zondag 9 december 2018, week 49


U bent nu hier: Meer nieuws van DataNews

Laatste updatecontrole: vandaag om 20u30
 

DataNews

Verbergen Tonen
07/12 18u15  Justitie krijgt sneller toegang tot elektronische bewijzen Of het nu mails, sms'jes, whatsappjes of chats zijn: zowat elke misdaad anno 2018 laat digitale sporen na. Maar voor politie en justitie vergt het vaak maanden om bewijsmateriaal te verkrijgen van providers die in een andere land gevestigd of vertegenwoordigd zijn. Een akkoord onder de Europese ministers van Justitie moet ervoor zorgen dat ze die informatie veel sneller ontvangen.
07/12 14u30  De e-Gov-awards: hoe we (langzaam) naar een meer elektronische overheid evolueren Er zijn landen waar de overheid al zo goed als volledig digitaal interageert met haar burgers of met het bedrijfsleven. België en zijn vele overheidsniveaus zijn nog niet zover. Toch laten de projecten die door Agoria op de e-Gov-awards bekroond werden, zien dat we gestaag in die richting evolueren.
07/12 14u15  De vijf verschilmakers volgens Gartner Continu blijven verbeteren. Maar wel met een focus op vijf specifieke punten. Die boodschap geeft Gartner CIO's mee op haar symposium, waar het ook de Antwerpse haven looft om haar digitale aanpak.
07/12 14u00  De e-Gov-awards tonen hoe we (langzaam) naar een meer elektronische overheid evolueren Er zijn landen waar de overheid al zo goed als volledig digitaal interageert met haar burgers of met het bedrijfsleven. België en zijn vele overheidsniveaus zijn nog niet zover. Toch laten de projecten die door Agoria op de e-Gov-awards bekroond werden, zien dat we gestaag in die richting evolueren.
07/12 13u45  Vlaams onderzoeksportaal wint e-Gov-award Het departement Economie, Wetenschap & Innovatie van de Vlaamse overheid heeft de vijftiende editie van de e-Gov-awards gewonnen met een regionaal portaal voor onderzoekers en hun onderzoek in Vlaanderen. Dat heeft organisator Agoria donderdagavond bekendgemaakt.
07/12 13u30  De e-Gov-awards tonen hoe we (langzaam) evolueren naar een meer elektronische overheid Er zijn landen waar de overheid al zo goed als volledig digitaal interageert met haar burgers of met het bedrijfsleven. België en zijn vele overheidsniveaus zijn nog niet zover. Toch laten de projecten die door Agoria op de e-Gov-awards bekroond werden, zien dat we gestaag in die richting evolueren.
07/12 12u30  'Google stopt met chatprogramma Allo' Google trekt binnenkort de stekker uit zijn chatdienst Allo, meldt de techsite 9to5Google. Het is nog niet bekend wanneer Google het zelf bekendmaakt.
07/12 11u45  Edge-browser zal binnenkort op Chromium draaien Microsoft bevestigt dat Edge, de standaardbrowser in Windows 10, binnenkort niet langer op eigen technologie maar op Chromium zal laten draaien.
07/12 11u30  Tegen 2022 meer internetverkeer over smartphones dan via computers In 2022 wordt het kantelpunt bereikt waarbij er wereldwijd meer internetverkeer via smartphones verloopt dan via computers. De dataexplosie houdt onverminderd aan, zo voorspelt technologiebedrijf Cisco.
07/12 11u15  IBM verkoopt softwareafdelingen aan HCL IBM doet een aantal softwareproducten van de hand. Het Indische HCL Technologies legt daar 1,8 miljard dollar voor op tafel, maar de deal lijkt niet meteen logisch.
07/12 11u00  Gevoelige passages in Mechels jaarverslag per ongeluk leesbaar De stad Mechelen heeft een blunder begaan bij de publicatie van het Mechels Jaarverslag Informatieveiligheid. De passages die op het eerste zicht zwart zijn gemaakt, kan je zonder veel moeite gewoon lezen.
07/12 10u45  Google leert zijn vertaaldienst om minder seksistisch te zijn Google gaat zijn vertaaltools minder seksistisch maken door zowel mannelijke als vrouwelijke vertalingen voor een woord te geven, waar dat mogelijk is.
07/12 10u45  Gevoelige passages per ongeluk leesbaar in Mechels jaarverslag De stad Mechelen heeft een blunder begaan bij de publicatie van het Mechels Jaarverslag Informatieveiligheid. De passages die op het eerste zicht zwart zijn gemaakt, kan je zonder veel moeite gewoon lezen.
07/12 10u30  Opnieuw illegale arbeiders aangetroffen op werf van Google in Henegouwen De sociale inspectie heeft op de werf van internetgigant Google in Baudour 227 illegale arbeiders aangetroffen. Dat meldt de Franstalige openbare omroep RTBF en het Arbeidsauditoraat bevestigt de feiten. Ook bij twee eerdere inspecties werden al inbreuken op de sociale wetgeving vastgesteld.
07/12 10u00  Topjurist en vertrouweling Musk weg bij Tesla Tesla ziet zijn topjurist vertrekken. Dit bevestigde het bedrijf nadat berichten over het vertrek van Todd Maron al de ronde deden. Hij was vijf jaar in dienst van de maker van elektrische auto's en is zeker niet de eerste hooggeplaatste persoon die de deur bij Tesla achter zich dichttrekt.
Laatste update: vrijdag 7 december 2018, 18u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
07/12 10u00  België voert onderzoek naar HuaweiNadat de VS, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland Huawei gebannen hebben, neemt ook België de Chinese telecomleverancier onder de loep. Het Centrum voor Cybersecurity (CCB), dat onder eerste minister Charles Michel (MR) valt, gaat na of de overheid Huawei van onze markt moet weren, bericht De Tijdvrijdag.
07/12 08u45  1 op 2 jongeren voelt zich verslaafd aan smartphoneDe helft van de jongeren voelt zich verslaafd aan zijn smartphone. Dat blijkt vrijdag uit een enquête van de Onafhankelijke Ziekenfondsen bij 976 Belgische jongeren tussen 12 en 23 jaar over hun digitale welzijn.
07/12 05u45  België voert onderzoek naar Chinese HuaweiNadat de VS, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland Huawei gebannen hebben, neemt ook België de Chinese telecomleverancier onder de loep. Het Centrum voor Cybersecurity (CCB), dat onder eerste minister Charles Michel (MR) valt, gaat na of de overheid Huawei van onze markt moet weren, bericht De Tijdvrijdag.
06/12 16u15  Europa wil terroristische boodschappen binnen het uur offlineProviders moeten terroristische propaganda binnen het uur van het internet verwijderen. Daarover zijn de Europese ministers van Binnenlandse Zaken het eens geworden. Wie niet meewerkt, riskeert zware boetes.
06/12 14u00  Raad van bestuur van Facebook schaart zich achter Sheryl SandbergSheryl Sandberg, de nummer twee van internetbedrijf Facebook, heeft woensdag de nadrukkelijke steun gekregen van de raad van bestuur van het bedrijf. Sandberg ligt onder vuur voor haar rol bij een intern onderzoek naar miljardair George Soros.
06/12 12u45  China vraagt onmiddellijke vrijlating van Huawei-topvrouwHet Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken vraagt dat Meng Wanzhou, CFO van de Chinese telecomgigant Huawei, onmiddellijk vrijgelaten wordt. Meng werd zaterdag in Vancouver gearresteerd.
06/12 12u15  Australië laat autoriteiten encryptie omzeilenAustralië heeft een controversiële wet goedgekeurd die veiligheids- en inlichtingendiensten toelaat om encryptie te ontcijferen met hulp van de app-ontwikkelaar.
06/12 12u00  'Google personaliseert resultaten, ook als je uitgelogd bent'Wie uitgelogd is in Google, of surft in incognitomodus, krijgt toch nog gepersonaliseerde resultaten te zien. Dat beweert Google-concurrent DuckDuckGo.
06/12 11u45  'Beste CIO, dit is hét moment om u te bewijzen''Ik ben ervan overtuigd dat in het merendeel van onze bedrijven een aparte chief digital officer niet nodig is', schrijft Kristof Van der Stadt. 'De voorwaarde moet dan wel zijn dat het voltallige directiecomité voluit voor de digitalisering gaat en de CIO - of hoe u hem of haar voortaan wil noemen - een open mandaat en alle ruimte krijgt.'
06/12 11u15  Google personaliseert resultaten, ook als je uitgelogd bentWie uitgelogd is in Google, of surft in incognitomodus, krijgt toch nog gepersonaliseerde resultaten te zien. Dat beweert Google-concurrent DuckDuckGo.
06/12 10u15  Frankrijk zal bij uitblijven van Europees akkoord zelf 'digitaks' invoerenFrankrijk zal vanaf 2019 zelf een nationale 'digitaks' invoeren als er geen akkoord op Europees niveau wordt gevonden. Dat heeft minister van Financiën Bruno Le Maire donderdag bekendgemaakt. De digitaks moet ervoor zorgen dat internetgiganten meer belastingen gaan betalen.
06/12 10u15  'China lijkt betrokken bij Marriott-hack'De hackers die gegevens van tot wel een half miljard klanten van hotelketen Marriott buitmaakten, werkten mogelijk voor de Chinese overheid. Ze lieten aanwijzingen achter die daarop duiden, hoorde persbureau Reuters van bronnen bij het onderzoek.
06/12 09u45  Zuckerberg doneert 1 miljoen dollar aan Leuvense onderzoeksgroep om de hersenen te bestuderen op een chipEen consortium van Leuvense onderzoekers krijgt de komende drie jaar 1,05 miljoen dollar van het Chan Zuckerberg Initiative (CZI). Het geld van het liefdadigheidsinitiatief van Facebook-oprichter Mark Zuckerberg en zijn echtgenote Priscilla Chan gaat naar onderzoek naar de oorzaken van neurodegeneratieve aandoeningen en mogelijke behandelingen.
06/12 09u00  Eindelijk mobiel internet op CubaCuba, een van de landen met de strengst beperkte en gecontroleerde internettoegang ter wereld, zal vanaf donderdag aan zijn burgers de mogelijkheid bieden om op het internet te surfen via een mobiele telefoon. De tarieven zullen evenwel hoog zijn voor de Cubaanse bevolking.
06/12 06u00  Huawei-topvrouw gearresteerd in Canada; zou Iraanse sancties geschonden hebbenCanada heeft de CFO gearresteerd van de Chinese telecomgigant Huawei Technologies, op vraag van de Verenigde Staten. De vrouw wordt ervan verdacht dat ze de handelssancties tegen Iran heeft overtreden. Dat bericht de Canadese krant Globe and Mail woensdag.
05/12 16u30  Nieuwe parkeerapp beschikbaar in BrusselDe parkeerapplicatie 'Polly, the Parking Fairy', is vanaf nu beschikbaar in Brussel. De app belooft gebruikers dubbel zo snel een parkeerplaats te laten vinden, zij het op straat of in (ondergrondse) garages.
05/12 15u45  België en Verenigd Koninkrijk voortaan verbonden via stroomkabelHet Belgische en Britse stroomnet zijn voortaan verbonden. Een onderzeese stroomkabel tussen beide landen - Nemo Link - is woensdag ingehuldigd.
05/12 13u00  Microsoft ondertitelt Skype-gesprekken binnenkort in het NederlandsMicrosoft kondigt aan dat het live ondertiteling en live vertalingen gaat toevoegen aan Skype en PowerPoint.
05/12 12u15  Telenet trekt mobiele datalimiet opTelenet biedt klanten met een WIGO-abonnement voortaan meer mobiele data. Voor de duurste abonnementen wordt het virtueel onbeperkt. Al geldt dat enkel voor gezinnen.
05/12 11u45  Financiële sector is voortrekker in blockchainprojectenDe blockchainprojecten in Vlaanderen en Brussel zijn vooral afkomstig uit de financiële sector en de publieke sector. De overheid is vaak betrokken partij.
05/12 10u30  'BT bant Huawei uit haar core 4G netwerk'Volgens de Financial Times gaat de Britse operator BT haar Chinese netwerkpartner Huawei niet langer onderdelen laten leveren voor de core van haar 4G-netwerk.
05/12 10u15  Vanaf donderdag eindelijk mobiel internet op CubaCuba, een van de landen met de strengst beperkte en gecontroleerde internettoegang ter wereld, zal vanaf donderdag aan zijn burgers de mogelijkheid bieden om op het internet te surfen via een mobiele telefoon. De tarieven zullen evenwel hoog zijn voor de Cubaanse bevolking.
04/12 15u45  Nog steeds geen akkoord over Europese 'digitaks' voor technologiebedrijvenOndanks een Frans-Duits compromisvoorstel dat in laatste instantie op tafel werd gelegd, hebben de Europese ministers van Financiën nog steeds geen akkoord bereikt over de invoering van een 'digitaks' die ervoor moet zorgen dat ook internetgiganten als Google en Facebook meer belastingen gaan betalen. Er wordt nu gemikt op een akkoord tegen maart 2019.
04/12 15u30  Storing op mobiel netwerk van TelenetTelenet kampt met een storing op zijn netwerk voor mobiel bellen. In een datacenter van de operator in Hoboken is een router in panne gevallen, zegt woordvoerster Isabelle Geeraerts.
04/12 15u15  Proximus wordt klant bij CollibraProximus gaat haar data governance voortaan toevertrouwen aan het Belgische Collibra. Zo wil het bedrijf meer halen uit datastromen en beter compliant zijn.
04/12 12u15  Ubisoft neemt i3D.net overUbisoft koopt het Nederlandse i3D.net, dat zich toelegt op hostingoplossingen voor de game-industrie. De dienst telt 50 miljoen gamers die dagelijks hun servers gebruiken.
04/12 12u00  SpaceX lanceert 64 satellieten tegelijkHet Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft maandag voor een drievoudige primeur gezegd: het bewoog zich voor het eerst en met succes op de groeiende markt van kleine satellieten door bij wijze van Amerikaans record 64 satellieten tegelijk te lanceren en door een eerste trap van zijn Falcon-draagraket een derde keer te gebruiken.
04/12 11u45  Huawei zit Samsung op de hielenSamsung blijft de grootste smartphoneverkoper, maar de Zuid-Koreanen verkopen minder toestellen dan een jaar geleden terwijl Huawei blijft groeien. Apple behoudt intussen de status quo.
04/12 11u15  Persoonlijke gegevens van 100 miljoen Quora-gebruikers gestolenVraag- en antwoorddienst Quora maakt bekend dat iemand ongeoorloofde toegang heeft gekregen tot haar systemen. Een groot aantal gebruikersgegevens, waaronder versleutelde wachtwoorden, zijn buitgemaakt.
04/12 11u00  'Microsoft gaat Edge vervangen door Chromium-browser'Microsoft zou van plan zijn om de Edge browser in Windows 10 te vervangen door een nieuwe browser die steunt op Chromium.
04/12 10u45  Tumblr verbant expliciet materiaalBlogplatform Tumblr gaat vanaf 17 december erotisch materiaal verbieden. Bestaande posts worden verwijderd.
03/12 17u15  Samsung brengt volgend jaar 5G-smartphone op de marktSamsung kondigt aan dat het in de eerste helft van 2019 een 5G-smartphone op de markt zal brengen in de Verenigde Staten, in samenwerking met de Amerikaanse provider Verizon.
03/12 17u15  Amper 3 procent digitale leiders in BelgiëVolgens een recente enquête van Dell zou België slechts 'bescheiden eerste stappen zetten' op weg naar digitale transformatie. Nochtans is 42 procent van de ondernemingen bang om de komende vijf jaar niet aan de verwachtingen van hun klanten te kunnen voldoen.
03/12 16u45  Amper 3% digitale leiders in BelgiëVolgens een recente enquête van Dell zou België slechts 'bescheiden eerste stappen zetten' op weg naar digitale transformatie. Nochtans is 42% van de ondernemingen bang om de komende 5 jaar niet aan de verwachtingen van hun klanten te kunnen voldoen. Het is dus dringend...
03/12 16u15  Nieuwe start-up doet freelancers coöperatief denkenJe bent senior IT'er en dus denk je aan freelancen. Allemaal goed en wel, maar met die wissel van statuut verandert veel. Je verliest bijvoorbeeld heel wat ondersteuning. De jonge start-up MindWave vond daarom de IT-dienstverlening opnieuw uit, en pakt het op een coöperatieve manier aan.
03/12 12u30  Huawei lanceert app die dove kinderen leert lezenDe Chinese fabrikant Huawei heeft een nieuwe app uitgebracht waarmee tekst uit een kinderboek kan worden omgezet in Vlaamse gebarentaal. De app is vanaf vandaag beschikbaar voor Android-toestellen.
03/12 12u30  Nederland wil wifi-tracking alleen bij uitzonderingMensen mogen niet zomaar digitaal worden gevolgd als ze door een winkelcentrum of een station lopen. Technieken als wifi-tracking zijn een inbreuk op de privacy, zegt de Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens.
03/12 12u15  Britse inlichtingendienst wil afluisteren zonder encryptie te brekenIn een uiteenzetting pleiten twee directeurs van het Britse GCHQ er voor om gesprekken in geëncrypteerde chatapps te kunnen afluisteren zonder dat de encryptie moet worden afgezwakt. Al zijn er ook bedenkingen bij het concept.
03/12 11u15  Qualcomm ziet overname NXP niet meer zittenDe Amerikaanse chipfabrikant Qualcomm ziet geen heil meer in een overname van zijn Nederlandse branchegenoot NXP. Dat maakte het bedrijf maandag bekend, nadat China dit weekend heeft laten weten een eventuele overname alsnog goed te keuren.
03/12 10u30  Geoblocking ten einde: e-shoppen binnen EU wordt gemakkelijkerVandaag wordt een nieuwe EU-richtlijn van kracht die ervoor zorgt dat onlineverkopers geen klanten uit andere lidstaten meer mogen weigeren. Dat moet het gemakkelijker maken iets te bestellen in een ander land of prijzen te vergelijken met buitenlandse webwinkels.
03/12 10u15  Europa werkt aan vierde antitrustzaak tegen GoogleDe Europese Unie vraagt momenteel aan concurrenten van Google of de positie van de zoekgigant hun organisatie oneerlijk heeft behandeld. Dat is de mogelijke voorbode van een vierde boete tegen het bedrijf.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

1x 'Beste CIO, dit is hét moment om u te bewijzen'06/12 11u45 - DataNews: 'Ik ben ervan overtuigd dat in het merendeel van onze bedrijven een aparte chief digital officer niet nodig is', schrijft Kristof Van der Stadt. 'De voorwaarde moet dan wel zijn dat het voltallige directiecomité voluit voor de digitalisering gaat en de CIO - of hoe u hem of haar voortaan wil noemen - een open mandaat en alle ruimte krijgt.'
1x Gevoelige passages in Mechels jaarverslag per ongeluk leesbaar07/12 11u00 - DataNews: De stad Mechelen heeft een blunder begaan bij de publicatie van het Mechels Jaarverslag Informatieveiligheid. De passages die op het eerste zicht zwart zijn gemaakt, kan je zonder veel moeite gewoon lezen.
1x 'Google stopt met chatprogramma Allo'07/12 12u30 - DataNews: Google trekt binnenkort de stekker uit zijn chatdienst Allo, meldt de techsite 9to5Google. Het is nog niet bekend wanneer Google het zelf bekendmaakt.
1x Justitie krijgt sneller toegang tot elektronische bewijzen07/12 18u15 - DataNews: Of het nu mails, sms'jes, whatsappjes of chats zijn: zowat elke misdaad anno 2018 laat digitale sporen na. Maar voor politie en justitie vergt het vaak maanden om bewijsmateriaal te verkrijgen van providers die in een andere land gevestigd of vertegenwoordigd zijn. Een akkoord onder de Europese ministers van Justitie moet ervoor zorgen dat ze die informatie veel sneller ontvangen.
0x Europa werkt aan vierde antitrustzaak tegen Google03/12 10u15 - DataNews: De Europese Unie vraagt momenteel aan concurrenten van Google of de positie van de zoekgigant hun organisatie oneerlijk heeft behandeld. Dat is de mogelijke voorbode van een vierde boete tegen het bedrijf.
0x Geoblocking ten einde: e-shoppen binnen EU wordt gemakkelijker03/12 10u30 - DataNews: Vandaag wordt een nieuwe EU-richtlijn van kracht die ervoor zorgt dat onlineverkopers geen klanten uit andere lidstaten meer mogen weigeren. Dat moet het gemakkelijker maken iets te bestellen in een ander land of prijzen te vergelijken met buitenlandse webwinkels.
0x Qualcomm ziet overname NXP niet meer zitten03/12 11u15 - DataNews: De Amerikaanse chipfabrikant Qualcomm ziet geen heil meer in een overname van zijn Nederlandse branchegenoot NXP. Dat maakte het bedrijf maandag bekend, nadat China dit weekend heeft laten weten een eventuele overname alsnog goed te keuren.
0x Britse inlichtingendienst wil afluisteren zonder encryptie te breken03/12 12u15 - DataNews: In een uiteenzetting pleiten twee directeurs van het Britse GCHQ er voor om gesprekken in geëncrypteerde chatapps te kunnen afluisteren zonder dat de encryptie moet worden afgezwakt. Al zijn er ook bedenkingen bij het concept.
0x Nederland wil wifi-tracking alleen bij uitzondering03/12 12u30 - DataNews: Mensen mogen niet zomaar digitaal worden gevolgd als ze door een winkelcentrum of een station lopen. Technieken als wifi-tracking zijn een inbreuk op de privacy, zegt de Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens.
0x Huawei lanceert app die dove kinderen leert lezen03/12 12u30 - DataNews: De Chinese fabrikant Huawei heeft een nieuwe app uitgebracht waarmee tekst uit een kinderboek kan worden omgezet in Vlaamse gebarentaal. De app is vanaf vandaag beschikbaar voor Android-toestellen.

Statistieken

Artikels:
34370
Gelezen:
28796
Aantal lezers nu:
58


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven