vrijdag 20 september 2019, week 38


U bent nu hier: Meer nieuws van Metro

Laatste updatecontrole: vandaag om 20u30
 

Metro

Verbergen Tonen
20/09 20u30  Trump: 'Europese landen moeten IS-gevangenen terugnemen' President Donald Trump heeft de Europese landen op het hart gedrukt hun landgenoten terug te nemen die zich bij IS hebben aangesloten. Die zitten nu veelal gevangen in kampen in het noorden van Syrië, die door de VS financieel worden ondersteund.
20/09 19u00  Verzet tegen het weren van pers bij liquidatieproces De journalistenvakbond NVJ en het Genootschap van Hoofdredacteuren verzetten zich tegen het weren van de pers bij de zaak tegen de voortvluchtige Ridouan Taghi.
20/09 18u45  'Verdachte moord op Wiersum tussen 20 en 25' De verdachte van de moord op advocaat Derk Wiersum is vermoedelijk tussen de 20 en 25 jaar oud. Dat meldt de politie vrijdag.
20/09 18u15  Famke Louise geeft haar eerste soloshow in Paradiso Famke Louise geeft op 9 november haar eerste soloconcert in Paradiso in Amsterdam. De zangeres kondigt de show Boss Bitch aan via Instagram. „Na alle voorbereidingen mag ik het dan eindelijk zeggen”, begint de zangeres haar post. „Mijn eerste soloshow in Paradiso Amsterdam!” Ze belooft haar fans dan ook dat ze show ‘lit’ wordt. De kaartverkoop voor het optreden op het Amsterdamse poppodium begint op dinsdag 24 september. Famke Louise begon haar carrière als model en vlogger. In 2017 bracht ze haar eerste single Op Me Monnie uit. Daarna volgden de nummers Vroom, Derrière en de samenwerking met Ronnie Flex voor het nummer Alleen Door Jou. Bekijk ook: Eva Jinek stapt over naar RTL Bekijk ook: Groep feestvierders toch naar Area 51 gekomen Bekijk ook: Rechtbank Amsterdam sluit deuren liquidatieproces
20/09 18u00  Groep feestvierders toch naar Area 51 gekomen Een groep feestvierders is vrijdag naar Area 51 gekomen, de geheimzinnige testlocatie van de Amerikaanse luchtmacht. Mensen verzamelden zich vrijdag bij het terrein in Nevada als reactie op het Facebook-evenement 'Storm Area 51'.
20/09 17u00  Eva Jinek stapt over naar RTL Presentatrice Eva Jinek verruilt de publieke omroep voor RTL. Ze gaat samen met Beau van Erven Dorens late avondshow doen, waarbij ze ieder een aantal maanden per jaar voor hun rekening nemen.
20/09 17u00  Rechtbank Amsterdam sluit deuren liquidatieproces De zittingen in de strafzaak Marengo op 24 en 26 september zijn niet toegankelijk voor pers en publiek. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam vrijdag bekendgemaakt.
20/09 17u00  Dronken bestuurder: Ik ben te mooi voor gevangenis De uitdrukking 'ik ben te mooi voor de gevangenis' kenden we wel. We hadden alleen nog nooit gezien dat iemand ook echt onder een gevangenisstraf uitkwam met deze uitspraak. Het lukte een Amerikaanse dame van 34.
20/09 16u00  Orde van Advocaten noemt aanbod Bredase advocaat 'zeer moedig' De Nederlandse Orde van Advocaten vindt het aanbod van de Bredase advocaat Peter Schouten om kroongetuige Nabil B. bij te staan „een zeer moedig besluit”. Schouten maakte vrijdag in de media bekend dat hij bereid is om de verdediging van B. op zich te nemen.
20/09 14u00  Leraar thuis na tonen dickpicks in klaslokaal Een docent van het Gerrit Komrij College in Winterswijk zit thuis omdat er tijdens de les dickpicks werden geprojecteerd in het klaslokaal. Leerlingen zijn in rep en roer. „Ik wil geen les meer van de docent', zegt een 13-jarige mavoscholiere zelfs. Dat meldt De Telegraaf.
20/09 13u30  Jim van der Zee ziet succes als stoorzender Ruim een jaar na zijn overwinning in The Voice Of Holland brengt Jim van der Zee een plaat vol zelfgeschreven nummers uit. „The Voice heb ik altijd gezien als een promotietool voor mezelf; een podium waarmee je veel mensen kan bereiken.”  Tijdens zijn deelname aan The Voice gooide Van der Zee hoge ogen met zijn vertolkingen van hits van Bruce Springsteen, Don McLean en Chris Isaak, die allen terechtkwamen op zijn succesvolle debuutplaat Where I Come From. Sindsdien heeft hij gewerkt aan de opvolger Starting The Engine, met louter liedjes uit zijn eigen pen. „Het is een metafoor voor een proces waar ik nu nog steeds in zit”, legt hij uit over de albumtitel wanneer we hem spreken in zijn tot thuisstudio omgebouwde woning in het centrum van Amsterdam. „Het slaat op het laatste jaar.”
20/09 13u15  Politiechef Amsterdam onderbreekt vakantie om liquidaties Politiechef Frank Paauw van Amsterdam heeft zijn vakantie onderbroken na de liquidatie van advocaat Derk Wiersum. Hij gaat vrijdag langs bij de rechercheteams die zich bezighouden met de liquidaties in de hoofdstad. Dat bevestigt zijn woordvoerder in De Telegraaf.
20/09 12u30  Vrouw heeft letterlijk blauw bloed na pijnstillend medicijn Een opmerkelijk geval in de Verenigde Staten: het bloed van een 25-jarige patiënt uit Rhode Island bleek opeens letterlijk blauw te zijn. Volgens het wetenschappelijke tijdschrift New England Journal of Medicine was het blauwe bloed een zeldzame bijwerking van een pijnstillend medicijn, tegen kiespijn.
20/09 12u00  Dit weekend is het NK Rubiks kubus oplossen Speedcuben: het zo snel mogelijk oplossen van een Rubiks kubus, is een sport die steeds populairder wordt in Nederland. Dit weekend wordt het Nederlands Kampioenschap gehouden in Veenendaal. 
20/09 11u30  Frits Wester neemt pauze vanwege alcoholgebruik Politiek verslaggever Frits Wester van RTL Nieuws zal, vanwege gezondheidsproblemen, een tijdje niet aan de slag gaan. „Mijn gezondheidsproblemen, gerelateerd aan alcohol, laten dat momenteel niet toe', zegt de politiek commentator op de website van RTL Nieuws.
Laatste update: vandaag om 20u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
20/09 11u00  Sandy Hook-actiegroep maakt heftige video over school shootingsIn december 2012 werden 26 mensen, onder wie 20 kinderen, doodgeschoten op een basisschool in de Verenigde Staten. De actiegroep Sandy Hook Promise heeft nu een 'back to school' video gemaakt, die voor veel ophef zorgt. Het is namelijk een campagnevideo, die de impact van school shootings laat zien.10 
20/09 10u00  Bredase advocaat: Ik wil Nabil B. bijstaanDe Bredase advocaat Peter Schouten wil kroongetuige Nabil B. juridisch bijstaan. In BN De Stem zegt hij dat het een principekwestie is.
20/09 09u45  Bredase advocaat: Ik wil kroongetuige Nabil B. bijstaanDe Bredase advocaat Peter Schouten wil kroongetuige Nabil B. juridisch bijstaan. In BN De Stem zegt hij dat het een principekwestie is.
20/09 09u30  Veel mensen klaar voor 'bestorming' Area 51Vrijdag staat de 'bestorming' van Area 51 gepland, een complex van de Amerikaanse luchtmacht waar stiekem buitenaardse ruimteschepen en hun bemanning verstopt zouden zijn. Zoals het er nu uitziet komen daar flink wat mensen op af. 
20/09 08u45  'Stel verplicht vrouwenquotum voor bedrijven in'Nederlandse bedrijven moeten een verplicht quotum krijgen voor het aantal vrouwen in topposities. Dat willen de Sociaal-Economische Raad (SER) en de Commissie Monitoring Streefcijfer Wet bestuur en toezicht.
20/09 08u30  Anastasia-mysterie aan muur Albert VerlindeNiet alleen Rusland en een musical hebben een Anastasia-mysterie. Albert Verlinde heeft er één aan de wand.
20/09 08u00  Man springt van kantoor Facebook en overlijdtEen man is overleden nadat hij van de vierde etage van het hoofdkantoor van Facebook in het Amerikaanse Menlo Park was gesprongen. Dat hebben Facebook en de lokale politie bevestigd in Amerikaanse media.12 
20/09 07u15  Puzzelen in VeenendaalSpeedcuben: het zo snel mogelijk oplossen van een Rubiks kubus, is een sport die steeds populairder wordt in Nederland. Dit weekend wordt het Nederlands Kampioenschap gehouden in Veenendaal. 11 
20/09 06u15  Vijf tieners lopen 120 km voor klimaat: ‘Wil mensen wakker schudden'Jesse, Lola, Linda, Dana en Ianthe lopen komende week van Wageningen naar Den Haag om aandacht te vragen voor het klimaat.11 
19/09 22u45  'Bioscoopfilm' Friends komt ook naar Nederland!Goed nieuws voor alle Friends-fans! Vanwege het 25-jarige jubileum van de populaire comedyserie vertoont bioscoopketen Vue volgende maand de leukste afleveringen. Ook kun je genieten van nooit eerder vertoonde beelden.
19/09 22u15  Volgens Amerikaanse Siri is Bob Dylan al in 2008 overledenOops, foutje van de Amerikaanse Siri. Als je spraakcomputer vraagt hoe oud zanger Bob Dylan is dan krijg je een verrassend antwoord. De door Apple aangestuurde virtuele assistent zal je namelijk vertellen dat hij op 24 april 2008 is overleden op 66-jarige leeftijd, terwijl Bob Dylan nog springlevend is!
19/09 21u45  Hudson Bay sluit eind dit jaar definitief de deurenDe warenhuisketen Hudson's Bay vertrekt nog dit jaar uit Nederland, dat maakt het bedrijf donderdag bekend. Hudson's Bay kwam twee jaar geleden naar Nederland en heeft hier vijftien winkels, die uiterlijk 31 december hun deuren zullen sluiten. Alle 1400 werknemers zijn over het besluit geïnformeerd. Ook waren alle filialen van het warenhuis vandaag gesloten. 
19/09 21u00  Zwarte panter ontsnapt en zwerft rond op Franse dakenHet moet een gek beeld zijn geweest voor de inwoners van Armentières, bij Lille. Een jonge zwarte panter heeft rondgelopen over daken van verschillende huizen. Het verdwaalde dier werd uiteindelijk gevangen toen het een huis binnenliep in de Noord-Franse stad, melden de autoriteiten donderdag. Hoogstwaarschijnlijk was dat het privéappartement van waaruit het dier ook ontsnapte.
19/09 20u15  Moorden geeft jeugd statusMet de moord op strafrechtadvocaat Derk Wiersum schudt de Nederlandse rechtstaat op zijn grondvesten. Misschien nog wel verontrustender: de verdachte van de moord zou tussen de 16 en 20 jaar oud zijn. 
19/09 20u15  Ook je hart heeft een leeftijdOver je leeftijd hoef je niet lang na te denken, maar heb je er wel eens bij stilgestaan dat je hart ook een leeftijd heeft? Je hart is je belangrijkste orgaan. Maar komt jouw hartleeftijd overeen met jouw echte leeftijd? Met een rekenmodel van de Hartstichting kun je als je ouder bent dan 40 jaar je hartleeftijd berekenen.
19/09 19u15  Mensen durven huis niet uit door tekort aan openbare wc’sÉén op de twintig Nederlands blijft thuis door te kort aan openbare toiletten, stelt Continentie Stichting Nederland (CSN).
19/09 19u00  Social media verminderen druk om ‘perfect’ te zijnInstagram en Facebook doen berichten over afslankproducten en cosmetische ingrepen in de ban. Voor jongeren onder de 18 jaar worden promotieberichten hierover onzichtbaar gemaakt.
19/09 17u45  14-jarige jongen vast in zaak dood 71-jarige HagenaarDe politie heeft een 14-jarige jongen aangehouden in verband met het overlijden van een 71-jarige Hagenaar. De man overleed maandag in het ziekenhuis, mogelijk als gevolg van mishandeling door een groepje jongeren van middelbareschoolleeftijd. De 14-jarige meldde zichzelf bij de politie.
19/09 17u30  Het is bijna herfst! Of is het gedaan met de vier seizoenen?De herfst staat weer voor deur. Vanaf aankomende zaterdag 21 september gaat volgens de astrologische kalender het herfstseizoen van start. 
19/09 16u15  Bloemenzee voor kantoor van vermoorde advocaat WiersumOp de stoep voor het kantoor van de geliquideerde advocaat Derk Wiersum in Amsterdam-Zuid ligt een kleurrijke bloemenzee. Ook bij zijn woning in Buitenveldert liggen bloemen rondom een boompje.
19/09 14u45  Er is een oplossing voor die plastic wegwerpdekselsZaterdag is het World Cleanup Day en gaan meer dan 1300 mensen de straat op om zwerfafval op te ruimen. Dat is hard nodig. Tegelijkertijd is er ook goed nieuws: er komen steeds meer nieuwe alternatieven voor plastic. Zo ook de deksel op je koffiebeker; die hoeft straks niet meer van plastic te zijn. „Overal merk je dat je omringt bent door plastic”, zegt Robert Möhring van de Plastic Soup Foundation. Deze stichting heeft de World Cleanup Day in Nederland geïntroduceerd. „Als je in de supermarkt loopt, zie je gangpaden vol plastic verpakkingen. Heel veel van die verpakkingen komen in het milieu terecht.” Binnen twintig minuten na aanschaf, is 50 procent van de plastic verpakkingen niet meer nodig. „Denk aan snoepverpakkingen, blikjes, maar ook het plastic tasje voor je groenten dat je alleen nodig hebt voor het ritje naar huis.” Data verzamelen Met de enorme opruimactie wordt onze planeet niet alleen een stukje schoner, er wordt ook een hoop data verzameld. „Zo krijgen we inzicht in wat waar ligt. Welke materialen, merken en soorten belanden in het milieu? Als we dat weten, kunnen we met de producenten gaan praten over structurele oplossingen.” Op het gebied van PET flessen wordt er politiek gezien al wat gedaan: er wordt gesproken over statiegeld op kleine flessen. „Wat ons betreft gaat dat ook voor blikjes gelden.” Duurzamer koffie halen Eén van die vervuilende voorwerpen van wegwerpplastic, is de deksel op je koffiebeker. De beker is vaak biologisch afbreekbaar, de deksel is dat nog niet. Het bedrijf Groasis heeft daar een oplossing voor bedacht. „We hebben een paar jaar terug de Growbox ontwikkeld, een box die zorgt dat bomen kunnen groeien op onherbergzame plekken”, vertelt Christel Schiphorst van het bedrijf. „De box moet biologisch afbreekbaar zijn. We hebben er jaren op getest en nu hebben we de technologie doorontwikkeld zodat het ook andere problemen kan oplossen.” Een deksel van ander materiaal dan plastic was tot nu toe nogal een uitdaging. De deksel moet niet alleen stevig op de beker blijven zitten, het moet ook geen pulp worden door de warme dampen en als je tegen iemand aanbotst is het fijn dat je niet onder je hete drank zit. „Er zitten haakjes aan de onderkant zodat de deksel vastklemt.” In de nieuwe uitvinding zit geen plastic. „Het is papierpulp dat is behandeld met een speciaal laagje.” Mocht je je deksel verliezen, dan schat Schiphorst dat het ongeveer een jaar duur voordat de beker biologisch is afgebroken. „Maar dat hebben we nog niet getest”, lacht ze. „We wilden niet nog een jaar wachten.” Wegwerpplastic hergebruiken En iets doen met plastic dat anders weggegooid zou worden, is dat een goed idee? Zo heeft H&M recent een collectie gelanceerd met kleding dat deels gemaakt is van PET flessen. „Op zich is dat natuurlijk minder schadelijk dan wegwerpplastic', zegt Möhring. „Maar ik vind het lastig om er echt van te zeggen of het goed is of niet. Plastic vaker gebruiken is een duurzame gedachte, de meeste verpakkingen heb je kort in gebruik maar er is wel olie voor gebruikt. Dus die producten een nieuwe bestemming geven is op zich best goed.' Kleine beetjes helpen Zelf een steentje bijdragen? Dat kan best makkelijk. „En alle kleine beetjes helpen écht', drukt Möhring op het hart. Koffieliefhebber? Koop een herbruikbare koffiebeker. Bij onder andere Starbucks en Kiosk krijg je zelfs korting met je eigen beker! Neem altijd een herbruikbare waterfles mee. Als je geen liefhebber van water bent, stop er vers fruit in of zorg dat je altijd een miniflesje limonadesiroop meeneemt. Verruil de plastic groentenzakjes in de supermarkt voor de katoenen variant. En vergeet natuurlijk niet een eigen tas mee te nemen voor je boodschappen. Check eens of je in de buurt een verpakkingsvrije winkel hebt. Afwasmiddel in een glazen fles, nooit meer extreem veel pasta in huis en een goede reden wat vaker vers brood te halen. Ongesteld? Overweeg de menstruatiecup eens. Scheelt je ook nog eens een hoop geld. Vraag in restaurants en barren of ze je geen plastic rietje willen geven. Toch graag een rietje? Neem je eigen variant van rvs mee. Ga de markt niet op zonder een grote voorraad herbruikbare bakjes en zakjes. Wandelingetje aan het maken? Raap af en toe een stuk zwerfafval op. En gooi je eigen afval natuurlijk weg. Bekijk ook: Nooit meer wachten: Schiphol gaat wachttijden voorspellen Bekijk ook: Oud-voetballer doodgeschoten in Amsterdam Bekijk ook: Talkshow Beau blijft buiten kijkcijfer-top 25
19/09 12u30  Vacature: Metro zoekt freelance redacteurenVoor onze redactie van Metro zijn we per direct op zoek naar enthousiaste freelance redacteuren. 
19/09 12u15  Nooit meer wachten: Schiphol gaat wachttijden voorspellenDe vakantie is doorgaans een heerlijk vooruitzicht, maar de uren wachten op Schiphol zijn wat minder. Daar lijkt een einde aan te komen: Schiphol gaat aangeven hoelang je moet wachten bij de beveiliging.
19/09 10u15  Oud-voetballer doodgeschoten in AmsterdamIn Amsterdam Zuidoost is woensdagavond een man doodgeschoten. Het gaat om de 32-jarige voormalige profvoetballer Kelvin Maynard.
19/09 10u15  Talkshow Beau blijft buiten kijkcijfer-top 25Het is Beau van Erven Dorens deze week nog niet gelukt om met zijn talkshow een plek te bemachtigen in de kijkcijfer-top 25.
19/09 10u15  'Werk was geen gevecht voor Wiersum'De woensdagochtend geliquideerde advocaat Derk Wiersum was zich bewust van de risico's die de verdediging van kroongetuige Nabil B. met zich meebracht.
19/09 10u00  Canadese premier biedt excuses aan voor bruingeschminkt gezichtDe Canadese premier Justin Trudeau heeft zijn excuses aangeboden voor zijn bruingeschminkte gezicht in 2001.
19/09 09u15  'Werk was geen gevecht voor WiersumDe woensdagochtend geliquideerde advocaat Derk Wiersum was zich bewust van de risico's die de verdediging van kroongetuige Nabil B. met zich meebracht.
19/09 09u00  Paul van Loon: altijd in voor grumorMet drie nieuwe boeken en een theatertournee, overlaadt successchrijver Paul van Loon de jeugd weer met zijn grumor.
19/09 08u45  'Doe onderzoek naar verband parkinson en landbouwgif'In de Nederlandse landbouw worden bestrijdingsmiddelen gebruikt die mogelijk het risico op de ziekte van Parkinson verhogen. Diverse deskundigen waarschuwen voor de risico's in tv-programma Zembla.
19/09 08u15  Amerikaanse marine bevestigt opnames van ufo'sVoor liefhebbers van ufo's wordt het allemaal een stukje spannender: de Amerikaanse marine heeft namelijk bevestigd dat de beelden van ufo's uit 2015 authentiek zijn.
19/09 08u00  Weggestuurde Uber-chauffeurs mogen in beroepOok in Nederland kunnen chauffeurs van taxidienst Uber een tweede kans krijgen. Het bedrijf lanceert een geschillencommissie in Nederland.
19/09 07u00  Woekerprijzen bij Songfestival en Grand PrixTijdens het Songfestival en Grand Prix, beide in mei 2020, zijn de huurprijzen van slaapplekken nu al extreem hoog. Zo betaal je voor een weekendje in een kubuswoning ruim zevenduizend euro. Hoe komt het dat de prijzen voor een overnachting zo veel stijgen bij grote evenementen?
18/09 23u15  Lees de krant van morgen nu al online!De krant van donderdag 19 september is morgenochtend weer te vinden in de bakken op onder andere de grote treinstations in Nederland. Kun je niet wachten? Dan hebben we goed nieuws: de krant staat nu al online.
18/09 23u00  Man dreigt brug op te blazen in KievEen man is woensdag in de Oekraïense hoofdstad Kiev opgepakt nadat hij vanuit zijn auto was begonnen te schieten. Ook dreigde hij de brug over de rivier Dnjepr waar hij op stond, op te blazen.
18/09 23u00  Opnieuw dode door schietpartij AmsterdamEen voertuig is woensdagavond beschoten op de Langbroekdreef in Amsterdam-Zuidoost. Daardoor raakte iemand zwaargewond, meldt de politie. Even later op de avond overleed het slachtoffer. De politie kon nog niets zeggen over de identiteit van de overledene.
18/09 22u15  Partijen: nu kijken naar vervanger leenstelselHet CDA wil de komende tijd al om de tafel gaan zitten met andere partijen om op zoek te gaan naar een alternatief voor het leenstelsel. Ook coalitiepartner D66 wil de „komende twee jaar' al nadenken over een nieuw stelsel.
18/09 22u00  Gewonde door schietpartij AmsterdamEen voertuig is woensdagavond beschoten op de Langbroekdreef in Amsterdam-Zuidoost. Daardoor raakte iemand zwaargewond, meldt de politie. De politie kon nog niets zeggen over de identiteit van de gewonde.
18/09 21u45  Pop-up museum WONDR: Instagram-walhalla of speeltuin voor volwassene?In het interactieve speelparadijs WONDR, dat recent geopend is in Amsterdam, kan zo’n beetje alles. In de speeltuin voor volwassenen worden bezoekers gestimuleerd om hun creatieve brein te gebruiken hun zintuigen te prikkelen. Maar lukt dat nog wel als je ondertussen bezig bent met het perfecte plaatje voor Instagram? 
18/09 21u15  Advocaat: Grives neemt alle schuld op zichActrice Imanuelle Grives, die samen met twee vriendinnen wordt verdacht van drugshandel op het Belgische dancefeest Tomorrowland, zal in de zaak alle verantwoordelijkheid op zich nemen. Dat zegt haar advocaat, John Maes.
18/09 20u30  Beveiliger cel in voor fatale mishandelingEen beveiliger van het internationale filmfestival in Rotterdam is veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf voor de fatale mishandeling van de 32-jarige Rotterdammer Jip Jurg.
18/09 19u30  Meesteroplichtster krijgt tien jaar celEen 64-jarige Belgische meesteroplichtster is in Gent door het hof van beroep tot tien jaar gevangenisstraf veroordeeld. Gina H., die zich als onderzoeksrechter voordeed en in heel Vlaanderen families oplichtte voor ruim 666.000 euro, had aanvankelijk drie jaar cel gekregen. Ze zamelde zogenaamd geld in voor de bestrijding van terrorisme.
18/09 18u45  Peuter in pyjama loopt alleen op straat in OssEen ongeveer 2-jarig kind is woensdagochtend alleen aangetroffen op straat in Oss. Een buurtbewoonster die de peuter in pyjama zag, ontfermde zich over het kindje, dat na zo'n twintig minuten door gewaarschuwde agenten naar een politiebureau werd gebracht.
18/09 18u15  Klaver: ik ben een loser, geen ervaring met drugsEen opvallende bekentenis van GroenLinks-fractieleider Jesse Klaver woensdag in de Tweede Kamer, die ook nog eens tot grote hilariteit leidde. „Ik ben echt een totale loser binnen onze partij', zei hij. „Ik word echt uitgelachen, ik heb nul ervaring met drugs.'
18/09 17u15  Van moord verdachte weduwe Cohen eist lichaamDe Keniaanse Sarah Wairimu, weduwe van Tob Cohen, eist de stoffelijke resten van haar man op om hem zelf te kunnen begraven. Wairimu wordt echter verdacht van de moord op haar Nederlandse man.
18/09 16u30  Grote kans dat jouw Hyves-profiel online nog te vinden isEen dansende banaan, R+R = back en krabbels: Hyves was tot 2013 een enorm populair netwerk in Nederland, zo'n tien miljoen Nederlanders hadden dan ook een Hyves-profiel. Voor veel mensen betekende het offline gaan van het netwerk the end of an era. Maar wees niet bang, jouw profiel is hoogstwaarschijnlijk nog gewoon terug te vinden, online. 
18/09 15u45  VVD: zo nodig kijken naar extra geld leraarDe VVD is „bereid te kijken' naar de mogelijkheid om extra geld uit te trekken om het lerarentekort in het onderwijs te bestrijden. Dat zegt VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff tegen PvdA-leider Lodewijk Asscher, die samen met de VVD zegt te willen strijden voor meer geld om dit probleem aan te pakken.
18/09 14u45  India verbiedt e-sigaretten na Amerikaanse dodenDe Indiase regering heeft bekend gemaakt elektronische sigaretten te gaan verbieden. Dit na berichtgeving over Amerikaanse doden na gebruik van e-sigaretten.
18/09 14u15  'Derk Wiersum was er voor de underdog'De woensdag doodgeschoten advocaat Derk Wiersum stond bekend als aimabel, sympathiek, gedreven, integer en een uitstekend advocaat.
18/09 14u00  NCTV buigt zich over liquidatie advocaat kroongetuigeDe Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) gaat zich buigen over de moord op de advocaat van een kroongetuige.
18/09 14u00  Grote actie tegen illegale betaal-tvTienduizenden mensen die illegaal naar voetbalwedstrijden en andere tv-programma's keken, moeten een alternatief zoeken. Dankzij piraterij keken ze zonder abonnement voor een spotprijsje naar betaaltelevisiezenders, maar het criminele netwerk dat dit aanbood is woensdag ontmanteld bij een grote internationale politieactie.
18/09 13u15  Oud-voetballer Fernando Ricksen overledenOud-voetballer Fernando Ricksen is overleden. Hij leed aan ALS, een zeldzame spierziekte. Ricksen is 43 jaar geworden.
18/09 12u45  'Liquidatie is een aanslag op de rechtsstaat'„Met deze brute moord is een grens overschreden', aldus korpschef Erik Akerboom. De politie rust niet voordat de dader gepakt is. 
18/09 12u15  Liquidatie advocaat kroongetuige: 'Niemand had dit verwacht'Nederland reageert geschokt op de moord op advocaat Derk Wiersum. Rond half 8 's ochtend werd hij voor zijn huis doodgeschoten. Zijn vrouw zou op dat moment naast hem hebben gestaan, maar is niet gewond geraakt. In zijn huis was een van zijn kinderen aanwezig.
18/09 12u00  Bijna miljoen sms'jes verstuurd om zieke baby Pia te reddenMeer dan 1,9 miljoen euro is opgehaald voor de zieke baby Pia. Dat geld werd verzameld met het versturen van sms'jes.
18/09 12u00  Drie doden bij crash raceboot voor kust VenetiëEn recordpoging met een raceboot voor de kust van Venetië is drie mensen fataal geworden. Een vierde inzittende raakte gewond. De boot voer in de buurt van de haven tegen de rotsen, meldt het Italiaanse persbureau ANSA.
18/09 11u00  Rutte: Liquidatie advocaat is zeer verontrustendPremier Mark Rutte noemt de liquidatie van advocaat Derk Wiersum zeer verontrustend. Volgens de premier zit de politie „er bovenop'. 
18/09 10u15  Na broer ook advocaat Nabil B. doodgeschotenDe woensdag doodgeschoten strafrechtadvocaat Derk Wiersum is niet de eerste in de omgeving van kroongetuige Nabil B. die is geliquideerd. Eerder werd zijn broer Reduan B. al doodgeschoten.
18/09 10u00  Advocaat kroongetuige geliquideerd in AmsterdamDe advocaat van kroongetuige Nabil B. is in Amsterdam doodgeschoten. Dat bevestigt bronnen na berichtgeving van De Telegraaf. 
18/09 09u45  Goed cashen voor Rotterdammers tijdens SongfestivalTijdens het Songfestival wordt de hoofdprijs gevraagd voor een overnachting in Rotterdam. Het financiële hoogtepuntje? 7300 euro voor twee nachtjes in een kubuswoning.
18/09 09u30  Advocaat kroongetuige vermoord in AmsterdamDe advocaat van kroongetuige Nabil B. is in Amsterdam doodgeschoten. Dat bevestigt bronnen na berichtgeving van De Telegraaf. 
18/09 08u45  Regeringspartijen willen generatietoetsAls het aan regeringspartijen ChristenUnie en D66 ligt, komt er een generatietoets. Daarmee kan men bij grote wetsvoorstellen kijken naar de gevolgen voor verschillende generaties.
18/09 08u15  Politie neemt auto eigenwijze veelpleger inNiet één, niet twee, niet drie, maar viér keer reed een 19-jarige man uit Abcoude zonder rijbewijs rond. 
18/09 08u00  F1-coureur Vettel hangt mogelijke schorsing boven het hoofdSebastian Vettel zal zich de komende tijd moeten gedragen. Er hangt hem een mogelijke schorsing boven het hoofd.
18/09 07u30  Honderden Lille-supporters opgepakt in AmsterdamIn Amsterdam zijn dinsdagmiddag 303 supporters van de Franse voetbalclub Lille OSC aangehouden. 
18/09 07u15  Albert Heijn wint Liegebeest-verkiezingAlbert Heijn is dit jaar de winnaar van de Liegebeest-verkiezing. Dat is een prijs die Wakker Dier uitdeelt aan bedrijven die misleidende claims over dierenwelzijn verkondigen.
18/09 06u15  Market Garden landt opnieuw in GroesbeekDeze week werd precies 75 jaar geleden Operatie Market Garden uitgevoerd. Groesbeek herdenkt de grootste luchtlandingsoperatie uit de Tweede Wereldoorlog op spectaculaire wijze.
18/09 06u00  Waarom sport de één vaker dan de ander?Waarom sport de één meer dan de ander? Sociaaleconomische kenmerken, het sportgedrag van ouders of partners en de motieven om te sporten blijken hieraan bij te dragen.
17/09 23u15  Ajax flitsend van start in Champions LeagueAjax heeft de Champions League weer omarmd. De halve finalist van vorig seizoen opende de nieuwe editie met een thuiszege op LIlle OSC (3-0).
17/09 22u45  Hologram van Whitney Houston komt naar Nederland voor een concertFans van de overleden zangeres Whitney Houston krijgen volgend jaar de kans om alsnog een concert van hun idool te ervaren. Op 13 maart zal namelijk haar hologram een optreden verzorgen in de AFAS Live in Amsterdam.
17/09 21u45  303 Lille-supporters opgepakt in AmsterdamIn Amsterdam zijn dinsdagmiddag 303 supporters van de Franse voetbalclub Lille OSC aangehouden. 
17/09 21u30  VS klagen klokkenluider Snowden aan om boekDinsdag is door de Verenigde Staten een rechtszaak aangespannen tegen klokkenluider Edward Snowden, die eerder voor de National Security (NSA) werkte. 
17/09 20u30  Hagenaar (71) dood, mogelijk na mishandelingIn Den Haag is een 71-jarige man bezweken aan verwondingen die hij maandag vermoedelijk heeft opgelopen door een mishandeling.
17/09 20u00  Engels stel houdt geslacht baby al 17 maanden geheimIn Engeland houdt een stel het geslacht van hun baby al 17 maanden lang geheim, omdat zij het kind genderneutraal willen opvoeden.
17/09 19u30  Urgentie mensenhandel groeit, maar slachtoffers zijn onzichtbaarPolitieke partijen PvdA en CU willen jaarlijks tien miljoen euro extra uittrekken om mensenhandel te bestrijden. Is dat genoeg?
17/09 19u15  Prinsjesdag: wat verandert er allemaal voor jou in 2020?    De derde dinsdag van september zit erop en er kwamen een hoop nieuwe plannen voorbij. Het gaat uitstekend met de Nederlandse economie en de beloofde lastenverlichting voor huishoudens moet er aan het begin van het nieuwe decennium écht gaan komen. 
17/09 18u30  Zeker 100 Lille-supporters opgepakt in AmsterdamIn Amsterdam zijn zeker honderd voetbalsupporters aangehouden van Lille OSC. De aanhouding vond plaats bij metrostation Strandvliet in Amsterdam Zuid-Oost.
17/09 17u45  Moeder dode baby Sloterplas moet naar rechterDe vrouw die in 2016 haar dode baby achterliet bij de Sloterplas in Amsterdam moet zich volgende week voor de rechter verantwoorden.
17/09 17u30  Robert Oey gaat de mist in met revolverDe revolver waarmee de zoon van Femke Halsema en Robert Oey werd opgepakt, had niet in films mogen worden gebruikt.
17/09 17u30  Rob de Nijs heeft Parkinson, stopt met optredenNa zestig jaar neemt Rob de Nijs (76) afscheid van het podium. Dinsdag maakte hij bekend dat hij de ziekte van Parkinson heeft, en daarom nog één laatste cd zal maken, waarop een afscheidsconcert volgt.
17/09 15u45  Universiteit Gent stap dichter bij genezing hivAan de Universiteit van Gent zijn wetenschappers een stap dichterbij de genezing van hiv gekomen. Patiënten kunnen het virus met medicijnen tegenwoordig goed onder controle houden.
17/09 15u00  Marathonzwemmer breekt Kanaalrecord: Ben nu behoorlijk moeEen Amerikaanse marathonzwemmer heeft geschiedenis geschreven door vier keer achter elkaar het Kanaal over te zwemmen. De 37-jarige Sarah Thomas deed ongeveer 54 uur over de tocht, bericht de BBC.
17/09 14u30  Ajax wil Tottenham-wond helen met nieuw wonderjaar in de CLDe wond na de halve finale van de Champions League tussen Ajax en Tottenham Hotspur is nog open en zal vermoedelijk nooit meer helemaal helen. Als er een medicijn is, dan is het nieuw sportief (en automatisch financieel) succes in de Champions League. 
17/09 14u00  Koning baart opzien met baard bij TroonredeNormaal wordt er gelet op de opvallende hoedjes tijdens Prinsjesdag, maar deze keer werd er iets lager gekeken. Naar de kin om precies te zijn.
17/09 13u45  Veegt gemeente Apeldoorn roetveegpiet onder de mat?Terwijl de landelijke media druk zijn met het reilen en zeilen rond Prinsjesdag publiceert de gemeente Apeldoorn een opvallend persbericht met hun standpunt in de pietendiscussie. 
17/09 12u45  Een dode en gewonde bij steekpartij Den HaagEen van de twee mensen die dinsdagochtend in Den Haag werden neergestoken, is overleden. Dat maakte de politie dinsdag bekend. Het andere slachtoffer is vervoerd naar het ziekenhuis. Over de identiteit van de slachtoffers is niets bekendgemaakt. Ook is het onbekend hoe het tweede slachtoffer er aan toe is.
17/09 12u30  Wat als alles misgaat? VVD komt met Designated Survivor-filmpjeDe designated survivor is sinds de gelijknamige serie een politiek begrip dat aan bekendheid heeft gewonnen. Dat blijkt ook uit het nieuwe VVD-filmpje.
17/09 12u15  Hoge Raad buigt zich over schorsen Brits parlementHet hoogste Britse rechtscollege buigt zich vanaf dinsdag over de vraag of het schorsen van het Britse parlement voor vijf weken door premier Boris Johnson juridisch door de beugel kan. Vorige week oordeelden de hoogste rechters in Schotland dat de stap van de premier illegaal was.
17/09 12u00  NVM heeft regisseur nodig voor oplossen wooncrisisHet kabinet moet een of meer woningmarktregisseurs aanstellen om de wooncrisis aan te pakken. Daarvoor pleit makelaarsvereniging NVM op de ochtend van Prinsjesdag.
17/09 10u45  NVM wil regisseur nodig voor oplossen wooncrisisHet kabinet moet een of meer woningmarktregisseurs aanstellen om de wooncrisis aan te pakken. Daarvoor pleit makelaarsvereniging NVM op de ochtend van Prinsjesdag.
17/09 10u30  'Iran zal nooit in gesprek gaan met de VS'Iran wil nooit in gesprek treden met de Verenigde Staten over het oplossen van onderlinge conflicten. Dat heeft ayatollah Ali Khamenei dinsdag gezegd in een interview op de staatstelevisie.
17/09 09u45  Twee doden en gewonde door ongeval DrentheTwee mensen zijn om het leven gekomen door een frontale botsing maandagavond tussen twee auto's op de N379 in Valthermond (Drenthe).
17/09 09u30  Brad Pitt interviewt astronaut: Wie is er beter?Normaal is het Brad Pitt die geïnterviewd wordt, maar dit keer waren de rollen even omgedraaid. De wereldberoemde acteur mocht namelijk een paar vragen stellen aan de momenteel zich in de ruimte bevindende astronaut Nick Hague.
17/09 08u45  Opvallende stijging ziekteverzuim bij leraren middelbare schoolHet aantal ziekmeldingen op middelbare scholen groeit hard. En dan gaat het in dit geval niet om leerlingen, maar om de leraren.
17/09 08u00  CU en PvdA: Meer geld voor aanpak mensenhandelHet kabinet moet jaarlijks minimaal 10 miljoen euro extra stoppen in de bestrijding van mensenhandel en gedwongen prostitutie, vinden ChristenUnie en PvdA.
17/09 07u30  OM: Man van Halsema is officieel verdachteHet Openbaar Ministerie heeft Robert Oey, partner van burgemeester Halsema, officieel aangemerkt als verdachte vanwege het voorhanden hebben van een revolver en inmiddels uitgebreid verhoord. Een woordvoerster van het OM in Haarlem bevestigde dit maandagavond tegen De Telegraaf.
17/09 07u15  Hij schreef ‘ongehoorde liedjes’ in de treinMaarten Bogaers vond in de trein van Overveen naar Amsterdam -en vice versa- alle rust om zijn ‘ongehoorde liedjes’ van de afgelopen 30 jaar op te schrijven. 22 minuten. Zo kort duurt de treinreis van Overveen (thuis) naar Amsterdam (werk) en toch bleek het voor Maarten Bogaers precies lang genoeg. „Ik schreef elke ochtend een liedje op, en op de terugreis weer. In de trein vond ik de rust die ik nergens anders vond.” Schrijven in gedachten Met vier jonge kinderen en een drukke baan als bedrijfsanalist, ging hij op in de hectiek van alledag, tot hij op een goede dag dacht: Ik moet íets met die liedjes van mij. In het verleden zat Bogaers in een ‘rockende bluesband’ („Jan-O-Jan, we waren ooit best bekend in Haarlem en omstreken”) en al sinds zijn studentenjaren schrijft hij, vooral in zijn gedachten. „Eigenlijk best wel zonde als het straks allemaal verdwijnt of wanneer ik het vergeet. Zeker nu ik kinderen heb, vind ik het toch wel bijzonder als ze later nog eens kunnen lezen wat hun vader heeft geschreven.” Tot zo’n twee jaar geleden las hij in de trein z’n krantje of keek hij dagdromend naar buiten terwijl het landschap veranderde van duinen naar weilanden tot de stad. En toen werd hij ‘ook zo iemand die telkens maar met die telefoon bezig is’. Maar geen Whatsapp, Tinder of Buienradar, want Bogaers schreef er een voor een zijn liedjes in. Veelal uit het hoofd en soms met behulp van ‘wat vodjes die door het huis zweefden of nog in mijn gitaartas zaten’. Het is hem meegevallen hoeveel hij nog herinnerde. Zelfs die allereerste liedjes, van dertig jaar terug. „Als ik dan een paar woorden hardop zei, kwam de rest vanzelf. Ik heb meer moeite gehad precies te herinneren wannéér ik het liedje heb bedacht.” Een treintraditie Het tikken van de liedjes in zijn iPhone werd een echte treintraditie. Waar zijn medepassagiers nipten aan hun coffee-to-go, verloor hij zich vier dagen per week 22 minuten lang, heen en terug, in de vele woorden in zijn hoofd en maakte hij van zijn ongehoorde liedjes, geschreven liedjes. Over Guusje bijvoorbeeld. Niet een geheime liefde van weleer, maar over de kat van het gezin die nog maar zeven maanden oud was toen ze tijdens een kerstvakantie overleed. ‘Als jij er nu nog was/ dan zou ik zeggen ‘blijf nog even/ het is toch pas/ je eerste van je negen levens’ schreef hij. Zijn dochter bleek na de vakantie het geheugen van haar vader te hebben en zei de woorden van het liedje uit haar hoofd tijdens het kringgesprek. „Maar ze kan het liedje nu niet meer horen, het doet te veel pijn.” Zijn stijl is melancholisch, iets waarvan hij al houdt sinds zijn allereerste optreden in de eindmusical van groep 8 („Ik kon toen helemaal opgaan in een liedje over een zielige opa die zijn moestuin moest opgeven”) en met een hang naar nostalgie. Maar zijn stijl is ook van nu. ‘We gaan het leven pakken’, luidt zijn persoonlijke credo, evenals ‘pluk de dag’. Want opeens ben je op een dag vijftig, ondervond ook hij aan den lijve. „Heb ik wel genoeg beleefd, heb ik wel genoeg gedaan, vraag je je dan af, daar heb ik ook een nummer over geschreven.” Verliefd op de barvrouw Als je zijn liedjes leest, voelen ze als autobiografische gedichten vol levenspoëzie, zonder platheid of ‘dit heb ik eerder gehoord’. Zijn taal, die origineel en echt is, en je soms een paar keer moet lezen voordat je het begrijpt - of nog steeds niet, maar dat heeft wel weer wat -, is bijzonder. ‘Je kwaliteiten/ rariteiten/ niet geleerd op faculteit’ bijvoorbeeld. Of Rooie kanjer/ als ik je wenk/ denk ik aan de liefde/ Welnee niet aan het bier/ dat jij me brengt. „Het gaat over een barvrouw met rode haren waar mijn bandgenoten verliefd op waren. Elke avond gingen ze naar het café, maar ze hebben het haar nooit durven zeggen.” Hij raakte gefascineerd door hun verhalen en schreef het lied. „Ik heb haar tot op de dag van vandaag nog nooit gezien.” Schrijven is zijn uitlaatklep in zijn nog altijd drukke leven. „Ik ben er eigenlijk altijd mee bezig in mijn hoofd, of ik nou de hond uitlaat of een biertje drink.” Vroeger onthield hij nog alles, lacht hij, „nu vraag ik steeds vaker: pak eens even een pen en papier voor papa, ik moet éven wat onthouden.” 'Dat bedoelde die ouwe' Voor elk van zijn vier kinderen schreef hij een van zijn liedjeszinnen voorin in hun bundel. Speciaal uitgekozen. ‘Zolang de sterren aan de hemel staan, ben je nooit alleen’, schreef hij voor dochter Kaatje. „Ze is nu nog te jong om alles te begrijpen, maar het lijkt me zo mooi wanneer zij en mijn andere drie later mijn liedjes lezen en denken: Oh ja, dus dát bedoelde die ouwe toen.” Tegenwoordig zit hij weer met zijn krantje in de trein, en is er ook weer tijd voor dagdromen, met nog steeds de veranderende landschappen die voorbij trekken. „Ik zou mijn ongehoorde liedjes nog weleens echt willen zingen. Gewoon kleinschalig, hoor, tijdens een huiskamerconcertje ofzo. Niet te groot, maar wel gehoord.” Bekijk ook: Nieuwe campagne moet OV toegankelijk houden voor mensen met dementie Bekijk ook: 5x dit is er nog meer te doen op Prinsjesdag Bekijk ook: Omstreden documentaire over Michael Jackson wint Emmy
17/09 07u15  Klokkenluider Edward Snowden brengt boek uitDe Amerikaanse klokkenluider Edward Snowden, die onthulde dat de Amerikaanse overheid op grote schaal burgers afluisterde, doet zijn verhaal in het boek dat dinsdag uitkomt.
16/09 23u00  Vloggers Ties en Govert komen weg met boeteDe YouTubers Ties Granzier en Govert Sweep die in Nevada de Area 51 betraden, hoeven niet de gevangenis in. Ze komen weg met een boete.
16/09 22u30  'Steekpartijen groeiend probleem: gezamenlijk aanpakken'De burgemeester van Breda, Paul Depla, wil binnen het netwerk van veertig grote en middelgrote Nederlandse steden (G40) kennis en informatie uitwisselen over de aanpak van geweld waarbij messen worden gebruikt. „Het lijkt een groeiend probleem. Alsof er steeds meer mensen met zo'n wapen op zak lopen.'
16/09 22u00  Jongetje (10) acht jaar na eten besmette hamburger overledenAcht jaar geleden werd de 10-jarige Nolan Mottie uit Frankrijk doodziek, nadat hij een hamburger van de Lidl had gegeten. Achteraf bleek dat het vlees besmet was met de poepbacterie E. coli. Dit weekend is de jongen, na lange tijd ziek te zijn geweest, overleden.
16/09 21u15  NK Skateboarden: springplank naar de Spelen in TokyoSinds bekend is dat skateboarden zijn intrede doet op de Olympische Spelen van 2020, professionaliseert de sport in Nederland in rap tempo. 
16/09 21u15  Gespotte 'ufo' blijkt weerballon34 mensen maakten afgelopen weekend melding over een „exploderende bol' in de lucht, boven Gent. Het Belgische ufo-meldpunt laat echter weten dat het om een weerballon van een Ierse student gaat, niet om een ruimteschip van aliens.
16/09 20u15  Woensdag nieuwe staking bij KLM, derde keer in twee wekenGrondpersoneel van KLM legt komende woensdagmiddag voor de derde keer in twee weken het werk neer vanwege vastgelopen cao-onderhandelingen. Bij de twee vorige acties van vakbond FNV was er veel overlast voor reizigers in de vorm van tientallen annuleringen en flinke vertragingen.
16/09 20u15  #112: We willen seks, NU!Als Maud voor het eerst een wilde nacht wil beleven met Tommy, gaat het weer eens helemaal mis. Jelle heeft haar een bericht gestuurd waarin hij haar schreef dat hij haar terug wilde. Tommy heeft het bericht gelezen en is not amused, maar dat blijkt vooral te komen omdat hij bang is Maud kwijt te raken en omdat hij zelf ook niet helemaal eerlijk is geweest: hij blijkt namelijk al vader van een kindje van vier. Maud spreekt met haar nieuwe lover af dat ze gewoon veel gaan daten en wil verder even zien waar dit heen gaat. Ze sluiten Ibiza af, wederom zonder seks, maar wel met een goed gevoel. Maar als Maud thuiskomt wordt ze verrast: wie heeft dat daar nou achtergelaten?!
16/09 19u45  Coalitie-Y overhandigt manifest aan RutteAcht politieke partijen en ruim dertig (jongeren)partijen ondersteunen inmiddels Coalitie-Y. Maandagavond overhandigden zij een manifest aan premier Rutte.
16/09 19u15  Nederlandse deur blijft dicht voor jihadistDe bestuursrechter in Den Haag heeft maandag de intrekking van het Nederlanderschap van een veroordeelde Syriëganger in stand gelaten. Ook mag hij tien jaar lang Nederland niet meer in.
16/09 18u15  School herdenkt 6-jarig jongetje dat omkwam bij brandOp de Rudolf Steiner School in Breda heeft maandag stilgestaan bij het verlies van een 6-jarige leerling die in de nacht van zaterdag op zondag om het leven kwam door een brand in een houten woning in Strijbeek. Medewerkers van de school kwamen zondag al samen om voorbereidingen te treffen.
16/09 17u15  Bestuur Haga Lyceum moet binnen vier weken weg, maakt bezwaarHet bestuur van het islamitische Cornelius Haga Lyceum moet binnen vier weken het veld ruimen. Minister Arie Slob (Voortgezet Onderwijs) zet de aanwijzing die hij in juli aankondigde door. Het gebeurt zelden dat de minister een schoolbestuur dwingt op te stappen. 
16/09 16u15  FNV eist volgend jaar 5 procent meer loonVakbond FNV zet volgend jaar in op een loonsverhoging van 5 procent bij cao-onderhandelingen. Dat is gelijk aan de eis die voor dit jaar op tafel was gelegd, dat was toen de hoogste looneis in meer dan dertig jaar. De vakbond maakte de looneis traditiegetrouw een dag voor Prinsjesdag bekend.
16/09 15u30  Man door groep tegen hoofd geschopt op culinair festivalEen 45-jarige man uit Oss is afgelopen weekend in het ziekenhuis terechtgekomen nadat hij door een groep onder meer tegen zijn hoofd was geschopt. Dat gebeurde tijdens een vechtpartij tijdens Bourgondisch 's-Hertogenbosch, een culinair evenement in de binnenstad van Den Bosch. De politie is op zoek naar een groep van vijf man, die het slachtoffer zou hebben toegetakeld.
16/09 15u15  William en Harry gingen ook 'gewoon' naar McDonald'sKrijgen prinsen alleen maar chique maaltjes en gezonde menu’s voorgeschoteld, of mogen ze ook weleens naar een fastfoodrestaurant? Prinses Diana vond van wel. 
16/09 14u30  'Huisje moest bergplaats Tob Cohen verbergen'Een van de verdachten in de moordzaak rond de Nederlander Tob Cohen heeft verklaard dat hij een huisje moest bouwen bovenop de watertank waarin diens lichaam was gedumpt. Daardoor zou het lijk van de voormalige topman van Philips Oost-Afrika voor altijd verborgen blijven.
16/09 13u15  Uniek inkijkje hulpdiensten door 'Tetris Challenge'Weet jij wat er allemaal in een ambulance zit? Of een brandweerauto? Waarschijnlijk niet, maar daar moet de 'Tetris Challenge' verandering in gaan brengen.
16/09 12u15  Is vapen het nieuwe roken na opduiken mysterieuze longziekte? Amerikaanse artsen luiden de noodklok over een mysterieuze nieuwe longziekte die wordt gelinkt aan het roken van e-sigaretten.
16/09 11u45  Geboortepapieren moeten Nederlandse historie zichtbaarder makenAls het aan de fractievoorzitters van VVD en CDA ligt, wordt de geschiedenis van Nederland niet verstopt of uitgewist, maar juist zichtbaarder. De partijen willen dat de geboortepapieren van Nederland permanent op een publieke plek worden tentoongesteld. 
16/09 10u00  Houd je hoed vast: het wordt een winderige PrinsjesdagHet is buiten echt herfst. Maandag kun je maar beter een paraplu bij je hebben, want het blijft tot aan het einde van de middag regenen. 
16/09 08u45  Gemeenten in zwaar weer om grote geldzorgenMoeten sommige zwembaden, sportvoorzieningen en bibliotheken van (middel)grote steden in Nederland sluiten? Dat lijkt onvermijdelijk door een groot geldtekort bij gemeenten. 
16/09 07u45  Drie jongeren gewond door steekincident BredaDrie minderjarige jongeren zijn zondagavond gewond geraakt door een steekincident in Breda. Een van hen, een jongen, is er ernstig aan toe en is met spoed overgebracht naar een ziekenhuis in Rotterdam.
16/09 06u00  Nieuwe campagne moet OV toegankelijk houden voor mensen met dementieMaandagochtend start de bewustwordingscampagne ‘GOED omgaan met dementie in het openbaar vervoer’. Een actie voor personeel en reizigers om het OV zo lang mogelijk bruikbaar te houden voor een doelgroep die het extra hard nodig heeft.
15/09 23u15  New York neemt strenge maatregelen tegen e-sigaretten met smaakjesIn de staat New York zijn gearomatiseerde e-sigaretten verboden voor kinderen onder de 18, maar ze voeren nog strengere regels in: de leeftijd gaat naar 21 jaar. Dit na verschillende sterfgevallen en longproblemen bij gebruikers.
15/09 21u45  Jan Smit deelt flinke sneer uit naar negatieveling op TwitterJan Smit had het even flink gehad met negatieve reacties op social media. In reactie op een reaguurder gaf hij een flinke sneer op Twitter. Smit doet het lekker met zijn Beste Zangers, maar niet iedereen kan de zanger/presentator waarderen. Dat vindt hij normaal helemaal niet erg, maar zondag leek Smit het even zat te zijn.
15/09 21u15  Roglic: Dit is met geen woorden te beschrijvenPrimoz Roglic bezorgde Jumbo-Visma zondag op de slotdag van de Vuelta in Madrid de eerste eindzege in een grote ronde.
15/09 21u00  5x dit is er nog meer te doen op PrinsjesdagPrinsjesdag staat weer voor de deur. Wellicht denk jij dat het een beetje een saaie dag wordt in Den Haag, maar er is genoeg leuks te doen. Wat? Metro geeft je vijf tips als je iets anders wil doen dan de troonrede kijken. 
15/09 20u15  Boek over kalifaatmeisje Laura H. valt in de prijzenDe Hebban Debuutprijs 2019 is zondag in Utrecht toegekend aan Thomas Rueb voor zijn boek Laura H.. Het al eerder bekroonde boek van de journalist gaat over een 'kalifaatmeisje' uit Zoetermeer.
15/09 18u45  Auto rijdt publiek in na autocross LeendeBij de prijsuitreiking na een autocross in Leende is volgens de politie zondagmiddag een auto het publiek in gereden. Daarbij zouden tenminste vier gewonden zijn gevallen.
15/09 14u45  ‘Goede manager geeft millennials ruggensteun’Leidinggeven aan millennials vergt een andere aanpak dan aan oudere generaties, zegt psycholoog Thijs Launspach.
15/09 14u30  Duikers halen 2500 kilo afval uit NoordzeeKleding, keukengerei, reiskoffers, vloerkleden, speelgoed en auto-onderdelen. De vrijwilligers van Stichting Duik de Noordzee Schoon hebben voor 2500 kilo aan afval uit de Noordzee gehaald.
15/09 13u30  Sudoku van de dagSpeel hier elke dag gratis een uitdagende Sudoku, aangeboden door Denksport. De Sudoku werkt als volgt: vul het diagram zo in, dat in elk blok van 3x3 vakjes de getallen 1 tot en met 9 één keer voorkomen.
15/09 13u15  Medium maakt contact met overleden plantenGeef maar toe. Je hebt zeker weten weleens een plant laten sterven. Goed nieuws, volgens een Noord-Hollands medium zijn je overleden plantjes niet boos op je. 
15/09 12u15  Vrouw 'flitst' auto's met föhn als snelheidsmeterHelemaal gek werd ze ervan: de auto's die véél te hard door haar straat reden. Daarom nam de Amerikaanse Patti Baumgartner het heft in eigen handen. 
15/09 12u00  Dood jongetjes Strijbeek: burgemeester leeft intens meeBurgemeester Joerie Minses van gemeente Alphen-Chaam is diep geschokt door de brand in Strijbeek. In de nacht van zaterdag op zondag kwamen daar twee jongens van 6 en 9 jaar oud om het leven. 
15/09 11u45  Man daagt grizzlybeer uit voor gevecht en krijgt torenhoge boeteWat doe je als je tegenover een grizzlybeer komt te staan? Wegrennen, op de grond gaan liggen en doen alsof je dood bent of stenen gooien en het dier uitdagen. Precies. Dat laatste. 
15/09 11u15  Deze spinnen zitten verstopt in je huisHelaas, het is waar. In ieder huis zitten wel een paar harige vrienden verstopt. En waarschijnlijk ook meer dan je eigenlijk had gehoopt. 
15/09 11u00  Omstreden documentaire over Michael Jackson wint EmmyDe omstreden documentaire over Michael Jackson, Leaving Neverland, heeft zaterdag een Creative Arts Emmy gewonnen. Een Emmy is een prestigieuze prijs voor televisieprogramma's. 
15/09 09u15  Twee kinderen om het leven gekomen bij brand in StrijbeekIn de nacht van 14 of 15 september heeft zich een drama voltrokken in het Brabantse Strijbeek. Bij een brand in een woning kwamen twee kinderen van nog geen 10 jaar oud om het leven. 
15/09 09u15  Malen geeft het woord superweek een nieuwe definitieEen debuut in het Nederlands elftal tegen Duitsland met de cruciale 3-2 in de EK-kwalificatie. Gevolgd door een verdienstelijke eerste basisplaats tijdens de 0-4 zege op Estland. En alsof dat nog niet genoeg was, maakte de nummer negen van PSV zaterdag tegen Vitesse (5-0) maar liefst vijf treffers. Hij is de eerste die dat flikt in een Eredivisie-wedstrijd in bijna acht jaar tijd. Kortom, er zullen niet veel voetballers zijn die een betere week (negendaagse) achter de rug hebben dan Donyell Malen.
14/09 23u00  Kinderen straffen met een 'time-out' schaadt hun ontwikkeling nietDe discussie over hoe je als ouder je kinderen moet opvoeden is misschien wel een van de alleroudste die we als mensheid onderling voeren en het nooit over eens worden. 
14/09 21u45  Minstens 35 betogers opgepakt bij protest gele hesjes in NantesDe Franse stad Nantes veranderde zaterdag in een toneel van ongeregeldheden waarbij de politie hard moest ingrijpen. 
14/09 20u30  BEELD: Nederlandse militairen en helikopters helpen mee op de Bahama’sTwee helikopters van de Koninklijke Luchtmacht hebben zaterdag op het eiland Abaco in de Bahama's geholpen met het bezorgen van noodgoederen.
14/09 19u15  Halsema vindt aanwezigheid revolver in ambtswoning geen publieke zaak„Mijn huis is geen publieke plek,' benadrukte burgemeester Femke Halsema zaterdagmiddag tegen een cameraploeg van de Amsterdamse stadszender AT5.
14/09 18u00  Werknemer meldt zich 14 dagen ziek wegens zieke hondIn België is een werknemer veertien dagen afwezig geweest. Niet hijzelf, maar zijn trouwe viervoeter kampte met een griep. De directeur van werknemersorganisatie Voka dacht in eerste instantie dat het om een grap ging, toen een bedrijfsleider het verzuimbriefje onder zijn neus schoof. 
14/09 17u30  YouTuber Ties: 'Dit waren de meest hectische dagen ooit'„Het komt goed', laat de 20-jarige Ties Granzier zaterdag via zijn YouTubekanaal vanuit een hotelkamer in Las Vegas weten. Ties Granzier reageert op zijn arrestatie afgelopen dinsdag, toen hij samen met YouTuber Govert Sweep werd opgepakt op verboden terrein. De twee wilden daar een filmpje maken over Area 51, waarover al jaren geruchten gaan dat er vliegende schotels en buitenaardse wezens worden bewaard.
14/09 17u00  Lion King behaalt hoogste filmopbrengst ooit in NederlandNog nooit behaalde een film in de Nederlandse bioscopen zo'n hoge opbrengst! De nieuwe versie van de Lion King heeft binnen twee maanden een nieuw record gevestigd. De Disney-film haalde zo'n 28,2 miljoen euro op en is daarmee recordhouder Titanic uit 1997 (25,8 miljoen) ruimschoots gepasseerd.
14/09 16u15  5x dit moet je doen op het Spaanse eiland FormenteraWaar Ibiza al volledig is ontdekt door de Nederlanders, is het Spaanse eiland Formentera nog een onontdekt pareltje. Zonde: Metro geeft 5 tips voor het prachtige eiland. 
14/09 15u45  Gouden wc-pot van ongeveer 1 miljoen euro gestolen in Groot-BritanniëEen van de bekendste achttiende-eeuwse paleizen van Groot-Brittannië, Blenheim Palace, is na een inbraak in de nacht van vrijdag op zaterdag vanwege een politieonderzoek voor het publiek gesloten. Volgens Britse media was een gouden toilet uit 2016 een onderdeel van de buit. 
14/09 15u15  Man (36) opgepakt voor bekladden Britse oorlogsgravenDe politie heeft zaterdagochtend in Mierlo een man opgepakt die ervan wordt verdacht graven en monumenten op het Britse oorlogskerkhof bij het Brabantse dorp te hebben beklad met onder meer een hakenkruis. 
14/09 14u30  Raadsel voor Duitse artsen: 3 baby’s geboren met misvormde handIn Duitsland staan artsen voor een raadsel. In de buurt van het Duitse Gelsenkirchen zijn tussen juni en nu drie baby’s geboren met een hand dat niet volgroeid is. De kinderen komen allemaal uit verschillende families zonder erfelijke banden, melden Duitse media. 
14/09 13u45  Asielzoekers tijdelijk opgevangen bij landgoed DuinrellOp het landgoed Duinrell in Wassenaar worden vanaf eind deze maand tot eind maart volgend jaar asielzoekers opgevangen. Het gaat om maximaal 930 mensen, meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).
14/09 13u15  Lamborghini van de Paus verkocht voor bijna een miljoenEen Lamborghini Huracan die paus Franciscus in 2017 van het automerk kreeg is geveild voor 900.000 euro. Het is niet de eerste keer dat de auto is verkocht, maar de vorige koper kon het bedrag uiteindelijk toch niet ophoesten.
14/09 13u15  KitKat Japan vervangt plastic door papieren origami-verpakkingIn de strijd om plastic afval te verminderen heeft KitKat Japan een voorzichtige, maar speelse eerste stap gezet: de verpakkingen van de chocoladerepen zijn overgegaan van plastic naar papier, inclusief instructies om origami te maken van het stuk papier als de repen op zijn. 
14/09 12u15  Deze Homecoming Dance met Marvel-thema maakt je dag hélemaal goedOok in Amerika zijn na de summer break de scholen weer begonnen. Eén van de scholen waar de rest van de wereld altijd halsreikend naar uitkijkt tot ze weer beginnen is de Walden Grove High School in Arizona. Daar is de homecoming-dans namelijk ieder jaar weer een spektakel om naar te kijken! 
14/09 10u30  KitKat Japan vervangt plastic voor papieren origami-verpakkingIn de strijd om plastic afval te verminderen heeft KitKat Japan een voorzichtige, maar speelse eerste stap gezet: de verpakkingen van de chocoladerepen zijn overgegaan van plastic naar papier, inclusief instructies om origami te maken van het stuk papier als de repen op zijn. 
14/09 09u45  Wapen zoon Halsema blijkt écht, maar onklaar gemaaktIn NRC heeft de man van Femke Halsema, regisseur Robert Oey, gereageerd op alle commotie rondom zijn minderjarige zoon die werd aangehouden met een wapen. Dat wapen blijkt van Oey afkomstig. 
14/09 09u15  Vreemde klachten rondom e-sigaret: 'Eén patiënt hoestte bloed op'Er is wat vreemds gaande rondom de e-sigaret. Zowel in het buitenland als in Nederland zijn rare klachten binnengekomen na gebruik van de elektronische sigaret. In één geval werd er bloed opgehoest, meldt de Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose in Nieuwsuur. 
13/09 22u45  Lichaam vermiste zakenman Tob Cohen gevondenIn Kenia is het lichaam gevonden van de vermiste Nederlandse zakenman Tob Cohen. Volgens Keniaanse media lag het in een septic tank bij zijn huis in een buitenwijk van de hoofdstad Nairobi.
13/09 21u45  Oud-politicus Jean-Marie le Pen aangeklaagd om fraude EU-geldDe Franse oud-politicus Jean-Marie le Pen is aangeklaagd vanwege het verduisteren van Europees geld. Dat zeggen zijn advocaten tegen persbureau AFP.
13/09 21u00  Autoriteit Persoonsgegevens onderzoekt spionageaffaire MaastrichtDe Autoriteit Persoonsgegevens (AP) onderzoekt een spionageaffaire bij de gemeente Maastricht. De gemeente gaf vorig jaar opdracht aan een extern detectivebureau om de mailboxen van 41 kritische ambtenaren te bekijken, zonder dat zij daarvan wisten.
13/09 20u00  OM eist werkstraffen tegen agenten vanwege meineed en mishandelingHet Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag heeft werkstraffen van 180 tot 240 uur geëist tegen drie agenten op verdenking van meineed en mishandeling van een verdachte.
13/09 19u15  Genen hebben invloed op pestgedragAls jij vroeger een pestkop was, of juist gepest werd, is de kans groot dat je kind in jouw voetstappen treedt. Dat blijkt uit onderzoek van de Vrije Universiteit van Amsterdam.
13/09 19u00  Ouders opgepakte vlogger: het gaat goed met zeHet gaat goed met de twee Nederlandse vloggers die zijn opgepakt bij een geheime locatie van de Amerikaanse luchtmacht. Dat zeggen de ouders van een van hen, Ties Granzier, in een vlog op YouTube.
13/09 17u45  Moet de term ‘Gouden Eeuw’ in de ban?Het Amsterdam Museum gebruikt voortaan het neutrale ‘17e eeuw’, in plaats van de ‘Gouden Eeuw’. Heeft het museum een punt?
13/09 17u45  Nieuwe tropische storm nadert de Bahama'sEen nieuwe storm nadert de Bahama's, terwijl de hulp na orkaan Dorian daar net op gang is gekomen. Onder meer 550 Nederlandse militairen zijn sinds donderdag bezig met het opruimen van de puin en helpen van slachtoffers.
13/09 16u45  Ontsnapte tbs’er aangehouden in ZeelandDe ontsnapte tbs’er Harry van E. (42) is aangehouden. Dat meldt de politie Barneveld via Facebook. Van E. werd aangehouden in het Zeeuwse Rilland.
13/09 16u30  Miljoenennota: kabinet verwacht opnieuw economische groeiHet kabinet verwacht ook volgend jaar weer economische groei. Dat meldt De Telegraaf over de Miljoenennota, die ook dit jaar is uitgelekt.
13/09 16u15  Onderzoekers eisen mails van techgiganten opEen onderzoekscommissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft interne e-mails van Amazon, Facebook, Apple en Googles moederbedrijf Alphabet opgevraagd.
13/09 15u45  Politie verspreidt foto en naam van ontsnapte tbs'erDe politie is dringend op zoek naar de 42-jarige tbs’er Harry van Eijk. Donderdagmiddag ging hij er vandoor tijdens een begeleid fietsverlof in het buitengebied van Malden, vlakbij Nijmegen.
13/09 14u45  EU wil wetgeving om cryptogeld in te kaderenDe EU-landen hebben gemeenschappelijke wetgeving nodig om het gebruik van cryptogeld zoals de bitcoin te reguleren.
13/09 14u45  Pornoproducent wil naamgever worden van basketbalstadionOnder andere Ajax, PSV, sc Heerenveen en NAC vernoemden hun stadion naar iconen die zowel voor de club als de stad enorm veel hebben betekend. Maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn bij de naamgeving van een stadion.
13/09 14u15  Pornoproducent wil naamgever worden basketbalstadionOnder andere Ajax, PSV, sc Heerenveen en NAC vernoemden hun stadion naar iconen die zowel voor de club als de stad enorm veel hebben betekend. Maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn bij de naamgeving van een stadion.
13/09 13u30  Kofferbakmoord: 'Slachtoffer levend in brand gestoken'Caroline van Toledo (35) leefde nog toen haar auto - waarin zij in de kofferbak lag vastgebonden - in brand werd gestoken.
13/09 13u00  Russische elite bling-bling in Amsterdam: 'bonbondoosje vol juwelen'Tienduizenden edelstenen liggen nu te shinen in de Hermitage.   
13/09 12u30  Nibud: Kwart van de huurders zit financieel klemDe huur is duur. Dat geldt voor een kwart van de huurders, want zij zitten volgens cijfers van het Nibud financieel klem.
13/09 11u45  Uitspraak in Urgenda-zaak kan in stand blijvenDe uitspraak van het gerechtshof Den Haag dat de Nederlandse staat de uitstoot van broeikasgassen vóór het einde van 2020 met tenminste 25 procent moet verminderen ten opzichte van 1990, kan in stand blijven. Dat adviseren de plaatsvervangend procureur-generaal en advocaat-generaal aan de Hoge Raad.
13/09 11u30  Aantal festivals neemt toe, bezoekerstotaal daaltHet aantal festivals in Nederland is weer toegenomen. Waren het er in 2016 nog 934, in 2017 waren het er al 954 stuks, en vorig jaar konden mensen kiezen uit meer dan duizend kunst- en cultuurfestivals.
13/09 11u30  Open monumentendag: ongegeneerd gluren op plekken van plezierAankomend weekend zetten honderden panden door het hele land de deuren open voor algemeen publiek tijdens de open monumentendag. 
13/09 11u00  Het is Vrijdag de Dertiende! Wel of niet trouwen op deze dag?Het is de eerste vrijdag de dertiende van het jaar. Best wel een datumdingetje in de trouwbranche.
13/09 10u45  Arts claimt: Diabetes type 2 is niet ongeneeslijkVolgens cijfers van het Diabetesfonds kampen 1,1 miljoen Nederlanders met diabetes type 2. Een ongeneeslijke ziekte, althans zo wordt beweerd.
13/09 09u45  Milieuactivisten gearresteerd op actiedag bij HeathrowDe Britse politie heeft twee mannen gearresteerd bij de Londense luchthaven Heathrow op de dag dat milieuactivisten het vliegverkeer willen verstoren door drones bij de luchthaven te laten vliegen.
13/09 09u45  KLM kritisch over Schiphol op zee; veel praktische bezwarenEr zijn van die ideeën die met enige regelmaat weer opduiken in de media opduiken. Het verplaatsen van Schiphol naar de Noordzee is er een van. KLM voelt daar echter weinig voor.
13/09 09u15  Trollenleger Dotan treiterde YouTuber om uit de kast te komenDat Dotan fanverhalen verzon en een trollenleger inzette, is nieuws van nu een dik jaar geleden. Daarmee is echter nog niet elke steen boven gekomen, zo blijkt nu het verhaal van Ramin Rezai.
13/09 08u15  KLM kritisch over Schiphol op zee: Veel praktische bezwarenEr zijn van die ideeën die met enige regelmaat weer opduiken in de media opduiken. Het verplaatsen van Schiphol naar de Noordzee is er een van. KLM voelt daar echter weinig voor.
13/09 08u00  Bertens verliest ook zonder Sluiter snel in ZhengzhouHet is even een mindere fase voor Kiki Bertens na haar topstart van 2019. De tennisster heeft een nieuwe teleurstelling moeten incasseren.
13/09 07u30  FNV stellig: Pensioenkorting moet echt van tafelVakcentrale FNV wil dat minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken voorkomt dat pensioenen worden gekort. „Hier hebben wij niet voor getekend', zegt FNV-voorzitter Han Busker in een interview met het Algemeen Dagblad.
13/09 07u15  'Enorme winnaar' Roglic steeds dichter bij Vuelta-zegeAls De Morgen Is Gekomen, klinkt er uit de koptelefoon van Primoz Roglic in het filmpje waarmee deze week zijn contractverlenging bevestigd werd. Natuurlijk was dat een verwijzing naar Jan Smit die eerder in de video een rolletje vervulde, maar het symboliseert ook de fase die de Sloveen en Jumbo-Visma nu ingaan. Na jaren investeren, is het tijd om te oogsten.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

12x Man springt van kantoor Facebook en overlijdt20/09 08u00 - Metro: Een man is overleden nadat hij van de vierde etage van het hoofdkantoor van Facebook in het Amerikaanse Menlo Park was gesprongen. Dat hebben Facebook en de lokale politie bevestigd in Amerikaanse media.
11x Vijf tieners lopen 120 km voor klimaat: ‘Wil mensen wakker schudden'20/09 06u15 - Metro: Jesse, Lola, Linda, Dana en Ianthe lopen komende week van Wageningen naar Den Haag om aandacht te vragen voor het klimaat.
11x Puzzelen in Veenendaal20/09 07u15 - Metro: Speedcuben: het zo snel mogelijk oplossen van een Rubiks kubus, is een sport die steeds populairder wordt in Nederland. Dit weekend wordt het Nederlands Kampioenschap gehouden in Veenendaal. 
10x Sandy Hook-actiegroep maakt heftige video over school shootings20/09 11u00 - Metro: In december 2012 werden 26 mensen, onder wie 20 kinderen, doodgeschoten op een basisschool in de Verenigde Staten. De actiegroep Sandy Hook Promise heeft nu een 'back to school' video gemaakt, die voor veel ophef zorgt. Het is namelijk een campagnevideo, die de impact van school shootings laat zien.
9x 'Stel verplicht vrouwenquotum voor bedrijven in'20/09 08u45 - Metro: Nederlandse bedrijven moeten een verplicht quotum krijgen voor het aantal vrouwen in topposities. Dat willen de Sociaal-Economische Raad (SER) en de Commissie Monitoring Streefcijfer Wet bestuur en toezicht.
8x Anastasia-mysterie aan muur Albert Verlinde20/09 08u30 - Metro: Niet alleen Rusland en een musical hebben een Anastasia-mysterie. Albert Verlinde heeft er één aan de wand.
8x Veel mensen klaar voor 'bestorming' Area 5120/09 09u30 - Metro: Vrijdag staat de 'bestorming' van Area 51 gepland, een complex van de Amerikaanse luchtmacht waar stiekem buitenaardse ruimteschepen en hun bemanning verstopt zouden zijn. Zoals het er nu uitziet komen daar flink wat mensen op af. 
8x Dit weekend is het NK Rubiks kubus oplossen20/09 12u00 - Metro: Speedcuben: het zo snel mogelijk oplossen van een Rubiks kubus, is een sport die steeds populairder wordt in Nederland. Dit weekend wordt het Nederlands Kampioenschap gehouden in Veenendaal. 
8x Leraar thuis na tonen dickpicks in klaslokaal20/09 14u00 - Metro: Een docent van het Gerrit Komrij College in Winterswijk zit thuis omdat er tijdens de les dickpicks werden geprojecteerd in het klaslokaal. Leerlingen zijn in rep en roer. „Ik wil geen les meer van de docent', zegt een 13-jarige mavoscholiere zelfs. Dat meldt De Telegraaf.
8x Verzet tegen het weren van pers bij liquidatieproces20/09 19u00 - Metro: De journalistenvakbond NVJ en het Genootschap van Hoofdredacteuren verzetten zich tegen het weren van de pers bij de zaak tegen de voortvluchtige Ridouan Taghi.

Statistieken

Artikels:
33326
Gelezen:
33566
Aantal lezers nu:
35


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven