zaterdag 20 oktober 2018, week 42


U bent nu hier: Meer nieuws van Autozine

Laatste updatecontrole: vandaag om 10u30
 

Autozine

Verbergen Tonen
20/10 00u00  Autotest: Opel Combo Tour Opel introduceert de geheel nieuwe Combo. Zoiets vraagt om een grootse onthulling op een autoshow, maar dit keer kiest Opel voor een andere aanpak. Om de aandacht niet te hoeven delen met de vele andere primeurs op een autoshow, maakt de nieuwe Combo een toer door Europa. In verschillende steden kunnen klanten, dealers en journalisten kennis maken met de nieuwe Combo. Proefrijden kon nog niet, proefzitten wel...10 
19/10 00u00  Opel kondigt 8 nieuwe modellen aan Opel zet het productoffensief vanuit het PACE!-plan voort. Daarmee wil het beantwoorden aan de behoeften van de klant en voldoen aan de ingrijpende nieuwe CO2-richtlijnen die in geheel Europa vanaf 2020 gelden. Het modellengamma van de toekomst moet zorgen voor een duurzame, succesvolle ontwikkeling van zowel de autofabrikant als het dealernetwerk. Vanaf begin 2019 tot eind 2020 introduceert Opel acht nieuwe of vernieuwde modellen, vooral in de populairste en snelst groeiende segmenten. Uiteindelijk heeft Opel dan een van de jongste modellengamma's van alle grote merken.
18/10 00u00  Autotest: Mercedes-Benz E300e Bij de Mercedes-Benz E-Klasse draait het om luxe en comfort. Dat wordt bereikt door het inzetten van moderne techniek die het autorijden makkelijker en comfortabeler maakt. Daarom is het eigenlijk vreemd dat Mercedes-Benz tot nu toe vooral inzette op traditionele benzine- en dieselmotoren. Gelukkig is de E-Klasse nu ook vooruitstrevend als het gaat om de aandrijving, want de quot;E300e quot; is voorzien van de vierde generatie plug-in hybride-techniek van Mercedes-Benz.
18/10 00u00  Volvo en nVidia gaan meer samenwen Volvo Cars en NVIDIA, toonaangevend fabrikant van hardware voor gebruik met kunstmatige intelligentie ofwel Artificial Intelligence (AI), bundelen hun krachten voor de ontwikkeling van een uiterst geavanceerde kernprocessor die geschikt is voor AI. Volvo past deze toe in de volgende generatie Volvo-modellen. Hierdoor worden de veiligheidsvoorzieningen van Volvo betrouwbaarder.
18/10 00u00  Productie Audi A1 gestart In de SEAT fabriek in Barcelona is de productie van de nieuwe Audi A1 gestart. De compacte Audi wordt exclusief in deze fabriek gefabriceerd en van daaruit naar alle markten gedistribueerd waar de A1 wordt verkocht. Na de Q3 is de compacte Audi A1 het tweede premium model dat de Spaanse fabriek bouwt.
18/10 00u00  Zelfrijdende RangeRover rondt ring UK Een Range Rover Sport heeft als eerste zelfrijdend een route voltooid op een van de meest uitdagende wegen van het Verenigd Koninkrijk. Het prototype van de zelfrijdende Range Rover Sport wisselde succesvol van rijbaan, anticipeerde op het verkeer en nam rotondes op de uitdagende Coventry Ring Road.
18/10 00u00  Ford start productie StreetScooter Ford is op het Europese hoofdkantoor in Keulen gestart met de productie van de elektrische Deutsche Post StreetScooter WORK XL bedrijfswagen. De middelgrote elektrische bedrijfswagen, met een Transit chassis en cabine, wordt geproduceerd in de joint venture-fabriek Ford Otosan in Kocaeli (Turkije). Het voertuig heeft een elektrische aandrijflijn en heeft een opbouw ontworpen naar specificaties van StreetScooter. Ongeveer 180 Ford-werknemers werken in twee ploegendiensten om maximaal 16 WORK XL- bedrijfswagens per dag te maken, wat zorgt voor een productiecapaciteit van 3.500 autos per jaar.
17/10 23u00  Alle Smarts elektrisch vanaf 2019 Vanaf 1 januari 2019 is Smart in Nederland een 100% elektrisch automerk. De overstap van Smart naar volledig elektrisch sluit aan bij de CASE-strategie (Connected, Autonomous, Shared, Electric) waarop de mobiliteit van de toekomst bij Smart gebaseerd is. Onder de vlag van het nieuwe product- en technologiemerk EQ staan de Smart ForTwo en de vierpersoons Smart ForFour garant voor emissievrije urban mobility.
17/10 22u45  BMW introduceert X7 BMW introduceert de X7. Het grootste BMW X model is 5.151 millimeter lang, 2.000 millimeter breed en heeft een hoogte van 1.805 millimeter. De wielbasis bedraagt 3.105 millimeter. De heldere designtaal omvat een prominent front, grote ramen, een grote bodemvrijheid, een lange daklijn en een in twee delen te openen achterklep. Exclusieve details zijn er ook, onder meer diverse chroomelementen. Adaptieve LED-koplampen zijn standaard op de BMW X7. BMW Laserlight is optioneel verkrijgbaar. De productie van de BMW X7 vindt plaats in de BMW fabriek in Spartanburg (Verenigde Staten). De marktintroductie is eind maart 2019.
16/10 23u45  Diversen: GTC 2018 Wilt u weten hoe de autowereld er volgend jaar uitziet? Ga dan naar een autotentoonstelling. Wilt u weten hoe de autowereld er over 5 tot 10 jaar uitziet? Dan is een bezoekje aan quot;GTC 2018 quot; de moeite waard. Op deze conferentie ontmoeten autofabrikanten en ontwikkelaars van intelligente computertechniek elkaar. Samen ontwikkelen ze de auto van de toekomst.
16/10 18u00  Hertz treedt toe tot SkyTeam Autoverhuurbedrijf Hertz heeft aangekondigd dat het als eerste niet-luchtvaartmaatschappij partner wordt van SkyTeam, een van de meest toonaangevende luchtvaartallianties ter wereld. Per 16 oktober 2018 kunnen Frequent Flyers van alle twintig aangesloten luchtvaartmaatschappijen bij SkyTeam genieten van verschillende autohuurvoordelen, terwijl ze Frequent Flyer Miles verdienen als ze een auto huren bij Hertz.
16/10 18u00  Ford test IPM Stel een wereld voor waarin bij een druk kruispunt niet langer voor een rood stoplicht hoeft te geworden gewacht en dat het alleen nog nodig is te stoppen wanneer de bestemming is bereikt. Ford test een nieuwe technologie waarin connected cars dit mogelijk maken. Het bedrijf liet zich daarvoor inspireren door de manier waarop voetgangers zich een weg banen door een drukke menigte, namelijk door te vertragen of te versnellen om botsingen te vermijden, zonder stil te staan.
16/10 17u45  Porsche Panamera nu als GTS Porsche heeft twee nieuwe, extra sportieve uitvoeringen toegevoegd aan zijn Panamera-reeks. De Panamera GTS en Panamera GTS Sport Turismo onderscheiden zich door hun 4,0-liter V8 bi-turbomotor (338 kW / 460 pk), dynamische onderstel met driekamer-luchtvering en unieke designelementen en uitrusting. Standaard is bijvoorbeeld het SportDesign Pakket met zwarte exterieurdetails en veel alcantara in het interieur. Bovendien levert Porsche nu voor het eerst een Head-Up Display op de Panamera.
15/10 17u15  Nissan LEAF voorziet wijk van stroom Voor het eerst in Nederland heeft een elektrische deelauto stroom terug geleverd aan het publieke elektriciteitsnet. Een Nissan LEAF van Buurauto leverde tijdens een test in Amsterdam elektriciteit aan woningen via een Vehicle-to-Grid-laadpaal van NewMotion. In dit proefproject werken Nissan, Buurauto, NewMotion, Alliander en Amsterdam Smart City samen. Deze pilot baant de weg voor de groeiende vloot elektrische deelautos om gezamenlijk als energiebuffer bij te dragen aan de omschakeling naar duurzame energie.
15/10 16u15  Hyundai werkt met Perceptive Automatica Hyundai CRADLE, het onderdeel van Hyundai Motor Company voor nieuwe technologie, investeert in Perceptive Automata; een Amerikaanse startup die software voor autonome autos en systemen ontwikkelt. CRADLE staat voor Center for Robotic-augmented Design in Living Experiences; Hyundais centrum voor met robotica verbeterd design voor de dagelijkse praktijk. Met CRADLE breidt Hyundai zijn automotive-activiteiten uit naar aanverwante activiteiten op het gebied van vervoer over de weg en daarbuiten. Hyundai wil het innovatieconcept CRADLE wereldwijd toepassen en investeert nu in Perceptive Automata in Amerika.
Laatste update: vandaag om 0u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
15/10 14u15  Nieuwe Skoda heet ScalaSCALA. Dat wordt de naam van het nieuwe compacte model van Skoda. Na eerst het silhouet van het toekomstige compacte model te hebben getoond, geeft Skoda nu prijs hoe hij gaat heten. De naam stamt af van het Latijnse woord scala, dat letterlijk trap of ladder betekent. De naam staat ook synoniem voor de volgende grote stap van de Tsjechische autofabrikant in het compacte segment. Daarnaast heeft de Skoda SCALA nog een nieuw kenmerk: als eerste Europese productiemodel van het merk is de achterklep nu voorzien van afzonderlijke Skoda-letters in plaats van een logo.
15/10 10u30  Porsche gaat met Taycan elektrischZes miljard euro aan investeringen, 1.200 nieuwe medewerkers alleen al voor de Taycan, een verdere ontwikkeling van Porsche Production 4.0 en een ongeevenaard kennisoffensief in het hele bedrijf. Met een duidelijke toewijding aan elektrische mobiliteit ondergaat Porsche een enorme transformatie en onderstreept het sportwagenmerk zijn toekomstige levensvatbaarheid.
14/10 19u15  Import diesels daalt 37 procentDe import van gebruikte dieselautos neemt sinds afgelopen winter zienderogen af, blijkt uit een analyse van BOVAG. In maart 2018 werden nog 5.572 tweedehands diesels naar Nederland gehaald en sindsdien daalt dat aantal gestaag, tot 3.484 in september, oftewel 37,4 procent minder dan een halfjaar eerder en het laagste niveau sinds januari 2016.
14/10 19u15  Mercedes-Benz vanaf 2022 elektrischMercedes-Benz zet nieuwe stappen met betrekking tot de elektrificatie van de auto. In 2022 zal het gehele portfolio van Mercedes-Benz Cars geelektrificeerd zijn. Er zullen elektrische alternatieven in elk segment worden geboden, van Smart tot SUV. Er zullen in totaal meer dan 130 varianten beschikbaar zijn, van een 48-volt elektrisch boordsysteem met EQ Boost tot plug-in hybrids en volledig elektrische modellen. Het elektro-offensief vindt plaats onder de vlag van het nieuwe technologie- en productmerk EQ.
14/10 00u00  Allego laadt slimmer met EV CloudAllego biedt bedrijven en e-rijders meer controle over laadsessies. Allegos EV Cloud is uitgebreid met een slimme laadoplossing die bedrijven, netbeheerders en energieleveranciers in staat stelt om de energievraag van elektrische autos te beinvloeden. Het verschuift en verspreidt laadsessies van elektrische voertuigen (EVs), bijvoorbeeld naar tijdstippen waarop duurzame energie wordt geproduceerd, als de energieprijzen laag zijn of om de energiecapaciteit op het net of op de netaansluiting te beheren.
14/10 00u00  Toyota PROACE nu ook met 4x4De PROACE van Toyota is binnenkort verkrijgbaar met vierwielaandrijving. Aan het begin van de Paris Motor Show (4-14 oktober 2018) sloten Toyota importeur Louwman amp; Parqui en Automobiles Dangel hiertoe een overeenkomst. De PROACE 4x4 komt eind november 2018 naar Nederland.
14/10 00u00  Volvo prijst nieuwe V60 Cross CountryVolvo maakt de prijzen van de nieuwe V60 Cross Country bekend. De avontuurlijke versie van de V60 is leverbaar vanaf 59.995 euro. Hierbij gaat het om D4 AWD Geartronic Intro Edition. De nieuwe Volvo-estate staat vanaf begin volgend jaar bij de dealer.
13/10 00u00  Lexus geeft prijzen ES 300h vrijLexus maakt de prijzen bekend van de ES. De middenklasser is leverbaar vanaf 52.995 euro (lease vanaf 699 euro). De Lexus ES combineert het profiel van een coupe met de ruimte en luxe van een sedan uit het hogere segment. De nieuwe Lexus ES maakt momenteel zijn Europese debuut op de Paris Motor Show (4-14 oktober 2018). De Lexus ES 300h arriveert met de kerst bij de dealers. Vanaf begin volgend jaar zal de nieuwe Lexus in Nederland leverbaar zijn.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

10x Autotest: Opel Combo Tour20/10 00u00 - Autozine: Opel introduceert de geheel nieuwe Combo. Zoiets vraagt om een grootse onthulling op een autoshow, maar dit keer kiest Opel voor een andere aanpak. Om de aandacht niet te hoeven delen met de vele andere primeurs op een autoshow, maakt de nieuwe Combo een toer door Europa. In verschillende steden kunnen klanten, dealers en journalisten kennis maken met de nieuwe Combo. Proefrijden kon nog niet, proefzitten wel...
1x Volvo prijst nieuwe V60 Cross Country14/10 00u00 - Autozine: Volvo maakt de prijzen van de nieuwe V60 Cross Country bekend. De avontuurlijke versie van de V60 is leverbaar vanaf 59.995 euro. Hierbij gaat het om D4 AWD Geartronic Intro Edition. De nieuwe Volvo-estate staat vanaf begin volgend jaar bij de dealer.
1x Toyota PROACE nu ook met 4x414/10 00u00 - Autozine: De PROACE van Toyota is binnenkort verkrijgbaar met vierwielaandrijving. Aan het begin van de Paris Motor Show (4-14 oktober 2018) sloten Toyota importeur Louwman amp; Parqui en Automobiles Dangel hiertoe een overeenkomst. De PROACE 4x4 komt eind november 2018 naar Nederland.
1x Porsche gaat met Taycan elektrisch15/10 10u30 - Autozine: Zes miljard euro aan investeringen, 1.200 nieuwe medewerkers alleen al voor de Taycan, een verdere ontwikkeling van Porsche Production 4.0 en een ongeevenaard kennisoffensief in het hele bedrijf. Met een duidelijke toewijding aan elektrische mobiliteit ondergaat Porsche een enorme transformatie en onderstreept het sportwagenmerk zijn toekomstige levensvatbaarheid.
1x Opel kondigt 8 nieuwe modellen aan19/10 00u00 - Autozine: Opel zet het productoffensief vanuit het PACE!-plan voort. Daarmee wil het beantwoorden aan de behoeften van de klant en voldoen aan de ingrijpende nieuwe CO2-richtlijnen die in geheel Europa vanaf 2020 gelden. Het modellengamma van de toekomst moet zorgen voor een duurzame, succesvolle ontwikkeling van zowel de autofabrikant als het dealernetwerk. Vanaf begin 2019 tot eind 2020 introduceert Opel acht nieuwe of vernieuwde modellen, vooral in de populairste en snelst groeiende segmenten. Uiteindelijk heeft Opel dan een van de jongste modellengamma's van alle grote merken.
0x Lexus geeft prijzen ES 300h vrij13/10 00u00 - Autozine: Lexus maakt de prijzen bekend van de ES. De middenklasser is leverbaar vanaf 52.995 euro (lease vanaf 699 euro). De Lexus ES combineert het profiel van een coupe met de ruimte en luxe van een sedan uit het hogere segment. De nieuwe Lexus ES maakt momenteel zijn Europese debuut op de Paris Motor Show (4-14 oktober 2018). De Lexus ES 300h arriveert met de kerst bij de dealers. Vanaf begin volgend jaar zal de nieuwe Lexus in Nederland leverbaar zijn.
0x Allego laadt slimmer met EV Cloud14/10 00u00 - Autozine: Allego biedt bedrijven en e-rijders meer controle over laadsessies. Allegos EV Cloud is uitgebreid met een slimme laadoplossing die bedrijven, netbeheerders en energieleveranciers in staat stelt om de energievraag van elektrische autos te beinvloeden. Het verschuift en verspreidt laadsessies van elektrische voertuigen (EVs), bijvoorbeeld naar tijdstippen waarop duurzame energie wordt geproduceerd, als de energieprijzen laag zijn of om de energiecapaciteit op het net of op de netaansluiting te beheren.
0x Mercedes-Benz vanaf 2022 elektrisch14/10 19u15 - Autozine: Mercedes-Benz zet nieuwe stappen met betrekking tot de elektrificatie van de auto. In 2022 zal het gehele portfolio van Mercedes-Benz Cars geelektrificeerd zijn. Er zullen elektrische alternatieven in elk segment worden geboden, van Smart tot SUV. Er zullen in totaal meer dan 130 varianten beschikbaar zijn, van een 48-volt elektrisch boordsysteem met EQ Boost tot plug-in hybrids en volledig elektrische modellen. Het elektro-offensief vindt plaats onder de vlag van het nieuwe technologie- en productmerk EQ.
0x Import diesels daalt 37 procent14/10 19u15 - Autozine: De import van gebruikte dieselautos neemt sinds afgelopen winter zienderogen af, blijkt uit een analyse van BOVAG. In maart 2018 werden nog 5.572 tweedehands diesels naar Nederland gehaald en sindsdien daalt dat aantal gestaag, tot 3.484 in september, oftewel 37,4 procent minder dan een halfjaar eerder en het laagste niveau sinds januari 2016.
0x Nieuwe Skoda heet Scala15/10 14u15 - Autozine: SCALA. Dat wordt de naam van het nieuwe compacte model van Skoda. Na eerst het silhouet van het toekomstige compacte model te hebben getoond, geeft Skoda nu prijs hoe hij gaat heten. De naam stamt af van het Latijnse woord scala, dat letterlijk trap of ladder betekent. De naam staat ook synoniem voor de volgende grote stap van de Tsjechische autofabrikant in het compacte segment. Daarnaast heeft de Skoda SCALA nog een nieuw kenmerk: als eerste Europese productiemodel van het merk is de achterklep nu voorzien van afzonderlijke Skoda-letters in plaats van een logo.

Statistieken

Artikels:
35188
Gelezen:
19056
Aantal lezers nu:
56


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven