zondag 23 september 2018, week 38


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 18u15
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
23/09 16u30  'Handelsvete blijft belegger bezighouden' AMSTERDAM (AFN) - Het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China en de onrust rond de brexit blijven de financiële markten bezighouden. In de nieuwe beursweek krijgen beleggers verder een reeks macro-economische cijfers voor hun kiezen. Ook staat er een rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve op het programma.
23/09 13u15  'Rappe prijstoename huizen niet vol te houden' AMSTERDAM (AFN) - Het stevige tempo waarmee de huizenprijzen nu omhoog gaan is niet vol te houden. Volgens economen van ING en Rabobank zwakt de prijsstijging volgend jaar waarschijnlijk af. Toch zullen huizen komende jaren over de gehele linie wel duurder blijven worden.
23/09 12u30  'Witte Huis wil onderzoek naar sociale media' WASHINGTON (AFN) - Het Witte Huis werkt aan een besluit om onderzoek te laten doen naar mogelijke overtreding van de mededingingsregels door grote socialemediabedrijven als Google en Facebook. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van een ontwerp voor het besluit van president Donald Trump.
23/09 11u30  Altice en Besi gaan uit Stoxx Europe 600 ZÜRICH (AFN/BLOOMBERG) - Kabel- en telecomconcern Altice Europe en chipbedrijf BE Semiconductor (Besi) verdwijnen uit de Stoxx Europe 600 Index. Onder meer de Duitse sportartikelenfabrikant Puma wordt juist opgenomen in de index. Dat werd gemeld door het bedrijf Stoxx, dat de index samenstelt.
23/09 08u45  'Verdubbeling klachten pakketten PostNL' DEN HAAG (AFN) - Bij de Consumentenbond komen steeds meer klachten binnen over de pakketbezorging van PostNL. De consumentenorganisatie verwacht dit jaar een verdubbeling van het aantal meldingen. Vorig jaar ontving de bond 1374 klachten op het Klachtenkompas, nu staat de teller op 2031, met nog ruim drie maanden te gaan.
22/09 20u45  Comcast hoogste bieder op mediabedrijf Sky LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse kabelbedrijf Comcast heeft zaterdag het hoogste overnamebod uitgebracht op het Britse media- en Telecombedrijf Sky. De kabelreus bood zaterdag in de laatste ronde 29,7 miljard pond (38,8 miljard dollar) in een veiling die vrijdag begon.
21/09 22u15  Weer recorddag voor Dow, niet voor tech NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag gesloten met een nieuw record voor de toonaangevende Dow-Jonesindex. Angst voor de gevolgen van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China verdween verder naar de achtergrond. De technologiesector stond daarentegen juist onder druk.
21/09 21u30  'Toyota zet deur open voor Android in auto' TOKIO (AFN) - De Japanse autogigant Toyota gaat Google toestaan smartphones te verbinden met auto's van het merk. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Eerder hield Toyota de boot nog af bij zowel Google als het concurrerende systeem van Apple, maar de gestegen vraag van autorijders naar verbinding met telefoons heeft Toyota mogelijk over de streep getrokken.
21/09 20u30  'Google onderdrukt memo over China-plan' MOUNTAIN VIEW (AFN) - Google heeft medewerkers onder druk gezet om een interne memo te wissen. De memo was geschreven door een medewerker van Google en bevat informatie over de lancering van een gecensureerde zoekmachine in China, zo meldt nieuwssite The Intercept.
21/09 19u45  Dow en S&P op weg naar nieuwe records NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lieten vrijdag halverwege de handel een wisselend beeld zien na de recordstanden van een dag eerder. Angst voor de gevolgen van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China verdwenen verder naar de achtergrond. Verder werden uitspraken van de Britse premier Theresa May verwerkt over de brexit.
21/09 19u15  Pensioenfonds McDonald's kritisch over kippen CHICAGO (AFN/BLOOMBERG) - Een grote aandeelhouder van McDonald's heeft zijn zorgen geuit over de manier waarop de fastfoodketen met kippen omgaat. Het New York Retirement Fund, het op twee na grootste publieke pensioenfonds in de Verenigde Staten, dringt aan op verbeteringen van de leefomstandigheden voor kippen.
21/09 18u00  Vastgoedfonds Bever schrijft zwarte cijfers WASSENAAR (AFN) - Bever Holding heeft in de eerste helft van dit jaar zwarte cijfers geschreven. Een jaar eerder noteerde het vastgoedbedrijf nog een verlies, maar het resultaat pakte nu positief uit onder meer door de verkoop van vastgoed.
21/09 18u00  Opnieuw winst voor Europese beurzen AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag na de winsten van donderdag op nieuw in de plus gesloten. De handelszorgen verdwenen wat naar de achtergrond en het sentiment werd gesteund door de recordstanden op Wall Street van een dag eerder. Beleggers verwerkten verder onder meer uitspraken van de Britse premier Theresa May over de brexit.
21/09 16u15  'VS dicht bij NAFTA-deal zonder Canada' WASHINGTON (AFN/RTR) - De Verenigde Staten staan op het punt de onderhandelingen voor een nieuw Noord-Amerikaans handelsverdrag voort te zetten zonder Canada. Economisch adviseur van het Witte Huis Kevin Hassett zei vrijdag dat het bijna zo ver is dat alleen nog maar met Mexico wordt gesproken.
21/09 16u15  Pond omlaag na speech May over brexit-impasse LONDEN (AFN) - Het Britse pond kreeg vrijdag een tik rond de speech van de Britse premier Theresa May over de voortgang van de brexit-onderhandelingen. May sprak van een ,,impasse' en eiste dat de onderhandelaars met een tegenvoorstel komen.
Laatste update: vandaag om 16u30
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
23/09 16u15  Planbureau waarschuwt: 'Kans dat enkele zones in november worden afgeschakeld, is toegenomen' Het is niet onwaarschijnlijk dat er in november in sommige gemeenten op bepaalde uren geen stroom zal zijn.
23/09 15u30  Planbureau: 'Stroomaanbod in november mogelijk niet altijd voldoende' In november zal er maar een van de zeven kernreactoren ons land van elektriciteit kunnen voorzien. Het Planbureau waarschuwt dat daardoor de kans groter wordt dat sommige gemeenten op bepaalde tijdstippen afgesloten kunnen worden van het netwerk.
23/09 15u30  Witte Huis overweegt antitrust-onderzoek naar Facebook en Google Het Witte Huis zou nadenken over een ontwerpdecreet dat aan federale overheidsdiensten opdracht geeft om een antitrust-onderzoek te voeren naar de activiteiten van socialemediaplatforms als Google, Facebook of Twitter.
22/09 10u15  Miranda Ulens (algemeen secretaris ABVV): 'Nergens zie ik het sociale gelaat van deze regering' Er mogen deze legislatuur dan wel ruim 200.000 banen bij komen, Miranda Ulens is niet onder de indruk. De nieuwe algemeen secretaris van het ABVV heeft geen goed woord over voor het beleid van de regering-Michel. 'Met een deel van het geld van de lastenverlagingen had ze veel beter de pensioenen verhoogd.'
22/09 05u00  BNP Paribas Fortis jarenlang te laks tegen witwassen BNP Paribas Fortis is jarenlang te laks geweest voor verdachte geldstromen. Dat is gebleken tijdens een onderzoek naar de neef van de Libische ex-dictator Muammar Khadaffi, een cliënt bij de bank.. Dat schrijft De Tijd zaterdag.
21/09 19u30  Europese Commissie wil AB InBev beboeten voor machtsmisbruik op Belgische markt De Europese Commissie is van plan brouwer AB InBev een boete op te leggen in het onderzoek naar machtsmisbruik op de Belgische markt. Dat meldt het agentschap Reuters op zijn website op basis van bronnen nabij het dossier
21/09 17u15  Jürgen Ingels is onvermoeibaar in tech Jürgen Ingels zette als een van 's lands meest actieve techondernemers zijn schouders onder SuperNova in Antwerpen. De ambitieuze techbeurs, die volgende week plaatsvindt, past perfect bij Ingels' onvermoeibare drive om de Belgisch techsector met de wereldtop te laten meespelen.
21/09 16u45  Hamid Aït Abderrahim (SCK-CEN): 'De nucleaire sector zal ten onder gaan aan zijn eigen conservatisme' Het Studiecentrum voor Kernenergie mag beginnen met de bouw van de onderzoeksreactor Myrrha. Het wordt de kroon op het werk van Hamid Aït Abderrahim in Mol, een kernfysicus die niet bang is van een controversiële uitspraak. 'Kernenergie is niet de vijand van hernieuwbare energie, het is de vijand van andere fossiele energie.'
21/09 15u45  Stéphane Richard (CEO van Orange): 'We willen alles doen om in België ook vaste telefonie aan te bieden' België is maar een kleine markt voor de telecomoperator Orange, die elk jaar een internationale omzet van 41 miljard euro boekt. Toch houdt CEO Stéphane Richard ons land nauwlettend in de gaten. Hij geeft ons zijn visie op de Belgische markt en benadrukt dat hij een rol wil spelen in vaste telefonie.
21/09 15u00  Deeleconomie maakt vastgoed minder vast De deeleconomie degradeert het belang van eigendom. Dat is best wel ingrijpend voor de vastgoedsector, een industrie waarvan het klassieke verdienmodel draait om eigenaarschap.
21/09 15u00  Huizen van kinderen Jeroen Piqueur openbaar verkocht In Gent zijn donderdag de huizen van Jeroen en Rebecca Piqueur, de kinderen van de voormalige Optima-baas Jeroen Piqueur, openbaar verkocht. De woningen in Sint-Martens-Latem haalden samen 1,7 miljoen euro op, een bedrag dat naar de schuldeisers van de familie moet gaan.
21/09 12u30  'Het cruciale jaar 2018 verloopt voor de Belgische biotech beter dan we konden verhopen' We hebben eind vorig jaar al aangegeven dat 2018 een cruciaal jaar zou zijn voor de Belgische biotech. Het jaar werd ingezet met een knaller van formaat. De Franse farmagigant Sanofi nam het Gentse biotechbedrijf en portefeuillewaarde Ablynx over voor 3,9 miljard euro (45 euro per aandeel). Naast Ablynx hebben ook Argenx en Mithra Pharmaceuticals in de afgelopen twaalf maanden enkele honderden procenten koerswinst kunnen laten optekenen.
21/09 12u30  Kernreactor Tihange 3 ligt stil tot 1 maart, Tihange 2 tot 31 mei Kernreactor Tihange 3 zal vijf maanden langer stilliggen, tot 1 maart. Verwacht wordt dat Tihange 2 stilligt tot 31 mei. Dat kondigt uitbater Engie Electrabel aan.
21/09 12u15  Hoe vermijdt u een hoge premie voor uw hospitalisatieverzekering? Een hospitalisatieverzekering via de werkgever is een belangrijk voordeel. Maar wat als u ontslagen wordt of met pensioen gaat? Dan wordt het een peperdure zaak. Maar dat hoeft niet zo te zijn.
21/09 12u00  Econoom Ive Marx: 'Geen groei betekent vooral stilstand' In een open brief roepen 238 academici op om niet langer economische groei na te streven. 'Tegen mensen zonder behoorlijke woning kun je toch niet zeggen: wij hebben voldoende, dus nu is er geen groei meer nodig', reageert Ive Marx, hoogleraar aan de Universiteit Antwerpen
Laatste update: vandaag om 16u15
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 16u59
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
23/09 16u30  'Handelsvete blijft belegger bezighouden' AMSTERDAM (AFN) - Het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China en de onrust rond de brexit blijven de financiële markten bezighouden. In de nieuwe beursweek krijgen beleggers verder een reeks macro-economische cijfers voor hun kiezen. Ook staat er een rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve op het programma.
23/09 13u15  'Rappe prijstoename huizen niet vol te houden' AMSTERDAM (AFN) - Het stevige tempo waarmee de huizenprijzen nu omhoog gaan is niet vol te houden. Volgens economen van ING en Rabobank zwakt de prijsstijging volgend jaar waarschijnlijk af. Toch zullen huizen komende jaren over de gehele linie wel duurder blijven worden.
23/09 12u30  'Witte Huis wil onderzoek naar sociale media' WASHINGTON (AFN) - Het Witte Huis werkt aan een besluit om onderzoek te laten doen naar mogelijke overtreding van de mededingingsregels door grote socialemediabedrijven als Google en Facebook. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van een ontwerp voor het besluit van president Donald Trump.
23/09 11u30  Altice en Besi gaan uit Stoxx Europe 600 ZÜRICH (AFN/BLOOMBERG) - Kabel- en telecomconcern Altice Europe en chipbedrijf BE Semiconductor (Besi) verdwijnen uit de Stoxx Europe 600 Index. Onder meer de Duitse sportartikelenfabrikant Puma wordt juist opgenomen in de index. Dat werd gemeld door het bedrijf Stoxx, dat de index samenstelt.
23/09 08u45  'Verdubbeling klachten pakketten PostNL' DEN HAAG (AFN) - Bij de Consumentenbond komen steeds meer klachten binnen over de pakketbezorging van PostNL. De consumentenorganisatie verwacht dit jaar een verdubbeling van het aantal meldingen. Vorig jaar ontving de bond 1374 klachten op het Klachtenkompas, nu staat de teller op 2031, met nog ruim drie maanden te gaan.
22/09 20u45  Comcast hoogste bieder op mediabedrijf Sky LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse kabelbedrijf Comcast heeft zaterdag het hoogste overnamebod uitgebracht op het Britse media- en Telecombedrijf Sky. De kabelreus bood zaterdag in de laatste ronde 29,7 miljard pond (38,8 miljard dollar) in een veiling die vrijdag begon.
21/09 22u15  Weer recorddag voor Dow, niet voor tech NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag gesloten met een nieuw record voor de toonaangevende Dow-Jonesindex. Angst voor de gevolgen van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China verdween verder naar de achtergrond. De technologiesector stond daarentegen juist onder druk.
21/09 21u30  'Toyota zet deur open voor Android in auto' TOKIO (AFN) - De Japanse autogigant Toyota gaat Google toestaan smartphones te verbinden met auto's van het merk. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Eerder hield Toyota de boot nog af bij zowel Google als het concurrerende systeem van Apple, maar de gestegen vraag van autorijders naar verbinding met telefoons heeft Toyota mogelijk over de streep getrokken.
21/09 20u30  'Google onderdrukt memo over China-plan' MOUNTAIN VIEW (AFN) - Google heeft medewerkers onder druk gezet om een interne memo te wissen. De memo was geschreven door een medewerker van Google en bevat informatie over de lancering van een gecensureerde zoekmachine in China, zo meldt nieuwssite The Intercept.
21/09 19u45  Dow en S&P op weg naar nieuwe records NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lieten vrijdag halverwege de handel een wisselend beeld zien na de recordstanden van een dag eerder. Angst voor de gevolgen van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China verdwenen verder naar de achtergrond. Verder werden uitspraken van de Britse premier Theresa May verwerkt over de brexit.
21/09 19u15  Pensioenfonds McDonald's kritisch over kippen CHICAGO (AFN/BLOOMBERG) - Een grote aandeelhouder van McDonald's heeft zijn zorgen geuit over de manier waarop de fastfoodketen met kippen omgaat. Het New York Retirement Fund, het op twee na grootste publieke pensioenfonds in de Verenigde Staten, dringt aan op verbeteringen van de leefomstandigheden voor kippen.
21/09 18u00  Vastgoedfonds Bever schrijft zwarte cijfers WASSENAAR (AFN) - Bever Holding heeft in de eerste helft van dit jaar zwarte cijfers geschreven. Een jaar eerder noteerde het vastgoedbedrijf nog een verlies, maar het resultaat pakte nu positief uit onder meer door de verkoop van vastgoed.
21/09 18u00  Opnieuw winst voor Europese beurzen AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag na de winsten van donderdag op nieuw in de plus gesloten. De handelszorgen verdwenen wat naar de achtergrond en het sentiment werd gesteund door de recordstanden op Wall Street van een dag eerder. Beleggers verwerkten verder onder meer uitspraken van de Britse premier Theresa May over de brexit.
21/09 16u15  'VS dicht bij NAFTA-deal zonder Canada' WASHINGTON (AFN/RTR) - De Verenigde Staten staan op het punt de onderhandelingen voor een nieuw Noord-Amerikaans handelsverdrag voort te zetten zonder Canada. Economisch adviseur van het Witte Huis Kevin Hassett zei vrijdag dat het bijna zo ver is dat alleen nog maar met Mexico wordt gesproken.
21/09 16u15  Pond omlaag na speech May over brexit-impasse LONDEN (AFN) - Het Britse pond kreeg vrijdag een tik rond de speech van de Britse premier Theresa May over de voortgang van de brexit-onderhandelingen. May sprak van een ,,impasse' en eiste dat de onderhandelaars met een tegenvoorstel komen.
Laatste update: vandaag om 16u30
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
23/09 17u45  Tommelein: "Sneller werk maken van vervanging kerncentrales" Vlaams minister van Energie Tommelein zegt dat het dreigende stroomtekort aantoont dat de verschillende regeringen in ons land dringend werk moeten maken van het Energiepact, om over te schakelen op hernieuwbare energie en gascentrales.
23/09 17u45  Oppositie legt verantwoordelijkheid voor dreigend stroomtekort bij falend beleid Lees meer >
23/09 15u30  Staking bij Swissport Cargo Het personeel bij Swissport Cargo is zaterdagochtend in staking gegaan omdat er een nijpend personeelstekort is. Alleen vrachtvliegtuigen met dringende goederen, zoals dieren en organen voor transplantaties, worden geladen en gelost. Directie en vakbonden zitten vandaag opnieuw samen om een oplossing te vinden voor het conflict.
23/09 13u00  Porsche bouwt geen dieselwagens meer De Duitse autobouwer heeft vandaag aangekondigd vanaf volgend jaar alleen maar benzine-, hybride en elektrische wagens te maken.
22/09 23u15  Amerikaanse kabelbedrijf Comcast hoogste bieder op Brits mediabedrijf Sky Het Amerikaanse kabelbedrijf Comcast heeft het hoogste overnamebod uitgebracht op het Britse media- en telecombedrijf Sky. De kabelreus bood in de laatste van drie rondes 29,7 miljard pond (33 miljard euro) in een veiling die gisteren begon.
22/09 16u45  Totaalrenovatiebonus al 1.837 keer uitgekeerd dit jaar De totaalrenovatiebonus voor wie minstens drie energiebesparende maatregelen uitvoert, is dit jaar al 1.837 keer uitgekeerd, of meer dan drie keer zoveel als vorig jaar. Dit heeft Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open VLD) meegedeeld op de Vlaamse Isolatiedag. 'Dankzij die bonus pakken steeds meer mensen meteen hun hele huis aan', zegt Tommelein
22/09 11u15  BNP Paribas Fortis krijgt boete wegens te laks tegen witwassen Lees meer >
22/09 05u45  Lotus Bakeries bekroond door Belgisch-Amerikaanse kamer van koophandel In New York is het Belgische bedrijf Lotus Bakeries door BelCham, de Belgisch-Amerikaanse kamer van koophandel, uitgeroepen tot onderneming van het jaar. Dat heeft BelCham zaterdag bekendgemaakt. Ook softwarefabrikant Odoo en burggraaf Dirk Frimout werden in de bloemetjes gezet.
21/09 19u00  Air Belgium schort lijnvluchten naar Hongkong op tijdens het winterseizoen Lees meer >
21/09 11u45  Econoom over recordwinst voor Action: "Kijken naar alle mogelijke kosten, en die dan vooral niet maken" De Nederlandse budgetketen Action boekte vorig jaar een recordwinst in ons land. We kochten voor 580 miljoen euro aan producten bij elkaar, dat is 15 procent meer dan in 2016. Wat is de sleutel van het succes? 'Een supersimpel businessmodel', zegt KBC-econoom Tim Simons. 'Zo laag mogelijke kosten en zo groot mogelijke volumes.'
21/09 07u00  Uber laat zijn oog vallen op maaltijdbezorger Deliveroo Taxidienst Uber is in vroege gesprekken verwikkeld rond een mogelijke overname van maaltijdbezorger Deliveroo voor meerdere miljarden dollars. Dat zeggen bronnen tegen persbureau Bloomberg.
21/09 04u45  Uber praat over koop Deliveroo Taxidienst Uber is in vroege gesprekken verwikkeld rond een mogelijke overname van maaltijdbezorger Deliveroo voor meerdere miljarden dollars. Dat zeggen bronnen tegen persbureau Bloomberg.
20/09 11u45  Oproep aan piloten Ryanair om mee te staken met cabinepersoneel op 28 september Lees meer >
20/09 03u45  Argentijnse economie krimpt fors in tweede kwartaal De Argentijnse economie is in het tweede kwartaal het sterkst gekrompen in bijna vier jaar. Het Zuid-Amerikaanse land kampte met een zware droogte en bevindt zich ook nog eens middenin een valutacrisis.
19/09 23u00  De val: Het failliet van de Belgische banken Lees meer >
Laatste update: vandaag om 17u45
Lees meer van VRT NWS: Economie >

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
23/09 18u15  Dossier: lees hier alles over nieuwe dga-taks Duizenden kleinere ondernemers met een eigen bv krijgen een extra belastingaanslag. De directeur-grootaandeelhouder (dga) die meer dan €500.000 leent bij het eigen bedrijf gaat met de ‘dga-taks’ de staatskas met €1,8 miljard spekken. Ondernemers zijn verrast en woedend. Hoe kon dit gebeuren? Lees het dossier over deze mkb-heffing.
23/09 16u30  'Handelsvete blijft belegger bezighouden' Het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China en de onrust rond de brexit blijven de financiële markten bezighouden. In de nieuwe beursweek krijgen beleggers verder een reeks macro-economische cijfers voor hun kiezen. Ook staat er een rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve op het programma.
23/09 13u15  'Rappe prijstoename huizen niet vol te houden' Het stevige tempo waarmee de huizenprijzen nu omhoog gaan is niet vol te houden. Volgens economen van ING en Rabobank zwakt de prijsstijging volgend jaar waarschijnlijk af. Toch zullen huizen komende jaren over de gehele linie wel duurder blijven worden.11 
23/09 12u30  'Witte Huis wil onderzoek naar sociale media' Het Witte Huis werkt aan een besluit om onderzoek te laten doen naar mogelijke overtreding van de mededingingsregels door grote socialemediabedrijven als Google en Facebook. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van een ontwerp voor het besluit van president Donald Trump.
23/09 12u00  Buma wil alternatief voor nog hogere energietaks De energierekening moet niet nog verder omhoog. Als het aan CDA-leider Buma ligt komt er een alternatief.
23/09 11u45  Labourtop bereid nieuw brexit-referendum te steunen De top van de grootste Britse oppositiepartij Labour is bereid zich in te zetten voor een nieuw referendum over het Britse lidmaatschap van de EU. Voorwaarde is wel dat de leden van de partij vragen om een nieuwe volksraadpleging, berichten Britse media.
23/09 11u30  Altice en Besi gaan uit Stoxx Europe 600 Kabel- en telecomconcern Altice Europe en chipbedrijf BE Semiconductor (Besi) verdwijnen uit de Stoxx Europe 600 Index. Onder meer de Duitse sportartikelenfabrikant Puma wordt juist opgenomen in de index. Dat werd gemeld door het bedrijf Stoxx, dat de index samenstelt.
23/09 11u15  UWV’ers: cultuur van wegkijken bij WW-fraude Medewerkers van het UWV worden ontmoedigd om fraude met werkloosheidsuitkeringen aan de kaak te stellen. Er wordt van ze verwacht dat ze vooral snel beslissen over WW-aanvragen.
23/09 10u30  De ezel en de steen Tien jaar geleden stonden we aan de vooravond van wat een diepe crisis bleek. Die werd ingeluid door de ineenstorting van Lehman Brothers. In september 2008 vroeg de bank surseance van betaling aan, nadat het in korte tijd miljardenverliezen incasseerde op rommelhypotheken. Medewerkers waren hun baan kwijt, aandeelhouders hun geld.
22/09 23u15  Witte Huis werkt aan onderzoek naar Google en Facebook Het Witte Huis bereidt een besluit voor dat de federale justitie en kartelautoriteiten opdracht geeft om een onderzoek in stellen naar de macht van Facebook, Google en andere internetreuzen.
22/09 20u45  Comcast hoogste bieder op mediabedrijf Sky Het Amerikaanse kabelbedrijf Comcast heeft zaterdag het hoogste overnamebod uitgebracht op het Britse media- en Telecombedrijf Sky. De kabelreus bood zaterdag in de laatste ronde 29,7 miljard pond (38,8 miljard dollar) in een veiling die vrijdag begon.
22/09 20u15  'Verdubbeling klachten pakketten PostNL' Bij de Consumentenbond komen steeds meer klachten binnen over de pakketbezorging van PostNL. De consumentenorganisatie verwacht dit jaar een verdubbeling van het aantal meldingen. Vorig jaar ontving de bond 1374 klachten op het Klachtenkompas, nu staat de teller op 2031, met nog ruim drie maanden te gaan.
22/09 17u00  Tienduizenden met zorgopleiding zitten thuis Bijna 70.000 mensen met een opleiding in de zorg zitten zonder werk thuis. Zij horen tot het onbenut arbeidspotentieel in die sector, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.
22/09 13u00  Best gelezen op DFT: hypotheekrente en airmiles Het best gelezen artikel op DFT deze week betrof de extra snelle uitkleding van de hypotheekrenteatrek door het kabinet Rutte III. Ook airmiles, een bruid en een stratenmaker trokken veel lezers.
22/09 10u45  Goedkoop beleggen maar hoog risico bij CFD’s Particulieren handelen via sommige apps niet direct in aandelen, maar via CFD’s. Dit drukt de kosten en maakt het eenvoudig om op zowel een koersstijging als -daling te speculeren. De risico’s zijn echter groot, indien gebruik wordt gemaakt van een zogenoemde hefboom.
Laatste update: vandaag om 18u15
Lees meer van De Financiële Telegraaf >

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 12u47
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
23/09 17u30  Waarom moet alles gezond? Mayonaise hoort vet te zijn Waarom moet alles gezond zijn? Dat vroeg ik mij af toen ik de alarmerende, (deels) aan mij gerichte tweet las: ‘Heb een pot suikervrije mayonaise gekocht bij AH. Gezonder dacht ik. Meer vet en meer calorieën dan Calvé Mayo en die is ook al aan de maat. @Teunvandekeuken @ah #bedrog’. Waar het bedrog precies in zit, weet ik niet precies, want Albert Heijn claimt nergens dat het hier om een gezonder product zou gaan en mayonaise is nu eenmaal vet spul. Rommel zonder vet heet frietsaus, maar mayonaise mag alleen maar zo heten als het voor minstens 70 procent uit vet bestaat. Maak het maar eens zelf – met de staafmixer is dat een fluitje van een cent – en je schrikt ervan hoeveel olie erin gaat.
21/09 22u45  Moeten deze ministers meer gaan verdienen om ze in de publieke sector te houden? De kloof tussen de beloning van de top van het bedrijfsleven en de (semi)publieke sector dreigt te groot te worden, waarschuwen deskundigen. Moeten premier Mark Rutte en zijn ministers meer gaan verdienen, om te voorkomen dat de overheid achterop raakt?
21/09 22u15  Salariskloof tussen private en publieke sector dreigt te groot te worden, zeggen deskundigen De kloof tussen de beloning van de top van het bedrijfsleven en de (semi)publieke sector dreigt te groot te worden, waarschuwen deskundigen. Moeten premier Mark Rutte en zijn ministers meer gaan verdienen, om te voorkomen dat de overheid achterop raakt?
21/09 22u15  Dividend belasten is schadelijk, maar niet zo schadelijk als belasting op arbeid CDA-leider Buma heeft deze week een opening geboden in het zich voortslepende debat over het afschaffen van de dividendbelasting. Hij wil zijn positie bepalen op grond van inhoudelijke argumenten, zei hij, en niet zozeer op basis van politieke.
21/09 22u00  GrandVision heeft visie, TomTom is de weg kwijt Gezien de nogal agressieve en volgens velen irritante reclamecampagnes van vele optiekketens is de strijd om het welzijn van de ogen een vechtmarkt geworden.
20/09 23u00  Vóór het volk het weet, is Nederland voor Brusselse journalisten weer een ‘bananen-republiek’ Na Prinsjesdag zijn ook de algemene beschouwingen kost geworden voor RTL Boulevard, SBS Shownieuws en GeenStijl. Sinds politici elkaar verzoeken ‘op te rotten’ en elkaars seksuele escapades aan de orde stellen, zijn de debatten volksvermaak geworden kant-en-klare kost die als een happy meal van een hamburgerketen wordt opgediend.
20/09 23u00  Ekoplaza krijgt tik op de vingers van Reclame Code Commissie Ekoplaza is door de Reclame Code Commissie op de vingers getikt. De biologische supermarktketen claimde de enige gifvrije supermarkt van Nederland te zijn. Akkerbouwer Martijn Knuivers uit het Achterhoekse Meddo ergerde zich en kaartte de de slogan aan bij de Reclame Code Commissie (RCC).
20/09 22u45  Minister Schouten heeft grote plannen met circulaire landbouw. ‘Duurzaamheid gekoppeld aan onze hoge opbrengst, daar zit de hele wereld op te wachten’ Minister Carola Schouten van Landbouw zet in op kringloopboeren: wat de veehouder als afval produceert, kan de akkerbouwer als grondstof gebruiken voor het gewas dat het vee weer eet. Zo ging het ook op de aloude gemengde boerderij. In Wieringerwaard komen ze een heel eind, maar levert het ook wat op?
20/09 20u30  Moet ik de compensatie van de bank accepteren? Door een fout van de bank keerde de levensverzekering van mijn broer pas veertien jaar na zijn overlijden uit. De twee erfgenamen hebben daardoor elk 16.000 euro te laat ontvangen. De bank biedt nu 7.800 euro schadevergoeding. Is dat genoeg?
20/09 17u45  De corruptieaffaire van Shell en Eni: eerste celstraffen zijn een feit Twee tussenpersonen in de grote corruptieaffaire in Nigeria waarbij Shell en de Italiaanse oliemaatschappij Eni zijn betrokken, zijn veroordeeld tot elk vier jaar cel. Het zijn de eerste vonnissen die de rechtbank in Milaan in deze zaak velde.
19/09 22u45  Nederlandse industrieën sneuvelden door Aziatische concurrentie – maar staal overleefde Andere industrieën in Nederland sneuvelden in de concurrentiestrijd met Azië. Maar staal overleefde, met Hoogovens dat donderdag zijn 100ste verjaardag viert.
19/09 22u45  Waarvoor zijn er nieuwe 100- en 200-eurobiljetten nodig? Een biljet van 200 of 100 euro zullen veel Nederlanders in jaren niet hebben gezien. De flappentap spuwt als hoogste denominatie een biljet van 50euro uit en dat wordt per dag al onhandiger. ‘Daar hebben we niet van terug’, klinkt het steeds vaker in winkels of horecazaken.
19/09 00u00  Colauto brengt glamour terug, Williamson dweilt met de kraan open Hij heeft niet alleen zijn naam mee voor een warenhuisdirecteur die zich in het luxere segment profileert. Bijenkorf-topman Giovanni Colauto weet ook van wanten. Voor het vijfde jaar op rij is de omzet gestegen.
18/09 21u15  De trein van de toekomst: zwevende capsules die voorbijrazen met een snelheid van 1.100 km per uur Een magnetische zweeftrein, die de reiziger in een uur van Amsterdam naar Frankfurt schiet. Een Delftse start-up werkt aan deze droom. Is het toekomstmuziek of een reëel plan?
18/09 21u15  Is 5 procent meer loon te veel of juist te weinig? De coördinator arbeidsvoorwaarden van de FNV werd maandag niet uitgenodigd bij Jeroen Pauw of Twan Huys, omdat die vanwege de kijkcijfers liever een entertainmentdeskundige als gast hebben. Maar met een looneis van 5 procent gooit de vakbond eindelijk een knuppel in het hoenderhok.
Laatste update: vandaag om 17u30
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
23/09 18u00  Fransman Gilles Simon pakt eindzege op ATP-toernooi van Metz, Thiem is de beste in Sint-Petersburg Gilles Simon (ATP 39) heeft zondag het ATP-toernooi in het Franse Metz (hard/501.345 euro) op zijn naam geschreven.
23/09 18u00  KV Mechelen wint Antwerpse voetbalderby van Westerlo De supporters van KV Mechelen mogen nog eens juichen. Geel-rood boekte tegen Westerlo zijn tweede zege van het seizoen. In een sterke tweede helft maakten Storm en Schoofs al snel het verschil. Voor Westerlo komt er zo een einde aan een zegereeks van drie wedstrijden, de Kemphanen blijven ondanks de nederlaag wel aan de leiding.
23/09 17u45  Hazard lijdt bij West Ham eerste puntenverlies met Chelsea Chelsea heeft zondag voor het eerst dit seizoen punten laten liggen in de Engelse Premier League. Eden Hazard en co speelden 0-0 gelijk bij West Ham, dat zo zijn eerste punt van het seizoen pakt.
23/09 17u45  LIVE. Einde nadert in Antwerpse voetbalderby: geeft KV Mechelen 2-0 voorsprong nog weg? KV Mechelen sluit deze zevende speeldag in de Proximus League af met de topper tegen leider Westerlo. Voor Malinwa is nieuw puntenverlies uit den boze, na een gelijkspel tegen Union en een nederlaag tegen Beerschot Wilrijk. Westerlo kan een vervolg breien aan een zegereeks, het won de laatste drie matchen op een rij. Wie trekt vandaag aan het langste eind? Volg LIVE vanaf 16u!
23/09 17u30  Waterpeil op Antwerpse Ring gezakt na herstelling pompinstallatie Op de Antwerpse Ring richting Gent is het waterpeil zondag weer gezakt. Lange tijd moest het verkeer er over één rijstrook omdat de rest van de Ring blank stond ter hoogte van Borgerhout. Oorzaak was een stroompanne in één van de twee pompinstallaties van het Agentschap Wegen en Verkeer.
23/09 17u15  Soap compleet: Flamingo Bar van Tanja Dexters verzegeld door politie De soap rond de Flamingo Bar, het horecaconcept rond Tanja Dexters op de Antwerpse Groenplaats, is compleet. De politie heeft het pand zondagmiddag verzegeld nadat was vastgesteld dat er toch alcohol werd geserveerd, ondanks dat de uitbaters niet over een drankvergunning beschikken.
23/09 17u15  LIVE. KV Mechelen komt al vroeg in tweede helft op dubbele voorsprong tegen Westerlo KV Mechelen sluit deze zevende speeldag in de Proximus League af met de topper tegen leider Westerlo. Voor Malinwa is nieuw puntenverlies uit den boze, na een gelijkspel tegen Union en een nederlaag tegen Beerschot Wilrijk. Westerlo kan een vervolg breien aan een zegereeks, het won de laatste drie matchen op een rij. Wie trekt vandaag aan het langste eind? Volg LIVE vanaf 16u!
23/09 17u00  Quick Step Floors kroont zich tot laatste wereldkampioen tijdrijden De Belgische ploeg Quick Step Floors is voor de 4e keer wereldkampioen in de ploegentijdrit. Op het laatste WK van deze discipline waren de mannen van manager Patrick Lefevere sneller dan Team Sunweb en BMC.
23/09 17u00  Indrukwekkend! Gilbert wint met GP d’Isbergues meteen zijn eerste koers na gebroken knieschijf Philippe Gilbert heeft de GP d’Isbergues zijn naam geschreven. Straf, want het was de eerste koers van de Waal van Quick-Step Floors na zijn gebroken knieschijf in de Tour. Christophe Laporte (Cofidis) werd tweede, Gilberts ploegmaat Florian Sénéchal vervolledigde het podium.
23/09 17u00  LIVE. KV Mechelen en Westerlo gaan rusten met brilscore na slappe eerste helft KV Mechelen sluit deze zevende speeldag in de Proximus League af met de topper tegen leider Westerlo. Voor Malinwa is nieuw puntenverlies uit den boze, na een gelijkspel tegen Union en een nederlaag tegen Beerschot Wilrijk. Westerlo kan een vervolg breien aan een zegereeks, het won de laatste drie matchen op een rij. Wie trekt vandaag aan het langste eind? Volg LIVE vanaf 16u!
23/09 16u45  AA Gent krijgt pak slaag van Club Brugge in eigen Ghelamco Arena Club Brugge heeft AA Gent in de eigen Ghelamco Arena de broek afgetrokken: 0-4. Nochtans waren de Buffalo’s goed begonnen aan de topper, maar een goal van Danjuma voor rust zette de leider op het halfuur in een zetel. Na de rust draaide Wesley Moraes het mes nog erg diep in de wonde bij een moegestreden thuisploeg met een zuivere hattrick. Overleeft Yves Vanderhaeghe dit als trainer van AA Gent?
23/09 16u45  15-jarige jongen overleden na ongeval op drukke steenweg in Boortmeerbeek Een 15-jarige jongen is zaterdagavond overleden bij een zwaar ongeval in Boortmeerbeek. Hij werd rond 21.30 uur gegrepen door een wagen toen hij met enkele vrienden langs de drukke Provinciesteenweg liep.
23/09 16u30  Belgian Cats verliezen van Japan op WK, groepswinst is ver weg De Belgian Cats hebben hun tweede groepswedstrijd op het WK basketbal verloren. De Belgische basketbalvrouwen moesten lange tijd achtervolgen en konden in het slot nog verlengingen uit de brand slepen, daarin maakte Japan het verschil: 75-77. Groepswinst wordt zo moeilijk, want dinsdag volgt met Spanje de regerende vicewereldkampioen én Europese kampioen in de laatste groepsmatch. Enkel de eerste is rechtstreeks geplaatst voor de kwartfinales, de tweede en derde van elke groep gaan naar de barrages.
23/09 16u30  De verrassing van Meghan voor Harry op hun trouw: “Zoiets romantisch heb ik nog nooit gehoord” In de trouwjurk van Meghan Markle zat een subtiele verwijzing naar haar eerste afspraakje met prins Harry. Dat geeft ze toe in de documentaire Queen of the World, die dinsdag uitgezonden wordt. “Zoiets romantisch heb ik nog nooit gehoord”, klinkt het in Buckingham Palace.
23/09 16u15  Wasbeer verrast omstaanders met sprong van negende verdieping Dat wasberen niet kunnen vliegen, is algemeen geweten. Maar dat ze het niettemin aandurven om grote hoogtes te verkennen, blijkt wel uit bovenstaande video. Enkele omstanders in de Amerikaanse staat New Jersey keken vrijdag met verbazing toen ze een wasbeer tot de negende verdieping van een appartement zagen klimmen. Al was het vooral de sprong naar beneden die de mensen nog meer verraste.
Laatste update: vandaag om 18u00
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
23/09 16u15  Pensioenfonds VS wil dat McDonald's leven van kippen gaat verbeteren Een grote aandeelhouder van McDonald's heeft zijn zorgen geuit over de manier waarop de fastfoodketen met kippen omgaat. Het New York Retirement...
23/09 10u15  Komende nacht twee uur lang geen elektronische betaling mogelijk Op het netwerk van Worldline, dat het elektronische betaalverkeer in België regelt, worden in de nacht van zondag op maandag werken uitgevoerd.
22/09 20u45  Zullen we ons elektriciteitsverbruik moeten matigen door de defecte kerncentrales? De kans bestaat Het is niet ondenkbaar dat de overheid ons in de maand november zal vragen om het elektriciteitsverbruik te matigen. Door betonrot en geplande...
22/09 11u15  WOONVIDEO. Gezin van Marie woont in karakterhuis waar ze opgroeide, haar ouders bouwden ernaast luxeflat Een paar jaar geleden verzeilden Ingrid en Gie in de situatie van zoveel andere vijftigers: de kinderen waren het ouderlijke nest uitgevlogen en...
22/09 08u45  WOONVIDEO. Gezin van Marie woont in karakterhuis waar ze opgroeide, haar ouders bouwden ernaast moderne luxeflat Een paar jaar geleden verzeilden Ingrid en Gie in de situatie van zoveel andere vijftigers: de kinderen waren het ouderlijke nest uitgevlogen en...
22/09 07u15  Geen smartwatch? Geen levensverzekering Amerikanen die een levensverzekering willen afsluiten bij verzekeraar John Hancock, moeten verplicht een smartwatch dragen. Wie dat niet wil, kan...
22/09 06u45  Google furieus nadat werknemers plan lekken voor gecensureerde Chinese zoekmachine Medewerkers van Google zijn door het bedrijf onder druk gezet om een interne memo te wissen. Via de memo verspreidde een medewerker van de online...
22/09 05u45  Vicepremier Reynders: "Arco? Voor de verkiezingen wordt dat moeilijk" Ook volgens vicepremier Didier Reynders (MR) is de kans klein dat er voor de parlementsverkiezingen van 2019 een oplossing komt voor de 800.000...
22/09 04u30  BNP Paribas Fortis jarenlang te laks tegen witwassen: dat blijkt uit onderzoek naar neef Khadaffi BNP Paribas Fortis is jarenlang te laks geweest voor verdachte geldstromen. Dat is gebleken tijdens een onderzoek naar de neef van de Libische...
22/09 04u30  Speculoosjes vallen in de smaak in VS: Lotus Bakeries bekroond door Belgisch-Amerikaanse kamer van koophandel In New York is het Belgische bedrijf Lotus Bakeries door BelCham, de Belgisch-Amerikaanse kamer van koophandel, uitgeroepen tot onderneming van het...
21/09 18u15  Trumps protectionisme zorgt voor beursrecord na beursrecord, maar hoelang kan dat mooie liedje nog blijven duren?” Beursrecord na beursrecord sneuvelt. De groei is hoog, de werkloosheid laag. Van het Amerikaans economisch front alleen maar goed nieuws. Trumps...
21/09 15u00  Vakbonden bpost verlaten onderhandelingstafel: "Heel Vlaanderen staat op ontploffen" De druk op het personeel bij bpost is niet langer te houden. Daarvoor waarschuwen de vakbonden van het postbedrijf. "Heel Vlaanderen staat op...
21/09 14u00  Groep Aveve heet voortaan Arvesta De Groep Aveve, marktleider in ons land voor de levering van goederen aan land- en tuinbouwers, gaat voortaan door het leven als 'Arvesta. Experts...
21/09 14u00  Twee uur geen elektronische betalingen mogelijk in de nacht van zondag op maandag Op het netwerk van Worldline, dat het elektronische betaalverkeer in België regelt, worden in de nacht van zondag op maandag werken uitgevoerd.
21/09 13u30  Varkensfokker in provincie Luxemburg genoodzaakt 400 biggen te euthanaseren Zowat 400 biggen van een varkensfokker uit Tintigny, in de provincie Luxemburg, zijn gisterennamiddag geëuthanaseerd. De dieren waren bestemd voor...
Laatste update: vandaag om 16u15
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 10u55
Lees meer van Netto >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
23/09 13u30  Snelle toename huizenprijzen volgens economen niet vol te houden Het stevige tempo waarmee de huizenprijzen nu omhoog gaan is niet vol te houden. Volgens economen van ING en Rabobank zwakt de prijsstijging volgend jaar waarschijnlijk af. Toch zullen huizen komende jaren over de gehele linie wel duurder blijven worden.
23/09 13u30  EU-president Tusk blijft overtuigd van Brexit-akkoord met VK EU-president Donald Tusk blijft ervan overtuigd dat een akkoord met het Verenigd Koninkrijk over de Brexit mogelijk is, hoewel de Britse premier Theresa May vrijdag sprak van een impasse.
22/09 23u45  Medewerkers UWV: 'Geen tijd voor onderzoek fraude uitkeringen' Volgens medewerkers van het UWV hebben zij geen tijd om fraude met werkloosheidsuitkeringen aan de kaak te stellen. Van hen zou verwacht worden dat ze snel moeten beslissen over WW-aanvragen, meldt Nieuwsuur zaterdag. 10 
22/09 21u00  Comcast hoogste bieder op mediabedrijf Sky Het Amerikaanse kabelbedrijf Comcast heeft zaterdag het hoogste overnamebod uitgebracht op het Britse media- en Telecombedrijf Sky. 
22/09 20u30  Medewerkers UWV: 'Geen tijd voor onderzoek fraude werkloosheidsuitkeringen' Volgens medewerkers van het UWV hebben zij geen tijd om fraude met werkloosheidsuitkeringen aan de kaak te stellen. Van hen zou verwacht worden dat ze snel moeten beslissen over WW-aanvragen, meldt Nieuwsuur zaterdag. 
22/09 10u45  'China annuleert meerdere handelsbesprekingen met VS' In een nieuwe escalatie van de handelsoorlog met de Verenigde Staten heeft China geplande handelsbesprekingen over invoerheffingen geannuleerd. 
22/09 10u00  Wat gebeurde er deze week bij TomTom? En hoe verder? In ruim twee dagen tijd verloor kaartenmaker TomTom deze week ruim een kwart van zijn beurswaarde. Vanwaar de paniek en hoe nu verder?
22/09 05u00  China annuleert meerdere handelsbesprekingen met VS In een nieuwe escalatie van de handelsoorlog met de Verenigde Staten heeft China geplande handelsbesprekingen over invoerheffingen geannuleerd. 
21/09 21u15  EU-president blijft overtuigd van akkoord met VK over brexit EU-president Donald Tusk blijft ervan overtuigd dat een akkoord met het Verenigd Koninkrijk over de brexit mogelijk is, hoewel de Britse premier Theresa May vrijdag sprak van een impasse.
21/09 20u30  EU-president Tusk blijft overtuigd van akkoord met VK over brexit EU-president Donald Tusk blijft ervan overtuigd dat een akkoord met het Verenigd Koninkrijk over de brexit mogelijk is, hoewel de Britse premier Theresa May vrijdag sprak van een impasse.
21/09 19u45  Amerikaans pensioenfonds kritisch op McDonald's over omgang met kippen Een grote aandeelhouder van McDonald's heeft zijn zorgen geuit over de manier waarop de fastfoodketen met kippen omgaat.
21/09 18u15  Natuurbeschermers: Bouw de Noordzeekust niet te vol De markt van recreatiewoningen in Nederland blijft groeien, blijkt deze week uit onderzoek van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Het afgelopen jaar steeg de vraag met 15 procent, en Zeeland is opvallend populair. De kusthuizen zijn niet langer bescheiden en worden vaak het hele jaar bewoond.
21/09 17u45  'Zaak tegen AB InBev voor weren Nederlands importbier in België' Bierbrouwer Anheuser-Busch InBev hangt een boete boven het hoofd vanwege marktmisbruik in België. Het bedrijf zou actief voorkomen dat goedkopere importversies van zijn merken vanuit de buurlanden daar op de markt komen.
21/09 16u45  BelastingTelefoon slecht bereikbaar door drukte De BelastingTelefoon is overbelast, waardoor de Belastingdienst telefonisch slecht bereikbaar is. Dat bevestigt een woordvoerder tegen NU.nl na tientallen meldingen op Allestoringen.nl.
21/09 15u45  Fraude en gebrekkige btw-administratie kost EU-landen 150 miljard De EU-landen zijn in 2016 samen bijna 150 miljard euro aan btw-inkomsten misgelopen. Dat komt door ontoereikende administratie maar ook door fraude, blijkt uit onderzoek van de Europese Commissie.
Laatste update: vandaag om 13u30
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
23/09 00u00  Koers lira hard op weg naar nieuw dieptepunt Lees meer >14 
22/09 00u00  Erdogan externaliseert val van lira: ?Onze economie wordt aangevallen? De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zoekt de oorzaak van de val van de Turkse lira bij van alles behalve zichzelf. Volgens hem wordt de Turkse economie van buitenaf aangevallen. In de Turkse hoofdstad Ankara sprak de president Turkse ambassadeurs toe en benadrukte hij dat Turkije deze ?aanval? op de economie zal overwinnen, meldt dagblad … Continued The post Erdogan externaliseert val van lira: ?Onze economie wordt aangevallen? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
21/09 00u00  Stagnerend Facebook tolereert antisemitische berichten Lees meer >
21/09 00u00  Toezichthouders: ?zorgelijke trend op huizenmarkt? De overspannen huizenmarkt brengt sommige kopers tot wanhoopsdaden. Toezichthouders noemen de situatie ‘zorgelijk’ en zijn ‘alert’ op signalen. Door de krapte op de huizenmarkt gaan kopers steeds verder om een huis te kunnen kopen. Dit blijkt uit de reacties van bijna driehonderd huizenkopers en -verkopers op een oproep van Elsevier Weekblad om hun ervaringen te … Continued The post Toezichthouders: ‘zorgelijke trend op huizenmarkt’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/09 13u30  Ondernemers moeten 19 miljard terugbetalen In de Miljoenennota zit een fikse rekening voor ondernemers verstopt, die al snel 200.000 euro per persoon kan bedragen. Ondernemers die veel geld van hun bedrijf hebben geleend, moeten daarover plots belasting gaan betalen. Dat blijkt uit een analyse door Elsevier Weekblad van de diverse stukken die op en rond Prinsjesdag bekend zijn gemaakt. Honderdduizenden … Continued The post Ondernemers moeten 19 miljard terugbetalen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/09 12u15  Barbara Baarsma nieuwe baas Rabobank Amsterdam Barbara Baarsma wordt de nieuwe directeur van Rabobank Amsterdam, een van de grootste lokale Rabobanken. Baarsma is nu nog directeur kennisontwikkeling van de bank en een veelgevraagde mediagast. Baarsma bevestigt de benoeming na vragen van Elsevier Weekblad. ‘Ik ga met mijn poten in de modder staan, in het hart van de Rabobank,’ zegt ze. De … Continued The post Barbara Baarsma nieuwe baas Rabobank Amsterdam appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/09 00u00  Bekritiseerde Ivanka Trump stopt met modelabel Ivanka Trump, de oudste dochter van de Amerikaanse president Donald Trump, stopt met haar modelabel. Ze wil zich naar eigen zeggen richten op haar werk voor de regering van haar vader. Maar eerder bleek al dat haar kledingmerk niet bij iedereen even goed lag. Ivanka Trump is werkzaam als topadviseur van haar vader in Washington. … Continued The post Bekritiseerde Ivanka Trump stopt met modelabel appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/09 00u00  Erdogan stelt gerust: ?Zij hebben de dollar, maar wij hebben Allah? Lees meer >
18/09 00u00  Canadees aan de top bij Frans-Nederlandse Air France-KLM Geen Fransman of Nederlander aan het roer bij de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie, maar een Canadees. Kan de nieuwe topman, Ben Smith, orde op zaken stellen bij het muitende Air France? Het Franse personeel van Air France-KLM is al tijden opstandig. De stakingen om loonsverhoging af te dwingen, kostten het bedrijf al meer dan 200 miljoen euro. … Continued The post Canadees aan de top bij Frans-Nederlandse Air France-KLM appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/09 00u00  Gekte op de huizenmarkt: geeft koper het op? Lange tijd zorgde de extreem lage rente voor ongeremd enthousiasme onder huizenkopers. Slaat de stemming om? Niets leek huizenkopers de afgelopen jaren te kunnen tegenhouden. Na de vorige crisis in 2008 werden de leennormen aangescherpt, maar die maatregelen zijn volledig tenietgedaan door de historisch lage hypotheekrente. Die maakt het kopen van een huis veel voordeliger … Continued The post Gekte op de huizenmarkt: geeft koper het op? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/09 00u00  Podcast: blijven we superslimme computers de baas? Lees meer >
Laatste update: vandaag om 0u00

Express.be

Verbergen Tonen
23/09 15u30  Saoedi's hebben gewoon geen zin om te werken Kroonprins Mohammed bin Salman wil Saoedi-Arabië minder afhankelijk maken van olie-inkomsten door de economie van het land te diversifiëren. Dat verloopt veel moeilijker dan hij had verhoopt.
21/09 21u45  Waarom winnen Europese hoofdsteden zo weinig voetbaltitels? Wie de lijst van de winnaars van de UEFA Champions League van naderbij bekijkt, komt tot een opmerkelijke vaststelling.
21/09 19u15  Porto? Champagne? Parmaham? Zal het VK na de Brexit deze producten beschermen tegen namaak? De Europese bescherming van een aantal geografische merknamen - zoals Porto, Champagne, Parma en Feta - vormt een belangrijk onderdeel van de onderhandelingen rond het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie. Wanneer er geen definitieve akkoorden kunnen worden gesloten, zouden die merken hun bescherming op de Britse markt immers kunnen verliezen en er geconfronteerd worden met goedkopere industriële concurrentie.
21/09 17u00  Amerikaanse ambassadeurs lijken niet op de rest van de VS Donald Trump heeft sinds zijn aantreden als president van de Verenigde Staten begin vorig jaar al 119 ambassadeurs genomineerd. Die groep bestond echter voor 91,6 procent uit blanke kandidaten, terwijl 88 procent van het mannelijk geslacht was. Nog eens 4,2 procent was Latino. De selectie omvatte geen Afro-Amerikaanse vrouwen. Daarmee blijkt volgens het magazine Foreign Policy dat het Amerikaanse diplomatenkorps nog altijd een mannelijk en blank bastion blijft.
21/09 16u30  Als u 85.000 euro of meer bezit behoort u tot de 8,6% rijkste mensen op aarde Als u 85.000 euro of meer bezit behoort u tot de 8,6% rijkste mensen op aarde. Bezit u minder dan 8.500 euro dan zit u bij de 70% armsten.
21/09 16u15  Daag je werknemers uit met deze live adventure game Kunnen de teams binnen jouw bedrijf wel wat extra teamspirit gebruiken? Waarom daag je hen niet uit voor een unieke missie als special agent? Verzamel je medewerkers en waag je aan deze live adventure game.
21/09 14u45  Wereldeconomie zal in twee delen worden opgesplitst Met hun opbod van wederzijds importtarieven dreigen de Verenigde Staten en China op een commerciële echtscheiding af te stevenen. Daardoor lijkt echter ook de wereldeconomie in twee delen te zullen worden opgesplitst. Dat zeggen David J. Lynch en Danielle Paquette, economisch redacteuren bij de Amerikaanse krant The Washington Post.
21/09 14u15  Werknemers Google bespraken hoe ze zoekresultaten konden beïnvloeden tegen Trump Werknemers van de internetzoekmachine Google bespraken in de dagen na de aankondiging door de regering Trump van het inreisverbod voor reizigers uit overwegend moslimlanden hoe ze zoekresultaten konden beïnvloeden in het voordeel van pro-immigratiegroepen.
21/09 13u45  Afrikaans geboortecijfer houdt het continent in armoede Tegen het midden van deze eeuw zal de Afrikaanse Sub-Sahara 2,2 miljard inwoners tellen. Daarmee zullen in de regio op dat ogenblik drie keer meer mensen wonen dan in heel Europa. Dat blijkt uit cijfers van de Verenigde Naties, waar duidelijk wordt gemaakt dat moet worden ingegrepen om de snelle bevolkingsaangroei in de regio af te remmen.
21/09 07u45  Luchthaven van de toekomst staat in Singapore en hij heeft geen mensen meer nodig Changi Airport heeft een compleet nieuwe terminal gebouwd, uitgerust met een brede waaier van toepassingen en innovaties om de verwerking van passagiers op de luchthaven in de toekomst grotendeels te automatiseren. Dat zegt Kyunghee Park, Aziatische luchtvaartcorrespondent bij het persbureau Bloomberg.
20/09 22u45  De globalisering ligt op haar sterfbed Na 75 jaar van vrijhandel en globalisering is het tijdperk van protectionisme terug. Dat is gewoon een deel van de tijdsgeest en zal daarom ook de Amerikaanse president overleven, zeggen experts.
20/09 19u45  Radicale hervorming van het schoolsysteem dringt zich op Het schoolsysteem dat ons in 2018 heeft gebracht zal ons niet in 2050 brengen. De focus van het huidige reproductieve onderwijs moet daarom volledig worden verlegd.
20/09 18u45  Hoe kan je assertief zijn zonder agressief over te komen? Een zeer doeltreffende en direct toepasbare techniek om op een assertieve manier een boodschap over te brengen, is de DESC-techniek.
20/09 17u45  In Franssprekend Québec debatteren politici nu in het Engels De Canadese Franssprekende provincie Québec kijkt in de aanloop van de verkiezingen van 1 oktober steeds meer naar buiten.
20/09 17u15  Vliegtuigen met minste beenruimte zijn vriendelijkst voor de planeet Nieuwe vliegtuigen met een spartaans interieur blijken bij het oversteken van de Atlantische Oceaan de grootste brandstofefficiëntie te bieden. Dat zegt een rapport van de International Council on Clean Transportation (ICCT), gebaseerd op een analyse van de Noord-Atlantische operaties van twintig luchtvaartmaatschappijen.
Laatste update: vandaag om 15u30
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

24x Gluren bij BV's: Danira steekt haar liefde voor vrouwen niet weg, Erik Van Looy heeft een nieuwe coupe23/09 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: De afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen.
24x Bryan Van den Bogaert: een jaar geleden grote pechvogel, vandaag sterkhouder bij Westerlo23/09 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Ruim een jaar geleden kende Bryan Van den Bogaert een van zijn pijnlijkste momenten in het shirt van Westerlo. Met een rode kaart en twee fouten lag hij mee aan de basis van het puntenverlies op het veld van Lierse. Vandaag heeft de flankspeler een transformatie ondergaan en is hij een van de sterkhouders.
22x Anthony Joshua behoudt bokstitels bij zwaargewichten23/09 00u30 - Gazet van Antwerpen: Economie: Bokser Anthony Joshua heeft met succes zijn IBF-, WBA- en WBO-titel bij de zwaargewichten verdedigd. Hij versloeg zaterdagavond in het Wembleystadion in Londen zijn Russische uitdager Alexander Povetkin.
21x KV Mechelen moét vandaag winnen: “Spelers moeten zich aan 1B aanpassen”23/09 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Wil KV Mechelen nog meestrijden voor de eerste periodetitel dan moet er zondag in eigen huis gewonnen worden tegen Westerlo. Zo niet, dan mag de topfavoriet uit 1B nu al fluiten naar het eerste van de twee finaletickets. Wouter Vrancken zet zijn spelers op scherp: “Het is aan hen om zich aan te passen aan deze competitie.”
21x Solliciteren op het reuzenrad23/09 00u11 - Nieuwsblad: Geldzaken: Lees meer >
20x Inwoners van Brasschaat zijn niet ontevreden, maar vervanging van Jan Jambon roept vragen op23/09 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Het zijn woelige tijden geweest in de Brasschaatse politiek en die zinderen nog na in de verkiezingsstrijd. Bij de vorige verkiezingen haalde N-VA in Brasschaat bijna 40% van de stemmen en de verwachting is dat de partij opnieuw goed zal scoren. Maar tegelijkertijd hebben spanningen, schepenwissels en alcoholcontroles voor barstjes gezorgd in de coalitie en binnen de partij, waar het er achter de schermen soms hevig aan toegaat. Welkom in Brasschaat, waar ze in één termijn al aan hun derde (al dan niet waarnemend) burgemeester toe zijn.
17x Bpost komt meer dan driehonderd postbodes tekort: bedeling loopt mank23/09 00u11 - Nieuwsblad: Geldzaken: Lees meer >
15x Mislukte beursgang van Belfius heeft stevig prijskaartje: tien miljoen euro23/09 00u11 - Nieuwsblad: Geldzaken: Lees meer >
15x Loodsen hebben akkoord gesloten ?om verdere gijzeling van de havens te vermijden?23/09 00u11 - Nieuwsblad: Geldzaken: Lees meer >
14x Koers lira hard op weg naar nieuw dieptepunt23/09 00u00 - Elsevier.nl: Lees meer >

Statistieken

Artikels:
34011
Gelezen:
24299
Aantal lezers nu:
68


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven