zaterdag 20 april 2019, week 16


U bent nu hier: Meer nieuws van Blik op Nieuws

Laatste updatecontrole: vandaag om 9u00
 

Blik op Nieuws

Verbergen Tonen
19/04 21u45  Brandweer laat klein vuur in Best blussen door vermoedelijke brandstichter De brandweer werd vrijdagavond rond 20.15 uur gealarmeerd voor een buitenbrand in de bossages tussen de Erica en het kanaal in Best. Midden in de bossage werd brand een kampvuurtje gesticht. De vermoedelijke brandstichter was nog aanwezig,
19/04 21u30  Vrachtwagen met mest gekanteld op N34 Een bestuurder van een vrachtwagen is vrijdag aan het begin van de avond gewond geraakt nadat zijn vrachtwagen en tankwagen waren gekanteld op de N34 ter hoogte van Coevorden.
19/04 21u00  Twee gewonden bij aanrijding op Afsluitdijk Bij een aanrijding op de Afsluitdijk ter hoogte van Breezanddijk zijn vrijdagmiddag twee inzittenden van een personenwagen gewond geraakt.
19/04 19u30  Negen aanhoudingen in rechercheonderzoek naar drugshandel De recherche heeft negen mannen aangehouden. Ze worden verdacht van drugshandel. Het gaat om een criminele groepering uit Roosendaal die in het verleden al bij verschillende drugsonderzoeken bij de politie in beeld was.
19/04 19u30  Koninklijke Nederlandse Munt eert vlogger Enzo Knol met munt YouTuber Enzo Knol krijgt een eigen munt van de Koninklijke Nederlandse Munt. Hij is daarmee de eerste vlogger die wordt geëerd met een eigen uitgifte. Vandaag op 19 april signeert de vlogger de eerste 200 exemplaren van de Knolmunt bij de Koninklijke Nederlandse Munt in Utrecht. Enzo Knol: “Het is zo’n enorme eer dat ik geëerd wordt met een eigen munt. De Knolmunt is super mooi geworden, heel bijzonder en iets om nooit meer te vergeten!"
19/04 19u30  Cabine van vrachtwagen op boeren erf in Haaren vat vlam Op een boerenerf aan het Holleneind in Haaren vatte vrijdag kort voor 18.00 uur een vrachtwagen vlam. De cabine van het voertuig brandde grotendeels uit. De brandweer rukte met groot materieel uit maar men kon de brand bestrijden met één tankautospuit.
19/04 19u15  Traumateam ingevlogen voor medisch incident met kind in Schijndel Vrijdagmiddag werd de hulp ingeroepen van het traumateam voor een medisch incident in een woning aan de Oetelaarsestraat in Schijndel. De traumahelikopter landde in een weiland niet ver van de woning.
19/04 19u15  Rotterdamse carjacker aangehouden na waarschuwingsschot Donderdagnacht rond 02.15 uur werd onder bedreiging van een vuurwapen een auto gestolen van twee slachtoffers op de Veemarktstraat in Rotterdam. Vanmorgen rond 06.30 uur zagen agenten de auto met de verdachte in Hoogvliet. Na een waarschuwingsschot kon de 44-jarige Rotterdammer daar worden aangehouden op de Alsemstraat.
19/04 18u00  Celstraffen van 8 en 16 jaar voor pogingen moord door brandstichting De rechtbank in Almelo heeft vrijdag drie mannen veroordeeld tot lange celstraffen voor pogingen tot moord omdat zij in het holst van de nacht brand hebben gesticht bij twee woningen in Almelo. Dit meldt de rechtbank vrijdagmiddag.
19/04 17u30  Brandweermannen gewond geraakt bij woningbrand Rotterdam Vrijdagmiddag heeft in een woning aan de Zuidhoek in Rotterdam een felle uitslaande brand gewoed. Bij de bestrijding van de brand zijn twee brandweermannen gewond geraakt.
19/04 17u00  Twee aanhoudingen in onderzoek liquidatie Farid Souhali in 2017 Afgelopen dinsdagavond heeft de politie twee verdachten aangehouden in verband met de liquidatie van Farid Souhali in 2017 in Den Haag. 'De rechter-commissaris heeft hun voorarrest vrijdag met 14 dagen verlengd', zo laat het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag weten.
19/04 17u00  Politie vindt vuurwapen in onderbroek van verdachte Een controle van een auto vannacht in Heinenoord leidde tot de aanhouding van twee mannen van 18 en 21 jaar uit Amsterdam. 'Bij de 21-jarige verdachte werd in zijn onderbroek een vuurwapen aangetroffen', zo meldt de politie vrijdag.
19/04 17u00  Eerste blauwalg leidt tot negatief zwemadvies voor Put de Omloop Woudrichem Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben een negatief zwemadvies afgegeven voor Put de Omloop in Woudrichem. De Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant (ODZOB), die in heel Noord-Brabant de controles uitvoert, heeft bij de laatste inspectie van deze zwemplas een forse bloei van blauwalgen aangetroffen. Deze bacteriën kunnen zorgen voor overlast en gezondheidsproblemen.
19/04 16u30  'Lok-terrorist' niet verder vervolgd voor plannen aanslag Maassilo De 22-jarige man uit Noord-Brabant die in 2017 werd aangehouden voor betrokkenheid bij de dreiging met een terroristisch misdrijf in de Rotterdamse Maassilo, is geen verdachte meer in de zaak. 'De officier van justitie die het onderzoek leidt, heeft besloten de man niet verder te vervolgen', zo meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag.
19/04 15u45  Ruzie lachgasballon:12 jaar cel voor dodelijke schietpartij shishalounge Vrijdag heeft de rechtbank Den Haag een 20-jarige man uit Rotterdam veroordeeld tot 12 jaar celstraf voor het doodschieten van de 17-jarige Azad Sahin in de nacht van 7 op 8 april 2018 in een shishalounge aan de Laan van Meerdervoort te Den Haag. Dit meldt de rechtbank vrijdag.
Laatste update: vrijdag 19 april 2019, 21u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/04 15u30  Lichtmast omver gereden in EindhovenOp de Karel de Grotelaan in Eindhoven is vrijdag aan het begin van de middag een ongeval gebeurd. Een automobilist botste door onbekende oorzaak op een lantaarnpaal rechts van de weg.
19/04 15u30  Verdachten aanslag Telegraaf-gebouw 90 dagen langer vastVan vijf verdachten in het onderzoek naar de aanslag op het Telegraaf-gebouw heeft de raadkamer van de rechtbank in Amsterdam vrijdag het voorarrest verlengd. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag.
19/04 15u30  Veroordeelde voor drugsproductienetwerk door EVA-team aangehoudenHet EVA-team van de politie-eenheid Den Haag hield deze maand tot vandaag aan toe vijf personen aan, waaronder een 43-jarige man die in februari werd veroordeeld voor deelname aan een drugsproductienetwerk. Dit meldt de politie vrijdag.
19/04 15u30  ACM: geef zzp'ers in woonhuis energie tegen consumentenvoorwaardenDe Autoriteit Consument & Markt (ACM) roept energieleveranciers op om ondernemers die voor hun woonhuis energie afnemen en vooral privé gebruiken, consumentenbescherming te bieden. Dat betekent onder andere dat energieleveranciers een lagere opzegvergoeding moeten rekenen aan deze groep, onder wie veel ZZP’ers. De ACM heeft daarover een brief aan alle energieleveranciers gestuurd. De ACM kan eventueel lasten onder dwangsom of boetes opleggen.
19/04 14u15  Handgranaat vastgeplakt op brievenbus Eerste Coehoornstraat AmsterdamIn de Eerste Coehoornstraat in Amsterdam is vrijdagmiddag een handgranaat gevonden bij een woning. De handgranaat zat met tape vastgeplakt op de brievenbus van een van de appartementen die vlakbij de Czaar Peterstraat liggen, zo weet stadszender AT5 aan de hand van een foto te melden.
19/04 13u45  Handgranaat vastgeplakt op brievenbus Czaar Peterstraat AmsterdamIn de Czaar Peterstraat in Amsterdam is vrijdagmiddag een handgranaat gevonden bij een woning. De handgranaat zat met tape vastgeplakt op de brievenbus van een van de appartementen, zo weet stadszender AT5 aan de hand van een foto te melden.
19/04 13u15  Vuurwerk veroorzaakte brand Hilversumse heideDe grote brand op de Laapersheide in Hilversum eerder deze maand is niet veroorzaakt door opzettelijke brandstichting. Dit blijkt uit politieonderzoek. Eén verdachte heeft zich bij de politie gemeld, nadat de politie een getuigenoproep in de media had gedaan. Tevens is een tweede verdachte aangehouden.
19/04 13u15  Vier medewerkers politie Limburg buiten functie gesteldVorige week zijn vier politiemedewerkers van de eenheid Limburg buiten functie gesteld vanwege plichtsverzuim. De vier medewerkers werkten in hetzelfde team.
19/04 12u30  Drietal aanhoudingen na schietpartijDe politie doet onderzoek naar openlijke geweldpleging en een schietincident van donderdag 18 april 2019 rond 20.30 uur in Vlissingen. Er zijn drie verdachten aangehouden.
19/04 12u15  22 jaar cel voor moord peuter Xaja uit HengeloDe 33-jarige Maick S. is verantwoordelijk voor de gewelddadige dood van de 14 maanden oude peuter Xaja uit Hengelo. De rechtbank Overijssel veroordeelt de Hengeloër voor moord tot een celstraf van 22 jaar. De moeder van Xaja is vrijgesproken. Tegen de 23-jarige Sarinda van E. is geen bewijs dat zij haar dochter iets heeft aangedaan of bewust heeft nagelaten haar te helpen. De man moet zo’n 84.000 euro aan schadevergoedingen betalen aan de vader en oma van het slachtoffertje.
19/04 11u45  Orpheus moet RMS toelaten voor organiseren herdenkingTheater en Congrescentrum Orpheus uit Apeldoorn moet de Republiek Maluku Seletan (RMS) toelaten op 25 april aanstaande, zodat zij daar hun jaarlijkse herdenking kunnen organiseren. Dat bepaalt de kortgedingrechter. Mocht het theater deze beslissing niet nakomen, dan moet hij een dwangsom betalen.
19/04 11u30  Voorgeleidingen en dagvaardingen voor geweld in Kanaalstraat UtrechtNa de onrust die dinsdag 16 april ontstond bij de aanhouding van een 23-jarige man uit Utrecht in de Kanaalstraat, zijn in totaal vijf personen aangehouden. Na onderzoek heeft het Openbaar Ministerie vier van hen gedagvaard voor zittingen bij de politierechter; drie van hen worden vandaag voorgeleid.
19/04 11u15  Schoten op winkel OranjeboomstraatOp een winkel op de Oranjeboomstraat in Rotterdam is vrijdagmorgen rond 04.30 uur geschoten. Er is niemand gewond geraakt, de politie zoekt getuigen.
19/04 11u15  Vliegverkeer bestemd voor Lelystad mag hoger vliegenHet vliegverkeer van en naar Lelystad hoeft volgens de nieuwe eisen niet meer onder het vliegverkeer richting Schiphol door te vliegen.
19/04 10u45  PostNL eert 50e editie Pinkpop met postzegelOver precies 50 dagen begint de 50e editie van Pinkpop. PostNL eert dit oudste openluchtpopfestival van Europa met de uitgifte van het postzegelvel 50 jaar Pinkpop. De 5 speciale jubileumpostzegels zijn straks ook op het festivalterrein te koop.
19/04 10u45  Zonadvies warme PaasdagenMet het zonnige paasweekend voor de deur adviseert KWF mensen om zich goed tegen de zon te beschermen. Omdat het nog vroeg in het jaar is en de huid nog niet gewend is aan veel zon, is ook bij deze voorjaarszon het advies om iedere twee uur goed en dik te smeren met minimaal factor 30. Daarnaast is het beter om tussen 12.00 uur en 15.00 uur in de schaduw te blijven.
19/04 10u15  Rode Kruis: controleer op tekenbeten tijdens PasenHet Rode Kruis waarschuwt mensen zich dit weekend goed te controleren op tekenbeten als ze naar buiten zijn geweest. Met het mooie weer dat met de Paasdagen is voorspeld, trekt iedereen er massaal op uit. Daarmee is de kans dat ze een tekenbeet oplopen, ook groter. Het is belangrijk om die snel te verwijderen, zo wordt de kans op besmetting met de ziekte van Lyme verkleint. Het Rode Kruis adviseert om een teek met een puntig pincet recht uit de huid te trekken. Slechts 1 op de 5 mensen zouden zo een teek verwijderen, bleek uit eerder onderzoek.
19/04 10u15  Aanrijding met gewonden op de ErasmusbrugOp de Erasmusbrug heeft donderdagavond een aanrijding plaatsgevonden waarbij meerdere voertuigen betrokken waren. Meerdere ambulances, de traumahelikopter en de brandweer werden ter plaatse gestuurd.
19/04 09u45  Tbs'er verhandelde vuurwapens vanuit inrichtingDe man die vorige week op de Forensisch Psychiatrische Afdeling in Heiloo werd aangehouden, kon vanuit de kliniek wapens verhandelen. Voor zijn duistere handel beschikte hij over drie telefoons en een laptop.
19/04 09u30  Prepaid energie helpt bij energiebewustzijnWerken met ‘prepaid energie’ heeft voor huishoudens die problemen hebben met het betalen van hun energierekening een groot potentieel. Het helpt om meer grip te krijgen op hun energiekosten, te besparen en schulden te voorkomen. Bovendien wordt meer zelfredzaamheid ervaren. Dat zijn de belangrijkste conclusies uit een pilot die afgelopen jaar onder vijftig huishoudens is gehouden door Alliander, Stedin, Greenchoice, Vattenfall en de Energiebank.
19/04 09u30  Zonnepanelen zijn nauwelijks recycelbaarZonnepanelen leveren groene energie en bespaart bedrijven en particulieren geld op de stroomrekening, maar er is ook een keerzijde. Deskundigen zeggen tegenover BNR dat zonnepanelen niet winstgevend te recyclen zijn en er dus een afvalberg dreigt van afgedankte panelen.
19/04 09u00  Vier medewerkers poilitie Limburg buiten functie gesteldVorige week zijn vier politiemedewerkers van de eenheid Limburg buiten functie gesteld vanwege plichtsverzuim. De vier medewerkers werkten in hetzelfde team.
19/04 09u00  Zonnepanelen zijn nauwelijk recycelbaarZonnepanelen leveren groene energie en bespaart bedrijven en particulieren geld op de stroomrekening, maar er is ook een keerzijde. Deskundigen zeggen tegenover BNR dat zonnepanelen niet winstgevend te recyclen zijn en er dus een afvalberg dreigt van afgedankte panelen.
19/04 08u45  Steeds meer aardgasloze nieuwbouwIn het verzorgingsgebied van netbeheerder Liander kwamen in het eerste kwartaal van dit jaar meer aanvragen binnen voor een nieuwbouwwoning zonder aardgas dan met. Van alle aanvragen, nieuwbouwwoningen en renovaties, is 62% een aansluiting zonder aardgas. Vorig jaar was dit in het vierde kwartaal 56%.
19/04 08u45  Dordtenaar aangehouden voor gebruik drone boven The PassionEen 29-jarige Dordtenaar dacht donderdagavond misschien dat hij betere beelden kon maken dan de 19 professionele camera’s van het muzikale evenement The Passion. Hij werd rond 21.15 uur gearresteerd op verdenking van het laten vliegen van een drone rond de Oude Kerk en boven de mensenmassa richting het centrum. Hij riskeert een boete van honderden euro’s.
19/04 08u45  Ruim 1 op 5 vraagt herhaalrecept online aanVan de volwassen Nederlanders heeft 22 procent in 2018 via internet een herhaalrecept aangevraagd bij de huisarts. Het maken van een afspraak online doet iets meer dan 1 op de 10 volwassenen. Weinig mensen hebben de huisarts via een videoverbinding gesproken over gezondheidsklachten of zeggen bereid te zijn dit in de toekomst wel te doen. Dit blijkt uit het onderzoek Belevingen van het CBS.
19/04 08u30  Voor het eerst minder werklozen dan voor crisisHet aantal 15- tot 75-jarigen met betaald werk is de afgelopen drie maanden met gemiddeld 16 duizend per maand toegenomen. In maart waren er ruim 8,9 miljoen werkenden. Het aantal werklozen daalde met gemiddeld 7 duizend per maand tot 307 duizend. Zij hadden geen betaald werk en gaven aan recent naar werk te hebben gezocht en daarvoor direct beschikbaar te zijn. Hiermee was het aantal werklozen voor het eerst lager dan op het laagste punt vlak voor het begin van de crisis in 2008. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.
19/04 00u00  Steekpartij in HoofddorpOp het Doeverenplein in Hoofddorp is donderdagavond iemand neergestoken
18/04 23u15  Kliniek in Den Dolder neemt dit jaar geen cliënten als Michaël P. meer aanDit jaar zal de forensisch-psychiatrische kliniek Fivoor in Den Dolder geen zware gevallen als Michael P. meer opnemen.
18/04 22u15  Deel pulsvissers mag van minister langer doorvissenMinister Carola Schouten van Landbouw en Visserj geeft pulsvissers een langere overgangsperiode dan de Europese Unie toestaat.
18/04 21u00  Er komt toch een openbare herdenking van aanslag koninginnedag ApeldoornOp 30 april organiseert Apeldoorn toch een openbare bijeenkomst om de aanslag op koninginnedag in 2009 ter herdenken.
18/04 19u45  Geen oplossingen van staatssecretaris Harbers voor een veilige werkomgeving in asielzoekerscentraVakbond FNV en medewerkers van het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) zijn boos dat er geen oplossingen komen tegen het dagelijkse geweld tegen medewerkers in asielzoekerscentra.
18/04 19u45  Raad: Maak einde aan de uitzonderingspositie van de luchtvaartDe Raad voor leefomgeving en infrastructuur schrijft in een advies aan het kabinet dat de luchtvaart in Nederland net zo streng moet worden afgerekend op effecten als andere bedrijfstakken.
18/04 18u00  Lage blootstelling chroom-6 bij consumentKunnen mensen in hun dagelijks leven via alledaagse producten in aanraking komen met chroom-6? Uit onderzoek van het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu blijkt dat deze blootstelling laag is. Veel producten mogen geen chroom-6 meer bevatten. Consumenten kunnen wel met chroom-6 in contact komen wanneer ze chroomhoudende producten bewerken. Bijvoorbeeld door ze te lassen, zagen, schuren, of verbranden.
18/04 17u00  Kabinet neemt maatregelen tegen permanente statelijke dreigingDe dreiging voor onze nationale veiligheid vanuit andere landen is permanent aanwezig. Door beïnvloeding van onze besluitvorming, digitale sabotage van onze vitale infrastructuur of politieke en economische spionage proberen landen zichzelf te bevoordelen ten koste van de Nederlandse vitale belangen. Daarmee zetten ze onze open democratie onder druk. Enkele voorbeelden van deze dreigingen zijn de verstoorde spionageoperatie van de Russische militaire inlichtingendienst gericht op de OPCW in 2018, de waarschijnlijke betrokkenheid van Iran bij vijandelijke acties op Europees grondgebied of de signalen van burgers die zich druk maken over hun familieleden in Xinjiang die onder druk worden gezet door Chinese autoriteiten om persoonsgegevens te delen.
18/04 17u00  Ministerraad stemt in met mbo-studentenfondsDe ministerraad heeft op voorstel van minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap ingestemd met de oprichting van een mbo-studentenfonds. Uit dit fonds kunnen mbo-studenten die met een goede reden vertraging oplopen, een vergoeding van hun school krijgen als ze geen studiefinanciering meer ontvangen. Het gaat bijvoorbeeld om studenten die ziek zijn, zwanger worden of een beperking hebben. Met deze wet wordt ook geregeld dat studenten in het mbo voortaan officieel ‘studenten’ heten, in plaats van ‘deelnemers’.
18/04 16u30  Beklag Baudet niet vervolgen Ollongren afgewezenDe beklagkamer van het gerechtshof Amsterdam wijst het beklag van T.H.P. Baudet af. Eind 2018 besliste het hof tot heropening van de behandeling van het beklag. Het beklag richt zich tegen de beslissing van de officier van justitie om K.H. Ollongren niet te vervolgen voor uitspraken die zij tijdens de Ien Dales-lezing op 2 februari 2018 heeft gedaan. Het hof heeft vandaag beslist dat Ollongren vanwege deze uitspraken niet vervolgd hoeft te worden voor smaad(schrift) of laster.
18/04 15u30  Smog verwacht door PaasvurenHet RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu verwacht vanaf zaterdag 20 april 2019 in heel Nederland smog door fijnstof. Naar verwachting is de luchtkwaliteit hier “onvoldoende” tot “slecht”. Dit komt door de vele vreugdevuren die tijdens Pasen in Duitsland en in het oosten van Nederland worden ontstoken en het rustige voorjaarsweer met oostelijke stroming.
18/04 15u30  Politie vindt 450 kilo cocaïne in verborgen ruimteDe politie ontdekte woensdagochtend bij een controle van een auto een verborgen ruimte met daarin ongeveer 450 kilo cocaïne. De drugs zijn in beslag genomen en vernietigd. Een 40-jarige man uit Utrecht is aangehouden en zit vast.
18/04 15u15  Celstraf voor deelname terroristische organisatieDe rechtbank Rotterdam heeft vandaag uitspraak gedaan in de zaak tegen Melis A. De rechtbank acht haar schuldig aan deelneming aan de terroristische organisatie Islamitische Staat (IS) door naar Syrië af te reizen en zich daar te voegen bij haar echtgenoot, die voor IS had gestreden, door met hem een gezin te vormen, met hem wapens in huis te hebben en door geld aan te nemen van IS.
18/04 14u30  OM wil ook straf voor vierde verdachte in huiveringwekkende woningovervalEen huiveringwekkende zaak. De officier van justitie in hoger beroep, de advocaat-generaal (AG), kan er geen andere kwalificatie aan geven. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag gevangenisstraffen van acht jaar tegen een 31-jarige man en een celstraf van vijf jaar tegen een 34-jarige verdachte geëist. Zij worden verantwoordelijk geacht voor een gewapende woningoverval aan de Bilderdijkkade in Amsterdam. Daarbij is geweld gebruikt en zijn drie slachtoffers zwaar mishandeld.
18/04 13u45  Waterlekkage één van de meest voorkomende schades in huisRookmelders, extra sloten op de voor- en achterdeur en anti-inbraakstrips zijn veelgebruikte methodes om huizen te beveiligen. Uit cijfers* van de ANWB blijkt echter dat lekkage in huis twintig keer vaker voorkomt dan diefstal en dertien keer vaker dan brand. ANWB leden maken zich het meest zorgen over inbraak of brand in huis en vragen buren om een oogje in het zeil te houden als zij van huis zijn.
18/04 13u15  Vervroegde vaccinatie beschermt tijdens mazelenepidemieIn 2013-2014 was er een mazelenepidemie in Nederland, vooral in gemeenten met een vaccinatiegraad lager dan 90%. Tijdens de epidemie kregen alle kinderen tussen 6 en 14 maanden in deze gemeenten een extra BMR bof, mazelen,rodehond -vaccinatie aangeboden. Extra wil zeggen naast de gebruikelijke prik op de leeftijd van 14 maanden. Doel van deze vaccinatie was om kinderen al op een jongere leeftijd te beschermen tegen mazelen. Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu onderzocht de afweerreactie na deze vervroegde extra BMR-vaccinatie en na de gebruikelijke BMR-vaccinatie.
18/04 13u15  Meldpunt kuikentjesmisbruik krijgt al 50 meldingen binnenHet meldpuntkuikentjesmisbruik.nl heeft in korte tijd al ruim 50 meldingen binnen gekregen van kuikentjesmisbruik. 'Wij vrezen echter dat dit slechts het topje van de ijsberg is', zo laat het meldpunt donderdag weten.
18/04 13u15  Schoonmaakster opgepakt na diefstal sieraden van 72-jarig echtpaarAls hun nieuwe huishoudelijke hulp al na een uurtje schoonmaken weggaat, voelt het 72-jarige echtpaar nattigheid. Ze schrikken enorm als ze ontdekken dat er waardevolle sieraden weg zijn. Het echtpaar uit Hilversum aarzelt geen moment en schakelt de politie in. Met succes: de zogenaamde schoonmaakster wordt snel aangehouden op verdenking van diefstal.
18/04 12u45  Tankwagen met 30.000 liter mest gekanteld op N33Op de N33 in de richting van Gieten naar Veendam is donderdagochtend een tankwagen met 30.000 liter mest gekanteld. De vrachtwagen blokkeert de hele weg.
18/04 12u30  'Veiligheid EPA-patiënten en hun omgeving kan beter'De veiligheid van mensen met een ernstige psychische aandoening (EPA) en die van hun omgeving is onvoldoende geborgd in het huidige zorgsysteem. De complexe problematiek is daarnaast van invloed op hun zelfredzaamheid. Bovendien zijn zij voor zorg en hulp afhankelijk van veel verschillende organisaties, die niet vanzelfsprekend met elkaar samenwerken, zo blijkt uit het rapport ‘Zorg voor veiligheid – Veiligheid van mensen met een ernstige psychische aandoening en hun omgeving’ dat vandaag door de Onderzoeksraad voor de Veiligheid (OVV) is gepubliceerd.
18/04 11u45  5 tips voor het goedkoper versturen van pakkettenNet wanneer je denkt dat het versturen van fysieke post in Nederland niet meer zo van belang is als eerder zien we een opvallende groei in het verzenden van pakketten met de post.
18/04 10u45  Vervolgonderzoek naar rol darmflora in ontstaan hart- en vaatziektenEen consortium onderzoekers onder leiding van Prof. Folkert Kuipers van het UMCG en Prof. Mihai Netea van het Radboud UMC heeft een Impulse Grant van 3 miljoen euro van de Hartstichting ontvangen. 'Deze vervolgfinanciering stelt onderzoekers van UMCG, Radboud UMC en Amsterdam UMC in staat om verder te gaan met hun onderzoek naar de mechanismen die bijdragen aan het ontstaan van aderverkalking bij hart- en vaatziekten met focus op de rol van de darmflora', zo laat het UMCG donderdag weten.
18/04 10u30  Politie-inval: drugs aangetroffen in shisha lounge en woning TilburgWoensdagavond heeft de politie naar aanleiding van meldingen over mogelijke drugshandel een inval gedaan in een shisha lounge en de woning daarboven aan de Berkdijksestraat in Tilburg. Dit meldt de politie donderdag.
18/04 10u15  Aantal werklozen voor het eerst lager dan vlak voor crisisIn de afgelopen drie maanden is het aantal werklozen met gemiddeld 7 duizend per maand gedaald tot 307 duizend. 'Zij hadden geen betaald werk en gaven aan recent naar werk te hebben gezocht en daarvoor direct beschikbaar te zijn. Hiermee was het aantal werklozen voor het eerst lager dan op het laagste punt vlak voor het begin van de crisis in 2008', zo meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.
18/04 10u00  'Kwart huishoudens weet niet of ze recht hebben op toeslagen'Ruim een kwart van de huishoudens weet niet of ze recht hebben op tegemoetkomingen zoals toeslagen. Van de huishoudens met een laag inkomen weet 1 op de 6 dit niet. Huishoudens met een wisselend inkomen weten minder goed dan huishoudens met een vast inkomen of ze er recht op hebben. Huishoudens die wel weten of ze in aanmerking komen voor tegemoetkomingen, komen makkelijker rond. Dit blijkt uit het Nibud-onderzoek Geldzaken in de praktijk 2018-2019.
18/04 09u45  Nieuwe inzichten door nieuwe politiestudie ‘De Syriëgangers’Het onderscheid tussen psychisch verwarde daders en ideologisch gedreven terroristen is achterhaald, blijkt uit een nieuwe politiestudie. 'Analyse van dossiers van ruim 300 Syriëgangers leidt tot de conclusie dat zij voor vertrek veelvuldig problemen hadden met werk, geld, opleiding, huisvesting, criminaliteit en hun psychosociale gezondheid', zo meldt de politie donderdag.
18/04 09u00  Pensioenfondsen waarschuwen weer voor verlaging uitkeringenVier van de vijf grote bedrijfstakpensioenfondsen houden steeds nadrukkelijker rekening met de noodzaak om de pensioenen in 2020 of 2021 te moeten verlagen. 'Dat blijkt uit de kwartaalberichten die deze fondsen vandaag hebben gepubliceerd', zo laat de Pensioenfederatie donderdag weten.
18/04 08u45  Forse toename: 11% meer verkeersdoden, 50% meer in Noord-BrabantVorig jaar zijn 678 mensen omgekomen door verkeersongevallen in Nederland. Dat zijn 65 verkeersdoden meer dan in 2017. 'Er vielen vooral onder inzittenden van personenauto’s, fietsers en scootmobielers meer dodelijke slachtoffers. In Noord-Brabant nam het aantal verkeersdoden toe met ruim 50% van 98 in 2017 naar 150 in 2018', zo maakt het CBS donderdag bekend.
18/04 08u30  Forse toename van 11% meer verkeersdoden, 50% meer in Noord-BrabantVorig jaar zijn 678 mensen omgekomen door verkeersongevallen in Nederland. Dat zijn 65 verkeersdoden meer dan in 2017. 'Er vielen vooral onder inzittenden van personenauto’s, fietsers en scootmobielers meer dodelijke slachtoffers. In Noord-Brabant nam het aantal verkeersdoden toe met ruim 50% van 98 in 2017 naar 150 in 2018', zo maakt het CBS donderdag bekend.
17/04 22u15  'Realityster Barbie doet opnieuw zelfmoordpoging'Realityster Barbie heeft volgens verschillende media opnieuw een zelfmoordpoging ondernomen.
17/04 22u00  Groepsverkrachters verspreiden opzettelijk soa'sDe politie is druk bezig met het onderzoek naar verschillende groepsverkrachtingen die daarnaast ook opzettelijk soa’s verspreidt onder hun slachtoffers door ze tot onveilig seks te dwingen. Volgens het weekblad Elsevier gaat het om de zogenoemde ‘Franselaan-bende’.
17/04 21u45  'Jeroen Dijsselbloem nieuwe voorzitter Onderzoeksraad'De nieuwe voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) wordt oud-minister Jeroen Dijsselbloem. Hij volgt hiermee Tjibbe Joustra op. Dit meldt het RTL Nieuws.
17/04 21u00  Zomerse zon verwacht: geniet maar verbrand nietDe komende dagen wordt het zonnig en warm. Veel mensen gaan genieten van de zon. Zorg er dan voor dat je dit verstandig doet: de ongewende huid kan nu snel verbranden en dit kan huidkanker veroorzaken. Dit zegt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) woensdag.
17/04 20u30  Prijsstijging in Nederland hoogste binnen eurozoneIn maart 2019 stegen de consumentenprijzen in Nederland twee keer zo hard als gemiddeld in de eurozone. Het verschil in prijsstijging tussen Nederland (2,9 procent) en de eurozone (1,4 procent) is de afgelopen maanden sterk opgelopen. Dat komt vooral door de prijsstijging van energie en van eten en drinken in Nederland. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers gepubliceerd door Eurostat.
17/04 20u30  NZa bevestigt ontevredenheid fysiotherapeutenVandaag is het lang verwachte rapport verschenen van het NZa-onderzoek naar de betaalbaarheid, kwaliteit en toegankelijkheid van de paramedische zorg. Dit onderzoek, waar al in 2016 door toenmalig voorzitter Guusje ter Horst van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) op werd aangedrongen, meet het effect van het contracteerproces en de tariefontwikkeling in de fysiotherapie voor patiënten en verzekerden.
17/04 20u00  Vitens wil dat Nederlanders drinkwater gaan besparenNederlanders denken dat ze elke dag 60 liter drinkwater verbruiken terwijl het werkelijk 120 liter is, blijkt uit onderzoek van Kantar Public in opdracht van drinkwaterbedrijf Vitens onder ruim 2200 mensen. Meer dan de helft van de bevolking vindt de echte hoeveelheid van 120 liter schokkend. Vitens start vandaag een publiekscampagne om Nederlanders bewust te maken van het eigen waterverbruik en ze van tips te voorzien om water te besparen. Diverse provincies en waterschappen ondersteunen de oproep van de campagne.
17/04 20u00  Overheid pakt onverklaarbaar vermogen af van mogelijke witwassersGedurende een gezamenlijke actie tegen ondermijnende criminaliteit, zijn er woensdag 17 april acht aanhoudingen verricht en 13 auto’s, een camper en een motor in beslag genomen, met een totaalwaarde van minimaal 200.000 euro. Ook is er beslag gelegd op twee rekeningen met een tegoed van vermoedelijk tienduizenden euro’s en heeft het CJIB beslag gelegd op een woning in Oosterhout.
17/04 20u00  Start pilots logeerzorg om mantelzorgers te ontlastenTien gemeenten starten met een pilot logeerzorg om mantelzorgers te ontlasten. Door logeerzorg kunnen ouderen die thuis zorg krijgen van bijvoorbeeld een partner tijdelijk in een zorginstelling ‘logeren’ zodat de mantelzorger even op adem kan komen. Het ministerie van VWS ondersteunt de gemeenten met 1 miljoen euro vanuit het programma Langer Thuis. Met het geld kunnen gemeenten onder meer een coördinator voor de logeerzorg aanstellen. Deze brengt de mogelijkheden voor logeerzorg onder de aandacht van mantelzorgers en professionals en coördineert de samenwerking tussen gemeenten, zorgaanbieders en verzekeraars. De pilots worden gestart op initiatief van de Kamerleden Vera Bergkamp (D66) en Sophie Hermans (VVD).
17/04 18u15  Gökmen T. op 1 juli voor de rechterMaandag 1 juli zal voor de rechtbank in Utrecht de eerste pro-formazitting plaatsvinden in de strafzaak tegen de 37-jarige Gökmen T. die verdacht wordt van de schietpartij met een terroristisch oogmerk op het 24 Oktoberplein in Utrecht.
17/04 18u15  Gemeente Kerkrade moet beveiligingsbeelden van website halenDe gemeente Kerkrade heeft beveiligingsbeelden online gezet waarop een journalist van De Limburger te zien is. De civiele rechter van de rechtbank Limburg heeft woensdag in kort geding bepaald dat de gemeente deze beelden van internet moet halen. Ook moet er een rectificatie worden gepubliceerd. Doet de gemeente dit niet, dan moet zij een dwangsom van 5000 euro per dag betalen.
17/04 18u00  23e Halfjaarsrapportage aangeboden aan Tweede Kamer'De veranderopgave is onverminderd groot en er is nog een lange weg te gaan', schrijft staatssecretaris Snel in een brief aan de Tweede Kamer bij de aanbieding van de 23e halfjaarrapportage van de Belastingdienst. Naast de vernieuwing van de dienst komt onder meer de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) aan bod.
17/04 18u00  'LSD-terrorist' veroordeeld voor poging afpersing supermarktenWoensdag heeft de rechtbank Oost-Brabant een 32-jarige man uit Arnhem veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 4 maanden. 'Hij dreigde bij 2 supermarktketens drugs op producten aan te brengen als hij geen grote hoeveelheden bitcoins zou krijgen', zo meldt de rechtbank woensdag.
17/04 17u45  Levensgevaarlijk: onbekende spant 3 km lange draad langs bermpaaltjesIn Zeeland hebben ambtenaren onlangs langs de provinciale weg tussen Tholen en Zuid-Beveland op de Oesterdam een levensgevaarlijke situatie aangetroffen. Onbekenden hadden zo’n 3 km aan vlijmscherp nylondraad gespannen tussen de bermpaaltjes.
17/04 17u30  Lading van 665 kilo cocaïne onderscheptMaandag 25 maart heeft de Douane bij een controle in een bedrijfspand van een Rotterdams fruitbedrijf aan de Keilestraat een grote partij cocaïne van 665 kilo aangetroffen. 'De verdovende middelen, die gelijk zijn vernietigd, zaten verstopt tussen bananen die afkomstig waren uit Ecuador', zo heeft het Openbaar Ministerie (OM) woensdag bekendgemaakt.
17/04 17u00  Keukengeiser zorgt voor CO-meldingCondens op de ramen en een piepende melder zorgde ervoor dat buren van een woning aan het Johann Straussplein woensdagmiddag 112 belde. Ondanks aanbellen van politie en brandweer werd de voordeur niet geopend.
17/04 16u30  Ontsnapte gedetineerde na tip in Kropswolde aangehoudenWoensdagochtend heeft een gedetineerde kans gezien om te vluchten uit de gevangenis Esserheem in het Drentse Veenhuizen. Dit meldt de politie woensdag.
17/04 16u00  Nep AK-47 aangetroffen in woning man die wijkagent uitscholdDinsdag heeft de politie in een woning in Berkel Rodenrijs tijdens een doorzoeking een nep AK-47 aangetroffen. Dit meldt de politie woensdag.
17/04 15u45  'Bel direct 112 bij aantreffen ontsnapte gedetineerde'Woensdagochtend heeft een gedetineerde kans gezien om te vluchten uit de gevangenis Esserheem in het Drentse Veenhuizen. Dit meldt de politie woensdag.
17/04 15u30  Met terugwerkende kracht afpakken Nederlands paspoort 'uitreizigers' mag nietDe wet staat het niet toe dat de Nederlandse nationaliteit wordt ingetrokken van twee mannen die zich in 2013 en 2014 aansloten bij strijdgroepen in Irak en Syrië. 'Toen de mannen zich bij die groepen aansloten, stonden die strijdgroepen namelijk nog niet op de wettelijke lijst van 'verboden' organisaties', zo heeft de Raad van State beslist.
17/04 15u00  Drugslab voor synthetische drugs in Kerkrade aangetroffenWoensdag is aan het begin van de middag in Kerkrade op de Van Gronsveldstraat een productielocatie van synthetische drugs aangetroffen. De politie heeft onderzoek opgestart. 'Er zijn nog geen aanhoudingen verricht', zo laat de politie woensdag weten.
17/04 14u15  Gedetineerde ontsnapt uit gevangenis VeenhuizenWoensdagochtend heeft een gedetineerde kans gezien om te vluchten uit de gevangenis Esserheem in het Drentse Veenhuizen. Dit meldt de politie woensdag.
17/04 13u45  Duizenden veroordeelden gevlucht naar het buitenlanddVan de 11.000 voortvluchtige veroordeelden die nog straffen hebben openstaan, zit zo'n 90 procent in het buitenland.
17/04 13u15  FNV: 1.200 boze taxichauffeurs protesteren donderdag in AmsterdamDonderdag 18 april lopen circa 1.200 taxichauffeurs vanaf 12.15 uur een protestmars van drie kwartier door Amsterdam. Ze eisen een gelijk speelveld in de taximarkt, waarbij dezelfde regels gelden voor álle taxichauffeurs of ze nu werken voor een taxicentrale of voor een platform.
17/04 12u45  Scholier (17) ontwikkelt platform voor hobbybakkers: GebakplaatsHeel Utrecht hobbybakt! Bakken is populair in Nederland. Ook in Utrecht zijn er heel veel hobbybakkers. Bakmuts op, muziekje aan en bakken maar! Voor vele Nederlanders is er niets rustgevender dan bakken in hun vrije tijd. Appeltaarten, cupcakes en brownies worden regelmatig gebakken, maar sommige hobbybakkers maken ook de prachtigste verjaardagstaarten, bruiloftstaarten en geboortetaarten voor vrienden en bekenden. Niet voor niets is Heel Holland Bakt enorm populair en groeit het aantal lokale bakwedstrijden gestaag. Hoe leuk zou het zijn als deze enthousiaste hobbybakkers hun bakkunsten zouden kunnen aanbieden aan een groter publiek zodat iedereen kan meegenieten van hun bakkunsten.
17/04 12u30  Dode na explosie en brand in appartement VoorburgBij een brand in een appartement in Voorburg is de bewoner om het leven gekomen.
17/04 12u15  Dode na explosie en brand in VoorburgBij een brand in een appartement in Voorburg is de bewoner om het leven gekomen.
17/04 12u00  De Robotti biedt ecologie een helpende handOp de proefvelden van Wageningen University & Research rijdt vanaf vandaag een autonome robot genaamd AgroIntelli Robotti. De Robotti is een hoog technisch autonoom platform die ecologische processen ondersteunt en zo een brug vormt tussen technologie en ecologie.
17/04 11u30  Ruim 100 kilo MDMA vernietigdMaandagmiddag rond 17.00 uur controleerden surveillerende agenten een personenauto die op de A58 reed.
17/04 10u45  Auto te water, man overlijdtWoensdagochtend is een 57-jarige man uit Wolvega overleden nadat hij met zijn auto te water raakte op de Schuttevaerkade.
17/04 10u30  Brandwondencentra slaan alarm: partydrug lachgas eist slachtoffersHet gebruik van de partydrug lachgas veroorzaakte de afgelopen weken incidenten waarbij 14 personen ernstig diepe wonden opliepen.
17/04 10u30  Grote brand rietgedekte woning leidt mogelijk ook nog tot bosbrandIn het Gelderse Beekbergen staat een rietgedekte woning volledig in brand.
17/04 09u45  Diabetesmedicijnen schuiven dialyse op de lange baanTwee diabetesmedicijnen vertragen het beloop van de nierfunctieachteruitgang zodanig, dat patiënten veel later of zelfs niet gedialyseerd hoeven te worden.
17/04 09u30  Ambtenaren verspillen tonnen aan privegesprekken met telefoon van overheidOp het ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK) hebben ambtenaren misbruik gemaakt van hun werktoestel.
17/04 08u30  Gemaskerde daders plegen gewapende overval op woning in SpoordonkAan de Broekstraat in Spoordonk heeft dinsdagnacht een gewapende overval op een woning plaatsgevonden.
17/04 08u15  Energieverbruik gedaald in 2018Het energieverbruik in Nederland was 3 100 petajoule in 2018, ongeveer 50 petajoule minder dan een jaar eerder.
16/04 22u30  Niet calorieën, maar suikers en alcohol zorgen voor toename levervetZoekt u een gezonder alternatief voor alcohol? Dan is een cola of een alcoholvrij biertje niet direct aan te raden. Alcohol en suikerhoudende dranken worden namelijk even sterk geassocieerd met een toename van levervet. Een glas melk, koffie en thee lijken betere opties. Dit blijkt uit een NEO-studie onder leiding van Esther van Eekelen van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), waarvan de resultaten deze week zijn gepubliceerd in het Journal of Nutrition.
16/04 22u30  Man neergestoken bij busstation van UithoornIn Uithoorn is vanavond een man neergestoken bij het busstation. Van de dader ontbreekt nog ieder spoor.
16/04 22u15  André Rieu stelt 700 ton steigermateriaal beschikbaar voor heropbouw Notre DameNa de verwoestende brand maandagavond in de Franse kathedraal Notre Dame in Parijs zijn er al veel acties opgezet om de kathedraal weer in zijn oude glorie te kunnen herbouwen. Inmiddels is er door diverse rijke en gulle gevers al in totaal 700 miljoen euro geschonken voor de restauratie.
16/04 21u00  Nivel: sommige informatie moeilijk vindbaar op websites zorgverzekeraarsInformatie op de websites van zorgverzekeraars is niet altijd even goed te vinden voor verzekerden. Dit meldt Nivel dinsdag.
16/04 19u15  Mogelijk verkrachter 18-jarig meisje Asten gearresteerdDinsdagmiddag heeft de recherche rond 14.00 uur een verdachte gearresteerd in het onderzoek naar de verkrachting van een 18-jarige meisje in de nacht van zondag op maandag in Asten-Heusden. 'Het gaat om een 28-jarige man uit die plaats', zo meldt de politie dinsdag.
16/04 19u00  Treinaanrander veroordeeldDe rechtbank in Assen heeft woensdag een man veroordeeld voor aanranding van meisjes en jonge vrouwen. De man is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 maanden waarvan drie maanden voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar.
16/04 18u45  Motorrijder gewond bij botsing met autoOp de Havendijk in Schiedam heeft dinsdagmiddag een ongeval plaatsgevonden tussen een auto en motor. Het gaat om een motor met 2 wielen aan de voorzijde.
16/04 18u00  Burgemeester wil rust in KoekangeDe politie via een persbericht bekend gemaakt dat het Openbaar Ministerie (OM) besloten heeft om in de vermissingszaak van Willeke Dost niet weer te gaan graven in het weiland in Koekange.
16/04 18u00  Hoge strafeis tegen verdachte mislukte plofkraak SurinamepleinTegen een 26-jarige Amsterdammer heeft het Openbaar Ministerie dinsdagmiddag een celstraf van vijf jaar geëist voor een mislukte plofkraak op het Surinameplein in december van verleden jaar.
16/04 17u15  Politie gebruikt wapenstok bij aanhouding in UtrechtBij een opstootje in de Kanaalstraat in Utrecht heeft de politie dinsdagmiddag de wapenstok moeten gebruiken om omstanders op afstand te houden.
16/04 16u45  Treinaanrander veroordeldDe rechtbank in Assen heeft woensdag een man veroordeeld voor aanranding van meisjes en jonge vrouwen. De man is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 maanden waarvan drie maanden voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar.
16/04 16u30  Vernieuwde striping voertuigen hulpverleningsdienstenHulpverleningsvoertuigen van de overheid krijgen vanaf 16 april 2019 een nieuw uiterlijk om nog beter zichtbaar te zijn. De bekende strepen van politie, brandweer en ambulance, ook wel striping openbare orde en veiligheid (OOV-striping) genoemd, worden vernieuwd. Daardoor zijn de strepen ’s nachts nog duidelijker te zien. Ook de OOV-striping op voertuigen van de Koninklijke Marech
16/04 16u30  Het wordt zomersIs het woensdag overdag overwegend bewolkt en kan er lokaal lichte (mot)regen vallen, daarna wordt het alleen maar beter.
16/04 16u30  Aanrijding tussen scooter en autoOp de 'S-Gravelandseweg in Schiedam heeft dinsdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen een scooter en een auto.
16/04 16u30  Veel Paasvuren gaan niet doorIn veel gemeenten gaan de Paasvuren niet door vanwege de aanhoudende droogte.
16/04 16u30  Verdachte aangehouden voor rooftocht langs scholenScholen in Arnhem, Apeldoorn, Ermelo, Velp en Middelburg werden vanaf augustus vorig jaar slachtoffer van wel heel brutale dieven. Zij liepen scholen binnen en namen karren vol tablets, laptops en computerapparatuur mee. In totaal werd er voor tonnen buitgemaakt. Vanochtend is een 39-jarige man uit Utrecht aangehouden die wordt verdacht de diefstallen te hebben gepleegd.
16/04 15u45  Celstraf geëist wegens verspreiden opruiende jihadistische propagandaHet OM heeft vandaag een celstraf geëist tegen een 28-jarige man uit Amsterdam die ervan verdacht wordt opruiende filmpjes en afbeeldingen te hebben gedeeld met de volgers van zijn Telegram-kanaal, een berichtendienst waarmee gecodeerde berichten verstuurd kunnen worden. Het OM eiste een celstraf van achttien maanden waarvan zes maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. De filmpjes en afbeeldingen zijn naar het standpunt van de officieren opruiend van aard, ze zijn gewelddadig, ze verheerlijken de strijd van IS en zetten aan tot haat en geweld.
16/04 15u00  Kwart miljoen na aanval hondEen man uit de Randstad heeft een schadevergoeding van 285.000 euro ontvangen, nadat hij bij het uitlaten van zijn hond omver was gesprongen door een andere hond. Hierbij raakte hij blijvend arbeidsongeschikt.
16/04 15u00  Nieuwe strepen op Defensievoertuigen voor hulpverleningVoertuigen van de Koninklijke Marechaussee, de Explosieven Opruimingsdienst Defensie en andere hulpverleningsdiensten van Defensie krijgen vanaf vandaag een vernieuwd uiterlijk. Net als alle voertuigen die de overheid inzet voor hulpverlening, wordt ook dit Defensiematerieel voorzien van aangepaste striping openbare orde en veiligheid (OOV-striping). Die zorgt voor nog betere zichtbaarheid in de nacht. De nieuwe strepen worden geleidelijk aan ingevoerd, als voertuigen aan vervanging toe zijn.
16/04 14u45  Veroordeling Heringa wegens bieden van hulp bij zelfdoding moeder blijft in standDe veroordeling van Albert Heringa uit Bennekom wegens het bieden van hulp aan zijn bejaarde (stief)moeder om een einde aan haar leven te maken, blijft in stand. Dat heeft de Hoge Raad vandaag geoordeeld.
16/04 14u45  Drie aanhoudingen voor groepsverkrachting minderjarigenDe politie heeft dinsdagochtend drie jongens (14, 17, 17) uit Schiedam en Rotterdam aangehouden voor meerdere groepsverkrachtingen van minderjarigen. De politie sluit niet uit dat meer meisjes slachtoffer zijn geworden en vraagt slachtoffers zich te melden.
16/04 13u15  Aanvaring op Nieuwe MaasIn Rotterdam heeft op de Nieuwe Maas dinsdagmorgen een aanvaring plaatsgevonden tussen twee cruiseschepen.
16/04 12u00  Nieuwe technieken maken structurele verschillen in DNA zichtbaarAlle mensen hebben hetzelfde typisch ‘menselijke’ DNA. Maar er zijn ook verschillen tussen mensen, waardoor ieder van ons een uniek individu is. Onderzoek naar deze verschillen, die onder meer een rol spelen bij een groot aantal ziekten, richt zich vooral op verschillen in enkele ‘letters’ van de genetisch code. Maar er bestaan ook zogeheten structurele verschillen, waarbij hele stukken DNA zijn verdwenen, zijn toegevoegd of bijvoorbeeld omgekeerd.
16/04 12u00  Auto gestolen onder bedreiging vuurwapenEen 60-jarige man uit de gemeente Tholen is maandagavond in Rilland het slachtoffer geworden van een gewelddadige diefstal waarbij zijn auto en persoonlijke spullen zijn weggenomen.
16/04 11u15  Aantal WW-uitkeringen in 2018 gedaald2018 was een jaar van kansen op de arbeidsmarkt, zo maakt UWV bekend tijdens de presentatie van het Jaarverslag 2018. Het aantal WW-uitkeringen daalde; veel mensen profiteerden van de positieve economische ontwikkelingen. Helaas profiteert nog niet iedereen van de bloeiende economie. Vooral voor 50-plussers en mensen met een arbeidsbeperking blijft het moeilijk om werk te vinden. Fred Paling, voorzitter raad van bestuur: ‘Daarom zet UWV zijn dienstverlening gericht in om mensen die nog langs de kant staan te ondersteunen in hun zoektocht naar werk.’
16/04 11u15  Man met hamer pleegt overval op snackbar RotterdamEen man die met een hamer dreigde, overviel maandagavond een snackbar aan de Oude Watering in Rotterdam.
16/04 10u30  'Zorgverzekeraar schuift weinig met ziekenhuisbudgetten 'Zorgverzekeraars belonen of korten ziekenhuizen zelden op basis van de geleverde prestaties. Hoewel kwaliteit en doelmatigheid al jaren parameters zijn bij het inkopen van zorg, verschuift er in de praktijk maar weinig. Uit een financiële analyse van de jaarverslagen van de Nederlandse ziekenhuizen blijkt dat in de periode 2007-2014 slechts 2 tot 3 procent van het budget werd herverdeeld. Dit blijkt uit onderzoek van Niek Stadhouders van het Radboudumc, waarmee hij op 15 april promoveerde.
16/04 10u15  NVWA: Slechts 13% onderzochte handdesinfectiemiddelen voldoet aan wettelijke eisenSlechts 6 van de 47 onderzochte handdesinfectiemiddelen voor de consumentenmarkt voldoen aan de wettelijke veiligheidseisen. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) die monsters onderzocht van supermarkten, drogisterijen en webwinkels. 60% is niet toegelaten door het College voor de Toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb). De werkzaamheid en veiligheid is dan niet getoetst. Daarnaast ontbreken verplichte waarschuwingen, voorzorgsmaatregelen en zijn gebruiksvoorschriften onjuist of ontbreken deze. Ook is de samenstelling niet altijd volgens de toelating.
16/04 09u45  Auto rijdt tankstation binnenIn de nacht van maandag op dinsdag heeft een automobilist zich in de shop van een tankstation langs de A20 geboord. De bestuurder en drie inzittenden zijn aangehouden.
16/04 09u15  Gaten in de stoep na waterlekkageAan de Cornelis Drebbelstraat in Schiedam is dinsdagochtend een waterlekkage ontstaan in een slooppand. Het water stroomde in grote hoeveelheden naar buiten en veroorzaakte twee flinke gaten in de stoep.
16/04 09u00  Leger des Heils neemt tweeduizend sokken in ontvangstTussen kerst en oud en nieuw kwam Jennifer Delano op het idee om sokken te verzamelen voor daklozen. Ze vertelt over haar 'Project Sokken': “Jaren geleden hoorde ik van een ex-dakloze hoe belangrijk het is om schone sokken te hebben. Droge sokken, schone sokken, zodat ze weer verder kunnen lopen.” Met hulp van verschillende kerken, waaronder Ekklieasi Amsterdam en de Kruiskerk, en diverse Facebookdonaties kwamen de sokken bij elkaar. Gisterenavond werden de sokken in ontvangst genomen door twee medewerkers van het Leger des Heils. Een van hen werkt voor de soepbus, waarvandaan de sokken zullen worden uitgedeeld aan daklozen.
16/04 08u45  Gemakkelijker Aziatische koks naar Nederland te halenOm voldoende gespecialiseerde koks voor Aziatische restaurants te krijgen, wordt het gemakkelijker om die uit het buitenland op te halen. Dit schrijft minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan de Tweede Kamer.
16/04 08u15  VEH: consument verliest vertrouwen in woningmarktHet Nederlandse woningmarktvertrouwen is voor het eerst in 4,5 jaar negatief. Vooral in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag en de regio’s Oost- en Zuid-Nederland is het sentiment gedaald. Daardoor staat de Eigen Huis Marktindicator in maart op 99 punten; één punt onder de neutrale waarde van 100.
16/04 08u15  Economie Almere wederom sterkste groeiIn 2018 groeide de Nederlandse economie met 2,7 procent. Dit was een iets kleinere groei dan het jaar daarvoor. Deze lagere groei was bij nagenoeg alle provincies terug te zien. Flevoland kende, met dank aan Almere, de sterkste groei. In Groningen was de krimp met 0,8 procent groter dan vorig jaar door een grotere afname van de aardgaswinning. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.
16/04 08u15  Brand in Notre Dame in Parijs onder controleDe beroemdste kerk ter wereld, de Notre Dame in Parijs, heeft in brand gestaan. De brand brak maandagavond rond 18.45 uur uit in het dak. Op dat moment was de kerk net gesloten voor publiek.
15/04 22u45  Man op snelweg bij Tiel neergestoken door motorrijderDinsdagavond is in Tiel op de snelweg A15 ter hoogte van de afrit Tiel-West aan oostelijke zijde een automobilist neergestoken door een motorrijder. Dit meldt de politie maandagavond.
15/04 22u00  Piloot showt traumahelikopter bij inzetEen traumahelikopter is maandag aan het begin van de avond ingezet aan de Cartesiusstraat in Schiedam. Ook kwamen twee ambulances ter plaatse.
15/04 20u15  Zeer grote brand in Notre Dame in ParijsDe beroemdste kerk ter wereld, de Notre Dame in Parijs, staat in brand. De brand brak maandagavond rond 18.45 uur uit in het dak.
15/04 18u15  Dodelijke brand Hilledijk waarschijnlijk aangestokenDe fatale woningbrand aan de Hilledijk in Rotterdam van afgelopen zaterdagmiddag, waarbij een 27-jarige Rotterdammer om het leven kwam, is vermoedelijk aangestoken. Dit meldt de politie die een team van 20 rechercheurs op de zaak heeft gezet maandagmiddag.
15/04 17u45  Aanrijding tussen auto en scooterOp de Karel Doormanweg in Schiedam heeft maandagmiddag een verkeersongeval plaatsgevonden tussen een auto en een scooter.
15/04 17u30  Vrouw steekt vriend met mes in arm in TilburgMaandag is een 34-jarige Tilburgse in de ochtend in een woning op de Kruidenlaan aangehouden omdat zij haar 37-jarige vriend met een mes gestoken zou hebben. 'Het gaat om een adres waar regelmatig politiebemoeienis nodig is', zo laat de politie maandag weten.
15/04 17u30  Politieonderzoek: dodelijke explosie leeg treinstel Nijmegen geen misdrijfHet onderzoek naar de explosie van zondagochtend in het treinstel in Nijmegen is afgerond. 'Er is geen reden om te veronderstellen dat iemand anders bij de explosie is betrokken dan het dodelijke slachtoffer', zo heeft de politie maandag laten weten.
15/04 16u30  Politie: geen nieuwe feiten in zaak verdwijning Willeke DostDe afgelopen maanden heeft het coldcaseteam van de politie in Noord-Nederland veel aandacht gehad voor de zaak van de vermiste Willeke Dost uit Koekange. Vanuit een burgerinitiatief is meerdere keren contact geweest met politie, gemeente en Openbaar Ministerie. De politie komt echter tot de conclusie dat tijdens dit recente onderzoek er geen nieuwe feiten aan het licht zijn gekomen, zo heeft de politie maandagmiddag laten weten.
15/04 16u00  Meisje (18) vannacht verkracht in bosjes in HeusdenIn de nacht van zondag op maandag is in het Brabantse Heusden een meisje van 18 jaar van haar fiets geduwd en in de bosjes verkracht. Dit meldt de politie maandag.
15/04 16u00  Project INSPECT van NVWA direct stopgezet, kosten rijzen de pan uit'De ontwikkeling en implementatie van het ICT systeem INSPECT van de NVWA is per direct stopgezet', zo schrijft minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit maandag in een brief aan de Tweede Kamer.
15/04 15u30  Schietpartij nabij scholencomplex HoensbroekIn het Limburgse Hoensbroek heeft zich maandag aan het begin van de middag een schietincident voorgedaan op de Polderstraat. 'Wij stellen een onderzoek in naar een schietincident dat rond 12.15 uur plaatsvond', zo laat de politie maandagmiddag weten.
15/04 15u15  Dit zijn de online marketingtrends voor 2019Als ondernemer moet je opvallen, wil je ervoor zorgen dat klanten terugkeren naar jouw bedrijf in plaats van naar de concurrent. Online marketing is één van de handige manieren waarmee je dit kunt doen.
15/04 14u45  Ministerie van Financiën start serie nieuwe onderzoeken verbetering belastingstelselHoe kunnen we ons belastingstelsel toekomstbestendig en eenvoudiger maken? Dat is de kernvraag van een serie nieuwe onderzoeken die het ministerie van Financiën dit jaar start en de basis vormt voor verschillende bouwstenen voor verbetering van ons belastingstelsel. 'Dit is bruikbaar bij een volgende kabinetsformatie', zo meldt het ministerie van Financiën maandag.
15/04 14u15  Fietsster gewond na aanrijding met Rotterdamse tramOp de Schiedamseweg in Rotterdam is maandagmiddag een vrouw gewond geraakt nadat ze in botsing kwam met een tram. De politie, brandweer en ambulance kwamen met spoed ter plaatse.
15/04 13u15  Intrekken verblijfsvergunning moordenaar oma Toni is toegestaanDe Immigratie- en Naturalisatie Dienst (IND) mocht de verblijfsvergunning intrekken van de man die de Amsterdamse oma Toni van het leven beroofde.
15/04 13u00  'Satudarah geen onschuldige vereniging, ook verbod Yellow Snakes'Het gaat hier niet om een ‘onschuldige vereniging van motorliefhebbers’ die ervan houdt om vriendschappelijk op zondagmiddag te toeren door het Hollandse landschap en de toer afsluit met bitterballen en alcoholvrij bier. Daar is in het geheel niets op tegen. Dit is een zogenoemde Outlaw Motorcycle Gang (OMG) die zichzelf uitdrukkelijk buiten en boven de wet plaatst, zich in het publieke domein uiterst gewelddadig manifesteert en criminaliteit stimuleert en faciliteert.
15/04 12u45  11.311 legkippen door Red een Legkip gered van de slachtEen hele stal vol legkippen heeft Red een Legkip in de afgelopen jaren gered van de slacht.
15/04 12u45  'Satudarah geen onschuldige vereniging; ook verbod Yellow Snakes'Het gaat hier niet om een ‘onschuldige vereniging van motorliefhebbers’ die ervan houdt om vriendschappelijk op zondagmiddag te toeren door het Hollandse landschap en de toer afsluit met bitterballen en alcoholvrij bier. Daar is in het geheel niets op tegen. Dit is een zogenoemde Outlaw Motorcycle Gang (OMG) die zichzelf uitdrukkelijk buiten en boven de wet plaatst, zich in het publieke domein uiterst gewelddadig manifesteert en criminaliteit stimuleert en faciliteert.
15/04 12u15  Voorbereiding terroristisch misdrijf zwaarder bestraft in hoger beroepEen 33-jarige Rotterdammer is in hoger beroep schuldig bevonden aan de voorbereiding van een terroristische aanslag.
15/04 12u15  Ongeval met vijf auto's en vrachtwagen op A16 bij Prinsenbeek, vrachtwagenchauffeur aangehoudenVoor een ongeval op de snelweg A16 bij Prinsenbeek zijn de hulpdiensten maandagochtend massaal uitgerukt.
15/04 12u00  OM eist celstraf tegen 'Wilders-beveiliger'Het Openbaar Ministerie (OM) eist 5 maanden celstraf tegen voormalig politieagent Faris K. (37).
15/04 11u15  Vrouw (69) mishandeld tijdens uitlaten hondEen 69-jarige Oosterhoutse is zondag 14 april 2019 omstreeks 16.30 uur naast de gymzaal op de Patrijslaan door een nog onbekende man mishandeld tijdens het uitlaten van haar hond
15/04 10u30  Veel vrouwen weten niet hoe ze de signalen van borstkanker moeten herkennenVeel vrouwen weten niet hoe ze signalen van borstkanker kunnen herkennen.
15/04 09u15  Man gewond bij gevecht met drie overvallersIn het Brabantse Uden is zondagavond laat een woning aan de Rode Akker overvallen.
15/04 09u00  Ongeval met vier auto's en vrachtwagen op A16 bij PrinsenbeekVoor een ongeval op de snelweg A16 bij Prinsenbeek zijn de hulpdiensten maandagochtend massaal uitgerukt.
15/04 08u45  Criminaliteit licht gestegenDe afgelopen vijf jaar daalde het aantal geregistreerde misdrijven consequent. In het eerste kwartaal van dit jaar is voor het eerst sinds jaren een lichte stijging te zien. Vooral de stijging van het aantal internetaangiftes valt op. Dit maakt de politie bekend.
15/04 08u30  Omzet detailhandel ruim 4 procent hoger in februariDe detailhandel heeft in februari 4,3 procent meer omgezet dan in februari 2018, meldt het CBS.
15/04 08u15  Huishoudens dragen meest bij aan economische groei 2018De Nederlandse economie, afgemeten aan het bbp, groeide in 2018 met 2,7 procent
15/04 08u00  Nieuwbouwkoopwoningen ruim 11 procent duurderNieuwbouwkoopwoningen waren in het vierde kwartaal van 2018 11,3 procent duurder dan een jaar eerder.
14/04 22u45  Auto vliegt uit de bocht, bestuurder naar ziekenhuisOp de Olympiaweg in Rotterdam is zaterdagavond een auto uit de bocht gevlogen.
14/04 22u30  Koningshuis minder populair onder jongerenUit enquêtes gehouden door onderzoeksbureau Ipsos in opdracht van de NOS blijkt dat in de afgelopen jaren de steun voor de monarchie onder jongeren sterk is afgenomen.
14/04 21u45  Ernstig gewonde bij schietpartij SittardOp een oprit in Sittard heeft zondagavond rond 19.15 uur een schietincident plaatsgevonden.
14/04 21u00  Klapband voor Rainbow-Equipe levert Gerrit van Werven een zere teen opEen klapband op topsnelheid leverde een hachelijk moment op voor de Rainbow-equipe van Gerrit van Werven in de tweede etappe van de Morocco Desert Challenge.
14/04 20u30  Hommel trotseert ijskoud voorjaarsweerMaar liefst 2600 mensen trokken dit weekend naar buiten om bijen te tellen.
14/04 19u45  Drie tieners opgepakt voor steekincident ZutphenDe politie heeft drie inwoners van Zutphen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een steekincident op de Spoorstraat op maandag 8 april.
14/04 18u45  Dierenactivisten verstoren Efteling-showIn de Efteling hebben vier dierenactivisten van Vegan Strike Group de Efteling-show Raveleijn zondagmiddag verstoord.
14/04 18u00  FNV: Wettelijk minimumloon moet omhoog naar 14 euroHet wettelijk minimumloon moet omhoog naar 14 euro. Dat heeft de FNV zojuist bekend gemaakt tijdens de lancering van een landelijke campagne in Rotterdam.
14/04 17u15  'Meneer Veenstra' uit 'Vrienden voor het Leven' overledenVrijdag is in zijn woonplaats Den Haag toneel- en televizie-acteur Gaston van Erven op 75-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt.
14/04 16u45  Dode bij ontploffing lege passagierstreinOp zondagochtend 14 april heeft er een ontploffing plaatsgevonden in een lege passagierstrein op het rangeerterrein nabij station Nijmegen op het Ridderspoor. Bij deze ontploffing is een persoon om het leven gekomen.
14/04 14u00  Ruim 100.000 Brabanders kregen te maken met huiselijk geweldIn de provincie Brabant zijn naar schatting zo'n 110.000 volwassenen die in de laatste vijf jaar te maken hebben gekregen met huiselijk geweld.
14/04 13u30  Bewoonster ernstig gewond na mogelijke woninginbraakSinds zaterdag 13 april doet de politie onderzoek naar een mogelijke woninginbraak aan de Groningerweg in Groningen waarbij de bewoonster ernstig gewond raakte.
14/04 12u15  Fietser (56) overleden na aanrijding met bromfietser (24)Een fietser is zaterdagavond overleden na een aanrijding met een bromfietser.
14/04 12u00  Dode bij ontploffing in trein bij station NijmegenOp een rangeerterrein bij station Nijmegen is in een lege, stilstaande passagierstrein iets ontploft. Daarbij is iemand om het leven gekomen. Volgens de politie zijn er geen andere slachtoffers.
14/04 12u00  Dode bij ontploffing lege trein bij NijmegenBij een ontploffing in een lege stilstaande trein op het rangeerterrein bij Nijmegen is een man om het leven gekomen.
14/04 11u45  Dode bij ontploffing in treinOp een rangeerterrein bij station Nijmegen is in een lege, stilstaande passagierstrein iets ontploft. Daarbij is iemand om het leven gekomen. Volgens de politie zijn er geen andere slachtoffers.
14/04 11u15  Zondag 14 april gaan de parkeertarieven in Amsterdam omhoogZondag 14 april gaan de parkeertarieven omhoog. Dit gebeurt om de stad leefbaar en bereikbaar te houden. Het geld gaat naar wegen, speelplekken en groen. Dit meldt gemeente Amsterdam op de website.
14/04 10u45  Man (25) komt om het leven bij ongeval op de A18 bj WehlOp zaterdagavond 13 april is een 25-jarige man uit Zevenaar omgekomen bij een verkeersongeval op de Rijksweg A18 bij Kilder.
14/04 10u45  Fietser overleden na aanrijding met brommerEen fietser is zaterdagavond overleden na een aanrijding met een bromfietser.
14/04 10u30  Al negen doden door instorten gebouwen Rio de JaneiroNadat vrijdag in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro twee gebouwen instortten, zijn zeker al 9 doden onder het puin vandaag gehaald.
14/04 09u45  Auto over de kop, bestuurder gaat ervandoorIn de nacht van zaterdag op zondag heeft een automobilist op de Larenweg in Den Bosch een flinke ravage aangericht.
14/04 00u30  Acht man vast na opnames Rapclip met Kalasjnikov in hartje RotterdamZaterdagavond kreeg de politie een melding binnen van bezorgde burgers dat er een groep mannen met bivakmutsen en wapens zou rondlopen bij de Rotterdamse Olympiaweg. Een groot aantal agenten ging erop af en hield acht mannen aan voor wapen- en vuurwerkbezit. Mogelijk ging het om het opnemen van een videoclip, sowieso ging het om ondoordacht gedrag wat burgers zorgen baart en angst aanjaagt.
13/04 22u30  Driemaal Nederlands eremetaal bij European Girls’ Mathematical OlympiadDe zeventienjarige Floor Beks uit Grou heeft bij de achtste European Girls’ Mathematical Olympiad, die deze week in Kiev, Oekraïne, plaatsvond, een zilveren medaille gewonnen. Haar teamgenoten Hanne Snijders (16) uit Rotterdam en Sièna van Schaick (17) uit Woerden behaalden beiden een bronzen medaille.
13/04 21u45  Dodelijk ongeval A18 Wehl vermoedelijk door spookrijderZaterdagavond is bij een ernstig verkeersongeval op de A18 ter hoogte van het Gelderse Wehl een persoon om het leven gekomen. Dit meldt de politie zaterdagavond.
13/04 20u30  Felle hagelbui verrast automobilist, auto over de kopZaterdag even voor 17.00 uur werd een automobilist verrast door een felle hagelbui op de Kielsterachterweg tussen Hoogezand en Veendam.
13/04 17u45  Twee gewonden bij schietincident EnschedeZaterdagmiddag zijn twee personen gewond geraakt bij een schietincident in Enschede. Dit heeft de politie zaterdagmiddag bekendgemaakt.
13/04 17u15  Vechtpartij op Haagse kermisIn de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 april kreeg de politie meerdere meldingen van een vechtincident op de kermis aan het Malieveld. 'Hierbij sprak een melder ook nog over een mogelijk steekincident', zo laat de politie zaterdag weten.
13/04 16u45  Gewonden bij grote brand in Rotterdam, bewoner uit raam gesprongenIn een portiekwoning aan de Hilledijk in Rotterdam-Feijenoord heeft zaterdagmiddag een brand gewoed.
13/04 16u30  Mogelijke plofkrakers aangehouden in weiland bij DuivenVrijdagavond heeft de politie in een weiland in de om omgeving van een tankstation aan de A12 bij het Gelderse Duiven na een korte achtervolging drie mannen uit Utrecht en IJsselstein aangehouden. 'De mannen worden verdacht van de voorbereiding van een plofkraak', zo laat de politie zaterdag weten.
13/04 15u45  Gewonden bij grote brand in RotterdamIn een portiekwoning aan de Hilledijk in Rotterdam-Feijenoord heeft zaterdagmiddag een brand gewoed.
13/04 15u30  Sneeuw in GroningenHet moet niet gekker worden, maar in Groningen sneeuwde het zaterdag. De sneeuw bleef niet liggen, maar voor velen was het een bizar weer tafereel.
13/04 13u45  Vrouw uit Emmen gewond bij verkeersongeval GietenBij een kop-staartbotsing bij het verkeersplein in Gieten (N33/N34) zijn zaterdag twee lichtgewonden gevallen. Twee auto's waren betrokken bij het ongeluk.
13/04 13u15  Bier zonder alcohol wordt steeds populairderDe verkoop van alcoholvrij bier is met ruim 30 procent in 2018 nog veel harder gestegen dan in voorgaande jaren. Dit blijkt uit de zaterdag gepubliceerde jaarlijkse bierconsumptiecijfers van Nederlandse Brouwers.
13/04 13u00  Aanpak ProRail tegen koperdiefstal succesvolIn 2018 registreerde ProRail 92 gevallen van - of pogingen tot - koperdiefstal. 'Het laagste cijfer in 10 jaar. In 2017 waren het er nog 130. We gaan door met de huidige succesvolle aanpak om de overlast nóg verder terug te dringen', zo heeft ProRail zaterdag laten weten.
13/04 11u30  Amsterdam onderzoekt nieuw groter ijscomplex op locatie Jaap EdenbaanDe gemeente Amsterdam gaat nader onderzoeken hoe een nieuw te ontwikkelen ijscomplex vorm kan krijgen op de huidige locatie van de Jaap Edenbaan in Amsterdam Oost. 'Dat heeft het college op 19 maart 2019 besloten', zo laat de gemeente Amsterdam zaterdag weten.
13/04 11u15  Amsterdam onderzoekt nieuw ijscomplex op locatie Jaap EdenbaanDe gemeente Amsterdam gaat nader onderzoeken hoe een nieuw te ontwikkelen ijscomplex vorm kan krijgen op de huidige locatie van de Jaap Edenbaan in Amsterdam Oost. 'Dat heeft het college op 19 maart 2019 besloten', zo laat de gemeente Amsterdam zaterdag weten.
13/04 11u15  Twee mogelijke schietincidenten in CulemborgDe politie ontving in de nacht van vrijdag op zaterdag meldingen over twee mogelijke schietincidenten in Culemborg. 'Voor zover bekend raakte niemand hierbij gewond', meldt de politie die op zoek is naar getuigen.
13/04 10u45  Autobrand in werkplaats van Volvo-garage VeghelVrijdagavond werd groot alarm geslagen nadat een brand was ontdekt in de werkplaats van een autogarage aan de Mountbattenweg in Veghel. De brand werd ontdekt door een beveiliger die de hulpdiensten waarschuwde.
13/04 10u30  Sissy-Boy overgenomen door familiebedrijf TermeerDe Termeer Groep - waaronder de merken Sacha en Manfield vallen - hebben overeenstemming bereikt over de overname van mode- en lifestylemerk Sissy-Boy. Dit heeft de Termeer Groep zaterdag bekendgemaakt.
13/04 10u15  Drie steekpartijen in nog geen zeven uur tijdVrijdagavond en -nacht hebben zich in een tijdsbestek van nog geen 7 uur drie verschillende steekpartijen voorgedaan. De eerste gebeurde Vlissingen, gevolgd door de tweede in Breda en de derde in Den Haag. Dit meldt de politie zaterdag.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

3x Deel pulsvissers mag van minister langer doorvissen18/04 22u15 - Blik op Nieuws: Minister Carola Schouten van Landbouw en Visserj geeft pulsvissers een langere overgangsperiode dan de Europese Unie toestaat.
3x PostNL eert 50e editie Pinkpop met postzegel19/04 10u45 - Blik op Nieuws: Over precies 50 dagen begint de 50e editie van Pinkpop. PostNL eert dit oudste openluchtpopfestival van Europa met de uitgifte van het postzegelvel 50 jaar Pinkpop. De 5 speciale jubileumpostzegels zijn straks ook op het festivalterrein te koop.
3x Lichtmast omver gereden in Eindhoven19/04 15u30 - Blik op Nieuws: Op de Karel de Grotelaan in Eindhoven is vrijdag aan het begin van de middag een ongeval gebeurd. Een automobilist botste door onbekende oorzaak op een lantaarnpaal rechts van de weg.
3x Cabine van vrachtwagen op boeren erf in Haaren vat vlam19/04 19u30 - Blik op Nieuws: Op een boerenerf aan het Holleneind in Haaren vatte vrijdag kort voor 18.00 uur een vrachtwagen vlam. De cabine van het voertuig brandde grotendeels uit. De brandweer rukte met groot materieel uit maar men kon de brand bestrijden met één tankautospuit.
3x Brandweer laat klein vuur in Best blussen door vermoedelijke brandstichter19/04 21u45 - Blik op Nieuws: De brandweer werd vrijdagavond rond 20.15 uur gealarmeerd voor een buitenbrand in de bossages tussen de Erica en het kanaal in Best. Midden in de bossage werd brand een kampvuurtje gesticht. De vermoedelijke brandstichter was nog aanwezig,
2x Vervolgonderzoek naar rol darmflora in ontstaan hart- en vaatziekten18/04 10u45 - Blik op Nieuws: Een consortium onderzoekers onder leiding van Prof. Folkert Kuipers van het UMCG en Prof. Mihai Netea van het Radboud UMC heeft een Impulse Grant van 3 miljoen euro van de Hartstichting ontvangen. 'Deze vervolgfinanciering stelt onderzoekers van UMCG, Radboud UMC en Amsterdam UMC in staat om verder te gaan met hun onderzoek naar de mechanismen die bijdragen aan het ontstaan van aderverkalking bij hart- en vaatziekten met focus op de rol van de darmflora', zo laat het UMCG donderdag weten.
2x Tankwagen met 30.000 liter mest gekanteld op N3318/04 12u45 - Blik op Nieuws: Op de N33 in de richting van Gieten naar Veendam is donderdagochtend een tankwagen met 30.000 liter mest gekanteld. De vrachtwagen blokkeert de hele weg.
2x Waterlekkage één van de meest voorkomende schades in huis18/04 13u45 - Blik op Nieuws: Rookmelders, extra sloten op de voor- en achterdeur en anti-inbraakstrips zijn veelgebruikte methodes om huizen te beveiligen. Uit cijfers* van de ANWB blijkt echter dat lekkage in huis twintig keer vaker voorkomt dan diefstal en dertien keer vaker dan brand. ANWB leden maken zich het meest zorgen over inbraak of brand in huis en vragen buren om een oogje in het zeil te houden als zij van huis zijn.
2x Politie vindt 450 kilo cocaïne in verborgen ruimte18/04 15u30 - Blik op Nieuws: De politie ontdekte woensdagochtend bij een controle van een auto een verborgen ruimte met daarin ongeveer 450 kilo cocaïne. De drugs zijn in beslag genomen en vernietigd. Een 40-jarige man uit Utrecht is aangehouden en zit vast.
2x Kliniek in Den Dolder neemt dit jaar geen cliënten als Michaël P. meer aan18/04 23u15 - Blik op Nieuws: Dit jaar zal de forensisch-psychiatrische kliniek Fivoor in Den Dolder geen zware gevallen als Michael P. meer opnemen.

Statistieken

Artikels:
32573
Gelezen:
10683
Aantal lezers nu:
59


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven