dinsdag 22 mei 2018, week 21


U bent nu hier: Meer nieuws van Gamequarter.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u30
 

Gamequarter.be

Verbergen Tonen
22/05 16u00  Blazing Griffin licht de toekomstplannen voor Murderous Pursuits verder toe Eind april liet Blazing Griffin, de studio achter Murderous Pursuits, weten dat ze hun game in de maanden volgend op de release zouden voorzien van nieuwe content. Er werd gesproken over ranked matches, cosmetische voorwerpen en ongespecificeerde gameplay-toevoegingen. Over dat laatste weten we nu meer, dankzij een bericht op de ontwikkelaar zijn persportaal. Op het moment van schrijven is de eerste update die we in het schema op het portaal zien reeds live gegaan en daarom zullen we deze niet opnemen in dit artikel. De rest van het bericht is echter nog steeds relevant en onthult dat het spel onder andere meer skills, levels en karakters zal ontvangen. En op de karakters na, zijn deze toevoegingen allen gratis. De volledige lijst is als volgt: Update #2 - May 31, 2018 Party system Public player ranking stats Unlockable prestige skins Win screen taunts Calling Card icons Additional achievements  Update #3 - June 29, 2018 New level New abilities New game modes New perk system + multiple new perks 2 new characters (paid)   Update #4 - July 30, 2018 Several new levels New ability New game mode New perks New vendettas system 2 new characters (paid) Update #5 - August 27, 2018 New levels 4 new characters (paid)
22/05 08u15  Retro Maze is net niet gratis met deze aanbieding Kortingen zijn leuk, daar zijn we het waarschijnlijk allemaal over eens. Maar hoeveel zin heeft het om korting te geven op een game die an sich al niets kost? Als je het ontwikkelaar Durven Studios vraagt is het antwoord genoeg. Zij geven namelijk tot 28 mei 10% welkomstkorting op hun nieuwste game, die normaal al slechts € 0,79 kent. Je effectieve korting? € 0,12. Als dat voor jou het verschil maakt, kun je hier de buit binnenhalen.11 
22/05 08u00  Dit is hoe de wereld van Detroit: Become Human tot stand kwam In Detroit: Become Human reizen we af naar 2038. En hoewel dat klinkt alsof het in de hele verre toekomst is, is het feit dat twintig jaar sneller voorbij zijn dan dat je denkt. Dat probleem, daar liepen ze bij Quantic Dream ook tegenaan. Men moest daarom goed overwegen hoe technologie zich in die periode logisch zou ontwikkelen, zonder dat het in het gebied van science-fiction zou treden. Alles wat je in het spel ziet heeft daarom wortels in onze tijd. Dit en meer bespreken enkele ontwikkelaars van de studio in deze video.
22/05 07u45  Devolver Digital houdt ook dit jaar een E3-presentatie Devolver Digital zal ook dit jaar een presentatie geven tijdens de E3. Dit heeft de uitgever van games als Serious Sam, Hotline Miami en The Swords of Ditto bekendgemaakt. De presentatie van Devolver Digital in 2017 was niet te vergelijken met die van bedrijven als Ubisoft, Electronic Arts en Microsoft, maar deed meer denken aan een parodie erop.  Het was gevuld met absurde presentaties en steken naar de grote partijen, wat dan ook de reden was dat wij er geen live-verslag van gedaan hebben. Of de presentatie dit jaar wel serieus is, is nog maar de vraag, maar DD heeft in ieder geval laten weten dat ze ditmaal wel echte game-aankondigingen gaan doen. Vermoedelijk zal de nieuwe Serious Sam-game een opwachting gaan maken, maar naar de rest kunnen we enkel gissen. De presentatie van Devolver Digital zal op 11 juni, om vijf uur in onze ochtend, plaatsvinden.
21/05 13u00  Dit zijn deze week de highlights op PSN Elke week opnieuw komen er nieuwe games op digitale distributieplatformen. Zo ook op PSN. Sony zet daarom regelmatig een video in elkaar met de dingen die jij niet mag missen. Deze week is het hoogtepunt zonder twijfel Detroit: Become Human, samen met de release van Dark Souls: Remastered. Verder is er een free play weekend voor Overwatch, gaat de beta van H1Z1 van start en komt Animal Force beschikbaar voor de PSVR. Geen slechte week dus.
21/05 12u45  Vier de release van The Mercury Man met korting Vroeger waren de lente- en zomermaanden komkommertijd in game-land. Er kwamen nauwelijks games uit in deze periode, en de degene die verschenen waren zelden de moeite waard. Maar de tijden zijn veranderd en nu gaan de releases het hele jaar door. Zelfs gisteren, op eerste Pinkersterdag, verschenen er games op Steam, waaronder Mehsofts The Mercury Man. En zoals wel meer games die op dat platform verschijnen, wordt de game gelanceerd met een welkomstkorting van 10% over de prijs van € 9,99. Het spel kost daardoor tot 27 mei € 8,99 als je hem hier koopt. Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door Valve of Mehsoft, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
21/05 12u45  We zien de hele wereld in de screenshots van Project Octopath Traveler Lees meer >
20/05 23u30  Laat het Romeinse rijk floreren in Imperator: Rome Na het onderwerpen van heel Europa in Europa Universalis, heeft Paradox Development Studio besloten om voor hun nieuwe project wat verder in te zoomen op de spanningen in de regio. Voor hun nieuwste titel focust men daarom op het Romeinse rijk. Wat voor game het precies gaat worden, daar is deze video absoluut niet duidelijk over. Gezien het verleden van de ontwikkelaar in kwestie is een strategy-game, zij het real-time of turn-based, echter de meest logische optie.
20/05 12u45  Dit is hoe de Game of Thrones theme klinkt op de Labo Piano Wat doe je als je wereldberoemd componist Ramin Djawadi, bekend van het MCU en Game of Thrones, op bezoek krijgt in je kantoor? Als je IGN bent, geef je hem de Labo Piano en laat je hem een van zijn creaties erop namaken. Het resultaat, dat spreekt voor zich.
20/05 12u30  Maak je klaar voor de strijd met de screenshots van Ancestors Legacy Lees meer >
20/05 12u30  FunQuarter #208                                                                   Dat is teleurstellend                                                                            Yup herkenbaar                                                  Misschien komt die nog naar de Switch?                                                                           Cosplay voor gevorderden                                                              Persona 4 naar Persona 5?                                                                           ...                                                            Deadpool for President                                                                   Wallpapers, opslaan voor ware grootte                                                              Hmm sandwich            
19/05 22u45  Bewonder New Donk City in deze nieuwe trailer van Captain Toad: Treasure Tracker Net zoals Donkey Kong: Country - Tropical Freeze en Mario Kart 8, zal ook Wii U-game Captain Toad: Treasure Tracker een tweede leven worden gegeven op de Nintendo Switch. En net zoals bij die laatste, gaat dit gepaard met nieuwe content. Deze content is geïnspireerd op New Donk City van de immers populaire game Super Mario: Odyssey, al is dat natuurlijk al ruim twee maanden bekend. Deze trailer van de game laat echter nieuwe beelden zien, waaruit we kunnen opmaken dat we zowel de stad als het riool gaan verkennen.
19/05 22u00  Pillars of Eternity II: Deadfire is nu flink in prijs verlaagd Pillars of Eternity II: Deadfire is nog maar net verschenen en is met een prijs van € 45,99 een behoorlijk pittige aankoop. Kun je echter nauwelijks wachten om je avontuur te beginnen, dan is nu wellicht hét moment om je slag te slaan. Obsidian Entertainments RPG is namelijk de Star Deal bij Fanatical. Een Star Deal is feitelijk een kortstondige aanbieding, die in dit geval nog slechts 43 uur beschikbaar is. Mocht je echter in die tijd het spel aanschaffen, dan krijg je 25% korting. Hierdoor kost de game slechts € 34,49, wat neerkomt op € 11,50 die je zo even bespaart. Maar dat wel enkel zolang als dat de voorraad strekt en enkel als je het hier koopt. Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door Versus Evil, Fanatical of Obsidian Entertainment, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
19/05 17u15  Finalboss toont een glimp van The Path of Calydra Met de gigantische hoeveelheid games die voortdurend in ontwikkeling is, is het vaak moeilijk om de spellen te vinden die de moeite waard zijn. Gelukkig hoef je dat echter niet zelf doen, immers struinen wij het web al voor je af. Zo stuitte wij op The Path of Calydra, een action-adventure van indie-ontwikkelaar Finalboss. Hierover is nog bar weinig bekend, maar deze video maakt ons in ieder geval nieuwsgierig om het karakter in-game te zien. 
19/05 16u15  Releasedatum Kingdom Hearts III dichterbij dan ooit De releasedatum van Kingdom Hearts III lijkt op de korte termijn een stuk minder mysterieus te gaan worden. Tijdens het preview event van Square Enix zou de ontwikkelaar namelijk hebben aangegeven dat het volgende maand de releasedatum zou willen vrijgeven. De studio is er vrij zeker van wanneer de game kan worden gedistributeerd en kan daarom dus de definitieve releasedatum uit de doeken gaan doen.Hiermee lijkt de game in ieder geval nog dit jaar te gaan verschijnen. Er zijn al veel beelden verschenen van het preview event en onze collega's van Eurogamer hebben in een gameplayvideo dertien punten op een rijtje gezet die je in Kingdom Hearts III zult terugvinden. De gameplay focust zich overigens voor het grootste gedeelte op de spelwereld van Toy Story, waarin Buzz Lightyear en Woody natuurlijk de hoofdrol vertolken naast Sora, Donald en Goofy.
Laatste update: vandaag om 16u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/05 10u15  GameSpot mocht al aan de slag met Black Ops 4's hero based multiplayerMet Call of Duty: Black Ops 4 zet Activision, meer dan ooit tevoren, in de op de multiplayer van de game. Er is geen singleplayer meer, maar wel een traditionele multiplayer, een battle royale multiplayer en een hero based multiplayer. Van die laatste hebben wij nu beelden. De beelden zijn geschoten door GameSpot, die zo te zijn best wel wat Call of Duty gespeeld hebben. De journalist die de controller vastheeft domineert namelijk, met name in het begin, het andere team. CoD-fans zullen het echter interessanter vinden welke locaties terugkeren en welke wapens hun opwachting maken. En ook daar zien we genoeg van.
19/05 08u45  Je figurines haal je nu bij LargeLarge is een kledingwinkel, dat is een ding wat zeker is, maar sinds het bedrijf zijn doelgroep uitbreidde naar onder andere gamers, komen er ook steeds meer non-kleding artikelen, zoals figurines van games en anime. En die zijn nu in de summer sale. Wacht dus niet langer en haal nu je Funko Pop-, Dorbz-, Vinyl-, Mattel- of Abiliator-figurines met kortingen die kunnen oplopen tot wel 52%. Dat is dus meer dan twee voor de prijs van een! Maar wel enkel hier en zolang als dat de voorraad strekt. Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door Large, noch is die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
19/05 08u30  Murderous Pursuits pronkt met recensiesHoewel onze eigen Sander niet heel erg warm liep voor Murderous Pursuits, zijn er enkele outlets die wel opgewonden raakten voor de game. Ontwikkelaar Blazing Griffin maakt hier dankbaar gebruik van, door citaten van hun artikelen in deze video te verweven. De video is verder gevuld met hetgeen dat we al eerder zagen: moorden, sluipen en rennen. Precies dat wat je dus daadwerkelijk moet doen als je de game speelt. En wie weet, misschien kom je Sander er nog wel in tegen.
18/05 20u45  2K Games kondigt geen nieuwe game aan op de E32K Games zou in het fiscale jaar 2019 een nieuwe deel uit gaan brengen in een van diens grotere franchises, maar dit is nu doorgeschoven naar 2020. Dit valt te lezen in Take-Two's inkomstenrapport, dat men openbaar heeft gemaakt. Over welke franchise het gaat wordt niet gezegd, maar gezien het portfolio van 2K Games zijn de keuzes beperkt. De grootste kanshebber is natuurlijk Borderlands 3, aangezien die volgens Walmart op de E3 getoond zou worden, maar ook een nieuwe Bioshock of Mafia behoort op de mogelijkheden. Ons geld zetten we echter in op de eerste, gezien een passage in het rapport waarin staat dat men door dit uitstel geen nieuwe game heeft om op de E3 te tonen.
18/05 13u30  King werkt aan een mobiele Call of Duty-titelKing, het bedrijf achter mobiele games als Candy Crush Saga, werkt aan een mobiele Call of Duty-titel. Dat blijkt uit meerdere vacatures op de websites van de ontwikkelaar. Dat King aan CoD werkt mag ergens niet als een verrassing komen. Activision kocht de ontwikkelaar immers voor 5,9 dollar in 2015, maar die bracht sindsdien geen noemenswaardige games meer uit. Hun expertise gebruiken voor een spin-off van Activision's belangrijkste IP is dan ook een logisch stap. Volgens een de vacatures, die van Level Designer, is het doel van King om ''om de Call of Duty-ervaring naar mobiele telefoons te halen, waarbij er op nieuwe en innoverende manieren gespeeld zal worden binnen het genre''. Helaas kunnen we daar echter niet uit opmaken wat voor soort spel deze CoD gaat worden. En ook de vacatures voor een Senior Network Engineer Networking en Senior Tools Developer schijnen geen licht op de zaak. We zullen dus waarschijnlijk in het duister tasten tot Activision het spel officieel uit de doeken doet.
18/05 07u45  House Flipper elimineert zijn roze insectHet probleem met een indie-ontwikkelaar, is dat hij of zij geen budget heeft om diens games uitvoerig te laten testen. Hierdoor willen rare bugs nog weleens onopgemerkt blijven tot de game reeds te koop is. Dat gebeurde ook bij een nieuwe game genaamd House Flipper. Deze vreemde glitch zorgde ervoor dat de muren van huizen die je op moest knappen werden getoond als een roze, doorzichtige substantie. Niet bepaald realistisch dus. Ontwikkelaar Empyrean heeft echter direct gehandeld en nog geen dag later een update uitgebracht. Mocht dus ook jij last hebben van dit roze insect, dan is die bij deze geplet.
18/05 07u45  De Wizard of Legend is klaar voor de strijdWanneer we denken aan games met magie, denken we aan magische fantasy-werelden, RPG's en visual novels. Waar we níét aan denken is een roguelike waarin je razendsnelle reflexen moet hebben om te overleven. Toch is dit precies wat we krijgen in Wizard of Legend, die nu beschikbaar is. Overleven in Wizard of Legend is overigens nog een hele kunst. Spelers hebben ruim honderd spreuken en relics tot hun beschikking die ze moeten aanwenden om van elke situatie het beste te maken. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan, zo de launch trailer demonstreert.  
18/05 07u30  Trotseer het regenwoud in Green HellVelen van ons denken bij een regenwoud aan een tropisch paradijs, waar papegaaien de bomen kleur geven en je het ene na het andere adembenemende aanzicht hebt. De realiteit is echter veel duisterder dan dat. Green Hell is daar het perfecte voorbeeld van. In deze game moet je zien te overleven in de jungle met diens giftige planten en dieren, roofdieren, bloedzuigers en nog veel meer. Hoe lang kan jij je staande houden? Je ontdekt het deze zomer.
17/05 22u45  Blackout is de Battle Royale-mode van Call of Duty: Black Ops IVMet het succes van Fortnite en PlayerUnknown's Battlegrounds als drijfveer, waagt de ene na de andere ontwikkelaar zich aan de battle royale-formule. Dit najaar komt een juggernaut echter de boel op stelten zetten. Treyarch's Call of Duty: Blacks Ops IV zal namelijk een battle royale mode gaan bevatten, zo maakte uitgever Activision bekend bij een evenement waar het spel uitgebreid uit de doeken werd gedaan. Volgens de video die met de aankondiging gepaard ging, zal deze mode Blackout gaan heten en elementen uit alle vier de Black Ops-games bevatten, zoals iconische locaties van die spellen. Om dit te realiseren zal men de grootste CoD-map ooit klaarstomen, die ongeveer net zo groot zou moeten zijn als 1500(!) Nuketowns. Hierop kun je elkaar met allerlei vuurwapens en voertuigen uit de serie te lijf gaan, terwijl je in de huid van diens iconische personages kruipt. Zien we jou dit najaar op het slagveld?  
17/05 09u45  Milestone kondigt RIDE 3 aanMilestone s.r.l., de uitgever van games als MotoGP, MXGP, Gravel, WRC en SBK, heeft een nieuwe game aangekondigd. Het zal niemand verrassen dat dit wederom een racegame is. Ditmaal is het RIDE die een nieuw deel krijgt, wat ons alweer bij deeltje drie brengt. Onder het mom bigger and better brengt deze game ons meer van wat we al hadden: razendsnelle motoren. En met ruim 230 stuks kun je wel even vooruit
17/05 08u30  Microsoft doet de Xbox Adaptive Controller officieel uit de doekenTwee dagen geleden dook uit het niets een wel heel bijzondere controller op. Deze Xbox Adaptive Controller leek nauwelijks op de controllers die we vandaag de dag gewend zijn en met goede reden: hij was namelijk niet bedoeld voor reguliere gamers, maar voor zij die door een beperking op dit moment niet kunnen gamen. De controller in kwestie was op het moment dat wij erover schreven nog niet officieel aangekondigd, waardoor we niet met zekerheid konden zeggen of die echt bestond. Microsoft heeft nu echter meerdere video's geplaatst die het bestaan van de Xbox Adaptive Controller niet enkel bevestigen, maar ook laten zien hoe die werkt. In deze video zien we bijvoorbeeld hoe mensen met verschillende beperkingen met behulp van de controller en eventuele hulpmiddelen alsnog hun spellen kunnen spelen.
17/05 08u15  Verken het regenwoud van Green Hell in deze screenshotsLees meer >
17/05 08u00  De Pokémon-games voor Nintendo Switch zouden wel eens Let's Go Pikachu & Let's Go Eevee kunnen gaan hetenVanaf het moment dat GameFreak bekendmaakte dat het werkt aan een Pokémon-titel voor de Nintendo Switch, maakt de geruchtenmolen overuren. Het ene na het andere lek komt en verdwijnt nadat het als vals of ongeloofwaardig wordt afgeschreven. Zo ook dat de Switch-games remakes zouden zijn van Pokémon: Yellow, genaamd Let's Go Pikachu & Let's Go Eevee waarin de respectievelijke titulaire wezens je starters zijn. Waarom we er nu toch over schrijven, is omdat dit lek enige credibiliteit heeft gekregen. Een aan Nintendo verbonden bedrijf heeft namelijk domeinnamen voor deze games gekocht. Dit hoeft natuurlijk niets te zeggen, aangezien Nintendo met regelmaat preventief domeinnamen registreert, maar gezien de timing hebben velen het gevoel dat er tenminste een kern van waarheid zit in de gelekte informatie. Mocht het zo zijn dat dit inderdaad opvolgers van Ultra Sun & Ultra Moon zijn, dan zullen we vermoedelijk op de E3 meer informatie krijgen.
16/05 22u30  Goliath: Recoil vervaagt de grens tussen gamen en spelenGames als Ingress en Pokémon: GO, die je als speler verplichten om fysiek dingen te doen om verder te komen in de game, hebben ervoor gezorgd dat de grens tussen de virtuele en de echte wereld enigszins vervaagd is. Goliath probeert nu hetzelfde te doen voor het first-person shooter-genre met zijn Recoil-geweren. De Goliath: Recoil is feitelijk laserschieten, maar dan zonder lompe vesten en met een vaste locatie waar je aan gebonden bent. In plaats daarvan wordt het speelveld bepaald door waar je de zogenaamde WiFi-hub plaatst. Deze hub is een centraal communicatiemiddel voor de Recoil-geweren en granaten van de maximaal zestien spelers die aan een match kunnen deelnemen en heeft een bereik van ongeveer 150 meter. Spelers kunnen dus een behoorlijke afstand overbruggen tijdens een match. Voor wie zijn data al het raam uit ziet vliegen hebben we goed nieuws. De WiFi-hub is gebonden aan een eigen netwerk en kost je dus geen cent. Dat is niet alleen wel zo prettig voor je datapakket, maar ook voor de batterij van je mobiel, want die heb je nodig om Recoil te spelen. Je smartphone wordt met een klem aan je vuurwapen bevestigd en toont onder andere hoeveel leven je nog hebt, hoeveel kogels je hebt en laat je horen van waaruit je onder vuur wordt genomen. Het neemt dus eigenlijk de HUD van traditionele videogames over, evenals modi als free for all, search & destroy en team deathmatch, die al sinds jaar en dag onderdeel uitmaken van competitieve FPS-games. In het begin komt de Recoil in drie pakketten. Het startpakket bevat de WiFi-hub en twee RK-45 Spitfire-pistolen, terwijl de grotere SR-12 Rogue en granaten los bijgekocht moeten worden. De prijzen hiervan variëren van € 22,99 voor een granaat, tot € 149,90 voor de starterpack.
16/05 16u15  Blizzard pakt Overwatchs tweede verjaardag groots aanBijna twee jaar geleden verscheen Overwatch, de onbetwiste koning van het hero shooter genre, en nog altijd is het een van de populairste multiplayergames. Dit is deels te wijten aan de verslavende gameplay, maar ook zeker terug te leiden naar hoe Blizzard het spel ondersteunt. Niet enkel komen er met regelmaat nieuwe gratis helden en maps, maar tijdelijke evenementen en tijdelijke cosmetische voorwerpen houden spelers geboeid en geïnvesteerd in de game. Anderzijds zijn er natuurlijk ook spelers die minder vrolijk worden van de vluchtige aard van deze evenementen, omdat ze hierdoor leuke tijdelijke modi of skins zijn misgelopen. Spoedig krijgen ze echter nog een kans om deze te bemachtigen. Dat vertelt Blizzard vice president Jeff Kaplan. Om de tweede verjaardag van Overwatch te vieren, worden op 22 mei anniversary lootboxes aan de game toegevoegd. Deze bevatten gegarandeerd een Anniversary item, zoals een van de acht nieuwe legendary skins, maar kunnen ook voorwerpen bevatten van álle voorgaande evenementen, zoals Chinees Nieuwjaar, Halloween en Winter. Je hebt dus een kans om alsnog de content die je gemist hebt binnen te halen. Omdat de kans dat je net krijgt wat je zoekt erg klein is, zullen alle voorwerpen van voorgaande events ook individueel beschikbaar worden gesteld in ruil voor de munten die je in lootboxes krijgt als je dubbele beloningen ontvangt. De verwachting is echter wat dat veel van die content erg prijzig zal zijn. Skins en andere voorwerpen zijn niet de enige dingen die een comeback maken voor Overwatchs verjaardagfuif. Ook tijdelijke events, zoals Retribution, Mei's Snowball Fight, Lucioball en Junkenstein zullen in roulatie terugkeren, met elke dag een ander event. Tenslotte zal een nieuwe map genaamd PETRA aan het spel worden toegevoegd. Deze bevat een mega healthpack in het midden, dat ongetwijfeld de reden voor vele confrontaties gaat worden. Deze map, samen met Chateau, zullen bovendien deel uitmaken van een free for all miniseizoen.  
16/05 08u00  De nieuwe map voor Rainbow Six: Siege brengt ons naar ItaliëIn de jaren sinds de release van Rainbow Six: Siege, hebben we al heel wat locaties mogen bezoeken. Het beeldschone Italië hoorde daar echter niet bij. Maar daar komt spoedig verandering in. De volgende toevoeging voor het spel heet Para Bella en brengt ons naar een villa op het Italiaanse platteland, dat gezien de inrichting aan een behoorlijke rijke kunstverzamelaar toebehoord. Wat jammer dan, dan er waarschijnlijk een hoop van gaat sneuvelen.
16/05 07u45  Hier is een voorproefje van de tweede episode van The CouncilMysterie, drama en intrige; de openingsact van The Council zat er vol mee. Spelers zitten dan ook smachtend te wachten op het volgende deel van het verhaal. Voor zij die op goed geluk het seizoen of de season pass hebben gekocht, is het nu al feest. Zij hebben namelijk al toegang tot het spel. De rest van ons zal echter tot morgen moeten wachten om de aflevering los te kunnen kopen. Om die pijn te verzachten krijgen we dit kleine voorproefje van wat ons te wachten staat.
16/05 07u45  Microsofts controller voor mensen met een beperking is gelektGamen is een prachtige hobby, waar we het liefste met zoveel mogelijk mensen van genieten. Helaas is het echter niet voor iedereen mogelijk om zomaar een controller op te pakken. Hardware-fabrikanten zoeken daarom al jaren naar oplossingen voor gamers met verschillende beperkingen. Een van die fabrikanten is Microsoft, en hun nieuwste ontwerp zou naar verluidt nu gelekt zijn. De lekker in kwestie beweert dat de controller, die nog het meeste weg heeft van een modernere NES-controller, ontwikkeld is om gamers met allerlei soorten beperkingen de gelegenheid te geven om alsnog van ons favoriete medium te genieten. Hoe het precies werkt is echter de vraag. Zoals op onderstaande afbeelding te zien is, zal deze controller twee grote knoppen bevatten, die vermoedelijk vrij programmeerbaar zijn, zodat de functionalieit op het spel en de speler kan worden aangepast. Hiernaast zien we een kleinere D-pad- en home-, menu en options-knoppen. Het meest opvallende deel van de contoller zijn de symbolen die bovenaan staan en die doen denken aan symbolen die gebruikt worden voor verschillende functies van de Xbox One. Vermoedelijk is dit gedaan voor mensen die visueel beperkt zijn of die moeite hebben om door de menu's heen te komen. Hiernaast heeft het nog een driekleurige LED erin zitten, die gebruikt kan worden om te signaleren op welke voorgeprogrammeerde besturing dat hij staat. Tenslotte zitten aan de zijkant een USB-aansluiting en een audio jack. Gezien dit meer een goodwill-project is dan een nieuwe commerciële horizon, is de kans klein dat deze controller wordt meegenomen naar de E3. De verwachting is dan ook dat, als de controller echt is, dat die deze maand nog uit de doeken wordt gedaan.
15/05 13u30  Is een Star Fox racinggame op komst?Nu de E3 in rap tempo dichterbij komt, duiken overal geruchten op over games die zogenaamd op het evenement aangekondigd gaan worden. Zo ook op 4Chan en Reddit, waar berichten geplaatst zijn die beweren dat een Star Fox racinggame voor de Nintendo Switch in de maak is. De game in kwestie zou Star Fox: Grand Prix heten en zou ontwikkeld worden door Retro Studios, het bedrijf dat eerder ook Donkey Kong Country Returns en Tropical Freeze en de Metroid Prime trilogie mocht maken van Nintendo. Het is dus niet ondenkbaar dat ze ook Star Fox onder handen zouden mogen nemen. Als we de geruchten mogen geloven, zal SF: GP zich ergens tussen F-Zero en Diddy Kong Racing bevinden, al zal de adventure mode van het spel sterk naar de tweede neigen. Hiernaast zal het spel volgens de berichten een open wereld bevatten, inclusief boss fights die je moet tackelen. Hoeveel van deze geruchten berust op waarheid, weten enkel op Nintendo en Retro Studios. Wat echter wel opvallend is, is dat op beide fora meerdere aparte personen dingen bevestigd hebben, hetgeen het enige validiteit geeft. Desondanks blijven het Reddit en 4Chan, waarop niets gevalideerd kan worden, al zou het ook zeker niet de eerste keer zijn dat een gerucht op deze websites waar blijkt.
15/05 08u15  Rage 2 krijgt een bijzondere trailerDankzij meerdere lekken wisten we al dat hij eraan zat te komen, maar nu is hij er dan officieel: de aankondigingstrailer van Rage 2. En voor de verandering laten we die eens lekker voor zichzelf spreken.
15/05 08u00  De ontwikkelaars van The Day I Died reageren wel heel rapEen bug in je nieuwe game tegenkomen, is natuurlijk altijd heel vervelend. Maar met hoe complex software tegenwoordig soms is, is het volgens velen niet meer te voorkomen. Bit Gimmick doet daarom the next best thing en lost elk probleem in The Day I Died in een mum van tijd op. In de vijf dagen sinds het spel verscheen, bracht het reeds twee patches uit die problemen aanpakten die door spelers gerapporteerd waren. Hierdoor zouden de volgende bugs zich niet meer voor moeten doen: A floor at one spot turned invisible after coming back from the -1st floor In-game the How To Play screens were not displayed correctly A cabinet had a lack of colliders so the player was able to walk through it. This magic is gone now. On older screens with weaker contrast, the flashlight's light 'blinded' the action text ('at the site of use', to avoid spoilers), in one instance it literally turned the text invisible. Altered the flashlight's beam color and intensity so it doesn't do this anymore Het team achter The Day I Died waarschuwt dat er ook een probleem was met de savegames, die getriggerd werd door Steam updates en waardoor je je progressie kwijtraakte. Ook deze bug is opgelost, maar hiervoor moet je save file wel nog een laatste keer verwijderd worden.  
15/05 07u45  De screenshots van Rainbow Duck doen denken aan...Lees meer >
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

11x Retro Maze is net niet gratis met deze aanbieding22/05 08u15 - Gamequarter.be: Kortingen zijn leuk, daar zijn we het waarschijnlijk allemaal over eens. Maar hoeveel zin heeft het om korting te geven op een game die an sich al niets kost? Als je het ontwikkelaar Durven Studios vraagt is het antwoord genoeg. Zij geven namelijk tot 28 mei 10% welkomstkorting op hun nieuwste game, die normaal al slechts € 0,79 kent. Je effectieve korting? € 0,12. Als dat voor jou het verschil maakt, kun je hier de buit binnenhalen.
5x Devolver Digital houdt ook dit jaar een E3-presentatie22/05 07u45 - Gamequarter.be: Devolver Digital zal ook dit jaar een presentatie geven tijdens de E3. Dit heeft de uitgever van games als Serious Sam, Hotline Miami en The Swords of Ditto bekendgemaakt. De presentatie van Devolver Digital in 2017 was niet te vergelijken met die van bedrijven als Ubisoft, Electronic Arts en Microsoft, maar deed meer denken aan een parodie erop.  Het was gevuld met absurde presentaties en steken naar de grote partijen, wat dan ook de reden was dat wij er geen live-verslag van gedaan hebben. Of de presentatie dit jaar wel serieus is, is nog maar de vraag, maar DD heeft in ieder geval laten weten dat ze ditmaal wel echte game-aankondigingen gaan doen. Vermoedelijk zal de nieuwe Serious Sam-game een opwachting gaan maken, maar naar de rest kunnen we enkel gissen. De presentatie van Devolver Digital zal op 11 juni, om vijf uur in onze ochtend, plaatsvinden.
4x Dit is hoe de wereld van Detroit: Become Human tot stand kwam22/05 08u00 - Gamequarter.be: In Detroit: Become Human reizen we af naar 2038. En hoewel dat klinkt alsof het in de hele verre toekomst is, is het feit dat twintig jaar sneller voorbij zijn dan dat je denkt. Dat probleem, daar liepen ze bij Quantic Dream ook tegenaan. Men moest daarom goed overwegen hoe technologie zich in die periode logisch zou ontwikkelen, zonder dat het in het gebied van science-fiction zou treden. Alles wat je in het spel ziet heeft daarom wortels in onze tijd. Dit en meer bespreken enkele ontwikkelaars van de studio in deze video.
3x Blazing Griffin licht de toekomstplannen voor Murderous Pursuits verder toe22/05 16u00 - Gamequarter.be: Eind april liet Blazing Griffin, de studio achter Murderous Pursuits, weten dat ze hun game in de maanden volgend op de release zouden voorzien van nieuwe content. Er werd gesproken over ranked matches, cosmetische voorwerpen en ongespecificeerde gameplay-toevoegingen. Over dat laatste weten we nu meer, dankzij een bericht op de ontwikkelaar zijn persportaal. Op het moment van schrijven is de eerste update die we in het schema op het portaal zien reeds live gegaan en daarom zullen we deze niet opnemen in dit artikel. De rest van het bericht is echter nog steeds relevant en onthult dat het spel onder andere meer skills, levels en karakters zal ontvangen. En op de karakters na, zijn deze toevoegingen allen gratis. De volledige lijst is als volgt: Update #2 - May 31, 2018 Party system Public player ranking stats Unlockable prestige skins Win screen taunts Calling Card icons Additional achievements  Update #3 - June 29, 2018 New level New abilities New game modes New perk system + multiple new perks 2 new characters (paid)   Update #4 - July 30, 2018 Several new levels New ability New game mode New perks New vendettas system 2 new characters (paid) Update #5 - August 27, 2018 New levels 4 new characters (paid)
0x De screenshots van Rainbow Duck doen denken aan...15/05 07u45 - Gamequarter.be: Lees meer >
0x De ontwikkelaars van The Day I Died reageren wel heel rap15/05 08u00 - Gamequarter.be: Een bug in je nieuwe game tegenkomen, is natuurlijk altijd heel vervelend. Maar met hoe complex software tegenwoordig soms is, is het volgens velen niet meer te voorkomen. Bit Gimmick doet daarom the next best thing en lost elk probleem in The Day I Died in een mum van tijd op. In de vijf dagen sinds het spel verscheen, bracht het reeds twee patches uit die problemen aanpakten die door spelers gerapporteerd waren. Hierdoor zouden de volgende bugs zich niet meer voor moeten doen: A floor at one spot turned invisible after coming back from the -1st floor In-game the How To Play screens were not displayed correctly A cabinet had a lack of colliders so the player was able to walk through it. This magic is gone now. On older screens with weaker contrast, the flashlight's light 'blinded' the action text ('at the site of use', to avoid spoilers), in one instance it literally turned the text invisible. Altered the flashlight's beam color and intensity so it doesn't do this anymore Het team achter The Day I Died waarschuwt dat er ook een probleem was met de savegames, die getriggerd werd door Steam updates en waardoor je je progressie kwijtraakte. Ook deze bug is opgelost, maar hiervoor moet je save file wel nog een laatste keer verwijderd worden.  
0x Rage 2 krijgt een bijzondere trailer15/05 08u15 - Gamequarter.be: Dankzij meerdere lekken wisten we al dat hij eraan zat te komen, maar nu is hij er dan officieel: de aankondigingstrailer van Rage 2. En voor de verandering laten we die eens lekker voor zichzelf spreken.
0x Is een Star Fox racinggame op komst?15/05 13u30 - Gamequarter.be: Nu de E3 in rap tempo dichterbij komt, duiken overal geruchten op over games die zogenaamd op het evenement aangekondigd gaan worden. Zo ook op 4Chan en Reddit, waar berichten geplaatst zijn die beweren dat een Star Fox racinggame voor de Nintendo Switch in de maak is. De game in kwestie zou Star Fox: Grand Prix heten en zou ontwikkeld worden door Retro Studios, het bedrijf dat eerder ook Donkey Kong Country Returns en Tropical Freeze en de Metroid Prime trilogie mocht maken van Nintendo. Het is dus niet ondenkbaar dat ze ook Star Fox onder handen zouden mogen nemen. Als we de geruchten mogen geloven, zal SF: GP zich ergens tussen F-Zero en Diddy Kong Racing bevinden, al zal de adventure mode van het spel sterk naar de tweede neigen. Hiernaast zal het spel volgens de berichten een open wereld bevatten, inclusief boss fights die je moet tackelen. Hoeveel van deze geruchten berust op waarheid, weten enkel op Nintendo en Retro Studios. Wat echter wel opvallend is, is dat op beide fora meerdere aparte personen dingen bevestigd hebben, hetgeen het enige validiteit geeft. Desondanks blijven het Reddit en 4Chan, waarop niets gevalideerd kan worden, al zou het ook zeker niet de eerste keer zijn dat een gerucht op deze websites waar blijkt.
0x Microsofts controller voor mensen met een beperking is gelekt16/05 07u45 - Gamequarter.be: Gamen is een prachtige hobby, waar we het liefste met zoveel mogelijk mensen van genieten. Helaas is het echter niet voor iedereen mogelijk om zomaar een controller op te pakken. Hardware-fabrikanten zoeken daarom al jaren naar oplossingen voor gamers met verschillende beperkingen. Een van die fabrikanten is Microsoft, en hun nieuwste ontwerp zou naar verluidt nu gelekt zijn. De lekker in kwestie beweert dat de controller, die nog het meeste weg heeft van een modernere NES-controller, ontwikkeld is om gamers met allerlei soorten beperkingen de gelegenheid te geven om alsnog van ons favoriete medium te genieten. Hoe het precies werkt is echter de vraag. Zoals op onderstaande afbeelding te zien is, zal deze controller twee grote knoppen bevatten, die vermoedelijk vrij programmeerbaar zijn, zodat de functionalieit op het spel en de speler kan worden aangepast. Hiernaast zien we een kleinere D-pad- en home-, menu en options-knoppen. Het meest opvallende deel van de contoller zijn de symbolen die bovenaan staan en die doen denken aan symbolen die gebruikt worden voor verschillende functies van de Xbox One. Vermoedelijk is dit gedaan voor mensen die visueel beperkt zijn of die moeite hebben om door de menu's heen te komen. Hiernaast heeft het nog een driekleurige LED erin zitten, die gebruikt kan worden om te signaleren op welke voorgeprogrammeerde besturing dat hij staat. Tenslotte zitten aan de zijkant een USB-aansluiting en een audio jack. Gezien dit meer een goodwill-project is dan een nieuwe commerciële horizon, is de kans klein dat deze controller wordt meegenomen naar de E3. De verwachting is dan ook dat, als de controller echt is, dat die deze maand nog uit de doeken wordt gedaan.
0x Hier is een voorproefje van de tweede episode van The Council16/05 07u45 - Gamequarter.be: Mysterie, drama en intrige; de openingsact van The Council zat er vol mee. Spelers zitten dan ook smachtend te wachten op het volgende deel van het verhaal. Voor zij die op goed geluk het seizoen of de season pass hebben gekocht, is het nu al feest. Zij hebben namelijk al toegang tot het spel. De rest van ons zal echter tot morgen moeten wachten om de aflevering los te kunnen kopen. Om die pijn te verzachten krijgen we dit kleine voorproefje van wat ons te wachten staat.

Statistieken

Artikels:
33317
Gelezen:
28743
Aantal lezers nu:
82


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven