woensdag 22 mei 2019, week 21


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 11u15
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
22/05 11u00  Aramco tekent lng-deal met Sempra RIYAD (AFN/BLOOMBERG) - Het Saudische staatsolieconcern Saudi Aramco heeft een overeenkomst getekend voor de koop van vloeibaar gemaakt aardgas (lng) met het Amerikaanse Sempra Energy vanuit de exportterminal Port Arthur in Texas. Ook wordt gepraat over een investering door Aramco voor een initieel belang van 25 procent in de terminal in Houston die nog in ontwikkeling is.
22/05 11u00  Britse inflatie trekt aan LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De inflatie in Groot-Brittannië is in april gestegen naar 2,1 procent, van 1,9 procent een maand eerder. Dat meldde het Britse nationale statistiekbureau.
22/05 11u00  'Indiaas Jet Airways failliet verklaard' SCHIPHOL (AFN) - De Indiase luchtvaartmaatschappij Jet Airways is door een Nederlandse rechter failliet verklaard. Dat schrijft luchtvaartwebsite Up in the Sky. De rechter kon dat doen omdat Jet ook een kantoor heeft op Schiphol.
22/05 10u00  Kartelinvallen bij Franse supermarkten BRUSSEL (AFN/BLOOMBERG) - Inspecteurs van de Europese Commissie hebben eerder deze week onaangekondigde invallen gedaan bij Franse supermarktbedrijven vanwege verdenkingen dat twee ondernemingen zich schuldig hebben gemaakt aan kartelafspraken. Volgens de Franse krant Le Figaro gaat om de supermarktketens Casino en Intermarché.
22/05 10u00  AEX blijft dicht bij huis AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam bleef woensdag dicht bij huis. Ook de andere Europese beurzen lieten weinig beweging zien. Beleggers bleven terughoudend in afwachting van meer duidelijkheid over de voortzetting van de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China. Ook de Amerikaanse sancties tegen het Chinese technologieconcern Huawei bleven de gemoederen bezighouden.
22/05 09u45  Labour: breng brexitdeal niet meer in stemming LONDEN (AFN/RTR/DPA) - De Britse oppositiepartij Labour vindt dat premier Theresa May haar aangepaste brexitdeal niet meer voor een vierde keer in stemming moet brengen. Dat zei Labours brexitwoordvoerder Keir Starmer tegen de BBC.
22/05 09u45  ING voert koersdoel Takeaway fors op AMSTERDAM (AFN) - Analisten van ING hebben het koersdoel voor het aandeel Takeaway fors opgevoerd. Het beleggingsadvies blijft staan op buy, zo bleek uit een rapport.
22/05 09u15  AEX begint met kleine min AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is woensdag licht lager begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden met kleine koersuitslagen. Beleggers bleven terughoudend in afwachting van meer duidelijkheid over de voortzetting van de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China. Ook de Amerikaanse sancties tegen het Chinese technologieconcern Huawei bleven de gemoederen bezighouden.
22/05 09u15  Opnieuw winstdaling Marks & Spencer LONDEN (AFN/RTR) - De Britse winkelketen Marks Spencer (MS) heeft in het afgelopen gebroken boekjaar een lagere winst behaald, waarmee voor het derde jaar op rij de winstgevendheid afnam. Verder kondigde de onderneming een claimemissie aan ter financiering van zijn samenwerkingsverband met online supermarkt Ocado.
22/05 08u45  Royal Mail snijdt in dividend LONDEN (AFN) - Het Britse post- en pakketbedrijf Royal Mail snijdt flink in zijn winstuitkering aan aandeelhouders. Ook kondigde het bedrijf woensdag in een handelsbericht aan de komende jaren flink te gaan investeren, om de activiteiten een zetje in de rug te geven.
22/05 08u45  'Vooruitzichten beter voor telecomsector' AMSTERDAM (AFN) - De Europese telecomsector is niet favoriet bij beleggers vanwege een gebrek aan omzetgroei, een hoge schuldenlast en lastige regelgeving. Maar de trends voor de sector zullen de de komende tijd verbetering tonen, aldus analisten van Berenberg in een rapport.
22/05 08u30  'België wil miljoenen van AB InBev' LEUVEN (AFN/BELGA) - De Belgische overheid wil dat bierbrouwer AB InBev ruim 30 miljoen euro aan belastingen betaalt. Dat schrijven Belgische media. AB InBev had een deal met de belastingdienst in het land, waardoor zijn dochteronderneming Ampar minder belasting hoefde te betalen.
22/05 08u30  'Afwachtende opening voor AEX' AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent woensdag waarschijnlijk vrijwel vlak. Ook de andere Europese beurzen lijken met kleine koersuitslagen te beginnen. Beleggers blijven terughoudend in afwachting van meer duidelijkheid over de voortzetting van de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China. Ook de situatie rond het Chinese technologieconcern Huawei blijft de gemoederen bezighouden.
22/05 08u30  ASR betrokken bij overname HumanTotalCare AMSTERDAM (AFN) - ASR Deelnemingen, onderdeel van verzekeraar ASR, wil samen met Elechos zeggenschap verkrijgen over HumanTotalCare, een adviseur op het gebied van werk en gezondheid, met ook arbodiensten.
22/05 08u15  Nikkei eindigt nipt hoger TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is woensdag nipt hoger geëindigd. Een sterker dan verwachte daling van de Japanse export drukte op het beurssentiment. Dankzij beter dan verwachte Japanse machineorders en een daling van de Japanse yen werd toch een kleine winst geboekt.
Laatste update: vandaag om 11u00
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
22/05 10u30  Jens Verbeeck (Magic Instruments): 'Wij willen een groot halfgeleiderbedrijf worden, à la Melexis' Honderd medewerkers in vijf jaar, en 60 tot 100 miljoen euro omzet in tien jaar. De ambities van Jens Verbeeck en Ying Cao liegen er niet om. De unieke chips die Magics Instruments maakt, moeten de basis leggen voor een stevig halfgeleiderbedrijf.
21/05 19u45  Winstval bij Vlaamse investeringsmaatschappij PMV na forse minwaarden In 2018 zag de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV haar minwaarden veel sneller oplopen dan haar meerwaarden. Daardoor kwam de winst niet verder dan 3,9 miljoen euro, ongeveer tien minder dan een jaar eerder. Voor dit jaar voorspelt PMV forse meerwaarden. Het Vlaamse overheidsbedrijf stapt ook in het Belgian Growth Fund, het nieuw fonds ter ondersteuning van Belgische groeibedrijven.
21/05 18u45  Brexit: May biedt parlementsleden stemming over tweede referendum aan De Britse premier Theresa May heeft de parlementsleden opgeroepen om 'de laatste kans' te grijpen en begin juni haar plan voor het Britse vertrek uit de Europese Unie goed te keuren. May biedt de parlementsleden een tiental toegevingen aan, waaronder een stemming in het parlement over een tweede referendum.
21/05 17u30  Waalse overheid weigert vergunning voor nieuwe frietfabriek Clarebout De Waalse overheid heeft de vergunning geweigerd voor de bouw van een nieuwe productiesite door het West-Vlaamse aardappelverwerkende bedrijf Clarebout Potatoes in Frameries, in de provincie Henegouwen.
21/05 16u15  Van Cauwelaert en Van Reybrouck: 'Zonder de aanslagen was de regering al veel eerder gevallen' In de laatste rechte lijn naar de verkiezingen brengt Knack oud-hoofdredacteur Rik Van Cauwelaert en schrijver-denker David Van Reybrouck samen om de campagne te overzien. 'Politici moeten eerst de bodem van het zwembad raken vooraleer ze naar boven zwemmen.'
21/05 15u15  Marc Descheemaecker (Brussels Airport) over de acties bij Skeyes: 'De grenzen van ons begrip zijn bereikt' Vorige week werd het luchtverkeer alweer zwaar verstoord door een actie van de luchtverkeersleiders van Skeyes. Voor Marc Descheemaecker, de voorzitter van de raad van bestuur van de luchthavenuitbater Brussels Airport Company, is de maat vol.
21/05 14u30  Brussels Airport, Brussels Airlines en TUI dagen skeyes samen voor de rechter Drie Belgische luchtvaartspelers stappen samen naar de rechter tegen luchtverkeersleider skeyes.
21/05 14u30  CDH sluit coalitie met N-VA uit CDH zal 'op geen enkele manier' besturen met de N-VA. Dat zegt CDH-voorzitter Maxime Prévot dinsdag in L'Echo.
21/05 12u30  De sociale woning als investeringsproduct: een vast rendement en geen zorgen over verhuur Almaar meer investeerders vertrouwen de sleutels van hun appartement toe aan een sociaal verhuurkantoor. Dat garandeert een vast rendement en ze hoeven zich geen zorgen te maken over de verhuur.
21/05 12u15  Claimexpert Ab Flipse: Nederlands hoop in bange dagen voor Arco-coöperanten De gedupeerde Arco-coöperanten leggen hun laatste hoop op een vergoeding in de handen van Nederlands bekendste claimexpert: Ab Flipse. Al tien jaar strijdt hij in Nederland tegen verzekeraars die hun klanten woekerpolissen verkochten.
21/05 11u15  Hans Bruyninckx (Europees milieuagentschap): 'Klimaatverandering is geen religie, het is wetenschap' 'Als de volgende regering geen klimaatregering wordt, dan wordt het voor België moeilijk de klimaatdoelstellingen tegen 2030 te halen.' Hans Bruyninckx, de directeur van het Europees Milieuagentschap (EMA), waakt over het Europese klimaatbeleid.
20/05 16u15  Calvin Klein na Raf Simons: hoe het modemerk de verkoopcijfers omhoog hoopt te krijgen Nu de Belgische modeontwerper Simons niet meer aan het hoofd staat van Calvin Klein, moet het Amerikaanse modemerk op zoek naar een nieuwe strategie. Dit is hoe het zijn producten aan de man wil brengen.
20/05 11u45  De prijzen op de overnamemarkt stijgen niet meer De vette jaren op de Belgische overnamemarkt lijken over hun piek. Voor het eerst in zes jaar gaan de prijzen niet meer hoger, zo blijkt uit een enquête van Vlerick Business School. 'Het zal een aantal ondernemers uit hun dromen halen.'
20/05 11u30  Vlaamse vrouwen getuigen over ondernemen in Silicon Valley: 'Vergeet niet te netwerken' Silicon Valley staat bekend als een mannenbolwerk waar vrouwen maar moeilijk binnenkomen. Moeilijk, maar niet onmogelijk. Vier Vlaamse vrouwen vertellen hoe zij manager of ondernemer werden in de techhoofdstad van de wereld.
20/05 11u15  Google breekt met Huawei: wat we weten (update) Op vraag van het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken heeft Google met onmiddellijke ingang de banden verbroken met Chinese telecomspeler en smartphonemaker Huawei. Dat lijkt voorlopig vooral gevolgen te hebben voor toekomstige modellen.
Laatste update: vandaag om 10u30
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 10u57
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
22/05 11u00  Aramco tekent lng-deal met Sempra RIYAD (AFN/BLOOMBERG) - Het Saudische staatsolieconcern Saudi Aramco heeft een overeenkomst getekend voor de koop van vloeibaar gemaakt aardgas (lng) met het Amerikaanse Sempra Energy vanuit de exportterminal Port Arthur in Texas. Ook wordt gepraat over een investering door Aramco voor een initieel belang van 25 procent in de terminal in Houston die nog in ontwikkeling is.
22/05 11u00  Britse inflatie trekt aan LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De inflatie in Groot-Brittannië is in april gestegen naar 2,1 procent, van 1,9 procent een maand eerder. Dat meldde het Britse nationale statistiekbureau.
22/05 11u00  'Indiaas Jet Airways failliet verklaard' SCHIPHOL (AFN) - De Indiase luchtvaartmaatschappij Jet Airways is door een Nederlandse rechter failliet verklaard. Dat schrijft luchtvaartwebsite Up in the Sky. De rechter kon dat doen omdat Jet ook een kantoor heeft op Schiphol.
22/05 10u00  Kartelinvallen bij Franse supermarkten BRUSSEL (AFN/BLOOMBERG) - Inspecteurs van de Europese Commissie hebben eerder deze week onaangekondigde invallen gedaan bij Franse supermarktbedrijven vanwege verdenkingen dat twee ondernemingen zich schuldig hebben gemaakt aan kartelafspraken. Volgens de Franse krant Le Figaro gaat om de supermarktketens Casino en Intermarché.
22/05 10u00  AEX blijft dicht bij huis AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam bleef woensdag dicht bij huis. Ook de andere Europese beurzen lieten weinig beweging zien. Beleggers bleven terughoudend in afwachting van meer duidelijkheid over de voortzetting van de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China. Ook de Amerikaanse sancties tegen het Chinese technologieconcern Huawei bleven de gemoederen bezighouden.
22/05 09u45  Labour: breng brexitdeal niet meer in stemming LONDEN (AFN/RTR/DPA) - De Britse oppositiepartij Labour vindt dat premier Theresa May haar aangepaste brexitdeal niet meer voor een vierde keer in stemming moet brengen. Dat zei Labours brexitwoordvoerder Keir Starmer tegen de BBC.
22/05 09u45  ING voert koersdoel Takeaway fors op AMSTERDAM (AFN) - Analisten van ING hebben het koersdoel voor het aandeel Takeaway fors opgevoerd. Het beleggingsadvies blijft staan op buy, zo bleek uit een rapport.
22/05 09u15  AEX begint met kleine min AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is woensdag licht lager begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden met kleine koersuitslagen. Beleggers bleven terughoudend in afwachting van meer duidelijkheid over de voortzetting van de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China. Ook de Amerikaanse sancties tegen het Chinese technologieconcern Huawei bleven de gemoederen bezighouden.
22/05 09u15  Opnieuw winstdaling Marks & Spencer LONDEN (AFN/RTR) - De Britse winkelketen Marks Spencer (MS) heeft in het afgelopen gebroken boekjaar een lagere winst behaald, waarmee voor het derde jaar op rij de winstgevendheid afnam. Verder kondigde de onderneming een claimemissie aan ter financiering van zijn samenwerkingsverband met online supermarkt Ocado.
22/05 08u45  Royal Mail snijdt in dividend LONDEN (AFN) - Het Britse post- en pakketbedrijf Royal Mail snijdt flink in zijn winstuitkering aan aandeelhouders. Ook kondigde het bedrijf woensdag in een handelsbericht aan de komende jaren flink te gaan investeren, om de activiteiten een zetje in de rug te geven.
22/05 08u45  'Vooruitzichten beter voor telecomsector' AMSTERDAM (AFN) - De Europese telecomsector is niet favoriet bij beleggers vanwege een gebrek aan omzetgroei, een hoge schuldenlast en lastige regelgeving. Maar de trends voor de sector zullen de de komende tijd verbetering tonen, aldus analisten van Berenberg in een rapport.
22/05 08u30  'België wil miljoenen van AB InBev' LEUVEN (AFN/BELGA) - De Belgische overheid wil dat bierbrouwer AB InBev ruim 30 miljoen euro aan belastingen betaalt. Dat schrijven Belgische media. AB InBev had een deal met de belastingdienst in het land, waardoor zijn dochteronderneming Ampar minder belasting hoefde te betalen.
22/05 08u30  'Afwachtende opening voor AEX' AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent woensdag waarschijnlijk vrijwel vlak. Ook de andere Europese beurzen lijken met kleine koersuitslagen te beginnen. Beleggers blijven terughoudend in afwachting van meer duidelijkheid over de voortzetting van de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China. Ook de situatie rond het Chinese technologieconcern Huawei blijft de gemoederen bezighouden.
22/05 08u30  ASR betrokken bij overname HumanTotalCare AMSTERDAM (AFN) - ASR Deelnemingen, onderdeel van verzekeraar ASR, wil samen met Elechos zeggenschap verkrijgen over HumanTotalCare, een adviseur op het gebied van werk en gezondheid, met ook arbodiensten.
22/05 08u15  Nikkei eindigt nipt hoger TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is woensdag nipt hoger geëindigd. Een sterker dan verwachte daling van de Japanse export drukte op het beurssentiment. Dankzij beter dan verwachte Japanse machineorders en een daling van de Japanse yen werd toch een kleine winst geboekt.
Laatste update: vandaag om 11u00
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
22/05 10u45  Agoria over digitalisering: "Tegen 2030 gaan we meer dan 500.000 jobs niet ingevuld krijgen" Door de digitalisering zullen er veel meer jobs bijkomen dan dat er wegvallen. Dat was al bekend maar blijkt ook uit een nieuwe analyse van Agoria. Agoria is de Belgische federatie van technologiebedrijven. Voor elke job die wegvalt, zullen er bijna 4 andere in de plaats komen. 'Als we geen maatregelen treffen, zullen we tegen 2030 meer dan 500.000 mensen te kort komen om het werk dat er zal zijn, uit te voeren', zegt Marc Lambotte van Agoria. 'Omscholing en activering zullen onvermijdelijk zijn.'
21/05 17u00  Verenigde Staten verlenen Huawei drie maanden uitstel van executie Lees meer >
21/05 17u00  Eensgezind Europa als tegenwicht tegen Amerikaanse en Chinese grillen Lees meer >
21/05 13u30  Koopkracht onder regering-Michel: werkenden winnen, gepensioneerden amper Lees meer >
21/05 05u30  Koopkracht onder regering-Michel: werkenden winnen, gepensioneerden niet Lees meer >
20/05 21u30  ?Belgisch register voor treinreizigers bedreiging voor internationaal treinverkeer? Lees meer >
20/05 18u15  Huiszoeking op hoofdzetel van Carrefour in mededingingsonderzoek Lees meer >
20/05 17u15  Werken in Plopsaland? Tot 10.000 euro tekenpremie Het pretpark Plopsaland in De Panne pakt uit met een nieuw uitzonderlijk systeem. Wie ingaat op een vaste vacature, krijgt voortaan een bonus tot 10.000 euro. Hoeveel startbonus u krijgt, hangt onder meer af van hoe dringend ze uw profiel nodig hebben. Wie tekent, moet wel minstens zes maanden in Plopsaland blijven werken.
20/05 12u30  Ryanair ziet winst met 30 procent kelderen, wijst naar aanhoudende prijzenoorlog De nettowinst van luchtvaartmaatschappij Ryanair is het voorbije jaar met bijna een derde gezakt. Dat blijkt uit de jaarresultaten. Volgens topman Michael O'Leary heeft dat onder meer te maken met de prijzenoorlog in de sector en kunnen aandeelhouders daarom maar beter wennen aan krappere winst in de komende jaren.
20/05 09u00  Komt er een Vlaams keurmerk voor "diervriendelijk vlees"? Weyts wil wel Een keurmerk voor diervriendelijk gekweekt vlees: als het aan Vlaams minister voor Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) ligt, moet het er ook in Vlaanderen komen. Dat schrijft het Nieuwsblad en heeft Weyts ons ook bevestigd. Hij heeft aan de voormalige topman van de Boerenbond en het Voedselagentschap Piet Vantemsche gevraagd om zo'n label praktisch uit te werken.
20/05 06u45  Google beperkt toegang van Huawei tot besturingssysteem Android: voor wie nu zo'n toestel heeft, verandert er niets De Amerikaanse internetgigant Google beperkt de toegang van de Chinese telecomreus Huawei tot het besturingssysteem Android. Dat melden het persagentschap Reuters en de technologiewebsite The Verge. Een grote klap voor Huawei. Wie zich in de toekomst een toestel van Huawei aanschaft, kan mogelijk geen apps van Google meer gebruiken. Voor huidige eigenaars van een Huawei-toestel verandert niets.
20/05 01u00  Groot probleem voor Huawei-gebruikers: Google trekt Android-licentie van Chinese telefoonmaker in Google trekt de Android-licentie van de Chinese telefoonmaker Huawei in. Dat meldt het persagentschap Reuters en wordt bevestigd door technologiewebsite The Verge. Het is groot nieuws, want dit betekent dat gebruikers van Huawei-telefoons geen updates meer zullen krijgen van het besturingssysteem waar hun telefoons mee werken.
18/05 16u45  Kopen we binnenkort ons voedsel allemaal "made in China"? De open ruimte in Vlaanderen wordt alsmaar schaarser en duurder. Sonja De Becker vraagt zich af waar de boer in de toekomst nog kan boeren?
18/05 14u30  Danny Van Assche (Unizo): ?Ondernemers zijn nog nooit zo tevreden geweest als met de Zweedse coalitie? Lees meer >
18/05 14u30  Chinakenner en ondernemer: ?Dit is geen handelsoorlog maar een technologie-oorlog? Tussen de Verenigde Staten en China woedt geen handelsoorlog, maar een technologie-oorlog. Dat zegt China-kenner en ondernemer Pascal Coppens in ons socio-economisch programma ?De markt?. Coppens heeft net een boek uit waarin hij beschrijft hoe onwaarschijnlijk snel China de laatste jaren innoveert. Het gaat zo hard dat de Amerikaanse president Donald Trump er bang van wordt.
Laatste update: vandaag om 10u45
Lees meer van VRT NWS: Economie >

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
22/05 11u15  Zin in een date? In deze stad ben je het voordeligst uit! Met de taxi naar een leuk restaurantje, wat eten en wat drinken, en afsluiten in de bioscoop. Wie een vriend of vriendin op zo’n leuke date wil trakteren, kan, wat financiën betreft, het beste in Caïro zijn.
22/05 11u15  Damrak: belegger mijdt tech en financials Beleggers verwerkten woensdag het effect van mogelijk nieuwe handelssancties tegen Chinese bedrijven. Financials, ASML en ArcelorMittal voerden de lijst met verliezers aan. Galapagos deed weer goede zaken.
22/05 11u15  Aramco tekent lng-deal met Sempra Het Saudische staatsolieconcern Saudi Aramco heeft een overeenkomst getekend voor de koop van vloeibaar gemaakt aardgas (lng) met het Amerikaanse Sempra Energy vanuit de exportterminal Port Arthur in Texas. Ook wordt gepraat over een investering door Aramco voor een initieel belang van 25 procent in de terminal in Houston die nog in ontwikkeling is.
22/05 11u00  'Indiaas Jet Airways failliet verklaard' De Indiase luchtvaartmaatschappij Jet Airways is door een Nederlandse rechter failliet verklaard. Dat schrijft luchtvaartwebsite Up in the Sky. De rechter kon dat doen omdat Jet ook een kantoor heeft op Schiphol.
22/05 11u00  AEX: belegger mijdt financials Beleggers verwerkten woensdagochtend het effect van mogelijk nieuwe handelssancties tegen Chinese bedrijven. Financials, ASML en ArcelorMittal voerden de lijst met verliezers aan. Galapagos deed weer goede zaken.
22/05 10u45  Pond zakt naar diepste punt van 2019 Valutahandelaren geven langzaamaan de hoop op dat het nog goed komt met de Brexit. Nu het ’laatste’ plan van premier May om de Britten ordentelijk uit de Europese Unie te laten vertrekken spaak dreigt te lopen, daalt het pond naar de laagste koers ten opzichte van de dollar sinds begin 2019.
22/05 10u00  Commissaris: ’SBM Offshore stond aan rand afgrond’ Woensdag is de tweede dag van een voorlopig getuigenverhoor onder ede van de voormalige topfunctionarissen van oliebedrijf SBM Offshore.
22/05 10u00  Live: aandeelhouders ASR bijeen Aandeelhouders van ASR zien de verzekeraar sinds de beursgang flink groeien via overnames. Bij de aandeelhoudersvergadering van woensdag zal het over Generali en Loyalis gaan, maar wellicht ook over Yarden en natuurlijk Vivat, dat voor de derde keer bij topman Jos Baeten voorbij komt.
22/05 10u00  Kartelinvallen bij Franse supermarkten Inspecteurs van de Europese Commissie hebben eerder deze week onaangekondigde invallen gedaan bij Franse supermarktbedrijven vanwege verdenkingen dat twee ondernemingen zich schuldig hebben gemaakt aan kartelafspraken. Volgens de Franse krant Le Figaro gaat om de supermarktketens Casino en Intermarché.
22/05 10u00  Handelsoorlog treft tech en Arcelor Beleggers verwerkten woensdagochtend mogelijk nieuwe handelssancties tegen Chinese bedrijven. ASML en ArcelorMittal voerden de lijst met verliezers aan, Adyen en financials hielden de AEX overeind.
22/05 09u45  ING voert koersdoel Takeaway fors op Analisten van ING hebben het koersdoel voor het aandeel Takeaway fors opgevoerd. Het beleggingsadvies blijft staan op buy, zo bleek uit een rapport.
22/05 09u15  AEX begint met kleine min De aandelenbeurs in Amsterdam is woensdag licht lager begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden met kleine koersuitslagen. Beleggers bleven terughoudend in afwachting van meer duidelijkheid over de voortzetting van de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China. Ook de Amerikaanse sancties tegen het Chinese technologieconcern Huawei bleven de gemoederen bezighouden.10 
22/05 09u15  Tech krijgt tik op Damrak Beleggers verwerkten woensdagochtend mogelijk nieuwe handelssancties tegen Chinese bedrijven. ASML en ArcelorMittal voerden de lijst met verliezers aan, Adyen en financials hielden de AEX overeind.
22/05 09u15  Opnieuw winstdaling Marks & Spencer De Britse winkelketen Marks & Spencer (M&S) heeft in het afgelopen gebroken boekjaar een lagere winst behaald, waarmee voor het derde jaar op rij de winstgevendheid afnam. Verder kondigde de onderneming een claimemissie aan ter financiering van zijn samenwerkingsverband met online supermarkt Ocado.
22/05 09u00  Column: Chippers in mineur Menig website wordt vandaag de dag gevuld met nieuws over de chipfabrikanten en aanverwante bedrijven. De sector staat even in een minder mooi daglicht, zo lijkt het, maar is dit direct een drama voor beleggers? Of biedt de negatieve golf juist koopkansen? Ik zal de grafieken van twee chippers voor u op de analysetafel leggen voor een nadere duiding, te weten ASML en ASMI.11 
Laatste update: vandaag om 11u15
Lees meer van De Financiële Telegraaf >

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
22/05 03u49  Het slimme horloge dat niemand wil: Marc Coucke wil bedrijf achter slecht verkopend seniorenalarm verkopen Lees meer >
22/05 03u49  Oudste Porsche wordt ook duurste Porsche Lees meer >
21/05 16u43  Storingen bij Skeyes: Brussels Airport eist dwangsom van 50.000 euro per getroffen vlucht Lees meer >
21/05 15u43  Schandaal rond biotechbedrijf Monsanto breidt uit Lees meer >
21/05 09u40  Meer kans op diploma dankzij een game Lees meer >
21/05 09u40  Gezocht: straffe toekomstvoorspeller Lees meer >
21/05 07u39  Koopkracht gestegen voor wie werkt, maar gedaald voor gepensioneerden Lees meer >
21/05 06u39  Chemiesector lapt veiligheidsregels aan laars: veiligheid van 2 op de 3 stoffen niet gegarandeerd Lees meer >
21/05 01u36  Verenigde Staten verlenen Huawei drie maanden uitstel van executie Lees meer >
20/05 21u34  Duitse luchtverkeersleiding zwaait met premie van 2.000 euro... per extra shift Lees meer >
20/05 19u33  Albert Heijn onderzoekt automatische verlaging van prijzen naarmate houdbaarheid vermindert Lees meer >
20/05 19u33  Meerdere chipfabrikanten stoppen leveringen aan Huawei Lees meer >
20/05 19u33  Directie en vakbonden Skeyes overleggen donderdag voort Lees meer >
20/05 13u30  Huawei komt op zwarte lijst na verdenking van spionage. Wat zijn de gevolgen voor jouw smartphone? Lees meer >
20/05 12u30  Huawei komt op zwarte lijst na verdenking van spionage: wat zijn de gevolgen voor jouw smartphone? Lees meer >
Laatste update: vandaag om 3u49
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
22/05 05u15  Klimaatverandering krijgt verzekeraars in de greep en sijpelt door in de premies De klimaatverandering begint ook in Nederland een zaak voor verzekeraars te worden. Dat uit zich in preventie, maar ook al in hogere premies. En dan is er nog het grootste gevaar: overstromingen.14 
22/05 00u00  Onderzoek: sluit drie kolencentrales al in 2020 Met de sluiting van drie bijna nieuwe kolencentrales per begin volgend jaar zou Nederland alsnog het onhaalbaar geachte Urgenda-klimaatvonnis kunnen uitvoeren. En veel kosten zou het de schatkist niet: 760 miljoen euro.13 
21/05 22u15  Zijn groene obligaties de toekomst, of is dit ordinaire ‘greenwashing’? Met zijn allereerste ‘groene obligatie’ heeft Nederland dinsdag geprofiteerd van dé internationale beleggingstrend: spotgoedkoop lenen, inclusief gratis duurzaam imago. Te mooi om waar te zijn?
21/05 22u15  CNV pleit voor een rem op arbeidsmigratie, maar kan dat wel? Vakbond CNV luidt de noodklok over arbeidsmigranten. Mensen uit Oost-Europa die in Nederland laaggeschoold werk doen, drukken de loonontwikkeling in de sectoren waar ze werken, stelt de bond. Het voorstel: de migratie moet aan banden. Vier vragen over het CNV-plan.
21/05 21u30  Kan er nu al een volkstribunaal voor het Zuidasdok-debacle komen? Op 15 december 2004 deed de Tijdelijke Commissie Infrastructuur, beter bekend als de commissie-Duivesteijn, verslag van haar onderzoek naar de enorme budgetoverschrijdingen bij de aanleg van de HSL en de Betuwelijn.
21/05 19u30  Bijna gratis lenen én een goed gevoel: Nederland haakt aan bij groene-obligatiemode Met haar allereerste ‘groene obligatie’ profiteert de Nederlandse overheid vandaag van dé internationale beleggingstrend: spotgoedkoop lenen, inclusief gratis duurzaam imago. Is de groene-obligatiemode de toekomst, of vooral handige p.r.?
21/05 19u00  Directie FNV trekt reorganisatieplan in, gaat in gesprek met personeel De directie van vakbond FNV heeft haar reorganisatieplan ingetrokken en gaat opnieuw in gesprek met FNV Personeel, de vakbond binnen de bond. De eigen personeelsbond kwam vorige week in het verweer tegen plannen om zo’n 20 procent van de banen binnen de bond te schrappen. FNV Personeel stelde in een ultimatum dat het plan uiterlijk dinsdag om 12.00 uur van tafel moest.
21/05 11u30  ‘Stille’ huizen moeten herrie van Schiphol verzachten De geluidsoverlast van Schiphol kan fors omlaag door ‘stillere’ architectuur, zoals bemoste gevels, loggia’s, overhellende daken en evenwijdig aan vliegroutes gebouwde huizen. De gemeente Haarlemmermeer pleit voor een proef met geluidsluwe nieuwbouw rondom de luchthaven, geënt op onderzoek van de recent aan de Universiteit van Cambridge gepromoveerde bouwkundige Martijn Lugten.
21/05 00u00  Waarom schiet het maar niet op met de biologische landbouw? Nederlandse boeren maken geen haast met de overstap naar de biologische landbouw. Vergeleken met Europa loopt de productie van biologische waar ook ver achter. Hoe kan dit?
20/05 22u00  Het is hard werken, op vakantie met de zaak De werkvakantie is al lang niet meer alleen voor zzp’ers. Hele bedrijven trekken eropuit om hard werken én ontspannen. Het is goede reclame, zowel intern als extern, maar fel zonlicht op een laptopscherm is niet de enige uitdaging.
20/05 13u15  Komt na de Brexit en Eurovisionexit ook een Champexit? Alsof ze niet voldoende met hun Brexit in de knoop zijn geraakt, wil 52 procent van de Britten ook uit de Eurovisie. Dat zijn er net zoveel als bij het laatste referendum uit de EU wilden stappen, zo meldde opiniebureau YouGov. Ze zijn het jaarlijkse liedjesfestival beu.
19/05 21u15  Als je een mier bent, midden op Utrecht Centraal, gedraag je dan ook als een mier Na een voetbalwedstrijd komt er altijd iemand op tv die met een computer spelers omcirkelt. Hij trekt strepen en pijlen en heeft het over het bewegen mét de bal, maar vooral ook zónder. De looplijnen vindt de voetbalexpert – wie de expert ook is – heel belangrijk. En dat zijn ze ook. Niet alleen in het voetbal, maar ook in het dagelijks leven. Zeker voor de menselijke plofkip, waarover ik een paar weken geleden schreef.
19/05 19u15  Vrijblijvendheid troef bij verduurzamen van verpakkingen Nieuwe plannen van brancheorganisaties om verpakkingen duurzamer te maken, zijn opvallend vrijblijvend. Volgens de Algemene Rekenkamer ligt luiheid op de loer, maar geheel ambitieloos zijn de plannen nu ook weer niet.
19/05 18u00  Landbouwvernieuwer Henk Hanskamp denkt goud in handen te hebben met koe-wc Boerenzoon Henk Hanskamp ontwikkelt innovatieve producten op basis van het natuurlijke gedrag van koeien. Hij heeft er al jaren succes mee. Met een wc voor koeien denkt Hanskamp nu goud in handen te hebben.
19/05 17u00  Mensen onderweg naar hun werk: het zijn net chaotische mieren Na een voetbalwedstrijd komt er altijd iemand op tv die met een computer spelers omcirkelt. Hij trekt strepen en pijlen en heeft het over het bewegen mét de bal, maar vooral ook zónder. De looplijnen vindt de voetbalexpert – wie de expert ook is – heel belangrijk. En dat zijn ze ook. Niet alleen in het voetbal, maar ook in het dagelijks leven. Zeker voor de menselijke plofkip, waarover ik een paar weken geleden schreef.
Laatste update: vandaag om 5u15
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
22/05 11u15  Ex-N-VA-senator Geybels krijgt vergoeding van 35.000 euro: “Slechts klein deel van geëiste bedrag, maar blij met mijn gelijk” Voormalig N-VA-senator Kim Geybels krijgt een vergoeding van 35.000 euro omdat onrechtmatig ontslagen werd. “Nu kan ik dit hoofdstuk eindelijk achter mij laten”, reageert de Lummense opgelucht.
22/05 11u15  Olympische zwemkampioene Meilutyte zet op amper 22-jarige leeftijd punt achter carrière: “Ik wil eenvoudig leven” De Litouwse zwemster Ruta Meilutyte maakt op amper 22-jarige leeftijd een einde aan haar loopbaan. Dat heeft Meilutyte, die in 2012 in Londen naar de olympische titel op de 100 meter schoolslag zwom, woensdag laten weten.
22/05 11u15  N-VA en Open Vld plaatsen Franstalige advertenties (al is N-VA niet opgezet met de boodschap van de liberalen) Open Vld en N-VA hebben allebei Franstalige advertenties geplaatst in Le Soir. N-VA richt zich tot de inwoners van het (tweetalige) Brussel, Open Vld tot de Franstaligen in Vlaams-Brabant. Maar dat vindt N-VA niet kunnen. “Bij mijn weten is dit nog nooit gebeurd”, zegt N-VA-kopstuk Theo Francken.
22/05 11u00  Bird, Poppy of Troty? Wij deden de vergelijkende test! Poppy, Troty & Bird; het klinkt als een gezapig hiphoptrio, maar het zijn de drie bedrijven die elektrische deelsteps aanbieden in Antwerpen. Bird landde zo’n half jaar geleden in Antwerpen. Poppy en Troty hebben nog maar erg recent hun weg naar onze stad gevonden. Tijd voor een vergelijkende test.
22/05 11u00  Antwerpenaar krijgt 20 maanden cel voor verbergen van vermoorde Limburger De correctionele rechtbank in Turnhout heeft woensdagochtend Ricko D.P. (29) uit Antwerpen veroordeeld tot 40 maanden cel waarvan de helft met uitstel. Hij wordt verantwoordelijk geacht voor het verbergen van het lijk van de in 2013 vermoorde Limburger Eddy Brouns in de bossen in Minderhout (Hoogstraten).
22/05 11u00  Kraan gaat door dak tijdens renovatiewerken Bij renovatiewerken aan een magazijn in Edegem gebeurde woensdagmorgen een ongeval met een kraanwagen. De kraan van de aannemer ging door het bijna volledig vernieuwde dak. Een technisch defect was waarschijnlijk de boosdoener. Er vielen geen gewonden, maar er is wel veel schade aan en in het magazijn.
22/05 11u00  De Bruyne en Agüero trollen het internet met ‘trophy prank’ van Man City Maandag vierde Manchester feest. Althans het lichtblauwe deel van City, dat een tweede opeenvolgende Premier League-titel had gepakt. En daarbij sneuvelde de trofee van de Engelse kampioen. Of dat dacht het internet...
22/05 11u00  Gezin dat bij De Ark huurt, bespaart gemiddeld 3.000 euro per jaar: “Korting laat koopkracht toenemen” De sociale woonmaatschappij De Ark gaf vorig jaar ruim 6,7 miljoen euro korting op de huurprijs van woningen. Een gezin dat bij de Ark huurt, bespaart hierdoor gemiddeld 3.063 euro per jaar.
22/05 11u00  Saint-Louis vervoegt Boston in finale NHL: strijd om Stanley Cup kan beginnen De Saint-Louis Blues hebben zich geplaatst voor de finale van het Noord-Amerikaanse ijshockeykampioenschap NHL. Daarin staat de prestigieuze Stanley Cup op het spel. Tegenstander in de eindstrijd zijn vanaf maandag de Boston Bruins.
22/05 11u00  Nederlandse eerste klasse sleutelt sneller aan competitieformat: komend seizoen al twee rechtstreekse degradanten Komend voetbalseizoen degradeert niet alleen de nummer 18 uit de Eredivisie maar ook de nummer 17. Het was de bedoeling dat die regel pas zou gelden vanaf het seizoen 2020-2021, maar de clubs die uitkomen op het hoogste niveau in Nederland hebben na overleg met voetbalbond KNVB besloten de afgesproken veranderingen nu al in te voeren.
22/05 10u45  IN BEELD. Beelden uit de oude doos van de bouw van de Ring en Kennedytunnel De werf van de eeuw, zo staan de werken aan de Oosterweelverbinding en de overkapping van de Antwerpse Ring tegenwoordig bekend. De aanleg van diezelfde ringweg kreeg in de vorige eeuw ook al dat predicaat aangemeten. Wij doken in het rijkelijke beeldarchief en diepten tientallen sprekende beelden op van onder meer de ingewikkelde constructie van de Kennedytunnel, de bouw van het viaduct van Merksem en de jammerlijke afbraak van het station Zuid.
22/05 10u30  3D-zebrapad: hoe een uit de hand gelopen kunstprotest in India wereldwijd de verkeersveiligheid verbetert De Sint-Bernardsesteenweg in Antwerpen is één van de drie plekken in Vlaanderen waar binnenkort een 3D-zebrapad getest wordt. In de eigen regio zijn de ‘zwevende’ driedimensionale strepen nieuw. In het buitenland worden dergelijke zebrapaden al langer gebruikt en zouden ze de verkeersveiligheid verhogen.
22/05 10u30  Brandweer rukt uit voor brand in Stedelijke Academie voor Schone Kunsten De brandweer rukte woensdag om 6.30u naar de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten op het Academieplein in Turnhout voor een melding van een brand in een keramieklokaal.
22/05 10u15  COLUMN. Merci mama’s en papa’s van de stad om zo voorbeeldig te fietsen Stijn Wens (45) is grafisch ontwerper. Samen met zijn vrouw en 3 kinderen woont hij in de Seefhoek. Via de blog Antwerpenize.be zet hij zich in voor een epische fietsstad. Voor Gazet van Antwerpen is hij een van onze vier columnisten mobiliteit.
22/05 10u15  Verkrot café in Mol wordt chic boutiquehotel Het voormalige Café Boulevard in Mol, dat al jaren aan de Corbiestraat staat te verkommeren, wordt verbouwd tot een zogenaamd boutiquehotel. Het vastgoedbedrijf NedBel heeft als initiatiefnemer meteen ook een aanvraag ingediend om naast het statige herenhuis een nieuw hotel te zetten. Beide hotels zijn samen goed voor 39 hotelkamers. “Het boutiquehotel zal dezelfde charme uitstralen als het oude herenhuis”, zo verzekert zaakvoerder Francois Ligtvoet.
Laatste update: vandaag om 11u15
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
22/05 10u45  Halve dag ouderschapsverlof per week mogelijk Vanaf 1 juni kunnen werknemers een halve dag ouderschapsverlof per week of een hele dag elke twee weken opnemen. Het KB dat de...
22/05 09u00  Waarom een staatsobligatie nog interessant is in deze tijden Ondanks de lage rente blijft de Belgische staatsobligatie populair. Dat bleek eerder dit jaar toen de vraag naar een tienjarige obligatie met een...
22/05 08u45  Waarom een staatsobligatie nog interessant kan zijn Ondanks de lage rente blijft de Belgische staatsobligatie populair. Dat bleek eerder dit jaar toen de vraag naar een tienjarige obligatie met een...
22/05 08u30  Dit zijn de ideale momenten om opslag te vragen Je werkt hard en vindt dat je toe bent aan loonsverhoging. Dan moet je erom vragen, want opslag krijg je niet in de schoot geworpen! Wat is de...
22/05 08u15  5 goede momenten om opslag te vragen Je werkt hard en vindt dat je toe bent aan loonsverhoging. Dan moet je erom vragen, want opslag krijg je niet in de schoot geworpen! Wat is de...
21/05 22u45  “Facebook moet nieuwe topman aanstellen” Facebook-baas Mark Zuckerberg doet er verstandig aan een nieuwe eindeverantwoordelijke aan te stellen bij de techreus. Dat zegt zijn voormalig...
21/05 20u00  Schimmel, netten, tónnen papier: besparingen eisen hun tol op onze gerechtsgebouwen De besparingen in Justitie en de Regie der Gebouwen eisen hun tol op het patrimonium van Justitie. Dat blijkt uit een reportage van het...
21/05 17u15  Lidl verkoopt online voortaan geen wijn meer Supermarktketen Lidl verkoopt via haar webshop voortaan geen wijn meer. “De deuren van onze wijnkelder sluiten definitief op 26 mei”, klinkt het....
21/05 16u45  Brussels Airport trekt naar rechter tegen skeyes en eist dwangsom van 50.000 euro per getroffen vlucht Luchthavenuitbater Brussels Airport, luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines en TUI fly starten een kort geding tegen luchtverkeersleider skeyes....
21/05 15u00  Usain Bolt lanceert elektrische deelauto die vanaf 2020 steden moet veroveren Sprintlegende Usain Bolt heeft op de beurs VivaTech in Parijs een elektrische stadswagen met verwisselbare batterij voorgesteld. De ‘Bolt Nano’...
21/05 14u30  Na Brussels Airport, Brussels Airlines en TUI fly ook Waals front tegen skeyes: “Geen betrouwbare partner meer” Luchthavenuitbater Brussels Airport, luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines en TUI fly starten een kort geding tegen luchtverkeersleider skeyes....
21/05 14u15  Na meer dan 200 jaar opnieuw brouwerij in abdij van Grimbergen Binnen de muren van de abdij van Grimbergen zal binnenkort opnieuw bier gebrouwen worden. Naast het commerciële abdijbier dat Carlsberg en Alken...
21/05 13u30  Schatkist geeft opnieuw geen staatsbon uit door lage opbrengsten Het Agentschap van de Schuld zal in juni geen staatsbon uitgeven. Dat maakte de instelling vandaag bekend. Reden is de lage opbrengsten van de...
21/05 13u00  Economische groei zwakt af door escalerende handelsconflicten, waarschuwt OESO De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) heeft vandaag gewaarschuwd voor escalerende handelsconflicten en kwetsbaarheden...
21/05 11u00  Het Game of Thrones-effect: hordes toeristen door films, series en videoclips De Kroatische stad Dubrovnik wordt ook wel ‘de Parel van de Adriatische zee’ genoemd, vanwege de historische binnenstad met smalle straatjes en...
Laatste update: vandaag om 10u45
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: dinsdag 21 mei 2019, 17u44
Lees meer van Netto >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
22/05 11u15  Amerikaanse bedrijven bang voor 'vergelding' na Huawei-acties VS Een lobbygroep van Amerikaanse bedrijven die actief zijn in China maakt zich 'ernstig zorgen' over Chinese vergelding na de maatregelen tegen Huawei. Dat zegt de voorzitter van de groep met de naam AmCham China woensdag tegen de BBC.
22/05 10u00  'VS overweegt meer Chinese techbedrijven op zwarte lijst te zetten' Na de sancties voor het Chinese techbedrijf Huawei, zou de Amerikaanse regering soortgelijke maatregelen overwegen tegen het Chinese videosurveillancebedrijf Hikvision en een aantal andere Chinese techbedrijven.
22/05 08u45  Hypotheekadviseurs: Meeste aanvragen kunnen binnen drie jaar online Binnen een paar jaar zullen hypotheekadviseurs alleen nog bij complexere vraagstukken nodig zijn. Dat zeggen Van Bruggen Adviesgroep, De Hypotheekshop en Rabobank woensdag in Het Financieele Dagblad (FD). Standaardsituaties kunnen volgens hen steeds meer online worden afgehandeld.
22/05 08u15  Intertoys' plannen: 'Binnen twee uur bezorgen en karaoke in de winkel' Winkelketen Intertoys maakt een roerig jaar door; in februari vroeg het concern met drieduizend werknemers uitstel van betaling aan. Er is daarom een nieuwe strategie, die in juni wordt afgetrapt. Waarom gaat het nu wel lukken? NU.nl gaat opnieuw in gesprek met topman Roland Armbruster.
22/05 08u00  Verzekeraars verhogen premies vanwege toename klimaatschade Verzekeraars zien zich genoodzaakt hun premies te verhogen, vanwege een toename van klimaatschade die door extremer weer ontstaat. Dat blijkt woensdag uit een rondgang van de Volkskrant.
21/05 19u30  Morgan Stanley: Slechtste scenario voor Tesla-aandeel niet 97 maar 10 dollar Zakenbank Morgan Stanley heeft dinsdag de verwachtingen voor het aandeel Tesla in het slechtste scenario bijgesteld van 97 dollar (ruim 86 euro) tot 10 dollar. De bank maakt zich zorgen over de grote schuldenberg van het bedrijf en de invloed die de wereldwijde handelsonzekerheid op Tesla heeft.
21/05 17u15  Shell geeft toe dat het geen winstbelasting betaalt in Nederland Shell betaalt geen winstbelasting in Nederland. Dat geven president-directeur Marjan van Loon van de Nederlandse tak en een andere topmanager, Alan McLean, dinsdag toe in een interview met Elsevier.
21/05 16u45  Shell geeft toe dat het geen winstbelasting betaalt Shell betaalt geen winstbelasting. Dat geven presidentdirecteur Marjan van Loon van de Nederlandse tak en andere topmanager Alan McLean dinsdag toe in een interview met Elsevier.
21/05 16u30  Intertoys' overlevingsplan: 'Binnen twee uur bezorgen en karaoke in de winkel' Winkelketen Intertoys maakt een roerig jaar door: in februari vroeg het concern met drieduizend werknemers uitstel van betaling aan. Er is daarom een nieuwe strategie, die in juni wordt afgetrapt. Waarom gaat het nu wel lukken? NU.nl gaat opnieuw in gesprek met topman Roland Armbruster.
21/05 15u45  Eerste groene staatslening van Nederland brengt bijna 6 miljard euro op De nieuwe groene obligatie van de Nederlandse staat heeft dinsdag 5,98 miljard euro opgeleverd. Het doel was om tussen de 4 en 6 miljard euro op te halen met de staatslening, die een looptijd van twintig jaar heeft.
21/05 15u00  Britse restaurantketen van Jamie Oliver koerst af op faillissement De restaurantketen van de Britse chef-kok Jamie Oliver heeft uitstel van betaling aangevraagd. Als het bedrijf zijn deuren sluit, kost dat mogelijk zo'n duizend banen, meldt The Guardian dinsdag.
21/05 15u00  Snellaadbedrijf Fastned wil op 14 juni naar de beurs De Amsterdamse bouwer van snellaadstations Fastned verwacht op 14 juni zijn beursdebuut te maken, maakt het bedrijf bekend bij publicatie van het beursprospectus.
21/05 14u45  Britse restaurantketen Jamie Oliver koerst af op faillissement De restaurantketen van de Britse chef-kok Jamie Oliver heeft uitstel van betaling aangevraagd. Als het bedrijf zijn deuren sluit, kost dat mogelijk zo'n duizend banen, meldt The Guardian dinsdag.
21/05 13u30  Restaurantketen Jamie Oliver koerst af op faillissement De restaurantketen van de Britse chef-kok Jamie Oliver bereidt zich voor op een faillissement. Als het bedrijf zijn deuren sluit, kost dat mogelijk zo'n duizend banen, meldt Sky News dinsdag.
21/05 13u15  'Restaurantketen Jamie Oliver koerst af op faillissement' De restaurantketen van de Britse chef-kok Jamie Oliver bereidt zich voor op een mogelijk faillissement. Als het bedrijf zijn deuren sluit, kost dat mogelijk ruim duizend banen.
Laatste update: vandaag om 11u15
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
22/05 00u00  Grootste deel arbeidsmigranten na zes jaar weer terug Het CBS publiceerde donderdag cijfers over arbeidsmigranten. Waar komen ze vandaan, wat verdienen ze en hoelang blijven ze? Vier vragen en antwoorden. Waar komen de buitenlandse werknemers vandaan? Lees meer over dit onderwerp: In 2100 is in Nederland mogelijk de helft allochtoon De meest recente cijfers over arbeidsmigranten komen uit 2017. Het Centraal Bureau voor … Continued The post Grootste deel arbeidsmigranten na zes jaar weer terug appeared first on Elsevierweekblad.nl.11 
22/05 00u00  Shell CEO Van Beurden: ?Er wordt te gemakkelijk gedacht over energietransitie? Er is veel belangstelling voor de opvattingen van de CEO van Shell, Ben van Beurden, over de energietransitie. Zojuist is de tweede druk gepubliceerd van zijn Economie-lezing, die hij afgelopen jaar op verzoek van de redactie van Elsevier Weekblad heeft gehouden. Shell-topman Ben van Beurden hield in 2018 de Economie-lezing. Bestel hier: Non solus: nieuwe … Continued The post Shell CEO Van Beurden: ?Er wordt te gemakkelijk gedacht over energietransitie? appeared first on Elsevierweekblad.nl.11 
22/05 00u00  Vrouwen willen winkelen: de feiten over vrouwelijk winkelgedrag Lees meer >11 
21/05 14u30  Zo wordt je winkel een winnaar Lees meer >
20/05 00u00  ?Is een binnentuin megalomaan?? Lees meer >
18/05 00u00  Haalt links voorstel voor ?Shell-belasting? meerderheid? GroenLinks, SP en PvdA willen door een wetswijziging Shell dwingen winstbelasting te gaan betalen. Kan dat plan rekenen op een meerderheid in de Tweede Kamer? Het initiatief komt van GroenLinks-Kamerlid Bart Snels. ‘Grote bedrijven betalen te weinig belasting,’ zegt hij dinsdag in dagblad Trouw. Trouw meldde in november al dat Shell al jaren geen winstbelasting … Continued The post Haalt links voorstel voor ‘Shell-belasting’ meerderheid? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/05 13u30  Hoeveel zorgen moeten we ons maken over Huawei? Lees meer >
16/05 00u00  Marktwaarde voorspelt vaak goed welke ploeg wint Wat zal de uitslag van Real Madrid-Ajax op 5 maart worden? Bij de thuiswedstrijd wist Ajax te imponeren tegen de voetbalgrootmacht. De Amsterdammers zetten gedurfd, aanvallend voetbal tegenover een lui, afwachtend Real. Toch wonnen de Madrilenen met 2-1. De jonge Ajacieden konden niet op tegen de dure veteranen van Real. Dat Real Madrid zich duurdere … Continued The post Marktwaarde voorspelt vaak goed welke ploeg wint appeared first on Elsevierweekblad.nl.
15/05 00u00  Stemhulp PS19: wat willen partijen met huizenmarkt? Provincies spelen een belangrijke rol in het aanpakken van het huizentekort. Uw stem bij de Provinciale Statenverkiezingen vandaag maakt een verschil. Wat willen de partijen precies met de huizenmarkt? Redacteur Servaas van der Laan zocht het voor u uit. VVD* Nieuwbouw moet vooral focussen op middensegment, huur en koop Bouw nieuwe huizen vooral in stad … Continued The post Stemhulp PS19: wat willen partijen met huizenmarkt? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
15/05 00u00  ?Ik ben econoom geworden uit idealisme? Lees meer >
Laatste update: vandaag om 0u00

Express.be

Verbergen Tonen
22/05 10u30  Jamie Oliver sluit 22 van zijn 25 restaurants De restaurantgroep van de Britse televisiekok Jamie Oliver heeft uitstel van betaling gevraagd. Daarmee dreigt een faillissement, waarbij duizend banen verloren zouden kunnen gaan. Door de maatregelen zijn tweeëntwintig van de vijfentwintig vestigingen van de groep inmiddels gesloten. Er is een curator aangesteld. Experts zeggen dat Oliver het slachtoffer is geworden van de moeilijke omstandigheden … The post Jamie Oliver sluit 22 van zijn 25 restaurants appeared first on Express.
21/05 14u30  Iran verviervoudigt zijn productie van verrijkt uranium Iran heeft zijn productiecapaciteit voor de verrijking van uranium verviervoudigd. Dat heeft Behrouz Kamalvandi, woordvoerder van de Atomic Energy Organization of Iran, bevestigd. Hij verwees daarbij naar de oplopende spanningen tussen zijn land en de Verenigde Staten. Die wrijvingen zijn ook duidelijk op Twitter, waar de Amerikaanse president Donald Trump en Javad Zarif, Iraans minister … The post Iran verviervoudigt zijn productie van verrijkt uranium appeared first on Express.
21/05 13u15  Aandeel Tesla krijgt rake klappen: de berg is te hoog De Amerikaanse autobouwer Tesla moet uitkijken naar alle mogelijkheden tot besparingen. Anders dreigen de financiële reserves begin volgend jaar volledig te zijn uitgeput. Dat heeft Elon Musk, topman van Tesla, tegenover zijn medewerkers gezegd. De onderneming moet onder meer tegen november dit jaar een obligatielening van 566 miljoen dollar aflossen. Tesla staat momenteel onder grote … The post Aandeel Tesla krijgt rake klappen: de berg is te hoog appeared first on Express.
21/05 12u15  Ford schrapt 10% van zijn personeelsbestand De Amerikaanse autobouwer Ford Motor schrapt zevenduizend banen. Daarbij zullen de kaders en de administratieve divisies worden afgeslankt. Dat heeft Jim Hackett, chief executive van Ford, aangekondigd. Door de operatie schrapt Ford ongeveer 10 procent van zijn totale bediendenbestand. De herstructurering moet een besparing van 600 miljoen dollar per jaar opleveren. De ingreep kadert in … The post Ford schrapt 10% van zijn personeelsbestand appeared first on Express.
21/05 11u15  VS waarschuwen vliegtuigmaatschapijen die over de Golfregio vliegen Luchtvaartmaatschappijen die over de Golfregio vliegen, moeten de nodige voorzichtigheid in acht nemen. Men moet immers rekening houden met de verhoogde militaire activiteit en de toegenomen politieke spanningen in de regio. Die waarschuwing is afkomstig van de Federal Aviation Administration (FAA) van de Verenigde Staten. De politieke spanning in het gebied loopt verder op door … The post VS waarschuwen vliegtuigmaatschapijen die over de Golfregio vliegen appeared first on Express.
21/05 10u30  Amazon geeft werknemers die hun job opgeven om een transportbedrijf op te starten 10.000 dollar Online retailer Amazon wil zijn netwerk van besteldiensten sterk uitbreiden. Daarbij kijkt het bedrijf nu ook naar de eigen werknemers. Medewerkers die bereid zijn om ontslag te nemen en een zelfstandige pakketbezorger op te richten, krijgen van de onderneming een startpremie van 10.000 dollar aangeboden. Amazon heeft niet bekend gemaakt hoeveel werknemers men hoopt te … The post Amazon geeft werknemers die hun job opgeven om een transportbedrijf op te starten 10.000 dollar appeared first on Express.
21/05 08u40  Peiling HLN/VTM/Le Soir/RTL: De Wever niet eerste keus van de Vlamingen Lees meer >
21/05 08u30  Peiling HLN/VTM/Le Soir/RTL: Vlamingen kiezen Crevits boven De Wever Bij de vraag “wie wil u als minister-president”, verkiest de Vlaming Hilde Crevits (54 procent) boven Bart De Wever (46 procent). Dat resultaat, en een enorme klim in de populariteitscijfers, duiden op een groot potentieel voor Crevits als boegbeeld bij CD&V. Werkt de ‘knuffelcampagne’ van N-VA voor Crevits dan niet?  “Het scoutsmeisje” en ook “het … The post Peiling HLN/VTM/Le Soir/RTL: Vlamingen kiezen Crevits boven De Wever appeared first on Express.
20/05 18u00  5 tips waarmee u elke discussie wint Geraakt u soms ook betrokken in een discussie waarbij u absoluut uw gelijk wil halen? Er zijn al verschillende wetenschappelijke studies naar discussies uitgevoerd, en daaruit kunnen we vijf tips halen die ertoe zouden moeten leiden dat u aan het einde van het gesprek aan het langste eind trekt. 1. Stel meer vragen Verzwak het … The post 5 tips waarmee u elke discussie wint appeared first on Express.
20/05 16u30  Iraanse elitetroepen gaan achter mannequins aan In Iran heeft de Revolutionaire Garde een inval gedaan in drie ondergrondse modellenbureaus. De Iraanse autoriteiten betichten er de bureaus en de aankomende modellen ervan de strikt islamitische kledingvoorschriften voor vrouwen te negeren. Dat heeft generaal Mohsen Karimi, een commandant van de Revolutionaire Garde in de stad Arak, tegenover lokale media bevestigd. De generaal betoogde … The post Iraanse elitetroepen gaan achter mannequins aan appeared first on Express.
20/05 16u15  Het complot tegen de EU De aanwezigheid afgelopen weekeinde in Parijs van Steve Bannon, de voormalige adviseur van Donald Trump, is niet onopgemerkt voorbijgegaan. Bannon is in de Franse hoofdstad om er het Rassemblement National (ex-Front National) van Marine Le Pen te steunen. Volgens de Amerikaan is de Franse stembusslag zonder meer de belangrijkste van alle verkiezingen in de EU. … The post Het complot tegen de EU appeared first on Express.
20/05 15u31  Oostenrijkse McDonald?s worden mini-ambassades voor Amerikaanse toeristen Lees meer >
20/05 15u30  Oostenrijkse McDonald’s worden mini-ambassades voor Amerikaanse toeristen In Oostenrijk zullen de restaurants van McDonald’s voortaan als een mini-ambassade voor Amerikaanse toeristen kunnen fungeren. Dat heeft de Amerikaanse ambassade in Wenen gemeld. Daarover heeft Trevor Traina, de Amerikaanse ambassadeur in Oostenrijk, een akkoord gesloten met Isabelle Kuster, managing director of McDonald’s Austria. “Amerikaanse burgers die door Oostenrijk reizen en zich in een noodsituatie … The post Oostenrijkse McDonald’s worden mini-ambassades voor Amerikaanse toeristen appeared first on Express.
20/05 14u00  Amazon bezorgt straks ook uw maaltijden De Amerikaanse webwinkel Amazon breidt zijn activiteiten opnieuw verder uit naar andere sectoren. Het bedrijf van Jeff Bezos participeert in de laatste kapitaalronde van de Britse maaltijdenbezorger Deliveroo. Hoeveel het bedrijf investeert is niet direct duidelijk, wel dat Deliveroo 575 miljoen dollar (515 miljoen euro) ophaalt en het bedrijf achter de fluorescerende fietsers daarmee op … The post Amazon bezorgt straks ook uw maaltijden appeared first on Express.
20/05 13u45  Mannen staan steeds meer weigerachtig om mentor te zijn voor een vrouw De meerderheid van de mannelijke managers voelt zich ongemakkelijk bij het begeleiden van vrouwen. Velen blijken vooral nerveus te zijn over de indruk die een dergelijke relatie zou maken. Dat is de boodschap van een studie van de organisatie Leanin.org en marktonderzoeker SurveyMonkey over seksuele intimidatie in het tijdperk van #MeToo. Het onderzoek was gebaseerd … The post Mannen staan steeds meer weigerachtig om mentor te zijn voor een vrouw appeared first on Express.
Laatste update: vandaag om 10u30
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

17x Auto- en motorbranche erg somber gestemd22/05 00u15 - De Financiële Telegraaf: Ondernemers in de auto- en motorbranche zien het somber in, waarmee de branche de enige bedrijfstak in Nederland is waar de stemming negatief is. Waar vorig kwartaal nog 34% van de ondernemers verwachtte dat de omzet komende drie maanden zal stijgen, is dat nu nog maar 17%.
14x Klimaatverandering krijgt verzekeraars in de greep en sijpelt door in de premies22/05 05u15 - Volkskrant Economie: De klimaatverandering begint ook in Nederland een zaak voor verzekeraars te worden. Dat uit zich in preventie, maar ook al in hogere premies. En dan is er nog het grootste gevaar: overstromingen.
14x Echtgenote van Iker Casillas heeft kanker: “Nog niet bekomen van ene schok, of het leven heeft ons opnieuw verrast”22/05 00u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Bij Sara Carbonero, de echtgenote van Iker Casillas, is eierstokkanker vastgesteld. Het slechte nieuws volgt amper drie weken nadat Casillas op training bij Porto een hartaanval kreeg.
13x Onderzoek: sluit drie kolencentrales al in 202022/05 00u00 - Volkskrant Economie: Met de sluiting van drie bijna nieuwe kolencentrales per begin volgend jaar zou Nederland alsnog het onhaalbaar geachte Urgenda-klimaatvonnis kunnen uitvoeren. En veel kosten zou het de schatkist niet: 760 miljoen euro.
11x Column: Chippers in mineur22/05 09u00 - De Financiële Telegraaf: Menig website wordt vandaag de dag gevuld met nieuws over de chipfabrikanten en aanverwante bedrijven. De sector staat even in een minder mooi daglicht, zo lijkt het, maar is dit direct een drama voor beleggers? Of biedt de negatieve golf juist koopkansen? Ik zal de grafieken van twee chippers voor u op de analysetafel leggen voor een nadere duiding, te weten ASML en ASMI.
11x ’Zonder Fentener was Porceleyne Fles weg’22/05 08u45 - De Financiële Telegraaf: Topondernemer John Fentener van Vlissingen (80) mocht dinsdag lovende woorden in ontvangst nemen bij de aandeelhoudersvergadering van Koninklijke Porceleyne Fles. De grootaandeelhouder van de beursgenoteerde fabrikant van Delfts blauw en kristallen glazen werd vorig jaar getroffen door lymfeklierkanker.
11x Zakken met water moeten bomen efficiënter bewateren22/05 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: De gemeente heeft vijftig ‘treegators’ gekocht. Dat zijn zakken die men rond een boom moet ritsen en vullen met water. De gaatjes onderaan laten het water druppel per druppel door.
11x Guillaume Gillet stoot in Frankrijk met Lens door in eindronde voor promotie22/05 00u00 - Gazet van Antwerpen: Economie: Lens heeft dinsdag na strafschoppen gewonnen van Paris FC in de eindronde om promotie naar en degradatie uit de Franse Ligue. Guillaume Gillet, de Belgische aanvoerder van Lens, speelde de hele wedstrijd en dat voor meer dan 14.000 toeschouwers. Hij kroonde zich ook tot matchwinnaar.
11x Grootste deel arbeidsmigranten na zes jaar weer terug22/05 00u00 - Elsevier.nl: Het CBS publiceerde donderdag cijfers over arbeidsmigranten. Waar komen ze vandaan, wat verdienen ze en hoelang blijven ze? Vier vragen en antwoorden. Waar komen de buitenlandse werknemers vandaan? Lees meer over dit onderwerp: In 2100 is in Nederland mogelijk de helft allochtoon De meest recente cijfers over arbeidsmigranten komen uit 2017. Het Centraal Bureau voor … Continued The post Grootste deel arbeidsmigranten na zes jaar weer terug appeared first on Elsevierweekblad.nl.
11x Shell CEO Van Beurden: ?Er wordt te gemakkelijk gedacht over energietransitie?22/05 00u00 - Elsevier.nl: Er is veel belangstelling voor de opvattingen van de CEO van Shell, Ben van Beurden, over de energietransitie. Zojuist is de tweede druk gepubliceerd van zijn Economie-lezing, die hij afgelopen jaar op verzoek van de redactie van Elsevier Weekblad heeft gehouden. Shell-topman Ben van Beurden hield in 2018 de Economie-lezing. Bestel hier: Non solus: nieuwe … Continued The post Shell CEO Van Beurden: ?Er wordt te gemakkelijk gedacht over energietransitie? appeared first on Elsevierweekblad.nl.

Statistieken

Artikels:
33029
Gelezen:
14698
Aantal lezers nu:
40


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven