woensdag 20 februari 2019, week 08


U bent nu hier: Meer nieuws van Carros

Laatste updatecontrole: vandaag om 12u15
 

Carros

Verbergen Tonen
20/02 01u45  Kort gesproken: Rob Hoogvliet en Robert Haagsma van Capital Cars & Classics In maart vindt in de Kromhouthal in Amsterdam de vierde editie van Capital Cars & Classics plaats. We spraken met de organisatoren, Rob Hoogvliet en Robert Haagsma. ‘We hebben niet de ambitie om over een paar jaar de hele RAI af te huren.’ 1 Er zijn al veel klassiekerbeurzen, toch vonden jullie een paar jaar terug dat er nóg een beurs nodig was. Hoe is dat zo gekomen?Rob Hoogvliet: “Het kwam eigenlijk door Robert. Een paar jaar terug had hij een feestje in deze hal. Het feestje zelf was niet zo indrukwekkend, maar in de hal wilde hij direct een mooie autoshow organiseren. Hij wilde dat niet alleen doen en zo kwam hij bij mij terecht. Toen hebben we een afspraak gemaakt in de Kromhouthal en daarna was ik natuurlijk ook gelijk verkocht. Het is een mooie industriële hal en je hebt ook een prachtig uitzicht op het water. De uitstraling en sfeer zijn goed. We gaan nu naar de vierde editie, de eerste was in 2016. We namen in december een optie op de hal en vier maanden later begon onze beurs.” 2 De klassiekermarkt was in 2016 booming.Toen je eenmaal een datum had, ging het zeker snel?Robert Haagsma: ... Het bericht Kort gesproken: Rob Hoogvliet en Robert Haagsma van Capital Cars & Classics verscheen eerst op Carros.
20/02 00u00  Nederland is goed voorbereid op komst zelfrijdende auto Uit de jaarlijkse Autonomous Vehicles Readiness Index van adviesbureau KPMG blijkt dat ons land wéér de toppositie inneemt. Dat betekent dat Nederland wereldwijd het best is voorbereid op de komst van de zelfrijdende auto. Nederland is uitstekend voorbereid op de komst van zelfrijdende auto’s, meent KPMG. In haar jaarlijkse Autonomous Vehicles Readiness Index troeft ons land namelijk – net als vorig jaar – Singapore af als lijstaanvoerder. Nieuw in de top-3 is Noorwegen, het land dat ook op het gebied van elektrisch rijden met Nederland duelleert om de koppositie. Andere voorlopers zijn de Verenigde Staten en Zweden. In totaal nam het adviesbureau 25 landen onder de loep. Prima score Dat Nederland zo goed scoort, komt door “de aanwezigheid van een goed onderhouden wegennet, de kwaliteit van de digitale infrastructuur en een overheidsbeleid dat het grootschalig testen van zelfrijdende auto’s en vrachtwagens mogelijk maakt”, aldus KPMG. Bereidheid Naast de goede infrastructuur is de mentaliteit van de Nederlandse consument goed als het om autonoom rijden gaat, stelt KPMG: “Ook Nederlandse consumenten zijn bereid de zelfrijdende auto op grote schaal te omarmen. Qua overheidsbeleid en wetgeving neemt ons land een vijfde positie op de ranglijst in. Vergeleken met andere landen is Nederland ook ... Het bericht Nederland is goed voorbereid op komst zelfrijdende auto verscheen eerst op Carros.17 
19/02 17u15  Citroën Ami One: rijdend ‘kubusje’ voor in de stad Wereldwijd trekt men massaal naar de stad. En in die drukke metropool moet je de beperkte ruimte zo goed mogelijk benutten. Citroën denkt dat haar Ami One – een studiemodel – een goede oplossing is voor slim stadsverkeer. De Citroën Ami One is een minimalistisch elektrisch aangedreven tweezittertje bestemd voor de drukke stad. Het idee achter de auto is om hem compact te maken (2,50 meter lang, 1,50 meter hoog en en 1,50 meter breed), goedkoop én simpel. Goed beschouwd is het een 450 kilo zwaar kubusje op twee wielen met een stuur. Alles wat niet nodig is, blijft achterwege. De enige elektronica binnenin is de head-up display en elk achterlicht bestaat uit slechts twee led-lichtjes. Stad Met een elektrische actieradius van zo’n 100 kilometer en een topsnelheid van 45 km/u heeft de Citroën Ami One geen enkele intentie de stad te verlaten. Wel wil het graag deel uitmaken van autodeelprojecten, omdat het karretje in veel landen zonder rijbewijs bestuurd mag worden. Met z’n simpele opbouw en robuuste materialen kan de Ami One bovendien wel tegen een stootje. Genève De Citroën Ami One maakt over een paar weken z’n opwachting op de Autosalon van Genève. De verwachting is dat het ... Het bericht Citroën Ami One: rijdend ‘kubusje’ voor in de stad verscheen eerst op Carros.
19/02 00u30  En weer slaan twee concurrenten de handen ineen: BMW en Daimler gaan autodelen BMW en Daimler gaan een strategische samenwerking aan rondom mobiliteitsdiensten en hebben daarbij Uber en Lyft in het vizier. Je zou zeggen dat de Duitse concurrenten BMW en Mercedes-Benz (Daimler) het licht in elkaars ogen niet gunnen, maar dat lijkt wel mee te vallen. In 2017 stapten de twee kemphanen al gezamenlijk in het Europese snellaadnetwerk Ionity (samen met Ford en de Volkswagen Groep) en binnenkort gaan ze ook samenwerken op het gebied van mobiliteitsdiensten. Met het bundelen van de autodeeldiensten Car2Go (Daimler) and DriveNow (BMW) willen beide bedrijven grote spelers als Uber en Lyft de wind uit de zeilen nemen. Momenteel bestaat de gezamenlijke deelautovloot uit 20.000 auto’s die verspreid staan over 31 steden wereldwijd. Slimme app Naast het deelautoproject willen Daimler en BMW samen het laden voor elektrische auto’s verbeteren en ook werkt het aan parkeer- en communicatie-infrastructuur binnen stadse omgevingen. Het idee is om één centrale app te lanceren waarin gebruikers de beschikking hebben over diverse mobiliteitsdiensten. Het uiteindelijke doel is een slimme, snelle en naadloze reis van A naar B, volgens beide bedrijven. Ford en Volkswagen Eerder dit jaar lieten Ford en Volkswagen al weten dat ze op wereldwijde schaal willen gaan samenwerken op het gebied ... Het bericht En weer slaan twee concurrenten de handen ineen: BMW en Daimler gaan autodelen verscheen eerst op Carros.
19/02 00u00  BMW 9 Serie: komt-ie nu wel of toch niet? In augustus leek BMW’s designchef Adrian van Hooydonk nog te zinspelen op de komst van de 9 Serie. Een half jaar later zegt het merk echter iets compleet anders. De Britse vrienden van Autocar meldden in augustus 2018 dat de designbaas bij BMW, de Nederlander Adrian van Hooydonk, wel oren zou hebben naar een topmodel boven de 7 Serie. Van Hooydonk zou gezegd hebben dat het bij de 8 Serie niet zou stoppen. Ergens tussen het jaar 2021 en 2030 zou er nog wel ruimte zijn voor een 9 Serie, bedacht Autocar vervolgens. Geen ruimte Datzelfde Autocar komt nu met het nieuws dat een BMW 9 Serie zeer onwaarschijnlijk is. Klaus Fröhlich, topbestuurder bij de Duitsers, zou de Britten hebben toevertrouwd dat BMW echt geen 9 Serie gepland heeft. Volgens Fröhlich is BMW met de 7 Serie, de 8 Serie en een luxe X-model straks goed genoeg vertegenwoordigd in het topsegment. Maybach Een Mercedes-Maybach S600-concurrent van BMW blijft dus uit, zo lijkt. Natuurlijk speelt ook meer dat BMW samen met Rolls-Royce onder dezelfde vlag vaart. Een zeer luxe BMW zou wellicht aan de stoelpoten zagen van de toekomstplannen van dat merk. Bovendien heeft BMW nog plannen om haar i8 te ... Het bericht BMW 9 Serie: komt-ie nu wel of toch niet? verscheen eerst op Carros.
18/02 19u00  Rivian: flinke investeringen van Amazon en General Motors Een aantal maanden geleden toonde het Amerikaanse Rivian een elektrische pick-up en een elektrische zevenzits-SUV. Beide modellen werden goed ontvangen. Rivian krijgt nu nóg een boost, doordat zwaargewichten General Motors en Amazon flink wat dollars in het ambitieuze bedrijf steken. Het Amerikaanse automerk Rivian bestaat dit jaar tien jaar en is helemaal klaar voor z’n grote doorbraak. Na jaren van opbouw staan er twee elektrisch aangedreven modellen paraat – de R1T en R1S – terwijl gerenommeerde Amerikaanse bedrijven de onderneming het nodige kapitaal verschaffen. Amazon liet onlangs weten liefst 700 miljoen dollar in Rivian te willen steken. Eerder meldde persbureau Reuters dat ook General Motors interesse heeft. Amazon en General Motors samen zouden goed zijn voor een bedrag tussen de 1 en 2 miljard dollar. Rijbereik Met de opgehaalde centen denkt Rivian al volgend jaar zowel de R1T en R1S in productie te kunnen nemen. Beide modellen – een pick-up truck en SUV – moeten zo’n 650 kilometer aan rijbereik meekrijgen en vooral aanslaan bij avonturiers, omdat ze een duidelijk offroad-dna meekrijgen. De sportiviteit wordt echter niet vergeten, want dankzij hun speciale skateboardchassis zijn de auto’s behoorlijk stijf. De Rivian-modellen worden leverbaar met verschillende batterijpakketten, waarbij een acceleratie van nul ... Het bericht Rivian: flinke investeringen van Amazon en General Motors verscheen eerst op Carros.
16/02 00u00  Tesla doet weer maf: Sentry Mode en Dog Mode Iedereen met een Tesla gebouwd in oktober 2016 of later kan binnenkort gebruik maken van twee nieuwe features; Sentry Mode en Dog Mode. De topman van Tesla, Elon Musk, is erg actief op Twitter. Wie z’n berichtjes beantwoordt, krijgt niet zelden een reactie terug. Of hij vertaalt goed advies naar verbeteringen voor z’n modellen. Zo vroeg een van z’n volgers voor een speciale beveiligingsfunctie omdat er al twee maal was ingebroken in de Tesla van z’n broer. Tesla bedacht daarop de ‘Sentry Mode’. Wie de nieuwe functionaliteit later deze maand via een over-the-air-update binnenhaalt, ziet de beveiliging van z’n Tesla flink toenemen. De acht camera’s die een Tesla rijk is, veranderen bij een naderend object in evenzoveel beveiligingscamera’s. De beelden die ze opnemen, worden bewaard, waarna de eigenaar bewijs uit alle hoeken heeft wie het op z’n auto heeft voorzien. Om te voorkomen dat er wordt ingebroken speelt het alarmsysteem van de Tesla Bach’s Toccata en Fugue in D Minor keihard af. Als dat niet afschrikt? Dierenvriend Een ander voorstel via Twitter was een update die het mogelijk maakt om honden veilig in een geparkeerde auto achter te laten. Tesla gehoorzaamt met een heuse ‘Dog Mode’ waarbij de radio en ... Het bericht Tesla doet weer maf: Sentry Mode en Dog Mode verscheen eerst op Carros.
15/02 16u45  Mercedes-Benz overspoelt markt met plug-in hybrides Dit kalenderjaar introduceert Mercedes-Benz flink wat plug-in hybrides, want eind 2019 moet dat aantal op tien staan. In 2020 gaat het merk stevig door met haar stekker-offensief, want dan wil het de consument uit 20 plug-in hybrides laten kiezen. Mercedes-Benz trekt miljarden uit voor haar elektro-offensief. Naast de nodige volledig elektrisch aangedreven modellen binnen het nieuwe EQ-label zet het ook flink in op plug-in hybrides. Aan het eind van 2020 moet het aanbod liefst 20 modellen tellen. A-Klasse Dit jaar worden onder meer de plug-in hybride versies van de A-Klasse, GLC en GLE verwacht. Eerstgenoemde zal waarschijnlijk een 1,3-liter viercilinder benzinemotor koppelen aan een elektromotor van rond de 90 pk. Die aandrijflijn maakt vervolgens ook de oversteek naar de B-Klasse en compleet nieuwe GLB; een compacte SUV. S-Klasse In 2020 pakt de nieuwe S-Klasse dan uit met verschillende plug-in hybride-varianten. Het vlaggenschip zal ook volledig elektrisch aangedreven leverbaar worden. Momenteel kun je de C-Klasse, E-Klasse en S-Klasse al als plug-in hybrides bestellen. Hun volledig elektrische actieradius loopt op tot zo’n 50 kilometer. 130 Mercedes-Benz zal de komende jaren ook flink wat mild hybrids introduceren voorzien van 48 volt-systemen. In 2022 moet het complete modelaanbod zo uit liefst 130 auto’s bestaan ... Het bericht Mercedes-Benz overspoelt markt met plug-in hybrides verscheen eerst op Carros.
15/02 00u15  Meer smaken voor de Volkswagen T-Roc: dit is de ‘R’ De Volkswagen T-Roc komt er binnenkort aan als tweedeurs cabrio, maar eerst is het de beurt aan de sportieve T-Roc R. Het vermogen zal rond de 300 pk komen te liggen. De Volkswagen T-Roc R wordt op de autosalon van Genève begin volgende maand onthuld. Om te weten hoe de auto er uit komt te zien, moet je de huidige T-Roc in gedachten voorzien van dikke bumperpartijen, imposante wielen en grotere uitlaatuiteindes. 300 pk Wat Volkswagen onderhuids voor ons in petto heeft, weten we niet precies, maar het ligt voor de hand dat de 2,0-liter motor uit de Golf R de oversteek maakt. Diens vermogen van 300 pk zou de T-Roc R immers goed passen. Testrondjes De Duitsers melden dat de T-Roc R wordt ontwikkeld door Volkswagen R, een 100 procent dochter van Volkswagen AG en toont beelden van de auto al ingepakt testrijdend op de Nürburgring. De Volkswagen T-Roc R is voorzien van vierwielaandrijving en een DSG-transmissie. Het bericht Meer smaken voor de Volkswagen T-Roc: dit is de ‘R’ verscheen eerst op Carros.
15/02 00u00  Prijskaartjes voor vernieuwde BMW 7 Serie De BMW 7 Serie is vernieuwd en dat zie je meteen. De kenmerkende nierengrille groeide met liefst 40 procent. Ook zijn er een paar krachtbronnen onder handen genomen. Maar wat kost die aangepaste 7 Serie nu? Het uiterlijk van de vernieuwde BMW 7 Serie is nu meer in lijn met de recente designtaal die BMW voorstaat. Dat betekent: een joekel van een nierengrille. En heel hip: een doorlopende lichtstrip aan de achterzijde. Verder werden de bumperpartijen hertekend en kreeg het interieur een upgrade. Flinke vermogenssprong De Duitsers keken ook nog eens goed naar het motorengamma. Vooral de BMW 750 xDrive profiteerde daarvan, want diens vermogen steeg naar 530 pk, liefst 80 pk meer dan voorheen. En dat is nog niet eens de sterkste krachtbron want de fiere lijstaanvoerder is de BMW M760Li xDrive met imposante V12-krachtbron. Die motor kreeg iets minder vermogen, maar wel meer koppel. Kwart miljoen Wie genoegen neemt met de basis-7 Serie komt met 110.995 euro uit. Dan mag de 745e mee en die versie koppelt als plug-in hybride een 3,0-liter zescilinder aan een elektromotor. De BMW 750 xDrive haalt z’n kracht uit een V8 en start bij 163.359 euro. Daarmee is het een koopje in vergelijking ... Het bericht Prijskaartjes voor vernieuwde BMW 7 Serie verscheen eerst op Carros.
15/02 00u00  Voor de ‘lucky few’; de Bugatti Chiron Sport 110 ans Bugatti bestaat 110 jaar en dat viert het Franse merk met de bouw van 20 ‘special editions’ van de Bugatti Chiron Sport. Een jaartje geleden introduceerde Bugatti de Chiron Sport. Voorzien van lichtgewicht onderdelen en een nóg scherpere afstelling is het ’t sportieve broertje van de toch al zeer sportieve Chiron. Wat heet, zoals bekend heeft de Chiron een 1.500 pk sterke 8,0-liter W16 motor aan boord. Goed voor een sprint van nul naar honderd in 2,5 tel. 20 stuks Nu Bugatti dit jaar 110 kaarsjes uitblaast neemt het die Chiron Sport onderhanden. Er komen 20 exemplaren van de speciale Bugatti Chiron Sport 110 ans op de markt, naar goed gebruik allemaal handgebouwd in het Franse Molsheim. Franse driekleur In de jubileumedities draait het vooral om de Franse driekleur, want het blauw-wit-rood komt vaak terug. De onderzijde van de beweegbare achtervleugel is in de kleuren van de Franse vlag geschilderd en ook op de buitenspiegels zijn de kleuren te zien. In het in- en interieur zijn 110 ans-badges aangebracht, waaronder in de hoofdsteunen van de sportstoelen. Verder hanteert Bugatti een duotoon kleurenschema: de Chiron Sport is staalblauw maar van achteren is een matte lak aangebracht en richting de voorzijde loopt ... Het bericht Voor de ‘lucky few’; de Bugatti Chiron Sport 110 ans verscheen eerst op Carros.
14/02 17u30  Bentley Bentayga Speed: weer extremer De Bentley Bentayga met 6,0-liter W12-motor krijgt er flink wat pk’s bij. Daardoor sprint de luxe SUV – in de aangepaste versie ‘Speed’ genaamd – binnen de vier tellen van nul naar honderd. De Bentley Bentayga met 6,0-liter W12-motor is met een vermogen van 608 pk niet echt een stakker te noemen. Dankzij die krachtbron snelt de luxe kolos in 4,1 tellen van nul naar honderd. De topsnelheid van 301 km/u is eveneens behelpen. Maar bij de Bentayga geldt het credo ‘baas boven baas’ en dus moest er een overtreffende trap komen. Die versie is er nu en heet Bentley Bentayga Speed. De 6,0-liter W12-krachtbron blijft, maar wordt door de Britten opgestookt naar een vermogen van 635 pk. De nieuwe 0-100 km/u-acceleratietijd bedraagt voortaan 3,9 seconden, terwijl de topsnelheid toeneemt naar 306 km/u. Spoilers en sideskirts De Bentayga Speed onderscheidt zich van de reguliere Bentayga door middel van een aangepast uiterlijk. Er zijn een achterspoiler en sideskirts gemonteerd, terwijl Bentley de voorzijde in exterieurkleur uitvoerde. De grille, koplampen en achterlichten zijn donkergetint. De Bentayga Speed staat op nieuw ontworpen tienspaaks 22-inch velgen. Alcantara debuteert Het met de hand vervaardigde interieur volgt een colour split design en voor de afwerking is ... Het bericht Bentley Bentayga Speed: weer extremer verscheen eerst op Carros.
14/02 00u45  Audi Q4 e-tron concept gaat mee naar Genève Natuurlijk is de e-tron die Audi onlangs introduceerde niet het enige elektrische model dat het merk voor ons in petto heeft. Er komt ook nog een e-tron GT aan én een Q4 e-tron. De conceptversie van laatstgenoemde staat volgende maand op de autosalon van Genève. Nu de e-tron zo succesvolle introductie heeft – de vraag is zo groot dat Audi de productie verhoogt naar 85.000 exemplaren op jaarbasis – wil het merk graag doorstoten met volledig elektrische modellen. De sportief ogende Audi e-tron GT concept kwam al voorbij en nu is het de beurt aan de Audi Q4 e-tron concept. Die elektrische compacte SUV presenteert Audi op de aankomende autosalon van Genève, begin maart. Eind 2020 Audi wil nog maar weinig kwijt over de nieuwkomer met stekker, maar meldt dat de productieversie al eind 2020/begin 2021 op de markt komt. De eerste schetsen verraden korte overhangen, een coupé-gelijnd dak, slank lichtunits en een forse single-frame grille. In het interieur zijn weinig knoppen te traceren, en twee grote digitale displays. Het stuurwiel is aan zowel aan de boven- als onderzijde afgeplat en krijgt daarmee een slank uiterlijk. Die ‘slanke’ lijnen komen ook terug in de voorstoelen. Het bericht Audi Q4 e-tron concept gaat mee naar Genève verscheen eerst op Carros.
14/02 00u00  Audi TT RS Coupé en Roadster ook aan de facelift Onlangs onthulde Audi haar gefacelifte TT. Van de zeer sportieve TT RS was toen nog geen spoor, maar nu toont het merk met de vier ringen ook die versie. Al heeft de vernieuwde vierwielaangedreven Audi TT RS een iets andere snoet, veel is ook gelijk gebleven. Nog immer is de sportiefste versie binnen de TT-reeks voorzien van een vijfcilinder. De 2,5-liter TFSI-krachtbron levert 400 pk aan vermogen en kent een maximaal koppel van 480 Nm. De Coupé accelereert in 3,7 seconden van 0 naar 100 km/u, terwijl de Roadster traditioneel een fractie langzamer is. De topsnelheid bedraagt 280 km/u, maar dan moet de begrenzer wel er afgeschroefd zijn. De automatische S tronic-versnellingsbak kent zeven verzetten en kent een dubbele koppeling. Sportieve looks Om duidelijk te maken dat dit de sportiefste versie binnen de reeks is, is in de zwarte Singleframe-honingraatgrille een quattro-logo in matte titaniumlook aangebracht. Ook zijn de luchtinlaten verder gegroeid en krijgt de TT RS nieuw ontworpen dorpels mee. Aan de achterzijde is de vaste achterspoiler met vleugeltjes aan weerszijden een opvallend designkenmerk. De spiegelkappen komen in vier varianten: in carrosseriekleur, met aluminiumlook, in hoogglans zwart en uitgevoerd in koolstofvezel. Schakelindicator In het interieur de verwachte zaken: RS-sportstoelen ... Het bericht Audi TT RS Coupé en Roadster ook aan de facelift verscheen eerst op Carros.
14/02 00u00  Vernieuwde Volkswagen Passat komt met IQ.DRIVE en Travel Assist De overbekende Volkswagen Passat heeft een vernieuwingsslag gemaakt. Z’n ex- en interieur zijn iets aangepast en er zijn nieuwe technologiën beschikbaar. Al sinds mensenheugenis rijdt de Volkswagen Passat rond. De Duitser is zelfs al zo lang onder ons dat dit jaar de 30-miljoenste Passat van de band rolt. Omdat de 35-miljoenste er ook nog wel inzit, staat in het laatste kwartaal van dit jaar een vernieuwde versie van de Passat in de showroom. Eerst maar even naar de uiterlijke kenmerken. De Passat krijgt later dit jaar een nieuw vormgegeven grille en bumpers mee. Ook het Passat-logo is verplaatst naar een centrale positie op de achterzijde. De koplampen en achterlichtunits zijn nieuw en er is keuze uit nieuwe exterieurkleuren en wieldesigns. Klokje verdwijnt In het interieur zijn andere materialen en kleuren gebruikt. De analoge klok maakt plaats voor een verlicht Passat-logo, terwijl het stuur ook een andere vorm krijgt. Op de optielijst staat achtergrondverlichting met een keuze uit 30 kleuren. Nieuw is de digitale cockpit met een heldere weergave dan voorheen, meer functies en drie verschillende weergavemogelijkheden. Travel Assist De Passat is eveneens voorzien van IQ.DRIVE. Dat klinkt heel spannend, maar is niet meer dan een verzamelnaam voor alle assistentiesystemen aan ... Het bericht Vernieuwde Volkswagen Passat komt met IQ.DRIVE en Travel Assist verscheen eerst op Carros.
Laatste update: vandaag om 1u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
14/02 00u00  Off-road als Steve McQueen: de Scuderia Cameron Glickenhaus BootScuderia Cameron Glickenhaus (SCG) – u weet wel van die over de top-supercars – komt nu met de SCG Boot; een krachtige offroader in de geest van de ‘Boot’ van Steve McQueen. De Baja 1000 is een beroemde Mexicaanse off-road race die al sinds eind jaren zestig van de vorige eeuw wordt verreden. Door de jaren heen zijn er verschillende routes afgelegd, maar het beroemdst is de 1.000 mijl lange rit van Ensenada naar La Paz door woestijnachtig landschap. Dankzij z’n heroïsche karakter trekt de Baja 1000 deelnemers uit alle continenten aan. Beroemdheden ook, zo deed de legendarische acteur Steve McQueen ooit mee. Kogelvrij De Baja Boot waarmee McQueen deelnam, vormt anno 2019 de inspiratiebron voor de SCG Boot. Scuderia Cameron Glickenhaus bouwt namelijk zowel tweedeurs als vierdeurs versies van de offroader in retrostijl. Om binnen een speciale wet- en regelgeving te vallen, kiest SCG voor een zeer kleine oplage. Van de tweedeurs versie rollen er vijf uit de fabriek (allen al besteld) en van de vierdeurs variant worden er twintig gebouwd. Er schijnen er daar pas drie van vergeven te zijn, dus wie interesse heeft, moet zich zeker melden bij Scuderia Cameron Glickenhaus. Schrik niet, de Amerikaanse prijzen beginnen ... Het bericht Off-road als Steve McQueen: de Scuderia Cameron Glickenhaus Boot verscheen eerst op Carros.
13/02 17u15  Range Rover Sport HST heeft mild‑hybride aandrijflijnLand Rover wil in 2020 een geëlektrificeerde uitvoering van elk model leveren. Dat doet het onder meer door haar auto’s te voorzien van een mild‑hybride aandrijflijn, zoals ook bij de Range Rover Sport HST het geval is. De Range Rover Sport HST beschikt over een nieuwe zescilinder‑in‑lijn, 3,0‑liter benzinemotor met 400 pk aan vermogen en daarmee is de Brit behoorlijk sportief. Mede dankzij 550 Nm aan koppel spurt de Range Rover Sport HST in dik zes tellen vanuit stilstand naar 100 km/u. MHEV Gezien z’n potente krachtbron is de Range Rover Sport HST best een benzineslurper. Om het gemiddelde verbruik te drukken beschikt de auto over een Mild Hybrid Electric Vehicle-aandrijflijn (MHEV). Gemiddeld komt het verbruik daarmee uit op 9,3 l/100. De MHEV-aandrijflijn zorgt ervoor dat dankzij regeneratief remmen energie teruggewonnen wordt in het 48‑volt accupakket. Die energie gebruikt de elektromotor vervolgens bij het wegrijden vanuit stilstand. Speciale details De HST‑uitvoering van de Range Rover Sport is herkenbaar aan z’n speciale in- en exterieurdetails. De nodige badges zijn gemonteerd, naast koolstofvezel afwerkingsdetails op de motorkap, de grille, de ventilatieopeningen opzij en de achterklep. Vijf carrosseriekleuren zijn beschikbaar en je kiest uit twee designs voor de lichtmetalen wielen. De HST is ... Het bericht Range Rover Sport HST heeft mild‑hybride aandrijflijn verscheen eerst op Carros.
13/02 05u00  Snelle hoogpotigen: de nieuwe BMW X3 M en X4 MDe BMW X3 en X4 zijn geen SUV’s, maar respectievelijk een ‘SAV’ en een ‘SAC’. En als je het dan toch over een sportieve boeg gooit, maak je er krachtige M Competitions van. BMW noemt haar X3 een Sports Activity Vehicle (SAV) en de X4 een Sports Activity Coupé (SAC). Lekkere hippe namen met als doel aan te sluiten bij de belevingswereld van de vlotte stadsmens. Om de doelgroep van wat meer pepers te voorzien, presenteert BMW nu de nieuwe X3 M en X4 M. Tegelijkertijd staat ook de overtreffende trap van beide modellen in de showroom; de X3 M Competition en X4 M Competition. 510 pk BMW neemt de 3,0-liter zes-in-lijn benzinemotoren flink onder handen. In de ‘reguliere’ M3 en M4 loopt het vermogen namelijk op tot 480 pk en een maximumkoppel 600 Nm. De Competition-versies schoppen het zelfs tot 510 pk. De acceleratietijden tussen de beide versies zijn echter vrijwel gelijk. Waar de normale M in 4,2 tellen van nul naar honderd sprint, daar doet de M Competion het één tiende sneller. Twee karakters De BMW X3 M en BMW X4 M voorzien in twee AWD-rijmodi. Op de achteras is een actief M sperdifferentieel gemonteerd. Dankzij het M ... Het bericht Snelle hoogpotigen: de nieuwe BMW X3 M en X4 M verscheen eerst op Carros.
13/02 00u00  Topversie! Dit is de Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic EditionAls Land Rover Special Vehicle Operations (SVO) zich buigt over een Range Rover-model dan is dat goed nieuws. Ditmaal is de Velar in een speciale jas gestoken. Deze Velar SVAutobiography Dynamic Edition krijgt bovendien een vermogen van 550 pk mee. De nieuwe topversie van de Range Rover Velar luistert naar de naam SVAutobiography Dynamic Edition. Land Rover Special Vehicle Operations heeft kosten noch moeite gespaard om er een bijzondere editie van te maken en benadrukt z’n gelimiteerde karakter door de versie slechts één jaar te leveren. Satin Byron Blue SVO voorziet de speciale Velar van een nieuwe voorbumper met grotere luchtinlaten, een nieuwe grille, sideskirts en een achterbumper waarin ruimte is voor vier uitlaten. Ook selecteerde SVO een lakkleur die op geen andere Velar-uitvoering is te krijgen; Satin Byron Blue. Voor het nodige contrast zorgen Narvik Black-gekleurde elementen. De wielen zijn 21-inch groot en daarmee een slag groter dan de normale 20-inch exemplaren. Door ze te smeden uit lichtgewicht materiaal leggen ze geen extra gewicht in de schaal. Op de optielijst staan ook nog 22-inch lichtmetalen wielen. SVO monteert grotere remschijven en rode remklauwen met vier zuigers. Windsor-leder In het interieur is geperforeerd en dubbel doorgestikte Windsor-lederen bekleding aangebracht. Vier ... Het bericht Topversie! Dit is de Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition verscheen eerst op Carros.
13/02 00u00  Tesla ziet toekomst in de supercondensatorHoewel de lithium-ion batterij voorlopig voldoet, lijkt Tesla het in de toekomst over een andere boeg te willen gooien. Met de aankoop van Maxwell Technologies zet het in op de supercondensator, is de verwachting. De techniek van de supercondensator is niet nieuw. Al jaren wordt de supercondensator gezien als ‘the next big thing’ voor de elektrische auto. Toch is de technologie nog niet zo goed doorontwikkeld dat het de lithium-ion batterij kan vervangen. Daarvoor is meer onderzoek nodig. Verschillende automerken zijn daar mee bezig en nu lijkt ook Tesla een flinke stap te zetten. Voor zo’n 190 miljoen euro neemt het namelijk het Californische Maxwell Technologies over; een bedrijf dat is gespecialiseerd in ‘super capacitors’. In het Nederlands noemen we dat supercondensators. Chemisch vs elektrisch Een supercondensator werkt anders dan een lithium-ion batterij. Het slaat net zo goed elektriciteit op en geeft het daarna weer af, maar het grote verschil is dat de supercondensator een lading opslaat in een elektrisch veld. De lithium-ion batterij kiest voor een opslag in chemische vorm. Het grote voordeel van de supercondensator is dat het laden veel sneller gaat en dat de supercondensator een veel langere levensduur heeft. Nadelen zijn er voorlopig ook. De supercondensator ... Het bericht Tesla ziet toekomst in de supercondensator verscheen eerst op Carros.
1


Zoeken


Weer & Verkeer



Verkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

17x Nederland is goed voorbereid op komst zelfrijdende auto20/02 00u00 - Carros: Uit de jaarlijkse Autonomous Vehicles Readiness Index van adviesbureau KPMG blijkt dat ons land wéér de toppositie inneemt. Dat betekent dat Nederland wereldwijd het best is voorbereid op de komst van de zelfrijdende auto. Nederland is uitstekend voorbereid op de komst van zelfrijdende auto’s, meent KPMG. In haar jaarlijkse Autonomous Vehicles Readiness Index troeft ons land namelijk – net als vorig jaar – Singapore af als lijstaanvoerder. Nieuw in de top-3 is Noorwegen, het land dat ook op het gebied van elektrisch rijden met Nederland duelleert om de koppositie. Andere voorlopers zijn de Verenigde Staten en Zweden. In totaal nam het adviesbureau 25 landen onder de loep. Prima score Dat Nederland zo goed scoort, komt door “de aanwezigheid van een goed onderhouden wegennet, de kwaliteit van de digitale infrastructuur en een overheidsbeleid dat het grootschalig testen van zelfrijdende auto’s en vrachtwagens mogelijk maakt”, aldus KPMG. Bereidheid Naast de goede infrastructuur is de mentaliteit van de Nederlandse consument goed als het om autonoom rijden gaat, stelt KPMG: “Ook Nederlandse consumenten zijn bereid de zelfrijdende auto op grote schaal te omarmen. Qua overheidsbeleid en wetgeving neemt ons land een vijfde positie op de ranglijst in. Vergeleken met andere landen is Nederland ook ... Het bericht Nederland is goed voorbereid op komst zelfrijdende auto verscheen eerst op Carros.
8x Kort gesproken: Rob Hoogvliet en Robert Haagsma van Capital Cars & Classics20/02 01u45 - Carros: In maart vindt in de Kromhouthal in Amsterdam de vierde editie van Capital Cars & Classics plaats. We spraken met de organisatoren, Rob Hoogvliet en Robert Haagsma. ‘We hebben niet de ambitie om over een paar jaar de hele RAI af te huren.’ 1 Er zijn al veel klassiekerbeurzen, toch vonden jullie een paar jaar terug dat er nóg een beurs nodig was. Hoe is dat zo gekomen?Rob Hoogvliet: “Het kwam eigenlijk door Robert. Een paar jaar terug had hij een feestje in deze hal. Het feestje zelf was niet zo indrukwekkend, maar in de hal wilde hij direct een mooie autoshow organiseren. Hij wilde dat niet alleen doen en zo kwam hij bij mij terecht. Toen hebben we een afspraak gemaakt in de Kromhouthal en daarna was ik natuurlijk ook gelijk verkocht. Het is een mooie industriële hal en je hebt ook een prachtig uitzicht op het water. De uitstraling en sfeer zijn goed. We gaan nu naar de vierde editie, de eerste was in 2016. We namen in december een optie op de hal en vier maanden later begon onze beurs.” 2 De klassiekermarkt was in 2016 booming.Toen je eenmaal een datum had, ging het zeker snel?Robert Haagsma: ... Het bericht Kort gesproken: Rob Hoogvliet en Robert Haagsma van Capital Cars & Classics verscheen eerst op Carros.
0x Tesla ziet toekomst in de supercondensator13/02 00u00 - Carros: Hoewel de lithium-ion batterij voorlopig voldoet, lijkt Tesla het in de toekomst over een andere boeg te willen gooien. Met de aankoop van Maxwell Technologies zet het in op de supercondensator, is de verwachting. De techniek van de supercondensator is niet nieuw. Al jaren wordt de supercondensator gezien als ‘the next big thing’ voor de elektrische auto. Toch is de technologie nog niet zo goed doorontwikkeld dat het de lithium-ion batterij kan vervangen. Daarvoor is meer onderzoek nodig. Verschillende automerken zijn daar mee bezig en nu lijkt ook Tesla een flinke stap te zetten. Voor zo’n 190 miljoen euro neemt het namelijk het Californische Maxwell Technologies over; een bedrijf dat is gespecialiseerd in ‘super capacitors’. In het Nederlands noemen we dat supercondensators. Chemisch vs elektrisch Een supercondensator werkt anders dan een lithium-ion batterij. Het slaat net zo goed elektriciteit op en geeft het daarna weer af, maar het grote verschil is dat de supercondensator een lading opslaat in een elektrisch veld. De lithium-ion batterij kiest voor een opslag in chemische vorm. Het grote voordeel van de supercondensator is dat het laden veel sneller gaat en dat de supercondensator een veel langere levensduur heeft. Nadelen zijn er voorlopig ook. De supercondensator ... Het bericht Tesla ziet toekomst in de supercondensator verscheen eerst op Carros.
0x Topversie! Dit is de Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition13/02 00u00 - Carros: Als Land Rover Special Vehicle Operations (SVO) zich buigt over een Range Rover-model dan is dat goed nieuws. Ditmaal is de Velar in een speciale jas gestoken. Deze Velar SVAutobiography Dynamic Edition krijgt bovendien een vermogen van 550 pk mee. De nieuwe topversie van de Range Rover Velar luistert naar de naam SVAutobiography Dynamic Edition. Land Rover Special Vehicle Operations heeft kosten noch moeite gespaard om er een bijzondere editie van te maken en benadrukt z’n gelimiteerde karakter door de versie slechts één jaar te leveren. Satin Byron Blue SVO voorziet de speciale Velar van een nieuwe voorbumper met grotere luchtinlaten, een nieuwe grille, sideskirts en een achterbumper waarin ruimte is voor vier uitlaten. Ook selecteerde SVO een lakkleur die op geen andere Velar-uitvoering is te krijgen; Satin Byron Blue. Voor het nodige contrast zorgen Narvik Black-gekleurde elementen. De wielen zijn 21-inch groot en daarmee een slag groter dan de normale 20-inch exemplaren. Door ze te smeden uit lichtgewicht materiaal leggen ze geen extra gewicht in de schaal. Op de optielijst staan ook nog 22-inch lichtmetalen wielen. SVO monteert grotere remschijven en rode remklauwen met vier zuigers. Windsor-leder In het interieur is geperforeerd en dubbel doorgestikte Windsor-lederen bekleding aangebracht. Vier ... Het bericht Topversie! Dit is de Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition verscheen eerst op Carros.
0x Snelle hoogpotigen: de nieuwe BMW X3 M en X4 M13/02 05u00 - Carros: De BMW X3 en X4 zijn geen SUV’s, maar respectievelijk een ‘SAV’ en een ‘SAC’. En als je het dan toch over een sportieve boeg gooit, maak je er krachtige M Competitions van. BMW noemt haar X3 een Sports Activity Vehicle (SAV) en de X4 een Sports Activity Coupé (SAC). Lekkere hippe namen met als doel aan te sluiten bij de belevingswereld van de vlotte stadsmens. Om de doelgroep van wat meer pepers te voorzien, presenteert BMW nu de nieuwe X3 M en X4 M. Tegelijkertijd staat ook de overtreffende trap van beide modellen in de showroom; de X3 M Competition en X4 M Competition. 510 pk BMW neemt de 3,0-liter zes-in-lijn benzinemotoren flink onder handen. In de ‘reguliere’ M3 en M4 loopt het vermogen namelijk op tot 480 pk en een maximumkoppel 600 Nm. De Competition-versies schoppen het zelfs tot 510 pk. De acceleratietijden tussen de beide versies zijn echter vrijwel gelijk. Waar de normale M in 4,2 tellen van nul naar honderd sprint, daar doet de M Competion het één tiende sneller. Twee karakters De BMW X3 M en BMW X4 M voorzien in twee AWD-rijmodi. Op de achteras is een actief M sperdifferentieel gemonteerd. Dankzij het M ... Het bericht Snelle hoogpotigen: de nieuwe BMW X3 M en X4 M verscheen eerst op Carros.
0x Range Rover Sport HST heeft mild‑hybride aandrijflijn13/02 17u15 - Carros: Land Rover wil in 2020 een geëlektrificeerde uitvoering van elk model leveren. Dat doet het onder meer door haar auto’s te voorzien van een mild‑hybride aandrijflijn, zoals ook bij de Range Rover Sport HST het geval is. De Range Rover Sport HST beschikt over een nieuwe zescilinder‑in‑lijn, 3,0‑liter benzinemotor met 400 pk aan vermogen en daarmee is de Brit behoorlijk sportief. Mede dankzij 550 Nm aan koppel spurt de Range Rover Sport HST in dik zes tellen vanuit stilstand naar 100 km/u. MHEV Gezien z’n potente krachtbron is de Range Rover Sport HST best een benzineslurper. Om het gemiddelde verbruik te drukken beschikt de auto over een Mild Hybrid Electric Vehicle-aandrijflijn (MHEV). Gemiddeld komt het verbruik daarmee uit op 9,3 l/100. De MHEV-aandrijflijn zorgt ervoor dat dankzij regeneratief remmen energie teruggewonnen wordt in het 48‑volt accupakket. Die energie gebruikt de elektromotor vervolgens bij het wegrijden vanuit stilstand. Speciale details De HST‑uitvoering van de Range Rover Sport is herkenbaar aan z’n speciale in- en exterieurdetails. De nodige badges zijn gemonteerd, naast koolstofvezel afwerkingsdetails op de motorkap, de grille, de ventilatieopeningen opzij en de achterklep. Vijf carrosseriekleuren zijn beschikbaar en je kiest uit twee designs voor de lichtmetalen wielen. De HST is ... Het bericht Range Rover Sport HST heeft mild‑hybride aandrijflijn verscheen eerst op Carros.
0x Off-road als Steve McQueen: de Scuderia Cameron Glickenhaus Boot14/02 00u00 - Carros: Scuderia Cameron Glickenhaus (SCG) – u weet wel van die over de top-supercars – komt nu met de SCG Boot; een krachtige offroader in de geest van de ‘Boot’ van Steve McQueen. De Baja 1000 is een beroemde Mexicaanse off-road race die al sinds eind jaren zestig van de vorige eeuw wordt verreden. Door de jaren heen zijn er verschillende routes afgelegd, maar het beroemdst is de 1.000 mijl lange rit van Ensenada naar La Paz door woestijnachtig landschap. Dankzij z’n heroïsche karakter trekt de Baja 1000 deelnemers uit alle continenten aan. Beroemdheden ook, zo deed de legendarische acteur Steve McQueen ooit mee. Kogelvrij De Baja Boot waarmee McQueen deelnam, vormt anno 2019 de inspiratiebron voor de SCG Boot. Scuderia Cameron Glickenhaus bouwt namelijk zowel tweedeurs als vierdeurs versies van de offroader in retrostijl. Om binnen een speciale wet- en regelgeving te vallen, kiest SCG voor een zeer kleine oplage. Van de tweedeurs versie rollen er vijf uit de fabriek (allen al besteld) en van de vierdeurs variant worden er twintig gebouwd. Er schijnen er daar pas drie van vergeven te zijn, dus wie interesse heeft, moet zich zeker melden bij Scuderia Cameron Glickenhaus. Schrik niet, de Amerikaanse prijzen beginnen ... Het bericht Off-road als Steve McQueen: de Scuderia Cameron Glickenhaus Boot verscheen eerst op Carros.
0x Vernieuwde Volkswagen Passat komt met IQ.DRIVE en Travel Assist14/02 00u00 - Carros: De overbekende Volkswagen Passat heeft een vernieuwingsslag gemaakt. Z’n ex- en interieur zijn iets aangepast en er zijn nieuwe technologiën beschikbaar. Al sinds mensenheugenis rijdt de Volkswagen Passat rond. De Duitser is zelfs al zo lang onder ons dat dit jaar de 30-miljoenste Passat van de band rolt. Omdat de 35-miljoenste er ook nog wel inzit, staat in het laatste kwartaal van dit jaar een vernieuwde versie van de Passat in de showroom. Eerst maar even naar de uiterlijke kenmerken. De Passat krijgt later dit jaar een nieuw vormgegeven grille en bumpers mee. Ook het Passat-logo is verplaatst naar een centrale positie op de achterzijde. De koplampen en achterlichtunits zijn nieuw en er is keuze uit nieuwe exterieurkleuren en wieldesigns. Klokje verdwijnt In het interieur zijn andere materialen en kleuren gebruikt. De analoge klok maakt plaats voor een verlicht Passat-logo, terwijl het stuur ook een andere vorm krijgt. Op de optielijst staat achtergrondverlichting met een keuze uit 30 kleuren. Nieuw is de digitale cockpit met een heldere weergave dan voorheen, meer functies en drie verschillende weergavemogelijkheden. Travel Assist De Passat is eveneens voorzien van IQ.DRIVE. Dat klinkt heel spannend, maar is niet meer dan een verzamelnaam voor alle assistentiesystemen aan ... Het bericht Vernieuwde Volkswagen Passat komt met IQ.DRIVE en Travel Assist verscheen eerst op Carros.
0x Audi TT RS Coupé en Roadster ook aan de facelift14/02 00u00 - Carros: Onlangs onthulde Audi haar gefacelifte TT. Van de zeer sportieve TT RS was toen nog geen spoor, maar nu toont het merk met de vier ringen ook die versie. Al heeft de vernieuwde vierwielaangedreven Audi TT RS een iets andere snoet, veel is ook gelijk gebleven. Nog immer is de sportiefste versie binnen de TT-reeks voorzien van een vijfcilinder. De 2,5-liter TFSI-krachtbron levert 400 pk aan vermogen en kent een maximaal koppel van 480 Nm. De Coupé accelereert in 3,7 seconden van 0 naar 100 km/u, terwijl de Roadster traditioneel een fractie langzamer is. De topsnelheid bedraagt 280 km/u, maar dan moet de begrenzer wel er afgeschroefd zijn. De automatische S tronic-versnellingsbak kent zeven verzetten en kent een dubbele koppeling. Sportieve looks Om duidelijk te maken dat dit de sportiefste versie binnen de reeks is, is in de zwarte Singleframe-honingraatgrille een quattro-logo in matte titaniumlook aangebracht. Ook zijn de luchtinlaten verder gegroeid en krijgt de TT RS nieuw ontworpen dorpels mee. Aan de achterzijde is de vaste achterspoiler met vleugeltjes aan weerszijden een opvallend designkenmerk. De spiegelkappen komen in vier varianten: in carrosseriekleur, met aluminiumlook, in hoogglans zwart en uitgevoerd in koolstofvezel. Schakelindicator In het interieur de verwachte zaken: RS-sportstoelen ... Het bericht Audi TT RS Coupé en Roadster ook aan de facelift verscheen eerst op Carros.
0x Audi Q4 e-tron concept gaat mee naar Genève14/02 00u45 - Carros: Natuurlijk is de e-tron die Audi onlangs introduceerde niet het enige elektrische model dat het merk voor ons in petto heeft. Er komt ook nog een e-tron GT aan én een Q4 e-tron. De conceptversie van laatstgenoemde staat volgende maand op de autosalon van Genève. Nu de e-tron zo succesvolle introductie heeft – de vraag is zo groot dat Audi de productie verhoogt naar 85.000 exemplaren op jaarbasis – wil het merk graag doorstoten met volledig elektrische modellen. De sportief ogende Audi e-tron GT concept kwam al voorbij en nu is het de beurt aan de Audi Q4 e-tron concept. Die elektrische compacte SUV presenteert Audi op de aankomende autosalon van Genève, begin maart. Eind 2020 Audi wil nog maar weinig kwijt over de nieuwkomer met stekker, maar meldt dat de productieversie al eind 2020/begin 2021 op de markt komt. De eerste schetsen verraden korte overhangen, een coupé-gelijnd dak, slank lichtunits en een forse single-frame grille. In het interieur zijn weinig knoppen te traceren, en twee grote digitale displays. Het stuurwiel is aan zowel aan de boven- als onderzijde afgeplat en krijgt daarmee een slank uiterlijk. Die ‘slanke’ lijnen komen ook terug in de voorstoelen. Het bericht Audi Q4 e-tron concept gaat mee naar Genève verscheen eerst op Carros.

Statistieken

Artikels:
32820
Gelezen:
20442
Aantal lezers nu:
67






Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven