maandag 20 augustus 2018, week 34


U bent nu hier: Meer nieuws van Belegger.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u00
 

Belegger.nl

Verbergen Tonen
20/08 16u30  EU stemt in met grote gasfusie BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie (EC) heeft toestemming gegeven voor de fusie tussen het Duitse Linde en het Amerikaanse Praxair, twee grote producenten van industriële gassen. De Commissie stelde wel als voorwaarde dat Praxair een groot aantal onderdelen in Europa afstoot.
20/08 16u00  ArcelorMittal profiteert van handelsoptimisme AMSTERDAM (AFN) - Het optimisme over handelsgesprekken China en de Verenigde Staten blijft maandagmiddag aanhouden op de Europese aandelenbeurzen. Staalbedrijf ArcelorMittal profiteerde in Amsterdam van het sentiment en behoorde tot de grootste stijgers. Ook metalenspecialist AMG stond in de middaghandel duidelijk in de plus.
20/08 15u45  Topman Specialty Chemicals komt van Axalta AMSTERDAM (AFN) - De nieuwe baas van Specialty Chemicals, de afsplitsende speciaalchemietak van AkzoNobel, komt van Akzo-rivaal Axalta. Charlie Shaver treedt aan als topman zodra het bedrijf ergens eind dit jaar volledig losstaat van AkzoNobel.
20/08 15u45  Wall Street opent iets hoger NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met kleine plussen aan de nieuwe handelsweek begonnen. Beleggers zijn goedgemutst door de wegebbende handelsspanningen tussen de VS en China. Automaker Tesla ging verder omlaag na de tik op de beurs van afgelopen vrijdag na een interview met topman Elon Musk.
20/08 15u00  'Tesla weer in schijnwerpers op Wall Street' NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zullen maandag naar verwachting met kleine winsten aan de nieuwe handelsweek beginnen. Beleggers zijn goedgemutst door de wegebbende handelsspanningen tussen de VS en China. Automaker Tesla blijft de gemoederen bezighouden, na de inmiddels beruchte tweets van topman Elon Musk. De agenda is maandag leeg.
20/08 15u00  VEON lost lening versneld af MOSKOU (AFN/BLOOMBERG) - Telecombedrijf VEON heeft een lening van 500 miljoen dollar vervroegd afgelost. Dat blijkt uit het een financieel verslag van VEON-dochter Vimpelcom die garant stond voor de lening. Eind vorig jaar stond nog bijna de helft van de lening open, eind maart was hij volledig afgelost.
20/08 15u00  ConocoPhillips sluit akkoord met Venezolanen HOUSTON (AFN/BLOOMBERG) - ConocoPhillips heeft een akkoord gesloten met het Venezolaanse staatsoliebedrijf PDVSA over een schadevergoeding wegens de eerdere nationalisatie van olieprojecten in het Zuid-Amerikaanse land. De Venezolanen betalen het Amerikaanse oliebedrijf 2 miljard dollar plus rente.
20/08 14u00  Klanten weten Estée Lauder te vinden NEW YORK (AFN) - Het Amerikaanse cosmeticamerk Estée Lauder heeft afgelopen jaar meer omzet geboekt. De huidverzorgings-, make-up- en parfumdivisies groeiden flink, de haarverzorgingstak bleef wat achter. Wisselkoerseffecten gaven de verkoopcijfers extra glans. Voor volgend jaar verwacht Estée Lauder verdere groei. Wel wordt een al aangekondigde reorganisatie duurder dan eerder gepland.
20/08 13u30  VW roept honderdduizenden auto's terug WOLFSBURG (AFN/DPA) - Volkswagen roept wereldwijd bijna 700.000 auto's van het type Tiguan en Touran terug. Bij het dakraam is een technisch probleem ontdekt, waardoor kortsluiting kan ontstaan, laat de autofabrikant weten.10 
20/08 12u15  Staat haalt 1,8 miljard euro op DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heeft ruim 1,8 miljard euro opgehaald met de heropening van een lening die loopt tot 31 oktober. Dat heeft het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekendgemaakt.
20/08 11u45  Handelshoop helpt beurzen vooruit AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen wonnen maandag terrein. Beleggers waren optimistisch gestemd voorafgaand aan de handelsonderhandelingen tussen China en de Verenigde Staten, die dinsdag beginnen. Vooral de grondstoffenbedrijven profiteerden van de handelshoop.
20/08 11u45  Total weg uit Iran TEHERAN (AFN/RTR) - De Franse olie- en gasreus Total doet geen zaken meer in Iran. Volgens de Iraanse olieminister heeft het land al zijn activiteiten in het land officieel gestaakt onder dreiging van de sancties die de Verenigde Staten, zo meldde de Iraanse staatstelevisie.
20/08 11u30  Bouwproductie eurozone licht omhoog BRUSSEL (AFN) - De bouwproductie in de eurozone is in juni met 0,2 procent toegenomen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldt het Europese statistiekbureau Eurostat op basis van een eerste raming.
20/08 10u30  Britse miljoenenboete voor KPMG LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De internationale accountantsorganisatie KPMG heeft een miljoenenboete opgelegd gekregen in het Verenigd Koninkrijk. De firma moet 2,1 miljoen Britse pond (meer dan 2 miljoen euro) aftikken vanwege fouten in de klantrelatie met modemerk Ted Baker.
20/08 10u15  'Geen hoog rendement door overname Euronext' AMSTERDAM (AFN) - Een overname door Euronext van de derivatenverwerkingstak van het financiële marktonderzoekbureau IHS Markit levert waarschijnlijk geen hoog rendement op. Dat verwachten analisten van ING naar aanleiding van berichten dat de beursuitbater de belangrijkste gegadigde lijkt te zijn om het onderdeel over te nemen. Wel denken ze dat kostensynergieën mogelijk zijn.
Laatste update: vandaag om 16u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
20/08 10u00  Handelshoop stuwt DamrakAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse effectenbeurs ging maandag vooruit. Ook de andere Europese beurzen stonden in het groen. Beleggers waren optimistisch gestemd voorafgaand aan de handelsonderhandelingen tussen China en de Verenigde Staten, die dinsdag beginnen.
20/08 09u45  Tassenmakker Mulberry geeft winstwaarschuwingLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Mulberry verwacht dit jaar een aanzienlijk lagere winst. De maker van luxe damestassen heeft last van afnemende vraag in de Britse markt. In de rest van de wereld zijn de marktontwikkelingen wel als verwacht.
20/08 09u30  AEX begint met kleine winstAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse effectenbeurs is maandag met een kleine winst begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden licht hoger. Beleggers kijken vooral uit naar de handelsonderhandelingen tussen China en de Verenigde Staten die later deze week worden gehouden.11 
20/08 08u45  Vopak en Maersk beginnen bunkerfaciliteitROTTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Vopak en A.P. Møller-Maersk beginnen samen een bunkerfaciliteit in de Rotterdamse haven. Dat hebben beide bedrijven bekendgemaakt zonder financiële details te geven.
20/08 08u45  PepsiCo koopt Israëlisch SodaStreamNEW YORK (AFN) - Frisdrank- en snackfabrikant PepsiCo neemt het Israëlische frisdrankenbedrijf SodaStream over. Dat werd maandag bekendgemaakt. De deal heeft een waarde van 3,2 miljard dollar en volgt enkele weken nadat topvrouw Indra Nooyi van Pepsico haar vertrek aankondigde.
20/08 08u30  Duitse producentenprijzen iets gestegenWIESBADEN (AFN) - De producentenprijzen in Duitsland zijn in juli met 0,2 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau in Wiesbaden.
20/08 08u30  Value8 verkoopt belang in WarmakoBUSSUM (AFN) - Value8 verkoopt zijn belang van 30 procent in Warmako aan oprichter, directeur en meerderheidsaandeelhouder Wouter Koornneef. Dat werd maandag bekendgemaakt. Financiële details werden niet verstrekt, maar volgens de investeerder heeft de overname van het minderheidsbelang tegen boekwaarde plaatsgevonden.
20/08 08u30  Financiële baas Rocket Internet vertrektBERLIJN (AFN/BLOOMBERG) - De financiële directeur van de Duitse start-upinvesteerder Rocket Internet vertrekt. Peter Kimpel wil een ,,nieuwe management-uitdaging aangaan''. Hij stapt begin oktober op.
20/08 08u30  Lira stabiel ondanks tik Moody's en S&PISTANBUL (AFN/RTR) - De Turkse lira kwam maandag nagenoeg niet in beweging na de tik van grote kredietbeoordelaars Amerikaanse Moody's en Standard Poor's (SP). Die verlaagden hun kredietoordeel voor Turkije. Een samenwerking tussen de Turkse en Qatarese centrale banken bood mogelijk tegenwicht.
20/08 08u30  Chipbedrijven drukken NikkeiTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is maandag licht lager geëindigd. Vooral de chipbedrijven stonden onder druk na de koersverliezen onder Amerikaanse branchegenoten. Verder keken beleggers uit naar de handelsbesprekingen tussen China en de Verenigde Staten die deze week worden gehouden.
20/08 08u30  'Licht hoger begin voor Damrak'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam begint maandag waarschijnlijk licht hoger. Ook de meeste andere Europese beurzen lijken met kleine winsten te openen. Beleggers kijken vooral uit naar de handelsonderhandelingen tussen China en de Verenigde Staten die later deze week worden gehouden.
20/08 07u45  Italië wil af van concessie brugexploitantGENUA (AFN/BLOOMBERG) - Italië wil de snelwegconcessie die het eerder gunde aan de exploitant van de ingestorte brug in Genua nog altijd intrekken, ondanks het aanbod van 500 miljoen euro aan initiële hulp van Autostrade per l'Italia. Volgens plaatsvervangend premier Matteo Salvini van Italië verdienen de slachtoffers van de brugramp het dat de plannen voor het intrekken van de concessie worden doorgezet.
19/08 16u30  Grote dossiers bepalen beursweekAMSTERDAM (AFN) - Het cijferseizoen, waarin tal van bedrijven met hun halfjaarcijfers komen, is over zijn drukste periode heen. Toch wacht beleggers wederom een flink gevulde beursweek. Met de handelsoorlog, de problemen met de Turkse lira en de onrust rondom Tesla spelen enkele grote dossiers die de beurskoersen flink in beweging kunnen zetten.
19/08 15u30  Iran: OPEC moet zich buiten politiek houdenWENEN (AFN/RTR) - Iran ergert zich eraan dat Saudi-Arabië meer olie omhoog wil pompen om de wegvallende productie in Iran te compenseren. Geen lid van oliekartel OPEC mag worden toegestaan ​​om marktaandeel van een ander lid over te nemen, zo waarschuwt een hoge Iraanse diplomaat.
19/08 14u30  'Taaislijmziekte geen prioriteit bij ProQR'LEIDEN (AFN) - Het Nederlandse biotechbedrijf ProQR Therapeutics geeft geen prioriteit meer aan het werken aan een middel voor taaislijmziekte en investeert nu in medicijnen tegen zeldzame oog- en huidziektes. Dat heeft topman Daniel de Boer gezegd in een interview met het Financieele Dagblad.
19/08 14u15  Andere werkwijze geen optie voor Elon MuskPALO ALTO (AFN/BLOOMBERG) - Op een andere manier leiding geven aan Tesla is geen optie voor topman Elon Musk. Dat heeft hij in een tweet laten weten. De baas van de maker van elektrische auto's zei vrijdag nog in een emotioneel interview dat hij er redelijk doorheen zat. Tesla zou ook op zoek zijn naar een secondant voor Musk om hem te ondersteunen.
19/08 13u30  'Volkswagen ontslaat topbestuurder'WOLFSBURG (AFN) - Volkswagen heeft naar verluidt een topbestuurder de laan uit gestuurd vanwege het sjoemelsoftwareschandaal. Volgens de Duitse krant Bild wordt Heinz-Jakob Neusser van de loonlijst gehaald. Saillant detail is dat Neusser al sinds september 2015 met betaald verlof is.
19/08 12u45  Shell gaat van Barbados naar de Bahama'sDEN HAAG (AFN/BLOOMBERG) - Shell Western, handelstak van olie- en gasconcern Shell, verhuist zijn activiteiten van Barbados naar de Bahama's. De verplaatsing is vooral bedoeld om het makkelijker te maken met klanten te spreken.
18/08 18u00  Werkonderbreking bezorgers PostNL AmsterdamAMSTERDAM (ANP) - Postbezorgers van PostNL hebben zaterdagmiddag in de Amsterdamse wijk de Pijp het werk van 15.00 uur tot 17.00 uur neergelegd uit protest tegen een bezuinigingsplan. De maatregel gaat volgens de FNV Publiek Belang minimaal vijfhonderd banen kosten.
18/08 07u45  Turkije krijgt tik van Moody's en S&PLONDEN (AFN) - De grote kredietbeoordelaars Amerikaanse Moody's en Standard Poor's (SP) hebben hun kredietoordeel voor Turkije verlaagd. De twee firma's kwamen afzonderlijk van elkaar met rapporten naar buiten.
17/08 22u30  Weer groen slot Wall Street door handelshoopNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag opnieuw met winst gesloten, na de stevige winsten een dag eerder. Het sentiment op de beursvloer werd net als donderdag positief beïnvloed door berichten over gesprekken tussen de Verenigde Staten en China. Beleggers verwerkten verder teleurstellende cijfers en vooruitzichten van de chipmakers Nvidia en Applied Materials.
17/08 20u45  'Planning voor einde handelsvete VS en China'WASHINGTON (AFN) - Onderhandelaars uit China en de Verenigde Staten werken aan een plan om de handelsoorlog tussen beide landen voor november op te lossen. Die maand zouden ontmoetingen tussen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping het slotstuk moeten zijn van de onderhandelingen, zo meldt The Wall Street Journal.
17/08 20u30  'Euronext maakt goede kans op onderdeel IHS'AMSTERDAM (AFN) - Euronext is de voornaamste kanshebber op het inlijven van de derivatenverwerkingstak van het financiële marktonderzoekbureau IHS Markit. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
17/08 19u45  Chipbedrijven onder druk op groen Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag halverwege de handel overwegend in de plus, na de stevige winsten een dag eerder. De teleurstellende cijfers en vooruitzichten van de chipmakers Nvidia en Applied Materials werkten door op andere bedrijven in de hele sector. Verder keken beleggers met een schuin oog naar ontwikkelingen rondom de Turkse liracrisis.
17/08 17u45  Turkije en chips zorgen voor rode beursdagAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn vrijdag in het rood gesloten. Beleggers hielden de ontwikkelingen rond Turkije in de gaten en zagen de lira verder in waarde dalen. Chipbedrijven zaten in de hoek waar de klappen vallen na tegenvallende cijfers van Amerikaanse branchegenoten. Op het Damrak werd tankopslagbedrijf Vopak afgestraft na teleurstellende resultaten.
17/08 16u45  Tesla duikelt op beurs na interview MuskPALO ALTO (AFN/BLOOMBERG) - Investeerders van Tesla kunnen het openhartige interview van topman Elon Musk in The New York Times niet waarderen. Musk gaf met tranen in zijn ogen toe er redelijk doorheen te zitten. Het aandeel zakte binnen een uur na opening van de beurs in New York zo'n 8 procent.
17/08 16u15  Consumentenvertrouwen VS gedaaldANN ARBOR (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is in augustus gedaald. Dat blijkt uit een definitief cijfer dat de Universiteit van Michigan heeft gepubliceerd.
17/08 16u15  Conjunctuurbarometer VS positieverNEW YORK (AFN) - De vooruitzichten voor de Amerikaanse economie zijn in juli verbeterd. Dat stelde onderzoeksbureau Conference Board op basis van zijn index van leidende indicatoren.
17/08 16u00  Europese beurzen verder in het roodAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zakten vrijdag in de middaghandel verder in het rood. Beleggers hielden de ontwikkelingen rond Turkije in de gaten en zagen de lira verder in waarde dalen. Op het Damrak werd tankopslagbedrijf Vopak afgestraft na tegenvallende cijfers. Het halfjaarbericht van chemicaliëndistributeur IMCD viel wel in goede aarde.
17/08 15u45  Wall Street neemt gas terugNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine verliezen aan de handel begonnen, na de stevige winsten een dag eerder. Veel aandacht gaat uit naar de chipsector nadat chipmakers Nvidia en Applied Materials bij de publicatie van de bedrijfsresultaten met magere vooruitzichten kwamen. Ook tractorbouwer Deere opende de boeken.
17/08 15u45  Deal Wolters Kluwer met kredietdienstverlenerAMSTERDAM (AFN) - Informatieleverancier Wolters Kluwer gaat samenwerken met kredietdienstverlener SettlementOne. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.
17/08 15u30  RELX krijgt groen licht voor versimpelingLONDEN (AFN) - Informatieleverancier en data-analysebedrijf RELX mag doorgaan met zijn voorgenomen versimpeling van de bedrijfsstructuur. Een Britse rechter gaf goedkeuring voor de plannen van het bedrijf.
17/08 15u30  Groei Nedcar spekt omzet VDLEINDHOVEN (AFN) - Industrieel conglomeraat VDL Groep heeft in de eerste zes maanden van dit jaar zijn opbrengsten verder opgevoerd. Het Eindhovense familiebedrijf profiteerde onder meer van een toegenomen productie van zijn autofabriek Nedcar.
17/08 15u00  Turkse rechter weigert vrijlating BrunsonANKARA (AFN/RTR) - Een Turkse rechter heeft in hoger beroep de vrijlating van de Amerikaanse dominee Andrew Brunson afgewezen. Dat heeft de omroep Haberturk vrijdag bekendgemaakt.
17/08 15u00  'Aandacht voor chipsector op Wall Street'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zullen vrijdag naar verwachting met kleine minnen aan de nieuwe handelsdag beginnen, na de stevige winsten een dag eerder. Veel aandacht zal uitgaan naar de chipsector nadat chipmakers Nvidia en Applied Materials bij de publicatie van de bedrijfsresultaten met magere vooruitzichten kwamen. Ook tractorbouwer Deere opende de boeken.
17/08 14u15  Trump wil studie kwartaalcijfers bedrijvenWASHINGTON (AFN) - De Amerikaanse president Donald Trump laat beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) onderzoek doen naar het mogelijk stoppen van kwartaalrapportages van beursgenoteerde bedrijven. Dat liet hij weten op Twitter.
17/08 14u00  Wietcongres voor beleggers in AmsterdamAMSTERDAM (AFN) - In het EYE Filmmuseum in Amsterdam vindt volgende maand een beleggerscongres plaats dat helemaal gewijd is aan cannabis. Volgens de organisatoren is dat voor het eerst in Europa. Het verwerken van wiet in drankjes of chocola is bijvoorbeeld een trend die grote investeringskansen zou bieden.
17/08 13u15  Hogere resultaten tractorbouwer DeereMOLINE (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse fabrikant van landbouwmachines Deere heeft in het afgelopen kwartaal flink meer winst en omzet geboekt, geholpen door de gunstige marktomstandigheden in de landbouw. Wel heeft het bedrijf te kampen met stijgende grondstof- en transportkosten.
17/08 12u30  Omvangrijke treinopdracht voor SiemensMÜNCHEN (ANP/DPA) - Het Duitse technologieconcern Siemens heeft een grote opdracht binnengesleept van het Oostenrijkse spoorwegbedrijf ÖBB. Het Duitse concern zal de komende jaren honderden treinstellen leveren. Met de opdracht is een bedrag gemoeid van 1,5 miljard euro.
17/08 12u00  Kleine verliezen op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese beurzen lieten vrijdag kleine verliezen zien. Beleggers bleven voorzichtig en hielden de ontwikkelingen rond Turkije in de gaten. Op het Damrak werd tankopslagbedrijf Vopak afgestraft na tegenvallende cijfers. Het halfjaarbericht van chemicaliëndistributeur IMCD viel wel in goede aarde.
17/08 11u30  Inflatie eurozone bevestigd op 2,1 procentLUXEMBURG (AFN) - De inflatie in de eurozone is in juli uitgekomen op 2,1 procent op jaarbasis, van 2 procent in juni. Dat meldde het Europese statistiekbureau Eurostat op basis van een definitief cijfer.
17/08 10u45  Acties in de maak bij KLMAMSTERDAM (AFN) - Piloten van KLM gaan actie voeren in een roep om betere arbeidsvoorwaarden, nu de luchtvaartmaatschappij een laatste cao-bod van pilotenbond VNV van de hand heeft gewezen. Volgens de vakbond wordt ook in het laatste voorstel dat KLM donderdagavond deed ,,te weinig geluisterd naar de zorgen en bezwaren die al jaren leven bij de vliegers'. Hoe de acties er uit komen te zien, maakte de bond niet bekend. Staken werd wel als effectief middel bestempeld.
17/08 10u30  Franse bond waarschuwt nieuwe baas AF-KLMPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De nieuwe baas van Air France-KLM, de Canadees Ben Smith, zit nog niet eens op zijn post of de eerste waarschuwing in zijn richting is al afgegeven. De Franse vakbond CGT eist van de nieuwe bestuursvoorzitter dat hij ingaat op de looneisen van het personeel van Air France. Zo niet dan zijn nieuwe stakingen onvermijdelijk.
17/08 10u15  Vakbond VNV dreigt met acties bij KLMAMSTERDAM (AFN) - Piloten van KLM dreigen met acties nu de luchtvaartmaatschappij een laatste cao-bod van pilotenbond VNV van de hand heeft gewezen. Volgens de vakbond wordt ook in het laatste voorstel dat KLM donderdagavond deed te weinig geluisterd naar de ,,zorgen en bezwaren' die al jaren leven bij de vliegers.
17/08 10u15  'Groeiversnelling bij IMCD'AMSTERDAM (AFN) - Chemicaliëndistributeur IMCD heeft in de eerste helft van het jaar duidelijk een groeiversnelling doorgemaakt. Dat zeggen analisten van ING.
17/08 10u00  KBC verhoogt advies BoskalisAMSTERDAM (AFN) - KBC Securities heeft het beleggingsadvies voor Boskalis opgevoerd van accumulate naar buy. Het koersdoel is daarbij naar beneden bijgesteld, van 33,50 tot 31,50 euro. Dat bleek vrijdag uit een rapport over de baggeraar en maritiem dienstverlener.
17/08 09u30  'Resultaten Vopak minder dan verwacht'AMSTERDAM (AFN) - De kwartaalresultaten van tankopslagbedrijf Vopak kwamen lager uit dan verwacht. Dat schrijft KBC Securities in een reactie op de cijfers. De analisten wijzen er wel op dat de verhoging van het kostenbesparingsprogramma een positief punt is in het bericht.
17/08 09u15  Vopak zakt, IMCD stijgt op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag iets lager geopend. Ook elders in Europa begonnen de beurzen zonder grote koersuitslagen. Op het Damrak kwamen tankopslagbedrijf Vopak en chemicaliëndistributeur IMCD met cijfers. Verder hielden beleggers de ontwikkelingen rond Turkije in de gaten.
17/08 09u15  Maersk brengt boortak zelfstandig naar beursKOPENHAGEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Deense maritieme conglomeraat A.P. Møller-Maersk gaat zijn olieboortak Maersk Drilling naar de beurs brengen. Het zusteronderdeel van de bekende containervervoerder Maersk en overslagbedrijf APM Terminals krijgt een zelfstandige notering in Kopenhagen.
17/08 08u30  'Lancering Google in China nog ver weg'NEW YORK (AFN) - De lancering van een speciale Google-zoekmachine in China die voldoet aan de eisen van Chinese autoriteiten is nog ver weg. Dat zei Google-topman Sundar Pichai tijdens een besloten bijeenkomst met personeel van het Amerikaanse techbedrijf, aldus Amerikaanse media.
17/08 08u30  'Afwachtend begin voor AEX'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs lijkt vrijdag vrijwel vlak te openen. Ook elders in Europa zullen de beurzen naar verwachting met kleine koersuitslagen beginnen. Op het Damrak kwamen tankopslagbedrijf Vopak en chemicaliëndistributeur IMCD met cijfers. Verder houden beleggers de ontwikkelingen rond Turkije in de gaten.
17/08 08u15  Nikkei sluit week positief afTOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is vrijdag met winst gesloten. Beleggers trokken zich op aan de hoopgevende ontwikkelingen in de handelsstrijd tussen China en de VS en de sterke koerswinsten op Wall Street. Tegenvallende vooruitzichten van de Amerikaanse chipmakers Applied Materials en Nvidia zorgden echter voor koersdruk onder de Japanse chipbedrijven.
17/08 08u15  Opnieuw rode cijfers voor kaartenmaker ANDCAPELLE AAN DEN IJSSEL (AFN) - AND International Publishers heeft in de eerste helft van 2018 wederom rode cijfers geleden, op een flink lagere omzet. De kaartenmaker kampte met vertraging bij het realiseren van deals. Zo is de onderneming nog steeds met meerdere potentiële klanten in gesprek over kaartlicenties.
17/08 07u45  'Chipreuzen VS zetten sector onder druk'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De aandelenkoersen van Europese bedrijven actief in de chipindustrie komen vrijdag mogelijk onder druk als gevolg van mindere prestaties van grote Amerikaanse chipbedrijven. In Amsterdam zal om die reden veel aandacht zijn voor chipmachinemaker ASML en toeleveranciers als ASM International (ASMI) en BE Semiconductor (Besi).
17/08 07u45  Zwakke markt weegt op resultaat VopakROTTERDAM (AFN) - Tankopslagbedrijf Vopak heeft in het tweede kwartaal lagere resultaten in de boeken gezet, mede door de verder dalende bezettingsgraad van zijn opslagtanks. Vopak had al gewaarschuwd dat de resultaten dit jaar onder druk zouden komen te staan door de zwakkere vraag naar opslagdiensten in de oliemarkt en negatieve wisselkoerseffecten.
17/08 07u30  Forse groei voor IMCDROTTERDAM (AFN) - Chemicaliëndistributeur IMCD heeft de eerste helft van het jaar afgesloten met fors meer winst op een hogere omzet. Het Rotterdamse bedrijf profiteerde volgens topman Piet van der Slikke onder meer van de gunstige economische omstandigheden, zo bleek vrijdag.
17/08 07u15  FIL meldt belang in KendrionAMSTERDAM (AFN) - FIL Limited heeft een belang in Kendrion aangemeld bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dat bleek vrijdag uit een melding bij de toezichthouder.
16/08 22u15  Walmart uitblinker op beurs New YorkNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met winsten gesloten. Winkelreus Walmart blonk uit na beter dan verwachte cijfers. Het sentiment op Wall Street werd verder vooruitgeholpen door hoopgevende ontwikkelingen in de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. De Chinese viceminister van Handel reist eind deze maand af naar de VS voor handelsgesprekken.
16/08 22u15  Google-personeel niet blij met China-planSAN FRANCISCO (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Personeel van techreus Google is niet blij met de plannen van het bedrijf om met een aangepaste gecensureerde zoekmachine weer op de Chinese markt actief te worden. Het bedrijf zou met een dergelijke censuur de eigen gedragscodes schenden. Naast de eigen werknemers zijn ook mensenrechtenactivisten niet te spreken over het project.
16/08 21u30  'Volvo maakt vaart met beursplannen'LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Zweedse automaker Volvo maakt vaart met zijn beursplannen. Volgens de Britse zakenkrant Financial Times zal de automaker nog voor het einde van het jaar een notering krijgen in Stockholm.
16/08 21u15  Concurrentie op markt VS voor EpiPenWASHINGTON (AFN) - Farmaceut Mylan heeft niet langer het alleenrecht op EpiPen, een prikpen tegen gevaarlijke allergische reacties. De Amerikaanse toezichthouder FDA heeft donderdag goedkeuring verleend voor de vergelijkbare prikpen van de Israëlische farmaceut Teva.
16/08 21u00  KLM-baas blij met duidelijkheidAMSTERDAM (AFN) - KLM-baas Pieter Elbers is blij met de benoeming van Ben Smith als de nieuwe bestuursvoorzitter van moederbedrijf Air France-KLM. Volgens de Nederlander, die zelf in het geruchtencircuit ook werd genoemd als kandidaat om Jean-Marc Janaillac op te volgen, is het goed dat er nu duidelijkheid is.
16/08 21u00  Nieuwe baas AF-KLM niet Frans, wel ervarenAMSTERDAM (AFN) - Ben Smith, de nieuwe topman van Air France-KLM, is geen Fransman maar kan wél bogen op de nodige ervaring. De Canadees, die de overstap maakt van Air Canada, wacht de zware taak om de neuzen binnen de gelederen van de luchtvaartcombinatie dezelfde kant op te krijgen, te beginnen met de piloten van Air France.
16/08 20u15  Canadees Smith nieuwe baas Air France-KLMPARIJS (AFN) - Ben Smith wordt uiterlijk per 30 september de nieuwe bestuursvoorzitter van Air France-KLM. De luchtvaartcombinatie maakte de benoeming van de Canadees donderdag wereldkundig. Geruchten over Smith als opvolger van de in mei opgestapte Jean-Marc Janaillac deden al langer de ronde.
16/08 19u45  Koerssprong Walmart op groen Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden donderdag eensgezind op winst. Het sentiment op Wall Street werd vooruitgeholpen door hoopgevende ontwikkelingen in de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. De Chinese viceminister van Handel reist eind deze maand af naar de VS voor handelsgesprekken. Winkelreus Walmart was een opvallende winnaar na beter dan verwachte cijfers.
16/08 19u45  KLM legt nieuw voorstel neer bij pilotenAMSTERDAM (AFN) - Luchtvaartmaatschappij KLM heeft een nieuwe voorstel gedaan aan pilotenvakbond VNV over een nieuwe cao. Daarin zou de voorgestelde datum voor werkdrukverlichting, als door de bond gevraagd, flink naar voren zijn gehaald.
16/08 17u45  NN Group en Aegon in trek op DamrakAMSTERDAM (AFN) - NN Group en Aegon waren donderdag op de aandelenbeurs in Amsterdam in trek bij beleggers. De verzekeraars kwamen met positieve kwartaalberichten en beloofden aandeelhouders hogere uitkeringen. Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis deed een stevige stap terug na cijfers. Het sentiment op de Europese beurzen was positief geholpen door bemoedigende ontwikkelingen in de handelsvete tussen China en de Verenigde Staten.
16/08 16u00  BASF rondt overname Bayer-onderdelen afLUDWIGSHAFEN (AFN) - De Duitse chemiereus BASF heeft de overname van de wereldwijde groentezadenactiviteiten van branchegenoot Bayer afgerond. Dat maakte BASF bekend. Naast het merk Nunhems is BASF nu eigenaar van bepaalde de veredelings- en onderzoekstechnieken van Bayer.
16/08 15u45  Boskalis onderuit op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen stonden donderdag op winst. Daarmee herstelden de graadmeters van de stevige verliezen een dag eerder. Het nieuws dat China en de Verenigde Staten de handelsbesprekingen eind augustus zullen hervatten zorgde voor hoop bij beleggers. Op het Damrak was baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis onderuit na cijfers. Verzekeraars Aegon en NN Group waren juist in trek na positieve kwartaalberichten.
16/08 15u45  Walmart maakt sprong op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met duidelijke winsten aan de nieuwe sessie begonnen. Het aandeel van winkelreus Walmart deed een stevige stap voorwaarts na beter dan verwachte cijfers. Het sentiment op Wall Street werd verder vooruitgeholpen door hoopgevende ontwikkelingen in de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. De Chinese viceminister van Handel reist eind deze maand af naar de VS voor handelsgesprekken.
16/08 15u45  Pijlen bonden nu op aandeelhouders RyanairDUBLIN (AFN/BELGA) - Het ontevreden personeel van Ryanair probeert nu via aandeelhouders van de Ierse prijsvechter een oplossing te vinden voor het slepende conflict over arbeidsvoorwaarden. Vakbonden uit België, Spanje, Italië en Portugal roepen de aandeelhouders in een open brief op om druk uit te oefenen om het verdienmodel van de maatschappij te veranderen.
16/08 15u00  Woningbouw VS iets toegenomenWASHINGTON (AFN) - Het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten is in juli met 0,9 procent gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Handel bekendgemaakt.
16/08 15u00  Groei industrie Philadelphia minder sterkPHILADELPHIA (AFN) - De industriële bedrijvigheid rond de Amerikaanse stad Philadelphia is deze maand beduidend minder sterk gegroeid. Dat blijkt uit cijfers die de Federal Reserve van Philadelphia naar buiten heeft gebracht.
16/08 15u00  Aantal WW-aanvragen licht gedaaldWASHINGTON (AFN) - Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is afgelopen week licht gedaald tot 212.000. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend.
16/08 15u00  'Wall Street omhoog op hoop handelsfront'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen donderdag naar verwachting hoger, na de minnen een dag eerder. Beleggers verwerken onder meer hoopgevende ontwikkelingen over verlichting in de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. Verder wordt met veel interesse gekeken naar beter dan verwachte cijfers van winkelgigant Walmart.
16/08 14u30  Winkelbedrijf J.C. Penney verwacht jaarverliesPLANO (AFN) - Winkelketen J.C. Penney denkt dat in het lopende boekjaar een verlies zal worden geleden. Dat maakte het Amerikaanse bedrijf bekend bij de publicatie van kwartaalcijfers. In mei kwam de onderneming ook al met een winstwaarschuwing.
16/08 14u00  Sterkste omzetplus Walmart in VS in tien jaarBENTONVILLE (AFN) - Het Amerikaanse supermarktconcern Walmart heeft in het afgelopen kwartaal de winkelverkoop op de Amerikaanse thuismarkt in het sterkste tempo zien stijgen in meer dan tien jaar. Het grootste supermarktbedrijf ter wereld verhoogde zijn verwachtingen voor het gehele boekjaar. Op Wall Street kan Walmart zich opmaken voor een flinke koerssprong.
16/08 12u15  Herstel op beurzen door handelshoopAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen toonden donderdag wat herstel na de stevige verliezen een dag eerder. Het nieuws dat China en de Verenigde Staten de handelsbesprekingen eind augustus zullen hervatten zorgde voor hoop bij beleggers. Op het Damrak waren de verzekeraars Aegon en NN Group in trek na positieve kwartaalberichten.
16/08 11u45  Export eurozone neemt toeLUXEMBURG (AFN) - De goederenexport van de landen van de eurozone naar de rest van de wereld is in juni met 5,7 procent gestegen tot een bedrag van 198,6 miljard euro in vergelijking met een jaar eerder. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat op basis van een voorlopige schatting.
16/08 11u15  Britse winkelverkopen in de liftLONDEN (AFN) - De Britse detailhandelsverkopen zijn in juli met 0,7 procent gestegen vergeleken met een maand eerder. Winkeliers trokken meer klanten door het warme weer. In juni daalde de verkoop nog met 0,5 procent.
16/08 11u00  UBS verhoogt advies op ASRAMSTERDAM (AFN) - ASR heeft een sterke positie om zijn groei aan te zwengelen door middel van overnames. Dat concludeert een analist van UBS, die zijn advies voor het aandeel verhoogt naar neutral van sell.
16/08 11u00  Eigenaar brug Genua keldert op beursMILAAN (AFN/RTR) - Infrastructuurbedrijf Atlantia, de eigenaar van de ingestorte brug in Genua, ging donderdag hard omlaag op de aandelenbeurs in Milaan. De Italiaanse overheid dreigt de vergunning van het bedrijf voor het beheer van snelwegen in te trekken vanwege de ramp. Ook wordt met hoge boetes gedreigd.
16/08 11u00  Post iets later door actie in sorteercentrumAMSTERDAM (AFN) - Door een werkonderbreking bij het Amsterdamse sorteercentrum van PostNL worden sommige poststukken waarschijnlijk wat later bezorgd. Volgens het postbedrijf zullen klanten hier evenwel weinig van merken. PostNL rekent erop alle post voor donderdag gewoon nog op donderdag te kunnen afleveren.
16/08 10u30  'Amazon wil Britse verzekeringsmarkt op'LONDEN (AFN) - Amazon heeft uitbreidingsplannen voor de Britse verzekeringsmarkt. De webwinkelgigant voert gesprekken met een aantal grote Europese verzekeringsmaatschappijen over de lancering van een site die polissen vergelijkt, bericht persbureau Reuters op basis van ingewijden.
16/08 10u30  Rabobank: gezonde boer kan rekenen op steunUTRECHT (AFN) - De financiële problemen bij boeren als gevolg van de lange droogte deze zomer vallen volgens Rabobank waarschijnlijk mee. Topman Wiebe Draijer rekent erop dat agrarische klanten in het najaar wel hulp van de bank nodig hebben. Maar waarschijnlijk past dit in het algemeen binnen de ruimte die hoort bij kredietverlening aan boerenbedrijven.
16/08 10u00  'Succes Takeaway in Duitsland onzekerder'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het succes van maaltijdbestelsite Takeaway in Duitsland is onzekerder geworden, nu concurrent Delivery Hero daar zijn activiteiten in de markt aan het opvoeren is. Dat stellen analisten van Exane BNP Paribas donderdag. Zij verlaagden het advies op het aandeel naar underperform van neutral.
16/08 10u00  'NN Group op weg naar aandeleninkoop'AMSTERDAM (AFN) - NN Group (Nationale-Nederlanden) heeft een sterk kwartaal achter de rug, zeggen analisten van KBC Securities. Bij de Belgische zakenbank vonden ze NN eerder al een 'top pick' voor 2018. Dat wordt volgens hen met het nieuwe kwartaalbericht nog eens bevestigd. KBC verwacht dat er eind dit jaar waarschijnlijk een aandeleninkoopprogramma aan zit te komen.
16/08 10u00  Bonden Air France boos over niet-Franse baasPARIJS (AFN/RTR) - De vakbonden die zich bezighouden met Air France verzetten zich gezamenlijk tegen de beoogde nieuwe topman voor Air France-KLM. Ze vinden het ,,onbegrijpelijk' dat met de Canadees Ben Smith, die op korte termijn zou worden gepresenteerd, een niet-Fransman de leiding krijgt over een concern dat al sinds 1933 Frans is.
16/08 09u45  'Operationeel resultaat Boskalis valt tegen'AMSTERDAM (AFN) - Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis heeft in de eerste helft van dit jaar een tegenvallend operationeel resultaat behaald. Daar komt een zware afschrijving bovenop door het besluit om te stoppen met de transportactiviteiten in het goedkopere segment. Dat laat KBC Securities weten in een reactie.
16/08 09u45  KBC positiever over ForFarmersAMSTERDAM (AFN) - De halfjaarcijfers van veevoerbedrijf ForFarmers zijn beter dan verwacht, schrijft KBC Securities in een analistenrapport. De Belgische bank verhoogt zijn advies van hold naar accumulate en handhaaft het koersdoel van 11,80 euro.
16/08 09u30  'Degelijke cijfers Aegon'AMSTERDAM (AFN) - Aegon heeft een goed halfjaar achter de rug. De cijfers die de verzekeraar bekendmaakte bevatten geen grote verrassingen en zijn degelijk, zo concludeert een analist van KBC Securities.
16/08 09u15  Verzekeraars in trek op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is donderdag met winst begonnen. Ook de andere Europese beurzen toonden wat herstel na de stevige verliezen een dag eerder. Op het Damrak werden de kwartaalberichten van de verzekeraars Aegon en NN Group goed ontvangen. Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis ging in de uitverkoop na halfjaarcijfers.
16/08 09u15  Winst Achmea gedrukt door stormschadesZEIST (AFN) - Verzekeringsconcern Achmea heeft de winst in de eerste helft van dit jaar flink zien dalen als gevolg van twee zware stormen die in januari over Nederland trokken, blijkt uit een halfjaarrapport van het bedrijf.
16/08 09u15  Voorzichtige toenadering China en VSPEKING (AFN/BLOOMBERG) - China en de Verenigde Staten hebben voorzichtig toenadering gezocht te midden van hun hoog opgelopen handelsconflict. De Chinese viceminister van handel, Wang Shouwen, reist eind augustus af naar de VS voor handelsgesprekken.
16/08 09u00  Henkel stelt winstverwachting neerwaarts bijDÜSSELDORF (AFN) - Henkel stelt zijn verwachting voor de winstgroei in het hele jaar naar beneden bij. Het Duitse moederbedrijf van Schwarzkopf, Persil en Pritt heeft te maken met hogere prijzen voor grondstoffen en negatieve wisselkoerseffecten.
16/08 08u45  Carlsberg groeit verder in AziëKOPENHAGEN (AFN/BLOOMBERG) - Bierbrouwer Carlsberg heeft zijn winst in het eerste halfjaar opgevoerd door meer premium- en speciaalbieren te verkopen. Evenals in eerdere periodes krikten de Denen hun verkoopcijfers vooral in Azië op, zo bleek donderdag uit een halfjaarverslag.
16/08 08u30  Acties bij Amsterdams sorteercentrum PostNLAMSTERDAM (AFN) - Werknemers van PostNL, sorteerders, postbezorgers en postbodes houden donderdag een werkonderbreking 07.30 uur tot 09.00 uur. Dat gebeurt voor de poort van het sorteercentrum van het postbedrijf in Amsterdam, aldus vakbond FNV.
16/08 08u15  'Aegon en NN in schijnwerpers op Damrak'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent donderdag naar verwachting hoger. Ook de andere beurzen in Europa lijken wat te herstellen na de zware verliezen van een dag eerder. Op het Damrak gaat de aandacht onder meer uit naar de kwartaalberichten van de verzekeraars Aegon en NN Group. Ook baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis opende de boeken.
16/08 08u15  Nikkei houdt verlies beperktTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is donderdag nipt lager geëindigd. Net als in Europa en op Wall Street drukten de zorgen over de Turkse crisis het sentiment. De verliezen bleven echter beperkt nadat China liet weten een uitnodiging van de Verenigde Staten voor nieuwe handelsbesprekingen te hebben geaccepteerd.
16/08 08u15  Rabobank vaart wel bij aantrekkende economieUTRECHT (ANP) - Rabobank blijft profiteren van de aanhoudend gunstige economie in Nederland. Daardoor bleven de kredietverliezen in de eerste helft van jaar laag en ging de winst van de bank omhoog.
16/08 08u00  Winst Aegon halveert in eerste helft 2018AMSTERDAM (AFN) - Aegon heeft zijn winst in de eerste helft van het jaar gehalveerd in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Het resultaat werd gedrukt door onder meer een verlies op de verkoop van de Ierse activiteiten en beleggingsverliezen.
16/08 07u45  Boskalis stopt met goedkoop transportPAPENDRECHT (AFN) - Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis stopt met zijn goedkopere transportactiviteiten. Als gevolg van dat besluit zet Boskalis een bijzondere last van 397 miljoen euro in de boeken, vooral vanwege afschrijvingen op goodwill en schepen.
16/08 07u45  Verzekeraar NN Group voert winst flink opDEN HAAG (AFN) - NN Group (Nationale-Nederlanden) heeft de winst in het tweede kwartaal flink opgevoerd. Volgens NN was er onder meer sprake van een verbeterde prestaties in het Nederlandse schadebedrijf. Daarbij wist het bedrijf de kosten verder omlaag te krijgen.
16/08 07u30  ForFarmers waarschuwt voor effect zomerhitteLOCHEM (AFN) - Veevoederbedrijf ForFarmers houdt rekening met hogere prijzen voor verschillende grondstoffen wegens het warme weer. De zomerhitte van de afgelopen periode kan leiden tot slechte oogsten, waardoor ook de grondstoffenprijzen voor veevoer stijgen. Daardoor kunnen boeren financieel in de knel raken, stelt het bedrijf in zijn halfjaarbericht.
16/08 07u30  Aegon verkoopt onderdelen aan NNAMSTERDAM (AFN) - Verzekeraar Aegon verkoopt twee bedrijfsonderdelen in Slowakije en Tsjechië aan branchegenoot NN Group. Met de deal is een bedrag van 155 miljoen euro gemoeid.
16/08 07u30  CPB: Nederlandse economie groeit iets minder hardDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse economie groeit dit jaar en volgend jaar iets minder hard dan eerder werd voorzien, blijkt uit een nieuwe raming van het het Centraal Planbureau (CPB).
16/08 07u30  NSI koopt 'Motion Building' in AmsterdamAMSTERDAM (AFN) - NSI heeft het kantoorgebouw 'Motion Building' in Amsterdam Sloterdijk gekocht. Dat maakte de vastgoedinvesteerder donderdag bekend. De deal heeft een waarde van 47,3 miljoen euro.
16/08 07u00  Werkloosheid daalt verder in juliDEN HAAG (AFN) - De werkloosheid is in juli verder afgenomen. In de zevende maand van het jaar waren er 348.000 werklozen, oftewel 3,8 procent van de beroepsbevolking, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
16/08 06u45  'Volksbank laat beursgang onderzoeken'AMSTERDAM (AFN) - Staatsbank de Volksbank heeft zakenbank Goldman Sachs ingehuurd om te onderzoeken of een beursgang mogelijk, is waarbij de macht van aandeelhouders sterk is ingeperkt. De bank werkt volgens het Financieele Dagblad aan een structuur waarbij de belangen van aandeelhouders niet het zwaarst wegen, maar in balans zijn met die van klanten, werknemers en de samenleving.
15/08 22u30  Cisco voert kwartaalomzet op naar recordSAN JOSE (AFN) - De Amerikaanse producent van netwerkapparatuur Cisco Systems heeft in de afgelopen periode de hoogste kwartaalomzet ooit geboekt. Het bedrijf zag de inkomsten in het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar op jaarbasis met 6 procent stijgen tot 12,8 miljard dollar.
15/08 22u15  Rode koersenborden op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met verliezen gesloten. De zorgen om Turkije staken weer de kop op nadat Ankara hogere importheffingen op Amerikaanse producten aankondigde. Verder hadden mijnbouw- en oliebedrijven op Wall Street het moeilijk door een flinke daling van de grondstof- en olieprijzen. Ook de techsector stond onder druk.
15/08 21u45  Stevig verlies op fors hogere omzet UberSAN FRANCISCO (AFN/BLOOMBERG) - Uber Technologies, het bedrijf achter de bekende taxi-app, heeft in het afgelopen kwartaal een stevig verlies geleden, maar de omzet ging sterk omhoog. Uber gaf meer geld uit aan onderzoek naar zelfrijdende auto's en investeringen in maaltijdbezorgingsdiensten.
15/08 19u45  Beurzen New York behoorlijk in het roodNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag duidelijk in de min. De zorgen om Turkije staken weer de kop op nadat Ankara hogere importheffingen op Amerikaanse producten aankondigde. Verder hadden grondstof- en oliegerelateerde bedrijven op Wall Street het moeilijk door een flinke daling van de grondstof- en olieprijzen.
15/08 19u15  Einde voor maaltijdbezorger Foodora NederlandBERLIJN (AFN) - De Duitse maaltijdbezorger Delivery Hero trekt de stekker uit zijn onderdeel Foodora Nederland. Onlangs werd bekend dat Foodora Nederland in de etalage werd gezet, maar er is geen koper gevonden.
15/08 19u15  'Qatar investeert 15 miljard dollar in Turkije'ANKARA (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Qatar heeft toegezegd 15 miljard dollar te investeren in Turkije. Het geld wordt doorgesluisd naar de Turkse financiële markten en de bankensector, aldus het Turkse staatspersbureau Anadolu.
15/08 18u15  'Dagvaarding SEC naar Tesla over tweet Musk'NEW YORK (AFN/RTR) - De Amerikaanse beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een dagvaarding gestuurd naar Tesla over de tweet van topman Elon Musk dat hij het bedrijf van de beurs wil halen en dat de financiering rond was. Dat meldde nieuwszender Fox op basis van ingewijden.
15/08 18u00  Fikse koersverliezen voor beurzen EuropaAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen gingen woensdag fors omlaag. De zorgen over Turkije hielden de financiële markten in de greep. Verder stonden grondstof- en oliegerelateerde bedrijven stevig onder druk. Op het Damrak werden de halfjaarcijfers van Heijmans goed ontvangen, terwijl Kendrion juist kelderde na een tegenvallend cijferbericht.
15/08 18u00  Nieuwe samenwerking voor DSM in Noord-AmerikaTORONTO (AFN) - Silfab Solar, een grote maker van solarmodules in Noord-Amerika, is een samenwerking aangegaan met speciaalchemiebedrijf DSM. De onderneming wil bepaalde technologie van DSM gaan gebruiken om haar eigen modules beter te maken en op grote schaal te produceren. Er zijn geen financiële details naar buiten gebracht.
15/08 17u00  Olieprijzen flink omlaag na olierapport VSWASHINGTON (AFN) - De olieprijzen gingen woensdag stevig omlaag na nieuwe cijfers over de Amerikaanse olievoorraden. Die zijn vorige week onverwacht flink gestegen.
15/08 16u45  ArcelorMittal herstart project in BraziliëLUXEMBURG (AFN) - ArcelorMittal herstart een uitbreidingsproject in Brazilië ter waarde van 330 miljoen dollar. Het gaat om uitbreiding van de Vega-staalfabriek in de Braziliaanse staat Santa Catarina.
15/08 16u15  Bedrijfsvoorraden VS dikken verder aanWASHINGTON (AFN) - De bedrijfsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in juni met 0,1 procent gestegen op maandbasis. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
15/08 16u15  Turkse zorgen drukken beurzen in de minAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten woensdagmiddag duidelijke koersverliezen optekenen. De zorgen over Turkije keerden terug op de financiële markten. Op het Damrak werd het halfjaarbericht van bouwer Heijmans goed ontvangen.
15/08 16u00  Brouwer Corona steekt miljarden in wietteeltNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Bier- en wijnproducent Constellation Brands steekt zo'n 3,8 miljard dollar extra in een bedrijf dat medicinale wiet kweekt. De Amerikaanse maker van onder meer Corona-bier breidt zijn belang in Canopy Growth daarmee uit van ongeveer 10 naar 38 procent.
15/08 15u45  Wall Street opent in het roodNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag in het rood geopend. De zorgen om Turkije staken weer de kop op nadat Ankara hogere importheffingen op Amerikaanse producten aankondigde. Beleggers op Wall Street verwerkten verder cijfers over onder meer de Amerikaanse detailhandelsverkopen en industrie.
15/08 15u30  Amerikaanse productie weer iets omhoogWASHINGTON (AFN) - De productie in de industrie van de Verenigde Staten is in juli met 0,1 procent gestegen in vergelijking met een maand eerder. Dat maakte de Federal Reserve bekend.
15/08 15u00  'Turkse zorgen drukken weer op Wall Street'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan woensdag naar verwachting voor een lagere opening. Zorgen om Turkije steken weer de kop op, nu Ankara hogere importheffingen op Amerikaanse producten heeft aangekondigd. Beleggers kijken verder onder meer naar publicaties over de Amerikaanse detailhandel, arbeidskosten en bedrijvigheid in New York.
15/08 15u00  Macy's positiever over rest van het jaarCINCINNATI (AFN) - De Amerikaanse warenhuisketen Macy's heeft in het tweede kwartaal een hogere winst geboekt op een lagere omzet. Het bedrijf ziet in die winststijging het bewijs dat zijn strategiewijziging resultaat oplevert. De warenhuisketen stelt ook zijn verwachtingen voor het hele boekjaar naar boven bij.
15/08 15u00  Arbeidsproductiviteit VS loopt verder opWASHINGTON (AFN) - De arbeidsproductiviteit in de Verenigde Staten, exclusief de landbouwsector, is in het tweede kwartaal met 2,9 procent gestegen. Dat blijkt uit een voorlopige raming van het Amerikaanse ministerie van Arbeid.
15/08 15u00  Industrie rond New York groeit harderNEW YORK (AFN) - De industriële bedrijvigheid in en rond New York vertoont deze maand wat sterkere groei. Dat blijkt uit cijfers van de Federal Reserve Bank van New York.
15/08 14u45  Winkelverkopen VS gestegenWASHINGTON (AFN) - De detailhandelsverkopen in de Verenigde Staten zijn in juli met 0,5 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Handel.
15/08 12u45  Alle gebreken tracébesluit Zuidasdok opgelostDEN HAAG (AFN) - Het tracébesluit van het Zuidasdok, een groot bouwproject aan de zuidkant van Amsterdam, is helemaal in orde. Dat is het oordeel van de Raad van State.
15/08 12u30  Staat heropent kortlopende leningDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat wil volgende week 1 tot 2 miljard euro ophalen met de heropening van een lening die loopt tot 31 oktober 2018. Dat heeft het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekendgemaakt.
15/08 12u15  'Weinig vuurwerk verwacht bij Boskalis'AMSTERDAM (AFN) - De halfjaarcijfers die baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis donderdag publiceert, zullen niet voor vuurwerk zorgen. Dat is althans de verwachting van analisten van ING. Ze wijzen onder meer op de vrijwel ongewijzigde marktomstandigheden voor het bedrijf.
15/08 12u00  Weinig beweging op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen lieten woensdag weinig beweging zien. Beleggers deden het rustig aan en hielden de ontwikkelingen rond Turkije scherp in de gaten. Op het Damrak werd het halfjaarbericht van bouwer Heijmans goed ontvangen.
15/08 11u45  'Shell pompt merkwaarde verder op'AMSTERDAM (AFN) - Shell heeft zijn merkwaarde het afgelopen jaar verder opgepompt. Het olie- en gasbedrijf is nu groter dan die van de nummers twee tot en met vijf samen, zo blijkt uit een onderzoek van Brand Finance.
15/08 11u15  Britse inflatie loopt licht opLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De inflatie in Groot-Brittannië is in juli fractioneel gestegen tot 2,5 procent op jaarbasis. Dat meldde het Britse statistiekbureau. Het is voor het eerst in acht maanden tijd dat er sprake is van een oplopende inflatie.
15/08 11u00  Aandeelhouders Boskalis eens met benoemingPAPENDRECHT (AFN) - Aandeelhouders van Boskalis zijn akkoord gegaan met de benoeming van Bart Heijermans tot lid van de raad van bestuur. Met ingang van 1 september wordt hij verantwoordelijk voor de offshore energiedivisie van de baggeraar en maritiem dienstverlener.
15/08 10u45  Kendrion grijpt in bij auto-takZEIST (AFN) - De producent van elektromagnetische componenten Kendrion grijpt verder in bij zijn afdeling voor passagiersvoertuigen. Maatregelen zijn nodig om de tak beter te laten presteren, zegt topman Joep van Beurden in een toelichting op de halfjaarcijfers.
15/08 10u30  'Shell blijft met afstand sterkste merk'AMSTERDAM (AFN) - Shell is het sterkste Nederlandse merk. Het olie- en gasbedrijf is al jaren het meest waardevolle merk in Nederland en zag zijn totale merkwaarde afgelopen jaar met twee procent toenemen tot 33,5 miljard euro, zo blijkt uit onderzoek van Brand Finance.
15/08 10u15  'Tesla-topman weer voorbarig met tweet'NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Telsa-topman Elon Musk zou wederom voorbarig zijn geweest met een opmerking op Twitter, nadat een eerdere tweet waarin hij suggereerde de maker van elektrische auto's van de beurs te willen halen voor de nodige ophef zorgde. Musk liet weten dat hij samenwerkt met de bank Goldman Sachs en investeringsmaatschappij Silver Lake Partners bij het plan. Onduidelijk is of er wel een mandaat is.
15/08 09u45  Vestas voorzichtiger door handelsoorlogAARHUS (AFN/BLOOMBERG) - Windmolenmaker Vestas is iets voorzichtiger geworden over zijn verwachtingen voor het hele jaar. Het Deense bedrijf voorziet tegenwind voor de markt door de wereldwijde handelsoorlog.
15/08 09u30  'KBC verhoogt advies op Heijmans'AMSTERDAM (AFN) - Bouwbedrijf Heijmans heeft in de eerste helft van dit jaar beter gepresenteerd dan waar rekening meer werd gehouden. Dat schrijven analisten van KBC Securities in een rapport over de onderneming. Volgens de kenners zet de bouwer stevige stappen op het eerder ingezette pad naar herstel. Dit is voor KBC reden het advies op Heijmans te verhogen.
15/08 09u15  Heijmans uitblinker op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is woensdag licht hoger geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen in het groen. Beleggers hielden de ontwikkelingen rond Turkije scherp in de gaten. Op het Damrak werd het halfjaarbericht van bouwer Heijmans goed ontvangen.
15/08 09u00  'Euronext betaalt spotprijs dankzij conflict'AMSTERDAM (AFN) - Euronext heeft zijn belang in Fastmatch voor een prikkie kunnen uitbreiden dankzij een arbeidsconflict tussen Fastmatch en zijn inmiddels vertrokken topman en oprichter Dmitri Galinov. De aandeleninkoop die dinsdag wereldkundig werd gemaakt was te danken aan een eerder gemaakte afspraak over een eventueel ontslag van Galinov, zo weet het Financieele Dagblad.
15/08 08u30  Warren Buffett koopt meer Apple-aandelenNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Het investeringsvehikel van miljardair Warren Buffett heeft zijn belang in Apple verder uitgebreid. Het aandelenpakket van Berkshire Hathaway in Apple is in het tweede kwartaal met ruim 5 procent groter geworden, blijkt uit documenten die bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC zijn ingediend.
15/08 08u30  'Kleine openingswinst voor Damrak'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs lijkt woensdag iets hoger te beginnen. Ook elders in Europa zullen de beurzen waarschijnlijk met kleine koersuitslagen openen. Beleggers houden de ontwikkelingen rond Turkije scherp in de gaten. Op het Damrak opende onder meer Heijmans de boeken en kreeg KPN een adviesverhoging.
15/08 08u30  Nikkei lager door winstnemingenTOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is woensdag lager gesloten. Beleggers grepen het stevige herstel van een dag eerder aan om wat winst te nemen en hielden de ontwikkelingen rond Turkije in de gaten. Ook de belangrijke exportbedrijven werden van de hand gedaan ondanks een verzwakking van de Japanse yen. De meeste andere beursgraadmeters in het Verre Oosten lieten eveneens flinke verliezen zien.
15/08 08u00  Winst- en omzetgroei voor KendrionZEIST (AFN) - De producent van elektromagnetische componenten Kendrion heeft de winst en de omzet in de eerste helft van het jaar weten op te voeren. Dat kwam woensdag naar voren uit het handelsbericht van de onderneming. Wel greep het bedrijf verder in bij zijn onderdeel Passenger Cars.
15/08 07u45  Heijmans voelt druk op woningmarktROSMALEN (AFN) - De verbeteringen bij bouwbedrijf Heijmans hebben zich in de eerste helft van dit jaar verder doorgezet. Het bedrijf zag de omzet fors stijgen en sloot de periode af met een winst van 8 miljoen euro. Topman Ton Hillen sprak van een goede prestatie waarbij de positieve start van het jaar een ,,bestendigd vervolg' werd gegeven. Wel ervaart de bouwer steeds meer druk op de woningmarkt.
15/08 07u30  Esperite maakt voortgang met jaarverslagZUTPHEN (AFN) - Esperite maakt naar eigen zeggen goede voortgang in het afronden van zijn al verschillende keren uitgestelde jaarverslag over 2017. Dat meldde het stamcelbedrijf woensdag voorbeurs.
15/08 07u15  Tegenzet Turkije na Amerikaanse 'aanval'ANKARA (AFN/RTR) - Turkije heeft de tarieven op verschillende Amerikaanse producten opgevoerd als reactie op de ,,opzettelijke aanvallen van de Amerikaanse regering op onze economie'. Dat schreef vicepresident Fuat Oktay woensdag op Twitter. Het betreft onder meer hogere importtarieven op auto's, alcohol en tabak.
14/08 22u30  Wall Street laat zorgen Turkije links liggenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gingen dinsdag omhoog. Beleggers op Wall Street schoven de zorgen over Turkije duidelijk wat aan de kant. Er werd ook amper gereageerd op een Turks dreigement over een boycot op Amerikaanse elektronica zoals iPhones van Apple.
14/08 21u30  Supermarkt Kroger gaat met Alibaba naar ChinaCINCINATTI (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse supermarktketen Kroger gaat via webwinkelbedrijf Alibaba online producten aan de man brengen in China. Kenners rekenden al op de stap, als reactie op de overname van supermarkt Whole Foods door de Amerikaanse webwinkelgigant Amazon. Alibaba is vooral groot in China en wordt vaak vergeleken met Amazon.
14/08 20u15  'Mogelijk donderdag al nieuwe topman AF-KLM'PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De komst van een nieuwe topman bij Air France-KLM is mogelijk dichterbij dan gedacht. Volgens de Franse krant Libération wordt er waarschijnlijk donderdag al een knoop doorgehakt. De hoge post gaat naar verwachting naar de Canadees Ben Smith, schrijft Libération zonder te zeggen waar die informatie vandaan komt.
14/08 19u45  Wall Street negeert dreigement ErdoganNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden dinsdag tijdens de middaghandel in New York op winst. Beleggers op Wall Street schoven de zorgen over Turkije duidelijk wat aan de kant. Er werd ook amper gereageerd op een Turks dreigement over een boycot op Amerikaanse elektronica zoals iPhones van Apple.
14/08 19u45  Nieuwe eigenaar Fit For Free en SportCityAMSTERDAM (AFN) - Sportschoolketens Fit For Free en SportCity krijgen een nieuwe eigenaar. Investeerder Avedon Capital Partners verkoopt de twee aan investeringsmaatschappij Bencis. Er is geen overnamesom naar buiten gebracht en de deal moet nog worden goedgekeurd door toezichthouders.
14/08 19u15  Canada denkt aan beschermen eigen staalmarktOTTAWA (AFN) - Canada overweegt maatregelen om zijn staalmarkt te beschermen tegen de toegenomen invoer van staal uit het buitenland. Sinds de Amerikaanse president Donald Trump in maart met importtarieven kwam gaat veel staal dat eigenlijk voor de VS bestemd was nu naar Canada.
14/08 18u45  Groen licht uit Canada voor overname GemaltoPARIJS (AFN) - Het Canadese ministerie van Innovatie heeft groen licht gegeven voor de overname van de in Amsterdam genoteerde digitaal beveiliger Gemalto door het Franse Thales. Daarmee hebben de bedrijven nu vier van de benodigde veertien goedkeuringen door toezichthouders binnen.
14/08 18u45  Lavide: gesprekken verkoop kinderdagverblijfALKMAAR (AFN) - Lavide meldt dat Gastvrij Nederland gesprekken is gestart over de verkoop van het eigen kinderdagverblijf in Heiloo. Volgens het beursbedrijf waar enkele gastouderbureaus onder vallen vonden de eerste gesprekken dinsdag plaats en is er ook al een overeenkomst (NDA) getekend.
14/08 16u15  Kleine plus voor hoofdindex AmsterdamAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond dinsdagmiddag nog net in de plus. De andere Europese aandelenbeurzen gingen licht omlaag. Beleggers schoven de zorgen over de Turkse lira eerder op de dag nog wat aan de kant, nadat de munt iets opkrabbelde na de forse waardedalingen van de afgelopen tijd. Later verslechterde het sentiment toch weer wat
14/08 16u00  Wall Street hoger uit de startblokkenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met kleine winsten aan de handel begonnen. Daarmee volgt Wall Street het voorbeeld van de beurzen wereldwijd, nadat de Turkse spanningen voor even aan de kant werden geschoven door beleggers. Elektronicamakers waaronder Apple staan in de belangstelling nu de Turkse president een boycot aankondigde op elektrische apparaten van Amerikaanse makelij.
14/08 15u00  Importprijzen VS blijven onveranderdWASHINGTON (AFN) - De importprijzen in de Verenigde Staten zijn in juli onveranderd gebleven in vergelijking met de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse overheid.
14/08 15u00  'Wall Street begint sessie met winst'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zullen dinsdag naar verwachting met kleine winsten aan de nieuwe handelssessie beginnen. Daarmee volgt Wall Street het voorbeeld van de beurzen wereldwijd, nadat de Turkse spanningen voor even aan de kant werden geschoven door beleggers. Elektronicamakers waaronder Apple staan in de belangstelling nu de Turkse president een boycot aankondigde op elektrische apparaten van Amerikaanse makelij.
14/08 14u30  Pilotenbond rekent op snel akkoord met KLMAMSTERDAM (AFN) - De werkdruk voor piloten bij KLM moet eerder omlaag dan door de luchtvaartmaatschappij voorgestelde periode vanaf september volgend jaar. Dat staat in het finale cao-voorstel dat door vakbond VNV naar de luchtvaartmaatschappij is verstuurd. De bond rekent er op dat nog deze week overeenstemming wordt bereikt.
14/08 14u00  Pilotenbonden hoorden nog niks van RyanairAMSTERDAM (AFN) - De Nederlandse pilotenvakbond VNV heeft nog niets vernomen van de leiding van Ryanair, na de staking van vrijdag in een roep om betere arbeidsvoorwaarden. Ook bij de Duitse collega's van pilotenbond VC is het stil. Mocht de Ierse prijsvechter voor het einde van de week nog niets van zich hebben laten horen, dan lijken nieuwe acties onvermijdelijk.
14/08 12u30  Home Depot positiever over hele jaarATLANTA (AFN) - 's Werelds grootste doe-het-zelfketen Home Depot verhoogt zijn verwachtingen voor de omzetgroei en winst per aandeel in het gehele boekjaar, na recordresultaten in de afgelopen periode.
14/08 12u15  Britse werkloosheid daalt verderLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De werkloosheid in Groot-Brittannië is gezakt naar het laagste niveau in meer dan veertig jaar. Dat bleek uit cijfers van het Britse statistiekbureau.
14/08 12u00  Turkse vrees ebt weg op beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen toonden dinsdag wat herstel na de recente verliesbeurten. Beleggers schoven de zorgen over de Turkse lira even aan de kant, nadat de munt wat opkrabbelde na de forse waardedalingen van de afgelopen tijd. Op het Damrak kwamen detacheerder Brunel en technologiegroep TKH met cijfers.
14/08 11u30  Vertrouwen Duitse beleggers trekt aanMANNHEIM (AFN) - Het vertrouwen van Duitse beleggers en analisten in de economie is in augustus aangetrokken ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksinstituut ZEW.
14/08 11u15  Groeitempo economie eurozone stabielLUXEMBURG (AFN) - De economie van de eurozone is in het tweede kwartaal in een vergelijkbaar tempo gegroeid als in de voorgaande periode. Volgens een voorlopige schatting van Europees statistiekbureau Eurostat ging de economie van het eurogebied met 0,4 procent vooruit op kwartaalbasis, net als volgens een herzien cijfer in het eerste kwartaal.
14/08 11u15  Verlies MediaMarkt-moeder loopt opDÜSSELDORF (AFN/DPA) - Het Duitse moederbedrijf van MediaMarkt, Ceconomy, heeft het afgelopen kwartaal zijn nettoverlies verder zien oplopen. Over de maanden april tot en met juni moest het bedrijf een flinke afschrijving doen op een belang in groothandelsconcern Metro. Onder de streep stond daardoor een min van 104 miljoen euro, tegen een verlies van 29 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.
14/08 11u15  Productie industrie eurozone omlaagLUXEMBURG (AFN) - De productie van de industrie in het eurogebied is in juni met 0,7 procent gedaald ten opzichte van mei. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat.
14/08 11u15  Oud Imtech-top moet alsnog boetes betalenDEN HAAG (AFN) - Twee voormalig bestuurders van het ter ziele gegane installatiebedrijf Imtech moeten alsnog boetes betalen. Dat heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) bepaald. Boudewijn Gerner, de voormalige financieel directeur, moet 500.000 euro overmaken. De boete voor oud-bestuursvoorzitter René van der Bruggen is 1 miljoen euro.
14/08 10u15  Turkse lira krabbelt op na koersvalANKARA (AFN) - De Turkse lira krabbelde dinsdag wat op van de forse waardedalingen van de afgelopen tijd. De koers van de munt steeg dinsdagochtend met circa 6 procent.
14/08 10u00  Economisch beeld nagenoeg onveranderdDEN HAAG (AFN) - Het conjunctuurbeeld is in augustus ongeveer hetzelfde als in juli. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.
14/08 10u00  'TKH Group boekt solide resultaten'AMSTERDAM (AFN) - Technologiebedrijf TKH Group heeft in de eerste helft van dit jaar solide resultaten in de boeken gezet, die hoger uitvielen dan de consensus. Dat schrijft KBC Securities in een reactie op de halfjaar- en kwartaalcijfers.
14/08 09u45  Economie trekt verder aanDEN HAAG (ANP) - De economische groei bedroeg in het tweede kwartaal 0,7 procent ten opzichte van een kwartaal eerder. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag bekend op basis van voorlopige cijfers. Het groeicijfer is iets hoger dan de gemiddelde verwachting van economen. De groei is met name te danken aan de buitenlandse handel en de investeringen.
14/08 09u45  Export krimpt voor het eerst in tijdenDEN HAAG (AFN) - Het volume van de goederenexport was in juni 0,7 procent kleiner dan in dezelfde maand een jaar eerder. Voor het eerst in ruim vier jaar is de export daarmee iets gekrompen, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.
14/08 09u30  'Winstvooruitzicht Brunel wat sober'AMSTERDAM (AFN) - De kwartaalresultaten die Brunel dinsdag presenteerde zijn over het algemeen genomen wel aardig. De winstverwachting voor het hele jaar is wel wat sober. Dat schrijven kenners van KBC Securities in een rapport over de detacheerder.
14/08 09u30  KBC Securities verhoogt advies INGAMSTERDAM (AFN) - KBC Securities verhoogt het beleggingsadvies voor ING van reduce naar hold. KBC wijst daarbij op de sterke koersval van de bank vanwege de economische crisis in Turkije door de blootstelling van ING via zijn Turkse dochterbedrijf. Het koersdoel gaat van 13,50 euro naar 13 euro.
14/08 09u15  AEX schudt Turkse zorgen afAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is dinsdag met winst begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden hoger na de verliesbeurt een dag eerder. Beleggers schoven de zorgen over de Turkse lira even aan de kant. Op het Damrak openden detacheerder Brunel en technologiegroep TKH de boeken.
14/08 08u45  Euronext vergroot belang in FastmatchAMSTERDAM (AFN) - Euronext heeft zijn belang in elektronische valutahandelsplaats FastMatch uitgebreid tot 97,3 procent. De beursuitbater nam de stukken over van mede-oprichter en topman Dmitri Galinov, die FastMatch heeft verlaten.
14/08 08u30  Duitse economie groeit iets sterkerWIESBADEN (AFN) - De economie van Duitsland is in het tweede kwartaal iets sterker gegroeid dan in de voorgaande periode. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het Duitse federale statistiekbureau.
14/08 08u30  Brunel profiteert van krapte arbeidsmarktAMSTERDAM (AFN) - Detacheerder Brunel verwacht dit jaar volop te zullen profiteren van de aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt. Dit zal zich vertalen in een omzetgroei tot maximaal 925 miljoen euro en een brutowinst van minstens 32 miljoen en mogelijk 38 miljoen euro.
14/08 08u15  'Damrak schuift zorgen Turkije aan de kant'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent dinsdag naar verwachting hoger. Ook de andere Europese beurzen lijken met winst te beginnen in een poging wat te herstellen van de recente verliezen. Beleggers schuiven de zorgen over de Turkse lira aan de kant en richten zich op macro-economische cijfers en bedrijfsresultaten.
14/08 08u15  Nikkei toont stevig herstelTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan toonde dinsdag een stevig herstel. Beleggers schoven de zorgen over de Turkse crisis aan de kant. Vooral de zwaar afgestrafte exportbedrijven werden opgepikt na een voorzichtige opleving van de Turkse lira. De recente vrije val van de Turkse munt zorgde eerder nog voor een vlucht naar veilige havens zoals de Japanse yen, waardoor de exportbedrijven van de hand werden gedaan.
14/08 08u00  TKH rekent op hogere winst in 2018HAAKSBERGEN (AFN) - TKH Group verwacht dat de winst in heel 2018 beduidend hoger zal uitvallen dan vorig jaar. Volgens het technologiebedrijf werd in de eerste helft een sterke groei gerealiseerd, waarbij in alle segmenten hogere resultaten werden geboekt.
14/08 08u00  Topman Curetis USA vertrektAMSTERDAM (AFN) - De topman van Curetis USA, Christopher Bernard, vertrekt bij de onderneming. Dat werd dinsdag bekendgemaakt door het in Amsterdam genoteerde Duitse bedrijf. Hij zal op 1 september worden opgevolgd door Chris Emery.
14/08 07u45  Lagere winst voor energieconcern RWEESSEN (AFN) - Het Duitse energieconcern RWE heeft in de eerste helft van dit jaar een lagere winst geboekt. Het bedrijf had te maken met lagere elektriciteitsprijzen en gedaalde volumes bij de opwekking van stroom, mede vanwege onderhoudswerkzaamheden. RWE is volop bezig met een complexe deal met zijn Duitse branchegenoot E.ON over een opsplitsing van energieleverancier Innogy.
14/08 07u45  Investeerder KKR ondersteunt mkbAMSTERDAM (AFN) - De Amerikaanse investeerder KKR gaat in samenwerking met de Britse vermogensbeheerder Schroders en het Nederlandse NEOS het midden- en kleinbedrijf ondersteunen. De partijen kondigden dinsdag aan de krachten te bundelen.
14/08 07u45  Lucerne Capital meldt belang in BesiAMSTERDAM (AFN) - Lucerne Capital Management heeft een belang in BE Semiconductor Industries (Besi) aangemeld bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dat bleek dinsdag uit een melding bij de toezichthouder.
14/08 07u45  Advies Flow Traders omlaag bij Morgan StanleyAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het advies voor het aandeel van beursintermediair Flow Traders is door analisten van Morgan Stanley verlaagd naar underweight van equal-weight. Het koersdoel ging daarbij van 19,65 euro naar 20,10 euro, zo kwam dinsdag naar voren uit een rapport.
14/08 07u15  Industrie China produceert minder dan verwachtPEKING (AFN/BLOOMBERG) - De Chinese industriële productie groeide in juli met 6 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Dat is minder dan verwacht, zo bleek dinsdag.
14/08 07u00  'Anbang wil Vivat definitief verkopen'AMSTERDAM (AFN) - De Chinese investeerder Anbang wil de Nederlandse verzekeraar Vivat definitief verkopen. Dat schrijft De Telegraaf dinsdag. Anbang heeft de afgelopen weken een aantal internationale zakenbanken aangeschreven met de vraag of ze een voorstel willen indienen voor het verkopen van de eigenaar van Zwitserleven, Proteq, Reaal en Actiam.
13/08 22u15  Crisis lira sleurt ook Wall Street omlaagNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met verliezen de dag uitgegaan. Beleggers verwerkten de verdere daling van de Turkse lira en leken niet gerust op de gevolgen voor met name financiële fondsen, ook al hebben die niet veel Turkse bezittingen.
13/08 21u45  Crisis lira raakt ook andere valutaAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De economische crisis in Turkije waardoor de lira een duikvlucht neemt zorgt ook voor druk op munteenheden uit andere opkomende economieën. Investeerders deden wereldwijd niet alleen Turkse beleggingen van de hand, maar haalden ook geld weg uit landen als Zuid-Afrika, Argentinië en India.
13/08 19u45  Zwalkend Wall Street kauwt op crisis liraNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden maandag halverwege de handel licht in de min. Beleggers hadden moeite om in te schatten in hoeverre de economische crisis in Turkije gevolgen kan hebben voor met name financiële fondsen. De koersen schommelde tussen winst en verlies.
13/08 19u00  FNG maakt ruimte voor financiering groeiMECHELEN (AFN) - Kledingbedrijf FNG start met een programma waarmee het in totaal 100 miljoen euro kan ophalen via notes voor de middellange termijn. Dat laat het in Amsterdam genoteerde bedrijf nabeurs weten.
13/08 18u45  Argentinië grijpt in bij koersdipBUENOS AIRES (AFN/BLOOMBERG) - De centrale bank van Argentinië heeft ingegrepen om iets te doen aan de waardedaling van de peso. Die zakte naar het laagste niveau ooit.
13/08 18u00  Nieuwe knauw ING op rode beursdagAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs is maandag met verlies gesloten. Met name financiële aandelen stonden door de crisis rond de Turkse lira onder druk. In Amsterdam had ING, dat veel activiteiten heeft in Turkije, het zwaar te verduren. Beleggers probeerden in de schatten of en in welke mate de Turkse crisis overslaat naar de Europese financiële markten en bankensector.
13/08 17u00  Zakenreiziger zelfde af bij Delta en AF-KLMATLANTA (AFN) - Air France-KLM en Delta gaan hun speciale acties voor zakelijk reizigers op elkaar afstemmen. De volgens Delta hoogst gewaardeerde voorkeursregelingen voor zakenreizigers zijn vanaf het vierde kwartaal hetzelfde bij beide luchtvaartmaatschappijen.
13/08 16u45  Tata Steel profiteert van aantrekkende vraagMUMBAI (AFN/BLOOMBERG) - Tata Steel heeft zijn winst in het afgelopen kwartaal verdubbeld ten opzichte van een jaar eerder. De Indiase staalreus, waartoe ook de voormalige hoogovens in IJmuiden behoren, profiteerde van een toenemende wereldwijde vraag door lagere staalexport uit China.
13/08 16u00  ING onder druk op crisis Turkse liraAMSTERDAM (AFN) - Banken stonden maandag in de middaghandel onder druk op de Europese beurzen door de crisis rond de Turkse lira. In Amsterdam had vooral ING, dat veel activiteiten heeft in Turkije, het zwaar te verduren. Beleggers maken zich zorgen dat de Turkse crisis overslaat naar de Europese financiële markten en bankensector.
13/08 16u00  Tesla-baas geeft uitleg over vreemde tweetsPALO ALTO (AFN) - Tesla-baas Elon Musk is met een uitgebreide toelichting gekomen op de tweets over het van de beurs halen van Tesla en vooral dat de financiering al rond zou zijn. Volgens Musk wordt gesproken met het Saudische staatsinvesteringsfonds over een rol bij het mogelijk beëindigen van de beursnotering van de bouwer van elektrische auto's.
13/08 15u45  Wall Street reageert op Turkije en TeslaNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met kleine bewegingen aan de handel begonnen. Net als in Azië en Europa blijven de zorgen rond de economische crisis in Turkije ook in New York boven de markt hangen. Dat zorgt vooral voor druk op financiële fondsen.
13/08 15u15  'Lager onderliggend resultaat Aegon'AMSTERDAM (AFN) - Aegon presenteert over het eerste halfjaar een onderliggende brutowinst die naar verwachting enkele procenten lager ligt dan een jaar eerder. In doorsnee verwachten analisten een onderliggende brutowinst van 1 miljard euro, zo'n 2 procent minder dan in het eerste halfjaar van 2017. Dat blijkt uit een peiling onder marktvorsers door de verzekeraar vooruitlopend op de halfjaarcijfers op donderdag.
13/08 15u00  'Turkse onrust raakt ook weer Wall Street'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan maandag naar verwachting lager beginnen. Net als in Azië en Europa blijven de zorgen rond de economische crisis in Turkije ook boven Wall Street hangen. De financiële fondsen lijken opnieuw een moeilijke dag te krijgen.
13/08 14u45  'Kans op hoger dividend bij NN Group'AMSTERDAM (AFN) - De kans is groot dat NN Group (Nationale-Nederlanden) bij de publicatie van de kwartaalcijfers het interimdividend verhoogt. Kenners geraadpleegd door persbureau Bloomberg achten de kans groot dat de verzekeraar daartoe zal beslissen. NN komt donderdag met cijfers over het tweede kwartaal naar buiten.
13/08 13u45  Vraag OPEC-olie iets minder sterk in 2019WENEN (AFN/RTR) - De vraag naar olie van oliekartel OPEC zal in 2019 wat minder sterk zijn dan eerder gedacht. De wereldwijde vraag naar OPEC-olie komt volgend jaar naar verwachting uit op iets meer dan 32 miljoen vaten per dag. Dat zijn 130.000 vaten minder dan bij de prognose vorige maand.
13/08 13u30  NSI geeft aandelen uit voor stockdividendHOOFDDORP (AFN) - Vastgoedbedrijf NSI geeft 100.000 nieuwe aandelen uit als stockdividend. Volgens het bedrijf heeft 34,8 procent van de aandeelhouders gekozen om het interim-dividend van 1,04 euro per aandeel uit te laten keren in aandelen.
13/08 12u15  Geduld bij piloten Air France raakt opPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Piloten van Air France leggen in september mogelijk opnieuw het werk neer. De Franse pilotenvakbond SNPL zegt maandag niet eeuwig te willen wachten op de aanstelling van een nieuwe bestuursvoorzitter bij Air France-KLM die onderhandelingen over het verbeteren van de arbeidsvoorwaarden kan voortzetten.
13/08 12u00  Beurzen lager door Turkse zorgenAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen verloren maandag opnieuw terrein na de forse verliezen van voor het weekeinde. De aandacht bleef uitgaan naar de Turkse lira, die ondanks maatregelen van de Turkse centrale bank opnieuw daalde. Beleggers maken zich zorgen dat de Turkse crisis overslaat naar de Europese financiële markten en bankensector.
13/08 11u45  Rabobank komt duurzame beleggers tegemoetUTRECHT (AFN) - Rabobank heeft voor 1,2 miljard euro aan waardepapieren uitgegeven in het kader van zijn zogeheten ESG-programma. Dat biedt beleggers de mogelijkheid tot kortetermijninvesteringen in Rabobank gerelateerd aan criteria als milieu, maatschappij en goed bestuur.
13/08 11u30  Woordvoerder Erdogan: Turkse economie sterkISTANBUL (AFN/RTR) - De Turkse economie is sterk en er worden door de autoriteiten maatregelen genomen voor financiële stabiliteit. Dat meldde een woordvoerder van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan op Twitter.
13/08 09u15  Turkse crisis houdt beurzen in greepAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is maandag in de min geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met verliezen. De aandacht bleef uitgaan naar de Turkse lira, die ondanks maatregelen van de Turkse centrale bank opnieuw daalde. Beleggers maken zich zorgen dat de Turkse crisis overslaat naar de Europese financiële markten en bankensector.
13/08 09u15  Maatregelen Turkse centrale bank om liraANKARA (AFN/RTR) - De Turkse centrale bank heeft een aantal maatregelen aangekondigd om de sterke koersdaling van de lira tegen te gaan. Zo worden de reserve-eisen voor lira's en buitenlandse valuta's voor Turkse banken verlaagd en stelt de centrale bank ,,alle noodzakelijke liquiditeit'' beschikbaar voor banken.
13/08 09u00  DSM begint aandeleninkoopprogrammaHEERLEN (AFN) - Speciaalchemieconcern DSM begint maandag met een aandeleninkoopprogramma van circa 99 miljoen euro om een aandelencompensatieplan en een dividenduitkering in aandelen te dekken.
13/08 08u15  Cao-overleg KLM en piloten in moeilijke faseAMSTERDAM (AFN) - De onderhandelingen over een nieuwe cao voor piloten van KLM bevinden zich volgens de luchtvaartmaatschappij in een moeilijke fase. Pilotenvakbond VNV zou volgens berichtgeving in De Telegraaf aansturen op een staking om de roep om betere arbeidsvoorwaarden kracht bij te zetten. Het gaat naast meer loon ook om verlichting van de werkdruk.
13/08 08u15  Onrust op beurzen in Azië door Turkse liraTOKIO (AFN) - De aandelenbeurzen in het Verre Oosten gingen maandag fors omlaag. De val van de Turkse lira, die een nieuw dieptepunt bereikte, zorgde voor onrust onder beleggers en sleepte ook andere valuta van opkomende markten mee. De Japanse yen die in onzekere tijden als een veilige haven wordt beschouwd zat daarentegen in de lift en drukte op de Japanse exportbedrijven.
13/08 08u15  'Beurshandel in teken Turkije en cijfers'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs lijkt maandag lager te beginnen. Ook de andere Europese beursgraadmeters zullen met verliezen openen. Beleggers hebben een drukke cijferweek voor de boeg. Ook blijft de aandacht uitgaan naar de Turkse lira. Op het Damrak is het maandag nog rustig aan het cijferfront.
13/08 07u45  HelloFresh voert investeringen opBERLIJN (AFN) - Bezorger van maaltijdboxen HelloFresh gaat de komende maanden meer investeren om groei aan te jagen. Dat heeft tot gevolg dat het Duitse bedrijf in het laatste kwartaal van dit jaar nog niet quitte zal draaien, waar eerder wel van uit was gegaan. Het punt break-even wordt nu pas in de loop van volgend jaar bereikt, zo is de verwachting.
13/08 07u30  Turkse lira nog verder omlaagANKARA (AFN/BLOOMBERG) - De Turkse lira verloor maandag verder aan waarde na de vrije val vorige week. De munt daalde nog eens 10 procent tot een nieuw dieptepunt ten opzichte van de dollar. De Turkse minister van Financiën zou met plannen komen om de rust op de markt te proberen te herstellen.
13/08 06u45  Detailhandel zet meer omDEN HAAG (AFN) - De omzet van de detailhandel was in juni 3 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag. Het verkoopvolume groeide met 2,8 procent, aldus het statistiekbureau.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

11x AEX begint met kleine winst20/08 09u30 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse effectenbeurs is maandag met een kleine winst begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden licht hoger. Beleggers kijken vooral uit naar de handelsonderhandelingen tussen China en de Verenigde Staten die later deze week worden gehouden.
10x VW roept honderdduizenden auto's terug20/08 13u30 - Belegger.nl: WOLFSBURG (AFN/DPA) - Volkswagen roept wereldwijd bijna 700.000 auto's van het type Tiguan en Touran terug. Bij het dakraam is een technisch probleem ontdekt, waardoor kortsluiting kan ontstaan, laat de autofabrikant weten.
8x Financiële baas Rocket Internet vertrekt20/08 08u30 - Belegger.nl: BERLIJN (AFN/BLOOMBERG) - De financiële directeur van de Duitse start-upinvesteerder Rocket Internet vertrekt. Peter Kimpel wil een ,,nieuwe management-uitdaging aangaan''. Hij stapt begin oktober op.
8x Value8 verkoopt belang in Warmako20/08 08u30 - Belegger.nl: BUSSUM (AFN) - Value8 verkoopt zijn belang van 30 procent in Warmako aan oprichter, directeur en meerderheidsaandeelhouder Wouter Koornneef. Dat werd maandag bekendgemaakt. Financiële details werden niet verstrekt, maar volgens de investeerder heeft de overname van het minderheidsbelang tegen boekwaarde plaatsgevonden.
8x 'Geen hoog rendement door overname Euronext'20/08 10u15 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - Een overname door Euronext van de derivatenverwerkingstak van het financiële marktonderzoekbureau IHS Markit levert waarschijnlijk geen hoog rendement op. Dat verwachten analisten van ING naar aanleiding van berichten dat de beursuitbater de belangrijkste gegadigde lijkt te zijn om het onderdeel over te nemen. Wel denken ze dat kostensynergieën mogelijk zijn.
8x Britse miljoenenboete voor KPMG20/08 10u30 - Belegger.nl: LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De internationale accountantsorganisatie KPMG heeft een miljoenenboete opgelegd gekregen in het Verenigd Koninkrijk. De firma moet 2,1 miljoen Britse pond (meer dan 2 miljoen euro) aftikken vanwege fouten in de klantrelatie met modemerk Ted Baker.
8x Staat haalt 1,8 miljard euro op20/08 12u15 - Belegger.nl: DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heeft ruim 1,8 miljard euro opgehaald met de heropening van een lening die loopt tot 31 oktober. Dat heeft het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekendgemaakt.
7x Duitse producentenprijzen iets gestegen20/08 08u30 - Belegger.nl: WIESBADEN (AFN) - De producentenprijzen in Duitsland zijn in juli met 0,2 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau in Wiesbaden.
7x Total weg uit Iran20/08 11u45 - Belegger.nl: TEHERAN (AFN/RTR) - De Franse olie- en gasreus Total doet geen zaken meer in Iran. Volgens de Iraanse olieminister heeft het land al zijn activiteiten in het land officieel gestaakt onder dreiging van de sancties die de Verenigde Staten, zo meldde de Iraanse staatstelevisie.
7x Klanten weten Estée Lauder te vinden20/08 14u00 - Belegger.nl: NEW YORK (AFN) - Het Amerikaanse cosmeticamerk Estée Lauder heeft afgelopen jaar meer omzet geboekt. De huidverzorgings-, make-up- en parfumdivisies groeiden flink, de haarverzorgingstak bleef wat achter. Wisselkoerseffecten gaven de verkoopcijfers extra glans. Voor volgend jaar verwacht Estée Lauder verdere groei. Wel wordt een al aangekondigde reorganisatie duurder dan eerder gepland.

Statistieken

Artikels:
31569
Gelezen:
27105
Aantal lezers nu:
59


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven