woensdag 20 februari 2019, week 08


U bent nu hier: Meer nieuws van Belegger.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 12u15
 

Belegger.nl

Verbergen Tonen
20/02 12u00  Smith: KLM-steun Elbers indrukwekkend PARIJS (AFN) - De steun voor KLM-baas Pieter Elbers binnen de eigen gelederen is indrukwekkend. Volgens topman Ben Smith van moederbedrijf Air France-KLM wordt niet iedere bestuurder in de luchtvaartindustrie zo bewierookt, zo zei hij daags na de beslissing over een nieuwe termijn voor de Nederlander.
20/02 11u45  Kleine winsten op afwachtende beurzen AMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese beurzen gingen woensdag licht vooruit. Beleggers verwerkten een stroom aan bedrijfsresultaten en hielden de blik gericht op de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China. Op het Damrak kwamen onder meer Wolters Kluwer, ASR, BAM, Besi en Air France-KLM met resultaten.
20/02 10u15  'Galapagos voert omzet op' AMSTERDAM (AFN) - Biotechnoloog Galapagos heeft in het afgelopen jaar aanzienlijk meer omzet behaald vergeleken met een jaar eerder. De onderneming heeft ook het nettoverlies teruggedrongen. Deze voorspelling doen kenners gepeild door persbureau Bloomberg. Het in Amsterdam genoteerde bedrijf komt donderdag met zijn handelsbericht naar buiten.
20/02 10u00  'Nette prestaties Besi in zwakke markt' AMSTERDAM (AFN) - BE Semiconductor Industries (Besi) deed het in het vierde kwartaal iets beter dan verwacht, in een zwakke markt. Dat constateren analisten van ING in een reactie op het handelsbericht van de toeleverancier aan de chipindustrie.
20/02 10u00  'Sterk vierde kwartaal voor BAM' ASMTERDAM (AFN) - Bouwbedrijf BAM heeft in het vierde kwartaal sterke resultaten neergezet. Volgens analisten van KBC Securities viel de omzet hoger uit dan verwacht. Ook overtrof de onderneming de verwachtingen omtrent de winst voor belastingen.
20/02 10u00  Wolters Kluwer koploper in AEX AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging woensdag licht vooruit. Ook de andere Europese beurzen lieten kleine winsten zien. Beleggers verwerkten een stroom aan bedrijfsresultaten. Op het Damrak kwamen onder meer Wolters Kluwer, ASR, BAM, Besi en Air France-KLM met resultaten.
20/02 09u45  'Omzet Wolters Kluwer in lijn met prognoses' AMSTERDAM (AFN) - De omzet die Wolters Kluwer bekendmaakte over het afgelopen jaar, was nagenoeg in lijn met de verwachtingen. Dat stellen analisten van KBC Securities.
20/02 09u45  Tegenslag voor overname Asda door Sainsbury's LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse toezichthouder die zich buigt over de overname door supermarktketen Sainsbury's van Walmart-dochter Asda is niet overtuigd van een goede afloop van de transactie. De Competition and Markets Authority (CMA) denkt zelfs dat als een aanzienlijke hoeveelheid winkels wordt afgestoten, er mogelijk nog onoverkomelijke bezwaren tegen de deal blijven.
20/02 09u30  'Omzet per eenheid AF-KLM baart zorgen' AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De opbrengsten per beschikbare per stoel per kilometer bij luchtvaartconcern Air France-KLM baren zorgen. Dat schrijft zakenbank Liberum in een analistenrapport naar aanleiding van de jaarcijfers de onderneming. De ontwikkeling van deze voor luchtvaartmaatschappijen belangrijke graadmeter verslechtert volgens marktvorsers, terwijl de brandstofprijzen stijgen.
20/02 09u30  'Wachten op Vivat-nieuws bij ASR' AMSTERDAM (AFN) - De cijfers van ASR waren erg in lijn met de verwachtingen, aldus analisten van KBC Securities. Ze wijzen er daarbij op dat het bij de verzekeraar momenteel wachten is op nieuws rondom branchegenoot Vivat.
20/02 09u15  AEX begint met kleine winst AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is woensdag met een kleine winst begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden licht in het groen. Beleggers verwerkten een stroom aan bedrijfsresultaten. Op het Damrak kwamen onder meer ASR, BAM, Besi, Wolters Kluwer en Air France-KLM met resultaten.
20/02 09u15  'Swedbank mogelijk onderdeel witwasschandaal' STOCKHOLM (AFN) - Swedbank, een van de grootste banken van Zweden, is mogelijk ook betrokken bij het grote witwasschandaal bij Danske Bank. In bijna tien jaar tijd heeft voor ongeveer 5,8 miljard dollar aan verdachte transacties plaatsgevonden rondom Swedbank. Mogelijk gaat het om crimineel geld uit de Baltische staten en Rusland.
20/02 09u00  Winstval voor Glencore LONDEN (AFN/RTR) - Grondstoffenhandelaar en mijnbouwer Glencore heeft de winst afgelopen jaar zien kelderen. Dat kwam door afschrijvingen op twee mijnen in Congo en Zambia, zo kwam woensdag naar voren uit een handelsbericht.
20/02 09u00  GrandVision koopt Spaanse optiekketen MADRID (AFN) - Optiekconcern GrandVision koopt de Spaanse opticienketen Óptica2000 van warenhuisketen El Corte Inglés. Dat bevestigde de onderneming woensdag, na berichtgeving van zakenkrant Cinco Días.
20/02 08u45  Winstgroei en aandeleninkoop voor Lloyds LONDEN (AFN) - Lloyds Banking Group heeft de winst afgelopen jaar zien groeien. Dat kwam naar voren uit een handelsbericht van de grootste hypotheekverstrekker van het Verenigd Koninkrijk. Lloyds kondigde daarbij ook een groot aandeleninkoopprogramma aan.
Laatste update: vandaag om 12u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
20/02 08u45  Wolters Kluwer groeit op eigen krachtAMSTERDAM (AFN) - Wolters Kluwer worstelde vorig jaar met wisselkoerseffecten. Daardoor gingen opbrengsten omlaag. Maar op eigen kracht wist de informatie- en dataleverancier wel een hogere omzet in de boeken te zetten. Het concern kondigde tevens aan dit jaar voor 250 miljoen euro aan eigen aandelen in te kopen.
20/02 08u30  Ageas krikt dividend opBRUSSEL (AFN/BELGA) - Ageas geeft zijn aandeelhouders een hoger dividend, ook al kon het minder winst uit zijn kernactiviteiten halen. Dat komt woensdag naar voren uit de jaarresultaten van de Belgische verzekeraar.
20/02 08u30  Telefónica Deutschland verwacht omzetdalingMÜNCHEN (AFN/BLOOMBERG) - Telefónica Deutschland rekent op een daling van de omzet in 2019. Als de negatieve effecten van veranderde regels voor onder meer roaming niet worden meegeteld dan blijft de omzet min of meer stabiel. Dat maakte het Duitse telecombedrijf waarin KPN een minderheidsbelang heeft bekend bij de presentatie van zijn voorlopige jaarcijfers.
20/02 08u15  'Damrak verwerkt cijferstroom'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs zal woensdag naar verwachting vrijwel vlak beginnen. Ook de andere Europese beurzen lijken met kleine koersuitslagen te openen. Beleggers maken zich op voor een drukke cijferdag. Op het Damrak kwamen onder meer ASR, BAM, Besi, Wolters Kluwer en Air France-KLM met resultaten.
20/02 08u15  Duitse producentenprijzen onverwacht omhoogWIESBADEN (AFN) - De producentenprijzen in Duitsland zijn in januari onverwacht met 0,4 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau.
20/02 08u15  ASR pareert onrust op beurzen met vastgoedUTRECHT (AFN) - ASR heeft de flinke koersdalingen op de aandelenbeurzen eind vorig jaar gepareerd door meer in vastgoed te beleggen. Volgens topman Jos Baeten heeft de verzekeraar honderden miljoenen euro's weggetrokken uit zijn aandelenportefeuille en die vervolgens gestoken in steen.
20/02 08u00  Alfen plukt vruchten expansie in buitenlandALMERE (AFN) - Laadpalenfabrikant Alfen is het afgelopen jaar harder gegroeid dan het jaar ervoor. De grote omzetstijging was voor een belangrijk deel toe te schrijven aan de groei in het buitenland. Alfen sloeg in 2018 zijn vleugels voor het eerst uit in de nieuwe markten, Finland, Zweden en Frankrijk.
20/02 08u00  BAM wil Mahieu opnieuw als commissarisBUNNIK (AFN) - Bouwbedrijf BAM wil Carla Mahieu opnieuw benoemen als commissaris, voor een periode van twee jaar. Dat maakte de onderneming woensdag bekend.
20/02 08u00  Arcadis krijgt opdracht van RijkswaterstaatAMSTERDAM (AFN) - Arcadis heeft een opdracht gekregen van Rijkswaterstaat, om het ecologische herstel van de Maas tot en met 2027 uit te werken. De opdracht heeft een omzet van 4,2 miljoen euro bij aanvang, aldus het advies- en ingenieursbureau.
20/02 07u45  Winst voor bouwer BAMBUNNIK (AFN) - BAM heeft vorig jaar een winst in de boeken gezet, terwijl het bouwbedrijf een jaar eerder netto nog een verlies in de boeken schreef. Het betere resultaat is onder meer te danken aan een selectiever inschrijvingsbeleid bij grote projecten. Ook de omzet en de orderportefeuille dikten aan.
20/02 07u45  ASR profiteert van overname GeneraliUTRECHT (AFN) - ASR heeft vorig jaar een sterk operationeel resultaat neergezet. De verzekeraar profiteerde onder meer van de overname van branchegenoot Generali Nederland. Daarmee werd de impact van de grote januaristorm ruimschootschots gecompenseerd.
20/02 07u30  'GrandVision koopt Spaanse optiekketen'MADRID (AFN) - Optiekconcern GrandVision heeft naar verluidt een grote overname gedaan in Spanje. Het aan de Amsterdamse beurs genoteerde bedrijf koopt de opticienketen Óptica 2000 van warenhuisketen El Corte Inglés, meldt zakenkrant Cinco Días op basis van ingewijden.
20/02 07u30  Stakingen en brandstof tergen Air France-KLMPARIJS (AFN) - Luchtvaartcombinatie Air France-KLM heeft het afgelopen jaar financieel minder gepresteerd dan een jaar eerder. Vooral stakingen bij Air France zadelden het bedrijf op met aanzienlijke kosten. Verder liet een hogere brandstofrekening zijn sporen na. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM presteerde duidelijk beter dan zijn Franse zuster Air France.
20/02 07u30  Besi voorziet verdere omzetdalingDUIVEN (AFN) - BE Semiconductor Industries (Besi) heeft de omzet in het laatste kwartaal van 2018 flink zien dalen en verwacht in het eerste kwartaal van 2019 een verdere teruggang. De toeleverancier aan de chipindustrie wijt dat aan moeilijke marktomstandigheden. Bovendien is het eerste kwartaal traditioneel de zwakste periode.
20/02 07u15  Nikkei opnieuw vooruitTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is woensdag opnieuw hoger geëindigd. Optimisme over de vooruitgang in de handelsonderhandelingen tussen de Verenigde Staten en China bleef het beurssentiment ondersteunen. De Amerikaanse president Donald Trump verklaarde opnieuw dat de deadline in het handelsconflict kan worden opgeschoven om een akkoord te bereiken.
20/02 06u45  Consumenten voor eerst in jaren negatiefDEN HAAG (ANP) - Het vertrouwen van consumenten is voor het eerst in vier jaar tijd negatief. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag bekend. Zowel het oordeel over het economische klimaat als de koopbereidheid verslechterde iets.
20/02 06u45  Japan exporteert minderTOKIO (AFN) - De Japanse export is in januari flink gekrompen. Dat bleek woensdag uit overheidsdata. De uitvoer naar China, de grootste handelspartner van het land, kelderde met 17 procent tot het laagste niveau in twee jaar.
20/02 06u45  AbbVie zet stap met reuma-middelNEW YORK (AFN) - AbbVie zet een nieuwe stap met zijn behandeling voor volwassen patiënten met matige tot ernstige reumatoïde artritis. De Amerikaanse toezichthouder FDA heeft het middel upadacitinib de 'priority review'-status gegeven.
19/02 22u30  Wall Street begint kortere handelsweek hogerNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met bescheiden winsten de dag uitgegaan. Beleggers waren blij verrast door cijfers van Walmart, die een positief signaal gaven over de winkelverkopen tijdens de afgelopen feestdagen. Ook werd er uitgekeken naar een nieuwe ronde van handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China. Die worden deze week in Ẁashington gehouden.
19/02 21u00  'Benoeming Smith bij KLM geen wisselgeld'PARIJS (AFN) - KLM-baas Pieter Elbers is blij met zijn herbenoeming voor vier jaar. De topman, die dinsdag te horen kreeg dat hem een tweede termijn is gegund, spreekt van een vervolg van het avontuur waar hij vier jaar geleden aan begonnen is. Air France-topman Ben Smith krijgt op zijn beurt zitting in de raad van commissarissen van KLM. Elbers vond het te ver gaan om te spreken van wisselgeld voor zijn herbenoeming.
19/02 19u45  Wall Street vindt weg omhoogNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag halverwege de handelsdag licht hoger. Daarmee werden de minnen van eerder op de dag weggepoetst. Beleggers verwerkten cijfers van winkelketen Walmart en keken verder uit naar weer een nieuwe ronde van handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China. Die worden deze week in Ẁashington gehouden.
19/02 19u45  PostNL stopt met contracting in sorteercentraDEN HAAG (AFN) - PostNL stopt met het inzetten van personeel via onderaannemers in zijn pakketsorteercentra. Behalve vaste medewerkers worden er voortaan alleen uitzendkrachten ingezet, zo werd dinsdag bekend.
19/02 19u00  Elbers: blij dat avontuur vervolg krijgtPARIJS (AFN) - KLM-baas Pieter Elbers is blij met zijn herbenoeming voor vier jaar. De topman, die dinsdag te horen kreeg dat hem een tweede termijn is gegund, spreekt van een vervolg van het avontuur waar hij vier jaar geleden aan begonnen is.
19/02 18u30  Nedap wil Pijnenborg als commissarisGROENLO (AFN) - Nedap draagt Marijn Pijnenborg voor als nieuwe commissaris. Zij moet de opvolger worden van Michiel Westermann, die niet meer beschikbaar is voor herbenoeming.
19/02 18u15  Bitcoin krijgt boost van JPMorganNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De koers van de bitcoin zit in een duidelijk stijgende lijn. De cryptomunt profiteert van de recente bekendmaking van de Amerikaanse bank JPMorgan Chase dat het gaat experimenteren met een eigen digitale munt.
19/02 18u00  AEX sluit rustige sessie lagerAMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam is dinsdag, na een redelijk rustige handelssessie, wat lager gesloten. Ook de andere graadmeters in Europa eindigden overwegend in het rood. Beleggers namen geen risico's en keken vooral uit naar de nieuwe ronde van handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China, die deze week in Washington worden gehouden.
19/02 18u00  Elbers blijft aan als topman van KLMPARIJS (AFN) - Pieter Elbers staat ook de komende jaren aan het hoofd van luchtvaartmaatschappij KLM. Het bestuur van moederbedrijf Air France-KLM bevestigde onder voorwaarden akkoord te zijn met een nieuwe termijn. Daarmee honoreerden topman Ben Smith en de zijnen de vurige wens van onder meer de ondernemingsraad, de raad van commissarissen en een groot deel van het personeel van KLM, die pleitten voor een nieuwe termijn.
19/02 17u00  'Elbers blijft aan als topman van KLM'PARIJS (AFN) - President-directeur Pieter Elbers van KLM mag aanblijven. Dat heeft het bestuur van Air France-KLM besloten, bevestigen bronnen aan de NOS. Het voornemen is om Elbers' termijn in april te verlengen.
19/02 16u45  Basic-Fit slaat handen ineen met IntersportHOOFDDORP (AFN) - Fitnessketen Basic-Fit gaat in Nederland een samenwerking aan met sportwinkelketen Intersport. De deal heeft een looptijd van drie jaar. Financiële details maakten beide bedrijven niet bekend. Mogelijk wordt de samenwerking nog uitgebreid naar andere landen waar beide ketens actief zijn.
19/02 16u00  CPB: effect aankoopbeleid ECB niet aangetoondDEN HAAG (AFN) - De Europese Centrale Bank (ECB) pompte jarenlang elke maand tientallen miljarden euro's in de Europese economie, maar volgens het Centraal Planbureau (CPB) is helemaal niet bewezen dat dit ,,onconventionele'' monetaire beleid daadwerkelijk effect heeft gehad.
19/02 16u00  Europese beurzen in het roodAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen stonden dinsdagmiddag in het rood. Beleggers namen geen risico's en keken vooral uit naar de nieuwe ronde van handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China, die deze week in Washington worden gehouden.
19/02 15u45  'Opnieuw problemen bij bouw Botlekbrug'AMSTERDAM (AFN) - De constructie van de Botlekbrug is ongeschikt voor het spoor en moet daarom worden aangepast. Een jaar vertraging en miljoenen euro’s aan extra kosten zijn vrijwel zeker het gevolg. Dat schrijft bouwkrant Cobouw op basis van onderzoek.
19/02 15u45  Wall Street in de minNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag licht lager aan de verkorte handelsweek begonnen. Aan het bedrijvenfront opende supermarktconcern Walmart de boeken. Verder keken beleggers vooral vooruit naar de nieuwe ronde van handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China, die deze week in Washington worden gehouden.
19/02 15u00  Sewell operationeel topman bij Sherwin-WilliamsCLEVELAND (AFN) - De Amerikaanse verfreus Sherwin-Williams heeft David Sewell aangesteld als operationeel topman. Dat werd dinsdag bekendgemaakt. Hij gaat per 1 maart in zijn nieuwe functie aan de slag.
19/02 15u00  'Wall Street opent verkorte week lager'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York beginnen de verkorte handelsweek dinsdag naar verwachting lager. Er wordt een vrij rustige sessie voorzien, beleggers kijken vooral uit naar de nieuwe ronde van handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China, die deze week in Washington worden gehouden.
19/02 13u45  Bouwinvest opent kantoor in SydneySYDNEY (AFN) - De Nederlandse vastgoedbelegger Bouwinvest Real Estate Investors heeft een kantoor geopend in Sydney, Australië. Het gaat om het eerste kantoor van de onderneming buiten Nederland.
19/02 13u45  Omzetgroei voor supermarktconcern WalmartBENTONVILLE (AFN) - Het Amerikaanse supermarktconcern Walmart heeft de omzet in het vierde kwartaal van zijn boekjaar zien groeien. Dat bleek dinsdag uit een handelsbericht van de onderneming.
19/02 12u45  May opnieuw naar Brussel voor brexitoverlegBRUSSEL (AFN) - Premier Theresa May heeft woensdag in Brussel brexitoverleg met voorzitter Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie. Dat heeft de woordvoerder van Juncker bekendgemaakt.
19/02 12u30  Achterban bonden steunt loonbod Air FrancePARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De achterban van Franse pilotenvakbonden steunt het loonbod van Air France. Dat bleek dinsdag.
19/02 11u45  Europese beurzen verliezen terreinAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen verloren dinsdag terrein. Beleggers namen geen risico's en keken vooral uit naar de nieuwe ronde van handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China, die deze week in Washington worden gehouden.
19/02 11u45  Handelsbarometer WTO omlaagGENÈVE (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Een handelsbarometer van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) is dinsdag uitgekomen op het laagste niveau in negen jaar tijd. Volgens kenners is dat een signaal dat de wereldhandel onder scherpere druk komt te staan als de internationale handelskift blijft aanhouden.
19/02 11u15  Vertrouwen Duitse beleggers loopt iets opMANNHEIM (AFN) - Het vertrouwen van Duitse beleggers en analisten in de economie is in februari iets gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksinstituut ZEW.
19/02 11u15  Bouwproductie in eurozone afgenomenLUXEMBURG (AFN) - De bouwproductie in de eurozone is in december met 0,4 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat bekend op basis van een eerste raming.
19/02 11u15  Den Haag wil in 2020 over op razendsnel 5GDEN HAAG (AFN) - Den Haag wil de eerste Nederlandse stad worden met het supersnelle mobiele netwerk 5G. Daarvoor slaat de gemeente de handen ineen met T-Mobile.
19/02 11u00  ArcelorMittal rondt aandeleninkoop afLUXEMBURG (AFN) - Staalconcern ArcelorMittal heeft zijn aandeleninkoopprogramma afgerond. Dat maakte de onderneming dinsdag bekend.
19/02 11u00  'Lagere resultaten voor Wolters Kluwer'AMSTERDAM (AFN) - Informatie- en dataleverancier Wolters Kluwer heeft in het afgelopen jaar een lagere omzet en winst in de boeken gezet. Dit ramen marktvorsers, gepolst door persbureau Bloomberg. Wolters Kluwer presenteert woensdag zijn jaarcijfers en een nieuwe strategie voor de komende drie jaar.
19/02 10u45  'BAM sluit jaar met positieve noot'AMSTERDAM (AFN) - Bouwconcern BAM heeft naar verwachting het afgelopen jaar met een hogere winst en omzet gesloten dan in 2017. Deze komt naar voren uit een consensus van analisten, geraadpleegd door persbureau Bloomberg. Beleggers houden verder de stand van het orderportefeuille van BAM nauwlettend in de gaten. Het beursgenoteerde bedrijf opent woensdag de boeken.
19/02 10u45  'Meer winst ASR ondanks lastige markt'AMSTERDAM (AFN) - ASR heeft afgelopen jaar een hoger operationeel resultaat in de boeken gezet dan in 2017, ondanks de lastige omstandigheden op de financiële markten. Dit blijkt uit de consensus van analistenschattingen die de verzekeraar op zijn eigen website heeft geplaatst. ASR opent woensdag voorbeurs de boeken.
19/02 10u45  Blik op voorspelbaarheid bij RELXAMSTERDAM (AFN) - Bij de cijfers van RELX zullen de ogen donderdag met name gericht zijn op de zogeheten voorspelbaarheid van de prestaties van de informatieleverancier en data- en analysebedrijf. Het bedrijf mikt doorgaans op het ideaalplaatje van een omzetgroei van circa 4 procent en een stijging van de operationele winst van circa 6 procent.
19/02 10u30  Vraag uitzendbranche loopt terugAMSTERDAM (AFN) - De vraag naar uitzendkrachten is in de afgelopen weken gedaald. Uitzendkrachten draaiden in periode 1 in totaal 4 procent minder uren dan een jaar eerder. De omzet van uitzendbedrijven bleef wel gelijk, aldus cijfers van brancheorganisatie ABU.
19/02 10u30  'Positie Elbers en KLM vraagstuk bij AF-KLM'AMSTERDAM (AFN) - Bij de presentatie van de jaarcijfers van Air France-KLM zal de aandacht vooral uitgaan naar de ontwikkelingen in de top van het luchtvaartbedrijf. Wat is de positie van KLM-baas Pieter Elbers en hoe is de verhouding tussen het Franse Air France en het Nederlandse KLM in het algemeen?
19/02 10u15  'Kendrion zwakker dan verwacht'AMSTERDAM (AFN) - De prestaties van Kendrion in het vierde kwartaal waren zwakker dan verwacht. Dat constateren analisten van ING. Zij wijzen er daarbij specifiek op dat de onderneming aangaf dat de zwakke vraag bij de automotive-tak waarschijnlijk zal aanhouden.
19/02 10u00  Curetis-dochter gaat samenwerken met QiagenAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Ares Genetics, een dochterbedrijf van Curetis, gaat samenwerken met het Duitse biotechbedrijf Qiagen. Ze slaan de handen ineen bij onderzoek rond voor antibiotica resistente bacteriën.
19/02 10u00  AEX doet stapje terugAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam deed dinsdag een stapje terug. Ook de andere Europese beurzen lieten kleine koersuitslagen zien. Beleggers keken vooral uit naar de nieuwe ronde van handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China, die deze week in Washington worden gehouden.
19/02 09u45  Honda bevestigt sluiten enige Britse fabriekSWINDON (ANP/RTR) - Autofabrikant Honda wil zijn enige Britse fabriek, in Swindon, in 2022 sluiten. De Japanse autobouwer bevestigde een voorstel daartoe, na berichtgeving in verschillende Britse media. Op de locatie werken 3500 mensen.
19/02 09u30  'WDP kandidaat voor de Bel-20'AMSTERDAM (AFN) - Logistiek vastgoedbedrijf WDP is een kandidaat voor de Belgische Bel-20-index. Dat stellen analisten van KBC Securities in een rapport over de onderneming.
19/02 09u30  America Today in zee met NedapAMSTERDAM (AFN) - Winkelketen America Today heeft een overeenkomst gesloten met Nedap. Het winkelbedrijf gaat in zijn 69 winkels in de Benelux gebruik maken van de !D Cloud RFID software van het beursgenoteerde fonds. Eerder was er al een succesvolle proef met de toepassing in drie winkels.
19/02 09u15  AEX opent vrijwel vlakAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag vrijwel vlak geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met kleine koersuitslagen. Beleggers keken vooral uit naar de nieuwe ronde van handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China, die deze week in Washington worden gehouden.
19/02 09u15  'Sluiting Blandford logische stap ForFarmers'AMSTERDAM (AFN) - Veevoederbedrijf ForFarmers wil zijn fabriek in het Britse Blandford sluiten. Dat is een logische stap, aldus analisten van KBC Securities.
19/02 09u00  Van Lanschot Kempen verkoopt belang in VLCMPDEN BOSCH (AFN) - Van Lanschot Kempen verkoopt zijn belang van 49 procent in Van Lanschot Chabot | Mandema Partners (VLCMP) aan de Goudse Verzekeringen. De verkoop past volgens Van Lanschot Kempen in de strategie van de onderneming. De Goudse Verzekeringen wordt als gevolg van de deal volledig eigenaar van VLCMP.
19/02 08u15  Mijnbouwgigant pleit voor toezicht op dammenSYDNEY (AFN/BLOOMBERG) - De Australische mijnbouwgigant BHP Billiton pleit voor een onafhankelijk en internationaal orgaan dat toeziet op de veiligheid van dammen. Topman Andrew Mackenzie wil onder meer samenwerken met branchegenoten om beter om te gaan met mijnafval.
19/02 08u15  'Klein openingsverlies voor AEX'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam lijkt dinsdag met een klein verlies te openen. Ook elders in Europa zullen de beurzen waarschijnlijk zonder grote koersuitslagen beginnen. Beleggers kijken vooral uit naar de nieuwe ronde van handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China, die deze week in Washington worden gehouden.
19/02 08u15  Danone profiteert van vraag flesjes bronwaterPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Het Franse voedingsmiddelenconcern Danone afgelopen jaar een hogere omzet in de boeken gezet. Het bedrijf profiteerde door het warme zomerweer van een goede vraag naar flesjes bronwater, zoals Evian. Daarbij toonden de verkopen van yoghurt- en zuivelproducten herstel ten opzichte van een jaar eerder.
19/02 08u15  Rente kostenpost voor investeerder DSCOAMSTERDAM (AFN) - Dutch Star Companies One (DSCO) heeft 2018 afgesloten met een verlies na belastingen van ruim 190.000 euro. Er werd geen omzet behaald en ook had het bedrijf geen operationele kosten. Het tekort werd volgens het bedrijf veroorzaakt door een rentelast vanwege grote commerciële stortingen, zo meldde het bedrijf in een handelsupdate.
19/02 08u00  Activist Singer meldt belang in IntertrustAMSTERDAM (AFN) - Paul Singer heeft een belang in financieel dienstverlener Intertrust aangemeld bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dat bleek dinsdag.
19/02 08u00  Automarkt zit Kendrion dwarsZEIST (AFN) - Kendrion had vorig jaar veel last van tegenvallende verkoopcijfers bij autofabrikanten. De leverancier van elektromagnetische componenten zag daardoor de omzet dalen. Ook de winst liep terug.
19/02 07u15  Nieuwe topman voor MDxHealthHERSTAL (AFN) - Het aan de Brusselse beurs genoteerde biotechnologiebedrijf MDxHealth krijgt een nieuwe topman. Dat werd dinsdag bekendgemaakt. Michael K. McGarrity neemt het roer over van Jan Groen.
19/02 07u15  Kleine winst voor Japanse beursTOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is dinsdag met een kleine winst gesloten. Beleggers namen wat gas terug na de sterke opmars een dag eerder en keken vooral uit naar de nieuwe ronde van handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China, die deze week in Washington plaatsvinden. Elders in het Verre Oosten gingen de meeste beurzen licht omlaag.
19/02 07u15  ForFarmers wil fabriek in Blandford sluitenLOCHEM (AFN) - Veevoederbedrijf ForFarmers wil zijn fabriek in het Britse Blandford sluiten. Dat werd dinsdag bekendgemaakt. Het productievolume zal worden overgenomen door de fabrieken van de onderneming in Exeter en Portbury.
19/02 07u00  WDP bouwt voor Pirelli in RoemeniëWOLVERTEM (AFN) - Logistiek vastgoedfonds WDP bouwt een zogeheten warehouse voor autobandenproducent Pirelli in het Roemeense Slatina. Dat werd dinsdag bekendgemaakt. Het investeringsbedrag is circa 40 miljoen euro.
19/02 06u45  HSBC voelt onrustige marktenLONDEN (AFN/RTR) - De Britse bank HSBC heeft in het laatste kwartaal van vorig jaar last gehad van de onrust op de beurzen. Dat drukte onder meer op de afdeling voor zakenbankieren, zo bleek dinsdag uit een handelsbericht van het grote financiële concern.
18/02 22u00  Auto-industrie VS doet beroep op TrumpWASHINGTON (AFN/RTR) - Vertegenwoordigers van de Amerikaanse auto-industrie hebben een klemmend verzoek gedaan aan president Donald Trump om de sector niet onnodig op te zadelen met hogere tarieven voor de invoer van auto's en onderdelen. Daarmee reageren ze op een vertrouwelijk rapport van het Amerikaanse industrie van Handel met aanbevelingen voor de te varen koers door het Witte Huis.
18/02 20u00  'Delta en easyJet maken werk van Alitalia'ROME (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse Delta Air Lines en het Britse easyJet zouden een kapitaalinjectie van 400 miljoen in het noodlijdende Alitalia overwegen. Dat meldden bronnen rond de onderhandelingen, die mogelijk deze maand nog tot een akkoord leiden. De Italiaanse luchtvaartmaatschappij ging in 2017 bijna failliet en wordt sindsdien door de overheid overeind gehouden.
18/02 18u00  AEX-index blijft dicht bij huisAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is maandag vrijwel gelijk aan de slotstand van voor het weekend de handel uitgegaan. Elders in Europa bleven graadmeters ook dicht bij huis. Beleggers namen een wat afwachtende houding aan in aanloop naar de voortzetting van het handelsoverleg tussen de Verenigde Staten en China. Verdere richting uit de Verenigde Staten ontbrak. Vanwege President's Day blijven de aandelenbeurzen in New York maandag dicht.
18/02 16u30  'Honda wil Britse fabriek sluiten'SWINDON (AFN/RTR) - Autofabrikant Honda wil zijn fabriek in het Britse Swindon in 2022 sluiten. Volgens ingewijden wordt het plan van de sluiting door de Japanners binnenkort wereldkundig gemaakt, zo meldde het Britse Sky News. Op de locatie werken 3500 mensen.
18/02 16u30  Kleine uitslagen op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen waren maandagmiddag nog op zoek naar een duidelijke richting. Beleggers namen een afwachtende houding aan in aanloop naar de voortzetting van het handelsoverleg tussen de Verenigde Staten en China. Verder is de aandelenmarkt op Wall Street een dag gesloten vanwege President's Day.
18/02 15u45  Aanleg ov-lijn moet van rechter toch naar BAMARNHEM (AFN) - ProRail moet de opdracht voor de aanleg van een ov-lijn tussen Hilversum en Huizen alsnog aan bouwbedrijf BAM geven. De spoorbeheerder gunde de klus na een openbare aanbesteding aan een bouwcombinatie met VolkerWessels. Na hoger beroep van BAM oordeelde het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden dat die beslissing op basis van een verkeerde beoordelingsmethode is genomen.
18/02 14u45  Wall Street dicht vanwege President's DayNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag gesloten vanwege de viering van President's Day. De handel op Wall Street zal dinsdag weer aanvangen.
18/02 12u45  Porsche officieel verdacht van dieselfraudeSTUTTGART (AFN/BLOOMBERG) - Justitie in Duitsland verdenkt het automerk Porsche nu officieel van gesjoemel met dieselmotoren. Openbaar aanklagers in Stuttgart zijn een onderzoek naar het Volkswagen-onderdeel begonnen. Autoriteiten deden in april al een inval bij vestigingen van de sportwagenfabrikant.
18/02 12u15  Nederlandse staat haalt 2,5 miljard euro opDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heeft een kleine 2,5 miljard euro opgehaald met de heropening van twee kortlopende leningen. Dat heeft het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekendgemaakt.
18/02 12u00  Gemengd beeld op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen lieten maandag een gemengd beeld zien. Beleggers waren vooral in afwachting van de uitkomsten van de handelsonderhandelingen tussen de Verenigde Staten en China, die deze week in Washington worden voortgezet. Ook kon geen richting worden ontleend aan Wall Street, dat gesloten bleef vanwege President's Day.
18/02 11u45  'Short gaan' op Wirecard verbodenBONN (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse marktwaakhond BaFin verbiedt beleggers een shortpositie in te nemen in Wirecard, een fintechbedrijf dat wordt verdacht van fraude. Door 'short' te gaan, speculeren beleggers op een koersdaling. Maar volgens de toezichthouder schaadt een te grillig koersverloop van het aandeel het vertrouwen in de aandelenmarkten.
18/02 10u45  Grootste beleggingsverlies ooit door onrustAMSTERDAM (AFN) - Nederlandse beleggingsinstellingen leden in het laatste kwartaal van vorig jaar hun grootste verlies ooit door de stevige koersval op de wereldwijde aandelenbeurzen. Volgens De Nederlandsche Bank (DNB) ging 56 miljard euro aan beheerd vermogen in rook op.
18/02 10u15  'Aankoop pand NSI klein, maar logisch'AMSTERDAM (AFN) - De aankoop van een kantoorpand in Leiden door vastgoedinvesteerder NSI vormt een kleine investering voor het bedrijf. Aangezien de firma al andere bezittingen in de buurt heeft, is de stap logisch om de aanwezigheid te vergroten en zo noodzakelijke schaalgrootte te bereiken. Dat schrijven analisten van ING in een rapport naar aanleiding van de transactie.
18/02 10u15  DSM steekt geld in biomedisch bedrijfHEERLEN (AFN) - DSM Venturing, de investeringstak van speciaalchemiebedrijf DSM, heeft een investering gedaan in S-Biomedic. Dat is een in België gevestigd bedrijf dat zich toelegt op de ontwikkeling van innovatieve behandelingen van onder meer huidaandoeningen. Financiële details van de deal zijn niet verstrekt.
18/02 10u00  'Retail Estates blijft leveren'AMSTERDAM (AFN) - Retail Estates blijft leveren en voldoen aan zijn beloften. Dat constateren analisten van KBC Securities in een reactie op het handelsbericht van de onderneming.
18/02 09u45  Bepaalde diensten gaan door bij no-dealbrexitPARIJS (AFN) - De Europese financiële markten kunnen ook in het geval van een no-dealbrexit gebruik blijven maken van drie belangrijke Britse dienstverleners. De tijdelijke vergunningen zijn volgens Europees toezichthouder ESMA nodig om de financiële stabiliteit binnen de EU te bewaken.
18/02 09u45  NIBC Bank investeert in fintechbedrijfDEN HAAG (AFN) - NIBC Bank heeft een belang genomen in iwoca, een fintechbedrijf dat leningen verstrekt aan kleine bedrijven en al sinds 2017 klant is van NIBC. De Haagse zakenbank heeft tevens de bestaande financiering verhoogd, om de groei bij iwoca te versnellen.
18/02 09u45  Beurzen blijven dicht bij huisAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs bleef maandag dicht bij huis. Ook de andere Europese beurzen lieten weinig beweging zien. Beleggers deden het rustig aan in afwachting van de uitkomsten van de handelsonderhandelingen tussen de Verenigde Staten en China, die deze week in Washington worden voortgezet. Ook kan geen richting worden ontleend aan Wall Street, dat dicht blijft vanwege President's Day.
18/02 09u15  AEX begint vrijwel vlakAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is maandag vrijwel vlak begonnen. Ook de andere Europese beurzen lieten weinig beweging zien. Beleggers deden het rustig aan in afwachting van de uitkomsten van de handelsonderhandelingen tussen de Verenigde Staten en China, die deze week in Washington worden voortgezet. Ook kan geen richting worden ontleend aan Wall Street, dat dicht blijft vanwege President's Day.
18/02 09u00  Nieuwe topman Nationale-Nederlanden BankDEN HAAG (AFN) - NN Group benoemt Marcel Zuidam tot topman van Nationale-Nederlanden Bank (NN Bank). Per 15 maart neemt hij het stokje over van Erik Muetstege, die op dat moment start als directeur Customer Commerce Nationale-Nederlanden.
18/02 09u00  Gezondheidstak stuwt Reckitt BenckiserLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse fabrikant van medicatie, schoonmaakmiddelen en drogisterijartikelen RB (Reckitt Benckiser) heeft in het laatste kwartaal van 2018 goede zaken gedaan met zijn gezondheidstak. Onder meer condoommerk Durex en schoonmaakmerk Dettol lieten volgens het bedrijf flinke groei zien.
18/02 08u30  KPN overtrad verbod op tariefdifferentiatie nietDEN HAAG (AFN) - KPN heeft het verbod op tariefdifferentiatie met betrekking tot gereguleerde toegang tot het eigen koperaansluitnetwerk niet overtreden. Dat constateert de Autoriteit Consument en Markt (ACM).
18/02 08u15  'Licht hoger begin voor Beursplein 5'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs begint maandag waarschijnlijk licht hoger. Ook de andere Europese beurzen lijken met kleine winsten te openen. De beurshandel staat opnieuw in het teken van de bedrijfsresultaten en het handelsoverleg tussen de Verenigde Staten en China. Op het Damrak begint de week relatief rustig. Ook is Wall Street maandag gesloten vanwege President's Day.
18/02 08u15  ASR wint zaak over woekerpolissenUTRECHT (AFN) - Verzekeraar ASR heeft in grote lijnen gelijk gekregen bij de rechtbank in een zaak over woekerpolissen. Volgens de rechter in Utrecht heeft het bedrijf zijn informatieplicht niet geschonden door klanten niet te informeren over het zogeheten 'crashrisico', het 'Fata Morgana-effect' en het hefboomeffect van bepaalde beleggingsverzekeringen.
18/02 08u00  NSI koopt Leids laboratorium- en kantoorpandAMSTERDAM (AFN) - Vastgoedinvesteerder NSI heeft een kantoor- en laboratoriumgebouw in Leiden gekocht van Genencor International. Dit dochterbedrijf van DuPont huurt hetzelfde pand vervolgens weer van NSI.
18/02 07u15  Hoop op handelsdeal stuwt NikkeiTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is maandag met een flinke winst aan de nieuwe week begonnen. Optimistische geluiden over de vooruitgang in de handelsonderhandelingen tussen de Verenigde Staten en China zorgden voor een positieve stemming onder beleggers. Tegenvallende Japanse machineorders in december hadden weinig impact op de handel.
18/02 06u45  'Beleggingsonderzoek lijdt onder beursregels'AMSTERDAM (ANF) - Beleggingsonderzoek lijdt onder nieuwe Europese beursregels. De kwaliteit en kwantiteit van deze analistenrapporten zijn afgelopen jaar gedaald, concludeert een aanzienlijk deel van zowel de makers als gebruikers ervan. Dat schrijft Het Financieele Dagblad maandag.
17/02 20u45  'Deal over aanblijven baas KLM in de maak'PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - KLM-baas Pieter Elbers kan mogelijk aanblijven als president-directeur van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij. Volgens de Franse krant La Tribune is sprake van een soort compromis hierover. Dat voorstel zou nog wel moeten worden goedgekeurd in de bestuursvergadering van moederbedrijf Air France-KLM.
17/02 16u30  'Opnieuw drukke week voor beleggers'AMSTERDAM (AFN) - Beleggers wacht opnieuw een drukke cijferweek. Op het Damrak geven onder meer de bouwers BAM en Heijmans en biotechnoloog Galapagos een kijkje in de boeken. Veel aandacht gaat daarnaast uit naar Air France-KLM. Ook vindt er weer handelsoverleg plaats tussen de Verenigde Staten en China.
17/02 14u45  'Onduidelijk of dip in groei tijdelijk is'MADRID (AFN/BLOOMBERG) - De afzwakking van de economische groei in Europa is ,,significant''. Maar het is nog niet duidelijk of het om een tijdelijke dip gaat of niet. Dat heeft de Franse centralebankpresident en ECB-bestuurder François Villeroy de Galhau gezegd in een interview met de Spaanse krant El País.
17/02 13u15  'KLM-baas tekent compromis over aanblijven'PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - KLM-baas Pieter Elbers mag naar verluidt aanblijven als president-directeur van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij. Volgens de Franse krant La Tribune heeft Elbers ingestemd met een compromis hierover met de top van moederbedrijf Air France-KLM.
15/02 22u15  Handelsoptimisme helpt Wall Street omhoogNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag flink in het groen gesloten. De vooruitgang in de Chinees-Amerikaanse handelsonderhandelingen in Peking zorgde voor een positieve stemming op de financiële markten. Verder verwerkten beleggers op Wall Street het uitroepen van de noodtoestand door president Donald Trump om de bouw van de grensmuur met Mexico.
15/02 20u45  Buitengewone vergadering Kiadis in maartAMSTERDAM (AFN) - Biotechnologiebedrijf Kiadis Pharma houdt op vrijdag 29 maart bij de beurs in Amsterdam een buitengewone aandeelhoudersvergadering. Op de agenda staat onder meer een voorstel voor het optuigen van een beschermingsconstructie via een onafhankelijke stichting tegen overnames.
15/02 19u45  Wall Street hoger door handelshoopNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag overwegend behoorlijk in het groen. De vooruitgang in de Chinees-Amerikaanse handelsonderhandelingen in Peking zorgde voor een positieve stemming op de financiële markten. Verder verwerkten beleggers op Wall Street het uitroepen van de noodtoestand door president Donald Trump om de bouw van de grensmuur met Mexico.
15/02 19u30  Omzetgroei taxidienst Uber zwakt fors afSAN FRANCISCO (AFN/BLOOMBERG) - De omzet van Uber Technologies, het bedrijf achter de bekende taxi-app, blijft sterk groeien, maar het tempo zwakt wel flink af. Daarnaast blijft de onderneming rode cijfers schrijven, terwijl wordt gewerkt aan een beursgang in New York.
15/02 18u30  ING voldoet aan kapitaaleisen ECBAMSTERDAM (AFN) - ING voldoet momenteel ruimschoots aan de kapitaaleisen die de Europese Centrale Bank (ECB) dit jaar voor de bank hanteert. Dat liet het financiële concern weten.
15/02 18u30  Stern praat met ALD over leaseportefeuilleAMSTERDAM (AFN) - Autobedrijf Stern Groep is in exclusieve onderhandelingen met leasemaatschappij ALD Automotive Nederland over de verkoop van aandelen in SternLease. Dat maakte Stern vrijdag na het slot van de beurshandel in Amsterdam bekend.
15/02 18u30  ABN AMRO verkoopt weer vastgoedleningenAMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO heeft een overeenkomst gesloten voor de verkoop van 44 problematische vastgoedleningen met een nominale waarde van ruim 100 miljoen euro aan investeerder Cumberland. Dat meldde de bank vrijdag. Cumberland heeft op zijn beurt Attestor Capital aangewezen als beheerder van de leningen.
15/02 18u15  Retail Estates wil dividend verhogenTERNAT (AFN) - Het Belgische Retail Estates is van plan zijn dividend te verhogen. De prognose voor de dividenduitkering gaat van 3,80 euro per aandeel naar 4,25 euro per aandeel. Dat meldde het in Brussel en Amsterdam genoteerde bedrijf vrijdag nabeurs.
15/02 17u45  Zonnige handelsdag op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag met mooie winsten het weekeinde ingaan. Het sentiment onder beleggers kreeg steun van positieve geluiden uit Peking, waar zowel Chinese als Amerikaanse onderhandelaars spraken van vooruitgang bij hun handelsgesprekken.
15/02 17u15  AH test emissievrije bevoorrading in stedenZAANDAM (AFN) - Albert Heijn gaat samen met DAF Trucks, de transportbedrijven Simon Loos en Peter Appel Transport en onderzoeksorganisatie TNO testen doen met het bevoorraden van winkels in steden met elektrische vrachtwagens. Als onderdeel van de praktijktest worden niet alleen volledig elektrische trucks ingezet maar ook plug-in-hybride trucks.
15/02 17u00  Trump roept noodtoestand uit voor bouw muurWASHINGTON (AFN) - President Donald Trump heeft vrijdag gemeld dat hij de noodtoestand uitroept. Met die maatregel hoopt de president de beschikking te krijgen over voldoende geld voor de bouw van een muur aan de grens met Mexico. Trump wil die muur bouwen om illegale immigranten tegen te houden.
15/02 16u30  Rutte: geen banen op de tocht bij KLMDEN HAAG (AFN) - Premier Mark Rutte heeft niet het idee dat bij KLM banen in gevaar zijn door de toekomstplannen van de nieuwe leiding bij moederbedrijf Air France-KLM. Waarom het kabinet zich dan wel zo intensief bemoeit met de ontwikkelingen bij de luchtvaartmaatschappij, wilde de minister-president tijdens zijn wekelijkse persconferentie niet zeggen.
15/02 16u15  Consumentenvertrouwen VS gaat omhoogANN ARBOR (AFN/BLOOMBERG) - Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is in februari gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit een voorlopig cijfer van de Universiteit van Michigan.
15/02 16u15  Beurzen schakelen tandje bij na handelshoopAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden vrijdagmiddag op duidelijke winsten, na kleine uitslagen eerder op de dag. Beleggers reageerden op positieve geluiden uit Peking, waar zowel Chinese als Amerikaanse onderhandelaars spraken van vooruitgang bij hun handelsgesprekken.
15/02 15u45  Openingswinst voor Wall StreetNEW YORK (AFN) - De beursgraadmeters in New York zijn vrijdag in de plus geopend. De vooruitgang in de handelsonderhandelingen in Peking zorgde voor een positieve stemming op de Amerikaanse financiële markten. Beide delegaties zeiden dat de gesprekken productief verliepen en uitten optimisme over de voortzetting van het overleg volgende week in Washington.
15/02 15u30  Onverwachte daling industriële productie VSWASHINGTON (AFN) - De productie in de industrie van de Verenigde Staten is in januari met 0,6 procent gedaald in vergelijking met een maand eerder. Dat maakte de Federal Reserve bekend.
15/02 15u00  'Progressie handelsoverleg stuwt Wall Street'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in de Verenigde Staten gaan naar verwachting vrijdag hoger openen. Beleggers reageren op het nieuws dat het handelsoverleg tussen de VS en China volgende week wordt voortgezet. De dreiging van president Donald Trump om een nationale noodsituatie uit te roepen om de financiering voor de grensmuur met Mexico te verkrijgen, hangt nog wel boven de markt. Marktpartijen maken zich verder op voor een lang weekend. Maandag is Wall Street gesloten vanwege President's Day.
15/02 15u00  Importprijzen VS dalen opnieuwWASHINGTON (AFN) - De importprijzen in de Verenigde Staten zijn in januari met 0,5 procent afgenomen in vergelijking met de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse overheid.
15/02 14u45  Industrie New York groeit weer harderNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De industriële bedrijvigheid in en rond New York is deze maand sterker gegroeid dan een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van de Federal Reserve Bank van New York.
15/02 14u30  VS en China praten volgende week verderPEKING (AFN/BLOOMBERG) - China en de Verenigde Staten hebben vooruitgang geboekt bij hun handelsoverleg in Peking, maar zijn er nog niet uit. De gesprekken gaan volgende week verder in Washington, laten zowel het Witte Huis als de Chinese president Xi Jinping weten.
15/02 14u00  TSMC verlaagt omzetverwachtingHSINCHU (AFN/BLOOMBERG) - De Taiwanese chipmaker Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) heeft zijn omzetverwachting voor dit kwartaal naar beneden bijgesteld. De grote toeleverancier van Apple heeft meer last van een fout met chemicaliën dan eerder verwacht. Er moesten meer siliciumplaten, waar computerchips van worden gemaakt, worden weggegooid dan eerder werd aangenomen.
15/02 14u00  Deere merkt zorgen boeren over handelsoorlogMOLINE (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse fabrikant van landbouwmachines Deere heeft last van hogere grondstofprijzen en zorgen bij klanten over importtarieven. Volgens topman Samuel Allen zijn veel boeren voorzichtiger geworden bij het inkopen van bijvoorbeeld tractors en maaidorsers.
15/02 13u00  PepsiCo zet mes in personeelsbestandPURCHASE (AFN/BLOOMBERG) - Frisdrank- en snackproducent PepsiCo gaat snijden in zijn personeelsbestand. Ook gaat het bedrijf fabrieken sluiten. Op die manier wil de maker van onder meer Pepsi cola en Dorito's de komende vijf jaar de productiviteit met 1 miljard dollar per jaar verhogen.
15/02 12u45  KLM-bestuur in gesprek met hoogste baasAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De leiding van KLM spreekt vrijdag met de baas van moederbedrijf Air France-KLM, de Canadees Ben Smith. Een van de onderwerpen die wordt aangesneden is de toekomst van KLM-baas Pieter Elbers, wiens huidige termijn bijna afloopt.
15/02 12u00  Kleine winsten op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten vrijdag kleine winsten zien. Beleggers hielden vooral de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China in de gaten, die naar verluidt volgende week worden voortgezet. Op het Damrak werden de cijfers van detacheerder Brunel goed ontvangen.
15/02 11u45  'Handelsoverleg China en VS duurt voort'PEKING (AFN) - China en de Verenigde Staten boeken ,,vooruitgang'' bij hun handelsoverleg in Peking, maar eruit komen doen ze nog niet. Naar verluidt worden de gesprekken volgende week voortgezet. Dat schrijft de South China Morning Post op basis van een anonieme bron.
15/02 11u30  Export eurozone daaltLUXEMBURG (AFN) - De goederenexport van de landen van de eurozone naar de rest van de wereld is in december met 2,5 procent gedaald in vergelijking met een jaar eerder. In totaal werd in de laatste maand van 2018 voor 176,5 miljard euro uitgevoerd. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat op basis van een voorlopige schatting.
15/02 11u15  Kortingsacties stuwen Britse winkelverkopenLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse detailhandelsverkopen zijn in januari met 1,2 procent gestegen op maandbasis. Volgens het Britse nationale statistiekbureau is daarmee sprake van de sterkste stijging in zes maanden tijd. Het gaat om de verkopen exclusief de sterk schommelende prijzen voor brandstof.
15/02 11u00  FIOD doet inval bij bouwbedrijf StruktonMAARSSEN (AFN) - De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) heeft een inval gedaan bij bouwbedrijf Strukton. Aanleiding is een metroproject in de Saudische hoofdstad Riyad waar het dochterbedrijf van het beursgenoteerde concern Oranjewoud aan meebouwt.
15/02 10u15  'Unilever moet zich minder op marges richten'ROTTERDAM (ANP) - Consumentengoederenconcern Unilever zit volgens analisten van RBC gevangen in een vicieuze cirkel van afnemende investeringen en zwakke omzetgroei. De doelstelling van het bedrijf om een ,,arbitrair'' doel van een winstmarge van 20 procent te bereiken, helpen Unilever volgens de kenners ook niet.
15/02 10u00  'Intensief gesprek met baas Air France-KLM'DEN HAAG (AFN) - Ministers Wopke Hoekstra (Financiën) en Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) hebben een ,,intensief’’ gesprek gehad met Ben Smith, de bestuursvoorzitter van Air France-KLM. Ze hebben hem op het hart gedrukt hoe belangrijk Schiphol en KLM zijn voor de Nederlandse economie, maar wilden verder weinig kwijt over het gesprek.
15/02 10u00  'Solide halfjaar onvoldoende voor Acomo'AMSTERDAM (AFN) - De solide prestaties van Amsterdam Commodities (Acomo) in de tweede jaarhelft waren niet genoeg om de mindere over de eerste zes maanden volledig te maskeren. Dat schrijven kenners van ING in een rapport over de handelaar in thee, specerijen en noten.
15/02 10u00  AEX blijft dicht bij huisAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam bleef vrijdag dicht bij huis. Ook de andere Europese beurzen lieten kleine koersuitslagen zien. Beleggers hielden vooral de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China in de gaten, die in Peking worden voortgezet. Op het Damrak werden de cijfers van detacheerder Brunel goed ontvangen.
15/02 09u45  'Winst Euronext valt tegen'AMSTERDAM (AFN) - De winst van beursuitbater Euronext valt wat tegen, vinden analisten van ING. De herwaardering van enkele earn out-regelingen was daarvoor verantwoordelijk. De inkomsten waren wel hoger dan de kenners van de bank hadden voorzien, vooral dankzij nieuwe noteringen. Ook de kosten waren hoger.
15/02 09u45  Shell neemt thuisbatterijenmaker Sonnen overDEN HAAG (AFN) - Olie- en gasconcern Shell koopt de Duitse producent van thuisbatterijen Sonnen. Financiële details van de deal zijn niet verstrekt.
15/02 09u30  'Plussen en minnen bij Brunel'AMSTERDAM (AFN) - De resultaten die Brunel vrijdagochtend presenteerde geven een gemengd beeld. Dat concludeert een analist van KBC Securities.
15/02 09u15  KLM bekijkt chroom-6-blootstelling personeelAMSTELVEEN (AFN) - Luchtvaartmaatschappij KLM gaat individuele medewerkers onderzoeken op blootstelling aan chroom-6. Dat schrijft de onderneming in een reactie op een eis om openheid van vakbond FNV. Betrokken medewerkers werkten in het Regional Jet Center (RJC) op Schiphol waar vliegtuigen van onder meer Martinair en Cityhopper werden geschuurd.
15/02 09u15  AEX opent met klein verliesAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag met een klein verlies geopend. Ook de andere Europese beurzen lieten kleine koersuitslagen zien. Beleggers hielden vooral de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China in de gaten, die in Peking worden voortgezet. Op het Damrak werden de cijfers van detacheerder Brunel goed ontvangen.
15/02 09u15  Accsys geeft nieuwe aandelen uitAMSTERDAM (AFN) - Houtveredelaar Accsys gaat 70.175 nieuwe aandelen uitgeven. De waardepapieren hebben een nominale waarde van 0,05 euro per stuk.
15/02 09u00  RBS waarschuwt voor brexit-onzekerheidEDINBURGH (AFN/BLOOMBERG) - Royal Bank of Scotland (RBS) kijkt steeds voorzichtiger naar de toekomst en vreest voor een schok voor de Britse economie door de toenemende onzekerheid rondom brexit. Het financiële concern presenteerde vrijdag zijn resultaten over het afgelopen jaar.
15/02 08u30  Italiaans oliebedrijf Eni doet goede zakenMILAAN (AFN/BLOOMBERG) - Het Italiaanse oliebedrijf Eni heeft afgelopen jaar de productie opgevoerd tot een recordniveau. Ook ging de nettowinst met een kwart omhoog. Eni profiteerde daarbij van hogere olieprijzen dan in 2017.
15/02 08u15  'Openingsverlies voor Damrak'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent vrijdag naar verwachting met verlies. Ook de andere Europese beurzen lijken lager te beginnen. Op het Damrak kwam detacheerder Brunel met cijfers. De aandacht gaat verder uit naar de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China, die in Peking worden voortgezet.
15/02 08u15  Stroomprijs geeft EDF duwtje in de rugPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Het Franse elektriciteitsbedrijf Electricité de France (EDF) heeft afgelopen jaar het resultaat verbeterd. Voor dit jaar verwacht de onderneming, die voor 84 in handen is van de Franse staat, dat die trend doorzet. Onder meer de nucleaire krachtcentrales in Frankrijk draaiden goed. Ook kostenbesparingen en hogere elektriciteitsprijzen zorgden voor extra wind in de rug bij EDF.
15/02 08u00  Winstgevend Allianz beloont aandeelhoudersMÜNCHEN (AFN) - De Duitse verzekeraar Allianz heeft vorig jaar goede zaken gedaan. Het financiële concern was minder geld kwijt aan claims vanwege natuurgeweld. Verder wist het de kosten in te dammen en stegen de opbrengsten uit de divisie vermogensbeheer. Al met al leidde dit volgens het concern tot de hoogste operationele winst ooit. Het bedrijf beloofde zijn aandeelhouders mee te laten profiteren.
15/02 08u00  Brunel rekent op verdere opmars na sterk 2018AMSTERDAM (AFN) - Detacheerder Brunel heeft een sterk 2018 achter de rug en ziet in het begin van dit jaar signalen dat ook 2019 een goed jaar gaat worden. Het afgelopen jaar werd afgesloten met een recordaantal van 13.000 medewerkers.
15/02 07u45  'Ford en VW naderen deal zelfrijdende auto's'DEARBORN (AFN) - De Amerikaanse en Duitse autofabrikanten Ford en Volkswagen (VW) naderen een akkoord over een samenwerking op het vlak van zelfrijdende auto's. De nu al door Ford gesteunde start-up op dat vlak Argo AI zou dan zo'n 4 miljard dollar waard zijn, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
15/02 07u15  Nikkei eindigt week stevig lagerTOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is vrijdag met een stevig verlies geëindigd. Beleggers verwerkten de overwegend lagere slotstanden op Wall Street, waar een onverwachte daling van de winkelverkopen zorgde voor koersdruk. Tevens werd gelet op de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China, die in Peking worden voortgezet.
15/02 07u15  Online winkelomzet flink hoger in 2018DEN HAAG (AFN) - De detailhandel heeft vorig jaar online bijna 18 procent meer omgezet dan een jaar eerder. Dat bleek vrijdag uit data van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CSB).
15/02 06u15  Chinese producentenprijzen zwakken weer afPEKING (AFN/BLOOMBERG) - De producentenprijzen in China zijn in januari opnieuw minder sterk gestegen dan een maand eerder. Dat bleek uit cijfers van het Chinese statistiekbureau.
15/02 06u15  Congres VS akkoord met begrotingWASHINGTON (AFN/RTR) - Het Huis van Afgevaardigden in de VS is akkoord gegaan met een begrotingsvoorstel, waarin geld wordt uitgetrokken voor veiligheidsmaatregelen aan de grens. Daarin is de door president Trump zo gewenste 5,7 miljard dollar voor een grensmuur overigens niet opgenomen.
14/02 22u15  Wall Street sluit overwegend lagerNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag overwegend lager gesloten. Het sentiment stond enigszins onder druk, omdat de Amerikaanse detailhandelsverkopen in de laatste maand van het jaar onverwacht zijn afgenomen. Enig optimisme over een mogelijke handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China was er echter ook. President Donald Trump zou bereid zijn de deadline voor een handelsakkoord zestig dagen op te schuiven.
14/02 21u45  Kabinet vraagt baas Air France-KLM om uitlegDEN HAAG (AFN) - De ministers Wopke Hoekstra (Financiën) en Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) hebben vrijdag een gesprek met topman Ben Smith van Air France-KLM. Hij moet uitleg komen geven over onder meer de onrust rond de positie van KLM-baas Pieter Elbers.
14/02 21u15  Investeerder verwijt Oslo Børs partijdigheidOSLO (AFN) - De Noorse investeerder Incentive verwijt het bestuur van Oslo Børs vooringenomen te zijn in de biedingsstrijd rond het beursbedrijf. Ook vindt Incentive dat de directie niet in het belang van de aandeelhouders werkt.
14/02 20u15  Steunmotie May haalt het niet in LagerhuisLONDEN (ANP) - Een motie die steun uitspreekt voor het huidige brexitbeleid en strategie van de Britse premier Theresa May is donderdag weggestemd in het Lagerhuis. Ruim driehonderd parlementsleden stemden tegen de motie, 258 voor. Het parlement trekt zo duidelijk de aanpak van May in twijfel, maar de motie heeft geen dwingende consequenties voor May en haar regeringsploeg.
14/02 19u45  President-commissaris NN Group vertrektDEN HAAG (AFN) - Jan Holsboer vertrekt als voorzitter van de raad van commissarissen van verzekeraar NN Group (Nationale Nederlanden), na de aandeelhoudersvergadering in mei. Holsboer zal worden opgevolgd door David Cole.
14/02 19u45  Wall Street krabbelt wat opNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York toonden donderdag halverwege de sessie een gemengd beeld. Het sentiment stond enigszins onder druk, omdat de Amerikaanse detailhandelsverkopen in de laatste maand van het jaar onverwacht zijn afgenomen. Na een eerste schok kwam optimisme over een mogelijke handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China echter weer bovendrijven.
14/02 18u30  Lagere prijzen zitten Acomo dwarsROTTERDAM (AFN) - Thee-, specerijen- en notenhandelaar Amsterdam Commodities (Acomo) heeft vorig jaar last gehad van uitdagende marktomstandigheden, met dalende prijzen van voedingsgrondstoffen en negatieve wisselkoerseffecten. Dat bleek donderdag nabeurs uit een handelsbericht van de onderneming.
14/02 18u30  Onrust rond KLM-topman baart minister zorgenDEN HAAG (AFN) - De interne strijd bij Air France-KLM om de positie van KLM-topman Pieter Elbers baart ook minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) zorgen. Het bedrijf zou er beter aan doen het over de eigen toekomstplannen te hebben in plaats van over personen, vindt de bewindsvrouw.
14/02 18u30  Omzetgroei voor NedapGROENLO (AFN) - Nedap heeft de opbrengsten afgelopen jaar zien stijgen. Dat bleek donderdag nabeurs uit een handelsbericht van de onderneming. Maar in de tweede helft van 2018 stagneerde de omzetgroei wel, door onder meer een ,,fundamentele verschuiving'' in de retailmarkt.
14/02 18u15  Euronext voert omzet en winstmarge opAMSTERDAM (AFN) - Euronext heeft vorig jaar de omzet fors opgevoerd. De pan-Europese beursuitbater profiteerde onder meer van de overname van de beurs in Dublin. Ook de brutowinstmarge ging flink omhoog. De nettowinst viel wel wat lager uit, maar die was een jaar eerder nog opgestuwd door een aantal eenmalige baten.
14/02 17u45  DSM en Arcadis stralen op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn donderdag verdeeld gesloten gesloten. Beleggers kregen opnieuw een stroom aan bedrijfscijfers te verstouwen. Op het Damrak werden speciaalchemiebedrijf DSM en advies- en ingenieursbureau Arcadis flink hoger gezet, na goed ontvangen resultaten. Daarnaast openden ook verzekeraars Aegon en NN Group en maritiem dienstverlener SBM Offshore de boeken.
14/02 16u15  Bedrijfsvoorraden VS nemen iets afWASHINGTON (AFN) - De bedrijfsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in november met 0,1 procent gedaald op maandbasis. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
14/02 16u15  PostNL test bezorging voor Jumbo in GroningenDEN HAAG (AFN) - PostNL neemt drie maanden lang de bezorging van de Jumbo Foodmarkt in Groningen op zich. De postbezorger brengt in de avonduren boodschappen van de supermarkt thuis in Groningen.
14/02 16u00  Wisselend beeld op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten donderdag een wisselend beeld zien. Lichte koerswinsten werden bij een aantal graadmeters in de middaghandel ingeruild voor minnen. Op het Damrak werden speciaalchemiebedrijf DSM en advies- en ingenieursbureau Arcadis flink hoger gezet, na goed ontvangen resultaten. Daarnaast openden ook Aegon, NN Group en SBM Offshore de boeken.
14/02 15u45  Wall Street negatief door winkelverkopenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag lager geopend. Na sterk gedaalde detailhandelsverkopen sloeg het eerder positieve sentiment op Wall Street om. Handelaren hadden eerder handelshoop rond het Amerikaans-Chinese handelsconflict. President Donald Trump zou bereid zijn de deadline voor een handelsakkoord zestig dagen op te schuiven.
14/02 15u45  Nieuw meerjarig contract voor Philips in VSAMSTERDAM (AFN) - Philips gaat het Miami Cancer Institute een pakket aan informaticasystemen leveren. Het zorgtechnologiebedrijf heeft daarvoor een meerjarig contract afgesloten. Er zijn geen financiële details naar buiten gebracht.
14/02 15u15  Tv-gelden melkkoe voor Manchester UnitedMANCHESTER (AFN) - Manchester United heeft de voorbije maanden fors meer geld verdiend. De beursgenoteerde voetbalclub profiteerde vooral van zijn deelname aan de lucratieve Champions League. Vooral de verkoop van de uitzendrechten deed de kassa bij de Noord-Engelse club rinkelen. Deelnemende clubs aan het miljardenbal mogen dit seizoen bijna 2 miljard euro aan tv-gelden verdelen.
14/02 15u00  'Optimisme houdt aan op Wall Street'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan donderdag naar verwachting een hogere opening tegemoet. Dit zou de derde dag op rij zijn met groene koersborden op Wall Street. Beleggers verkeren in een optimistische stemming mede door de aanhoudende positieve geluiden rond het oplossen van het Amerikaans-Chinese handelsconflict. Zo zou president Donald Trump bereid zijn de deadline voor een handelsakkoord op te schuiven met zestig dagen. Verder krijgen beleggers een reeks bedrijfscijfers te verwerken.
14/02 14u45  Producentenprijzen VS licht lagerWASHINGTON (AFN) - De producentenprijzen in de Verenigde Staten zijn in januari met 0,1 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers die het Amerikaanse ministerie van Arbeid heeft gepubliceerd.
14/02 14u45  Meer uitkeringsaanvragen in VSWASHINGTON (AFN) - Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is afgelopen week met 4000 gestegen tot 239.000. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend.
14/02 14u45  Winkelverkopen VS fors onderuitWASHINGTON (AFN) - De detailhandelsverkopen in de Verenigde Staten zijn in december met 1,2 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Handel.
14/02 14u15  Coca-Cola profiteert van hogere prijzenATLANTA (ANP/RTR) - Coca-Cola heeft zijn winst het afgelopen jaar aanzienlijk opgevoerd. De frisdrankreus slaagde erin zijn drankjes voor hogere prijzen te slijten en profiteerde van de populariteit van suikervrije frisdrank. Tegelijkertijd stootte het concern meer bottelactiviteiten af, waarop de winstmarges laag zijn.
14/02 13u45  Ryanair aast op slots Thomas CookDUBLIN (AFN/BLOOMBERG) - Ryanair heeft interesse in delen van de luchtvaartdivisie van Thomas Cook, mochten er zich geen partijen melden voor de overname van de hele vliegtak van de Britse reisorganisatie. Marketingdirecteur Kenny Jacobs van de Ierse prijsvechter zegt dat Ryanair met name geïnteresseerd is in bepaalde start- en landingsrechten van Thomas Cook.
14/02 13u30  Ruim 25.000 handtekeningen voor baas KLMAMSTELVEEN (AFN) - Tienduizenden mensen roepen Air France-KLM op om KLM-baas Pieter Elbers te herbenoemen. Donderdagmiddag werd een petitie met ruim 25.000 handtekeningen overhandigd aan president-commissaris Hans Smits van de luchtvaartmaatschappij.
14/02 13u30  'Ryanair wil deel luchtvaarttak Thomas Cook'DUBLIN (AFN) - Ryanair zegt interesse te hebben in delen van de luchtvaartdivisie van Thomas Cook, mochten er zich geen partijen meldden voor de overname van de hele vliegtak van de Britse reisorganisatie. Marketingdirecteur Kenny Jacobs van de Ierse prijsvechter zegt in zakenkrant Financial Times dat Ryanair met name geïnteresseerd is in bepaalde start- en landingsrechten van Thomas Cook.
14/02 13u15  Brill gaat tijdschrift over zoölogie uitgevenLEIDEN (AFN) - Wetenschappelijk uitgever Brill neemt het tijdschrift Contributions to Zoology op in zijn portfolio voor biologisch onderzoek. Het Leidse bedrijf neemt de titel, die als open-accespublicatie wordt uitgegeven, over van onderzoekscentrum Naturalis.
14/02 12u30  Topman Vastned: kieskeurig met huurdersAMSTERDAM (AFN) - Winkelvastgoedfonds Vastned gaat kieskeurig te werk bij het selecteren van huurders voor zijn winkelpanden. Volgens topman Taco de Groot wordt daarbij gekeken of bedrijven een goede strategie volgen, financiële slagkracht hebben en ze vooral blijven investeren in hun winkels.
14/02 12u15  Maker van Angry Birds voorziet winstdalingHELSINKI (AFN/BLOOMBERG) - Het Finse Rovio, bekend van het populaire spelletje Angry Birds, kijkt met enige terughoudendheid naar de nabije toekomst. De onderneming voorziet vooral in de eerste helft van dit jaar een lagere winst, zo bleek bij de presentatie van de jaarcijfers.
14/02 12u00  'RBS gelinkt aan kartelonderzoek Brussel'EDINBURGH (AFN/BLOOMBERG) - Royal Bank of Scotland (RBS) heeft zich mogelijk schuldig gemaakt aan het maken van verboden afspraken omtrent de handel in euro-obligaties. Ingewijden weten aan persbureau Bloomberg te melden dat de Britse bank één van de acht banken is wereldwijd, die onder loep ligt van onderzoekers in Brussel vanwege vermeende kartelafspraken.
14/02 12u00  Europese beurzen stijgen na cijferstroomAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen gingen donderdag opnieuw licht vooruit. Beter dan verwachte cijfers van grote Europese bedrijven boden steun aan de handel. Op het Damrak werden speciaalchemiebedrijf DSM en advies- en ingenieursbureau Arcadis flink hoger gezet, na goed ontvangen resultaten. Naast DSM en Arcadis openden ook Aegon, NN Group en SBM Offshore de boeken.
14/02 12u00  Koers Vastned krijgt flinke dreunAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het aandeel Vastned zakte donderdag tot 9 procent. Daarmee zette het winkelvastgoedfonds de grootste koersdaling in de boeken sinds mei 2012. De verwachtingen die de onderneming uitsprak bij de presentatie van zijn jaarcijfers, stellen teleur.
14/02 11u30  Economische groei eurozone stabiliseertLUXEMBURG (AFN) - De economie van de eurozone is in het vierde kwartaal van vorig jaar met 0,2 procent gegroeid ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het Europees statistiekbureau Eurostat. Daarmee groeide het bruto binnenlands product (bbp) in hetzelfde tempo als in de voorgaande periode.
14/02 11u00  Sportartikelenmaker Puma verhoogt omzetHERZOGENAURACH (AFN) - De Duitse producent van sportartikelen Puma heeft vorig jaar zijn omzet opgevoerd, waarbij vooral flinke groei was te zien in Azië en in Noord- en Zuid-Amerika. Wel ondervond de maker van sportschoenen en sportkleding hinder van negatieve wisselkoerseffecten.
14/02 10u45  'Te hoge schuldenlast voor megafusie Unibail'AMSTERDAM (AFN) - De schuldenlast als gevolg van de fusie tussen vastgoedbedrijven Unibail-Rodamco en Westfield is te hoog, schrijven analisten van ING in een reactie op de jaarcijfers van de onderneming. De resultaten over vorig jaar geven volgens de marktvorsers voor het eerst een goed beeld van de staat van Unibail-Rodamco-Westfield (URW) na de deal.
14/02 10u30  'Solide resultaten voor Ordina'AMSTERDAM (AFN) - Automatiseerder Ordina heeft in het vierde kwartaal ,,solide'' resultaten neergezet, vinden analisten van ING. De marktvorsers zien in de cijfers van het beursgenoteerde bedrijf zowel minpuntjes als kleine meevallers.
14/02 10u15  Rabo: samen tegengaan witwassen kan helpenUTRECHT (AFN) - De top van Rabobank wil dat banken onderling meer informatie kunnen uitwisselen ten behoeve van het voorkomen van witwassen. Volgens financieel directeur Bas Brouwers en topman Wiebe Draijer zou het de pakkans van criminelen vergroten als banken in hun strijd samen mogen optrekken.
14/02 10u00  Grootverbuikers post willen aanpak postmarktDEN HAAG (AFN) - De Vereniging voor Grootverbruikers op de Postmarkt (VGP) heeft een plan gepresenteerd dat moet voorkomen dat de postzegelprijs blijft stijgen en dat de grootste postaanbieders in Nederland samengaan. De belangenvereniging wil een generieke heffing op alle post in plaats van de jaarlijkse verhoging van de postzegelprijs.
14/02 10u00  'Kasstroom Arcadis beter dan verwacht'AMSTERDAM (AFN) - Arcadis heeft over het voorbije kwartaal de verwachtingen rond de vrije kasstroom en het werkkapitaal duidelijk overtroffen. Tegelijkertijd was de omzetgroei van het advies- en ingenieursbureau grotendeels zoals verwacht, terwijl de winstgevendheid iets beneden de verwachtingen was. Daarmee presenteerde Arcadis ,,gemengde'' resultaten, schrijft KBC Securities in een rapport.
14/02 10u00  DSM en Arcadis uitblinkers op DamrakAMSTERDAM (AFN) - Speciaalchemiebedrijf DSM en advies- en ingenieursbureau Arcadis waren donderdag uitblinkers op de Amsterdamse beurs, na goed ontvangen resultaten. Ook elders in Europa werd het beurssentiment gesteund door beter dan verwachte cijfers van grote Europese bedrijven. Op het Damrak openden naast DSM en Arcadis ook Aegon, NN Group en SBM Offshore de boeken.
14/02 09u45  Groeivertraging voor Nederlandse economieDEN HAAG (AFN) - De economische groei van Nederland kwam vorig jaar uit op 2,5 procent in vergelijking met een jaar eerder. Daarmee is sprake van een groeivertraging. De Nederlandse economie groeide een jaar eerder nog met 2,9 procent. Dat valt op te maken uit de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
14/02 09u45  'NN gaat langzaam de goede kant op'AMSTERDAM (AFN) - NN Group heeft resultaten laten zien die licht tegenvallen, maar de verzekeraar is desalniettemin op het goede pad. Verder is de aangekondigde aandeleninkoop ter waarde van een half miljard euro indrukwekkend. Dat concludeert een analist van KBC Securities.
14/02 09u45  'Solide cijfers voor SBM Offshore'AMSTERDAM (AFN) - Maritiem oliedienstverlener SBM Offshore heeft in 2018 solide cijfers in de boeken gezet, terwijl het dividend met 50 procent wordt verhoogd en er voor 200 miljoen dollar aan eigen aandelen wordt ingekocht. Dat zegt KBC Securities in een reactie op de resultaten.
14/02 09u30  'Resultaten DSM iets beter dan verwacht'AMSTERDAM (AFN) - De resultaten over het vierde kwartaal die DSM donderdag presenteerde zijn iets beter dan verwacht. Dat concludeert een analist van KBC Securities, die verder wijst op de aankondiging van een nieuw aandeleninkoopprogramma ter waarde van een miljard euro en een dividendverhoging.
14/02 09u30  'Bredere visie voor Aegon ontbreekt'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De focus van de financiële markten lag bij het handelsbericht van Aegon op de doelstellingen voor de middellange termijn. En die zijn ,,niet te ambitieus'' en minder dan verwacht, aldus analisten van KBC Securities. Zij missen nog steeds ,,een bredere visie voor de verzekeraar''.
14/02 09u15  Flinke winstgroei CommerzbankFRANKFURT (AFN) - Commerzbank heeft het afgelopen jaar een fors hogere winst behaald. Het Duitse financiële concern voerde zijn onderliggende opbrengsten op dankzij hogere kredietverlening aan het midden- en kleinbedrijf. Daarnaast kreeg Commerzbank er bijna een half miljoen particuliere klanten bij in zijn thuismarkt.
14/02 09u15  AEX stijgt op drukke cijferdagAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is donderdag met winst begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden hoger. Beleggers kregen een flinke hoeveelheid resultaten voor de kiezen van grote Europese bedrijven. Op het Damrak openden onder meer Aegon, DSM, NN Group, Arcadis en SBM Offshore de boeken.
14/02 09u00  Bottelaar CCEP boert goed door hogere prijzenLONDEN (AFN) - Frisdrankbottelaar Coca-Cola European Partners (CCEP) heeft in het afgelopen jaar geprofiteerd van prijsverhogingen. De omzet steeg mede daardoor met 5 procent tot 2,8 miljard euro. Het mede in Amsterdam genoteerde fusiebedrijf van bottelaars kondigde verder een aandeleninkoop van een miljard euro aan en is van plan zijn notering in Londen te laten overplaatsen naar de primaire aandelenmarkt van London Stock Exchange (LSE).
14/02 09u00  AstraZeneca voert productverkoop opLONDEN (AFN) - De Britse farmaceut AstraZeneca heeft in 2018 zijn productverkoop met 4 procent verhoogd tot 21 miljard dollar. Daarbij werd geprofiteerd van hogere verkopen van eigen medicijnen, zoals nieuwe middelen tegen kanker, diabetes en astma.
14/02 09u00  ABN AMRO verlaagt advies WessanenAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Analisten van ABN AMRO verlagen het advies voor het aandeel Wessanen van buy naar hold. Ze maken zich zorgen om de vooruitzichten voor 2019 die de producent van natuurlijke voeding gaf.
14/02 08u45  'Sterke financiële doelen bij Aegon'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De nieuwe financiële doelstellingen van Aegon zien er ,,sterk'' uit. Dat vindt analist Robin van den Broek van Mediobanca. Volgens hem zal de markt hier positief op reageren, als beleggers verder willen kijken dan Aegons slechte resultaten over de tweede helft van 2018.
14/02 08u45  Crédit Agricole verdubbelt winstPARIJS (AFN/RTR) - Crédit Agricole heeft in het vierde kwartaal van vorig een hogere winst geboekt dan een jaar eerder. De Franse bank trok buiten de eigen landsgrenzen meer particuliere klanten en wist de kosten te verlagen. De handelstak had juist te maken met een ,,ongunstiger'' klimaat, vooral op de financiële markten.
14/02 08u30  Groei Duitse economie zwakker dan gedachtWIESBADEN (AFN) - De Duitse economie is over heel 2018 met 1,4 procent gegroeid, wat zwakker is dan eerder gedacht. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau op basis van nieuwe ramingen.
14/02 08u30  Renault keert vertrekregeling Ghosn niet uitPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Automaker Renault keert een ruime vertrekregeling voor de gevallen topman Carlos Ghosn niet uit. De automaker denkt dat het uitbetalen van de bonus van circa 11 miljoen euro voor de nodige spanningen zal zorgen. Ghosn zit al enkele maanden vast in een Japanse cel op verdenking van fraude en werd uiteindelijk door Renault aan de kant geschoven.
14/02 08u30  Eerste jaarwinst Credit Suisse in vier jaarZÜRICH (AFN) - De Zwitserse bank Credit Suisse heeft in het afgelopen jaar een winst in de boeken gezet. Het is voor het eerst in vier jaar dat het de financiële instelling lukt om een jaarwinst te behalen. De bank rondde een driejarige herstructurering van zijn activiteiten af, waarin onder meer de kosten verlaagd werden.
14/02 08u15  'Damrak begint hoger aan drukke cijferdag'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs lijkt donderdag licht hoger te beginnen aan een nieuwe drukke cijferdag. Ook elders in Europa zullen de beurzen met kleine winsten openen. Beleggers krijgen een flinke hoeveelheid kwartaalcijfers voor de kiezen. Op Beursplein 5 openden bedrijven als Aegon, DSM, NN Group, Arcadis en SBM Offshore de boeken.
14/02 08u15  Voormalig topman Ahold Delhaize naar NestléVEVEY (AFN) - Nestlé heeft voormalig topman van Ahold Delhaize Dick Boer naar voren geschoven als commissaris. Dat maakte de Zwitserse voedingsmiddelengigant bekend bij de presentatie van zijn jaarcijfers.
14/02 08u00  Rabobank voert winst stevig opUTRECHT (ANP) - Rabobank heeft zijn winst vorig jaar met meer dan een tiende opgevoerd. Het financiële concern profiteerde van de aanhoudend gunstige economie in Nederland. Daardoor bleven de kosten voor kredietverliezen laag en kon Rabobank zijn buffers versterken.
14/02 08u00  Winst- en omzetgroei voor OrdinaNIEUWEGEIN (AFN) - Automatiseerder Ordina heeft vorig jaar zowel de winst als de omzet zien stijgen. Daarbij was in zowel Nederland als België sprake van een groei van de opbrengsten, zo bleek donderdag uit een handelsbericht.
14/02 07u45  Winst Aegon keldert door lasten en tegenwindAMSTERDAM (AFN) - Aegon heeft in de tweede helft van vorig jaar flink minder winst geboekt. Het Nederlandse verzekeringsconcern kampte met tegenwind van ongunstige marktomstandigheden. Ook ging het resultaat omlaag door een eerder aangekondigde juridische schikking in de Verenigde Staten en een boekverlies op de verkoop van Amerikaanse levensherverzekeringsactiviteiten.
14/02 07u45  SBM verwacht hogere omzet in 2019SCHIEDAM (AFN) - Maritiem oliedienstverlener SBM Offshore verwacht dit jaar een hogere omzet te boeken dan afgelopen jaar, met een iets lager bedrijfsresultaat. Verder gaat het bedrijf voor 200 miljoen dollar eigen aandelen inkopen en wordt de dividenduitkering met 50 procent verhoogd tot 75 miljoen dollar.
14/02 07u45  Verlies NN door kosten inpassen Delta LloydAMSTERDAM (AFN) - NN Group heeft het afgelopen kwartaal een verlies in de boeken gezet. Het negatieve resultaat werd grotendeels veroorzaakt door een eenmalige last vanwege het samenvoegen van de eigen leven- en schadeverzekeringstakken met die van Delta Lloyd. Ook de operationele winst van de verzekeraar liep iets terug. NN kondigde verder aan voor maximaal 500 miljoen euro aan eigen aandelen in te kopen.
14/02 07u45  Afschrijving drukt Arcadis in het roodAMSTERDAM (AFN) - Advies- en ingenieursbureau Arcadis heeft 2018 afgesloten met een nettoverlies. Het negatieve resultaat is het gevolg van een afschrijving op de boekwaarde van activiteiten in het Midden-Oosten. Ook in Azië had het bedrijf te maken met tegenwind.
14/02 07u30  DSM groeit ondanks wegvallen vitamineboostAMSTERDAM (AFN) - DSM heeft in het vierde kwartaal een kleine stijging van de omzet genoteerd. Het speciaalchemieconcern kondigde bij de presentatie van zijn jaar- en kwartaalcijfers verder een aandeleninkoopprogramma aan ter waarde van een miljard euro aan en een verhoging van het dividend.
14/02 07u15  Nikkei sluit fractie lagerTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is donderdag een fractie lager gesloten. Beleggers namen her en der wat winst na de sterke opmars in de afgelopen dagen. De exportbedrijven waren in trek dankzij een goedkopere Japanse yen. Beter dan verwachte Chinese handelscijfers boden eveneens steun aan de handel. Ook zou de Amerikaanse president Donald Trump bereid zijn de deadline in de handelsoorlog met China zestig dagen op te schuiven.
14/02 07u00  Groei voor Japanse economieTOKIO (AFN/RTR) - De Japanse economie is in het vierde kwartaal gegroeid. Dat bleek donderdag. Het land werd een periode eerder nog flink geraakt door een aardbeving en een tyfoon met stortregens, waardoor de productie een klap kreeg.
14/02 06u45  Airbus: laatste levering A380 in 2021PARIJS (AFN) - De laatste levering van de superjumbo A380 staat voor 2021 op de rol. Dat maakte vliegtuigbouwer Airbus donderdag bekend. Volgens de onderneming heeft luchtvaartmaatschappij Emirates zijn bestelling verkleind. Daardoor is er geen substantieel orderboek meer voor het toestel en dus geen basis om de productie op gang te houden.
14/02 06u45  'Trump bereid deadline China op te schorten'WASHINGTON (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Donald Trump zou zijn de deadline in de handelsoorlog met China zestig dagen op te schuiven. Dat zeggen bronnen in de directe omgeving van Trump.
14/02 06u45  Winstgroei voor digitaal beveiliger GemaltoAMSTERDAM (AFN) - Gemalto heeft de winst afgelopen jaar zien stijgen ten opzichte van een jaar eerder. Dat bleek donderdag uit een handelsbericht van de onderneming. De opbrengsten kwamen op een nagenoeg gelijk niveau uit.
13/02 22u30  Cisco Systems ziet verdere omzetgroeiSAN JOSE (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse producent van netwerkapparatuur Cisco Systems heeft in de afgelopen periode een hogere omzet behaald en rekent op verdere omzetgroei in het lopende kwartaal. Dat meldde Cisco nabeurs in New York.
13/02 22u15  Wall Street sluit opnieuw in de plusNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag opnieuw in het groen gesloten. Het sentiment kreeg steun door hoop op een oplossing van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China na toeschietelijke opmerkingen van de Amerikaanse president Donald Trump. Ook verwerkten beleggers bedrijfsnieuws.
13/02 21u30  'Voorkennishandel door oud-topadvocaat Apple'NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) beschuldigt een voormalige topadvocaat van Apple van handel met voorkennis. Volgens de SEC handelde Gene Daniel Levoff in de afgelopen jaren meermaals met voorkennis in aandelen van het technologieconcern.
13/02 20u00  Delta en easyJet praten over AlitaliaROME (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse Delta Air Lines en het Britse easyJet voeren verregaande gesprekken over een deelneming in het noodlijdende Alitalia. Dat bevestigde het Italiaanse staatsspoorwegbedrijf Ferrovie dello Stato. Ferrovie onderhandelt namens de regering rond Alitalia.
13/02 19u45  Kleine plussen op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag opnieuw in het groen. Het sentiment kreeg wat steun door hoop op een oplossing van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China na toeschietelijke opmerkingen van de Amerikaanse president Donald Trump. Ook verwerkten beleggers bedrijvennieuws.
13/02 19u45  Deutsche Börse krikt winst flink opFRANKFURT (AFN) - Deutsche Börse heeft vorig jaar zijn winst flink verhoogd, met ook een duidelijke stijging van de omzet. Dat liet de uitbater van de aandelenbeurs in Frankfurt woensdag na het slot van de handelsdag weten.
13/02 18u30  Vastned voorziet lager resultaat per aandeelAMSTERDAM (AFN) - Vastned verwacht dat het direct resultaat per aandeel dit jaar lager zal uitvallen dan vorig jaar. Het resultaat over 2018 kwam wel hoger uit dan het winkelvastgoedbedrijf zelf had gedacht.
13/02 18u30  Unibail-Rodamco-Westfield overtreft verwachtingenPARIJS (AFN) - Vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield (URW) heeft in 2018 een hogere winst per aandeel behaald dan het zelf had voorspeld. Dat blijkt uit cijfers van het nieuwe fusieconcern, dat vorig jaar ontstond na de overname van het Australische Westfield door het in Amsterdam genoteerde Unibail-Rodamco ter waarde van 21 miljard euro.
13/02 17u45  Fors koersverlies ABN AMRO op DamrakAMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO kreeg woensdag rake klappen op het Damrak, na een tegenvallend handelsbericht. De cijfers van bierbrouwer Heineken en verfconcern AkzoNobel vielen wel in de smaak bij beleggers. De hoop op een handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China bood daarnaast steun aan het beurssentiment in Europa.
13/02 17u45  Osram bevestigt overnamegesprekkenMÜNCHEN (AFN) - Investeerders Bain Capital en Carlyle Group zijn in gesprek met het Duitse verlichtingsbedrijf Osram Licht over een overname. Dat bevestigde Osram nadat persbureau Bloomberg eerder al had gemeld dat werd gekeken naar een gezamenlijke overname van het bedrijf door Bain en Carlyle.
13/02 17u30  Financieel directeur Airbus naar DaimlerSTUTTGART (AFN) - De financieel directeur van de Europese vliegtuigbouwer Airbus treedt in april in dienst bij het Duitse autoconcern Daimler, moederbedrijf van Mercedes-Benz. Harald Wilhelm zal daar de komende drie jaar ook financieel topman zijn.
13/02 17u15  'Online broker Lynx koopt TradersOnly'AMSTERDAM (AFN) - Lynx heeft TradersOnly overgenomen, waardoor de online broker zijn klantenbestand met 20 procent uitbreidt. Dat meldde De Telegraaf. Er werden geen financiële details gemeld.
13/02 16u45  Contract Rijkswaterstaat met ICT GroupAMSTERDAM (AFN) - Rijkswaterstaat heeft een raamcontract gesloten met ICT Group voor het leveren van diensten in de industriële automatiseringsketen. Het contract is afgesloten voor drie jaar met de mogelijkheid tot verlenging van een jaar. Er werden geen financiële details gemeld.
13/02 16u30  Levi Strauss gaat naar beurs New YorkNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De bekende jeansmaker Levi Strauss gaat naar de beurs in New York. Het Amerikaanse bedrijf heeft een aanvraag ingediend voor een notering op Wall Street onder het beurssymbool 'LEVI'.
13/02 16u00  'J&J neemt medisch robotbedrijf Auris over'NEW YORK (AFN) - Het Amerikaanse medisch concern Johnson Johnson (JJ) legt 3,4 miljard dollar in contanten op tafel voor de overname van Auris Health, een bedrijf dat zich bezighoudt met medische robottechnologie voor de behandeling van longkanker. Dat meldden ingewijden rond de deal aan persbureau Bloomberg.
13/02 16u00  ABN AMRO onderuit op hogere beurs AmsterdamAMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO ging woensdag hard onderuit op het Damrak, na een tegenvallend handelsbericht. De cijfers van bierbrouwer Heineken en verfconcern AkzoNobel vielen wel in de smaak bij beleggers. De hoop op een handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China bood daarnaast steun aan het beurssentiment in Europa.
13/02 16u00  Wall Street verder omhoog door handelsoptimismeNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gingen woensdag bij opening opnieuw omhoog. Hoop op een snelle oplossing van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China nam toe na toeschietelijke opmerkingen van de Amerikaanse president Donald Trump. Ook verwerkten beleggers nog wat bedrijvennieuws.
13/02 15u00  'Wall Street opnieuw omhoog'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan woensdag opnieuw voor een hogere opening. Hoop op een snelle oplossing van de handelsoorlog met China nam toe na toeschietelijke opmerkingen van de Amerikaanse president Donald Trump. Ook verwerken beleggers nog wat bedrijvennieuws.
13/02 15u00  Inflatie VS zwakt afWASHINGTON (AFN) - De inflatie in de Verenigde Staten is in januari afgezwakt naar 1,6 procent op jaarbasis, van 1,9 procent een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse overheid.
13/02 14u30  'Trump wil grensdeal tekenen'WASHINGTON (AFN) - De Amerikaanse president Donald Trump is van plan het compromisvoorstel te ondertekenen dat een nieuwe gedeeltelijke sluiting van de federale overheid moet voorkomen. Dat meldt nieuwszender CNN op basis van twee bronnen die ,,direct met de president'' hebben gesproken.
13/02 14u15  Topman AF-KLM praat met pilotenvakbond VNVBADHOEVEDORP (AFN) - De Nederlandse pilotenvakbond VNV heeft een gesprek gevoerd met topman Ben Smith van Air France-KLM. Het betrof een vervolgafspraak na een eerder gesprek vorige week. Onderwerp van discussie was onder meer de onrust over de positie van KLM-topman Pieter Elbers.
13/02 13u45  Omzetgroei en tijdelijke topman voor DeGiroAMSTERDAM (AFN) - DeGiro heeft de omzet afgelopen jaar flink zien groeien. Ook het aantal actieve rekeningen nam fors toe, zo bleek woensdag uit een verklaring. Bij de onlinebroker doet mede-oprichter en topman Niels Klok een stapje terug en is Esmond Berkhout aangesteld als interim-bestuurder.
13/02 12u45  'Investeerders wegen bod op Osram'MÜNCHEN (AFN) - Investeerders Bain Capital en Carlyle Group onderzoeken gezamenlijk een overname van verlichtingsbedrijf Osram Licht. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
13/02 12u45  Pershing Square komt met kwartaaldividendAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het in Amsterdam genoteerde investeringsbedrijf Pershing Square Holdings gaat een doorlopend kwartaaldividend uitbetalen aan zijn aandeelhouders. Die krijgen dit jaar iedere drie maanden 0,10 dollar per aandeel.
13/02 12u30  Staat wil tot 4 miljard euro ophalenDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat wil maandag tussen 2 miljard en 4 miljard euro ophalen met de heropening van twee kortlopende leningen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend.
13/02 12u15  BAM gaat onderhoud plegen aan Centraal MuseumBUNNIK (AFN) - BAM gaat het onderhoud en beheer voor het Centraal Museum in Utrecht de komende vier jaar verzorgen. Het bouwbedrijf won een aanbesteding. Er is de mogelijkheid om het contract met vier jaar te verlengen. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.
13/02 12u00  ABN AMRO duikelt op Beursplein 5AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO ging woensdag in de uitverkoop op het Damrak, na een tegenvallend handelsbericht. De cijfers van bierbrouwer Heineken en verfconcern AkzoNobel vielen daarentegen in de smaak bij beleggers. De hoop op een handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China bood daarnaast enige steun aan het beurssentiment in Europa.
13/02 11u30  'Crisis Venezuela vormt risico op oliemarkt'PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De politieke crisis in Venezuela kan voor onrust zorgen op de wereldwijde oliemarkten. Dat stelt het Internationaal Energie Agentschap (IEA) in een nieuw rapport.
13/02 11u30  Industriële productie eurozone verder omlaagLUXEMBURG (AFN) - De productie van de industrie in het eurogebied is in december met 0,9 procent gedaald ten opzichte van een maand eerder. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat. De daling volgt op de stevige neergang een maand eerder van 1,7 procent.
13/02 10u30  'Brutomarge Takeaway volgens verwachting'AMSTERDAM (AFN) - De jaarcijfers van maaltijdbestelbedrijf Takeaway.com laten zien dat het aantal actieve klanten en aangesloten restaurants blijft stijgen, evenals de frequentie van bestellingen. De brutowinstmarge komt grotendeels overeen met de consensus onder analisten. Dat schrijft ING in een rapport naar aanleiding van de gepresenteerde resultaten.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

7x Winst voor bouwer BAM20/02 07u45 - Belegger.nl: BUNNIK (AFN) - BAM heeft vorig jaar een winst in de boeken gezet, terwijl het bouwbedrijf een jaar eerder netto nog een verlies in de boeken schreef. Het betere resultaat is onder meer te danken aan een selectiever inschrijvingsbeleid bij grote projecten. Ook de omzet en de orderportefeuille dikten aan.
6x ASR profiteert van overname Generali20/02 07u45 - Belegger.nl: UTRECHT (AFN) - ASR heeft vorig jaar een sterk operationeel resultaat neergezet. De verzekeraar profiteerde onder meer van de overname van branchegenoot Generali Nederland. Daarmee werd de impact van de grote januaristorm ruimschootschots gecompenseerd.
6x ASR pareert onrust op beurzen met vastgoed20/02 08u15 - Belegger.nl: UTRECHT (AFN) - ASR heeft de flinke koersdalingen op de aandelenbeurzen eind vorig jaar gepareerd door meer in vastgoed te beleggen. Volgens topman Jos Baeten heeft de verzekeraar honderden miljoenen euro's weggetrokken uit zijn aandelenportefeuille en die vervolgens gestoken in steen.
6x Duitse producentenprijzen onverwacht omhoog20/02 08u15 - Belegger.nl: WIESBADEN (AFN) - De producentenprijzen in Duitsland zijn in januari onverwacht met 0,4 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau.
6x 'Damrak verwerkt cijferstroom'20/02 08u15 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs zal woensdag naar verwachting vrijwel vlak beginnen. Ook de andere Europese beurzen lijken met kleine koersuitslagen te openen. Beleggers maken zich op voor een drukke cijferdag. Op het Damrak kwamen onder meer ASR, BAM, Besi, Wolters Kluwer en Air France-KLM met resultaten.
6x Telefónica Deutschland verwacht omzetdaling20/02 08u30 - Belegger.nl: MÜNCHEN (AFN/BLOOMBERG) - Telefónica Deutschland rekent op een daling van de omzet in 2019. Als de negatieve effecten van veranderde regels voor onder meer roaming niet worden meegeteld dan blijft de omzet min of meer stabiel. Dat maakte het Duitse telecombedrijf waarin KPN een minderheidsbelang heeft bekend bij de presentatie van zijn voorlopige jaarcijfers.
6x Ageas krikt dividend op20/02 08u30 - Belegger.nl: BRUSSEL (AFN/BELGA) - Ageas geeft zijn aandeelhouders een hoger dividend, ook al kon het minder winst uit zijn kernactiviteiten halen. Dat komt woensdag naar voren uit de jaarresultaten van de Belgische verzekeraar.
6x AEX begint met kleine winst20/02 09u15 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is woensdag met een kleine winst begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden licht in het groen. Beleggers verwerkten een stroom aan bedrijfsresultaten. Op het Damrak kwamen onder meer ASR, BAM, Besi, Wolters Kluwer en Air France-KLM met resultaten.
6x Wolters Kluwer koploper in AEX20/02 10u00 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging woensdag licht vooruit. Ook de andere Europese beurzen lieten kleine winsten zien. Beleggers verwerkten een stroom aan bedrijfsresultaten. Op het Damrak kwamen onder meer Wolters Kluwer, ASR, BAM, Besi en Air France-KLM met resultaten.
6x 'Sterk vierde kwartaal voor BAM'20/02 10u00 - Belegger.nl: ASMTERDAM (AFN) - Bouwbedrijf BAM heeft in het vierde kwartaal sterke resultaten neergezet. Volgens analisten van KBC Securities viel de omzet hoger uit dan verwacht. Ook overtrof de onderneming de verwachtingen omtrent de winst voor belastingen.

Statistieken

Artikels:
32820
Gelezen:
20442
Aantal lezers nu:
71


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven