dinsdag 18 juni 2019, week 25


U bent nu hier: Meer nieuws van Computeridee.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u45
 

Computeridee.nl

Verbergen Tonen
18/06 10u30  Overheid kondigt Europees keurmerk voor veilige clouddiensten aan We werken steeds vaker in de cloud en we bewaren steeds meer in de cloud. Maar hoe weet je of de dienst die je daarvoor gebruikt betrouwbaar is? Een nieuw Europees keurmerk moet aan die twijfel een einde maken.
18/06 10u15  Janus-tablet is stiekem ook e-reader E-readers hoeven minder vaak aan de lader dan tablets, omdat schermen van e-inkt veel energiezuiniger zijn dan lcd-schermen. Met de Janus-tablet hoef je niet te kiezen.
17/06 12u15  Ouderen verwachten gratis computerhulp van jongeren Vier op de tien ouders vragen hun kinderen wel eens om hulp bij computerproblemen. En in veel gevallen krijgen ze die ook. Meer dan de helft van zogeheten millennials (twintigers en dertigers) voelt zich namelijk te bezwaard om te weigeren.
17/06 10u45  Samsung zaait paniek met antivirus-advies voor smart-tv's Samsung adviseert eigenaars van zijn smart-tv's om de toestellen regelmatig op malware te scannen. Daarvoor is namelijk een antivirus-optie ingebouwd. De goedbedoelde boodschap valt online alleen niet helemaal in goede aarde.
15/06 00u00  Facebook keert Huawei de rug toe, Google springt in de bres Facebook is het zoveelste Amerikaanse bedrijf dat Huawei de rug toekeert. De Chinese fabrikant mag de apps van Facebook niet meer vooraf installeren op nieuwe smartphones. Goed nieuws is er voor het bedrijf ook. Zo zou Google voor Huawei in de bres springen tegenover de Amerikaanse politici die verantwoordelijk zijn voor het handelsverbod.
15/06 00u00  Win een Fortnite Battle Royale Overlevingsgids Drop 100 spelers op een eiland en laat ze het uitvechten tot de laatste overblijft. Met die formule trekt de gratis online-game Fortnite al een poosje miljoenen spelers. En met de Fortnite Battle Royale Overlevingsgids heb je een streepje voor op je tegenstanders.
14/06 10u30  Geen programmeerkennis nodig voor Game Builder van Google Google wil het ontwerpen van games toegankelijker maken en lanceert daarom Game Builder. De software laat je op speelse wijze je eigen spellen bouwen, alleen of met vrienden.
14/06 00u00  Wanneer krijg jíj AOW? Check het snel online! Oh, de zegeningen van internet: met een nieuw tooltje zie je binnen een paar seconden wanneer je, met het nieuwe pensioenakkoord, met pensioen mag. Gegarandeerd dat je er blij van wordt: het kan namelijk maanden tot jaren schelen met de eerdere prognoses!
13/06 10u15  Intuos Pro Small is compacte tekentablet van Wacom Wacom brengt een nieuwe tekentablet uit die speciaal geschikt is voor creatievelingen die niet specifiek een vaste werkplek hebben. Door de compacte vorm past de Intuos Pro Small met gemak in je tas.
13/06 09u45  Rotterdams museum komt met malware-tentoonstelling Zin om de komende zomervakantie eens een ander uitje dan dierentuin of pretpark te doen? Ga dan naar Rotterdam. Daar wordt in Het Nieuwe Instituut namelijk een tentoonstelling gehouden die helemaal gewijd is aan … malware!
13/06 00u00  ING gebruikt je betaalgegevens voor gerichte advertenties De bij- en afschrijvingen op je bankrekening zeggen veel over je. Dat die info ook interessant is voor andere partijen, bleek eerder al bij de intrede van de PSD2-wet. En als ING-klant krijg je voortaan 'persoonlijke aanbiedingen' op basis van je betaalgedrag.
13/06 00u00  NOS-app verdwijnt van veel smart-tv's Ben je in het bezit van een smart-tv van LG, of de wat oudere Sony/Philips-tv's die nog niet op Android TV draaien? Spoedig ontbreekt daarop voortaan de officiële NOS-app. De ondersteuning daarvoor stopt vanwege de onderhoudskosten.
13/06 00u00  IKEA werkt aan robotmeubels voor kleine woningen Wie wel eens in een eenkamerappartement heeft gewoond, weet hoe lastig het is om de hele inboedel kwijt te kunnen. Daarom verkoopt Ikea vanaf 2020 de zogeheten Rognan, een robotmeubelstuk dat verschillende vormen aanneemt.
12/06 11u00  Driekwart mobiele bestedingen gaat op aan games Mobiele games zijn een lucratieve business. Driekwart van de bestedingen in app stores wereldwijd worden aan games uitgegeven. Toch spenderen we relatief weinig tijd aan het gamen zelf, blijkt uit onderzoek.
12/06 09u45  Deze Facebook-app volgt voor een vergoeding je smartphone-gedrag Van veel apps en sites is niet precies duidelijk welke informatie ze zoal verzamelen. Study is een nieuwe app van Facebook die hier transparant in wil zijn. Je geeft expliciet toestemming om Facebook jouw smartphone-gebruik te laten analyseren.
Laatste update: vandaag om 10u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

7x Janus-tablet is stiekem ook e-reader18/06 10u15 - Computeridee.nl: E-readers hoeven minder vaak aan de lader dan tablets, omdat schermen van e-inkt veel energiezuiniger zijn dan lcd-schermen. Met de Janus-tablet hoef je niet te kiezen.
4x Overheid kondigt Europees keurmerk voor veilige clouddiensten aan18/06 10u30 - Computeridee.nl: We werken steeds vaker in de cloud en we bewaren steeds meer in de cloud. Maar hoe weet je of de dienst die je daarvoor gebruikt betrouwbaar is? Een nieuw Europees keurmerk moet aan die twijfel een einde maken.
0x YouTube-grap met tandpasta-koekjes eindigt in strafblad11/06 00u00 - Computeridee.nl: Vloggers halen maar wat graag geintjes uit. Zogeheten 'pranks' zitten alleen nog wel eens op het randje van het toelaatbare. Een Spaanse YouTuber is nu veroordeeld vanwege een video waarin hij een dakloze een koekje gaf die met tandpasta gevuld was.
0x NL-Alert instellen op smartphone11/06 00u00 - Computeridee.nl: De overheid test meerde malen per jaar NL-Alert, en vandaag (3 juni 2019) is het weer zo ver. Dit systeem brengt je op de hoogte in het geval van noodsituaties bij jou in de buurt. Controleberichten worden vaak verzonden op maandagen rond 12:00. Zo stel je in dat jij ze ook ontvangt.
0x Opgeven socialmedia-accounts bij visumaanvraag VS voortaan verplicht11/06 00u00 - Computeridee.nl: Wie langer dan 90 dagen in de Verenigde Staten wil verblijven, heeft een geldig visum nodig. Bij de aanvraag daarvan is het voortaan verplicht om ook je socialmedia-accounts door te geven, naast mailadressen en telefoonnummers.
0x HP Omen X 2S 15-laptop heeft extra scherm11/06 10u15 - Computeridee.nl: HP komt met een laptop die aan één scherm niet genoeg heeft. De Omen X 2S 15 heeft namelijk een tweede display boven het toetsenbord.
0x DJI Osmo Action is actiecamera voor vloggers11/06 14u15 - Computeridee.nl: De DJI Osmo Action is een actiecamera met dubbel scherm. Het extra display aan de voorkant is bedacht voor vloggers, die zo zichzelf makkelijker kunnen vastleggen.
0x Deze Facebook-app volgt voor een vergoeding je smartphone-gedrag12/06 09u45 - Computeridee.nl: Van veel apps en sites is niet precies duidelijk welke informatie ze zoal verzamelen. Study is een nieuwe app van Facebook die hier transparant in wil zijn. Je geeft expliciet toestemming om Facebook jouw smartphone-gebruik te laten analyseren.
0x Driekwart mobiele bestedingen gaat op aan games12/06 11u00 - Computeridee.nl: Mobiele games zijn een lucratieve business. Driekwart van de bestedingen in app stores wereldwijd worden aan games uitgegeven. Toch spenderen we relatief weinig tijd aan het gamen zelf, blijkt uit onderzoek.
0x IKEA werkt aan robotmeubels voor kleine woningen13/06 00u00 - Computeridee.nl: Wie wel eens in een eenkamerappartement heeft gewoond, weet hoe lastig het is om de hele inboedel kwijt te kunnen. Daarom verkoopt Ikea vanaf 2020 de zogeheten Rognan, een robotmeubelstuk dat verschillende vormen aanneemt.

Statistieken

Artikels:
33079
Gelezen:
34152
Aantal lezers nu:
55


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven