zaterdag 20 oktober 2018, week 42


U bent nu hier: Meer nieuws van Express.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 11u30
 

Express.be

Verbergen Tonen
20/10 01u30  Poetin: "Onze Amerikaanse vrienden zagen de tak af waarop ze zitten" De Russische president Trump heeft donderdag voor een publiek van internationale Rusland-experts een waarschuwing aan het Westen gegeven.14 
19/10 21u00  De les van het Midden-Oosten: zonen van oude autocraten zijn moderne autocraten Steeds opnieuw manifesteren zonen van Arabische autocraten zich graag als de 'hervormers' van door hun vader geïnstalleerde autoritaire regimes. Steeds opnieuw vallen ze door de mand. En kan het Westen enkel zichzelf met de vinger wijzen.
19/10 17u00  Bestuurskamers zitten niet vol met psychopaten Managers worden vaak met psychopaten vergeleken, maar in de meeste gevallen zijn die verwijten compleet onterecht. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Iowa State University en de University of Alabama, gebaseerd op een analyse van meer dan negentig studies over leiderschap en psychopathie.
19/10 16u15  Oude rocksterren blijven de miljoenen binnenrijven Concerttournees blijven voor oude rocksterren een gigantische bron van inkomsten. Dat zegt Aisha Hassan, muziekredacteur van het magazine Quartz, naar aanleiding van de klacht die Lindsey Buckingham, voormalig leadgitarist van de Brits-Amerikaanse rockband Fleetwood Mac, bij de rechtbank in Los Angeles tegen zijn vroegere collega’s heeft ingediend. Buckingham werd eerder dit jaar door de groep aan de deur gezet.
19/10 15u15  Onbaatzuchtige personen hebben groter economisch succes Onbaatzuchtige mensen hebben vaak een gezin met meer kinderen en ontvangen meestal ook een hoger salaris dan egoïstische karakters. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Universiteit Stockholm, het Institute for Futures Studies en de University of South Carolina. De conclusies worden volgens de onderzoekers zowel door Amerikaanse als Europese cijfers bevestigd.
19/10 14u00  7 manieren om uw invloed uit te breiden In de zakenwereld geldt vaak de wet van de sterkste, en dus moet je invloed op anderen kunnen uitoefenen. Professor Tali Sharbot, neurowetenschapper aan University College London, onthult zeven factoren die een grote rol spelen als we onze invloed willen uitbreiden.
19/10 11u45  Ook wetenschappers worden geautomatiseerd Nieuwe ontwikkelingen brengen de automatisering ook tot op de grens van het menselijk vermogen. De technologie biedt immers aan wetenschappers de mogelijkheid om op zoek te gaan naar naar oplossingen voor knelpunten die al lang op antwoord wachten. Dat heeft Kaveh Waddell, redacteur kunstmatige intelligentie bij het nieuwsplatform Axios, gezegd.
19/10 11u30  Toeristen krijgen snel toegang tot Koreaanse gedemilitariseerde zone In de toekomst zullen toeristen de demarcatielijn in de gedemilitariseerde zone tussen Noord-Korea en Zuid-Korea kunnen overschrijden. Dat heeft het Zuid-Koreaanse ministerie aangekondigd. Verdere details over de plannen werden nog niet gegeven. Het grensdorp Panmumjom moet een symbool van een Koreaanse vrede worden.
18/10 23u30  Het eindigt altijd in tranen: "Rijkdom Amerikaanse gezinnen is één grote bubbel" Amerika’s herwonnen rijkdom is het resultaat van kunstmatige ingrepen van de centrale bank en zal de economie en de aandelenbeurzen uiteindelijk duur te staan komen.
18/10 21u15  Mexicanen nemen Starbucks in Benelux en Frankrijk over De Amerikaanse koffieketen Starbucks geeft het beheer van zijn 22 Belgische vestigingen in handen van het Mexicaanse bedrijf Alsea, dat vooral in Latijns-Amerika restaurants uitbaat.
18/10 19u30  De retour van de Islamitische Staat: IS houdt 700 gijzelaars vast in Syrië De terreurgroep Islamitische Staat houdt in Syrië 130 families gegijzeld en dreigt ermee dagelijks 10 gijzelaars te executeren.
18/10 18u15  Aanpassen aan de klimaatwijziging even belangrijk als ze bestrijden? Er moet veel meer worden geïnvesteerd om de wereld te helpen zich aan de klimaatverandering aan te passen. Er worden te weinig inspanningen gedaan om de bevolking te beschermen tegen de hittegolven, stormen en overstromingen die door de klimaatverandering worden veroorzaakt. Dat zegt de nieuwe Global Commission on Adaptation, die hoopt opnieuw een politieke wil op te bouwen om de strijd tegen de opwarming van de aarde op te voeren.
18/10 16u30  Spanje onttroont Japan als land waar mensen langst leven De volgende twintig jaar zal de levensverwachting in alle landen van de wereld minstens een kleine stijging laten optekenen, maar wel zal het uitzicht de ranglijst drastisch veranderen. Spanje zal immers de bovenste plek van Japan inpikken, terwijl China en de Verenigde Staten nagenoeg van positie zullen ruilen. Dat zegt een onderzoek door wetenschappers aan de University of Washington.
18/10 15u00  Je woning is de beste indicator van je rijkdom De rijkere bevolkingsgroepen van de wereld vinden onroerend bijzonder waardevol als instrument voor het opbouwen van rijkdom, het tonen van status en het verbeteren van de levenskwaliteit. Dat is de conclusie van een studie van consulent Luxury Portfolio International bij respondenten die tot de 10 procent rijkste individuen van de wereld behoren.
18/10 14u00  Facebook zet een stap achteruit en twee... achteruit Er gaat geen dag meer voorbij zonder dat Facebook ergens in een schandaal wordt genoemd.
Laatste update: vandaag om 1u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/10 14u00  Luxesector krijgt dreun van 160 miljard dollar door groeivertraging in ChinaDe luxesector heeft sinds het begin deze maand al 160 miljard dollar aan beurswaarde verloren. Reden is de groeivertraging die op de Chinese markt moet worden vastgesteld. Dat blijkt uit een analyse van het persbureau Bloomberg. China is voor de producenten van luxegoederen immers een cruciale markt. Een terugval van de Chinese verkopen laat zich dan ook in de hele wereld voelen.
18/10 00u45  Wie gaat Trump stoppen?Of u hem nu haat of bewondert, feit is dat Donald Trump met zijn 'America First' een uitzonderlijk economisch parcours rijdt.
18/10 00u00  Iraanse olieverkopen kelderen en de sancties moeten nog ingaan...De Iraanse olieproducenten voelen veel sneller de Amerikaanse economische sancties dan zou kunnen worden verwacht. De petroleumexport van Iran heeft al een gevoelige terugval gekend, terwijl de deadline voor de sancties van de Verenigde Staten tegen het land pas begin november ligt. Dat zegt Benoit Faucon, oliespecialist bij de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal.
17/10 21u00  Hoe reageert Iran op de verdwijning van Jamal Khashoggi?Iran, een aartsvijand van zowel de VS als Saoedi-Arabië, houdt zich opvallend rustig omtrent de verdwijning van Jamal Khashoggi.
17/10 17u00  Tweedehandsmarkt voor privéjets raakt uitgeputHet wordt steeds moeilijker om op de tweehandsmarkt een zakenjet te vinden. Dat is een signaal van de langverwachte verschuiving in de markt van de luxevliegtuigen. Dat zegt Thomas Black, transportspecialist bij het persbureau Bloomberg.
17/10 16u45  46% van de wereldbevolking moet toekomen met 4,8 euro per dagDe Wereldbank schrijft in haar tweejaarlijks rapport dat bijna de helft van de wereldbevolking moet toekomen met 4,8 euro per dag. Ook wordt melding gemaakt van een toenemend aantal armen in rijke landen.
17/10 15u15  Klimaatwijziging kan bierprijs verdubbelenDe klimaatverandering vormt ook voor de bierproducenten een belangrijke bedreiging. De opwarming van de aarde zal immers een invloed hebben op de teelt van gerst. Dat zegt een onderzoek van wetenschappers aan de University of California. De problemen zullen volgens de onderzoekers wellicht de aanvoer op de markt limiteren en de prijzen van het product gevoelig opdrijven.
17/10 15u00  Duits politiek centrum smelt weg en dat is slecht nieuws voor EuropaDe Duitse bondskanselier Angela Merkel, in eigen land al dertien jaar aan de macht, blijft de onmisbare leider van Europa. In Duitsland moet Merkel echter steeds meer populariteit inleveren. Die binnenlandse problemen van de bondskanselier dreigen volgens het persbureau Bloomberg echter de stabiliteit van Europa steeds verder in het gedrang te brengen.
17/10 13u45  CEO Belgisch voetbal: “Voetbalbond niet of nauwelijks bestuurbaar”Peter Bossaert, de nieuwe CEO van de Belgische voetbalbond, schetst een vernietigend beeld van de werking van ons professioneel voetbal.
17/10 13u30  Een eenvoudige manier om de waarde van uw huis met 5.000 euro te verhogenEr moet niet altijd tot zware renovaties worden overgegaan om de waarde van een woning gevoelig op te drijven. Vaak zijn immers eenvoudige en goedkope ingrepen voldoende om residentieel vastgoed te opwaarderen. Dat blijkt uit een rapport van het online vastgoedplatform Zillow, gebaseerd op een analyse van 135.000 foto’s van panden die sinds het begin van dit decennium in de Verenigde Staten te koop werden aangeboden.
17/10 12u00  België valt uit wereldtop 20 qua concurrentievermogenBelgië heeft het voorbije jaar opnieuw aan concurrentievermogen. Het land behoort op het vlak van competitiviteit niet langer tot de twintig sterkste landen van de wereld. Dat blijkt uit een rapport van het World Economic Forum (WEF). Opgemerkt wordt dat België weliswaar de beste macro-economische stabiliteit van de hele wereld heeft, maar daarentegen op een aantal andere vlakken met problemen moet afrekenen.
17/10 01u00  3 EU-landen op zwarte lijst van ‘gouden paspoorten’De OESO heeft een ‘zwarte lijst’ van 21 landen gepubliceerd, die zogenaamde ‘gouden paspoorten’ uitgeven die de internationale inspanningen hinderen om belastingfraude te bestrijden.
16/10 21u15  "Uber is 120 miljard dollar waard"De IPO’s van Uber en Lyft volgend jaar moeten een indicatie geven van de tolerantie van investeerders tegenover verlieslatende miljardenbedrijven.
16/10 18u30  Waarom de Saoedi's het oliewapen niet zullen inzettenDe verdwijning van Jamal Khashoggi en de sancties die daar op kunnen volgen, zouden volgens Al-Arabya de Saoedi's kunnen dwingen 'het oliewapen' in te zetten.
16/10 17u00  6 opmerkelijke cijfers die de ondergang van Sears illustrerenDe bekende Amerikaanse winkelketen Sears heeft maandag Chapter 11 aangevraagd, om zich te beschermen tegen zijn schuldeisers.
16/10 15u00  Gouden Mastercard kost 3.400 euroIn Groot-Brittannië werkt de Royal Mint aan de uitgifte van een gouden betaalkaart. Daarmee hoopt de instelling een product te kunnen ontwikkelen dat door rijkere consumenten op prijs zou kunnen worden gesteld. Dat hebben een aantal bronnen tegenover Britse media bevestigd. De kaart zou worden vervaardigd uit achttien karaats goud en zou een waarde meekrijgen van 3.000 pond.
16/10 14u45  1.409 Amerikaanse belastingbetalers dragen samen meer bij dan 70 miljoen van hun landgenotenIn de Verenigde Staten heeft de bevolking twee jaar geleden een inkomensbelasting van 1,4 biljoen dollar betaald. Daarbij gaven 140,9 miljoen belastingbetalers een gezamenlijk inkomen van 10,2 biljoen dollar aan. Dat berekende Alex Tanzi, specialist fiscaliteit bij het persbureau Bloomberg, op basis van cijfers van de Amerikaanse Internal Revenue Services (IRS). Opgemerkt wordt echter dat de individuele bijdragen bijzonder grote verschillen kunnen tonen.
16/10 14u00  21 hacks die elke reiziger moet kennenWie vaak reist, weet dat er veel nuttige tips zijn om kleine problemen te verhelpen. The Huffington Post stelde een lijst samen van 21 hacks die elke reiziger moet kennen. Niet alles garandeert succes, maar toch de moeite om eens te bekijken voor je op reis vertrekt.
16/10 13u30  Amerikanen zijn 'politieke correctheid' moeIn de Verenigde Staten voelt een grote meerderheid van de bevolking nog maar weinig affiniteit met de politieke wereld. Dat is de conclusie van een onderzoek van de organisatie More in Common bij achtduizend Amerikaanse burgers. De onderzoekers maken daarbij gewag van een grote populatie politiek uitgeputte Amerikanen.
16/10 11u00  Succes van Amazon Prime doet vraag naar warenhuizen piekenIn de Verenigde Staten kan een sterke vraag naar multistory-opslaginfrastructuur worden opgetekend. Dat blijkt uit een rapport van vastgoedconsulent CBRE Group. De vraag naar opslagruimte met meerdere verdiepingen moet volgens de onderzoekers vooral worden toegeschreven aan de verdere opmars van de ecommerce, die gepaard gaat met een toenemende vraag naar distributiecentra in de buurt van de consument.
16/10 09u45  Israël binnen 10 jaar een topeconomie binnen de OESOIsraël heeft de potentie om in de wereldeconomie een leidende natie worden. Dat heeft Eli Cohen, Israëlisch minister van economie, tijdens een samenkomst met een groep Israëlische leiders in Jeruzalem gezegd. Om die ambities te ondersteunen moet het land volgens de minister vooral inzetten op technologie en energie.
15/10 22u15  Hoe los je een probleem als Saoedi-Arabië op?Saoedi-Arabië dreigt met vernietigende wraak indien het Westen sancties neemt naar aanleiding van de onopgeloste verdwijning van journalist Jamal Khashoggi, een prominent criticus van kroonprins Mohammed bin Salman.
15/10 18u15  Dyslexie wordt enorm voordeel in robot-economiePersonen met dyslexie kunnen in het tijdperk van de automatisering een belangrijke rol opnemen. Dat heeft Matt Hancock, Brits minister van gezondheid, gezegd ter gelegenheid van de organisatie van een congres dat in Londen aan dyslexie werd gewijd. Hancock benadrukte daarbij dat een dyslecticus problemen vanuit een andere invalshoek benadert en daarmee in de roboteconomie een belangrijke bijdrage zal kunnen leveren.
15/10 17u15  Salvini wil door buitenlanders uitgebate buurtwinkels om 21 uur dichtDe Italiaanse vice-premier Matteo Salvini wil buitenlanders die een buurtwinkel openhouden verplichten die om 21 uur te sluiten.
15/10 16u30  Waarom zakenlui best in business class vliegenZakenreizigers kunnen tijdens hun verplaatsingen niet altijd op de beste services rekenen. Dat laat het budget van hun onderneming vaak niet toe. Maar toch kunnen signalen worden opgevangen dat vele ondernemingen zich tegenover zakelijke verplaatsingen minder gierig beginnen op te stellen. Dat zegt Scott McCartney, luchtvaartspecialist bij de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal.
15/10 14u15  Winnaar zit wel degelijk in Antwerpen en heet De WeverNiet de partijen, maar de sterke bestuurders hebben gewonnen op 14 oktober. Dat is vooral goed nieuws voor Bart De Wever (N-VA), die z'n eigen vel glansrijk redde. Zijn eigen N-VA is in sneltempo omgevormd van een typische Vlaams-nationalistische zweeppartij tot een forse beleids- en machtspartij in hart en nieren. Op alle plekken waar de N-VA sterke beleidsmensen presenteert, wint ze. Die vaststelling kan niet anders dan De Wever bijzonder plezieren.
15/10 13u30  Chinese regering: "50% van alle woningen moet worden afgebroken"China heeft de voorbije decennia economisch een sterk groeiparcours gevolgd, maar dat succes blijkt ook met een grote kost gepaard te gaan. Dat zegt de Amerikaanse econoom Christopher Balding in een column voor het persbureau Bloomberg. Hij verwijst daarbij naar de grote infrastructuurwerken die het land onafgebroken lanceert, terwijl ook de Chinese vastgoedmarkt door gigantische investeringen wordt gekenmerkt.
15/10 13u00  Trump: 'Mattis is een 'soort Democraat' en hij mag gaan'Jim Mattis’ positie binnen het buitenlandbeleidteam van Trump is sinds de benoeming van John Bolton als veiligheidsadviseur en minister van Buitenlandse Zaken Michael Pompeo aanzienlijk verzwakt.
15/10 11u30  Net geen half miljoen euro voor een fles wijnBij het veilinghuis Sotheby’s in New York zijn zopas twee flessen rode wijn van de Boergondische producent Romanée-Conti uit 1945 verkocht voor een gezamenlijk bedrag van meer dan 1 miljoen dollar. Daarmee heeft Sotheby’s een nieuw record laten optekenen. Het vorige record dateerde van acht jaar geleden, toen een fles Cheval-Blanc uit 1947 in Genève voor een bedrag van 304.375 dollar werd verkocht.
15/10 11u30  Blijft Duitse regeringscoalitie overeind na verlies meerderheid in Beieren?Bij de tussentijdse verkiezingen in de Duitse deelstaat Beieren heeft de regerende Christlich-Soziale Union (CSU), zusterpartij van de Christlich Demokratische Union (CDU) van bondskanselier Angela Merkel, een belangrijke klap gekregen. De CSU behaalde weliswaar 37,4 procent van de stemmen, maar verloor daarbij wel een kwart van de steun die de partij vijf jaar geleden kreeg.
14/10 17u15  Zelfrijdende taxi nog voor eind dit jaar in het verkeerNog voor het einde van het jaar zullen alle inwoners van de stad Phoenix in de Amerikaanse staat Arizona een zelfrijdende taxi kunnen bestellen.
14/10 12u45  Sterke mannen verdedigen een ongelijke maatschappijBij mannen kan fysieke kracht vaak aan een politieke houding worden gelinkt. Dat is echter niet het geval bij vrouwen. Dat zegt een studie van wetenschappers aan de Aarhus University, gebaseerd op onderzoek dat de voorbije vijf jaar bij meer dan zesduizend personen in Denemarken, Litouwen, de Verenigde Staten, Venezuela, Oekraïne en Polen werd uitgevoerd. Het fenomeen heeft volgens de onderzoekers een evolutionaire achtergrond.
13/10 16u45  Kijk hier hoe een machine een tafel in een restaurant reserveertDe digitale assistent Duplex van Google reserveert een tafel in een restaurant, zonder dat daar nog een mens aan te pas komt.
13/10 16u15  Aangename karakters raken sneller in financiële problemenPersonen met een vriendelijk karakter dreigen sneller in financiële problemen te komen dan individuen met een minder aangename houding. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Columbia Business School en het University College London, op basis van een analyse van gegevens van meer dan drie miljoen mensen.
13/10 01u15  Moody's: "Amerikaanse kredietbeoordeling wordt snel verlaagd"Een rapport van kredietbeoordelaar Moody's suggereert dat de toenemende ongelijkheid in de Verenigde Staten snel financiële repercussies voor het land zal hebben. 
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

14x Poetin: "Onze Amerikaanse vrienden zagen de tak af waarop ze zitten"20/10 01u30 - Express.be: De Russische president Trump heeft donderdag voor een publiek van internationale Rusland-experts een waarschuwing aan het Westen gegeven.
1x 21 hacks die elke reiziger moet kennen16/10 14u00 - Express.be: Wie vaak reist, weet dat er veel nuttige tips zijn om kleine problemen te verhelpen. The Huffington Post stelde een lijst samen van 21 hacks die elke reiziger moet kennen. Niet alles garandeert succes, maar toch de moeite om eens te bekijken voor je op reis vertrekt.
1x Waarom de Saoedi's het oliewapen niet zullen inzetten16/10 18u30 - Express.be: De verdwijning van Jamal Khashoggi en de sancties die daar op kunnen volgen, zouden volgens Al-Arabya de Saoedi's kunnen dwingen 'het oliewapen' in te zetten.
0x Moody's: "Amerikaanse kredietbeoordeling wordt snel verlaagd"13/10 01u15 - Express.be: Een rapport van kredietbeoordelaar Moody's suggereert dat de toenemende ongelijkheid in de Verenigde Staten snel financiële repercussies voor het land zal hebben. 
0x Aangename karakters raken sneller in financiële problemen13/10 16u15 - Express.be: Personen met een vriendelijk karakter dreigen sneller in financiële problemen te komen dan individuen met een minder aangename houding. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Columbia Business School en het University College London, op basis van een analyse van gegevens van meer dan drie miljoen mensen.
0x Kijk hier hoe een machine een tafel in een restaurant reserveert13/10 16u45 - Express.be: De digitale assistent Duplex van Google reserveert een tafel in een restaurant, zonder dat daar nog een mens aan te pas komt.
0x Sterke mannen verdedigen een ongelijke maatschappij14/10 12u45 - Express.be: Bij mannen kan fysieke kracht vaak aan een politieke houding worden gelinkt. Dat is echter niet het geval bij vrouwen. Dat zegt een studie van wetenschappers aan de Aarhus University, gebaseerd op onderzoek dat de voorbije vijf jaar bij meer dan zesduizend personen in Denemarken, Litouwen, de Verenigde Staten, Venezuela, Oekraïne en Polen werd uitgevoerd. Het fenomeen heeft volgens de onderzoekers een evolutionaire achtergrond.
0x Zelfrijdende taxi nog voor eind dit jaar in het verkeer14/10 17u15 - Express.be: Nog voor het einde van het jaar zullen alle inwoners van de stad Phoenix in de Amerikaanse staat Arizona een zelfrijdende taxi kunnen bestellen.
0x Blijft Duitse regeringscoalitie overeind na verlies meerderheid in Beieren?15/10 11u30 - Express.be: Bij de tussentijdse verkiezingen in de Duitse deelstaat Beieren heeft de regerende Christlich-Soziale Union (CSU), zusterpartij van de Christlich Demokratische Union (CDU) van bondskanselier Angela Merkel, een belangrijke klap gekregen. De CSU behaalde weliswaar 37,4 procent van de stemmen, maar verloor daarbij wel een kwart van de steun die de partij vijf jaar geleden kreeg.
0x Net geen half miljoen euro voor een fles wijn15/10 11u30 - Express.be: Bij het veilinghuis Sotheby’s in New York zijn zopas twee flessen rode wijn van de Boergondische producent Romanée-Conti uit 1945 verkocht voor een gezamenlijk bedrag van meer dan 1 miljoen dollar. Daarmee heeft Sotheby’s een nieuw record laten optekenen. Het vorige record dateerde van acht jaar geleden, toen een fles Cheval-Blanc uit 1947 in Genève voor een bedrag van 304.375 dollar werd verkocht.

Statistieken

Artikels:
35352
Gelezen:
21266
Aantal lezers nu:
44


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven