maandag 22 april 2019, week 17


U bent nu hier: Meer nieuws van Belegger.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 10u00
 

Belegger.nl

Verbergen Tonen
22/04 09u30  'VS wil af van olie-ontheffing sancties Iran' WASHINGTON (AFN) - De Amerikaanse regering wil naar verluidt bepaalde ontheffingen van de sancties met Iran niet verlengen. Nu mogen diverse landen, waaronder China, nog wel olie kopen in Iran. Maar de Amerikanen zouden de druk op Teheran willen opvoeren, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
22/04 09u00  'Shell geïnteresseerd in Britse subsidie' LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Olie- en gasreus Shell heeft de Britse overheid om bepaalde subsidie gevraagd voor de ontwikkeling van ondergrondse opslag van koolstofdioxide. Dat meldde The Sunday Times. Om wat voor bedrag het gaat, is onduidelijk.
22/04 08u30  Flinke verliesbeurt Chinese beurs SHANGHAI (AFN) - De Chinese aandelenbeurs ging maandag duidelijk omlaag. Beleggers reageerden op opmerkingen van beleidsmakers in China, die erop lijken te wijzen dat bepaalde stimuleringsmaatregelen mogelijk wat teruggeschroefd worden omdat de economie van het land tekenen van stabilisatie vertoont.
22/04 08u15  Europese beurzen dicht op tweede paasdag AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen blijven maandag gesloten vanwege tweede paasdag, net als op Goede Vrijdag. De Amerikaanse beurzen in New York kennen maandag wel een normale handelsdag.
22/04 07u30  Nissan klaagt oud-topman Ghosn aan TOKIO (ANP/RTR) - Nissan heeft een aanklacht ingediend tegen oud-topman van het bedrijf Charles Ghosn voor een ernstige vertrouwensbreuk. De reden voor de aanklacht zijn betalingen die Nissan deed aan een bedrijf op verzoek van Ghosn. Achteraf bleek de toenmalige voorzitter van het autobedrijf er zelf rijker van te worden.
21/04 16u00  Korte maar drukke beursweek in het verschiet AMSTERDAM (AFN) - Beleggers in Europa staan voor een korte maar drukke handelsweek. Verschillende bedrijven openen komende dagen de boeken, waaronder AEX-fondsen RELX, AkzoNobel, Heineken, Randstad, Unibail-Rodamco-Westfield, Galapagos en KPN. Op maandag blijven de beurzen in Europa gesloten vanwege tweede paasdag. In Azië en de Verenigde Staten wordt dan wel gehandeld.
21/04 14u00  Tesla wil door met kleiner bestuur PALO ALTO (AFN/BLOOMBERG) - Tesla wil het aantal bestuurders van het bedrijf terugbrengen van elf naar negen. Ook wil de maker van elektrische auto's de zittingstermijn van bestuurders terugbrengen van drie naar twee jaar. Daardoor kunnen aandeelhouders vaker stemmen over de prestaties van het bestuur.
21/04 12u15  Shell sluit miljoenendeal met Saudi Aramco DEN HAAG (AFN) - Olie- en gasreus Shell doet zijn belang in joint venture Saudi Aramco Shell Refinery (Sasref) van de hand. Shell ontvangt een bedrag van 631 miljoen dollar van Saudi Armaco voor 50 procent van de raffinaderij. De verkoop wordt naar verwachting later dit jaar afgerond, onder voorbehoud van goedkeuring door de regelgevende instanties.
19/04 18u00  Oud DAF-baas aan het stuur van moeder Paccar SEATTLE (AFN) - Voormalig DAF Trucks-baas Preston Feight krijgt de leiding in handen van het Amerikaanse moederbedrijf Paccar. De onderneming maakte bekend dat hij komende zomer topman Ron Armstrong zal opvolgen bij de truckmaker.
19/04 17u15  DSM aan de slag met gepersonaliseerde voeding HEERLEN (AFN) - Speciaalchemiebedrijf DSM bundelt de krachten met de Amerikaanse Panaceutics op het gebied van gepersonaliseerde voeding voor consumenten. Volgens DSM zijn consumenten steeds meer bewust van hun gezondheid. Het bedrijf gelooft dat gepersonaliseerde voeding de voedings- en supplementenmarkt zal blijven verstoren en zal uitgroeien tot een miljardenindustrie.
19/04 17u15  Shell vangt bot bij rechter om overwerk BREDA (AFN) - Personeel van Shell hoeft niet over te werken bij groot onderhoud op de locatie in Moerdijk. Dat heeft de rechter beslist in een kort geding dat door de olie- en gasreus was aangespannen. Het weigeren van overwerk maakt onderdeel uit van vakbondsacties van FNV en CNV in de roep om een betere cao.
19/04 16u30  Infra-opdracht voor BAM in Amstelveen AMSTELEVEEN (AFN) - Bouwbedrijf BAM heeft een contract getekend met de gemeente Amstelveen voor de aanpak van Knooppunt Ouderkerkerlaan. BAM Infra gaat in september aan de slag met het verbreden van het viaduct Ouderkerkerlaan-Beneluxbaan. Financiële details werden door de partijen niet gemeld.
19/04 16u00  Total ziet heil in ontwikkelingen Zuid-Afrika PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse olie- en gasreus Total heeft fiducie in toekomstige gaswinning in Zuid-Afrika. Het bedrijf maakte begin dit jaar een grote gasvondst voor de kust van het land bekend. Topman Patrick Pouyanné sprak vrijdag de verwachting uit dat er veel mag worden verwacht van deze licentie.
19/04 15u30  Ook Wall Street dicht vanwege Goede Vrijdag NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse beurzen blijven vrijdag gesloten vanwege Goede Vrijdag. In tegenstelling tot op de Europese beurzen wordt er maandag, op tweede paasdag, wel gehandeld in New York.
19/04 15u30  Woningbouw VS loopt onverwachts terug WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten is in maart met 0,3 procent gedaald ten opzichte van een maand eerder. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
Laatste update: vandaag om 9u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/04 14u30  Shell: gevaar veiligheid bij actie MoerdijkDEN HAAG (AFN) - Shell is bang voor de veiligheid van mensen en milieu in Moerdijk als vakbondsacties van FNV en CNV vanaf vrijdag doorgaan. Dat laat het bedrijf vrijdag weten tijdens een kort geding bij de rechtbank in Breda.
19/04 12u15  Demonstranten Shell-kantoor opgepaktDEN HAAG (AFN) - Bij een klimaatprotest voor het hoofdkantoor van Shell in Den Haag zijn zo'n twintig demonstranten opgepakt. Twaalf van hen hadden vernielingen aangericht en acht anderen luisterden niet naar opdrachten van agenten, aldus de politie.
19/04 11u45  Shell naar rechter om vakbondsacties MoerdijkDEN HAAG (AFN) - Shell wil vrijdag bij de rechter afdwingen dat vakbonden hun acties bij Moerdijk stoppen. De protesten maken het onmogelijk om onderhoud te plegen aan een petrochemische installatie, waardoor volgens het olie- en gasconcern de veiligheid in het geding is.
19/04 11u30  Klimaatprotest bij Haags kantoor ShellDEN HAAG (AFN) - Enkele tientallen klimaatactivisten demonstreren vrijdagochtend bij het hoofdkantoor van Shell in Den Haag. Een deel van de groep heeft zichzelf vastgelijmd aan de deuren bij de ingang. Op de ramen zijn leuzen geschreven, op de grond liggen mensen in bodybags en op de trappen ligt nepbloed. ,,We willen de ingang voor langere tijd bezet houden'', zegt een woordvoerder van de demonstranten.
19/04 11u00  Groen licht voor herbenoeming topman VastnedAMSTERDAM (AFN) - Aandeelhouders van Vastned hebben ingestemd met de herbenoeming van topman Taco de Groot als topman voor een periode van vier jaar. Ook de benoeming van Jaap Blokhuis als nieuwe commissaris kon op goedkeuring rekenen.
19/04 11u00  BP met partners in project Kaspische ZeeLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Oliemaatschappij BP gaat samen met partners een nieuw olieplatform ontwikkelen in de Kaspische Zee. Met het project in samenwerking met het staatsoliebedrijf van Azerbeidzjan Socar is in totaal 6 miljard dollar gemoeid.
19/04 10u30  'Short gaan' op Wirecard mag weerBONN (AFN/BLOOMBERG) - Het Duitse verbod op shortposities in het fintechbedrijf Wirecard is opgeheven. Door 'short' te gaan speculeren beleggers op een koersdaling. Marktwaakhond BaFin vond dat dit na nieuws over vermeende fraude bij WireCard te vaak gebeurde, waardoor het algehele vertrouwen in aandelenbeurzen zou worden geschaad.
19/04 10u30  Uber haalt miljard op voor zelfrijdende auto'sSAN FRANCISCO (AFN/BLOOMBERG) - Uber heeft in een financieringsronde voor zijn aanstaande beursgang een miljard dollar opgehaald bij drie Japanse bedrijven. Het geld is bedoeld voor de financiering van de ontwikkeling van zelfrijdende auto's.
19/04 10u30  Nieuwe managers voor Albert HeijnZAANDAM (AFN) - Marit van Egmond, de onlangs aangetreden directeur van Albert Heijn, heeft haar nieuwe team van managers klaar. Zij gaan onderzoeken wat nieuwe klantbehoeften zijn en waar groeikansen voor de supermarktketen liggen. De samenstelling kwam tot stand na gesprekken met winkels, distributiecentra, franchisenemers en de ondernemingsraad.
19/04 09u15  Duitse diensten Takeaway samengevoegdAMSTERDAM (AFN) - Maaltijdbestelbedrijf Takeaway.com heeft zijn Duitse activiteiten samengevoegd. Daarmee is de overname van de Duitse tak van concurrent Delivery Hero nu helemaal afgerond. Dat laat het moederbedrijf van het Nederlandse Thuisbezorgd.nl vrijdag weten.
19/04 08u30  Europese Beurzen dicht op Goede VrijdagAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen blijven vrijdag gesloten vanwege Goede Vrijdag. Ook in de Verenigde Staten en enkele markten en Azië wordt niet gehandeld op deze dag. Op maandag, tweede paasdag, zijn de beurzen in Europa eveneens dicht. Dan is er echter wel een handelssessie op Wall Street.
19/04 08u30  Nikkei sluit week hoger afTOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is vrijdag hoger gesloten. Beleggers deden het rustig aan, nu elders in de wereld veel beurzen gesloten zijn wegens Goede Vrijdag. Verder verwerkten ze het nieuws dat de centrale bank van Japan de economische vooruitzichten mogelijk wat naar beneden bijstelt.
19/04 08u15  'Grootaandeelhouder: bod op Binck te laag'AMSTERDAM (AFN) - Grootaandeelhouder John Fentener van Vlissingen vindt het bod op BinckBank door het Deense Saxo Bank te laag. Dat schrijft het FD op basis van een brief van de miljardair aan het bankbestuur.
19/04 07u45  Oud-topman: particulieren wilden belang KLMAMSTERDAM (AFN) - Een groep particuliere investeerders wilde in 2012 een belang van 12 procent nemen in Air France-KLM. Het kabinet hield het plan tegen. Dat zegt oud-topman van KLM Peter Hartman in een interview in vakblad Zakenreis.
18/04 22u15  Wall Street met winst naar PasenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag in de plus gesloten. Het sentiment kreeg enige steun van meevallende cijfers over de winkelverkopen in de Verenigde Staten. Verder keken beleggers vooral uit naar het extra lange paasweekend. Wall Street blijft op vrijdag dicht vanwege Goede Vrijdag.
18/04 20u30  Jaarverlies voor LavideALKMAAR (AFN) - Beursfonds Lavide heeft in 2018 een negatief resultaat na belastingen behaald van 1 miljoen euro, tegen een min van 540.000 euro in 2017. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de onderneming.
18/04 19u45  Wall Street overwegend in het groenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden donderdag overwegend in de plus. Het sentiment kreeg enige steun van meevallende cijfers over de winkelverkopen in de Verenigde Staten. Verder maken beleggers zich op voor het extra lange paasweekend. Wall Street is op vrijdag dicht vanwege Goede Vrijdag.
18/04 19u30  Unilever neemt OLLY Nutrition overROTTERDAM (AFN) - Unilever neemt het Amerikaanse OLLY Nutrition over, een premium-merk dat zich bezighoudt met vitamines, mineralen en andere voedingssupplementen. Er werden geen financiële details over de overname gemeld.
18/04 18u30  Brill tevreden over begin 2019LEIDEN (AFN) - Wetenschappelijk uitgever Brill heeft in het eerste kwartaal naar eigen zeggen naar tevredenheid gepresteerd met zijn autonome omzetgroei op jaarbasis. De omzetontwikkeling lag volgens het bedrijf in lijn met de verwachtingen van het management bij alle productlijnen.
18/04 18u00  Russische economie groeit tragerMOSKOU (AFN/BLOOMBERG) - De groei van de Russische economie is in het eerste kwartaal behoorlijk afgezwakt: de economie groeide met nog 0,8 procent ten opzichte van een jaar eerder. In het voorgaande kwartaal was de groei op jaarbasis nog 2,7 procent.
18/04 18u00  Unilever en Arcadis uitblinkers op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is donderdag met groene cijfers gesloten, geholpen door een stevige koerswinst voor Unilever dankzij goede kwartaalcijfers. Ook de resultaten van Arcadis vielen in goede aarde op het Damrak. De andere Europese beurzen lieten een wisselend beeld zien. Op Goede Vrijdag en tweede paasdag zijn de Euronext-markten gesloten.
18/04 17u15  Unilever verkoopt terrein in VlaardingenROTTERDAM (AFN) - Unilever verkoopt het onderzoeks- en ontwikkelingsterrein aan de Olivier van Noortlaan in Vlaardingen aan Van Adrighem Group. Van Adrighem gaat het terrein benutten voor een combinatie van woon- en werkdoeleinden.
18/04 17u00  Recordomzet supermarkten met paasweekendLEIDSCHENDAM (AFN) - Met dank aan de zonneschijn pakken Nederlanders naar verwachting flink uit in het komende paasweekend wat betreft aankopen in de supermarkt. Belangenorganisatie Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) rekent op een recordomzet van 870 miljoen euro.
18/04 16u30  DowDupont geeft weer winstalarmMIDLAND (AFN/BLOOMBERG) - Chemiereus DowDupont geeft voor de tweede keer in korte tijd een waarschuwing over zijn kwartaalresultaten. De omzet en winst van de landbouwdivisie vallen als gevolg van overstromingen in het Amerikaanse Midwesten nog lager uit dan verwacht. Eind maart gaf het concern ook al een winstalarm wegens noodweer.
18/04 16u30  Bedrijfsvoorraden VS nemen toeWASHINGTON (AFN) - De bedrijfsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in februari met 0,3 procent toegenomen op maandbasis. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
18/04 16u15  Conjunctuurbarometer VS in de liftNEW YORK (AFN) - De vooruitzichten voor de Amerikaanse economie zijn in maart verbeterd. Dat stelde onderzoeksbureau Conference Board op basis van zijn index van leidende indicatoren.
18/04 16u15  Stabiel groeitempo industrie VSNEW YORK (AFN) - De bedrijvigheid in de industrie van de Verenigde Staten is in april in een vergelijkbaar tempo gegroeid als in maart. Dat meldde onderzoeksbureau Markit op basis van een voorlopig cijfer.
18/04 16u00  Mooie plus voor beurs AmsterdamAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging donderdag behoorlijk omhoog, geholpen door een stevige koerswinst voor Unilever dankzij goede kwartaalcijfers. Ook de resultaten van Arcadis vielen in goede aarde op het Damrak. De andere Europese beurzen lieten ook overwegend plussen zien. Op Goede Vrijdag en tweede paasdag zijn de Euronext-markten gesloten.
18/04 16u00  Wall Street hoger richting PasenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met winst geopend. Het sentiment krijgt wat steun van meevallende cijfers over de winkelverkopen in de Verenigde Staten. Verder maken beleggers op Wall Street zich op voor het extra lange paasweekend. Wall Street is op vrijdag dicht vanwege Goede Vrijdag.
18/04 16u00  Meer loon voor medewerkers KPNAMSTERDAM (AFN) - Medewerkers van KPN kunnen een loonstijging van gemiddeld 4,5 procent tegemoet zien. Het telecombedrijf is die salarisverhoging overeengekomen met onderhandelaars van de vakbonden FNV, CNV, De Unie en VHP2. Leden van die bonden moeten nog instemmen met de nieuwe cao.
18/04 15u15  ConocoPhillips verkoopt Noordzee-activiteitenHOUSTON (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse olieconcern ConocoPhillips verkoopt een flink deel van zijn bezittingen in de Noordzee. Oliebedrijf Chrysaor telt bijna 2,7 miljard dollar neer voor de twee gasvelden in Britse wateren en een belang in een ander veld bij de Shetland.
18/04 15u15  DSM neemt vitamineroyalty's over van AmyrisHEERLEN (AFN) - DSM heeft een overeenkomst voor het verkrijgen van royalty's over de verkoop van Vitamine E overgenomen van het Amerikaanse bedrijf Amyris. Daar betaalt DSM 57 miljoen dollar voor.
18/04 15u15  'Kalme start Wall Street voor paasweekend'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen donderdag naar verwachting met kleine uitslagen. Beleggers doen het rustig aan in aanloop naar het extra lange paasweekend. Wall Street is op vrijdag dicht vanwege Goede Vrijdag. Daarnaast wordt nog nagekauwd op cijfers over de Chinese economie en hangt er nog angst boven de markt over meer regulering van bedrijven in de gezondheidszorg.
18/04 15u00  Bedrijvigheid Philadelphia afgenomenPHILADELPHIA (AFN) - De industriële bedrijvigheid rond de Amerikaanse stad Philadelphia is deze maand afgenomen. Dat meldde de Federal Reserve van Philadelphia.
18/04 14u45  Uitkeringsaanvragen VS licht gedaaldWASHINGTON (AFN) - Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is afgelopen week met 5.000 gedaald tot 192.000. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend.
18/04 14u45  Winkelverkopen VS trekken aanWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De detailhandelsverkopen in de Verenigde Staten zijn in maart met 1,6 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Handel.
18/04 14u45  AmEx profiteert van meer kaartgebruikNEW YORK (AFN) - American Express heeft in de eerste drie maanden van dit jaar meer omzet in de boeken gezet. Klanten gaven meer uit met hun kaart, maar de creditcardaanbieder haalde ook meer geld op door rente en de kaartbijdrage van klanten. De winst viel wel lager uit omdat de onderneming meer kwijt was aan marketingkosten. Ook moest het bedrijf, ook wel bekend als AmEx, meer uitgeven aan rechtszaken.
18/04 14u45  Minder omzet en winst voor uitzender ManpowerMILWAUKEE (AFN/BLOOMBERG) - Uitzendreus Manpower heeft afgelopen kwartaal minder omzet en winst behaald dan dezelfde periode vorig jaar. Volgens het bedrijf, dat al langer kampt met lastige marktomstandigheden, was er in enkele belangrijke Europese markten wel sprake van een stabiliserende trend.
18/04 14u00  Schlumberger boekt lagere winstHOUSTON (AFN/RTR) - Oliedienstverlener Schlumberger heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een lagere winst in de boeken gezet. Klanten op de belangrijke Noord-Amerikaanse markt staan onder toenemende druk om hun kosten te verlagen, waardoor de vraag naar diensten en materieel van Schlumberger terugliep.
18/04 14u00  Sigarettenvervanger Philip Morris groeit doorNEW YORK (AFN) - Tabaksreus Philip Morris heeft in de eerste drie maanden van dit jaar een vijfde meer tabak verkocht voor zijn sigarettenvervanger IQOS. Vooral in Europa kon het bedrijf daar flink mee uitbreiden. Het aantal verkochte sigaretten bleef vrijwel gelijk ten opzichte van een jaar eerder. Een neergang in Europa werd door een stijging van de verkopen in Afrika en het Midden-Oosten gecompenseerd.
18/04 13u45  Ook Blackstone wil een bedrijf wordenNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Investeringsmaatschappij Blackstone wil een bedrijf worden. Formeel is het fonds nu nog een zogeheten PTP, een publiek verhandelbaar samenwerkingsverband. De stap moet het makkelijker maken voor investeerders om aandelen te kopen en daarmee de waarde van de aandelen opjagen.
18/04 13u45  Verfproducent PPG kampt met moeilijke marktPITTSBURGH (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse verfproducent PPG Industries had afgelopen kwartaal last van uitdagende economische omstandigheden, waarbij de vraag vanuit de industrie naar bepaalde producten van het bedrijf afnam. Ook werden de opbrengsten gedrukt door negatieve wisselkoerseffecten.
18/04 13u30  'Deutsche Bank kijkt ook naar plan B'FRANKFURT (AFN) - Deutsche Bank werkt naar verluidt ook aan een plan B voor het geval de onderhandelingen over een samengaan met Commerzbank op niets uitlopen. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Deutsche Bank zelf wilde niet op het bericht reageren.
18/04 13u15  Honeywell verhoogt winstverwachtingMORRIS PLAINS (AFN) - Het Amerikaanse industrieconcern Honeywell krikt zijn winstverwachting op na sterke resultaten in het eerste kwartaal. Het bedrijf presteerde in de eerste drie maanden goed met zijn producten voor de luchtvaartindustrie en defensie. Ook de onderdelen voor automatisering van distributiecentra kenden een sterke jaarstart.
18/04 13u00  AF-KLM breidt capaciteit naar India uitAMSTERDAM (AFN) - Air France-KLM breidt het aantal vluchten naar India uit. Dat maakt de Nederlands-Franse luchtvaartcombinatie bekend in een mededeling over het wegvallen van vluchten naar India via samenwerkingspartner Jet Airways.
18/04 12u15  Bavaria-moeder boekt recordomzetLIESHOUT (AFN) - Swinkels Family Brewers, vooral bekend van het biermerk Bavaria, sloot vorig jaar af met een recordomzet van 713,1 miljoen euro. De uitbreiding van een moutfabriek zorgde deels voor de omzetgroei. Daarnaast deed het familiebedrijf goede zaken met zijn Ethiopische merk Habesha.
18/04 12u00  Unilever helpt AEX vooruitAMSTERDAM (AFN) - Unilever trok donderdag de kar op het Damrak na goed ontvangen kwartaalcijfers en hielp de AEX-index aan winst. Ook de resultaten van Midkapper Arcadis vielen in goede aarde. De andere Europese beurzen lieten een gemengd beeld zien. Beleggers kregen op de laatste dag van de verkorte handelsweek nog flink wat kwartaalcijfers voor de kiezen. Op Goede Vrijdag en tweede paasdag zijn de Euronext-markten gesloten.
18/04 11u15  Ajax speelt uitduel met Tottenham op 30 aprilAMSTERDAM (AFN) - De eerste wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Ajax in de halve finales van de Champions League wordt gespeeld op dinsdag 30 april. De aftrap in Londen is om 21.00 uur. De return in de Johan Cruijff ArenA volgt op woensdag 8 mei, eveneens met 21.00 uur als begintijdstip. Dat maakte de UEFA donderdag bekend.
18/04 10u45  BAM onderdeel van grote Britse dealLONDEN (AFN) - Bouwer BAM is een van de partijen die in het Verenigd Koninkrijk aan de slag gaat met het beschermen van honderdduizenden woningen tegen kusterosie en het buiten de oevers treden van rivieren. Met het totale project van de Britse Environment Agency is een bedrag gemoeid van 2,6 miljard pond. Welk deel daarvan naar de Britse BAM-dochter vloeit is niet bekend.
18/04 10u00  ING verhoogt advies voor Van LanschotAMSTERDAM (AFN) - ING verhoogt zijn advies voor Van Lanschot Kempen van hold naar buy. De financieel dienstverlener heeft zich de afgelopen jaren met succes gespecialiseerd in vermogensbeheer, terwijl niet-kernactiviteiten zoals kredietverlening zijn afgeslankt. Dat vertaalt zich volgens de kenners in bijzondere kapitaaluitkeringen, vergelijkbaar met het speciaaldividend van 1,50 euro per aandeel vorig jaar.
18/04 10u00  'Sterke resultaten voor Arcadis'AMSTERDAM (AFN) - Arcadis heeft sterke resultaten geboekt in het eerste kwartaal, zeker gezien de moeilijkheden die het ingenieurs- en adviesbureau vorig jaar in Azië, Latijns-Amerika en het Midden-oosten had. Dat schrijven analisten van KBC Securities in een reactie op de kwartaalcijfers van het bedrijf.
18/04 10u00  Duitse industrie blijft stevig krimpenLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De bedrijvigheid in de Duitse industrie gaat ook deze maand stevig omlaag, na de ook al forse neergang een maand eerder. Dat meldde de Britse marktonderzoeker Markit op basis van een voorlopig cijfer. Ook in Frankrijk is sprake van krimp.
18/04 09u45  Toezichthouder AFM verbiedt binaire optiesAMSTERDAM (AFN) - De Autoriteit Financiële Markten (AFM) legt het aanbieden van bepaalde riskante beleggingsproducten aan banden. De toezichthouder verbiedt de handel in zogeheten binaire opties en voert beperkingen in voor de handel in CFD's.
18/04 09u45  'Ups en downs in herstel Beter Bed'AMSTERDAM (AFN) - De kwartaalcijfers van Beter Bed bleven wat achter bij de verwachtingen, maar het bedrijf bevindt zich in een overgangsfase dus er moet niet te veel nadruk worden gelegd op de resultaten. Dat concludeert een analist van KBC Securities.
18/04 09u30  'België is groeimotor SligroAMSTERDAM (AFN) - Groothandelsbedrijf Sligro heeft in het eerste kwartaal op eigen kracht goede zaken gedaan in België. Analisten van KBC Securities zijn tevreden over de prestaties bij de zuiderburen. België zou een groeimotor voor het bedrijf kunnen worden, denken ze.
18/04 09u30  'Basic-Fit onderstreept solide verdienmodel'AMSTERDAM (AFN) - Sportschoolketen Basic-Fit toont met zijn kwartaalupdate aan dat zijn verdienmodel solide is. Dat schrijven analisten van KBC Securities. Zij zien in de recente cijfers bewijs dat de Nederlandse keten goed munt weet te slaan uit een groeiende groep abonnees.
18/04 09u15  Unilever en Arcadis in trek op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse effectenbeurs is donderdag met een kleine winst begonnen. De andere Europese beurzen lieten kleine verliezen zien. Beleggers kregen op de laatste dag van de verkorte handelsweek nog flink wat kwartaalcijfers voor de kiezen. Op het Damrak weren de handelsupdates van onder meer Unilever en Arcadis goed ontvangen. Op Goede Vrijdag en tweede paasdag zijn de Euronext-markten gesloten.
18/04 09u15  NPM Capital koopt belang in fintech OhpenAMSTERDAM (AFN) - NPM Capital heeft zich ingekocht bij het Nederlandse fintechbedrijf Ohpen. De investeerder koopt een belang van 35 procent in het Nederlands bedrijf van Amerborgh. Die investeerder, die al langere tijd aan Ohpen verbonden was, wil met de opbrengst andere projecten investeren.
18/04 09u15  'Vraagtekens bij prognoses Unilever'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De resultaten van was- en voedingsmiddelenconcern Unilever over het eerste kwartaal waren oké. Maar de stippen op de horizon wat betreft omzetgroei, roepen de nodige vragen op. Dat schrijven kenners van RBC in een reactie op het handelsbericht.
18/04 09u15  ArcelorMittal biedt staal aan voor Notre-DamePARIJS (AFN/RTR) - Staalconcern ArcelorMittal heeft staal aangeboden voor de restauratie van de Notre-Dame in Parijs. Dat heeft het aan de beurs in Amsterdam genoteerde bedrijf laten weten.
18/04 09u00  'Twijfels over overname Osram Licht'HAMBURG (AFN/BLOOMBERG) - Investeerders Bain Capital en Carlyle betwijfelen of ze Osram Licht nog willen overnemen, nadat het Duitse verlichtingsbedrijf vorige maand met een stevige omzetwaarschuwing kwam. Dat laten ingewijden weten aan het zakenblad Manager Magazin.
18/04 09u00  Nedap werkt aan winkelgemak met MishiPayGROENLO (AFN) - Het beursgenoteerde technologiebedrijf Nedap werkt met het Britse softwarebedrijf MishiPay aan toepassingen voor in winkels. Het gaat om een veilige mobiele oplossing voor het door klanten zelf laten scannen van producten.
18/04 08u45  Pernod Ricard scherpt winstverwachting aanPARIJS (AFN/RTR) - Pernod Ricard is positiever gestemd over zijn jaarresultaten. De Franse drankproducent verwacht dat het resultaat uit doorlopende activiteiten op eigen kracht 8 procent hoger uitvalt dan in het voorgaande jaar. Dat is de bovenkant van een eerder afgegeven bandbreedte.
18/04 08u30  Unilever profiteert van hogere verkoopprijzenROTTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Was- en levensmiddelenconcern Unilever heeft in het eerste kwartaal meer verkocht en ook nog eens tegen hogere prijzen. Het Nederlands-Britse bedrijf zag de totale omzet weliswaar licht dalen door de verkoop van zijn margarinetak, maar als die buiten beschouwing wordt gelaten stegen de opbrengsten juist wat meer dan waar kenners gemiddeld op hadden gerekend.
18/04 08u30  Duitse producentenprijzen onverwacht omlaagWIESBADEN (AFN) - De producentenprijzen in Duitsland zijn in maart onverwacht met 0,1 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau.
18/04 08u30  Nieuwe boekhoudregels positief voor EuronextAMSTERDAM (AFN) - Euronext voorziet een positief effect van nieuwe boekhoudregels. De beursuitbater rekent op een bedrijfsresultaat in het eerst kwartaal dat vanwege de invoer van de IFRS 16-standaard circa 2,7 miljoen euro hoger zal uitvallen.
18/04 08u30  'Drukke cijferdag op Beursplein 5'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent donderdag naar verwachting iets lager. Ook de andere Europese beurzen lijken met kleine minnen te beginnen. Beleggers krijgen op de laatste dag van de verkorte handelsweek aardig wat kwartaalcijfers voor de kiezen van bedrijven als Unilever, Arcadis, Sligro en Basic-Fit. Op Goede Vrijdag en tweede paasdag zijn de Euronext-markten gesloten.
18/04 08u15  TSMC voelt zwakkere smartphonevraagHSINCHU (AFN/BLOOMBERG) - De Taiwanese chipmaker Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) heeft duidelijk last van de afzwakkende vraag naar smartphones. De leverancier van chips aan onder meer Apple en Huawei zag de winst terugvallen in het afgelopen kwartaal.
18/04 08u15  Japanse beurs doet stap terugTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan deed donderdag een stap terug. Beleggers namen wat winst na de recente sterke opmars die de Japanse hoofdindex naar het hoogste niveau in meer dan vier maanden stuurde. Een bericht dat het Japanse technologieconcern Canon zijn winstverwachting gaat verlagen drukte eveneens op het beurssentiment.
18/04 08u15  'Samsung-zeperd zet druk op toeleveranciers'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Toeleveranciers van techgigant Samsung weten donderdag op de aandelenbeurzen de aandacht op zich gericht. Enkele testmodellen van de nieuwe opvouwbare telefoon van het Zuid-Koreaanse bedrijf kampen al binnen enkele dagen met de nodige problemen. Daarmee ligt mogelijk een nieuwe fiasco op de loer voor Samsung, menen kenners.
18/04 08u00  Duidelijkheid huidzorg Nestlé in zomerVEVEY (AFN) - Voedingsmiddelen- en verzorgingsproductengigant Nestlé verwacht medio 2019 duidelijkheid over zijn huidverzorgingstak. Het onderzoeken van de strategische opties, zoals een verkoop, verloopt volgens het Zwitserse bedrijf volgens plan. Over de vleeswarentak, die ook in de etalage staat, wordt later in het jaar een knoop doorgehakt.
18/04 08u00  Sligro komt traag uit de startblokkenVEGHEL (AFN) - Sligro Food Group kende naar eigen zeggen een trage start van het jaar. Het groothandelsbedrijf merkte dat het consumentenvertrouwen in zowel Nederland als België achteruit is gegaan. Ook speelt mee dat Pasen wat later valt dan vorig jaar.
18/04 08u00  Omzetgroei voor sportschooluitbater Basic-FitAMSTERDAM (AFN) - De beursgenoteerde sportschooluitbater Basic-Fit heeft afgelopen kwartaal de omzet flink zien groeien. De onderneming kreeg er 22 nieuwe sportclubs bij, waardoor het totale bestand groeide tot 651 stuks.
18/04 07u45  Beter Bed optimistisch over Matratzen ConcordUDEN (AFN) - Beddenverkoper Beter Bed is optimistisch over de hervormingen bij Matratzen Concord. De Duitse keten die een flink aantal winkels sloot heeft nog altijd teruglopende verkopen, maar volgens het moederbedrijf zijn onderliggend de eerste positieve ontwikkelingen te zien.
18/04 07u45  Arcadis profiteert van Amerikaanse groeiAMSTERDAM (AFN) - Ingenieurs- en adviesbureau Arcadis heeft in de eerste drie maanden van dit jaar een hogere omzet behaald. Dat had het bedrijf met name te danken aan stevige groei op de Noord-Amerikaanse markt. Ook de winstgevendheid ging omhoog.
18/04 07u30  Booking-oprichter meldt zich voor EnecoAMSTERDAM (AFN) - Kees Koolen, de man die rijk werd met hotelboekingssite Booking.com, wil energiebedrijf Eneco kopen. Hij trekt op met een coalitie van ondernemers die zich Het Groene Consortium noemt. Dat schrijft Het Financieele Dagblad.
18/04 07u15  Aantal werklozen lager dan voor crisisDEN HAAG (AFN) - Het aantal werklozen in Nederland is voor het eerst lager dan voor de economische crisis in 2008 uitgekomen. Dat bleek uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid spreekt van een mijlpaal.
17/04 23u45  Spurs schakelen City uit en treffen AjaxMANCHESTER (AFN) - Tottenham Hotspur heeft zich na een knotsgekke wedstrijd geplaatst voor de halve finale van de Champions League. Daarin gaat de Londense club het opnemen tegen Ajax. De ploeg van coach Mauricio Pochettino verloor met 4-3 van Manchester City, maar die uitslag was na de 1-0 in Londen voldoende voor een plek bij de laatste vier.
17/04 23u00  Alcoa verwacht minder vraag naar aluminiumPITTSBURGH (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse aluminiumproducent Alcoa denkt dat de wereldwijde vraag naar dat metaal lager uitvalt dan het bedrijf eerder verwachtte. Alcoa gaat nu uit van een groei van 2 tot 3 procent, dat was eerder nog 3 tot 4 procent. Vooral in in de Chinese transport- en elektronicasectoren wordt minder aluminium gebruikt.
17/04 22u30  Kleine verliezen op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen zijn woensdag met kleine verliezen gesloten. Beleggers kauwden op een aantal kwartaalresultaten en beter dan verwachte cijfers uit China. Chipbedrijven reageerden daar positief op. Bedrijven in de gezondheidszorg zakten juist weg uit angst voor ander beleid nu de presidentsverkiezingen naderen.
17/04 22u00  'Uber verkoopt deel van tak autonome auto's'SAN FRANCISCO (AFN) - Uber is dichtbij de verkoop van een belang van ongeveer 13 procent van zijn divisie die zich met zelfrijdende auto's bezighoudt. Techinvesteerder SoftBank, automaker Toyota en producent van auto-onderdelen Denso zouden dat belang kopen, schrijft de Amerikaanse krant The Wall Street Journal op basis van ingewijden.
17/04 21u15  OCI nomineert drie bestuursledenAMSTERDAM (AFN) - Kunstmestfabrikant OCI heeft Dod Fraser, David Welch en Maud de Vries genomineerd voor een plaats in het bestuur. Fraser en Welch worden niet-uitvoerende bestuursleden, vergelijkbaar met een commissariaat. De Vries wordt uitvoerend bestuurslid. Zij is nu al het hoofd van de juridische en personeelsafdeling van OCI.
17/04 20u45  Fed ziet economische groei weer aantrekkenWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse economie blijft doorgroeien. In de meeste regio's gaat dat met hetzelfde tempo als eerder, maar in sommige streken trekt de groei aan. Dat merkt de Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, op in zijn Beige Book. Dat verslag geeft inzicht in de Amerikaanse economische activiteit.
17/04 20u15  Ajax neemt Pierie over van HeerenveenAMSTERDAM (AFN) - Ajax heeft Kik Pierie overgenomen van sc Heerenveen. De club liet weten dat de verdediger een contract voor vijf seizoenen heeft getekend, tot en met 2024.
17/04 20u00  Wall Street blijft dicht bij huisNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York hadden woensdag moeite om richting te vinden. Beleggers kauwden op een aantal kwartaalresultaten en positiever dan verwachte cijfers uit China. Chipbedrijven reageerden daar positief op, maar bedrijven in de gezondheidszorg zakten juist weg uit angst voor ander beleid nu de presidentsverkiezingen naderen.
17/04 18u30  Ook commissaris SBM heeft datum verhoorHAARLEM (AFN) - Commissaris Sietze Hepkema van maritiem oliedienstverlener SBM Offshore moet 22 mei getuigen over zijn in het corruptieschandaal bij de onderneming. Ook advocaat Jaap de Keijzer van De Brauw wordt die dag verwacht. De verhoren van Hepkema en De Keijzer volgen vijf dagen na dat van topman Bruno Chabas.
17/04 18u30  EU klaar voor heffingen op producten VSBRUSSEL (AFN) - De Europese Unie staat klaar om eigen importheffingen in te voeren als de Amerikaanse president Donald Trump zijn dreigement van heffingen op Europese producten doorzet. De Europese Commissie heeft daarom een lijst opgesteld van producten die de EU mogelijk wil belasten.
17/04 18u00  Europese beurzen houden winst vastAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn woensdag na een trage start overwegend met winst gesloten. Beleggers verwerkten een flinke hoeveelheid kwartaalcijfers. Ook waren er bemoedigende cijfers over de Chinese economie. Op het Damrak konden onder meer Vopak, ASML en TomTom op instemming rekenen nadat ze de boeken hadden geopend. Ajax was ook in trek na het bereiken van de laatste vier in de Champions League.
17/04 17u00  Nieuwe termijn financieel directeur TomTomAMSTERDAM (AFN) - De aandeelhouders van TomTom hebben voor een verlenging van de termijn van financieel directeur Taco Titulaer gestemd. Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van de navigatiedienstverlener. Titulaers termijn loopt nu tot en met de aandeelhoudersvergadering van 2023.
17/04 16u45  Alle vliegtuigen Jet Airways aan de grondMUMBAI (AFN/BLOOMBERG) - De Indiase luchtvaartmaatschappij Jet Airways heeft alle vluchten geschrapt. Dat gebeurde nadat het niet gelukt was om noodkrediet los te krijgen. Daardoor kon Jet Airways onder meer de brandstofkosten niet meer betalen.
17/04 16u30  Groothandelsvoorraden VS licht hogerWASHINGTON (AFN) - De groothandelsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in februari met 0,2 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit voorlopige cijfers die het Amerikaanse ministerie van Handel heeft gepubliceerd.
17/04 16u15  Europese beurzen in de plusAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen stonden woensdagmiddag in de plus. Beleggers kregen een flinke hoeveelheid kwartaalcijfers te verstouwen en verwerkten een sterker dan verwachte groei van de Chinese economie. Op het Damrak vielen de resultaten van Vopak, ASML en TomTom in goede aarde. Ajax was eveneens in trek na het bereiken van de halve finales van de Champions League.
17/04 16u00  Wisselende opening op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag verdeeld geopend. Meevallende cijfers over de Chinese economie ondersteunden het sentiment. Met name de chipsector profiteerde daarvan. Verder verwerkten beleggers kwartaalresultaten van onder meer PepsiCo en Morgan Stanley.
17/04 16u00  Heineken-onderdeel koopt Ranja en LimeauBUNNIK (AFN) - Frisdrankmaker Vrumona, een onderdeel van Heineken, neemt een meerderheidsbelang van 51 procent in de siroopmerken Ranja en Limeau. Volgens de Nederlandse producent van bijvoorbeeld Pepsi, Royal Club, Sourcy, Sisi en Rivella gaat het om een belangrijke aanvulling op het assortiment.
17/04 15u30  Brussel akkoord met afstoting ArcelorBRUSSEL (AFN) - Staalgigant ArcelorMittal heeft van de Europese Commissie groen licht gekregen voor de verkoop van onderdelen aan branchegenoot Liberty House Group. Die afstoting was voor Arcelor de laatste horde voor de inlijving van de Italiaanse staalfabrikant Ilva.
17/04 15u00  'Minder boetes voor kartelvorming in 2018'AMSTERDAM (AFN) - Wereldwijd zijn vorig jaar minder boetes voor kartelvorming opgelegd dan in 2017 en 2016. Dat meldde het internationale advocatenkantoor Allen Overy op basis van eigen onderzoek.
17/04 15u00  Handelstekort VS wordt kleinerWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Het tekort op de handelsbalans van de Verenigde Staten is in februari afgenomen ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers die het Amerikaanse ministerie van Handel naar buiten bracht.
17/04 15u00  'Chinese data geven Wall Street zetje'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan woensdag naar verwachting voor een hogere opening. Meevallende cijfers over de economische groei van China lijken de markten een zetje omhoog te geven. Beleggers op Wall Street kregen verder kwartaalresultaten van een aantal grote bedrijven voor de kiezen.
17/04 13u45  Lagere winst Morgan StanleyNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley is in het eerste kwartaal op een lagere winst uitgekomen. Ook de baten gingen omlaag, zo blijkt uit cijfers van het financiële concern.
17/04 13u30  'Deutsche Bank vreest gevolgen witwasaffaire'FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Deutsche Bank vreest naar verluidt voor boetes, juridische stappen en mogelijke vervolging van bestuurders vanwege zijn rol in een Russische witwasaffaire. Dat meldt The Guardian op basis van een intern rapport waarop de Britse krant de hand heeft kunnen te leggen.
17/04 13u00  'Saudi Aramco wil groot belang in Reliance'LONDEN (AFN) - Het Saudische staatsolieconcern Saudi Aramco is in gesprek over een minderheidsdeelneming in het Indiase raffinaderij- en petrochemische concern Reliance Industries. Dat meldden ingewijden aan zakenkrant Financial Times.
17/04 13u00  Snacks geven cijfers PepsiCo glansPURCHASE (AFN/BLOOMBERG) - Snack- en frisdrankproducent PepsiCo heeft het eerste kwartaal van het jaar afgesloten met meer winst op een hogere omzet. Met name met de verkoop van snacks wist het bedrijf te verrassen. Het Amerikaanse bedrijf profiteerde van de extra inspanningen die het deed om producten aan de man te brengen. Ook is er een steeds grotere vraag naar gezondere snacks.
17/04 12u15  Moody's positiever over vooruitzichten VEONLONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Moody's krikt het vooruitzicht voor de kredietbeoordeling van telecomconcern VEON op van stabiel naar positief. De rating wordt bevestigd op Ba2.
17/04 12u00  ASR wil voor 500 miljoen obligaties uitgevenAMSTERDAM (AFN) - Verzekeraar ASR Nederland is van plan voor 500 miljoen euro aan obligaties uit te geven, afhankelijk van marktomstandigheden. ASR denkt dat de leningen een rating krijgen van BBB- door kredietbeoordelaar SP.
17/04 12u00  Vopak en Ajax smaakmakers op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen lieten woensdag weinig beweging zien. Beleggers kregen een flinke hoeveelheid kwartaalcijfers voor de kiezen en verwerkten een sterker dan verwachte groei van de Chinese economie. Op het Damrak vielen de resultaten van Vopak, ASML en TomTom in goede aarde. Ajax was eveneens in trek na het bereiken van de halve finales van de Champions League.
17/04 11u30  Halvering groeiverwachting Duitse economieBERLIJN (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse regering halveert haar verwachting voor de economische groei in 2019. Het ministerie van Economische Zaken rekent nu op een groei met 0,5 procent voor de Duitse economie, terwijl in januari nog 1 procent werd voorspeld.
17/04 11u15  Export eurozone neemt toeLUXEMBURG (AFN) - De goederenexport van de landen van de eurozone naar de rest van de wereld is in februari met 4,4 procent toegenomen in vergelijking met een jaar eerder. In totaal werd in die maand voor 183,3 miljard euro uitgevoerd. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat op basis van een voorlopige schatting.
17/04 11u15  Inflatie eurozone bevestigd op 1,4 procentLUXEMBURG (AFN) - De inflatie in de eurozone is in maart gedaald naar 1,4 procent op jaarbasis, van 1,5 procent in februari. Dat meldde het Europese statistiekbureau Eurostat op basis van een definitief cijfer.
17/04 11u15  Moody's verlaagt vooruitzichten UnibailLONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Moody's is somberder over de financiële toekomst van vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco-Westfield. De outlook voor de onderneming wordt naar beneden bijgesteld, van stabiel naar negatief. Aan de kredietratings voor de onderneming zelf verandert Moody's niets.
17/04 10u30  'Contracten Adyen aardige toevoeging'AMSTERDAM (AFN) - De contracten van betalingsbedrijf Adyen met de Amerikaanse verkoper van woninginrichting Restoration Hardware en Singapore Airlines zijn een aardige toevoeging aan de omzet, maar geen game changers. Dat meldde KBC Securities.
17/04 10u15  'Commerzbank past niet in ING-strategie'AMSTERDAM (AFN) - Een eventueel fusie van Commerzbank en ING zou niet passen in de onlangs gepresenteerde strategie van ING. Dat schrijven kenners van KBC Securities in een reactie op het bericht in Duitse media over een mogelijk samengaan van de banken.
17/04 10u15  'Aankoop Kiadis zeer goede aanvulling'AMSTERDAM (AFN) - De overname door Kiadis Pharma van het Amerikaanse CytoSen Therapeutics is een zeer goede aanvulling. Dat concludeert een analist van KBC Securities, die de aankoop zegt toe te juichen.
17/04 10u00  'Bruto huurinkomsten NSI zoals verwacht'AMSTERDAM (AFN) - De bruto huurinkomsten van NSI waren in het eerste kwartaal zoals verwacht, zo constateerde ING. Maar de winst per aandeel kwam met 0,56 euro hoger uit dan de 0,52 euro waar kenners op rekenden.
17/04 10u00  'Sterke kwartaalupdate TomTom'AMSTERDAM (AFN) - TomTom rapporteerde solide cijfers over het eerste kwartaal van het jaar. Dat constateren analisten van ING. Daarbij wezen ze specifiek op de prestaties van de consumentendivisie, waar de omzetkrimp veel kleiner was dan voorzien.
17/04 09u45  'Goed kwartaal voor Vopak'AMSTERDAM (AFN) - Vopak heeft een goed eerste kwartaal gedraaid, met een toenemende winstgevendheid. Dat laat KBC Securities weten in een reactie op de handelsupdate van het tankopslagbedrijf.
17/04 09u45  'Significante tik op orderboek BAM'AMSTERDAM (AFN) - Het kwijtraken van de opdracht voor de aanpak van het snelwegknooppunt Hoevelaken is een significante tik voor het orderboek van bouwbedrijf BAM, van enkele honderden miljoenen. Dat constateert KBC Securities. Wel merken ze op dat de impact op de omzet relatief beperkt is, aangezien de order over meerdere jaren was uitgesmeerd.
17/04 09u30  Ajax in trek op Damrak na winst op JuventusAMSTERDAM (AFN) - Het aandeel Ajax was woensdag in trek op Beursplein 5. Beleggers reageerden verheugd op de winst van de club op de Italiaanse grootmacht Juventus. Daarmee bereikte de enige beursgenoteerde voetbalclub van Nederland voor het eerst in 22 jaar weer de halve finale van de Champions League. Het aandeel Juventus kelderde in Italië.
17/04 09u15  ASML en Vopak bovenaan groene AEXAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is woensdag met een kleine winst begonnen. De andere Europese beurzen openden gemengd. De beurshandel stond vooral in het teken van bedrijfsresultaten. Een sterker dan verwachte groei van de Chinese economie bood daarbij enige steun aan de handel. Op het Damrak vielen de resultaten van ASML en Vopak in goede aarde.
17/04 09u15  'Prognose sterk ASML ietwat behouden'AMSTERDAM (AFN) - Chipmachinemaker ASML kwam door de bank genomen met sterke resultaten op de proppen, maar de vooruitzichten voor het lopende kwartaal vielen iets lager uit dan voorzien. Dat schrijven kenners van Goldman Sachs in een reactie op het handelsbericht van de onderneming.
17/04 09u00  'Fransen storten zich op Italiaanse gin'PARIJS (AFN) - De Franse drankengigant Pernod Ricard lijkt het Italiaanse gin-merk Malfy over te nemen uit de portefeuille van Biggar Leith. Dat melden ingewijden aan persbureau Bloomberg. De overname wordt naar verwachting op korte termijn wereldkundig gemaakt.
17/04 08u45  Ericsson profiteert van 5G-contractenSTOCKHOLM (AFN/BLOOMBERG) - De Zweedse producent van netwerkapparatuur Ericsson heeft in het eerste kwartaal winst geboekt, terwijl een jaar eerder nog verlies werd geleden. Investeringen in 5G, een nieuwe en snellere vorm van internet, betalen zich uit in nieuwe contracten met telecombedrijven.
17/04 08u30  Teslin Participaties groter in BrillAMSTERDAM (AFN) - Teslin Participaties Coöperatief heeft zijn belang in wetenschappelijk uitgever Brill. Dat bleek woensdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
17/04 08u30  Danone handhaaft doelen ondanks drukPARIJS (AFN/RTR) - Het Franse voedingsmiddelenconcern Danone houdt vast aan zijn doelstellingen voor dit jaar. Het bedrijf rekent nog steeds op een groei van de winst en de omzet, ondanks een zwakkere vraag naar babyvoeding in China en een consumentenboycot in Marokko in het eerste kwartaal van het jaar.
17/04 08u30  Boskalis aan de slag in IndonesiëPAPENDRECHT (AFN) - Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis heeft twee contracten ontvangen in Indonesië met een gezamenlijke waarde van 75 miljoen euro. Beide baggerprojecten worden in de tweede helft van dit jaar uitgevoerd.
17/04 08u30  'Bedrijfsresultaten in focus op Damrak'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse effectenbeurs lijkt woensdag afwachtend te beginnen. Ook elders in Europa zullen de beursgraadmeters met kleine koersuitslagen openen. De beurshandel staat vooral in het teken van de bedrijfsresultaten. Een sterker dan verwachte groei van de Chinese economie biedt daarbij mogelijk enige steun aan de handel. Op Beursplein 5 gaven onder meer ASML, Vopak en TomTom inzicht in de prestaties in het eerste kwartaal.
17/04 08u30  TomTom groeit door autotakAMSTERDAM (AFN) - Navigatiedienstverlener TomTom groeit door de resultaten van de divisie die zich bezighoudt met het ontwikkelen van navigatieproducten voor de auto-industrie. Bij Location Technology, zoals TomTom deze tak noemt, stegen de opbrengsten in het eerste kwartaal op jaarbasis met 29 procent.
17/04 08u15  Nikkei hoger na Chinees groeicijferTOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is woensdag licht hoger gesloten. Beleggers trokken zich op aan een sterker dan verwachte groei van de Chinese economie en de hoop op positieve uitkomsten van de handelsgesprekken tussen Japan en de Verenigde Staten. Een nieuwe krimp van de Japanse export in maart hield de winst beperkt. De andere Aziatische beursgraadmeters lieten een gemengd beeld zien.
17/04 08u15  TomTom zet duidelijke stappen met autotakAMSTERDAM (AFN) - Navigatiedienstverlener TomTom zet duidelijk stappen met de divisie die zich bezighoudt met het ontwikkelen van navigatieproducten voor de auto-industrie. Bij Location Technology, zoals TomTom deze tak noemt, stegen de opbrengsten op jaarbasis met 29 procent.
17/04 08u15  Adviesverlaging voor IMCDAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Chemicaliëndistributeur IMCD heeft een sterke periode achter de rug, maar gaat moeilijkere tijden tegemoet wegens een afzwakkende economische groei. Beleggers doen er dus goed aan hun winst te pakken, schrijven analisten van Berenberg.
17/04 08u15  Roche verhoogt omzetprognoseBASEL (AFN/RTR) - De Zwitserse farmaceut Roche heeft zijn omzetprognose voor heel het jaar verhoogd. Dat deed de onderneming na sterke verkopen van nieuwere medicijnen, zoals multiple sclerose-medicijn Ocrevus en kankerimmunotherapie Tecentriq.
17/04 07u45  Huurinkomsten vastgoedfonds NSI omlaagAMSTERDAM (AFN) - Vastgoedinvesteerder NSI heeft in het afgelopen kwartaal minder huurinkomsten behaald dan een jaar eerder. Die daling is het gevolg van het afstoten van bepaalde panden, om de opbrengsten vervolgens in nieuw vastgoed te investeren.
17/04 07u45  Singapore Airlines sluit deal met AdyenAMSTERDAM (AFN) - Luchtvaartconcern Singapore Airlines gaat samenwerken met betalingsdienstverlener Adyen. Dat bleek woensdag. Financiële details zijn niet verstrekt.
17/04 07u45  Hogere winst voor VopakROTTERDAM (AFN) - Tankopslagbedrijf Vopak heeft in het eerste kwartaal meer winst behaald. Het onderliggend bedrijfsresultaat (ebitda) steeg naar ruim 202 miljoen euro van 190 miljoen euro een jaar eerder. De winststijging hangt volgens Vopak samen met valuta-effecten en bijdrages uit samenwerkingsverbanden.
17/04 07u45  Kiadis neemt Amerikaans CytoSen overAMSTERDAM (AFN) - Biotechnoloog Kiadis Pharma neemt het Amerikaanse CytoSen Therapeutics over. De deal wordt voldaan in aandelen, zo bleek woensdag.
17/04 07u30  EUV-machines trekken de kar voor ASMLVELDHOVEN (AFN) - Chipmachinemaker ASML heeft het eerste kwartaal van het jaar afgesloten met een omzet van 2,2 miljard euro. Daarmee presteerde het concern iets beter dan de gemiddelde verwachting. Vooral met de leveringen van vernieuwende EUV-machines presteerde het bedrijf volgens topman Peter Wennink iets beter dan voorzien.
17/04 07u30  Voormalig baas Shell tijdelijk aan roer ABBZÜRICH (AFN) - Het Zweeds-Zwitserse technologieconcern ABB neemt afscheid van topman Ulrich Spiesshofer. Voorzitter Peter Voser, de voormalig baas van olie- en gasconcern Shell, neemt zijn functie onmiddellijk op interim-basis over.
17/04 07u15  'Transavia verzwakt door plannen AF-KLM'AMSTERDAM (AFN) - De huidige centralisatieplannen van Air France-KLM tasten het voortbestaan van vakantievlieger Transavia aan. Daarvoor waarschuwt voorzitter Hans Bakker van de raad van commissarissen van Transavia in De Telegraaf.
17/04 06u45  Japanse export weer gekrompenTOKIO (AFN/BLOOMBERG) - De Japanse export is in maart voor het vierde kwartaal op rij gekrompen. Vooral de uitvoer naar China stond stevig onder druk en ook de wereldwijde economische verzwakking deed een duit in het zakje. Economen wezen op een lichtpuntje: de toegenomen verschepingen naar de Verenigde Staten.
17/04 06u45  Chinese economie profiteert van stimuliPEKING (AFN/RTR) - De groei van de Chinese economie is in de eerste drie maanden van het jaar onverwacht gestabiliseerd. Dat kwam onder meer door de impact van economische steunmaatregelen, die hun weg vonden. De negatieve effecten van de handelsspanningen met de Verenigde Staten werden daardoor enigszins gecompenseerd.
16/04 23u30  IBM kent slechte start van het jaarARMONK (AFN) - IBM kende een slechte start van het jaar. Het Amerikaanse technologieconcern zag de omzet teruglopen. Onder meer bij voor IBM belangrijke cloudactiviteiten gingen de zaken niet zo goed als gehoopt.
16/04 23u15  Ajax bereikt halve finales Champions LeagueTURIJN (AFN) - Ajax staat na 22 jaar weer in de halve finales van de Champions League. Het elftal van trainer Erik ten Hag won de uitwedstrijd bij Juventus met 2-1, met dank aan een wervelend optreden na rust. Dat was voldoende na het gelijkspel van vorige week in de Johan Cruijff ArenA (1-1).
16/04 23u00  Zelfde dividend voor Core LabAMSTERDAM (AFN) - Core Laboratories betaalt in het tweede kwartaal een dividend van 0,55 dollar per aandeel in contanten, net zoveel als in het afgelopen kwartaal. Dat meldde het aan de beurs in Amsterdam genoteerde bedrijf.
16/04 23u00  Netflix voorziet tijdelijke dip in groeitempoLOS GATOS (AFN/BLOOMBERG) - Netflix heeft er afgelopen kwartaal meer klanten bij gekregen dan ooit tevoren. Maar de videostreamingdienst is minder positief over de klantaanwas in het lopende kwartaal, in verband met prijsverhogingen in de Verenigde Staten, Brazilië, Mexico en delen van Europa.
16/04 22u30  Qualcomm straalt op Wall Street na deal AppleNEW YORK (AFN) - Chipgigant Qualcomm was dinsdag een grote winnaar op de beurs in New York. Na het bijleggen van de slepende patentruzie met Apple ging de koers van het bedrijf ruim 23 procent omhoog. Beleggers op Wall Street verwerkten verder een reeks kwartaalcijfers van bedrijven.
16/04 22u15  Baas ASML stoort zich aan reacties politiekHILVERSUM (AFN) - ASML-topman Peter Wennink stoort zich aan de politici die vorige week direct van staatsspionage spraken toen er berichten rondgingen over vermeende spionagepraktijken door China. In een interview met de NOS zegt hij dat dergelijke suggesties schadelijk zijn voor zijn bedrijf en voor de Nederlandse economie.
16/04 21u45  Apple en Qualcomm leggen slepende ruzie bijWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Apple en chipgigant Qualcomm hebben hun slepende ruzie over patenten bijgelegd. Daarbij heeft de iPhonemaker beloofd voortaan royalty's te gaan betalen aan Qualcomm. De vele lopende rechtszaken en geschillen tussen de twee concerns zijn daarmee in een klap opgelost.
16/04 21u15  Adviesfirma's willen verandering in top BoeingCHICAGO (AFN) - De top van Boeing heeft forse kritiek over zich heen gekregen van twee aandeelhoudersadviesfirma's vanwege de problemen rond de 737 MAX. De firma's raadden beleggers aan om in verzet te komen tegen de manier waarop de leiding nu is vormgegeven bij de vliegtuigbouwer. Dat schrijft zakenkrant Financial Times.
16/04 20u45  Shell samen met Qatari in Argentijns projectLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Shell heeft in samenwerking met Qatar Petroleum vergunningen voor twee diepwaterverkenningsgebieden op het continentale plat van Argentinië gewonnen. Dat heeft het olie- en gasconcern bekendgemaakt.
16/04 20u30  Euronext doopt FastMatch omAMSTERDAM (AFN) - Euronext noemt zijn elektronisch netwerk voor de valutahandel voortaan Euronext FX, in plaats van de eerdere naam FastMatch. Volgens Euronext is dit een volgende stap in de opname van de voormalige FastMatch, die enkele jaren geleden in handen kwam van de uitbater van onder meer de beurs in Amsterdam.
16/04 20u30  Groen licht herbenoeming topvrouw PostNLDEN HAAG (AFN) - Aandeelhouders van PostNL hebben ingestemd met de herbenoeming van topvrouw Herna Verhagen voor een nieuwe periode van vier jaar. Ook de benoeming van Marike van Lier Lels als nieuwe commissaris kon op instemming rekenen tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering in Den Haag.
16/04 20u30  Wall Street licht hogerNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden dinsdag tijdens de middaghandel in New York licht in de plus. Beleggers op Wall Street verwerkten weer een reeks kwartaalcijfers. Onder meer Bank of Amerika en UnitedHealth Group, de grootste zorgverzekeraar in de Verenigde Staten, gaven een kijkje in de boeken.
16/04 20u30  'Acties bij Shell Pernis gaan langer door'ROTTERDAM (AFN/RTR) - De acties bij de Shell-raffinaderij in Pernis gaan voorlopig door. De vakbonden hebben naar eigen zeggen nog altijd geen goed aanbod van Shell gehad dat de cao-onderhandelingen zou kunnen heropenen.
16/04 18u15  New Sources Energy wil belang in NaGaAMERSFOORT (AFN) - New Sources Energy (NSE) overweegt een belang in het Nederlandse NaGa Solar Holding (NaGA) te nemen. NaGA is een projectenontwikkelaar in de zonne-energie sector. Er worden momenteel verkennende gesprekken gevoerd.
16/04 18u15  Europese beurzen sluiten met winstAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn dinsdag met winsten de handel uitgegaan. Beleggers verwerkten kwartaalcijfers van grote bedrijven als Zalando en Lufthansa. Op het Damrak werd Flow Traders beloond met een koerswinst na een goed ontvangen handelsupdate. Aan het einde van de dag waren er geruchten dat ING geïnteresseerd zou zijn in een overname van het Duitse Commerzbank.
16/04 17u45  'ING geïnteresseerd in overname Commerzbank'AMSTERDAM (AFN) - ING is naar verluidt geïnteresseerd in een overname van Commerzbank. Het Duitse zakenblad Manager Magazin meldt op basis van ingewijden dat ING-topman Ralph Hamers zijn Duitse branchegenoot en de Duitse overheid heeft gevraagd om hiervoor onderhandelingen te kunnen starten, maar Commerzbank zou dat hebben geweigerd.
16/04 16u45  Restoration Hardware nieuwe klant AdyenAMSTERDAM (AFN) - Adyen gaat de betalingen verwerken voor verkoper van woninginrichting Restoration Hardware (RH). Daarmee heeft de beursgenoteerde betalingsdienstverlener er weer een nieuwe klant bij op de Amerikaanse markt. Over de samenwerking zijn geen financiële details naar buiten gebracht.
16/04 16u15  Hoofdindex Amsterdam op winstAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond dinsdagmiddag op winst. Ook elders in Europa zaten de graadmeters in de lift. Beleggers verwerkten kwartaalcijfers van grote bedrijven als Zalando en Lufthansa. Op het Damrak werd Flow Traders beloond met een koerswinst na een goed ontvangen handelsupdate.
16/04 16u15  PostNL en Sandd vragen vergunning voor dealDEN HAAG (AFN) - PostNL en branchegenoot Sandd hebben bij de Autoriteit Consument Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor hun voorgenomen samenvoeging. Dat heeft de toezichthouder bekendgemaakt.
16/04 16u00  Wall Street opent in de plusNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winsten aan de handel begonnen. Beleggers op Wall Street verwerken een flinke stroom aan kwartaalcijfers. Onder meer Bank of Amerika en UnitedHealth Group, de grootste zorgverzekeraar in de Verenigde Staten, gaven een kijkje in de boeken.
16/04 15u30  Industriële productie VS omlaagWASHINGTON (AFN) - De industriële productie in de Verenigde Staten is in maart met 0,1 procent gedaald op maandbasis. Dat blijkt uit cijfers van de Federal Reserve.
16/04 15u00  'Wall Street veert op door sterke cijfers'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan dinsdag naar verwachting hoger openen. De indices koersen hiermee naar een nieuw hoogtepunt, dat voor onder meer de SP 500 binnen handbereik ligt. Beleggers richten verder hun blik op de vloedgolf van kwartaalcijfers en er wordt uitgekeken naar de publicatie van de Chinese economische groeicijfers op woensdag.
16/04 14u00  Wereldwijde staalvraag stijgt in 2019BRUSSEL (AFN) - De wereldwijde vraag naar staal neemt dit jaar naar verwachting met 1,3 procent toe tot 1,735 miljard ton. Dat meldde brancheorganisatie World Steel Association. In 2018 was nog sprake van een groei met 2,1 procent.
16/04 14u00  BAM raakt opdracht knooppunt Hoevelaken kwijtDEN HAAG (AFN) - Een consortium rond bouwbedrijf BAM is de opdracht voor de aanpak van het snelwegknooppunt Hoevelaken kwijt. Het contract wordt ontbonden omdat Rijkswaterstaat en het consortium, waar ook branchegenoot Van Oord en ingenieurs- en adviesbureau Arcadis deel van uitmaakten, het niet eens konden worden over de financiële risico's. Dat schreef minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat in een Kamerbrief.
16/04 13u45  Verder onderzoek nodig naar nationalisatie SNSAMSTERDAM (AFN) - Deskundigen moeten verder onderzoek doen naar de waarde van obligaties en aandelen van SNS Reaal voorafgaand aan de nationalisatie van de bank en hypotheekverstrekker in 2013. Dat heeft de Ondernemingskamer beslist in een tussenvonnis in een zaak over een schadevergoeding voor gedupeerde beleggers. Daarna wordt beslist of gedupeerde beleggers een schadevergoeding krijgen en hoe hoog die is.
16/04 13u45  Consumenten spekken kas Bank of AmericaCHARLOTTE (AFN) - Bank of America heeft het afgelopen kwartaal goede zaken gedaan met zijn consumententak. Ook vermogensbeheer droeg flink bij aan de winststijging op jaarbasis van 6 procent tot 7,3 miljard dollar, het hoogste niveau ooit.
16/04 13u30  Vlakke omzet Johnson & JohnsonNEW BRUNSWICK (AFN) - Het Amerikaanse medisch bedrijf Johnson Johnson (JJ) heeft in het eerste kwartaal een vrijwel onveranderde omzet behaald in vergelijking met de meetperiode een jaar eerder. Het concern voerde weliswaar de verkoop van medicijnen en medische apparatuur op, maar ondervond stevige tegenwind van negatieve wisselkoerseffecten.
16/04 13u00  VEB uit weer verbazing over beloning TomTomAMSTERDAM (AFN) - De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) wil opheldering van TomTom over het gewijzigde beloningsbeleid van de navigatiespecialist. De beleggersvereniging vindt dat het beleid in strijd is met de regels voor goed bestuur.
16/04 13u00  Beheerd vermogen BlackRock zwelt aanNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse vermogensbeheerder BlackRock heeft in het eerste kwartaal zijn beheerd vermogen zien aanzwellen. Het beheerd vermogen bedraagt nu ruim 6515 miljard dollar tegen bijna 6317 miljard dollar een jaar geleden.
16/04 12u30  UnitedHealth krikt resultaten en prognose opNEW YORK (AFN) - UnitedHealth Group heeft in het eerste kwartaal hogere resultaten behaald en verhoogt zijn winstverwachting voor heel 2019. Dat blijkt uit cijfers van de grootste zorgverzekeraar van de Verenigde Staten.
16/04 12u15  Italiaans onderzoek naar machtsmisbruik AmazonROME (AFN) - De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft een onderzoek geopend naar Amazon. De webwinkelreus zou met speciale deals misbruik hebben gemaakt van zijn dominante marktpositie. De financiële opsporingsdienst is bij een aantal dochterondernemingen van het Amerikaanse bedrijf binnengevallen om bewijs te verzamelen.
16/04 12u00  Kleine plussen op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten dinsdag kleine plussen zien. De beurshandel stond opnieuw in het teken van de kwartaalresultaten van ondernemingen. Op het Damrak werd Flow Traders beloond met een koerswinst na een goed ontvangen handelsupdate.
16/04 11u30  OESO ziet groei China sneller afzwakkenPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De groei van de Chinese economie zwakt sneller af dan verwacht. Dat concludeert de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) in een tweejaarlijks rapport over het land.
16/04 11u15  Vertrouwen Duitse beleggers verder gestegenMANNHEIM (AFN) - Het vertrouwen van Duitse beleggers en analisten in de economie is in april verder gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksinstituut ZEW.
16/04 11u15  Bouwproductie eurozone stevig omhoogLUXEMBURG (AFN) - De bouwproductie in de eurozone is in februari met 3 procent toegenomen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat bekend op basis van een eerste raming.
16/04 11u15  Einde oefening dreigt voor Jet AirwaysMUMBAI (AFN) - Voor de financieel geplaagde luchtvaartmaatschappij Jet Airways dreigt einde oefening. Media in India berichtten over het verzoek van het management van de maatschappij om alle activiteiten te staken. Dat zorgde onder meer voor een verdere koersval van het aandeel.
16/04 10u30  Staat haalt 1,5 miljard euro opDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heeft ruim 1,5 miljard euro opgehaald met de heropening van een langlopende lening. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend.
16/04 10u30  Vraag uitzendbranche loopt verder terugAMSTERDAM (AFN) - De vraag naar uitzendkrachten is in de afgelopen weken verder gedaald. Uitzendkrachten draaiden in periode 3 in totaal 5 procent minder uren dan een jaar eerder. De omzet van uitzendbedrijven daalde in de periode met 2 procent, aldus cijfers van brancheorganisatie ABU.
16/04 10u00  Signify koopt maker wifi-lampen uit HongkongEINDHOVEN (AFN) - Verlichtingsbedrijf Signify neemt WiZ Connected over, een onderneming die verlichtingssystemen met wifi-verbindingen ontwikkelt en verkoopt. De voormalige lichtdivisie van Philips wil zo zijn positie op vlak van intelligente verlichtingssystemen verstevigen. Financiële details van de deal werden niet gemeld.
16/04 09u45  Fastned opent eerste Britse snellaadstationAMSTERDAM (AFN) - Fastned opent zijn eerste snellaadstation in het Verenigd Koninkrijk. Het station, waar automobilisten elektrisch kunnen 'tanken', staat in de stad Sunderland in het noordoosten van het land.
16/04 09u45  Detacheerder Hays blijft positiefLONDEN (AFN) - De Britse detacheerder Hays blijft positief gestemd over de meeste markten waarop het bedrijf actief is, maar houdt wel oog voor de toenemend lastige macro-economische omstandigheden. Dat meldde Hays in een tussentijds handelsbericht over het afgelopen kwartaal.
16/04 09u45  Winstgevend Zalando zet opmars op beurs voortFRANKFURT (AFN) - De koers van het aandeel van webwinkel Zalando maakte dinsdag een sprong op de beurs in Frankfurt. Aanleiding was de handelsupdate over het eerste kwartaal van het jaar waarbij de Duitse webwinkel tegen de verwachting in zwarte cijfers schreef. Het aandeel noteerde in de vroege handel bijna 10 procent hoger. Tot aan dinsdag won Zalando dit jaar al ruim twee derde aan beurswaarde.
16/04 09u15  Flow Traders uitblinker op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is dinsdag met een nipte winst geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen een fractie hoger. De aandacht van beleggers bleef vooral uitgaan naar de kwartaalresultaten van ondernemingen. Op het Damrak werd een handelsupdate van Flow Traders goed ontvangen.
16/04 09u15  Adviesverlaging voor Retail EstatesAMSTERDAM (AFN) - Retail Estates heeft de afgelopen periode goed gepresteerd, maar het aandeel heeft zijn koersdoel nu bereikt. Dat stellen analisten van KBC Securities. Zij verlagen het advies voor het winkelvastgoedfonds van accumulate naar hold. Het koersdoel blijft 83 euro.
16/04 09u15  'Handelsvolume Flow Traders sterk'AMSTERDAM (AFN) - Het handelsvolume van Flow Traders was afgelopen kwartaal erg sterk. Dat schrijven analisten van KBC Securities dinsdag in een reactie op het handelsbericht van de beursintermediair. Zij constateren daarbij een grotere aanwezigheid op de Amerikaanse en Aziatische markten.
16/04 08u45  Perry-moeder JD Sports verhoogt omzetBURY (AFN) - Sportwinkelketen JD Sports heeft de omzet in het afgelopen gebroken boekjaar flink verhoogd. Daarbij profiteerde het Britse moederbedrijf van onder meer Perry en Aktiesport van nieuwe winkels in Europa, Australië en Azië en een overname in de Verenigde Staten.
16/04 08u45  G4S ziet nog altijd potentie in opsplitsingLONDEN (AFN) - Het opsplitsen van beveiligingsbedrijf G4S kan voor de nodige waardevermeerdering zorgen. Dat zegt de leiding van het Britse bedrijf in een summiere handelsupdate over de eerste maanden van 2018.
16/04 08u15  'Licht hoger begin voor Damrak'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam begint dinsdag naar verwachting licht hoger. Ook de andere Europese beurzen zullen waarschijnlijk met kleine winsten openen. De aandacht van beleggers blijft vooral uitgaan naar de kwartaalresultaten van ondernemingen. Op het Damrak kwam Flow Traders met een handelsupdate.
16/04 08u15  Japanse beurs sluit licht hogerTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is dinsdag licht hoger geëindigd. Beleggers bleven optimistisch na de stevige koerswinsten een dag eerder. Vooral de Japanse telecombedrijven waren in trek, nadat marktleider NTT Docomo de prijzen minder sterk verlaagde dan verwacht. Verder werd uitgekeken naar de publicatie van de Chinese economische groeicijfers, die woensdag naar buiten komen.
16/04 08u00  Flow Traders voelt mindere marktconditiesAMSTERDAM (AFN) - Beursintermediair Flow Traders kampte het eerste kwartaal van het jaar duidelijk met mindere marktomstandigheden. Dat zorgde er onder meer voor dat de handelsinkomen van de onderneming fors lager uitvielen in vergelijking met het zeer sterke eerste kwartaal van 2018.
16/04 07u30  Unilever investeert in TheLorryKUALA LUMPUR (AFN/BLOOMBERG) - Unilever investeert in de Maleisische start-up TheLorry, een logistiek platform dat vrachtwagenchauffeurs verbindt met klanten. Er werden geen financiële details over de investering gemeld.
16/04 07u30  Thales begint uitrookprocedure voor GemaltoPARIJS (AFN) - Het Franse technologiebedrijf Thales begint een uitrookprocedure om de resterende aandelen Gemalto die het nog niet bezit in handen te krijgen. Momenteel heeft Thales, na de zogeheten na-aanmeldingstermijn, 97 procent van de in Amsterdam genoteerde digitaal beveiliger in handen.
16/04 07u00  Deutsche Bank gesommeerd info Trump te delenWASHINGTON (AFN/RTR) - Twee commissies van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden hebben een aantal financiële instellingen verzocht informatie te overhandigen met betrekking tot de financiën van president Donald Trump. Een van de instellingen is de Deutsche Bank, zo maakten de Democratische leiders van de commissies bekend.
16/04 07u00  'Kamer wil dat Shell winstbelasting gaat betalen'DEN HAAG (AFN) - GroenLinks, SP en PvdA willen door een wetswijziging bereiken dat Shell winstbelasting gaat betalen. Zij stellen voor de aftrek te beperken van verliezen die bedrijven lijden in het buitenland, schrijft Trouw. Regeringspartijen D66 en ChristenUnie reageren positief op de regeling, die volgens het ministerie van Financiën honderden miljoenen aan extra belasting kan opbrengen.
16/04 07u00  Shell rondt verkoop belang in Timorzee afROTTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Shell heeft de verkoop van zijn belang van 26,56 procent in het gasveld Greater Sunrise in de Timorzee aan Oost-Timor afgerond. De deal met het Aziatische land is 300 miljoen dollar waard.
15/04 22u45  'Japanse telecomreus 'gewoon' naar Londen'LONDEN (AFN) - Alsof er geen brexit is. De Japanse telecomreus NTT kiest in een tijd dat veel bedrijven vanwege de brexit het Verenigd koninkrijk de rug toekeren 'gewoon' voor Londen als vestigingslocatie van zijn nieuwe overzeese hoofdkantoor, zo schrijft de Japanse zakenkrant Nikkei op basis van ingewijden.
15/04 22u30  Wall Street rood na tegenvallende bankenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen op Wall Street zijn maandag met kleine minnen gesloten. Beleggers verwerkten tegenvallende resultaten van de grote banken Goldman Sachs en Citigroup. Verder waren de blikken onder meer gericht op nieuws over de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China.
15/04 21u30  Rode cijfers Lufthansa door brandstofkostenFRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Lufthansa is in het eerste kwartaal flink in de rode cijfers gedoken. De Duitse luchtvaartmaatschappij had al eerder voor hoog oplopende brandstofkosten gewaarschuwd en houdt dat ook vast aan zijn eerder verlaagde groeiverwachtingen.
15/04 19u45  Wall Street lager in middaghandelNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen op Wall Street stonden maandag halverwege de handel licht in het rood. Beleggers verwerkten de kwartaalcijfers van de grote banken Goldman Sachs en Citigroup. Verder waren de blikken gericht op nieuws over de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China.
15/04 19u45  Ajax kan kassa nog luider laten rinkelenAMSTERDAM (ANP) - Ajax kan de kassa in de Champions League nog luider laten rinkelen. Bij een goed resultaat tegen Juventus overschrijden de inkomsten in de koningsklasse van het Europese clubvoetbal de grens van 90 miljoen euro.
15/04 19u30  UniCredit lapt 1,3 miljard in Iran-zaakMILAAN (AFN) - De Italiaanse bank UniCredit is een schikking van 1,3 miljard dollar overeengekomen met Amerikaanse autoriteiten voor de schending van sancties tegen Iran jaren geleden. De betaling is honderden miljoenen hoger dan het bedrag dat al rondzong. Het is ook meer dan grofweg 840 miljoen dollar die door Unicredit opzij was gezet voor schikkingen.
15/04 18u00  Europese beurzen kabbelend naar positief slotAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn maandag met slechts kleine verschillen gesloten ten opzichte van de vorige handelsdag op vrijdag. Beleggers verwerkten onder meer cijfers over de aantrekkende Chinese export en resultaten van de Amerikaanse grootbanken Goldman Sachs en Citigroup. Verder waren er hoopgevende ontwikkelingen over de handelsgesprekken tussen de VS en China.
15/04 17u30  'Miljarden omzetverlies Deutsche en Commerz'FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Het samengaan van Deutsche Bank en Commerzbank zou een omzetverlies van één tot anderhalf miljard euro kunnen opleveren. Dit kan gebeuren door klantenverlies na een eventuele samensmelting. Dat zeggen ingewijden tegen persbureau Bloomberg.
15/04 17u30  Klimaatactivisten bekladden Shell-kantoorLONDEN (ANP) - Klimaatprotesten in de Britse hoofdstad Londen worden gewelddadiger en lijken te escaleren, meldt Sky News. Milieuactivisten hebben maandag ruiten vernield van het Britse hoofdkwartier van Shell. Ook is op foto's te zien dat er graffiti op de muren van het gebouw is gespoten. De demonstranten kondigden eerder geweldloze protesten aan.
15/04 17u15  'Unilever komt niet aan eigen groeiprognose'AMSTERDAM (AFN) - Was- en levensmiddelenconcern Unilever heeft in het eerste kwartaal naar verwachting zijn eigen doelstelling voor de autonome omzetgroei niet gehaald. Dat blijkt uit een consensus van analistenramingen die de onderneming zelf op de website heeft gepubliceerd. Het bedrijf maakt donderdag voorbeurs zijn cijfers bekend.
15/04 17u15  Fugro begint aan inspectie wegen NederlandLEIDSCHENDAM (AFN) - Fugro begint met een vijfjarige klus voor de inspectie van wegen in Nederland met zijn automatische analysesysteem ARAN. De opdracht van Rijkswaterstaat kan nog met vijf jaar worden verlengd.
15/04 16u45  Boetes dreigen voor Nouryon wegens zoutwinningAMSTERDAM (AFN) - De zoutproducenten Nedmag, Frisia en het voormalige AkzoNobel-onderdeel Nouryon hebben een dwangsom opgelegd gekregen wegens misstanden bij de zoutwinning. Toezichthouder Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) had daar al eerder mee gedreigd, omdat de bedrijven onvoldoende rekening zouden houden met de omgeving rond de mijnen.
15/04 16u30  Boetes dreigen voor Akzo wegens zoutwinningAMSTERDAM (AFN) - De zoutproducenten AkzoNobel, Nedmag en Frisia hebben een dwangsom opgelegd gekregen wegens misstanden bij de zoutwinning. Toezichthouder Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) had daar al eerder mee gedreigd, omdat de bedrijven onvoldoende rekening zouden houden met de omgeving rond de mijnen.
15/04 16u00  Weinig beweging Europa in middaghandelAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten maandag halverwege de middag weinig beweging zien. Beleggers verwerkten onder meer cijfers over de aantrekkende Chinese export en resultaten van de Amerikaanse grootbanken Goldman Sachs en Citigroup. Verder werden ontwikkelingen over de handelsgesprekken tussen de VS en China op de voet gevolgd.
15/04 15u45  Wall Street voorzichtig uit de startblokkenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen op Wall Street zijn maandag zonder grote koersbewegingen aan de nieuwe handelsweek begonnen. Beleggers verwerkten de kwartaalcijfers van de grote banken Goldman Sachs en Citigroup. De blik van beleggers was verder onder meer gericht op de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China.
15/04 15u00  Sterkere groei industrie New YorkNEW YORK (AFN) - De industriële bedrijvigheid in en rond New York vertoont deze maand een sterkere groei dan een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van de Federal Reserve Bank van New York.
15/04 14u45  'Kleine uitslagen bij opening Wall Street'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen op Wall Street blijven maandag bij de opening van de beursweek naar verwachting dicht bij huis. De blik van beleggers blijft gericht op de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China. Ook verwerken ze de kwartaalcijfers van de grote banken Goldman Sachs en Citigroup.
15/04 14u15  Goldman Sachs boekt lagere resultatenNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs heeft in het eerste kwartaal lagere resultaten behaald in vergelijking met een jaar eerder. Het financiële concern verdiende onder meer minder geld met de handel in obligaties en aandelen.
15/04 13u45  Handelsgesprekken VS-EU 'zo snel mogelijk’BRUSSEL (AFN) - De onderhandelingen tussen de VS en de EU over een beperkt handelsakkoord gaan zo snel mogelijk van start. EU-handelscommissaris Cecilia Malmström zei dat maandag nadat de 28 lidstaten haar hiervoor een mandaat hadden gegeven. Alleen Frankrijk stemde tegen.
15/04 13u30  Duitse aanklacht oud-topman VolkswagenBRAUNSCHWEIG (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse justitie heeft voormalig topman Martin Winterkorn van autoconcern Volkswagen aangeklaagd vanwege ernstige fraude en schending van mededingingsregels. Winterkorn maakt deel uit van een groep van vijf personen die wordt aangeklaagd door het Openbaar Ministerie van de stad Braunschweig.
15/04 12u00  'Omzet TomTom krijgt tik na Telematics-deal'AMSTERDAM (AFN) - De omzet van navigatiedienstverlener TomTom zal naar verwachting in het eerste kwartaal van dit jaar fors lager uitvallen. Nu de verkoop van de Telematics-divisie is afgerond, verdwijnt er ruim 40 miljoen euro aan omzet uit de boeken. Ook de tak die consumentenartikelen maakt, kent al jaren een daling. TomTom opent woensdag de boeken.
15/04 12u00  Staat haalt 2,5 miljard euro opDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heeft een kleine 2,5 miljard euro opgehaald met de heropening van twee kortlopende leningen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend.
15/04 12u00  Beperkte winsten op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten maandag kleine winsten zien. Beleggers deden het rustig aan in afwachting van de kwartaalcijfers van de Amerikaanse grootbanken Goldman Sachs en Citigroup. Op het Damrak gaat deze week ook het cijferseizoen van start met handelsupdates van onder meer de hoofdfondsen Unilever, ASML en Vopak.
15/04 11u45  Studie Nouryon, BP en haven RotterdamROTTERDAM (AFN) - BP, Nouryon (voorheen AkzoNobel Specialty Chemicals) en het Havenbedrijf Rotterdam gaan samen de mogelijkheden onderzoeken voor de productie van 'groene' waterstof door middel van waterelektrolyse voor de BP-raffinaderij in Rotterdam. Dit biedt de potentie voor aanzienlijke vermindering van CO2-emissies.
15/04 10u45  'Minder omzet voor ASML'AMSTERDAM (AFN) - Chipmachinemaker ASML heeft het afgelopen kwartaal minder omzet gedraaid in vergelijking met de meetperiode een jaar eerder. Analisten geraadpleegd door persbureau Bloomberg rekenen in doorsnee op een omzetdaling van bijna 8 procent. Onder meer een brand bij een toeleverancier zat het productieproces dwars. ASML zei eerder al rekening te houden met een lagere omzet in de nasleep van die brand. ASML opent woensdag de boeken.
15/04 10u15  BAM benoemt kwaliteitsdirecteurBUNNIK (AFN) - Bouwbedrijf BAM benoemt Simon Finnie tot Chief Business Excellence Officer. Met deze benoeming is het eerder door BAM bekendgemaakte Executive Committee compleet.
15/04 10u15  'Belangstelling Stern op interessant moment'AMSTERDAM (AFN) - De belangstelling in Stern komt op een interessant moment. De dealergroep zit in de afrondende fase voor verkoop van de leasetak aan ALD Automotive. Dat betekent dat er een serieuze balansverkorting aankomt, zo constateren analisten van IEX.
15/04 10u00  Kleine winst voor AEXAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging maandag licht omhoog. De meeste andere Europese beurzen lieten weinig beweging zien. De aandacht bleef uitgaan naar de kwartaalcijfers van vooral grote Amerikaanse bedrijven. Op het Damrak komen deze week onder meer de hoofdfondsen Unilever, ASML en Vopak met handelsupdates.
15/04 09u30  'Fagron stelt realistische doelen'AMSTERDAM (AFN) - Toeleverancier aan apotheken Fagron stelt realistische doch ambitieuze doelen. Dat schrijven kenners van KBC Securities in een rapport over de onderneming, die vrijdag met een handelsupdate op de proppen kwam.
15/04 09u30  Damrak begint licht hogerAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is maandag licht hoger begonnen aan de verkorte handelsweek. Ook de meeste andere Europese beurzen openden met kleine winsten. De aandacht bleef uitgaan naar de kwartaalcijfers van vooral grote Amerikaanse bedrijven. Op het Damrak komen deze week onder meer de hoofdfondsen Unilever, ASML en Vopak met handelsupdates.
15/04 09u15  Musk: Panasonic beperkt capaciteit TeslaPALO ALTO (AFN/BLOOMBERG) - Het aantal auto's dat Tesla kan bouwen wordt beperkt door batterijenpartner Panasonic. Dat heeft topman Elon Musk van de bouwer van elektrische auto's op Twitter gezegd. Volgens hem heeft de capaciteit van de batterijenproductie al sinds juli invloed op het aantal Model 3's dat Tesla kan bouwen.
15/04 09u00  Trafigura krijgt Nyrstar in handenBRUSSEL (AFN) - De noodlijdende Belgische zinkproducent Nyrstar komt bijna volledig in handen van grootaandeelhouder Trafigura. De grondstoffenhandelaar komt het bedrijf te hulp met flinke financiële steun en verwerft bijna alle aandelen.
15/04 08u45  Financieel directeur de Volksbank vertrektAMSTERDAM (AFN) - De Volksbank moet op zoek naar een nieuwe financieel directeur. Annemiek van Melick zegt toe te zijn aan een nieuwe uitdaging en verlaat het bedrijf achter onder meer SNS Bank en BLG Wonen per september.
15/04 08u30  'AEX begint hoger aan verkorte handelsweek'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs zal maandag waarschijnlijk licht hoger openen. Ook elders in Europa lijken de graadmeters met kleine winsten te beginnen aan de verkorte handelsweek. Op Goede Vrijdag zijn de financiële markten gesloten. De aandacht blijft uitgaan naar de kwartaalcijfers van vooral grote Amerikaanse bedrijven. Op het Damrak komen deze week onder meer de hoofdfondsen Unilever, ASML en Vopak met handelsupdates.
15/04 08u15  Nikkei op hoogste niveau sinds decemberTOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is maandag met een stevige winst aan de nieuwe handelsweek begonnen. De stemming werd gesteund door optimisme over het naderende handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China en een goede start van het cijferseizoen op Wall Street. Een sterker dan verwachte Chinese export in maart en een daling van de Japanse yen hielpen de koersen eveneens vooruit.
15/04 08u15  'VS minder streng voor industrie China'WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Verenigde Staten hebben hun eis dat China stopt met het subsidiëren van de eigen industrie, stevig afgezwakt. Dat meldt persbureau Reuters op basis van bronnen rond de handelsgesprekken tussen beide landen. China zou veel tegengas hebben gegeven op dat punt.
15/04 08u00  Zwitserse verzekeraar neemt Belgisch Fidea overANTWERPEN (AFN) - De Zwitserse verzekeraar Baloise neemt zijn Belgische branchegenoot Fidea over van het Chinese Anbang Insurance Group. De deal heeft een waarde van 480 miljoen euro.
15/04 07u30  Probiodrug rondt plaatsing aandelen afHALLE (AFN) - Biotechnologiebedrijf Probiodrug heeft de private plaatsing van aandelen, waarmee 8,2 miljoen euro werd opgehaald, afgerond. De effecten werden onder meer geplaatst bij een consortium van strategische investeerders onder leiding van Claus Christiansen, oprichter en voorzitter van Nordic Bioscience. Dat consortium investeerde in totaal 6,2 miljoen euro.
15/04 07u00  Conjunctuurbeeld fractie minder positiefDEN HAAG (AFN) - Het conjunctuurbeeld is in april opnieuw wat minder positief dan een maand eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
15/04 07u00  Omzet detailhandel omhoogDEN HAAG (AFN) - De detailhandel heeft in februari 4,3 procent meer omgezet dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerde een hogere omzet.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

9x Europese beurzen dicht op tweede paasdag22/04 08u15 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen blijven maandag gesloten vanwege tweede paasdag, net als op Goede Vrijdag. De Amerikaanse beurzen in New York kennen maandag wel een normale handelsdag.
9x Flinke verliesbeurt Chinese beurs22/04 08u30 - Belegger.nl: SHANGHAI (AFN) - De Chinese aandelenbeurs ging maandag duidelijk omlaag. Beleggers reageerden op opmerkingen van beleidsmakers in China, die erop lijken te wijzen dat bepaalde stimuleringsmaatregelen mogelijk wat teruggeschroefd worden omdat de economie van het land tekenen van stabilisatie vertoont.
7x 'Shell geïnteresseerd in Britse subsidie'22/04 09u00 - Belegger.nl: LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Olie- en gasreus Shell heeft de Britse overheid om bepaalde subsidie gevraagd voor de ontwikkeling van ondergrondse opslag van koolstofdioxide. Dat meldde The Sunday Times. Om wat voor bedrag het gaat, is onduidelijk.
6x Nissan klaagt oud-topman Ghosn aan22/04 07u30 - Belegger.nl: TOKIO (ANP/RTR) - Nissan heeft een aanklacht ingediend tegen oud-topman van het bedrijf Charles Ghosn voor een ernstige vertrouwensbreuk. De reden voor de aanklacht zijn betalingen die Nissan deed aan een bedrijf op verzoek van Ghosn. Achteraf bleek de toenmalige voorzitter van het autobedrijf er zelf rijker van te worden.
6x 'VS wil af van olie-ontheffing sancties Iran'22/04 09u30 - Belegger.nl: WASHINGTON (AFN) - De Amerikaanse regering wil naar verluidt bepaalde ontheffingen van de sancties met Iran niet verlengen. Nu mogen diverse landen, waaronder China, nog wel olie kopen in Iran. Maar de Amerikanen zouden de druk op Teheran willen opvoeren, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
1x Stabiel groeitempo industrie VS18/04 16u15 - Belegger.nl: NEW YORK (AFN) - De bedrijvigheid in de industrie van de Verenigde Staten is in april in een vergelijkbaar tempo gegroeid als in maart. Dat meldde onderzoeksbureau Markit op basis van een voorlopig cijfer.
1x Wall Street met winst naar Pasen18/04 22u15 - Belegger.nl: NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag in de plus gesloten. Het sentiment kreeg enige steun van meevallende cijfers over de winkelverkopen in de Verenigde Staten. Verder keken beleggers vooral uit naar het extra lange paasweekend. Wall Street blijft op vrijdag dicht vanwege Goede Vrijdag.
1x Woningbouw VS loopt onverwachts terug19/04 15u30 - Belegger.nl: WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten is in maart met 0,3 procent gedaald ten opzichte van een maand eerder. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
1x Tesla wil door met kleiner bestuur21/04 14u00 - Belegger.nl: PALO ALTO (AFN/BLOOMBERG) - Tesla wil het aantal bestuurders van het bedrijf terugbrengen van elf naar negen. Ook wil de maker van elektrische auto's de zittingstermijn van bestuurders terugbrengen van drie naar twee jaar. Daardoor kunnen aandeelhouders vaker stemmen over de prestaties van het bestuur.
0x Omzet detailhandel omhoog15/04 07u00 - Belegger.nl: DEN HAAG (AFN) - De detailhandel heeft in februari 4,3 procent meer omgezet dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerde een hogere omzet.

Statistieken

Artikels:
29744
Gelezen:
9782
Aantal lezers nu:
63


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven