zaterdag 20 april 2019, week 16


U bent nu hier: Meer nieuws van Computeridee.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 8u15
 

Computeridee.nl

Verbergen Tonen
19/04 14u49  Zo stelt Google straks andere browsers en zoekmachines voor Google ziet zich genoodzaakt om Android-gebruikers te wijzen op alternatieven voor de Chrome-browser en de Google-zoekmachine. Dit onder druk van de Europese Commissie, die er op verschillende fronten voor waakt dat Google geen monopolieposities inneemt. Nu is bekend hoe dat er straks uit ziet.
19/04 11u45  BlackBerry Messenger stopt na 14 jaar trouwe dienst BlackBerry Messenger is vanaf 31 mei niet meer te gebruiken, zo maakt platformhouder Emtek vandaag bekend. Daarmee komt er een einde aan een chatdienst die inmiddels alweer 14 jaar bestaat en in het verleden erg populair bleek.
19/04 10u00  Facebook blundert opnieuw met privacy en wachtwoorden Facebook is lek. Het ene schandaal is nog niet afgesloten of de volgende blunder komt alweer naar buiten. Zo hebben er veel meer Instagram-wachtwoorden op de tocht gestaan dan eerder gedacht, en blijkt Facebook anderhalf miljoen adresboeken van nieuwe gebruikers heimelijk te hebben opgeslagen.
18/04 14u15  Goed verstaanbaar met Battle Buds van Turtle Beach Gamers zijn vaak aangewezen op grote koptelefoons, omdat microfoons in oordopjes niet de kwaliteit bieden die nodig is in online games. Turtle Beach wil daar verandering in brengen.
18/04 12u15  Nieuwe Xbox lust geen schijfjes Microsoft heeft een nieuwe Xbox aangekondigd. Bijzonder aan de Xbox One S All-Digital Edition is dat er geen fysieke games meer op gespeeld kunnen worden: de console heeft namelijk geen schijfstation meer.
18/04 10u30  Archos Play Tab groot genoeg voor digitale bordspellen Trek jij nog wel eens een bordspel uit de kast? Vast minder vaak dan vroeger, terwijl het zo'n gezellig tijdverdrijf is. Het Franse Archos komt met een hedendaags alternatief.
18/04 09u15  Brexit disaster voor .eu-domeinen Het aantal geregistreerde .eu-domeinen is afgelopen jaar flink gekelderd, meldt EURid. De topleveldomeinregistrar heeft er wel een verklaring voor: het komt vooral door de Brexit.
18/04 09u15  Hoe een game kan helpen bij de heropbouw van de Notre Dame Na de grote brand in de Notre Dame in Parijs wordt er gekeken naar allerlei hulpmiddelen om de ruim 800 jaar oude kerk weer in haar oude glorie te herstellen. Kunnen games een rol spelen? Misschien: het zou zomaar kunnen dat de Assassin’s Creed Unity-versie van het gebouw gebruikt gaat worden bij de heropbouw...
18/04 00u00  Camera Samsung Galaxy A80 schuift uit en draait rond Bij de meeste smartphones hebben de camera's aan de achterzijde een hogere resolutie dan die aan de voorkant. De nieuw onthulde Samsung Galaxy A80 heeft echter een uniek kantelmechanisme, waardoor je dezelfde drie camera's zowel voor standaard foto's als voor selfies gebruikt.
17/04 12u15  Hyperloop als vliegtuig-vervanger weer stapje dichterbij Van Schiphol naar Frankfurt reizen in slechts een half uurtje, de Hyperloop moet dat in de toekomst mogelijk maken. Om de ontwikkeling ervan te stimuleren, investeert de provincie Noord-Holland nu 50.000 euro in het initiatief.
17/04 10u30  Netflix niet bang voor Apple en Disney Met de komst van Apple TV+ en Disney+ in het verschiet, verwacht je wellicht dat het zweet bij Netflix al uitbreekt. Concurrentie erbij van twee van de machtigste merken ter werelden. Toch ziet de streamingdienst de toekomst juist met vertrouwen tegemoet.
17/04 00u00  Internet duurder, maar wel sneller Wie geen alles-in-1-abonnement heeft (internet, bellen & televisie) maar alleen internet, is de afgelopen jaren fors meer gaan betalen. Volgens een onderzoek van Breedbandwinkel.nl onder 60.000 Nederlandse huishoudens zijn de tarieven voor internet only de afgelopen 4 jaar met maar liefst 28% gestegen.
16/04 14u15  Insta360 Evo vouwt dubbel voor vr-beelden De Insta360 Evo is een bijzondere camera. De twee lenzen schieten namelijk 180-graden-foto's met 3D-effect.
16/04 12u00  Heel Nederland heeft een DigiD (nou ja, bijna …) Nieuws vanuit Den Haag: Logius, de dienst digitale overheid, deelt in zijn jaarverslag over 2018 cijfers over het gebruik van DigiD en MijnOverheid. Spoiler alert: ze nemen in populariteit toe.
16/04 10u15  Jetson Nano is Pi-concurrent van Nvidia De Raspberry Pi krijgt concurrentie uit onverwachte hoek, namelijk van Nvidia. Dat bedrijf ken je van videokaarten maar specialiseert zich de laatste tijd ook in kunstmatige intelligentie.
Laatste update: vrijdag 19 april 2019, 14u49


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
16/04 00u00  Symfonisk: IKEA boekenplank en lamp zijn Sonos-speakersIKEA en Sonos hebben de handen ineen geslagen voor de Symfonisk-productlijn, die bestaat uit twee speakers in een bijzondere vorm. De ene doet tevens dienst als boekenplank(je), de andere is tevens een lamp.
16/04 00u00  Probeer zelf de operatierobot uit in het Catharina ZiekenhuisGeopereerd worden met behulp van een robot, dat klinkt misschien een beetje eng. Toch is er minder kans op complicaties en gaat het herstel naderhand sneller. Het Catharina Ziekenhuis te Eindhoven laat geïnteresseerden zo'n robot zelf uitproberen.
15/04 11u15  Hackers lazen inhoud e-mails van Outlook-gebruikersHeb jij een account bij Hotmail, Outlook of MSN? Let dan even op of je een mailtje van Microsoft hebt ontvangen. Het bedrijf waarschuwt gebruikers waarvan de inhoud van hun e-mails is ingezien door hackers.
15/04 10u30  Update voor Galaxy S10 verbetert vingerafdrukscannerVingerafdrukscanners die in het scherm zelf verwerkt zitten, zijn een relatief nieuwe techniek op smartphone-gebied. Geen wonder dat er her en der nog aan wordt gesleuteld, zoals in het geval van een nieuwe update voor de Samsung Galaxy S10 en S10+.
13/04 00u00  Snel meer opties voor uitstellen Windows 10-updatesWindows 10-updates zijn nogal opdringerig en komen zelden gelegen. Des te vervelender is het dat je weinig controle hebt over de installatie ervan. Daarover hoor je vaak terecht klachten, en Microsoft luistert nu eindelijk mee. Vanaf mei heb je meer opties om updates uit te stellen. Een flinke poos ook.
13/04 00u00  Verloren gewaande Myspace-muziek opnieuw te luisterenVoordat Facebook het stokje overnam, mocht Myspace zich het populairste sociale netwerk ter wereld noemen. Opkomende artiesten gebruikten het medium massaal om hun muziek mee de wereld in te helpen. Een deel daarvan is nu terug te luisteren via het Internet Archive, in de vorm van 1,3 terabyte aan MP3-bestanden.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

2x Zo stelt Google straks andere browsers en zoekmachines voor19/04 14u49 - Computeridee.nl: Google ziet zich genoodzaakt om Android-gebruikers te wijzen op alternatieven voor de Chrome-browser en de Google-zoekmachine. Dit onder druk van de Europese Commissie, die er op verschillende fronten voor waakt dat Google geen monopolieposities inneemt. Nu is bekend hoe dat er straks uit ziet.
1x Symfonisk: IKEA boekenplank en lamp zijn Sonos-speakers16/04 00u00 - Computeridee.nl: IKEA en Sonos hebben de handen ineen geslagen voor de Symfonisk-productlijn, die bestaat uit twee speakers in een bijzondere vorm. De ene doet tevens dienst als boekenplank(je), de andere is tevens een lamp.
0x Verloren gewaande Myspace-muziek opnieuw te luisteren13/04 00u00 - Computeridee.nl: Voordat Facebook het stokje overnam, mocht Myspace zich het populairste sociale netwerk ter wereld noemen. Opkomende artiesten gebruikten het medium massaal om hun muziek mee de wereld in te helpen. Een deel daarvan is nu terug te luisteren via het Internet Archive, in de vorm van 1,3 terabyte aan MP3-bestanden.
0x Snel meer opties voor uitstellen Windows 10-updates13/04 00u00 - Computeridee.nl: Windows 10-updates zijn nogal opdringerig en komen zelden gelegen. Des te vervelender is het dat je weinig controle hebt over de installatie ervan. Daarover hoor je vaak terecht klachten, en Microsoft luistert nu eindelijk mee. Vanaf mei heb je meer opties om updates uit te stellen. Een flinke poos ook.
0x Update voor Galaxy S10 verbetert vingerafdrukscanner15/04 10u30 - Computeridee.nl: Vingerafdrukscanners die in het scherm zelf verwerkt zitten, zijn een relatief nieuwe techniek op smartphone-gebied. Geen wonder dat er her en der nog aan wordt gesleuteld, zoals in het geval van een nieuwe update voor de Samsung Galaxy S10 en S10+.
0x Hackers lazen inhoud e-mails van Outlook-gebruikers15/04 11u15 - Computeridee.nl: Heb jij een account bij Hotmail, Outlook of MSN? Let dan even op of je een mailtje van Microsoft hebt ontvangen. Het bedrijf waarschuwt gebruikers waarvan de inhoud van hun e-mails is ingezien door hackers.
0x Probeer zelf de operatierobot uit in het Catharina Ziekenhuis16/04 00u00 - Computeridee.nl: Geopereerd worden met behulp van een robot, dat klinkt misschien een beetje eng. Toch is er minder kans op complicaties en gaat het herstel naderhand sneller. Het Catharina Ziekenhuis te Eindhoven laat geïnteresseerden zo'n robot zelf uitproberen.
0x Jetson Nano is Pi-concurrent van Nvidia16/04 10u15 - Computeridee.nl: De Raspberry Pi krijgt concurrentie uit onverwachte hoek, namelijk van Nvidia. Dat bedrijf ken je van videokaarten maar specialiseert zich de laatste tijd ook in kunstmatige intelligentie.
0x Heel Nederland heeft een DigiD (nou ja, bijna …)16/04 12u00 - Computeridee.nl: Nieuws vanuit Den Haag: Logius, de dienst digitale overheid, deelt in zijn jaarverslag over 2018 cijfers over het gebruik van DigiD en MijnOverheid. Spoiler alert: ze nemen in populariteit toe.
0x Insta360 Evo vouwt dubbel voor vr-beelden16/04 14u15 - Computeridee.nl: De Insta360 Evo is een bijzondere camera. De twee lenzen schieten namelijk 180-graden-foto's met 3D-effect.

Statistieken

Artikels:
32460
Gelezen:
9415
Aantal lezers nu:
48


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven