dinsdag 18 juni 2019, week 25


U bent nu hier: Meer nieuws van Metro

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u15
 

Metro

Verbergen Tonen
18/06 16u45  Klaver: CO2-belasting is een stap dichterbij Een CO2-heffing voor vervuilende bedrijven is een stap dichterbij gekomen, nu het Centraal Planbureau (CPB) heeft vastgesteld dat zo'n maatregel kan helpen de CO2-uitstoot te verminderen, zonder de industrie de nek om te draaien. Dat concludeert Jesse Klaver. De GroenLinks-leider ziet mogelijkheden om tot een breed gedragen CO2-belasting te komen.
18/06 16u45  Moeder koopt ‘moordpop’ voor zoontje Met de beste bedoelingen heeft een moeder, Karen, een speelgoedpop voor de verjaardag van haar eenzame zoontje gekocht. Ze zijn pas verhuisd en de jonge Andy heeft het er maar wat moeilijk mee. De aankoop blijkt bepaald geen gelukkige. De pop beschouwt zich als beste vriend van het kind gaat gruwelijk los op iedereen die Andy op een of andere manier in de weg zit.
18/06 16u30  Ook VCP stemt voor: breed draagvlak pensioenakkoord Ook de achterban van de Vakcentrale voor Professionals (VCP) stemt in met het pensioenakkoord. Daarmee heeft na FNV en CNV de laatste van de drie grote vakorganisaties zijn fiat gegeven aan de gemaakte afspraken. Nu kan begonnen worden met de uitwerking van het nieuwe pensioenstelsel.
18/06 16u15  Het vetste uitzicht van New York - De Reismeisjes De Reismeisjes gaan op zoek naar het beste uitzicht over New York City.
18/06 15u45  Jan Smit favoriet voor presentatie Songfestival Jan Smit ligt in pole-position om het Eurovisie Songfestival te presenteren. Tenminste, de zanger is de grote favoriet onder het Nederlandse publiek. Dat blijkt uit een onderzoek van Panelwizard in opdracht van TrosKompas.
18/06 15u30  Slager zit met 7000 gulden die hij niet mag inruilen Het begon als een heel ludieke jubileumactie, maar de eigenaar van slagerij De Schrans in Leeuwarden zit nu met zo'n 7.000 gulden in de maag. Echter kan de ondernemer ze niet meer inwisselen omdat de munteenheid geen wettelijk betaalmiddel meer is.
18/06 15u15  Op Utrecht CS kun je schommelend je mobiel opladen Het is je vast een keer overkomen: je bent onderweg naar een afspraak maar je telefoon is bijna leeg en nergens een oplader te bekennen. In het kader van de Duurzame Week kun je vanaf deze week schommelend je telefoon opladen. 
18/06 14u30  Treinverkeer bij Arnhem uren vertraagd door fiets Het treinverkeer tussen Arnhem en Emmerich heeft dinsdagochtend urenlang stilgelegen omdat er een fiets in de bovenleiding hing. Inmiddels is het treinverkeer langzaamaan weer hervat. 
18/06 13u45  Vanaf 2020 kun je betalen met Facebook-cryptomunt Facebook is inmiddels niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Het bedrijf blijft zich uitbreiden en lanceert een eigen virtuele munt. Facebook-gebruikers kunnen daarmee aankopen doen. De cryptomunt krijgt de naam Libra en moet vanaf 2020 beschikbaar zijn als app voor iOS, Android, Messenger en WhatsApp.
18/06 11u30  Michel Platini opgepakt voor corruptie WK 2022 Franse justitie heeft Michel Platini laten oppakken op verdenking van corruptie bij de toewijzing van het WK van 2022 aan Qatar. Dat meldt de onderzoekswebsite Mediapart. Platini zou zijn vastgezet op het kantoor van de anticorruptie-eenheid van justitie.
18/06 11u15  Het kan vandaag 30 graden worden Na regen komt dan eindelijk zonneschijn. Het is zomers warm in Nederland en de temperatuur kan dinsdag en woensdag lokaal wel oplopen tot 30 graden. 
18/06 10u15  Herstelde Ibrahim Afellay tekent contract bij PSV Ibrahim Afellay gaat weer voetballen bij PSV. De 33-jarige middenvelder tekent een contract voor één jaar bij de Brabantse club en sluit per direct aan bij de selectie van hoofdtrainer Mark van Bommel.
18/06 10u00  Thaibokstrainer doodgeschoten in Amsterdam-Noord De man die maandagavond is doodgeschoten op de Papaverweg in Amsterdam-Noord is vermoedelijk thaibokstrainer Saban Berk. Hij was decennialang thaibokstrainer. Dat melden AT5 en Het Parool.10 
18/06 09u30  VS stuurt 1000 extra militairen naar Midden-Oosten De Verenigde Staten gaan 1000 extra militairen naar het Midden-Oosten sturen in reactie op de toenemende spanningen met Iran, meldt het Amerikaanse ministerie van Defensie. De extra troepen zijn bestemd voor de verdediging bij dreigingen in de lucht, op zee en op land.
18/06 09u00  Twee zwaargewonden bij steekpartij azc Harderwijk Door een steekpartij in een asielzoekerscentrum in Harderwijk zijn in de nacht van maandag op dinsdag twee personen zwaargewond geraakt. Een derde persoon raakte lichtgewond en is na behandeling in het ziekenhuis aangehouden, aldus de politie.
Laatste update: vandaag om 16u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/06 08u30  Twaalf doden en gewonden door aardbeving ChinaHet dodental na de zware aardbeving in de zuidwestelijke Chinese provincie Sichuan is opgelopen naar elf. Zeker 122 mensen zijn gewond geraakt, melden de autoriteiten en de Chinese staatsmedia. Reddingswerkers hebben ook enkele overlevenden uit het puin gehaald.12 
18/06 08u15  Klein paradijs voor (baasje van) chihuahuaDanny Hulst runt in Enschede een winkel speciaal voor de chihuahua (en andere kleinere honden). Baasjes komen uit alle uithoeken voor een zachte mand tot verjaardagskoeken en nee, „een chihuahua is géén rat!” Hij maakt ook filmpjes voor zijn YouTube-kanaal waarin hij en zijn hondjes van alles testen. 
18/06 08u15  TU Eindhoven stelt vacature alleen open voor vrouwenDe TU Eindhoven stelt vacatures voor wetenschappelijk personeel uitsluitend open voor vrouwen. Het college van bestuur heeft dat laten weten aan alle medewerkers en studenten.
18/06 06u15  'Onder de grens van het redelijke'Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren vraagt zich af of de salarissen van politici en overheidsfunctionarissen niet omhoog moeten. De overheid zou ervoor moeten waken dat de beloning van haar medewerkers ‘onder de grens van het redelijke’ komt. 
18/06 06u15  Ook ontevreden consument blijft bankhangenVolgens de consumentenbond zijn we best tevreden over onze banken. Zelfs als dat niet zo is, blijven we zitten. Waarom is dat toch?
17/06 23u15  Lees de krant van morgen nu al online!De krant van dinsdag 18 juni is klaar, gedrukt en is morgenochtend te vinden op onder andere de grote treinstations in Nederland. Benieuwd wat er in staat? 
17/06 22u45  Rick is de eerste minister van GehandicaptenzakenHeugelijk nieuws! Rick Brink (33) is de nieuwe officieuze minister van Gehandicaptenzaken. Brink mag deze titel dragen na de finale-uitzending maandagavond bij KRO-NCRV. Na de uitslag kreeg Brink ook meteen een tas van Hugo de Jonge aangereikt, „want er is nog wel wat werk te verzetten.' 
17/06 22u00  Thorne (21) deelt naakfoto's om hackers voor te zijnDe 21-jarige Amerikaanse Disneyster Bella Thorne laat zich niet zomaar chanteren. Waarom? Ze heeft haar eigen naaktfoto’s op Twitter geplaatst, nadat ze werd afgeperst door hackers die de beelden in handen kregen. 
17/06 21u15  Dit kost een dagkaart voor GP in Zandvoort in 2020De prijzen voor een dagkaart voor de Nederlandse Grand Prix van 2020 zijn bekend. De goedkoopste dagkaart voor de race is 140 euro voor een volwassene. Dat maakte de organisatie maandag bekend. 
17/06 20u15  #99 Ineens stappen er twee agenten de wachtkamer inMaud zou op date gaan met Tommy, beter bekend als ZwartJasje. Tijdens haar date krijgt ze een raar telefoontje van Rochella, die schreeuwt aan de telefoon en niet rechtstreeks tegen Maud praat. Maud is totaal in paniek en vertrekt halsoverkop met Tommy naar haar huis, waar Rochella zich waarschijnlijk bevindt. En als ze binnenkomt blijkt haar angst gegrond: Rochella ligt gewond op de grond. Tommy heeft een ambulance gebeld en Rochella ligt in het ziekenhuis. Maud is mee gegaan naar het ziekenhuis, de tijd in de wachtkamer lijkt eindeloos te duren. Totdat de arts ineens de wachtkamer binnen komt lopen met een mededeling voor Maud. „Allereerst over de baby...' begint de arts. En dan gaat met een ruk de deur van de wachtkamer open. „Maud!'
17/06 20u15  Boodschappen worden duurder én oneerlijkerUit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat ons eten steeds duurder wordt. Tegelijk roept minister Schouten dat we te weinig betalen voor ons eten. Hoe zit dat? De kosten voor ons eten zijn ten opzichte van vorig jaar met 3,8 procent gestegen. Vooral aan vlees, vis en zuivel geven we meer uit en groente is duurder geworden. Toch zegt minister Carola Schouten, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in het AD dat ons eten veel te goedkoop is. „Dat de prijzen in de supermarkten zijn gestegen, heeft voornamelijk met de btw-verhoging van 3 procent te maken”, zegt Jorrit Kiewik, directeur van Slow Food Youth Network. Dat is een jongerenbeweging die zich inzet voor een eerlijker en gezonder voedselsysteem. Kiewik noemt eten net als Schouten te goedkoop. „Eten is op dit moment in overmaat aanwezig, we verspillen daardoor zoveel.” Veel schakels in de keten De Land- en Tuinbouworganisatie Nederland (LTO) ziet vooral een te groot gat tussen wat de boer krijgt en de consument betaalt. „Je moet denken aan de consument die 1,30 voor een kilo aardappelen betaalt terwijl de boer maar 14 cent krijgt', zegt woordvoerder Esther de Snoo. „Bij scharreleieren is dat een gemiddelde van 60 cent voor de boer voor tien eieren terwijl de consument 2,24 euro betaalt. Handel, verwerkende industrie, supermarkten en andere schakels zorgen ervoor dat er steeds een beetje bovenop de consumentenprijs komt.” Hoe meer tussenpersonen, hoe duurder het product. Dat zorgt, zegt Kiewik, voor steeds meer boeren onder de armoedegrens. „Ongeveer 45 procent van de varkenshouders leefde in 2016 onder de armoedegrens. Ze hebben soms grond en grote huizen waar waarde in zit, maar daar koop je geen brood voor. Doordat de prijsdruk voor alle boeren in Nederland zo sterk is, moeten ze intensiever produceren.” Dat resulteert in het uitputten van de grond, intensievere landbouw en is ook nog eens slecht voor het milieu. Bewuster kopen Het betekent dat de consument zich meer bewust moet zijn van wat hij koopt. De Snoo: „Die wil namelijk niet alleen mooi en kwalitatief voedsel, het moet ook duurzaam en diervriendelijk zijn. Dat kost de boer meer, zijn product moet niet alleen zo goed mogelijk, ook zijn proces. De extra kosten die hij maakt, moet hij ook terugverdienen. Boeren lopen klem omdat de kosten stijgen maar de opbrengsten niet. Dat ga je niet volhouden.” Met als mogelijk gevolg dat de boer in de knel komt. Niet alleen misère Gelukkig is het niet alleen maar misère. Zowel De Snoo als Kiewik hebben als tip vaker naar een lokale supermarkt, streekmarkt of boerderijwinkel te gaan. „De schakels in de keten worden verminderd zodat de boer ook meer invloed krijgt op wat hij verdient”, zegt De Snoo. „Je betaalt als consument soms wat meer, maar je hebt garantie dat de boer een eerlijke prijs krijgt.” Niet alleen beter leven voor het dier, maar ook voor de boer. Dat de keten korter is, kan het ook zijn dat rechtstreeks bij de boer kopen juist weer minder kost. Is er geen boerenmarkt, dan kan een supermarkt die lokaal inkoopt ook een goed alternatief zijn. Meer betalen voor producten is namelijk niet aan iedereen besteed. Er zijn meer manieren om op de boodschappen te besparen. Kiewik: „Als je volgens de schijf van vijf van het Voedingscentrum eet, ben je gemiddeld zes euro per dag aan eten kwijt. We geven in Nederland gemiddeld 6,50 euro per dag uit volgens het Nibud.” Beter inkopen Kiewik ziet ook dat consument en producent enorm uit elkaar zijn gegroeid. „Daardoor kunnen boeren niet altijd produceren wat de markt wil. Uiteindelijk wordt de consument toch vaak geleid door de prijs.” Ook supermarkten kunnen wat Kiewik betreft nog een steentje bijdragen. „De grote inkopers van supermarkten zijn zo machtig. Daar kunnen ze gebruik van maken. Ze kunnen kijken naar hoe ze zo goed mogelijk inkopen. Meer lokale producten, niet altijd maar aardbeien of asperges in de schappen en de klant laten zien welke producten in het seizoen zijn.” Zo bespaar je volgens de Consumentenbond Het lijkt erop dat de consument aan het kortste eind trekt in de supermarkt. Gelukkig kun je de kosten volgens de Consumentenbond wel drukken. De bond geeft het advies aanbiedingen en prijzen in de gaten te houden. De verschillende supermarkten afstruinen voor de beste aanbiedingen kan je ook een fikse besparing opleveren. Shop je bij de Hoogvliet of Jumbo, dan kunnen de prijzen per filiaal verschillen. Het ligt aan de concurrentie in de omgeving hoe hoog de prijzen zijn. Wat huismerken betreft moet je ook niet bij deze twee winkels zijn volgens een onderzoek van de Consumentenbond eind december 2017, maar bij supermarkten Aldi, Lidl of Dirk. Qua A-merken zit Hoogvliet wel redelijk gelijk in alle filialen. Ze staan op nummer drie wat goedkope A-merken betreft. Picnic staat op één, gevolgd door Dirk. Basisboodschappen zoals melk en rijst haal je het goedkoopst bij de Dirk, gevolgd door een Hoogvliet met lage prijzen en de Deka. Dirk, Vomar en Deka zijn de beste winkels om biologische producten voor een lage prijs te krijgen. Bekijk ook: Pasgetrouwde Daley Blind wordt vader Bekijk ook: Helft festivalgangers draagt geen oordoppen, maar... Bekijk ook: Knoops: zaak tegen Wilders kan niet doorgaan
17/06 19u15  Yeah! Nieuw deel Hunger Games-reeks in aantochtHunger Game-fans opgelet! Nog heel even wachten, maar er komt een nieuw boek mét verfilming. Schrijfster Suzanne Collins brengt in mei 2020 een prequel uit, die naar verwachting vrij snel daarna verfilmd gaat worden, dat meldt The Hollywood Reporter.
17/06 18u30  Leerlingen Calvijn College moeten nog langer wachtenDe leerlingen van het Amsterdamse Calvijn College hebben nóg een slapeloze nacht te gaan: de uitslag van de examens komt in elk geval maandag niet meer, zegt een woordvoerder van de Inspectie van het Onderwijs.
17/06 17u45  Bouwers staken werkzaamheden ZuidasdokDe bouwers van het Amsterdamse Zuidasdok hebben zich teruggetrokken en de werkzaamheden voor de ontwerpfase gestaakt. Volgens een woordvoerster van het project heeft dat te maken met de vertraging die is ontstaan.
17/06 15u45  Pasgetrouwde Daley Blind wordt vaderAfgelopen weekend trouwde voetballer Daley Blind met zijn vriendin Candy Rae Fleur. Maandag laat de 29-jarige Ajacied weten dat hij niet alleen met Fleur is getrouwd.
17/06 15u30  Knoops: zaak tegen Wilders kan niet doorgaanVolgens de advocaat van Geert Wilders kan de rechtszaak die volgende week tegen hem op de planning staat niet doorgaan.  Advocaat Geert-Jan Knoops vindt dat de nieuwe ontwikkelingen in het hoger beroep eerst onderzocht moeten worden. Volgens Wilders heeft toenmalig justitieminister Ivo Opstelten druk uitgeoefend op het Openbaar Ministerie om de PVV'er te vervolgen voor zijn 'minder-Marokkanen'-uitspraak in 2014.
17/06 14u30  Nieuwslezer Jan de Hoop toch nog niet met pensioenJan de Hoop gaat voorlopig nog niet met pensioen. In zijn nieuwe vlog laat de nieuwslezer weten dat hij nog tot 18 december 2021 vroeg zal moeten opstaan om het RTL Ontbijtnieuws te presenteren.
17/06 13u45  Islamitische hogeschool verliest bevoegdheidHet ministerie van Onderwijs meldt maandag dat de Islamitische onderwijsinstelling EIUAS in Rotterdam zich van minister Ingrid van Engelshoven geen Hogeschool meer mag noemen. De instelling verliest haar bevoegdheid om graden te verlenen. 
17/06 12u45  Metropool Amsterdam krijgt 57.000 nieuwe banenDit jaar en volgend jaar krijgt de Metropoolregio Amsterdam er 57.000 nieuwe banen bij. Hoewel de economische groei iets achterblijft vergeleken met 2018, is hij hoger dan in de rest van het land. Dat staat in de Economische Verkenningen Metropoolregio Amsterdam 2019.
17/06 11u45  'Gewraakte Boeing dit jaar weer operationeel'Boeing-baas Dennis Muilenberg sprak tijdens de luchtvaartshow in Parijs zijn verwachting uit dat de Boeings van het type 737 MAX dit jaar weer luchtwaardig zullen zijn. De Boeings werden vanwege veiligheidsredenen aan de grond gehouden. 
17/06 11u15  Voedsel in tien jaar tijd 14,5 procent duurderIn tien jaar tijd zijn de prijzen van voedingsmiddelen met 14,5 procent gestegen. Groente en fruit werd in deze periode vijf keer duurder en zijn daarmee de grootste stijgers. Dat meldt het CBS maandag.
17/06 10u45  Fototerugblik: Pink in de Johan Cruijff ArenAPink trad zondag aan in de Johan Cruijff ArenA en overdonderde met een show vol hits, feest en - dat geeft de zangeres er vaak als extraatje bij - acrobatiek. De 39-jarige Alecia Moore was in Amsterdam in vorm, zo vonden velen. Fotograaf Bart van der Putten legde Pink tijdens haar concert uit de Beautiful Trauma Tour vast.
17/06 10u00  Burgerdoden bij raketaanval jihadistenZeker twaalf burgers in een dorp in Noordwest-Syrië zijn om het leven gekomen door een raketaanval. Volgens het Syrische staatspersbureau SANA zit de aan al-Qaeda gelieerde Hayat Tahrir al-Sham achter de aanval.
17/06 09u45  Overgekwalificeerd? Zo los je dat op!Elke maandag helpt Metro je carrière op weg met verhalen over de arbeidsmarkt. Vandaag: Overgekwalificeerd zijn, slappe smoes of een terecht punt van zorg?
17/06 09u30  Dolfijnen spoelen in groten getale aan bij kust VSIn de Verenigde Staten staat men voor een apart verschijnsel. Sinds februari spoelen er namelijk massaal dolfijnen aan in het zuidelijke kustgebied met de staten Florida, Louisiana en Mississippi, die grenzen aan de Golf van Mexico.
17/06 09u30  Bertens verliest finale Rosmalen na vijf matchpuntenKiki Bertens heeft op het grastoernooi van Rosmalen naast de titel gegrepen. De als eerste geplaatste Bertens liet in de finale tegen de Amerikaanse Alison Riske vijf wedstrijdpunten onbenut. Ze verloor met 0-6 7-6 (3) 7-5. Bertens gaf een voorsprong van 6-0 en 4-1 uit handen.
17/06 09u15  Politie tonnen kwijt aan overbodige 112-appDe politie investeerde tonnen in een nieuwe 112-app die inmiddels overboden is geworden. De app zou in het voorjaar van 2017 worden gelanceerd en de hulpdiensten helpen bij het vaststellen van de locatie van iemand in nood.
17/06 08u30  Eindexamenkandidaten opnieuw aan de bakMaandag moeten leerlingen op drie scholen opnieuw eindexamen doen omdat er eerder iets misging. De 38 eindexamenleerlingen Duits en biologie van de Duin en Kruidbergmavo in Driehuis (Noord-Holland) zijn de klos doordat het postpakket met de gemaakte examens, dat volgens protocol voor de tweede correctieronde aangetekend naar een andere school was verzonden, zoek raakte bij PostNL.
17/06 08u15  Nieuw: de minister van GehandicaptenzakenHet is een spannende dag voor Boaz, Rick, Sandra, Thijs, Sven en Frances. De zes staan vanavond centraal in een liveshow op NPO1, waarin een minister van Gehandicaptenzaken wordt gekozen.
17/06 08u00  Strafzaak tegen (ex-)leden No Surrender vertraagdMaandag zou de strafzaak beginnen tegen vijf (ex-)leden van motorclub No Surrender. De zaak loopt waarschijnlijk vertraging op door een aanhoudingsverzoek van de advocaten van Henk Kuipers. Maar liefst twaalf zittingsdagen heeft de rechtbank in Groningen uitgetrokken voor de strafzaak tegen vijf (ex-)leden van motorclub No Surrender.
17/06 07u45  Het komt wel goedHet komt wel goed. Voor hoe lang en hoe vaak kun je dat zeggen? Als je het te vaak zegt, dan is op een bepaald moment de waarde ervan verdwenen, er vanaf gesleten. Als je het nooit zegt, zal het ook nooit goed komen.
17/06 06u00  Nacht van de vluchteling laat hart van Art bloedenAls zaterdagavond om middernacht het startschot klinkt en de confetti de lucht in schiet, schuifelt de stoet wandelaars door de poorten van het Spoorwegmuseum naar buiten, de nacht in. Ze hebben een tocht van veertig kilometer voor de boeg om geld op te halen voor vluchtelingen wereldwijd.
16/06 23u00  Herkomstlanden weigeren steeds vaker asielzoekersOngewenste vreemdelingen kunnen steeds vaker niet worden teruggestuurd naar hun land van herkomst. De afgelopen vijf jaar mislukten meer dan 10.000 pogingen omdat het herkomstland weigerde of niet reageerde. Dat meldt de Telegraaf.
16/06 22u00  Politie vindt 18 migranten in vrachtwagenVerstopt in een piepkleine, bloedhete ruimte tussen de autobanden. Daar vonden de politie en Koninklijke Marechaussee zondagmiddag achttien migranten in een kleine vrachtwagen. Onder hen waren vijf kinderen.
16/06 21u45  Politie vindt 17 migranten in vrachtwagenVerstopt in een piepkleine, bloedhete ruimte tussen de autobanden, troffen de politie en Koninklijke Marechaussee zondagmiddag zeventien migranten aan in een kleine vrachtwagen. Onder hen waren vijf kinderen.
16/06 20u45  Stroomstoring Zuid-Amerika deels verholpenDe grote stroomstoring in Zuid-Amerika is deels verholpen. De Argentijnse president Mauricio Macri zegt dat de helft van de huishoudens weer stroom heeft. Hij noemt de storing 'ongeëvenaard' en belooft een grondig onderzoek naar de oorzaak.
16/06 20u45  Misbruikslachtoffer klaagt Nederlandse staat aanEen slachtoffer van geweld en seksueel misbruik in de jeugdzorg klaagt de Nederlandse staat aan. De inmiddels 68-jarige Jeanette de Geus verwijt de staat onrechtmatig handelen bij de behandeling van haar verzoek om erkenning en compensatie.
16/06 19u30  Israël vernoemt nieuwe nederzetting naar TrumpIsraël vernoemt een nieuwe nederzetting op de Golanhoogten naar de Amerikaanse president Donald Trump. Premier Benjamin Netanyahu onthulde op feestelijke wijze een groot bord met het opschrift 'Trump Heights' (Trumphoogten) op de plek waar de gemeenschap moet komen.
16/06 18u45  Plassende toerist valt van berg in OostenrijkEen toerist met hoge nood is in Oostenrijk van een berg gevallen. De Duitser stond midden in de nacht op om te plassen, maar verloor zijn evenwicht en viel vervolgens 100 meter naar beneden.
16/06 18u00  Dolfijnen spoelen in grote getalen aan bij kust VSIn de Verenigde Staten staat men voor een apart verschijnsel. Sinds februari spoelen er namelijk massaal dolfijnen aan in het zuidelijke kust gebied met de staten Florida, Louisiana en Mississippi die grenzen aan de Golf van Mexico.
16/06 16u45  Aanslag Bataclan krijgt 3,5 jaar later nieuwe dodeGuillaume Valette overleefde in november 2015 zonder kleerscheuren de aanslag op Bataclan. Althans, zonder fysieke schade. Mentaal herstelde hij nooit volledig van de terroristische aanval. Het leidde er toe dat hij in 2017 zelfmoord pleegde.
16/06 15u45  Bertens verliest finale Rosmalen na vijf setpuntenKiki Bertens heeft op het grastoernooi van Rosmalen naast de titel gegrepen. De als eerste geplaatste Bertens liet in de finale tegen de Amerikaanse Alison Riske vijf wedstrijdpunten onbenut. Ze verloor met 0-6 7-6 (3) 7-5. Bertens gaf een voorsprong van 6-0 en 4-1 uit handen.
16/06 14u45  Uruguay en Argentinë zitten zonder stroomHeel Argentinië en Uruguay zitten zonder elektriciteit, meldt een belangrijke stroomleverancier in de Zuid-Amerikaanse landen. Ook delen van Brazilië, Chili en Paraguay zitten in het donker, rapporteert de BBC. Argentinië en Uruguay tellen samen circa 48 miljoen inwoners.
16/06 14u30  Zee van mensen eist vertrek leider HongkongHonderdduizenden mensen zijn gekleed in het zwart de straten van Hongkong opgegaan om het aftreden te eisen van de hoogste bestuurder van de metropool, de door China gesteunde Carrie Lam. Volgens de organisatoren stromen meer dan een miljoen mensen door het centrum, de autoriteiten houden het op 240.000 demonstranten. Belangrijke kruispunten zijn geblokkeerd door de mensenmassa, die nog altijd aanzwelt. 
16/06 14u00  Namibië verkoopt duizend wilde dieren door droogteHet door droogte geteisterde Namibië heeft toestemming gegeven voor de verkoop van zeker duizend wilde dieren, waaronder olifanten en giraffes. Met de verkoop willen de autoriteiten voorkomen dat dieren sterven en een miljoen euro ophalen voor natuurbeheer, zei een woordvoerder van het ministerie van Milieu.
16/06 13u45  Breedste vliegtuig ter wereld na een vlucht te koopHet breedste vliegtuig ter wereld is na een vlucht alweer te koop aangeboden. De Stratolauncher kan je ophalen als je bereid bent om 400 miljoen dollar (omgerekend ongeveer 357 miljoen euro) uit te geven.
16/06 12u30  Jaar lang geen olifanten gedood in Afrikaans parkHet zou eigenlijk geen hoogtepunt moeten zijn, maar is dat wel. Al meer dan een jaar is er in een van de grootste parken van Afrika geen enkele olifant gedood. Het gaat om een gebied dat groter is dan Zwitserland, waar in voorgaande jaren duizenden dieren geslacht werden. 
16/06 11u30  Man denkt villa te kopen, maar krijgt 30 cm landAls iets te mooi om waar te zijn lijkt, is het dat ook meestal. Daar is een man uit Zuid-Florida wel achtergekomen. Hij dacht een ontzettend goede deal te hebben gesloten voor een villa, maar de vork zat toch even anders in de steel. 
16/06 11u30  Twee miljoen mensen zien voetbalvrouwen winnenRuim 2,2 miljoen mensen hebben de Nederlandse voetbalsters zaterdag hun tweede wedstrijd op het WK zien winnen. Zaterdagmiddag keken 2.260.000 mensen naar de wedstrijd tegen Kameroen. Dat zijn er meer dan bij de eerste wedstrijd. 
16/06 09u45  Van der Weijden heeft zin in 2e ElfstedenzwemtochtMaarten van der Weijden heeft er vertrouwen in dat hij dit jaar de finish van zijn Elfstedenzwemtocht gaat halen. Vrijdag 21 juni gaat hij weer het water in en doet hij opnieuw een poging om de Elfstedentocht in het water af te leggen. Daarmee wil hij geld ophalen voor kankeronderzoek. 
16/06 09u00  Honderdduizenden mensen zien voetbalvrouwen winnenRuim 2,2 miljoen mensen hebben de Nederlandse voetbalsters zaterdag hun tweede wedstrijd op het WK zien winnen. Zaterdagmiddag keken 2.260.000 mensen naar de wedstrijd tegen Kameroen. Dat zijn er meer dan bij de eerste wedstrijd. 
16/06 08u45  Eerste lopers Nacht van de Vluchteling over finishTegen acht uur 's ochtends zijn de eerste lopers van de Nacht van de Vluchteling de finish over gekomen. Om twaalf uur 's nachts begonnen zij met lopen, om geld op te halen voor noodhulp aan vluchtelingen. 
16/06 00u15  London maakt borst nat voor eerste chihuahua-caféInmiddels heeft elke middelgrote Nederlandse provinciestad wel een kattencafé, dus dat is geen nieuws meer. Aan de overkant van de Noordzee opent echter een knuffelcafé dat Metro UK in elk geval nooit eerder tegenkwam.
15/06 23u00  Kattenfilter verstiert livestream minister PakistanEen van de leukste dingen aan live-uitzending - voor de kijkers althans - is dat er van alles mis kan gaan. Vrijdag werd dit maar weer eens bevestigd tijdens een livestream van de Pakistaanse regeringspartij Pakistan Tehreek-e-Insaf's (PKI) die werd gedeeld op Facebook. 
15/06 21u15  'FvD-leider Baudet staande gehouden op scooter'Het Amsterdamse raadslid Jan-Bert Vroeger (D66) plaatste zaterdagavond een foto op Twitter van een scooterrijder die werd staande gehouden door handhavers van de gemeente, zo meldt AT5. 
15/06 20u15  Steeds meer 'smartphoneschedels' bij jonge mensenHeb jij wel eens goed gevoeld aan de basis van je schedel? Controleer je achterhoofd eens op het punt waar de nek eindigt en de schedel begint. Voel je een uitsteeksel of een bonkig bultje? Volgens onderzoeker David Sahar kan het zijn dat dit door overmatig gebruik van je smartphone komen. 
15/06 19u15  Bewezen: tegen jezelf praten is goed voor je!Loop jij altijd lekker met jezelf te babbelen als je bijvoorbeeld alleen thuis bent, over straat loopt, aan het rommelen bent, of in bed ligt? Dat is niet gek, maar hartstikke gezond! Althans, dat beweert therapeute Lisa Ferentz in haar nieuwe boek Finding Your Ruby Slippers: Transformative Life Lessons From the Therapist's Couch. 
15/06 17u45  Deze vrouw doet echt alles voor 'Dragon Girl'-lookDe 24-jarige Amber Luke is in het nieuws omdat deze dame er werkelijk van alles voor overheeft om haar 'Dragon Girl'-look te verfijnen. In totaal gaf zij al meer dan 26.000 dollar uit om zichzelf op te knappen, inclusief blauw getatoeëerde oogballen, een gespleten tong en 'drakentanden'. 
15/06 17u00  Gratis naar Malediven om zeeschildpadden te helpenWerklozen opgelet: wij hebben wellicht jouw droombaan gevonden! Je kunt zelfs twee weken gratis naar de Malediven voor deze job, inclusief kost en inwoon en je ticket terug naar huis. Enige vereiste is dat je van beesten én van zon houdt. 
15/06 15u15  Grootste deel FNV staat achter het pensioenakkoordDe leden van de FNV en het ledenparlement hebben zich in meerderheid geschaard achter het pensioenakkoord. Dat maakte bondsvoorzitter Han Busker zaterdagmiddag bekend nadat het zogeheten ledenparlement van de vakbeweging in Apeldoorn had gestemd.
15/06 14u45  Komt Tempation-Megan Joshua verrassen in EOTB?!Dikke kans dat de kijkers van Temptation Island (wat nu even niet wordt uitgezonden) zich elke zondagavond storten op een gloednieuwe aflevering van Ex On The Beach All Stars. En daar komt een oude Temptation-deelneemster in terug, als we sommige media mogen geloven: Megan (snap je)! 
15/06 13u30  Helft festivalgangers draagt geen oordoppen, maar...Niets is zo fijn als een concert pakken of dansen op een festival. Maar toch moet je opletten: te lang luisteren naar te harde muziek brengt namelijk risico’s met zich mee voor je gezonde gehoor. Het kan zelfs onomkeerbare gehoorschade opleveren. Oordoppen helpen, maar uit onderzoek blijkt dat iets meer dan de helft van de bezoekers nooit oordoppen draagt. De Plug in Party on Movement wil daar verandering in brengen.
15/06 13u15  Maarten van der Weijden krijgt eigen beeldIn het Friese Birdaard, ten noordwesten van Oudkerk, wordt zaterdagavond een beeld onthuld van zwemmer Maarten van der Weijden. Het beeld laat hem zien in het water. Hans Jouta uit Ferwerd maakte het kunstwerk, dat staat voor de strijd en het doorzettingsvermogen van kankerpatiënten en de onvoorwaardelijke steun van dierbaren.  Van der Weijden heeft zelf ook kanker gehad. In 2001 werd hij op 20-jarige leeftijd gediagnosticeerd met acutelymfatische leukemie (kanker van de witte bloedcellen). 
15/06 12u15  Inbreker is politieagenten nacht lang te slim afEen 46-jarige inbreker moet wel of vliegensvlug of slim zijn geweest. Hij wist namelijk in de nacht van vrijdag op zaterdag vanuit Amersfoort naar Amsterdam uit handen van de politie te blijven.  De boef werd op heterdaad betrapt bij een woninginbraak in Amersfoort Vathorst op de Hanzeboulevard, waarna hij er met een auto vandoor ging richting zijn stad, Amsterdam. Hierbij negeerde hij een stopteken van agenten en reed via de A1, A27 en A2 naar Amsterdam, terwijl diverse politieauto's hem op de hielden zaten. 
15/06 11u45  Brandweer herdenkt omgekomen collega'sDe brandweer herdenkt zaterdag collega's die tijdens het werk gesneuveld zijn. Bij het Nationaal Brandweermonument in Schaarsbergen, Arnhem wordt daar om 13.00 uur bij stilgestaan. Ook wordt er bij kazernes en brandweerposten door heel Nederland stilgestaan en een ereboog gevormd door water uit twee brandweerspuiten. Ook wel het brandweer-ere teken genoemd.  „De brandweer staat altijd met hart en ziel klaar voor de maatschappij. Maar soms gaat het mis en betalen brandweermensen de hoogste prijs', zegt Brandweer Nederland. De organisatie roept alle brandweerlieden op om zaterdag hun profielfoto op social media te veranderen in een zwart brandweerlogo. Ook zullen de vlaggen op de brandweergebouwen halfstok hangen. 
15/06 11u15  Iris van den Ende maakt Nederlandse musical DianaIris van den Ende werkt met haar bedrijf Medialane aan een musical over prinses Diana. De Britse prinses, met de bijnaam Lady Di, verongelukte in 1997. Het stuk draagt de naam From Diana With Love en is de eerste zelfgemaakte Nederlandse productie van de dochter van Joop van den Ende. Het stuk zal eind 2020 of begin 2021 in de theaters te zien zijn, dat maakte ze bekend in De Telegraaf. 
15/06 11u00  Nederlandse musical over prinses Diana in de maakIris van den Ende werkt met haar bedrijf Medialane aan een musical over prinses Diana. De Britse prinses, met de bijnaam Lady Di, verongelukte in 1997. Het stuk draagt de naam From Diana With Love en is de eerste zelfgemaakte Nederlandse productie van de dochter van Joop van den Ende. Het stuk zal eind 2020 of begin 2021 in de theaters te zien zijn, dat maakte ze bekend in De Telegraaf. 
15/06 09u15  Zoveel bracht het eerste vaatje haring opEen traditionele veilig van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe heeft dinsdag 95.500 euro opgebracht. Groothandel Marko telde het bedrag neer, dat naar Stichting Mag Ik Dan Bij Jou gaat van Claudia de Breij. De stichting wil kinderen met kanker en hun ouders bijstaan tijdens de behandeling in het ziekenhuis. 
14/06 22u45  Ondernemer beschermd tegen macht online platformsOndernemers worden beter beschermd tegen machtsmisbruik door digitale platforms zoals reserverings- en vergelijkingswebsites, onlinemarktplaatsen en appwinkels. De lidstaten van de Europese Unie hebben ingestemd met een voorstel dat dit regelt. Dat zorgt voor een eerlijkere economie, vindt staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken).
14/06 22u00  Bertens in Rosmalen twee keer naar halve finaleKiki Bertens lijkt de kater van haar ziekte op Roland Garros lekker weg te slaan. De Nederlandse tennister staat op Rosmalen zowel in het enkel- als het dubbelspel in de halve finale van het WTA-toernooi. 
14/06 21u15  Nieuw Insta-filter verpakt je hoofd als stuk vleesDe Nederlands-Braziliaanse kunstenaar Caio Vita heeft een nieuw Instagram-filter ontwikkeld. Nou is dat op zich geen supergroot nieuws, ware het niet dat het een wel zeer apart filter betreft, namelijk Instameat.
14/06 20u30  'Emigratie Van der G. irrelevant voor meldplicht'Of Volkert van der G. nu emigreert of niet, zijn strenge meldplicht keert niet terug. De versoepeling van zijn reclasseringsregime heeft niets te maken met eventuele emigratieplannen, schrijft justitieminister Ferd Grapperhaus aan de Tweede Kamer.
14/06 20u00  Nederlandse terreurverdachte krijgt twee jaar celDe rechter in Suriname heeft Raoul A. veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar, waarvan drie maanden voorwaardelijk, wegens banden met Islamitische Staat. De andere verdachte in deze terrorismezaak, zijn broer Nasser I., werd vrijgesproken. Beide broers hebben de Nederlandse nationaliteit.
14/06 19u30  Feyenoorders nemen afscheid van VarkenoordGeorginio Wijnaldum, Giovanni van Bronckhorst en Tonny Vilhena, zomaar wat topvoetballers die groot groeiden op Varkenoord, onder de slagschaduw van De Kuip. Talkshow Gelül verlaat voor deze gelegenheid zijn stek op Katendrecht om op het Varkenoordse veld met Feyenoorders afscheid te nemen van dit roemruchte trainingscomplex. Emile Roemer en Sander de Kramer zetten de laatste punt achter Varkenoord, met gasten als Gerda Lems: „Bij Pauw zap je weleens weg bij een rotonderwerp. Dat is hier niet nodig, want alles gaat over ons favoriete onderwerp: Feyenoord.”
14/06 19u30  Man mist uitreiking door WOII, krijgt alsnog diplomaWanneer de plicht roept, houdt niets een trouwe soldaat tegen. Ook niet zijn diploma-uitreiking. Op 12 juni 1943 trok William Wagner uit Chicago naar het front voor de Tweede Wereldoorlog, maar daardoor ontving hij zijn officiële afstudeerdocument nooit. Tot deze week.
14/06 19u30  'Russen poogden manipulatie Europese verkiezingen'In aanloop naar de Europese verkiezingen van de voorbije maand is er vanuit Rusland 'met een constante stroom nepnieuws' geprobeerd om onze verkiezingen te beïnvloeden. Dat beweert de Europese Commissie in een rapport.
14/06 18u15  Klanten gewaarschuwd na inbraak bij NeckermannReisorganisatie Neckermann heeft tienduizenden klanten gewaarschuwd na een inbraak bij het hoofdkantoor in Hoofddorp. In de nacht van 31 mei op 1 juni drongen onbekenden het gebouw binnen.
14/06 18u15  Supporters voorkomen zondagavondduels in EredivisieEr komen vooralsnog geen Eredivisie-wedstrijden op de zondagavond. Hoewel dat oorspronkelijk het plan was heeft een collectief van supportersverenigingen en de lokale autoriteiten daar tijdens een vergadering met de KNVB een stokje voor gestoken.
14/06 17u45  Baby die gruwelmoord overleefde alsnog overledenDe baby van een hoogzwangere vrouw in Chicago die 23 april werd vermoord, is alsnog bezweken. Media in de Amerikaanse metropool meldden dat baby Yovanny vrijdag op de intensive care als gevolg van ernstig hersenletsel is overleden.
14/06 17u15  Neushoorn doodt struisvogel in Wildlands EmmenMensen die dachten een leuk bezoekje te brengen aan het dierenpark Wildlands in Emmen werden vrijdag getrakteerd op een bizar gezicht. Een boze neushoorn rekende namelijk af met een struisvogel.
14/06 16u30  Woensdag resultaten MH17-onderzoek: Straffen hoortHet internationale Joint Investigation Team (JIT) presenteert woensdag de nieuwste bevindingen in het strafrechtelijk onderzoek naar het neerhalen van de MH17. In het congrescentrum NBC in Nieuwegein worden 's ochtends in beslotenheid eerst de nabestaanden van de 298 omgekomen inzittenden op de hoogte gesteld. Daarna volgt een openbare presentatie.
14/06 16u00  'Russen poogden Europese verkiezingen manipuleren'In aanloop naar de Europese verkiezingen van de voorbije maand is er vanuit Rusland 'met een constante stroom nepnieuws' geprobeerd om onze verkiezingen te beïnvloeden. Dat beweert de Europese Commissie in een rapport.
14/06 15u00  Chauffeur regiotaxi ontslagen na viral videoEen chauffeur van een regiotaxi, die een mevrouw die slecht ter been was moest ophalen, heeft haar niet goed behandeld. Dat vond zijn werkgever ook, want de man is ontslagen.
14/06 14u30  NS zoekt treinplasser: stage bij schoonmakerEen jongen die in een trein plast wordt door de NS goed te kakken gezet. In een oproep op Twitter deelt de NS namelijk een foto van de jongen en wordt het publiek opgeroepen mee te zoeken naar de jongen.
14/06 14u15  Na het weekend zomerse temperaturen en veel zonAankomend weekend is het weer vrij rustig en blijven de temperaturen zo rond de 20 graden. Maar na het weekend wordt het flink warmer: op dinsdag en woensdag kan het zelfs 25 graden worden, zomerse dagen dus! Dit meldt Weerplaza.
14/06 14u00  Komt er dan toch een Harry Potter-filmreünie?Harry Potter liefhebbers opgelet! Er bestaat een kans dat we Rupert Grint en Tom Felton weer te zien krijgen in de tovenaarswereld, zij lijken namelijk wel wat te voelen voor een eventuele filmreünie. Aan het Amerikaanse tijdschrift Entertainment Weekly vertellen de acteurs dat hun personages een deel van hen zijn geworden en dat het ze erg leuk lijkt weer eens deel te zijn van de magische wereld. 
14/06 13u00  IS zocht actief naar vrouwen voor kalifaatAnders dan bij andere terroristische organisaties, was de propaganda van Islamitische Staat ook expliciet gericht op vrouwen. De terreurbeweging vond vrouwen juist onmisbaar, omdat zij nieuwe jihadi's kunnen baren. Dit is gebleken uit onderzoek van Europol. 
14/06 12u15  Britten verbieden seksistische reclamesIn Groot-Britannië is het voortaan verboden om reclames met ‘schadelijke genderstereotypen’ te vertonen. Het gaat bijvoorbeeld om advertenties met mannen die worstelen met het verschonen van luiers of vrouwen die moeite hebben met het parkeren van hun auto, berichten Britse media.
14/06 11u30  Cadeau's voor pa vaak onder de 25 euro: dit is hipDe meeste Nederlanders geven niet meer dan 25 euro uit aan vaderdagcadeaus. Dat maakt Bol.com op uit aankopen in de aanloop naar Vaderdag, aanstaande zondag. Traditionele cadeaus als sokken, scheersets of douchegel staan volgens de webshop ook dit jaar in de top tien van populairste geschenken.
14/06 11u15  JIT presenteert ontwikkelingen onderzoek MH17Woensdag worden door het internationale Joint Investigation Team (JIT) de nieuwste bevindingen in het strafrechtelijk onderzoek naar het neerhalen van de MH17 gepresenteerd. In het congrescentrum NBC in Nieuwegein worden 's ochtends in beslotenheid eerst de nabestaanden van de 298 omgekomen inzittenden op de hoogte gesteld. Daarna volgt een openbare presentatie.
14/06 10u15  Zeven op de tien willen vaccinatieplichtVolgens een peiling uitgevoerd door televisieprogramma EenVandaag en het tijdschrift LINDA willen maar liefst zeven op de tien mensen dat de overheid vaccinatie verplicht. Een ruime meerderheid van de 300.000 ondervraagden zegt te twijfelen aan de informatie die het RIVM en de GGD verstrekken over vaccinaties.
14/06 09u30  België haalt 5 kinderen en een 18-jarige uit SyriëDe zuiderburen halen zes kinderen van IS-gangers terug uit Syrië. België maakte daarvoor net als Nederland afspraken met de Koerdische autoriteiten in de regio. 
14/06 09u15  VVD gaat vorm van rekeningrijden onderzoekenVolgens fractievoorzitter Klaas Dijkhoff is een nieuwe manier nodig is om de automobilist te belasten nu steeds meer mensen elektrisch gaan rijden. De VVD gaat daarom onderzoeken of een vorm van rekeningrijden in de toekomst een mogelijkheid is.
14/06 09u00  Vaders willen meer betrokken zijn bij opvoedingMet Vaderdag om de hoek is het tijd om de rol van de vader in Nederland onder de loep te nemen. Vrijdag overhandigt kenniscentrum Rutgers het rapport ‘The State of Dutch Fathers. Vaderschap in Nederland: van willen naar doen’ aan minister Koolmees.
14/06 08u45  10 vooroordelen over AlmereAlmere? Saai, goedkoop, overgenomen door Amsterdammers en er is werkelijk geen bal te doen. Het zijn vier vooroordelen over de stad aan het Marker- en IJmeer. Metro wilde, in verband met een serie over het nu ruim 40 jaar jonge Almere – weten hoe dat zit en kwam tot tien vooroordelen. Wie anders dan Almere City Marketing mag op deze vooroordelen ingaan.
14/06 08u30  Poging Ollongren voor loonsverhoging politiciVanwege de maatschappelijke gevoeligheid van het onderwerp beslissen politici niet graag over hun eigen beloning. Daarmee lopen ministers en andere politieke ambtsdragers het risico dat hun salaris steeds verder versobert en 'onder de grens van het redelijke komt'.
14/06 08u15  'Vaders willen meer betrokken zijn bij opvoeding'Met Vaderdag om de hoek is het tijd om de rol van de vader in Nederland onder de loep te nemen. Vrijdag overhandigt kenniscentrum Rutgers het rapport ‘The State of Dutch Fathers. Vaderschap in Nederland: van willen naar doen’ aan minister Koolmees.
14/06 08u15  Danny Ghosen: Fijn als vluchteling hulp krijgtVoor de tiende keer vertrekken duizenden wandelaars van zaterdag op zondag voor de Nacht van de Vluchteling. Zij halen geld op voor vluchtelingen wereldwijd.
14/06 07u45  André Rieu redt instrumenten verstandelijk beperktenVan groot verdriet naar euforische blijdschap binnen een tijdsbestek van slechts vierentwintig uur. Dankzij weldoener André Rieu ging het Haarlemse fanfarekorps voor verstandelijk beperkten ’Blij met Muziek’ donderdagavond volledig uit zijn dak, meldt De Telegraaf.
14/06 07u45  Vaderdag afschaffen? 'Het is maar één dag!'Ze geven, zwoegen en zorgen het hele jaar door. Eén dag zetten we ze in het zonnetje: onze vaders. En toch willen vier op de tien Nederlanders deze dag afschaffen. Dat blijkt uit onderzoek dat gedaan werd onder meer dan duizend Nederlanders, uitgevoerd door onderzoeksbureau Panelwizard.
14/06 07u15  Dag van de Schoonmaker: 'Groet ons eens in de trein'Kauwgom, etensresten, vertrapte blikjes bier: het maakt schoonmaakster Melissa van Hoek uit Almere niet uit hoe vies de treinen zijn. Werkte ze een paar jaar geleden nog als kraamverzorgster, nu maakt ze treinen schoon tijdens de ritten en informeert ze reizigers. „Ik vind deze manier van zorg misschien nog wel leuker.”
13/06 23u00  Britt Dekker gaat dierenquiz presenterenVoormalig realityster Britt Dekker gaat voor het eerst haar eigen studioprogramma presenteren. Dekker, die ook video’s maakt voor haar eigen Youtube-kanaal, zal de dierenquiz Paardenpraat TV op de AVROTROS aan elkaar gaan praten.
13/06 22u00  Best Social Awards: Bram Krikke en Rico VerhoevenPresentator Bram Krikke, kickbokser Rico Verhoeven, politicus Jesse Klaver en presentatrice Gwen van Poorten zijn donderdagavond beloond met een Best Social Awards. Deze awards worden beschouwd als de belangrijkste social media-prijzen van ons land. Woensdag werden onder meer overheden en merken in business-categorieën al beloond, donderdag waren in Casco Amsterdam de vijftien publieksprijzen aan de beurt.
13/06 21u15  Minder festivals door regels en gedoeHet aantal muziekfestivals in Nederland is de afgelopen jaar afgenomen. Dat meldt NRC op grond van cijfers uit de Festival Atlas, een analyse door het lectoraat crossmedia van de Hogeschool van Amsterdam. 
13/06 20u30  OM: 20 jaar cel voor moord Tjeerd van SeggerenJessica B. hoorde vandaag door het Openbaar Ministerie (OM) twintig jaar cel tegen zich eisen voor betrokkenheid bij de dood van haar man Tjeerd van Seggeren (37). 
13/06 20u00  België haalt 5 kinderen en 18-jarige uit SyriëDe zuiderburen halen zes kinderen van IS-gangers terug uit Syrië. België maakte daarvoor net als Nederland afspraken met de Koerdische autoriteiten in de regio. 
13/06 19u00  Nepprofiel op LinkedIn mogelijk spionageAls je het LinkedIn-profiel van Katie Jones moet geloven dan lijkt ze het goed voor elkaar te hebben. Een diploma van een goede universiteit, een baan bij een prestigieuze denktank in Washington, en zelfs connecties met diverse belangrijke mensen in de Amerikaanse hoofdstad. Niets blijkt echter minder waar. Want niet alleen haar opleiding en baan zijn verzonnen, Jones zelf blijkt helemaal niet te bestaan.
13/06 18u45  De onmetelijke wildernis van TiengemetenWildernis, om de hoek van Rotterdam, zo kun je het eiland Tiengemeten omschrijven. Hier mag de natuur sinds 1997 haar eigen gang gaan. En die verovering op de mens is op de voormalige zandplaat in het Haringvliet goed zicht- en hoorbaar. 
13/06 18u15  Twittertopman: Elon Musk is een gevaarlijk rolmodelNiet teveel werken, regelmatig pauzes nemen en heel veel lachen. Twittertopman Bruce Daisley geeft les over de werkvloer.
13/06 17u45  Zorgen over opmars tropische terrorteekVlak over de Duitse grens is een enorme teek aangetroffen. Het gaat om de zogenaamde hyalomma-teek, een engerd die drie keer zo groot kan worden als de normale teek en nog engere ziektes met zich mee kan dragen. Dat baart de wetenschappers zorgen.
13/06 17u45  Liever een verre vriend dan een slechte buur “7.00 uur is een heel normale tijd om op te staan.” Hij zei het echt, mijn buurman. Elke dag gilt zijn wekker om 7.00 uur, ook naar mij, een uur voordat ik op moet staan. Ik hoor hem boven mijn hoofd rondstampen. Er ligt geen tapijt op de houten vloer, zijn schoenen zijn van hard leer. Op de een of andere manier moet hij veel rondlopen voordat hij eindelijk weggaat om 7.40 uur en ik nog 20 minuten kan slapen. Toen ik hem op een ochtend om 7.42 uur vroeg of hij misschien zijn schoenen pas bij het weggaan aan wilde trekken, kreeg ik te horen dat ik maar om 7.00 uur wakker moest worden. Hij liep verder. Ik gooide de deur iets te hard dicht.
13/06 17u30  Examenuitslag Calvijn College dag vertraagdVeel jongeren weten het inmiddels: geslaagd, gezakt of misschien een herkansing. Dat is echter niet voor iedereen het geval. Zo kregen de leerlingen van het Calvijn College in Amsterdam donderdagavond te horen dat ze nog minimaal een dag moeten wachten op de uitslag.
13/06 16u30  Duizenden jongeren durven geen VOG aan te vragenNegenduizend vmbo en mbo-leerlingen vragen geen Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan, omdat zij bang zijn deze niet te zullen krijgen. Dat is naar voren gekomen na onderzoek in opdracht van de ministeries van Justitie en Onderwijs.
13/06 15u15  13-jarige scholier verslaat dartslegende Phil TaylorEen knap staaltje gooiwerk van de 13-jarige Leighton Bennett. De scholier heeft dinsdagavond zestienvoudig wereldkampioen darts Phil Taylor verslagen.
13/06 15u15  Vernield monument Nicky Verstappen hersteldHet monument speciaal voor Nicky Verstappen op de Brunsummerheide is donderdag opgeknapt. Heerlenaar Eric A. had het monument afgelopen april vernield door er met een zwaar voorwerp stukken steen af te slaan. A. had het monument al twee keer eerder schade toegebracht. 
13/06 14u45  Prijs voor zangers die zingen voor stervende mensenDe twaalf zangers van 'Bedside Singers Amsterdam' hebben voor hun initiatief een trofee en 25.000 euro gekregen. Zij wonnen de Over Hoop Prijs van de Stichting Over Holland. Het gezelschap zingt voor mensen die in hun laatste levensfase zijn, thuis, in een zorginstelling of een hospice.
13/06 14u45  Dionne Stax gaat weg bij de NOSNieuwslezer en presentatrice Dionne Stax gaat weg bij NOS. Dat meldt de NOS donderdag. 
13/06 14u15  4,7 miljoen nepproducten in beslag genomenAan een enorme politieactie is donderdag een einde gekomen. Rechercheurs uit maar liefst achttien landen zorgden er samen voor dat 4,7 miljoen nepprodcuten in beslag zijn genomen.
13/06 14u15  Instrumenten van verstandelijk beperkten gestolenMusici van het Haarlemse fanfarekorps 'Blij met Muziek' kunnen even geen muziek maken. Hun instrumenten zijn in de nacht van woensdag op donderdag gestolen. Een onbekende ging er met de aanhanger vol instrumenten vandoor.
13/06 13u00  Proef met legale wiet trekt 26 gemeentenAan het experiment met legaal geteelde wiet willen 26 gemeente meedoen. Er is echter plaats voor zes tot tien deelnemers.
13/06 13u00  'Lichtende nachtwolken' houden Nederland wakkerWie woensdagavond of woensdagnacht naar boven (buiten) heeft gekeken, kan het niet zijn ontgaan. De 'lichtende nachtwolken' aan de hemel. Een bijzonder weersverschijnsel, dat bovendien veel magische foto's opleverde.
13/06 11u45  100-jarige opa trouwt Michael en IlsaDe honderdjarige Jaap Göbel uit Gorinchem is in zijn leven veel geweest... vader, opa, maar nog nooit trouwabtenaar. Nu is hij het toch, want hij zal zijn kleinzoon Michael in de echt verbinden met zijn verloofde Ilsa.
13/06 11u15  Crowdfunding voor crematie Ewold Horn groot succesEen inzamelingsactie voor de crematie van vogelspotter Ewold Horn heeft al ruim 9.000 euro opgeleverd. Mieke van der Werk, een van de initiatiefnemers vindt het een mooi bedrag. Zij begon samen haar partner de inzameling omdat ze de nabestaanden de kosten wil besparen. 
13/06 11u00  Ruim 9.000 euro ingezameld voor crematie Ewold HornEen inzamelingsactie voor de crematie van vogelspotter Ewold Horn heeft ruim 9.000 euro opgeleverd. Mieke van der Werk, een van de initiatiefnemers vindt het een mooi bedrag. Zij begon samen haar partner de inzameling omdat ze de nabestaanden de kosten wil besparen. 
13/06 10u30  Vliegtuig van de luchtmacht met pech aan de grondEen vliegtuig van de Nederlandse luchtmacht heeft er geen zin in. Hij staat namelijk met pech aan de grond in de Verenigde Staten. Het KDC-10 toestel zou dienen als vliegend tankstation om F35's bij te tanken op weg naar Nederland. Van die laatste was gepland dat ze richting Nederland zouden vliegen voor de Luchtmachtdagen van vrijdag 14 en zaterdag 15 juni. 
13/06 09u45  Vliegtuig luchtmacht met pech aan de grondEen vliegtuig van de Nederlandse luchtmacht heeft er geen zin in. Hij staat namelijk met pech aan de grond in de Verenigde Staten. Het KDC-10 toestel zou dienen als vliegend tankstation om F35's bij te tanken op weg naar Nederland. Van die laatste was gepland dat ze richting Nederland zouden vliegen voor de Luchtmachtdagen van vrijdag 14 en zaterdag 15 juni. 
13/06 09u00  Ex-gevangene stuurt bloemetje naar politie: bedanktEen bijzonder bedankje in Den Helder. Daar heeft een voormalig gast van het rijkshotel zijn gastheer bloemen gestuurd, als bedankje voor de goede zorgen. De politie in Den Helder laat via Facebook weten dat ze de actie van de ex-gevangene kan waarderen. 
13/06 08u15  ‘Ook mannen kopen setjes lingerie voor hun vrouwen’Janneke Schellekens heeft een missie. Zij wil met haar lingeriemerk Pavone een taboe doorbreken en zorgen dat vrouwen zich vrij, zelfverzekerd en sexy voelen. En daar helpen mannen zeker een handje bij…
13/06 08u00  'Alternatief kankermedicijn moet ook vergoed worden'Als het aan oncologen, geneesmiddelenproducenten, zorgverzekeraars en het Zorginstituut ligt dan worden medicijnen voor kankerpatiënten, die niet specifiek bedoeld zijn voor hun type kanker, vergoed. Dat meldt het Antoni van Leeuwenhoek.  Om dit te kunnen realiseren, worden de financiële risico's mogelijk gedeeld: zo betaalt de fabrikant het medicijn in de studiefase, waarna de zorgverzekeraar het overneemt en het vergoedt voor patiënten bij wie het blijkt aan te slaan. Dit noem je een pay-for-performance model. 
13/06 07u45  Pip Blom verovert de wereld met Google TranslateDe wereld ligt aan de voeten van de Nederlandse muzikante Pip Blom en haar gelijknamige band. Ze staat op grote festivals door heel Europa en ook Amerika lonkt. Alleen de taal is soms nog een beetje lastig. „Het zijn zoveel regels en voor mij zijn ze niet heel logisch.” 
13/06 07u15  Hippe haring en haringpoëzie in SpakenburgHet lekkere seizoen is begonnen. In Spakenburg werd Nationale Haringdag gevierd met duizenden gratis haringen, heel veel gezelligheid en ware haringpoëzie.
13/06 07u15  Hoogopgeleide stellen gaan minst vaak uit elkaarStellen waarvan de partners ongeveer even oud zijn, gaan het minst vaak uit elkaar. Bij een leeftijdsverschil van vijf jaar of meer neemt de scheidingskans toe. Daarnaast gaan hoogopgeleide stellen het minst uit elkaar. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van het CBS.
13/06 06u15  Win 2 kaarten voor Lollapalooza Berlin!Wil jij met vriend of vriendin naar het festival Lollapalooza Berlin in het karakteristieke Olympiapark en Olympisch Stadion van Berlijn? Doe dan mee aan de winactie van Metro en Festival.Travel en wie weet staan jullie het weekend van 7 en 8 september te feesten in de Duitse hoofdstad!
12/06 23u00  Winnaars Social Awards: Knalpanga, Bol en #DOESLIEFDe Rijksoverheid heeft woensdagavond complimenten gekregen voor het gebruik van sociale media. De overheid won drie prijzen op The Best Social Awards. ''Ze hebben zich ontzettend hard ingezet het afgelopen jaar en echt impact gemaakt'', aldus de initiatiefnemer van de prijs, Diederik Broekhuizen.
12/06 22u00  Ticketmaster en co gaan strijd aan met TicketswapHet Nederlandse forum Ticketswap gaat dit najaar concurrentie krijgen vanuit Ticketmaster, Mojo en Eventim. Zij komen namelijk met een eigen dienst waarop kaarten voor evenementen doorverkocht kunnen worden.
12/06 21u45  Bejaarde coureurs geven les in karakterMetro staat op heilige grond in de duinpan naast circuit Zandvoort. Vandaag geen ronkende motoren, wel veel regen, scootmobielen en een hele sloot bloedfanatieke ouderen tijdens het NK Scootmobiel 2019. Een mooi evenement om aandacht te vragen voor de mobiliteit van 75-plussers. Een nog mooiere demonstratie van de verbetenheid van deze generatie.
12/06 21u15  Opening Lelystad Airport in 2020 'niet eenvoudig'Het wordt niet eenvoudig om de vernieuwde luchthaven in Lelystad volgend jaar te openen, aldus minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur. Dat komt door het recente besluit van de Raad van State om het Nederlandse stikstofbeleid ongeldig te verklaren.
12/06 20u30  Mexico komt VS tegemoet en gaat zuidgrens versterkenMexico begint woensdag met het sturen van versterking naar de grens met Guatemala om de migrantenstroom richting de VS in te tomen. Mexico sloot vrijdag een overeenkomst met de VS waarin het belooft de migratie beter te gaan controleren.
12/06 20u15  De kleurrijkste basketbalvelden ter wereldWat is er nou leuker dan lekker een potje basketballen op vakantie? Gelukkig zijn er tegenwoordig een heel aantal kleurrijke en gezellige velden waarop je kan spelen! Het is geen geheim dat wij tijdens onze reizen de kleurrijkste plekjes opzoeken en ook al speel je liever geen basketbal: deze velden zijn ook superleuk om te fotograferen. Van Parijs tot aan Chili – dit zijn de leukste basketbalvelden ter wereld!
12/06 19u15  Animatiefilm over Spice Girls is in de maakDe Spice Girls zijn weer helemaal hot. Niet alleen is de groep weer bezig met een eerste tour in jaren. Er komt ook een animatiefilm over een van de populairste meidengroepen uit de pophistorie.
12/06 18u30  Minister valt over drempel: Nieuwe huizen max 2 cmGeen enkele ingang van een nieuwbouwhuis mag straks nog een drempel van meer dan twee centimeter hoog krijgen. Dat stelt minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken voor. Ze wil ook gebouwen toegankelijker te maken voor mensen met een beperking.
12/06 18u15  Vader doodde vijf kinderen, moeder tegen doodstrafDe doodstraf geldt nog nog altijd in het meerendeel van de Verenigde Staten. Maar in South Carolina heeft Amber Kyzer, moeder van de vijf vermoorde kinderen, de jury gevraagd om daar geen gebruik van te maken.
12/06 18u15  Minister valt over drempels: Nieuwe huizen max 2 cmGeen enkele ingang van een nieuwbouwhuis mag straks nog een drempel van meer dan twee centimeter hoog krijgen. Dat stelt minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken voor. Ze wil ook gebouwen toegankelijker te maken voor mensen met een beperking.
12/06 18u00  De uitslagen zijn binnen: 'Ik ben zo opgelucht!'Woensdag was het eindelijk zover. Meer dan 200.000 examenleerlingen kregen het verlossende telefoontje met de uitslag van hun eindexamen. 
12/06 17u15  Zes jaar cel geëist voor doodrijden kindTegen de 56-jarige man die afgelopen maart een fataal auto-ongeluk in Nieuwegein veroorzaakte, is een celstraf van zes jaar geëist. Het Openbaar Ministerie verdenkt Cornelis B. van roekeloos rijgedrag. Bij het ongeluk kwam een jongen van acht jaar om het leven, een jongen van tien raakte zwaargewond, net als zijn moeder, die voor in de auto zat. De vader raakte eveneens gewond.
12/06 16u45  Froome mist Tour na zware val, sterke test DumoulinChris Froome mist de Tour de France, die op 6 juli van start gaat in de Belgische hoofdstad Brussel. De 34-jarige Brit van Team Ineos is woensdag tijdens de verkenning van de tijdrit in het Critérium du Dauphiné zwaar ten val gekomen. De viervoudig Tourwinnaar werd afgevoerd naar een ziekenhuis. Teammanager Dave Brailsford heeft aan Franse media bevestigd dat Froome niet kan starten in de Ronde van Frankrijk.
12/06 16u15  Zuid-Hollandse coalitie VVD en FVD loopt stukEen coalitie met de VVD en Forum voor Democratie is in Zuid-Holland niet mogelijk gebleken. Andere partijen wierpen te veel blokkades op, meldt de VVD Zuid-Holland. Onder leiding van informateur Hans Wiegel zijn 'alle mogelijke opties' na de verkiezingen verkend. „Wij vinden het jammer dat dit ondanks de enorme inspanningen van informateur Wiegel niet tot een positief resultaat heeft geleid'', zegt VVD-leider Floor Vermeulen.
12/06 16u15  Hoe Nederlands was de Gouden Eeuw? - Weer iets geleerdWas de Gouden Eeuw wel echt zo Nederlands? Dat weet Historicus Geert Janssen van de UvA en hij maakt het verleden weer actueel.
12/06 15u30  Flinke protesten Hongkong om uitleveringswetIn Hongkong zijn er flinke protesten op straat vanwege de zogenaamde uitleveringswet. De politie van Hongkong vuurde woensdag met rubberen kogels en traangas op demonstranten die met plastic flessen gooiden. Meer dan tien mensen raakten gewond bij de schermutselingen, melden lokale media. De mensen protesteren tegen de zogenaamde uitleveringswet. De uitleveringswet maakt het mogelijk mensen naar het vasteland van China te kunnen sturen voor berechting. De behandeling van de wet is voor vandaag uitgesteld.
12/06 15u30  Trotse Johnny de Mol wordt opnieuw vaderBabynieuws! Johnny de Mol wordt opnieuw vader. Hij en zijn vrouw Anouk verwachten een tweede kindje. Dat laat de presentator weten via Instagram.
12/06 14u15  'Muggengaas moet standaard in nieuwe huizen'Als het aan hoogleraar Willem Takkken van de Wageningen Universiteit ligt moet er in alle nieuwe huizen standaard muggengaas worden ingebouwd. „Dat blijkt verreweg de beste manier om mensen te beschermen', zegt Takken in de Telegraaf.
12/06 13u30  Storing zorgt voor vertraging examenuitslagExamenscholieren moeten als gevolg van een technische bij administratiesysteem Somtoday langer wachten op de uitslag van hun eindexamen. Dat meldt het AD. 
12/06 12u30  Groningen heeft eerste rookvrije openbare zoneGroningen heeft als als eerste gemeente in Nederland een rookvrije openbare zone ingevoerd. De maatregel geldt voor een gebied rondom de ingang van het universitair ziekenhuis UMCG. Ook op het plein voor het Prins Claus Conservatorium van de Hanzehogeschool Groningen en bij het Alfa College in de Admiraal de Ruijterlaan, beide eveneens openbare weg, mag vanaf woensdag niet meer gerookt worden.
12/06 11u15  Giraffen dood door bliksem in safaripark FloridaIn een safaripark in het zuiden van Florida heeft afgelopen maand een treurige gebeurtenis plaatsgevonden. Twee giraffen kwamen om door de bliksem. 
12/06 10u30  Grensrechter die keeper sloeg 3 jaar geschorstEen 34-jarige grensrechter van de Haarlemse voetbalclub Geel-Wit die eind maart een keeper van UNO uit Hoofddorp neersloeg is drie jaar geschorst door de KNVB. Dat bevestigt een woordvoerder van de KNVB na berichtgeving van het Noordhollands Dagblad. De schorsing ging op 1 april in, waardoor de man in 2022 weer lid mag worden van een voetbalclub.
12/06 10u15  Geslaagd of gezakt? Metro zoekt eindexamenkandidatenHet is een spannende dag voor ruim 217.000 scholieren. Nog een paar uurtjes wachten en dan krijgen ze te horen of ze geslaagd zijn. De meeste scholen maken de uitslag tussen 13.00 en 19.00 uur bekend. 
12/06 10u15  Metrofans opgelet: we zijn op zoek naar jou!Pakte jij in 1999 al onze krant uit de bakken op het station? Is er een Metro-verhaal dat jou altijd is bijgebleven? Of maak jij regelmatig vrienden, buren of collega’s blij met onze krant?
12/06 09u00  Sudoku van de dagSpeel hier elke dag gratis een uitdagende Sudoku, aangeboden door Denksport. De Sudoku werkt als volgt: vul het diagram zo in, dat in elk blok van 3x3 vakjes de getallen 1 tot en met 9 één keer voorkomen.
12/06 08u45  Metallica speelt Bloed, Zweet en Tranen in de ArenaDe Amerikaanse band Metallica gaf gister een concert in de Johan Cruijff Arena. En de metalband bracht een verrassende ode aan een artiest die zij respecteren, namelijk André Hazes. Tussen het gitaargeweld door speelde gitarist Kirk Hammett en bassist Robert Trujilo bijna vier minuten lang het nummer Bloed, Zweet en Tranen van André Hazes.
12/06 08u15  Zo zou Anne Frank er uit hebben gezien als ze 90 wasAls Anne Frank de Tweede Wereldoorlog had overleefd dan had zij vandaag misschien wel haar 90e verjaardag gevierd. Op 12 juni is het 90 jaar geleden dat de uit Duitsland afkomstig Joodse Annelies Marie Frank is geboren. Ze werd wereldwijd bekend door het dagboek dat ze schreef tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen ze ondergedoken zat in Amsterdam.  Waarom is Anne Frank nog altijd zo populair en hoe zou Anne er uit hebben gezien als ze nog leefde?
12/06 07u45  9 miljoen voor onderzoek naar infectieziektenDe Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft 9 miljoen euro toegekend aan onderzoek naar infectieziekten veroorzaakt door muggen. Dat bedrag wordt aangevuld tot 10 miljoen euro door zeven publieke organisaties. Het onderzoek duurt vijf jaar en wordt geleid door een onderzoeker van het Rotterdamse Erasmus Medisch Centrum. Die gaat samen met andere onderzoeksinstituten in Nederland aan de slag.
12/06 07u45  Dyami (25) wil uitstervende talen reddenDyami Millarson uit Leeuwarden leert zichzelf in korte tijd minderheidstalen aan die met uitsterven worden bedreigd. Zijn doel: de talen behouden én nieuw leven inblazen.
12/06 06u15  #FitZeeuw? Grootste aandeel 100-plussers in ZeelandNederland telt bijna 2200 honderdplussers, blijkt uit CBS-cijfers. Het kleinste aandeel woont in Noord-Brabant en Limburg, het grootste in Zeeland, al doet Schiermonnikoog ook goed mee.
12/06 06u15  Wil jij naar Men in Black én een Tefal IXEO winnen?Maak kans op een van de drie Men In Black: International-pakketten met daarin 2 vrijkaartjes en een Tefal IXEO.
12/06 06u15  Ophef over repatriëring kinderen uit IS-gebiedTwee Syrische kinderen komen naar Nederland. Hun ouders leven niet meer, ze zijn twee en vier jaar oud en leefden onder erbarmelijke omstandigheden in een Koerdisch vluchtelingenkamp in Syrië. Het levert veel ophef op, in de media maar ook in de politiek.
11/06 23u30  Luisterporno steeds meer in trek op YouTubeOveral om ons heen worden we platgebombardeerd door visuele prikkels. Sociale media, reclame, tijdschriften… Onze maatschappij is helemaal ingericht op beeld en dat leidt tot een stormvloed aan visuele prikkels.
11/06 21u30  Chemische castratie voor pedoseksuelen in AlabamaVeroordeelde kindermisbruikers in de Amerikaanse staat Alabama dienen voortaan een cocktail van libido- en testosteronremmende medicijnen te slikken aan het einde van hun gevangenisstraf. Deze wet werd maandag goedgekeurd door de gouverneur van die staat Kay Ivey. 
11/06 20u15  De haken en ogen van Netflixen in het buitenlandDe kans is groot dat jij de komende maanden naar het buitenland gaat. Lekker op vakantie, misschien met het vliegtuig. Dan is het lekker om je Netflix die je van thuis gewend bent mee te nemen. Dat kan ook, maar wel tot op zekere hoogte. Het is natuurlijk de vraag of je Netflix wel wil kijken op vakantie. Voor de een is de vakantie een moment om juist eindelijk wel even voor een goede serie te gaan zitten, maar als je juist in Nederland al veel Netflix kijkt en je echt even helemaal weg wilt zijn, dan wil je misschien even geen rode N op je telefoonscherm zien. Dat is natuurlijk aan jou, maar mocht je wel willen Netflixen, dan is dat zeker een mogelijkheid. Netflixen in het vliegtuig In het vliegtuig Netflix kijken, dat is geen probleem. Je downloadt thuis op je wifi vast een paar afleveringen van die ene serie waar je net helemaal inzit, of die film die je al vijf keer is aangeraden waar je maar geen tijd voor hebt, en je kunt op je vlucht lekker offline kijken. In het vliegtuig is dat nog geen probleem, maar het kan wel zijn dat het in het land waarin je op vakantie bent niet werkt. Misschien denk je: ik heb het gedownload, dus het staat op mijn telefoon, maar dat is niet helemaal juist. Zo’n beetje elk land heeft weer zijn eigen Netflix. Zo kun je in het ene land bijvoorbeeld wel de film Romeo+Juliet kijken, maar in een andere niet. Je kunt daar op je hotelwifi natuurlijk je voordeel mee doen: je gaat dan op Netflix met je Nederlandse account en krijgt het aanbod uit het land waarin je je bevindt. Dus wil jij die film die niet in Nederland beschikbaar is heel graag zien, dan kan dat tijdens je vakantie. Maar, zit je op datzelfde hotelwifi en wil je een gedownloade film zien die je in Nederland erop zette, dan kan het zijn dat die niet afspeelt als die in dat land niet wordt ondersteund. Er staat dan bij “Niet beschikbaar”. De gouden tip is dan om van de hotelwifi (en van je mobiele internet) af te gaan en de app opnieuw op te starten. Als het goed is, dan zie je weer de film die je hebt gedownload en speelt deze ook af. Let op, dat betekent natuurlijk wel dat je geen internetconnectie meer hebt, dus WhatsAppjes en e-mail komt dan tijdelijk niet meer binnen. VPN-verbindingen Wil je per se iets van de Nederlandse Netflix kijken en heb je dit niet kunnen downloaden? Dan wil je misschien een VPN-verbinding gebruiken om toch nog bij de Nederlandse content te kunnen. Pas op reis op met VPN-verbindingen, want het kan zijn dat het land waarin je je bevindt VPN verboden heeft of waar in ieder geval restricties gelden voor het gebruik ervan. Dit is het geval in onder andere China, Iran, Rusland en Turkije. Een andere handige vakantietip, dat is om je Chromecast in je koffer te gooien, mocht je die hebben. Als je in je hotel of Airbnb een televisie hebt, dan kun je je Chromecast eraan hangen en samen met je reisgenoten op een groot scherm genieten van Netflix of een andere streamingdienst. Het kan zeker niet altijd, maar gelukkig is de Chromecast een klein en licht apparaatje, waardoor je er niet veel last van hebt in je bagage. Goede reis! OVER TECHGIRL.NL TechGirl.nl is dé technologiewebsite voor vrouwen, gemaakt door Anke Horstman. TechGirl ontstond in 2012 als tegenreactie op de vele tech-websites die vooral op mannen zijn gericht, en is het bewijs dat een tech-website voor vrouwen echt niet hoeft te betekenen dat elke smartphone roze moet zijn, maar dat er zeker aandacht is voor style. Hier vind je alles over technologie, media en lifestyle. #techgirl: het nieuwe #fitgirl. Bekijk ook: Sprinkhanen teisteren Sardinië: bijbelse proporties Bekijk ook: Oranje neemt Le Havre over: mars trekt naar stadion Bekijk ook: 'Met modaal inkomen is rondkomen steeds lastiger'
11/06 18u45  Geëmotioneerde vaderzwaan herenigd met kuikensEen zeer aangrijpende hereniging van een zwanenfamilie vond maandag plaats in de buurt van Arnhem. Nadat de Dierenambulance op drie verschillende momenten in hetzelfde postcodegebied ontheemde kuikentjes aantrof, stuitten zij op de terugweg van de laatste melding op een volwassen mannelijk exemplaar die duidelijk niet lekker in zijn vel zat.
11/06 18u15  Identificatie 9/11-slachtoffers wordt makkelijkerBijna 18 jaar geleden vlogen er twee vliegtuigen in de World Trade Center-torens in New York. Deze week werd een slachtoffer is geïdentificeerd met een nieuwe techniek. DNA van het tot nu toe nog onbekende slachtoffer, werd in 2013 al gevonden en opgeslagen. Toch heeft het lang geduurd voor de man werd geïdentificeerd. In totaal raakten er tijdens de ramp op 11 september 2001 2753 mensen vermist. Daarvan zijn er inmiddels 1643 geïdentificeerd. Nog steeds wordt er gezocht naar DNA-sporen om te achterhalen wie de slachtoffers zijn. DNA niet bestand tegen brand Van lang niet iedereen is DNA gevonden in deze allesverwoestende ramp. „De torens zijn afgebrand, DNA is niet bestand tegen vuur. Het kan lastig zijn om bijvoorbeeld op de plek van inslag bruikbaar DNA-materiaal te vinden”, legt Eef Herregodts, woordvoerder van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) uit. „Je weet niet wie er allemaal in het gebouw waren, niet precies in elk geval. En je weet ook niet of je van iedereen iets terug kunt vinden.” Van 40 procent van de vermeende slachtoffers, is nog niet vastgesteld of ze ook daadwerkelijk zijn omgekomen tijdens de aanslag. Nabestaanden hebben met het als vermist opgeven van de slachtoffers ook DNA kunnen achterlaten, waardoor slachtoffers geïdentificeerd kunnen worden. Er is een DNA-databank aangelegd waar DNA van 17.000 slachtoffers én familieleden in verzameld is. Met nieuwe technieken hopen de onderzoekers aan het Medical Examiner’s Office in New York nog meer DNA uit het puin te kunnen halen. Tot drie keer testen De laatste keer dat er iemand werd geïdentificeerd uit het puin, was in juli 2018. Een botsplinter van de man moest tot drie keer toe worden getest om zeker te weten dat het om hem ging. De ontwikkeling van techniek zorgt ervoor dat er nu weer iemand geïdentificeerd kon worden. Herregodts: „De techniek ontwikkelt zich steeds verder. Dat betekent dat er steeds betere technieken worden ontwikkeld om ergens DNA uit te trekken. De manieren om DNA te vinden worden gevoeliger, waardoor er meer informatie kan worden gehaald uit kleinere sporen.” Ze gaat verder: „Het maakt ook dat je DNA-profielen kunt verkrijgen uit lichaamsmateriaal dat toen is achtergelaten. Ik vermoed dat dit een ongoing proces is, dat er steeds wordt gekeken wat ze nu wel kunnen. Welke deeltjes kunnen er opnieuw worden onderzocht en leveren nu wel een profiel op? Dat profiel kan worden gematcht met DNA van directe familieleden of DNA dat destijd op persoonlijke bezittingen is achtergebleven.” In het geval van cold cases - onopgeloste misdaadzaken - gebeurt het ook vaak, zegt Herregodts. „Een zaak van twintig jaar geleden waarin sporen zijn achtergelaten maar waar destijds geen profiel uitgehaald kon worden. Met nieuwe technieken lukt dat wel, waardoor het een match oplevert. Het is de voortschrijding van de techniek die dat mogelijk maakt. Als die techniek blijft ontwikkelen, wordt er volgend jaar wellicht nog iemand geïdentificeerd.” Iedereen geïdentificeerd? Hoe groot is de kans dat iedereen wordt geïdentificeerd? „Daar kun je niks over zeggen. Kijk naar MH17: er zijn nog steeds twee inzittenden niet geïdentificeerd. Misschien als de techniek verder ontwikkelt, gaat dat nog wel gebeuren. Misschien is er ook gewoon niets aan DNA achtergebleven, dat kun je niet zeggen. Het gaat om hele kleine sporen, kleine deeltjes. In New York gaat het om flinke aantallen slachtoffers. Dat is een enorme klus.” Bekijk ook: De beste pizza van New York - De Reismeisjes Bekijk ook: Duncan Laurence wil songfestival in Rotterdam Bekijk ook: Mayra over verontschuldiging Olcay: Excuus van niks
11/06 17u15  Leeuwinnen diep in blessuretijd langs Nieuw-ZeelandHet vrouwenelftal van Nederland heeft de eerste WK-wedstrijd met 1-0 gewonnen. Lang leek het erop dat er helemaal niet gescoord ging worden, maar uiteindelijk bleek het inbrengen van Jill Roord een gouden wissel te zijn. 
11/06 16u45  Duncan Laurence wil songfestival in RotterdamDe strijd om welke stad het volgende Eurovisie Songfestival barstte vorige maand in alle hevigheid los. In totaal zijn er negen gegadigden in de race voor het Europese zangspektakel.
11/06 16u30  Mayra over verontschuldiging Olcay: Excuus van niksSprak Olcay Gulsen zondagavond nog vol overtuiging dat de nieuwe plussize-paspoppen van Nike een ‘extreme uitvergroting zouden zijn’, nu biedt ze haar excuses aan voor haar uitspraken in RTL Boulevard. Maar dat wordt niet door iedereen geaccepteerd. „Sorry zeggen voor de mensen die je hebt gekwetst, is geen excuus.”
11/06 16u30  De beste pizza van New York - De ReismeisjesDe reismeisjes ploegen New York door op zoek naar de beste pizza. Is hij daar beter dan in Italië?
11/06 15u30  Ben jij ook jarig op 21 juni?Metro viert op vrijdag 21 juni haar 20ste verjaardag! Omdat delen van nieuws in ons dna zit, willen we graag deze speciale dag samen met jou vieren!
11/06 15u15  Trailer van tweede deel Frozen is uitFans van de Disney-film Frozen kunnen dit najaar hun hart ophalen. Het tweede deel is namelijk onderweg en de trailer is nu al vrijgegeven! Hierin zien we dat Elsa op reis wordt gestuurd om een nieuw deel van de wereld te ontdekken. Het verhaal van Frozen is gebaseerd op het sprookje De Sneeuwkoningin van schrijver Hans Christian Andersen. De film is afkomstig uit 2013, maar desondanks nog altijd enorm populair onder met name jonge meisjes. Niet in de laatste plaats dankzij de hele bekende soundtrack Let It Go van Demi Lovato. De film werd een ware kaskraker en kwam zelfs in de top 10 allertijden, waar het tot twee jaar terug nog in stond. Het is wel nog altijd de meest succesvolle animatiefilm ooit, gelet op de opbrengsten.
11/06 14u45  De trailer voor deel twee van Frozen is uitFans van de Disney-film Frozen kunnen dit najaar hun hart ophalen. Het tweede deel is namelijk onderweg en de trailer is nu al vrijgegeven! Hierin zien we dat Elsa op reis wordt gestuurd om een nieuw deel van de wereld te ontdekken. 
11/06 14u30  Enkelbandstoring was de derde in 2019; meer knippersHet was niet voor het eerst dat vorige maand verdachten en veroordeelden die een enkelband dragen urenlang buiten beeld waren van justitie. De storing was de derde dit jaar. Maar vorige maand lijken enkele dragers ook door te hebben gehad dat hun enkelband niet werkte, meldt minister Sander Dekker (Rechtsbescherming).
11/06 14u30  Marvel-figurant gezocht voor de nieuwste 4D-filmHeb je altijd al eens in een Marvel film willen spelen? Die droom kan je nu in vervulling laten gaan. Op 3 juli houdt Madame Tussauds Amsterdam open audities om een acteertalent te vinden voor een nieuwe Marvel 4D-filmervaring die in 2020 in première gaat.
11/06 14u00  Nog 4 kaarten voor Guus MeeuwisMetro is partner van Groots met een zachte G, recent kon je al bij ons kaarten winnen en nu geven we nog de allerlaatste kaarten weg voor het concert op 15 juni!
11/06 13u45  Madame Tussauds zoekt figurant voor nieuwe Marvel 4DHeb je altijd al eens in een Marvel film willen spelen? Die droom kan je nu in vervulling laten gaan. Op 3 juli houdt Madame Tussauds Amsterdam open audities om een acteertalent te vinden voor een nieuwe Marvel 4D-filmervaring die in 2020 in première gaat.
11/06 12u45  Oranje neemt Le Havre over: mars trekt naar stadionOp dag vier van het WK vrouwenvoetbal komen de Oranje Leeuwinnen dan ook voor het eerst in actie. Nieuw-Zeeland is de tegenstander en de fans die zijn ook in grote getalen afgereisd naar het Franse Le Havre.
11/06 12u45  Sprinkhanen teisteren Sardinië: bijbelse proportiesAls je niet van insecten houdt, dan is het een goed idee om Sardinië voorlopig te mijden. Het Italiaanse eiland wordt namelijk geteisterd door een gigantische sprinkhanenplaag. De dieren zouden volgens de lokale overheid zo'n 2.000 hectare land beslaan.
11/06 11u15  'Met modaal inkomen is rondkomen steeds lastiger'Het hebben van een modaal inkomen is voor veel Nederlanders niet genoeg om makkelijk van rond te komen. Een grote groep huishoudens, die boven het niet-veel-maar-toereikend criterium van het Sociaal en Cultureel Planbureau zit, loopt bijna dagelijks tegen problemen aan. 
11/06 10u30  Jarig Pinkpop: fototoetje dag 3Alwéér kreeg het jarige Pinkpopfestival (50 jaartjes jong) op Tweede Pinksterdag een cadeau van de weergoden: zon en warmte. Maar ja, de 45.000 festivalgangers wisten ook: dit gaat niet de hele dag duren. En dat duurde het ook niet.
11/06 10u15  Bergers vinden vier lichamen in rampschip op DonauBergers hebben dinsdag vier lichamen gevonden in het wrak van de op de Donau gezonken Hongaarse toeristenboot. De boot kapseisde op 29 mei bij de Hongaarse hoofdstad Boedapest na een aanvaring met het 135 meter lange cruiseschip de Viking Sigyn.
11/06 10u15  NK Office maakt zelfs Excel sexyOp een Amerikaanse vlag in de hoek van de zaal staan zes bokalen uitgestald, plus een paar bossen bloemen. Voor de tafel? Twee grote cheques, te verzilveren voor een vliegticket naar New York. Dat staat er vandaag op het spel tijdens het NK Office. De twee leerlingen die bewijzen dat zij Word of Excel het best beheersen vliegen volgende maand naar New York, waar de finale van het WK office wordt uitgevochten.
11/06 09u45  3,5 miljoen euro extra tegen terreur op stationsOp zes stations wordt in totaal eenmalig 3,5 miljoen euro geïnvesteerd om de veiligheid te verbeteren. De antiterreurmaatregelen zijn bedoeld om de veiligheid 'up to date' te houden, aldus een woordvoerder van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Er is geen concrete aanleiding.
11/06 09u15  Amazon is nu het meest waardevolle merk ter wereldGoogle is niet langer het meest waardevolle merk ter wereld. De Amerikaanse webwinkel Amazon is naar de koppositie geklommen ten faveure van het bedrijf dat achter de bekende zoekmachine zit.
11/06 09u15  Rust bij Groenen: Niks anders aan mijn hoofd dan WKVoor de tweede keer ooit staan de Oranje Leeuwinnen op het WK. Alleen dit keer doen ze dat als regerend Europees kampioen. Jackie Groenen is een van de architecten van de ploeg. „We zijn beter op elkaar ingespeeld dan twee jaar terug.” „Twee jaar geleden vlak voor het EK kon ik nog even afspreken met Jackie Groenen voor een interview via Skype”, vertelt een collega-journalist na afloop van het rondetafelgesprek met de middenvelder van de Oranje Leeuwinnen. Dat hij tot zijn teleurstelling haar nu met een paar collega’s moest delen, zegt genoeg over de enorm toegenomen populariteit van het vrouwenelftal. De ploeg van Sarina Wiegman is hot en voor de regerend Europees kampioen zijn de verwachtingen hooggespannen voor het aanstaande wereldkampioenschap. Maar dat maakt Groenen allerminst zenuwachtig. „Ik hoor die optimistische stemming heel erg er door geduwd worden. Het feit dat mensen hoge verwachtingen bij ons hebben, zie ik als iets positiefs. Dat betekent direct ook dat de mensen enthousiast over ons zijn. Stel dat iedereen zou zeggen: we gaan er naartoe en als we de groep maar overleven, dan is het al prima. Dat zou ook geen goed teken zijn. Dat zou betekenen dat mensen niet positief over ons denken.” Niet langer vrij fladderen Ook in het veld is de benadering van tegenstanders, gelukkig, anders geworden. „Het zou toch erg zijn als ik hier zat en kon zeggen: Ze laten me nog steeds vrij, ik kan overal op het veld naartoe fladderen. Ik was altijd redelijk onbekend, dus dat maakte het op een bepaalde manier makkelijk. Nu weten de tegenstanders wat ik wil en dus moet ik nieuws bedenken. De laatste tijd ben ik heel erg bezig geweest met andere positiekeuzes maken, andere opties vinden, hoe ik lijnen kan openmaken voor andere mensen. Dat geldt ook voor de ploeg. Wij zijn beter op elkaar ingespeeld dan twee jaar terug, maar ondertussen kennen de andere landen ons veel beter. Dat heeft dus twee kanten.” Zodoende is er de voorbije twee jaar veel veranderd voor Groenen en haar teamgenoten, maar het leukste is misschien wel de toegenomen aandacht en populariteit. De kans is groot dat bij de drie groepswedstrijden – die allemaal in het noorden van Frankrijk worden gespeeld – er veel Nederlanders op de tribune zitten. „Ik denk wel het heel erg kan uitmaken. Hun aanwezigheid zorgt altijd voor iets extra’s. Dat merk ik elke keer als we van onze clubs komen om in Nederland in een vol stadion te spelen.” Dikke transfer Wat er ook gebeurt in Frankrijk, een hoogtepunt heeft Groenen inmiddels al op zak. Drie weken voor de eerste groepswedstrijd tegen Nieuw-Zeeland – net voordat de voorbereiding begon – tekende ze een contract bij Manchester United. „Ik heb het echt gepusht. Ik wilde het nieuws er heel graag voor het WK eruit kunnen gooien. Het belangrijkste was dat ik voor mezelf rust op dat gebied had en niks anders meer aan mijn hoofd heb dan het WK. Ik wilde dat iedereen wist waar ik naartoe ging, zodat de vragen daarover ophielden. Nu krijg ik andere vragen.” Want nu gaan de vragen, behalve over het WK, ook over waarom ze voor Manchester United koos. De club die pas een jaar een vrouwentak heeft. „Ik maak mijn keuze altijd op gevoel en dat was hier eigenlijk direct heel goed. Toen ik aankwam was alles top geregeld en ik merkte dat de club heel veel moeite voor mij wilde doen.” Dat is mede te danken aan Casey Stoney tegen wie Groenen vroeger regelmatig speelde. „Zij wil dat ik het heft in handen ga nemen op het middenveld en de lijnen uitzet. Die vrijheid die krijg ik daar. Stoney is heel erg gecharmeerd van het Nederlandse voetbal en mijn speelstijl. Wat die dan ook mag zijn”, zegt ze lachend en vol zelfspot. Fanatismegebrek Vertrekken bij FFC Frankfurt was voor Groenen een duidelijk doel deze zomer. „De laatste tijd ontbrak het fanatisme in Frankfurt. Ik heb dat zelf wel heel erg, dus dan ga je zoeken naar club die dat ook heeft. Bij Manchester United merk je dat aan alles als je binnenloopt.” Toch zal het moeilijk zijn om daar direct succes te boeken tegen de elftallen die al een stuk langer meedraaien. Zoals Arsenal waar bijvoorbeeld Daniëlle van de Donk, haar maatje op het Oranje-middenveld, speelt. „Het wordt zeker leuk om eens tegen haar te spelen. Ik weet niet of het voor Manchester realistisch is om direct mee te doen om de prijzen, de andere teams zijn al jaren bezig. Maar er is in ieder geval die intentie en dat is voor mij heel belangrijk. Ik vind het leuk om iets op te bouwen. Dat heb ik liever dan ergens binnen te lopen waar je van te voren al weet dat je gaat winnen. Het is vooral goed vooral het vrouwenvoetbal dat je daar nu ook de grote affiches krijgt: Manchester United – Chelsea, Manchester United – Manchester City. De echte topduels. Een wedstrijd op Old Trafford? Ik hoop dat dat ooit gaat gebeuren.” Maar eerst staat ze dus met Van de Donk op het WK. „Er zijn zoveel landen die mee kunnen doen om de toernooiwinst en dat is ook zo leuk aan dit WK. Wij hebben als team wel een doelstelling. Als groep willen we vooral de lijn van het EK doortrekken, dat mensen positief naar het vrouwenvoetbal kijken.” Groepsfase Nederland speelt dinsdag haar eerste wedstrijd om 15.00 uur tegen Nieuw-Zeeland. Zaterdag om 15.00 uur is Kameroen de tegenstander en de groep wordt afgesloten op donderdag (20 juni) om 18.00 uur tegen Canada. Oranje moet bij de eerste twee eindigen om zeker te zijn van een plek bij de laatste zestien, maar ook de vier beste nummers drie gaan door. Bekijk ook: Wilde achtervolging 20 politiewagens in Duitsland Bekijk ook: 'Hoge laaggeletterheid, werkgevers moeten meehelpen' Bekijk ook: Meer of minder?
11/06 09u15  Van Pinkpop tot Opwekking: zo is Pinksteren gevierdHet afgelopen weekend hebben we (bijna) allemaal kunnen genieten van een extra dagje vrij. Misschien was het weer er niet helemaal naar, maar door het hele land kwamen mensen samen om te genieten van hun lange pinksterweekend. Van Pinkpop naar Opwekking en de fietselfstedentocht, dit is hoe Nederland Pinksteren doorbracht.
11/06 08u45  Gasunie bekijkt of gaskraan sneller dicht kanDe Gasunie bekijkt of de gaswinning in Groningen sneller dan gepland naar beneden gebracht kan worden. Een woordvoerder van de Gasunie bevestigt dinsdag berichtgeving hierover door de NOS.
11/06 07u45  Heli crasht op wolkenkrabber New York: één dodeIn Manhattan in New York is maandag een helikopter op een wolkenkrabber gecrasht. Daardoor is zeker een persoon om het leven gekomen. Volgens burgemeester Bill de Blasio is het slachtoffer de piloot.
11/06 07u30  Wilde achtervolging 20 politiewagens in DuitslandDe Duitse politie heeft maandag met twintig auto's kilometers lang een 34-jarige man achtervolgd die doorreed na een ongeluk in Bruchsal, in het zuidwedsten van het land. De man reed in een auto met een Zwitsers nummerbord, al is niet bekend gemaakt of hij daar ook vandaan komt.  
11/06 07u15  'Hoge laaggeletterheid, werkgevers moeten meehelpen'Van de mensen met beroepen als schoonmaker, hulp in bouw, industrie of landbouw, productiemachinebediener of keukenbediende is gemiddeld 40 procent laaggeletterd. Dat betekent dat ze onvoldoende niveau zouden hebben om aan het vmbo te beginnen. Ook hebben ze veelal niet het rekenniveau dat daarvoor nodig zou zijn.
11/06 05u45  Meer of minder?Willen we meer of minder IS-strijders – man, vrouw, kind – terug laten keren naar Nederland?
11/06 00u30  Man prankt echtgenote met 'uniek zomerkapsel' katEven voorstellen; dit is Oliver. Oliver is een langharige zwarte Maine Coon-kater uit de Verenigde Staten en moest van de week naar de trimsalon om helemaal klaar te zijn voor de zomer.
11/06 00u15  Man prankt echtgenoot met 'uniek zomerkapsel' katEven voorstellen; dit is Oliver. Oliver is een langharige zwarte Maine Coon-kater uit de Verenigde Staten en moest van de week naar de trimsalon om helemaal klaar te zijn voor de zomer.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

12x Twaalf doden en gewonden door aardbeving China18/06 08u30 - Metro: Het dodental na de zware aardbeving in de zuidwestelijke Chinese provincie Sichuan is opgelopen naar elf. Zeker 122 mensen zijn gewond geraakt, melden de autoriteiten en de Chinese staatsmedia. Reddingswerkers hebben ook enkele overlevenden uit het puin gehaald.
10x Thaibokstrainer doodgeschoten in Amsterdam-Noord18/06 10u00 - Metro: De man die maandagavond is doodgeschoten op de Papaverweg in Amsterdam-Noord is vermoedelijk thaibokstrainer Saban Berk. Hij was decennialang thaibokstrainer. Dat melden AT5 en Het Parool.
9x Treinverkeer bij Arnhem uren vertraagd door fiets18/06 14u30 - Metro: Het treinverkeer tussen Arnhem en Emmerich heeft dinsdagochtend urenlang stilgelegen omdat er een fiets in de bovenleiding hing. Inmiddels is het treinverkeer langzaamaan weer hervat. 
8x Ook ontevreden consument blijft bankhangen18/06 06u15 - Metro: Volgens de consumentenbond zijn we best tevreden over onze banken. Zelfs als dat niet zo is, blijven we zitten. Waarom is dat toch?
8x 'Onder de grens van het redelijke'18/06 06u15 - Metro: Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren vraagt zich af of de salarissen van politici en overheidsfunctionarissen niet omhoog moeten. De overheid zou ervoor moeten waken dat de beloning van haar medewerkers ‘onder de grens van het redelijke’ komt. 
8x VS stuurt 1000 extra militairen naar Midden-Oosten18/06 09u30 - Metro: De Verenigde Staten gaan 1000 extra militairen naar het Midden-Oosten sturen in reactie op de toenemende spanningen met Iran, meldt het Amerikaanse ministerie van Defensie. De extra troepen zijn bestemd voor de verdediging bij dreigingen in de lucht, op zee en op land.
8x Herstelde Ibrahim Afellay tekent contract bij PSV18/06 10u15 - Metro: Ibrahim Afellay gaat weer voetballen bij PSV. De 33-jarige middenvelder tekent een contract voor één jaar bij de Brabantse club en sluit per direct aan bij de selectie van hoofdtrainer Mark van Bommel.
8x Het kan vandaag 30 graden worden18/06 11u15 - Metro: Na regen komt dan eindelijk zonneschijn. Het is zomers warm in Nederland en de temperatuur kan dinsdag en woensdag lokaal wel oplopen tot 30 graden. 
8x Michel Platini opgepakt voor corruptie WK 202218/06 11u30 - Metro: Franse justitie heeft Michel Platini laten oppakken op verdenking van corruptie bij de toewijzing van het WK van 2022 aan Qatar. Dat meldt de onderzoekswebsite Mediapart. Platini zou zijn vastgezet op het kantoor van de anticorruptie-eenheid van justitie.
8x Vanaf 2020 kun je betalen met Facebook-cryptomunt18/06 13u45 - Metro: Facebook is inmiddels niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Het bedrijf blijft zich uitbreiden en lanceert een eigen virtuele munt. Facebook-gebruikers kunnen daarmee aankopen doen. De cryptomunt krijgt de naam Libra en moet vanaf 2020 beschikbaar zijn als app voor iOS, Android, Messenger en WhatsApp.

Statistieken

Artikels:
33217
Gelezen:
34981
Aantal lezers nu:
56


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven