dinsdag 19 maart 2019, week 12


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 0u45
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
18/03 22u15  Topman Embraer vertrekt SAO PAULO (AFN) - De Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer moet op zoek naar een nieuwe topman. De huidige hoogste baas Paulo Cesar de Souza e Silva vertrekt bij de aandeelhoudersvergadering in april. Het bedrijf hoopt voor het zover is al een opvolger te hebben gevonden.
18/03 21u30  Bercow: geen stemming over zelfde brexitdeal LONDEN (AFN) - De Britse parlementsvoorzitter John Bercow heeft in het Lagerhuis gezegd dat premier Theresa May niet zo maar voor de derde keer het Lagerhuis over haar brexitdeal kan laten stemmen. Ze moet met een andere deal komen, anders is er geen stemming.
18/03 21u30  Winsten op Wall Street NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn maandag met winsten de handel uitgegaan. Beleggers keken alvast uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve later deze week. Ook hield Wall Street de ontwikkelingen rondom het Amerikaans-Chinese handelsoverleg in de gaten.
18/03 20u30  'Datalek wetenschappelijk uitgever Elsevier' NEW YORK (AFN) - Bij wetenschappelijk uitgever Elsevier is een datalek geconstateerd. Techwebsite Motherboard stelt dat daarbij tijdelijk tal van e-mailadressen en wachtwoorden van onder meer universiteitsmedewerkers op straat kwamen te liggen.
18/03 18u45  Wall Street licht in de plus NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden maandag tijdens de middaghandel in New York licht in de plus. Beleggers namen een afwachtende houding aan. Later deze week is er weer een nieuw rentebesluit van de Federal Reserve. Ook houdt Wall Street de ontwikkelingen rondom het Amerikaans-Chinese handelsoverleg in de gaten.
18/03 18u00  Aandeelhouders TomTom achter verkoop divisie AMSTERDAM (AFN) - De aandeelhouders van TomTom hebben zich achter de verkoop van de Telematics-divisie aan de Japanse bandenfabrikant Bridgestone geschaard. Op een bijzondere aandeelhoudersvergadering stemden ze ook voor het voorstel om 750 miljoen euro aan de aandeelhouders terug te geven.
18/03 17u45  ING bij verliezers op Damrak AMSTERDAM (AFN) - ING hoorde maandag bij de verliezers op de beurs in Amsterdam. De bank speelde 1 procent aan beurswaarde kwijt na berichten over een onderzoek door justitie in Italië. Beleggers hielden verder de ontwikkelingen rond de brexit en de handelsstrijd tussen de Verenigde Staten en China in de gaten.
18/03 16u30  EasyJet haakt af voor belang Alitalia LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - EasyJet heeft geen interesse meer om een belang te nemen in Alitalia. De Britse luchtvaartmaatschappij is formeel afgehaakt. EasyJet was samen met het Amerikaanse Delta Air Lines in gesprek om een belang te nemen in de bankroete Italiaanse branchegenoot Alitalia.
18/03 16u30  Overmars langer bij Ajax AMSTERDAM (AFN) - Marc Overmars blijft ook de komende jaren werkzaam bij Ajax. De raad van commissarissen van de Amsterdamse voetbalclub wil het contract met de directeur voetbalzaken verlengen tot de zomer van 2024. De aandeelhouders moeten de herbenoeming tijdens de eerstkomende algemene vergadering nog goedkeuren.
18/03 16u00  Hoofdindex Amsterdam noteert vlak AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond maandagmiddag vlak. Ook de andere Europese aandelenbeurzen bleven dicht bij huis. Op het Damrak ging ING omlaag na berichten over een onderzoek door justitie in Italië. Beleggers hielden verder de ontwikkelingen rond de brexit en de handelsstrijd tussen de Verenigde Staten en China in de gaten.
18/03 14u45  Wall Street opent met kleine uitslagen NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met kleine uitslagen aan de nieuwe handelsweek begonnen. De toonaangevende Dow-Jonesindex verloor terrein vanwege een nieuwe daling van zwaargewicht Boeing. Beleggers zijn verder in afwachting op de monetaire vergadering van de Amerikaanse centrale bank later deze week en houden de ontwikkelingen rondom het handelsoverleg in de gaten.
18/03 14u30  VEB: ING moet communicatie verbeteren AMSTERDAM (AFN) - ING lijkt een structureel probleem te hebben met de interne communicatie en controle. Nieuwe witwaspraktijken, deze keer in Italië, voeden de vrees dat de bank tekortschiet in het voorkomen van dit soort frauduleuze handelingen. Dat zegt directeur Paul Koster van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) op zakenzender BNR.
18/03 14u15  Groot aandelenpakket Oranjewoud verhandeld AMSTERDAM (AFN) - Een groot pakket aandelen in Oranjewoud is maandag verhandeld. Dat meldt persbureau Bloomberg. Het zou gaan om circa 1 procent van het aantal vrij verhandelbare effecten van de onderneming.
18/03 14u15  'Wall Street staat voor rustige opening' NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan maandag naar verwachting een vlakke opening tegemoet. Beleggers nemen een afwachtende houding aan na de winsten van de afgelopen week. Ook wordt er vooruitgekeken naar de monetaire vergadering van de Amerikaanse centrale bank, die dinsdag van start gaat. De toonaangevende Dow-Jonesindex opent waarschijnlijk lager, omdat het aandeel van vliegtuigfabrikant Boeing wederom klappen krijgt in de voorbeurshandel.
18/03 14u15  Apple brengt nieuwe iPads uit CUPERTINO (AFN) - Apple brengt vernieuwde versies van de iPad Air en iPad mini op de markt. Het Amerikaanse technologieconcern kondigde de nieuwe modellen aan in een persbericht en organiseerde geen speciale presentatie zoals het bedrijf vaak doet.
Laatste update: maandag 18 maart 2019, 22u15
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
18/03 17u45  Hoe Kia via Europa de internationale autowereld verovert Dé verrassing van de verrkiezing van 'Auto van het Jaar 2019' kwam van de Kia Ceed op plaats drie. Nochtans zetelen er geen Zuid-Koreaanse autojournalisten in de jury. De hoge score moet dus te maken met de intrinsieke kwaliteiten van de Ceed.
18/03 17u30  Vakbonden bij Crelan misnoegd over eenzijdige opzegging cao De vakbonden bij Crelan klagen aan dat de directie van de bank eenzijdig een lopende cao opzegt, die de jaarlijkse loonsverhogingen voor een deel van het personeel regelt. Ze eisen dat de directie de opzegging meteen ongedaan maakt en willen nieuw overleg, klinkt het in een gezamenlijke mededeling van LBC-NVK, BBTK en ACLVB.
18/03 16u15  CoolCat vraagt faillissement aan in Nederland Kledingwinkelketen CoolCat vraagt voor zijn Nederlandse onderdelen het faillissement aan. De zeventien Belgische winkels zijn niet betrokken. Net als veel andere winkelketens kampt het bedrijf met 'zeer uitdagende' marktomstandigheden, zo meldt het maandag.
18/03 14u30  Gimv wordt meerderheidsaandeelhouder van Coolworld Rentals Investeringsmaatschappij Gimv wordt meerderheidsaandeelhouder van het Nederlandse bedrijf Coolworld Rentals, naast de oprichters, familie Buijzen en Jack Buijnsters, en het management. Dat maakte de Gimv maandagochtend bekend, zonder financiële details te geven. Coolworld Rentals is gespecialiseerd in de verhuur van koel- en verwarmingsapparatuur.
18/03 13u15  Beurskoers Deutsche Bank en Commerzbank hoger De officiële bevestiging van fusiegesprekken tussen Deutsche Bank en Commerzbank gaf beide aandelen maandag vleugels op de beurs van Frankfurt. Het aandeel van Commerzbank ging 5,6 procent hoger, tot het hoogste peil sinds december vorig jaar. Deutsche Bank won 4 procent.
18/03 12u30  Miljardenfusie tussen betalingsverwerkers FIS en Worldpay De Amerikaanse betalingsverwerker FIS (Fidelity National Information Services) neemt concurrent Worldpay over. De deal is goed voor 43 miljard dollar, waarvan 34 miljard dollar in cash en aandelen en de rest in schulden. Dat meldden beide bedrijven maandag.
18/03 11u45  Zo checkt u of een webshop veilig is Volgens nieuwe cijfers van de sectorvereniging BeCommerce shopte de Belg in 2018 gemiddeld 11,6 keer online. Om te voorkomen dat u misleid wordt door frauduleuze verkopers, lanceerde de consumentenorganisatie ECC België een Webshop Check.
18/03 10u30  Klimaatactivisten en gele hesjes blokkeren kantoor BNP Paribas Fortis in Brussel Klimaatactivisten richten hun pijlen nu ook op de financiële sector. Activisten van 'Act for Climate Justice' hebben naar eigen zeggen maandagochtend, samen met gele hesjes, het investeringskantoor van BNP Paribas Fortis in Brussel geblokkeerd.
18/03 10u15  De Franse greep op de Belgische mijnenjagers: drie bedenkingen De federale regering besloot vrijdag de bouw en de uitrusting van twaalf nieuwe Belgische en Nederlandse mijnenjagers toe te kennen aan het Franse consortium Belgian Naval & Robotics. Volgens politici zal dat voor een sterke economische return zorgen in Vlaanderen. Toch rijzen er vragen omdat de Franse bijdrage aan de Belgische marine in het verleden nooit een succes is geweest. Bovendien werd met de prijs gebradeerd en is er sprake van achterkamerpolitiek.
18/03 05u30  In 2018 opnieuw meer langdurig zieken Ons land telt meer dan 415.000 langdurig zieken, een record. Dat blijkt uit cijfers die Het Laatste Nieuws opvroeg bij het RIZIV. In de eerste helft van 2018 steeg het aantal zieken ook weer sneller dan voordien, ondanks de maatregelen van de regering.
17/03 12u45  Deutsche Bank en Commerzbank spreken over mogelijke fusie Deutsche Bank en Commerzbank gaan gesprekken opstarten over een mogelijke fusie. Dat heeft het Duitse persbureau DPA vernomen uit bankierskringen. Er wordt al maanden gespeculeerd over een samengaan tussen beide banken.
17/03 09u15  Het fotoboek bloeit als nooit tevoren: 'Die markt is een wereldmarkt' Het papieren boek is nog lang niet dood. Het fotoboek beleeft zelfs een boom in Vlaanderen.
16/03 13u45  Miljardenmerk Manchester United ook zonder sportieve successen een commercieel succes De supporters van Manchester United zijn beloond voor hun geduld. Vorige week kon de ploeg nog eens een grote Europese zege pakken. In Parijs trokken Romelu Lukaku & co een scheve situatie alsnog recht. Ook de directie slaakte een zucht van opluchting. Een van de grootste sportmerken ter wereld krabbelt eindelijk recht.
16/03 09u45  Loon inruilen voor andere voordelen steeds populairder De cafetariaplannen waarmee werknemers hun loonpakket flexibel kunnen invullen, winnen snel aan populariteit. Bij de hr-dienstverlener SD Worx, de grootste speler op de markt, stapten vorig jaar iets meer dan 19.000 werknemers in zo'n plan. Dat is de helft meer dan in 2017 en drie keer meer dan in 2015, schrijft De Tijd zaterdag.
16/03 09u15  Wat managers kunnen leren van sciencefiction Een hele generatie ondernemers en managers, vooral in de technologiesector, is diep beïnvloed door sciencefiction. Het genre helpt bedrijven toekomstscenario's uit te denken en nieuwe producten te ontwikkelen. 'In zowel management als in sciencefiction moet je rationeel nadenken over de toekomst', stelt consultant Anthony Liekens.
Laatste update: maandag 18 maart 2019, 17u45
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: maandag 18 maart 2019, 22u48
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
18/03 22u15  Topman Embraer vertrekt SAO PAULO (AFN) - De Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer moet op zoek naar een nieuwe topman. De huidige hoogste baas Paulo Cesar de Souza e Silva vertrekt bij de aandeelhoudersvergadering in april. Het bedrijf hoopt voor het zover is al een opvolger te hebben gevonden.
18/03 21u30  Bercow: geen stemming over zelfde brexitdeal LONDEN (AFN) - De Britse parlementsvoorzitter John Bercow heeft in het Lagerhuis gezegd dat premier Theresa May niet zo maar voor de derde keer het Lagerhuis over haar brexitdeal kan laten stemmen. Ze moet met een andere deal komen, anders is er geen stemming.
18/03 21u30  Winsten op Wall Street NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn maandag met winsten de handel uitgegaan. Beleggers keken alvast uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve later deze week. Ook hield Wall Street de ontwikkelingen rondom het Amerikaans-Chinese handelsoverleg in de gaten.
18/03 20u30  'Datalek wetenschappelijk uitgever Elsevier' NEW YORK (AFN) - Bij wetenschappelijk uitgever Elsevier is een datalek geconstateerd. Techwebsite Motherboard stelt dat daarbij tijdelijk tal van e-mailadressen en wachtwoorden van onder meer universiteitsmedewerkers op straat kwamen te liggen.
18/03 18u45  Wall Street licht in de plus NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden maandag tijdens de middaghandel in New York licht in de plus. Beleggers namen een afwachtende houding aan. Later deze week is er weer een nieuw rentebesluit van de Federal Reserve. Ook houdt Wall Street de ontwikkelingen rondom het Amerikaans-Chinese handelsoverleg in de gaten.
18/03 18u00  Aandeelhouders TomTom achter verkoop divisie AMSTERDAM (AFN) - De aandeelhouders van TomTom hebben zich achter de verkoop van de Telematics-divisie aan de Japanse bandenfabrikant Bridgestone geschaard. Op een bijzondere aandeelhoudersvergadering stemden ze ook voor het voorstel om 750 miljoen euro aan de aandeelhouders terug te geven.
18/03 17u45  ING bij verliezers op Damrak AMSTERDAM (AFN) - ING hoorde maandag bij de verliezers op de beurs in Amsterdam. De bank speelde 1 procent aan beurswaarde kwijt na berichten over een onderzoek door justitie in Italië. Beleggers hielden verder de ontwikkelingen rond de brexit en de handelsstrijd tussen de Verenigde Staten en China in de gaten.
18/03 16u30  EasyJet haakt af voor belang Alitalia LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - EasyJet heeft geen interesse meer om een belang te nemen in Alitalia. De Britse luchtvaartmaatschappij is formeel afgehaakt. EasyJet was samen met het Amerikaanse Delta Air Lines in gesprek om een belang te nemen in de bankroete Italiaanse branchegenoot Alitalia.
18/03 16u30  Overmars langer bij Ajax AMSTERDAM (AFN) - Marc Overmars blijft ook de komende jaren werkzaam bij Ajax. De raad van commissarissen van de Amsterdamse voetbalclub wil het contract met de directeur voetbalzaken verlengen tot de zomer van 2024. De aandeelhouders moeten de herbenoeming tijdens de eerstkomende algemene vergadering nog goedkeuren.
18/03 16u00  Hoofdindex Amsterdam noteert vlak AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond maandagmiddag vlak. Ook de andere Europese aandelenbeurzen bleven dicht bij huis. Op het Damrak ging ING omlaag na berichten over een onderzoek door justitie in Italië. Beleggers hielden verder de ontwikkelingen rond de brexit en de handelsstrijd tussen de Verenigde Staten en China in de gaten.
18/03 14u45  Wall Street opent met kleine uitslagen NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met kleine uitslagen aan de nieuwe handelsweek begonnen. De toonaangevende Dow-Jonesindex verloor terrein vanwege een nieuwe daling van zwaargewicht Boeing. Beleggers zijn verder in afwachting op de monetaire vergadering van de Amerikaanse centrale bank later deze week en houden de ontwikkelingen rondom het handelsoverleg in de gaten.
18/03 14u30  VEB: ING moet communicatie verbeteren AMSTERDAM (AFN) - ING lijkt een structureel probleem te hebben met de interne communicatie en controle. Nieuwe witwaspraktijken, deze keer in Italië, voeden de vrees dat de bank tekortschiet in het voorkomen van dit soort frauduleuze handelingen. Dat zegt directeur Paul Koster van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) op zakenzender BNR.
18/03 14u15  Groot aandelenpakket Oranjewoud verhandeld AMSTERDAM (AFN) - Een groot pakket aandelen in Oranjewoud is maandag verhandeld. Dat meldt persbureau Bloomberg. Het zou gaan om circa 1 procent van het aantal vrij verhandelbare effecten van de onderneming.
18/03 14u15  'Wall Street staat voor rustige opening' NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan maandag naar verwachting een vlakke opening tegemoet. Beleggers nemen een afwachtende houding aan na de winsten van de afgelopen week. Ook wordt er vooruitgekeken naar de monetaire vergadering van de Amerikaanse centrale bank, die dinsdag van start gaat. De toonaangevende Dow-Jonesindex opent waarschijnlijk lager, omdat het aandeel van vliegtuigfabrikant Boeing wederom klappen krijgt in de voorbeurshandel.
18/03 14u15  Apple brengt nieuwe iPads uit CUPERTINO (AFN) - Apple brengt vernieuwde versies van de iPad Air en iPad mini op de markt. Het Amerikaanse technologieconcern kondigde de nieuwe modellen aan in een persbericht en organiseerde geen speciale presentatie zoals het bedrijf vaak doet.
Laatste update: maandag 18 maart 2019, 22u15
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
18/03 17u30  Proefproject ArcelorMittal Gent: "de toekomst is het hergebruik van broeikasgassen" Lees meer >
16/03 13u30  De markt Herbekijk hier 'De markt' van zaterdag 16 maart.
15/03 20u15  Europese Commissie maakt zich op voor nieuwe megaboete voor Google De Europese Commissie maakt zich op om de Amerikaanse techreus Google opnieuw met een boete op te zadelen voor misbruik van zijn dominante marktpositie. Dat vernam het Franse persagentschap AFP van verschillende bronnen. Dit keer zou het gaan om inbreuken door de Google-advertentiemakelaar AdSense.
15/03 18u00  De harde cijfers: hoe de smartphone het lokale bankkantoor keldert 't Is de digitale omslag, mijnheer. Ook vanochtend was dat weer de mantra van BNP Paribas Fortis, toen de grootbank aankondigde dat ze de komende 3 jaar 267 van de 678 bankkantoren zou sluiten. Een verrassende verklaring is dat geenszins, zo tonen deze drie grafieken aan.
15/03 18u00  Brussels Airport ondervindt verlies door nationale staking Lees meer >
15/03 17u00  Grootschalig industrieel stoomnet geopend in haven van Antwerpen Lees meer >
15/03 09u30  BNP Paribas Fortis wil vier op de tien kantoren sluiten Lees meer >
15/03 09u30  Belgisch groentebedrijf Greenyard schrapt wereldwijd 422 jobs Lees meer >
14/03 16u45  Air Belgium schrapt lijnvluchten Charleroi-Hongkong definitief Lees meer >
14/03 12u15  Kwam Boeing door hevige concurrentiestrijd te snel met nieuw toestel op de markt? Lees meer >
14/03 06u30  "Equal pay day": vrouwen hebben nu pas verdiend wat mannen in 2018 verdienden Lees meer >
13/03 19u00  Akkoord over invoering digitale meter: eigenaars zonnepanelen mogen 15 jaar voordeel terugdraaiende teller behouden De Vlaamse meerderheidspartijen zijn het eens geworden over de invoering van de digitale energiemeter. Dat meldt De Tijd en is ons bevestigd. Om het rendement voor eigenaars van zonnepanelen te garanderen, zou iedereen desgewenst 15 jaar lang het systeem zoals dat van de terugdraaiende teller kunnen behouden.
13/03 17u46  Ontslagen? Binnenkort kunt u uw ontslagpremie fiscaal voordelig investeren in omscholing Een van de 28 maatregelen uit de arbeidsdeal lijkt er alsnog door te komen: in de parlementscommissie Sociale Zaken is het opleidingsbudget goedgekeurd. Daarmee kunnen mensen die ontslagen zijn een deel van hun ontslagvergoeding belastingvrij investeren in een opleiding. Doel? Mensen sneller weer aan de slag krijgen in een veranderende jobmarkt.
13/03 17u46  Vlaams akkoord over invoering digitale meter: overgangsperiode van 15 jaar De Vlaamse meerderheidspartijen zijn het eens geworden over de invoering van de digitale meter. Dat meldt De Tijd en is ons bevestigd. Om het rendement voor eigenaars van zonnepanelen te garanderen, zou iedereen desgewenst 15 jaar lang zijn terugdraaiende teller kunnen behouden.
13/03 10u00  Volkswagen wil 5.000 tot 7.000 jobs schrappen, Audi Vorst blijft buiten schot Lees meer >
Laatste update: maandag 18 maart 2019, 17u30
Lees meer van VRT NWS: Economie >

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
18/03 23u15  Oprichter Planet Internet vervolgd voor oplichting Internetondernemer Michiel Frackers, oprichter van Planet Internet, wordt door het Openbaar Ministerie beschuldigd van oplichting. Hij moet volgende week voor de rechter verschijnen.
18/03 22u15  ’Handelsruzie zit zakentop niet in de weg’ De handelsruzie tussen de Verenigde Staten en de Europese Unie zit de internationale zakentop die deze zomer in Den Haag wordt gehouden niet in de weg. „We hebben verschillen, dat is helder”, aldus minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel).
18/03 22u15  Topman Embraer vertrekt De Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer moet op zoek naar een nieuwe topman. De huidige hoogste baas Paulo Cesar de Souza e Silva vertrekt bij de aandeelhoudersvergadering in april. Het bedrijf hoopt voor het zover is al een opvolger te hebben gevonden.
18/03 21u30  Bercow: geen stemming over zelfde brexitdeal De Britse parlementsvoorzitter John Bercow heeft in het Lagerhuis gezegd dat premier Theresa May niet zo maar voor de derde keer het Lagerhuis over haar brexitdeal kan laten stemmen. Ze moet met een andere deal komen, anders is er geen stemming.
18/03 21u30  Winsten op Wall Street De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn maandag met winsten de handel uitgegaan. Beleggers keken alvast uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve later deze week. Ook hield Wall Street de ontwikkelingen rondom het Amerikaans-Chinese handelsoverleg in de gaten.
18/03 20u30  'Datalek wetenschappelijk uitgever Elsevier' Bij wetenschappelijk uitgever Elsevier is een datalek geconstateerd. Techwebsite Motherboard stelt dat daarbij tijdelijk tal van e-mailadressen en wachtwoorden van onder meer universiteitsmedewerkers op straat kwamen te liggen.
18/03 20u30  Analyse: Problemen ING lijken topje van ijsberg Niet meer zonder, maar mét een stropdas om presenteerde ceo Ralph Hamers een maand geleden de jaarcijfers van ING over 2018. Hoewel hij het desgevraagd ontkende, leek het een subtiel signaal dat de bank de kritiek op rammelende klantcontrolesystemen serieus nam.
18/03 20u00  Topman Warner Bros. weg om seksschandaal De topman van film- en televisiestudio Warner Bros. Kevin Tsujihara is de laan uitgestuurd. De Hollywood-prominent wordt ervan beschuldigd dat hij actrice Charlotte Kirk hielp bij het verkrijgen van rollen in films in ruil voor seks.
18/03 19u45  Levenswerk Coolcat-baas Kahn in duigen Net nu hij zijn imperium over wilde dragen aan zijn twee zonen, is het levenswerk van ondernemer Roland Kahn in duigen gevallen. Noodgedwongen moet hij de tachtig winkels van Coolcat in Nederland sluiten. Ruim duizend banen verdwijnen.
18/03 19u15  Een familie vol met Willie Wortels Weinig mensen kennen de naam van het Gelderse bedrijf Lamers Productions. Maar hun producten zijn in vrijwel elke keukenlade te vinden. Het bedrijf produceert de kartelrandjes op de verpakkingen van vershoudfolie en bakpapier voor diverse merken.
18/03 18u45  Wall Street licht in de plus De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden maandag tijdens de middaghandel in New York licht in de plus. Beleggers namen een afwachtende houding aan. Later deze week is er weer een nieuw rentebesluit van de Federal Reserve. Ook houdt Wall Street de ontwikkelingen rondom het Amerikaans-Chinese handelsoverleg in de gaten.
18/03 18u30  Aandeelhouders TomTom akkoord met verkoop Telematics Aandeelhouders van TomTom hebben maandagmiddag tijdens een bijzondere aandeelhoudersvergadering ingestemd met de verkoop van de divisie Telematics aan de Japanse bandenproducent Bridgestone voor €910 miljoen.
18/03 18u15  Aandeelhouders TomTom achter verkoop divisie De aandeelhouders van TomTom hebben zich achter de verkoop van de Telematics-divisie aan de Japanse bandenfabrikant Bridgestone geschaard. Op een bijzondere aandeelhoudersvergadering stemden ze ook voor het voorstel om 750 miljoen euro aan de aandeelhouders terug te geven.
18/03 17u45  ING en ASML halen vaart uit opmars AEX Na de sterke gang van zaken in de afgelopen week maakte de Amsterdamse beurs maandag een pas op de plaats. Vooral ING en ASML hielden de AEX in toom. Arcelor Mittal was in goede doen.
18/03 17u30  Beurs staat stil bij schietpartij Utrecht Ook de aandelenbeurs in Amsterdam staat dinsdag stil bij de schietpartij in een tram in Utrecht. De traditionele slag op de gong om klokslag negen uur, het traditionele begin van de handelsdag, gaat niet door, laat beursuitbater Euronext weten.
Laatste update: maandag 18 maart 2019, 23u15
Lees meer van De Financiële Telegraaf >

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
Laatste update: maandag 18 maart 2019, 23u18
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
18/03 23u15  Ondanks de geitenstop mag deze boer een omstreden ‘giga geitenstal‘ bouwen Om gezondheidsredenen is een ‘geitenstop’ van kracht in vrijwel heel Nederland. Toch mag een boer in het Gelderse Hurwenen, ondanks verzet van alle kanten, een van de grootste van Europa worden. Hoe een ‘giga geitenstal’ een dorpje uiteendrijft.
18/03 22u00  Vaste lasten doen forse greep in huishoudportemonnee Huishoudens zijn steeds meer geld kwijt aan de vaste lasten. De hap die onder meer de energierekening, huur of hypotheek uit het inkomen nemen, is gemiddeld 5 procent groter dan tijdens de crisis tien jaar geleden.
18/03 21u45  De vaste lasten voor veel huishoudens waren nooit zo hoog Huishoudens zijn steeds meer geld kwijt aan de vaste lasten. De hap die onder meer de energierekening, huur of hypotheek uit het inkomen nemen, is gemiddeld 5 procent groter dan tijdens de crisis tien jaar geleden.
18/03 19u00  Is Wessanen net een gewonde Thomsongazelle? Bij Wessanen staan nu ook de barbaren aan de poort. Meestal zijn de roofzuchtige bedrijfsjagers Angelsaksische opkoopfondsen van Wall Street of uit de City van Londen.
18/03 19u00  Lieve vleesjongens: na de jaren van het vlees gaan we iets meer groente eten. Wen er aan De Nationale week zonder vlees zit er weer op. Met pure wilskracht, een schaars goed onder mensen, zou je de afgelopen zeven dagen elk plakje worst en elke bitterbal hebben kunnen weerstaan. Lastig. De meesten van ons hebben een ruggegraat van gummiplastic. We hebben mooie voornemens, maar de goede dingen doen we liever morgen. Of overmorgen, als het eenmaal morgen is. Alleen in zo’n vast afgebakende periode als de vleesloze week, lijkt het goede gedrag nog net vol te houden. Dry January, ook zoiets. Mensen drinken dan een hele maand geen alcohol. Bijkomen van de feestdagen, lekker gezond. Bij Jinek hoorde ik Johnny de Mol erover. Hij hield het vol, maar snakte naar het einde van de maand. Hij leek in februari de periode van drooglegging flink te gaan compenseren.
18/03 16u15  Kledingketen CoolCat vraagt faillissement aan, 1.180 banen in gevaar CoolCat heeft faillissement aangevraagd. De modeketen verkeerde al sinds 2015 in zwaar weer.
18/03 09u30  De bloemen van de Keukenhof hebben geen marketing nodig Het is de grootste toeristische attractie in april en mei, maar bij de Keukenhof gaat dat allemaal vanzelf.
18/03 06u45  Prijs voor bedrijf dat koe naar de wc leert gaan Hoe maak je een koe zindelijk? Met die vraag begon de zoektocht van Henk Hanskamp naar het product waarvoor hij donderdag een innovatieprijs kreeg. Zijn antwoord op de vraag van toen: ‘Een koe krijg je niet zindelijk, het is geen hond.’ Daarom ontwikkelde hij het CowToilet.
18/03 00u00  Uit dit Friese bedrijf racen dagelijks miljoenen Autodropjes In een pand langs een provinciale weg in Friesland rollen dagelijks miljoenen Autodropjes van de lopende band. Ook veel van het snoep dat onder een huismerk in de supermarktschappen ligt, komt hiervandaan. ‘Een half jaar voor 5 december krijgen wij de orders al binnen.’
18/03 00u00  Het borrelgedrag van Öztürk heeft weinig met waterschappen te maken Weet u op wie u gaat stemmen voor de waterschapsverkiezingen? Ik ook niet. Gelukkig waren er de afgelopen week heel verhelderende verkiezingsdebatten. Zo weet ik door het debat tussen de fractievoorzitters in de Tweede Kamer dat Dijkhoff Baudet beschuldigt van Thierry picking (haha, geestig!) en dat Marijnissen ongeveer alle andere fractievoorzitters verwijt aan regeringen te hebben deelgenomen en dat zij dat vervolgens weer keihard terugkreeg. Dijkhoff en Klaver werden als winnaar uitgeroepen. Dus daar moeten we maar op stemmen.
17/03 22u00  Tienduizenden banen op het spel door aanstaande fusie tussen Deutsche Bank en Commerzbank Deutsche Bank en de Duitse Commerzbank staan op het punt te fuseren, zegt het Amerikaanse financiële persbureau Bloomberg. De fusie zou resulteren in de op twee na grootste Europese bank, maar het is zeer de vraag of beide instellingen daarmee uit de problemen zijn.
17/03 20u00  Wat is een luchthaven zonder nationale vliegmaatschappij? Zaventem weet het Wat blijft er over van de nationale luchthaven als de bijbehorende luchtvaartmaatschappij teloorgaat? Vliegveld Zaventem in België krabbelt eindelijk op, maar is wel overgeleverd aan buitenlandse investeerders.
17/03 08u15  Bekroning voor bedrijf dat koe naar de wc leert gaan Hoe maak je een koe zindelijk? Met die vraag begon de zoektocht van Henk Hanskamp naar het product waarvoor hij donderdag een innovatieprijs kreeg. Zijn antwoord op de vraag van toen: ‘Een koe krijg je niet zindelijk, het is geen hond.’ Daarom ontwikkelde hij het CowToilet.
16/03 00u15  Wat blijft er over van Zaventem, nu het in buitenlandse handen is? Wat blijft er over van de nationale luchthaven als de bijbehorende luchtvaartmaatschappij teloorgaat? Vliegveld Zaventem in België krabbelt eindelijk op, maar is wel overgeleverd aan buitenlandse investeerders.
16/03 00u15  Iedereen wil schoenen van vanHaren, maar niemand wil de biologische producten van Wessanen ‘Waarom voelt een winkel niet lekker?’
Laatste update: maandag 18 maart 2019, 23u15
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
19/03 00u00  Aanslag Utrecht: drie doden en vijf gewonden, drie verdachten opgepakt De verdachte van de schietpartij in Utrecht is opgepakt. Dat meldt de politie op een persconferentie. Intussen zijn nog twee andere verdachten aangehouden. Welke rol zij speelden, is voorlopig nog niet duidelijk.
18/03 22u45  Vader van verdachte van schietpartij Utrecht zegt dat zoon “moet boeten” De vader van de hoofdverdachte van de schietpartij in een tram in Utrecht, Gökmen T., heeft in de Turkse media gereageerd op het nieuws. Tegen het persbureau Demirören zegt hij dat zijn zoon uit zijn eerste huwelijk “ervoor moet boeten als hij de dader is”. Dat meldt het AD.
18/03 22u30  Planten aaien? Oké! Maar Joris aaien ziet Annelies in ‘Blind getrouwd’ nog steeds niet zitten Of hun huwelijk nu standhoudt of niet, de economie is er door Joris en Annelies uit ‘Blind getrouwd’ niet op achteruitgegaan. Maandagavond kreeg televisiekijkend Vlaanderen te zien hoe ze - nog maar eens - gingen winkelen, dit keer in een kledingzaak en tuincentrum. Victor daarentegen confronteerde zijn Line met een pijnlijke vaststelling: “Ik heb u wel nog nooit horen zeggen: Victor, ik vind u leuk.”
18/03 21u30  Beloftencoach Johan Walem kan geen beroep doen op Wout Faes en Benson Manuel Johan Walem kan woensdag in de oefeninterland in en tegen Denemarken geen beroep doen op Wout Faes en Benson Manuel. Dat maakte de bondscoach van de Belgische beloften maandag via Twitter bekend.
18/03 21u15  Topman Warner Bros. stapt op na #MeToo-schandaal Kevin Tsujihara zou actrice Charlotte Kirk aan rollen geholpen hebben in ruil voor seks. Hij stapt nu zelf op als ceo en voorzitter van film- en televisiestudio Warner Bros.
18/03 21u15  Toekomst 't Jukschot verzekerd: toneelvereniging verbouwt eigenhandig zaal Het Klavier tot prachtige podiumzaal Omdat de parochiezaal van Sint-Antonius sinds november dicht is, moest toneelkring ’t Jukschot halsoverkop op zoek naar een nieuwe zaal. De verbouwingen aan Het Klavier zijn nu net op tijd klaar voor de première van Snoepgoed en Stoeipoezen.
18/03 21u00  Brett Keuppens voor eerste keer koning van de Ware Gans Brett Keuppens (28) werd zondagnamiddag de nieuwe koning van de Ware Gans. Dankzij deze titel kan hij op zondag 7 april meedoen in de strijd voor de titel van keizer. Rond 12u verzamelden de 22 ruiters, die gingen uitmaken wie de nieuwe kroon kreeg opgezet. Onder hen ook uittredend koning Dennis Aendekerk, die zijn collega’s trakteerde op een receptie in de feesttent.
18/03 21u00  Antwerpse Syriëstrijder krijgt doodstraf in Irak Irak heeft maandag opnieuw een Belgische Syriëstrijder ter dood veroordeeld. Het gaat om de 23-jarige Bilal Al Marchohi uit Antwerpen. Hij werd gevangengenomen door Amerikaanse troepen bij de herovering van de Syrische stad Raqqa.
18/03 20u15  Rutte: “Schietpartij had alle kenmerken van aanslag” Hoewel het motief van de schutter nog onduidelijk is, had de schietpartij maandagochtend in een tram in Utrecht wat de Nederlandse minister-president Mark Rutte betreft “in alle opzichten de kenmerken van een aanslag”. Rutte wees onder meer op de “enorme impact op het hele land”.
18/03 20u15  Studenten brengen ontroerende haka voor slachtoffers van Nieuw-Zeelandse terreuraanval Studenten van verschillende scholen verzamelden maandag in het Nieuw-Zeelandse Christchurch om de slachtoffers van de terreuraanslag van vrijdag te eren. Ze deden dat ook met een traditionele en ontroerende haka. Eerder dansten leden van een motorbende om hun respect en medeleven te tonen, en werden er andere Nieuw-Zeelanders gezien die de oeroude dansvorm gebruikten om hun verdriet te uiten.
18/03 20u15  Willebroek Youth excuseert zich voor vuurpijlen: “We bedoelen het niet kwaad” Het liep zaterdag even fout in de tweede provinciale van het Antwerpse voetbal. Tijdens een duel tussen Brasschaat en Willebroek met veel vuurwerk belandden plots pijlen op het veld. De verantwoordelijke: Willebroek Youth, een 45-koppige sfeergroep die zich baseert op de soms heetgebakerde voetbalfans uit Oost-Europa. “Ik begrijp dat mensen het intimiderend vinden, maar we hebben echt niets kwaad in de zin.”
18/03 19u45  Verdachte van schietpartij Utrecht geen onbekende voor gerecht: verkrachting, poging doodslag, bedreigen van vrouw en politie,... De verdachte van een dodelijke schietpartij op de tram in Utrecht is aangehouden. De 37-jarige Gökmen Tanis kwam al meermaals in aanraking met het gerecht.
18/03 19u45  Familie en ploeg rouwt om verongelukte wielrenner: “Hopelijk is hij nu nog altijd aan het koersen” Het is bijna niet te vatten wat de jonge Stef Loos (19) uit Dessel is overkomen. Tijdens een wielerwedstrijd voor beloften zondag in Dottignies werd hij geschept door een bestelwagen. Hij overleed zondagnacht aan zijn verwondingen. “Hij was altijd gemotiveerd en gaf nooit op. Koersen was zijn leven.”
18/03 19u30  Bouw van staantribune Berchem Sport start in mei In het Ludo Coeckstadion aan het Rooi wordt in mei gestart met de bouw van een nieuwe overdekte staantribune. Die moet klaar tegen de start van het nieuwe voetbalseizoen. Dat begint voor Berchem Sport in augustus.
18/03 19u30  Monsterfiles op A12 na nieuwe afstelling verkeerslichten: “Meer veiligheid betekent ook meer geduld hebben” De ochtendspits op de A12 in Aartselaar zou morgen vlotter moeten verlopen dan vandaag. Toen verliep het verkeer er chaotisch, omdat de nieuwe afstelling van de verkeerslichten op twee kruispunten de verkeersdrukte totaal niet aankon.
Laatste update: vandaag om 0u00
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
18/03 16u00  CoolCat vraagt faillissement aan in Nederland Kledingwinkelketen CoolCat vraagt voor zijn Nederlandse onderdelen het faillissement aan. De 17 Belgische winkels zijn niet betrokken.
18/03 09u45  OneWeb heeft genoeg geld om tegen 2021 op elke plek ter wereld breedbandnetwerk aan te bieden OneWeb heeft 1,25 miljard dollar vers geld verzameld waardoor het bedrijf de uitbouw van een wereldwijd breedbandnetwerk vanuit de ruimte kan...
18/03 09u15  Klimaatactivisten viseren nu ook financiële sector: kantoor BNP Paribas Fortis geblokkeerd Klimaatactivisten richten hun pijlen nu ook op de financiële sector. Activisten van 'Act for Climate Justice' hebben vanochtend samen met gele...
18/03 09u00  Rente blijft historisch laag: wat betekent het voor uw geldbeugel? De Europese Centrale Bank (ECB) kondigde aan dat ze de beleidsrente nog minstens tot eind 2019 handhaaft op het huidige historische lage niveau van...
18/03 08u30  Spaarrente zal nog lang laag blijven De Europese Centrale Bank (ECB) kondigde aan dat ze de beleidsrente nog minstens tot eind 2019 handhaaft op het huidige historische lage niveau van...
18/03 08u15  Spaarrente blijft voorlopig nog laag, kredieten goedkoop De Europese Centrale Bank (ECB) kondigde aan dat ze de beleidsrente nog minstens tot eind 2019 handhaaft op het huidige historische lage niveau van...
18/03 08u15  Dit zijn de hoogste/laagste starterslonen voor jongeren Bestorm je weldra voor de eerste keer de arbeidsmarkt, ben je natuurlijk benieuwd hoeveel je zal verdienen. Uit de laatste resultaten van het...
16/03 21u45  ING in Italië op de vingers getikt voor tekortkomingen bij tegengaan van witwaspraktijken ING is in Italië op de vingers getikt voor tekortkomingen bij het tegengaan van witwaspraktijken. De bank is in gesprek met de lokale...
16/03 07u45  Loon inruilen voor andere voordelen wordt steeds populairder De cafetariaplannen waarmee werknemers hun loonpakket flexibel kunnen invullen, winnen snel aan populariteit. Bij de hr-dienstverlener SD Worx, de...
16/03 07u15  Hoeveel betaalt u nu écht voor uw auto? Expert maakt de berekening Niet alleen in tijden van klimaatprotesten wordt veel aandacht besteed aan de impact van koning auto. Zo is ook de economische weerslag van de vele...
16/03 07u15  WOONVIDEO. Alleen de voorgevel bleef staan van dit Kempense arbeidershuisje: “Ik wist dat er maar een oplossing was: alles afbreken en van nul herbeginnen” Jessica Verbruggen had nog maar pas de schoolbanken verlaten, toen zij en haar vriend Sam De Houwer in Herentals een arbeidershuisje sloopten om er...
15/03 17u30  Techmiljardair geeft zo maar even 6,6 miljard euro aan goed doel De op een na rijkste Indiër, techmiljardair Azim Premji, geeft miljarden aan het goede doel. Hij heeft zo in een klap de hoogste donatie ooit in...
15/03 17u30  Ford schrapt meer dan 5.000 jobs in Duitsland Het Amerikaanse autoconcern Ford gaat in Duitsland meer dan 5.000 jobs schrappen. Het zal voornamelijk gaan om vrijwillig vertrek. Ford kondigde in...
15/03 17u15  Nationale staking kostte Brussels Airport 60.000 passagiers Brussels Airport heeft in februari minder passagiers en minder vracht behandeld dan in februari vorig jaar. Dat is het gevolg van de nationale...
15/03 15u45  Tesla stelt nieuw SUV-model Y voor De Amerikaanse autoproducent Tesla heeft zijn nieuwe SUV onthuld, Model Y. Topman Elon Musk presenteerde de elektrische wagen in de ontwerpstudio...
Laatste update: maandag 18 maart 2019, 16u00
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: maandag 18 maart 2019, 14u17
Lees meer van Netto >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
18/03 20u15  Roland Kahn, de CoolCat-oprichter die V&D wilde redden Maandag werd bekend dat winkelketen CoolCat faillissement aanvraagt. Het bedrijf werd in 1979 opgericht door ondernemer Roland Kahn, een bekende naam in de wereld van de winkelketens. Zo wilde hij onder meer V&D kopen toen dat warenhuis in zwaar weer verkeerde en ging onder zijn leiding kledingketen MS Mode failliet.
18/03 20u00  Roland Kahn: De CoolCat-oprichter die V&D wilde redden Maandag werd bekend dat winkelketen CoolCat faillissement aanvraagt. Het bedrijf werd in 1979 opgericht door ondernemer Roland Kahn, een bekende naam in de wereld van de winkelketens. Zo wilde hij onder meer V&D kopen toen dat warenhuis in zwaar weer verkeerde en ging onder zijn leiding kledingketen MS Mode failliet.
18/03 19u45  Roland Kahn: De ondernemer die Coolcat startte en V&D wilde redden Maandag werd bekend dat winkelketen CoolCat faillissement aanvraagt. Het bedrijf werd in 1979 opgericht door ondernemer Roland Kahn, een bekende naam in de wereld van de winkelketens. Zo wilde hij onder meer V&D kopen toen het in zwaar weer verkeerde, en ging onder zijn leiding kledingketen MS Mode failliet.
18/03 17u00  Britse regering mag zelfde Brexit-deal niet opnieuw in stemming brengen De Britse regering mag het terugtredingsakkoord dat vorige week is afgewezen niet opnieuw in stemming brengen. Dat oordeelt de voorzitter van het Britse Lagerhuis, John Bercow.
18/03 16u00  Kledingwinkel CoolCat vraagt faillissement aan na zachte winter Kledingwinkel CoolCat heeft faillissement aangevraagd bij de rechtbank in Utrecht. Het concern zegt last te hebben gehad van de zeer warme en lange zomer in 2018 en de 'extreem zachte' winter van dit jaar.
18/03 15u45  Kledingwinkel CoolCat vraagt faillissement aan Kledingwinkel CoolCat heeft faillissement aangevraagd bij de rechtbank in Utrecht. In totaal werken 1180 mensen bij het concern in Nederland. Die delen 450 voltijdsbanen.
18/03 15u45  OESO: Nepartikelen goed voor 3,3 procent van wereldhandel De handel in namaakgoederen is de afgelopen jaren verder gestegen, maakt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) maandag bekend.
18/03 13u45  Duitse bank laat klanten stemmen over kledingstijl van adviseurs De Duitse bank Frankfurter Sparkasse laat klanten beslissen hoe de adviseurs die voor het bedrijf werken zich in de toekomst moeten kleden, schrijft persbureau Bloomberg maandag.
18/03 13u45  De Vegetarische Slager: 'We kunnen zeker een koe nabootsen' Jaap Korteweg richt De Vegetarische Slager in 2007 op omdat hij lekker vlees wil zonder dat daar dieren voor nodig zijn. Inmiddels zijn de producten op duizenden locaties en in verschillende landen te koop. Klaar is Korteweg echter nog lang niet.
18/03 13u30  'Italiaanse justitie start onderzoek naar Italiaanse tak ING' De Italiaanse justitie is een onderzoek geopend naar de Italiaanse tak van ING om tekortkomingen bij het naleven van witwasregels, meldt de Italiaanse krant Il Sole 24 Ore op basis van anonieme bronnen.
18/03 13u30  Incassobureau belooft 'agressieve werkwijze' aan te passen Incassobureau Hendriks Incasso heeft na gesprekken met de Autoriteit Consument & Markt (ACM) beloofd om de 'agressieve werkwijze' aan te passen. Dat meldt de toezichthouder maandag.
18/03 13u15  'Italiaanse OM start onderzoek naar Italiaanse tak ING' Het Italiaanse Openbaar Ministerie (OM) is een onderzoek geopend naar de Italiaanse tak van ING om tekortkomingen bij het naleven van witwasregels, meldt Il Sole 24 Ore.
18/03 13u00  Italiaanse olijfolie 40 procent duurder na vrieskou en plantenziekte De prijs van Italiaanse olijfolie is flink gestegen, nadat de oogst van olijven is gedecimeerd door de combinatie van een plantenziekte en vrieskou.
18/03 12u15  Prijs Italiaanse olijfolie flink gestegen na slechte oogst De prijs van Italiaanse olijfolie is flink gestegen, nadat de oogst van olijven is gedecimeerd door de combinatie van een plantenziekte en vrieskou.
18/03 12u00  Prijs Italiaanse olijfolie flink omhoog na slechte oogst De prijs van Italiaanse olijfolie is flink gestegen nadat de oogst is gedecimeerd door de combinatie van een plantenziekte en vrieskou.
Laatste update: maandag 18 maart 2019, 20u15
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
19/03 00u00  Huizentekort? Minder regels en meer innovatie graag! Het huizentekort in Nederland loopt op door een tekort aan bouwpersoneel en gebrek aan bouwlocaties. De overheid moet de regeldruk op de bouw verminderen en technologische innovatie aanjagen en faciliteren, bepleit economieredacteur Servaas van der Laan. Lees ook: Waarom de huizenprijs in 2019 minder hard stijgt Goed nieuws voor de bouwsector! ?De bouw? groeide het … Continued The post Huizentekort? Minder regels en meer innovatie graag! appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/03 00u00  Scepsis alom over ?elitefeestje? Davos zonder Trump en Xi Vandaag begint het World Economic Forum (WEF) in het Zwitserse bergdorp Davos, waar jaarlijks de belangrijkste regeringsleiders en topmanagers elkaar ontmoeten. Dit jaar ontbreken hoofdrolspelers als Donald Trump, Xi Jinping en Emmanuel Macron, die hun eigen land voorrang geven. De verwachtingen van het driedaagse ‘elitefeestje’ zijn zeker niet hooggespannen. ‘Globalization 4.0: Shaping A Global Architecture … Continued The post Scepsis alom over ‘elitefeestje’ Davos zonder Trump en Xi appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/03 00u00  Facebook betaalde om te spioneren Facebook ligt opnieuw onder vuur. Het zou jongeren hebben betaald om toegang te krijgen tot hun hele digitale leven. Waarvan wordt Facebook beschuldigd? Dat Facebook veel van je weet en wil weten, is bekend. Het sociale netwerk verdient geld met het koppelen van jouw gegevens aan adverteerders zodat aan jou de juiste advertenties kunnen worden … Continued The post Facebook betaalde om te spioneren appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/03 00u00  Dit zijn de 500 grootste bedrijven van Nederland Lees meer >
17/03 00u00  Britse economie krijgt tegenwind door Brexit De Britse economie groeit steeds minder hard. Bedrijven uit binnen- en buitenland zetten vanwege de grote onzekerheid over de politieke situatie hun investeringen op een laag pitje. Zo verplaatst de Japanse automaker Nissan productielijnen van het Verenigd Koninkrijk terug naar Japan. De gevolgen van de keus voor een Brexit zijn steeds duidelijker te merken in … Continued The post Britse economie krijgt tegenwind door Brexit appeared first on Elsevierweekblad.nl.
13/03 00u00  Schenken zonder ruzie: hou het leuk bij de kerstboom Kerst is de tijd van vrijgevigheid en kinderen over de vloer. Maar bederft geld schenken niet de sfeer? Dat wil je niet: jaarlijks met goede bedoelingen een flink bedrag schenken aan je dochter, en dan in januari de schoonzoon op bezoek krijgen. Wordt het geen tijd om het geld voor dit jaar over te maken? … Continued The post Schenken zonder ruzie: hou het leuk bij de kerstboom appeared first on Elsevierweekblad.nl.
13/03 00u00  Marktwaarde voorspelt vaak goed welke ploeg wint Wat zal de uitslag van Real Madrid-Ajax op 5 maart worden? Bij de thuiswedstrijd wist Ajax te imponeren tegen de voetbalgrootmacht. De Amsterdammers zetten gedurfd, aanvallend voetbal tegenover een lui, afwachtend Real. Toch wonnen de Madrilenen met 2-1. De jonge Ajacieden konden niet op tegen de dure veteranen van Real. Dat Real Madrid zich duurdere … Continued The post Marktwaarde voorspelt vaak goed welke ploeg wint appeared first on Elsevierweekblad.nl.
12/03 00u00  Eline Vrijland-van Beest bedacht sensor tegen slaapapneu Lees meer >
12/03 00u00  Basisinkomen weinig succesvol: ook Finland stopt ermee Finland begon twee jaar geleden als eerste Europees land een experiment met een basisinkomen, maar het is niet effectief gebleken bij het tegengaan van werkloosheid. De afgelopen jaren werden experimenten met ‘gratis geld’ al vaker op kleinere schaal gedaan in allerlei landen, maar het is nergens een onverdeeld succes geworden. De centrum-rechtse regering van premier … Continued The post Basisinkomen weinig succesvol: ook Finland stopt ermee appeared first on Elsevierweekblad.nl.
12/03 00u00  Amazon-baas Bezos onthult chantage Amazon-oprichter Jeff Bezos wordt gechanteerd en onthult door wie. Lees in 4 vragen en antwoorden wat er met Bezos aan de hand is. Amazon-topman Jeff Bezos wordt gechanteerd. Dat schrijft hij in een bericht op de website Medium. Het Amerikaanse roddelblad National Enquirer en de uitgever van het blad, A.M.I. (American Media, Inc.) zouden achter … Continued The post Amazon-baas Bezos onthult chantage appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: vandaag om 0u00

Express.be

Verbergen Tonen
18/03 12u25  10 zaken die u wil weten over koffie Lees meer >
18/03 12u00  Nood breekt wet: binnen de 10 dagen na aanslag strengere wapenwetten in Nieuw-Zeeland De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern heeft aangekondigd dat er binnen de tien dagen nieuwe, strengere wapenwetten komen als antwoord op de de terroristische aanslag op twee moskeeën waarbij afgelopen vrijdag in Christchurch zeker vijftig mensen om het leven kwamen. Bijna 250.000 Nieuw-Zeelanders hebben een wapenvergunning, en er zijn naar schatting 1,5 miljoen wapens in omloop … The post Nood breekt wet: binnen de 10 dagen na aanslag strengere wapenwetten in Nieuw-Zeeland appeared first on Express.
18/03 10u00  BNP Paribas Fortis: 140 robots namen al 100 jobs in BNP Paribas Fortis kondigde vorige week aan tegen eind 2021 zo’n 40% van zijn bankkantoren te zullen sluiten. Daarbij zullen ruim 2.200 banen verdwijnen,  ‘zoveel mogelijk via natuurlijk verloop en via plannen voor vrijwillig vertrek ‘. De afbouw komt er omdat klanten steeds minder vaak hun kantoor binnenstappen, zegt CEO Max Jadot in de weekendedities … The post BNP Paribas Fortis: 140 robots namen al 100 jobs in appeared first on Express.
18/03 08u00  De globale vastgoedbubbel: 22 jaarlonen voor een flat van 60m2 Hoogopgeleide werknemers actief in de dienstensector in Hong Kong moeten 22 jaar werken om zich een flat van 60m2 te kunnen veroorloven. Dat blijkt uit de UBS Real Estate Bubble Index. Dat is zeven jaar langer dan in eender welke andere stad in de wereld. UBS omschrijft een vastgoedbubbel als volgt: “Prijsbubbels komen regelmatig voor … The post De globale vastgoedbubbel: 22 jaarlonen voor een flat van 60m2 appeared first on Express.
16/03 12u08  Berlijns openbaar vervoer heeft een vrouwenticket Lees meer >
16/03 11u30  Waarom banken uiteindelijk zullen verdwijnen De financiële crisis van 2008 is niet veroorzaakt door deregulering maar door de informatica. Dat staat te lezen in het boek ‘The End of Banking’ van Jonathan McMillan. Die schrijft dat de banken in het industriële tijdperk hun rol speelden, maar vandaag – in het tijdperk van het internet – onmogelijk nog te controleren zijn. … The post Waarom banken uiteindelijk zullen verdwijnen appeared first on Express.
15/03 18u06  Brexit-?no deal?? Britten jagen verkoop toiletpapier en pijnstillers 7% hoger Lees meer >
15/03 17u45  Brexit-‘no deal’? Britten jagen verkoop toiletpapier en pijnstillers 7% hoger “Wanneer historici hun verhaal zullen doen over de pogingen van Groot-Brittannië om de Europese Unie te verlaten, zal deze week de geschiedenis ingaan als het moment waarop het land eindelijk begreep in welk moeras het was beland”, schrijft The Economist deze week in verband met de Brexit. “Zelfs in vergelijking met de chaos waarmee we … The post Brexit-‘no deal’? Britten jagen verkoop toiletpapier en pijnstillers 7% hoger appeared first on Express.
15/03 12u15  Vat olie kost 33% meer dan eind december 2018 De prijs van een vat Brent-olie noteert deze week ruim 33% hoger dan in december vorig jaar. Brent is de in Europa meest verhandelde soort. Een vat Brent kost vrijdag meer dan 67 Amerikaanse dollar. Eind december was dat nog 50 dollar. De olieprijzen zijn de voorbije 3 maanden fors gestegen. Daarvoor zijn twee redenen: Venezuela … The post Vat olie kost 33% meer dan eind december 2018 appeared first on Express.
15/03 11u03  ?Catalaanse politie had plan om Puigdemont te arresteren? Lees meer >
15/03 10u45  “Catalaanse politie had plan om Puigdemont te arresteren” De Mossos d’Esquadra, de regionale en autonome politie van Catalonië, hadden een plan om president Carles Puigdemont en zijn voltallige regering te arresteren in geval een rechter hen dat zou opdragen. Dat moest gebeuren eens Puigdemont de onafhankelijkheid van de de Spaanse deelstaat zou uitroepen in de nasleep van het illegale referendum van 1 oktober … The post “Catalaanse politie had plan om Puigdemont te arresteren” appeared first on Express.
15/03 09u15  36 zaken die Hollywood ons wil doen geloven Vanuit elk raam in Parijs kan je de Eiffeltoren zien.  Niet-Amerikanen spreken altijd en overal Engels, ook wanneer ze gewoon onder elkaar zijn. Bij een achtervolging kan je je altijd verbergen in een toevallig voorbijkomende parade. Elk bed heeft een speciaal soort deken dat vrouwen tot hun oksels bedekt en mannen slechts tot hun heupen. … The post 36 zaken die Hollywood ons wil doen geloven appeared first on Express.
15/03 08u02  Saoedi?s mikken op Scala van Milaan Lees meer >
15/03 08u00  Saoedi’s mikken op Scala van Milaan Saoedi-Arabië mikt op een zitje in de raad van bestuur van de Italiaanse Scala van Milaan. In ruil voor een subsidie van 15 miljoen euro zou het prestigieuze Italiaanse operahuis dan een Saoedi in zijn raad van bestuur moeten opnemen. Dat zou dan waarschijnlijk prins Farhan Al Saud worden, de Saoedische minister van cultuur. De … The post Saoedi’s mikken op Scala van Milaan appeared first on Express.
14/03 15u15  Vrouwenvoetbal: zondag wordt in Spanje de topper gespeeld. Alle 69.000 tickets zijn de deur al uit In Spanje wordt zondag de topper gespeeld in het Spaanse vrouwenvoetbal. De 69.000 tickets voor de match zijn de deur al uit. Leider Atlético de Madrid neemt het dan in de Liga Iberdrola op tegen FC Barcelona, de tweede in de stand. De match kan de competitie beslissen. Een overwinning van de thuisploeg zou de … The post Vrouwenvoetbal: zondag wordt in Spanje de topper gespeeld. Alle 69.000 tickets zijn de deur al uit appeared first on Express.
Laatste update: maandag 18 maart 2019, 12u25
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

4x Aanslag Utrecht: drie doden en vijf gewonden, drie verdachten opgepakt19/03 00u00 - Gazet van Antwerpen: Economie: De verdachte van de schietpartij in Utrecht is opgepakt. Dat meldt de politie op een persconferentie. Intussen zijn nog twee andere verdachten aangehouden. Welke rol zij speelden, is voorlopig nog niet duidelijk.
4x Huizentekort? Minder regels en meer innovatie graag!19/03 00u00 - Elsevier.nl: Het huizentekort in Nederland loopt op door een tekort aan bouwpersoneel en gebrek aan bouwlocaties. De overheid moet de regeldruk op de bouw verminderen en technologische innovatie aanjagen en faciliteren, bepleit economieredacteur Servaas van der Laan. Lees ook: Waarom de huizenprijs in 2019 minder hard stijgt Goed nieuws voor de bouwsector! ?De bouw? groeide het … Continued The post Huizentekort? Minder regels en meer innovatie graag! appeared first on Elsevierweekblad.nl.
4x Scepsis alom over ?elitefeestje? Davos zonder Trump en Xi19/03 00u00 - Elsevier.nl: Vandaag begint het World Economic Forum (WEF) in het Zwitserse bergdorp Davos, waar jaarlijks de belangrijkste regeringsleiders en topmanagers elkaar ontmoeten. Dit jaar ontbreken hoofdrolspelers als Donald Trump, Xi Jinping en Emmanuel Macron, die hun eigen land voorrang geven. De verwachtingen van het driedaagse ‘elitefeestje’ zijn zeker niet hooggespannen. ‘Globalization 4.0: Shaping A Global Architecture … Continued The post Scepsis alom over ‘elitefeestje’ Davos zonder Trump en Xi appeared first on Elsevierweekblad.nl.
4x Facebook betaalde om te spioneren19/03 00u00 - Elsevier.nl: Facebook ligt opnieuw onder vuur. Het zou jongeren hebben betaald om toegang te krijgen tot hun hele digitale leven. Waarvan wordt Facebook beschuldigd? Dat Facebook veel van je weet en wil weten, is bekend. Het sociale netwerk verdient geld met het koppelen van jouw gegevens aan adverteerders zodat aan jou de juiste advertenties kunnen worden … Continued The post Facebook betaalde om te spioneren appeared first on Elsevierweekblad.nl.
1x Niemand weet waar ze te vinden zijn: stickers met ?geen reclame?18/03 23u18 - Nieuwsblad: Geldzaken: Lees meer >
1x Plots een peperdure waterfactuur? Nieuwe app moet ervoor zorgen dat je je nooit meer verslikt18/03 23u18 - Nieuwsblad: Geldzaken: Lees meer >
1x Planten aaien? Oké! Maar Joris aaien ziet Annelies in ‘Blind getrouwd’ nog steeds niet zitten18/03 22u30 - Gazet van Antwerpen: Economie: Of hun huwelijk nu standhoudt of niet, de economie is er door Joris en Annelies uit ‘Blind getrouwd’ niet op achteruitgegaan. Maandagavond kreeg televisiekijkend Vlaanderen te zien hoe ze - nog maar eens - gingen winkelen, dit keer in een kledingzaak en tuincentrum. Victor daarentegen confronteerde zijn Line met een pijnlijke vaststelling: “Ik heb u wel nog nooit horen zeggen: Victor, ik vind u leuk.”
1x ’Handelsruzie zit zakentop niet in de weg’18/03 22u15 - De Financiële Telegraaf: De handelsruzie tussen de Verenigde Staten en de Europese Unie zit de internationale zakentop die deze zomer in Den Haag wordt gehouden niet in de weg. „We hebben verschillen, dat is helder”, aldus minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel).
1x Vaste lasten doen forse greep in huishoudportemonnee18/03 22u00 - Volkskrant Economie: Huishoudens zijn steeds meer geld kwijt aan de vaste lasten. De hap die onder meer de energierekening, huur of hypotheek uit het inkomen nemen, is gemiddeld 5 procent groter dan tijdens de crisis tien jaar geleden.
1x Bercow: geen stemming over zelfde brexitdeal18/03 21u48 - Beurs.nl: Lees meer >

Statistieken

Artikels:
31281
Gelezen:
615
Aantal lezers nu:
40


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven