zaterdag 20 oktober 2018, week 42


U bent nu hier: Meer nieuws van DataNews

Laatste updatecontrole: vandaag om 10u45
 

DataNews

Verbergen Tonen
19/10 16u45  Microsoft mag GitHub overnemen Techbedrijf Microsoft mag van de Europese Commissie softwarecodesite GitHub overnemen. Hoewel beide bedrijven zich bezighouden met platforms voor software-ontwikkeling is er nog genoeg concurrentie over na de fusie, meent de Europese mededingingswaakhond.
19/10 15u30  Britse ex-vicepremier wordt communicatiebaas Facebook Nick Clegg, in het verleden vicepremier van Groot-Brittannië, gaat aan de slag bij Facebook. Hij wordt hoofd communicatie en publiek beleid. Volgens de Financial Times gaat hij in januari aan de slag op het hoofdkantoor van Facebook in Menlo Park, een voorstad van San Francisco.
19/10 13u45  'Het probleem zit hem in de algoritmes die je proberen te manipuleren' Lange tijd was hij roepende in de woestijn, maar langzaam komt men tot inzicht: Jaron Lanier had misschien wel gelijk toen hij waarschuwde dat sociale media gevaarlijk zijn, voor het individu en de maatschappij als geheel. 'We hadden er nooit aan moeten beginnen.'
19/10 12u15  Strengere regels voor sms-diensten De ministerraad legt strengere regels vast voor belspelletjes en sms-diensten. Het merendeel daarvan bestond al. Maar nu hoopt het kabinet van De Croo definitief komaf mee te maken met misbruik.
19/10 12u15  IBM vindt bewijs dat kwantumcomputers sneller zijn Onderzoekers zeggen bewijs te hebben dat kwantumcomputers dingen kunnen die 'gewone' computers niet kunnen.
19/10 10u45  Windows 10 laat je vooraf geïnstalleerde apps verwijderen Vanaf volgend jaar zullen gebruikers van Windows 10 vooraf geïnstalleerde apps die ze toch niet gebruiken, ook effectief kunnen verwijderen van hun computer.
19/10 10u15  Amazon investeert in 6.500 techjobs in Europa (maar niet in België) Amazon gaat duizend techjobs creëren in het Verenigd Koninkrijk, met onder meer een nieuw R&D kantoor in Manchester. Verspreid over de rest van Europa werken er ondertussen zo'n 5.500 mensen in technische jobs voor Amazon.
19/10 10u00  Tesla lanceert 'goedkopere' Model 3 Tesla heeft in de VS een iets betaalbaardere versie van zijn Model 3 gelanceerd. Al lijkt die er vooral te komen om nog snel gebruik te maken van het aflopend belastingvoordeel.
19/10 09u45  Alleen de CEO verdient meer dan de CIO 'Managers op het gebied van informatie en communicatietechnologie' vormen de op één na best betaalde beroepscategorie in ons land. Dat blijkt uit cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel.
18/10 21u45  Nieuwe clouddienst wil bestanden bij gebruikers thuis opslaan De Italiaanse start-up Cubbit lanceert een opslagapparaat dat u via uw router kan verbinden met een zwerm van 'cubbits' van andere gebruikers. De bedoeling? Samen een gedistribueerd datacentrum vormen dat groener, privacyvriendelijker en goedkoper is dan traditionele clouddiensten.
18/10 15u15  Joyn en lightspeed gaan samenwerken Horecazaken die het kassasysteem van Lightspeed gebruiken kunnen voortaan de punten van Joyn op het kassaticket laten afdrukken.
18/10 12u45  Franse minister verliest geduld rond Google-taks De Franse minister van Economie is het getreuzel van de lidstaten beu. Volgens hem staat niets in de weg om Google, Amazon, Apple en Facebook te belasten.
18/10 12u15  Besparingen leveren Ericsson winst op Het gaat weer goed met Ericsson. De Zweedse netwerkfabrikant plukt de vruchten van een besparingsoperatie.
18/10 12u15  Bill Gates en EU samen in energiefonds Europa gaat in zee met Bill Gates. De Microsoft-oprichter en de Europese Commissie steken 100 miljoen euro in een investeringsfonds dat Europese bedrijven moet helpen technologie voor schone energie te ontwikkelen.
18/10 10u45  Facebook misleidde video-adverteerders zwaarder dan eerst gedacht Gerechtsdocumenten tonen aan dat Facebook al lange tijd wist dat het de statistieken voor advertentievideo's had opgeblazen. Ook blijkt het probleem vele malen groter dan eerst gedacht.
Laatste update: vrijdag 19 oktober 2018, 16u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/10 09u30  Beleggers eisen aftreden Zuckerberg als voorzitter FacebookDe dubbelrol van Mark Zuckerberg als voorzitter en CEO van Facebook ligt opnieuw onder vuur. Vier grote overheidsinvesteerders uit de VS eisen dat Zuckerberg aftreedt als voorzitter.
17/10 17u30  De toekomst van de zelfrijdende auto: 'De passagier moet een centrale plaats krijgen in het ontwerp'Connectiviteit, autonomie, maar ook angst voor de auto van morgen. Dat zijn de gespreksonderwerpen voor de nieuwe conferentie Shift Automotive die IFA in Berlijn organiseerde. De inburgering van voertuigen zonder bestuurder, die er in de verre toekomst aankomen, prikkelt alvast de verbeelding van BMW en Daimler.
17/10 17u00  'Tegenwoordig moet je een condoom om je USB-stick doen als je internet op gaat'Internetpionier en techfilosoof Marleen Stikker heeft goed en slecht nieuws. Het world wide web is kapot, maar het internet van de volgende generatie staat al in de steigers. Meer bepaald in Europa, dat een historische kans krijgt om zich aan de greep van Silicon Valley te ontworstelen. 'Binnen vijf jaar hebben we een alternatief voor Facebook.'
17/10 13u15  IBM ziet omzet dalenHet Amerikaanse technologieconcern IBM heeft de omzet in het derde kwartaal van het jaar zien dalen. De omzet uit cloud groeit, maar minder dan eerder dit jaar.
17/10 12u15  ESET waarschuwt voor cybersabotage in energiesectorSecurityspecialist ESET heeft aanwijzingen dat nieuwe grootschalige cyberaanvallen in voornamelijk de energiesector voorbereid worden. De GreyEnergy-groep is gelinkt aan eerdere aanvallen die in Oekraïne en Polen het elektriciteitsnetwerk platlegden.
17/10 12u15  Uber belt zelf 112Gebruikers van taxi-app Uber kunnen binnenkort met de app alarm slaan als ze in de problemen zitten. De app belt automatisch 112 en geeft de exacte locatie en het kenteken van de auto door aan de alarmcentrale. Passagiers, chauffeurs en koeriers van Uber Eats hebben straks die noodknop.
17/10 11u45  Sony wil blockchain inzetten als kopieerbeveiligingSony test een systeem dat gebruik maakt van blockchaintechnologie om het auteursrecht op digitaal lesmateriaal beter te kunnen beschermen. Het bedrijf overweegt om het systeem ook in te zetten als kopieerbeveiliging voor muziek of films.
17/10 11u45  Topbelegger probeert Dells beursplannen te dwarsbomenDe plannen van Dell om via VMware naar de beurs te trekken blijven overeind. Maar het bedrijf krijgt tegenstand van investeerder Carl Icahn die de praktijk afdoet als slecht beheer.
17/10 09u15  Slimme luidspreker van Facebook zal toch data verzamelen voor advertentiesIn tegenstelling tot eerdere berichten verzamelt de slimme luidspreker van Facebook wel degelijk gegevens om je extra advertenties voor te schotelen.
17/10 08u15  Storing bij diensten YouTube verholpenYouTube heeft in de nacht van dinsdag op woensdag last gehad van een storing bij verschillende diensten en applicaties. De problemen deden zich voor bij onder meer YouTube, YouTube TV en YouTube Music. Het is niet bekend wat de oorzaak was.
17/10 08u15  Fors meer kijkers en omzet voor NetflixNetflix heeft in het afgelopen kwartaal fors meer betalende klanten binnengehaald. Het merendeel van die groei zat buiten de Verenigde Staten. De streamingdienst zag naast de aanwas van abonnees ook de omzet met ruim een derde stijgen ten opzichte van een jaar eerder.
17/10 07u45  Antwerpse start-up SweepBright haalt vers kapitaal op voor buitenlandse groeiDe Antwerpse start-up SweepBright kondigt een nieuwe kapitaalronde van 2,3 miljoen euro aan, nadat het in april vorig jaar al 1,5 miljoen zaaikapitaal heeft losgeweekt. Het wil in 2019 naar een omzet van een miljoen euro groeien.
17/10 07u45  Google past Android-beleid aan na boeteGoogle gaat telefoonmakers in Europa geld vragen voor het installeren van Google apps zonder dat ze ook de Google zoek-app of Googles browser Chrome op hun telefoons zetten. Dat heeft het techbedrijf aangekondigd om aan eisen van de Europese Commissie te voldoen.
16/10 15u30  Close The Gap gaat oude telefoons verzamelenClose The Gap gaat samen met Engie, Accenture en Ordina een proefproject opstarten om oude telefoons te verzamelen om de grondstoffen te recupereren.
16/10 15u30  De jacht op IT'ers: hoe erg is het nu echt gesteld met de arbeidsmarkt?De Belgische arbeidsmarkt kampt met een nijpend tekort aan ICT'ers. Meer dan 16.000 vacatures raken maar niet ingevuld, en de nood aan digitale experts wordt elk jaar groter. Wij vroegen een aantal betrokken bedrijven naar de impact van het probleem. En keken naar mogelijke oplossingen.
16/10 11u45  Winamp krijgt voor het eerst in jaren een officiële updateRetro mp3-speler voor de desktop Winamp krijgt deze week een update. En Radionomy, het Belgische bedrijf dat Winamp in 2014 kocht, belooft dat er nog meer komt, met onder meer een ambitieuze mobiele app.
16/10 11u30  Onze fitness-data delen met onze verzekeraar? Waarom ook niet?Een Amerikaanse verzekeraar beloont klanten die hun fitness-data delen. Daar komen praktische en privacygerelateerde bezwaren bij kijken, maar Mark Lambrecht ziet ook veel voordelen. 'Zodra het juiste kader is gecreëerd en alle consumenten duidelijk zijn ingelicht, ben ik ervan overtuigd dat iedereen graag mee op deze fitnesstrein zal springen', schrijft hij.
16/10 10u45  Chat-bug kan PlayStation 4 doen crashenGebruikers van Sony PlayStation 4 rapporteren problemen met het systeem. Ze zouden berichten krijgen die hun consoles blokkeert, waardoor ze het toestel naar de fabrieksinstellingen moeten terugzetten.
16/10 10u15  Pichai: 'Niet zeker dat gecensureerde zoekmachine zal worden uitgerold'Sundar Pichai, CEO van Google, heeft zich voor het eerst uitgesproken over de gecensureerde zoekmachine die de techgigant voor China aan het ontwikkelen is. Voor hem is het voornamelijk een eerste experiment.
16/10 10u15  Voormalig Belgische Philips-topman gaat start-up rond VR-hypnose leidenOncomfort haalt 1,65 miljoen euro kapitaal op en benoemt de voormalige Belgische topman van Philips als nieuwe CEO.
16/10 10u15  Stormloop op studies artificiële intelligentieDe Vlaamse universiteitsstudenten lopen storm voor een extra opleiding in artificiële intelligentie (AI). Dat schrijft De Tijd dinsdag.
16/10 09u00  Snapchat maakt selfie-filter voor kattenSnapchat is niet alleen voor mensen. Als gebruikers een selfie maken met hun kat, krijgt het beestje nu ook een leuk filter met de Lenses van Snapchat. Dan is het bijvoorbeeld net of ze een bril dragen of dat ze duivelsvleugels hebben.
16/10 04u45  Binnenlandse Zaken en Vias Institute organiseren technologiecongres 'Niveau S'Het congres zal in het teken staan van nieuwe technologieën in de strijd tegen 'ondermijnende criminaliteit en malafide netwerken' Dat deelde de woordvoerder van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) maandagavond laat mee. Het nieuws staat ook in De Tijd dinsdag.
16/10 04u15  Technologie voor mensen met een beperking: een vloek of een zegen?Van domotica over oog- en spraakbesturing tot internetbankieren: technologie maakt mensen met een beperking zelfstandiger dan ooit, maar er zijn ook nog veel barrières die moeten worden doorbroken. 'We moeten erover waken dat we de kloof met technologie niet vergroten.'
16/10 01u15  Medeoprichter Microsoft Paul Allen overleden aan kankerMedeoprichter van Microsoft Paul Allen is maandag overleden aan de gevolgen van lymfklierkanker. Hij was 65 jaar oud, meldt zijn huidige bedrijf Vulcan Inc. namens de familie. Allen overleed in zijn geboortestad Seattle.
15/10 12u15  Windowsupdate brengt ook geluidskaarten in de problemenDe oktoberupdate voor Windows veroorzaakt in sommige gevallen ook problemen met de geluidskaart. Al is het probleem eenvoudig te herstellen.
15/10 12u15  'Apple koopt platform dat veelbelovende artiesten opspoort'Apple heeft weer een beginnend bedrijfje overgenomen. Het gaat om Asaii, een dienst die muziek analyseert voor platenmaatschappijen en managers. Dat meldt nieuwssite Axios.
15/10 11u45  Europa gaat akkoord met overname CA door BroadcomChipfabrikant Broadcom krijgt groen licht van de EU voor het overnemen van CA Technologies.
15/10 10u45  Plan om Nederlandse illegale downloaders op te sporen ligt stilFilmdistributeur Dutch FilmWorks kondigde vorige zomer aan dat het illegale downloaders wil identificeren en beboeten. Een jaar later lijkt dat project amper verder te staan.
15/10 10u30  Gevoelige persoonlijke gegevens van 14 miljoen mensen gelekt in Facebook-hackBij het grote datalek eind september werden niet de gegevens van 50 mijoen, maar van 30 miljoen mensen gestolen. Het gaat echter om gevoeliger informatie dan eerst gedacht.
15/10 09u45  Plan om Nederlandse illegale downloadersop te sporen ligt stilFilmdistributeur Dutch FilmWorks kondigde vorige zomer aan dat het illegale downloaders wil identificeren en beboeten. Een jaar later lijkt dat project amper verder te staan.
15/10 09u30  Twitter mogelijk in strijd met GDPRDe Ierse gegevensbeschermingsautoriteit is een onderzoek begonnen naar Twitter, en de manier waarop dat netwerk mensen volgt wanneer ze op links klikken.
15/10 09u00  Startups.be en Scale-Ups.eu gaan samenwerkenDe organisatie die start-ups begeleidt, Startups.be, en de organisatie die hen helpt opschalen, Scale-Ups.eu, gaan voortaan nauw samenwerken.
15/10 09u00  Huawei wil cloudklanten niet lokken met laag prijskaartjeHuawei trekt volop de kaart van AI en die lijn wordt ook in het datacenter doorgezet. Maar voor de rol van 'goedkope Chinees' bedankt het bedrijf vriendelijk.
15/10 08u00  Schaarste op de ICT-arbeidsmarkt: Hoe erg is het nu echt gesteld?De Belgische arbeidsmarkt kampt met een nijpend tekort aan ICT'ers. Meer dan 16.000 vacatures raken maar niet ingevuld, en de nood aan digitale experts wordt elk jaar groter. Wij vroegen een aantal betrokken bedrijven naar de impact van het probleem. En keken naar mogelijke oplossingen.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

1x ESET waarschuwt voor cybersabotage in energiesector17/10 12u15 - DataNews: Securityspecialist ESET heeft aanwijzingen dat nieuwe grootschalige cyberaanvallen in voornamelijk de energiesector voorbereid worden. De GreyEnergy-groep is gelinkt aan eerdere aanvallen die in Oekraïne en Polen het elektriciteitsnetwerk platlegden.
1x Tesla lanceert 'goedkopere' Model 319/10 10u00 - DataNews: Tesla heeft in de VS een iets betaalbaardere versie van zijn Model 3 gelanceerd. Al lijkt die er vooral te komen om nog snel gebruik te maken van het aflopend belastingvoordeel.
1x Strengere regels voor sms-diensten19/10 12u15 - DataNews: De ministerraad legt strengere regels vast voor belspelletjes en sms-diensten. Het merendeel daarvan bestond al. Maar nu hoopt het kabinet van De Croo definitief komaf mee te maken met misbruik.
0x Schaarste op de ICT-arbeidsmarkt: Hoe erg is het nu echt gesteld?15/10 08u00 - DataNews: De Belgische arbeidsmarkt kampt met een nijpend tekort aan ICT'ers. Meer dan 16.000 vacatures raken maar niet ingevuld, en de nood aan digitale experts wordt elk jaar groter. Wij vroegen een aantal betrokken bedrijven naar de impact van het probleem. En keken naar mogelijke oplossingen.
0x Huawei wil cloudklanten niet lokken met laag prijskaartje15/10 09u00 - DataNews: Huawei trekt volop de kaart van AI en die lijn wordt ook in het datacenter doorgezet. Maar voor de rol van 'goedkope Chinees' bedankt het bedrijf vriendelijk.
0x Startups.be en Scale-Ups.eu gaan samenwerken15/10 09u00 - DataNews: De organisatie die start-ups begeleidt, Startups.be, en de organisatie die hen helpt opschalen, Scale-Ups.eu, gaan voortaan nauw samenwerken.
0x Twitter mogelijk in strijd met GDPR15/10 09u30 - DataNews: De Ierse gegevensbeschermingsautoriteit is een onderzoek begonnen naar Twitter, en de manier waarop dat netwerk mensen volgt wanneer ze op links klikken.
0x Plan om Nederlandse illegale downloadersop te sporen ligt stil15/10 09u45 - DataNews: Filmdistributeur Dutch FilmWorks kondigde vorige zomer aan dat het illegale downloaders wil identificeren en beboeten. Een jaar later lijkt dat project amper verder te staan.
0x Gevoelige persoonlijke gegevens van 14 miljoen mensen gelekt in Facebook-hack15/10 10u30 - DataNews: Bij het grote datalek eind september werden niet de gegevens van 50 mijoen, maar van 30 miljoen mensen gestolen. Het gaat echter om gevoeliger informatie dan eerst gedacht.
0x Plan om Nederlandse illegale downloaders op te sporen ligt stil15/10 10u45 - DataNews: Filmdistributeur Dutch FilmWorks kondigde vorige zomer aan dat het illegale downloaders wil identificeren en beboeten. Een jaar later lijkt dat project amper verder te staan.

Statistieken

Artikels:
35252
Gelezen:
19525
Aantal lezers nu:
57


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven