woensdag 19 februari 2020, week 08


U bent nu hier: Meer nieuws van Elsevier.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 9u45
 

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
18/02 21u15  Steekgeweld: Halsema tegen preventief fouilleren, Aboutaleb richt zich op ouders De burgemeesters van de gemeenten Nissewaard en Ridderkerk roepen op tot een landelijk messenverbod na steekgeweld door en tegen minderjarigen. Minister van Justitie Ferdinand Grapperhaus vindt dat de huidige wetgeving genoeg mogelijkheden biedt, zoals preventief fouilleren. Maar burgemeester Femke Halsema van Amsterdam wil daar niet aan. Haar Rotterdamse ambtgenoot Ahmed Aboutaleb richt zich op de … Continued The post Steekgeweld: Halsema tegen preventief fouilleren, Aboutaleb richt zich op ouders appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/02 16u30  Jans weg na racisme-incident: ?Politieke correctheid ten top? Ron Jans (61) is opgestapt als trainer van FC Cincinnati. Dat heeft de Nederlandse voetbaltrainer maandagavond laat (Amerikaanse tijd) bekendgemaakt aan de MLS-club. Jans deed vorige week vrijdag al een stap terug, nadat competitieorganisator MLS een onderzoek was begonnen naar aanleiding van een klacht over ‘racistisch’ incident waarbij Jans was betrokken. Terwijl hij in de … Continued The post Jans weg na racisme-incident: ‘Politieke correctheid ten top’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/02 16u30  Steekgeweld: Halsema weigert preventief fouilleren, Aboutaleb richt zich op ouders De burgemeesters van de gemeenten Nissewaard en Ridderkerk roepen op tot een landelijk messenverbod na steekgeweld door en tegen minderjarigen. Minister Grapperhaus vindt dat de huidige wetgeving voldoende alternatieven biedt, zoals preventief fouilleren. Maar burgemeester Halsema van Amsterdam, ook geteisterd door steekgeweld onder jongeren, wil daar niet aan. Haar Rotterdamse ambtsgenoot Aboutaleb richt zich op … Continued The post Steekgeweld: Halsema weigert preventief fouilleren, Aboutaleb richt zich op ouders appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/02 15u30  Gemeenten hebben er genoeg van en willen rem op arbeidsmigranten Zeker drie gemeenten hebben een (flexibele) maximumgrens gesteld aan het aantal arbeidsmigranten dat in hun gemeente mag wonen. Het gaat om de Gelderse plaatsen Maasdriel en Zaltbommel en het Brabantse Deurne. Dat meldt de NOS dinsdag. De grens is vooral bedoeld om het draagvlak onder de inwoners te behouden. Politici voeren al maanden discussie over … Continued The post Gemeenten hebben er genoeg van en willen rem op arbeidsmigranten appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/02 12u15  Stop de demonisering van Airbnb Wie een paar dagen per jaar zijn huis wil verhuren aan vakantiegangers krijgt het steeds zwaarder te verduren, vooral in Amsterdam. Waarom toch? vraagt Roelof Bouwman zich af. In een geruchtmakend rapport van hoogleraar bestuurskunde Pieter Tops en onderzoeksjournalist Jan Tromp stond het vorig jaar zwart op wit: drugsgerelateerde criminaliteit heeft in Amsterdam vrij spel. … Continued The post Stop de demonisering van Airbnb appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/02 12u15  De wereld zal weinig merken van Palestijnse ?diplomatieke intifada? Lees meer >
17/02 12u15  Het betreurenswaardige vertrek van volksverheffer Matthijs van Nieuwkerk Hij maakte deel uit van ons leven, beweerde Eva Jinek stellig. We zouden allemaal steeds geweten hebben wat we ?s avonds om zeven uur gingen doen. Deze verwijzing van de talkshowhost naar de impact van haar collega Matthijs van Nieuwkerk en diens programma De Wereld Draait Door (DWDD) getuigt van een ernstige blikvernauwing in televisieland, … Continued The post Het betreurenswaardige vertrek van volksverheffer Matthijs van Nieuwkerk appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/02 12u15  Houd de overheid uit uw slaapkamer: gevaren van een nieuwe zedenwet Lees meer >
15/02 13u30  Geachte Pieter Elbers, maak tegengaan discriminatie speerpunt KLM Publicist en communicatieadviseur Onno Aerden geeft wekelijks ongevraagd advies aan iemand in het nieuws. Deze week aan de CEO van KLM Pieter Elbers: leer van het ?briefjesincident? en maak het discriminatievraagstuk speerpunt van uw werkgever. Merkwaardige communicatiecrisis afgelopen week. Op een KLM-vlucht van Amsterdam naar Seoul had de crew een briefje op een van de … Continued The post Geachte Pieter Elbers, maak tegengaan discriminatie speerpunt KLM appeared first on Elsevierweekblad.nl.
14/02 21u30  Vice-premier gegrild over marinierskazerne Lees meer >
14/02 16u45  Het populisme in vier misvattingen Populisme wordt vaak gezien als een ondemocratische, rechtse stroming die vooral lageropgeleiden aantrekt en vanzelf wel weer overwaait. Het tegendeel is waar, betoogt Max van Duijn in dit ingezonden opiniestuk. Het jaar 2016 is wel het wonderjaar van het populisme genoemd. Het populisme bloeide op, bleek vitaal en leek niet meer te stuiten. Zo besloten … Continued The post Het populisme in vier misvattingen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
14/02 15u30  In gesprek met Trumps nieuwe veiligheidsadviseur, de opvolger van Bolton Lees meer >
13/02 18u30  Planbureau voor de Leefomgeving opnieuw de mist in Een pijnlijke rekenfout van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL): het verduurzamen van anderhalf miljoen huizen gaat 40 tot 50 procent meer kosten dan de eerder geschatte honderden miljoenen euro?s. Volgens minister Eric Wiebes (VVD) blijven de plannen betaalbaar. Waarmee heeft het Planbureau zich misrekend? In het Klimaatakkoord is afgesproken om anderhalf miljoen huizen in … Continued The post Planbureau voor de Leefomgeving opnieuw de mist in appeared first on Elsevierweekblad.nl.
13/02 14u45  D66-plan voor arbeidsmigratie uit Afrika valt volledig verkeerd Als het aan D66 ligt, gaat Nederland tijdelijk arbeidsmigranten uit Afrikaanse landen als Nigeria halen. Tweede Kamerlid Maarten Groothuizen wil zo openstaande vacatures vervullen en illegale immigratie via de Middellandse Zee tegengaan. Coalitie- en oppositiepartijen reageren vol onbegrip: zij benadrukken dat het kabinet eerst maar eens de terugkeer van illegalen en uitgeprocedeerde asielzoekers op orde … Continued The post D66-plan voor arbeidsmigratie uit Afrika valt volledig verkeerd appeared first on Elsevierweekblad.nl.
13/02 14u45  Podcast: Shell als banenmotor voor Trump in Pennsylvania en het debacle van Iowa In de nieuwste podcast van de Holland-Amerikalijn spreken correspondent Verenigde Staten Emile Kossen en redacteur Victor Pak over een gigantische fabriek die Shell in Pennsylvania bouwt. De fabriek is goed voor liefst 600 banen in een regio die decennialang in verval was. Ook bespreken zij de eerste voorverkiezingen van de Democraten in de staat Iowa, … Continued The post Podcast: Shell als banenmotor voor Trump in Pennsylvania en het debacle van Iowa appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: dinsdag 18 februari 2020, 21u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
13/02 10u15  Oude banken gaan strijd aan met ?nieuwkomers?In de slag om de klant kiezen Europese banken voor een digitale aanvalsstrategie met hippe dochterbedrijven. Topzware moeders fungeren alleen maar als sleepanker, schrijft Marijn Jongsma. Nieuwkomer Openbank presenteert zich in een promofilmpje als het archetypische digitale bedrijf. Werknemers komen met de fiets naar het hoofdkantoor, dragen geen pak, en spelen elkaar op kantoor letterlijk … Continued The post Oude banken gaan strijd aan met ‘nieuwkomers’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
12/02 16u30  Socialist Bernie Sanders wint nipt van Buttigieg in New HampshireDemocraat en socialist Bernie Sanders heeft dinsdag nipt de voorverkiezingen in New Hampshire gewonnen. De 78-jarige Sanders kreeg 25,7 procent van de stemmen, maar wordt op de hielen gezeten door de gematigde Democraat Pete Buttigieg (24,4 procent) en Amy Klobuchar (19,8 procent). Bij de voorverkiezingen spreken inwoners zich uit over de cruciale vraag: wie moet … Continued The post Socialist Bernie Sanders wint nipt van Buttigieg in New Hampshire appeared first on Elsevierweekblad.nl.
12/02 16u30  Wereldwinkelproza kenmerkt visie van CDALees meer >
12/02 16u30  Zij zitten in commissie die oordeelt over slavernijverledenLees meer >
12/02 13u00  Dit wil Macron met de Europese militaire slagkrachtMacron houdt zijn mede-Europeanen een spiegel voor, schrijft Bram Boxhoorn. Wat zijn de Europese veiligheidsbelangen precies en hoe kan de EU die het beste behartigen? Het grote onderhandelingsspel over de toekomstige verhoudingen tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU is aanstaande. De relatie op het gebied van veiligheid en defensie speelt een cruciale rol in … Continued The post Dit wil Macron met de Europese militaire slagkracht appeared first on Elsevierweekblad.nl.
12/02 11u45  Socialist Bernie Sanders wint nipt in New Hampshire van ButtigiegDemocraat en socialist Bernie Sanders heeft dinsdag nipt de voorverkiezingen in New Hampshire gewonnen. De 82-jarige Sanders kreeg 25,7 procent van de stemmen, maar wordt op de hielen gezeten door de gematigde Democraat Pete Buttigieg (24,4 procent) en Amy Klobuchar (19,8 procent). Bij de voorverkiezingen spreken inwoners zich uit over de cruciale vraag: wie moet … Continued The post Socialist Bernie Sanders wint nipt in New Hampshire van Buttigieg appeared first on Elsevierweekblad.nl.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

2x Steekgeweld: Halsema weigert preventief fouilleren, Aboutaleb richt zich op ouders18/02 16u30 - Elsevier.nl: De burgemeesters van de gemeenten Nissewaard en Ridderkerk roepen op tot een landelijk messenverbod na steekgeweld door en tegen minderjarigen. Minister Grapperhaus vindt dat de huidige wetgeving voldoende alternatieven biedt, zoals preventief fouilleren. Maar burgemeester Halsema van Amsterdam, ook geteisterd door steekgeweld onder jongeren, wil daar niet aan. Haar Rotterdamse ambtsgenoot Aboutaleb richt zich op … Continued The post Steekgeweld: Halsema weigert preventief fouilleren, Aboutaleb richt zich op ouders appeared first on Elsevierweekblad.nl.
2x Steekgeweld: Halsema tegen preventief fouilleren, Aboutaleb richt zich op ouders18/02 21u15 - Elsevier.nl: De burgemeesters van de gemeenten Nissewaard en Ridderkerk roepen op tot een landelijk messenverbod na steekgeweld door en tegen minderjarigen. Minister van Justitie Ferdinand Grapperhaus vindt dat de huidige wetgeving genoeg mogelijkheden biedt, zoals preventief fouilleren. Maar burgemeester Femke Halsema van Amsterdam wil daar niet aan. Haar Rotterdamse ambtgenoot Ahmed Aboutaleb richt zich op de … Continued The post Steekgeweld: Halsema tegen preventief fouilleren, Aboutaleb richt zich op ouders appeared first on Elsevierweekblad.nl.
1x Dit wil Macron met de Europese militaire slagkracht12/02 13u00 - Elsevier.nl: Macron houdt zijn mede-Europeanen een spiegel voor, schrijft Bram Boxhoorn. Wat zijn de Europese veiligheidsbelangen precies en hoe kan de EU die het beste behartigen? Het grote onderhandelingsspel over de toekomstige verhoudingen tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU is aanstaande. De relatie op het gebied van veiligheid en defensie speelt een cruciale rol in … Continued The post Dit wil Macron met de Europese militaire slagkracht appeared first on Elsevierweekblad.nl.
1x Socialist Bernie Sanders wint nipt van Buttigieg in New Hampshire12/02 16u30 - Elsevier.nl: Democraat en socialist Bernie Sanders heeft dinsdag nipt de voorverkiezingen in New Hampshire gewonnen. De 78-jarige Sanders kreeg 25,7 procent van de stemmen, maar wordt op de hielen gezeten door de gematigde Democraat Pete Buttigieg (24,4 procent) en Amy Klobuchar (19,8 procent). Bij de voorverkiezingen spreken inwoners zich uit over de cruciale vraag: wie moet … Continued The post Socialist Bernie Sanders wint nipt van Buttigieg in New Hampshire appeared first on Elsevierweekblad.nl.
1x Het populisme in vier misvattingen14/02 16u45 - Elsevier.nl: Populisme wordt vaak gezien als een ondemocratische, rechtse stroming die vooral lageropgeleiden aantrekt en vanzelf wel weer overwaait. Het tegendeel is waar, betoogt Max van Duijn in dit ingezonden opiniestuk. Het jaar 2016 is wel het wonderjaar van het populisme genoemd. Het populisme bloeide op, bleek vitaal en leek niet meer te stuiten. Zo besloten … Continued The post Het populisme in vier misvattingen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
1x De wereld zal weinig merken van Palestijnse ?diplomatieke intifada?18/02 12u15 - Elsevier.nl: Lees meer >
1x Stop de demonisering van Airbnb18/02 12u15 - Elsevier.nl: Wie een paar dagen per jaar zijn huis wil verhuren aan vakantiegangers krijgt het steeds zwaarder te verduren, vooral in Amsterdam. Waarom toch? vraagt Roelof Bouwman zich af. In een geruchtmakend rapport van hoogleraar bestuurskunde Pieter Tops en onderzoeksjournalist Jan Tromp stond het vorig jaar zwart op wit: drugsgerelateerde criminaliteit heeft in Amsterdam vrij spel. … Continued The post Stop de demonisering van Airbnb appeared first on Elsevierweekblad.nl.
1x Gemeenten hebben er genoeg van en willen rem op arbeidsmigranten18/02 15u30 - Elsevier.nl: Zeker drie gemeenten hebben een (flexibele) maximumgrens gesteld aan het aantal arbeidsmigranten dat in hun gemeente mag wonen. Het gaat om de Gelderse plaatsen Maasdriel en Zaltbommel en het Brabantse Deurne. Dat meldt de NOS dinsdag. De grens is vooral bedoeld om het draagvlak onder de inwoners te behouden. Politici voeren al maanden discussie over … Continued The post Gemeenten hebben er genoeg van en willen rem op arbeidsmigranten appeared first on Elsevierweekblad.nl.
1x Jans weg na racisme-incident: ?Politieke correctheid ten top?18/02 16u30 - Elsevier.nl: Ron Jans (61) is opgestapt als trainer van FC Cincinnati. Dat heeft de Nederlandse voetbaltrainer maandagavond laat (Amerikaanse tijd) bekendgemaakt aan de MLS-club. Jans deed vorige week vrijdag al een stap terug, nadat competitieorganisator MLS een onderzoek was begonnen naar aanleiding van een klacht over ‘racistisch’ incident waarbij Jans was betrokken. Terwijl hij in de … Continued The post Jans weg na racisme-incident: ‘Politieke correctheid ten top’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
0x Socialist Bernie Sanders wint nipt in New Hampshire van Buttigieg12/02 11u45 - Elsevier.nl: Democraat en socialist Bernie Sanders heeft dinsdag nipt de voorverkiezingen in New Hampshire gewonnen. De 82-jarige Sanders kreeg 25,7 procent van de stemmen, maar wordt op de hielen gezeten door de gematigde Democraat Pete Buttigieg (24,4 procent) en Amy Klobuchar (19,8 procent). Bij de voorverkiezingen spreken inwoners zich uit over de cruciale vraag: wie moet … Continued The post Socialist Bernie Sanders wint nipt in New Hampshire van Buttigieg appeared first on Elsevierweekblad.nl.

Statistieken

Artikels:
29557
Gelezen:
15646
Aantal lezers nu:
71


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven