dinsdag 18 juni 2019, week 25


U bent nu hier: Meer nieuws van Elsevier.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u45
 

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
18/06 16u30  Michiel Dijkman (34) en Christine Zandberg (32) Ze ontmoetten elkaar op een CDA-jongerencongres in 2014. Christine Zandberg zat in het bestuur, Michiel Dijkman was dagvoorzitter. Toen hij haar voor een date vroeg, dacht ze dat hij ?het congres wilde evalueren?. Het klikte. Christine groeide op in Pijnacker als oudste van vijf in een protestants gezin. Ze studeerde personeelsmanagement en rechten in Utrecht. … Continued The post Michiel Dijkman (34) en Christine Zandberg (32) appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/06 16u30  Loek Limburg (1932-2019): Kunstenaar met schaar en penseel Zijn gloriejaren als societykapper beleefde Loek Limburg in de jaren zestig en zeventig. Naast bekende Nederlandse actrices en modellen knipte hij onder anderen Brigitte Bardot, Marlene Dietrich, Audrey Hepburn en Hildegard Knef. Ook was hij de favoriete kapper van de prinsessen Margriet en Irene en verzorgde hij tijdens buitenlandse staatsbezoeken in het Paleis op de … Continued The post Loek Limburg (1932-2019): Kunstenaar met schaar en penseel appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/06 16u30  Succeslobby van Keijzer en prins Hij miste het gevoel van urgentie bij het kabinet en dreigde openlijk met opstappen. Als het kabinet niet serieus zou investeren in start-ups, zou prins Constantijn vertrekken als StartupDelta Special Envoy. En dat terwijl staatssecretaris van Economische Zaken Mona Keijzer (CDA) zo blij was met de koninklijke ambassadeur. Op de Consumer Electronics Show in Las … Continued The post Succeslobby van Keijzer en prins appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/06 16u30  Nederlandse schoolvakantie lang? Valt wel mee De zomervakantie komt eraan. Leuk voor kinderen, minder leuk voor werkende ouders die wekenlang de kinderen moeten (laten) bezighouden. Zes weken en twee dagen, om precies te zijn. Dat lijkt lang, maar in vergelijking met andere landen hebben Nederlandse schoolkinderen vrij kort vakantie. Zo zijn Franse kinderen anderhalve week langer vrij. Britse kinderen dan weer … Continued The post Nederlandse schoolvakantie lang? Valt wel mee appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/06 15u15  ?We zijn ons rot geschrokken van de prijzen in Nederland? Ons voedsel is te goedkoop, vindt minister van Landbouw Carola Schouten. Boeren verdienen daardoor te weinig en het milieu wordt te zwaar belast. Moet de btw-verhoging op voedsel worden teruggedraaid?, vroegen we u. In de rubriek Reacties op de stelling lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen … Continued The post ‘We zijn ons rot geschrokken van de prijzen in Nederland’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/06 15u15  ?Geen mannen welkom: Minister moet TU Eindhoven tot orde roepen? De Technische Universiteit Eindhoven neemt de komende anderhalf jaar alleen vrouwen aan bij vacatures voor vast wetenschappelijk personeel. Dat heeft het college van bestuur per brief laten weten aan medewerkers en studenten. ‘We hechten bijzonder veel waarde aan gelijke waardering en kansen voor vrouwen en mannen,’ zegt rector Frank Baaijens in een bericht op de … Continued The post ‘Geen mannen welkom: Minister moet TU Eindhoven tot orde roepen’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/06 15u15  Greta Thunberg dupeert haar leeftijdgenoten Lees meer >
18/06 15u15  Haram op de fiets in Isfahan Lees meer >
18/06 15u15  Japan doet weer mee op het wereldtoneel Vijf vragen over het hervonden Japanse zelfbewustzijn dat premier Abe uitdraagt. 1. Wat is er veranderd? Sinds kort eist premier Shinzo Abe internationaal een meer vooraanstaande rol op. Na 1945 stelde Japan zich altijd bescheiden en terughoudend op. In november is Abe de langstzittende naoorlogse premier van het land. Doordat hij internationaal aanzien geniet, kan … Continued The post Japan doet weer mee op het wereldtoneel appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/06 15u15  Waarom stenen winkels winnen (en webwinkels verliezen) Een paar maanden geleden verscheen Waarom stenen winkels winnen. En webwinkels verliezen. Hans van Tellingen schreef dit boek met achttien medeauteurs, allen retailspecialist. Steeds meer deskundigen geloven – en kunnen onderbouwen – waarom stenen winkels zullen winnen. Zij betogen dat een verdienmodel met een webwinkel en thuisbezorging een verliesgevende activiteit zal blijven. In dit artikel … Continued The post Waarom stenen winkels winnen (en webwinkels verliezen) appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/06 15u15  Koopkracht neemt helemaal niet toe en dit is waarom U gaat er helemaal niet zoveel op vooruit als wat het kabinet u vorig jaar voorspiegelde tijdens Prinsjesdag. Dat komt doordat premier Mark Rutte (VVD) heeft gerekend op een te hoge loongroei. De stijging van uw koopkracht valt daardoor veel lager uit dan verwacht. Dat meldt De Telegraaf dinsdag. Het kabinet heeft zelf maar een … Continued The post Koopkracht neemt helemaal niet toe en dit is waarom appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/06 15u15  DNB zet vol in op aanpakken klimaatverandering De Nederlandsche Bank zet vol in op het werken aan klimaatverandering. Is dat onderdeel van het takenpakket? ?DNB gaat wel ver.? Het woord ?klimaat? komt 75 keer voor in het jaarverslag van De Nederlandsche Bank (DNB). Aanzienlijk vaker dan ?aandelen? ? 40 maal ? of ?prijsstabiliteit?, dat 15 keer voorkomt. Niet elk ?klimaat? gaat over … Continued The post DNB zet vol in op aanpakken klimaatverandering appeared first on Elsevierweekblad.nl.10 
18/06 15u15  Belastingbetaler draait op voor reclamevrije tv Lees meer >
18/06 15u15  Onzalig ?eurozonebudget? zal euro duurder maken voor Noord-Europa Lees meer >
18/06 10u30  Regeerakkoorden jagen verdere EU-integratie aan Lees meer >11 
Laatste update: vandaag om 16u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/06 10u30  Politieke weekboek: integriteit met stip bij de VVDIntegriteit Oud-VVD-senator Koos Schouwenaar (72) wordt voorzitter van de integriteitscommissie van de VVD. Commissaris van de Koning Willibrord van Beek vervulde het voorzitterschap als waarnemer. De VVD stelde ook een helpdesk in voor partijleden die overleg willen over gevoelige kwesties. De desk bestaat uit drie VVD-burgemeesters, een gedeputeerde en afgevaardigden van VVD-afdelingen. Burgemeester van De … Continued The post Politieke weekboek: integriteit met stip bij de VVD appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/06 10u30  CDA is D66 met God, CU is GroenLinks met de BijbelLees meer >10 
18/06 09u30  Succes Wildlands van groot belang voor regioAdemloos kijken de kinderen door de patrijspoort. ?Daar komt ze.? Een ijsbeer zwemt met enkele slagen voorbij. Dan verdwijnt ze uit beeld. ?Ik ga boven kijken,? roept een meisje en de troep rugzakjes stuift de trap op. Lees ook: Wildlands toont dat gemeenten zich moet focussen op kerntaken Eind maart werd ?Adventure Zoo? Wildlands gered … Continued The post Succes Wildlands van groot belang voor regio appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/06 17u30  Ombudsman: genderneutraal avant la lettreAls kindertjes in het geding zijn, staat Margrite Kalverboer pal. Dit keer nam ze het op voor de nazaten van IS-terroristen met de Nederlandse nationaliteit. Lees ook de vorige bijdrage uit de rubriek taal nog eens terug: Meme – irritant begrip doet bijna afhaken Kalverboer is ?kinderombudsman?. ?Waarom noemt ze zich geen kinderombudsvrouw?? vraagt een … Continued The post Ombudsman: genderneutraal avant la lettre appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/06 17u30  Start-up zet blockchain in tegen kunstfraudeStart-up V-ID gaat fraude met unieke kunstobjecten tegen door echtheidscertificaat digitaal vast te leggen. Lees meer over de ‘hoogst bizarre’ etstechniek van Rembrandt Aan de Johannes Vermeerstraat in Amsterdam, op loopafstand van het Rijksmuseum, bevindt zich Douwes Fine Art, een van de oudste kunsthandelaren in Europa. Wie het historische pand binnentreedt, waant zich in de … Continued The post Start-up zet blockchain in tegen kunstfraude appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/06 17u30  ?Ondergoed maken is heel moeilijk?1. Wat voor jeugd hebt u gehad? ?Ik ben geboren in Raalte, Overijssel, waar mijn vader de derde- generatie-huisarts was. Dus iedereen kende ons en dat gaf wel bepaalde privileges. Als we iets van de bakker wilden, zonder dat we geld hadden, kwam dat altijd wel goed. Jeroen van Douveren (54) Geboren in Raalte. Studeerde … Continued The post ?Ondergoed maken is heel moeilijk? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/06 17u30  ?Onmeunig? mooi Twents theaterspektakelLees meer >
17/06 17u30  Organisten strijden in AlkmaarDe Alkmaarse Grote Sint Laurenskerk biedt plaats aan twee beroemde orgels. Aan de noordzijde staat het koororgel, in 1511 gebouwd en daarmee het oudste nog bespeelbare kerkorgel van Nederland. Zo mogelijk nog indrukwekkender is het Grote Orgel, in de zeventiende eeuw vervaardigd door de Van Hogerbeets-familie van orgelbouwers en in 1723 ingrijpend gerestaureerd door Frans … Continued The post Organisten strijden in Alkmaar appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/06 17u30  Politici blij na sluiting: ?Islamonderwijs hoort niet bij Nederland?Minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven (D66) neemt de Rotterdamse islamitische hogeschool EIUAS in Rotterdam zijn bevoegdheid af. De onderwijsinstelling mag niet langer diploma’s verstrekken. Vier vragen en antwoorden. Wat is dit voor school? Studenten konden op de locatie op de Statenweg in Rotterdam een hbo-master islamitische geestelijke verzorging (imamopleiding) halen. De lijst van de … Continued The post Politici blij na sluiting: ‘Islamonderwijs hoort niet bij Nederland’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/06 15u15  Logisch dat de VVD zo weinig leden heeftLees meer >
17/06 15u15  Herkomstlanden liggen dwars bij uitzetten kansloze asielzoekersHet ministerie van Justitie en Veiligheid blijft worstelen met het uitzetten van kansloze en criminele asielzoekers, die in diverse gemeenten voor veel overlast zorgen. Herkomstlanden in Noord-Afrika en het Midden-Oosten weigeren volgens de Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V) om ongewenste vreemdelingen terug te nemen. Liefst 10.000 pogingen strandden de afgelopen vijf jaar. De afgelopen vijf … Continued The post Herkomstlanden liggen dwars bij uitzetten kansloze asielzoekers appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/06 15u15  Ekrem Imamoglu: de verzoener van IstanbulDe 49-jarige Ekrem Imamoglu is de uitdager van president Erdogan in de belangrijkste stad van Turkije. Lees meer over de gemeenteraadsverkiezingen in Turkije: Erdogan erkent uitslag niet en wil nieuwe verkiezingen in Istanbul Ekrem Imamoglu verheft zelden zijn stem en hij glimlacht veel. Met zijn Harry Potter-achtige kapsel, montuurloze brilletje en gladgeschoren gezicht heeft hij … Continued The post Ekrem Imamoglu: de verzoener van Istanbul appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/06 15u15  Indrukwekkend journalistiek onderzoek naar moordzaak tijden Troubles (****)Hoe kun je als terroristische organisatie ook buiten de harde supporterskern een zekere mate van sympathie wekken? De Duitse Rote Armee Fraktion (RAF) gaf in de jaren zeventig het goede voorbeeld. Zorg voor een strak logo (vijfpuntige ster met kalasjnikov), eigentijdse retoriek (veel anti-kapitalisme en anti-imperialisme) en verplaats je bij voorkeur in gestolen auto?s uit … Continued The post Indrukwekkend journalistiek onderzoek naar moordzaak tijden Troubles (****) appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/06 15u15  La terra dell?abbastanza: kleine, maar felrealistische Italiaanse film (****)Iedereen heeft het dan wel over die Netflix-series en het nu zo populaire binge-kijken ? dat je een compleet verhaal ook in 95 minuten kunt vertellen, blijkt uit deze grimmige Italiaanse speelfilm. Minder is meer, in dit geval. Damiano en Fabio D?Innocenzo La terra dell?abbastanza ????? Twee schooljongens, die wat bijverdienen als pizzakoerier, raken door … Continued The post La terra dell?abbastanza: kleine, maar felrealistische Italiaanse film (****) appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/06 13u00  Eenzaamheid als voorspeller voor therapietrouwLees meer >
17/06 13u00  Verband tussen autisme en voedingHet vermoeden dat er een verband bestaat tussen wat zich afspeelt in de darmen en het brein, bestaat al lang. Psychologen en ouders merken al jaren op dat autisme, zeker bij kinderen, heel vaak samengaat met darmproblemen. In 2014 promoveerde de Nederlandse Caroline de Theije al op een onderzoek bij muizen, waaruit bleek dat autisme … Continued The post Verband tussen autisme en voeding appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/06 13u00  ?Btw-verhoging op voedsel moet worden teruggedraaid?Eten is zo goedkoop dat het milieu te zwaar wordt belast, voedsel wordt verspild en boeren te weinig verdienen. Consumenten en supermarkten moeten daarom de portemonnee trekken voor een metamorfose van de Nederlandse landbouw. Dat zegt minister van Landbouw Carola Schouten (CU) maandag in een interview met het AD. Om de zogenoemde kringlooplandbouw te stimuleren, … Continued The post ‘Btw-verhoging op voedsel moet worden teruggedraaid’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/06 13u00  Op zoek naar een bevredigend eindeLees meer >
17/06 13u00  Betaalbaar voedsel is een verworvenheidDe burger werd al opgezadeld met schaamte over zijn autorit, vliegreis en cv-ketel. Nu voegt minister Schouten voedsel toe aan de lijst: ons eten zou te goedkoop zijn. Maar de prijzen van voedsel zijn al fors gestegen, schrijft Bram Hahn. Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Carola Schouten (ChristenUnie) presenteert maandag haar plannen voor de … Continued The post Betaalbaar voedsel is een verworvenheid appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/06 10u45  Opletten nodig voor vormen herinneringenDat we ons namen of woorden soms niet meer herinneren, kan komen doordat we niet goed hebben opgelet toen de informatie zich voor het eerst aandiende en er dus geen herinnering is gevormd. Maar het kan ook zijn dat we de in ons brein opgeslagen informatie niet meer kunnen bereiken. Voor dat laatste probleem bestaat … Continued The post Opletten nodig voor vormen herinneringen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/06 14u00  Zegeningen of problemen van de migratie?In de afgelopen week zijn er in ons land een paar dingen gebeurd die samenhangen met ? ja met wat eigenlijk? Elke omschrijving is al een stellingname, stelt Philip van Tijn. De een zal zeggen dat een samenhang bestaat met de problemen van de migratie en (non-) integratie, de ander met de zegeningen van de … Continued The post Zegeningen of problemen van de migratie? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
15/06 08u00  Geachte Jeroen Dijsselbloem?liet u Den Haag bewust in het ongewisse?Lees meer >
14/06 21u15  Elektrisch rijden wordt straks rekeningrijdenLees meer >
14/06 19u00  Britten zeggen ?genderstereotyperende? reclames vaarwelReclames met ‘schadelijke genderstereotypen’ mogen niet meer worden getoond in het Verenigd Koninkrijk. Dat heeft de Britse reclamewaakhond, Advertising Standards Authority (ASA) besloten. Reclames die traditionele rolverdelingen tussen man en vrouw bevestigen, zouden ‘het potentieel van mensen beperken’ en bijdragen aan ongelijkheid. Al in december kondigde de ASA het verbod op de ‘schadelijke genderstereotypen’ in … Continued The post Britten zeggen ‘genderstereotyperende’ reclames vaarwel appeared first on Elsevierweekblad.nl.
14/06 17u45  Waarom bondgenoten Amerikaans bewijs tegen Iran niet vertrouwenDe videobeelden van het Pentagon moeten duidelijk maken dat Iran achter de aanvallen op twee olietankers zit. Maar sinds 2003 zijn vooral Europese landen huiverig om de Amerikanen spoorslags te geloven, schrijft Robbert de Witt. Wordt het oorlog tussen Iran en de Verenigde Staten? En, zo ja, welk land draagt daarvoor dan de verantwoordelijkheid? De … Continued The post Waarom bondgenoten Amerikaans bewijs tegen Iran niet vertrouwen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
14/06 17u45  Oud-minister doet pensioenakkoord vergeten met streng adviesLees meer >
14/06 17u45  Mini-BOTLees meer >
14/06 17u45  2,3 procentLees meer >
14/06 15u15  Dit is de beste Amerika-scriptie van het jaarAmerikaanse universiteiten en filantropische organisaties hadden wel belangstelling voor het lot van Europese natuurkundigen, die voornamelijk werd gedreven door hun streven naar wetenschappelijke vooruitgang. De natuurkundigen die erin slaagden om te ontsnappen aan het naziregime en te emigreren naar de Verenigde Staten, waren zeer bekwaam en hadden een sterk netwerk, schrijft UvA-student Queeny van der … Continued The post Dit is de beste Amerika-scriptie van het jaar appeared first on Elsevierweekblad.nl.
14/06 15u15  Scriptieprijs: Surinamer Otto Huiswoud en de Harlem RenaissanceLees meer >
14/06 15u15  Moet vaccineren in Nederland worden verplicht?Ruim zeven op de tien Nederlanders is voor de invoering van een vaccinatieplicht. Tegelijkertijd geeft meer dan een derde van de ouders met jonge kinderen aan dat het geen vertrouwen heeft in de informatie van de overheid over de noodzaak van inenten. Dat blijkt uit een peiling van EenVandaag onder ruim 32.000 Nederlanders. Ouders vinden … Continued The post Moet vaccineren in Nederland worden verplicht? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
14/06 13u00  Als je piektijd de middelbare school wasOp de middelbare school, in de jaren zeventig, telde ik niet echt mee. Dat vond ik een behoorlijke teleurstelling, want ik had me van die periode heel wat voorgesteld. Maar mijn piektijd was het zeker niet. Ik zat op het gymnasium, wat natuurlijk al niet echt hielp, want het was destijds bepaald niet hip om … Continued The post Als je piektijd de middelbare school was appeared first on Elsevierweekblad.nl.
14/06 13u00  ?Politici moeten meer betaald krijgen?Er moet een onafhankelijke commissie komen om advies te geven over salarissen van politici. Dat wil minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren (D66), die een wetsvoorstel heeft gemaakt waarop burgers en instanties commentaar kunnen leveren, meldt het FD. Met het voorstel wil Ollongren ‘toetsen wat het maatschappelijke sentiment is’. Volgens haar beslissen politici niet graag … Continued The post ‘Politici moeten meer betaald krijgen’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
14/06 10u30  ?Met deze ketting draag ik mijn oma bij me?Lees meer >
14/06 10u30  ?Alleen gespecialiseerde werknemers toelaten en voor bepaalde tijd?Lees meer >
14/06 10u30  Zonnige Zeeuwse dokterswoningIn 1992 besloot Hans Meijer (64), toen huisarts in Rotterdam, dat hij in Zeeland wilde wonen. ?Ik zocht rust en ruimte.? En een praktijk die hij kon overnemen. Die vond hij in Oost-Souburg, vlak bij Middelburg. Zijn voorganger hield er praktijk aan huis, dus zo kwam Meijer met zijn jonge gezin terecht in dit fraaie … Continued The post Zonnige Zeeuwse dokterswoning appeared first on Elsevierweekblad.nl.
14/06 10u30  Geloofwaardigheid OM op het spel in proces-WildersLees meer >
13/06 18u15  Hongkong-Chinezen vechten voor westerse waardenLees meer >
13/06 18u15  Hoe moet je als minister of staatssecretaris aftreden?Hoe moet je als minister of staatssecretaris aftreden? Mark Harbers deed het netjes, maar het gaat ook weleens anders. Kiezen tussen de Carrington-doctrine en de sorry-democratie. Lees meer over het opstappen van staatssecretaris van Asielzaken Mark Harbers: Harbers zwaar onder vuur om ?verdoezelen? zware misdrijven asielzoekers Aftreden is ook een kunst. Staatssecretaris van Asielzaken Mark … Continued The post Hoe moet je als minister of staatssecretaris aftreden? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
13/06 18u15  Onderdrukkers hebben nog niet gewonnen in Rusland en ChinaDe kwestie-Goloenov en de massademonstraties in Hongkong zijn cruciaal: voor vrijheidsgezinde burgers in Rusland en China is het erop of eronder, weet Robbert de Witt. De autocraten zijn in opmars, en de wereld wordt steeds minder democratisch, steeds minder vrij. Dat is althans de overtuiging van velen in het Westen. En de bewijzen voor deze … Continued The post Onderdrukkers hebben nog niet gewonnen in Rusland en China appeared first on Elsevierweekblad.nl.
13/06 18u15  Spanning loopt op na nieuwe aanval bij IranOpnieuw zijn olieschepen in de Golf van Oman aangevallen door een onbekende dader. Twee schepen werden donderdag geraakt in de vaarweg die van cruciaal belang is voor de wereldwijde oliemarkt. Amerika wijst de beschuldigende vinger naar Iran. Vier vragen en antwoorden. Wat is er vandaag gebeurd? De twee schepen die door de Golf van Oman … Continued The post Spanning loopt op na nieuwe aanval bij Iran appeared first on Elsevierweekblad.nl.
13/06 14u30  Portret van drie opmerkelijke sieradenmakersJaarlijks wordt in Nederland 500 kilo goud verwerkt tot sieraden, door goudsmeden die alleen werken of een bedrijf hebben. Elsevier Weekblad portretteert drie opmerkelijke sieradenmakers. Lees ook het artikel over de onlangs overleden Marjan Unger nog eens terug: De vrouw die alles weet van sieraden Bibi van der Velden verzamelde van jongs af aan van … Continued The post Portret van drie opmerkelijke sieradenmakers appeared first on Elsevierweekblad.nl.
13/06 14u30  Stille diplomatie blijkt waardeloos: SP?er nog steeds vast in TurkijeEen Eindhovens gemeenteraadslid mag Turkije al weken niet verlaten. De 31-jarige Murat Memis wordt daar verdacht van terroristische activiteiten. Volgens Turkije zou de SP?er banden hebben met de Koerdische PKK. Memis is op 30 april gearresteerd in een restaurant in Antalya. Daarbij is zijn paspoort ingenomen. De SP?er was twee dagen eerder met zijn familie … Continued The post Stille diplomatie blijkt waardeloos: SP’er nog steeds vast in Turkije appeared first on Elsevierweekblad.nl.
13/06 14u30  ?Het gekrakeel in de SP moet snel stoppen?Lees meer >
13/06 10u00  ?Ik verwacht dat steeds meer demonstraties worden verboden?Een debat in de Tweede Kamer is dinsdagmiddag verstoord door een tiental klimaatactivisten van Extinction Rebellion. Moeten demonstranten niet juist in de Tweede Kamer, daar waar de belangrijkste politieke besluiten worden genomen, hun stem kunnen laten horen?, vroegen wij u. U reageert resoluut. In de rubriek Reacties op de stelling lichten we een aantal reacties … Continued The post ‘Ik verwacht dat steeds meer demonstraties worden verboden’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
12/06 20u45  Welke multinational betaalt wat?Lees meer >
12/06 20u45  Baudet, Abou Jahjah en Wilders: de grootste Nederlandse cartoon-ophefLees meer >
12/06 16u15  ?Demonstreren moet juist kunnen in de Tweede Kamer?Een debat in de Tweede Kamer is dinsdagmiddag verstoord door een tiental klimaatactivisten. Demonstranten van de radicale actiegroep Extinction Rebellion riepen protestleuzen en droegen spandoeken die ze naar binnen hadden gesmokkeld door ze als rokjes te dragen. De demonstranten betraden de publieke tribune tijdens de wekelijkse stemmingen en begonnen plotseling te schreeuwen. Toegesnelde beveiligers en … Continued The post ‘Demonstreren moet juist kunnen in de Tweede Kamer’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
12/06 16u15  Staatswiet? Laat ?coffeeshops? alleen koffie verkopenLees meer >
12/06 16u15  Protesten in Hong Kong tegen wurggreep ChinaIn Hong Kong zijn woensdag rellen uitgebroken bij het parlement. Inwoners van het eiland zijn woedend wegens een uitleveringswet die het parlement wil aannemen. Door die wet kunnen inwoners van Hong Kong ook aan China worden uitgeleverd als zij verdachte zijn van een misdrijf. Afgelopen weekend waren er ook massale protesten tegen de wet in … Continued The post Protesten in Hong Kong tegen wurggreep China appeared first on Elsevierweekblad.nl.
12/06 16u15  Historici, zet die politiek correcte bril nou eens af!Lees meer >
12/06 16u15  Wordt het paspoort overbodig op luchthavens?Lees meer >
12/06 16u15  Museum toont intrigerende schilderijen van TriegelReligie speelt in de moderne kunst niet zo?n prominente rol. Een schilder van aanzien die zich tot het katholicisme bekeert, is bovendien een unicum. Alleen al daarom bestaat er reden om een bezoek te brengen aan een expositie van het werk van Michael Triegel in Museum de Fundatie. De rode muren op de eerste etage … Continued The post Museum toont intrigerende schilderijen van Triegel appeared first on Elsevierweekblad.nl.
12/06 12u45  Knuffelen met PoetinVooral rechtse Europese politici, zoals die van Forum voor Democratie en de PVV, tonen vandaag de dag affiniteit met Moskou. Wat beweegt Poetins vrienden? En weer was het een lid van Forum voor Democratie dat zijn twijfels uitte over het onderzoek naar de MH17-ramp. Ditmaal trad voormalig generaal Toine Beukering naar voren, die als Eerste … Continued The post Knuffelen met Poetin appeared first on Elsevierweekblad.nl.
12/06 12u45  Het was een uitstekende week voor PoetinLees meer >
12/06 12u45  Pieter Elbers: ?KLM moet op Schiphol kunnen groeien?Lees meer >
12/06 12u45  Dit is dus natuur in dit landLees meer >
12/06 11u30  ?Beukering had gewoon gelijk?FVD-senator Toine Beukering heeft de uitspraken die hij deed in De Telegraaf over Jodenvervolging teruggenomen. Hij noemde hen zaterdag in een interview ‘makke lammetjes die door de gaskamers werden gejaagd’. Wat vindt u van die uitspraak, vroegen wij. In de rubriek Reacties op de stelling lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder … Continued The post ‘Beukering had gewoon gelijk’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
12/06 11u30  Wetgever moet werk maken van uitzetbeleid uitgeproduceerdenLees meer >
12/06 11u30  Aantal stevige tornado?s neemt eerder af dan toeDe term ?onweer? is raar. Het voorvoegsel ?on? suggereert ontkenning: onjuist is niet juist, onmenselijk niet menselijk. Onweer daarentegen is geen niet-weer, het is meer weer. Een overtreffende trap, schrijft Simon Rozendaal. Lees het vorige opiniestuk van Simon Rozendaal nog eens terug: De keizer van klimaat heeft geen kleren aan Zit je er middenin, dan … Continued The post Aantal stevige tornado?s neemt eerder af dan toe appeared first on Elsevierweekblad.nl.
12/06 11u30  Nieuwe kansen in de historische CanonLees meer >
11/06 21u15  Geen steun voor onderzoek naar proces WildersLees meer >
11/06 21u15  Politiek weekboek: Senaat zegt ?nee? tegen kabinetStoelendans Lees ook: Ankie Broekers-Knol volgt staatssecretaris Harbers op Ankie Broekers-Knol (VVD) verliet de Eerste Kamer, waarvan ze zes jaar voorzitter was en werd staatssecretaris van Justitie en Veiligheid (VVD). Ze is met haar 72 jaar de oudste staatssecretaris in de geschiedenis. Broekers volgt Mark Harbers (50) op, die eigener beweging aftrad omdat hij de … Continued The post Politiek weekboek: Senaat zegt ?nee? tegen kabinet appeared first on Elsevierweekblad.nl.
11/06 16u45  Blok: IS-weeskinderen ophalen geen nieuw beleidLees meer >
11/06 16u45  Historische tallships te bewonderen in ScheveningenVan het vijfjaarlijkse evenement Sail Amsterdam kennen we de beelden van kolossale zeilschepen die in colonne en onder grote belangstelling de haven binnen varen. Een vergelijkbaar maritiem spektakel is dit jaar te zien in Scheveningen, waar van 20 tot en met 23 juni tijdens de eerste editie van Sail op Scheveningen een vloot tallships ligt … Continued The post Historische tallships te bewonderen in Scheveningen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
11/06 16u45  Welke rol speelden dieren in geschiedenis Kasteel Amerongen?Lees meer >
11/06 16u45  Aanbod in super verser en smaakvoller dan voorheenLees meer >
11/06 16u45  Het wachten van Sofia en BoekarestLees meer >
11/06 14u30  Stad wacht make-over na komst van webgigantOp maandag woonde Roshan Abraham (40) nog in Crystal City, een grauwe buitenwijk van Washington vol kantoorgebouwen. Op dinsdag woonde hij in een plaats met een heel andere naam, en Abraham, een docent, hoefde er niet voor te verhuizen. Lees ook: Ex van de rijkste man ter wereld geeft vermogen weg Webwinkel Amazon maakte eind … Continued The post Stad wacht make-over na komst van webgigant appeared first on Elsevierweekblad.nl.
11/06 14u30  ?De eerste zes jaar viel alles steeds tegen?Lees meer >
11/06 14u30  Vervallen transitievergoeding kan duizenden euro?s schelenPer 1 januari vervalt de regeling die oudere werknemers bij ontslag een hogere vergoeding geeft. Dat kan tienduizenden euro?s schelen. Lees meer over de hervorming van het ontslagrecht: Koolmees stuit op muur – polderoverleg in impasse Sinds 2015 hebben werknemers die minimaal twee jaar in dienst zijn bij ontslag recht op een ontslagvergoeding, in jargon … Continued The post Vervallen transitievergoeding kan duizenden euro’s schelen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
11/06 14u30  Highfiven op de gang van GES?Connection please!? ? verbinding alstublieft! De zangeres tijdens de openingsshow van de Global Entrepreneurship Summit (GES) in de Koning Willem-Alexanderzaal van het World Forum in Den Haag heeft een duidelijke boodschap voor de 2.000 ondernemers uit 170 landen in de zaal. ?Wat je uitdaging ook is, je staat er niet alleen voor Maatschappelijke problemen oplossen. … Continued The post Highfiven op de gang van GES appeared first on Elsevierweekblad.nl.
11/06 14u30  ??Makke lammetjes? diskwalificeert Beukering als voorzitter senaat?Lees meer >
11/06 14u30  Model voorspelt heftige regenval op lange termijnOceanograaf Raymond Schmitt was voor niets naar Bermuda gekomen. Een collega wilde hem voorstellen aan het bestuur van een nieuw internationaal onderzoeksproject naar het komen en gaan van water. Schmitt had destijds, begin jaren negentig, een naam opgebouwd als het ging om verdamping en neerslag boven open zee. Raymond Schmitt (69) Emeritus Research Scholar aan … Continued The post Model voorspelt heftige regenval op lange termijn appeared first on Elsevierweekblad.nl.
11/06 14u30  Zonlicht heeft een heilzame werking op ons lichaamLees meer >
11/06 14u30  Komst IS-weeskinderen kan precedent scheppenLees meer >
11/06 14u30  Dimitri Verhulst beraamt hilarische moord op een lijk (****)Lees meer >
11/06 09u45  Pretpark Amsterdam: focus alleen op kwaliteitstoeristenOntwikkelt de binnenstad van Amsterdam zich tot een pretpark? Waar de kwaliteit van het winkelen en uitgaan verloren gaat? In een soort mengelmoes van evenementen en attracties? Bevolkt door schreeuwende bezoekers? Die zich grenzeloos misdragen? Volgens velen klopt dit beeld. En Hans van Tellingen kan het ook zelf beamen. Want sinds 1993 is hij werkzaam … Continued The post Pretpark Amsterdam: focus alleen op kwaliteitstoeristen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
11/06 09u45  Frank Bijsterbosch (34) en Bianca Eenkhoorn (30)Ze leerden elkaar kennen in 2005 in de kroeg De Nachtweg in Genemuiden, waar ze allebei zijn opgegroeid. Frank Bijsterbosch was twintig en deed mbo internationale handel, Bianca Eenkhoorn was zestien en zat in 4-mavo. De ouders van Frank werkten bij een bank, tot moeder voltijds voor de kinderen ging zorgen. Ook de moeder van … Continued The post Frank Bijsterbosch (34) en Bianca Eenkhoorn (30) appeared first on Elsevierweekblad.nl.
11/06 09u45  Hans Breitbarth (1937-2019): De ?kleine Napoleon? met gezagLees meer >
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

11x Regeerakkoorden jagen verdere EU-integratie aan18/06 10u30 - Elsevier.nl: Lees meer >
10x CDA is D66 met God, CU is GroenLinks met de Bijbel18/06 10u30 - Elsevier.nl: Lees meer >
10x DNB zet vol in op aanpakken klimaatverandering18/06 15u15 - Elsevier.nl: De Nederlandsche Bank zet vol in op het werken aan klimaatverandering. Is dat onderdeel van het takenpakket? ?DNB gaat wel ver.? Het woord ?klimaat? komt 75 keer voor in het jaarverslag van De Nederlandsche Bank (DNB). Aanzienlijk vaker dan ?aandelen? ? 40 maal ? of ?prijsstabiliteit?, dat 15 keer voorkomt. Niet elk ?klimaat? gaat over … Continued The post DNB zet vol in op aanpakken klimaatverandering appeared first on Elsevierweekblad.nl.
9x Succes Wildlands van groot belang voor regio18/06 09u30 - Elsevier.nl: Ademloos kijken de kinderen door de patrijspoort. ?Daar komt ze.? Een ijsbeer zwemt met enkele slagen voorbij. Dan verdwijnt ze uit beeld. ?Ik ga boven kijken,? roept een meisje en de troep rugzakjes stuift de trap op. Lees ook: Wildlands toont dat gemeenten zich moet focussen op kerntaken Eind maart werd ?Adventure Zoo? Wildlands gered … Continued The post Succes Wildlands van groot belang voor regio appeared first on Elsevierweekblad.nl.
9x Politieke weekboek: integriteit met stip bij de VVD18/06 10u30 - Elsevier.nl: Integriteit Oud-VVD-senator Koos Schouwenaar (72) wordt voorzitter van de integriteitscommissie van de VVD. Commissaris van de Koning Willibrord van Beek vervulde het voorzitterschap als waarnemer. De VVD stelde ook een helpdesk in voor partijleden die overleg willen over gevoelige kwesties. De desk bestaat uit drie VVD-burgemeesters, een gedeputeerde en afgevaardigden van VVD-afdelingen. Burgemeester van De … Continued The post Politieke weekboek: integriteit met stip bij de VVD appeared first on Elsevierweekblad.nl.
9x Japan doet weer mee op het wereldtoneel18/06 15u15 - Elsevier.nl: Vijf vragen over het hervonden Japanse zelfbewustzijn dat premier Abe uitdraagt. 1. Wat is er veranderd? Sinds kort eist premier Shinzo Abe internationaal een meer vooraanstaande rol op. Na 1945 stelde Japan zich altijd bescheiden en terughoudend op. In november is Abe de langstzittende naoorlogse premier van het land. Doordat hij internationaal aanzien geniet, kan … Continued The post Japan doet weer mee op het wereldtoneel appeared first on Elsevierweekblad.nl.
8x Belastingbetaler draait op voor reclamevrije tv18/06 15u15 - Elsevier.nl: Lees meer >
8x Nederlandse schoolvakantie lang? Valt wel mee18/06 16u30 - Elsevier.nl: De zomervakantie komt eraan. Leuk voor kinderen, minder leuk voor werkende ouders die wekenlang de kinderen moeten (laten) bezighouden. Zes weken en twee dagen, om precies te zijn. Dat lijkt lang, maar in vergelijking met andere landen hebben Nederlandse schoolkinderen vrij kort vakantie. Zo zijn Franse kinderen anderhalve week langer vrij. Britse kinderen dan weer … Continued The post Nederlandse schoolvakantie lang? Valt wel mee appeared first on Elsevierweekblad.nl.
8x Succeslobby van Keijzer en prins18/06 16u30 - Elsevier.nl: Hij miste het gevoel van urgentie bij het kabinet en dreigde openlijk met opstappen. Als het kabinet niet serieus zou investeren in start-ups, zou prins Constantijn vertrekken als StartupDelta Special Envoy. En dat terwijl staatssecretaris van Economische Zaken Mona Keijzer (CDA) zo blij was met de koninklijke ambassadeur. Op de Consumer Electronics Show in Las … Continued The post Succeslobby van Keijzer en prins appeared first on Elsevierweekblad.nl.
8x Loek Limburg (1932-2019): Kunstenaar met schaar en penseel18/06 16u30 - Elsevier.nl: Zijn gloriejaren als societykapper beleefde Loek Limburg in de jaren zestig en zeventig. Naast bekende Nederlandse actrices en modellen knipte hij onder anderen Brigitte Bardot, Marlene Dietrich, Audrey Hepburn en Hildegard Knef. Ook was hij de favoriete kapper van de prinsessen Margriet en Irene en verzorgde hij tijdens buitenlandse staatsbezoeken in het Paleis op de … Continued The post Loek Limburg (1932-2019): Kunstenaar met schaar en penseel appeared first on Elsevierweekblad.nl.

Statistieken

Artikels:
33365
Gelezen:
36444
Aantal lezers nu:
52


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven