zondag 9 december 2018, week 49


U bent nu hier: Meer nieuws van Express.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 21u30
 

Express.be

Verbergen Tonen
08/12 15u15  Er is geen monopolie in artificiële intelligentie Vaardigheden in artificiële intelligentie zijn over een brede waaier van economische sectoren en over verschillende grote geografische clusters over de hele wereld verspreid. Dat is de conclusie van een rapport van het Amerikaanse technologiebedrijf Diffbot, gespecialiseerd in machine learning. De Verenigde Staten en Microsoft zijn echter duidelijke marktleiders.
08/12 02u15  12 redenen waarom ook Uber een grote zeepbel is Uber heeft zichzelf een aureool van onvermijdelijkheid en onoverwinnelijkheid aangemeten. Maar achter die façade schuilt een ander verhaal...
07/12 21u00  Al gemerkt dat de eerste klasse in vliegtuigen zo goed als verdwenen is? Omdat de kosten immer lijken te blijven stijgen en de marges krimpen nemen steeds meer luchtvaartmaatschappijen afscheid van hun eerste klasse.
07/12 17u45  Nieuwe test kan elke vorm van kanker opsporen in 10 minuten Onderzoekers van het Australisch Instituut voor Bioengineering en Nanotechnologie (AIBN) aan de University of Queensland hebben een test ontwikkeld die snel en goedkoop elk type kanker kan identificeren. De diagnose kan op basis van bloed of weefsel van de patiënt. De Australische onderzoekers stelden vast dat bij alle kankers een identieke genetische handtekening kan worden geregistreerd.
07/12 17u30  "Nucleaire ontwapening Noord-Korea is een leugen" Noord-Korea werkt nog steeds aan de uitbreiding van militaire faciliteiten van waaruit met raketten de Verenigde Staten zouden kunnen worden aangevallen. Dat staat in een rapport van het Amerikaanse Middlebury Institute of International Studies, gebaseerd op satellietbeelden die de voorbije maanden werden geregistreerd.
07/12 14u45  Krijgen mensen straks een varkenshart ingeplant? Varkens kunnen in een relatief nabije toekomst het leven van vele hartpatiënten helpen redden. Chirurgen van de Universitätsklinikum München zijn er immers met succes in gelukt bij bavianen een varkenshart in te planten. Artsen maken gewag van een mijlpaal in de hartchirurgie. Er overlijden momenteel immers nog veel patiënten terwijl ze op de wachtlijst voor een menselijk donorhart staan.
07/12 13u45  De EU en de 3M-chaos: Merkel + May + Macron Terwijl in België vooral wordt uitgekeken naar het volgende crisisoverleg, dat al dan niet het einde betekent voor de regering Michel I, worden ook de leiders van de 3 grootste Europese economieën door binnenlandse chaos bedreigd.
07/12 13u30  In Luxemburg wordt alle openbaar vervoer gratis Het Groot-Hertogdom Luxemburg wordt het eerste land ter wereld waar het volledige openbaar vervoer gratis wordt aangeboden. De tarieven voor trein, tram en bus zouden in het Groot-Hertogdom tegen de zomer volgend jaar worden opgeheven. Dat staat in het plan van de nieuwe regering van Luxemburgs premier Xavier Bettel, die zopas voor een tweede ambtsperiode werd herverkozen.
07/12 00u15  Grieks minister vraagt burgers om geld te schenken voor nieuw oorlogsschip De Griekse minister van Defensie start een crowdfundingactie op om de financiering van nieuwe oorlogsschepen rond te krijgen.
06/12 22u15  'Gilets Jaunes': "Met duizenden naar Parijs om er te verwoesten en te doden'  Parijs bereidt zich voor op een nieuw zwart weekeinde van geweld. 
06/12 21u30  De comeback van Microsoft: hoe een schildpad het haalde in een wereld geobsedeerd door snelheid De comeback van Microsoft mag niemand verwonderen, omdat geen enkel ander groot ‘Big Tech’-bedrijf de voorbije 5 jaar, zowel op technologisch als op financieel vlak, zoveel progressie maakte.
06/12 18u45  De comeback van Microsoft: de schildpad haalde het in een wereld geobsedeerd door snelheid De comeback van Microsoft mag niemand verwonderen, omdat geen enkel ander groot ‘Big Tech’-bedrijf de voorbije 5 jaar, zowel op technologisch als op financieel vlak, zoveel progressie maakte.
06/12 18u00  Enkel retailers die Amazon-bestendig zijn zullen overleven Manhattan is één van de meest premium locaties in de wereld, maar het gebied ziet een groot deel van zijn retail verdwijnen. Slechts bepaalde sectoren blijken te kunnen overleven. Dat zegt Derek Thompson, redacteur economie bij het magazine The Atlantic. Het fenomeen moet volgens hem grotendeels worden toegeschreven aan de dominerende positie van Amazon in de handel.
06/12 16u00  Arrestatie CFO Huawei is slag in het gezicht van Xi Jinping De arrestatie van Wanzhou Meng wordt in China als een slag in het gezicht van president Xi Jinping ervaren, omdat Huawei een sleutelrol speelt in Xi’s plannen om van zijn land een dominante speler op wereldvlak te maken.
06/12 15u45  Volkswagen: volgende generatie auto's is de laatste met een brandstofmotor Volkswagen Group bereidt zich massaal voor op de klimaatneutrale toekomst van het autovervoer. Dat heeft Michael Jost, directeur strategie van het merk Volkswagen, gezegd. Hij voert daarbij aan te verwachten dat het tijdperk van de verbrandingsmotor in de tweede helft van het volgende decennia zal beginnen uit te doven.
Laatste update: zaterdag 8 december 2018, 15u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
06/12 14u45  Time management vs. zelfmanagement: weten wat je prioriteiten zijnTime management is eigenlijk vooral zelfmanagement: het is belangrijk om eerst te weten wat je eigen prioriteiten zijn.
06/12 14u30  EU-land dat snelst ontvolkt wil van migranten niet wetenVolgens de Verenigde Naties zal Bulgarije tegen het midden van dit decennium nog 5,2 miljoen inwoners tellen. Hieruit moet echter worden afgeleid dat Bulgarije de volgende drie decennia 2 miljoen residenten zal verliezen. Daarmee wordt Bulgarije het land dat wereldwijd met het grootste bevolkingsverlies zal worden geconfronteerd.
06/12 14u00  Google wil Sputnik en Russia Today uit zijn zoekresultaten halenGoogle en andere technologiebedrijven moeten optreden tegen allerhande staatsmedia die nepnieuws verspreiden. Dat benadrukt Eric Schmidt, chief executive van Alphabet, het moederbedrijf van Google. Schmidt viseert daarbij vooral de nieuwssites Rusland Today en Sputnik, die er door de Amerikaanse inlichtingendiensten van beticht worden propaganda te verspreiden.
06/12 14u00  Wat zoeken vrouwen in een one night stand in vergelijking met een duurzame relatie?Fysieke dominantie maakt een man zeer aantrekkelijk voor een one night stand, terwijl een vrouw wanneer ze aan een duurzame relatie denkt vooral op zoek gaat naar sociale dominantie. 
06/12 12u30  Paus maakt zich zorgen over homoseksualiteit binnen de KerkPaus Franciscus maakt zich zorgen over homoseksualiteit binnen de katholieke kerk. Dat heeft Franciscus gezegd in een interview met pater Fernando Prado, auteur van het boek ‘The Strength of Vocation’. Franciscus stelde dat al bij de vorming en evaluatie van toekomstige geestelijken een grote aandacht aan dit gegeven moet worden besteed.
06/12 00u15  "Europese verkiezingen worden een referendum tegen Macron"Indien er in Frankrijk geen oplossingen worden gevonden voor het aanhoudende straatprotest van de 'gilets jaunes' dreigen de Europese verkiezingen in Frankrijk een referendum tegen Macron te worden.
05/12 22u00  Ryan ToysReview: "Ik ben 7 jaar oud en verdien 19,3 miljoen euro per jaar"Een 7-jarige Amerikaan die speelgoed uitpakt en er zijn mening er over geeft is de grootverdiener van het jaar op het videoplatform YouTube.
05/12 16u45  Retail betaalt de prijs voor Franse protestenDe acties van de gele hesjes hebben in Frankrijk ook de handel zwaar geraakt. Overal wordt gewag gemaakt van dalende verkopen. Dat zegt Philippe Bertrand, retailspecialist bij de Franse krant Les Echos. De blokkades van ontevreden consumenten houden vele klanten weg, terwijl ook de bevoorrading van de winkels wordt bedreigd. Sommige vertegenwoordigers van de sector maken zelfs gewag van een economische noodtoestand.
05/12 14u30  Krijgt Big Tech in 2019 de rekening gepresenteerd?‘Big Tech’ lijkt in 2019 extra kwetsbaar te zullen worden. Daar zijn een aantal redenen voor. 
05/12 13u15  Ozonlaag binnen 50 jaar volledig hersteldHet gat in de ozonlaag van de aarde zal naar verwachting binnen vijftig jaar volledig zijn verdwenen. Dat is de boodschap van een rapport van het United Nations Environmental Programme (Unep), de World Meteorological Organization, de Europese Commissie, de Nasa en een reeks andere organisaties. De cijfers zijn volgens de onderzoekers het bewijs van het succes dat met de implementering van het Montreal Protocol ruim drie decennia geleden kon worden geboekt.
05/12 13u15  In Australië is het verbruik van plastic draagtassen op 6 maanden met 80% gedaaldSinds de winkelketens Coles en Woolworths in Australië met de verdeling van plastic wegwerptassen zes maanden geleden zijn gestopt, is het gebruik van het materiaal met 80 procent gedaald. Dat erkent Jeff Angel, directeur van de milieugroep Boomerang Alliance. Hij wijst er echter op dat dit product is vervangen door dikkere, herbruikbare plastic zakken waarvoor een bedrag van 15 dollarcent moet worden betaald.
05/12 11u15  Met een recessie voor de deur wordt in Rome plots naar Brussel geluisterdNu Italië met een dreigende recessie wordt geconfronteerd, wordt de harde taal tegenover de Europese Unie sterk afgezwakt en blijkt een toenemende bereidheid om met de Europese Commissie over het begrotingstekort van het land te onderhandelen. Dat zegt Olivier Tosseri, Italiaans correspondent van de Franse krant Les Echos.
05/12 10u45  1 op 3 Grieken moet geld aan de staatIn Griekenland wordt de lijst van burgers en bedrijven met schulden bij de overheid steeds langer. De voorbije zomer werd de groep schuldenaars nog eens met bijna zeshonderdduizend partijen aangevuld. Dat blijkt uit een rapport van de Griekse parlementaire budgetcommissie. Deskundigen beschouwen de toename van de groep schuldenaars als een signaal van de verslechtering van de Griekse economie.
05/12 00u00  Iraanse olieverkopen kelderen en de sancties moeten nog ingaan...De Iraanse olieproducenten voelen veel sneller de Amerikaanse economische sancties dan zou kunnen worden verwacht. De petroleumexport van Iran heeft al een gevoelige terugval gekend, terwijl de deadline voor de sancties van de Verenigde Staten tegen het land pas begin november ligt. Dat zegt Benoit Faucon, oliespecialist bij de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal.
04/12 21u45  De Google-taks: Europese olifant baart opnieuw een muisDe Europese 'Google-taks' is een flauw afkooksel van wat ze had moeten worden. Apple en Amazon blijven zelfs buiten schot.
04/12 21u00  Vergeet slaapmiddelen: 16 snacks tegen slapeloosheid Heel wat voedsel bevat substanties die ons beter doen slapen. Vergeet dus slaappillen: wie last heeft van slapeloosheid of moeite heeft om de slaap te vatten, kan voor het slapen gaan misschien een van deze 16 snacks proberen.
04/12 19u30  "Regering Trump heeft moeite om overeenkomst met China uit te leggen, omdat er geen is"China en de VS stellen de implementatie van invoerheffingen met 90 dagen uit. Maar veel hoop op beterschap is er niet.
04/12 19u15  Wat weet u over het VN-migratiepact?Al weken lopen de politieke gemoederen in België hoog op over het VN-migratiepact, dat volgende week in Marrakesh goedgekeurd moet worden. 
04/12 16u15  "2019: eurozone gaat schulden mutualiseren, Apple koopt Tesla en Corbyn wordt premier"De Deense Saxo Bank heeft haar lijst met 10 gedurfde voorspellingen (‘outrageous predictions) voor het komende jaar vrijgegeven.
04/12 16u00  Gele hesjes: "Invloed van de politiek op onze levens is stilaan marginaal"Niet Emmanuel Macron, maar de krimpende invloed van de politiek op onze levens is de oorzaak van de gele protestbeweging.
04/12 13u45  Duitse automobielsector in steeds zwakkere positieDe verkoopexplosie op de Chinese automarkt lijkt voorbij en dat is zeer slecht nieuws voor Duitse fabrikanten die de voorbije jaren voor grote percentages van hun totale omzet afhankelijk waren geworden van de verkoop  in China.
03/12 21u30  Denemarken verbant criminele vreemdelingen naar verlaten eilandVeroordeelde buitenlanders die niet kunnen worden gedeporteerd zullen ten laatste in 2021 worden overgebracht naar een complex op een zeven hectare groot eiland.
03/12 19u30  Chinese autoverkoop stort in en dat is vooral slecht nieuws voor DuitslandDe verkoopexplosie op de Chinese automarkt lijkt voorbij en dat is zeer slecht nieuws voor Duitse fabrikanten die de voorbije jaren voor grote percentages van hun totale omzet afhankelijk waren geworden van de verkoop  in China.
03/12 17u00  Millennials jagen talloze bedrijven het faillissement in... omdat ze arm zijnHet bestedingspatroon van de millennials heeft in diverse economische sectoren - van fabrikanten van golfuitrusting tot producenten van scheerapparaten - aanzienlijke schade aangericht. In werkelijkheid tonen ze echter veel gelijkenissen met eerdere generaties. Dat blijkt uit een onderzoek van de Amerikaanse Federal Reserve. Opgemerkt wordt echter dat één fundamenteel verschil de gewoonten van de millennial heeft doen veranderen.
03/12 16u15  Superrijken ruilen Rolex en Ferrari in voor opleiding en gezond levenMateriële luxe vertegenwoordigt voor de superrijken niet langer de belangrijkste de activa om status en rijkdom te tonen. Dat zegt Hillary Hoffower, vermogensspecialist bij het magazine Business Insider. Integendeel beschouwt de elite volgens haar opleiding en gezondheid als prioritaire doelen. Die sectoren genieten dan ook van grote volumes investeringen van de rijkste bevolkingsgroepen.
03/12 15u15  Ook zij willen een muur... Extreem-rechtse VOX wint vanuit het niets 12 zetels in AndalusiëIn de Spaanse deelstaat Andalusië behaalt de extreem-rechtse partij Vox een historisch resultaat bij de regionale verkiezingen. 
03/12 14u45  De Dode Zee is stervendeEr wordt al lang getracht een reddingsplan voor de Dode Zee, een van de meest opmerkelijke biotopen op aarde, uit te werken. Door een samenloop van ongunstige factoren dreigt het gebied immers snel helemaal te zullen uitdrogen. Er zijn nu echter plannen om het probleem aan te pakken. Daarbij zou de Dode Zee door een ontziltingsinstallatie, die uit de nabijgelegen Rode Zee drinkwater moet puren, weer op niveau moeten worden gebracht.
03/12 13u15  Israëlische politie: "Nethanyahu moet worden vervolgd in 3 omkoopzaken"De Israëlische politie vraagt aan de procureur-generaal van het land om premier Benjamin Netanyahu en zijn vrouw Sara Netanyahu te vervolgen voor vermeende omkoperij. 
03/12 12u30  Niemand wil betalen voor premium content op YouTubeTegen het eind van dit decennium wordt het bestaande concept van het platform YouTube Premium grotendeels opgedoekt. Het online videoplatform, behorend tot de groep Alphabet, gaat zijn originele content immers met een ander zakelijk model ondersteunen. YouTube Premium was enkele tijd geleden als een betalend model geïntroduceerd, waarbij voor een vergoeding van 12 dollar per maand toegang werd geboden tot een bibliotheek online content die speciaal voor YouTube werd gecreëerd.
03/12 10u15  Schaduw van antisemitisme hangt opnieuw over EuropaIn Europa meent een aanzienlijk deel van de bevolking dat de joden de Holocaust voor hun eigen voordeel gebruiken. Dat zegt een rapport van de Amerikaanse televisiezender CNN op basis van interviews met zevenduizend mensen in Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Hongarije, Polen en Zweden. Bovendien bleek dat vele Europese jonge volwassenen te kennen geven nooit gehoord te hebben over de Endlösung, waarmee Nazi-Duitsland tot de uitroeiing van de joodse bevolking in Europa besliste.
02/12 16u00  Wordt de blockchain een zegen voor de juwelenindustrie?In de wereldwijde luxesector wordt de blockchain door vele partijen beschouwd als een technologie die belangrijke knelpunten kan oplossen. Dat zegt Elizabeth Paton, specialist mode en luxeproducten bij de Amerikaanse krant The New York Times. Het blockchain-platform kan volgens insiders immers een sluitend antwoord garanderen op vragen over onder meer authenciteit, herkomst en waarde, die voor de handel vaak bijzonder cruciaal blijken.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

2x Nieuwe test kan elke vorm van kanker opsporen in 10 minuten07/12 17u45 - Express.be: Onderzoekers van het Australisch Instituut voor Bioengineering en Nanotechnologie (AIBN) aan de University of Queensland hebben een test ontwikkeld die snel en goedkoop elk type kanker kan identificeren. De diagnose kan op basis van bloed of weefsel van de patiënt. De Australische onderzoekers stelden vast dat bij alle kankers een identieke genetische handtekening kan worden geregistreerd.
1x Arrestatie CFO Huawei is slag in het gezicht van Xi Jinping06/12 16u00 - Express.be: De arrestatie van Wanzhou Meng wordt in China als een slag in het gezicht van president Xi Jinping ervaren, omdat Huawei een sleutelrol speelt in Xi’s plannen om van zijn land een dominante speler op wereldvlak te maken.
1x 'Gilets Jaunes': "Met duizenden naar Parijs om er te verwoesten en te doden'06/12 22u15 - Express.be:  Parijs bereidt zich voor op een nieuw zwart weekeinde van geweld. 
1x Krijgen mensen straks een varkenshart ingeplant?07/12 14u45 - Express.be: Varkens kunnen in een relatief nabije toekomst het leven van vele hartpatiënten helpen redden. Chirurgen van de Universitätsklinikum München zijn er immers met succes in gelukt bij bavianen een varkenshart in te planten. Artsen maken gewag van een mijlpaal in de hartchirurgie. Er overlijden momenteel immers nog veel patiënten terwijl ze op de wachtlijst voor een menselijk donorhart staan.
1x Er is geen monopolie in artificiële intelligentie08/12 15u15 - Express.be: Vaardigheden in artificiële intelligentie zijn over een brede waaier van economische sectoren en over verschillende grote geografische clusters over de hele wereld verspreid. Dat is de conclusie van een rapport van het Amerikaanse technologiebedrijf Diffbot, gespecialiseerd in machine learning. De Verenigde Staten en Microsoft zijn echter duidelijke marktleiders.
0x Wordt de blockchain een zegen voor de juwelenindustrie?02/12 16u00 - Express.be: In de wereldwijde luxesector wordt de blockchain door vele partijen beschouwd als een technologie die belangrijke knelpunten kan oplossen. Dat zegt Elizabeth Paton, specialist mode en luxeproducten bij de Amerikaanse krant The New York Times. Het blockchain-platform kan volgens insiders immers een sluitend antwoord garanderen op vragen over onder meer authenciteit, herkomst en waarde, die voor de handel vaak bijzonder cruciaal blijken.
0x Schaduw van antisemitisme hangt opnieuw over Europa03/12 10u15 - Express.be: In Europa meent een aanzienlijk deel van de bevolking dat de joden de Holocaust voor hun eigen voordeel gebruiken. Dat zegt een rapport van de Amerikaanse televisiezender CNN op basis van interviews met zevenduizend mensen in Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Hongarije, Polen en Zweden. Bovendien bleek dat vele Europese jonge volwassenen te kennen geven nooit gehoord te hebben over de Endlösung, waarmee Nazi-Duitsland tot de uitroeiing van de joodse bevolking in Europa besliste.
0x Niemand wil betalen voor premium content op YouTube03/12 12u30 - Express.be: Tegen het eind van dit decennium wordt het bestaande concept van het platform YouTube Premium grotendeels opgedoekt. Het online videoplatform, behorend tot de groep Alphabet, gaat zijn originele content immers met een ander zakelijk model ondersteunen. YouTube Premium was enkele tijd geleden als een betalend model geïntroduceerd, waarbij voor een vergoeding van 12 dollar per maand toegang werd geboden tot een bibliotheek online content die speciaal voor YouTube werd gecreëerd.
0x Israëlische politie: "Nethanyahu moet worden vervolgd in 3 omkoopzaken"03/12 13u15 - Express.be: De Israëlische politie vraagt aan de procureur-generaal van het land om premier Benjamin Netanyahu en zijn vrouw Sara Netanyahu te vervolgen voor vermeende omkoperij. 
0x De Dode Zee is stervende03/12 14u45 - Express.be: Er wordt al lang getracht een reddingsplan voor de Dode Zee, een van de meest opmerkelijke biotopen op aarde, uit te werken. Door een samenloop van ongunstige factoren dreigt het gebied immers snel helemaal te zullen uitdrogen. Er zijn nu echter plannen om het probleem aan te pakken. Daarbij zou de Dode Zee door een ontziltingsinstallatie, die uit de nabijgelegen Rode Zee drinkwater moet puren, weer op niveau moeten worden gebracht.

Statistieken

Artikels:
34543
Gelezen:
30251
Aantal lezers nu:
51


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven