-jarige man is maandagvoormiddag overleden na een tragisch ongeval in zijn moestuin in Kampenhout. Hij kwam terecht onder een mototculteur, een gemotoriseerde grondbewerkingsmachine. Het is nog niet duidelijk of het gaat om een ongeval dan wel om een natuurlijk overlijden..
15/09 16u30  Startdag bij MarkantMarkant, het netwerk voor en door ondernemende vrouwen, houdt dinsdag 16 september vanaf 20u zijn startavond in afspanning Sint-Christoffel aan de Amelbergastraat. De deuren gaan open vanaf 19.30u. Tri Viocal, het muzikaal zussen-broer-trio uit Viersel, bekend van The Voice en Belgium's Got Talent, geeft een mini-concert. Het jaarprogramma wordt voorgesteld bij een hapje en een drankje.
15/09 16u15  Voor 3 miljoen euro cocaïne onderschept in Antwerpse havenDe douane van de haven van Antwerpen heeft afgelopen week een grote lading cocaïne onderschept. Dat meldt het parket in een persmededeling.
15/09 16u15  John Galliano voor het eerst weer op televisieJohn Galliano, die drie jaar geleden werd ontslagen als creatief directeur bij het Franse modehuis Dior, komt weer boven water. Voor de eerste keer sinds zijn anti-semitische uitspraken in 2011, verscheen hij op televisie.
15/09 16u00  Ex-Real-voorzitter: ‘Ronaldo kan terugkeren naar Manchester United’‘Cristiano Ronaldo heeft zijn buik vol van Real Madrid.’ Dat zei voormalig Real-voorzitter Ramon Calderon vanmorgen aan Talksport. De Gouden Bal zou volgens de vroegere sterke man van Real ontevreden zijn met de transferpolitiek van Los Blancos. ‘Een terugkeer naar Manchester United behoort tot de mogelijkheden.’
15/09 16u00  Elke Van den Brandt kandidaat-voorzitter GroenElke Van den Brandt stelt zich kandidaat om Wouter Van Besien op te volgen als voorzitter van Groen. Het 34-jarige Vlaams parlementslid vormt een duo met kamerlid Wouter De Vriendt. Dat hebben Van den Brandt en De Vriendt vanmiddag bekendgemaakt op een persbriefing.
15/09 16u00  Microsoft koopt Minecraft-maker Mojang voor 2 miljard euroMicrosoft heeft ontwikkelaar Mojang ingelijfd voor maar liefst 2 miljard euro. Dat Microsoft het bedrijf achter onder meer de immens populaire game Minecraft wilde inlijven, was al langer bekend. De deal werd vandaag beklonken.
15/09 15u45  Zevende editie van de BollekesloopAfgelopen zondag ging de zevende Bollekesloop van start in de Boomgaardstraat op de grens tussen Antwerpen en Berchem aan de vermaarde brouwerij. Peter Fischer organiseerde deze stratenloop met meer dan 1500 deelnemers verdeeld over 3 wedstrijden. Het district Berchem en het district Antwerpen steunen de organisatie van Brouwerij De Koninck en Antwerp Athletics.
15/09 15u45  Defour: 'Proberen de eerste 30 minuten in hel te overleven'Anderlecht-middenvelder Steven Defour blikt op de website van Anderlecht vooruit op de Champions League-campagne, die morgenavond begint met een uitwedstrijd bij Galatasaray. 'Ik denk dat we de kwaliteiten hebben een rol te spelen in de Champions League', aldus Steven Defour. 'Maar daarvoor moeten alle dingen meezitten. Tegen wie ik in de volgende ronde graag zou willen spelen? Porto', zegt de Rode Duivel zonder verpinken over zijn ex-club. 'We weten dat de eerste dertig minuten in Galatasaray een hel gaan worden. Maar als we die goed doorkomen en zelf ook vertrouwen krijgen, zal dat wel afnemen.'
15/09 15u45  Ornelis en Vancoillie maken radio op de tandemQ-music-presentatoren Sven Ornelis en Maarten Vancoillie gaan vrijdag 3 uur lang radio maken op de tandem. Dan is het namelijk Strapdag, de dag waarop kinderen en ouders aangemoedigd worden om zich om een meer duurzame manier naar school te verplaatsen. Q heeft zo een wereldprimeur beet.
15/09 15u45  Jongens van vijf en negen houden Mechelen mee schoonDe 238 meters en peters, die zich mee inzetten om het openbaar domein netjes te houden, zijn zaterdag getrakteerd op frietjes à volonté, een hoevedessert en een muzikaal optreden. De twee jongste peters, Willem (5) en Tigo (9), kregen een extra applaus.
15/09 15u45  Engeland overspoeld door snorren en baardenAfgelopen zondag ontving de Engelse stad Bath mannen met baarden en snorren van overal ter wereld. Op de Britse Snor- en Baardkampioenschappen lieten zij hun grote trots beoordelen door een vakjury. De wedstrijd is ingedeeld in verschillende categorieën en de jury beoordeelt op lengte, vorm en complexiteit. Zo heb je onder meer de prijs voor de meest natuurlijke snor, de langste baard en dan is er ook nog de categorie ‘freestyle’. Voor de kandidaten is dit evenement de gelegenheid om eens goed uit te pakken met hun gezichtsbeharing. En zoals je hier ziet, hoort bij elke snor of baard een geknipte outfit.
15/09 15u30  Achttien maanden cel na dodelijke kopstootDe man die Peter Vercauteren (43) in december van 2012 een kopstoot gaf waarna het slachtoffer stikte in zijn braaksel, is maandag door de correctionele rechtbank van Dendermonde veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden cel met probatie-uitstel. Een vriend van Wesley L. (25) uit Zwijndrecht kreeg de gunst van de opschorting. Drie anderen, waaronder de cafébaas, die terecht stonden voor schuldig verzuim omdat ze zich niet over het slachtoffer zouden bekommerd hebben, werden vrijgesproken.
15/09 15u30  Jongen van vijf en negen houden Mechelen mee schoonDe 238 meters en peters, die zich mee inzetten om het openbaar domein netjes te houden, zijn zaterdag getrakteerd op frietjes à volonté, een hoevedessert en een muzikaal optreden. De twee jongste peters, Willem (5) en Tigo (9), kregen een extra applaus.
15/09 15u30  Paul Smith houdt het puur in LondenDe Engelse modeontwerper Paul Smith voorspelt ongeveer dezelfde trends als zijn concullega’s in de modewereld. Ook volgens hem domineert zwart-wit zonder al te veel franjes en sportieve luxe in de lente van 2015. Om de puur- en strakheid van zijn defilé te beklemtonen, gebruikte hij als decor designlampen tegen een houten muur.
15/09 15u30  PVDA en sp.a blijven zich verzetten tegen verhuis Laundry Day en SummerfestivalDe Antwerpse afdelingen van de oppositiepartijen sp.a en PVDA zien de verhuis van de muziekfestivals Laundry Day en Summerfestival naar de Middenvijver op Linkeroever niet zitten. Zij willen via de districtsraad een advies geven aan de Antwerpse gemeenteraad om een verhuis te herbekijken.
15/09 15u30  Reuzenmanta die in net verstrikt raakt, vraagt om hulp (video)Een reuzenmanta die voor de kust van Costa Rica in een net verstrikt raakte, aarzelde daarbij niet om twee duikers te benaderen.
15/09 15u15  Modellen zonder make-up op catwalk Marc JacobsDe Amerikaanse ontwerper Marc Jacobs zorgde tijdens de slotdag van de New Yorkse modeweek voor een verrassing: hij stuurde zijn modellen zonder make-up de catwalk op.
15/09 15u15  Sluiting EDF Luminus-centrale Seraing uitgesteldDe elektriciteitscentrale van EDF Luminus in Seraing, die normaal vanaf november stil zou liggen, blijft beschikbaar indien er een tekort aan elektriciteit dreigt. Dat heeft het energiebedrijf maandag bekendgemaakt. De centrale van 485 MW is immers geselecteerd voor de aanleg van de strategische reserve door de regering.
15/09 15u15  AB Inbev bereidt gigantisch bod op SABMiller voorBrouwersgroep AB Inbev werkt aan een overnamebod op SABMiller. Als dat lukt, dan gaat het om de grootste overname ooit in de sector.
15/09 15u15  Beelden opgedoken van Kortrijkse jongeren in SyriëOp het internet zijn filmpjes opgedoken van de drie Kortrijkse jongeren die in juni naar Syrië trokken om zich aan te sluiten bij ISIS. De beelden, die door Olivier Calebout (alias Abu Sayfudeen) online gezet werden, laten de jongeren niet zien tijdens de gevecht, maar tonen wat ze doen als ze een dagje vrij hebben. Op de beelden is Abdelmalek Boutaliss (18) te zien, samen met een viertal andere Belgen die eerder al naar Syrië trokken. De andere twee West-Vlamingen, Calebout en Lucas Van Hessche (18), zijn op de achtergrond te horen.
15/09 15u00  Belgische honkballers kloppen nu ook Groot-BrittanniëDe Belgische honkballers hebben maandag op het EK in het Duitse Regensburg hun tweede zege geboekt. In hun vierde groepswedstrijd haalden ze het in de Armin Wolf Arena met droge 5-0 cijfers van Groot-Brittannië. De Belgen zagen met Thomas De Wolf wel hun beste speler geblesseerd afvallen. Hij is onzeker voor de laatste groepswedstrijd van dinsdag tegen Frankrijk.
15/09 14u45  Voorbijgangers niet gestraft voor schuldig verzuim na dodelijke vechtpartijVier mensen die getuige waren van een vechtpartij waarbij een man om het leven kwam zijn vrijgesproken. Op bewakingsbeelden die in het centrum van Sint-Niklaas hangen, had het parket gezien dat ze het slachtoffer niet hadden geholpen. Ze eisten een celstraf van zes maanden wegens schuldig verzuim. De man die het slachtoffer een kopstoot gaf waardoor die een hersenschudding opliep en uren later stierf is veroordeeld tot achttien maanden cel met uitstel.
15/09 14u45  Filmpje toont onthutsend rolstoelincident met Kanye WestAfgelopen weekend legde Kanye West de muziek even stil tijdens zijn optreden om een rolstoelgebruiker te verplichten om recht te staan. De Amerikaanse rapper had niet door dat de man in een rolstoel zat, maar hij luisterde niet toen het Australische publiek hem dat duidelijk wilde maken. Hij kreeg dan ook flink wat boegeroep over zich heen. Voor wie dacht 'het zal wel overdreven zijn', is er nu ook een filmpje van de gênante vertoning van de man van Kim Kardashian.
15/09 14u30  Leden van Sharia4Belgium op 6 oktober voor rechter voor haatboodschap in universiteitKarim en Morad F. worden voor de correctionele rechtbank van Antwerpen vervolgd, omdat ze een haatboodschap hadden gefilmd in de Universiteit Antwerpen. De zaak werd maandag uitgesteld naar 6 oktober.
15/09 14u30  Bewoners Vluchtheuvel ontwerpen etalageDe andersvalide bewoners van de Vluchtheuvel zijn erg creatief. Samen met twee begeleiders realiseerden Eline, Stefan, Sofie en Arie een herfstetalage. Die is vanaf nu te bewonderen bij optiek Tessens in het centrum van de gemeente.
15/09 14u30  Van Damme: ‘Er hangt een donkere schaduw over dit WK’Bondsvoorzitter Tom Van Damme kwam voor de bekendmaking van de Belgische selectie voor het WK nog even terug op het overlijden van Igor Decraene. ‘Er hangt een zwarte schaduw over dit WK. Dit zal nog lang nazinderen.’
15/09 14u30  Red Lions kennen tegenstanders op Champions TrophyDe Belgische nationale mannenhockeyploeg neemt het eind dit jaar op de 35e editie van de Champions Trophy in het Indiase Bhubaneswar (6-14 december) in groep A op tegen wereldkampioen Australië, Engeland en Pakistan. Dat maakten de organisatoren van het achtlandentoernooi maandag bekend.
15/09 14u30  Grote Steenweg Varendonk veiliger door verdrijfstrokenIn enkele zijstraten van de Grote Steenweg in Varendonk werden verdrijfstroken aangebracht. Deze stroken moeten de zichtbaarheid en zo ook de verkeersveiligheid verbeteren.
15/09 14u30  OESO somber over eurozoneDe Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) heeft haar groeivooruitzichten voor de industrielanden verlaagd. Vooral over de eurozone is de Oeso bezorgd.
15/09 14u15  Geen Jolien D’Hoore in Belgische selectie damesBelgisch kampioene Jolien D’Hoore maakt geen deel uit van de vrouwenselectie voor het WK wielrennen in het Spaanse Ponferrada (21-28 september). Bondscoach Ludwig Willems lichtte die beslissing maandag nader toe op de persconferentie van de Belgische wielerbond.
15/09 14u15  Playboy-model (24) trouwt met Oostenrijkse miljardair (81)Playboy-model Richar Lugner (24) is in het huwelijksbootje gestapt met de 57 jaar oudere Oostenrijkse zakenman Richard Lugner. Het is al het vijfde huwelijk voor de zakenman en hij lijkt er niet echt van overtuigd dat het dit keer wel een succes wordt.
15/09 14u00  FOTO. Scheef maar feeëriek op jubileumeditie SchevetorenfeestenDe Schelse gemeenschap en enkele duizenden ‘inwijkelingen voor één dag’ hebben zaterdag met volle teugen genoten van het vijfde Schevetorenfeest. De topacts oogstten veel bewondering en kenden ook bijval bij de weergoden, want het volksfeest verliep onder een stralende hemel.
15/09 13u45  Heren TC80 Belgisch Kampioen interclubsIn de vierde afdeling van de nationale interclub competitie zijn de heren +45 van TC80 Belgisch Kampioen geworden. De Kapelse tennissers haalden het in de finale van TC De Meyl uit Kontich na zes spannende wedstrijden.
15/09 13u30  Topshop presenteert draagbare mode in LondenDe Britse modeketen Topshop liet zondagavond zien wat fashionista’s komende lente in de rekken mogen verwachten. Dat zijn veel sportieve stuks, maar ook sobere jurkjes met glanzende accenten. Het merk kon voor dit defilé drie grote namen uit de modewereld strikken: Cara Delevingne, die de show leidde, Jourdan Dunn en Lily Donaldson.
15/09 13u15  Ook Nicolas Anelka trekt naar IndiaHet Franse ‘enfant terrible’ Nicolas Anelka zet zijn carrière voort in India. Hij ondertekende er een contract bij FC Mumbai. Dat maakte de voetballer maandag bekend op zijn Twitter-account.
15/09 13u15  België denkt aan F-16’s en C-130’s voor interventie tegen ISISBelgië houdt verschillende opties open om eventueel bij te dragen aan de internationale interventie tegen Islamitische Staat (ISIS), zo valt te horen in regeringskringen. Het uitsturen van een viertal F-16’s, maar ook de inzet van één of meer C-130’s, is een piste. België is een van de laatste landen waar de flexibel inzetbare vrachtvliegtuigen nog actief zijn.
15/09 13u15  ‘Blote’ wieleroutfit maakt UCI woedendVelen keken verbaasd op toen de Colombiaanse dameswielrenners van Bogota Humana hun nieuwste outfit presenteerden. De beige kleur tussen dijen en buik is op zijn zachtst gezegd wel héél suggestief. UCI-topman Brian Cookson is in alle staten. ‘Dit is onaanvaardbaar’, klinkt het.
15/09 13u15  Anak Verhoeven zesde op WK muurklimmenAnak Verhoeven (18) is zesde geëindigd op het wereldkampioenschap muurklimmen in het Spaanse Gijon. De achttienjarige uit Schriek viel verrassend uit de finaleroute. Ze had nog kracht genoeg, maar haar hand gleed weg waardoor ze vroegtijdig ten val kwam. De eerste plaats ging naar de Zuid-Koreaanse Jain Kim die als enige de route helemaal uitklom. De Sloveense Mina Markovic werd tweede en brons was voor Magdalena Röck uit Oostenrijk. Bij de mannen zorgde Adam Ondra uit Tsjechië voor een primeur want hij is de eerste klimmer ooit die in één jaar tijd zowel in het leadklimmen als bij boulder wereldkampioen wordt.
15/09 13u15  Australië trekt met Gerrans als kopman naar WKSimon Gerrans is de Australische kopman op het WK wielrennen in het Spaanse Ponferrada (21-28 september). Dat maakte de Australische bondscoach maandag bekend.
15/09 13u15  Van Uytvanck in openingsronde tegen Su-Wei HsiehAlison Van Uytvanck (WTA 79) neemt het dinsdag in de eerste ronde van het WTA-toernooi in het Chinese Guangzhou (hard/500.000 dollar) op tegen de Taiwanese Su-Wei Hsieh, de nummer 171 op de WTA-ranking, die een wildcard kreeg van de organisatoren. Dat wees de loting uit.
15/09 13u15  Katholiek onderwijs is het grootste netDe vier onderwijsnetten in Vlaanderen hebben maandag de resultaten van de spoedtelling van begin september bekendgemaakt.
15/09 13u15  Carlo Bomans legt uit waarom hij Stuyven en Meersman thuislaatOndanks zijn sterke prestaties in de Vuelta maakt Jasper Stuyven geen deel uit van de Belgische WK-selectie. 'Ik moest keuzes maken', bekende bondscoach Carlo Bomans maandag. 'Jasper is een zeer goed renner, maar toch heb ik beslist om hem niet mee te nemen.'
15/09 13u15  Terminaal zieke Beckett wil hoop kaartjes voor vierde verjaardagDe vierjarige Beckett Roerdink lijdt aan een ongeneeslijke vorm van kanker, maar voor zijn vierde verjaardag wil de kleine jongen gewoon liefde en veel kaartjes. ‘Hij vindt niets toffer dan post krijgen’, zegt zijn moeder.
15/09 13u00  Man sterft onder tuig om moestuin te bewerkenEen man uit Kampenhout is vanochtend overleden na een tragisch ongeval in zijn moestuin. Hij kwam terecht onder een tuig waarmee hij zijn tuin wilde bewerken.
15/09 13u00  De jarige prins Harry in dertig beeldenOp maandag 15 september viert prins Harry zijn dertigste verjaardag. Zijn leven was tot nu toe gevuld met veel feestjes, vakanties en vrouwelijke aandacht. Maar ook met belangrijke missies die hij steeds met de glimlach uitvoerde. Een overzicht van zijn mooiste momenten.
15/09 13u00  Di Rupo wenst studenten succes met foto uit de oude doosUittredend premier Elio Di Rupo zette de voorbije maanden geregeld foto’s uit de oude doos op zijn Facebookpagina, en maandagochtend heeft hij dat opnieuw gedaan. Dit keer plaatste hij een foto uit zijn studententijd online. “Ik wens alle studenten een uitstekende start van het nieuwe academiejaar toe”, luidde de boodschap. Al twijfelen wij toch nog of Di Rupo niet eerder een foto van de Ramones uit Google heeft geplukt.
15/09 13u00  Carlo Bomans: ‘Wij zijn niet de favoriet’Bondscoach Carlo Bomans zakt met negen renners af naar het WK wielrennen ‘Je moet gezonde ambitie hebben’, zei hij maandag bij de bekendmaking van de selectie, ‘maar laat één ding duidelijk zijn. Wij zijn niet de favorieten. Andere landen moeten het gewicht van de koers dragen.’
15/09 12u45  Carlo Bomans: ‘Wij moeten de wedstrijd niet dragen’Bondscoach Carlo Bomans zakt met negen renners af naar het WK wielrennen ‘Je moet gezonde ambitie hebben’, zei hij maandag bij de bekendmaking van de selectie, ‘maar laat één ding duidelijk zijn. Wij zijn niet de favorieten. Andere landen moeten het gewicht van de koers dragen.’
15/09 12u45  Handige Harry maakt laptop van Xbox One (video)Hardware-verbouwer Ed Zarick laat weer van zich spreken. Dit keer gooide hij de behuizing van een Xbox One open en propte hij de onderdelen in de case van een laptop.
15/09 12u45  Pieter Loridon test vernieuwde Nationalestraat uit (maar vergeet gordel aan te doen)Vanaf vandaag (maandag) is de Nationalestraat in Antwerpen opnieuw open voor alle verkeer. De winkelstraat was de afgelopen weken onderbroken voor werkzaamheden. Ex-basketbalspeler Pieter Loridon ging de nieuwe betonlaag al meteen testen.
15/09 12u45  Voor deze kleinigheden bellen we de apotheker wakkerOm drie uur ’s nachts bij de apotheker aanbellen voor een zwangerschapstest of een tube tandpasta, volgens een enquête van de Algemene Pharmaceutische Bond (APB) krijgen apothekers er regelmatig mee te maken. Daarom lanceert de bond deze week de campagne ‘Een apotheek van wacht is geen nachtwinkel’.
15/09 12u30  Gekweekte zalm bevat meer vet dan pizzaGekweekte Schotse zalm wordt omschreven als gezond en mager, maar bevat tot drie keer meer vet dan een diepvriespizza. Dat heeft een analyse van de Britse krant the Sunday Times uitgewezen.
15/09 12u30  26 auto’s beschadigd op Antwerpen AutovrijVandalen hebben afgelopen zondag, op de dag van Antwerpen Autovrij, meer dan twintig auto’s beschadigd op een openbare parking in de stad.
15/09 12u30  Crowdfunding KV Turnhout roept vragen opGeen fusie met FC Turnhout, geen vereffening. KV Turnhout blijft bestaan en behoudt het stamnummer 148. Om aan de toekomst te kunnen bouwen, doet de club aan crowdfunding. Iedereen kan zijn bijdrage, hoe klein ook, storten. Maar het rekeningnummer is niet van KV Turnhout.
15/09 12u30  Samen buur zijnDe inwoners van de Kapelstraat en omgeving vormen een vrij actieve bewonersgroep. Zondag trok een groep eerst naar Kapellen en zakte nadien af nar thuisbasis Berendrecht om er na te genieten.
15/09 12u15  PlayStation 4 troeft Xbox One voor achtste maand op rij afSony’s PlayStation 4 blijft grote Concurrent Xbox One nu al voor de achtste maand op rij voor in de Verenigde Staten. Dat beweert althans analysebedrijf NDP.
15/09 12u15  Kleine Indiërs onder de indruk van Kristof Van HoutHilarisch beeld in India gisteren, waar Delhi Dynamos, de ploeg van trainer Harm van Veldhoven en doelman Kristof Van Hout, een eerste vriendschappelijke wedstrijd speelde. Indiërs zijn sowieso al niet erg groot, waardoor tegenstander Garhwal duidelijk onder de indruk was van de 2,08 meter lange Belgische doelman.
15/09 12u15  Kevin De Bruyne wil een ‘Special Olympiër van het Jaar Trofee’ op SportgalaKevin De Bruyne is al enkele weken ambassadeur van de Europese Special Olympics, die van 9 tot 20 september plaatsvinden in de provincie Antwerpen. De Rode Duivel wil echter meer en lanceerde een campagne om op het jaarlijkse Sportgala een ‘Special Olympiër van het Jaar Trofee’ te introduceren. Dat werd maandag bekendgemaakt.
15/09 12u00  Verzorgster ontslagen die speler oraal bevredigt bij kampioensvieringEen feest met zware gevolgen. Zo kan je de titelviering van FC Lenzburg, een club die uitkomt in de lagere Zwitserse divisies, wel noemen. Bij het kampioensfeest vloeide de alcohol rijkelijk en liep het behoorlijk uit de hand.
15/09 12u00  Vluchtelingenboot zinkt ter hoogte van de Libische kustVoor de Libische kust is een boot met 250 Afrikaanse migranten gezonken. Waarschijnlijk zijn de meeste opvarenden verdronken.
15/09 12u00  Blondine pakt titel Miss America ondanks spelfoutjeKira Kazantsev werd zondag in Atlantic City tot de nieuwe Miss America gekroond. De 23-jarige Miss New York maakte indruk op de jury met een opmerkelijke cover van de wereldhit ‘Happy’, waarbij ze zelf voor percussie zorgde door op een beker te trommelen. De blonde schoonheidskoningin werd tijdens de show overigens het slachtoffer van een kleine blunder van de productie: Kazantsev verklaarde dat ze een grote fan was van Jane Austen, maar op de televisieschermen werd de naam van de beroemde Amerikaanse schrijfster verkeerd gespeld. Heel wat Twitterende kijkers kwamen prompt tot de conclusie dat de nieuwe miss niet kan spellen.
15/09 12u00  Chinese stad verbant wandelaars met smartphone naar apart voetpadWandelaars die met hun smartphone in de weer zijn, hebben meer ongevallen dan bestuurders die aan het mailen of sms’en zijn, blijkt uit onderzoek. De Chinese stad Chongqing probeert daar nu op in te spelen door een voetpad te lanceren voor smartphonegebruikers.
15/09 11u45  Twee Nederlanders opgepakt in zaak-Jelle LeemansDe Nederlandse politie heeft vrijdag twee Nederlandse mannen gearresteerd voor de vermissing van de Rumstenaar Jelle Leemans. Dat heeft de politie maandag bekendgemaakt.
15/09 11u45  Kevin De Bruyne wil verkiezing ‘Special Olympiër van het Jaar’ op SportgalaKevin De Bruyne is al enkele weken ambassadeur van de Europese Special Olympics, die van 9 tot 20 september plaatsvinden in de provincie Antwerpen. De Rode Duivel wil echter meer en lanceerde een campagne om op het jaarlijkse Sportgala een ‘Special Olympiër van het Jaar Trofee’ te introduceren. Dat werd maandag bekendgemaakt.
15/09 11u45  Bomans neemt Wellens en Hermans mee naar WKBondscoach Carlo Bomans heeft zonet zijn selectie van 9 renners bekendgemaakt voor het WK wielrennen in het Spaanse Ponferrada. Tom Boonen en Philippe Gilbert zullen fungeren als kopmannen tijdens de wegrit op 28 september, en met Ben Hermans en Tim Wellens zijn ook de laatste vraagtekens in de selectie van Bomans ingevuld.
15/09 11u30  Boonen en Gilbert kopmannen in 9-koppige WK-selectieBondscoach Carlo Bomans heeft zonet zijn selectie van 9 renners bekendgemaakt voor het WK wielrennen in het Spaanse Ponferrada. Tom Boonen en Philippe Gilbert zullen fungeren als kopmannen tijdens de wegrit op 28 september, en met Ben Hermans en Tim Wellens zijn ook de laatste vraagtekens in de selectie van Bomans ingevuld.
15/09 11u30  Dit zijn de foutste trends voor mannenVrouwen houden niet van mannen met te grote broeken, maar ook skinny jeans zijn uit den boze. Op sociale netwerksite Reddit leeft sinds enkele dagen een discussie over wat de foutste trends voor mannen zijn.
15/09 11u30  Zwarte actrice gehandboeid na kus echtgenoot: “Dachten dat ze hoer was”De zwarte Amerikaanse actrice Daniele Watts werd gehandboeid en opgepakt door de politie van LA toen ze haar blanke partner in het openbaar kuste. Volgens de vrouw dachten de agenten dat ze een prostituee was. Dat meldt RT.com.
15/09 11u15  Van Uytvanck maakt mooie sprong op WTA-rankingAlison Van Uytvanck is op de maandag publiceerde WTA-ranking van de 91e naar de 79e plaats opgeklommen.
15/09 11u15  Obama lost schuld in na verlies tegen Rode DuivelsIn de euforie na de gewonnen WK-wedstrijd tegen Zuid-Korea daagde premier Elio Di Rupo Amerikaans president Barack Obama uit tot een weddenschap. ‘Ik durf er enkele geweldige Belgische bieren op te verwedden dat wij de kwartfinale halen’, klonk het via Twitter. Ook al antwoordde Obama, die meer dan 46 miljoen volgers heeft, nooit op de weddenschap, toch loste hij zijn schuld in.
15/09 10u45  Bestuurder met 2,6 promille van de weg gepluktDe lokale politie heeft het voorbije weekend op verschillende plaatsen in de stad alcoholcontroles gehouden. In totaal moesten 808 chauffeurs een ademtest afleggen. 43 onder hen (5,32%) hadden te diep in het glas gekeken. Vier rijbewijzen werden voor vijftien dagen ingetrokken.
15/09 10u45  Anouk komt in maart naar SportpaleisDe Nederlandse zangeres Anouk brengt in november haar nieuwe plaat ‘Paradise And Back Again’ uit. Om die te promoten treedt ze begin maart ook op in het Sportpaleis in Antwerpen.
15/09 10u45  Tomatenveldslag is Nederlands antwoord op Russische boycot (video)‘Tomatina’-toestanden bij onze noorderburen. Gisterenmiddag hebben zo’n 1.500 tomatengooiers geprotesteerd tegen het fruitoverschot door de Russische boycot, meldt nu.nl. Maar liefst 200.000 tomaten kleurden alles en iedereen rood.
15/09 10u15  Trailer bewijst: FIFA 15 spelen wordt pijnlijke zaak‘Feel the game’, luidt de nieuwe slogan in een reclamespot van FIFA 15. Spelers in de woonkamer gaan met de nodige verbeelding aan het truitje van Messi hangen en zetten zich schrap bij een vrije trap van Eden Hazard op doelman Simon Mignolet.
15/09 10u15  Koningin roept Schotten op ‘zeer zorgvuldig na te denken’Luttele dagen voor het referendum over onafhankelijkheid van Schotland heeft de Britse koningin Elizabeth II de Schotten opgeroepen bedachtzaam te kiezen.
15/09 10u15  Air France schrapt helft van vluchtenPiloten van luchtvaarmaatschappij Air France zijn begonnen met een staking die mogelijk een week kan duren. Maandagmorgen zijn de helft van alle vluchten geschrapt. Op Brussels Airport veroorzaken de acties geen hinder.
15/09 10u00  David Goffin stijgt weer op ATP-rankingDavid Goffin is een plaats vooruitgegaan op de maandag gepubliceerde ATP-ranking. De Luikenaar is nu 45ste.
15/09 09u45  Keurslager Van Gijsel viert veertigjarig bestaanKeurslager Van Gijsel vierde het veertigjarig bestaan van de slagerij met straatanimatie en een wedstrijd. Wie het gewicht van de aanwezige koeien kon raden, won zijn gewicht in steaks.
15/09 09u45  Fransman Paulin wint in Mexico, Strijbos is vierdeDe Fransman Gautier Paulin (Kawasaki) heeft zondag de Grote Prijs van Mexico in de MXGP-klasse gewonnen. Dit is de zeventiende en laatste manche van het WK motorcross.
15/09 09u45  Heineken weigert overnamebodDe Nederlandse bierbrouwer Heineken heeft recent het overnamebod van SABMiller, de op een na grootste bierbrouwer ter wereld, afgewezen. Dat bevestigt Heineken.
15/09 09u45  Bassie en Adriaan zingen eigen ‘Bassie & Adriaan’-karaokeVan over heel de wereld zijn er al filmpjes van mensen die de intro van de populaire kinderserie ‘Bassie & Adriaan’ inzingen. Nu hebben de twee hoofdrolspelers zich zelf ook laten verleiden tot een 'BAKaraoke'.
15/09 09u45  Frankrijk start met verkenningsvluchten in IrakDe Franse luchtmacht begint vandaag verkenningsvluchten uit te voeren boven Irak. Dat heeft de Franse minister van Defensie Jean-Yves Le Drian op de luchtmachtbasis al-Dhafra in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) aangekondigd.
15/09 09u30  Affiches van toen worden permanente tentoonstellingTer gelegenheid van de Open Monumentendag 2014 en het thema “Erfgoed vroeger, nu en in de toekomst” vond in zaal Roma in Borgerhout de start plaats van de permanente tentoonstelling van een collectie concertaffiches uit de jaren 70-80.
15/09 09u30  Hondsdolle vleermuis valt bosmuzikant aan (video)Deze kampeerder had zich zijn jamsessie rond het kampvuur wellicht anders voorgesteld.
15/09 09u15  Standard stapt naar FIFA om transfer af te rondenStandard kampt met personeelsproblemen, zo bleek weer tijdens de 3-5 nederlaag tegen KV Oostende. Coach Guy Luzon en voorzitter Roland Duchâtelet komen dan ook steeds meer onder druk van de supporters, en hopen dat de late transfers snel renderen. Maar een versterking als de Kameroense verdedigende middenvelder Eyong Enoh laat op zich wachten door administratieve problemen. Zijn vorige club, het Turkse Antalyaspor, verzet zich tegen het transfercertificaat dat werd afgeleverd door de Turkse voetbalbond.
15/09 09u15  Enorme file na ongeval op ringOp de Antwerpse ring richting Gent is in volle ochtendspits een verkeersongeval gebeurd ter hoogte van Berchem. Er zijn drie rijstroken versperd, wat voor een enorme file zorgt.
15/09 09u15  Voor echte luxepaardjes: gouden PlayStation 4 van 10.500 euroWie zich al een hoedje schrikt van het normale prijskaartje voor een PlayStation 4 of Xbox One (400-500 euro), zal zich al helemaal in de haren krabben bij het aanschouwen van dit gouden model.
15/09 09u15  Staatssecretaris Courard verdwijnt in alle stilte uit regeringPhilippe Courard (PS), de staatssecretaris voor Sociale Zaken, Gezinnen, Personen met een Handicap en Wetenschapsbeleid, heeft in alle stilte ontslag genomen uit de federale regering. Alleen premier Elio Di Rupo en minister Laurette Onkelinx, die zijn bevoegdheden overneemt, waren op de hoogte, zo melden L’Avenir en de Sudpresse-kranten maandag.
15/09 09u00  Apple-passie kost trouwe fan 25.000 euro in 35 jaarIn totaal 17 Macs, 2 iPhones, 2 iPads, 2 iPods en een pak andere spullen, voor een totaalbedrag van 25.000 euro. Dat is voor Paul Moortgat de buit van 35 jaar trouwe passie voor alles wat met Apple te maken heeft.
15/09 09u00  Mogelijk met ebola besmette artsen naar geheime plekDe twee Nederlandse artsen die zondag uit Sierra Leone zijn teruggekeerd omdat ze mogelijk ebola hebben, blijven in afzondering als ze maandag het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) mogen verlaten. Dat meldden een woordvoerster van de stichting Lion Heart Foundation, waarvoor ze in het Afrikaanse land werkten.
15/09 08u45  Partij van Geert Wilders pakt uit met zwartepietenwetDe Nederlandse rechtspopulistische Partij voor de Vrijheid (PVV) pakt binnenkort uit een ‘zwartepietenwet’. Die moet overheden, als gemeenten, die iets doen met bijvoorbeeld de intocht van Sinterklaas verplichten er voor zorgen dat Zwarte Piet dan ook echt zwart is. Gemeenten mogen volgens het plan van PVV-voorman Geert Wilders de Sinterklaasliedjes ook niet veranderen.
15/09 08u45  Steeds minder kinderen zitten op internaatHet aantal kinderen dat op internaat zit, is flink gezakt. Het katholiek onderwijs stelt een daling met vijf procent vast. Terwijl er vorig jaar nog 8.400 kinderen op school overnachtten, zijn dat er dit jaar maar 8.015. ‘Voor veel ­ouders is het financieel te zwaar’, zegt Anja Dingenen van de Dienst Internaten.
15/09 08u45  Saneren begroting kost 47.000 jobsHet Planbureau heeft de economische kost op korte termijn berekend van de besparingen die de overheid wil realiseren om het begrotingstekort weg te werken en te voldoen aan het stabiliteitspact dat is overeengekomen met de Europese Commissie – een structureel evenwicht in 2016 en 0,75 procent bbp overschot vanaf 2017.
15/09 08u30  Van Holsbeeck: 'Naar Galatasaray om niet te verliezen'Anderlecht is vanochtend in alle vroegte afgereisd naar Istanbul voor het eerste Champions League-duel tegen Galatasaray. Paars-wit kon zich al 13 jaar niet meer plaatsen voor de volgende ronde van het kampioenenbal, dus worden de verwachtingen bij de Brusselaars ook getemperd. Manager Herman Van Holsbeeck en voorzitter Roger Vanden Stock zouden al best tevreden zijn met een derde plaats en een Europese lente.
15/09 08u00  Brandblusser dooft feestvreugdeDe Beachparty van Chiro Leest werd in de nacht van zaterdag op zondag opgeschrikt door een onverlaat die er een brandblusser leegspoot. Een jonge dame moest voor verzorging naar het ziekenhuis worden overgebracht omdat het goedje een hyperventilatieaanval veroorzaakte. Een tweede persoon moest ter plaatse worden verzorgd.
15/09 08u00  'Titanen' wagen zich aan modderige uitdagingIn de velden langs de Laurys Gewatstraat baanden de deelnemers van de eerste Titan Run zich zondag een weg door het modderige parcours van de loodzware obstakelloop van 5 of 10 kilometer. Naast de modder, moesten de lopers ook een aantal, soms hallucinante, hindernissen zien te overwinnen.
15/09 08u00  Vader en dochter samen in actie tijdens grote controleTussen de vijf politieagenten en de zeven douaniers die zaterdagvoormiddag in het kader van een grote controleactie aan de slag waren op de Kapelsestraat ter hoogte van het containerpark troffen we inspecteur van politie Vera Smits (31) en haar vader André (65), die adviseur is bij de Douane en Accijnzen in Brasschaat. Het was de tweede keer dat vader en dochter samen in het veld stonden en meteen ook de laatste keer, want André telt stilaan af naar zijn pensioen.
15/09 08u00  Defour wordt niet extra gestraft voor obsceen gebaarSteven Defour krijgt geen extra sanctie van zijn club Anderlecht voor het obscene gebaar dat hij maakte na afloop van de competitiewedstrijd op het veld van Lierse. Dat maakte manager Herman Van Holsbeeck bekend op de luchthaven van Zaventem, net voor de afreis van paars-wit naar Istanbul voor het Champions League-duel tegen Galatasaray.
15/09 07u45  Motorcrosser Joël Roelants op OP12Het derde VRT-kanaal OP12 start vanavond de docureeks De zomer van 2014, over tien jongeren voor wie het leven deze zomer een speciale gebeurtenis in petto had. Soms iets spectaculairs, maar ook minder aangename dingen.
15/09 07u45  Defour krijgt geen straf van AnderlechtSteven Defour krijgt geen extra sanctie van zijn club Anderlecht voor het obscene gebaar dat hij maakte na afloop van de competitiewedstrijd op het veld van Lierse. Dat maakte manager Herman Van Holsbeeck bekend op de luchthaven van Zaventem, net voor de afreis van paars-wit naar Istanbul voor het Champions League-duel tegen Galatasaray.
1 2 3 4 5 6Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

14x Bewoners woonwagenpark zien mankementen aan sanitair gebouw16/09 03u30 - Gazet van Antwerpen: De werkzaamheden in de Broekmansstraat in Booischot zijn achter de rug. Het het woonwagenpark is uitgegroeid tot één van de best uitgeruste van Vlaanderen. Al zijn de bewoners momenteel ontevreden omdat de laatste puntjes nog niet op de ‘i’ zijn gezet.
12x Yannis Mbombo debuteert met twee goals bij Auxerre16/09 00u15 - Gazet van Antwerpen: Standardhuurling Yannis Mbombo heeft zijn start bij Auxerre in de Franse tweede klasse niet gemist. In de eerste wedstrijd voor zijn nieuwe werkgever tegen Troyes scoorde de 20-jarige Mbombo maandag twee keer. Auxerre won de match van de zesde speeldag zo met 1-2.
12x Nieuw vrijetijdscentrum in 201716/09 00u15 - Gazet van Antwerpen: De gemeenteraad heeft het projectdossier rond de bouw van het nieuwe vrijetijdscentrum goedgekeurd. Het centrum, dat op de hoek van de Strijdersstraat en de Terelststraat moet worden gebouwd, zal naast een nieuwe bibliotheek ook zalen en vergaderruimtes bevatten. Volgende maand worden er uit 110 ingediende ontwerpdossiers vier projectontwikkelaars weerhouden. In de lente van 2015 zal bekend zijn welk ontwerp het nieuwe centrum krijgt. Een jaar later wordt er dan begonnen met de eigenlijke bouwwerken. Het centrum, dat 2,2 miljoen euro zal kosten, moet in het najaar van 2017 klaar zijn. 'Ik ben trots op dit project', zegt schepen van cultuur Guy Van Sande (N-VA). 'Cultuur meet de gezondheid van onze samenleving. Edegem verdient dit nieuwe centrum.'
12x Waarom hebben Belgen seks?16/09 05u15 - Gazet van Antwerpen: Volgens een Amerikaans onderzoek uit 2007 zijn er 237 redenen waarom mensen seks hebben, van 'ik voelde me aangetrokken tot de ander' tot 'ik wilde promotie maken op het werk'. Onderzoekers van de Universiteit van Gent legden een Belgisch publiek de 139 meest relevante motieven voor. De resultaten worden dinsdagagavond uitgezonden in het VTM-programma 'Telefacts'.
12x Obstakels kosten De Lijn miljoenen per jaar16/09 07u00 - Gazet van Antwerpen: Foutgeparkeerde wagens, voertuigen die laden en lossen op de tramsporen en slecht afgestelde verkeerslichten. Die obstakels kosten De Lijn in Antwerpen ongeveer 1 miljoen euro per jaar, per tramlijn.
12x Louis Talpe en zijn Duitse droomvrouw uit elkaar16/09 08u30 - Gazet van Antwerpen: Louis Talpe, bij honderdduizenden kinderen en moeders beter bekend als Mega Toby, is opnieuw vrijgezel. De 33-jarige acteur en zijn Duitse vriendin Alicia Endemann (25) gaan na vier jaar uiteen. ‘Liefde is soms niet genoeg om twee mensen bij elkaar te houden.’
11x Geplande windmolens krijgen gunstig milieuadvies16/09 00u15 - Gazet van Antwerpen: W-Kracht heeft een milieuvergunning aangevraagd om vier windturbines te bouwen op de grens van Kontich en Reet. Het schepencollege verleent een gunstig milieuadvies.
11x ‘Cadel Evans stopt op 1 februari’16/09 00u15 - Gazet van Antwerpen: Cadel Evans (37) hangt begin volgend jaar zijn fiets aan de wilgen. Volgens La Gazzetta dello Sport plant de ex-Tourwinnaar zijn afscheid op 1 februari in het Australische Geelong tijdens de Great Ocean Road Race, een UCI-wedstrijd die zijn naam draagt. Daarvoor rijdt hij nog de Tour Down Under (17-25 januari).
11x Verdachten in zaak Jelle Leemans aangehouden voor moord16/09 03u15 - Gazet van Antwerpen: De twee mannen die vrijdagochtend opgepakt werden voor hun betrokkenheid bij de verdwijning van Rumstenaar Jelle Leemans zijn gisteren door de rechter-commissaris (Nederlandse onderzoeksrechter, red.) aangehouden op verdenking van moord, ze moeten op 24 september voor de raadkamer verschijnen.
11x Heftruckchauffeur, kok en schilder verbazen Willy Sommers met operacover16/09 04u45 - Gazet van Antwerpen: Bekende Vlaamse evergreens als ‘Laat me nu toch niet alleen’, ‘Als een leeuw in een kooi’ en ‘Ik ga dood aan jou’ hebben voortaan ook een operaversie. De nummers staan op het debuutalbum van Nobilé. Een heftruckchauffeur, een kok en een schilder verbaasden bekend Vlaanderen tijdens de cd-voorstelling met hun bijzondere covers.

Statistieken

Nieuwsbronnen:
150
Artikels:
44396
Gelezen:
34797
Aantal lezers nu:
104


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2014 Naar boven