dinsdag 18 juni 2019, week 25


U bent nu hier: Meer nieuws van Express.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u45
 

Express.be

Verbergen Tonen
18/06 17u28  Ex-Frans premier Valls voorkomt dat een separatist burgemeester van Barcelona wordt Lees meer >
18/06 16u15  Dronken achter het stuur? Slechtste leerling van de klas is… België In België blijven alcohol en drugs in het verkeer een hardnekkig probleem. Dat blijkt uit een studie van het Vias Institute, gebaseerd op een onderzoek bij tweeduizend weggebruikers. De onderzoekers kwamen tot de vaststelling dat 24 procent Belgische chauffeurs erkent tijdens de maand voor het onderzoek mogelijk met de auto te hebben gereden terwijl ze … The post Dronken achter het stuur? Slechtste leerling van de klas is… België appeared first on Express.
18/06 15u27  ?Volgende Britse premier is Schotland al kwijt? Lees meer >
18/06 15u15  “Volgende Britse premier is Schotland al kwijt” Schotland werkt aan wetteksten die een nieuw onafhankelijkheidsreferendum mogelijk moeten maken. Dat heeft premier Nicola Sturgeon vorige week gezegd. Ze gaf toen een speech aan het European Policy Centre in Brussel. De kans bestaat dat dit referendum er al volgend jaar komt. Maar 2021 lijkt de voorkeur te krijgen. Dat jaar stemmen de Schotten namelijk … The post “Volgende Britse premier is Schotland al kwijt” appeared first on Express.
18/06 14u45  Ontwikkelingslanden betalen geneesmiddelen duurst Geneesmiddelen wegen in ontwikkelingslanden bijzonder zwaar op het gezinsbudget. In vele arme landen blijken de prijzen voor basismedicatie twintig tot dertig keer hoger te liggen dan in rijke naties. Dat zegt een onderzoek van het Center for Global Development in Washington naar de verkoopprijzen voor producten zoals de maagzuurremmer omeprazol of de pijnstiller paracetamol. Een … The post Ontwikkelingslanden betalen geneesmiddelen duurst appeared first on Express.10 
18/06 13u45  AB InBev neemt cyberveiligheid in eigen handen Brouwer AB InBev zet in Israël een centrum voor cyberbeveiliging op. Daarmee wil de groep zich beter kunnen beschermen tegen de toenemende dreiging van digitale aanvallen. Dat heeft Luis Veronesi, vice-president veiligheid van het bierconcern, gezegd. Veronesi werpt daarbij op dat Israël geen toevallige keuze is. Het land is immers een wereldwijd leider in cyberbeveiliging. … The post AB InBev neemt cyberveiligheid in eigen handen appeared first on Express.
18/06 13u00  John Crombez biedt ontslag aan en zit nu steviger in het zadel Sp.a-voorzitter John Crombez zit wat steviger in het zadel. Na een felle aanval van Hans Bonte (sp.a) bood hij z’n ontslag aan op het partijbureau. Dat schrijft De Tijd vandaag. Dat ontplofte in het gezicht van Bonte, want Crombez werd unaniem gevraagd aan te blijven. Maar de onvrede over de voorzitter blijft gisten. “Kijk, ik … The post John Crombez biedt ontslag aan en zit nu steviger in het zadel appeared first on Express.
18/06 12u25  CEO Google: ?YouTube te groot om foute inhoud te filteren? Lees meer >
18/06 12u15  CEO Google: “YouTube te groot om foute inhoud te filteren” De videosite YouTube, een dochterbedrijf van het internetconcern Google, zal waarschijnlijk nooit 100 procent van de schadelijke content op zijn platform kunnen filteren. Dat heeft Sundar Pichai, chief executive van Google, in een interview met CNN Business gezegd. Pichai gaf daarbij toe dat de bepaling van de grens tussen vrije meningsuiting en haatzaaiende content een … The post CEO Google: “YouTube te groot om foute inhoud te filteren” appeared first on Express.
18/06 11u24  ?s Werelds langste vlucht wordt nog oncomfortabeler dan verwacht Lees meer >
18/06 11u00  ‘s Werelds langste vlucht wordt nog oncomfortabeler dan verwacht Het is nog niet zeker dat de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas Airways zijn plannen voor marathon-vluchten zal doorzetten. Dat heeft Alan Joyce, chief executive van Qantas, gezegd over de geplande nonstop-vluchten van Sydney naar Londen en New York. Dergelijke vluchten zouden ongeveer twintig uur in beslag nemen. Op de vergadering van de International Air Transport Association … The post ‘s Werelds langste vlucht wordt nog oncomfortabeler dan verwacht appeared first on Express.13 
17/06 23u30  Waarom gaat niemand nog naar de kerk? De katholieke kerk slaagt er niet om het verlies aan populariteit om te keren. Daarvoor kunnen verschillende redenen worden geciteerd, maar in grote mate moet het probleem toch in eigen kring worden gezocht. Dat zegt Pierre-Marcel Favre, columnist van de Zwitserse krant Le Temps. Volgens hem moet er in eerste instantie gewezen worden naar het … The post Waarom gaat niemand nog naar de kerk? appeared first on Express.
17/06 21u18  Airbus lanceert zijn A321 XLR, ?de anti-Boeing? Lees meer >
17/06 20u30  Airbus lanceert zijn A321 XLR, ‘de anti-Boeing’ In het Parijse Le Bourget ging maandag het het jaarlijkse rendez-vous van de luchtvaartindustrie van start. Op het Salon International de l’Aéronautique et de l’Espace (SIAE) tonen meer dan 2.000 deelnemers uit 48 landen er de ganse week hun nieuwigheden aan ruim 300.00 professionele en niet-professionele bezoekers. Een van de blikvangers is de A321 XLR, de … The post Airbus lanceert zijn A321 XLR, ‘de anti-Boeing’ appeared first on Express.
17/06 19u15  Waarom Huawei uiteindelijk ten onder zal gaan Het Chinese technologieconcern Huawei kan de door de VS opgelegde economische sancties onmogelijk overleven. De reden daarvoor is niet ver te zoeken. Halfgeleiders… De Chinese smartphonefabrikant Huawei verwacht dat het bedrijf dit jaar 40 tot 60 procent minder zal verkopen op de smartphonemarkt buiten China. Dat uiteraard naar aanleiding van de sancties die de Verenigde … The post Waarom Huawei uiteindelijk ten onder zal gaan appeared first on Express.
Laatste update: vandaag om 17u28


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
17/06 16u30  WK Voetbal voor vrouwen: tv-zenders kunnen eindelijk geld verdienenDe Franse televisiezender TF1 heeft zijn investering in de uitzendrechten van het WK Voetbal voor vrouwen dat momenteel in eigen land plaatsvindt al terugverdiend. Dat is goed nieuws, want andere grote sportevenementen zijn voor de televisiekanalen nog amper rendabel te krijgen. Zo kon de wedstrijd Frankrijk – Noorwegen meer dan 10 miljoen kijkers bekoren. Vergelijk … The post WK Voetbal voor vrouwen: tv-zenders kunnen eindelijk geld verdienen appeared first on Express.
17/06 16u15  Elke dag gaan 170.000 kinderen voor de eerste keer op het internetDe wereldwijde digitale reclamemarkt voor kinderen zal over twee jaar een omzet boeken van 1,7 miljard dollar. Daarmee zal de sector ongeveer 37 procent van de totale reclamemarkt voor kinderen vertegenwoordigen. Dat blijkt uit een rapport van consulent PricewaterhouseCoopers (PwC) en het Britse digitale kinderplatform SuperAwesome. De onderzoekers merken op dat de markt voor digitale … The post Elke dag gaan 170.000 kinderen voor de eerste keer op het internet appeared first on Express.
17/06 15u30  Ook Duitsland valt voor alcoholvrij bierDe warme zomer heeft de bierverkoop ook in Duitsland het voorbije jaar een sterke stimulans bezorgd. Opmerkelijk is echter dat een groot deel van die omzet op rekening is gekomen van alcoholarme en alcoholvrije bieren. Dat blijkt uit cijfers van de Deutscher Brauer-Bund (DBB). De sector heeft in de totale Duitse bierverkoop inmiddels een aandeel … The post Ook Duitsland valt voor alcoholvrij bier appeared first on Express.
17/06 15u16  Gaan Saudi?s alcohol tolereren?Lees meer >
17/06 14u30  Gaan Saudi’s alcohol tolereren?In Saudi-Arabië doen hardnekkige geruchten de ronde dat de regering het verbod op de consumptie van alcohol zal opheffen. Op die ogenblik zijn in het Arabische koninkrijk alcoholische dranken verboden, maar het land maakt een belangrijke sociale transformatie door. Vele Saudi’s beginnen zich nu af te vragen of daarbij ook het alcoholverbod uiteindelijk zal verdwijnen. … The post Gaan Saudi’s alcohol tolereren? appeared first on Express.
17/06 14u00  Gemotiveerde medewerkers werken harderIn samenwerking met Smart Internet Media Wanneer je werknemers een hart hebben voor de zaak zullen hun resultaten een stuk beter zijn. Gemotiveerde werknemers werken een stuk harder. Dat klinkt voor werkgevers natuurlijk als muziek in de oren. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw werknemers gemotiveerd worden en blijven? Wij hebben een aantal manieren … The post Gemotiveerde medewerkers werken harder appeared first on Express.
17/06 13u15  Drinken op het werk is een goede zaakLees meer >
17/06 13u00  N-VA werkt samen met Vlaams Belang aan minder snel sociale zekerheid voor nieuwkomersMoeten nieuwkomers een tijdje wachten voor ze kunnen rekenen op (alle stukken van) de sociale zekerheid? Op die piste werkt de N-VA, in combinatie met Vlaams Belang, om teksten te schrijven voor een nieuw Vlaams regeerakkoord. Bart De Wever (N-VA) blijft intensief verder werken met Vlaams Belang, om een Vlaamse regering te vormen. N-VA blijft … The post N-VA werkt samen met Vlaams Belang aan minder snel sociale zekerheid voor nieuwkomers appeared first on Express.
17/06 12u30  Miljardairs gaven nog geen cent voor heropbouw Notre DameDe eerste restauratiefases van de Notre-Dame de Paris worden nagenoeg uitsluitend gefinancierd met kleine donaties van Franse en Amerikaanse burgers. De beloofde schenkingen van de rijke Franse elite voor de heropbouw van de kathedraal blijven voorlopig achterwege. Dat hebben woordvoerders van de Notre-Dame gezegd. Toch gaan ze er vanuit dat de grote donaties nog zullen … The post Miljardairs gaven nog geen cent voor heropbouw Notre Dame appeared first on Express.
17/06 11u00  2 op 3 Indiase gevangenen zijn nog niet veroordeeldIn India zit 68 procent van de totale gevangenispopulatie in voorlopige hechtenis en is nog niet veroordeeld. Dat blijkt uit een rapport van het Indiase National Crime Records Bureau (NCRB), gebaseerd op gegevens van drie jaar geleden. Wereldwijd tellen alleen in de Verenigde Staten de penitentiaire instellingen meer gevangenen in voorhechtenis dan in India. In … The post 2 op 3 Indiase gevangenen zijn nog niet veroordeeld appeared first on Express.
16/06 15u30  Luchtvaart kan van zelfrijdende auto zware klappen krijgenZelfrijdende auto’s zullen op termijn ook op de luchtvaartindustrie een grote invloed hebben. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Embry-Riddle Aeronautical University in Florida. Naarmate de adoptie van zelfrijdende auto’s toeneemt, zal volgens de wetenschappers ook het reisgedrag van de bevolking veranderen. Dat zal volgens hen ook voor de luchtvaart … The post Luchtvaart kan van zelfrijdende auto zware klappen krijgen appeared first on Express.
16/06 14u05  ?Huawei gaat Android vervangen door Russisch besturingssysteem Aurora?Lees meer >
16/06 14u00  “Huawei gaat Android vervangen door Russisch besturingssysteem Aurora”De Chinese smartphonemaker Huawei onderhandelt met het Russische Rostelecom over de mogelijke integratie van het besturingssysteem Aurora van deze laatste in zijn toestellen. Huawei verloor door een beslissing van de Amerikaanse overheid recent de toegang tot updates van Google Android. Volgens welingelichte bronnen zouden de Russische telecomoperator Rostelcom en de lokale zakenman Grigory Berezkin de … The post “Huawei gaat Android vervangen door Russisch besturingssysteem Aurora” appeared first on Express.
16/06 13u45  Oorlog weegt zwaar op mentale gezondheid getroffen bevolkingIn landen die het toneel van gewapende conflicten zijn geweest, heeft de bevolking een aanzienlijk grotere kans om angsten of depressies te ontwikkelen. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de University of Queensland en de University of Washington. Het onderzoek toont volgens de onderzoekers dat oorlogen ernstige gevolgen hebben voor de geestelijke gezondheid … The post Oorlog weegt zwaar op mentale gezondheid getroffen bevolking appeared first on Express.
14/06 20u45  Iran: “Situatie in Midden-Oosten vereist toenadering tot Rusland”De Amerikaanse president Trump bevestigt dat Iran volgens zijn inlichtingendiensten achter de explosies zit die donderdagochtend twee olietankers hebben beschadigd in de Golf van Oman. De Iraanse president Hassan Rouhani geeft ondertussen aan toenadering te zullen zoeken tot Rusland, ‘omdat de VS een ernstige bedreiging voor de globale en regionale stabiliteit zijn geworden’. In de … The post Iran: “Situatie in Midden-Oosten vereist toenadering tot Rusland” appeared first on Express.
14/06 20u38  Iran: ?Situatie in Midden-Oosten vereist toenadering tot Rusland?Lees meer >
14/06 16u00  ECB wil meer prominente en globale rol voor de euroDe Europese Centrale Bank en de Europese Commissie pleiten voor een meer prominente en globale rol voor de euro. De eenheidsmunt is de op de Amerikaanse dollar na meest verhandelde munt ter wereld. Toch blijft zijn impact beperkt, net door de schijnbaar onaantastbare dominantie van de ‘greenback’. De Europese Commissie liet eerder al verstaan dat … The post ECB wil meer prominente en globale rol voor de euro appeared first on Express.
14/06 15u30  Gebruik dating-applicatie vaak gelinkt aan problematisch gezondheidsgedragHet gebruik van dating-applicaties kan aanleiding geven tot ongezond gedrag. Vele betrokkenen blijken immers naar methodes te grijpen om hun lichaamsgewicht onder controle te houden. Dat is de conclusie van een studie van wetenschappers aan de Harvard University, gebaseerd op een enquête bij ruim zeventienhonderd gebruikers van dating-applicaties in de Verenigde Staten. “Het gebruik van … The post Gebruik dating-applicatie vaak gelinkt aan problematisch gezondheidsgedrag appeared first on Express.
14/06 14u00  Huawei stapt in autonome wagensHet Chinese telecomconcern Huawei zal over een tweetal jaar een zelfrijdende auto op de markt brengen. Het bedrijf wil dat project realiseren in een samenwerking met verschillende Europese, Japanse en Chinese autofabrikanten. Dat heeft Dang Wenshuan, hoofd strategie van Huawei, bevestigd. Dang maakte daarbij gewag van onder meer de Duitse autoconstructeur Audi, de Chinees-Japanse joint-venture … The post Huawei stapt in autonome wagens appeared first on Express.
14/06 13u15  Sensors in wagen kunnen bij ongeval diagnose stellen van gewonde passagierDe Zuid-Koreaanse autobouwer Hyundai werkt aan een technologie die het mogelijk moet maken om bij ongevallen onmiddellijk een diagnose te stellen over de toestand van de slachtoffers. Het systeem moet de verzamelde informatie autonoom naar de hulpdiensten doorsturen. Op die manier kunnen de behandelende artsen zich sneller over eventuele verwondingen bij de slachtoffers informeren. Daardoor moet … The post Sensors in wagen kunnen bij ongeval diagnose stellen van gewonde passagier appeared first on Express.
14/06 13u00  10 wetenschappelijke feiten die je niet wist over kussenKussen is belangrijker dan je zou denken voor het succes van een relatie. Er is al heel wat wetenschappelijk onderzoek naar het belang van zo’n kus gebeurd. Onder andere Sheril Kirshenbaum bracht een aantal feiten samen in haar boek ‘The Science Of Kissing: What Our Lips Are Telling Us’. 1. De meeste mensen herinneren zich … The post 10 wetenschappelijke feiten die je niet wist over kussen appeared first on Express.
14/06 12u45  PS maakt exact dezelfde fout als in 2014: MR regionaal buiten houden leidt straks federaal tot impasseDe PS lijkt 15 dagen na de verkiezingen behoorlijk de pedalen kwijt. Paul Magnette wil absoluut de MR eruit in Wallonië, Laurette Onkelinx houdt ook in Brussel de deur dicht voor de liberalen. Bovendien torpedeert Magnette met z’n uitspraken helemaal de missie van informateurs Johan Vande Lanotte (sp.a) en Didier Reynders (MR) federaal. Rien ne va … The post PS maakt exact dezelfde fout als in 2014: MR regionaal buiten houden leidt straks federaal tot impasse appeared first on Express.
14/06 12u00  Israëlische start-up heeft batterij die e-brommer in 5 minuten oplaadtStoredot, een startup uit Israël, heeft een batterij ontwikkeld die een elektrische scooter in vijf minuten kan opladen. Het bedrijf beklemtoont dat de technologie zou kunnen helpen om de acceptatie van elektrische voertuigen te versnellen. Door de oplaadtijd gevoelig te beperken, kunnen elektrische voertuigen volgens Storedot een even grote populariteit verwerven als wagens op benzine … The post Israëlische start-up heeft batterij die e-brommer in 5 minuten oplaadt appeared first on Express.
14/06 10u45  Uber Eats wordt hoofdsponsor Franse voetbalcompetitieDe Franse voetbalcompetitie Ligue 1 krijgt maaltijdbesteller Uber Eats als nieuwe hoofdsponsor. De overeenkomst geldt voor een periode van twee jaar. Dat heeft de Franse sportkrant L’Equipe gemeld. De Ligue 1 krijgt daarbij van Uber Eats jaarlijks een bedrag van 15 miljoen euro. Dat betekent meer dan een verdubbeling tegenover het contract met Conforama, de … The post Uber Eats wordt hoofdsponsor Franse voetbalcompetitie appeared first on Express.
13/06 22u30  Wie heeft baat bij een escalatie van geweld in de Straat van Hormuz?Lees meer >
13/06 16u26  Biometrie heeft consument nog niet kunnen overtuigenLees meer >
13/06 15u15  Internationaal toerisme laat Verenigde Staten steeds meer links liggenHet voorbije jaar hadden de Verenigde Staten in het wereldwijde internationale toerisme een aandeel van 11,7 procent. In het midden van dit decennium bedroeg dat aandeel echter nog 13,7 procent. Dat blijkt uit een rapport van de US Travel Association. De impact van die terugval mag volgens de sectororganisatie niet worden onderschat. De onderzoekers wijzen … The post Internationaal toerisme laat Verenigde Staten steeds meer links liggen appeared first on Express.
13/06 14u45  Mini-bots: Italië heeft een parallelle munt naast de euro klaar. Brussel wordt zenuwachtig…In Italië bestaan plannen om een alternatief betaalmiddel naast de euro te introduceren. Het gaat om zogenaamde mini-bills of treasury (mini-bots). Dat zijn kleine, renteloze staatsobligaties met een waarde van 5 tot 200 euro. Ze zouden dus bestaan in dezelfde denominaties als euro-biljetten, zeg maar. De ontwerpen voor deze mini-bots liggen al klaar. Ze lijken … The post Mini-bots: Italië heeft een parallelle munt naast de euro klaar. Brussel wordt zenuwachtig… appeared first on Express.
13/06 14u15  Vacature businessjournalist bij nieuw project GMGroupJe bent geboeid door economie en je kan over een breed spectrum aan economische onderwerpen schrijven. Je gaat actief op zoek naar nieuws, verdiept je in de achtergronden bij het nieuws. Daarnaast bouw je een netwerk van relevante contacten op. Je draait mee in een systeem voor het samenvatten en persklaar maken van artikelen voor … The post Vacature businessjournalist bij nieuw project GMGroup appeared first on Express.
13/06 14u15  Mobiel internet zet wereldwijde opmars verderConsumenten besteden wereldwijd gemiddeld honderddertig minuten per dag op het mobiele internet. In het midden van dit decennium vertegenwoordigde de activiteit nog slechts tachtig minuten per dag. Het mobiel internet heeft de voorbije periode dan ook een gemiddelde stijging met 13 procent per jaar laten optekenen. Dat blijkt uit een rapport van consulent Zenith, gebaseerd … The post Mobiel internet zet wereldwijde opmars verder appeared first on Express.
13/06 13u25  Francken (N-VA) zegt ?neen? tegen terugkeer kinderen uit IS-kampen, De Croo (Open Vld) geeft lik op stukLees meer >
13/06 13u15  Extreem weer stuurt energieconsumptie naar hoogste niveau in negen jaarDe uitstoot van koolstofdioxide door de wereldwijde energiesector kende het voorbije jaar de snelste groei in nagenoeg een decennium. Extreme weersomstandigheden en grote temperatuurschommelingen genereerden een extra vraag naar fossiele brandstoffen. Dat is de boodschap van een klimaatrapport van de Britse energiegroep British Petroleum (BP). Inspanningen om de klimaatcrisis te bestrijden, kunnen volgens de onderzoekers … The post Extreem weer stuurt energieconsumptie naar hoogste niveau in negen jaar appeared first on Express.
13/06 12u45  Francken (N-VA) zegt ‘neen’ tegen terugkeer kinderen uit IS-kampen, De Croo (Open Vld) geeft lik op stukN-VA-boegbeeld Theo Francken heeft felle kritiek op de beslissing van de regering in lopende zaken om kinderen van IS-strijders terug te halen. Maar vicepremier Alexander De Croo (Open Vld) kwam op Radio 1 de beslissing verdedigen: “Het gaat om zes weeskinderen. Meneer Francken zegt zelf dat hij geen informatie heeft, dan is het moeilijk om … The post Francken (N-VA) zegt ‘neen’ tegen terugkeer kinderen uit IS-kampen, De Croo (Open Vld) geeft lik op stuk appeared first on Express.
13/06 12u15  Drijvende stad heeft de toekomstDrijvende steden worden vaak bekeken als utopische denkoefeningen, maar zullen in werkelijkheid aan kustregio’s een cruciale oplossing bieden om de impact van de klimaatverandering op te vangen. Dat zegt onderzoekster Nathalie Mezza-Garcia, sociologe aan de University of Warwick in Groot-Brittannië. Voor Mezza-Garcia is de offshore levensstijl de toekomst. De grootste vragen zijn volgens haar van … The post Drijvende stad heeft de toekomst appeared first on Express.
12/06 23u00  7 zaken die u moet weten over de duty-free industrieIn een luchthaven telt elke minuut. Dat weten reizigers maar al te goed. Wie ook de tijdsbesteding van passagiers nauwgezet in het oog houdt zijn de retailers op luchthavens. Onderzoek van Dufry geeft een interessante kijk op een van de meest concurrentiële industrieën ter wereld, de verkoop van taksvrije artikelen. Dat Zwitserse bedrijf nam enkele … The post 7 zaken die u moet weten over de duty-free industrie appeared first on Express.
12/06 18u45  Overal vormen zich bubbels, niemand die ze zo durft te noemenOveral vormen zich bubbels, niemand die er over praat… Daar is een reden voor. Beyond Meat is een Amerikaans bedrijf dat veganistische hamburgers op de markt brengt. Hamburgers dus waarin geen vlees zit. Het aandeel Beyond Meat noteert een maand na zijn beursintroductie met een winst van 600%. Dinsdag moest het wel een klap van … The post Overal vormen zich bubbels, niemand die ze zo durft te noemen appeared first on Express.
12/06 16u00  Streamingdiensten staan voor een zware concurrentiestrijdVele consumenten beginnen al een overdreven aanbod aan streamingdiensten te ervaren. Nieuwkomers zullen belangrijke inspanningen doen om een plaats op de markt te veroveren. Er dreigt dan ook een zware concurrentiestrijd. Dat blijkt uit een onderzoek van consulent Hub Entertainment Research bij ruim zestienhonderd consumenten in de Verenigde Staten. De onderzoekers stelden vast dat het Amerikaanse … The post Streamingdiensten staan voor een zware concurrentiestrijd appeared first on Express.
12/06 15u15  OESO noemt vergrijzing voor het eerst ?een globaal risico?: een verouderende bevolking en amper jonge mensenLees meer >
12/06 14u30  In China kan je nu betalen met je gezichtIn China maakt gezichtsherkenning ook als betaalmiddel steeds meer opgang. De technologie is voor platformen zoals Alipay en WeChat Pay – respectievelijk in handen van de holdings Ant Financial en Tencent – een instrument om hun aandeel op de mobiele betaalmarkt te versterken. Dat zegt Stella Yifan Xie, correspondent van de Amerikaanse zakenkrant Wall Street … The post In China kan je nu betalen met je gezicht appeared first on Express.
12/06 14u30  OESO noemt vergrijzing voor het eerst ‘een globaal risico’: een verouderende bevolking en amper jonge mensen“We kunnen vaststellen dat een groot deel van de bevolking langer leeft en dat het werknemersbestand krimpt. Maar ik durf te stellen dat vooral de G20 sneller veroudert.” Het is een uitspraak van Angel Gurria, de secretaris-generaal van de OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling). Met de G20 bedoelt Gurria de 20 grootste economieën … The post OESO noemt vergrijzing voor het eerst ‘een globaal risico’: een verouderende bevolking en amper jonge mensen appeared first on Express.
12/06 14u15  ?Salvator Mundi wordt op een luxejacht bewaard?Lees meer >
12/06 13u30  “Salvator Mundi wordt op een luxejacht bewaard”Het kunstwerk ‘Salvator Mundi’ bevindt zich momenteel aan boord van het superjacht Serene van de Saudische kroonprins Mohammad Bin Salman. Dat heeft kunstspecialist Kenny Schachter, analist bij Artnet.com, gezegd. Uiteindelijk zou het werk deel moeten uitmaken van de collectie van een nieuw cultureel centrum dat de Saudische regering wil laten bouwen. De ‘Salvator Mundi’ is … The post “Salvator Mundi wordt op een luxejacht bewaard” appeared first on Express.
12/06 13u14  Is een Bourgondische coalitie in de maak? Insiders geven ze 10% kans, maar?Lees meer >
12/06 12u45  Is een Bourgondische coalitie in de maak? Insiders geven ze 10% kans, maar…Wat als informateur Johan Vande Lanotte (sp.a) de PS en N-VA op één of andere manier rond één tafel krijgt? Dat is in elk geval voorlopig zijn opdracht. Lukt die, dan is de kans zeer groot dat hij een Bourgondische coalitie in de stijgers zet. Zowel bij sp.a als Open Vld zijn stemmen die voor … The post Is een Bourgondische coalitie in de maak? Insiders geven ze 10% kans, maar… appeared first on Express.
12/06 12u30  Tekening eerste album Kuifje brengt net geen miljoen euro opOp een veiling is een originele tekening van Kuifje voor een bedrag van meer dan 1,12 miljoen dollar verkocht. Dat heeft het Amerikaanse veilinghuis Heritage Auctions gemeld. De tekening is de originele illustratie van de eerste kaft van een Kuifje-stripverhaal. De tekening, uitgevoerd in Chinese inkt en waterverf, is bijna negentig jaar oud. Het werk … The post Tekening eerste album Kuifje brengt net geen miljoen euro op appeared first on Express.
12/06 11u14  Amazon stoot Google van de troon als waardevolste merk ter wereldLees meer >
12/06 09u45  Hoe vind je parfum dat bij jou past?In samenwerking met Notino Een parfum kiezen is geen simpele opdracht. Wie al eens thuiskwam met een geurtje en er nadien spijt van had, kan dat bevestigen. Met deze tips komt dat gelukkig nooit meer voor. Zo kies je een parfum dat perfect bij je past: Een winkel vol parfum kan overweldigend zijn. Je wil … The post Hoe vind je parfum dat bij jou past? appeared first on Express.
11/06 16u15  800 miljoen Afrikanen hebben geen internet. Nu brengt een Chinees bedrijf er een smartphone van 20 dollar op de markt.Afrika is voor de online economie nog altijd een grote potentiële groeimarkt. De penetratie van het medium op het Afrikaanse continent blijft gevoelig lager dan in andere regio’s van de wereld. Een aantal bedrijven hoopt van die situatie gebruik te kunnen maken om op het continent een aanzienlijk marktaandeel uit te bouwen. Dat gebeurt met … The post 800 miljoen Afrikanen hebben geen internet. Nu brengt een Chinees bedrijf er een smartphone van 20 dollar op de markt. appeared first on Express.
11/06 14u45  Invoerheffingen kosten Jack Daniels 125 miljoen dollar per jaarDe Amerikaanse drankengroep Brown-Forman was ongetwijfeld één van de grote slachtoffers van het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en de Europese Unie. Dat heeft Lawson Whiting, chief executive van Brown-Forman, tijdens de voorstelling van de jaarcijfers van de onderneming gezegd. Hij zegt dat wrijvingen tussen de Verenigde Staten en Mexico de situatie voor de onderneming … The post Invoerheffingen kosten Jack Daniels 125 miljoen dollar per jaar appeared first on Express.
11/06 13u30  Eindelijk! Michelin heeft een band die niet lek kanHet Franse bedrijf Michelin heeft onder de naam Unique Punctureproof Tire System (Uptis) een revolutionair model autoband gelanceerd. De Uptis is immers een luchtloze band, waarmee Michelin een van de grote nachtmerries van de autobestuurder kan wegnemen. De Uptis, ontwikkeld in samenwerking met de Amerikaans autobouwer General Motors, biedt volgens Michelin zowel ecologisch als financieel … The post Eindelijk! Michelin heeft een band die niet lek kan appeared first on Express.
11/06 12u59  Burgemeester Parijs maakt einde aan ?anarchie? van de e-scootersLees meer >
11/06 12u30  Burgemeester Parijs maakt einde aan ‘anarchie’ van de e-scootersParijs neemt maatregelen om een antwoord te bieden aan de chaos die het massale gebruik van elektrische scooters veroorzaakt. Dat heeft Anne Hidalgo, burgemeester van Parijs, aangekondigd. Om het vervoer in de Franse hoofdstad meer duurzaam te maken, heeft de socialistische burgemeester sinds haar aantreden allerhande alternatieve transportmiddelen gepromoot. Dat pakket oplossingen omvat onder meer … The post Burgemeester Parijs maakt einde aan ‘anarchie’ van de e-scooters appeared first on Express.
11/06 12u30  Imago PVDA/PTB krijgt flinke deukDe kans dat de PS een coalitie sluit met de communisten van PVDA/PTB was nooit groot. Want bij de Franstalige socialisten blijft de minachting voor hun linkse concurrenten huizenhoog. Een verschroeiende getuigenis over de interne werking van de partij, maakt het niet makkelijker voor Raoul Hedebouw en co. “Hallo Michel, we komen af met twaalf!”. … The post Imago PVDA/PTB krijgt flinke deuk appeared first on Express.
11/06 12u30  Een goede manager heeft volgens Google deze 10 kenmerkenImage by Free-Photos from Pixabay Google weet als geen ander bedrijf wat de eigenschappen van goede managers zijn. In twee decennia is Google niet alleen een internetreus geworden, het bedrijf geldt ook als rolmodel voor andere managers. Als je Google vraagt wat een goede manager is, dan kom je tot deze tien kenmerken. 1. Een goede manager is een goede … The post Een goede manager heeft volgens Google deze 10 kenmerken appeared first on Express.
11/06 11u59  Uber zet helicopters in tussen Manhattan en JFK InternationalLees meer >
11/06 09u30  Volgende doelwit Trump: Franse wijnDe Amerikaanse president Donald Trump bekijkt of hij Franse wijn in de Verenigde Staten aan importheffingen kan onderwerpen. Dat heeft hij maandag gezegd in een interview met de zakenzender CNBC. Volgens Trump kunnen de Fransen hun wijn makkelijk kwijt in de VS, terwijl dat voor Amerikaanse wijn in de omgekeerde richting niet geldt. De president … The post Volgende doelwit Trump: Franse wijn appeared first on Express.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

13x ‘s Werelds langste vlucht wordt nog oncomfortabeler dan verwacht18/06 11u00 - Express.be: Het is nog niet zeker dat de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas Airways zijn plannen voor marathon-vluchten zal doorzetten. Dat heeft Alan Joyce, chief executive van Qantas, gezegd over de geplande nonstop-vluchten van Sydney naar Londen en New York. Dergelijke vluchten zouden ongeveer twintig uur in beslag nemen. Op de vergadering van de International Air Transport Association … The post ‘s Werelds langste vlucht wordt nog oncomfortabeler dan verwacht appeared first on Express.
10x Ontwikkelingslanden betalen geneesmiddelen duurst18/06 14u45 - Express.be: Geneesmiddelen wegen in ontwikkelingslanden bijzonder zwaar op het gezinsbudget. In vele arme landen blijken de prijzen voor basismedicatie twintig tot dertig keer hoger te liggen dan in rijke naties. Dat zegt een onderzoek van het Center for Global Development in Washington naar de verkoopprijzen voor producten zoals de maagzuurremmer omeprazol of de pijnstiller paracetamol. Een … The post Ontwikkelingslanden betalen geneesmiddelen duurst appeared first on Express.
9x Waarom gaat niemand nog naar de kerk?17/06 23u30 - Express.be: De katholieke kerk slaagt er niet om het verlies aan populariteit om te keren. Daarvoor kunnen verschillende redenen worden geciteerd, maar in grote mate moet het probleem toch in eigen kring worden gezocht. Dat zegt Pierre-Marcel Favre, columnist van de Zwitserse krant Le Temps. Volgens hem moet er in eerste instantie gewezen worden naar het … The post Waarom gaat niemand nog naar de kerk? appeared first on Express.
9x AB InBev neemt cyberveiligheid in eigen handen18/06 13u45 - Express.be: Brouwer AB InBev zet in Israël een centrum voor cyberbeveiliging op. Daarmee wil de groep zich beter kunnen beschermen tegen de toenemende dreiging van digitale aanvallen. Dat heeft Luis Veronesi, vice-president veiligheid van het bierconcern, gezegd. Veronesi werpt daarbij op dat Israël geen toevallige keuze is. Het land is immers een wereldwijd leider in cyberbeveiliging. … The post AB InBev neemt cyberveiligheid in eigen handen appeared first on Express.
8x ?s Werelds langste vlucht wordt nog oncomfortabeler dan verwacht18/06 11u24 - Express.be: Lees meer >
8x John Crombez biedt ontslag aan en zit nu steviger in het zadel18/06 13u00 - Express.be: Sp.a-voorzitter John Crombez zit wat steviger in het zadel. Na een felle aanval van Hans Bonte (sp.a) bood hij z’n ontslag aan op het partijbureau. Dat schrijft De Tijd vandaag. Dat ontplofte in het gezicht van Bonte, want Crombez werd unaniem gevraagd aan te blijven. Maar de onvrede over de voorzitter blijft gisten. “Kijk, ik … The post John Crombez biedt ontslag aan en zit nu steviger in het zadel appeared first on Express.
8x Dronken achter het stuur? Slechtste leerling van de klas is… België18/06 16u15 - Express.be: In België blijven alcohol en drugs in het verkeer een hardnekkig probleem. Dat blijkt uit een studie van het Vias Institute, gebaseerd op een onderzoek bij tweeduizend weggebruikers. De onderzoekers kwamen tot de vaststelling dat 24 procent Belgische chauffeurs erkent tijdens de maand voor het onderzoek mogelijk met de auto te hebben gereden terwijl ze … The post Dronken achter het stuur? Slechtste leerling van de klas is… België appeared first on Express.
7x CEO Google: “YouTube te groot om foute inhoud te filteren”18/06 12u15 - Express.be: De videosite YouTube, een dochterbedrijf van het internetconcern Google, zal waarschijnlijk nooit 100 procent van de schadelijke content op zijn platform kunnen filteren. Dat heeft Sundar Pichai, chief executive van Google, in een interview met CNN Business gezegd. Pichai gaf daarbij toe dat de bepaling van de grens tussen vrije meningsuiting en haatzaaiende content een … The post CEO Google: “YouTube te groot om foute inhoud te filteren” appeared first on Express.
6x “Volgende Britse premier is Schotland al kwijt”18/06 15u15 - Express.be: Schotland werkt aan wetteksten die een nieuw onafhankelijkheidsreferendum mogelijk moeten maken. Dat heeft premier Nicola Sturgeon vorige week gezegd. Ze gaf toen een speech aan het European Policy Centre in Brussel. De kans bestaat dat dit referendum er al volgend jaar komt. Maar 2021 lijkt de voorkeur te krijgen. Dat jaar stemmen de Schotten namelijk … The post “Volgende Britse premier is Schotland al kwijt” appeared first on Express.
4x CEO Google: ?YouTube te groot om foute inhoud te filteren?18/06 12u25 - Express.be: Lees meer >

Statistieken

Artikels:
33365
Gelezen:
36444
Aantal lezers nu:
47


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven