vrijdag 20 september 2019, week 38


U bent nu hier: Meer nieuws van DataNews

Laatste updatecontrole: vandaag om 20u15
 

DataNews

Verbergen Tonen
20/09 15u45  Stéphane Moreau stapt op als gedelegeerd bestuurder van Ardentia Nethys-topman Stéphane Moreau stapt op als gedelegeerd bestuurder van Ardentia. Ardentia is een bedrijf van François Fornieri, topman van farmabedrijf Mithra en ook bestuurder bij Nethys.
20/09 13u30  'Nog geen enkel bewijs gezien dat de beschuldigingen van de VS tegen Huawei ondersteunt' Huawei mag dan wel op de zwarte lijst staan in de VS, in de telecomsector reageert men toch gematigder. Rui Luis Aguilar, voorzitter van de sturingsgroep Networld2020 praat met Data News dat over 5G, standaarden en spionage-beschuldigingen.11 
20/09 11u45  Google sluit contract voor groene energie met Engie Google heeft wereldwijd achttien contracten voor in totaal 1.600 megawatt groene stroom afgesloten, zo meldt het technologiebedrijf. Een van de contracten is voor Engie in België. Het gaat om een contract voor vijf jaar, zegt de energieleverancier.
20/09 11u45  Niemand vervolgd voor grootschalige spionage-operatie bij de Belgische diplomatie Er wordt niemand vervolgd voor een grote spionagezaak bij de federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken, waarbij in 2014 maandenlang de computers van de Belgische diplomatie werden gegijzeld. Dat schrijft De Tijd vrijdag op zijn website.
20/09 11u30  Airbnb wil volgend jaar naar de beurs Verhuurplatform Airbnb plant om volgend jaar een beursgenoteerd bedrijf te worden. Er gingen al langer geruchten dat de internetmarktplaats voor slaapplaatsen naar de beurs wilde.10 
20/09 10u15  Zuckerberg vertelt overheid dat hij WhatsApp en Instagram niet wil verkopen De CEO van Facebook Mark Zuckerberg heeft in Washington verschillende Congresleden ontmoet, en hen laten weten dat hij Instagram en WhatsApp niet wil verkopen. Hij had ook 'een goede, constructieve ontmoeting' met de Amerikaanse president Donald Trump in het Witte Huis.
20/09 10u15  Amazon koopt 100.000 elektrische busjes om CO2-neutraal te worden Amazon heeft 100.000 elektrische busjes besteld bij het bedrijf Rivian, dat elektrische auto's maakt. Amazon wil in 2040 volledig CO2-neutraal zijn. Eerder mikte het concern daarvoor op 2050.10 
20/09 10u15  Billy Bike verdubbelt vloot elektrische deelfietsen in Brussel Billy Bike, het Brusselse deelplatform voor elektrische fietsen, gaat 300 nieuwe fietsen ter beschikking stellen voor zijn gebruikers in de hoofdstad. Met de komst van de nieuwe fietsen verdubbelt Billy Bike zijn vloot in één keer.
20/09 07u15  Nieuws schadeclaim tegen Volkswagen om sjoemelsoftware Volkswagen kan een nieuwe schadeclaim voor zogenoemde sjoemeldiesels tegemoet zien. De stichting Diesel Emissions Justice Foundation (DEJF) werkt aan een juridische procedure om Volkswagen en de zustermerken Audi, Seat, Skoda en Porsche aansprakelijk te stellen. De stichting wil eerst met Volkswagen praten, met de claim als stok achter de deur.11 
20/09 07u15  Apple geeft iOS 13 vrij Mensen met een iPhone kunnen nu overstappen op de nieuwste versie van het besturingssysteem, iOS 13. Die is beschikbaar voor de iPhone 6S uit 2015 en alle toestellen die daarna zijn verschenen.11 
19/09 21u45  'Football Leaks'-hacker Rui Pinto beschuldigd van afpersing Rui Pinto, de hacker die aan de basis lag van Football Leaks en sinds maart in Portugal in voorlopige hechtenis zit, is onder meer in verdenking gesteld wegens afpersing met verzwarende omstandigheden en computersabotage, zo heeft het Openbaar Ministerie in Portugal donderdag gemeld.
19/09 21u30  Wijs en Gents worden samen Duke & Grace Een jaar na de overname van Gents door het digitaal bureau Wijs, wordt de integratie voltooid met een nieuwe naam. Voortaan heet het eengemaakte agency 'Duke & Grace'.
19/09 20u45  Nieuwe Huawei Mate 30 zonder Google-apps en bij ons nog niet te verkrijgen Huawei heeft donderdag zijn nieuwe smartphones Mate 30 en Mate 30 Pro voorgesteld. Zoals verwacht zonder Google-apps, maar verrassend ook niet meteen in Europa te koop.
19/09 15u45  Data News bereikt meer lezers Het bereik van Data News groeit sterk, zowel voor het papieren magazine en digitale editie als voor de website. Dat blijkt uit het jaarlijkse rapport van het Centrum voor Informatie over de Media (CIM).
19/09 12u15  Media Invest Vlaanderen stopt 250.000 euro in Antwerpse gamestudio De Antwerpse game studio Cybernetic Walrus haalt 500.000 euro op - waarvan de helft voor rekening van Media Invest Vlaanderen. De extra financiering dient om het nieuwe game 'Rise of Humanity' verder te ontwikkelen en de dienstverlening naar de B2B-markt uit te bouwen.
Laatste update: vandaag om 15u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/09 12u15  Instagram maakt berichten over onrealistische diëten minder zichtbaarBody positivity-activisten halen een belangrijke slag thuis. Instagram stopt met het verspreiden van berichten die miraculeuze diëten en ingrepen verheerlijken.
19/09 12u00  Technische problemen met QR-codes op verkeersboetes opgelostVanaf november kan iedereen een verkeersboete betalen via QR-code, ongeacht bij welke bank u bent. De technische problemen zijn opgelost.
19/09 12u00  Adshot brengt reclamemakers bij gamend publiekLaten we eerlijk zijn: niemand onder de dertig jaar kijkt nog lineair televisie. Hoe bereik je die commercieel lucratieve doelgroep dan toch met je reclame? Ga ze zoeken waar ze wel zitten; in de gaming wereld, online. Dat is het idee achter de Leuvense start-up Adshot.
19/09 11u45  Tinder werkt aan eigen videoserieTinder, vooral bekend als dating app, zou van plan zijn om een 'Kies je eigen avontuur' videoverhaal te maken. Het gaat daarbij overigens niet om een puur romantisch verhaal. De serie zou een plot meekrijgen die draait om het einde van de wereld.
19/09 11u15  Imec gaat aan chipgebaseerde kwantumbeveiliging werkenHet Belgische onderzoekslab imec gaat samenwerken met de Nationale Universiteit van Singapore (NUS) om chips te bouwen die het kwantuminternet kunnen beveiligen.
19/09 11u15  60.000 digitale energiemeters geïnstalleerdEr zijn half september al 60.171 digitale energiemeters geïnstalleerd in Vlaanderen. Dat meldt netwerkbeheerder Fluvius. Minder dan één procent van de klanten weigerde de meter.
19/09 10u45  GitLab haalt 268 miljoen binnenOntwikkelaarsplatform GitLab haalt 268 miljoen dollar binnen in een series E kapitaalsronde. Verwacht wordt dat dit de laatste investeringsronde zal zijn voordat het bedrijf naar de beurs trekt.
19/09 10u45  Microsoft wil voor 40 miljard aandelen terugkopenSoftwaregigant Microsoft heeft besloten aandelen in te kopen ter waarde van 40 miljard dollar (36 miljard euro). Het Amerikaanse bedrijf kondigt aan dat de raad van bestuur het programma heeft goedgekeurd.
19/09 07u30  'Huawei geschorst als lid van cyberbeveiligingskoepel'Huawei maakt voorlopig geen deel meer uit van een internationaal samenwerkingsverband voor cyberveiligheid. Het Chinese bedrijf is geschorst als lid van het Forum of Incident Response and Security Teams, afgekort FIRST. Daarin werken bedrijven, overheden en deskundigen samen om grote cyberaanvallen tegen te gaan en informatie over kwetsbaarheden te delen.
18/09 15u15  Review: een Sonos op een voetstukLiefhebbers van het audiomerk hebben er zo'n vijftien jaar op moeten wachten, maar op de IFA-elektronicabeurs in Berlijn onthulde Sonos dan eindelijk zijn eerste draagbare luidspreker, voor binnen én buiten. Wij konden de Sonos Move, die vanaf 24 september in de winkel ligt, alvast aan de tand voelen.
18/09 11u15  Yves Maitre volgt Cher Wang op als CEO van HTCHTC Corporation benoemt per direct Yves Maitre tot CEO van HTC. Hij volgt Cher Wang op, die voorzitter van het HTC-bestuur blijft. Wang gaat zich richten op toekomstige technologieën die aansluiten bij het groeiende portfolio van HTC en de visie van VIVE Reality.
18/09 11u15  iKanbi en Harvest nummer drie van de contactcentraHet Waalse contact center iKanbi heeft het Vlaamse Harvest overgenomen. Wat vroeger nog call center heette, heet nu contact center, omdat de bedrijven méér diensten leveren dan alleen maar telefoontjes afhandelen. Met het klantenbestand van Harvest erbij, hoopt iKanbi uit te breiden naar Vlaanderen en Nederland.
18/09 10u15  Softwareproblemen bij geldautomaten BNP Paribas FortisBNP Paribas Fortis kampt sinds enkele dagen met softwareproblemen bij de geldautomaten. De bank werkt aan een oplossing.
18/09 10u15  Brian Duffy: 'Ons succes hangt af van het succes van het ecosysteem'Het geïntegreerde softwarepakket van SAP heeft altijd de IT-trends gevolgd, of dat nu om mainframe gaat, client/server of cloud. Daarvoor is het aanbod steeds uitgebreid, soms door overnames. Waar ligt de focus nu? Op gebruikerservaring, zegt Brian Duffy, voorzitter van SAP EMEA North.
18/09 09u00  Brutélé schort onderhandelingen met Enodia opDe raad van bestuur van Brutélé, die dinsdagavond is samengekomen, heeft beslist om de onderhandelingen met Enodia (moedermaatschappij van Nethys, red.) over de verkoop van zijn belang in telecomprovider Voo op te schorten. Volgens het bestuur moet Brutélé eerst meer informatie krijgen van Enodia.
18/09 08u30  Google Assistent heeft nu ook een mannelijke stemNederlanders kunnen voortaan zelf bepalen of hun Google Assistent een vrouwelijke of mannelijke stem heeft. Voorheen had de Nederlandse Google Assistent alleen een vrouwelijke stem, maar Google heeft nu een nieuwe mannelijke stem toegevoegd.
18/09 07u15  Britse politie gaat Facebook bij ontwikkelen AIDe Britse politie gaat met Facebook samenwerken om het uitzenden van terreuraanslagen via het platform tegen te gaan. Om kunstmatige intelligentie te bouwen die terreurbeelden herkent, worden onder meer beelden van schietoefeningen gedeeld.
18/09 07u15  Protest van chauffeurs Uber en Lyft legt verkeer New York platHonderden chauffeurs van de taxi-apps Uber en Lyft hebben dinsdag in hartje New York gedemonstreerd. Tijdens de ochtendspits reden ze met een slakkengangetje door Manhattan. Ze vinden dat ze te weinig geld krijgen en dat de werkomstandigheden verslechteren. Voor de mensen die op weg naar hun werk waren, zat er niets anders op dan achter de colonne aan te rijden.
18/09 05u15  Huawei stelt nieuwe AI-cluster voorOp haar AI-conferentie heeft Huawei een nieuwe cluster voorgesteld die op grote schaal AI-berekeningen moet maken. De Atlas 900 is volgens het bedrijf daarmee de snelste ter wereld.
17/09 20u00  De nieuwe kwelduivel van Telenet heet ProvidenceProvidence, een Amerikaans private-equityfonds, ligt in koppositie om de Waalse telecomprovider VOO over te nemen. En dat terwijl lokale spelers als Orange en Telenet ook een kans hoopten te maken. Wie of wat schuilt er achter Providence?
17/09 17u45  Providence kan de Waalse telecommarkt overhoop gooienProvidence, een Amerikaans private-equityfonds, ligt in koppositie om de de Waalse telecomprovider VOO over te nemen. En dat terwijl lokale spelers als Orange en Telenet ook een kans hoopten te maken. Wie of wat schuilt er achter Providence?
17/09 15u15  Signify laat lampen meedansen met de filmWie thuis slimme lampen van Philips Hue heeft, kan die binnenkort synchroniseren met de film of game die in de woonkamer afspeelt.
17/09 10u45  Er is een app voor alles, óók voor GDPR'Legal tech' is lang onderbelicht gebleven, maar het ziet er nu toch naar uit dat ook de advocatuur versneld digitaliseert. Met dank aan de GDPR.
17/09 10u45  Apple stelt Arcade vervroegd open voor testgebruikersApple heeft zijn Apple Arcade live gezet voor gebruikers van zijn iOS 13 betaprogramma. De gamestreamingdienst zou op 19 september gelanceerd worden.
17/09 09u45  Persoonlijke gegevens van zowat elke Ecuadoriaanse burger gelektDe persoonlijke gegevens van 17 miljoen Ecuadoriaanse burgers zijn online gevonden. Het gaat om namen, financiële gegevens en civiele data van zowat elke Ecuadoriaan.
17/09 09u30  Antwerpen wil fonteinen 'slimmer' makenDe stad Antwerpen gaat in al haar fonteinen sensoren inbouwen, onder meer om het waterverbruik te beperken. Het gaat om een van de 18 projecten die werden geselecteerd voor het programma Slimme innovatie van de Vlaamse overheid. De 18 krijgen samen 5 miljoen euro
17/09 09u00  Apple en Europese Commissie staan tegenover elkaar voor EU-GerechtIn de strijd tussen de Amerikaanse technologiegigant Apple en de Europese Commissie, met 13 miljard euro als inzet, treffen beide partijen elkaar dinsdag voor het EU-Gerecht in Luxemburg.
17/09 09u00  LastPass verhelpt fout die wachtwoorden kan lekkenWachtwoorbeheerder LastPass heeft een zware fout gefixt. Via de bug konden kwaadaardige websites mogelijk de laatst gebruikte logins uit de browserextentie opvissen.
17/09 04u45  Orde van Vlaamse Balies vraagt aandacht voor recht op advocaat'De online sensibiliseringscampagne wil in tijden van gratuite veroordelingen op sociale media, de aandacht vestigen op de waarde en kracht van ons eeuwenoud rechtssysteem met aan de basis een eerlijk proces voor iedereen', aldus de Orde van Vlaamse Balies, het koepelorgaan voor advocaten.
17/09 02u45  Beursgang WeWork mogelijk uitgesteldDe beursgang van WeWork, die miljarden dollar moest opbrengen, zou worden uitgesteld tot ten vroegste volgende maand. Dat schrijft de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal op basis van bronnen bij het bedrijf.
16/09 15u00  'China achter hack Australische parlement'China zit achter de hack van de computersystemen van het parlement van Australië begin dit jaar. Dat melden vijf bronnen binnen de Australische inlichtingendienst ASD aan persbureau Reuters.
16/09 12u15  An Swalens aan het hoofd van IT-departement Nationale Bank van BelgiëAn Swalens, nu nog CIO bij Partena Promeris, wordt Head of IT bij de Nationale Bank van België. Dat heeft het bedrijf bevestigd aan Data News.
16/09 10u45  Security in de cloud blijft gedeelde verantwoordelijkheidBedrijven die de stap naar de cloud zetten, zijn zich lang niet altijd bewust van hun verantwoordelijkheden op het vlak van security. Meer nog, vaak kiezen ze voor de cloud in de hoop van hun beveiligingsproblemen af te raken. Alleen is dat niet bepaald een goed idee.
16/09 10u00  Discord stopt alweer met gamesabonnementChatdienst Discord gaat stoppen met het aanbieden van gratis games aan abonnees van zijn betaalde Nitro-dienst. De games zouden amper gebruikt worden.
16/09 08u30  CdH en PVDA vragen dringend bijeenroeping commissie Lokale Besturen over verkoop VOONa PVDA heeft ook cdH de dringende bijeenroeping geëist van de commissie Lokale Besturen van het Waals Parlement over de aangekondigde verkoop door Nethys van de kabelmaatschappij VOO aan de Amerikaanse investeringsgroep Providence. Daarbij zijn er vragen over de mogelijke aantasting van het algemeen belang.
16/09 08u15  'Centrale banken bespreken gebruik digitale munt van Facebook'De libra is vandaag in Basel onderwerp van gesprek bij een topoverleg tussen Facebook en afgevaardigden van 26 centrale banken. Het is de eerste grote ontmoeting tussen de ontwikkelaars van de digitale munt van Facebook en beleidsmakers sinds het sociale netwerkbedrijf zijn plannen voor de cryptocurrency lanceerde, weet zakenkrant Financial Times.
16/09 08u15  Verkoop Voo - Nog een ander filiaal van Nethys verkochtHet Luikse Nethys heeft niet alleen telecomprovider Voo -tegenhanger van het Vlaamse Telenet- verkocht, maar ook zijn filiaal Win, de operator die zich richt tot bedrijven en openbare besturen.
16/09 08u00  Onderzoekers eisen mails van techreuzen opEen onderzoekscommissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft interne e-mails van Amazon, Facebook, Apple en Googles moederbedrijf Alphabet opgevraagd. De berichten moeten duidelijk maken of de bedrijven zich schuldig hebben gemaakt aan machtsmisbruik en de concurrentie hebben tegengewerkt. Voor 14 oktober moeten de mails en andere bedrijfsdocumenten binnen zijn.
16/09 07u45  De eerste riskante hack van Edward Snowden: voorpublicatieIn Onuitwisbaar vertelt klokkenluider Edward Snowden voor het eerst zijn verhaal. Lees een voorpublicatie, over de eerste hack van Snowden als tiener.
14/09 16u45  Dominique Leroy vertrekt al op 20 september bij ProximusDominique Leroy verlaat Proximus al op 20 september. Dat zijn Leroy en de raad van bestuur onderling overeengekomen 'met het oog op het herstellen van een sereen klimaat binnen het bedrijf en in het belang van de onderneming', zo meldt het telecombedrijf.
13/09 15u15  Opgelet voor dure telefoontjes die uit zone Brussel lijken te komenDe Ombudsdienst voor Telecommunicatie kreeg afgelopen dagen al meer dan 30 klachten binnen van mensen die telefoontjes van onbekenden krijgen. Wie terugbelt, riskeert een dure factuur.
13/09 14u15  Europese PSD2-richtlijn verplicht vanaf zondag betere bescherming bij onlinebetalingenWie regelmatig op het internet aankopen doet of betalingen verricht, kan vanaf zondag strengere beveiliging verwachten. De maatregel maakt deel uit van de nieuwe Europese betaalrichtlijn PSD2 (Payment Services Directive 2), die vanaf 14 september volledig van kracht gaat.
13/09 13u30  Verzoeningsvergadering bij Econocom levert niets opDe verzoeningsvergadering over het sociaal conflict bij Econocom heeft donderdag niets opgeleverd. De sociale onrust bij Econocom blijft zo aanslepen.
13/09 13u15  Pc-gaming: Microsofts spelletje is nog niet uitMicrosoft heeft nog altijd grootse plannen met videogames. Al stuurt het zijn schip iets verder weg van de slabakkende Xbox-huiskamerconsole, in de richting van een platform waarop het ooit zijn game-imperium begon: de pc.
13/09 12u45  Twitter blokkeert Raúl Castro en journalistenTwitter heeft het account van voormalig president van Cuba Raúl Castro geblokkeerd. Ook het profiel van de dochter van de leider van de Cubaanse communistische partij werd geblokkeerd samen met die van diverse journalisten van staatsmedia.
13/09 12u30  Belgen en Nederlanders ontwikkelen efficiëntere flexibele zonnecelOnderzoekers van het Vlaams-Nederlandse Solliance Solar Research hebben een nieuw record neergezet voor de efficiëntie van een flexibele zonnecel die CIGS en perovskiet combineert.
13/09 12u30  Volgend jaar contactloos betalen bij Brussels openbaar vervoerDe Brusselse vervoersmaatschappij MIVB test contactloos betalen met bankkaarten. Vanaf volgend jaar wil MIVB die 'ticketloze' dienst aanbieden.
13/09 11u45  Spotify gaat familie-abonnement beter controlerenSpotify gaat beter controleren of gebruikers van een familie-abonnement wel degelijk samenwonen. Al is het nog niet duidelijk hoe doortastend en waterdicht die controles zullen zijn.
13/09 11u30  Yahoo koopt webshop van toekomstige maanreizigerDe Japanse miljardair Yusaku Maezawa vertrekt bij zijn geesteskind, de grote fashionwebshop Zozotown. De webshop wordt overgenomen door Yahoo Japan.
13/09 10u30  Gents museum analyseert je bezoek om bezienswaardigheden te suggererenWie het Design Museum in Gent bezoekt, krijgt voortaan aanbevelingen om andere Gentse plekken en monumenten te bekijken op basis van waar je tijdens je museumbezoek stil staat. Het gaat om een proefproject om slimme technologie in musea te integreren.
13/09 10u30  Proximus krijgt een plekje bij Microsoft BelgiëWie bij Microsoft België op bezoek gaat, ziet daar voortaan prominent een stand van Proximus staan. De twee technologiereuzen gaan voortaan (nog) meer samenwerken.
13/09 10u15  Google schikt Franse belastingzaak voor bijna 1 miljard euroTechreus Google heeft een zaak in Frankrijk over belastingontduiking geschikt. Het Amerikaanse bedrijf betaalt een boete van 500 miljoen euro en betaalt nog eens 465 miljoen euro aan achterstallige belastingen.
13/09 10u00  Duizendtal commerciële dronevluchten per maand in BelgiëSinds maart 2018 hebben er boven België iets meer dan 16.000 commerciële dronevluchten plaatsgevonden, bijvoorbeeld om inspecties uit te voeren of luchtbeelden te maken. Dat is donderdag gezegd bij de lancering van 'droneguide PRO'.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

11x Apple geeft iOS 13 vrij20/09 07u15 - DataNews: Mensen met een iPhone kunnen nu overstappen op de nieuwste versie van het besturingssysteem, iOS 13. Die is beschikbaar voor de iPhone 6S uit 2015 en alle toestellen die daarna zijn verschenen.
11x Nieuws schadeclaim tegen Volkswagen om sjoemelsoftware20/09 07u15 - DataNews: Volkswagen kan een nieuwe schadeclaim voor zogenoemde sjoemeldiesels tegemoet zien. De stichting Diesel Emissions Justice Foundation (DEJF) werkt aan een juridische procedure om Volkswagen en de zustermerken Audi, Seat, Skoda en Porsche aansprakelijk te stellen. De stichting wil eerst met Volkswagen praten, met de claim als stok achter de deur.
11x 'Nog geen enkel bewijs gezien dat de beschuldigingen van de VS tegen Huawei ondersteunt'20/09 13u30 - DataNews: Huawei mag dan wel op de zwarte lijst staan in de VS, in de telecomsector reageert men toch gematigder. Rui Luis Aguilar, voorzitter van de sturingsgroep Networld2020 praat met Data News dat over 5G, standaarden en spionage-beschuldigingen.
10x Amazon koopt 100.000 elektrische busjes om CO2-neutraal te worden20/09 10u15 - DataNews: Amazon heeft 100.000 elektrische busjes besteld bij het bedrijf Rivian, dat elektrische auto's maakt. Amazon wil in 2040 volledig CO2-neutraal zijn. Eerder mikte het concern daarvoor op 2050.
10x Airbnb wil volgend jaar naar de beurs20/09 11u30 - DataNews: Verhuurplatform Airbnb plant om volgend jaar een beursgenoteerd bedrijf te worden. Er gingen al langer geruchten dat de internetmarktplaats voor slaapplaatsen naar de beurs wilde.
9x Zuckerberg vertelt overheid dat hij WhatsApp en Instagram niet wil verkopen20/09 10u15 - DataNews: De CEO van Facebook Mark Zuckerberg heeft in Washington verschillende Congresleden ontmoet, en hen laten weten dat hij Instagram en WhatsApp niet wil verkopen. Hij had ook 'een goede, constructieve ontmoeting' met de Amerikaanse president Donald Trump in het Witte Huis.
9x Stéphane Moreau stapt op als gedelegeerd bestuurder van Ardentia20/09 15u45 - DataNews: Nethys-topman Stéphane Moreau stapt op als gedelegeerd bestuurder van Ardentia. Ardentia is een bedrijf van François Fornieri, topman van farmabedrijf Mithra en ook bestuurder bij Nethys.
8x Billy Bike verdubbelt vloot elektrische deelfietsen in Brussel20/09 10u15 - DataNews: Billy Bike, het Brusselse deelplatform voor elektrische fietsen, gaat 300 nieuwe fietsen ter beschikking stellen voor zijn gebruikers in de hoofdstad. Met de komst van de nieuwe fietsen verdubbelt Billy Bike zijn vloot in één keer.
8x Google sluit contract voor groene energie met Engie20/09 11u45 - DataNews: Google heeft wereldwijd achttien contracten voor in totaal 1.600 megawatt groene stroom afgesloten, zo meldt het technologiebedrijf. Een van de contracten is voor Engie in België. Het gaat om een contract voor vijf jaar, zegt de energieleverancier.
5x Niemand vervolgd voor grootschalige spionage-operatie bij de Belgische diplomatie20/09 11u45 - DataNews: Er wordt niemand vervolgd voor een grote spionagezaak bij de federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken, waarbij in 2014 maandenlang de computers van de Belgische diplomatie werden gegijzeld. Dat schrijft De Tijd vrijdag op zijn website.

Statistieken

Artikels:
33291
Gelezen:
33149
Aantal lezers nu:
43


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven