vrijdag 20 juli 2018, week 29


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 18u00
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
20/07 17u45  Wessanen keldert op groene beursdag AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs is vrijdag met een kleine winst gesloten. Dat gold duidelijk niet voor voedingsbedrijf Wessanen, dat aan het Damrak fors onderuit ging na tegenvallende resultaten. Beleggers verwerkten verder dreigementen van de Amerikaanse president Donald Trump over verdere importheffingen tegen China en kritiek op het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank.11 
20/07 16u45  'Shell praat over verkoop licenties Nigeria' ABUJA (AFN) - Olie- en gasconcern Shell is naar verluidt met Heirs Holding in gesprek over de verkoop van twee Nigeriaanse olie-licenties. Het gaat om het gebied waar Shell ook in allerlei milieu- en mensenrechtencontroverses is verwikkeld en met een eventuele deal is mogelijk 2 miljard dollar gemoeid, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.12 
20/07 16u00  Europese beurzen omlaag na uitspraken Trump AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden vrijdag in de middaghandel in de min. Beleggers verwerkten dreigementen van de Amerikaanse president Donald Trump over verdere importheffingen tegen China en kritiek op het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank. Verder ging voedingsbedrijf Wessanen op het Damrak fors omlaag na tegenvallende resultaten.
20/07 16u00  Wall Street opent in de min NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag overwegend met verlies aan de handel begonnen. Techaandelen waren een positieve uitzondering. Beleggers reageren onder meer op uitspraken van de Amerikaanse president Donald Trump. Die zei dat de VS klaarstaat om álle uit China ingevoerde producten extra te gaan belasten. Verder was er een keur aan bedrijfsresultaten.
20/07 15u45  Randstad-rivaal Manpower krikt resultaten op MILWAUKEE (AFN) - De Amerikaanse uitzender ManpowerGroup heeft zijn winst en omzet afgelopen kwartaal verder opgevoerd. De resultaten werden onder meer gestuwd door gunstige wisselkoerseffecten. Herstructureringskosten hadden juist een beperkt drukkend effect.
20/07 15u30  Ford roept auto's terug in Nederland AMSTERDAM (AFN/DPA) - Automaker Ford roept in Europa verschillende modellen terug wegens technische problemen met de koppeling. Ook in Nederland moeten auto’s van het merk terug naar de garage, maar hoeveel auto's kon een woordvoerder niet direct zeggen. In Duitsland zou het om 190.000 auto’s gaan.
20/07 15u15  BAM bouwt hoofdkantoor bank in Kiel BUNNIK (AFN) - BAM mag het nieuwe hoofdkantoor van de Investitionsbank Schleswig-Holstein in Kiel neerzetten. Opdrachtgever Rimota Verwaltungsgesellschaft heeft de bouw en het onderhoud gegund aan BAM Deutschland, het Duitse utiliteitsbouwbedrijf van de beursgenoteerde bouwer en dochter BAM Immobilien-Dienstleistungen. De contractsom bedraagt ruim 90 miljoen euro.
20/07 14u45  'Bedrijfscijfers en Trump kleuren beurzen VS' NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan voor een overwegend lagere opening. Beleggers reageren weer op een keur aan bedrijfsresultaten. Verder zorgde de Amerikaanse president Donald Trump voor opschudding. Hij zei dat de VS klaarstaat om alle uit China ingevoerde producten extra te gaan belasten.10 
20/07 14u45  'Randstad zet groei voort' AMSTERDAM (AFN) - Randstad blijft groeien. De uitzendorganisatie heeft zijn resultaten in het tweede kwartaal verder opgekrikt. Dat voorspellen analisten in een vooruitblik op de cijfers die het uitzendconcern dinsdag voorbeurs publiceert.11 
20/07 13u45  Schlumberger uit de rode cijfers HOUSTON (AFN) - De Amerikaanse oliedienstverlener Schlumberger heeft in het tweede kwartaal een winst behaald, tegen een verlies een jaar eerder. Het bedrijf profiteerde van de verbeterde marktomstandigheden in de olie- en gasindustrie.
20/07 13u45  'Wisselkoersen zitten omzet Philips dwars' AMSTERDAM (AFN) - Philips heeft naar verwachting in het tweede kwartaal een stabiele omzet behaald in vergelijking met een jaar geleden. Het zorgtechnologieconcern voerde de omzet op eigen kracht op, maar had wel te maken met de effecten van wisselkoersen en desinvesteringen. Maandag voorbeurs opent Philips de boeken.
20/07 13u45  Siemens Hengelo komt in handen van VDL HENGELO (AFN) - Siemens Hengelo wordt overgenomen door het Nederlandse industriële concern VDL. Daarover hebben de bedrijven een intentieovereenkomst gesloten. Met de plannen kunnen in ieder geval 400 van de 470 banen worden behouden. VDL gaat zijn best doen om ook de rest van het personeel binnenboord te houden.
20/07 13u30  GE ziet winst kelderen BOSTON (AFN/BLOOMBERG/RTR) - Het Amerikaanse industriële conglomeraat General Electric (GE) heeft in het tweede kwartaal een fors lagere winst behaald. De omzet viel wel iets hoger uit. De divisie die zich bezighoudt met energie deed het flink minder. De luchtvaart- en gezondheidstakken compenseerden dat deels.
20/07 13u15  Honeywell krikt verwachtingen nog verder op MORRIS PLAINS (AFN) - Het Amerikaanse industrieconcern Honeywell krikt zijn verwachtingen voor de omzet en winst in heel 2018 nog verder op. Volgens het bedrijf werd een uitstekend tweede kwartaal gedraaid, mede dankzij de sterke vraag naar zijn producten vanuit de luchtvaartindustrie, zoals vliegtuigmotoren en cockpitonderdelen.
20/07 12u00  Koersdreun voor Wessanen op beurs AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten vrijdag een gemengd beeld zien, waarbij de koersuitslagen beperkt bleven. Op het Damrak kreeg voedingsbedrijf Wessanen harde klappen na tegenvallende resultaten. Beleggers verwerkten daarnaast de kritiek van president Donald Trump op het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank.
Laatste update: vandaag om 17u45
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
20/07 17u15  Vakbond: 'Ryanair gaat staking breken' De christelijke bediendebond CNE vreest dat de Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair bij de staking van het boordpersoneel de wetgeving zal omzeilen, door een beroep te doen op medewerkers van andere landen.
20/07 16u45  Vier tips om een pc efficiënter te doen werken Na een of twee jaar intensief gebruik wordt een laptop trager en minder performant. Als u deze tips volgt, bent u na uw vakantie helemaal klaar om snel te werken.
20/07 16u30  Trump beticht Europese Unie en China van muntmanipulatie De Amerikaanse president Donald Trump heeft de Europese Unie en China er vrijdag van beticht dat ze hun munt manipuleren. Tegelijkertijd haalde hij uit naar de Amerikaanse centrale bank omdat die de kosten voor kredieten de hoogte injaagt.
20/07 16u15  Belgische consument minder somber in juli Het vertrouwen van de Belgische consumenten na drie teleurstellende maanden opnieuw gestegen. Dat blijkt uit de maandelijkse consumentenenquête van de Nationale Bank van België (NBB).
20/07 14u45  Spaanse regering legt Ryanair minimumdienstverlening op tijdens staking van 25 en 26 juli De Spaanse regering legt lagekostenmaatschappij Ryanair een minimumdienstverlening op tijdens de staking van het boorpersoneel op 25 en 26 juli.16 
20/07 14u15  21 julitoespraak van koning Filip helemaal in teken van Rode Duivels 'Dit is één van die momenten in het leven van een land, waarbij het onderliggende gevoel van trots en het gevoel er bij te horen, naar boven komen,' zegt de vorst.
20/07 13u15  Hoe financiert u een verbouwing? Een woning verbouwen kost doorgaans handenvol geld. Er bestaan verschillende manieren om een renovatieproject te financieren. We overlopen de pro's en de contra's van de scenario's.
20/07 13u15  VBO-baas Pieter Timmermans krijgt titel van baron Koning Filip heeft een reeks adellijke gunsten en eretekens verleend.
20/07 12u30  Olieproducenten investeren meer in kortetermijnprojecten: 'Een kwestie van leven of dood' Moeten oliebedrijven nog investeren in grote projecten, nu de vraag naar olie door de klimaatverandering binnenkort haar hoogtepunt kan bereiken? Met die vraag worstelen Royal Dutch Shell, BP en co.
20/07 11u30  Aandeel Bekaert keldert na winstwaarschuwing Het aandeel van staaldraadgroep Bekaert krijgt rake klappen op Euronext Brussel na een winstwaarschuwng.
20/07 10u45  Orange heeft meer klanten, maar minder winst Abonnement per abonnement blijft Orange groeien, maar de winst volgt niet. Betere groothandelsvoorwaarden en abonnees van operatoren zonder eigen netwerk zullen daaraan verhelpen, belooft het bedrijf.
20/07 05u00  Bijna niemand ruilt bedrijfswagen in voor cash Een bedrijfswagen inruilen voor een licht belaste vergoeding in cash, met die maatregel wil de federale regering de files terugdringen. Maar twee maanden na de invoering lokt de 'cash for car'-regeling allesbehalve een stormloop uit.
19/07 22u30  Trump breekt met presidentiële traditie, bekritiseert rentebeleid Fed De Amerikaanse president Donald Trump heeft stevige kritiek geuit op de recente renteverhogingen door de Federal Reserve. Daarmee zorgde de bewindsman voor veel opschudding, omdat de koepel van centrale banken onafhankelijk is en Trump zich dus helemaal niet met het rentebeleid mag bemoeien.
19/07 19u00  Europese boete zet de strategie van Google op de helling Google zegt dat het net voor meer keuze zorgt in het mobiele landschap. Dat klopt, voor de helft. De machtspositie van het bedrijf is het werk van een uitgekiende strategie die nu moet worden herbekeken.
19/07 18u45  CFE en Cofinimmo mogen congrescentrum op de Heizel bouwen Het consortium CFE/Cofinimmo krijgt de opdracht om NEO2, het internationaal congrescentrum en het hotel op de Heizelvlakte, in de visie van architect Jean Nouvel te voltooien.
Laatste update: vandaag om 17u15
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 17u23
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
20/07 17u45  Wessanen keldert op groene beursdag AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs is vrijdag met een kleine winst gesloten. Dat gold duidelijk niet voor voedingsbedrijf Wessanen, dat aan het Damrak fors onderuit ging na tegenvallende resultaten. Beleggers verwerkten verder dreigementen van de Amerikaanse president Donald Trump over verdere importheffingen tegen China en kritiek op het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank.
20/07 17u00  'Shell praat over verkoop licenties Nigeria' ABUJA (AFN) - Olie- en gasconcern Shell is naar verluidt met Heirs Holding in gesprek over de verkoop van twee Nigeriaanse olie-licenties. Het gaat om het gebied waar Shell ook in allerlei milieu- en mensenrechtencontroverses is verwikkeld en met een eventuele deal is mogelijk 2 miljard dollar gemoeid, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
20/07 16u00  Europese beurzen omlaag na uitspraken Trump AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden vrijdag in de middaghandel in de min. Beleggers verwerkten dreigementen van de Amerikaanse president Donald Trump over verdere importheffingen tegen China en kritiek op het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank. Verder ging voedingsbedrijf Wessanen op het Damrak fors omlaag na tegenvallende resultaten.
20/07 16u00  Wall Street opent in de min NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag overwegend met verlies aan de handel begonnen. Techaandelen waren een positieve uitzondering. Beleggers reageren onder meer op uitspraken van de Amerikaanse president Donald Trump. Die zei dat de VS klaarstaat om álle uit China ingevoerde producten extra te gaan belasten. Verder was er een keur aan bedrijfsresultaten.
20/07 15u45  Randstad-rivaal Manpower krikt resultaten op MILWAUKEE (AFN) - De Amerikaanse uitzender ManpowerGroup heeft zijn winst en omzet afgelopen kwartaal verder opgevoerd. De resultaten werden onder meer gestuwd door gunstige wisselkoerseffecten. Herstructureringskosten hadden juist een beperkt drukkend effect.
20/07 15u30  Ford roept auto's terug in Nederland AMSTERDAM (AFN/DPA) - Automaker Ford roept in Europa verschillende modellen terug wegens technische problemen met de koppeling. Ook in Nederland moeten auto’s van het merk terug naar de garage, maar hoeveel auto's kon een woordvoerder niet direct zeggen. In Duitsland zou het om 190.000 auto’s gaan.
20/07 15u15  BAM bouwt hoofdkantoor bank in Kiel BUNNIK (AFN) - BAM mag het nieuwe hoofdkantoor van de Investitionsbank Schleswig-Holstein in Kiel neerzetten. Opdrachtgever Rimota Verwaltungsgesellschaft heeft de bouw en het onderhoud gegund aan BAM Deutschland, het Duitse utiliteitsbouwbedrijf van de beursgenoteerde bouwer en dochter BAM Immobilien-Dienstleistungen. De contractsom bedraagt ruim 90 miljoen euro.
20/07 14u45  'Bedrijfscijfers en Trump kleuren beurzen VS' NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan voor een overwegend lagere opening. Beleggers reageren weer op een keur aan bedrijfsresultaten. Verder zorgde de Amerikaanse president Donald Trump voor opschudding. Hij zei dat de VS klaarstaat om alle uit China ingevoerde producten extra te gaan belasten.11 
20/07 14u45  'Randstad zet groei voort' AMSTERDAM (AFN) - Randstad blijft groeien. De uitzendorganisatie heeft zijn resultaten in het tweede kwartaal verder opgekrikt. Dat voorspellen analisten in een vooruitblik op de cijfers die het uitzendconcern dinsdag voorbeurs publiceert.11 
20/07 14u00  Siemens Hengelo komt in handen van VDL HENGELO (AFN) - Siemens Hengelo wordt overgenomen door het Nederlandse industriële concern VDL. Daarover hebben de bedrijven een intentieovereenkomst gesloten. Met de plannen kunnen in ieder geval 400 van de 470 banen worden behouden. VDL gaat zijn best doen om ook de rest van het personeel binnenboord te houden.
20/07 13u45  Schlumberger uit de rode cijfers HOUSTON (AFN) - De Amerikaanse oliedienstverlener Schlumberger heeft in het tweede kwartaal een winst behaald, tegen een verlies een jaar eerder. Het bedrijf profiteerde van de verbeterde marktomstandigheden in de olie- en gasindustrie.
20/07 13u45  'Wisselkoersen zitten omzet Philips dwars' AMSTERDAM (AFN) - Philips heeft naar verwachting in het tweede kwartaal een stabiele omzet behaald in vergelijking met een jaar geleden. Het zorgtechnologieconcern voerde de omzet op eigen kracht op, maar had wel te maken met de effecten van wisselkoersen en desinvesteringen. Maandag voorbeurs opent Philips de boeken.
20/07 13u30  GE ziet winst kelderen BOSTON (AFN/BLOOMBERG/RTR) - Het Amerikaanse industriële conglomeraat General Electric (GE) heeft in het tweede kwartaal een fors lagere winst behaald. De omzet viel wel iets hoger uit. De divisie die zich bezighoudt met energie deed het flink minder. De luchtvaart- en gezondheidstakken compenseerden dat deels.
20/07 13u15  Honeywell krikt verwachtingen nog verder op MORRIS PLAINS (AFN) - Het Amerikaanse industrieconcern Honeywell krikt zijn verwachtingen voor de omzet en winst in heel 2018 nog verder op. Volgens het bedrijf werd een uitstekend tweede kwartaal gedraaid, mede dankzij de sterke vraag naar zijn producten vanuit de luchtvaartindustrie, zoals vliegtuigmotoren en cockpitonderdelen.
20/07 12u00  Koersdreun voor Wessanen op beurs AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten vrijdag een gemengd beeld zien, waarbij de koersuitslagen beperkt bleven. Op het Damrak kreeg voedingsbedrijf Wessanen harde klappen na tegenvallende resultaten. Beleggers verwerkten daarnaast de kritiek van president Donald Trump op het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank.
Laatste update: vandaag om 17u45
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
20/07 12u45  Belgische bedrijven meester op zee: offshore-windmolenparken goed voor 15.000 Belgische jobs Lees meer >
20/07 12u45  Aandeel Bekaert krijgt zware klappen Lees meer >
20/07 07u15  Belgische bedrijven meester op zee: offshorewindmolenparken goed voor 15.000 Belgische jobs Lees meer >
20/07 06u15  Offshorewindmolenparken goed voor 15.000 Belgische jobs Lees meer >
20/07 05u00  Spanningen rond handel en brexit zijn risico voor groei in de eurozone volgens IMF Lees meer >
20/07 01u30  Cloud bezorgt Microsoft miljarden winst Microsoft heeft afgelopen kwartaal kunnen profiteren van een grotere vraag naar onder meer geheugenopslag via het internet. Clouddiensten, software die via internet wordt geleverd, en softwarepakket Office gaven zowel de omzet als de winst van het technologieconcern een boost.18 
19/07 22u00  Vliegtuigbouwers Airbus en Boeing verdelen koek onder elkaar in Farnborough De vliegtuigbouwers Airbus en Boeing hebben dit jaar voor 150 miljard dollar (129 miljard euro) aan contracten afgesloten voor de aankoop van hun toestellen. Dat hebben beide bedrijven op de luchtvaartbeurs van Farnborough aangekondigd. Het Amerikaanse Boeing kondigde de verkoop van 528 passagiersvliegtuigen aan, terwijl het Europese Airbus concern 431 toestellen verkocht.
19/07 16u30  Boerenbond roept landbouwers op bewijzen te verzamelen van schade door droogte De Boerenbond roept landbouwers die geconfronteerd worden met 'uitzonderlijke verliezen' door de aanhoudende droogte, op om zo veel mogelijk bewijsmateriaal te verzamelen. Die bewijzen zijn nodig om overmacht aan te tonen in het kader van bijvoorbeeld de mestwetgeving of om te gebruiken in de fiscale aangifte.
19/07 16u30  Europa gooit stok in Android-hok Met een recordboete van 4,43 miljard euro voor Google zet Europa zijn ramkoers met Silicon Valley verder. Hoog spel, dat u als gewone smartphonegebruiker duur kan komen te staan.
19/07 03u30  BASF investeert 25 miljoen dollar in Leuvense 3D-printspecialist Materialise Het Duitse chemiebedrijf BASF gaat nauwer samenwerken met de Leuvense 3D-printspecialist Materialise. BASF investeert bovendien 25 miljoen dollar (21,5 miljoen euro) in het bedrijf. Dat maakt Materialise woensdagavond bekend.
18/07 21u15  Philippe Muyters (N-VA): "Ik ga effectief die SWT'ers prioriteit geven bij het reactiveren" Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) blijft de beslissing betreuren van zijn federale collega Kris Peeters (CD&V) om het stelsel van werkloosheid met toeslag (SWT) toe te staan in het kader van de herstructurering bij Carrefour. Maar hij zegt ook dat hij 'de uitdaging' aangaat en dat hij voortaan prioriteit geeft aan het reactiveren van SWT'ers.
18/07 19u00  Moeten we binnenkort betalen voor Android? Google is van plan om in beroep te gaan tegen de monsterboete van 4,3 miljard die de Europese Commissie heeft opgelegd. In een blogpost twijfelt CEO Sundar Pichai eraan dat Android gratis kan blijven.
18/07 18u00  Kris Peeters (CD&V): "Voorzorgen nemen voor een mogelijke harde brexit" Minister van Economie Kris Peeters (CD&V) wil de Belgische bedrijven beter voorbereiden op de mogelijkheid van een harde brexit. Zo komt er tegen september een impactscan die de mogelijke impact van de brexit en van zo'n harde brexit per bedrijf in kaart brengt. Peeters heeft vandaag overleg gepleegd met Michel Barnier, de brexit-onderhandelaar van de Europes Unie, en met de Belgische Brexit High Level Group, die onze bedrijven op de brexit voorbereidt.
18/07 17u00  Ryanair schrapt volgende week 50 vluchten van en naar ons land door staking Lees meer >
18/07 17u00  Populariteit van de e-bike veroorzaakt handelsconflict tussen Europa en China Lees meer >
Laatste update: vandaag om 12u45
Lees meer van VRT NWS: Economie >

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
20/07 18u00  Overname NXP door Qualcomm op scherp De overname van de Nederlandse chipmaker NXP door Qualcomm dreigt te sneuvelen in het kruisvuur van het handelsconflict tussen China en de VS.
20/07 17u45  Beursupdate: AEX klimt op souplesse naar nieuwe jaartop De Amsterdamse beurs scherpte vrijdag met een bescheiden winst het jaarrecord op de valreep aan. Vooral Unilever en ASML gaven de AEX houvast om de schrik bij beleggers over het offensief van de Amerikaanse president Trump tegen China en Europa het hoofd te bieden. Randstad en ArcelorMittal waren uit de gratie. In de Midkap was Wessanen de gebeten hond.
20/07 17u30  Justitie blundert met peperdure Chrysler De dienst Domeinen van het ministerie van Justitie, die zich ontfermt over door de politie in beslag genomen goederen, heeft een zeldzame Chrysler naar de sloop laten brengen. Domeinen dacht dat de auto nog maar €500 waard was, de werkelijke waarde bleek bij nader onderzoek €10.000.10 
20/07 17u00  ‘Fipronil nog steeds een ramp voor boeren’ Zondag is het precies één jaar geleden dat de fipronil-crisis uitbrak. Getroffen pluimveehouders moesten miljoenen vervuilde eieren vernietigen en kippen ruimen. De affaire rond de ‘gifeieren’ zorgt nog steeds voor grote financiële problemen bij de boeren, zo vertelt DFT-verslaggever Gert van Harskamp.
20/07 17u00  'Shell praat over verkoop licenties Nigeria' Olie- en gasconcern Shell is naar verluidt met Heirs Holding in gesprek over de verkoop van twee Nigeriaanse olie-licenties. Het gaat om het gebied waar Shell ook in allerlei milieu- en mensenrechtencontroverses is verwikkeld en met een eventuele deal is mogelijk 2 miljard dollar gemoeid, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
20/07 17u00  Cijfers Manpower stellen teleur De groei van uitzendbedrijf Manpower is beleggers flink tegengevallen. De derde uitzender ter wereld haalde in het tweede kwartaal een omzet van $5,7 miljard, en een winst per aandeel op $2,17.
20/07 16u00  Europese beurzen omlaag na uitspraken Trump De Europese aandelenbeurzen stonden vrijdag in de middaghandel in de min. Beleggers verwerkten dreigementen van de Amerikaanse president Donald Trump over verdere importheffingen tegen China en kritiek op het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank. Verder ging voedingsbedrijf Wessanen op het Damrak fors omlaag na tegenvallende resultaten.
20/07 16u00  Wall Street opent in de min De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag overwegend met verlies aan de handel begonnen. Techaandelen waren een positieve uitzondering. Beleggers reageren onder meer op uitspraken van de Amerikaanse president Donald Trump. Die zei dat de VS klaarstaat om álle uit China ingevoerde producten extra te gaan belasten. Verder was er een keur aan bedrijfsresultaten.
20/07 16u00  Beursupdate: Unilever dempt schade AEX Ondersteund door het zwaarwegende fonds Unilever hield de Amsterdamse beurs vrijdag in de late middaghandel de schade beperkt. De dreigende verdere escalatie van de handelsspanningen tussen Amerika en China speelde vooral Arcelor en Randstad parten.
20/07 15u45  Randstad-rivaal Manpower krikt resultaten op De Amerikaanse uitzender ManpowerGroup heeft zijn winst en omzet afgelopen kwartaal verder opgevoerd. De resultaten werden onder meer gestuwd door gunstige wisselkoerseffecten. Herstructureringskosten hadden juist een beperkt drukkend effect.14 
20/07 15u30  Ford roept auto's terug in Nederland Automaker Ford roept in Europa verschillende modellen terug wegens technische problemen met de koppeling. Ook in Nederland moeten auto’s van het merk terug naar de garage, maar hoeveel auto's kon een woordvoerder niet direct zeggen. In Duitsland zou het om 190.000 auto’s gaan.13 
20/07 15u00  'Bedrijfscijfers en Trump kleuren beurzen VS' De aandelenbeurzen in New York staan voor een overwegend lagere opening. Beleggers reageren weer op een keur aan bedrijfsresultaten. Verder zorgde de Amerikaanse president Donald Trump voor opschudding. Hij zei dat de VS klaarstaat om alle uit China ingevoerde producten extra te gaan belasten.
20/07 15u00  Vooruitblik: ’Randstad zet groei voort’ Randstad blijft groeien. De uitzendorganisatie heeft zijn resultaten in het tweede kwartaal verder opgekrikt. Dat voorspellen analisten in een vooruitblik op de cijfers die het uitzendconcern dinsdag voorbeurs publiceert.
20/07 14u45  Beursupdate: Randstad en Arcelor fietsen in achterhoede De Amsterdamse beurs keek vrijdag na de lunch tegen een klien verlies aan. Het optimisme in voorgaande handelsdagen werd getemperd door het dreigement van de Amerikaanse president Donald Trump om de import van producten uit China nog meer aan banden te leggen. Vooral Arcelor en Randstad zaten bij de hoofdfondsen in de achterhoede. Unilever deed opnieuw goede zaken. In de Midkap kreeg Wessanen het zwaar te verduren.10 
20/07 14u45  'Randstad zet groei voort' Randstad blijft groeien. De uitzendorganisatie heeft zijn resultaten in het tweede kwartaal verder opgekrikt. Dat voorspellen analisten in een vooruitblik op de cijfers die het uitzendconcern dinsdag voorbeurs publiceert.11 
Laatste update: vandaag om 18u00
Lees meer van De Financiële Telegraaf >

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 10u08
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
19/07 22u30  Van lollystokjes tot medische spuiten: de oevers van de Maas en Waal zijn viezer dan het strand Speciale ‘afvaloeveronderzoekers’ struinen langs de rivieren om de rommel in kaart te brengen. En stuiten op kilo’s wattenstaafjes, maandverband, snoepwikkels. Want de rivieroevers zijn nog viezer dan onze stranden.
19/07 22u30  Leidt secularisatie tot groeiende welvaart? Al vaker was aangetoond dat landen die niet zoveel op hebben met een bovenaards wezen rijker zijn dan landen waar de mensen er nog heilig in geloven. Maar niemand wist wat de oorzaak en wat het gevolg was. Vallen mensen van hun geloof af als een land rijker wordt? Of leidt secularisatie juist tot toenemende rijkdom?
19/07 18u30  Kan ik mijn vriendin geld lenen voor de verbouwing van haar huis? Ik woon samen met mijn vriendin in haar eigen woning. Kan ik geld aan haar lenen voor de verbouwing?
19/07 12u00  Regels voor industriekip nekken kleine producent: ‘Straks hebben we nog maar één soort kip’ Kleine voedselproducenten van oer-Hollandse specialiteiten raken in de knel, waarschuwt chef-kok Joris Bijdendijk. De regelgeving is te veel afgestemd op de industrie. ‘Straks hebben we nog maar één soort kip en smaken alle kazen hetzelfde.’ Dus gaat hij donderdag het gevecht aan met minister Schouten van Landbouw.
18/07 22u30  Japan was vroeger de grootste handelsvijand, tot nu – en niemand protesteert De ene dag is de andere niet, zoals president Donald Trump deze week weer liet zien. En dat geldt ook voor de handelsoorlog. In een tijd dat antiglobalisme mainstream is geworden, heeft de EU dinsdag een handelsakkoord gesloten met wat in het verleden op handelsgebied juist de grootste vijand was: Japan.
18/07 20u30  De rijkste man ooit, maar waar gaat Jeff Bezos zijn miljarden aan uitgeven? Met een vermogen van 152 miljard dollar is Amazon-baas Jeff Bezos sinds deze week de grootste rijkaard in de moderne geschiedenis. Nu wacht de volgende uitdaging: hoe al dat geld uit te geven?
18/07 09u15  Kiss & ride? Op Schiphol gaat dat (mogelijk) geld kosten Iemand even met de auto naar Schiphol wegbrengen of ophalen gaat in de toekomst mogelijk geld kosten. Iedere reiziger die met trein of bus komt scheelt de luchthaven namelijk vier auto’s die alleen maar komen en gaan.
17/07 20u30  Het Duitse staalconcern ThyssenKrupp is ontploft, drie dagen na het huwelijk met Tata Steel Het is een cliché om een fusie een huwelijk te noemen. Maar het Europese deel van Tata Steel blijkt te zijn uitgehuwelijkt aan een kruitvat. Het Duitse staalconcern ThyssenKrupp is ontploft, nog voordat de confetti van de bruiloft was opgeruimd.
17/07 19u00  Zo kun je geld blijven verdienen met je dak Het feestje voor zonnepanelenbezitters wordt kariger: voor teruggeleverde stroom krijgen ze niet meer de volle mep. Hoe werkt de nieuwe regeling?
17/07 18u30  Zelfstandige profiteert eerder en sterker van economische groei dan werknemer in loondienst De beloningen van zelfstandigen groeien momenteel sneller dan die van werknemers in loondienst. Tot die conclusie komt het Economisch Bureau van ING. ‘Zelfstandigen profiteren eerder en sterker van de economische groei en de daarmee samenhangende krapte op de arbeidsmarkt.’
17/07 15u30  Uit de hand lopende ruzie met franchisenemers vreet aan financiële positie Hema De steeds verder uit de hand lopende ruzie met zijn franchisenemers over de verdeling van de kosten vreet aan de financiële positie van Hema, waarschuwt de directie. Hoe heeft het zover kunnen komen?
17/07 14u30  Het snel uit de hand lopende handelsconflict heeft iets weg van een kleuterruzie, maar dan strategisch Tot nog toe beperkten de Verenigde Staten, China en de Europese Unie zich tot economische precisiebombardementen. Nu dreigen de Amerikanen ruim de helft van de Chinese handel plat te gooien – en nemen de risico’s voor onschuldige burgers toe.
17/07 00u00  Colauto brengt glamour terug, Williamson dweilt met de kraan open Hij heeft niet alleen zijn naam mee voor een warenhuisdirecteur die zich in het luxere segment profileert. Bijenkorf-topman Giovanni Colauto weet ook van wanten. Voor het vijfde jaar op rij is de omzet gestegen.
16/07 22u00  Koop je een zonnescherm voor 4.500 euro, kan je er twee zomers lang niet van genieten De klacht: Koop je een zonnescherm voor 4.500 euro, kan je er twee zomers lang niet van genieten vanwege technische malheur. Het overkwam Lydia Ruardij.
16/07 21u45  Het bankroet van Fortis ging veel verder dan de portemonnee van de aandeelhouders ‘Klanten zouden op de eerste plaats moeten staan, werknemers op de tweede en aandeelhouders op de derde’, zei Jack Ma, oprichter van Alibaba. Maar in de praktijk is het rijtje omgekeerd.
Laatste update: donderdag 19 juli 2018, 22u30
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
20/07 18u00  Kasteeldomein Hof Ter Laken in Heist-op-den-Berg binnenkort open voor publiek Kempens Landschap en de gemeente Heist-op-den-Berg hebben het 30 hectare grote domein van Hof Ter Laken gekocht. Het parkdomein zal na inrichtingswerk zo snel mogelijk worden opengesteld voor het publiek, laten de vzw en de gemeente vrijdag weten in een persbericht.
20/07 18u00  Moordverdachten wachten op confrontatie met elkaar Marco L. (43) uit Turnhout en zijn ex-partner Ashley V.D.V. (33) uit Herentals zijn nog niet met elkaar geconfronteerd in het onderzoek naar de moord op Christine Lenaerts (45) uit Bouwel (Grobbendonk). Hun aanhouding is vrijdag verlengd met twee maanden.
20/07 17u45  Dochter Margriet Hermans openhartig over herseninfarct: “Behoorlijk confronterend” Een dubbel herseninfarct waarbij ze het gevoel is verloren in haar linkerbeen. Voor haar omgeving was het plots even schrikken toen Celien Hermans (25), dochter van Magriet Hermans, in januari plots in het ziekenhuis belandde. Ondertussen is ze aan de beterhand en werkt de jonge zangeres aan haar debuutalbum.
20/07 17u45  Vrouw probeerde zoontje (3) te vergiftigen: “Dit was een noodkreet, ze wilde de ogen openen van haar partner” “Dit was een noodkreet. Ze wilde hem alleen ziek maken. Ze had nooit de intentie om te doden.” Dat zegt de advocaat van de 27-jarige Jessica G. uit Eernegem die aangehouden werd voor de poging tot gifmoord op haar driejarig zoontje.10 
20/07 17u45  Coely pakt goud op Tomorrowland Nog voor ze voet op het podium zette, had Coely (24) al gewonnen spel: de urban queen van België ontving op Tomorrowland een gouden plaat voor haar album ‘Different Waters’.11 
20/07 17u45  Peter Sagan geeft groene trui nog extra glans met derde ritzege, Belgen kleuren etappe Peter Sagan heeft de dertiende etappe van de Tour de France gewonnen, van Bourg d’Oisans en Valence. Hij sprintte sneller dan Kristoff en Démare. Aan het klassement verandert niets: Thomas blijft leider voor Froome en Dumoulin. Belgen Thomas De Gendt en Dimitri Claeys gaven de etappe kleur met een lange ontsnapping, Philippe Gilbert probeerde in de laatste kilometer nog iets moois.
20/07 17u30  Crowdfunding voor familie van Michel (52), die overleed na zware vechtpartij De vrienden van Michel Cleutjens (52), die afgelopen zondag overleed in de nasleep van een vechtpartij voor een café in de Van Stralenstraat, starten een crowdfunding-campagne om de familie financieel bij te staan.
20/07 17u30  Politiehumor in de Kempen schiet in het verkeerde keelgat: “Jullie zijn lompe boeren” De beheerder van de Facebook-pagina Lokale Politie Noorderkempen heeft zich de woede van enkele gebruikers op zijn nek gehaald na een goedbedoelde grap. “Zeer slechte humor. Gaan jullie ook zo met mensen om”, klinkt het onder meer bij een boze gebruiker.
20/07 17u15  Prins Laurent gaat in beroep tegen de dotatiesanctie Prins Laurent stapt naar de Raad van State tegen de beslissing van de Kamer om 15 procent van zijn dotatie in te trekken. Dat meldt zijn advocaat, meester Laurent Arnauts, vrijdag in een persbericht.
20/07 17u15  De spookbrug van Godsheide: 40 jaar geleden gebouwd en nog nooit gebruikt “Breek die brug af”, laat een actiecomité op 31 januari 1978 optekenen in Het Belang van Limburg. “Belgiës grootste tuikabelbrug te Godsheide-Hasselt werd overbodig”, schrijft de krant. Al tijdens de werken stond ze ter discussie, maar kijk, veertig jaar later staat de spookbrug van 7,5 miljoen euro er nog steeds. Nooit gebruikt waarvoor ze werd aangelegd maar tegelijk - of net daardoor - een van de meest iconische bouwwerken van Limburg.
20/07 17u15  Verstappen verbreekt baanrecord Hockenheimring, Vandoorne laatste Max Verstappen heeft tijdens de tweede oefensessie voor de GP van Duitsland de snelste tijd gereden. De Nederlander verbrak met zijn besttijd ook het baanrecord op de Hockenheimring. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne reed net als tijdens de eerste oefensessie de traagste tijd.
20/07 16u45  Verschillende gewonden door daad van geweld op een lijnbus in Duitsland Bij een daad van geweld op een lijnbus zijn vrijdag in de Duitse stad Lübeck verschillende gewonden gevallen. Over de aard van de verwondingen kon de politie in de namiddag nog geen bijzonderheden meedelen. De dader werd gevat.12 
20/07 16u30  Tomorrowland-weide warmt in sneltempo op In provinciaal domein de Schorre in Boom loopt de weide van Tomorrowland stilaan vol tijdens de eerste uren van het eerste festivalweekend. De Britse dancepionier Carl Cox mocht vrijdag, net als vorig jaar, de veertiende editie van het dancefestival aftrappen op het hoofdpodium.
20/07 16u30  Drugsdealer beweert dat hij onder druk werd gezet De raadkamer in Turnhout heeft de aanhouding van Kim V.D.B. (39) uit Herentals bevestigd. De drugsdealer beweert dat hij door zijn leveranciers onder druk werd gezet.
20/07 16u30  IN BEELD. Festivalgangers laten zich van hun meest uitgelaten kant zien op Tomorrowland De 'madness' is begonnen in het domein De Schorre in Boom. Met een uitgelaten internationaal publiek, opnieuw een prachtig sprookjesachtig decor, opzwepende muziek en tropische temperaturen zijn alle ingrediënten aanwezig om er weer een topeditie van te maken. Het zomerse weertje zorgt er ook voor festivalgangers weinig textiel om het lijf hebben en pronken met de brede torso's of wulpse vormen.
Laatste update: vandaag om 18u00
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
20/07 11u45  Vakbond wil uitleg van CEO Belgocontrol na panne: "Veiligheid primeert niet meer" Op Brussels Airport vertrekken en landen de vliegtuigen weer zo goed als normaal, op een afgeschafte vlucht en een occasionele vertraging na. Dat...
20/07 11u15  Amper 23 op 500.000 werknemers ruilden hun bedrijfsauto al voor cashvergoeding Hr-dienstenbedrijf SD Worx telt tot dusver amper 23 werknemers, uit 22 bedrijven, die hun bedrijfswagen ingeruild hebben voor een cashvergoeding....
20/07 10u45  Dit decadente ijsje kost maar liefst 1.300 euro Zin in een ijsje? Dit exemplaar kost maar liefst 1.300 euro. Het is verkrijgbaar in een chic hotel in New York. De ingrediënten? Vanille-ijs,...
20/07 10u30  WhatsApp beperkt massaal doorsturen berichten na lynchpartijen in India De populaire berichtendienst WhatsApp begint een test om een einde te maken aan het ongelimiteerd doorsturen van berichten, foto's en video's....
20/07 09u45  Aandeel Bekaert vijfde lager na winstwaarschuwing Beleggers schrikken van de winstwaarschuwing die Bekaert vanochtend lanceerde. "We gaan ervan uit dat we het winstgevendheidsniveau van vorig jaar...
20/07 09u15  Farmareus Merck laat prijzen zakken na kritiek van Trump De zware kritiek die de Amerikaanse president Donald Trump al maandenlang uit op het prijsbeleid van de farmaconcerns begint resultaat op te...
20/07 08u45  Vliegverkeer Brussels Airport weer normaal na panne Belgocontrol Op Brussels Airport vertrekken en landen de vliegtuigen weer zo goed als normaal, op een afgeschafte vlucht en een occasionele vertraging na. Dat...
20/07 08u30  Vroege investeringen in cloud bezorgen Microsoft miljarden winst Microsoft heeft afgelopen kwartaal kunnen profiteren van een grotere vraag naar onder meer geheugenopslag via het internet. Zowel de omzet als de...
20/07 05u30  Niemand ruilt zijn car voor cash Hr-dienstenbedrijf SD Worx telt tot dusver amper 23 werknemers, uit 22 bedrijven, die hun bedrijfswagen ingeruild hebben voor een cashvergoeding....
19/07 22u00  Airbus en Boeing pronken met 150 miljard dollar orders Vliegtuigbouwers Airbus en Boeing hebben dit jaar voor 150 miljard dollar (129 miljard euro) aan contracten afgesloten voor de aankoop van hun...
19/07 20u30  Waarom Burberry miljoenen aan handtassen, kleren en parfum verbrandt Het prestigieuze Britse modelabel Burberry heeft vorig jaar voor 28,6 miljoen pond (zo'n 32 miljoen euro) aan niet verkochte kleding, accessoires...
19/07 18u30  Smartphones met achteraan négen cameralenzen op komst Volgend jaar verschijnen smartphones die alleen achteraan al vier tot negen camera's aan boord hebben. Dat zegt Light, een bedrijf achter de...
19/07 18u15  "EU moet zich beter voorbereiden op brexit" Het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie zal -met of zonder akkoord over de scheiding- zeer waarschijnlijk tot een ontwrichte situatie...
19/07 17u15  Trump dreigt na miljardenboete tegen Google: "Ze profiteren van de VS, maar niet voor lang meer" De Amerikaanse president Donald Trump heeft op Twitter zwaar uitgehaald naar de Europese Unie vanwege de boete tegen de Amerikaanse...
19/07 17u00  Kris Peeters: "Hervorming werkloosheidsuitkering zal niet tot armoede leiden" Een "meer efficiënte" degressiviteit van de werkloosheidsuitkeringen zal werklozen niet in de armoede storten. Dat heeft minister van Werk Kris...
Laatste update: vandaag om 11u45
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 14u13
Lees meer van Netto >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
20/07 18u00  Koersdreun voor Wessanen na tegenvallend rapport Voedingsconcern Wessanen heeft een enorme klap gehad op de beurs van Amsterdam na tegenvallende kwartaalresultaten. Het aandeel verloor een kwart van zijn beurswaarde.
20/07 17u00  Handel en logistiek blij met normalisering relatie Turkije Het herstellen van de diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Turkije biedt goede kansen om gezamenlijke problemen op het gebied van handel en logistiek beter aan te pakken. Dat zegt branchevereniging evofenedex.
20/07 14u00  VDL neemt Siemens Hengelo over Siemens Hengelo wordt overgenomen door het Nederlandse industriële concern VDL. Daarover hebben de bedrijven een intentieovereenkomst gesloten.
20/07 13u45  Trump 'klaar' voor invoeren heffing op 505 miljard dollar aan Chinese goederen De Amerikaanse president Donald Trump zegt 'klaar' te staan voor de invoering van extra heffingen op 505,5 miljard dollar aan Chinese importgoederen.
20/07 13u30  Winst General Electric keldert bij hogere omzet Het Amerikaanse industriële conglomeraat General Electric (GE) heeft in het tweede kwartaal een fors lagere winst behaald. De omzet viel wel iets hoger uit. 
20/07 13u15  Telers verwachten ondanks droogte goede appel- en perenoogst Nederlandse telers van appels en peren verwachten aan het einde van augustus aanzienlijk meer fruit te oogsten dan vorig jaar. Schadelijke gevolgen van de aanhoudende droogte gaan aan de fruittelers grotendeels voorbij.
20/07 13u15  Trump: 'Klaar' om 505 miljard dollar aan Chinese goederen extra te belasten De Amerikaanse president Donald Trump zegt 'klaar' te zijn om extra heffingen in te stellen op 505,5 miljard dollar aan Chinese goederen die de VS importeert.
20/07 13u00  Trump: 'Klaar' om 505 miljard aan Chinese goederen extra te belasten De Amerikaanse president Donald Trump zegt 'klaar' te zijn om extra heffingen in te stellen op 505 miljard dollar aan Chinese goederen die de VS importeert.
20/07 12u45  Moederbedrijf kinderopvang SmallSteps verkocht Kinderopvangorganisatie KidsFoundation wisselt opnieuw van eigenaar. De Amerikaanse investeringsmaatschappij H.I.G. Capital heeft het bedrijf verkocht aan het Canadese Ortex.
20/07 12u30  Koopwoningen in een jaar tijd 9 procent in prijs gestegen Koopwoningen zijn wederom duurder dan ooit. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster stegen de huizenprijzen in juni tot ver boven de piek van mei. 11 
20/07 12u15  Eigenaar kinderopvang SmallSteps verkocht Kinderopvangorganisatie KidsFoundation wisselt opnieuw van eigenaar. De Amerikaanse investeringsmaatschappij H.I.G. Capital heeft het bedrijf verkocht aan het Canadese Ortex.19 
20/07 12u00  Productie VDL Nedcar plat door staking Door de staking bij VDL Nedcar is de productie van de autofabriek in Born volledig stil komen te liggen. Medewerkers van de Limburgse fabriek legden donderdagavond het werk voor 48 uur neer om te strijden voor een betere cao. 
20/07 11u45  'Banen gered met overname Siemens Hengelo door VDL' Het Nederlandse industriële concern VDL neemt Siemens Hengelo over. Met de overname blijven alle 470 vaste arbeidsplaatsen in Hengelo behouden. 11 
20/07 11u15  EU wil geld vrijmaken voor ontslagen bankmedewerkers in Nederland De Europese Commissie wil 1,2 miljoen euro vrijmaken om 450 ontslagen medewerkers uit de Nederlandse financiële sector te helpen bij de overgang naar een nieuwe baan.
20/07 10u30  Opnieuw commissaris weg bij Eneco na uitspraak Ondernemingskamer Commissaris Marike van den Lier vertrekt bij Eneco na de uitspraak van de Ondernemingskamer. Zij wordt niet direct geraakt door de uitspraak van woensdag, maar volgens haar is het niet in het belang van de onderneming om langer aan te blijven.
Laatste update: vandaag om 18u00
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
20/07 00u00  De mens achter: Dobbi Lees meer >15 
19/07 13u30  Pensioen ambtenaren ziet er zonniger uit Lees meer >
19/07 00u00  Europees Parlement houdt extra uitgaven geheim Lees meer >
18/07 00u00  Huis van de week: herenhuis op fietsafstand van de zee Iedere week recenseert Elsevier Weekblad een bijzonder huis in Nederland. Deze week een herenhuis in Scheveningen op fietsafstand van de zee. Jarenlang werd dit herenhuis in de oude dorpskern van Scheveningen bewoond door studenten. Begin dit jaar besloot de eigenaar, een particuliere belegger, het te verkopen. Een beslissing die op goedkeuring kan rekenen van de … Continued The post Huis van de week: herenhuis op fietsafstand van de zee appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/07 00u00  Maak het uzelf makkelijk! Administratie bijhouden, boodschappen doen, strijken. Wie heeft daar nou zin in? Wees gerust. U kunt meer uitbesteden dan u denkt. Met deze tips houdt u meer tijd over voor leuke dingen. Ga met uw muis over de afbeelding en klik op de nummers om de voorbeelden te bekijken. The post Maak het uzelf makkelijk! appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/07 00u00  Nederland voegt zich bij Brusselse strijd tegen wattenstaafjes Nederland sluit zich aan bij de strijd tegen plastic zwerfafval op land en in zee. Het kabinet werkt aan een ban op wegwerpplastic zoals wattenstaafjes, rietjes en plastic bestek en borden. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (D66) van Milieu wil begin 2019 een ?Plastic Pact? sluiten met producenten en verkopers, meldt het AD zaterdag. Kabinet wil … Continued The post Nederland voegt zich bij Brusselse strijd tegen wattenstaafjes appeared first on Elsevierweekblad.nl.
15/07 00u00  Belasting op aardgas gaat fors omhoog De energiebelasting op aardgas gaat de komende twaalf jaar met ongeveer 75 procent omhoog. Door tegelijk de belasting op stroom met meer dan de helft te verlagen, wil de overheid Nederlanders massaal aan de warmtepomp krijgen. Dit op voorspraak van oud-PvdA-leider Diederik Samsom, die de ‘klimaattafel Gebouwde Omgeving’ over de verwarming van huizen leidt. Samsom … Continued The post Belasting op aardgas gaat fors omhoog appeared first on Elsevierweekblad.nl.
15/07 00u00  Bankafschrift bewaren bij papieren schenking? Lees meer >
14/07 00u00  Het heilige geloof van Marc van der Chijs in bitcoin Ondernemer Marc van der Chijs (45) ziet kansen waar anderen ze niet zien. Hij verdiende miljoenen in China. Nu stort hij zich volledig op de wereld van bitcoin en blockchain. Toen Marc van der Chijs vijf jaar geleden zijn videoplatform Tudou voor vele miljoenen aan de Chinese techgigant Alibaba verkocht, dacht hij aan vervroegd pensioen. … Continued The post Het heilige geloof van Marc van der Chijs in bitcoin appeared first on Elsevierweekblad.nl.
13/07 00u02  Merkel en Macron openen ?nieuw hoofdstuk? voor eurozone De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Emmanuel Macron zijn het eens over de creatie van een nieuw budget voor de eurozone. Het maakt deel uit van een groter plan waar ze eerder mee wilden komen. Dat werd echter vertraagd door de trage Duitse coalitievorming in maart. Macron en Merkel bereidden zich dinsdag … Continued The post Merkel en Macron openen ‘nieuw hoofdstuk’ voor eurozone appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: vandaag om 0u00

Express.be

Verbergen Tonen
20/07 16u45  Waarom attitude belangrijker is dan intelligentie Om succes te boeken moet attitude als een betere indicator worden beschouwd dan intelligentie. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Stanford University. De onderzoekers stelden vast dat mensen in twee categorieën kunnen worden onderverdeeld. Een eerste groep zal een vaste ingesteldheid hebben, terwijl de tweede categorie vooral op groei is gericht.13 
20/07 15u45  ShipTo: Carrefour levert uw bestelling binnen de 90 minuten aan huis Supermarktketen Carrefour lanceert deze week een nieuwe dienst: ShipTo. Klanten kunnen goederen bestellen en die worden ten laatste 90 minuten later per elektrische fiets aan huis of op een andere aangeduide locatie geleverd. De dienst heeft slechts één beperking: de levering van minimum 35 euro kan enkel worden verzekerd binnen een radius van 4 kilometer van de deelnemende supermarkten van Carrefour.16 
20/07 15u00  Cannabis: Canada streeft wereldleiderschap na, maar de concurrentie is groot Midden oktober wordt recreatieve marihuana in Canada een legaal product. De lokale producenten willen daarvan gebruik maken om wereldwijd een dominerende positie op te bouwen. Dat meldt het magazine The Economist, verwijzend naar het feit dat Canadese bedrijven uit de sector joint-ventures hebben opgezet met een reeks buitenlandse partners. Maar er meteen aan toegevoegd dat ook partijen uit een aantal andere landen gelijkaardige ambities koesteren.10 
20/07 14u00  China devalueert zijn munt: brengt de nakende handelsoorlog een valuta-oorlog op gang? De Chinese munt yuan is vrijdag tot op zijn laagste niveau in de voorbije 12 maanden gedaald.  Sinds de maand april noteert de munt nu al 10% lager. Dat is een gevolg van de vrees voor de consequenties die een handelsoorlog zou hebben op de Chinese economische groei. Maar die handelsoorlog lijkt dus stilaan uit te monden in een valuta-oorlog.
20/07 14u00  In de VS leven 400.000 slaven Wereldwijd leven nog altijd ongeveer 40,3 miljoen mensen in slavernij. Weliswaar wordt vooral Azië met het probleem geconfronteerd, maar ook in de ontwikkelde westerse maatschappijen is de slavernij nog steeds niet compleet uitgeroeid. Dat staat in een rapport van de Walk Free Foundation, gebaseerd op cijfers van twee jaar geleden. Daarbij wordt erop gewezen dat ook in de Verenigde Staten nog steeds meer dan vierhonderdduizend mensen met een of andere vorm van slavernij worden geconfronteerd.
20/07 14u00  Israël is nu definitief de 'Joodse Staat' Israël moet voortaan een Joodse natiestaat worden genoemd. Dat is het gevolg van een nieuwe wet die door de Knesset, het Israëlische parlement, is goedgekeurd. De nieuwe wet, die tevens Jeruzalem als ongedeelde hoofdstad van het land identificeert, werd door 62 parlementsleden goedgekeurd. Er waren 55 tegenstemmen en twee onthoudingen.
19/07 23u15  Facebook: "Holocaust ontkennen mag, adverteren voor nieuwe cryptomunten niet" Mark Zuckerberg, de CEO van het sociale medium Facebook, heeft in een 90 minuten durend podcast-interview met het Amerikaanse techblog Recode gezegd dat Holocaust-ontkenners niet van zijn netwerk moeten worden verbannen “omdat hij denkt dat verschillende mensen dat verkeerd begrijpen”.
19/07 21u00  Juventus verkocht 520.000 Ronaldo-shirts in de 24 uur na zijn aankomst in Turijn Juventus Turijn, de Italiaanse voetbalclub en de nieuwe werkgever van de Portugese superster Cristiano Ronaldo, heeft op amper één dag voor 54 miljoen euro aan shirts verkocht waarop de naam van zijn nieuwe aanwinst prijkt. Het bedrag stemt overeen met de helft van zijn transfersom van 100 miljoen.
19/07 18u45  Wie 19 euro betaalt voor een vlucht naar Barcelona moet niet klagen wanneer er wordt gestaakt De Ierse budgetvlieger Ryanair schrapt volgende week 50 van de 160 geplande vluchten. België wordt daarmee het zwaarst getroffen door de personeelsstaking die het gevolg is van precaire arbeidsvoorwaarden. De Belgen zijn zeker niet alleen, want in totaal zullen in Europa 50.000 passagiers worden getroffen. 
19/07 17u30  Spanje neemt nu meer vluchtelingen op dan Italië en Griekenland Tijdens de eerste helft van dit jaar is Spanje voor illegale vluchtelingen een belangrijker route geworden dan Italië. Dat blijkt uit een rapport van de International Organization for Migration (IOM). Tot half juli werden in Spanje sinds begin dit jaar 18.106 illegale immigranten geregistreerd, tegenover 17.827 aankomsten in Italië.
19/07 17u15  Duurste stad ter wereld heeft geen kelners meer In San Francisco, de duurste stad van de wereld, moeten de gasten van verscheidene restaurants  inmiddels zichzelf bedienen. De eetgelegenheden kunnen geen obers meer betalen. Dat zegt Emily Badger, redacteur huisvesting en transport bij de Amerikaanse krant New York Times.
19/07 16u15  Chinees-Europese alliantie tegen de VS komt er niet Terwijl de wereldpers enkel de voorbije dagen gebiologeerd leek door de in Helsinki tot een bizarre bloei gekomen 'bromance' tussen de Amerikaanse president Trump en zijn Russische bondgenoot Vladimir Poetin, vond in Beijing een andere topontmoeting plaats: die tussen China en de EU.
19/07 14u45  6 redenen om in Afrika te investeren In Afrika heeft de economie nog bijzonder grote groeimogelijkheden. Het bedrijfsleven moet dan ook onderzoeken op welke manier aan die groei kan worden bijgedragen en met welke strategieën daarbij de grootste voordelen kunnen worden gerealiseerd. Dat zegt ook Tarek Al Essa, chief executive van de logistieke groep Agility uit Koeweit.
19/07 14u00  "Bulgarije is klinisch dood" "De doodsklokken luiden voor Bulgarije." Dat zegt academicus Peter Ivanov in een interview met de Bulgaarse krant Trud. Dat land had in 1989 nog 9 miljoen inwoners, maar werd na de val van het IJzeren Gordijn het slachtoffer van massa-emigratie naar het Westen en heeft sinds dan miljoenen burgers zien vertrekken. 
19/07 13u00  Eenzaamheid: 6 grafieken die voorspellen met wie u in uw leven de meeste tijd zal doorbrengen Tijd die met vrienden, collega's, broers en zussen en kinderen wordt doorgebracht, neemt in de loop van het leven af. Hoe ouder men wordt, hoe meer tijd men op zichzelf is aangewezen. Dat is de conclusie van een onderzoek van data-wetenschapper Henrik Lindberg, gebaseerd op cijfers van het Bureau of Labor Statistics in de Verenigde Staten, gespreid over een periode van twaalf jaar tot het midden van dit decennium.
Laatste update: vandaag om 16u45
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

20x Aantal arbeidsongevallen gestegen in 201720/07 00u30 - Nu.nl Economie: Iets meer dan een op de honderd werknemers heeft vorig jaar na een arbeidsongeval vier of meer dagen ziekteverzuim gehad. Dat aantal lag hoger dan de voorgaande jaren.
19x Eigenaar kinderopvang SmallSteps verkocht20/07 12u15 - Nu.nl Economie: Kinderopvangorganisatie KidsFoundation wisselt opnieuw van eigenaar. De Amerikaanse investeringsmaatschappij H.I.G. Capital heeft het bedrijf verkocht aan het Canadese Ortex.
19x Arenal van profvoetballer Tom De Sutter kan eindelijk uit de startblokken schieten20/07 04u00 - Gazet van Antwerpen: Economie: In de gebouwen van Huyghebaert in Mechelen-Zuid opent morgen, zaterdag 21 juli, padelclub en trampolinepark Arenal. De padelclub, die uitgebaat wordt door voetballer Tom De Sutter, was eerder gevestigd aan de Koningin Astridlaan.
19x Niemand ruilt zijn car voor cash 20/07 01u51 - Netto: Lees meer >
19x IMF: 'Nederland zwaar getroffen bij harde Brexit'20/07 01u30 - Nu.nl Economie: Uit een berekening van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) blijkt dat Nederland een van de landen is die het hardst zal worden getroffen bij een harde Brexit.
18x Cloud bezorgt Microsoft miljarden winst20/07 01u30 - VRT NWS: Economie: Microsoft heeft afgelopen kwartaal kunnen profiteren van een grotere vraag naar onder meer geheugenopslag via het internet. Clouddiensten, software die via internet wordt geleverd, en softwarepakket Office gaven zowel de omzet als de winst van het technologieconcern een boost.
17x Oostenrijkers maken kennis met bubbelballen20/07 04u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Een delegatie uit het Oostenrijkse Güssing is deze week te gast in Nijlen. “Sinds 1996 bezoeken de Güssingnaren om de twee jaar Nijlen en andersom. Deze keer mogen we 69 gasten verwelkomen waarvan 26 voor de eerste keer. Niet alleen de Stadtkapelle uit Güssing is er, ook de volksdansgroep is hier, net als vijf mensen van het stadsbestuur. Donderdag hebben ze bubbbelbal gespeeld aan de academie”, zegt Marc Engelen van het organiserende comité. Naar verluidt zit de sfeer er goed in. “De dagen zijn hier lang en de nachten kort”, klinkt het in de groep.
17x Rechter New York verwerpt klimaatzaak tegen vijf grote oliebedrijven20/07 00u45 - Nu.nl Economie: Een Amerikaanse rechter heeft de zaak die New York begin dit jaar aanspande tegen Shell en vier andere oliegiganten verworpen. De Amerikaanse stad miljarden dollars van de vijf bedrijven vanwege hun bijdrage aan klimaatverandering.
16x ShipTo: Carrefour levert uw bestelling binnen de 90 minuten aan huis20/07 15u45 - Express.be: Supermarktketen Carrefour lanceert deze week een nieuwe dienst: ShipTo. Klanten kunnen goederen bestellen en die worden ten laatste 90 minuten later per elektrische fiets aan huis of op een andere aangeduide locatie geleverd. De dienst heeft slechts één beperking: de levering van minimum 35 euro kan enkel worden verzekerd binnen een radius van 4 kilometer van de deelnemende supermarkten van Carrefour.
16x Spaanse regering legt Ryanair minimumdienstverlening op tijdens staking van 25 en 26 juli20/07 14u45 - Trends.be: De Spaanse regering legt lagekostenmaatschappij Ryanair een minimumdienstverlening op tijdens de staking van het boorpersoneel op 25 en 26 juli.

Statistieken

Artikels:
33739
Gelezen:
27901
Aantal lezers nu:
51


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven