vrijdag 20 september 2019, week 38


U bent nu hier: Meer nieuws van Gamequarter.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 20u30
 

Gamequarter.be

Verbergen Tonen
20/09 15u16  Drie nieuwe dinosaurussoorten duiken op in Jurassic World: Evolution Gezien het gigantische aantal fossielen dat de mensheid wereldwijd heeft gevonden, is het logisch dat niet elk prehistorisch wezen zou verschijnen in Jurassic World: Evolution. Maar met dank aan DLC komen er wel steeds meer soorten bij. De Herbivore Dinosaur Pack bijvoorbeeld, welke je nu voor € 4,99 kunt downloaden op PC, PlayStation 4 en Xbox One, voegt drie wezens toe die niet in de base game opdoken. Dit zijn de Homalocephale, Dryosaurus en Nigersaurus, welke je kunt bewonderen in deze trailer. De Homalocephale is een relatief klein reptiel met een platte kop, die het gebruikt in gevechten om dominantie en partners, vergelijkbaar met bijvoorbeeld herten en elanden. De Dryosaurus is een stukje groter en is ondanks zijn vreemde anatomie razendsnel, waardoor hij een lastige prooi is voor roofdieren. Desondanks is hij behendig genoeg om in bossen te wonen. De Nigersaurs tenslotte, is een van de kleine dinosaurussoorten met een lange nek en gebruikt deze ook niet om van bomen te eten. In plaats daarvan graast het gras met zijn brede mond vol honderden tanden.12 
20/09 08u15  Je krijgt nu een gratis game bij elke aankoop op IndieGala Kortingen, bundels en giveaways zijn allen dingen waar we met grote regelmaat over schrijven op GameQuarter. Maar de scratch cards die IndieGala nu gebruikt als een onderdeel van diens Summer Sale zien we niet zo vaak de revue passeren. Concreet werkt deze actie als volgt: wie nu een aankoop doet op de Store Page van IndieGala, krijgt een willekeurige extra game die je kunt vinden in je code-bibliotheek. En hoewel deze codes grotendeels van onbekende indie-games zijn, lijkt het erop dat ook enkele triple A-titels als Dying Light en Dark Souls in de roulatie zitten. Dus wie weet heb je wel geluk!
20/09 08u00  Voeg The Deed nu kosteloos toe aan je collectie Wanneer je zo vaak games weggeeft als dat IndieGala doet, gaat er een moment komen waarop je in herhaling valt. Dat moment is nu aangebroken. Want hoewel The Deed al in juni een keer werd weggegeven, duikt hij nu wederom op als een deelnemer van IndieGala´s freebies-programma. Wij gaan echter niet klagen over gratis games! Dus als je hem nog niet hebt, kun je hier een exemplaar downloaden.10 
20/09 08u00  De tweede Total War Saga brengt ons naar Griekenland In mei van dit jaar verscheen Thrones of Britannia; het eerste deel in Total Wars Saga spin-off-serie. En komend jaar krijgen we al de tweede. Na Engeland bezoeken we ditmaal Griekenland in de hellenistische periode, om te zien hoe oorlogvoering op het hoogtepunt van het Griekse rijk eraan toe ging. Maar zo spectaculair als in onderstaande trailer zal het waarschijnlijk niet worden.11 
19/09 13u15  Je wilt Lil' Wayne niet als teamgenoot in Ghost Recon: Breakpoint Voor velen is het een droom: spelen met een bekenheid in een online videogame. Maar na het zien van deze trailer denken we dat je niet zo blij moet zijn als je gematched wordt met rapper Lil' Wayne. Deze live action video, welke duidelijk bedoeld is om grappig te zijn, schildert de artiest namelijk af als een teamgenoot die niet luistert naar de rest, regelmatig zonder waarschuwing idle gaat en niet oplet met friendly fire. Gelukkig is die echter wel goed in ons aan het lachen maken.
19/09 11u00  Jurassic World krijgt een short film en je ziet hem hier Aan het einde van Jurassic World: Fallen Kingdom zagen we hoe, spoilers ahead, dinosaurrussen door het toedoen van de mens zich wederom over de aardbol konden verspreiden. Je kon er dus geld op inzetten dat de derde film deze nieuwe wereld zou tonen. Een glimp hiervan zien we in Battle at Big Rock, een gratis short film die als een brug tussen de tweede en derde film moet dienen en eerder deze week verscheen op het officiële YouTube-kanaal van Jurassic World. Hierin zien we dat mensen, zelfs nu gigantische reptielen op elk moment in je achtertuin kunnen staan, ervoor kiezen om nog altijd de wildernis in te trekken. En we zien ook waarom dat misschien niet zo'n heel goed idee is wanneer gigantische, soms vleesetende, reptielen elk moment in je achtertuin kunnen staan!
19/09 08u00  Farfetch’d kan evolueren in Pokémon: Sword & Shield Zoals elke Pokémon game, zullen Sword & Shield ieder Pokémon bevatten die je niet kunt krijgen in de andere versie. En daarvan werd er gisteren een onthuld door Nintendo. Maak kennis met Sirfetch'd, de evolutie van Farfetch’d die je enkel kunt krijgen in Pokémon Sword. Vergelijkbaar de Alolan-versies van Exeggutor, Marowak en Raichu, komt deze evolutie voort uit een reguliere Farfetch'd, welke vervolgens een compleet ander soort Pokémon wordt. Zijn Normal / Flying typering wordt namelijk ingeruild voor een Fighting type. Daarom evolueert hij ook pas na een X-aantal gevechten.
19/09 08u00  The Outer Worlds zie je hier in actie GameSpot heeft recentelijk kort mogen stoeien met The Outer Worlds, een nieuwe RPG van Obsidian Entertainment. En daarvoor zijn nu beelden vrijgegeven. In deze footage zien we hoe de journalist een moord onderzoekt, sporen verzameld, verdachten ''ondervraagt'' en rapporteert aan een hoge pief van de kolonie waarop dit alles zich afspeelt.
18/09 08u45  Farther Than the Blue Sky viert diens launch met korting De release van Farther Than the Blue Sky heeft, deels dankzij de langdurige storing bij MangaGamer die nu is opgelost, lang op zich laten wachten. Maar nu het daadwerkelijk komt, is het tijd voor een feestje. Daarom krijg je vanaf nu en tot en met 25 september 10% korting als je hier een exemplaar van het spel koopt. Dat lijkt misschien niet veel, maar daar de game $44.95 kost, bespaar je toch $4.50, waardoor het nog maar $44.45 kost. Doe dat een paar keer en je kunt er een extra game bijkopen! Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door MangaGamer of Chuablesoft, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
18/09 08u30  Je kunt eindelijk weer aankopen doen via MangaGamer Na een storing van ruim elf weken is het vanaf nu weer mogelijk om aankopen te doen via de website van MangaGamer. Hiervan heeft het bedrijf iedereen op de hoogte gesteld via de nieuwsbrief en social media-kanalen. De problemen begonnen begin juli, toen MangaGamer liet weten problemen te ervaren met het bedrijf dat diens betalingen verwerkte. Het leek er toen nog op dat de storing van korte duur zou zijn. Maar toen na twee weken stilte bekend werd dat het voorlopig enkel mogelijk zou zijn om games te kopen via de klantenservice, werd duidelijk dat het probleem groter was dan origineel gedacht. Sindsdien is communicatie schaars geweest, waardoor het er soms op leek alsof men stilletjes de stekker eruit had getrokken, maar achter de schermen werd doorgewerkt aan een oplossing, die er nu alsnog gekomen is. Wat het originele probleem nou precies was, is echter niet bekend. Om trouwe klanten te bedanken voor het geduld en als een verontschuldiging voor het ongemak, zal spoedig een grote sale op MangaGamer van start gaan. Details hierover worden op een later tijdstip vrijgegeven.Good evening, everyone! We're pleased to report that our payment processor issues have finally been resolved! Thank you for your incredible patience and understanding! ❤️ pic.twitter.com/KuuKNEmUei— MangaGamer (@MangaGamer) 18 september 2019
18/09 08u15  Knights and Bikes krijgt een animatieserie Knights and Bikes, een videogame die afgelopen maand verscheen, krijgt zijn eigen animatieserie gebaseerd op de videogame en de boekenserie die als bronmateriaal diende. Veel over de animatieserie weten we niet op dit moment; enkel dat de productie ervan door Tiger Aspect Productions wordt overzien. Dit is een Brits productiebedrijf dat onder andere Mr. Bean heeft gemaakt en voornamelijk bekend staat om series en films met typische Britse humor. Al doet onderstaande afbeelding wel vermoeden dat de aparte visuele stijl in ieder geval behouden blijft.
17/09 17u15  Trigger Witch Op het moment dat ik dit schrijf, is voor mij een finishlijn in zicht. Dit is de laatste van vele previews die ik schreef naar aanleiding van gamescom 2019. En hoewel ik niet het beste voor laatst heb bewaard, gaan we eindigen uit met een knal! Die knal komt van Colette, een kersverse heks die vuurwapens gebruikt om fantasiemonsters naar het hiernamaals te schieten in een gepixeleerde wereld. Als je het gevoel hebt dat een van deze dingen niet in deze lijst thuishoort, heb je helemaal gelijk! Omdat het kan Een heks die een assault rifle gebruikt is natuurlijk ook vrij bizar, tot je je beseft dat het wapen van magische makelij is en daardoor een oneindige voorraad kogels heeft zolang als dat er vijanden zijn om om te leggen. Dat weerhoudt Trigger Witch er echter niet van om zo nu en dan ook de draak met zichzelf te steken. Maar hoe bizar de opzet dan ook mag zijn, als een game is het prima uitgewerkt. Trigger Witch bestuurt als een twin stick schooter, waarbij je beweegt met links en vuurt met rechts. En dat past uitstekend bij de actie, die ondanks de retro-look razendsnel en relatief morbide is. Het feit dat de game verder heel schattig oogt, maakt dit enkel vreemder als je erop terugkijkt. Maar dat doet niets af aan het gevoel dat we graag op een tweede date gaan met deze schietgrage magiër. Al was het maar omdat we slechts kort ermee aan de slag konden en graag meer ervan hadden gezien voor een meer uitgebreide preview.  Conclusie:  We hebben maar weinig mogen zien van Trigger Witch, maar wat we zagen smaakt naar meer. De besturing is vlot en de game loopt vloeiend. Daarbij is het contrast van een schattige wereld vol bloederige lijken er één die wij best kunnen waarderen. 
17/09 14u15  CD Projekt RED Level Designer weidt uit over multiplayer Cyberpunk 2077 Eerder deze maand werd bekend dat Cyberpunk 2077 na diens launch komend jaar een multiplyer mode zal krijgen. En dat terwijl het bedrijf al ruim een jaar ermee bezig is. Dat vertelt Level Designer Max Pears aan Videogames Chronicle. ''Ik kan er niet teveel over zeggen aangezien het nog in het proces zit,'' vertelt Pears VGC op de Tokyo Game Show ''maar het gaat erom dat we zeker weten dat de multiplayer bij de lore van de wereld past en goed voelt. Het gaat er ook om dat het past bij ons als bedrijf, daar verhaal zo belangrijk voor ons is. Plus het moet passen bij hoe we games ontwerpen en afleveren.'' Hij gaat verder met vertellen dat onderzoek naar een multiplayer al in juni 2018 was begonnen en lange tijd heeft geduurd. ''Daarom was het zo belangrijk om door het R&D-proces te gaan, zodat we zeker wisten dat we er niet zomaar iets in gooiden en dat het voelt als een CD Projekt Red multiplayer met onze overtuigingen en ontwikkelfilosofie. Er is nog een hoop werk gaande en we zijn bezig met aannemen van personeel om er zeker van te zijn dat we het juiste personeel voor de taak hebben. De focus is nog steeds singleplayer op dit moment en willen er zeker van zijn dat mensen begrijpen dat deze wereld meer dan groot genoeg is ervoor.''
17/09 12u15  Realisme is optioneel in de nieuwe trailer van Mario & Sonic at the Olympic Games: Tokyo 2020 Dat Mario & Sonic at the Olympic Games: Tokyo 2020 niet al te realistisch zou gaan worden was iets waar je geld op in kon zetten. Immers is het idee dat één groep alle sporten kan beoefenen op hoog niveau al niet bepaald geloofwaardig. Maar in de nieuwe trailer wordt het zowaar nóg bonter gemaakt. In november kunnen we namelijk niet enkel Olympische sporten beoefenen, maar ook deelnemen aan Dream Events, zoals groeps karate, arcade schieten en hoverboarden in een metropool. Vooral dat laatste zouden we graag in het echt zien!
17/09 07u45  Goku heeft eindelijk leren rijden Dragon Ball Z: Kakarot Wie denkt aan Dragon Ball denkt natuurlijk aan epische gevechten vol geschreeuw, energiestralen en kleurig haar. Maar wie even verder denkt zal zich ook herinneren dat de serie ook hoop andere content had om te variëren. Een voorbeeld is een special waarin Chi-Chi probeert om Goku en Picollo rijles te laten volgen. En dat loopt rampzalig af. Maar blijkbaar heeft onze Saiyan de smaak toen toch te pakken gekregen, want in de nieuwste trailer van Dragon Ball Z: Kakarot zien we hem in een auto zitten.
Laatste update: vandaag om 15u16


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
17/09 07u45  The Surge 2 krijgt een muzikale nieuwe videoIn de afgelopen weken hebben we al meerdere bloederige en met actie gevulde trailers gehad van The Surge 2. Maar ook Focus Home Interactive weet dat verandering van spijs doet eten. Daarom is nieuwste video een beetje anders. Nog steeds is er actie en verminking, maar nu wel getimed op de rustgevende klanken van The End of the World van Sharon Van Etten. Want dat is een nummer dat echt perfect bij de setting past!
17/09 07u45  Ubisoft kondigt Rayman: Mini aan, exclusief voor Apple ArcadeNet als veel andere gamers hebben onze redacteurs genoten van Rayman: Legends en Rayman: Origins en zaten we met smacht te wachten op een nieuw getekend avontuur van de held zonder ledematen. En die wens is nu uitgekomen...soort van. Rayman: Mini oogt namelijk als een vervolg op Legends en Origins, maar verschijnt niet op dezelfde platformen als die spellen. In plaats daarvan is het een mobiele game, die tot overmaat van ramp óók nog eens exclusief is voor mensen met een Apple Arcade-abonnement.
17/09 00u45  Ni no Kuni: Wrath of the White Witch staat klaar voor Nintendo SwitchDe Nintendo Switch is een hele hoop dingen. Het is een gameconsole, een handheld, een revolutionair apparaat én een magneet voor re-releases. En vrijdag komt er weer een. Dan brengt Bandai Namco immers Ni no Kuni: Wrath of the White Witch naar het nieuwste systeem van Nintendo, hetgeen niet stilletjes voorbij mag gaan. En daarom krijgen we een kersverse launch trailer.
17/09 00u16  Hoeveel games koop jij gedurende Fanaticals Mystery Madness?Het lijkt wel alsof je vandaag de dag niet meer om loot boxes heen kunt. Want als grote titels als FIFA 20, NBA 2K20 en Overwatch ze niet hebben, dan hebben online verkopers van videogames ze wel. Een voorbeeld hiervan is Fanatical, die deze zomer al enkele malen bundels met mystery games verkocht. En met de Mystery Madness Bundle doen ze dit wederom. Wie hier klikt kan zo tot tien keys kopen waarvan ze van tevoren niet weten welke games ze ontgrendelen. Ga jij de gok wagen? Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door Fanatical of de betrokken uitgevers en ontwikkelaars, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
17/09 00u00  De screenshots van Dragon Ball Z: Kakarot komen ons bekend voorLees meer >
16/09 20u31  Larian viert de release van Divinity: Original Sin 2 op Switch met een presentje voor alle spelersNa een succesvolle release op PC, PlayStation 4 en Xbox One is Divinity: Original Sin 2 van het Belgische Larian Studios nu ook op de Nintendo Switch verschenen. En de studio vond dat reden genoeg voor een feestje. Bezitters van de andere drie versies van het spel krijgen daarom allen automatisch Gift Bag 2: Song of Nature, welke bomvol zit met de volgende leuke presentjes: •    Crafter's Kit: vol met nieuwe recepten•    Endless Runner: ren sneller dan ooit door de spelwereld•    Animal Empathy: alle dieren kletsen met alle liefde met je•    Fort Joy Magic Mirror: vind de spiegel in Fort Joy voor een nieuwe Character Creation level•    8 Action Points: daarmee kun je zoveel meer doen!•    Herb Gardens: want waarom zou je ze kopen? Hou er rekening mee dat het activeren van sommige van deze presentjes je buitensluit van achievements tot je het weer uitschakelt.
16/09 17u15  Ghost Blade HDAls het op videogames aankomt, ben ik vrij ruimdenkend. Als je me geen games voorschotelt die je enkel met anderen kunt spelen of die me naar een virtueel sportveld brengen, verslind ik bijna alles. Toch zijn er genres die ik zelden voor GameQuarter onder de loep neem, simpelweg omdat ik er niet goed in ben. Bullet hell is een van deze genres, maar toch kon ik Ghost Blade HD’s Switch-port niet laten liggen. In Ghost Blade kies je uit een van drie schattige animemeisjes, die ieder hun eigen ruimteschip symboliseren. Deze drie schepen besturen identiek en zijn ongeveer even krachtig en snel. Maar dat betekent niet dat het niet uitmaakt welke je kiest. Het verschil zit hem namelijk niet in hun kracht, maar in hun bereik. Opties Hetgeen waarmee Ghost Blade zich al op de Dreamcast wist te onderscheiden van diens genregenoten, was het feit dat schepen twee vuurstanden hadden. Met X en A kun je respectievelijk spread shot of focus shot gebruiken, welke beiden eigen voordelen hebben. Spread shot dekt een groot deel van het veld, vooral als je enkele power ups te pakken hebt, maar moet daarvoor wel inboeten aan kracht. Het voordeel is echter dat je zoveel van het scherm raakt, dat je nauwelijks hoeft te letten op waar je vuurt en je kunt focussen op het ontwijken van kogels. Met focus shot krijg je exact het tegenovergestelde. Jouw schip schiet een absoluut absurde hoeveelheid kogels voor zich uit, waarmee je grote vijanden in no time neer kunt halen. Om alle vijanden te raken dien je echter wel veel te bewegen en moet je het hele scherm in de gaten houden, wat lastiger is dan enkel kogels ontwijken. Een slim mens wisselt daarom on the fly om elke situatie het hoofd te bieden. Haarscherp De HD in de titel verraadt het natuurlijk al, maar Ghost Blade HD is meer dan een simpele port van de Dreamcast-release. En dat valt ook wel te zien als je het speelt. Ik voltooide vier levels en was van begin tot eind onder de indruk van de vele visual effects die het scherm vulden en de framerate die stabiel bleef, zelfs wanneer het enorm hectisch werd. Vooral wanneer je in acht neemt dat de game behoorlijk aantrekkelijk oogt. Of het op het grote scherm ook standhoudt moet echter blijken, daar wij enkel in handheld mode mochten spelen, maar het vooruitzicht is veelbelovend. Conclusie:  Switch-fans van Bullet Hell games gaan hun heil ongetwijfeld vinden bij Ghost Blade HD. Zelfs op de meest chaotische momenten loopt de game vloeiend en oogt die prachtig dankzij haarscherpe visuals en allerlei effecten. En het idee van twee vuurmodi werkt zo lekker, dat we voorstellen dat het de nieuwe standaard wordt!
16/09 13u01  Killer Queen Black verschijnt volgende maandKiller Queen Black, de competitieve insecten game van Liquid Bit, verschijnt volgende maand. Dat is onthuld in onderstaande trailer. De video doet echter meer dan enkel de releasedate delen. Het legt ook uit hoe het spel werkt en introduceert de verschillende karakters. Maar omdat daden luider spreken dan woorden, willen we jullie ook wijzen op deze gameplay-video, waarin je zelf kan zien hoe alles werkt.
16/09 13u01  WIT Simulations deelt indrukwekkende content voor Trainz 2019Dat een videogame wordt gemaakt door diens ontwikkelaar en eventuele ondersteuning is natuurlijk nogal wiedes. Immers is het die ontwikkelaar en diens uitgever die profiteren van elk verkocht exemplaar. Maar soms draagt de community ook zijn steentje bij. Dit is ook het geval bij Trainz Railroad Simulator 2019, waarvoor iedereen DLC mag maken. En dat laat WIT Simulations zich geen twee keer zeggen. Want waar de meeste modders tevreden zijn met een locomotief of een asset dat je kunt bouwen, daar maakt deze groep complete maps. Zo werkt het momenteel aan een map in Winchester, waarvan het de ontwikkeling live deelt. We laten je drie keer raden wat je hieronder kunt vinden.
16/09 12u45  Ghost Parade laat zich uitgebreid zien in livestreamHet is alweer enige tijd geleden sinds we voor het laatst schreven over platform-RPG Ghost Parade. Maar dat betekent niet dat het team erachter stil heeft gezeten. Dat bewees een livestream die gisteren plaatsvond. In die livestream, welke je hieronder kunt vinden, wordt tweeënhalf uur aan gameplay getoond. En het lijkt erop dat de game al in een vergevorderd stadium is. Maar met een releasedate ergens dit jaar mag dat natuurlijk ook wel.
16/09 07u15  Hier zijn nog een paar screenshots van Devil's HuntLees meer >
16/09 07u00  De Joker staat vandaag op Qwertee's shirt van de dagJoker mag dan wel een iconisch karakter zijn in fictieve media, maar betekent niet dat hij altijd even geliefd is. Jared Leto's versie van het karakter werd bijvoorbeeld niet goed ontvangen, terwijl de nieuwe Joker voor nu bejubeld lijkt te gaan worden. Een interpretatie waarvan we echter weten dat die goed is, is Mark Hamill's geanimeerde Joker. Het is dan ook niet verrassend dat uitgerekend deze Joker Qwertee's nieuwste t-shirt van de dag siert met een parodie van Trump's campagneslogan: ''Make America Great Again''. In tegenstelling tot deze uitspraak verdwijnt dit shirt echter weer snel genoeg, want om 11 uur vanavond ga je hem niet langer hier kunnen vinden. Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door Qwertee, noch is die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
16/09 07u00  Guzzlord maakt problemen in de volgende aflevering van de Pokémon animeHoewel wij hier dagelijks genoten van een nieuwe aflevering van de Pokémon anime, om vervolgens eindeloze herhalingen te zien, pakken ze het in Japan anders aan. Daar krijgen ze slechts eens per week een aflevering met een preview van wat de week erna gaat komen. Hierdoor weten we dat Ash en zijn Alola-vrienden het volgende week aan de stok krijgen met Ultra Beast Guzzlord en dat ze daarvoor de hulp van iedereen nodig gaan hebben die het wil bieden. Zelfs andere Ultra Beasts én de Tapu's!
15/09 22u30  Shing!Tijdens mijn bezoek aan gamescom dit jaar speelde ik tientallen titels en zag ik er nog veel meer. Ik was echter oprecht verrast toen mijn favoriete game aan het eind van de dag niet van een grote uitgever kwam, maar gemaakt was door een klein team genaamd Mass Creation. De game die zij demonstreerden heet Shing! en is een 2D beat ‘em up voor maximaal vier spelers, vergelijkbaar met spellen als de oude X-men, The Simpsons en Teenage Mutant Ninja Turtles arcadekasten. Alleen hoef je nu geen kwartjes meer paraat houden. Aangenaam Tezamen met twee andere journalisten en een medewerker van de ontwikkelaar doorspeelde ik de demo van Shing!, welke bestond uit drie levels. Hierbij hadden we keuze uit een mannelijke samurai, een kunoichi, een kleerkast met een bijl en een vrouw met een speer. Ik koos ervoor de laatste te zijn gedurende mijn speelsessie. Eens iedereen besloten had welk karakter hem aanspraak, belandden we direct midden in de actie. Shing!’s grote verkooppunt is diens besturing, dat op een fundamenteel level afwijkt van genregenoten als Streets of Rage. Want waar dergelijke games doorgaans een sterke en zwakke aanval onder de knoppen verbergen, evenals een superaanval, daar vecht je in Shing! met de rechteranaloge stick. Free flow Mocht je dat wat onwennig klinken, dan neem ik je dat niet kwalijk. Ook ik en mijn buurman keken elkaar vrij moeilijk aan toen de ontwikkelaar trots vertelde over deze designkeuze. Maar na zelf ermee gestoeid te hebben kan ik niets anders zeggen als dat ik het nooit meer anders wil. Wanneer ik de pook naar onderen haal, slaat mijn vrouwelijke krijger haar speer op de schedel van de vijand. Ga ik vervolgens snel naar rechts, dan steekt ze de punt in de ribben van de oppositie, om met een duwtje naar boven over te gaan in een luchtcombo. Ik ben nooit een held geweest in games als deze, ook al vind ik ze leuk, maar in Shing! domineerde ik het slagveld en had ik daarbij de grootste lol omdat de besturing eindelijk ‘’juist’’ voelde. Samenspel Dat ik het liefste alleen speel is niet bepaald een geheim. Shing! wordt echter het beste genuttigd in goed gezelschap. Maar maak je niet druk als je onmogelijk drie vrienden tegelijkertijd bij elkaar weet te krijgen. De ontwikkelaars vertelden ons namelijk dat, hoewel de game ideaal gezien in local co-op wordt gespeeld, het ook mogelijk is om (een deel van) de plaatsen in te laten vullen door online vrienden. En daarbij hoeven jullie niet te vechten om wie wie mag zijn, daar je gewoon wanneer je wilt tussendoor van karakter kunt ruilen met een medespeler. Plezier is dus verzekerd, vooral wanneer je een beetje onderlinge spanning krijgt wanneer je elkaars kills en power-ups steelt. Want als spellen als Super Mario, Mario Kart en Super Smash Bros. ons iets geleerd hebben, dan is het wel dat elkaar een beetje speels zieken nooit gaat vervelen. Conclusie:  Shing! is snel, origineel qua besturing en speelt vloeiend. Maar nog belangrijker dan dit alles: het is ontzettend leuk. Ik ben niet iemand die graag met anderen speelt, maar als ik de kans had gehad, had ik de hele dag met die andere gasten zitten gamen op gamescom.
15/09 14u01  I Love You, Colonel Sanders! screenshots smaken naar meerLees meer >
15/09 13u45  Je kunt nu flink besparen op de Die Young: Deluxe EditionWat is beter dan een game die je met flinke korting kunt kopen? Een game de je met flinke korting kunt kopen én een extra game bevat natuurlijk! Precies dat krijg je nu wanneer je profiteert van deze aanbieding van Die Young: Deluxe Edition. Die game kost je normaal immers $19.99, maar gaat nu voor $13.99 over de toonbank. Maar dat is niet alles! Zoals gezegd krijg je ook nog een gratis game erbij in de vorm van Downward, welke normaal ook nog eens $9.99 kost. Je bespaart dus effectief 54%. Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door IndieGala, noch is die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
15/09 13u45  Een exemplaar van Merry Glade kost je nu geen centWanneer je met grote regelmaat gratis games weggeeft, gaat er zo nu en dan iets vreemds bij zitten. Dit bleek al toen IndieGale eerder deze week het pikante Lady's Hentai Mosiac gratis weggaf en nu nogmaals met Merry Glade. Omdat we niet goed weten hoe het te omschrijven, geven we jullie graag zelf de link, zodat jullie zelf kunnen overwegen of jullie de game wel of niet willen downloaden.
15/09 13u30  Aps wordt met de grond gelijkgemaakt in de Final Fantasy VII remakeWanneer de remake van Final Fantasy VII volgend jaar verschijnt zullen velen van ons wederom oude locaties en gevechten opnieuw bezoeken. En op de Tokyo Game Show is een van die gevechten voor het eerst getoond. In deze live gameplay-beelden zien we hoe Cloud, Tifa en Aerith het opnemen tegen de nieuwe en verbeterde Aps en daarbij de hulp in roepen van vuurmonster Ifrit. Hiernaast krijgen we wederom een voorproefje van hoe combat in de game zal gaan werken.
15/09 13u15  Pokémon: Sword & ShieldMijn relatie met de Pokémon-franchise is in de laatste jaren…turbulent geworden. De eerste drie generaties aan games zullen altijd een speciaal plekje in mijn hart behouden en zijn enkele van mijn favoriete videogames aller tijden. Maar vanaf generatie vier begon ik steeds minder binding met de serie te krijgen, daar het een pad in sloeg waar ik me niet in kon vinden. Ten tijde van Ultra Sun & Ultra Moon kon ik er daardoor zelfs oprecht niet meer warm voor lopen. Ik stond om die reden niet bijzonder te springen om op gamescom aan de slag te gaan met de demo van Sword & Shield. Ik had van tevoren coole dingen gezien in trailers, zoals de open wereld en sommige van de nieuwe Pokémon, maar toch werd mijn enthousiasme getemperd door ervaringen uit het verleden, al hoopte ik enorm dat een hands-on dat zou gaan veranderen. De weg In die hands-on mochten we de ‘’gym’’ van Nessa tackelen. Deze getinte trainer zagen we al eerder in promotiemateriaal voorbijkomen en specialiseert zich in water Pokémon. Had je dat echter niet van tevoren geweten, dan had de gym dat meer dan duidelijk gemaakt. Met een team bestaande uit Grookey, Scorbunny, Sobble, Corviknight, Wooloo en Yamper arriveer je namelijk in deze demo in een met water gevulde ruimte, waarin je hendels moet overhalen om waterstralen die je weg blokkeren aan dan wel uit te zetten. Het is niets ingewikkelds, maar daar het een game voor kinderen blijft, kunnen we het dat niet kwalijk nemen. Verrassend Een gym puzzle is natuurlijk niet compleet zonder trainers en daarvan heeft ook de gym van Nessa er genoeg. Maar tot mijn verbazing gebruiken ze niet enkel water Pokémon. Ik had verwacht dat Crookey en Yamper mijn go-to Pokémon zouden zijn, daar ik had gedacht Pokémon als Goldeen, Gyarados en Wishiwashi tegen te komen. In plaats daarvan kwam ik oog in oog te staan met Pokémon als Vulpix en Gossifleur, respectievelijk vuur- en gras-soorten. Maar eens de puzzel was voltooid en Nessa werd bevochten, kwamen de water Pokémon tevoorschijn. Een van de nieuwe gimmicks van Sword & Shield is Dynamaxing, waarbij je Pokémon enorm wordt en MAX-aanvallen kan gebruiken. En eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat me dit vanaf het eerste moment een domme gimmick leek. Maar nu ik in het gevecht met Nessa mijn grasaapje zelf van Poképokon heb mogen voorzien, kan ik het met zekerheid zeggen: Dynamaxing heeft in mijn ogen totaal geen meerwaarde. Het is soort verkapte Mega Evolution en Z-moves hybride dat de goede punten van beide – coole visuals – niet heeft. Want ook het oog wilt wat Op het gebied van visuals ben ik overigens in dubio over wat ik nu precies moet denken over Sword & Shield. Want hoewel het een flinke verbetering is ten opzichte van generatie zeven, is het slechts een minimale verbetering ten opzichte van spin-off / remake Let’s Go Eevee & Let’s Go Pikachu. Bovendien is het mijlenver verwijderd van games als Super Mario Odyssey, Fire Emblem: Three Houses en The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Daarvoor ogen de graphics te simpel en clean. Er valt weinig detail te bekennen en het geheel voelt als iets dat voldoet aan de standaarden van jaren geleden, niet die van 2019. En dat geldt al helemaal voor de animaties. Over hoe aanvallen in Pokémon-games worden weergegeven is al jaren discussie, maar met de achtste generatie lijkt een aanzienlijk deel van de community van mening dat een upgrade heel hard nodig is; een sentiment dat ik deel. Als ik nu mijn Pikachu beveel om Iron Tail uit te voeren, verwacht ik niet enkel dat zijn staart verkleurd, maar ook dat de muis naar de tegenstanders toe rent om de klap uit te delen. Dus niet dat hij enkel zijn schattige gele achterzijde op en neer wiebelt als een hond die in de verf heeft gelegen. Als dat nog teveel gevraagd is, kan ik het argument dat de National Dex geschrapt moest worden vanwege hoeveel werk in de visuele make-over ging zitten niet langer serieus nemen. Conclusie:  Dat Pokémon: Sword en Shield degelijke RPG’s gaan worden staat buiten kijf. Maar of ze meer gaan worden dan de zoveelste Pokémon RPG’s met een nieuw likje verf waag ik te betwijfelen. Game Freak lijkt kwijt te zijn wat hun serie ooit zo bijzonder maakte en dat voel je als je het spel speelt. Er is geen sprankje originaliteit meer te bekennen, enkel een formule die net genoeg getweaked is om een nieuw deel te kunnen verantwoorden.
15/09 08u45  FunQuarter #277                                                                  Liever niet                                                                          Go Team!                                            En ik moet nog altijd aan de serie beginnen                                                                         That's punny                                                             Sacre bleu!                                                                           The future is bright                                                           Geen GTA!?                                                                   Wallpapers, opslaan voor ware grootte                                                              Twee legendes            
14/09 09u16  Ontmoet Project Sakura Wars' Anastasia PalmaHoe hard makers het soms ook proberen; het is moeilijk om karakters niet op een zogenaamd archtype te laten lijken. En dat zien we ook bij Project Sakura Wars' Anastasia Palma, die op de Tokyo Game Show haar eigen trailer kreeg. Palma is een typische Japanse oudere sexy vrouw met een grote boezem en een sensueel spraakpatroon, zoals je zelf ook wel kunt horen én zien in deze video. Maar hoe ze in een gevecht presteert zal nog moeten blijken.
14/09 09u00  The Surge 2 krijgt een nieuwe trailerNu de release van The Surge 2 alsmaar dichterbij komt, heeft Focus Home Interactive de hypetrain op stoom gebracht. En zojuist leverde die wederom een nieuwe trailer af. Die trailer draait om het verhaal, dat nog altijd erg vaag wordt gehouden. Maar meer van de wereld zien is in onze ogen al een goed iets.
14/09 09u00  Vier videogames met de sale van Tokyo Otaku ModeWebsite Tokyo Otaku Mode richt zich, zoals de naam al doet vermoeden, op Otaku. En dat betekent dat de storepage tot de nok gevuld is met spul van anime en Japanse cultuur. Dus ook videogames! Tot de 19de krijg je hier korting op merchandise en kleding van onder andere Pac-Man, Super Mario, Overwatch, Portal en Puyo Puyo. Dus kijk rustig rond en wie weet prijkt een van deze artikelen spoedig in jouw game-kamer. Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door Tokyo Otaku Mode, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
13/09 07u30  Deze videogame kost € 169,99Lees meer >
13/09 07u00  Dit is alles wat je moet weten over The Legend of Zelda: Link's AwakeningVolgende week rond deze tijd kan iedereen met een Nintendo Switch aan de slag met de remake van The Legend of Zelda: Link's Awakening. En daarom vond Nintendo het hoog tijd om nog een laatste trailer de wereld in te sturen. In deze trailer wordt alles nog eens globaal doorgenomen, zoals setting, gameplay mechanics en amiibo compatibiliteit. Zo weet je precies wat je te wachten staat en kun je een goede inschatting maken of je toch nog snel een pre-order plaatst of niet.
13/09 07u00  De Toads bereiden zich voor op Mario Kart: TourNu de release van Mario Kart: Tour binnen handbereik is, is de organisatie achter de races volop bezig. Toads plaatsen voorwerpen, obstakels en vijanden op de baan, welke wij vanaf 25 september zullen mogen trotseren. Zoals je kon verwachten met Toads, gaat dit echter niet van een leien dakje. En dat zorgt voor een best geinige trailer.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

12x Drie nieuwe dinosaurussoorten duiken op in Jurassic World: Evolution20/09 15u16 - Gamequarter.be: Gezien het gigantische aantal fossielen dat de mensheid wereldwijd heeft gevonden, is het logisch dat niet elk prehistorisch wezen zou verschijnen in Jurassic World: Evolution. Maar met dank aan DLC komen er wel steeds meer soorten bij. De Herbivore Dinosaur Pack bijvoorbeeld, welke je nu voor € 4,99 kunt downloaden op PC, PlayStation 4 en Xbox One, voegt drie wezens toe die niet in de base game opdoken. Dit zijn de Homalocephale, Dryosaurus en Nigersaurus, welke je kunt bewonderen in deze trailer. De Homalocephale is een relatief klein reptiel met een platte kop, die het gebruikt in gevechten om dominantie en partners, vergelijkbaar met bijvoorbeeld herten en elanden. De Dryosaurus is een stukje groter en is ondanks zijn vreemde anatomie razendsnel, waardoor hij een lastige prooi is voor roofdieren. Desondanks is hij behendig genoeg om in bossen te wonen. De Nigersaurs tenslotte, is een van de kleine dinosaurussoorten met een lange nek en gebruikt deze ook niet om van bomen te eten. In plaats daarvan graast het gras met zijn brede mond vol honderden tanden.
11x De tweede Total War Saga brengt ons naar Griekenland20/09 08u00 - Gamequarter.be: In mei van dit jaar verscheen Thrones of Britannia; het eerste deel in Total Wars Saga spin-off-serie. En komend jaar krijgen we al de tweede. Na Engeland bezoeken we ditmaal Griekenland in de hellenistische periode, om te zien hoe oorlogvoering op het hoogtepunt van het Griekse rijk eraan toe ging. Maar zo spectaculair als in onderstaande trailer zal het waarschijnlijk niet worden.
10x Voeg The Deed nu kosteloos toe aan je collectie20/09 08u00 - Gamequarter.be: Wanneer je zo vaak games weggeeft als dat IndieGala doet, gaat er een moment komen waarop je in herhaling valt. Dat moment is nu aangebroken. Want hoewel The Deed al in juni een keer werd weggegeven, duikt hij nu wederom op als een deelnemer van IndieGala´s freebies-programma. Wij gaan echter niet klagen over gratis games! Dus als je hem nog niet hebt, kun je hier een exemplaar downloaden.
9x Je krijgt nu een gratis game bij elke aankoop op IndieGala20/09 08u15 - Gamequarter.be: Kortingen, bundels en giveaways zijn allen dingen waar we met grote regelmaat over schrijven op GameQuarter. Maar de scratch cards die IndieGala nu gebruikt als een onderdeel van diens Summer Sale zien we niet zo vaak de revue passeren. Concreet werkt deze actie als volgt: wie nu een aankoop doet op de Store Page van IndieGala, krijgt een willekeurige extra game die je kunt vinden in je code-bibliotheek. En hoewel deze codes grotendeels van onbekende indie-games zijn, lijkt het erop dat ook enkele triple A-titels als Dying Light en Dark Souls in de roulatie zitten. Dus wie weet heb je wel geluk!
1x Farfetch’d kan evolueren in Pokémon: Sword & Shield19/09 08u00 - Gamequarter.be: Zoals elke Pokémon game, zullen Sword & Shield ieder Pokémon bevatten die je niet kunt krijgen in de andere versie. En daarvan werd er gisteren een onthuld door Nintendo. Maak kennis met Sirfetch'd, de evolutie van Farfetch’d die je enkel kunt krijgen in Pokémon Sword. Vergelijkbaar de Alolan-versies van Exeggutor, Marowak en Raichu, komt deze evolutie voort uit een reguliere Farfetch'd, welke vervolgens een compleet ander soort Pokémon wordt. Zijn Normal / Flying typering wordt namelijk ingeruild voor een Fighting type. Daarom evolueert hij ook pas na een X-aantal gevechten.
1x Je wilt Lil' Wayne niet als teamgenoot in Ghost Recon: Breakpoint19/09 13u15 - Gamequarter.be: Voor velen is het een droom: spelen met een bekenheid in een online videogame. Maar na het zien van deze trailer denken we dat je niet zo blij moet zijn als je gematched wordt met rapper Lil' Wayne. Deze live action video, welke duidelijk bedoeld is om grappig te zijn, schildert de artiest namelijk af als een teamgenoot die niet luistert naar de rest, regelmatig zonder waarschuwing idle gaat en niet oplet met friendly fire. Gelukkig is die echter wel goed in ons aan het lachen maken.
0x De Toads bereiden zich voor op Mario Kart: Tour13/09 07u00 - Gamequarter.be: Nu de release van Mario Kart: Tour binnen handbereik is, is de organisatie achter de races volop bezig. Toads plaatsen voorwerpen, obstakels en vijanden op de baan, welke wij vanaf 25 september zullen mogen trotseren. Zoals je kon verwachten met Toads, gaat dit echter niet van een leien dakje. En dat zorgt voor een best geinige trailer.
0x Dit is alles wat je moet weten over The Legend of Zelda: Link's Awakening13/09 07u00 - Gamequarter.be: Volgende week rond deze tijd kan iedereen met een Nintendo Switch aan de slag met de remake van The Legend of Zelda: Link's Awakening. En daarom vond Nintendo het hoog tijd om nog een laatste trailer de wereld in te sturen. In deze trailer wordt alles nog eens globaal doorgenomen, zoals setting, gameplay mechanics en amiibo compatibiliteit. Zo weet je precies wat je te wachten staat en kun je een goede inschatting maken of je toch nog snel een pre-order plaatst of niet.
0x Deze videogame kost € 169,9913/09 07u30 - Gamequarter.be: Lees meer >
0x Vier videogames met de sale van Tokyo Otaku Mode14/09 09u00 - Gamequarter.be: Website Tokyo Otaku Mode richt zich, zoals de naam al doet vermoeden, op Otaku. En dat betekent dat de storepage tot de nok gevuld is met spul van anime en Japanse cultuur. Dus ook videogames! Tot de 19de krijg je hier korting op merchandise en kleding van onder andere Pac-Man, Super Mario, Overwatch, Portal en Puyo Puyo. Dus kijk rustig rond en wie weet prijkt een van deze artikelen spoedig in jouw game-kamer. Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door Tokyo Otaku Mode, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.

Statistieken

Artikels:
33326
Gelezen:
33566
Aantal lezers nu:
41


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven