woensdag 22 augustus 2018, week 34


U bent nu hier: Meer nieuws van DataNews

Laatste updatecontrole: vandaag om 3u30
 

DataNews

Verbergen Tonen
21/08 16u45  Eerste AI-schilderij wordt geveild Bij de herfstveiling van Christie's in oktober in New York komt voor het eerst een schilderij onder de hamer dat ontworpen werd door artificiële intelligentie. Dat meldt het vakblad ArtDaily.
21/08 16u00  Digitale kloof blijft grote uitdaging in Brussels gewest Het Brussels Agentschap voor Administratieve Vereenvoudiging, easy.brussels, stelt in haar jaarverslag voor dat elke Brusselse regeringsmaatregel voortaan rekening houdt met digitale inclusie. Dat moet vermijden dat de digitalisering de socio-economische kloof vergroot.
21/08 16u00  ICT Woman of the Year start project voor jonge, vrouwelijke ICT'ers. Ingrid Gonnissen, door Data News uitgeroepen tot ICT Woman of the Year 2018, start met een project voor vrouwelijke young potentials die iets willen betekenen in de ICT-wereld.
21/08 12u15  Microsoft onderschept Russische hackers Microsoft heeft zes internetdomeinen overgenomen nadat het ontdekte dat ze werden gebruikt om gegevens van Amerikaanse politieke organisaties te bemachtigen.
21/08 11u45  Microsoft schrijft einddatum uit voor Windows 8 Store Microsoft laat vanaf november geen nieuwe apps toe in de Windows Store voor Windows 8.
21/08 11u45  '5G-smartphones pas tegen 2021 mainstream' De komst voor 5G betekent nog niet dat 5G-smartphones meteen wijdverspreid zullen zijn. Bovendien blijft het stroomverbruik een obstakel.
21/08 11u30  Gmail op Android krijgt 'undo'-functie Google heeft een 'undo'-functie toegevoegd aan zijn Android app. Wie met de mobiele versie mails verstuurt, heeft nu tien seconden om van gedachten te veranderen.
21/08 11u30  BASE haalt hoogste 4G-downloadsnelheden in België Iets downloaden via 4G op je smartphone gaat tegenwoordig het snelst voor klanten van BASE. Dat blijkt uit metingen van OpenSignal op meer dan tienduizend Belgische mobiele apparaten.
21/08 11u15  '5G smartphones pas tegen 2021 mainstream' De komst voor 5G betekent nog niet dat 5G smartphones meteen wijdverspreid zullen zijn. Bovendien blijft het stroomverbruik een obstakel.
21/08 10u30  22 Amerikaanse staten kloppen op tafel over netneutraliteit In de VS trekken 22 staten naar het hof van beroep om de schrapping van netneutraliteit ongedaan te maken.
21/08 07u45  'Apple komt met zes nieuwe watches' Apple zal volgende maand waarschijnlijk zes nieuwe versies van de Apple Watch presenteren. De Franse techsite Consomac heeft de modellen gevonden in een database van de Euraziatische Economische Unie, het samenwerkingsverband van Rusland, Wit-Rusland, Kazachstan, Kirgizië en Armenië. Dat betekent dat ze in die landen op de markt mogen komen.
21/08 05u45  Online oplichten in Nigeria: 'Westerlingen blijven voor ons vallen omdat ze geloven in het internet' We infiltreerden het universum van de Yahoo Boys, de Nigeriaanse jonge mannen die online slachtoffers van hun geld verlossen door hen grote liefde of geldgewin voor te spiegelen.
20/08 12u30  Kadastraal plan in open source beschikbaar Het kadastraal percelenplan is nu voor iedereen beschikbaar. Tot dusver hadden enkel gespecialiseerde doelgroepen, zoals landmeters en de gemeenten, toegang tot deze dataset.
20/08 12u15  Apple verwijdert 25.000 apps uit Chinese App Store Apple heeft 25.000 apps uit zijn Chinese App Store verwijderd. De apps zouden indruisen tegen de regels van de Chinese overheid.
20/08 11u45  Tweede editie WeGoSTEM: 10.000 kinderen programmeren artistieke robots Voor het tweede jaar op rij organiseert Dwengo vzw samen met enkele She Goes ICT kandidates en winnaressen WeGoSTEM. Onder leiding van 750 vrijwilligers zullen 10.000 kinderen een robot bouwen en programmeren in de klas.
Laatste update: dinsdag 21 augustus 2018, 16u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
20/08 11u45  Europa wil websites beboeten als ze terroristische propaganda niet snel genoeg verwijderenDe Europese Commissie werkt aan een verordening die internetplatformen verplicht om terroristische propaganda binnen een uur te verwijderen, zegt een hooggeplaatste EU-medewerker aan de Financial Times.
20/08 11u45  Twitter voorzichtig met aanpakken haatzaaiersTwitter is huiverig om haatzaaiers op de berichtendienst aan te pakken. Het aanpakken van berichten op basis van politieke of sociale meningen zou de angst van mensen aanwakkeren dat socialmediabedrijven bepalen wat ze wel en niet mogen zien.
20/08 11u30  iPad ontploft in Amsterdamse Apple StoreDe Apple Store aan het Leidseplein in Amsterdam is een tijdlang ontruimd nadat de batterij van een iPad ontplofte. Het is niet het eerste voorval in Europa.
20/08 11u30  Patent op tele-dildo's vervaltEen patent op genetwerkt seksspeelgoed is vorige week vervallen. Het patent wordt gezien als een rem op innovatie in de sector, en het einde ervan zou een reeks nieuwe IoT-speeltjes kunnen inluiden.
20/08 11u00  ICT Woman of the Year zet Young Potential Boostcamp opIngrid Gonnissen, door Data News uitgeroepen tot ICT Woman of the Year 2018, start met een project voor vrouwelijke young potentials die iets willen betekenen in de ICT-wereld.
20/08 10u30  Nvidia ziet het einde van de crypto-hypeNvidia verwacht niet dat er nog veel bij crypto miners te rapen valt. Dat meldt de maker van grafische kaarten bij de bekendmaking van zijn resultaten voor het tweede kwartaal.
20/08 10u15  VS wil Messenger makkelijker kunnen afluisterenDe Amerikaanse overheid probeert via een rechtszaak Facebook te dwingen om de encryptie van spraakberichten te stoppen zodat het kan meeluisteren om een zaak op te lossen.
20/08 10u00  Deze Antwerpse start-up wil koppels uit de eenzaamheid sleurenWie verhuist, kan al eens in een leegte vallen. Hoe maak je nieuwe vrienden, als je je oude hebt achtergelaten aan de andere kant van het land? De Antwerpse start-up Wetime probeert er iets aan te doen, en brengt koppels in contact met andere.
17/08 16u45  'Zomaar data van patiënten doorgeven is onbespreekbaar'GDPR heeft totnogtoe vooral als resultaat gehad dat u wordt overspoeld met privacymeldingen. Maar ook in de gezondheidssector moet de nieuwe wetgeving paal en perk stellen aan los omspringen met data. Tegelijk denkt de regering ook na over big data, al betekent dat niet dat farmabedrijven zomaar uw gegevens mogen inkijken.
17/08 12u45  API-aanpassing Twitter jaagt externe ontwikkelaars op stangHet rommelt tussen Twitter en de ontwikkelaars van (gratis) Twitter-apps. De berichtendienst past zijn API's aan, maar wie volwaardige toegang wil, moet veel betalen.
17/08 12u45  Grootste deel cryptogeld Coinhive komt terecht bij tien mensenCoinhive haalt zo'n 250.000 dollar aan Monero crytomunten binnen per maand, en dat geld gaat voornamelijk naar een tiental mensen. Dat moet blijken uit een studie van de universiteit van Aken.
17/08 11u45  Intel koopt start-up rond deep learningIntel neemt voor een onbekend bedrag de start-up Vertex.AI over. De overname moet Intel een verdere boost geven bij het ontwikkelen van deep learning software.
17/08 11u45  Dynsecu zorgt voor 'onhackbare' beveiligingPaswoorden: ze geven ons hoofdbrekens. Als we ze al niet vergeten, dan blijken ze toch niet zo onkraakbaar als gehoopt. De jonge Belgische start-up Dynsecu wil beveiliging een niveau hoger krijgen door beroep te doen op cognitieve intelligentie.
17/08 11u45  België telt meer dan 4,3 miljoen internetaansluitingenOns land telt iets meer dan 4,3 miljoen internetaansluitingen. De residentiële markt blijft daarbij het sterkst groeien.
17/08 11u30  Huawei P20 Pro uitgeroepen tot smartphone van het jaarDe Expert Image and Sound Assocation (EISA), een samenwerking tussen 55 onafhankelijke magazines op het gebied van consumentenelektronica, heeft de Huawei P20 Pro verkozen tot de beste smartphone van het jaar.
17/08 11u15  Tesla zoekt hulp voor chaotische en overwerkte Elon Musk'Dit was het moeilijkste en pijnlijkste jaar uit mijn carrière' zegt Elon Musk in een interview met de New York Times. Maar zelfs in dat interview spreken Musk en zijn omgeving elkaar tegen.
17/08 10u45  CEO Google sust werknemers: 'Gecensureerde zoekmachine komt er niet meteen'De lancering van een speciale Google-zoekmachine in China die voldoet aan de eisen van Chinese autoriteiten is nog ver weg. Dat zegt CEO Sundar Pichai nadat een duizendtal werknemers hun ongenoegen met de censuursoftware lieten blijken.
17/08 08u45  Scholier hackte servers AppleEen middelbare scholier uit Australië is erin geslaagd om binnen te dringen in de beveiligde systemen van Apple. Hij deed dat vanuit zijn ouderlijk huis. In een jaar tijd snuffelde hij meerdere keren rond, volgens zijn advocaat omdat hij fan van Apple was.
16/08 16u45  Ook robots kunnen groepsdruk uitoefenen op kinderenUit onderzoek waaraan de UGent meewerkte, blijkt dat de beslissingen van kinderen niet alleen beïnvloed worden door andere kinderen, maar ook door robots.
16/08 12u30  Trump wijzigt spelregels voor Amerikaanse cyberaanvallenDe Amerikaanse president heeft volgens bronnen van de Wall Street Journal de regels aangepast die de overheid moet volgen als het cyberaanvallen uitvoert.
16/08 11u30  Uber maakt minder verlies, maar ziet groei vertragenTaxidienst Uber gaat nog niet meteen winst maken. Dat moet blijken uit de resultaten voor het tweede kwartaal van 2018.
16/08 11u15  Oplichters mikken op Belgische Instagram-accountsGebruikers van Instagram moeten uitkijken voor twee verschillende pogingen om hun account te misbruiken. In het ene geval wordt de account gehackt, in het andere wordt de account gekopieerd om vrienden te misleiden met een sms-code.
16/08 11u15  Thailand wil af van buitenlandse e-wasteThailand wil een einde maken aan de verwerking van elektronisch afval (e-waste) en afgedankt plastic uit het buitenland. Minister Surasak Kanchanarat (Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu) zei volgens de krant The Nation dat het milieu en de volksgezondheid belangrijker zijn dan winst en de industriële ontwikkeling van zijn land.
16/08 11u00  Alweer ernstig beveiligingsprobleem in Intel-processoren ontdektOnderzoekers van KU Leuven en universiteiten in Haifa (Israël), Michigan en Adelaide hebben een ernstig lek ontdekt in de Intel Software Guard eXtensions (SGX). Intel rolt een update uit om miljoenen processoren bij te werken.
16/08 10u30  Belgisch bedrijf mag 1.200 IT'ers tewerkstellen bij Europese CommissieIT-dienstenleverancier Modis België heeft een overeenkomst ondertekend met de Europese Commissie voor de tewerkstelling van 1.200 informatici. Het vierjarige contract, met een waarde van 500 miljoen euro, is volgens het bedrijf 'de grootste raamovereenkomst die binnen de EU-instellingen ooit is gesloten voor IT-diensten'.
16/08 09u45  België investeert bijna 150 miljoen euro in nieuwe spionagesatellietenBelgië zal bijna 150 miljoen euro besteden aan de deelname in het Franse programma voor spionagesatellieten. De eerste van drie exemplaren moet nog voor het einde van het jaar worden gelanceerd, zo heeft Belga vernomen.
16/08 08u15  Integratie Alexa en Cortana bijna rondDe integratie van Amazons Alexa en Microsofts Cortana is zo goed als voltooid. De beide slimme assistenten kunnen nu met elkaar samenwerken. Een en ander moet hen een voetje voor geven op de concurrenten Siri en Google Assistant.
16/08 07u45  Chinese overheid houdt games tegenDe Chinese autoriteiten houden alle nieuwe releases van games tegen. Dat meldt het financieel persbureau Bloomberg. Volgens insiders komt het verbod vanwege veranderingen bij de overheidsdiensten die de games moeten controleren. Daarnaast zou de Chinese overheid zich ernstig zorgen maken over het geweld in sommige games.
16/08 07u45  Crypto-belegger klaagt provider aan na roofEen Amerikaanse belegger heeft zijn mobiele provider aangeklaagd. Michael Terpin zegt dat hij is bestolen van 24 miljoen dollar (21 miljoen euro) aan virtueel geld. Dat komt doordat zijn account voor zijn smartphone is gestolen, en dat is volgens hem te wijten aan nalatigheid van provider AT&T.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

0x Crypto-belegger klaagt provider aan na roof16/08 07u45 - DataNews: Een Amerikaanse belegger heeft zijn mobiele provider aangeklaagd. Michael Terpin zegt dat hij is bestolen van 24 miljoen dollar (21 miljoen euro) aan virtueel geld. Dat komt doordat zijn account voor zijn smartphone is gestolen, en dat is volgens hem te wijten aan nalatigheid van provider AT&T.
0x Chinese overheid houdt games tegen16/08 07u45 - DataNews: De Chinese autoriteiten houden alle nieuwe releases van games tegen. Dat meldt het financieel persbureau Bloomberg. Volgens insiders komt het verbod vanwege veranderingen bij de overheidsdiensten die de games moeten controleren. Daarnaast zou de Chinese overheid zich ernstig zorgen maken over het geweld in sommige games.
0x Integratie Alexa en Cortana bijna rond16/08 08u15 - DataNews: De integratie van Amazons Alexa en Microsofts Cortana is zo goed als voltooid. De beide slimme assistenten kunnen nu met elkaar samenwerken. Een en ander moet hen een voetje voor geven op de concurrenten Siri en Google Assistant.
0x België investeert bijna 150 miljoen euro in nieuwe spionagesatellieten16/08 09u45 - DataNews: België zal bijna 150 miljoen euro besteden aan de deelname in het Franse programma voor spionagesatellieten. De eerste van drie exemplaren moet nog voor het einde van het jaar worden gelanceerd, zo heeft Belga vernomen.
0x Belgisch bedrijf mag 1.200 IT'ers tewerkstellen bij Europese Commissie16/08 10u30 - DataNews: IT-dienstenleverancier Modis België heeft een overeenkomst ondertekend met de Europese Commissie voor de tewerkstelling van 1.200 informatici. Het vierjarige contract, met een waarde van 500 miljoen euro, is volgens het bedrijf 'de grootste raamovereenkomst die binnen de EU-instellingen ooit is gesloten voor IT-diensten'.
0x Alweer ernstig beveiligingsprobleem in Intel-processoren ontdekt16/08 11u00 - DataNews: Onderzoekers van KU Leuven en universiteiten in Haifa (Israël), Michigan en Adelaide hebben een ernstig lek ontdekt in de Intel Software Guard eXtensions (SGX). Intel rolt een update uit om miljoenen processoren bij te werken.
0x Thailand wil af van buitenlandse e-waste16/08 11u15 - DataNews: Thailand wil een einde maken aan de verwerking van elektronisch afval (e-waste) en afgedankt plastic uit het buitenland. Minister Surasak Kanchanarat (Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu) zei volgens de krant The Nation dat het milieu en de volksgezondheid belangrijker zijn dan winst en de industriële ontwikkeling van zijn land.
0x Oplichters mikken op Belgische Instagram-accounts16/08 11u15 - DataNews: Gebruikers van Instagram moeten uitkijken voor twee verschillende pogingen om hun account te misbruiken. In het ene geval wordt de account gehackt, in het andere wordt de account gekopieerd om vrienden te misleiden met een sms-code.
0x Uber maakt minder verlies, maar ziet groei vertragen16/08 11u30 - DataNews: Taxidienst Uber gaat nog niet meteen winst maken. Dat moet blijken uit de resultaten voor het tweede kwartaal van 2018.
0x Trump wijzigt spelregels voor Amerikaanse cyberaanvallen16/08 12u30 - DataNews: De Amerikaanse president heeft volgens bronnen van de Wall Street Journal de regels aangepast die de overheid moet volgen als het cyberaanvallen uitvoert.

Statistieken

Artikels:
29799
Gelezen:
3675
Aantal lezers nu:
20


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven