woensdag 19 februari 2020, week 08


U bent nu hier: Meer nieuws van Express.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 9u45
 

Express.be

Verbergen Tonen
19/02 09u45  Top MR en CD&V houden geheim conclaaf: banden aanhalen na de shellshock van de “njet” van Magnette Het pad richting Vivaldi loopt niet op rozen: bij Open Vld belooft de voorzittersrace niet veel goeds voor die optie, terwijl CD&V uithuilt bij MR en haar standvastigheid ventileert. Wat gebeurt er precies voor de schermen? Een weinig boeiend vervolg van de werkzaamheden van de koning: vandaag komen in principe de resterende vier partijvoorzitters langs. […] The post Top MR en CD&V houden geheim conclaaf: banden aanhalen na de shellshock van de “njet” van Magnette appeared first on Business AM.
19/02 09u45  Michael Bloomberg verkoopt al zijn bedrijven als hij verkozen wordt De Democratische presidentskandidaat Michael Bloomberg zwicht voor kritiek. Zijn opponent Bernie Sanders beschuldigt hem ervan zijn verkiezing gekocht te hebben. Bloomberg belooft zijn financiële belangen te verkopen bij een overwinning. De negende rijkste man in de wereld en oud-burgemeester van New York houdt woensdag in Las Vegas zijn eerste debat. Zijn kandidatuur voor de Democratische […] The post Michael Bloomberg verkoopt al zijn bedrijven als hij verkozen wordt appeared first on Business AM.
19/02 09u15  Al 725 miljoen euro uitgekeerd in Fortis-schikking Driekwart van de beleggers die zich hebben aangemeld voor de schikking van het Fortis-debacle van 2008, heeft intussen een gedeeltelijke compensatie gekregen. Tot en met januari werd in totaal zowat 725 miljoen euro uitgekeerd, bleek woensdag bij de publicatie van de jaarresultaten van Ageas. De verzekeraar, in België actief als AG Insurance, had overigens een […] The post Al 725 miljoen euro uitgekeerd in Fortis-schikking appeared first on Business AM.
19/02 09u00  Ook Spanje waagt zich aan digitaks De Spaanse regering stemt in met een nieuwe digitale taks die technologiegiganten aan een extra belasting onderwerpt. Spanje is het zoveelste Europese land dat zich de woede van de Verenigde Staten op de hals dreigt te halen. Na Italië, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk wil nu ook Spanje werk maken van een digitale taks. […] The post Ook Spanje waagt zich aan digitaks appeared first on Business AM.
19/02 08u45  Duits voetbal boekt een nieuw omzetrecord De Bundesliga, de hoogste divisie van het Duitse voetbal, heeft het voorbije seizoen 4,02 miljard euro inkomsten geboekt. Dat betekende een stijging met 5,4 procent tegenover het seizoen voordien. Dat blijkt uit het economisch rapport van de Deutsche Fußball-Liga. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat de Bundesliga meer dan 4 miljard euro […] The post Duits voetbal boekt een nieuw omzetrecord appeared first on Business AM.
19/02 08u00  Boeing vindt afval in brandstoftanks 737 MAX De vliegtuigbouwer ontdekte allerlei objecten, van vodden tot achtergelaten werkspullen, in de brandstoftanks van de 737 MAX. ‘Dit is absoluut onaanvaardbaar’, zegt een topman in een mail aan het personeel. Alsof Boeing nog niet genoeg problemen heeft met de geplaagde 737 MAX-vliegtuigen, is er nu een nieuw euvel opgedoken. In de brandstoftanks werden lappen stof, […] The post Boeing vindt afval in brandstoftanks 737 MAX appeared first on Business AM.10 
19/02 07u45  VBO kan kmo’s vertegenwoordigen in groepsvorderingen Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) heeft een erkenning gekregen om kmo’s te vertegenwoordigen in groepsvorderingen. Dat staat woensdag in de Franstalige krant L’Echo. De erkenning werd toegekend door minister van Economie Nathalie Muylle (CD&V). Het VBO heeft dat preventief aangevraagd voor het geval een reeks kmo-leden van de organisatie een zogenaamde ‘class action’ nodig […] The post VBO kan kmo’s vertegenwoordigen in groepsvorderingen appeared first on Business AM.11 
19/02 07u45  Hoe groot is de impact van het coronavirus op de techindustrie? De techindustrie blijft niet gespaard van de gevolgen van het coronavirus Covid-19. De sector is heel afhankelijk van China wat ervoor zorgt dat we vertragingen mogen verwachten bij het produceren en leveren van bepaalde producten. Dat blijkt uit een analyse van onderzoeksbureau TrendForce. In het nieuws: Het coronavirus brak eind 2019 uit in de Chinese stad Wuhan in […] The post Hoe groot is de impact van het coronavirus op de techindustrie? appeared first on Business AM.11 
19/02 07u30  Groot-Brittannië wil geen ongeschoolde immigranten meer Groot-Brittannië gaat zijn grenzen sluiten voor personen die de Engelse taal niet machtig zijn. Ook ongeschoolde arbeidskrachten zijn niet langer welkom. Dat blijkt uit een herziening van de Britse immigratiewetgeving. De ingreep moet een eind maken aan de goedkope arbeid in bedrijven, winkels, hotels en restaurants. De nieuwe maatregel gaat volgend jaar in. Om over […] The post Groot-Brittannië wil geen ongeschoolde immigranten meer appeared first on Business AM.
18/02 21u45  Trump verleent gratie aan ‘junkbondkoning’ en aan omstreden ex-gouverneur Amerikaans president Donald Trump paste dinsdag de straffen van elf mensen aan. Hij heeft vanuit zijn functie het recht genade te verlenen of straffen te verkorten. Twee ingrepen zorgen voor ophef. Trump sprak de omstreden bankier Michael Milken (73) vrij. Hij werd in de jaren tachtig schatrijk als tophandelaar in zogeheten ‘junk bonds’. Dat zijn […] The post Trump verleent gratie aan ‘junkbondkoning’ en aan omstreden ex-gouverneur appeared first on Business AM.
18/02 20u45  ‘300 bankagentschappen HSBC in Frankrijk zijn nog nul euro waard’ Nul euro. Dat is de som die de Franse Société Générale of de Banque Postale op tafel zouden leggen om het Franse retailbankennetwerk van de Britse HSBC over te nemen. HSBC maakte dinsdag bekend de volgende 3 jaar 35.000 mensen te zullen ontslaan. De maatregel moet de financiële groep helpen zijn prestaties in de toekomst […] The post ‘300 bankagentschappen HSBC in Frankrijk zijn nog nul euro waard’ appeared first on Business AM.
18/02 20u45  Elon Musk schamper over Bill Gates nadat hij geen Tesla kocht Bill Gates, de costichter van Microsoft, verklapte recentelijk dat hij een volelektrische Porsche Taycan kocht, en geen Tesla. Dat leidt tot een cynische reactie van Tesla-baas Elon Musk. Bill Gates vertelde in een interview op YouTube dat hij veel bewondering had voor Tesla, maar dat hij toch voor een volledig elektrische Porsche Taycan koos. ‘Een […] The post Elon Musk schamper over Bill Gates nadat hij geen Tesla kocht appeared first on Business AM.
18/02 20u15  SpaceX gooit zich in strijd om ruimtetoeristen De Amerikaanse raketbouwer SpaceX begint met de verkoop van ‘tickets naar de ruimte’. Het bedrijf van Elon Musk zoekt tot vier privépersonen voor een ruimtereis eind 2021, begin 2022. SpaceX, de bouwer van de Falcon-draagraket, gaat voor zijn ruimtetoerismeproject in zee met het gespecialiseerde bedrijf Space Adventures. SpaceX biedt de kans om mee te vliegen […] The post SpaceX gooit zich in strijd om ruimtetoeristen appeared first on Business AM.
18/02 18u45  Amsterdam denkt aan wietverbod voor toeristen Te veel is te veel: de vrije sfeer in Amsterdam trekt veel toeristen aan, maar die maken de stad onleefbaar voor de inwoners. Daarom denkt Amsterdam aan een verbod voor toeristen in coffeeshops. Amsterdam op vrijdag- of zaterdagavond, dat is De Wallen en de coffeeshops. Net aan die laatste factor wil burgemeester Femke Halsema paal […] The post Amsterdam denkt aan wietverbod voor toeristen appeared first on Business AM.
18/02 18u30  Slechts één vliegtuigroute ter wereld brengt meer dan 1 miljard euro per jaar op De vliegtuiglijn van British Airways die de Londense luchthaven Heathrow verbindt met de luchthaven JFK in New York is de lucratiefste vlucht wereldwijd. Dat blijkt uit onderzoek van de Visual Capitalist. Met een jaaromzet van 1,15 miljard dollar (1,06 miljard euro) is het ook de enige vlucht die de grens van het miljard dollar kan […] The post Slechts één vliegtuigroute ter wereld brengt meer dan 1 miljard euro per jaar op appeared first on Business AM.
Laatste update: vandaag om 9u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/02 18u15  Amerikaanse scoutsreus met 2,2 miljoen leden vraagt bescherming tegen schuldeisers na misbruikschandaalDe scoutsvereniging Boy Scouts of America (BSA) heeft bescherming tegen schuldeisers aangevraagd. Dat moet toelaten een fonds op te richten voor de wellicht duizenden slachtoffers van seksueel misbruik binnen de organisatie. De padvindersorganisatie, een echt instituut van de Amerikaanse samenleving, is opgericht in 1910 en telt 2,2 miljoen leden tussen 5 en 21 jaar. De […] The post Amerikaanse scoutsreus met 2,2 miljoen leden vraagt bescherming tegen schuldeisers na misbruikschandaal appeared first on Business AM.
18/02 17u15  Apple wil eigen 5G-antenne maken, maar is dat wel een goed idee?Apple zou bezig zijn met het ontwikkelen van een zelfgemaakte antenne voor toekomstige iPhones die compatibel zijn met 5G. Dat schrijft de website Fast Company op basis van anonieme bronnen binnen Apple. Volgens hen is het bedrijf niet tevreden met de 5G-antenne van Qualcomm. In het nieuws: Meer dan waarschijnlijk brengt Apple dit najaar een […] The post Apple wil eigen 5G-antenne maken, maar is dat wel een goed idee? appeared first on Business AM.
18/02 16u45  Enorme sprinkhanenzwermen plagen Oost-AfrikaImmense wolken gevuld met sprinkhanen dalen momenteel neer van Kenia tot Somalië. De jaarlijkse pest is nu zo groot dat het een gevaar betekent voor de voedselveiligheid van een groep mensen die al moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen. Sprinkhanenplagen zijn bekend in Kenia. Maar de ware vloedgolf aan insecten die nu over […] The post Enorme sprinkhanenzwermen plagen Oost-Afrika appeared first on Business AM.
18/02 16u15  Hoe Immoweb de vastgoedklant tientallen jaren aan zich wil bindenDe vastgoedwebsite Immoweb, een van de populairste websites van het land, voert een facelift door en gaat op zijn platform hypothecaire leningen van Keytrade Bank aanbieden. Wat verandert er? Immoweb heeft zijn website gemoderniseerd en klantvriendelijker gemaakt. Dat was broodnodig, want de website begon er wat verouderd uit te zien en de navigatie liep soms […] The post Hoe Immoweb de vastgoedklant tientallen jaren aan zich wil binden appeared first on Business AM.
18/02 15u15  Huizen duur in Leuven, appartementen duur in GentIn de Vlaamse provinciehoofdsteden zijn huizen het duurst in Leuven en appartementen in Gent. Dat blijkt uit de vastgoedbarometer van de notarissenfederatie. De Federatie van het Notariaat (Fednot) vergeleek de prijzen voor vastgoed in Antwerpen, Brugge, Gent, Hasselt en Leuven. Woonhuizen zijn vorig jaar in de vijf Vlaamse provinciehoofdsteden een stuk duurder geworden. De prijzen […] The post Huizen duur in Leuven, appartementen duur in Gent appeared first on Business AM.
18/02 14u30  Europese meerjarenbegroting is nog niet voor morgen (of donderdag)Komende donderdag ligt de nieuwe Europese meerjarenbegroting, lopende van 2021 tot 2027, op tafel tijdens een extra Europese top. Het zal daarbij nog wat voeten in de aarde hebben voor Europees president Charles Michel om alle lidstaten op eenzelfde lijn te krijgen. Alles draait rond de jaarlijkse bijdrage van elke lidstaat aan de Europese begroting. […] The post Europese meerjarenbegroting is nog niet voor morgen (of donderdag) appeared first on Business AM.
18/02 14u30  SpaceX raakt Falcon 9-raket kwijt na Spacelink-missieSpaceX heeft succesvol een nieuwe set Starlink-satellieten gelanceerd. Daarbij raakte het bedrijf van Elon Musk wel een boosterraket kwijt. Het is niet de eerste keer dat SpaceX Starlink-satellieten lanceert, maar het is wel de eerste keer in vier jaar tijd dat er bij een lancering geen boosterraket terugkeert. Normaal gebruikt SpaceX Falcon 9-raketten voor lanceringen […] The post SpaceX raakt Falcon 9-raket kwijt na Spacelink-missie appeared first on Business AM.
18/02 14u00  De drie bestbetaalde gamers van 2019Met gamen valt veel geld te verdienen, als u het juist doet. Abonnementen, sponsorcontracten en streaming zijn maar enkele mogelijkheden. Dit zijn de drie grootverdieners. The post De drie bestbetaalde gamers van 2019 appeared first on Business AM.
18/02 14u00  Blokker wordt Mega World in BelgiëDe speelgoedketen Blokker verkoopt al zijn Belgische winkels aan de Nederlandse ondernemer Dirk Bron. Die herdoopt de keten tot Mega World. Alle winkels blijven open. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. Blokker is een van oorsprong Nederlandse keten met 123 winkels in ons land. De keten maakt echter al jaren verlies en dan vooral […] The post Blokker wordt Mega World in België appeared first on Business AM.
18/02 13u15  Blokker trekt zich terug uit BelgiëDe speelgoedketen Blokker verkoopt al zijn Belgische winkels aan de Nederlandse ondernemer Dik Bron. Die herdoopt de keten tot Mega World. Alle winkels blijven open. Dat meldt Belga. Dadelijk meer. The post Blokker trekt zich terug uit België appeared first on Business AM.
18/02 13u15  Dit zijn de 10 best verdienende gamers ter wereldVideogames zijn de kinderschoenen ontgroeid en er valt veel geld mee te verdienen, als u het juist doet. Abonnementen, sponsorcontracten en streaming zijn maar enkele mogelijkheden. Dit zijn de grootverdieners. 10. Nickmercs (Nick Kolcheff) Verdient: 6 miljoen dollar Kolcheff kreeg naam en faam omdat hij Fortnite speelt met een controller, niet op de computer. Hij […] The post Dit zijn de 10 best verdienende gamers ter wereld appeared first on Business AM.
18/02 12u45  ‘Geen banen bedreigd’ na overname BombardierDe overname van de spooractiviteiten van het Canadese Bombardier door de Franse treinbouwer heeft geen gevolgen voor het personeel. Dat benadrukt Alstom-CEO Henri Poupart-Lafarge. ‘Er is bij deze overname helemaal geen sprake van herstructureringen of een bedreiging van werkgelegenheid’, aldus Poupart-Lafarge. ‘Het gaat niet om een defensieve fusie om synergieën te creëren en kosten te […] The post ‘Geen banen bedreigd’ na overname Bombardier appeared first on Business AM.
18/02 12u30  ‘Frankrijk verwacht niets meer van Duitsland’In het Duitse München vond afgelopen weekend de jaarlijkse Münchner Sicherheitskonferenz plaats. Het is de grootste veiligheidspolitieke bijeenkomst van het jaar. Ruim 500 staatshoofden, regeringsleiders, ministers en vertegenwoordigers van NGO’s, media en academici tekenden present. Ze spraken er over huidige en toekomstige uitdagingen op veiligheidsgebied. Deelnemers kwamen uit Europa, de VS, Rusland, China en het Midden-Oosten. […] The post ‘Frankrijk verwacht niets meer van Duitsland’ appeared first on Business AM.
18/02 12u00  Amerikaanse quizapp eindigt met dronken live-uitzendingHQ Trivia, een quizapp die de voorbije jaren sterk aan populariteit won, is failliet. De app werkte met live quizshows en de laatste uitzending verliep wat in mineur. De app werd opgericht in 2017 door Colin Kroll en Rus Yusupvo, die eerder al de videoapp Vine hadden bedacht. Het bedrijf haalde in zijn eerste en […] The post Amerikaanse quizapp eindigt met dronken live-uitzending appeared first on Business AM.
18/02 10u45  Vakbonden vrezen sluitingen en ontslagen bij BlokkerDinsdagvoormiddag staat op het hoofdkantoor van winkelketen Blokker in Lier een bijzondere ondernemingsraad gepland. Waarschijnlijk komt het tot nieuwe sluitingen en ontslagen, vrezen de vakbonden. Op een vorige ondernemingsraad van Blokker België kregen de vakbonden te horen dat amper 8 van de 123 winkels in België effectief winstgevend zijn. De Belgische winkelketen maakt al sinds […] The post Vakbonden vrezen sluitingen en ontslagen bij Blokker appeared first on Business AM.
18/02 09u30  HSBC wil 35.000 banen schrappenDe Britse bank HSBC wil wereldwijd 35.000 banen schrappen. De maatregel moet de financiële groep helpen zijn prestaties in de toekomst opnieuw te kunnen verbeteren. Dat heeft HSBC, naar activa de grootste bank van Europa, gezegd. De afslanking van het personeelsbestand zal over een periode van drie jaar worden gespreid. HSBC boekte het voorbije jaar […] The post HSBC wil 35.000 banen schrappen appeared first on Business AM.
18/02 09u30  Londense burgemeester: ‘Britten moeten Europese burger kunnen blijven’Sadiq Khan, de burgemeester van Londen, komt dinsdag op de koffie bij Europees brexitonderhandelaar Michel Barnier en parlementsvoorzitter David Sassoli. Hij wil er een pleidooi voor ‘associate citizenship’ houden. Wat is dat? ‘Associate citizenship’ is het idee dat Britten ook na de brexit hun Europese burgerrechten behouden. De vrijheid om vrij door de Europese Unie […] The post Londense burgemeester: ‘Britten moeten Europese burger kunnen blijven’ appeared first on Business AM.
18/02 09u00  7 procent minder auto’s verkocht in Europa vorige maandDe registratie van nieuwe auto’s in de Europese Unie lag in januari 7,5 procent lager dan in januari vorig jaar. Volgens de Europese sectorfederatie ACEA komt dat door nieuwe belastingen. Er werden bijna 957.000 nieuwe auto’s geregistreerd. Grote veranderingen op vlak van belastingen vanaf 2020 hebben de registraties in sommige EU-lidstaten een boost gegeven in […] The post 7 procent minder auto’s verkocht in Europa vorige maand appeared first on Business AM.
18/02 08u30  Unilever bekijkt nu ook verkoop verzorgingsproductenNa de theedivisie, zet Unilever nu ook mogelijk zijn verzorgingsdivisie in de etalage. Dat schrijft de Britse krant The Sunday Times. Unilever maakt zich zorgen over zijn zorgdivisie. De groei in het segment zou de laatste jaren sterk vertraagd zijn en dus bekijkt CEO Alan Jope opties om die groei opnieuw aan te zwengelen. Merken […] The post Unilever bekijkt nu ook verkoop verzorgingsproducten appeared first on Business AM.
18/02 08u30  Topman Nissan werpt zijn job in de weegschaalAls Nissan-topman Makoto Uchida er niet in slaagt om bij de Japanse autobouwer een gunstige ommekeer te bewerkstelligen, is een eventueel ontslag begrijpelijk. Dat zegt Uchida, pas in december vorig jaar tot CEO van het Japanse concern benoemd, zelf. Nissan, de tweede grootste autobouwer van Japan, wordt geconfronteerd met dalende verkoopcijfers. Bovendien worstelt het bedrijf […] The post Topman Nissan werpt zijn job in de weegschaal appeared first on Business AM.
18/02 08u15  Wetstraat treft voorbereidingen voor verkiezingen, rond koning rijpt een consensus richting Vlaamse liberalen of groenenWat gebeurt er precies? De koning zet vandaag z’n raadplegingen verder. Gisteren kwamen Maxime Prévot (cdH), Bart De Wever (N-VA) en Meyrem Almaci (Groen) langs op het Paleis. Vandaag is het de beurt aan Conner Rousseau (sp.a), die om 9 uur mag aftrappen, vermoedelijk in een combinatie van stropdas en sneakers. De details: De koning […] The post Wetstraat treft voorbereidingen voor verkiezingen, rond koning rijpt een consensus richting Vlaamse liberalen of groenen appeared first on Business AM.
18/02 08u00  Topman Nissan werpt zijn baan in de weegschaalIndien hij er niet in lukt om bij de Japanse autobouwer Nissan een gunstige ommekeer te bewerkstelligen, is een eventueel ontslag van regerend topman Makoto Uchida begrijpelijk. Dat heeft Uchida, pas in december vorig jaar tot chief executive van het Japanse concern benoemd, zelf gezegd. Nissan, de tweede grootste autobouwer van Japan, wordt geconfronteerd met […] The post Topman Nissan werpt zijn baan in de weegschaal appeared first on Business AM.
18/02 07u45  Belgische webwinkels onthouden voortaan Bancontact-kaartBinnenkort kunnen consumenten hun bankkaartgegevens opslaan op de website van Belgische webwinkels, zoals dat nu al kan met Visa- of Mastercard-kredietkaarten. In maart start de eerste retailer met de nieuwe functionaliteit. Bancontact Payconiq, zoals het fusiebedrijf tussen Bancontact en de betaalapp Payconiq sinds anderhalf jaar heet, voelt steeds meer concurrentie op de markt van de […] The post Belgische webwinkels onthouden voortaan Bancontact-kaart appeared first on Business AM.
18/02 07u15  Apple heeft ook last van coronavirusHet Amerikaanse technologieconcern Apple zal over het eerste kwartaal van dit jaar minder goede prestaties laten optekenen dan eerder was voorspeld. Reden voor de bijstelling van de verwachtingen is de uitbraak van het coronavirus in China. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Apple dreigt daarmee volgens het persbureau Reuters zakelijk een van de grote slachtoffers […] The post Apple heeft ook last van coronavirus appeared first on Business AM.
18/02 06u45  Ook kwartaalresultaten Apple zullen sporen coronavirus dragenHet Amerikaanse technologieconcern Apple zal over het eerste kwartaal van dit jaar minder goede prestaties laten optekenen dan eerder was voorspeld. Reden voor de bijstelling van de verwachtingen is de uitbraak van het coronavirus in China. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Apple dreigt daarmee volgens het persbureau Reuters zakelijk een van de grote slachtoffers […] The post Ook kwartaalresultaten Apple zullen sporen coronavirus dragen appeared first on Business AM.
17/02 21u45  Stichter Cirque du Soleil stapt volledig uit bedrijfGuy Laliberté, de Canadese straatartiest die Cirque du Soleil bedacht, verkoopt zijn belang in de circusspektakelgroep. De 60-jarige Laliberté had vijf jaar geleden al 90 procent van het bedrijf verkocht, en verkoopt nu het pakket van 10 procent dat nog in zijn handen was aan het Canadese fonds Caisse de dépôt et placement du Québec. […] The post Stichter Cirque du Soleil stapt volledig uit bedrijf appeared first on Business AM.
17/02 21u15  Trump dreigt met blokkade inlichtingendiensten van landen die Huawei binnenhalenDe Amerikaanse president Donald Trump dreigt ermee vertrouwelijke informatie niet langer te delen met bondgenoten die zakendoen met de Chinese telecomreus Huawei. Dat zegt Richard Grenell,  de Amerikaanse ambassadeur in Duitsland, op Twitter. Al een jaar geleden dreigden de Verenigde Staten ermee de Duitse toegang tot vertrouwelijke informatie te beperken. Dat zou gebeuren indien het […] The post Trump dreigt met blokkade inlichtingendiensten van landen die Huawei binnenhalen appeared first on Business AM.
17/02 20u45  Amazon-topman Jeff Bezos pompt 10 miljard dollar in strijd tegen klimaatveranderingJeff Bezos lanceert het Bezos Earth Fund, een superfonds dat wetenschappers en activisten zal bijstaan in hun strijd tegen de klimaatverandering. De rijkste man ter wereld trekt 10 miljard dollar (9,23 miljard euro) uit ‘om mee te beginnen’. Dat komt neer op 7,7 procent van zijn vermogen, dat geschat wordt op 130 miljard dollar. ‘We […] The post Amazon-topman Jeff Bezos pompt 10 miljard dollar in strijd tegen klimaatverandering appeared first on Business AM.
17/02 20u15  The Body Shop neemt de eerste de beste sollicitant aanDe cosmeticaketen The Body Shop voert geen sollicitatiegesprekken voor vacatures in zijn Amerikaanse winkels of magazijnen. De eerste sollicitant wordt aangenomen. Zo wil de retailer mensen met een crimineel verleden of mensen die lang ziek zijn geweest een kans geven om opnieuw een job te vinden. Bij screening van de cv worden die mensen er […] The post The Body Shop neemt de eerste de beste sollicitant aan appeared first on Business AM.
17/02 20u00  Vier op de vijf Belgische winkels van Orchestra-Prémaman moeten dichtEr sluiten uiteindelijk 41 van de 53 winkels van de baby- en kinderkledingketen Orchestra-Prémaman in België. Daarbij gaan 162 banen verloren. Dat heeft de Franse groep maandag aangekondigd. De balans is daarmee erger dan verwacht. Een maand geleden maakte de herstructurerende Franse groep nog gewag van 34 winkelsluitingen in België en noemde het nog geen […] The post Vier op de vijf Belgische winkels van Orchestra-Prémaman moeten dicht appeared first on Business AM.
17/02 19u15  KAA Gent stemt nu toch in met voetbalcontractKAA Gent stapt dan toch mee in de collectieve verkoop van de mediarechten aan Eleven Sports. Dat meldden de Buffalo’s maandag, nadat voorzitter Ivan De Witte en manager Michel Louwagie een ‘verhelderend onderhoud’ hadden met Pro League-voorzitter Peter Croonen. ‘Om elk misverstand in de perceptie uit te sluiten wenst KAA Gent te beklemtonen dat zij […] The post KAA Gent stemt nu toch in met voetbalcontract appeared first on Business AM.
17/02 18u45  Treinbouwers Alstom en Bombardier sluiten miljardendealDe Franse treinbouwer Alstom heeft een akkoord bereikt om de spooractiviteiten van zijn Canadese concurrent Bombardier over te nemen voor een bedrag tussen 5,8 en 6,2 miljard euro. Eerder op de dag was al bekend geraakt dat de twee groepen onderhandelingen voerden. Door de overname wordt Alstom de op een na grootste treinmaker ter wereld, […] The post Treinbouwers Alstom en Bombardier sluiten miljardendeal appeared first on Business AM.
17/02 18u30  SpaceX lanceert 60 satellieten de ruimte inSpaceX heeft maandag 60 satellieten in een baan om de aarde gebracht. Het is de vijfde keer dat het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk een dergelijke lading de ruimte in schiet. De lancering gebeurde in het kader van het Starlink-project. Daarmee wil SpaceX goedkoop en snel internet aanbieden aan gebruikers over de hele wereld. Bekijk hier […] The post SpaceX lanceert 60 satellieten de ruimte in appeared first on Business AM.
17/02 18u15  SpaceX lanceert 60 satellieten in een baan om de aardeSpaceX heeft maandag 60 satellieten in een baan om de aarde gebracht. Het is de vijfde keer dat het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk een dergelijke lading de ruimte in schiet. De lancering gebeurde in het kader van het Starlink-project. Daarmee wil SpaceX goedkoop en snel internet aanbieden aan gebruikers over de hele wereld. Bekijk hier […] The post SpaceX lanceert 60 satellieten in een baan om de aarde appeared first on Business AM.
17/02 18u15  KBC doet overname in SlowakijeBank-verzekeraar KBC neemt de Slowaakse bank OTP Banka Slovensko over. KBC kan zo zijn bestaande activiteiten in Slowakije versterken. KBC neemt de bank over van OTP Bank, de Hongaarse moedermaatschappij van OTP Banka Slovensko. Dat meldt KBC maandag nabeurs, zonder financiële details te vermelden. OTP Banka Slovensko is een middelgrote Slowaakse bank die zich richt […] The post KBC doet overname in Slowakije appeared first on Business AM.
17/02 18u00  De volgende missies van NASA gaan naar Venus, Jupiter of NeptunusDe Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft vier teams uitgekozen om voorstellen te formuleren voor nieuwe ruimtemissies. Ze krijgen elk 3 miljoen dollar, waarmee ze de komende negen maanden hun plannen moeten bestuderen. Daarna zal de NASA een of twee voorstellen selecteren op basis van hun haalbaarheid en wetenschappelijke waarde, die worden dan effectief uitgevoerd. Alle plannen […] The post De volgende missies van NASA gaan naar Venus, Jupiter of Neptunus appeared first on Business AM.
17/02 17u45  Startbonus van 10.000 euro lokt IT’ers naar OdooDe royale welkomstbonus waarmee het Waalse softwarebedrijf Odoo felbegeerde ontwikkelaars hoopte binnen te halen, blijkt effect te hebben. Dat bevestigt Odoo’s personeelsdienst aan Business AM. Er hebben zich beduidend meer kandidaten aangediend dan normaal, en dat heeft geleid tot 15 rekruteringen in januari 2020. Odoo, een van de succesvolste IT-bedrijven in Wallonië, maakte eind vorig […] The post Startbonus van 10.000 euro lokt IT’ers naar Odoo appeared first on Business AM.
17/02 16u45  Groenland wil smeltwater exporterenGroenland, dat erg getroffen wordt door de klimaatverandering, wil van zijn smeltwater een exportproduct maken. Dat heeft de minister van Energie van Groenland, Jess Svane, maandag gezegd aan de Duitse krant Tagesspiegel. ‘Nu zeggen we aan de wereld: wij hebben grote hoeveelheden van het zuiverste water, en wij bieden jullie aan, om deze bronnen te […] The post Groenland wil smeltwater exporteren appeared first on Business AM.
17/02 16u00  Wereldwijde bedrijfsleven keert recordbedrag aan dividenden uitHet wereldwijde bedrijfsleven heeft het voorbije jaar aan zijn aandeelhouders 1.430 miljard dollar uitbetaald. Daarmee hebben de ondernemingen vorig jaar een nieuw record aan dividenden uitgekeerd. Tegenover het jaar voordien was er sprake van een stijging met 3,5 procent. Dat blijkt uit een studie van vermogensbeheerder Janus Henderson, gebaseerd op een analyse van de dividenden […] The post Wereldwijde bedrijfsleven keert recordbedrag aan dividenden uit appeared first on Business AM.
17/02 16u00  Nummer twee VRT stapt opPeter Claes, de directeur Productie en Media van de openbare omroep, verlaat de VRT ‘in gemeenschappelijk overleg’. Dat meldt de openbare omroep in een persbericht. Eerder vertrok ook CEO Paul Lembrechts. Hij werd vervangen door Leo Hellemans. Lembrechts en Claes vochten een maandenlange machtsstrijd uit. ‘Na 17 ongelofelijk intense en boeiende jaren, stopt mijn rol […] The post Nummer twee VRT stapt op appeared first on Business AM.
17/02 15u30  FC Barcelona lanceert cryptomuntDe Catalaanse topclub FC Barcelona volgt het voorbeeld van onder meer Juventus en PSG en brengt in het tweede kwartaal een eigen ‘fanmunt’ op de markt. Het gaat om een digitale clubmunt waarmee supporters kunnen stemmen over clubzaken. FC Barcelona begint met de uitgifte van 40 miljoen stuks, aan 2 euro per stuk. De fan […] The post FC Barcelona lanceert cryptomunt appeared first on Business AM.
17/02 15u15  VK investeert 1,5 miljard euro in klimaatsupercomputerHet Verenigd Koninkrijk kondigt aan dat het 1,2 miljard pond (1,5 miljard euro) gaat spenderen aan de ontwikkeling van de krachtigste weer- en klimaatsupercomputer ter wereld. ‘Onze aanzienlijke investering in de nieuwe supercomputer zal weersvoorspellingen versnellen. Het moet mensen helpen om zich voor te bereiden op allerlei weersverstoringen, van reisplannen tot overstromingen’, zei de Alok […] The post VK investeert 1,5 miljard euro in klimaatsupercomputer appeared first on Business AM.
17/02 15u00  FC Barcelona gaat op de cryptotoerDe Catalaanse topclub FC Barcelona volgt het voorbeeld van onder meer Juventus en PSG en brengt in het tweede kwartaal een eigen ‘fanmunt’ op de markt. Het gaat om een digitale clubmunt waarmee supporters kunnen stemmen over clubzaken. FC Barcelona begint met de uitgifte van 40 miljoen stuks, aan 2 euro per stuk. De fan […] The post FC Barcelona gaat op de cryptotoer appeared first on Business AM.
17/02 14u45  General Motors draagt zijn Australisch dochtermerk Holden ten graveDe Amerikaanse autobouwer General Motors (GM) zet zijn activiteiten in Australië, Nieuw-Zeeland en Thailand stop. Dat betekent meteen ook het einde van Holden, het Australische dochtermerk van General Motors. Drie jaar geleden had het concern de productie van Holden in Australië al stopgezet. Mary Barra, chief executive van General Motors, betoogde dat de ingrepen deel […] The post General Motors draagt zijn Australisch dochtermerk Holden ten grave appeared first on Business AM.
17/02 14u15  De Wever wil ‘Vlaams front’ tegen PS, CD&V en Open VLD passen voor oorlogstaalN-VA-voorzitter Bart De Wever vraagt de Vlaamse partijen om ‘niet te plooien voor de oekazes van de PS en een Vlaams front te vormen’. Open VLD wil daar niet van weten en ‘kiest voor samenwerking.’ Ook CD&V is geen fan van oorlogstaal, maar benadrukt de noodzaak van een Vlaamse meerderheid. Voor de start van het […] The post De Wever wil ‘Vlaams front’ tegen PS, CD&V en Open VLD passen voor oorlogstaal appeared first on Business AM.
17/02 13u30  ‘Alles kan gehackt worden’: Twitterprofielen van FC Barcelona en Olympische Spelen gekraaktHet hackerscollectief OurMine, dat vorige maand nog de sociale mediaprofielen van de NFL kraakte, heeft afgelopen zaterdag de Twitterprofielen van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en de voetbalploeg FC Barcelona gekaapt. De hackers hebben ingebroken in de officiële Twitterprofielen van het IOC en van FC Barcelona. Het collectief OurMine was de voorbije jaren al verantwoordelijk voor het hacken van verschillende prominente Twitter accounts. […] The post ‘Alles kan gehackt worden’: Twitterprofielen van FC Barcelona en Olympische Spelen gekraakt appeared first on Business AM.
17/02 13u00  China vernietigt geld uit geïnfecteerde gebiedenDe Chinese centrale bank kondigt aan dat ze geld gaat vernietigen uit ziekenhuizen, bussen en markten in gebieden waar het coronavirus heeft huisgehouden. Dat zegt het Chinese persagentschap Caixin. De overheid wil met die actie de verspreiding van het virus onder controle houden. Volgens de vicegouverneur van de Volksbank is er sinds 17 januari, toen […] The post China vernietigt geld uit geïnfecteerde gebieden appeared first on Business AM.
17/02 12u15  Miljardenovername tussen treinbouwers Alstom en Bombardier in de maakDe Franse treinbouwer Alstom bevestigt de gesprekken met Bombardier over een overname van de spooractiviteiten van die Canadese trein- en vliegtuigfabrikant. Het zou gaan om een deal van om en bij de 7 miljard dollar. Als het tot een samensmelting komt, maakt dat van Alstom de tweede grootste fabrikant van spoorwegmaterieel. De Franse treinbouwer, met […] The post Miljardenovername tussen treinbouwers Alstom en Bombardier in de maak appeared first on Business AM.
17/02 11u45  Google verwijdert opnieuw spyware-app TokTokTokTok, een app waarvan vermoed wordt dat ze een spionagedienst verleent aan de Verenigde Arabische Emiraten, verdwijnt opnieuw uit de Play Store. De app was al eerder uit Apple’s App Store en de Google Play Store gehaald in december. Kort nadien publiceerde de New York Times een rapport over de dubieuze app, dat de beweringen […] The post Google verwijdert opnieuw spyware-app TokTok appeared first on Business AM.
17/02 10u30  Koning koopt tijd, na botsingen tussen PS en CD&V: Rousseau en De Croo meest logische namenDe koning begint vandaag met z’n raadplegingen. Voorlopig zijn we zelfs ver van een aanstelling van een opdrachthouder. Heel het weekend wisselden PS en CD&V vijandigheden uit. In het nieuws: Vanmiddag begint de koning met het zien van de partijvoorzitters. Onder meer Meyrem Almaci van Groen, Bart De Wever van N-VA en Maxime Prévot van […] The post Koning koopt tijd, na botsingen tussen PS en CD&V: Rousseau en De Croo meest logische namen appeared first on Business AM.
17/02 10u15  Duizenden naakte Japanners vieren Hadaka Matsuri-festivalDeze zaterdag verzamelden duizenden Japanners voor het Hadaka Matsuri-festival, dat traditioneel quasi-naakt gevierd wordt. Het was behoorlijk fris op het Honshu-eiland in de Okayama-prefectuur van Japan. Toch trotseerden duizenden Japanners de kou om er zo goed als naakt de goede oogst en vruchtbaarheid te vieren. Naakte mannen Hadaka Matsuri wordt wel eens het naaktfestival genoemd, […] The post Duizenden naakte Japanners vieren Hadaka Matsuri-festival appeared first on Business AM.
17/02 10u15  ‘YouTube tweede grootste digitale partner van muziekindustrie’Het videoplatform YouTube, dochter van Google, heeft het voorbije jaar aan de wereldwijde muziekindustrie een bedrag van 3 miljard dollar uitgekeerd. Dat heeft Susan Wojcicki, chief executive van YouTube, gezegd. Met die bijdrage manifesteert YouTube zich volgens analisten van Music Business Worldwide als de tweede grootste digitale partner van de wereldwijde muzieksector. ‘YouTube biedt de […] The post ‘YouTube tweede grootste digitale partner van muziekindustrie’ appeared first on Business AM.
17/02 10u15  Koning koopt tijd, na weekend waarin PS en CD&V heftig botsen: Rousseau en De Croo meest logische namenDe koning begint vandaag met z’n raadplegingen. Voorlopig zijn we zelfs ver van een aanstelling van een opdrachthouder. Heel het weekend wisselden PS en CD&V vijandigheden uit. In het nieuws: Vanmiddag begint de koning met het zien van de partijvoorzitters. Onder meer Meyrem Almaci van Groen, Bart De Wever van N-VA en Maxime Prévot van […] The post Koning koopt tijd, na weekend waarin PS en CD&V heftig botsen: Rousseau en De Croo meest logische namen appeared first on Business AM.
17/02 10u00  Alken Maes introduceert herbruikbare bekersAlken Maes, brouwer van Maes Pils en Cristal, zal herbruikbare plastic bekers verhuren. Het is de bedoeling om die te gebruiken op festivals en evenementen. Er zullen 1,5 miljoen bekers in omloop komen, maakte de brouwer maandag bekend. Die zullen in plastic (polypropyleen) worden gemaakt, en een externe partner staat in voor de afwas. De […] The post Alken Maes introduceert herbruikbare bekers appeared first on Business AM.
17/02 09u15  Blablacar hint op beursgangBlablacar-topman Nicolas Brusson stelt een beursgang in het vooruitzicht. Het Franse carpoolplatform heeft momenteel 89 miljoen abonnees en is actief in 22 landen, waaronder België. ‘Op een gegeven moment is het de bedoeling om naar de beurs te gaan’, vertelt mede-oprichter en CEO Nicolas Brusson in een interview met persagentschap Bloomberg. ‘Zoals ik het nu […] The post Blablacar hint op beursgang appeared first on Business AM.
17/02 09u00  Milieuactivisten houden Tesla-fabriek in Duitsland tegenEen protestactie van milieu-activisten zorgt ervoor dat de bouw van een Tesla-fabriek in Duitsland vertraging oploopt. Plannen om met de bouw van een Duitse Tesla-fabriek te starten zijn vertraagd door een groep milieu-activisten. Die hebben een klacht ingediend bij het Duitse gerecht, omdat er bomen moeten gerooid worden. Het Duitse gerecht besliste vervolgens dat de […] The post Milieuactivisten houden Tesla-fabriek in Duitsland tegen appeared first on Business AM.
17/02 08u00  Frankrijk waarschuwt VK voor intense onderhandelingenFrankrijk waarschuwt het Verenigd Koninkrijk dat de komende onderhandelingen met de Europese Unie rond een nieuw handelsakkoord geen lachertje zullen worden. ‘Over de nieuwe handelsovereenkomst en de toekomstige relaties zullen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk elkaar aan stukken scheuren’, stelde Jean-Yves Le Drian, de Franse minister van Buitenlandse Zaken afgelopen weekend op een […] The post Frankrijk waarschuwt VK voor intense onderhandelingen appeared first on Business AM.
17/02 07u45  Zuckerberg bezoekt Brussel: waarom Facebook komt kijkenFacebook-topman Mark Zuckerberg is in Brussel voor een overleg, maar wat wil hij bereiken? Wat? Mark Zuckerberg is onderweg naar de Munich Security Conference in München. Onderweg komt hij op de koffie bij de Europese Commissie. Waarom? Er zijn een aantal topics waar Zuckerberg het zeker over zal hebben, al moeten we daar zeker geen […] The post Zuckerberg bezoekt Brussel: waarom Facebook komt kijken appeared first on Business AM.
17/02 07u30  Japanse economie komt gevaarlijk dicht bij een recessieJapan komt heel dicht bij een recessie. Tijdens het vierde kwartaal van vorig jaar kende de economie van het land immers een inkrimping met 6,3 procent. Dat betekende de snelste terugval in zes jaar tijd. Analisten wijzen naar de invoering van een omzetbelasting in oktober, die een negatieve impact heeft gehad op de bestedingen van […] The post Japanse economie komt gevaarlijk dicht bij een recessie appeared first on Business AM.
16/02 17u15  Drijven de Facebookaccounts van zijn kinderen Carlos Ghosn in het nauw?De Japanse autoproducent Nissan eist 83 miljoen euro van zijn voormalige topman Carlos Ghosn. Die slaagde er eind vorig jaar in uit Japan te vluchten, waar hij onder huisarrest stond voor vermeende fraude. Ghosn verbleef eerder ook al 8 maanden in een Japanse gevangenis. Nissan zegt door Ghosns wangedrag en frauduleuze activiteiten ruim 10 miljard yen […] The post Drijven de Facebookaccounts van zijn kinderen Carlos Ghosn in het nauw? appeared first on Business AM.
16/02 14u15  Boris Johnson wil publieke omroep BBC op dieet zettenBrits premier Boris Johnson is van plan fors te besparen bij de openbare omroep BBC. Dat schrijft de Britse krant The Times zondag. Eerst en vooral zal het financieringsmodel voor de omroep herbekeken worden. Johnson wil de verplichte bijdrage via kijk- en luistergeld, zo’n 185 euro per jaar, laten schrappen. Tegenwoordig is het niet-betalen van […] The post Boris Johnson wil publieke omroep BBC op dieet zetten appeared first on Business AM.
16/02 12u15  De toekomst van bitcoin: ‘Impliciet is ze 60.000 dollar waard’De cryptomunt bitcoin staat vooral bekend om zijn wilde koersschommelingen. Critici schieten ook met scherp op de wildgroei aan eerder dubieuze ‘coins’, wat de sector geen goed doet. Toch oogt de toekomst voor bitcoin volgens experts als Michiel Lescrauwaet zeer mooi. En daar heeft hij 5 argumenten voor. Lescrauwaet is bitcoin-analist en coauteur van de […] The post De toekomst van bitcoin: ‘Impliciet is ze 60.000 dollar waard’ appeared first on Business AM.
16/02 10u15  Vertrouwen Duitse consumenten op laagste peil in twee jaarDe Duitse consument kijkt met minder vertrouwen dan voorheen naar de toekomst. Dat blijkt uit een peiling door de Amerikaanse marktonderzoeker Nielsen. Het vertrouwen is gezakt naar het laagste peil sinds twee jaar. De Duitsers hebben er in vergelijking met enkele maanden geleden minder vertrouwen in dat ze hun baan kunnen behouden. Zo beschrijft 58 […] The post Vertrouwen Duitse consumenten op laagste peil in twee jaar appeared first on Business AM.
16/02 08u15  Banken – niet de milieubeweging – zullen de energietransitie dominerenIn alle mogelijke Europese en Amerikaanse ‘New Green Deal’-plannen is sprake van duizenden miljarden euro’s en dollars. De implicaties van de overstap van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare bronnen zijn dermate groot, dat enkel instellingen die over veel geld beschikken ze kunnen financieren. De banken en dus niet de groene beweging zullen de klimaatrevolutie begeleiden. De […] The post Banken – niet de milieubeweging – zullen de energietransitie domineren appeared first on Business AM.
15/02 17u15  Noorwegen, geklemd tussen olie en klimaatOp 7 januari huldigde de Noorse premier Erna Solberg officieel het ‘Johan Sverdrup‘-olieveld in, op zo’n 140 kilometer ten westen van de stad Stavanger. Het gaat om een van de grootste olievondsten in de Noordzee ooit, dat genoemd werd naar een voormalig Noors premier. Eenmaal in productie zal het een kwart van de totale Noorse […] The post Noorwegen, geklemd tussen olie en klimaat appeared first on Business AM.
15/02 15u15  Verenigde Staten verhogen invoerheffing op Europese vliegtuigenDe Verenigde Staten verhogen de invoerheffing op de import van vliegtuigen van Europese constructeurs. Dat heeft de United States Trade Representative (USTR) gemeld. Momenteel geldt op de import van Europese vliegtuigen in de Verenigde Staten een heffing van 10 procent. Dat zal echter tot 15 procent worden opgetrokken. De nieuwe regeling gaat half maart in. […] The post Verenigde Staten verhogen invoerheffing op Europese vliegtuigen appeared first on Business AM.
15/02 13u30  Bpost stopt tijdelijk met verzendingen naar ChinaHet Belgische postbedrijf Bpost schort de verzending van brieven en pakketten naar China tot nader order op. Er zijn immers belangrijke transportproblemen, een gevolg van de uitbraak van het coronavirus, ontstaan. Dat heeft de top van Bpost bekend gemaakt. Het Belgische postbedrijf zegt de situatie op de voet op te volgen. Op die manier kunnen […] The post Bpost stopt tijdelijk met verzendingen naar China appeared first on Business AM.
15/02 12u15  Dit zijn de grappigste tickers op buitenlandse beurzenDe grappigste wat? Een koersticker is een symbool van een paar letters om beursgenoteerde bedrijven aan te duiden. Oorspronkelijk was dat gewoon een afkorting van de bedrijfsnaam, maar sommige bedrijven maken tegenwoordig iets leuks van hun ticker. Wij zetten de 20 grappigste op een rij. De naam ‘ticker’ stamt uit de late 19de eeuw. Wetenschapper […] The post Dit zijn de grappigste tickers op buitenlandse beurzen appeared first on Business AM.
15/02 09u45  Chinezen willen nieuwe Britse hogesnelheidslijn bouwenDe Chinese spoorwegmaatschappij China Railway Construction Corporation (CRCC) is kandidaat om de nieuwe Britse hogesnelheidslijn HS2 aan te leggen. Het Chinese bedrijf zegt de bouw sneller en goedkoper te kunnen garanderen dan zijn westerse concurrenten. De onderneming wijst er daarbij op in eigen land een grote expertise terzake te hebben verworven. China heeft immers een […] The post Chinezen willen nieuwe Britse hogesnelheidslijn bouwen appeared first on Business AM.
15/02 08u00  Kickstarter verandert: steeds meer grote spelers ontdekken het potentieel van crowdfundingKickstarter is niet langer het indieplatform dat het ooit geweest is. Grote bedrijven, zoals de Sony’s en Nintendo’s van deze wereld ontdekken ook wat u met Kickstarter kan doen. Een briljant idee, misschien zelfs een prototype, maar geen geld? De oplossing zit in Kickstarter of IndieGoGo. Die twee bekende crowdfundingplatformen gaven al het groene licht […] The post Kickstarter verandert: steeds meer grote spelers ontdekken het potentieel van crowdfunding appeared first on Business AM.
14/02 22u15  Antwerpse haven verwacht zware impact van coronavirus op containertrafiekHet Antwerpse havenbedrijf bereidt zich voor op een enorme impact van de coronavirus op de aan- en afvoer van containers vanuit China. ‘De gevolgen zullen pas vanaf begin maart voelbaar zijn, maar na de berekeningen van onze analisten zijn er redenen om gealarmeerd te zijn’, zegt woordvoerder Barbara Janssens. Volgens Janssens zal de impact van […] The post Antwerpse haven verwacht zware impact van coronavirus op containertrafiek appeared first on Business AM.
14/02 21u00  Manchester City mag twee seizoenen geen Champions League spelen wegens financieel gesjoemelDe Engelse voetbalploeg Manchester City is voor de volgende twee seizoenen uitgesloten van de Champions League voor ‘ernstige inbreuken’ op de ‘financiële fair play’-regels (FFP) van de Uefa. De kampioenen van de Premier League, de Engelse hoogste klasse, mogen niet deelnemen aan clubcompetities van Europa’s hoogste voetbalorgaan, en moeten een boete van 30 miljoen euro […] The post Manchester City mag twee seizoenen geen Champions League spelen wegens financieel gesjoemel appeared first on Business AM.
14/02 20u30  Geens gooit de handdoek in de ring, nadat PS zijn opdracht opblaast: nu gaapt het ‘grote niets’ in regeringsvormingKoninklijk opdrachthouder Koen Geens (CD&V) is mislukt in z’n opdracht. Dat betekent het einde van paars-geel. Alweer. En alweer droomt men aan Franstalige kant van een mogelijke heropleving van Vivaldi. Met weinig tot geen slaagkansen. Wat gebeurt er precies? Geens gooit zelf de handdoek in de ring: hij bood z’n ontslag aan bij de koning, […] The post Geens gooit de handdoek in de ring, nadat PS zijn opdracht opblaast: nu gaapt het ‘grote niets’ in regeringsvorming appeared first on Business AM.
14/02 19u30  15 jaar YoutubeYoutube bestaat vandaag exact 15 jaar. Wist je dat het online videoplatform ooit nog bestond zonder advertenties? Of wat de allereerste Youtube-video was? Youtube werd in 2005 online gegooid door de oprichters Jawed Karim, Steve Chen en Chad Hurley. Hadden ze kunnen voorzien dat hun platform om user-generated video’s te delen meer dan een miljard […] The post 15 jaar Youtube appeared first on Business AM.
14/02 19u15  Exit Koen Geens, koning gaat ‘zich bezinnen’De crisis is compleet. Koen Geens heeft vanavond zijn opdracht ingeleverd bij de Koning, uit ongenoegen over het absolute ‘non’ van de PS over een coalitie met de N-VA. De koning start maandag, na een weekend bezinning, met consultatierondes met de partijvoorzitters. Exact twee weken geleden had de koning CD&V-vicepremier Koen Geens de opdracht gegeven […] The post Exit Koen Geens, koning gaat ‘zich bezinnen’ appeared first on Business AM.
14/02 17u45  EU: ‘Green Deal’ of klimaathypocrisie?Het Europees Parlement heeft eerder deze week zijn goedkeuring gegeven voor ruim 55 nieuwe projecten voor infrastructuur die het winnen en transporteren van vloeibaar gas mogelijk moeten maken. Dat gaat in tegen de klimaatplannen die Europa nastreeft. De klimaatbeweging heeft het over de klimaathypocrisie van de parlementsleden. Op de lijst van zogeheten Projects of Common […] The post EU: ‘Green Deal’ of klimaathypocrisie? appeared first on Business AM.
14/02 16u45  Netflix stopt met gratis proefperiodeNetflix is gestopt met het aanbieden een gratis proefperiode van een maand in België en Nederland. Dat blijkt uit meldingen op de supportpagina van de streamingdienst. Het videoplatform is sinds 2014 actief in ons land. Sindsdien kon elke nieuwe klant de dienst een maand kosteloos testen, na die eerste maand werd automatisch overgeschakeld op een […] The post Netflix stopt met gratis proefperiode appeared first on Business AM.
14/02 16u15  YouTube wil graantje meepikken van groeiende streamingmarktHet videoplatform YouTube koestert plannen om ook streamingdiensten van externe partijen aan te bieden. Daarmee zou YouTube, dochter van Google, de concurrentie met Amazon en Apple aangaan. Dat heeft de nieuwssite The Verge gemeld. Het initiatief zou YouTube niet alleen meer inkomsten kunnen bezorgen, maar zou ook kunnen ingezet worden om bezoekers langer in het […] The post YouTube wil graantje meepikken van groeiende streamingmarkt appeared first on Business AM.
14/02 16u15  Leegstaande parkeergarages in Parijs worden stadsboerderijenOmdat steden het autoverkeer zoveel mogelijk proberen af te remmen, dreigen steeds meer parkeergarages leeg te blijven. Dit creëert gigantische ruimtes waarvoor een nieuwe bestemming gevonden moet worden. Een van de oplossingen is stedelijke landbouw. Dat zeggen Jean-Noël Gertz en Théo Champagnat, oprichters van het Franse bedrijf Cycloponics, dat een voormalige parkeergarage in de buurt […] The post Leegstaande parkeergarages in Parijs worden stadsboerderijen appeared first on Business AM.
14/02 15u00  Amerikaans Justitieminister Barr countert Trump: een zoveelste storm in een glas water?De Amerikaanse nieuwszender ABC onderbrak donderdag zijn normale programmering met een ‘special report’. Journalist Pierre Thomas was erin geslaagd minister van Justitie William Barr te strikken voor een interview met betrekking tot de strafmaat die de openbaar aanklagers eerder deze week hadden geëist voor Roger Stone.  Deze laatste is een notoir en vooral schimmig politiek […] The post Amerikaans Justitieminister Barr countert Trump: een zoveelste storm in een glas water? appeared first on Business AM.
14/02 14u15  ‘Belgische vastgoedmarkt koelt af: tragere prijsstijgingen in zicht’De prijzen van het vastgoed zullen waarschijnlijk trager stijgen dan de voorbije twee jaar. Dat zegt BNP Paribas Fortis, dat met één op de vier verstrekte woonkredieten in België marktleider is in de sector. De rente van hypotheekleningen zou nochtans laag blijven dit jaar, zegt de bank vrijdag op haar jaarlijkse persconferentie naar aanleiding van […] The post ‘Belgische vastgoedmarkt koelt af: tragere prijsstijgingen in zicht’ appeared first on Business AM.
14/02 13u30  Banken zetten stille stapjes naar bewaardiensten voor bitcoinEr beweegt wat rond crypto in bankenland. Bitcoin en andere digitale munten bewaren is vandaag vooral het terrein van gespecialiseerde platformen als Coinbase. Maar sommige traditionele banken willen ook een deel van de koek. Wells Fargo, een grote bank in de VS, pompt via een investeringsvehikel 5 miljoen dollar in de Britse start-up Elliptic. Dat […] The post Banken zetten stille stapjes naar bewaardiensten voor bitcoin appeared first on Business AM.
14/02 13u15  Duitsland gaat eigen bedrijven voortrekken bij militaire ordersDuitsland zal in de toekomst bij de aankoop van gevoelige wapensystemen de aanbestedingen uitsluitend voor binnenlandse bedrijven open stellen. Dat heeft Peter Altmaier, Duits minister van economie, benadrukt. Een dergelijke beperking bestond al voor de bouw van duikboten. Nu zal de maatregel worden uitgebreid tot onder meer aanbestedingen voor marineschepen en technologieën voor elektronische oorlogsvoering. […] The post Duitsland gaat eigen bedrijven voortrekken bij militaire orders appeared first on Business AM.
14/02 12u45  Over tien jaar zal de stad vooral duurzaam transport kennenOver tien jaar zal het vervoer in de grote steden van de wereld grotendeels een duurzaam karakter hebben. Dat blijkt uit een rapport van consulent Kantar, gebaseerd op een enquête bij meer dan tweehonderdduizend inwoners van meer dan dertig wereldsteden. Daarbij bleek dat het gebruik van de privéwagen in het stadsverkeer dit decennium gemiddeld met […] The post Over tien jaar zal de stad vooral duurzaam transport kennen appeared first on Business AM.
14/02 12u45  De Wever over ‘PS-dictaat’: ‘Verkiezingen uitlokken om ons te verzwakken’N-VA-voorzitter Bart De Wever reageert fel op de uitspraken van PS-voorzitter Paul Magnette. ‘De PS wil zelf verkiezingen uitlokken, enkel en alleen in de hoop de N-VA te verzwakken en zichzelf te versterken.’ In verschillende kranten sloot Magnette vrijdagmorgen opnieuw de deur naar regering tussen zijn partij en N-VA. ‘J’en ai marre’, kopte De Standaard. […] The post De Wever over ‘PS-dictaat’: ‘Verkiezingen uitlokken om ons te verzwakken’ appeared first on Business AM.
14/02 12u00  Komt er ook een ‘Waalse Netflix’?Nu DPG Media en Telenet werk maken van een eigen streamingdienst, beweegt er ook iets aan de andere kant van de taalgrens. Ligt een ‘Waalse Netflix’ in het vooruitzicht? In het nieuws? Woensdag maakten de Vlaamse mediagroepen DPG Media (VTM, Q2, Het Laatste Nieuws, …) en Telenet (Vier, Vijf, Play, Play More, …) bekend dat […] The post Komt er ook een ‘Waalse Netflix’? appeared first on Business AM.
14/02 11u15  Renault duikt voor het eerst in tien jaar in de rode cijfersDe Franse autobouwer Renault heeft vorig jaar het eerste jaarverlies geleden sinds 2009. Het nettoverlies bedroeg 141 miljoen euro, zo maakte Renault vrijdag bekend. In 2018 had Renault nog een winst geboekt van 3,3 miljard euro. De omzet daalde met ruim 3 procent tot 55,5 miljard euro. De operationele winstmarge daalde van 6,3 naar 4,8 […] The post Renault duikt voor het eerst in tien jaar in de rode cijfers appeared first on Business AM.
14/02 11u15  Paars-geel is dood. PS-voorzitter Magnette torpedeert opdracht Geens en noemt onderhandelen met N-VA zijn ‘kruisweg’In een bevriende krant doorbreekt Paul Magnette (PS) de discretie, en maakt brandhout van de poging van Koen Geens (CD&V) om N-VA en PS bijeen te brengen. In het nieuws: Vanmorgen verschijnt in Le Soir en De Standaard een sleutelinterview. Magnette gooit er het doek over de opdracht van Koen Geens (CD&V). De PS-voorzitter wil […] The post Paars-geel is dood. PS-voorzitter Magnette torpedeert opdracht Geens en noemt onderhandelen met N-VA zijn ‘kruisweg’ appeared first on Business AM.
14/02 10u00  Na de Britse valt nu ook de Duitse groei stilDe Duitse economie, de grootste van de eurozone, is in het vierde kwartaal van vorig jaar stilgevallen. Dat heeft het Duitse statistiekbureau Destatis vrijdag bekendgemaakt. Analisten hadden nog op een minieme groei (+0,1 procent) gerekend. In het derde kwartaal was er een groei van 0,2 procent in de tabellen gezet. Duitsland heeft er een bewogen […] The post Na de Britse valt nu ook de Duitse groei stil appeared first on Business AM.
14/02 10u00  PS-voorzitter Magnette torpedeert opdracht Geens en noemt onderhandelen met N-VA zijn ‘kruisweg’: Paars-geel is doodIn een bevriende krant doorbreekt Paul Magnette (PS) de discretie, en maakt brandhout van de poging van Koen Geens (CD&V) om N-VA en PS bijeen te brengen. In het nieuws: Vanmorgen verschijnt in Le Soir en De Standaard een sleutelinterview. Magnette gooit er het doek over de opdracht van Koen Geens (CD&V). De PS-voorzitter wil […] The post PS-voorzitter Magnette torpedeert opdracht Geens en noemt onderhandelen met N-VA zijn ‘kruisweg’: Paars-geel is dood appeared first on Business AM.
14/02 09u45  Albert Heijn gaat boodschappen aan huis leverenBinnenkort hoeft u voor boodschappen van AH niet meer naar de winkel. Vanaf de lente start de Nederlandse supermarktketen met een thuisleverproject. Klanten van Albert Heijn kunnen binnenkort hun boodschappen aan huis laten leveren. De winkelketen wil tijdens de lente met thuisleveringen starten, te beginnen in de regio Antwerpen. Dat heeft AH vrijdag bekendgemaakt. Online […] The post Albert Heijn gaat boodschappen aan huis leveren appeared first on Business AM.
14/02 09u30  Vlaamse snelle speedpedelec Ellio wil auto doen vergetenVolledig Vlaams, een stuk veiliger én sneller: de twee oprichters van Ellio zijn zeker dat hun speedpedelec de wereld een beetje kan veranderen. Heel erg lang heeft het eigenlijk niet geduurd: in 2016 was het idee van de speedpedelec Ellio nog een prototype, donderdag kon de eerste getest worden in De Schorre in Boom. Remsysteem […] The post Vlaamse snelle speedpedelec Ellio wil auto doen vergeten appeared first on Business AM.
14/02 09u00  E-gates in Zaventem moeten verdwijnenDe e-gates, dat zijn de poortjes die een beeld van uw gezicht vergelijken met uw identiteitskaart, in Zaventem, verdwijnen. De veelbesproken e-gates op Brussels Airport moeten weg. “We gaan ze vervangen door een performanter systeem”, zegt de federale politie op vrijdag in de kranten van Mediahuis. 5 jaar en 2,4 miljoen De e-gates zijn vijf […] The post E-gates in Zaventem moeten verdwijnen appeared first on Business AM.
14/02 08u45  E-gates in Zaventem moeten vervangen doorDe e-gates, dat zijn de poortjes die een beeld van uw gezicht vergelijken met uw identiteitskaart, in Zaventem, verdwijnen. De veelbesproken e-gates op Brussels Airport moeten weg. “We gaan ze vervangen door een performanter systeem”, zegt de federale politie op vrijdag in de kranten van Mediahuis. 5 jaar en 2,4 miljoen De e-gates zijn vijf […] The post E-gates in Zaventem moeten vervangen door appeared first on Business AM.
14/02 08u15  Xiaomi releaset Mi 10 en Mi 10 ProDe Xiaomi Mi 10 en Mi 10 Pro worden vandaag losgelaten op de Chinese smartphonemarkt. Wat? Xiaomi is de grootste groeier op de smartphonemarkt. De Chinezen mikken op het middensegment. Ook in België zijn de smartphones in opmars. Xiaomi Mi? De nieuwste van Xiaomi heet Mi 10. Er is ook een Mi Pro. De twee […] The post Xiaomi releaset Mi 10 en Mi 10 Pro appeared first on Business AM.
14/02 08u00  Barry Callebaut wil op grote schaal chocolade in 3D-printenBarry Callebaut gaat chocolade in 3D-printen, maakt het vrijdag bekend. De Zwitserse chocoladereus is naar eigen zeggen de eerste producent die dit op grote schaal gaat aanbieden. Het 3D-printen wordt aangeboden via het wereldwijde decoratiemerk Mona Lisa. Klanten zullen ingewikkelde creaties op die manier snel en in grote volumes kunnen laten produceren, klinkt het. Het […] The post Barry Callebaut wil op grote schaal chocolade in 3D-printen appeared first on Business AM.
14/02 07u15  Amerikaanse rechter kiest partij voor Amazon en blokkeert lucratief JEDI-contract MicrosoftEen federale rechter in Washington beval Microsoft donderdag om al het werk aan een overheidsopdracht voor het Pentagon stil te leggen. Dat is een overwinning voor concurrent Amazon, die de toewijzing van het miljardencontract aan Microsoft had aangevochten. De rechter oordeelde dat het Joint Enterprise Defense Infrastructure-project, beter bekend als het JEDI-contract, niet kan voortgezet […] The post Amerikaanse rechter kiest partij voor Amazon en blokkeert lucratief JEDI-contract Microsoft appeared first on Business AM.
14/02 07u00  VS vernieuwen beschuldigingen tegen HuaweiIn de Verenigde Staten heeft Justitie de rechtszaak tegen Huawei uitgebreid met nieuwe beschuldigingen. Zo zou het Chinese bedrijf al ‘decennialang plannen hebben om Amerikaanse technologie te stelen’. De Amerikaanse openbaar aanklagers stellen nu dat Huawei in het verleden geprobeerd heeft om bedrijfsgeheimen te stelen van zes Amerikaanse bedrijven. De Chinese maker van 5G-netwerkapparatuur en […] The post VS vernieuwen beschuldigingen tegen Huawei appeared first on Business AM.
14/02 07u00  Anna en Elsa steken Barbie naar de kroonDe poppen van Barbie ondervinden forse concurrentie van de Frozen-zusjes Anna en Elsa, zo blijkt uit de jongste verkoopcijfers. Barbie-maker Mattel heeft in het laatste kwartaal van vorig jaar een lagere omzet geboekt. De speelgoedmaker kampte vooral met de tanende verkopen van zijn Barbie-poppen in de Verenigde Staten. Het is hoofdverklaring voor de daling van […] The post Anna en Elsa steken Barbie naar de kroon appeared first on Business AM.
14/02 06u30  Nationale Bank: ‘Ook ontslagnemende regering kan begrotingstekort aanpakken’Ook een regering van lopende zaken kan maatregelen nemen tegen het begrotingstekort, stelt gouverneur Pierre Wunsch bij de voorstelling van het jaarverslag van de Nationale Bank. In 2019 nam het tekort op de begroting toegenomen tot 1,7 procent van het bbp en bij ongewijzigd beleid zal het tekort oplopen tot 2,6 procent in 2021. Volgens […] The post Nationale Bank: ‘Ook ontslagnemende regering kan begrotingstekort aanpakken’ appeared first on Business AM.
13/02 23u15  Amerikaanse rechter kiest partij voor Amazon en beveelt Microsoft om activiteiten voor lucratief JEDI-contract te stakenEen federale rechter in Washington beval Microsoft donderdag om al het werk aan een overheidsopdracht voor het Pentagon stil te leggen. Dat is een overwinning voor concurrent Amazon, die de toewijzing van het miljardencontract aan Microsoft had aangevochten. De rechter oordeelde dat het Joint Enterprise Defense Infrastructure-project, beter bekend als het JEDI-contract, niet kan voortgezet […] The post Amerikaanse rechter kiest partij voor Amazon en beveelt Microsoft om activiteiten voor lucratief JEDI-contract te staken appeared first on Business AM.
13/02 22u45  Het is meer dan 20 graden op AntarcticaWetenschappers beschrijven de 20,75 graden Celsius gemeten op Seymour Island als ‘niet te geloven’ en ‘abnormaal’. Op een eiland in het zuidpoolgebied is donderdag een temperatuur waargenomen van boven de 20 graden, de hoogste temperatuur ooit gemeten in de grootste opslagplaats van ijs ter wereld. Dat schrijft de Britse krant The Guardian. De wetenschappers, die […] The post Het is meer dan 20 graden op Antarctica appeared first on Business AM.
13/02 22u00  Amerikaanse rechter kiest partij voor Amazon en beveelt Microsoft om activiteiten voor lucratief JEDI-contract te staken.Een federale rechter in Washington beval Microsoft donderdag om al het werk aan een overheidsopdracht voor het Pentagon stil te leggen. Dat is een overwinning voor concurrent Amazon, die de toewijzing van het miljardencontract aan Microsoft had aangevochten. De rechter oordeelde dat het Joint Enterprise Defense Infrastructure-project, beter bekend als het JEDI-contract, niet kan voortgezet […] The post Amerikaanse rechter kiest partij voor Amazon en beveelt Microsoft om activiteiten voor lucratief JEDI-contract te staken. appeared first on Business AM.
13/02 21u45  Amerikaanse rechter kiest partij voor Amazon en beveelt Microsoft om activiteiten voor lucratief JEDI-contract stil te leggen.Een federale rechter in Washington beval Microsoft donderdag om al het werk aan een overheidsopdracht voor het Pentagon stil te leggen. Dat is een overwinning voor concurrent Amazon, die de toewijzing van het miljardencontract aan Microsoft had aangevochten. De rechter oordeelde dat het Joint Enterprise Defense Infrastructure-project, beter bekend als het JEDI-contract, niet kan voortgezet […] The post Amerikaanse rechter kiest partij voor Amazon en beveelt Microsoft om activiteiten voor lucratief JEDI-contract stil te leggen. appeared first on Business AM.
13/02 20u30  Mercedes roept bijna 300.000 wagens terug wegens brandgevaarAutobouwer Daimler moet wereldwijd bijna 300.000 auto’s van het merk Mercedes-Benz terug naar de garage krijgen wegens een productiefout dat tot brandgevaar kan leiden. Het gaat om diesels van de modellen E-Klasse en CLS, gebouwd van 2015 tot 2019, zo meldt de Duitse transportautoriteit. Blijkbaar bestaat het risico op kortsluiting in bepaalde stroomkabels bij vochtinsijpeling, […] The post Mercedes roept bijna 300.000 wagens terug wegens brandgevaar appeared first on Business AM.
13/02 20u00  Franse wijnindustrie boekt recordexport, maar maakt zich zorgen over de toekomstFrankrijk heeft het voorbije jaar voor 14 miljard euro wijnen en sterke dranken uitgevoerd. Dat betekende een stijging met 5,9 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van de Franse Fédération des Exportateurs de Vins & Spiritueux (FEVS). In volumes was er sprake van een uitvoer van ruim 194,67 miljoen kratten. Tegenover […] The post Franse wijnindustrie boekt recordexport, maar maakt zich zorgen over de toekomst appeared first on Business AM.
13/02 19u15  ‘Dalend geboortecijfer is een existentiële bedreiging voor Italië’Het afnemende Italiaanse geboortecijfer bedreigt de toekomst van het land. Dat heeft de Italiaanse president Sergio Mattarella gezegd in een reactie op een rapport van het Italiaanse bureau voor statistiek. Dat rapport toont dat de Italiaanse bevolking het voorbije jaar opnieuw is gekrompen. De groeiende demografische crisis in Italië – met dalende geboortes en een […] The post ‘Dalend geboortecijfer is een existentiële bedreiging voor Italië’ appeared first on Business AM.
13/02 18u45  Boris Johnson consolideert macht met grote kuis in zijn kabinetDe Britse premier Johnson bereidt zich voor op een leven buiten de Europese Unie. Daarvoor is hij met de grove borstel door zijn regering gegaan, in een gewaagde zet om de macht te consolideren in Downing Street. Hij zette maar liefst zes leden van zijn regering op straat. De grootste naam op het schavot was […] The post Boris Johnson consolideert macht met grote kuis in zijn kabinet appeared first on Business AM.
13/02 18u30  Boris Johnson consolideert macht met grote kuis in zijn regeringDe Britse premier Johnson bereidt zich voor op een leven buiten de Europese Unie. Daarvoor is hij met de grove borstel door zijn regering gegaan, in een gewaagde zet om de macht te consolideren in Downing Street. Hij zette maar liefst zes leden van zijn regering op straat. De grootste naam op het schavot was […] The post Boris Johnson consolideert macht met grote kuis in zijn regering appeared first on Business AM.
13/02 18u30  Europa maakt zich zorgen over tekort aan medicijnen door coronavirusOp een extra bijeenkomst van de ministers van Volksgezondheid in Brussel donderdagvoormiddag waren velen bezorgd dat de epidemie van het Covid19-virus in China een tekort aan geneesmiddelen kan veroorzaken in Europa. De farmaceutische bedrijven in Europa zijn erg afhankelijk van geneeskundige stoffen die vanuit China worden ingevoerd. Zeker wanneer de huidige regionale epidemie zich zou […] The post Europa maakt zich zorgen over tekort aan medicijnen door coronavirus appeared first on Business AM.
13/02 18u00  Europa maakt zich zorgen over geneesmiddelentekort door coronavirusOp een extra bijeenkomst van de ministers van Volksgezondheid in Brussel donderdagvoormiddag waren velen bezorgd dat de epidemie van het Covid19-virus in China een tekort aan geneesmiddelen kan veroorzaken in Europa. De farmaceutische bedrijven in Europa zijn erg afhankelijk van geneeskundige stoffen die vanuit China worden ingevoerd. Zeker wanneer de huidige regionale epidemie zich zou […] The post Europa maakt zich zorgen over geneesmiddelentekort door coronavirus appeared first on Business AM.
13/02 17u30  Alibaba zet recordomzet neer dankzij Singles’ DayDe Chinese e-commercereus Alibaba pakt vrijdag uit met stevige resultaten. Het bedrijf boekte de hoogste omzet in zijn derde kwartaal ooit en heeft dat vooral te danken aan Singles’ Day op 11 november. Singles’ Day is ontstaan in 1993 aan een Chinese universiteit. Op die dag vierden jongeren dat ze blij waren om vrijgezel te […] The post Alibaba zet recordomzet neer dankzij Singles’ Day appeared first on Business AM.
13/02 17u15  Euro noteert op laagste niveau in 33 maandenDe euro noteert op zijn laagste niveau sinds 2017 nu financiële markten rekening lijken te houden met een verdere verlaging van de belangrijkste rentevoet in de eurozone. De euro is donderdag nog 1.08 dollar waard, zijn laagste notering in ruim 33 maanden. Analisten verwachten dat de Europese Centrale Bank (ECB) in 2020 de rente opnieuw […] The post Euro noteert op laagste niveau in 33 maanden appeared first on Business AM.
13/02 16u15  De vijf populairste streamingdiensten ter wereldHoera! Er komt, na veel vijven en zessen, toch een volwaardige Vlaamse streamingdienst. Tot op heden staan Netflix, Amazon en Disney+ elkaar naar het leven om uw schermtijd te monopoliseren. Deze drie Amerikaanse spelers zijn waarschijnlijk de bekendste in onze contreien, maar zijn ze ook de populairste streamingdiensten wereldwijd? Business AM zocht het voor u […] The post De vijf populairste streamingdiensten ter wereld appeared first on Business AM.
13/02 16u00  Griekenland leent tegen minder dan 1 procent, acht jaar geleden was dat nog 42 procentGriekenland is 8 jaar na de grootste financiële crisis uit zijn geschiedenis opnieuw een land als elk ander. Voor staatsobligaties met een looptermijn van 10 jaar moet het land amper 0,89 procent rente ophoesten. In 2012 was dat nog 42 procent. Dat belet kredietbeoordelaars niet om Grieks staatspapier als ‘junkbonds’ (rommelobligaties) te blijven beschouwen. Maar […] The post Griekenland leent tegen minder dan 1 procent, acht jaar geleden was dat nog 42 procent appeared first on Business AM.
13/02 15u30  Amazon-CEO koopt duurste huis van CaliforniëJeff Bezos, de CEO van techgigant Amazon, betaalt 165 miljoen dollar voor een huis in Los Angeles. Het nederige stulpje ligt in de luxueuze stad Beverly Hills. Het is het duurste huis ooit verkocht in Californië. Volgens The Wall Street Journal was het huis oorspronkelijk van de mediamagnaat David Geffen, de oprichter van de filmstudio […] The post Amazon-CEO koopt duurste huis van Californië appeared first on Business AM.
13/02 15u15  Tesla haalt 2 miljard dollar op, ondanks tegengesteld signaal van topman MuskAutobouwer Tesla kondigt de uitgifte van verse aandelen aan, voor een bedrag van 2 miljard dollar. Topman Elon Musk had nochtans twee weken geleden verklaard dat vers geld niet nodig was. ‘Het houdt geen steek om geld op te halen, omdat we verwachten cash te genereren’, verklaarde Musk twee weken geleden bij de toelichting van […] The post Tesla haalt 2 miljard dollar op, ondanks tegengesteld signaal van topman Musk appeared first on Business AM.
13/02 14u45  IJsjesmerk Ola richt reclame niet meer op jonge kinderenHet Belgische ijsmerk Ola richt zijn advertenties niet meer op jonge kinderen. Voor zijn reclame gaat het nu uit van kinderen vanaf 12 jaar. De beslissing is onderdeel van een breder plan van moedergroep Unilever. De consumentenmiddelengigant zet geen sterren en influencers meer in om zijn producten aan te prijzen op sociale media. Ook worden […] The post IJsjesmerk Ola richt reclame niet meer op jonge kinderen appeared first on Business AM.
13/02 14u15  Britse minister van Financiën Sajid Javid stapt onverwacht opDe Britse minister van Financiën Sajid Javid is opgestapt. Het gaat om een reactie op drastische minister- en kabinetswissels die premier Boris Johnson aan het doorvoeren is. Javid was pas sinds juli voor jaar in functie. Hij wordt vervangen door Rishi Sunak, de nummer twee van het departement. Javid zou geweigerd hebben adviseurs te ontslaan, […] The post Britse minister van Financiën Sajid Javid stapt onverwacht op appeared first on Business AM.
13/02 14u15  Tesla haalt 2 miljard dollar opAutobouwer Tesla kondigt de uitgifte van verse aandelen aan. Het gaat om een financiële operatie van ongeveer 2 miljard dollar. Tesla-CEO Elon Musk belooft alvast voor 10 miljoen dollar aandelen te kopen en bestuurder Larry Ellison, vooral bekend als topman van Oracle, engageert zich voor 1 miljoen dollar. De e-autobouwer zegt de 2 miljard dollar […] The post Tesla haalt 2 miljard dollar op appeared first on Business AM.
13/02 13u30  Nestlé stopt met ‘light’ chocolade door tegenvallende verkoopNog geen twee jaar nadat Nestlé een lijn van chocolade met weinig suiker heeft opgestart, haalt de voedingsgigant de repen al uit zijn assortiment. De vraag was ‘teleurstellend’, volgens Nestlé. De Milkybar Wowsomes zijn gemaakt met een speciaal soort suiker die sneller oplost in de mond, waardoor mensen dezelfde sensatie voelen als bij gewone chocoladerepen, […] The post Nestlé stopt met ‘light’ chocolade door tegenvallende verkoop appeared first on Business AM.
13/02 13u15  ‘Juul kocht reclameruimte voor e-sigaretten op jongerensites’Elektronische sigarettenmaker Juul Labs heeft op Amerikaanse tienerwebsites bewust advertenties voor zijn producten geplaatst. Dat stelt Maura Healey, openbaar aanklager van de Amerikaanse staat Massachusetts, in een vordering tegen de praktijken van de onderneming. Healey gaat met haar klacht in tegen de beweringen van Juul Labs. De onderneming heeft in het verleden herhaaldelijk beklemtoond dat […] The post ‘Juul kocht reclameruimte voor e-sigaretten op jongerensites’ appeared first on Business AM.
13/02 12u30  Takeaway presenteert mooie cijfers, maar Just Eat weegt op winstMaaltijdbezorger Takeaway.com heeft het afgelopen jaar fors meer bestellingen verwerkt, mede door de overname van de Duitse activiteiten van sectorgenoot Delivery Hero. Het Nederlandse bedrijf, dat ook in België actief is, heeft ook voor het eerst sinds de beursgang in 2016 een positief bedrijfsresultaat. Takeaway.com verwerkte in totaal ruim 159 miljoen bestellingen. Dat is 70 […] The post Takeaway presenteert mooie cijfers, maar Just Eat weegt op winst appeared first on Business AM.
13/02 12u15  Steeds meer jongeren worden student-ondernemerEr zijn bijna 8.000 student-ondernemers actief in België. En nog elk kwartaal starten zo’n 500 studenten met zelfstandige activiteiten naast hun opleiding. Wat is dat voor statuut? Sinds 2017 kan elke Belg tussen 18 en 25 jaar, die een volwaardige opleiding volgt bij een erkende onderwijsinstelling, zich laten registreren als student-zelfstandige bij een sociaal verzekeringsfonds. […] The post Steeds meer jongeren worden student-ondernemer appeared first on Business AM.
13/02 12u15  Chinese Tesla zal zwaardere Model 3 producerenDe Gigafactory van Tesla in China moet een andere versie van de populaire wagen bouwen. Volgens een aanvraag bij het Chinese ministerie van industrie wil Tesla overheidstoestemming om een Model 3 te produceren die ongeveer 130 kilogram meer weegt dan de basisversie van het model dat nu in China gemaakt wordt. Volgens Reuters gaat het […] The post Chinese Tesla zal zwaardere Model 3 produceren appeared first on Business AM.
13/02 11u30  Vijf Valentijnscadeautjes die u vandaag nog rond krijgtNog op zoek naar een inspirerend Valentijnscadeau om bij het avondeten aan uw wederhelft te presenteren? Wij helpen u graag een handje. Verse bloemen (voor een paar maanden) Bloemen zijn een klassieker op Valentijn, maar met een bloemenbon toont u dat u een termijndenker bent. Nadeel: een bon presenteren is niet heel romantisch. Het voordeel […] The post Vijf Valentijnscadeautjes die u vandaag nog rond krijgt appeared first on Business AM.
13/02 11u00  Coronavirus doet vraag naar privévluchten stijgen, maar jetbedrijven niet happigOperatoren van privéjets hebben de jongste dagen een grotere vraag voor Chinese vluchten ontvangen als gevolg van de coronacrisis. Maar erg enthousiast om op die vraag in te gaan, zijn de jetbedrijven niet. Door de uitbraak van het coronavirus zijn verscheidene Chinese steden in quarantaine geplaatst. Vele buitenlanders proberen deze gebieden alsnog te verlaten. Door […] The post Coronavirus doet vraag naar privévluchten stijgen, maar jetbedrijven niet happig appeared first on Business AM.
13/02 11u00  Herstellingskosten Big Ben lopen flink opHet ziet er niet naar uit dat de Londense Elizabeth Tower, met daarin de Big Ben, snel uit de steigers zal zijn. Door ernstige oorlogsschade, asbest en vervuiling blijft de eindfactuur oplopen, nu tot 95 miljoen euro. Drie jaar geleden begon de restauratie van het metselwerk en de bekende Big Ben-klok van de 177 jaar […] The post Herstellingskosten Big Ben lopen flink op appeared first on Business AM.
13/02 09u15  Airbus levert meer jets terwijl Boeing-bestellingen sputterenBij Airbus worden de doelstellingen verhoogd voor 2020. Wat? Airbus will in 2020 meer vliegtuigen dan ooit afleveren. Daarvoor moet het problemen oplossen in de hangars, zeker die van de A320. Dat is namelijk de belangrijkste concurrent van de Boeing 737 Max, die nog steeds aan de grond moet blijven. Hoeveel? Airbus wil 880 vliegtuigen […] The post Airbus levert meer jets terwijl Boeing-bestellingen sputteren appeared first on Business AM.
13/02 08u30  Van je partijgenoten moet je het hebben: De Crem (CD&V) provoceert, PS riposteert en dreigt meteen met partijbureau maandagKoninklijk samenbrenger Koen Geens (CD&V) doet naarstig verder, maar er is wat gerommel in de marge, alweer. En dat gerommel komt uit eigen rangen. In het nieuws: Pieter De Crem (CD&V), nog steeds minister van de christendemocraten in de restregering Wilmès, vond het nodig om naar de studio’s van LN24 te trekken. De details: Bij […] The post Van je partijgenoten moet je het hebben: De Crem (CD&V) provoceert, PS riposteert en dreigt meteen met partijbureau maandag appeared first on Business AM.
13/02 08u15  Uber groeit in Amsterdam en pikt nieuwe kantoren opUber heeft een groter kantoor gevonden voor zijn internationale hoofdkwartier in Amsterdam. De techgigant zal in 2022 tweederde van het Tripolis-complex huren, dat ligt in het zakendistrict van Amsterdam. De nieuwe kantoren zijn 45.000 vierkante meter groot. Uber zegt in een verklaring dat er nog uitbreidingsmogelijkheden zijn voor het bedrijf. Jump Het personeelsbestand van Uber […] The post Uber groeit in Amsterdam en pikt nieuwe kantoren op appeared first on Business AM.
13/02 07u30  KBC: ‘Economische impact coronacrisis slechts tijdelijk’Bank- en verzekeringsgroep KBC, een van de belangrijkste economische spelers van België, verwacht dat het coronavirus maar een tijdelijk effect zal hebben op de wereldeconomie. Hoe zwaar zal de crisis rond het coronavirus de wereldeconomie raken? Beleggers en investeerders zoeken naar houvast, maar de voorspellingen lopen erg uiteen. KBC gaat alvast niet uit van een […] The post KBC: ‘Economische impact coronacrisis slechts tijdelijk’ appeared first on Business AM.
13/02 07u15  Herstellingskosten Big Ben blijven oplopenHet ziet er niet naar uit dat de Londense Elizabeth Tower, met daarin de Big Ben, snel uit de steigers zal zijn. Door ernstige oorlogsschade, asbest en vervuiling blijft de eindfactuur oplopen, nu tot 95 miljoen euro. Drie jaar geleden begon de restauratie van het metselwerk en de bekende Big Ben-klok van de 177 jaar […] The post Herstellingskosten Big Ben blijven oplopen appeared first on Business AM.
13/02 06u45  Belgische kerncentrales vinden geen verzekeraarDe Belgische kerncentrales moeten zich waarschijnlijk vanaf volgend jaar beter verzekeren, maar ze vinden geen verzekeraar die het risico wil dekken. Dat schrijft De Standaard donderdag. De huidige verzekeringsregeling voor kerncentrales gaat uit van een beperkte aansprakelijkheid, tot 1,2 miljard euro. Dat is maar een fractie van de kostprijs van een zwaar kernongeval, hoe klein […] The post Belgische kerncentrales vinden geen verzekeraar appeared first on Business AM.
13/02 06u45  WhatsApp overschrijdt kaap van 2 miljard gebruikersVoor het eerst heeft chatapplicatie wereldwijd meer dan 2 miljard gebruikers. Dat komt overeen met een kwart van de wereldbevolking. De berichtendienst zag het levenslicht in 2009. Computerprogrammeurs Brian Acton en Jan Koum hadden zich net een iPhone aangeschaft en zagen in de nieuwe wereld van applicaties een ideaal middel om berichten te sturen. In […] The post WhatsApp overschrijdt kaap van 2 miljard gebruikers appeared first on Business AM.
13/02 06u15  Vechtende ‘metromuizen’ winnen prestigieuze award voor natuurfotografieDe jaarlijkse Wildlife Photographer of the Year-competitie van het gerenommeerde Natural History Museum in Londen heeft gisteren de winnaar van de LUMIX Publieksprijs bekendgemaakt. De keuze viel op een onorthodox, maar betoverend staaltje van natuurfotografie. Het perfect getimed kiekje van fotograaf en documentairemaker Sam Rowley toont twee muizen die elkaar te lijf gaan voor wat […] The post Vechtende ‘metromuizen’ winnen prestigieuze award voor natuurfotografie appeared first on Business AM.
12/02 22u15  Toonaangevende telecombeurs Mobile World Congress definitief afgelast door coronavreesHet Mobile World Congress (MWC) zal dit jaar niet plaatsvinden. Dat hebben de organisatoren woensdag aangekondigd. Te veel grote spelers gingen hun kat sturen omdat ze de gezondheid van klanten en medewerkers niet konden garanderen. Het MWC, een van de belangrijkste telecombeurzen ter wereld, zou normaal plaatsvinden van 24 tot 27 februari in Barcelona. Alle […] The post Toonaangevende telecombeurs Mobile World Congress definitief afgelast door coronavrees appeared first on Business AM.
12/02 21u45  Na Picanol opnieuw Belgisch bedrijfsfiliaal getroffen door ransomwareHet bedrijf Mitsubishi Chemical Advanced Materials in Tielt, dat kunststoffen maakt, is vrijdag getroffen door een cyberaanval. Dat schrijft de regionale zender Focus-WTV. Uit een interne mail van het bedrijf blijkt dat het vrijdag het slachtoffer werd van ransomware. Daarbij blokkeren hackers de servers van een onderneming als chantagemiddel om geld los te krijgen. Het […] The post Na Picanol opnieuw Belgisch bedrijfsfiliaal getroffen door ransomware appeared first on Business AM.
12/02 21u30  Na Piconal opnieuw Belgisch bedrijfsfiliaal getroffen door ransomwareHet bedrijf Mitsubishi Chemical Advanced Materials in Tielt, dat kunststoffen maakt, is vrijdag getroffen door een cyberaanval. Dat schrijft de regionale zender Focus-WTV. Uit een interne mail van het bedrijf blijkt dat het vrijdag het slachtoffer werd van ransomware. Daarbij blokkeren hackers de servers van een onderneming als chantagemiddel om geld los te krijgen. Het […] The post Na Piconal opnieuw Belgisch bedrijfsfiliaal getroffen door ransomware appeared first on Business AM.
12/02 20u45  Vechtende ‘metromuizen’ winnen prestigieuze award voor natuurfotografie.De jaarlijkse Wildlife Photographer of the Year-competitie van het gerenommeerde Natural History Museum in Londen heeft gisteren de winnaar van de LUMIX Publieksprijs bekendgemaakt. De keuze viel op een onorthodox, maar betoverend staaltje van natuurfotografie. Het perfect getimed kiekje van fotograaf en documentairemaker Sam Rowley toont twee muizen die elkaar te lijf gaan voor wat […] The post Vechtende ‘metromuizen’ winnen prestigieuze award voor natuurfotografie. appeared first on Business AM.
12/02 19u15  Duitsland wil deelsteps aan banden leggenEnkele maanden na de legalisering van deelsteps neemt Duitsland al extra maatregelen die een streep door de rekening kunnen betekenen voor de verhuurbedrijfjes. Vrijdag stemt de Bundesrat, dat is het beslissingsorgaan van de verenigde deelstaten in Duitsland, naar alle waarschijnlijkheid voor een amendement op de verkeerswetgeving. Dat stelt dat deelstepbedrijven privé-entiteiten zijn en dat die […] The post Duitsland wil deelsteps aan banden leggen appeared first on Business AM.
12/02 19u15  Europees Parlement dreigt met veto tegen meerjarenbegroting EUAls de lidstaten van de Europese Unie onvoldoende geld vrijmaken voor de volgende meerjarenbegroting, dan zal het Europees Parlement zijn veto uitspreken tegen die begroting. Daarmee dreigt parlementsvoorzitter David Sassoli. ‘Wat het parlement voorstelt, zijn geen abstracte cijfers, maar maatregelen dat reële gevolgen heeft voor het leven van elke Europeaan. Hoe kunnen we nog maar […] The post Europees Parlement dreigt met veto tegen meerjarenbegroting EU appeared first on Business AM.
12/02 19u00  Europees Parlement dreigt met veto tegen Europese meerjarenbegrotingAls de lidstaten van de Europese Unie onvoldoende geld vrijmaken voor de volgende meerjarenbegroting, dan zal het Europees Parlement zijn veto uitspreken tegen die begroting. Daarmee dreigt parlementsvoorzitter David Sassoli. ‘Wat het parlement voorstelt, zijn geen abstracte cijfers, maar maatregelen dat reële gevolgen heeft voor het leven van elke Europeaan. Hoe kunnen we nog maar […] The post Europees Parlement dreigt met veto tegen Europese meerjarenbegroting appeared first on Business AM.
12/02 17u30  Boeing krijgt voor de eerste keer in 30 jaar nul bestellingen in januariDe vliegtuigbouwer Boeing ontving in heel januari geen bestellingen, voor geen enkel vliegtuig, en leverde maar 13 vliegtuigen. Vorig jaar kreeg het bedrijf, na annulaties, 45 bestellingen en leverde het 46 toestellen. Boeing worstelt nog steeds met de naweeën van de crashes eind 2018 en begin 2019. Bij twee crashes met de Boeing 737 MAX […] The post Boeing krijgt voor de eerste keer in 30 jaar nul bestellingen in januari appeared first on Business AM.
12/02 17u15  Antwerp en KAA Gent storten verkoop tv-rechten profvoetbal in chaosHet rommelt in de Belgische competitie. Nu er met veel moeite een akkoord bereikt is over een vijfjarig tv-contract om livematchen te mogen uitzenden, doen topclubs KAA Gent en Antwerp niet mee. Het is voor de eerste keer in de geschiedenis van de Jupiler Pro League dat er geen collectieve deal wordt afgesloten. Sportzender Eleven […] The post Antwerp en KAA Gent storten verkoop tv-rechten profvoetbal in chaos appeared first on Business AM.
12/02 16u15  Leasebedrijven profiteren van toenemende populariteit autodelenVoor de autoverhuur vormt Noord-Amerika de grootste markt van de wereld, maar de sector kijkt voor zijn verdere groei in de toekomst in belangrijke mate naar Oost-Azië. Dat zegt een rapport van consulent Future Market Insights. Die verschuiving moet volgens de onderzoekers vooral worden toegeschreven aan de groei van de toeristische sector in China en […] The post Leasebedrijven profiteren van toenemende populariteit autodelen appeared first on Business AM.
12/02 15u45  Softbank kent al voor tweede kwartaal op rij ferme winstdalingDe Japanse investeringsmaatschappij Softbank houdt het hoofd in het derde kwartaal nog relatief vlot boven water met een winst voor belastingen van 2,6 miljard yen (21,6 miljoen euro), maar dat is 99 procent minder dan de 438 miljard yen een jaar eerder. Het fiscale boekjaar van Softbank loopt van april tot maart. In tegenstelling tot […] The post Softbank kent al voor tweede kwartaal op rij ferme winstdaling appeared first on Business AM.
12/02 15u00  Duitsland zet rem op deelsteps en laat steden zelf beslissen over licentiesEnkele maanden na de legalisering van deelsteps neemt Duitsland al extra maatregelen die een streep door de rekening kunnen betekenen voor de verhuurbedrijfjes. De deeleconomie floreert in de steden. Deelauto’s (Cambio, Dégage, Partago, Drive Now) en deelfietsen (Villo, Velo en Blue Bike) zijn vertrouwd in het straatbeeld. En dan is er nog de plaag die […] The post Duitsland zet rem op deelsteps en laat steden zelf beslissen over licenties appeared first on Business AM.
12/02 14u45  De ‘Vlaamse Netflix’ in vijf vragen (en antwoorden)Woensdagmorgen raakte bekend dat mediagroepen DPG Media en Telenet de krachten bundelen om een gloednieuwe streamingdienst te lanceren. Maar wat is die ‘Vlaamse Netflix’ nu eigenlijk? Officieel lanceerde DPG Media – toen nog Medialaan – het idee van een ‘Vlaamse Netflix’ in 2018, maar intern wordt er al sinds 2015 gewerkt op een eigen alternatief. […] The post De ‘Vlaamse Netflix’ in vijf vragen (en antwoorden) appeared first on Business AM.
12/02 14u45  Nieuwe topman oliereus BP belooft tegen 2050 geen broeikasgassen meer uit te stotenTegen uiterlijk het midden van deze eeuw moet British Petroleum (BP) zijn zogenaamde netto emissies tot nul hebben herleid. Dat heeft Bernard Looney, de nieuwe CEO van het Britse concern gemeld. Daarmee spreekt Looney een van de meest ambitieuze klimaatdoelstellingen van de sector uit. Dat schrijft de Financial Times. Looney erkent dat de wereld steeds […] The post Nieuwe topman oliereus BP belooft tegen 2050 geen broeikasgassen meer uit te stoten appeared first on Business AM.
12/02 14u15  ‘Huawei heeft al 10 jaar geheime toegang tot vertrouwelijke informatie van telecomnetwerken’Huawei heeft stiekem toegang tot mobiele telefoonnetwerken wereldwijd dankzij een zogenaamde ‘backdoor’ of achterpoort. Het gaat om een functie die specifiek voor de rechterlijke macht werd ontworpen. Dat schrijft de Wall Street Journal op basis van bronnen binnen de Amerikaanse overheid. Huawei zou al meer dan tien jaar over die capaciteit beschikken. Een backdoor is […] The post ‘Huawei heeft al 10 jaar geheime toegang tot vertrouwelijke informatie van telecomnetwerken’ appeared first on Business AM.
12/02 13u00  ‘Luchtvervuiling kost wereldeconomie dagelijks 8 miljard dollar’Luchtvervuiling door de verbranding van fossiele brandstoffen veroorzaakt wereldwijd een verlies van 8 miljard dollar per dag. Dat komt overeen met ongeveer 3,3 procent van het wereldwijde bruto binnenlands product. Dat zegt een rapport van Greenpeace en het Centre for Research on Energy and Clean Air. Over een volledig jaar lopen die kosten op tot […] The post ‘Luchtvervuiling kost wereldeconomie dagelijks 8 miljard dollar’ appeared first on Business AM.
12/02 12u00  Wissel van de wacht in bierlandNa de nummer twee van AB InBev, kondigde ook de nummer een van Heineken zijn vertrek aan. Is er een generatiewissel in de biersector aan de gang? Wat is aangekondigd? Een week nadat ‘s werelds grootste brouwer AB InBev enkele managementwissels op het hoogste niveau doorvoerde, met het vertrek van financieel directeur en nummer twee […] The post Wissel van de wacht in bierland appeared first on Business AM.
12/02 12u00  Verliescijfers Airbnb slecht nieuws voor geplande beursgangHet logiesplatform Airbnb worstelt met oplopende kosten. Daardoor heeft de Amerikaanse onderneming tijdens de eerste negen maanden van vorig jaar een verlies van 322 miljoen dollar geboekt. Dezelfde periode het jaar voordien was er nog een positief resultaat van 200 miljoen dollar. Dat heeft de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal gemeld. De krant voegt eraan […] The post Verliescijfers Airbnb slecht nieuws voor geplande beursgang appeared first on Business AM.
12/02 09u30  Aandelen Softbank krijgen serieuze boost door telecomdealDe aandelen van Softbank stegen met 12 procent op de Japanse beurs. Een langverwachte uitspraak van de Amerikaanse rechtbank heeft daar alles mee te maken. Wat? De aandelen van Softbank kregen een boost van 12 procent. Gisteren raakte duidelijk dat Softbank namelijk een deal uit 2013 eindelijk rondkrijgt. Het gaat om een merger tussen het […] The post Aandelen Softbank krijgen serieuze boost door telecomdeal appeared first on Business AM.
12/02 09u00  Delhaize wint opnieuw marktaandeelSupermarktketen Delhaize heeft in 2019 naar eigen zeggen voor het tweede jaar op rij marktaandeel gewonnen in België. De omzet bleef wel gelijk, zo blijkt woensdag uit de jaarcijfers van de Nederlands-Belgische fusiegroep Ahold Delhaize. De Delhaize-winkels boekten vorig jaar, net als in 2018, een omzet van iets meer dan 5 miljard euro. Daarnaast ligt […] The post Delhaize wint opnieuw marktaandeel appeared first on Business AM.
12/02 09u00  Na Geens gaapt de leegte: geen enkel alternatief dient zich aan, terwijl Bouchez duwt richting verkiezingenHet belangrijkste argument dat koninklijk samenbrenger Koen Geens (CD&V) vandaag heeft? Après moi le déluge: na mij de chaos. Want het is allerminst duidelijk of er daarna nog iets kan, behalve die gevreesde verkiezingen. Wat gebeurt er precies? Terwijl z’n koninkrijk kreunt onder een uitgerekte regeringsvorming die langzaam maar zeker richting existentiële crisis opschuift, is […] The post Na Geens gaapt de leegte: geen enkel alternatief dient zich aan, terwijl Bouchez duwt richting verkiezingen appeared first on Business AM.
12/02 08u00  Tweede vouwbare worp van Samsung: Galaxy Z Flip is een serieuze verbeteringSamsung heeft de langverwachte Galaxy Z Flip voorgesteld, de tweede editie van de vouwbare smartphone. Wat? De Galaxy Z Flip is een smartphone op normaal formaat, die wel in twee klapt. Het doet een beetje denken aan de klaptelefoons. Die doet het meeste denken aan de Motorola Razr. En dan? Samsung heeft al eerder een […] The post Tweede vouwbare worp van Samsung: Galaxy Z Flip is een serieuze verbetering appeared first on Business AM.
12/02 08u00  Telenet gaat meewerken aan ‘Vlaamse Netflix’DPG Media en Telenet richten een joint-venture op om hun gezamenlijke streamingdienst in onder te brengen. In het verleden liep Telenet, de eigenaar van commerciële zenders VIER, VIJF en ZES, nochtans niet warm voor zo’n initiatief. DPG Media, de groep boven onder meer televisiezender VTM en de kranten Het Laatste Nieuws en De Morgen, was […] The post Telenet gaat meewerken aan ‘Vlaamse Netflix’ appeared first on Business AM.
12/02 07u45  Google trekt ten strijde tegen 8 miljard euro aan Europese boetesOp woensdag start in Luxemburg een zitting over een boete van 2,42 miljard euro die de Europese Commissie oplegde aan Google. Het is de eerste episode in een reeks rechtszaken tegen de Europese Unie. Even terug in de tijd: in 2017 kreeg Google een boete van Europees commissaris Margrethe Vestager omdat het zijn marktpositie misbruikte. […] The post Google trekt ten strijde tegen 8 miljard euro aan Europese boetes appeared first on Business AM.
12/02 07u45  Telenet verwent zijn aandeelhoudersTelecombedrijf Telenet betaalt zijn aandeelhouders in totaal 206 miljoen euro dividend uit voor het boekjaar 2019, of 1,87 euro per aandeel. Dat heeft Telenet woensdag bekendgemaakt bij de publicatie van de jaarcijfers. Het gaat ook opnieuw aandelen inkopen, voor maximaal 55 miljoen euro. Dat verhoogt de waarde van de resterende aandelen. Na het eerdere interimdividend […] The post Telenet verwent zijn aandeelhouders appeared first on Business AM.
12/02 07u00  Duitse internetbank N26 sluit Britse rekeningen wegens brexitDe Duitse internetbank N26 keert zijn klanten in het Verenigd Koninkrijk de rug toe in verband met de brexit. Alle Britse rekeningen worden gesloten, omdat het fintechbedrijf in het land straks niet langer gebruik kan maken van zijn Europese bankvergunning. N26, dat opereert vanuit Berlijn, was pas sinds 2018 actief in Groot-Brittannië. Destijds noemde topman […] The post Duitse internetbank N26 sluit Britse rekeningen wegens brexit appeared first on Business AM.
12/02 06u45  Onderzoek VS naar recente overnames door techreuzen als Apple en FacebookDe Amerikaanse toezichthouder Federal Trade Commission (FTC) gaat overnames die de technologiegiganten Alphabet (Google), Amazon, Apple, Facebook en Microsoft de voorbije tien jaar deden, onder de loep nemen. De toezichthouder heeft de vijf ondernemingen gevraagd om een reeks documenten over te maken over overnames die ze deden tussen begin 2010 en eind 2019, en die […] The post Onderzoek VS naar recente overnames door techreuzen als Apple en Facebook appeared first on Business AM.
12/02 06u30  Bernie Sanders wint voorverkiezingen in New HampshireDe Democratische Senator Bernie Sanders heeft zichzelf uitgeroepen tot winnaar van de Amerikaanse voorverkiezingen in de staat New Hampshire. Elizabeth Warren en Joe Biden zetten een teleurstellend resultaat neer. Waar de caucus in de staat Iowa vorige week nog grondig misliep, sijpelen de resultaten bij deze voorverkiezing vlot door. Met 94 procent van de stemmen […] The post Bernie Sanders wint voorverkiezingen in New Hampshire appeared first on Business AM.
12/02 06u15  Bernie Sanders wint voorverkiezingen in New Hampshire niptDe Democratische Senator Bernie Sanders heeft zichzelf uitgeroepen tot winnaar van de Amerikaanse voorverkiezingen in de staat New Hampshire. Elizabeth Warren en Joe Biden zetten een teleurstellend resultaat neer. Waar de caucus in de staat Iowa vorige week nog grondig misliep, sijpelen de resultaten bij deze voorverkiezing vlot door. Met 94 procent van de stemmen […] The post Bernie Sanders wint voorverkiezingen in New Hampshire nipt appeared first on Business AM.
12/02 05u45  Komt er in Afrika een groter handelsblok dan de Europese Unie?Afrika is goed op weg om de EU van de troon te stoten als grootste eengemaakte markt. Er worden belangrijke stappen gezet om een economisch gebied te creëren met vrij verkeer van goederen, kapitaal en personen over het hele continent. Er zijn echter nog veel hindernissen. Afrikaanse leiders kwamen de afgelopen dagen samen in de Ethiopische hoofdstad Addis Ababa voor de […] The post Komt er in Afrika een groter handelsblok dan de Europese Unie? appeared first on Business AM.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

11x Hoe groot is de impact van het coronavirus op de techindustrie?19/02 07u45 - Express.be: De techindustrie blijft niet gespaard van de gevolgen van het coronavirus Covid-19. De sector is heel afhankelijk van China wat ervoor zorgt dat we vertragingen mogen verwachten bij het produceren en leveren van bepaalde producten. Dat blijkt uit een analyse van onderzoeksbureau TrendForce. In het nieuws: Het coronavirus brak eind 2019 uit in de Chinese stad Wuhan in […] The post Hoe groot is de impact van het coronavirus op de techindustrie? appeared first on Business AM.
11x VBO kan kmo’s vertegenwoordigen in groepsvorderingen19/02 07u45 - Express.be: Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) heeft een erkenning gekregen om kmo’s te vertegenwoordigen in groepsvorderingen. Dat staat woensdag in de Franstalige krant L’Echo. De erkenning werd toegekend door minister van Economie Nathalie Muylle (CD&V). Het VBO heeft dat preventief aangevraagd voor het geval een reeks kmo-leden van de organisatie een zogenaamde ‘class action’ nodig […] The post VBO kan kmo’s vertegenwoordigen in groepsvorderingen appeared first on Business AM.
10x Boeing vindt afval in brandstoftanks 737 MAX19/02 08u00 - Express.be: De vliegtuigbouwer ontdekte allerlei objecten, van vodden tot achtergelaten werkspullen, in de brandstoftanks van de 737 MAX. ‘Dit is absoluut onaanvaardbaar’, zegt een topman in een mail aan het personeel. Alsof Boeing nog niet genoeg problemen heeft met de geplaagde 737 MAX-vliegtuigen, is er nu een nieuw euvel opgedoken. In de brandstoftanks werden lappen stof, […] The post Boeing vindt afval in brandstoftanks 737 MAX appeared first on Business AM.
9x Groot-Brittannië wil geen ongeschoolde immigranten meer19/02 07u30 - Express.be: Groot-Brittannië gaat zijn grenzen sluiten voor personen die de Engelse taal niet machtig zijn. Ook ongeschoolde arbeidskrachten zijn niet langer welkom. Dat blijkt uit een herziening van de Britse immigratiewetgeving. De ingreep moet een eind maken aan de goedkope arbeid in bedrijven, winkels, hotels en restaurants. De nieuwe maatregel gaat volgend jaar in. Om over […] The post Groot-Brittannië wil geen ongeschoolde immigranten meer appeared first on Business AM.
9x Duits voetbal boekt een nieuw omzetrecord19/02 08u45 - Express.be: De Bundesliga, de hoogste divisie van het Duitse voetbal, heeft het voorbije seizoen 4,02 miljard euro inkomsten geboekt. Dat betekende een stijging met 5,4 procent tegenover het seizoen voordien. Dat blijkt uit het economisch rapport van de Deutsche Fußball-Liga. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat de Bundesliga meer dan 4 miljard euro […] The post Duits voetbal boekt een nieuw omzetrecord appeared first on Business AM.
7x Ook Spanje waagt zich aan digitaks19/02 09u00 - Express.be: De Spaanse regering stemt in met een nieuwe digitale taks die technologiegiganten aan een extra belasting onderwerpt. Spanje is het zoveelste Europese land dat zich de woede van de Verenigde Staten op de hals dreigt te halen. Na Italië, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk wil nu ook Spanje werk maken van een digitale taks. […] The post Ook Spanje waagt zich aan digitaks appeared first on Business AM.
7x Al 725 miljoen euro uitgekeerd in Fortis-schikking19/02 09u15 - Express.be: Driekwart van de beleggers die zich hebben aangemeld voor de schikking van het Fortis-debacle van 2008, heeft intussen een gedeeltelijke compensatie gekregen. Tot en met januari werd in totaal zowat 725 miljoen euro uitgekeerd, bleek woensdag bij de publicatie van de jaarresultaten van Ageas. De verzekeraar, in België actief als AG Insurance, had overigens een […] The post Al 725 miljoen euro uitgekeerd in Fortis-schikking appeared first on Business AM.
4x Trump verleent gratie aan ‘junkbondkoning’ en aan omstreden ex-gouverneur18/02 21u45 - Express.be: Amerikaans president Donald Trump paste dinsdag de straffen van elf mensen aan. Hij heeft vanuit zijn functie het recht genade te verlenen of straffen te verkorten. Twee ingrepen zorgen voor ophef. Trump sprak de omstreden bankier Michael Milken (73) vrij. Hij werd in de jaren tachtig schatrijk als tophandelaar in zogeheten ‘junk bonds’. Dat zijn […] The post Trump verleent gratie aan ‘junkbondkoning’ en aan omstreden ex-gouverneur appeared first on Business AM.
2x Slechts één vliegtuigroute ter wereld brengt meer dan 1 miljard euro per jaar op18/02 18u30 - Express.be: De vliegtuiglijn van British Airways die de Londense luchthaven Heathrow verbindt met de luchthaven JFK in New York is de lucratiefste vlucht wereldwijd. Dat blijkt uit onderzoek van de Visual Capitalist. Met een jaaromzet van 1,15 miljard dollar (1,06 miljard euro) is het ook de enige vlucht die de grens van het miljard dollar kan […] The post Slechts één vliegtuigroute ter wereld brengt meer dan 1 miljard euro per jaar op appeared first on Business AM.
2x Elon Musk schamper over Bill Gates nadat hij geen Tesla kocht18/02 20u45 - Express.be: Bill Gates, de costichter van Microsoft, verklapte recentelijk dat hij een volelektrische Porsche Taycan kocht, en geen Tesla. Dat leidt tot een cynische reactie van Tesla-baas Elon Musk. Bill Gates vertelde in een interview op YouTube dat hij veel bewondering had voor Tesla, maar dat hij toch voor een volledig elektrische Porsche Taycan koos. ‘Een […] The post Elon Musk schamper over Bill Gates nadat hij geen Tesla kocht appeared first on Business AM.

Statistieken

Artikels:
29557
Gelezen:
15646
Aantal lezers nu:
71


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven