woensdag 20 februari 2019, week 08


U bent nu hier: Meer nieuws van DataNews

Laatste updatecontrole: vandaag om 12u30
 

DataNews

Verbergen Tonen
20/02 12u00  EASI breidt uit naar Nederland IT-bedrijf EASI opent een vestiging in het Nederlandse Rossum. Daarmee is het Belgische bedrijf voortaan in zes landen aanwezig.
20/02 12u00  Vlaams-Brabantse start-up haalt 3 miljoen euro op Sweagle, een start-up uit Kampenhout die zich toelegt op IT-oplossingen rond dataconfiguratie, heeft bij Franse en Amerikaanse investeerders 3 miljoen euro opgehaald. Daarmee wil het bedrijf nu zijn internationale groei uitbouwen.
20/02 11u00  Brabantse start-up haalt 3 miljoen euro op Sweagle, een start-up uit Kampenhout die zich toelegt op IT-oplossingen rond dataconfiguratie, heeft bij Franse en Amerikaanse investeerders 3 miljoen euro opgehaald. Daarmee wil het bedrijf nu zijn internationale groei uitbouwen.
20/02 10u45  Winamp-eigenaar AudioValley voortaan op Brusselse beurs AudioValley, het bedrijf dat onder meer mediaspeler Winamp in handen heeft, noteert vanaf vandaag op Euronext Brussel.
20/02 09u45  4G gaat sneller 's nachts dan 's avonds De gemiddelde snelheid van 4G varieert niet enkel van de netwerkdekking. Ook het moment van de dag kan een aanzienlijk verschil uitmaken. Al heeft dat een logische verklaring.
20/02 09u15  'Google gaat nieuw datacenter bouwen in Wallonië' Het Amerikaanse technologiebedrijf Google gaat zijn activiteiten in Wallonië binnenkort uitbreiden. Dat schrijft La Libre Belgique woensdag. In Farciennes, in de provincie Henegouwen, komt een nieuw datacenter. Het bedrijf heeft de informatie nog niet bevestigd, maar volgens de krant zouden de plannen in juli officieel groen licht krijgen.
20/02 05u00  Al meer dan 2300 grote drones in België Er zijn al 2336 grote drones, die tot 150 kilogram wegen, in ons land geregistreerd. Dat bericht De Tijd woensdag, op basis van de federale overheidsdienst Mobiliteit.11 
20/02 00u15  De Vlaming probeert zijn smartphonegebruik beter onder controle te houden Steeds meer Vlamingen leggen zichzelf regels op om hun smartphonegebruik onder controle te houden. Zo zegt meer dan een kwart geen smartphone te gebruiken vlak voor het slapen gaan. Dat blijkt uit een uitgebreide bevraging van Imec.15 
19/02 19u45  Test Aankoop verliest groepsvordering rond oude decoders tegen Proximus Proximus heeft van het Brusselse hof van beroep gelijk gekregen in de groepsvordering die Test Aankoop opgestart was rond oude decoders. Dat bevestigen beide partijen na berichten van De Tijd en L'Echo. Volgens het hof was er geen sprake van oneerlijke handelspraktijken vanwege het telecombedrijf.
19/02 18u45  Vingerafdrukken op identiteitskaart straks wellicht in de hele EU verplicht Binnen ruim twee jaar moeten alle overheden in de Europese Unie identiteitskaarten met digitale vingerafdrukken afleveren. Daarover hebben onderhandelaars van het Europees Parlement en de lidstaten een akkoord bereikt.
19/02 15u30  Nieuw leerplan moet kinderen leren hoe computers 'denken' Het katholiek basisonderwijs wil tegen het schooljaar 2020-2021 al haar scholen laten instappen in een nieuw leerplan en daarin is een prominente rol weggelegd voor computationeel denken. Meer dan leren werken mét een computer gaat het om probleemoplossend, creatief en stapsgewijs denken zoals een computer. De eerste scholen gaan er dit schooljaar al mee aan de slag.
19/02 12u30  Waarom hebben steeds meer bedrijven het over 'de edge'? Alles gaat richting edge. Dat is althans het verhaal dat we steeds vaker horen bij grote bedrijven. Nu bijna iedereen in de cloud zit, moet die cloud naar de verste hoekjes van het land worden uitgerold. Zo'n wolk vol Internet of Things komt echter met zijn eigen uitdagingen. Wie beveiligt dat allemaal?
19/02 12u30  Den Haag begint dit jaar al met uitrol 5G Den Haag wil de eerste Nederlandse stad worden met het supersnelle mobiele netwerk 5G. Daarvoor slaat de gemeente de handen ineen met T-Mobile.
19/02 12u00  4 miljoen euro voor Leuvense biotech-start-up Het Leuvense FOx Biosystems haalt vier miljoen euro op om haar activiteiten uit te breiden. Het bedrijf verhuist ook naar Diepenbeek.
19/02 11u45  4 miljoen euro voor Leuvense biotech start-up Het Leuvense FOx Biosystems haalt vier miljoen euro op om haar activiteiten uit te breiden. Het bedrijf verhuist ook naar Diepenbeek.
Laatste update: vandaag om 12u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/02 11u30  'Er is nood aan meer diversiteit bij de ontwikkelaars die AI-systemen bouwen''Elon Musk misbruikt de misverstanden rond artificiële intelligentie om een doembeeld te schetsen van een AI-apocalyps', schrijft Richard Socher, Chief Scientist bij Salesforce. Hij pleit ervoor om die doemscenario's uit de verre toekomst achterwege te laten en ons te focussen op een oplossing voor een probleem waar AI vandaag al mee kampt: vooringenomenheid in de algoritmes.
19/02 11u00  Facebooks Onavo-app bespioneerde concurrentenEen Britse onderzoekscommissie stelt in een rapport dat de VPN-app van Facebook voor het bedrijf een handige tool was om te weten welke apps het succes van Facebook bedreigen.
19/02 10u45  Facebook's Onavo-app bespioneerde concurrentenEen Britse onderzoekscommissie stelt in een rapport dat de VPN-app van Facebook voor het bedrijf een handige tool was om te weten welke apps het succes van Facebook bedreigen.
18/02 18u15  Israël lanceert vrijdag haar eerste sonde naar de MaanIsraël zal in de nacht van donderdag op vrijdag voor het eerst een sonde naar de Maan sturen. Dat heeft de Israëlische organisatie SpaceIL maandag bekendgemaakt.
18/02 18u00  Zionsecurity tombe entièrement entre les mains de SecureLinkSecureLink, qui disposait depuis 2015 d'une participation majoritaire dans Zionsecurity, rachète à présent complètement cette entreprise. Les fondateurs de celle-ci la quittent.
18/02 15u30  Samsung stopt langzaamaan met Blu-ray-spelersSamsung zal in de VS geen Blu-ray-spelers meer verkopen. Een signaal dat de videoschijf stilaan van het toneel verdwijnt.
18/02 15u15  Zionsecurity komt volledig in handen van SecureLinkSecureLink, dat sinds 2015 de meerderheid van Zionsecurity in handen had, neemt het bedrijf nu volledig over. De oprichters verlaten het bedrijf.
18/02 12u45  Pixelvision zet AI in om bedrijven van de juiste data te voorzienDe Limburgse start-up Pixelvision zet artificiële intelligentie in om beelden in data om te zetten, en dat specifiek voor klanten in de retail en automotive.
18/02 12u30  'Nieuwe iPhones worden draadloze opladers'De nieuwe iPhones kunnen worden gebruikt om andere apparaten van Apple draadloos op te laden. Dat schrijft althans de doorgaans goed ingelichte analist, Ming-chi Kuo.
18/02 12u15  Britten willen 'digitale gangsters' zoals Facebook wettelijke gedragscode opleggenEr moet een striktere regulering komen voor sociaalnetwerksites zoals Facebook om ervoor te zorgen dat zij geen vals nieuws verspreiden en zich niet gedragen als 'digitale gangsters'. Dat stellen Britse parlementariërs in een rapport dat maandag werd gepubliceerd.
18/02 12u00  Britten leggen waarschuwingen van VS naast zich neer: 'Huawei is beheersbaar risico'Groot-Brittannië kan de risico's die voortvloeien uit het gebruik van Huawei-apparatuur voor een 5G-netwerk zelf beperken, zodat een verbod van de Chinese techgigant niet nodig is. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times op basis van bronnen.
18/02 11u45  Samsung stopt langzaamaan met Blu-ray spelersSamsung zal in de VS geen Blu-ray spelers meer verkopen. Een signaal dat de videoschijf stilaan van het toneel verdwijnt.
18/02 11u45  Groot-Brittannië legt waarschuwingen van VS naast zich neer: 'Huawei is beheersbaar risico'Groot-Brittannië kan de risico's die voortvloeien uit het gebruik van Huawei-apparatuur voor een 5G-netwerk zelf beperken, zodat een verbod van de Chinese techgigant niet nodig is. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times op basis van bronnen.
18/02 10u30  Apple's nieuwste overname moet Siri populairder maken bij ontwikkelaarsApple heeft heeft een startup overgenomen die bedrijven helpt om spraakgestuurde applicaties te ontwikkelen.
18/02 09u45  Australische parlementshack komt van 'overheidsspeler'Australië heeft maandag een 'gesofisticeerde overheidsspeler' ervan beschuldigd verantwoordelijk te zijn voor de hacking van een informaticasysteem van het parlement, die eerder deze maand aan het licht kwam. Intussen zegt het dat ook verschillende politieke partijen getroffen zijn.
16/02 14u15  Levert Hasseltse diamant de essentiële bouwsteen voor de kwantumcomputer?Onderzoekers van de Universiteit Hasselt en Imec zijn er in geslaagd om een qubit uit artificiële diamant te maken. 'Het grote voordeel van onze diamanten qubits is dat ze elektrisch leesbaar zijn en op kamertemperatuur kunnen werken', zegt professor Milos Nesladek.
15/02 23u15  Bijna 100 procent van Belgen heeft toegang tot 4G-basisdekkingBijna 100 procent van de bevolking heeft toegang tot een 4G-basisdekking. Zowat 99 procent heeft een goede dekking en 83 procent tot een erg goede dekking, zo meldt het BIPT vrijdag.
15/02 18u15  Interview: De dataverwerker van het wegennetDe mobiliteit van de toekomst steunt op bakken data. Weten wanneer het licht op groen gaat, bussen die prioriteit vragen en verkeer dat automatisch op elkaar wordt afgestemd. In de spil van al dat dataverkeer zit het Belgische Be-Mobile, dat haar lokale sterkte naar heel Europa wil exporteren.
15/02 14u45  Schrijfrobot van Open AI 'te gevaarlijk' om openbaar te makenOnderzoekers van non-profitorganisatie Open AI hebben een tekstgenerator gemaakt die onder meer op grote schaal nepnieuws kan produceren. Uit angst voor misbruik hebben ze beslist om de volledige code niet vrij te geven.
15/02 14u15  Tekstgenerator van Open AI 'te gevaarlijk' om openbaar te makenOnderzoekers van non-profitorganisatie Open AI hebben een schrijfrobot gemaakt die onder meer op grote schaal nepnieuws kan produceren. Uit angst voor misbruik hebben ze beslist om de volledige code niet vrij te geven.
15/02 12u30  'Facebook praat over miljardenschikking VS'Socialmediabedrijf Facebook praat met de Amerikaanse toezichthouder FTC over een mogelijke miljardenschikking na verschillende (privacy)schandalen.
15/02 12u15  'Volkswagen wil investeren in Ford-start-up rond zelfrijdende wagens'De Amerikaanse en Duitse autofabrikanten Ford en Volkswagen naderen een akkoord over een samenwerking voor zelfrijdende auto's. Die laatste wil investeren in een start-up die ook forse steun van Ford krijgt.
15/02 11u45  Microsoft en BeCode openen school voor artificiële intelligentie in BelgiëIn april start in Brussel een opleiding in artificiële intelligentie (AI), een initiatief van softwaregigant Microsoft, codeerschool BeCode en vijf bedrijven. Ze hebben de ambitie om uiteindelijk negen AI-scholen op te starten in België, zo kondigden ze vrijdag aan.
15/02 11u45  Duitsland bekijkt eigen Google-taksDuitsland bekijkt de piste waarbij het 15 procent taks heft op advertentie-inkomsten van buitenlandse bedrijven. Duitse bedrijven zelf zullen functioneren als tussenpartij.
15/02 11u30  Beroemdheden verliezen miljoenen volgers door bug op InstagramEen aantal 'influencers' en beroemdheden op Instagram hebben een pak volgers verloren op amper 24 uur tijd. De socialenetwerksite liet weten dat er sprake was van een storing, waardoor het aantal volgers mogelijk niet goed werd weergegeven.
15/02 10u45  Samsung zet zijn zinnen op netwerkinfrastructuurNu Huawei onder vuur ligt, ruikt Samsung zijn kans om een grotere speler te worden in de markt voor netwerkapparatuur.
14/02 21u00  Europees akkoord moet kmo's beter wapenen tegen online platforms en zoekmachinesEuropese onderhandelaars zijn het donderdag eens geraakt over regels die kmo's beter zouden moeten beschermen tegen de almacht van grote online platforms en zoekmachines. Het is de eerste keer ooit dat een overheid waar ook ter wereld dit soort wetgeving invoert, zo maakt de Europese Commissie zich sterk.
14/02 17u15  Burgerlijke stand gaat digitaal vanaf 31 maartVanaf 31 maart 2019 behoort de papieren geboorte- of huwelijksakte tot het verleden. De digitale akte, opgeslagen in een centrale databank, komt in de plaats. De ambtenaar van de burgerlijke stand zal de aktes in de toekomst ook enkel elektronisch ondertekenen. Dat meldt ontslagnemend minister van Justitie Koen Geens.
14/02 16u00  Algoritmes analyseren uw relatie: blijft u samen of niet?Wat als... een algoritme zou luisteren naar een gesprek tussen u en uw partner en daarna voorspelt of u bij elkaar blijft? Het lijkt sciencefiction, maar het kan.
14/02 12u45  De NAVO maakt zich klaar voor de 'data war'Het contract voor de digitale transformatie van de NAVO, vorig jaar ondertekend in het kader van de Digital Endeavour-visie, krijgt steeds concreter vorm. Een bijzondere rol is weggelegd voor België.
14/02 11u45  Telenet verwacht minder winst in 2019Telecombedrijf Telenet verwacht in 2019 een daling van de aangepaste winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen en een daling van de omzet. Het bedrijf verwijst bij de jaarresultaten naar 'bepaalde uitdagingen en tegenwinden in 2019'. Het afgelopen boekjaar zag Telenet de omzet stijgen en de nettowinst verdubbelen.
14/02 10u30  Compromis gevonden over de omstreden hervorming van het auteursrechtEr ligt een Europees akkoord over de hervorming van het auteursrecht op tafel, dat het gebruik van media moet aanpassen aan het digitale tijdperk. De onderhandelaars van het Europees Parlement en de lidstaten slaagden er woensdagavond in hun onderhandelingen succesvol af te ronden.
14/02 10u15  Google zegt dat het strenger optreedt tegen slechte appsGoogle's Play Store heeft vorig jaar 55 procent meer apps afgewezen dan een jaar eerder. De hoeveelheid slechte apps die uit de Play Store gehaald werden, zou ook zijn gestegen met meer dan 66 procent.
14/02 09u00  Rapport: 'Terms of Service' van meeste websites zijn onleesbaarDe gebruikersovereenkomsten van websites en online diensten zijn onbegrijpelijk voor de meeste volwassenen. Dat moet blijken uit een studie.
13/02 21u45  Na acht maanden radiostilte valt het doek definitief voor Marsrover OpportunityNASA heeft na vijftien jaar de Opportunity-missie definitief stopgezet. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie ondernam woensdag nog een allerlaatste poging om contact te leggen met de marsrover die sinds vorige zomer geen teken van leven meer geeft, maar die bleek tevergeefs.
13/02 17u45  'Je kunt nooit helemaal ontkomen aan de "greep" van Facebook'Er zijn sociale media die een pak meer aandacht besteden aan privacy dan Facebook, zegt onderzoeker Rob Heyman (VUB). 'Maar daar heb je weinig aan als al je vrienden op Facebook blijven.'
13/02 13u00  Hugues De Pra krijgt nieuwe rol bij CiscoSoftwarebedrijf Cisco heeft Hugues De Pra gepromoveerd tot Chief Technology & Transformation Officer voor België en Luxemburg. Hij moet voortaan de schakel vormen tussen de technische departementen en de experts die instaan voor innovatie.
13/02 12u30  Microsoft stuurt patch uit voor lek in Internet Explorer en ExchangeMicrosoft pakt in zijn update voor Patch Tuesday maar liefst zeventig kwetsbaarheden aan. Voor twee daarvan, in Internet Explorer en Exchange, circuleerde al een methode om het te misbruiken.
13/02 11u45  Cegeka wil meedingen naar vierde 5G-licentieTerwijl de 5G-veiling vertraging dreigt op te lopen door politiek geruzie, zegt IT-reus Cegeka dat het samen met partners kandidaat is voor een 5G-licentie. Dat schrijft De Tijd.
13/02 10u45  Problemen blijven aanhouden bij Mobile Vikings en JIM MobileKlanten van Mobile Vikings en zustermerk JIM Mobile blijven problemen ondervinden met hun operator. Er wordt gewerkt aan een oplossing, wat de afgelopen maanden al enkele keren werd gezegd.
13/02 10u15  Orange trekt sprintje: recordaantal mobiele abonnementenOrange Belgium heeft er een tweede opeenvolgende kwartaal van stevige commerciële groei opzitten. Dat blijkt woensdag uit de jaarresultaten van de telecomoperator.
13/02 10u00  Gameontwikkelaar Activision Blizzard schrapt 800 banenActivision Blizzard, bekend van games als Call of Duty, Candy Crush en Warcraft, ontslaat bijna 800 medewerkers. Dat maakte de onderneming bekend bij de presentatie van zijn jaarcijfers.
13/02 06u15  België is eerste EU-land om BTW-terugbetaling voor toeristen te digitaliserenBelgië is het eerste EU-land dat zijn terugbetalingssysteem voor BTW zal digitaliseren. De app van Israëlische start-up Refundit moet het toeristen in ons land makkelijker maken.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

15x De Vlaming probeert zijn smartphonegebruik beter onder controle te houden20/02 00u15 - DataNews: Steeds meer Vlamingen leggen zichzelf regels op om hun smartphonegebruik onder controle te houden. Zo zegt meer dan een kwart geen smartphone te gebruiken vlak voor het slapen gaan. Dat blijkt uit een uitgebreide bevraging van Imec.
11x Al meer dan 2300 grote drones in België20/02 05u00 - DataNews: Er zijn al 2336 grote drones, die tot 150 kilogram wegen, in ons land geregistreerd. Dat bericht De Tijd woensdag, op basis van de federale overheidsdienst Mobiliteit.
7x 4G gaat sneller 's nachts dan 's avonds20/02 09u45 - DataNews: De gemiddelde snelheid van 4G varieert niet enkel van de netwerkdekking. Ook het moment van de dag kan een aanzienlijk verschil uitmaken. Al heeft dat een logische verklaring.
6x 'Google gaat nieuw datacenter bouwen in Wallonië'20/02 09u15 - DataNews: Het Amerikaanse technologiebedrijf Google gaat zijn activiteiten in Wallonië binnenkort uitbreiden. Dat schrijft La Libre Belgique woensdag. In Farciennes, in de provincie Henegouwen, komt een nieuw datacenter. Het bedrijf heeft de informatie nog niet bevestigd, maar volgens de krant zouden de plannen in juli officieel groen licht krijgen.
6x Winamp-eigenaar AudioValley voortaan op Brusselse beurs20/02 10u45 - DataNews: AudioValley, het bedrijf dat onder meer mediaspeler Winamp in handen heeft, noteert vanaf vandaag op Euronext Brussel.
5x Vlaams-Brabantse start-up haalt 3 miljoen euro op20/02 12u00 - DataNews: Sweagle, een start-up uit Kampenhout die zich toelegt op IT-oplossingen rond dataconfiguratie, heeft bij Franse en Amerikaanse investeerders 3 miljoen euro opgehaald. Daarmee wil het bedrijf nu zijn internationale groei uitbouwen.
5x EASI breidt uit naar Nederland20/02 12u00 - DataNews: IT-bedrijf EASI opent een vestiging in het Nederlandse Rossum. Daarmee is het Belgische bedrijf voortaan in zes landen aanwezig.
3x Test Aankoop verliest groepsvordering rond oude decoders tegen Proximus19/02 19u45 - DataNews: Proximus heeft van het Brusselse hof van beroep gelijk gekregen in de groepsvordering die Test Aankoop opgestart was rond oude decoders. Dat bevestigen beide partijen na berichten van De Tijd en L'Echo. Volgens het hof was er geen sprake van oneerlijke handelspraktijken vanwege het telecombedrijf.
2x Facebook's Onavo-app bespioneerde concurrenten19/02 10u45 - DataNews: Een Britse onderzoekscommissie stelt in een rapport dat de VPN-app van Facebook voor het bedrijf een handige tool was om te weten welke apps het succes van Facebook bedreigen.
2x 'Er is nood aan meer diversiteit bij de ontwikkelaars die AI-systemen bouwen'19/02 11u30 - DataNews: 'Elon Musk misbruikt de misverstanden rond artificiële intelligentie om een doembeeld te schetsen van een AI-apocalyps', schrijft Richard Socher, Chief Scientist bij Salesforce. Hij pleit ervoor om die doemscenario's uit de verre toekomst achterwege te laten en ons te focussen op een oplossing voor een probleem waar AI vandaag al mee kampt: vooringenomenheid in de algoritmes.

Statistieken

Artikels:
32928
Gelezen:
21030
Aantal lezers nu:
34


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven