maandag 20 januari 2020, week 04


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u00
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
20/01 16u30  Groot pakket aandelen NIBC verhandeld AMSTERDAM (AFN) - Een groot pakket aandelen NIBC is maandag verhandeld. Dat meldt persbureau Bloomberg. Het zou gaan om circa 0,5 procent van het aantal vrij verhandelbare effecten van de onderneming.
20/01 16u00  Europese beurzen overwegend iets omlaag AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden maandag overwegend licht in de min. Beleggers deden het rustig aan na de recente opmars. Verlaagde economische ramingen van het IMF drukten enigszins op het sentiment. Uit de Verenigde Staten komt weinig nieuws, daar zijn de beurzen gesloten vanwege Martin Luther King Day. Verder kijken beleggers uit naar de jaarcijferperiode die in het vervolg van deze week op gang komt.
20/01 15u30  Signify versimpelt bedrijfsstructuur EINDHOVEN (AFN/BLOOMBERG) - Verlichtingsbedrijf Signify heeft zijn bedrijfsstructuur versimpeld. De onderneming die eerder vier verschillende onderdelen kende, gaat door met een nieuwe bedrijfsindeling van drie divisies. De veranderingen zijn vanaf april van kracht.
20/01 15u30  RBC verlaagt advies voor ABN AMRO AMSTERDAM (AFN/RTR) - RBC heeft zijn beleggingsadvies voor ABN AMRO verlaagd van outperform naar sector perform. Ook het koersdoel gaat omlaag, van 20 euro naar 17 euro. De analisten zijn negatiever geworden over de vooruitzichten voor winstgevendheid.
20/01 14u45  Wall Street dicht om Martin Luther King Day NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York blijven maandag gesloten in verband met Martin Luther King Day. De rest van de week wordt op Wall Street wel gehandeld.
20/01 14u30  OESO-contactpunt bekijkt klacht over palmoliefinanciering ING AMSTERDAM (AFN) - Een klacht van milieuorganisaties over financieringen van ING in de palmoliesector wordt in behandeling genomen door het Nationaal Contactpunt OESO-richtlijnen (NCP). Dat is een instelling die kijkt of bedrijven zich houden aan de richtlijnen van de OESO, de organisatie van westerse industrielanden, over maatschappelijk verantwoord ondernemen.
20/01 14u15  IMF weer pessimistischer over wereldeconomie WASHINGTON (AFN) - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft zijn groeivoorspellingen voor de wereldeconomie weer verder verlaagd, ondanks de afgenomen handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China en vooruitgang in het brexitproces. Volgens de economen van het fonds is het beeld vooral in India sterk verslechterd.
20/01 13u00  Blik op positie ASML in handelsconflict China-VS AMSTERDAM (AFN) - Bij de publicatie van de jaarcijfers van ASML zal de aandacht woensdag vooral uitgaan naar de toelichting van topman Peter Wennink. Dit vanwege de ongevraagde rol die de chipmachinemaker heeft in het Chinees-Amerikaanse handelsconflict. De vraag is namelijk of ASML de geavanceerde chipmachines aan China mag verkopen.10 
20/01 12u45  FNV op de bres voor personeel facilitair bedrijf KLM UTRECHT (AFN) - Luchtvaartmaatschappij KLM is bij de nieuwe aanbesteding voor het facilitaire bedrijf vergeten eisen op te nemen over het overnemen van personeel. Dat stelt vakbond FNV, die KLM oproept daar alsnog afspraken over te maken.
20/01 12u00  Staat haalt ruim 2,2 miljard op DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heeft maandag ruim 2,2 miljard euro opgehaald met de heropening van twee kortlopende leningen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend.
20/01 12u00  Kleine koersuitslagen op rustige beurzen AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten maandag kleine koersuitslagen zien. Beleggers deden het rustig aan na de recente opmars. Ook zijn de belangrijke beurzen in New York gesloten vanwege Martin Luther King Day. Daarnaast werd uitgekeken naar de jaarcijferperiode die later deze week op gang komt.
20/01 11u15  ING maakt zijn beleggingsdienst goedkoper AMSTERDAM (AFN) - ING biedt vanaf maart zijn klanten een goedkopere beleggingsdienst aan. De bank brengt dan de beleggingen van zijn klanten onder een nieuw fonds, het zogeheten ING Select Fund. De kredietverlener verwacht daarmee kosten te besparen wat ook de klanten terug zullen zien in goedkopere dienstverlening.
20/01 11u00  Goldman verlaagt advies Wolters naar verkopen AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Goldman Sachs verlaagt zijn beleggingsadvies voor informatieleverancier Wolters Kluwer van neutral naar sell. Het koersdoel gaat naar 58,40 euro van 67 euro.10 
20/01 10u30  'Marel geeft winstwaarschuwing af' AMSTERDAM (AFN) - De fabrikant van vlees- en visverwerkende machines Marel is met een negatief handelsbericht gekomen. Dat concluderen kenners van ING. Naast een winstwaarschuwing was ook sprake van een tegenvallende omzetgroei, zo wordt geconcludeerd.
20/01 10u15  Handelsupdate doet beurswaarde Marel geen goed AMSTERDAM (AFN) - De IJslandse fabrikant van vlees- en visverwerkende machines Marel stond maandag bij de sterkste dalers op het Damrak. De in Amsterdam genoteerde onderneming werd door beleggers lager gezet na een handelsupdate. Daaruit kwamen onder meer lagere winstmarges naar voren.
Laatste update: vandaag om 16u30
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
20/01 16u00  De interim-CEO van de VRT heeft harde noten te kraken De Vlaamse regering dwingt Paul Lembrechts, de CEO van de VRT, op te stappen. Leo Hellemans neemt de functie tijdelijk over. Hij heeft niet alleen de moeilijke taak de rust aan de top van de openbare omroep te doen weerkeren. Hij moet ook de onderhandelingen met de Vlaamse regering over de nieuwe beheersovereenkomst voorbereiden. Hellemans moet zich buigen over zeker zes zware dossiers.14 
20/01 15u15  Dit is het netwerk van Karel Van Eetvelt Karel Van Eetvelt neemt altijd en overal een goedgevuld adressenboekje mee. Zijn netwerk overspant de bedrijfswereld, de politiek en de sport.13 
20/01 12u30  VRT-CEO Paul Lembrechts moet vertrekken, Leo Hellemans wordt interimbaas Paul Lembrechts, de CEO van de openbare omroep VRT, wordt opzijgeschoven. Dat maakte VRT en de Vlaamse regering maandag bekend. 'Het vertrouwen binnen de directie kon niet worden hersteld.'13 
20/01 11u45  VRT-CEO Paul Lembrechts moet vertrekken: 'Niet meer geloofwaardig om VRT te leiden' Paul Lembrechts, de CEO van de openbare omroep VRT, wordt opzijgeschoven. Dat maakte VRT en de Vlaamse regering maandag bekend. 'Het vertrouwen binnen de directie kon niet worden hersteld.'12 
20/01 11u45  Zinvol ondernemen: winst mag niet de enige drijfveer zijn Bedrijven vinden hun bestaansrecht niet langer enkel in winst en aandeelhouderswaarde. Ze moeten ook oog hebben voor de belangen van al wie en al wat betrokken is bij de bedrijfsvoering, van werknemers tot het klimaat. 'Bedrijven moeten oog hebben voor hun impact op mens, milieu en maatschappij.'12 
20/01 11u45  De voor- en nadelen van hefboomfondsen: 'Onze meerwaarde komt boven als andere beleggers pijn hebben' Een schuldhefboom kan het rendement van een fonds opkrikken. Maar wie erin wil beleggen, moet tegen een stootje kunnen. 'Als het slecht gaat, loop je het risico dat je gigantisch moet inboeten.'13 
20/01 11u30  VRT-CEO Paul Lembrechts moet vertrekken, Leo Hellemans volgt hem voorlopig op Paul Lembrechts, de CEO van de openbare omroep VRT, wordt opzijgeschoven. Dat maakte VRT en de Vlaamse regering maandag bekend. 'Het vertrouwen binnen de directie kon niet worden hersteld.'11 
20/01 11u00  VRT-CEO Paul Lembrechts moet vertrekken Paul Lembrechts, de CEO van de openbare omroep VRT, wordt opzijgeschoven. Dat heeft de Vlaamse regering beslist, zo schrijft De Tijd maandag.12 
19/01 11u30  Waarom vlees een luxeproduct wordt Gezondheidsoverwegingen en de klimaatverandering doen almaar meer mensen besluiten minder of geen vlees te eten. Vooral in Europa en de Verenigde Staten is die trend duidelijk. De opkomende economieën volgen.
19/01 11u30  Siham Rahmuni (CEO Quares): 'Ik hoef niet meer ver te gaan om rust te vinden' Siham Rahmuni, CEO van vastgoedmakelaar en -beheerder Quares, probeert vooral de natuur op te zoeken als ze niet aan het werk is.
18/01 11u45  Lieven Scheire over het verdienmodel achter uw DNA: 'We leven in de cowboytijd' Verdient u binnenkort grof geld in ruil voor uw DNA? Lieven Scheire vlooit het uit in een zaalshow en een boek. 'We zullen pas over twintig jaar weten wat we nu hadden moeten reguleren.'
17/01 22u30  Boeing ontdekt nieuwe softwarefout in 737 MAX De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft een nieuwe softwarefout ontdekt in de 737 MAX. Daardoor duurt het mogelijk nog langer voordat het toestel weer de lucht in mag.
17/01 17u15  Green Deal is goed voor slechts een derde van de investeringsbehoefte De Commissie heeft haar financiële plannen voor de Green Deal gelanceerd. Die houden het midden tussen ambitieus, inventief, creatief en ruimschoots onvoldoende om het continent werkelijk te verduurzamen.
17/01 15u15  Econoom Thomas Philippon: 'De Amerikanen hebben de vrije markt opgegeven' Geregisseerd door een handjevol machtige bedrijven, zijn de Verenigde Staten niet langer het land van de vrije markt. Die eer verdient Europa nu, stelt de Franse econoom Thomas Philippon. De Amerikaanse consument is de grote verliezer, de Europese consument de grote winnaar.
17/01 15u00  Kijk uit voor krotvastgoed: de grens tussen een opgesmukt dossier en verboden misleiding is soms dun Vlaamse investeerders hebben op basis van brochures appartementen gekocht in Duitsland. Die bleken een miskoop te zijn. Maar een aankoopcontract van vastgoed terugschroeven is geen sinecure.
Laatste update: vandaag om 16u00
Lees meer van Trends.be >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
20/01 16u30  Groot pakket aandelen NIBC verhandeld AMSTERDAM (AFN) - Een groot pakket aandelen NIBC is maandag verhandeld. Dat meldt persbureau Bloomberg. Het zou gaan om circa 0,5 procent van het aantal vrij verhandelbare effecten van de onderneming.
20/01 16u00  Europese beurzen overwegend iets omlaag AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden maandag overwegend licht in de min. Beleggers deden het rustig aan na de recente opmars. Verlaagde economische ramingen van het IMF drukten enigszins op het sentiment. Uit de Verenigde Staten komt weinig nieuws, daar zijn de beurzen gesloten vanwege Martin Luther King Day. Verder kijken beleggers uit naar de jaarcijferperiode die in het vervolg van deze week op gang komt.
20/01 15u30  Signify versimpelt bedrijfsstructuur EINDHOVEN (AFN/BLOOMBERG) - Verlichtingsbedrijf Signify heeft zijn bedrijfsstructuur versimpeld. De onderneming die eerder vier verschillende onderdelen kende, gaat door met een nieuwe bedrijfsindeling van drie divisies. De veranderingen zijn vanaf april van kracht.
20/01 15u30  RBC verlaagt advies voor ABN AMRO AMSTERDAM (AFN/RTR) - RBC heeft zijn beleggingsadvies voor ABN AMRO verlaagd van outperform naar sector perform. Ook het koersdoel gaat omlaag, van 20 euro naar 17 euro. De analisten zijn negatiever geworden over de vooruitzichten voor winstgevendheid.
20/01 14u45  Wall Street dicht om Martin Luther King Day NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York blijven maandag gesloten in verband met Martin Luther King Day. De rest van de week wordt op Wall Street wel gehandeld.
20/01 14u30  OESO-contactpunt bekijkt klacht over palmoliefinanciering ING AMSTERDAM (AFN) - Een klacht van milieuorganisaties over financieringen van ING in de palmoliesector wordt in behandeling genomen door het Nationaal Contactpunt OESO-richtlijnen (NCP). Dat is een instelling die kijkt of bedrijven zich houden aan de richtlijnen van de OESO, de organisatie van westerse industrielanden, over maatschappelijk verantwoord ondernemen.
20/01 14u15  IMF weer pessimistischer over wereldeconomie WASHINGTON (AFN) - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft zijn groeivoorspellingen voor de wereldeconomie weer verder verlaagd, ondanks de afgenomen handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China en vooruitgang in het brexitproces. Volgens de economen van het fonds is het beeld vooral in India sterk verslechterd.
20/01 12u45  Blik op positie ASML in handelsconflict China-VS AMSTERDAM (AFN) - Bij de publicatie van de jaarcijfers van ASML zal de aandacht woensdag vooral uitgaan naar de toelichting van topman Peter Wennink. Dit vanwege de ongevraagde rol die de chipmachinemaker heeft in het Chinees-Amerikaanse handelsconflict. De vraag is namelijk of ASML de geavanceerde chipmachines aan China mag verkopen.
20/01 12u45  FNV op de bres voor personeel facilitair bedrijf KLM UTRECHT (AFN) - Luchtvaartmaatschappij KLM is bij de nieuwe aanbesteding voor het facilitaire bedrijf vergeten eisen op te nemen over het overnemen van personeel. Dat stelt vakbond FNV, die KLM oproept daar alsnog afspraken over te maken.
20/01 12u00  Staat haalt ruim 2,2 miljard op DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heeft maandag ruim 2,2 miljard euro opgehaald met de heropening van twee kortlopende leningen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend.
20/01 12u00  Kleine koersuitslagen op rustige beurzen AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten maandag kleine koersuitslagen zien. Beleggers deden het rustig aan na de recente opmars. Ook zijn de belangrijke beurzen in New York gesloten vanwege Martin Luther King Day. Daarnaast werd uitgekeken naar de jaarcijferperiode die later deze week op gang komt.
20/01 11u15  ING maakt zijn beleggingsdienst goedkoper AMSTERDAM (AFN) - ING biedt vanaf maart zijn klanten een goedkopere beleggingsdienst aan. De bank brengt dan de beleggingen van zijn klanten onder een nieuw fonds, het zogeheten ING Select Fund. De kredietverlener verwacht daarmee kosten te besparen wat ook de klanten terug zullen zien in goedkopere dienstverlening.
20/01 11u00  Goldman verlaagt advies Wolters naar verkopen AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Goldman Sachs verlaagt zijn beleggingsadvies voor informatieleverancier Wolters Kluwer van neutral naar sell. Het koersdoel gaat naar 58,40 euro van 67 euro.
20/01 10u45  'Marel geeft winstwaarschuwing af' AMSTERDAM (AFN) - De fabrikant van vlees- en visverwerkende machines Marel is met een negatief handelsbericht gekomen. Dat concluderen kenners van ING. Naast een winstwaarschuwing was ook sprake van een tegenvallende omzetgroei, zo wordt geconcludeerd.
20/01 10u15  Handelsupdate doet beurswaarde Marel geen goed AMSTERDAM (AFN) - De IJslandse fabrikant van vlees- en visverwerkende machines Marel stond maandag bij de sterkste dalers op het Damrak. De in Amsterdam genoteerde onderneming werd door beleggers lager gezet na een handelsupdate. Daaruit kwamen onder meer lagere winstmarges naar voren.
Laatste update: vandaag om 16u30
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
20/01 10u30  Duurste verkoop ooit: Financietoren in Brussel verkocht voor 1,2 miljard euro Lees meer >
20/01 08u30  Picanol start op na cyberaanval: "Kan nog een hele tijd duren voor we volledig operationeel zijn" Bij weefmachineproducent Picanol, in Ieper, wordt vandaag voorzichtig de productie opgestart. Nadat het beursgenoteerde bedrijf een week heeft stilgelegen door een cyberaanval, worden de computersystemen nu met de nodige omzichtigheid weer aangeschakeld, zodat de werknemers weer aan de slag kunnen gaan. ?Wij houden er rekening mee dat het nog een hele tijd kan duren voor we weer volledig operationeel zullen zijn?, zegt woordvoerder Frederic Dryhoel.
20/01 06u15  Oxfam trekt aan alarmbel: "Vrouwen voeren driekwart van onbetaalde zorgtaken uit" Vrouwen en meisjes besteden wereldwijd 12,5 miljard uur per dag aan onbetaald zorgwerk. Dat stelt Oxfam in een nieuw rapport in de aanloop naar het Wereld Economisch Forum in het Zwitserse Davos. De tijd die vrouwen aan die zorgtaken besteden, gaat ten koste van opleiding, een echte job of politieke participatie.10 
20/01 02u45  Oxfam klaagt onzichtbaar zorgwerk door vrouwen aan Vrouwen en meisjes besteden wereldwijd 12,5 miljard uur per dag aan onbetaald zorgwerk. Dat stelt Oxfam in een nieuw rapport in de aanloop naar het Wereld Economisch Forum in het Zwitserse Davos. 'Deze 'verborgen motor' van de wereldeconomie houdt gezinnen, samenlevingen en bedrijven draaiende en vertegenwoordigt een onzichtbare bijdrage aan de wereldeconomie van ten minste 10,8 biljoen dollar per jaar', zegt de organisatie die zich wereldwijd inzet voor armoedebestrijding.25 
19/01 00u00  De markt Herbekijk hier 'De markt' van zaterdag 18 januari.
18/01 12u45  Minstens 1.500 euro pensioen: wie krijgt dat vandaag al? En hoe willen partijen dat betalen? Een pensioen van minstens 1.500 euro per maand voor iedereen die lang genoeg werkt: dat idee heeft sinds de verkiezingen haast mythische politieke proporties aangenomen. Welke partijen hebben dat in hun programma staan? Hoe willen ze dat betalen? En zijn er veel mensen die nu al recht hebben op zo'n pensioen? We zochten het voor u uit.
17/01 20u15  Dreamland laat laagsteprijsgarantie los: "We willen economisch en ecologisch duurzaam zijn" Dreamland, de speelgoedketen van de Colruyt Group, heeft de voorbije maanden zijn laagsteprijsgarantie laten varen. De prijzen volgen van internationale onlinespelers die niet dezelfde service bieden, bleek niet altijd meer houdbaar.
17/01 16u45  Productie Picanol zal vanaf maandag geleidelijk aan opnieuw opstarten De Ieperse producent van weefmachines Picanol gaat vanaf maandagmorgen opnieuw 'voorzichtig' beginnen produceren. Dat laat het bedrijf weten in een persbericht. De productie lag deze week volledig plat na een cyberaanval. Het is voorlopig nog niet duidelijk wanneer de productie van Picanol weer volop zal kunnen draaien.
17/01 12u15  Er is meer in een mensenleven dan koopkracht: een onthaaste economie voor een beter leven Wat is de gewenste economie voor de toekomst? Volgens Dirk Holemans van denktank Oikos zal die sterk moeten verschillen van de huidige om een ecologische catastrofe af te wenden. Maar hij ziet ook opportuniteiten voor een beter leven. 'Veel mensen voelen zich aangetrokken tot een onthaast leven.'
17/01 09u45  "Na jaar begon onze papegaai Coco te blaffen, maar praten deed hij niet": hoe zit het eigenlijk met garantie op dieren? 30 jaar geleden kocht Hilde een papegaai, Coco. Het was liefde op het eerste gezicht, en daar zaten de mooie groene veren van Coco zeker voor iets tussen. De verkoper beloofde dat Coco na een jaar zeker zou praten en noteerde dat zelfs op een briefje, als een soort garantiebewijs. Maar Coco sprak niet na een jaar en Hilde kreeg van de verkoper te horen dat ze Coco te weinig aandacht had gegeven. Het zelfgeschreven garantiebewijs lachte hij weg. Maar hoe zit dat eigenlijk met de garantie als u een dier aankoopt? 'De inspecteur' op Radio 2 zocht het uit.
17/01 08u30  "Na een jaar begon onze papegaai Coco te blaffen, maar praten deed hij niet": hoe zit het eigenlijk met garantie op dieren? 30 jaar geleden kocht Hilde een papegaai, Coco. Het was liefde op het eerste gezicht, en daar zaten de mooie groene veren van Coco zeker voor iets tussen. De verkoper beloofde dat Coco na een jaar zeker zou praten en noteerde dat zelfs op een briefje, als een soort garantiebewijs. Maar Coco sprak niet na een jaar en Hilde kreeg van de verkoper te horen dat ze Coco te weinig aandacht had gegeven. Het zelfgeschreven garantiebewijs lachte hij weg. Maar hoe zit dat eigenlijk met de garantie als u een dier aankoopt? 'De inspecteur' op Radio 2 zocht het uit.
17/01 06u15  Van verdeeld naar gedeeld leiderschap bij Anderlecht: welke rollen kunnen verschillende leidersfiguren opnemen? Professor Leiderschap Jesse Segers schrijft een brief aan de kersverse CEO van voetbalclub Anderlecht. Hoe kan Karel Van Eetvelt bekomen dat de verschillende leidersfiguren binnen de club elkaar versterken en niet in de weg lopen?
16/01 21u30  Een van de grootste diamanten ooit wordt in ons land geslepen, maar hoe gaat dat? "Fouten kan je je niet permitteren" De Sewelo, de op een na grootste diamant ter wereld die vorig jaar werd opgehaald uit een mijn in Botswana, is onderweg naar Antwerpen om verwerkt te worden in Louis Vuitton-juwelen. 'De expertise om een dergelijk grote steen te bewerken is vooral in Antwerpen te vinden', zegt Paul Van der Steen van het Wetenschappelijk en Technisch Onderzoekscentrum voor Diamant in 'De wereld vandaag'.
16/01 16u00  Kamer in het rusthuis? "Dat is dan (gemiddeld) 59 euro per dag a.u.b." Bekijk hier hoeveel het in uw gemeente kost Wie in een woonzorgcentrum verblijft, betaalde daar vorig jaar gemiddeld 59,05 euro per dag voor, omgerekend bijna 1.800 euro per maand. 'Maar dat is een gemiddelde', nuanceert Joris Moonens van het Agentschap Zorg en Gezondheid. '6 op de 10 woonzorgcentra zijn goedkoper dan dat gemiddelde. Dat betekent dat er een kleine groep van woonzorgcentra is die beduidend duurder is en de gemiddelde dagprijs omhoog drijft.' Hoeveel de gemiddelde dagprijs in uw gemeente is, kan u nagaan in de onderstaande kaart.
16/01 14u00  Niet zozeer ouderen, maar vooral jongeren moeten meer aan het werk Lees meer >
Laatste update: vandaag om 10u30
Lees meer van VRT NWS: Economie >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
20/01 00u00  Colauto brengt glamour terug, Williamson dweilt met de kraan open Hij heeft niet alleen zijn naam mee voor een warenhuisdirecteur die zich in het luxere segment profileert. Bijenkorf-topman Giovanni Colauto weet ook van wanten. Voor het vijfde jaar op rij is de omzet gestegen.20 
19/01 22u00  Afvaltycoon begon als voddenman met bakfiets De opa van de huidige topman haalde nog vodden op met zijn bakfiets. Nu is Kras Recycling een van de grootste afvalbedrijven van Nederland. De basis is en blijft Volendams, en Kras is dus ook de naamgever van het stadion van de lokale FC.
18/01 11u45  Beijing is nog steeds duizelig van de klap die Trump uitdeelde aan China Vechten terwijl je elkaar omhelst. En slaan, maar niet hard genoeg om onherstelbare schade aan te richten. Dat zijn de steekwoorden in Beijing voor de omgang met de Verenigde Staten na de ondertekening van het handelsakkoord van woensdag.
18/01 05u15  Handelsakkoord is vooral een pas op de plaats tussen VS en China Vechten terwijl je elkaar omhelst. En slaan, maar niet hard genoeg om onherstelbare schade aan te richten. Dat zijn de steekwoorden in Beijing voor de omgang met de Verenigde Staten na de ondertekening van het handelsakkoord van woensdag.
17/01 22u15  Wat zijn de gevolgen als Schiphol met 100.000 vluchten per jaar zou krimpen? Het is een schrikbeeld voor de luchtvaartsector en het bedrijfsleven: een rem op Schiphol. Maar wat gebeurt er als het aantal vluchten op de nationale luchthaven met 100 duizend zou afnemen? Het kabinet wil het antwoord op die vraag niet geven. De Volkskrant pakt de handschoen op.
17/01 21u00  Na eeuw landen zonder handen is piloot nu ook (bijna) overbodig bij het opstijgen Op de automaat landen konden vliegtuigen al, nu is er ook geen piloot meer nodig om een toestel van de grond te krijgen. Airbus heeft met succes een proef gedaan, waarbij voor het eerst een commercieel passagiersvliegtuig – een A350 1000 – louter op visuele waarneming opsteeg.
17/01 21u00  Uysal stevig in het zadel, van Trikt met verlof gestuurd In de eurozone klinkt boegeroep bij renteverlagingen. Maar in Turkije gaan juichkreten op. Een jaar geleden was de rente daar nog 24 procent. President Erdogan stuurde de president van de centrale bank daarop de laan uit en benoemde Murat Uysal tot diens opvolger. Hij kreeg de opdracht de rente te verlagen. Dat heeft hij met gezwinde spoed gedaan, want het politieke en monetaire beleid zijn in dit land nu een pot nat.
17/01 19u15  Het mag dan goed gaan met kwantiteit van werk, de kwaliteit staat juist onder druk Voor het eerst meer dan 9 miljoen werkenden, kopte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) deze week. Door de groei van de werkgelegenheid in de afgelopen maanden, springt Nederland het nieuwe decennium in met een recordaantal mensen met werk. Hoera?
17/01 00u00  Hoe regel ik zelf mijn pensioen optimaal? Ik heb een werkgever zonder pen­sioenregeling. Hoe kan ik zelf het beste voor mijn oude dag zorgen? En is mijn leeftijd belangrijk? Ik ben 57 jaar.
16/01 22u00  Is Invest-NL niet op voorhand overbodig? Het is wachten op een eerste beleggingsfonds voor klimaatontkenners. Nu de allergrootste en machtigste vermogensbeheerder Blackrock (7.000 miljard euro) een groene draai heeft gemaakt, is duurzaam beleggen mainstream geworden.
16/01 21u00  Wie nu al treurt om lege winkelstraten, kan zijn hart vasthouden: Amazon komt eraan Amazon gaat het aanbod van producten in zijn nu praktisch lege Nederlandse webwinkel uitbreiden. Dat blijft niet zonder gevolgen, waarschuwen marktonderzoekers. We moeten ons schrap zetten voor nóg legere winkelstraten.
15/01 22u00  Wordt Tata versus Tata nu een PR-gevecht? Het afgegrendelde bedrijfsterrein van de staalfabriek in IJmuiden doet tegenwoordig veel denken aan het Gallisch dorpje dat omringd door Romeinse legerkampen dankzij de toverdrank dapper weerstand kan bieden aan de Romeinen.
15/01 19u15  Remkes werpt nieuwe barrière op voor opening Lelystad Airport Het lijkt Cora van Nieuwenhuizen niet gegeven Lelystad Airport te openen. Drie keer al moest haar ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de opening van het vakantievliegveld uitstellen. Door het stikstofadvies van de commissie-Remkes is een vierde vertraging niet uitgesloten.
15/01 18u00  In de Nederlandse bossen groeien 60 woningen per dag Hout maakt een opmars als bouwmateriaal voor nieuwe huizen, hotels en kantoren. Je kunt er snel mee werken, en het zorgt ook nog eens voor minder uitstoot van CO2, zeggen experts.
15/01 17u00  WRR in advies aan regering: geen uitkeringen, maar baan voor iedereen als vangnet Niet een uitkering, maar een basisbaan zou het vangnet van de verzorgingsstaat moeten worden. Dat schrijft de Wetenschappelijke Raad voor Regeringsbeleid (WRR) in een advies aan de overheid. Werk is te belangrijk voor de samenleving om mensen onnodig langdurig aan de kant te houden.
Laatste update: vandaag om 0u00
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
20/01 17u00  Mechelen draagt straatnaam op aan eerste vrouwelijke schepen Het stadsbestuur van Mechelen heeft beslist om de straatnaam voor een nieuwe verkaveling op te dragen aan Gabriella Tambuyser (1886-1983). Zij was de eerste vrouwelijke schepen in de geschiedenis van de stad.
20/01 17u00  Floyd ‘Money’ Mayweather viert verjaardag in Antwerpen met unieke show: basketten tegen de Giants, workout met Delfine Persoon Op vrijdag 28 februari 2020 strijkt het Amerikaans boksfenomeen Floyd “Money” Mayweather met zijn team neer in België. De ongeslagen topbokser (50-0) komt in primeur naar de Lotto Arena om er zijn ‘Legendary Icon Tour’ op gang te schieten. Samen met zijn vrienden mikt hij voor de gelegenheid enkel raak in de basketbalring. Het belooft dan ook een niet te missen show te worden én is voorlopig ook zijn enige passage op het Europese vasteland.
20/01 17u00  Bart De Wever vindt Joodse karikaturen tijdens Aalst Carnaval “lomp” N-VA-voorzitter Bart De Wever vindt de poppen met Joodse karikaturen die vorig jaar op Aalst Carnaval zijn getoond “lomp, punt andere lijn.” Dat heeft hij gezegd tijdens een boekvoorstelling van partijgenoot André Gantman. Door de hele affaire werd Aalst carnaval geschrapt als cultureel erfgoed van Unesco.
20/01 16u45  Huisarts op proces over dood Tine Nys: “"Ik wist niet dat de euthanasie die dag zou gebeuren” “Ik dacht dat het briefje met mijn advies nodig was voor een administratieve aanvraag bij de euthanasiecommissie. Ik wist niet dat de euthanasie die dag zou gebeuren.” Dat verklaarde de huisarts van Tine Nys maandagnamiddag voor het Gentse hof van assisen. “Die commissie zit er voor spek en bonen bij.”
20/01 16u45  Buiten de lijntjes: alle ogen op je eyeliner Goed nieuws voor wie behoorlijk onhandig is met eyeliner: uitschieters zijn deze lente niet zo erg. Kronkelende lijnen of grafische strepen - lees: iets vastere hand nodig - zijn volgens grote modehuizen meer dan ooit in de mode.
20/01 16u30  Monte Carlo trekt nieuw rallyseizoen op gang Met de shakedown van de Monte Carlo gaat woensdagnamiddag om 16 uur een nieuw seizoen van het WK rally van start. In vergelijking met vorig jaar zijn nogal wat rijders naar een ander team overgestapt.
20/01 16u15  “Trots dat ik dit stuk Schotens erfgoed mag restaureren” Op 3 februari start de bouw van tien nieuwe appartementen schuin achter het statige Hofke van Meeùs. “Maar aan het eeuwenoud kasteeltje zelf raken we niet. Dat gaan we in een latere fase volledig en in al zijn glorie restaureren”, belooft eigenaar-projectontwikkelaar Luc Van De Wiel.
20/01 16u15  Vrachtwagen lekt mazout op Herentalsesteenweg in Olen Op de Herentalsesteenweg in Olen was maandagmiddag hinder door een ongeval met een vrachtwagen. De trucker raakte bij het afdraaien een van de betonnen blokken in de berm. Dit veroorzaakte een scheur in de mazouttank waardoor er een deel van het goedje op de openbare weg lekte. De brandweer rukte uit om alles schoon te maken. (mph)
20/01 16u15  Werkzoekenden helpen horeca uit de nood: “Helft cursisten kan al aan de slag” In de horeca in de regio Mechelen waren er vorig jaar 103 vacatures voor hulpkok, veel meer dan er kandidaten waren. Een nieuwe intensieve opleiding helpt de sector alvast een beetje uit de nood. Van de tien cursisten kan de helft meteen aan de slag. De Mechelse Fatima El Ouali (32) en Nisreen Inbahim (37) uit Lier zijn twee afgestudeerden die hun droom hopen waar te maken.
20/01 16u15  Huisarts op proces over dood Tine Nys: “Ik dacht dat mijn advies voor aanvraag bij euthanasiecommissie was” “Ik dacht dat het briefje met mijn advies nodig was voor een administratieve aanvraag bij de euthanasiecommissie. Ik wist niet dat de euthanasie die dag zou gebeuren.” Dat verklaarde de huisarts van Tine Nys maandagnamiddag voor het Gentse hof van assisen. “Die commissie zit er voor spek en bonen bij.”
20/01 16u00  Outfit Factory breidt uit: “Stijlvolle werkkledij en beschermingsmiddelen voor de hele Antwerpse regio” Outfit Factory in Borsbeek verhuisde van de Herentalsebaan naar de Frans Beirenslaan (R11). Met een ruimer aanbod wil het filiaal nog sterker staan in modieuze werkkleding voor de Antwerpse bedrijven.
20/01 16u00  Man voert klusje uit en vervalst factuur Lucien C. stond in Mechelen voor de strafrechter omdat hij een valse factuur had gemaakt. Dat gebeurde nadat de Lierenaar een klusje was gaan uitvoeren bij kennissen.
20/01 16u00  Acht maanden cel voor drankdieven De Mechelse correctionele rechtbank heeft twee Roemenen veroordeeld tot elk acht maanden cel en een boete van 800 euro voor hun betrokkenheid bij een winkeldiefstal in de AD Delhaize in Willebroek.
20/01 16u00  Vier kinderen van Antwerpse IS-weduwes op weg naar België Op de luchthaven van Zaventem worden opnieuw vier kinderen van Belgische Syriëstrijders verwacht. Het gaat om twee jongens van zeven jaar, en twee jongens van vijf jaar. Hun Antwerpse moeders blijven voorlopig met nog twee andere kinderen opgesloten in de Turkse gevangenis.
20/01 16u00  Onderhoudswerken zorgen voor metershoge fontein in centrum van Herentals De Schoolstraat in het centrum van Herentals werd maandagmiddag opgeschrikt door een waar spektakelstuk. Bij onderhoudswerkzaamheden aan een ondergrondse hydrantenaansluiting sloeg een stop los met een waterfontein van enkele meters hoog tot gevolg.
Laatste update: vandaag om 17u00
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
20/01 17u00  Meer dan duizend EU-firma's openen kantoor in het Verenigd Koninkrijk na de brexit Meer dan duizend financiële bedrijven uit de Europese Unie willen na de brexit voor het eerst een kantoor openen in het Verenigd Koninkrijk. Dat...
20/01 16u45  Zoveel verdien ik: "Camionette van 350 euro per maand is serieuze hap uit budget” Eigenlijk is hij liefst zo weinig mogelijk met geldzaken bezig, maar nu Maarten Verbeiren (36) zijn eigen zaak als boomverzorger is gestart, moet...
20/01 16u30  Zoveel verdien ik: "Camionette van 350 euro per maand is serieuze hap uit budget" Eigenlijk is hij liefst zo weinig mogelijk met geldzaken bezig, maar nu Maarten Verbeiren (36) zijn eigen zaak als boomverzorger is gestart, moet...
20/01 14u15  IMF weer pessimistischer over wereldeconomie Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft zijn groeivoorspellingen voor de wereldeconomie weer verder verlaagd, ondanks de afgenomen...
20/01 10u45  Deliveroo dreigt met vertrek uit België De CEO van Deliveroo België, dreigt met een vertrek van het bedrijf mocht het veroordeeld worden voor het statuut van zijn koeriers. Dat meldt Le...
20/01 09u45  Zuid-Koreanen kopen Brusselse Financietoren voor 1,2 miljard euro De ambtenaren van de FOD Financiën hebben een nieuwe huisbaas. De Zuid-Koreaanse investeerder Meritz Securities en de Londense vastgoedinvesteerder...
20/01 09u00  Zo verjaag je die winterdip Heb je ’s ochtends de grootste moeite om jezelf uit bed te sleuren en voel je je de rest van de dag futloos? Is je humeur bovendien ver beneden het...10 
20/01 08u45  Last van een winterdip op je werk? Dit zijn de remedies Heb je ’s ochtends de grootste moeite om jezelf uit bed te sleuren en voel je je de rest van de dag futloos? Is je humeur bovendien ver beneden het...11 
18/01 17u30  Staking Parijse metro vanaf maandag tijdlang opgeschort: “Maar dit is niet het einde” De metrobestuurders in Parijs hebben beslist om de staking tegen de pensioenhervorming vanaf maandag een tijdlang op te schorten. Dat meldt de...
18/01 09u15  EuroMillions, Lotto of toch Win for Life? Wiskundeprof berekent bij welke loterij je meeste kans maakt op winst Winnen met Lotto, EuroMillions, Subito of Win for Life is de droom van velen, dus spelen we massaal. Want hoe onzeker ons bestaan ook is, tweemaal...
18/01 08u30  Verkoop dure benzine explodeert, maar dat is vaak zonde van je geld: zo check je welke benzine jij best tankt Sinds de invoering van de nieuwe benzine E10 kiezen steeds meer mensen voor duurdere ‘premium’ brandstoffen. Autobezitters zijn bang dat de...
18/01 07u15  De grote wasmiddelentest: “Wie toch merkproduct verkiest, betaalt tientallen euro’s meer voor een slechter resultaat” Wil je vlekken van koffie, rode wijn, babyvoeding, tomatenpuree, vet en andere stoffen verwijderen met één wasbeurt op 40 graden, dan kan je maar...
18/01 05u00  Blauwdruk voor fiscale revolutie klaar Op een moment dat de regeringsvorming nog altijd in het slop zit, stelt de Hoge Raad van Financiën de politiek zes modellen voor een hervorming van...
17/01 17u45  Dreamland laat laagsteprijsgarantie varen Dreamland, de speelgoedketen van de Colruyt Group, heeft de voorbije maanden zijn laagsteprijsgarantie laten varen. De prijzen volgen van...
17/01 16u45  Picanol hervat maandag (deels) productie Weefmachinefabrikant Picanol in Ieper zal maandag gedeeltelijk heropstarten. Het is wel nog niet duidelijk wanneer de productie weer volop zal...
Laatste update: vandaag om 17u00
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
20/01 15u30  IMF opnieuw pessimistischer over groei van wereldeconomie in 2020 Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) verwacht dat de wereldeconomie zal groeien in 2020, maar minder hard dan eerder verwacht. De wereldeconomie groeit minder snel dan eerder gedacht vanwege voortdurende handelsspanningen en oplopende spanningen in het Midden-Oosten.
20/01 14u45  Bedrijf achter Duitse zonneauto gered met crowdfundingcampagne De Duitse start-up Sono Motors, een bedrijf dat een zonneauto op de markt wil brengen, heeft met een crowdfundingcampagne voldoende geld opgehaald om de activiteiten voort te zetten.
20/01 14u30  Vliegtuigmaker Airbus zet handelsplatform voor ticketderivaten op Vliegtuigmaker Airbus gaat een handelsplatform voor vliegtickets opzetten zodat luchtvaartmaatschappijen meer zekerheid hebben over hun inkomsten. Die hangen namelijk af van vliegticketprijzen, die sterk fluctueren.11 
20/01 13u15  Apple-CEO Tim Cook ziet wereldwijde belastingaanpassingen als onvermijdelijk Het is logisch dat er iets aan het huidige belastingssysteem moet veranderen en dat er een wereldwijde aanpak moet komen. Dat zei Apple-CEO Tim Cook maandag tijdens een evenement in Ierland. Het is een opvallende uitspraak, omdat met een hervorming ook het techbedrijf te maken krijgt met hogere belastingen.13 
20/01 12u00  'Nederlandse bedrijven betrokken bij mensenrechtenschendingen Angola' Baggerbedrijf Van Oord, ING Bank en kredietverzekeraar Atradius waren betrokken bij een project waarbij duizenden families in Angola uit hun huizen zijn verdreven, meldt Trouw.
20/01 11u00  Vliegtuigmaker Airbus zet handelsplatform voor tickets op Vliegtuigmaker Airbus gaat een handelsplatform voor vliegtickets opzetten zodat luchtvaartmaatschappijen meer zekerheid hebben over hun inkomsten.11 
20/01 10u45  Franse minister: Langdurige staking heeft 'beperkte impact' op economie De stakingsgolf in Frankrijk die nu al 46 dagen aanhoudt, heeft volgens de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire een 'beperkte impact' op de Franse economie. Door de werkonderbrekingen groeide de economie in één kwartaal 0,1 procentpunt minder, stelt Le Maire maandag.
20/01 10u30  'Duitse scheepsbouwer stapt naar rechter vanwege miljardenorder Damen' De Duitse scheepsbouwer German Naval Yards (GNY) stapt naar de rechter vanwege een miljardenorder voor de bouw van nieuwe marinefregatten, schrijft de Duitse zakenkrant Handelsblatt maandag. Het contract voor de bouw van fregatten ging vorige week naar de Nederlandse scheepsbouwer Damen, maar GNY wil dat de rechter het contract ongeldig verklaart.
20/01 09u00  Europeanen hebben minder moeite met betalen van nutsvoorzieningen Het deel van de Europese huishoudens dat problemen heeft met het betalen van de nutsvoorzieningen neemt af, schrijft het Europese statistiekbureau Eurostat maandag. Onder nutsvoorzieningen vallen zaken als gas, water en licht. In 2018 kon 7 procent van de Europese huishoudens de rekening voor nutsvoorzieningen niet betalen. In 2013 was dat nog 10 procent.
20/01 08u00  IEA: Olie- en gasbedrijven doen te weinig om uitstoot te verminderen Olie- en gasbedrijven moeten meer geld investeren in duurzame energiebronnen, schrijft het Internationaal Energieagentschap (IEA). Doen ze dit niet, dan lopen ze onder meer het risico om op de lange termijn winsten mis te lopen en door de maatschappij niet langer geaccepteerd te worden, aldus het energieagentschap.
20/01 07u15  Oxfam: Tweeduizend rijksten bezitten samen meer dan 4,6 miljard armsten Het verschil tussen rijk en arm neemt wereldwijd toe, schrijft Oxfam Novib in haar jaarlijkse rapport over economische ongelijkheid in de wereld. De organisatie schrijft dit ieder jaar voor de start van het World Economic Forum (WEF) in Davos, een plek waar wereldleiders, CEO's, en internationale politici jaarlijks samenkomen om wereldzaken te bespreken.12 
19/01 09u30  Waarom is spaargeld voor banken zo duur? Als eerste grootbank heeft ABN AMRO de spaarrente verlaagd naar 0 procent. De reden? Spaargeld is duur voor de bank en eigenlijk kunnen ze er weinig mee.
18/01 17u15  Olie-uitvoer van Libië meer dan gehalveerd na bevel van generaal Haftar De olie-export van Libië is meer dan gehalveerd na een bevel van de Libische generaal Khalifa Haftar om enkele belangrijke havens af te sluiten. Hierdoor kan Libië 800.000 vaten olie per dag minder uitvoeren dan normaal, schrijft het staatsoliebedrijf National Oil Corp (NOC) zaterdag. Dat is meer dan de helft van wat het land normaal uitvoert: vorige week exporteerde het land ongeveer 1,3 miljoen vaten olie.
18/01 14u45  'Wijkwinkelcentra blijven goed presteren ondanks opkomst online shoppen' Ondanks de opkomst van online winkelen gaat het goed met wijkwinkelcentra. Dat schrijft vastgoedadviseur Colliers zaterdag in een analyse over wijkwinkelcentra tussen 2004 en 2019. Meer dan 80 procent van de onderzochte centra trekt voldoende klandizie. Bij slechts 34 winkelcentra staan er veel winkels langdurig leeg.
18/01 13u15  IMF-hoofd: Wereldeconomie loopt risico op jarendertigcrisis De huidige wereldeconomie loopt het risico om terug te vallen in de 'Great Depression' van de jaren dertig, de grootste economische depressie van de jaren dertig. Dat heeft het hoofd van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Kristalina Georgieva, vrijdag gezegd op een bijeenkomst bij de Peterson Institute of International Economics (PIIE) in de Amerikaanse hoofdstad Washington.
Laatste update: vandaag om 15u30
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
19/01 00u00  Waarom wil de Europese Unie een grensbelasting op CO2? De Europese Unie wil een grensbelasting op CO2. Dit opvallende plan stond in de Europese Green Deal van Frans Timmermans. Wat houdt zo’n maatregel in, wat zijn de voor- en nadelen en hoe gaat de klimaatsceptische Amerikaanse president Donald Trump reageren? Op 11 december presenteerde de nieuwe Europese Commissie een klimaatplan, de zogenoemde Europese Green … Continued The post Waarom wil de Europese Unie een grensbelasting op CO2? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/01 00u00  WIA is vervanging van vroegpensioen geworden Steeds meer mensen krijgen een uitkering vanwege arbeidsongeschiktheid. Dat komt door de stijging van de pensioenleeftijd, meldt het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV). Voor 2019 komt er naar schatting een recordaantal van 44.600 WIA-uitkeringen bij. In het maandelijkse Kennisverslag meldt het UWV dat de belangrijkste oorzaak voor deze toename de afschaffing van de regelingen voor vervroegde uittreding … Continued The post WIA is vervanging van vroegpensioen geworden appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/01 19u00  Federer wordt miljardair. Welke sporters gingen hem voor? Roger Federer staat volgens het Amerikaanse tijdschrift Forbes op het punt miljardair te worden ? in Amerikaanse dollars welteverstaan. Daarmee voegt de Zwitserse tennisser zich in een kort, maar illuster rijtje miljardairs die hun kapitaal vergaarden in de sport. De vier supergrootverdieners op een rij. Michael Jordan Zowel sportief als commercieel heeft Michael Jordan, inmiddels … Continued The post Federer wordt miljardair. Welke sporters gingen hem voor? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/01 00u00  Woningcrisis is nu woningnood: dit zijn de oplossingen In Nederland is geen sprake meer van een woningcrisis, maar van regelrechte woningnood. Dat zegt voorzitter Onno Hoes van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). In het vierde kwartaal van 2019 is de huizenmarkt opnieuw krapper geworden, staat in een bericht op de site van de NVM. Er staan minder huizen te koop en er … Continued The post Woningcrisis is nu woningnood: dit zijn de oplossingen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/01 14u00  De Basisbaan? Klinkt goed, maar niet doen De basisbaan rukt op, van gemeentelijke plannen naar een heuse oplossing voor alle 1 miljoen Nederlanders die nu aan de zijlijn staan. Het idee is zonder twijfel sympathiek. Toch is het de verkeerde route, schrijft Marijn Jongsma. Het pleidooi voor de basisbaan is onderdeel van een nieuw rapport van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid … Continued The post De Basisbaan? Klinkt goed, maar niet doen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/01 00u00  Private equity ook bovenin de Top-500 Autoleasebedrijf LeasePlan, koffiebrander Jacobs Douwe Egberts en winkelketen Action zijn de grootste drie Nederlandse bedrijven in handen van private equity. Het geeft aan dat deze vorm van eigendom zich niet beperkt tot de kleinere ondernemingen, al zijn de grootste Nederlandse bedrijven voornamelijk beursgenoteerd. Lees het coververhaal over EW’s top 500 bedrijven: Private equity stevig verankerd … Continued The post Private equity ook bovenin de Top-500 appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/01 00u00  Zo invloedrijk is private equity in bedrijfsleven Van de 500 grootste bedrijven in Nederland, zijn er 79 in handen van private equity-investeerders. Dat blijkt uit de achtste Top 500 grootste Nederlandse ondernemingen. De Top 500 grootste Nederlandse bedrijven is samengesteld door Elsevier Weekblad met hulp van informatieleverancier Bureau van Dijk, onderdeel van de Amerikaanse kredietbeoordelaar Moody?s. Publieke en private investeerders Lees het … Continued The post Zo invloedrijk is private equity in bedrijfsleven appeared first on Elsevierweekblad.nl.
15/01 00u00  Sparen met hulp van de fiscus De belasting op vermogen is gehaat. Toch blijven jaarlijks miljarden euro?s aan fiscaal voordeel liggen. Zes manieren om de spaartaks te ontwijken. Wie fiscaal niks speciaals regelt, valt met zijn spaargeld, aandelenportefeuille of beleggingspand in ?box 3? van de inkomstenbelasting, de zogeheten vermogensbox. Over het vermogen wordt belasting geheven in de vorm van de vermogensrendementsheffing … Continued The post Sparen met hulp van de fiscus appeared first on Elsevierweekblad.nl.
14/01 00u00  Duitse debutant Flatex voordeligst voor particuliere belegger Wie tegen de laagste kosten zelf wil beleggen, kan het beste terecht bij de Duitse nieuwkomer Flatex. Dat blijkt uit het tiende brokeronderzoek van Beleggers Belangen. Worden handelsmogelijkheden, gebruiksgemak en service meegewogen dan moet de debutant Lynx, TradersOnly en DeGiro voor zich dulden. Flatex maakte afgelopen zomer zijn debuut op de Nederlandse markt voor particuliere … Continued The post Duitse debutant Flatex voordeligst voor particuliere belegger appeared first on Elsevierweekblad.nl.
14/01 00u00  Techniek kan winkel redden van de ondergang Lees meer >
13/01 17u15  Praat Nederlands met me! (in winkels en horecagelegenheden) Lees meer >
13/01 00u00  Problemen voor landen met weinig pensioenvermogen Iets meer dan 38.600 miljard euro. Dat hebben de inwoners van de 36 landen van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) eind 2018 bij fondsen en verzekeraars aan pensioengeld ondergebracht. Het valt te lezen in het jaarlijkse pensioenonderzoek van de OESO, waarin naast cijfers ook zorgen staan. Om met de cijfers te beginnen: … Continued The post Problemen voor landen met weinig pensioenvermogen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: zondag 19 januari 2020, 0u00

Express.be

Verbergen Tonen
20/01 16u30  Koe laat zich gelden in beleggerswedstrijd In een beurswedstrijdje op de Noorse televisie deed een koe het even goed als professionele beleggers. Maar een onverwachte partij deed nog beter. Een Noors tv-programma organiseerde een wedstrijdje aandelen-kiezen tussen professionele beleggers, een astroloog, twee beauty-bloggers en een koe. Gullros moest zijn keuze laten weten door op het juiste vakje op een veld zijn […] The post Koe laat zich gelden in beleggerswedstrijd appeared first on Business AM.
20/01 15u45  Deliveroo dreigt met vertrek uit België ‘Als onze koeriers niet meer als zelfstandige mogen werken, denk ik niet dat we onze activiteiten in België kunnen verderzetten’, zegt CEO Pierre Verdier in de Franstalige krant Le Soir. Maandag start voor de Brusselse arbeidsrechtbank een proces over dat statuut. Het statuut van Deliveroo-koeriers ligt al langer onder vuur, maar de maaltijdbezorger is nu […] The post Deliveroo dreigt met vertrek uit België appeared first on Business AM.
20/01 15u45  Waarom SpaceX zondag zijn eigen raket heeft opgeblazen Ongeveer twintig seconden na take-off liet ruimtebedrijf SpaceX een Falcon 9-raket ontploffen. Het gaat om een belangrijke laatste test. Het zijn spectaculaire beelden: de Falcon 9-raket die zondag gelanceerd is, ontploft volledig zoals gepland. Op de achtergrond applaudisseren de ingenieurs van SpaceX. Want de Crew Dragon, de capsule die aan de raket hing, die is […] The post Waarom SpaceX zondag zijn eigen raket heeft opgeblazen appeared first on Business AM.10 
20/01 15u45  Topclubs uit Europees voetbal teren steeds sterker op televisiegeld De topclubs uit het Europese voetbal steunen voor hun inkomsten in steeds grotere mate op televisiegeld. Dat staat in een rapport dat consulent KPMG over het Europese topvoetbal heeft opgesteld. ‘De operationele inkomsten van de topclubs uit het Europese voetbal blijven groeien,’ aldus het rapport. ‘Dat is echter vooral te danken aan de hogere bedragen […] The post Topclubs uit Europees voetbal teren steeds sterker op televisiegeld appeared first on Business AM.
20/01 15u45  IMF pessimistisch over economische groei in 2020 Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft zijn groeivoorspellingen voor de wereldeconomie verder verlaagd. Vooral India blijkt het economisch zorgenkind voor 2020. Hoewel de handelsoorlog lichtjes bekoeld is door de eerste fase van een handelsakkoord tussen de VS en China, ziet het Internationaal Monetair Fonds de groei van de wereldeconomie allesbehalve rooskleurig in. India heeft vorig […] The post IMF pessimistisch over economische groei in 2020 appeared first on Business AM.
20/01 15u45  KBC lanceert ‘slimme assistent’ voor kleine belegger Bolero, de online-broker van KBC, wil met het webplatform ‘Matti’ de beurs dichter brengen bij een ruim publiek van kleine beleggers. Matti is volgens Bolero de eerste intelligente beleggingsassistent. Beleggers kunnen vanaf 1.000 euro instappen, en krijgen hulp om een portefeuille van trackers samen te stellen. Trackers (ETF’s in het jargon) zijn beleggingsproducten die een […] The post KBC lanceert ‘slimme assistent’ voor kleine belegger appeared first on Business AM.10 
20/01 15u00  IBM ontwikkelt nieuwe superbatterij met behulp van zeewater Wetenschappers bij het Battery Lab van IBM Research werken aan een nieuwe elektrische batterij die op vele vlakken een gevoelige verbetering zou betekenen tegenover de exemplaren die momenteel op de markt zijn. Dat heeft IBM Research gemeld. Om de nieuwe batterij verder te ontwikkelen is het team tot een samenwerking overgegaan met autobouwer Mercedes-Benz, electrolyt-leverancier […] The post IBM ontwikkelt nieuwe superbatterij met behulp van zeewater appeared first on Business AM.
20/01 15u00  Hyperrealistische phishingmails van uw baas of collega teisteren de werkvloer Specialisten waarschuwen voor een nieuw opkomend gevaar in de cyberwereld: ‘spear phishing’, waarbij hackers zich in een e-mail voordoen als uw collega of uw baas. De spearphishingaanval is de ‘deep fake’ van de cyberaanvallen: hackers doen grondig hun huiswerk alvorens ze hun frauduleuze mail verzenden. Eerst leren ze de leefwereld en bedrijfsetiquette van hun slachtoffer […] The post Hyperrealistische phishingmails van uw baas of collega teisteren de werkvloer appeared first on Business AM.
20/01 14u45  Centrale bankiers: ‘Klimaatverandering kan tot financiële crisis leiden’ De klimaatverandering kan uitmonden in een oncontroleerbare gebeurtenis met een financiële systeemcrisis als een van de gevolgen. Daarvoor waarschuwen de Bank voor Internationale Betalingen en de Banque de France. ‘De groene zwaan’, zo heet het gezamenlijke rapport van de Bank voor Internationale Betalingen, zeg maar de bank van de centrale banken, en de nationale bank […] The post Centrale bankiers: ‘Klimaatverandering kan tot financiële crisis leiden’ appeared first on Business AM.
20/01 14u30  Google-baas Sundar Pichai op bezoek in Molenbeek Sundar Pichai, de grote baas van Google, is op bezoek in Molenbeek. De topmanager ging er een schenking van 200.000 euro afleveren aan de digitale codeerschool MolenGeek. Het is de eerste keer dat Pichai een Belgisch project bezoekt. Twee jaar geleden pompte de internetgigant al eens hetzelfde bedrag in het project. MolenGeek kan met de […] The post Google-baas Sundar Pichai op bezoek in Molenbeek appeared first on Business AM.10 
20/01 13u15  De slimme contactlens komt eraan De Amerikaanse startup Mojo Vision heeft een prototype klaar van een slimme contactlens die de wereld rondom u van informatie voorziet. Dat schrijft technologiemagazine The Verge. Een opstartbedrijfje uit Silicon Valley ontwikkelt naar eigen zeggen de ‘eerste echte smart contactlens ter wereld’. De bedoeling is om een scherm zo dicht mogelijk tegen uw oog te […] The post De slimme contactlens komt eraan appeared first on Business AM.13 
20/01 12u30  Facebook noemt Chinese president ‘Mr. Shithole’: ‘technisch probleem’ China’s president Xi Jinping is door Facebook omgedoopt tot ‘Mr. Shithead’ in vertalingen van het Birmees naar het Engels. Volgens het sociale mediabedrijf lag de foutieve vertaling aan ‘een technisch probleem’. Een pijnlijke vertaalfout verstoorde het bezoek van Xi Jinping aan Myanmar. Aung San Suu Kyi, het de facto staatshoofd van Myanmar, kondigde haar bezoek […] The post Facebook noemt Chinese president ‘Mr. Shithole’: ‘technisch probleem’ appeared first on Business AM.10 
20/01 12u30  Minister Dalle: ‘Lembrechts had geen geloofwaardigheid meer om VRT te leiden’ Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) en Luc Van den Brande hebben toelichting gegeven bij het ontslag van CEO Paul Lembrechts. ‘Na een afkoelingsperiode hopen we tegen de zomer een nieuwe CEO aan te duiden’, klinkt het. De minister gaf meer duiding bij de beslissing om Lembrechts opzij te schuiven. ‘De gedelegeerd bestuurder is […] The post Minister Dalle: ‘Lembrechts had geen geloofwaardigheid meer om VRT te leiden’ appeared first on Business AM.
20/01 12u30  Frankrijk countert Silicon Valley door aandelen voor werknemers aantrekkelijker te maken De Franse president Emmanuel Macron wil door een versoepeling van die wetgeving meer techtalent aantrekken. Maandag kondigt de Franse president Emmanuel Macron maatregelen aan die het eenvoudiger moeten maken om aandelenpakketten te voorzien voor Frans personeel in multinationals. Brain drain De hervormingen komen er nadat een 500-tal Europese start-ups de landen van de EU hadden […] The post Frankrijk countert Silicon Valley door aandelen voor werknemers aantrekkelijker te maken appeared first on Business AM.11 
20/01 12u00  Frankrijk neemt Silicon Valley in het vizier door aandelen voor werknemers aantrekkelijker te maken De Franse president Emmanuel Macron wil door een versoepeling van die wetgeving meer techtalent aantrekken. Maandag kondigt de Franse president Emmanuel Macron maatregelen aan die het eenvoudiger moeten maken om aandelenpaketten te voorzien voor Frans personeel in multinationals. Brain drain De hervormingen komen er nadat een 500-tal Europese start-ups de landen van de EU hadden […] The post Frankrijk neemt Silicon Valley in het vizier door aandelen voor werknemers aantrekkelijker te maken appeared first on Business AM.
Laatste update: vandaag om 16u30
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

25x Oxfam klaagt onzichtbaar zorgwerk door vrouwen aan20/01 02u45 - VRT NWS: Economie: Vrouwen en meisjes besteden wereldwijd 12,5 miljard uur per dag aan onbetaald zorgwerk. Dat stelt Oxfam in een nieuw rapport in de aanloop naar het Wereld Economisch Forum in het Zwitserse Davos. 'Deze 'verborgen motor' van de wereldeconomie houdt gezinnen, samenlevingen en bedrijven draaiende en vertegenwoordigt een onzichtbare bijdrage aan de wereldeconomie van ten minste 10,8 biljoen dollar per jaar', zegt de organisatie die zich wereldwijd inzet voor armoedebestrijding.
20x Bakker Kris viert 25-jarig bestaan in mineur: “Door de werken draai ik nog maar een derde van de omzet”20/01 02u00 - Gazet van Antwerpen: Economie: Vorige week zijn de werken aan de N450 in Melsele (Beveren) gestart. Het kruispunt met de Koolputstraat ligt open en dat heeft dramatische gevolgen voor bakkerij Van Steenlandt. De klanten vinden hun weg niet meer tot daar. En dus moet bakker Kris, die dit jaar 25 jaar in zijn zaak staat, een tandje bijsteken.
20x Colauto brengt glamour terug, Williamson dweilt met de kraan open20/01 00u00 - Volkskrant Economie: Hij heeft niet alleen zijn naam mee voor een warenhuisdirecteur die zich in het luxere segment profileert. Bijenkorf-topman Giovanni Colauto weet ook van wanten. Voor het vijfde jaar op rij is de omzet gestegen.
17x Voor één op de drie is hybride wagen de gulden middenweg20/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Benzine of diesel? Toch wat te vervuilend, en binnenkort misschien zwaarder belast. Elektrisch dan maar? Nee, te duur. En dus laten we ons verleiden door hybride modellen. Op het voorbije Autosalon ging een op de drie vervolggesprekjes over een hybride wagen. En dat terwijl nog maar een op de twintig auto’s op de Belgische wegen een hybride is.
17x 15-jarigen met deelauto crashen tijdens achtervolging door politie: “Inspecteurs moesten opzij springen”20/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Twee 15-jarigen uit Kontich en Borsbeek zijn zondag voorgeleid bij de jeugdrechter. Ze waren zaterdagavond gecrasht na een politieachtervolging in Kontich. “Inspecteurs moesten opzij springen”, zegt het parket.
14x De interim-CEO van de VRT heeft harde noten te kraken20/01 16u00 - Trends.be: De Vlaamse regering dwingt Paul Lembrechts, de CEO van de VRT, op te stappen. Leo Hellemans neemt de functie tijdelijk over. Hij heeft niet alleen de moeilijke taak de rust aan de top van de openbare omroep te doen weerkeren. Hij moet ook de onderhandelingen met de Vlaamse regering over de nieuwe beheersovereenkomst voorbereiden. Hellemans moet zich buigen over zeker zes zware dossiers.
14x De nieuwe stijl van sp.a met Conner Rousseau: meezingen, servetten zwaaien en Paul Magnette op sneakers20/01 05u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Met een reuzegroot scherm, danspasjes en een reeks meezingers gaf de nieuwe sp.a-voorzitter zijn eerste nieuwjaarsspeech. Conner Rousseau houdt woord: hij geeft zijn partij een elektroshock. Toch wat betreft de nieuwjaarsreceptie in trouwfeest-stijl:“Meezingen iedereen!”
13x Dit is het netwerk van Karel Van Eetvelt20/01 15u15 - Trends.be: Karel Van Eetvelt neemt altijd en overal een goedgevuld adressenboekje mee. Zijn netwerk overspant de bedrijfswereld, de politiek en de sport.
13x De slimme contactlens komt eraan20/01 13u15 - Express.be: De Amerikaanse startup Mojo Vision heeft een prototype klaar van een slimme contactlens die de wereld rondom u van informatie voorziet. Dat schrijft technologiemagazine The Verge. Een opstartbedrijfje uit Silicon Valley ontwikkelt naar eigen zeggen de ‘eerste echte smart contactlens ter wereld’. De bedoeling is om een scherm zo dicht mogelijk tegen uw oog te […] The post De slimme contactlens komt eraan appeared first on Business AM.
13x Apple-CEO Tim Cook ziet wereldwijde belastingaanpassingen als onvermijdelijk20/01 13u15 - Nu.nl Economie: Het is logisch dat er iets aan het huidige belastingssysteem moet veranderen en dat er een wereldwijde aanpak moet komen. Dat zei Apple-CEO Tim Cook maandag tijdens een evenement in Ierland. Het is een opvallende uitspraak, omdat met een hervorming ook het techbedrijf te maken krijgt met hogere belastingen.

Statistieken

Artikels:
30570
Gelezen:
34683
Aantal lezers nu:
33


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven