woensdag 23 mei 2018, week 21


U bent nu hier: Meer nieuws van Carros

Laatste updatecontrole: vandaag om 10u45
 

Carros

Verbergen Tonen
23/05 00u15  Beter laat dan nooit. De 1967 Mustang Shelby GT500 Super Snake wordt alsnog gebouwd Dik vijftig jaar geleden bestond het plan om vijftig Mustang Shelby GT500 Super Snakes te bouwen. Maar het prijskaartje van 8.000 dollar was in 1967 elke consument te gortig. Op een prototype na kwam de auto er niet. Tot nu. In een oplage van tien stuks komt de GT500 Super Snake dan toch nog tot leven. In 1967 bouwde Shelby een propotype om wat testwerk mee te doen. Gewoon wat hoge snelheidsproefjes voor bandenproducent Goodyear. Shelby kwam aanzetten met de zogenaamde ‘Super Snake’. Don McCain, een enthousiaste oud Shelby- werknemer, kreeg het idee om van de Super Snake een productieversie te maken in een beperkte oplage van 50 stuks. De auto werd voorzien van een 520 pk sterke V8 en moest 8.000 dollar gaan kosten. Mede door de die hoge prijs werd het project geen succes; op het prototype na (in 2013 geveild voor 1,3 miljoen dollar) werd de 1967 Mustang Shelby GT500 Super Snake nooit gebouwd. Tien stuks Maar 51 jaar na het origineel, gaat de Mustang Shelby GT500 Super Snake toch in productie komen. Shelby American heeft aangekondigd dat het tien stuks gaat bouwen. Als donorauto’s worden 1967 Mustangs gebruikt die een 550 pk sterke 7,0-liter V8 aan ... Het bericht Beter laat dan nooit. De 1967 Mustang Shelby GT500 Super Snake wordt alsnog gebouwd verscheen eerst op Carros.15 
23/05 00u00  Ondertussen bij Tesla: hackathon moet knelpunten in productie oplossen Topman Elon Musk van Tesla zit nog steeds met het probleem dat de productieaantallen van de Model 3 achterblijven bij de prognose. Als nieuw redmiddel heeftTesla een hackathon uitgeschreven om de knelpunten in de productie weg te nemen. Dat de ketting net zo sterk is als de zwakste schakel weten ze bij Tesla als geen ander. Momenteel loopt de bijna volledig geautomatiseerde productie van de nieuwe Model 3 op rolletjes, ware het niet dat er nog een paar knelpunten in het proces zijn. Twee robots kunnen het gewenste tempo van 5.000 Model 3’s per week niet aan. Als het gevolg van het stel slome duikelaars komt Tesla voorlopig uit op dik 2.000 auto’s per week. Hack-wedstrijd Tesla denkt beide robots flink wat peper in hun achterste te kunnen geven door de software aan te passen. Het altijd eigenzinnige Tesla besloot daarvoor een hackathon te organiseren; externe programmeurs zijn uitgenodigd om het in een wedstrijd tegen elkaar op te nemen. De hacker/programmeur met de beste oplossing gaat er vandoor met het prijzengeld. Twee dagen geleden tweette Musk namelijk het volgende antwoord op de aanhoudendende kritiek op z’n bedrijf dat het maar niet in staat is het productievolume te verhogen: “De kritiek ... Het bericht Ondertussen bij Tesla: hackathon moet knelpunten in productie oplossen verscheen eerst op Carros.15 
22/05 18u00  Onderzoek: Scandinavische dealerbedrijven raden EV af Nature Energy – onderdeel van het gezaghebbende wetenschappelijke tijdschrift Nature – publiceerde deze week een onderzoek waaruit blijkt dat Scandinavische dealerbedrijven massaal elektrische auto’s afraden. Voor het onderzoek werden er in totaal 82 dealerbedrijven bezocht, verspreid over Denemarken, Noorwegen, IJsland, Zweden en Finland. De onderzoekers deden zich voor als doodnormale consumenten op zoek naar een elektrische auto. In tweederde van de gevallen werden de onderzoekers geadviseerd om voor een auto met brandstofmotor te gaan. De meeste bedrijven – zo’n 75 procent – verhulden zelfs dat ze EV’s verkochten. Toppunt was het advies van één dealerbedrijf. Daar werd met klem afgeraden een stekkerauto te kopen, omdat het de klant financieel aan de grond zou brengen. Stimulering Wat de reden is van het massale afraden van de elektrische auto hebben de onderzoekers niet onderzocht, maar het onderzoeksteam zegt dat het negativisme waarschijnlijk te danken is aan de overheid en de auto-industrie zelf. Die zouden de EV te weinig stimuleren. Of zoals een van de onderzoekers zegt: “Als deze landen echt geloven in elektrische voertuigen als een middel om vervoer schoner te maken, dan moeten ze hun beleid en strategieën systematisch herzien. Zo kan er een speelveld ontstaan waarbij de EV een eerlijke ... Het bericht Onderzoek: Scandinavische dealerbedrijven raden EV af verscheen eerst op Carros.
22/05 00u15  Jaguar XK moet aanzet vormen tot sportwagen-reeks Hoewel Jaguar het momenteel vooral van haar SUV’s moet hebben – de F-Pace alleen zorgt voor 40 procent van de verkopen – wil het ook haar gamma aan sportwagens uitbouwen. De F-Type wordt daarom vanaf 2021 vergezeld met een compleet nieuwe XK. De SUV-familie groeit bij Jaguar razendsnel. Na de zeer succesvolle F-Pace zijn al de E-Pace en elektrische I-Pace verschenen en vanaf 2021 komt daar de J-Pace – een Porsche Cayenne-concurrent – bij. Toch vergeet Jaguar niet om haar sportwagentak uit te bouwen. De F-Type krijgt namelijk gezelschap van een compleet nieuwe XK, als de voortekenen niet liegen. In 2014 viel het doek nog voor de XK, nadat de verkoopcijfers tegenvielen. Vooral de F-Type zou veel kopers van de XK hebben afgesnoept, klonkt het toen. Nieuwe F-Type Jaguar heeft zich niet letterlijk uitgesproken over de komst van een nieuwe generatie XK, maar designchef Ian Callum zei vorig jaar al dat hij naast een tweezitter een 2+2 wilde. Met de tweezitter bedoelt hij de F-Type en met de 2+2 zeer waarschijnlijk een nieuwe XK. Recent liet de productstrateeg bij Jaguar LandRover, Hanno Kirner, weten dat er wordt gewerkt aan een voorstel voor een hele familie aan sportwagens. De nieuwe familie ... Het bericht Jaguar XK moet aanzet vormen tot sportwagen-reeks verscheen eerst op Carros.
22/05 00u00  Tweemotorige Golf maakt Pikes Peak-comeback Aan de start van de legendarische Pikes Peak-heuvelklim staat dit jaar een oude bekende. De tweemotorige Golf die uitviel in 1987, doet 31 jaar later een hernieuwde poging de top te halen. In 1987 deed er een opmerkelijke auto mee aan de Pikes Peak-heuvelklim; Volkswagen had namelijk een Golf II afgevaardigd met twee krachtbronnen aan boord. De complexe techniek baarde veel opzien, maar weinig succes, want de ‘Golf met twee harten’ haalde de finish niet. Een hernieuwde poging een jaar later zou een logische volgende stap zijn, ware het niet dat de Duitsers meer dan dertig jaar de ‘Race to the Clouds’ links lieten liggen. Pas dit jaar zijn ze weer terug met de I.D. R Pikes Peak; een 680 pk sterke elektroracer die minder dan 1.100 kilo weegt. In zijn kielzog is de tweemotorige Golf II ook weer afgestoft. Of beter gezegd; geheel gerestaureerd. De Pikes Peak-beklimmer had namelijk behoorlijk wat hitteschade opgelopen en de op maat gemaakte rubberdelen moesten opnieuw vervaardig worden. Ook was de stuurinrichinting afgebroken en brokkelde het veiligheidsschuim in de brandstoftank af. Synchronisatie Belangrijker nog was om de twee aanwezige 1,8-liter viercilinder krachtbronnen synchroon te laten lopen. Zonder een perfecte harmonie is de historische Golf ... Het bericht Tweemotorige Golf maakt Pikes Peak-comeback verscheen eerst op Carros.
21/05 17u30  Tesla Model 3 Performance gaat de strijd aan met BMW M3 Zo traag als de Tesla Model 3 uit de fabriek rolt, zo snel moet een nieuwe sportieve variant op de auto worden. Topman Elon Musk spreekt van een BMW M3-concurrent. Maar dan sneller en scherper sturend. Dat fabricage van de Model 3 zo moeizaam verloopt, weerhoudt Tesla niet om nieuwe varianten van het geplaagde model te bedenken. Zo verklapte CEO Elon Musk dat er ook een vierwielaangedreven versie van de Model 3 uitkomt. Die auto moet zo’n 5.000 dollar meer kosten dan de reguliere Model 3 (35.000 dollar in de Verenigde Staten) en dan heb je de beschikking over een elektrisch aangedreven actieradius van 500 kilometer. De sprint van nul naar honderd verloopt in 4,5 tel. Twee motoren Er komt eveneens een vierwielaangedreven Performance-versie op de markt. Met z’n nul naar honderd in 3,5 seconde wil Tesla de strijd aangaan met de BMW M3. De Amerikaan moet ongeveer net zo duur worden als de Duitser en krijgt twee elektromotoren aan boord. Musk beweert dat de Performance Model 3 zeker 15 procent sneller is dan de BMW M3 en een betere ‘handling’ heeft. Maar nu belooft Musk wel vaker wat. De Model 3 Performance zou al vanaf juli leverbaar moeten worden. Het bericht Tesla Model 3 Performance gaat de strijd aan met BMW M3 verscheen eerst op Carros.
19/05 00u00  Lister leeft zich uit op de Jaguar F-Pace Een half jaar geleden kondigde het illustere Lister de Thunder aan; een sportieveling op basis van de Jaguar F-Type. Nu nemen de Britten weer een Jaguar onder handen, de F-Pace moet ’s werelds snelste SUV worden. Het Britse merk Lister gaat terug tot 1890, maar werd vooral wereldberoemd in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Op het circuit stond de Lister namelijk z’n mannetje. De bekendste auto uit die tijd is de Lister Knobbly, waar Stirling Moss zelfs nog in reed. Anno 2018 is Lister vooral goed in het tunen van Jaguars. Eind vorig jaar zagen we bijvoorbeeld al een F-Type voorbij komen met 675 pk. Deze ‘Thunder’ – gespoten in karakteristiek Lister-groen – spurt in iets meer dan 3 tellen van nul naar honderd en wordt in een oplage van 99 stuks gefabriceerd. Lister F-Pace Een vergelijkbaar kunstje gaat Lister nu uithalen met de F-Pace, al zullen er daar zo’n 250 stuks van verschijnen. De SUV wordt in een Lister-groen jasje gestoken, waarna de 5,0-liter V8 uit de F-Pace SVR van een vermogen van 550 pk wordt opgewaardeerd naar 680 paardenkrachten. Volgens Lister moet het ’s werelds snelste SUV worden. Wij gokken op een nul naar honderd in ... Het bericht Lister leeft zich uit op de Jaguar F-Pace verscheen eerst op Carros.
18/05 17u45  Sjoemelsoftware wijdverbreid. Porsche roept 60.000 Europese diesels terug Het dieselschandaal blijft de Volkswagen Groep achtervolgen. De Duitse toezichthouder KBA (Kraftfahrt-Bundesamt) roept in Europa 60.000 auto’s terug. Het gaat om de Macan en Cayenne Diesel. Wereldwijd zou het om 125.000 Porsches met illegale motorsoftware gaan. De Porsche-modellen die worden teruggeroepen na druk van de Duitse autoriteiten zijn de Macan Diesel en Cayenne Diesel. De eerste is voorzien van de 3,0-liter V6 Euro 6 dieselkrachtbron die bij Audi vandaan komt, terwijl het bij de Cayenne Diesel S van de vorige generatie gaat om een door Audi geproduceerde 4,2-liter V8. In die motoren is software gevonden die zorgt voor lagere emissiewaarden op het moment dat de auto in het laboratorium getest wordt. Terugroepactie Hoewel er wereldwijd ongeveer 125.000 Porsches over een van de twee genoemde motoren beschikken, moet Porsche in eerste instantie de Europese Macans en Cayennes terugroepen. Dat zijn er ongeveer 60.000. Het gaat om bijna 53.000 Macans en ruim 6.750 Cayennes. In Nederland gaat het om zo’n zevenhonderd Macans Diesel. Het doel van de terugroepactie is het laten verwijderen van de ‘sjoemelsoftware’. Het bericht Sjoemelsoftware wijdverbreid. Porsche roept 60.000 Europese diesels terug verscheen eerst op Carros.
18/05 01u00  De traditionele autosalons verliezen hun aantrekkingskracht Nadat Audi, BMW en Mercedes-Benz eerder al aankondigden de Autoshow van Detroit van januari volgend jaar over te slaan, laat ook Volkswagen een belangrijke autotentoonstelling links liggen. De Duitsers zijn niet present op de belangrijke najaarsshow van Parijs. Deelname aan een grote autosalon is prijzig voor automerken. En dan denk je wel twee keer na of die deelname het prijskaartje echt wel waard is. Sinds de eeuwwisseling is het aantal bezoekers van de grote autosalons sterk terug gelopen. En puur voor de media-aandacht hoeft het ook al niet meer. Er zijn er tal van andere evenementen om bij op te vallen. Zeker als je een auto of conceptmodel met veel autonomie en connectiviteit wil introduceren, volstaan alternatieve beurzen als de CES in Las Vegas (voor consumentenelektronica) en het Mobile World Congress in Barcelona. En uitpakken op een Chinese autobeurs kan ook al geen kwaad. Keertje overslaan Het resultaat is dat gerenommeerde automerken de bekendste autobeurzen steeds vaker links laten liggen. Audi, BMW en Mercedes-Benz reizen bijvoorbeeld niet af naar Detroit begin volgend jaar voor NAIAS. Volkswagen laat de najaarsbeurs van Parijs liever schieten. Deze week kondigde het merk aan daar niet aanwezig te zijn. Concerngenoten als Audi, Porsche, SEAT en ... Het bericht De traditionele autosalons verliezen hun aantrekkingskracht verscheen eerst op Carros.
18/05 00u00  Volkswagen Golf GTI TCR komt eind dit jaar op de markt Tijdens het GTI Treffen van Volkswagen in het Oostenrijkse Reifnitz am Wörthersee onthulde het merk vandaag de Golf GTI TCR. Zonder begrenzer loopt de TCR 264 km/u. De Volkswagen Golf GTI TCR heeft dezelfde naam als de auto die op het circuit z’n rondjes draait, maar is wel een stuk minder krachtig. Waar de Golf GTI TCR-racewagen 350 pk aan vermogen levert, daar moet de straatlegale GTI TCR het doen met ‘slechts’ 290 pk en een maximumkoppel van 370 Nm. Dat het altijd nog ruim voldoende is voor aansprekende prestaties bewijst de topsnelheid van 264 km/u. Vraag de fabrikant dan wel de begrenzing te doorbreken, anders is 250 km/u je limiet. Hoe snel de Golf GTI TCR van nul naar honderd sprint, meldt Volkswagen pas later. De auto staat immers pas aan het eind van het jaar in de showroom. Leen-onderdelen Net als de Golf R heeft de Golf GTI TCR twee extra radiateurs in de neus voor een optimale motorkoeling. Ook leent de TCR het titanium uitlaatsysteem van Akrapovič, terwijl op de vooras het sperdifferentieel van de Golf GTI Performance is gemonteerd. Je kunt uit vier rijmodi kiezen die elk de gasrespons, stuurbekrachtiging en DSG-transmissie een eigen karakter meegeven. ... Het bericht Volkswagen Golf GTI TCR komt eind dit jaar op de markt verscheen eerst op Carros.
18/05 00u00  Rolls-Royce Cullinan officieel: opper-SUV van 5,34 meter Rolls-Royce betreedt het premium SUV-segment met de Cullinan. Zoals we wel gewend zijn van de Britten schieten superlatieven te kort. Een beetje SUV is uit de kluiten gewassen, maar de Rolls-Royce Cullinan slaat alles. De auto is namelijk 5,34 meter lang. Ook z’n breedte van 2,16 meter mag er zijn, naast een hoogte van 1,84 meter. Met z’n afmetingen laat hij alle bekende premium SUV’s achter zich. Een lichtgewicht is de Cullinan met 2.660 kilo dan ook zeker niet, maar met z’n opbouw die bestaat uit een aluminium spaceframe is de auto voor z’n postuur niet overmatig zwaar. Hoe gigantisch de Cullinan is blijkt wel uit z’n sloffen. Standaard is dat al maatje 22-inch. Vier- en vijfzits De Cullinan komt er zovel in vier- als vijfzits variant. Beide versie hebben een bagagevolume dat oploopt tot 1.930 liter, maar bij de vierzitter is die zonder de achterbank neer te klappen 600 liter groot. De vijfde stoel slokt immers bijna 75 liter op, want de vijfzits versie heeft een bagagevolume van 526 liter. Picnicken Toegang tot die zee van ruimte gaat via de in twee delen te openen achterklep. Het onderste deel heeft nog een verrassing in petto, want na een druk ... Het bericht Rolls-Royce Cullinan officieel: opper-SUV van 5,34 meter verscheen eerst op Carros.
17/05 19u30  BMW iNEXT nog dit jaar onthuld, in 2021 op de weg BMW wil in 2025 een flinke vloot aan elektrisch aangedreven auto´s kunnen aanbieden. Een belangrijk model is de iNEXT, die vanaf 2021 al de weg op gaat. Het beeld dat Harald Krüger, voorzitter van de Raad van Bestuur van BMW AG, deze week onthulde van de iNEXT is behoorlijk nietszeggend, daarvoor is de introductie in 2021 nog te ver weg, niettemin is de volledig elektrische auto belangrijk nieuws van BMW. Deze vage cross-over moet namelijk het elektrische vlaggenschip van het merk worden, aldus Krüger. De iNEXT is de eerste BMW die alle belangrijke technologie van de toekomst in één auto onderbrengt, volgens de Duitsers. De iNEXT is én volledig elektrisch én connectief én autonoom rijdend. Later dit jaar wordt de iNEXT als zogenaamde Vision Vehicle gepresenteerd, waarbij flink wat vormen gelijk zijn aan de productieversie. Actieradius In 2021 komt de auto vervolgens op de markt, nadat hij uit de Dingolfing-fabriek is gerold. De iNEXT lijkt een actieradius van net geen 500 kilometer te krijgen, al kan dat tegen 2021 best wel wat meer zijn. Om concurrerend te zijn is over drie jaar een actieradius van misschien wel 700 kilometer een vereiste. Het bericht BMW iNEXT nog dit jaar onthuld, in 2021 op de weg verscheen eerst op Carros.
17/05 00u15  Liefhebber van dieselen? Vergeet de nieuwe Volvo S60 dan maar Nu de Volvo V60 (zie afbeelding) is geïntroduceerd, kan ook de S60 niet lang meer uitblijven. De nieuwe sedan wordt een memorabele, want de Zweden leveren hem voor het eerst niet als diesel. Het besluit dat Volvo neemt om de aankomende Volvo S60 niet meer als diesel te gaan leveren is best stoer. Vorig jaar was de helft van de in Europa verkochte S60’s namelijk nog een oliestoker. En een jaar eerder was dat zelfs bijna twee op de drie. Toch ziet Volvo geen toekomst meer in de diesel. “Onze toekomst is elektrisch en we gaan geen nieuwe generaties dieselkrachtbronnen meer ontwikkelen”, liet Volvo-topman Hakan Samuelsson recent weten. “We gaan auto’s met alleen een brandstofmotor uitfaseren. Benzine-hybrides vormen de overgang naar volledige elektrificatie.” In 2025 moet al de helft van de wereldwijd verkochte Volvo’s volledig elektrisch zijn. Hybrides De nieuwe S60 wordt leverbaar met viercilinder benzinekrachtbronnen. Twee plug-in hybrides zijn eveneens op komst; de T6 Twin Engine en T8 Twin Engine. Volgend jaar komen daar nog eens mild hybrids bij. Dat zijn S60’s voorzien van een 48-volt-systeem. Dieselban In Europa loopt de verkoop van diesels sterk terug. Volgens marktonderzoeksbureau JATO Dynamics had de dieselauto in 2011 nog een marktaandeel van bij ... Het bericht Liefhebber van dieselen? Vergeet de nieuwe Volvo S60 dan maar verscheen eerst op Carros.
17/05 00u00  Toch nog gelekt: de Rolls-Royce Cullinan Schreven we gisteren nog dat Rolls-Royce de foto’s van haar nieuwe model wel tot aan de officiële onthulling binnenskamers kan houden, gaat het één dag voor de première dan toch mis. Zie hier de Cullinan. De foto’s van de uiterst luxe hoogpotige circuleren vandaag al op de social media-accounts van autobedrijven uit het Midden-Oosten. Vandaar ook het Arabische bijschrift op een van de onderstaande kiekjes. Morgen komt de gloednieuwe Cullinan officieel onder het doek vandaan, maar daar kunnen de enthousiastelingen niet meer op wachten. Hoewel Rolls-Royce de nieuwkomer een High Sided Vehicle (HSV) noemt en geen SUV, oogt de Brit op de foto’s haast als de oervader van de Sports Utility Vehicle. De auto is hoog, breed, hoekig en behoorlijk stoer. Al zien we wel een op een hatchback geïnspireerde achterzijde. In het interieur is niets anders dan het beste materiaal gebruikt. In de vrijgegeven beelden krijgen we een binnenste voorgeschoteld waarin wit leder contrasteert met donkerbruin hout met daarboven zwarte panelen. Ook nog te ontwaren op de eerste foto’s; de in tegenovergestelde richting scharnierende achterportieren en de ‘Viewing Suit’; een uitklapbaar ‘campingsetje’ aan de achterzijde van de Cullinan. Morgen volgt de rest. Het bericht Toch nog gelekt: de Rolls-Royce Cullinan verscheen eerst op Carros.
16/05 17u30  Alle prijzen Peugeot 508 bekend In maart konden we u al melden dat de nieuwe Peugeot 508 zo’n 58.000 euro kost. Dat was natuurlijk voor de zeer luxe First Edition. In het volledige prijzenoverzicht blijkt de instapversie een stuk goedkoper: 37.690 euro. Zo’n First Edition – voor snelle beslissers  – is natuurlijk een ware voorbeeldversie van een nieuw model. Alle technologie die voorhanden is, zit erop en daarnaast heeft een First Edition altijd z’n mooiste pak aangetrokken. Bij de Peugeot 508 telden zaken als nachtvisie, automatisch parkeren en een geluidssysteem met tien speaker op tot een fikse totaalprijs van bijna 58.000 euro. 37.690 euro Inmiddels heeft Peugeot de complete prijslijst van de nieuwe 508 af en daarin blijkt dat je het met flink wat minder luxe voor 37.690 euro al je slag kunt slaan. Dan staat de BlueHDi 130 Blue Lease Active voor de deur. Speciaal voor de leaserijder dus. Die versie beschikt over een 130 pk sterke 1,5-liter dieselmotor die gekoppeld is aan een handbak met zes verzetten. De duurste diesel komt qua prijs in de buurt van de First Edition. Voor ruim 55.000 euro rijd je een 180 pk sterke 2,0-liter BlueHDi met automaat in de luxe GT-uitdossing. Benzine De Peugeot 508 op ... Het bericht Alle prijzen Peugeot 508 bekend verscheen eerst op Carros.
Laatste update: vandaag om 0u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
16/05 02u15  Hot Wheels 50 jaar: de 10 meest opzienbarende feitenHot Wheels, de wereldberoemde fabrikant van miniatuurauto’s, ziet dit jaar Abraham. Omdat elke autoliefhebber ooit minimaal één Hot Wheels in z’n handen heeft gehad, blikken we terug op een halve eeuw Amerikaanse speelgoedautootjes met 10 opzienbare feiten. #1 Bijzonder trio Kent u die mop van de zakenman, raketwetenschapper en auto-ingenieur? Aan de wieg van Hot Wheels stonden Elliot Handler (mede-oprichter van speelgoedmerk Mattel), Jack Ryan (de raketwetenschapper) en auto-ingenieur Harry Bentley Bradley. #2 Sweet sixteen De eerste reeks Hot Wheels die Mattel verkocht bestond uit 16 auto’s. Wie nog zo’n origineel uit 1968 in z’n bezit heeft kan er een mooi prijsje voor vragen. Er worden bedragen geboden tot een paar duizend euro. De 16 originele Hot Wheels worden door verzamelaars ook wel de ‘Sweet Sixteen’ of ‘Original 16’ genoemd. #3 Zes miljard In 50 jaar tijd zijn er meer dan 6 miljard Hot Wheels wereldwijd verkocht. Gemiddeld worden er per seconde 10 miniatuurwagentjes verkocht, aldus fabrikant Mattel. #4 Instant succes De Hot Wheels sloegen in als een bom. In het eerste jaar werden er al 16 miljoen Hot Wheels verkocht. #5 Gouden wikkel De één miljardste Hot Wheels werd in 1991 verkocht. Om de mijlpaal te vieren werd er ... Het bericht Hot Wheels 50 jaar: de 10 meest opzienbarende feiten verscheen eerst op Carros.
16/05 00u00  Nog 2 nachtjes slapen tot de onthulling van de Rolls-Royce CullinanMeestal dolen de beelden van een nieuw model dagen voor de onthulling al rond op het internet. Maar Rolls-Royce lijkt de dagen tot aan 10 mei zonder kleerscheuren door te komen. Dan gaat het doek van haar gloednieuwe Cullinan. We weten dus nog altijd relatief weinig van de eerste SUV van de Britten. Dat de ‘High Sided Vehicle’ of HSV zoals Rolls-Royce hem noemt luxe is, dat kunnen we wel voorspellen. Het merk heeft al één luxe foefje laten zien; de ‘Viewing Suite’. Dat zijn twee lederen stoeltjes en een tafeltje die aan de achterzijde van de Cullinan uitgeklapt kunnen worden. Om romantisch van een zonsondergang te genieten. Plug-in hybride De verwachting is dat de 6,75-liter V12 uit de Phantom ook dienst doet in de Cullinan. Die krachtbron is voor de Cullinan wel doorontwikkeld. De komst van een stekker-HSV is een kwestie van tijd, want een plug-in hybride schijnt er eveneens aan te komen. Die vierwielaangedreven Cullinan deelt het aluminium spaceframe met de Phantom. Diamant De auto is overigens genoemd naar Cullinan diamant, de grootste zuivere diamant ooit gevonden. De joekel van 3106 karaat werd in 1905 gewonnen in een Zuid-Afrikaanse mijn en daarna in 9 stenen gedeeld. De twee ... Het bericht Nog 2 nachtjes slapen tot de onthulling van de Rolls-Royce Cullinan verscheen eerst op Carros.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

15x Ondertussen bij Tesla: hackathon moet knelpunten in productie oplossen23/05 00u00 - Carros: Topman Elon Musk van Tesla zit nog steeds met het probleem dat de productieaantallen van de Model 3 achterblijven bij de prognose. Als nieuw redmiddel heeftTesla een hackathon uitgeschreven om de knelpunten in de productie weg te nemen. Dat de ketting net zo sterk is als de zwakste schakel weten ze bij Tesla als geen ander. Momenteel loopt de bijna volledig geautomatiseerde productie van de nieuwe Model 3 op rolletjes, ware het niet dat er nog een paar knelpunten in het proces zijn. Twee robots kunnen het gewenste tempo van 5.000 Model 3’s per week niet aan. Als het gevolg van het stel slome duikelaars komt Tesla voorlopig uit op dik 2.000 auto’s per week. Hack-wedstrijd Tesla denkt beide robots flink wat peper in hun achterste te kunnen geven door de software aan te passen. Het altijd eigenzinnige Tesla besloot daarvoor een hackathon te organiseren; externe programmeurs zijn uitgenodigd om het in een wedstrijd tegen elkaar op te nemen. De hacker/programmeur met de beste oplossing gaat er vandoor met het prijzengeld. Twee dagen geleden tweette Musk namelijk het volgende antwoord op de aanhoudendende kritiek op z’n bedrijf dat het maar niet in staat is het productievolume te verhogen: “De kritiek ... Het bericht Ondertussen bij Tesla: hackathon moet knelpunten in productie oplossen verscheen eerst op Carros.
15x Beter laat dan nooit. De 1967 Mustang Shelby GT500 Super Snake wordt alsnog gebouwd23/05 00u15 - Carros: Dik vijftig jaar geleden bestond het plan om vijftig Mustang Shelby GT500 Super Snakes te bouwen. Maar het prijskaartje van 8.000 dollar was in 1967 elke consument te gortig. Op een prototype na kwam de auto er niet. Tot nu. In een oplage van tien stuks komt de GT500 Super Snake dan toch nog tot leven. In 1967 bouwde Shelby een propotype om wat testwerk mee te doen. Gewoon wat hoge snelheidsproefjes voor bandenproducent Goodyear. Shelby kwam aanzetten met de zogenaamde ‘Super Snake’. Don McCain, een enthousiaste oud Shelby- werknemer, kreeg het idee om van de Super Snake een productieversie te maken in een beperkte oplage van 50 stuks. De auto werd voorzien van een 520 pk sterke V8 en moest 8.000 dollar gaan kosten. Mede door de die hoge prijs werd het project geen succes; op het prototype na (in 2013 geveild voor 1,3 miljoen dollar) werd de 1967 Mustang Shelby GT500 Super Snake nooit gebouwd. Tien stuks Maar 51 jaar na het origineel, gaat de Mustang Shelby GT500 Super Snake toch in productie komen. Shelby American heeft aangekondigd dat het tien stuks gaat bouwen. Als donorauto’s worden 1967 Mustangs gebruikt die een 550 pk sterke 7,0-liter V8 aan ... Het bericht Beter laat dan nooit. De 1967 Mustang Shelby GT500 Super Snake wordt alsnog gebouwd verscheen eerst op Carros.
1x Onderzoek: Scandinavische dealerbedrijven raden EV af22/05 18u00 - Carros: Nature Energy – onderdeel van het gezaghebbende wetenschappelijke tijdschrift Nature – publiceerde deze week een onderzoek waaruit blijkt dat Scandinavische dealerbedrijven massaal elektrische auto’s afraden. Voor het onderzoek werden er in totaal 82 dealerbedrijven bezocht, verspreid over Denemarken, Noorwegen, IJsland, Zweden en Finland. De onderzoekers deden zich voor als doodnormale consumenten op zoek naar een elektrische auto. In tweederde van de gevallen werden de onderzoekers geadviseerd om voor een auto met brandstofmotor te gaan. De meeste bedrijven – zo’n 75 procent – verhulden zelfs dat ze EV’s verkochten. Toppunt was het advies van één dealerbedrijf. Daar werd met klem afgeraden een stekkerauto te kopen, omdat het de klant financieel aan de grond zou brengen. Stimulering Wat de reden is van het massale afraden van de elektrische auto hebben de onderzoekers niet onderzocht, maar het onderzoeksteam zegt dat het negativisme waarschijnlijk te danken is aan de overheid en de auto-industrie zelf. Die zouden de EV te weinig stimuleren. Of zoals een van de onderzoekers zegt: “Als deze landen echt geloven in elektrische voertuigen als een middel om vervoer schoner te maken, dan moeten ze hun beleid en strategieën systematisch herzien. Zo kan er een speelveld ontstaan waarbij de EV een eerlijke ... Het bericht Onderzoek: Scandinavische dealerbedrijven raden EV af verscheen eerst op Carros.
0x Nog 2 nachtjes slapen tot de onthulling van de Rolls-Royce Cullinan16/05 00u00 - Carros: Meestal dolen de beelden van een nieuw model dagen voor de onthulling al rond op het internet. Maar Rolls-Royce lijkt de dagen tot aan 10 mei zonder kleerscheuren door te komen. Dan gaat het doek van haar gloednieuwe Cullinan. We weten dus nog altijd relatief weinig van de eerste SUV van de Britten. Dat de ‘High Sided Vehicle’ of HSV zoals Rolls-Royce hem noemt luxe is, dat kunnen we wel voorspellen. Het merk heeft al één luxe foefje laten zien; de ‘Viewing Suite’. Dat zijn twee lederen stoeltjes en een tafeltje die aan de achterzijde van de Cullinan uitgeklapt kunnen worden. Om romantisch van een zonsondergang te genieten. Plug-in hybride De verwachting is dat de 6,75-liter V12 uit de Phantom ook dienst doet in de Cullinan. Die krachtbron is voor de Cullinan wel doorontwikkeld. De komst van een stekker-HSV is een kwestie van tijd, want een plug-in hybride schijnt er eveneens aan te komen. Die vierwielaangedreven Cullinan deelt het aluminium spaceframe met de Phantom. Diamant De auto is overigens genoemd naar Cullinan diamant, de grootste zuivere diamant ooit gevonden. De joekel van 3106 karaat werd in 1905 gewonnen in een Zuid-Afrikaanse mijn en daarna in 9 stenen gedeeld. De twee ... Het bericht Nog 2 nachtjes slapen tot de onthulling van de Rolls-Royce Cullinan verscheen eerst op Carros.
0x Hot Wheels 50 jaar: de 10 meest opzienbarende feiten16/05 02u15 - Carros: Hot Wheels, de wereldberoemde fabrikant van miniatuurauto’s, ziet dit jaar Abraham. Omdat elke autoliefhebber ooit minimaal één Hot Wheels in z’n handen heeft gehad, blikken we terug op een halve eeuw Amerikaanse speelgoedautootjes met 10 opzienbare feiten. #1 Bijzonder trio Kent u die mop van de zakenman, raketwetenschapper en auto-ingenieur? Aan de wieg van Hot Wheels stonden Elliot Handler (mede-oprichter van speelgoedmerk Mattel), Jack Ryan (de raketwetenschapper) en auto-ingenieur Harry Bentley Bradley. #2 Sweet sixteen De eerste reeks Hot Wheels die Mattel verkocht bestond uit 16 auto’s. Wie nog zo’n origineel uit 1968 in z’n bezit heeft kan er een mooi prijsje voor vragen. Er worden bedragen geboden tot een paar duizend euro. De 16 originele Hot Wheels worden door verzamelaars ook wel de ‘Sweet Sixteen’ of ‘Original 16’ genoemd. #3 Zes miljard In 50 jaar tijd zijn er meer dan 6 miljard Hot Wheels wereldwijd verkocht. Gemiddeld worden er per seconde 10 miniatuurwagentjes verkocht, aldus fabrikant Mattel. #4 Instant succes De Hot Wheels sloegen in als een bom. In het eerste jaar werden er al 16 miljoen Hot Wheels verkocht. #5 Gouden wikkel De één miljardste Hot Wheels werd in 1991 verkocht. Om de mijlpaal te vieren werd er ... Het bericht Hot Wheels 50 jaar: de 10 meest opzienbarende feiten verscheen eerst op Carros.
0x Alle prijzen Peugeot 508 bekend16/05 17u30 - Carros: In maart konden we u al melden dat de nieuwe Peugeot 508 zo’n 58.000 euro kost. Dat was natuurlijk voor de zeer luxe First Edition. In het volledige prijzenoverzicht blijkt de instapversie een stuk goedkoper: 37.690 euro. Zo’n First Edition – voor snelle beslissers  – is natuurlijk een ware voorbeeldversie van een nieuw model. Alle technologie die voorhanden is, zit erop en daarnaast heeft een First Edition altijd z’n mooiste pak aangetrokken. Bij de Peugeot 508 telden zaken als nachtvisie, automatisch parkeren en een geluidssysteem met tien speaker op tot een fikse totaalprijs van bijna 58.000 euro. 37.690 euro Inmiddels heeft Peugeot de complete prijslijst van de nieuwe 508 af en daarin blijkt dat je het met flink wat minder luxe voor 37.690 euro al je slag kunt slaan. Dan staat de BlueHDi 130 Blue Lease Active voor de deur. Speciaal voor de leaserijder dus. Die versie beschikt over een 130 pk sterke 1,5-liter dieselmotor die gekoppeld is aan een handbak met zes verzetten. De duurste diesel komt qua prijs in de buurt van de First Edition. Voor ruim 55.000 euro rijd je een 180 pk sterke 2,0-liter BlueHDi met automaat in de luxe GT-uitdossing. Benzine De Peugeot 508 op ... Het bericht Alle prijzen Peugeot 508 bekend verscheen eerst op Carros.
0x Toch nog gelekt: de Rolls-Royce Cullinan17/05 00u00 - Carros: Schreven we gisteren nog dat Rolls-Royce de foto’s van haar nieuwe model wel tot aan de officiële onthulling binnenskamers kan houden, gaat het één dag voor de première dan toch mis. Zie hier de Cullinan. De foto’s van de uiterst luxe hoogpotige circuleren vandaag al op de social media-accounts van autobedrijven uit het Midden-Oosten. Vandaar ook het Arabische bijschrift op een van de onderstaande kiekjes. Morgen komt de gloednieuwe Cullinan officieel onder het doek vandaan, maar daar kunnen de enthousiastelingen niet meer op wachten. Hoewel Rolls-Royce de nieuwkomer een High Sided Vehicle (HSV) noemt en geen SUV, oogt de Brit op de foto’s haast als de oervader van de Sports Utility Vehicle. De auto is hoog, breed, hoekig en behoorlijk stoer. Al zien we wel een op een hatchback geïnspireerde achterzijde. In het interieur is niets anders dan het beste materiaal gebruikt. In de vrijgegeven beelden krijgen we een binnenste voorgeschoteld waarin wit leder contrasteert met donkerbruin hout met daarboven zwarte panelen. Ook nog te ontwaren op de eerste foto’s; de in tegenovergestelde richting scharnierende achterportieren en de ‘Viewing Suit’; een uitklapbaar ‘campingsetje’ aan de achterzijde van de Cullinan. Morgen volgt de rest. Het bericht Toch nog gelekt: de Rolls-Royce Cullinan verscheen eerst op Carros.
0x Liefhebber van dieselen? Vergeet de nieuwe Volvo S60 dan maar17/05 00u15 - Carros: Nu de Volvo V60 (zie afbeelding) is geïntroduceerd, kan ook de S60 niet lang meer uitblijven. De nieuwe sedan wordt een memorabele, want de Zweden leveren hem voor het eerst niet als diesel. Het besluit dat Volvo neemt om de aankomende Volvo S60 niet meer als diesel te gaan leveren is best stoer. Vorig jaar was de helft van de in Europa verkochte S60’s namelijk nog een oliestoker. En een jaar eerder was dat zelfs bijna twee op de drie. Toch ziet Volvo geen toekomst meer in de diesel. “Onze toekomst is elektrisch en we gaan geen nieuwe generaties dieselkrachtbronnen meer ontwikkelen”, liet Volvo-topman Hakan Samuelsson recent weten. “We gaan auto’s met alleen een brandstofmotor uitfaseren. Benzine-hybrides vormen de overgang naar volledige elektrificatie.” In 2025 moet al de helft van de wereldwijd verkochte Volvo’s volledig elektrisch zijn. Hybrides De nieuwe S60 wordt leverbaar met viercilinder benzinekrachtbronnen. Twee plug-in hybrides zijn eveneens op komst; de T6 Twin Engine en T8 Twin Engine. Volgend jaar komen daar nog eens mild hybrids bij. Dat zijn S60’s voorzien van een 48-volt-systeem. Dieselban In Europa loopt de verkoop van diesels sterk terug. Volgens marktonderzoeksbureau JATO Dynamics had de dieselauto in 2011 nog een marktaandeel van bij ... Het bericht Liefhebber van dieselen? Vergeet de nieuwe Volvo S60 dan maar verscheen eerst op Carros.
0x BMW iNEXT nog dit jaar onthuld, in 2021 op de weg17/05 19u30 - Carros: BMW wil in 2025 een flinke vloot aan elektrisch aangedreven auto´s kunnen aanbieden. Een belangrijk model is de iNEXT, die vanaf 2021 al de weg op gaat. Het beeld dat Harald Krüger, voorzitter van de Raad van Bestuur van BMW AG, deze week onthulde van de iNEXT is behoorlijk nietszeggend, daarvoor is de introductie in 2021 nog te ver weg, niettemin is de volledig elektrische auto belangrijk nieuws van BMW. Deze vage cross-over moet namelijk het elektrische vlaggenschip van het merk worden, aldus Krüger. De iNEXT is de eerste BMW die alle belangrijke technologie van de toekomst in één auto onderbrengt, volgens de Duitsers. De iNEXT is én volledig elektrisch én connectief én autonoom rijdend. Later dit jaar wordt de iNEXT als zogenaamde Vision Vehicle gepresenteerd, waarbij flink wat vormen gelijk zijn aan de productieversie. Actieradius In 2021 komt de auto vervolgens op de markt, nadat hij uit de Dingolfing-fabriek is gerold. De iNEXT lijkt een actieradius van net geen 500 kilometer te krijgen, al kan dat tegen 2021 best wel wat meer zijn. Om concurrerend te zijn is over drie jaar een actieradius van misschien wel 700 kilometer een vereiste. Het bericht BMW iNEXT nog dit jaar onthuld, in 2021 op de weg verscheen eerst op Carros.
0x Rolls-Royce Cullinan officieel: opper-SUV van 5,34 meter18/05 00u00 - Carros: Rolls-Royce betreedt het premium SUV-segment met de Cullinan. Zoals we wel gewend zijn van de Britten schieten superlatieven te kort. Een beetje SUV is uit de kluiten gewassen, maar de Rolls-Royce Cullinan slaat alles. De auto is namelijk 5,34 meter lang. Ook z’n breedte van 2,16 meter mag er zijn, naast een hoogte van 1,84 meter. Met z’n afmetingen laat hij alle bekende premium SUV’s achter zich. Een lichtgewicht is de Cullinan met 2.660 kilo dan ook zeker niet, maar met z’n opbouw die bestaat uit een aluminium spaceframe is de auto voor z’n postuur niet overmatig zwaar. Hoe gigantisch de Cullinan is blijkt wel uit z’n sloffen. Standaard is dat al maatje 22-inch. Vier- en vijfzits De Cullinan komt er zovel in vier- als vijfzits variant. Beide versie hebben een bagagevolume dat oploopt tot 1.930 liter, maar bij de vierzitter is die zonder de achterbank neer te klappen 600 liter groot. De vijfde stoel slokt immers bijna 75 liter op, want de vijfzits versie heeft een bagagevolume van 526 liter. Picnicken Toegang tot die zee van ruimte gaat via de in twee delen te openen achterklep. Het onderste deel heeft nog een verrassing in petto, want na een druk ... Het bericht Rolls-Royce Cullinan officieel: opper-SUV van 5,34 meter verscheen eerst op Carros.

Statistieken

Artikels:
31212
Gelezen:
15066
Aantal lezers nu:
57


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven