zaterdag 20 april 2019, week 16


U bent nu hier: Meer nieuws van Express.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 9u00
 

Express.be

Verbergen Tonen
19/04 17u15  Ook Amazon weg uit China, dat te veel een jungle blijft voor westerse bedrijven Amazon, Facebook, Google, Uber… het zijn Amerikaanse bedrijven waarover dagelijks in de westerse media wordt gerapporteerd. Maar wat velen zal verbazen is dat deze techreuzen in China niet of amper actief zijn. Deze week kondigde ook webwinkel Amazon aan zich per 18 juli uit de Chinese markt te zullen terugtrekken. De cijfers spreken voor zich: … The post Ook Amazon weg uit China, dat te veel een jungle blijft voor westerse bedrijven appeared first on Express.
19/04 16u15  Inflight trackers op uw vliegtuig worden een pak interessanter De flight tracker die de vliegtuigpassagiers tijdens de vlucht tot hun beschikking hebben, gaat een heel nieuwe richting uit. Het platform krijgt een belangrijke commerciële activiteit. Dat zegt Scott McCartney, luchtvaartspecialist van de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal. Voor de luchtvaartmaatschappijen kan het nieuwe aanbod tot een bijkomende bron van inkomsten uitgroeien. “De flight … The post Inflight trackers op uw vliegtuig worden een pak interessanter appeared first on Express.
19/04 15u30  Elektrische scooter nu populairder dan huurfiets In de Verenigde Staten maakte de bevolking voor zijn verplaatsingen vorig jaar vaker gebruik van gehuurde elektrische scooters dan van deelfietsen. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse National Association of City Transportation Officials. Alleen het openbaar stadsvervoer en de auto genieten in de Verenigde Staten nog een grotere populariteit dan de elektrische scooter. Het … The post Elektrische scooter nu populairder dan huurfiets appeared first on Express.
19/04 13u45  Hamburger van kweekvlees zal duur zijn Wellicht volgend jaar zal de consument op de commerciële markt kweekvlees kunnen kopen. Dat zegt Bruce Friedrich, directeur van het Amerikaanse Good Food Institute, een instelling die de ontwikkeling van duurzame voedingsproducten ondersteunt. Hij waarschuwt echter dat de klant voor de aankoop van een hamburger van kweekvlees met een prijs van 50 dollar rekening zal … The post Hamburger van kweekvlees zal duur zijn appeared first on Express.
19/04 13u00  Het tijdperk van de digitale babysitter Ouders vertrouwen meer dan ooit op een digitale babysitter en door elektronische gadgets gestuurde speeltijd om hun kinderen te vermaken. Maar het brede scala aan content maakt het ook moeilijker om te controleren wat hun kinderen te zien krijgen. Mensen die de dertig voorbij zijn zullen zich herinneren dat hun ouders zich vooral zorgen maakten … The post Het tijdperk van de digitale babysitter appeared first on Express.
19/04 12u48  Hoe meer Airbnb?s er in een stad zijn, hoe duurder de huurprijzen Lees meer >
19/04 12u30  Zuckerberg plooit in sneltempo voor Europese politiek Mark Zuckerberg, de baas van Facebook, heeft duidelijk geen enkele zin in een grote rel met de top van de EU-politici. Want door de nieuwe strenge regels rond politieke advertenties konden de Europese politieke partijen plots niet meer adverteren in alle Europese landen, maar waren ze beperkt tot België. Maar nu trekt hij z’n staart … The post Zuckerberg plooit in sneltempo voor Europese politiek appeared first on Express.
19/04 12u30  Hoe meer Airbnb’s er in een stad zijn, hoe duurder de huurprijzen De opkomst van het alternatieve overnachtingsplatform Airbnb heeft een aanzienlijke impact gehad op de hotelsector. Maar ook de bredere economie is niet immuun gebleken. Dat blijkt ook uit een rapport van wetenschappers aan de University of California en de University of Southern California. De onderzoekers stelden onder meer vast dat de lokale huurprijzen onder invloed … The post Hoe meer Airbnb’s er in een stad zijn, hoe duurder de huurprijzen appeared first on Express.
19/04 11u48  Wereldwijd zijn er al 200 ?fietsburgemeesters? Lees meer >
19/04 11u00  Wereldwijd zijn er al 200 ‘fietsburgemeesters’ Tegen eind dit jaar moeten er wereldwijd minstens tweehonderd fietsburgemeesters actief zijn. Dat is het streefdoel van de organisatie Bycs, die het gebruik van de fiets in de stad wil promoten. De beweging ging drie jaar geleden van start in Nederland. Amsterdam was toen de eerste stad die een fietsburgemeester aanstelde. Bedoeling was om het … The post Wereldwijd zijn er al 200 ‘fietsburgemeesters’ appeared first on Express.
18/04 22u41  9-9-6: drie cijfers zorgen voor heibel in het arbeidersparadijs Lees meer >
18/04 22u00  5 zaken die u moet weten over flirten 1. Flirtende werknemers zijn vaak minder tevreden met hun baan Flirtende werknemers zijn vaak minder tevreden met hun baan. Tot die conclusie komen Chadi Moussa en Adrian Banks, twee bedrijfspsychologen aan de University van Surrey. Ze waarschuwen ervoor dat overdreven flirtgedrag als een signaal van verveling of professionele desinteresse zou kunnen worden opgevat. Het fenomeen … The post 5 zaken die u moet weten over flirten appeared first on Express.
18/04 15u00  Wie steeds opnieuw hetzelfde verhaal vertelt, verliest aan credibiliteit Wie steeds opnieuw hetzelfde verhaal vertelt, verliest aan credibiliteit. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Washington University en de University of Georgia. Bij het vertellen van een verhaal moet men dan ook met een aantal valkuilen rekening houden. Uit de studie konden de onderzoekers ook een aantal specifieke pijlers van … The post Wie steeds opnieuw hetzelfde verhaal vertelt, verliest aan credibiliteit appeared first on Express.
18/04 14u45  Zal de politie de controle over een autonome wagen kunnen overnemen? Volgens experts zullen de autonome wagens van de toekomst met elkaar en met de weginfrastructuur verbonden zijn. Het wordt dus mogelijk dat de politie de controle over een voertuig volledig overneemt terwijl het rijdt. Verliest het adagium ‘Mijn auto, mijn vrijheid’ straks elke betekenis? De kans bestaat, want binnenkort zal de politie de controle over … The post Zal de politie de controle over een autonome wagen kunnen overnemen? appeared first on Express.
18/04 14u00  Nog voor de 5G-technologie geïntroduceerd wordt, denken wetenschappers al na over 6G Hoewel mobiele technologieën van de vijfde generatie (5G) nagenoeg overal nog vooral toekomstmuziek zijn, blijken diverse instellingen al aan een verdere ontwikkeling te werken. Onder meer wetenschappers aan het Centre Suisse d’Electronique et de Microtechnique (CSEM) in Neuchâtel denken aan de uitbouw van netwerken van de zesde generatie (6G). Op die manier hopen ze onder … The post Nog voor de 5G-technologie geïntroduceerd wordt, denken wetenschappers al na over 6G appeared first on Express.
Laatste update: vrijdag 19 april 2019, 17u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/04 13u00  Wanneer we slecht nieuws krijgen schieten we op de boodschapperDe meeste mensen vertonen een grote weerzin om slecht nieuws te moeten meedelen. Die aversie lijkt terecht. De ontvangers van slecht nieuws hebben immers de neiging om hun frustratie en agressie in de eerste plaats op de boodschapper te richten. Dat is de conclusie van een rapport van wetenschappers aan de Harvard Business School. “Verscheidene … The post Wanneer we slecht nieuws krijgen schieten we op de boodschapper appeared first on Express.
18/04 12u45  Charles Michel straks opnieuw premier? Zijn kansen zijn veruit het grootst, als het centrumrechts isANALYSE – Premier Charles Michel (MR) is opnieuw kandidaat-premier en wil graag de huidige coalitie verderzetten. Verrassend is dat niet, want zijn kansen zijn toch behoorlijk groot. Het premierschap is geen koele logica, maar een kwestie van vertrouwen tussen de coalitiepartners. En daarbij blijft Michel een bevoorrechte relatie onderhouden met de key spelers. Halen N-VA, … The post Charles Michel straks opnieuw premier? Zijn kansen zijn veruit het grootst, als het centrumrechts is appeared first on Express.
18/04 11u45  Big Pharma heeft nieuwe doelgroep voor Botox: twintigersHet farmabedrijf Allergan, producent van Botox, wil ook de link leggen met een jongere generatie. Dat schrijft Sangeeta Singh-Kurtz, redacteur bij het magazine Quartz, naar aanleiding van de beslissing van Allergan om Regi, een boekingssite voor cosmetica-services, te lanceren. Allergan sloot voor de lancering van Regi een samenwerking met tien social media influencers. Klanten kunnen … The post Big Pharma heeft nieuwe doelgroep voor Botox: twintigers appeared first on Express.
18/04 11u00  Bankgouverneurs luiden alarmklok over klimaatveranderingDe klimaatverandering vormt voor het mondiale financiële systeem een existentiële bedreiging. De sector moet dan ook dringend stappen ondernemen om op die uitdagingen een passend antwoord te formuleren. Dat zeggen Mark Carney en Villeroy de Galhau, de respectieve gouverneurs van de Bank of England en de Banque de France, in een column voor de Britse … The post Bankgouverneurs luiden alarmklok over klimaatverandering appeared first on Express.
17/04 23u30  Moeten centrale banken onafhankelijk zijn en is er een limiet aan gratis geld?Donald Trump wil in de raad van bestuur van de Amerikaanse Centrale Bank FED mensen plaatsen die zijn politiek steunen. “Hij wil mensen voor wie hijzelf en zijn presidentschap en economische groei belangrijk zijn… want dat is belangrijk voor het land en zijn herverkiezingskansen,” zegt een van zijn naaste medewerkers daarover in de Wall Street … The post Moeten centrale banken onafhankelijk zijn en is er een limiet aan gratis geld? appeared first on Express.
17/04 23u30  Dit zijn de 10 gewoontes van mentaal sterke mensenMentaal sterk staan: het lijkt een basiscompetentie voor iedereen die wat wil bereiken. Maar niet iedereen is geboren met een stalen geest. Onderzoek heeft uitgewezen dat je je mentale sterkte kan trainen. Hoe word je een mentaal sterker persoon? Wij stippelen enkele gewoontes voor je uit die jou kunnen vooruithelpen. De militaire academie van West … The post Dit zijn de 10 gewoontes van mentaal sterke mensen appeared first on Express.
17/04 23u15  Moeten centrale banken onafhankelijk zijn en zijn er grenzen aan gratis geld?Donald Trump wil in de raad van bestuur van de Amerikaanse Centrale Bank FED mensen plaatsen die zijn politiek steunen. “Hij wil mensen voor wie hijzelf en zijn presidentschap en economische groei belangrijk zijn… want dat is belangrijk voor het land en zijn herverkiezingskansen,” zegt een van zijn naaste medewerkers daarover in de Wall Street … The post Moeten centrale banken onafhankelijk zijn en zijn er grenzen aan gratis geld? appeared first on Express.
17/04 22u45  Moeten centrale banken onafhankelijk zijn?Donald Trump wil in de raad van bestuur van de Amerikaanse Centrale Bank FED mensen plaatsen die zijn politiek steunen. “Hij wil mensen voor wie hijzelf en zijn presidentschap en economische groei belangrijk zijn… want dat is belangrijk voor het land en zijn herverkiezingskansen,” zegt een van zijn naaste medewerkers daarover in de Wall Street … The post Moeten centrale banken onafhankelijk zijn? appeared first on Express.
17/04 18u07  Vliegschaamte? Beschaamd om het vliegtuig te nemenLees meer >
17/04 18u00  Vliegschaamte… Beschaamd om het vliegtuig te nemenEen groeiend aantal Zweden voelt zich schuldig wanneer ze per vliegtuig reizen, vanwege de CO2-uitstoot die daarmee gepaard gaat. In Zweden is er zelfs een woord voor: ‘flygskam‘. Naar het Nederlands vertaald moet het zoiets als ‘vliegschaamte’ zijn.  Luchtvervoer vertegenwoordigt 5% van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen. Verwacht wordt dat de komende twintig jaar het … The post Vliegschaamte… Beschaamd om het vliegtuig te nemen appeared first on Express.
17/04 16u45  Smartphone of elektrische wagen opladen in minuten wordt snel mogelijkHet is mogelijk om een ​​lithium-ionbatterij te produceren die men in slechts enkele minuten kan opladen, maar toch op een hoge capaciteit kan werken. Dat zeggen wetenschappers van het Rensselaer Polytechnic Institute in New York. De ontwikkeling heeft volgens hen de mogelijkheid om de prestaties van batterijen gevoelig te versterken. Dat zou belangrijke voordelen kunnen … The post Smartphone of elektrische wagen opladen in minuten wordt snel mogelijk appeared first on Express.
17/04 15u45  Berlijners willen grote vastgoedgroepen buitenIn Berlijn zouden veel burgers hun steun verlenen aan een initiatief om de grote vastgoedeigenaars te ontmantelen. Dat zeggen woordvoerders van het initiatief Deutsche Wohnen Enteignen. De inwoners van de Duitse hoofdstad verzetten zich immers steeds meer tegen het beleid van immobiliëngroepen zoals Deutsche Wohnen en Vonovia, die over grote residentiële portefeuilles beschikken. Volgens hun … The post Berlijners willen grote vastgoedgroepen buiten appeared first on Express.
17/04 14u05  Tiental Europese miljardairsfamilies had banden met de nazi?sLees meer >
17/04 13u30  Tiental Europese miljardairsfamilies had banden met de nazi’sDe Duitse krant Bild publiceerde recent een reportage over banden die de industriële familie Reimann tijdens de tweede wereldoorlog met het Nazi-regime had gehad. Het Amerikaanse magazine Forbes benadrukt echter dat Reimann niet de enige Duitse industriële dynastie is die moet toegeven op een af andere manier met het regime van Adolf Hitler te hebben … The post Tiental Europese miljardairsfamilies had banden met de nazi’s appeared first on Express.
17/04 12u15  Met 25.000 handtekeningen kan burger inbreken in de Kamer (maar veel zal dat niet veranderen)‘De democratie versterken’, het is een slogan die al jaren meegaat in de politiek. Daarbij zijn al allerlei pogingen gelanceerd, van referenda in de steden, over een soort loting in de Oostkantons, tot nu het nieuwste initiatief in de Kamer. Dat laat toe dat haar agenda een stukje kan bepaald worden door de burger. Als … The post Met 25.000 handtekeningen kan burger inbreken in de Kamer (maar veel zal dat niet veranderen) appeared first on Express.
17/04 12u00  De globale obsessie met Japanse kerselaarsJapan zit momenteel volop in de viering van de sakura, het feest van de kersenbloesem. Over een periode van enkele weken beginnen over het hele land de kerselaars te bloeien. Heel Japan wordt daardoor gedomineerd door witte en roze tinten. De sakura is echter niet langer alleen een Japans feest. Ook wereldwijd begint steeds meer … The post De globale obsessie met Japanse kerselaars appeared first on Express.
17/04 11u00  Oost-Duitsland: Minder loon voor langere werkweekDe Berlijnse Muur is weliswaar al drie decennia verdwenen, maar toch blijven er in Duitsland tussen het oosten en het westen van het land nog altijd aanzienlijke verschillen bestaan. Dat blijkt ook uit een recent rapport van het Duitse Statistisches Bundesamt over de regionale salarisniveaus. De studie toont dat het gemiddelde loon van een arbeidskracht … The post Oost-Duitsland: Minder loon voor langere werkweek appeared first on Express.
16/04 23u30  Donald Trump, de man die Xi Jinpings gebeden verhoorde?“De Amerikaanse president Donald Trump houdt ervan een crisis te veroorzaken om dan aan te kondigen dat hij ze heeft bezworen. Hij zal vriend en vijand afdreigen vooraleer hij een overeenkomst sluit die hij dan als ‘geweldig’ zal omschrijven. In werkelijkheid zal de nieuwe overeenkomst vaak oppervlakkig blijven terwijl de onderliggende problemen grotendeels onopgelost blijven. … The post Donald Trump, de man die Xi Jinpings gebeden verhoorde? appeared first on Express.
16/04 20u15  Big Tech: de handlangers van het autoritarismeDe naam Carole Cadwalladr zegt u misschien niet veel. Toch was zij de eerste Britse journaliste die het schandaal rond Cambridge Analytica aan het licht bracht. Maandag was ze te gast op een TED-conferentie in het Canadese Vancouver. Daar noemde ze ‘sociale media een bedreiging voor de democratie’. Volgens Cadwalladr zijn Facebook en de andere … The post Big Tech: de handlangers van het autoritarisme appeared first on Express.
16/04 16u54  Aarde had een van de 3 warmste maartmaanden aller tijdenLees meer >
16/04 16u45  Ruilen populisten immigratie in voor de klimaatwijziging?In Finland waren de parlementsverkiezingen van afgelopen zondag nog spannender dan voorspeld. De Sociaal-Democraten van de SDP haalden 17,7% van de stemmen binnen en deden daarmee iets beter dan de uiterst-rechtse Finns (PS) die 17,5% van de kiezers achter zich konden scharen. Het verschil tussen winst en de tweede plaats bedroeg amper o,2% of 6.800 … The post Ruilen populisten immigratie in voor de klimaatwijziging? appeared first on Express.
16/04 15u54  Demografie: ook Rusland is stervendeLees meer >
16/04 15u15  Inflatie: waarom er geen meer is en er geen meer komtHet beperken van de inflatie was lange tijd de hoofdbekommernis van de centrale banken. Maar de inflatie bevindt zich in elke grote economie nu al jaren onder het streefdoel en de verwachtingen op langere termijn zijn nooit lager geweest. Niemand geeft nog om inflatie en een van de redenen waarom er geen inflatie meer is, … The post Inflatie: waarom er geen meer is en er geen meer komt appeared first on Express.
16/04 14u53  Casino?s willen gokmachines aantrekkelijker maken voor millennialsLees meer >
16/04 14u45  Casino’s willen gokmachines aantrekkelijker maken voor millennialsOok de gokwereld probeert zich aan de intrede van de millennials aan te passen. De jongere generatie, opgegroeid met videogames, toont immers slechts een matige interesse voor de traditionele gokautomaten. Toch willen de casino-uitbaters ook dat jongere publiek aan zich te binden. Daarom zien ze zich dan ook verplicht om elementen van videogames in hun … The post Casino’s willen gokmachines aantrekkelijker maken voor millennials appeared first on Express.
16/04 13u15  Kris Peeters (CD&V) wil zichzelf een laatste keer op het podium zetten als minister van WerkKris Peeters (CD&V) wil zichzelf een laatste keer op het podium zetten als minister van Werk. CD&V wil mee het succes claimen van de meer dan 200.000 jobs die onder deze regering werden gecreëerd. Alleen is z’n keuze een beetje vreemd: hij komt nu, zonder overleg met de collega’s, met zijn eigen plannen voor de … The post Kris Peeters (CD&V) wil zichzelf een laatste keer op het podium zetten als minister van Werk appeared first on Express.
16/04 13u00  Iran is een populair centrum voor geslachtsveranderingsoperatiesArcheologisch onderzoek heeft uitgewezen dat de vroege inwoners van Iran transgenders kenden en tolereerden. Ook vandaag kent het land opvallend veel chirurgische ingrepen voor geslachtsverandering. Dat betekent echter niet dat de Iraanse autoriteiten zich tegenover homoseksualiteit tolerant zouden opstellen. Er is zelfs een rechtstreeks verband tussen de steun voor de ingrepen en de Iraanse afkeer … The post Iran is een populair centrum voor geslachtsveranderingsoperaties appeared first on Express.
16/04 11u15  Ontvolking Spaanse platteland wordt inzet van verkiezingenDe ontvolkende landelijke regio’s krijgen bij de parlementsverkiezingen eind april in Spanje mogelijk een bijzonder grote slagkracht. Dat zeggen verscheidene waarnemers, verwijzend naar de plotse belangstelling die de verschillende politieke partijen voor het Spaanse platteland tonen. Het gebied lijkt immers niet langer een machtsblok voor de conservatieve katholieke partij te zullen blijven. In het zogenaamde … The post Ontvolking Spaanse platteland wordt inzet van verkiezingen appeared first on Express.
16/04 00u00  Dit zijn de 10 sterkste democratieën ter wereldSlechts 4,5% van de wereldbevolking leeft in een sterke democratie. Uit de jaarlijkse Democracy Index van The Economist Intelligence Unit (EIU) blijkt wel dat voor het eerst in jaren een stabilisering valt op te tekenen. Toch zijn de meningen verdeeld, want gemiddeld leefden er in 2018 minder mensen (47,7%) in een vorm van democratie in … The post Dit zijn de 10 sterkste democratieën ter wereld appeared first on Express.
15/04 23u30  Israëli’s hebben primeur van eerste 3D-geprint hartWetenschappers aan de Tel Aviv University in Israël zijn erin geslaagd om met een driedimensionale druktechniek (3D) een kunsthart te produceren. Bij de drukproces werd gebruik gemaakt van menselijk biologisch materiaal. Dat heeft onderzoeksleider Tal Dvir, specialist in regeneratieve biotechnologie, bekend gemaakt. Daarmee heeft de Israëlische universiteit volgens hem een wereldprimeur geboekt. Tot nu toe … The post Israëli’s hebben primeur van eerste 3D-geprint hart appeared first on Express.
15/04 22u39  Frankrijk kan niet zonder Saoedische oorlogsmachineLees meer >
15/04 21u15  Smartphoneverslaafde is de nieuwe dronken chauffeurSmartphoneverslaafden zijn de nieuwe dronken chauffeurs. Tot die conclusie komen de onderzoekers van Zendrive in hun jaarlijkse studie. Zendrive analyseert het gedrag van chauffeurs voor eigenaars van wagenparken en verzekeraars. Uit de studie blijkt hoezeer afleiding tijdens het rijden een probleem is geworden,  vooral voor de groep mensen die verslaafd is aan hun smartphones. Opvallend … The post Smartphoneverslaafde is de nieuwe dronken chauffeur appeared first on Express.
15/04 20u30  Opvouwbare telefoon blijft tot nader orde een nicheproductWereldwijd zullen de fabrikanten van computers, tablets en mobiele telefoons dit jaar een gezamenlijke verkoop van 2,21 miljard exemplaren kunnen melden. Dat betekent een status-quo tegenover vorig jaar. Dat blijkt uit een rapport van consulent Gartner. De onderzoekers wijzen er daarbij op dat de verkoop van computers de dalende trend van de voorbije jaren verder … The post Opvouwbare telefoon blijft tot nader orde een nicheproduct appeared first on Express.
15/04 16u36  ?Bob Dylan zit in de woonkamer?Lees meer >
15/04 15u45  Israëli’s hebben primeur van eerste 3D-geprinte hartWetenschappers aan de Tel Aviv University in Israël zijn erin geslaagd om met een driedimensionale druktechniek (3D) een kunsthart te produceren. Bij de drukproces werd gebruik gemaakt van menselijk biologisch materiaal. Dat heeft onderzoeksleider Tal Dvir, specialist in regeneratieve biotechnologie, bekend gemaakt. Daarmee heeft de Israëlische universiteit volgens hem een wereldprimeur geboekt. Tot nu toe … The post Israëli’s hebben primeur van eerste 3D-geprinte hart appeared first on Express.
15/04 15u45  ‘Bob Dylan zit in de woonkamer’De Amerikaanse muzieklegende Bob Dylan was niet thuis toen hij in 2016 vanuit Zweden werd gebeld met het bericht dat hij de Nobelprijs voor de Literatuur had gewonnen. Iemand noteerde het bericht en maakte het later aan de zanger over. Die besteedde er niet te veel aandacht aan omdat hij wel andere zaken rond zijn … The post ‘Bob Dylan zit in de woonkamer’ appeared first on Express.
15/04 15u30  iPhone heeft al lang niet meer de beste fotocameraDe zeer performante camera was lang een reden om een iPhone aan te schaffen, maar dat is  niet langer het geval. Want de iPhone-camera is niet langer de beste in de categorie smartphones. Google en het Chinese Huawei doen veel beter. In 2015 was de iPhone zonder meer het beste toestel voor wie foto’s wilde … The post iPhone heeft al lang niet meer de beste fotocamera appeared first on Express.
15/04 14u15  Egyptisch regime moeit zich nu ook met de productie van lokale tv-soapsIn Egypte genieten soaps een gigantische populariteit, maar ook zij vormen steeds meer het mikpunt van de repressie van president Abdel Fattah El-Sisi. Dat zegt Declan Walsh, bureauchef van de Amerikaanse krant New York Times in Kairo, naar aanleiding van berichten dat in Egypte minder soaps in productie zijn dan de voorbije jaren. “Sisi is … The post Egyptisch regime moeit zich nu ook met de productie van lokale tv-soaps appeared first on Express.
15/04 12u34  De opkomst van de ?superjobs?: automatisering brengt enkel meer werkLees meer >
15/04 12u34  ?Jan Jambon moet en zal premier worden?Lees meer >
15/04 12u30  “Jan Jambon moet en zal premier worden”N-VA-boegbeeld Jan Jambon bokst zichzelf in de campagne, door het premierschap forser op te eisen: “De grootste partij moet de premier leveren”, zo stelt hij duidelijk. Volgens Jambon had “de vorige regering een constructiefout”, omdat Jambon maar vicepremier was, en de kleinere partij MR met Charles Michel het premierschap kreeg. Het is vooral een manier … The post “Jan Jambon moet en zal premier worden” appeared first on Express.
15/04 12u15  De opkomst van de ‘superjobs’: automatisering brengt enkel meer werkDe arbeidsmarkt van de toekomst zal onder meer de opkomst van superjobs als kenmerk hebben. Deze nieuwe functies zullen een aantal taken samenbrengen die vroeger door verschillende werknemers werden uitgevoerd. Dat zal aanleiding geven tot de creatie van een nieuw type werknemer, dat verschillende opdrachten moet combineren. Dat is de boodschap van een rapport van … The post De opkomst van de ‘superjobs’: automatisering brengt enkel meer werk appeared first on Express.
15/04 11u00  Singapore start tests met zelfvliegende en superveilige luchttaxiSingapore wil nog dit jaar tests met vliegende taxi’s starten. Daarover heeft de Civil Aviation Authority of Singapore (Caas) een samenwerkingsovereenkomst getekend met de Duitse luchtvaartonderneming Volocopter. In eerste instantie zijn proefvluchten boven de zee voorzien, maar vanaf het derde kwartaal dit jaar zouden ook vluchten boven het vasteland volgen. Volocopter ziet voor de zogenaamde … The post Singapore start tests met zelfvliegende en superveilige luchttaxi appeared first on Express.
15/04 09u33  ?Sociale media zijn als SM-clubs waar volwassenen zich gewillig laten aftuigen?Lees meer >
15/04 00u30  5 redenen om rood te dragenRood zorgt ervoor dat je passie en dynamisme uitstraalt. Algemeen mag worden gesteld dat rood seks oproept. Het maakt mannen aantrekkelijker voor vrouwen en vrouwen aantrekkelijker voor mannen. Het helpt vrouwelijke lifters opgepikt te worden. Twee experimenten lijken die stelling te onderbouwen: In een eerste experiment bleek dat mannen die een gesprek aangingen met een onbekende … The post 5 redenen om rood te dragen appeared first on Express.
14/04 23u30  “Sociale media zijn als SM-clubs waar volwassenen zich gewillig laten aftuigen”“Onder de dekmantel van ‘engagement’ creëren sociale media een verslavingsfenomeen. Ze werken samen met neurowetenschappers die exact weten hoe digitale instrumenten inwerken op de tevredenheidscentra in de menselijke hersenen. Stel je voor dat Twitter de aantallen ‘likes’ of ‘retweets’ niet zou vermelden. Zou dat iets aan het concept veranderen? Neen, maar het zou wel het businessmodel … The post “Sociale media zijn als SM-clubs waar volwassenen zich gewillig laten aftuigen” appeared first on Express.
14/04 23u15  “Sociale media zijn SM-clubs waar volwassenen zich gewillig laten aftuigen”“Onder de dekmantel van ‘engagement’ creëren sociale media een verslavingsfenomeen. Ze werken samen met neurowetenschappers die exact weten hoe digitale instrumenten inwerken op de tevredenheidscentra in de menselijke hersenen. Stel je voor dat Twitter de aantallen ‘likes’ of ‘retweets’ niet zou vermelden. Zou dat iets aan het concept veranderen? Neen, maar het zou wel het businessmodel … The post “Sociale media zijn SM-clubs waar volwassenen zich gewillig laten aftuigen” appeared first on Express.
14/04 22u00  Onsterfelijk: worden we straks 1.000 jaar oud?Het eeuwige leven is een droom die de mens al heel lang nastreeft. De strijd tegen de dood winnen is voor een groepje wetenschappers en technologiemagnaten een fascinatie geworden. Meer zelfs, ze zijn zo optimistisch dat mensen die vandaag leven al de vruchten van biohacking kunnen plukken. Misschien worden we twee keer ouder dan de … The post Onsterfelijk: worden we straks 1.000 jaar oud? appeared first on Express.
14/04 10u30  Inwoners probleembuurten dreigen sneller te verouderenIn een stressvolle omgeving dreigen de bewoners beduidend sneller te verouderen. Dat blijkt uit een studie van wetenschappers aan de University of Glasgow in Schotland, op basis van een analyse van de lengte van de telomeren bij inwoners van verscheidene buurten. Eerdere studies wezen al uit dat kortere telomeren, de uiteinden van de chromosomen, een … The post Inwoners probleembuurten dreigen sneller te verouderen appeared first on Express.
13/04 11u15  Robots met mensachtig brein snelst verantwoordelijk geacht voor eigen dadenHet menselijk brein heeft het niet gemakkelijk om de concepten van robots en verantwoordelijkheid samen te brengen. Dat zegt een studie van wetenschappers aan de University of North Carolina. De onderzoekers betogen dat bij de toewijzing van verantwoordelijkheid wellicht een aantal specifieke karakteristieken van de robot cruciaal zullen blijken. Onder meer de graad van autonomie … The post Robots met mensachtig brein snelst verantwoordelijk geacht voor eigen daden appeared first on Express.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

2x Hamburger van kweekvlees zal duur zijn19/04 13u45 - Express.be: Wellicht volgend jaar zal de consument op de commerciële markt kweekvlees kunnen kopen. Dat zegt Bruce Friedrich, directeur van het Amerikaanse Good Food Institute, een instelling die de ontwikkeling van duurzame voedingsproducten ondersteunt. Hij waarschuwt echter dat de klant voor de aankoop van een hamburger van kweekvlees met een prijs van 50 dollar rekening zal … The post Hamburger van kweekvlees zal duur zijn appeared first on Express.
2x Elektrische scooter nu populairder dan huurfiets19/04 15u30 - Express.be: In de Verenigde Staten maakte de bevolking voor zijn verplaatsingen vorig jaar vaker gebruik van gehuurde elektrische scooters dan van deelfietsen. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse National Association of City Transportation Officials. Alleen het openbaar stadsvervoer en de auto genieten in de Verenigde Staten nog een grotere populariteit dan de elektrische scooter. Het … The post Elektrische scooter nu populairder dan huurfiets appeared first on Express.
1x Casino’s willen gokmachines aantrekkelijker maken voor millennials16/04 14u45 - Express.be: Ook de gokwereld probeert zich aan de intrede van de millennials aan te passen. De jongere generatie, opgegroeid met videogames, toont immers slechts een matige interesse voor de traditionele gokautomaten. Toch willen de casino-uitbaters ook dat jongere publiek aan zich te binden. Daarom zien ze zich dan ook verplicht om elementen van videogames in hun … The post Casino’s willen gokmachines aantrekkelijker maken voor millennials appeared first on Express.
1x Big Pharma heeft nieuwe doelgroep voor Botox: twintigers18/04 11u45 - Express.be: Het farmabedrijf Allergan, producent van Botox, wil ook de link leggen met een jongere generatie. Dat schrijft Sangeeta Singh-Kurtz, redacteur bij het magazine Quartz, naar aanleiding van de beslissing van Allergan om Regi, een boekingssite voor cosmetica-services, te lanceren. Allergan sloot voor de lancering van Regi een samenwerking met tien social media influencers. Klanten kunnen … The post Big Pharma heeft nieuwe doelgroep voor Botox: twintigers appeared first on Express.
0x Robots met mensachtig brein snelst verantwoordelijk geacht voor eigen daden13/04 11u15 - Express.be: Het menselijk brein heeft het niet gemakkelijk om de concepten van robots en verantwoordelijkheid samen te brengen. Dat zegt een studie van wetenschappers aan de University of North Carolina. De onderzoekers betogen dat bij de toewijzing van verantwoordelijkheid wellicht een aantal specifieke karakteristieken van de robot cruciaal zullen blijken. Onder meer de graad van autonomie … The post Robots met mensachtig brein snelst verantwoordelijk geacht voor eigen daden appeared first on Express.
0x Inwoners probleembuurten dreigen sneller te verouderen14/04 10u30 - Express.be: In een stressvolle omgeving dreigen de bewoners beduidend sneller te verouderen. Dat blijkt uit een studie van wetenschappers aan de University of Glasgow in Schotland, op basis van een analyse van de lengte van de telomeren bij inwoners van verscheidene buurten. Eerdere studies wezen al uit dat kortere telomeren, de uiteinden van de chromosomen, een … The post Inwoners probleembuurten dreigen sneller te verouderen appeared first on Express.
0x Onsterfelijk: worden we straks 1.000 jaar oud?14/04 22u00 - Express.be: Het eeuwige leven is een droom die de mens al heel lang nastreeft. De strijd tegen de dood winnen is voor een groepje wetenschappers en technologiemagnaten een fascinatie geworden. Meer zelfs, ze zijn zo optimistisch dat mensen die vandaag leven al de vruchten van biohacking kunnen plukken. Misschien worden we twee keer ouder dan de … The post Onsterfelijk: worden we straks 1.000 jaar oud? appeared first on Express.
0x “Sociale media zijn SM-clubs waar volwassenen zich gewillig laten aftuigen”14/04 23u15 - Express.be: “Onder de dekmantel van ‘engagement’ creëren sociale media een verslavingsfenomeen. Ze werken samen met neurowetenschappers die exact weten hoe digitale instrumenten inwerken op de tevredenheidscentra in de menselijke hersenen. Stel je voor dat Twitter de aantallen ‘likes’ of ‘retweets’ niet zou vermelden. Zou dat iets aan het concept veranderen? Neen, maar het zou wel het businessmodel … The post “Sociale media zijn SM-clubs waar volwassenen zich gewillig laten aftuigen” appeared first on Express.
0x “Sociale media zijn als SM-clubs waar volwassenen zich gewillig laten aftuigen”14/04 23u30 - Express.be: “Onder de dekmantel van ‘engagement’ creëren sociale media een verslavingsfenomeen. Ze werken samen met neurowetenschappers die exact weten hoe digitale instrumenten inwerken op de tevredenheidscentra in de menselijke hersenen. Stel je voor dat Twitter de aantallen ‘likes’ of ‘retweets’ niet zou vermelden. Zou dat iets aan het concept veranderen? Neen, maar het zou wel het businessmodel … The post “Sociale media zijn als SM-clubs waar volwassenen zich gewillig laten aftuigen” appeared first on Express.
0x 5 redenen om rood te dragen15/04 00u30 - Express.be: Rood zorgt ervoor dat je passie en dynamisme uitstraalt. Algemeen mag worden gesteld dat rood seks oproept. Het maakt mannen aantrekkelijker voor vrouwen en vrouwen aantrekkelijker voor mannen. Het helpt vrouwelijke lifters opgepikt te worden. Twee experimenten lijken die stelling te onderbouwen: In een eerste experiment bleek dat mannen die een gesprek aangingen met een onbekende … The post 5 redenen om rood te dragen appeared first on Express.

Statistieken

Artikels:
32573
Gelezen:
10683
Aantal lezers nu:
56


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven