maandag 20 augustus 2018, week 34


U bent nu hier: Meer nieuws van De Financiële Telegraaf

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u45
 

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
20/08 16u30  EU stemt in met grote gasfusie De Europese Commissie (EC) heeft toestemming gegeven voor de fusie tussen het Duitse Linde en het Amerikaanse Praxair, twee grote producenten van industriële gassen. De Commissie stelde wel als voorwaarde dat Praxair een groot aantal onderdelen in Europa afstoot.
20/08 16u30  Chinezen hamsteren olie Iran China koopt op grote schaal ruwe olie in van Iran, dat wordt getroffen door Amerikaanse sancties.
20/08 16u00  ArcelorMittal profiteert van handelsoptimisme Het optimisme over handelsgesprekken China en de Verenigde Staten blijft maandagmiddag aanhouden op de Europese aandelenbeurzen. Staalbedrijf ArcelorMittal profiteerde in Amsterdam van het sentiment en behoorde tot de grootste stijgers. Ook metalenspecialist AMG stond in de middaghandel duidelijk in de plus.
20/08 16u00  Beurs: AEX vaart wel op hoop handelsdeal Geholpen door het aanhoudende positieve sentiment op Wall Street breidde de Amsterdamse beurs de winst nog wat verder uit. Verder vonden beleggers houvast in een verwachte voorzichtige hervatting van de handelsgesprekken tussen Amerika en China die eerder nog dreigende taal hanteerden. Vooral Arcelor en Vopak deden goede zaken. In de Midkap stal Takeaway de show.
20/08 15u45  Topman Specialty Chemicals komt van Axalta De nieuwe baas van Specialty Chemicals, de afsplitsende speciaalchemietak van AkzoNobel, komt van Akzo-rivaal Axalta. Charlie Shaver treedt aan als topman zodra het bedrijf ergens eind dit jaar volledig losstaat van AkzoNobel.
20/08 15u45  Wall Street opent iets hoger De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met kleine plussen aan de nieuwe handelsweek begonnen. Beleggers zijn goedgemutst door de wegebbende handelsspanningen tussen de VS en China. Automaker Tesla ging verder omlaag na de tik op de beurs van afgelopen vrijdag na een interview met topman Elon Musk.
20/08 15u15  OPROEP: Belegt u in valuta’s? De belangstelling voor beleggen in valuta’s neemt toe. Ontwikkelingen als de Brexit en de stormachtige handel in de Turkse lira zetten de valutahandel volop in de schijnwerpers.
20/08 15u00  'Tesla weer in schijnwerpers op Wall Street' De aandelenbeurzen in New York zullen maandag naar verwachting met kleine winsten aan de nieuwe handelsweek beginnen. Beleggers zijn goedgemutst door de wegebbende handelsspanningen tussen de VS en China. Automaker Tesla blijft de gemoederen bezighouden, na de inmiddels beruchte tweets van topman Elon Musk. De agenda is maandag leeg.
20/08 15u00  VEON lost lening versneld af Telecombedrijf VEON heeft een lening van 500 miljoen dollar vervroegd afgelost. Dat blijkt uit het een financieel verslag van VEON-dochter Vimpelcom die garant stond voor de lening. Eind vorig jaar stond nog bijna de helft van de lening open, eind maart was hij volledig afgelost.
20/08 15u00  ConocoPhillips sluit akkoord met Venezolanen ConocoPhillips heeft een akkoord gesloten met het Venezolaanse staatsoliebedrijf PDVSA over een schadevergoeding wegens de eerdere nationalisatie van olieprojecten in het Zuid-Amerikaanse land. De Venezolanen betalen het Amerikaanse oliebedrijf 2 miljard dollar plus rente.
20/08 15u00  Laag waterverbruik verraadt bijstandsfraudeur Een Groninger die dacht bijstand te kunnen ontvangen terwijl hij bij zijn familie woonde, is verraden door zijn lage waterrekening. De man verbruikte per jaar maar 3000 liter water, ongeveer de hoeveelheid water die gebruikt wordt om een paar keer per dag het toilet door te spoelen.
20/08 14u45  Beurs: Takeaway en Vopak stralen op groen Damrak De Amsterdamse beurs hield maandag na de lunch de blik opwaarts gericht. Beleggers hielden rekening met een positieve afloop bij de komende handelsgespreken tussen China en Amerika. Vooral Arcelor en Vopak kon op flinke kopersinteresse rekenen. In de Midkap werd Takeaway omarmd.
20/08 14u30  JPMorgan zet mes diep in koersdoel Tesla tot onder $200 De Amerikaanse bank JPMorgan heeft zich in een rapport somber uitgelaten over de perspectieven voor het aandeel Tesla vanwege het vermeende ontbreken van de financiering om Tesla van de beurs te halen.
20/08 14u00  Klanten weten Estée Lauder te vinden Het Amerikaanse cosmeticamerk Estée Lauder heeft afgelopen jaar meer omzet geboekt. De huidverzorgings-, make-up- en parfumdivisies groeiden flink, de haarverzorgingstak bleef wat achter. Wisselkoerseffecten gaven de verkoopcijfers extra glans. Voor volgend jaar verwacht Estée Lauder verdere groei. Wel wordt een al aangekondigde reorganisatie duurder dan eerder gepland.
20/08 13u45  Goud krijgt weer wat glans terug Na de aanhoudende verzwakking in de voorbije weken had de prijs van goud maandag de wind eindelijk weer eens in de rug.
Laatste update: vandaag om 16u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
20/08 13u30  VW roept honderdduizenden auto's terugVolkswagen roept wereldwijd bijna 700.000 auto's van het type Tiguan en Touran terug. Bij het dakraam is een technisch probleem ontdekt, waardoor kortsluiting kan ontstaan, laat de autofabrikant weten.11 
20/08 13u30  Miljardendeal in vleessector VSDe Amerikaanse vleesverwerker Tyson Foods neemt voor $2,2 miljard branchegenoot Keystone Foods over. Het overnamebedrag zal in contanten worden uitbetaald.12 
20/08 13u15  Vleesreus VS koopt Keystone FoodsDe Amerikaanse vleesverwerker Tyson Foods neemt voor $2,2 miljard branchegenoot Keystone Foods over. Het overnamebedrag zal in contanten worden uitbetaald.
20/08 13u15  ‘Tesla op weg naar terugval onder $300’Beleggers in het aandeel Tesla krijgen vanmiddag een nieuwe domper voor de kiezen. De koers van het geplaagde Tesla zal naar verwachting onder de $300 gaan terugvallen.
20/08 13u00  Museumkaart 5 euro duurderDe Museumkaart wordt duurder. Wie er na 30 september voor het eerst een koopt, gaat 64,90 euro betalen, 5 euro meer dan nu. Wie zijn kaart alleen maar hoeft te verlengen, is straks 59,95 kwijt, ook vijf euro extra.
20/08 13u00  ’Einde Grieks programma goed nieuws eurozone’Het einde van het steunprogramma voor Griekenland is goed nieuws voor zowel Griekenland als de eurozone. ,,Voor het Griekse volk breekt na acht moeilijke jaren een nieuw hoofdstuk aan. Het zet ook een symbolische punt achter een bestaanscrisis van de eurozone'', aldus EU-commissaris Pierre Moscovici.
20/08 13u00  Beurs: Lekkere lunch met staal als topperOp het Damrak hadden rond de lunch kopers nog steeds ruim de overhand. Optimisme dat Amerika en China op één lijn kunnen gaan komen met nieuwe handelsgesprekken gaf de aanzet om in de markt te stappen. Vooral Arcelor trok bij de hoofdfondsen de kar. In de Midkap zat AMG in de voorhoede.
20/08 12u00  Staat vangt weer op korte leningDe Nederlandse Staat heeft maandagmorgen €1,82 miljard geleend voor een periode van 2,5 maanden tegen een negatieve rente van 0,61%. Daarmee verdient minister Hoekstra (Financiën) aan het lenen van geld.
20/08 11u45  Saudisch fonds lonkt ook naar Tesla-rivaalHet Saudisch staatsinvesteringsfonds PIF voert naar verluidt gesprekken over een investering in Lucid, in potentie een grote rivaal van Tesla. Dat hebben ingewijden laten weten aan persbureau Reuters. De stap is opvallend, volgens Tesla-baas Elon Musk is datzelfde fonds bereid geld te steken in het van de beurs halen van zijn bedrijf.
20/08 11u45  Total weg uit IranDe Franse olie- en gasreus Total doet geen zaken meer in Iran. Volgens de Iraanse olieminister heeft het land al zijn activiteiten in het land officieel gestaakt onder dreiging van de sancties die de Verenigde Staten, zo meldde de Iraanse staatstelevisie.
20/08 11u30  Bouwproductie eurozone licht omhoogDe bouwproductie in de eurozone is in juni met 0,2 procent toegenomen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldt het Europese statistiekbureau Eurostat op basis van een eerste raming.10 
20/08 11u00  Nederlands Swapfiets breidt uit naar DenemarkenDeense fietsers kunnen vanaf vandaag hun fiets leasen, net als in Nederland. Swapfiets kondigt aan zijn fietsen met de kenmerkende blauwe voorband ook in Kopenhagen, Aarhus en Odense aan de man te gaan brengen. Met de stap naar de Deense studentensteden is het van oorsprong Delftse bedrijf nu in vier Europese landen actief.
20/08 10u30  Britse miljoenenboete voor KPMGDe internationale accountantsorganisatie KPMG heeft een miljoenenboete opgelegd gekregen in het Verenigd Koninkrijk. De firma moet 2,1 miljoen Britse pond (meer dan 2 miljoen euro) aftikken vanwege fouten in de klantrelatie met modemerk Ted Baker.
20/08 10u30  'Geen hoog rendement door overname Euronext'Een overname door Euronext van de derivatenverwerkingstak van het financiële marktonderzoekbureau IHS Markit levert waarschijnlijk geen hoog rendement op. Dat verwachten analisten van ING naar aanleiding van berichten dat de beursuitbater de belangrijkste gegadigde lijkt te zijn om het onderdeel over te nemen. Wel denken ze dat kostensynergieën mogelijk zijn.
20/08 10u15  ’In theorie kan brexit worden teruggedraaid’De keuze van de Britten om de Europese Unie te verlaten kan in theorie nog worden teruggedraaid. Dat zei Europees commissaris voor Economische en Financiële Zaken Pierre Moscovici. Hij zei daar meteen bij dat de kans daarop niet zo groot is.11 
20/08 10u00  Tassenmakker Mulberry geeft winstwaarschuwingMulberry verwacht dit jaar een aanzienlijk lagere winst. De maker van luxe damestassen heeft last van afnemende vraag in de Britse markt. In de rest van de wereld zijn de marktontwikkelingen wel als verwacht.
20/08 09u15  Beursupdate: Arcelor wint op groene AEXDe Amsterdamse beurs is maandag licht hoger van start gegaan. Beleggers zijn vooral gericht op het handelsconflict tussen de VS en China. Ook de Turkse crisis blijft de gemoederen bezighouden.11 
20/08 09u00  Tijdelijke woningen voor TexelaarsTexel werkt een flink deel van zijn wachtlijst voor sociale huurwoningen weg, dankzij de plaatsing van honderd tijdelijke woningen. Door de oplopende woningnood hebben bedrijven en zorginstellingen op Texel (13.600 inwoners) steeds meer moeite om aan personeel te komen.
20/08 08u45  Vopak en Maersk beginnen bunkerfaciliteitVopak en A.P. Møller-Maersk beginnen samen een bunkerfaciliteit in de Rotterdamse haven. Dat hebben beide bedrijven bekendgemaakt zonder financiële details te geven.
20/08 08u45  PepsiCo koopt Israëlisch SodaStreamFrisdrank- en snackfabrikant PepsiCo neemt het Israëlische frisdrankenbedrijf SodaStream over. Dat werd maandag bekendgemaakt. De deal heeft een waarde van 3,2 miljard dollar en volgt enkele weken nadat topvrouw Indra Nooyi van Pepsico haar vertrek aankondigde.
20/08 08u45  Duitse producentenprijzen iets gestegenDe producentenprijzen in Duitsland zijn in juli met 0,2 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau in Wiesbaden.
20/08 08u30  Value8 verkoopt belang in WarmakoValue8 verkoopt zijn belang van 30 procent in Warmako aan oprichter, directeur en meerderheidsaandeelhouder Wouter Koornneef. Dat werd maandag bekendgemaakt. Financiële details werden niet verstrekt, maar volgens de investeerder heeft de overname van het minderheidsbelang tegen boekwaarde plaatsgevonden.
20/08 08u30  Financiële baas Rocket Internet vertrektDe financiële directeur van de Duitse start-upinvesteerder Rocket Internet vertrekt. Peter Kimpel wil een ,,nieuwe management-uitdaging aangaan''. Hij stapt begin oktober op.
20/08 08u30  Lira stabiel ondanks tik Moody's en S&PDe Turkse lira kwam maandag nagenoeg niet in beweging na de tik van grote kredietbeoordelaars Amerikaanse Moody's en Standard & Poor's (S&P). Die verlaagden hun kredietoordeel voor Turkije. Een samenwerking tussen de Turkse en Qatarese centrale banken bood mogelijk tegenwicht.
20/08 08u30  Chipbedrijven drukken NikkeiDe aandelenbeurs in Japan is maandag licht lager geëindigd. Vooral de chipbedrijven stonden onder druk na de koersverliezen onder Amerikaanse branchegenoten. Verder keken beleggers uit naar de handelsbesprekingen tussen China en de Verenigde Staten die deze week worden gehouden.
20/08 08u30  'Licht hoger begin voor Damrak'De aandelenbeurs in Amsterdam begint maandag waarschijnlijk licht hoger. Ook de meeste andere Europese beurzen lijken met kleine winsten te openen. Beleggers kijken vooral uit naar de handelsonderhandelingen tussen China en de Verenigde Staten die later deze week worden gehouden.
20/08 08u00  Twitter voorzichtig met aanpakken haatzaaiersTwitter is huiverig om haatzaaiers op de berichtendienst aan te pakken. Het aanpakken van berichten op basis van politieke of sociale meningen zou de angst van mensen aanwakkeren dat socialmediabedrijven bepalen wat ze wel en niet mogen zien. Dat heeft topman Jack Dorsey zondag in een interview bij de Amerikaanse nieuwszender CNN gezegd.
20/08 07u45  Italië wil af van concessie brugexploitantItalië wil de snelwegconcessie die het eerder gunde aan de exploitant van de ingestorte brug in Genua nog altijd intrekken, ondanks het aanbod van 500 miljoen euro aan initiële hulp van Autostrade per l'Italia. Volgens plaatsvervangend premier Matteo Salvini van Italië verdienen de slachtoffers van de brugramp het dat de plannen voor het intrekken van de concessie worden doorgezet.
20/08 07u45  Einde aan steunprogramma GriekenlandGriekenland moet het financieel weer zelf gaan rooien. Na acht jaar wordt maandag een punt gezet achter de goedkope leningen van vooral de Europese geldschieters waarmee het noodlijdende land sinds 2010 overeind is gehouden. Griekenland moet weer geld gaan lenen op de financiële markten tegen normale tarieven.
20/08 07u30  Omzet industrie blijft stijgenDe groei van de Nederlandse industrie blijft voortduren. Producenten in de sector zetten het tweede kwartaal 6,7 procent meer om dan in dezelfde periode vorig jaar. De opbrengsten in de industrie stijgen daarmee al zeven kwartalen op rij, meldt het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS).
20/08 07u30  Varoufakis: Griekenland is nog niet geredGriekenland is ook na afloop van zijn derde hulppakket nog niet gered, zegt Yannis Varoufakis, de voormalige Griekse minister van Financiën, maandag in de Duitse krant Bild. ,,Griekenland staat op hetzelfde punt, bevindt zich in hetzelfde zwarte gat, en het zinkt er iedere dag dieper in weg. Ook omdat de besparingsrichtlijnen van de schuldeisers investeringen en consumptie verhinderen.'
19/08 20u15  Groei Transavia via regioPrijsvechter Transavia groeit de komende jaren door op regiovliegvelden en wellicht in de verre toekomst ook de grensgebieden van België of Duitsland.
19/08 16u30  Grote dossiers bepalen beursweekHet cijferseizoen, waarin tal van bedrijven met hun halfjaarcijfers komen, is over zijn drukste periode heen. Toch wacht beleggers wederom een flink gevulde beursweek. Met de handelsoorlog, de problemen met de Turkse lira en de onrust rondom Tesla spelen enkele grote dossiers die de beurskoersen flink in beweging kunnen zetten.
19/08 15u30  Iran: OPEC moet zich buiten politiek houdenIran ergert zich eraan dat Saudi-Arabië meer olie omhoog wil pompen om de wegvallende productie in Iran te compenseren. Geen lid van oliekartel OPEC mag worden toegestaan ​​om marktaandeel van een ander lid over te nemen, zo waarschuwt een hoge Iraanse diplomaat.
19/08 14u45  'Taaislijmziekte geen prioriteit bij ProQR'Het Nederlandse biotechbedrijf ProQR Therapeutics geeft geen prioriteit meer aan het werken aan een middel voor taaislijmziekte en investeert nu in medicijnen tegen zeldzame oog- en huidziektes. Dat heeft topman Daniel de Boer gezegd in een interview met het Financieele Dagblad.
19/08 14u15  Andere werkwijze geen optie voor Elon MuskOp een andere manier leiding geven aan Tesla is geen optie voor topman Elon Musk. Dat heeft hij in een tweet laten weten. De baas van de maker van elektrische auto's zei vrijdag nog in een emotioneel interview dat hij er redelijk doorheen zat. Tesla zou ook op zoek zijn naar een secondant voor Musk om hem te ondersteunen.
19/08 13u30  ’Volkswagen ontslaat topbestuurder’Volkswagen heeft naar verluidt een topbestuurder de laan uit gestuurd vanwege het sjoemelsoftwareschandaal. Volgens de Duitse krant Bild wordt Heinz-Jakob Neusser van de loonlijst gehaald. Saillant detail is dat Neusser al sinds september 2015 met betaald verlof is.
19/08 12u45  Shell gaat van Barbados naar de Bahama'sShell Western, handelstak van olie- en gasconcern Shell, verhuist zijn activiteiten van Barbados naar de Bahama's. De verplaatsing is vooral bedoeld om het makkelijker te maken met klanten te spreken.
19/08 12u45  Britse topvrouwen verdienen €3,5 miljoen minder dan mannenTopvrouwen van een Brits beursgenoteerd bedrijf verdienen gemiddeld jaarlijks ruim €3,5 miljoen minder dan hun mannelijke collega’s.
19/08 09u45  Griekse centrale bankier: houden aan de afsprakenDe president van de Griekse centrale bank heeft de politiek in zijn land opgeroepen zich te houden aan de afspraken die het land heeft gemaakt voor het economische herstel. Het land is volgens hem kwetsbaar door de onzekerheid in Turkije en Italië.
19/08 09u15  Column: Niet geschikt voor beginnende beleggersIn mijn mailbox valt informatie over Dexxi, een innovatieve online beleggingsoplossing. Hiermee kan volgens de website iedereen een belegger worden, ongeacht ervaring kennis en vermogen.
18/08 18u15  Werkonderbreking bezorgers PostNL AmsterdamPostbezorgers van PostNL hebben zaterdagmiddag in de Amsterdamse wijk de Pijp het werk van 15.00 uur tot 17.00 uur neergelegd uit protest tegen een bezuinigingsplan. De maatregel gaat volgens de FNV Publiek Belang minimaal vijfhonderd banen kosten.
18/08 17u45  Venezuela: munt gedevalueerd met 96%, minimumloon 3000% omhoogDe Venezolaanse president Nicolas Maduro heeft op hardhandige en opvallende wijze ingegrepen in de economie van het land. De wisselkoers in het land is nu vastgezet op de eigen cryptomunt, de petro.
18/08 15u00  PostNL-bezorgers leggen werk twee uur stilPostbezorgers van PostNL leggen in Amsterdam zaterdagmiddag het werk twee uur stil. Ze protesteren tegen de zogenoemde ’combibundel’.
18/08 13u30  Schrikbarende groei van turboliquidatiesNieuwsmedia berichten vrijwel dagelijks over het toenemend aantal gewelddadige liquidaties in de onderwereld. Die verslaggeving staat in schril contrast met het gebrek aan aandacht voor de explosieve groei van bedrijfsliquidaties. Deze vinden dan ook in volstrekte stilte plaats. Criminelen houden daarvan.
18/08 11u15  Turkije, nog eens Turkije en de btw-verhogingDe Turkse lira, Erdogan, de economische situatie in Turkije en oh ja, de btw-verhoging. Dat waren de verhalen die u als lezer deze week bezig hielden.
18/08 10u15  Column: Doe-het-zelfuitvaartIn 2016 overleed de echtgenoot van één van onze leden. Een uitvaartverzorger van Yarden gaf een offerte van €5500, maar daar zaten de kosten van de ontvangst en het crematorium niet bij. De verzekering dekte nog niet de helft van dat bedrag.
18/08 09u30  Agenda: sentiment wint ’t van bedrijfscijfersHet seizoen met halfjaarcijfers is vrijwel achter de rug. Op het Damrak kan, bij gebrek aan grote agenda-items, het sentiment komende week de koersen gaan zetten waarschuwen marktvorsers.
18/08 09u15  Weekagenda: sentiment wint van bedrijfscijfersHet seizoen met halfjaarcijfers is vrijwel achter de rug. Op het Damrak kan, bij gebrek aan grote agenda-items, het sentiment komende week de koersen gaan zetten, waarschuwen marktvorsers.
18/08 09u00  Hoger btw-tarief voor parkeren bij De Hoge Veluwe terechtNatuurpark De Hoge Veluwe moet 21% btw blijven rekenen voor mensen die hun auto buiten de hekken van het park willen parkeren. Dat heeft de Hoge Raad besloten.
18/08 07u45  Turkije krijgt tik van Moody's en S&PDe grote kredietbeoordelaars Amerikaanse Moody's en Standard & Poor's (S&P) hebben hun kredietoordeel voor Turkije verlaagd. De twee firma's kwamen afzonderlijk van elkaar met rapporten naar buiten.
18/08 07u15  Column: Europa wordt weggevaagd door Amerikaanse techreuzenAmerikaanse internetreuzen als Apple, Facebook, Amazon, Google en Microsoft domineren de Europese economie. Deze bedrijven lopen ook voorop bij digitalisering en nieuwe technologieën, zoals kunstmatige intelligentie en kunnen daardoor het Europese bedrijfsleven wegconcurreren. Europese regeringsleiders moeten daarom snel maatregelen nemen.
18/08 06u45  Boer zoekt huisvrouwHet was een prachtige zomer voor appel- en perentelers. Volop zon, geen vernietigende hagelbuien, en dus een fors hogere opbrengst dan in 2017. Nu dreigt er alleen een tekort aan plukkers voor die vele miljarden stuks fruit.
18/08 05u45  Economie bloeit, werknemer heeft iets te eisenDe arbeidsmarkt wordt steeds krapper en een goede werknemer is dus steeds meer waard. Bedrijven zijn bereid steeds meer te investeren in hun mensen, en niet meer alleen in de hoogopgeleide talenten. Tijd om als werknemer goud te delven.
17/08 22u30  Weer groen slot Wall Street door handelshoopDe aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag opnieuw met winst gesloten, na de stevige winsten een dag eerder. Het sentiment op de beursvloer werd net als donderdag positief beïnvloed door berichten over gesprekken tussen de Verenigde Staten en China. Beleggers verwerkten verder teleurstellende cijfers en vooruitzichten van de chipmakers Nvidia en Applied Materials.
17/08 21u00  'Plan voor einde handelsvete VS en China'Onderhandelaars uit China en de Verenigde Staten werken aan een plan om de handelsoorlog tussen beide landen voor november op te lossen. Die maand zouden ontmoetingen tussen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping het slotstuk moeten zijn van de onderhandelingen, zo meldt The Wall Street Journal.
17/08 20u45  'Planning voor einde handelsvete VS en China'Onderhandelaars uit China en de Verenigde Staten werken aan een plan om de handelsoorlog tussen beide landen voor november op te lossen. Die maand zouden ontmoetingen tussen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping het slotstuk moeten zijn van de onderhandelingen, zo meldt The Wall Street Journal.
17/08 20u30  'Euronext maakt goede kans op onderdeel IHS'Euronext is de voornaamste kanshebber op het inlijven van de derivatenverwerkingstak van het financiële marktonderzoekbureau IHS Markit. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
17/08 20u30  Particulieren slaan goedkoop goud inSpaarders en kleine beleggers kopen recent tegen bodemprijzen stukken goud in om zich in te dekken tegen onzekere jaren. Juweliers, edelmetaalzaken en goudexperts zien een toename.
17/08 20u15  Column: Wie het echte werk doet, verdient minderWe kunnen brood eten omdat er boeren zijn die graan verbouwen, en molenaars die daar meel van maken en bakkers die er brood van bakken. We kunnen in een huis wonen omdat er metselaars zijn, en timmerlieden, loodgieters, installateurs, tegelzetters en zo meer.
17/08 20u15  Festivals willen af van muntjes, maar nu nog nietTerwijl contactloos betalen in muziekzalen zo goed als overal de norm is, betalen bezoekers op grote festivals zoals Dance Valley, Pinkpop en Lowlands nog steeds uitsluitend met munten. Organisatoren willen er van af, vrezen nu nog problemen met betalen ver van de bewoonde wereld.
17/08 20u00  Sponsor houdt hand op de knipDe omvang van sponsorbudgetten blijft stabiel. De florerende economie en de groeiende winsten verleiden bedrijven niet om meer geld te steken in sponsoring van sport, cultuur of andere doelen.
17/08 19u45  Chipbedrijven onder druk op groen Wall StreetDe aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag halverwege de handel overwegend in de plus, na de stevige winsten een dag eerder. De teleurstellende cijfers en vooruitzichten van de chipmakers Nvidia en Applied Materials werkten door op andere bedrijven in de hele sector. Verder keken beleggers met een schuin oog naar ontwikkelingen rondom de Turkse liracrisis.
17/08 19u15  ’Begeleid jonge studenten met lenen’Het collegegeld voor eerstejaars wordt vanaf dit jaar gehalveerd. Maar met kamerprijzen die gemiddeld voor het eerst boven de €400 liggen, blijft studeren een dure aangelegenheid. Geld lenen bij de overheid dan maar? Daar moet je mee oppassen, waarschuwen deskundigen. Een tienerbrein is namelijk niet in staat om de consequenties van die beslissing op de lange termijn te overzien.
17/08 18u15  'Macht Google neemt toe als ze naar China gaan'Google zou van plan zijn om terug te gaan naar de Chinese markt. Hans de Zwart (Bits of Freedom) vreest dat ze daarmee nog machtiger worden.
17/08 18u00  Beurs: AEX begint met verlies aan weekendDe Amsterdamse beurs is met een stevig verlies aan het weekend begonnen. Beleggers namen vrijdag een afwachtende houding aan, mede vanwege de spanningen tussen de VS en Turkije. Op het Damrak werden Vopak en Air France KLM onderuit gehaald. IMCD werd juist beloond voor klinkende halfjaarcijfers.
17/08 17u00  Veel animo doorstart fruittransporteur MooyLogistiek dienstverlener Mooy Logistics lijkt een doorstart te kunnen maken. Het bedrijf werd dinsdag failliet verklaard, maar volgens de curatoren is er ,,goede hoop' op een doorstart op korte termijn.
17/08 16u15  Consumentenvertrouwen VS gedaaldHet consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is in augustus gedaald. Dat blijkt uit een definitief cijfer dat de Universiteit van Michigan heeft gepubliceerd.
17/08 16u15  Conjunctuurbarometer VS positieverDe vooruitzichten voor de Amerikaanse economie zijn in juli verbeterd. Dat stelde onderzoeksbureau Conference Board op basis van zijn index van leidende indicatoren.
17/08 16u00  Tesla fors achteruit op beursTesla gaat vrijdag fors achteruit op Wall Street. De autofabrikant kijkt bij opening tegen een koersverlies van 6% aan.
17/08 15u45  ‘Benoeming Air France KLM-topman was een soap’Ongeloof in Frankrijk nu voor het eerst een buitenlander de baas wordt van Air France. Volgens DFT-verslaggever Yteke de Jong komt hij allesbehalve in een gespreid bedje.
17/08 15u45  Wall Street neemt gas terugDe aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine verliezen aan de handel begonnen, na de stevige winsten een dag eerder. Veel aandacht gaat uit naar de chipsector nadat chipmakers Nvidia en Applied Materials bij de publicatie van de bedrijfsresultaten met magere vooruitzichten kwamen. Ook tractorbouwer Deere opende de boeken.
17/08 15u45  Deal Wolters Kluwer met kredietdienstverlenerInformatieleverancier Wolters Kluwer gaat samenwerken met kredietdienstverlener SettlementOne. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.
17/08 15u45  Beurs: IMCD witte raaf op rood DamrakDe Amsterdamse beurs staat vrijdagmiddag op een stevig verlies. Beleggers namen een afwachtende houding aan, mede vanwege de spanningen tussen de VS en Turkije. Op het Damrak werden Vopak en Air France KLM onderuit gehaald. IMCD werd juist beloond voor klinkende halfjaarcijfers.
17/08 15u30  RELX krijgt groen licht voor versimpelingInformatieleverancier en data-analysebedrijf RELX mag doorgaan met zijn voorgenomen versimpeling van de bedrijfsstructuur. Een Britse rechter gaf goedkeuring voor de plannen van het bedrijf.
17/08 15u30  Groei Nedcar spekt omzet VDLIndustrieel conglomeraat VDL Groep heeft in de eerste zes maanden van dit jaar zijn opbrengsten verder opgevoerd. Het Eindhovense familiebedrijf profiteerde onder meer van een toegenomen productie van zijn autofabriek Nedcar.
17/08 15u00  Turkse rechter weigert vrijlating BrunsonEen Turkse rechter heeft in hoger beroep de vrijlating van de Amerikaanse dominee Andrew Brunson afgewezen. Dat heeft de omroep Haberturk vrijdag bekendgemaakt.
17/08 15u00  'Aandacht voor chipsector op Wall Street'De aandelenbeurzen in New York zullen vrijdag naar verwachting met kleine minnen aan de nieuwe handelsdag beginnen, na de stevige winsten een dag eerder. Veel aandacht zal uitgaan naar de chipsector nadat chipmakers Nvidia en Applied Materials bij de publicatie van de bedrijfsresultaten met magere vooruitzichten kwamen. Ook tractorbouwer Deere opende de boeken.
17/08 14u30  Ouderen verliezen vertrouwen in woningmarktHet vertrouwen in de woningmarkt is in het afgelopen jaar flink gedaald. Vooral 65-plussers zijn een stuk minder positief geworden.
17/08 14u30  Turkse munt zakt fors wegDe Turkse munt, de lira kwam vrijdag stevig onder druk na het nieuws dat een Turkse rechtbank een verzoek om vrijlating van de Amerikaanse pastoor Andrew Brunson heeft verworpen.
17/08 14u15  Column: Gaat bitcoin dan toch zijn belofte inlossen?Er is volop interesse van potentiële investeerders, maar voorlopig speelt het uitblijven van mogelijkheden om eenvoudig in bitcoins te handelen de digitale munt parten.
17/08 14u15  Trump wil af van kwartaalcijfersDe Amerikaanse president Donald Trump laat beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) onderzoek doen naar het mogelijk stoppen van kwartaalrapportages van beursgenoteerde bedrijven. Dat liet hij weten op Twitter.
17/08 13u15  Hogere resultaten tractorbouwer DeereDe Amerikaanse fabrikant van landbouwmachines Deere heeft in het afgelopen kwartaal flink meer winst en omzet geboekt, geholpen door de gunstige marktomstandigheden in de landbouw. Wel heeft het bedrijf te kampen met stijgende grondstof- en transportkosten.
17/08 12u45  ’Australische tiener bracht met hack Apple in verlegenheid’Een jongen van 16 uit Australië is via een hack meerdere keren in het computernetwerk van de Amerikaanse techgigant Apple binnengedrongen, zo meldden Australische media.
17/08 12u30  Omvangrijke treinopdracht voor SiemensHet Duitse technologieconcern Siemens heeft een grote opdracht binnengesleept van het Oostenrijkse spoorwegbedrijf ÖBB. Het Duitse concern zal de komende jaren honderden treinstellen leveren. Met de opdracht is een bedrag gemoeid van 1,5 miljard euro.
17/08 12u15  Beurs: KLM daalt op rood DamrakDe Amsterdamse beurs staat vrijdagmiddag op verlies. Beleggers namen een afwachtende houding aan, mede gelet op mogelijk nieuwe handelssancties van de VS tegen Turkije. Bij de hoofdfondsen werd Vopak onderuit gehaald. Aegon was eveneens in mineur. In de Midkap kreeg Air France KLM het flink te verduren.
17/08 12u15  Koerssprong Tesla na exit-tweet Musk geheel verdamptHet aandeel Tesla is deze week weer onder het niveau gedoken dat vorige week dinsdag op het koersbord stond net voor de tweet van topman Elon Musk om mogelijk van de beurs te gaan naar buiten kwam.
17/08 12u00  Kleine verliezen op Europese beurzenDe meeste Europese beurzen lieten vrijdag kleine verliezen zien. Beleggers bleven voorzichtig en hielden de ontwikkelingen rond Turkije in de gaten. Op het Damrak werd tankopslagbedrijf Vopak afgestraft na tegenvallende cijfers. Het halfjaarbericht van chemicaliëndistributeur IMCD viel wel in goede aarde.
17/08 11u45  Fatima: ‘Verander niet in een Teletubbie’De bekende oud-hockeyster Fatima Moreira de Melo weet waar voor studenten de valkuilen liggen. Bij DFT deze week elke dag een advies van een pro waarmee je glansrijk je studententijd door komt.
17/08 11u45  Goedkoop bier en andere bespaartipsAls je voor het eerst op eigen benen gaat staan, moet je een beetje creatief zijn om de maand door te komen zonder dat je dagen overhoudt aan het einde van je geld. Daar valt veel op te besparen.
17/08 11u30  Inflatie eurozone bevestigd op 2,1 procentDe inflatie in de eurozone is in juli uitgekomen op 2,1 procent op jaarbasis, van 2 procent in juni. Dat meldde het Europese statistiekbureau Eurostat op basis van een definitief cijfer.
17/08 11u30  Column: Dank u wel tante HernaWe vonden de bazin van PostNL, Herna Verhagen, een toffe meid, en waren er van overtuigd dat zij 'ONZE POST' rijp zou maken voor de verkoop. Want een kind kan begrijpen dat briefpost in een zich razendsnel uitrollende digitale wereld een achterhoedegevecht is, tenzij je voor de postzegels 10 euro per 20 gram mag vragen.
17/08 11u15  Beurs: AEX zakt onder druk Aegon verder wegDe Amsterdamse beurs moest vrijdagochtend wat verder terrein prijsgeven. Beleggers namen een afwachtende houding gelet op de onzekerheid over de afloop van de nieuwe gesprekken tussen Amerika en China. Bij de hoofdfondsen werd Vopak onderuit gehaald. Aegon was eveneens in mineur. In de Midkap kreeg Air France KLM het flink te verduren.
17/08 11u15  Aandeelhouder aast op kassen verzekeraarNederlandse verzekeraars staan er beter voor dan ooit. Aandeelhouders azen echter ook op hun volle kassen.
17/08 10u45  ’Klokkenluider beschuldigt Tesla van afluisteren eigen personeel’Naast de commotie over de tweets van topman Elon Musk heeft een ontslagen werknemer de fabrikant van elektrische wagens beschuldigd van spionage van het eigen personeel bij de megafabriek in Nevada.
17/08 10u30  Stakingsdreiging bij komst topman AF KLMNieuwe stakingsdreigingen van Frans personeel na de benoeming van topman Ben Smith hebben het aandeel laten zakken.
17/08 10u15  Vakbond VNV dreigt met acties bij KLMPiloten van KLM dreigen met acties nu de luchtvaartmaatschappij een laatste cao-bod van pilotenbond VNV van de hand heeft gewezen. Volgens de vakbond wordt ook in het laatste voorstel dat KLM donderdagavond deed te weinig geluisterd naar de ,,zorgen en bezwaren' die al jaren leven bij de vliegers.
17/08 10u15  'Groeiversnelling bij IMCD'Chemicaliëndistributeur IMCD heeft in de eerste helft van het jaar duidelijk een groeiversnelling doorgemaakt. Dat zeggen analisten van ING.
17/08 10u15  Beurs: Vopak gebeten hond; Luchtzak AF-KLMNa de negatieve start keek de Amsterdamse beurs vrijdag nog steeds tegen een klein verlies aan. Beleggers deden Vopak massaal van de hand vanwege de teleurstelling over de resultaten. Midkapper Air France KLM maakte ook een duikvlucht.
17/08 10u00  KBC verhoogt advies BoskalisKBC Securities heeft het beleggingsadvies voor Boskalis opgevoerd van accumulate naar buy. Het koersdoel is daarbij naar beneden bijgesteld, van 33,50 tot 31,50 euro. Dat bleek vrijdag uit een rapport over de baggeraar en maritiem dienstverlener.
17/08 09u45  ’Tesla wil Musk werk uit handen nemen’Tesla is hard op zoek naar een operationeel directeur die een aantal taken kan overnemen van topman Elon Musk. Dat meldt The New York Times op basis van een ingewijden.
17/08 09u30  'Resultaten Vopak minder dan verwacht'De kwartaalresultaten van tankopslagbedrijf Vopak kwamen lager uit dan verwacht. Dat schrijft KBC Securities in een reactie op de cijfers. De analisten wijzen er wel op dat de verhoging van het kostenbesparingsprogramma een positief punt is in het bericht.
17/08 09u30  ’Veel nadelen aan individueel pensioenpotje’Gerard van Olphen kwam via Achmea en SNS Reaal bij APG, de partij die voor onder meer ABP en bpfBouw zo’n €500 miljard belegt. Hij moet met lage rentes en rendementen APG een vooraanstaande belegger laten blijven.
17/08 09u15  Beurs: Vopak maakt schuiver in lagere AEXNa de opleving van de voorgaande dag deed de Amsterdamse beurs vrijdag bij de start een stapje terug. Beleggers reageerden teleurgesteld op de prestaties van Vopak. ASML was ook in mindere doen. Midkapper IMCD werd omarmd vanwege de resultaten.
17/08 09u15  Maersk brengt boortak zelfstandig naar beursHet Deense maritieme conglomeraat A.P. Møller-Maersk gaat zijn olieboortak Maersk Drilling naar de beurs brengen. Het zusteronderdeel van de bekende containervervoerder Maersk en overslagbedrijf APM Terminals krijgt een zelfstandige notering in Kopenhagen.
17/08 09u15  Beleggers dumpen goudBeleggers die naar goud kijken om de crisis te peilen, kijken verkeerd. De grote beleggingsfondsen gebruiken om onzekerheid te ontlopen gebruiken Amerikaanse staatsobligaties.
17/08 08u30  Topman Tesla deed tweet over beursexit op eigen houtjeDe opzienbarende tweet in de afgelopen week over het mogelijk van de beurs halen van Tesla tegen een prijs van $420 per aandeel werd verzonden zonder overleg met andere directieleden. Dat liet de onder vuur liggende topman Elon Musk weten in een interview met The New York Times.
17/08 08u30  'Lancering Google in China nog ver weg'De lancering van een speciale Google-zoekmachine in China die voldoet aan de eisen van Chinese autoriteiten is nog ver weg. Dat zei Google-topman Sundar Pichai tijdens een besloten bijeenkomst met personeel van het Amerikaanse techbedrijf, aldus Amerikaanse media.
17/08 08u30  'Afwachtend begin voor AEX'De Amsterdamse aandelenbeurs lijkt vrijdag vrijwel vlak te openen. Ook elders in Europa zullen de beurzen naar verwachting met kleine koersuitslagen beginnen. Op het Damrak kwamen tankopslagbedrijf Vopak en chemicaliëndistributeur IMCD met cijfers. Verder houden beleggers de ontwikkelingen rond Turkije in de gaten.
17/08 08u30  Nikkei sluit week positief afDe Japanse effectenbeurs is vrijdag met winst gesloten. Beleggers trokken zich op aan de hoopgevende ontwikkelingen in de handelsstrijd tussen China en de VS en de sterke koerswinsten op Wall Street. Tegenvallende vooruitzichten van de Amerikaanse chipmakers Applied Materials en Nvidia zorgden echter voor koersdruk onder de Japanse chipbedrijven.
17/08 08u30  Opnieuw rode cijfers voor kaartenmaker ANDAND International Publishers heeft in de eerste helft van 2018 wederom rode cijfers geleden, op een flink lagere omzet. De kaartenmaker kampte met vertraging bij het realiseren van deals. Zo is de onderneming nog steeds met meerdere potentiële klanten in gesprek over kaartlicenties.
17/08 07u45  'Chipreuzen VS zetten sector onder druk'De aandelenkoersen van Europese bedrijven actief in de chipindustrie komen vrijdag mogelijk onder druk als gevolg van mindere prestaties van grote Amerikaanse chipbedrijven. In Amsterdam zal om die reden veel aandacht zijn voor chipmachinemaker ASML en toeleveranciers als ASM International (ASMI) en BE Semiconductor (Besi).
17/08 07u45  Zwakke markt weegt op resultaat VopakTankopslagbedrijf Vopak heeft in het tweede kwartaal lagere resultaten in de boeken gezet, mede door de verder dalende bezettingsgraad van zijn opslagtanks. Vopak had al gewaarschuwd dat de resultaten dit jaar onder druk zouden komen te staan door de zwakkere vraag naar opslagdiensten in de oliemarkt en negatieve wisselkoerseffecten.
17/08 07u30  Forse groei voor IMCDChemicaliëndistributeur IMCD heeft de eerste helft van het jaar afgesloten met fors meer winst op een hogere omzet. Het Rotterdamse bedrijf profiteerde volgens topman Piet van der Slikke onder meer van de gunstige economische omstandigheden, zo bleek vrijdag.
17/08 07u15  FIL meldt belang in KendrionFIL Limited heeft een belang in Kendrion aangemeld bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dat bleek vrijdag uit een melding bij de toezichthouder.
17/08 06u00  Column: King Dollar„De invloed van de Fed op de wereldwijde economie moet niet overschat worden”. Dat concludeerde Fed-chef Powell een maand of drie geleden tijdens een speech in Zürich. De driemaandelijkse renteverhogingen van de Fed zijn al lang en breed aangekondigd. Het terugbrengen van de balans gaat met een duidelijk gecommuniceerd tempo. De financiële markten weten wat er staat te gebeuren en opkomende markten hebben voldoende tijd om zich schrap te zetten, aldus Powell. Nou, dat blijkt…
17/08 05u45  Nieuwe ceo Air France KLM verdient €4,2 miljoenBen Smith, de nieuwe topman van Air France KLM, moet de luchtvaartmaatschappij op de schop nemen. Hij kan maximaal €4,2 miljoen per jaar verdienen.
17/08 05u45  ’Urgentie hoog in pensioendiscussie’Lees meer >
17/08 05u45  Verzekerd van hoge buffersNederlandse verzekeraars staan er beter voor dan ooit. Aandeelhouders azen echter ook op hun volle kassen.
16/08 22u30  Opgewekt Wall Street omarmt WalmartDe aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met winsten gesloten. Winkelreus Walmart blonk uit na beter dan verwachte cijfers. Het sentiment op Wall Street werd verder vooruitgeholpen door hoopgevende ontwikkelingen in de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. De Chinese viceminister van Handel reist eind deze maand af naar de VS voor handelsgesprekken.
16/08 22u15  Walmart uitblinker op beurs New YorkDe aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met winsten gesloten. Winkelreus Walmart blonk uit na beter dan verwachte cijfers. Het sentiment op Wall Street werd verder vooruitgeholpen door hoopgevende ontwikkelingen in de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. De Chinese viceminister van Handel reist eind deze maand af naar de VS voor handelsgesprekken.
16/08 22u15  Google-personeel niet blij met China-planPersoneel van techreus Google is niet blij met de plannen van het bedrijf om met een aangepaste gecensureerde zoekmachine weer op de Chinese markt actief te worden. Het bedrijf zou met een dergelijke censuur de eigen gedragscodes schenden. Naast de eigen werknemers zijn ook mensenrechtenactivisten niet te spreken over het project.
16/08 21u30  'Volvo maakt vaart met beursplannen'De Zweedse automaker Volvo maakt vaart met zijn beursplannen. Volgens de Britse zakenkrant Financial Times zal de automaker nog voor het einde van het jaar een notering krijgen in Stockholm.
16/08 21u15  Concurrentie op markt VS voor EpiPenFarmaceut Mylan heeft niet langer het alleenrecht op EpiPen, een prikpen tegen gevaarlijke allergische reacties. De Amerikaanse toezichthouder FDA heeft donderdag goedkeuring verleend voor de vergelijkbare prikpen van de Israëlische farmaceut Teva.
16/08 21u00  Nieuwe baas AF-KLM niet Frans, wel ervarenBen Smith, de nieuwe topman van Air France-KLM, is geen Fransman maar kan wél bogen op de nodige ervaring. De Canadees, die de overstap maakt van Air Canada, wacht de zware taak om de neuzen binnen de gelederen van de luchtvaartcombinatie dezelfde kant op te krijgen, te beginnen met de piloten van Air France.
16/08 20u15  Personeel KLM: ’nieuwe ceo kan verbinden’Het personeel van KLM is positief over de benoeming van Ben Smith tot topman van Air France KLM.
16/08 20u15  Ben Smith nieuwe topman bij Air France KLMDe Canadees Ben Smith gaat Air France KLM leiden. Dit heeft de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij donderdag bekendgemaakt. Hij begint op 30 september.
16/08 20u00  KLM doet voorstel richting pilotenLuchtvaartmaatschappij KLM komt de piloten tegemoet met een nieuw voorstel voor een cao.
16/08 20u00  Boskalis aast op vervoer SBM OffshoreHet wil nog niet zomeren met de strategie van Boskalis om in te zetten op de offshore-energy. Een monsterafschrijving van €397 miljoen op de verlieslatende Dockwise-vloot moet soelaas en ruimte bieden voor hogere marges.
16/08 19u45  Scarlett best betaald: $40,5 miljoenScarlett Johansson is de best betaalde actrice van dit moment. Dat meldt het Amerikaanse financiële magazine Forbes. Volgens Forbes was Johansson tussen 1 juni 2017 en 1 juni 2018 goed voor een inkomen van $40,5 miljoen.
16/08 19u45  KLM legt nieuw voorstel neer bij pilotenLuchtvaartmaatschappij KLM heeft een nieuwe voorstel gedaan aan pilotenvakbond VNV over een nieuwe cao. Daarin zou de voorgestelde datum voor werkdrukverlichting, als door de bond gevraagd, flink naar voren zijn gehaald.
16/08 19u30  Advocaten Tesla rekenen op kostbare strijdAdvocaten van automaker Tesla zetten zich naar verluidt schrap voor een kostbaar en langslepend juridische gevecht als gevolg van de tweets die Tesla-baas Elon Musk eerder verstuurde. Volgens Amerikaanse media zouden de juristen rekening houden met een miljardenschade vanwege potentiële aansprakelijkheid.
16/08 19u30  VS dreigen met meer sancties tegen TurkijeDe Amerikaanse regering drijft de vete met Turkije nog verder op de spits. De Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin zei donderdag dat verdere sancties tegen Turkije aanstaande zijn als de Turken niet snel de Amerikaanse predikant Andrew Brunson, die in Turkije vastzit, vrijlaten.
16/08 18u30  Triomf Olympia in rechtszaalUitzendketen Olympia hoeft een oud-franchisenemer geen honderdduizenden euro’s terug te betalen aan te veel berekende kosten.
16/08 18u30  Analyse: Smakeloze onwaarheden na ramp in GenuaTerwijl in Italië nog wordt gezocht naar slachtoffers van het instorten van de Morandi-brug in Genua, is het vingerwijzen al begonnen. Ministers riepen de top van Atlantia, de Italiaanse snelwegbeheerder, op om af te treden. En leider van de Lega-partij en minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini wees met beschuldigende vinger naar de EU.
16/08 17u45  Beurs: Turks zonnetje boven het DamrakDe Amsterdamse beurs heeft een mooie dag achter de rug, geholpen door het verdere herstel van de Turkse lira en meevallende kwartaalcijfers. Het nieuws dat de VS en China hun handelsbesprekingen gaan hervatten, wakkerde de kooplust onder beleggers eveneens aan.
16/08 17u45  ‘Zweedse Volvo stuurt nog steeds aan op beursgang’De Zweedse autoproducent Volvo Cars zal zo goed als zeker de plannen om dit jaar nog naar de beurs te doorzetten, zo meldt The Financial Times op basis van ingewijden.
16/08 17u45  FNV: onderhandelingen met Ryanair gecrashtVakbond FNV is naar eigen zeggen met lege handen teruggekomen uit Dublin waar met de Ierse prijsvechter Ryanair over betere arbeidsvoorwaarden voor cabinepersoneel werd onderhandeld. De bond doet nog een laatste voorstel onder dreiging met acties. ,,Ryanair weet al dat er een ultimatum aankomt' aldus FNV.
16/08 17u30  ‘Zweedse Volvo stuurt op beursgang aan’De Zweedse autoproducent Volvo Cars zal zo goed als zeker de plannen om dit jaar nog naar de beurs te gaan doorzetten, zo meldt The Financial Times op basis van ingewijden.
16/08 17u15  Zomerhitte laat bloementapijt in Brussel koudOndanks de langdurige hitte in de zomermaanden zal komend weekend op de Grote Markt in Brussel het fameuze bloementapijt gewoon te zien zijn.
16/08 17u00  Meer duidelijkheid over bijbetaling in zorgVerzekerden moeten vooraf beter inzicht krijgen in wat zij moeten bijbetalen als zij naar een niet-gecontracteerde zorgaanbieder gaan. Dat schrijft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) op de eigen site. ,,Zowel zorgaanbieders als zorgverzekeraars hebben hier een verantwoordelijkheid in.'
16/08 16u30  Zwitsers blazen ’dwergauto’ nieuw leven inDe kleine eivormige auto met een beperkt interieur, de zogeheten bubblecar, zal in december van dit jaar voor liefhebbers weer te koop zijn.
16/08 16u15  China, lira en winstcijfers helpen AEXDe AEX breidde de winst in de namiddag iets verder uit. Het verdere herstel van de Turkse lira en meevallende kwartaalcijfers hielpen het sentiment. Evenals het nieuws dat de VS en China hun handelsbesprekingen gaan hervatten.
16/08 16u15  BASF rondt overname Bayer-onderdelen afDe Duitse chemiereus BASF heeft de overname van de wereldwijde groentezadenactiviteiten van branchegenoot Bayer afgerond. Dat maakte BASF bekend. Naast het merk Nunhems is BASF nu eigenaar van bepaalde de veredelings- en onderzoekstechnieken van Bayer.
16/08 16u00  ’Adviseur’ Goldman Sachs hielp eerder mee aan beursgang TeslaDe Amerikaanse bank Goldman Sachs die bereid zou zijn om topman Elon Musk bij de beursexit van Tesla met raad en daad bij te gaan staan, was ook al actief bij het in 2010 naar de beurs brengen van de producent van elektrische auto’s.
16/08 15u45  Koersexplosie Walmart op hoger Wall StreetDe aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met duidelijke winsten aan de nieuwe sessie begonnen. Het aandeel van winkelreus Walmart deed een stevige stap voorwaarts na beter dan verwachte cijfers. Het sentiment op Wall Street werd verder vooruitgeholpen door hoopgevende ontwikkelingen in de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. De Chinese viceminister van Handel reist eind deze maand af naar de VS voor handelsgesprekken.
16/08 15u45  Tesla met kleine vooruitgang uit startblokkenNa de terugtrekkende beweging van de voorgaande dag sloeg het aandeel Tesla donderdag de weg omhoog voorzichtig in.
16/08 15u45  Pijlen bonden nu op aandeelhouders RyanairHet ontevreden personeel van Ryanair probeert nu via aandeelhouders van de Ierse prijsvechter een oplossing te vinden voor het slepende conflict over arbeidsvoorwaarden. Vakbonden uit België, Spanje, Italië en Portugal roepen de aandeelhouders in een open brief op om druk uit te oefenen om het verdienmodel van de maatschappij te veranderen.
16/08 15u15  ’Britten wantrouwen banken nog steeds tien jaar na kredietcrisis’Tien jaar na het uitbreken van de bankencrisis is er bij een ruime meerderheid van de Britse bevolking nog steeds wantrouwen tegenover banken, zo komt naar voren uit een peiling van Yougov.
16/08 15u00  Woningbouw VS iets toegenomenHet aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten is in juli met 0,9 procent gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Handel bekendgemaakt.
16/08 15u00  ’Tesla komt zachtjes uit startblokken’Na de terugtrekkende beweging van de voorgaande dag zal het aandeel Tesla naar verwachting donderdag de weg omhoog voorzichtig inslaan.
16/08 15u00  Groei industrie Philadelphia minder sterkDe industriële bedrijvigheid rond de Amerikaanse stad Philadelphia is deze maand beduidend minder sterk gegroeid. Dat blijkt uit cijfers die de Federal Reserve van Philadelphia naar buiten heeft gebracht.
16/08 15u00  Aantal WW-aanvragen licht gedaaldHet aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is afgelopen week licht gedaald tot 212.000. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend.
16/08 15u00  'Wall Street omhoog op hoop handelsfront'De aandelenbeurzen in New York openen donderdag naar verwachting hoger, na de minnen een dag eerder. Beleggers verwerken onder meer hoopgevende ontwikkelingen over verlichting in de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. Verder wordt met veel interesse gekeken naar beter dan verwachte cijfers van winkelgigant Walmart.
16/08 15u00  Damrak toont zich veerkrachtigIn tegenstelling tot gisteren blijven de Europese beurzen ditmaal een middagdip bespaard. De AEX bleef op een mooie winst staan, gesteund door het verdere herstel van de Turkse lira en meevallende cijfers van de verzekeraars.
16/08 14u45  Ahold-rivaal start test met onbemande boodschappendienstOm de kosten terug te dringen gaat de Amerikaanse supermarktketen Kroger in Arzizona tests doen om boodschappen te laten brengen met onbemande bezorgauto’s.
16/08 14u30  Winkelbedrijf J.C. Penney verwacht jaarverliesWinkelketen J.C. Penney denkt dat in het lopende boekjaar een verlies zal worden geleden. Dat maakte het Amerikaanse bedrijf bekend bij de publicatie van kwartaalcijfers. In mei kwam de onderneming ook al met een winstwaarschuwing.
16/08 14u15  Autoverzekering duurder door hogere belastingDe premies van autoverzekeringen gaan door de hogere bpm en daarbij horende stijgende autoprijzen ook flink omhoog. Een duurdere auto betekent een duurdere verzekering.
16/08 14u00  ’Hedgefonds Starboard in actie bij Symantec’Het activistische hedgefonds Starboard heeft de pijlen gericht op Symantec met een voorgenomen versterking in de top van het Amerikaanse internetbeveiligingsbedrijf, zo meldt The Wall Street Journal op basis van ingewijden.
16/08 14u00  Sterkste omzetplus Walmart in VS in tien jaarHet Amerikaanse supermarktconcern Walmart heeft in het afgelopen kwartaal de winkelverkoop op de Amerikaanse thuismarkt in het sterkste tempo zien stijgen in meer dan tien jaar. Het grootste supermarktbedrijf ter wereld verhoogde zijn verwachtingen voor het gehele boekjaar. Op Wall Street kan Walmart zich opmaken voor een flinke koerssprong.
16/08 13u15  Musk krijgt hart onder de riem met lovende kritiek Model 3Elon Musk, de topman van de elektrische autofabrikant Tesla, kreeg na de grote scepsis over zijn plannen voor een beursexit weer eens een opsteker vanwege de enthousiaste beoordeling van Unbox over de nieuwste telg, Model 3.
16/08 13u00  Storing ING met betalingenING kampt donderdag met een storing in de verwerking van zijn betalingsverkeer.
16/08 13u00  Turkse meewind voor het DamrakDe AEX stond tijdens lunchtijd op een mooie winst, gesteund door het verdere herstel van de Turkse lira. Meevallende cijfers van de verzekeraars hielpen de beursgraadmeter ook vooruit.
16/08 12u30  Column: Artificial Intelligence-hype(AI) is een hype. Niet dat er geen toepassingen voor zijn. Want die zijn er legio. Maar de verwachtingen zijn te hooggespannen. Tijd voor een meer realistische benadering van AI.
16/08 12u15  Column: Slechtste ondernemer van het jaarLees meer >
16/08 12u15  Goedkope Turkse lira geliefdDe Turkse lira wordt weer gekocht, voor de derde dag op rij wordt de munt ingeslagen en stijgt die flink tegen de Amerikaanse dollar.
16/08 12u15  Opleving bitcoin krijgt vervolgNa de beroerde start in augustus is de animo om in de digitale munt bitcoin te stappen deze week geleidelijk weer wat teruggekeerd.
16/08 12u15  Monsanto slaat diepe wond bij BayerOp de beurs in Frankfurt was de gifbeker voor Bayer donderdag nog niet leeggedronken. De koers van de Duitse Duitse farmaceut dook nog eens 5% omlaag.
16/08 11u45  Export eurozone neemt toeDe goederenexport van de landen van de eurozone naar de rest van de wereld is in juni met 5,7 procent gestegen tot een bedrag van 198,6 miljard euro in vergelijking met een jaar eerder. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat op basis van een voorlopige schatting.
16/08 11u45  Wennen aan een nieuw uitgavenpatroonVoor wie gaat studeren, breekt vaak een heel nieuwe levensfase aan. Je gaat op jezelf wonen, en krijgt te maken met uitgaven die je nog nooit van je leven hebt gedaan.
16/08 11u45  Vrije val farmaceut Bayer zet voortOp de beurs in Frankfurt was de gifbeker voor Bayer donderdag nog niet leeggedronken. De koers van de Duitse Duitse farmaceut dook nog eens 5% omlaag.
16/08 11u45  Hierom is bijbaantje belangrijkDe CEO van Brunel, Jilko Andringa, herinnert zijn studententijd nog goed. Hij heeft een belangrijke tip voor studenten die deze week aan hun opleiding beginnen.
16/08 11u15  Britse winkelverkopen in de liftDe Britse detailhandelsverkopen zijn in juli met 0,7 procent gestegen vergeleken met een maand eerder. Winkeliers trokken meer klanten door het warme weer. In juni daalde de verkoop nog met 0,5 procent.
16/08 11u15  UBS verhoogt advies op ASRASR heeft een sterke positie om zijn groei aan te zwengelen door middel van overnames. Dat concludeert een analist van UBS, die zijn advies voor het aandeel verhoogt naar neutral van sell.
16/08 11u00  Eigenaar brug Genua keldert op beursInfrastructuurbedrijf Atlantia, de eigenaar van de ingestorte brug in Genua, ging donderdag hard omlaag op de aandelenbeurs in Milaan. De Italiaanse overheid dreigt de vergunning van het bedrijf voor het beheer van snelwegen in te trekken vanwege de ramp. Ook wordt met hoge boetes gedreigd.
16/08 11u00  ’Kosten dividendplan stijgen boven 2 miljard’De afschaffing van de dividendbelasting gaat mogelijk 2 miljard euro of meer kosten, in plaats van de 1,4 miljard euro die in het regeerakkoord wordt genoemd.
16/08 10u45  Tentenmakers De Waard en Doréma onder één dakDe Sunshine Group heeft De Waard Tenten en de zakelijke activiteiten van kampeerwinkel Vrijbuiter met onmiddelijke ingang overgenomen. Dat heeft de onderneming onder meer bekend van het tentenmerk Doréma vandaag bekendgemaakt.
16/08 10u45  'Amazon wil Britse verzekeringsmarkt op'Amazon heeft uitbreidingsplannen voor de Britse verzekeringsmarkt. De webwinkelgigant voert gesprekken met een aantal grote Europese verzekeringsmaatschappijen over de lancering van een site die polissen vergelijkt, bericht persbureau Reuters op basis van ingewijden.
16/08 10u30  Tentenmakers De Waard en Doréma komen onder één dakDe Sunshine Group heeft De Waard Tenten en de zakelijke activiteiten van Vrijbuiter overgenomen. Dat heeft de onderneming onder meer bekend van het merk Doréma vandaag bekendgemaakt.
16/08 10u15  Bloedoliemaffia nekt opschoonactie NigeriaZware verontreiniging veroorzaakt door de Nigeriaanse bloedoliemaffia dreigt alle Nederlandse inspanningen om de door een olieramp getroffen Nigerdelta weer gezond te maken teniet te doen. Dat blijkt na een bezoek dat De Telegraaf begin deze maand aan het gebied heeft gebracht.
16/08 10u15  Wat mag u verwachten in 2019?Het Centraal Planbureau heeft vanochtend een eerste indicatie gegeven van de koopkrachtplaatjes in 2019. Het kabinet heeft nu nog een maand om daar met nieuw beleid iets aan te veranderen – de gevolgen daarvan worden op Prinsjesdag bekend. Doet het kabinet niets, dan zijn dit de gevolgen voor uw portemonnee.
16/08 10u00  'Succes Takeaway in Duitsland onzekerder'Het succes van maaltijdbestelsite Takeaway in Duitsland is onzekerder geworden, nu concurrent Delivery Hero daar zijn activiteiten in de markt aan het opvoeren is. Dat stellen analisten van Exane BNP Paribas donderdag. Zij verlaagden het advies op het aandeel naar underperform van neutral.
16/08 10u00  'NN Group op weg naar aandeleninkoop'NN Group (Nationale-Nederlanden) heeft een sterk kwartaal achter de rug, zeggen analisten van KBC Securities. Bij de Belgische zakenbank vonden ze NN eerder al een 'top pick' voor 2018. Dat wordt volgens hen met het nieuwe kwartaalbericht nog eens bevestigd. KBC verwacht dat er eind dit jaar waarschijnlijk een aandeleninkoopprogramma aan zit te komen.
16/08 10u00  Bonden Air France boos over niet-Franse baasDe vakbonden die zich bezighouden met Air France verzetten zich gezamenlijk tegen de beoogde nieuwe topman voor Air France-KLM. Ze vinden het ,,onbegrijpelijk' dat met de Canadees Ben Smith, die op korte termijn zou worden gepresenteerd, een niet-Fransman de leiding krijgt over een concern dat al sinds 1933 Frans is.
16/08 10u00  Beurs: NN geliefd, Boskalis overboordVerzekeraars en banken zetten donderdagochtend hun winstreeks op het Damrak voort. NN profiteerde het meest na halfjaarresultaten. Beleggers verkochten defensieve aandelen als Unilever en Heineken, Boskalis viel bij de midkappers.
16/08 09u45  Personeelstekort bouw gaat door het dakHet personeelstekort in de bouw is groter dan ooit, en groter dan in welke sector dan ook. Vier op de tien bedrijven in de sector ondervindt hinder van de schaarste, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. De vier voorgaande kwartalen was dat telkens ongeveer twee op de tien.
16/08 09u45  Chinese handelsdelegatie naar VSChina en de Verenigde Staten hebben voorzichtig toenadering gezocht te midden van hun hoog opgelopen handelsconflict. De Chinese viceminister van handel, Wang Shouwen, reist eind augustus af naar de VS voor handelsgesprekken.
16/08 09u45  'Operationeel resultaat Boskalis valt tegen'Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis heeft in de eerste helft van dit jaar een tegenvallend operationeel resultaat behaald. Daar komt een zware afschrijving bovenop door het besluit om te stoppen met de transportactiviteiten in het goedkopere segment. Dat laat KBC Securities weten in een reactie.
16/08 09u45  KBC positiever over ForFarmersDe halfjaarcijfers van veevoerbedrijf ForFarmers zijn beter dan verwacht, schrijft KBC Securities in een analistenrapport. De Belgische bank verhoogt zijn advies van hold naar accumulate en handhaaft het koersdoel van 11,80 euro.
16/08 09u45  'Degelijke cijfers Aegon'Aegon heeft een goed halfjaar achter de rug. De cijfers die de verzekeraar bekendmaakte bevatten geen grote verrassingen en zijn degelijk, zo concludeert een analist van KBC Securities.
16/08 09u30  Beurs: Financials leiden AEX, Boskalis valtVerzekeraars en banken zetten donderdagochtend de toon op het Damrak. NN profiteerde het meest na halfjaarresultaten. Beleggers verkochten defensieve aandelen als Unilever en Heineken, Boskalis viel bij de midkappers.
16/08 09u15  Oud Martinair-topman Verberk overledenArie Verberk, voormalig topman van Martinair, is overleden. Dat blijkt uit een rouwadvertentie van de Persgroep in dagblad Trouw.
16/08 09u15  Verzekeraars in trek op DamrakDe Amsterdamse aandelenbeurs is donderdag met winst begonnen. Ook de andere Europese beurzen toonden wat herstel na de stevige verliezen een dag eerder. Op het Damrak werden de kwartaalberichten van de verzekeraars Aegon en NN Group goed ontvangen. Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis ging in de uitverkoop na halfjaarcijfers.
16/08 09u15  Beurs: NN en financials leiden groene AEXVerzekeraars en banken zetten donderdagochtend de toon op het Damrak. NN profiteerde het meest. Defensieve aandelen als Unilever en Heineken gingen terug, Boskalis viel bij de midkappers.
16/08 09u15  Winst Achmea gedrukt door stormschadesVerzekeringsconcern Achmea heeft de winst in de eerste helft van dit jaar flink zien dalen als gevolg van twee zware stormen die in januari over Nederland trokken, blijkt uit een halfjaarrapport van het bedrijf.
16/08 09u15  Voorzichtige toenadering China en VSChina en de Verenigde Staten hebben voorzichtig toenadering gezocht te midden van hun hoog opgelopen handelsconflict. De Chinese viceminister van handel, Wang Shouwen, reist eind augustus af naar de VS voor handelsgesprekken.
16/08 09u15  Iedereen erop vooruit, maar wie profiteert het meest?Nederlanders houden meer over in de portemonnee. Mede dankzij de belastingplannen van het kabinet is de verwachting dat de koopkracht volgend jaar met 1,3 procent stijgt. Dit jaar is er een toename van 0,4 procent.
16/08 09u00  Henkel stelt winstverwachting neerwaarts bijHenkel stelt zijn verwachting voor de winstgroei in het hele jaar naar beneden bij. Het Duitse moederbedrijf van Schwarzkopf, Persil en Pritt heeft te maken met hogere prijzen voor grondstoffen en negatieve wisselkoerseffecten.
16/08 08u45  Carlsberg groeit verder in AziëBierbrouwer Carlsberg heeft zijn winst in het eerste halfjaar opgevoerd door meer premium- en speciaalbieren te verkopen. Evenals in eerdere periodes krikten de Denen hun verkoopcijfers vooral in Azië op, zo bleek donderdag uit een halfjaarverslag.
16/08 08u30  Acties bij Amsterdams sorteercentrum PostNLWerknemers van PostNL, sorteerders, postbezorgers en postbodes houden donderdag een werkonderbreking 07.30 uur tot 09.00 uur. Dat gebeurt voor de poort van het sorteercentrum van het postbedrijf in Amsterdam, aldus vakbond FNV.
16/08 08u30  'Aegon en NN in schijnwerpers op Damrak'De aandelenbeurs in Amsterdam opent donderdag naar verwachting hoger. Ook de andere beurzen in Europa lijken wat te herstellen na de zware verliezen van een dag eerder. Op het Damrak gaat de aandacht onder meer uit naar de kwartaalberichten van de verzekeraars Aegon en NN Group. Ook baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis opende de boeken.
16/08 08u15  Nikkei houdt verlies beperktDe aandelenbeurs in Japan is donderdag nipt lager geëindigd. Net als in Europa en op Wall Street drukten de zorgen over de Turkse crisis het sentiment. De verliezen bleven echter beperkt nadat China liet weten een uitnodiging van de Verenigde Staten voor nieuwe handelsbesprekingen te hebben geaccepteerd.
16/08 08u15  Rabobank vaart wel bij aantrekkende economieRabobank blijft profiteren van de aanhoudend gunstige economie in Nederland. Daardoor bleven de kredietverliezen in de eerste helft van jaar laag en ging de winst van de bank omhoog.
16/08 08u15  Winst Aegon halveert in eerste helft 2018Aegon heeft zijn winst in de eerste helft van het jaar gehalveerd in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Het resultaat werd gedrukt door onder meer een verlies op de verkoop van de Ierse activiteiten en beleggingsverliezen.
16/08 07u45  Boskalis stopt met goedkoop transportBaggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis stopt met zijn goedkopere transportactiviteiten. Als gevolg van dat besluit zet Boskalis een bijzondere last van 397 miljoen euro in de boeken, vooral vanwege afschrijvingen op goodwill en schepen.
16/08 07u45  Verzekeraar NN Group voert winst flink opNN Group (Nationale-Nederlanden) heeft de winst in het tweede kwartaal flink opgevoerd. Volgens NN was er onder meer sprake van een verbeterde prestaties in het Nederlandse schadebedrijf. Daarbij wist het bedrijf de kosten verder omlaag te krijgen.
16/08 07u45  ForFarmers waarschuwt voor effect zomerhitteVeevoederbedrijf ForFarmers houdt rekening met hogere prijzen voor verschillende grondstoffen wegens het warme weer. De zomerhitte van de afgelopen periode kan leiden tot slechte oogsten, waardoor ook de grondstoffenprijzen voor veevoer stijgen. Daardoor kunnen boeren financieel in de knel raken, stelt het bedrijf in zijn halfjaarbericht.
16/08 07u45  Aegon verkoopt onderdelen aan NNVerzekeraar Aegon verkoopt twee bedrijfsonderdelen in Slowakije en Tsjechië aan branchegenoot NN Group. Met de deal is een bedrag van 155 miljoen euro gemoeid.
16/08 07u30  CPB: Nederlandse economie groeit iets minder hardDe Nederlandse economie groeit dit jaar en volgend jaar iets minder hard dan eerder werd voorzien, blijkt uit een nieuwe raming van het het Centraal Planbureau (CPB).
16/08 07u30  NSI koopt 'Motion Building' in AmsterdamNSI heeft het kantoorgebouw 'Motion Building' in Amsterdam Sloterdijk gekocht. Dat maakte de vastgoedinvesteerder donderdag bekend. De deal heeft een waarde van 47,3 miljoen euro.
16/08 07u00  Werkloosheid daalt verder in juliDe werkloosheid is in juli verder afgenomen. In de zevende maand van het jaar waren er 348.000 werklozen, oftewel 3,8 procent van de beroepsbevolking, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
16/08 07u00  DNB waarschuwt bedrijven voor rentestijgingNederlandse bedrijven zijn kwetsbaar voor een rentestijging, meer nog dan Nederlandse huishoudens. Tot die conclusie komt De Nederlandsche Bank (DNB) in een nieuwe studie.
16/08 07u00  'Volksbank laat beursgang onderzoeken'Staatsbank de Volksbank heeft zakenbank Goldman Sachs ingehuurd om te onderzoeken of een beursgang mogelijk, is waarbij de macht van aandeelhouders sterk is ingeperkt. De bank werkt volgens het Financieele Dagblad aan een structuur waarbij de belangen van aandeelhouders niet het zwaarst wegen, maar in balans zijn met die van klanten, werknemers en de samenleving.
16/08 06u00  Meer ruimte voor ouderen bij ABN AmroOuderen die hun eigen huis willen verbouwen, of gaan verhuizen, krijgen voortaan meer voor elkaar bij de hypotheekafdeling van ABN Amro.
15/08 22u30  Cisco voert kwartaalomzet op naar recordDe Amerikaanse producent van netwerkapparatuur Cisco Systems heeft in de afgelopen periode de hoogste kwartaalomzet ooit geboekt. Het bedrijf zag de inkomsten in het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar op jaarbasis met 6 procent stijgen tot 12,8 miljard dollar.
15/08 22u15  Fairphone haalt 2,5 miljoen opFairphone, het Nederlandse bedrijf dat eerlijke en modulaire smartphones maakt, heeft via crowdfunding op de site Oneplanetcrowd 2,5 miljoen euro opgehaald.
15/08 22u15  Rode koersenborden op Wall StreetDe aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met verliezen gesloten. De zorgen om Turkije staken weer de kop op nadat Ankara hogere importheffingen op Amerikaanse producten aankondigde. Verder hadden mijnbouw- en oliebedrijven op Wall Street het moeilijk door een flinke daling van de grondstof- en olieprijzen. Ook de techsector stond onder druk.
15/08 21u45  Stevig verlies op fors hogere omzet UberUber Technologies, het bedrijf achter de bekende taxi-app, heeft in het afgelopen kwartaal een stevig verlies geleden, maar de omzet ging sterk omhoog. Uber gaf meer geld uit aan onderzoek naar zelfrijdende auto's en investeringen in maaltijdbezorgingsdiensten.
15/08 20u45  Pilotenvakbond: game over, KLMDe Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers roept luchtvaartmaatschappij KLM op om snel met haar eindbod van een cao akkoord te gaan, anders staat de overlegcultuur ’op het spel’.
15/08 20u30  Shell voert eindeloze strijd in NigeriaTien jaar na rampzalige olielekkages uit een pijpleiding van Shell, dreigt een met steun van de Nederlandse overheid opgezette opruimactie in de Nigeriaanse delta te mislukken. Nieuwe lekkages, aangericht door oliedieven, zorgen voor nog meer verwoesting. „Het is dweilen met de kraan open.”
15/08 20u15  Belegger kan geld minder makkelijk vergokkenNa eerste boetes voor zeer risicovolle beleggingsproducten, zorgt de Europese marktenwaakhond Esma vanaf deze maand dankzij nieuwe regels voor een forse afname van de verliezen bij particulieren hierin.
15/08 20u00  Beurzen New York behoorlijk in het roodDe aandelenbeurzen in New York stonden woensdag duidelijk in de min. De zorgen om Turkije staken weer de kop op nadat Ankara hogere importheffingen op Amerikaanse producten aankondigde. Verder hadden grondstof- en oliegerelateerde bedrijven op Wall Street het moeilijk door een flinke daling van de grondstof- en olieprijzen.
15/08 19u15  Einde voor maaltijdbezorger Foodora NederlandDe Duitse maaltijdbezorger Delivery Hero trekt de stekker uit zijn onderdeel Foodora Nederland. Onlangs werd bekend dat Foodora Nederland in de etalage werd gezet, maar er is geen koper gevonden.
15/08 19u15  'Qatar investeert 15 miljard dollar in Turkije'Qatar heeft toegezegd 15 miljard dollar te investeren in Turkije. Het geld wordt doorgesluisd naar de Turkse financiële markten en de bankensector, aldus het Turkse staatspersbureau Anadolu.
15/08 19u15  Foodora stopt in NederlandMaaltijdbezorger Foodora stopt ermee in Nederland. Begin deze maand liet het Duitse moederbedrijf Delivery Hero nog weten dat het een koper zocht voor zijn Nederlandse tak, om zich te kunnen concentreren op landen waar het wel een leidende positie heeft.
15/08 19u15  Column: Koop de banken?Het beursnieuws wordt afgelopen weken gedomineerd door de perikelen rondom Turkije. De Turkse beurs (MSCI Turkey) is dit jaar al meer dan gehalveerd, gerekend vanuit de euro en de onzekerheid houdt aan. Want hoe gaat Turkije bijvoorbeeld de 7,6 miljard dollar bij elkaar sprokkelen om de uitstaande leningen af te lossen voor eind volgend jaar.
15/08 18u30  Kopen: Koop de banken?Het beursnieuws wordt afgelopen weken gedomineerd door de perikelen rondom Turkije. De Turkse beurs (MSCI Turkey) is dit jaar al meer dan gehalveerd, gerekend vanuit de euro en de onzekerheid houdt aan. Want hoe gaat Turkije bijvoorbeeld de 7,6 miljard dollar bij elkaar sprokkelen om de uitstaande leningen af te lossen voor eind volgend jaar.
15/08 18u30  'Dagvaarding SEC naar Tesla over tweet Musk'De Amerikaanse beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een dagvaarding gestuurd naar Tesla over de tweet van topman Elon Musk dat hij het bedrijf van de beurs wil halen en dat de financiering rond was. Dat meldde nieuwszender Fox op basis van ingewijden.
15/08 18u00  Nieuwe samenwerking voor DSM in Noord-AmerikaSilfab Solar, een grote maker van solarmodules in Noord-Amerika, is een samenwerking aangegaan met speciaalchemiebedrijf DSM. De onderneming wil bepaalde technologie van DSM gaan gebruiken om haar eigen modules beter te maken en op grote schaal te produceren. Er zijn geen financiële details naar buiten gebracht.
15/08 17u45  Beurs (slot): Grondstoffen brengen koudegolf naar AEX toeLees meer >
15/08 17u00  Olieprijzen flink omlaag na olierapport VSDe olieprijzen gingen woensdag stevig omlaag na nieuwe cijfers over de Amerikaanse olievoorraden. Die zijn vorige week onverwacht flink gestegen.
15/08 16u45  Tesla in zijn achteruitMet de voorbarige tweet die Tesla-topman Musk maandag stuurde over de begeleidende partijen van een mogelijke beursexit, is het vertrouwen van beleggers verder afgekalfd. In reactie hierop ging de autofabrikant in het eerste handelsuur op de Nasdaq 2,5% onderuit.
15/08 16u45  ArcelorMittal herstart project in BraziliëArcelorMittal herstart een uitbreidingsproject in Brazilië ter waarde van 330 miljoen dollar. Het gaat om uitbreiding van de Vega-staalfabriek in de Braziliaanse staat Santa Catarina.
15/08 16u30  Huis kopen? Doe dit vooral nietDe huizenprijzen stijgen nog meer dan gedacht. En dus moeten de kopers proberen het hoofd koel te houden, stelt verslaggever Leon Brandsema.
15/08 16u15  Bedrijfsvoorraden VS dikken verder aanDe bedrijfsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in juni met 0,1 procent gestegen op maandbasis. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
15/08 16u15  Turkse zorgen drukken beurzen in de minDe Europese aandelenbeurzen lieten woensdagmiddag duidelijke koersverliezen optekenen. De zorgen over Turkije keerden terug op de financiële markten. Op het Damrak werd het halfjaarbericht van bouwer Heijmans goed ontvangen.
15/08 16u00  Brouwer Corona steekt miljarden in wietteeltBier- en wijnproducent Constellation Brands steekt zo'n 3,8 miljard dollar extra in een bedrijf dat medicinale wiet kweekt. De Amerikaanse maker van onder meer Corona-bier breidt zijn belang in Canopy Growth daarmee uit van ongeveer 10 naar 38 procent.
15/08 16u00  Beurs: Chinese domper slaat over naar AEXOp het Damrak was het woensdag in de late middaghandel nog steeds verkopers wat de klok sloeg. De gure wind uit de Chinese technologiehoek en de turbulentie in de grondstoffenmarkt zaten de AEX flink dwars. Vooral Arcelor en Altice waren uit de gratie. Bouwbedrijf Heijmans was een positieve uitzondering.
15/08 16u00  Wall Street opent in het roodDe aandelenbeurzen in New York zijn woensdag in het rood geopend. De zorgen om Turkije staken weer de kop op nadat Ankara hogere importheffingen op Amerikaanse producten aankondigde. Beleggers op Wall Street verwerkten verder cijfers over onder meer de Amerikaanse detailhandelsverkopen en industrie.
15/08 15u30  Amerikaanse productie weer iets omhoogDe productie in de industrie van de Verenigde Staten is in juli met 0,1 procent gestegen in vergelijking met een maand eerder. Dat maakte de Federal Reserve bekend.
15/08 15u00  'Turkse zorgen drukken weer op Wall Street'De aandelenbeurzen in New York staan woensdag naar verwachting voor een lagere opening. Zorgen om Turkije steken weer de kop op, nu Ankara hogere importheffingen op Amerikaanse producten heeft aangekondigd. Beleggers kijken verder onder meer naar publicaties over de Amerikaanse detailhandel, arbeidskosten en bedrijvigheid in New York.
15/08 15u00  Macy's positiever over rest van het jaarDe Amerikaanse warenhuisketen Macy's heeft in het tweede kwartaal een hogere winst geboekt op een lagere omzet. Het bedrijf ziet in die winststijging het bewijs dat zijn strategiewijziging resultaat oplevert. De warenhuisketen stelt ook zijn verwachtingen voor het hele boekjaar naar boven bij.
15/08 15u00  Arbeidsproductiviteit VS loopt verder opDe arbeidsproductiviteit in de Verenigde Staten, exclusief de landbouwsector, is in het tweede kwartaal met 2,9 procent gestegen. Dat blijkt uit een voorlopige raming van het Amerikaanse ministerie van Arbeid.
15/08 15u00  Industrie rond New York groeit harderDe industriële bedrijvigheid in en rond New York vertoont deze maand wat sterkere groei. Dat blijkt uit cijfers van de Federal Reserve Bank van New York.
15/08 15u00  Winkelverkopen VS gestegenDe detailhandelsverkopen in de Verenigde Staten zijn in juli met 0,5 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Handel.
15/08 14u45  App tegen slapeloze nachtenZo’n tien procent van alle Nederlanders heeft last van slapeloosheid. Ze komen moeilijk in slaap of liggen ’s nachts wakker. De Lyla Sleep Coach app kan helpen het juiste slaapritme weer te pakken te krijgen.
15/08 14u45  Musk krijg steun beursexit van hedgefonds uit AziëHet Aziatische hedgefonds QQQ Capital Fund heeft zijn steun uitgesproken voor de intentie van topman Elon Musk om Tesla van de beurs te gaan halen.
15/08 14u30  Musk krijg steun voor beursexit van hedgefonds uit AziëHet Aziatische hedgefunds QQQ Capital Fund heeft zijn steun uitgesproken voor de intentie van topman Elon Musk om Tesla van de beurs te gaan halen.
15/08 14u15  Bitcoin kruipt uit het dalDe bitcoin zit woensdag in de lift. De prijs van de digitale munt stijgt met 2,5% naar $6355.
15/08 14u15  Beurs: AEX raakt winst na start cijferseizoen kwijtNa de bedrukte lunch moest de Amsterdamse beurs woensdagmiddag steeds verder terrein prijsgeven. Vooral de verzwakkende staalsector bracht een koude wind naar de AEX toe. KPN en Altice keken ook tegen stevige verliezen aan.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

12x Miljardendeal in vleessector VS20/08 13u30 - De Financiële Telegraaf: De Amerikaanse vleesverwerker Tyson Foods neemt voor $2,2 miljard branchegenoot Keystone Foods over. Het overnamebedrag zal in contanten worden uitbetaald.
11x Beursupdate: Arcelor wint op groene AEX20/08 09u15 - De Financiële Telegraaf: De Amsterdamse beurs is maandag licht hoger van start gegaan. Beleggers zijn vooral gericht op het handelsconflict tussen de VS en China. Ook de Turkse crisis blijft de gemoederen bezighouden.
11x ’In theorie kan brexit worden teruggedraaid’20/08 10u15 - De Financiële Telegraaf: De keuze van de Britten om de Europese Unie te verlaten kan in theorie nog worden teruggedraaid. Dat zei Europees commissaris voor Economische en Financiële Zaken Pierre Moscovici. Hij zei daar meteen bij dat de kans daarop niet zo groot is.
11x VW roept honderdduizenden auto's terug20/08 13u30 - De Financiële Telegraaf: Volkswagen roept wereldwijd bijna 700.000 auto's van het type Tiguan en Touran terug. Bij het dakraam is een technisch probleem ontdekt, waardoor kortsluiting kan ontstaan, laat de autofabrikant weten.
10x Bouwproductie eurozone licht omhoog20/08 11u30 - De Financiële Telegraaf: De bouwproductie in de eurozone is in juni met 0,2 procent toegenomen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldt het Europese statistiekbureau Eurostat op basis van een eerste raming.
9x Klanten weten Estée Lauder te vinden20/08 14u00 - De Financiële Telegraaf: Het Amerikaanse cosmeticamerk Estée Lauder heeft afgelopen jaar meer omzet geboekt. De huidverzorgings-, make-up- en parfumdivisies groeiden flink, de haarverzorgingstak bleef wat achter. Wisselkoerseffecten gaven de verkoopcijfers extra glans. Voor volgend jaar verwacht Estée Lauder verdere groei. Wel wordt een al aangekondigde reorganisatie duurder dan eerder gepland.
8x 'Licht hoger begin voor Damrak'20/08 08u30 - De Financiële Telegraaf: De aandelenbeurs in Amsterdam begint maandag waarschijnlijk licht hoger. Ook de meeste andere Europese beurzen lijken met kleine winsten te openen. Beleggers kijken vooral uit naar de handelsonderhandelingen tussen China en de Verenigde Staten die later deze week worden gehouden.
8x 'Geen hoog rendement door overname Euronext'20/08 10u30 - De Financiële Telegraaf: Een overname door Euronext van de derivatenverwerkingstak van het financiële marktonderzoekbureau IHS Markit levert waarschijnlijk geen hoog rendement op. Dat verwachten analisten van ING naar aanleiding van berichten dat de beursuitbater de belangrijkste gegadigde lijkt te zijn om het onderdeel over te nemen. Wel denken ze dat kostensynergieën mogelijk zijn.
8x Britse miljoenenboete voor KPMG20/08 10u30 - De Financiële Telegraaf: De internationale accountantsorganisatie KPMG heeft een miljoenenboete opgelegd gekregen in het Verenigd Koninkrijk. De firma moet 2,1 miljoen Britse pond (meer dan 2 miljoen euro) aftikken vanwege fouten in de klantrelatie met modemerk Ted Baker.
8x Goud krijgt weer wat glans terug20/08 13u45 - De Financiële Telegraaf: Na de aanhoudende verzwakking in de voorbije weken had de prijs van goud maandag de wind eindelijk weer eens in de rug.

Statistieken

Artikels:
31569
Gelezen:
27105
Aantal lezers nu:
54


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven