zaterdag 20 oktober 2018, week 42


U bent nu hier: Meer nieuws van Gamequarter.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 11u00
 

Gamequarter.be

Verbergen Tonen
19/10 22u30  Lost Ember Ik hou van games die mij een verhaal vertellen; mij meenemen naar een wonderlijke wereld en plaatsen in een emotionele achtbaan. En daarom speel ik veelal visual novels en RPG’s. Dat zijn echter niet de enige genres die mij aanspreken en daarom ging ik aan de slag met een alpha build van Lost Ember. Lost Ember is in essentie precies het type game waar ik van hou: een die een verhaal vertelt. Desondanks wordt er geen woord in gesproken. In de vorm van een wolf verken je de aarde in de toekomst, nadat de mensheid verdwenen is, om te ontrafelen wat er is gebeurd. Dat doe je echter niet alleen, maar met het titulaire lichtje dat je de weg wijst. Van hot naar her Met dit lichtje als gids reis je in Lost Ember van locatie naar locatie, waar je wordt geconfronteerd met flashbacks die het verhaal uit de doeken doen. Maar gelukkig doe je wel ietsjes meer dan dat, zodat het niet helemaal een walking simulator is. Tijdens mijn speelsessie werd ik bijvoorbeeld geconfronteerd met een hol waar mijn pluizige vriend zich niet in wist te wurmen en daarom werd het tijd om creatief te zijn en met een druk op de knop te wisselen van partner. De volgende tien minuten van mijn reis speelde ik een wombat, welke, in tegenstelling tot de wolf, moeiteloos ondergrondse gangenstelsels kon verkennen om verder te komen. Maar helaas heb ik nooit gezien wat aan het einde diens sectie te wachten stond. Net als de mensheid in de wereld van Lost Ember kwam toen de demo aan een einde. Conclusie:  Lost Ember biedt een interessante opzet, waarin je met verschillende dieren het geheim van de menselijke uitsterving ontrafelt, maar wist tijdens mijn speelsessie nog niet te overtuigen. Dit was voornamelijk te wijten aan het feit dat de demo simpelweg te kort en nog in een te vroeg stadium was om al echt representatief te zijn.
19/10 21u45  Ontmoet de dieren van Farming Simulator 19 Als boer zijnde kun je je brood verdienen op allerlei manieren. Je kunt gewassen als aardappelen, aardbeien, sla, bloemkool en tarwe verbouwen, je land verpachten aan derden of met je harses in Boer Zoekt Vrouw verschijnen. Een ander alternatief is het houden van vee, zoals paarden, koeien, varkens en kippen. Dat laatste staat centraal in de nieuwe trailer van Farming Simulator 19, welke wordt begeleid door Julia Michaels' N' That's What Up. En vaste spelers zal al opgevallen zijn, dat we tussen de soep en de patatten iets nieuws hebben onthuld. Paarden, welke je kunt houden én berijden, debuteren namelijk in dit deel.
19/10 16u15  iBood voegt de iPhone 7 toe aan zijn aanbiedingen Ben jij op zoek naar een nieuwe iPhone, maar vind je prijzen richting de € 1000,- wat te hoog voor een stukje technologie? Dan kijk je waarschijnlijk naar wat oudere modellen in de serie. Modellen als de iPhone 7 en 7 Plus, welke nu zijn afgeprijsd bij iBood. Tot 21 oktober 23:59 kun je verschillende modellen van deze telefoons kopen met kortingen tot wel 28%. Concreet heb je vijf opties: iPhone 7: 128GB - € 529,95 (20% korting, normaal € 664,29) iPhone 7: 256GB - € 569,95 (28% korting, normaal € 788,07) iPhone 7 Plus: 32GB - € 569,95 (28 korting, normaal € 790,05) iPhone 7 Plus: 128GB - € 649,95 (20% korting, normaal € 809,49) iPhone 7 Plus: 256GB - € 679,95 (26% korting, normaal € 914,34) Zoals bij elke aanbieding op iBood geldt ook voor deze: op is op. Wacht dus niet te lang om je slag hier te slaan.
19/10 11u45  Groteske aliens laten zich zien in screenshots van Override: Mech City Brawl Lees meer >
19/10 08u15  Een berg shows verdwijnt van Crunchyroll en VRV Een hele rits series die in het Westen onder de naam van Funimation worden uitgegeven, zullen spoedig van streamingdiensten als VRV en Crunchyroll verdwijnen. Dit om meer mensen naar FunimationNow te lokken, diens eigen streamingsdienst. Normaal gesproken maken we er geen gewoonte van om te schrijven over anime, tenzij die verbonden zijn met games. En dat is ook hier het geval. Populaire series als Dragon Ball Super, One Piece en My Hero Academia kregen meerdere games en worden mogelijk door deze beslissing beïnvloedt. We zeggen mogelijk, om sommige details van de licentiedeals op dit moment nogal vaag zijn en er dus nog niets in steen gebeiteld staat. De keuze om series van third-party streamingdiensten af te halen is het direct gevolg van Sony's overname van het bedrijf, hetgeen werd afgerond in oktober 2017. Deze wilt met diens Now-diensten zoveel mogelijk tussenpersonen eruit knippen.
19/10 08u00  Soul Calibur VI is hier met een launch trailer Het langverwachte zesde deel in de Soul Calibur-serie is nu eindelijk hier. En dat is een gebeurtenis die natuurlijk niet voorbij mag gaan zonder een launch trailer. Drie keer raden wat je hieronder vindt... Zoals het de launch trailer van een fighting game betaamt, zit de video vol met actie, wapens en gestoorde moves waarvan sommigen dromen dat het ze ooit lukt om ze zelf uit te voeren. Gelukkig is het al simpelweg tof om te zien.
19/10 08u00  Halloween begint met een sale op PSN Hier in Europa vieren we eigenlijk nauwelijks Halloween. Maar dat betekent niet dat we het niet kennen. Daarom steken steeds meer Halloween-tradities de oceaan over.Een van die tradities zijn allerlei kortingsacties rondom de engste feestdag van het jaar. En zo ook op PSN, waar nu kortingen tot 60% worden gegeven op duistere titels als Dead by Daylight, The Last of Us, Dark Souls, Outlast en Resident Evil. Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door PlayStation of de betrokken uitgevers en ontwikkelaars, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
18/10 23u15  De release van Rise: Race the Future is opeens wel heel dichtbij In 2016 werd Rise: Race the Future onthuld met de melding dat het spel hetzelfde jaar nog zou verschijnen. 2018 loopt nu echter langzaam op zijn einde en het spel is nog altijd niet verschenen. Maar als alles goed gaat, komt daar spoedig verandering in. Uit het niets verscheen namelijk een nieuwe video, die niet enkel het spel in actie liet zien, maar ook een releasedate onthult. Rise: Race the Future verschijnt op 26 oktober 2018 op Steam. Dat is al over acht dagen! Dat ging opeens wel heel rap.
18/10 23u00  Nintendo demonstreert nieuwe fotofilters voor Super Mario: Odyssey Lees meer >
18/10 12u45  De Switch-versie van Moonlighter krijgt zijn eigen Signature Edition De Nintendo Switch-versie van Moonlighter mag dan wel maanden na de release op PC, Xbox One en PlayStation 4 komen, maar dat betekent niet dat de game slechts een achterafje was. Dat bewijst diens Signature Edition, die gisteren werd onthuld. Deze speciale editie van het spel bevat natuurlijk een fysiek exemplaar van de game, maar ook de soundtrack, een knijpbare replica van een van de vijanden, een exclusief medaillon en een poster op A3-formaat met handtekeningen van het ontwikkelteam. Deze editie van Moonlighter is enkel en alleen te koop via deze website.
18/10 12u00  Second Hand: Frankie's Revenge Wie met regelmaat artikelen van mijn hand leest, zal ongetwijfeld weten dat ik geen fan ben van multiplayergames. Meermaals verklaarde ik immers openlijk zelden met anderen te spelen. Maar die uitspraak dien ik enigszins te nuanceren. Voor een game met lokale co-op ben ik namelijk altijd wel te porren. Daarom was ik ook aangenaam verrast toen ik aan de slag mocht met Second Hand: Frankie’s Revenge, een action-adventure titel die de nadruk legt op samen spelen met vrienden in dezelfde kamer.  In Frankie’s Revenge stellen jij en maximaal drie vrienden jullie eigen robots samen á la Medabots. Dit betekent dat je verschillende armen, benen en koppen kan kiezen, met ieder hun eigen vaardigheden, zodat je een metalen manneke kan maken dat perfect past bij jouw speelstijl. Ga jij het liefst in de frontale aanval? Geef je bot een katana en kettingzaag! Liever support? Je kunt ook een kop pakken met genezende krachten! In de build die ik onder handen mocht nemen waren slechts een handjevol onderdelen beschikbaar, maar daarmee waren al tientallen, zo niet honderden combinaties mogelijk. En dat voorproefje smaakte naar meer. Oud en vertrouwd Op gameplay-gebied deed Second Hand in alle eerlijkheid niet heel veel bijzonders. Je overziet het level van schuinboven en maakt korte metten met elke vijand die op je pad komt. Zo nu en dan moet je een schakelaar omzetten of iets meezeulen, maar veel ingewikkelder dan dat werd het niet tijdens mijn speelsessie, waardoor het me sterk deed denken aan de Skylanders- en (in mindere mate) LEGO-games; games die ik met veel plezier speel! Qua gameplay en opzet zit het dus wel goed met Frankie, maar dat betekent niet dat de game nu al een aanrader is. Games als dit hebben vaak de neiging om eentonig te worden na verloop van tijd en een previewbuild speel je zelden lang genoeg om daar al last van te krijgen. Maar als Team Rikodu zorgt dat er regelmatig iets nieuws de revue passeert, dan zien wij het zonnig in.  Conclusie:  Het ene level dat we mochten spelen van Second Hand: Frankie’s Revenge is verre van voldoende om de game goed te kunnen beoordelen. Wat echter wel al duidelijk is, is dat de game leuk is om te spelen met vrienden. De vraag is enkel of die dat ook op de lange termijn blijft.
18/10 11u00  De Skorpion komt naar PlayerUnknown's Battlegrounds PUBG Corp heeft er nooit een geheim van gemaakt dat het de ambitie heeft om van hun spel een eSport-sensatie te maken. Daarom blijft het diens game telkens verbeteren met nieuwe content, om zo spelers geboeid te houden. Een van die toevoegingen is de Skorpion, een gloednieuw pistool dat je spoedig op de map kunt vinden. Dit schietijzer lijkt in eerste instantie niet bijzonders, tot je het uitdost met de juiste upgrades en er een SMG van maakt die niet een van je primaire weaponslots opeist! Dat het iets zwakker is dan reguliere pistolen moet je dan echter wel op de koop toe nemen.
18/10 10u00  Washed Up lanceert met korting Het is langzamerhand bijna traditie: wanneer een game op Steam lanceert, doet hij dat met korting. Puzzelgame Washed Up is hier geen uitzondering op. De indie-titel verscheen twee dagen geleden op Steam voor € 9,99, maar werd direct in prijs verlaagd. Tot 23 oktober krijg je 20% korting, wat effectief betekent dat je slechts € 7,99 hoeft te hebben om de game hier te kopen. Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door Valve of Old Doorways, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
18/10 09u45  Ironhide benadrukt: Steam-versie Kingdom Rush: Origins bevat alles Wie vanmorgen zijn recommended op Steam doorkeek, kwam hem misschien al tegen: Kingdom Rush: Origins. Deze titel is al jaren te vinden op de App Store en Play Store, maar heeft nu ook zijn weg naar Steam gevonden, waar hij ruim vier keer zo duur is! En daar is niet iedereen blij mee. Op tegenwicht te bieden aan sommige negatieve reacties vanuit de Steam community heeft de ontwikkelaar daarom een bericht geplaatst, waarin het uitlegt dat deze versie van de game de complete edition is, die alle helden bevat die op de mobiel met microtransacties gekocht konden worden. Of dat genoeg is om het hogere prijskaartje te verantwoorden, dat laten we aan jullie over, maar het biedt tenminste wat context bij de beslissing.
18/10 09u30  Moonlighter kun je nu reserveren op de Nintendo eShop Nog geen 24 uur geleden wisten we jullie te vertellen dat RPG Moonlighter komende maand naar de Nintendo Switch komt. En nu kunnen we ook bevestigen dat de game op de eShop te vinden is. Het reserveren van een digitale game is natuurlijk eigenlijk nergens voor nodig, maar er zijn mensen die desondanks graag doen. 11 Bit Studios heeft daarom die mogelijkheid nu beschikbaar gemaakt op het digitale platform van Nintendo. Voor € 24,99 ben jij nu al verzekerd van je exemplaar. Daarbij moet echter wel de kanttekening worden gemaakt dat dit enkel beschikbaar is via de console zelf, niet online.  
Laatste update: vrijdag 19 oktober 2018, 22u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/10 08u45  WargrooveJe zou denken dat met de komst van consoles als de PlayStation 4 Pro en Xbox One X, die 4K-beelden op je scherm kunnen toveren alsof het niets is, er geen behoefte meer zou zijn aan videogames die ogen alsof ze in de jaren tachtig zijn gemaakt. Maar niets is minder waar! Gepixeleerde games met retro-gameplay zijn nog altijd prominent aanwezig in de hedendaagse game-industrie en worden door velen geliefd. Ik besloot daarom het later dit jaar verschijnende Wargroove onder handen te nemen. Wargroove is een turn-based tactical RPG, vergelijkbaar met games als Fire Emblem, Disgaea en Stella Glow. Dit betekent dat jij en de vijand beurtelings over het speelveld bewegen, dat is opgedeeld in vakjes, in de hoop je objective te behalen en waarbij je rekening moet houden met de afstand die je karakters elke beurt af kunnen leggen en welke aanvallen ze tot hun beschikking hebben. Zelf bouwen Hoewel ik hierboven al een drietal genregenoten van Wargroove noemde, heeft de game feitelijk meer weg van de Advance Wars-serie. Want waar je in de meeste TRPG vastzit aan een bepaalde groep helden of je units moet kopen tussen de gevechten door, daar stamp je in Wargroove zelf elk gevecht opnieuw je leger uit de grond. Welke units je kunt kopen, en in het verlengde daarvan welke tactieken je tot je beschikking hebt, wordt bepaald door de commandant die je kiest, waarvan de game er maar liefst twaalf heeft. Helaas mochten wij echter maar met eentje stoeien, waardoor we slechts een heel beperkt beeld hebben gekregen van wat het spel te bieden heeft. Wat verder niet hielp, is dat we een tijdslimiet hadden aan de build en kampten met technische issues, waardoor we nooit ook maar een match af hebben kunnen maken. Gelukkig hebben we echter door herhaalde speelsessies wel genoeg gezien om in ieder geval een eerste indruk op te doen. En die is dat Wargroove de lat niet verlegt, maar eerder een hommeage aan het genre is. Conclusie:  Of Wargroove de moeite waard gaat worden, daar kan ik op dit moment geen uitspraken over doen. Niet enkel zagen we te weinig van de game om daar iets over te zeggen, maar de build die we speelden was ook eigenlijk niet geschikt om de game mee voor te stellen aan outsiders. Wij kijken daarom nog even de kat uit de boom. 
18/10 07u45  Override geeft een voorproefje van diens singleplayerIn de video's die we tot nu toe hebben gezien van Override: Mech City Brawl, ging het voornamelijk over het multiplayer-component van het spel. Maar de game heeft ook een singleplayer, die nu ook eens in het zonnetje wordt gezet. Natuurlijk, deze nieuwe trailer benadrukt wederom de unieke co-op en heeft het wederom over de skins, maar haalt ook dit solo-avontuur aan, waarin je de aarde moet beschermen tegen hongerige buitenaardse indringers. En hoe beter dan met een gigantische robot!
18/10 07u30  Nightmare oogt plotseling een stuk minder indrukwekkend in deze video van Soul Calibur VINightmare is een van de meest imposante karakters die het Soul Calibur-universum rijk is. Niet enkel zwaait hij de gigantische Soul Edge rond alsof het niets is, maar hij is ook nog een vechter om rekening mee te houden. Normaal gesproken tenminste... In deze Japanse trailer voor het spel wordt hij namelijk vertolkt door een halfnaakte Japanse worstelaar. En eerlijk is eerlijk, dan is Nightmare opeens niet zo eng meer.
18/10 07u30  Het eerste elusive target van Hitman 2 is een bekend gezichtHitman 2 draait, precies zoals de naam doet vermoeden, om het opsporen en omleggen van specifieke mensen. Maar hoe dood je iemand die keer op keer de dood te slim af is geweest, de dood in de ogen heeft gestaard en het daarna heeft uitgelachen? Hoe dood je Sean Bean? Wij hebben geen idee, maar het is duidelijk dat enkel een huurmoordenaar van het hoogste kaliber ook maar enige kans heeft om Mark Faba, de persoon die deze bekende acteur speelt, om te leggen. En hij weet dat ook. Daarom daagt hij je uit om naar Miami te komen én om hier te stemmen welk speciaal wapen jij wenst te ontgrendelen.
18/10 00u15  Fist of the North Star: Lost ParadiseNet als series, boeken, muziek en films, heeft ook anime zo zijn tijdloze klassiekers. Mensen gingen bijvoorbeeld uit hun dak toen Dragon Ball eindelijk een vervolg kreeg, keken massaal de Sailor Moon remake en kijken nog met regelmaat terug op klassieke anime als Rurouni Kenshin, Yu Yu Hakusho en Fist of the North Star. Van die laatste verscheen zelfs eerder deze maand nog een nieuwe game. Fist of the North Star: Lost Paradise is geen typische licentiegame. Niet enkel vertelt het een origineel verhaal dat gesitueerd is in een andere tijdlijn dan de originele Hokuto No Ken-anime en -manga, maar het is ook nog eens niet ontwikkeld door de typische B-studios die normaal gesproken met dergelijke titels aan de slag mogen. Lost Paradise werd namelijk gemaakt door Ryu Ga Gotoku Studio, welke in het Westen beter bekend staat als Team Yakuza, het bedrijf dat – je raadt het nooit – de Yakuza-games tot leven heeft gebracht. En dat valt te zien ook. It’s raining men! Als een typische shounen anime is Fist of the North Star er een die vol zit met actie, geweld en grof taalgebruik. Dat Lost Paradise een action-adventure á la Yakuza is, maar met een sterkere nadruk op gevechten, mag dan ook niet verbazen. Als hoofdrolspeler Kenshiro neem je het op tegen vijanden in allerlei soorten en maten met de bloederige martial art waar de serie om bekendstaat: Hokuto Shinken. Deze (godzijdank) fictieve vechtstijl gebruikt drukpunten in het menselijk lichaam om mensen letterlijk van binnenuit kapot te maken, zodat ze exploderen in bloederige hoopjes ellende, hetgeen nog erger oogt dan dat het klinkt. Door je lichte en zware aanvallen in combinaties los te laten op de oppositie, kun je door hun verdediging breken, wat met een druk op de O-knop resulteert in een quick time event om deze moves los te laten. Dit is niet enkel imposant om te zien, maar doet ook ontzettend veel schade, waardoor gevechten wat sneller voorbij zijn. Dat de moves zelf veel tijd kosten om uit te voeren helpt echter niet. Gelukkig besefte het ontwikkelteam zich dat ook. Je krijgt daarom gaandeweg de mogelijkheid om een aangepaste versie van deze moves uit te voeren, die de flow van het gevecht niet zo onderbreken, maar wel meer finesse vereisen van jou als speler. De gigantische hoeveelheid confrontaties die je in het pakweg twintig uur durende verhaal moet leveren zorgen er desondanks voor dat de game gaandeweg eentonig begint te voelen. Yuria! De reden dat Kenshiro aan de lopende band in aanraking komt met gewelddadige overlevenden in een door nucleaire oorlog vernietigde wereld is dat hij op zoek is naar zijn verloofde, Yuria, die voor aanvang van de game ontvoerd werd. Die zoektocht brengt hem naar Eden, waar de bulk van ons verhaal zich afspeelt. Deze veilige haven in een wereld waar enkel het recht van de sterkste geldt is waarschijnlijk de laatste plek op de aardbol die nog enigszins doet denken aan de hedendaagse maatschappij. Mensen leven er in vrede, voorzien van voedsel, water en elektriciteit en onder leiderschap van een jonge vrouw genaamd Xsana en haar city watch, die de wetten handhaven. En als de geruchten waar zijn, is het tevens de plaats waar Yuria verblijft. Kenshiro probeert daarom koste wat het kost de stad binnen te komen, waar hij uiteindelijk in slaagt. Wat volgt is een verhaal waarin Kenshiro langzaam maar zeker het vertrouwen wint van belangrijke figuren in de stad, terwijl hij zijn vuisten gebruikt om dreigingen van binnen- en buitenuit het hoofd te bieden. Dit verhaal weet op geen enkel moment écht indruk te maken, maar houdt de toon van het bronmateriaal goed vast, terwijl het tevens onderhoudend genoeg is als een op zichzelf staand product, al zullen FOTNS-fans ongetwijfeld meer plezier aan de game beleven, puur vanwege de vele referenties die erin verweven zitten en de verrassende extra content. Het is juist daarom zo jammer dat men het nodig vond om de game kunstmatig op te rekken met allerlei verhaalsegmenten waarin je feitelijk niets meer doet dan van locatie naar locatie rennen om de volgende cutscene te triggeren. Een beetje gekkigheid Kenshiro is van nature een heel serieus persoon die niet bang is om zijn handen vies te maken. Maar in de wereld van Team Yakuza mag hij ook wel eens gek doen. De extra content die ik zojuist noemde bestaat uit sidequests en laten Kenshiro een muzikale dokter spelen die zijn kennis van drukpunten gebruikt, zijn spieren inzetten voor het mixen van drankjes en racen in een dunebuggy. Zo absurd als in dat het in die andere Ryu Ga Gotoku Studio-serie wordt, wordt het nooit in Lost Paradise, maar men weet de juiste balans te vinden tussen enerzijds verrassende content en anderzijds trouw blijven aan de naam Fist of the North Star. En dat is een hele delicate balans, wat de prestatie extra indrukwekkend maakt. Waar Fist of the North Star echter nog het meest mee weet te imponeren is het audiovisuele aspect. Kenshiro en kornuiten ogen alsof ze zo uit de anime zijn weggelopen en weten te overtuigen dankzij voice acting van het hoogste niveau. Daardoor gaan de welbekende one-liners niet snel vervelen en blijft het hoofdverhaal ondanks alles boeiend genoeg om je geïnvesteerd te houden, maar ook weinig meer dan dat. Conclusie:  Lost Paradise is objectief gezien weinig meer dan een Yakuza-game met een Fist of the North Star-skin eroverheen, waarbij men zich heeft ingehouden als het aankomt op belachelijke sidequests. Het resultaat is een verhaal dat op zichzelf staand niet héél bijzonder is, maar een feest van herkenning is voor fans van de serie, die sowieso al zullen smelten bij de prachtige graphics. Het enige verwijt wat de game gemaakt kan worden, is dat de combat té prominent aanwezig is, waardoor het gaandeweg eentonig begint worden. Zelfs überbloederige super moves kun je immers maar zoveel keer zien voor het zijn rode glans verliest.
17/10 16u45  Moonlighter is op weg naar Nintendo SwitchMoonlighter, de eigenzinnige RPG van ontwikkelaar Digital Sun, komt in november naar de Nintendo Switch. Dat heeft uitgever 11 Bit Studios bekendgemaakt via diens persportaal. De aankondiging ging gepaard met een trailer, die het idee van het spel uit de doeken doet. In Moonlighter ben je overdag een winkelier die spullen aan avonturiers verkoopt. En in de nacht ben je een avonturier die kerkers verkent om zijn waren te vinden. Zo zie je beide kanten van het verhaal wanneer het spel op 5 november verschijnt.
17/10 15u00  Nieuwe Spider-Man DLC toont de nieuwe suitsOp 23 oktober komt de eerste DLC voor Spider-Man al uit: Spider-Man: The Heist. De nieuwe DLC brengt je dichter bij Black Cat, die al een klein rolletje had in het spel. Je krijgt hiernaast ook nieuwe verhaallijnen, nieuwe vijanden, maar belangrijker nog: drie nieuwe suits! De nieuwe suits zien er als volgt uit: Wat vinden jullie er van? Herken je deze suits? Share en discusieer op onze Discord!
17/10 00u45  Overlord II is nu sterk in prijs verlaagdNu, op 17 oktober, zitten we midden in wat velen de najaarsdrukte noemen. Nieuwe grote releases buitelen over elkaar heen en vechten om jouw zuurverdiende centjes. En alsof dat nog niet lastig genoeg is, komen ook oude bekenden nog zo nu en dan om te hoek kijken, azend op je wisselgeld. Een van die oude bekende is Codemasters, die Overlord II nu in de aanbieding heeft gedaan op Steam. Het spel kost normaal gesproken € 8,99, maar kost tot 22 oktober slechts € 2,24. Dat is een besparing van maar liefst 75%! Wacht dus niet te lang als je deze eigenzinnige titel aan je backlog wilt toevoegen. Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door Triump Studios, Virtual Programming, Valve of Codemasters, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
17/10 00u45  Battlefield V maakt ons lekker voor diens singleplayerOver Battlefield V is in de afgelopen maanden...héél wat gedoe geweest. Mensen konden zich niet vinden in de richting die DICE was opgeslagen met het spel, waarbij met name de vrouwen door velen gehekeld werden. Het bedrijf staat echter pal achter diens keuze. Dat blijkt ook wel uit deze gloednieuwe trailer over de singleplayer mode genaamd War Stories, waarin een prominente rol is weggelegd voor een verzetsstrijdster in Noorwegen, die ondanks alles bewijst haar mannetje te staan. En dit alles wordt natuurlijk afgewisseld met gameplay.
17/10 00u30  Generatie vier druppelt Pokémon: GO binnenDankzij een teaser en een trailer wisten we dat het eraan zat te komen: de introductie van de vierde generatie Pokémon in Pokémon: GO. Maar nu zijn ze er ook daadwerkelijk! Voor wie nu vastbesloten naar buiten wilt wandelen om een Rotom of Buizel te vangen hebben we echter slecht nieuws, want slechts een handjevol Pokémon uit Diamond, Pearl en Platinum is nu het aan spel toegevoegd. Welke Pokémon nu precies beschikbaar zijn heeft Niantic nog niet officieel bevestigd, maar dat heeft gamers er niet van weerhouden om alvast een lijst bij te houden. Zo bericht Pokémon-website Serebii dat de volgende Pokémon nu te krijgen zijn Turtwig Grotle Torterra Chimchar Monferno Infernape Piplup Prinplup Empoleon Starly Staravia Staraptor Bidoof Bibarel Kricketot Kricketune Buneary Lopunny Chatot (Region Exclusive) Carnivine (Region Exclusive) Riolu Lucario Shinx (ook shiny) Luxio Luxray Pachirisu (Region Exclusive)
16/10 23u45  TunicMeestal wanneer wij als outlet een game previewen, gaat het om een grote release van uitgevers als Sony, Ubisoft, Electronic Arts of Square Enix. Enerzijds omdat die vaker dergelijke kansen aanbieden en anderzijds omdat daar vanuit jullie als bezoekers meer vraag naar is. Een goede indie-titel laten we echter ook niet aan ons voorbij gaan en daarom speelden we even met TUNIC. TUNIC laat zich het beste omschrijven als een 2.5D interpretatie van de originele The Legend of Zelda. Als een in een groene tuniek gehulde vos beland je in een grote wereld, welke direct aan je voeten ligt. Je opdracht: verkennen. Geen handen te zien In de meeste adventure games, zelfs degene met een (semi-) open wereld, krijg je in het begin van de game wat sturing, zodat je tenminste een idee hebt van wat het spel van je verwacht en een basis hebt om op voort te bouwen. Niet in TUNIC. Ik rende al een dikke tien minuten als een kip zonder kop rond en ontweek wanhopig vijanden, voordat ik mijn eerste wapen vond. Alleen om vervolgens te horen te krijgen dat er een zwaard aan het begin van de game lag als ik een andere afslag had genomen. Les geleerd: verkennen in TUNIC loont! Gelukkig is rondneuzen in deze game geen straf. De wereld oogt een tikkeltje basic, maar het design is schattig genoeg om dat niet storend te maken. In zekere zin past het zelfs wel bij het spel, die sterk doet denken aan de adventure games van weleer. Maar of het net zo goed is als die Zelda-game waar het zo sterk aan dat doet denken, dat zal in 2019 moeten blijken. Een demo van iets meer dan een kwartier is immers niet voldoende om een oordeel te vellen.  Conclusie:  TUNIC is geen gecompliceerde game, maar wel een die prima lijkt te zijn voor wat het wil doen. De wereld is simpel vormgegeven zodat je niet de weg kwijtraakt, maar is desondanks aantrekkelijk om te zien en bezaaid met geheimen. Maar of dat lang genoeg leuk blijft, dat kan enkel de tijd ons leren. 
16/10 23u30  Dit wezen komt spoedig naar ARK: Survival EvolvedAan groteske monsters die je kunt temmen heeft MMO ARK: Survival Evolved geen tekort. Dat weerhoudt het ontwikkelteam erachter er echter niet van om er meer te maken. Een van die nieuwe creaties is Gacha; een grote, ietwat dom ogende lobbes die je kunt toevoegen aan je arsenaal én wiens uitwerpselen je kunt verzamelen. Althans, zo lijkt het in deze teaser video van het wezen.
16/10 22u45  Vang een glimp op van League of Angels IIIMensen die op Facebook browsen hebben vaak een korte aandachtspanne. En dat zie je terug aan de manier waarop bedrijven op het platform adverteren. Promotievideo's zijn vaak kort en krachtig en behoeven geen uitleg. Vaak...Deze nieuwe video van League of Angels III is niet zo'n video. Hierin zien we namelijk enkel iemand in het menu rommelen en verschillende wapens kiezen. Dat brengt ons nou niet bepaald in de verleiding om de game een kans te geven, maar wie weet, misschien sommigen van jullie wel.
16/10 22u30  Het regent kortingen op PSNUpdate: Er is nu ook een promotievideo Je zou denken dat mensen in deze tijd van het jaar geen tekort hebben aan videogames, daar de triple A releases over elkaar heen buitelen. Maar niet iedereen is bereid de nieuwprijs te betalen. Daarom is het maar goed dat er zoiets als sales zijn.Op PSN bijvoorbeeld, is nu een uitverkoop bezig, waarin 91 grote releases als Overwatch, Horizon: Zero Dawn en God of War met kortingen tot wel 60% worden verkocht. Ben jij benieuwd welke games je nog meer kunt scoren? Dan kun je hier klikken om naar de webversie van PSN te gaan.Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door PlayStation of de betrokken uitgevers en ontwikkelaars, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
16/10 18u00  Assassin's Creed OdysseyAls er één serie is waarover de discussie bestaat of het inmiddels wel of niet uitgemolken is, dan is het Assassin’s Creed. Met in totaal 26 games en zelfs een bordspel kan wel gesteld worden dat de franchise flink vertegenwoordigd is. Het ene deel werd logischerwijs beter ontvangen dan het andere deel, zo gaat dat als je elf jaar lang een franchise vertegenwoordigt. Met Assassin’s Creed Origins werd in 2017 al een andere weg ingeslagen, maar Assassin’s Creed: Odyssey zorgt pas echt voor een Griekse, frisse wind. Maar kan deze nieuwe stap de fans bekoren? Assassin’s Creed: Odyssey speelt zich logischerwijs af in Griekenland, waar je de rol vertolkt van Alexios of Kassandra. Je leest het goed, je hebt in Odyssey de mogelijkheid om je hoofdpersonage zelf te kiezen. De verhaallijnen verschillen niet veel van elkaar, maar het geeft je in ieder geval het idee en de keuze om er van begin af aan je eigen draai aan te geven. Beide personages worden met weinig achtergrondinformatie aan je overgeleverd, waarna je gaandeweg steeds meer te weten komt over de prille geschiedenis van de twee protagonisten. Zowel Alexios als Kassandra starten hun avontuur op Kefalonia, waar je langzaamaan kennis zult maken met de mogelijkheden die Odyssey je biedt. Het eiland vormt het toneel voor de proloog die de opmaat vormt tot het uiteindelijk verhaal, waarin je je gaat mengen in de Peloponnesische Oorlog tussen Sparta en Athene. Wie je daarin het meeste wilt bijstaan is aan jou. Als huurling bepaal jij je eigen weg en heb je grotendeels zelf de touwtjes in handen. Natuurlijk stuurt het spel je wel naar een bepaalde richting, maar Ubisoft probeert je ten alle tijden het gevoel te geven dat je keuzes zin hebben. Dit blijkt ook wanneer er in dialogen wordt teruggekoppeld op acties die je eerder in het spel hebt uitgevoerd. RPG in hart en nieren Wie de afgelopen jaren nog wel eens een Assassin’s Creed heeft overgeslagen en verlangt naar de games van weleer, komt van een koude kermis thuis. In Odyssey is het roer namelijk flink omgegooid en heb je veel meer te maken met een RPG dan een stealth game. Enkele Assassin’s Creed-kenmerken, zoals het synchroniseren van uitzichtpunten en het stilletjes omleggen van je vijanden, zijn nog wel van de partij, maar de game is een stuk minder lineair dan haar voorgangers. Daarnaast kun je met de uitgebreide skilltree naar hartenlust personaliseren. Daar komt nog eens bij de Griekse wereld die Odyssey je voorschotelt bol staat van side-quests en andere interactieve opties. Hiermee lijkt Ubisoft meer voor een combinatie van Assassin’s Creed en Far Cry te kiezen, dan trouw te blijven aan de oude succesformule. In onze ogen is dit een gouden zet geweest, omdat dit de frisse wind was die Assassin’s Creed nodig had. Om enigszins van het predikaat ‘uitgemolken’ af te komen, moest er flink worden vernieuwd, en daarin is Ubisoft geslaagd. Gevechten voer je, net als in Origins, uit aan de hand van een keuzepaneel. Je kunt met je adrenaline speciale moves uitvoeren, die het tij van het slagveld kunnen keren. Aangezien we met Spartanen te maken hebben, heeft Ubisoft onder anderen gekozen voor de Spartan Kick, welke vooral faam heeft verworven in de film 300. Deze dodelijke schop zorgt voor epische taferelen. Wanneer je de grootste vijanden naar de top van een berg lokt, om deze vervolgens met een licht nonchalante houding  honderden meters naar beneden te schoppen, voel je je de koning te rijk. Van de zandbak naar de zee De prachtig ogende zandbak van Origins moest voor Odyssey worden ingeruild. Zandvlaktes maken plaats woeste zeeën en bergachtige eilanden vol olijfbomen en wijngaarden. Een veel kleurrijker geheel staat je te wachten wanneer je Odyssey opstart, waar de flora en fauna van de verschillende Griekse eilanden je tegemoet lachen. Zeker op zee en wanneer er vanaf uitkijkpunten moet worden gesynchroniseerd, valt pas op hoe prachtig Odyssey oogt. Ubisoft schotelt daadwerkelijk een wereld voor waar je in wilt verdwalen; verdwalen in haar mythes en de vergiftigde relaties van haar inwoners. Het enige waar Odyssey audiovisueel gezien enigszins een steekje laat vallen, is de lipsynchronisatie. Bij een open wereld-game is dit uiteraard niet zo goed als bij een meer gesloten game, maar soms valt het net iets te veel op om niet te irriteren. In de belangrijke cut scenes en gesprekken lijkt dit mee te vallen, maar het doordat het stoort is het erg jammer dat hier niet meer mee is gedaan. Conclusie:  Ik wilde het niet eerder in deze recensie aankaarten, maar ik ben nooit echt een fan geweest van Assassin’s Creed. De game vond ik vanaf begin af aan te lineair en had mij te weinig te bieden. Hoe anders sta ik er inmiddels tegenover. Ubisoft heeft het roer omgegooid en een game van formaat afgeleverd. Odyssey is een statement van de uitgever annex ontwikkelaar, waarmee het wil aangeven dat de serie nog niet aan het eind van haar Latijn is. De innovatie heeft even geduurd, maar Odyssey is het levende bewijs. Door deze broodnodige innovatie is Assassin’s Creed: Odyssey zonder twijfel het beste deel uit de franchise, alhoewel fans van het origineel wellicht afhaken bij deze nieuwe designkeuzes.
16/10 16u30  Bestrijd vuur met vuur in LEGO DC Super-VilliansBatman en de Joker. He-Man en Skeletor. Optimus Prime en Megatron. Waar een superschurk is, een superheld die hem in de weg staat. Tenminste, zo hoort het te zijn. Maar niet in LEGO DC Super-Villians. In deze game slaan schurken namelijk de handen ineen om zo een groep nog grotere schurken te verslaan. Je kiest dus letterlijk tussen twee kwaden!
16/10 14u45  Je ziet meer van de wereld met Planet Coasters World's Fair PackAttractieparken hebben doorgaans een of meerdere thema's. Dat kan zijn rondom een bepaald merk, een setting als fantasy of science-fiction of zelfs een bepaald land. Dat laatste staat centraal in World's Fair, de nieuwe uitbreiding voor Planet Coaster. In deze video zien we hoe je jouw park kunt uitdossen in Japanse, Chinese, Spaanse, Italiaanse, Mexicaanse, Amerikaanse, Franse, Duitse, Engelse en Marokaanse stijl, compleet met passende stalletjes en borden om het geheel af te maken. Welke landen mogen wij in jouw park bezoeken?
16/10 09u00  Matt Simmons kijkt terug op wat Gran Turismo voor hem betekent heeftWe krijgen vaak zat de waarschuwing dat hetgeen dat we zien in films en videogames gebaseerd is op fictie of uitgevoerd is door professionals en dat we dit niet zelf moeten proberen. Een aantal jaar geleden trok Sony echter de stoute schoenen aan en nodigde het Gran Turismo-spelers uit om precies dat te doen. De televisieserie Gran Turismo: Academy nam enkele van de beste spelers van de franchise en zette ze achter het stuur van een echt gevaar op wielen. En daar zijn meerdere professionele coureurs uit voortgekomen. Een van die coureurs is Matthew Simmons, die in deze video terugblikt op de impact die de game op zijn leven heeft gehad.
16/10 08u30  Epische ruimtegevechten vullen de screenshots van AI War 2Lees meer >
15/10 08u15  Overwatch als ontbijt? Spoedig kan het!Als je denkt aan Overwatch, kun je denken aan een hele hoop dingen. Aan kleurrijke karakters, spannende matches of eSports-toernooien met grote geldprijzen. En spoedig kun je ook denken aan ontbijtgranen. Blizzard heeft namelijk de handen ineengeslagen met een voedselfabrikant om Lucio-Ohs te ontwikkelen: kleurrijke ontbijtgranen wiens doos versiert wordt door het karakter uit de game. Dat is echter niet de enige connectie die het ermee heeft. In elke doos zit een code, waarmee je een loot boost krijgt, hetgeen je sneller loot boxes in-game laat verzamelen. Iets zegt ons dat de ontbijtgranen dus vooral rond bepaalde evenementen populair zullen zijn.
15/10 08u15  AHEGAL doet een wel heel erg sexy aanbodNu Steam pikante games toestaat op zijn services, overspoelen dergelijke spellen de marktplaats. En dat betekent dat dergelijke games ook in de aanbieding komen. Wij kozen daarom vandaag een sexy spel om in de schijnwerpers te zetten, waarbij de keuze viel op AHEGAL. Deze shoot 'em up oogt in eerste instantie wat simpel, tot je je realiseert dat hij daarom ook slechts € 0,79 kost. Maar zelfs dat hoef je nu niet te betalen! Tot 18 oktober heeft men namelijk 41% van de prijs af gehaald, waardoor je het spel al voor € 0,47 aan je verzameling kunt toevoegen. Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door Valve of Oppai Reveal Studios, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
15/10 08u00  Tales of the Rays toont een bloederige nieuwe aanvalAls een mobiele titel is Tales of the Rays er een die voortdurend voorzien wordt van updates. Zo leerde een kijkje op het Japanse YouTube-kanaal van uitgever Bandai Namco over nieuwe content. De content in kwestie is een nieuwe aanval, welke je in actie kunt zien in deze korte video en welke opvallend bloederig is voor de serie. In combinatie met het schattige meisje dat het uitvoert is het echter ook redelijk lachwekkend.
14/10 12u15  Special: Alles over Nintendo Switch OnlineWe wisten allen dat het eraan zat te komen: een betaalde online dienst van Nintendo. Maar de vraag was lange tijd wat die precies zou gaan inhouden. Een vraag die voor velen nog altijd niet (volledig) beantwoord is. Wij verzamelden daarom alle informatie die is vrijgegeven en controleerden dit zelf met ons lopende abonnement om zo deze special samen te stellen, opdat jij een goed geïnformeerd besluit kunt maken.Op Nintendo Switch kan al tijden online gespeeld worden en dat was altijd gratis. Maar met de komst van het Nintendo Switch Online-abonnement komt daar een einde aan. Dus mocht je games als Mario: Tennis – Aces, Splatoon 2 en Crush Your Enemies met anderen willen spelen, dan zal je daarvoor in de buidel moeten tasten. Dit geldt natuurlijk ook voor games als Minecraft, welke je samen kunt spelen met gamers op Xbox One, PC en, ja, spoedig ook PlayStation 4! Máár, er zijn uitzonderingen. Free-to-play games, zoals Warframe en Fortnite, zullen zonder een actief Nintendo Switch Online-abonnement gespeeld kunnen worden. Dus dan hoef je echt niets te investeren om van deze games te genieten!Allicht wel het belangrijkste verkooppunt van Nintendo Switch Online, is dat aanschaf ervan je toegang geeft tot een gratis NES Emulator in de eShop, welke op het moment van schrijven 23 games bevat. Deze zijn:   Soccer Tennis Donkey Kong Mario Bros. Super Mario Bros Balloon Fight Ice Climber Dr. Mario The Legend of Zelda Super Mario Bros. 3 Double Dragon River City Ransom Ghosts’n Goblins Tecmo Bowl Gradius Pro Wrestling Excitebike Yoshi Ice Hockey Baseball Solomon's Key NES Open Tournament Golf Super Dodge Ball Deze games bieden voldoende variatie en bevatten enkele grote namen, wat al genoeg is voor menigeen om erop verliefd te worden. Maar het zijn niet exact dezelfde spellen als vroeger. Elke game heeft nu online functionaliteit, zoals co-op of om beurten spelen en biedt mogelijkheden om met vrienden te spelen. En omdat je hiervoor beiden het abonnement nodig hebt, heb je ook beiden automatisch die games. Deze 23 games zijn overigens nog maar het begin en Nintendo is voornemens om regelmatig nieuwe spellen toe te voegen. Zo moeten dit jaar nog Metroid, Mighty Bomb Jack, TwinBee, Wario’s Woods, Ninja Gaiden en Adventures of Lolo verschijnen. Of dat genoeg is om je over te halen om € 19,99 per jaar te betalen, dat is natuurlijk discutabel. Maar een gegeven paard mag je nu eenmaal niet in de bek kijken. Zelfs niet als diens tanden nogal pixelig ogen en elke zeven dagen verbinding moeten maken met het internet om te werken!Nintendo en online functionaliteiten zijn altijd twee dingen geweest die niet goed samengingen. En helaas bleek dat ook weer bij de Nintendo Switch. Simpele dingen als voicechat en het sturen van berichten gaat niet via het device zelf, maar moet via een apart te downloaden app, vergelijkbaar met de apps van Steam, Xbox en PlayStation. Maar in tegenstelling tot die apps, is dit voor Nintendo geen alternatief, maar de hoofdmoot. Nintendo heeft herhaaldelijk gesteld dat de app sommige game-ervaringen, zoals Splatoon 2, kan verrijken en ouders allerlei opties biedt om de gametijd van hun kind te beïnvloeden, hetgeen ook niet te ontkennen valt. Maar dat praat niet goed dat basisfuncties ontbreken op het device zelf!Hetgeen waar nog het meeste gedoe om was, was de cloud-service die Nintendo aanbiedt bij diens Switch-abonnement, waarbij je saves veilig worden gesteld. Nintendo heeft namelijk aangekondigd dat niet alle games ondersteund worden. Specifiek is het op dit moment niet mogelijk om saves van Splatoon 2, FIFA 19, NBA 2K19, Dead Cells, Dark Souls en Pokémon: Let’s Go veilig te stellen, waarbij als reden wordt gegeven dat spelers anders kunnen save skimmen (een eerdere save laden om negatieve resultaten weg te werken). Zo kun je bijvoorbeeld niet een Pokémon ruilen en vervolgens teruggaan naar een eerdere save, zodat jullie hem beiden hebben. Dit argument is natuurlijk vrij zwak, aangezien de concurrentie dit probleem allang heeft opgelost. Laten we dus hopen dat Nintendo dat ook nog gaat doen. Een ander discussiepunt is wat er met je saves gebeurt als je abonnement verloopt. En daar is vooral veel onduidelijkheid over. Nintendo heeft echter bevestigd dat je na het verlopen van je abonnement niet meer bij je saves kan. Mocht je bovendien je abonnement niet binnen zes maanden verlengen, dan zullen ze volledig worden gewist. Let daarom goed op wanneer je je data veilig moet stellen!Het vreemdste onderdeel van deze service zijn de exclusieve producten, die je enkel tegen echt geld kunt kopen op het moment dat je gebruik maakt van Nintendo Switch Online. Wat deze producten in de toekomst gaan worden, daar kunnen we nu natuurlijk enkel naar gissen, maar op het moment van schrijven is het paradepaardje een setje JoyCons die ogen als NES-controllers en welke met de eerder genoemde emulator gebruikt kunnen worden. Als je Splatoon 2, ARMS, Mario: Tennis – Aces of welke andere betaalde game dan ook online wilt spelen, zal je Nintendo Switch Online nodig hebben. En met € 19,99 per jaar, wat nog goedkoper kan worden wanneer je gebruik maakt van de familieaanbieding, is Nintendo Switch Online een stuk schappelijker geprijsd dan PlayStation Plus en Xbox Live Gold, hetgeen maar goed is ook. Want waar die twee diensten aantrekkelijke extra’s bieden in de vorm van Games With Gold en de Instant Game Collection, daar weet Nintendo niet te overtuigen met aangepaste games van decennia geleden, een beperkte cloud-functie en een vreemd deal-systeem.
14/10 09u15  Ga met plankgas door de screenshots van Food Drive: Race against Hunger heenLees meer >
14/10 09u00  Accurate Segmentation 2 is nu wel heel erg goedkoopAan simpele ogende puzzelgames hebben gamers met een PC geen tekort. Dergelijke spelletjes worden al gemaakt en geliefd sinds de hoogtijdagen van Flash en overspoelen vandaag de dag platformen als Steam en Itch.Io. Gelukkig zijn ze vaak wel leuk om te spelen. Neem Accurate Segmentation 2 bijvoorbeeld, een physics puzzle game die eerder deze maand voor een miezerige € 0,79 op de webwinkel van Valve verscheen en nu in de aanbieding is. Tot 20 oktober is de toch al bescheiden prijs verder verlaagd tot € 0,47, wat neerkomt op een korting van 41%. Goedkoper zal het niet snel meer worden. Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door Valve of Mirain Mainklain, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
14/10 08u45  FunQuarter #229                                                                  Ik ken er zowaar een paar                                                                          WAAAAAt de fuck                                                             Waar zouden we nu heen gaan?                                                                           Je weet dat het waar is                                                           Zoals je het nog nooit zag                                                                           BOI!?                                                              Hit and run?                                                                    Wallpapers, opslaan voor ware grootte                                                            Oh dear god!            
13/10 21u30  De Early Access van Armajet oogt nu al indrukwekkendLees meer >
13/10 21u30  Verken EXCHANGE in deze screenshotsLees meer >
13/10 21u15  Vredig vissen is er niet bij in Fish DuelLees meer >
13/10 18u00  Special: Candy Crush: The BoardgameUitgever: JustGamesAanbevolen leeftijd: Vanaf 8 jaarAantal spelers: 2 tot 6 spelersSpeelduur: 60 minutenAls er één spel is dat op menig smartphone tevoorschijn kan worden getoverd, dan is het Candy Crush wel. Het kleurrijke spelletje, waarin je een juiste aaneenschakeling van snoepjes moet creëren, staat bekend als verschrikkelijk verslavend. Dat is dan ook de reden dat er op social media als Facebook elke keer weer hulpkreten en uitnodigingen naar je werden verstuurd. Uitgever JustGames durfde het aan om de succesvolle game om te toveren naar een bordspel, wat logischerwijs de naam Candy Crush: The Boardgame heeft gekregen. Of dit een succesvolle toverspreuk is geweest, lees je in deze recensie. In Candy Crush: The Boardgame is het de bedoeling om een keten van snoepjes van een beginpunt naar een eindpunt (kersen) te leggen. Dit doe je door met de zes dobbelstenen juiste combinaties te dobbelen, om zo snoepjes te mogen neerleggen. De zes dobbelstenen zijn beschilderd met de zes verschillende snoepsoorten die het spel rijk is. Jij hebt als speler de mogelijkheid om in je beurt drie keer te werpen. Na elke worp mag je dobbelstenen vastleggen, wat we onder andere kennen van spellen als Yathzee en Regenwormen. Een minimum van drie gelijke snoepjes of vijf verschillende snoepjes moet gegooid worden, anders is je beurt niets waard geweest. Logischerwijs leveren meer identieke snoepjes op de dobbelstenen je meer bonussen op. En dat is zeer handig om je te bewapenen tegen vervelende tegenstanders. Suikeraanval Het leggen van snoepjes zal je in Candy Crush: The Boardgame niet ongehinderd afgaan. Tegenstanders kunnen je speelvlak namelijk met speciale snoepjes bestoken, die je snoepreeks aan banden kunnen leggen. Deze wapens vormen zich in verpakt snoep, gestreept snoep en een kleurenbom. Eerstgenoemde verwijdert alle omliggende snoepjes, wat de nodig chaos kan opleveren. Het gestreepte snoep verwijdert alle snoep van dezelfde kleur in een hele rij, waarbij ook je eigen snoep onder vuur komt te liggen. De kleurenbom is uiteindelijk het meest krachtig, aangezien je er één kleur van snoep mee van het speelbord kan vegen. Het zorgt ervoor dat je, zeker met het voltallige aantal van vier spelers. de nodige chaos op het bord kan aanrichten, wat de speelduur van de afzonderlijke potjes aanzienlijk kan verlengen. Wanneer er goed wordt gegooid, zijn er echter op een gegeven moment zoveel wapens in het spel, dat de chaos overdonderend is. JustGames probeert dit enigszins in te dammen door de speler niet teveel wapens te laten opstapelen. Je mag van elk wapen namelijk maar één exemplaar in je arsenaal hebben. Toch is deze restricties in sommige potjes niet strak genoeg om overdreven chaos te voorkomen. Naast alle speciale snoepjes zijn er ook nog blokken chocolade. Deze blokken kunnen op een snoepje van de tegenstander worden gelegd, waarmee de weg wordt versperd. Hierdoor moet je concurrent een omweg nemen om het eindpunt te bereiken. De blokken zijn nog wel weg te halen door middel van het verpakte snoepje, maar geven wel interessante mogelijkheden om de concurrentie te dwarsbomen. Als laatste mogelijkheid kun je ook kiezen om verdiende snoepjes bij je tegenstander neer te leggen. Wanneer je ergens op het bord namelijk de bekende ketting van drie dezelfde snoepjes veroorzaakt, dan verdwijnen alle drie de snoepjes van het speelbord. Het is daarom het meest raadzaam om als speler zoveel mogelijk verschillende kleuren te gebruiken om dit te voorkomen. Onduidelijkheden bij het spelen Tijdens het spelen ontdekten we enkele situaties, die zich bij de spelregels op een grijs vlak bevinden. Er is namelijk geen duidelijkheid geschept in de handleiding. Mag je meer dan één wapen per ronde gebruiken? Moet je ook een fiche leggen op het eindvakje of is het bereiken van de kers voldoende? Het zijn vrij essentiële spelonderdelen waar geen duidelijkheid in wordt gespeld. Wij noemen dit opvallend, omdat bij het bordspel van Jurassic World ook bepaalde spelregels niet helemaal duidelijk waren. Dat spel was van dezelfde uitgever: JustGames. Na enkele speelsessies is het dus aan te raden om zelf een eenduidig besluit te nemen over hoe bepaalde facetten van het spel te interpreteren. Zo kan er verder geen onduidelijkheid meer over ontstaan.   Conclusie Candy Crush: The Boardgame is in zijn kern best een vermakelijk bordspel. Het spel is zowel met twee als met drie of vier spelers prima te pruimen. Bij drie tot vier spelers komt er wel snel iets te veel chaos kijken, wat net iets teveel van het goede is. Het kan er daarnaast voor zorgen dat speelsessies zeker een stuk langer duren dan de aangegeven dertig minuten op de doos. Het hangt er natuurlijk helemaal van af hoe er wordt gegooid, maar over het algemeen vliegen de wapens je wel om de oren. Candy Crush: The Boardgame kent daarnaast nog wat onduidelijkheden in zijn spelregels, maar is met het zachte prijskaartje van €20,- wel je geld waard. Pluspunten + Kleurrijk en vrolijk geheel+ Lage instapdrempelMinpunten - Soms echt teveel chaos- Spelregels in sommige situaties niet toereikend Eindcijfer   7
13/10 11u00  Grootte doet er wel degelijk toe in TechnolitesLees meer >
13/10 10u45  Kagura Games reageert op censuurklachten President YukinoBijna een maand geleden, op 15 september 2018, zette Valve de poorten open voor volwassen games op Steam. Na de ophef rondom games als Huniepop en A Kiss for the Petals: Maidens of Micheal, die plotseling niet meer acceptabel waren, besloot Steam hun beleid om te gooien, tot het genoegen van fans van het erotische genre. Daarom zijn sommigen van hen ook niet blij met de Steam-versie van President Yukino die gisteren verscheen en behoorlijk wat censuur bevat. Kagura Games, de uitgever van het spel, heeft nu gereageerd op deze ophef, met een statement op de Steam-pagina. ''Ik wil graag verduidelijken dat er tijdens Yukino's ontwikkeling een hoop onduidelijkheid was als het aankwam op de regels van Steam,'' aldus de woordvoerder van het bedrijf. ''In het algemeen deden we een hoop aannames op basis van de regels voor de introductie van de nieuwe tools en filters. Yukino was daardoor nogal uitdagend. Ik hoop dat dit opheldert hoe we hier bij uit zijn gekomen.'' De reactie van de uitgever is ergens logisch natuurlijk. De nieuwe filters zijn er pas een paar weken en dit spel zal al veel langer in ontwikkeling zijn geweest. En wanneer zelfs MangaGamer, de grootste uitgever van erotische spellen, nul op rekest krijgt bij Steam, beginnen kleinere partijen hem logischerwijs te knijpen. Toch hoeven fans zich niet druk te maken over toekomstige releases. ''In het algemeen willen we alle originele content in het spel houden. Wij zijn fans, net als jullie. We willen alles behouden. Maar aan de hand van de regels waaraan we ons moeten houden, moeten we soms een compromis sluiten. Dat is vervelend, maar helaas de werkelijkheid. En ik wil me daarvoor verontschuldigen. Ik hoop dat jullie ons vergeven. Voor toekomstige games zijn we van plan om alle originele content in het spel te houden, nu de regels van Steam grotendeels vaststaan. En ik denk dat we dat kunnen doen.'' Overigens kunnen spelers die zich tekort voelen gedaan ook naar deze website gaan, waar Kagura Games een uncensor patch aanbiedt.
13/10 10u15  Pro's prijzen Prismata in prestigieuze promotievideoGamers die op hoog niveau kaartspellen als Magic: The Gathering, Yu-Gi-Oh!, Gwent, Pokémon: Trading Card Game en Hearthstone spelen, zijn meestal niet snel geneigd om nieuwe games in het genre te proberen. Lunarch Studios vond er echter een handjevol en zette ze voor een camera. Het resultaat is onderstaande video, waarin enkele cardgame-spelers van het hoogste niveau het spel aanprijzen. En als dat je interesse heeft gewekt, kun je spel makkelijk zelf proberen. Het is namelijk gratis op Steam te spelen.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

2x Kagura Games reageert op censuurklachten President Yukino13/10 10u45 - Gamequarter.be: Bijna een maand geleden, op 15 september 2018, zette Valve de poorten open voor volwassen games op Steam. Na de ophef rondom games als Huniepop en A Kiss for the Petals: Maidens of Micheal, die plotseling niet meer acceptabel waren, besloot Steam hun beleid om te gooien, tot het genoegen van fans van het erotische genre. Daarom zijn sommigen van hen ook niet blij met de Steam-versie van President Yukino die gisteren verscheen en behoorlijk wat censuur bevat. Kagura Games, de uitgever van het spel, heeft nu gereageerd op deze ophef, met een statement op de Steam-pagina. ''Ik wil graag verduidelijken dat er tijdens Yukino's ontwikkeling een hoop onduidelijkheid was als het aankwam op de regels van Steam,'' aldus de woordvoerder van het bedrijf. ''In het algemeen deden we een hoop aannames op basis van de regels voor de introductie van de nieuwe tools en filters. Yukino was daardoor nogal uitdagend. Ik hoop dat dit opheldert hoe we hier bij uit zijn gekomen.'' De reactie van de uitgever is ergens logisch natuurlijk. De nieuwe filters zijn er pas een paar weken en dit spel zal al veel langer in ontwikkeling zijn geweest. En wanneer zelfs MangaGamer, de grootste uitgever van erotische spellen, nul op rekest krijgt bij Steam, beginnen kleinere partijen hem logischerwijs te knijpen. Toch hoeven fans zich niet druk te maken over toekomstige releases. ''In het algemeen willen we alle originele content in het spel houden. Wij zijn fans, net als jullie. We willen alles behouden. Maar aan de hand van de regels waaraan we ons moeten houden, moeten we soms een compromis sluiten. Dat is vervelend, maar helaas de werkelijkheid. En ik wil me daarvoor verontschuldigen. Ik hoop dat jullie ons vergeven. Voor toekomstige games zijn we van plan om alle originele content in het spel te houden, nu de regels van Steam grotendeels vaststaan. En ik denk dat we dat kunnen doen.'' Overigens kunnen spelers die zich tekort voelen gedaan ook naar deze website gaan, waar Kagura Games een uncensor patch aanbiedt.
1x Het regent kortingen op PSN16/10 22u30 - Gamequarter.be: Update: Er is nu ook een promotievideo Je zou denken dat mensen in deze tijd van het jaar geen tekort hebben aan videogames, daar de triple A releases over elkaar heen buitelen. Maar niet iedereen is bereid de nieuwprijs te betalen. Daarom is het maar goed dat er zoiets als sales zijn.Op PSN bijvoorbeeld, is nu een uitverkoop bezig, waarin 91 grote releases als Overwatch, Horizon: Zero Dawn en God of War met kortingen tot wel 60% worden verkocht. Ben jij benieuwd welke games je nog meer kunt scoren? Dan kun je hier klikken om naar de webversie van PSN te gaan.Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door PlayStation of de betrokken uitgevers en ontwikkelaars, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
1x Nintendo demonstreert nieuwe fotofilters voor Super Mario: Odyssey18/10 23u00 - Gamequarter.be: Lees meer >
0x Pro's prijzen Prismata in prestigieuze promotievideo13/10 10u15 - Gamequarter.be: Gamers die op hoog niveau kaartspellen als Magic: The Gathering, Yu-Gi-Oh!, Gwent, Pokémon: Trading Card Game en Hearthstone spelen, zijn meestal niet snel geneigd om nieuwe games in het genre te proberen. Lunarch Studios vond er echter een handjevol en zette ze voor een camera. Het resultaat is onderstaande video, waarin enkele cardgame-spelers van het hoogste niveau het spel aanprijzen. En als dat je interesse heeft gewekt, kun je spel makkelijk zelf proberen. Het is namelijk gratis op Steam te spelen.
0x Grootte doet er wel degelijk toe in Technolites13/10 11u00 - Gamequarter.be: Lees meer >
0x Special: Candy Crush: The Boardgame13/10 18u00 - Gamequarter.be: Uitgever: JustGamesAanbevolen leeftijd: Vanaf 8 jaarAantal spelers: 2 tot 6 spelersSpeelduur: 60 minutenAls er één spel is dat op menig smartphone tevoorschijn kan worden getoverd, dan is het Candy Crush wel. Het kleurrijke spelletje, waarin je een juiste aaneenschakeling van snoepjes moet creëren, staat bekend als verschrikkelijk verslavend. Dat is dan ook de reden dat er op social media als Facebook elke keer weer hulpkreten en uitnodigingen naar je werden verstuurd. Uitgever JustGames durfde het aan om de succesvolle game om te toveren naar een bordspel, wat logischerwijs de naam Candy Crush: The Boardgame heeft gekregen. Of dit een succesvolle toverspreuk is geweest, lees je in deze recensie. In Candy Crush: The Boardgame is het de bedoeling om een keten van snoepjes van een beginpunt naar een eindpunt (kersen) te leggen. Dit doe je door met de zes dobbelstenen juiste combinaties te dobbelen, om zo snoepjes te mogen neerleggen. De zes dobbelstenen zijn beschilderd met de zes verschillende snoepsoorten die het spel rijk is. Jij hebt als speler de mogelijkheid om in je beurt drie keer te werpen. Na elke worp mag je dobbelstenen vastleggen, wat we onder andere kennen van spellen als Yathzee en Regenwormen. Een minimum van drie gelijke snoepjes of vijf verschillende snoepjes moet gegooid worden, anders is je beurt niets waard geweest. Logischerwijs leveren meer identieke snoepjes op de dobbelstenen je meer bonussen op. En dat is zeer handig om je te bewapenen tegen vervelende tegenstanders. Suikeraanval Het leggen van snoepjes zal je in Candy Crush: The Boardgame niet ongehinderd afgaan. Tegenstanders kunnen je speelvlak namelijk met speciale snoepjes bestoken, die je snoepreeks aan banden kunnen leggen. Deze wapens vormen zich in verpakt snoep, gestreept snoep en een kleurenbom. Eerstgenoemde verwijdert alle omliggende snoepjes, wat de nodig chaos kan opleveren. Het gestreepte snoep verwijdert alle snoep van dezelfde kleur in een hele rij, waarbij ook je eigen snoep onder vuur komt te liggen. De kleurenbom is uiteindelijk het meest krachtig, aangezien je er één kleur van snoep mee van het speelbord kan vegen. Het zorgt ervoor dat je, zeker met het voltallige aantal van vier spelers. de nodige chaos op het bord kan aanrichten, wat de speelduur van de afzonderlijke potjes aanzienlijk kan verlengen. Wanneer er goed wordt gegooid, zijn er echter op een gegeven moment zoveel wapens in het spel, dat de chaos overdonderend is. JustGames probeert dit enigszins in te dammen door de speler niet teveel wapens te laten opstapelen. Je mag van elk wapen namelijk maar één exemplaar in je arsenaal hebben. Toch is deze restricties in sommige potjes niet strak genoeg om overdreven chaos te voorkomen. Naast alle speciale snoepjes zijn er ook nog blokken chocolade. Deze blokken kunnen op een snoepje van de tegenstander worden gelegd, waarmee de weg wordt versperd. Hierdoor moet je concurrent een omweg nemen om het eindpunt te bereiken. De blokken zijn nog wel weg te halen door middel van het verpakte snoepje, maar geven wel interessante mogelijkheden om de concurrentie te dwarsbomen. Als laatste mogelijkheid kun je ook kiezen om verdiende snoepjes bij je tegenstander neer te leggen. Wanneer je ergens op het bord namelijk de bekende ketting van drie dezelfde snoepjes veroorzaakt, dan verdwijnen alle drie de snoepjes van het speelbord. Het is daarom het meest raadzaam om als speler zoveel mogelijk verschillende kleuren te gebruiken om dit te voorkomen. Onduidelijkheden bij het spelen Tijdens het spelen ontdekten we enkele situaties, die zich bij de spelregels op een grijs vlak bevinden. Er is namelijk geen duidelijkheid geschept in de handleiding. Mag je meer dan één wapen per ronde gebruiken? Moet je ook een fiche leggen op het eindvakje of is het bereiken van de kers voldoende? Het zijn vrij essentiële spelonderdelen waar geen duidelijkheid in wordt gespeld. Wij noemen dit opvallend, omdat bij het bordspel van Jurassic World ook bepaalde spelregels niet helemaal duidelijk waren. Dat spel was van dezelfde uitgever: JustGames. Na enkele speelsessies is het dus aan te raden om zelf een eenduidig besluit te nemen over hoe bepaalde facetten van het spel te interpreteren. Zo kan er verder geen onduidelijkheid meer over ontstaan.   Conclusie Candy Crush: The Boardgame is in zijn kern best een vermakelijk bordspel. Het spel is zowel met twee als met drie of vier spelers prima te pruimen. Bij drie tot vier spelers komt er wel snel iets te veel chaos kijken, wat net iets teveel van het goede is. Het kan er daarnaast voor zorgen dat speelsessies zeker een stuk langer duren dan de aangegeven dertig minuten op de doos. Het hangt er natuurlijk helemaal van af hoe er wordt gegooid, maar over het algemeen vliegen de wapens je wel om de oren. Candy Crush: The Boardgame kent daarnaast nog wat onduidelijkheden in zijn spelregels, maar is met het zachte prijskaartje van €20,- wel je geld waard. Pluspunten + Kleurrijk en vrolijk geheel+ Lage instapdrempelMinpunten - Soms echt teveel chaos- Spelregels in sommige situaties niet toereikend Eindcijfer   7
0x Vredig vissen is er niet bij in Fish Duel13/10 21u15 - Gamequarter.be: Lees meer >
0x Verken EXCHANGE in deze screenshots13/10 21u30 - Gamequarter.be: Lees meer >
0x De Early Access van Armajet oogt nu al indrukwekkend13/10 21u30 - Gamequarter.be: Lees meer >
0x FunQuarter #22914/10 08u45 - Gamequarter.be:                                                                   Ik ken er zowaar een paar                                                                          WAAAAAt de fuck                                                             Waar zouden we nu heen gaan?                                                                           Je weet dat het waar is                                                           Zoals je het nog nooit zag                                                                           BOI!?                                                              Hit and run?                                                                    Wallpapers, opslaan voor ware grootte                                                            Oh dear god!            

Statistieken

Artikels:
35289
Gelezen:
20222
Aantal lezers nu:
59


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven