zaterdag 20 oktober 2018, week 42


U bent nu hier: Meer nieuws van Gelderlander

Laatste updatecontrole: vandaag om 10u15
 

Gelderlander

Verbergen Tonen
20/10 10u15  Oud-profvoetballer Martin Laamers stottert, maar is nooit meer bang om te praten ARNHEM - Martin Laamers haalde als speler van Vitesse twee keer Oranje. Nu is hij schoonmaker. Hij had misschien wel meer uit zijn voetballoopbaan kunnen halen. Als hij maar niet had gestotterd, vertelt hij in het boek ‘O-o-Oranje’.
20/10 10u15  Explosieven Opruimingsdienst naar Waalstrand om onbekend projectiel NIJMEGEN - De Explosieve Opruimingsdienst is onderweg naar het Waalstrand in Lent vanwege de vondst van ‘een klein explosief’. Het projectiel is aan de oppervlakte gekomen door het lage waterpeil van de Waal.
20/10 10u15  Hoe Dirk Scheringa zich verslikte in zijn grote crypto-avontuur Ex-bankier Dirk Scheringa wilde met cryptomunten zijn grote rentree in het zakenleven maken. Hij geloofde in het verhaal van een paar jonge Haagse ondernemers, net als honderden of misschien wel duizenden naïeve investeerders. De gedroomde revanche werd een grandioos fiasco. Hoe kon het zo ver komen? Een reconstructie.
20/10 10u15  ‘Avri? Zakkenvullers!’ Na alle ophef over afval de feiten en fabels op een rijtje GELDERMALSEN - Deze week heeft Avri definitief de hogere tarieven voor het nieuwe inzamelsysteem voor afval vastgesteld. De boze reacties zijn niet van de lucht. Terecht? Een aantal feiten en fabels op een rijtje.
20/10 10u00  Sylvie gaat Meisje Djamila achterna als strenge conrector Sylvie Meis heeft een rol bemachtigd in de Duitse versie van MISFIT. Meis is in de Duitse remake van het Nederlandse bioscoopsucces te zien als de strenge conrector mevrouw Himmelmann. Dat maakten producenten NewBe en Splendid Studios bekend.
20/10 09u45  Agent met 1,77 promille achter het stuur vrijgesproken dankzij hoestsiroop Een politieman uit Wallonië heeft met 1,77 promille alcohol in zijn bloed een ongeval veroorzaakt, maar is vrijgesproken. Volgens zijn advocaat dronk de chauffeur na de crash van zijn hoestsiroop. ,,Die beïnvloedde het alcoholgehalte. Daardoor is er twijfel over de juiste waarde bij het ongeluk en moet je mijn cliënt vrijspreken.”
20/10 09u45  Kroegbazen vaker afgerekend op privégedrag: ‘Rijden met verkeerd kenteken kan al meetellen’ Cafébazen moeten in hun privéleven op hun tellen passen. Burgemeesters trekken in toenemende mate vergunningen van horecagelegenheden in wegens ‘slecht levensgedrag’ van eigenaren.
20/10 09u30  Tijs van den Brink: Verschillen tussen gelovigen en ongelovigen zijn kleiner dan ik dacht Morgenavond is minister Sigrid Kaag de gast in de 100ste aflevering van Adieu God? Presentator Tijs van den Brink vertelt over de meest bijzondere gesprekken met mensen die het geloof niet (langer) beleven als hij.
20/10 09u30  Per Gessie wil de muziek van Roxette in leven houden Hij had het graag anders gezien, maar Per Gessle is niet meer de helft van Roxette. Met zijn Zweedse band houdt hij niettemin de muziek van de hitformatie van weleer levend. Donderdag speelt hij in Utrecht gewoon weer The Look en Joyride.
20/10 09u15  ‘Stel linkmiegels’ uit Kralingen vormen een valkuil voor Vitesse ARNHEM - Een ministadion, verouderd, traag kunstgras en een stel linkmiegels uit Kralingen. Excelsior is een potentiële valkuil voor Vitesse, stelt coach Leonid Sloetski. De Rus waarschuwt voor gemakzucht in Rotterdam.14 
20/10 09u15  Onrust in Kamer: kunnen we migratiepact met gerust hart tekenen? In politiek Den Haag is onrust ontstaan over het VN-Migratiepact, waarin landen wereldwijd beloven dat ze migratie onderling beter gaan regelen. Staatssecretaris Mark Harbers (VVD, asiel en migratie) zou het pact in december in Marokko moeten tekenen, maar een aantal fracties wil dat hij daarvan afziet.14 
20/10 09u15  Fatale brand Didam: treinmachinist Rene kon zijn buurvrouw nog redden DIDAM - ,,Ik ben treinmachinist en maak heel veel mee. Maar zo’n brand met deze oudjes en het gevoel dat ik de man niet meer heb kunnen redden. Dat vreet aan je.” René Holthaus (51) uit Den Haag was afgelopen nacht de eerste die alarm sloeg bij de brand in het appartementencomplex De Ent in Didam. Hij bracht zijn radeloze buurvrouw die op blote voeten in de rook op gang liep snel in veiligheid naar beneden. Hij ging terug om de man te helpen maar kon door de hitte en de rook niet meer bij het appartement komen. ,,Dat is zo akelig. Ik kon er echt niet meer in de buurt komen.”10 
20/10 08u45  Actrice Abbey Hoes gehackt en gechanteerd op Instagram Gouden Kalf-winnares Abbey Hoes is enige tijd gehackt geweest op Instagram. Een onbekend persoon had het account van de 24-jarige actrice met een dikke 37.000 volgers overgenomen. Vervolgens werd er een bedrag van 2.000 dollar geëist, anders kreeg Hoes haar account niet terug. ,,Het is gewoon triest. Ik hoop dat je een leuke hobby vindt', schreef de gepikeerde Verliefd op Cuba-actrice.
20/10 08u30  ‘Saoedische kroonprins is nietsontziende tiran’ Saoedi-Arabië zal zonder al te veel consequenties wegkomen met de martelmoord op journalist Jamal Khashoggi, verwacht Midden-Oostendeskundige Betsy Udink. ,,Hoe afschuwelijk ook. Het Westen heeft Saoedi-Arabië nodig.’’
20/10 08u30  Toevallig aanwezige René Holthaus redt buurvrouw uit brandend appartement DIDAM - ,,Ik ben treinmachinist en maak heel veel mee. Maar zo’n brand met deze oudjes en het gevoel dat ik de man niet meer heb kunnen redden. Dat vreet aan je.” René Holthaus (51) uit Den Haag was afgelopen nacht de eerste die alarm sloeg bij de brand in het appartementencomplex De Ent in Didam. Hij bracht zijn radeloze buurvrouw die op blote voeten in de rook op gang liep snel in veiligheid naar beneden. Hij ging terug om de man te helpen maar kon door de hitte en de rook niet meer bij het appartement komen. ,,Dat is zo akelig. Ik kon er echt niet meer in de buurt komen.”
Laatste update: vandaag om 10u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
20/10 08u15  ‘Eredivisieclubs profiteren nu van dit Oranje’Van spelen tegen Toni Kroos en Eden Hazard naar duels met Glenn Bijl en Dave Bulthuis. De internationals die in de eredivisie voetballen moeten schakelen dit weekeinde. Maar de bij Oranje opgedane energie kan ze juist verder helpen.
20/10 08u15  Mexico houdt migrantenstoet tegen aan grensDe Mexicaanse politie heeft honderden migranten uit andere Midden-Amerikaanse landen tegengehouden aan de grens met Guatemala. De migranten maken deel uit van een groep van in totaal zo’n vierduizend mensen die in een stoet door Honduras en Guatemala is getrokken en de Verenigde Staten als eindbestemming heeft.
20/10 08u15  'Ik wil de muziek van Roxette in leven houden'Hij had het graag anders gezien, maar Per Gessle is niet meer de helft van Roxette. Met zijn Zweedse band houdt hij niettemin de muziek van de hitformatie van weleer levend. Donderdag speelt hij in Utrecht gewoon weer The Look en Joyride.
20/10 08u15  Utrecht kan bij zege naast AZ komenFC Utrecht - AZ Start: 20.45 uur Arbiter: Blom
20/10 08u15  Heerenveen jaagt op eerste zege in tien duels met AjaxHeerenveen - Ajax Start: 20.45 uur Arbiter: Van Boekel
20/10 08u15  Winnend PSV ontvangt voor het eerst FC EmmenPSV - FC Emmen Start: 18.30 uur Arbiter: Nijhuis
20/10 08u15  Excelsior kan bij zege flink klimmen op ranglijstExcelsior - Vitesse Start: 18.30 uur Arbiter: Kuipers
20/10 08u15  Betuttelen, daar is onze overheid voorSaskia Noort schrijft op deze plek wekelijks over nieuws dat haar raakt. Betuttelen is niet haar stijl.
20/10 07u30  Nijmeegse verslaafden: Arnhem is te ver weg om dagelijks medicinale heroïne te halenNIJMEGEN - Verslaafden houden een petitie om te voorkomen dat Nijmegen stopt met het verstrekken van medicinale heroïne. De Nijmeegse coalitie kijkt of dat kan. Verslaafden zouden dan voor hun dagelijkse onderhoudsportie naar Arnhem moeten.
20/10 07u15  Belachelijk dat kroegbazen hun tent moeten sluiten vanwege privézakenCafébazen moeten in hun privéleven op hun tellen passen. Burgemeesters trekken steeds vaker vergunningen in wegens ‘slecht levensgedrag’ van eigenaren. Daar weet een Doesburgse kroegbaas inmiddels alles van. Zijn eetcafé moet wellicht sluiten omdat hij drie keer met te veel drank op achter het stuur zat.
20/10 07u15  Kroegbazen moeten oppassen voor verlies vergunning: ‘Rijden met verkeerd kenteken kan al meetellen’Cafébazen moeten in hun privéleven op hun tellen passen. Burgemeesters trekken in toenemende mate vergunningen van horecagelegenheden in wegens ‘slecht levensgedrag’ van eigenaren.
20/10 07u15  Dirk Scheringa en investeerders willen cryptobedrijf voor rechter slepenVoormalig bankier Dirk Scheringa én gedupeerde klanten overwegen juridische stappen tegen cryptobedrijf ICO Headstart. Scheringa vertrok in juli bij het bedrijf, en zegt dat verplichtingen naar hem niet zijn nagekomen.
20/10 07u15  Johnsons: ‘Ivana Smit is niet over balkonrand gegooid’De dood van het Nederlandse fotomodel Ivana Smit in Kuala Lumpur is met raadselen omgeven. Het Amerikaanse echtpaar Alex en Luna Johnson doorbreekt nu het stilzwijgen. ,,Ivana is niet over de balkonrand gegooid.’’
20/10 06u45  Een dagje in de enige faceliftgarage van NederlandKnoeiers te over in de schoonheidsbranche. Op een speciaal spreekuur van het Erasmus MC deuken artsen Leonie Schelke en Peter Velthuis gezichten uit en halen mislukte fillers weg.13 
20/10 06u30  Man (88) overlijdt bij grote brand in appartementencomplex in DidamDIDAM - Bij een grote brand in appartementencomplex De Ent aan de Schoolstraat in Didam is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 88-jarige man overleden. Volgens directe buren is de bewoner vermoedelijk bij het puzzelen met een brandende sigaret in slaap gevallen waarbij brand is ontstaan. Zijn vrouw werd door een buurman in veiligheid gebracht.11 
20/10 06u15  Euthanasie bij dementie toch toegestaanArtsen mogen, als ze dat zorgvuldig aanpakken, toch euthanasie verlenen aan wilsonbekwame patiënten. Daarbij mogen ze ook een slaapmiddel gebruiken. Dat blijkt volgens Trouw uit een nieuw oordeel van de Regionale Toetsingscommissies Euthanasie.13 
20/10 06u15  Tijd om eerlijk te praten over problemen met asielzoekersÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.14 
20/10 06u00  Europees-Japanse satellieten succesvol op weg naar MercuriusDe satellieten voor de missie BepiColombo zijn onderweg naar Mercurius. De Ariane 5-raket met aan boord een Europese en een Japanse satelliet werd om 03.45 uur Nederlandse tijd succesvol gelanceerd vanuit Frans-Guyana.15 
20/10 05u45  Satellieten succesvol op weg naar MercuriusDe satellieten voor de missie BepiColombo zijn onderweg naar Mercurius. De Ariane 5-raket met aan boord een Europese en een Japanse satelliet werd om 03.45 uur Nederlandse tijd succesvol gelanceerd vanuit Frans-Guyana.11 
20/10 05u45  Man overlijdt bij grote brand in appartementencomplex in DidamDIDAM - Bij een grote brand in een appartementencomplex aan de Schoolstraat in Didam is in de nacht van vrijdag op zaterdag een man overleden. Dat is omstreeks 05.00 uur medegedeeld aan bewoners die het pand met spoed moesten verlaten.14 
20/10 05u30  Ontvoerde Afrikaanse miljardair weer thuisDe Afrikaanse miljardair Mohammed Dewji, die ruim een week geleden in Tanzania werd ontvoerd, is weer veilig thuis. Dat meldde het familiebedrijf zaterdag.11 
20/10 05u15  Drie gewonden na steekpartij in HeerlenIn een woning aan de Rubensstraat in Heerlen zijn bij een steekincident rond 03.00 uur twee gewonden gevallen. Een man en een vrouw zijn met ernstige verwondingen met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, meldt de Limburgse politie.12 
20/10 04u00  Trump wil wapendeal met Saudi’s intact houdenDe Amerikaanse president Donald Trump heeft de verklaring over de dood van de journalist Jamal Khashoggi in het Saoedische consulaat in de Turkse stad Istanboel geloofwaardig genoemd. De president gelooft niet dat de Saoedische autoriteiten tegen hem hebben gelogen.20 
20/10 03u15  Saoedi-Arabië erkent dood journalist Khashoggi, achttien arrestatiesDe Saoedische autoriteiten hebben de dood van journalist Jamal Khashoggi bevestigd. Volgens de Saoedische openbaar aanklager is er op het consulaat in Istanboel een gevecht tussen hem en mensen die hij daar ontmoette uitgebroken dat heeft geleid tot zijn dood, meldt de Saudische staatstelevisie.17 
20/10 03u00  Echo moet honderden cosmetische missers voorkomenWie lippen laat opspuiten of rimpels laat vullen, moet eerst een echo van het gezicht laten maken. Dat stellen artsen van het Erasmus MC. De echo kan honderden complicaties per jaar voorkomen.
20/10 03u00  Appartementencomplex in Didam ontruimd vanwege grote brandDIDAM - De bewoners van een appartementencomplex aan de Schoolstraat in Didam zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag geëvacueerd door de brandweer vanwege een grote brand. In het gebouw zou nog iemand binnen zijn, heeft de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland rond 02.30 uur laten weten.
20/10 02u45  Witte Huis zwijgt over gevolgen dood KhashoggiHet Witte Huis heeft in een eerste reactie op de dood van de Saoedische journalist Jamal Khashoggi geen mededelingen gedaan over mogelijke gevolgen voor Saoedi-Arabië. ,,De Verenigde Staten nemen kennis van de mededeling van het koninkrijk Saoedi-Arabië, dat het onderzoek naar het lot van Jamal Kashoggi vooruitgang boekt en dat het optreedt tegen de verdachten die tot nu toe zijn geïdentificeerd”, zegt het Witte Huis vrijdagavond in een verklaring.11 
20/10 01u45  Welk bordspel past bij jou? Ontdek het in deze spelletjeswijzerLeg weg die mobiel, berg op die iPad, zet uit die Netflix-serie. Speel weer eens een spel aan tafel. Sinds klassiekers als Monopoly en Mens, Erger Je Niet! is er een hoop gebeurd. Nieuwe spellen schieten als paddenstoelen uit de grond. Geen idee welk spel bij je past? Met hulp van Tijn Rams van de Utrechtse spellenwinkel Subcultures bouwden wij de ingenieuze spelletjeswijzer die je naar het juiste spel leidt.15 
20/10 00u45  Saoedi-Arabië erkent dood journalist KhashoggiDe Saoedische autoriteiten hebben de dood van journalist Jamal Khashoggi bevestigd. Volgens de Saoedische openbaar aanklager is er op het consulaat in Istanboel een gevecht tussen hem en mensen die hij daar ontmoette uitgebroken dat heeft geleid tot zijn dood, meldt de Saudische staatstelevisie.15 
20/10 00u15  Anouk: Er wordt bij ons thuis niet gescholdenZe mag op haar nieuwe album over een rotkop zingen, Anouk (43) leert haar kinderen netjes met twee woorden spreken. ‘Ze zeggen nog geen shit. Dat wordt chips.’11 
20/10 00u00  Manchester City heeft 70 miljoen over voor Frenkie de JongManchester City overweegt om komende zomer een bod uit te brengen op Frenkie de Jong. De koploper van de Premier League heeft de 21-jarige international uitvoerig laten bekijken door scouts. Op basis van hun gedetailleerde rapporten behoort hij nu tot een exclusief rijtje ‘top transfer targets’. De club zou bereid zijn om Ajax een vergoeding van rond de 70 miljoen euro te betalen.12 
19/10 23u30  Braken verwacht chocoladegeld van teamgenoot Wolters na doelpunten tegen TelstarVELSEN-ZUID - Sven Braken gooide de uitwedstrijd van NEC tegen Telstar vrijdag (0-3) na rust in het slot door twee keer te scoren. De aanvaller komt daarmee in de eerste divisie op een totaal van acht en kwam na afloop terug bij ploeggenoot Randy Wolters, die hem voorafgaand aan de wedstrijd een belofte deed.
19/10 23u30  Van Bommel dicht bij record, Van Persie koning in de KuipHet gepromoveerde Emmen kan zijn borst morgen natmaken tegen het ongenaakbare PSV, waar trainer Mark van Bommel zijn zegereeks wil voorzetten. Achtervolger Ajax treft in Heerenveen een van zijn favoriete tegenstanders. Met behulp van statistiekenbureaus Gracenote en Opta blikken we met de leukste feitjes vooruit op de negende speelronde. Ook zie je hier alvast de vermoedelijke opstellingen.
19/10 23u15  Gridstraf voor Vettel in AustinSebastian Vettel heeft na de eerste en tweede vrije training van de GP van de Verenigde Staten een gridstraf van drie plaatsen ontvangen. De coureur van Ferrari werd bestraft omdat hij in de eerste vrije training te weinig snelheid minderde toen de rode vlag werd getoond.
19/10 23u15  NEC’er Romeny baalt van gemiste kansen: ‘Volgende week twee keer scoren’VELSEN-ZUID - Ole Romeny genoot vrijdag van de overtuigende zege van NEC op Telstar (0-3). De achttienjarige aanvaller speelde sterk, maar had het vertrouwen van trainer Jack de Gier graag extra beloond met een doelpunt.
19/10 23u15  Zelfs Jos Verstappen moet in Austin een regenjas lenenOnze verslaggevers Arjan Schouten en Rik Spekenbrink volgen het Formule 1-circuit op de voet. In blogs melden ze wat hen verbaast in de wereld van pk’s en glitter en glamour.
19/10 23u15  Gelovigen bidden voor wonder op horroravond Avonturenpark Hellendoorn: ‘Zorg dat het stormt’NIJVERDAL/ HELLENDOORN - Terwijl jongeren zich opmaken voor een enge avond uit, bidden 5 kilometer verderop diverse gelovigen voor een wonder. Ze vragen God zich te openbaren in het Avonturenpark en zo te laten zien dat hij boven de machten van de duisternis staat. „Zorg dat het stormt en onweert op die plek.”
19/10 23u00  Auto botst tegen achterkant van trolleybus in ArnhemARNHEM - Op de Hollandweg in Arnhem is vrijdagavond rond 22.00 uur een auto tegen de achterkant van een trolleybus gebotst. Voor zover bekend vielen er geen gewonden.
19/10 23u00  ‘Oud-Vestia topman Staal sluisde 2,2 miljoen euro weg uit stichting’Oud-Vestia topman Erik Staal heeft 2,2 miljoen euro weggesluisd uit een stichting die voor sociale huisvesting in Zuid-Afrika zou zorgen. Dit blijkt uit onderzoek door de nieuwe bestuurders van die stichting, Housing Association South Africa (HASA), meldt Nieuwsuur.
19/10 23u00  Rutjes neemt afscheid van Roda JC én SpartaDe wedstrijd tussen Roda JC en Sparta stond vrijdagavond in het teken van het afscheid van Nathan Rutjes. De cultheld, die dit seizoen al niet meer in actie kwam, werd - opvallend genoeg - door de fans van beide clubs in het zonnetje gezet.
19/10 22u45  Hamilton ook in tweede training snelste, Verstappen klokt derde tijdNa de eerste trainingssessie bleek Lewis Hamilton ook de beste in de tweede training in Austin. Max Verstappen eindigde als derde op de opdrogende baan in Texas.
19/10 22u30  Paul Manafort krijgt vonnis wegens bankfraude in februari te horenDe Amerikaanse federaal rechter T. S. Ellis heeft bepaald dat Paul Manafort zijn vonnis wegens bankfraude en belastingontduiking op 8 februari te horen krijgt. Het Openbaar Ministerie heeft ermee ingestemd de aanklachten tegen de voormalig adviseur van Donald Trump waarover een jury het eerder dit jaar niet eens kon worden, te laten vallen.
19/10 22u30  LIVE | Hamilton weer de snelste, Verstappen klokt derde tijdLees meer >
19/10 22u15  LIVE | Gasly in de regen sneller dan RäikkönenLees meer >
19/10 22u00  Go Ahead wint topper van Almere en profiteert van puntenverlies SpartaGo Ahead Eagles gaat dankzij de 0-1 zege bij Almere City, dat voor deze speelronde evenveel punten had, alleen aan kop. De Deventer club profiteerde zo optimaal van het puntenverlies van Sparta bij Roda JC (1-1).
19/10 22u00  Gordon wil Gerard en Rogier best trouwen: 'Stunt van het jaar’Gorden reageerde vanavond in RTL Boulevard op de vermeende liefdesrelatie van Gerard Joling met Rogier van der Linde. Goor wees de Leidse horecaondernemer Rogier vorig jaar af in zijn trouwprogramma. ,,Als ze samen zijn, zou ik dat echt fantastisch vinden. Sterker nog: ik word de bijzondere ambtenaar denk ik”, zei een goedgestemde Gordon.
19/10 22u00  Man raakt gewond bij steekincident in Boxmeer, politie verricht aanhoudingBOXMEER - Bij een steekincident aan de Erflanden in Boxmeer is vrijdagavond rond 20.30 uur een man gewond geraakt. Een verdachte is door de politie aangehouden na het incident.
19/10 22u00  LIVE | Hartley is na ruim drie kwartier de eerste die zich waagt aan natte circuitLees meer >
19/10 22u00  NEC herpakt zich met overtuigende zege op TelstarVELSEN-ZUID - NEC heeft vrijdag na drie weken weer gewonnen in de eerste divisie. De ploeg van trainer Jack de Gier boekte een verdiende overwinning op Telstar: 0-3. Daarmee herstelden de Nijmegenaren zich van de thuisnederlaag tegen FC Eindhoven (0-1) van vorige week.
19/10 21u45  Trotse apenmoeder speelt legendarische scène uit Disney's De Leeuwenkoning naWie kent Walt Disney’s tekenfilmklassieker De Leeuwenkoning niet? Vooral de scène waarin oppermandril Rafiki leeuwenwelp Simba optilt en aan zijn toekomstige onderdanen laat zien, is legendarisch. Met Elton Johns ‘Circle of Life’ op tien is al menig huisdier de lucht in gegaan. Bij het zien van bovenstaande foto vraag je je al snel af: heeft deze aap de film ook gezien?
19/10 21u45  Bezoekers gillen en krijsen bij ‘engste spookhuis van de Benelux’ in NijmegenNIJMEGEN - Angstaanjagend? Dat is de Vasim in Nijmegen sinds donderdagavond zeker. Huilende, gillende, soms zelfs krijsende mensen lopen door de oude onheilspellende fabriekshal, die in het kader van Honig Halloween Nights is omgedoopt tot spookhuis.
19/10 21u45  LIVE: NEC loopt uit bij Telstar dankzij doelpunten van BrakenNIJMEGEN - NEC gaat vanavond op bezoek bij Telstar (aftrap 20.00 uur). De Nijmegenaren willen na twee nederlagen graag weer drie punten binnenslepen om aansluiting te houden in de race om de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie.
19/10 21u30  Bezoekers gillen en krijsen bij ‘allerengste spookhuis van de Benelux’ in NijmegenNIJMEGEN - Angstaanjagend? Dat is de Vasim in Nijmegen sinds donderdagavond zeker. Huilende, gillende, soms zelfs krijsende mensen lopen door de oude onheilspellende fabriekshal, die in het kader van Honig Halloween Nights is omgedoopt tot spookhuis.
19/10 21u30  Van Bommel dicht bij clubrecord, Van Persie koning in eigen KuipHet gepromoveerde Emmen kan zijn borst morgen natmaken tegen het ongenaakbare PSV, waar trainer Mark van Bommel zijn zegereeks wil voorzetten. Achtervolger Ajax treft in Heerenveen een van zijn favoriete tegenstanders. Met behulp van statistiekenbureaus Gracenote en Opta blikken we met de leukste feitjes vooruit op de negende speelronde. Ook zie je hier alvast de vermoedelijke opstellingen.
19/10 21u30  Man raakt gewond bij steekincident, traumaheli landt in BoxmeerBOXMEER - Bij een steekincident in Boxmeer is vrijdagavond rond 20.30 uur een man gewond geraakt. Een traumahelikopter is daarom geland in de Brabantse plaats.
19/10 21u30  LIVE: NEC verdedigt voorsprong tegen agressiever TelstarNIJMEGEN - NEC gaat vanavond op bezoek bij Telstar (aftrap 20.00 uur). De Nijmegenaren willen na twee nederlagen graag weer drie punten binnenslepen om aansluiting te houden in de race om de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie.
19/10 21u15  LIVE | Regen houdt coureurs voorlopig binnen bij tweede vrije trainingLees meer >
19/10 21u00  LIVE | Wat kan Verstappen bij de tweede vrije training?Lees meer >
19/10 21u00  Werkstraf voor Edenaar (23) die met twee biertjes op ongeluk veroorzaakteARNHEM/ EDE - Een 23-jarige man uit Ede is vandaag veroordeeld tot 120 uur werkstraf en een voorwaardelijk rijverbod van een jaar voor het aanrijden van een 60-jarige automobilist uit Veenendaal. Dat gebeurde in Wekerom twee jaar geleden.
19/10 21u00  LIVE: NEC heeft na vroege goal weinig moeite met TelstarNIJMEGEN - NEC gaat vanavond op bezoek bij Telstar (aftrap 20.00 uur). De Nijmegenaren willen na twee nederlagen graag weer drie punten binnenslepen om aansluiting te houden in de race om de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie.
19/10 21u00  Dj-talent Julian uit Opijnen draait op Amsterdam Dance EventOPIJNEN -De negentienjarige Julian van Beek uit Opijnen draait morgen een eigen set van Dance & House op het Amsterdam Dance Event. ,,Een enorme kans. Ik heb er ontzettend veel zin in”
19/10 20u45  Wikileaks-oprichter Assange begint zaak tegen ‘gastheer’ Ecuador om nieuwe huisregelsWikiLeaks-oprichter Julian Assange verblijft al ruim zes jaar in de Ecuadoraanse ambassade in Londen. Assange, ooit de strijder van het vrije woord, slijt zijn dagen in een kleine kamer. Grotendeels verstoken van de buitenwereld. Deze week maakte zijn Zuid-Amerikaanse ‘huisbaas’ zijn verblijf een stuk onprettiger, door de huisregels aan te scherpen. Assange pikt de inperking niet en stapt naar de rechter.
19/10 20u45  Grote brand bij woning met rieten dak in BergharenBERGHAREN - Bij een woning met een rieten dak aan de Grotestraat in Bergharen (gemeente Wijchen) woedt vrijdagavond rond 20.30 uur een grote brand.
19/10 20u45  Trein raakt Indiase festivalgangers met hoge snelheid: ruim 50 dodenDoor een ongeluk vandaag tijdens het hindoefestival Dussehra zijn in Amritsar, in het noorden van India, zeker 58 doden gevallen. Ze werden gegrepen door een trein, nadat ze het spoor betraden. Zeker vijftig mensen raakten gewond.
19/10 20u30  Burgemeester bedankt supporters TOP Oss voor steun na spoordramaOSS - De burgemeester van Oss, Wobine Buijs, heeft vrijdagmiddag de supporters van voetbalclub TOP Oss bedankt voor de manier waarop ze hun medeleven toonden na het spoordrama in Oss.
19/10 20u30  ‘Gevaarlijke honden’ uit Voorst moeten buiten aan de lijnVOORST - De twee honden van een gezin aan de Stakenborgweg in Voorst mogen niet meer de straat op zonder aangelijnd te zijn aan een riem van maximaal anderhalve meter. Dit nadat zij een hond uit de buurt afgelopen zomer en vorig jaar november hebben gebeten.
19/10 20u15  LIVE: Okita brengt NEC binnen 5 minuten op voorsprong bij TelstarNIJMEGEN - NEC gaat vanavond op bezoek bij Telstar (aftrap 20.00 uur). De Nijmegenaren willen na twee nederlagen graag weer drie punten binnenslepen om aansluiting te houden in de race om de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie.
19/10 20u00  China krijgt extra maan aan de hemelIn China prijkt er binnenkort een tweede maan aan het firmament. Volgens een rapport van de Chinese staatsmedia werken wetenschappers aan een satelliet die boven de stad Chendu wordt geplaatst. Wetenschappers schatten dat de imitatie-maan acht keer zoveel zonlicht reflecteert als de echte maan.
19/10 20u00  ‘Diego Maradona heeft twee knieprotheses nodig’Diego Maradona heeft geen kraakbeen meer in zijn knieën en lijdt veel pijn. Dat onthulde zijn chirurg en traumatoloog Germán Ochoa in een interview met het Argentijnse medium Toda Pasión.
19/10 19u45  LIVE: NEC wil ritme terugvinden tegen TelstarNIJMEGEN - NEC gaat vanavond op bezoek bij Telstar (aftrap 20.00 uur). De Nijmegenaren willen na twee nederlagen graag weer drie punten binnenslepen om aansluiting te houden in de race om de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie.
19/10 19u15  Duizenden bezoekers voor Ik, Maria van Gelre: ‘Start waar we op hoopten’NIJMEGEN - Museum Het Valkhof heeft de eerste vijf dagen zo'n 3.000 bezoekers gehad die kwamen voor de tentoonstelling Ik, Maria van Gelre. ,,Dit is de start waar we op hoopten”, zegt een woordvoerster. ,,Per dag loopt het aantal bezoekers op.’’
19/10 19u15  Britse ex-toppoliticus Nick Clegg wordt pr-baas FacebookNick Clegg, voormalig vicepremier van Groot-Brittannië en half Nederlands, gaat aan de slag bij Facebook. Als hoofd communicatie en publiek beleid moet hij het door schandalen geplaagde Facebook aan een beter imago helpen.
19/10 19u00  Deur-aan-deur controles op camping de Wielerbaan Wageningen begonnenWAGENINGEN - Ambtenaren zijn begonnen om deur-aan-deur te controleren op permanente of niet-recreatieve bewoning bij recreatiepark De Wielerbaan in Wageningen.
19/10 19u00  ‘Ja’ zeggen, maar eerst een rondje in bed op de Landrover‘Een bijzondere dag vraagt om bijzonder vervoer’, moet Evert Huisman gedacht hebben. Vandaag liet hij zich samen met zijn Sylvia Dam officieel registreren als partners. En in plaats van een oude auto of mooie koets te huren bedacht Evert iets anders.
19/10 19u00  Nieuw TV-programma in de maak: Ouders op de werkvloerEr is in een nieuw televisieprogramma in de maak, genaamd: Ouders op de werkvloer. Het programma geeft veel vaders en moeders antwoord op de vraag: welk werk doen hun (volwassen) kinderen eigenlijk?
19/10 18u45  Hamilton zet meteen de toon, derde tijd voor VerstappenHet raceweekend waarin hij voor de vijfde keer wereldkampioen hoopt te worden, is Lewis Hamilton meteen goed begonnen. In de natte ochtendtraining was de Brit van Mercedes veruit de snelste, voor ploegmaat Valtteri Bottas en Max Verstappen.
19/10 18u30  Nieuwe TV-programma in de maak: Ouders op de werkvloerEr is in een nieuw televisieprogramma in de maak, genaamd: Ouders op de werkvloer. Het programma geeft veel vaders en moeders antwoord op de vraag: welk werk doen hun (volwassen) kinderen eigenlijk?
19/10 18u30  Patiënten dolblij met gevoel in nieuwe borstHet is artsen gelukt om vrouwen gevoel terug te geven in hun nieuwe borst na een borstkankeroperatie. Plastisch chirurg Stefania Tuinder van het Maastricht UMC+ heeft dolblije patiënten op haar spreekuur.
19/10 18u15  De Graafschap draait 7,5 ton verlies in promotiejaarDOETINCHEM - De Graafschap promoveerde afgelopen seizoen naar de eredivisie, maar heeft financieel gezien een minder jaar achter de rug. De Doetinchemse club leed in het promotiejaar een verlies van 7,5 ton.
19/10 18u15  LIVE | Hamilton en Bottas blijven Verstappen voor bij vrije training in AustinMax Verstappen wil dit weekend op zoek naar een podiumplek op het Circuit of the Americas in Austin. Vorig jaar kwam de Nederlander als derde over de finish, maar werd hij door een tijdstraf als vierde geklasseerd. Vanaf 17.00 uur staat de eerste vrije training op het programma en het is noodweer in Amerika. Hoeveel rondes zullen er gereden worden op een zeiknatte baan?
19/10 18u00  Tientallen doden bij treinongeluk op hindoefestival AmritsarDoor een ongeluk tijdens het hindoefestival Dussehra zijn in Amritsar, in het noorden van India, tientallen doden gevallen. Ze werden gegrepen door een trein, nadat ze het spoor betraden.
19/10 18u00  'Familie Elst strijdt voor eigen plek op woonwagenkamp'ARNHEM/ ELST - Voert de familie Struijk-Klokgieter met de bezetting van het voormalige woonwagenkamp in Elst alleen actie voor de eigen belangen, of vragen ze aandacht voor alle woonwagenbewoners. Die vraag stond vrijdag centraal in de rechtbank in Arnhem.
19/10 18u00  LIVE | Verstappen voorlopig derde achter Bottas en RicciardoMax Verstappen wil dit weekend op zoek naar een podiumplek op het Circuit of the Americas in Austin. Vorig jaar kwam de Nederlander als derde over de finish, maar werd hij door een tijdstraf als vierde geklasseerd. Vanaf 17.00 uur staat de eerste vrije training op het programma en het is noodweer in Amerika. Hoeveel rondes zullen er gereden worden op een zeiknatte baan?
19/10 17u30  Drummer koopt bij toeval gestolen drumstel Bennie Jolink en brengt het terugAls je iets koopt van Marktplaats, weet je nooit helemaal zeker waar het vandaan komt. Dat blijkt ook maar weer uit het verhaal van Robbert van Kalmthout uit Achtmaal. Al leverde het hem wel een mooie verhaal op. Hij kocht een drumstel dat gestolen bleek te zijn... van Bennie Jolink van Normaal. Voor Van Kalmthout reden om het drumstel terug te brengen naar de rechtmatige eigenaar.
19/10 17u30  LIVE | Verstappen begonnen aan vrije training in AustinMax Verstappen wil dit weekend op zoek naar een podiumplek op het Circuit of the Americas in Austin. Vorig jaar kwam de Nederlander als derde over de finish, maar werd hij door een tijdstraf als vierde geklasseerd. Vanaf 17.00 uur staat de eerste vrije training op het programma en het is noodweer in Amerika. Hoeveel rondes zullen er gereden worden op een zeiknatte baan?
19/10 17u15  Luxe speedboot op Duitse snelweg blijkt gevalletje piraterijNa dure merkkleding en horloges lijkt de productpiraterij bezig geheel nieuwe markten aan te boren. De Duitse verkeerspolitie ontdekte bij een controle op een snelweg in de buurt van Offenburg onlangs een vervalste speedboot.
19/10 17u15  Overbetuwe ziet woonwagenkamp niet als onderdeel landelijk protest: ‘Familie strijdt om eigen plek’ARNHEM/ ELST - Voert de familie Struijk-Klokgieter met de bezetting van het voormalige woonwagenkamp in Elst alleen actie voor de eigen belangen, of vragen ze aandacht voor alle woonwagenbewoners. Die vraag stond vrijdag centraal in de rechtbank in Arnhem.
19/10 17u15  Ongeluk met vier auto's op A50 zorgt voor fileOSS/ RAVENSTEIN - Een ongeluk met vier auto's op de A50 tussen Oss en Ravenstein zorgt aan het einde van de middag voor een fikse file. De linkerrijstrook is daardoor dicht in de richting Arnhem en Nijmegen.
19/10 17u15  LIVE | Eerste training voor Verstappen in zeiknat AustinMax Verstappen wil dit weekend op zoek naar een podiumplek op het Circuit of the Americas in Austin. Vorig jaar kwam de Nederlander als derde over de finish, maar werd hij door een tijdstraf als vierde geklasseerd. Vanaf 17.00 uur staat de eerste vrije training op het programma en het is noodweer in Amerika. Hoeveel rondes zullen er gereden worden op een zeiknatte baan?
19/10 17u00  Bijzondere vinvis gespot bij windmolenpark IJmuidenIn de Noordzee is onlangs een bijzonder soort walvis gespot. Het gaat om een gewone vinvis. Volgens natuurcentrum Ecomare op Texel komen gewone vinvissen over de gehele wereld voor, maar meestal niet in ondiepe zeeën als de zuidelijke Noordzee.
19/10 17u00  Xelly Cabau van Kasbergen in verwachting van eerste kindjeXelly Cabau van Kasbergen, het 30-jarige zusje van Yolanthe, is in verwachting van haar eerste kindje. Dat maakt de visagiste vandaag bekend op Instagram. ,,Wij voelen ons zo gelukkig en gezegend. Onbeschrijfelijk! YES WE ARE EXPECTING!', laat de brunette apetrots weten.
19/10 16u45  LIVE | Komt Verstappen in actie in zeiknat Austin?Max Verstappen wil dit weekend op zoek naar een podiumplek op het Circuit of the Americas in Austin. Vorig jaar kwam de Nederlander als derde over de finish, maar werd hij door een tijdstraf als vierde geklasseerd. Vanaf 17.00 uur staat de eerste vrije training op het programma en het is noodweer in Amerika. Hoeveel rondes zullen er gereden worden op een zeiknatte baan?
19/10 16u45  Operatie geeft vrouwen gevoel terug in nieuwe borstHet is artsen gelukt om vrouwen gevoel terug te geven in hun nieuwe borst na een borstkankeroperatie. Plastisch chirurg Stefania Tuinder van het Maastricht UMC+ heeft dolblije patiënten op haar spreekuur.
19/10 16u45  Veenendaalse drugsdealer op heterdaad betrapt, politie zoekt ‘huilende’ klantBUNSCHOTEN/ VEENENDAAL - Een 38-jarige Veenendaalse drugsdealer is donderdagavond op heterdaad betrapt op de parkeerplaats van de Albert Heijn aan de Tuinfluiter in Bunschoten. Een klant, die door de wijkagent met pepperspray in zijn ogen werd gespoten, wist te ontkomen. De politie zoekt nog naar een 'huilende man'.
19/10 16u45  Groenlinks Arnhem wil andere pieten bij intochtARNHEM - De gemeente Arnhem moet scholen, het organiserend comité van de sinterklaasintocht, bedrijven en verenigingen aansporen om de figuur van Zwarte Piet aan te passen.
19/10 16u45  Zweed rijdt 140 kilometer te hard op A1 bij ApeldoornVier mannen zijn gisteren in Klarenbeek aangehouden na een wilde achtervolging op de A1 bij Apeldoorn en de N345 richting Voorst. De auto bereikte op zijn vlucht snelheden van 240 kilometer per uur.
19/10 16u30  Neymar na zes jaar weer vrijgezelDe relatie van Neymar is na zes jaar op de klippen gelopen. De voetballer ging met de Braziliaanse actrice Bruna Marquezine. Zij laat weten dat Neymar een einde heeft gemaakt aan hun romance. Dat meldt de Britse tabbloid Daily Mail.
19/10 16u15  Lichaam gevonden in de Maas bij MegenMEGEN - In de Maas bij de Noord-Zuid in Megen is vrijdagmiddag een stoffelijk overschot gevonden.
19/10 16u15  Treinverkeer tussen Winterswijk en Zutphen hervat na overwegstoringWINTERSWIJK - Door een overwegstoring reden er vrijdagmiddag een tijdlang geen treinen tussen Winterswijk en Zutphen. De verstoring was ontstaan door een grote betonplaat tussen de rails, die los is komen te zitten. Inmiddels is het treinverkeer hervat.
19/10 16u00  Zweed ingerekend na wilde achtervolging met snelheden tot 240 kilometer per uurVier mannen zijn gisteren in Klarenbeek aangehouden na een wilde achtervolging op de A1 bij Apeldoorn en de N345 richting Voorst. De auto bereikte op zijn vlucht snelheden van 240 kilometer per uur.
19/10 16u00  Lijk gevonden in de Maas bij MegenMEGEN - In de Maas bij de Noord-Zuid in Megen is vrijdagmiddag een lijk gevonden.
19/10 15u45  Ollongren: geen referendum over zomer- of wintertijdD66-minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken wil geen referendum houden over invoering van de zomer- of wintertijd als permanente tijd. Wel organiseert ze nog voor de jaarwisseling een flitspeiling onder een kleine groep Nederlanders.
19/10 15u45  Pasgeboren babygorilla Artis houdt familie de hele dag bezigIn de Amsterdamse dierentuin Artis is gisteren een westelijke laaglandgorilla geboren. Of het een jongetje is of een meisje is nog niet bekend.
19/10 15u45  Lijk gevonden bij pontje in MegenMEGEN - Bij het pontje over de Maas aan de Noord-Zuid in Megen is vrijdagmiddag een lijk gevonden.
19/10 15u45  Reis eindigt met vechtpartij op ferry: bril breekt in tweeën en pluk haar vliegt door de barARNHEM - Een gezamenlijke reis met fourwheeldrives door IJsland is uitgelopen op een soap. Op de ferry terug naar Denemarken brak een bril in tweeën en vloog een pluk haar door de bar. Nu wil de officier van justitie dat een familie uit Andelst boetes krijgt wegens openlijk geweld.
19/10 15u30  Nederland zorgt voor oplossing Britse burgers na brexitAls er geen akkoord komt over de brexit, dan zal Nederland zorgen voor een fatsoenlijke oplossing voor de Britse burgers in Nederland. Die zijn over ruim vijf maanden geen burgers meer van de Europese Unie, en kunnen hier dan niet meer automatisch verblijven.
19/10 15u30  Van Bommel over PSV-FC Emmen: ‘Het maakt niet uit tegen wie wij spelen’Het maakt trainer Mark van Bommel allemaal weinig uit wanneer, waar en tegen wie PSV speelt. Hij wil dat zijn ploeg elke keer hetzelfde kan opbrengen en daarbij als altijd gaat voor winst, bij voorkeur met goed voetbal. ,,Of het nou zondag, maandag of vrijdag is, om kwart over twaalf of kwart voor negen, of tegen UNA, FC Barclona of FC Emmen. Het maakt niet uit tegen wie wij spelen. Wij moeten hetzelfde brengen en onverstoorbaar blijven.”
19/10 15u30  Het hele land likt aan Arnhemse postzegelsARNHEM - Heel Nederland kan vanaf heden likken aan Arnhemse postzegels. Op de zegels zijn groenten zichtbaar in de belangrijkste stadia van teelt: zaaien, groeien en oogsten.
19/10 15u30  Centrum Almere weer vrij, geen explosief aangetroffenEen deel van het centrum van Almere is vanmiddag weer vrijgegeven nadat het was ontruimd na de vondst van een verdacht pakketje. Na onderzoek van de Explosieve Opruimingsdienst Defensie bleek het pakketje geen explosief te bevatten. De politie onderzoekt waar het pakketje vandaan komt.
19/10 15u15  Centrum Almere weer vrij, geen explosiefEen deel van het centrum van Almere is vanmiddag weer vrijgegeven nadat het was ontruimd na de vondst van een verdacht pakketje. Na onderzoek van de Explosieve Opruimingsdienst Defensie bleek het pakketje geen explosief te bevatten. De politie onderzoekt waar het pakketje vandaan komt.
19/10 15u00  Fabrikanten leren niks van Keuringsdienst van Waarde - gelukkig maarJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.
19/10 15u00  Doodschopper grensrechter spoorloos sinds hij het land uit moetIbrahim C., de man die kort geleden van de bestuursrechter te horen kreeg dat hij Nederland moet verlaten, is spoorloos. Het vermoeden is dat hij zich ergens in Nederland ophoudt bij criminele vrienden.
19/10 15u00  Theuns keert terug bij TrekEdward Theuns keert na een jaar bij Team Sunweb terug bij Trek-Segafredo. De Amerikaanse wielerploeg kondigde vrijdag aan dat de 27-jarige Belg, net als in 2016 en 2017, het shirt van Trek zal aantrekken komend jaar.
19/10 15u00  Winkelgebied Almere ontruimd om verdacht pakketjeEen deel van het centrum van Almere is ontruimd na de vondst van een verdacht pakketje. De Explosieve Opruimingsdienst Defensie is inmiddels gearriveerd.
19/10 15u00  Reisgezelschap rolt vechtend over de ferryARNHEM - Een gezamenlijke reis met fourwheeldrives door IJsland is uitgelopen op een soap. Op de ferry terug naar Denemarken brak een bril in tweeën en vloog een pluk haar door de bar. Nu wil de officier van justitie dat een familie uit Andelst boetes krijgt wegens openlijk geweld.
19/10 15u00  Vier auto’s uitgebrand in Culemborg: ‘Zwager paste op Mercedes wegens vakantie’CULEMBORG - Buurtbewoners hoorden portieren dichtslaan en vervolgens een auto met gierende banden wegrijden. Een minuut later stond de eerste van vier auto’s in brand.
19/10 14u45  Bliek doet belofte: ‘Bolussen voor alle tienduizend fans van Go Ahead Eagles’De eerste divisie is dit seizoen spannender dan ooit, met al die grote clubs die op het tweede niveau om de titel strijden. Waar en op wie moet u letten in speelronde 10 in de Keuken Kampioen Divisie?
19/10 14u45  Justin Bijlow heeft basisplaats meteen terugFeyenoord zal de opstelling voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle nauwelijks wijzigen. Alleen de terugkeer van keeper Justin Bijlow is een verandering ten opzichte van het basiselftal van Feyenoord in de uitwedstrijd tegen Willem II (1-1). Bijlow moest de twee interlands van Jong Oranje laten schieten, maar is hersteld van zijn knieblessure.
19/10 14u45  Roxeanne Hazes: Mijn buik is nog steeds een zooitjeRoxeanne Hazes (25), die op 10 juli dit jaar haar zoontje Fender Andrew Arnold op de wereld zette, worstelt nog steeds met de fysieke nasleep van haar zwangerschap. ,,Ik ben 30 kilo aangekomen en mijn buik is na de bevalling echt een zooitje.”
19/10 14u45  Botsing KLM-Jumbo Schiphol: motor in de prak, onderzoek naar schuldigeEen Boeing 747-400 van de KLM is op de luchthaven Schiphol op een hooglader gebotst. Daarbij raakte een van de Rolls Royce-motoren van de Jumbo zwaar beschadigd. De luchtvaartmaatschappij onderzoekt door wiens fout de botsing kon gebeuren.
19/10 14u45  Vier auto’s uitgebrand in Culemborg: ‘Blijkbaar is nu Parijsch aan de beurt’CULEMBORG - Buurtbewoners hoorden portieren dichtslaan en vervolgens een auto met gierende banden wegrijden. Een minuut later stond de eerste van vier auto’s in brand.
19/10 14u30  Vraagtekens rond plotselinge stijging kraamvrouwenkoortsHet RIVM doet onderzoek naar een plotselinge toename van het aantal nieuwe moeders dat door kraamvrouwenkoorts wordt getroffen. Afgelopen juli en augustus waren er ineens bijna twee keer meer meldingen dan normaal.
19/10 14u30  Postuum album Johnny Hallyday binnen een minuut platinaHet nieuwe album van de vorig jaar overleden Johnny Hallyday was vrijdagochtend om één minuut over twaalf al platina geworden. Bij veel platenzaken stonden grote drommen fans te wachten tot zij om middernacht het postume werk van de populaire Franse rocker in hun bezit konden krijgen, melden Franse media.
19/10 14u30  Treinverkeer tussen Winterswijk en Zutphen ligt plat door overwegstoringWINTERSWIJK - Door een overwegstoring rijden er momenteel geen treinen tussen Winterswijk en Zutphen. De verstoring is ontstaan door een object op het spoor, zo meldt de NS.
19/10 14u30  Botsing KLM-Jumbo Schiphol: motor in puin, onderzoek naar schuldigeEen Boeing 747-400 van de KLM is op de luchthaven Schiphol op een hooglader gebotst. Daarbij raakte een van de Rolls Royce-motoren van de Jumbo zwaar beschadigd. De luchtvaartmaatschappij onderzoekt door wiens fout de botsing kon gebeuren.
19/10 14u15  Fans enthousiast over nieuwe clip De StaatNIJMEGEN - Sick en vet. Fans van De Staat zijn lovend over de videoclip van Kitty Kitty, die vandaag online is gezet. In de nieuwste videoclip van de Nijmeegse band zijn alleen de bandleden te zien, waarbij veelvuldig wordt ingezoomd op frontman Torre Florim.
19/10 14u15  Ravage na ongeluk met zeven voertuigen op A73 bij BeersCUIJK/ MALDEN - De A73 richting Nijmegen is vanmiddag kort na 12.30 uur enige tijd afgesloten geweest tussen Cuijk en Malden. Dat komt door een ongeluk ter hoogte van Beers. Daarbij zijn zeven voertuigen betrokken. In beide richtingen ontstond een file.
19/10 14u00  De Graafschap bouwt zekerheid in: ‘Er moet iets veranderen’DOETINCHEM - De Graafschap-trainer Henk de Jong gooit het roer om. De coach van de Doetinchemse eredivisionist kiest zondag in het uitduel bij concurrent Fortuna Sittard voor een systeem met drie centrumverdedigers.
19/10 14u00  Tien jaar cel en tbs voor man die ‘zomaar’ fietser neerschootDe rechtbank heeft vrijdag Azim A. veroordeeld tot een celstraf van tien jaar en tbs met dwangverpleging voor het neerschieten van een willekeurige fietser in Groningen in 2017.
19/10 14u00  Rechercheur Arnhemse villamoord blijft docent op PolitieacademieDe Politieacademie houdt de rechercheur-verhoorder van de controversiële zaak rondom de Arnhemse villamoord in functie als docent opsporingstechnieken.
19/10 13u45  Advocaat ziet ‘aanspeelpunt’ Bahebeck wegvallenBij FC Utrecht, waar de problemen zich vooral in de voorhoede afspelen, hoopten ze na de interlandbreak langzaamaan Jean-Christophe Bahebeck klaar te stomen voor de spitspositie. Deze week raakte de Fransman op de training geblesseerd en zodoende ziet trainer Dick Advocaat een belangrijke optie voor de spitspositie wegvallen.
19/10 13u45  Noodweer treft Mallorca voor tweede keer in korte tijdHet Spaanse eiland Mallorca is opnieuw getroffen door noodweer en overstromingen. Deze keer was het noodweer in het noorden van het eiland, ruim 45 kilometer verwijderd van de hoofdstad Palma de Mallorca. Rivieren zijn buiten hun oevers getreden.
19/10 13u45  Ajax mist Tagliafico tegen Heerenveen, Ziyech mogelijk wel bij selectieNicolas Tagliafico is geblesseerd teruggekeerd van de interlandperiode met Argentinië. De linksback mist de wedstrijd van morgenavond in en tegen Heerenveen. Erik ten Hag hoopt dinsdag in de Champions League tegen Benfica weer over hem te kunnen beschikken.
19/10 13u45  Zeven voertuigen zorgen voor ravage op A73 bij BeersCUIJK/ MALDEN - De A73 richting Nijmegen is vanmiddag kort na 12.30 uur enige tijd afgesloten geweest tussen Cuijk en Malden. Dat komt door een ongeluk ter hoogte van Beers. Daarbij zijn zeven voertuigen betrokken. In beide richtingen staat een file.
19/10 13u30  Ajax mist Tagliafico tegen HeerenveenNicolas Tagliafico kan niet spelen tegen sc Heerenveen. De Ajacied raakte in de interlandperiode bij Argentinië geblesseerd aan zijn heup.
19/10 13u30  Facebook laat nepadvertenties over verkiezingen doorKwaadwillenden kunnen vrij eenvoudig nep-advertenties verspreiden op Facebook en zo proberen om bijvoorbeeld verkiezingen te manipuleren. Dat ontdekte het tv-programma Brandpunt+.
19/10 13u30  A73 dicht bij Beers: minstens vier voertuigen zorgen voor ravageCUIJK/ MALDEN - De A73 richting Nijmegen is afgesloten tussen Cuijk en Malden. Dat komt door een ongeluk ter hoogte van Beers. Bij het ongeluk zijn minstens vier voertuigen betrokken. In beide richtingen staat een file.
19/10 13u30  Voorspelling ING komt uit: Uber wil ook uitzendbureau wordenTaxidienst Uber heeft serieuze plannen voor een uitzendbureau. Daarmee lijkt ING's recente voorspelling uit te komen, dat techbedrijven de traditionele uitzendbranche bedreigen.
19/10 13u15  Italiaans wielertalent Ganna naar Team SkyTeam Sky heeft het Italiaanse wielertalent Filippo Ganna gecontracteerd. De 22-jarige belofte komt over van Team UAE Emirates en gaat zich richten op de klassiekers en het tijdrijden. ,,Sky is een indrukwekkend team en het is voor mij een droom om bij die ploeg te gaan fietsen”, zegt Ganna die als baanwielrenner al naam heeft gemaakt.
19/10 13u15  Blijf nou eens van die klok af!U heeft er vast zelf ook een mening over: moet de klok nu wel of niet elk jaar een uur vooruit en dan weer terug? Het gemopper duurt al heel lang, maar nu lijkt de tijd rijp om de klok stil te zetten.
19/10 13u15  Door Gordon afgewezen Rogier: Gerard en ik zijn perfecte matchDe Leidse horecaondernemer Rogier van der Linden, die in december vorig jaar door Gordon werd afgewezen als potentiële echtgenoot, had het naar eigen zeggen op Gran Canaria ‘wel heel erg gezellig’ met Gerard Joling. ,,We hebben elkaar diep in de ogen gekeken en een paar keer in hetzelfde hotel geslapen.”
19/10 13u00  A73 richting Nijmegen dicht na ongeluk bij BeersCUIJK/ MALDEN - De A73 richting Nijmegen is afgesloten tussen Cuijk en Malden. Dat komt door een ongeluk ter hoogte van Beers.
19/10 13u00  Winston vervangt Veelers als ploegleider bij Team SunwebMatt Winston gaat volgend jaar als ploegleider bij Team Sunweb aan de slag. De Brit werkte twaalf jaar met de olympische ploeg van Groot-Brittannië.
19/10 13u00  Voorspelling ING komt uit: taxidienst Uber wil ook uitzendbureau wordenTaxidienst Uber heeft serieuze plannen voor een uitzendbureau. Daarmee lijkt ING's recente voorspelling uit te komen, dat techbedrijven de traditionele uitzendbranche bedreigen.
19/10 13u00  Door Gordon afgewezen Rogier: Gerard en ik zijn goede matchDe Leidse horecaondernemer Rogier van der Linden, die in december vorig jaar door Gordon werd afgewezen als potentiële echtgenoot, heeft het volgens eigen zeggen op Gran Canaria ‘wel heel erg gezellig‘ gehad met Gerard Joling. ,,We hebben elkaar diep in de ogen gekeken en ook een paar keer in hetzelfde hotel geslapen.”
19/10 13u00  De Krim staat stil bij slachtoffers bloedbadDuizenden mensen hebben vandaag de laatste eer bewezen aan de slachtoffers van het bloedbad op de Krim eerder deze week. Er kwamen volgens lokale autoriteiten ongeveer 20.000 personen af op uitvaartplechtigheden op een plein in de stad Kertsj.
19/10 12u45  Veerpont tussen Huissen en Loo uit de vaart om laag waterHUISSEN/ LOO - De veerpont tussen Huissen en Loo is vanochtend 10.00 uur uit de vaart genomen. Dit komt door de lage waterstand van de Nederrijn. Het is nog niet bekend wanneer het Loveer weer gaat varen.
19/10 12u45  Galgenwaard binnen halfuur uitverkocht voor Oranje LeeuwinnenDe voetbalsters van Oranje spelen op vrijdag 9 november (20.00 uur) in een uitverkocht Stadion Galgenwaard in Utrecht tegen Zwitserland in de heenwedstrijd tegen Zwitserland voor een ticket voor het WK 2019 in Frankrijk.
19/10 12u45  5 vragen over autobranden in Culemborg ‘...het zou toch niet weer..‘CULEMBORG - Drie auto's vlogen in brand in de nacht van donderdag op vrijdag in Culemborg. Per jaar gebeurt dat met honderden auto's. Maar in Culemborg – dat tussen de zomer van 2016 het najaar 2017 kampte met een fikse reeks autobranden – klinkt al snel de angstige vraag: het zou toch niet weer... Daarom: 5 vragen over autobranden.
19/10 12u45  De drive van Lisa uit Etten is inmiddels weer haar vriendETTEN - Lisa Wopereis (30) uit Etten hoopt op herkenning en erkenning met haar boek Ontworteld door hersenletsel. ,,Als ik één iemand help met het verhaal over mijn ervaringen, is mijn doel behaald.’’
19/10 12u45  Wolter bijt tekstschrijver en Berget plonst met dolfijnenKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
19/10 12u30  Ramkraak op pinautomaat mislukt in ApeldoornAPELDOORN - Een pinautomaat aan de Laan van Zevenhuizen in Apeldoorn was vannacht het doelwit van een ramkraak. Twee personen probeerden de pinautomaat te kraken, maar dat mislukte. Ze renden weg toen het alarm afging.
19/10 12u30  Vrouw neemt haar slang mee in Amsterdams casinoAgenten deden een nogal onalledaagse vondst bij een casino in de Amsterdamse Jordaan. Een vrouw bleek een enorme slang in haar tas te hebben.
19/10 12u30  Rechercheur Arnhemse villamoord blijft verhoordocentDe Politieacademie houdt de rechercheur-verhoorder van de controversiële zaak rondom de Arnhemse villamoord in functie als docent verhoortechnieken.
19/10 12u30  Nieuwe verdachte opgepakt voor moord op John MieremetIn het onderzoek naar de liquidatie van crimineel John Mieremet is opnieuw een verdachte gearresteerd. Het gaat om de 38-jarige Özgur C. Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) geldt hij ook als verdachte in de zaak rond de moord op Hakki Yesilkagit. Mieremet werd 2005 in Thailand geliquideerd, Yesilkagit in juni 2006.
19/10 12u30  Büttner vraagteken, Ødegaard in basis VitesseARNHEM - Martin Ødegaard behoudt zijn basisplaats bij Vitesse. De huurling van Real Madrid start zaterdag tegen Excelsior op de rechterflank bij de Arnhemse club. Vraagtekens zijn er in het Gelderse kamp omtrent Alexander Büttner. De Achterhoeker kampt met een liesblessure.
19/10 12u15  Twee bezoekers van meisje in kelderbox vechten tóch nog celstraf aanTwee van de vijf mannen die de cel in moeten omdat zij een tot prostitutie gedwongen minderjarig meisje in een kelderbox bezochten, gaan in cassatie. Daarmee grijpen zij de laatste strohalm om hun gang naar de gevangenis te ontlopen.
19/10 12u15  Mogelijk instortingsgevaar door auto die pui ramt: ‘Schrik zit er behoorlijk in’ZIEUWENT - Door de botsing van een automobilist tegen de pui van belastingadvieskantoor Rouwhorst & Maertzdorff in Zieuwent is vrijdagmorgen mogelijk instortingsgevaar ontstaan. Een speciaal bedrijf is er sinds de ochtend bezig de muren te stutten. ,,De schrik zit er behoorlijk in’’, zegt Arno Maertzdorff, een van de eigenaren van het bedrijf.
19/10 12u15  Nee, 'Ik zie dubbel' is géén leuk grapjeEen broer hebben die als twee druppels water op je lijkt, dat kan leuk zijn. Maar soms is het ook best complex. Vooral als je ook nog eens elkaars collega bent. Bij deze krant.
19/10 12u15  Egonu slaat Italië naar WK-finale, Nederland weer tegen ChinaDe Nederlandse volleybalsters spelen morgenochtend (10.20 uur) in de strijd om het brons op het WK tegen China. Servië neemt het in de finale op tegen Italië, dat dankzij liefst 44 punten van de negentienjarige sterspeelster Paolo Egonu met 3-2 won van China in de halve finale.
19/10 11u45  Komende nachten uitbundige sterrenregen te zienEen van de spectaculairste sterrenregens, de Orioniden, is de komende nachten te zien boven ons land. Dat meldt Weerplaza. Wolken kunnen de pret nog wel bederven.
19/10 11u45  Zo beleefde de familie Sloetjes de halve finale van Lonneke: ‘Ach, ze huilt’VARSSEVELD - Als volleybalster Lonneke Sloetjes na de verloren wedstrijd tegen Servië in beeld een traantje wegpinkt, valt het even stil in haar ouderlijk huis in Varsseveld. ,,Ach’’, zegt vader Bert. ,,Ze huilt.’’ Ook moeder Gerdien kijkt vertederd naar haar dochter, die een kans op goud tijdens het WK in Tokio in rook op heeft zien gaan.
19/10 11u30  Rogier voedt geruchten over affaire met Geer en Berget plonst met dolfijnenKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
19/10 11u30  Hagenaar aangehouden na dodelijk drama Chinees restaurantBij een auto-ongeluk na een mogelijke overval op een Chinees restaurant in Hoogeveen is de restauranteigenaar gisteravond om het leven gekomen. Een man uit Den Haag raakte gewond. Een tweede inwoner uit de Hofstad is volgens de politie aangehouden in de omgeving van de crashplek.
19/10 11u15  Deze Nederlander gaat wél naar Saoedi-Arabië: ‘Het is een schatkist’Minister Hoekstra gaat maandag niet naar een investeerdersconferentie in Riyad. Maar een andere Nederlander gaat wél: consultant Cyril Widdershoven. ,,Het is een schatkamer. Nederland laat een enorme kans liggen.‘’
19/10 11u15  Vrachtauto's moeten meer betalen op Duitse wegen, tenzij ze rijden op gas of elektriciteitVrachtauto's moeten in Duitsland binnenkort meer tol betalen, vooral als ze luidruchtig en zwaar zijn. Trucks die rijden op elektriciteit of gas worden helemaal vrijgesteld van de heffing.
19/10 11u15  Mysterieuze vondst in boterham: 13 millimeter lange tandEen opmerkelijke vondst in de boterham van de Amsterdamse Marie Louise Schipper: een tand van 13 millimeter lang. Marie Louise zit barstensvol vragen en wil de herkomst tot in detail uitzoeken.
19/10 10u45  Marie Louise hapt in mysterieuze tand in haar boterhamEen opmerkelijke vondst in de boterham van de Amsterdamse Marie Louise Schipper: een tand van 13 millimeter lang. Marie Louise zit barstensvol vragen en wil de herkomst tot in detail uitzoeken.
19/10 10u30  Fransman woont tien jaar samen met gemummificeerde vaderEen Fransman heeft het gemummificeerde lichaam van zijn vader ongeveer tien jaar bewaard in zijn woning in Saint-Quentin. Een familielid deed de morbide vondst nadat de zoon zelf was overleden, meldt de Franse krant Courrier Picard.
19/10 10u30  België kaapt iconische vinding ASML voor neus Nederland wegASML vertrekt naar België met zijn uitvinding om met lasers medische isotopen te produceren zonder dat dit veel kernafval oplevert. Op het terrein van het Nationaal Instituut voor Radio-elementen (IRE) gaat de Veldhovense chipmachinemaker een fabriek bouwen.
19/10 10u30  Minister: titel voor mbo'er sympathiek ideeAls het aan GroenLinks-Kamerlid Zihni Özdil ligt, krijgen afgestudeerde mbo'ers een titel. Dan zijn volgens hem in één oogopslag de vaardigheden en deskundigheid te zien en krijgt de mbo'er erkenning, zo zegt hij in Trouw.
19/10 10u15  Verstappen: van zomers Florida naar kil TexasNa een mini-roadtrip door Florida zat Max Verstappen vol vakantieverhalen. Maar in Austin bleek er meer interesse in ferme uitspraken over tijdstraffen en de speciale ‘Verstopper’-kerbstones. ,,Die kunnen ze hier overal wel neerleggen.’’
19/10 10u15  EU-top Brussel: de top die neigt naar een flopHet had de top van Het Akkoord moeten worden. Maar er ligt niks. De brexit gaat hoe dan ook door, de vraag is nog steeds in welke vorm.
19/10 10u15  Eikels en warm najaar houden beren in Rhenen uit winterslaapRHENEN - Ze zijn dik genoeg en eigenlijk hadden ze al lang moeten slapen. Maar de tien bruine beren van Ouwehands Dierenpark in Rhenen zijn nog klaarwakker en niet aan hun winterslaap begonnen.
19/10 10u15  Oranje ‘marsmannetjes’ doen onderzoek in MeddoMEDDO - Mannen in gasdichte, oranje ‘maanpakken’ waren donderdag druk bezig met onderzoek bij een boerderij in het buitengebied van Meddo. Zij probeerden te achterhalen welke chemische stof er was gemaakt in een schuurtje op het erf.
19/10 10u00  Moscon wint in China en neemt leiding over van JakobsenDe Italiaanse wielrenner Gianni Moscon heeft in China de vierde etappe van de Ronde van Guangxi gewonnen. Na 155,2 kilometer fietsen werd de Oostenrijker Felix Grossschartner tweede en de Rus Sergej Tsjernetski derde. De Nederlander Fabio Jakobsen is de leiderstrui kwijt aan de Italiaanse coureur van Team Sky.
19/10 10u00  Automobilist rijdt kantoor binnen in ZieuwentZIEUWENT - Een automobilist in een auto met Duits kenteken is vrijdagochtend met zijn auto door nog onbekende oorzaak tegen de pui van een kantoor gereden. Dat gebeurde op de Zegenduik in Zieuwent.
19/10 09u45  De atoomgeleerde en de Slimme MeterGaat allemaal om de plaatsing van een Slimme Meter. In de meterkast. Parmantige aanduiding: Slimme Meter. Er komt een deskundige in huis, die eruitziet als een atoomgeleerde. Hij praat plechtig: ,,Eerst eens zien waar ik de werkzaamheden moet verrichten.’’
19/10 09u45  Vader Bert is trots op Lonneke Sloetjes: ‘Ze waren goed, maar net niet goed genoeg’VARSSEVELD - Op het veld in Yokohama zijn er tranen bij Lonneke Sloetjes. In het ouderlijk huis in Varsseveld overheerst vooral berusting. Het is Lonneke niet gelukt om met haar team de finale van het WK volleybal in Japan te bereiken. Servië was met 3-1 te sterk.
19/10 09u30  ASML naar België met methode die helpt kanker op te sporenASML gaat naar België met zijn methode om efficiënt medische isotopen te produceren zonder dat dit veel kernafval oplevert. De Veldhovense chipmachinemaker heeft daar een samenwerking gesloten met het Nationaal Instituut voor Radio-elementen (IRE).
19/10 09u15  Dodelijk drama Chinees restaurant: ‘Mijn vader liep met meneer naar buiten’De man die gisteravond om het leven kwam bij een auto-ongeluk na een mogelijke overval op een Chinees restaurant in Hoogeveen was de eigenaar van de zaak. Dat bevestigt de zoon van het slachtoffer (45) tegenover deze krant. ,,Het enige dat wij weten is dat mijn vader met een meneer naar buiten liep,” klinkt het met horten en stoten.
19/10 09u15  Boek uit handel om nepspeech van oud-premier BalkenendeUitgeverij Just Publishers haalt het boek De 50 mooiste, beste en meest inspirerende Nederlandse toespraken dat net is verschenen uit de handel. Dat bevestigt woordvoerder Hans van Maar in dagblad Trouw.
19/10 09u15  De opruimploeg van ‘narcostaat Nederland’‘Narcostaat Nederland’ produceert jaarlijks voor bijna 20 miljard euro aan xtc en speed. Maar de smerige restanten worden gedumpt, en iemand moet dat opruimen: ,,Eerst namen ze nog de moeite om naar het bos te rijden, nu zie je het veel vaker in woongebieden.’’
19/10 09u15  Georgina en Katja spelen schurken in nieuwe familiefilmGeorgina Verbaan en Katja Schuurman zijn binnenkort voor het eerst in zeventien jaar weer samen in een bioscoopfilm te zien. Samen met Edwin Jonker vertolken zij de rollen van schurken in de nieuwe Nederlandse familiefilm De Club van Lelijke Kinderen.
19/10 09u00  Duizenden mensen rijden rond met rijbewijs dat niet meer geldig isDuizenden mensen hebben hun rijbewijs niet ingeleverd nadat dat ongeldig werd verklaard. Dat blijkt uit cijfers van het CBR, die de NOS heeft opgevraagd.
19/10 09u00  Duitse automobilist rijdt kantoor binnen in ZieuwentZIEUWENT - Een Duitse automobilist is vanochtend met zijn auto door nog onbekende oorzaak tegen de pui van een kantoor gereden. Dat gebeurde op de Zegenduik in Zieuwent.
19/10 08u45  Ingreep herstelt borstgevoel na reconstructieDe meeste vrouwen bij wie een borst is gereconstrueerd na amputatie, verliezen het gevoel in die borst. Een microchirurgische ingreep, namelijk het omleiden van een gevoelszenuw uit het eigen buikweefsel naar de gereconstrueerde borst, zorgt ervoor dat het gevoel terugkomt.
19/10 08u30  Nieuw: kijk en reageer op onze nieuwe ochtendshowWe werken bij het AD en de aangesloten regiotitels aan een nieuw online programma. Vanaf vandaag zenden we geregeld proefafleveringen uit. Omdat we testen kunnen zaken soms minder soepel lopen. Ook aankleding en decor kunnen tijdens de testshows nog verschillen. Hier kan je vast meekijken met de try outs. We zijn benieuwd wat je ervan vindt.
19/10 08u30  LIVE | Servië op voorsprong in halve finale WK volleybal tegen NederlandDe Nederlandse volleybalsters spelen om 06.40 uur de halve finale van het WK volleybal in Japan. In Yokohama is Servië de tegenstander. Nederland verloor vorig jaar in de finale van het EK van Servië, maar won in de poulefase al wel met 3-0 van Servië. Nederland - Servië 1-2 Eerste set: 22-25 Tweede set: 28-26 Derde set: 19-25
19/10 08u15  Autodieven plunderen BMW’s door dak open te knippenAutodieven hebben een hondsbrutale truc bedacht om BMW’s leeg te roven: om het alarm uit te schakelen, knippen ze een gat in het dak.
19/10 08u15  Feyenoord kan mee, als de bal maar stilligtFeyenoord mag dan voetballend achterblijven bij PSV en Ajax, de Rotterdammers creëren meer kansen dan de koploper. ,,Maar ons positiespel kan en moet verbeteren’’, onderstreept trainer Giovanni van Bronckhorst.
19/10 08u00  Steven Avery’s verhaal gaat verderDe documentairereeks Making a Murderer was drie jaar geleden een hype. De hele wereld was in de ban van de vraag: zit Steven Avery onterecht achter de tralies voor moord? Deze site sprak met makers Laura Ricciardi en Moira Demos over de haast onmogelijke klus te voldoen aan de torenhoge verwachtingen voor het tweede seizoen.
19/10 08u00  GroenLinks: Geef mbo'er titelAls het aan GroenLinks-Kamerlid Zihni Özdil ligt, krijgen afgestudeerde mbo'ers een titel. Dan zijn volgens hem in één oogopslag de vaardigheden en deskundigheid te zien en krijgt de mbo'er erkenning, zo zegt hij in Trouw.
19/10 08u00  Netflix presenteert trailer nieuwe seizoen Narcos: MexicoGoed nieuws voor fervente Narcos-fans: Netflix heeft de trailer van het nieuwe seizoen gelanceerd en hoopt daarmee de kijkers op te warmen voor een reeks die de drugsoorlog in Mexico belicht.
19/10 08u00  File door bieten op A28, drukke avondspits rond start herfstvakantieDe ANWB verwacht vandaag een drukke avondspits. De scholen in de regio's midden en noord beginnen namelijk aan de herfstvakantie.
19/10 08u00  LIVE | Volleybalsters winnen tweede set in halve finale WK tegen ServiëDe Nederlandse volleybalsters spelen om 06.40 uur de halve finale van het WK volleybal in Japan. In Yokohama is Servië de tegenstander. Nederland verloor vorig jaar in de finale van het EK van Servië, maar won in de poulefase al wel met 3-0 van Servië. Nederland - Servië 1-1 Eerste set: 22-25 Tweede set: 28-26
19/10 07u45  Zoektocht naar lichamelijke resten Khashoggi in bos bij IstanboelTurkse onderzoekers zoeken in het Belgrade bos bij Istanboel en in de stad Yalova naar lichamelijke resten van de Saudische journalist Jamal Khashoggi. Dat meldt persbureau Reuters op basis van Turkse functionarissen.
19/10 07u45  Artistieke nalatenschap van Jan Wolkers naar LeidenDe artistieke nalatenschap van Jan Wolkers wordt voortaan in Leiden beheerd. Museum De Lakenhal en de Universitaire Bibliotheken Leiden hebben respectievelijk beeldende kunst en archieven verworven van Wolkers (1925-2007), wat ook diens wens en die van zijn echtgenote Karina was. Wolkers, geboren in Oegstgeest, groeide ook op in de omgeving van Leiden.
19/10 07u45  NEC-speler Labylle rendeert op pleintjesvoetbal en dikke boekenNIJMEGEN - Het leven van NEC-verdediger Leroy Labylle staat de laatste maanden op zijn kop: een nieuwe club, de geboorte van zijn dochter Yris en een verhuizing. In het veld verwacht hij meer van zichzelf, te beginnen vrijdagavond tegen Telstar.
19/10 07u45  'Familie maakt zich na liefdesbreuk grote zorgen om Ariana Grande'De break-up van Ariana Grande en Pete Davidson is ook hun families niet in de koude kleren gaan zitten. Terwijl Pete bij zijn moeder Amy logeert, maakt Ariana's familie zich ernstige zorgen om de zangeres. Volgens People Magazine stort ze zich nu volledig op haar carrière, wat haar ouders zorgen baart.
19/10 07u45  Sunnery James: Ryan Marciano is een beetje mijn therapeutDj's moeten blijven praten over alles wat ze meemaken. Dat zei Sunnery James gisteren tijdens het Amsterdam Dance Event. De dj heeft veel aan zijn maat Ryan Marciano. ,,Hij is een beetje mijn therapeut.”
19/10 07u45  Infiltrant politie ging ver binnen Arnhemse terreurcel: ‘Verdediging zal inzetten op uitlokking’ARNHEM - Wapens leveren en meedenken over het plegen van een aanslag. De undercoveragent in het Arnhemse jihadistennetwerk ging ver in zijn werk. Te ver?
19/10 07u30  Carry Tefsen lanceert biografie over zestig jaar televisie en theaterCarry Tefsen (80) heeft gisteren in Amsterdam haar biografie gepresenteerd. In ‘Carry, zestig jaar in de schijnwerpers‘ schetst de actrice haar beleving van zes decennia Nederlandse theater- en televisiegeschiedenis.
19/10 07u30  Supergroep Coldplay komt met nieuw live-albumFans van Coldplay kunnen binnenkort de laatste tournee van hun idolen herbeleven. Na hun Head Full of Dreams-tournee komt de band volgens Billboard met een cadeau voor de feestdagen.
19/10 07u15  Met Boekhoorn als eigenaar zal Hema florerenOndernemer Marcel Boekhoorn is de nieuwe eigenaar van Hema, zo werd donderdag bekend. De miljardair is bekend van Ouwehands Dierenpark in Rhenen en werd rijk door de verkoop van telecombedrijf Telfort.
19/10 07u15  Nieuwe missie naar Mercurius komende nacht de lucht inEen Europese satelliet moet komende nacht om 3.45 uur Nederlandse tijd worden gelanceerd vanuit Frans-Guyana. Hij reist samen met een Japanse satelliet richting Mercurius om de planeet te onderzoeken.
19/10 07u15  Corry Konings: Ik zit weer in de liftZe was de meest opvallende deelnemer. Na vijftien dagen op het eiland en zeven afleveringen op televisie zit Expeditie Robinson erop voor Corry Konings (67).
19/10 07u15  Hulp voor vrouwen die gegijzeld worden in religieus huwelijkPartners die weigeren mee te werken aan het ontbinden van een religieus huwelijk, kunnen daar in de toekomst door de rechter via een nieuwe wetsbepaling toe worden gedwongen. Minister Sander Dekker (VVD, Rechtsbescherming) wil zo vrouwen helpen die gevangen zitten in een huwelijk.
19/10 07u15  LIVE | Volleybalsters verliezen eerste set in halve finale WK tegen ServiëDe Nederlandse volleybalsters spelen om 06.40 uur de halve finale van het WK volleybal in Japan. In Yokohama is Servië de tegenstander. Nederland verloor vorig jaar in de finale van het EK van Servië, maar won in de poulefase al wel met 3-0 van Servië. Toen ontbrak echter wel sterspeelster Tijana Bošković, die vandaag wel van de partij is. Nederland - Servië 0-1 Eerste set: 22-25
19/10 07u00  Vroege en drukke avondspits verwacht door begin herfstvakantieDe ANWB verwacht vandaag een drukke avondspits. De scholen in de regio's midden en noord beginnen namelijk aan de herfstvakantie.
19/10 06u30  Bredase heeft als eerste een ‘X’ in het paspoortVoor het eerst in Nederland krijgt iemand een paspoort zonder geslachtsaanduiding. Leonne Zeegers uit Breda heeft vanaf vandaag een neutrale ‘X’ in haar paspoort. Die komt in plaats van de ‘V’ die tot nu toe haar geslacht aanduidt. Ze voelt zich namelijk als intersekse persoon man noch vrouw.
19/10 06u15  De laatste roker zal zijn laatste sigaret uitdrukkenNynke de Jong schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.
19/10 05u30  Braziliaanse presidentskandidaat Bolsonaro mijdt debattenJair Bolsonaro, de extreemrechtse favoriet voor het Braziliaanse presidentschap, zal tot aan de tweede ronde van de verkiezingen op 28 oktober niet rechtstreeks in debat gaan met zijn linkse tegenstrever Fernando Haddad. Hoewel zijn artsen hem groen licht gaven, zegt Bolsonaro geen risico te willen nemen vanwege het colostoma dat bij hem is aangebracht nadat hij op 6 september werd neergestoken.
19/10 03u30  Rihanna weigert optreden Super BowlRihanna heeft het aanbod om op te treden tijdens de pauze van de Super Bowl 2019 afgewezen. De superster nam deze beslissing om haar steun te betuigen aan Colin Kapernick, de American Football-speler die afgelopen jaar onder vuur kwam te liggen omdat hij knielde tijdens het spelen van het Amerikaanse volkslied. Dit meldt Us Weekly.
19/10 03u15  Drugsbazen steeds brutaler: burgemeesters en bonden eisen actieBurgemeesters en politievakbonden zijn de levensgevaarlijke situaties rond drugslabs en afvaldumping zat. Ze willen meer opsporingscapaciteit en meer informatie over verdachten delen, maar dat stuit op privacybezwaren.
19/10 03u00  Omstreden zwangerschapshulp Siriz behoudt subsidieSiriz, een hulporganisatie die advies geeft aan vrouwen die ongewenst zwanger zijn, lijkt op respijt te kunnen rekenen. Regeringspartijen VVD en D66 verdenken Siriz ervan vrouwen van een abortus te willen weerhouden, maar dringen niet langer aan op het onmiddellijk stopzetten van de subsidie die de hulporganisatie ontvangt.
19/10 02u30  Algerije verbiedt boerka op het werkAlgerije heeft het dragen van gezichtsbedekkende kleding op de werkvloer verboden. Dat betekent dat vrouwen tijdens het werk geen boerka of nikab meer mogen dragen. De nieuwe maatregel werd donderdagavond door premier Ahmed Ouyahia bekendgemaakt in hoofdstad Algiers.
19/10 02u15  170 gasten geëvacueerd na brand in Zeeuws hotelIn een hotel in het Zeeuwse Kamperland is een brand uitgebroken. De brand woedt in de sauna van hotel De Kamperduinen aan de Patrijzenlaan. Het pand wordt ontruimd. Ruim 170 gasten staan buiten het hotel, meldt de Zeeuwse Veiligheidsregio.
19/10 00u00  Meerdere meldingen over op hol geslagen Stints ná ongeval OssBij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) zijn meerdere meldingen binnengekomen van op hol geslagen Stints ná het tragische ongeval in Oss. Uit nieuwe stukken die vanavond naar de Kamer zijn gestuurd blijkt dat er ook na het dodelijke ongeval meerdere Stints kampten met remproblemen.
18/10 23u45  Ook meldingen over op hol geslagen Stints ná dodelijk ongeval OssUit stukken die minister Cora van Nieuwenhuizen vanavond naar de Kamer heeft gestuurd blijkt dat er ook na het dodelijke ongeval in Oss meldingen zijn gedaan over op hol geslagen Stints. Die kwamen binnen bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).
18/10 23u45  N322 bij Afferden dicht na ernstig ongeluk met twee auto'sAFFERDEN - Op de Maas en Waalweg (N322) bij Afferden zijn donderdagavond rond 23.00 uur twee personenauto’s frontaal tegen elkaar gebotst. De weg is daarom in beide richtingen afgesloten.
18/10 23u30  Dode door ongeval bij parkeergarage HoogeveenDoor een ongeval met een auto bij een parkeergarage in Hoogeveen is een dode gevallen. Een andere inzittende is ernstig gewond geraakt. Wat er is gebeurd, is niet duidelijk. Wel weet de politie dat rond 22.00 uur een auto tegen een helling is gebotst bij de parkeergarage aan het Kaaplaantje in de Drentse stad.
18/10 23u30  Hardwell: ‘Ik kom terug’In de Ziggo Dome is DJ Hardwell vanavond begonnen aan zijn laatste show. Robbert van de Corput, zoals de artiest heet, zet voorlopig een punt achter zijn loopbaan als DJ. Hij blijft wel produceren naar focust zich op een social leven. ‘Ik wil weer mezelf zijn.’
18/10 23u15  Undercoveragenten in touringcar schrijven voor ruim 100.000 euro aan boetes uitARNHEM - De driedaagse politie-actie op de snelwegen in Oost-Nederland leverde maar liefst 464 bekeuringen voor bellers en appers op. Zij kregen allemaal een bon van 230 euro, exclusief 9 euro administratiekosten. Het levert de staatskas ruim 100.000 euro op.
18/10 22u30  Erica van Lente uit Arnhem eerste vrouwelijke burgemeester van DalfsenDALFSEN/ ARNHEM - Erica van Lente, geboren in Arnhem, is door de gemeenteraad voorgedragen als nieuwe burgemeester van Dalfsen. Zij is nu waarnemend burgemeester van de Groninger gemeente Bedum, een functie die zij tot eind dit jaar zal vervullen. Daarmee is zij de eerste vrouwelijke burgemeester van Dalfsen.
18/10 22u30  Turkije noemt hoofdverdachte van vermoedelijke moord op kritische journalistDe Turkse autoriteiten hebben een nieuwe aanwijzing gepresenteerd dat het kopstuk achter de vermoedelijke moord op de kritische journalist Jamal Khashoggi moet worden gezocht in kringen rond de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman.
18/10 22u15  Van Guusje mag Hardwell zo snel mogelijk terugkomenIn de Ziggo Dome is DJ Hardwell vanavond begonnen aan zijn laatste show. Robbert van de Corput, zoals de artiest heet, zet voorlopig een punt achter zijn loopbaan als DJ. Hij blijft wel produceren naar focust zich op een social leven. ‘Ik wil weer mezelf zijn.’
18/10 22u15  De koudste en natste oktober sinds 1912 in TexasOnze verslaggevers Arjan Schouten en Rik Spekenbrink volgen het Formule 1-circuit op de voet. In blogs melden ze wat hen verbaast in de wereld van pk’s en glitter en glamour.
18/10 22u15  ‘Lijdende oudjes? Niks ervan!’Wie wint welke proef, lijdt het meeste honger of smeedt de gemeenste plannetjes om anderen weg te stemmen? Verslaggever Dennis Jansen kijkt in de rubriek Expeditie Jansen wekelijks in vier thema’s terug op Expeditie Robinson.
18/10 22u00  Schotse Jenny (38) fietst in 125 dagen wereld rondDe Schotse Jenny Graham (38) is als eerste vrouw alleen de wereld rondgefietst in 125 dagen met medeneming van al haar bagage. Ze arriveerde vanavond in Berlijn bij de Brandenburger Tor, waar ze op 16 juni in oostelijke richting was vertrokken. Met haar prestatie verdiende ze een plek in het Guinness Book. Het oude record stond op 144 dagen.
18/10 21u45  Twitteraars speculeren na overname Hema door Boekhoorn: rookworst op shirt NEC?NIJMEGEN - Krijgt eerstedivisionist NEC na panda's nu rookworsten op het shirt? Dat vragen de nodige twitteraars zich, al dan niet met een knipoog, af nu Marcel Boekhoorn de nieuwe eigenaar van de oer-Hollandse winkelketen Hema is geworden.
18/10 20u45  Hilbrand Nawijn bedreigd tijdens interview: 'Ze hebben pistolen, ik vind dat niet normaal’Hilbrand Nawijn, voormalig minister en tegenwoordig raadslid in Zoetermeer, is bedreigd tijdens een interview. Jongeren dwongen hem en WNL-verslaggever Joost Karreman de camera uit te zetten. Het interview vond uiteindelijk onder politiebegeleiding plaats.
18/10 20u45  Ede wil af van beloofde korting op paspoort voor alle 110.000 inwonersEDE - De beloofde korting bij de aanschaf van een nieuw identiteitsbewijs in Ede gaat toch niet door. Dat is althans het voorstel van het college van burgemeester en wethouders in de begroting voor volgend jaar.
18/10 20u30  Nederlandse fotograaf wint Oscar van de natuurfotografie dankzij goudapenHet is de Oscar van de natuurfotografie, het allerhoogst haalbare. Tot zijn eigen grote verbazing is Nederlander Marsel van Oosten (51) deze week uitgeroepen tot Wildlife Photographer of the Year. In de bergwouden van China maakte hij de mooiste natuurfoto van twee stompneusapen, ook wel goudapen genoemd.
18/10 20u15  Verstappen: Gooi dat strafpuntensysteem in de prullenbakVoorafgaand aan het raceweekend in Austin uitte Max Verstappen zijn onvrede over het strafpuntensysteem in de Formule 1. Twaalf ‘penalty points’ over een periode van twaalf maanden betekent nu één race schorsing. ,,Ik vind het schandalig.”
18/10 20u15  Schoolschutter Krim wilde wraak nemen op studenten die hem vernederdenHet aantal doden door de aanslag op een middelbare school op schiereiland de Krim is opgelopen naar twintig. Een meisje is in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden, meldt het Russische persbureau TASS. De schutter, een oud-student, zou voor de aanslag al geregeld hebben opgeschept over zijn zelfgemaakte explosieven. Hij wilde wraak nemen op studenten die hem hadden vernederd.
18/10 20u00  Water stond nog nooit zo laag: levering grondstoffen in gevaarDe ergste hitte mag ons land dan al enige tijd verlaten hebben, dat wil niet zeggen dat het waterpeil zich al hersteld heeft. Wat heet: de Rijn bij Lobith was nog nooit zo ondiep. Verbetering is nog niet in zicht. Schippers maken zich steeds meer zorgen.
18/10 20u00  Echtgenoot realityster Amanda Balk opgepakt wegens illegale hennepteeltDe schatrijke echtgenoot van oud-realityster Amanda Balk (30) blijkt sinds eind september in de cel te zitten wegens betrokkenheid bij de exploitatie van hennepkwekerijen in Wassenaar. Die werden onlangs opgerold, waarna de 44-jarige Stavros T. werd aangehouden. Lopende het onderzoek zit T. drie maanden in voorlopige hechtenis.
18/10 19u45  Ede wil af van beloofde korting op paspoort voor elke inwonerEDE - De beloofde korting bij de aanschaf van een nieuw identiteitsbewijs in Ede gaat toch niet door. Dat is althans het voorstel van het college van burgemeester en wethouders in de begroting voor volgend jaar.
18/10 19u30  New York? New Delhi!In dezelfde tijd dat je naar New York vliegt, 8 uur, vlieg je naar New Delhi, in India. Twee wandelingen voor een onvergetelijke stedentrip.
18/10 19u15  Zandschip strandt op lage NederrijnRIJSWIJK - Een schip met zand is donderdagavond vast komen te zitten in de Nederrijn bij Rijswijk, ter hoogte van het Wijkse veer. Er moest een passerend schip aan te pas komen om het vlot te trekken.
18/10 19u15  Coca-Cola stapt via McLaren voorzichtig in Formule 1Renstal McLaren heeft een overeenkomst gesloten met Coca-Cola tot het einde van het huidige Formule 1-seizoen. Het is voor het eerst dat het logo van de frisdrankenproducent op een F1-bolide te zien zal zijn.
18/10 19u00  Hamilton: Ik denk nog niet aan mijn vijfde wereldtitelHij kan in Austin zondag zijn vijfde wereldtitel in de Formule 1 realiseren, maar Lewis Hamilton wenst daar vooralsnog geen woord aan te besteden. ,,Als team praten we er helemaal niet over. We gaan deze race niet anders benaderen dan andere weekenden.‘’
18/10 18u45  Oproep Rutte aan de rest van Europa: lever Saoedi’s minder wapensPremier Mark Rutte heeft op de EU-top in Brussel andere lidstaten aangemoedigd minder wapens naar Saoedi-Arabië te exporteren. De Tweede Kamer had hem opgeroepen daarop aan te dringen naar aanleiding van de verdwijning van de kritische Saudische journalist Jamal Khashoggi.
18/10 18u45  Na flesjes hoogwater verkoopt ondernemer uit Tolkamer nu laagwaterLOBITH/ TOLKAMER - Na de flesjes hoogwater, begin dit jaar, verkoopt de Tolkamerse ondernemer Ben Lamers vanaf vrijdag flesjes laagwater. Lamers noemt de waterstand ‘extreem laag'. Donderdagmiddag staat het peil bij Lobith op 6,66 meter. ,,Niet normaal. En ze zeggen dat het water nóg verder zakt.’’
18/10 18u45  Weet jij wie deze bank in het bos heeft gezet?EDE - Ze hadden naar de milieustraat kunnen rijden, of naar de kringloop. De bank had via Marktplaats of Facebook een tweede leven kunnen krijgen. In plaats daarvan werd het opvallende zitmeubel gedropt in het Edese bos. Daar stuiten beheerders gemiddeld tweemaal per week op een afvaldumping.
18/10 18u45  Belgische brasserie weert kinderen: Ze maken stoelen kapot en jagen anderen wegEen horecaondernemer in het Belgische Nieuwpoort-Bad heeft opschudding veroorzaakt door in zijn brasserie kinderen de toegang te weigeren.
18/10 18u30  Transformatieartiest laat gezicht verbouwen na kritiek op eigen uiterlijkDe Britse make-upartiest Elliot Joseph Rentz (24) - één van de bekendste transformatiekunstenaars ter wereld - heeft gisteren bij een plastisch chirurg zijn hele gezicht ingrijpend laten verbouwen. Reden? Hij kreeg de afgelopen jaren van zijn honderdduizenden volgers op sociale media zóveel kritiek op zijn uiterlijk, dat hij depressief werd van zijn onopgemaakte spiegelbeeld.
18/10 18u30  Hema weer in Hollandse handen dankzij BoekhoornNa zeven jaar leuren heeft Hema eindelijk een nieuwe eigenaar. De koper is de Nederlander Marcel Boekhoorn, bekend van de panda’s en rijk geworden met telecombedrijf Telfort. ,,We gaan Hema laten floreren als nooit tevoren.”
18/10 18u15  Zaanstad spreekt met ‘bijna tien’ organisaties over protest bij intocht SintDe gemeente Zaanstad is met 'tegen de tien’ partijen in gesprek die mogelijk willen demonstreren bij de landelijke intocht van Sinterklaas, op 17 november. Dat meldt een woordvoerder. De gemeente zocht zelf contact met de organisaties. Het gaat om zowel voor- als tegenstanders van Zwarte Piet.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

20x Trump wil wapendeal met Saudi’s intact houden20/10 04u00 - Gelderlander: De Amerikaanse president Donald Trump heeft de verklaring over de dood van de journalist Jamal Khashoggi in het Saoedische consulaat in de Turkse stad Istanboel geloofwaardig genoemd. De president gelooft niet dat de Saoedische autoriteiten tegen hem hebben gelogen.
17x Saoedi-Arabië erkent dood journalist Khashoggi, achttien arrestaties20/10 03u15 - Gelderlander: De Saoedische autoriteiten hebben de dood van journalist Jamal Khashoggi bevestigd. Volgens de Saoedische openbaar aanklager is er op het consulaat in Istanboel een gevecht tussen hem en mensen die hij daar ontmoette uitgebroken dat heeft geleid tot zijn dood, meldt de Saudische staatstelevisie.
15x Europees-Japanse satellieten succesvol op weg naar Mercurius20/10 06u00 - Gelderlander: De satellieten voor de missie BepiColombo zijn onderweg naar Mercurius. De Ariane 5-raket met aan boord een Europese en een Japanse satelliet werd om 03.45 uur Nederlandse tijd succesvol gelanceerd vanuit Frans-Guyana.
15x Welk bordspel past bij jou? Ontdek het in deze spelletjeswijzer20/10 01u45 - Gelderlander: Leg weg die mobiel, berg op die iPad, zet uit die Netflix-serie. Speel weer eens een spel aan tafel. Sinds klassiekers als Monopoly en Mens, Erger Je Niet! is er een hoop gebeurd. Nieuwe spellen schieten als paddenstoelen uit de grond. Geen idee welk spel bij je past? Met hulp van Tijn Rams van de Utrechtse spellenwinkel Subcultures bouwden wij de ingenieuze spelletjeswijzer die je naar het juiste spel leidt.
15x Saoedi-Arabië erkent dood journalist Khashoggi20/10 00u45 - Gelderlander: De Saoedische autoriteiten hebben de dood van journalist Jamal Khashoggi bevestigd. Volgens de Saoedische openbaar aanklager is er op het consulaat in Istanboel een gevecht tussen hem en mensen die hij daar ontmoette uitgebroken dat heeft geleid tot zijn dood, meldt de Saudische staatstelevisie.
14x ‘Stel linkmiegels’ uit Kralingen vormen een valkuil voor Vitesse20/10 09u15 - Gelderlander: ARNHEM - Een ministadion, verouderd, traag kunstgras en een stel linkmiegels uit Kralingen. Excelsior is een potentiële valkuil voor Vitesse, stelt coach Leonid Sloetski. De Rus waarschuwt voor gemakzucht in Rotterdam.
14x Onrust in Kamer: kunnen we migratiepact met gerust hart tekenen?20/10 09u15 - Gelderlander: In politiek Den Haag is onrust ontstaan over het VN-Migratiepact, waarin landen wereldwijd beloven dat ze migratie onderling beter gaan regelen. Staatssecretaris Mark Harbers (VVD, asiel en migratie) zou het pact in december in Marokko moeten tekenen, maar een aantal fracties wil dat hij daarvan afziet.
14x Tijd om eerlijk te praten over problemen met asielzoekers20/10 06u15 - Gelderlander: Özcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.
14x Man overlijdt bij grote brand in appartementencomplex in Didam20/10 05u45 - Gelderlander: DIDAM - Bij een grote brand in een appartementencomplex aan de Schoolstraat in Didam is in de nacht van vrijdag op zaterdag een man overleden. Dat is omstreeks 05.00 uur medegedeeld aan bewoners die het pand met spoed moesten verlaten.
13x Een dagje in de enige faceliftgarage van Nederland20/10 06u45 - Gelderlander: Knoeiers te over in de schoonheidsbranche. Op een speciaal spreekuur van het Erasmus MC deuken artsen Leonie Schelke en Peter Velthuis gezichten uit en halen mislukte fillers weg.

Statistieken

Artikels:
35138
Gelezen:
18366
Aantal lezers nu:
47


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven