woensdag 23 mei 2018, week 21


U bent nu hier: Meer nieuws van Express.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 10u30
 

Express.be

Verbergen Tonen
23/05 03u30  Hoorzitting Zuckerberg toont vooral aan hoe de EU functioneert. Niet... Facebookbaas Mark Zuckerberg was dinsdag aanwezig in het Europees Parlement, waar hij de 10 vertegenwoordigers van de grootste politieke fracties ontmoette om antwoorden te geven op de vele vragen die sinds het schandaal rond Cambridge Analytica over zijn bedrijf zijn gerezen. 14 
22/05 21u00  3 redenen waarom de Venezolaanse dictator Maduro gewoon op zijn stoel blijft zitten Op Rusland en China na heeft geen enkel land met enig aanzien de overwinning van de Venezolaanse president Nicolas Maduro bij de presidentsverkiezingen van zondag erkend. De VS, de EU en alle buurlanden van Venezuela hebben hun ambassadeurs teruggeroepen voor consultatie en/of bijkomende sancties aangekondigd. De VS vaardigde maandag een verbod voor Amerikanen uit om Venezolaanse obligaties te kopen, dat van staatsbedrijven inbegrepen.
22/05 21u00  "Giuseppe wie? Nieuwe Italiaanse premier is niets meer dan een marionet" Giuseppe Conte, een 53-jarige professor in de rechten en een politieke nieuwkomer, wordt de nieuwe premier van Italië. Hij gaat de coalitie leiden van de populistische Vijfsterrenbeweging M5S en de Uiterst-rechtse Lega. Velen vragen zich af of deze onbekende meer kan zijn dan een marionet van mensen met onduidelijke bedoelingen. Wat gaat zo’n man op de G7 vertellen, als hij bij elke vraag eerst zijn twee opdrachtgevers moet consulteren?
22/05 18u15  Als journalist de ontmanteling van de Noord-Koreaanse nucleaire site bijwonen? 10.000 dollar betalen Een reeks buitenlandse journalisten die de ontmanteling van de Noord-Koreaanse nucleaire testsite in Punggye-ri willen bijwonen zijn welkom, mits ze 10.000 dollar (8.500 euro) per persoon neertellen. Dat melden Zuid-Koreaanse media. De testsite bevindt zich in de meest noordelijke provincie van Noord-Korea en wordt ‘ergens tussen woensdag en vrijdag’ definitief ontmanteld
22/05 15u45  Nieuwe Boeing heeft plooibare vleugels In de Verenigde Staten heeft de Federal Aviation Administration (FAA) aan vliegtuigbouwer Boeing toestemming gegeven om een aangepaste versie van het model B777 op de markt te brengen. Het aangepaste ontwerp voorziet vleugeltippen die na de landing omhoog kunnen vouwen, zodat het vliegtuig op de luchthaven gemakkelijker kan manoeuvreren.
22/05 14u15  "Guiseppe wie? Nieuwe Italiaanse premier is niets meer dan een marionet" Giuseppe Conte, een professor in de rechten en een politieke nieuwkomer, wordt de nieuwe premier van Italië. Hij gaat de coalitie leiden van de populistische Vijfsterrenbeweging M5S en de Uiterst-rechtse Lega. Velen vragen zich af of deze onbekende meer kan zijn dan een marionet van mensen met onduidelijke bedoelingen. Wat gaat zo’n man op de G7 vertellen, als hij bij elke vraag eerst zijn twee opdrachtgevers moet consulteren?
22/05 14u15  De olieprijs stijgt, maar driekwart van de Amerikaanse olieproducenten maakt verlies De petroleumprijzen stijgen, maar toch maakt het merendeel van de Amerikaanse olieproducenten verlies. Dat moet vooral worden toegeschreven aan de grote focus op fracking, waarbij olie en gas uit schalielagen worden geperst, waar de kosten door allerlei redenen vaak hoger liggen dan de inkomsten. Dat blijkt uit een rapport van de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal.
22/05 13u45  Al 3.000 Zweden lieten in hun lichaam een microchip inplanten In Zweden hebben al meer dan drieduizend personen een kleine microchip in hun hand laten inplanten. Dankzij die technologie kunnen ze winkelaankopen doen, gebouwen betreden en treintickets aankopen. Dat heeft het persbureau Agence France Presse (AFP) gemeld. Inmiddels bieden verschillende bedrijven de service aan hun werknemers gratis aan.
22/05 12u45  Een Verenigd Ierland na de Brexit? De kwestie van de Ierse grens is de onderhandelingen rond de brexit steeds meer gaan beheersen. De Britse regering ondervindt veel problemen om met de Europese Unie tot een overeenkomst over een toekomstige douaneregeling te komen. Men begint zich dan ook steeds grotere zorgen te maken over opiniepeilingen rond een mogelijke steun voor een toekomstige hereniging tussen Ierland en Noord-Ierland.
22/05 11u45  Het Zwitserland van het Midden Oosten is niet meer wat het is geweest Na een sterke groeiperiode sinds het begin van dit decennium, heeft de economie van het sultanaat Oman het voorbije jaar opnieuw een inkrimping moeten melden. Bovendien wordt het land met een belangrijke uitstroom van kapitaal geconfronteerd. Die problemen kunnen volgens Donna Abu-Nasr, analist bij het persbureau Bloomberg, belangrijke consequenties hebben.
22/05 00u45  Richemont (Cartier, Montblanc) vernietigt voor 500 miljoen euro aan luxehorloges De Compagnie Financière Richemont, het Zwitserse luxegoed conglomeraat dat merken als Cartier, Van Cleef & Arpels en Montblanc bezit, heeft de voorbije 2 jaar voor ruim 481 miljoen euro aan luxehorloges teruggekocht bij verdelers om te vermijden dat ze tegen grote kortingen zouden worden verkocht op internet. 
21/05 22u15  Tielemans wel en Nainggolan niet? Lachwekkend! OPINIE - De beslissing van Roberto Martinez om Radja Nainggolan niet mee te nemen naar Rusland is verdedigbaar. Maar dat had hij dan ook moeten doen. De bondscoach heeft letterlijk maar één job: leiderschap tonen. Ofwel leg je héél goed uit waarom hij niet mee gaat. Ofwel zit hij er gewoon bij. Want wie bang is van zijn eigen schaduw, verdient de job van leider niet.
21/05 21u00  Hoorzitting van Mark Zuckerberg in het Europees Parlement zal te volgen zijn via livestream De hoorzitting van Marck Zuckerberg in het Europees Parlement zal dan toch openbaar zijn. Er kwam felle kritiek op het feit dat de meeting achter gesloten zouden zou doorgaan. Maar na een gesprek met Antonio Tajani, de president van het Europees Parlement, stemde Zuckerberg toch in met een livestream van de zitting.
21/05 18u15  Wordt Chelsea-baas Roman Abramovich het eerste slachtoffer van de zaak Skripal? Roman Abramovich, de Russische zakenman/miljardair die bij ons vooral bekend is als de eigenaar van FC Chelsea, was zaterdag niet op Wembley aanwezig om er te zien hoe zijn team de FA Cup won van Manchester United. De reden? Abramovichs investeerdersvisum is verlopen en de hernieuwing laat langer op zich wachten dan dat normaal het geval is.
21/05 15u45  Hond heeft absoluut zijn plaats op kantoor Talloze studies tonen de waarde van een hond aan wanneer het de verbetering van de menselijke sociale vaardigheden betreft. Honden doen dienst als catalyst die hun baasjes helpen intieme, langetermijnrelaties op te bouwen met andere mensen.
Laatste update: vandaag om 3u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
21/05 14u30  9 zaken die mentaal sterke mensen vermijdenEen cruciale vereiste om succesvol te worden is een taaie geest die je mentaal sterk maakt, altijd doet doorzetten en je de controle over jezelf doet behouden. Psychotherapeute Amy Morin stelde deze lijst op van negen zaken die een mentaal sterk individu absoluut niet doet als hij succes wil bereiken.
21/05 11u30  Vrouwen moeten minder vrezen voor robotisering arbeidsmarktVrouwen zijn beter gepositioneerd dan mannen om de automatisering van de arbeid te weerstaan. Mogelijk kunnen technologische innovaties zelfs in het voordeel van de vrouwelijke arbeidsmarkt uitdraaien. Dat zegt Fabrizio Carmignani, professor economie aan de Griffith University in Australië, zich baserend op een analyse van verschillende studies over arbeid en gender.
21/05 10u15  Maduro wint de verkiezingen in Venezuela, terwijl de bevolking armer is dan ooitNicolas Maduro blijft ook na de verkiezingen van gisteren president van Venezuela. Hij zou het zelfs overtuigend gehaald hebben van zijn enige echte concurrent Henri Falcon. De oppositie legt de resultaten echter naast zich neer, en ook de Verenigde Staten en de Europese Unie noemen de verkiezingen "een belediging voor de democratie". Venezuela wordt met de dag armer, dus waarom zou de bevolking zo achter z'n president blijven staan?
20/05 19u30  Het land dat zijn banken liet omvallen ziet een nieuwe bubbel ontstaanTien jaar na de financiële crisis beleeft IJsland een economische 'boom', die wordt gevoed door het toerisme. Maar die toeristen hebben de prijzen van de woningen de hoogte ingejaagd. Nergens ter wereld steeg de prijs van vastgoed de voorbije 4 jaar meer dan op dit eiland.
20/05 16u15  Mens moet technologie met meer fantasie benaderenDe mens moet technologie met meer fantasie benaderen. Dat betoogde technologiespecialist Fredo De Smet bij de opening van het project Bitsoil Popup Tax & Hack Campaign van het artistiek collectief LarbitsSisters in Gluon Gallery Space in Brussel.
20/05 13u45  Zal er deze zomer voldoende roséwijn zijn?Zal er deze zomer voldoende roséwijn zijn? Het was de wat paniekerige titel van een recent artikel in de Franse zakenkrant Les Echos. Het antwoord op de vraag is “waarschijnlijk niet”.
20/05 12u00  Klimaatverandering stuurt veel vissoorten naar het noordenDe klimaatverandering zal honderden soorten vis en ongewervelden dwingen door de oceaan naar het noorden te migreren. Een gedeelte van deze soorten is belangrijk voor de economie en kan de visserijsector verstoren. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de Rutgers University in de Amerikaanse deelstaat New Jersey, gebaseerd op een analyse van het visbestand van de Noord-Amerikaanse continentale plateaus voor de kusten van Stille Oceaan en Atlantische Oceaan.
19/05 23u30  Erdogan: “Dit zal een aantal mensen storen. Maar we moeten het doen”De Turkse president Recep Tayyip Erdogan wil zijn grip op de economie verstrakken en zal de verantwoordelijkheid voor de monetaire politiek van zijn land opnemen indien hij in juni de presidentsverkiezingen wint. Dat heeft hij gezegd in een interview met Bloomberg TV.
19/05 15u00  Controverse over wapenwetten is veel kleiner dan wordt voorgesteldIn Texas zijn vrijdag 10 doden gevallen bij een schietpartij op een school. Nog eens 10 mensen werden gewond. Het is de 16de schietpartij in een school dit jaar en de dodelijkste sinds de schietpartij in de Parkland school in Florida, amper 3 maanden geleden. Met nog meer dan 7 maanden te gaan was het in de VS in totaal al de 101ste massaschietpartij van het jaar. 
19/05 13u45  Vrouwen tonen de grootste interesse in een soloreisVrouwen zijn sneller geneigd om een soloreis te ondernemen dan mannen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het reisbureau Voyages Jules Verne bij vijfhonderd Britse toeristen. Uit de studie bleek dat 22,6 procent van de vrouwelijke respondenten minstens één keer per jaar zonder gezelschap erop uit trekt. Over een periode van twee jaar loopt dat cijfer op tot 25,1 procent. Nochtans wijzen de onderzoekers erop dat 57,2 procent van de betrokkenen gehuwd was.
19/05 04u45  De ontwaarding van FC Barcelona of hoe een club afhankelijk werd van 1 spelerFC Barcelona sneuvelde de voorbije 5 jaar 4 keer in de kwartfinales van de Champions League. Bij zijn laatste 7 deelnames aan het kampioenenbal slaagde de club er slechts 1 keer in te winnen, in het seizoen 2014 - 2015. Het vertrek van de Braziliaanse topspits Neymar vorige zomer betekende dan ook een 'wake up'-call voor de Catalaanse club, die zich er van bewust wordt te afhankelijk te zijn geworden van één enkele speler: Leo Messi.
18/05 21u15  'Feeststad' Amsterdam voert strijd tegen massatoerisme verder opDe stad Amsterdam heeft plannen om de door toerisme veroorzaakte overlast in de stad nog harder te gaan aanpakken. De stad krijgt jaarlijks 18 miljoen mensen op bezoek, dat zijn er meer dan de ganse Nederlandse bevolking samen. Lokale inwoners van de hoofdstad hebben stilaan hun bekomst van de overvloed aan bezoekers en de veelvuldige vrijgezellenfeesten.
18/05 17u15  Vastgoed aan grens tussen China en Noord-Korea 50% duurder op 2 wekenOp de Chinese vastgoedmarkt wordt de jongste periode een nieuwe groeiregio opgemerkt. Er kon de voorbije maanden immers een plots toenemende interesse voor immobiliën in Dandong, een stad van 2,4 miljoen mensen op 840 kilometer afstand van Peking, worden opgetekend. Reden voor de toenemende aantrekkingskracht van Dandong moet worden gezocht in haar ligging langsheen de Yalu-rivier, die de grens tussen China en Noord-Korea vormt.
18/05 15u30  Hoe Rusland zijn claim op de Krim betonneerdeDe annexatie door Rusland van de Krim dateert van 2014, maar is door de stortvloed van Russische politieke activiteit sinds dan wat uit het nieuws geweest. Tot Vladimir Poetin eerder deze week een konvooi van oranje en 'Made in Russia'-Kamaz-vrachtwagens leidde om de 19 kilometer lange brug tussen het Russische vasteland en de Krim in te huldigen. Voor wie nog twijfelde: de Russen zijn wel degelijk in de Krim om er te blijven.
18/05 15u30  Paus noemt derivatenmarkt 'een tikkende tijdbom'Derivaten werden door de Amerikaanse belegger Warren Buffett ooit omschreven als financiële massavernietigingswapens, maar diens sterke veroordeling van de praktijk wordt nu ook door paus Franciscus gedeeld. In een kritiek op de wereldwijde financiële markt schilderde de Heilige Stoel immers vooral derivaten af als een tikkende tijdbom.
18/05 15u15  Monaco doet een DubaiIn Monaco nadert de realisatie van het landwinningsproject Portier Cove een belangrijke mijlpaal. Tegen het midden van het volgend decennium moet dat project de mediterrane stadstaat met ongeveer zes vierkante kilometer uitbreiden. De werken aan het complex, dat een investering vergt van ongeveer 2,4 miljard dollar, gingen twee jaar geleden van start, maar voorlopig kon daarvan nog niet veel worden gemerkt.
18/05 14u45  Bij UCLA zeggen ze ‘herinneringen’ te kunnen overzetten bij slakkenWetenschappers zijn erin geslaagd om RNA te transplanteren van één slak naar een andere. De onderzoekers hopen op termijn Alzheimer en posttraumatische stressstoornis (PTSS) bij mensen te kunnen verhelpen.
18/05 14u30  "Europa is naakt"De EU heeft in Sofia beslist om een strategie uit te stippelen die Europese bedrijven die zaken doen in Iran moet beschermen tegen Amerikaanse sancties. Hoe dat moet gebeuren is niet duidelijk. De kans dat Europese bedrijven zich hier naar schikken is miniem, tenzij ze bereid zijn te worden afgesneden van de dollarmarkten (2/3de van de wereldhandel, volgens de Bank for International Settlements).
18/05 13u15  Gaan de Britten hun 'bobbies' bewapenen?In Groot-Brittannië zullen een aantal politiekorpsen mogelijk voortaan gewapend op straat verschijnen. Dat heeft Simon Chesterman, voorman van de Britse politiechefs, aangekondigd. Chesterman verduidelijkte daarbij aan dat agenten uit de frontlinie in bepaalde regio’s voor de eerste keer mogelijk met handwapens zullen worden uitgerust. De maatregel zou volgens de politiechef een eventueel antwoord kunnen zijn op mogelijke terroristische dreigingen in afgelegen regio’s.
18/05 12u45  In Duitsland leven 400 tot 1.000 wolven en politici weten niet meer wat doenIn Duitsland worden steeds meer wolven gesignaleerd. De dieren steken vanuit Oost-Europa steeds vaker de Duitse grenzen over. Duitse boeren vrezen voor hun veestapel. Vanuit de agrarische sector worden dan ook drastische maatregelen geëist. Dierenbeschermers verzetten zich echter. De kwestie heeft ook in de Duitse politiek de tegenstellingen bevestigd.
18/05 09u30  In de VS kan je nu een elektrische BMW i3 leasen voor minder dan een metrokaartIn de Verenigde Staten kunnen elektrische wagens tegen verbazingwekkend goedkope tarieven op de leasing-markt worden gevonden. De verkoop van de wagens wordt met een samenspel van hindernissen geconfronteerd, zodat de constructeurs een alternatieve weg zoeken om publiek te lokken voor hun technologie. Daardoor kan men in de Verenigde Staten met een BMW i3 rondrijden voor een leasing-contract van amper 54 dollar (ongeveer 46 euro) per maand. De wagen kost in aankoop 50.000 dollar.
18/05 02u15  Meest gegeerde vastgoedmarkt ter wereld? Een klein Canadees eilandVictoria, de hoofdstad van de Canadese provincie Brits-Columbia, rangschikt als eerste in de  “luxe thermometer” van het meest recente jaarrapport van Christie’s International Real Estate. 
17/05 20u30  Bijna 1 op 3 jongvolwassenen is verslaafd aan sociale mediaBijna één op elke drie 18- tot 25-jarigen is naar eigen zeggen verslaafd aan sociale media. In 2015 was dat nog minder dan één op vijf. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van het Nederlandse Centraal Bureau voor Statistiek (CBS).
17/05 17u15  "EU-verzet tegen Rusland verwatert, met Duitsland in een storende hoofdrol"In de nasleep van de Skripal-affaire, waarbij een voormalig Russisch spion en zijn dochter in Engeland werden vergiftigd, toonde de EU zich opvallend eensgezind. In totaal werden 130 Russische diplomaten verschillende Navo- en EU-landen uitgezet.
17/05 17u15  Amerikaanse baseball-competitie MLB komt naar EngelandIn juni volgend jaar wordt Londen het toneel van een treffen tussen de Boston Red Sox en de New York Yankees, de twee beroemdste teams uit het baseball. Dat heeft Rob Manfred, directeur van de Amerikaanse Major League Baseball (MLB), bekendgemaakt. De teams zullen in Londen twee wedstrijden spelen. De competitie treedt daarmee in de voetsporen van twee andere populaire Amerikaanse sporten die inmiddels in Groot-Brittannië voet aan grond hebben gezet.
17/05 15u30  Blijft de rechtszaak tegen de Catalaanse separatisten nog overeind?De Brusselse raadkamer heeft woensdag beslist dat het Europese aanhoudingsbevel tegen Meritxell Serret, Lluís Maria Puig en Antoni Comín, drie ministers van de afgezette Catalaanse regering, niet uitvoerbaar is. De drie waren in oktober met Carles Puigdemont, de president van de Generalitat de Catalunya, naar België gevlucht.
17/05 15u30  Le monde à l'envers: geen betere plek om snel rijk te worden dan FrankrijkDe Franse rijkdom beleeft een uitstekende periode. Sinds begin dit jaar is het gezamenlijke fortuin van de dertien rijkste personen van Frankrijk met 27,6 miljard dollar toegenomen. Dat bedrag vertegenwoordigt een stijging met 12 procent. Dat blijkt uit de Billionaires Index van het persbureau Bloomberg. 
17/05 15u30  Internationale vluchten worden een pak snellerNats Holdings, het bedrijf dat in Groot-Brittannië de dienst voor luchtverkeersleiding levert, neemt een belang van 10 procent in Aireon, een Amerikaanse onderneming die een volgsysteem op basis van satellieten bouwt en vanaf volgend jaar zijn services aan de luchtvaartsector commercieel wil aanbieden. Aireon is van plan om daarbij een constellatie van zesenzestig satellieten van het netwerk Next van Iridium Communications te gebruiken om vliegtuigen te volgen. 
17/05 15u00  Waarom Europese bedrijven niet anders kunnen dan Iran te verlatenVoor wie er nog aan mocht twijfelen: economische sancties werken wel degelijk. Amper een week nadat de VS zich terugtrokken uit het Iran-akkoord, kondigt de Franse oliemaatschappij Total aan dat het een miljardeninvestering in een gasproject in Iran nog voor 4 november stopzet.
17/05 13u30  13 dingen om te doen in Parijs en omstreken als je met het gezin naar Disneyland Paris gaatJe hebt besloten dat je dit jaar met je kinderen naar Disneyland® Paris gaat. En waarom niet met de rest van de familie? Met oma, opa, nonkels en tantes, neven en nichten? Disneyland® Paris is geweldig! Maar er is nog veel meer te doen in Parijs en haar omgeving. Wij vertellen je wat je nog kan doen tijdens je verblijf:
16/05 23u45  Facebook-CEO Zuckerberg zal op de rooster gelegd worden in het Europees ParlementFacebook-baas Mark Zuckerberg komt binnenkort naar het Europees parlement in Brussel voor een meeting achter gesloten deuren naar aanleiding van het privacyschandaal van Facebook en Cambridge Analytica.
16/05 21u45  "China en Rusland manipuleren economische groeicijfers met 15 tot 30%"China, Rusland en andere autoritaire staten drijven hun economische groeicijfers kunstmatig met 15 tot 30% op. Dat moet blijken uit een rapport van Luis R. Martinez van de universiteit van Chicago, waarbij een kwarteeuw aan satellietgegevens werd geanalyseerd. 
16/05 21u30  40% van de Amerikaanse gezinnen rangschikt nu onder de middenklasseOndanks de recordwinsten die Amerikaanse bedrijven laten optekenen, een 9 jaren durende hausse van de aandelenmarkten en de laagste werkloosheidscijfers in twee decennia, kan 40% van de Amerikaanse gezinnen zich niet het levensniveau van de middenklasse - huur, transport, kinderopvang en een mobiele telefoon - veroorloven. Dat blijkt uit een studie van United Way. 
16/05 16u45  Miljardairs hadden een 'grand cru' jaar 2017Het aantal miljardairs in de wereld is in 2018 met ruim 15% gestegen tot 2.754 mensen. Samen bezitten ze ruim 9.200 miljard euro, dat is 24% meer dan een jaar eerder. Het synchrone herstel van de wereldeconomie, de onafgebroken stijging van de aandelenbeurzen en de redelijke stabiele wisselkoersen tegenover de Amerikaanse dollar hebben de miljardairsbevolking op alle continenten aanzienlijk doen toenemen. Dat blijkt uit de Billionaire Census 2018 van Wealth-X. 
16/05 16u15  Whatsapp wordt grotere bedreiging voor de democratie dan FacebookDe online platformen Facebook en Instagram werden de voorbije periode onder zware kritiek bedolven omdat ze zich zouden geleend hebben om bij verkiezingen - onder meer door het verspreiden van nepnieuws - het publiek te misleiden en te manipuleren. Veel minder wordt echter gesproken over de rol die de berichtendienst WhatsApp, net zoals Instagram onderdeel van het Facebook-conglomeraat, bij dergelijke evenementen inneemt.
16/05 15u00  Populisten zijn de nieuwe Barbaren: alle wegen naar een nieuwe eurocrisis leiden naar RomeDe Italiaanse editie van de Huffington Post heeft een kopie kunnen bemachtigen van het potentieel regeerakkoord tussen de Vijfsterrenbeweging M5S en de Lega. Het gaat om het regeerprogramma van de meest onconventionele en onervaren coalitie ooit die in een westerse democratie aan de macht zou komen en dat sinds de ondertekening van het Verdrag van Rome in 1957. Beide partijen beschouwen de Italiaanse politiek als een verrot systeem en de EU als een gefaald project.
16/05 14u30  Wordt uw wagen straks in Afrika gemaakt?In Marokko werden het voorbije jaar 345.000 auto’s geproduceerd. Daarmee heeft het land Zuid-Afrika, waar tijdens diezelfde periode 331.000 wagens werden geassembleerd, als belangrijkste autoproducent van het Afrikaanse continent verdrongen. De Marokkaanse sector dankt veel aan de Franse autoconstructeurs Renault en Peugeot, die in het land onder meer een combinatie van een goedkope arbeidsmarkt met een goed uitgeruste infrastructuur hebben gevonden.
16/05 13u45  Netflix doodt ons liefdeslevenDe televisieavond wordt steeds vaker ook tot in de slaapkamer verder verlengd. Daardoor dreigt bij vele koppels het liefdesleven sterk aan kwaliteit te zullen inboeten. Die waarschuwing komt uit een studie van wetenschappers aan de Lancaster University, op basis van een studie bij vierhonderd Britse gezinnen. De onderzoekers zeggen immers te hebben moeten vaststellen dat het elektriciteitsverbruik in de Britse huishoudens tot laat op de avond opmerkelijk hogere cijfers vertoont dan in het verleden.
16/05 11u45  Noord-Korea dreigt meeting met Trump af te zeggenNoord-Korea dreigt ermee om de historische meeting die op 12 juni gepland staat tussen Kim Jong-un en Amerikaans president Donald Trump te gaan afzeggen. De onderhandelingen zouden volgens hen te "eenzijdig" zijn. 
16/05 11u45  TerraFarms: 40ft-container wordt een zeer lucratieve boerderijContainers kunnen als kleinschalige landbouwbedrijven over de hele wereld de voedselvoorziening garanderen. Dat zegt het bedrijf Local Roots uit Los Angeles, waar een technologie werd ontwikkeld om scheepscontainers voor de teelt van allerlei groenten aan te passen. Deze containers kunnen onder de naam TerraFarms ter beschikking worden gesteld aan partijen die naar een landbouw met een meer duurzaam karakter streven.
16/05 11u45  EU gaat eindelijk regels uitvaardigen voor zelfrijdende wagenDe Europese Unie zal een regelgeving voor zelfrijdende auto's uitbouwen, waarmee de achterstand tegenover onder meer China en de Verenigde Staten zal kunnen worden ingehaald. Dat zegt de Britse zakenkrant Financial Times, zich baserend op een aantal ingrepen die Violeta Bulc, Europees commissaris voor transport, op dit ogenblik voorbereidt. Bulc zegt dat deze nieuwe regels tot doel hebben om van Europa een wereldleider voor autonome mobiliteitssystemen te maken.
16/05 02u15  De dollar gijzelt Europa“We mogen niet aanvaarden dat Amerika de economische politieagent van de wereld is.” Dat zei de Franse minister van Buitenlandse Zaken Bruno Le Maire vorige week op RTL-radio. Uren eerder had de Amerikaanse president Donald Trump zijn land uit het Iran-akkoord teruggetrokken en dreigde hij met harde sancties voor bedrijven die zaken doen met Teheran.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

14x Hoorzitting Zuckerberg toont vooral aan hoe de EU functioneert. Niet...23/05 03u30 - Express.be: Facebookbaas Mark Zuckerberg was dinsdag aanwezig in het Europees Parlement, waar hij de 10 vertegenwoordigers van de grootste politieke fracties ontmoette om antwoorden te geven op de vele vragen die sinds het schandaal rond Cambridge Analytica over zijn bedrijf zijn gerezen. 
3x "Giuseppe wie? Nieuwe Italiaanse premier is niets meer dan een marionet"22/05 21u00 - Express.be: Giuseppe Conte, een 53-jarige professor in de rechten en een politieke nieuwkomer, wordt de nieuwe premier van Italië. Hij gaat de coalitie leiden van de populistische Vijfsterrenbeweging M5S en de Uiterst-rechtse Lega. Velen vragen zich af of deze onbekende meer kan zijn dan een marionet van mensen met onduidelijke bedoelingen. Wat gaat zo’n man op de G7 vertellen, als hij bij elke vraag eerst zijn twee opdrachtgevers moet consulteren?
1x "Guiseppe wie? Nieuwe Italiaanse premier is niets meer dan een marionet"22/05 14u15 - Express.be: Giuseppe Conte, een professor in de rechten en een politieke nieuwkomer, wordt de nieuwe premier van Italië. Hij gaat de coalitie leiden van de populistische Vijfsterrenbeweging M5S en de Uiterst-rechtse Lega. Velen vragen zich af of deze onbekende meer kan zijn dan een marionet van mensen met onduidelijke bedoelingen. Wat gaat zo’n man op de G7 vertellen, als hij bij elke vraag eerst zijn twee opdrachtgevers moet consulteren?
0x De dollar gijzelt Europa16/05 02u15 - Express.be: “We mogen niet aanvaarden dat Amerika de economische politieagent van de wereld is.” Dat zei de Franse minister van Buitenlandse Zaken Bruno Le Maire vorige week op RTL-radio. Uren eerder had de Amerikaanse president Donald Trump zijn land uit het Iran-akkoord teruggetrokken en dreigde hij met harde sancties voor bedrijven die zaken doen met Teheran.
0x EU gaat eindelijk regels uitvaardigen voor zelfrijdende wagen16/05 11u45 - Express.be: De Europese Unie zal een regelgeving voor zelfrijdende auto's uitbouwen, waarmee de achterstand tegenover onder meer China en de Verenigde Staten zal kunnen worden ingehaald. Dat zegt de Britse zakenkrant Financial Times, zich baserend op een aantal ingrepen die Violeta Bulc, Europees commissaris voor transport, op dit ogenblik voorbereidt. Bulc zegt dat deze nieuwe regels tot doel hebben om van Europa een wereldleider voor autonome mobiliteitssystemen te maken.
0x TerraFarms: 40ft-container wordt een zeer lucratieve boerderij16/05 11u45 - Express.be: Containers kunnen als kleinschalige landbouwbedrijven over de hele wereld de voedselvoorziening garanderen. Dat zegt het bedrijf Local Roots uit Los Angeles, waar een technologie werd ontwikkeld om scheepscontainers voor de teelt van allerlei groenten aan te passen. Deze containers kunnen onder de naam TerraFarms ter beschikking worden gesteld aan partijen die naar een landbouw met een meer duurzaam karakter streven.
0x Noord-Korea dreigt meeting met Trump af te zeggen16/05 11u45 - Express.be: Noord-Korea dreigt ermee om de historische meeting die op 12 juni gepland staat tussen Kim Jong-un en Amerikaans president Donald Trump te gaan afzeggen. De onderhandelingen zouden volgens hen te "eenzijdig" zijn. 
0x Netflix doodt ons liefdesleven16/05 13u45 - Express.be: De televisieavond wordt steeds vaker ook tot in de slaapkamer verder verlengd. Daardoor dreigt bij vele koppels het liefdesleven sterk aan kwaliteit te zullen inboeten. Die waarschuwing komt uit een studie van wetenschappers aan de Lancaster University, op basis van een studie bij vierhonderd Britse gezinnen. De onderzoekers zeggen immers te hebben moeten vaststellen dat het elektriciteitsverbruik in de Britse huishoudens tot laat op de avond opmerkelijk hogere cijfers vertoont dan in het verleden.
0x Wordt uw wagen straks in Afrika gemaakt?16/05 14u30 - Express.be: In Marokko werden het voorbije jaar 345.000 auto’s geproduceerd. Daarmee heeft het land Zuid-Afrika, waar tijdens diezelfde periode 331.000 wagens werden geassembleerd, als belangrijkste autoproducent van het Afrikaanse continent verdrongen. De Marokkaanse sector dankt veel aan de Franse autoconstructeurs Renault en Peugeot, die in het land onder meer een combinatie van een goedkope arbeidsmarkt met een goed uitgeruste infrastructuur hebben gevonden.
0x Populisten zijn de nieuwe Barbaren: alle wegen naar een nieuwe eurocrisis leiden naar Rome16/05 15u00 - Express.be: De Italiaanse editie van de Huffington Post heeft een kopie kunnen bemachtigen van het potentieel regeerakkoord tussen de Vijfsterrenbeweging M5S en de Lega. Het gaat om het regeerprogramma van de meest onconventionele en onervaren coalitie ooit die in een westerse democratie aan de macht zou komen en dat sinds de ondertekening van het Verdrag van Rome in 1957. Beide partijen beschouwen de Italiaanse politiek als een verrot systeem en de EU als een gefaald project.

Statistieken

Artikels:
31150
Gelezen:
14648
Aantal lezers nu:
57


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven