woensdag 26 juni 2019, week 26


U bent nu hier: Meer nieuws van De Financiële Telegraaf

Laatste updatecontrole: vandaag om 20u00
 

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
26/06 20u00  Gamebedrijven waarschuwen Trump om tarieven Amerikanen zullen veel meer geld kwijt zijn aan gameconsoles en andere hardware voor spelcomputers als de regering-Trump de invoertarieven op goederen uit China verhoogt naar 25 procent. Ook komen banen op de tocht te staan en zullen innovatie en economie worden geraakt. Dat schrijven grote spelers in de game-industrie Microsoft, Nintendo en Sony in een brandbrief aan het Witte Huis.
26/06 19u45  Motief voor aankoop Slotervaart nog vaag Het lege Slotervaartziekenhuis heeft nog geen nieuwe bestemming, want ook een rechtsgang van de gemeente was woensdag weer een rem op een oplossing. Er zijn nog veel vraagtekens over de reden waarom de gemeente zo opereert.
26/06 19u45  Wall Street zet stap vooruit De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag halverwege de sessie op winst. Het sentiment werd vooruitgeholpen door optimisme over een handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Chipbedrijven stonden in de belangstelling na beter dan verwachte cijfers van geheugenchipproducent Micron Technology.
26/06 19u00  Boeing: 737 MAX einde zomer weer de lucht in De eerste vluchten met de gewraakte Boeing 737 MAX zullen mogelijk tegen het einde van de zomer plaatsvinden. Dat zei Boeing-baas Dennis Muilenberg tijdens een forum in Aspen. Hij zei ook dat onderhandelingen lopen met maatschappijen over een compensatie voor geleden schade.
26/06 19u00  Bitcoin explodeert: ‘We staan nog maar aan het begin’ Het gaat erg hard met bitcoin, elke 24 uur lijkt er duizend dollar bij te komen. Waar gaat dit naartoe? Boris van de Ven van Gamekings legt uit.
26/06 19u00  Gasunie zet in op waterstof maar blijft gas trouw Hij is een ‘Fries’ in Groningse dienst. De ene week aan tafel met Gazprom, de andere met de milieubeweging. En woensdag met Koning Willem-Alexander bij de opening van een groene waterstoffabriek. Topman Han Fennema wil Gasunie transformeren door de komende jaren een groot deel van het bestaande gasnet af te splitsen en voor waterstof te gaan gebruiken. Kosten: €1 tot €1,5 miljard.
26/06 18u30  ’Opmerkelijk hoge winsten zorgbedrijven’ Grote zorgbedrijven boeken opmerkelijke winstpercentages. In 2017 lagen deze bij 97 grote zorgbedrijven gemiddeld op 21 procent, terwijl dit percentage bij andere bedrijven in de sector op 2 à 3 procent ligt.
26/06 18u30  Bureaustoel speciaal gemaakt voor vrouwen „Hoewel er veel aandacht voor is dat langdurig zitten slecht voor je is, wordt er te weinig gekeken naar hóe we zitten”, meent Roelof Wobben. Zijn bedrijf BeterZitten is gespecialiseerd in ergonomische bureaustoelen en heeft een stoel speciaal voor vrouwen ontwikkeld.11 
26/06 18u15  ’Het kabinet moet de lasten verlichten’ De loonkloof tussen bestuurders en werknemers kan het beste verminderd worden door een lastenverlichting. Dit meent ruim twee derde van de bezoekers van DFT, zo blijkt uit een peiling waarop ongeveer 9500 keer is gestemd.11 
26/06 18u00  ArcelorMittal hoogvlieger in vlakke AEX De AEX-index in Amsterdam is woensdag nagenoeg vlak gesloten. Elders in Europa bleven graadmeters eveneens dicht bij huis. Beleggers bleven terughoudend ondanks berichten over een op handen zijnde handelsdeal tussen China en de VS. In Amsterdam viel met name de koerswinst van staalreus ArcelorMittal op.
26/06 17u45  Beurs: AEX zakt in slotminuten door het ijs Na ochtend vol handelshoop en een middag die gedomineerd werd door tegenvallende Amerikaanse cijfers heeft de Amsterdamse beurs uiteindelijk toch geen droge voeten weten te houden. Vooral de schier eindeloze vrije val van Unibail-Rodamco-Westfield valt op.
26/06 17u45  Prijs aandeel VW-truckdivisie aangescherpt Een aandeel van de vrachtwagen- en bussendivisie van automaker Volkswagen zal bij zijn beursgang 27 tot 28 euro waard zijn. De prijs van Traton, zoals de divisie achter merken als MAN en Scania heet, komt daarmee uit aan de onderkant van een eerder afgegeven bandbreedte van 27 tot 33 euro per aandeel.
26/06 17u15  HyGear plaatst obligatie op NPEX Industriële gassenproducent HyGear heeft voor 5 miljoen euro aan obligaties en warrants verkocht via handelsplatform NPEX. De zesjarige obligatielening van 5 miljoen euro met een jaarlijkse rente van 8 procent was volgens het bedrijf na acht dagen volledig ondertekend door beleggers.
26/06 16u45  BAM aan de slag met waterbescherming Leeds Bouwer BAM heeft een tweede opdracht binnen van de Britse gemeente Leeds voor een waterbeschermingsproject. De Britse tak BAM Nuttall gaat in combinatie met Mott Macdonald de Noord-Engelse stad beschermen tegen overstromingsgevaar van de rivier Aire. Met de opdracht is een bedrag van circa 85 miljoen euro gemoeid.
26/06 16u45  Onno Hoes als ’makelaar’ naar Den Haag Onno Hoes wordt vanaf 1 augustus het boegbeeld van de Nederlandse makelaarswereld. De VVD-politicus gaat er vooral coachen, niet ’het even komen vertellen’.
Laatste update: vandaag om 20u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
26/06 16u15  Column: lasten maken vaste baan onaantrekkelijkIs Wouter Koolmees de Samuel van Houten van onze tijd? Beiden liberaal. En ondanks hun politieke gezindte toch initiatiefnemer van baanbrekende sociale wetgeving. Krijgen we na het Kinderwetje van Van Houten nu het Zzp-wetje van Koolmees?
26/06 16u15  Trump: liever Draghi dan ’eigen Fed-persoon’De Verenigde Staten zouden beter af zijn met ECB-voorzitter Mario Draghi als topman van het Amerikaanse centralebankenbestuur dan het nu is met „onze eigen Fed-persoon.” Dat heeft president Donald Trump gezegd in een interview met tv-zender Fox Business Network. Hij claimde bovendien opnieuw dat hij het recht heeft Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell uit zijn functie te zetten.
26/06 15u45  Handelshoop kleurt Wall Street groenDe aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met winsten aan de nieuwe sessie begonnen. Het sentiment wordt vooruit geholpen door optimisme over een handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Chipbedrijven stonden in de belangstelling na beter dan verwachte cijfers van geheugenchipproducent Micron Technology.
26/06 15u30  Capaciteit kost Schiphol plek op hubranglijstSchiphol is een plek gezakt op de ranglijst voor best verbonden overstapluchthavens. Vooral de capaciteitslimiet van Nederlands grootste luchthaven zorgde er voor dat de tweede plaats moest worden afgestaan. Dat staat in een nieuw rapport van luchthavenbrancheorganisatie ACI.
26/06 15u30  Fagron schikt zaak met Amerikaanse justitieToeleverancier aan apotheken Fagron heeft een principe-schikking getroffen met de Amerikaanse justitie in een onderzoek naar de prijsstelling van farmaceutische producten. Het bedrijf betaalt 22,3 miljoen dollar. Naar verwachting wordt de schikking in de tweede helft van 2019 definitief.
26/06 15u15  Zwaargewichten houden beurs boven waterNa een prima eerste deel van de dag krijgt de beurs het nu toch zwaar. De cijfers over de orders voor duurzame goederen in de VS vallen tegen, en dat doet beleggers pijn na eerder optimisme over een Amerikaans-Chinese handelsdeal.
26/06 15u00  'Wall Street hoger dankzij handelsoptimisme'De aandelenbeurzen in New York liggen woensdag op koers voor een hogere opening. Het sentiment wordt daarbij gesteund door optimisme over een handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. De zorgen over de spanningen tussen de VS en Iran werden even aan de kant geschoven. De chipsector op Wall Street kan in beweging komen na beter dan verwachte cijfers van geheugenchipproducent Micron Technology.
26/06 15u00  Orders duurzame goederen VS nemen afDe orders voor duurzame goederen in de Verenigde Staten zijn in mei met 1,3 procent gedaald ten opzichte van een maand eerder. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Handel op basis van een voorlopig cijfer.
26/06 15u00  Groothandelsvoorraden VS nemen toeDe groothandelsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in mei met 0,4 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit voorlopige cijfers die het Amerikaanse ministerie van Handel heeft gepubliceerd.
26/06 15u00  Retail Estates betaalt schuld met aandelenRetail Estates heeft 750.000 aandelen uitgegeven. Daarmee wordt een deel van de aankoop van 56 winkelpanden bekostigd. De optie om dit deel in aandelen te voldoen was in het contract overeengekomen.
26/06 14u45  Column: Hittegolf op de beursWanneer er warm weer voorspeld wordt, moet je snel een positie innemen in bier-, frisdrank en ijsjesproducenten. Althans dat was twintig jaar geleden de tegeltjeswijsheid. Die vlieger gaat wellicht nog steeds op; nu de mussen hier van het dak vallen staan de aandelen Heineken en Unilever tegen hun all-time high.
26/06 14u15  Onno Hoes nieuwe voorzitter makelaarsclubOnno Hoes wordt de nieuwe voorzitter van makelaarsvereniging NVM. De VVD’er, oud-burgemeester van Maastricht en nu waarnemend burgemeester in de Haarlemmermeer, volgt op 1 augustus Ger Jaarsma op.
26/06 14u15  Startupfabriek vol innovatiesDe beste ideeën ontstaan als je even niet gefocust bent op je werk. Dat principe is zichtbaar als je binnenstapt bij incubator YES!Delft. In de open industriële ruimte staan diverse zithoeken, een poolbiljart en een voetbaltafel. In kantoren aan de randen werken jonge ondernemers aan het opbouwen van hun startup.
26/06 14u15  Werkende is fors meer belasting gaan betalenDe belastingopbrengsten van Nederland zijn sinds het begin van de crisis flink harder gestegen dan in andere Europese landen. En dat wordt vooral opgehoest door hardwerkende burgers.
26/06 14u00  Kweekvijver vol innovatiesDe beste ideeën ontstaan als je even niet gefocust bent op je werk. Dat principe is zichtbaar als je binnenstapt bij incubator YES!Delft. In de open industriële ruimte staan diverse zithoeken, een poolbiljart en een voetbaltafel. In kantoren aan de randen werken jonge ondernemers aan het opbouwen van hun startup.
26/06 13u15  ING verlaagt advies en koersdoel NSIING verlaagt het advies voor vastgoedinvesteerder NSI van buy naar hold en het koersdoel gaat van 42 euro naar 40 euro. De bank wijst daarbij op mogelijke vertraging bij uitvoering van projecten, een meer voorzichtige visie op eventuele ontwikkelingsbaten en de recente stijging van de koers.
26/06 12u45  Handelssoap nu goed voor aandelenbeurzenLang zorgde de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China vooral voor angst op de aandelenmarkten. Maar het bericht, van de Amerikaanse minister van Financiën Mnuchin, dat de deal ’voor 90% rond is’, brengt nu weer wat hoop naar de markten.10 
26/06 12u30  Nederlander blijft niet thuis voor toeslagenNederlanders gaan niet massaal minder werken om te voorkomen dat zij hun toeslagen voor bijvoorbeeld huur of zorg kwijt raken. Een flink hogere belastingdruk zorgt daar niet voor.
26/06 12u30  Philips rondt intrekking aandelen afPhilips heeft de intrekking van 30 miljoen eigen aandelen afgerond. De betreffende aandelen maakten deel uit van een recent afgeronde aandeleninkoop ter waarde van 1,5 miljard euro en het lopende inkoopprogramma dat is begonnen in het eerste kwartaal van dit jaar.12 
26/06 12u30  'Hoofd productie weg bij Tesla'De man die verantwoordelijk was voor de productie van alle auto's in Tesla's fabriek in Fremont, werkt niet meer voor de maker van elektrische auto's. Dat meldt de Amerikaanse website Electrek. Peter Hochholdinger werkte sinds 2016 voor Tesla en was daarvoor in dienst bij Audi.11 
26/06 12u15  ’Trump krijgt via omweg zijn zin in handelsoorlog’De handelsruzie tussen de VS en China, die al meer dan een jaar doorettert, nadert weer een voorlopig hoogtepunt. Plaats van handeling is het Japanse Osaka, waar vrijdag en zaterdag de G20-top plaatsvindt. Lukt het de kemphanen om het eens te worden?
26/06 12u15  Staat wil tot 2 miljard euro ophalenDe Nederlandse staat wil maandag tussen 1 miljard en 2 miljard euro ophalen met een nieuwe kortlopende lening. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend.
26/06 12u15  Brussel onderzoekt chipmaker BroadcomDe Europese Commissie stelt een onderzoek in naar machtsmisbruik door de Amerikaanse chipmaker Broadcom. Dat bedrijf heeft mogelijk zijn afnemers door clausules in contracten verboden zaken te doen met concurrenten.
26/06 12u15  Mnuchin: hoopvol over handelsdeal VS en ChinaDe Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin is „hoopvol” gestemd dat een handelsdeal gesloten kan worden tussen de Verenigde Staten en China. Volgens de minister in een interview met zakenzender CNBC is de deal inmiddels voor „ongeveer 90 procent compleet.”
26/06 12u15  VEON verlaagt bod op Global TelecomTelecombedrijf VEON heeft zijn bod op de resterende aandelen van zijn Egyptische dochter Global Telecom Holdings (GTH) verlaagd. VEON houdt rekening met het bedrag dat de Egyptische autoriteiten claimen van GTH in een belastingzaak.
26/06 12u00  Adviesraad: Huawei niet uitsluitenNederland doet er goed aan het Chinese telecombedrijf Huawei niet volledig uit te sluiten bij de aanleg van 5G. Die aanbeveling komt van de Adviesraad Internationale Vraagstukken, in een rapport over de verhouding tussen China en EU-lidstaten zoals Nederland.
26/06 12u00  Handelshoop helpt beurzen vooruitDe Europese aandelenbeurzen gingen woensdag licht omhoog. Beleggers trokken zich op aan opmerkingen van de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin die stelde dat een handelsdeal met China bijna rond is. Mnuchin heeft er vertrouwen in dat president Donald Trump en de Chinese leider Xi Jinping vooruitgang kunnen boeken tijdens de G20-top later deze week. Signalen dat de Federal Reserve (Fed) de rente in juli mogelijk niet gaat verlagen zorgden voor enige terughoudendheid.
26/06 12u00  Hoop handelsdeal stuwt DamrakBeleggers verroerden zich woensdag na opening van het Damrak nauwelijks. Een renteverlaging raakte dinsdagavond uit beeld bij de Amerikaanse Federal ArcelorMittal en techaandelen veerden op.
26/06 11u45  Nuts Groep koopt Robin Mobile van BoekhoornRobin Mobile wordt overgenomen door Nuts Groep. Het bedrijf achter onder meer energiemaatschappijen Budget Energie en NLE neemt de mobieletelefoonaanbieder over van investeringsmaatschappij Ramphastos van miljardair Marcel Boekhoorn en oprichter Wilfred Rottier. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.
26/06 11u30  Kleine winst Damrak, Arcelor verhitBeleggers verroerden zich woensda na opening van het Damrak nauwelijks. Een renteverlaging raakte dinsdagavond uit beeld bij de Amerikaanse Federal Reserve. Chipmakers stonden in de aandacht. ArcelorMittal en Shell trokken de kar, Randstad ging opnieuw naar verlies.
26/06 11u30  Combinatie van koffie en kledingDat ze nu samen twee zaken hebben, hadden Nikki (32) en Lisa (27) Robijn een aantal jaar geleden niet gedacht. „We zijn niet zo van het plannen, we zijn hier eigenlijk ingerold”, zegt Lisa.
26/06 11u30  Column: Ahold afgerond scenario …..Het gaat er nogal wispelturig aan toe op het Damrak, waardoor menig chart haarscheurtjes vertoont. Glooiende lijnen moeten veelal plaatsmaken voor wispelturige patronen, beren delen her en der rake klappen uit en menig stier dwaalt suf en duf over het veld. Zo ook op het Ahold speelveld waar thans een zogenaamd ‘afgrond scenario’ zich aftekent. Anders gezegd, de stieren lijken te bezwijken, hetgeen vervelend nieuws is voor trendbeleggers. Of weten de stieren ternauwernood het tij te keren?
26/06 11u15  Nederlander is fors meer belasting gaan betalenDe belastingopbrengsten van Nederland zijn sinds het begin van de crisis flink harder gestegen dan in andere Europese landen. En dat wordt vooral opgehoest door hardwerkende burgers.
26/06 11u15  Column: Ahold afgrond scenario …..Het gaat er nogal wispelturig aan toe op het Damrak, waardoor menig chart haarscheurtjes vertoont. Glooiende lijnen moeten veelal plaatsmaken voor wispelturige patronen, beren delen her en der rake klappen uit en menig stier dwaalt suf en duf over het veld. Zo ook op het Ahold speelveld waar thans een zogenaamd ‘afgrond scenario’ zich aftekent. Anders gezegd, de stieren lijken te bezwijken, hetgeen vervelend nieuws is voor trendbeleggers. Of weten de stieren ternauwernood het tij te keren?
26/06 10u30  Macron: alliantie Renault-Nissan versterkenHet is zaak om de samenwerking tussen Renault en Nissan te versterken door synergie-effecten en allianties aan te gaan. Dat heeft de Franse president Emmanuel Macron in Tokio gezegd. Hij noemde het samenwerkingsverband tussen de Franse en Japanse automakers 'een juweel van de industrie'.10 
26/06 10u30  ING gaat rating Beter Bed heroverwegenING gaat zijn sell-advies en koersdoel van 4,50 euro voor matrassenverkoper Beter Bed onder de loep nemen en schrapt het aandeel van zijn Benelux-lijst van minst favorieten. Dat meldde de bank naar aanleiding van het bericht van Beter Bed dat de opties worden bekeken voor Matratzen Concord. Daarbij stapt de beddenverkoper mogelijk geheel of gedeeltelijk uit zijn Duitse dochterbedrijf, dat in zwaar weer zit.
26/06 10u30  Randstad weer in mineur op vlak DamrakBeleggers verroerden zich na opening van het Damrak nauwelijks. Een renteverlaging raakte dinsdagavond uit beeld bij de Amerikaanse Federal Reserve. Chipmakers stonden in de aandacht. ArcelorMittal en Shell trokken de kar, Randstad ging opnieuw naar verlies.13 
26/06 10u00  AEX doet stapje terugDe aandelenbeurs in Amsterdam deed woensdag een stapje terug. Ook de meeste andere Europese beurzen gingen licht omlaag. Beleggers verwerkten de lagere slotstanden op Wall Street, waar de hoop op een renteverlaging in juli afnam na uitlatingen van de Amerikaanse centralebankpresident Jerome Powell. Verder werd uitgekeken naar de G20-top aan het einde van de week.10 
26/06 09u45  'Kone werkt aan bod liftdivisie ThyssenKrupp'De Finse liftenmaker Kone werkt aan een overnamebod op de liften- en roltrappendivisie van het Duitse ThyssenKrupp. Volgens ingewijden heeft Kone al toezeggingen gehad voor financiering van het bod.
26/06 09u15  'Groot onderzoek naar handel met voorkennis'Amerikaanse aanklagers doen mee met een groot internationaal onderzoek naar handel met voorkennis. Dat meldden ingewijden rond de zaak aan persbureau Bloomberg. Het Amerikaanse onderzoek loopt tegelijkertijd met onderzoeken door autoriteiten in Groot-Brittannië en Frankrijk.
26/06 09u15  AEX opent met klein verliesDe aandelenbeurs in Amsterdam is woensdag met een klein verlies geopend. Ook de meeste andere Europese beurzen begonnen licht in het rood. Beleggers verwerkten de lagere slotstanden op Wall Street, waar de hoop op een renteverlaging in juli afnam na uitlatingen van de Amerikaanse centralebankpresident Jerome Powell. Verder werd uitgekeken naar de G20-top aan het einde van de week.
26/06 09u15  ArcelorMittal biedt AEX minimale winstBeleggers begonnen woensdag met vlakke resultaten op het Damrak. Een renteverlaging raakte dinsdagavond uit beeld bij de Amerikaanse Federal Reserve. Chipmakers stonden in de aandacht. ArcelorMittal en Shell trokken de kar, Randstad ging opnieuw naar verlies.
26/06 09u00  Bitcoin explodeert richting $13.000De prijs van een bitcoinmunt blijft razendsnel stijgen. Woensdag kwam de uiterst volatiele cryptomunt uit op $12.700, een toename van 12% in 24 uur.
26/06 08u30  Yara bekijkt beursgang stikstofdivisieHet Noorse kunstmest- en chemiebedrijf Yara International bekijkt een beursgang van zijn divisie voor industrieel stikstof. Dat meldde de onderneming voorafgaand aan haar beleggersdag in Londen.
26/06 08u30  Vertrouwen Duitse consumenten iets omlaagHet consumentenvertrouwen in Duitsland is licht gedaald. Dat meldde onderzoeksbureau GfK.
26/06 08u15  ICT wil Proficium overnemenAutomatiseerder ICT Group wil Proficium overnemen. Dat bedrijf levert adviesdiensten en detacheert in de inframarkt. Financiële details van de deal werden woensdag niet verstrekt.10 
26/06 08u15  'Lager begin voor Damrak'De aandelenbeurs in Amsterdam zal woensdag waarschijnlijk lager beginnen aan de nieuwe handelsdag. Ook elders in Europa lijken de beurzen met verliezen te openen, na de lagere slotstanden op Wall Street. De hoop op een renteverlaging in de VS is afgenomen nadat Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve, liet doorschemeren dat een rentestap in juli geen uitgemaakte zaak is.10 
26/06 08u15  Opnieuw verlies voor Japanse beursDe aandelenbeurs in Japan is woensdag opnieuw met verlies geëindigd. Beleggers verwerkten de opmerkingen van de Amerikaanse centralebankpresident Jerome Powell, die liet doorschemeren dat een renteverlaging in juli geen uitgemaakte zaak is. De groei van de Amerikaanse economie ziet er volgens Powell, die door president Donald Trump onder druk wordt gezet om de rente te verlagen, nog altijd gunstig uit.10 
26/06 08u15  Analyse: nog altijd veel hete lucht in de aandelenWie op 1 januari een mandje AEX-aandelen heeft gekocht, heeft op deze warme dagen geld genoeg voor een extra ijsje. De hoofdgraadmeter op de Amsterdamse beurs staat – met nog drie handelsdagen in het eerste halfjaar te gaan – een kleine 15% in de plus rond 560 punten.12 
26/06 08u00  Shell tekent schuldregeling met SomaliëOlie- en gasbedrijf Shell heeft een overeenkomst getekend met de Somalische overheid over schuldenaflossing. Het gaat om oude schulden die aan de overheid moeten worden afgelost, rond olievelden die zijn stilgelegd vanwege de burgeroorlog die begin jaren negentig uitbrak in het Oost-Afrikaanse land.10 
26/06 07u45  'Focus op chipsector na Micron-berichten'De Europese chipsector weet woensdag de aandacht wederom op zich gericht, na beter dan verwachte cijfers van de Amerikaanse maker van geheugenchips Micron. Het bedrijf gaf ook aan 'vroege tekenen van herstel' in de vraag naar chips te zien. Ook zijn verschepingen naar het geplaagde Huawei weer voorzichtig opgestart.11 
26/06 07u30  ’Ex-lichtgewicht’ De Jager nu zwaar genoeg voor top KPN?Er lijkt een vloek op de bestuursvoorzittersstoel bij KPN te rusten. Na een rumoerige bestuurswissel vorig jaar en eerder deze eeuw het koningsdrama bij de opvolging van Ad Scheepbouwer, moet KPN alweer op zoek naar een nieuwe ceo.11 
26/06 07u30  Lagere kapitaalratio NIBC na onderzoek DNBDe CET1-kapitaalratio van de Haagse zakenbank NIBC is neerwaarts bijgesteld, na onderzoek van de interne modellen door De Nederlandsche Bank (DNB). Die ratio komt nu per eind 2018 uit op 16,1 procent, van een eerdere 18,5 procent.
26/06 07u30  Arcadis krijgt order in AustraliëArcadis heeft in Australië een opdracht gekregen voor de opwaardering van de T3 Bankstown Line, een metrolijn tussen Sydenham en Bankstown. Dat bleek woensdag.
26/06 07u15  Schiphol ingehaald door DallasSchiphol is vorig jaar gezakt op de wereldwijde lijst van overstapluchthavens, van plaats twee naar plaats drie. Dat blijkt woensdag uit onderzoek van de mondiale luchthavenkoepel ACI. „Dit is het gevolg van het groeiplafond van 500.000 vliegbewegingen”, zegt een woordvoerder van Schiphol tegen De Telegraaf.14 
26/06 06u45  Polen staken gesprekken over stamceltak EsperiteHet Poolse PBKM heeft de gesprekken met het in Amsterdam genoteerde Esperite, over een overname van activiteiten van stamceltak Cryo-Save, gestaakt. De raad van commissarissen van Polski Bank Komórek Macierzystych, zoals PBKM voluit heet, kon zich niet vinden in de deal die er lag.11 
25/06 23u00  Micron ziet vroege tekenen marktherstelMaker van geheugenchips Micron Technology heeft het in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar beter gedaan dan verwacht. Het Amerikaanse bedrijf behaalde wel een lagere omzet en winst, maar zegt 'vroege tekenen van herstel' op de markt.
25/06 22u46  FedEx haalt meer omzet maar minder winstPakketvervoerder FedEx heeft in zijn eind mei geëindigde gebroken boekjaar de omzet opgevoerd. De winst viel wel veel lager uit. Voor het lopende boekjaar verwacht FedEx wisselende resultaten.
25/06 22u30  Verliesbeurt voor Amerikaanse beurzenDe aandelenbeurzen in New York sloten dinsdag met verlies. Beleggers op Wall Street reageerden op de oplopende spanning tussen de Verenigde Staten en Iran. Ook een toespraak van Fed-voorzitter Jerome Powell drukte op het sentiment.
25/06 22u15  Banken Marel oefenen overtoewijzingsoptie uitDe volledige overtoewijzingsoptie van Marel is door de banken die de beursgang in Amsterdam begeleidden uitgeoefend. Dat heeft de maker van de machines voor de verwerking van vlees, kip en vis bekendgemaakt bij het einde van de stabilisatieperiode.
25/06 20u45  ’Bezorgbedrijven kosten samenleving miljoenen’Doordat ze maaltijdbezorgers niet in dienst nemen, maar via uitzendconstructies of als zzp’ers inhuren, kosten bezorgbedrijven de samenleving miljoenen. Dat stelt vakbond FNV, die berekende dat de bedrijven jaarlijks 28,7 miljoen euro te weinig afdragen aan inkomstenbelasting, sociale premies en pensioenopbouw.
25/06 20u45  Prijsvechter JetBlue wil Schiphol veroverenDe Amerikaanse prijsvechter JetBlue wil met rechtstreekse vluchten op Schiphol de combinatie KLM en Delta aanvallen. Nieuwkomers wordt echter de toegang ontzegd, aldus de luchtvaartmaatschappij.
25/06 20u15  Powell: Fed houdt economie scherp in de gatenEen Amerikaanse renteverlaging in juli is zeker nog geen uitgemaakte zaak. Dat liet voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve doorschemeren. Hij herhaalde dat de economische ontwikkelingen scherp in de gaten worden gehouden. Dat schreven de beleidsmakers van het Amerikaanse stelsel van centrale banken eerder ook al als toelichting bij hun vorige rentebesluit.
25/06 20u00  ’Personeelstekort kon je al jaren zien aankomen’De overheid en werkgevers hebben de afgelopen jaren te weinig geïnvesteerd in de ontwikkeling van werknemers. Mede daardoor kampen veel sectoren nu met een flink tekort aan vakmensen. Dat zegt ceo Rob Zandbergen van uitzender Recruit Global Staffing.
25/06 20u00  Rode koersenborden op Wall StreetDe aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag halverwege de handelsdag in de min. Beleggers op Wall Street kijken net als een dag eerder de kat uit de boom. De oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran maken handelaren voorzichtig. Ook kijken ze vooruit naar de G20-top in Japan eind deze week waar president Donald Trump en zijn Chinese ambtgenoot Xi Jinping elkaar spreken over de handel tussen beide landen.
25/06 19u45  Sky Italia benoemt KPN-baas Ibarra tot topmanKPN-topman Maximo Ibarra gaat per 1 oktober aan de slag bij betaaltelevisiebedrijf Sky Italia. Dat maakte de Italiaanse onderneming bekend enkele uren nadat KPN aangaf dat Ibarra daar eind september zou vertrekken. Ibarra wordt eindverantwoordelijke bij Sky Italia.
25/06 19u30  Frans Muller krijgt aandeel Ahold maar niet aan de praatAhold Delhaize zit een jaar na het aantreden van topman Frans Muller in de put. De beurskoers van €24 eerder dit jaar is onder de €20 terecht gekomen. En het ingrijpen bij de top van de Amerikaanse dochter Stop & Shop heeft nog geen enkel effect gehad op het aandeel, dat onverminderd naar beneden wijst.
25/06 19u15  Geld terug na sneeuwballengevechtTijdens een stoeipartij op een skivakantie onstond waterschade aan een iPhone. Het financiele klachteninstituut Kifid moest oordelen of de aansprakelijkheidssverzekering van de ’dader’ dit dekte.
25/06 19u15  Cryptocriminelen stalen €24 miljoenDe Britse en Nederlandse politie hebben zes vermoedelijke bitcoindieven gearresteerd. De verdachten hebben in totaal €24 miljoen aan cryptovaluta buitgemaakt bij minstens 4000 slachtoffers in twaalf landen, meldt Eurojust.
25/06 18u45  Column: evenwichtskunst op de aandelenmarktenDe aandelenmarkten hielden hun evenwichtsoefening op het koord tussen economisch herstel en een aarzelende monetaire ondersteuning vol tot eind april. Vanaf mei begon de regering-Trump zich harder op te stellen in de handelsbesprekingen met China, waardoor beleggers eraan herinnerd werden hoe kwetsbaar dat evenwicht was.
25/06 18u00  Kleine minnen op Europese beurzenDe Europese aandelenbeurzen sloten dinsdag overwegend licht lager. De politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran drukten op het sentiment. Verder kijken beleggers uit naar de G20-top die eind deze week in Japan wordt gehouden. Op het Damrak vielen beddenverkoper Beter Bed en uitbater van snellaadstations Fastned op door forse dalingen.
25/06 17u45  Twijfelende belegger loost risico’sBeleggers in de AEX boekten dinsdag klein verlies. Ze wachtten op de toelichting van de Federal Reserve. Cyclische fondsen als Randstad gingen in de uitverkoop, Beter Bed en Fastned kwamen niet uit verliezen. Takeaway verraste opnieuw.
25/06 17u30  Ibarra bij KPN niet tot het eindeOm de pols van KPN-topman Maximo Ibarra zit een armbandje met kreet ’fino alla fine’, Italiaans voor: ’tot aan het einde’. De strijdkreet van Ibarra’s club Juventus, gaat echter niet op voor zijn verbintenis met KPN.
25/06 17u30  Nieuwe kredietfaciliteit voor ForFarmersVeevoederbedrijf ForFarmers heeft een nieuwe kredietfaciliteit gesloten. Die heeft een grootte van 300 miljoen euro en een looptijd tot 31 juli 2024. Bovendien kan de faciliteit twee maal met een jaar worden verlengd.
25/06 17u15  Jefferies verlaagt koersdoel RandstadZakenbank Jefferies verlaagt het koersdoel voor uitzender Randstad van 43 naar 41 euro en laat het advies op underperform. Jefferies stelt dat het omzetmomentum bij het bedrijf de afgelopen maanden kan zijn afgezwakt.
25/06 17u15  Column: Steinhoff update, tijd en pijnEen negatief eigen vermogen, een verlies van ‘slechts’ 1,5 miljard euro, de laagste OK-Score, op handen zijnde rechtszaken met miljardenclaims, de zaak lijkt hopeloos. Toch zien we lichtpuntjes aan de operationele kant.
25/06 16u45  Softwarefout vermoedelijk oorzaak storing KPNEen softwarefout is de vermoedelijke oorzaak van de storing die maandag urenlang 112 platlegde. Door die fout in het zogeheten routeringsplatform, dat alle inkomende telefoongesprekken doorstuurt naar hun bestemming, werkte het telefoonnet niet. Het routeringssysteem is viervoudig uitgevoerd, maar de fout trad waarschijnlijk tegelijkertijd in alle systemen tegelijkertijd op. KPN zoekt nog uit hoe dat kon gebeuren.
25/06 16u30  Damrak: Takeaway wint, Randstad in de ratsRandstad ging richting beursslot dinsdagmiddag dieper in het rood op een vlak Damrak. Beleggers wachtten op het rentebesluit van de Federal Reserve. Beter Bed en Fastned kwamen niet uit verliezen.
25/06 16u15  Verkoop nieuwe woningen VS zakt inDe verkoop van nieuwbouwwoningen in de Verenigde Staten is in mei gedaald. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Handel.
25/06 16u15  Consumentenvertrouwen VS flink gedaaldHet vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in juni duidelijk afgenomen. Dat maakte marktonderzoeker Conference Board bekend.
25/06 16u00  Overwegend rode cijfers op beurzen EuropaDe Europese aandelenbeurzen lieten dinsdagmiddag overwegend verliezen zien. Beleggers waren voorzichtig vanwege de politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran. Daarnaast werd uitgekeken naar de G20-top, die eind deze week in Japan zal worden gehouden. Op het Damrak gingen beddenverkoper Beter Bed en laadpaalbedrijf Fastned hard onderuit.
25/06 16u00  Vrij vlakke opening beurshandel Wall StreetDe aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met zeer kleine uitslagen begonnen. Beleggers op Wall Street blijven voorzichtig gezien de oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran. Verder kijken ze uit naar de G20-top eind deze week in Japan. Ook zijn er wat macro-economische gegevens uit de VS, een miljardenovername van farmaceut Allergan door AbbVie en toespraken van bestuurders van de Federal Reserve, waaronder voorzitter Jerome Powell.
25/06 15u30  ‘Europa gaat hypocriet om met luchtruim’Het Europese luchtruim is overvol en daardoor is het deze zomer vrezen voor een recordaantal vertragingen. Luchtvaartverslaggever Yteke de Jong vindt dat de Europese Unie bij de aanpak van het probleem met een dubbele moraal handelt.
25/06 15u30  Wereldhandel in april afgenomenHet wereldhandelsvolume is in april met 0,7 procent afgenomen ten opzichte van een maand eerder. Dat stelt het Centraal Planbureau (CPB) in de maandelijkse Wereldhandelsmonitor. In maart was de wereldhandel juist gegroeid, met een bijgestelde 0,8 procent.
25/06 15u30  Huizenprijzen grote steden VS onveranderdDe gemiddelde prijs van een koopwoning in de Verenigde Staten is in april onveranderd gebleven ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit de S&P CoreLogic Case Shiller-index, die de prijsontwikkeling in twintig grote Amerikaanse steden weergeeft.
25/06 15u00  Minister gaat andere 112-provider overwegenHet kabinet bekijkt of het een tweede telecombedrijf moet inschakelen om in de toekomst een storing van alarmnummer 112 te kunnen opvangen. Onderzoek naar de urenlange netwerkstoring die maandag ook het noodnummer trof, moet dat uitwijzen, zegt minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid).
25/06 15u00  'Rustige opening op Wall Street'De aandelenbeurzen in New York gaan dinsdag naar verwachting vlak tot licht lager beginnen. Beleggers op Wall Street doen kalm aan gezien de oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran. Verder kijken ze uit naar de G20-top eind deze week in Japan. Ook zijn er wat macro-economische gegevens uit de VS, een miljardenovername van farmaceut Allergan door AbbVie en toespraken van bestuurders van de Federal Reserve, waaronder voorzitter Jerome Powell.
25/06 15u00  Inspectie ministerie onderzoekt storing 112De Inspectie Justitie en Veiligheid gaat samen met het Agentschap Telecom en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) de telefoonstoring van maandag bij KPN onderzoeken. Daardoor was onder meer het noodnummer 112 urenlang onbereikbaar.
25/06 14u45  Naam nieuwe Britse premier bekend op 23 juliDe Britse Conservatieve Partij zegt dat op 23 juli bekend wordt gemaakt wie zich de nieuwe premier van het land mag noemen: Boris Johnson of minister Jeremy Hunt van Buitenlandse Zaken. De circa 160.000 leden van de regeringspartij stemmen volgende maand per post over de opvolging van Theresa May als partijleider en minister-president.
25/06 14u15  Slap Damrak hoopt op PowellBeleggers lieten dinsdag op het Damrak financials links liggen, industriefondsen namen de leiding. Beter Bed en Fastned verloren in de lagere divisies fors. Wall Street koerste naar een lagere opening.
25/06 14u00  Grapperhaus wil ’robuuste oplossing’ na storingMinister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) wil „zo snel mogelijk een robuuste oplossing” na de urenlange storing met het alarmnummer 112. Dat heeft hij aan het telecombedrijf KPN later weten. KPN betreurt de storing ten zeerste.
25/06 13u15  'AbbVie dicht bij overname Allergan'De Amerikaanse farmaceut AbbVie is dicht bij een overname van branchegenoot Allergan in een deal ter waarde van meer dan 60 miljard dollar. Dat meldden bronnen rond de zaak aan The Wall Street Journal.
25/06 13u00  Wat vindt Klaas Knot de belangrijkste les van Adam Smith?Na 243 jaar is die dikke pil van Adam Smith nog steeds de Bijbel voor economen. Eindelijk verschijnt ’The wealth of nations’ in het Nederlands. „Het is geen pleidooi voor ongebreidelde marktwerking.”
25/06 13u00  Grapperhaus wil 'robuuste oplossing' na storingMinister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) wil 'zo snel mogelijk een robuuste oplossing' na de urenlange storing met het alarmnummer 112. Dat heeft hij aan het telecombedrijf KPN later weten. KPN betreurt de storing ten zeerste.
25/06 12u45  KPN verhoogt bewaking telefoonverkeer 112KPN verhoogt de bewaking van het telefoonverkeer naar het alarmnummer 112. Dat meldt de raad van bestuur van het telecombedrijf in een brief aan minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid). KPN belooft de storing die het alarmnummer maandag urenlang onbereikbaar maakt, met spoed te onderzoeken.
25/06 12u45  Politiebonden eisen vroegpensioenDe politiebonden willen de cao openbreken om een regeling voor vroegpensioen op te tuigen. Ze vinden dat ze daar recht op hebben nu het pensioenakkoord die mogelijkheid biedt.
25/06 12u45  Dreun Beter Bed en Fastned op DamrakKleine uitslagen dinsdag rond lunchtijd op het Damrak.Beleggers straften KPN af voor het aangekondigde vertrek van de topman. Dit verlies verbleekte bij de neergang van Beter Bed en Fastned. Wall Street koerst af op een lagere opening.
25/06 12u30  Euronext: debuut Fastned ging volgens boekjeDe stormachtige beursgang van Fastned ging volgens het boekje. Dat heeft beursuitbater Euronext aan de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) laten weten. De beleggersvereniging had vragen gesteld omdat de koers van de exploitant van snellaadstations op de eerste handelsdag afgelopen vrijdag maar liefst vervijfvoudigde. Later zakte de beurswaarde weer flink in.
25/06 12u15  Beurs: debuut Fastned ging volgens boekjeDe stormachtige beursgang van Fastned ging volgens het boekje. Dat heeft beursuitbater Euronext aan de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) laten weten. De beleggersvereniging had vragen gesteld omdat de koers van de uitbater van snellaadstations op de eerste handelsdag afgelopen vrijdag maar liefst vervijfvoudigde. Later zakte de beurswaarde weer flink in.
25/06 12u15  ’Ibarra open voor nieuwe baan vanwege prangende familiaire problemen’Duco Sickinghe, president commissaris van KPN maakt zijn aftredende ceo Maximo Ibarra geen verwijten nu die al ruim een jaar na zijn aantreden en ruim een halfjaar van het presenteren van zijn strategie weer opstapt.
25/06 11u45  KPN tornt niet aan strategie na exit IbarraKPN is niet van plan om de strategie te wijzigen nu topman Maximo Ibarra heeft aangegeven het telecombedrijf te zullen verlaten. Volgens president-commissaris Duco Sickinghe is het aan de nieuwe topman of topvrouw om voort te borduren op de huidige koers van het bedrijf.
25/06 11u45  Bank hoeft betaalpakket niet gratis te houdenEen bank mag het tarief voor het gebruik van een betaalrekening eenzijdig wijzigen. Dat oordeelt de Geschillencommissie van klachteninstituut Kifid na een klacht van een klant van ING over het feit dat hij per 1 augustus vorig jaar moest gaan betalen voor zijn rekening.
25/06 11u45  KPN-topman laat miljoenen liggenAftredend topman van KPN Maximo Ibarra loopt weg van zo’n €3 miljoen aan uitgestelde beloningen, blijkt uit het jaarverslag van KPN en het register van AFM.
25/06 11u15  Ibarra laat miljoenen liggenAftredend topman van KPN Maximo Ibarra loopt weg van zo’n €3 miljoen aan uitgestelde beloningen, blijkt uit het jaarverslag van KPN en het register van AFM.
25/06 11u15  'Lagere prijs voor Franse 5G-aanbesteding'De Franse overheid lijkt bereid te zijn om minder geld te vragen voor de aanbesteding van het 5G-netwerk in het land. In ruil voor de korting eist Frankrijk wel een helder tijdschema voor het installeren van 5G en een contract dat alle regio's dekt. Dat meldden ingewijden aan de Franse krant Le Figaro.
25/06 11u15  Onrust bij Beter Bed op kalme beursHoewel de AEX vanochtend amper bewoog, viel er voldoende te beleven op de Amsterdamse beurs. Beleggers straften KPN af voor het aangekondigde vertrek van de topman. Dit verlies verbleekte echter bij de neergang van Beter Bed, dat in geldnood zit.
25/06 11u00  Grote kassastoring Albert Heijn opgelostAlbert Heijn heeft de landelijke kassastoring bij de supermarktketen opgelost. Rond 09.30 uur konden de eerste winkels weer gewoon boodschappen scannen bij de kassa. Een uur later deden in nagenoeg alle winkels de kassa’s het weer. Hoe alles zo fout heeft kunnen gaan, moet nog worden uitgezocht.
25/06 10u30  Column: nieuwe kijk op locatie in vastgoedLocatie, locatie, locatie is altijd het leidende adagium in vastgoed geweest. Dit geldt zeker voor winkels, het segment waar de hoogste vastgoedprijzen worden betaald. Zogeheten A1-winkellocaties – winkels in het centrum van de stad met de meeste passanten - zijn er tenslotte niet zoveel.
25/06 10u30  Duitse obligatierente op dieptepuntDe rente op tienjarige Duitse staatsleningen is dinsdagochtend op het laagste niveau ooit uitgekomen. Beleggers zijn op zoek naar veilige havens door de negatieve stemming op de financiële markten. Die is ontstaan door aanhoudende handelsspanningen, onzekerheid over de brexit en het conflict tussen de Verenigde Staten en Iran.
25/06 10u15  Rente Duitse 10-jaarsleningen historisch laagDe rente op tienjarige Duitse staatsleningen is dinsdagochtend op het laagste niveau ooit uitgekomen. Beleggers zijn op zoek naar veilige havens door de negatieve stemming op de financiële markten. Die is ontstaan door aanhoudende handelsspanningen, onzekerheid over de brexit en het conflict tussen de Verenigde Staten en Iran.
25/06 10u15  Beter Bed onderuit op lagere beursHoewel de AEX in het eerste handelsuur amper bewoog, viel er voldoende te beleven op de Amsterdamse beurs. Beleggers straften KPN af voor het aangekondigde vertrek van de topman. Dit verlies verbleekte echter bij de neergang van Beter Bed, dat in geldnood zit.
25/06 10u15  'Herstel Beter Bed trager dan verwacht'Het herstel bij de Duitse Beter Bed-divisie Matratzen Concord gaat momenteel trager dan verwacht. Dat schrijven kenners van KBC Securities in een rapport. Volgens de Belgische bank maakt de update duidelijk dat Beter Bed met zijn omvang en middelen niet in staat zal zijn om Matratzen Concord snel te herpositioneren.
25/06 10u15  KBC positiever over Retail Estates na dealHet Belgische winkelvastgoedfonds Retail Estates heeft een aantrekkelijke portefeuille van een aantal Nederlandse winkelpanden gekocht. Dat zeggen kenners bij KBC Securities, die het beleggingsadvies op het aandeel verhoogden van hold naar accumulate. Ook het koersdoel wordt opgevoerd, van 83 euro naar 84 euro.
25/06 10u00  Waterfles met pillendoosWaarom zijn er zoveel mensen met een medicijndoosje die geen water bij zich hebben? Die vraag stelde Joop Opmeer (26) zichzelf nadat hij in zijn studententijd als barman regelmatig gasten hoorde vragen om een glaasje water om hun pillen in te nemen. Hij besloot er iets op te verzinnen met de YOS Bottle als resultaat.
25/06 10u00  'Verrassend vertrek topman KPN'Het vertrek van topman Maximo Ibarra komt als een verrassing. Dat constateren analisten van ING. Wel wijzen zij er daarbij op dat er al langer speculaties in de markt waren dat Ibarra de baas zou gaan worden van Sky Italia.
25/06 09u45  Koopjesfestival Amazon verlengd naar 2 dagenPrime Day, het koopjesfestival van webwinkelreus Amazon, duurt dit jaar twee volle dagen. Dat is een halve dag langer dan vorig jaar.
25/06 09u45  Grote kassastoring Albert Heijn, afrekenen in deel filialen weer mogelijkAlbert Heijn heeft de oplossing gevonden voor de landelijke kassastoring bij de supermarktketen. In tientallen winkels kunnen klanten inmiddels weer normaal aan de kassa afrekenen. Volgens een woordvoerster zal in steeds meer filialen alles weer normaal gaan werken.
25/06 09u45  Steeds meer miljonairs in NederlandIn een jaar tijd kwamen er volgens het CBS duizend miljonairshuishoudens bij. Laren, Bloemendaal en Blaricum zijn nog altijd de plekken waar je de grootste kans maakt om ze tegen het lijf te lopen. Maar word je nou echt gelukkiger van al dat geld?
25/06 09u30  Vakantiewerk loont meer deze zomerJongeren krijgen deze zomer meer betaald voor werk tijdens de zomervakantie. Dat meldde uitzendbureau YoungCapital op basis van eigen cijfers. Het hogere uurloon is volgens de recruiter het gevolg van krapte op de arbeidsmarkt. 'Werkgevers hebben meer over voor de juiste vakantiekrachten', aldus YoungCapital.
25/06 09u15  Beurs: Tik voor KPN door vertrek topmanDe Amsterdamse beurs is vanochtend iets lager geopend. Beleggers opereerden voorzichtig door de spanningen tussen de VS en Iran en de aanstaande ontmoeting tussen de leiders van China en de VS. Vooral KPN had het zwaar na het aangekondigde vertrek van zijn topman.
25/06 09u15  Retail Estates koopt 56 Nederlandse winkelpandenHet Belgische winkelvastgoedfonds Retail Estates heeft in Nederland 56 winkelpanden gekocht, in een transactie met een institutionele belegger. De deal heeft een waarde van bijna 100 miljoen euro en de panden staan in Breda, Naaldwijk en Zaandam. Dat bleek dinsdag.
25/06 09u15  Koopjesfestival Amazon duurt twee volle dagenPrime Day, het koopjesfestival van webwinkelreus Amazon, duurt dit jaar twee volle dagen. Dat is een halve dag langer dan vorig jaar. Het Amerikaanse bedrijf zegt de nodige voorbereidingen te treffen voor het evenement dat op 15 juli in verschillende landen wereldwijd begint.
25/06 09u00  Adyen wil stap zetten in VSBetalingsdienstverlener Adyen heeft een Amerikaanse federale betalingslicentie aangevraagd, onder meer bij de Federal Reserve. Dat maakte de onderneming dinsdag bekend.
25/06 09u00  Topman houtveredelaar Accsys vertrektTopman Paul Clegg van Accsys Technologies heeft na tien jaar bij het bedrijf zijn vertrek aangekondigd. Hij vertrekt eind dit jaar bij de houtveredelaar. Accsys gaat op zoek naar een opvolger 'met veel industriële ervaring'.
25/06 08u45  Bitcoin duidelijk voorbij de 11.000 dollarCryptomunt bitcoin heeft zijn opmars verder doorgezet. De grens van 11.000 dollar is inmiddels ruim doorbroken, meldt Coinmarketcap, dat de waarde van de munt bij verschillende beurzen weegt.
25/06 08u45  Basic-Fit koopt eigen aandelen inBasic-Fit koopt 21.933 eigen aandelen in, om het verwaterende effect van het retentie-aandelenprogramma te neutraliseren. Dat bleek dinsdag.
25/06 08u30  'Openingsverlies voor Beursplein 5'De Amsterdamse aandelenbeurs lijkt dinsdag met verlies te openen. Ook de andere Europese beurzen zullen naar verwachting lager beginnen. De oplopende politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran blijven boven de markt hangen. Daarnaast blijft de blik gericht op de G20-top, die eind deze week in Japan zal plaatsvinden.
25/06 08u30  Nikkei lager door Iran en yenDe Japanse effectenbeurs is dinsdag met verlies gesloten. Beleggers bleven voorzichtig door de politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran. Een duurdere Japanse yen zorgde daarnaast voor koersdruk onder de exportbedrijven. Verder werd uitgekeken naar de G20-top, die eind deze week in Japan wordt gehouden.
25/06 08u15  Goudprijs naar hoogste niveau in zes jaarDe goudprijs steeg dinsdag naar het hoogste peil in zes jaar. Het edelmetaal wordt gezien als zogeheten veilige haven tijdens onrustige tijden op de financiële markten. De conflicten tussen de Verenigde Staten en Iran en het uitblijven van een akkoord in de handelskift tussen de Verenigde Staten en China, voeden de onzekerheid op de beursvloeren.
25/06 08u15  Aantal miljonairs in Nederland blijft groeienHet aantal miljonairs in Nederland blijft toenemen. Ons land telde begin 2017 ongeveer 115.000 miljonairshuishoudens, zo'n 3000 meer dan een jaar daarvoor. Het gaat om de meest recente cijfers die bekend zijn bij het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
25/06 08u15  Nederlander wint ’Nobelprijs voor voedsel’ met zadenMet zijn verrijkte groentezaden helpt Simon Groot wereldwijd miljoenen kleine boeren om hun inkomen te vergroten. En zo geeft hij nog eens honderden miljoenen mensen een betere toegang tot een gezond en voedingsrijk dieet. De zaadveredelaar uit Enkhuizen is daarvoor bekroond met de prestigieuze Wereldvoedselprijs 2019, de 'Nobelprijs' op voedselgebied.
25/06 08u00  Topman KPN treedt afKPN laat weten dat Maximo Ibarra in september om familieredenen als topman aftreedt. Hij gaat weer in Italië wonen om daar een topfunctie te bekleden.
25/06 07u45  Beter Bed bekijkt opties Matratzen ConcordBeter Bed gaat de opties tegen het licht houden voor Matratzen Concord. Daarbij stapt de beddenverkoper mogelijk geheel of gedeeltelijk uit zijn Duitse dochterbedrijf, die in zwaar weer zit. Volgens Beter Bed duurt het herstel langer dan verwacht, wat zorgt voor liquiditeitsproblemen bij de onderneming. Het aan de beurs in Amsterdam genoteerde bedrijf praat daar momenteel over met zijn banken.
25/06 07u45  Iran: sancties betekenen eind diplomatieIran stelt dat de nieuwe financiële sancties van de Verenigde Staten voorgoed de diplomatieke banden tussen de twee landen onmogelijk maken.
25/06 07u45  'Shell voornaamste kandidaat Eneco-deal'Het consortium van olie- en gasreus Shell en pensioenfonds PGGM lijkt de beste papieren te hebben om energiebedrijf Eneco in te lijven. Volgens ingewijden zouden zeker twee andere partijen de handdoek hebben geworpen in de overnamestrijd.
25/06 07u45  Column: Het recept voor een nieuwe rally?De markten beleefden door Mario Draghi vorige week een tweede ’whatever it takes’-momentje. Dit keer gebeurde dat voordat de markten hem er echt toe noopten. In die zin was het misschien wel wat vroeg.
25/06 07u15  Johnson: deal of no deal, brexit eind oktoberBoris Johnson belooft dat het Verenigd Koninkrijk sowieso op 31 oktober de EU verlaat, ongeacht of er een brexitdeal is. 'Mijn belofte is dat we op 31 oktober de EU uitgaan,' zei Johnson in een interview met BBC News. Johnson maakt grote kans premier van Groot-Brittannië te worden.
25/06 07u00  Dekbed-Discounter.nl fuseert met meubelzaakHet Nederlandse online beddenbedrijf Dekbed-Discounter.nl fuseert met meubelhandel De Arend tot het nieuwe bedrijf Jamani, met een gezamenlijke omzet van €60 miljoen en 100 personeelsleden.
25/06 06u30  ’Nederlanders betalen veel rente over hun leningen’Nederlanders die geld lenen voor andere zaken dan hun hypotheek, betalen daar veel rente over. Een kwart van de lenenden betaalt zelfs 8% of meer. Vooral postorderkredieten en aankopen met de creditcard zijn erg duur.
25/06 06u30  Lightyear presenteert ’Nederlandse Tesla’Zonnecellen in de carosserie en 725 kilometer op een volle accu. De Lightyear One, die dinsdagochtend in Katwijk in wordt gepresenteerd, moet het Nederlandse antwoord worden op Tesla.
25/06 06u15  ’Bijbel’ in moerstaalIn 1776 legde filosoof Adam Smith ’het fundament voor de economische wetenschap’. Nu pas komt er een Nederlandse vertaling uit van zijn beroemdste boek. Smith inspireert economen nog altijd.
24/06 22u45  Analyse: fusiegesprek met Fiat kan opgepakt wordenDe aandeelhoudersvergadering van Nissan dreigde maandag uit te lopen op een regelrechte scheiding met alliantiepartner Renault. Op de valreep hebben de twee het kunnen bijleggen. Daarmee kan Nissan de zo gewenste wijziging van de managementstructuur doorvoeren en lijkt Renault met een gerust hart de stilgelegde fusiegesprekken met Fiat Chrysler (FCA) weer oppakken.
24/06 22u45  'Telefoonstoring niet veroorzaakt door hack'De storing in het telefoonverkeer van KPN lijkt niet het gevolg te zijn van een hack. Dat heeft Joost Farwerck, lid van de raad van bestuur van KPN, tegen Nieuwsuur gezegd.
24/06 22u15  Overwegend rood slot op afwachtend Wall StreetDe aandelenbeurzen in New York zijn maandag overwegend met rode cijfers gesloten. De financiële markten bleven in afwachting van de ontmoeting tussen de Chinese president Xi Jinping en zijn Amerikaanse collega Donald Trump tijdens de G20-top in Japan deze week. Verder hingen de oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran boven de markt.
24/06 20u30  Ajax legt Promes voor vijf jaar vastAjax heeft Quincy Promes voor de komende vijf jaar vastgelegd. De Amsterdamse club liet maandag weten overeenstemming over de transfer te hebben bereikt met Sevilla. De Spanjaarden ontvangen voor de 38-voudig international 15,7 miljoen euro, wat door 'variabelen' nog kan oplopen tot 17,2 miljoen.
24/06 20u00  ’Meer zzp’ers door kabinetsplan’Het nieuwe zzp-plan van het kabinet zal een aanzuigende werking hebben. Voor beter betaalde werkenden is het straks wel heel aantrekkelijk om te zzp’er te worden. Dat gaat veel belasting- en premie-inkomsten schelen.
24/06 19u45  Storing KPN verholpen, 112 is weer bereikbaarDe telefoonstoring bij KPN is grotendeels verholpen en alarmnummer 112 is weer volledig bereikbaar, meldt de provider. Het alarmnummer was ruim drie uur lang uit de lucht. De oorzaak is nog niet bekend.
24/06 19u45  IT-bedrijf Capgemini neemt Altran overHet Franse automatiserings- en digitale adviesbedrijf Capgemini neemt de Franse industrieel dienstverlener Altran Technologies over in een deal ter waarde van 3,6 miljard euro. Het nieuwe fusiebedrijf is goed voor een omzet van 17 miljard euro en wereldwijd meer dan 250.000 werknemers.
24/06 19u30  Column: Facebook-munt geen nieuwe dollar’Het is 2019. Waar is mijn vliegende auto?” Het is een veelgehoorde klacht van mijn leeftijdsgenoten (rond de vijftig) die opgroeiden met The Jetsons (robotbediende!) en Back to the Future (tijdreizen!). Een halve eeuw geleden stonden we op de maan en veel verder zijn we nooit gekomen.
24/06 19u30  Trump pakt nu grootayatollah Iran aanDe Amerikaanse president Donald Trump legt Iran nieuwe sancties op. Die zijn onder meer gericht tegen de hoogste geestelijk leider van de islamitische republiek, grootayatollah Ali Khamenei.
24/06 19u15  KPN: Einde storing nog niet in zichtKPN is nog steeds op zoek naar de oorzaak die tot een grote storing in het telefoonverkeer heeft geleid in Nederland, waardoor onder andere ook het noodnummer 112 is uitgevallen in Nederland.
24/06 19u00  Column: Medtronic, grote broer van PhilipsHet in Ierland gevestigde, maar van oorsprong Amerikaanse Medtronic is gespecialiseerd in het maken van medische apparatuur. In die zin laat het zich het beste vergelijken met het Nederlandse Philips. Medtronic is echter veel groter.
24/06 19u00  KPN: ’Einde storing nog niet in zicht’KPN is nog steeds op zoek naar de oorzaak die tot een grote storing in het telefoonverkeer heeft geleid in Nederland, waardoor onder andere ook het noodnummer 112 is uitgevallen in Nederland.
24/06 19u00  Minister spreekt zelf met KPN-top over storingMinister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) staat in 'direct persoonlijk contact' met de directie van KPN over de storing die onder meer noodnummer 112 heeft getroffen. Volgens de minister wordt er 'met man en macht gewerkt' aan een oplossing.
24/06 18u15  ABN AMRO rondt juridische fusie spoedig afABN AMRO heeft van de toezichthouders alle vereiste goedkeuringen ontvangen voor de juridische fusie tussen ABN AMRO Bank en ABN AMRO Group. De fusieakte wordt op 28 juni gepasseerd. Daarmee wordt de juridische fusie op 29 juni van kracht.
24/06 17u45  Europese beurzen overwegend omlaagDe Europese aandelenbeurzen zijn maandag overwegend in het rood gesloten. Beleggers bleven voorzichtig door de politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran. Ook werd uitgekeken naar de G20-top later deze week. Op het Damrak ging Fastned onderuit na de koersexplosie bij het beursdebuut van het bedrijf afgelopen vrijdag.
24/06 17u45  Takeaway verrast in AEX, financials geraaktVeel rode borden maandag op het Damrak. Beleggers waren erg afwachtend in de laatste beursweek van het eerste halfjaar. Ze kijken vooruit naar de G20-bijeenkomst en een mogelijke handelsdeal. ASR, Relx en Takeaway zetten de toon. Wall Street opent hoger.
24/06 17u30  SnowWorld kondigt investeringen aanSnowWorld heeft forse investeringen voor de komende jaren aangekondigd. De uitbater van indoor wintersportlocaties wil de huidige zeven locaties in Nederland en Duitsland vernieuwen en hotels in Amsterdam en Zoetermeer bouwen. Het bedrijf wil met de nieuwe investeringen zijn marktpositie in Europa versterken.
24/06 17u15  5 vragen over het miljard dat Google investeert in NederlandGoogle maakte maandag bekend €1 miljard te investeren in Nederlandse datacenters. Het gaat om een datacentrum in aanbouw in het Noord-Hollandse Middenmeer en uitbreiding van het bestaande datacentrum in het Groningse Eemshaven.
24/06 17u15  KLM biedt personeel ’slechts’ 1%Luchtvaartmaatschappij KLM biedt het personeel per 1 juli een loonsverhoging van 1%, plus een maandelijkse uitkering die tot het eind van het jaar neerkomt op 2,6%.
24/06 17u15  Ziggo twee jaar langer hoofdsponsor AjaxAjax en hoofdsponsor Ziggo hebben de bestaande sponsorovereenkomst tussentijds opengebroken en met twee jaar verlengd. De vernieuwde overeenkomst loopt tot en met 30 juni 2022.
24/06 16u45  'Commerzbank niet klaar voor overleg UniCredit'Het Duitse Commerzbank is nog niet klaar voor gesprekken met de Italiaanse branchegenoot UniCredit over een fusie van de twee grootbanken. Dat meldden ingewijden met kennis van de zaak aan persbureau Reuters.
24/06 16u45  Bijbel voor economen gelezen? ’Nee, niet van kaft tot kaft’Na 243 jaar is die dikke pil van Adam Smith nog steeds de Bijbel voor economen. Eindelijk verschijnt ’The wealth of nations’ in het Nederlands. „Het is geen pleidooi voor ongebreidelde marktwerking.”
24/06 16u15  ‘We blijken een verstandig volk te zijn’Nederland is aan het aflossen. De schulden van huishoudens zijn afgenomen. DFT-verslaggever Marlou Visser vertelt hoe dat komt.
24/06 16u00  Overwegend verliezen op Europese beurzenDe Europese aandelenbeurzen lieten maandag een overwegend lager beeld optekenen, zonder grote koersbewegingen. Beleggers bleven voorzichtig door de politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran. Ook werd uitgekeken naar de G20-top later deze week. Op het Damrak ging Fastned onderuit na de koersexplosie bij het beursdebuut van het bedrijf afgelopen vrijdag.
24/06 16u00  Wall Street opent licht hogerDe aandelenbeurzen in New York zijn maandag licht hoger aan de nieuwe handelsweek begonnen. De financiële markten zijn in afwachting van de ontmoeting tussen de Chinese president Xi Jinping en zijn Amerikaanse collega Donald Trump tijdens de G20-top in Japan later deze week. Verder blijven de spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran boven de markt hangen. Ook haalde Trump weer eens uit naar de Federal Reserve.
24/06 15u45  Heffingen VS op staal krijgen steun HooggerechtshofHet Amerikaanse Hooggerechtshof heeft bezwaren tegen de importheffingen van de Verenigde Staten op staal goedgekeurd.
24/06 15u45  Trump: ’Fed is een klein kind’De Amerikaanse president Donald Trump heeft zich wederom negatief uitgelaten over het beleid van de koepel van centrale banken in de VS. Volgens Trump heeft het land renteverlagingen en andere maatregelen nodig om de economie en de inflatie aan te jagen, maar de Federal Reserve geeft volgens hem niet thuis.
24/06 15u15  Trump: VS hebben renteverlaging nodigDe Amerikaanse president Donald Trump heeft zich wederom negatief uitgelaten over het beleid van de koepel van centrale banken in de VS. Volgens Trump heeft het land renteverlagingen en andere maatregelen nodig om de economie en de inflatie aan te jagen, maar de Federal Reserve geeft volgens hem niet thuis.
24/06 15u00  'Wall Street begint nieuwe week licht hoger'De aandelenbeurzen in New York staan maandag naar verwachting voor een hogere opening. De financiële markten zijn in afwachting van de op handen zijnde bijeenkomst tussen de Chinese president Xi Jinping en zijn Amerikaanse collega Donald Trump tijdens de G20-top in Japan later deze week. Verder blijven de oplopende spanningen tussen de VS en Iran boven de markt hangen. Ook haalde Trump weer eens uit naar het Fed-beleid.
24/06 15u00  Column: wie vertrouwt u meer, Knot of Zuckerberg?De afgelopen week was een goede week voor cryptofans. De aankondiging van de libra cryptomunt door Facebook trok de bitcoinkoers mee in zijn kielzog. Vandaag is de bitcoin door de 11.000 dollargrens gegaan.
24/06 14u45  Dure fondsmanagers Europa bloedenKopzorgen bij managers van de klassieke beleggingsfondsen: hun kosten lopen op bij snel teruglopende winsten en duwen hun prestaties in het rood.
24/06 14u15  ASR aan kop, Takeaway verrast in AEXRode borden op het Damrak na de zonnige lunch op maandag. Gemiddeld koersen aandelen op verlies in de laatste beursweek van het eerste halfjaar. Ze zijn in afwachting van deals tijdens de G20-bijeenkomst. ASR, Relx en Takeaway zetten de toon.
24/06 14u15  Geste Bristol-Myers Squibb om Celgene-dealFarmaceut Bristol-Myers Squibb is bereid zijn medicijn Otezla van de hand te doen om zo de overname van Celgene mogelijk te maken. Het bedrijf reageert daarmee op zorgen die de Amerikaanse mededingingswaakhond Federal Trade Commission (FTC) had.
24/06 14u00  Mondiale staalproductie blijft stijgenDe wereldwijde productie van staal is in mei op jaarbasis met 5,4 procent toegenomen tot 162,7 miljoen ton. Dat maakte de World Steel Association bekend.
24/06 13u45  ASR aan kop, Takeaway wint in AEXBeleggers op het Damrak pakken bij geringe volumes en uitslagen dindsdag even de zon mee rond lunchtijd. Gemiddeld koersen ze op verlies in de laatste beursweek van het eerste halfjaar. Ze zijn in afwachting van deals tijdens de G20-bijeenkomst. Relx en Wolters Kluwer en zetten de toon.
24/06 13u30  Signify rondt aandeleninkoop afVerlichtingsproducent Signify heeft zijn aandeleninkoopprogramma afgerond. Vanaf 4 juni kocht het bedrijf 240.000 aandelen in om verplichtingen rond aandelenbeloningen van werknemers af te dekken.
24/06 13u30  ASR aan kop, Takeaway wint inAEXBeleggers op het Damrak pakken bij geringe volumes en uitslagen dindsdag even de zon mee rond lunchtijd. Gemiddeld koersen ze op verlies in de laatste beursweek van het eerste halfjaar. Ze zijn in afwachting van deals tijdens de G20-bijeenkomst. Relx en Wolters Kluwer en zetten de toon.
24/06 13u00  Eldorado koopt Caesars in casinofusie VSCasino-uitbater Eldorado Resorts neemt zijn noodlijdende branchegenoot Caesars Entertainment over. Daar betaalt Eldorado inclusief schulden, ongeveer 17,3 miljard dollar voor.
24/06 13u00  Takeaway aan kop, financials drukken AEXBeleggers op het Damrak pakken bij geringe volumes en uitslagen de zon mee rond lunchtijd. Gemiddeld koersen ze op verlies in de laatste beursweek van het eerste halfjaar. Ze zijn in afwachting van deals tijdens de G20-bijeenkomst. Relx en Wolters Kluwer en zetten de toon.
24/06 12u45  Werken in de bloedhitte: wat mag wel en niet?Het wordt bloedheet in Nederland de komende dagen. Voor morgen worden in het hele land tropische temperaturen verwacht, en woensdag is het in het binneland ook nog flink zweten. In sectoren als de bouw betekent dat oppassen voor werknemers – én voor werkgevers.
24/06 12u30  Agrifirm met Amerikanen in zee in ChinaVeevoederfabrikant Agrifirm gaat in China samenwerken met het Amerikaanse Land O'Lakes op het gebied van diervoer voor melkveehouderijen. De twee beginnen het nieuwe bedrijf Agrilakes.
24/06 12u30  'Strenge regels deren KPN niet bij overname'KPN zal nauwelijks hinder ondervinden van nieuwe regels die het bedrijf beter moeten beschermen tegen ongewenste overnamepogingen. Dat schrijven analisten van UBS in een rapport over het wetsontwerp met betrekking tot ongewenste controle in de telecomsector.
24/06 12u30  Animatiemedewerker onderbetaald: voor miljoen boetes uitgedeeld- Zeven bedrijven die mensen inzetten als animator op campings en vakantieparken hebben van de Inspectie SZW bij elkaar ruim €1 miljoen boete gekregen. De bedrijven konden niet aantonen of de medewerkers die naar eigen zeggen soms ruim 60 uur per week werkten, wel op z'n minst het wettelijk minimumloon kregen betaald.
24/06 12u30  Groep zzp’ers erop vooruit, maar ’geen vetpot’Het kabinet ziet de voorgestelde minimum uurtarieven voor zzp’ers van 16 euro per uur als ’een bodem om armoede te voorkomen’. Dat zei minister Koolmees (Sociale Zaken) bij de presentatie van de plannen. Maar hij erkent: „Het is natuurlijk geen vetpot.”
24/06 11u45  Column: lekkere bankaandelenLaatst moest ik denken aan de gevleugelde woorden van oud ABN-topman Rob Hazelhoff die van mening was dat een bankaandeel „een obligatie met een lekkertje” is. Met andere woorden: het rendement zit vooral in het dividend en af en toe is er wat ruimte voor koersgroei, maar we moeten als banken geen onnodige risico’s nemen.
24/06 11u30  'Fusie Fiat en Renault nog niet van de baan'Een mogelijke fusie tussen autoproducenten Fiat Chrysler en Renault is nog niet helemaal van de baan. Topmannen van de twee bedrijven en Renaults alliantiepartner Nissan staan daar nog altijd voor open, schrijft de Amerikaanse krant The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Wel waarschuwen de topmannen dat allerlei voorwaarden van de betrokken partijen de pogingen om de gesprekken te herstarten kunnen bemoeilijken.
24/06 11u30  Unibail tekent weer overeenkomst megamallUnibail-Rodamco-Westfield heeft weer een nieuwe huurder voor het megawinkelcentrum in Leidschendam gevonden. Het vastgoedfonds sloot een contract met het Spaanse Inditex voor het openen van winkels van zijn merken Zara, Bershka, Pull & Bear en Stradivarius.
24/06 11u30  Lufthansa houdt Brussels Airlines in de luchtDe Duitse luchtvaartreus Lufthansa zet een streep door de plannen om de activiteiten van Brussel Airlines onder te brengen bij budgetdochter Eurowings. Daarentegen zal Brussels Airlines in de toekomst nauwer aansluiten bij de andere zogeheten netwerkmaatschappijen van de Lufthansa-groep, zoals Lufthansa, Austrian Airlines en Swiss. Besparingen zijn evenwel noodzakelijk.
24/06 11u15  Damrak naar klein verliesKleine winsten sloegen maandagochtend op het Damrak om naar een klein verlies in de laatste beursweek van het eerste halfjaar. Het echte vuurwerk wordt pas over een paar dagen verwacht, als de presidenten Trump en Xi elkaar ontmoeten op een G20-bijeenkomst in Japan. RELX en Wolters Kluwer zetten de toon.
24/06 11u15  Universiteit betaalt vrouwen €255 minderVrouwelijke wetenschappers verdienen bij de universiteit van Tilburg gemiddeld €255 bruto per maand minder dan mannelijke collega’s. De Brabantse universiteit is de eerste in Nederland die de loonkloof in kaart heeft gebracht.
24/06 11u00  Prijs dagje pretpark loopt in rap tempo opEen dagje naar een pretpark is in de afgelopen twee jaar bijna 10% duurder geworden voor een gezin. Zij zijn tot wel €200 kwijt voor toegangskaartjes en parkeerkosten voor twee volwassenen en twee kinderen van 4 en 10.
24/06 10u45  ’Meldplicht bij belang 2 procent onnodig’Aandeelhouders van Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen worden op extra kosten gejaagd als een meldingsdrempel wordt ingevoerd bij een belang van 2 procent. Dat zegt belangenvereniging van institutionele beleggers Eumedion. De organisatie noemt de in politiek Den Haag beoogde invoering van een lagere drempel „niet nodig” en „disproportioneel.”
24/06 10u30  Vertrouwen Duitse ondernemers omlaagHet vertrouwen van Duitse ondernemers in de economie is in juni gedaald. Dat meldde onderzoeksinstituut Ifo.
24/06 10u30  Danske Bank ontslaat voormalig interim-chefDanske Bank heeft zijn voormalige interim-topman Jesper Nielsen ontslagen omdat aan bepaalde klanten onder zijn verantwoordelijkheid te veel kosten zouden zijn gerekend. Met de ingreep probeert het door een groot witwasschandaal geplaagde financiële concern schoon schip te maken.
24/06 10u30  Duits bedrijfsvertrouwen krijgt tikHet cijfer voor het Duitse bedrijfsvertrouwen is over juni ingzakt, vooral al gevolg van de wereldwijde handelsoolog.
24/06 10u15  'Meldplicht bij belang 2 procent onnodig'Aandeelhouders van Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen worden op extra kosten gejaagd als een meldingsdrempel wordt ingevoerd bij een belang van 2 procent. Dat zegt belangenvereniging van institutionele beleggers Eumedion. De organisatie noemt de in politiek Den Haag beoogde invoering van een lagere drempel 'niet nodig'' en 'disproportioneel''.
24/06 10u15  'ABN AMRO maakt voortgang met IT'ABN AMRO maakt naar eigen zeggen goede voortgang met zijn investeringen in IT. Dat schrijven analisten van ING naar aanleiding van een innovatie-update van de bank. Waar ABN vorig jaar nog meende een jaar achter te liggen op Scandinavische banken, is die achterstand verkleind naar een halfjaar. ABN denkt dan ook voor te liggen op andere banken in Nederland.
24/06 10u15  Relx en Unilever slepen AEX omhoogHandelaren zijn rustig begonnen aan de laatste beursweek van het eerste halfjaar. Het echte vuurwerk wordt pas over een paar dagen verwacht, als de presidenten Trump (VS) en Xi (China) elkaar ontmoeten op een G20-bijeenkomst in Japan.
24/06 10u00  Universiteit betaalt vrouwen €175 minderVrouwelijke wetenschappers verdienen bij de universiteit Tilburg gemiddeld €175 bruto per maand minder dan mannelijke collega’s. De Brabantse universiteit is de eerste in Nederland die de loonkloof in kaart heeft gebracht.
24/06 09u30  'Blik Corbion-baas op groei en innovatie'De focus van de te benoemen topman van speciaalchemiebedrijf Corbion, Olivier Rigaud, zal vooral komen te liggen op groei van innovatieplatforms als PLA en Terravia alsook op het behoud van goede winstgevendheid en rendement bij Ingredient Solutions. Dat schrijven kenners van KBC Securities in een rapport.
24/06 09u30  Merendeel houders Retail Estates wil aandelenVan de aandeelhouders van winkelvastgoedfonds Retail Estates heeft ruim twee derde gekozen voor nieuwe aandelen in plaats van uitbetaling van het dividend in contanten. In totaal ging het om 67,87 procent van de aandeelhouders, meldde het Belgische bedrijf dat onder meer een notering in Amsterdam heeft.
24/06 09u30  Beurzen van start met kleine winstHandelaren zijn rustig begonnen aan de laatste beursweek van het eerste halfjaar. Het echte vuurwerk wordt pas over een paar dagen verwacht, als de presidenten Trump (VS) en Xi (China) elkaar ontmoeten op een G20-bijeenkomst in Japan.
24/06 09u30  VEB wil duidelijkheid over koerssprong FastnedDe Vereniging van Effectenbezitters (VEB) vraagt beursuitbater Euronext om duidelijkheid over de beursgang van Fastned. Op de eerste handelsdag afgelopen vrijdag vervijfvoudigde de koers van de uitbater van snellaadstations.
24/06 09u15  KBC verhoogt advies ForFarmersForFarmers lijkt op de lange termijn een aantrekkelijke investering, ondanks dat de resultaten in de eerste helft van dit jaar waarschijnlijk wat tegenvallen. Daarom hebben analisten van KBC Securities hun advies voor het aandeel verhoogd van hold naar accumulate.
24/06 09u15  Allianz verkoopt belang in Allianz PopularAan het samenwerkingsverband Allianz Popular tussen de Duitse verzekeraar Allianz en de Spaanse bank Banco Santander komt een einde. Allianz maakte bekend zijn belang van 60 procent in de joint venture voor 936,5 miljoen euro over te zullen doen aan de Banco Santander, die in 2017 Banco Popular overnam.
24/06 08u45  Koers lira maakt sprong na nederlaag ErdoganDe overwinning van oppositiekandidaat Ekrem Imamoglu in de burgemeestersverkiezingen van Istanbul doen de lira erg goed. De Turkse munt staat ongeveer 1% hoger ten opzichte van de dollar na de stembusuitslag, die als een nederlaag wordt gezien voor president Erdogan.
24/06 08u45  Lufthansa wijzigt dividendbeleidLufthansa wil zijn dividendbeleid wijzigen. Aandeelhouders van de Duitse luchtvaartreus zouden volgens de nieuwe regeling 20 tot 40 procent van de nettowinst aangepast voor eenmalige posten uitgekeerd moeten krijgen. Dat is nu 10 tot 25 procent van de brutowinst.
24/06 08u30  'Afwachtend begin voor Damrak'De aandelenbeurs in Amsterdam begint maandag naar verwachting afwachtend aan de nieuwe week. Ook elders in Europa zullen de beurzen waarschijnlijk met kleine koersuitslagen openen. De beurshandel staat in het teken van de politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran. Daarnaast wordt uitgekeken naar de ontmoeting tussen president Donald Trump en de Chinese president Xi Jinping tijdens de G20-top aan het einde van de week.
24/06 08u15  Nikkei boekt kleine winstDe aandelenbeurs in Japan is maandag met een kleine winst begonnen aan de nieuwe handelsweek. Beleggers deden het rustig aan en keken vooral uit naar de ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese collega Xi Jinping tijdens de G20-top aan het einde van de week in Japan. De politieke spanningen tussen Washington en Iran zorgde eveneens voor terughoudendheid.
24/06 08u15  Bitcoin nu ook door de 11.000 dollarSlechts twee dagen nadat de bitcoin de grens van $10.000 overstak, heeft de cryptomunt nu ook de horde van $11.000 genomen.
24/06 08u00  Nederland is aan het aflossenDe schulden van huishoudens zijn in het afgelopen kwartaal, voor het eerst sinds het vierde kwartaal van 2016, afgenomen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Waar destijds de woninghypotheken afnamen, is nu afgelost op consumptief krediet en overige langlopende leningen.
24/06 08u00  Zorgkosten stuwen sociale uitkeringenDe overheid heeft vorig jaar voor 155,6 miljard euro aan sociale uitkeringen uitgekeerd, bijna 4 miljard euro meer dan in 2017. Hiermee waren de uitgaven aan sociale uitkeringen goed voor 47,8 procent van de overheidsuitgaven, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek.
24/06 07u30  Corbion wil Rigaud als topmanCorbion wil Olivier Rigaud benoemen als topman. Hij wordt de opvolger van Tjerk de Ruiter, die zijn verantwoordelijkheden begin augustus zal overdragen. Eerst zal hij nog de halfjaarcijfers presenteren.
24/06 07u15  Economisch beeld fractie minder gunstigHet conjunctuurbeeld is in juni opnieuw wat minder positief dan een maand eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
24/06 07u15  Niet-financiële bedrijven boeken meer winstDe brutowinst voor belasting van niet-financiële bedrijven kwam in het eerste kwartaal van het jaar uit op 61,4 miljard euro. Dat is 1,4 miljard euro meer dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
24/06 07u00  Economie groeit met 0,5 procentDe economie is in het eerste kwartaal met 0,5 procent gegroeid ten opzichte van het laatste kwartaal van 2018. Dat bleek maandag uit een tweede raming van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), die ongeveer 90 dagen na afloop van het kwartaal wordt gepubliceerd.
24/06 06u15  Huiseigenaar niet bezig met duurzaamHet wordt nog een hele klus om 1,5 miljoen woningen over elf jaar klimaatneutraal te krijgen. Slechts 4% van de Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) is op dit moment bezig het appartementsgebouw energiezuinig en uiteindelijk aardgasvrij te maken.
23/06 22u15  Winstwaarschuwing van DaimlerDe Duitse autofabrikant Daimler heeft zondagavond laat een winstwaarschuwing afgegeven.
23/06 19u15  Automonteur is toe aan modernere caoDe arbeidsverhoudingen in de motorvoertuigenbranche moeten op de schop. Branchevereniging Bovag (Bond van Automobielhandelaren en Garagehouders) wil dat werkgevers en werknemers afspraken maken op bedrijfsniveau.
23/06 17u00  Trump: ’Wilde Powell nooit ontslaan’Lees meer >
23/06 16u45  Column: slechts 20 minuten aandacht doet wonderenEen van de beste adviezen die ik ooit van een coach kreeg, is om te denken in kwaliteit in plaats van kwantiteit. Ik vertelde hem me weleens schuldig te voelen dat ik minder thuis was bij mijn kinderen dan andere moeders. Hij zei dat twintig minuten échte aandacht per dag wonderen doet. Dat moet te doen zijn, dacht ik.
23/06 16u15  Handelshoop en Iran beheersen beursweekDe komende beursweek staat in het teken van een mogelijke doorbraak in de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. De Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese ambtgenoot Xi Jinping ontmoeten elkaar in Japan bij de G20-top. Ze gaan mogelijk proberen de vastgelopen onderhandelingen los te trekken.
23/06 15u15  Het jaar rond borrelen met je collega’sEen heel jaar hard werken en dan in kersttijd eens een keer het glas heffen met collega’s. Jarenlang was dat hoe het er in kantoren aan toe ging, maar inmiddels is ook de zomerborrel in zwang.
23/06 14u45  Carrefour verkoopt Chinese takDe Franse supermarktketen Carrefour verkoopt een meerderheidsbelang in zijn Chinese tak aan het Chinese bedrijf Suning.com. Dat betaalt 4,8 miljard yuan, ongeveer 613 miljoen euro, voor 80 procent van Carrefour China. De Fransen houden zelf een vijfde in bezit. Er zijn wel verschillende mogelijkheden afgesproken om het resterende aandeel ook aan Suning.com te verkopen.
23/06 13u45  Makro-moeder vindt bod te laagHet Duitse groothandelsbedrijf Metro is niet te spreken over het overnamebod dat de Tsjechische miljardair Daniel Křetínský en zijn Slowaakse zakenpartner Patrik Tkáč hebben uitgebracht. Het bestuur van het moederbedrijf vindt dat het bod van 5,8 miljard euro een 'aanzienlijke onderwaardering' van het bedrijf betekent.
23/06 13u45  Column: kies voor cash op vakantieLees meer >
23/06 12u30  'Actie tegen Iran wanneer de tijd rijp is'De Verenigde Staten zal de economische druk op Iran opvoeren tot Teheran afziet van geweld en zich met de diplomatieke inspanningen van de VS inlaat. Dat zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo. 'De Amerikaanse regering onderneemt actie wanneer de tijd daarvoor rijp is', aldus de minister.
23/06 12u15  Beleggingstip: opkomende markten, westerse bedrijvenSparen levert niks meer op. Beleggen, zeker in opkomende markten, mogelijk wel. Maar de particulier die in Azië, Latijns Amerika of Afrika wil investeren, moet tegen een achtbaanritje kunnen. Fondsaanbieders schermen vaak wél met hoge rendementen, maar laten de bewegelijkheid onderbelicht.
23/06 10u15  Analyse: is het slim om als AOW’er je huis op te eten?Op radio en televisie worden de consumenten attent gemaakt dat AOW’ers de overwaarde van hun woning kunnen benutten zonder het huis te verkopen. Van stenen naar saldo noemt men dat bij de ABN Amro.
23/06 08u00  Beleggingsfonds in beeld: ’Cash cruciaal nu crisis bijt’Donald Trump, Iran en handelsoorlogen, de Brexit en Italiaanse schulden maken beleggen voor veel particulieren een angstig ritje. Beurzen schommelen binnen weken. Cash aanhouden om snel van belegging te wisselen blijkt dan een strategie die zich uitbetaalt.
23/06 06u15  Alarm om stortvloed ’fout’ Braziliaans vleesEuropa dreigt overspoeld te worden met besmet Braziliaans rund- en kippenvlees. De Europese Unie en Mercosur-landen Brazilië, Argentinië, Paraguay en Uruguay staan op het punt om een handelsakkoord te tekenen, waarbij de grenzen zonder voorwaarden wagenwijd opengaan voor Zuid-Amerikaans vlees met grote risico’s voor voedselveiligheid en dierenwelzijn.
22/06 18u30  Financieel weekoverzicht: over guldens en koopkrachtWe betalen al bijna twintig jaar niet meer met guldens, maar toch blijft er een soort gevoel van heimwee, of nostalgie, naar het pre-eurotijdperk. In een week dat het weer volop ging over onze koopkracht, hadden bezoekers van DFT.nl extra veel aandacht naar een slager die de oude munt nog één keer deed terugkomen.
22/06 17u00  Luchtvaartindustrie ziet donkere wolkenDe Nederlandse luchtvaartindustrie moet de komende tijd knokken om niet achterop te raken. Dat bleek deze week bij de tweejaarlijkse luchtvaartshow in Parijs.
22/06 17u00  Vijf vragen: wordt dit de zomer van de bitcoin?Vijftien maanden na de laatste keer staat de bitcoin weer boven de $10.000. De koers van de virtuele munt blijft uitermate beweeglijk, maar ’deze stijging is anders’, klinkt het onder fans.
22/06 16u45  Daimler moet 60.000 dieselauto's terugroepenDaimler moet in Duitsland 60.000 dieselauto's van Mercedes terugroepen van het Duitse ministerie van Transport. De auto's hebben allemaal sjoemelsoftware waardoor het bij tests lijkt dat er minder vervuilende stoffen worden uitgestoten.
22/06 15u30  Fooienfraude in Amsterdams hotelBarmedewerkers van een hotel in Amsterdam hebben voor meer dan €3000 aan onterechte fooien geïncasseerd. Ze vervalsten om zo hun eigen verdiensten flink op te krikken, blijkt uit een uitspraak van de kantonrechter in de hoofdstad.
22/06 15u15  5 vragen: is jouw auto klaar voor de vakantie?Binnenkort stappen weer miljoenen mensen in de auto voor een lange reis naar hun zomerbestemming. Alle reden om de auto eens goed na te lopen. Niets is erger dan op vakantie opeens stil te staan langs de weg, wachtend op de sleepwagen die maar niet komt, met de zon op het hoofd en huilende kinderen in de berm.
22/06 15u15  Zo voorkom je 'afschuwelijke ellende' op vakantieDe zomervakantie komt er weer aan en dan trekken gezinnen massaal met de auto naar het zuiden. Pieter van Erven Dorens vertelt wat je allemaal moet regelen om zonder pech op je vakantiebestemming aan te komen.
22/06 13u15  Column: we rekenen onszelf arm met pensioenenEen commissie onder leiding van oud-minister Dijsselbloem heeft bepaald dat de rekenrente, waarmee pensioenfondsen de contante waarde van hun toekomstige verplichtingen berekenen, verder omlaag moet. Een lagere rekenrente betekent dat meer vermogen moet worden aangehouden. De kans op niet-indexeren en korten van pensioenen wordt hiermee weer groter.
22/06 12u30  Fooienfraude bij hotel SchipholBarmedewerkers van een hotel bij Schiphol hebben voor meer dan €3000 aan onterechte fooien geïncasseerd. Ze vervalsten om zo hun eigen verdiensten flink op te krikken, blijkt uit een uitspraak van de kantonrechter in Amsterdam.
22/06 10u45  Flink gestegen AEX kijkt naar TrumpDe Amsterdamse beurs is volgende week in de ban van de Amerikaanse president Donald Trump. De spanningen tussen de VS en Iran kunnen de koersen op Beursplein 5 in beweging gaan brengen. Dat geldt ook voor de ontmoeting tussen Trump en de Chinese president Xi Jinping op de G20-top, die vrijdag van start gaat.
22/06 10u15  Reistijd naar Azië kan oplopen door spanningenDe reistijd naar Azië vanuit Nederland gaat langer duren omdat KLM het luchtruim boven de Straat van Hormoes sinds gisteren mijdt. De luchtvaartmaatschappij wil geen risico’s nemen nu de spanningen tussen Iran en de Verenigde Staten hoog zijn opgelopen. De alternatieve route is zeker vier uur langer, aldus luchtvaartexpert Joris Melkert van de TU Delft.
22/06 09u45  Bitcoin door grens van $10.000De bitcoin is weer meer dan $10.000 waard. Zaterdagnacht brak de koers van de cryptomunt voor het eerst sinds maart 2018 door die psychologisch belangrijke grens.
22/06 09u30  CNV bepleit minimumtarief 25 euro voor zzp’erHet CNV vindt het door het kabinet voorgestelde minimumtarief van 16 euro per uur voor zzp’ers veel te laag. De vakbond stelt dat zelfstandigen zonder personeel zeker 25 euro per uur moeten verdienen om te kunnen rondkomen.
22/06 09u00  Wensen consument maken supermarkt duurderDe prijs van boodschappen was de afgelopen week weer voer voor discussie. Terwijl CBS-cijfers aangaven dat ons dagelijks brood het afgelopen jaar flink duurder is geworden, meldde minister Schouten (Landbouw) dat we juist te weinig betalen. Ook de wens om steeds gemakkelijker, exotischer en gezonder te willen eten laat zich voelen in de portemonnee.
22/06 08u45  'Juventus biedt 70 miljoen voor De Ligt'Juventus gaat er vanuit dat Ajax-aanvoerder Matthijs de Ligt (19) binnenkort een vijfjarig contract tekent bij de Italiaanse recordkampioen. Dat meldt De Telegraaf. De club uit Turijn is bereid meer dan 70 miljoen euro over te maken aan Ajax.
22/06 08u15  Column: Rutte moet koopkracht verhogen met lagere lastenMark Rutte heeft vorige week opzien gebaard door het Nederlandse bedrijfsleven stevig de maat te nemen tijdens het VVD-festival. Daarbij ging het om twee maatschappelijke thema’s waarbij Mark gelijk had. Maar met zijn dreigement om de beloofde verlaging van de vennootschapsbelasting te schrappen, ging hij de mist in.
22/06 07u45  Majeure stap van kabinetHet kabinet komt met een minimumtarief voor zzp’ers. Deze maatregel komt niet zomaar uit de lucht vallen. Het voorstel is een van de belangrijkste bouwstenen van het arbeidsmarktbeleid van minister Koolmees van Sociale Zaken. In het regeerakkoord was al vastgelegd dat er een bodem van 15 tot 18 euro zou komen. Nu is die onderste prijs vastgezet op 16 euro.
22/06 07u15  ‘Maak snel einde aan wildgroei zzp’ers’Om de arbeidsmarkt meer in balans te krijgen moet er onder andere met ingang van 2021 een minimumtarief van 16 euro per uur komen voor zzp’ers, vindt het kabinet. Maar is dat wel een goed idee? Dat bespreken Martin Visser en Herman Stam in de nieuwe DFT-podcast. Luister de hele podcast hieronder, of via Spotify en iTunes.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

14x Schiphol ingehaald door Dallas26/06 07u15 - De Financiële Telegraaf: Schiphol is vorig jaar gezakt op de wereldwijde lijst van overstapluchthavens, van plaats twee naar plaats drie. Dat blijkt woensdag uit onderzoek van de mondiale luchthavenkoepel ACI. „Dit is het gevolg van het groeiplafond van 500.000 vliegbewegingen”, zegt een woordvoerder van Schiphol tegen De Telegraaf.
13x Randstad weer in mineur op vlak Damrak26/06 10u30 - De Financiële Telegraaf: Beleggers verroerden zich na opening van het Damrak nauwelijks. Een renteverlaging raakte dinsdagavond uit beeld bij de Amerikaanse Federal Reserve. Chipmakers stonden in de aandacht. ArcelorMittal en Shell trokken de kar, Randstad ging opnieuw naar verlies.
12x Analyse: nog altijd veel hete lucht in de aandelen26/06 08u15 - De Financiële Telegraaf: Wie op 1 januari een mandje AEX-aandelen heeft gekocht, heeft op deze warme dagen geld genoeg voor een extra ijsje. De hoofdgraadmeter op de Amsterdamse beurs staat – met nog drie handelsdagen in het eerste halfjaar te gaan – een kleine 15% in de plus rond 560 punten.
12x Philips rondt intrekking aandelen af26/06 12u30 - De Financiële Telegraaf: Philips heeft de intrekking van 30 miljoen eigen aandelen afgerond. De betreffende aandelen maakten deel uit van een recent afgeronde aandeleninkoop ter waarde van 1,5 miljard euro en het lopende inkoopprogramma dat is begonnen in het eerste kwartaal van dit jaar.
11x Polen staken gesprekken over stamceltak Esperite26/06 06u45 - De Financiële Telegraaf: Het Poolse PBKM heeft de gesprekken met het in Amsterdam genoteerde Esperite, over een overname van activiteiten van stamceltak Cryo-Save, gestaakt. De raad van commissarissen van Polski Bank Komórek Macierzystych, zoals PBKM voluit heet, kon zich niet vinden in de deal die er lag.
11x ’Ex-lichtgewicht’ De Jager nu zwaar genoeg voor top KPN?26/06 07u30 - De Financiële Telegraaf: Er lijkt een vloek op de bestuursvoorzittersstoel bij KPN te rusten. Na een rumoerige bestuurswissel vorig jaar en eerder deze eeuw het koningsdrama bij de opvolging van Ad Scheepbouwer, moet KPN alweer op zoek naar een nieuwe ceo.
11x 'Focus op chipsector na Micron-berichten'26/06 07u45 - De Financiële Telegraaf: De Europese chipsector weet woensdag de aandacht wederom op zich gericht, na beter dan verwachte cijfers van de Amerikaanse maker van geheugenchips Micron. Het bedrijf gaf ook aan 'vroege tekenen van herstel' in de vraag naar chips te zien. Ook zijn verschepingen naar het geplaagde Huawei weer voorzichtig opgestart.
11x 'Hoofd productie weg bij Tesla'26/06 12u30 - De Financiële Telegraaf: De man die verantwoordelijk was voor de productie van alle auto's in Tesla's fabriek in Fremont, werkt niet meer voor de maker van elektrische auto's. Dat meldt de Amerikaanse website Electrek. Peter Hochholdinger werkte sinds 2016 voor Tesla en was daarvoor in dienst bij Audi.
11x ’Het kabinet moet de lasten verlichten’26/06 18u15 - De Financiële Telegraaf: De loonkloof tussen bestuurders en werknemers kan het beste verminderd worden door een lastenverlichting. Dit meent ruim twee derde van de bezoekers van DFT, zo blijkt uit een peiling waarop ongeveer 9500 keer is gestemd.
11x Bureaustoel speciaal gemaakt voor vrouwen26/06 18u30 - De Financiële Telegraaf: „Hoewel er veel aandacht voor is dat langdurig zitten slecht voor je is, wordt er te weinig gekeken naar hóe we zitten”, meent Roelof Wobben. Zijn bedrijf BeterZitten is gespecialiseerd in ergonomische bureaustoelen en heeft een stoel speciaal voor vrouwen ontwikkeld.

Statistieken

Artikels:
35005
Gelezen:
39434
Aantal lezers nu:
53


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven