dinsdag 22 mei 2018, week 21


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u45
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
22/05 17u45  Europese beurzen sluiten met winst AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn dinsdag overwegend hoger geëindigd. Richtinggevend nieuws was er nauwelijks voor beleggers. Op het Damrak had KPN last van een adviesverlaging en werd de splitsing van Altice verwerkt. Ook olie- en gasgigant Shell kreeg aandacht, vanwege zijn jaarlijkse aandeelhoudersvergadering.
22/05 16u00  Europese beurzen verder in groen AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen stonden dinsdagmiddag overwegend in de plus. Beleggers hadden weinig richtinggevend nieuws om op te kauwen. Op het Damrak had KPN last van een adviesverlaging en werd de splitsing van Altice verwerkt.
22/05 15u45  Wall Street zet stijgende lijn voort NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag licht hoger geopend. Daarmee borduren de graadmeters voort op de plussen van een dag eerder. Het sentiment blijft positief door de afnemende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China.
22/05 14u45  'Wall Street op koers voor hogere opening' NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lijken dinsdag met kleine koerswinsten te openen, waarmee wordt voortgeborduurd op de plussen van een dag eerder. Het sentiment blijft positief door de afnemende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China.
22/05 14u30  Klimaatresolutie Shell sneuvelt DEN HAAG (AFN) - Een ruime meerderheid van de aandeelhouders van Shell heeft een resolutie afgewezen waarin het olie- en gasconcern strengere milieudoelstellingen wordt opgelegd. Actiegroep Follow This vroeg in het voorstel om concrete maatstaven waarop Shell zijn doelstellingen baseert. Van alle uitgebrachte stemmen was bijna 95 procent tegen.
22/05 14u00  Groen licht voor beloningsbeleid Shell DEN HAAG (AFN) - Aandeelhouders van Shell hebben in meerderheid ingestemd met het beloningsbeleid voor de directie. In de aanloop naar de algemene aandeelhoudersvergadering klonk er nog kritiek op de beloning voor onder meer topman Ben van Beurden, die in totaal 8,9 miljoen euro krijgt overgemaakt inclusief aandelen en pensioen.
22/05 13u45  'Elliott neemt belang in ThyssenKrupp' FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - De activistische investeerder Elliott heeft naar verluidt een belang genomen in het Duitse staal- en industrieconcern ThyssenKrupp. Volgens bronnen zou de investeerder onder meer af willen van topman Heinrich Hiesinger. Die zou niet in staat zijn om een ommekeer te bewerkstelligen.
22/05 13u00  Tesla-baas erkent remkwestie Model 3 PALO ALTO (AFN/BLOOMBERG) - Tesla-baas Elon Musk erkent dat er een remkwestie speelt bij de Model 3. Hij voegde daar direct aan toe dat binnen een paar dagen een software-update gereed is waarmee de problemen opgelost kunnen worden.
22/05 13u00  OM eist tonnen van voormalig topman Ballast UTRECHT (AFN) - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft bij de rechtbank in Utrecht 50.000 euro boete en een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden geëist tegen een voormalig topman van Ballast Nedam. Ook moet de verdachte het persoonlijke voordeel van ruim 8 ton terugbetalen aan de Staat.
22/05 12u30  Marks & Spencer sluit derde Britse winkels LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Marks Spencer (MS) gaat zijn winkelbestand in het Verenigd Koninkrijk de komende jaren flink inkrimpen. De winkelketen maakte bekend dat circa één op de drie grote winkels die zowel eten als kleding verkoopt de deuren zal sluiten. Dat komt neer op meer dan honderd filialen.
22/05 12u00  Shell-topman: snel akkoord over Groningen DEN HAAG (AFN) - Shell verwacht snel een definitief akkoord te sluiten met de overheid over de beëindiging van aardgaswinning in Groningen. Dat zei topman Ben van Beurden dinsdag tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering van het olie- en gasbedrijf. Shell is voor de helft eigenaar van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM), die het aardgasveld in Groningen ontgint.
22/05 12u00  Staat haalt 2,3 miljard euro op DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heeft circa 2,3 miljard euro opgehaald met de heropening van twee kortlopende leningen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend.
22/05 12u00  Airbus treft maatregelen na WTO-rapport PARIJS (AFN) - Airbus zegt de nodige maatregelen te hebben genomen die in overeenstemming zijn met een uitspraak van de Wereldhandelsorganisatie (WTO). Die zei eerder dat de vliegtuigmaker heeft nagelaten ongeoorloofde subsidies stop te zetten voor vliegtuigen van het type A350 en A380.
22/05 12u00  Nipte winsten op Europese beurzen AMSTERDAM (AFN) - Op de meeste Europese beurzen werden dinsdag nipte winsten geboekt. Beleggers deden het rustig aan na de koersstijgingen op tweede pinksterdag. Op het Damrak had KPN last van een adviesverlaging en werd de splitsing van Altice verwerkt.
22/05 11u00  China reduceert importtarief op auto's PEKING (AFN) - China verlaagt per 1 juli het importtarief voor personenauto's van 25 naar 15 procent. Ook wordt het tarief van de invoer van auto-onderdelen verlaagd naar 6 procent, zo werd gemeld op de website van het Chinese ministerie van Financiën.
Laatste update: vandaag om 17u45
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
22/05 17u30  Staatsbon brengt opnieuw minder dan 1 procent op De nieuwe staatsbon op tien jaar zal de particuliere belegger een brutorendement van 0,75 procent opbrengen. Dat is lager dan 0,9 procent rente bij de vorige uitgifte maart.
22/05 13u00  China verlaagt invoerheffingen op auto's China verlaagt de invoerheffingen op auto's van 25 naar 15 procent. Dat heeft het ministerie van Financiën dinsdag bekendgemaakt.
22/05 12u30  'Parijs mag de strijd om de verliezen van Electrabel niet winnen' Parijs heeft de strijd om de winsten van Electrabel gewonnen, het mag nu ook de strijd om de verliezen niet winnen. Dat zegt Trends-hoofdredacteur Daan Killemaes.
22/05 10u30  KBC verlaagt groeiprognoses voor België KBC verwacht dat de Belgische economie dit jaar minder goed gepresteerd in vergelijking met een eerdere prognose.
22/05 08u00  Chinese telecomreus Huawei wendt de steven richting Europa De Verenigde Staten proberen hun markt te sluiten voor de grootste constructeur van telecommateriaal, Huawei. Dat doet de Chinese reus meer richting Europa kijken. Niet alleen voor zijn mobieltjes, maar voor alles.
22/05 05u30  Risico om vroeg te sterven bij arbeiders dubbel zo hoog als bij leerkrachten Belgen die met hun handen werken, lopen tot dubbel zo veel risico om vroegtijdig te overlijden dan wie een bureaujob heeft. Voor een deel omdat ze lager opgeleid zijn en vaker een ongezonde levensstijl hebben, maar volgens doctoraatsstudente Laura Van den Borre is er meer aan de hand.11 
22/05 04u30  Belgische CEO's vrij positief over groei onderneming en land Belgische CEO's zijn in het algemeen optimistisch over de groei van hun eigen onderneming en de groei in eigen land, maar hebben minder vertrouwen in de wereldwijde economische groei. Operationele risico's, cyberveiligheid, technologische disruptie en geopolitieke veranderingen vormen de vier grootste uitdagingen voor de bedrijfsleiders.13 
21/05 17u30  Ondervraging Zuckerberg door Europees parlement dan toch niet achter gesloten deuren De ondervraging van Mark Zuckerberg, de baas van Facebook, morgen door het Europees parlement zal dan toch niet achter gesloten deuren plaatsvinden. Iedereen kan ze live volgen op het internet, kondigt de voorzitter van de Europese instelling vandaag aan.
21/05 17u15  Ryanair pessimistisch over komende jaren Ryanair waarschuwt dat haar resultaten de komende jaren onder druk kunnen komen te staan, door hogere kosten en het stabiliseren van tarieven.
21/05 11u30  Zeven op de tien werknemers zagen nog geen jobs verdwijnen door robotisering Bijna zeven op de tien werknemers (68 procent) hebben op de werkplaats nog geen jobs zien verdwijnen door de opkomst van robots en computers. Dat blijkt uit een bevraging van HR-dienstenbedrijf Acerta bij 1.700 werknemers.
21/05 10u00  Personenbelasting blijft in ons land een loden last Ondanks de verlaging van de personenbelasting, die dit jaar op kruissnelheid komt, wordt het inkomen van een Belgische werknemer nog altijd zeer snel tegen het hoogste tarief van 50 procent belast. Wordt een nieuwe hervorming met lagere tarieven een prioriteit tijdens de volgende legislatuur?
21/05 09u30  Luc Tayart de Borms (Koning Boudewijnstichting): 'We zijn geëngageerd, maar niet militant' Goede doelen zijn hartverwarmend. Maar ook big business. Dat lijkt toch te spreken uit de jaarcijfers die de Koning Boudewijnstichting deze week presenteert. Luc Tayart de Borms, die de stichting al 21 jaar leidt, geeft uitleg.
21/05 03u30  Amerikaanse financiënminister bevestigt dat handelsoorlog met China on hold is De Amerikaanse minister van Financiën Steve Mnuchin heeft zondagavond op de zender Fox News gezegd dat de handelsoorlog tussen zijn land en China voorlopig stilligt. Eerder had ook de Chinese vicepremier Liu He dat al gemeld.
20/05 09u15  Manfred Sellink (directeur KMSKA): 'Musea zitten niet meer in een ivoren toren' Het stadsfestival Antwerpen Barok 2018 opent binnenkort zonder het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten, dat wordt verbouwd. Maar de instelling geeft toch present, via partnerschappen met collega's. Samenwerken is de toekomst voor de musea, zegt directeur Manfred Sellink.
20/05 08u30  China en VS zien af van handelsoorlog China en de Verenigde Staten hebben beslist om af te zien van een handelsoorlog en van het verhogen van de douanetarieven. Dat zei de Chinese vicepremier Liu He aan het officiële nieuwsagentschap Xinhua.
Laatste update: vandaag om 17u30
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 17u01
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
22/05 17u45  Europese beurzen sluiten met winst AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn dinsdag overwegend hoger geëindigd. Richtinggevend nieuws was er nauwelijks voor beleggers. Op het Damrak had KPN last van een adviesverlaging en werd de splitsing van Altice verwerkt. Ook olie- en gasgigant Shell kreeg aandacht, vanwege zijn jaarlijkse aandeelhoudersvergadering.
22/05 16u00  Europese beurzen verder in groen AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen stonden dinsdagmiddag overwegend in de plus. Beleggers hadden weinig richtinggevend nieuws om op te kauwen. Op het Damrak had KPN last van een adviesverlaging en werd de splitsing van Altice verwerkt.
22/05 15u45  Wall Street zet stijgende lijn voort NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag licht hoger geopend. Daarmee borduren de graadmeters voort op de plussen van een dag eerder. Het sentiment blijft positief door de afnemende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China.
22/05 14u45  'Wall Street op koers voor hogere opening' NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lijken dinsdag met kleine koerswinsten te openen, waarmee wordt voortgeborduurd op de plussen van een dag eerder. Het sentiment blijft positief door de afnemende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China.
22/05 14u30  Klimaatresolutie Shell sneuvelt DEN HAAG (AFN) - Een ruime meerderheid van de aandeelhouders van Shell heeft een resolutie afgewezen waarin het olie- en gasconcern strengere milieudoelstellingen wordt opgelegd. Actiegroep Follow This vroeg in het voorstel om concrete maatstaven waarop Shell zijn doelstellingen baseert. Van alle uitgebrachte stemmen was bijna 95 procent tegen.
22/05 14u00  Groen licht voor beloningsbeleid Shell DEN HAAG (AFN) - Aandeelhouders van Shell hebben in meerderheid ingestemd met het beloningsbeleid voor de directie. In de aanloop naar de algemene aandeelhoudersvergadering klonk er nog kritiek op de beloning voor onder meer topman Ben van Beurden, die in totaal 8,9 miljoen euro krijgt overgemaakt inclusief aandelen en pensioen.
22/05 13u45  'Elliott neemt belang in ThyssenKrupp' FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - De activistische investeerder Elliott heeft naar verluidt een belang genomen in het Duitse staal- en industrieconcern ThyssenKrupp. Volgens bronnen zou de investeerder onder meer af willen van topman Heinrich Hiesinger. Die zou niet in staat zijn om een ommekeer te bewerkstelligen.
22/05 13u00  Tesla-baas erkent remkwestie Model 3 PALO ALTO (AFN/BLOOMBERG) - Tesla-baas Elon Musk erkent dat er een remkwestie speelt bij de Model 3. Hij voegde daar direct aan toe dat binnen een paar dagen een software-update gereed is waarmee de problemen opgelost kunnen worden.
22/05 13u00  OM eist tonnen van voormalig topman Ballast UTRECHT (AFN) - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft bij de rechtbank in Utrecht 50.000 euro boete en een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden geëist tegen een voormalig topman van Ballast Nedam. Ook moet de verdachte het persoonlijke voordeel van ruim 8 ton terugbetalen aan de Staat.
22/05 12u30  Marks & Spencer sluit derde Britse winkels LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Marks Spencer (MS) gaat zijn winkelbestand in het Verenigd Koninkrijk de komende jaren flink inkrimpen. De winkelketen maakte bekend dat circa één op de drie grote winkels die zowel eten als kleding verkoopt de deuren zal sluiten. Dat komt neer op meer dan honderd filialen.
22/05 12u00  Shell-topman: snel akkoord over Groningen DEN HAAG (AFN) - Shell verwacht snel een definitief akkoord te sluiten met de overheid over de beëindiging van aardgaswinning in Groningen. Dat zei topman Ben van Beurden dinsdag tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering van het olie- en gasbedrijf. Shell is voor de helft eigenaar van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM), die het aardgasveld in Groningen ontgint.
22/05 12u00  Staat haalt 2,3 miljard euro op DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heeft circa 2,3 miljard euro opgehaald met de heropening van twee kortlopende leningen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend.
22/05 12u00  Airbus treft maatregelen na WTO-rapport PARIJS (AFN) - Airbus zegt de nodige maatregelen te hebben genomen die in overeenstemming zijn met een uitspraak van de Wereldhandelsorganisatie (WTO). Die zei eerder dat de vliegtuigmaker heeft nagelaten ongeoorloofde subsidies stop te zetten voor vliegtuigen van het type A350 en A380.
22/05 12u00  Nipte winsten op Europese beurzen AMSTERDAM (AFN) - Op de meeste Europese beurzen werden dinsdag nipte winsten geboekt. Beleggers deden het rustig aan na de koersstijgingen op tweede pinksterdag. Op het Damrak had KPN last van een adviesverlaging en werd de splitsing van Altice verwerkt.
22/05 11u00  China reduceert importtarief op auto's PEKING (AFN) - China verlaagt per 1 juli het importtarief voor personenauto's van 25 naar 15 procent. Ook wordt het tarief van de invoer van auto-onderdelen verlaagd naar 6 procent, zo werd gemeld op de website van het Chinese ministerie van Financiën.
Laatste update: vandaag om 17u45
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
22/05 15u45  Vier redenen waarom we toch nog plastic nodig hebben Plastic zit in de hoek waar de klappen vallen. Deze maand loopt er een sensibiliseringscampagne om consumenten te wijzen op de gevaren van overmatig plasticgebruik. Maar er zijn veel voordelen van plastic. VRT NWS sprak met Peter Ragaert, docent verpakkingstechnologie aan de UGent.
22/05 11u15  Contactloos en mobiel betalen steeds populairder Zowat 4% van alle betalingen vorige maand waren contactloos. Dat is een verdrievoudiging in vergelijking met vorig jaar. Samen met mobiel betalen wordt ook contactloos betalen steeds populairder.
22/05 07u45  1.000 extra jobs dankzij drones Lees meer >
22/05 05u30  Belgische CEO's vrij positief over toekomst Belgische CEO's zijn in het algemeen optimistisch over de groei van hun eigen onderneming en de groei in eigen land, maar hebben minder vertrouwen in de wereldwijde economische groei. Operationele risico's, cyberveiligheid, technologische disruptie en geopolitieke veranderingen vormen de vier grootste uitdagingen voor de bedrijfsleiders. Dat blijkt uit de 'CEO Outlook' die dienstverlener KPMG uitvoerde bij meer 1.300 bedrijfsleiders wereldwijd en voor het eerst ook in ons land.12 
21/05 11u45  De immosector maakt zich klaar voor de nieuwe privacywetgeving Lees meer >
20/05 05u00  Spontane staking bij Umicore Hoboken Vrijdagmiddag hebben tientallen arbeiders bij metaalverwerker Umicore in Hoboken het werk neergelegd. Ze zijn de hoge werkdruk door een personeelstekort beu.
20/05 00u00  De markt Herbekijk hier 'De markt' van zaterdag 19 mei.
19/05 08u15  De immosector maakt zich klaar voor GDPR Lees meer >
19/05 05u45  Pleidooi voor verplicht transport via binnenvaart Lees meer >
19/05 05u45  EU bereid om 2,8 miljard euro aan tegenmaatregelen te nemen tegen invoerrechten VS De Europese Commissie heeft vrijdag aan de Wereldhandelsorganisatie (WTO ) laten weten dat het klaar staat om tegenmaatregelen te nemen als de Amerikaanse invoerheffingen op staal er komen. Europa wil hogere tarieven heffen op Amerikaanse producten zoals whiskey, jeans en motorfietsen. De Europese heffingen zouden een omvang van 2,8 miljard euro hebben.
18/05 23u00  Rijk zijn en zonnepanelen plaatsen gaan niet altijd samen: de opgegeven redenen blijken opmerkelijk Lees meer >
18/05 18u30  Rijk zijn en zonnepanelen plaatsen gaat niet altijd samen: de opgegeven redenen blijken opmerkelijk Lees meer >
18/05 08u00  Personeel Interbeton staakt tegen hoge werkdruk Bij het betonbedrijf Interbeton heeft het personeel vanmorgen het werk neergelegd. Alle betoncentrales van het bedrijf blijven vandaag gesloten. De vakbonden voeren actie tegen de hoge werkdruk voor de chauffeurs.
18/05 05u45  Burgemeester Somers begrijpt niet waarom Axalta-fabriek sluit en steunt werknemers De Mechelse burgemeester Bart Somers (Open VLD) heeft donderdag samengezeten met de directie en de bonden van het bedrijf Axalta Coating Systems. Hij begrijpt de intentie tot sluiting niet, maar wil wel het personeel naar andere jobs helpen leiden. 'Een geluk bij een ongeluk is dat er een hoogconjunctuur is, met enkele duizenden vacatures in de regio', zegt hij.
18/05 05u45  Huurprijzen stijgen sterker dan inflatie, vooral goedkopere woningen worden duurder Lees meer >
Laatste update: vandaag om 15u45
Lees meer van VRT NWS: Economie >

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 17u01
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
22/05 17u30  Bijenkorf stopt met cijfers geven aan personeel na kritiek op ‘ratingcultuur’ Verkoopmedewerkers van de Bijenkorf op onder meer de Dam in Amsterdam hoeven klanten niet meer om feedback en rapportcijfers te vragen. Ook is een Wall of Fame bij de personeelsingang met foto’s van verkopers die tienen scoren weggehaald.
22/05 10u45  Te lage kilometervergoeding? Dit kunt u doen De benzineprijs is weer torenhoog, maar ik krijg van mijn werkgever nog altijd maar 19 cent per kilometer voor woon-werkverkeer. Waarom stijgt die vergoeding niet? Ik woon op 35 kilometer van mijn werk, best ver.
22/05 10u30  Schamele vergoeding voor woon-werkverkeer? Dit kunt u doen De benzineprijs is weer torenhoog, maar ik krijg van mijn werkgever nog altijd maar 19 cent per kilometer voor woon-werkverkeer. Waarom stijgt die vergoeding niet? Ik woon op 35 kilometer van mijn werk, best ver.
21/05 22u00  Containerbedrijf ECT richt zich op duurzaamheid en efficiëntie Meer dan dertig zeeschepen meren er elke week aan bij ECT op de Maasvlakte in Rotterdam. Wat volgt is een enorme logistieke operatie voor de overslag van duizenden containers. Te veel gebeurt dit nog met vrachtwagens. Dat kan anders.
21/05 21u45  Een ‘verbeterd’ recept is in veel gevallen gewoon een downgrade: we worden weer genaaid Als een verpakking ‘Verbeterd recept!’ juicht, dan slaan mijn kleine hersentjes op hol. Hoezo verbeterd? Wat was er dan niet goed aan het vorige recept? Ik heb toch potdikkie niet jarenlang een chocoladereep zitten eten waaraan iets mankeerde, muesli in mijn yoghurt gestrooid die niet helemaal deugde en koffie gedronken met een bedenkelijk aroma? Misschien is het mijn ietwat sombere gemoed dat ik niet kan genieten – genieten is sowieso een verdomd moeilijke bezigheid – van de vreugdevolle mededeling op zo’n verpakking. Het is toch fantástisch dat die fabrikanten wat goed was nog beter hebben gemaakt! Niet piepen, juichen.
21/05 19u30  Ex-Shell manager mist groene ambities bij oude werkgever Jarenlang behoorde hij tot de toplaag van Shell. Maar Robert Kleiburg raakte teleurgesteld in het gebrek aan groene ambitie bij het bedrijf en vertrok. Vandaag (dinsdag) steunt hij in de aandeelhoudersvergadering van Shell een klimaatresolutie van Follow This, een ‘groene’ groep aandeelhouders die wil dat het bedrijf sneller verduurzaamt.
21/05 13u30  Dump het aandeel of wees lastig: pensioenfondsen beleggen steeds kritischer Verkoop het aandeel of wees een lastige aandeelhouder. Pensioenfondsen zijn steeds strenger voor omstreden ondernemingen, zoals kolenbedrijven. Lopen de fondsen zo rendement mis? Nee, zegt de Groningse hoogleraar duurzaam financieren Bert Scholtens.
21/05 00u00  Deze dansende robots jongleren als geen ander met gloeiend staal Gevaarlijk werk in de staalindustrie wordt hoe langer hoe meer overgenomen door gespecialiseerde robots. Die komen voor een belangrijk deel uit een dorp in Noord-Holland.
21/05 00u00  Waarom laten we het gezonder maken van onze producten over aan het bedrijfsleven? De Nederlandse overheid lijdt al jaren aan de Ziekte van Convenant. Deze ziekte uit zich in een labbekakkerige houding tegenover het bedrijfsleven en een langdurig uitstel van beslissingen, dat in het ergste geval tot afstel kan leiden. Twee pregnante voorbeelden van deze ziekte zien we bij de voedingsindustrie.
18/05 23u15  De nieuwe welvaartsindicator is nog een rommeltje. Dat kan beter, CBS De eerste monitor Brede Welvaart die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) deze week publiceerde, is warm ontvangen. Er is meer dan geld alleen, en de media hadden er wel zin in op te schrijven dat het met de ‘brede welvaart’ in Nederland wel snor zit.
18/05 23u00  Waarom stijgt de vergoeding voor woon-werkverkeer niet? De benzineprijs is weer torenhoog, maar ik krijg van mijn werkgever nog altijd maar 19 cent per kilometer voor woon-werkverkeer. Waarom stijgt die vergoeding niet? Ik woon op 35 kilometer van mijn werk, best ver.
18/05 21u30  Dankzij Italië is het Europees crisisspook terug van nooit weggeweest Keert de eurocrisis terug? Met hun kritiek op de Europese consensus bezorgen de twee Italiaanse kandidaat-regeringspartijen beleggers, Brussel en de Europese Centrale Bank koude rillingen. De Vijfsterrenbeweging en de Lega Nord kwamen vrijdag tot een akkoord.
18/05 21u30  Kabinet dwingt vervroegde sluiting oudste kolencentrales af De twee oudste Nederlandse kolencentrales moeten al voor 2025 sluiten of op een andere brandstof overstappen. Dat is vijf jaar eerder dan in het regeerakkoord staat. Vanaf 2030 geldt in Nederland een wettelijk verbod op het opwekken van elektriciteit met steenkool. Dat heeft het kabinet vrijdag besloten. Energiebedrijf RWE, eigenaar van twee van de vijf Nederlandse kolencentrales, dreigt met een rechtszaak.
17/05 23u30  Hebben de Italianen echt heimwee naar de lire? ‘Geen gezeik, iedereen rijk’, roepen populistische partijen in heel Europa. En dat kan simpel worden bereikt door zich te bevrijden van de knellende greep van de euro, zo willen ze doen geloven.
17/05 23u15  Dankzij deze superbatterij lopen de ovenklokjes nooit meer achter Een nieuwe superbatterij van Eneco kan iets wat tot nu toe alleen vervuilende energiecentrales konden: de netfrequentie op peil houden. Zo lopen de ovenklokjes straks altijd gelijk.
Laatste update: vandaag om 17u30
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
22/05 17u45  STVV beloont 18-jarige belofte met profcontract Mo Nitcheu heeft dinsdag een profcontract voor drie seizoenen ondertekend bij Sint-Truiden. Dat meldt de Limburgse club op zijn website. De 18-jarige Belgische aanvaller met Kameroense roots speelde dit seizoen bij de beloftenploeg van STVV.
22/05 17u45  Wandelaars treffen babylijkje aan in Brussels park: “Slachtoffer is prematuur geboren meisje” Het levenloze lichaampje dat gisteren aangetroffen werd in park in Schaarbeek was prematuur geboren, dat meldt het parket. Over de identiteit van de ouders heeft het parket “geen enkele piste”.
22/05 17u45  Reynders vroeg Iraakse collega doodstraf Belgische IS-strijder om te zetten in gevangenisstraf Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft zijn Iraakse collega gevraagd om de doodstraf voor de Belgische IS-strijder Tarik Jadaoun om te zetten in een gevangenisstraf. Dat heeft Reynders dinsdagnamiddag gezegd. “Daarnaast blijven we ook hameren op een eerlijk proces”, aldus Reynders.
22/05 17u30  Wandelaars treffen babylijkje in Brussels park: “Slachtoffer is prematuur geboren meisje” Het levenloze lichaampje dat gisteren aangetroffen werd in park in Schaarbeek was prematuur geboren, dat meldt het parket. Over de identiteit van de ouders heeft het parket “geen enkele piste”.
22/05 17u30  DISCUSSIE. Heraanleg Gedempte Zuiderdokken stilgelegd na klacht: Terecht? De heraanleg van de Gedempte Zuiderdokken in Antwerpen is ‘on hold’ gezet. De reden voor de stillegging is een klacht van twee buurtbewoners tegen het graven van de ondergrondse parkeergarage Steendok. Dat werd dinsdag bevestigd door de stad.
22/05 17u30  Gemeente voert zorgparkeren in In Hemiksem verschijnt de sticker ‘Parkeren + Zorg’ in het straatbeeld. Inwoners kunnen hiermee aangeven dat voor hun garagepoort of inrit kortparkeren voor zorgverleners is toegestaan.
22/05 17u30  Verdachte van moord op gevangenisverpleegster: “Ik heb het niet gedaan” Ashley V.D.V. en Marco L., het koppel dat wordt verdacht van de moord op gevangenisverpleegster Christine Lenaerts uit Bouwel (Grobbendonk), is dinsdag voor de raadkamer in Turnhout verschenen. Ze blijven aangehouden. “Ik heb het niet gedaan”, riep de vrouw naar de camera’s.
22/05 17u00  Lokale politie voorbereid op manifestatie Nainggolan: 'We gaan er niet vanuit dat het om een grapje gaat' De politiezone Brussel-Hoofdstad/Elsene neemt het zekere voor het onzekere met het oog op het eventuele protest tegen de niet-selectie van Radja Nainggolan, donderdag in de late namiddag aan de hoofdzetel van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). 'We gaan er niet vanuit dat het om een grap gaat', zegt woordvoerster Ilse Van de Keere.
22/05 16u45  Zorgsite van 20 miljoen euro biedt plek aan honderdtal bewoners Niet ver van de Leuvense Vaart en het centraal station in Mechelen-Zuid start dit najaar de bouw van Rembertus. Op de nieuwe zorgsite verrijzen een woonzorgcentrum voor 100 bewoners en een 15-tal assistentiewoningen. Er is een investering van 20 miljoen euro mee gemoeid.
22/05 16u45  Amerikaans leger parkeert manschappen en voertuigen even in de Kempen Er verblijven de volgende dagen tot 1.000 Amerikaanse militairen op de basis van het 29 Bataljon Logistiek in Grobbendonk. De troepen zijn op doorreis naar een oefening in Oost-Europa. Een stapje in de Kempense wereld zetten, zit er voor de Amerikanen niet in. Ze mogen enkel om dienstredenen het kwartier verlaten.
22/05 16u45  Wereldprimeur: McDonalds bant vanaf september plastic rietjes in Brusselse vestigingen McDonalds gaat vanaf september de plastic rietjes in al zijn Brusselse restaurants vervangen door kartonnen exemplaren. Dat kondigt de fastfoodketen dinsdag aan. Het gaat om een proefproject, waarbij ook gepolst zal worden naar de reactie van de klant. “De bedoeling is om op termijn plastic rietjes overal te bannen. Brussel geldt als piloot voor de rest van de wereld”, verklaarde managing director Stephan De Brouwer. Maar de timing voor de uitrol ligt nog niet vast: naast de mening van de klant zal ook gekeken worden hoe de kartonnen rietjes milieuvriendelijk en sociaal duurzaam kunnen worden geproduceerd.
22/05 16u45  Gedonder en regenbuien boven Antwerpen, wateroverlast in Limburg Het voorspelde onweer trekt dinsdagnamiddag over Vlaanderen. De zwaarste buien situeerden zich boven Limburg en de omgeving van Luik. Maar ook ten noorden van Antwerpen en in de regio rond Turnhout valt er lokaal veel regen uit de lucht. Het KMI waarschuwt op meerdere plaatsen in ons land voor een code oranje.
22/05 16u45  Hoeveel eieren mag je nu eten? Eéntje per dag, zegt nieuwe studie “An apple a day keeps the doctor away”, luidt een bekende spreuk. Een nieuwe studie suggereert hetzelfde voor eieren.
22/05 16u30  Lokale politie voorbereid op manifestatie Nainggolan: “We gaan er niet vanuit dat het om een grapje gaat” De politiezone Brussel-Hoofdstad/Elsene neemt het zekere voor het onzekere met het oog op het eventuele protest tegen de niet-selectie van Radja Nainggolan, donderdag in de late namiddag aan de hoofdzetel van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). “We gaan er niet vanuit dat het om een grap gaat”, aldus woordvoerster Ilse Van de Keere.
22/05 16u30  “Al wie niet springt is een Jood” niet discriminerend: Geschillencommissie spreekt KFCO Beerschot Wilrijk vrij De slogan “al wie niet springt is een Jood” wordt door de geschillencommissie van het profvoetbal in hoger beroep niet beschouwd als discriminerend. “Jood wordt door de supporters van R. Antwerp FC gebruikt als een geuzennaam voor zichzelf. Het liedje dat door de supporters van KFCO Beerschot Wilrijk wordt gezongen is op hen bedoeld en heeft niet de intentie om te discrimineren of aan te zetten tot geweld”, motiveert de geschillencommissie in hoger beroep.
Laatste update: vandaag om 17u45
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
22/05 17u45  EU: "Eerst mes van tafel, dan praten met VS over handelsvoorwaarden" De handelsministers van de Europese Unie zijn het in Brussel unaniem eens geworden dat er niet 'met het mes op tafel' wordt onderhandeld met...
22/05 17u00  Ook in april reden treinen minder stipt De treinen reden in april minder stipt in vergelijking met een jaar eerder. Dat blijkt uit de gezamenlijke stiptheidscijfers die Infrabel en NMBS...
22/05 16u45  Fans herdenken Bitcoin Pizza Day: de dag waarop deze man bitcoins ruilde voor pizza en zo 70 miljoen euro misliep Op 22 mei 2010 beging de Amerikaan Laszlo Hanyecz mogelijk de grootste vergissing van zijn leven. De programmeur besloot een aantal van zijn...
22/05 16u15  Ooit waardeloze schil van koffiekersen kost nu vijf keer meer dan bonen zelf De schil van de kers waarin de koffieboon zit, is niet langer zomaar waardeloos afval. Meer zelfs, een pond van die schillen kost vandaag vijf keer...
22/05 12u30  Mini wordt weer echt mini Mini wil een nieuwe model uitbrengen dat aanzienlijk kleiner is dan de huidige modellen van het merk. De ruim 40 centimeter kortere versie zou in...
22/05 12u15  Belgische dronesector kan 1.000 extra jobs opleveren Drones kunnen de Belgische economie tegen 2020 een jaarlijkse omzet van 409 miljoen euro en 1.000 extra jobs opleveren. Dat zeggen...
22/05 11u15  Stookolie vanaf morgen op hoogste peil sinds 2014 Stookolie wordt morgen duurder. Wie minstens 2.000 liter bestelt, betaalt dan maximum 0,7255 euro per liter. Dat is een stijging met 2,54 cent per...
22/05 10u15  KBC verwacht "serieuze afkoeling" van Belgische economie KBC verwacht dat de Belgische economie dit jaar maar 1,6 procent zal groeien. Eerder was de bank-verzekeraar uitgegaan van een groei van 1,9...
22/05 08u30  Sony krijgt controle over platenlabel EMI Muziekmaatschappij EMI komt bijna volledig in handen van Sony. De Japanners betalen circa 2 miljard dollar voor het belang van 60 procent dat in...11 
22/05 08u15  Werken op commissie: goudmijn of mager beestje? Loon naar werken, zo zou je verloning volgens commissie kunnen noemen. Maar wat met de vaste kosten? En wat als het eens wat minder gaat? De...10 
22/05 08u15  Deze formule van pensioensparen levert het hoogste rendement De pensioenspaarfondsen in ons land presteren lang niet allemaal even goed. Zo haalde het Metropolitan Rentastro Growth-fonds over de laatste tien...11 
22/05 08u15  7 op 10 bedrijven lijdt onder oneerlijke praktijken Zeven bedrijven op de tien heeft te lijden onder oneerlijke handelspraktijken. Dat blijkt uit een studie van het Secretariaat-Generaal van de...10 
22/05 08u00  Jong of oud: welk pensioenspaarfonds past het best bij u? De pensioenspaarfondsen in ons land presteren lang niet allemaal even goed. Zo haalde het Metropolitan Rentastro Growth-fonds over de laatste tien...
22/05 04u45  "Belgische CEO's optimistisch over de toekomst" Belgische CEO's zijn in het algemeen optimistisch over de groei van hun eigen onderneming en de groei in eigen land, maar hebben minder vertrouwen...12 
21/05 10u00  Ondanks vele zorgen boekte Ryanair recordwinst Prijsvechter Ryanair waarschuwt dat zijn resultaten de komende jaren onder druk kunnen komen te staan, door hogere kosten en het stabiliseren van...
Laatste update: vandaag om 17u45
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 11u14
Lees meer van Netto >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
22/05 17u30  Zaterdag opnieuw regionale stakingsdag buschauffeurs streekvervoer Buschauffeurs in vijf regio's gaan komende zaterdag staken. Het is de vijfde actiedag in een serie stakingen voor een nieuwe cao.
22/05 17u30  EU laat zich niet onder druk zetten in staalconflict met Trump De handelsministers van de EU zijn het in Brussel unaniem eens geworden dat er niet 'met het mes op tafel' wordt onderhandeld met Washington over soepelere handelsvoorwaarden voor de VS.
22/05 17u15  Zaterdag vijfde regionale stakingsdag buschauffeurs streekvervoer Buschauffeurs in vijf regio's gaan komende zaterdag staken. Het is de vijfde actiedag in een serie stakingen voor een nieuwe cao.
22/05 16u00  Tunnel onder A2 bij Maastricht leidt tot hogere huizenprijzen in omgeving Huizen in de buurt van de A2 in Maastricht zijn flink meer waard geworden na de ondertunneling van de snelweg. Voor huizen op minder dan 500 meter van de nieuwe Koning Willem-Alexandertunnel is de prijsstijging 7,1 procent.
22/05 15u30  Ook derde bagageafhandelaar Schiphol akkoord met cao Het bagageafhandelingsbedrijf Aviapartner is alsnog akkoord gegaan met de nieuwe cao. Volgens de FNV gaan de lonen in de sector dit jaar met 2 procent omhoog en volgend jaar met 3 procent.
22/05 15u30  Turkse lira flink in waarde gedaald na waarschuwingen Fitch De munteenheid van Turkije, de lira, is flink in waarde gedaald. Voor een lira werd dinsdag ongeveer 0,18 euro betaald. Voor het begin van het pinksterweekend was dit nog 0,19 euro en begin deze maand was een lira nog ruim 0,20 euro waard.
22/05 15u30  Kamer wil onderzoek naar verplaatsen Schiphol in Noordzee Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) de mogelijkheid onderzoekt om Schiphol op termijn te verplaatsen naar een locatie in de Noordzee.
22/05 15u00  Minder deelnemers werkonderbreking rijksambtenaren dan verwacht Ongeveer tweehonderd medewerkers van de Belastingdienst, de FIOD en de douane hebben dinsdag tussen 10.30 en 12.00 uur een werkonderbreking gehouden in Arnhem. De opkomst was daarmee wat lager dan verwacht.11 
22/05 14u45  Minder deelnemers aan werkonderbreking rijksambtenaren dan verwacht Ongeveer tweehonderd medewerkers van de Belastingdienst, de FIOD en de douane hebben dinsdag in Arnhem tussen 10.30 en 12.00 uur een werkonderbreking gehouden. De opkomst was daarmee wat lager dan verwacht.
22/05 14u30  Aandeelhouders Shell stemmen tegen klimaatresolutie Bijna alle aandeelhouders van Shell stemden dinsdag tegen een resolutie waarin het olie- en gasconcern strengere milieudoelstellingen wordt opgelegd. 
22/05 14u30  Tunnel onder A2 bij Maastricht leidt tot flink hogere huizenprijzen in omgeving Huizen in de buurt van de A2 in Maastricht zijn flink meer waard geworden na de ondertunneling van de snelweg. Voor huizen op minder dan 500 meter van de nieuwe Koning Willem-Alexandertunnel, is de prijsstijging 7,1 procent.
22/05 14u15  Aandeelhouders Shell stemmen in met beloning voor top Aandeelhouders van Shell hebben dinsdag in meerderheid ingestemd met het beloningsbeleid voor de directie. In de aanloop naar de aandeelhoudersvergadering was er nog kritiek op de beloning voor onder anderen topman Ben van Beurden.
22/05 14u00  Aandeelhouders Shell stemmen in met beloning top Aandeelhouders van Shell hebben in meerderheid ingestemd met het beloningsbeleid voor de directie. In de aanloop naar de algemene aandeelhoudersvergadering klonk er nog kritiek op de beloning voor onder meer topman Ben van Beurden, die in totaal 8,9 miljoen euro krijgt overgemaakt inclusief aandelen en pensioen.
22/05 14u00  'Activistische investeerder neemt belang in ThyssenKrupp' De activistische investeerder Elliott heeft naar verluidt een belang genomen in het Duitse staal- en industrieconcern ThyssenKrupp. 
22/05 13u15  OM eist boete en zes maanden cel voor ex-topman Ballast Nedam Het Openbaar Ministerie (OM) heeft bij de rechtbank in Utrecht 50.000 euro boete en een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden geëist tegen een voormalige topman van Ballast Nedam.11 
Laatste update: vandaag om 17u30
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
22/05 14u30  Hoe EU net als China importheffingen wil ontlopen De Europese Unie (EU) heeft nog een week om de door de Amerikaanse president Donald Trump aangekondigde importheffingen op staal en aluminium te voorkomen. China wendde afgelopen weekeinde voorlopig een handelsoorlog af door de belofte meer Amerikaanse producten te importeren. Eigenlijk zouden de importheffingen – 25 procent op staal, 10 procent op aluminium – al … Continued The post Hoe EU net als China importheffingen wil ontlopen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/05 00u00  Biologische markt zorgt voor grote successen Van lelijk eendje naar high quality fonds? Een flinke prestatie. Wessanen, uit 1765 en daarmee een van de oudste bedrijven van Nederland, kreeg het voor elkaar. Het bedrijf kwakkelde lang, maar heeft zich de laatste jaren toegelegd op de productie en verkoop van louter biologisch en duurzaam voedsel. Dat is een kleine markt, maar wel … Continued The post Biologische markt zorgt voor grote successen appeared first on Elsevierweekblad.nl.15 
21/05 00u00  Genieten van uw pensioen of toch doorwerken? Lees meer >
20/05 00u00  Waarom WhatsApp-oprichter vertrekt bij Facebook Lees meer >
20/05 00u00  Europese Commissie slaat kritiek op verhoging budget in de wind Lees meer >
19/05 00u00  Slechts 11 procent van de statushouders heeft werk. Hoe komt dat? Asielzoekers met een verblijfsstatus hebben nog altijd nauwelijks werk. Anderhalf jaar na het verkrijgen van een verblijfsvergunning in 2014 had gemiddeld 4 procent van de statushouders werk. Een jaar later is dat hoger, maar nog steeds slechts 11 procent, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Van de groep die wel … Continued The post Slechts 11 procent van de statushouders heeft werk. Hoe komt dat? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/05 00u00  Oppositie woedend over geheime memo?s: dit staat erin Lees meer >
19/05 00u00  VNO-NCW wilde stiekem ozb-taks verdubbelen De lobbyclub voor grootbedrijven, VNO-NCW, wilde burgers twee keer zoveel onroerendezaakbelasting (ozb) laten betalen. Dat zou huishoudens al snel honderden euro’s per jaar kosten. Daarmee moest onder meer het afschaffen van de dividendbelasting worden vereffend. Dat staat in de memo’s over de dividendbelasting die het kabinet heeft vrijgegeven. Wensenlijst VNO-NCW stuurde tijdens de onderhandelingen een … Continued The post VNO-NCW wilde stiekem ozb-taks verdubbelen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/05 22u00  Zo wil EU bedrijven beschermen en toch Iran-deal behouden Lees meer >
17/05 00u00  De strijd voor meer diversiteit in Silicon Valley De tech-giganten in Silicon Valley moeten meer mensen uit etnische minderheden aannemen, vinden leden van het Amerikaanse Congres. Senatoren bezoeken deze week om die reden onder meer Airbnb, Apple en Twitter. Het streven naar meer diversiteit op de werkvloer is niet onomstreden; critici vinden dat dit blanke mannen discrimineert. Een groep leden van de Congressional … Continued The post De strijd voor meer diversiteit in Silicon Valley appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/05 00u00  Wordt biefstuk eten straks fiscaal bestraft? Lees meer >
Laatste update: vandaag om 14u30

Express.be

Verbergen Tonen
22/05 15u45  Nieuwe Boeing heeft plooibare vleugels In de Verenigde Staten heeft de Federal Aviation Administration (FAA) aan vliegtuigbouwer Boeing toestemming gegeven om een aangepaste versie van het model B777 op de markt te brengen. Het aangepaste ontwerp voorziet vleugeltippen die na de landing omhoog kunnen vouwen, zodat het vliegtuig op de luchthaven gemakkelijker kan manoeuvreren.
22/05 14u15  "Guiseppe wie? Nieuwe Italiaanse premier is niets meer dan een marionet" Giuseppe Conte, een professor in de rechten en een politieke nieuwkomer, wordt de nieuwe premier van Italië. Hij gaat de coalitie leiden van de populistische Vijfsterrenbeweging M5S en de Uiterst-rechtse Lega. Velen vragen zich af of deze onbekende meer kan zijn dan een marionet van mensen met onduidelijke bedoelingen. Wat gaat zo’n man op de G7 vertellen, als hij bij elke vraag eerst zijn twee opdrachtgevers moet consulteren?
22/05 14u15  De olieprijs stijgt, maar driekwart van de Amerikaanse olieproducenten maakt verlies De petroleumprijzen stijgen, maar toch maakt het merendeel van de Amerikaanse olieproducenten verlies. Dat moet vooral worden toegeschreven aan de grote focus op fracking, waarbij olie en gas uit schalielagen worden geperst, waar de kosten door allerlei redenen vaak hoger liggen dan de inkomsten. Dat blijkt uit een rapport van de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal.
22/05 13u45  Al 3.000 Zweden lieten in hun lichaam een microchip inplanten In Zweden hebben al meer dan drieduizend personen een kleine microchip in hun hand laten inplanten. Dankzij die technologie kunnen ze winkelaankopen doen, gebouwen betreden en treintickets aankopen. Dat heeft het persbureau Agence France Presse (AFP) gemeld. Inmiddels bieden verschillende bedrijven de service aan hun werknemers gratis aan.
22/05 12u45  Een Verenigd Ierland na de Brexit? De kwestie van de Ierse grens is de onderhandelingen rond de brexit steeds meer gaan beheersen. De Britse regering ondervindt veel problemen om met de Europese Unie tot een overeenkomst over een toekomstige douaneregeling te komen. Men begint zich dan ook steeds grotere zorgen te maken over opiniepeilingen rond een mogelijke steun voor een toekomstige hereniging tussen Ierland en Noord-Ierland.
22/05 11u45  Het Zwitserland van het Midden Oosten is niet meer wat het is geweest Na een sterke groeiperiode sinds het begin van dit decennium, heeft de economie van het sultanaat Oman het voorbije jaar opnieuw een inkrimping moeten melden. Bovendien wordt het land met een belangrijke uitstroom van kapitaal geconfronteerd. Die problemen kunnen volgens Donna Abu-Nasr, analist bij het persbureau Bloomberg, belangrijke consequenties hebben.
22/05 00u45  Richemont (Cartier, Montblanc) vernietigt voor 500 miljoen euro aan luxehorloges De Compagnie Financière Richemont, het Zwitserse luxegoed conglomeraat dat merken als Cartier, Van Cleef & Arpels en Montblanc bezit, heeft de voorbije 2 jaar voor ruim 481 miljoen euro aan luxehorloges teruggekocht bij verdelers om te vermijden dat ze tegen grote kortingen zouden worden verkocht op internet. 16 
21/05 22u15  Tielemans wel en Nainggolan niet? Lachwekkend! OPINIE - De beslissing van Roberto Martinez om Radja Nainggolan niet mee te nemen naar Rusland is verdedigbaar. Maar dat had hij dan ook moeten doen. De bondscoach heeft letterlijk maar één job: leiderschap tonen. Ofwel leg je héél goed uit waarom hij niet mee gaat. Ofwel zit hij er gewoon bij. Want wie bang is van zijn eigen schaduw, verdient de job van leider niet.
21/05 21u00  Hoorzitting van Mark Zuckerberg in het Europees Parlement zal te volgen zijn via livestream De hoorzitting van Marck Zuckerberg in het Europees Parlement zal dan toch openbaar zijn. Er kwam felle kritiek op het feit dat de meeting achter gesloten zouden zou doorgaan. Maar na een gesprek met Antonio Tajani, de president van het Europees Parlement, stemde Zuckerberg toch in met een livestream van de zitting.
21/05 18u15  Wordt Chelsea-baas Roman Abramovich het eerste slachtoffer van de zaak Skripal? Roman Abramovich, de Russische zakenman/miljardair die bij ons vooral bekend is als de eigenaar van FC Chelsea, was zaterdag niet op Wembley aanwezig om er te zien hoe zijn team de FA Cup won van Manchester United. De reden? Abramovichs investeerdersvisum is verlopen en de hernieuwing laat langer op zich wachten dan dat normaal het geval is.
21/05 15u45  Hond heeft absoluut zijn plaats op kantoor Talloze studies tonen de waarde van een hond aan wanneer het de verbetering van de menselijke sociale vaardigheden betreft. Honden doen dienst als catalyst die hun baasjes helpen intieme, langetermijnrelaties op te bouwen met andere mensen.
21/05 14u30  9 zaken die mentaal sterke mensen vermijden Een cruciale vereiste om succesvol te worden is een taaie geest die je mentaal sterk maakt, altijd doet doorzetten en je de controle over jezelf doet behouden. Psychotherapeute Amy Morin stelde deze lijst op van negen zaken die een mentaal sterk individu absoluut niet doet als hij succes wil bereiken.
21/05 11u30  Vrouwen moeten minder vrezen voor robotisering arbeidsmarkt Vrouwen zijn beter gepositioneerd dan mannen om de automatisering van de arbeid te weerstaan. Mogelijk kunnen technologische innovaties zelfs in het voordeel van de vrouwelijke arbeidsmarkt uitdraaien. Dat zegt Fabrizio Carmignani, professor economie aan de Griffith University in Australië, zich baserend op een analyse van verschillende studies over arbeid en gender.
21/05 10u15  Maduro wint de verkiezingen in Venezuela, terwijl de bevolking armer is dan ooit Nicolas Maduro blijft ook na de verkiezingen van gisteren president van Venezuela. Hij zou het zelfs overtuigend gehaald hebben van zijn enige echte concurrent Henri Falcon. De oppositie legt de resultaten echter naast zich neer, en ook de Verenigde Staten en de Europese Unie noemen de verkiezingen "een belediging voor de democratie". Venezuela wordt met de dag armer, dus waarom zou de bevolking zo achter z'n president blijven staan?
20/05 19u30  Het land dat zijn banken liet omvallen ziet een nieuwe bubbel ontstaan Tien jaar na de financiële crisis beleeft IJsland een economische 'boom', die wordt gevoed door het toerisme. Maar die toeristen hebben de prijzen van de woningen de hoogte ingejaagd. Nergens ter wereld steeg de prijs van vastgoed de voorbije 4 jaar meer dan op dit eiland.
Laatste update: vandaag om 15u45
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

16x Richemont (Cartier, Montblanc) vernietigt voor 500 miljoen euro aan luxehorloges22/05 00u45 - Express.be: De Compagnie Financière Richemont, het Zwitserse luxegoed conglomeraat dat merken als Cartier, Van Cleef & Arpels en Montblanc bezit, heeft de voorbije 2 jaar voor ruim 481 miljoen euro aan luxehorloges teruggekocht bij verdelers om te vermijden dat ze tegen grote kortingen zouden worden verkocht op internet. 
15x Sony koopt 60 procent aandelen platenmaatschappij EMI voor 1,6 miljard euro22/05 04u30 - Nu.nl Economie: Het Japanse technologiebedrijf Sony koopt zestig procent van de aandelen van platenmaatschappij EMI van een investeringsbedrijf Mubadala. Hiermee krijgt Sony negentig procent van de aandelen van EMI in handen.
15x COLUMN. Johan Boskamp: “Martinez kan nu maar beter het WK winnen”22/05 03u45 - Gazet van Antwerpen: Economie: Een voetbaldier pur sang, een kenner die niet verlegen is om ongezouten zijn mening te geven. Over alles, maar het liefst over voetbal. Daarom is Johan Boskamp de komende maanden voor ‘Gazet van Antwerpen’ uw en onze WK-analist. Om geen blad voor de mond te nemen. Nooit. “Dit slaat nergens op.” Dat is de boude mening van Boskamp over de niet-selectie van Radja Nainggolan en de uitleg die bondscoach Roberto Martinez er aan koppelde.
15x Biologische markt zorgt voor grote successen22/05 00u00 - Elsevier.nl: Van lelijk eendje naar high quality fonds? Een flinke prestatie. Wessanen, uit 1765 en daarmee een van de oudste bedrijven van Nederland, kreeg het voor elkaar. Het bedrijf kwakkelde lang, maar heeft zich de laatste jaren toegelegd op de productie en verkoop van louter biologisch en duurzaam voedsel. Dat is een kleine markt, maar wel … Continued The post Biologische markt zorgt voor grote successen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
14x Fans reageren vol onbegrip: “De Rode Duivels gaan Radja nog missen in Rusland”22/05 00u30 - Gazet van Antwerpen: Economie: De beslissing van bondscoach Roberto Martinez om Radja Nainggolan niet mee te pakken naar het WK in Rusland valt in slechte aarde bij de supporters. Ook de broer en de fans van ‘Il Ninja’ reageren vol onbegrip. “Dit is te belachelijk voor woorden.”
14x Bekijk hier alle sportuitslagen van het voorbije weekend22/05 00u00 - Gazet van Antwerpen: Economie: Wat heeft uw favoriete ploeg dit weekend gedaan? Ontdek alle sportuitslagen in onze digitale uitslagenbundel. Een boekje dat alle lezers van Gazet van Antwerpen gratis online kunnen raadplegen of via uw digitaal abonnement.
13x Belgische CEO's vrij positief over groei onderneming en land22/05 04u30 - Trends.be: Belgische CEO's zijn in het algemeen optimistisch over de groei van hun eigen onderneming en de groei in eigen land, maar hebben minder vertrouwen in de wereldwijde economische groei. Operationele risico's, cyberveiligheid, technologische disruptie en geopolitieke veranderingen vormen de vier grootste uitdagingen voor de bedrijfsleiders.
12x Belgische CEO's vrij positief over toekomst22/05 05u30 - VRT NWS: Economie: Belgische CEO's zijn in het algemeen optimistisch over de groei van hun eigen onderneming en de groei in eigen land, maar hebben minder vertrouwen in de wereldwijde economische groei. Operationele risico's, cyberveiligheid, technologische disruptie en geopolitieke veranderingen vormen de vier grootste uitdagingen voor de bedrijfsleiders. Dat blijkt uit de 'CEO Outlook' die dienstverlener KPMG uitvoerde bij meer 1.300 bedrijfsleiders wereldwijd en voor het eerst ook in ons land.
12x "Belgische CEO's optimistisch over de toekomst"22/05 04u45 - Het Laatste Nieuws: Economie: Belgische CEO's zijn in het algemeen optimistisch over de groei van hun eigen onderneming en de groei in eigen land, maar hebben minder vertrouwen...
11x Minder deelnemers werkonderbreking rijksambtenaren dan verwacht22/05 15u00 - Nu.nl Economie: Ongeveer tweehonderd medewerkers van de Belastingdienst, de FIOD en de douane hebben dinsdag tussen 10.30 en 12.00 uur een werkonderbreking gehouden in Arnhem. De opkomst was daarmee wat lager dan verwacht.

Statistieken

Artikels:
33470
Gelezen:
29663
Aantal lezers nu:
36


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven