vrijdag 20 september 2019, week 38


U bent nu hier: Meer nieuws van Express.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 20u45
 

Express.be

Verbergen Tonen
20/09 13u30  Amerikaanse sancties op Rusland creëerden een kaviaarmonopolie in de VS Het bedrijf Sturgeon AquaFarms uit Florida is de enige producent van beluga-kaviaar in de Verenigde Staten. De kaviaarkwekerij, gevestigd in Bascom, is opgericht door de Russische immigrant Mark Zaslavsky. De Russische ondernemer bracht zestien jaar geleden levende beluga-steur naar de Verenigde Staten. Twee jaar later verbood de regering van de Verenigde Staten echter de invoer … The post Amerikaanse sancties op Rusland creëerden een kaviaarmonopolie in de VS appeared first on Express.
20/09 12u15  China kan race om 5G onmogelijk verliezen Voor velen vormt mobiele telefonie van de vijfde generatie (5G) de basis van de toekomstige economie. De technologie zal immers allerhande innovatieve toepassingen – zoals zelfrijdende wagens, robotfabrieken of chirurgie op afstand – ondersteunen. Landen die de ontwikkeling van de technologie leiden, zullen volgens velen dan ook een overwicht – ook op het gebied van … The post China kan race om 5G onmogelijk verliezen appeared first on Express.10 
20/09 10u45  Californië gaat frontaal in de aanval tegen Uber & co In Californië heeft gouverneur Gavin Newsom de nieuwe wet voor werknemers uit de deeleconomie ondertekend. De nieuwe wet verplicht de bedrijven uit de deeleconomie om hun personeel als werknemers in te schrijven. In het verleden maakten opdrachtgevers daarbij vaak gebruik van freelance-contracten. Gouverneur Newsom benadrukt echter dat werknemers een duurzame economische veiligheid verdienen. De nieuwe … The post Californië gaat frontaal in de aanval tegen Uber & co appeared first on Express.12 
19/09 23u30  OESO: toekomst wereldeconomie oogt almaar donkerder Voor de derde keer in minder dan een jaar verlaagt de rijkelandenclub Oeso zijn groeiverwachtingen voor de wereldeconomie. Dat gebeurde ook al in november 2018 en mei van dit jaar. De conclusies zijn niet mals: 2019 en 2020 zullen de kleinste globale economische groei laten optekenen sinds 2008. De redenen klinken bekend in de oren. … The post OESO: toekomst wereldeconomie oogt almaar donkerder appeared first on Express.
19/09 18u00  Zwitsers zien in 5G bedreiging voor de gezondheid Zwitserland behoorde de eerste landen van de wereld die met de introductie van mobiele technologie van de vijfde generatie (5G) van start gingen, maar bezorgdheid over een mogelijke impact voor de mens door de straling van de antennes heeft tot een nationale controverse geleid. Tegenstanders hebben in Bern demonstraties tegen de invoering van 5G aangekondigd. … The post Zwitsers zien in 5G bedreiging voor de gezondheid appeared first on Express.
19/09 17u00  Varkenspest: China moet zijn strategische reserve van varkensvlees aanspreken China zal voorraden varkensvlees uit zijn centrale reserves op de markt brengen. Dat moet een antwoord bieden op de vleestekorten en de prijsstijgingen die het gevolg zijn van een uitbraak van de varkenspest. In totaal zullen de Chinese autoriteiten tienduizend ton bevroren varkensvlees uit hun strategische reserves veilen. China is de grootste producent en consument … The post Varkenspest: China moet zijn strategische reserve van varkensvlees aanspreken appeared first on Express.
19/09 16u31  Handelsoorlog kostte VS 10.000 jobs in augustus Door de handelsoorlog met China hebben de Verenigde Staten tijdens de maand augustus meer dan tienduizend banen verloren. Dat blijkt uit een rapport van het bureau Challenger, Gray & Christmas. De studie legt duidelijk een verband tussen de Chinees-Amerikaanse handelsoorlog en de toename van het banenverlies in de Verenigde Staten. Het tempo van ontslagen kende … The post Handelsoorlog kostte VS 10.000 jobs in augustus appeared first on Express.
19/09 14u30  Er is een Europees land waar de rente de voorbije 12 maanden al vier keer is opgetrokken Noorwegen krikt de belangrijkste rentevoet in het land met een kwart procentpunt op tot 1,5%. De Noorse rente noteert zo op haar hoogste niveau in bijna vijf jaar. Het gaat al om de de vierde renteverhoging in 12 maanden tijd. Norges Bank, de Noorse centrale bank, hoopt op die manier oververhitting van de economie te … The post Er is een Europees land waar de rente de voorbije 12 maanden al vier keer is opgetrokken appeared first on Express.
19/09 13u33  Er komt een golf voorzitterswissels aan bij de Vlaamse partijen. De sp.a is de eerste? Lees meer >
19/09 12u45  Er komt een golf voorzitterswissels aan bij de Vlaamse partijen. De sp.a is de eerste… De sp.a heeft op dit moment één serieuze kandidaat-voorzitter, de 26-jarige Conner Rousseau. Die gaat voor een Italiaans model voor de sp.a. In het nieuws: De verwachte zet gebeurt vandaag: Rousseau, vandaag nog maar net fractieleider in het Vlaams parlement, werpt zich op als voorzitter van de socialistische partij. Hij doet dat met een pitch die … The post Er komt een golf voorzitterswissels aan bij de Vlaamse partijen. De sp.a is de eerste… appeared first on Express.
19/09 12u30  5 zaken die je wil weten over status Unsplash Mimi Thian 1. Gelijke koopkracht Wanneer mensen een relatief gelijke koopkracht hebben worden statusaankopen aantrekkelijker omdat zowat elke aankoop hen meer aanzien geeft dan hun gelijken. Image by rawpixel from Pixabay In een experiment vroegen beide onderzoekers een aantal deelnemers om zich in te beelden dat ze beslissingen moesten nemen omtrent de aankoop van een flat-screen tv … The post 5 zaken die je wil weten over status appeared first on Express.
18/09 19u31  600 miljard euro cash geld ligt verborgen onder Europese matrassen Europeanen houden de kokette som van 600 miljard euro cash geld verborgen in sokken, matrassen of gewoon ergens in een kluis. Dat blijkt uit berekeningen van de Europese Centrale Bank. Die heeft het aantal biljetten en muntstukken in circulatie sinds 2009 opgetrokken van 820 miljard euro naar 1.260 miljard euro. Een stijging van 50%.  Maar … The post 600 miljard euro cash geld ligt verborgen onder Europese matrassen appeared first on Express.
18/09 16u45  Drones, cyberlegers en genmodificatie: heeft conventionele oorlogsvoering zijn beste tijd gehad? Het fors bewaakte Saudische olieverwerkingscomplex Abqaiq vermocht afgelopen weekeinde niets tegen een gecoördineerde aanval met bewapende drones. De Saudische olieproductie halveerde op slag. Was deze aanval een voorproefje van wat ons te wachten staat op vlak van oorlogsvoering? En zijn bewapende drones de Kalasjnikovs van deze eeuw? Op 24 februari 2006 pleegden twee moslimterroristen een aanval … The post Drones, cyberlegers en genmodificatie: heeft conventionele oorlogsvoering zijn beste tijd gehad? appeared first on Express.
18/09 14u01  Niet alleen autocratieën willen hun burgers in het oog houden Wereldwijd maken minstens vijfenzeventig landen actief kunstmatige intelligentie – zoals gezichtsherkenning – voor allerlei controledoeleinden. Dat blijkt uit een studie van wetenschappers van de Carnegie Endowment for International Peace. Het onderzoek toont dat een groeiend aantal landen het leidende voorbeeld van China volgt en kunstmatige intelligentie inzetten om hun burgers te controleren. De onderzoekers wijzen … The post Niet alleen autocratieën willen hun burgers in het oog houden appeared first on Express.
18/09 13u08  Studie: ?Globalisering niet de oorzaak van ongelijkheid? Lees meer >
Laatste update: vandaag om 13u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/09 13u00  Studie: “Globalisering niet de oorzaak van ongelijkheid”De globalisering is het voorbije decennium grotendeels tot stilstand gekomen. Een groeiende internationalisering kan dan ook niet verantwoordelijk worden gesteld voor de toename van de ongelijkheid sinds de financiële crisis. Dat is de boodschap van een rapport van Catherine Mann, hoofdeconome bij de Amerikaanse investeringsbank Citigroup. “De wereldwijde integratie heeft al enkele tijd geleden zijn … The post Studie: “Globalisering niet de oorzaak van ongelijkheid” appeared first on Express.
18/09 09u16  Een gelukkige werknemer is een hardwerkende werknemerTevreden werknemers zijn een belangrijke basis om een sterke klantentrouw op te bouwen. Tevens blijkt dat gelukkige arbeidskrachten het personeelsverloop kunnen helpen beperken. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Oxford, de London School of Economics en het Massachusetts Institute of Technology, gebaseerd op een enquête bij nagenoeg 1,9 … The post Een gelukkige werknemer is een hardwerkende werknemer appeared first on Express.
18/09 08u00  Bourgognewijn doet beter dan de aandelenmarktenBeleggingen in wijnen uit Bourgondië hebben op vijftien jaar tijd een return van gemiddeld 497 procent opgeleverd. Daarmee blijken wijnen lucratiever dan investeringen in aandelen. De S&P 500 liet tijdens het voorbije anderhalve decennium immers een return van 279 procent optekenen. Dat blijkt uit een berekening van het magazine The Economist, gebaseerd op een analyse … The post Bourgognewijn doet beter dan de aandelenmarkten appeared first on Express.
17/09 15u16  Trump zegt dat de VS geen olie uit het Midden Oosten meer nodig heeft, de realiteit zegt iets gans andersDe Saudische olieproductie is gehalveerd nadat de olievelden van Abqaiq vorig weekeinde door een reeks drones werden aangevallen. Dat heeft grote gevolgen voor de prijs van olie. Maandag ging de prijs van een vat ruwe olie ruim 14% hoger. Dat wordt straks doorgerekend in de benzineprijzen. Automobilisten zullen dan meer betalen voor benzine. De Amerikaanse … The post Trump zegt dat de VS geen olie uit het Midden Oosten meer nodig heeft, de realiteit zegt iets gans anders appeared first on Express.
17/09 12u15  BMW i3 krijgt geen vervolgDe Duitse autoconstructeur BMW zal voor zijn elektrisch model i3 geen opvolger bouwen. Dat heeft Pieter Nota, directeur sales en marketing bij het Duitse concern, gezegd. In plaats daarvan zal BMW zich volgens hem toeleggen op de introductie van elektrische technologieën in de andere modellen van het merk. Tegelijkertijd start de constructeur met de ontwikkeling … The post BMW i3 krijgt geen vervolg appeared first on Express.
17/09 11u16  Is het tijd voor de beursgang van Porsche?De Duitse sportwagenbouwer Porsche laat sterke prestaties optekenen. Sommige aandeelhouders zouden dan ook aansturen op een afsplitsing van het moederconcern Volkswagen. Zij hopen met een beursgang van Porsche op grotere winsten te kunnen rekenen. Daarbij denken ze ook aan de veelbelovende verwachtingen rond de lancering van de Taycan, het nieuwe elektrische model van Porsche. Er … The post Is het tijd voor de beursgang van Porsche? appeared first on Express.
17/09 10u15  Franse economie nu performanter dan DuitseDuitsland worstelt met de negatieve impact van de internationale economische omstandigheden. Tegelijkertijd blijkt Frankrijk economisch een uitstekende periode door te maken. Dat is een opmerkelijke ommekeer, want lange tijd is Duitsland economisch veel performanter gebleken dan Frankrijk. Dat zeggen Victor Mallet en Martin Arnold in een rapport voor de Britse zakenkrant Financial Times. Een verklaring … The post Franse economie nu performanter dan Duitse appeared first on Express.
16/09 23u30  Na globalisering komt regionalisering en dat is goed voor Azië en slecht voor onsGrote bedrijven halen stilaan maar zeker hun toeleveringsketen weg uit China om hem naar andere landen in de regio te verplaatsen. Andere keren huiswaarts, naar Europa of de VS. Voorlopig lijken Vietnam en Mexico de grote winnaars. Het einde van de globalisering zal onvermijdelijk tot een regionalisering leiden, met naar alle waarschijnlijkheid drie belangrijke regio’s: … The post Na globalisering komt regionalisering en dat is goed voor Azië en slecht voor ons appeared first on Express.
16/09 16u10  New York verbiedt e-sigaretten met smaakjes na verschillende doden: oorzaak eigenlijk bij cannabis ?vapen??Lees meer >
16/09 15u31  New York verbiedt e-sigaretten met smaakjes na verschillende doden: oorzaak eigenlijk bij cannabis ‘vapen’?Andrew Cuomo, de gouverneur van de staat New York, gaat de verkoop van elektronische sigaretten met speciale smaakjes, zoals kers en appel, verbieden. Cuomo stelt dat jongeren aan nicotine verslaafd raken door de elektronische sigaretten met toegevoegde smaakjes. De beslissing van Cumo komt er na een reeks berichten over Amerikanen die een longziekte ontwikkelen of zelfs … The post New York verbiedt e-sigaretten met smaakjes na verschillende doden: oorzaak eigenlijk bij cannabis ‘vapen’? appeared first on Express.
16/09 13u08  McDonald?s neemt spraakherkenningsbedrijf over om drive-thru te optimaliserenLees meer >
16/09 12u45  McDonald’s neemt spraakherkenningsbedrijf over om drive-thru te optimaliserenDe Amerikaanse restaurantketen McDonald’s neemt het bedrijf Apprente, ontwikkelaar van spraakherkenning, over. De transactie moet de verkoop bij McDonald’s helpen automatiseren. De technologie van Apprente, gevestigd in Mountain View, zou in eerste instantie op de activiteiten van de divisie McDrive worden toegepast. Klanten zouden voortaan hun bestellingen immers bij een automaat moeten kunnen plaatsen. Daardoor … The post McDonald’s neemt spraakherkenningsbedrijf over om drive-thru te optimaliseren appeared first on Express.
16/09 12u30  End of story: Frankfurter Automesse bevestigt de val van de Duitse auto-industrieIn Duitsland is zaterdag de Frankfurter Automesse voor het grote publiek geopend, de tweejaarlijkse beurs voor personenwagens. Hoe graag de Duitsers in hun auto’s blijven geloven, de beurs blijkt nu de duidelijke exponent van de val van de Duitse auto-industrie Die Duitse auto-industrie staat al een tijd onder extreme druk. Denk aan het dieselschandaal, het … The post End of story: Frankfurter Automesse bevestigt de val van de Duitse auto-industrie appeared first on Express.
16/09 12u00  Chinese autoverkoop dondert naar benedenDe Chinese autoverkopen zouden de volgende drie jaar tot een bescheiden groei kunnen terugvallen. Mogelijk zou er zelfs een inkrimping kunnen volgen. Dat hebben woordvoerders van de China Association of Automobile Manufacturers (Caam), gezegd. Daarmee reageert de organisatie op de verkoopcijfers van de Chinese autoproducenten tijdens de maand augustus. Daarbij lieten de verkopen voor de … The post Chinese autoverkoop dondert naar beneden appeared first on Express.
16/09 11u07  Finnen organiseren ?happy hour? tegen voedselverspillingLees meer >
16/09 11u00  Finnen organiseren ‘happy hour’ tegen voedselverspillingIn Finland hebben negenhonderd winkels van de keten S-Markets een groot offensief gelanceerd dat zou moeten helpen om het probleem van de voedselverspilling te bestrijden. De keten besliste immers om producten die hun vervaldatum naderen met een korting van 30 procent te koop aan te bieden. Vanaf eenentwintig uur kan de klant zelfs 60 procent … The post Finnen organiseren ‘happy hour’ tegen voedselverspilling appeared first on Express.
15/09 13u52  Aanval op Saudisch olieverwerkingscomplex Abqaiq is wel degelijk de gevreesde ?Big One?Lees meer >
15/09 13u15  Aanval op Saudisch olieverwerkingscomplex Abqaiq is wel degelijk de gevreesde ‘Big One’De Saudische olieproductie is op slag gehalveerd nadat de olievelden van Abqaiq door een reeks drones werden aangevallen. Wie achter de aanslag zit is nog niet duidelijk. De Saudi’s zelf wijzen naar de Jemenieten, de VS beschuldigt Iran. Het gaat om de derde aanval op vijf maanden tijd tegen de infrastructuur van ‘s werelds grootste … The post Aanval op Saudisch olieverwerkingscomplex Abqaiq is wel degelijk de gevreesde ‘Big One’ appeared first on Express.
15/09 13u00  Ambities autonome Europese defensie lijken onbetaalbaarDe plannen van de Europese Unie om zijn defensiebudget het volgende decennium tot 22,5 miljard euro op te voeren, zal onvoldoende blijken om de ambities van de sector te realiseren. Dat staat in een rapport van het Europese Rekenkamer over het Europese defensiebeleid. De onderzoekers wijzen daarbij op de impact van de Verenigde Staten, de … The post Ambities autonome Europese defensie lijken onbetaalbaar appeared first on Express.
14/09 14u15  Brussels parket opent onderzoek naar corruptie bij ReyndersDidier Reynders (MR) zit in een lastig parket. Hij moet hoorzittingen voor de Europese Commissie overleven onder een slecht gesternte. Wat gebeurt er precies? De kranten De Tijd en L’Echo komen met het nieuws dat de federale politie een corruptie-onderzoek voert naar minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR). Dat bevestigt het parket van Brussel aan … The post Brussels parket opent onderzoek naar corruptie bij Reynders appeared first on Express.
14/09 12u34  Formule E maakt voor het eerst winstLees meer >
13/09 12u30  Beijing valt uit de lijst met 200 meest vervuilde stedenPeking is goed op weg om de luchtvervuiling te verminderen, maar de pollutie ligt in de Chinese hoofdstad nog altijd vier keer hoger dan de veiligheidsgrenzen van de World Health Organization (WHO). Dat blijkt uit een studie van het onderzoekslaboratorium AirVisual, onderdeel van het Zwitserse bedrijf IQAir, aanbieder van technologieën voor luchtzuivering. De onderzoekers merken … The post Beijing valt uit de lijst met 200 meest vervuilde steden appeared first on Express.
13/09 11u51  Kleinere teams verzetten zich tegen ?Champions League voor de eliteclubs?Lees meer >
13/09 11u45  Porsche meest lucratieve wagen van 2019De Porsche 911 was de meest lucratieve auto die vorig jaar wereldwijd op de markt is gebracht. Het model vertegenwoordigde slechts 11 procent van de totale verkoop van Porsche, maar nam wel bijna 30 procent van de totale winsten van de Duitse sportwagenbouwer voor zijn rekening. Dat blijkt uit een analyse van Bloomberg Intelligence. De … The post Porsche meest lucratieve wagen van 2019 appeared first on Express.
13/09 11u00  Kleinere teams verzetten zich tegen ‘Champions League voor de eliteclubs’De structuur van de Europese voetbalcompetities blijft voorlopig ongewijzigd. Tot nader orde komt er alvast geen verandering in de organisatie van de Champions League. Dat heeft de European Club Association (ECA) aangekondigd. De voorstellen zouden hebben geleid tot een selecte competitie waaraan nagenoeg alleen de grootste Europese clubs zouden kunnen deelnemen. Vele teams die hierdoor … The post Kleinere teams verzetten zich tegen ‘Champions League voor de eliteclubs’ appeared first on Express.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

12x Californië gaat frontaal in de aanval tegen Uber & co20/09 10u45 - Express.be: In Californië heeft gouverneur Gavin Newsom de nieuwe wet voor werknemers uit de deeleconomie ondertekend. De nieuwe wet verplicht de bedrijven uit de deeleconomie om hun personeel als werknemers in te schrijven. In het verleden maakten opdrachtgevers daarbij vaak gebruik van freelance-contracten. Gouverneur Newsom benadrukt echter dat werknemers een duurzame economische veiligheid verdienen. De nieuwe … The post Californië gaat frontaal in de aanval tegen Uber & co appeared first on Express.
10x China kan race om 5G onmogelijk verliezen20/09 12u15 - Express.be: Voor velen vormt mobiele telefonie van de vijfde generatie (5G) de basis van de toekomstige economie. De technologie zal immers allerhande innovatieve toepassingen – zoals zelfrijdende wagens, robotfabrieken of chirurgie op afstand – ondersteunen. Landen die de ontwikkeling van de technologie leiden, zullen volgens velen dan ook een overwicht – ook op het gebied van … The post China kan race om 5G onmogelijk verliezen appeared first on Express.
8x OESO: toekomst wereldeconomie oogt almaar donkerder19/09 23u30 - Express.be: Voor de derde keer in minder dan een jaar verlaagt de rijkelandenclub Oeso zijn groeiverwachtingen voor de wereldeconomie. Dat gebeurde ook al in november 2018 en mei van dit jaar. De conclusies zijn niet mals: 2019 en 2020 zullen de kleinste globale economische groei laten optekenen sinds 2008. De redenen klinken bekend in de oren. … The post OESO: toekomst wereldeconomie oogt almaar donkerder appeared first on Express.
8x Amerikaanse sancties op Rusland creëerden een kaviaarmonopolie in de VS20/09 13u30 - Express.be: Het bedrijf Sturgeon AquaFarms uit Florida is de enige producent van beluga-kaviaar in de Verenigde Staten. De kaviaarkwekerij, gevestigd in Bascom, is opgericht door de Russische immigrant Mark Zaslavsky. De Russische ondernemer bracht zestien jaar geleden levende beluga-steur naar de Verenigde Staten. Twee jaar later verbood de regering van de Verenigde Staten echter de invoer … The post Amerikaanse sancties op Rusland creëerden een kaviaarmonopolie in de VS appeared first on Express.
1x Er komt een golf voorzitterswissels aan bij de Vlaamse partijen. De sp.a is de eerste…19/09 12u45 - Express.be: De sp.a heeft op dit moment één serieuze kandidaat-voorzitter, de 26-jarige Conner Rousseau. Die gaat voor een Italiaans model voor de sp.a. In het nieuws: De verwachte zet gebeurt vandaag: Rousseau, vandaag nog maar net fractieleider in het Vlaams parlement, werpt zich op als voorzitter van de socialistische partij. Hij doet dat met een pitch die … The post Er komt een golf voorzitterswissels aan bij de Vlaamse partijen. De sp.a is de eerste… appeared first on Express.
1x Er komt een golf voorzitterswissels aan bij de Vlaamse partijen. De sp.a is de eerste?19/09 13u33 - Express.be: Lees meer >
1x Er is een Europees land waar de rente de voorbije 12 maanden al vier keer is opgetrokken19/09 14u30 - Express.be: Noorwegen krikt de belangrijkste rentevoet in het land met een kwart procentpunt op tot 1,5%. De Noorse rente noteert zo op haar hoogste niveau in bijna vijf jaar. Het gaat al om de de vierde renteverhoging in 12 maanden tijd. Norges Bank, de Noorse centrale bank, hoopt op die manier oververhitting van de economie te … The post Er is een Europees land waar de rente de voorbije 12 maanden al vier keer is opgetrokken appeared first on Express.
0x Kleinere teams verzetten zich tegen ‘Champions League voor de eliteclubs’13/09 11u00 - Express.be: De structuur van de Europese voetbalcompetities blijft voorlopig ongewijzigd. Tot nader orde komt er alvast geen verandering in de organisatie van de Champions League. Dat heeft de European Club Association (ECA) aangekondigd. De voorstellen zouden hebben geleid tot een selecte competitie waaraan nagenoeg alleen de grootste Europese clubs zouden kunnen deelnemen. Vele teams die hierdoor … The post Kleinere teams verzetten zich tegen ‘Champions League voor de eliteclubs’ appeared first on Express.
0x Porsche meest lucratieve wagen van 201913/09 11u45 - Express.be: De Porsche 911 was de meest lucratieve auto die vorig jaar wereldwijd op de markt is gebracht. Het model vertegenwoordigde slechts 11 procent van de totale verkoop van Porsche, maar nam wel bijna 30 procent van de totale winsten van de Duitse sportwagenbouwer voor zijn rekening. Dat blijkt uit een analyse van Bloomberg Intelligence. De … The post Porsche meest lucratieve wagen van 2019 appeared first on Express.
0x Kleinere teams verzetten zich tegen ?Champions League voor de eliteclubs?13/09 11u51 - Express.be: Lees meer >

Statistieken

Artikels:
33355
Gelezen:
33957
Aantal lezers nu:
38


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven