maandag 21 januari 2019, week 04


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 15u00
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
21/01 15u00  'ASML haalt eigen prognoses' AMSTERDAM (AFN) - De vierdekwartaalcijfers van ASML komen naar verwachting in lijn uit met de prognoses die het bedrijf zelf eerder uitsprak. Dat is althans de gemiddelde verwachting van analisten. De aandacht zal met name uitgaan naar de vooruitzichten van de chipmachinefabrikant voor dit jaar.
21/01 14u45  Wall Street dicht om Martin Luther King Day NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York blijven maandag gesloten in verband met de viering van Martin Luther King Day. De rest van de week wordt op Wall Street wel gehandeld.
21/01 14u30  IMF flink negatiever over Duitse economie WASHINGTON (AFN) - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft zijn groeiverwachting voor de Duitse economie flink verlaagd. Volgens de denktank uit Washington kampen de Duitsers onder meer met tegenwind van de wereldwijde handelsspanningen waardoor de export van het land onder druk is komen te staan.
21/01 13u30  'Waterschaarste kan ook banken raken' AMSTERDAM (AFN) - Waterschaarste, een tekort aan grondstoffen en mensenrechtencontroverses kunnen de financiële sector komende decennia veel geld kosten. Daarvoor waarschuwt De Nederlandsche Bank (DNB), die vindt dat banken, verzekeraars en pensioenfondsen dit soort risico's beter moeten opnemen in hun duurzaamheidsbeleid.
21/01 13u30  'LSE bekijkt overnamebod op Oslo Børs' LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Beursbedrijf London Stock Exchange (LSE) is van plan zich te mengen in de overnamestrijd rond Oslo Børs, de Noorse beursuitbater waarop Euronext onlangs een bod lanceerde. Volgens ingewijden tegen de Britse krant Evening Standard heeft LSE een bank ingehuurd om een bod voor te bereiden.
21/01 12u15  Staat haalt 2,3 miljard euro op DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heeft een kleine 2,3 miljard euro opgehaald met de heropening van twee kortlopende leningen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend.
21/01 12u00  Beurzen wachten op brexitplan May AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten maandag een wisselend beeld zien. Beleggers verwerkten de groeicijfers van de Chinese economie en hielden vooral de ontwikkelingen rond de brexit in de gaten. De markt moet het verder stellen zonder richting van Wall Street, dat gesloten blijft vanwege Martin Luther King Day.
21/01 11u45  Tesla Model 3 mag weg op in Europa PALO ALTO (AFN/BLOOMBERG) - Tesla mag zijn Model 3 in Europa gaan leveren. Het instapmodel van de Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's heeft een typegoedkeuring van de Nederlandse Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) gekregen, laat Tesla weten. Daardoor mag de auto in heel de Europese Unie de weg op.
21/01 11u30  'Forse daling Chinese investeringen Nederland' AMSTERDAM (AFN) - De Chinese investeringen in Nederland zijn in 2018 sterk afgenomen. De investeringen door Chinese partijen in Nederlandse bedrijven of andere bezittingen bedroegen vorig jaar 0,9 miljard dollar, tegen ruim 3,7 miljard dollar in 2017. Dat blijkt uit een rapport van advocatenkantoor Baker McKenzie en onderzoeksinstituut Rhodium Group.
21/01 11u00  BAM krijgt opdrachten in Glasgow BUNNIK (AFN) - BAM Construction gaat aan de slag met twee opdrachten op zorggebied in de Schotse stad Glasgow. De Britse dochter van bouwer BAM bouwt een nieuw zorgcentrum ter waarde van 19 miljoen pond en een gebouw op een centrum voor geestelijke gezondheidszorg voor 8,5 miljoen pond.
21/01 10u30  Airbus krijgt order voor 65 vliegtuigen TOULOUSE (AFN/BLOOMBERG) - Vliegtuigleasebedrijf SMBC heeft 65 toestellen besteld bij Airbus. De Europese vliegtuigbouwer gaat vijftig toestellen van het type A320neo leveren aan het Japanse bedrijf en vijftien stuks van het type A321neo.
21/01 10u00  Davy verhoogt advies Air France-KLM AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De winsten van de Europese luchtvaartmaatschappijen kunnen de komende tijd omhoog nu de groei van de capaciteit vermindert en de brandstofprijzen wat lager zijn. Dat zeggen analisten van Davy die hun advies op Air France-KLM verhogen naar outperform van neutral.
21/01 10u00  Wisselkoersen ondermijnen groei Henkel DUSSELDORF (AFN) - Het Duitse Henkel heeft in 2018 veel last gehad van negatieve wisselkoerseffecten. Het moederbedrijf van Schwarzkopf, Persil en Pritt zag de omzet daardoor dalen naar 19,9 miljard euro, van 20 miljard euro in 2017. Dat meldde Henkel op basis van voorlopige cijfers.
21/01 10u00  Afwachtende beurshandel op Damrak AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam bleef maandag dicht bij huis. Ook de andere Europese beurzen lieten weinig beweging zien. Beleggers verwerkten de groeicijfers van de Chinese economie en hielden vooral de ontwikkelingen rond de brexit en de bedrijfsresultaten in de gaten. De markt moet het verder stellen zonder richting van Wall Street, dat gesloten blijft vanwege Martin Luther King Day.
21/01 09u30  'May overweegt wijziging Goedevrijdagakkoord' LONDEN (AFN/RTR) - De Britse premier Theresa May overweegt om het Goedevrijdagakkoord met Ierland te wijzigen om zo de impasse rond de brexit open te breken. Volgens The Telegraph wil May op deze manier haar 'plan B' door het Britse Lagerhuis loodsen. De premier zou maandag een alternatief voor haar weggestemde brexitdeal aan de parlementsleden moeten voorleggen.
Laatste update: vandaag om 15u00
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
21/01 15u00  Banca Problema raakt niet opgelost: komt er een nieuwe bankencrisis? De Europese Centrale Bank heeft de Italiaanse Banca Carige onder voorlopig bewind geplaatst. Tien jaar na de financiële crisis zitten sommige Europese financiële instellingen nog altijd in de problemen. Gelukkig hoeven we ons over de Belgische banken weinig zorgen te maken.
21/01 14u30  Ryanair grijpt in na winstwaarschuwing: mogelijk vliegroutes schrappen en minder personeel aanwerven Lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair kondigt maatregelen aan, nadat het af te rekenen krijgt met een tweede winstwaarschuwing in vier maanden tijd.
21/01 14u15  Problemen bij Bpost: informaticasysteem raakt niet opgestart Alle kantoren van Bpost kampen sinds maandagochtend met technische problemen. Het informaticasysteem Poststation raakt niet opgestart.
21/01 12u00  Overheidsschuld eurozone daalt licht De schuldenberg van de landen van de eurozone is in het derde kwartaal van vorig jaar wat minder hoog in vergelijking met een kwartaal eerder, blijkt uit cijfers van het Europees statisteikbureau Eurostat.
21/01 10u45  Zeven op de tien Belgen gebruiken wagen om naar het werk te gaan De Belg blijft verknocht aan zijn auto. Dat blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau Indiville bij 1.007 Belgen in opdracht van auto- en tweewielerfederatie Febiac, naar aanleiding van het 97ste Autosalon.
21/01 10u30  KBC koopt voor 1,4 miljard euro schulden terug Bank-verzekeraar KBC krijgt van de Europese Centrale Bank (ECB) de toestemming om op 19 maart 1,4 miljard euro schuldeffecten terug te kopen. Dat meldt de bank maandagmorgen.
21/01 08u00  Oxfam stelt onrechtvaardig belastingbeleid aan de kaak De rijken worden nog steeds rijker, de armen armer. Dat blijkt uit een rapport over economische ongelijkheid van Oxfam, dat aan de vooravond van het Wereld Economisch Forum in het Zwitserse Davos oproept tot eerlijke belastingen.
20/01 15u45  Drugs op het werk worden een probleem In de bedrijfswereld wordt veel naar drugs, medicijnen en alcohol gegrepen. De grens tussen de privé- en de werksfeer kan erg vaag zijn. Er zijn verschillende oorzaken voor het gebruik en de problemen worden vaak ad hoc opgelost.
19/01 16u15  Julien De Wilde stopt binnenkort als voorzitter van Agfa-Gevaert: 'Agfa wordt geen bad bank' Voor Julien De Wilde (75), de voormalige CEO van Bekaert en Alcatel-Bell, nadert het professionele einde met rasse schreden. Over enkele maanden stopt hij als voorzitter van Agfa-Gevaert, net nu de beeldvormingsgroep wordt opgesplitst.
19/01 10u45  Algoritmes verdringen menselijke beslissingen op de beurzen De luwte op de financiële markten ebt weg en beleggers zien steeds meer beursschokken. Zit de groei van de algoritmisch gedreven beurshandel daar voor iets tussen?
19/01 05u30  Vaak maandenlange wachttijd voor schuldbemiddelaars van OCMW Wie met schulden zit en een schuldbemiddelaar van het OCMW wil, moet daar soms lang op wachten.
18/01 17u15  Audi wil dit jaar 2500 e-trons verkopen in België De Duitse premiummerken Audi, BMW en Mercedes lieten vorig jaar van hun pluimen op de Belgische markt. Maar ze verwachten dit jaar weer groei. En vooral: het langverwachte offensief tegen Tesla krijgt volop vaart. 'Wij mikken op een verkoop van 2500 Audi's e-tron in België', zegt Denis Gorteman, de CEO van D'Ieteren Auto, de invoerder van Audi in België.
18/01 16u30  Volvo Car Gent verdubbelt productiecapaciteit voor succesmodel XC40 De verkoop van de Volvo XC40, de SUV die Volvo Car Gent bouwt, loopt als een trein. De fabriek kan de vraag amper volgen, en verdubbelt daarom de productiecapaciteit. 'Mijn eerste indruk van Gent is heel positief', zegt de nieuwe fabrieksdirecteur Stefan Fesser in zijn eerste interview.
18/01 14u45  Electrabel vreest dat we het de volgende winter met drie kernreactoren minder zullen moeten stellen Energieleverancier Engie Electrabel vreest dat België het tijdens de winter van 2019-2020 met drie kernreactoren minder zal moeten stellen. Dat meldt het bedrijf in een brief aan ontslagnemend minister van Energie Marie Christine Marghem.
18/01 14u30  ING zet mes in bonussen medewerkers na witwasschandaal ING trof vorig jaar een megaschikking van 775 miljoen euro met het Openbaar Ministerie na een witwasschandaal. Als gevolg daarvan zal de bonuspot 'aanzienlijk kleiner' zijn dan voor 2017. Dat bevestigt een woordvoerder van de Nederlandse bank aan Het Financieele Dagblad.
Laatste update: vandaag om 15u00
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 14u37
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
21/01 15u00  'ASML haalt eigen prognoses' AMSTERDAM (AFN) - De vierdekwartaalcijfers van ASML komen naar verwachting in lijn uit met de prognoses die het bedrijf zelf eerder uitsprak. Dat is althans de gemiddelde verwachting van analisten. De aandacht zal met name uitgaan naar de vooruitzichten van de chipmachinefabrikant voor dit jaar.
21/01 14u45  Wall Street dicht om Martin Luther King Day NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York blijven maandag gesloten in verband met de viering van Martin Luther King Day. De rest van de week wordt op Wall Street wel gehandeld.
21/01 14u30  IMF flink negatiever over Duitse economie WASHINGTON (AFN) - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft zijn groeiverwachting voor de Duitse economie flink verlaagd. Volgens de denktank uit Washington kampen de Duitsers onder meer met tegenwind van de wereldwijde handelsspanningen waardoor de export van het land onder druk is komen te staan.
21/01 13u30  'Waterschaarste kan ook banken raken' AMSTERDAM (AFN) - Waterschaarste, een tekort aan grondstoffen en mensenrechtencontroverses kunnen de financiële sector komende decennia veel geld kosten. Daarvoor waarschuwt De Nederlandsche Bank (DNB), die vindt dat banken, verzekeraars en pensioenfondsen dit soort risico's beter moeten opnemen in hun duurzaamheidsbeleid.
21/01 13u15  'LSE bekijkt overnamebod op Oslo Børs' LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Beursbedrijf London Stock Exchange (LSE) is van plan zich te mengen in de overnamestrijd rond Oslo Børs, de Noorse beursuitbater waarop Euronext onlangs een bod lanceerde. Volgens ingewijden tegen de Britse krant Evening Standard heeft LSE een bank ingehuurd om een bod voor te bereiden.
21/01 12u15  Staat haalt 2,3 miljard euro op DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heeft een kleine 2,3 miljard euro opgehaald met de heropening van twee kortlopende leningen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend.
21/01 12u00  Beurzen wachten op brexitplan May AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten maandag een wisselend beeld zien. Beleggers verwerkten de groeicijfers van de Chinese economie en hielden vooral de ontwikkelingen rond de brexit in de gaten. De markt moet het verder stellen zonder richting van Wall Street, dat gesloten blijft vanwege Martin Luther King Day.
21/01 11u45  Tesla Model 3 mag weg op in Europa PALO ALTO (AFN/BLOOMBERG) - Tesla mag zijn Model 3 in Europa gaan leveren. Het instapmodel van de Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's heeft een typegoedkeuring van de Nederlandse Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) gekregen, laat Tesla weten. Daardoor mag de auto in heel de Europese Unie de weg op.
21/01 11u30  'Forse daling Chinese investeringen Nederland' AMSTERDAM (AFN) - De Chinese investeringen in Nederland zijn in 2018 sterk afgenomen. De investeringen door Chinese partijen in Nederlandse bedrijven of andere bezittingen bedroegen vorig jaar 0,9 miljard dollar, tegen ruim 3,7 miljard dollar in 2017. Dat blijkt uit een rapport van advocatenkantoor Baker McKenzie en onderzoeksinstituut Rhodium Group.
21/01 11u00  BAM krijgt opdrachten in Glasgow BUNNIK (AFN) - BAM Construction gaat aan de slag met twee opdrachten op zorggebied in de Schotse stad Glasgow. De Britse dochter van bouwer BAM bouwt een nieuw zorgcentrum ter waarde van 19 miljoen pond en een gebouw op een centrum voor geestelijke gezondheidszorg voor 8,5 miljoen pond.
21/01 10u30  Airbus krijgt order voor 65 vliegtuigen TOULOUSE (AFN/BLOOMBERG) - Vliegtuigleasebedrijf SMBC heeft 65 toestellen besteld bij Airbus. De Europese vliegtuigbouwer gaat vijftig toestellen van het type A320neo leveren aan het Japanse bedrijf en vijftien stuks van het type A321neo.
21/01 10u00  Davy verhoogt advies Air France-KLM AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De winsten van de Europese luchtvaartmaatschappijen kunnen de komende tijd omhoog nu de groei van de capaciteit vermindert en de brandstofprijzen wat lager zijn. Dat zeggen analisten van Davy die hun advies op Air France-KLM verhogen naar outperform van neutral.
21/01 10u00  Wisselkoersen ondermijnen groei Henkel DUSSELDORF (AFN) - Het Duitse Henkel heeft in 2018 veel last gehad van negatieve wisselkoerseffecten. Het moederbedrijf van Schwarzkopf, Persil en Pritt zag de omzet daardoor dalen naar 19,9 miljard euro, van 20 miljard euro in 2017. Dat meldde Henkel op basis van voorlopige cijfers.
21/01 10u00  Afwachtende beurshandel op Damrak AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam bleef maandag dicht bij huis. Ook de andere Europese beurzen lieten weinig beweging zien. Beleggers verwerkten de groeicijfers van de Chinese economie en hielden vooral de ontwikkelingen rond de brexit en de bedrijfsresultaten in de gaten. De markt moet het verder stellen zonder richting van Wall Street, dat gesloten blijft vanwege Martin Luther King Day.
21/01 09u30  'May overweegt wijziging Goedevrijdagakkoord' LONDEN (AFN/RTR) - De Britse premier Theresa May overweegt om het Goedevrijdagakkoord met Ierland te wijzigen om zo de impasse rond de brexit open te breken. Volgens The Telegraph wil May op deze manier haar 'plan B' door het Britse Lagerhuis loodsen. De premier zou maandag een alternatief voor haar weggestemde brexitdeal aan de parlementsleden moeten voorleggen.
Laatste update: vandaag om 15u00
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
21/01 13u30  Hoe (on)verantwoord is Waze? "De navigatie-app is fantastisch, maar onethisch" Lees meer >
21/01 11u00  "Farmasector brengt oude medicijnen onder nieuwe naam op de markt met veel hogere prijs" Zeven geneesmiddelen hebben de Belgische sociale zekerheid de voorbije jaren 120 miljoen euro gekost, terwijl ze voor 10 miljoen euro gemaakt hadden kunnen worden door apothekers. Dat blijkt uit een onderzoek van de krant Het Laatste Nieuws. De Apothekersbond APB en de Christelijke Mutualiteit vragen daarom meer overheidssteun voor zelfbereide geneesmiddelen.
21/01 08u45  "Farma profiteert van sociale zekerheid" Zeven geneesmiddelen hebben de Belgische sociale zekerheid de voorbije jaren 120 miljoen euro gekost, terwijl ze voor 10 miljoen euro gemaakt hadden kunnen worden door apothekers. Dat blijkt uit een onderzoek van de krant Het Laatste Nieuws. De Apothekersbond APB en de Christelijke Mutualiteit vragen daarom meer overheidssteun voor zelfbereide geneesmiddelen.
20/01 00u00  De markt Herbekijk hier 'De markt' van zaterdag 19 januari.
19/01 09u00  Wegenwachters opnieuw naar schoolbanken door nieuwe auto's Lees meer >
19/01 07u45  Broze beurzen en povere rente: wat kunt u nog aanvangen met uw spaarcenten? Lees meer >
18/01 23u45  Luchthaven Oostende krijgt toch nieuwe milieuvergunning Lees meer >
18/01 20u30  Duitsland wil voortrekkersrol spelen in dossier IJzeren Rijn Er zit beweging in het oude dossier van de IJzeren Rijn. Dat is de spoorverbinding tussen de haven van Antwerpen en het Duitse Ruhrgebied, die ook via Noord-Limburg zal lopen. Duitsland is nu bereid om een voortrekkersrol op te nemen. De Duitse verkeersminister zei dat bij een overleg met Vlaams minister van mobiliteit Ben Weyts (N-VA).
18/01 17u15  60 miljoen euro voor nieuwe blikjesfabriek in Genk Op de terreinen tegenover de oude Fordfabrieken komt er een nieuwe vestiging van verpakkingsproducent CPMC. Die is gespecialiseerd in blikjes voor drank en voeding. Het gaat om een investering van 60 miljoen euro.
18/01 17u15  Tesla schrapt zeven procent van de banen Autoconstructeur Tesla gaat zeven procent van de banen schrappen. Dat heeft het bedrijf aangekondigd in een interne memo die ook op de blogsite verscheen. Volgens CEO Elon Musk heeft de Amerikaanse producent van elektrische wagens het 'uitdagendste jaar' in zijn geschiedenis achter de rug. Er werken bij het concern ongeveer 45.000 mensen.
18/01 17u15  Vlaamse wapenexport naar landen buiten EU sterk gedaald in 2018 Vlaanderen heeft het afgelopen jaar voor meer dan 28,2 miljoen euro wapens uitgevoerd naar landen buiten de Europese Unie. Dat is ruim de helft minder dan in het recordjaar 2017. Dat blijkt uit maandverslagen van de dienst Controle Strategische Goederen van het Departement Buitenlandse Zaken. In die 28,2 miljoen zit ook voor ruim 2 miljoen uitvoer naar het Midden-Oosten.
17/01 19u00  Vakbond vreest voor verdwijnen van nog eens 1.500 banen bij externe callcenters van Proximus De socialistische bediendenbond BBTK vreest dat er ook 1.500 jobs verloren zullen gaan bij de externe callcenters die nu in ons land voor Proximus werken. Eerder kondigde de telecomgroep aan dat er 1.900 eigen mensen moeten afvloeien wegens een herstructurering van het bedrijf.
17/01 12u15  Waals staalbedrijf NLMK Clabecq ontslaat de helft van haar personeel Lees meer >
17/01 07u45  Waarom de salariswagen wel moet verdwijnen Lees meer >
16/01 21u30  Lonen mogen komende twee jaar maximaal 0,8 procent stijgen Lees meer >
Laatste update: vandaag om 13u30
Lees meer van VRT NWS: Economie >

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
21/01 15u00  'ASML haalt eigen prognoses' De vierdekwartaalcijfers van ASML komen naar verwachting in lijn uit met de prognoses die het bedrijf zelf eerder uitsprak. Dat is althans de gemiddelde verwachting van analisten. De aandacht zal met name uitgaan naar de vooruitzichten van de chipmachinefabrikant voor dit jaar.
21/01 14u45  Wall Street dicht om Martin Luther King Day De aandelenbeurzen in New York blijven maandag gesloten in verband met de viering van Martin Luther King Day. De rest van de week wordt op Wall Street wel gehandeld.
21/01 14u30  IMF flink negatiever over Duitse economie Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft zijn groeiverwachting voor de Duitse economie flink verlaagd. Volgens de denktank uit Washington kampen de Duitsers onder meer met tegenwind van de wereldwijde handelsspanningen waardoor de export van het land onder druk is komen te staan.
21/01 14u15  ’Wereldeconomie groeit trager’ De wereldeconomie raakt zijn vaart steeds meer kwijt. Vooral in Europa gaat de groei steeds sneller omlaag. Dat ligt voor een deel aan het verslechterende handelsklimaat, maar ook aan financiële markten, waar het sentiment verslechtert.
21/01 14u15  DNB: financiële sector loopt verduurzamingsrisico’s De grote Nederlandse banken, pensioenfondsen en verzekeraars hebben samen €4,3 biljoen aan investeringen en leningen uitstaan in sectoren die geraakt kunnen worden door verduurzaming en klimaatverandering.
21/01 14u00  Huizenbezitters in Londen lijden onder Brexit De vraagprijzen voor huizen in Londen zijn gedaald naar het laagste niveau sinds medio 2015. Veel potentiële kopers blijven aan de zijlijn vanwege onzekerheid over de Brexit.
21/01 13u45  Nederlanders massaal op zoek naar schaatsen Het is weer koud, dus de schaatsen kunnen uit het vet! Of uit de winkel, want we zijn massaal op zoek naar nieuwe ijzers. Bij schaatsfabriek Viking in Almere staat de telefoon roodgloeiend en ook via internet komen er van de winkels veel bestellingen binnen.
21/01 13u30  'Waterschaarste kan ook banken raken' Waterschaarste, een tekort aan grondstoffen en mensenrechtencontroverses kunnen de financiële sector komende decennia veel geld kosten. Daarvoor waarschuwt De Nederlandsche Bank (DNB), die vindt dat banken, verzekeraars en pensioenfondsen dit soort risico's beter moeten opnemen in hun duurzaamheidsbeleid.
21/01 13u15  'LSE bekijkt overnamebod op Oslo Børs' Beursbedrijf London Stock Exchange (LSE) is van plan zich te mengen in de overnamestrijd rond Oslo Børs, de Noorse beursuitbater waarop Euronext onlangs een bod lanceerde. Volgens ingewijden tegen de Britse krant Evening Standard heeft LSE een bank ingehuurd om een bod voor te bereiden.
21/01 13u15  Risico verduurzaming €4,3 biljoen voor financiële sector De grote Nederlandse banken, pensioenfondsen en verzekeraars hebben samen €4,3 biljoen aan investeringen en leningen uitstaan in sectoren die geraakt kunnen worden door verduurzaming en klimaatverandering.
21/01 13u00  Beurs: KLM uitblinker op Damrak De AEX-index op het Damrak koerste maandag licht hoger na de prachtige winst van vrijdag. Heineken en uitzender Randstad zaten vooraan bij de hoofdfondsen. Air France KLM is de grootste stijger.
21/01 12u45  ’Autoreuzen Daimler en BMW gaan samen’ Duitse autobouwers BMW en Daimler-Benz zijn in verregaande onderhandelingen over samenwerking. Ze willen hun technologie en investeringen gaan delen om kosten te beperken.
21/01 12u30  Staat verdient goed aan twee uitgiftes De Nederlandse staat heeft een kleine 2,3 miljard euro opgehaald met de heropening van twee kortlopende leningen. De investeerders betalen hierover een rente van 0,6 procent op jaarbasis.
21/01 12u15  ’Energierekening gemiddeld 290 euro omhoog’ Aan gas en stroom zijn Nederlanders dit jaar gemiddeld €290 meer kwijt dan vorig jaar. Dit komt door hogere belastingen op energie, en doordat energieleveranciers meer rekenen voor de levering. Dat becijfert de Consumentenbond.
21/01 12u15  Staat haalt 2,3 miljard euro op De Nederlandse staat heeft een kleine 2,3 miljard euro opgehaald met de heropening van twee kortlopende leningen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend.
Laatste update: vandaag om 15u00
Lees meer van De Financiële Telegraaf >

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 14u06
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
21/01 11u30  Zo is het om te werken in het bol.com- distributiecentrum Lees meer >
21/01 11u15  Zo is het om te werken in het distributiecentrum van bol.com Lees meer >
21/01 00u00  Deze kranenbouwer wil groeien en wendt zich tot opa, oma en vrouwen Mede dankzij de eerste hybride hijskraan ter wereld beleeft Spierings Mobile Cranes een groeispurt. Bij de zoektocht naar vakkrachten schrikt het familiebedrijf uit Oss niet terug voor onalledaagse methoden.16 
20/01 22u00  Heerlense apotheek die vanuit een achterkamertje de Duitse markt verovert Met een paar pc’s in de achterkamer van een Kerkraadse apotheek veroverde DocMorris de Duitse medicijnenmarkt. Nu is de rest van Europa aan de beurt.
20/01 22u00  Kan er geen ja/ja-sticker komen voor als je wél telefoonspam op prijs stelt? De huistelefoon ging. Voor jongere lezers: dat is een telefoon die het alleen in je eigen huis doet. Wat het voordeel daarvan is en waarom ik zo’n ding heb? Geen idee eigenlijk. Aan de andere kant van de lijn klonk een opgewekte jonge vrouwenstem: ‘Bent u meneer T.G van de Keuken?’ ‘Ja.’ Ik voelde meteen nattigheid. ‘Dan mag ik u een heel mooie aanbieding doen!’ De dame leek zelf behoorlijk onder de indruk van het geweldige buitenkansje dat zij mij zomaar kon bieden. Ze wilde mij een abonnement voor een krant verkopen: ‘En het is geheel vrijblijvend hè? Als u er na vier weken toch niet mee wilt doorgaan, dan kunt u er zonder verplichtingen vanaf.’ ‘Ik heb eigenlijk geen belangstelling.’ Ik probeerde het enthousiasme van mijn gesprekspartner in de kiem te smoren, maar liet net genoeg aarzeling in mijn stem doorklinken – dat ‘eigenlijk’ was natuurlijk een beginnersfout – om haar de kans te bieden door te gaan met haar wervingsgesprek. Je wilt ook een zekere elementaire beleefdheid in acht nemen. Die arme telemarketeers zitten de hele dag in een klein hokje mensen te bellen die daar niet op zitten te wachten, worden waarschijnlijk voortdurend afgesnauwd, terwijl hun bazen hen beoordelen op de hoeveelheid nieuwe klanten die ze binnenhalen. Door een vlaag van empathie was ik net iets minder scherp dan nodig was om dit gesprek vroegtijdig te beëindigen.
19/01 19u00  Vruchtbare grond voor datacenters: familiebedrijf ziet techgiganten naar de polder komen Van aardappelhandelaren werden de Hiemstra’s grondverzamelaars. Hoe werd hun Agriport A7 een gewilde plek voor megakassen en de datacenters van Microsoft en Google?
19/01 00u00  Nederland is echt niet het braafste jongetje van de klas. Qua uitstoot zijn we een land van smeerkezen Nederland doet al meer dan genoeg voor het klimaat, heet het vaak. Uit cijfers blijkt echter dat de inspanningen in veel opzichten mager zijn. Zo zijn we een van de grootste uitstoters van broeikasgas in Europa. Hoe braaf is Nederland in klimaatzaken?
18/01 20u30  UPS-baas Abney werkt aan miljardenclaim bij Europese commissie, zondeblok Almunia is al verdwenen Het moet een lekker gevoel voor een topman van een Amerikaans bedrijf zijn om te kunnen cashen in Brussel. En dat geldt zeker voor David Abney (62), die in 1974 als distributiemedewerker op een depot van UPS (United Parcel Services) begon en opklom tot ceo van een multinational met 500 vliegtuigen, 120 duizend voertuigen en bijna een half miljoen werknemers in 219 landen.
18/01 20u00  De kwaliteit van het onderwijs moet omhoog, maar hoe? ‘Om tot snelle verbetering in het onderwijs te komen is een breed en am­bitieus actieplan nodig.’ Dit schrijft de hoogste ambtenaar van – nee, niet het ministerie van Onderwijs, maar van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat – in zijn nieuwjaarsartikel in het economenvakblad ESB.
18/01 18u45  Nieuwe Audi-topman: ‘Angst voor Tesla? Voor geen centimeter’ De Rotterdammer Bram Schot is sinds 1 januari bestuursvoorzitter van Audi: de eerste niet-Duitser die aan het roer staat van de autogigant. Hij moet het concern de nieuwe tijd in leiden, ver weg van Dieselgate. De Volkskrant spreekt hem als eerste.
18/01 00u00  Beginnende belegger niet bang voor wat tegenslag Het afgelopen jaar begonnen zo’n 150 duizend particulieren met beleggen. Het was ook voor het eerst sinds 2011 dat aandelenbeleggers op Nieuwjaar zagen dat ze armer waren geworden. De nieuwkomers lijken vooralsnog niet afgeschrikt.
17/01 23u15  Wat blijft er over van onze erfenis? Wij zijn een echtpaar van boven de 80 met allebei een inkomen van ruim 2.500 euro per maand. Krijgen onze kleinkinderen wel onze erfenis als wij in het verzorgingshuis belanden?
17/01 22u30  Waarom gaat het Brexittheater nooit vervelen? Een van de grote misverstanden van het hele Brexitproces is dat iedereen er nu wel een keer zijn buik vol van heeft. Na tweeënhalf jaar van debat en drie Winkler Prins-encyclopedieën met artikelen zou het beginnen te vervelen. Het woord Brexit-bore Brexit verveeld is al aan het Brexit-woordenboek toegevoegd.
17/01 22u15  Hitlers president van de Rijksbank zag het niet zo slecht, stelt promovendus Arie van der Hek De Europese centrale banken kunnen een voorbeeld nemen aan Hitlers rijksbankpresident Hjalmar Schacht, stelt Arie van der Hek. De kersverse Erasmus-promovendus en voormalig PvdA-coryfee onderzocht de monetaire opvattingen van de controversiële Duitse bankman tussen twee wereldoorlogen.
17/01 00u00  Colauto brengt glamour terug, Williamson dweilt met de kraan open Hij heeft niet alleen zijn naam mee voor een warenhuisdirecteur die zich in het luxere segment profileert. Bijenkorf-topman Giovanni Colauto weet ook van wanten. Voor het vijfde jaar op rij is de omzet gestegen.
Laatste update: vandaag om 11u30
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
21/01 15u00  Antwerpse zaalvoetballer slaat man open kaakbeenbreuk: “Het was een misverstand” 24-jarige Antwerpenaar moest zich maandag voor de correctionele rechtbank in Tongeren verantwoorden voor een vechtpartij na een zaalvoetbalwedstijd in Maasmechelen op 23 januari 2015. Hij sloeg een man een open kaakbeenbreuk waardoor het slachtoffer geopereerd moest worden. De Antwerpenaar riskeert een werkstraf van tachtig uren.
21/01 15u00  Geweldig nieuws: Cercle Brugge-doelman Miguel Vandamme officieel genezen van leukemie Miguel Vandamme, doelman bij Cercle Brugge, is officieel genezen verklaard van leukemie. Dat hebben de West-Vlamingen maandag op Twitter gemeld.
21/01 14u45  Thierry Van Cleemput duikt één dag na ontslag als trainer van David Goffin plots op bij Simona Halep: “Geen zin om uitleg te geven” De Roemeense Simona Halep, het nummer 1 van de wereld, moest maandag in de vierde ronde van de Australian Open haar meerdere erkennen in de Amerikaanse Serena Williams (WTA 16) in drie sets (6-1, 4-6 en 6-4). Een aandachtig toeschouwer in de Rod Laver Arena was Thierry Van Cleemput. Een dag nadat zijn samenwerking met David Goffin werd stopgezet, volgde hij het duel vlak bij de box van Halep. De tenniscoach bleef nadien mysterieus over zijn aanwezigheid.
21/01 14u45  Officieel: Kathleen Van Brempt trekt opnieuw Europese lijst voor sp.a Europees Parlementslid Kathleen Van Brempt trekt op 26 mei de Europese lijst voor de Vlaamse socialisten. Dat is maandag beslist op het partijbureau.
21/01 14u45  Bij Dior komen de modellen letterlijk van de band gerold Kim Jones volgde in 2018 Kris Van Assche op aan het hoofd van Dior Men en presenteerde in Parijs zijn derde collectie voor het Franse modehuis. Hij liet zijn modellen dit keer op een lopende band zijn creaties tonen.
21/01 14u45  Aannemer gaat van start met afbraak na grote brand De afbraakwerken van de uitgebrande panden op de hoek van de Legrellestraat en de Markt is maandag gestart. De werkzaamheden zullen ongeveer nog tot eind deze maand duren.
21/01 14u15  Victoria Beckham is de roddels over haar huwelijk beu Victoria Beckham (44) heeft in een interview met The Guardian een boekje opengedaan over haar huwelijk. In juli is ze 20 jaar getrouwd met David, maar geruchten over ontrouw en strubbelingen blijven hun relatie achtervolgen. 'Het is frustrerend', zegt ze.
21/01 14u00  Kei Nishikori knokt zich voorbij Spanjaard naar kwartfinales na marathonwedstrijd en supertiebreak De Japanner Kei Nishikori (ATP 9) heeft zich maandag na een knappe remonte geplaatst voor de kwartfinales van de Australian Open. In de beslissende set kwam het tot een ‘supertiebreak’.
21/01 14u00  Niel heeft hoogste percentage zittenblijvers van provincie, Kempense scholen scoren het best Het aantal zittenblijvers in het middelbaar onderwijs verschilt sterk van gemeente tot gemeente. In Niel doet ruim 12% van de leerlingen hun jaar over. In Hove is dat welgeteld 0,7%. Ook opvallend: wie in november of december geboren is, maakt veel meer kans om te blijven zitten in het eerste leerjaar van de lagere school.
21/01 13u45  Glen De Boeck gelooft nog in redding Lokeren, Roger Lambrecht heeft geen spijt van vertrek Tom De Sutter Lokeren zet zijn geld op Glen De Boeck om degradatie te voorkomen. “Ik zie dit als een leuke uitdaging. De situatie is moeilijk maar daarom niet onmogelijk”, zegt De Boeck, eerder dit seizoen ontslagen bij KV Kortrijk.
21/01 13u30  Zwembad Stadspark sluit na inbraak Dieven zijn in de nacht van zondag op maandag binnengedrongen in het zwembad Stadspark in Turnhout. Er is vooral materiële schade waardoor het zwembad de hele dag de deuren niet kan openen.
21/01 13u30  Michael Freilich is wit konijn op Antwerpse Kamerlijst N-VA en zet in op thema’s migratie, terreur en extremisme Michael Freilich zal de vijfde plaats bekleden op de Antwerpse Kamerlijst van de N-VA voor de verkiezingen van 26 mei. Dat werd maandagmiddag bekendgemaakt op een persconferentie van N-VA. Op de persconferentie zei Freilich zich vooral de thema’s migratie, terreur en extremisme aan te trekken. De lijst wordt getrokken door Jan Jambon en geduwd door Peter De Roover.
21/01 13u15  COMMENTAAR. Wie op het WK nummer zeven of acht is, is minder van tel dan hoe nummer één en twee zullen rijden Bondscoach Sven Vanthourenhout heeft vanmiddag zijn WK-selectie bekendgemaakt. Onder voorbehoud want de West-Vlaming weet nog altijd niet met hoeveel renners hij begin februari naar het Deense Bogense mag afreizen. Maar zeven of acht Belgische profs aan de start, maakt het een verschil?
21/01 13u15  Glen De Boeck gelooft nog in redding Lokeren, Roger Lambrecht geen spijt van vertrek Tom De Sutter Lokeren zet zijn geld op Glen De Boeck om degradatie te voorkomen. “Ik zie dit als een leuke uitdaging. De situatie is moeilijk maar daarom niet onmogelijk”, zegt De Boeck, eerder dit seizoen ontslagen bij KV Kortrijk.
21/01 13u00  Bij 100.000 likes Spring in het Sportpaleis? “Daar wil ik ernstig over nadenken” In navolging van de ‘Throwback Thursday in het Sportpladijs’ azen fans nu op een concert van Spring. Als de Facebookpagina ‘Concert van Spring in het Sportpaleis’ 100.000 likes kan verzamelen wil frontzanger Jelle Cleymans er wel eens “ernstig over nadenken”.
Laatste update: vandaag om 15u00
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
21/01 13u30  Ryanair overweegt routes te schrappen en minder personeel aan te werven De Ierse lowcostmaatschappij Ryanair gaat "alle aspecten" van haar activiteiten tegen het licht houden. Mogelijk worden verlieslatende routes en...
21/01 10u00  Tesla maakt snelladers in één klap 40 procent duurder Het elektrisch autorijden met een Tesla wordt in rap tempo flink duurder gemaakt. Niet alleen verdwijnen de goedkoopste modelversies uit het...
21/01 08u30  Nieuwe regels rond bedrijfswagens: dit moet je weten Van 19 tot 27 januari vindt het Autosalon weer plaats in Brussel. Tijd om inspiratie op te doen voor een flitsende nieuwe bedrijfswagen? Of kies je...
21/01 08u15  ‘Cash for car’: aan welke optie hou je nu het meeste geld over? Van 19 tot 27 januari vindt het Autosalon weer plaats in Brussel. Tijd om inspiratie op te doen voor een flitsende nieuwe bedrijfswagen? Of kies je...
21/01 05u30  Chinese economie noteert kleinste groei in bijna 30 jaar De Chinese groei is in 2018 gedaald tot 6,6 procent vergeleken met het jaar ervoor. Dat meldt de statistische dienst in Peking maandag.10 
21/01 01u45  Oxfam: “Miljardairs werden vorig jaar dagelijks 2,5 miljard dollar rijker” Het vermogen van alle miljardairs ter wereld nam vorig jaar toe met 12 procent -ofwel 2,5 miljard dollar per dag-, terwijl het vermogen van de 3,8...11 
21/01 01u30  Oxfam wil rechtvaardiger belastingbeleid: “Miljardairs werden vorig jaar 12 procent rijker, armen 11 procent armer” Het vermogen van alle miljardairs ter wereld nam vorig jaar toe met 12 procent -ofwel 2,5 miljard dollar per dag-, terwijl het vermogen van de 3,8...13 
19/01 16u30  Prijs van pachtgrond met zowat 70 procent gestegen in 20 jaar In 2017 betaalde een landbouwer in België gemiddeld 309 euro per hectare per jaar voor de huur van landbouwgrond en 277 euro per hectare voor...
19/01 16u15  Labour: "Nieuwe verkiezingen blijven prioriteit om impasse rond brexit te doorbreken” Labour, de grootste oppositiepartij in het Verenigd Koninkrijk, zal blijven aandringen op nieuwe parlementsverkiezingen in een poging om de impasse...
19/01 13u00  Een auto leasen of kopen? Michaël Van Droogenbroeck zoekt uit wat voordeliger is Vandaag opent in Brussel het Autosalon de deuren voor het grote publiek. Dat is traditioneel ook een verkoopsalon en dus het moment waarop veel...
19/01 10u15  De Lijn moet illegale gokreclame van bus halen na opmerking van burger Na opmerkingen van een burger heeft de Kansspelcommissie op 18 januari actie ondernomen tegen illegale gokreclame op een bus van De Lijn. De...
18/01 22u00  VIDEO. Investeren in Lego is een slimme belegging, met rendement tot wel 11 procent Investeren in Lego is een goede belegging, dat meldt het financiële agentschap Bloomberg. Met een rendement tot maar liefst elf procent, levert het...
18/01 20u00  Hoe tóch nog onder laagste prijs groepsaankoop elektrische wagens te gaan: beetje onderhandelen levert al snel bijna 1.500 euro extra op Op dag één van de groepsaankoop voor elektrische wagens die de overheid organiseerde, registreerden zich al bijna duizend geïnteresseerden. Maar...
18/01 13u45  ING deelt aanzienlijk minder bonussen uit na witwasschandaal ING zet het mes in de bonussen na een witwasschandaal. Vorig jaar trof de Nederlandse bank een megaschikking van 775 miljoen euro met het Openbaar...
18/01 13u45  Chinees bedrijf zorgt voor 150 jobs in Genk Het Chinese bedrijf CPMC, specialist in aluminium verpakkingen voor drank- en voedingsblikjes, investeert zo'n 55 miljoen euro in een...
Laatste update: vandaag om 13u30
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 12u49
Lees meer van Netto >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
21/01 14u30  IJskoorts: Telefoon staat roodgloeiend bij schaatsfabrikanten Door de vorst van de afgelopen dagen neemt de schaatskoorts flink toe. Bij schaatsfabriek Viking in Almere staat de telefoon roodgloeiend en ook via internet komen er veel bestellingen van winkels binnen. Ook bij fabrikant Zandstra Sport in Joure is het drukker dan normaal.
21/01 14u15  Prijs van pilsje aan de tap stijgt gemiddeld 4 procent dit jaar De prijs van een biertje bij horeca-gelegenheden stijgt dit jaar waarschijnlijk zo'n 4 procent, meldt vaksite Misset Horeca. Sinds 2014 is de pilsprijs met ruim 17 procent gestegen.
21/01 14u15  IMF verlaagt groeiverwachting voor Duitse economie flink Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft zijn groeiverwachting voor de Duitse economie flink verlaagd. 
21/01 13u45  IJskoorts: Telefoon roodgloeiend bij schaatsfabrikanten Door de vorst van de afgelopen dagen neemt de schaatskoorts flink toe. Bij schaatsfabriek Viking in Almere staat de telefoon roodgloeiend en ook via internet komen er van de winkels veel bestellingen binnen. Ook bij fabrikant Zandstra Sport in Joure is het drukker dan normaal.
21/01 13u30  'Telefoon roodgloeiend bij schaatsfabrikanten door ijskoorts' Door de vorst van de afgelopen dagen neemt de schaatskoorts flink toe. Bij schaatsfabriek Viking in Almere staat de telefoon roodgloeiend en ook via internet komen er van de winkels veel bestellingen binnen. Ook bij fabrikant Zandstra Sport in Joure is het drukker dan normaal.
21/01 13u15  'Schaatsfabrikanten merken toenemende vraag door vorst' Door de vorst van de afgelopen dagen neemt de schaatskoorts flink toe. Bij schaatsfabriek Viking in Almere staat de telefoon roodgloeiend en ook via internet komen er van de winkels veel bestellingen binnen. Ook bij fabrikant Zandstra Sport in Joure is het drukker dan normaal.
21/01 13u15  Chinese bedrijven investeren flink minder in Nederland De Chinese investeringen in Nederland zijn in 2018 sterk afgenomen. De investeringen door Chinese partijen in Nederlandse bedrijven of andere bezittingen bedroegen vorig jaar 0,9 miljard dollar, tegen ruim 3,7 miljard dollar in 2017. 
21/01 12u15  Consumentenbond: Gemiddelde energierekening valt 290 euro hoger uit Volgens de Consumentenbond valt de gemiddelde energierekening 290 euro hoger uit in 2019 vergeleken met vorig jaar. Belastingen en opslagen stijgen, maar ook verhogen energieleveranciers de prijzen voor stroom en gas.
21/01 12u00  'Chinese bedrijven investeren flink minder in Nederland' De Chinese investeringen in Nederland zijn in 2018 sterk afgenomen. De investeringen door Chinese partijen in Nederlandse bedrijven of andere bezittingen bedroegen vorig jaar 0,9 miljard dollar, tegen ruim 3,7 miljard dollar in 2017. 
21/01 11u45  'Sony wil Europees hoofdkantoor naar Amsterdam verplaatsen om Brexit' Electronicagigant Sony is van plan het Europees hoofdkantoor van het Verenigd Koninkrijk naar de Nederlandse tak in Amsterdam te verplaatsen, om zich voor te bereiden op een 'no deal-Brexit'. Dat schrijft Britse krant The Daily Telegraph maandag op basis van fusiedocumenten.
21/01 11u15  Overheidsschuld in eurozone verder gedaald Overheidsschuld in de eurozone is in het derde kwartaal van vorig jaar gedaald naar 86,1 procent van de economie in het eurogebied. Een jaar geleden stond dit percentage nog op 88,2 procent.
21/01 10u30  Ex-topman Nissan Carlos Ghosn biedt aandelen en paspoorten aan als borg Carlos Ghosn, de voormalige topman van Nissan, heeft zijn aandelen in het bedrijf aangeboden als borg. Ook is hij bereid zijn paspoorten in te leveren en een elektronische enkelband te dragen om in vrijheid zijn proces af te kunnen wachten.
21/01 08u15  Oxfam Novib: Economische ongelijkheid groeit wereldwijd Het vermogen van miljardairs is in het afgelopen jaar met dubbele cijfers gestegen, terwijl het armste deel van de wereldbevolking nog verder de armoede in is geduwd. De mondiale daling van belastingtarieven speelde een belangrijke rol in het versterken van deze ongelijkheid, aldus ontwikkelingsorganisatie Oxfam Novib in een rapport.
21/01 08u00  Chinese economie groeit in laagste tempo sinds 2009 De Chinese economie groeide het afgelopen kwartaal in het traagste tempo sinds 2009. Dat komt volgens kenners door onder meer de zwakkere wereldwijde vraag naar producten en de handelsoorlog met de Verenigde Staten.
21/01 07u45  'Ten minste vijf private-equitypartijen willen bod doen op verzekeraar Vivat' Ten minste vijf private-equitypartijen hebben interesse in de overname van de Nederlandse verzekeraar Vivat, meldt Het Financieele Dagblad (FD) maandag op basis van ingewijden.
Laatste update: vandaag om 14u30
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
21/01 00u00  Dit zijn de 500 grootste bedrijven van Nederland Lees meer >14 
16/01 00u00  President Trump boos: autofabrikant General Motors ontslaat 15.000 mensen General Motors, fabrikant van onder meer het automerk Chevrolet, ontslaat bijna 15.000 mensen en sluit vijf fabrieken. Daarmee verliest 15 procent van het GM-personeel zijn baan. President Trump is woest en dreigt de subsidies voor de autofabrikant in te trekken. Vier vragen en antwoorden over de ruzie tussen de Amerikaanse automaker en de president. Waarom … Continued The post President Trump boos: autofabrikant General Motors ontslaat 15.000 mensen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/01 00u00  Na twee turbulente jaren stapt Unilever-topman Paul Polman op De topman van Unilever, Paul Polman, stapt eind dit jaar op. Polman gaf tien jaar leiding aan de Brits-Nederlandse multinational. De topman was de afgelopen jaren veel in het nieuws, eerst omdat hij de levensmiddelenproducent wilde verduurzamen en het afgelopen jaar wegens de roep om afschaffing van de dividendbelasting. Een terugblik. Unilever was een groot … Continued The post Na twee turbulente jaren stapt Unilever-topman Paul Polman op appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/01 00u00  Schenken zonder ruzie: hou het leuk bij de kerstboom Kerst is de tijd van vrijgevigheid en kinderen over de vloer. Maar bederft geld schenken niet de sfeer? Dat wil je niet: jaarlijks met goede bedoelingen een flink bedrag schenken aan je dochter, en dan in januari de schoonzoon op bezoek krijgen. Wordt het geen tijd om het geld voor dit jaar over te maken? … Continued The post Schenken zonder ruzie: hou het leuk bij de kerstboom appeared first on Elsevierweekblad.nl.
15/01 00u00  Amerika en China domineren ?patentoorlog? om blockchain De strijd om de innovatieve blockchaintechnologie is losgebarsten, blijkt uit de explosieve stijging van het aantal patentaanvragen. Ook hier lopen de supermachten Amerika en China op de troepen vooruit. Sinds de introductie van de digitale munt bitcoin in 2008 zijn er wereldwijd 4.095 patenten voor innovaties in blockchaintechnologie aangevraagd. Dat blijkt uit cijfers die het … Continued The post Amerika en China domineren ?patentoorlog? om blockchain appeared first on Elsevierweekblad.nl.
15/01 00u00  Steinar Henskens bedacht lasers om vogels te verjagen Steinar Henskens had net zijn vwo-diploma toen hij ontdekte dat je laserstralen kunt gebruiken om vogels te verjagen. Een vogel ervaart een bewegende, groene laserstraal als een stok die op hem afkomt, en vliegt weg. Hij ontwikkelde de Agrilaser. In 2012 richtte hij Bird Control Group op, het bedrijf waarmee hij de Agrilaser verkoopt. Zijn … Continued The post Steinar Henskens bedacht lasers om vogels te verjagen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
15/01 00u00  Lex Hoefsloot ontwikkelde de eerste zonne-auto Lees meer >
15/01 00u00  Eline Vrijland-van Beest bedacht sensor tegen slaapapneu Lees meer >
14/01 00u00  Huizentekort? Minder regels en meer innovatie graag! Het huizentekort in Nederland loopt op door een tekort aan bouwpersoneel en gebrek aan bouwlocaties. De overheid moet de regeldruk op de bouw verminderen en technologische innovatie aanjagen en faciliteren, bepleit economieredacteur Servaas van der Laan. Lees ook: Waarom de huizenprijs in 2019 minder hard stijgt Goed nieuws voor de bouwsector! ?De bouw? groeide het … Continued The post Huizentekort? Minder regels en meer innovatie graag! appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: vandaag om 0u00

Express.be

Verbergen Tonen
21/01 14u22  Oxfam: ?Rijken worden rijker, armen worden armer? Lees meer >
21/01 14u15  Oxfam: “Rijken worden rijker, armen worden armer” In zijn jaarlijkse aanval op de superrijken laat de niet-gouvernementele organisatie Oxfam weten dat ‘s werelds miljardairs vorig jaar in totaal gemiddeld 2,5 miljard dollar per dag aan hun fortuin konden toevoegen. Dat is een stijging van 12%, staat te lezen in het rapport “Public good or private wealth?” Ondanks dat betalen de rijken minder … The post Oxfam: “Rijken worden rijker, armen worden armer” appeared first on Express.
21/01 13u15  Letland zet namen online van 4.141 voormalige Letse KGB-agenten In Letland is grote beroering ontstaan rond de beslissing van de overheid om tot de publicatie over te gaan van een lijst met onderdanen die in het verleden met de Komitet Gosoedarstvennoj Bezopasnosti (KGB) van de Sovjet-Unie zouden hebben samengewerkt. Op de lijsten staan 4.141 namen vermeld, waaronder ook een aantal vooraanstaande en bewonderde Letten. … The post Letland zet namen online van 4.141 voormalige Letse KGB-agenten appeared first on Express.
21/01 11u30  Charme: 8 trucs om jezelf onweerstaanbaar te maken Van zodra je ergens binnenwandelt, duurt het exact 12 seconden vooraleer mensen zich een oordeel over je zullen vormen. Gelukkig zijn er trucjes om jezelf onweerstaanbaar te maken, zodat ze ook van jou meteen een goede indruk krijgen. “Hij of zij heeft charme,” wordt dan gezegd Sommige mensen hebben maar een paar minuten nodig om nieuwe vrienden … The post Charme: 8 trucs om jezelf onweerstaanbaar te maken appeared first on Express.
21/01 10u10  CEO VW: ?Elektrisch voertuig niet weggelegd voor mensen met laag inkomen? Lees meer >
21/01 09u30  CEO VW: “Elektrisch voertuig niet weggelegd voor mensen met laag inkomen” De wedloop om grote delen van de markt voor elektrische voertuigen (EV’s) is in alle hevigheid losgebarsten. Zo zullen de Japanse bedrijven Toyota en Panasonic maandag aankondigen een joint-venture op te richten die batterijen voor elektrische voertuigen gaat produceren om zo de concurrentie aan te gaan met Chinese producenten. De joint-venture rekent er alvast op … The post CEO VW: “Elektrisch voertuig niet weggelegd voor mensen met laag inkomen” appeared first on Express.
21/01 09u15  In Brazilië zijn de voorbije 10 jaar meer mensen vermoord dan in Syrië In Brazilië heeft president Jair Bolsonaro een belangrijke verkiezingsbelofte waargemaakt door de toegang tot vuurwapens voor gezagsgetrouwe onderdanen te verruimen. De nieuwe wetgeving heeft echter zowel fervente voorstanders als overtuigde opposanten. In het verleden werden potentiële wapenbezitters in Brazilië aan een strenge evaluatie onderworpen. Ook moesten ze bewijzen bedreigd te worden en een effectieve noodzaak … The post In Brazilië zijn de voorbije 10 jaar meer mensen vermoord dan in Syrië appeared first on Express.
20/01 21u00  China laat traagste groei in 28 jaar optekenen In China maakt de overheid maandag bekend dat de op één na grootste economie ter wereld in het voorbije kwartaal zijn laagste groeipercentage in de voorbije 28 jaar heeft laten optekenen. Dat meldt het persagentschap Reuters. Analisten die door Reuters werden ondervraagd kwamen uit op een groei van 6,4%. Dat een tiende procentpunt lager dan … The post China laat traagste groei in 28 jaar optekenen appeared first on Express.
20/01 19u35  Tesla: ?Goedkope Model 3 niet rendabel? Lees meer >
20/01 19u00  Tesla: “Goedkope Model 3 niet rendabel” De elektrische wagenbouwer Tesla maakte vrijdag bekend dat het 3.400 mensen op straat zet. Dat is 7% van het totale werknemersbestand. Tesla gaat ook snoeien in het aantal tijdelijke arbeidskrachten en toeleveranciers. Het bedrijf hoopt op die manier de Tesla Model 3-sedan goedkoper te maken. Critici zien in de zet het begin van een strategische … The post Tesla: “Goedkope Model 3 niet rendabel” appeared first on Express.
20/01 17u32  Carrefour gaat slachthuizen verplichten camera?s te installeren Lees meer >
20/01 17u30  Carrefour gaat slachthuizen verplichten camera’s te installeren De Franse supermarktketen Carrefour wil dat de slachthuizen waar de distributeur vlees aankoopt voortaan met camera’s worden uitgerust. Dat melden Franse media. Carrefour wil op die manier verder bijdragen aan zijn strijd voor het dierenwelzijn. In mei had het Franse parlement de verplichte installatie van camera’s in slachterijen nog verworpen, maar Carrefour neemt nu zelf … The post Carrefour gaat slachthuizen verplichten camera’s te installeren appeared first on Express.
18/01 00u06  Een auto huren door je gezicht te scannen? Het kan? Lees meer >
18/01 00u06  ?Welkomstpolitiek van Merkel bekritiseren wordt strafbaar? Lees meer >
18/01 00u06  ECB zet geldtsunami stop? het uur van de waarheid nadert Lees meer >
Laatste update: vandaag om 14u22
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

16x Prijs nieuwbouwwoningen stijgt met 17 procent21/01 00u15 - Nu.nl Economie: De prijs van een gemiddelde koopwoning is in het derde kwartaal van 2018 gestegen met 10,2 procent, ​blijkt uit cijfers van het CBS en het Kadaster.
16x Deze kranenbouwer wil groeien en wendt zich tot opa, oma en vrouwen21/01 00u00 - Volkskrant Economie: Mede dankzij de eerste hybride hijskraan ter wereld beleeft Spierings Mobile Cranes een groeispurt. Bij de zoektocht naar vakkrachten schrikt het familiebedrijf uit Oss niet terug voor onalledaagse methoden.
14x Dit zijn de 500 grootste bedrijven van Nederland21/01 00u00 - Elsevier.nl: Lees meer >
13x Gerecht en schuldeisers jagen op fortuin malafide advocaat21/01 04u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Zowel het Antwerpse gerecht als schuldeisers maken jacht op het fortuin van voormalig advocaat Marc G., ooit nog de raadsman van oplichter Albert Pans. De zakenadvocaat zou jarenlang gelden van cliënten hebben gebruikt voor privé-uitgaven.
13x Karen Damen maakt opnieuw een plaat en beleeft ook première van theaterstuk21/01 04u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: In het theaterstuk Assisen 2 - De Gifmoord zet ze momenteel haar eerste stappen in een serieuze acteerrol. Maar achter de schermen werkt Karen Damen (44) naarstig verder aan haar muzikale carrière. Meer zelfs, ze zit opnieuw in de studio voor de opvolger van haar debuutplaat Een Ander Spoor.
13x Bob Peeters: “Je mag er niet te veel over zeggen, anders krijg je nog een boete”21/01 04u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: In tien wedstrijden tegen de top drie kon Westerlo dit seizoen nog nooit winnen, ook zaterdag op het Kiel niet. De 3 op 30 tegen KV Mechelen, Union en Beerschot Wilrijk doet de Kemphanen wel tekort. “Het gaat opnieuw over efficiëntie”, zucht Bob Peeters. Maar vooral de onterecht toegekende strafschop in de slotfase lag hem zwaar op de maag.
13x Dany Verstraeten presenteert al even lang het nieuws als VTM bestaat: “Ik heb nooit gesolliciteerd voor de job van nieuwsanker”21/01 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Niet alleen VTM viert op 1 februari haar dertigste verjaardag. Op de eerste uitzenddatum was ook VTM Nieuws al op post. Dany Verstraeten (63) en collega-nieuwsankers blikken terug in de documentaire 30 Jaar VTM Nieuws. “De vete met Het Journaal uit de beginjaren maakte plaats voor wederzijds respect. We begrijpen dat we elkaar door die concurrentie levendig houden.”
13x Oxfam wil rechtvaardiger belastingbeleid: “Miljardairs werden vorig jaar 12 procent rijker, armen 11 procent armer”21/01 01u30 - Het Laatste Nieuws: Economie: Het vermogen van alle miljardairs ter wereld nam vorig jaar toe met 12 procent -ofwel 2,5 miljard dollar per dag-, terwijl het vermogen van de 3,8...
13x “Zo’n warm gezin sluit je niet koudweg op”: kinderrechtencommissaris opent aanval op Dienst Vreemdelingenzaken21/01 00u00 - Gazet van Antwerpen: Economie: “Dit dossier bevat onjuiste informatie en is zeer gebrekkig afgehandeld. Hieruit blijkt duidelijk dat de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) het belang van het kind níét belangrijk vindt. Dit is onaanvaardbaar.” Kinderrechten-commissaris Bruno Van Obbergen haalt ongezien hard uit over de opsluiting van het Armeense gezin Khmoyan uit Borgerhout in het gesloten gezinscentrum in Steenokkerzeel. De ouders en twee dochters van 8 en 2 wachten daar op hun uitwijzing. “Er is 4,5 jaar lang geen contact geweest tussen DVZ en het gezin. Kinderen onderbrengen in een gesloten gezinsunit is nochtans de állerlaatste maatregel, als andere niet efficiënt zijn gebleken.” Volgens DVZ zijn alle procedures correct verlopen.
12x Drieduizend bomen aangeplant met de hulp van jong en oud21/01 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Zo’n 250 kinderen en volwassenen hebben in Heindonk (Willebroek) ruim 3.000 nieuwe bomen aangeplant. Het klimaatbos is het gevolg van eerdere beloften van Bos+, Climate Express en Klimaatcoalitie die één vierkante meter bos beloofden per deelnemer aan de klimaatmars.

Statistieken

Artikels:
34323
Gelezen:
24544
Aantal lezers nu:
76


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven