woensdag 23 mei 2018, week 21


U bent nu hier: Meer nieuws van GezondheidsNet

Laatste updatecontrole: vandaag om 10u45
 

GezondheidsNet

Verbergen Tonen
22/05 00u00  Veel niet-toegestane claims op de etiketten dieetproducten Er staan nog steeds veel niet-toegestane voedings- en gezondheidsclaims op de etiketten en websites van dieetproducten. Dat blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), meldt het Voedingscentrum.
22/05 00u00  Een op de drie patiënten wordt zieker door ander medicijn Onder het mom van kostenbesparing bij apothekers en zorgverzekeraars stappen veel patiënten noodgedwongen over naar een ander merk medicijn. Ruim een op de drie patiënten wordt hier zieker van.
22/05 00u00  Meer Nederlanders met kenmerken van dementie Het aantal Nederlanders dat te maken heeft met dementieachtige verschijnselen, is de afgelopen twintig jaar toegenomen.
21/05 00u00  Oogfonds: 'Goede zonnebril is essentieel' Nederlanders trekken er met het zonnige weer massaal op uit, maar vergeten vaak hun zonnebril. De meesten realiseren zich niet dat uv-straling van de zon permanente schade aan de ogen kan veroorzaken, waarschuwt het Oogfonds.
20/05 00u00  Slang voor kijkonderzoek ziekenhuis vaak niet schoon Van de slangen die in ziekenhuizen gebruikt worden voor kijkonderzoek is 15 procent niet schoon. Dat concluderen onderzoekers van het Erasmus MC.
19/05 00u00  Nieuw borstkankermedicijn vergoed uit basispakket Het nieuwe borstkankermiddel ribociclib wordt voortaan vergoed uit het basispakket. Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) vond het middel aanvankelijk te duur, maar hij heeft korting bedongen.
19/05 00u00  Handdrogers verspreiden bacteriën Handdrogers die vaak op openbare toiletten hangen maken je handen niet alleen droog, maar ook een stuk viezer. Deze apparaten verspreiden namelijk bacteriën in de lucht en zo ook op je handen. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek.
17/05 11u15  The Daily Mile goed voor de gezondheid van kinderen Het dagelijks onder lestijd 15 minuten een rondje rennen, ook wel The Daily Mile genoemd, maakt basisschoolleerlingen actiever en verbetert hun conditie en gezondheid. Dit blijkt uit onderzoek gepubliceerd in BMC Medicine, meldt de stichting JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht).
16/05 00u00  Twee keer ontbijten is gezond Ontbijten is belangrijk en gezond, mits je de goede keuzes maakt natuurlijk. Tweemaal ontbijten klinkt wat overdreven, maar dit blijkt juist gezonder te zijn.
16/05 00u00  Ook bij menstruatiecups kans op tamponziekte TSS De menstruatiecup zou een handig en duurzaam alternatief zijn voor tampons. Daarbij zou het vrijwel onmogelijk zijn om met een menstruatiecup het Toxisch Shock Syndroom (TSS) op te lopen, maar dat blijkt nu een fabel te zijn.
Laatste update: dinsdag 22 mei 2018, 0u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
Geen oude hoofdpunten gevonden.


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

0x Ook bij menstruatiecups kans op tamponziekte TSS16/05 00u00 - GezondheidsNet: De menstruatiecup zou een handig en duurzaam alternatief zijn voor tampons. Daarbij zou het vrijwel onmogelijk zijn om met een menstruatiecup het Toxisch Shock Syndroom (TSS) op te lopen, maar dat blijkt nu een fabel te zijn.
0x Twee keer ontbijten is gezond16/05 00u00 - GezondheidsNet: Ontbijten is belangrijk en gezond, mits je de goede keuzes maakt natuurlijk. Tweemaal ontbijten klinkt wat overdreven, maar dit blijkt juist gezonder te zijn.
0x The Daily Mile goed voor de gezondheid van kinderen17/05 11u15 - GezondheidsNet: Het dagelijks onder lestijd 15 minuten een rondje rennen, ook wel The Daily Mile genoemd, maakt basisschoolleerlingen actiever en verbetert hun conditie en gezondheid. Dit blijkt uit onderzoek gepubliceerd in BMC Medicine, meldt de stichting JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht).
0x Handdrogers verspreiden bacteriën19/05 00u00 - GezondheidsNet: Handdrogers die vaak op openbare toiletten hangen maken je handen niet alleen droog, maar ook een stuk viezer. Deze apparaten verspreiden namelijk bacteriën in de lucht en zo ook op je handen. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek.
0x Nieuw borstkankermedicijn vergoed uit basispakket19/05 00u00 - GezondheidsNet: Het nieuwe borstkankermiddel ribociclib wordt voortaan vergoed uit het basispakket. Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) vond het middel aanvankelijk te duur, maar hij heeft korting bedongen.
0x Slang voor kijkonderzoek ziekenhuis vaak niet schoon20/05 00u00 - GezondheidsNet: Van de slangen die in ziekenhuizen gebruikt worden voor kijkonderzoek is 15 procent niet schoon. Dat concluderen onderzoekers van het Erasmus MC.
0x Oogfonds: 'Goede zonnebril is essentieel'21/05 00u00 - GezondheidsNet: Nederlanders trekken er met het zonnige weer massaal op uit, maar vergeten vaak hun zonnebril. De meesten realiseren zich niet dat uv-straling van de zon permanente schade aan de ogen kan veroorzaken, waarschuwt het Oogfonds.
0x Meer Nederlanders met kenmerken van dementie22/05 00u00 - GezondheidsNet: Het aantal Nederlanders dat te maken heeft met dementieachtige verschijnselen, is de afgelopen twintig jaar toegenomen.
0x Een op de drie patiënten wordt zieker door ander medicijn22/05 00u00 - GezondheidsNet: Onder het mom van kostenbesparing bij apothekers en zorgverzekeraars stappen veel patiënten noodgedwongen over naar een ander merk medicijn. Ruim een op de drie patiënten wordt hier zieker van.
0x Veel niet-toegestane claims op de etiketten dieetproducten22/05 00u00 - GezondheidsNet: Er staan nog steeds veel niet-toegestane voedings- en gezondheidsclaims op de etiketten en websites van dieetproducten. Dat blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), meldt het Voedingscentrum.

Statistieken

Artikels:
31212
Gelezen:
15066
Aantal lezers nu:
26


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven