woensdag 23 mei 2018, week 21


U bent nu hier: Meer nieuws van Gelderlander

Laatste updatecontrole: vandaag om 10u30
 

Gelderlander

Verbergen Tonen
23/05 10u30  Onderzoek: Gezondheid kinderen in Noord- en Oost-Gelderland gaat met sprongen vooruit De jeugd in de regio Noord- en Oost-Gelderland is over het algemeen zo gezond als een vis. 97% van de ouders geeft aan dat hun kind een (zeer) goede gezondheid heeft. Ouders lijken steeds bewuster te zijn van de leefstijl van henzelf en die van hun kinderen.
23/05 10u15  Puinhoop bij nasmeulende school in Ede, alle lessen afgelast EDE - Rookpluimen cirkelen woensdagochtend nog steeds uit de puinhopen van de door brand getroffen school in Ede. De brandweer is bijna twaalf uur nadat de brand uitbrak nog aan het nablussen.
23/05 10u15  Tóch medische dossiers zoek in gevangenisziekenhuis In het gevangenisziekenhuis in Scheveningen zijn toch medische dossierstukken zoek geweest, zoals deze krant in maart onthulde. Minister Sander Dekker van Rechtsbescherming ontkende dat eerder tegenover de Tweede Kamer, maar in een zitting bij de medische tuchtraad gisteren kwam de aap uit de mouw: de stukken blijken in de papierbak te zijn gedumpt.
23/05 10u15  Betaalautomaat slaat op hol en spuugt stortvloed munten uit Een betaalautomaat in een Groningse parkeergarage is gisteravond helemaal van slag geraakt. Het apparaat spuugde een stortvloed aan een- en twee-euromunten uit.
23/05 10u15  Dood Rus leidt tot nieuwe wet Het CDA komt met een initiatiefwet om mensenrechtenschenders wereldwijd sancties op te kunnen leggen. Een Kamermeerderheid heeft daar wel oren naar. Vijf vragen over deze zogeheten Magnitski-wet.
23/05 10u15  Dit is het beste kinderzitje volgens de Consumentenbond Elk halfjaar komt de Consumentenbond met een nieuwe test autostoeltjes. Deze week verscheen de meest recente, waarbij twee stoeltjes jammerlijk faalden bij de botsproef. Hoe worden ze eigenlijk getest?
23/05 10u00  Ed Sheeran blokkeert doorverkochte kaarten benefietconcert Het management van de Britse zanger zanger Ed Sheeran heeft meer dan tienduizend concerttickets die waren opgekocht door een tussenpersoon ongeldig verklaard. Ook kaartjes die nog worden aangeboden op doorverkoopsites zijn geblokkeerd, meldt de BBC.
23/05 10u00  Discussie over opzet competitie nader ontknoping: Minder clubs, meer play-offs? Het succes van de laatste play-offs werpt een nieuwe dimensie op de toekomst van de eredivisie én de eerste divisie. De discussie over een nieuwe competitie-opzet (per medio 2020) nadert de komende weken zijn ontknoping. Dat de competitie op de schop moet, is voor de meeste betrokkenen helder. Maar hoe?
23/05 09u45  'Creëer noodfonds voor horecazaken die gedwongen moeten sluiten' De overheid moet een noodfonds opzetten voor horecabedrijven die langer dan een maand de deuren moeten sluiten na een geweldsincident waar zij niets aan kunnen doen. Daarvoor pleit Koninklijke Horeca Nederland (KHN).10 
23/05 09u30  Shovel vat vlam in loods Rijnvallei Wageningen WAGENINGEN - Brandalarm in de Wageningse Rijnhaven woensdagochtend rond 05.45 uur. De brandweer schaalde snel groot op, maar uiteindelijk bleek het mee te vallen.
23/05 09u30  Jet van Nieuwkerk: Eetstoornis is zó zonde van je leven Als dochter van Matthijs van Nieuwkerk, met je hoofd op televisie, vertellen over je eetstoornis. Jet van Nieuwkerk ziet de positieve én de negatieve reacties op haar programma Niet Gezond Meer al binnenstromen. ,,Ik vroeg mijn vader om raad: 'Pap, hoe doe je dit?'
23/05 09u15  Brunette Romy plotseling asblond en zoontje Chantal verbouwt inloopdouche Korte updates van de sterren op social media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web voor je af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van BN'ers en celebrity's. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
23/05 09u00  Staking dreigt gokstad Las Vegas plat te leggen Tienduizenden werknemers in Las Vegas dreigen het werk neer te leggen. Gisteren stemden vakbondsleden in met een staking die de Amerikaanse gokstad voor het eerst in meer dan dertig jaar compleet kan ontregelen.
23/05 09u00  Ed Sheeran blokkeert doorverkochte concertkaarten Het management van de Britse zanger zanger Ed Sheeran heeft meer dan tienduizend concerttickets die waren opgekocht door een tussenpersoon ongeldig verklaard. Ook kaartjes die nog worden aangeboden op doorverkoopsites zijn geblokkeerd, meldt de BBC.
23/05 08u45  Maleisië wil definitief stoppen met zoeken naar vlucht MH370 De nieuwe Maleisische regering staat op het punt de zoektocht naar het vermiste vliegtuig MH370 definitief te beëindigen. Op dit moment zoekt een Amerikaans bedrijf naar sporen van rampvlucht MH370 van Malaysia Airlines.
Laatste update: vandaag om 10u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
23/05 08u30  Fouten bij verspreiding jodiumpillen voor kernramp bewust stilgehoudenInwoners van Midden- en Noord-Limburg zijn doelbewust niet ingelicht over fouten bij de verdeling van jodium­tabletten die kinderen moeten beschermen bij een kernramp. Dat meldt De Limburger vanochtend.11 
23/05 08u15  Paul Tang (PvdA) weer kandidaat-lijsttrekkerPvdA-leider in Europa Paul Tang wil ook volgend jaar mei de Europese PvdA-lijst weer aanvoeren. In het 751 leden tellende Europarlement heeft zijn delegatie nu drie zetels.
23/05 08u15  Telers asperges in nood: 'Dit is een rampjaar'OVERLOON - Aspergetelers hebben momenteel grote moeite om het hoofd boven water te houden. De kosten voor het steken van asperges zijn hoog, de prijzen voor het witte goud op de veiling laag. Gevolg is dat boeren er geld op toeleggen.10 
23/05 08u00  FC Twente trekt beloften terug uit derde divisieFC Twente trekt de beloften terug uit de derde divisie. De Enschedese club gaat bij het tweede team met een kleinere groep werken.
23/05 08u00  Mookenaar bewerkt ex met schroevendraaier en probeert zichzelf op te hangenARNHEM - De 41-jarige A.A. uit Mook zou begin februari met een schroevendraaier als een wilde op twee vrouwen en een man hebben ingestoken. De man die sindsdien vastzit ontkent met klem, meldde zijn advocaat Michel van Stratum gisteren tijdens de niet inhoudelijke behandeling.
23/05 08u00  Twee Tessen van Schijndel geboren op dezelfde dag, in dezelfde plaats en met bijna dezelfde vaderOngelofelijk wat een toeval: in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch zijn kort na elkaar twee Tessen geboren. Sterker: ze heten allebei Van Schijndel.
23/05 08u00  Filmacteur Richard Gere keert na dertig jaar terug op televisieRichard Gere gaat de hoofdrol spelen in de nieuwe BBC-serie MotherFatherSon. Het is zijn eerste televisierol in dertig jaar.
23/05 08u00  Karin Bloemen bindt strijd aan tegen overtollige kilo'sKarin Bloemen (57) heeft zich nooit echt druk gemaakt om haar lijn, maar gaat nu toch op de kilo's letten. ,,Ik merk dat het er met het ouder worden minder makkelijk af gaat.''
23/05 07u45  Brand in grote loods in WageningenWAGENINGEN - Aan de Rijnhaven in Wageningen is woensdagochtend brand uitgebroken in een grote loods. De brandweer heeft de brand rond 07.00 uur onder controle en is aan het nablussen. Gewonden vielen er niet.
23/05 07u45  Ex van Britney Spears eist flink meer alimentatie voor hun twee zoonsDe Amerikaanse danser-rapper Kevin Federline wil dat het alimentatiebedrag dat hij maandelijks van ex-vrouw Britney Spears krijgt aanzienlijk wordt verhoogd. De vader van hun twee zoons is gisteren naar de rechter gestapt voor een nieuwe regeling.
23/05 07u45  Minder foute overboekingen door naamcheckDe extra controle op naam die Rabobank in het leven heeft geroepen, blijkt succesvol. De IBAN-naamcheck verminderde het aantal verkeerde betalingen met de helft
23/05 07u45  'Stel 3 uur gym door gymleraar verplicht'Iedere basisschoolleerling moet wekelijks drie uur gymles krijgen van een vakdocent. Daardoor worden de reguliere leraren ontlast, worden leerprestaties beter en moeten scholieren sportiever en gezonder worden. Dat kost zo'n 275 miljoen euro per jaar.
23/05 07u30  Arnhem slaat alarm over de Japanse duizendknoopARNHEM - De gemeente Arnhem gaat de strijd aan met de Japanse duizendknoop. Het exotische onkruid is op meer dan 170 openbare locaties in Arnhem aangetroffen. De plant is zeer moeilijk te verwijderen en kan schade veroorzaken aan gebouwen, leidingen en wegen. Groenbeheerders van de gemeente Arnhem vragen om meer geld voor de bestrijding.
23/05 07u30  Schrijver Philip Roth (85) overledenDe Amerikaanse schrijver en Pulitzer Prize-winnaar Philip Roth is vannacht op 85-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de New York Times.
23/05 07u30  Grote brand in Ede legt school in de asEen grote brand heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een technische school in Ede verwoest. Brandweerkorpsen uit de regio zijn de hele nacht bezig geweest het vuur onder controle te krijgen.
23/05 07u15  Minder clubs, meer play-offs?Het succes van de laatste play-offs werpt een nieuwe dimensie op de toekomst van de eredivisie én de eerste divisie. De discussie over een nieuwe competitie-opzet (per medio 2020) nadert de komende weken zijn ontknoping. Dat de competitie op de schop moet, is voor de meeste betrokkenen helder. Maar hoe?
23/05 07u15  Kunstmatige intelligentie moet cold cases sneller oplossenDe politie hoopt met behulp van kunstmatige intelligentie in de toekomst meer en sneller cold cases op te lossen. De kunstmatige intelligentie moet in kaart gaan brengen welke van deze oude, onopgeloste zaken kansrijke sporen bevatten, om vervolgens met de inzet van nieuwe forensische technieken alsnog een doorbraak te kunnen forceren.
23/05 07u15  Jet van Nieuwkerk worstelt jaren na eetstoornis nog steeds met zichzelfAls dochter van Matthijs van Nieuwkerk, met je hoofd op televisie, vertellen over je eetstoornis. Jet van Nieuwkerk ziet de positieve én de negatieve reacties op haar programma Niet Gezond Meer al binnenstromen. Ook kwam ze zichzelf tijdens het filmen weer tegen. ,,Ik kan wel weer een therapiesessietje gebruiken.''
23/05 07u15  Egyptische wondervoetballer kweekt begrip voor moslimsMohamed Salah helpt als voetballer van Liverpool het aanzien van moslims te verbeteren in Engeland. ,,Als hij scoort of spreekt, laat hij het vriendelijke gezicht van de islam zien.''
23/05 07u00  Hersenschade door schildersziekte is blijvendMensen die hersenschade hebben door het werken met oplosmiddelen, houden daar jarenlang gezondheidsklachten aan over. Daar staat tegenover dat klachten niet erger worden.11 
23/05 06u45  'OM-duo met geheime liefdesrelatie reisde samen naar Thailand'In de Tweede Kamer is opnieuw commotie ontstaan over de verzwegen liefdesrelatie tussen twee hooggeplaatste collega's binnen het Openbaar Ministerie (OM).11 
23/05 06u15  Tieners leven in hun eigen universumRenate Wennemars schrijft elke week over wat haar bezighoudt.
23/05 06u15  Een grijs flanellen mantelpakje als bruidsjurkMarjan Berk schrijft wekelijks over wat haar bezighoudt.
23/05 03u15  Nederlander in Congo ziet ebolavirus 'zijn' rivier naderenCongo is in de ban van het dodelijke ebolavirus. Er zijn al 28 slachtoffers. Gevreesd wordt voor een snelle, oncontroleerbare verspreiding via de Congo-rivier. De Nederlander Roland Verbiest (61) vaart daar met twee duwboten. ,,We zijn waakzaam, maar niet in paniek.''14 
23/05 01u00  Grote brand uitgebroken bij techniekopleider in Ede: sluit ramen en deurenEDE - Bij opleidingsinstituut ROVC Technische Opleidingen aan de Galvanistraat in Ede is vanavond rond 23.00 uur brand uitgebroken. Verschillende brandweerwagens zijn uitgerukt. De brand is opgeschaald naar 'zeer groot'.17 
22/05 23u45  'Uit aanklacht tegen Facebook spreekt ook onmacht van de politiek'Een uur lang vuurden de fractievoorzitters van het Europees Parlement felle vragen af op Facebook-baas Mark Zuckerberg . ,,Maar ze leggen ook zaken bij Facebook neer, die ze eigenlijk als wetgever zouden moeten oppakken.”10 
22/05 23u45  Grote brand uitgebroken bij techniekopleider in EdeEDE - Bij opleidingsinstituut ROVC Technische Opleidingen aan de Galvanistraat in Ede is vanavond rond 23.00 uur brand uitgebroken. Verschillende brandweerwagens zijn uitgerukt. De brand is opgeschaald naar 'groot'.10 
22/05 23u30  Politiek overleg over Groningse aardbevingen opgeschortDe gesprekken tussen minister Wiebes (Economische Zaken) en de noordelijke gemeenten die slachtoffer zijn geworden van vele aardbevingen in die regio zijn opgeschort. Dat meldt RTV Noord.
22/05 23u30  Twitteraars vallen over 'fan-foto' parlementariër met ZuckerbergMark Zuckerberg moest zich vandaag bij het Europarlement verantwoorden voor het misbruik van privégegevens van gebruikers. Een heikel onderwerp, weet nu ook de Zweedse Europarlementariër Cecilia Wikström. Zij, de volksvertegenwoordiger die Zuckerberg stevig moest ondervragen over het schandaal, wilde na afloop zo snel mogelijk op de foto met de Facebook-topman.
22/05 23u00  Celstraf voor man die cyanide opstuurde naar Brit met zelfmoordplannenEen Amerikaanse rechtbank heeft een man tot 25 jaar cel veroordeeld omdat hij een fatale dosis cyanide had gestuurd naar een Engelsman met zelfmoordplannen. Die maakte na ontvangst een einde aan zijn leven.
22/05 22u45  Wanhopige ouders slepen zoon (30) voor rechter: hij weigert ons huis te verlatenEen bizarre rechtzaak zojuist in de staat New York. Daar hoopten de ouders van Michael Rotondo hun zoon met de hulp van de rechter uit hun huis te krijgen. Ze zijn ten einde raad. De dertigjarige man is werkloos en woont alweer acht jaar bij hen in. Ze willen Michael uit huis maar alle vijf aanmaningen ten spijt, het lukt ze niet.
22/05 22u30  Belangrijke getuige kluisjesroof Oudenbosch meldt zich: dertig tips na Opsporing VerzochtEen belangrijke getuige van de kluisjesroof bij de Rabobank in Oudenbosch heeft zich gemeld. Dat heeft de politie vanavond bekendgemaakt in Opsporing Verzocht. Mede dankzij dit opsporingsprogramma zijn er dertig tips binnengekomen over de spraakmakende roof.
22/05 22u15  Vrachtwagens van 40 meter lang vervoeren spoorwissels naar Zevenaar: 'Maak je niet elke dag mee'ZEVENAAR - Vrachtwagens van bijna 40 meter lang vervoerden afgelopen nacht en vandaag delen van spoorwissels naar Zevenaar. Een kraan van 450 ton zwaar en 78 meter hoog plaatste ze op het spoor.
22/05 22u00  Gevaarlijke internet-challenges moeten verboden wordenOuders moeten met hun kinderen praten over de gevaren van internet-challenges. Die oproep doen minister Hugo de Jonge en verschillende deskundigen na de tragische dood van een 15-jarige Haagse scholier. Maar de vraag is of alleen waarschuwen wel genoeg is. Daarom onze stelling:
22/05 22u00  Syrische vluchteling begint markt in Wageningen: 'Als je eerlijk je verhaal vertelt, willen mensen je helpen'WAGENINGEN - In 2015 liep hij soms nog honderd kilometer per dag vluchtend door Europa en dobberde hij in een bootje tussen Turkije en Griekenland. Woensdag 23 mei opent Basem Aljaramani aan de Hoogstraat in Wageningen zijn Soek Damascus: ,,We voelen ons zó welkom hier in Wageningen.’’
22/05 21u30  Prins Harry wordt aangevallen door bij tijdens speechDe Britse prins Harry en zijn kersverse Amerikaanse echtgenote Meghan Markle zijn drie dagen na hun trouwen als hertog en hertogin van Sussex weer druk met officiële taken. Ze maakten hun opwachting in de tuinen van Buckingham Palace waar een tuinfeest werd georganiseerd ter gelegenheid van de komende zeventigste verjaardag van hun vader en schoonvader, prins Charles.
22/05 21u30  Meerdere renners bestraft wegens stayeren in tijdritDe jury heeft in de Ronde van Italië diverse renners een tijdstraf opgelegd vanwege stayeren tijdens de individuele tijdrit van Trento naar Rovereto. De Italiaan Fabio Aru, zijn landgenoot Diego Ulissi en de Deen Mads Pedersen werden onder anderen bestraft.
22/05 21u30  Feyenoord worstelt met opvolging Jan WoutersDe opvolging van assistent trainer Jan Wouters in de Kuip blijkt voor Feyenoord een ware puzzel. De club hoopt nog altijd op Denny Landzaat, maar diens werkgever AZ weigert vooralsnog mee te werken.
22/05 21u30  Brussel vreest nu echt staaloorlogEuropa moet vanaf nu serieus rekening houden met een staaloorlog, en mogelijk erger, tussen de EU en VS. De twee blokken naderen elkaar niet en Handelscommissaris Cecilia Malmström – zo zei ze vandaag – krijgt de laatste dagen steeds meer signalen uit Amerika dat het de Europese uitzonderingspositie per 1 juni niet opnieuw verlengt.
22/05 21u00  Baard van tienduizenden bijen: 'Schrik heb ik niet gehad'Een levende baard van zeker twintigduizend bijen liet Peter van der Pol aan zijn kin hangen. ,,Misschien moet je er een beetje maf voor zijn'', zegt de imker uit Heeswijk-Dinther. ,,Maar ik wist wel heel goed waar ik mee bezig was.''
22/05 21u00  Zwangere Monica Geuze showt haar bikinilijfVlogster Monica Geuze heeft voor het eerst sinds de bekendmaking van haar zwangerschap haar groeiende buik laten zien. De brunette verklapt vanuit het Spaanse Marbella ook hoe ver ze is: zij en haar vriend Lars Veldwijk (26) moeten nog een kleine twee maanden geduld hebben hun eerste kindje te ontmoeten.
22/05 20u45  Minister Blok: geen eerlijke verkiezingen VenezuelaNederland erkent de verkiezingen in Venezuela niet, waar de linkse president Nicolás Maduro dit weekeinde werd herkozen. ,,Het waren geen vrije en onafhankelijke verkiezingen', zei minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken vandaag in de Tweede Kamer.
22/05 20u45  Knappe steenrijke neef prins Harry is nog op de marktDe Britse prins Harry is na zijn huwelijk met Meghan Markle van de markt, maar Engeland heeft zijn pijlen gemikt op een nieuwe royal. Harry's knappe én vermogende neef Louis Spencer (24) blijkt namelijk single.
22/05 20u30  'Sorry' Mark Zuckerberg is niet genoeg voor EuroparlementFacebookbaas Mark Zuckerberg is vanavond diep door het stof gegaan voor misbruik van persoonsgegevens, maar voor de politieke leiders in het Europese Parlement is dat niet genoeg. Ze willen keiharde garanties dat het niet opnieuw gebeurt en dat Facebook in alle opzichten voldoet aan de strengere regels voor gegevensbescherming die over precies drie dagen van kracht worden.
22/05 20u30  Wie is er bang voor de boze wolf? Wolvenexpert Elli in elk geval nietAls iemand weet wat we van de wolf moeten vinden, is het Elli Radinger wel. Al dertig jaar observeert de Duitse de beesten in het wild. Ze schreef er een boek over, en adviseert Nederland om de wolf met open armen te ontvangen. 'Wolven zijn zoveel beter dan wij. Ze zouden hun oudere familieleden nooit in een bejaardenhuis stoppen.'
22/05 20u30  Hitman's Bodyguard 2 speelt zich af in ItaliëHet vervolg op hitfilm The Hitman's Bodyguard, die deels in Amsterdam is opgenomen, speelt zich af in Toscane. Dat heeft distributeur Dutch FilmWorks dinsdag gemeld. De kans lijkt dus klein dat er weer scènes met Hollywoodsterren gedraaid worden in de Nederlandse hoofdstad.
22/05 20u15  Wrak met 14 miljard aan schatten gevonden voor Colombiaanse kustOp 8 juni 1708 werd de San José in een woeste zeeslag met Britse schepen tijdens de Spaanse Successieoorlog tot zinken gebracht. Het schip verdween voor de kust van Colombia, en de fabelachtige lading goud, zilver en smaragden ging verloren. Drie eeuwen later is de 'heilige graal van de scheepswrakken' gevonden. Waar precies, dat willen de ontdekkers echt nog niet zeggen.
22/05 20u15  Ajax wil Argentijn Magallán snel definitief vastleggenAjax wil Lisandro Magallán zo snel mogelijk presenteren. De 24-jarige Argentijnse verdediger die overkomt van Boca Juniors moet de vierde aankoop voor het nieuwe seizoen worden. De Amsterdammers betalen de Argentijnse club zo’n acht miljoen euro.
22/05 20u15  'Trump liet mobieltje vijf maanden lang niet checken op hacks'Donald Trump lapt de veiligheidsmaatregelen van het Witte Huis aan zijn laars. De Amerikaanse president heeft twee iPhone's, een om te bellen en een om te twitteren. De laatste zou hij door zijn staf vijf maanden lang niet meer hebben laten checken op eventuele hacks of andere veiligheidsrisico's.
22/05 19u45  Noodweer bij jou in de buurt? Stuur ons je foto of videoDe komende uren geldt in Gelderland code geel vanwege zware regen- en onweersbuien. Elders in het land, zoals in Limburg en Brabant, zorgt het noodweer al voor flinke overlast.
22/05 19u45  Van ontucht verdachte tantramasseur wil in Portugal bijkomen van alle commotieRHENEN - De 53-jarige tantramasseur uit Rhenen die wordt vervolgd vanwege vermeende ontuchtelijke handelingen bij zes van zijn cliënten ontkent. Dat bleek vandaag bij de eerste regiezitting, vooruitlopend op de inhoudelijke behandeling die op 22 november volgt.
22/05 19u45  Trump twijfelt of historische ontmoeting met Kim doorgaatDe Amerikaanse president Donald Trump twijfelt of de langverwachte ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un volgende maand wel doorgaat. ,,Er is een kans, een vrij grote kans, dat het niet op 12 juni lukt. Als het niet gebeurt, zal het misschien later gebeuren'', verklaarde hij vandaag.
22/05 19u30  Deze knappe én steenrijke neef van prins Harry is nog singleDe Britse prins Harry is na zijn huwelijk met Meghan Markle van de markt, maar Engeland heeft zijn pijlen gemikt op een nieuwe royal. Harry's knappe én vermogende neef Louis Spencer (24) blijkt namelijk single.
22/05 19u30  Tiel op audiëntie bij Poolse ambassade om nieuwe regels rondom 'Polenhuizen'TIEL - Het Tielse stadsbestuur is door de Poolse ambassade uitgenodigd om een toelichting te geven op het beleid voor arbeidsmigranten dat de stad uit wil gaan voeren. Dat heeft burgemeester Hans Beenakker meegedeeld.
22/05 19u30  Geen treinen tussen Arnhem en Nijmegen door aanrijdingELST/ARNHEM - Door een aanrijding tussen Elst en Arnhem-Zuid rijden er geen treinen tussen Arnhem en Nijmegen. Dat meldt de NS dinsdagavond rond 18.15 uur.
22/05 19u15  Oproep na dood Haagse tiener: praat met puber over challengesOuders moeten met hun kinderen praten over tieners die elkaar op internet uitdagen om gevaarlijke capriolen (challenges) uit te halen. Alleen zo kunnen kinderen zich goed bewust worden van de gevaren.
22/05 19u15  ‘Is Sara welkom op een reguliere basisschool?’Sara, de 2-jarige dochter van Emine en Bram Verbrugge, heeft de zeldzame spierziekte MDC1A, waarvoor geen behandeling bestaat. Vader Bram doet verslag. Vandaag deel 63.
22/05 19u00  Jakobsen boekt sprintzege in Ronde van de FjordenFabio Jakobsen heeft de eerste etappe van de Ronde van de Fjorden gewonnen. De Nederlandse sprinter van Quick-Step was de snelste in het Noorse Grimstad, voor landgenoten Moreno Hofland en Timo Roosen.
22/05 19u00  21-jarige Linde is Uitverkorene Qmusic en pakt 10.000 euroLinde (21) uit Alkmaar is De Uitverkorene van Qmusic. Na een zoektocht van 15 dagen meldde zij zich vandaag bij de radiozender. Ze was vooraf als winnaar geselecteerd en ontvangt door haar telefoontje 10.000 euro belastingvrij.
22/05 19u00  Hoogste baas commando's vertrekt na 'intensieve tijd'De bevelhebber van het Korps Commando Troepen (KCT) heeft vandaag zijn vertrek aangekondigd. Kolonel Jelte Groen geeft sinds begin 2016 leiding aan de elite-eenheid van de landmacht. Hij zei tegen zijn troepen op de kazerne in Roosendaal dat hij vertrekt na een ,,intensieve' tijd.
22/05 18u45  Brand in trein bij Capelle SchollevaarBij station Capelle Schollevaar is sprake van een brand in een trein. De NS meldt dat daardoor geen treinverkeer mogelijk is tussen Gouda en Rotterdam Centraal.
22/05 18u45  Sonja Bakker verliefd op beach-hunk en Katja bakt aan IJsselmeerKorte updates van de sterren op social media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web voor je af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van BN'ers en celebrity's. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
22/05 18u30  Fans Dumoulin kiezen verkeerde plekDe fans van Tom Dumoulin hebben vandaag een foutje gemaakt met het aanbrengen van steunbetuigingen voor hun held op de route van het tijdritparkoers in de Ronde van Italië.
22/05 18u30  Geen treinen tussen Arnhem-Zuid en Elst door aanrijdingELST/ARNHEM - Door een aanrijding rijden er geen treinen tussen Elst en Arnhem-Zuid. Dat meldt de NS dinsdagavond rond 18.15 uur.
22/05 18u00  Avondvierdaagse in Ede vanavond afgelast in verband met code geelEDE - De avondvierdaagse in Ede gaat vanavond niet door in verband met de slechte weersverwachtingen. Dat heeft de Gemeente Ede zojuist bekendgemaakt.
22/05 18u00  Yates: Ben duizend doden gestorvenSimon Yates was na afloop van de tijdrit blij dat hij het verlies op Tom Dumoulin wist te beperken. De leider in de Giro gaat de resterende etappes defensiever koersen.
22/05 18u00  Begrafenis Avicii in besloten kringDe begrafenis van de vorige maand overleden dj Avicii vindt in besloten kring plaats. De familie van de Zweedse ster maakt geen datum bekend.
22/05 18u00  Hans Jansen bespeelt alle Nederlandse stationspiano's, in één dagNIJMEGEN - Op één dag alle stationspiano's van Nederland bespelen. Hans Jansen waagde het er gisteren op.
22/05 17u45  Dumoulin: Yates kan alles op dit momentTom Dumoulin was na afloop van de tijdrit eerlijk als altijd. De Limburger wil er alles aan doen om de Giro alsnog naar zijn hand te zetten, maar denkt niet dat leider Simon Yates nog een slechte dag zal hebben.
22/05 17u45  Iedereen kan doneren voor grensmuur van TrumpEen Republikeins congreslid uit Tennessee heeft een wet geïntroduceerd die het mogelijk moet maken voor Amerikanen om te doneren voor de bouw van de grensmuur met Mexico. President Donald Trump stelt al sinds 2015 dat de muur betaald moet worden door Mexico, maar daar lijkt weinig van terecht te komen.
22/05 17u45  Erfenis, lust of last?Nalatenschap Een erfenis bestaat lang niet altijd uit een huis, een kunstcollectie of een som geld. Je kunt ook met stevige schulden te maken krijgen. Wat zijn dan je opties? Wie geen risico’s wil lopen kan het best beneficiair aanvaarden.
22/05 17u45  Losgeschoten aanhanger komt in middenberm terecht van A18 bij Oud-DijkVARSSEVELD - Door een opmerkelijk ongeluk met een losgeschoten aanhanger is de linkerrijstrook op de A18 bij knooppunt Oud-Dijk afgesloten. De aanhanger van een personenauto sloeg over de vangrail en kwam in de middenberm terecht.
22/05 17u45  Flevoland wil helft grote grazers uit OostvaardersplassenHet aantal grote grazers in de Oostvaardersplassen wordt gehalveerd tot zo'n 1100 dieren. Om tot dat aantal te komen worden zo'n 600 edelherten afgeschoten. Konikspaarden moeten uit het gebied verhuizen. Ook mag de natuur niet meer haar vrije gang gaan: waterpeil, aantallen grazers en vegetatie-ontwikkeling worden straks gestuurd door de mens.
22/05 17u45  EU-speech Zuckerberg al bekend: 'We hebben fouten gemaakt'Facebook-topman Mark Zuckerberg zal vanavond opnieuw excuses aanbieden voor de rol van zijn bedrijf in het misbruik van privégegevens van gebruikers. Dat blijkt uit de verklaring, die hij later vandaag gaat geven, maar die nu al is vrijgegeven.
22/05 17u30  Pakketje aannemen voor je buur? Je kunt er iets mee verdienenHet staat in de top 10 van ergernissen: postkantoortje spelen voor de hele buurt. Toch bestaat er iets dat het leed een beetje kan verzachten: een kleine vergoeding voor elk pakketje dat je aanneemt.
22/05 17u30  Verleiders Temptation VIPS bekend: 'Ik versier zelfs een baksteen'Na de bekendmaking van de deelnemers van de eerste editie van Temptation Island VIPS, stappen nu ook de zogenoemde verleiders in de spotlights. Deze sexy mannen en vrouwen proberen een wig te drijven tussen de liefdesrelaties van onder meer model Donny Roelvink en Utopiaan Ruud Zwaan.
22/05 17u30  Deze foto's moet je zienDe beeldredactie ziet dagelijks duizenden nieuwsfoto’s. In deze rubriek worden de opvallendste, mooiste of meest bijzondere foto’s geselecteerd. Klik op een van de beelden om deze te vergroten en erdoorheen te bladeren.
22/05 17u30  Nog maar 2 jonge ooievaars op live te volgen nest Gennep: 'Beelden best confronterend'GENNEP - En toen woonden er nog maar twee ooievaarskuikens op het nest bovenop het historische stadhuis van Gennep. Twee pasgeboren uivers zijn, blijkt nu, het voorbije pinksterweekeinde overleden.
22/05 17u30  AVROTROS rekent op 'betere plek' voor Annemieke SchollaardtAVROTROS ‘hoopt en rekent op’ een beter tijdstip voor dj Annemieke Schollaardt in het programmaschema van NPO Radio 2. Gebeurt dit niet, dan stapt de omroep mogelijk naar de bestuursrechter. Dat vertelt AVROTROS-directeur Eric van Stade aan deze website.
22/05 17u30  Geheime identiteit voor loslippige elektricien Arnhemse wietbendeARNHEM - De elektricien van een wietbende uit Arnhem heeft van justitie een geheime identiteit gekregen. De man, die voor de hennepkwekerijen illegaal stroom aftapte, heeft in politieverhoren een boekje open gedaan over de kopstukken.
22/05 17u30  Twentse zeeman Gerrit terug na drie maanden op 'rampschip'De Twentse zeeman Gerrit Oonk (47) is weer thuis. De man uit Oldenzaal zat ruim drie maanden vast op een 'rampschip' voor de kust van India. ,,Ik hoop dit nooit meer mee te hoeven maken'', zegt hij.
22/05 17u30  Sneltrein tussen Doetinchem en Arnhem zorgt voor flinke tijdwinst: besluit volgend jaarDOETINCHEM - Een sneltrein tussen de stations in Doetinchem en Arnhem levert een tijdswinst op van 13 tot 20 minuten. Daarvoor is dubbelspoor nodig tussen Didam en Doetinchem de Huet. De aanleg zou tussen de 63 en 80 miljoen euro moeten gaan kosten.
22/05 17u15  Agent die fatale kogel afvuurde op Mawda (2) 'heeft dit nooit gewild'De agent die het schot zou hebben afgevuurd tijdens een politieachtervolging bij het Belgische Bergen, dat tot de dood van de Koerdische peuter Mawda (2) leidde, is geïdentificeerd maar niet opgepakt. Dat heeft de advocaat van de nabestaanden, Olivier Stein, gezegd.
22/05 17u15  Katja bakt aan IJsselmeer en vitaminebom voor hoogzwangere SharonKorte updates van de sterren op social media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web voor je af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van BN'ers en celebrity's. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
22/05 17u15  Geheime identiteit voor loslippige elektricien van Arnhemse wietbendeARNHEM - De elektricien van een wietbende uit Arnhem heeft van justitie een geheime identiteit gekregen. De man, die voor de hennepkwekerijen illegaal stroom aftapte, heeft in politieverhoren een boekje open gedaan over de kopstukken.
22/05 17u00  Brengt het Europarlement Zuckerberg wél in het nauw?Vanavond vanaf 18:15 mag het Europees Parlement Mark Zuckerberg ondervragen. Slaagt Europa waar het Amerikaanse Congres de Facebookbaas vrijwel geen moment in problemen bracht?
22/05 17u00  Persoon te water in de Waal bij NijmegenNIJMEGEN - In de Waal bij Nijmegen is vanmiddag een nog onbekend persoon te water geraakt. De man of vrouw zou overboord gevallen zijn bij een schip.
22/05 17u00  Sparta neemt na degradatie afscheid van vijftien spelersSparta Rotterdam speelt straks in de Jupiler League in een wat andere samenstelling dan het afgelopen seizoen in de eredivisie. De club liet weten van maar liefst vijftien spelers afscheid te nemen.
22/05 16u45  Deense minister: neem vakantie op met ramadanDe Deense minister voor Integratie heeft voor nogal wat ophef gezorgd door moslims in haar land op te roepen tijdens de ramadan vakantie op te nemen. ,,Je kunt geen achttien uur vasten en een bus besturen', gaf minister Inger Støjberg als voorbeeld.
22/05 16u45  Sneltrein tussen Doetinchem en Arnhem zorgt voor flinke tijdwinst, besluit volgend jaarDOETINCHEM - Een sneltrein tussen de stations in Doetinchem en Arnhem levert een tijdswinst op van 13 tot 20 minuten. Daarvoor is dubbelspoor nodig tussen Didam en Doetinchem de Huet. De aanleg zou tussen de 63 en 80 miljoen euro moeten gaan kosten.
22/05 16u30  Hond ‘adopteert’ negen weeskuikensDe 10-jarige labrador Fred is ‘papa’ geworden. De hond ontfermt zich over negen eendjes bij kasteel Mountfitchet in het Britse Essex, sinds hun moeder is verdwenen.
22/05 16u30  EU-speech Zuckerberg al bekend: ‘We hebben fouten gemaakt’Facebook-topman Mark Zuckerberg zal vanavond opnieuw excuses aanbieden voor de rol van zijn bedrijf in het misbruik van privégegevens van gebruikers. Dat blijkt uit de verklaring, die hij later vandaag gaat geven, maar die nu al is vrijgegeven.
22/05 16u30  NVWA deelt 30 procent meer boetes uit in 2017De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft in het afgelopen jaar 30 procent meer boetes opgelegd dan het jaar daarvoor. Dat blijkt uit het jaarverslag 2017, dat dinsdag openbaar werd gemaakt.
22/05 16u15  Aanslag Manchester wordt herdacht met tattoosHet is vandaag een jaar geleden dat 22 bezoekers omkwamen door een terroristische aanslag bij een concert van Ariana Grande in Manchester. Het Verenigd Koninkrijk staat vandaag stil bij de slachtoffers. Inwoners van Manchester laten trots hun tatoeage zien: de bijen staan voor hun stad en steun voor de nabestaanden van de slachtoffers.
22/05 16u00  Israël klaagt over parodie Toy in Sanne Wallis de ShowActrice-cabaretière Sanne Wallis de Vries heeft zich de woede op de hals gehaald van Israël. Het land is niet te spreken over een parodie van het nummer Toy, waarmee Israël op 13 mei het Eurovisie Songfestival won.
22/05 16u00  Toppers doen gooi naar wereldrecordDe Toppers willen dit jaar een wereldrecord vestigen tijdens hun Toppers in Concert-shows. Tijdens het voorprogramma moet het wereldrecord canon zingen worden gevestigd, maakte de organisatie bekend.
22/05 16u00  Ondergelopen kelders in Limburg door wolkbreukDe zware onweersbuien boven Limburg zorgen voor veel wateroverlast. Volgens de brandweer zijn er meldingen van water dat door daken naar binnen loopt en van ondergelopen kelders en straten.
22/05 16u00  Dekker teleurgesteld: Jehova's willen geen onafhankelijk onderzoek misbruikDe Jehova's Getuigen stellen geen onafhankelijk onderzoek in naar seksueel misbruik van vooral kinderen binnen hun gemeenschap. Ze vinden dat niet nodig omdat zich maar een paar slachtoffers hebben gemeld, laat een teleurgestelde minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) weten. Ook zouden ze al maatregelen hebben genomen om kinderen beter te beschermen.
22/05 16u00  Trotse minister: Proef met geld voor werkdrukverlaging scholen succesvolMinister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs) is zeer te spreken over de proef waarbij docenten in het basisonderwijs zelf mogen bepalen hoe extra geld voor werkdrukverlaging wordt ingezet. 'Hier staat een trotse minister', aldus Slob vanmiddag in de Tweede Kamer.
22/05 16u00  FIOD houdt verdachten aan voor fraude met 'sloopzilver'DOETINCHEM/ WINTERSWIJK - De FIOD heeft dinsdag twee mannen en een vrouw aangehouden in een strafrechtelijk onderzoek naar btw-fraude bij de handel in sloopzilver.
22/05 16u00  Van Emden: ik was vrij goed, maar niet superJos van Emden was na afloop niet helemaal tevreden over zijn optreden in de individuele tijdrit in de Ronde van Italië. ,,Ik was vrij goed, maar niet super.''
22/05 15u45  Kans dat lammeren in Ede gedood zijn door wolf erg klein: 'Geen signalen voor'EDE - De kans dat de opengereten schapen van Bart Kemp aangevallen zijn door een wolf, is volgens Maurice La Haye van Wolven in Nederland erg klein. De biologische schapenboer trof twee van zijn lammeren afgelopen weekend dood aan in zijn weiland. Beide gedood door beten in de nek.
22/05 15u45  Beleven we de warmste mei in driehonderd jaar?Het is zeer waarschijnlijk dat we de warmste meimaand beleven in ruim drie eeuwen. Deze maand komt de gemiddelde temperatuur tussen 16,5 en 16,8 graden uit. Daarmee wordt het oude record (uit 1889!) ruim verbroken.
22/05 15u30  Maker hitshow Steenrijk, Straatarm: Arme gezinnen willen geen luxe levenRijke gezinnen die het met een weekbudget van 50 euro moeten doen en arme gezinnen die zich onderdompelen in luxe. We kijken er maar wat graag naar. Producent Vincent ter Voert ontdekte tijdens de opnames van Steenrijk, Straatarm (SBS 6) dat het uiteindelijk nooit om het geld draait.
22/05 15u15  Koster wil zelf maar één seizoen tekenen bij Willem II: 'Ik weet hoe het werkt'Willem II had hem graag voor meerdere seizoenen vastgelegd. Maar Adrie Koster besloot zelf maar een verbintenis aan te gaan voor een seizoen. ,,Ik weet hoe het werkt in de voetbalwereld', zei de 63-jarige Zeeuw vanmiddag bij de ondertekening van zijn eenjarig contract met de Tilburgse club.
22/05 15u00  Minister: intrekken Nederlanderschap jihadistenduo nog niet aan de ordeHet Nederlanderschap van twee in Turkije veroordeelde Syriëgangers wordt op dit moment niet ingetrokken. Het Openbaar Ministerie (OM) moet eerst de veroordeling in Turkije beoordelen, aldus minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) vandaag in de Kamer. Ze sluit niet uit dat de twee na die beoordeling alsnog hun Nederlandse nationaliteit verliezen.
22/05 15u00  LIVE: Dumoulin op jacht naar roze, Martin voorlopig snelsteZestiende etappe in de Giro Tijdrit van 34 kilometer Dumoulin moet 2'11' goedmaken op Yates Bekijk hier de voorbeschouwing met Thomas Dekker en Hidde van Warmerdam Froome start om 16.12 uur, Dumoulin om 16.27 uur, Yates om 16.30 uur.
22/05 14u45  Slachtoffer steekpartij wilde zijn zwangere vrouw beschermenNIJMEGEN - Het 22-jarige slachtoffer van een steekpartij, afgelopen maandag rond half vijf op het Quackplein in Nijmegen, is buiten levensgevaar maar heeft flinke verwondingen opgelopen. De student van het Rijn IJssel College werd tijdens een ruzie in het stadscentrum twee keer van achteren met een mes in zijn longen gestoken, toen hij zijn zwangere vrouw wilde ontzetten.
22/05 14u45  ABP laat deelnemers in pensioenpot kijken900.000 deelnemers van het pensioenfonds ABP krijgen een individuele pensioenpot. Zo kunnen ze precies zien hoeveel geld er voor hun pensioen opzij is gelegd.
22/05 14u45  Eindexamen economie kan de prullenbak in, als scholier OBC dat wilELST - Havo-leerlingen van het Over Betuwe College (OBC) in Elst mogen het eindexamen economie ongeldig laten verklaren als het resultaat niet bevalt. Dat is de uitkomst van het overleg tussen directie en de onderwijsinspectie dinsdagochtend.
22/05 14u30  Arnhemmer John Kerstens volgt Sharon Dijksma op in Tweede KamerArnhemmer John Kerstens keert terug naar de Tweede Kamer voor de PvdA. Hij volgt Sharon Dijksma op, die wethouder wordt in het nieuwe college in Amsterdam.
22/05 14u30  LIVE: Van Emden snelste bij eerste tussenpunt, Dumoulin op jacht naar rozeZestiende etappe in de Giro Tijdrit van 34 kilometer Dumoulin moet 2'11' goedmaken op Yates Bekijk hier de voorbeschouwing met Thomas Dekker en Hidde van Warmerdam
22/05 14u15  Aandeelhouders akkoord met salaris top ShellAandeelhouders van Shell hebben in meerderheid ingestemd met het beloningsbeleid voor de directie. In aanloop naar de algemene aandeelhoudersvergadering klonk de nodige kritiek op het salaris van de topman Ben van Beurden.
22/05 14u15  'Als hij 89 is, ben ik 65'Over gemak en ongemak in een relatie. Kees (70) is zo iemand die lieve briefjes in de broodtrommel van Karin (46) stopt. Soms heeft ze moeite om al die liefde te ontvangen.
22/05 14u15  LIVE: Dumoulin jaagt op roze trui, Jos van Emden van startZestiende etappe in de Giro Tijdrit van 34 kilometer Dumoulin moet 2'11' goedmaken op Yates Bekijk hier de voorbeschouwing met Thomas Dekker en Hidde van Warmerdam
22/05 14u00  John Kerstens volgt Sharon Dijksma op in Tweede KamerJohn Kerstens keert terug naar de Tweede Kamer voor de PvdA. Hij volgt Sharon Dijksma op, die wethouder wordt in het nieuwe college in Amsterdam.
22/05 14u00  Leden Metropole Orkest krijgen nog maar helft van hun salarisHet Metropole Orkest staat het water aan de lippen en moet vrezen voor de toekomst. Het internationaal gerenommeerde orkest zegt de subsidiekortingen niet meer op te kunnen vangen. De ruim vijftig musici krijgen daardoor nog maar net 50 procent van hun salaris uitbetaald. ,,En dat is simpelweg niet vol te houden.' Het gezelschap vraagt de landelijke overheid dan ook om meer geld.
22/05 14u00  Multinational lijkt op rupsje NooitgenoegHet kabinet doet mee aan een bedenkelijke race naar de bodem om het buitenlandse bedrijven naar de zin te maken, stelt chef parlement Hans van Soest vast. Ondanks alle maatregelen blijven buitenlandse investeerders klagen; het is nooit genoeg voor ze.
22/05 14u00  Katja bakt aan IJsselmeerkust en Borsato's twintig jaar getrouwdKorte updates van de sterren op social media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web voor je af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van BN'ers en celebrity's. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
22/05 14u00  Thijs Römer met ex-vrouw in toneelstuk Blind DateKatja Schuurman staat deze zomer op het toneel met haar ex-man Thijs Römer. De twee zijn te zien in de theatervoorstelling Blind Date, naar de gelijknamige film van Theo van Gogh uit 1996.
22/05 14u00  LIVE: Dumoulin jaagt op roze trui, eerste favorieten van startZestiende etappe in de Giro Tijdrit van 34 kilometer Dumoulin moet 2'11' goedmaken op Yates Bekijk hier de voorbeschouwing met Thomas Dekker en Hidde van Warmerdam
22/05 13u45  GroenLinks, D66, PvdA en SP bereiken akkoordGroenLinks, D66, PvdA en SP hebben een akkoord bereikt over de nieuwe coalitie. Donderdagochtend presenteren zij het akkoord.
22/05 13u45  LIVE: Dumoulin jaagt op roze trui, eerste favoriet van startZestiende etappe in de Giro Tijdrit van 34 kilometer Dumoulin moet 2'11' goedmaken op Yates Bekijk hier de voorbeschouwing met Thomas Dekker en Hidde van Warmerdam
22/05 13u30  Misdaad mag niet lonen: OM eist meer dan 900.000 euro voor witwassenHet Openbaar Ministerie heeft vandaag in de rechtbank Utrecht een boete van 50.000 euro en een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden geëist tegen een voormalige topman van Ballast Nedam. Naast de boete eist het OM dat de verdachte persoonlijk voordeel van 858.794 euro dat hij sinds 2001 verkregen heeft betaalt aan de staat.
22/05 13u15  Sportvisser mag geen loodje meer aan hengel van KabinetDe 1,2 miljoen sportvissers in Nederland mogen straks geen loodje meer gebruiken als zij hun hengel uitwerpen. Het kabinet wil zo de hoeveelheid lood dat nodeloos in het milieu terechtkomt met tienduizenden kilo's per jaar terugdringen.
22/05 13u00  Sportvisser mag geen loodje meer gebruikenDe 1,2 miljoen sportvissers in Nederland mogen straks geen loodje meer gebruiken als zij hun hengel uitwerpen. Het kabinet wil zo de hoeveelheid lood dat nodeloos in het milieu terechtkomt met tienduizenden kilo's per jaar terugdringen.
22/05 13u00  Vragenuurtje over aanpak werkdruk scholen en smerige praktijken scheepvaartParlementariërs ondervragen wekelijks op dinsdagmiddag tijdens het vragenuurtje kabinetsleden over actuele kwesties. Vandaag onder meer op de agenda: besteding van werkdrukmiddelen door schoolbesturen ingeperkt en de smerige praktijken van de scheepvaart.
22/05 13u00  LIVE: Dumoulin jaagt op roze trui in tijdritZestiende etappe in de Giro Tijdrit van 34 kilometer Dumoulin moet 2'11' goedmaken op Yates
22/05 13u00  Twee doden na neerstorten vliegtuigje BergambachtBij een vliegtuigongeluk in een weiland aan de Zuidbroek in Bergambacht zijn twee doden gevallen.
22/05 12u45  Huizenprijzen zijn nu 27 procent hoger dan in 2013De gemiddelde prijs van koopwoningen lag vorige maand bijna 30 procent hoger dan tijdens het dal van juni 2013. Dat becijferden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.
22/05 12u45  Manchester staat jaar na bomaanslag concert Ariana Grande stil bij slachtoffersVandaag is het een jaar geleden dat 22 bezoekers van een concert van Ariana Grande in Manchester omkwamen bij een terroristische aanslag. Met een ceremonie, een minuut stilte en een muzikale wake staat het Verenigd Koninkrijk vandaag stil bij de slachtoffers. ,,Ik denk aan jullie, vandaag en elke dag'', twitterde de Amerikaanse zangeres vanochtend.
22/05 12u30  LIVE: Dumoulin op zoek naar roze in tijdritZestiende etappe in de Giro Tijdrit van 34 kilometer Dumoulin moet 2'11' goedmaken op Yates
22/05 12u15  'Man ontvoerde zijn ex en haar minnaar en sloeg hen met ijzeren staaf'BERG EN DAL - Een 47-jarige man uit Nijmegen ontvoerde in het voorjaar van 2016 op spectaculaire wijze zijn inmiddels ex-vrouw en haar vermeende minnaar. Dat vermoedt justitie althans, zo bleek dinsdag in de rechtbank van Zutphen. De Nijmegenaar zou daarbij zijn bijgestaan door liefst vijf mede-ontvoerders.
22/05 12u15  Moeten we bang zijn voor de wolf?De wolf lijkt terug in Nederland. Maar niet getreurd, zegt Nederlands bekendste wolvendeskundige Leo Linnartz. ,,In de afgelopen 60 jaar zijn er in Europa geen incidenten meer geweest met wolven. Er kan natuurlijk altijd wat gebeuren, maar de kans is echt heel klein. De wolf is in principe niet gevaarlijk voor de mens.''
22/05 12u15  Strandliefhebbers opgelet: massa zeeschuim in aantochtDit weekend wordt het ideaal strandweer met zomerse temperaturen rond de dertig graden. Maar de Noordzee, de Oosterschelde en de Westerschelde zullen er niet mooi bij liggen. Er zijn namelijk grote hoeveelheden vuilwit zeeschuim in aantocht. ,,Als de wind draait, zullen er metershoge schuimpieken op het strand aankomen'', stelt bioloog Peter van Bragt.
22/05 12u00  Yates: Ik heb geen vertrouwen in deze tijdritRozetruidrager Simon Yates start vandaag - drie minuten later dan Tom Dumoulin - als laatste in de individuele tijdrit van Rovereto naar Trento. De 25-jarige Brit hoopt dat zijn voorsprong van 2 minuten en 11 seconden voldoende is om het maglia rosa te behouden.
22/05 12u00  Strandliefhebbers opgelet: grote hoeveelheden schuim in aantochtDit weekend wordt het ideaal strandweer met zomerse temperaturen rond de dertig graden. Maar de Noordzee, de Oosterschelde en de Westerschelde zullen er niet mooi bij liggen. Er zijn namelijk grote hoeveelheden vuilwit zeeschuim in aantocht. ,,Als de wind draait, zullen er metershoge schuimpieken op het strand aankomen'', stelt bioloog Peter van Bragt.
22/05 12u00  NVWA: in Aalten gevonden mug is geen tijgermugAALTEN - De onlangs in Aalten gevonden mug blijkt geen steekmug te zijn, dus ook geen tijgermug. Dat laat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit NVWA dinsdag weten.
22/05 12u00  Twee gewonden en ravage na ongeval met zes voertuigen op A1Een ongeval met vijf personenwagens en een vrachtwagen heeft dinsdagochtend op de A1 bij Bathmen een ravage veroorzaakt. Hierbij zijn zeker twee gewonden gevallen die naar het ziekenhuis zijn overgebracht.
22/05 11u45  Rechter: televisie Philips onterecht de 'beste koop' genoemdTPV Vision Europe, dat onder de naam Philips televisies verkoopt, mag niet langer de slogan 'The Best OLED TV you can buy' in Nederland en België gebruiken. De rechtbank Amsterdam is het eens met LG, dat de claim misleidend noemt.
22/05 11u45  Ontwikkelaar Fortnite geeft 100 miljoen dollar aan prijzengeld wegDe ontwikkelaar van de populaire onlinegame 'Fortnite' - Epic Games - gaat voor in totaal 100 miljoen dollar (85 miljoen euro) aan prijzengeld weggeven tijdens het eerste competitieve seizoen met het spel. Het gaat om een recordbedrag binnen de e-sport.
22/05 11u30  Belgische IS-strijder in Irak krijgt doodstrafVoor het eerst is een Belgische jihadist in Irak veroordeeld tot de doodstraf. Het gaat om de 29-jarige Tarik Jadaoun, een van de bekendste nog levende Belgische leden van de terroristische organisatie Islamitische Staat. Dat meldt een journalist van het Franse persagentschap AFP.
22/05 11u15  Zij werken voor uw mobieltjeWe zijn allemaal tegen kinderarbeid, maar dikke kans dat u iets in huis heeft waar Indiase kinderen voor hebben gezwoegd in de mijnen. Het gaat om mica, een mineraal dat in onze mobieltjes, verf, shampoo en auto’s zit. Terre des Hommes start vandaag een campagne.
22/05 11u15  Vierdaagsefeest energieneutraal met 50.000 biertjesNIJMEGEN - Om de Vierdaagsefeesten milieuvriendelijker en groener te maken wil de organisatie bezoekers dit jaar stimuleren om het geld voor een biertje te doneren aan de bouw van een zonnepark.
22/05 11u15  Vader neemt plek van overleden zoon in bij schoolfeestVoor de 18-jarige Amerikaanse studente Kaylee Suders uit Greencastle hoefde haar eindejaarsgala, waar ze zo naar had uitgekeken, niet meer. Haar verkering en date voor die avond Carter Brown (19) overleed een maand ervoor bij een auto-ongeluk. Carters vader, Robert Brown, liet dat niet zomaar gebeuren. Hij nam zaterdag de plek van zijn overleden zoon in.
22/05 11u15  Staat hoeft geen extra maatregelen te nemen voor gezondere luchtDe Staat hoeft geen extra maatregelen te nemen om aan de Europese normen voor de uitstoot van fijnstof te voldoen. Het gerechtshof in Den Haag oordeelde in kort geding dat geen extra veiligheidsmarge in acht hoeft te worden genomen bij bijvoorbeeld de uitbreiding van snelwegen of het verhogen van de maximum snelheid.
22/05 11u00  Opruimen asbest na brand Ede duurt nog tot vrijdagEDE - De gemeente Ede verwacht dat het terrein op bedrijventerrein Frankeneng waar zondag brand woedde, vrijdag weer vrij is van asbest, op basis van het tempo waarin de reinigingsbedrijven nu werken. Dat bleek dinsdagochtend bij een informatiebijeenkomst over de brand aan de Fultonstraat.
22/05 10u45  FC Emmen: de trots van DrentheBij FC Emmen, komend seizoen voor het eerst in de eredivisie, was het gisteren vooral nagenieten. De blik gaat vanaf vandaag vooruit, want de club uit Drenthe wacht een flinke metamorfose. ,,Heracles is voor ons hét voorbeeld.''
22/05 10u45  Jong slachtoffer (16) ongeval mestput overledenDe 16-jarige jongen die op 12 mei in een mestput bij een boerderij in het Groningse Oldehove viel, is overleden. De jongen was met zijn vader aan het werk toen hij in de mestvilo viel.
22/05 10u45  Zieke Sjoukje Hooymaayer geeft kijkers krachtJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.
22/05 10u30  Ilse DeLange volgend jaar voor eerste keer in Ziggo DomeIlse DeLange maakt volgend jaar haar debuut in de Ziggo Dome. De zangeres staat op zaterdag 2 februari in de Amsterdamse concerthal.
22/05 10u30  Jong slachtoffer (16) ongeval mestput in Oldehove overledenDe 16-jarige jongen die op 12 mei in een mestput bij een boerderij in het Groningse Oldehove viel, is overleden. De jongen was met zijn vader aan het werk toen hij in de mestvilo viel.
22/05 10u30  Minister trekt de portemonnee: sneller nieuwe zorg voor patiëntenVeelbelovende behandelingen, nieuwe medische technologie én medicijnen moeten sneller beschikbaar zijn voor patiënten. Dat wil minister Bruno Bruins (Medische Zorg), die daarvoor 105 miljoen euro beschikbaar stelt.
22/05 10u30  Nagellakheld Tijn haalt doel, operatierobot is binnenEINDHOVEN - Een machine voor de behandeling van hersenstamkanker bij kinderen komt naar Nederland mede dankzij de overleden Tijn Kolsteren uit Hapert. De 6-jarige jongen, die een landelijke bekendheid werd door zijn nagellakactie bij 3FM's Serious Request, haalde met een tweede nagellakactie van Stichting Semmy meer dan een miljoen euro op.
22/05 10u15  Kraak bij opticien in BoxmeerBOXMEER - Bij opticien Van Wely in de Steenstraat in Boxmeer zijn in de nacht van maandag op dinsdag de ruiten ingeslagen en brilmonturen uit de etalage meegenomen. De kraak werd dinsdagmorgen ontdekt.
22/05 10u15  Kans op pittig onweer in de regio, code geel afgegevenHet KNMI heeft voor dinsdagmiddag code geel afgegeven voor het oosten en zuiden van het land. Aan het einde van de middag zijn daar stevige regen- en onweersbuien.
22/05 10u00  Sturing voltooit Europese missie VitesseUTRECHT - Het is de hoofdbrekens waard geweest. Het risico. Het ingrijpen. Marc van Hintum en Joost de Wit hebben als directie in april het zwaarste en wreedste redmiddel moeten gebruiken om Vitesse uit de dood te laten herrijzen. Maar na een werkelijk zinderende finale van de play-offs blijkt het ontslag van Henk Fraser en de komst van interim-coach Edward Sturing de sleutel tot het succes in Arnhem. De Gelderse club zit op 19 juni bij de UEFA in de pot voor de tweede voorronde van de Europa League. De missie is geslaagd.
22/05 10u00  Valt onze steun aan Syrië in extremistische handen?Is Nederlands hulpgeld aan Syrië in handen gevallen van extremistische groepen? Een aantal partijen in de Tweede Kamer is er niet gerust op.
22/05 09u45  Er is eindelijk weer een reden om trots te zijn op DrentheColumnist Özcan Akyol schrijft driemaal per week een column over wat hem bezighoudt.
22/05 09u30  Misdaadverslaggever Peter R. de Vries getuigt weer tegen Willem HolleederMisdaadjournalist Peter R. de Vries is vandaag weer aan de beurt om te getuigen in de rechtszaak tegen Willem Holleeder. De Vries was onder meer bevriend met de vermoorde Cor van Hout. Volgens het Openbaar Ministerie is Holleeder betrokken bij de moord op Van Hout.
22/05 09u15  Fandag aller fandagen voor MaxMax Verstappen dompelde zich zondag en gisteren in Zand­voort onder in de door hem zelf ontketende Max-mania. In gezelschap van collega Daniel Ricciardo en oud-coureur David Coulthard, en voor ruim 100.000 mensen bij de Jumbo Racedagen. ,,Dit blijft bijzonder.’’
22/05 09u15  Zieke Sjoukje Hooymaayer is niet zielig, maar inspireertJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.
22/05 09u15  Sony lijft legendarische label EMI bijna volledig inDe legendarische muziek- en platenmaatschappij EMI komt bijna volledig in handen van het Japanse technologiebedrijf Sony. De firma, die al een derde van EMI in handen heeft, betaalt circa 2 miljard dollar (1,7 miljoen euro) voor de rest van de muziekmaatschappij.
22/05 09u00  Van kwaad tot erger in Oostvaardersplassen; gebiedsverbod bepleitHekken op 21 plaatsen doorgeknipt, drie edelherten noodgedwongen afgeschoten omdat ze snelweg A6 bereikten; de demonstraties bij natuurgebied Oostvaardersplassen hebben een nieuw dieptepunt bereikt.
22/05 08u45  Sony lijft legendarische platenlabel EMI bijna volledig inDe legendarische muziek- en platenmaatschappij EMI komt bijna volledig in handen van het Japanse technologiebedrijf Sony. De firma, die al een derde van EMI in handen heeft, betaalt circa 2 miljard dollar (1,7 miljoen euro) voor de rest van de muziekmaatschappij.
22/05 08u45  Marktwaarde Heineken Music Hall halveert na naamswijziging in AFAS LiveDe naamswijziging van de Heineken Music Hall in AFAS Live heeft de populariteit van de concertzaal enorm doen kelderen. Dat blijkt uit het vanmorgen verschenen Cultuursector Merkenonderzoek.
22/05 08u30  Luchthavenpersoneel smokkelt coke naar Schiphol vanuit SurinameDe politie heeft een cocaïnelijn tussen vliegveld Pengel Airport in Suriname en Schiphol opgerold. De smokkel werd mogelijk gemaakt door luchthavenpersoneel, een agent en een leidinggevende van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij Surinam Airways.
22/05 08u30  Lange file op A73 door kapotte vrachtwagen, weg weer vrijHAPS - Een vrachtwagen met pech zorgt vanochtend voor grote vertraging voor verkeer op de A73 even ten zuiden van Nijmegen. Rijkswaterstaat meldt een file van acht kilometer kort voor 08.00 uur, goed voor meer dan een half uur vertraging richting het zuiden.
22/05 08u30  'Wat in de bladen staat, mis ik niet. Maar nu lees ik van intiem liefdesspel'Intiem liefdesspel - die woorden willen niet uit mijn hoofd, ik wil het wel, maar soms kan ik niet op tegen de woorden. Ik snap wat ze betekenen, maar lang geleden dat ik ze tegenkwam.
22/05 08u15  Lange file op A73 bij Haps door kapotte vrachtwagenHAPS - Een vrachtwagen met pech zorgt vanochtend voor grote vertraging voor verkeer op de A73 even ten zuiden van Nijmegen. Rijkswaterstaat meldt een file van acht kilometer kort voor 08.00 uur, goed voor meer dan een half uur vertraging richting het zuiden.
22/05 08u00  'Wat in de bladen staat, mis ik niet. Maar nu lees ik van het intiem liefdesspel'Intiem liefdesspel - die woorden willen niet uit mijn hoofd, ik wil het wel, maar soms kan ik niet op tegen de woorden. Ik snap wat ze betekenen, maar lang geleden dat ik ze tegenkwam.
22/05 08u00  Regisseur Grease brengt eindzoen terug in jubileumeditie filmDe film Grease uit 1978 had met een zoen moeten eindigen, maar de kus van hoofdpersonages Danny en Sandy sneuvelde destijds in de montage. Regisseur Randal Kleiser heeft de zoen terug gevonden en die is te zien in de jubileumeditie van de film die op dvd verschijnt.
22/05 08u00  Verkeersregelaar werd aangereden: 'Opeens gaf hij vol gas en daar stond ík'EINDHOVEN - Een vrouwelijke verkeersregelaar is maandagavond rond 20.45 uur met opzet aangereden door een mannelijke automobilist in Eindhoven. De man kon later door de politie aangehouden worden.
22/05 07u45  Anthony Hopkins (80) heeft geen idee of hij opa isThe Silence of the Lambs-acteur Anthony Hopkins (80) blijkt al twintig jaar geen contact met zijn enige kind, dochter Abigail, te hebben. Aan Radio Times vertelde hij gisteren dat hij daardoor niet weet of hij kleinkinderen heeft.
22/05 07u45  Verkeersregelaar in Eindhoven aangereden: 'Opeens gaf hij vol gas en daar stond ík'EINDHOVEN - Een vrouwelijke verkeersregelaar is maandagavond rond 20.45 uur met opzet aangereden door een mannelijke automobilist in Eindhoven. De man kon later door de politie aangehouden worden.
22/05 07u45  Katy Perry bevestigt hernieuwde relatie met ex-vriend Orlando BloomI Kissed A Girl-zangeres Katy Perry (33) heeft gisteren op televisie haar hereniging met ex-vriend Orlando Bloom (41) bevestigd. De ster verklaarde in de finale van talentenjacht American Idol dat ze niet langer vrijgezel is.
22/05 07u45  Wolf lijkt zich definitief te vestigen in DrentheIn natuurgebieden in Midden-Drenthe is de afgelopen maanden herhaaldelijk een wolf gezien. Als het om een en hetzelfde dier gaat, is dat volgens Staatsbosbeheer een teken dat de wolf zich mogelijk in Nederland wil vestigen. Een wolf die langer dan een half jaar in een bepaald gebied verblijft, beschouwt dat als zijn territorium.
22/05 07u30  Wolf wil zich mogelijk vestigen in DrentheIn natuurgebieden in Midden-Drenthe is de afgelopen maanden herhaaldelijk een wolf gezien. Als het om een en hetzelfde dier gaat, is dat volgens Staatsbosbeheer een teken dat de wolf zich mogelijk in Nederland wil vestigen. Een wolf die langer dan een half jaar in een bepaald gebied verblijft, beschouwt dat als zijn territorium.
22/05 07u15  Deze zaken vielen op bij Oranje Onder 17Voor het eerst sinds 2012 is een Nederlandse juniorenploeg weer Europees kampioen geworden. Oranje onder 17 versloeg met Duitsland, Spanje, Engeland en Italië vier toplanden op het EK in Engeland, waar het zondagavond de Europese titel veroverde. AD Sportwereld signaleert vier zaken die opvielen in deze EK-campagne.
22/05 07u15  Zo ziet het parcours van de tijdrit eruitTom Dumoulin heeft in de zestiende etappe van de Ronde van Italië de kans om tijd terug te winnen op rozetruidrager Simon Yates. De renners werken een individuele tijdrit af, de specialiteit van de kopman van Team Sunweb die 2 minuten en 11 seconden heeft goed te maken op de Brit van Mitchelton-Scott.
22/05 07u15  Ministerie houdt ondanks kritiek vast aan verbod asbestdakenHoewel experts twijfelen aan het gezondheidsrisico van asbestdaken en daarmee aan de noodzaak van het asbestdakenverbod, zet staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) door.
22/05 07u15  Politieteam dat agriterreur onderzocht pakt draad weer opBENEDEN-LEEUWEN - De agriterreur die vorig oogstseizoen het Land van Maas en Waal teisterde, is terug. Het moedwillig vernielen en saboteren van producten en oogst heeft ruim een week geleden een vervolg gekregen bij een melkveebedrijf in Beneden-Leeuwen. In opgetaste rijen gemaaid gras werden prikkeldraad en keien verstopt.
22/05 06u45  'Komst Henk de Jong gouden greep'DOETINCHEM - Trainer Henk de Jong bleek naast teambuilder ook uithangbord voor De Graafschap. De 53-jarige Fries heeft een groot aandeel in de promotie naar de eredivisie.
22/05 06u45  Politieteam dat agriterreur onderzocht nooit opgeheven: 'Nu pakken we de draad weer op'BENEDEN-LEEUWEN - De agriterreur die vorig oogstseizoen het Land van Maas en Waal teisterde, is terug. Het moedwillig vernielen en saboteren van producten en oogst heeft ruim een week geleden een vervolg gekregen bij een melkveebedrijf in Beneden-Leeuwen. In opgetaste rijen gemaaid gras werden prikkeldraad en keien verstopt.
22/05 06u30  'Leuk, gratis ijs, maar ondertussen lozen ze chemisch afval'De lozing van chemische stoffen in Zuid-Holland moet drastisch worden teruggedrongen. De kwaliteit van onze lucht en drinkwater is in het geding, stelt de provincie. ,,Sommige bedrijven parasiteren op onze samenleving.’’
22/05 06u15  Deze Giro van Tom is de bevestiging van vorig jaarColumnist Thijs Zonneveld ziet nog geen Tom Dumoulin-hype in Nederland. Een tikkeltje onterecht in zijn ogen. ,,Deze Giro is de bevestiging van wat hij vorig jaar deed.'
22/05 06u15  Michael C. Hall: een leven na DexterMet de misdaadserie Safe voor Netflix probeert acteur Michael C. Hall een nieuwe weg in te slaan na het megasucces van zijn rol als seriemoordenaar Dexter. ,,Ik speel nu een man die bezorgd is over het lot van zijn verdwenen dochter.’’
22/05 06u15  Na gekonkel en vechtpartij nu onrust over 'gebrekkige' boekhouding 50Plus50Plus is niet alleen organisatorisch een zooitje, ook de boekhouding laat nogal te wensen over. Dat stelt althans de financiële controlecommissie van de ouderenpartij in een alarmerende verklaring. Er ligt zelfs een ‘dringend advies’ aan de leden om de jaarrekening af te keuren.
22/05 06u00  Over een jaar degradeert De Graafschap weer naar de eerste divisieNa twee jaar in de Jupiler League keert De Graafschap eindelijk weer terug naar de Eredivisie. De selectie van De Graafschap werd maandagmiddag om 15.00 uur gehuldigd bij stadion De Vijverberg in Doetinchem vanwege de knappe prestatie. Duizenden uitzinnige supporters kwamen op het promotiefeest af.
22/05 05u45  Australische aartsbisschop schuldig aan verhullen kindermisbruikEen rechtbank in Australië heeft aartsbisschop Philip Wilson van Adelaide schuldig bevonden aan het in de doofpot stoppen van kindermisbruik door een priester. Volgens Australische media is hij daarmee de hoogste katholieke geestelijke ooit die voor een dergelijk vergrijp is veroordeeld.
22/05 05u15  'Ziekenhuizen betalen vijf keer meer aan schadeclaims dan tien jaar geleden'Het bedrag dat Nederlandse ziekenhuizen kwijt zijn aan schadeclaims door medische fouten is opgelopen van 9,4 miljoen in 2007 tot 43,2 miljoen euro in 2016. De toename is vooral te wijten aan de steeds hogere bedragen die worden uitgekeerd.
22/05 04u15  Tiener krijgt boete van 37 miljoen dollar voor aansteken bosbrand OregonDe tiener die verantwoordelijk wordt gehouden voor de grote bosbrand vorig jaar in Oregon, bij de Columbia River Gorge, is veroordeeld tot het betalen van een boete van maar liefst 37 miljoen dollar (ruim 31 miljoen euro).
22/05 03u30  Eén van drie zwaargewonden Cubaanse vliegramp alsnog overledenEen 23-jarige Cubaanse vrouw die vrijdag het vliegtuigongeluk bij de Cubaanse hoofdstad Havana overleefde, is maandag in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden. Dit heeft het Cubaanse ministerie van Gezondheid bekendgemaakt.
22/05 03u15  Gedeputeerde: stop lozen chemisch afvalDe chemische sector moet het aantal lozingen drastisch gaan beperken. ,,Niet lozen moet de norm worden', zegt het provinciebestuur van Zuid-Holland.
22/05 02u00  Justitie VS legt FBI onder de loep na verzoek van TrumpHet Amerikaanse gerecht gaat de beschuldigingen van president Donald Trump aan het adres van de FBI onderzoeken. Dat is het resultaat van een gesprek van Trump met viceminister van Justitie Rod Rosenstein maandag in Washington, zegt het Witte Huis.
22/05 01u30  'Verborgen parel' Friesland derde in top 10 Lonely PlanetIn de top 10 van beste Europese bestemmingen van de Lonely Planet staat Friesland dit jaar op de derde plaats. Het is de hoogste notering ooit van een Nederlandse bestemming in deze jaarlijkse lijst.
22/05 01u15  29 aanhoudingen op festival in Erp: Alard (30) kreeg klap en kopstootDe Helmondse Alard van Keulen (30) bezoekt al jaren festivals, hij was al zo'n zes keer eerder op 7th Sunday in Erp, maar deze editie blijft hem waarschijnlijk nog wel even bij.
22/05 00u30  IS-verdachten Suriname wilden ronselen in NederlandDe Surinaamse politie ziet de Surinaamse Nederlander R. A. als het brein van terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) in Suriname. Ook is duidelijk geworden dat A. behalve in Suriname ook strijders in Nederland en België wilde ronselen.
21/05 23u45  NGO's zwijgzaam over hulpverleensters die zijn aangerand en verkrachtHumanitaire organisaties hebben geprobeerd aanrandingen en verkrachtingen buiten het nieuws te houden. Vrouwelijke hulpverleners waren ook slachtoffers van 'interne' leidinggevenden, onthult de Franse krant Libération aan de hand van verschillende getuigenissen. Zo krijgt het #metoo-schandaal bij NGO's een vervolg.
21/05 23u30  Waterlekkage Waardenburg: leiding afgesloten, herstel duurt tot dinsdagochtendWAARDENBURG - De Steenweg in Waardenburg is door de politie in beide richtingen afgesloten. De reden daarvan is een groot waterlekkage bij de weg. De waterleidingen zijn inmiddels dichtgedraaid. De herstelwerkzaamheden duren waarschijnlijk tot dinsdagochtend.
21/05 22u45  Max Verstappen trekt 110.000 fans naar circuit ZandvoortRuim 110.000 racefans zijn de afgelopen pinksterdagen naar het circuit van Zandvoort gekomen voor de Jumbo Racedagen. Daar gaf onder anderen coureur Max Verstappen demonstraties in zijn bolide.
21/05 22u30  20.000 nieuwe stamceldonoren na emotionele oproep Laura (27)Liefst 20.000 mensen hebben zich aangemeld als stamceldonor nadat de 27-jarige Tilburgse Laura van der Weide afgelopen vrijdag een emotionele oproep deed. Het Nederlands Centrum voor Stamceldonoren, de stichting Matchis, is 'verrast' met het hoge aantal aanmeldingen, omdat de actie bijna geheel via Facebook verliep.
21/05 21u30  'Motorracer Márquez mag Formule 1-bolide testen'Wereldkampioen motorracen Marc Márquez mag volgende maand een Formule 1-bolide testen, weet vakmagazine Autosport.
21/05 21u15  Motorracer Márquez mag Formule 1-bolide testenWereldkampioen motorracen Marc Márquez mag volgende maand een Formule 1-bolide testen, weet vakmagazine Autosport.
21/05 21u15  'Tijd om Facebook-monopolie op te splitsen'De monopoliepositie van Facebook op het gebied van sociale netwerken moet doorbroken worden. Een groep organisaties spant samen om de Amerikaanse toezichthouder FTC te bewegen een einde te maken aan de machtspositie van het bedrijf.
21/05 20u30  Dumoulin hoopt op wind van voren: 'Er valt gewoon weinig winst te behalen'Tom Dumoulin moet morgen in de tijdrit minstens twee minuten en elf seconden goed maken op Simon Yates om de roze trui te veroveren in de Giro d'Italia. Met het oog op het restant van de koers is meer zelfs nodig. Voor morgen hoopt de Nederlander dan ook op flink veel wind. Van voren welteverstaan.
21/05 20u15  BNN-presentatrice Gwen verslaat prinses Laurentien, Britt laatsteBNN-presentatrice Gwen van Poorten heeft zich vandaag de sterkste autocoureur getoond tijdens de Ladies GT op het circuit van Zandvoort. Paardenvlogger Britt Dekker eindigde door autopech op de laatste plek.
21/05 20u00  Oomen komt op stoom: 'Ik heb kunnen doen voor Tom wat-ie vroeg'Als een schaduw volgt hij al twee weken zijn kopman Tom Dumoulin. Geen wonder dat Sam Oomen zich op de rustdag in de Giro d'Italia in min of meer dezelfde bewoordingen uitliet over de tijdrit op dinsdag van Trento naar Rovereto.
21/05 20u00  BNN-presentatrice Gwen van Poorten verslaat prinses Laurentien en BrittBNN-presentatrice Gwen van Poorten heeft zich vandaag de sterkste autocoureur getoond tijdens de Ladies GT op het circuit van Zandvoort. Paardenvlogger Britt Dekker eindigde door autopech op de laatste plek.
21/05 19u45  Nederlandse wielrensters domineren in EmakumeenDe Nederlandse wielrensters blijven domineren in de Baskische etappekoers Emakumeen Bira, die deel uitmaakt van de UCI WorldTour voor vrouwen.
21/05 19u45  Caravan op de kop op A50 bij HoenderlooHOENDERLOO - Door een ongeluk waarbij een personenauto met caravan betrokken is, stond het maandagmiddag vast op de A50 bij de afrit Hoenderloo. Het gaat om knooppunt Waterberg in de richting van Apeldoorn.
21/05 19u30  Gwen verslaat Laurentien en BrittBNN-presentatrice Gwen van Poorten heeft zich vandaag de sterkste autocoureur getoond tijdens de Ladies GT op het circuit van Zandvoort. Paardenvlogger Britt Dekker eindigde door autopech op de laatste plek.
21/05 19u30  Obama's gaan films en series voor Netflix producerenBarack Obama gaat aan de slag bij Netflix. Dat heeft de videostreamingdienst bekendgemaakt. Samen met zijn vrouw Michelle gaat de voormalige president van de Verenigde Staten films en series maken.
21/05 19u15  Barack Obama gaat voor Netflix werkenBarack Obama gaat aan de slag bij Netflix. Dat heeft de videostreamingdienst bekendgemaakt. Samen met zijn vrouw Michelle gaat de voormalige president van de Verenigde Staten films en series maken.
21/05 19u15  Beschonken man probeert in Arnhem door te rijden met kapotte autoARNHEM - Een beschonken automobilist is maandagmiddag in Arnhem aangehouden nadat hij behoorlijk wat betrokken maakte op de Schelmseweg. De man reed met zijn auto tegen meerdere obstakels aan, maar dat weerhield hem er niet van om door te blijven rijden.
21/05 19u15  Een misdadiger is ook een mensDat Ronnie een moordenaar is, lijdt geen twijfel. Maar voor penvriend Aart Kraak is hij zo veel meer. ‘Ronnie voelt als familie.’ Onlangs zocht Aart hem op. Op death row in Raiford, Florida.
21/05 19u00  Avengers-vervolg succesvolste Marvelfilm ooitDe nieuwe actiefilm Avengers: Infinity War is de meest succesvolle Marvelproductie ooit in de Nederlandse bioscopen. De film waarin alle helden uit het Marvel-universum de krachten bundelen, heeft inmiddels bijna 8,2 miljoen euro opgebracht.
21/05 19u00  Giuseppe Conte voorgedragen als nieuwe premier ItaliëDe leiders van de protestpartij M5S (Vijfsterrenbeweging) en van de rechts-populistische Lega, Luigi di Maio en Matteo Salvini, hebben Giuseppe Conte voorgedragen als nieuwe premier van Italië. Dat schrijft de Luigi di Maio op de website van zijn partij. Conte is jurist en professor en een nieuw gezicht in de Italiaanse politiek.
21/05 19u00  Basisscholen in Gelderland staken woensdag weer: 'Voor ouders best lastig'BEMMEL/ELST - Ouders van kinderen op de basisschool moeten op woensdag 30 mei weer improviseren. Leraren staken voor de vierde maal binnen een jaar. Veel scholen in Overbetuwe en Lingewaard zijn bijvoorbeeld dicht.
21/05 18u45  President Burundi kan tot 2034 aanblijven door grondwetswijzigingDe bevolking van Burundi heeft massaal een nieuwe grondwet goedgekeurd waarin het mogelijk wordt gemaakt dat de huidige president tot 2034 aan de macht kan blijven. De kiescommissie maakte de uitslag vandaag bekend.
21/05 18u45  Caravan op de kop op A50 bij Hoenderloo: vertraging zo'n 25 minutenHOENDERLOO - Door een ongeluk waarbij een personenauto met caravan betrokken is, staat het vast op de A50 bij de afrit Hoenderloo. Het gaat om knooppunt Waterberg in de richting van Apeldoorn.
21/05 18u30  Caravan op de kop op A50 bij Hoenderloo: vertraging zo'n 15 minutenHOENDERLOO - Door een ongeluk waarbij een personenauto met caravan betrokken is, staat het vast op de A50 bij de afrit Hoenderloo. Het gaat om knooppunt Waterberg, richting Apeldoorn.
21/05 18u30  Dumoulin hoopt op wind van voren: 'Yates moet slechte tijdrit rijden om roze te verliezen'Tom Dumoulin moet morgen in de tijdrit minstens twee minuten en elf seconden goed maken op Simon Yates om de roze trui te veroveren in de Giro d'Italia. Met het oog op het restant van de koers is meer zelfs nodig. Voor morgen hoopt de Nederlander dan ook op flink veel wind. Van voren welteverstaan.
21/05 18u30  Oranje onder 17 geniet: 'Dit gaan we in toekomst nog vaker laten zien'Gisteren werden ze ten koste van Italië Europees kampioen, de spelers van Oranje onder zeventien jaar. Vandaag landde coach Kees van Wonderen en zijn selectie op Rotterdam Airport. Een volle aankomsthal verwelkomde de kampioenen. ,,Prachtig om mee te maken.'
21/05 18u15  Dumoulin hoopt op de wind van vorenTom Dumoulin moet morgen in de tijdrit minstens twee minuten en elf seconden goed maken op Simon Yates om de roze trui te veroveren in de Giro d'Italia. Met het oog op het restant van de koers is meer zelfs nodig. Voor morgen hoopt de Nederlander dan ook op flink veel wind. Van voren welteverstaan.
21/05 18u15  Chrissy Teigen schaamt zich niet voor kraamondergoedEen kind krijgen is niet alleen maar roze wolk. Model Chrissy Teigen - die een paar dagen geleden met haar man, zanger John Legend, hun zoontje Miles verwelkomde - schuwt die realiteit niet. Op Instagram laat ze haar kraamondergoed in volle glorie zien.
21/05 18u00  Pompeo belooft Iran 'strengste sancties uit de geschiedenis'De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo heeft gezegd dat zijn land de 'strengste sancties uit de geschiedenis' aan Iran zal opleggen. Hij deed de uitspraak vandaag in Washington tijdens zijn eerste grote toespraak als minister.
21/05 18u00  Temperaturen tot 27 graden, weekend nóg warmer: 'We boffen'Terwijl het Eerste Pinksterdag aan de kust nog fris was, is de zon op Tweede Pinksterdag compleet doorgebroken. Meteoroloog Matthijs van der Linden van Weeronline: ,,Het is een schitterende dag: zonnig, met temperaturen van 20 tot 27 graden. Het is flink warmer dan normaal, dus we boffen.'' Bovendien houdt het warme weer aan. In het weekend kan het 29 graden worden.
21/05 17u45  Hennie hengelt monstermeerval uit Deventer singelHennie de Witte stond in de jaren tachtig en negentig bekend als topschutter van Go Ahead Eagles 2, Koninklijke UD en IJsselstreek. Tegenwoordig scoort hij als sportvisser. Hij takelde op tweede pinksterdag een meerval van 1,75 meter op uit de singel in Deventer.
21/05 17u30  Beroemdheden tegen 'seksistische armoede'Oprah Winfrey, Meryl Streep en tal van beroemdheden hebben zich samen met tienduizenden minder bekende ondertekenaars in een open brief uitgesproken tegen de achterstelling van vrouwen die vooral in arme landen schrijnend is.
21/05 17u30  Drie aanhoudingen, één gewonde bij steekpartij NijmegenNIJMEGEN - Bij een steekpartij aan het Quackplein in Nijmegen zijn maandagmiddag drie mensen aangehouden. Eén van die drie personen raakte gewond en moest per ambulance naar het ziekenhuis.
21/05 17u30  Duiven en kippen dood na brand in WilbertoordWILBERTOORD - In een schuur bij een woning aan de Tipweg in Wilbertoord is vanmiddag brand uitgebroken. In het gebouw werden kippen en duiven gehouden.
21/05 17u15  Hazes woont weer 'thuis'Ze waren alweer een paar weken bij elkaar, maar nu heeft André Hazes (24) ook daadwerkelijk de deur achter zijn vrijgezellenvilla dichtgetrokken en is weer thuis gaan wonen, bij zijn vriendin Monique Westenberg (40).
21/05 17u15  Harry en Meghan: drie privéfoto's als bedankjeVoor wie nog wil nagenieten van de Royal Wedding zaterdag, heeft het Britse Koninklijk Huis de officiële trouwfoto's vrijgegeven. Prins Harry en zijn vrouw Meghan laten weten dankbaar te zijn met alle gelukswensen.
21/05 17u15  LIVE: Duizenden supporters vieren promotiefeest met spelers De GraafschapDOETINCHEM - Het is De Graafschap gelukt. Doordat de Superboeren zondag in eigen huis met 2-1 wonnen van Almere City, keren zij terug naar de eredivisie. De selectie van De Graafschap wordt maandagmiddag vanaf 15.00 uur gehuldigd bij stadion De Vijverberg in Doetinchem vanwege de knappe prestatie. Duizenden uitzinnige supporters worden verwacht. Volg de festiviteiten hier live.
21/05 17u00  Harry en Meghan: Bedankt voor jullie gelukswensenVoor wie nog wil nagenieten van de Royal Wedding zaterdag, heeft het Britse Koninklijk Huis wat privéfoto's vrijgegeven. Prins Harry en zijn vrouw Meghan laten weten dankbaar te zijn met alle gelukswensen.
21/05 17u00  Ajax-vrouwen prolongeren landstitelDe mannen van Ajax werden al vier jaar geen kampioen van Nederland, maar de Amsterdamse club kon dit seizoen toch twee titels vieren. Na de eDivisie werd vandaag ook de Eredivisie Vrouwen gewonnen, nadat de Ajax-vrouwen met 1-2 wonnen bij FC Twente.
21/05 16u45  Zoetelief trekt zich terug als kandidaat voorzitterschap 50PlusVoormalig partijvoorzitter Jan Zoetelief (61) van 50Plus is niet langer kandidaat om wederom de voorzittershamer op zich te nemen bij de ouderenpartij.
21/05 16u45  UCI stopt met ploegentijdrit op WKDe internationale wielrenunie UCI stopt met de tijdrit voor merkenteams bij de wereldkampioenschappen op de weg. In september van dit jaar wordt bij de WK in het Oostenrijkse Innsbruck de laatste ploegentijdrit in deze vorm gehouden.
21/05 16u45  LIVE: Duizenden supporters onthalen selectie De Graafschap bij promotiefeestDOETINCHEM - Het is De Graafschap gelukt. Doordat de Superboeren zondag in eigen huis met 2-1 wonnen van Almere City, keren zij terug naar de eredivisie. De selectie van De Graafschap wordt maandagmiddag vanaf 15.00 uur gehuldigd bij stadion De Vijverberg in Doetinchem vanwege de knappe prestatie. Duizenden uitzinnige supporters worden verwacht. Volg de festiviteiten hier live.
21/05 16u45  Rosé-crisis dreigt door tegenvallende oogstenTegenvallende oogsten in Frankrijk dreigen deze zomer een schaarste aan rosé te veroorzaken. Dat melden Franse media. De schaarste kan de prijzen opdrijven met 20 tot 30 procent.
21/05 16u30  Oranje onder 17 geniet: 'Dit gaan we in de toekomst nog vaker laten zien'Gisteren werden ze ten koste van Italië Europees kampioen, de spelers van Oranje onder zeventien jaar. Vandaag landde coach Kees van Wonderen en zijn selectie op Rotterdam Airport. Een volle aankomsthal verwelkomde de kampioenen. ,,Prachtig om mee te maken.'
21/05 16u30  Zoetelief trekt zich terug als kandidaat-voorzitter 50PlusJan Zoetelief ziet af van zijn kandidatuur voor het voorzitterschap van 50Plus. Dat heeft hij in een brief aan het bestuur van de ouderenpartij laten weten.
21/05 16u00  Dumoulin doet opnieuw mee aan Hammer Series LimburgTom Dumoulin verschijnt kort na de Giro d'Italia opnieuw aan de start van de tweede editie van Hammer Series Limburg. Dat meldt de organisatie van het driedaagse wielerevenement (1 tot en met 3 juni).
21/05 16u00  Fotograaf Royal Wedding: Het licht was een nachtmerrieHet komt als fotograaf maar zelden voor dat zeker is dat de hele wereld jouw foto's zal zien. Fotograaf Danny Lawson had dit weekend zo'n zekerheidje: hij legde de Royal Wedding zaterdag vast, in de kerk. ,,Dat licht was een nachtmerrie.''
21/05 16u00  Edese boer vindt dode schapen in de wei: 'Moet een wolf geweest zijn'EDE - Een fijn Pinksterweekend was het allerminst voor Bart Kemp (40) uit Ede. De biologische schapenboer trof gisterochtend twee dode lammeren aan in zijn wei die op brute wijze zijn doodgebeten. ,,Ik vermoed door een wolf.’’
21/05 15u45  Fotograaf Royal Wedding: licht was een nachtmerrieHet komt als fotograaf maar zelden voor dat zeker is dat de hele wereld jouw foto's zal zien. Fotograaf Danny Lawson had dit weekend zo'n zekerheidje: hij legde de Royal Wedding zaterdag vast, in de kerk. ,,Dat licht was een nachtmerrie.''
21/05 15u45  Van Emden blij met tijdritparcoursMet een glimlach keerde Jos van Emden vandaag rond de middag terug in het hotel. De geboren Schiedammer had net het tijdritparcours van de zestiende etappe in de Giro verkend en concludeerde dat er best kansen voor hem liggen.
21/05 15u45  George Clooney danste met Meghan Markle en Kate Middleton tijdens avondfeest, maar één vrouw bezweek niet voor zijn charmesGeorge Clooney voelde zich als een vis in het water op het avondfeest van prins Harry en Meghan Markle. De 57-jarige acteur danste dat het een lieve lust was. Maar niet iedereen bezweek voor zijn charmes, weten de Britse tabloids.
21/05 15u30  Froome denkt nog steeds aan het roze: 'Ik ga alles geven'Chris Froome heeft het algemeen klassement in de Ronde van Italië nog altijd niet uit zijn hoofd gezet, ook al staat de viervoudig Tourwinnaar met het ingaan van de laatste week op bijna 5 minuten achterstand van rozetruidrager Simon Yates.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

17x Grote brand uitgebroken bij techniekopleider in Ede: sluit ramen en deuren23/05 01u00 - Gelderlander: EDE - Bij opleidingsinstituut ROVC Technische Opleidingen aan de Galvanistraat in Ede is vanavond rond 23.00 uur brand uitgebroken. Verschillende brandweerwagens zijn uitgerukt. De brand is opgeschaald naar 'zeer groot'.
14x Nederlander in Congo ziet ebolavirus 'zijn' rivier naderen23/05 03u15 - Gelderlander: Congo is in de ban van het dodelijke ebolavirus. Er zijn al 28 slachtoffers. Gevreesd wordt voor een snelle, oncontroleerbare verspreiding via de Congo-rivier. De Nederlander Roland Verbiest (61) vaart daar met twee duwboten. ,,We zijn waakzaam, maar niet in paniek.''
11x Fouten bij verspreiding jodiumpillen voor kernramp bewust stilgehouden23/05 08u30 - Gelderlander: Inwoners van Midden- en Noord-Limburg zijn doelbewust niet ingelicht over fouten bij de verdeling van jodium­tabletten die kinderen moeten beschermen bij een kernramp. Dat meldt De Limburger vanochtend.
11x Hersenschade door schildersziekte is blijvend23/05 07u00 - Gelderlander: Mensen die hersenschade hebben door het werken met oplosmiddelen, houden daar jarenlang gezondheidsklachten aan over. Daar staat tegenover dat klachten niet erger worden.
11x 'OM-duo met geheime liefdesrelatie reisde samen naar Thailand'23/05 06u45 - Gelderlander: In de Tweede Kamer is opnieuw commotie ontstaan over de verzwegen liefdesrelatie tussen twee hooggeplaatste collega's binnen het Openbaar Ministerie (OM).
10x 'Creëer noodfonds voor horecazaken die gedwongen moeten sluiten'23/05 09u45 - Gelderlander: De overheid moet een noodfonds opzetten voor horecabedrijven die langer dan een maand de deuren moeten sluiten na een geweldsincident waar zij niets aan kunnen doen. Daarvoor pleit Koninklijke Horeca Nederland (KHN).
10x Telers asperges in nood: 'Dit is een rampjaar'23/05 08u15 - Gelderlander: OVERLOON - Aspergetelers hebben momenteel grote moeite om het hoofd boven water te houden. De kosten voor het steken van asperges zijn hoog, de prijzen voor het witte goud op de veiling laag. Gevolg is dat boeren er geld op toeleggen.
10x 'Uit aanklacht tegen Facebook spreekt ook onmacht van de politiek'22/05 23u45 - Gelderlander: Een uur lang vuurden de fractievoorzitters van het Europees Parlement felle vragen af op Facebook-baas Mark Zuckerberg . ,,Maar ze leggen ook zaken bij Facebook neer, die ze eigenlijk als wetgever zouden moeten oppakken.”
10x Grote brand uitgebroken bij techniekopleider in Ede22/05 23u45 - Gelderlander: EDE - Bij opleidingsinstituut ROVC Technische Opleidingen aan de Galvanistraat in Ede is vanavond rond 23.00 uur brand uitgebroken. Verschillende brandweerwagens zijn uitgerukt. De brand is opgeschaald naar 'groot'.
9x Paul Tang (PvdA) weer kandidaat-lijsttrekker23/05 08u15 - Gelderlander: PvdA-leider in Europa Paul Tang wil ook volgend jaar mei de Europese PvdA-lijst weer aanvoeren. In het 751 leden tellende Europarlement heeft zijn delegatie nu drie zetels.

Statistieken

Artikels:
31150
Gelezen:
14648
Aantal lezers nu:
61


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven