dinsdag 22 mei 2018, week 21


U bent nu hier: Meer nieuws van Emerce

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u15
 

Emerce

Verbergen Tonen
22/05 16u45  Europese samenwerking GetYourGuide en Interrail Interrail, de treinpas voor dertig Europese landen, gaat samenwerken met GetYourGuide, het boekingsplatform voor toeristische activiteiten. De integratie van het aanbod van GetYourGuide in de Interrail-app en -website geeft Interrail-klanten toegang tot meer dan 17.000 tours en excursies in Europa tegen gereduceerd tarief.
22/05 16u30  ANP boos over nepnieuws Mr Chadd De site voor huiswerkhulp Mr Chadd heeft persberichten verstuurd in een opmaak die moest suggereren dat ze van ANP Pers Support afkomstig waren. Ook was hiervoor een misleidend emailadres aangemaakt.
22/05 15u15  SAP opent Mobile Innovation Lab SAP Nederland heeft het Mobile Innovation Lab officieel geopend. Hier worden de mogelijkheden van haar technologie getoond en werkt SAP met klanten en partners aan innovaties. Onder andere Stichting Alzheimer Nederland gaat binnenkort samen met SAP en technologiepartners in het mobiele ontwikkelcentrum aan de slag. Ook Waterwatch Cooperative heeft interesse getoond. SAP lanceert twee tours […]
22/05 14u00  Heerd Jan Hoogeveen nieuwe directeur StartupUtrecht Heerd Jan Hoogeveen vervangt binnenkort Inez Teunissen afscheid als directeur van StartupUtrecht. Tot 1 september zal Hoogeveen zijn werkzaamheden als domeinmanager Slim (diensteninnovatie) bij de Economic Board Utrecht (EBU) voortzetten in combinatie met zijn nieuwe rol bij StartupUtrecht.
22/05 14u00  Investering van 100 miljoen dollar voor HMD Global Binnen vanuit het niets zo hard groeien dat je de grootste concurrenten verslaat. Dat kreeg telefoonmaker HMD Global in een jaar tijd voor mekaar met zijn revival van Nokia-telefoons. De Finnen maken een kapitaalinjectie bekend van honderd miljoen dollar.
22/05 13u15  PostNL bouwt sorteer- en distributiecentrum in Almere PostNL wil in Almere een nieuw sorteer- en distributiecentrum bouwen, ongetwijfeld voor de verzending van pakketjes. De vestiging komt op bedrijventerrein Stichtsekant, vlakbij de A27, weet Omroep Flevoland.
22/05 13u15  Smart Parks: Nederlandse startup gebruikt IoT om dieren te beschermen Stichting ShadowView en The Internet of Life hebben de krachten gebundeld en gaan voortaan door het leven als Smart Parks. Deze Nederlandse tech startup zet IoT in om bedreigde diersoorten te beschermen.
22/05 12u45  Ook Microsoft Bing verbiedt reclame voor cryptomunten In navolging van Google, Facebook en Twitter verbiedt ook Microsoft Bing advertenties voor cryptomunten. Microsoft ziet te veel gevallen van oplichting.
22/05 12u00  Sanoma opent influencernetwerk Sanoma lanceert onder het label The HUB een influenernetwerk voor adverteerders die social influencers gecombineerd willen inzetten met online- en printtitels van de uitgever.
22/05 11u30  Ontslagen bij Sonos in verband met beursgang Audiospecialist Sonos zet 96 mensen op straat omdat de winstgevendheid moet worden opgevoerd vlak voordat het bedrijf naar de beurs gaat.
22/05 11u15  Groeiend verzet tegen plan auteursrechtfilters EU De Stichting Digitale Infrastructuur Nederland komt in het geweer tegen een Brussels wetsvoorstel om content vooraf te filteren op auteursrechten. De filters en geautomatiseerde systemen die de EU hiervoor wil verplichten bieden volgens de belangengroep geen nuances en kunnen geen onderscheid maken tussen legaal hergebruik en onrechtmatig gebruik van content. Dat betekent dat het vrij […]
22/05 10u15  Bol en Fruugo staken verkoop verboden tandbleekproducten Bol.com en Fruugo.nl hebben de verkoop van verboden tandbleekproducten van het Amerikaanse merk Crest gestaakt. Uit onderzoek van VARA Kassa blijkt dat sommige 'whitestrips' van dit merk 140 maal de toegestane hoeveelheid waterstofperoxide bevatten. Gebruik van dit product kan schadelijk zijn voor het gebit.
22/05 10u00  Twitter gunt ontwikkelaars meer tijd voor nieuw API platform Twitter gaat ontwikkelaars iets meer tijd gunnen voor het afschakelen van diverse API's, tools waarmee derden data voor eigen toepassingen kunnen aanwenden. Aanvankelijk wilde Twitter al op 19 juni een groot aantal API's intrekken.
22/05 09u00  Europese subsidie voor AI-startup Media Distillery De Nederlandse AI startup Media Distillery heeft een subsidie van 1,4 miljoen euro van de Europese Unie ontvangen in het kader van het zogeheten SME Instrument programma, onderdeel van Horizon 2020.
22/05 08u15  Picturae koopt bureau Driebit Picturae, de internationale marktleider op het gebied van digitaliseren en opslag van digitaal cultureel erfgoed en natuur-historisch materiaal, heeft het Amsterdamse digitale bureau Driebit overgenomen.11 
Laatste update: vandaag om 16u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
22/05 08u00  Zuckerberg getuigt vandaag voor het Europees Parlement, maar gaat er iets veranderen?Mark Zuckerberg getuigt vandaag voor het Europees Parlement. Hij zal uitleg geven over hoe Facebook omgaat met data van gebruikers. Jurist en privacy expert Stefan Kulk (Rechtgeleerdheid) en data-specialist Sander Prins (Utrecht Data School) van de Universiteit Utrecht hopen dat er dit keer echt kritische vragen worden gesteld.
22/05 06u15  Sony neemt muziekuitgeverij entertainmentreus EMI overAan de concentratie van grote entertainmentbedrijven is nog altijd geen einde gekomen. Sony koopt voor 1,6 miljard dollar aandelen van de muziekuitgeverij van EMI van investeringsbedrijf Mubadala. Sony staat daarmee sterker in de onderhandelingen met partijen als Spotify en Apple Music. Sony had al een belang in EMI, maar met het resterende belang is EMI […]10 
22/05 05u45  E-commerceplatform Magento in handen van AdobeE-commerceplatform Magento gaat voor 1,68 miljard dollar naar Adobe. Daar wordt het onderdeel van de Experience Cloud.11 
19/05 10u15  Ate van der Meer (Snakeware): ‘We hebben geen vijfjarenplan’Voor het eerst sinds 1995 is het Friese bureau Snakeware echt naar de Randstad getrokken. In Amsterdam opent het bedrijf een nieuw kantoor met een fulltime bezetting. Het moet de opmaat worden naar verdere (internationale) uitbreiding, meldt chief operating officer Ate van der Meer.
19/05 07u15  Infographic: mobiele apps in 2018De smartphone is nog lang niet aan het eind van zijn Latijn. Belangrijke ontwikkelingen voor 2018 zijn kunstmatige intelligentie, internet of things, augmented reality, chatbots en Android instant apps. De belangrijkste trends en statistieken in deze infographic.
19/05 06u30  Europese toezichthouders gaan onduidelijke informatie telecom bestraffenOp veel Europese websites van telecomaanbieders ontbreekt duidelijke informatie over klachtafhandeling. Ook zijn sommige sites ronduit misleidend. Dat blijkt uit de resultaten van een onderzoek van de Europese toezichthouders, waaronder de Autoriteit Consument & Markt (ACM).
18/05 16u30  Nieuwe campagne Eindhoven Airport: #eindjevliegenEindhoven Airport heeft een nieuwe merkcampagne gelanceerd, die is ontwikkeld door IN10. Daarin ligt de focus op de tachtig bestemmingen die het netwerk van de Brabantse luchthaven inmiddels telt.
18/05 15u15  EternalBlue-exploit weer populairRansomware WannaCry is uitgeraasd, maar het onderliggende systeem EternalBlue vormt nog steeds een gevaar. Dat zegt online beveiliger ESET.
18/05 14u00  Google Pay bijna live in DuitslandBanken proberen met apps de rol van de fysieke portefeuille over te nemen, maar partijen als Apple en Samsung doen net zo hard. Google voert een gestage uitrol door in Europa. Duitsland lijkt bijna aan de beurt.
18/05 13u00  Sky News met gezichtsherkenning bij royal weddingDe Engelse tv-zender zet kunstmatige intelligentie in bij de uitzending van het huwelijk van Prins Harry morgen. De computer herkennen de honderden gasten automatisch, omcirkelen hen in beeld en detailleren de relatie tot het prinselijk paar.
18/05 12u00  ‘Microsoft werkt aan goedkopere versies Surface tablets’Microsoft overweegt goedkopere varianten van zijn Surface tablets. Al in de tweede helft van dit jaar komt er een Surface tablet die ongeveer 400 dollar kost.
18/05 12u00  About You naar miljard euro omzetDe in Nederland nog betrekkelijk nieuwe online kledingwinkel About You wil binnen drie à vier jaar groeien tot een omzet van een miljard euro.
18/05 11u15  Webshop Bergfreunde groeit tot 67 miljoen euroOutdoorspecialist Bergfreunde zag de online verkopen in 2017 met zeventien miljoen groeien tot 67 miljoen euro.
18/05 11u00  Websuper Ocado verkoopt technologie aan derdenDe Britse online super Ocado doet het goed, vooral met de verkoop van zijn Ocado Smart Platform aan derden.
18/05 10u15  RetailSonar opent Nederlandse vestigingHet Belgische technologiebedrijf RetailSonar stelt zijn tools op het gebied van geomarketing nu ook beschikbaar voor de Nederlandse retailmarkt. Met behulp van locatieplanning modules kan berekend worden waar winkels of kantoren het beste geopend kunnen worden om de totale omzet te maximaliseren.
18/05 09u00  ‘Kaspersky heeft genoeg spreiding om besluit Rijksoverheid op te vangen’Online beveiliger Kaspersky zal zeker een klap krijgen van besluit van de Nederlandse overheid om te stoppen met zijn software, maar databasemarketingspecialist Computer Profile constateert dat het Russische bedrijf een sterke marktpositie heeft opgebouwd bij lokale overheidsorganisaties en in andere sectoren.
18/05 09u00  Start-ups storten zich op conversie: ‘Save Small, Dream Big’Een dienst die je smaak leert kennen, een platform voor het bundelen en uitgeven van spaarpunten en een spaarpot voor gedroomde cadeaus, nogal wat starters die zich gisteren bij de Rabobank in Utrecht presenteerden tijdens de Class of 2018 van accelerator Startup Bootcamp houden zich vooral bezig met de vraag hoe je consumenten tot kopen kunt aanzetten.
18/05 08u45  Digitaal bureau Wijs neemt XIO overDigitaal bureau Wijs neemt het Gentse XIO over. XIO bouwt websites en online toepassingen op basis van Drupal.
18/05 08u15  Startups storten zich op conversie: ‘Save Small, Dream Big’Een dienst die je smaak leert kennen, een platform voor het bundelen en uitgeven van spaarpunten en een spaarpot voor gedroomde cadeaus, nogal wat starters die zich gisteren bij de Rabobank in Utrecht presenteerden tijdens de Class of 2018 van accelerator Startup Bootcamp houden zich vooral bezig met de vraag hoe je consumenten tot kopen kunt aanzetten.
18/05 08u00  Tweede leven voor Surface HubMicrosoft introduceerde deze week de Surface Hub 2, oftewel een nieuwe versie van het slimme presentatiebord.
18/05 07u45  Personal shopper voor kinderen Bundleboon wil naar Denemarken en ZwedenBundleboon, het Nederlandse bedrijf dat online een passend kledingpakket samenstelt voor kinderen, wil volgend jaar uitbreiden naar Denemarken en Zweden. Dat vertelde het bedrijf gisteren tijdens Startup Bootcamp in Utrecht. Bundleboon draaide drie maanden mee in de 'Class of 2018'.
18/05 06u15  NOS: Van screen naar no-screen designDe NOS zet de eerste stappen om zijn online dienstverlening aan te passen op een internet zonder schermen. Niet dat sites en apps verdwijnen, maar de voice-interface dringt dit jaar door in Nederland.
18/05 05u15  iZettle naar PayPal voor 2,2 miljard dollarPayPal koopt voor 2,2 miljard dollar de Zweedse fabrikant van betaaloplossingen iZettle, ook wel de Square van Europa genoemd. iZettle levert kassasysteemapps en mobiele kaartlezers. De aankondiging is opmerkelijk, want nog geen negen dagen geleden heeft iZettle documenten gedeponeerd voor een beursgang in Stockholm die 227 miljoen dollar had moeten opleveren. De marktwaarde van het […]
17/05 15u00  Tencent: 2 miljard gebruikers messengersHet Chinese internetconcern Tencent heeft via zijn messengerapps QQ en WeChat bijna twee miljard maandelijks actieve gebruikers. Daarnaast heeft het 147 abonnees die maandelijks betalen voor spelletjes, muziek, video en ander entertainment.
17/05 14u00  Groei MediaMarkt staat stil, enkel online positiefMediaMarkt en zusterbedrijf Saturn boekten in het eerste kwartaal 2018 nagenoeg geen groei. De verkopen stegen met 0,3 procent tot 12 miljard euro. Enkel via internet stegen de verkopen, met 4,5 procent tot 639 miljoen.
17/05 13u00  Amazon zoekt concurrentie met Criteo, GoogleAmazon test een nieuwe dienst waarmee handelaren reclame kunnen gaan maken op externe sites en apps die verkeer lokken naar het handelsplatform.
17/05 12u45  Lufthansa sluit distributiedeal met Routehappy en TravixDe Lufthansa Groep heeft een meerjarenovereenkomst gesloten met Routehappy, een oplossing waarmee airlines beter kunnen laten zien wat hun product inhoudt. Deze rijke content moet een betere shoppingbeleving bieden aan consumenten.
17/05 12u15  Food maakt grootste groei door bij online bestedingenDe productcategorie Food/Nearfood heeft op het gebied van online bestedingen de grootste groei doorgemaakt in het eerste kwartaal van 2018. Dat blijkt uit de cijfers van de nieuwste Thuiswinkel Markt Monitor, die begin juni verschijnt.
17/05 12u00  Google moet verwijzing naar artikel verwijderen, maar voormalig topambtenaar vangt botGoogle moet van de rechtbank Amsterdam een verwijzing naar een artikel uit de Evening News verwijderen omdat daarin melding wordt gemaakt van een strafzaak waarin de achternaam, leeftijd en het adres van de verdachte worden genoemd. Google wilde niet ingaan op het verwijderverzoek.
17/05 12u00  Gerucht: ‘TMG wil Geenstijl verkopen’Wel of toch niet, TMG lijkt er nog niet helemaal uit of het Geenstijl wil verkopen. Het gerucht steekt nu de kop op dat een zakenbank is gevraagd de verkoopopties te verkennen.
17/05 11u45  Angry Birds-maker Rovio verdubbelt operationele winstDe operationele winst van Angry Birds-maker Rovio is in het eerste kwartaal verdubbeld. De omzet bleef echter achter wegens wisselkoerseffecten.
17/05 11u30  Ripple zoekt ontwikkelaars voor XRPRipple zoekt nieuwe toepassingen voor zijn cryptosysteem XRP, het op twee na grootste ter wereld (na Bitcoin en Ethereum). Daartoe is een nieuw platform voor blockchain initiatieven aangekondigd.
17/05 11u30  YouTube lanceert nieuwe muziek- en premium videodienstenGoogle lanceert dinsdag een nieuwe videodienst exclusief gericht op muziek. Die dienst zal gratis zijn met advertenties, en zonder advertenties 9,99 dollar per maand gaan kosten. Daarnaast komt er een nieuw algemeen premium videokanaal.
17/05 10u00  Breedband en tv worden fors duurderDe grootste internetaanbieders, KPN en Ziggo, hebben net als vorig jaar een forse prijsverhoging van hun internet- en tv-abonnementen aangekondigd per 1 juli. Ook gaan beide providers de kosten voor vast bellen verhogen, zo blijkt uit een rondgang van vergelijkingssite Pricewise.
17/05 09u45  Munchery volgende slachtoffer op oververhitte maaltijdmarktDe Amerikaanse maaltijdbezorger Munchery moet afslanken. Het bedrijf stopt met bezorgen in Los Angeles, New York en Seattle om zich te richten op zijn grootste markt San Francisco.
17/05 08u45  Europese adviestak voor advertentieplatforms RTL GroupVideoadvertentieplatforms SpotX en smartclip, allebei van RTL Group, hebben hun krachten nu dan echt gebundeld voor de Nederlandse en Belgische markt. Daarnaast is Elwin Gastelaars aangesteld als Head of Europe van de Advanced Solutions Group. Hij zal een adviestak voor SpotX in Europa gaan opzetten.
17/05 08u30  Digitale omzet RTL naar 190 miljoen euroDe digitale omzet van RTL Group is in het vierde kwartaal met 6,7 procent toegenomen naar 190 miljoen euro.
17/05 08u15  Bits of Freedom naar rechter voor Datavrije Muziek T-MobileBits of Freedom stapt alsnog naar de rechter om de toezichthouder ACM te dwingen de regels met betrekking tot netneutraliteit te handhaven. Aanleiding is de dienst Datavrije Muziek van T-Mobile.
17/05 07u45  Den Haag opent startup pand Apollo 14Vandaag wordt in Den Haag het nieuwe startup pand Apollo 14 geopend in de Binckhaven. Met onder andere de Cabellero Fabriek, De Besturing, brouwerij De Kompaan, Secrid, Greenfox en Mama Kelly zijn alle ingrediënten aanwezig voor een 'bruisend gebied waar innovatie voor een betere wereld centraal staat', aldus de gemeente.
17/05 06u30  Veel marketingbedrijven niet klaar voor AVGEen week voor de nieuwe Europese privacywetgeving, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), is nog niet iedereen klaar met de voorbereidingen. Dat blijkt uit onderzoek van DDMA, de branchevereniging voor data en marketing.
17/05 06u15  Meer jongeren verslaafd aan sociale mediaIn 2017 was 29 procent van de 18- tot 25-jarigen naar eigen zeggen 'verslaafd' aan sociale media. Dit was in 2015 nog 19 procent. Onder 25-plussers is het aandeel dat zich verslaafd voelt lager. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.
16/05 18u00  Zuckerberg naar Europees parlement voor uitleg privacyFacebook CEO Mark Zuckerberg komt in het Europees parlement alsnog tekst en uitleg geven over het privacybeleid van zijn bedrijf naar aanleiding van het recente dataschandaal. Volgens parlementsvoorzitter Antonio Tajani komt Zuckerberg mogelijk volgende week al.
16/05 15u15  Meeste consumenten hebben nog geen ervaring met ARDe meeste consumenten hebben geen ervaring met augmented reality op hun smartphone. Degenen die dat wel hebben gebruiken het frequent. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek van Thrive Analytics en Artillry Intelligence.
16/05 14u15  Bruna stopt met ‘Spotify voor lezen’Tijdschriftenverkoper Bruna stopt met zijn drie jaar geleden gelanceerde abonnementsdienst Bliyoo. Abonnees kunnen overstappen naar Bookchoice.
16/05 14u15  HTC ontwikkelt blockchain smartphoneHTC heeft tijdens een congres in New York bevestigd dat het een blockchain smartphone ontwikkelt. Waarbij de veiligheid voorop staat.
16/05 13u00  ‘Airbnb voor magazijnruimte’ breidt uit naar BelgiëBelgische bedrijven kunnen voortaan via het online platform Stockspots magazijnruimte aanbieden. Dat is het resultaat van een samenwerking met Montea, een logistieke dienstverlener uit België, die ook een belang neemt in de Nederlandse startup.
16/05 12u45  Tien redenen om naar Emerce Travel te gaanOp 7 juni a.s. wordt voor de achtste keer Emerce Travel gehouden, in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam. Het is hét evenement voor online reisprofessionals. Nog geen kaartjes? Dit is waarom je Emerce Travel niet wilt missen.
16/05 12u15  SNS laat starters zelf online een hypotheek afsluitenStarters met kennis van hypotheken kunnen sinds deze week zonder tussenkomst van een adviseur een SNS Hypotheek online afsluiten. De hypotheek kan echter alleen worden aangevraagd als klanten de kennis- en ervaringstoets succesvol hebben afgerond.
16/05 12u15  Belgische verfspecialist eindelijk FranstaligDe Oost-Vlaamse verfspecialist deverfwebshop.be lanceert een Franstalige website, waarmee het bedrijf zowel de Waalse als de Franse markt wil bedienen.
16/05 11u30  Meetic start datingdienst voor 50-plussersMeetic Group, in Nederland bekend van Lexa.nl, introduceert een nieuwe datingdienst Ourtime gericht op 50-plussers. Deze groep wordt steeds groter en 75 procent zou op zoek zijn naar een partner.
16/05 11u15  Bidroom sluit Europese deal met VisaVisa en Bidroom gaan samenwerken. Europese kaarthouders kunnen zes maanden gratis gebruikmaken van het hotelreserveringsplatform. Hiertoe is een driejarige overeenkomst gesloten. Bidroom is een Nederlandse scaleup die hotelovernachtingen tegen gereduceerd tarief aanbiedt aan leden. Zij betalen hiervoor 59 euro per jaar. De gemiddelde besparing ligt tussen de 8 en 11 procent. Die korting kan Bidroom geven, doordat de hotels die deelnemen hiervoor geen commissie betalen. Bij OTA’s als Booking.com en Expedia wordt algauw 15 procent wordt gerekend per boeking, waardoor er ruimte ontstaat voor het geven van korting op boekingen via Bidroom. De deal met Visa houdt in dat Europese Visa-kaarthouders zich kunnen registreren op de site visa.bidroom.com. Zij maken de eerste zes maanden gratis gebruik van het platform. Daarna kost het abonnement voor Visa-deelnemers 29,50 euro per jaar. Het is voor het eerst dat Bidroom een dergelijk partnerschap afsluit. Het bedrijf laat desgevraagd weten niets te kunnen zeggen over de doelstellingen en verwachtingen van de Visa-deal.
16/05 10u15  Flixbus gaat naar AmerikaFlixBus is van start gegaan met een aantal routes vanuit Los Angeles. Volgens de Duitse busvervoerder zijn ook Amerikaanse jongeren rijp voor ‘het heruitvinden van het busproduct’.
16/05 10u15  Geld van NPO-fonds voor webvideo en podcastsHet NPO-fonds introduceert nieuwe regelingen voor makers waardoor miljoenen euro's vrijkomen voor de productie van podcasts, webdrama en online documentaireseries.
16/05 10u00  Spotify opent kantoor in DubaiSpotify wil zijn diensten ook in de Verenigde Arabische Emiraten aanbieden. Een kantoor in Dubai zou reeds gehuurd zijn.
16/05 09u45  Wadinko neemt belang in Cycloon Post & FietskoeriersParticipatiemaatschappij Wadinko heeft een belang genomen in Cycloon Post & Fietskoeriers. Deze onderneming bezorgt pakketten in binnensteden met fietskoeriers.
16/05 09u45  HEMA, About You en Takeaway bij E-Commerce Live!Van de verkiezing van de logistieke webshop van het jaar tot Fulfillment & Logistics, er is veel te doen op E-Commerce Live! op 30 mei in de Beurs van Berlage.
16/05 09u15  DroneGun Tactical: Moderne VliegenmepperEr komt een moment dat je je in je privacy voelt aangetast door die irritante zoemer daar ergens boven je. Juist, die ene drone. Misschien heb je het zelfs al meegemaakt, werkend in de tuin of zonnebadend op het strand. Deze moderne voyeurs zijn lastig te bestrijden, maar onmogelijk is het niet. In Amerika, waar anders, komen steeds meer producten op de markt om drones blind te maken.
16/05 09u15  IPG Mediabrands en The Next Ad in social advertisingMediabureau IPG Mediabrands en adtechbedrijf The Next Ad gaan samenwerken op het gebied van social advertising. Beide partners spreken zelfs van een ‘langdurige relatie’. De samenwerking is noodzakelijk, zeggen beide bedrijven, om gelijke tred houden met een consument die sneller dan ooit tevoren beweegt. Bedrijven moeten real time kunnen analyseren en optimaliseren om het beste […]
16/05 08u15  HEMA, About You en Takaway bij E-Commerce Live!Van de verkiezing van de logistieke webshop van het jaar tot Fulfillment & Logistics, er is veel te doen op E-Commerce Live! op 30 mei in de Beurs van Berlage.
16/05 08u00  Bedrijven kunnen reputatie verbeteren met ‘menselijke’ tweetsBedrijven moeten gebruik maken van een 'menselijke' conversatiestijl via sociale media. Dat betoogt Corné Dijkmans die vandaag promoveert aan de VU.
16/05 06u45  Online omzet in maart 23 procent hogerDe online omzet lag in maart ruim 23 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Webwinkels zetten in deze periode bijna 20 procent meer om, zo meldt CBS.
16/05 06u15  1 miljoen euro groeikapitaal voor social delivery startup HomerrHet logistieke netwerk van buurtgenoten Homerr heeft van een groep private investeerders onder leiding van CNBB Venture Partners 1 miljoen euro groeigeld gekregen.
15/05 18u00  Facebook verwijderde 538 miljoen nepaccounts in eerste kwartaalFacebook verwijderde in het eerste kwartaal van 2018 niet minder dan 538 miljoen nepaccounts. Dat was overigens minder dan de 694 miljoen van het kwartaal ervoor.
15/05 16u30  Tim Cook: 50 miljoen abonnees voor Apple MusicApple Music heeft inmiddels 50 miljoen betalende gebruikers voor Apple Music. Dat vertelde CEO in een interview met persagentschap Bloomberg.
15/05 15u15  Fraude met mobiele advertenties zowat verdubbeldFraude met mobiele advertenties is zowat verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Dat stelt het bureau Adjust uit Berlijn.
15/05 14u45  Montapacking opent achtste vestiging in BredaFulfillmentbedrijf Montapacking opent in Breda een nieuw logistiek centrum, eigenlijk vooral ten behoeve van een van haar klanten Dekbed-Discounter.nl.
15/05 14u30  ‘Valencia populairder dan Barcelona voor een citytrip’Google heeft onderzocht op welke termen Nederlandse reizigers het meest zoeken. Het opvallendste resultaat is dat Valencia populairder is geworden als citytripbestemming dan Barcelona.
15/05 14u15  Youtuber pleit voor Windows XP 2018 EditionHoewel Microsoft de ondersteuning voor Windows XP al in 2014 heeft stopgezet, wordt de systeemsoftware nog altijd gebruikt, met een marktaandeel van 6,13 procent. Youtuber Kamer Kaan Avdan pleit voor een gemoderniseerde versie.
15/05 14u15  Didi begint VS-proeven autonome voertuigenHet Chinese taxibedrijf Didi is het laatste in een lange rij technologiemakers die een vergunning heeft bemachtigd om met zelfrijdende wagens de weg op te mogen in de staat Californië.
15/05 14u00  Startup toont eerste crypto bierautomaatCivic lanceert in de VS de eerste bierautomaat die cryptomunten accepteert. Tegelijkertijd wordt met behulp van de blockchain de leeftijd gecontroleerd.
15/05 13u00  Nieuwe vestigingen voor Amazon GoDe kassaloze winkel Amazon Go krijgt eindelijk uitbreiding. Na Seattle komen er vestigingen in San Francisco en Chicago. Via advertenties wordt al personeel gezocht.
15/05 12u00  Zakelijke reclame KPN vooral gericht op tvBijna 65 procent van de zakelijke mediabestedingen van KPN ging in het eerste kwartaal naar tv, de rest ging zitten in radioreclame. Ziggo stopte ook een fors bedrag in radio, maar had daarnaast meer focus op buitenreclame. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper.
15/05 11u15  Oprichter eBay investeert in De CorrespondentDe filantropische investeerder Omidyar Network van de oprichter van eBay investeert een kleine miljoen dollar in De Correspondent. Het team van Pierre Omidyar schaart de Nederlandse participatie in zijn portefeuille onder het kopje 'Citizen Engagement'.
15/05 10u00  Nieuwe dienst toont realtime inzicht NPSEen nieuw gezamenlijk product van Clipit en marktonderzoeker Etil geeft bedrijven en bureaus real time inzicht in de ontwikkeling en hoogte van hun NPS-score.
15/05 09u00  Rijksoverheid wil gebruik antivirussoftware Kaspersky Lab afbouwenNa de VS heeft ook Nederland besloten om het gebruik van antivirussoftware van het Russische Kaspersky Lab door de Rijksoverheid af te bouwen. Het kabinet heeft de Tweede Kamer maandag geïnformeerd over de voorzorgsmaatregel. De voorzorgsmaatregel wordt genomen omdat antivirussoftware ‘diep in systemen van de overheid’ zit en misbruik een groot veiligheidsrisico kan vormen. Russische […]
15/05 08u30  Experiment met 5G in Groningen uitgebreidHet experiment met het 5G-netwerk in Groningen wordt uitgebreid. Dat is mogelijk dankzij een subsidie van 2 miljoen euro, verstrekt door het Rijk en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).
15/05 08u15  Luchtbrug voor Nederlandse techstartups naar DubaiNederlandse innovatieve start-ups die zich willen richten op het Midden Oosten kunnen zich voortaan makkelijker vestigen in Dubai. Daartoe is een contract gesloten tussen het Dubai Technology Entrepreneurs Center (in handen van Sjeik Ahmed bin Saeed Al Maktoum) en INCO Business Group van de Bredase ondernemer Dennis Vermeulen.
15/05 08u00  Barqo neemt Botentehuur.nl overDe Amsterdamse startup Barqo neemt concurrent Botentehuur.nl over. Met die overname claimt het botenplatform het Nederlandse marktleiderschap in de online botenverhuur.
15/05 07u45  Barqo neemt Botentenhuur.nl overDe Amsterdamse startup Barqo neemt concurrent Botentenhuur.nl over. Met die overname claimt het botenplatform het Nederlandse marktleiderschap in de online botenverhuur.
15/05 06u30  Betaalde versie Google Drive wordt Google OneGoogle gaat zijn virtuele opslag voortaan Google One noemen, dat wil zeggen de betaalde versie. Google Drive blijft bestaan als gratis versie.
15/05 06u30  AH stopt met slimme koelkastmagneet HikuHet was een noviteit waar Amazon de kranten mee haalde, maar dan op Nederlandse bodem. Een jaar lang testte Albert Heijn of het met een slimme koelkastmagneet zijn klanten anders kon laten winkelen. Daar komt binnenkort een einde aan.
15/05 06u15  Ace & Tate biedt online oogtest aanHet Nederlandse brillenmerk Ace & Tate, met bijna dertig winkels in Nederland en de rest van Europa, introduceert naar eigen zeggen de eerste online oogtest in Europa. Dat doet het samen met de Nederlandse start-up easee.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

11x E-commerceplatform Magento in handen van Adobe22/05 05u45 - Emerce: E-commerceplatform Magento gaat voor 1,68 miljard dollar naar Adobe. Daar wordt het onderdeel van de Experience Cloud.
11x Picturae koopt bureau Driebit22/05 08u15 - Emerce: Picturae, de internationale marktleider op het gebied van digitaliseren en opslag van digitaal cultureel erfgoed en natuur-historisch materiaal, heeft het Amsterdamse digitale bureau Driebit overgenomen.
10x Sony neemt muziekuitgeverij entertainmentreus EMI over22/05 06u15 - Emerce: Aan de concentratie van grote entertainmentbedrijven is nog altijd geen einde gekomen. Sony koopt voor 1,6 miljard dollar aandelen van de muziekuitgeverij van EMI van investeringsbedrijf Mubadala. Sony staat daarmee sterker in de onderhandelingen met partijen als Spotify en Apple Music. Sony had al een belang in EMI, maar met het resterende belang is EMI […]
9x Ontslagen bij Sonos in verband met beursgang22/05 11u30 - Emerce: Audiospecialist Sonos zet 96 mensen op straat omdat de winstgevendheid moet worden opgevoerd vlak voordat het bedrijf naar de beurs gaat.
9x Smart Parks: Nederlandse startup gebruikt IoT om dieren te beschermen22/05 13u15 - Emerce: Stichting ShadowView en The Internet of Life hebben de krachten gebundeld en gaan voortaan door het leven als Smart Parks. Deze Nederlandse tech startup zet IoT in om bedreigde diersoorten te beschermen.
9x PostNL bouwt sorteer- en distributiecentrum in Almere22/05 13u15 - Emerce: PostNL wil in Almere een nieuw sorteer- en distributiecentrum bouwen, ongetwijfeld voor de verzending van pakketjes. De vestiging komt op bedrijventerrein Stichtsekant, vlakbij de A27, weet Omroep Flevoland.
9x ANP boos over nepnieuws Mr Chadd22/05 16u30 - Emerce: De site voor huiswerkhulp Mr Chadd heeft persberichten verstuurd in een opmaak die moest suggereren dat ze van ANP Pers Support afkomstig waren. Ook was hiervoor een misleidend emailadres aangemaakt.
8x Twitter gunt ontwikkelaars meer tijd voor nieuw API platform22/05 10u00 - Emerce: Twitter gaat ontwikkelaars iets meer tijd gunnen voor het afschakelen van diverse API's, tools waarmee derden data voor eigen toepassingen kunnen aanwenden. Aanvankelijk wilde Twitter al op 19 juni een groot aantal API's intrekken.
8x Investering van 100 miljoen dollar voor HMD Global22/05 14u00 - Emerce: Binnen vanuit het niets zo hard groeien dat je de grootste concurrenten verslaat. Dat kreeg telefoonmaker HMD Global in een jaar tijd voor mekaar met zijn revival van Nokia-telefoons. De Finnen maken een kapitaalinjectie bekend van honderd miljoen dollar.
8x Heerd Jan Hoogeveen nieuwe directeur StartupUtrecht22/05 14u00 - Emerce: Heerd Jan Hoogeveen vervangt binnenkort Inez Teunissen afscheid als directeur van StartupUtrecht. Tot 1 september zal Hoogeveen zijn werkzaamheden als domeinmanager Slim (diensteninnovatie) bij de Economic Board Utrecht (EBU) voortzetten in combinatie met zijn nieuwe rol bij StartupUtrecht.

Statistieken

Artikels:
33317
Gelezen:
28743
Aantal lezers nu:
50


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven