woensdag 26 juni 2019, week 26


U bent nu hier: Meer nieuws van Belegger.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 19u45
 

Belegger.nl

Verbergen Tonen
26/06 19u45  Wall Street zet stap vooruit NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag halverwege de sessie op winst. Het sentiment werd vooruitgeholpen door optimisme over een handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Chipbedrijven stonden in de belangstelling na beter dan verwachte cijfers van geheugenchipproducent Micron Technology.
26/06 19u00  Boeing: 737 MAX einde zomer weer de lucht in ASPEN (AFN/BLOOMBERG) - De eerste vluchten met de gewraakte Boeing 737 MAX zullen mogelijk tegen het einde van de zomer plaatsvinden. Dat zei Boeing-baas Dennis Muilenberg tijdens een forum in Aspen. Hij zei ook dat onderhandelingen lopen met maatschappijen over een compensatie voor geleden schade.
26/06 18u00  ArcelorMittal hoogvlieger in vlakke AEX AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is woensdag nagenoeg vlak gesloten. Elders in Europa bleven graadmeters eveneens dicht bij huis. Beleggers bleven terughoudend ondanks berichten over een op handen zijnde handelsdeal tussen China en de VS. In Amsterdam viel met name de koerswinst van staalreus ArcelorMittal op.
26/06 17u45  Prijs aandeel VW-truckdivisie aangescherpt WOLFSBURG (AFN/BLOOMBERG) - Een aandeel van de vrachtwagen- en bussendivisie van automaker Volkswagen zal bij zijn beursgang 27 tot 28 euro waard zijn. De prijs van Traton, zoals de divisie achter merken als MAN en Scania heet, komt daarmee uit aan de onderkant van een eerder afgegeven bandbreedte van 27 tot 33 euro per aandeel.
26/06 17u15  HyGear plaatst obligatie op NPEX ARNHEM (AFN) - Industriële gassenproducent HyGear heeft voor 5 miljoen euro aan obligaties en warrants verkocht via handelsplatform NPEX. De zesjarige obligatielening van 5 miljoen euro met een jaarlijkse rente van 8 procent was volgens het bedrijf na acht dagen volledig ondertekend door beleggers.
26/06 16u45  BAM aan de slag met waterbescherming Leeds BUNNIK (AFN) - Bouwer BAM heeft een tweede opdracht binnen van de Britse gemeente Leeds voor een waterbeschermingsproject. De Britse tak BAM Nuttall gaat in combinatie met Mott Macdonald de Noord-Engelse stad beschermen tegen overstromingsgevaar van de rivier Aire. Met de opdracht is een bedrag van circa 85 miljoen euro gemoeid.
26/06 15u45  Handelshoop kleurt Wall Street groen NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met winsten aan de nieuwe sessie begonnen. Het sentiment wordt vooruit geholpen door optimisme over een handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Chipbedrijven stonden in de belangstelling na beter dan verwachte cijfers van geheugenchipproducent Micron Technology.
26/06 15u45  Capaciteit kost Schiphol plek op hubranglijst BRUSSEL (AFN) - Schiphol is een plek gezakt op de ranglijst voor best verbonden overstapluchthavens. Vooral de capaciteitslimiet van Nederlands grootste luchthaven zorgde er voor dat de tweede plaats moest worden afgestaan. Dat staat in een nieuw rapport van luchthavenbrancheorganisatie ACI.
26/06 15u30  Fagron schikt zaak met Amerikaanse justitie ROTTERDAM (AFN) - Toeleverancier aan apotheken Fagron heeft een principe-schikking getroffen met de Amerikaanse justitie in een onderzoek naar de prijsstelling van farmaceutische producten. Het bedrijf betaalt 22,3 miljoen dollar. Naar verwachting wordt de schikking in de tweede helft van 2019 definitief.
26/06 15u00  'Wall Street hoger dankzij handelsoptimisme' NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York liggen woensdag op koers voor een hogere opening. Het sentiment wordt daarbij gesteund door optimisme over een handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. De zorgen over de spanningen tussen de VS en Iran werden even aan de kant geschoven. De chipsector op Wall Street kan in beweging komen na beter dan verwachte cijfers van geheugenchipproducent Micron Technology.
26/06 15u00  Orders duurzame goederen VS nemen af WASHINGTON (AFN) - De orders voor duurzame goederen in de Verenigde Staten zijn in mei met 1,3 procent gedaald ten opzichte van een maand eerder. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Handel op basis van een voorlopig cijfer.
26/06 15u00  Groothandelsvoorraden VS nemen toe WASHINGTON (AFN) - De groothandelsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in mei met 0,4 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit voorlopige cijfers die het Amerikaanse ministerie van Handel heeft gepubliceerd.
26/06 14u45  Retail Estates betaalt schuld met aandelen TERNAT (AFN) - Retail Estates heeft 750.000 aandelen uitgegeven. Daarmee wordt een deel van de aankoop van 56 winkelpanden bekostigd. De optie om dit deel in aandelen te voldoen was in het contract overeengekomen.
26/06 13u15  ING verlaagt advies en koersdoel NSI AMSTERDAM (AFN) - ING verlaagt het advies voor vastgoedinvesteerder NSI van buy naar hold en het koersdoel gaat van 42 euro naar 40 euro. De bank wijst daarbij op mogelijke vertraging bij uitvoering van projecten, een meer voorzichtige visie op eventuele ontwikkelingsbaten en de recente stijging van de koers.
26/06 12u30  Philips rondt intrekking aandelen af AMSTERDAM (AFN) - Philips heeft de intrekking van 30 miljoen eigen aandelen afgerond. De betreffende aandelen maakten deel uit van een recent afgeronde aandeleninkoop ter waarde van 1,5 miljard euro en het lopende inkoopprogramma dat is begonnen in het eerste kwartaal van dit jaar.
Laatste update: vandaag om 19u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
26/06 12u30  'Hoofd productie weg bij Tesla'PALO ALTO (AFN) - De man die verantwoordelijk was voor de productie van alle auto's in Tesla's fabriek in Fremont, werkt niet meer voor de maker van elektrische auto's. Dat meldt de Amerikaanse website Electrek. Peter Hochholdinger werkte sinds 2016 voor Tesla en was daarvoor in dienst bij Audi.
26/06 12u15  Staat wil tot 2 miljard euro ophalenDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat wil maandag tussen 1 miljard en 2 miljard euro ophalen met een nieuwe kortlopende lening. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend.
26/06 12u15  Brussel onderzoekt chipmaker BroadcomBRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie stelt een onderzoek in naar machtsmisbruik door de Amerikaanse chipmaker Broadcom. Dat bedrijf heeft mogelijk zijn afnemers door clausules in contracten verboden zaken te doen met concurrenten.
26/06 12u15  Mnuchin: hoopvol over handelsdeal VS en ChinaWASHINGTON (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin is 'hoopvol' gestemd dat een handelsdeal gesloten kan worden tussen de Verenigde Staten en China. Volgens de minister in een interview met zakenzender CNBC is de deal inmiddels voor 'ongeveer 90 procent compleet'.
26/06 12u15  VEON verlaagt bod op Global TelecomCAÏRO (AFN) - Telecombedrijf VEON heeft zijn bod op de resterende aandelen van zijn Egyptische dochter Global Telecom Holdings (GTH) verlaagd. VEON houdt rekening met het bedrag dat de Egyptische autoriteiten claimen van GTH in een belastingzaak.
26/06 11u45  Handelshoop helpt beurzen vooruitAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen gingen woensdag licht omhoog. Beleggers trokken zich op aan opmerkingen van de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin die stelde dat een handelsdeal met China bijna rond is. Mnuchin heeft er vertrouwen in dat president Donald Trump en de Chinese leider Xi Jinping vooruitgang kunnen boeken tijdens de G20-top later deze week. Signalen dat de Federal Reserve (Fed) de rente in juli mogelijk niet gaat verlagen zorgden voor enige terughoudendheid.
26/06 11u30  Nuts Groep koopt Robin Mobile van BoekhoornAMSTERDAM (AFN) - Robin Mobile wordt overgenomen door Nuts Groep. Het bedrijf achter onder meer energiemaatschappijen Budget Energie en NLE neemt de mobieletelefoonaanbieder over van investeringsmaatschappij Ramphastos van miljardair Marcel Boekhoorn en oprichter Wilfred Rottier. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.
26/06 10u45  Macron: alliantie Renault-Nissan versterkenTOKIO (AFN/RTR) - Het is zaak om de samenwerking tussen Renault en Nissan te versterken door synergie-effecten en allianties aan te gaan. Dat heeft de Franse president Emmanuel Macron in Tokio gezegd. Hij noemde het samenwerkingsverband tussen de Franse en Japanse automakers 'een juweel van de industrie'.
26/06 10u15  ING gaat rating Beter Bed heroverwegenAMSTERDAM (AFN) - ING gaat zijn sell-advies en koersdoel van 4,50 euro voor matrassenverkoper Beter Bed onder de loep nemen en schrapt het aandeel van zijn Benelux-lijst van minst favorieten. Dat meldde de bank naar aanleiding van het bericht van Beter Bed dat de opties worden bekeken voor Matratzen Concord. Daarbij stapt de beddenverkoper mogelijk geheel of gedeeltelijk uit zijn Duitse dochterbedrijf, dat in zwaar weer zit.
26/06 10u00  AEX doet stapje terugAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam deed woensdag een stapje terug. Ook de meeste andere Europese beurzen gingen licht omlaag. Beleggers verwerkten de lagere slotstanden op Wall Street, waar de hoop op een renteverlaging in juli afnam na uitlatingen van de Amerikaanse centralebankpresident Jerome Powell. Verder werd uitgekeken naar de G20-top aan het einde van de week.
26/06 09u45  'Kone werkt aan bod liftdivisie ThyssenKrupp'FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - De Finse liftenmaker Kone werkt aan een overnamebod op de liften- en roltrappendivisie van het Duitse ThyssenKrupp. Volgens ingewijden heeft Kone al toezeggingen gehad voor financiering van het bod.
26/06 09u15  'Groot onderzoek naar handel met voorkennis'NEW YORK (AFN) - Amerikaanse aanklagers doen mee met een groot internationaal onderzoek naar handel met voorkennis. Dat meldden ingewijden rond de zaak aan persbureau Bloomberg. Het Amerikaanse onderzoek loopt tegelijkertijd met onderzoeken door autoriteiten in Groot-Brittannië en Frankrijk.
26/06 09u15  AEX opent met klein verliesAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is woensdag met een klein verlies geopend. Ook de meeste andere Europese beurzen begonnen licht in het rood. Beleggers verwerkten de lagere slotstanden op Wall Street, waar de hoop op een renteverlaging in juli afnam na uitlatingen van de Amerikaanse centralebankpresident Jerome Powell. Verder werd uitgekeken naar de G20-top aan het einde van de week.
26/06 08u30  Yara bekijkt beursgang stikstofdivisieLONDEN (AFN) - Het Noorse kunstmest- en chemiebedrijf Yara International bekijkt een beursgang van zijn divisie voor industrieel stikstof. Dat meldde de onderneming voorafgaand aan haar beleggersdag in Londen.
26/06 08u15  ICT wil Proficium overnemenBARENDRECHT (AFN) - Automatiseerder ICT Group wil Proficium overnemen. Dat bedrijf levert adviesdiensten en detacheert in de inframarkt. Financiële details van de deal werden woensdag niet verstrekt.
26/06 08u15  'Lager begin voor Damrak'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam zal woensdag waarschijnlijk lager beginnen aan de nieuwe handelsdag. Ook elders in Europa lijken de beurzen met verliezen te openen, na de lagere slotstanden op Wall Street. De hoop op een renteverlaging in de VS is afgenomen nadat Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve, liet doorschemeren dat een rentestap in juli geen uitgemaakte zaak is.
26/06 08u15  Vertrouwen Duitse consumenten iets omlaagNEURENBERG (AFN) - Het consumentenvertrouwen in Duitsland is licht gedaald. Dat meldde onderzoeksbureau GfK.
26/06 08u15  Opnieuw verlies voor Japanse beursTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is woensdag opnieuw met verlies geëindigd. Beleggers verwerkten de opmerkingen van de Amerikaanse centralebankpresident Jerome Powell, die liet doorschemeren dat een renteverlaging in juli geen uitgemaakte zaak is. De groei van de Amerikaanse economie ziet er volgens Powell, die door president Donald Trump onder druk wordt gezet om de rente te verlagen, nog altijd gunstig uit.
26/06 08u00  Shell tekent schuldregeling met SomaliëLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Olie- en gasbedrijf Shell heeft een overeenkomst getekend met de Somalische overheid over schuldenaflossing. Het gaat om oude schulden die aan de overheid moeten worden afgelost, rond olievelden die zijn stilgelegd vanwege de burgeroorlog die begin jaren negentig uitbrak in het Oost-Afrikaanse land.
26/06 07u45  'Focus op chipsector na Micron-berichten'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De Europese chipsector weet woensdag de aandacht wederom op zich gericht, na beter dan verwachte cijfers van de Amerikaanse maker van geheugenchips Micron. Het bedrijf gaf ook aan 'vroege tekenen van herstel' in de vraag naar chips te zien. Ook zijn verschepingen naar het geplaagde Huawei weer voorzichtig opgestart.
26/06 07u30  Lagere kapitaalratio NIBC na onderzoek DNBDEN HAAG (AFN) - De CET1-kapitaalratio van de Haagse zakenbank NIBC is neerwaarts bijgesteld, na onderzoek van de interne modellen door De Nederlandsche Bank (DNB). Die ratio komt nu per eind 2018 uit op 16,1 procent, van een eerdere 18,5 procent.
26/06 07u30  Arcadis krijgt order in AustraliëAMSTERDAM (AFN) - Arcadis heeft in Australië een opdracht gekregen voor de opwaardering van de T3 Bankstown Line, een metrolijn tussen Sydenham en Bankstown. Dat bleek woensdag.
26/06 06u45  Polen staken gesprekken over stamceltak EsperiteAMSTERDAM (AFN) - Het Poolse PBKM heeft de gesprekken met het in Amsterdam genoteerde Esperite, over een overname van activiteiten van stamceltak Cryo-Save, gestaakt. De raad van commissarissen van Polski Bank Komórek Macierzystych, zoals PBKM voluit heet, kon zich niet vinden in de deal die er lag.
25/06 23u00  Micron ziet vroege tekenen marktherstelBOISE (AFN) - Maker van geheugenchips Micron Technology heeft het in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar beter gedaan dan verwacht. Het Amerikaanse bedrijf behaalde wel een lagere omzet en winst, maar zegt 'vroege tekenen van herstel' op de markt.
25/06 23u00  FedEx haalt meer omzet maar minder winstMEMPHIS (AFN) - Pakketvervoerder FedEx heeft in zijn eind mei geëindigde gebroken boekjaar de omzet opgevoerd. De winst viel wel veel lager uit. Voor het lopende boekjaar verwacht FedEx wisselende resultaten.
25/06 22u30  Verliesbeurt voor Amerikaanse beurzenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York sloten dinsdag met verlies. Beleggers op Wall Street reageerden op de oplopende spanning tussen de Verenigde Staten en Iran. Ook een toespraak van Fed-voorzitter Jerome Powell drukte op het sentiment.
25/06 22u15  Banken Marel oefenen overtoewijzingsoptie uitAMSTERDAM (AFN) - De volledige overtoewijzingsoptie van Marel is door de banken die de beursgang in Amsterdam begeleidden uitgeoefend. Dat heeft de maker van de machines voor de verwerking van vlees, kip en vis bekendgemaakt bij het einde van de stabilisatieperiode.
25/06 20u15  Powell: Fed houdt economie scherp in de gatenWASHINGTON (AFN) - Een Amerikaanse renteverlaging in juli is zeker nog geen uitgemaakte zaak. Dat liet voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve doorschemeren. Hij herhaalde dat de economische ontwikkelingen scherp in de gaten worden gehouden. Dat schreven de beleidsmakers van het Amerikaanse stelsel van centrale banken eerder ook al als toelichting bij hun vorige rentebesluit.
25/06 20u00  Rode koersenborden op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag halverwege de handelsdag in de min. Beleggers op Wall Street kijken net als een dag eerder de kat uit de boom. De oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran maken handelaren voorzichtig. Ook kijken ze vooruit naar de G20-top in Japan eind deze week waar president Donald Trump en zijn Chinese ambtgenoot Xi Jinping elkaar spreken over de handel tussen beide landen.
25/06 19u45  Sky Italia benoemt KPN-baas Ibarra tot topmanMILAAN (AFN/BLOOMBERG) - KPN-topman Maximo Ibarra gaat per 1 oktober aan de slag bij betaaltelevisiebedrijf Sky Italia. Dat maakte de Italiaanse onderneming bekend enkele uren nadat KPN aangaf dat Ibarra daar eind september zou vertrekken. Ibarra wordt eindverantwoordelijke bij Sky Italia.
25/06 17u45  Kleine minnen op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen sloten dinsdag overwegend licht lager. De politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran drukten op het sentiment. Verder kijken beleggers uit naar de G20-top die eind deze week in Japan wordt gehouden. Op het Damrak vielen beddenverkoper Beter Bed en uitbater van snellaadstations Fastned op door forse dalingen.
25/06 17u30  Nieuwe kredietfaciliteit voor ForFarmersLOCHEM (AFN) - Veevoederbedrijf ForFarmers heeft een nieuwe kredietfaciliteit gesloten. Die heeft een grootte van 300 miljoen euro en een looptijd tot 31 juli 2024. Bovendien kan de faciliteit twee maal met een jaar worden verlengd.
25/06 17u15  Jefferies verlaagt koersdoel RandstadAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Zakenbank Jefferies verlaagt het koersdoel voor uitzender Randstad van 43 naar 41 euro en laat het advies op underperform. Jefferies stelt dat het omzetmomentum bij het bedrijf de afgelopen maanden kan zijn afgezwakt.
25/06 16u45  Softwarefout vermoedelijk oorzaak storing KPNROTTERDAM (AFN) - Een softwarefout is de vermoedelijke oorzaak van de storing die maandag urenlang 112 platlegde. Door die fout in het zogeheten routeringsplatform, dat alle inkomende telefoongesprekken doorstuurt naar hun bestemming, werkte het telefoonnet niet. Het routeringssysteem is viervoudig uitgevoerd, maar de fout trad waarschijnlijk tegelijkertijd in alle systemen tegelijkertijd op. KPN zoekt nog uit hoe dat kon gebeuren.
25/06 16u30  Verkoop nieuwe woningen VS zakt inWASHINGTON (AFN) - De verkoop van nieuwbouwwoningen in de Verenigde Staten is in mei gedaald. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Handel.
25/06 16u15  Consumentenvertrouwen VS flink gedaaldNEW YORK (AFN) - Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in juni duidelijk afgenomen. Dat maakte marktonderzoeker Conference Board bekend.
25/06 16u00  Overwegend rode cijfers op beurzen EuropaAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten dinsdagmiddag overwegend verliezen zien. Beleggers waren voorzichtig vanwege de politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran. Daarnaast werd uitgekeken naar de G20-top, die eind deze week in Japan zal worden gehouden. Op het Damrak gingen beddenverkoper Beter Bed en laadpaalbedrijf Fastned hard onderuit.
25/06 15u45  Vrij vlakke opening beurshandel Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met zeer kleine uitslagen begonnen. Beleggers op Wall Street blijven voorzichtig gezien de oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran. Verder kijken ze uit naar de G20-top eind deze week in Japan. Ook zijn er wat macro-economische gegevens uit de VS, een miljardenovername van farmaceut Allergan door AbbVie en toespraken van bestuurders van de Federal Reserve, waaronder voorzitter Jerome Powell.
25/06 15u30  Wereldhandel in april afgenomenDEN HAAG (AFN) - Het wereldhandelsvolume is in april met 0,7 procent afgenomen ten opzichte van een maand eerder. Dat stelt het Centraal Planbureau (CPB) in de maandelijkse Wereldhandelsmonitor. In maart was de wereldhandel juist gegroeid, met een bijgestelde 0,8 procent.
25/06 15u15  Huizenprijzen grote steden VS onveranderdNEW YORK (AFN) - De gemiddelde prijs van een koopwoning in de Verenigde Staten is in april onveranderd gebleven ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit de SP CoreLogic Case Shiller-index, die de prijsontwikkeling in twintig grote Amerikaanse steden weergeeft.
25/06 15u00  Minister gaat andere 112-provider overwegenDEN HAAG (AFN) - Het kabinet bekijkt of het een tweede telecombedrijf moet inschakelen om in de toekomst een storing van alarmnummer 112 te kunnen opvangen. Onderzoek naar de urenlange netwerkstoring die maandag ook het noodnummer trof, moet dat uitwijzen, zegt minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid).
25/06 15u00  'Rustige opening op Wall Street'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan dinsdag naar verwachting vlak tot licht lager beginnen. Beleggers op Wall Street doen kalm aan gezien de oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran. Verder kijken ze uit naar de G20-top eind deze week in Japan. Ook zijn er wat macro-economische gegevens uit de VS, een miljardenovername van farmaceut Allergan door AbbVie en toespraken van bestuurders van de Federal Reserve, waaronder voorzitter Jerome Powell.
25/06 15u00  Inspectie ministerie onderzoekt storing 112DEN HAAG (AFN) - De Inspectie Justitie en Veiligheid gaat samen met het Agentschap Telecom en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) de telefoonstoring van maandag bij KPN onderzoeken. Daardoor was onder meer het noodnummer 112 urenlang onbereikbaar.
25/06 14u30  Naam nieuwe Britse premier bekend op 23 juliLONDEN (AFN/RTR) - De Britse Conservatieve Partij zegt dat op 23 juli bekend wordt gemaakt wie zich de nieuwe premier van het land mag noemen: Boris Johnson of minister Jeremy Hunt van Buitenlandse Zaken. De circa 160.000 leden van de regeringspartij stemmen volgende maand per post over de opvolging van Theresa May als partijleider en minister-president.
25/06 13u30  Miljardenovername Allergan door AbbVieCHICAGO (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse farmaceut AbbVie legt ongeveer 63 miljard dollar op tafel voor een overname van zijn branchegenoot Allergan. De jaarlijkse omzet van het fusiebedrijf bedraagt circa 48 miljard dollar met een aanwezigheid in meer dan 175 landen.
25/06 13u15  'AbbVie dicht bij overname Allergan'NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse farmaceut AbbVie is dicht bij een overname van branchegenoot Allergan in een deal ter waarde van meer dan 60 miljard dollar. Dat meldden bronnen rond de zaak aan The Wall Street Journal.
25/06 12u45  Grapperhaus wil 'robuuste oplossing' na storingDEN HAAG (AFN) - Minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) wil 'zo snel mogelijk een robuuste oplossing' na de urenlange storing met het alarmnummer 112. Dat heeft hij aan het telecombedrijf KPN later weten. KPN betreurt de storing ten zeerste.
25/06 12u45  KPN verhoogt bewaking telefoonverkeer 112DEN HAAG (AFN) - KPN verhoogt de bewaking van het telefoonverkeer naar het alarmnummer 112. Dat meldt de raad van bestuur van het telecombedrijf in een brief aan minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid). KPN belooft de storing die het alarmnummer maandag urenlang onbereikbaar maakt, met spoed te onderzoeken.
25/06 12u30  Euronext: debuut Fastned ging volgens boekjeAMSTERDAM (AFN) - De stormachtige beursgang van Fastned ging volgens het boekje. Dat heeft beursuitbater Euronext aan de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) laten weten. De beleggersvereniging had vragen gesteld omdat de koers van de exploitant van snellaadstations op de eerste handelsdag afgelopen vrijdag maar liefst vervijfvoudigde. Later zakte de beurswaarde weer flink in.
25/06 12u15  Beurs: debuut Fastned ging volgens boekjeAMSTERDAM (AFN) - De stormachtige beursgang van Fastned ging volgens het boekje. Dat heeft beursuitbater Euronext aan de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) laten weten. De beleggersvereniging had vragen gesteld omdat de koers van de uitbater van snellaadstations op de eerste handelsdag afgelopen vrijdag maar liefst vervijfvoudigde. Later zakte de beurswaarde weer flink in.
25/06 12u00  Beter Bed en Fastned duikelen op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen bleven dinsdag dicht bij huis. Beleggers waren voorzichtig vanwege de politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran. Daarnaast werd uitgekeken naar de G20-top, die eind deze week in Japan zal worden gehouden. Op het Damrak gingen beddenverkoper Beter Bed en laadpaalbedrijf Fastned hard onderuit.
25/06 11u45  KPN tornt niet aan strategie na exit IbarraDEN HAAG (AFN) - KPN is niet van plan om de strategie te wijzigen nu topman Maximo Ibarra heeft aangegeven het telecombedrijf te zullen verlaten. Volgens president-commissaris Duco Sickinghe is het aan de nieuwe topman of topvrouw om voort te borduren op de huidige koers van het bedrijf.
25/06 11u15  'Lagere prijs voor Franse 5G-aanbesteding'PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse overheid lijkt bereid te zijn om minder geld te vragen voor de aanbesteding van het 5G-netwerk in het land. In ruil voor de korting eist Frankrijk wel een helder tijdschema voor het installeren van 5G en een contract dat alle regio's dekt. Dat meldden ingewijden aan de Franse krant Le Figaro.
25/06 10u15  Rente Duitse 10-jaarsleningen historisch laagAMSTERDAM (AFN) - De rente op tienjarige Duitse staatsleningen is dinsdagochtend op het laagste niveau ooit uitgekomen. Beleggers zijn op zoek naar veilige havens door de negatieve stemming op de financiële markten. Die is ontstaan door aanhoudende handelsspanningen, onzekerheid over de brexit en het conflict tussen de Verenigde Staten en Iran.
25/06 10u15  'Herstel Beter Bed trager dan verwacht'AMSTERDAM (AFN) - Het herstel bij de Duitse Beter Bed-divisie Matratzen Concord gaat momenteel trager dan verwacht. Dat schrijven kenners van KBC Securities in een rapport. Volgens de Belgische bank maakt de update duidelijk dat Beter Bed met zijn omvang en middelen niet in staat zal zijn om Matratzen Concord snel te herpositioneren.
25/06 10u15  KBC positiever over Retail Estates na dealAMSTERDAM (AFN) - Het Belgische winkelvastgoedfonds Retail Estates heeft een aantrekkelijke portefeuille van een aantal Nederlandse winkelpanden gekocht. Dat zeggen kenners bij KBC Securities, die het beleggingsadvies op het aandeel verhoogden van hold naar accumulate. Ook het koersdoel wordt opgevoerd, van 83 euro naar 84 euro.
25/06 09u45  'Verrassend vertrek topman KPN'AMSTERDAM (AFN) - Het vertrek van topman Maximo Ibarra komt als een verrassing. Dat constateren analisten van ING. Wel wijzen zij er daarbij op dat er al langer speculaties in de markt waren dat Ibarra de baas zou gaan worden van Sky Italia.
25/06 09u15  KPN zakt op lager DamrakAMSTERDAM (AFN) - Het aandeel KPN werd dinsdag lager gezet op het Damrak, na de verrassende aankondiging van het vertrek van de topman van het telecomconcern. Het beurssentiment in Europa was licht negatief. De oplopende politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran bleven boven de markt hangen. Daarnaast werd uitgekeken naar de G20-top, die eind deze week in Japan zal worden gehouden.
25/06 09u15  Retail Estates koopt 56 Nederlandse winkelpandenTERNAT (AFN) - Het Belgische winkelvastgoedfonds Retail Estates heeft in Nederland 56 winkelpanden gekocht, in een transactie met een institutionele belegger. De deal heeft een waarde van bijna 100 miljoen euro en de panden staan in Breda, Naaldwijk en Zaandam. Dat bleek dinsdag.
25/06 09u15  Koopjesfestival Amazon duurt twee volle dagenSEATTLE (AFN) - Prime Day, het koopjesfestival van webwinkelreus Amazon, duurt dit jaar twee volle dagen. Dat is een halve dag langer dan vorig jaar. Het Amerikaanse bedrijf zegt de nodige voorbereidingen te treffen voor het evenement dat op 15 juli in verschillende landen wereldwijd begint.
25/06 09u00  Adyen wil stap zetten in VSAMSTERDAM (AFN) - Betalingsdienstverlener Adyen heeft een Amerikaanse federale betalingslicentie aangevraagd, onder meer bij de Federal Reserve. Dat maakte de onderneming dinsdag bekend.
25/06 09u00  Topman houtveredelaar Accsys vertrektAMSTERDAM (AFN) - Topman Paul Clegg van Accsys Technologies heeft na tien jaar bij het bedrijf zijn vertrek aangekondigd. Hij vertrekt eind dit jaar bij de houtveredelaar. Accsys gaat op zoek naar een opvolger 'met veel industriële ervaring'.
25/06 08u45  Basic-Fit koopt eigen aandelen inHOOFDDORP (AFN) - Basic-Fit koopt 21.933 eigen aandelen in, om het verwaterende effect van het retentie-aandelenprogramma te neutraliseren. Dat bleek dinsdag.
25/06 08u45  Dekbed-Discounter.nl fuseert met De ArendGOUDA (AFN) - Online beddenverkoper Dekbed-Discounter.nl slaat de handen ineen met De Arend, een handelaar in meubilair. De twee bedrijven vallen voortaan onder het nieuwe moederbedrijf Jamani Group en hebben samen een omzet van zo'n 60 miljoen euro en honderd medewerkers. De oude merknamen blijven bestaan voor de consumenten.
25/06 08u15  'Openingsverlies voor Beursplein 5'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs lijkt dinsdag met verlies te openen. Ook de andere Europese beurzen zullen naar verwachting lager beginnen. De oplopende politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran blijven boven de markt hangen. Daarnaast blijft de blik gericht op de G20-top, die eind deze week in Japan zal plaatsvinden.
25/06 08u15  Nikkei lager door Iran en yenTOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is dinsdag met verlies gesloten. Beleggers bleven voorzichtig door de politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran. Een duurdere Japanse yen zorgde daarnaast voor koersdruk onder de exportbedrijven. Verder werd uitgekeken naar de G20-top, die eind deze week in Japan wordt gehouden.
25/06 08u15  Goudprijs naar hoogste niveau in zes jaarSINGAPORE (AFN/BLOOMBERG) - De goudprijs steeg dinsdag naar het hoogste peil in zes jaar. Het edelmetaal wordt gezien als zogeheten veilige haven tijdens onrustige tijden op de financiële markten. De conflicten tussen de Verenigde Staten en Iran en het uitblijven van een akkoord in de handelskift tussen de Verenigde Staten en China, voeden de onzekerheid op de beursvloeren.
25/06 08u00  KPN-topman Ibarra kondigt vertrek aanDEN HAAG (AFN) - KPN moet op zoek naar een nieuwe topman. Maximo Ibarra heeft aangegeven per 30 september te zullen vertrekken bij het bedrijf. De aankondiging heeft volgens het telecombedrijf niets te maken met de recente grote netwerkstoring, waardoor onder meer hulpdiensten en noodnummers lange tijd niet bereikbaar waren.
25/06 08u00  Beter Bed bekijkt opties Matratzen ConcordUDEN (AFN) - Beter Bed gaat de opties tegen het licht houden voor Matratzen Concord. Daarbij stapt de beddenverkoper mogelijk geheel of gedeeltelijk uit zijn Duitse dochterbedrijf, dat in zwaar weer zit. Volgens Beter Bed duurt het herstel langer dan verwacht, wat zorgt voor liquiditeitsproblemen bij de onderneming. Het aan de beurs in Amsterdam genoteerde bedrijf praat daar momenteel over met zijn banken.
25/06 07u45  Iran: sancties betekenen eind diplomatieTEHERAN (AFN/RTR) - Iran stelt dat de nieuwe financiële sancties van de Verenigde Staten voorgoed de diplomatieke banden tussen de twee landen onmogelijk maken.
25/06 07u45  'Shell voornaamste kandidaat Eneco-deal'ROTTERDAM (AFN/RTR) - Het consortium van olie- en gasreus Shell en pensioenfonds PGGM lijkt de beste papieren te hebben om energiebedrijf Eneco in te lijven. Volgens ingewijden zouden zeker twee andere partijen de handdoek hebben geworpen in de overnamestrijd.
25/06 07u15  Johnson: deal of no deal, brexit eind oktoberLONDEN (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Boris Johnson belooft dat het Verenigd Koninkrijk sowieso op 31 oktober de EU verlaat, ongeacht of er een brexitdeal is. 'Mijn belofte is dat we op 31 oktober de EU uitgaan,' zei Johnson in een interview met BBC News. Johnson maakt grote kans premier van Groot-Brittannië te worden.
24/06 22u45  'Telefoonstoring niet veroorzaakt door hack'DEN HAAG (AFN) - De storing in het telefoonverkeer van KPN lijkt niet het gevolg te zijn van een hack. Dat heeft Joost Farwerck, lid van de raad van bestuur van KPN, tegen Nieuwsuur gezegd.
24/06 22u15  Overwegend rood slot op afwachtend Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag overwegend met rode cijfers gesloten. De financiële markten bleven in afwachting van de ontmoeting tussen de Chinese president Xi Jinping en zijn Amerikaanse collega Donald Trump tijdens de G20-top in Japan deze week. Verder hingen de oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran boven de markt.
24/06 21u15  Minister wil opheldering KPN-top over storingDEN HAAG (AFN) - De directie van KPN moet op het ministerie van Justitie en Veiligheid komen uitleggen hoe een grote telefoonstoring onder meer noodnummer 112 heeft kunnen treffen. Minister Ferd Grapperhaus wil er zeker van zijn dat het 'niet morgen weer' misgaat. Maar eerst moet de storing helemaal zijn verholpen.
24/06 20u30  Ajax legt Promes voor vijf jaar vastAMSTERDAM (AFN) - Ajax heeft Quincy Promes voor de komende vijf jaar vastgelegd. De Amsterdamse club liet maandag weten overeenstemming over de transfer te hebben bereikt met Sevilla. De Spanjaarden ontvangen voor de 38-voudig international 15,7 miljoen euro, wat door 'variabelen' nog kan oplopen tot 17,2 miljoen.
24/06 19u45  Storing KPN verholpen, 112 is weer bereikbaarROTTERDAM (AFN) - De telefoonstoring bij KPN is grotendeels verholpen en alarmnummer 112 is weer volledig bereikbaar, meldt de provider. Het alarmnummer was ruim drie uur lang uit de lucht. De oorzaak is nog niet bekend.
24/06 19u45  IT-bedrijf Capgemini neemt Altran overPARIJS (AFN) - Het Franse automatiserings- en digitale adviesbedrijf Capgemini neemt de Franse industrieel dienstverlener Altran Technologies over in een deal ter waarde van 3,6 miljard euro. Het nieuwe fusiebedrijf is goed voor een omzet van 17 miljard euro en wereldwijd meer dan 250.000 werknemers.
24/06 19u30  Trump pakt nu grootayatollah Iran aanWASHINGTON (AFN/AFP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Donald Trump legt Iran nieuwe sancties op. Die zijn onder meer gericht tegen de hoogste geestelijk leider van de islamitische republiek, grootayatollah Ali Khamenei.
24/06 19u00  Minister spreekt zelf met KPN-top over storingDEN HAAG (AFN) - Minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) staat in 'direct persoonlijk contact' met de directie van KPN over de storing die onder meer noodnummer 112 heeft getroffen. Volgens de minister wordt er 'met man en macht gewerkt' aan een oplossing.
24/06 18u15  ABN AMRO rondt juridische fusie spoedig afAMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO heeft van de toezichthouders alle vereiste goedkeuringen ontvangen voor de juridische fusie tussen ABN AMRO Bank en ABN AMRO Group. De fusieakte wordt op 28 juni gepasseerd. Daarmee wordt de juridische fusie op 29 juni van kracht.
24/06 17u45  Europese beurzen overwegend omlaagAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn maandag overwegend in het rood gesloten. Beleggers bleven voorzichtig door de politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran. Ook werd uitgekeken naar de G20-top later deze week. Op het Damrak ging Fastned onderuit na de koersexplosie bij het beursdebuut van het bedrijf afgelopen vrijdag.
24/06 17u30  SnowWorld kondigt investeringen aanZOETERMEER (AFN) - SnowWorld heeft forse investeringen voor de komende jaren aangekondigd. De uitbater van indoor wintersportlocaties wil de huidige zeven locaties in Nederland en Duitsland vernieuwen en hotels in Amsterdam en Zoetermeer bouwen. Het bedrijf wil met de nieuwe investeringen zijn marktpositie in Europa versterken.
24/06 17u00  Ziggo twee jaar langer hoofdsponsor AjaxDE LUTTE (AFN) - Ajax en hoofdsponsor Ziggo hebben de bestaande sponsorovereenkomst tussentijds opengebroken en met twee jaar verlengd. De vernieuwde overeenkomst loopt tot en met 30 juni 2022.
24/06 16u45  'Commerzbank niet klaar voor overleg UniCredit'FRANKFURT (AFN) - Het Duitse Commerzbank is nog niet klaar voor gesprekken met de Italiaanse branchegenoot UniCredit over een fusie van de twee grootbanken. Dat meldden ingewijden met kennis van de zaak aan persbureau Reuters.
24/06 16u00  Overwegend verliezen op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten maandag een overwegend lager beeld optekenen, zonder grote koersbewegingen. Beleggers bleven voorzichtig door de politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran. Ook werd uitgekeken naar de G20-top later deze week. Op het Damrak ging Fastned onderuit na de koersexplosie bij het beursdebuut van het bedrijf afgelopen vrijdag.
24/06 16u00  Wall Street opent licht hogerNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag licht hoger aan de nieuwe handelsweek begonnen. De financiële markten zijn in afwachting van de ontmoeting tussen de Chinese president Xi Jinping en zijn Amerikaanse collega Donald Trump tijdens de G20-top in Japan later deze week. Verder blijven de spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran boven de markt hangen. Ook haalde Trump weer eens uit naar de Federal Reserve.
24/06 15u15  Trump: VS hebben renteverlaging nodigWASHINGTON (AFN) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft zich wederom negatief uitgelaten over het beleid van de koepel van centrale banken in de VS. Volgens Trump heeft het land renteverlagingen en andere maatregelen nodig om de economie en de inflatie aan te jagen, maar de Federal Reserve geeft volgens hem niet thuis.
24/06 15u00  'Wall Street begint nieuwe week licht hoger'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan maandag naar verwachting voor een hogere opening. De financiële markten zijn in afwachting van de op handen zijnde bijeenkomst tussen de Chinese president Xi Jinping en zijn Amerikaanse collega Donald Trump tijdens de G20-top in Japan later deze week. Verder blijven de oplopende spanningen tussen de VS en Iran boven de markt hangen. Ook haalde Trump weer eens uit naar het Fed-beleid.
24/06 14u00  Geste Bristol-Myers Squibb om Celgene-dealNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Farmaceut Bristol-Myers Squibb is bereid zijn medicijn Otezla van de hand te doen om zo de overname van Celgene mogelijk te maken. Het bedrijf reageert daarmee op zorgen die de Amerikaanse mededingingswaakhond Federal Trade Commission (FTC) had.
24/06 14u00  Mondiale staalproductie blijft stijgenBRUSSEL (AFN) - De wereldwijde productie van staal is in mei op jaarbasis met 5,4 procent toegenomen tot 162,7 miljoen ton. Dat maakte de World Steel Association bekend.
24/06 13u30  Signify rondt aandeleninkoop afEINDHOVEN (AFN) - Verlichtingsproducent Signify heeft zijn aandeleninkoopprogramma afgerond. Vanaf 4 juni kocht het bedrijf 240.000 aandelen in om verplichtingen rond aandelenbeloningen van werknemers af te dekken.
24/06 13u00  Eldorado koopt Caesars in casinofusie VSRENO (AFN) - Casino-uitbater Eldorado Resorts neemt zijn noodlijdende branchegenoot Caesars Entertainment over. Daar betaalt Eldorado inclusief schulden, ongeveer 17,3 miljard dollar voor.
24/06 12u30  Agrifirm met Amerikanen in zee in ChinaAPELDOORN (AFN) - Veevoederfabrikant Agrifirm gaat in China samenwerken met het Amerikaanse Land O'Lakes op het gebied van diervoer voor melkveehouderijen. De twee beginnen het nieuwe bedrijf Agrilakes.
24/06 12u30  'Strenge regels deren KPN niet bij overname'AMSTERDAM (AFN) - KPN zal nauwelijks hinder ondervinden van nieuwe regels die het bedrijf beter moeten beschermen tegen ongewenste overnamepogingen. Dat schrijven analisten van UBS in een rapport over het wetsontwerp met betrekking tot ongewenste controle in de telecomsector.
24/06 12u30  Promes op weg naar AjaxAMSTERDAM (AFN) - Quincy Promes is op weg naar Ajax. De 27-jarige aanvaller is dichtbij een transfer naar de kampioen van Nederland.
24/06 12u00  Weinig beweging op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese beurzen lieten maandag weinig beweging zien. Beleggers bleven voorzichtig door de politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran. Ook werd uitgekeken naar de G20-top later deze week. Op het Damrak ging Fastned onderuit na de koersexplosie bij het beursdebuut van het bedrijf afgelopen vrijdag.
24/06 11u30  'Fusie Fiat en Renault nog niet van de baan'NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Een mogelijke fusie tussen autoproducenten Fiat Chrysler en Renault is nog niet helemaal van de baan. Topmannen van de twee bedrijven en Renaults alliantiepartner Nissan staan daar nog altijd voor open, schrijft de Amerikaanse krant The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Wel waarschuwen de topmannen dat allerlei voorwaarden van de betrokken partijen de pogingen om de gesprekken te herstarten kunnen bemoeilijken.
24/06 11u30  Unibail tekent weer overeenkomst megamallLEIDSCHENDAM-VOORBURG (AFN) - Unibail-Rodamco-Westfield heeft weer een nieuwe huurder voor het megawinkelcentrum in Leidschendam gevonden. Het vastgoedfonds sloot een contract met het Spaanse Inditex voor het openen van winkels van zijn merken Zara, Bershka, Pull Bear en Stradivarius.
24/06 11u30  Lufthansa houdt Brussels Airlines in de luchtKEULEN (AFN/BELGA) - De Duitse luchtvaartreus Lufthansa zet een streep door de plannen om de activiteiten van Brussel Airlines onder te brengen bij budgetdochter Eurowings. Daarentegen zal Brussels Airlines in de toekomst nauwer aansluiten bij de andere zogeheten netwerkmaatschappijen van de Lufthansa-groep, zoals Lufthansa, Austrian Airlines en Swiss. Besparingen zijn evenwel noodzakelijk.
24/06 10u30  Vertrouwen Duitse ondernemers omlaagMÜNCHEN (AFN) - Het vertrouwen van Duitse ondernemers in de economie is in juni gedaald. Dat meldde onderzoeksinstituut Ifo.
24/06 10u30  Danske Bank ontslaat voormalig interim-chefKOPENHAGEN (AFN) - Danske Bank heeft zijn voormalige interim-topman Jesper Nielsen ontslagen omdat aan bepaalde klanten onder zijn verantwoordelijkheid te veel kosten zouden zijn gerekend. Met de ingreep probeert het door een groot witwasschandaal geplaagde financiële concern schoon schip te maken.
24/06 10u15  'Meldplicht bij belang 2 procent onnodig'DEN HAAG (AFN) - Aandeelhouders van Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen worden op extra kosten gejaagd als een meldingsdrempel wordt ingevoerd bij een belang van 2 procent. Dat zegt belangenvereniging van institutionele beleggers Eumedion. De organisatie noemt de in politiek Den Haag beoogde invoering van een lagere drempel 'niet nodig'' en 'disproportioneel''.
24/06 10u15  'ABN AMRO maakt voortgang met IT'AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO maakt naar eigen zeggen goede voortgang met zijn investeringen in IT. Dat schrijven analisten van ING naar aanleiding van een innovatie-update van de bank. Waar ABN vorig jaar nog meende een jaar achter te liggen op Scandinavische banken, is die achterstand verkleind naar een halfjaar. ABN denkt dan ook voor te liggen op andere banken in Nederland.
24/06 10u00  Fastned keldert op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging maandag licht vooruit. Ook de andere Europese beurzen lieten overwegend kleine winsten zien. Op het Damrak ging Fastned in de uitverkoop na de koersexplosie bij het beursdebuut van het bedrijf afgelopen vrijdag. Beleggers hielden verder de politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran in de gaten en keken uit naar de G20-top later deze week.
24/06 09u30  'Blik Corbion-baas op groei en innovatie'AMSTERDAM (AFN) - De focus van de te benoemen topman van speciaalchemiebedrijf Corbion, Olivier Rigaud, zal vooral komen te liggen op groei van innovatieplatforms als PLA en Terravia alsook op het behoud van goede winstgevendheid en rendement bij Ingredient Solutions. Dat schrijven kenners van KBC Securities in een rapport.
24/06 09u30  Merendeel houders Retail Estates wil aandelenTERNAT (AFN) - Van de aandeelhouders van winkelvastgoedfonds Retail Estates heeft ruim twee derde gekozen voor nieuwe aandelen in plaats van uitbetaling van het dividend in contanten. In totaal ging het om 67,87 procent van de aandeelhouders, meldde het Belgische bedrijf dat onder meer een notering in Amsterdam heeft.
24/06 09u30  VEB wil duidelijkheid over koerssprong FastnedAMSTERDAM (AFN) - De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) vraagt beursuitbater Euronext om duidelijkheid over de beursgang van Fastned. Op de eerste handelsdag afgelopen vrijdag vervijfvoudigde de koers van de uitbater van snellaadstations.
24/06 09u15  Damrak opent met kleine winstAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is maandag met een kleine winst geopend. Ook de andere Europese beurzen gingen licht omhoog. De politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran bleven zorgen voor terughoudendheid. Daarnaast werd uitgekeken naar de ontmoeting tussen president Donald Trump en de Chinese president Xi Jinping tijdens de G20-top aan het einde van de week.
24/06 09u00  KBC verhoogt advies ForFarmersAMSTERDAM (AFN) - ForFarmers lijkt op de lange termijn een aantrekkelijke investering, ondanks dat de resultaten in de eerste helft van dit jaar waarschijnlijk wat tegenvallen. Daarom hebben analisten van KBC Securities hun advies voor het aandeel verhoogd van hold naar accumulate.
24/06 09u00  Allianz verkoopt belang in Allianz PopularAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Aan het samenwerkingsverband Allianz Popular tussen de Duitse verzekeraar Allianz en de Spaanse bank Banco Santander komt een einde. Allianz maakte bekend zijn belang van 60 procent in de joint venture voor 936,5 miljoen euro over te zullen doen aan de Banco Santander, die in 2017 Banco Popular overnam.
24/06 09u00  Bitcoin stond uren boven 11.000 dollarAMSTERDAM (AFN) - Cryptomunt bitcoin heeft zijn opmars dit weekeinde door gezet. Zondagavond stond de digitale munteenheid zelfs enkele uren boven de 11.000 euro. Inmiddels is de munt rond de 10.800 dollar per stuk waard, meldt Coinmarketcap dat de waarde van de munt bij verschillende beurzen weegt.
24/06 08u45  Lufthansa wijzigt dividendbeleidKEULEN (AFN) - Lufthansa wil zijn dividendbeleid wijzigen. Aandeelhouders van de Duitse luchtvaartreus zouden volgens de nieuwe regeling 20 tot 40 procent van de nettowinst aangepast voor eenmalige posten uitgekeerd moeten krijgen. Dat is nu 10 tot 25 procent van de brutowinst.
24/06 08u30  'Afwachtend begin voor Damrak'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam begint maandag naar verwachting afwachtend aan de nieuwe week. Ook elders in Europa zullen de beurzen waarschijnlijk met kleine koersuitslagen openen. De beurshandel staat in het teken van de politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran. Daarnaast wordt uitgekeken naar de ontmoeting tussen president Donald Trump en de Chinese president Xi Jinping tijdens de G20-top aan het einde van de week.
24/06 08u15  Nikkei boekt kleine winstTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is maandag met een kleine winst begonnen aan de nieuwe handelsweek. Beleggers deden het rustig aan en keken vooral uit naar de ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese collega Xi Jinping tijdens de G20-top aan het einde van de week in Japan. De politieke spanningen tussen Washington en Iran zorgde eveneens voor terughoudendheid.
24/06 08u00  Winstwaarschuwing door diesels bij DaimlerSTUTTGART (AFN/BLOOOMBERG) - De Duitse automaker Daimler is met een winstwaarschuwing gekomen. De maker van onder meer Mercedes-Benz kampt met de naweeën van een dieselschandaal. Die zitten de opbrengsten van het lopende kwartaal in de weg. Voor Daimler ook reden om zijn verwachtingen voor het hele boekjaar te verlagen.
24/06 07u30  Corbion wil Rigaud als topmanAMSTERDAM (AFN) - Corbion wil Olivier Rigaud benoemen als topman. Hij wordt de opvolger van Tjerk de Ruiter, die zijn verantwoordelijkheden begin augustus zal overdragen. Eerst zal hij nog de halfjaarcijfers presenteren.
24/06 07u15  Economisch beeld fractie minder gunstigDEN HAAG (AFN) - Het conjunctuurbeeld is in juni opnieuw wat minder positief dan een maand eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
24/06 07u15  Niet-financiële bedrijven boeken meer winstDEN HAAG (AFN) - De brutowinst voor belasting van niet-financiële bedrijven kwam in het eerste kwartaal van het jaar uit op 61,4 miljard euro. Dat is 1,4 miljard euro meer dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
24/06 07u00  Economie groeit met 0,5 procentDEN HAAG (AFN) - De economie is in het eerste kwartaal met 0,5 procent gegroeid ten opzichte van het laatste kwartaal van 2018. Dat bleek maandag uit een tweede raming van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), die ongeveer 90 dagen na afloop van het kwartaal wordt gepubliceerd.
23/06 16u15  Handelshoop en Iran beheersen beursweekAMSTERDAM (AFN) - De komende beursweek staat in het teken van een mogelijke doorbraak in de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. De Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese ambtgenoot Xi Jinping ontmoeten elkaar in Japan bij de G20-top. Ze gaan mogelijk proberen de vastgelopen onderhandelingen los te trekken.
23/06 14u30  Carrefour verkoopt Chinese takPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse supermarktketen Carrefour verkoopt een meerderheidsbelang in zijn Chinese tak aan het Chinese bedrijf Suning.com. Dat betaalt 4,8 miljard yuan, ongeveer 613 miljoen euro, voor 80 procent van Carrefour China. De Fransen houden zelf een vijfde in bezit. Er zijn wel verschillende mogelijkheden afgesproken om het resterende aandeel ook aan Suning.com te verkopen.
23/06 13u45  Makro-moeder vindt bod te laagDÜSSELDORF (AFN/BLOOMBERG) - Het Duitse groothandelsbedrijf Metro is niet te spreken over het overnamebod dat de Tsjechische miljardair Daniel Křetínský en zijn Slowaakse zakenpartner Patrik Tkáč hebben uitgebracht. Het bestuur van het moederbedrijf vindt dat het bod van 5,8 miljard euro een 'aanzienlijke onderwaardering' van het bedrijf betekent.
23/06 12u30  'Actie tegen Iran wanneer de tijd rijp is'WASHINGTON (AFN/RTR) - De Verenigde Staten zal de economische druk op Iran opvoeren tot Teheran afziet van geweld en zich met de diplomatieke inspanningen van de VS inlaat. Dat zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo. 'De Amerikaanse regering onderneemt actie wanneer de tijd daarvoor rijp is', aldus de minister.
22/06 16u45  Daimler moet 60.000 dieselauto's terugroepenFRANKFURT (AFN) - Daimler moet in Duitsland 60.000 dieselauto's van Mercedes terugroepen van het Duitse ministerie van Transport. De auto's hebben allemaal sjoemelsoftware waardoor het bij tests lijkt dat er minder vervuilende stoffen worden uitgestoten.
22/06 08u45  'Juventus biedt 70 miljoen voor De Ligt'AMSTERDAM (AFN) - Juventus gaat er vanuit dat Ajax-aanvoerder Matthijs de Ligt (19) binnenkort een vijfjarig contract tekent bij de Italiaanse recordkampioen. Dat meldt De Telegraaf. De club uit Turijn is bereid meer dan 70 miljoen euro over te maken aan Ajax.
21/06 23u30  Goldman Sachs toont verbetering bij stresstestWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - In een stresstest van de Federal Reserve bleken alle onder de loep genomen banken in staat om economische schokken te doorstaan. Voor Goldman Sachs en Morgan Stanley komen de scores neer op een duidelijke verbetering ten opzichte van een jaar terug, toen ze nog slecht scoorden bij het onderzoek.
21/06 23u00  Tsjech heeft miljarden over voor Makro-moederDÜSSELDORF (AFN/BLOOMBERG) - De Tsjechische miljardair Daniel Křetínský en zijn Slovaakse zakenpartner Patrik Tkáč hebben een bod uitgebracht op het Duitse groothandelsbedrijf Metro. Daarbij waarderen ze het moederconcern van groothandelsketen Makro op 5,8 miljard euro. Metro heeft nog niet gereageerd.
21/06 22u30  Wall Street voorzichtig vanwege IranNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn vrijdag licht lager gesloten. Net als in Europa waren beleggers op Wall Street voorzichtig vanwege de oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran.
21/06 22u30  Speelgoedketen Toys 'R' Us werkt aan comebackWAYNE (AFN) - De omgevallen speelgoedketen Toys 'R' Us komt mogelijk weer terug in de Verenigde Staten. Voormalig bestuurder Richard Barry, nu topman van juridisch erfgenaam Tru Kids, zint op een comeback en wil naar verluidt nog dit jaar weer enkele Toys 'R' Us-filialen openen plus een webwinkel.
21/06 20u45  VS zetten Chinese bedrijven op zwarte lijstWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse ministerie van Handel heeft weer vijf Chinese bedrijven op de zwarte lijst gezet, waaronder supercomputermaker Sugon. Daardoor kunnen ze voorlopig geen Amerikaanse producten kopen.
21/06 19u45  Wall Street blijft dicht bij huisNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden vrijdag tijdens de middaghandel in New York dicht bij de slotstanden van een dag eerder. Net als in Europa waren beleggers op Wall Street voorzichtig vanwege de oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran.
21/06 19u15  Shell grijpt mis bij grote windklus in VSTRENTON (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Shell is niet als winnaar uit de bus gekomen bij de aanbesteding van een grote Amerikaanse windklus. De staat New Jersey gunde de ontwikkeling van een windpark op zee van 1100 megawatt voor de kust van Atlantic City aan het Deense Ørsted. Het gaat om de grootste aanbesteding van een dergelijk project ooit door een Amerikaanse staat.
21/06 17u45  Kleine uitslagen op Europese beurzenAMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen gingen vrijdag met kleine uitslagen het weekend in. Beleggers waren erg voorzichtig door de oplopende politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran. Verder werd er vooral uitgekeken naar de ontmoeting tussen president Donald Trump en zijn Chinese collega Xi Jinping tijdens de G20-top volgende week.
21/06 16u30  Financieringsbehoefte Nederlandse staat omhoogDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat moet dit jaar waarschijnlijk iets meer lenen dan eerder werd gedacht. Dat meldde het Agentschap van de Generale Thesaurie (DSTA) woensdag.
21/06 16u15  Verkoop bestaande woningen VS omhoogWASHINGTON (AFN) - De verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten is in mei met 2,5 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat heeft de Amerikaanse branchevereniging van makelaars laten weten.
21/06 16u15  Hoofdindex Amsterdam zakt licht in de minAMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond vrijdagmiddag licht in de min. Ook de andere Europese graadmeters leverden wat in. Beleggers waren waakzaam door de oplopende politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran. Verder werd er vooral uitgekeken naar de ontmoeting tussen president Donald Trump en zijn Chinese collega Xi Jinping tijdens de G20-top volgende week.
21/06 16u15  Groei industrie VS zwakt verder afNEW YORK (AFN) - De bedrijvigheid in de industrie van de Verenigde Staten is in juni wederom minder sterk gegroeid dan een maand eerder. Dat meldde onderzoeksbureau Markit op basis van een voorlopig cijfer.
21/06 15u45  Wall Street begint met kleine minnenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine minnen aan de handel begonnen. De aandacht op Wall Street gaat onder meer uit naar de politieke spanningen. President Donald Trump heeft op het laatste moment een militaire aanval op Iran afgeblazen. Hij vond dat zo'n aanval niet ,,in verhouding zou staan'' tot het neerschieten van een onbemande Amerikaanse drone door Iran eerder deze week.
21/06 15u15  Beursgang Naspers vertraagd door foute labelsKAAPSTAD (AFN) - De Amsterdamse beursgang van de internationale consumenteninternetactiviteiten van het Zuid-Afrikaanse technologie- en mediabedrijf Naspers loopt vertraging op. De aandeelhoudersvergadering waarop met de plannen van Naspers moest worden ingestemd is door het bedrijf twee maanden uitgesteld. Reden waren foutieve adreslabels waardoor sommige aandeelhouders een oproep kregen met een verkeerde naam erop.
21/06 15u00  'Wall Street in mineur tegen eind van de week'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen vrijdag naar verwachting met kleine minnen. De financiële markten waren de afgelopen dagen in de ban van versoepeling van monetair beleid, zoals de zinspeling van de ECB op mogelijke extra stimuleringsmaatregelen en de Federal Reserve die de deur op een kier zette voor een renteverlaging later dit jaar. Vrijdag bevestigden meerdere bestuursleden van de Fed het streven om accommoderend monetair beleid te voeren.
21/06 13u30  Oud-topman Barclays vrijgesproken van fraudeLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De voormalige topman van de grote Britse bank Barclays is vrijgesproken van verdenking van fraude door een rechtbank in Londen. John Varley werd in 2017 aangeklaagd voor fraude rond een financieringsdeal die Barclays in 2008 sloot met investeerders in het Midden-Oosten, met name het Qatarese staatsinvesteringsfonds.
21/06 12u00  Kleine winsten op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten vrijdag kleine koerswinsten zien. Beleggers keken vooral uit naar de ontmoeting tussen president Donald Trump en zijn Chinese collega Xi Jinping tijdens de G20-top volgende week. Daarnaast bleef de blik gericht op de politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran.
21/06 12u00  Luchtvaart mijdt Straat van HormuzAMSTERDAM (AFN) - Veel luchtvaartmaatschappijen mijden een deel van het Iraanse luchtruim. Vanwege het op grote hoogte neerschieten van een Amerikaanse drone door Iran, vliegen onder meer KLM, British Airways, Qantas en Lufthansa niet meer boven de Straat van Hormuz en de Golf van Oman.
21/06 10u45  Heijmans voortaan streng met verpakkingenROSMALEN (AFN) - Bouwbedrijf Heijmans voert vanaf volgend jaar strenger verpakkingsbeleid. Vanaf 2020 weert de onderneming zo veel mogelijk verpakkingen en een jaar later accepteert het alleen verpakkingen die 100 procent herbruikbaar zijn. Het gaat om alle verpakkingen die het bedrijf ontvangt zowel op eigen bedrijfsvoering als in zijn bouwprojecten.
21/06 10u30  Bedrijvigheid industrie eurozone blijft zwakLONDEN (AFN) - De bedrijvigheid in de industrie van de eurozone bleef in juni op een zwak niveau. Dat meldde marktonderzoeker Markit op basis van een voorlopige schatting.
21/06 10u30  KLM vliegt niet in deel Iraans luchtruimAMSTERDAM (AFN) - KLM vliegt voorlopig niet door een deel van het Iraanse luchtruim. De actie is het gevolg van het op grote hoogte neerschieten van een Amerikaanse drone door Iran. Over de Straat van Hormuz wordt nu niet meer door KLM gevlogen.
21/06 10u00  'Minder Heijmans-personeel Zuidasdok logisch'AMSTERDAM (AFN) - Dat bouwbedrijf Heijmans personeel van het project Zuidasdok af heeft gehaald, is niet opmerkelijk, schrijven analisten van ING. De overheid weet nog niet wat het definitieve ontwerp moet worden, dus kan niet worden doorgewerkt. Dit soort vertragingen treden wel vaker op bij grote projecten, merken de marktvorsers op, die dan ook geen materiële impact verwachten op de bedrijfsvoering van Heijmans.
21/06 10u00  AEX licht hoger in afwachtende handelAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging vrijdag licht vooruit. Ook de andere Europese beurzen lieten kleine winsten zien. Beleggers wachten vooral op de ontmoeting tussen president Donald Trump en zijn Chinese collega Xi Jinping tijdens de G20-top volgende week. Daarnaast bleef de blik gericht op de politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran.
21/06 09u45  Philips kleiner in SignifyAMSTERDAM (AFN) - Philips heeft zijn belang in verlichtingsproducent Signify verkleind. Dat bleek uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
21/06 09u45  Economische bedrijvigheid Frankrijk omhoogLONDEN (AFN) - De economische bedrijvigheid in Frankrijk is in juni gestegen. Dat meldde marktonderzoeker Markit op basis van een voorlopige schatting.
21/06 09u30  Fastned hoger bij beursdebuut op DamrakAMSTERDAM (AFN) - Uitbater van snellaadstations Fastned kende vrijdag een succesvol beursdebuut op het Damrak. Het aandeel noteerde na zo'n 10 minuten handel op 14 euro. Daarmee is de beurswaarde van Fastned een kleine 207 miljoen euro. De openingskoers van de aandelen was 11 euro.
21/06 09u30  Afwachtend begin voor DamrakAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag met een kleine winst begonnen. Ook de meeste andere Europese beurzen openden licht in het groen. Beleggers wachten vooral op de ontmoeting tussen president Donald Trump en zijn Chinese collega Xi Jinping tijdens de G20-top volgende week. Daarnaast bleef de blik gericht op de politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran.
21/06 09u15  Voorzitter KBC Groep kondigt zijn vertrek aanBRUSSEL (AFN) - Voorzitter van KBC Groep Thomas Leysen heeft zijn vertrek bij het financieel concern aangekondigd. Hij wil definitief afscheid van zijn verantwoordelijkheden nemen bij de bank en de verzekeraar op de volgende aandeelhoudersvergadering die in mei volgend jaar op de agenda staat.
21/06 08u45  Inpex levert plan lng-project Indonesië inTOKIO (AFN/BLOOMBERG) - De Japanse olie- en gasreus Inpex heeft een herzien plan voor de ontwikkeling van het Abadi-olieveld ingeleverd bij autoriteiten in Indonesië. Het voorstel betreft een groot project op het gebied van vloeibaar gemaakt aardgas (lng).
21/06 08u45  Jefferies verhoogt koersdoel HeinekenAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Zakenbank Jefferies verhoogt het koersdoel voor bierbrouwer Heineken van 100 euro naar 112 euro. Het buy-advies wordt bevestigd.
21/06 08u30  KLM vliegt niet in Iraans luchtruimAMSTERDAM (AFN) - KLM vliegt voorlopig niet door het Iraanse luchtruim. De actie is het gevolg van het op grote hoogte neerschieten van een Amerikaanse drone door Iran.
21/06 08u30  Goudprijs voorbij 1400 dollarSINGAPORE (AFN/BLOOMBERG) - De goudprijs heeft de grens van 1400 dollar doorbroken, waarmee de prijs van het edelmetaal het hoogste niveau sinds augustus 2013 heeft bereikt. Voor een troy ounce goud (31,1 gram) moest op de termijnmarkt in Singapore 1406 dollar betaald worden.
21/06 08u30  'Lagere opening voor AEX'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs zal vrijdag waarschijnlijk lager openen. Ook de andere Europese beurzen lijken met verliezen te beginnen. Beleggers kijken vooral uit naar de ontmoeting tussen president Donald Trump en zijn Chinese collega Xi Jinping tijdens de G20-top volgende week. Ook blijft de blik gericht op de politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran.
21/06 08u30  Nikkei eindigt week met verliesTOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is vrijdag met verlies geëindigd. Beleggers namen wat gas terug na de sterke winsten eerder deze week en keken vooral uit naar de G20-top die volgende week in Japan wordt gehouden. De Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese collega Xi Jinping zullen elkaar tijdens deze top ontmoeten en de markten hopen dat ze de vastgelopen handelsgesprekken nieuw leven in zullen blazen.
21/06 08u00  Nieuwe voorzitter Apple-toeleverancier FoxconnTAIPEI (AFN/RTR//BLOOMBERG) - Het Taiwanese elektronicaconcern Hon Hai Precision Industry, beter bekend als Foxconn, heeft een nieuwe voorzitter benoemd als opvolger voor oprichter Terry Gou. Young Liu neemt de functie van voorzitter (chairman) over bij de belangrijke toeleverancier van Apple.
21/06 08u00  Geplande aanval op Iran door Trump ingetrokkenWASHINGTON (AFN) - De Amerikanen waren donderdag al in aanvalspositie om doelen in Iran aan te vallen, toen het Witte Huis de militaire actie besloot in te trekken. Dat meldt The New York Times op basis van informatie van officiële bronnen in het Witte Huis.
21/06 08u00  TomTom past kredietfaciliteit aanAMSTERDAM (AFN) - Navigatiedienstverlener TomTom heeft een nieuwe, kleinere kredietfaciliteit afgesloten. De doorlopende kredietfaciliteit van 75 miljoen euro vervangt de bestaande kredietfaciliteit die TomTom de mogelijkheid gaf tot 250 miljoen euro te lenen. De nieuwe kredietfaciliteit heeft een looptijd van drie jaar en kan tweemaal met een jaar worden verlengd.
21/06 07u30  Arcadis rondt inkoopprogramma afAMSTERDAM (AFN) - Advies- en ingenieursbureau Arcadis heeft zijn aandeleninkoopprogramma afgerond. Het programma begon op 25 februari en omvatte de inkoop van 850.000 aandelen om verplichtingen rond plannen voor aandelenbeloningen van werknemers te dekken.
21/06 06u45  Bijna 7 procent meer geïnvesteerd in aprilDEN HAAG (AFN) - Het volume van de investeringen in materiële vaste activa was in april 6,7 procent groter dan in dezelfde maand een jaar eerder. De groei is groter dan in de voorgaande maand, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
20/06 22u30  Galapagos verhoogt kapitaal met warrantsMECHELEN (AFN) - Galapagos heeft 208.310 nieuwe aandelen uitgegeven met een totale kapitaalverhoging van ruim 4,3 euro (inclusief uitgiftepremie) tot gevolg. Dat meldde het biotechbedrijf.
20/06 22u30  Markant debuut Slack op groen Wall StreetNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn donderdag met winsten de handel uitgegaan, waarbij de brede SP 500 op de hoogste stand ooit sloot. Dat de Federal Reserve een dag eerder de deur op een kier zette voor eventuele renteverlagingen later dit jaar bleef voor optimisme zorgen. Verder viel vooral de koerssprong van beursdebutant Slack op.
20/06 21u00  Walmart schikt omvangrijke corruptiezaakWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Supermarktketen Walmart heeft voor 282 miljoen dollar een grote corruptiezaak geschikt. Het Amerikaanse concern lag onder vuur van autoriteiten omdat het anticorruptiewetgeving schond met dubieuze praktijken en regelingen in landen als Brazilië, Mexico, China en India. De zaak kwam in 2012 aan het licht.
20/06 19u45  Wall Street kleurt groenNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden donderdag halverwege de sessie op winst. Dat de Federal Reserve een dag eerder de deur op een kier zette voor eventuele renteverlagingen later dit jaar zorgde, net als op de beurzen in Azië en Europa, voor optimisme. Verder blijven oplopende spanningen tussen de VS en Iran boven de markten hangen. Zakelijke berichtenapp Slack beleefde zijn beursdebuut.
20/06 19u30  Johnson en Hunt strijden om Brits premierschapLONDEN (AFN) - Boris Johnson en minister Jeremy Hunt van Buitenlandse Zaken nemen het tegen elkaar op in de de laatste ronde van de strijd om het het leiderschap van de Britse Conservatieven en daarmee ook de functie van Britse premier.
20/06 19u15  Trump rekent op renteverlaging door FedWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De koepel van centrale banken in de Verenigde Staten zal uiteindelijk de rente verlagen en doet daarmee wat het moet doen. Dat zei de Amerikaanse president Donald Trump, die er bij de Federal Reserve al langer op aandringt om de rente te verlagen.
20/06 18u45  Slack noteert 60 procent hoger bij beursdebuutNEW YORK (AFN) - Het aandeel Slack noteerde donderdag, kort nadat de openingskoers van het aandeel bekend werd, ruim 60 procent hoger. Tegen 18.15 uur stond het aandeel van de chatdienst, die met name populariteit geniet onder zakelijke gebruikers, op bijna 42 dollar. Daarmee heeft het bedrijf een beurswaarde heeft van dik 21 miljard dollar.
20/06 17u45  'Apple waarschuwt voor impact Trump-tarieven'CUPERTINO (AFN/RTR) - Het verder ophogen van de Amerikaanse importtarieven op Chinese goederen zet de concurrentiepositie van Apple wereldwijd onder druk. Daarvoor waarschuwt de Amerikaanse techreus. Volgens het bedrijf zullen hogere tarieven negatief doorwerken op de bijdrage die Apple levert aan de Amerikaanse economie.
20/06 17u30  Fastned stelt uitgifte nieuwe aandelen uitAMSTERDAM (AFN) - Snellaadstation Fastned stelt de uitgifte van nieuwe certificaten van aandelen op Euronext uit. Het bedrijf maakt vrijdag zijn debuut op het Damrak, maar vooralsnog wordt alleen in zogeheten depository receipts gehandeld. Fastned rekende er eerder op met de uitgifte van nieuwe stukken zo'n 30 miljoen euro op te halen.
20/06 16u45  BAM weer aan de slag bij University of LincolnBUNNIK (AFN) - BAM heeft een nieuwe klus gekregen in het Verenigd Koninkrijk. De University of Lincoln heeft de beursgenoteerde bouwer aangesteld voor de volgende fase van de bouw van de Lincoln Medical School. Hierbij zal worden samengewerkt met de Britse universiteit zelf en met het samenwerkingsverband Perfect Circle.
20/06 16u15  Conjunctuurbarometer VS stabielNEW YORK (AFN) - De vooruitzichten voor de Amerikaanse economie zijn in mei gelijk gebleven. Dat stelde onderzoeksbureau Conference Board op basis van zijn index van leidende indicatoren.
20/06 16u15  Consumentenvertrouwen eurozone gedaaldBRUSSEL (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in juni gedaald ten opzichte van de maand ervoor. Dat meldde de Europese Commissie op basis van een voorlopig cijfer.
20/06 16u00  Winsten op beurzen EuropaAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam noteerde donderdag flink hoger. Ook elders in Europa was het sentiment positief. Dat de koepel van centrale banken in de Verenigde Staten de deur op een kier zette voor eventuele renteverlagingen in de toekomst zorgde voor optimisme. Verder bleef de aandacht uitgaan naar de oplopende spanningen tussen Iran en de VS.
20/06 15u45  Positieve teneur Wall Street houdt aanNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn donderdag met flinke winsten geopend. Dat de Federal Reserve een dag eerder de deur op een kier zette voor eventuele renteverlagingen later dit jaar stuwde nog altijd het sentiment. Verder blijven oplopende spanningen tussen de VS en Iran boven de markten hangen. Zakelijke berichtenapp Slack beleefde zijn beursdebuut.
20/06 15u00  Minder uitkeringsaanvragen VSWASHINGTON (AFN) - Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is afgelopen week uitgekomen op 216.000. Dat betekende een daling met 6000 aanvragen ten opzichte van een week eerder. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend.
20/06 15u00  Lichte omzetdaling voor KrogerCINCINNATI (AFN) - De Amerikaanse supermarktketen Kroger heeft in het afgelopen kwartaal een iets lagere omzet behaald, als gevolg van de verkoop van een bedrijfsonderdeel. Aangepast voor die verkoop nam de omzet wel toe.
20/06 14u45  'Rentehoop bezorgt Wall Street hogere opening'NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse effectenbeurzen staan donderdag naar verwachting voor een flink hogere opening. De mogelijkheid van een renteverlaging door de Federal Reserve later dit jaar, geeft steun aan het sentiment. Daardoor komen de grote beursindexen weer in de buurt van de recordwaarden. Verder zijn alle ogen gericht op zakelijke berichtenapp Slack, die zijn beursdebuut maakt.
20/06 14u45  Bedrijvigheid Philadelphia zwakt flink afPHILADELPHIA (AFN) - De industriële bedrijvigheid rond de Amerikaanse stad Philadelphia groeit deze maand flink minder dan een maand eerder. Dat meldde de Federal Reserve van Philadelphia.
20/06 13u30  Bank of England laat rente ongemoeidLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse centrale bank handhaaft het belangrijkste rentetarief op 0,75 procent, zoals was verwacht op de financiële markten. Het besluit om de rente onveranderd werd unaniem genomen door de beleidsmakers bij de Bank of England (BoE).
20/06 13u15  Ajax verlengt contract met trainer Ten HagAMSTERDAM (ANP) - Ajax heeft het contract met Erik ten Hag met twee jaar verlengd. De 49-jarige trainer is nu tot de zomer van 2022 verbonden aan de landskampioen uit Amsterdam. Zijn oude contract liep tot volgend jaar zomer.
20/06 12u30  'Akzo mogelijk in beeld bij verkoop Axalta'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - AkzoNobel kan in beeld komen bij een eventuele overname van de Amerikaanse verfproducent Axalta Coating Systems, die heeft aangegeven zijn opties te onderzoeken waaronder een verkoop van de onderneming. Dat schrijft Kepler Cheuvreux in een rapport.
20/06 12u00  Olieprijzen omhoog door Iran en FedLONDEN (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De olieprijzen gingen donderdag omhoog, na het neerschieten van een Amerikaanse drone door Iran en de mogelijkheid van een renteverlaging door de Federal Reserve.
20/06 12u00  Beurzen Europa over breed front omhoogAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen gingen donderdag over een breed front omhoog. Het rentebesluit van de Federal Reserve (Fed) zorgde voor optimisme op de beursvloeren. De Amerikaanse centrale bank hield de rente ongewijzigd, maar zette de deur open voor een verlaging in de toekomst. Daarnaast ging de aandacht uit naar de spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran.
20/06 11u30  Waarschijnlijk krimp economie ItaliëROME (AFN/BLOOMBERG) - De economie van Italië is in het tweede kwartaal waarschijnlijk gekrompen. Dat meldde het Italiaanse statistiekbureau Istat. Volgens Istat is er een ''relatief hoge'' kans dat het bruto binnenlands product (bbp) dit kwartaal is afgenomen.
20/06 11u30  Cabinepersoneel Lufthansa gaat stakenKEULEN (AFN/DPA) - Het cabinepersoneel van luchtvaartmaatschappij Lufthansa en prijsvechtdochters Eurowings en Germanwings gaat in de zomervakantie staken. Dat kondigde de Duitse vakbond Ufo aan. De stakingen kunnen gevolgen hebben voor reizigers als vluchten uitvallen.
20/06 11u15  S&P krikt kredietbeoordeling OCI opLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Kredietbeoordelaar Standard Poor's (SP) verhoogt zijn beoordeling van de kredietwaardigheid van de in Amsterdam genoteerde kunstmestproducent OCI. De rating gaat van BB- naar BB, met een stabiele outlook.
20/06 10u45  Britse winkelverkopen weer omlaagLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De detailhandelsverkopen in Groot-Brittannië zijn in mei op maandbasis met 0,3 procent gedaald. Het gaat om de tweede daling op rij, een teken dat de Britse economische groei afremt. Dat meldde het Britse statistiekbureau.
20/06 10u45  BAM-dochter AM sluit overeenkomst met PrénatalALKMAAR (AFN) - Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM, onderdeel van bouwer BAM, heeft een huurovereenkomst gesloten met Prénatal voor een grootschalige winkel (megastore) van circa 1850 vierkante meter winkeloppervlak in Ringers Winkelcentrum in Alkmaar. Er werden geen financiële details gemeld.
20/06 10u45  Weer renteverhoging Noorse centrale bankOSLO (AFN/BLOOMBERG) - De Noorse centrale bank heeft donderdag de rente met 0,25 procentpunt verhoogd tot 1,25 procent en gaf daarbij aan in de loop van dit jaar nog een rentestap te verwachten. De renteverhoging was algemeen verwacht door economen.
20/06 10u30  'Oslo Børs goed voor diversificatie Euronext'AMSTERDAM (AFN) - De aankoop van Oslo Børs helpt Euronext om minder afhankelijk te worden van de inkomsten uit handel in aandelen. Dat is de aanleiding voor analisten bij Bank of America Merrill Lynch om de beursuitbater weer te gaan volgen. Zij hanteren nu een koopadvies en een koersdoel van 81 euro per aandeel.
20/06 10u00  ING financiert duurzaam techbedrijf MilgroAMSTERDAM (AFN) - ING financiert techbedrijf Milgro dat ondernemingen helpt om bijvoorbeeld afvalstromen op een duurzame wijze te beheersen. De bank legde 2 miljoen euro op tafel neer. Milgro gebruikt de financiering om haar technologieplatform verder te ontwikkelen en internationaal te groeien.
20/06 10u00  Positieve stemming op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs stond donderdag in het eerste uur van de handel in het groen. Ook de andere Europese beurzen gingen omhoog. Beleggers verwerkten het rentebesluit van de Federal Reserve (Fed). De Amerikaanse centrale bank hield de rente ongewijzigd, maar zette wel de deur open voor een verlaging in de toekomst.
20/06 09u45  'Rocket Internet denkt aan vertrek van beurs'BERLIJN (AFN/BLOOMBERG) - De topman van de Duitse investeerder Rocket Internet werkt aan een plan om zijn bedrijf van de beurs te halen. Dat schrijft het Duitse zakenblad Manager Magazin op basis van ingewijden.
20/06 09u45  Goudprijs op hoogste niveau in 5 jaarSINGAPORE (AFN/BLOOMBERG) - De goudprijs is gestegen tot het hoogste niveau in meer dan vijf jaar, nadat de Amerikaanse Federal Reserve heeft aangegeven bereid te zijn de rente te verlagen. Voor een troy ounce goud (31,1 gram) moest op de termijnmarkt in Singapore meer dan 1394 dollar betaald worden, het hoogste punt sinds september 2013.
20/06 09u30  'Risico sluisproject IJmuiden nog niet voorbij'AMSTERDAM (AFN) - De rondleiding die verschillende media hebben gekregen bij de sluis in aanbouw in IJmuiden is een teken dat het de goede kant op gaat met het project, maar het risico op nieuwe problemen is nog altijd groot. Dat concludeert een analist van KBC Securities, naar aanleiding van het bezoek van onder meer het ANP.
20/06 09u15  Damrak opent in de plusAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is donderdag met winst geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen in het groen. Beleggers verwerkten het rentebesluit van de Federal Reserve (Fed). De Amerikaanse centrale bank hield de rente ongewijzigd, maar zette wel de deur open voor een verlaging in de toekomst.
20/06 08u30  Wells Fargo plakt outperform-advies op ASMLAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse bank Wells Fargo gaat chipmachinefabrikant ASML volgen met een outperform-advies. Daarbij wijzen de analisten op de goede marktpositie van ASML met zijn EUV-machines, waarmee kunnen chips volgens een nieuw procedé nog kleiner en krachtiger worden gemaakt.
20/06 08u30  Delivery Hero positiever over omzetBERLIJN (AFN) - Maaltijdbestelbedrijf Delivery Hero heeft zijn omzet prognose voor heel het jaar naar boven toe bijgesteld. De prestaties in het lopende tweede kwartaal zijn beter dan verwacht, zo constateerde de onderneming.
20/06 08u30  Knot: ECB werkt aan noodplan economieAMSTERDAM (AFN) - De Europese Centrale Bank (ECB) 'denkt actief na over noodplannen' voor het geval dat de economische groei niet aantrekt. Dat zegt president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) in een interview in de Volkskrant.
20/06 08u15  'Positief begin voor Beursplein 5'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam lijkt donderdag met winst te beginnen. Ook elders in Europa zullen de beurzen naar verwachting hoger openen. Beleggers verwerken het rentebesluit van de Federal Reserve (Fed). De Amerikaanse centrale bank hield woensdag na het slot van de Europese markten de rente ongewijzigd, maar zette wel de deur open voor een verlaging in de toekomst.
20/06 08u15  Nikkei hoger na besluit Bank of JapanTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is donderdag met winst gesloten. De beurshandel stond in het teken van de centrale banken. De Bank of Japan (BoJ) hield het ruime monetaire beleid ongewijzigd. Ook in de Verenigde Staten liet de Federal Reserve (Fed) de rente ongewijzigd. Wel hintte de Fed op een renteverlaging later dit jaar.
20/06 08u15  Nyrstar geeft inzicht in Trafigura-overnameBALEN (AFN/BELGA) - De Belgische zinkproducent Nyrstar heeft enkele documenten rondom de overname door Trafigura online gezet. Die moest het bedrijf publiceren van de Belgische financiële waakhond FSMA. Op die manier moest Nyrstar zijn aandeelhouders informeren in de aanloop naar een aandeelhoudersvergadering. Die staat voor komende dinsdag gepland.
20/06 08u00  'Amerikaans onderzoek naar Deutsche Bank'NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse autoriteiten doen onderzoek naar Deutsche Bank en het naleven van wetgeving om witwassen en andere criminele activiteiten te voorkomen. Mogelijk heeft het Duitse financiële concern zich hier niet aan de regels gehouden. Dat meldden bronnen rond het onderzoek aan The New York Times.
20/06 07u00  Aantal werkenden neemt verder toeDEN HAAG (AFN) - Het aantal 15- tot 75-jarigen met betaald werk is de afgelopen drie maanden met gemiddeld 11.000 per maand toegenomen. In mei waren er in totaal 8,9 miljoen werkenden in Nederland, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
20/06 07u00  BoJ handhaaft monetair beleidTOKIO (AFN/BLOOMBERG) - De Japanse centrale bank handhaaft zoals verwacht zijn monetair beleid. Dat bleek donderdag.
19/06 22u45  Aandeleninkoopprogramma Pershing SquareLONDEN (AFN) - Het in Amsterdam genoteerde Amerikaanse investeringsbedrijf Pershing Square Holdings gaat voor 100 miljoen dollar aan eigen aandelen inkopen. De aandelen worden ingekocht op de beurzen in Amsterdam en Londen.
19/06 22u45  Omzet softwarebedrijf Oracle licht gestegenREDWOOD SHORES (AFN) - Het Amerikaanse softwareconcern Oracle heeft in het afgelopen kwartaal iets meer omzet geboekt, geholpen door zijn clouddiensten. Dat blijkt uit cijfers die het bedrijf woensdag nabeurs op Wall Street presenteerde.
19/06 22u15  Wall Street sluit hoger na rentebesluit FedNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met winsten gesloten. Wall Street verwerkte het rentebesluit van de Federal Reserve, waarbij de Amerikaanse centrale bank de deur voor een renteverlaging dit jaar opende. De rente in de Verenigde Staten bleef nu nog onveranderd. Verder volgden beleggers de ontwikkelingen aan het handelsfront.
19/06 20u30  Federal Reserve opent deur voor renteverlagingWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve, heeft woensdag de deur voor een renteverlaging dit jaar opengezet. Dat zou de eerste renteverlaging in de Verenigde Staten in meer dan tien jaar worden. Deze keer hield de Fed de rente nog onveranderd.
19/06 19u45  Stewart uitgeschakeld in strijd opvolging MayLONDEN (AFN/RTR) - Rory Stewart doet niet meer mee aan de leiderschapsstrijd van de Britse Conservatieven. De minister voor Internationale Ontwikkeling kreeg in de derde ronde van de afvalrace de minste stemmen en is uitgeschakeld. Boris Johnson ging net zoals in de vorige twee ronden ruim aan kop.
19/06 19u45  Wall Street kalm in afwachting rentebesluit FedNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lieten woensdag zeer kleine uitslagen zien. Beleggers zijn voorzichtig in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve. Zij gaan er in doorsnee van uit dat de rente gelijk blijft, maar houden hun oren open over een mogelijke koerswijziging later dit jaar. Verder blijven de markten in de ban van ontwikkelingen op het handelsfront.
19/06 18u45  Ahold Delhaize geeft duurzame obligatie uitZAANDAM (AFN) - Ahold Delhaize heeft 600 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van zijn eerste duurzame obligatie met een looptijd van zes jaar. De opbrengst zal worden aangewend voor financiering van nieuwe en bestaande milieuvriendelijke projecten van het supermarktconcern en initiatieven rond inkoop van duurzame geproduceerde producten, reductie van klimaatimpact en de promotie van gezonder eten.
19/06 18u30  Kwartaalomzet Alumexx flink omhoogETTEN-LEUR (AFN) - Het in Amsterdam genoteerde Alumexx heeft in het eerste kwartaal de omzet met meer dan 50 procent verhoogd in vergelijking met een jaar eerder. Dat meldde de producent van aluminium ladders voor de doe-het-zelfmarkt, zonder een concreet omzetbedrag naar buiten te brengen. Alumexx houdt vrijdag zijn jaarlijkse aandeelhoudersvergadering in Breda waarop onder meer de strategie voor 2019 wordt toegelicht.
19/06 18u15  MKB Nedsense versterkt eigen vermogenBUSSUM (AFN) - MKB Nedsense heeft bericht ontvangen van Value8 dat zij voornemens is om de uitstaande converteerbare lening geheel om te zetten in aandelen. Deze conversie leidt tot een toename van het eigen vermogen met circa 4,8 miljoen euro en tot een forse stijging van de intrinsieke waarde per aandeel.
19/06 17u45  Damrak sluit licht hoger in afwachting FedAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is woensdag licht hoger gesloten, terwijl elders in Europa een wisselend beeld te zien was. Beleggers deden het rustig aan na de stevige opmars een dag eerder en hielden de blik gericht op de Amerikaanse Federal Reserve (Fed), die later op de dag de uitkomsten van zijn tweedaagse beleidsvergadering bekend zal maken.
19/06 17u45  Rating Unilever omlaag bij FitchLONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Fitch verlaagt zijn beoordeling van de kredietwaardigheid van Unilever van A+ naar A. De outlook voor het consumenten- en levensmiddelenbedrijf is stabiel.
19/06 17u30  'Pijn sluisproject lijkt grotendeels geleden'IJMUIDEN (AFN) - De kans dat de kosten bij het zeesluisproject in IJmuiden nog heel veel verder de pan uit rijzen, lijkt niet zo groot. Volgens omgevingsmanagers van het aannemersconsortium OpenIJ en opdrachtgever Rijkswaterstaat is het 'hoogst onwaarschijnlijk' dat er nog kostenoverschrijdingen volgen in de orde van grootte van eind 2017, toen verantwoordelijke bouwers BAM en VolkerWessels extra voorzieningen moesten nemen van tientallen miljoenen euro's.
19/06 17u15  KLM Cityhopper bestelt 15 Embraer-vliegtuigenPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - KLM Cityhopper heeft een voorlopige overeenkomst getekend voor de koop van vijftien vliegtuigen van de Braziliaanse fabrikant Embraer. Het gaat om toestellen van het type E195-E2, met een totale waarde van bijna 2,5 miljard dollar.
19/06 16u45  Airbus sleept grote order American Air binnenPARIJS (AFN) - Airbus heeft een order binnengesleept van American Airlines voor vijftig vliegtuigen van het type A321 XLR, het nieuwste toestel van het Europese luchtvaartconcern. De order werd bekendgemaakt tijdens de luchtvaartbeurs in Parijs.
19/06 16u00  Kleine beursuitslagen Europa op Fed-dagAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen lieten woensdag een wisselend beeld zien, met vrij beperkte uitslagen. Beleggers deden het rustig aan na de stevige opmars een dag eerder en hielden de blik gericht op de Amerikaanse Federal Reserve (Fed), die later op de dag de uitkomsten van zijn tweedaagse beleidsvergadering bekend zal maken.
19/06 16u00  Tankopslagbedrijf Standic bouwt terminalANTWERPEN (AFN/BELGA) - Het Nederlandse tankopslagbedrijf Standic bouwt in de haven van Antwerpen een nieuwe opslagterminal voor chemische producten. Het gaat om een investering van 200 miljoen euro, zo laat Standic weten.
19/06 15u45  Wall Street licht hoger richting Fed-besluitNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine uitslagen geopend. Beleggers zijn voorzichtig in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve. Zij gaan er in doorsnee van uit dat de rente gelijk blijft, maar houden hun oren open over een mogelijke koerswijziging later dit jaar. Verder blijven de markten in de ban van ontwikkelingen op het handelsfront.
19/06 15u45  Goedkeuring FDA voor defibrillatoren PhilipsAMSTERDAM (AFN) - Philips heeft goedkeuring van de Amerikaanse toezichthouder FDA gekregen voor zijn Heartstart-defibrillatoren. Het gaat om zogeheten premarket approval (PMA) voor twee soorten defibrillatoren en de benodigde accessoires.
19/06 15u00  Akzo levert coatings Hudson Yards in New YorkNEW YORK (AFN) - Voor de glas- en staalstructuur van Hudson Yards 30 In New York is gebruikgemaakt van poedercoatings van het Nederlandse verfconcern AkzoNobel. Het gaat om de recent opgeleverde toren die iets hoger is dan het Empire State Building. Van de prestigieuze klus zijn geen financiële details naar buiten gebracht.
19/06 15u00  ArcelorMittal wil uitstel van Italiaanse wetTARENTE (AFN) - Staalbedrijf ArcelorMittal wil dat de Italiaanse regering de goedkeuring van een wettelijk decreet uitstelt. Volgens de staalproducent kan het zijn fabriek in Tarente niet in bedrijf houden als het zogeheten Crescita-decreet van kracht wordt. Daarmee vervalt namelijk de wettelijke bescherming bij milieuschade door de hoogovens.
19/06 15u00  'Wall Street wacht op rentebesluit Fed'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen woensdag naar verwachting met kleine uitslagen. Beleggers zijn voorzichtig in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve. Zij gaan er in doorsnee vanuit dat de rente gelijk blijft maar houden hun oren open over een mogelijke koerswijziging later dit jaar. Verder blijven de aandelenmarkten in de ban van ontwikkelingen op het handelsfront.
19/06 13u45  Axalta bekijkt opties, inclusief verkoopPHILADELPHIA (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse verfproducent Axalta bekijkt zijn strategische opties. Daarbij sluit het bedrijf een verkoop niet uit. Andere opties die op tafel liggen zijn doorgaan met het uitvoeren van het huidige strategische plan of het verschuiven van investeringen.
19/06 12u45  Nog steeds klantenstop ING in ItaliëROME (AFN) - ING mag in Italië nog altijd geen nieuwe klanten aannemen. De Nederlandse bank is nog altijd met de Italiaanse centrale bank in gesprek over maatregelen om witwassen via de bank tegen te gaan en zolang die gesprekken met de toezichthouder lopen is er een klantenstop.
19/06 12u00  Beurzen wachten op rentebesluit VSAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen bleven woensdag dicht bij huis. Beleggers deden het rustig aan na de stevige opmars een dag eerder en hielden de blik gericht op de Amerikaanse Federal Reserve (Fed), die later op de dag de uitkomsten van zijn tweedaagse beleidsvergadering bekend zal maken.
19/06 12u00  ABN AMRO voorzichtig vanwege handelsconflictAMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO blijft zich naar eigen zeggen voorzichtig opstellen vanwege toenemende economische risico’s. In een update over de beleggingsstrategie verwijst het financiële concern onder meer naar de onduidelijkheid omtrent het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China.
19/06 11u30  Bouwproductie eurozone verder omlaagLUXEMBURG (AFN) - De bouwproductie in de eurozone is in april met 0,8 procent afgenomen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat bekend op basis van een eerste raming.
19/06 11u30  'OPEC stopt ruziën, komt in juli bij elkaar'WENEN (AFN) - De leden van oliekartel OPEC en de bondgenoten hebben de knoop doorgehakt om na een maand van ruziemaken toch bij elkaar te komen. Dat melden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Het uitblijven van een datum voor de volgende bijeenkomst zorgde eerder voor onzekerheid op de markt.
19/06 11u30  'Apple onderzoekt verplaatsing productie'PEKING (AFN) - Apple heeft zijn belangrijkste toeleveranciers gevraagd te onderzoeken wat de kosten zouden zijn van het verplaatsen van de productie vanuit China naar plekken in Zuidoost-Azië. Het zou gaan om het overhevelen van 15 tot 30 procent van de productiecapaciteit, zo schrijft het Japanse zakenblad Nikkei Asian Review.
19/06 11u00  Britse inflatie zwakt afLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De inflatie in Groot-Brittannië is in mei gezakt naar 2 procent, van 2,1 procent een maand eerder. Dat meldde het Britse nationale statistiekbureau.
19/06 10u30  'Niet inschrijven op Fastned'AMSTERDAM (AFN) - Beleggingsplatform IEX adviseert zijn leden om niet in te schrijven op de beursgang van Fastned. Een analist van IEX komt tot dat advies met een blik op de hoge schuldenlast, de hoge waardering (45 keer de omzet) en het ontbreken van een winstgevend perspectief.
19/06 10u30  'Facebook-munt is concurrentie voor Adyen'AMSTERDAM (AFN) - De virtuele munt van Facebook, Libra, is een vorm van concurrentie voor de betaaldiensten van Adyen. Maar het is nog te vroeg om iets over de concrete impact te zeggen. Dat concluderen analisten van KBC Securities.
19/06 10u15  'EquensWorldline koploper snelle overboekingen'UTRECHT (AFN) - EquensWorldline is naar eigen zeggen uitgegroeid tot de grootste verwerker van zogeheten instant payments in de eurozone. Dat dankt het dochterbedrijf van het Franse Worldline aan zijn Nederlandse lancering. Zeven Nederlandse banken zijn onlangs gestart met de invoering van deze snelle overboekingen via de systemen van equensWorldline.
19/06 10u00  AEX begint licht hoger op Fed-dagAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging woensdag licht vooruit. Elders in Europa bleven de beurzen dicht bij huis. Beleggers deden het rustig aan na de stevige opmars een dag eerder en hielden de blik gericht op de Amerikaanse Federal Reserve (Fed), die later op de dag de uitkomsten van zijn tweedaagse beleidsvergadering bekend zal maken.
19/06 09u45  Quinta Bliss meldt belang in DPA GroupAMSTERDAM (AFN) - Quinta Bliss heeft een belang aangemeld in DPA Group bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dat bleek uit een melding bij de toezichthouder.
19/06 09u15  AEX begint licht hogerAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is woensdag licht hoger begonnen. Ook elders in Europa openden de beurzen met kleine koersuitslagen. Beleggers deden het rustig aan na de stevige opmars een dag eerder en hielden de blik gericht op de Amerikaanse Federal Reserve (Fed), die later op de dag de uitkomsten van zijn tweedaagse beleidsvergadering bekend zal maken.
19/06 09u15  'ASML en ASMI staan er goed voor'AMSTERDAM (AFN) - ASML en ASMI staan er in de chipsector relatief goed voor. Dat schrijven analisten bij Morgan Stanley. Zij beginnen ASML te volgen met een overweight-advies. ASMI krijgt bij de start van het volgen een equal-weight-advies.
19/06 09u15  CPB: koopkrachtstijging valt flink lager uitDEN HAAG (AFN) - Nederlanders gaan er dit jaar minder op vooruit dan eerder werd aangenomen. De stijging van de koopkracht valt in een nieuwe raming van het Centraal Planbureau lager uit dan eerder dit jaar. De economie groeit juist iets harder dan in eerdere ramingen. Verder valt op dat de werkloosheid volgens het planbureau volgend jaar toeneemt.
19/06 09u00  KPN versnelt uitrol glasvezel in Den HaagDEN HAAG (AFN) - KPN gaat de uitrol van glasvezel in Den Haag versnellen. Tot eind 2021 worden ten minste 80.000 huishoudens in verschillende wijken van Den Haag aangesloten op het open netwerk van telecombedrijf.
19/06 08u45  Belg krijgt ook zondaglevering bij Bol.comANTWERPEN (AFN) - Bol.com gaat nauwer samenwerken met het Belgische postbedrijf Bpost. Klanten in Vlaanderen en Brussel krijgen voortaan ook de keuze om hun bestelling nog dezelfde dag te laten leveren en ook op zondagen. In Nederland is dat al langer mogelijk.
19/06 08u30  Aegon neutraliseert stockdividendDEN HAAG (AFN) - Aegon gaat bij elkaar bijna 32,9 miljoen eigen aandelen inkopen. Daarmee gaat de verzekeraar het verwaterende effect tegen van de uitkering in aandelen van het slotdividend 2018.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

9x Polen staken gesprekken over stamceltak Esperite26/06 06u45 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - Het Poolse PBKM heeft de gesprekken met het in Amsterdam genoteerde Esperite, over een overname van activiteiten van stamceltak Cryo-Save, gestaakt. De raad van commissarissen van Polski Bank Komórek Macierzystych, zoals PBKM voluit heet, kon zich niet vinden in de deal die er lag.
9x 'Focus op chipsector na Micron-berichten'26/06 07u45 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De Europese chipsector weet woensdag de aandacht wederom op zich gericht, na beter dan verwachte cijfers van de Amerikaanse maker van geheugenchips Micron. Het bedrijf gaf ook aan 'vroege tekenen van herstel' in de vraag naar chips te zien. Ook zijn verschepingen naar het geplaagde Huawei weer voorzichtig opgestart.
9x Macron: alliantie Renault-Nissan versterken26/06 10u45 - Belegger.nl: TOKIO (AFN/RTR) - Het is zaak om de samenwerking tussen Renault en Nissan te versterken door synergie-effecten en allianties aan te gaan. Dat heeft de Franse president Emmanuel Macron in Tokio gezegd. Hij noemde het samenwerkingsverband tussen de Franse en Japanse automakers 'een juweel van de industrie'.
8x Arcadis krijgt order in Australië26/06 07u30 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - Arcadis heeft in Australië een opdracht gekregen voor de opwaardering van de T3 Bankstown Line, een metrolijn tussen Sydenham en Bankstown. Dat bleek woensdag.
8x Lagere kapitaalratio NIBC na onderzoek DNB26/06 07u30 - Belegger.nl: DEN HAAG (AFN) - De CET1-kapitaalratio van de Haagse zakenbank NIBC is neerwaarts bijgesteld, na onderzoek van de interne modellen door De Nederlandsche Bank (DNB). Die ratio komt nu per eind 2018 uit op 16,1 procent, van een eerdere 18,5 procent.
8x Opnieuw verlies voor Japanse beurs26/06 08u15 - Belegger.nl: TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is woensdag opnieuw met verlies geëindigd. Beleggers verwerkten de opmerkingen van de Amerikaanse centralebankpresident Jerome Powell, die liet doorschemeren dat een renteverlaging in juli geen uitgemaakte zaak is. De groei van de Amerikaanse economie ziet er volgens Powell, die door president Donald Trump onder druk wordt gezet om de rente te verlagen, nog altijd gunstig uit.
8x 'Lager begin voor Damrak'26/06 08u15 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam zal woensdag waarschijnlijk lager beginnen aan de nieuwe handelsdag. Ook elders in Europa lijken de beurzen met verliezen te openen, na de lagere slotstanden op Wall Street. De hoop op een renteverlaging in de VS is afgenomen nadat Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve, liet doorschemeren dat een rentestap in juli geen uitgemaakte zaak is.
8x AEX doet stapje terug26/06 10u00 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam deed woensdag een stapje terug. Ook de meeste andere Europese beurzen gingen licht omlaag. Beleggers verwerkten de lagere slotstanden op Wall Street, waar de hoop op een renteverlaging in juli afnam na uitlatingen van de Amerikaanse centralebankpresident Jerome Powell. Verder werd uitgekeken naar de G20-top aan het einde van de week.
8x ING gaat rating Beter Bed heroverwegen26/06 10u15 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - ING gaat zijn sell-advies en koersdoel van 4,50 euro voor matrassenverkoper Beter Bed onder de loep nemen en schrapt het aandeel van zijn Benelux-lijst van minst favorieten. Dat meldde de bank naar aanleiding van het bericht van Beter Bed dat de opties worden bekeken voor Matratzen Concord. Daarbij stapt de beddenverkoper mogelijk geheel of gedeeltelijk uit zijn Duitse dochterbedrijf, dat in zwaar weer zit.
8x Nuts Groep koopt Robin Mobile van Boekhoorn26/06 11u30 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - Robin Mobile wordt overgenomen door Nuts Groep. Het bedrijf achter onder meer energiemaatschappijen Budget Energie en NLE neemt de mobieletelefoonaanbieder over van investeringsmaatschappij Ramphastos van miljardair Marcel Boekhoorn en oprichter Wilfred Rottier. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Statistieken

Artikels:
34930
Gelezen:
38787
Aantal lezers nu:
47


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven