dinsdag 22 mei 2018, week 21


U bent nu hier: Meer nieuws van AD.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u45
 

AD.nl

Verbergen Tonen
22/05 17u45  Iedereen kan doneren voor grensmuur van Trump Een Republikeins congreslid uit Tennessee heeft een wet geïntroduceerd die het mogelijk moet maken voor Amerikanen om te doneren voor de bouw van de grensmuur met Mexico. President Donald Trump stelt al sinds 2015 dat de muur betaald moet worden door Mexico, maar daar lijkt weinig van terecht te komen.
22/05 17u45  Erfenis, lust of last? Nalatenschap Een erfenis bestaat lang niet altijd uit een huis, een kunstcollectie of een som geld. Je kunt ook met stevige schulden te maken krijgen. Wat zijn dan je opties? Wie geen risico’s wil lopen kan het best beneficiair aanvaarden.
22/05 17u45  Flevoland wil helft grote grazers uit Oostvaardersplassen Het aantal grote grazers in de Oostvaardersplassen wordt gehalveerd tot zo'n 1100 dieren. Om tot dat aantal te komen worden zo'n 600 edelherten afgeschoten. Konikspaarden moeten uit het gebied verhuizen. Ook mag de natuur niet meer haar vrije gang gaan: waterpeil, aantallen grazers en vegetatie-ontwikkeling worden straks gestuurd door de mens.
22/05 17u45  EU-speech Zuckerberg al bekend: 'We hebben fouten gemaakt' Facebook-topman Mark Zuckerberg zal vanavond opnieuw excuses aanbieden voor de rol van zijn bedrijf in het misbruik van privégegevens van gebruikers. Dat blijkt uit de verklaring, die hij later vandaag gaat geven, maar die nu al is vrijgegeven.
22/05 17u30  Pakketje aannemen voor je buur? Je kunt er iets mee verdienen Het staat in de top 10 van ergernissen: postkantoortje spelen voor de hele buurt. Toch bestaat er iets dat het leed een beetje kan verzachten: een kleine vergoeding voor elk pakketje dat je aanneemt.
22/05 17u30  Verleiders Temptation VIPS bekend: 'Ik versier zelfs een baksteen' Na de bekendmaking van de deelnemers van de eerste editie van Temptation Island VIPS, stappen nu ook de zogenoemde verleiders in de spotlights. Deze sexy mannen en vrouwen proberen een wig te drijven tussen de liefdesrelaties van onder meer model Donny Roelvink en Utopiaan Ruud Zwaan.
22/05 17u30  Deze foto's moet je zien De beeldredactie ziet dagelijks duizenden nieuwsfoto’s. In deze rubriek worden de opvallendste, mooiste of meest bijzondere foto’s geselecteerd. Klik op een van de beelden om deze te vergroten en erdoorheen te bladeren.
22/05 17u30  FIFA: Onvoldoende bewijs voor doping bij Russen Wereldvoetbalbond FIFA zegt onvoldoende bewijs te hebben gevonden dat spelers die in het WK-selectie van Rusland doping hebben gebruikt.
22/05 17u30  AVROTROS rekent op 'betere plek' voor Annemieke Schollaardt AVROTROS ‘hoopt en rekent op’ een beter tijdstip voor dj Annemieke Schollaardt in het programmaschema van NPO Radio 2. Gebeurt dit niet, dan stapt de omroep mogelijk naar de bestuursrechter. Dat vertelt AVROTROS-directeur Eric van Stade aan deze website.
22/05 17u30  Twentse zeeman Gerrit terug na drie maanden op 'rampschip' De Twentse zeeman Gerrit Oonk (47) is weer thuis. De man uit Oldenzaal zat ruim drie maanden vast op een 'rampschip' voor de kust van India. ,,Ik hoop dit nooit meer mee te hoeven maken'', zegt hij.
22/05 17u15  Agent die fatale kogel afvuurde op Mawda (2) 'heeft dit nooit gewild' De agent die het schot zou hebben afgevuurd tijdens een politieachtervolging bij het Belgische Bergen, dat tot de dood van de Koerdische peuter Mawda (2) leidde, is geïdentificeerd maar niet opgepakt. Dat heeft de advocaat van de nabestaanden, Olivier Stein, gezegd.
22/05 17u15  Katja bakt aan IJsselmeer en vitaminebom voor hoogzwangere Sharon Korte updates van de sterren op social media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web voor je af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van BN'ers en celebrity's. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
22/05 17u15  We gaan meer betalen voor ons glaasje rosé Wie deze zomer van een glaasje rosé wil genieten, zal daarvoor meer geld moeten neertellen. De aanvoer van de elegante rosé uit de Provence dreigt op te drogen en dat zorgt onvermijdelijk voor hogere prijzen.
22/05 17u15  Brengt het Europarlement Zuckerberg wél in het nauw? Vanavond vanaf 18:15 mag het Europees Parlement Mark Zuckerberg ondervragen. Slaagt Europa waar het Amerikaanse Congres de Facebookbaas vrijwel geen moment in problemen bracht?
22/05 17u00  Bijenkorf schrapt dubieuze manier van beoordelen Medewerkers van de Bijenkorf in Amsterdam kunnen opgelucht ademhalen: ze hoeven klanten niet meer te vragen om een goede beoordeling.
Laatste update: vandaag om 17u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
22/05 17u00  Sparta neemt na degradatie afscheid van vijftien spelersSparta Rotterdam speelt straks in de Jupiler League in een wat andere samenstelling dan het afgelopen seizoen in de eredivisie. De club liet weten van maar liefst vijftien spelers afscheid te nemen.
22/05 17u00  Minister over dodelijke choking challenge: 'Waarschuw kind voor vreselijke rages'De plotselinge dood van een 15-jarige Haagse scholier na een 'challenge' heeft de discussie over dit soort gevaarlijke rages opnieuw doen oplaaien. Want hoe worden jongeren bewust van de gevaren van de spellen waarvoor zij worden uitgedaagd? ,,Praat er met je kinderen over'', is het advies van minister Hugo de Jonge, die het moeilijk acht om hier vanuit de overheid iets aan te doen.
22/05 16u45  Deense minister: neem vakantie op met ramadanDe Deense minister voor Integratie heeft voor nogal wat ophef gezorgd door moslims in haar land op te roepen tijdens de ramadan vakantie op te nemen. ,,Je kunt geen achttien uur vasten en een bus besturen', gaf minister Inger Støjberg als voorbeeld.
22/05 16u45  Minister De Jonge over challenges: 'Waarschuw kind voor vreselijke rages'De plotselinge dood van een 15-jarige Haagse scholier na een 'challenge' heeft de discussie over dit soort gevaarlijke rages opnieuw doen oplaaien. Want hoe worden jongeren bewust van de gevaren van de spellen waarvoor zij worden uitgedaagd? ,,Praat er met je kinderen over'', is het advies van minister Hugo de Jonge, die het moeilijk acht om hier vanuit de overheid iets aan te doen.
22/05 16u30  Hond ‘adopteert’ negen weeskuikensDe 10-jarige labrador Fred is ‘papa’ geworden. De hond ontfermt zich over negen eendjes bij kasteel Mountfitchet in het Britse Essex, sinds hun moeder is verdwenen.
22/05 16u30  EU-speech Zuckerberg al bekend: ‘We hebben fouten gemaakt’Facebook-topman Mark Zuckerberg zal vanavond opnieuw excuses aanbieden voor de rol van zijn bedrijf in het misbruik van privégegevens van gebruikers. Dat blijkt uit de verklaring, die hij later vandaag gaat geven, maar die nu al is vrijgegeven.
22/05 16u30  NVWA deelt 30 procent meer boetes uit in 2017De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft in het afgelopen jaar 30 procent meer boetes opgelegd dan het jaar daarvoor. Dat blijkt uit het jaarverslag 2017, dat dinsdag openbaar werd gemaakt.
22/05 16u15  Aanslag Manchester wordt herdacht met tattoosHet is vandaag een jaar geleden dat 22 bezoekers omkwamen door een terroristische aanslag bij een concert van Ariana Grande in Manchester. Het Verenigd Koninkrijk staat vandaag stil bij de slachtoffers. Inwoners van Manchester laten trots hun tatoeage zien: de bijen staan voor hun stad en steun voor de nabestaanden van de slachtoffers.
22/05 16u15  Israël klaagt over parodie Toy in Sanne Wallis de ShowActrice-cabaretière Sanne Wallis de Vries heeft zich de woede op de hals gehaald van Israël. Het land is niet te spreken over een parodie van het nummer Toy, waarmee Israël op 13 mei het Eurovisie Songfestival won.
22/05 16u15  Ook deze trainers degradeerden en wonnen een Europa CupDick Advocaat, Aad de Mos en Frank Rijkaard wonnen een Europa Cup, maar konden Sparta niet in de eredivisie houden. Opvallend natuurlijk. Maar ze zijn lang niet de enige trainers die internationale successen vierden én degradeerden. De bekendste voorbeelden op een rij.
22/05 16u00  Ook deze trainers degradeerde en wonnen een Europa CupDick Advocaat, Aad de Mos en Frank Rijkaard wonnen een Europa Cup, maar konden Sparta niet in de eredivisie houden. Opvallend natuurlijk. Maar ze zijn lang niet de enige trainers die internationale successen vierden én degradeerden. De bekendste voorbeelden op een rij.
22/05 16u00  Toppers doen gooi naar wereldrecordDe Toppers willen dit jaar een wereldrecord vestigen tijdens hun Toppers in Concert-shows. Tijdens het voorprogramma moet het wereldrecord canon zingen worden gevestigd, maakte de organisatie bekend.
22/05 16u00  Ondergelopen kelders in Limburg door wolkbreukDe zware onweersbuien boven Limburg zorgen voor veel wateroverlast. Volgens de brandweer zijn er meldingen van water dat door daken naar binnen loopt en van ondergelopen kelders en straten.
22/05 16u00  Dekker teleurgesteld: Jehova's willen geen onafhankelijk onderzoek misbruikDe Jehova's Getuigen stellen geen onafhankelijk onderzoek in naar seksueel misbruik van vooral kinderen binnen hun gemeenschap. Ze vinden dat niet nodig omdat zich maar een paar slachtoffers hebben gemeld, laat een teleurgestelde minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) weten. Ook zouden ze al maatregelen hebben genomen om kinderen beter te beschermen.
22/05 16u00  Trotse minister: Proef met geld voor werkdrukverlaging scholen succesvolMinister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs) is zeer te spreken over de proef waarbij docenten in het basisonderwijs zelf mogen bepalen hoe extra geld voor werkdrukverlaging wordt ingezet. 'Hier staat een trotse minister', aldus Slob vanmiddag in de Tweede Kamer.
22/05 16u00  FC Utrecht denkt aan de toekomst: 'Veel vertrouwen'FC Utrecht sloot het seizoen zaterdag in mineur af, maar de club heeft intussen al grote stappen gezet in de voorbereiding op komend seizoen. De selectie ‘staat’ al, klinkt het binnen de bestuurskamers.
22/05 15u45  Beleven we de warmste mei in driehonderd jaar?Het is zeer waarschijnlijk dat we de warmste meimaand beleven in ruim drie eeuwen. Deze maand komt de gemiddelde temperatuur tussen 16,5 en 16,8 graden uit. Daarmee wordt het oude record (uit 1889!) ruim verbroken.
22/05 15u45  Maker hitshow Steenrijk, Straatarm: Arme gezinnen willen geen luxe levenRijke gezinnen die het met een weekbudget van 50 euro moeten doen en arme gezinnen die zich onderdompelen in luxe. We kijken er maar wat graag naar. Producent Vincent ter Voert ontdekte tijdens de opnames van Steenrijk, Straatarm (SBS 6) dat het uiteindelijk nooit om het geld draait.
22/05 15u30  Maker Steenrijk, Straatarm: Arme gezinnen willen geen luxe levenRijke gezinnen die het met een weekbudget van 50 euro moeten doen en arme gezinnen die zich onderdompelen in luxe. We kijken er maar wat graag naar. Producent Vincent ter Voert ontdekte tijdens de opnames van Steenrijk, Straatarm (SBS 6) dat het uiteindelijk nooit om het geld draait.
22/05 15u30  Toerist redt slechtziende vrouw uit Spuihaven in DordtEen slechtziende vrouw is vanmiddag pardoes de Spuihaven in Dordrecht in gelopen. Voor de ogen van terrasbezoekers bij café De Pul liep ze niet de Spuibrug op, maar liep ze links langs de brugleuning. Ze viel prompt in het water, dat daar bijna twee meter lager staat. Haar blindengeleidehond bleef wel op de kant staan
22/05 15u15  Koster wil zelf maar één seizoen tekenen bij Willem II: 'Ik weet hoe het werkt'Willem II had hem graag voor meerdere seizoenen vastgelegd. Maar Adrie Koster besloot zelf maar een verbintenis aan te gaan voor een seizoen. ,,Ik weet hoe het werkt in de voetbalwereld', zei de 63-jarige Zeeuw vanmiddag bij de ondertekening van zijn eenjarig contract met de Tilburgse club.
22/05 15u00  Minister: intrekken Nederlanderschap jihadistenduo nog niet aan de ordeHet Nederlanderschap van twee in Turkije veroordeelde Syriëgangers wordt op dit moment niet ingetrokken. Het Openbaar Ministerie (OM) moet eerst de veroordeling in Turkije beoordelen, aldus minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) vandaag in de Kamer. Ze sluit niet uit dat de twee na die beoordeling alsnog hun Nederlandse nationaliteit verliezen.
22/05 14u45  ABP laat deelnemers in pensioenpot kijken900.000 deelnemers van het pensioenfonds ABP krijgen een individuele pensioenpot. Zo kunnen ze precies zien hoeveel geld er voor hun pensioen opzij is gelegd.
22/05 14u30  Waterpretpark geteisterd door kwallenplaagDe populaire waterattractie Aquapark Splash in Port Zélande bij Ouddorp is vandaag noodgedwongen dicht vanwege een enorme kwallenplaag. Het water in de haven lag vanmorgen ineens vol met de doorzichtige weekdieren. ,,Ik heb dit nooit eerder meegemaakt'', zegt exploitant Erik Hazelzet.
22/05 14u15  Aandeelhouders akkoord met salaris top ShellAandeelhouders van Shell hebben in meerderheid ingestemd met het beloningsbeleid voor de directie. In aanloop naar de algemene aandeelhoudersvergadering klonk de nodige kritiek op het salaris van de topman Ben van Beurden.
22/05 14u15  Zo overleef je als introvert een druk kantoorBen je ook zo moe na weer een werkdag vol indrukken? Wil je na 8 uur in één ruimte met je collega's het liefst even alleen zijn? Misschien ben je wel introvert, net als carrièrecoach en columniste Charlotte van 't Wout. In De Succesminuut geeft zij drie tips om als introvert je energie op het werk te behouden.
22/05 14u15  'Als hij 89 is, ben ik 65'Over gemak en ongemak in een relatie. Kees (70) is zo iemand die lieve briefjes in de broodtrommel van Karin (46) stopt. Soms heeft ze moeite om al die liefde te ontvangen.
22/05 14u15  Rutte spreekt in India over ontvoerde InsiyaMinister-president Mark Rutte zal bij zijn bezoek aan India deze week de situatie van de ontvoerde Amsterdamse peuter Insiya bespreken.
22/05 14u00  John Kerstens volgt Sharon Dijksma op in Tweede KamerJohn Kerstens keert terug naar de Tweede Kamer voor de PvdA. Hij volgt Sharon Dijksma op, die wethouder wordt in het nieuwe college in Amsterdam.
22/05 14u00  Leden Metropole Orkest krijgen nog maar helft van hun salarisHet Metropole Orkest staat het water aan de lippen en moet vrezen voor de toekomst. Het internationaal gerenommeerde orkest zegt de subsidiekortingen niet meer op te kunnen vangen. De ruim vijftig musici krijgen daardoor nog maar net 50 procent van hun salaris uitbetaald. ,,En dat is simpelweg niet vol te houden.' Het gezelschap vraagt de landelijke overheid dan ook om meer geld.
22/05 14u00  Multinational lijkt op rupsje NooitgenoegHet kabinet doet mee aan een bedenkelijke race naar de bodem om het buitenlandse bedrijven naar de zin te maken, stelt chef parlement Hans van Soest vast. Ondanks alle maatregelen blijven buitenlandse investeerders klagen; het is nooit genoeg voor ze.
22/05 14u00  Katja bakt aan IJsselmeerkust en Borsato's twintig jaar getrouwdKorte updates van de sterren op social media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web voor je af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van BN'ers en celebrity's. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
22/05 14u00  Thijs Römer met ex-vrouw in toneelstuk Blind DateKatja Schuurman staat deze zomer op het toneel met haar ex-man Thijs Römer. De twee zijn te zien in de theatervoorstelling Blind Date, naar de gelijknamige film van Theo van Gogh uit 1996.
22/05 14u00  'Zuster' op dievenpad in ziekenhuis HelmondEen vrouw uit Helmond is afgelopen weekeinde op heterdaad betrapt toen zij, verkleed als verpleegkundige, spullen probeerde te stelen uit het Elkerliek ziekenhuis in Helmond. Een beveiliger van het ziekenhuis hield de vrouw aan.
22/05 14u00  Felicitatie of cryptische boodschap voor slachtoffer aanslagen in Delft?Is het een felicitatie? Een geintje? Of een cryptische boodschap naar aanleiding de recente misdrijven die Delft nog altijd in hun greep houden? Vorige week werden twee coffeeshops het slachtoffer van een aanslag, waarbij ook veel andere panden schade opliepen.
22/05 13u30  Misdaad mag niet lonen: OM eist meer dan 900.000 euro voor witwassenHet Openbaar Ministerie heeft vandaag in de rechtbank Utrecht een boete van 50.000 euro en een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden geëist tegen een voormalige topman van Ballast Nedam. Naast de boete eist het OM dat de verdachte persoonlijk voordeel van 858.794 euro dat hij sinds 2001 verkregen heeft betaalt aan de staat.
22/05 13u30  Griekspoor uitgeschakeld in eerste kwalificatieronde Roland GarrosTallon Griekspoor doet dit niet mee aan het hoofdtoernooi van Roland Garros. De 21-jarige tennisser ging in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi onderuit tegen de Amerikaan Reilly Opelka.10 
22/05 13u15  Sportvisser mag geen loodje meer aan hengel van KabinetDe 1,2 miljoen sportvissers in Nederland mogen straks geen loodje meer gebruiken als zij hun hengel uitwerpen. Het kabinet wil zo de hoeveelheid lood dat nodeloos in het milieu terechtkomt met tienduizenden kilo's per jaar terugdringen.
22/05 13u00  Sportvisser mag geen loodje meer gebruikenDe 1,2 miljoen sportvissers in Nederland mogen straks geen loodje meer gebruiken als zij hun hengel uitwerpen. Het kabinet wil zo de hoeveelheid lood dat nodeloos in het milieu terechtkomt met tienduizenden kilo's per jaar terugdringen.
22/05 13u00  Vragenuurtje over aanpak werkdruk scholen en smerige praktijken scheepvaartParlementariërs ondervragen wekelijks op dinsdagmiddag tijdens het vragenuurtje kabinetsleden over actuele kwesties. Vandaag onder meer op de agenda: besteding van werkdrukmiddelen door schoolbesturen ingeperkt en de smerige praktijken van de scheepvaart.
22/05 13u00  LIVE: Dumoulin jaagt op roze trui in tijdritZestiende etappe in de Giro Tijdrit van 34 kilometer Dumoulin moet 2'11' goedmaken op Yates
22/05 13u00  Hulp stroomt toe na diefstal aangepaste fiets Teun (8)Het emotionele bericht over de gestolen fiets van een jongetje met een spierziekte uit Maarssen leidt tot massale steunbetuigingen. Een doneeractie heeft duizenden euro’s opgeleverd en een fietsenmaker wil een nieuw exemplaar maken.
22/05 12u45  Huizenprijzen zijn nu 27 procent hoger dan in 2013De gemiddelde prijs van koopwoningen lag vorige maand bijna 30 procent hoger dan tijdens het dal van juni 2013. Dat becijferden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.
22/05 12u45  Manchester staat jaar na bomaanslag concert Ariana Grande stil bij slachtoffersVandaag is het een jaar geleden dat 22 bezoekers van een concert van Ariana Grande in Manchester omkwamen bij een terroristische aanslag. Met een ceremonie, een minuut stilte en een muzikale wake staat het Verenigd Koninkrijk vandaag stil bij de slachtoffers. ,,Ik denk aan jullie, vandaag en elke dag'', twitterde de Amerikaanse zangeres vanochtend.
22/05 12u45  Twee doden na neerstorten vliegtuigje BergambachtBij een vliegtuigongeluk in een weiland aan de Zuidbroek in Bergambacht zijn twee doden gevallen.
22/05 12u30  LIVE: Dumoulin op zoek naar roze in tijdritZestiende etappe in de Giro Tijdrit van 34 kilometer Dumoulin moet 2'11' goedmaken op Yates
22/05 12u30  Deschamps: Frankrijk geen favoriet op WKVolgens bondscoach Didier Deschamps is Frankrijk geen favoriet op het naderende WK voetbal in Rusland. ,,Duitsland, Brazilië en Spanje zijn veel verder in hun ontwikkeling dan wij. Deze drie landen steken duidelijk boven het veld uit.''
22/05 12u15  Deze spelers zijn niet opgeroepen voor het WKNu bijna alle 32 landen hun definitieve selecties voor het WK hebben gepresenteerd kunnen we ook constateren dat er veel goede voetballers op vakantie kunnen, terwijl ze liever in Rusland waren geweest. Hieronder de elf meest opvallende afwezigen.
22/05 12u15  Moeten we bang zijn voor de wolf?De wolf lijkt terug in Nederland. Maar niet getreurd, zegt Nederlands bekendste wolvendeskundige Leo Linnartz. ,,In de afgelopen 60 jaar zijn er in Europa geen incidenten meer geweest met wolven. Er kan natuurlijk altijd wat gebeuren, maar de kans is echt heel klein. De wolf is in principe niet gevaarlijk voor de mens.''
22/05 12u15  Strandliefhebbers opgelet: massa zeeschuim in aantochtDit weekend wordt het ideaal strandweer met zomerse temperaturen rond de dertig graden. Maar de Noordzee, de Oosterschelde en de Westerschelde zullen er niet mooi bij liggen. Er zijn namelijk grote hoeveelheden vuilwit zeeschuim in aantocht. ,,Als de wind draait, zullen er metershoge schuimpieken op het strand aankomen'', stelt bioloog Peter van Bragt.
22/05 12u00  Strandliefhebbers opgelet: grote hoeveelheden schuim in aantochtDit weekend wordt het ideaal strandweer met zomerse temperaturen rond de dertig graden. Maar de Noordzee, de Oosterschelde en de Westerschelde zullen er niet mooi bij liggen. Er zijn namelijk grote hoeveelheden vuilwit zeeschuim in aantocht. ,,Als de wind draait, zullen er metershoge schuimpieken op het strand aankomen'', stelt bioloog Peter van Bragt.
22/05 12u00  Mini wordt weer echt miniMini wil een nieuwe model uitbrengen dat aanzienlijk kleiner is dan de huidige modellen van het merk. De ruim 40 centimeter kortere versie zou in 2022 op de markt moeten komen.
22/05 12u00  Sportvliegtuigje neergestort in BergambachtOp de Zuidbroek in Bergambacht is een sportvliegtuigje neergestort na het maken van een looping. Het is onduidelijk hoeveel inzittenden er in het vliegtuigje zaten.
22/05 11u45  Rechter: televisie Philips onterecht de 'beste koop' genoemdTPV Vision Europe, dat onder de naam Philips televisies verkoopt, mag niet langer de slogan 'The Best OLED TV you can buy' in Nederland en België gebruiken. De rechtbank Amsterdam is het eens met LG, dat de claim misleidend noemt.
22/05 11u45  Volleybalsters tonen veerkracht en verslaan BelgiëDe Nederlandse volleybalsters hebben ook de vierde wedstrijd in de Nations League gewonnen. Tegen België ging dat niet eenvoudig voor het team van bondscoach Jamie Morrison. Oranje kreeg in Toyota in de vierde set een wedstrijdpunt tegen, maar won alsnog met 3-2 (21-25 25-19 23-25 31-29 15-10).
22/05 11u30  Belgische IS-strijder in Irak krijgt doodstrafVoor het eerst is een Belgische jihadist in Irak veroordeeld tot de doodstraf. Het gaat om de 29-jarige Tarik Jadaoun, een van de bekendste nog levende Belgische leden van de terroristische organisatie Islamitische Staat. Dat meldt een journalist van het Franse persagentschap AFP.
22/05 11u30  Jostiband speelt 'Hand in Hand Kameraden' in vol ConcertgebouwIn 1999 trad de Jostiband voor het eerst op in het Concertgebouw in Amsterdam. Hoog tijd voor een hernieuwde kennismaking, maar dan wel een met een veelzijdig repertoire.
22/05 11u15  Ontwikkelaar Fortnite geeft 100 miljoen dollar aan prijzengeld wegDe ontwikkelaar van de populaire onlinegame 'Fortnite' - Epic Games - gaat voor in totaal 100 miljoen dollar (85 miljoen euro) aan prijzengeld weggeven tijdens het eerste competitieve seizoen met het spel. Het gaat om een recordbedrag binnen de e-sport.
22/05 11u15  Zij werken voor uw mobieltjeWe zijn allemaal tegen kinderarbeid, maar dikke kans dat u iets in huis heeft waar Indiase kinderen voor hebben gezwoegd in de mijnen. Het gaat om mica, een mineraal dat in onze mobieltjes, verf, shampoo en auto’s zit. Terre des Hommes start vandaag een campagne.
22/05 11u15  Vader neemt plek van overleden zoon in bij schoolfeestVoor de 18-jarige Amerikaanse studente Kaylee Suders uit Greencastle hoefde haar eindejaarsgala, waar ze zo naar had uitgekeken, niet meer. Haar verkering en date voor die avond Carter Brown (19) overleed een maand ervoor bij een auto-ongeluk. Carters vader, Robert Brown, liet dat niet zomaar gebeuren. Hij nam zaterdag de plek van zijn overleden zoon in.
22/05 11u15  Staat hoeft geen extra maatregelen te nemen voor gezondere luchtDe Staat hoeft geen extra maatregelen te nemen om aan de Europese normen voor de uitstoot van fijnstof te voldoen. Het gerechtshof in Den Haag oordeelde in kort geding dat geen extra veiligheidsmarge in acht hoeft te worden genomen bij bijvoorbeeld de uitbreiding van snelwegen of het verhogen van de maximum snelheid.
22/05 11u15  Stapeltjes eten zijn een hit op InstagramAltijd kregen we te horen dat spelen met eten niet mag, maar een groeiende groep mensen heeft daar lak aan. Op Instagram is torentjes maken van eten helemaal in.
22/05 11u00  KNMI geeft code geel af voor zuiden en oostenHet KNMI heeft voor vanmiddag code geel afgegeven voor het oosten en zuiden van het land. Aan het einde van de middag zijn daar stevige regen- en onweersbuien.
22/05 11u00  Zuid-Korea zal ervaren aanvaller moeten missen op WKDe aanloop naar het wereldkampioenschap voetbal verloopt voor de Zuid-Koreanen niet zonder problemen. Lee Keun-ho voegde zich vandaag bij de rij spelers die niet kan meedoen in Rusland.
22/05 10u45  Geen geld voor Brazilianen bij mislopen WK-finaleDe Braziliaanse voetbalbond heeft het beloningssysteem voor het wereldkampioenschap aangepast. Voorheen kregen de internationals al een flink bedrag bij het halen van de halve eindstrijd, maar nu is dat pas zo als de finale gehaald wordt.
22/05 10u45  FC Emmen: de trots van DrentheBij FC Emmen, komend seizoen voor het eerst in de eredivisie, was het gisteren vooral nagenieten. De blik gaat vanaf vandaag vooruit, want de club uit Drenthe wacht een flinke metamorfose. ,,Heracles is voor ons hét voorbeeld.''
22/05 10u45  Kane op WK aanvoerder van EngelandHarry Kane is de aanvoerder van het nationale elftal van Engeland op de wereldtitelstrijd in Rusland. Volgens de BBC heeft bondscoach Gareth Southgate dit tijdens een gesprek met de selectie kenbaar gemaakt. De 24-jarige Kane is de spits van Tottenham Hotspur.
22/05 10u45  Zieke Sjoukje Hooymaayer geeft kijkers krachtJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.
22/05 10u30  Ilse DeLange volgend jaar voor eerste keer in Ziggo DomeIlse DeLange maakt volgend jaar haar debuut in de Ziggo Dome. De zangeres staat op zaterdag 2 februari in de Amsterdamse concerthal.
22/05 10u30  Jong slachtoffer (16) ongeval mestput in Oldehove overledenDe 16-jarige jongen die op 12 mei in een mestput bij een boerderij in het Groningse Oldehove viel, is overleden. De jongen was met zijn vader aan het werk toen hij in de mestvilo viel.
22/05 10u30  Minister trekt de portemonnee: sneller nieuwe zorg voor patiëntenVeelbelovende behandelingen, nieuwe medische technologie én medicijnen moeten sneller beschikbaar zijn voor patiënten. Dat wil minister Bruno Bruins (Medische Zorg), die daarvoor 105 miljoen euro beschikbaar stelt.
22/05 10u30  Operatierobot hersenstamkanker binnen, dankzij nagellakheld TijnEen machine voor de behandeling van hersenstamkanker bij kinderen komt naar Nederland, mede dankzij de overleden nagellakheld Tijn Kolsteren uit Hapert.
22/05 10u15  Depay trotse peetvader van zoontje AriasVeel sporters berichten graag over hun bezigheden buiten de velden en zalen. In de rubriek Sportbytes kijken we wat bekende sporters meemaken en delen op social media. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
22/05 10u15  Gamba meloenspies met serranoham en krieltjesGegrilde watermeloen kom je niet vaak tegen, maar door de watermeloen met de gamba's te grillen krijgt de watermeloen een veel intensere zoete smaak. De gegrilde watermeloen is een mooie basis voor allerhande gerechten zoals salades en toetjes, maar natuurlijk ook als basis voor deze gamba meloenspies met serranoham en krieltjes.
22/05 10u15  Verkeersregelaar aangereden: 'Opeens gaf hij vol gas en daar stond ík'Een vrouwelijke verkeersregelaar is gisteravond rond 20.45 uur met opzet aangereden door een mannelijke automobilist op een kruising in Eindhoven. De man kon later door de politie aangehouden worden.
22/05 10u00  WK-tegenstanders sturen FIFA brief: hef coke-schorsing Guerrero opMet een zelden vertoond gebaar van solidariteit pogen de aanvoerders van Denemarken, Frankrijk en Australië - de tegenstanders van Peru tijdens het WK van volgende maand - de geschorste Paolo Guerrero speelgerechtigd te krijgen. De captain is vanwege een dopingaffaire tot begin 2019 geschorst.
22/05 10u00  Valt onze steun aan Syrië in extremistische handen?Is Nederlands hulpgeld aan Syrië in handen gevallen van extremistische groepen? Een aantal partijen in de Tweede Kamer is er niet gerust op.
22/05 09u45  Er is eindelijk weer een reden om trots te zijn op DrentheColumnist Özcan Akyol schrijft driemaal per week een column over wat hem bezighoudt.
22/05 09u30  Misdaadverslaggever Peter R. de Vries getuigt weer tegen Willem HolleederMisdaadjournalist Peter R. de Vries is vandaag weer aan de beurt om te getuigen in de rechtszaak tegen Willem Holleeder. De Vries was onder meer bevriend met de vermoorde Cor van Hout. Volgens het Openbaar Ministerie is Holleeder betrokken bij de moord op Van Hout.
22/05 09u15  Fandag aller fandagen voor MaxMax Verstappen dompelde zich zondag en gisteren in Zand­voort onder in de door hem zelf ontketende Max-mania. In gezelschap van collega Daniel Ricciardo en oud-coureur David Coulthard, en voor ruim 100.000 mensen bij de Jumbo Racedagen. ,,Dit blijft bijzonder.’’
22/05 09u15  Zieke Sjoukje Hooymaayer is niet zielig, maar inspireertJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.
22/05 09u15  Officieel: Pellegrini nieuwe trainer van West HamManuel Pellegrini is vanaf komend voetbalseizoen trainer van West Ham United. De leiding van de Engelse club bereikte gisteren met de 64-jarige Chileen een akkoord, meldt de BBC. West Ham bevestigde de komst vanmorgen.
22/05 09u15  Sony lijft legendarische label EMI bijna volledig inDe legendarische muziek- en platenmaatschappij EMI komt bijna volledig in handen van het Japanse technologiebedrijf Sony. De firma, die al een derde van EMI in handen heeft, betaalt circa 2 miljard dollar (1,7 miljoen euro) voor de rest van de muziekmaatschappij.
22/05 09u00  West Ham akkoord met PellegriniManuel Pellegrini is vanaf komend voetbalseizoen trainer van West Ham United. De leiding van de Engelse club bereikte gisteren met de 64-jarige Chileen een akkoord, meldt de BBC. West Ham maakt vandaag de komst bekend.
22/05 09u00  Sony lijft legendarische platenlabel EMI bijna volledig inDe legendarische muziek- en platenmaatschappij EMI komt bijna volledig in handen van het Japanse technologiebedrijf Sony. De firma, die al een derde van EMI in handen heeft, betaalt circa 2 miljard dollar (1,7 miljoen euro) voor de rest van de muziekmaatschappij.
22/05 09u00  Chelsea wil 'Lewa', zaakwaarnemer De Jong in MexicoHet seizoen 2017-2018 is nog niet eens afgelopen, maar de voetbalwereld kijkt al volop naar het nieuwe seizoen. In onze TransferTalk houden we komende zomer alle geruchten en voltooide transfers bij.
22/05 08u45  Zaakwaarnemer Luuk de Jong in Mexico, VVV knipoogt naar LammersHet seizoen 2017-2018 is nog niet eens afgelopen, maar de voetbalwereld kijkt al volop naar het nieuwe seizoen. In onze TransferTalk houden we komende zomer alle geruchten en voltooide transfers bij.
22/05 08u45  Marktwaarde Heineken Music Hall halveert na naamswijziging in AFAS LiveDe naamswijziging van de Heineken Music Hall in AFAS Live heeft de populariteit van de concertzaal enorm doen kelderen. Dat blijkt uit het vanmorgen verschenen Cultuursector Merkenonderzoek.
22/05 08u30  Luchthavenpersoneel smokkelt coke naar Schiphol vanuit SurinameDe politie heeft een cocaïnelijn tussen vliegveld Pengel Airport in Suriname en Schiphol opgerold. De smokkel werd mogelijk gemaakt door luchthavenpersoneel, een agent en een leidinggevende van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij Surinam Airways.10 
22/05 08u30  Spanje ziet niets in nieuwe plannen FIFADe plannen van de FIFA voor twee nieuwe landentoernooien kan in Spanje op weinig goedkeuring rekenen. Javier Tebas, voorzitter van La Liga, vindt dat nog meer toernooien en wedstrijden de voetbalwereld niet ten goede komen.10 
22/05 08u15  Serena Williams niet geplaatst bij Roland GarrosSerena Williams heeft volgende week bij Roland Garros geen beschermde status. De voormalige nummer één van de wereld en drievoudig kampioen in Parijs doet mee, maar is niet geplaatst.
22/05 08u15  'Alle bazen weg? Dat kan desastreus aflopen'Nooit kun je eens rustig je werk doen. Om de haverklap krijg je van je baas te horen dat het weer anders moet. Schrijver Richard Engelfriet helpt je uit de brand en scheidt in deze rubriek de zin van de onzin. Vandaag: 'De mythe van zelfsturing'.
22/05 08u00  Regisseur Grease brengt eindzoen terug in jubileumeditie filmDe film Grease uit 1978 had met een zoen moeten eindigen, maar de kus van hoofdpersonages Danny en Sandy sneuvelde destijds in de montage. Regisseur Randal Kleiser heeft de zoen terug gevonden en die is te zien in de jubileumeditie van de film die op dvd verschijnt.
22/05 07u45  Anthony Hopkins (80) heeft geen idee of hij opa isThe Silence of the Lambs-acteur Anthony Hopkins (80) blijkt al twintig jaar geen contact met zijn enige kind, dochter Abigail, te hebben. Aan Radio Times vertelde hij gisteren dat hij daardoor niet weet of hij kleinkinderen heeft.
22/05 07u45  Katy Perry bevestigt hernieuwde relatie met ex-vriend Orlando BloomI Kissed A Girl-zangeres Katy Perry (33) heeft gisteren op televisie haar hereniging met ex-vriend Orlando Bloom (41) bevestigd. De ster verklaarde in de finale van talentenjacht American Idol dat ze niet langer vrijgezel is.
22/05 07u45  LeBron James loodst Cavaliers met NBA-record naast Celtics in play-offsCleveland Cavaliers is met een overwinning van 111-102 naast Boston Celtics gekropen in de finale van de Eastern Conference. Na vier duels in de best-of-seven-serie staat het 2-2.
22/05 07u45  Wolf lijkt zich definitief te vestigen in DrentheIn natuurgebieden in Midden-Drenthe is de afgelopen maanden herhaaldelijk een wolf gezien. Als het om een en hetzelfde dier gaat, is dat volgens Staatsbosbeheer een teken dat de wolf zich mogelijk in Nederland wil vestigen. Een wolf die langer dan een half jaar in een bepaald gebied verblijft, beschouwt dat als zijn territorium.
22/05 07u30  Wolf wil zich mogelijk vestigen in DrentheIn natuurgebieden in Midden-Drenthe is de afgelopen maanden herhaaldelijk een wolf gezien. Als het om een en hetzelfde dier gaat, is dat volgens Staatsbosbeheer een teken dat de wolf zich mogelijk in Nederland wil vestigen. Een wolf die langer dan een half jaar in een bepaald gebied verblijft, beschouwt dat als zijn territorium.
22/05 07u15  Deze zaken vielen op bij Oranje Onder 17Voor het eerst sinds 2012 is een Nederlandse juniorenploeg weer Europees kampioen geworden. Oranje onder 17 versloeg met Duitsland, Spanje, Engeland en Italië vier toplanden op het EK in Engeland, waar het zondagavond de Europese titel veroverde. AD Sportwereld signaleert vier zaken die opvielen in deze EK-campagne.
22/05 07u15  Ministerie houdt ondanks kritiek vast aan verbod asbestdakenHoewel experts twijfelen aan het gezondheidsrisico van asbestdaken en daarmee aan de noodzaak van het asbestdakenverbod, zet staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) door.
22/05 06u30  'Leuk, gratis ijs, maar ondertussen lozen ze chemisch afval'De lozing van chemische stoffen in Zuid-Holland moet drastisch worden teruggedrongen. De kwaliteit van onze lucht en drinkwater is in het geding, stelt de provincie. ,,Sommige bedrijven parasiteren op onze samenleving.’’
22/05 06u15  Deze Giro van Tom is de bevestiging van vorig jaarColumnist Thijs Zonneveld ziet nog geen Tom Dumoulin-hype in Nederland. Een tikkeltje onterecht in zijn ogen. ,,Deze Giro is de bevestiging van wat hij vorig jaar deed.'
22/05 06u15  Michael C. Hall: een leven na DexterMet de misdaadserie Safe voor Netflix probeert acteur Michael C. Hall een nieuwe weg in te slaan na het megasucces van zijn rol als seriemoordenaar Dexter. ,,Ik speel nu een man die bezorgd is over het lot van zijn verdwenen dochter.’’
22/05 06u15  Na gekonkel en vechtpartij nu onrust over 'gebrekkige' boekhouding 50Plus50Plus is niet alleen organisatorisch een zooitje, ook de boekhouding laat nogal te wensen over. Dat stelt althans de financiële controlecommissie van de ouderenpartij in een alarmerende verklaring. Er ligt zelfs een ‘dringend advies’ aan de leden om de jaarrekening af te keuren.
22/05 05u45  Australische aartsbisschop schuldig aan verhullen kindermisbruikEen rechtbank in Australië heeft aartsbisschop Philip Wilson van Adelaide schuldig bevonden aan het in de doofpot stoppen van kindermisbruik door een priester. Volgens Australische media is hij daarmee de hoogste katholieke geestelijke ooit die voor een dergelijk vergrijp is veroordeeld.11 
22/05 05u15  'Ziekenhuizen betalen vijf keer meer aan schadeclaims dan tien jaar geleden'Het bedrag dat Nederlandse ziekenhuizen kwijt zijn aan schadeclaims door medische fouten is opgelopen van 9,4 miljoen in 2007 tot 43,2 miljoen euro in 2016. De toename is vooral te wijten aan de steeds hogere bedragen die worden uitgekeerd.14 
22/05 05u15  Waanzin, dit spatbord kost meer dan een nieuwe Volkswagen UpDit carrosseriedeel van Mercedes-Benz kost 11.900 euro. En nee, het is niet gemaakt van goud of titanium. Hoe zit dat?14 
22/05 04u15  Tiener krijgt boete van 37 miljoen dollar voor aansteken bosbrand OregonDe tiener die verantwoordelijk wordt gehouden voor de grote bosbrand vorig jaar in Oregon, bij de Columbia River Gorge, is veroordeeld tot het betalen van een boete van maar liefst 37 miljoen dollar (ruim 31 miljoen euro).17 
22/05 03u30  Eén van drie zwaargewonden Cubaanse vliegramp alsnog overledenEen 23-jarige Cubaanse vrouw die vrijdag het vliegtuigongeluk bij de Cubaanse hoofdstad Havana overleefde, is maandag in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden. Dit heeft het Cubaanse ministerie van Gezondheid bekendgemaakt.18 
22/05 03u15  Gedeputeerde: stop lozen chemisch afvalDe chemische sector moet het aantal lozingen drastisch gaan beperken. ,,Niet lozen moet de norm worden', zegt het provinciebestuur van Zuid-Holland.
22/05 02u00  Justitie VS legt FBI onder de loep na verzoek van TrumpHet Amerikaanse gerecht gaat de beschuldigingen van president Donald Trump aan het adres van de FBI onderzoeken. Dat is het resultaat van een gesprek van Trump met viceminister van Justitie Rod Rosenstein maandag in Washington, zegt het Witte Huis.14 
22/05 01u30  'Verborgen parel' Friesland derde in top 10 Lonely PlanetIn de top 10 van beste Europese bestemmingen van de Lonely Planet staat Friesland dit jaar op de derde plaats. Het is de hoogste notering ooit van een Nederlandse bestemming in deze jaarlijkse lijst.14 
22/05 01u15  29 aanhoudingen op festival in Erp: Alard (30) kreeg klap en kopstootDe Helmondse Alard van Keulen (30) bezoekt al jaren festivals, hij was al zo'n zes keer eerder op 7th Sunday in Erp, maar deze editie blijft hem waarschijnlijk nog wel even bij.19 
22/05 01u15  SD Huesca schrijft historie met promotie naar La LigaSD Huesca komt volgend seizoen voor het eerst uit op het hoogste niveau van Spanje. De ploeg uit de noordoostelijke regio Aragon stelde maandagavond promotie naar La Liga veilig met winst op CD Lugo: 0-2.17 
22/05 00u30  IS-verdachten Suriname wilden ronselen in NederlandDe Surinaamse politie ziet de Surinaamse Nederlander R. A. als het brein van terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) in Suriname. Ook is duidelijk geworden dat A. behalve in Suriname ook strijders in Nederland en België wilde ronselen.16 
21/05 23u45  NGO's zwijgzaam over hulpverleensters die zijn aangerand en verkrachtHumanitaire organisaties hebben geprobeerd aanrandingen en verkrachtingen buiten het nieuws te houden. Vrouwelijke hulpverleners waren ook slachtoffers van 'interne' leidinggevenden, onthult de Franse krant Libération aan de hand van verschillende getuigenissen. Zo krijgt het #metoo-schandaal bij NGO's een vervolg.
21/05 23u45  Huesca schrijft historie met promotie naar La LigaDe Spaanse voetbalclub SD Huesca komt volgend seizoen voor het eerst uit op het hoogste niveau. De ploeg uit de noordoostelijke regio Aragon stelde maandagavond promotie naar La Liga veilig met winst op CD Lugo: 0-2.
21/05 23u30  Huesca voor het eerst naar La LigaDe Spaanse voetbalclub SD Huesca komt volgend seizoen voor het eerst uit op het hoogste niveau. De ploeg uit de noordoostelijke regio Aragon stelde maandag promotie naar La Liga veilig met winst op CD Lugo: 0-2.
21/05 22u45  Max Verstappen trekt 110.000 fans naar circuit ZandvoortRuim 110.000 racefans zijn de afgelopen pinksterdagen naar het circuit van Zandvoort gekomen voor de Jumbo Racedagen. Daar gaf onder anderen coureur Max Verstappen demonstraties in zijn bolide.
21/05 22u45  Wolfsburg rekent af met Holstein Kiel en handhaaft zich in BundesligaVfL Wolfsburg heeft zich gehandhaafd in de Bundesliga. De Duitse club van Paul Verhaegh, Jeffrey Bruma en Riechedly Bazoer rekende in de play-off om promotie/degradatie af met Holstein Kiel.
21/05 22u30  Zidane: Het is een Engelse ploeg en die geven nooit opTrainer Zinedine Zidane kan zaterdag met Real Madrid voor het derde jaar op rij de Champions League winnen, maar de Fransman voorziet een loodzware opgave voor zijn ploeg in de finale tegen Liverpool.
21/05 22u30  Ibrahimovic krijgt rood na klap in de nek bij tegenstanderZlatan Ibrahimovic heeft vandaag van zich doen spreken in de Major League Soccer. De Zweedse aanvaller van Los Angeles Galaxy kreeg al voor de rust rood in het uitduel met Montreal Impact.
21/05 22u15  20.000 nieuwe stamceldonoren na emotionele oproep Laura (27)Liefst 20.000 mensen hebben zich aangemeld als stamceldonor nadat de 27-jarige Tilburgse Laura van der Weide afgelopen vrijdag een emotionele oproep deed. Het Nederlands Centrum voor Stamceldonoren, de stichting Matchis, is 'verrast' met het hoge aantal aanmeldingen, omdat de actie bijna geheel via Facebook verliep.
21/05 22u00  Misbruikte Kukors klaagt zwembond VS aanDe Amerikaanse oud-zwemster Ariana Kukors heeft een aanklacht ingediend tegen de nationale zwembond, USA Swimming. De tweevoudig wereldkampioene zegt in haar jeugd jarenlang te zijn misbruikt door haar trainer.
21/05 21u30  Pirlo zwaait af met grote sterren op 'Avond van de Meester'Andrea Pirlo maakte op 21 mei 1995, twee dagen na zijn zestiende verjaardag, zijn debuut als profvoetballer namens Brescia tegen Reggiana. Exact 23 jaar later zwaaide hij vanavond af tijdens 'La Notte del Maestro' (De Avond van de Meester) in San Siro, waar tientallen voetbalvrienden van hem bij aanwezig waren.
21/05 21u30  'Motorracer Márquez mag Formule 1-bolide testen'Wereldkampioen motorracen Marc Márquez mag volgende maand een Formule 1-bolide testen, weet vakmagazine Autosport.
21/05 21u15  Motorracer Márquez mag Formule 1-bolide testenWereldkampioen motorracen Marc Márquez mag volgende maand een Formule 1-bolide testen, weet vakmagazine Autosport.
21/05 21u15  'Tijd om Facebook-monopolie op te splitsen'De monopoliepositie van Facebook op het gebied van sociale netwerken moet doorbroken worden. Een groep organisaties spant samen om de Amerikaanse toezichthouder FTC te bewegen een einde te maken aan de machtspositie van het bedrijf.
21/05 21u00  'Emery wordt opvolger van Wenger bij Arsenal'Unai Emery wordt volgens de BBC de opvolger van Arsène Wenger bij Arsenal. De 46-jarige coach uit Spanje won dit seizoen vier prijzen met Paris Saint-Germain, maar werd na twee jaar toch weer aan de kant geschoven.
21/05 20u30  Van der Vaart kan Deense titel bijschrijven op cvRafael van der Vaart speelde dit seizoen slechts zes minuten voor FC Midtjylland, maar kan vanavond wel mooi het kampioenschap in de Deense competitie bijschrijven op zijn cv. Zijn club werd vanavond voor de tweede keer in de clubhistorie kampioen van Denemarken.
21/05 20u15  Cazorla na lang blessureleed weg bij ArsenalSanti Cazorla vertrekt bij Arsenal. De Spaanse middenvelder staat al sinds oktober 2016 aan de kant met een achillespeesblessure, veroorzaakt door een infectie. Zijn aflopende contract in Londen wordt niet verlengd.
21/05 20u15  Nainggolan: Ik ben de enige topspeler die thuisblijftRadja Nainggolan vindt dat hij op basis van zijn kwaliteiten en zijn spel in de WK-selectie van België had moeten zitten. Bondscoach Roberto Martínez passeerde echter de 30-jarige AS Roma-middenvelder, die direct bedankte voor de Rode Duivels.
21/05 20u15  BNN-presentatrice Gwen verslaat prinses Laurentien, Britt laatsteBNN-presentatrice Gwen van Poorten heeft zich vandaag de sterkste autocoureur getoond tijdens de Ladies GT op het circuit van Zandvoort. Paardenvlogger Britt Dekker eindigde door autopech op de laatste plek.
21/05 20u00  BNN-presentatrice Gwen van Poorten verslaat prinses Laurentien en BrittBNN-presentatrice Gwen van Poorten heeft zich vandaag de sterkste autocoureur getoond tijdens de Ladies GT op het circuit van Zandvoort. Paardenvlogger Britt Dekker eindigde door autopech op de laatste plek.
21/05 19u45  Kroatische bondscoach vertrouwt op vaste kernDe Kroatische bondscoach Zlatko Dalic houdt voor het WK vast aan zijn vaste groep spelers. Dalic presenteerde maandag een selectie van 24 spelers, zonder grote verrassingen. Verdediger Duje Caleta-Car van Red Bull Salzburg wacht als enige uit de groep nog op zijn debuut in de nationale ploeg.
21/05 19u45  Guerrero wil via Infantino toch naar Rusland: 'WK is mijn grote droom'Paolo Guerrero heeft de hoop op deelname aan het WK nog altijd niet opgegeven. De 34-jarige aanvoerder van Peru wil in een persoonlijk gesprek met voorzitter Gianni Infantino van de wereldvoetbalbond FIFA afdwingen dat hij toch naar Rusland mag gaan.
21/05 19u45  Nederlandse wielrensters domineren in EmakumeenDe Nederlandse wielrensters blijven domineren in de Baskische etappekoers Emakumeen Bira, die deel uitmaakt van de UCI WorldTour voor vrouwen.
21/05 19u45  Volledige club FC Nordsjaelland staat 1% salaris af aan Common GoalHet goede doelen-collectief Common Goal heeft een wel heel bijzonder nieuw lid gekregen. De hele club FC Norsjaelland uit Denemarken, van spelers tot staf en van koffiejuffrouw tot materiaalman, zullen vanaf nu 1% van hun salaris afstaan aan Common Goal.
21/05 19u30  Gwen verslaat Laurentien en BrittBNN-presentatrice Gwen van Poorten heeft zich vandaag de sterkste autocoureur getoond tijdens de Ladies GT op het circuit van Zandvoort. Paardenvlogger Britt Dekker eindigde door autopech op de laatste plek.
21/05 19u30  World Golf Series in de maak met hoogste prijzengeld ooitEen uiterst lucratieve serie van mondiale golftoernooien is in de maak. De World Golf Series bevat vijftien tot twintig toernooien per jaar, met voor elk evenement een prijzenpot van bijna 20 miljoen dollar.
21/05 19u30  Han Berger stopt als technisch directeur Sydney FCHan Berger stopt met zijn werk als technisch directeur bij Sydney FC. Hij blijft wel aan de Australische club verbonden als bestuurslid, zo is mondeling afgesproken.
21/05 19u30  Obama's gaan films en series voor Netflix producerenBarack Obama gaat aan de slag bij Netflix. Dat heeft de videostreamingdienst bekendgemaakt. Samen met zijn vrouw Michelle gaat de voormalige president van de Verenigde Staten films en series maken.
21/05 19u15  Lech Poznan krijgt als straf acht wedstrijden zonder publiekDe Poolse voetbalclub Lech Poznan moet acht thuiswedstrijden zonder publiek spelen. Dat is de straf voor de rellen die zondagavond ontstonden tijdens de competitiewedstrijd in eigen stadion tegen Legia Warschau.
21/05 19u15  Barack Obama gaat voor Netflix werkenBarack Obama gaat aan de slag bij Netflix. Dat heeft de videostreamingdienst bekendgemaakt. Samen met zijn vrouw Michelle gaat de voormalige president van de Verenigde Staten films en series maken.
21/05 19u15  Halilhodzic klaagt Japanse voetbalbond aan voor ontslagVahid Halilhodzic sleept de Japanse voetbalbond naar de rechter. De Bosnische coach eist excuses voor zijn ontslag als bondscoach, daarnaast wil hij het symbolische bedrag van 1 yen.
21/05 19u15  Een misdadiger is ook een mensDat Ronnie een moordenaar is, lijdt geen twijfel. Maar voor penvriend Aart Kraak is hij zo veel meer. ‘Ronnie voelt als familie.’ Onlangs zocht Aart hem op. Op death row in Raiford, Florida.
21/05 19u15  Boete van 750 pond voor Van Gerwen wegens rokenMichael van Gerwen heeft een boete van 750 euro ontvangen van de tuchtcommissie (DRA). De dartslegende werd op 28 januari tijdens The Masters betrapt op het roken van een sigaret binnen de speellocatie.
21/05 19u00  Avengers-vervolg succesvolste Marvelfilm ooitDe nieuwe actiefilm Avengers: Infinity War is de meest succesvolle Marvelproductie ooit in de Nederlandse bioscopen. De film waarin alle helden uit het Marvel-universum de krachten bundelen, heeft inmiddels bijna 8,2 miljoen euro opgebracht.
21/05 19u00  Giuseppe Conte voorgedragen als nieuwe premier ItaliëDe leiders van de protestpartij M5S (Vijfsterrenbeweging) en van de rechts-populistische Lega, Luigi di Maio en Matteo Salvini, hebben Giuseppe Conte voorgedragen als nieuwe premier van Italië. Dat schrijft de Luigi di Maio op de website van zijn partij. Conte is jurist en professor en een nieuw gezicht in de Italiaanse politiek.
21/05 18u45  President Burundi kan tot 2034 aanblijven door grondwetswijzigingDe bevolking van Burundi heeft massaal een nieuwe grondwet goedgekeurd waarin het mogelijk wordt gemaakt dat de huidige president tot 2034 aan de macht kan blijven. De kiescommissie maakte de uitslag vandaag bekend.
21/05 18u45  Tickets CL-finale voor 28.000 euro aangebodenWil je zaterdag Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk nog zien spelen in de Champions League-finale tegen Real Madrid en je bent nog op zoek naar een kaartje: dan moet je denken aan minimaal 1500 euro voor het Liverpool-vak.
21/05 18u30  Zelf bedacht selectiesysteem voor windsurfersEen olympische selectieprocedure die door twee rivaliserende windsurfers en hun gezamenlijke coach zelf is bedacht.
21/05 18u30  Dumoulin hoopt op wind van voren: 'Yates moet slechte tijdrit rijden om roze te verliezen'Tom Dumoulin moet morgen in de tijdrit minstens twee minuten en elf seconden goed maken op Simon Yates om de roze trui te veroveren in de Giro d'Italia. Met het oog op het restant van de koers is meer zelfs nodig. Voor morgen hoopt de Nederlander dan ook op flink veel wind. Van voren welteverstaan.
21/05 18u30  Oranje onder 17 geniet: 'Dit gaan we in toekomst nog vaker laten zien'Gisteren werden ze ten koste van Italië Europees kampioen, de spelers van Oranje onder zeventien jaar. Vandaag landde coach Kees van Wonderen en zijn selectie op Rotterdam Airport. Een volle aankomsthal verwelkomde de kampioenen. ,,Prachtig om mee te maken.'
21/05 18u15  Rus treft Française Arcangioli in kwalificaties ParijsTennissters Arantxa Rus, Richèl Hogenkamp en Quirine Lemoine spelen dinsdag in de eerste kwalificatieronde voor Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van dit jaar.
21/05 18u15  Dumoulin hoopt op de wind van vorenTom Dumoulin moet morgen in de tijdrit minstens twee minuten en elf seconden goed maken op Simon Yates om de roze trui te veroveren in de Giro d'Italia. Met het oog op het restant van de koers is meer zelfs nodig. Voor morgen hoopt de Nederlander dan ook op flink veel wind. Van voren welteverstaan.
21/05 18u15  Chrissy Teigen schaamt zich niet voor kraamondergoedEen kind krijgen is niet alleen maar roze wolk. Model Chrissy Teigen - die een paar dagen geleden met haar man, zanger John Legend, hun zoontje Miles verwelkomde - schuwt die realiteit niet. Op Instagram laat ze haar kraamondergoed in volle glorie zien.
21/05 18u15  WK-ganger Reina in het nauw door banden met maffiaDe Spaanse doelman Pepe Reina moet zich bij het Italiaanse sporttribunaal verantwoorden voor banden met de maffia.
21/05 18u15  Tagliafico met Argentinië naar het WK, Icardi kan op vakantieDe Argentijnse bondscoach Jorge Sampaoli heeft vanavond zijn definitieve selectie voor het WK in Rusland gepresenteerd. Daarin is zoals verwacht plek voor Ajax-linksback Nicolás Tagliafico, maar niet voor Serie A-topscorer Mauro Icardi.
21/05 18u15  Zo word je net zo succesvol als André RieuKoning van de wals André Rieu staat niet alleen voor uitverkochte zalen, maar bestiert ook zijn eigen miljardenbedrijf. Hoe doet hij dat? Drie lessen om net zo succesvol te zijn als ’s werelds bekendste Maastrichtenaar.
21/05 18u00  'Gouden buitenbeentjes' in eerste seizoen na oprichting gelijk in NHL-finaleHet sprookje van Las Vegas wordt het ook wel genoemd. Een team van buitenbeentjes dat in het eerste jaar van de oprichting doorstoomt naar de finale van de ijshockeycompetitie van de Verenigde Staten. Las Vegas Golden Knights maakt nu kans op de nationale titel in de NHL.
21/05 18u00  Pompeo belooft Iran 'strengste sancties uit de geschiedenis'De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo heeft gezegd dat zijn land de 'strengste sancties uit de geschiedenis' aan Iran zal opleggen. Hij deed de uitspraak vandaag in Washington tijdens zijn eerste grote toespraak als minister.
21/05 18u00  Temperaturen tot 27 graden, weekend nóg warmer: 'We boffen'Terwijl het Eerste Pinksterdag aan de kust nog fris was, is de zon op Tweede Pinksterdag compleet doorgebroken. Meteoroloog Matthijs van der Linden van Weeronline: ,,Het is een schitterende dag: zonnig, met temperaturen van 20 tot 27 graden. Het is flink warmer dan normaal, dus we boffen.'' Bovendien houdt het warme weer aan. In het weekend kan het 29 graden worden.
21/05 17u45  Garia sprint onder EK-limiet 100 meterSprinter Chris Garia heeft aan de limiet voldaan voor de 100 meter op de EK atletiek in augustus in Berlijn. De atleet van Rotterdam Atletiek liep bij wedstrijden in Tilburg 10,29 seconden, precies één honderdste onder de vereiste 10,30.
21/05 17u45  Zoetelief trekt zich terug als kandidaat-voorzitter 50PlusVoormalig partijvoorzitter Jan Zoetelief (61) van 50Plus is niet langer kandidaat om wederom de voorzittershamer op zich te nemen bij de ouderenpartij.
21/05 17u30  Bekijk hier aflevering 3 van mini-crimi De Vlucht met Eric Corton en Loes HaverkortWat vooraf ging in ‘De Vlucht’: De zaak heeft ineens een heel andere wending gekregen. Rechercheurs Isabel en Ray beginnen weer van voren af aan.
21/05 17u30  Beroemdheden tegen 'seksistische armoede'Oprah Winfrey, Meryl Streep en tal van beroemdheden hebben zich samen met tienduizenden minder bekende ondertekenaars in een open brief uitgesproken tegen de achterstelling van vrouwen die vooral in arme landen schrijnend is.
21/05 17u15  Hazes woont weer 'thuis'Ze waren alweer een paar weken bij elkaar, maar nu heeft André Hazes (24) ook daadwerkelijk de deur achter zijn vrijgezellenvilla dichtgetrokken en is weer thuis gaan wonen, bij zijn vriendin Monique Westenberg (40).
21/05 17u15  Bertens makkelijk naar tweede ronde in NeurenbergKiki Bertens is soepeltjes naar de tweede ronde in Neurenberg. De Nederlandse versloeg de Servische qualifier Dejana Radanović in een uur met twee sets: 6-1, 6-1.
21/05 17u15  Harry en Meghan: drie privéfoto's als bedankjeVoor wie nog wil nagenieten van de Royal Wedding zaterdag, heeft het Britse Koninklijk Huis de officiële trouwfoto's vrijgegeven. Prins Harry en zijn vrouw Meghan laten weten dankbaar te zijn met alle gelukswensen.
21/05 17u00  Harry en Meghan: Bedankt voor jullie gelukswensenVoor wie nog wil nagenieten van de Royal Wedding zaterdag, heeft het Britse Koninklijk Huis wat privéfoto's vrijgegeven. Prins Harry en zijn vrouw Meghan laten weten dankbaar te zijn met alle gelukswensen.
21/05 17u00  Ajax-vrouwen prolongeren landstitelDe mannen van Ajax werden al vier jaar geen kampioen van Nederland, maar de Amsterdamse club kon dit seizoen toch twee titels vieren. Na de eDivisie werd vandaag ook de Eredivisie Vrouwen gewonnen, nadat de Ajax-vrouwen met 1-2 wonnen bij FC Twente.
21/05 16u45  Zoetelief trekt zich terug als kandidaat voorzitterschap 50PlusVoormalig partijvoorzitter Jan Zoetelief (61) van 50Plus is niet langer kandidaat om wederom de voorzittershamer op zich te nemen bij de ouderenpartij.
21/05 16u45  UCI stopt met ploegentijdrit op WKDe internationale wielrenunie UCI stopt met de tijdrit voor merkenteams bij de wereldkampioenschappen op de weg. In september van dit jaar wordt bij de WK in het Oostenrijkse Innsbruck de laatste ploegentijdrit in deze vorm gehouden.
21/05 16u30  Oranje onder 17 geniet: 'Dit gaan we in de toekomst nog vaker laten zien'Gisteren werden ze ten koste van Italië Europees kampioen, de spelers van Oranje onder zeventien jaar. Vandaag landde coach Kees van Wonderen en zijn selectie op Rotterdam Airport. Een volle aankomsthal verwelkomde de kampioenen. ,,Prachtig om mee te maken.'
21/05 16u30  Chaos in Ligue 2: Vier rode kaarten, gelijkmaker in 126ste minuut en penalty'sChaotisch, die term was het best van toepassing op de halve finale van de Franse play-offs gisteravond in de Ligue 2 tussen Ajaccio en Le Havre.
21/05 16u15  Asperges waren nooit zo goedkoopAspergetelers beleven het slechtste seizoen in jaren want door het overaanbod zijn de prijzen gekelderd.
21/05 16u00  Dumoulin doet opnieuw mee aan Hammer Series LimburgTom Dumoulin verschijnt kort na de Giro d'Italia opnieuw aan de start van de tweede editie van Hammer Series Limburg. Dat meldt de organisatie van het driedaagse wielerevenement (1 tot en met 3 juni).
21/05 16u00  Can nog altijd vraagteken voor Champions League-finaleEmre Can is terug op het trainingsveld bij Liverpool. De Duitse international was wegens een blessure twee maanden niet van de partij. Coach Jürgen Klopp liet nog in het midden of de speler er zaterdag bij is als de club in Kiev in de finale van de Champions League tegen Real Madrid speelt.
21/05 16u00  Fotograaf Royal Wedding: Het licht was een nachtmerrieHet komt als fotograaf maar zelden voor dat zeker is dat de hele wereld jouw foto's zal zien. Fotograaf Danny Lawson had dit weekend zo'n zekerheidje: hij legde de Royal Wedding zaterdag vast, in de kerk. ,,Dat licht was een nachtmerrie.''
21/05 15u45  Clooney danste met Meghan Markle, maar één vrouw bezweek niet voor zijn charmesGeorge Clooney voelde zich als een vis in het water op het avondfeest van prins Harry en Meghan Markle. De 57-jarige acteur danste dat het een lieve lust was. Maar niet iedereen bezweek voor zijn charmes, weten de Britse tabloids.
21/05 15u30  Froome denkt nog steeds aan het roze: 'Ik ga alles geven'Chris Froome heeft het algemeen klassement in de Ronde van Italië nog altijd niet uit zijn hoofd gezet, ook al staat de viervoudig Tourwinnaar met het ingaan van de laatste week op bijna 5 minuten achterstand van rozetruidrager Simon Yates.
21/05 15u00  Hoe één tweet de zieke Pleun (14) bij zijn held Max Verstappen brachtEén tweet die wonderen deed. Moeder Marije ten Broeke uit Zandvoort twitterde dat haar gehandicapte zoon Pleun (14) niet naar Max Verstappen op het circuit kon komen. Slechts 500 meter verderop. Dus... kwam Max ineens naar Pleun.
21/05 15u00  Apache-piloot wordt de nieuwe Nederlandse oorlogsheldNederland is een nieuwe oorlogsheld rijker. Een Apache-piloot van de luchtmacht krijgt de allerhoogste dapperheidsonderscheiding nog dit jaar uitgereikt.
21/05 14u45  Mourinho verwijdert Instagram-account na beledigingenNa de nederlaag tegen Chelsea in de finale van de FA Cup kreeg vooral José Mourinho de zwartepiet toegespeeld door de fans van Manchester United. Door een treffer van Eden Hazard bleven de Red Devils dit seizoen zonder prijs.
21/05 14u45  Dierenbeul gooit katten in het waterEen dierenbeul heeft vanmorgen meerdere katten in een sloot gegooid nabij het Forellendaal in Kraayenstein. Dat schrijft de politie op Facebook. De man is ingerekend en zit momenteel vast.
21/05 14u15  'Mijn trouwjurk heb ik gehuurd'In deze rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. Deze week: Veroline en Stephan wonen in een koopappartement in Tilburg Reeshof, in september trouwen ze.
21/05 14u15  'Ik schrijf recepten voor mensen die nooit leerden koken'Er zijn veel mensen die graag lekker eten, maar nooit koken omdat ze dat niet kunnen. Melissa Hemsley wil deze stuntelende thuiskoks helpen. ,,Ik hoor vaak van mijn vrienden: Niemand heeft me dat ooit geleerd. Sommige mensen hebben gestudeerd, maar kunnen nog geen soep maken.''
21/05 14u00  Agent uit functie gezet na chatcontact met minderjarigeEen 63-jarige agent uit het district Friesland is uit zijn functie gezet omdat hij chatcontact had met een vermoedelijk minderjarig meisje. Het contact zou gisteren buiten diensttijd via een datingsite tot stand zijn gekomen.
21/05 14u00  Nainggolan bedankt voor België: Spijtig genoeg is echt zijn niet goed voor sommigeDe Belgische bondscoach Roberto Martinez heeft de voorlopige WK-selectie bekend gemaakt. Grote afwezige is de 30-jarige Radja Nainggolan, die prompt bedankte voor de Rode Duivels. Hij is na vandaag international af.
21/05 13u45  Actie Free a Girl haalt half miljoen euro opDe Stichting Free a Girl heeft haar actieweek tegen kinderprostitutie afgesloten met een opbrengst van ruim een half miljoen euro. Onder andere Giel Beelen en Thomas Berge lieten zich opsluiten om aandahct te vragen voor het probleem.
21/05 13u30  Bij kwalificatie voor Champions League lonkt voor PSV gunstige lotingpot 3PSV moet zich eind augustus natuurlijk eerst maar eens zien te kwalificeren voor de groepsfase Champions League. De ervaringen van de afgelopen jaren wijzen uit dat Nederlandse ploegen het tegen elke tegenstander in Europa lastig kunnen hebben. Voor de Eindhovense ploeg lonkt bij plaatsing wel een gunstigere loting, door de winst van Inter gisteravond.
21/05 13u30  Rosé-crisis dreigt door tegenvallende oogstenTegenvallende oogsten in Frankrijk dreigen deze zomer een schaarste aan rosé te veroorzaken. Dat melden Franse media. De schaarste kan de prijzen opdrijven met 20 tot 30 procent.
21/05 13u30  Ellemieke herdenkt zoontje en Yolanthe in camouflageKorte updates van de sterren op social media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web voor je af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van BN'ers en celebrity's. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
21/05 13u30  Fabregas en Morata grote afwezigen bij WK-selectie SpanjeDe Spaanse bondscoach Julen Lopetegui heeft zijn WK-selectie bekend gemaakt. Andres Iniesta hoort wel bij de selectie, terwijl Alvaro Morata en Cesc Fàbregas de opvallendste afwezigen zijn.
21/05 13u30  Nainggolan bedankt voor Rode Duivels: 'Ik ben er ziek van'De Belgische bondscoach Roberto Martinez heeft de voorlopige WK-selectie bekend gemaakt. Grote afwezige is de 30-jarige Radja Nainggolan, die prompt bedankte voor de Rode Duivels. Hij is na vandaag international af.
21/05 13u15  Mercedes verwacht dat Red Bull in Monaco het sterkste team isToto Wolff is er niet gerust op dat zijn team zondag goed presteert tijdens de Grand Prix van Monaco. De Oostenrijker is zelfs 'bloody worried.'
21/05 13u15  Deze foto’s moet je zien!De beeldredactie ziet duizenden nieuwsfoto’s. In deze rubriek worden de opvallendste, mooiste of meest bijzondere foto’s geselecteerd. Klik op een van de beelden om deze te vergroten en er doorheen te bladeren.
21/05 13u15  De achterkant van Boer zoekt Vrouw is allesbehalve romantischJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.
21/05 13u15  Freya (15) haalt geld op voor ziekenhuis dat haar redde na aanslagEen 15-jarig meisje dat vorig jaar ternauwernood de aanslag in Manchester overleefde en daarna opnieuw moest leren lopen, heeft gisteren met succes een renwedstrijd uitgelopen. Ze zamelde daarmee geld in voor het ziekenhuis dat haar behandelt. ,,Ik wilde iets terugdoen.''
21/05 13u00  Veel libellen dankzij extreem voorjaarDoor grote weersextremen in de afgelopen maanden komen libellensoorten massaal tevoorschijn. Natuurherstel en schoner water lijkt de libellenstand goed te doen.
21/05 12u45  100 arrestaties na grote politieactie: van identiteitsdief tot nepagentDe politie heeft vorige week bij een grote landelijke actie tegen rondtrekkende criminele bendes in totaal ruim honderd verdachten aangehouden. Het betreft onder anderen winkeldieven, drugshandelaren, inbrekers, verdachten van identiteitsfraude en helers van gestolen babymelkpoeder.
21/05 12u45  'Donutjes draaien op Zandvoort, dat blijft bijzonder'Komend weekend wacht de GP van Monaco, maar eerst rijdt Max Verstappen vandaag nog over het asfalt van Zandvoort. Net als gisteren, voor tienduizenden fans bij de Jumbo Race Dagen. ,,Dit zijn hectische dagen, maar het geeft me ook heel veel plezier.''
21/05 12u30  Nainggolan niet in Belgische WK-selectie: 'Ik ben er ziek van'De Belgische bondscoach Roberto Martinez heeft de voorlopige WK-selectie bekend gemaakt. Grote afwezige is de 30-jarige Radja Nainggolan.
21/05 12u15  België maakt WK-selectie bekend; Nainggolan er weer niet bijDe Belgische bondscoach Roberto Martinez heeft de voorlopige WK-selectie bekend gemaakt. Grote afwezige is de 30-jarige Radja Naingollan.
21/05 12u15  De Ligt: In de vakantie beslis ik over toekomstHet wordt een boeiende zomer voor Matthijs de Ligt, de 18-jarige verdediger die in de belangstelling staat van tal van topclubs in Europa. De Ajacied traint deze week bij Oranje, in voorbereiding op de twee laatste wedstrijden van het seizoen.
21/05 12u15  5 tips om het onderste uit die kop koffie te halenNaast een goede portie antioxidanten, een instant energie-boost en tal van andere voordelen, houden we gewoon van koffie omdat het lekker is. Om dat kopje nog beter te doen smaken, doe je er goed aan deze tips te volgen.
21/05 12u15  Dit zijn de risico's van de ramadanDeze week is de ramadan weer begonnen. Moslims wereldwijd onthouden zich de komende weken tussen zonsopkomst en zonsondergang van eten en drinken. Dit jaar valt de ramadan net niet in de zomer, maar toch is er oplettendheid geboden.
21/05 12u00  Daley Blind: Niet nog zo'n jaar bij UnitedNa een ronduit teleurstellend jaar bij Manchester United heeft Daley Blind zich met nieuw elan bij Oranje gemeld voor de oefenduels met Slowakije en Italië. ,,Ik ben blij dat ik het seizoen nog enigszins positief kan afsluiten met twee interlands bij het Nederlands elftal.''
21/05 12u00  Veel overlast voor reizigers Eindhoven Airport door staking in FrankrijkDe stakingen van Franse verkeersleiders in de luchtvaart leveren reizigers van of naar Eindhoven Airport behoorlijk wat overlast op. Omboeken kan vaak pas dagen later.
21/05 12u00  Rel rond foodhal in Deventer: 'We laten ons niet de synagoge uit jagen'Hemel en aarde wil Tom Fürstenberg (49) bewegen om te voorkomen dat er een foodhal in de synagoge van Deventer komt. De voorganger van Beth Shoshanna is samen met de Joodse gemeenschap een crowdfundingsactie gestart om de sjoel te kunnen kopen. ,,Wij laten ons niet wegjagen, we vechten door tot het bittere einde.''
21/05 11u45  De Graafschap voorkomt Zeeuws isolement in eredivisieMet de promotie van Emmen naar de eredivisie sluit het net zich rond Zeeland. Drenthe was met Zeeland en Flevoland de enige provincie die nog nooit een club in de eredivisie had.
21/05 11u45  Moordvrouw-actrice Fockeline Ouwerkerk zwanger van eerste kindjeActrice Fockeline Ouwerkerk (36), onder meer bekend van de RTL4-hitserie Moordvrouw, is zwanger van haar eerste kindje. Het wordt een jongetje. ,,Er groeit een piemeltje in mijn buik!'', schrijft ze op Instagram bij een filmpje van haar bollende bump.
21/05 11u45  Wordt Thom de Graaf de nieuwe vicepresident van de Raad van State?Thom de Graaf is de gedoodverfde kandidaat om de nieuwe vicepresident van de Raad van State te worden. ,,Hij kan regentesk overkomen, maar is heel warm en attent.'
21/05 11u30  Wordt Thom de Graaf vicepresident Raad van State?Thom de Graaf is de gedoodverfde kandidaat om de nieuwe vicepresident van de Raad van State te worden. ,,Hij kan regentesk overkomen, maar is heel warm en attent.'
21/05 11u30  Freya (15) haalt rennend geld op voor ziekenhuis dat haar na aanslag leerde lopenEen 15-jarig meisje dat vorig jaar ternauwernood de aanslag in Manchester overleefde en daarna opnieuw moest leren lopen, heeft gisteren met succes een renwedstrijd uitgelopen. Ze zamelde daarmee geld in voor het ziekenhuis dat haar behandelt. ,,Ik wilde iets terugdoen.''
21/05 11u00  Opnieuw drukte door Max-gekte in ZandvoortDe komst van Max Verstappen naar het circuit van Zandvoort leidt ook vandaag weer tot drukte op de wegen naar de badplaats. Maar volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie is het wel minder druk dan gisterochtend.
21/05 11u00  Steun van Inzaghi voor aangeslagen De VrijDe afscheidswedstrijd van Stefan de Vrij bij Lazio Roma is uitgedraaid op een deceptie. De Nederlander die een dezer weken bekend maakte dat hij transfervrij naar Internazionale verkast, verspeelde met zijn team op de slotdag een direct ticket voor de voor de Champions League. En dat uitgerekend tegen zijn nieuwe werkgever.
21/05 11u00  Bertens zakt drie plaatsen door vroege uitschakeling in RomeTennisster Kiki Bertens is drie plaatsen gezakt op de wereldranglijst. Ze staat nu achttiende.
21/05 11u00  Matic wil versterkingen bij United, Tuchel wil elftal rond NeymarHet seizoen 2017-2018 is nog niet eens afgelopen, maar de voetbalwereld kijkt al volop naar het nieuwe seizoen. In onze TransferTalk houden we komende zomer alle geruchten en voltooide transfers bij.
21/05 10u45  Matic wil versterkingen bij United, Tuchel wil elftal rond Neymar bouwenHet seizoen 2017-2018 is nog niet eens afgelopen, maar de voetbalwereld kijkt al volop naar het nieuwe seizoen. In onze TransferTalk houden we komende zomer alle geruchten en voltooide transfers bij.
21/05 10u30  Zuckerberg legt toch in het openbaar verantwoording af aan Europees ParlementHet gesprek dat het Europees Parlement morgen heeft met Facebook-CEO Mark Zuckerberg zal toch openbaar zijn. Volgens parlementsvoorzitter Antonio Tajani is de topman akkoord gegaan met een livestream van de zitting.
21/05 10u15  Erwin van de Looi nieuwe coach Jong OranjeErwin van de Looi volgt Art Langeler op als nieuwe coach van Jong Oranje. Van de Looi was laatstelijk trainer van Willem II, waar hij eerder dit jaar opstapte. Langeler is sinds 1 mei directeur voetbalontwikkeling bij de KNVB.
21/05 10u15  Spaanse pers smult van ‘chalet-gate’Twee kopstukken van Podemos, de Spaanse links-radicale partij die zegt op te komen voor de kleine man, zijn in opspraak geraakt door de aankoop van een peperduur chalet aan de rand van Madrid.
21/05 10u15  Pasta met venkel, peer en blauwe kaasDeze pasta met venkel, peer en blauwe kaas combineert twee klassiekers: blauwe kaas en peer. De venkel zorgt voor een frisse en anijs-achtige smaak erbij.
21/05 10u00  Raonic laat Roland Garros schietenMilos Raonic doet volgende week niet mee aan de Open Franse tenniskampioenschappen. De Canadees, voormalig nummer drie van de wereld, heeft nog te veel last van een knieblessure. Hij wil de rest van het gravelseizoen overslaan en daarna zijn rentree op gras maken.
21/05 10u00  Bouwmeester toont sixpack en Vidal richting afscheid PirloVeel sporters berichten graag over hun bezigheden buiten de velden en zalen. In de rubriek Sportbytes kijken we wat bekende sporters meemaken en delen op social media. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
21/05 10u00  Gehandicapten bezetten Pools parlement, NAVO-bijeenkomst gaat doorDe NAVO-assemblee moet deze week vergaderen in het Poolse parlement. Dat wordt een curieuze bijeenkomst, want delen van het gebouw zijn bezet door protesterende Poolse gehandicapten.
21/05 10u00  Toptalent Aaron Wise wint eerste toernooiGolfer Aaron Wise heeft voor de eerste keer een toernooi van de lucratieve PGA Tour gewonnen. Het 21-jarige talent uit de Verenigde Staten deed dat op de Trinity Forest baan in Dallas. Door een sterke slotronde van 65 slagen werd hij onbereikbaar voor zijn achtervolgers.
21/05 09u45  Petra maakt dekentje van kleding overleden Tim (12): 'Houdt hem dichtbij me'Ouder dan 12 jaar werd Gouwenaar Tim Schreurs niet. De kleding die hij achterliet heeft moeder Petra Koenen verwerkt in een dekentje. Hetzelfde wil ze nu doen voor andere zieke kinderen. ,,Iets vertrouwds in zware tijden, dat bied ik hen.''
21/05 09u45  Brabantse dragqueen: Je moet ballen hebben om dit te doenHet kost drie uur om van Joey van der Pluijm een extravagante dragqueen te maken. Met veel make-up, neptieten, een pruik en jurk. Zijn alter ego J.J. Chardonnay groeide in korte tijd uit tot één van de gangmakers in de Bredase dragscene. 'Voor mijn ouders was het wennen: hun zoon op naaldhakken'.
21/05 09u15  'Dekentje van zijn kleding houdt Tim dichtbij me'Ouder dan 12 jaar werd Gouwenaar Tim Schreurs niet. De kleding die hij achterliet heeft moeder Petra Koenen verwerkt in een dekentje. Hetzelfde wil ze nu doen voor andere zieke kinderen. ,,Iets vertrouwds in zware tijden, dat bied ik hen.''
21/05 09u15  'Ik erger me aan de wijze waarop we statushouders pleasen'Ik erger mij aan de wijze waarop wij onze statushouders pleasen. Als een stel PvdA'ers geven we hen wat zij maar willen. Logisch dat deze nieuwe Nederlanders vervolgens steeds dieper wegzakken in hun luie stoel.
21/05 09u00  Twee bergbeklimmers overleden op Mount EverestTwee bergbeklimmers zijn overleden tijdens hun beklimming van de Mount Everest. Het gaat om een Japanner en een Macedoniër.
21/05 09u00  Matic wil versterkingen bij United, PSG sluit komst Wenger uitHet seizoen 2017-2018 is nog niet eens afgelopen, maar de voetbalwereld kijkt al volop naar het nieuwe seizoen. In onze TransferTalk houden we komende zomer alle geruchten en voltooide transfers bij.
21/05 09u00  Curry bezorgt Golden State NBA-recordDe basketballers van Golden State Warriors hebben de derde wedstrijd in de halve finale van de Amerikaanse play-offs tegen Houston Rockets gewonnen. De thuisploeg was met 126-85 veel te sterk voor het team uit Texas. Bij rust leidde de thuisploeg al met 54-43.
21/05 08u45  Matic dringt aan op meer ervaring bij UnitedHet seizoen 2017-2018 is nog niet eens afgelopen, maar de voetbalwereld kijkt al volop naar het nieuwe seizoen. In onze TransferTalk houden we komende zomer alle geruchten en voltooide transfers bij.
21/05 08u45  De jurk van Meghan, maar dan voor een fractie van de prijsTwee Australische coupeuses hebben na het huwelijk van prins Harry en Meghan een hele nacht doorgehaald om dé jurk na te maken. Het resultaat is amper van het origineel te onderscheiden, met één groot verschil: deze versie kost nog geen 800 euro.
21/05 08u30  Politie verbijsterd als melding over achtervolgend varken echt waar blijktDe politie in het Amerikaanse plaatsje North Ridgeville was afgelopen week flink verbaasd toen een bizarre melding echt waar bleek te zijn. Een man beweerde dat hij op straat werd achtervolgd door een varken en niet wist wat hij moest doen. Yeah right, dacht de politie, die man moét dronken zijn. Maar niets bleek minder waar.
21/05 08u15  Inter CL in na ongekende comeback bij LazioInternazionale heeft op miraculeuze wijze het vierde Champions League-ticket gepakt in de Serie A. De ploeg van trainer Luciano Spalletti won op de slotdag met 2-3 bij Lazio, dat een kwartier voor tijd nog een 2-1 voorsprong had. De ploeg van Stefan de Vrij gaf het in de slotfase echter volledig weg.
21/05 07u45  Ambulancemedewerkster met de dood bedreigd: Ik had wekenlang nachtmerriesAmbulancepersoneel in de Australische staat Victoria protesteert deze week tegen het toenemende geweld jegens hulpverleners. De Nieuw-Zeelandse ambulancemedewerkster Steff Dewhurst beschrijft hoe ze doodsbedreigingen kreeg van een patiënt. ,,Ik ben nog nooit zo bang geweest.”
21/05 07u00  Chinese satelliet met Nederlandse antenne onderweg naar donkere kant maanChina heeft afgelopen nacht een communicatiesatelliet met de naam Queqiao gelanceerd, die een verbinding tot stand moet brengen tussen een sonde op de donkere kant van de maan en de aarde. De bijbehorende antenne is van Nederlandse makelij.
21/05 06u30  Ed Sheeran en Kendrick Lamar grote winnaars bij Billboard AwardsEd Sheeran en Kendrick Lamar hebben bij de uitreiking van de Billboard Music Awards de meeste prijzen in de wacht gesleept. De Engelse zanger en de Amerikaanse rapper gingen er beiden met zes trofeeën vandoor.
21/05 06u15  Elon Musk onthult specificaties Model 3 met twee motorenTesla-baas Elon Musk heeft in een serie tweets specificaties bekendgemaakt van twee nieuwe versies van de Model 3. De auto is volgens Elon Musk sneller én beter dan een BMW M3.
21/05 05u45  Man (62) rijdt in op restaurant in VS: twee doden onder wie dochterIn Bessemer City, in de Amerikaanse staat North Carolina, is een 62-jarige man met zijn auto ingereden op een restaurant. Daarbij doodde hij twee mensen. Eén van hen was zijn dochter, de 26-jarige politieagente Katelyn Tyler Self, zo schrijft het Amerikaanse persbureau AP.
21/05 05u00  Maduro wint verkiezing Venezuela; oppositie erkent uitslag nietNicolás Maduro heeft de presidentsverkiezingen in Venezuela gewonnen. Dat heeft de kiescommissie vannacht bekend gemaakt. De belangrijkste uitdagers van het huidige staatshoofd hebben al gezegd de uitslag niet te zullen erkennen vanwege de vele onrechtmatigheden.
21/05 04u30  Golden State Warriors weer op voorsprong tegen HoustonDe basketballers van Golden State Warriors hebben de derde wedstrijd in de halve finale van de Amerikaanse play-offs tegen Houston Rockets gewonnen. De thuisploeg was met 126-85 veel te sterk voor het team uit Texas. Bij rust leidde de thuisploeg al met 54-43.
21/05 04u15  Rotterdamse politie schiet in bil vluchtende verdachteBij een politieactie in een kraakpand in de Louwerslootstraat in Rotterdam hebben agenten een verdachte die wilde vluchten in zijn bil geschoten. De man weigerde meermalen een stopbevel van de politie op te volgen.
21/05 04u00  VS zullen uitslag verkiezingen Venezuela niet erkennenAl voordat de definitieve uitslag van de Venezolaanse presidentsverkiezingen bekend is heeft de VS verklaard de uitslag ervan niet te zullen erkennen. Dat zei de onderminister van Buitenlandse Zaken John Sullivan.
21/05 03u45  Politie schiet op vluchtende verdachteBij een politieactie in een kraakpand in de Louwerslootstraat in Rotterdam hebben agenten een verdachte die wilde vluchten in het achterwerk geschoten. De persoon weigerde meermalen een stopbevel van de politie op te volgen.
1 2 3 4 5 6


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

19x 29 aanhoudingen op festival in Erp: Alard (30) kreeg klap en kopstoot22/05 01u15 - AD.nl: De Helmondse Alard van Keulen (30) bezoekt al jaren festivals, hij was al zo'n zes keer eerder op 7th Sunday in Erp, maar deze editie blijft hem waarschijnlijk nog wel even bij.
18x Eén van drie zwaargewonden Cubaanse vliegramp alsnog overleden22/05 03u30 - AD.nl: Een 23-jarige Cubaanse vrouw die vrijdag het vliegtuigongeluk bij de Cubaanse hoofdstad Havana overleefde, is maandag in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden. Dit heeft het Cubaanse ministerie van Gezondheid bekendgemaakt.
17x Tiener krijgt boete van 37 miljoen dollar voor aansteken bosbrand Oregon22/05 04u15 - AD.nl: De tiener die verantwoordelijk wordt gehouden voor de grote bosbrand vorig jaar in Oregon, bij de Columbia River Gorge, is veroordeeld tot het betalen van een boete van maar liefst 37 miljoen dollar (ruim 31 miljoen euro).
17x SD Huesca schrijft historie met promotie naar La Liga22/05 01u15 - AD.nl: SD Huesca komt volgend seizoen voor het eerst uit op het hoogste niveau van Spanje. De ploeg uit de noordoostelijke regio Aragon stelde maandagavond promotie naar La Liga veilig met winst op CD Lugo: 0-2.
16x IS-verdachten Suriname wilden ronselen in Nederland22/05 00u30 - AD.nl: De Surinaamse politie ziet de Surinaamse Nederlander R. A. als het brein van terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) in Suriname. Ook is duidelijk geworden dat A. behalve in Suriname ook strijders in Nederland en België wilde ronselen.
14x 'Ziekenhuizen betalen vijf keer meer aan schadeclaims dan tien jaar geleden'22/05 05u15 - AD.nl: Het bedrag dat Nederlandse ziekenhuizen kwijt zijn aan schadeclaims door medische fouten is opgelopen van 9,4 miljoen in 2007 tot 43,2 miljoen euro in 2016. De toename is vooral te wijten aan de steeds hogere bedragen die worden uitgekeerd.
14x Waanzin, dit spatbord kost meer dan een nieuwe Volkswagen Up22/05 05u15 - AD.nl: Dit carrosseriedeel van Mercedes-Benz kost 11.900 euro. En nee, het is niet gemaakt van goud of titanium. Hoe zit dat?
14x Justitie VS legt FBI onder de loep na verzoek van Trump22/05 02u00 - AD.nl: Het Amerikaanse gerecht gaat de beschuldigingen van president Donald Trump aan het adres van de FBI onderzoeken. Dat is het resultaat van een gesprek van Trump met viceminister van Justitie Rod Rosenstein maandag in Washington, zegt het Witte Huis.
14x 'Verborgen parel' Friesland derde in top 10 Lonely Planet22/05 01u30 - AD.nl: In de top 10 van beste Europese bestemmingen van de Lonely Planet staat Friesland dit jaar op de derde plaats. Het is de hoogste notering ooit van een Nederlandse bestemming in deze jaarlijkse lijst.
11x Australische aartsbisschop schuldig aan verhullen kindermisbruik22/05 05u45 - AD.nl: Een rechtbank in Australië heeft aartsbisschop Philip Wilson van Adelaide schuldig bevonden aan het in de doofpot stoppen van kindermisbruik door een priester. Volgens Australische media is hij daarmee de hoogste katholieke geestelijke ooit die voor een dergelijk vergrijp is veroordeeld.

Statistieken

Artikels:
33470
Gelezen:
29663
Aantal lezers nu:
70


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven