woensdag 17 juli 2019, week 29


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 18u45
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
17/07 18u45  'Supermarktketen Marqt zoekt koper' AMSTERDAM (AFN) - De duurzame supermarktketen Marqt staat te koop. Het bedrijf heeft bankiers van ING aan het werk gezet om de 'strategische opties’ te onderzoeken, zo vertellen ingewijden op voorwaarde van anonimiteit aan NRC. Dat betekent in de taal van de financiële wereld dat er gezocht wordt naar een koper.
17/07 18u45  NSI sluit overeenkomst met Rijksvastgoedbedrijf HOOFDDORP (AFN) - Vastgoedfonds NSI heeft recent een nieuwe vijfjarige huurovereenkomst getekend met het Rijksvastgoedbedrijf voor het pand aan de Uniceflaan 1 in Utrecht. Het betreft het gehele gebouw met een omvang van 12.083 vierkante meter en 133 parkeerplaatsen.
17/07 18u15  EssilorLuxottica bekijkt overname GrandVision AMSTERDAM (AFN) - Brillen- en lenzenproducent EssilorLuxottica bekijkt een overname van het Nederlandse GrandVision, moederbedrijf van optiekketens als EyeWish en Pearle. Investeerder HAL bevestigde tegen persbureau Bloomberg in gesprek te zijn over een verkoop van zijn belang van bijna 77 procent in GrandVision aan het Frans-Italiaanse EssilorLuxottica. Er is nog geen overeenkomst gesloten, aldus HAL.
17/07 18u00  ASML en GrandVision uitschieters op Damrak AMSTERDAM (AFN) - Chipmachinefabrikant ASML en optiekbedrijf GrandVision waren woensdag smaakmakers op de beurs in Amsterdam. ASML profiteerde van goede kwartaalcijfers, terwijl GrandVision omhoog sprong door overnamegeruchten. Wel hingen de handelsspanningen boven op de Europese aandelenmarkten door het dreigement van president Donald Trump om meer importtarieven op Chinese goederen te heffen.
17/07 17u30  'EssilorLuxottica bekijkt koop GrandVision' AMSTERDAM (AFN) - Brillen- en lenzenproducent EssilorLuxottica bekijkt een overname van het Nederlandse GrandVision, moederbedrijf van optiekketens als EyeWish en Pearle. Dat meldden bronnen rond de kwestie aan persbureau Bloomberg.
17/07 16u00  ASML positieve uitschieter in groene AEX AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam stond woensdag op winst, geholpen door goed ontvangen kwartaalresultaten van chipmachinefabrikant ASML. Elders in Europa lieten de markten rode cijfers zien. Het dreigement van president Donald Trump om meer importtarieven op Chinese goederen te heffen zorgde voor enige terughoudendheid bij beleggers.
17/07 16u00  Kleine koersuitslagen op Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met zeer kleine uitslagen geopend. De Amerikaanse president Donald Trump liet van zich horen op het handelsvlak en dreigde met nieuwe importheffingen tegen China. Bij de bedrijven ging de aandacht uit naar Bank of America, dat met resultaten kwam. Verder komt de Federal Reserve nog met zijn zogeheten Beige Book.
17/07 15u30  Wisselingen in top biotechnoloog Gilead FOSTER CITY (AFN) - Het Amerikaanse biotechnologiebedrijf Gilead Sciences heeft meerdere wijzigingen in zijn top doorgevoerd. Dat meldde de samenwerkingspartner van Galapagos in een verklaring.
17/07 15u15  'Winstgroei IMCD zwakt af' AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De winst van chemicaliëndistributeur IMCD zal in de tweede helft van het jaar minder hard groeien. Dat voorspellen analisten van Kempen. Branchegenoot Brenntag lijkt diens stelling te bevestigen nu dat bedrijf inmiddels waarschuwde voor een tragere winstgroei vanwege een zwakkere economie.10 
17/07 15u00  'Afwachtende opening op Wall Street' NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen woensdag naar verwachting met kleine uitslagen. De Amerikaanse president Donald Trump liet van zich horen op het handelsvlak en dreigde met nieuwe importheffingen. Bij de bedrijven gaat de aandacht uit naar Bank of America, dat met resultaten kwam. Verder komt de Federal Reserve nog met zijn zogeheten Beige Book.
17/07 15u00  Woningbouw in VS verder omlaag WASHINGTON (AFN) - Het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten is in juni met 0,9 procent gedaald in vergelijking met een maand eerder. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
17/07 14u00  Rechtszaak tegen Air France na dodelijke crash PARIJS (AFN/DPA/BLOOMBERG) - Tien jaar na het neerstorten van een vliegtuig van Air France met 228 doden wil de Franse justitie de luchtvaartmaatschappij voor de rechtbank dagen wegens dood door schuld. Franse aanklagers beschuldigen Air France er onder meer van de piloten niet voldoende te hebben opgeleid. Air France spreekt de beschuldigingen in een reactie tegen.
17/07 13u30  Bank of America profiteert van leningen CHARLOTTE (AFN/RTR) - Bank of America heeft in het afgelopen kwartaal geprofiteerd van de goedlopende Amerikaanse economie. Daardoor kon de bank meer leningen uitzetten. De baten stegen licht, de winst ging steviger omhoog.
17/07 13u30  'Cryptoplan Facebook kan zo niet doorgaan' CHANTILLY (AFN/RTR) - De lancering van een eigen cryptomunt door Facebook kan niet doorgaan in de vorm die de socialmediagigant tot nu toe heeft voorgesteld. Dat zei de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire voorafgaand aan overleg met ambtsgenoten van de zogeheten G7-landen.
17/07 12u45  Groen licht voor overname Vivat BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie heeft groen licht gegeven voor de verkoop van de Nederlandse verzekeraar Vivat door het Chinese Anbang aan Athora. Onderdeel van de deal is dat de op Bermuda gevestigde verzekeringsgroep de niet-levensverzekeringactiviteiten direct doorverkoopt aan NN Group, waarmee die weer in Nederlandse handen komen.
Laatste update: vandaag om 18u45
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
17/07 18u45  VBO: 'Eén maatregel volstaat niet om de files weg te werken' Een meerderheid van de werkgevers wil een mobiliteitsbudget invoeren, zo blijkt uit een bevraging van HR-dienstengroep Acerta. Maar enkel die maatregel zal niet volstaan om de files in ons land weg te werken, waarschuwt werkgeversorganisatie VBO.
17/07 15u45  Coatingbedrijf Alro Group: 'We hebben geleerd wat een crisis kan aanrichten' Tien jaar geleden vocht Alro Group om te overleven, vandaag heeft het Limburgse bedrijf 1000 werknemers, een omzet van ruim 100 miljoen euro en het investeringsfonds Gimv als nieuwe meerderheidsaandeelhouder. Alro lakt onderdelen van auto's en vrachtwagens. De komst van de elektrische wagen moet voor een nieuwe stroomstoot zorgen.10 
17/07 15u00  'Europese Commissie opent formeel onderzoek naar Amazon' De Europese Commissie gaat waarschijnlijk formeel onderzoek doen naar webwinkelgigant Amazon, vanwege mogelijk misbruik van verkoopgegevens van concurrenten. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
17/07 11u45  Christophe Degrez stapt op als CEO van Eneco België Christophe Degrez houdt het in september na negen jaar voor gezien als CEO van energiebedrijf Eneco België. Zijn opvolger wordt Jean-Jacques Delmée. Hij komt over van Mondi Belcoat in Duffel, dat begin juli verkocht werd aan een Fins bedrijf.16 
17/07 10u30  Loonkosten bij voertuigenbouwer Van Hool vijf keer lager in Macedonië dan in Koningshooikt De voertuigenbouwer Van Hool merkt voorlopig niets van een conjuncturele krimp. Het zwaartepunt verschuift intussen meer en meer van Koningshooikt naar Macedonië. Vorig jaar kwamen in het Balkanland bijna 340 werknemers bij, terwijl het personeelsbestand in eigen land met bijna 70 banen kromp. En ondanks loonstijgingen werken ze in Skopje nog altijd ruim vijf keer goedkoper dan in Koningshooikt.
16/07 14u00  Een tweede verblijf in het buitenland: koopjesjagers hebben in Italië weinig te zoeken De Italiaanse tweedeverblijvenmarkt kent doorgaans weinig volatiliteit. De algemene prijzen liggen er evenwel lager dan voor de crisis, en het aanbod is groter. Maar koopjesjagers hebben hier weinig te zoeken.
16/07 12u00  Professor Jan van der Borg strijdt tegen overtoerisme: 'Luister eerst naar wat de bewoners willen, en stem daar je toeristische beleid op af' Toerisme-expert Jan van der Borg woont en werkt in Venetië, de exponent van de steden die bezwijken onder het overtoerisme. Trekpleisters zoals Brugge mogen niet dezelfde fout maken. 'Vroeger werd het probleem ontkend. Nu begint men te begrijpen dat er een probleem is.'
16/07 11u15  Uitstekende eerste jaarhelft voor Nederlandse supermarktketen Jumbo De Nederlandse supermarktketen Jumbo, die later dit jaar zijn eerste winkels in België wil openen, heeft een uitstekende eerste jaarhelft achter de rug. Door een uitbreiding van het aantal filialen en flink meer omzet in de bestaande winkels, gingen de verkopen in het eerste halfjaar fors omhoog. Ook bij restaurantketen La Place gingen de zaken goed.
16/07 11u00  Dronken een ongeval veroorzaakt: wat met uw verzekering? Sinds de voormalige voorzitter van het Vlaams Parlement Kris Van Dijck (N-VA) dronken achter het stuur werd betrapt, laait de discussie over een nultolerantie in het verkeer weer op. Maar welke impact heeft zo'n voorval op uw verzekering?
16/07 10u45  Blackstone doet overname op Europese bouwmarkt De Amerikaanse investeringsmaatschappij Blackstone neemt de Europese distributieactiteiten van de Ierse bouwmaterialengroep CRH over voor een bedrag van 1,64 miljard euro. Daarbij zijn ook een reeks Belgische activiteiten inbegrepen, schrijft De Tijd.
15/07 15u45  Volkswagen zet met Ford-alliantie BMW en Mercedes voor schut De kogel is door de kerk: Volkswagen en Ford bevestigen nu ook officieel dat zij nauwer gaan samenwerken bij de ontwikkeling en productie van autonoom rijdende en elektrisch aangedreven auto's. Op die manier versterkt Volkswagen zijn koppositie in de internationale automobielwereld en maakt Ford in één klap zijn achterstand goed inzake elektromobiliteit. Voor onder andere BMW en Mercedes is de nie...
15/07 15u00  Staking bij Amazon in Duitsland In Duitsland heeft de vakbond Verdi het personeel van onlinewinkel Amazon opgeroepen het werk maandag neer te leggen. Aanleiding is de 'Prime Day' van dinsdag, waarbij de onlineketen stunt met superpromoties voor zijn leden.
15/07 12u15  Galapagos en Gilead sluiten miljardendeal Het Belgisch-Nederlandse farmaceutische bedrijf Galapagos heeft een miljardendeal gesloten met het Amerikaanse biotechbedrijf Gilead. Dat betaalt 3,95 miljard dollar voor toegang tot de medicijnen in ontwikkeling van Galapagos en investeert 1,1 miljard euro in aandelen. De Amerikanen gaan ook akkoord om in de komende tien jaar geen overnamebod te doen op het bedrijf met hoofdkwartier in Mechelen.
15/07 11u30  Handelsoorlog Japan en Zuid-Korea dreigt techfabrikanten mee te sleuren Een oud conflict tussen Japan en Zuid-Korea lijkt aan de basis te liggen van een handelsoorlog tussen de twee landen. Een Japans exportverbod voor hoogtechnologische materialen kan de wereldwijde productie van halfgeleiders en chips in gevaar brengen.
15/07 11u30  Dit moet u weten voor u investeert in Portugees vastgoed De Portugese vastgoedprijzen zijn fors gestegen. Toch blijft wonen in Portugal relatief goedkoop. In de prijs zijn een aangenaam klimaat en een interessant fiscaal statuut voor buitenlandse inwoners inbegrepen.
Laatste update: vandaag om 18u45
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 18u10
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
17/07 18u45  'Supermarktketen Marqt zoekt koper' AMSTERDAM (AFN) - De duurzame supermarktketen Marqt staat te koop. Het bedrijf heeft bankiers van ING aan het werk gezet om de 'strategische opties’ te onderzoeken, zo vertellen ingewijden op voorwaarde van anonimiteit aan NRC. Dat betekent in de taal van de financiële wereld dat er gezocht wordt naar een koper.
17/07 18u45  NSI sluit overeenkomst met Rijksvastgoedbedrijf HOOFDDORP (AFN) - Vastgoedfonds NSI heeft recent een nieuwe vijfjarige huurovereenkomst getekend met het Rijksvastgoedbedrijf voor het pand aan de Uniceflaan 1 in Utrecht. Het betreft het gehele gebouw met een omvang van 12.083 vierkante meter en 133 parkeerplaatsen.
17/07 18u15  EssilorLuxottica bekijkt overname GrandVision AMSTERDAM (AFN) - Brillen- en lenzenproducent EssilorLuxottica bekijkt een overname van het Nederlandse GrandVision, moederbedrijf van optiekketens als EyeWish en Pearle. Investeerder HAL bevestigde tegen persbureau Bloomberg in gesprek te zijn over een verkoop van zijn belang van bijna 77 procent in GrandVision aan het Frans-Italiaanse EssilorLuxottica. Er is nog geen overeenkomst gesloten, aldus HAL.
17/07 18u00  ASML en GrandVision uitschieters op Damrak AMSTERDAM (AFN) - Chipmachinefabrikant ASML en optiekbedrijf GrandVision waren woensdag smaakmakers op de beurs in Amsterdam. ASML profiteerde van goede kwartaalcijfers, terwijl GrandVision omhoog sprong door overnamegeruchten. Wel hingen de handelsspanningen boven op de Europese aandelenmarkten door het dreigement van president Donald Trump om meer importtarieven op Chinese goederen te heffen.
17/07 17u30  'EssilorLuxottica bekijkt koop GrandVision' AMSTERDAM (AFN) - Brillen- en lenzenproducent EssilorLuxottica bekijkt een overname van het Nederlandse GrandVision, moederbedrijf van optiekketens als EyeWish en Pearle. Dat meldden bronnen rond de kwestie aan persbureau Bloomberg.
17/07 16u00  ASML positieve uitschieter in groene AEX AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam stond woensdag op winst, geholpen door goed ontvangen kwartaalresultaten van chipmachinefabrikant ASML. Elders in Europa lieten de markten rode cijfers zien. Het dreigement van president Donald Trump om meer importtarieven op Chinese goederen te heffen zorgde voor enige terughoudendheid bij beleggers.
17/07 16u00  Kleine koersuitslagen op Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met zeer kleine uitslagen geopend. De Amerikaanse president Donald Trump liet van zich horen op het handelsvlak en dreigde met nieuwe importheffingen tegen China. Bij de bedrijven ging de aandacht uit naar Bank of America, dat met resultaten kwam. Verder komt de Federal Reserve nog met zijn zogeheten Beige Book.
17/07 15u30  Wisselingen in top biotechnoloog Gilead FOSTER CITY (AFN) - Het Amerikaanse biotechnologiebedrijf Gilead Sciences heeft meerdere wijzigingen in zijn top doorgevoerd. Dat meldde de samenwerkingspartner van Galapagos in een verklaring.
17/07 15u15  'Winstgroei IMCD zwakt af' AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De winst van chemicaliëndistributeur IMCD zal in de tweede helft van het jaar minder hard groeien. Dat voorspellen analisten van Kempen. Branchegenoot Brenntag lijkt diens stelling te bevestigen nu dat bedrijf inmiddels waarschuwde voor een tragere winstgroei vanwege een zwakkere economie.
17/07 15u00  'Afwachtende opening op Wall Street' NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen woensdag naar verwachting met kleine uitslagen. De Amerikaanse president Donald Trump liet van zich horen op het handelsvlak en dreigde met nieuwe importheffingen. Bij de bedrijven gaat de aandacht uit naar Bank of America, dat met resultaten kwam. Verder komt de Federal Reserve nog met zijn zogeheten Beige Book.
17/07 15u00  Woningbouw in VS verder omlaag WASHINGTON (AFN) - Het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten is in juni met 0,9 procent gedaald in vergelijking met een maand eerder. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
17/07 14u00  Rechtszaak tegen Air France na dodelijke crash PARIJS (AFN/DPA/BLOOMBERG) - Tien jaar na het neerstorten van een vliegtuig van Air France met 228 doden wil de Franse justitie de luchtvaartmaatschappij voor de rechtbank dagen wegens dood door schuld. Franse aanklagers beschuldigen Air France er onder meer van de piloten niet voldoende te hebben opgeleid. Air France spreekt de beschuldigingen in een reactie tegen.
17/07 13u30  Bank of America profiteert van leningen CHARLOTTE (AFN/RTR) - Bank of America heeft in het afgelopen kwartaal geprofiteerd van de goedlopende Amerikaanse economie. Daardoor kon de bank meer leningen uitzetten. De baten stegen licht, de winst ging steviger omhoog.
17/07 13u30  'Cryptoplan Facebook kan zo niet doorgaan' CHANTILLY (AFN/RTR) - De lancering van een eigen cryptomunt door Facebook kan niet doorgaan in de vorm die de socialmediagigant tot nu toe heeft voorgesteld. Dat zei de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire voorafgaand aan overleg met ambtsgenoten van de zogeheten G7-landen.
17/07 12u45  Groen licht voor overname Vivat BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie heeft groen licht gegeven voor de verkoop van de Nederlandse verzekeraar Vivat door het Chinese Anbang aan Athora. Onderdeel van de deal is dat de op Bermuda gevestigde verzekeringsgroep de niet-levensverzekeringactiviteiten direct doorverkoopt aan NN Group, waarmee die weer in Nederlandse handen komen.
Laatste update: vandaag om 18u45
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
17/07 17u45  Gentse Feesten starten een beetje in mineur: stad laat tocht van stichters niet toe Voor Trefpunt vzw, de stichters van de moderne Gentse Feesten, begint het festival in mineur want de stad verbiedt een ludieke actie met de woonwagen van 'founding father' Walter De Buck en de koetspaarden die vanaf volgend jaar het centrum niet meer in mogen. Trefpunt vzw wilde in de binnenstad een korte optocht houden om de Feesten zo al officieus te openen. 'Dit was ons plan A, maar we hebben nog een plan B, C en D', klinkt het bij de organisatoren. Intussen zijn heel wat Gentse horecazaken zijn nog op zoek naar extra werkkrachten tijdens de Gentse Feesten.
17/07 14u30  Horeca zoekt dringend personeel voor de Gentse Feesten Heel wat Gentse horecazaken zijn nog op zoek naar extra werkkrachten tijdens de Gentse Feesten. Er is vooral een grote vraag naar jobstudenten en flexi-jobbers. Horeca Oost-Vlaanderen doet aan de vooravond van de feesten, een ultieme oproep aan werkwilligen om zich te melden. De Gentse Feesten starten vrijdag. Het festival lokt jaarlijks meer dan 1 miljoen bezoekers.
17/07 06u15  6 op de 10 werkgevers zijn bereid om mobiliteitsbudget in te voeren Zes op tien werkgevers zijn bereid om het mobiliteitsbudget aan te bieden aan hun werknemers. Dat blijkt uit een onderzoek van HR-dienstenleverancier Acerta.
17/07 06u15  Student zkt. geld - Sarah vecht tegen armoede: "Denk niet dat ik zal rondkomen met wat ik deze zomer verdien" Drie kwart van de Vlaamse studenten verdient deze zomer zakgeld met een vakantiejob. Studenten van de Arteveldehogeschool zochten voor VRT NWS vijf verhalen van jongeren die op een andere manier het gevecht met centen aangaan. Vandaag aflevering 3: Sarah, voor wie het om meer draait dan enkel geld.
16/07 08u00  Student zkt. geld - Tess gaf studies op voor bitcoins: "In les keek ik meer naar bitcoin-markt dan naar powerpoints" Drie kwart van de Vlaamse studenten verdient deze zomer zakgeld met een vakantiejob. Studenten van de Arteveldehogeschool zochten voor VRT NWS vijf verhalen van jongeren die op een andere manier het gevecht met centen aangaan. Vandaag aflevering 2: de bitcoin-belegger.
16/07 06u45  Student zkt. geld - Tess gaf studies op voor bitcoins: "In de les keek ik meer naar de bitcoin-markt dan naar de powerpoints" Drie kwart van de Vlaamse studenten verdient deze zomer zakgeld met een vakantiejob. Studenten van de Arteveldehogeschool zochten voor VRT NWS vijf verhalen van jongeren die op een andere manier het gevecht met centen aangaan. Vandaag aflevering 2: de bitcoin-belegger.
15/07 20u15  FaceApp plots populair, maar is die grappige verouderings-app wel zo onschuldig? FaceApp, de app die toont hoe je er over pakweg 30 jaar kan uitzien, is weer immens populair op sociale media. De app bestaat al twee jaar, maar doordat vele beroemdheden dit weekend ?foto?s? begonnen te delen waarop ze er verrimpeld en grijs uitzien, kreeg FaceApp weer een boost. De heropleving van de app roept vragen op over privacy.
15/07 19u00  Galapagos slaagt waar andere Vlaamse biotechbedrijven faalden: "Fantastische deal voor de sector" De deal die het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf Galapagos gesloten heeft met het Amerikaanse farmabedrijf Gilead wordt door beleggers enthousiast onthaald. 'Een fantastische deal voor het Vlaamse biotech-ecosyteem en een model voor andere biotechbedrijven', zegt Johan Cardoen, directeur van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB).
15/07 07u30  Student zkt. geld - Kasper, Wout en Miel brouwen bier tijdens hun studies: "Als 20-jarige word je niet serieus genomen" Drie kwart van de Vlaamse studenten verdient deze zomer zakgeld met een vakantiejob. Studenten van de Arteveldehogeschool zochten voor VRT NWS vijf verhalen van jongeren die op een andere manier het gevecht met centen aangaan. Vandaag aflevering 1: de student-ondernemers.
15/07 06u15  Student zkt. geld - Kasper, Wout en Miel brouwen bier: "Als 20-jarige ondernemer word je niet serieus genomen" Drie kwart van de Vlaamse studenten verdient deze zomer zakgeld met een vakantiejob. Studenten van de Arteveldehogeschool zochten voor VRT NWS vijf verhalen van jongeren die op een andere manier het gevecht met centen aangaan. Vandaag aflevering 1: de student-ondernemers.
15/07 06u15  Laatste dag om uw belastingaangifte in te dienen, vermijd deze vaak voorkomende fouten Vandaag is de laatste dag om uw belastingaangifte door te sturen via Tax-on-web. Om u te helpen in uw haast niets over het hoofd te zien, lijsten we nog even de meest voorkomende fouten op.
14/07 22u30  Farmaceutisch bedrijf Galapagos sluit miljardendeal met Gilead Het Belgisch-Nederlandse farmaceutische bedrijf Galapagos heeft een miljardendeal gesloten met het Amerikaanse biotechbedrijf Gilead. Dat betaalt 3,95 miljard dollar voor toegang tot de medicijnen in ontwikkeling van Galapagos en investeert 1,1 miljard euro in aandelen. De Amerikanen gaan ook akkoord om in de komende tien jaar geen overnamebod te doen op het bedrijf met hoofdkwartier in Mechelen.
13/07 09u30  Opbrengst autobelastingen overschrijdt de kaap van 20 miljard euro Voor het eerst hebben alle belastingen op auto's samen vorig jaar meer dan 20 miljard euro opgebracht. Dat zegt automobielfederatie Febiac in een studie die in De Tijd staat.
12/07 19u45  Tihange 1 komende winter 2 maanden langer ter beschikking Engie Electrabel stelt het grote onderhoud van kernreactor Tihange 1 uit van augustus naar eind december. Daardoor zal de kernreactor in de maanden november en december nog stroom leveren. Tijdens de donkere en koude eindejaarsmaanden kunnen we die extra elektriciteit best gebruiken.
12/07 08u30  Nog enkele dagen voor belastingaangifte online: vijf (last minute) tips, in vraag en antwoord Lees meer >
Laatste update: vandaag om 17u45
Lees meer van VRT NWS: Economie >

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
17/07 18u45  'Supermarktketen Marqt zoekt koper' De duurzame supermarktketen Marqt staat te koop. Het bedrijf heeft bankiers van ING aan het werk gezet om de 'strategische opties’ te onderzoeken, zo vertellen ingewijden op voorwaarde van anonimiteit aan NRC. Dat betekent in de taal van de financiële wereld dat er gezocht wordt naar een koper.
17/07 18u45  ’Supermarktketen Marqt zoekt koper’ De duurzame supermarktketen Marqt staat te koop, meldt NRC.
17/07 18u45  NSI sluit overeenkomst met Rijksvastgoedbedrijf Vastgoedfonds NSI heeft recent een nieuwe vijfjarige huurovereenkomst getekend met het Rijksvastgoedbedrijf voor het pand aan de Uniceflaan 1 in Utrecht. Het betreft het gehele gebouw met een omvang van 12.083 vierkante meter en 133 parkeerplaatsen.
17/07 18u45  FloraHolland boekt omzetstijging bij lagere aanvoer Bloemenveiling Royal FloraHolland heeft in de eerste helft ruimschoots geprofiteerd van hogere prijzen van bloemen en planten. Die hebben de daling van aanvoer bij de veiling gecompenseerd.
17/07 18u15  HAL praat over verkoop Pearle-moeder GrandVision Brillen- en lenzenproducent EssilorLuxottica bekijkt een overname van het Nederlandse GrandVision, moederbedrijf van optiekketens als EyeWish en Pearle. Grootaandeelhouder HAL heeft dit bevestigd, maar benadrukt dat de gesprekken nog kunnen stuklopen.
17/07 18u00  Supersnelle ’slimme 5G-stad’ kent vertragingen Een smart city (slimme stad) waarbij transportsystemen op elkaar aangesloten zijn, zorginstellingen voorbereid zijn op inkomende patiënten en algoritmes het bestuur optimaliseren. Om dat te realiseren wil het kabinet na 2022 een heel netwerk realiseren, maar dan moeten er nog grote stappen genomen worden.
17/07 17u45  AEX lift mee op vleugels ASML Aangezwengeld door de kooplust van beleggers in aandelen ASML kwam de AEX woensdag met een kleine winst over de streep. Daarmee deed de Amsterdamse beurs het beter dan omringende Europese aandelenmarkten. Bij de hoofdfondsen lag Arcelor Mittal er zwak bij.
17/07 17u30  Super snelle ’slimme 5G-stad’ kent vertragingen Een smart city (slimme stad) waarbij transportsystemen op elkaar aangesloten zijn, zorginstellingen voorbereid zijn op inkomende patiënten en algoritmes het bestuur optimaliseren. Om dat te realiseren wil het kabinet na 2022 een heel netwerk realiseren, maar dan moeten er nog grote stappen genomen worden.
17/07 17u30  Aangifte wordt ’hele hobbel’ door Airbnb-uitspraak Wie zijn tuinhuis tijdelijk via Airbnb verhuurt, hoeft daar een stuk minder belasting over te betalen dan de Belastingdienst zou willen. Maar de aangifte wordt er niet makkelijker op.
17/07 17u30  'EssilorLuxottica bekijkt koop GrandVision' Brillen- en lenzenproducent EssilorLuxottica bekijkt een overname van het Nederlandse GrandVision, moederbedrijf van optiekketens als EyeWish en Pearle. Dat meldden bronnen rond de kwestie aan persbureau Bloomberg.
17/07 16u30  WTO tikt Amerika op de vingers Wereldhandelsorganisatie WTO heeft de Verenigde Staten op de vingers getikt vanwege strafheffingen op Chinese producten. Daarmee lijkt de weg vrij voor Peking om weer terug te slaan.
17/07 16u15  Picnic en FNV vliegen elkaar in de haren De FNV en online supermarkt Picnic vliegen elkaar volop in de haren. De vakbond beschuldigt Picnic ervan werknemers op non-actief te zetten, omdat ze zich inzetten voor betere arbeidsvoorwaarden.
17/07 16u00  Column: Alibaba sprookje met happy vooruitzicht Het Chinese Alibaba is een wonder van groeikracht en expansiedrift. In amper twintig jaar tijd groeide het uit tot een internationaal bedrijf met een marktkapitalisatie van ruim $440 miljard. De vooruitzichten voor verdere groei blijven goed.
17/07 16u00  Kleine koersuitslagen op Wall Street De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met zeer kleine uitslagen geopend. De Amerikaanse president Donald Trump liet van zich horen op het handelsvlak en dreigde met nieuwe importheffingen tegen China. Bij de bedrijven ging de aandacht uit naar Bank of America, dat met resultaten kwam. Verder komt de Federal Reserve nog met zijn zogeheten Beige Book.
17/07 15u45  Krachtig ASML helpt AEX aan nieuwe jaarpiek Aan de hand van uitblinker ASML belandde de AEX woensdag in de late middaghandel op een nieuwe jaartop.
Laatste update: vandaag om 18u45
Lees meer van De Financiële Telegraaf >

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 18u40
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
17/07 18u30  Websupermarkt Picnic en vakbond FNV liggen overhoop over vakbondsacties Vakcentrale FNV ligt opnieuw overhoop met Picnic. De websuper heeft volgens de bond diverse medewerkers ontslagen die actief waren voor de FNV. De bond hield daarom woensdag acties bij Picnic. Medewerkers presenteerden hun eis dat de werkgever ophoudt met de in hun ogen onterechte ontslagen.
17/07 18u15  Prepaid-energie moet voorkomen dat klanten schulden opbouwen doordat ze hun energierekening niet betalen Bij 20 duizend huishoudens wordt jaarlijks de energie afgesloten. Dat is zeker voor de schuldenaar een pijnlijke affaire. Om die ellende voor te zijn, is er een proef gedaan met een ouderwets fenomeen: de gaspenning.
17/07 15u00  Keren proteststemmers zich af van populisten? Populistische partijen gaan net zo snel ten onder als ze opkomen. Dat moet een geruststellende gedachte zijn voor alle politici die de Europese eenwording koesteren, onder wie de nieuwe commissievoorzitter.
17/07 09u15  Hij vloog voor 3,19 euro van Stockholm naar Gdansk: ‘Een bizar verhaal’ Wat de gek ervoor geeft – zo laag zijn de prijzen van vliegtickets. Maar het kan nog goedkoper, ontdekte een Goudse student. Zo vlieg je voor 3,19 euro van Stockholm naar Gdansk. ‘Het is wel een bizar verhaal.’
16/07 23u00  Het is krom dat de klant de kosten moet dragen voor een energietransitie De Klacht: Van het gas af, dat gaat zomaar niet. De netbeheerder rekent makkelijk honderden euro’s voor het afsluiten. De rekening gaat naar de consument.
16/07 20u45  Verkeert nieuwe topman met Ahold Delhaize in woelig water? In een interview met NRC Handelsblad onthulde Frans Muller, die een jaar geleden Dick Boer opvolgde als topman van Ahold Delhaize, zijn favoriete lunch op het hoofdkantoor in Zaandam. Muller is ‘grootverbruiker’ van salade met tonijn. Ook een cappuccino forte en crackers op basis van zaden ‘met een relatief laag koolhydratenniveau’ rekende hij tot zijn favoriete gerechten.
15/07 22u45  Wat zijn de risico’s van rendementstoerisme? Wie spaart slaat zich voor de kop, wie in aandelen belegt wrijft zich in de handen. Sparen doet steeds meer pijn, omdat de rentes nog verder dalen. Aandelen zijn een steeds groter genot omdat de koersen, zoals uit de nieuwe recordstanden van de Dow blijkt, tot in de hemel reiken.
15/07 20u30  Nieuwbouwwoning in Nederland 35 procent duurder dan in 2015, ongekende stijging in Europa De prijsstijging van bestaande woningen is enigszins gekalmeerd, maar die van nieuwbouwwoningen absoluut niet. In het eerste kwartaal van dit jaar lag de prijs van nieuwbouwwoningen 10 procent hoger dan een jaar eerder, zo meldt het CBS. Bestaande koopwoningen werden ‘slechts’ 7,9 procent duurder.
15/07 20u30  Chinese economie groeide in kwart eeuw niet zo traag: ‘slechts’ met 6,2 procent China beleefde dit voorjaar de zwakste economische bloei in zeker 26 jaar. De economie groeide van april tot en met juni met 6,2 procent. Dat is het laagste percentage sinds China in 1993 begon met het publiceren van kwartaalcijfers.
15/07 19u45  Farmaceut Galapagos beurt 5 miljard dollar voor vredesverdrag met concurrent Het Nederlands-Belgische biotechbedrijf Galapagos heeft een opzienbarend pact gesloten met zijn concurrent Gilead. Gilead heeft de rechten verworven op de vindingen van Galapagos, en breidt zijn aandelenpakket flink uit.
15/07 19u45  Marktplaats: van gemoedelijk verkoopplatform tot reservaat voor oplichters Marktplaatsgebruikers gaan gebukt onder internetoplichting. Andere gebruikers klagen dat de website ‘is gekaapt door bedrijven’. Wat is er nog over van het ooit zo gemoedelijke tweedehands verkoopplatform?
15/07 18u45  Navigatiesatelliet Galileo plat door ‘technisch incident’ Het Europese navigatiesysteem Galileo heeft te kampen met een grote storing. Het satellietnetwerk ligt sinds vrijdag grotendeels plat door een ‘technisch incident met betrekking tot de infrastructuur op de grond’, aldus het EU-agentschap GSA.
15/07 17u45  WhatsApp, Tikkie en Marktplaats: voor een oplichter zijn het snoepwinkeltjes De populariteit van WhatsApp, Tikkie en het oude vertrouwde Marktplaats heeft een keerzijde. Criminelen misbruiken de platformen om consumenten op te lichten. Soms in een gevaarlijke cocktail van die drie.
14/07 23u00  Altijd op zoek naar de ultieme waterglijbaan Groter, langer, sneller: de komende zomerweken zullen miljoenen vakantiegangers zich van een attractie van Van Egdom storten. ‘Iedereen gaat van de glijbaan af, maar niemand beseft dat die ook ergens wordt gemaakt.’
14/07 18u15  Al die bakkers met hun fabrieksbrood hebben de ellende aan zichzelf te wijten Mijn hart maakte een sprongetje toen ik vorige week de term ‘ambachtelijk’ in deze krant tegenkwam. Jaren geleden was dit de meest populaire marketingterm in de voedingsindustrie. Werkelijk alles wat in een fabriek werd gemaakt was ambachtelijk, van kaas tot brood, van shampoo tot diepvriespizza. Inmiddels hebben de voedselmarketeers andere kreten die ze graag overal opplakken: ‘beleving’ is al jaren in zwang en ook moet tegenwoordig alles een verhaal hebben, zie hiervoor ook ‘storytelling’.
Laatste update: vandaag om 18u30
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
17/07 18u45  Weercomputers trappen door: tot 38 graden, kans op tweede hittegolf Na een koele periode is de hitte in aantocht. Sommige weermodellen komen met temperaturen tot 38 graden. “Afwachten”, zeggen weersvoorspellers. “Maar de kans op een tweede hittegolf is reëel.”
17/07 18u45  ‘Zingende kapper’ Gilbert De Nockere overleden: “De man die zijn volk Olé Olé leerde zingen” Gilbert De Nockere is dinsdag op 73-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Hij schreef supportersliederen voor het toenmalige SK Beveren in de gouden jaren van de club, maar hield tot twee jaar geleden ook een kapsalon open.
17/07 18u45  Vincent Kompany heeft opnieuw succes: Anderlecht heeft Manchester City-speler Philippe Sandler beet RSC Anderlecht huurt de Nederlandse verdediger Philippe Sandler van Manchester City. Dat laat paars-wit woensdag weten. Zonder aankoopoptie, wel te verstaan.
17/07 18u45  Caroline Bastiaens wordt directeur Markgrave vzw Caroline Bastiaens, CD&V-gemeenteraadslid en in de vorige legislatuur Antwerps schepen van onder meer Cultuur, heeft een nieuwe job. Bastiaens wordt algemeen directeur bij De Markgrave vzw, het centrum voor blinden en slechtzienden in de Markgravelei. Ze volgt er Daniella Deckers op. “Met heel veel goesting ga ik met een ploeg straffe medewerkers verder bouwen aan deze mooie organisatie”, schrijft Bastiaens op Facebook. Ze neemt vanaf 19 augustus haar nieuwe functie op.
17/07 18u30  Lang uitgestelde werken N111 in september dan toch van start De kogel is door de kerk. De lang uitgestelde werken aan de N111 beginnen op 1 september. Dan start de firma Besix Infra met het vrijmaken van bermen. Daarna worden de nutsleidingen verlegd en in februari wordt gestart met werken aan de straat. Buurtbewoners blijven protesteren.
17/07 18u30  Anderlecht verhuurt middenvelder Nkaka aan Spaanse tweedeklasser Almeria Aristote Nkaka vertrekt voor een seizoen op huurbasis naar Almeria, in de Spaanse tweede klasse. Dat laat paars-wit woensdag weten.
17/07 18u15  Drie nieuwe scheidsrechters krijgen semiprofessioneel statuut Frank De Bleeckere, adjunct van Bertrand Layec, technisch directeur van de Belgische arbitrage, kondigde woensdag aan dat drie nieuwe scheidsrechters het statuut van semiprofessioneel hebben ontvangen bij de KBVB, met het oog op volgend seizoen. Het gaat hier over de 24-jarige Lothar D’hondt, de 27-jarige Wesli De Cremer en de 27-jarige Jasper Vergoote.
17/07 18u00  ‘Verkeersknip’ moet sluipverkeer uit Vredestraat weren De gemeente plaatste een nieuwe testopstelling in de Vredestraat in Kessel (Nijlen). Die moet het sluipverkeer tussen de Emblemsesteenweg en de Torenvenstraat tegengaan. De ingreep kwam er op vraag van de omwonenden.
17/07 18u00  Opmerkelijk: dwergvleermuis overdag gespot op woninggevel Tegen de gevel van een woning in Mol-Rauw hing woensdagmorgen een dwergvleermuis. “Normaal zoeken de diertjes overdag een schuilplaats, maar wellicht kon dit exemplaar geen plaatsje vinden”, zegt Jo Dox van Natuurpunt.
17/07 18u00  Caleb Ewan bezorgt Soudal-Lotto een tweede ritzege na alweer een beklijvende spurt met Dylan Groenewegen En of Caleb Ewan de ritzege in Toulouse verdiende. De spurter van Soudal-Lotto verzamelde de ereplaatsen maar trok deze keer wel aan het langste eind. Het verschil met Dylan Groenewegen was klein maar voldoende voor de ritzege.
17/07 17u45  HERBELEEF. Caleb Ewan sprint naar de zege in Toulouse Caleb Ewan heeft woensdag de elfde etappe van de Tour de France gewonnen. De Australiër van Soudal-Lotto haalde het na een massasprint voor Dylan Groenewegen en Elia Viviani. Herbeleef de rit hier.
17/07 17u30  Buurtbewoners vinden verkeersborden rond Turnova verwarrend Elke ingreep op en rond het nieuwe stadsdeel Turnova wordt met een vergrootglas bekeken, en vaak op sociale media becommentarieerd. Een buurtbewoner klaagt de verwarring die een verkeersbord veroorzaakt, aan.
17/07 17u30  Het is niet het jaar van Niki Terpstra, Nederlander moet Tour verlaten na valpartij Een geschiedenisloze etappe tussen Albi en Toulouse heeft toch één slachtoffer gemaakt. De Nederlander Niki Terpstra geraakte op dertig kilometer van de finish verstrikt in een valpartij en stond niet meer. Hij tastte naar de rechterschouder wat doet vermoeden dat hij een sleutelbeen brak.
17/07 17u15  Waasland-Beveren is vrijgesproken: “Opgetogen dat deze zwarte periode voorbij is” Net als in eerste aanleg is Waasland-Beveren ook door het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) woensdag volledig vrijgesproken. De uitgesproken straffen voor voorzitter Dirk Huyck (een schorsing van één jaar voorwaardelijk, meldingsplicht) en CFO Olivier Swolfs (een schorsing van één jaar effectief, meldingsplicht) worden bevestigd, bestuursleden Walter Clippeleyr en Jozef Van Remoortel zijn vrij van schuld volgens het BAS.
17/07 17u15  Familiedrama Berchem: 72-jarige man verkeert nog altijd in levensgevaar De 72-jarige man die dinsdagnamiddag zwaargewond raakte bij een gewelddadig incident in een appartement aan de Koninklijkelaan in Berchem, verkeert nog altijd in levensgevaar. Dat werd vernomen bij het parket van Antwerpen.
Laatste update: vandaag om 18u45
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
17/07 18u00  VBO blijft erbij: slimme kilometerheffing moet er komen Een meerderheid van de werkgevers wil een mobiliteitsbudget invoeren, zo blijkt uit een bevraging van HR-dienstengroep Acerta. Maar dit alleen zal...
17/07 13u30  Bill Gates niet langer tweede rijkste man ter wereld, ingehaald door Fransman Bernard Arnault De Amerikaan miljardair Bill Gates is niet langer de tweede rijkste man ter wereld. Op de miljardairsindex van het financiële persbureau Bloomberg...
17/07 12u45  Europese Commissie opent formeel onderzoek naar Amazon De Europese Commissie opent een formeel onderzoek naar de Amerikaanse webwinkelgigant Amazon. Dat maakt Eurocommissaris voor Mededinging Margrethe...
17/07 09u30  Verminder de kosten van uw woonlening met een hypothecaire volmacht De rente op woonleningen mag dan wel op een historisch dieptepunt zitten, lenen blijft op zich een dure aangelegenheid. Dat komt onder meer door de...
17/07 09u00  Dit verdien je in de logistiek Koppel je werkzekerheid graag aan een mooi inkomen? Overweeg dan een job in de logistiek. Deze boeiende sector zit steeds verlegen om getalenteerde...11 
17/07 08u45  Zo bespaart u op de kosten van uw hypotheek De rente op woonleningen mag dan wel op een historisch dieptepunt zitten, lenen blijft op zich een dure aangelegenheid. Dat komt onder meer door de...
17/07 08u15  Hoeveel verdien je in de logistiek? Koppel je werkzekerheid graag aan een mooi inkomen? Overweeg dan een job in de logistiek. Deze boeiende sector zit steeds verlegen om getalenteerde...13 
16/07 23u30  Bitcoin zakt onder 10.000 dollar na kritiek op Facebooks Libra De waarde van de bitcoin is vanavond onder de 10.000 dollar gezakt. Dat gebeurde toen Amerikaanse politici zich kritisch uitlieten over Libra, de...
16/07 17u15  Banca Monte Paschi Belgio wil drie op de vier banen schrappen Banca Monte Paschi Belgio wil 75 banen schrappen, zo kondigde de bank vandaag op een bijzondere ondernemingsraad aan. Hierdoor zijn drie op de vier...
16/07 15u30  Berlijn waarschuwt voor Facebookmunt Libra De Duitse regering en de Bundesbank bekijken hoe ze kunnen vermijden dat de Libra, de toekomstige digitale munt van Facebook, een alternatief wordt...
16/07 14u45  Belgische visvangst flink gedaald De hoeveelheid vis die in 2018 werd aangevoerd in de Belgische havens is vorig jaar met 11 procent gedaald tot 14.766 ton. Het gaat om het laagste...
16/07 12u00  Elektrische fiets versus speed pedelec: wat is nu het verschil? Hebt u een elektrische fiets of wil u er een kopen? Is het een fiets die u ondersteuning biedt tot hoogstens 25 km/u? Of geeft hij u nog een extra...
16/07 11u15  Elektrisch fietsen: hou u aan de regels Hebt u een elektrische fiets of wil u er een kopen? Is het een fiets die u ondersteuning biedt tot hoogstens 25 km/u? Of geeft hij u nog een extra...
16/07 10u30  "Kwart van alle Ryanair-luchthavens wordt gesubsidieerd" Bijna een kwart (24 procent) van alle 214 luchthavens in Europa die gebruikt worden door lagekostenmaatschappij Ryanair ontvangt subsidies. Dat...
16/07 10u15  Ruim 2 miljoen Belgen dienden belastingaangifte online in: iets meer dan vorig jaar De fiscus heeft dit jaar 2.323.899 belastingaangiften ontvangen via het digitale platform Tax-on-web. Dat zijn er een goeie 10.000 meer dan vorig...
Laatste update: vandaag om 18u00
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 0u11
Lees meer van Netto >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
17/07 18u45  Waarom Facebooks cryptomunt libra zoveel kritiek krijgt Libra, de onlangs aangekondigde cryptomunt van Facebook, heeft sinds juni veel stof doen opwaaien. Sinds de aankondiging hebben meerdere centrale banken zich kritisch uitgelaten over de cryptovaluta en is het bedrijf onder vuur genomen in de Amerikaanse Senaat. Waarom eigenlijk? Vijf vragen over Facebooks nieuwe cryptomunt.
17/07 18u15  UvA en UU: Gediscrimineerde sollicitant kan kans op baan niet zelf vergroten Minderheden worden in grote mate op de arbeidsmarkt gediscrimineerd, en het maakt niet uit of ze meer of minder informatie delen in hun cv. Dat blijkt uit een uitgebreid veldexperiment van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Universiteit Utrecht (UU).
17/07 15u00  Reclame Code Commissie beoordeelt Milka-reclame als misleidend De Reclame Code Commissie heeft een reclame van chocolademerk Milka als misleidend beoordeeld. Het oordeel werd al op 11 juli geveld, maar is vandaag naar buiten gebracht door Stichting Even Geen Vlees, de partij die de klacht tegen het bedrijf indiende.
17/07 14u15  555 ABP-deelnemers hoeven onterecht ontvangen toeslag niet terug te betalen Ruim vijfhonderd deelnemers van pensioenfonds ABP hoeven onterecht ontvangen partner toeslag toch niet terug te betalen. ABP zette in juni van dit jaar de terugbetalingsverplichting stop, meldt het fonds woensdag.
17/07 14u00  555 deelnemers ABP hoeven onterecht ontvangen toeslag niet terug te betalen Ruim vijfhonderd deelnemers bij pensioenfonds ABP hoeven onterecht ontvangen partner toeslag toch niet terug te betalen. ABP zette in juni van dit jaar de terugbetalingsverplichting stop, meldt het fonds woensdag.
17/07 12u30  Europese Commissie onderzoekt mogelijke concurrentieverstoring Amazon De Europese Commissie stelt een formeel mededingingsonderzoek in naar Amazon. Het bedrijf zou mogelijk tegen EU-wetgeving ingaan door informatie van onafhankelijke verkopers die spullen op het platform aanbieden te gebruiken. Dit zou oneerlijk zijn voor de concurrentie.
17/07 11u45  OM ziet veel witwaspraktijken bij export aardappelen en uien De export van aardappelen en uien is erg gevoelig voor witwaspraktijken doordat in sommige gevallen contant wordt betaald, meldt het Landelijk Parket woensdag. Nederlandse handelaren zouden boodschappentassen vol contant geld aannemen van geldkoeriers en ondergrondse bankiers.
17/07 11u00  Gediscrimineerde sollicitanten kunnen kansen op arbeidsmarkt niet zelf vergroten Minderheden worden in grote mate op de arbeidsmarkt gediscrimineerd, en het maakt niet uit of ze meer of minder informatie delen in hun cv. Dat blijkt uit een uitgebreid veldexperiment van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Universiteit Utrecht (UU).
17/07 10u45  Landelijke huurprijsstijgingen op laagste niveau sinds 2015 De gemiddelde landelijke huurprijsstijging was in het tweede kwartaal van 2019 voor het eerst lager dan in het tweede kwartaal van 2015. Het gaat volgens woningplatform Pararius om 3,1 procent, waarmee de prijsstijging duidelijk verder is afgeremd.
17/07 10u30  Arbeidsproductiviteit daalde in 2016 met een historische 0,5 procent De arbeidsproductiviteit in Nederland is in 2016 met 0,5 procent gedaald. Zo'n situatie kwam nog niet eerder voor in tijden van hoogconjunctuur, meldt de Volkskrant op basis van de Nationale Rekeningen, de officiële overzichtsstatistiek van de nationale economie.
17/07 09u30  Chipmachinemaker ASML ziet omzet en winst stijgen in tweede kwartaal Chipmachinemaker ASML heeft de omzet in het tweede kwartaal met 15 procent zien stijgen naar 2,6 miljard euro. Onder de streep bleef een nettoresultaat over 476 miljoen euro, een toename van 34 procent ten opzichte van het eerste kwartaal, meldt ASML woensdag.10 
17/07 08u45  G7 wil voorkomen dat Facebook-munt uitgroeit tot alternatief voor valuta De G7-top die deze week in Frankrijk plaatsvindt zal voor een belangrijk deel gaan over de plannen van Facebook om met een eigen cryptomunt te komen. De ministers van Financiën die bijeenkomen willen voorkomen dat libra uitgroeit tot een alternatief voor reguliere valuta, aldus Franse minister van Financiën Bruno Le Maire woensdag.10 
17/07 07u45  Landelijke huurprijsstijgingen zijn het laagst sinds 2015 De gemiddelde landelijke huurprijsstijging was in het tweede kwartaal van 2019 voor het eerst lager dan in het tweede kwartaal van 2015. Het gaat volgens woningplatform Pararius om 3,1 procent, waarmee de prijsstijging duidelijk verder is afgeremd.10 
16/07 19u45  Bitcoin daalt onder 10.000 dollar na nieuwe kritiek op Facebook-munt Bitcoin is dinsdag opnieuw gezakt, nu naar een waarde onder de grens van 10.000 dollar. Het zou komen door de kritiek die wetgevers uit de Verenigde Staten leverden op Libra, de omstreden cryptomunt die Facebook van plan is te lanceren.
16/07 17u30  IMF-voorzitter Christine Lagarde stapt per half september op Voorzitter van het International Monetair Fonds (IMF) Christine Lagarde stapt per 12 september op. Dat liet ze dinsdag in een officieel bericht weten.
Laatste update: vandaag om 18u45
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
17/07 15u30  ?Pensioenen mogen niet worden gekort, ook als dat ingaat tegen akkoord? Vakbond FNV neemt een maand na de gemaakte afspraken al afstand van het pensioenakkoord. De vakbond wil onder geen beding dat de pensioenen volgend jaar gekort worden, al moet dat wel volgens de nieuwe regels. ‘Nu korten zou een drama zijn,’ zegt FNV-vicevoorzitter Tuur Elzinga woensdag in een interview in De Telegraaf. In het Pensioenakkoord … Continued The post ‘Pensioenen mogen niet worden gekort, ook als dat ingaat tegen akkoord’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
14/07 00u00  ?Onze slechte concurrentiepositie komt door regelzucht en belastingdruk? Pakketjes uit China worden veel te goedkoop naar Nederland verstuurd, vindt de VVD. Nederlandse ondernemers zijn daardoor de dupe van de opmars van Chinese internetwinkels. Wij vroegen u naar uw mening hierover. In de rubriek Reacties op de stelling lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor … Continued The post ‘Onze slechte concurrentiepositie komt door regelzucht en belastingdruk’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
13/07 00u00  ?Producten uit China zijn veel te goedkoop? Pakketjes uit China worden veel te goedkoop naar Nederland verstuurd, vindt de VVD. Nederlandse ondernemers zijn daardoor de dupe van de opmars van Chinese internetwinkels. In het AD van donderdag pleit de VVD voor ingrijpen van het kabinet. Dit jaar bestellen Nederlanders naar schatting zo?n 27 miljoen pakketjes in China. Vooral de Chinese internetwinkel Alibaba … Continued The post ‘Producten uit China zijn veel te goedkoop’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
12/07 14u15  Prijs nieuwbouwhuis rijst pan uit door klimaatregels Met een stortvloed aan klimaatregels drijft de overheid de prijs van nieuwbouwwoningen op. Dat stelt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) na publicatie van cijfers over de woningmarkt. Het afgelopen kwartaal daalde de verkoop van nieuwe woningen met 13 procent. De verkoop van nieuwbouwhuizen daalt al anderhalf jaar, maar nog niet eerder was de daling … Continued The post Prijs nieuwbouwhuis rijst pan uit door klimaatregels appeared first on Elsevierweekblad.nl.
12/07 00u00  ?Ik ben econoom geworden uit idealisme? Lees meer >
12/07 00u00  Vrouwen willen winkelen: de feiten over vrouwelijk winkelgedrag Lees meer >
12/07 00u00  Hoeveel zorgen moeten we ons maken over Huawei? Lees meer >
12/07 00u00  Zo wordt je winkel een winnaar Lees meer >
12/07 00u00  Vernieuwing pensioenstelsel: dit betekent het voor u ?Het is ons gelukt,? met die woorden presenteerde minister Wouter Koolmees (D66) het concept-pensioenakkoord woensdag in Den Haag. Na negen jaar onderhandelen wordt het Nederlandse pensioenstelsel vernieuwd, mits de leden van vakbond FNV akkoord gaan. De komende jaren dreigden pensioenkortingen voor miljoenen Nederlanders en er was de politiek veel aan gelegen om dat te voorkomen. … Continued The post Vernieuwing pensioenstelsel: dit betekent het voor u appeared first on Elsevierweekblad.nl.
12/07 00u00  Pretpark Amsterdam: focus alleen op kwaliteitstoeristen Ontwikkelt de binnenstad van Amsterdam zich tot een pretpark? Waar de kwaliteit van het winkelen en uitgaan verloren gaat? In een soort mengelmoes van evenementen en attracties? Bevolkt door schreeuwende bezoekers? Die zich grenzeloos misdragen? Volgens velen klopt dit beeld. En Hans van Tellingen kan het ook zelf beamen. Want sinds 1993 is hij werkzaam … Continued The post Pretpark Amsterdam: focus alleen op kwaliteitstoeristen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
12/07 00u00  Waarom stenen winkels winnen (en webwinkels verliezen) Een paar maanden geleden verscheen Waarom stenen winkels winnen. En webwinkels verliezen. Hans van Tellingen schreef dit boek met achttien medeauteurs, allen retailspecialist. Steeds meer deskundigen geloven – en kunnen onderbouwen – waarom stenen winkels zullen winnen. Zij betogen dat een verdienmodel met een webwinkel en thuisbezorging een verliesgevende activiteit zal blijven. In dit artikel … Continued The post Waarom stenen winkels winnen (en webwinkels verliezen) appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: vandaag om 15u30

Express.be

Verbergen Tonen
17/07 17u45  Institutionele klanten halen 1 miljard dollar per dag weg bij Deutsche Bank Renaissance Technologies (Ren Tec), één van ‘s werelds best presterende hefboomfondsen begon 2 weken geleden al zijn cash bij Deutsche Bank weg te halen. Dat gebeurde dagen vooraleer de bank zijn meest recente en ingrijpende herstructureringsplan kenbaar maakte. Twee weken later lijken vele klanten Ren Tec te volgen. Volgens het persagentschap Bloomberg is er sprake … The post Institutionele klanten halen 1 miljard dollar per dag weg bij Deutsche Bank appeared first on Express.
17/07 15u15  Afname Japanse bevolking lokt beren de dorpen in Het is lang geen uitzonderlijk gezicht meer om een beer door een Japans dorp te zien flaneren. De dieren blijken immers steeds stoutmoediger te worden. Dat zegt het magazine The Economist, dat achter het fenomeen verschillende redenen ziet. Enerzijds wijst het tijdschrift naar de ontvolking van de Japanse landelijke regio’s. Daarbij verliest ook de jacht … The post Afname Japanse bevolking lokt beren de dorpen in appeared first on Express.10 
17/07 14u30  IBM kan met A.I. namaakwijn ontmaskeren Het Amerikaanse bedrijf International Business Machines (IBM) werkt volop aan de ontwikkeling van Hypertaste, een mobiele elektronische sensor die allerhande vloeistoffen kan analyseren en identificeren. De technologie werkt volgens de onderzoekers snel en tegen lagere kosten dan vele conventionele laboratoriumtests. De toepassing werkt met kunstmatige intelligentie van IBM Research, de wetenschappelijke divisie van het Amerikaanse … The post IBM kan met A.I. namaakwijn ontmaskeren appeared first on Express.
17/07 13u45  Staat er een limiet op het aantal muntstukken dat een handelaar verplicht is als betaling te aanvaarden? Een handelaar is verplicht tot 50 afzonderlijke muntstukken te aanvaarden voor één enkele betaling. De regel is geldig in België, net als in alle 27 andere landen van de Europese Unie. De regel werd ingevoerd bij de publicatie van een Europees reglement met betrekking tot de invoering van de euro. Artikel 11 luidt dan: “Behalve … The post Staat er een limiet op het aantal muntstukken dat een handelaar verplicht is als betaling te aanvaarden? appeared first on Express.
17/07 13u00  Globale schuldenberg bedraagt nu 250.000 miljard dollar Op het einde van het eerste kwartaal van dit jaar had de wereld een gemeenschappelijke schuldenlast van 246,5 biljoen dollar. Dat bedrag vertegenwoordigt bijna 320 procent van de wereldwijde economische productie. Dat blijkt uit een rapport van het Institute of International Finance (IIF). De toename was vooral te wijten aan nieuwe leningen van de Amerikaanse … The post Globale schuldenberg bedraagt nu 250.000 miljard dollar appeared first on Express.10 
17/07 12u53  Het ?doorstart-scenario? van Reynders: ideale manier om Open Vld en CD&V in linkse coalitie te sleuren met PS Lees meer >
17/07 12u15  Het ‘doorstart-scenario’ van Reynders: ideale manier om Open Vld en CD&V in linkse coalitie te sleuren met PS Het nieuwste scenario, gepusht door Didier Reynders (MR), bestaat erin dat de huidige federale regering steun zou gaan zoeken op links om het minderheidskabinet te laten ‘doorstarten’. Dat is exact wat nodig is om CD&V en Open Vld mee te nemen in een centrum-linkse regering. Paars-groen krijgt ook vorm in Wallonië, met PS en MR … The post Het ‘doorstart-scenario’ van Reynders: ideale manier om Open Vld en CD&V in linkse coalitie te sleuren met PS appeared first on Express.
17/07 12u00  Duitsland heeft 800 ziekenhuizen op overschot Een grootschalige sluiting van ziekenhuizen kan de zorg voor patiënten in Duitsland helpen verbeteren. Dit is de boodschap van een studie van de Bertelsmann Stiftung en het Institut für Gesundheits- und Sozialforschung (Iges). Duitsland heeft ongeveer veertienhonderd ziekenhuizen. Volgens het rapport zouden achthonderd vestigingen kunnen worden gesloten zonder de Duitse gezondheidszorg in het gedrang te … The post Duitsland heeft 800 ziekenhuizen op overschot appeared first on Express.
17/07 10u45  Ikea sluit zijn enige fabriek in de VS Het Zweedse meubelbedrijf Ikea sluit zijn fabriek in Danville in de Amerikaanse staat Virginia. Het bedrijf verschuift de activiteiten naar Europa, waar de productiekosten naar eigen zeggen lager zijn. Danville was de enige productiesite van Ikea in de Verenigde Staten. De verhuizing resulteert in het verlies van ongeveer driehonderd banen. Ikea opende de fabriek in … The post Ikea sluit zijn enige fabriek in de VS appeared first on Express.
16/07 22u15  10 redenen waarom Benidorm veel interessanter is dan je denkt De Spaanse badplaats Benidorm heeft al decennialang een clichématige en nogal negatieve bijklank. Het massatoerisme heeft ervoor gezorgd dat sommige toeristen gaan huiveren bij de gedachte aan de overvolle stranden van Benidorm. En toch heeft deze kuststad veel meer charme en geschiedenis dan je zou denken. 1. Benidorm ligt aan de basis van de bikini-revolutie … The post 10 redenen waarom Benidorm veel interessanter is dan je denkt appeared first on Express.
16/07 17u00  Europees navigatiesysteem Galileo ligt al dagen plat en niemand die het merkt Drie jaar na zijn gedeeltelijke ingebruikname ligt het Europese navigatiesysteem Galileo nu al 5 dagen plat. Enkel de nooddienst Search and Rescue (SAR) is nog operationeel. Die helpt personen en mensen in nood opsporen, wanneer ze een noodsignaal uitzenden Galileo is het niet-militaire wereldwijde satellietnavigatiesysteem (GNSS) dat gebouwd wordt door de Europese Unie, in samenwerking met de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA.  Het … The post Europees navigatiesysteem Galileo ligt al dagen plat en niemand die het merkt appeared first on Express.
16/07 15u30  ABC: “Puigdemont wil België verlaten” Carles Puigdemont, de voormalige minister-president van de Spaanse deelstaat Catalonië, wil België verlaten vooraleer het te laat is. Dat schrijft de Spaanse, koningsgezinde en conservatieve krant ABC. De Catalaan verblijft – op een intermezzo in een Duitse gevangenis na – nu al bijna 2 jaar in het Brusselse Waterloo. Daar wacht hij het vonnis af … The post ABC: “Puigdemont wil België verlaten” appeared first on Express.
16/07 15u00  Rusland mikt op toerisme op Noordpool Rusland bouwt een nieuwe generatie cruiseschepen. Dat moet het land toelaten het toerisme op de Noordpool te stimuleren. Dat blijkt uit plannen van de Russische concern United Shipbuilding Corporation (USC), dat heeft aangekondigd aangekondigd drie ontwerpen te bestuderen voor cruiseschepen die zich veilig door pakijs een weg zouden kunnen banen. Daarmee wil Rusland een vloot … The post Rusland mikt op toerisme op Noordpool appeared first on Express.
16/07 13u15  AB-InBev moet Aziatische beursgang afzeggen Brouwer AB InBev heeft de beursgang van zijn Aziatische divisie Budweiser Brewing Apac voor onbepaalde tijd moeten uitstellen. Volgens de onderneming waren de marktomstandigheden niet van aard om een succesvolle beursintroductie te kunnen garanderen. AB InBev had gehoopt met de operatie een bedrag van 10 miljard dollar te kunnen ophalen. Een gedeelte van die opbrengsten … The post AB-InBev moet Aziatische beursgang afzeggen appeared first on Express.
16/07 12u15  Monsteroverwinning voor Saudische vrouwen In de toekomst zullen vrouwen in Saudi-Arabië ook zonder een mannelijke bewaker kunnen reizen. Nog dit jaar zou de Saudische wetgeving daarvoor worden aangepast. De maatregel betekent volgens waarnemers de belangrijkste hervorming van de vrouwenrechten in de Saudische geschiedenis. De nieuwe wetgeving zou het voor Saudische vrouwen voor de eerste keer mogelijk maken om het … The post Monsteroverwinning voor Saudische vrouwen appeared first on Express.
Laatste update: vandaag om 17u45
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

25x Mythe of feit? Vastgoed levert minstens 3 procent rendement op 17/07 00u11 - Netto: Lees meer >
16x Christophe Degrez stapt op als CEO van Eneco België17/07 11u45 - Trends.be: Christophe Degrez houdt het in september na negen jaar voor gezien als CEO van energiebedrijf Eneco België. Zijn opvolger wordt Jean-Jacques Delmée. Hij komt over van Mondi Belcoat in Duffel, dat begin juli verkocht werd aan een Fins bedrijf.
13x Hoeveel verdien je in de logistiek?17/07 08u15 - Het Laatste Nieuws: Economie: Koppel je werkzekerheid graag aan een mooi inkomen? Overweeg dan een job in de logistiek. Deze boeiende sector zit steeds verlegen om getalenteerde...
12x Indexeren of korten? Zo staat jouw pensioenfonds ervoor17/07 05u30 - De Financiële Telegraaf: Veruit de meeste pensioenfondsen hebben een beroerd halfjaar achter de rug. Ze komen dichter in de buurt van de gevarenzone, of moeten zich zelfs gaan voorbereiden op kortingen. Kijk in de tool hieronder hoe jouw fonds ervoor staat: wordt jouw pensioen geïndexeerd, of dreigt er juist een lagere uitkering?
12x Pensioenen in gevaar ondanks soepelere regels17/07 05u30 - De Financiële Telegraaf: De drempel voor het korten van pensioenen is verlaagd, maar de kans dat pensioenfondsen er toch over struikelen is nog altijd groot. Maar als het aan vakbond FNV ligt, komen er voorlopig nog helemaal geen kortingen.
11x ASML neemt AEX op sleeptouw17/07 13u00 - De Financiële Telegraaf: Onder aanvoering van ASML na gunstige kwartaalcijfers kreeg de AEX rond de lunch de jaartop steeds dichter in zicht. Belegers deden aandelen Arcelor Mittal van de hand. In de Midkap wist TomTom de tussentijdse dip weg te werken.
11x Dit verdien je in de logistiek17/07 09u00 - Het Laatste Nieuws: Economie: Koppel je werkzekerheid graag aan een mooi inkomen? Overweeg dan een job in de logistiek. Deze boeiende sector zit steeds verlegen om getalenteerde...
11x TomTom geeft gas met omzetprognose17/07 08u15 - De Financiële Telegraaf: Navigatiedienstverlener TomTom heeft in het tweede kwartaal zijn omzet opgevoerd ten opzichte van een jaar geleden. Het Nederlandse bedrijf deed wederom goede zaken met zijn autotak die zich bezighoudt met het ontwikkelen van navigatieproducten voor de auto-industrie. De consumententak, die jarenlang kromp, bleef het afgelopen kwartaal stabiel op jaarbasis.
11x *TomTom aangepaste winst per aandeel tweede kwartaal 0,01 euro negatief, verwacht was 0,04 euro winst17/07 08u05 - Beurs.nl: Lees meer >
11x *TomTom verhoogt omzetverwachting van 675 miljoen euro voor 2019 naar tenminste 700 miljoen euro17/07 08u05 - Beurs.nl: Lees meer >

Statistieken

Artikels:
32208
Gelezen:
32561
Aantal lezers nu:
46


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven