dinsdag 18 juni 2019, week 25


U bent nu hier: Meer nieuws van Blik op Nieuws

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u45
 

Blik op Nieuws

Verbergen Tonen
18/06 17u30  Meerdere panden doorzocht in onderzoek ‘Albanezen’ Dinsdagochtend hebben op acht locaties in de Westelijke Mijnstreek doorzoekingen plaatsgevonden. De doorzoekingen komen voort uit een deelonderzoek van het grote onderzoek naar de grootschalige georganiseerde hennepteelt in Limburg, waarbij op 21 mei jl. meerdere personen werden aangehouden.
18/06 16u15  Meer dan 60.000 handtekeningen voor EHBO in het voortgezet onderwijs In totaal hebben 60.371 mensen hun handtekening gezet onder het burgerinitiatief om EHBO-les op te nemen in het voortgezet onderwijs. Dit burgerinitiatief kwam van het Rode Kruis, artsengroep Schok en Pomp en Radio 10 DJ Rob van Someren. Namens hen overhandigden twee leerlingen, die al levensreddende handelingen op school hebben geleerd, de handtekeningen aan de Tweede Kamer. Met een ruime meerderheid spreken acht politieke jongerenorganisaties vandaag ook hun steun uit om EHBO-les op middelbare scholen te krijgen.
18/06 16u00  Vier aanhoudingen in witwasonderzoek In een onderzoek naar witwassen hielden agenten van de politie-eenheid Den Haag dinsdagochtend 18 juni op verschillende locaties vier personen aan. Gelijktijdig doorzochten de politiemedewerkers in totaal zeven panden.
18/06 16u00  Man veroordeeld voor mishandelen en verkrachten ex-partner De rechtbank veroordeelt een 27-jarige man uit Leeuwarden tot 30 maanden gevangenisstraf, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. De man heeft zijn toenmalige vriendin mishandeld en verkracht. De man moet een schadevergoeding aan het slachtoffer betalen van ruim 3 duizend euro.
18/06 16u00  Aanhoudingen in onderzoek naar fraude door mesthandelaar De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft 3 functionarissen van een Twents bedrijf dat meststoffen vervoert, verhandelt en verwerkt aangehouden. Het bedrijf uit de omgeving van Hengelo en de functionarissen worden er van verdacht te frauderen door het doen van valse laad- en losmeldingen en het manipuleren van mestmonsters. Hiermee zijn vermoedelijk tientallen boeren gefaciliteerd.
18/06 13u15  School ontruimd om prikkelende stof In Heerlen is dinsdagmorgen het Sintmeertencollege ontruimd vanwege het vrijkomen van een gevaarlijke stof met een penetrante geur. Dit meldt de brandweer.
18/06 13u15  Nieuwe eenheid checkt gegevens vliegtuigpassagiers Luchtvaartmaatschappijen zijn vanaf dinsdag verplicht om passagiersgegevens van alle vluchten die in Nederland aankomen of vertrekken te delen met een nieuw opgerichte passagiersinformatie eenheid (Pi-NL). Hiermee komt meer zicht op reisbewegingen. Dit draagt bij aan het voorkomen, opsporen en vervolgen van ernstige criminaliteit en terrorisme. Het wetsvoorstel van minister Grapperhaus dat dit mogelijk maakt is eerder deze maand door de Eerste Kamer aangenomen en komt voort uit Europese afspraken.
18/06 13u15  Advies AG aan Hoge Raad: Posbankzaak moet voor één verdachte over De behandeling van de zaak tegen één verdachte in de zogenoemde Posbankzaak moet over. Dat adviseert advocaat-generaal (AG) Bleichrodt de Hoge Raad in zijn conclusie van vandaag. De zaak ten aanzien van de andere verdachte kan in zijn visie wel in stand blijven.
18/06 13u15  Overvaller Poolse supermarkt in Arnhem aangehouden De politie heeft dinsdagmorgen in Arnhem een van de mogelijke daders van de gewelddadige overval op de Poolse supermarkt aan het Arsenaalplein in Terneuzen aangehouden. De politie is nog op zoek naar de tweede overvaller.
18/06 11u15  Ruim 11,7 miljoen mensen ontvingen NL-Alert controlebericht op mobiel Het NL-Alert controlebericht van 3 juni is door ruim 11,7 miljoen mensen van 12 jaar en ouder ontvangen (78%). Daarmee ligt het bereik flink hoger dan in december vorig jaar, toen 11,1 miljoen mensen (74%) het controlebericht ontvingen. Als je het controlebericht ontvangt, is je mobiele telefoon juist ingesteld.
18/06 11u15  Onderzoek na knalgeluiden in Zwaag De politie onderzoekt een incident waarbij mogelijk is geschoten. Rond 02.30 uur kreeg de politie een melding dat er knalgeluiden waren gehoord aan het Hoefijzer in Zwaag.
18/06 11u00  Satudarah blijft verboden De motorclub Satudarah blijft verboden. Dat heeft het gerechtshof Den Haag vandaag in hoger beroep beslist. Daarmee komt het hof tot dezelfde conclusie als de rechtbank eerder kwam.10 
18/06 09u30  Land Rover introduceert Range Rover Velar Carbon Edition Land Rover presenteert exclusief voor de Nederlandse markt de Range Rover Velar Carbon Edition. De gelimiteerde uitvoering onderscheidt zich door een rijkere uitrusting en diverse carbonfiber exterieurdetails. De Range Rover Velar Carbon Edition is er vanaf € 86.290,-.
18/06 08u45  Kwart waardeert alternatieve en reguliere zorg evenveel Bijna een kwart van de volwassenen hecht evenveel waarde aan alternatieve geneeswijzen als aan reguliere geneeswijzen. Ongeveer 80 procent vindt dat alternatieve genezers een diploma moeten hebben en dat onderzoek naar alternatieve behandelingen belangrijk is. Dit blijkt uit het Onderzoek Belevingen 2018 van het CBS.
18/06 08u45  Zoektocht naar mogelijke drenkeling in Spijkerboor blijkt loos alarm Het is maandag 20:35 uur als de hulpdiensten een verontrustend telefoontje krijgen van een mogelijke drenkeling aan de Spijkerboorsdijk in het Drentse Spijkerboor. Politie, ambulance, brandweer en de traumaheli rukken uit naar de stijger aan de rand van het dorp.
Laatste update: vandaag om 17u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/06 08u30  7 procent van de werkenden wil minder uren werkenDe afgelopen jaren daalde het aantal werkenden dat meer uren wil werken terwijl het aantal werkenden dat liever minder uren zou willen werken juist toenam. Bij de laatstgenoemden ging het om 7 procent in het eerste kwartaal van 2019. Dat meldt het CBS aan de hand van nieuwe cijfers.12 
18/06 08u30  Doodgeschoten man in Amsterdam-Noord is thaibokstrainer Saban BerkBij de schietpartij maandagavond in Amsterdam-Noord is thaiboksertrainer Saban Berk om het leven gekomen. Berk gaf les in het sportcentrum The Big Lab aan de Vlierweg. Dit is in de nabijheid van de plaats van de schietpartij. Dit meldt het Parool.12 
18/06 08u15  Dode bij aanrijding op N50 bij KampenBij een ernstig ongeval op de N50 bij Kampen is dinsdagmorgen een persoon om het leven gekomen.
17/06 22u15  Dode bij schietpartij in AmsterdamOp de Papaverweg in Amsterdam heeft maandagavond een schietpartij plaatsgevonden waarbij een persoon om het leven is gekomen. Dit maakte de politie bekend.
17/06 21u45  Voorstel voor Europees keurmerk veilige clouddiensten gepresenteerdEr komt een Europees keurmerk voor veilige clouddiensten. Dit is onderdeel van bredere Europese wetgeving voor cybersecurity certificering van ICT-producten en diensten. De publiek-private CSPCERT-werkgroep heeft haar voorstel voor één Europees certificeringsysteem voor veilige clouddiensten gepresenteerd aan de Europese Commissie en aan Focco Vijselaar van het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.
17/06 21u45  Gewonde bij schietparij in AmsterdamOp de Papaverweg in Amsterdam heeft maandagavond een schietpartij plaatsgevonden waarbij tenminste een persoon gewond is geraakt.
17/06 21u45  Politie start onderzoek na vondst dode vrouwDe politie is maandagavond een onderzoek gestart na de vondst van een overleden vrouw in een woning in De Groeve.
17/06 20u30  Gewonden bij schietpartij in ZoetermeerBij een schietpartij in Zoetermeer is maandagavond een persoon gewond geraakt. De politie heeft twee verdachten aangehouden.
17/06 20u15  Vijf gewonden bij grote brand Berkel en RodenrijsAan de Veilingweg in Berkel en Rodenrijs is maandagmiddag een grote brand uitgebroken. De brand begon rond 14.30 uur in een meubelfabriek en is overgeslagen naar een naastgelegen kringloopwinkel.
17/06 20u15  Minister neemt islamitische hogeschool bevoegdheid afDe Europe Islamic University of Applied Sciences (EIUAS) in Rotterdam verliest haar recht om graden (bijvoorbeeld de mastergraad) te verlenen. Dit heeft minister Van Engelshoven (Onderwijs) besloten op basis van een onderzoek van de onderwijsinspectie waarin wordt geconcludeerd dat de financiële en bestuurlijke continuïteit van deze instelling niet is gewaarborgd. Ook mag deze niet-bekostigde instelling zich geen hogeschool meer noemen. De instelling verzorgde de geaccrediteerde hbo-masteropleiding Islamitische Geestelijke Verzorging.
17/06 20u15  Tempo in aanpak onbewaakte overwegenSamen met het Rijk gaan gemeenten en provincies meer tempo maken in de aanpak van overwegen die niet zijn beveiligd door spoorbomen of bellen. Deze gezamenlijke ambitie spraken zij vandaag uit op een landelijke bijeenkomst rondom onbewaakte overwegen in Zwolle.
17/06 20u00  Investeren in kennis voor verbeteren ziekenhuiszorg ouderenDeleteMeer kennis over de effecten van ziekten en behandelingen van ouderen in het ziekenhuis is nodig om beter rekening te kunnen houden met hun individuele situatie. Bij ouderen zien we een grote diversiteit in vitaliteit en vaker meerdere gezondheidsproblemen.
17/06 19u00  Grote brand Berkel en RodenrijsAan de Veilingweg in Berkel en Rodenrijs is maandagmiddag een grote brand uitgebroken. De brand begon rond 14.30 uur in een meubelfabriek en is overgeslagen naar een naastgelegen kringloopwinkel.
17/06 19u00  Politie doet doorzoeking in bedrijf in GoesDe politie is maandag aan het begin van de avond begonnen met de doorzoeking van een bedrijfspand aan de Livinstoneweg in Goes.
17/06 17u45  Gaswinning Groningen volgend jaar mogelijk al richting 12 miljard kuubMinister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat laat aanvullende maatregelen uitwerken die naar verwachting volgend jaar al zorgen voor een extra daling van de gaswinning in Groningen met 3,1 miljard Nm3 naar in totaal 12,8 miljard Nm3. Daarnaast wordt onderzocht of de gaswinning op het niveau van 12 miljard Nm3 kan worden gebracht door de reservebuffer in de gasopslag Norg niet geheel aan te vullen.
17/06 17u30  Brandweerman gewond bij zeer grote brand Berkel en RodenrijsAan de Veilingweg in Berkel en Rodenrijs is maandagmiddag een grote brand uitgebroken. De brand begon rond 14.30 uur in een meubelfabriek en is overgeslagen naar een naastgelegen kringloopwinkel.
17/06 17u30  Nieuwe tankertoestellen beschermt tegen infraroodrakettenDe Airbus A330 multi role tanker-transportvliegtuigen (MRTT) van de NAVO krijgen een hoogwaardige verdediging tegen infraroodraketten. Ze worden uitgerust met het DIRCM-zelfbeschermingssysteem (direct infra-red countermeasures). Het gaat om de 8 nieuwe toestellen van de NAVO tanker-transportvloot die op Eindhoven (5) en Keulen (3) worden gestationeerd. Dit werd vandaag bekend gemaakt tijdens de Paris Air Show op vliegveld Le Bourget.
17/06 17u30  Nieuwe inzichten in astma dankzij plattegrond van luchtwegenVoor het eerst is er systematisch in kaart gebracht welke cellen er in de luchtwegen zitten en op welke plek, zowel bij gezonde mensen als bij astmapatiënten. Ook is duidelijker wat deze cellen precies doen. Wetenschappers van het Universitair Medisch Centrum Groningen en het Wellcome Sanger Institute in Engeland brachten dit in kaart dankzij nieuwe onderzoekstechnieken.
17/06 16u30  Waarschuwing voor de praktijken van ‘knuffeldieven’De politie waarschuwt oudere inwoners van onze regio opnieuw voor de praktijken van zogenaamde ‘knuffeldieven’: dieven die, terwijl ze hun slachtoffer knuffelend bedanken, oudere mensen beroven van sieraden. Aan de diefstal gaat een babbeltruc vooraf.
17/06 16u15  Van Mossel neemt de Opel en Ford dealerbedrijven overVan Mossel neemt de Opel en Ford dealerbedrijven, leasegroep ZuidWest Lease en de schadetak over van mobiliteitsgroep Automotions
17/06 16u00  Zeer grote brand Berkel en RodenrijsAan de Veilingweg in Berkel en Rodenrijs is maandagmiddag een grote brand uitgebroken. De brand begon rond 14.30 uur in een meubelfabriek en is overgeslagen naar een naastgelegen kringloopwinkel.
17/06 15u45  2,5 miljoen euro boete voor Shell na explosies in fabriek en lekken gevaarlijke stof in MoerdijkShell heeft niet voldoende maatregelen genomen om een zwaar ongeval zoals de explosies in Moerdijk in 2014 te voorkomen. Ook is het aan de schuld van het chemiebedrijf te wijten dat 1,5 jaar later een gevaarlijke stof in de buitenlucht terechtkwam, dat gevaar opleverde voor de gezondheid en het milieu. Shell overtrad de arbeidsomstandighedenwet en milieubeheerwet en moet een boete betalen van 2.500.000 euro.
17/06 13u15  Prominenten in jury Botenparade Pride Amsterdam 2019De jury van de wereldberoemde botenparade van Pride Amsterdam 2019 is weer compleet en bestaat ook dit jaar weer uit talloze prominenten die deze zware en leuke taak op zich willen nemen. Onder leiding van tv-presentator Cornald Maas zijn de juryleden van dit jaar: Conchita Wurst (Tom Neuwirth), Romana Vrede, Jeangu Macrooy en Richard Groenendijk.
17/06 13u15  Plantenschuit maakt slagzijDe plantenschuit aan de Nieuwe Haven in Schiedam heeft water gemaakt. Maandag tegen het einde vand de ochtend zagen omstanders de boot zeer schuin op- en in het water liggen.
17/06 13u00  Handgranaat bij bedrijfspand op UrkNa een melding van een verdachte situatie bij een bedrijfspand aan het Westgat is in de nacht van zondag 16 op maandag 17 juni een handgranaat aangetroffen. De politie doet onderzoek en zoekt getuigen.
17/06 13u00  Hulpvragen GKB steeds complexerDe jaarcijfers 2018 van de Gemeentelijke Kredietbank (GKB) zijn weer bekend. Deze laten zien dat het aantal aanmeldingen bij de GKB fors is afgenomen. Dit is niet omdat er minder burgers zijn met schulden, maar vooral omdat de GKB is getransformeerd naar een (schulden)expert in de tweede lijn. Burgers met schulden melden zich in steeds meer gemeenten niet meer rechtstreeks bij de GKB voor hulp, maar bij gemeentelijke wijkteams of vergelijkbare teams. De GKB wordt vervolgens door deze eerste lijn ingeschakeld voor het oplossen van schulden en het beheren van de financiën. De GKB ontving in 2018 ruim 1500 aanvragen voor hulp.
17/06 12u15  Tweede verdachte aangehouden voor moord Halil Erol 2010In het rechercheonderzoek naar de moord op Halil Erol uit 2010 is op maandagmorgen 17 juni een 40-jarige inwoonster van Haarlem aangehouden. De vrouw wordt verdacht van betrokkenheid bij moord op de destijds 34-jarige Halil Erol uit Steenwijk. Halil Erol, vader van twee jonge dochters, verdween op zaterdag 6 februari 2010.
17/06 12u15  Waterschap weert zwaar verkeer op zeven bruggenWaterschap Scheldestromen heeft onderzoek gedaan naar het draagvermogen van zijn bruggen. Gebleken is dat enkele bruggen niet meer geschikt zijn voor zwaar verkeer. Het waterschap gaat daarom beperkingen voor deze bruggen instellen. Vanaf deze week worden bij deze bruggen borden met een gewichtsbeperking en/of aslastbeperking geplaatst.
17/06 12u00  Grote brand in Middelbeers onder controleIn een bedrijfspand aan de Industrieweg in Middelbeers in maandagmorgen een grote brand uitgebroken. Het pand kan als verloren worden beschouwd.
17/06 10u45  ALDI haal Jongens Bermuda Pocopiano terugALDI waarschuwt voor POCOPIANO Jongens Bermuda model Blue Denim met barcode 23069916 van leverancier Furlano Textilhandelsgesellschaft mbH. Verkocht vanaf donderdag 9 mei 2019 voor € 5,99 bij de ALDI-winkels.
17/06 10u30  Grote brand in MiddelbeersIn een bedrijfspand aan de Industrieweg in Middelbeers in maandagmorgen een grote brand uitgebroken. Het pand kan als verloren worden beschouwd.
17/06 10u15  Nationale Toplessdag 23 juni 2019Blote borsten op het strand horen bij Nederland! Toch zien we op onze stranden steeds minder topless zonnende vrouwen. En dat is zonde, want uit onderzoek blijkt dat 50% van de Nederlandse vrouwen wél graag topless wil zonnen. Maar door de komst van social media en smartphones zijn we terughoudender geworden. Daarom heeft BlootGewoon! de Nationale Toplessdag in het leven geroepen. In 2019 is dat op zondag 23 juni. Als we met z’n allen het topje weer uitlaten, halen we de kwetsbaarheid er af. Want zeg nou zelf… hoe bijzonder is het eigenlijk?!
17/06 08u45  Politie steekt vier ton in nutteloze appDe politie heeft tonnen geïnvesteerd in een app die inmiddels al achterhaald is. Met de 112-app zouden hulpdiensten kunnen zien waar de beller zich bevindt als die in nood is.
17/06 08u45  Helft Nederlanders staat open voor deelvervoerBijna de helft van de Nederlanders staat open voor Mobility as a Service (MaaS): een vervoersabonnement waarmee zij voor een vast bedrag per maand gebruik kunnen maken van alle mogelijke vormen van deel – en openbaar vervoer. In dit toekomstbeeld kunnen zij met behulp van een ‘real time’ app worden geadviseerd over de meest efficiënte route, ongeacht het type vervoer. Ze stellen echter wel als harde voorwaarde dat deze wijze van vervoer hen net zo eenvoudig op de plaats van bestemming brengt als de eigen auto, motor of fiets.
17/06 08u15  Omslag naar duurzame en sterke landbouw definitief ingezetDe omslag naar kringlooplandbouw krijgt een forse impuls. Om belemmeringen weg te nemen die innovaties in de weg staan, krijgen kringloopboeren experimenteergebieden toegewezen. De omslag naar een sterke en duurzame landbouw krijgt verder vorm door wet- en regelgeving aan te passen om het gebruik van kunstmest terug te dringen en dierlijke mest te bevorderen. Om (voedsel)reststromen vaker als veevoer te kunnen gebruiken, gaat ook regelgeving op de schop. Voor boeren die hun bedrijf natuurinclusief willen maken maar onvoldoende grond hebben, stelt Staatbosbeheer grond beschikbaar.
17/06 08u00  Prijsstijging voeding hoogste in 10 jaarDe prijzen van voedingsmiddelen stegen in mei 3,8 procent, nagenoeg de hoogste prijsstijging van voedsel in de afgelopen tien jaar. De prijzen voor vlees en vis stegen het sterkst. Dit meldt het CBS op basis van nadere analyse van de consumentenprijsindex.
17/06 08u00  Motorrijder om het leven gekomen na verkeersongevalEen 24-jarige motorrijder uit Venray is zondagmiddag in het ziekenhuis in Venlo overleden aan zijn verwondingen. De man was om 16.00 uur betrokken bij een ongeval in zijn woonplaats. Op de Raadhuisstraat kwam hij in aanrijding met een auto.
16/06 21u45  Paard met kraan uit water gehaaldEen paard met ruiter raakte zondagavond aan de burgemeester J.G. Legroweg in Eelde te water. Zowel het paard en de ruiter bleven ongedeerd.
16/06 21u00  Politie en KMar vinden 17 vreemdelingen in vrachtwagen Hoek van HollandVerstopt in een piepkleine, bloedhete ruimte tussen de autobanden, troffen de politie en Koninklijke Marechaussee (KMar) zondagmiddag 17 vreemdelingen aan in een kleine vrachtwagen. Onder hen waren vijf kinderen. Ondanks de erbarmelijke omstandigheden waarin ze zich bevonden, verkeerden alle inklimmers in goede gezondheid
16/06 21u00  Douane vindt 720 kilo drugsDe douane heeft donderdag 6 juni een partij drugs gevonden van in totaal 720 kilo. De drugs zaten verstopt in een container. De douane vond de drugs tijdens een controle in de haven. Dit maakte het Openbaar Ministerie zondag bekend.
16/06 20u15  Auto van de dijk af en de sloot inOp de Maassluissedijk in Vlaardingen is zondagavond een auto van de dijk gereden en onderaan in de sloot terecht gekomen.
16/06 19u30  Uitslaande schuurbrand in VaassenBij een uitslaande brand in Vaassen is zondag aan het begin van de avond een persoon licht gewond geraakt. Dit maakte de veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland bekend.
16/06 16u15  Douane onderschept twee partijen cocaïneDe Douane heeft dinsdag 4 juni j.l. tijdens een controle op een terminal in Rotterdam twee partijen cocaïne in beslag genomen. Het betreft een partij van 20 kilo en een partij van 66 kilo. Dit maakte het Openbaar Ministerie zondag bekend.
16/06 15u15  2.800 deelnemers en lentezon tekenen voor een prachtige derde editie van de KLM Urban Trail UtrechtIn Utrecht werd zondag de derde KLM Urban Trail Utrecht georganiseerd, onderdeel van de KLM Urban Trail Series. 5 km of 10 km hardlopen door historische panden en langs leuke verrassende locaties. Met 2.800 deelnemers en ideale loopomstandigheden was ook de derde editie van de KLM Urban Trail Utrecht een geweldig succes.
16/06 14u45  Uruguay en Argentinië getroffen door stroomstoringDe Zuid-Amerikaanse landen Uruguay en Argentinië zijn getroffen door een zeer grote stroomstoring. De storing verlamd grote delen van beide landen.
16/06 13u00  Bezoekers Harley club bestolenDe organisatie van een motorevenement in Castelré meldde zaterdagmiddag bij de politie dat verschillende bezoekers gedurende de nacht waren bestolen van hun geld. Dat gebeurde terwijl zij op de Camping van het evenement lagen te slapen
16/06 11u15  Dief steelt geld uit slaapzakken van slapende CampinggastenDe organisatie van een motorevenement in Castelré meldde zaterdagmiddag bij de politie dat verschillende bezoekers gedurende de nacht waren bestolen van hun geld. Dat gebeurde terwijl zij op de Camping van het evenement lagen te slapen
16/06 10u45  Nederland toont massale solidariteit met vluchtelingen in de wereldDuizenden mensen hebben meegedaan aan de tiende editie van de Nacht van de Vluchteling.
16/06 10u15  Turkse Nederlander opgepakt voor drugshandel in SpanjeNa een uitgebreid onderzoek heeft de Spaanse politie een netwerk van drugssmokkelaars opgerold in de regio Galicië. Volgens Spaanse media zou de Turks-Nederlandse Sadullah U. zijn aangehouden. Hij wordt betiteld als ‘koning van heroïne’.
16/06 10u15  Vrouw aangehouden na steken partnerDe politie heeft op last van de officier van justitie buiten heterdaad een 37-jarige vrouw uit Zierikzee in haar woning aan de Hoge Molenstraat aangehouden. Ze zou haar partner, een 30-jarige man uit Zierikzee in zijn arm hebben gestoken.
16/06 10u15  Vrouw van fiets geduwdDe politie onderzoekt een incident waarbij een vrouw bestolen is van haar telefoon. Het slachtoffer fietste zondag 05.20 uur over de Laan van Straatsburg in Alkmaar.
16/06 10u00  Politie naar ziekenhuis na melding steekpartijIn het ziekenhuis van Maastricht heeft zondagmorgen mogelijk een steekpartij plaatsgevonden.
16/06 09u45  Man met verschillende drugs op zak opgepaktEen 22-jarige Roosendaler is aan de Antwerpseweg aangehouden. De man had verschillende soorten drugs op zak, vermoedelijk bedoeld om te verhandelen.
15/06 20u45  Open dag brandweer Schiedam druk bezochtDe open dag van de brandweer Schiedam is zaterdag druk bezocht. Van begin tot eind stonden er kinderen in de rij voor de activiteiten rondom de kazerne. Het ritje met een brandweerwagen was erg populair, net als het zelf blussen en de interactie met de duikers in een grote duikcontainer.
15/06 20u30  8.120 kinderen kunnen hun verjaardag deze zomer vieren dankzij Jarige Job InpakmarathonTijdens een 24 uur durend knallend feest hebben honderden vrijwilligers zich ingezet in om zoveel mogelijk verjaardagsboxen in te pakken. De Inpakmarathon van Stichting Jarige Job is vandaag om 12:00 uur feestelijk afgesloten. Het resultaat na 24 uur is maar liefst 8.120 ingepakte verjaardagsboxen en is het aantal van vorig jaar met ruim 1.000 boxen overtroffen. In de zomermaanden juli en augustus worden er geen verjaardagsboxen ingepakt. Om ook de kinderen die dan jarig zijn een onvergetelijke verjaardag te geven organiseert Jarige Job jaarlijks de Inpakmarathon.
15/06 19u15  Illegaal gokken en verdovende middelen in horecagelegenheidTijdens een integrale horecacontrole in een pand aan de Hofwijckstraat vrijdagavond 14 juni 2019 zijn verdovende middelen en een illegale gokzuil aangetroffen. De politie hield één persoon. Deze gaf een valse naam op, stond gesignaleerd voor openstaande hechtenis en was ongewenst vreemdeling.
15/06 19u00  Oranjevrouwen naar achtste finalesDe Oranje-leeuwinnen hebben zich geplaatst voor de achtste finales van het WK in Frankrijk. In een matige wedstrijd wisten de vrouwen Kameroen met 3-1 te verslaan.
15/06 17u15  Actie Pegida in Eindhoven loopt uit de handOpnieuw is in Eindhoven een actie van anti-islam-organisatie Pegida uit de hand gelopen en moesten de Pegida-aanhangers worden weggeleid door de politie.
15/06 16u45  Gewonde bij schietpartij in AmsterdamIn Amsterdam Oost heeft zaterdagmiddag een schietpartij plaatsgevonden in een parkeergarage aan de Marcusstraat.
15/06 16u45  Scooter brand in GroningenDe brandweer van Groningen moest zaterdagmiddag uitrukken voor een brandende scooter. Mogelijk is er sprake van brandstichting.
15/06 16u30  FNV en CNV stemmen in met pensioenakkoordNa een positieve uitspraak van de leden in het Pensioenreferendum heeft het Ledenparlement van de FNV ingestemd met het pensioenakkoord van vakbonden, kabinet en werkgevers. Het Algemeen Bestuur van het CNV heeft op basis van deze uitslag besloten in te stemmen met het pensioenakkoord. Een ruime meerderheid van 79 procent stemde voor.
15/06 16u30  Gestolen instrumenten fanfarekorps teruggevondenNa een melding van een alerte getuige heeft de politie vrijdagmiddag rond 18.00 uur op de Noorderweg de gestolen instrumenten van een Haarlems fanfarekorps teruggevonden. De instrumenten waren op de Noorderweg gedumpt.
15/06 15u00  PostNL komt leveringen niet na, maar je moet wel thuis blijven!!Wat is het toch vreselijk slecht geregeld bij PostNL. Al lange tijd klagen mensen steen en been over het niet leveren van een pakket terwijl de PostNL een dag van tevoren een bericht verstuurd thuis te blijven voor levering van het pakket.
15/06 13u45  Veel deelnemers aan de start voor de Toertocht FrieslandOp het parkeerterrein van het Hotel Restaurant Heerenveen aan de Schans vond zaterdag ochtend de start plaats voor de Toertocht Friesland.
15/06 12u15  Verdachte na lange achtervolging aangehoudenDoor de melding van een alerte getuigen kan de politie, in de nacht van vrijdag 14 juni op zaterdag 15 juni, een man in Amstedam aanhouden die verdacht wordt van een inbraak op de Hanzeboulevard in Amersfoort. De recherche zoekt getuigen.
15/06 11u45  Leeftijd vader bij geboorte kind stijgtDe gemiddelde leeftijd van vaders bij de geboorte van een kind is de afgelopen vijf jaar gestegen naar 34,2 jaar. Vooral mannen onder de vijfendertig werden minder vaak vader. Dat meldt het CBS op basis van de nieuwste cijfers.
15/06 10u30  gewonden bij aanrijdingEen vrachtwagen en een personenwagen zijn zaterdagmorgen rond 08.50 uur met elkaar in botsing gekomen op de N65 bij Vught.
15/06 10u15  Drietal aangehouden in gestolen autoPolitieagenten konden vrijdagavond drie personen aanhouden die in een gestolen auto reden. De bestuurder reed bovendien terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd.
15/06 09u45  Voetganger wordt aangereden door inhalende automobilistEen 41 jarige inwoner van Prinsenbeek raakte vrijdagmiddag gewond toen hij op de Gilzerbaan werd aangereden door een personenauto. De bestuurder van die auto haalde op dat moment een voorganger in, terwijl dat niet was toegestaan.
15/06 09u45  Douane België onderschept grote partij cocaïne in containerDe douane in de haven van Antwerpen heeft deze week bij een routine controle in een container een grote partij van meer dan 3.000 kilo cocaïne aangetroffen en in beslaggenomen.
15/06 09u30  Vrouw zwaar gewond na aanrijding, betrokken fietser rijdt doorTwee fietsers kwamen vrijdagavond met elkaar in aanrijding in Utrecht op de kruising van de Vredenburg en de St. Jaconsstraat. Eén van de fietsers reed door na het ongeval. De politie is op zoek naar getuigen.
14/06 21u30  Misstanden bij aspergekweker in Noord-BrabantWerknemers die 55 cent betaald krijgen voor een kilo geoogste asperges, elke dag zo’n twaalf uur werken en slapen in caravans zonder stroom of kookgelegenheid. Tijdens een controle bij een aspergekweker in de Peel trof de Inspectie SZW veel misstanden aan. De ondernemer kan onder meer boetes verwachten voor het overtreden van regels voor het minimumloon en arbeidstijden.
14/06 20u30  Poging moord op bestelling op advocateEen normaal intakegesprek draaide voor een Zoetermeerse advocate in september 2017 uit op een verschrikkelijke steekpartij. Uit het niets sprong haar "cliënt" op en begon met een mes in haar hoofd te steken. Wie de jongen was, is nog altijd onbekend. 'Ik had hem nog nooit gezien,' zei de advocate later. Drie medeverdachten uit Amsterdam werden wel aangehouden en hoorden vandaag de strafeis tegen zich.
14/06 20u15  Omscholing DSI op nieuw wapen tijdelijk stilgelegdDe omscholing van de Dienst Speciale Interventies (DSI) op een nieuw semi-automatisch schoudervuurwapen is tijdelijk stilgelegd. Minister Ferd Grapperhaus en staatssecretaris Barbara Visser hebben dat besloten. De bewindslieden laten extra onderzoek doen naar de daadwerkelijke opname in het lichaam van stoffen die bij het oefenen vrijkomen. Dat hebben zij de Kamer laten weten.
14/06 19u45  Nieuwe strategie bestrijding muskusrattenMuskusratten worden tot aan de landsgrens teruggedrongen. Dat heeft de Unie van Waterschappen tijdens de ledenvergadering op 14 juni besloten. De nieuwe bestrijdingsstrategie minimaliseert het risico op graafschade in dijken en oevers. Zo blijft de waterveiligheid verzekerd.
14/06 19u45  Aanhoudingen na fabricage molotovcocktailsVier jongemannen in de leeftijd van 15-20 jaar zijn vrijdag 14 juni rond 17.30 uur aangehouden op verdenking van wapenbezit. De politie nam meerdere molotovcocktails, messen en een vuurwapen in beslag.
14/06 18u15  Vier aanhoudingen in onderzoek naar bedrijf dat fraude met mest zou faciliterenDe politie heeft donderdag 4 mannen aangehouden die werken voor een mestintermediair uit de omgeving van Zwolle.
14/06 18u15  Tot 12 jaar cel geëist voor betrokkenheid bij neersteken advocateEr is 12 en 10 jaar cel geëist tegen twee mannen die verdacht worden van betrokkenheid bij het neersteken van een 38-jarige advocate in Zoetermeer. Dit maakt het Openbaar Ministerie bekend
14/06 17u30  Persconferentie onderzoeksteam MH17, OM begint mogelijk rechtszaak tegen MH17-verdachtenOp woensdag 19 juni om 13.00 uur houdt het Joint Investigation Team een persbijeenkomst over ontwikkelingen in het strafrechtelijk onderzoek naar het neerhalen van vlucht MH17.
14/06 17u15  Update Schietpartij Waldeck Pyrmontlaan in Rotterdam-KralingenVrijdag besloot de rechter-commissaris van de rechtbank Rotterdam dat vijf verdachten die afgelopen zondag zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident in Rotterdam-Kralingen 14 dagen langer vast blijven zitten.
14/06 17u00  Tot 12 jaar cel geëist voor betrokkenheid bij het neersteken Zoetermeerse advocateEr is 12 en 10 jaar cel geëist tegen twee mannen die verdacht worden van betrokkenheid bij het neersteken van een 38-jarige advocate in Zoetermeer. Dit maakt het Openbaar Ministerie bekend
14/06 16u15  Hoge gevangenisstraffen voor mensensmokkel met te duchten levensgevaarEen 31-jarige man uit Hilversum en 26-jarige man uit Bussum zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen van 72 maanden respectievelijk 54 maanden. Dat heeft het gerechtshof Amsterdam vandaag bepaa
14/06 16u00  Fietsster zwaargewond na aanrijding met vrachtwagenVrijdagochtend is een fietsster zwaargewond geraakt na een aanrijding met een vrachtwagen op de Goudsesingel in Rotterdam-centrum
14/06 15u15  Jeugddetentie en PIJ-maatregel voor 5 overvallen in anderhalve weekEen 18-jarige jongen uit Lopik die 5 supermarkten heeft overvallen in anderhalve week is veroordeeld tot één jaar jeugddetentie.
14/06 15u00  Persconferentie onderzoeksteam MH17, mogelijk bekendmaking wie achter neerhalen MH17 zatOp woensdag 19 juni om 13.00 uur houdt het Joint Investigation Team een persbijeenkomst over ontwikkelingen in het strafrechtelijk onderzoek naar het neerhalen van vlucht MH17.
14/06 14u30  Beslag op auto’s en woningen in witwasonderzoekOp donderdag werd bij een politieactie beslag gelegd op dure auto’s en woningen. Dit alles in het kader van een groot witwasonderzoek.
14/06 14u30  'Man die kinderfeestjes begeleidde heeft thuis 600.000 afbeeldingen van kinderporno'Bij een 56-jarige man uit Haarlem zijn thuis zeker 600.000 afbeeldingen met kinderporno aangetroffen op 'meerdere' gegevensdragers.
14/06 13u45  Dodelijke aanrijding op de N36Bij een aanrijding op de N36 tussen een personenauto en een bedrijfsbusje is donderdag een 38-jarige vrouw uit Hengelo overleden.
14/06 12u00  Verdachte aangehouden voor moord Halil Erol 2010In het rechercheonderzoek naar de moord op Halil Erol uit 2010 is op vrijdagmorgen 14 juni een 42-jarige inwoner van Meppel aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij moord op de destijds 34-jarige Halil Erol uit Steenwijk. Halil Erol, vader van twee jonge dochters, verdween op zaterdag 6 februari 2010. Later dat jaar en in 2013 werden lichaamsdelen teruggevonden op verschillende plekken in het land.
14/06 11u30  Na verlaging cholesterol blijven afweercellen toch overactiefZelfs als statines een te hoog cholesterol bij patiënten hebben verlaagd, is de kans op hart- en vaatziekten nog altijd verhoogd. Onderzoekers van het Radboudumc en Nederlandse collega’s hebben nu ontdekt dat bepaalde afweercellen daar mogelijk aan bijdragen. Hun geheugen is de boosdoener, schrijven ze in Cell Metabolism.
14/06 10u45  Kabinet trekt ruim 20 miljoen uit voor werkgelegenheidseffecten energietransitieDe energietransitie biedt veel kansen, maar betekent ook dat een aantal mensen in met name de fossiele energiesector de komende jaren waarschijnlijk hun baan zal verliezen. Om deze werknemers te helpen met om- en bijscholen en van-werk-naar-werk trajecten trekt het kabinet 22 miljoen euro uit. Dat schrijven minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.
14/06 10u45  Hartpatiënten na dotteren dezelfde dag naar huisPatiënten in het Albert Schweitzer ziekenhuis die een geplande dotteroperatie ondergaan, of gepland een pacemaker of ICD geïmplanteerd krijgen, hoeven voortaan na deze ingreep niet meer een nacht in het ziekenhuis te blijven. Vanaf 17 juni kunnen zij in de meeste gevallen aan het einde van de dag naar huis.
14/06 10u30  Vier gewonden bij aanrijdingOp vrijdagmorgen vond er een aanrijding plaats op de Rijksweg A7 onder Zuidoostbeemster. Bij het verkeersongeval raakten vier personen gewond.
14/06 10u30  Onderzoek naar internetoplichting levert vier verdachten opFinanciële rechercheurs van district De Markiezaten en agenten van de politieteams Bergen op Zoom en Roosendaal hebben de afgelopen tijd samen zaken opgepakt waarbij sprake was van oplichting via Marktplaats. Drie onderzoeken hebben inmiddels geleid naar vier verdachten.
14/06 10u15  Schietpartij in 't ZandOp vrijdagmorgen werden er geschoten op een personenauto op de Verbindingsweg ter hoogte van de Oude Rijksweg in ’t Zand. Bij het incident raakte niemand gewond.
14/06 08u45  Politie onderzoekt ernstige bedreigen van medewerkerDe politie doet onderzoek nadat informatie is verkregen dat een politiemedewerker van de eenheid Zeeland-West-Brabant ernstig wordt bedreigd. De bedreiging is gericht op het leven van de agent. Afgelopen week heeft de politie meerdere personen aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij deze bedreiging. Het rechercheteam sluit nieuwe arrestaties niet uit.
14/06 08u45  'Meerdeheid wil verplichting vaccineren'EenVandaag peilde onder deelnemers van hun panel de verschillende maatregelen die moeten helpen om het aantal gevaccineerden omhoog te krijgen.
14/06 08u45  Detailhandel zet ruim 2 procent meer om in aprilDe detailhandel heeft in april 2,3 procent meer omgezet dan in april 2018, meldt het CBS. Het verkoopvolume was eveneens 2,3 procent hoger. Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerde een hogere omzet. Daarnaast is online 15,9 procent meer omgezet.
14/06 08u30  Oogst suikerbieten Europa pakt lager uitDe opbrengst suikerbieten viel in 2018 in bijna alle landen van de EU-28 lager uit dan een jaar eerder. In Nederland werd per hectare 18 procent minder geoogst. Spanje had in 2018 de hoogste opbrengst per hectare, die nauwelijks lager was dan in 2017. Dit maakt het CBS bekend op basis van de laatste landbouwcijfers van Eurostat.
13/06 23u45  Gezin op de vlucht voor processierupsHet gezin van Robin van den Heuvel in Eindhoven logeert al twee weken bij familie, omdat hun huis onleefbaar is geworden door de eikenprocessierups.
13/06 22u00  OM eist twintig jaar in moordzaak De WestereenDe officier van justitie eiste vanmiddag een gevangenisstraf van twintig jaar tegen de 34-jarige vrouw die verdacht wordt van medeplegen van moord op haar echtgenoot Tjeerd van Seggeren.
13/06 21u00  FNV en CNV: Acties dreigen bij grondstoffenfabriek Givaudan om te laag loonbodFNV Procesindustrie en CNV Vakmensen geven grondstoffenfabrikant Givaudan uit Naarden tot 21 juni de tijd om met goede cao-voorstellen te komen.
13/06 20u45  Familiedrama: man steekt vrouw dood in woning in Den BoschIn een woning in Den Bosch heeft zich donderdagmiddag een 'familiedrama' afgespeeld.
13/06 20u30  Pick-up wint terreinHet vervoersmiddel de pick-up wint in Nederland steeds meer terrein. Autohandelaren spelen in op de markt.
13/06 20u00  77 leerlingen van het Calvijn College wachten nog op examenuitslag77 VMBO-kaderleerlingen van het Calvijn College in Amsterdam wachten nog steeds op de uitslag van het eindexamen.
13/06 19u15  Extra informatie in onderzoek naar gewelddadige verkrachtingIn het onderzoek naar de gewelddadige verkrachting die plaatsvond op de Holenweg in de nacht van vrijdag 31 mei op zaterdag 1 juni, is een aantal tips binnengekomen bij de recherche.
13/06 18u45  Groningen weer getroffen door aardbeving, de vierde beving in twee weken tijdGroningen werd donderdagmiddag weer getroffen door een aardbeving, zo laat het KNMI weten.
13/06 18u15  Achtervolging op A67 eindigt in crashDonderdagmiddag is een achtervolging op de A67 geëindigd in drie arrestaties en drie beschadigde politieauto's. De politie zoekt getuigen, onder meer chauffeurs die een dashcam in hun voertuig hebben gemonteerd en de achtervolging mogelijk hebben gefilmd.
13/06 18u15  Twee politiemedewerkers buiten functie gesteldDe politiechef van de eenheid Amsterdam heeft twee politiemedewerkers geschorst vanwege plichtsverzuim.
13/06 15u00  F-35 naar de LuchtmachtdagenDe F-35 komt naar de Luchtmachtdagen. Zojuist zijn vanaf de Amerikaanse oostkust 2 Nederlandse gevechtstoestellen (de F002 en de F008) opgestegen. Met behulp van een KDC-10-tankervliegtuig steken ze de Atlantische Oceaan over om in de loop van de avond in Nederland te arriveren.
13/06 14u15  Kleine groep jonge VOG-mijders ontzegt zichzelf kansenEen verkeerde beeldvorming over de VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) is ongewenst wanneer deze er toe leidt dat jongeren hun kansen op het krijgen een VOG te laag inschatten en hierdoor hun carrière wordt belemmerd. Zij melden zich dan bijvoorbeeld niet aan voor een opleiding, stage of leerwerkplek.
13/06 14u15  Man gewond na steekpartij in Den HaagDe politie kreeg op donderdagochtend 13 juni rond 6:00 uur een melding van een steekincident in een restaurant aan de Laan in Den Haag. Een gewonde man is met steekwonden per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. In het restaurant hield de politie een 36-jarige man uit Den Haag aan. Ook de verdachte raakte tijdens het incident gewond.
13/06 14u15  Tot 4 jaar gevangenisstraf voor Utrechtse 'drugsfamilie'Een vader, moeder en hun 4 zoons die zich schuldig hebben gemaakt aan verschillende drugsgerelateerde strafbare feiten zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen. De spil van de familie – een 34-jarige man is veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf. De familieleden hielden zich bezig met de invoer en verkoop van hard- en softdrugs en het witwassen van honderdduizenden euro’s.
13/06 14u00  Fietser (79) overleden door verkeersongevalIn Milheeze is donderdagmorgen een 76-jarige fietser uit die plaats om het leven gekomen bij een verkeersongeval.
13/06 14u00  Aanrijding tussen auto en scooter in SchiedamDonderdagmiddag vond er een aanrijding plaats tussen een auto en een scooter op de Piersonstraat, kruising met de Burg. van Haarenlaan in Schiedam.
13/06 13u45  Grote brand in BergambachtOp de Tussenlanen in Bergambacht is dinsdagmiddag een grote brand uitgebroken in twee schuren.
13/06 13u45  FNV: Vakbonden sturen ultimatum naar ziekenhuiswerkgevers voor goede caoVakbonden FNV Zorg & Welzijn, NU’91, CNV en FBZ hebben een ultimatum gestuurd naar de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). De vakbonden vinden het eindbod, dat de ziekenhuiswerkgevers eerder deze maand neerlegden, onacceptabel. FNV Zorg & Welzijn wil een goede cao voor de 200.000 ziekenhuismedewerkers.
13/06 13u30  RUG komt niet opdagen bij overhandigen gouden drolROOD Groningen heeft vandaag een gouden drol aan vertrekkend rector Elmer Sterken van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) willen presenteren vanwege de hoge kosten van zijn afscheidsfeest
13/06 13u00  Nieuwe oorzaak gevonden voor vaginale schimmelinfectiesVeel vrouwen kampen met terugkerende vaginale schimmelinfecties. Het is onduidelijk waarom sommigen hier gevoeliger voor zijn dan anderen.
13/06 12u45  Aantal arbeidsmigranten uit Polen, Roemenië en Burlgarije gaat sterk afnemenVolgens ABN Amro zal het aantal Polen, Bulgaren en Roemenen dat de komende jaren naar Nederland komt om te werken sterk afnemen.
13/06 12u00  Cybersecuritybeeld Nederland 2019Het jaarlijkse Cybersecuritybeeld Nederland 2019 schetst een beeld van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van cybersecurity en cybercrime. En ook de komende tijd is er weer volop werk aan de winkel.
13/06 11u45  Alle gemelde schades in aanmerking voor stuwmeerregeling GroningenAlle Groningers die tot vandaag schade hebben gemeld bij de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen (TCMG) komen in aanmerking voor de stuwmeerregeling.
13/06 11u30  Gevaarlijke tropische 'reuzenteek' aangetroffen bij Nederlandse grensIn de afgelopen dagen zijn in Duitsland dicht bij de Nederlandse grens zeker zes Hyalomma-teken gevonden.
13/06 11u30  Door vergrijzing bij de forensische opsporing dreigt tekort aan technisch rechercheursOm de problemen bij de forensische opsporing aan te pakken, moet de politie in snel tempo politiemensen opleiden.
13/06 10u30  Overleden persoon gevonden in het water van het Spaarne in HaarlemBij de hulpdiensten kwam donderdagochtend een melding binnen dat er een persoon in het water zou liggen in het Spaarne van Haarlem.
13/06 10u00  Problemen bij forensische opsporing, politie moet snel technisch rechercheurs opleidenOm de problemen bij de forensische opsporing aan te pakken, moet de politie in snel tempo politiemensen opleiden.
13/06 09u30  Huizen in Zundert ontruimd na mislukte plofkraakTwee mannen die woensdagnacht tussen 04.00 uur en 05.00 uur een plofkraak wilden plegen hebben bij een pinautomaat in het centrum een explosief achtergelaten.
13/06 08u15  Consumentenprijzen in mei 2,4 procent hogerConsumentengoederen en -diensten waren in mei 2,4 procent duurder dan een jaar eerder, meldt het CBS.
13/06 08u00  Relaties meest stabiel bij klein leeftijdsverschilStellen waarvan de partners ongeveer even oud zijn gaan het minst vaak uit elkaar.
12/06 21u15  Grote brand bij Europarcs Poort van AmsterdamBij Europarcs Poort van Amsterdam in Uitdam is woensdagavond een grote brand uitgebroken.
12/06 21u15  Brand in flatwoningIn een flatwoning in Vlaardingen is woensdagavond een brand uitgebroken op de achtste etage.
12/06 21u00  PostNL start met uitstootvrije pakketbezorging in GroningenPostNL heeft de ambitie om in 2025 in 25 binnensteden uitstootvrij te bezorgen. Deze maand start PostNL in een deel van de historische binnenstad van Groningen met volledig uitstootvrije pakketbezorging. Dit wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een samenwerking tussen de gemeente Groningen en PostNL. Vanuit het PostNL pakkettensorteercentrum in Kolham worden pakketten naar een stadshub aan het Europapark gebracht. Vanuit daar worden de pakketten bij consumenten in de binnenstad bezorgd met kleine elektrische voertuigen van PostNL. De bedoeling is om gaandeweg het uitstootvrije gebied steeds verder uit te breiden.
12/06 20u30  Eerste drie klinische specialisatieopleidingen voor technisch geneeskundigen afgerond in het UMCGDrie technisch geneeskundigen hebben in het UMCG als eerste klinische specialisatieopleidingen voor technisch geneeskundigen afgerond. Zij deden dit op drie verschillende afdelingen: Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie, de Kinder Intensive Care en de Hepato-Pancreato-Biliaire Chirurgie en Levertransplantatie. Het gaat om zogenoemde ‘fellowships’ in samenwerking met de Universiteit Twente en Nederlandse Vereniging voor Technische Geneeskunde (NVvTG). Het UMCG loopt voorop in de ontwikkeling en implementatie van deze nieuwe zorgprofessionals. Als afronding van de opleiding ontvingen de technisch geneeskundigen het certificaat uit handen van hun opleiders en de NVvTG. Zij krijgen vanaf 1 januari 2020 ook een definitieve BIG-registratie; op dit moment hebben zij een voorlopige BIG-registratie.
12/06 20u15  Brandje op hoogte in VlaardingenVanavond heeft korte tijd brand gewoed in een flat aan de Zwaluwenlaan in Vlaardingen.
12/06 20u00  Gratis bouwkundige inspectie voor monumenteigenarenIn 2019 kunnen 175 monumenteigenaren in het aardbevingsgebied een gratis bouwkundige inspectie aanvragen bij Stichting Monumentenwacht Groningen. Nationaal Coördinator Groningen heeft hiervoor een subsidie van 250.000 euro beschikbaar gesteld. De inspectie is bedoeld om monumenteigenaren inzicht te geven in de staat en het onderhoud van hun pand.
12/06 20u00  Eerste geldmaat onthuld in SoestGeldmaat heeft samen met ABN AMRO, ING en de Rabobank de eerste ‘geldmaat’ in Winkelcentrum Overhees in Soest onthuld. Dit is het startschot voor de overdracht van de geldautomaten van de drie banken aan Geldmaat, de organisatie die verantwoordelijk is voor de contantgeldvoorziening in Nederland. De geldmaten zijn herkenbaar aan de gele kleur en het logo, en worden in 2019 en 2020 geleidelijk zichtbaar in het Nederlandse straatbeeld.
12/06 19u30  Nederland wijzigt belastingverdrag met ZwitserlandNederland heeft een protocol tot wijziging van het belastingverdrag tussen Nederland en Zwitserland ondertekend. Er zijn nieuwe afspraken gemaakt tegen belastingontwijking. Ook zijn er nieuwe afspraken gemaakt over het heffingsrecht over pensioenen.
12/06 19u30  Douane vindt grote partij cocaïne in Rotterdamse havenDe douane heeft tijdens een controle op vrijdag 7 juni jl. een grote partij cocaïne aangetroffen. De verdovende middelen zaten verstopt onder de motor van een reefer-container, die afkomstig was uit Ecuador en was geladen met bananen.
12/06 18u45  'Cyberaanvallen kunnen leiden tot digitale ontwrichting van de maatschappij'De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, NCTV, waarschuwt voor ontwrichting van de Nederlandse maatschappij door cyberaanvallen uit het buitenland.
12/06 17u30  Jonge vrouw (18) zwaar mishandeld in AmersfoortOp woensdagmorgen 12 juni werd omstreeks 09:45 uur een jonge vrouw met een mes in haar been gestoken nadat de daders haar trachtten te beroven van haar sieraden.
12/06 16u30  Zonnepanelen op Nederlandse wateren brengen mogelijk schade toe aan dier en milieuHet massaal aanleggen van zonnepanelen op Nederlandse wateren helpt de klimaatdoelen, maar natuurbeschermers vrezen voor schade aan dier en milieu en vinden dat eerste lege daken gebruikt moeten worden voor de aanleg van zonnepanelen. Dit schrijft Trouw woensdag.
12/06 16u15  Straten onder water en gaslekkage door leidingbreuk in Rotterdam-OverschieEen kapotte waterleiding heeft woensdag heel wat ravage aangericht in de Schielaan in Rotterdam-Overschie
12/06 15u45  Al decennialang veel fysiek en psychisch geweld in jeugdzorgDe Commissie Onderzoek naar geweld in de Jeugdzorg concludeert dat driekwart van de kinderen die tussen 1945 en nu in de Jeugdzorg hebben gezeten, te maken heeft gehad met fysiek, seksueel en psychisch geweld.
12/06 14u45  UWV gaat dossiers ‘Groningen’ opnieuw bekijkenUWV gaat de dossiers van een specifieke groep klanten met een IVA-uitkering (volledig en duurzaam arbeidsongeschikt) opnieuw bekijken en de klanten waar nodig oproepen voor een herbeoordeling.
12/06 14u30  Districtelijk hennepteam ontruimt kwekerijenHet districtelijk hennepteam in De Markiezaten heeft afgelopen dinsdag op verschillende adressen in het gebied hennepkwekerijen ontmanteld.
12/06 14u30  Uitslag examens laat door storing langer op zich wachtenDoor een technische storing bij het administratieve systeem SomToday moeten leerlingen van de 190 scholen die met dit systeem werken langer wachten op de uitslag van hun eindexamen.
12/06 13u00  Tweede aanhouding in onderzoek naar dodelijk schietincident Hoptille in AmsterdamIn het onderzoek naar het dodelijk schietincident op 2 mei op de Hoptille, waarbij een 24-jarige man om het leven kwam, heeft de politie vanmorgen een tweede verdachte aangehouden.
12/06 12u45  Het massaal aanleggen van zonnepanelen op Nederlandse wateren brengt mogelijks schade aan dier en milieuHet massaal aanleggen van zonnepanelen op Nederlandse wateren helpt de klimaatdoelen, maar natuurbeschermers vrezen voor schade aan dier en milieu en vinden dat eerste lege daken gebruikt moeten worden voor de aanleg van zonnepanelen. Dit schrijft Trouw woensdag.
12/06 12u00  Vlaar­ding­se school mocht leer­ling ver­bie­den een re­li­gi­eu­ze dolk te dra­genDe Stichting Openbare Scholengroep Vlaardingen mocht een sikh leerling weigeren om zijn kirpan (een rituele dolk) te dragen op school.
12/06 11u30  Legale misstanden bij kalverenLuchtwegaandoeningen, gladde vloeren en transport veroorzaken ernstige en structurele welzijnsproblemen bij kalveren.
12/06 11u30  Nieuwe informatie in cold case Sjef KleeVorige week maakte de politie bekend nieuw onderzoek te doen naar het overlijden van Sjef Klee (1995).
12/06 10u45  Organisaties presenteren Deltaplan voor verkeer, minister zegt nee tegen rekeningrijdenZo'n 25 organisaties in verkeer en vervoer presenteren vandaag een Deltaplan Mobiliteit.
12/06 09u45  Groot onderzoek naar ziekten door muggenEr is tien miljoen euro beschikbaar voor een groot onderzoek naar infectieziekten veroorzaakt door muggen.
12/06 09u00  Motorrijder komt om het leven bij ernstig ongeval in SchijndelOp de N618, de Boxelseweg tussen Schijndel en Boxtel, is dinsdagavond bij een ernstig ongeluk een motorrijder om het leven gekomen.
12/06 08u30  Campagne tegen ouderenmishandeling van startOuderen moeten zich veilig voelen en veilig zijn. Toch krijgt 1 op de 20 thuiswonende 65-plussers ooit te maken met ouderenmishandeling, blijkt uit onderzoek in opdracht van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC).
12/06 08u15  Omzet groothandel ruim 3 procent hogerIn het eerste kwartaal van 2019 heeft de groothandel en handelsbemiddeling ruim 3 procent meer omzet behaald dan in dezelfde periode een jaar eerder.
12/06 08u00  Ruim 2 duizend honderdplussersOp 1 januari 2019 woonden er 2 189 honderdplussers in Nederland.
11/06 21u30  Nachtafsluitingen Ketheltunnel A4 voor hitteproeven beton - Schiedam / VlaardingenRijkswaterstaat voert tussen 10 juni en 18 juli in de avond en nacht hitteproeven uit in de Ketheltunnel. Om verkeershinder zoveel mogelijk te voorkomen zijn de proeven ‘s nachts, overdag zijn de tunnelbuizen gewoon open.
11/06 20u00  Gewonde steekpartij Heerlen op de vlucht voor politieBij een ruzie tussen een groep van circa acht personen op de Imstenraderweg in Heerlen, is dinsdagavond rond 19:10 uur een man gewond geraakt.
11/06 20u00  Huidfonds komt met nieuwe campagne Huidhelden huidkankerHet Huidfonds richt zich met haar publiekscampagne ‘Huidhelden’ op acceptatie van de huid die ‘anders’ is en op het voorkomen van huidaandoeningen. Deze keer lanceert het Huidfonds 5 Huidhelden met verschillende vormen van huidkanker. Hiermee vraagt het Huidfonds aandacht voor de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland, huidkanker.
11/06 19u45  DNB: Economische groei neemt afHet groeitempo van de Nederlandse economie neemt af, bij een aanhoudend zeer krappe arbeidsmarkt. Na achtereenvolgens 3,0% en 2,6% in 2017 en 2018, daalt de groei van het bruto binnenlands product (bbp) in 2019 naar 1,6%. In 2020 en 2021 komt de groei op 1,5% en 1,4%, dicht bij de potentiële groei. De werkloosheid ligt in elk van de jaren 2019-2021 op 3,3% van de beroepsbevolking en blijft daarmee historisch laag. Dit blijkt uit de nieuwe halfjaarlijkse ramingen van De Nederlandsche Bank (DNB), die vandaag zijn gepubliceerd.
11/06 19u30  Grote brand in WaddinxveenOp de Staringlaan in Waddinxveen is dinsdagavond een grote brand uitgebroken.
11/06 19u30  Excuses aan betrokken ouders en extra maatregelen in zaak kinderopvangtoeslagTijdens een gesprek vanmiddag met een delegatie van ouders bij wie de kinderopvangtoeslag in 2014 is stopgezet, heeft staatssecretaris Snel van Financiën persoonlijk zijn excuses aangeboden. Omdat hij zich realiseert dat verontschuldigingen de veroorzaakte problemen niet oplossen, kondigde hij ook een aantal extra maatregelen aan.
11/06 19u15  WHO award voor Alliantie Nederland Rookvrij en Rookvrije GeneratieDe Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft vandaag de ‘World No Tobacco Award’ toegekend aan de Alliantie Nederland Rookvrij (ANR), de samenwerking tussen gezondheidsfondsen Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en Longfonds en bijna 160 partners. De Alliantie krijgt deze internationale erkenning voor de bijzondere prestaties die het tabaksgebruik helpen terugdringen en het tabaksontmoedigingsbeleid bevorderen. De Wereldgezondheidsorganisatie spreekt in het bijzonder haar waardering uit voor de beweging, die in gang is gezet met de Rookvrije Generatie.
11/06 18u45  Leeuwinnen winnen van Nieuw-Zeeland met 1-0De Leeuwinnen hebben hun eerste groepswedstrijd op het WK in blessuretijd gewonnen.
11/06 18u15  Oud-VN-topman veroordeeld voor kindermisbruik in NepalIn Nepal heeft een rechtbank de oud-VN-medewerker Peter Dalglish schuldig bevonden aan kindermisbruik.
11/06 17u15  Lijnbus in Groningen met 50 passagiers uitgebrandIn stad Groningen is dinsdagochtend een lijnbus uitgebrand.
11/06 16u45  Acht aanhoudingen in groot ondermijningsonderzoekPolitie, Openbaar Ministerie en de Gemeente Leeuwarden werken vandaag samen in een groot onderzoek dat zich richt op ondermijnende activiteiten van een 37-jarige man uit Leeuwarden. Hij wordt verdacht van witwassen, het overtreden van de Opiumwet, valsheid in geschrifte, oplichting en uitkeringsfraude en leiding geven aan een criminele organisatie.
11/06 16u30  Burgemeester Eindhoven staat demonstraatie Pegida toe in binnenstadBurgemeester John Jorritsma van Eindhoven heeft 19 juni aangewezen als datum waarop Pegida haar anti-islambetoging mag houden
11/06 15u45  Wilders vraagt collega-fractievoorzitters om steun voor parlementaire enquêteIn een brief aan zijn collega-fractievoorzitters in de Tweede Kamer heeft Wilde s gevraagd of zij zijn verzoek voor een parlementaire enquête willen steunen.
11/06 14u15  Amerikaan probeert met wapen en munitie langs douane te komenBeveiligingsmedewerkers hebben maandag op Schiphol een 35-jarige Amerikaan opgepakt, die in zijn handbagage een vuurwapen met patroonhouder had.
11/06 13u45  Vrouw (68) die in Amsterdam werd mishandeld is overledenEen 68-jarige vrouw die op 21 april werd mishandeld op de Geervliet in Amsterdam is overleden. Dat heeft de politie bekendgemaakt.
11/06 13u45  Opsporing Verzocht: poging tot ontvoering vrouwOp 6 mei rond half elf ‘s avonds fietst een 59-jarige vrouw op de Moerputtenweg in Vlijmen.
11/06 11u45  Ondanks ballon geen feestDe politie heeft in de nacht van zondag 9 op maandag 10 juni op de A4 bij Hoofddorp een 22-jarige man uit Alphen aan de Rijn aangehouden voor het rijden onder invloed van een stof. Hij was opgevallen omdat hij met een ballon aan de mond zijn auto bestuurde.
11/06 11u45  Duits onderzoek psychoactieve stoffen leidt naar Nederlandse verdachtenNaar aanleiding van een rechtshulpverzoek uit Duitsland zijn vorige week in Nederland en Kroatië vier Nederlanders aangehouden die betrokken zouden zijn bij de grootschalige levering van psycho-actieve stoffen, in de volksmond wel designerdrugs genoemd, aan vele afnemers in met name Duitsland. Aan de aanhoudingen ging een onderzoek van 1,5 jaar vooraf in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen en Nederland.
11/06 11u30  ACM in actie tegen verboden bemiddelingskostenOmdat huurbemiddelaars nog steeds in strijd met de regels bemiddelingskosten rekenen aan huurders is de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in actie gekomen. Bemiddelingskosten rekenen is niet toegestaan als huurbemiddelaars in opdracht van verhuurders handelen. De ACM heeft lasten onder dwangsom opgelegd aan enkele huurbemiddelaars. Hiermee dwingt de ACM de bedrijven te stoppen met het rekenen van bemiddelingskosten. Na de zomer gaat de ACM opnieuw controleren. Huurbemiddelaars die dan nog steeds onterechte kosten rekenen aan huurders kunnen een boete van de ACM verwachten. De boetes die de ACM kan opleggen bedragen maximaal 900.000 euro per overtreding.
11/06 11u30  Koning en vicepremier bij Nederlandse VeteranendagKoning Willem-Alexander en vicepremier Hugo de Jonge wonen zaterdag 29 juni 2019 in Den Haag de 15e Nederlandse Veteranendag bij.
11/06 10u45  Actie in Friesland in onderzoek witwassenIn Friesland is de politie dinsdagmorgen vroeg begonnen met invallen in Leeuwarden en Goutum. Hierbij zijn volgens de politie tot nu toe vier aanhoudingen verricht.
11/06 10u30  3,5 miljoen voor terreurpreventie op stationsDe regering maakt eenmalig 3,5 miljoen euro vrij om de veiligheid op zes stations te verbeteren. Het gaat hier om antiterreurmaatregelen.
11/06 10u30  Auto gecrasht na tanken zonder betalenEen medewerker van een tankstation langs de A58, ter hoogte van Arnemuiden, meldde zich zondagavond bij de politie dat er zojuist een auto hard was weggereden vanaf het tankstation. De inzittenden zouden hebben getankt en niet betaald.
11/06 08u15  Automobilst omgekomen bij aanrijding in LochemOp de Nettelhorstenweg bij Lochem is dinsdagmorgen een automobilist om het leven gekomen bij een aanrijding.
11/06 08u15  Dode bij aanrijding op A58Op de snelweg A58 ter hoogte van Rucphen deed zich dinsdagochtend omstreeks 03.50 uur een aanrijding voor. Een personenauto reed op die weg in de richting van Breda en is door onbekende oorzaak tegen de achterkant van een vrachtwagen gereden. De bestuurder van de personenauto is hierbij overleden.
11/06 08u15  Politie lost waarschuwingsschoten bij aanhoudingDe politie heeft dinsdagmorgen twee waarschuwingsschoten gelost om een verdachte van woninginbraak aan te houden.
11/06 08u15  Omzet transport 4,6 procent hoger in eerste kwartaalDe omzet van de transportsector was in het eerste kwartaal van 2019 4,6 procent hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder. Koeriersbedrijven zetten ruim 13 procent meer om. Bij luchtvaartbedrijven was de omzet 0,3 procent hoger dan een jaar eerder. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe kwartaalcijfers.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

12x Doodgeschoten man in Amsterdam-Noord is thaibokstrainer Saban Berk18/06 08u30 - Blik op Nieuws: Bij de schietpartij maandagavond in Amsterdam-Noord is thaiboksertrainer Saban Berk om het leven gekomen. Berk gaf les in het sportcentrum The Big Lab aan de Vlierweg. Dit is in de nabijheid van de plaats van de schietpartij. Dit meldt het Parool.
12x 7 procent van de werkenden wil minder uren werken18/06 08u30 - Blik op Nieuws: De afgelopen jaren daalde het aantal werkenden dat meer uren wil werken terwijl het aantal werkenden dat liever minder uren zou willen werken juist toenam. Bij de laatstgenoemden ging het om 7 procent in het eerste kwartaal van 2019. Dat meldt het CBS aan de hand van nieuwe cijfers.
10x Satudarah blijft verboden18/06 11u00 - Blik op Nieuws: De motorclub Satudarah blijft verboden. Dat heeft het gerechtshof Den Haag vandaag in hoger beroep beslist. Daarmee komt het hof tot dezelfde conclusie als de rechtbank eerder kwam.
9x Land Rover introduceert Range Rover Velar Carbon Edition18/06 09u30 - Blik op Nieuws: Land Rover presenteert exclusief voor de Nederlandse markt de Range Rover Velar Carbon Edition. De gelimiteerde uitvoering onderscheidt zich door een rijkere uitrusting en diverse carbonfiber exterieurdetails. De Range Rover Velar Carbon Edition is er vanaf € 86.290,-.
9x Aanhoudingen in onderzoek naar fraude door mesthandelaar18/06 16u00 - Blik op Nieuws: De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft 3 functionarissen van een Twents bedrijf dat meststoffen vervoert, verhandelt en verwerkt aangehouden. Het bedrijf uit de omgeving van Hengelo en de functionarissen worden er van verdacht te frauderen door het doen van valse laad- en losmeldingen en het manipuleren van mestmonsters. Hiermee zijn vermoedelijk tientallen boeren gefaciliteerd.
9x Man veroordeeld voor mishandelen en verkrachten ex-partner18/06 16u00 - Blik op Nieuws: De rechtbank veroordeelt een 27-jarige man uit Leeuwarden tot 30 maanden gevangenisstraf, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. De man heeft zijn toenmalige vriendin mishandeld en verkracht. De man moet een schadevergoeding aan het slachtoffer betalen van ruim 3 duizend euro.
9x Vier aanhoudingen in witwasonderzoek18/06 16u00 - Blik op Nieuws: In een onderzoek naar witwassen hielden agenten van de politie-eenheid Den Haag dinsdagochtend 18 juni op verschillende locaties vier personen aan. Gelijktijdig doorzochten de politiemedewerkers in totaal zeven panden.
7x Zoektocht naar mogelijke drenkeling in Spijkerboor blijkt loos alarm18/06 08u45 - Blik op Nieuws: Het is maandag 20:35 uur als de hulpdiensten een verontrustend telefoontje krijgen van een mogelijke drenkeling aan de Spijkerboorsdijk in het Drentse Spijkerboor. Politie, ambulance, brandweer en de traumaheli rukken uit naar de stijger aan de rand van het dorp.
7x Kwart waardeert alternatieve en reguliere zorg evenveel18/06 08u45 - Blik op Nieuws: Bijna een kwart van de volwassenen hecht evenveel waarde aan alternatieve geneeswijzen als aan reguliere geneeswijzen. Ongeveer 80 procent vindt dat alternatieve genezers een diploma moeten hebben en dat onderzoek naar alternatieve behandelingen belangrijk is. Dit blijkt uit het Onderzoek Belevingen 2018 van het CBS.
7x Meer dan 60.000 handtekeningen voor EHBO in het voortgezet onderwijs18/06 16u15 - Blik op Nieuws: In totaal hebben 60.371 mensen hun handtekening gezet onder het burgerinitiatief om EHBO-les op te nemen in het voortgezet onderwijs. Dit burgerinitiatief kwam van het Rode Kruis, artsengroep Schok en Pomp en Radio 10 DJ Rob van Someren. Namens hen overhandigden twee leerlingen, die al levensreddende handelingen op school hebben geleerd, de handtekeningen aan de Tweede Kamer. Met een ruime meerderheid spreken acht politieke jongerenorganisaties vandaag ook hun steun uit om EHBO-les op middelbare scholen te krijgen.

Statistieken

Artikels:
33365
Gelezen:
36444
Aantal lezers nu:
31


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven