dinsdag 22 mei 2018, week 21


U bent nu hier: Meer nieuws van DataNews

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u15
 

DataNews

Verbergen Tonen
22/05 15u30  Aantal contactloze betalingen voorbije jaar bijna verdrievoudigd Het aantal contactloze betalingen is het voorbije jaar bijna verdrievoudigd. In mei 2017 was 1,41 procent van de betalingen contactloos, in april 2018 was dat 3,92 procent. Dat meldt CCV, leverancier van betaaldiensten, in een persbericht.
22/05 13u15  Facebook gaat opsporingsberichten van vermiste kinderen tonen In het nieuwsoverzicht van Belgische Facebook-gebruikers zal een 'Child Alert' opduiken wanneer het leven van een vermist kind in gevaar is. Dat hebben Child Focus en Facebook dinsdag aangekondigd tijdens een persconferentie in Brussel.
22/05 12u15  Simac wint storagecontract bij Elia De komende vijf jaar gaat Simac storage van NetApp leveren aan Elia, de beheerder van het Belgische hoogspanningsnetwerk. Met het contract is een waarde van 2 miljoen euro gemoeid.
22/05 12u15  Facebook gaat opsporingsberichten voor vermiste kinderen tonen In het nieuwsoverzicht van Belgische Facebook-gebruikers zal een 'Child Alert' opduiken wanneer het leven van een vermist kind in gevaar is. Dat hebben Child Focus en Facebook dinsdag aangekondigd tijdens een persconferentie in Brussel.
22/05 11u15  Facebook gaat opsporingsacties voor vermiste kinderen tonen In het nieuwsoverzicht van Belgische Facebook-gebruikers zal een 'Child Alert' opduiken wanneer het leven van een vermist kind in gevaar is. Dat hebben Child Focus en Facebook dinsdag aangekondigd tijdens een persconferentie in Brussel.
22/05 10u45  Europees voorstel legt hypotheek onder vrij internet Een Europees wetsvoorstel dat als doel heeft auteursrecht te harmoniseren, kan er voor zorgen dat teksten of beelden binnenkort moeten worden gecontroleerd voor ze online verschijnen.
22/05 10u45  Adobe koopt e-commerce platform Het Amerikaanse softwarebedrijf Adobe Systems neemt voor bijna 1,7 miljard dollar het e-commerceplatform Magento over om zo beter de strijd aan te kunnen gaan op het gebied van online winkelen met rivalen als Salesforce en Oracle.
22/05 10u30  Nieuwe variant van Spectre en Meltdown ontdekt Intel en Microsoft hebben een nieuwe versie van de Spectre en Meltdown kwetsbaarheden gevonden. Ook deze variant, die veel van dezelfde fouten als de originele gebruikt, zou miljoenen chips kwetsbaar kunnen maken voor hackers.
22/05 10u00  Ontwikkelaar 'Fortnite' geeft 100 miljoen dollar aan prijzengeld weg De ontwikkelaar van de populaire onlinegame 'Fortnite', Epic Games, gaat voor in totaal 100 miljoen dollar (85 miljoen euro) aan prijzengeld weggeven tijdens het eerste competitieve seizoen met het spel. Het gaat om een recordbedrag binnen de e-sport.
22/05 07u15  'België moet Europese droneregels snel adopteren om mee te zijn' De Belgische dronesector heeft een potentieel van 408,9 miljoen euro per jaar. Maar daar zijn we nog niet. Ons land heeft uitdagingen, maar ook kansen. Een van die kansen is sneller zijn met betere wetgeving.
21/05 17u30  Ondervraging Zuckerberg door Europees parlement dan toch niet achter gesloten deuren De ondervraging van Mark Zuckerberg, de baas van Facebook, morgen door het Europees parlement zal dan toch niet achter gesloten deuren plaatsvinden. Iedereen kan ze live volgen op het internet, kondigt de voorzitter van de Europese instelling vandaag aan.
20/05 11u15  Virtual reality voor bedrijven: straffe content doorbreekt de gimmick VR verovert gaming, maar ook voor de zakelijke toepassingen moet de echte gouden tijd nog losbreken. De Gentse start-up Poppr vertelt over de Belgische markt. Van content creatie tot het enorme marketingpotentieel van VR.
18/05 15u45  Proximus wil e-sports wakker schudden met drie competities en nieuwe zender Proximus zet zich achter drie nieuwe toernooien rond de videogames Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends en FIFA. Klanten kunnen ook live wedstrijden bekijken via een nieuwe zender.
18/05 15u30  Wordt e-sport mainstream in België? Proximus kondigt vrijdag aan dat het volop gaat inzetten op e-sports, maar het competitief spelen van videogames kon tot nu toe nog niet echt doorbreken in België. Ondernemers wachten hier nog op de buitenlandse succesverhalen die onze politici moeten wakker schudden.
18/05 15u15  Gaat e-sport mainstream in België? Proximus kondigt vrijdag aan dat het volop gaat inzetten op e-sports, maar het competitief spelen van videogames kon tot nu toe nog niet echt doorbreken in België. Ondernemers wachten hier nog op de buitenlandse succesverhalen die onze politici moeten wakker schudden.
Laatste update: vandaag om 15u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/05 12u15  Microsoft laat nieuwe versie zien van zijn digitale whiteboardDe Surface Hub 2 is Microsofts nieuwe digitale whiteboard dat moet dienen als een Zwitsers zakmes voor vergaderingen.
18/05 12u15  Virtuele trainingsruimte voor autonome drones moet dure crashes vermijdenDrones die zelfstandig langs obstakels moeten vliegen, durven al eens crashen. Studenten hebben nu een nieuwe oefenmethode ontwikkeld voor drones die de kosten kan drukken.
18/05 12u15  Man veroordeeld voor testpagina voor hackersEen 37-jarige man uit Letland staat een celstraf in de Verenigde Staten te wachten. Ruslans Bondars had een site gemaakt waar hackers hun malware konden testen.
18/05 11u45  Hoofd productontwikkeling van Uber stapt opUber ziet opnieuw een medewerker in een hoge functie vertrekken. Jeff Holden, die onder meer verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van vliegende taxi's, verlaat het bedrijf.
18/05 11u30  Voormalig CSO Facebook en Uber trekt naar CloudflareDe man die verantwoordelijk was voor de veiligheid van Facebook toen Cambridge Analytica er zijn gangen ging, en die hackers betaalde om hun lek te verzwijgen bij Uber, gaat aan de slag als CSO bij Cloudflare.
18/05 11u15  Dell blijft twijfelen over beursgangIn nieuwe beursdocumenten laat Dell weten dat het nog steeds overweegt om zichzelf naar de beurs te brengen. Maar het sluit een verkoop van Dell of VMware uit.
18/05 10u45  Ritjesdienst Didi voert veiligheidsmaatregelen in na moord passagierDe Chinese ritjesapp Didi heeft aangekondigd dat het zijn app gaat omvormen nadat een van de passagiers door haar chauffeur werd verkracht en vermoord.
18/05 10u30  PayPal doet grootste overname ooit in ZwedenPayPal koopt het Zweedse iZettle. Die laatste zet daardoor zijn beursplannen aan de kant.
18/05 10u15  Chrome waarschuwt voor onveilige http-websitesIn versie 69 van Chrome wil Google meer aandacht creëren rond onveilige internetprotocollen. Google hoopt op die manier een steentje bij te dragen bij de overschakeling op https-websites.
18/05 09u45  ServiceNow integreert chatbot in Virtual AgentServiceNow Virtual Agent geeft automatisch antwoord op reguliere vragen, reikt gebruikerstips aan en lost allerlei problemen op. De serviceoplossing steunt daarbij op een efficiënte messaging interface die overal bruikbaar is: op de pc, geïntegreerd met toepassingen als Microsoft Teams of Slack, en op de smartphone.
17/05 17u00  'Advocaat zal niet verdwijnen, maar het wordt tijd dat we durven vernieuwen en investeren in ons beroep''De investeringen in digitale innovatie binnen onze beroepsgroep zijn véél te beperkt', schrijft advocaat Bram Vandromme. 'Geen enkele klant wordt warm van een advocaat die zich laat ringeloren als ondernemer.'
17/05 12u15  Nieuwe Xbox-controller is ontworpen voor gamers met een beperkingMicrosoft stelt een controller voor die volledig aanpasbaar is voor de speler. De bedoeling is om het spelen van videogames toegankelijk te maken voor alle spelers, ook degene met een beperking.
17/05 12u15  Google gaat concurrentie aan met SpotifyGoogle heeft een nieuwe muziekstreamingdienst, YouTube Music, aangekondigd. Er komt zowel een gratis versie met advertenties als een abonnementsversie.
17/05 11u15  OnePlus 6 heeft glazen achterkant en notchOnePlus heeft het design van zijn telefoon in lijn gebracht met dat van de meeste van zijn concurrenten. De nieuwe OnePlus 6 heeft een glazen achterkant en een notch, en zal minstens 519 euro kosten.
17/05 10u30  Amerikaanse Senaat wil netneutraliteit opnieuw invoerenMogelijk betekent 11 juni dan toch niet het einde van netneutraliteit in de Verenigde Staten. Door een resolutie die de Amerikaanse Senaat woensdag heeft gestemd, kan de afschaffing nog teruggedraaid worden. Al zijn er daarvoor nog enkele horden te nemen.
17/05 09u15  Oracle koopt DataScience.comOracle koopt voor een onbekend bedrag DataScience.com dat een platform levert met gecentraliseerde hulpmiddelen en infrastructuur voor datawetenschap.
16/05 18u00  Zuckerberg komt naar Europees parlementFacebook-baas Mark Zuckerberg aanvaardt de uitnodiging van het Europees Parlement en komt 'hopelijk reeds volgende week' uitleg verstrekken over de privacyregels van zijn bedrijf in de nasleep van het schandaal met Cambridge Analytica.
16/05 17u45  Meerderheid van organisaties geeft nog geen inzage in persoonlijke gegevens die ze bijhoudenUGent-onderzoek bij 220 verwerkers van persoonsgegevens toont aan dat meer dan de helft niet ingaat op een verzoek tot data-inzage. Dat is nochtans verplicht. Van de organisaties die dat wel deden, bleken de bestanden vaak moeilijk interpreteerbaar of werd de identiteit van aanvrager niet gecontroleerd.
16/05 17u15  'Meerderheid van organisaties leeft huidige richtlijnen rond recht op data-inzage niet na'Veel organisaties lijken nog niet klaar voor de nieuwe Europese privacywetgeving (GDPR), die volgende week vrijdag van kracht gaat. UGent-onderzoek bij 220 verwerkers van persoonsgegevens toont aan dat meer dan de helft niet ingaat op het verzoek tot data-inzage. Maar liefst 67 organisaties geven inzage zonder enige vorm van identiteitscontrole.
16/05 16u45  'Bedrijven nog niet klaar voor GDPR door schrijnend gebrek aan duidelijke standaarden'Dat veel bedrijven en organisaties hun databescherming nog niet op orde hebben, heeft volgens MICT-onderzoeker Glen Joris te maken met een gebrek aan duidelijke standaarden. 'Binnen de krijtlijnen van de GDPR is er ruimte gelaten voor interpretatie, terwijl bedrijven niets liever willen dan duidelijke en uniforme afspraken.'
16/05 16u15  Stijn Bijnens wordt CEO van CegekaAndré Knaepen geeft de fakkel door bij Cegeka. Begin volgend jaar wordt hij opgevolgd door Stijn Bijnens, de man die al tien jaar de Limburgse Reconversie Maatschappij leidt.
16/05 15u30  De nieuwe Europese privacywetgeving: 'Kinderen staan niet hoog op de prioriteitenlijst'Zullen de nieuwe Europese privacyregels, die op 25 mei van kracht worden, ook minderjarigen beter beschermen op het internet? De Gentse professor Eva Lievens is er niet gerust op.
16/05 12u45  Bent u een 'digital native'? Doe de testDe federale overheidsdienst Economie lanceert 'digital duel', een interactief quizje om uw 'digitale leeftijd' te bepalen. Daarmee wil de FOD mensen bewust maken van het belang van digitale vaardigheden.
16/05 12u45  Trump teruggefloten over ZTE-sanctiesEen aantal republikeinen is er niet mee opgezet dat president Trump de sancties tegen ZTE wil terugdraaien.
16/05 12u15  Zuckerberg heeft uitnodiging Britse parlement voor derde keer afgewezenMark Zuckerberg is bereid om vragen van Britse volksvertegenwoordigers te beantwoorden, maar de Facebook CEO heeft nu voor de derde keer de Britten bedankt voor een uitnodiging in het parlement.
16/05 11u30  Teamleader heeft grote ambities met 'app-store voor kmo's'Het Gentse techbedrijf Teamleader investeert 1 miljoen euro in een fonds om de groei van haar app-platform Marketplace te versnellen. Met het geld wil het ontwikkelaars over de streep trekken om hun externe software te integreren.
16/05 11u00  Franse provider zet eigen digicorder aan de kant voor Apple TVHet Franse Canal+ zal klanten tv laten kijken via een Apple TV-toestel. Klanten huren de toestellen voor een meerprijs via hun normale abonnement.
16/05 10u45  HTC komt met blockchain-smartphoneHTC heeft een smartphone voorgesteld die als centrum moet dienen voor alle activiteiten die met blockchain te maken hebben, waaronder het versturen van cryptomunten.
16/05 10u45  Wijs neemt XIO overDigitaal agentschap Wijs neemt het eveneens Gentse XIO over. Die laatste bedenkt, maakt en bouwt websites en online toepassingen op basis van Drupal.
16/05 10u15  Efficy neemt Franse CRM-specialist overHet Belgische Efficy neemt haar Franse tegenhanger E-Deal over voor zo'n 16 miljoen euro.
16/05 08u15  Binnenkort speel je in virtual reality zonder draden of 'kader' in AntwerpenVanaf 16 juni kan je in Antwerpen VR-games spelen in een hal, zonder dat je daarbij vasthangt aan draden of door sensoren wordt beperkt in je ruimte.
16/05 00u15  Facebook opnieuw onder vuur: 'Overtreding privacywet via advertentievoorkeuren'Volgens de Deense openbare omroep DR overtreedt Facebook de privacywet via advertentievoorkeuren rond gevoelige thema's.
15/05 18u15  Cebit herrijst als zomers tech-festivalCeBit wil zichzelf heruitvinden. De ooit Duitse technologiebeurs blijft in Hannover, maar verhuist naar de zomer gooit zijn concept grotendeels om. 'Er zijn maar twee dingen die we niet wilden veranderen, de locatie en de naam.'
15/05 12u15  Team4Talent doet Belgische overnameTeam4Talent, een dochter van Talent-IT dat een onderdeel is van de Harvey Nash Group, neemt een Vlaamse specialist in .NET over.
15/05 12u00  BKM verdubbelt omzet met vier strategische overnamesTwee jaar vroeger dan verwacht vult IT-dienstverlener BKM zijn belangrijkste strategische doelstelling in. Via vier overnames verdubbelt het bedrijf zijn omzet tot 50 miljoen euro.
15/05 11u30  EFAIL: HTML verklapt versleutelde e-mailsOnderzoekers hebben meer info vrijgegeven over het probleem waarbij mails versleuteld met PGP en S/MIME kunnen worden ontcijferd door derden.
15/05 11u15  Deze chip kan orgaanstructuren kweken waarop nieuwe medicijnen getest kunnen wordenHet Vlaamse onderzoekscentrum Imec stelt een nieuwe chip voor waarop cellen gekweekt kunnen worden tot menselijke orgaanstructuren, zoals het hart- of hersenweefsel. Volgens Imec wordt de chip een 'game changer' die de ontwikkeling van nieuwe medicijnen enorm zal versnellen.
15/05 10u31  Meeste twitteraars verspreiden foute informatie tijdens rampenNegen op de tien twitteraars verspreiden foutieve informatie tijdens rampen. Dat leert een studie van de bomaanslag tijdens de marathon van Boston en van de doortocht van orkaan Sandy.
15/05 09u15  Elon Musk kondigt 'grondige reorganisatie' binnen Tesla aanEr komt een grondige reorganisatie aan bij de producent van elektrische auto's Tesla, die kampt met productieproblemen bij zijn belangrijke Model 3. Dat heeft topman Elon Musk aangekondigd in een memo aan de werknemers, waarover Amerikaanse media berichten.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

8x 'België moet Europese droneregels snel adopteren om mee te zijn'22/05 07u15 - DataNews: De Belgische dronesector heeft een potentieel van 408,9 miljoen euro per jaar. Maar daar zijn we nog niet. Ons land heeft uitdagingen, maar ook kansen. Een van die kansen is sneller zijn met betere wetgeving.
8x Ontwikkelaar 'Fortnite' geeft 100 miljoen dollar aan prijzengeld weg22/05 10u00 - DataNews: De ontwikkelaar van de populaire onlinegame 'Fortnite', Epic Games, gaat voor in totaal 100 miljoen dollar (85 miljoen euro) aan prijzengeld weggeven tijdens het eerste competitieve seizoen met het spel. Het gaat om een recordbedrag binnen de e-sport.
8x Facebook gaat opsporingsberichten van vermiste kinderen tonen22/05 13u15 - DataNews: In het nieuwsoverzicht van Belgische Facebook-gebruikers zal een 'Child Alert' opduiken wanneer het leven van een vermist kind in gevaar is. Dat hebben Child Focus en Facebook dinsdag aangekondigd tijdens een persconferentie in Brussel.
7x Adobe koopt e-commerce platform22/05 10u45 - DataNews: Het Amerikaanse softwarebedrijf Adobe Systems neemt voor bijna 1,7 miljard dollar het e-commerceplatform Magento over om zo beter de strijd aan te kunnen gaan op het gebied van online winkelen met rivalen als Salesforce en Oracle.
6x Nieuwe variant van Spectre en Meltdown ontdekt22/05 10u30 - DataNews: Intel en Microsoft hebben een nieuwe versie van de Spectre en Meltdown kwetsbaarheden gevonden. Ook deze variant, die veel van dezelfde fouten als de originele gebruikt, zou miljoenen chips kwetsbaar kunnen maken voor hackers.
6x Europees voorstel legt hypotheek onder vrij internet22/05 10u45 - DataNews: Een Europees wetsvoorstel dat als doel heeft auteursrecht te harmoniseren, kan er voor zorgen dat teksten of beelden binnenkort moeten worden gecontroleerd voor ze online verschijnen.
6x Facebook gaat opsporingsberichten voor vermiste kinderen tonen22/05 12u15 - DataNews: In het nieuwsoverzicht van Belgische Facebook-gebruikers zal een 'Child Alert' opduiken wanneer het leven van een vermist kind in gevaar is. Dat hebben Child Focus en Facebook dinsdag aangekondigd tijdens een persconferentie in Brussel.
6x Simac wint storagecontract bij Elia22/05 12u15 - DataNews: De komende vijf jaar gaat Simac storage van NetApp leveren aan Elia, de beheerder van het Belgische hoogspanningsnetwerk. Met het contract is een waarde van 2 miljoen euro gemoeid.
5x Aantal contactloze betalingen voorbije jaar bijna verdrievoudigd22/05 15u30 - DataNews: Het aantal contactloze betalingen is het voorbije jaar bijna verdrievoudigd. In mei 2017 was 1,41 procent van de betalingen contactloos, in april 2018 was dat 3,92 procent. Dat meldt CCV, leverancier van betaaldiensten, in een persbericht.
1x Facebook gaat opsporingsacties voor vermiste kinderen tonen22/05 11u15 - DataNews: In het nieuwsoverzicht van Belgische Facebook-gebruikers zal een 'Child Alert' opduiken wanneer het leven van een vermist kind in gevaar is. Dat hebben Child Focus en Facebook dinsdag aangekondigd tijdens een persconferentie in Brussel.

Statistieken

Artikels:
33317
Gelezen:
28743
Aantal lezers nu:
56


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven