woensdag 21 november 2018, week 47


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 7u00
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
21/11 07u00  Consument opnieuw iets minder positief DEN HAAG (AFN) - De stemming onder consumenten is in november voor de vierde maand op rij minder positief dan een maand eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het oordeel over het economisch klimaat is minder positief, aldus het statistiekbureau. Ook daalt de koopbereidheid.
20/11 22u30  Carlos Ghosn nog niet weg bij Renault PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Het Franse autoconcern Renault neemt nog geen definitief afscheid van de gearresteerde topman Carlos Ghosn. Wel is operationeel directeur Thierry Bolloré benoemd tot tijdelijk vicetopman om de taken van Ghosn waar te nemen.
20/11 22u15  Opnieuw harde klappen voor beurzen New York NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag opnieuw diep in het rood gesloten, waarmee werd voortgeborduurd op de stevige koersverliezen van een dag eerder. De zorgen rondom techreus Apple bleven de markt in zijn greep houden. Verder kwam de oliesector op Wall Street flink onder druk te staan door de sterk gedaalde olieprijzen.
20/11 21u30  'Top Duitse autobedrijven naar Witte Huis' WASHINGTON (AFN) - De topmannen van de Duitse autofabrikanten Daimler, Volkswagen en BMW brengen spoedig een bezoek aan de Amerikaanse president Donald Trump in het Witte Huis om te praten over handel. Dat meldden ingewijden rond de zaak aan persbureau Bloomberg.
20/11 19u45  BEURZEN Weer stevige verliezen op Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag opnieuw stevig in het rood, waarmee werd voortgeborduurd op de duidelijke koersverliezen van een dag eerder. De zorgen rondom techreus Apple bleven de markt in zijn greep houden. Verder kwam de oliesector op Wall Street flink onder druk te staan door de sterk gedaalde olieprijzen.
20/11 18u00  Negatieve handelsdag voor Europese beurzen AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn dinsdag met stevige minnen de handel uitgegaan. Onder meer de technologiebedrijven moesten rake klappen incasseren, in navolging van de zware koersdalingen voor Amerikaanse branchegenoten.
20/11 17u45  'Nieuwe topman op komst bij Renault' PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse autofabrikant Renault staat op het punt om topman Carlos Ghosn op tijdelijke basis te vervangen door operationeel directeur Thierry Bolloré. Dat meldden ingewijden bij Renault. Ghosn werd maandag in Japan opgepakt op verdenking van belastingfraude.
20/11 17u45  BAM klaar met Schotse basisschool BUNNIK (AFN) - Bouwbedrijf BAM heeft een nieuwe basisschool in de Schotse stad Glasgow opgeleverd. Volgens de onderneming is het project volgens planning afgerond en zijn de kosten binnen het vooraf gesteld budget gebleven.
20/11 17u30  Olieprijzen zeer sterk omlaag NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De olieprijzen gingen dinsdag hard omlaag, waarbij de prijs van een vat Amerikaanse olie het laagste niveau van dit jaar bereikte. De prijs van een vat Brentolie staat bijna op het laagste punt van 2018.
20/11 17u00  Pon heeft 20 procent van Accell in handen ALMERE (AFN) - Handelshuis Pon heeft zijn belang in fietsenbedrijf Accell verhoogd naar de beoogde 20 procent en trekt nu zijn partiële bod op Accell in. Dat liet Pon dinsdag weten.
20/11 16u00  Behoorlijke verliezen voor beurzen Europa AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten dinsdagmiddag duidelijke koersverliezen zien. Met name de technologiebedrijven moesten rake klappen incasseren, in navolging van de zware minnen onder Amerikaanse branchegenoten.
20/11 16u00  Wall Street gaat opnieuw fors omlaag NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag flink lager geopend, waarmee de duidelijke koersverliezen van een dag eerder een vervolg kregen. De zorgen rondom techreus Apple bleven de markt in zijn greep houden. Met name technologiefondsen hadden het opnieuw lastig op Wall Street.
20/11 15u45  EU akkoord met overname Shire door Takeda BRUSSEL (AFN) - De Japanse farmaceut Takeda heeft een nieuwe horde genomen voor de miljardenovername van zijn Iers-Amerikaanse branchegenoot Shire. De Europese Commissie heeft na onderzoek toestemming gegeven voor de deal, op voorwaarde dat het fusiebedrijf een onderdeel afstoot.
20/11 15u30  Campbell Soup ziet verbetering bij soeptak CAMDEN (AFN/BLOOMBERG) - Levensmiddelenproducent Campbell Soup heeft de indruk dat zijn Amerikaanse soepactiviteiten verbetering laten zien. Daarnaast rapporteerde het bedrijf dinsdag een omzet en winst die beter waren dan analisten in doorsnee hadden voorzien.
20/11 15u30  Philips voelt hevigere concurrentie om talent AMSTERDAM (AFN) - Philips wil met zijn onderdeel voor medische scanners volop inzetten op kunstmatige intelligentie (AI). Het zorgtechnologiebedrijf investeert daarom veel in onderzoek. Maar in de strijd om talentvolle software- en dataspecialisten krijgt het Nederlandse bedrijf concurrentie uit alle hoeken, waarschuwt topman Frans van Houten.
Laatste update: vandaag om 7u00
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
20/11 19u45  Filip Dewinter over de toekomst van het VB: 'Bart De Wever en ik zouden bondgenoten kunnen zijn' Bij de gemeenteraadsverkiezingen hield het VB stand in Antwerpen, en daar is lijsttrekker Filip Dewinter best tevreden mee. 'Bart De Wever zou in Antwerpen beter op ons VB-voorstel ingaan dan voor de socialisten te kiezen. Dat is voor de N-VA een zelfmoordscenario.'
20/11 19u45  Pieter De Crem stopt na de verkiezingen met nationale politiek Pieter De Crem (CD&V) stopt met nationale politiek. Hij komt niet meer op bij de parlementsverkiezingen van mei, maar blijft tot dan staatssecretaris.
20/11 19u15  Véronique Goossens wordt hoofdeconoom Belfius De voormalige journalist van Kanaal Z Véronique Goossens wordt hoofdeconoom bij de bank Belfius. Ze volgt Geert Gielens op.
20/11 18u00  Belgische consument somber in november Het consumentenvertrouwen in België is in november gedaald, na twee opeenvolgende maanden van stijgingen. Dat blijkt uit de maandelijkse consumentenenquête van de Nationale Bank.
20/11 17u00  Stroomprijs fors hoger door beperkt aanbod en koud weer De prijs van elektriciteit gaat woensdag fors de hoogte in als gevolg van de krapte op de stroommarkt, weinig wind en de stijgende import van elektriciteit vanuit Frankrijk.
20/11 16u15  Nederlander Marc van Heel wordt bestuursvoorzitter Argenta: 'Noem mij geen zakenbankier' De Nederlander Marc van Heel schrikt niet terug van een uitdaging. Hij is net terug van een bergtocht in Patagonië, en in de financiële wereld maakte hij naam bij gereputeerde huizen als Pimco, Goldman Sachs en Blackrock. Vanaf volgend jaar zet hij mee de bakens uit bij Argenta.
20/11 15u45  Hoe A.S. Adventure vrouwen in Kenia financiële zekerheid geeft: 'Manden weven heeft ons leven veranderd' Koop je een Ayacucho-jas, -trui of -muts bij A.S. Adventure, dan lees je op het etiket dat een deel van je centen naar Solid gaat, een vzw die in het zuiden sociale projecten financiert. Waar dat geld terechtkomt? Wij zochten het uit in Kenia.
20/11 13u45  Professor Glenn Rayp over de G20 in Argentinië: 'Als de dialoog hersteld kan worden, is er veel bereikt' De hoop is dat de G20-meeting in Argentinië volgende week de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China kan beëindigen. 'Het hoogst haalbare is een aankondiging dat onderhandelingen beginnen', meent professor internationale economie Glenn Rayp (Ugent).
20/11 12u30  Belgische rusthuisreus Armonea staat te koop Armonea, de op een na grootste rusthuisuitbater in ons land, staat te koop.
20/11 11u45  Franse minister van Economie Le Maire: 'Ghosn niet langer in staat om Renault te leiden' De Franse minister van Economie Bruno Le Maire wi ldat er een interimbewind komt bij de autoconstructeur Renault na de arrestatie van topman Carlos Ghosn.
20/11 11u15  Uittredingsvergoeding voor Vandeurzen groter dan gedacht: minister heeft recht op 400.000 euro Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen zal na een lange politieke carrière de Wetstraat vaarwel zeggen na de verkiezingen van mei 2019.
20/11 10u30  Beleggersgeld stroomt naar private equity: hoelang blijft de correctie nog uit? De beurskoersen kregen een pandoering. Maar hoe zit het met de niet-beursgenoteerde aandelen of 'private equity', het speelterrein van de investeringsfondsen? Daar lopen de zaken nog altijd als een trein. De prijzen zijn hoog en de interesse is overweldigend. Maar de twijfel groeit.
20/11 10u30  Deze Belgische autoriteit in artificiële intelligentie verkocht zijn bedrijf voor 225 miljoen dollar Professor Norman Sadeh wil een maatschappelijke impact hebben met zijn onderzoek over artificiële intelligentie. En dat lukt ook. Zijn bedrijf Wombat Security, dat hij heeft verkocht voor 225 miljoen dollar, wordt wereldwijd gebruikt om phishing te bestrijden.
20/11 08u45  Aandelen Nissan en Mitsubishi fors omlaag na arrestatie voorzitter Ghosn Het aandeel van de Japanse autobouwer Nissan is dinsdag op de beurs van Tokio meer dan 5 procent lager geëindigd, na de arrestatie van de voorzitter van de raad van bestuur, Carlos Ghosn. Hij wordt verdacht van het overtreden van de financiële wetgeving.
20/11 00u30  Fiscale druk voor Belgische bedrijven licht gestegen in 2017 De fiscale druk voor de bedrijven in België was vorig jaar nog altijd zeer hoog en is zelfs licht gestegen. Dat blijkt uit de jaarlijkse Paying Taxes-studie van PwC. 'Maar 2017 was een overgangsjaar', zegt Patrick Boone van PwC, 'Weldra zal het effect van de hervorming van de vennootschapsbelasting te merken zijn, maar de rest zit ook niet stil.'
Laatste update: dinsdag 20 november 2018, 19u45
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 5u57
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
21/11 07u00  Consument opnieuw iets minder positief DEN HAAG (AFN) - De stemming onder consumenten is in november voor de vierde maand op rij minder positief dan een maand eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het oordeel over het economisch klimaat is minder positief, aldus het statistiekbureau. Ook daalt de koopbereidheid.
20/11 22u30  Carlos Ghosn nog niet weg bij Renault PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Het Franse autoconcern Renault neemt nog geen definitief afscheid van de gearresteerde topman Carlos Ghosn. Wel is operationeel directeur Thierry Bolloré benoemd tot tijdelijk vicetopman om de taken van Ghosn waar te nemen.
20/11 22u15  Opnieuw harde klappen voor beurzen New York NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag opnieuw diep in het rood gesloten, waarmee werd voortgeborduurd op de stevige koersverliezen van een dag eerder. De zorgen rondom techreus Apple bleven de markt in zijn greep houden. Verder kwam de oliesector op Wall Street flink onder druk te staan door de sterk gedaalde olieprijzen.
20/11 21u30  'Top Duitse autobedrijven naar Witte Huis' WASHINGTON (AFN) - De topmannen van de Duitse autofabrikanten Daimler, Volkswagen en BMW brengen spoedig een bezoek aan de Amerikaanse president Donald Trump in het Witte Huis om te praten over handel. Dat meldden ingewijden rond de zaak aan persbureau Bloomberg.
20/11 19u45  BEURZEN Weer stevige verliezen op Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag opnieuw stevig in het rood, waarmee werd voortgeborduurd op de duidelijke koersverliezen van een dag eerder. De zorgen rondom techreus Apple bleven de markt in zijn greep houden. Verder kwam de oliesector op Wall Street flink onder druk te staan door de sterk gedaalde olieprijzen.
20/11 18u00  Negatieve handelsdag voor Europese beurzen AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn dinsdag met stevige minnen de handel uitgegaan. Onder meer de technologiebedrijven moesten rake klappen incasseren, in navolging van de zware koersdalingen voor Amerikaanse branchegenoten.
20/11 17u45  'Nieuwe topman op komst bij Renault' PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse autofabrikant Renault staat op het punt om topman Carlos Ghosn op tijdelijke basis te vervangen door operationeel directeur Thierry Bolloré. Dat meldden ingewijden bij Renault. Ghosn werd maandag in Japan opgepakt op verdenking van belastingfraude.
20/11 17u45  BAM klaar met Schotse basisschool BUNNIK (AFN) - Bouwbedrijf BAM heeft een nieuwe basisschool in de Schotse stad Glasgow opgeleverd. Volgens de onderneming is het project volgens planning afgerond en zijn de kosten binnen het vooraf gesteld budget gebleven.
20/11 17u30  Olieprijzen zeer sterk omlaag NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De olieprijzen gingen dinsdag hard omlaag, waarbij de prijs van een vat Amerikaanse olie het laagste niveau van dit jaar bereikte. De prijs van een vat Brentolie staat bijna op het laagste punt van 2018.
20/11 17u00  Pon heeft 20 procent van Accell in handen ALMERE (AFN) - Handelshuis Pon heeft zijn belang in fietsenbedrijf Accell verhoogd naar de beoogde 20 procent en trekt nu zijn partiële bod op Accell in. Dat liet Pon dinsdag weten.
20/11 16u00  Behoorlijke verliezen voor beurzen Europa AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten dinsdagmiddag duidelijke koersverliezen zien. Met name de technologiebedrijven moesten rake klappen incasseren, in navolging van de zware minnen onder Amerikaanse branchegenoten.
20/11 16u00  Wall Street gaat opnieuw fors omlaag NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag flink lager geopend, waarmee de duidelijke koersverliezen van een dag eerder een vervolg kregen. De zorgen rondom techreus Apple bleven de markt in zijn greep houden. Met name technologiefondsen hadden het opnieuw lastig op Wall Street.
20/11 15u45  EU akkoord met overname Shire door Takeda BRUSSEL (AFN) - De Japanse farmaceut Takeda heeft een nieuwe horde genomen voor de miljardenovername van zijn Iers-Amerikaanse branchegenoot Shire. De Europese Commissie heeft na onderzoek toestemming gegeven voor de deal, op voorwaarde dat het fusiebedrijf een onderdeel afstoot.
20/11 15u30  Campbell Soup ziet verbetering bij soeptak CAMDEN (AFN/BLOOMBERG) - Levensmiddelenproducent Campbell Soup heeft de indruk dat zijn Amerikaanse soepactiviteiten verbetering laten zien. Daarnaast rapporteerde het bedrijf dinsdag een omzet en winst die beter waren dan analisten in doorsnee hadden voorzien.
20/11 15u30  Philips voelt hevigere concurrentie om talent AMSTERDAM (AFN) - Philips wil met zijn onderdeel voor medische scanners volop inzetten op kunstmatige intelligentie (AI). Het zorgtechnologiebedrijf investeert daarom veel in onderzoek. Maar in de strijd om talentvolle software- en dataspecialisten krijgt het Nederlandse bedrijf concurrentie uit alle hoeken, waarschuwt topman Frans van Houten.
Laatste update: vandaag om 7u00
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
20/11 06u00  "Een Tax-on-web voor bedrijven kan ons land aantrekkelijker maken" Lees meer >
20/11 03u30  Bier wordt weer duurder De prijs van het bier gaat vanaf 1 januari opnieuw lichtjes omhoog. AB InBev zal zowel horeca-uitbaters als supermarkten een hogere prijs aanrekenen voor de meeste bieren. Of die de verhoging daarna doorrekenen aan de consument, mogen ze zelf beslissen. Dat berichtte Het Laatste Nieuws zaterdag.
20/11 00u00  30-urige werkweek? ?Dit is economisch gezien waanzin? Lees meer >
19/11 17u00  Renault-Nissan topman Carlo Ghosn gearresteerd in Japan wegens belastingontduiking Lees meer >
19/11 15u45  Renault-Nissan topman Carlo Ghosn verdacht van belastingontduiking Carlo Ghosn, topman van auto-groep Renault-Nissan-Mitsubishi, wordt verdacht van onder meer belastingontduiking in Japan. Zo zou hij een te laag inkomen hebben aangegeven. Ghosn is een van Europa?s belangrijkste CEO's en de sterke man achter het financieel gezond maken van Renault-Nissan.
19/11 13u15  Mannen nemen meer, vrouwen minder ouderschapsverlof Op de internationale mannendag vandaag heeft het sociaal secretariaat Attentia enkele opvallende cijfers uit haar gegevensbank gehaald. Ouderschapsverlof blijkt de jongste 3 jaar alsmaar populairder te zijn bij mannen, terwijl bij vrouwen een dalende trend vast te stellen is. Vooral de 4/5de regeling (20% ouderschapsverlof) is bijzonder populair aan het worden bij mannen.
18/11 00u00  De markt Herbekijk hier 'De markt' van zaterdag 17 november.
17/11 14u30  Sint lokt heuse prijzenslag uit in de speelgoedwinkels Met een hevige prijzenslag en exclusieve producten proberen speelgoedwinkels de Sint naar hun winkel te lokken. Consumenten kunnen daar hun voordeel mee doen, maar speelgoedwinkels moeten zich wel heruitvinden om te overleven.
17/11 14u30  Groente- en fruitsector in ons land bezorgd: "brexit ongedaan maken, zou belangrijkste realisatie zijn" Groente- en fruitbedrijven in ons land maken zich grote zorgen over de brexit. Dat zegt Fresh Trade Belgium, de koepelorganisatie van de bedrijven en hun exporteurs. De bedrijven vrezen vooral zaken als invoerrechten en controles. 'Mochten we de brexit ongedaan kunnen maken, zou dat de belangrijkste realisatie zijn', zegt Veerle Van Der Sypt.
17/11 12u15  Groenten- en fruitsector in ons land bezorgd: "brexit ongedaan maken, zou belangrijkste realisatie zijn" Groenten- en fruitbedrijven in ons land maken zich grote zorgen over de brexit. Dat zegt Fresh Trade Belgium, de koepelorganisatie van de bedrijven en hun exporteurs. De bedrijven vrezen vooral zaken als invoerrechten en controles. 'Mochten we de brexit ongedaan kunnen maken, zou dat de belangrijkste realisatie zijn', zegt Veerle Van Der Sypt.
17/11 07u15  Sint komt in een heuse prijzenslag terecht Lees meer >
16/11 14u45  Econoom Paul De Grauwe over brexit: "Ongezien hoe een land zichzelf zo veel schade toebrengt" De chaos en de onzekerheid over de brexit doet de Britse economie weinig goed. 'De markten zijn buitengewoon zenuwachtig', zegt econoom Paul De Grauwe in 'De wereld vandaag' op Radio 1. 'De polarisering is zo groot dat niemand tevreden kan zijn.'
16/11 11u45  Uw eindejaarspremie inruilen voor een nettovoordeel: doen of niet? Heel wat bedienden kunnen er dezer dagen voor kiezen om hun dertiende maand in te ruilen voor een nettovoordeel als pakweg een elektrische fiets of een verzekering. Netto in plaats van bruto, u hoort de kassa al rinkelen. Maar de vakbonden zijn bezorgd: is dat op langere termijn wel zo voordelig?
16/11 05u45  Infrabel sleept leveranciers voor de rechter wegens prijsafspraken: "4 tot 6 miljoen te veel betaald" Lees meer >
15/11 18u30  De Grauwe over brexit: "Ongezien hoe een land zichzelf zo veel schade toebrengt" De chaos en de onzekerheid over de brexit doet de Britse economie weinig goed. 'De markten zijn buitengewoon zenuwachtig', zegt econoom Paul De Grauwe in 'De wereld vandaag' op Radio 1. 'De polarisering is zo groot dat niemand tevreden kan zijn.'
Laatste update: dinsdag 20 november 2018, 6u00
Lees meer van VRT NWS: Economie >

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
21/11 07u00  Consument opnieuw iets minder positief De stemming onder consumenten is in november voor de vierde maand op rij minder positief dan een maand eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het oordeel over het economisch klimaat is minder positief, aldus het statistiekbureau. Ook daalt de koopbereidheid.
21/11 06u15  Steeds minder mkb’ers verkopen bedrijf Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf zien steeds vaker af van de verkoop van hun bedrijf. Dat concludeert Marktlink, een strategisch adviesbureau op gebied van fusies en overnames, in zijn jaarlijkse Bedrijfsovername-Monitor.
21/11 05u45  Oudere werkzoekenden bereid salaris in te leveren Bijna de helft van de oudere werkzoekenden is bereid salaris in te leveren om aan een nieuwe baan te komen. Dat blijkt uit onderzoek van ouderenorganisatie Anbo onder 2700 mensen.
21/11 00u30  Treurig dat polder faalt met pensioen Acht jaar lang is er gebakkeleid over ons pensioen. De teleurstellende einduitkomst: er verandert niets.
20/11 23u00  Pensioenonderhandelingen geklapt De pensioenonderhandelingen zijn geklapt. Na zeer langdurig praten over de hervorming van de oudedagsvoorziening komen kabinet, werkgevers en de bonden er toch niet uit. De bonden vinden dat er niet genoeg geboden wordt.
20/11 22u45  Carlos Ghosn nog niet weg bij Renault Het Franse autoconcern Renault neemt nog geen definitief afscheid van de gearresteerde topman Carlos Ghosn. Wel is operationeel directeur Thierry Bolloré benoemd tot tijdelijk vicetopman om de taken van Ghosn waar te nemen.
20/11 22u30  Opnieuw harde klappen voor beurzen New York De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag opnieuw diep in het rood gesloten, waarmee werd voortgeborduurd op de stevige koersverliezen van een dag eerder. De zorgen rondom techreus Apple bleven de markt in zijn greep houden. Verder kwam de oliesector op Wall Street flink onder druk te staan door de sterk gedaalde olieprijzen.
20/11 21u45  ’Koopkrachtplaatje middeninkomens klopt niet’ De middeninkomens in ons land staan onder zware druk vanwege de aanhoudende lastenverzwaringen. Dat zegt voorzitter Reinier Castelein van vakbond De Unie.
20/11 21u45  Top Duitse autobedrijven naar Trump De topmannen van de Duitse autofabrikanten Daimler, Volkswagen en BMW brengen spoedig een bezoek aan de Amerikaanse president Donald Trump in het Witte Huis om te praten over handel. Dat meldden ingewijden rond de zaak aan persbureau Bloomberg.daimler
20/11 21u45  Klaas Knot voorgedragen als hoogste baas van FSB Klaas Knot wordt voorgedragen als hoogste baas van de Financial Stability Board (FSB). Het is de bedoeling dat de president van De Nederlandsche Bank (DNB) drie jaar lang de voorzitter wordt van de internationale toezichthouder.
20/11 21u30  Klaas Knot wordt hoogste baas van FSB Klaas Knot wordt voorgedragen als hoogste baas van de Financial Stability Board (FSB). Het is de bedoeling dat de president van De Nederlandsche Bank (DNB) drie jaar lang de voorzitter wordt van de internationale toezichthouder.
20/11 21u30  Analyse: uitstel voor laatste lichting PostNL De krimp van de post schrijdt voort. Betekent dat een nieuwe kans voor de combinatie PostNL en Bpost?
20/11 21u30  'Top Duitse autobedrijven naar Witte Huis' De topmannen van de Duitse autofabrikanten Daimler, Volkswagen en BMW brengen spoedig een bezoek aan de Amerikaanse president Donald Trump in het Witte Huis om te praten over handel. Dat meldden ingewijden rond de zaak aan persbureau Bloomberg.
20/11 21u15  Steeds meer macht bij indexbouwers Steeds meer pensioengeld wordt belegd via passieve fondsen in indices. Wie die indices samenstelt heeft invloed: buiten een index vallen kost veel geld.
20/11 20u15  Weer stevige verliezen op Wall Street De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag opnieuw stevig in het rood, waarmee werd voortgeborduurd op de duidelijke koersverliezen van een dag eerder. De zorgen rondom techreus Apple bleven de markt in zijn greep houden. Verder kwam de oliesector op Wall Street flink onder druk te staan door de sterk gedaalde olieprijzen.
Laatste update: vandaag om 7u00
Lees meer van De Financiële Telegraaf >

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 5u41
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
21/11 00u00  Vrijhandel is niet meer weg te denken uit onze wereldeconomie, toch klinkt nu flinke kritiek – zo zit dat Lees meer >12 
20/11 22u00  Tegenvallende verkopen van de iPhone brengen schade toe aan techaandelen Berichten van maandagavond over tegenvallende iPhone-verkopen brachten dinsdag zware schade toe aan techaandelen op de Amerikaanse, Aziatische en Europese beurzen. Onder meer het aandeel Apple, de producent van de iPhone, moest maandag en dinsdag flink terug, maar dat was niet het enige technologie­bedrijf dat werd getroffen.
20/11 21u45  Kan kamikazefinanciering de Italiaanse schuld wegpoetsen? Italië en Japan delen veel. Ze zijn ongeveer even groot (respectievelijk 301 duizend en 375 duizend vierkante kilo­meter), hebben dezelfde vorm, koesteren hun vulkanen en gaan prat op hun oude beschavingen. In de 20ste eeuw kwamen er fascistische dictaturen die van buitenaf werden verslagen, waarna ze allebei als bondgenoten onder de Amerikaanse atoomparaplu kwamen.
20/11 21u45  Drankenbedrijf Lucas Bols heeft voor 7.9 miljoen minder jenever verkocht Drankenbedrijf Lucas Bols heeft niet het beste halfjaar achter de rug uit het ruim 440-jarige bestaan. Los van problemen met tijdelijke invoerrestricties in West-Afrika werd er van april tot en met september in Nederland minder jenever en vieux aan de man gebracht.
20/11 17u30  Kabinet zet voorzichtig het mes in regels voor arbeidsgehandicapten Werken moet eenvoudiger worden voor gehandicapten. Het kabinet zet het mes in het woud aan regels om dit voor elkaar te krijgen. Er komen landelijke richtlijnen voor gemeenten. Dat moet het voor werkgevers simpeler maken om gehandicapten aan te nemen. De gehandicapten kunnen makkelijker terugvallen op een uitkering als het uiteindelijk niet gaat.
20/11 14u15  Kabinet komt met landelijke regeling om arbeidsgehandicapten aan het werk te krijgen Om meer arbeidsgehandicapten aan het werk te krijgen, neemt het kabinet de teugels van gemeenten weer over. Vanaf 2015 werden gemeenten verantwoordelijk voor de groep mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Sindsdien zijn lokaal tal van uiteenlopende wielen uitgevonden. Staatssecretaris Tamara van Ark wil hier een eind aan maken, kondigt zij aan in een brief aan de Tweede Kamer.
19/11 23u00  Ook als heel Nederland wordt volgeplempt met huizen blijft de woningnood bestaan Nederland telt 7,7 miljoen woningen. Dat zijn er 4,7 miljoen meer dan in het jaar 1962 toen bij de oplevering van de drie miljoenste woning werd geroepen dat de na-oorlogse woningnood over was.
19/11 21u30  Netflix en consorten slokken groeiend deel budget huishoudens op Van elke 6 euro die Nederlanders aan televisiekijken betalen, gaat er een naar Netflix en consorten. De nieuwe online streamingdiensten slokken een groeiend deel van het budget van huishoudens op. Dat meldt marktonderzoeker Telecompaper.
19/11 21u00  Netflix en consorten slokkend groeiend deel budget huishoudens op Van elke 6 euro die Nederlanders aan televisiekijken betalen, gaat er een naar Netflix en consorten. De nieuwe online streamingdiensten slokken een groeiend deel van het budget van huishoudens op. Dat meldt marktonderzoeker Telecompaper.
19/11 20u30  Het blijft rommelen bij ABN Amro – hoe kan dat? Anonieme brieven, commissarissen die vertrekken en toezichthouders die over de schouder meekijken: het blijft rommelen bij ABN Amro. Waar zit de pijn bij de staatsbank?
19/11 18u15  Het blijft rommelen bij ABN Amro - hoe kan dat? Anonieme brieven, commissarissen die vertrekken en toezichthouders die over de schouder meekijken: het blijft rommelen bij ABN Amro. Waar zit de pijn bij de staatsbank?
19/11 15u00  ‘Mr. Fix-it’ redde drie autobedrijven. En nu zit Carlos Ghosn in de bak Hij hielp Renault erbovenop. Hij hielp Nissan erbovenop. Hij was bezig Mitsubishi erbovenop te helpen. En nu is Carlos Ghosn zelf in het ravijn gestort. Hij zou jarenlang miljoenen aan inkomsten verborgen hebben gehouden.
19/11 09u15  Facebook blunderde met agressieve pr-campagne. Vijf lessen uit dit nieuwste schandaal Facebook huurde vorig jaar een pr-bedrijf in dat tegenstanders van Facebook in een kwaad daglicht moest stellen. Het is een nieuwe toevoeging aan de toch al pijnlijke lijst van blunders. Wat leert dit nieuwe schandaal ons?
18/11 22u45  Het actieplan tegen eenzaamheid gaat voor hardnekkige zorgmijders niet helpen Huisarts Joost Zaat (64) houdt al bijna 35 jaar praktijk in een armere wijk in Purmerend. Daarover schrijft hij vanaf deze week in de Volkskrant een column.
18/11 20u30  Simonis bouwt al sinds de 19de eeuw aan zijn visimperium, maar kijkt nu gespannen naar de Brexit Voor Haagse visliefhebbers is Simonis een begrip: de firma heeft vijf viswinkels en -restaurants verspreid over de stad. Vooral Noordzeevis: tong, schol, griet, tarbot, poon. En haring en kabeljauw natuurlijk, al zijn die door opwarming van het zeewater noordelijker gaan zwemmen.
Laatste update: vandaag om 0u00
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
21/11 06u45  Zonnige dagen in het verschiet, al blijft het koud Terwijl het dinsdag voor het eerst dit najaar heeft gesneeuwd in Vlaanderen (in het West-Vlaamse Heuvelland) zitten er voor de rest van de week enkele zonnige dagen aan te komen. Al blijft het wel koud, zo meldt het KMI.
21/11 06u45  Voetbalbond rekent op spijtoptanten: mogelijk fikse strafvermindering voor spelers en clubs De Belgische voetbalbond hoopt dat ook zij kan rekenen op spijt­optanten. Gisteren raakte bekend dat makelaar Dejan Veljkovic een deal sloot met het ­gerecht in ruil voor een fikse strafvermindering. Kort nadien liet de voetbalbond weten een gelijkaardige regeling te hebben.
21/11 06u30  Deze personen bibberen op hun stoel nu Dejan Veljkovic alles op tafel belooft te gooien En of er dinsdag in menig huiskamer van voetballers, trainers, collega-makelaars en bestuurs­leden stevig gevloekt is. Dat Veljkovic op een dag zou vrij­komen onder voorwaarden, stond in de sterren geschreven. Maar dat de Servische makelaar naar het gerecht zou overlopen? Dat zorgt voor onrust. “Tientallen mensen in de voetbalwereld zitten nu met de daver op het lijf”, zegt zijn advocaat Kris Luyckx. “En ik denk ­terecht.”
21/11 02u15  Kris Peeters verhuist opnieuw, maar nu naar Europa Gedaan met de nationale politiek. Leve Europa. Het zou het nieuwe motto kunnen zijn van Kris Peeters, want het is nu zeker dat hij de nieuwe Europese kopman van CD&V wordt. En dan nog op de dag dat Bart De Wever hem uit de Antwerpse coalitie knikkerde. Wie straks in de provincie Antwerpen de CD&V-meubelen moet redden, is nog niet duidelijk.
21/11 02u15  “Geen plan B voor Bourgondische coalitie” Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) zegt geen plan B in zijn achterzak te hebben. “Een coalitie van N-VA, sp.a en Open Vld is niet evident en ik verwacht pittige onderhandelingen”, zegt De Wever. “We zullen wel zien waar we eindigen.” Sp.a’er Jinnih Beels herhaalt dat het water daadwerkelijk diep is, maar dat ze zich constructief zal opstellen.
21/11 02u15  Eerst inhoud en bevoegdheden, pas daarna invulling voor schepenambten Pas na de inhoudelijke onderhandelingen zullen de onderhandelaars zich over de verdeling van de bevoegdheden buigen. Daarna zullen de partijen namen plakken op de schepenambten. Sommigen zijn zekerheden, bij sp.a zijn er grotere vraagtekens.
21/11 02u15  Traditionele horecamarkt groeit niet meer: “Jongeren laten maaltijd liever thuisleveren dan dat ze uit eten gaan” Belgen gaven het afgelopen jaar zo’n 20,3 miljard euro uit aan eten in de horeca, catering en zogenaamde ‘gemakswinkels’ zoals tankstations. Een stijging met 4%. Maar niet alle segmenten doen het even goed: in traditionele restaurants en brasserieën zit geen groei meer. Zeker jongeren maken meer en meer gebruik van alternatieven zoals online bestellen en thuislevering.
21/11 02u15  Pijnlijke vergissing bij ontruiming grafkelder: “Waar zijn ze met mijn overgrootmoeder gebleven?” Een vrouw uit Bonheiden is danig geschrokken omdat de grafkelder van haar voorouders zonder persoonlijke verwittiging is geruimd. En wat meer is: enkel de stoffelijke resten van haar grootvader en grootmoeder werden weggehaald, de restanten van haar overgrootmoeder liggen wellicht nog steeds onder de grond.
21/11 02u15  “Pas vrij wegens goed gedrag, en dan steekt hij agent neer” Nog geen twee maanden was hij uit de cel, Issam T. (33), toen hij gisteren politieman Olivier S. (44) neerstak, vlak aan de deur van het Brusselse hoofdcommissariaat. Twee agenten reageerden en kogelden de aanvaller neer. Wrange vaststelling: T., die in 2014 nog een cipier bedreigde met een schaar, was voorwaardelijk vrijgelaten wegens goed gedrag. Maar tegen het advies van het parket in.
21/11 02u15  Hoe Vlaamse zuurkool de Ethiopische bevolking helpt Door ouderwetse zuurkoolpotten te gebruiken, weten voedings-wetenschappers van KU Leuven de bereiding van kocho, een soort van pannenkoek, aanzienlijk te verbeteren. Dat kan de Ethiopische bevolking sterk vooruit helpen.
21/11 02u15  Politie voert steeds meer onderzoeken naar loverboys In drie jaar ging het aantal onderzoeken naar loverboys in Antwerpen van drie naar 28. “De problematiek wordt nog steeds onderschat”, klonk het op een studiedag die de Antwerpse politie, het parket, de stad en vzw Payoke gisteren organiseerden.
21/11 02u15  Het geheim van Tim Van Aelst: hard werken, veel lachen en zaalvoetbal Werken tot je erbij neervalt, altijd openstaan voor suggesties en zaalvoetballen: dat is het geheim van Tim Van Aelst (40). De tv-maker pakte gisteren met Hoe Zal ik het Zeggen? zijn derde Emmy Award in acht jaar tijd. Een portret van de man die vijftien jaar geleden begon met broodjes ronddragen. “Tim vindt lachen gewoon héél belangrijk”, klinkt het bij zijn vrienden.
21/11 02u15  Zoo schenkt skelet van overleden giraf Dana aan UAntwerpen Giraf Dana, die vijftien maanden geleden stierf in de Antwerpse Zoo, begint aan een tweede leven. Haar skelet heeft een plek gekregen op campus Drie Eiken van de Universiteit Antwerpen. Het werd zo gemonteerd dat onderdelen er eenvoudig afgehaald kunnen worden.
21/11 02u15  Dochter van Tsjetsjeense vluchtelingen opent juwelenzaak in Hoogstraat “Als je iets wil bereiken, moet je er altijd voor gaan.” Hava Mats weet van aanpakken en dat heeft ze van geen vreemden. “Mijn ouders hebben alles gedaan wat ze konden om hier in België hun draai te vinden.” Nu start de 20-jarige van Tsjetsjeense origine haar eigen juwelenzaak in hartje Antwerpen.
21/11 02u15  Vier vrijwilligers starten lokale afdeling van vzw Markant op: “Een platform om vrouwen te verbinden” Vrouwenorganisatie Markant vzw start met een werking in Deurne. Een ploeg van vier enthousiaste vrijwilligers wil Deurnese vrouwen in contact brengen met elkaar via diverse activiteiten. “We voelen dat er nood is aan een platform om vrouwen te verbinden.”
Laatste update: vandaag om 6u45
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
20/11 19u30  “Buitenlanders moeten al na één dag werken in België aanspraak kunnen maken op werkloosheidsuitkering” Als het van de commissie Werkgelegenheid van het Europees Parlement afhangt, zullen werknemers uit andere lidstaten al na één dag in België gewerkt...
20/11 18u45  “Autoriteiten, maak een einde aan de brandstofblokkades” De brandstoffensectorfederaties BPF en Brafco roepen de autoriteiten op om een einde te maken aan de blokkades. “Deze situatie ondermijnt niet...
20/11 18u15  Spanje dreigt brexitdeal te blokkeren wegens Gibraltar Spanje dreigt de brexitdeal te blokkeren als de EU zich in de kwestie Gibraltar niet duidelijk achter Madrid schaart. De Spaanse premier Pedro...
20/11 16u45  Groenen willen van parlementsleden gewone werknemers maken De groene Kamerfractie wil verder sleutelen aan het statuut en de verloning van de parlementsleden. Zo moeten Kamerleden een statuut krijgen dat te...
20/11 16u00  10 tips om huis en tuin te wapenen tegen de kou De winter staat voor de deur. Zowel overdag als ’s avonds gaat de temperatuur onderuit en krijgen we zelfs te maken met vorst. Vooral in oudere...
20/11 11u00  Chaos op cryptomarkt compleet: bitcoin opnieuw in vrije val, andere munten crashen mee Gisteren zakte de bitcoin voor het eerst sinds oktober 2017 onder de grens van 5.000 dollar, maar vanochtend tuimelde de digitale munt nog verder...
20/11 09u30  Dit is het slechtste dat je kan doen met je pensioenspaarpot Wie heel dringend geld nodig heeft, durft al eens overwegen om de pensioenspaarpot vervroegd open te breken. Dat doe je beter niet, want je betaalt...
20/11 08u45  Aandelen Nissan en Mitsubishi fors omlaag na arrestatie topman Ghosn Het aandeel van de Japanse autobouwer Nissan is op de beurs van Tokio meer dan 5 procent lager geëindigd, na de arrestatie van de voorzitter van de...
20/11 08u30  Heb jij deze 7 eigenschappen? Dan ben je een geboren technieker De vraag naar technische profielen is groot. Wie wil, kan dus - al dan niet na een bijkomende opleiding - vrij snel een job als technieker...
20/11 08u15  Zo duur is het om de pensioenspaarpot vroeger open te breken Wie heel dringend geld nodig heeft, durft al eens overwegen om de pensioenspaarpot vervroegd open te breken. Dat doe je beter niet, want je betaalt...
20/11 08u15  Werken als technieker? Check eerst even of je wel deze kwaliteiten hebt De vraag naar technische profielen is groot. Wie wil, kan dus - al dan niet na een bijkomende opleiding - vrij snel een job als technieker...
20/11 03u15  Gesprekken over EU-begroting zitten volledig strop: nieuw voorstel nodig De bemiddelingsgesprekken over de Europese begroting 2019 zijn definitief vastgelopen. De onderhandelaars van de lidstaten en het Europees...
20/11 00u45  België heeft nog steeds op één na hoogste belastingdruk voor bedrijven in Europa De totale belastingdruk op bedrijven in België is vorig jaar iets toegenomen, van 57,1 procent tot 57,7 procent. Dat is opnieuw het op één na...
20/11 00u00  Dit is de reden waarom Ford af wil van de geur van nieuwe auto's Ford heeft een octrooiaanvraag ingediend voor een geurverwijderingsproces dat de geur van nieuwe auto’s elimineert.
19/11 23u00  Apple en andere techaandelen krijgen klappen op rood Wall Street De aandelenbeurzen in New York eindigden met flinke verliezen, terwijl zorgen over Apple oversprongen naar andere bedrijven in de technologiesector.
Laatste update: dinsdag 20 november 2018, 19u30
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: dinsdag 20 november 2018, 17u04
Lees meer van Netto >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
21/11 06u30  'Hoogste schadeniveau door files voor bedrijfsleven in 2017 sinds crisis' Files hebben ondernemers vorig jaar verder op kosten gejaagd. Doordat vrachtwagens stilstonden op de snelweg of moesten omrijden, leed het bedrijfsleven in 2017 tussen de 983 miljoen en 1,3 miljard euro schade. Dat is het hoogste niveau sinds de economische crisis, stellen brancheorganisaties TLN en evofenedex.
20/11 22u45  Omstreden topman Carlos Ghosn nog niet weg bij Renault Renault neemt nog geen definitief afscheid van de gearresteerde topman Carlos Ghosn. Wel is operationeel directeur Thierry Bolloré benoemd tot tijdelijk vicetopman om de taken van Ghosn waar te nemen bij het Franse autoconcern
20/11 21u30  Minister Bruins: Bij doorstart ziekenhuis blijft meeste zorg in Lelystad Als de doorstart van het failliete ziekenhuis in Lelystad slaagt, blijven inwoners er terechtkunnen voor 70 tot 80 procent van de ziekenhuisbezoeken. Dat meldt minister Bruno Bruins (Medische Zorg) dinsdag aan de Tweede Kamer.
20/11 18u15  'Deutsche Bank voerde voor miljarden aan dubieuze orders Danske Bank uit' De Deutsche Bank heeft mogelijk voor zo'n 150 miljard dollar (132 miljard euro) aan potentieel verdachte transacties uitgevoerd die verbonden zijn aan het witwasschandaal van Danske Bank.
20/11 18u00  'Nieuwe topman Renault wordt dinsdagavond al gepresenteerd' De Franse autofabrikant Renault staat op het punt om topman Carlos Ghosn op tijdelijke basis te vervangen door operationeel directeur Thierry Bolloré. Dat meldden ingewijden bij Renault. Ghosn werd maandag in Japan opgepakt op verdenking van belastingfraude.
20/11 18u00  'Miljarden aan verdachte transacties Danske Bank uitgevoerd door Deutsche Bank' De Deutsche Bank heeft mogelijk voor zo'n 150 miljard dollar (132 miljard euro) aan potentieel verdachte transacties uitgevoerd die verbonden zijn aan het witwasschandaal van Danske Bank.
20/11 17u45  'Deutsche Bank voerde voor miljarden aan verdachte transacties Danske Bank uit' De Deutsche Bank heeft mogelijk voor zo'n 150 miljard dollar (132 miljard euro) aan potentieel verdachte transacties uitgevoerd die verbonden zijn aan het witwasschandaal van Danske Bank.
20/11 15u45  Vastgoedadviseur: Huurders in veel wijken beter af dan kopers In 95 procent van de Nederland zijn huurders qua betaalbaarheid beter af dan kopers. De slechtste plek om te huren of te kopen is met stip: Amsterdam. Maar op de meeste locaties in Nederland is wonen goed betaalbaar, aldus vastgoedadviseur JLL. 
20/11 15u30  Italiaanse vicepremier denkt onenigheid over begroting op te kunnen lossen De Italiaanse vicepremier Luigi di Maio denkt dat de Europese Commissie en Italië overeenstemming kunnen bereiken over de begroting van het Zuid-Europese land. Hij benadrukt wel dat de belangrijkste maatregelen in de plannen niet ter discussie staan.
20/11 14u00  Bitcoin verliest 30 procent aan waarde in een week tijd De koersen van de bitcoin en andere virtuele munten zakken steeds verder weg. De waarde van de bitcoin daalde dinsdag tot onder de 4.500 dollar. 
20/11 13u45  Geen lek koolmonoxide, wel brandgevaar bij oudere cv-ketels Nefit De kans op het ontsnappen van gevaarlijke koolmonoxidegassen uit cv-ketels van fabrikant Nefit is verwaarloosbaar. Het risico op branduitbraak is laag, mits de ketel is voorzien van een nieuwe brander. Dit blijkt uit onderzoek van TNO.
20/11 13u45  Nieuwe prikkels om arbeidsgehandicapten aan het werk te helpen Met een reeks prikkels wil het kabinet meer arbeidsgehandicapten aan het werk helpen. Zo mogen ze tijdelijk maximaal 130 euro gaan bijverdienen boven het bijstandsniveau.
20/11 13u30  Nieuwe prikkels van kabinet om arbeidsgehandicapten aan het werk te helpen Met een reeks prikkels wil het kabinet meer arbeidsgehandicapten aan het werk helpen. Zo mogen ze tijdelijk maximaal 130 euro gaan bijverdienen boven het bijstandsniveau.
20/11 12u45  Italiaanse vicepremier denkt oplossing te kunnen vinden over begroting De Italiaanse vicepremier Luigi di Maio denkt dat de Europese Commissie en Italië overeenstemming kunnen vinden over de begroting van het Zuid-Europese land. Hij benadrukt wel dat de belangrijkste maatregelen in de plannen niet ter discussie staan.
20/11 11u15  Toch geen gevaar door koolmonoxide van cv-ketels Nefit Uit onderzoek door onafhankelijke onderzoeksorganisatie TNO blijkt dat de kans op het ontsnappen van gevaarlijke koolmonoxidegassen uit cv-ketels van fabrikant Nefit verwaarloosbaar is. TNO deed onderzoek nadat RTL Nieuws eerder dit jaar problemen met de Topline-ketels van Nefit aan het licht bracht.
Laatste update: vandaag om 6u30
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
21/11 00u00  Canadees aan de top bij Frans-Nederlandse Air France-KLM Geen Fransman of Nederlander aan het roer bij de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie, maar een Canadees. Kan de nieuwe topman, Ben Smith, orde op zaken stellen bij het muitende Air France? Het Franse personeel van Air France-KLM is al tijden opstandig. De stakingen om loonsverhoging af te dwingen, kostten het bedrijf al meer dan 200 miljoen euro. … Continued The post Canadees aan de top bij Frans-Nederlandse Air France-KLM appeared first on Elsevierweekblad.nl.10 
21/11 00u00  Ed Nijpels schikt in zaak van failliet Econcern Negen jaar na de ondergang van Econcern is Ed Nijpels eindelijk verlost van het bedrijf dat een luchtbel bleek. Hij heeft geschikt met de curatoren. Dat blijkt uit het vandaag, maandag, verschenen 23ste faillissementsverslag van de curatoren van Econcern, Willem Jan van Andel en Noor Zetteler van het Utrechtse advocatenkantoor Wijn & Stael. Lees ook … Continued The post Ed Nijpels schikt in zaak van failliet Econcern appeared first on Elsevierweekblad.nl.11 
20/11 00u00  Klimaat kan de prijs van een biertje verdubbelen Zelfs Donald Trump zegt het: de aarde warmt op. En dat betekent, op zijn minst, dat een beetje verkoeling op zijn tijd meer dan welkom is. Met een biertje bijvoorbeeld. Maar dat laatste gaat dus niet zomaar. Klimaatverandering zal bier namelijk veel duurder maken, concludeerden wetenschappers in een vorige week verschenen artikel in het blad … Continued The post Klimaat kan de prijs van een biertje verdubbelen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/11 00u00  ?Europa wordt gezien als saai: er gebeurt weinig? Lees meer >
19/11 00u00  Podcast: blijven we superslimme computers de baas? Lees meer >
19/11 00u00  De bank als politieagent: vragen we niet te veel? Lees meer >
18/11 00u00  Koers lira hard op weg naar nieuw dieptepunt Lees meer >
16/11 00u00  Toezichthouders: ?zorgelijke trend op huizenmarkt? De overspannen huizenmarkt brengt sommige kopers tot wanhoopsdaden. Toezichthouders noemen de situatie ‘zorgelijk’ en zijn ‘alert’ op signalen. Door de krapte op de huizenmarkt gaan kopers steeds verder om een huis te kunnen kopen. Dit blijkt uit de reacties van bijna driehonderd huizenkopers en -verkopers op een oproep van Elsevier Weekblad om hun ervaringen te … Continued The post Toezichthouders: ‘zorgelijke trend op huizenmarkt’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
14/11 00u00  Barbara Baarsma nieuwe baas Rabobank Amsterdam Barbara Baarsma wordt de nieuwe directeur van Rabobank Amsterdam, een van de grootste lokale Rabobanken. Baarsma is nu nog directeur kennisontwikkeling van de bank en een veelgevraagde mediagast. Baarsma bevestigt de benoeming na vragen van Elsevier Weekblad. ‘Ik ga met mijn poten in de modder staan, in het hart van de Rabobank,’ zegt ze. De … Continued The post Barbara Baarsma nieuwe baas Rabobank Amsterdam appeared first on Elsevierweekblad.nl.
14/11 00u00  Ondernemers moeten 19 miljard terugbetalen In de Miljoenennota zit een fikse rekening voor ondernemers verstopt, die al snel 200.000 euro per persoon kan bedragen. Ondernemers die veel geld van hun bedrijf hebben geleend, moeten daarover plots belasting gaan betalen. Dat blijkt uit een analyse door Elsevier Weekblad van de diverse stukken die op en rond Prinsjesdag bekend zijn gemaakt. Honderdduizenden … Continued The post Ondernemers moeten 19 miljard terugbetalen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: vandaag om 0u00

Express.be

Verbergen Tonen
21/11 01u00  “Nissan wilde Ghosn weg om fusie met Renault te vermijden” Insiders denken dat de val van Carlos Ghosn door het Japanse Nissan werd beraamd omdat Tokio zijn fusieplannen met Renault wilden dwarsbomen.
20/11 21u00  Werd het dieselschandaal eerder dan de immigratieproblematiek Merkel IV fataal? Het meest waardevolle bezit van een Duits gezin is meestal zijn wagen. Wie aan de diesel raakt, doet de Duitse Jan Modaal dan ook pijn.
20/11 21u00  In China staat 1 op 5 appartementen leeg In de Chinese steden hebben meer dan vijftig miljoen woningen geen bewoners. Daarmee moet een leegstand van 22 procent worden opgetekend. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de Southwestern University of Finance and Economics in Chengdu, gebaseerd op een enquête vorig jaar. China kent daarmee een beduidend grotere leegstand dan vele andere landen. De Chinese president Xi Jinping waarschuwde eerder al voor de gevolgen van vastgoedspeculatie.
20/11 18u00  In China staat 1 op 5 appartementen staat leeg In de Chinese steden hebben meer dan vijftig miljoen woningen geen bewoners. Daarmee moet een leegstand van 22 procent worden opgetekend. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de Southwestern University of Finance and Economics in Chengdu, gebaseerd op een enquête vorig jaar. China kent daarmee een beduidend grotere leegstand dan vele andere landen. De Chinese president Xi Jinping waarschuwde eerder al voor de gevolgen van vastgoedspeculatie.
20/11 17u15  Obama’s worden een miljardenmerk Voormalig Amerikaans president Barack Obama en zijn echtgenote Michelle Robinson zijn goed op weg een absoluut miljardenmerk te worden. Dat schrijft Isabel Vincent, redacteur bij de Amerikaanse krant New York Post, naar aanleiding van de promotietoer die Michelle Obama voor haar autobiografie ‘Becoming’ langs een tiental Amerikaanse steden maakt. De toer zal volgens Vincent wellicht nog eens tientallen miljoenen dollar aan verkoop van merchandising opleveren.
20/11 16u15  De val van de 'FANGMAN': Waarom imploderen de aandelenbeurzen net nu? De beursbubbels - een gevolg van de jarenlang door centrale banken volgehouden nulrente, met als gevolg de tsunami van beschikbaar gratis geld -  ontploffen één na één. Maar waarom net nu?
20/11 16u00  Goede huisvader-aandeel GE heeft nog net geen rommelstatus General Electric was ooit het meest waardevolle bedrijf van de Verenigde Staten, maar vandaag vecht het aandeel van het conglomeraat tegen een rommelstatus. Bovendien stellen een aantal analisten vragen bij de risico’s die beleggingen in General Electric zouden kunnen meebrengen, waarbij volgens sommigen voor een verdere verslechtering zou moeten worden gevreesd. Larry Culp, de nieuwe chief executive van General Electric, heeft beloofd snel te handelen om geld op te halen en activa te verkopen.
20/11 15u00  6 op elke 10 Belgen zijn blij met de euro 60% van de Belgen denkt dat de euro een goede zaak is voor het land. België scoort daarmee in de onderste regionen van de euro-populariteitspoll.
20/11 14u45  Al 8 parlementen willen Zuckerberg ondervragen 8 verschillende parlementen hebben Mark Zuckerberg, de stichter en CEO van Facebook, uitgenodigd om zich te komen verantwoorden over de negatieve impact dat zijn sociaal netwerk op de democratie heeft. 
20/11 13u15  In San Francisco kost 81% van de woningen nu 1 miljoen dollar of meer In de Verenigde Staten heeft 3,6 procent van het totale woningbestand een waarde van minstens 1 miljoen dollar, maar op een aantal locaties loopt dat percentage veel sterker op. De grootste concentratie dure woningen kan worden teruggevonden in San Francisco, waar inmiddels voor 81 procent van de woningen een aankoopprijs van minstens 1 miljoen dollar zou moeten worden betaald. Dat blijkt uit een rapport van het online vastgoedplatform Trulia.
20/11 12u30  Een toekomst als een horrorfilm... 6 klimaatgerelateerde rampen tegelijkertijd In een studie die wordt gepubliceerd door het wetenschappelijke magazine Nature wordt gewaarschuwd voor een veelvoud aan klimaatgerelateerde rampen die zich gelijktijdig kunnen voordoen in eenzelfde gebied.
20/11 12u30  Ook dat nog... Italië heeft een olijfoliecrisis De Italiaanse olijfolie blijft door de dodelijke bacterie Xylella fastidiosa geteisterd. De bacterie woedt al verscheidene jaren, maar er is heel wat verzet gerezen tegen de methodes die een oplossing zouden kunnen bieden. Na een lange passiviteit hebben de autoriteiten van de regio Puglia de inspanningen hervat om de verspreiding van de bacterie te bestrijden, maar volgens wetenschappers hebben de vertragingen ervoor gezorgd dat de infectie zich vanuit Puglia noordelijk naar de rest van Italië dreigt te verspreiden.
20/11 12u30  7 hotels die een toeristische attractie op zichzelf vormen Meestal kies je een hotel als een verblijfplaats om een bestemming tijdens je reis te bezoeken, maar soms kan ook het hotel zelf je eindbestemming zijn. Deze zeven hotels zijn zo bijzonder dat ze een toeristische attractie op zichzelf vormen.
19/11 22u30  Klimaatwijziging discrimineert niet tussen arm en rijk Geld maakt niet immuun voor de gevolgen van de klimaatwijziging. Het waren vooral rijke Amerikanen die vorige week in Californië hun huis in vlammen zagen opgaan.
19/11 17u45  Waarom Trump tegen elke prijs het Amerikaanse bondgenootschap met Saoedi-Arabië zal beschermen Ondanks dat de CIA concludeerde dat de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman de opdrachtgever was van de moord op journalist Jamal Khashoggi, zal Donald Trump hem de hand boven het hoofd houden. Daar hebben de VS verschillende redenen toe...
Laatste update: vandaag om 1u00
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

17x Paniek op de (technologie)beurzen: 1000 miljard dollar in rook opgegaan21/11 03u33 - Nieuwsblad: Geldzaken: Lees meer >
12x Boer Jeroen laat ook nieuwe vriendin zitten21/11 00u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: In de slotaflevering van Boer Zkt Vrouw, die vorige maand werd ingeblikt en vorige week op VTM te zien was, flaneerde boer Jeroen nog fier met zijn nieuwe vriendin. Met Severien, die hij in het programma had leren kennen, was het niets geworden. Maar na de opnames “had hij de liefde gevonden bij Kimberly”. Helaas is ook dat sprookje alweer voorbij, vertelt Jeroen deze week in Dag Allemaal. “De afstand (Jeroen woont in Duitsland, red.) maakte onze relatie echt moeilijk. En om heel eerlijk te zijn: ik had Kimberly echt graag, dat wel, maar eerder als goeie vrienden. Van verliefdheid was geen sprake.”
12x Vrijhandel is niet meer weg te denken uit onze wereldeconomie, toch klinkt nu flinke kritiek – zo zit dat21/11 00u00 - Volkskrant Economie: Lees meer >
11x Ed Nijpels schikt in zaak van failliet Econcern21/11 00u00 - Elsevier.nl: Negen jaar na de ondergang van Econcern is Ed Nijpels eindelijk verlost van het bedrijf dat een luchtbel bleek. Hij heeft geschikt met de curatoren. Dat blijkt uit het vandaag, maandag, verschenen 23ste faillissementsverslag van de curatoren van Econcern, Willem Jan van Andel en Noor Zetteler van het Utrechtse advocatenkantoor Wijn & Stael. Lees ook … Continued The post Ed Nijpels schikt in zaak van failliet Econcern appeared first on Elsevierweekblad.nl.
10x Canadees aan de top bij Frans-Nederlandse Air France-KLM21/11 00u00 - Elsevier.nl: Geen Fransman of Nederlander aan het roer bij de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie, maar een Canadees. Kan de nieuwe topman, Ben Smith, orde op zaken stellen bij het muitende Air France? Het Franse personeel van Air France-KLM is al tijden opstandig. De stakingen om loonsverhoging af te dwingen, kostten het bedrijf al meer dan 200 miljoen euro. … Continued The post Canadees aan de top bij Frans-Nederlandse Air France-KLM appeared first on Elsevierweekblad.nl.
8x Treurig dat polder faalt met pensioen21/11 00u30 - De Financiële Telegraaf: Acht jaar lang is er gebakkeleid over ons pensioen. De teleurstellende einduitkomst: er verandert niets.
7x Parket ziet geen reden om Dexia te vervolgen21/11 05u41 - Nieuwsblad: Geldzaken: Lees meer >
7x “Akkoord over nieuw bestuur Heist wellicht pas in januari mogelijk”21/11 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Aan de bijzonder moeizame coalitiebesprekingen in Heist-op-den-Berg lijkt geen einde te komen en dat zou nog wel eens even kunnen duren. Er zouden volgens verschillende bronnen namelijk bindende voordrachtaktes ondertekend zijn, waardoor de partijen tot januari – als ze dat al zouden willen – niet meer van kamp kunnen wisselen.
7x Nest (81) mikt op werelduurrecord voor 80-plussers21/11 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Nest De Vries uit Grobbendonk wil geschiedenis schrijven. Op zaterdag 8 december om 11u valt hij het werelduurrecord op de wielerpiste aan in de categorie voor renners vanaf 80 jaar. Plaats van afspraak is de Blaarmeersen in Gent.
7x “Nissan wilde Ghosn weg om fusie met Renault te vermijden”21/11 01u00 - Express.be: Insiders denken dat de val van Carlos Ghosn door het Japanse Nissan werd beraamd omdat Tokio zijn fusieplannen met Renault wilden dwarsbomen.

Statistieken

Artikels:
32126
Gelezen:
6604
Aantal lezers nu:
48


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven