woensdag 23 mei 2018, week 21


U bent nu hier: Meer nieuws van Blik op Nieuws

Laatste updatecontrole: vandaag om 10u45
 

Blik op Nieuws

Verbergen Tonen
23/05 10u45  Felle brand legt deel opleidingsinstituut Ede in de as Het pand van opleidingsinstituut ROVC in Ede is in de nacht van dinsdag op woensdag door een felle brand grotendeels in de as gelegd.
23/05 09u30  Kabinet: minder papier, meer zorg Ministers Hugo de Jonge en Bruno Bruins en staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) komen vandaag met een actieplan om de zorg te ontdoen van overbodige bureaucratie.
23/05 09u15  Geen smoesjes tussen de lakens voor de Nederlanders Nederlanders staan erom bekend niet bang te zijn om onze eerlijke, onverschrokken mening te geven.
23/05 09u00  Nieuwe technologie in oude politiezaken Nederland telt zo’n vijftienhonderd cold cases, waaronder duizend onopgeloste moordzaken.
23/05 08u30  Steeds meer Amsterdamse voedselkramen In tien jaar tijd is het aantal Amsterdamse vestigingen van markthandelaren in voeding verdubbeld: van 110 in 2008 tot 225 in 2018. Daarmee is Amsterdam dit jaar voor het eerst de gemeente met de meeste geregistreerde marktvestigingen in voeding in Nederland.
23/05 08u15  Arbeidsparticipatie met opleiding onderwijs het hoogst De netto-arbeidsparticipatie van niet-onderwijsvolgende jongeren was in de periode van 2015 tot en met 2017 het hoogst onder degenen met een hbo- of wo-diploma in de richting onderwijs. Jongeren met een technische- of informaticaopleiding werken veelal voltijd, jongeren met een opleiding in de richting gezondheidszorg of onderwijs werken veelal in deeltijd. Dit blijkt uit recent CBS-onderzoek op basis van de Enquête Beroepsbevolking.
22/05 23u15  Staat hoeft van Hof geen extra maatregelen te nemen voor fijnstofnorm Dinsdag heeft het gerechtshof Den Haag in een kort geding bepaald dat de Nederlandse Staat geen extra maatregelen hoeft te nemen om aan de Europese normen voor fijnstof te voldoen. Dit heeft het hof dinsdag bekendgemaakt.
22/05 22u45  Mark Zuckerberg zegt 'alleen' sorry Mark Zuckerberg, oprichter en CEO van Facebook, moest zich dinsdagavond in Brussel voor het Europarlement verantwoorden voor het dataschandaal met Cambridge Analytica waarbij van miljoenen Facebookgebruikers gegevens werden doorgespeeld om zo de Amerikaanse verkiezingen te beïnvloeden.
22/05 21u00  OM looft tipgeld uit van 30.000 euro voor dubbele moord vader en zoon Het Openbaar Ministerie (OM) looft een beloning uit voor de gouden tip: van 30.000 euro die leidt tot de aanhouding van de daders van de dubbele liquidatie op 25 april 2017 waarbij een vader en zoon zijn overleden. Dit meldt de politie dinsdagavond.
22/05 20u30  Vandalen stichten brand in bossage nabij Maastrichtsestraat in Boxtel Aan het einde van de middag werd op Tweede Pinksterdag de brandweer gealarmeerd voor een buitenbrand nabij de Maastrichtsestraat in Boxtel.
22/05 19u30  Vier auto’s uitgebrand in Utrecht, politie onderzoekt oorzaak In Utrecht zijn in de nacht van maandag op dinsdag op twee locaties in totaal vier auto’s verwoest door brand. De politie doet onderzoek.
22/05 19u00  Stakingen streekvervoer gaan weer verder De stakingen voor een betere cao in het streekvervoer gaan alweer hun vijfde dag in. Op zaterdag 26 mei is de volgende estafettestaking en rijden de chauffeurs niet in de regio’s Utrecht, het Gooi, Groningen, Drenthe en West-Brabant. De chauffeurs plannen hun stakingen in de weekenden om examenkandidaten te ontlasten
22/05 18u00  Staking in streekvervoer De stakingen voor een betere cao in het streekvervoer voor een betere cao gaan alweer hun vijfde dag in. Op zaterdag 26 mei is de volgende estafettestaking en rijden de chauffeurs niet in de regio’s Utrecht, het Gooi, Groningen, Drenthe en West-Brabant. De chauffeurs plannen hun stakingen in de weekenden om examenkandidaten te ontlasten
22/05 17u00  Bijna 6.7 miljard aan verdachte transacties in 2017 In 2017 verklaarde de Financial Intelligence Unit Nederland (de FIU-Nederland) aan de hand van analyse en onderzoek 40.546 transacties met een totale waarde van bijna 6.7 miljard euro verdacht, het hoogste bedrag sinds de oprichting.
22/05 17u00  NVWA deelt 30 procent meer boetes uit Van afslankproducten tot aardappelmoeheid, van speelgoedtrampolines tot vogelgriep en van tijgermuggen tot e-sigaretten. Uit het jaarverslag van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) blijkt hoe omvangrijk het aantal aandachtsgebieden van de toezichthouder is. Deze veelheid aan onderwerpen, de grote hoeveelheid betrokken bedrijven en de beperkte hoeveelheid mensen en middelen vraagt om heldere keuzes van de toezichthouder.
Laatste update: vandaag om 10u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
22/05 16u45  NVWA deelt 30% meer boetes uitVan afslankproducten tot aardappelmoeheid, van speelgoedtrampolines tot vogelgriep en van tijgermuggen tot e-sigaretten. Uit het jaarverslag van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) blijkt hoe omvangrijk het aantal aandachtsgebieden van de toezichthouder is. Deze veelheid aan onderwerpen, de grote hoeveelheid betrokken bedrijven en de beperkte hoeveelheid mensen en middelen vraagt om heldere keuzes van de toezichthouder.
22/05 16u15  Code geel voor stevige onweersbuienHet verkeer moet in het zuiden en oosten van het land rekening houden met stevige onweersbuien die volgens het KNMI tijdens de avondspits over ons land trekken.
22/05 16u15  FNV: Acties universitair medewerkers dreigenEr moeten structurele investeringen bijkomen in het wetenschappelijke onderwijs (WO). Universitair medewerkers komen nu amper toe aan het goed uitvoeren van hun taak waardoor de kwaliteit van onderwijs in gevaar is.
22/05 16u00  Gevangenisstraf geëist tegen verdachte van doodslagDe officier van justitie van het Openbaar Ministerie Noord-Holland heeft op 22 mei 2018 negen jaar gevangenisstraf geëist tegen een 20-jarige man. De man wordt verdacht van het opzettelijk doodsteken van een 18-jarige Haarlemmer en van toebrengen van zwaar lichamelijk letsel aan een 20-jarige plaatsgenoot.
22/05 16u00  Snel minder lood in sportvisserijHet gebruik van lood door sportvissers moet de komende drie jaar met minimaal dertig procent dalen. Voor de langere termijn is het de bedoeling om het vislood helemaal uit te bannen. Dit spaart het milieu en het is beter voor de gezondheid van vissers.
22/05 15u00  Landelijke campagne zelfmoordpreventie van startDe landelijke campagne ‘Stel de vraag van je leven’ van 113 zelfmoordpreventie is dinsdag van start gegaan. De komende drie weken wordt er via radiospots op landelijke en regionale zenders, posters en video’s aandacht gevraagd voor het voorkomen van zelfmoord. Het doel hiervan is zelfmoord bespreekbaar te maken en uit de taboesfeer te halen.
22/05 14u15  Revolver gevonden bij inval woningBij een inval in een appartement aan de Over de Vesten heeft de politie een revolver met munitie gevonden en deze natuurlijk in beslag genomen. Verder vonden agenten daar pepperspray, een stroomstootwapen en een geldtelmachine.
22/05 14u15  We moeten meer uit ons afvalwater halen’Met behulp van technieken als MRI krijgen we steeds meer inzicht in de processen die plaatsvinden in de biomassa tijdens afvalwaterzuivering met micro-organismen. Deze kennis zetten we in om meer energie en grondstoffen – en nieuwe vervuilingen – uit ons eigen afvalwater halen. Nieuwe kennis is echter ook nodig om problemen in snelgroeiende wereldsteden aan te pakken, waar afvalwaterzuivering vaak nog in de kinderschoenen staat. We kunnen en moeten dus nog veel meer uit ons afvalwater halen. Dat stelt Professor Merle de Kreuk, die op woensdag 23 mei haar intreerede houdt aan de TU Delft.
22/05 14u00  Brand Uithuizermeeden onder controleDe brandweer heeft de grote brand in een schuur onder controle. Nadat het sein brand meester gegeven werd, kon men met een mobiele kraan delen van het pand lopen om de brand sneller te doven.
22/05 13u45  Job Cohen nieuwe voorzitter vereniging levenseindeHet bestuur van de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) draagt Job Cohen voor als voorzitter. Als de Algemene Ledenvergadering op 2 juni 2018 met zijn benoeming instemt, volgt hij Margo Andriessen op. Zij was acht jaar voorzitter van de NVVE en zag de vereniging in die periode groeien van rond de 110.000 naar het huidige aantal van 167.000 leden. Tijdens haar voorzitterschap werd onder meer de Levenseindekliniek opgericht.
22/05 13u45  Verdachte in de zaak Andy de Heus aangehoudenEen 50-jarige man uit Sittard-Geleen is op dinsdag 22 mei 2018 aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord of doodslag op Andy de Heus. De man wordt de komende dagen verhoord en daarna voorgeleid bij de rechter-commissaris. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de genoemde moord of doodslag, van illegaal bezit van vuurwapens en munitie en van het wegmaken van het lijk van Andy de Heus.
22/05 13u30  Verwarde man valt mensen aanDe politie heeft maandagavond een man aangehouden die ervan verdacht wordt meerdere mensen aangevallen te hebben in de omgeving van de Vijverpark in Kuinre.
22/05 13u15  Sportvissers krijgen het 'loodzwaar'Het gebruik van lood door sportvissers moet de komende drie jaar met minimaal dertig procent dalen. Voor de langere termijn is het de bedoeling om het vislood helemaal uit te bannen.
22/05 13u00  OM eist dat voormalig topman Ballast Nedam meer dan 900.000 euro betaalt aan staatHet Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag in de rechtbank in Utrecht 50.000 euro boete en een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden geëist tegen een voormalig topman van Ballast Nedam (BN). Het OM verwijt de topman het witwassen van het persoonlijk behaalde voordeel, dat hij zou hebben verkregen sinds eind 2001 uit betalingen door BN aan buitenlandse agenten in Suriname en Saoedi Arabië. Het OM eist behalve de boete, dat de verdachte het persoonlijk voordeel van 858.794 euro betaalt aan de Staat, omdat misdaad niet mag lonen.
22/05 13u00  Twee doden bij crash vliegtuigjeTussen het Zuid-Hollandse Stolwijk en Bergambacht is dinsdagmorgen rond 11.40 uur een ongeval gebeurd met een klein vliegtuigje. Dit meldt de politie.
22/05 12u45  Sportvissers krijgen het ''loodzwaar''Het gebruik van lood door sportvissers moet de komende drie jaar met minimaal dertig procent dalen. Voor de langere termijn is het de bedoeling om het vislood helemaal uit te bannen.
22/05 12u45  KNMI waarschuwt voor onweersbuien in het zuiden en oostenHet KNMI waarschuwt voor zware onweersbuien aan het einde van de middag.
22/05 12u15  Mogelijk verband vondst automatisch vuurwapen en doodschieten Kaan SafrantiDe politie vermoed dat het automatisch vuurwapen dat begin mei langs de snelweg A-58 ter hoogte van Gilze werd gevonden, is gebruikt bij de moord op de 26-jarige Kaan Safranti.
22/05 12u15  Vliegtuigje neergestort in StolwijkIn het Zuid-Hollandse stolwijk is dinsdagmorgen rond 11.40 uur een ongeval gebeurd met een klein vliegtuigje. Dit meldt de politie.
22/05 11u15  Vissers krijgen het ''loodzwaar''Het gebruik van lood door sportvissers moet de komende drie jaar met minimaal dertig procent dalen. Voor de langere termijn is het de bedoeling om het vislood helemaal uit te bannen.
22/05 11u15  Rekenkundig model wijst aan wie ziek wordt en wie nietGenetische aanleg heeft een belangrijke invloed op de regulatie van de afweerrespons. Maar niet-genetische factoren, zoals de samenstelling van ons microbioom, spelen ook een belangrijk rol.
22/05 11u00  Hoorzitting Zuckerberg in Europees Parlement straks live te volgenFacebook-topman Mark Zuckerberg zal straks in Brussel het Europees Parlement uitleg mogen gaan geven over het vermeende misbruik van persoonlijke gegevens van zo’n 2,7 miljoen Facebook-gebruikers in de EU.
22/05 10u45  KNMI waarschuwt voor zware onweersbuien in het zuiden en oostenHet KNMI waarschuwt voor zware onweersbuien aan het einde van de middag.
22/05 10u45  Eén jongere op vier kreeg online negatieve commentaarMasterstudenten Strategische Communicatie van UAntwerpen werkten een campagne tegen online haat uit, in opdracht van Facebook en EdVenture Partners. Zo willen ze het probleem van ongewenste commentaren op iemands uiterlijk, lichaam of seksualiteit aanpakken. Uit hun onderzoek blijkt dat dat nodig is: één jongere op vier kreeg ermee te maken in een periode van twee maanden.
22/05 10u30  Scholier (15) overleden na ‘onnozele challenge’De 15-jarige Clay Haimé uit Den Haag is afgelopen weekend plotseling overleden. Zijn ouders denken dat hij meedeed aan een internetchallenge. De politie zegt dat daarvoor voorlopig geen aanwijzingen zijn, maar sluit het ook niet uit.
22/05 10u30  Motorrijder (27) en fietser (54) omgekomen bij ongeluk in GrootebroekEen fietser en een motorrijder zijn maandagavond overleden na een ernstige aanrijding in Grootebroek.
22/05 10u00  Catharina Ziekenhuis succesvol met hartbewaking op afstandCatharina Ziekenhuis succesvol met hartbewaking op afstand.
22/05 10u00  Hoorzitting Zuckerberg in Europees Parlement live te volgenFacebook-topman Mark Zuckerberg zal straks in Brussel het Europees Parlement uitleg mogen gaan geven over het vermeende misbruik van persoonlijke gegevens van zo’n 2,7 miljoen Facebook-gebruikers in de EU.
22/05 09u45  Wolf lijkt zich definitief te vestigen in DrentheEen wolf verblijft sinds enige maanden in natuurgebieden in Midden-Drenthe. Ook rond het Drents-Friese Wold is al enige tijd een wolf aanwezig. De langdurige aanwezigheid van de wolf in Drenthe is mogelijk de opmaat naar de definitieve vestiging van de wolf in Nederland, maar het kan ook zijn dat een wolf na een paar maanden alsnog weer verder trekt.
22/05 09u45  Bestaande koopwoningen met bijna 9 procent duurderBestaande koopwoningen waren in april 8,8 procent duurder dan in april 2017. De prijsstijging is iets groter dan in de voorgaande maand. Sinds juni 2013 is er sprake van een stijgende trend, zo meldt het CBS.
22/05 09u15  Wolf lijkt zich te vestigen in DrentheEen wolf verblijft sinds enige maanden in natuurgebieden in Midden-Drenthe. Ook rond het Drents-Friese Wold is al enige tijd een wolf aanwezig. De langdurige aanwezigheid van de wolf in Drenthe is mogelijk de opmaat naar de definitieve vestiging van de wolf in Nederland, maar het kan ook zijn dat een wolf na een paar maanden alsnog weer verder trekt.
22/05 09u15  Motorrijder en fietser omgekomen bij ongeluk in GrootebroekBij een aanrijding in Grootebroek zijn gisteravond een fietser en een motorrijder overleden. Het gaat om twee mannen.
22/05 09u15  Obama's aan de slag voor NetflixOud president Barack Obama en zijn vrouw Michelle Obama zijn een samenwerking aangegaan met Netflix.
22/05 08u30  Bestaande koopwoningen opnieuw duurderBestaande koopwoningen waren in april 8,8 procent duurder dan in april 2017. De prijsstijging is iets groter dan in de voorgaande maand. Sinds juni 2013 is er sprake van een stijgende trend, zo meldt het CBS.
22/05 08u30  Zwaargewonde vrouw overleden na brand in woningDe vrouw die gisteren zwaar gewond raakte bij een woningbrand aan de Rembrandt van Rijnstraat in Groningen is aan haar verwondingen overleden in het ziekenhuis.
22/05 08u15  Ruim 100 miljoen voor veelbelovende zorgVeelbelovende behandelingen, medische technologie en geneesmiddelen sneller beschikbaar voor de patiënt. Dat is het doel van een fonds dat minister Bruno Bruins (Medische Zorg) vandaag presenteert. De minister stelt voor het fonds 105 miljoen euro beschikbaar.
21/05 22u15  Barack Obama en Michelle aan de slag voor NetflixOud president Barack Obama en zijn vrouw Michelle Obama zijn een samenwerking aangegaan met Netflix.
21/05 21u45  Ruim 110.000 mensen bezoeken Jumbo Racedagen met Max VerstappenDe Jumbo Racedagen die afgelopen Pinksterweekeinde plaatsvonden op Circuit Zandvoort, hebben alle verwachtingen overtroffen.
21/05 21u45  Britse koningshuis deelt officiële trouwfoto's Meghan en HarryPrins Harry en zijn kersverse echtgenote Meghan Markle hebben maandag drie officiële huwelijksfoto’s vrijgegeven.
21/05 21u30  Barack Obama en zijn vrouw Michelle gaan film en series produceren voor NetflixOud president Barack Obama en zijn vrouw Michelle Obama zijn een samenwerking aangegaan met Netflix.
21/05 21u00  Ruim 110.000 mensen bezoeken Jumbo RacedagenDe Jumbo Racedagen die afgelopen Pinksterweekeinde plaatsvonden op Circuit Zandvoort, hebben alle verwachtingen overtroffen.
21/05 19u45  Caravan op de kop op A50Op de A50 in de richting Apeldoorn bij Hoenderloo is maandag rond 18.15 uur een caravan op de kop terecht gekomen.
21/05 19u45  Britse koningshuis deelt mooie trouwfoto's Meghan en HarryPrins Harry en zijn kersverse echtgenote Meghan Markle hebben maandag drie officiële huwelijksfoto’s vrijgegeven.
21/05 19u45  Overleden man Groningen is volgens politie geen misdrijfIn Groningen is maandagochtend een zwaargewonde man aan zijn verwondingen overleden.
21/05 19u30  Caravan op de kop A50Op de A50 in de richting Apeldoorn bij Hoenderloo is maandag rond 18.15 uur een caravan op de kop terecht gekomen.
21/05 19u30  Britse koningshuis deelt trouwfoto's Meghan en HarryPrins Harry en zijn kersverse echtgenote Meghan Markle hebben maandag drie officiële huwelijksfoto’s vrijgegeven.
21/05 19u00  Aangehouden tweetal weer vrij na dodelijk schietincident Den HaagZondagavond 20 mei raakte een 56- jarige man uit Den Haag ernstig gewond bij een schietincident in een woning aan de Mijtensstraat.
21/05 18u30  'Overleden man Groningen is geen misdrijf'In Groningen is maandagochtend een zwaargewonde man aan zijn verwondingen overleden.
21/05 18u15  Motorrijder (36) omgekomen na aanrijding bij WassenaarZondag is een 36-jarige man uit Ridderkerk omstreeks 17.30 uur verongelukt op de Noordelijke Randweg ter hoogte van Wassenaar. 'Hulpdiensten hebben de man nog gereanimeerd, maar hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen', zo meldt de politie.
21/05 16u30  Identiteit bekend neergeschoten slachtoffer Stromarkt AmsterdamDe politie heeft de identiteit van de man bekendgemaakt die afgelopen zaterdagavond zwaargewond raakte bij een schietincident op de Stromarkt in Amsterdam.
21/05 16u15  Videobeelden natuurgeweld lavastromen Hawaï maken diepe indrukAls je de beelden bekijkt van onderstaande video van de vulkaanuitbarsting op Hawaï dan besef je maar weer dat de mens tegen dit soort natuurgeweld niet is opgewassen en zeer nietig is.
21/05 14u45  Ruim 5 ton voor Free a Girl tegen KinderprostitutieZondagavond 20 mei eindigde de Week tegen Kinderprostitutie. Een week waarin de Stichting Free a Girl de noodklok luidt en landelijk aandacht vraagt voor de problematiek rondom kinderprostitutie wereldwijd.
21/05 14u45  Auto compleet gestript op parkeerterrein SchiedamEen wijkagent van Schiedam Groenoord, tweette zondagavond dat hij de eigenaar van de auto op foto op de hoogte heeft gebracht dat er wat 'extra tijd' nodig is om met de auto de weg weer op te komen.
21/05 14u45  Zwaargewonde man naast flatgebouw Groningen overledenIn Groningen is maandagochtend een zwaargewonde man aan zijn verwondingen overleden.
21/05 14u15  Vluchtende kraker door agent in bil geschoten na melding schietincidentZondagavond wordt er vanuit een kraakpand aan de Bergweg gebeld dat er binnen zou zijn geschoten.
21/05 14u00  Beloning van 15.000,- euro voor gouden tip onderzoek dodelijke woningovervalVoor de gouden tip die leidt naar de aanhouding en vervolging van de verdachte(n) in het onderzoek naar een gewelddadige overval met dodelijke afloop in mei 2017 in Landgraaf heeft de hoofdofficier van Justitie van het Arrondissementsparket in Limburg een beloning van 15.000 euro uitgeloofd. Dit meldt de politie maandag.
21/05 14u00  Politiemedewerker (63) op non-actief na chatcontact met meisjeVandaag, maandag 21 mei, heeft de Eenheidsleiding van de politie Noord-Nederland een 63-jarige politiemedewerker uit district Fryslan buiten functie gesteld. Dit meldt de politie maandag.
21/05 13u45  Twee aanhoudingen na schietincident Den Haag, slachtoffer overledenZondagavond 20 mei raakte een 56- jarige man uit Den Haag ernstig gewond bij een schietincident in een woning aan de Mijtensstraat.
21/05 13u15  Twee aanhoudingen na schietincident, slachtoffer overledenZondagavond 20 mei raakte een 56- jarige man uit Den Haag ernstig gewond bij een schietincident in een woning aan de Mijtensstraat.
21/05 13u00  Politie Groningen vindt zwaargewonde man naast flatgebouwIn Groningen is maandagochtend een zwaargewonde man aan zijn verwondingen overleden.
21/05 12u30  Meer dan honderd aanhoudingen bij actie tegen rondtrekkende criminelenDe politie heeft tijdens de landelijke actie ‘TRIVIUM’ tegen ‘mobiel banditisme’ ofwel rondtrekkende criminelen, meer dan honderd aanhoudingen verricht. Daarbij zijn onder meer winkeldieven op heterdaad betrapt maar ook helers van gestolen babymelkpoeder aangehouden.
21/05 12u00  Ryanair sluit boekjaar af met recordwinst maar is minder positief over toekomstDe Ierse prijsvechter Ryanair heeft in het afgelopen boekjaar, dat liep tot eind maart, een recordwinst van 1,5 miljard euro gemaakt.
21/05 11u15  Ernstig ongeval Aalsmeer, bestuurder slaat op de vluchtIn Aalsmeer zijn afgelopen nacht op de Legmeerdijk twee auto's op elkaar gebotst.
21/05 11u15  Agent schiet 22-jarige vluchtende kraker in zijn billen na melding schietincidentZondagavond wordt er vanuit een kraakpand aan de Bergweg gebeld dat er binnen zou zijn geschoten.
21/05 10u15  Politie schiet vluchtende kraker in zijn billenAgenten hebben een man uit een kraakpand aan de Bergweg in Rotterdam in zijn billen geschoten.
21/05 10u15  Ongeval A16, twee gewonden naar ziekenhuisEen 22-jarige bestuurder reed op de A16 ter hoogte van Zevenbergen de berm in en vloog tegen de vangrail. Een naderende personenauto kon het voertuig niet meer ontwijken en botste achterop de auto.
21/05 09u45  Verwarde man met mes dringt zorgcentrum Tilburg binnenDe politie in Tilburg heeft zondagavond in zorgcentrum De Hazelaar een verwarde man aangehouden die de zorginstelling was binnengedrongen.
21/05 09u30  Ongeval A16Een 22-jarige bestuurder reed op de A16 ter hoogte van Zevenbergen de berm in en vloog tegen de vangrail. Een naderende personenauto kon het voertuig niet meer ontwijken en botste achterop de auto.
20/05 21u45  Zoekactie naar overboord geslagen bemanningslid op zeeHet kustwachtcentrum in Den Helder kreeg zondagavond de melding dat er man overboord zou zijn gevallen van de bulkcarrieer Seastar Endeavour.
20/05 21u30  Gewonde bij woningbrand in GroningenBij een woningbrand in Groningen is zondagavond een persoon gewond geraakt. Dit maakte een woordvoerder van de Veiligheidsregio bekend.
20/05 21u30  ‘Organisaties hebben nieuwe privacywet zwaar onderschat’Veel Nederlandse organisaties lopen vanaf volgende week kans op hoge boetes, omdat ze nog niet klaar zijn voor de nieuwe Europese privacywet. Uit periodiek onderzoek van PwC onder bijna 400 middel(grote) organisaties blijkt dat slechts 42 procent verwacht klaar te zijn voor de strengere privacyregels. Dit percentage ligt zelfs nog lager dan een jaar geleden (52 procent), toen veel organisaties nog geen helder beeld hadden van de volle impact van de EU-vordering.
20/05 21u15  Veendam in de vaart: varen onder de vlag van de Holland-Amerika LijnKapitein Albert Schoonderbeek, oud-gezagvoerder van het Holland America Lines cruiseschip 'Veendam', opent op zondag 27 mei in het Veenkoloniaal Museum Veendam de tentoonstelling 'Veendam in de vaart: varen onder de vlag van de Holland-Amerika Lijn'.
20/05 21u15  Twee van de drie doodgeschoten herten waren drachtigOp 21 plekken zijn aan de Knardijk de hekken van de Oostvaardersplassen vernield waardoor er drie edelherten wisten te ontsnappen en over de A6 te lopen. Omdat de verkeersveiligheid in gevaar zou brengen, zijn de herten gedood. Volgens het AD waren twee van de drie herten drachtig.
20/05 19u45  Nieuwe strengere regels APK-keuringVanaf vandaag wordt de nieuwe APK-regelgeving ingevoerd. Alle voertuigbezitters hebben met een APK-keuring te maken: het is een verplichting die hoort bij het hebben van een voertuig. De keuring draagt bij aan de veiligheid op de weg.
20/05 19u30  Man (21) verdronken na val in grachtEen 21-jarige man is in de nacht van zaterdag op zondag 20 mei 2018 verdronken, nadat hij te water raakte op de Kloveniersburgwal in Amsterdam.
20/05 18u15  Asbest vrijgekomen bij grote brand in EdeDe gemeente in Ede heeft een deel rond de Fultonstraat afgesloten omdat er asbestdeeltjes zijn neergekomen na een brand die eerder deze mogen aan deze straat heeft gewoed.
20/05 16u30  Man (21) verdronken in grachtEen 21-jarige man is in de nacht van zaterdag op zondag 20 mei 2018 verdronken, nadat hij te water raakte op de Kloveniersburgwal in Amsterdam.
20/05 16u30  Stel heeft seks op straat in AmsterdamDe Amsterdamse NachtWacht kwam in de nacht van zaterdag op zondag een bijzonder tafereel tegen die zij niet alle dagen meemaken.
20/05 16u30  Man (26) omgekomen bij ongeval op N276Bij een eenzijdig ongeval op de N276 in Sint Joost is zondagmorgen een 26-jarige man uit Koningsbosch om het leven gekomen. Dit maakte de politie bekend.
20/05 14u45  Nederlandse broeikasgasvoetafdruk in 2017 gestegenVeel keuzes die Nederlanders maken, hebben consequenties voor mensen in andere landen. De goederen en diensten die in Nederland worden ingevoerd, zijn in andere landen geproduceerd. Dat levert daar banen en inkomens op, maar legt ook een druk op het milieu en de natuurlijke hulpbronnen. Zo is de broeikasgasvoetafdruk, na een dalende trend sinds 2008, volgens de eerste berekening het laatste jaar weer toegenomen: van 14,2 ton CO2-equivalenten per inwoner in 2016 naar 15,4 ton in 2017. Dit is een van de indicatoren voor de invloed van de Nederlandse welvaart in het buitenland, die beschreven wordt in de Monitor Brede Welvaart van het CBS.
20/05 14u45  Aanhouding voor botsing hoogwerker SuurhoffbrugDe bestuurder van de auto die afgelopen nacht op de Suurhoffbrug in de Europoort tegen een hoogwerker aanreed, is aangehouden. De 29-jarige Rotterdammer wordt verdacht van het veroorzaken van een ongeval met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg.
20/05 14u45  Strengere regels APK-keuringVanaf vandaag wordt de nieuwe APK-regelgeving ingevoerd. Alle voertuigbezitters hebben met een APK-keuring te maken: het is een verplichting die hoort bij het hebben van een voertuig. De keuring draagt bij aan de veiligheid op de weg.
20/05 13u30  Ernstige aanrijding met fietser in LopikIn de nacht van zaterdag 19 mei op zondag 20 mei vond op de M.A. Reinaldaweg een aanrijding plaats tussen een fietser en een personenauto. Beide opzittenden van de fiets raakten gewond en werden vervoerd naar het ziekenhuis.
20/05 11u00  Dierenactivisten opgepakt op SchiermonikoogZeven dierenactivisten hebben zaterdagavond zich geprobeerd vast te ketenen aan een 20 meter lange mast op Schiermonnikoog waar een haan in een mand hing ter ere van Pinksteren. Op het eiland wordt dit Kallemooi genoemd.
20/05 11u00  Stel gaat van bil op straat in AmsterdamDe Amsterdamse NachtWacht kwam in de nacht van zaterdag op zondag een bijzonder tafereel tegen die zij niet alle dagen meemaken.
20/05 10u30  Dode bij ongeval op N276Bij een eenzijdig ongeval op de N276 in Sint Joost is zondagmorgen een 26-jarige man uit Koningsbosch om het leven gekomen. Dit maakte de politie bekend.
20/05 10u00  Spugende Pool slaat ruit inEen gezin uit Oosterhout, dat rustig TV zat te kijken, kreeg zaterdagavond de schrik van hun leven toen er een harde knal klonk. Iemand had de grote ruit van de woonkamer ingeslagen.
20/05 09u45  Vroeg in de file om Max Vestappen te zienDe wegen richting het circuit van Zandvoort stonden vanmorgen al vroeg vast. Max Verstappen fans moesten op de N200 en N201 volgens de ANWB al vroeg aanschuiven. Ook het verkeer vanuit Hoofddorp stond vlak voor half negen over een lengte van zes kilometer vast
20/05 09u45  Gewonde bij schietpartij in AmsterdamOp de Stromarkt in het centrum van Amsterdam heeft zaterdagavond een schietpartij plaatsgevonden waarbij een persoon gewond is geraakt. Dit meldt de politie.
20/05 09u15  Drugslijn Vlaardingen Schiedam opgerold, drie mannen aangehoudenHeroïne, cocaïne, een pistool, tasers, een boksbeugel en ploertendoder, 12.000 euro cash en 3000 euro nepgeld. 'Het is een greep uit de zaken die de politie woensdagavond aantrof in twee woningen in Vlaardingen', zo laat de politie zaterdag weten.
19/05 23u00  Hulpdiensten in actie voor incident met barbecue in BoxtelZaterdagavond rond de klok van 20.00 uur werden bewoners van de Boxtelse woonwijk Selissenwal opgeschrikt door luid klinkende sirenes. Hulpdiensten rukten uit voor een brand in een woning aan de Ridder in die woonwijk.
19/05 21u00  Tractorrijder laat spoor van schade achter zich en rijdt doorIn de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie een 21-jarige man uit Huijbergen aangehouden omdat hij vermoedelijk met een tractor schade heeft veroorzaakt aan twee auto’s en een aantal bomen. 'Hij is doorgereden zonder zich kenbaar te maken bij de benadeelden', zo laat de politie zaterdag weten.
19/05 19u15  Dode bij ongeval op metrolijn 51 in AmstelveenZaterdagmiddag is bij een verkeersongeval in Amstelveen een 48-jarige vrouw op de fiets onder de sneltram van lijn 51 terechtgekomen. Toegesnelde hulpdiensten konden helaas niets meer betekenen voor de vrouw die ter plekke aan haar verwondingen is overleden.
19/05 19u15  Twee doden en meerdere zwaargewonden na schietincident DuitslandZaterdagmiddag zijn bij een schietincident, in het Duitse Fechingen in de deelstaat Saarbrücken, twee doden en meerdere gewonden gevallen waaronder de schutter zelf. Dit melden de Duitse media zaterdag.
19/05 18u15  Demonstranten Amsterdam betuigen solidariteit met Palestijnse zaakZaterdagmiddag hebben ongeveer 400 demonstranten zich op de Dam in Amsterdam verzameld om hun solidariteit met de Palestijnse zaak te betuigen.
19/05 18u00  Kijk hier de live-stream terug van Harry en MeghanZaterdagmiddag heeft in Engeland, gevolgd door de hele wereld, 'The Royal Wedding' van prins Harry en Meghan Markle plaatsgevonden.
19/05 17u45  Politie pakt verdachte mogelijk steekincident Leiderdorp opIn de nacht van vrijdag op zaterdag hebben agenten in Leiderdorp rond 00.45 uur een verdachte aangehouden na een mogelijk steekincident op de Van der Valk Boumanweg. 'Hierbij raakte een persoon gewond. De politie is op zoek naar getuigen', zo laat de politie zaterdag weten.
19/05 15u00  'Maak van een gezonde pup geen wees'De Nederlandse zeehondencentra en de Waddenvereniging lanceren vandaag een animatie als onderdeel van hun voorlichtingscampagne “maak van een gezonde pup geen wees”. De animatie zal te zien zijn op de boten naar de eilanden en op social media. Het moet mensen bewust maken dat door afstand te houden van zeehonden en langer pups te observeren, onnodige opvang kan worden voorkomen.
19/05 14u30  Man is hardrijders zat en kalkt haaientanden op wegdekDe politie kreeg vrijdagavond een wel heel bijzondere melding binnen. Een man had haaientanden op het wegdek geschilderd. 'Ze rijden hier veel te hard', zo zou de man tegenover de agenten hebben verkondigd.
19/05 14u15  Harry en Meghan zijn getrouwdZaterdag maakt niet alleen Engeland, maar de hele wereld, zich op voor 'The Royal Wedding' van prins Harry en Meghan Markle.
19/05 11u30  Jongen (17) aangehouden na valse 112-melding:'Iemand in brand'Vrijdagmiddag heeft de politie in Rotterdam een 17-jarige jongen in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van het doen van een valse melding bij 112. Dit heeft de politie bekendgemaakt.
19/05 11u15  Harry & Meghan krijgen titel hertog en hertogin van SussexKoningin Elizabeth heeft zaterdag vlak voor de huwelijksvoltrekking het hertogdom verleend aan prins Henry van Wales, algemeen bekend als prins Harry. Zijn titels zullen zijn Duke of Sussex, Earl of Dumbarton en Baron Kilkeel.
19/05 11u00  Man (23) cel in voor ontucht met 12-jarig meisjeVrijdag heeft de rechtbank in Arnhem een 23-jarige man uit Nijmegen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 9 maanden voorwaardelijk. 'Hij maakte zich schuldig aan ontucht met een meisje van 12 jaar', zo laat de rechtbank weten.
19/05 10u45  Inhalende motorscooterrijder (20) gewond bij ongevalVrijdagmiddag is een 20-jarige man uit Middelburg gewond geraakt bij een verkeersongeval. 'Hij is naar een ziekenhuis overgebracht', zo meldt de politie die onderzoek naar de toedracht doet.
19/05 10u00  Volg via deze live-stream de huwelijksceremonie van prins Harry en Meghan MarkleZaterdag maakt niet alleen Engeland, maar de hele wereld, zich op voor 'The Royal Wedding' van prins Harry en Meghan Markle.
19/05 09u15  Ruim 100 doden bij vliegramp op CubaVrijdagavond is in Cuba rond 17.00 uur Nederlandse tijd, een passagiersvliegtuig met aan boord 104 inzittenden vlak nadat het was opgestegen van de luchthaven van Havana neergestort. Dit melden de Cubaanse media.
19/05 09u15  Flinke aanrijding 2e ExloërmondVrijdagavond vond in 2e Exloërmond op de Exloërkijl -Zuid / Dreef een aanrijding plaats tussen twee voertuigen. Het betrof hier mogelijk een voorrangsfout van de witte bestelauto.
18/05 22u30  Vliegtuig stort vlak na start neer bij Havana, slechts 3 overlevendenVrijdagavond is in Cuba rond 17.00 uur Nederlandse tijd, een passagiersvliegtuig met aan boord 104 inzittenden vlak nadat het was opgestegen van de luchthaven van Havana neergestort. Dit melden de Cubaanse media.
18/05 22u00  Te weinig geschikte kandidaten voor nieuwe burgemeester AmsterdamVolgens de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad van Amsterdam is het aantal geschikte kandidaten voor burgemeester te beperkt. 'De vertrouwenscommissie heeft er een voorkeur voor meer benoembare kandidaten bij de procedure te betrekken om op basis van de profielschets een voordracht te kunnen maken die moet leiden tot een optimale burgemeesterskeuze', zo meldt de provincie Noord-Holland vrijdag.
18/05 21u15  Weer schietpartij Amerikaanse school, minstens 9 dodenVrijdag zijn bij een schietpartij op een school in de plaats Santa Fe in Texas minstens 9 doden gevallen. Dit melden Amerikaanse media vrijdag.
18/05 20u30  1 dag celstraf en taakstraf voor maken kinderpornoVrijdag heeft de rechtbank in Maastricht een 47-jarige man en een 45-jarige vrouw veroordeeld wegens het vervaardigen van foto’s van hun (stief)dochter die door de rechtbank als kinderpornografie worden beschouwd. Dit heeft de rechtbank vrijdag bekendgemaakt.
18/05 19u45  Ontsnapte gedetineerde (39) weer vastDonderdagavond heeft het FastNL team van de politie in een eetcafé aan de Oude Binnenweg in Rotterdam de man aangehouden die afgelopen maandag wist te ontsnappen op weg naar het huis van bewaring in het Brabantse Grave. 'De man zit vast en is weer naar een huis van bewaring gebracht', zo laat de politie vrijdag weten.
18/05 17u30  Oplossing voor ontvangers getto-uitkeringEr is een oplossing gevonden voor een groep van circa 300 overlevenden van de Tweede Wereldoorlog die van de Duitse overheid een uitkering ontvangen voor onbetaald werk dat zij tijdens de oorlog hebben verricht, de zogenaamde getto-uitkering. De oplossing geldt met terugwerkende kracht tot en met 1 januari 2016.
18/05 17u30  Wrakingsverzoek Wilders toegewezenDe wrakingskamer heeft het wrakingsverzoek door de verdediging van Geert Wilders toegewezen. De wrakingskamer is tot de conclusie gekomen dat de vrees bij verzoeker voor vooringenomenheid van de strafkamer objectief gerechtvaardigd is.
18/05 17u15  Nederland EU-koploper vast en mobiel internetNederland is opnieuw de Europese nummer 1 als het gaat om de beschikbaarheid én snelheid van zowel vaste als mobiele netwerken voor internet, tv en telefonie. Dat blijkt uit de jaarlijkse, toonaangevende Digital Economy and Society Index (DESI) van de EU die de digitale economie in kaart brengt.
18/05 17u15  OM seponeert zaak tegen Klaas Otto voor aanslagplan op officierIn de zaak tegen oud-No Surrender voorman Klaas Otto, heeft het Openbaar Ministerie de aanklacht geseponeerd voor het geven opdracht tot het plegen van een aanslag op officier van justitie Greetje Bos. Dit meldt de Telegraaf vrijdag.
18/05 17u00  Scooterrijder gewond na botsing met politieautoEen 30-jarige man uit Rosmalen is vrijdagochtend op de Bosscheweg in Vught gewond geraakt toen hij met een scooter in botsing kwam met een politie auto tegen de zijkant van een politieauto botste. Daarbij raakte de scooterrijder gewond. De agent die als bijrijder in de auto zat liep lichte verwondingen op door glassplinters. Zijn collega kwam met de schrik vrij.
18/05 16u30  OM seponeert zaak tegen Klaas Otto voor aanslag op officierIn de zaak tegen oud-No Surrender voorman Klaas Otto, heeft het Openbaar Ministerie de aanklacht geseponeerd voor het geven opdracht tot het plegen van een aanslag op officier van justitie Greetje Bos. Dit meldt de Telegraaf vrijdag.
18/05 16u30  Werkstraf geëist na treiterfilmpje over man met down op YoutubeEen 21-jarige man uit Almere, die als YouTuber Snapking/Slisking een filmpje online zette waarin een man met het syndroom van Down wordt gepest, heeft daarmee niet alleen fatsoensnormen, maar ook een strafrechtelijke grens overschreden. Dit betoogde de officier van justitie vandaag tijdens de zitting bij de politierechter in Zwolle. Tegen de man werd een werkstraf van 60 uur geëist.
18/05 16u15  Gewonde bij zeer grote band in 't ZandIn het Noord-Hollandse ’t Zand is vrijdagmiddag een zeer grote brand uitgebroken in een loods.
18/05 16u00  Werkstraf geëist na treiterfilmpje op YoutubeEen 21-jarige man uit Almere, die als YouTuber Snapking/Slisking een filmpje online zette waarin een man met het syndroom van Down wordt gepest, heeft daarmee niet alleen fatsoensnormen, maar ook een strafrechtelijke grens overschreden. Dit betoogde de officier van justitie vandaag tijdens de zitting bij de politierechter in Zwolle. Tegen de man werd een werkstraf van 60 uur geëist.
18/05 16u00  Minister Kaag: Preventie prioriteit in beleidsnota BHOSPreventie door nu te investeren. Mensen perspectief bieden. Daardoor kunnen gewelddadige conflicten, armoede, ongelijkheid, klimaatverandering of irreguliere migratie voorkomen of verminderd worden. Dat is een van de belangrijkste thema’s uit de beleidsnota Investeren in perspectief van minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking waarmee de ministerraad heeft ingestemd.
18/05 15u45  Kabinet verbiedt elektriciteitsproductie met kolenHet kabinet verbiedt met ingang van 2030 elektriciteitsproductie in Nederland met kolen als brandstof. De twee oudste centrales – de Hemweg en de Amercentrale – moeten eind 2024 stoppen met elektriciteitsproductie door middel van kolen. De ministerraad heeft daarmee ingestemd op voorstel van minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat.
18/05 15u45  Zeer grote band in 't ZandIn het Noord-Hollandse ’t Zand is vrijdagmiddag een zeer grote brand uitgebroken in een bedrijfspand.
18/05 15u30  Fruithandelaar vrijgesproken van cocaïnesmokkel in lading ananassenDe rechtbank spreekt een 43-jarige fruithandelaar uit Kerk Avezaath vrij van het invoeren, dan wel het opzettelijk aanwezig hebben van 32 kilo cocaïne.
18/05 15u30  Dode bij werkzaamheden met shovel in MiddelstumBij werkzaamheden in een weiland in Middelstum is vrijdagmiddag rond 14.00 uur een persoon om het leven gekomen.
18/05 15u15  Dode bij werkzaamheden in MiddelstumBij werkzaamheden in een weiland in Middelstum is vrijdagmiddag rond 14.00 uur een persoon om het leven gekomen.
18/05 15u15  Broedvogels en vissen centraal bij nieuwe afspraken WaddengebiedEen paradijs voor broedvogels. Dat is visie van de landen rond de Waddenzee voor dit unieke natuurgebied. Ook moet de visstand zich herstellen en komt er onderzoek naar de gevolgen van klimaatverandering. Daarnaast gaan de havens rond de Waddenzee zich verder verduurzamen. Dit is de uitkomst van de 13de Trilaterale Waddenzeeconferentie, gisteren en vandaag in Leeuwarden.
18/05 14u00  Vermiste Zwollenaar in stukken terug gevondenDeniz Guldogdu uit Zwolle zou op gruwelijke wijze zijn teruggevonden nadat hij om het leven was gebracht. De 38-jarig inwoner van Zwolle zou in stukken onder de vloer hebben gelegen onder de vloer van de woning van verdachte Mark de G.
18/05 13u45  Meisje (2) omgekomen door kogel na wilde achtervolgingEen tweejarig meisje dat donderdag om het leven kwam bij een politieachtervolging in het Belgische Bergen is door een kogel om het leven gekomen. Dit bevestigd het parket van Doornik tegenover Het Laatste Nieuws. Onderzocht wordt of het om een politiekogel gaat.
18/05 13u30  Vermist meisje verblijft in LitouwenHet vijfjarige meisje Deimante Zasytyte dat zondagmiddag door haar biologische moeder is meegenomen in Maastricht wordt niet langer vermist. De politie heeft informatie dat ze samen met haar moeder op dit moment verblijft bij familie in Litouwen.
18/05 13u15  Handelaren drugs via darknet en postpakketten aangehoudenOnder leiding van het Landelijk Parket heeft de Landelijke Eenheid van de politie dinsdag in het Limburgse Brunssum vier mannen aangehouden die worden verdacht van onder andere drugshandel via het darkweb, een afgeschermd deel van het internet. Vanuit Limburg werden vervolgens de bestelde drugs, vooral xtc-tabletten, via postpakketten en enveloppen verstuurd. De verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam.
18/05 13u15  Aanrijding met politieautoOp de kruising Hollewal met de Beatrixlaan heeft donderdagavond rond 18.00 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een politieauto en een personenauto.
18/05 11u15  Zwollenaar in stukken terug gevondenDeniz Guldogdu uit Zwolle zou op gruwelijke wijze zijn teruggevonden nadat hij om het leven was gebracht. De 38-jarig inwoner van Zwolle zou in stukken onder de vloer hebben gelegen onder de vloer van de woning van verdachte Mark de G.
18/05 11u15  UMCG biedt patiënten virtuele tour ter voorbereiding op (protonen)bestralingPatiënten met kanker die in het UMCG bestraald moeten worden, kunnen zich voortaan thuis vanaf de bank met een ‘virtual reality app‘ hierop voorbereiden. 'Na een virtuele tour over de afdeling Radiotherapie en het protonentherapiecentrum van het UMCG weten patiënten precies wat zij kunnen verwachten', meldt het UMCG vrijdag.
18/05 11u00  UMCG biedt patiënten virtuele tour ter voorbereiding op bestralingPatiënten met kanker die bestraald moeten worden, kunnen zich voortaan thuis vanaf de bank met een ‘virtual reality app‘ hierop voorbereiden. Na een virtuele tour over de afdeling Radiotherapie en het protonentherapiecentrum van het UMCG weten patiënten precies wat zij kunnen verwachten. Het UMCG hoopt hiermee eventuele angst voor bestraling weg te nemen en de voorbereiding van patiënten op met name protonenbestraling efficiënt te maken. De app is bedoeld voor kinderen en volwassenen en is er voor zowel protonen- als fotonenbestraling.
18/05 10u45  Nationaal Actieplan seksuele gezondheidIn het Nationaal Actieplan soa, hiv en seksuele gezondheid staan de belangrijkste doelen voor de komende vijf jaar. Goede informatie en scholing over seksualiteit is belangrijk bij het voorkomen van soa, hiv, ongewenste zwangerschap en seksueel geweld. Dit wordt bereikt door een efficiënte samenwerking tussen de belangrijkste partijen. In het Nationale Actieplan worden hiervoor concrete doelstellingen en acties geformuleerd.
18/05 09u30  Verdachte in zaak Nicole van den Hurk blijft langer vastHet hof heeft vandaag beslist dat de verdachte in de zaak rond de dood van Nicole van den Hurk in voorlopige hechtenis moet blijven. De raadsman van de verdachte had gevraagd om opheffing daarvan, omdat de man binnenkort twee-derde van de door de rechtbank opgelegde celstraf van 5 jaar heeft uitgezeten. Het hof wijst dit verzoek af. Het wetsartikel waar de raadsman zich op beroept, geldt alleen bij een onherroepelijke veroordeling, aldus het hof.
18/05 09u30  Twee verdachten aangehouden na achtervolging in bosgebiedTwee mannen uit Terneuzen zijn donderdag 17 mei aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Bij de zoekactie in een bosgebied zijn ook een politiehelikopter en een politiehond ingezet.
18/05 09u15  ANWB verwacht drukte op de wegen door pinksterenHet pinksterweekend begint vrijdag met een drukke avondspits. Dat verwacht de afdeling Verkeersinformatie van de ANWB. Veel mensen gaan er een paar dagen tussenuit. Naast een verblijf in eigen land zijn Duitsland, België en Frankrijk populaire bestemmingen voor een korte vakantie.
18/05 09u00  Waarschuwingsschot bij opstootje in DelfzijlBij een opstootje in het centrum van Delfzijl heeft de politie donderdagavond een waarschuwingsschot gelost. Dit meldt De Eemskrant.
18/05 08u45  WHO: 'Ebola in Congo verspreidt zich snel'Een nieuw geval van Ebola-virusziekte (EVD) is volgens de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) bevestigd in Wangata, een van de drie gezondheidszones van Mbandaka, een stad met bijna 1,2 miljoen mensen in de Equateurprovincie in het noordwesten van de Democratische Republiek Congo.
18/05 08u45  Daling aantal Limburgse mbo-leerlingenHet aantal Limburgse mbo-leerlingen was in het schooljaar 2016/’17 ruim 14 procent lager dan tien jaar eerder. In heel Nederland was de daling met 2,7 procent minder sterk. De Limburgse bevolking liet tegelijkertijd een krimp zien. Met name onder jongeren tot 20 jaar was de krimp sterker dan in de rest van Nederland. Dit meldt het CBS op basis van een maatwerkopdracht voor de provincie Limburg.
18/05 08u15  'overheid moet horeca tegemoet komen in tijd of geld bij verbod rookruimten'Op 6 april jl. kondigde staatssecretaris Blokhuis van VWS aan dat hij rookruimten in de horeca over 2 jaar wil verbieden. Uit een enquête die door bijna 2500 leden van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is ingevuld, blijkt dat een verbod grote impact heeft. Horecaondernemers zien bij een verbod niet alleen hun investering in een rookruimte teniet gaan, maar verwachten ook verlies aan klanten en meer overlast op straat. KHN vindt een verbod binnen twee jaar te kort om gedane investeringen in rookruimten terug te verdienen. Deze termijn moet langer of horecaondernemers moeten financieel worden gecompenseerd. Daarnaast wil KHN met de staatssecretaris in gesprek over een goede overgang of uitzondering voor nacht-horeca, clubs en discotheken om te voorkomen dat de overlast op straat toeneemt als rookruimten moeten verdwijnen.
18/05 08u15  Steven Bergwijn valt af door knieblessureSteven Bergwijn heeft het trainingskamp van Oranje verlaten. De PSV-speler meldde zich donderdagmiddag al met een knieblessure in Zeist. Onderzoek van de medische staf van het Nederlands elftal wees uit dat de klachten van dien aard zijn dat ze hem verhinderen te trainen of te spelen.
18/05 08u15  De Haag wil geen subsidie meer naar as-Soennah moskeeEen meerderheid van de gemeenteraad in Den Haag heeft donderdag een voorstel ingediend om het subsidiëren van de activiteiten van de as-Soennah moskee te stoppen.
18/05 08u00  Industriële omzet stijgt opnieuwProducenten in de industrie behaalden in het eerste kwartaal van 2018 een omzetgroei van 3,0 procent vergeleken met een jaar eerder. De omzet van de producenten steeg hiermee voor het zesde kwartaal op rij. Wel zeggen ondernemers in toenemende mate te kampen met een tekort aan personeel. Dat meldt het CBS op basis van het kwartaalbeeld industrie.
18/05 08u00  Man en zwangere vrouw aangereden in DordrechtEen 19 jarige zwangere vrouw en 25 jarige man uit Dordrecht zijn donderdagavond gewond geraakt nadat zij rond 19.20 uur door een auto werden aangereden.
18/05 00u00  Haagse gemeenteraad wil geen subsidie meer naar as-Soennah moskeeEen meerderheid van de gemeenteraad in Den Haag heeft donderdag een voorstel ingediend om het subsidiëren van de activiteiten van de as-Soennah moskee te stoppen.
17/05 23u45  Celstraf geëist tegen ‘mantelzorgers’ die 232.000 euro verduisterdenEen man en zijn vrouw, die als ‘mantelzorger’ voor een buurtbewoner hebben gezorgd hoorden vandaag gevangenisstraffen tegen zich eisen. Ze worden verdacht van diefstal of verduistering van veel geld van de inmiddels overleden man, van valsheid in geschrifte, van oplichting en van het nalaten van zorg die je van een mantelzorger mag verwachten. Dit maakt het Openbaar Ministerie bekend.
17/05 23u30  Aantal schadeclaims tegen huisartsen blijft toenemenHuisartsen krijgen steeds vaker te maken met schadeclaims.
17/05 23u00  Aantal schadeclaims tegen huisartsen neemt toeHuisartsen krijgen steeds vaker te maken met schadeclaims.
17/05 23u00  Mogelijk E-coli-bacterie op Franse kaasFromagerie Chabert heeft besloten Reblochon Chabert 450 gram met code FR 74.096.050 CE uit de verkoop te halen.
17/05 22u15  Volledig elektrische truck gepresenteerd door VDL Groep en DAFVDL Groep en DAF Trucks hebben hun volledig elektrische truck gepresenteerd. Beide ondernemingen uit Eindhoven bundelen hun krachten rond de ontwikkeling van deze e-truck en zullen later dit jaar elektrische vrachtwagens aan klanten uitleveren.
17/05 22u00  Geen plichtsverzuim voor Enschedese politieman na aanhouding collegaDe Bezwarenadviescommissie heeft een onderzoek afgerond naar aanleiding van een bezwaar van een politie-inspecteur uit Enschede, die vorig jaar een berisping kreeg opgelegd na de aanhouding van een Amsterdamse politieman. 'Op grond van het advies van de commissie heeft korpschef Erik Akerboom besloten, de berisping in te trekken', zo laat de politie donderdag weten.
17/05 22u00  Celstraf geëist tegen ‘mantelzorgers’Een man en zijn vrouw, die als ‘mantelzorger’ voor een buurtbewoner hebben gezorgd hoorden vandaag gevangenisstraffen tegen zich eisen. Ze worden verdacht van diefstal of verduistering van veel geld van de inmiddels overleden man, van valsheid in geschrifte, van oplichting en van het nalaten van zorg die je van een mantelzorger mag verwachten. Dit maakt het Openbaar Ministerie bekend.
17/05 21u45  Beter Onderwijs Nederland daagt universiteiten voor de rechterDe vereniging Beter Onderwijs Nederland (BON) daagt de Universiteit Twente, de Universiteit Maastricht en de Inspectie van het Onderwijs voor de rechter.
17/05 21u45  PVV-leider Geert Wilders wraakt gerechtshof, rechtszaak gaat vrijdag niet doorPVV-leider Geert Wilders heeft het gerechtshof in de 'minder Marokkanen'- zaak gewraakt.
17/05 21u00  Mogelijk E-coli-bacterie in Reblochon ChabertFromagerie Chabert heeft besloten Reblochon Chabert 450 gram met code FR 74.096.050 CE uit de verkoop te halen.
17/05 21u00  Sharon Dijksma vertrekt uit Den Haag en gaat naar AmsterdamNaast Marjolein Moorman voor Onderwijs, Armoede en Schuldhulpverlening, draagt PvdA Amsterdam Sharon Dijksma voor als (tweede) wethouder in het nieuwe college van B&W van Amsterdam. Sharon Dijksma, oud-staatssecretaris en nu Tweede Kamerlid, is beoogd bestuurder voor de portefeuille Verkeer & Vervoer, Water en Luchtkwaliteit.
17/05 20u00  Staatssecretaris Blokhuis en wethouder Everhardt starten landelijke actie NIXzonderIDDe landelijke actie NIXzonderID is vandaag gestart door staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) en wethouder Victor Everhardt van Volksgezondheid en Jeugdzorg (Utrecht). Van 17 mei tot 1 juni vraagt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in samenwerking met het Trimbos Instituut extra aandacht voor het naleven van de leeftijdsgrens voor alcohol en tabak. Voor verkopers in supermarkten, slijterijen, (sport)kantines, horeca, tankstations en tabakszaken is het moeilijk om de juiste leeftijd van jonge kopers in te schatten. De NIXzonderID actie helpt ze daarbij.
17/05 19u45  PVV-leider Geert Wilders wraakt gerechtshofPVV-leider Geert Wilders heeft het gerechtshof in de 'minder Marokkanen'- zaak gewraakt.
17/05 19u15  Politiemedewerker buiten functie gesteldDe leiding van de politie Oost Nederland heeft op woensdag 16 mei een medewerker uit die eenheid buiten functie gesteld.
17/05 18u30  Maaltijdbezorger moet fluitende overvaller lift geven na berovingEen overvaller bedreigde vannacht een maaltijdbezorger met een mes en wist hem zo op de Zocherstraat in Rotterdam zijn telefoon en wisselgeld te ontfutselen.
17/05 18u30  Man (26) aangehouden in onderzoek verdacht pakket BerkelDe politie heeft in het politieonderzoek naar een verdacht pakketje in het Kwelderplantsoen in Berkel en Rodenrijs afgelopen dinsdag een arrestatie verricht. 'De politie hield in Den Haag een 26-jarige man uit Den Haag aan', zo meldt de politie donderdag.
17/05 17u30  Patiënten Erasmus MC onder politiebegeleiding verhuisdDe laatste patiënten van de Daniel den Hoed-kliniek verhuizen op vrijdag 18 mei, vanaf 08.00 uur, richting de nieuwbouw van het Erasmus MC. 'Dit gebeurt met colonnes van motoragenten, vrachtwagens en ziekenauto's', zo laat het Erasmus MC donderdag weten.
17/05 17u15  Grootste windmolen ter wereld komt op Tweede MaasvlakteDe grootste windmolen ter wereld komt mogelijk op de Tweede Maasvlakte in Rotterdam. 'Het gaat om een windturbine van 10 megawatt (MW). Hiermee worden tenminste 8.000 huishoudens van stroom voorzien', zo laat de gemeente donderdag weten.
17/05 17u00  Sharon Dijksma gevraagd als wethouder in AmsterdamNaast Marjolein Moorman voor Onderwijs, Armoede en Schuldhulpverlening, draagt PvdA Amsterdam Sharon Dijksma voor als (tweede) wethouder in het nieuwe college van B&W van Amsterdam. Sharon Dijksma, oud-staatssecretaris en nu Tweede Kamerlid, is beoogd bestuurder voor de portefeuille Verkeer & Vervoer, Water en Luchtkwaliteit.
17/05 17u00  KMar-medewerkers maakten rechtmatig gebruik van vuurwapens Schiphol PlazaDe medewerkers van de Koninklijke Marechaussee (KMar) die op 15 december vorig jaar op het bureau van de KMar op Schiphol op een man schoten, hebben rechtmatig gehandeld. Tot deze conclusie komt het Openbaar Ministerie (OM), na een onderzoek door de Rijksrecherche. De KMar-medewerkers hebben uit noodweer geschoten.
17/05 17u00  Ieren krijgen 13 jaar cel voor doodslag en verstoppen lijkTwee Ierse mannen zijn donderdag in hoger beroep veroordeeld tot 13 jaar gevangenisstraf voor het in 2009 ombrengen van een toen 29-jarige man en voor het wegmaken van diens stoffelijk overschot. Dit heeft het gerechtshof in Amsterdam donderdag bekendgemaakt.
17/05 17u00  Tragisch bedrijfsongeval Leeuwarden kost 2 mannen het levenDonderdag zijn bij een bedrijfsongeval in Leeuwarden twee mannen om het leven gekomen. 'Een van de twee mannen is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden, het tweede slachtoffer is zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht en in de loop van de middag overleden', zo meldt de politie donderdag.
17/05 16u30  Dode en zwaargewonde bij bedrijfsongeval LeeuwardenDonderdagmiddag zijn bij een bedrijfsongeval in Leeuwarden twee mannen zwaargewond geraakt. 'Een van de twee mannen is kort daarna aan zijn verwondingen overleden', zo meldt de politie donderdag.
17/05 16u15  'Nepagent' (20) reed zonder rijbewijs maar met nepwapen rond in autoAfgelopen woensdag heeft de politie op de A13 bij Delft een 20-jarige man uit Assen aangehouden als verdachte van overtreding van de Wet Wapens en Munitie. 'De man had onder andere een wapenstok, een neppistool en handboeien in zijn auto', zo meldt de politie zonderdag.
17/05 16u15  Vader krijgt 2 jaar cel voor mishandelen en opsluiten 10 kinderenDe rechtbank Midden-Nederland heeft donderdag een 59-jarige man uit Bunschoten veroordeelt tot een gevangenisstraf van 2 jaar nadat hij zich tussen 2004 en 2016 schuldig heeft gemaakt aan mishandeling van 10 van zijn 19 kinderen. Ook heeft hij een aantal van zijn kinderen opgesloten in een zeecontainer of op zolder. Dit meldt de rechtbank in Utrecht donderdag.
17/05 16u00  'Integratie 2e generatie op werkvloer wel gelukt'In de media en in de maatschappelijke conversatie wordt de integratie van de tweede generatie Turkse en Marokkaanse Nederlanders omschreven als ‘mislukt’ maar uit het promotieonderzoek van Ismintha Waldring van de Vrije Universiteit Amsterdam blijkt dat dit op de werkvloer een stuk genuanceerder ligt.
17/05 14u30  Logistiek centrum met 3.000 pakken gestolen babymelkpoeder ontmanteldAfgelopen dinsdag heeft de politie in Den Haag bij een woning vier personen aangehouden die verdacht worden van de diefstal of heling van babymelkpoeder. Dit meldt de politie donderdag.
17/05 14u15  Vader van 19 kinderen krijgt 2 jaar cel voor mishandelen en opsluitenDe rechtbank Midden-Nederland heeft donderdag een 59-jarige man uit Bunschoten veroordeelt tot een gevangenisstraf van 2 jaar nadat hij zich tussen 2004 en 2016 schuldig heeft gemaakt aan mishandeling van 10 van zijn 19 kinderen. Ook heeft hij een aantal van zijn kinderen opgesloten in een zeecontainer of op zolder. Dit meldt de rechtbank in Utrecht donderdag.
17/05 14u00  Overleden vrouw (19) na val uit raam Groningen was noodlottig ongevalDe 19-jarige vrouw uit Groningen die vorige week uit het raam van een woning aan de Oude Ebbingestraat was gevallen, is overleden aan de gevolgen van haar verwondingen. Dit maakte de politie bekend.
17/05 13u45  Grootste werkschip ter wereld tijdelijk terug in RotterdamIn de nacht van woensdag op donderdag is even na middernacht de Pioneering Spirit, het grootste werkschip ter wereld, in de Prinses Alexiahaven in Rotterdam aangekomen. 'Daarmee krijgt FutureLand dit pinksterweekend er een extra attractie bij. Het informatiecentrum over de haven van Rotterdam is dan ook het hele weekend, óók maandag, open', zo laat FutureLand donderdag weten.
17/05 13u30  Ruiten coffeeshops Delft vernieldBij coffeeshops in Delft hebben onbekenden afgelopen nacht diverse ruiten vernield.
17/05 12u00  17% van de 57.000 Amsterdamse mantelzorgers voelt zich zwaar- of overbelastNegen procent van de volwassen Amsterdammers geeft mantelzorg aan een naaste die chronisch ziek is en/of een beperking heeft. Zoals een partner, ouder, kind, vriend, buur of kennis. In totaal zijn er ongeveer 57.000 Amsterdamse mantelzorgers.
17/05 12u00  Jongvolwassenen meer verslaafd aan sociale mediaIn 2017 was 29 procent van de 18- tot 25-jarigen naar eigen zeggen verslaafd aan sociale media. Dit was in 2015 nog 19 procent. Onder 25-plussers is het aandeel dat zich verslaafd voelt lager.
17/05 11u30  Pinksterdagen zomersIs het vandaag nog aan de frisse kant, de komende dagen wordt het weer steeds mooier.
17/05 11u30  22-jarige man uit Hoofddorp aangehouden voor DDOS-aanvallenEen 22-jarige man uit Hoofddorp is dinsdag bij een inval in een woning in Hoofddorp door het Cybercrimeteam Noord-Holland aangehouden.
17/05 11u15  Baby blijkt ook overleden na spoedbevalling in bakkerij HulstDe baby die vorige week maandag na een spoedbevalling werd geboren in een bakkerij in Hulst is overleden. Dat blijkt uit overlijdensadvertenties in de Zeeuwse Courant de PZC.
17/05 10u00  Kleine sportverenigingen hebben zorgen over de toekomstVan de kleine sportverenigingen in Fryslân ziet 45% de ontwikkeling van het ledental op korte of langere termijn als een bedreiging voor de toekomst. Door onder andere vergrijzing, krimp en individualisering zijn zij bang dat er in de toekomst niet genoeg leden zijn om te blijven voortbestaan.
17/05 10u00  Scholier uit Zeewolde bekent valse aangifte van afpersing en mishandelingEen 13-jarige jongen uit Zeewolde heeft bekend in november vorig jaar een valse aangifte te hebben gedaan. De scholier vertelde dat hij onderweg van en naar zijn school in Nijkerk regelmatig en gedurende langere tijd door drie jongens met geweld werd gedwongen om geld af te geven.
17/05 09u45  Baby blijkt overleden na spoedbevalling in bakkerij HulstDe baby die vorige week maandag na een spoedbevalling werd geboren in een bakkerij in Hulst is overleden. Dat blijkt uit overlijdensadvertenties in de Zeeuwse Courant de PZC.
17/05 09u45  Aantal werkenden volgens CBS verder toegenomenHet aantal 15- tot 75-jarigen met betaald werk is de afgelopen drie maanden met gemiddeld 15 duizend per maand toegenomen. Dit waren er in april ruim 8,7 miljoen, meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.
17/05 09u00  Ebola-uitbraak bereikt grote stad in CongoDe ebola-uitbraak in Congo heeft nu ook een grote stad bereikt. Dit tot grote zorg van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).
17/05 09u00  Nederlanders steeds positiever over homoseksualiteitDe opvattingen van Nederlanders over homo- en biseksualiteit zijn steeds positiever. In 2006 was 53% van de Nederlanders positief over homo- en biseksualiteit, nu is dat gestegen tot 74%. 6% denkt negatief over homo- en biseksualiteit, dat was eerst 15%.
17/05 08u15  Jongvolwassenen vaker verslaafd aan sociale mediaIn 2017 was 29 procent van de 18- tot 25-jarigen naar eigen zeggen verslaafd aan sociale media. Dit was in 2015 nog 19 procent. Onder 25-plussers is het aandeel dat zich verslaafd voelt lager.
17/05 08u15  Aantal werkenden toegenomenHet aantal 15- tot 75-jarigen met betaald werk is de afgelopen drie maanden met gemiddeld 15 duizend per maand toegenomen. Dit waren er in april ruim 8,7 miljoen, meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.
17/05 08u15  OM: relatie tussen collega's had ook intern bekendheid aan moeten worden gegevenUit het artikel dat vandaag in NRC is gepubliceerd, rijst een beeld over de verstoorde verhoudingen binnen de top van het Openbaar Ministerie. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) woensdag.
16/05 21u30  Vrouw overleden na steekpartij in BredaBij een steekpartij aan de Klaverweide in Breda is woensdagavond een vrouw gewond geraakt. Dit maakte de politie bekend.
16/05 21u00  Luuk de Jong haakt af bij OranjeBondscoach Ronald Koeman kan in de interlands tegen Slowakije en Italië geen beroep doen op Luuk de Jong. Tijdens de training vanmiddag in Zeist bleek dat de PSV-aanvaller nog te veel last heeft van een gebroken teen.
16/05 20u45  Voorwaarden waardevermeerderingsregeling veranderenPer ingang van donderdag 17 mei veranderen de voorwaarden van de Waardevermeerderingsregeling. Ook woningeigenaren die schade vergoed krijgen door de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade komen nu in aanmerking voor de subsidie. Daarmee kunnen ze per adres maximaal 4.000 euro ontvangen voor het energiezuinig maken van de woning.
16/05 20u45  Suzuki Swift Sportline is sportief en betaalbaarSuzuki introduceert de nieuwe Swift Sportline. Het design is extra sportief met onder meer lichtmetalen 17" velgen, een prominente dakspoiler en dubbele sportuitlaat. De 5 deurs Swift Sportline combineert dit met het lage verbruik van de 1.2 Dualjet- of 1.0 Boosterjet-benzinemotor. De consumentenprijzen beginnen bij € 18.799,- of met Suzuki Private Lease bij € 299,- per maand.
16/05 20u30  Eerste stap naar nieuw vaccin tegen kankerOm de sterfte aan kanker terug te dringen is er een grote behoefte aan nieuwe behandelingen. De laatste jaren vindt er veel onderzoek plaats naar immunotherapie. Tim Hutten van het Radboudumc onderzocht de interacties tussen afweercellen en kankercellen. Hij deed onderzoek naar twee receptoren die een eerste stap vormen voor het maken van een nieuw vaccin tegen kanker. Zo’n vaccin kan afweercellen in het lichaam stimuleren om kankercellen op te ruimen. Hutten deed zijn onderzoek met kweekcellen in het laboratorium. Verder onderzoek moet uitwijzen of het vaccin ook gemaakt kan worden en veilig is. Hutten promoveert op 18 mei.
16/05 20u30  Scholier bekent valse aangifte van afpersing en mishandelingEen 13-jarige jongen uit Zeewolde heeft bekend in november vorig jaar een valse aangifte te hebben gedaan. De scholier vertelde dat hij onderweg van en naar zijn school in Nijkerk regelmatig en gedurende langere tijd door drie jongens met geweld werd gedwongen om geld af te geven.
16/05 20u30  Vrouw gewond bij steekpartij in BredaBij een steekpartij aan de Klaverweide in Breda is woensdagavond een vrouw gewond geraakt. Dit maakte de politie bekend.
16/05 19u30  Vrouw (19) overleden na val uit raam in GroningenDe 19-jarige vrouw uit Groningen die vorige week uit het raam van een woning aan de Oude Ebbingestraat was gevallen, is overleden aan de gevolgen van haar verwondingen. Dit maakte de politie bekend.
16/05 19u15  'Burgers nog te weinig geïnformeerd over besteding belastinggeld'Bij de achttiende verjaardag van Verantwoordingsdag, de derde woensdag in mei, stelt de Algemene Rekenkamer vast dat lang niet altijd duidelijk is of de burger waar krijgt voor zijn geld. Tegelijkertijd staat vast dat het Rijk wel goed presteert op het gebied van rechtmatigheid en dat de bedrijfsvoering, ondanks enkele soms ernstige tekortkomingen, ook steeds beter op orde is.
16/05 19u15  Fietser omgekomen bij ongeval in BestBij een aanrijding tussen een fiets en een auto is woensdagavond in Best een persoon om het leven gekomen. Dit maakte de politie bekend.
16/05 19u15  Gewonde bij steekpartij in BredaBij een steekpartij in Breda is woensdagavond een persoon gewond geraakt.
16/05 18u30  Waddenvereniging hijst rode vlag, het gaat niet goedHet gaat niet goed met het wad. Daarom hees Jacobi woensdagochtend in Harlingen de rode vlag. De boodschap is: één centrale beheerder, die regie neemt voor behoud én herstel van een robuuste Waddenzee.
16/05 18u15  Waarschuwing kwastharen in repen Tony's ChocolonelyTony's Chocolonely waarschuwt consumenten voor de mogelijke aanwezigheid van kwastharen in een aantal chocoladerepen. Het gaat alleen om de grote repen (180 gram) Tony’s Chocolonely in de smaken melk 32% hazelnoot, puur 70%, puur 51% amandel zeezout en puur 51% pecan kokos. 'Er kunnen borstelharen van een kwast in je reep zitten', aldus Tony's Chocolonely.
16/05 18u00  Vermiste teckel Delfzijl verdronken in met stenen verzwaarde rugzakPrecies twee weken geleden plaatste de politie in Delfzijl op haar Facebookpagina een bericht van de vermiste teckel 'Luna'. 'Tijdens het uitlaten in de omgeving van de volkstuintjes bij Biessum bij Delfzijl was de hond weggelopen', zo meldt de politie woensdag.
16/05 17u45  Politie zet 'sms-bom' in rond bedreigingszaak burgemeester VoerendaalIn het onderzoek naar de bedreiging van de burgemeester van de gemeente Voerendaal heeft de recherche naar duizenden burgers een zogenaamde SMS-bom verstuurd. Dit meldt de politie woensdagmiddag.
16/05 17u00  Twee aanhoudingen voor schietpartij AlkmaarWoensdag heeft de politie een 24-jarige man uit Sint Pancras aangehouden op verdenking van poging moord danwel poging doodslag. 'De man zou als schutter betrokken zijn bij een schietincident dat zich op klaarlichte dag op 20 april op het El Grecohof te Alkmaar heeft afgespeeld', zo meldt de politie woensdag.
16/05 16u45  In scootmobiel aangereden slachtoffer (80) Apeldoorn overledenDe man (80) die dinsdag in Apeldoorn in zijn scootmobiel door een personenauto werd aangereden, op de Laan van Malkenschoten ter hoogte van de kruising met de Paramariboweg, is in de nacht van dinsdag op woensdag in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Dit meldt de politie woensdag.
16/05 16u15  Servers met kinderporno uit de lucht gehaaldDe Nederlandse politie heeft op dinsdag 15 mei bij bedrijven in Nederland als afronding van een langlopend onderzoek in samenwerking met de Thaise politie een tiental servers van een hostingbedrijf en een filesharing-dienst in beslag genomen.
16/05 16u00  2017 is tweede jaar op rij met begrotingsoverschotTerwijl er in de Miljoenennota 2017 nog werd uitgegaan van een begrotingstekort van 0,5% blijkt nu dat in 2017 door de forse groei van de economie de staatskas met 1,1% (bbp) is gespekt. Dit meldt het ministerie van Financiën woensdag.
16/05 14u45  Stoffelijk overschot aangetroffen op boot in AmsterdamIn Amsterdam is woensdag aan het begin van de middag een stoffelijk overschot aangetroffen op een boot die aan de kade van de Singel ligt. Dit meldt de politie woensdagmiddag.
16/05 14u30  Auto crast tegen boomDe hulpdiensten waaronder de politie, brandweer, ambulance en het MMT werden dinsdagavond gealarmeerd voor een aanrijding op de Doenkade in Rotterdam.
16/05 14u15  Hacker accounts BN'ers moet de cel inVoor het hacken van online accounts van meerdere bekende Nederlanders is een 35-jarige man woensdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 1 jaar, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. 'Ook moet hij zich verplicht laten behandelen voor een persoonlijkheidsstoornis', zo meldt de rechtbank in Amsterdam woensdag.
16/05 14u00  Brede welvaart wel gestegen maar niet gelijk verdeeldHoogopgeleiden en inwoners met een Nederlandse achtergrond hebben een hogere brede welvaart dan gemiddeld. Dat is één van de conclusies uit de Monitor Brede Welvaart 2018 van het CBS.
16/05 14u00  Medewerker gemeente Leeuwarden bij balie stadhuis verwond met mesWoensdag is een medewerker van de gemeente Leeuwarden aan het einde van de ochtend met een mes verwond door een 40-jarige inwoner van die stad. 'Dit alles gebeurde bij de balie van het stadhuis aan het Hofplein. De verdachte werd door agenten aangehouden', zo meldt de politie woensdag.
16/05 13u45  Flinke prijsstijging internet en tvEen groot aantal providers, waaronder Ziggo, KPN en Xs4all gaan hun prijzen verhogen voor internet- en tv-abonnenmenten
16/05 13u00  FNV: duizend handtekeningen voor behoud AZC MusselkanaalDe sluiting van het asielzoekerscentrum (AZC) in het Groningse Musselkanaal is een bedreiging voor de leefbaarheid en werkgelegenheid in het dorp en voor de opvang en begeleiding van kinderen. Daarnaast heeft het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) geen verantwoorde selectie uitgevoerd bij de nieuwe regionale verdeling van opvangplekken.
16/05 12u45  Voor het eerst in vijf jaar daling hypothekenUit een hypotheekupdate van IG& H Consultnts blijkt dat in het eerste kwartaal van 2018 het aantal verstrekte hypotheken met drie procent is gedaald ten opzichte van het eerste kwartaal in 2017.
16/05 12u00  Man (25) omgekomen bij verkeersongeval in ZelhemEen 25-jarige man uit Duiven is op woensdag overleden na een eenzijdig verkeersongeval op de Ruurloseweg in Zelhem
16/05 11u45  Drie aanhoudingen in onderzoek naar dood Marcin NausDinsdagochtend hielden we in Den Bosch drie mannen aan die er van worden verdacht mogelijk betrokken te zijn geweest bij de dood van de Poolse Marcin Naus, van wie het lichaam op 26 maart in de Ertveldplas werd aangetroffen.
16/05 11u30  Indonesische politie doodt vier mannen die met zwaarden politiebureau aanvallenVier mannen die bewapend met samuraizwaarden het politiebureau in Pekanbaru op Sumatra wilden aanvallen, zijn door de Indonesische politie doodgeschoten.
16/05 10u45  Nederlandse en Thaise politie pakken bulletproof hoster aanDe Nederlandse politie heeft op dinsdag 15 mei bij bedrijven in Nederland als afronding van een langlopend onderzoek in samenwerking met de Thaise politie een tiental servers van een hostingbedrijf en een filesharing-dienst in beslag genomen.
16/05 10u30  Vrachtwagenchauffeur komt om het leven bij ongeval op A67Op de A67 richting Eindhoven is woensdagochtend bij Someren een ongeval gebeurd met twee vrachtauto's.
16/05 10u30  Mensen doen zelden aangifte diefstal fiets. Teveel rompslompSteeds minder mensen doen aangifte van fietsendiefstal. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc).
16/05 10u30  GVB gaat alle veerponten voorzien van nieuwe vaarhendelNadat dinsdag opnieuws een pont hard tegen de kade bij Centraal Station Amsterdam is gevaren, heeft vervoersbedrijf GVB belsoten de vaarhendels van aale veerponten die over het Amsterdamse IJ varen te vervangen.
16/05 10u00  Mensen doen geen aangifte diefstal fiets. Teveel rompslompSteeds minder mensen doen aangifte van fietsendiefstal. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc).
16/05 09u45  Drukte bij politiebureau voor kalender politiehond BumperBij de politie Schiedam werden woensdagochtend vanaf 08:00 uur kalenders weggegeven van de populaire politiehond in opleiding Bumper.
16/05 09u15  Man ernstig gewond bij eenzijdig verkeersongeval TilburgBij een eenzijdig verkeersongeval op de Burgemeester Letschertweg raakte dinsdagavond een 38-jarige man uit Dongen gewond.
16/05 09u15  Staatsbosbeheer maakt zich zorgen over veiligheid boswachtersStaatsbosbeheer maakt zich zorgen over veiligheid boswachters In korte tijd werden twee boswachters fysiek mishandeld.
16/05 08u30  Detailhandel zet 1,5 procent meer om in maartDe detailhandel heeft in maart 1,5 procent meer omgezet dan in maart 2017, meldt het CBS.
16/05 08u15  Website geeft kijkje in huishoudboekje schoolbesturenHet wordt makkelijker om de inkomsten en uitgaven van schoolbesturen te bekijken en met elkaar te vergelijken. Dat moet het voor besturen, leraren, ouders en leden van de medezeggenschapsraad ook makkelijker maken om in gesprek te gaan over het huishoudboekje van de school.
16/05 08u15  Geen explosief gevonden op station BredaHet treinstation in Breda is dinsdagavond enkele uren afgesloten geweest nadat er een bommelding was binnengekomen bij de politie. Dit meldt de politie dinsdagavond.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

9x Arbeidsparticipatie met opleiding onderwijs het hoogst23/05 08u15 - Blik op Nieuws: De netto-arbeidsparticipatie van niet-onderwijsvolgende jongeren was in de periode van 2015 tot en met 2017 het hoogst onder degenen met een hbo- of wo-diploma in de richting onderwijs. Jongeren met een technische- of informaticaopleiding werken veelal voltijd, jongeren met een opleiding in de richting gezondheidszorg of onderwijs werken veelal in deeltijd. Dit blijkt uit recent CBS-onderzoek op basis van de Enquête Beroepsbevolking.
9x Steeds meer Amsterdamse voedselkramen23/05 08u30 - Blik op Nieuws: In tien jaar tijd is het aantal Amsterdamse vestigingen van markthandelaren in voeding verdubbeld: van 110 in 2008 tot 225 in 2018. Daarmee is Amsterdam dit jaar voor het eerst de gemeente met de meeste geregistreerde marktvestigingen in voeding in Nederland.
3x Nieuwe technologie in oude politiezaken23/05 09u00 - Blik op Nieuws: Nederland telt zo’n vijftienhonderd cold cases, waaronder duizend onopgeloste moordzaken.
3x Geen smoesjes tussen de lakens voor de Nederlanders23/05 09u15 - Blik op Nieuws: Nederlanders staan erom bekend niet bang te zijn om onze eerlijke, onverschrokken mening te geven.
3x Kabinet: minder papier, meer zorg23/05 09u30 - Blik op Nieuws: Ministers Hugo de Jonge en Bruno Bruins en staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) komen vandaag met een actieplan om de zorg te ontdoen van overbodige bureaucratie.
1x Ruim 100 doden bij vliegramp op Cuba19/05 09u15 - Blik op Nieuws: Vrijdagavond is in Cuba rond 17.00 uur Nederlandse tijd, een passagiersvliegtuig met aan boord 104 inzittenden vlak nadat het was opgestegen van de luchthaven van Havana neergestort. Dit melden de Cubaanse media.
1x Job Cohen nieuwe voorzitter vereniging levenseinde22/05 13u45 - Blik op Nieuws: Het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) draagt Job Cohen voor als voorzitter. Als de Algemene Ledenvergadering op 2 juni 2018 met zijn benoeming instemt, volgt hij Margo Andriessen op. Zij was acht jaar voorzitter van de NVVE en zag de vereniging in die periode groeien van rond de 110.000 naar het huidige aantal van 167.000 leden. Tijdens haar voorzitterschap werd onder meer de Levenseindekliniek opgericht.
1x Mark Zuckerberg zegt 'alleen' sorry22/05 22u45 - Blik op Nieuws: Mark Zuckerberg, oprichter en CEO van Facebook, moest zich dinsdagavond in Brussel voor het Europarlement verantwoorden voor het dataschandaal met Cambridge Analytica waarbij van miljoenen Facebookgebruikers gegevens werden doorgespeeld om zo de Amerikaanse verkiezingen te beïnvloeden.
1x Staat hoeft van Hof geen extra maatregelen te nemen voor fijnstofnorm22/05 23u15 - Blik op Nieuws: Dinsdag heeft het gerechtshof Den Haag in een kort geding bepaald dat de Nederlandse Staat geen extra maatregelen hoeft te nemen om aan de Europese normen voor fijnstof te voldoen. Dit heeft het hof dinsdag bekendgemaakt.
0x Geen explosief gevonden op station Breda16/05 08u15 - Blik op Nieuws: Het treinstation in Breda is dinsdagavond enkele uren afgesloten geweest nadat er een bommelding was binnengekomen bij de politie. Dit meldt de politie dinsdagavond.

Statistieken

Artikels:
31212
Gelezen:
15066
Aantal lezers nu:
10


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven