woensdag 12 december 2018, week 50


U bent nu hier: Meer nieuws van Metro

Laatste updatecontrole: vandaag om 15u45
 

Metro

Verbergen Tonen
12/12 15u30  Vierdaagse lesweek, een goede oplossing? Liever een dag minder school, dan een ongediplomeerde leerkracht voor de klas. Dat zegt de Algemene Onderwijsbond (AOb) die pleit voor een vierdaagse lesweek als het lerarentekort te groot is. Een goed idee leerkrachten, maar ook voor kinderen?
12/12 15u00  Nederlanders gierig? Nee, we geven meer fooi in taxi Nederlanders geven taxichauffeur die van en naar luchthaven rijden ruim tien procent meer fooi dan twee jaar geleden. Daarmee zijn we alleen niet de meest gulle gevers. Onder andere de Britten, Finnen en Zwitsers geven meer fooi. Dat blijkt uit onderzoek van Taxi2Airport, dat 2500 chauffeurs uit 37 Europese landen vroeg om hun fooien in 2018 bij te houden.
12/12 13u45  102-jarige overgrootmoeder is de oudste parachutist Een 102-jarige overgrootmoeder zou de oudste parachutist ter wereld zijn geworden na een duik van 4.300 meter door de Zuid-Australische lucht.
12/12 13u45  Ronde van Spanje start in 2020 in Nederland Wielrenliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen: de Ronde van Spanje start in 2020 in Nederland. Utrecht, Den Bosch en Breda worden aangedaan.
12/12 12u45  Stintonderzoek duurt nog maanden Het duurt waarschijnlijk nog maanden voordat het onderzoek naar het dodelijk ongeluk met de stint in Oss is afgerond. Het Openbaar Ministerie en de politie doen onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. 
12/12 12u15  Win nu al een Kumi Kreator, HatchiBabies en Boxer Meld je nu al aan voor de Metro GiveAway Show en je maakt kans op een Kumi Kreator, een HatchiBabies en een Boxer! Dit gave speelgoed staat goed onder de kerstboom.
12/12 11u45  Duitse asiels: 'Huisdieren zijn geen Kerstcadeau's' Puppy's en kittens staan hoog op vele verlanglijstjes van kinderen tijdens de feestdagen. Toch wordt hierbij wel eens vergeten dat deze 'Kerstcadeautjes' jarenlang moeten worden uitgelaten of een schone kattenbak nodig hebben. En hier zit niet iedereen op te wachten. 
12/12 11u15  Ocean Cleanup werkt nog niet goed genoeg Oei, een tegenvaller voor de Nederlandse Boyan Slat. Hij is de zee op gegaan om met zijn Ocean Cleanup de plastic soep op te ruimen, maar het schoonmaaksysteem laat afweten. 
12/12 11u15  ‘Wie maakt mij belastingvrij en trouwt met mij?’ Vrijgezellenbelasting, baardbelasting en urinebelasting. De tentoonstelling: Bizarre Belastingen, moet het onderwerp belasting weer interessant maken.
12/12 10u45  ‘Misschien zit je droomklant wel naast je in 't OV' Minutenlang naar buiten staren, scrollen door je Instagramfeed of gewoonweg even je ogen dicht doen. De tijd doorkomen in de trein doen we allemaal anders. Maar wáárom zou je al die momenten die je tóch uit moet zitten, niet netwerkend doorbrengen?
12/12 10u45  7 keer de leukste activiteiten voor met oud&nieuw  
12/12 10u15  Conservatieven stemmen: is er nog vertrouwen in May? De Britse Conservatieven weten niet of ze nog vertrouwen hebben in hun leider en premier Theresa May. Woensdagavond wordt er over die vraag gestemd.
12/12 09u45  Wat doet onregelmatig werken met je? Negen van de tien vacatures zullen het regeltje ingebouwd hebben: geen negen tot vijf mentaliteit. Toch is dat wel wat de meeste Nederlanders doen. Uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) blijkt namelijk dat de meeste Nederlanders gewoon een kantoorbaan hebben.
12/12 08u45  Slaapapps: dít zijn de opties en is de kritiek Dat slapen een vrij belangrijke levensbehoefte is weten we inmiddels wel, maar hoé we altijd moeiteloos richting dromenland kunnen vertrekken lijkt een stuk minder evident. Speciale apps beweren slaapproblemen aan te kunnen pakken, maar wat is ’t aanbod en werken ze eigenlijk wel?
12/12 08u15  Waarom je zuidelijk Laos zeker niet mag overslaan! Veel toeristen die Laos bezoeken focussen zich vooral op de hoogtepunten in het Noorden: Vientiane, Vang Vieng en Luang Prabang. Sommigen maken een uitzondering en bezoeken de 4000 eilanden in het Zuiden, maar Zuidelijk Laos heeft nog zoveel meer te bieden!
Laatste update: vandaag om 15u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
12/12 08u15  Wat is er nu gebeurd in Straatsburg?Paniek op een kerstmarkt in Straatsburg dinsdagavond. Bij een schietpartij kwamen drie mensen om het leven en raakten minstens elf anderen gewond. 
12/12 08u15  Artsen behandelen vaak te lang doorEr wordt te lang door behandeld door artsen. Dat blijkt uit proefschrift van internist-oncoloog in opleiding en klinisch farmacoloog Eric Geijteman. Hij promoveert woensdag aan het Erasmus MC in Rotterdam.
12/12 07u45  Artsen behandelen te lang doorEr wordt te lang door behandeld door artsen. Dat blijkt uit proefschrift van internist-oncoloog in opleiding en klinisch farmacoloog Eric Geijteman. Hij promoveert woensdag aan het Erasmus MC in Rotterdam.
12/12 07u45  Indonesiërs vangen acht meter lange pythonIn Indonesië hebben een groep mannen eigenhandig een acht meter lange reuzenpython gevangen gezet. Ze waren aan het vissen en zagen de slang in eerste instantie voor een soort gesteente aan. Toen ze te dicht bijkwamen, kwam de slang in actie en slaagden de bewoners er uiteindelijk in om hem gevangen te zetten. De mannen claimen dat de python zich nog een tijd om de enkel van een van hen hadden gewikkeld, maar dat is op de beelden in ieder geval niet te zien.
12/12 07u15  Het jaar van Loes: wereld ingestort, wereld gewonnenAls Justin Bieber jouw ontwerp ’post’, Disney met je wil samenwerken en je de Oscar onder de schilders krijgt uitgereikt: dan heb je je topjaartje wel. Maar ja, wat is dat waard als je je grote held nooit meer terug zal zien?
12/12 07u00  Advocaat wil Jos Brech vrij in afwachting van procesDe advocaat van Jos Brech, Gerard Roethof, wil dat zijn cliënt vrijkomt. Dat heeft hij dinsdagavond met RTL Late Night gezegd. Hij gaat de rechters woensdag in de rechtbank dan ook verzoeken om Brech in afwachting van zijn proces op vrije voeten te stellen. 
12/12 06u15  Het succes van de superheldDe ene superheld heeft de wereld nog niet gered of de volgende maakt al z’n opwachting in de bioscoop. We lijken geen genoeg te krijgen van het genre. De makers van het nieuwste epos, Aquaman, leggen uit waarom. 
11/12 21u00  Slachtoffers bij schietpartij Kerstmarkt StraatsburgIn het centrum van Straatsburg in Frankrijk is dinsdagavond een schietincident geweest. Volgens de Franse brandweer is er één dode gevallen en drie gewonden. De politie spreekt van meerdere gewonden.
11/12 20u00  NS blij met opruimactie supporters FC GroningenDe meeste artikelen over voetbalsupporters en treinreizen gaan over vernielingen of overlast. Toch hoeft dit niet altijd het geval te zijn, de supporters van FC Groningen hebben zich dit weekend zo voorbeeldig gedragen dat ze zelfs een uiting van lof ontvingen van de Nederlandse Spoorwegen. 
11/12 18u45  Zo ga jij de kerststress (nu al) uit de wegZit je nu al in de stress omdat kerst er weer aankomt? Maak je geen zorgen, dat hoeft helemaal niet. We verzamelden een voorraad tips zodat jij de kerst zonder al teveel stress doorkomt.
11/12 17u45  Studentenvereniging Leuven opgeheven na dood feutDe omstreden studentenvereniging Reuzegom heeft zichzelf opgeheven. Het gezelschap was kwam vorige week zeer negatief in het nieuws na een fatale ontgroening, zo meldt VTM Nieuws. 
11/12 17u00  Witte mannen 'minderheidsgroep' bij universiteitenIn het kader van diversiteit streven Britse universiteiten er naar om studenten met zoveel mogelijk verschillende achtergronden onderwijs te kunnen bieden. Een goed studentenbestand zou een afspiegeling moeten zijn van de maatschappij. 
11/12 17u00  De reismeisjes Bezoeken de hemelse witte tempel in ThailandDe reismeisjes bezoeken verschillende tempels in Thailand waaronder de beroemde
11/12 16u15  De reismeisjes Bezoeken het hemelse witte tempel in ThailandDe reismeisjes bezoeken verschillende tempels in Thailand waaronder de beroemde
11/12 15u15  Wat is het kijkcijfergeheim van De Slimste Mens?„Een mooi getal”, gniffelt Philip Freriks aan de andere kant van de lijn. De presentator van De Slimste Mens is dik tevreden over het kijkcijfer van de eerste aflevering van het dertiende seizoen onder zijn leiding. Maar liefst 1,32 miljoen mensen keken maandag naar de uitzending op NPO2. Op z’n zachtst gezegd niet gek voor een spelletjesshow op de publieke omroep. Freriks: „Ik ben nooit nerveus geweest wat betreft kijkcijfers, maar ik kijk wel elke ochtend even. Het mag duidelijk zijn dat ik nu dik tevreden ben. Maar van mij mogen er nog wel wat kijkers bij. Hoeveel? Weet ik veel, hahaha.”
11/12 15u15  Heracles scoort sneller dan Bohemian Rhapsody af isDe beloften voetbalcompetitie van Nederland die haalt meestal het nieuws niet. Maximaal lees je aan het eind van het seizoen welk team de titel heeft gewonnen. Wel, dit keer is het anders. Jong Heracles Almelo legde Jong Achilles '29 namelijk wel heel pijnlijk over de knie met 20-0.
11/12 14u15  Hanengevechtscentrum in Bodegraven opgeroldDe politie heeft dinsdagochtend twee mensen aangehouden die worden verdacht van het organiseren van hanengevechten. Zowel het houden van dierengevechten als het bezoeken daarvan is in Nederland verboden. In totaal heeft de politie zo'n zeventig dieren in beslag genomen. Daar zijn ook wat kippen bij. De politie meldde dat de hanen werden gehouden in hokken op een bosperceel in Bodegraven (Zuid-Holland). Alle hanen zijn naar een opvanglocatie overgebracht en medisch onderzocht. Later moet justitie bepalen wat er met de dieren gaat gebeuren. Op het terrein was ook een zogeheten 'vechtpit', waar de hanen op elkaar worden losgelaten. De politie vermoedt dat de twee verdachten de vogels zelf trainden om elkaar te lijf te gaan. In twee woningen is onderzoek gedaan. Daar zaten ongeveer twintig hanen. Ook hebben politiemensen gegevensdragers in beslag genomen.
11/12 14u00  Twaalfjarige langs stationspiano's tegen diabetesVoor de twaalfjarige Bas Schipper uit Veendam staat zaterdag een volle dag op het programma. Om zes uur 's ochtends begint hij in Maastricht op de stationspiano en na één uur 's nachts is hij weer terug in Veendam. Waarom, vraag je? Om geld op te halen voor het Diabetes Fonds.
11/12 13u15  48-jarige Mina Guli rent 100 marathons in 100 dagen48 jaar is Mina Guli en ze is bezig met de sportieve inspanning van haar leven. Ze rent namelijk honderd marathons in een tijdsbestek van honderd dagen. Dit alles doet ze om aandacht te vragen voor het watertekort op de wereld.
11/12 13u00  Poederbrief op parlementaire redactie TelegraafDe Perstoren op het Binnenhof is dinsdag afgesloten nadat er op de parlementaire redactie van De Telegraaf een poederbrief is bezorgd. De politie doet momenteel onderzoek.
11/12 12u30  Amsterdams aanslagslachtoffer blijvend invalideEen van de slachtoffers van de aanslag op Amsterdam Centraal afgelopen zomer, is waarschijnlijk blijvend invalide. Hij werd in zijn rug gestoken en heeft daardoor een dwarslaesie opgelopen. 
11/12 11u45  Droombaan: betaald worden om te reizenDe wereld over reizen, wie wil dat nou niet? En dan ook nog eens betaald worden? Ja, wij willen! Het enige dat je hoeft te doen is hier en daar een fotootje te maken. En daar krijg je ook nog eens het aardige bedrag van tachtigduizend dollar voor.
11/12 11u15  Heracles scoort sneller dan Bohemian Rhapsody isDe beloften voetbalcompetitie van Nederland die haalt meestal het nieuws niet. Maximaal lees je aan het eind van het seizoen welk team de titel heeft gewonnen. Wel, dit keer is het anders. Jong Heracles Almelo legde Jong Achilles '29 namelijk wel heel pijnlijk over de knie met 20-0.
11/12 10u45  Meghan Markle showt babybuikNiemand minder dan Meghan Markle bracht een verrassingsbezoekje aan de British Fashion Awards. Ze was daar om ontwerpster Clare Waight Keller de British Womenswear Designer of the Year Award te geven. De ogen van het publiek vielen vooral op haar buik.
11/12 10u30  Win nu al een 999 Games pakket van de Give Away ShowMeld je nu al aan voor de Metro GiveAway Show en nodig je vrienden via Facebook uit om ook te gaan kijken! Je maakt dan kans op een spellenpakket met maar liefst 7 spellen van 999 Games! Een perfect cadeau voor de feestdagen.
11/12 10u15  'De familie De Mol is het grote gevaar van Hilversum'Er mag weer geroast worden voor The Roast op Comedy Central. Volgende week dinsdag wordt het pas uitgezonden, maar de opnames waren maandag al. Johnny de Mol staat centraal in deze editie en zal in ieder geval door vaste roaster Peter Pannekoek aangepakt worden. Nieuw is het roastavontuur voor Heleen van Royen. Zij brandde het bos af tijdens haar laatste voorbereiding, terwijl Najib Amhali zich heeft voorbereid zoals een brugklasser dat doet voor de gemiddelde presentatie.
11/12 09u00  Gemeenten aan de vrijwillig vuurwerkvrije zonesZeker dertien grote gemeenten experimenteren dit jaar met vrijwillige vuurwerkvrije zones. Ook een aantal kleinere gemeenten doen mee. Dat blijkt uit een inventarisatie van de Volkskrant. 
11/12 08u30  Gemeenten vrijwillig aan de vuurwerkvrije zonesZeker dertien grote gemeenten experimenteren dit jaar met vrijwillige vuurwerkvrije zones. Ook een aantal kleinere gemeenten doen mee. Dat blijkt uit een inventarisatie van de Volkskrant. 
11/12 07u45  Geen wapens voor boa's met oud en nieuwEr komen waarschijnlijk geen wapens voor boa's. Dat heeft de politie aan de Tweede Kamer laten weten. De politie zegt graag meer en beter te willen samenwerken met de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's), maar dat „het geweldsmonopolie wat de politie betreft blijft voorbehouden aan het korps'. 
11/12 07u15  Rutte en May gezellig samen aan het ontbijtMark Rutte en Theresa May komen dinsdagochtend bij elkaar voor een gezellig ontbijtje. Althans, we hopen dat het gezellig is, want er moet behoorlijk wat besproken worden. 
11/12 07u15  Waar blijft nou toch die Songfestival-kandidaat?Wordt het Maan, Romy Monteiro, Caro Emerald of toch gewoon de Jeugd van Tegenwoordig? Het Eurovisie Songfestival van 2018 was nauwelijks afgelopen, of de eerste namen deden zich al de ronde voor de editie van een jaar later.
11/12 07u15  Macron belooft veel in toespraak aan FransenMacron is de Gilets Jaunes flink tegemoet gekomen. In een toespraak maandagavond vertelde hij dat de minimumlonen met ingang van januari met 100 euro per maand omhooggaan. 
11/12 07u00  Macron belooft veel in toespraak aan FrankrijkMacron is de Gilets Jaunes flink tegemoet gekomen. In een toespraak maandagavond vertelde hij dat de minimumlonen met ingang van januari met 100 euro per maand omhooggaan. 
11/12 06u45  Worden meisjes op de basisschool onderschat?Meisjes blijken het op de middelbare school een stuk beter te doen dan aanvankelijk door hun leraar in groep acht van de basisschool werd ingeschat. In de derde klas van het voortgezet onderwijs zitten meisjes vaker dan jongens op een hoger niveau dan het definitieve schooladvies dat ze in groep acht kregen, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Worden meiden structureel onderschat, of is er een ander probleem?
11/12 06u15  17 miljoen mensenLand van 1000 meningen
10/12 20u15  #72 Ze hebben seks in mijn bed!Het contact met Jelle verloopt heel goed en hij heeft haar zelfs uitgenodigd voor een gala. Ze heeft er veel zin in. Toch is ze een klein beetje in de war, ze zag Sam van de week zoenen met een ander meisje en dat doet haar toch nog wat. Als ze s’avonds laat nog een gala outfit bij elkaar aan het zoeken is gaat ineens de bel. Als ze de deur opent, schrikt ze zich rot. Haar studievriendin Rochella staat voor haar neus. De tranen staan in haar ogen en ze heeft een bloedlip. ,,Maud, mag ik alsjeblieft even binnenkomen?” Normaal gesproken ziet Rochella er altijd tiptop uit, maar zoals ik haar nu aan tref heb ik haar nog nooit gezien. Haar ogen zijn rood doorlopen, de mascara zit op haar wangen in plaats van haar wimpers, haar haar zit in een uitgezakte staart en haar volle lippen zitten onder het bloed. ,,Rochella! Wat is er aan de hand?” schreeuw ik, terwijl ik haar een knuffel geef. ,,Het is misgegaan Maud, het ging zo snel.” Ik snap er helemaal niks van. Wat is er mis gegaan? Zou ze ruzie hebben gehad met Levi? Of heeft het iets te maken met die klote drugshandel? Ik neem Rochella mee naar de keuken. Ik geef haar een glas water en gris een zak bevroren doperwten uit de koelkast, waar ik een theedoek om heen wikkel zo dat Rochelle de zwelling op haar lip wat kan tegen gaan. ,,Ik vroeg gewoon om geld. En toen haalde hij ineens uit!”, zegt mijn studie vriendin die dus blijkbaar ook XTC verkoopt. ,,Lieverd, luister even rustig worden, hier drink wat water.” Ik ruik dat Rochella alcohol heeft gedronken. Ze klokt het glas water in een teug achterover en begint dan te vertellen. Ze legt uit dat er altijd wat klanten zijn die ‘op de bon’ kopen. ,,Het zijn goede kennissen van Levi en zij betalen altijd einde van de maand. Normaal haalt Levi het geld altijd bij ze op, maar Levi is ziek en nouja ik dacht ik kan dat ook wel.” ,,WTF,”, mompel ik. Wat is die Levi toch een eikel. Ik snap niet dat hij zoiets door Rochella laat doen. Deze jongen is zeker ziek, of hij nou koorts heeft of niet. Hij is ziek in zijn hoofd. Ik voel een steek in mijn maag en kan me niet voorstellen dat ik seks met hem heb gehad. Ik geloof niets van zijn praatjes. Dit is het begin van het einde, wie weet wat voor gekke dingen hij Rochella nog meer laat doen? Maargoed dat komt later wel. Ik laat eerst Rochella haar verhaal doen, ze lijkt iets minder overstuur dan eerst. ,,Nouja een van die gasten moest nog 150 euro betalen. Maar hij had dat niet. Dus ik zei hem dat hij maar iets moest fixen en nouja toen schold hij mij uit voor klotewijf en ik kreeg een mep,” snikt Rochella. ,,Nu heb ik en het geld niet en ik heb een bloedlip! Wat moet ik nou? Levi zal wel woest zijn.” Ik leg haar uit dat Levi zich kapot moet schamen, als hij zijn geld wil moet hij voortaan zelf maar zijn vuile zaakjes oplossen. ,,We moeten aangifte doen, Roch. Ik ga wel mee,” zeg ik, die klootzak die je heeft geslagen mag niet zo blijven rondlopen. Rochella begin te lachen en ik snap eigenlijk niet zo goed waarom. ,,Maud, wat denk je nou? Ze zien me aankomen. Ja, ik verkoop drugs en toen ik mijn geld niet kreeg, ben ik in elkaar geslagen. Denk nou toch na!” Rochella durft niet terug te gaan naar Levi en vraagt of ze bij mij mag slapen. Dat is natuurlijk prima, maar ik leg haar uit dat ze wel echt met Levi moet gaan praten. Dit mag niet nog een keer gebeuren. Rochella valt daarna al snel in slaap en de volgende ochtend moet ik vroeg weg. Ik ben opvallend vrolijk en dat heeft er alles mee te maken dat ik Jelle vanavond weer ga zien. Ik heb vannacht over hem gedroomd en ik hoop dat er nu eindelijk eens iets gaat gebeuren. Ik heb eerst college en aan de eind van de middag heb ik een afspraak bij de kapper. Dan ga ik snel naar huis om mij om te kleden voor het gala met Jelle. Oh en tussendoor heb ik ook nog met Jessie afgesproken. Ik mag haar zilveren hakken lenen, die passen perfect bij mijn donkerblauwe galajurk. De wonderen zijn de wereld nog niet uit, want ik ben een halfuur te vroeg voor mijn kappersafspraak! Ik ga vast zitten met een gemberthee en kijk wat rond op Instagram op zoek naar last-minute inspiratie voor mijn kapsel. Totdat ik ineens een melding krijg. ,,Sam heeft een verhaal toegevoegd.” Ik had dit nog aanstaan uit de tijd dat Sam en ik een relatie hadden. Sam? Sam plaatst nooit iets op insta, laat staan op zijn stories. Ik herken die krullenbol gelijk. Hetzelfde meisje waar ik Sam van de week mee zag zoenen staat lachend met twee schaatsen in haar hand bij de schaatsbaan op het Museumplein. Typisch dit. Ik app het gelijk door aan Jessie. Ook laat ik Rochella weten dat ik over een uurtje thuis ben. We hebben bijna tentamens en Rochella had gevraagd of ze de rest van de dag in mijn huis mocht studeren. Ze zijn bij haar thuis aan het verbouwen en in de UB kan ze zich nooit goed concentreren. Als ik thuis kom heb ik nog precies drie kwartier om mij om te kleden en op te maken. Het valt me op dat het aanrecht nog vol staat met vuile vaat. Zo te zien heeft Rochella uitgebreid geluncht en ontbeten. Als ik richting mijn kamer loop hoor ik wat vage geluiden. Het lijkt er op dat Rochelle er nog is en zo te horen is ze niet alleen. Zodra ik dichterbij kom hoor ik luid gekreun en er liggen kledingstukken op de grond. Als ik mijn deur opendoe schrik ik mij rot. Ik zie de naakte lichamen van Levi en Rochella en ze hebben seks. In mijn bed!
10/12 19u30  ‘Je hoeft niet meteen een klimaatheld te zijn’Over klimaatveranderingen wordt te veel gecommuniceerd vanuit problemen en technische oplossingen en te weinig vanuit waarden en geluk. Dat zegt auteur en tekenaar Anabelle Meijer van het boek Eerste hulp bij klimaatverandering. „We moeten stoppen met zeggen wat we wel en niet móéten doen.”
10/12 19u00  Vijf vragen over de Gilets JaunesHet is je waarschijnlijk niet ontgaan: de Gele Hesjes zijn in steeds meer landen te zien. Behalve in Frankrijk, zijn ze ook in Brussel, verschillende plekken in Nederland en in Irak gespot. Ze staan symbool voor ontevredenheid, maar wat is nu hun doel? Vijf vragen over de 'Gilets Jaunes.'
10/12 18u15  Hoe ziet een trainingsdag van een darter eruit?Het WK Darts gaat komende vrijdag van start en Ron Meulenkamp is een van de deelnemers. De 30-jarige darter neemt ons mee naar zijn favoriete café om te laten zien hoe een trainingsdag eruitziet.
10/12 18u00  Een op de vijf huishoudens komt moeilijk rondOngeveer anderhalf miljoen huishoudens in Nederland, zo'n 21 procent van het totaal, heeft zoveel moeite met het betalen van de vaste lasten dat zij een betalingsachterstand hebben. Dit blijkt uit cijfers van het Nibud dat onderzoek deed naar het bestedingspatroon van meer dan 2500 huishoudens. 
10/12 17u45  'Vraag eens of een dakloze een kop koffie lust'Edo Paardekooper Overman uit Bloemendaal weet uit eigen ervaring hoe het leven kan lopen en dat je zomaar dakloos kunt raken. Inmiddels heeft hij zelf weer een dak boven zijn hoofd, maar hij blijft zich - al jarenlang - inzetten voor dak- en thuislozen. „Wet- en regelgeving zit elkaar te vaak in de weg, daklozen worden daar de dupe van.”
10/12 14u45  VN-migratiepact goedgekeurd ondanks verdeeldheidHet VN-migratiepact is goedgekeurd. Waar de afgelopen weken nog verhitte discussies tussen de landen plaatsvonden is er nu een besluit genomen. Tijdens een internationale conferentie in Marrakesh maakte Nasser Bourita, voorzitter van de conferentie, het besluit bekend.
10/12 13u45  Win nu een Oral-B tandenborstel van de GiveAway ShowMeld je nu al aan voor de Metro GiveAway Show en je maakt kans op een Oral-B Teen tandenborstel! Ontwikkeld voor tieners vanaf 13 jaar. Voorzien van speciaal opzetborsteltje voor beugeldragers en je kunt ‘m connecten met de Oral-B app.
10/12 13u30  Challenge: vermijd Last Christmas van Wham!Luisteren naar kersthits, iets wat we vandaag de dag relatief schaamteloos doen. Zelfs in november. Van All I Want For Christmas Is You en Do They Know It’s Christmas tot Have Yourself A Merry Little Christmas. We kunnen er geen genoeg van krijgen.
10/12 12u30  Laatste woorden Khashoggi bekendgemaakt„Ik kan niet meer ademen', dat zijn de laatste woorden van Saoedische journalist Jamal Khashoggi. Een bron laat dat aan CNN weten. 
10/12 11u45  Laatste woorden Khashoggi bekend gemaakt„Ik kan niet meer ademen', dat zijn de laatste woorden van Saoedische journalist Jamal Khashoggi. Een bron laat dat aan CNN weten. 
10/12 11u30  Staatsbosbeheer begonnen met afschieten hertenStaatsbosbeheer is gestart met het „verminderen' van het aantal edelherten in de Oostvaardersplassen. In totaal worden meer dan 1800 dieren afgeschoten. Uiteindelijk blijven er 490 herten over. 
10/12 10u15  Anne en Leila lullen over sex, en hoe!Anne en Leila zijn de sterren van Lullen over Sex, de nieuwste videoserie van Metro. Van alles komt voorbij en #durftevragen bij de seksuologen in spe. ,,Wij vinden niets te gek, eerder te gek, want seksualiteit is gewoon hartstikke mooi.”
10/12 09u30  Uitpakken én imponeren op de luxebeurs in de RAIEen huishoudbeurs voor de rijken, zo wordt luxebeurs Masters of LXRY ook wel genoemd. Ieder jaar trekt het evenement in de RAI in Amsterdam meer bezoekers. Er wordt geparadeerd, verbaasd en met miljoenen gesmeten.
10/12 09u00  Maandagavond grote toespraak Macron aan FransenMaandagavond zal de Franse president Macron het volk toespreken, in een poging de crisis van met de Gilets Jaunes tot een einde te brengen. Het zal een van de belangrijkste toespraken uit zijn carrière worden, schrijft Le Parisien. Nationale eenheid Opvallend is dat Macron in zijn toespraak niet alleen de demonstranten aanspreekt, maar álle Fransen. Hij zal een poging doen de woede te kalmeren en een uitweg uit de crisis te vinden. Hij moet de nationale eenheid hervinden en dat zal niet makkelijk worden. Voormalig premier Alain Juppé adviseert Macron om vooral „concreet te reageren op bepaalde legitieme verwachtingen'. „De president moet een autoritaire toespraak houden, maar ook begrip en empathie tonen.' Juppé is van mening dat de protesten zo snel mogelijk moeten stoppen. Onvrede De afgelopen weken houden de Gele Hesjes Frankrijk in hun greep. In eerste instantie gingen meer dan honderdduizend Fransen de straat op uit onvrede voor de benzineprijsverhogingen. Deze zijn inmiddels van de baan, maar het land blijft boos. Sommigen eisen het vertrek van de Franse president. Zaterdag was het opnieuw raak met zo'n 1700 arrestaties, waarvan alleen al duizend in Parijs. In Nederland waren ook Gele Hesjes-protesten, die waren echter veel minder groot dan in Frankrijk. Bekijk ook: In beeld; roerige Gele Hesjes-dag in Frankrijk Bekijk ook: Hartverwarmend: de NS herenigt kinderen met knuffels
10/12 08u45  'Ik viel 53 kilo af om beter te kunnen darten'In de rubriek 'In het spoor van...' duiken we elk weekend in het leven van iemand uit de sportwereld. Dit keer zijn we op pad met Ron Meulenkamp, de 30-jarige darter uit Almere die meedoet aan het WK.
10/12 08u00  Hartverwarmend: de NS herenigt kinderen met knuffelsKinderen en ouders weten: je knuffel is net zo dierbaar als een beste vriend. Dat maakt ’t niet makkelijk om dat lieve hangoorkonijn op een dag kwijt te raken – sommige kinderen blijven zelfs máánden ontroostbaar. Heel treurig, vindt de NS, die daarom weer met ‘de week van de verloren knuffel’  komt.
10/12 08u00  Staking legt treinverkeer Duitsland platDoor een grote staking is er geen treinverkeer in Duitsland. De staking duurt tot negen uur, er wordt verwacht dat het treinverkeer eind van de middag weer normaal zal rijden. Loon De vakbond EVG wil op deze manier claims afdwingen in een onderhandelingsgeschil met de spoorweg, het gaan om afspraken over het loon. Er wordt van ongeveer vijf tot negen uur 's ochtends gestaakt. De Deutsche Bahn raadt reizigers aan indien mogelijk hun reis uit te stellen. Een woordvoerder van de Eisenbahn- und Verkehrsgewerkschaft (EVG) laat weten dat het wel een tijdje zal duren voordat alles weer op gang komt.' In het zuidwesten worden bijzonder zware beperkingen verwacht, schrijft het Duitse Welt. De vakbond had zijn leden opgeroepen door het hele land te staken. De staking wordt de Deutsche Bahn niet in dank afgenomen. Bekijk ook: Consumentenbond wil dat KLM stopt met no-show beleid Bekijk ook: 16-jarige aangehouden voor Italiaans discodrama
10/12 08u00  Elke dag spontane en bijzondere praatjes in de tramAyoub (22) is trambestuurder via Olympia. Eerst was hij administratief medewerker, nu rijdt hij dagelijks mensen naar hun bestemming. Hoe kwam hij tot deze keuze? En wat hebben verantwoordelijkheid en keelpastilles hiermee te maken?
10/12 07u45  Consumentenbond wil dat KLM stopt met no-show beleidDe Consumentenbond dreigt met een rechtszaak tegen KLM. Dat schrijft de bond in een brief. Volgens de organisatie jaagt de luchtmaatschappij reizigers onnodig op kosten met het no-show beleid. 
10/12 07u45  MorgenMorgen gaan we sparen. Morgen zal ik gaan doen waar ik van droom. Dan zal ik de liefde leven die ik heb gedroomd. Morgen gaan we sparen. Morgen gaan we doen alsof we weten wat er nodig is om de toekomst aan te kunnen. Morgen. Alles is altijd maar morgen.
10/12 07u45  Doe dit voortaan de eerste 10 minuten van je dagAls je wakker wordt druk je misschien het liefst op snooze en draai je je nog een keer om. Maar wist je dat je deze tijd veel beter kunt gebruiken? Begin voortaan je dag met één van deze goede gewoontes.
10/12 07u15  Kerstborrel? Trek je glitters uit de kast!Elke maandag helpt Metro je carrière op weg met verhalen over de arbeidsmarkt. Vandaag: de kerstborrel.
10/12 07u00  16-jarige aangehouden voor Italiaans discodramaEen 16-jarige jongen is aangehouden voor het drama dan een paar dagen geleden plaatsvond in een Italiaanse disco. Er vielen zes doden in het gedrang om de club uit te komen. Meer dan honderd mensen raakten gewond. 
10/12 06u45  Win kaarten voor Feyenoord - Fortuna SittardZondag 25 november om 16:45 uur speelt Feyenoord thuis tegen Fortuna Sittard. Metro geeft meerdere kaarten weg en jij kunt er 2 winnen! Vul hieronder jouw gegevens in en maak kans!
09/12 23u00  Hond wacht wekenlang op baas na bosbrand CaliforniëDat honden trouwe dieren zijn, blijkt maar weer uit dit verhaal uit Californië. Een hond die daar namelijk de hevige bosbranden van vorige maand overleefde, heeft bijna een maandlang op zijn baasje gewacht.
09/12 22u15  Slaapdokter: 'We hechten te weinig waarde aan slaap'De moderne mens vindt slaap steeds minder belangrijk en dat baart slaapexperts zorgen. „Onze hersenen blijven altijd bezig en we nemen onze biologische klok niet meer zo serieus’’, zegt 'slaapdokter' Marcel Smits in het AD. 
09/12 21u30  Minderjarig meisje nachtje in cel vanwege vals IDIn de nacht van zaterdag op zondag is een minderjarig meisje opgepakt nadat ze betrapt werd met een vals ID. Ze werd op heterdaad betrapt bij een nachtclub in Utrecht en heeft een nachtje in de cel doorgebracht. 
09/12 21u15  Op deze plekken vier je 2 keer Oud & Nieuw in 24 uurIs Oud&Nieuw jouw lievelingsfeest? Met een beetje goede reisplanning kun je dit jaar twee keer oud en nieuw vieren in 24 uur. Zet de oliebollen en champagne maar vast klaar. 
09/12 20u15  Rotterdam wil weer een Nederlandse Tour de FranceAls het aan de gemeente Rotterdam ligt, komt de Tour de France weer terug naar de havenstad. De Rotterdamse gemeente gaat proberen om de grote wielerwedstrijd in 2023, 2024 of 2025 in de stad te laten beginnen. 
09/12 19u45  Een terug-naar-je-eigen-landje,,Zwarte Piet is zo goed als dood en nu ook de letters weg. Als je het hier niet bevalt, ga dan terug naar je eigen land… of het buitenland!!!” Henk had het zwaar, maandagochtend. Héél zwaar. En hij was niet de enige. Volgens Jan was ik “typisch zo’n linkse, deugende NIMBY”. Van Klaas mocht ik “ook wel weg.” En Hans? Die wilde dat “dat hele Amsterdam verwijderd” werd. Oké is goed. Het is ook heftig allemaal. Begin september schreef ik op deze plek dat de marketingletters I Amsterdam wel van het Museumplein mogen. Een maand daarna diende GroenLinks een motie in met hetzelfde idee. En nu, zes maanden later, was het zover. Maandagochtend om 8:15 uur sprong ik tóch even op de fiets naar het Museumplein, waar al zes letters op twee opleggers getakeld waren. Ik hoorde iemand de vergelijking met de Eiffeltoren maken, maar ik zou aan mijn Parijse vriendinnetjes toch niet durven zeggen dat déze letters onze enige nationale trots zijn. Misschien het museum dat erachter ligt? Ik noem maar iets, hoor. Voor mij was het een heerlijk gezicht, die letters ingesnoerd en klaar om te gaan, maar voor één van de weinige aanwezige Amsterdammers minder: ,,Jij! Jij bent degene die die column geschreven hebt!'', zei de oude, boze, grijze man terwijl hij met een priemende vinger naar me wees. ,,Ben je nu blij?!'' Nou, eigenlijk wel. Ik kon een lach moeilijk onderdrukken. Deze man deed net alsof ik de 23 meter brede en twee meter hoge toeristenmagneet eigenhandig op m’n Swapfiets heb gezet, om ze vervolgens het IJ in te rijden, maar dat past helemaal niet in mijn roze fietskrat, meneer. Ook op de sociale media was niet iedereen even, kuch, enthousiast. Gelukkig laat ik me door een 'terug-naar-je-eigen-landje' hier of daar niet uit het veld slaan. Sterker nog, de ophef stemde mij bijzonder vrolijk. Je zou jezelf maar zó in de kaart laten kijken. Wat suf. En hilarisch. Als je je maandagochtend al begint met een Oud-Hollandsch potje online schelden, hoe eindig je de week dan? Met een geel hesje op de snelweg, iedereen blokkerend die niet dezelfde mening is toegedaan? Chic. En over chic gesproken: hoe mooi ziet het Museumplein er nu uit, als je vanaf de plek waar de letters stonden naar het Rijksmuseum kijkt? Overigens alleen vanaf daar, hoor. De komende maanden ligt er nog een ijsbaan op het plein. Inclusief brug. En heerlijk kitscherige lichtjes. Het blijft Amsterdam, tenslotte. Volgens GroenLinks-fractievoorzitter Femke Roosma stond de ‘I’ in I Amsterdam voor 'individualisme, terwijl Amsterdam juist solidair en divers wil zijn'. Dat klonk toen al niet erg logisch en nu al helemaal niet. Nadat de letters zijn opgekalefaterd gaan ze namelijk op tournee door de stad. In andere stadsdelen is dat verschrikkelijke individualisme ineens toch niet zo’n punt. Goh. En bij díe gedachte moest deze deugende NIMBY dan toch stiekem even grinniken.  
09/12 19u30  Laatste voertuig van ingestorte brug Genua gehaaldZo'n vier maanden na de dramatische instorting van de brug in de Italiaanse stad Genua, is zaterdag het laatste voertuig dat nog op het restant van de brug stond, weggehaald. De brandweer heeft de vrachtauto zaterdag achteruit van de brug gereden. 
09/12 18u00  YouTube 2018 rewind-filmpje dieptepunt van het jaarJaarlijks maakt YouTube een filmpje met de hoogtepunten van het afgelopen jaar. Ook 2018 is in video samengevat, maar youtubers zijn er niet erg tevreden mee.
09/12 16u30  Heel Holland Bakt zondag 9 december van startWaarschijnlijk heb je inmiddels zelf wel door dat het je niet gaat lukken om prachtige taarten of gedetailleerde cakeversieringen te maken. Gelukkig hebben we daar een programma voor. Bij Heel Holland Bakt hoeven we alleen maar lui achterover te leunen en te kijken hoe de creaties gemaakt worden. Perfecte combi toch?
09/12 16u15  Ik heb een naaktfoto van mijzelf gestuurd, en nu? - Kijkersvragen - Lullen over sexDe dames van Lullen over sex krijgen veel vragen opgestuurd. Ze proberen er zoveel mogelijk te beantwoorden.
09/12 16u00  Nederige excuses van OVT voor ontslagen FreriksDe programmamakers van het NPO Radio 1-programma OVT hebben hun excuses aangeboden aan columnist Philip Freriks. Dat deden ze in de aflevering van zondag. Freriks werd in de vorige aflevering live op radio ontslagen.
09/12 14u30  In beeld; roerige Gele Hesjes-dag in FrankrijkOpnieuw een heftige protestdag in Frankrijk. Zaterdag zijn 136.000 Fransen de straat op gegaan om te protesten tegen het Franse beleid. Dat leidde tot meer dan 1700 arrestaties, alleen al in Parijs werden zo'n duizend mensen opgepakt. 
09/12 14u15  Onderzoek naar nepaccounts bij Gele HesjesDe Franse inlichtingendienst gaat onderzoek doen naar Gele Hesjes accounts. Het vermoeden bestaat namelijk dat er nepaccounts in omloop zijn, waardoor de omvang van de protesten groter lijkt dan het daadwerkelijk is. 
09/12 12u00  Hoe erg is het dat kinderen minder buitenspelen?Kinderen spelen minder buiten. Dit blijkt uit een enquete afgenomen door onderzoeksbureau Kantar, in opdracht van Jantje Beton. Zo spelen drie op de tien kinderen slechts één keer per week buiten, en slechts 14 procent van de kinderen tussen de 6 en 12 elke dag, tegenover 20 procent vijf jaar geleden. Het is makkelijk hier het koude weer, de regen, of de iPad de schuld van te geven. Want als het koud is buiten, is het ten slotte veel aantrekkelijker om je kind binnen te houden en een film op te zetten. Maar hoe erg is dat nou eigenlijk?
08/12 18u15  Originele kerstcadeaus voor elk budgetDe Sint is net de deur uit of de Kerstman fluit alweer naar je portemonnee. Met deze cadeautips van YouTuber Sabrina Putri kun je tegen een laag budget top cadeaus weggeven! Zowel voor als na het storten van je salaris of studiefinanciering. Verslaggever: Ciana Mayam. 
08/12 18u00  Clown Bassie verkoopt huis voor 5,5 tonClown Bassie heeft zijn huis in Vlaardingen te koop staan. Het huis aan de Westhavenkade in Vlaardingen heeft vier slaapkamers en twee badkamers. En daar hangt een flink prijskaartje aan: 550.000 euro.
08/12 16u45  NK Tegenwindfietsen, een andere tak van sportHeb jij ook een jeugdtrauma overgehouden aan het tegen de wind in fietsen naar school? De organisatoren van het NK Tegenwindfietsen blijkbaar wel. Zaterdag werd het kampioenschap voor de vijfde keer gehouden op de Oosterscheldekering in Zeeland.
08/12 16u15  Mag je masturberen in een relatie? - Lullen over sexDe eerste aflevering van het nieuwe wekelijkse programma Lullen over seks.
08/12 15u45  Katwijk haalt opgelucht adem na uitblijven Project XEr werd gevreesd voor een scenario zoals dat in Haren zes jaar geleden, maar uiteindelijk werd Katwijk Project X Katwijk Project Niks. Dit tot grote opluchting van de lokale autoriteiten.
08/12 15u45  Ook 06-nummer niet veilig voor hackersDacht je dat je 06-nummer altijd veilig was voor hackers? Dan heb je het bij het verkeerde eind. Hackers hebben namelijk een nieuwe truc bedacht waarmee ze nu ook via je 06-nummer een hoop van je kunnen stelen. 
08/12 14u45  26-jarige Belgische actrice Désirée Viola overledenDe Belgische actrice Désirée Viola is overleden. De actrice was in Nederland bekend vanwege haar rol in Nieuwe Tijden, een spin-off van Goede Tijden, Slechte Tijden. Viola was pas 26 jaar oud.
08/12 14u15  Gele hesjes lopen zingend door RotterdamOok in Nederland zijn er op verschillende plekken manifestaties van de 'gele hesjes'. Onder andere in Rotterdam marcheerde er een groep door de stad, terwijl ze fragmenten uit bijvoorbeeld 15 Miljoen Mensen zongen.
08/12 13u00  Moeder krijgt beroerte; 8-jarige neemt stuur overDe 8-jarige Ben Hedger kan wat ons betreft held van het jaar genoemd worden. In de auto nam hij het stuur van zijn moeder over toen die plots een beroerte kreeg. Daarmee redde hij hun leven. 
08/12 12u15  Al honderden arrestaties bij 'rustigere' gelehesjesmanifestatieAanhangers van gele hesjes hebben zaterdag een confrontatie gehad met de oproerpolitie. Ook is er traangas afgevuurd. De protesten verlopen vooralsnog wel rustiger dan afgelopen weekend. De Franse politie heeft eerder in de ochtend al meer dan 250 mensen gearresteerd, meldde persbureau AFP. De arrestanten zijn vrijwel allemaal mensen van buiten Parijs die in of bij de hoofdstad zijn aangehouden. Ze waren bijvoorbeeld in het bezit van maskers, katapulten of hamers. De politie denkt dat het relschoppers zijn en geen vreedzame betogers.
08/12 11u15  Verstappen en Ricciardo trappen nog een keer lolWie fan is van Max Verstappen is automatisch ook beetje van Daniel Ricciardo gaan houden. De twee ploeggenoten van Red Bull Racing kunnen prima met elkaar door één deur en dat leverde altijd leuke filmpjes op.
08/12 11u00  Dronken Raikonen steelt de show op Formule 1-galaKimi Räikkönen heeft vrijdag de show gestolen tijdens het FIA Gala in Sint-Petersburg. De Finse F1-coureur had het prima naar zijn zin en dat was aan alles te merken. Dat het ook kwam doordat hij een drankje - Russische wodka - ophad, was overduidelijk.
08/12 11u00  Vrouw onwel en overleden op A1: 'Niemand stopte'Een vrouw is vrijdagavond op de A1 bij knooppunt Hoevelaken overleden nadat zij onwel werd op de snelweg. Volgens ooggetuigen stopte er niemand om te kijken wat er met de vrouw aan de hand was. 
08/12 10u15  'Robots met AI denken als bedrijf, niet als persoon'Volgens experts had 2018 het jaar van de artificial intelligence (AI) moeten worden. Hoewel er zeker ontwikkelingen op dat gebied hebben plaatsgevonden, is de echte revolutie - nog even - uitgebleven. En volgens sommige experts is dat maar goed ook.
08/12 10u15  Doven en slechthorenden boos over Flikken MaastrichtWe weten natuurlijk allemaal dat Flikken Maastricht ongekend populair is, maar toch is het altijd even spannend of het nieuwe seizoen weer net zo goed opgepakt gaat worden als het vorige.  Nadat vanochtend de kijkcijfers bekend zijn geworden blijkt dat Victor Reinier en Angela Schijf zich geen zorgen hoeven te maken: de eerste aflevering van het dertiende seizoen van de serie werd door maar liefst 1,36 miljoen mensen gekeken. 
08/12 09u15  Zes doden en tientallen gewonden door gedrang discoZeker zes mensen zijn vrijdagnacht om het leven gekomen in een club in Italië. Er ontstond paniek in de club Laterna Azzura in de Italiaanse plaats Corinaldo, waardoor een grote groep mensen probeerde naar buiten te vluchten. De paniek ontstond mogelijk vanwege het sprayen van pepperspray. De mensen zijn in het gedrang overleden. 
07/12 22u45  Brech's dna bij Nicky op 17 plekken gevondenHet dna van Jos Brech is op 17 plekken op de kleding van Nicky Verstappen teruggevonden. Onder meer op de tailleband en de onderbroek, ook op de pyjamabroek zat een spoor. De kledingstukken zaten binnenstebuiten en de onderbroek achterstevoren. 
07/12 20u45  Noodverordening in Katwijk voor Project X feestjeEen noodverordening is van kracht in Katwijk. Dat heeft alles te maken met het Project X-feest dat vanavond plaats zou vinden. Duizenden mensen hebben laten weten naar het feest in Brabant te gaan. 
07/12 20u15  Belgische student overleden na ontgroeningEen twintigjarige student uit Edegem, België is overleden na de ontgroening van zijn Leuvense studentenvereniging. Dat schrijft HLN. De precieze doodsoorzaak is vooralsnog onbekend.
07/12 19u45  Bohemian Rhapsody wéér op de eerste plek in top 2000Een verrassend eerste plek in de top 2000 dit jaar - NOT. Het zat er vol aan te komen, maar Queen heeft met Bohemian Rhapsody weer de eerste plek van de lijst der lijsten veroverd. Voor de 16e keer alweer. 
07/12 18u45  Tweede Kamer wil minder lange partneralimentatieTijdens een Kamerdebat bleek dat de Tweede Kamer de partneralimentatie wil terugbrengen van twaalf jaar naar vijf jaar. De meerderheid van de Kamer vindt namelijk dat de meestverdienende partner, vaak mannen, nu onterecht twaalf jaar alimentatie moeten betalen als hun ex-echtgenote zelf ook financieel rondkomt. 
07/12 17u45  Gerard Joling komt met milieuvriendelijke kerstclipSinterklaas is het land uit en dat betekent dat in de meeste huishoudens de kerstboom al gelijk opgezet wordt. En waarom zou je dat ook niet doen, je moet natuurlijk wel een beetje genieten van deze donkere maand. Dekentje erbij, (kerst)lichtjes aan en natuurlijk bijpassende muziek. En wat past er nu beter bij het feestseizoen dan een plaat van de enige echte Gerard Joling? 
07/12 17u30  Britse tiener in cel om honderden valse bommeldingenEen 19-jarige Britse jongen is tot drie jaar cel veroordeeld omdat hij honderden valse bommeldingen bij scholen deed, meldt Sky News. Een van die meldingen was bij een vlucht van United Airlines van Londen naar San Francisco. Dat leidde tot een onderzoek door de FBI.
07/12 17u30  Hartverscheurend: Taliban wil 'mini-Messi' dodenWaar het verhaal van de 7-jarige Murtaza Ahmadi in 2015 nog een droom leek, is zijn leven nu een nachtmerrie. Het feit dat hij drie jaar geleden zijn grote held Lionel Messi mocht ontmoeten, heeft er toe geleid dat de Taliban vanwege zijn beroemdheid achter hem aan zit. Het Afghaanse jongetje is sindsdien op de vlucht met zijn familie.
07/12 17u15  Anouk bloedchagrijnig door gedraaide stoel Ali BWe dachten dat Anouk het afgelopen seizoen van The Voice of Holland een stuk vrolijker was geworden, maar in de uitzending van vanavond blijkt niets minder waar. Ali B draait zijn stoel voor een kandidaat en Anouk is het daar duidelijk niet mee eens...
07/12 17u15  Dit weekend weer Gele Hesjes-protesten in NederlandDit weekend zijn er weer 'Gele Hesjes' te zien in Nederland. Onder andere in Alkmaar en Amsterdam worden demonstraties gehouden. 
07/12 16u45  Tweede Kamer wil minder een lange partneralimentatieTijdens een Kamerdebat bleek dat de Tweede Kamer de partneralimentatie wil terugbrengen van twaalf jaar naar vijf jaar. De meerderheid van de Kamer vindt namelijk dat de meestverdienende partner, vaak mannen, nu onterecht twaalf jaar alimentatie moeten betalen als hun ex-echtgenote zelf ook financieel rondkomt. 
07/12 16u30  Plop: toen waren er twee mini-ijsbeertjesJe zou maar binnen enkele seconden onverwachts je kind eruit kunnen werpen na een lange zwangerschap. Bij mensen gebeurt dat helaas niet echt, maar bij ijsberen is dat precies hoe het er aan toe gaat. Zo ook bij ijsbeer Frimas, die in Dierenrijk Nuenen eind november plotseling is bevallen van twee kleintjes. Beelden van de bevalling zijn nu door Dierenrijk op YouTube gezet. 
07/12 16u15  Tof: de Efteling krijgt een tijdelijke escaperoomFan van De Efteling én escape rooms? Dan kan je vast je geluk niet op. Binnenkort wordt het namelijk mogelijk om uit de 'Baron 1898' te ontsnappen. 
07/12 16u15  7 voorspellingen: dit kunnen we verwachten in 2019Wordt tijdreizen mogelijk? Komt er een invasie van aliens of gaan we juist zelf op een andere planeet wonen? Metro neemt een zeven voorspellingen en ‘educated guesses’ met je door.
07/12 15u30  Het tekort is voorbij: de anticonceptiepil is terugHet tekort op de anticonceptiepil is voorbij. Sinds begin september was er een tekort op de pillen. De apotheken en farmaceuten in ons land zullen de komende weken weer bevoorraad worden, zo blijkt uit een rondgang van RTL Nieuws. 
07/12 15u30  Nieuwe clips van o.a. Frenna en KygoNieuwe videoclips van A$AP Rocky, Frenna, Kygo, Robyn en The 1975! Welke video verdient extra aandacht? Help jouw favoriete artiest om Fresh Video van de week te worden door uiterlijk woensdagochtend te stemmen. Donderdag maken we de winnaar hier bekend bij Music City.
07/12 15u00  Kamerleden gaan keihard los op dance en hardrockKamerleden Zohair El Yassini (VVD) en Maurits von Martels (CDA) vonden dat het tijd werd voor een ander beeld van de politici. Ze kwamen daarom met het idee om een Top 5 te maken van hun favoriete muziek en datzelfde vroegen ze aan al hun collega's. Ze stelden hun 148 collega's de vraag om hun vijf favoriete nummers in te sturen. Op basis hiervan is de hitlijst samengesteld, die vrijdag is gepubliceerd door RTL Nieuws.
07/12 14u30  Nederlandse rapster deelt track over misbruik vaderDe Nederlandse rapster Latifah werd kortgeleden geïnterviewd door Humberto Tan. In het interview vertelde ze dat ze jarenlang werd misbruikt door haar vader. De powervrouw heeft nu een track over het misbruik gemaakt. 
07/12 14u15  Oh oh oh... Die KerstmanDe Kerstman is er vroeg bij dit jaar en kwam met z’n rode truck, heel veel colablikjes en het koor van The Royal Wedding langs bij Metro. Iris stelde de vraag der vragen, al wist ze het antwoord al wel. 
07/12 14u00  Ken de Kamerleden aan de hand van hun muzieksmaakKamerleden Zohair El Yassini (VVD) en Maurits von Martels (CDA) vonden dat het tijd werd voor een ander beeld van de politici. Ze kwamen daarom met het idee om een Top 5 te maken van hun favoriete muziek en datzelfde vroegen ze aan al hun collega's. Ze stelden hun 148 collega's de vraag om hun vijf favoriete nummers in te sturen. Op basis hiervan is de hitlijst samengesteld, die vrijdag is gepubliceerd door RTL Nieuws.
07/12 14u00  Win nu al een MOA Keukenmachine van de GiveAway showMeld je nu al aan voor de Metro GiveAway Show en deel vervolgens het bericht over MOA op de evenement pagina op Facebook! Je maakt dan kans op een keukenmachine van MOA!
07/12 13u45  Er komt een vervolg op Costa!Goed nieuws voor alle fans van Costa! De film stamt alweer uit 2001 en was destijds een enorm succes. En er komt nu een vervolg, heeft NL Film vrijdag bekendgemaakt.  
07/12 13u45  Nieuwe presenteerklus voor Dennis WeeningDennis Weening gaat de Nederlandse versie van Ink Master: Meesters van de Lage Landen - Shop Wars presenteren. Om dit te vieren kreeg de Haagse presentator een bijzondere ontgroening van zender Spike. 
07/12 12u15  Kat geeft high fives aan fanatieke sportersKattenfilmpjes zijn áltijd goed. En wie wordt er nou niet vrolijk van deze kat, die zijn teamgenoten voorafgaand aan de wedstrijd allemaal een high five geeft?!
07/12 12u15  Hoe kom je zo snel mogelijk van je verkoudheid af?Voel jij je ook zo slecht? Dat is niet zo gek, het is ten slotte weer de tijd van het jaar voor gesnotter, gehoest en geproest. Samen met onze collega’s van Woman’s Health willen wij jou helpen hier zo snel mogelijk vanaf te komen. 
07/12 11u45  In Beeld: Hoera, Prinses Amalia is 15 jaar!Hoera, prinses Amalia is 7 december 15 jaar geworden. De oudste dochter van Koning Willem-Alexander en koningin Máxima heeft sinds 2013 de titel Prinses van Oranje.
07/12 10u30  Dennis Weening krijgt bijzondere tattoo van tv-showDennis Weening gaat de Nederlandse versie van Ink Master: Meesters van de Lage Landen - Shop Wars presenteren. Om dit te vieren kreeg de Haagse presentator een bijzondere ontgroening van zender Spike. 
07/12 10u15  Nederlander kent eigen land amperBroodjes kroket, jointjes en tulpen. Als het om Nederland gaat weten wij Nederlanders we waar we in het buitenland om bekend staan. Maar hoe goed kennen we ons eigen land nou eigenlijk?
07/12 09u30  ‘Zeven medewerkers Tweede Kamer #MeToo-slachtoffer’Zeven Tweede Kamermedewerkers zeggen slachtoffer te zijn geworden van seksuele intimidatie. Dit hebben zij aangegeven in een werkbevelingsonderzoek, meldt NRC.
07/12 09u00  Vliegtaks wordt 7 euro ongeacht bestemmingOf je nou vliegt naar Spanje of naar Nieuw-Zeeland, de vliegtaks wordt straks 7 euro per ticket, ongeacht de reisbestemming. 
07/12 08u30  Kevin Hart trekt zich terug als presentator OscarsKomiek Kevin Hart heeft zich teruggetrokken als presentator van de Oscars van 2019 nadat er ophef is ontstaan over tweets en opmerkingen van een aantal jaar geleden. 
07/12 08u15  Oh oh oh... Die Kerstman tochDe Kerstman is er vroeg bij dit jaar en kwam met z’n rode truck, heel veel colablikjes en het koor van The Royal Wedding langs bij Metro. Iris stelde de vraag der vragen, al wist ze het antwoord al wel. 
07/12 08u15  De wereld van fotoproducten stopt nooit…Voor wie de vorige eeuw nog heeft meegemaakt: het ontwikkelen van je fotorolletje was me nogal een spannende gebeurtenis. Hoeveel foto’s zouden er nu weer onscherp zijn?
07/12 08u00  Redactie CNN New York opnieuw ontruimd na bommeldingDe redactie van CNN in New York is donderdagavond ruim anderhalf uur volledig ontruimd geweest vanwege een bommelding bij het gebouw. De bomdreiging werd telefonisch doorgegeven aan de nieuwszender.
07/12 07u45  Win 50 euro shoptegoed bij Smartphoto.nlWil jij online shoppen bij Smartphoto.nl? De webshop met een breed assortiment aan foto-artikelen zoals boeken, cadeaus en wanddecoraties. Metro geeft nu 25 keer 50 euro shoptegoed* weg! Vul hieronder jouw gegevens in en maak kans:
06/12 23u00  Lerares gearresteerd voor zomaar knippen studentEen lerares van een middelbare school in Californië is woensdag gearresteerd nadat er een Instagram-video online werd geplaatst met schokkende beelden. De lerares knipte op grove wijze het haar van een leerling af, terwijl ze het volkslied zong. 
06/12 22u45  Walhalla voor kaasfans: kaaspretpark in Zuid-KoreaEerder schreven we al over een pasta pretpark, dit keer hebben we goed nieuws voor de kaasliefhebbers. In Zuid-Korea hebben ze een heus kaas pretpark. 
06/12 22u30  Walhalla voor kaasfans: Kaas pretpark in Zuid-KoreaEerder schreven we al over een pasta pretpark, dit keer hebben we goed nieuws voor de kaas-liefhebbers. In Zuid-Korea hebben ze een heus kaas pretpark. 
06/12 21u00  Vader laat kind 8 km naar school lopen als strafEen Amerikaanse vader uit Ohio is zó niet van pesten gediend, dat hij zijn kind - dat iemand gepest had - een lesje wilde leren. 
06/12 18u45  Boef geeft honderden cadeaus weg aan asielzoekersWaar velen Boef vooral kennen vanwege zijn muziek, is ook bekend dat hij heel veel over heeft voor zijn fans. Zo neemt hij regelmatig fans mee uit shoppen of brengt hij een bezoekjes aan de mensen thuis. En ook met de feestdagen bleek de rapper behoorlijk in de stemming om iets goeds te doen.  De rapper gaf namelijk een enorm bedrag uit bij een speelgoedwinkel en parfumerie, om in totaal maar liefst 263 cadeaus te kopen. Met die pakjes ging hij samen met enkele van zijn beste vrienden op pakjesavond naar een asielzoekerscentrum in Katwijk, waar hij de cadeautjes uitdeelde. 
06/12 18u15  Hé hé eindelijk is de kerstman er!Iris gaat op bezoek bij de kerstman en er zingt een heel beroemd koor.
06/12 18u15  Oliebollenvlaai vanaf dit weekend in Brabant te koopDe voedselcombinaties worden steeds gekker, maar in Brabant kun je nu terecht voor een vlaai die ons met Oud en Nieuw in het zicht op zich wel aanspreekt: de oliebollenvlaai! 
06/12 17u00  Kwart vrouwen vindt kookkunsten van man walgelijkEen kwart van de Nederlandse vrouwen vindt het eten dat hun mannelijke partners hen voorschotelen niet te eten. Dat blijkt uit een onderzoek onder 1032 Nederlanders uitgevoerd voor Keukenloods. 
06/12 16u15  Welkom bij de gezelligste band van NederlandVandaag staat Rob bij het poppodium Annabel in Rotterdam, er is weer enorm veel plezier en gelach.
06/12 16u00  Nieuwe relatie Anna Nooshin is bevestigdWe zeiden het half november al, maar nu is toch echt officieel bevestigd dat Anna Nooshin een nieuwe liefde heeft. Wie de gelukkige is? Niemand minder dan de Amsterdamse Nassim Zeta, CEO van We Say So Contact Centers, een telemarketing bedrijf. Hij plaatste een foto van hem en Nooshin, zoenend. 
06/12 16u00  Strijd tegen tabaksindustrie nog niet gestredenHoewel er geen vervolging van de tabaksindustrie komt, is de strijd nog niet over. Dat laat onder andere Bénédicte Ficq weten in een persconferentie.
06/12 15u45  Niet alleen voor 'zwangeren en zieligen'Geen kater of boze exen die je hebt opgebeld, gaten in je geheugen noch in je panty en je bankpasje en/of sleutels ben je voor de verandering niet kwijtgeraakt. Ideaal wel, zo’n 0.0 avondje.
06/12 14u30  Tabaksindustrie wordt niet vervolgdEr komt geen vervolging van de tabaksindustrie. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag bepaald. Er is namelijk geen sprake van strafbaar gedrag.
06/12 14u15  4 topkansen webshops om over de grens te verkopenBlack Friday en Cyber Monday hebben we nog maar net achter de rug en het volgende ‘shopevent’ is al weer begonnen. Nou ja event, een hele maand eigenlijk. Feestmaand december is sowieso dé shopmaand natuurlijk.
06/12 14u15  Provincie Flevoland mag 1830 edelherten afschietenDe provincie Flevoland mag edelherten in de Oostvaardersplassen laten afschieten. Dat bepaalde de rechtbank in Lelystad donderdag. Het gaat om 1830 herten.
06/12 13u30  'Ga all the way, doe ik ook altijd'Metro’s Iris had een ongefilterd gesprek vol filters met Peter Pannekoek. Zijn nieuwe tv-programma Sterke Verhalen is op zijn lijf geschreven: ,,Ik romantiseer graag.” En als hij zelf in een romantisch-dronken bui is, zwengelt-ie Tinder weer even aan. ,,Blijft leuk. Soms.” 
06/12 13u30  PETA wil verbod op spreekwoorden met dieren,,Iemand blij maken met een dode mus, Aan een dood paard trekken of de Koe bij de horens vatten,' als het aan dierenorganisatie PETA ligt zijn spreekwoorden met dieren binnenkort verleden tijd.
06/12 11u30  Openbaar vervoer in Luxemburg straks gratisIn Luxemburg kunnen mensen vanaf aankomende zomer gratis reizen met de trein, tram en bus. De regering wil meer aandacht besteden aan het milieu. 
06/12 10u00  Vertraagde mbo-studenten krijgen financiële hulpMbo-studenten die met een goede reden vertraging oplopen en daardoor hun studiefinanciering verliezen, krijgen in de toekomst financiële hulp van het ministerie van Onderwijs. Er wordt volgens het wetsvoorstel jaarlijks 10 miljoen euro voor vrijgemaakt.
06/12 09u30  Topvrouw Huawei opgepakt in CanadaJustitie in Canada heeft de internationale financiële topvrouw (CFO) van Huawei gearresteerd in Vancouver. Ze dreigt te worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten waar het bedrijf wordt verdacht van het schenden van de Amerikaanse sancties tegen Iran, meldt het Canadese ministerie van Justitie.
06/12 09u15  Minister:'Belang verkeersveiligheid vaak onderschat'Kabinet, provincies, gemeenten en maatschappelijke organisaties gaan nauw samenwerken om de verkeersveiligheid de komende jaren een impuls te geven. Dat is nodig omdat de daling van het aantal verkeersdoden stagneert, terwijl het aantal ernstig gewonden stijgt.
06/12 08u45  'Weinig info voor kankerpatiënt over lange termijn'Kankerpatiënten krijgen in Nederland nog onvoldoende informatie over de mogelijke langetermijngevolgen van hun behandeling op hun dagelijks leven. Dat blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) onder 3785 (ex-)kankerpatiënten.
06/12 08u30  Mariah Carey pakt uit met kerstKerstmis is een tijd van tradities. Zo zijn verlichte dennenbomen, de ezel en de os, Home Alone en de Kerstman onlosmakelijk met de feestdagen verbonden. Zo ook de kerstmuziek van Mariah Carey. „Ik ben vastbesloten om van iedere kerst een mooie feestdag te maken”, zegt ze tegen Metro.
06/12 08u30  John Legend heeft de Fresh Video van de weekJohn Legend ft Esperanza Spalding - Have Yourself a Merry Little Christmas
06/12 08u30  METRO’S 5 CONCERTEN DIE IN DE VERKOOP GAAN #24Elke week geeft Metro’s muziekjournalist Pierre Oitmann je vijf tips voor concerten die in de verkoop gaan. Volg ook onze Spotify playlist, met van elke artiest drie nummers. 
06/12 08u30  The Kingdom Choir: wereldberoemd door Royal WeddingThe Kingdom Choir: een groep van twintig nachtegaaltjes geleid door een ijzersterke vrouw. Wat begon met optredens op de radio groeide na heel wat jaren razendsnel uit tot een uitverkochte headline show. Dat alles dankzij hun optreden op de bruiloft van de Britse prins Harry en zijn Meghan Markle. ,,Het was een moment waarop de tijd even stil leek te staan. Nog nooit eerder was er een ‘black gospelchoir’ aanwezig bij een Royal Wedding in Engeland”, vertelt Karen Gibson, de vrouw die het koor oprichtte en nog altijd leidt als dirigent.
06/12 07u30  'Met een kunststof fles naar de winkel voor shampoo'Duurzame kleding en duurzaam eten kennen we nu wel, maar wist je dat je ook op het gebied van cosmetica stappen kunt maken door duurzaam te kiezen? Nee, dat zit hem niet door extra zuinig te zijn met je mascara en hem daardoor maanden langer te kunnen gebruiken (is ook heel slecht voor je trouwens), maar op hele andere manieren. Wat dacht je bijvoorbeeld van verpakkingsvrije shampoo, een foundation zonder flesje of potje of écht dierproefvrije cosmetica?
06/12 07u30  Johan Derksen is een oude manDie Johan Derksen, met zijn zeventig jaar en smoezelige nicotinesnor, wie had gedacht dat hij nog eens trending zou worden? Onder de hashtag #SorryJohan overspoelde Twitter afgelopen week met verhalen van homoseksuelen en lesbiennes die níet zo gemakkelijk uit de kast konden komen als Johan het hun voorhield. Zijn kortzichtige opmerking ‘Dan moeten ze maar meer karakter hebben’, wordt beantwoord door schrijnende voorbeelden van dagelijkse uitsluiting, geweld en spot.
05/12 23u00  Regering komt Franse gele hesjes voorlopig tegemoetDe Franse regering van president Emmanuel Macron heeft voorlopig toegegeven aan de druk van de 'gele hesjes'. De extra CO2-taks die op diesel en benzine zou worden ingevoerd is in ieder geval voorlopig van de baan.
05/12 22u00  Klachten stromen binnen over niet-bezorgde pakkettenSinds Black Friday is het eigenlijk geen moment meer rustig geweest voor de postdiensten. De bestellingen komen massaal binnen en dus loopt het allemaal wat trager dan we gewend zijn.
05/12 21u30  Gemeente Cuijk zet streep door Project X KatwijkDe gemeente Cuijk staat een zogenoemd Project X-feest in het dorpje Katwijk niet toe. Burgemeester Wim Hillenaar heeft dat woensdagavond laten weten in een verklaring naar aanleiding van een oproep op Facebook.
05/12 21u15  Kamer bijna voltallig tegen speciale noodwet brexitPolitieke verdeeldheid heb je vaak op belangrijke onderwerpen, maar in dit geval is bijna de hele Tweede Kamer het met elkaar eens. De speciale noodwet voor de brexit moet worden aangepast worden, want het geeft de minister te veel macht, zo stellen veel partijen.
05/12 21u00  Ongemakkelijke meeting Trump-Clinton op begrafenisSinds hun titanenstrijd in 2016 hebben Hillary Clinton en Donald Trump elkaar eigenlijk zoveel mogelijk ontlopen. Toch moesten ze woensdag in dezelfde rij plaatsnemen tijdens de begrafenis van voormalig president George W Bush, een moment waar iedereen naar uitkeek. 
05/12 20u15  Ongemakkelijke ontmoeting Trump-Clint op begrafenisSinds hun titanenstrijd in 2016 hebben Hillary Clinton en Donald Trump elkaar eigenlijk zoveel mogelijk ontlopen. Toch moesten ze woensdag in dezelfde rij plaatsnemen tijdens de begrafenis van voormalig president George W Bush, een moment waar iedereen naar uitkeek. 
05/12 19u45  Consumentbond wil Ryanair vliegensvlug aanpakkenDe Consumentenbond vindt het tijd dat de Inspectie Leefomgeving en Transport in actie komt. De toezichthouder moet luchtvaartmaatschappij Ryanair onder de loep leggen, veel reizigers zouden recht hebben op een vergoeding.
05/12 19u00  'Nederlandse CO2-uitstoot erger dan gedacht'Nederland is volgens drie gerenommeerde onderzoeksbureaus nog ver verwijderd van de klimaatdoelen wat betreft CO2-uitstoot. Volgens onderzoekers zitten 'we' tien procentpunt onder het doel van 2020.
05/12 19u00  'Betaalgegevens straks zonder toestemming gedeeld'Je betaalgegevens kunnen zomaar in handen komen van derden. Niet eens omdat er slim gehackt wordt, maar vanwege een gat in een nieuwe Europese richtlijn voor betaalverkeer. Dat meldt het onderzoeksjournalistiek platform Investico.
05/12 18u15  First Kiss in première: lipstick, vlogs en Buddy VedderMetro was aanwezig bij de première van de Nederlandse film First Kiss en sprak met actrices Stijn Fransen en Vajèn van den Bosch.
05/12 18u15  Consumentbond wil dat Ryanair vliegensvlug aanpakkenDe Consumentenbond vindt het tijd dat de Inspectie Leefomgeving en Transport in actie komt. De toezichthouder moet luchtvaartmaatschappij Ryanair onder de loep leggen, veel reizigers zouden recht hebben op een vergoeding.
05/12 17u15  Against all odds: 'Belgische regering overleeft'Tegen alle verwachtingen in heeft het er toch alle schijn van dat de regering van de Belgische premier Charles Michel gewoon doorgaat. De ondertekening van het internationale migratiepact (het pact van Marrakesh) te overleven.
05/12 17u00  Virtueel samenwerken aan een sociale stadEen aantal CityLab010 plannenmakers bedacht dat virtual reality goed zou kunnen werken bij het bestrijden van eenzaamheid. Of bij het sturen van gedrag in moeilijke situaties. De techniek laat mensen letterlijk kijken met een andere bril op. Floris van der Breggen van SyncVR bedacht een manier om eenzaamheid te bestrijden bij ouderen. Tim Micklinghoff van de CED-Groep richt zich samen met bureau Halt op jongeren die moeite hebben met sociale omgangsnormen. En Jurn Quadt van Perron14 helpt met een VR-training buurtpreventieteams zich optimaal voor te bereiden op onveilige situaties.
05/12 16u30  Gaat Katwijk vrijdag Project X Haren achterna?Het kleine dorpje Haren werd in 2012 landelijk nieuws vanwege Project X, toen een meisje het Facebook-event voor haar Sweet Sixteen openbaar maakte. Die editie lijkt nu een opvolger te krijgen in Katwijk, een dorp in de Brabantse gemeente Cuijk.
05/12 16u00  PERSONEELSTEKORT | Een dag mee als verpleegkundigeDe zorg, de bouw, het onderwijs, de politie. Het personeelstekort in maatschappelijke en praktische beroepen is schrijnend. Maar het tekort biedt ook kansen. Zo zijn er talloze mogelijkheden om je te laten omscholen tot verpleegkundige. Wil jij écht wat betekenen voor mensen? Metro-verslaggeefster Kyrie Stuij zoekt uit waarom verpleegkundige Camiel Vila Rikkers van het OLVG Amsterdam, ondanks de werkdruk, zo van zijn vak houdt.
05/12 14u45  Britse wil van dieronvriendelijke spreekwoorden afDe Britse Shareena Hamzah wil af van 'dieronvriendelijke' spreekwoorden. De docente aan de Swansea University denkt dat er meer bewustzijn voor dierenwelzijn ontstaat wanneer bepaalde gezegden een héél klein beetje aangepast worden, meldt The Mirror.
05/12 14u15  Tips om deze donkere en natte dagen door te komenDe dagen worden korter en het wordt eerder donker. Het gebrek aan daglicht kan leiden tot een tekort aan serotonine. Dit kan vermoeidheid, en een gebrek aan interesse tot gevolg hebben. Ook kun je je down en lui voelen. Wij snappen de neiging om op de bank weg te kruipen onder een deken, maar om de winter niet op een slakkentempo voorbij te laten gaan, geven wij je enkele tips om er toch nog wat van te maken.
05/12 13u00  89-jarige vrouw gaat met rollator achter dief aanEen hoogbejaarde vrouw werd dinsdagmiddag in haar eigen huis in Beek en Donk beroofd van haar gouden sieraden. De 89-jarige vrouw liet het hier niet bij zitten en ging vervolgens met haar rollator achter de verdachte aan.
05/12 11u30  Hou je (taai) taai: dikke files met pakjesavondNu Sinterklaas op woensdagavond zijn intrede in vele huizen doet, sluiten veel kantoren voor de gelegenheid eerder. Juich alleen niet te vroeg wanneer je al om 15.00 de deur uit mag wandelen - er worden op pakjesavond dikke files verwacht. De weg zal niet alleen drukbezet zijn vanwege Sinterklaasactiviteiten, maar ook door de slechte weersverwachting, meldt de ANWB.
05/12 11u15  Jeroen van Koningsbrugge aan de toog voor nieuwe rolDe serie ’t Schaep met de 5 pooten wordt komend voorjaar een musical. De hoofdrol van kroegbaas Kootje wordt vertolkt door Jeroen van Koningsbrugge, die in de beginjaren van de serie „min vier jaar oud” was. „Maar ik heb later alle afleveringen teruggekeken.”
05/12 11u15  Win nu al The Hobbit Trilogy van de GiveAway showMeld je nu al aan voor de Metro GiveAway Show en je maakt kans op The Hobbit Trilogy Extended Edition op Blu-Ray, aangeboden door Warner Home Entertainment. Heerlijk voor tijdens de koude wintermaanden.
05/12 11u00  Hatsjoe and me: heel Nederland hoest!In een drukke trein en volle bus loop je hem gegarandeerd op. De verkoudheid, inclusief niezen, al schijnt dat qua lekkerheid ook als een tiende orgasme te voelen. ,,Het voelt in elk geval bevrijdend.” 
05/12 09u45  Vrouw krijgt vriendschapsverzoek van overleden zusHet klinkt bijna spookachtig, maar overkwam de 23-jarige Paige Lyden echt: twee weken na het overlijden van haar tweelingzus ontving de Australische een vriendschapsverzoek ván haar zus. Ook andere familieleden vertelden dat ze een vriendschapsverzoek hadden gekregen van de verongelukte Madison, meldt The Mirror.
05/12 08u45  Vanaf 2020 minder controle van wijkverplegingHet leverde jarenlang eindeloos veel papierwerk voor wijkverpleegkundigen op: de zogenaamde vijf minuten-registratie. Deze administratieve handeling, waarbij verpleegkundigen elke vijf minuten hun geleverde zorg moeten noteren, gaat vanaf 2020 minder nauwkeurig worden. Dat hebben partijen in de zorg, waaronder de zorgverzekeraars en het ministerie, afgesproken met beroepsvereniging Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN).
05/12 08u00  Buren veroorzaken steeds meer geluidsoverlastHarde muziek in woningen, tuinfeesten en geluidsoverlast op het balkon: we ergeren ons wat af aan de buren. Volgens de Volkskrant, die een half miljoen meldingen bij de politie van geluidsoverlast bekeek, is het lawaai van de buren in de afgelopen drie jaar zelfs met 10 procent gestegen.
05/12 07u30  Dít zijn de 3 bestverdienende artiesten ter wereldZakenblad Forbes heeft weer weten te ontfutselen welke artiesten er de komende jaren (lees: de rest van hun leven) warmpjes bijzitten. Alle bedragen in de top tien zijn al bést noemenswaardig, maar U2 spant de kroon: volgens Forbes harkte de Ierse band tussen juni 2017 en juni dit jaar 118 (!) miljoen dollar binnen. 
05/12 07u15  Politie wil cybercrime bestrijden met vrijwilligersOm cybercrime tegen te gaan, gaat de politie vanaf nu vrijwilligers inzetten. Ze zullen vooral actief zijn binnen het onderzoek op het zogenaamde dark web: het deel van het internet dat voor de meeste gebruikers achter gesloten deuren blijft. Dat meldt RTL Nieuws.
05/12 07u15  ’s Werelds meest bizarre weekendmarktDe Chatuchak Markt in Bangkok – ook wel Jatujak of JJ markt – is een ware sensatie. ’s Werelds grootste markt heeft maar liefst 15.000 marktkraampjes, verdeeld over 14 hectare en trekt elk weekend gemiddeld 200.000 bezoekers. Met 27 secties en 11 categorieën kun je hier je lol op. Van antiek naar kleding, tot reptielen: er is niks wat je hier niet kunt kopen. Ons tweede bezoek was net zo overweldigend als het eerste en natuurlijk vertellen we je er graag meer over!
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

8x Het jaar van Loes: wereld ingestort, wereld gewonnen12/12 07u15 - Metro: Als Justin Bieber jouw ontwerp ’post’, Disney met je wil samenwerken en je de Oscar onder de schilders krijgt uitgereikt: dan heb je je topjaartje wel. Maar ja, wat is dat waard als je je grote held nooit meer terug zal zien?
8x Slaapapps: dít zijn de opties en is de kritiek12/12 08u45 - Metro: Dat slapen een vrij belangrijke levensbehoefte is weten we inmiddels wel, maar hoé we altijd moeiteloos richting dromenland kunnen vertrekken lijkt een stuk minder evident. Speciale apps beweren slaapproblemen aan te kunnen pakken, maar wat is ’t aanbod en werken ze eigenlijk wel?
6x Waarom je zuidelijk Laos zeker niet mag overslaan!12/12 08u15 - Metro: Veel toeristen die Laos bezoeken focussen zich vooral op de hoogtepunten in het Noorden: Vientiane, Vang Vieng en Luang Prabang. Sommigen maken een uitzondering en bezoeken de 4000 eilanden in het Zuiden, maar Zuidelijk Laos heeft nog zoveel meer te bieden!
6x Conservatieven stemmen: is er nog vertrouwen in May?12/12 10u15 - Metro: De Britse Conservatieven weten niet of ze nog vertrouwen hebben in hun leider en premier Theresa May. Woensdagavond wordt er over die vraag gestemd.
6x Duitse asiels: 'Huisdieren zijn geen Kerstcadeau's'12/12 11u45 - Metro: Puppy's en kittens staan hoog op vele verlanglijstjes van kinderen tijdens de feestdagen. Toch wordt hierbij wel eens vergeten dat deze 'Kerstcadeautjes' jarenlang moeten worden uitgelaten of een schone kattenbak nodig hebben. En hier zit niet iedereen op te wachten. 
6x Stintonderzoek duurt nog maanden12/12 12u45 - Metro: Het duurt waarschijnlijk nog maanden voordat het onderzoek naar het dodelijk ongeluk met de stint in Oss is afgerond. Het Openbaar Ministerie en de politie doen onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. 
5x Indonesiërs vangen acht meter lange python12/12 07u45 - Metro: In Indonesië hebben een groep mannen eigenhandig een acht meter lange reuzenpython gevangen gezet. Ze waren aan het vissen en zagen de slang in eerste instantie voor een soort gesteente aan. Toen ze te dicht bijkwamen, kwam de slang in actie en slaagden de bewoners er uiteindelijk in om hem gevangen te zetten. De mannen claimen dat de python zich nog een tijd om de enkel van een van hen hadden gewikkeld, maar dat is op de beelden in ieder geval niet te zien.
5x Artsen behandelen te lang door12/12 07u45 - Metro: Er wordt te lang door behandeld door artsen. Dat blijkt uit proefschrift van internist-oncoloog in opleiding en klinisch farmacoloog Eric Geijteman. Hij promoveert woensdag aan het Erasmus MC in Rotterdam.
5x Wat is er nu gebeurd in Straatsburg?12/12 08u15 - Metro: Paniek op een kerstmarkt in Straatsburg dinsdagavond. Bij een schietpartij kwamen drie mensen om het leven en raakten minstens elf anderen gewond. 
4x Advocaat wil Jos Brech vrij in afwachting van proces12/12 07u00 - Metro: De advocaat van Jos Brech, Gerard Roethof, wil dat zijn cliënt vrijkomt. Dat heeft hij dinsdagavond met RTL Late Night gezegd. Hij gaat de rechters woensdag in de rechtbank dan ook verzoeken om Brech in afwachting van zijn proces op vrije voeten te stellen. 

Statistieken

Artikels:
35250
Gelezen:
25375
Aantal lezers nu:
64


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven