woensdag 12 december 2018, week 50


U bent nu hier: Meer nieuws van AD.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u00
 

AD.nl

Verbergen Tonen
12/12 16u00  Paus stuurt kardinalen weg vanwege misbruik Paus Franciscus heeft vandaag twee leden van de Raad van Kardinalen geschorst omdat ze van seksueel misbruik worden beschuldigd.
12/12 16u00  Victor Mids te gast in shows van Freek Vonk Illusionist Victor Mids is te gast in de liveshows die Freek Vonk in de kerstvakantie geeft in AFAS live in Amsterdam. Dit maakte Freek Vonk bekend. Hij kondigde eveneens een negende show in de reeks aan.
12/12 15u45  Nog geen 24 uur rust: Oranje treft Duitsland in cruciaal duel Een flinke nederlaag op zak, de wetenschap dat de uitslag van de wedstrijd bepaalt of ze naar de halve finale gaan, plus een confrontatie met hun voormalige bondscoach: het treffen met Duitsland vanavond is voor de Nederlandse handbalsters op meerdere fronten beladen. Henk Groener, inmiddels als coach in Duitse dienst, kijkt er naar uit.
12/12 15u30  Kersttoespraak dit jaar vanaf paleis Noordeinde Voor de jaarlijkse kersttoespraak wijkt koning Willem-Alexander later deze maand uit naar Paleis Noordeinde.
12/12 15u30  Topambtenaren Defensie: Navo kan niet op tegen Rusland De Navo kan op dit moment niet opboksen tegen een Russische militaire aanval. Het bondgenootschap heeft een groot vermogen, maar de besluitvorming is – zowel politiek als militair – traag, de Navo-landen kunnen geen langdurige grootschalige oorlog aan en de VS heeft het leeuwendeel van de militaire capaciteit. En dat zit vast aan de andere kant van de Atlantische Oceaan.
12/12 15u30  Defense for Children: ‘Politie liet steken vallen bij arrestatie 16-jarig meisje’ Er was veel steun voor de Utrechtse politie toen die uitlegde waarom ze zaterdagnacht een 16-jarig meisje enkele uren in een cel stopte nadat ze met een vals ID-bewijs een café wilde binnengaan. Defense for Children vindt toch dat de politie steken heeft laten vallen. ,,Arrestatie is echt het allerlaatste middel.’’
12/12 15u15  Aldi en Lidl halen volgend jaar staleend uit de schappen Supermarktketens Aldi en Lidl stoppen volgend jaar met de verkoop van staleenden, meldt Wakker Dier. Marktleider Albert Heijn gaat echter gewoon door met de verkoop van deze dieren, die onder erbarmelijke omstandigheden leven.
12/12 15u00  Wedkantoren gokken op derde WK-titel Van Gerwen Michael van Gerwen is als eerste geplaatst voor het WK darts en ook bij de grote wedkantoren is hij de grote titelfavoriet.
12/12 14u45  Zoekers naar Willeke Dost ontdekken mogelijk nieuwe sporen Een eerder aangekondigde prikactie in het weiland achter de boerderij van de pleegouders van de al 26 jaar vermiste Willeke Dost, gaat niet door. De reden is dat particuliere zoekers opnieuw concrete sporen gevonden menen te hebben. Dat stelt woordvoerder Ab Bruintjes.
12/12 14u45  Nederlanders gierig? We tippen de taxichauffeur trouw Nederlandse taxichauffeurs, die van en naar de luchthaven rijden, vangen gemiddeld per rit 5,86 euro aan fooi. Dit is ruim 10 procent meer dan twee jaar geleden. Én de fooien hier liggen hoger dan het Europees gemiddelde.
12/12 14u45  De onaantastbaarheid van Team Sky is voorbij Donderslag bij heldere hemel: Sky stopt eind 2019 met sponsoring van de wielerploeg. Het einde lijkt in zich voor de meest dominante ploeg van het peloton.
12/12 14u45  Feyenoord: Brief Ajax lijkt vooral om eigen achterban tevreden te stellen Feyenoord noemt de brief die de directie van Ajax heeft gestuurd in een reactie ‘een brief voor de bühne, wellicht om de eigen achterban tevreden te stellen.’ De supportersvereniging van de Amsterdammers meldde vanochtend dat de Ajax-directie van de Amsterdammers een brief heeft gestuurd naar Feyenoord om de uitkaarten voor de Klassieker op te eisen.
12/12 14u45  EU-leiders doen kleine handreiking aan May Tijdens de EU-top in Brussel zullen de regeringsleiders van de EU-landen donderdag een handreiking doen aan Theresa May, als zij tenminste nog premier is.
12/12 14u30  ING-baas Hamers: dit had nooit mogen gebeuren ING-baas Ralph Hamers heeft vanmiddag in de Tweede Kamer berouw getoond over recente gebeurtenissen bij de bank. Dat witwaspraktijken niet werden aangepakt had ‘nooit mogen gebeuren’ en dat het desondanks de bedoeling was zijn eigen salaris met de helft te verhogen was een ‘inschattingsfout’, aldus Hamers.
12/12 14u30  Feyenoord legt talent Burger vast tot 2023: ‘Een heerlijk gevoel’ Feyenoord heeft een principeakkoord bereikt met Wouter Burger over verlenging van diens contract. De 17-jarige middenvelder heeft een verbintenis tot de zomer van 2020 en zal die met drie jaar verlengen.
Laatste update: vandaag om 16u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
12/12 14u30  Opgestapt PVV-Kamerlid: Geen steun van fractie tijdens 'verschrikkelijk’ jaarPVV-Kamerlid Karen Gerbrands (51) vertrekt uit de Tweede Kamer omdat ze het afgelopen jaar ‘te weinig steun’ heeft gekregen van haar fractie tijdens een aantal heftige gebeurtenissen. Dat schrijft ze in haar afscheidsbrief, die vanmiddag door Kamervoorzitter Khadija Arib werd voorgelezen.
12/12 14u15  Gemengd estafetteteam zwemt naar zilverHet Nederlandse gemengd estafetteteam heeft bij de WK kortebaan in het Chinese Hangzhou zilver gepakt op de 4x50 meter vrije slag. Jesse Puts, Stan Pijnenburg, Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk zwommen 1.28,51. De ploeg van de Verenigde Staten was veel te sterk voor het Nederlandse team.
12/12 14u15  De kerstborrels komen er weer aan: hoeveel drankjes kun je drinken?Wat vertel je wel of niet aan je baas? Wat zijn je rechten als werknemer? Hoe los je lastige kwesties het beste op? In deze rubriek wekelijks advies bij dilemma’s op de werkvloer. Aflevering 19: Wat te doen met die jaarlijkse kerst en oud & nieuw borrels?
12/12 14u15  Europa in de problemen: het kraakt, piept, schuurt en wringtDoe even een stapje terug en kijk naar Europa. Er wordt geruzied, gescholden en gevochten. Het lijkt wel alsof helemaal niks meer gaat zoals het was. Wat is er toch aan de hand?
12/12 14u15  Franse aanklager: verdachte schietpartij riep ‘Allah Akbar’De man die gisteren in ieder geval twee mensen doodde tijdens een schietpartij bij een kerstmarkt in Straatsburg, heeft tijdens zijn daad onder meer de woorden ‘Allah Akbar’ geroepen. Een derde slachtoffer is vandaag hersendood verklaard. Dat meldt officier van justitie Remy Heitz in een persconferentie. De verdachte is voortvluchtig. Op hem is een klopjacht geopend.
12/12 14u00  Noorse langlaufheld Northug beëindigt per direct zijn loopbaanVoormalig olympisch en wereldkampioen langlaufen Petter Northug heeft zijn loopbaan beëindigd. Dat meldde de Noorse sportheld in tranen tijdens een persconferentie in Trondheim.
12/12 14u00  Openbaar Ministerie eist werkstraf van 40 uur tegen verspreiders anti-homoflyerHet Openbaar Ministerie (OM) eist een werkstraf van veertig uur tegen drie verspreiders van anti-homoflyers in 2016 in Amsterdam. Wat het OM betreft leest de flyer als een aanklacht tegen homoseksualiteit en tegen homoseksueel ouderschap. Door onnodig grievende teksten en het aanzetten tot een andere behandeling voor homoseksuelen is er sprake van groepsbelediging en aanzetten tot discriminatie.
12/12 13u45  Brussel zet extra politie in op kerstmarkt na aanslag StraatsburgDe politie van Brussel zet extra agenten in op de kerstmarkt in de binnenstad. Dat hebben de burgemeester en politie besloten naar aanleiding van de schietpartij in het Franse Straatsburg waarbij gisteren drie doden en dertien gewonden vielen.
12/12 13u45  IOC ziet competitief gamen voorlopig niet zitten: ‘industrie is té commercieel gedreven’Het Internationaal Olympisch Comité ziet het vooralsnog niet gebeuren dat e-sports als serieuze sport wordt overwogen voor het Olympische programma. Volgens de organisatie zou de sport niet passen bij de Olympische waarden, omdat de industrie voornamelijk commercieel gedreven is.
12/12 13u30  Zeeuws plaatsje verbouwereerd: honderden wietplanten in dorpshuisDe politie heeft vanochtend een hennepkwekerij ontdekt in dorpshuis De Meiboom in Krabbendijke. Het gaat om 400 tot 500 planten. Er is nog niemand aangehouden.
12/12 13u30  Rechter haalt streep door zaak om macaber duizendjarig BoeddhabeeldHet verhaal rond een gestolen Boeddhabeeld van duizend jaar oud is even luguber als intrigerend. Het beeld is de inzet van jarenlang juridisch getouwtrek tussen twee Chinese dorpjes, die claimen de rechtmatige eigenaars van het beeld te zijn, en een kunstminnende Nederlander. Een rechtszaak over wat er met het macabere kunstwerk moet gebeuren, draaide op niets uit.
12/12 13u15  Rechter haalt streep door zaak om macaber 1000-jarig BoeddhabeeldHet verhaal rond een duizend jaar oud gestolen Boeddhabeeld is even luguber als intrigerend. Het beeld is de inzet van jarenlang juridisch getouwtrek tussen twee Chinese dorpjes, die claimen de rechtmatige eigenaars van de Boeddha te zijn, en een kunstminnende Nederlander. Een rechtszaak over wat er met het macabere kunstwerk moet gebeuren, draaide op niets uit.
12/12 13u15  Vuelta start in 2020 in Nederland: etappes in Utrecht en Noord-BrabantDe Ronde van Spanje (Vuelta) gaat in 2020 definitief van start in Nederland. De eerste drie etappes worden in augustus verreden in Utrecht en Noord-Brabant.
12/12 13u15  Op deze manier pel je een mandarijn, zonder geknoeiHet pellen van een mandarijn kan een rommelig werkje zijn, maar met deze makkelijke truc maak je voortaan je mandarijn open zonder geknoei.
12/12 13u00  'Broer kroongetuige Nabil B. vroeg wél om bewaking’Dat de doodgeschoten broer Reduan van kroongetuige Nabil B. ‘maar zeer beperkt beveiliging wilde’, zoals justitie volhoudt, klopt volgens een reeks direct betrokkenen niet.
12/12 12u45  Moord ex-crimineel en misdaadblogger Kok in groter onderzoekHet Openbaar Ministerie (OM) wil de strafzaak over de moord op ex-crimineel misdaadblogger Martin Kok onderbrengen in het grotere onderzoek dat loopt naar een reeks liquidaties die worden gelinkt aan de voortvluchtige crimineel Ridouan Taghi.
12/12 12u45  Onderhandelingen tussen Airbnb en gemeente Amsterdam gestaaktDe onderhandelingen tussen de gemeente Amsterdam en de grote vakantieverhuursites Airbnb, Booking.com en Expedia zijn gestaakt. De platforms willen meer duidelijkheid hebben over de gemeentelijke regels voordat ze verder willen praten.
12/12 12u45  Tegenvaller voor Boyan Slat: plasticvanger vangt nog geen plasticDe jonge Nederlandse uitvinder Boyan Slat heeft te maken met tegenslag. De plasticvanger van zijn project The Ocean Cleanup houdt het plastic dat in de Grote Oceaan wordt verzameld niet vast.
12/12 12u30  Zwemsters pakken brons op 4x50 wisselDe estafettezwemsters hebben bij de WK kortebaan in Hangzhou knap een bronzen medaille veroverd op de 4x50 meter wisselslag. Maaike de Waard, Kim Busch, Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk zwommen een tijd van 1.44,57.
12/12 12u30  Zorgen over kosten verbouwing BinnenhofIn de Tweede Kamer groeien de zorgen over de geplande verbouwing van het Binnenhof-complex, waarbij het parlement 5,5 jaar naar het oude ministerie van Buitenlandse Zaken verkast.
12/12 12u30  Housheer vervangt Malestein bij handbalstersBondscoach Helle Thomsen van het Nederlands vrouwenhandbalteam past een wijziging in haar selectie toe op het EK in Frankrijk. Ze haalt de 19-jarige Dione Housheer erbij. De talentvolle opbouwspeelster was al aanwezig op de eindronde, maar zat tot nog toe alle duels op de tribune. De komst van Housheer gaat ten koste van Angela Malestein.
12/12 12u30  Acteur Josh Henderson gearresteerd na mogelijke inbraak bij zijn burenDe Amerikaanse acteur Josh Henderson (37) is gisteren gearresteerd op verdenking van een inbraak bij zijn buren. Bronnen rond de voormalige Desperate Housewives-acteur zeggen dat hij onschuldig is en dat de arrestatie een misverstand is dat is veroorzaakt door korrelige beelden van een bewakingscamera.
12/12 12u30  Nentjes maakt debuut op WK: ‘Hoop er een feestje van te maken’Geert Nentjes (20) begon een jaar of zes geleden met darten. Nu staat hij op het WK van de PDC al tussen kanonnen als Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld.
12/12 12u30  Nicole Kidman schenkt ruim vier ton aan vrouwenfonds Verenigde NatiesOp de 80ste geboortedag van haar vader heeft actrice Nicole Kidman een half miljoen dollar (440.000 euro) geschonken aan een fonds van de Verenigde Naties. Dat heeft tot doel een eind te maken aan geweld tegen vrouwen.
12/12 12u30  SGP met experts om tafel: ‘Moet ineens heel Nederland genderneutraal benaderd worden?’De Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) vreest dat het traditionele gezin van man, vrouw en kinderen in gevaar komt door de toenemende genderneutraliteit. Daarom organiseert de orthodox-christelijke partij morgen een hoorzitting met experts, om meer te weten te komen over de gevolgen van ‘de promotie van genderdiversiteit’.
12/12 12u15  Verspreiders anti-homoflyer ‘waarschuwden’ voor plaatsen kinderen bij homostelDe verdachten van het verspreiden van anti-homoflyers in Amsterdam in 2016 wilden onder de aandacht brengen hoe religieuze mensen denken over het plaatsen van kinderen bij een homoseksueel stel. De actie ontstond toen ze op het internet lazen over de beslissing van een Engelse rechter om een kind onder te brengen bij een homostel. ‘Dat raakte mij als vader’, aldus een van de verdachten.
12/12 12u15  SGP buigt zich over genderdiversiteit: ‘Moet ineens heel Nederland genderneutraal benaderd worden?’Een aankondiging van een hoorzitting over het thema ‘gender’ in de Tweede Kamer is niet opmerkelijk, maar wél als die wordt georganiseerd door de orthodox-christelijke SGP. De partij is tegen het kabinetsbeleid dat bestaande stereotypen wil doorbreken om zo gelijke behandeling te stimuleren. Volgens de Staatkundig Gereformeerde Partij loopt het traditionele gezin van man, vrouw en kinderen – heilig voor de partij – daardoor gevaar.
12/12 12u00  'Broer kroongetuige Nabil B. vroeg wél om bewaking'Dat de doodgeschoten broer Reduan van kroongetuige Nabil B. 'maar zeer beperkt beveiliging wilde', zoals justitie volhoudt, klopt volgens een reeks direct betrokkenen niet.
12/12 12u00  Onderhandelaar hekelt chaos bij klimaatoverleg: ‘Te gek voor woorden’Onderhandelaar Charles Vinke ergert zich aan de manier waarop de onderhandelingen over een klimaatakkoord verlopen. De directeur van schoonmaakconcern Asito klapt uit de school. ,,Het komt langzaam tot stilstand. Daarom hebben we nu leiderschap nodig.'
12/12 12u00  Politie doet op diverse plaatsen onderzoek naar StintIn het onderzoek naar de oorzaak van het Stint-ongeval in Oss doet de politie vandaag op meerdere plaatsen onderzoek. Het onderzoek is overigens voorlopig nog niet klaar. Volgens het OM is de recherche vermoedelijk nog maanden bezig is.
12/12 12u00  Weerman Gerrit Hiemstra: ‘Haatmail? Ik slaap er niet minder om’Wat maakte 2018 memorabel? Een serie verhalen waarin we terugblikken en vooruitkijken aan de hand van de grote en kleine gebeurtenissen. Dit jaar sneuvelde het ene na het andere weerrecord. Voor Gerrit Hiemstra, de weerman die ten strijde trekt tegen klimaatonzin, was 2018 een kanteljaar.
12/12 11u45  Jos Brech: Ik heb Nicky niet ontvoerd, gedood of misbruiktTijdens de eerste zitting in de zaak rond de dood van Nicky Verstappen, heeft verdachte Jos Brech even gesproken en gezegd dat hij ‘niet de persoon is die Nicky heeft ontvoerd, gedood of misbruikt'. Wel geeft hij bezit van kinderporno toe. Verslaggever Niels Klaassen twittert vanuit de rechtbank in Maastricht.
12/12 11u30  Vriendin André ontroostbaar en Ruben overvallen door lege tankKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
12/12 11u30  Opeenvolging van fouten bij gaslek NAM in DelfzijlOp het Tankenpark Delfzijl van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) zijn meerdere dingen fout gegaan waardoor 30 kubieke meter giftig aardgascondensaat in het hemelwaterriool terecht is gekomen, met gevolgen voor de gezondheid van omwonenden en milieu.
12/12 11u15  Na 23 jaar kan Ajax poulezege ruiken in Champions LeagueWinst vanavond tegen Bayern München betekent groepswinst voor Ajax in de Champions League. Een voor Nederlandse begrippen een uitzonderlijke prestatie en bovenal een eventuele beloning van een voorlopig prachtig Europees jaar. Maar Bayern is niet meer het Bayern van twee maanden geleden.
12/12 11u15  Nooit eerder zag Gerrit Hiemstra zoveel records sneuvelen als dit jaarWat maakte 2018 memorabel? Een serie verhalen waarin we terugblikken en vooruitkijken aan de hand van de grote en kleine gebeurtenissen. Dit jaar sneuvelde het ene na het andere weerrecord. Voor Gerrit Hiemstra, de weerman die ten strijde trekt tegen klimaatonzin, was 2018 een kanteljaar.
12/12 11u15  Rodekool in pot, blik of pak: deze komt als beste uit de testFotogenieker dan avocado, gezonder dan sinaasappels en winterhard als de sterkste pieper. Maar hoe smaakt rodekool in pot, blik of pak? Ons panel proeft acht varianten.
12/12 11u15  Nabestaanden insulinemoorden vol vragen: Wat bezielde Rahiied?De familie van een van de slachtoffers van vermeend insulinemoordenaar Rahiied A. stelt het verzorgingshuis aansprakelijk. ,,Niet voor het geld, maar als waarschuwing.’
12/12 11u15  Jos Brech: Ik ben niet de persoon die Nicky heeft ontvoerd, gedood of misbruiktDe eerste zitting in de zaak tegen Jos Brech, verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen, is begonnen. Jos Brech heeft inmiddels even gesproken en gezegd dat hij ‘niet de persoon is die Nicky heeft ontvoerd, gedood of misbruikt'. Wel geeft hij bezit van kinderporno toe. Verslaggever Niels Klaassen twittert vanuit de rechtbank in Maastricht.
12/12 11u15  Premier May strijdvaardig: ‘Ik vecht met alles wat ik heb om aan te blijven’De Britse Conservatieven stemmen vandaag over de vraag of zij nog wel vertrouwen hebben in hun leider, premier Theresa May. Zij is vastbesloten om aan te blijven. ,,Een verandering van leiderschap zou nu een gevaar zijn voor ons land.’’
12/12 11u00  AIVD publiceert weer extreem moeilijke kerstpuzzelDe extreem moeilijke en beruchte kerstpuzzel van de AIVD heeft weer zijn weg gevonden naar het wereldwijde web. De puzzel bestaat dit jaar uit 26 opgaven die zoals gebruikelijk bizar lastig zijn.
12/12 11u00  AH verliest klanten en gaat supermarkten rigoureus ombouwenAlbert Heijn gaat zijn supermarkten rigoureus ombouwen. Traditionele kruideniersproducten waaronder schoonmaakmiddelen en dierenvoeding maken plaats voor eethoeken, veel meer versproducten en servicepunten voor snelle thuisbezorging. Daarmee hoopt de grootgrutter het klantenverlies terug te dringen.
12/12 11u00  Jos Brech voor de rechter: Ik ben niet de persoon die Nicky heeft ontvoerd, gedood of misbruiktDe eerste rechtszaak tegen Jos Brech, verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen, is begonnen. Voor het eerst staan de ouders van de 11-jarige jongen die in 1998 overleed oog in oog met de verdachte. Verslaggever Niels Klaassen twittert vanuit de rechtbank in Maastricht.
12/12 10u30  Albert Heijn verandert zijn winkels in ‘eetcentrum’Albert Heijn gaat zijn supermarkten rigoureus ombouwen. Traditionele kruideniersproducten waaronder schoonmaakmiddelen en dierenvoeding maken plaats voor eethoeken, veel meer versproducten en servicepunten voor snelle thuisbezorging. Daarmee hoopt de grootgrutter het klantenverlies terug te dringen.
12/12 10u15  ‘Onzorgvuldig onderhoud oorzaak fatale helicrash Mali’Niet technisch falen, maar onzorgvuldig onderhoud aan één cruciaal onderdeel of een productiefout was de oorzaak van de fatale helikoptercrash in 2015 in Mali. Bij het ongeval, tijdens een oefening, kwamen twee Nederlandse militairen om het leven.
12/12 10u15  Recept van de dag: Beef WellingtonDeze Beef Wellington is echt zo'n gerecht wat je maakt als je eters hebt. Het is heerlijk. De korst zorgt ervoor dat het vocht van de ossenhaas niet wegloopt en je een mals, sappig stuk vlees hebt.
12/12 10u15  Avicii, Glennis Grace en dividendbelasting meest gegoogeld in 2018De in april overleden Zweedse dj Avicii is dit jaar de populairste zoekopdracht op Google in Nederland. Glennis Grace en Barbie completeren de top drie.
12/12 10u00  Groningen in januari zonder Doan door Azië CupFC Groningen-trainer Danny Buijs zal de eerste wedstrijden na de winterstop geen beroep kunnen doen op Ritsu Doan. De middenvelder is opgenomen in de selectie van Japan voor de strijd om de Azië Cup.
12/12 10u00  F1-team McLaren wil Nibali helpen aan nieuwe tourwinstMcLaren wordt mede-eigenaar van de wielerploeg Bahrain-Merida waar Vincenzo Nibali de kopman is. De ploeg wil met de nieuwe samenwerking een uitgroeien tot de beste van het peloton.
12/12 10u00  PSV houdt kleine veertig miljoen euro over aan Champions League-campagneNu de Champions League-campagne van PSV dit seizoen voorbij is, kan de directie ook financieel de balans opmaken. De Eindhovenaren houden waarschijnlijk een kleine veertig miljoen over aan de deelname in het toernooi. Een gedeelte daarvan gaat via premies naar de spelers, maar het grootste deel kan PSV bijschrijven op de eigen winst- en verliesrekening.
12/12 10u00  Premier May strijdvaardig: ‘Ik vecht om aan te blijven met alles wat ik heb’De Britse Conservatieven stemmen vandaag over de vraag of zij nog wel vertrouwen hebben in hun leider, premier Theresa May. Zij is vastbesloten om aan te blijven. ,,Een verandering van leiderschap zou nu een gevaar zijn voor ons land’', zei ze woensdagochtend in een toespraak.
12/12 09u45  Ajax eist uitkaarten voor Klassieker in de Kuip opAjax heeft bij Feyenoord geëist dat de club uitkaarten beschikbaar maakt voor de supporters van de Amsterdammers. In een brief verzoekt de directie van Ajax dat Feyenoord aan deze reglementaire verplichting voldoet.
12/12 09u30  Jos Brech voor de rechter: gaat hij verklaren over dna op Nicky's kleding?Vandaag begint de rechtszaak tegen Jos Brech, verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen. Voor het eerst staan de ouders van de 11-jarige jongen die in 1998 overleed oog in oog met de verdachte. Vanaf 10.00 uur doen onze verslaggevers in dit artikel live verslag van de zaak.
12/12 09u30  Partij May stemt vanavond over positie van premierDe Britse Conservatieven stemmen vandaag over de vraag of zij nog wel vertrouwen hebben in hun leider, premier Theresa May. Dat kan, nu er voldoende leden zijn die de vertrouwenskwestie aan de orde willen stellen.
12/12 09u15  Roma raakt het hart als liefdevol familieportretOgenschijnlijk is Roma een simpele film. Regisseur Alfonso Cuarón stelt een deel van zijn jeugd voor, hoe hij opgroeide in een middenstandsgezin in Roma, een wijk in Mexico City. De focus ligt op de twee vrouwen in het huishouden: de moeder en het kindermeisje. De vader is grotendeels afwezig, met reden zo blijkt later.
12/12 09u15  Zwart-witte Netflix-film Roma serieuze OscarkandidaatMet Roma levert regisseur Alfonso Cuarón (57) – maker van het ruimtedrama Gravity (met George Clooney en Sandra Bullock) en de Harry Potterfilm De Gevangene van Azkaban - zijn meest persoonlijke film af. De Mexicaan portretteert in deze Netflix-productie de belangrijkste vrouwen uit zijn jeugd: zijn moeder en vooral zijn kindermeisje Cleo. De film is een serieuze Oscarkandidaat.
12/12 09u15  Doodstraf voor Chinees die inreed op menigteDe automobilist die in september inreed op een mensenmassa in de Chinese stad Hengyang heeft de doodstraf gekregen. De man had al een lang strafblad en wilde ‘wraak nemen op de samenleving’. Dat kostte de levens van vijftien mensen. Tientallen anderen raakten gewond.
12/12 09u15  Geruchten over coup tegen May groeienTheresa May’s tour langs Europese regeringsleiders wordt in eigen land met vertwijfeling gevolgd. Er is één ding waar bijna alle partijen, en het volk, het wel over eens zijn: May en haar regering maken er een potje van.
12/12 09u15  Medicijn helpt bij stuitligging babyEen baby in een stuit kan makkelijker gedraaid worden wanneer de moeder een medicijn krijgt. Dat voorkomt honderden keizersneden per jaar, blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam.
12/12 09u00  Pechvogel De Wijn: ‘WK begint nu, maar hier eindigt het voor mij’Waar al voor werd gevreesd, werd woensdagochtend bevestigd. Hockeyer Sander de Wijn, één van de natuurlijke leiders van Oranje, kan door een blessure niet meer in actie komen op het WK hockey in India. ,,Vroeger had ik de boel kort en klein geslagen, maar ik ben rustiger geworden.”
12/12 08u45  Twee fietsers overleden bij ernstig ongeval in LimburgOp de Vliegertsdijk in het Limburgse Grashoek (gemeente Peel en Maas) is vanochtend rond half acht een ernstig ongeval gebeurd met meerdere fietsers en een auto. Twee personen zijn daarbij om het leven gekomen.
12/12 08u45  ‘Melkveehouders staat het water aan de lippen’Door steeds veranderende regels en door een fout bij de verdeling van fosfaatrechten, kunnen jonge melkveehouders niet verder met hun bedrijf. Henk Antonissen, woordvoerder van Innovatief uit de Knel, een collectief van melkveehouders, vreest dat de hele sector uitsterft en roept minister Carola Schouten ter verantwoording.
12/12 08u45  Cabaretier Najib Amhali al halfjaar af van drank en drugsNajib Amhali heeft meerdere afkickklinieken in binnen- en buitenland bezocht om zijn drank- en drugsverslaving aan te pakken. ,,Ik ben nu een halfjaar helemaal clean. Geen drank en drugs meer voor mij”, aldus de 47-jarige cabaretier.
12/12 08u30  Laatste jaar Team Sky in het wielrennenMediabedrijf Sky gaat het laatste jaar in als sponsor van de gelijknamige wielerploeg. Daarmee komt een einde aan een samenwerking van tien jaar.
12/12 08u30  ‘Ik meedoen aan Robinson? Dat zou mijn vrouw nu niet leuk vinden’Expeditie Robinson beleeft één van de minst spectaculaire edities sinds jaren, maar desondanks scoort het nababbelprogramma Eilandpraat hoog. ,,Dat verrast me”, stelt presentator Luuk Ikink.
12/12 08u30  Handbalsters staan voor cruciaal duelDe Nederlandse handbalsters spelen vanavond op het EK in Frankrijk een cruciale wedstrijd tegen Duitsland. Bij winst of een gelijkspel verzekert Oranje zich sowieso van een plaats in de halve finales.
12/12 08u30  Emotionele reacties op documentaire Verdacht: ‘Hij moest van de agent zijn grote bek houden’De NPO-documentaire Verdacht, waarin veertien Nederlanders aan het woord kwamen over etnisch profileren door de politie, was in en rond Den Haag lange tijd een van de meest besproken onderwerpen op sociale media. Oafa Ezzahraoui (41) uit Voorburg keek ook naar de documentaire en plaatste haar eigen voorbeeld op Twitter.
12/12 08u15  ‘Veel mensen benutten eigen budget op hun werk niet’Een derde van de Nederlandse werknemers had in 2018 beschikking over een eigen keuzebudget. Goed voor zo’n 1200 euro per jaar. Maar de vraag is of werknemers zich bewust genoeg zijn van de mogelijkheden.
12/12 08u15  Den Haag wil Grand Départ 2022Den Haag doet een serieuze gooi naar de start van de Tour de France in 2022. Dat jaar mag Den Haag zich Europese Sportstad van het jaar noemen en wat is er mooier als de grootste wielerkoers ter wereld dan in de hofstad begint.
12/12 08u00  Heemskerk en Kromowidjojo freewheelen naar halve finalesFemke Heemskerk en Ranomi Kromowidjojo hebben zich bij de WK kortebaan in Hangzhou geplaatst voor de halve finales op de 100 meter vrije slag. Heemskerk kwam in de kwalificaties tot de tweede tijd: 52,27. Alleen de Amerikaanse Mallory Comerford tikte eerder aan: 52,18. Kromowidjojo kwam tot 52,93, de vijfde tijd.
12/12 07u45  Klopjacht Franse politie op dader aanslag StraatsburgDe schutter die gisterenavond in het centrum van Straatsburg het vuur opende en zeker drie mensen doodschoot, is nog steeds op de vlucht. Het zou gaan om een 29-jarige man, geboren in Straatsburg en bekend bij de Franse inlichtingendiensten.
12/12 07u30  Hockeyer De Wijn valt uit op WK, De Mol vervangerWaar al voor werd gevreesd, werd vanochtend bevestigd. Hockeyer Sander de Wijn, één van de natuurlijke leiders van Oranje, kan niet meer in actie komen op het WK hockey in India. De verdediger liep gisteren in de achtste finale tegen Canada (5-0) een hamstringblessure op. Bondscoach Max Caldas vervangt De Wijn voor Joep de Mol, de reservespeler die al in India aanwezig is.
12/12 07u30  Franse politie jaagt op dader aanslag StraatsburgDe schutter die gisterenavond in het centrum van Straatsburg het vuur opende en zeker drie mensen doodschoot, is nog steeds op de vlucht. Het zou gaan om een 29-jarige man, geboren in Straatsburg en bekend bij de Franse inlichtingendiensten.
12/12 07u30  De schoonheid van imperfectieColumnist Sjoerd Mossou is blij met de ‘atypische gevallen′ in de voetballerij. ‘Het is een hartverwarmend signaal naar iedereen die ooit heeft gedroomd van een prof­carrière, en naar ieder kind dat er nog dagelijks van droomt.′
12/12 07u30  Nieuwe vriendin Brooklyn Beckham is Brits model Hana CrossBrooklyn Beckham is weer verliefd. De oudste zoon van David en Victoria Beckham verliet samen met model Hana Cross de afterparty van de British Fashion Awards. De twee hielden elkaars hand vast en probeerden door een rij van fotografen naar een taxi te komen, meldt Page Six.
12/12 07u15  The Analogues gaan met Abbey Road op herhaling in Ziggo DomeThe Analogues spelen op 5 oktober 2019 het Beatles-album Abbey Road live in de Ziggo Dome. De Nederlandse band kiest voor dat klassieke album omdat het volgend jaar vijftig jaar oud is.
12/12 07u15  Drie doden, twaalf gewonden en dader is nog voortvluchtigBij de schietpartij in Straatsburg zijn drie mensen omgekomen. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken Cristophe Castaner gezegd. Nog twaalf mensen liggen gewond in het ziekenhuis, van wie er zes ernstig gewond zijn. De schutter is nog voortvluchtig en autoriteiten gaan uit van een terroristische daad. Het dreigingsniveau in Frankrijk is opgetrokken tot het hoogste niveau.
12/12 07u00  Terreuraanslag in Straatsburg: drie doden, twaalf gewonden en dader is nog voortvluchtigBij de schietpartij in Straatsburg zijn drie mensen omgekomen. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken Cristophe Castaner gezegd. Nog twaalf mensen liggen gewond in het ziekenhuis, van wie er zes ernstig gewond zijn. De schutter is nog voortvluchtig en autoriteiten gaan uit van een terroristische daad. Het dreigingsniveau in Frankrijk is opgetrokken tot het hoogste niveau.
12/12 07u00  Brand bij crematorium in BredaIn een crematorium in Breda heeft vannacht korte tijd een flinke brand gewoed. Het vuur bij uitvaartcentrum Zuylen was rond 5.00 uur weer onder controle.
12/12 06u45  Terreuraanslag in Straatsburg: drie doden, twaalf gewonden en grenzen op slotBij de schietpartij in Straatsburg zijn drie mensen omgekomen. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken Cristophe Castaner gezegd. Nog twaalf mensen liggen gewond in het ziekenhuis, van wie er zes ernstig gewond zijn. De schutter is nog voortvluchtig en autoriteiten gaan uit van een terroristische daad. Het dreigingsniveau in Frankrijk is opgetrokken tot het hoogste niveau.
12/12 06u15  Buma als de broer van BaudetIk verbaas me al een tijdje over de politieke koers van Sybrand Buma en het CDA. Zijn partij zit in het kabinet. Hij zat aan de onderhandelingstafel toen de kabinetsplannen werden gevormd. Hij zit in het centrum van de macht. Maar Buma blijft maar doen alsof dit helemaal niet zo is. Hij drukt iedereen die ontevreden en boos is tegen zijn borst, kakelt over de ‘elite’ die ‘de gewone man’ niet meer snapt. Wil om onduidelijke redenen die twintig Gele Hesjes die er in Nederland rondlopen mee laten praten over de klimaatplannen. Maar ondertussen was hij de afgelopen maanden een van de weinigen die te vuur en te zwaard de afschaffing van de dividendbelasting verdedigde; toch één van de plannen waar ‘de gewone man’ het kwaadst om is geworden. En verhoogt het kabinet het lage btw-tarief, nog zo’n maatregel die ‘de gewone man’ in zijn portemonnee gaat voelen.
12/12 05u15  Britse ANWB wil hybrides weren bij laadpunten snelwegHybride voertuigen moeten worden uitgesloten van oplaadpunten op de autosnelweg, omdat het volgens de Britse evenknie van de ANWB te lang duurt voor ze zijn opgeladen.
12/12 05u15  'Het moet afgelopen zijn de Grondwet als smoes te gebruiken’PvdA-leider Lodewijk Asscher wil het beroemde grondwetsartikel over onderwijsvrijheid aanpassen. De wijziging moet ervoor zorgen dat ieder kind gelijke kansen op goed onderwijs krijgt. Zo wil Asscher scholen verplichten ieder kind te accepteren, ook als de leerling of de ouders een andere levensovertuiging huldigen dan de school.
12/12 05u15  PvdA wil vrijheid bijzonder onderwijs inperkenPvdA-leider Lodewijk Asscher wil de Grondwet aanpassen zodat ieder kind gelijke kansen op goed onderwijs krijgt. Daarbij wil Asscher scholen verplichten ieder kind te accepteren, ook als de leerling of de ouders een andere levensovertuiging huldigen dan de school.
12/12 05u15  Stormy Daniels moet Trump bijna 300.000 dollar betalenDe Amerikaanse porno-actrice Stormy Daniels moet aan de Amerikaanse president Donald Trump meer dan 293.000 dollar (258.000 euro) betalen. Dat heeft een rechter in Californië vandaag geoordeeld. De uitspraak komt er in de nasleep van een proces wegens laster dat de vrouw had verloren.
12/12 05u00  Nieuwe vriendin Brooklyn Beckham is Brits modelBrooklyn Beckham is weer verliefd. De oudste zoon van David en Victoria Beckham verliet samen met model Hana Cross de afterparty van de British Fashion Awards. De twee hielden elkaars hand vast en probeerden door een rij van fotografen naar een taxi te komen, meldt Page Six.
12/12 04u15  Gebouwen van Facebook ontruimd na bommeldingMeerdere gebouwen op de Facebook-campus in Menlo Park, Californië, zijn ontruimd vanwege een bommelding. Dat heeft Facebook bevestigd nadat meerdere Amerikaanse media het nieuws meldden.
12/12 03u30  Trump steunt nog altijd Saoedische kroonprinsDe Amerikaanse president Donald Trump staat nog steeds achter de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman. Dat zegt hij in een interview met persbureau Reuters. ,,Hij is de leider van Saoedi-Arabië en dat is een waardevolle bondgenoot van ons.'13 
12/12 03u15  Klimaatakkoord dreigt te floppen: ‘Kabinet frustreert overleg’Onderhandelaars zien de droom van een effectief Klimaatakkoord langzaam maar zeker in duigen vallen. Het kabinet krijgt daarvan de schuld: dat blokkeert belangrijke maatregelen, luidt de kritiek van de klimaattafels.10 
12/12 03u00  Terreuraanslag in Straatsburg: drie doden en twaalf gewondenBij de schietpartij in Straatsburg zijn drie mensen omgekomen. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken Cristophe Castaner gezegd. Nog twaalf mensen liggen gewond in het ziekenhuis, van wie er zes ernstig gewond zijn. De schutter is nog voortvluchtig. De autoriteiten gaan uit van een terroristische daad.
12/12 02u00  Terreuraanslag in Straatsburg: vier doden en twaalf gewondenBij een schietpartij vlakbij de kerstmarkt in de Franse stad Straatsburg zijn vier doden en twaalf gewonden gevallen. Dat meldt een bron bij de Franse politie. Eerder sprak de Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner nog over twee doden. De schutter is nog voortvluchtig. De autoriteiten gaan uit van een terroristische daad.
12/12 01u30  Borg Huawei-directeur vastgesteld op 10 miljoen dollarDe Canadese rechter heeft de borg voor de cfo van Huawei, Meng Wanzhou, vastgesteld op 10 miljoen Canadese dollar (6,6 miljoen euro), waarvan 7,5 miljoen in cash. Daarnaast moet Meng al haar paspoorten en andere reisdocumenten inleveren bij de Canadese autoriteiten.10 
12/12 00u30  Thomsen: We misten te veel kansenAls keepster Katrine Lunde in vorm is en bijna alle ballen tegenhoudt, dan kan geen ploeg winnen van Noorwegen. ,,Dan is het de beste handbalploeg van de wereld met hun snelle uitbraken’', zei bondscoach Helle Thomsen van de Nederlandse handbalsters gelaten na de afstraffing van 29-16 op het EK in Frankrijk. ,,Noorwegen had volledige controle en wij misten te veel kansen.’'16 
12/12 00u30  Terreuraanslag in Straatsburg: vier doden en elf gewondenBij een schietpartij vlakbij de kerstmarkt in de Franse stad Straatsburg zijn vier doden en elf gewonden gevallen. Dat meldt een bron bij de Franse politie. Eerder sprak de Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner nog over twee doden. De schutter is mogelijk al ingesloten. De autoriteiten gaan uit van een terroristische daad.17 
12/12 00u15  Nederlanders hebben meer euro's te bestedenVeel Nederlandse gezinnen hebben het financieel beter dan vijf jaar geleden. In 2017 hadden ruim een half miljoen huishoudens een besteedbaar inkomen van meer dan 50.000 euro. Dit waren er 120.000 meer dan in 2013, toen het nog ging om bijna 400.000 huishoudens. Dit heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) berekend.12 
12/12 00u15  Boybandvleermuis en pannenkoekmeerval: dit zijn de opmerkelijkste nieuw ontdekte dierenEen Skywalker-gibbon, een vleermuis met geblondeerd stekeltjeshaar, een pad met elfenhoorntjes en een meerval die wel wat weg heeft van een mislukte pannenkoek: het zijn de opmerkelijkste dieren die vorig jaar zijn ontdekt in Zuidoost-Azië.12 
12/12 00u00  Terreuraanslag in Straatsburg: vier doden en elf gewonden, ‘schutter is ingesloten’Bij een schietpartij vlakbij de kerstmarkt in de Franse stad Straatsburg zijn vier doden en elf gewonden gevallen. Dat meldt een bron bij de Franse politie. Eerder sprak de Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner nog over twee doden. De schutter zou ingesloten zijn. De autoriteiten gaan uit van een terroristische daad.
11/12 23u15  ‘Plannen tegen discriminatie werkvloer zijn te vaag’De Tweede Kamer bespreekt woensdag het plan van staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Tamara van Ark, over de aanpak van discriminatie op de arbeidsmarkt. Het College voor de Rechten van de Mens zegt dat het plan ‘te weinig ambitie heeft’.
11/12 23u15  Nederlander Te Kloese directeur bij LA GalaxyDennis te Kloese is aangesteld als algemeen directeur bij LA Galaxy, de Amerikaanse voetbalclub van Zlatan Ibrahimovic.
11/12 23u15  Terreuraanslag in Straatsburg: vier doden en elf gewonden, klopjacht op daderBij een schietpartij vlakbij de kerstmarkt in de Franse stad Straatsburg zijn vier doden en elf gewonden gevallen. Dat meldt een bron bij de Franse politie. Eerder sprak de Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner nog over twee doden. De schutter is op de vlucht. De autoriteiten gaan uit van een terroristische daad.
11/12 22u45  De mooiste en lelijkste kerstbomen van de sterrenNu de kerstdagen naderen, tuigen ook de Nederlandse sterren de kerstboom weer op. De (nep)sparren worden vervolgens via sociale media met de wereld gedeeld. De showredactie zet de mooiste, lelijkste en opmerkelijkste exemplaren van BN’ers op een rij. En geeft uit de losse pols een oordeel. Dit artikel wordt gedurende de feestmaand vernieuwd.
11/12 22u45  Handbalsters nog niet zeker van halve finale na kansloze nederlaagDe Nederlandse handbalsters maken zich op voor een cruciale confrontatie met Duitsland voor een plek in de halve finale van het EK. Vanavond werd met 16-29 verloren van Noorwegen.
11/12 22u45  Terreuraanslag in Straatsburg: twee doden en elf gewonden, klopjacht op daderBij een schietpartij vlakbij de kerstmarkt in de Franse stad Straatsburg zijn twee doden en elf gewonden gevallen. Dat zegt de Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner. De schutter is op de vlucht. De autoriteiten gaan uit van een terroristische daad.
11/12 22u30  Handbalsters nog niet zeker van halve finales na kansloze nederlaagDe Nederlandse handbalsters zijn nog niet zeker van een plaats in de halve finales van het EK handbal. Tegen aartsrivaal Noorwegen werd door de ploeg van bondscoach Helle Thomsen kansloos verloren: 16-29. In het laatste pouleduel tegen Duitsland heeft Oranje een punt nodig om de laatste vier te halen.
11/12 22u30  K-popband BTS betrokken bij auto-ongelukDe Koreaanse boyband BTS is zondag betrokken geraakt bij een auto-ongeluk. Niemand raakte bij de botsing gewond, weet Billboard.
11/12 22u30  Kim-Lian snoert modepolitie de mond en André laat het beest losKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
11/12 22u30  Terreuraanslag bij kerstmarkt in Straatsburg: twee doden en elf gewondenBij een schietpartij vlakbij de kerstmarkt in de Franse stad Straatsburg zijn twee doden en elf gewonden gevallen. Dat zegt de Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner. De schutter is op de vlucht. De autoriteiten gaan uit van een terroristische daad.
11/12 22u15  Waterpoloërs onderuit tegen SpanjeDe Nederlandse waterpoloërs hebben hun derde wedstrijd in de groepsfase van de World League tegen Spanje verloren. Voor eigen publiek in het zwembad AquaRijn in Alphen aan den Rijn ging Oranje met 7-13 (1-2, 2-2, 2-5, 2-4) onderuit tegen de winnaar van het zilver bij het EK eerder dit jaar.
11/12 22u00  Terreuraanslag bij kerstmarkt in Straatsburg: dode en gewondenBij een schietpartij vlakbij de kerstmarkt in de Franse stad Straatsburg is minstens één dode gevallen en er zijn tien gewonden. De schutter is gevlucht, zegt de Franse politie. De politie gaat uit van een terroristische daad. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner is op weg naar Straatsburg.
11/12 21u45  Studente geneeskunde (22) laat vliegtuig landen zodat Nederlander niet blind wordt,,Is er een dokter aan boord?”, klonk het plotseling in het vliegtuig waarin Julia Bels (22) uit het Belgische Maasmechelen zat. Niemand reageerde, dus bood de vijfdejaars studente geneeskunde zich aan. Ze stelde vast dat een Nederlandse man ontzettend veel pijn had aan zijn oog. ,,Omdat hij blind dreigde te worden, raadde ik de copiloot aan een tussenlanding te maken”, vertelt Julia.
11/12 21u45  Ajax aast opnieuw op Magallán en doet bod van 10 miljoenAjax maakt opnieuw werk van de komst van Lisandro Magallán (25) naar Amsterdam. De club wil de Argentijnse verdediger van Boca Juniors aankomende winterstop naar Nederland halen en heeft zo’n tien miljoen over voor de centrale verdediger.
11/12 21u45  Schietpartij op kerstmarkt in Straatsburg: ‘meerdere doden en gewonden’Bij een schietpartij op de kerstmarkt in de Franse stad Straatsburg is minstens één dode gevallen en er zijn negen gewonden. De schutter is gevlucht, zegt de Franse politie. Maar diverse Franse media spreken al van drie doden en elf gewonden. Plaatselijke autoriteiten van de stad hebben het al over een aanslag. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner is op weg naar Straatsburg.
11/12 21u30  Haagse Niels de ring in tegen ‘Temptation-rivaal’ AlexVerleider Alex stal het meisje van Niels, Niels won haar weer terug. In Temptation Island gunden de twee gespierde realitysterren elkaar het licht in de ogen niet. In februari gaan ze het eens en voor altijd uitvechten, letterlijk, in de boksring.
11/12 21u30  Kramer maakt in Heerenveen rentree na rugblessureSven Kramer maakt deel uit van de Nederlandse selectie die komend weekeinde meedoet aan de wereldbekerwedstrijd in Heerenveen. De 32-jarige Fries staat op de lijst voor de 5000 meter. Kramer zei zondag in Collalbo nog te twijfelen of hij al snel zijn rentree zou maken, omdat hij nog niet hersteld was van een hardnekkige rugblessure.
11/12 21u15  Schietpartij op kerstmarkt in Straatsburg, schutter op de vluchtOp een kerstmarkt in de Franse stad Straatsburg heeft een schietpartij plaatsgevonden. Dat melden verschillende Franse media. Veel is nog onduidelijk. Volgens de Franse brandweer is er één dodelijk slachtoffer en zijn er meerdere gewonden. Het aantal gewonden zou inmiddels op zes staan.
11/12 21u00  Dan Karaty zwaar teleurgesteld en Amy draagt loodzware japonKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
11/12 20u45  Handbalster Groot terug bij Oranje voor duel met NoorwegenOf handbalster Nycke Groot ook daadwerkelijk in actie komt tegen Noorwegen, is nog even afwachten. Feit is dat ze op de startlijst staat en zich met het Nederlands team in de warming-up voorbereidt op de topper in de hoofdronde van het EK in Frankrijk.
11/12 20u45  Schietpartij op kerstmarkt in StraatsburgOp een kerstmarkt in de Franse stad Straatsburg heeft een schietpartij plaatsgevonden. Dat melden verschillende Franse media. Veel is nog onduidelijk. Militairen zouden één man hebben neergeschoten. Volgens de Franse brandweer is er één dodelijk slachtoffer en zijn er meerdere gewonden.
11/12 20u30  Edwin Evers geëerd met Comedy AwardEdwin Evers heeft de André van Duin Comedy Award 2018 in ontvangst mogen nemen. De radio-dj kreeg het beeldje vandaag tijdens de uitzending van De Wereld Draait Door uit handen van André van Duin.
11/12 20u15  EU verdeeld over CO2-uitstoot, overleg faaltDe Europese Unie heeft geen compromis bereikt over de uitstoot van koolstofdioxide door auto’s en bestelwagens, omdat auto-producerende landen en meer milieubewuste wetgevers niet tot elkaar konden komen.
11/12 20u00  Ilse Warringa invloedrijkste vrouw in cultuurLuizenmoederactrice Ilse Warringa is door Opzij uitgeroepen tot meest invloedrijke vrouw op het terrein van cultuur. Presentatrice Eva Jinek was de winnaar in de categorie media, zo werd duidelijk bij de bekendmaking van de jaarlijkse Opzij Top 100 van invloedrijkste vrouwen in Nederland.
11/12 20u00  Het duurste huis van Nederland komt in Rotterdam. Voor 15 tot 20 miljoen euro is het van jouOp Katendrecht komt het allergrootste en – naar verwachting – het allerduurste appartement van Rotterdam. Van Rotterdam? Van Nederland zelfs. Het gaat tussen 15 en 20 miljoen euro kosten.
11/12 19u45  Anti-tabakslobbyisten Bénédicte Ficq en Wanda de Kanter ‘meest invloedrijke vrouwen'Advocaat Bénédicte Ficq en longarts Wanda de Kanter zijn door maandblad Opzij uitgeroepen tot meest invloedrijke vrouwen van 2018. De twee klaagden de tabaksindustrie aan in de strijd tegen roken. De bekendmaking van de jaarlijkse Opzij Top 100 van invloedrijkste vrouwen in ons land vond plaats in het Amsterdam Museum.
11/12 19u45  ‘Extreme controles bij Britse wielerbond’De Britse wielerbond heeft extreme controle uitgevoerd op het leven van de sporters. Dat zei de voormalige Europese sprintkampioen Jess Varnish vandaag voor een rechtbank in Manchester.
11/12 19u45  Een zonde? Steeds meer moslims hebben een kerstboomNasrdin Dchar kreeg vervelende berichten toen hij een foto van zijn kerstboom op Instagram zette, maar hij is zeker niet de enige moslim die in december extra sfeerlicht in huis haalt. Sterker nog, het worden er steeds meer. ,,De kerstboom staat voor gezelligheid.”
11/12 19u45  Yaya Touré al na drie maanden weg bij OlympiakosYaya Touré is al na drie maanden vertrokken bij Olympiakos Piraeus. De 35-jarige Ivoriaan, die vorig seizoen nog bij Manchester City speelde, werd sinds hij in september naar Griekenland kwam slechts vijf keer opgesteld.
11/12 19u45  Een jaar geleden verloor Sanne haar twee kinderen: ‘Elke morgen hoop ik dat ik ze weer hoor roepen’In één klap verloor Sanne Paauwe haar twee kinderen Lily (5) en Mike (3). Sinds het ongeluk op de Sloeweg bij Vlissingen, morgen een jaar geleden, is niets meer hetzelfde. ,,Er is voor altijd een gat in mijn hart geslagen.”
11/12 19u30  Manchester City contracteert nationale doelman VSManchester City heeft de eerste versterking voor het nieuwe voetbalseizoen al binnen. De Engelse topclub bereikte vandaag een akkoord over de komst, in de zomer, van Zack Steffen. De 23-jarige Amerikaanse doelman staat nu in eigen land nog onder contract bij Columbus Crew SC.
11/12 19u15  Koning bezoekt Het Kasteel met Kaapverdische presidentHoog bezoek vandaag bij Sparta. Niemand minder dan koning Willem-Alexander was te gast bij de Rotterdamse voetbalclub. Het bezoekje maakte onderdeel uit van het tweedaagse staatsbezoek van de Kaapverdische president Jorge Carlos Fonseca.
11/12 19u00  Trump: Ik leg de overheid plat als er geen geld komt voor de grensmuurPresident Donald Trump zegt dinsdag dat hij met ‘trots’ de Amerikaanse overheid zal ‘platleggen’ als zijn eisen voor grensfinanciering, oftewel de veelbesproken muur bij de Mexicaanse grens, niet worden gehaald.
11/12 18u45  Karen Gerbrands (PVV) weg uit Tweede KamerPVV-Kamerlid Karen Gerbrands verlaat morgen officieel de Tweede Kamer. Dat bevestigt haar collega en vicefractievoorzitter Fleur Agema. Gerbrands was al een tijd niet meer aanwezig bij debatten in het parlement.
11/12 18u30  Lord of the Rings’ Gollem scoort als May: ‘We’re in a nasty mess, my precious’Wat als Gollem uit de kaskraker Lord of the Rings de Britse premier Theresa May zou imiteren? Die vraag is beantwoord nu de Britse theateracteur Andy Serkis in de huid is gekropen van May.
11/12 18u30  Topbelegger verloor al 120 miljoen euro aan de bitcoin (maar hij houdt vertrouwen)Topbelegger Michael Novogratz verloor dit jaar al 136 miljoen dollar (120 miljoen euro) aan de bitcoin. De cryptomunt krijgt klap op klap, maar Novogratz kijkt door een roze bril naar de rampzalige crash. Sterker, hij gelooft dat de bitcoin een nieuwe recordprijs zal bereiken.
11/12 18u15  Hockeyers klaar voor fraai duel: ‘Ze weten wat ze te wachten staat’Bondscoach Max Caldas kijkt uit naar de ontmoeting met gastland India in de kwartfinales van het WK. Oranje plaatste zich met een 5-0 zege op Canada voor de laatste acht in Bhubaneswar.
11/12 18u15  Babyboom bij schapenboer Jan én boer HenkEr is bij een aantal boeren van Boer Zoekt Vrouw een ware babyboom gaande. De Texelse schapenboer Jan en zijn vrouw Rianne verwachten hun tweede kindje, een jongetje. Ook bij boer Henk, die in 2012 werd overladen met brieven, is het raak. Hij en Fiona worden worden voor de derde keer ouders.
11/12 18u15  Hoe kan het, 20-0? ‘Autopech, jonkies en geen warming-up’Het was een bizarre uitslag, maandagavond. De beloften van Achilles’29 verloren met 20-0 van Jong Heracles Almelo. Hoe deze monsterscore mogelijk was? ,,We hebben gewoon veel pech gehad’’, vertelt Frans Derks, technisch manager van de club uit Groesbeek.
11/12 18u00  Pomphouders vrezen honderden onbetaalde tankbeurten door pinstoringBij veel tankstations kon vanochtend zo’n 2,5 uur niet worden gepind door een landelijke pinstoring. De branchevereniging voor tankstations BETA houdt rekening met honderden klanten die niet meer terugkomen om hun tankbeurt af te rekenen. Voor pomphouders is een pinstoring extra vervelend: ,,Bij een supermarkt kun je klanten zeggen hun kar te laten staan, bij ons gaat dat niet.’’
11/12 18u00  Ajax imponeert Bayern: ‘Veel kwaliteit, dat is nu wel duidelijk’Het is nog maar twee maanden geleden dat Niko Kovac werd uitgelachen toen hij verklaarde dat Ajax weer een sterke ploeg heeft. ,,Inmiddels weten we wel beter”, blikte de trainer van Bayern München vooruit op de return tussen beide teams van woensdag in Amsterdam. ,,Ze hebben heel veel kwaliteit.”
11/12 18u00  Vrouw (82) zit hele nacht opgesloten in gangkast na woningovervalEen 82-jarige inwoonster van het Overijsselse dorp De Krim heeft de hele nacht opgesloten gezeten na een overval. Twee mannen drongen onder bedreiging van een wapen maandagavond haar woning binnen. Ze sloten de vrouw op in een gangkast en doorzochten de woning.
11/12 17u45  Wie gaan er naar de finale van Expeditie Robinson?Wie bereiken donderdagavond de finale van Expeditie Robinson? In de halve finale van het survivalprogramma zijn nog vijf kandidaten over: de BN’ers Gregory Sedoc en Steven Brunswijk en van kamp ‘Onbekend’: Jan Bronninkreef, Laurie Scheerder en Dominique Hazeleger.
11/12 17u45  ‘Tegenbod’ van 75 koeien op Frenkie de JongArkelnaar, Ajacied en Oranjespeler Frenkie de Jong is constant onderwerp van gesprek. De Franse club Paris Saint-Germain zou zelfs 75 miljoen voor hem willen betalen. Dat deed amateurclub SV Noordeloos besluiten tot een ‘tegenbod’.
11/12 17u30  Beau van Erven Dorens: Daklozen beboeten is gewoon domOmroepman van het jaar Beau van Erven Dorens (47) kan niet geloven dat Nederlandse daklozen anno 2018 nog een boete krijgen omdat ze op straat slapen. Volgens Van Erven Dorens lost het bestraffen van de daklozen op deze manier niets op omdat ze het simpelweg niet kunnen betalen.
11/12 17u15  Dit gebeurt in je lichaam bij een voedselvergiftigingMisselijk, klam zweet op je voorhoofd en kramp je maag. En dan uiteindelijk rennen naar de wc. Voedselvergiftiging is geen pretje. Maar hoe ontstaat zo'n vergiftiging oploopt? En hoe voorkom je dat je ziek wordt?
11/12 17u15  Zorgverzekering met een hoog eigen risico: doen of niet?Slechts 5,4 procent van de Nederlanders wisselt jaarlijks van ziektekostenverzekering, terwijl dat in sommige gevallen een flinke besparing oplevert. Irene van den Berg neemt in twee delen deze kwestie onder de loep. Vandaag deel 1: is het slim om te kiezen voor een hoog eigen risico?
11/12 16u45  Kyle Ebecilio duikt op bij ADO Den HaagKyle Ebecilio heeft vanmiddag een oefenwedstrijd gespeeld bij ADO Den Haag. De 24-jarige middenvelder viel in bij de Haagse beloften in het oefenduel met Jong Sparta (2-1).
11/12 16u45  Time roept Jamal Khashoggi uit tot persoon van het jaarHet Amerikaanse magazine Time heeft de vermoorde journalist Jamal Khashoggi tot persoonlijkheid van het jaar uitgeroepen. Khashoggi moet de titel delen met enkele andere vermoorde of gevangengezette journalisten.
11/12 16u45  DNB: vroegtijdig aflossen scheelt tot 350 euro per jaarDe Nederlandse Bank heeft berekend dat huizenbezitters honderden euro’s goedkoper uit kunnen zijn, als zij vervroegd een deel van hun hypotheek terugbetalen. Volgens de toezichthouder wordt het vrijwillig aflossen steeds populairder.
11/12 16u45  Vriendin Dave Mantel: In alle rust afscheid genomenDapheny Oosterwolde, de vriendin van de overleden acteur Dave Mantel, heeft voor het eerst op het heengaan van haar vriend gereageerd. In een kort instagrambericht bedankt Dapheny ‘iedereen die zijn medeleven heeft getoond’.
11/12 16u30  Primark roept waterfluitjes terug: te lawaaiigWinkelketen Primark roept waterfluitjes terug omdat ze te veel lawaai kunnen maken. De Water Flutes zijn tussen 11 februari 2017 en 20 augustus dit jaar verkocht, melden het bedrijf en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).
11/12 16u30  Kabinet bekijkt rol Nederland in hoofdenhandelMinister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) gaat na of Nederland een knooppunt is in de wildwesthandel in allerlei lichaamsdelen. Hij bekijkt of de douaneregels streng genoeg zijn om ongebreidelde in- en doorvoer van bijvoorbeeld hoofden uit de Verenigde Staten tegen te gaan. De Kamer vindt dat niet genoeg en wil de minister er nader over spreken.
11/12 16u30  Politie na kritiek op opsluiten 16-jarige: ‘Alles gedaan om meisje thuis te krijgen’De Utrechtse politie zegt alles in het werk gesteld te hebben om het 16-jarige meisje dat zaterdag met een vals identiteitsbewijs een café probeerde binnen te komen, thuis te krijgen. Omdat dat niet lukte, zat ze aan aantal uren in de cel. ,,Wettelijk was dat correct, maar we hebben echt ons boerenverstand laten werken om dit te voorkomen’’, zegt politiewoordvoerder Hilde Bakker.
11/12 16u15  KNVB zet deur voetbalpiramide open voor FeyenoordDe KNVB biedt clubs die tot op heden geen trek hadden om aan te sluiten in de voetbalpiramide straks een kans om alsnog toe te treden. De clubs die nu in een aparte competitie wedstrijden afwerken, moeten straks één kampioen afleveren. Die club zou in de derde divisie kunnen instromen.
11/12 16u15  Oranje treft angstgegner Noorwegen: laatste jaren werd alles verlorenNederland is nog ongeslagen op dit EK, Noorwegen moest al twee nederlagen incasseren, maar dat betekent niet dat de handbalsters van bondscoach Helle Thomsen op voorhand de grote favoriet zijn voor de kwartfinale die vanavond om 21.00 uur begint. Noorwegen is de regerend Europees kampioen, én jarenlang de angstgegner van Nederland.
11/12 16u15  Oranje naar kwartfinale WK na winst op Canada, maar verliest De WijnHet Nederlands hockeyelftal heeft zich zonder problemen geplaatst voor de kwartfinale van het WK in India, tevens de volgende tegenstander. Canada vormde in de tussenronde geen hoge horde: 5-0. Wel een mogelijke aderlating: het uitvallen van Sander de Wijn.
11/12 15u45  Studentenclub heft zichzelf op na dood van student tijdens ontgroeningDe Leuvense studentenvereniging Reuzegom heeft zichzelf ontbonden nadat een van hun aspirantleden afgelopen vrijdag bij een ontgroening was overleden. Dat meldt de Vlaamse tv-zender VTM Nieuws.
11/12 15u45  Bonus voor werknemers, Franse bedrijven komen gele hesjes tegemoetMedewerkers van het Franse kabelbedrijf Altice krijgen een extraatje van 1000 euro. Daarmee geeft het bedrijf gehoor aan de oproep van de Franse president Emmanuel Macron. Die spoorde bedrijven aan om ook met maatregelen te komen na de protesten door de gele hesjes.
11/12 15u30  Onana: Ik ben klaar om te spelen tegen BayernAndre Onana heeft op de persconferentie voorafgaande aan het Champions Leagueduel van Ajax met Bayern München aangegeven dat waarschijnlijk onder de lat staat.
11/12 15u30  Tilburgse ober blundert wéér met bonnetje na rietjesrel: 'We hebben hem meteen ontslagen’Een ezel stoot zich niet tweemaal aan dezelfde steen. Zou je denken tenminste, maar bij het Tilburgse restaurant RAW weten ze inmiddels wel beter. Want de ober die afgelopen zomer een klant belachelijk maakte op een bonnetje, is pas geleden wéér in de fout gegaan. Op min of meer dezelfde wijze: wéér met een bonnetje. ,,We hebben hem op staande voet ontslagen”, bevestigt een medewerkster.
11/12 15u30  Tim Hofman met 250.000 handtekeningen naar Kamer: ‘CDA heeft sleutel tot kinderpardon in handen’Het CDA moet overstag, zodat er een Kamermeerderheid is om een groep van vierhonderd kinderen met een migratieachtergrond in Nederland te laten blijven. Dat zeggen de initiatiefnemers van een petitie die vanmiddag aan parlementariërs is aangeboden. De christendemocraten zien vooralsnog niets in zo’n pardon voor een hele groep.
11/12 15u15  Eerste Hulp bij Kindertraktaties: Monster cupcakesJe kleine monster is jarig, en dan wil je natuurlijk een prachtige traktatie op tafel zetten, maar je hebt niet de hele dag de tijd. In eerste Hulp bij Kindertraktaties deelt Nicolette iedere week een recept voor een creatieve, traktatie. Deze week: Monster cupcakes.
11/12 15u00  Zo jaagt onze marine op drugsbendes uit Zuid-AmerikaDe Nederlandse marine zit achter drugssmokkelaars aan die vanuit Zuid-Amerika het Caribisch gebied willen bereiken. Een reconstructie.
11/12 15u00  Nog nooit zo veel huurwoningen verkocht als dit jaarPensioenfondsen, corporaties en andere grote beleggers hebben dit jaar een recordaantal huurwoningen verkocht. 46.000 huurwoningen wisselden van eigenaar, goed voor 8,5 miljard euro. Daarmee is de transactiemarkt met 63 procent gestegen ten opzichte van 2017, aldus vastgoedadviseur Capital Value.
11/12 15u00  Team Jumbo heet voortaan Team Jumbo-VismaDe schaats- en wielerploeg van Team Jumbo, verenigd in het overkoepelende Team Oranje, gaan met ingang van 1 januari onder de naam Team Jumbo-Visma verder.
11/12 15u00  Kozjatajev weg bij Astana om hartproblemenWielerploeg Astana heeft afscheid genomen van wielrenner Bachtiar Kozjatajev. Bij de 26-jarige coureur uit Kazachstan zijn tijdens onderzoeken hartafwijkingen vastgesteld. Dat was voor de ploegleiding aanleiding om de samenwerking met hem te beëindigen.
11/12 15u00  Ober Tilburgse rietjesrel krijgt zijn ontslag na nieuwe bonnetjesblunderEen ezel stoot zich niet tweemaal aan dezelfde steen. Zou je denken tenminste, maar bij het Tilburgse restaurant RAW weten ze inmiddels wel beter. Want de ober die afgelopen zomer een klant belachelijk maakte op een bonnetje, is pas geleden wéér in de fout gegaan. Op precies dezelfde wijze: wéér met een ondergekalkt bonnetje. ,,We hebben hem op staande voet ontslagen”, bevestigt de eigenaresse.
11/12 15u00  Tim Hofman met 250.000 handtekeningen naar Kamer: ‘CDA heeft sleutel tot kinderpardon in handen‘Het CDA moet overstag zodat er een Kamermeerderheid is om een groep van 400 kinderen met een migratieachtergrond in Nederland te laten blijven. Dat zeggen de initiatiefnemers van een petitie en handtekeningen die vanmiddag aan parlementariërs zijn aangeboden. De christendemocraten zien vooralsnog niets in zo‘n pardon voor een hele groep.
11/12 14u45  Ik was al bang dat de aparte B&B-eigenaren op waren, maar gelukkig!Journaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.
11/12 14u30  Pikant primeurtje voor Tanja en Kimberley stoeit met gewichtenKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
11/12 14u30  Staatssecretaris: Berekening hogere energierekening deugt nietDe gemiddelde energienota gaat volgend jaar niet omhoog met 360 euro. De berekening van energievergelijker Gaslicht.com deugt niet, stelde staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) vanmiddag in de Tweede Kamer.
11/12 14u30  Zwangere Meghan Markle showt prominente babybuikMarkle (37) kwam ontwerpster Clare Waight Keller de British Womenswear Designer of the Year award uitreiken. Waight Keller is hoofdontwerpster van modehuis Givenchy en was verantwoordelijk voor het design van Meghans bruidsjurk.
11/12 14u30  Op deze punten wordt Google-baas vanmiddag geroosterd in WashingtonNadat eerder Mark Zuckerberg van Facebook al opheldering moest komen geven, wordt vanmiddag Google-ceo Sundar Pichai gegrild door het Amerikaanse Congres. De republikeinen hebben de messen geslepen.
11/12 14u30  Vijf classics: van Fairclough via Kuyt naar GerrardOoit zei Ronald Koeman na zijn eerste stapjes op het gras van Anfield. ‘Wie hier niet van geniet, hoort niet in deze wereld thuis.’ Het stadion van FC Liverpool ademt voetbal en heet het ultieme voetbalgenot voor fan én voetballer te zijn. En bovenal is Anfield een stadion waar het steevast zindert op Europacup-avonden. Aan de vooravond van do-or-die-wedstrijd Liverpool - Napoli vijf magische Europese duels voor de Reds.
11/12 14u30  Loterijhondje Frekkel raakt Nederland diep in het hartDe splinternieuwe, gisteren gelanceerde tv-commercial van de Staatsloterij - met een hoofdrol voor het zielige schoothondje Frekkel - wordt op sociale media nu al de ‘briljantste, vertederendste, liefste en geniaalste’ reclame van dit jaar genoemd. ,,We worden bedolven onder de positieve reacties. Frekkel heeft Nederland in het hart geraakt.”
11/12 14u15  5000 Groningers eisen via rechter geld van NAM voor emotieschadeRuim 5000 Groningers eisen via de rechter een vergoeding van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) voor de emotionele schade die zij zeggen te ondervinden van de gaswinning en de daaruit voortvloeiende aardbevingen.
11/12 14u15  Eredivisie begint volgend seizoen op 2 augustusPak de agenda's maar: de KNVB heeft de speeldagen voor het volgende eredivisieseizoen bekend gemaakt. De eerste wedstrijd is op 2 augustus.
11/12 14u15  Britse politie schakelt indringer parlement uit met stroomstootBij het Britse parlement heeft de politie met een stroomstootwapen een ‘indringer’ uitgeschakeld. Wie de man is en wat zijn motief is, is niet bekend.
11/12 14u15  ‘Hij wil een gezin, maar ja, ik ben al 51’Dit kan nooit lang duren, dacht de Nederlandse Maria (51) toen ze de Syrische Anwar (38) ontmoette. Ondertussen zijn ze vier jaar samen.
11/12 14u15  Wetenschappers (v) krijgen 150.000 euro voor baanbrekend onderzoekDe wetenschap wordt in topfuncties gedomineerd door mannen, óók in de medische wetenschap. Jonge vrouwelijke onderzoekers zijn er genoeg, maar doorstromen naar hogere functies doen ze amper. Het kennisplatform Oncode Institute geeft ze daarom 150.000 euro per jaar voor baanbrekend onderzoek.
11/12 14u15  Algemeen directeur Van der Kraan verruilt Den Bosch voor FC TwentePaul van der Kraan is de nieuwe algemeen directeur van FC Twente. De 65-jarige vervult nu nog die functie bij FC Den Bosch. Zodra er overeenstemming is bereikt met zijn huidige werkgever treedt Van der Kraan aan.
11/12 14u00  Met 20-0 verliezen? Het kan nog ergerJong Heracles Almelo verpletterde Jong Achilles 29 maandagavond door met maar liefst 20-0 te winnen. Een monsterscore, maar zeker niet de allergrootste uitslag ooit in het voetbal.
11/12 14u00  Dit is de ultieme gids voor het WK dartsIn Londen begint donderdag het WK darts. Het Alexandra Palace is weer klaar voor een waar volksfeest waar Big Ben, The Dreammaker en The Cobra op jacht gaan naar de jackpot van 500.000 Britse ponden. Met deze gids weet je alles over het WK: hoeveel sets moeten er worden gespeeld in de kwartfinale, wat is het prijzengeld en wie gooide het hoogste gemiddelde ooit met drie darts?
11/12 14u00  Droevig nieuws uit Blijdorp: drie leeuwenwelpjes overleden na geboorteDroevig nieuws uit Diergaarde Blijdorp. Opnieuw zijn er welpjes geboren bij de ernstig bedreigde Aziatische leeuwen, maar de kleintjes hebben het vandaag niet gered. ,,De moeder is Bente, en die weet niet zo goed wat ze met de jongen aanmoet’’, zegt woordvoerster Constance Alderlieste.
11/12 14u00  Ontlading: 26 jaar later toch nog 20 jaar cel voor doodslag Milica26 jaar geleden was de 19-jarige Zaanse Milica van Doorn op weg van een feestje naar huis, toen zij werd verkracht en met ‘excessief geweld’ om het leven werd gebracht. Vandaag hoorde de verdachte Hüseyin A. dan toch zijn straf. Hij moet 20 jaar de cel in voor verkrachting en doodslag.
11/12 13u45  Gebroken duim en hamstringklachten voor ToornstraJens Toornstra heeft in het duel van Feyenoord met FC Emmen zijn duim gebroken. Ook raakte de middenvelder geblesseerd aan zijn hamstring.
11/12 13u45  Ontlading: 26 jaar later toch nog 20 jaar cel voor verkrachting en doodslag Milica26 jaar geleden was de 19-jarige Zaanse Milica van Doorn op weg van een feestje naar huis, toen zij werd verkracht en met ‘excessief geweld’ om het leven werd gebracht. Vandaag hoorde de verdachte Hüseyin A. dan toch zijn straf. Hij moet 20 jaar de cel in voor verkrachting en doodslag.
11/12 13u30  Elf gewonden bij oproer en brand in Duits asielcentrumBij een oproer en een brand in een Duits asielzoekerscentrum in Bamberg, in de deelstaat Beieren, zijn elf mensen gewond geraakt. De politie verrichte meerdere arrestaties.
11/12 13u30  20 jaar cel voor verkrachting en doodslag Milica van Doorn in 1992Liefst 26 jaar (!) is het geleden dat de 19-jarige Zaanse Milica van Doorn op weg was van een feestje naar huis, toen zij werd verkracht en met ‘excessief geweld’ om het leven is gebracht. Vandaag hoorde Huseyin A. dan toch zijn straf. Hij moet 20 jaar de cel in voor verkrachting en doodslag.
11/12 13u00  Provinciehuis Overijssel weer open na vondst verdacht pakketje: ‘loos alarm‘Het provinciehuis in Zwolle gaat weer open. Het bestuurscentrum was ontruimd na de vondst van een verdacht pakketje, maar het blijkt loos alarm.
11/12 13u00  Poederbrief bij Telegraaf-redactie Binnenhof ongevaarlijk: mediatoren weer vrijgegevenHet gebouw voor de media op het Binnenhof is hermetisch afgesloten nadat bij de parlementaire redactie van De Telegraaf een brief is bezorgd met wit poeder.
11/12 12u45  Claimbureau spant tweehonderd rechtszaken aan tegen RyanairHet claimbureau Aviclaim start meer dan tweehonderd rechtszaken tegen Ryanair vanwege de stakingen die afgelopen zomer plaatsvonden bij de luchtvaartmaatschappij. Het bedrijf hoopt zo Ryanair te dwingen tot compensatie. Tot nu toe weigert Ryanair de claims uit te betalen: volgens de Ierse maatschappij is een staking van eigen personeel overmacht.
11/12 12u45  Zielig loterijhondje Frekkel raakt Nederland diep in het hartDe splinternieuwe, gisteren gelanceerde tv-commercial van de Staatsloterij - met een hoofdrol voor het zielige schoothondje Frekkel - wordt op sociale media nu al de ‘briljantste, vertederendste, liefste en geniaalste’ reclame van dit jaar genoemd. ,,We worden bedolven onder de positieve reacties. Frekkel heeft Nederland in het hart geraakt.”
11/12 12u45  Mel B voorlopig nog in ziekenhuis na val van trapMel B ligt de komende dagen nog in een ziekenhuis in Londen nadat ze afgelopen weekeinde een flinke smak maakte. De Spice Girl, die urenlang werd geopereerd, hoopt voor de kerstdagen weer thuis te zijn. Dat zei haar moeder tegen Daily Mail.
11/12 12u45  Provinciehuis Zwolle ontruimd na vondst verdacht pakketjeHet provinciehuis in Zwolle wordt gedeeltelijk ontruimd. Het gaat om het bestuursgedeelte. Er is een verdacht pakketje gevonden.
11/12 12u45  Burgemeester Breda: ‘Veel te veel’ kaarten verkocht voor chaotisch scholierengalaBurgemeester Paul Depla van Breda zegt enorm geschrokken te zijn van de gebeurtenissen maandagavond en -nacht rond het scholierengala in de Graanbeurs in de Reigerstraat.
11/12 12u30  Duitse tiener (17) verdacht van moord op moeder en omaIn de Duitse stad Böblingen, in de regio Baden-Württemberg, is een 17-jarige jongen opgepakt op verdenking van de moord op zijn moeder en grootmoeder.
11/12 12u30  Brons voor Heemskerk op 200 meter vrije slag bij WK kortebaanFemke Heemskerk heeft bij de WK zwemmen kortebaan in het Chinese Hangzhou brons veroverd op de 200 meter vrije slag. De 31-jarige zwemster moest in de finale de Australische Ariarne Titmus en de Amerikaanse Mallory Comerford voor laten gaan.
11/12 12u30  Poederbrief bij Telegraaf-redactie Tweede Kamer: mediatoren hermetisch afgeslotenHet gebouw voor de media op het Binnenhof is hermetisch afgesloten nadat bij de parlementaire redactie van De Telegraaf een brief is bezorgd met wit poeder.
11/12 12u15  Bij Lamprou valt altijd het L-woord: ‘Eerlijk is dat niet’Ajax speelt morgenavond tegen Bayern München om groepswinst in de Champions League. Als Andre Onana niet op tijd fit is, staat Kostas Lamprou op doel. Dan gaat het als automatisch over zijn lengte.
11/12 12u00  Tess Wester heeft moeite met de hoge verwachtingenTegen de Roemenen was ze de beste bij onze handbalsters. Vandaag en morgen kan de vorm van keepster Tess Wester bepalend zijn voor de ambities van Oranje op het EK. ,,Ik ben me heel erg bewust van wat anderen vinden.”
11/12 12u00  Hebzuchtige vriendin bekent ‘wrede’ moord op NederlanderDe bejaarde Nederlander wiens levenloze lichaam in oktober werd aangetroffen langs een weg in het zuidoosten van Brazilië, stierf een wrede dood. Zijn vriendin gaf hem tot tweemaal toe een spuitje waardoor hij uiteindelijk het bewustzijn verloor en stak daarna net zo lang in op Hans van Denderen (73) totdat hij dood was.
11/12 12u00  Sabotage? ISS-bemanning naar buiten om mysterieus gaatje te inspecterenTwee Russische kosmonauten trekken vandaag hun ruimtepak aan voor een zes uur durende ruimtewandeling. De reden voor hun uitstapje is een mysterieus gaatje in de romp van een Sojoez-capsule die vastzit aan het internationale ruimtestation ISS.
11/12 11u45  Meespelen Groot tegen Noorwegen onzekerHet is nog altijd onzeker of handbalster Nycke Groot vanavond kan meespelen tegen Noorwegen op het EK in Frankrijk. De aanvoerster van Oranje viel zondag in het duel met Roemenië uit na een harde botsing met ploeggenote Debbie Bont.
11/12 11u45  May op bezoek bij Rutte: redt een ‘Ruttiaans inlegvel’ haar brexit?Bij de poort van het Catshuis staat een eenzame vrouw met een kartonnen bord. ‘Stop Brexit’ staat erop. Als premier Mark Rutte om kwart voor negen op de fiets – tot verbijstering van de Britse pers, “no helmet!” – bij zijn ambtswoning aankomt, heeft hij geen oog voor het protestbord. Hij moet snel naar binnen, zijn Britse ambtgenoot Theresa May arriveert bijna voor het ontbijt.
11/12 11u45  Makkelie videoscheidsrechter bij openingsduel WK voor clubteamsDanny Makkelie is de videoscheidsrechter bij het openingsduel voor het WK voor clubteams. De Dordtenaar mag toekijken bij de wedstrijd tussen Al Ain en Team Wellington dat morgenmiddag om 16.30 uur in de Verenigde Arabische Emiraten wordt gespeeld.
11/12 11u45  Bende lokt toeristen met snoepreisje om hen drugs te laten smokkelenDe Thaise politie heeft een criminele organisatie ontdekt die nietsvermoedende toeristen wilde inzetten om drugs te smokkelen. Criminelen boden via een reiswebsite gratis snoepreisjes aan.
11/12 11u45  Dood door koopverslaving? ‘Ik pakte de hamer en sloeg haar op haar hoofd’Wat is er op maandag 26 februari van dit jaar gebeurd in de woning van de 53-jarige Lore Potjer-Wunsch? Het lichaam van de vrouw werd levenloos in haar huis gevonden. Het Openbaar Ministerie verdenkt haar man, de 64-jarige Aldert P., ervan haar met een hamer te hebben vermoord. Hij staat vandaag voor de rechter. Verslaggever Bart Lelieveld doet live verslag.
11/12 11u30  ISS-bemanning naar buiten om mysterieus gaatje te inspecterenTwee Russische kosmonauten trekken vandaag hun ruimtepak aan voor een zes uur durende ruimtewandeling. De reden voor hun ruimtelijke uitstapje is een mysterieus gaatje in de romp van een Sojoez-capsule die vastzit aan het internationale ruimtestation ISS.
11/12 11u30  Ook Hans Westerhof stopt als commissaris bij HeerenveenOok Hans Westerhof stopt als commissaris van SC Heerenveen. Gisteren werd bekend dat het stichtingsbestuur het vertrouwen in de raad van commissarissen (rvc) van Heerenveen had opgezegd.
11/12 11u30  Slachtoffer ‘terreursteker’ Amsterdam CS zit nog in rolstoelJawed S., de 19-jarige Afghaan die op 31 augustus twee mensen neerstak op Amsterdam Centraal Station, komt vandaag voor de eerste keer in het openbaar voor de rechter. Hij kwam naar Nederland omdat hij boos was op Geert Wilders. Verslaggever Cyril Rosman doet hieronder live verslag vanuit de rechtbank.
11/12 11u15  Extra begeleiding naar nieuwe baan voor mbo-studenten met beperking én diplomaVijf mbo-scholen draaien een proef om studenten die zorg nodig hebben na het behalen van een diploma aan een baan te helpen. Nu vallen duizenden jongeren uit, omdat ze na hun opleiding ineens geen hulp meer krijgen. ‘Het is zo onvoorspelbaar hoe het met mijn gezondheid gaat.’
11/12 11u15  98-jarige Marga Minco krijgt P.C. Hooftprijs thuis uitgereiktDe P.C. Hooftprijs 2019 gaat naar Marga Minco, een pseudoniem van Sara Minco. Het bedrag dat aan de prijs verbonden is, bedraagt 60.000 euro. Gezien de leeftijd van de 98-jarige schrijfster en haar gezondheid zal de prijs in januari bij haar thuis uitgereikt worden.
11/12 11u15  Dit restaurant serveert met trots vis uit blikIn Zuid-Europese landen staat vis uit blik in hoog aanzien, terwijl ingeblikte visjes hier een armoedig imago hebben. Daar wil The Can Bar verandering in brengen.
11/12 11u15  Miljoenenjacht-miljonair Pascal: Ik geef nog altijd paar tientjes op verjaardagenWat maakte 2018 memorabel? Een serie verhalen waarin we terugblikken en vooruitkijken aan de hand van de grote en kleine gebeurtenissen. ‘Ich weur gek’ appte Limburger Pascal Hamers zijn vrouw, vlak na de uitzending van Miljoenenjacht. Daar won hij 1.026.000 euro. Drie maanden later is huize Hamers qua uitgaven nog hetzelfde als voorheen.
11/12 11u00  Duitse oud-profs krijgen mogelijk rol bij VARIn Duitsland leidt het nog prille systeem met de videoscheids (VAR) evenals in Nederland tot de nodige discussie. Na nieuwe incidenten in de Bundesliga bij de duels tussen Mainz en Hannover (1-1) en Hertha BSC tegen Eintracht Frankfurt (1-0) gaan er nu stemmen op om gerenommeerde oud-profs als ervaringsdeskundigen in te schakelen, die de arbitrage kunnen ondersteunen bij omstreden situaties.
11/12 10u45  Cher (72) geeft na bijna vijftien jaar weer concert in NederlandCher komt voor het eerst in jaren weer naar ons land. De Amerikaanse zangeres staat op maandag 30 september in de Ziggo Dome. Kaarten zijn vanaf vrijdagochtend te koop. Het is meer dan veertien jaar geleden dat Cher door Europa toerde. Haar laatste concert op Nederlandse bodem gaf ze in 2004 in Ahoy.
11/12 10u45  Slordig typefoutje maakt artikel over Julia Roberts opeens seksistischGênant. De eindredactie van de Post-Journal in Jamestown, New York, kan waarschijnlijk wel door de grond zakken na het verschijnen van een artikel over Hollywoodactrice Julia Roberts (51). De kop boven het stuk luidt namelijk Julia Roberts Finds Life and Her Holes Get Better With Age. Op de plek van holes (gaten) had natuurlijk roles (rollen) moeten staan.
11/12 10u45  Blokhuis in het nauw rond abortuskwestieD66 en VVD drijven ChristenUnie-staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) in het nauw in een meningsverschil over Siriz, de christelijke vraagbaak voor ongewenst zwangere vrouwen. Blokhuis moet ervoor zorgen dat de dienst, zolang zij met overheidsgeld zwangeren adviseert, niet langer deelneemt aan campagnes tegen abortus, stellen de beide regeringspartijen.
11/12 10u45  Negen mannen uit Den Haag opgepakt in drugszaakDe politie heeft negen mannen uit Den Haag aangehouden in een drugszaak. Zes van hen werden afgelopen vrijdag gepakt na een inval in een loods in de Orionstraat, waar onder meer vuurwapens, een handgranaat en productiemiddelen voor drugs werd gevonden.
11/12 10u15  Niet Federer maar Schurter is sportman van 2018 in ZwitserlandIn Zwitserland is Nino Schurter eindelijk een keer gekozen tot sportman van het jaar. De wereldkampioen mountainbike kreeg de voorkeur boven onder anderen tennisicoon Roger Federer.
11/12 10u15  Recept van de dag: Chorizo-bonenstoofschotelVoor deze chorizo-bonenstoofschotel bak je de chorizo knapperig uit, net als met gerookte spekjes. Daar gaan nog eens diverse voedzame ingrediënten bij, zoals: bonen, tomaten, bleekselderij, en bospeen.
11/12 09u45  Jong Oranje in groep met Portugal voor EK-kwalificatie 2021Jong Oranje neemt het in de kwalificatie voor het EK van 2021 op tegen Portugal, Noorwegen, Wit-Rusland, Cyprus en Gibraltar.
11/12 09u45  ‘Terreursteker’ Amsterdam CS voor de rechterJawed S., de 19-jarige Afghaan die op 31 augustus twee mensen neerstak op Amsterdam Centraal Station, komt vandaag voor de eerste keer in het openbaar voor de rechter. Hij kwam naar Nederland omdat hij boos was op Geert Wilders. Verslaggever Cyril Rosman doet hieronder live verslag vanuit de rechtbank.
11/12 09u30  Amerika verklaart vermiste mariniers dood na vliegramp in JapanDe zoektocht naar de bemanning van een Amerikaans tankvliegtuig, dat vorige week in botsing kwam met een straaljager voor de Japanse zuidkust, is gestaakt. Het Amerikaanse leger heeft de vijf vermiste inzittenden doodverklaard.
11/12 09u15  Het is tijd voor de stempel van ‘Guti’ op PSVDe CL-wedstrijd tegen Internazionale is vanavond zonder direct belang voor PSV. Maar voor Erick Gutiérrez is het een heel belangrijk treffen. De Mexicaan staat te trappelen om een stempel op PSV te drukken, zoals eerder zijn landgenoten Lozano, Moreno en Guardado al deden.
11/12 09u15  Nonnen stelen half miljoen van katholieke school en vergokken hetTwee Amerikaanse nonnen blijken de afgelopen jaren zeker 500.000 dollar (bijna 440.000 euro) te hebben gestolen van een katholieke school in Californië. De waarschijnlijk gokverslaafde zusters jaagden het verduisterde geld er doorheen in casino's in Las Vegas.
11/12 09u15  Forse landelijke pinstoring teisterde tankstations en winkelsVeel plaatsen in Nederland zijn vanmorgen getroffen door een forse, landelijke pinstoring. Vooral bij tankstations en in winkels waren mensen de dupe. Even na negen uur meldt de Betaalvereniging Nederland dat ‘alles gelukkig weer werkt’.
11/12 09u15  Charmeoffensief van May voor betere brexit-deal begint bij RuttePremier Mark Rutte ontvangt vandaag zijn Britse collega Theresa May. Er staat een werkontbijt in het Catshuis op het programma, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. May gaat met met EU-lidstaten overleggen in de hoop op een betere brexit-deal.
11/12 09u00  Amerika verklaart na vliegramp in Japan vermiste mariniers doodDe zoektocht naar de bemanning van een Amerikaans tankvliegtuig, dat vorige week in botsing kwam met een straaljager voor de Japanse zuidkust, is gestaakt. Het Amerikaanse leger heeft de vijf vermiste inzittenden doodverklaard.
11/12 09u00  Van Dijk: CL laten lopen voor titelrace? Natuurlijk nietVirgil van Dijk wil vanavond met Liverpool vol gas geven tegen Napoli. De aanvoerder van Oranje wil op Anfield laten zien dat de Reds in mei niet voor niets in de finale stonden. ,,Het wordt tijd dat we weer laten zien dat we erbij horen.”
11/12 09u00  Forse landelijke pinstoring teistert tankstations en winkelsOp veel plaatsen in Nederland is er sprake van een pinstoring. ,,We zien dat de storing zich verspreidt over het hele land,’’ verklaart Betaalvereniging Nederland tegenover deze site. Momenteel merken mensen het vooral bij tankstations en in winkels.
11/12 09u00  Britse premier May begint charmeoffensief betere brexit-deal bij RuttePremier Mark Rutte ontvangt vandaag zijn Britse collega Theresa May. Er staat een werkontbijt in het Catshuis op het programma, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. May gaat met met EU-lidstaten overleggen in de hoop op een betere brexit-deal.
11/12 09u00  Mannen aangehouden voor organiseren hanengevechtenDe politie heeft vanochtend een 31-jarige man uit Zwammerdam en een 38-jarige man uit Bodegraven aangehouden voor het houden en organiseren van verboden dierengevechten.
11/12 08u45  Doelman Michaelis uit ziekenhuisDoelman Mitchel Michaelis van FC Volendam heeft een operatie aan de zware verwondingen aan zijn gezicht goed doorstaan.
11/12 08u45  Landelijke pinstoring teistert onder meer tankstationsOp veel plaatsen in Nederland is er sprake van een pinstoring. ,,We zien dat de storing zich verspreidt over het hele land,’’ verklaart Betaalvereniging Nederland tegenover deze site. Momenteel merken mensen het vooral bij tankstations. Maar de verwachting is dat ook pinnen in winkels problemen zal opleveren.
11/12 08u45  Mannen aangehouden voor organiseren dierengevechtenDe politie heeft vanochtend een 31-jarige man uit Zwammerdam en een 38-jarige man uit Bodegraven aangehouden voor het houden en organiseren van verboden dierengevechten.
11/12 08u30  KNWU strikt hoofdsponsorWielerbond KNWU heeft in Nederlandse Loterij een nieuwe hoofdsponsor gevonden. Beide partijen gaan per 1 januari een verbintenis aan voor twee jaar. De nieuwe geldschieter zal op het wielershirt staan van alle disciplines en naamgevend partner zijn van de Nederlandse baanselectie.
11/12 08u30  Gevallen Nissan-topman Ghosn verzet zich tegen langer voorarrestDe gevallen Nissan-topman Carlos Ghosn heeft bezwaar aangetekend tegen zijn verlengde voorarrest. Zolang hij verdachte is, blijft Ghosn vastzitten en dat zint hem niet.
11/12 08u15  Brigitte Heitzer speelt Marilyn MonroeBrigitte Heitzer zal in 2020 de rol van Marilyn Monroe vertolken in de nieuwe Nederlandse musical Goodbye, Norma Jeane. De voorstelling is grotendeels gebaseerd op het leven van de iconische filmactrice. Het stuk is geschreven door Allard Blom, met muziek van Sam Verhoeven.
11/12 08u15  Heemskerk met vierde tijd naar WK-finaleOp de eerste dag van de WK zwemmen kortebaan in China heeft Femke Heemskerk zich als vierde geplaatst voor de finale van de 200 meter vrije slag. Ze tikte in haar serie aan in 1.54,16.
11/12 08u15  Opvallend veel spierblessures bij FeyenoordFeyenoord lijkt herboren, de ploeg won vijf duels op rij. Maar er sluimert gevaar: opvallend veel spelers belanden ineens in de ziekenboeg. Overbelasting lijkt uitgesloten.
11/12 08u15  Phoenix Suns volledig van slag in NBAPhoenix Suns is in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA volledig van slag. De ploeg uit Arizona verloor voor eigen publiek ook van Los Angeles Clippers: 119-123 na verlenging. Voor de thuisclub was het de negende nederlaag op rij. Danilo Gallinari was met 25 punten de beste schutter bij de bezoekers.
11/12 08u15  Rutte ontbijt met Britse premier May voor overleg over brexit-dealPremier Mark Rutte ontvangt vandaag zijn Britse collega Theresa May. Er staat een werkontbijt in het Catshuis op het programma, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. May wil met met EU-lidstaten overleggen over haar brexit-perikelen. Het is chaos in het Britse parlement.
11/12 08u15  Filipijnen krijgen eeuw na bloedbad door VS geroofde kerkklokken terugNa ruim een eeuw hebben de Verenigde Staten drie kerkklokken teruggegeven aan de Filipijnen. De Amerikanen hadden de 'Klokken van Balangiga' tijdens de koloniale periode uit het land meegenomen.
11/12 08u15  Coman: Ik accepteer niet nóg een operatie, genoeg is genoegAls hij nog een keer een operatie moet ondergaan aan zijn voet, dan zit de carrière van Kingsley Coman er zo goed als zeker op. Dat heeft de Franse vleugelaanvaller van Bayern München gezegd in een emotioneel interview op de Franse tv-zender TF1.
11/12 08u00  De Producers uitgeroepen tot beste amateurmusicalMusical De Producers heeft de prijs voor beste amateurmusical van het jaar gewonnen. Amateurvereniging BOV ontving die prijs gisteren uit handen van Joop van den Ende tijdens het Amateur Musical Award Gala.
11/12 08u00  Minder schadeclaims door rustig weer en slimme snufjes in auto'sHet aantal schadeclaims wegens aanrijdingen is vorig jaar met 18 procent gedaald, tot 741.000. Als er schade gereden werd, was het wel goed raak. De kosten van de schadegevallen gingen wel omhoog en stegen tot een bedrag van 2,6 miljard euro.
11/12 07u30  Charley: musical zoals musical bedoeld isHet toneelstuk Charley’s Aunt, dat in 1892 zijn première beleefde, geldt in Engeland als hét icoon van de (light) comedy. Het archetype van de Comedy of Errors was in 2004 in de bewerking van acteur/regisseur Jon van Eerd in Nederland te zien en is nu - opnieuw stevig door hem onder handen genomen - getransformeerd tot musical.
11/12 07u30  Bohemian Rhapsody van Queen meest gestreamde song uit 20ste eeuwHet nummer Bohemian Rhapsody van Queen is door de Universal Music Group uitgeroepen tot de meest gestreamde track gemaakt in de 20ste eeuw, met maar liefst 1,6 miljard streams. Het nummer kwam op 31 oktober 1975 uit en werd geschreven door de in 1991 overleden zanger Freddie Mercury.
11/12 07u15  Frank Kramer is een poëet, een clown, een rebelColumnist Thijs Zonneveld stelt dat Frank Kramer veel meer is dan een voetbalcommentator en vraagt om een klein beetje zelfspot. ,,Kramer nam afscheid. Maar dan wel op zijn manier.”
11/12 07u15  Grote kans dat jouw kerstpakket duurder en groter is dan vorig jaarTwee grote kerstpakkettenleveranciers zien dat werkgevers meer geld uitgeven aan kerstpakketten. ‘Van zo’n 35 euro gemiddeld naar 50 tot 60 euro per pakket.’ Het ouderwetse pakket is weer in, de bon raakt uit.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

17x Terreuraanslag in Straatsburg: vier doden en elf gewonden12/12 00u30 - AD.nl: Bij een schietpartij vlakbij de kerstmarkt in de Franse stad Straatsburg zijn vier doden en elf gewonden gevallen. Dat meldt een bron bij de Franse politie. Eerder sprak de Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner nog over twee doden. De schutter is mogelijk al ingesloten. De autoriteiten gaan uit van een terroristische daad.
16x Thomsen: We misten te veel kansen12/12 00u30 - AD.nl: Als keepster Katrine Lunde in vorm is en bijna alle ballen tegenhoudt, dan kan geen ploeg winnen van Noorwegen. ,,Dan is het de beste handbalploeg van de wereld met hun snelle uitbraken’', zei bondscoach Helle Thomsen van de Nederlandse handbalsters gelaten na de afstraffing van 29-16 op het EK in Frankrijk. ,,Noorwegen had volledige controle en wij misten te veel kansen.’'
13x Trump steunt nog altijd Saoedische kroonprins12/12 03u30 - AD.nl: De Amerikaanse president Donald Trump staat nog steeds achter de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman. Dat zegt hij in een interview met persbureau Reuters. ,,Hij is de leider van Saoedi-Arabië en dat is een waardevolle bondgenoot van ons.'
12x Nederlanders hebben meer euro's te besteden12/12 00u15 - AD.nl: Veel Nederlandse gezinnen hebben het financieel beter dan vijf jaar geleden. In 2017 hadden ruim een half miljoen huishoudens een besteedbaar inkomen van meer dan 50.000 euro. Dit waren er 120.000 meer dan in 2013, toen het nog ging om bijna 400.000 huishoudens. Dit heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) berekend.
12x Boybandvleermuis en pannenkoekmeerval: dit zijn de opmerkelijkste nieuw ontdekte dieren12/12 00u15 - AD.nl: Een Skywalker-gibbon, een vleermuis met geblondeerd stekeltjeshaar, een pad met elfenhoorntjes en een meerval die wel wat weg heeft van een mislukte pannenkoek: het zijn de opmerkelijkste dieren die vorig jaar zijn ontdekt in Zuidoost-Azië.
10x Klimaatakkoord dreigt te floppen: ‘Kabinet frustreert overleg’12/12 03u15 - AD.nl: Onderhandelaars zien de droom van een effectief Klimaatakkoord langzaam maar zeker in duigen vallen. Het kabinet krijgt daarvan de schuld: dat blokkeert belangrijke maatregelen, luidt de kritiek van de klimaattafels.
10x Borg Huawei-directeur vastgesteld op 10 miljoen dollar12/12 01u30 - AD.nl: De Canadese rechter heeft de borg voor de cfo van Huawei, Meng Wanzhou, vastgesteld op 10 miljoen Canadese dollar (6,6 miljoen euro), waarvan 7,5 miljoen in cash. Daarnaast moet Meng al haar paspoorten en andere reisdocumenten inleveren bij de Canadese autoriteiten.
8x De schoonheid van imperfectie12/12 07u30 - AD.nl: Columnist Sjoerd Mossou is blij met de ‘atypische gevallen′ in de voetballerij. ‘Het is een hartverwarmend signaal naar iedereen die ooit heeft gedroomd van een prof­carrière, en naar ieder kind dat er nog dagelijks van droomt.′
8x Nieuwe vriendin Brooklyn Beckham is Brits model Hana Cross12/12 07u30 - AD.nl: Brooklyn Beckham is weer verliefd. De oudste zoon van David en Victoria Beckham verliet samen met model Hana Cross de afterparty van de British Fashion Awards. De twee hielden elkaars hand vast en probeerden door een rij van fotografen naar een taxi te komen, meldt Page Six.
8x PvdA wil vrijheid bijzonder onderwijs inperken12/12 05u15 - AD.nl: PvdA-leider Lodewijk Asscher wil de Grondwet aanpassen zodat ieder kind gelijke kansen op goed onderwijs krijgt. Daarbij wil Asscher scholen verplichten ieder kind te accepteren, ook als de leerling of de ouders een andere levensovertuiging huldigen dan de school.

Statistieken

Artikels:
35324
Gelezen:
26021
Aantal lezers nu:
64


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven