vrijdag 22 november 2019, week 47


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 21u45
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
22/11 21u45  S&P verlaagt vooruitblik AMG LONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Standard Poor's (SP) zet de vooruitblik voor Advanced Metallurgical Group (AMG) op negatief. Dat was eerder stabiel. Daarmee geeft SP aan dat de kredietwaardigheid van de metalenspecialist op termijn kan worden verlaagd. Die kredietwaardigheid houdt SP nu nog gelijk op BB-.
22/11 21u45  Unilever roept producten VS terug om listeria ROTTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Levensmiddeleproducent Unilever roept in de Verenigde Staten producten terug vanwege een mogelijke besmetting met de listeriabacterie. Het gaat om producten als kippenbouillon en -soep van de merken Lipton, Knorr en LeGoût.
22/11 20u00  'Cao-akkoord British Airways en piloten' LONDEN (AFN) - Luchtvaartmaatschappij British Airways heeft een cao-akkoord bereikt met zijn piloten. Dat schrijft persbureau Reuters op basis van ingewijden. Het conflict leidde eerder dit jaar tot de eerste pilotenstaking ooit bij British Airways.
22/11 19u45  Tesla omlaag op hoger Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag halverwege de handelsdag op kleine plussen. Maker van elektrische auto's Tesla wist de ogen op zich gericht. Dat bedrijf maakte een koersval na de presentatie van een opvallende pick-uptruck. Verder waren er verschillende bedrijven die met cijfers kwamen en waren beleggers voorzichtig positief over de mogelijkheid van een handelsdeal tussen China en de Verenigde Staten.13 
22/11 19u45  Reggeborgh vergroot belang VolkerWessels weer AMERSFOORT (AFN) - Grootaandeelhouder Reggeborgh heeft zijn belang in bouwbedrijf VolkerWessels weer iets vergroot. Het investeringsfonds van de familie Wessels kocht 60.571 aandelen en heeft nu 69,95 procent van het bouwbedrijf in handen. Dat is 0,08 procent meer dan een dag eerder.
22/11 18u00  Europese beurzen met winst de week uit AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn vrijdag na een aantal verliesbeurten weer met winst gesloten. Beleggers werden weer wat positiever over een oplossing voor het Chinees-Amerikaanse handelsconflict na uitspraken van presidenten Donald Trump van de Verenigde Staten en Xi Jinping van China. Ook verwerkten ze uitspraken van Christine Lagarde, die ze deed in één van haar eerste optredens als president van de Europese Centrale Bank (ECB).
22/11 17u45  Staat wil langer profiteren van lage rente DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat wil bij de financiering van de staatsschuld langer profiteren van de lage rente. Daarom wordt de gemiddelde looptijd van de schuld- en swapportefeuille de komende jaren geleidelijk verlengd richting de 8 jaar, van de huidige 6,4 jaar.
22/11 16u15  'Telenor verkoopt weer aandelen VEON' AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De Noorse telecomprovider Telenor doet opnieuw een pluk aandelen in de in Amsterdam genoteerde branchegenoot VEON in de verkoop. Het gaat volgens persbureau Bloomberg, dat zich baseert op ingewijden, om 156,7 miljoen aandelen.10 
22/11 16u15  Consumentenvertrouwen VS in de lift ANN ARBOR (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is in november gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit een definitief cijfer van de Universiteit van Michigan.
22/11 16u15  Handelshoop geeft Europese beurzen nog een zetje AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen gingen vrijdag verder omhoog na een aantal dagen met verliesbeurten. Beleggers reageerden op positieve berichten rond het Amerikaans-Chinese handelsconflict en verwerkten de uitspraken van Christine Lagarde, die een van haar eerste optredens hield als de nieuwe president van de Europese Centrale Bank (ECB).12 
22/11 16u15  Industrie VS groeit harder NEW YORK (AFN) - De bedrijvigheid in de industrie van de Verenigde Staten is in november toegenomen. Dat meldde onderzoeksbureau Markit op basis van een voorlopig cijfer.
22/11 16u00  Wall Street stijgt door handelshoop NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine plussen aan de dag begonnen. Beleggers zijn voorzichtig positief gestemd na opmerkingen van de Amerikaanse president Donald Trump dat een handelsdeal met China binnen handbereik is. Tesla presenteerde een opvallende pick-uptruck, waar de meningen verdeeld over zijn en verschillende bedrijven openden de boeken.
22/11 15u00  'Wall Street opent met kleine winsten' NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lijken vrijdag met kleine plussen te gaan openen op de laatste handelsdag van de week. De aandacht van beleggers op Wall Street blijft uitgaan naar de verdere ontwikkelingen in de Chinees-Amerikaanse handelsvete. Verder kan Tesla op belangstelling rekenen na de presentatie van zijn nieuwe elektrische pick-uptruck. Ook zijn er cijfers over de industrie en dienstensector en het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten, plus bedrijfsresultaten.
22/11 14u45  Investeerder Prosus voert kernwinst op AMSTERDAM (AFN) - De in Amsterdam genoteerde techinvesteerder Prosus heeft in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar de kernwinst per aandeel uit voortgezette activiteiten met ruim 6 procent verhoogd op jaarbasis, tot 1,05 dollar. Prosus kwam eerder deze week met een prognose voor een winststijging in de eind september afgesloten eerste jaarhelft met 3 tot 9 procent.
22/11 14u45  'Ghosn wordt eerlijk proces onthouden' NEW YORK (AFN) - Carlos Ghosn, de gevallen topman van automakers Nissan en Renault, zou berecht moeten worden in Frankrijk. Dit omdat de automagnaat in Japan geen eerlijk proces krijgt. Dat zegt zijn vrouw Carole Ghosn in een interview met persbureau Bloomberg. Ghosn werd een jaar geleden voor het eerst opgepakt. Hij wacht momenteel zijn proces onder huisarrest af.
Laatste update: vandaag om 21u45
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
22/11 18u30  Europees weekoverzicht: België krijgt van de stok Er is een akkoord over de Europese begroting voor volgend jaar. De Europese Investeringsbank slaat groen uit. En ons land krijgt van de stok.11 
22/11 17u30  Aan het eind van een regenboogcoalitie staat geen pot met goud Paul Magnette probeert de bouw een nieuwe federale regering te betalen met geld van de toekomst. Of hoe paars-groen zich lijkt op te maken voor een duur bisnummer.
22/11 17u15  Proximus gaat geen locatiegegevens meer verhandelen van klanten die expliciet weigeren Vanaf 2 december kunnen klanten van Proximus ervoor kiezen om niet meer opgenomen te worden in de dataset van locatiegegevens die het telecombedrijf verkoopt aan steden en gemeenten. Opvallend: dat zal niet kunnen via de privacy-instellingen in de Proximus-app. Er moet een e-mail gestuurd worden.
22/11 17u01  Koen Geens: 'Er zijn geen geheime notulen gelekt' (video) 'Ze zeggen elke dag iets anders,' aldus Open VLD-minister Maggie De Block over CD&V vanochtend bij de start van de federale ministerraad. Het doet al heel de week de ronde in de Wetstraat: CD&V zou uiteindelijk toch overstag gaan en in een paars-groene coalitie durven stappen, terwijl ze sinds de verkiezingen pleit voor een paars-gele coalitie met de N-VA. CD&V zit verveeld met het verhaal en wil ...
22/11 15u30  Europa tikt nu ook de regio's op de vingers Meestal geeft de Europese Commissie vooral de federale regering ervan langs voor de ondermaatse sanering van de begroting. Maar nu krijgen ook de regio's een vermanende tik: zelfverklaarde investeringen buiten de begroting houden mag niet. Ook het gebrek aan budgettair overleg tussen tussen de deelstaten en de federale overheid leidt tot ergernis in het Brusselse Berlaymontgebouw.11 
22/11 13u00  Filip Michiels is CIO of the Year 2019 Filip Michiels, Chief Information Officer bij TUI (Western Region), is donderdagavond door Data News uitgeroepen tot CIO of the Year. Ook twee ICT-projecten kregen een award toebedeeld.13 
22/11 12u30  Theo Francken (N-VA): 'Eigenlijk zou België migranten naar Italië moeten overvliegen' Voormalig staatssecretaris voor Asiel- en Migratie Theo Francken (N-VA) is niet te spreken over de plannen om België te laten deelnemen aan een nieuwe spreidingsplan voor migranten. 'Waar zijn we eigenlijk mee bezig?'10 
22/11 12u30  Vlaamse projectontwikkelaars over Brusselse woningmarkt: 'Er wordt grof geld geboden in Brussel' De Brusselse woningmarkt bekoort veel Vlaamse projectontwikkelaars. Ze appreciëren de dynamiek van de hoofdstad en zien nog kansen op de grote en groeiende markt. Maar ze zijn ook bezorgd over de prijzen.
22/11 11u15  Luc Versele (topman Crelan): 'De kleinere banken zijn de melkkoe van de overheid geworden' 'Had je mij twee jaar geleden gezegd dat we nog eens in omvang zouden verdubbelen, ik zou het niet geloofd hebben', zegt Luc Versele (65), de voorzitter van de raad van bestuur van Crelan. Zijn bank nam zopas concurrent AXA Bank over. Het was eten of zelf gegeten worden.14 
21/11 18u15  Hoe familiebedrijven omgaan met de schoonfamilie De koude kant. Zo wordt de schoonfamilie weleens genoemd. Hoe gaat een familiebedrijf het beste om met de aangetrouwde familie? Hoe beheerst het vlekkeloos de generatiewissel? Hoe zet het duidelijke lijnen uit voor aanwervingen, informatie en eigenaarschap? Lees hier getuigenissen en tips om van de koude ook een warme kant te maken.
21/11 18u15  Valt het verdienmodel van Google of Facebook te combineren met privacy? Het advertentiemodel van spelers als Google of Facebook ligt regelmatig onder vuur. Vooral het gebruik - of was het misbruik - van persoonlijke gegevens vormt een heikel punt. Vallen privacy en sociale netwerken met elkaar te rijmen?
21/11 16u15  '2019 is het jaar waarin de wereld begon te geloven in Europese tech' Er is een momentum in de Europese techwereld, maar België blijft een middenmoter. Dat blijkt uit het nieuwe rapport over de Europese technologiesector dat het investeringsfonds Atomico voorstelde op het technologie-event Slush.
21/11 14u45  Financiën waarschuwt voor massale phishing-poging De federale overheidsdienst Financiën waarschuwt donderdag voor een 'massale' poging tot phishing, waarbij oplichters sms'jes sturen om een zogezegde schuld af te lossen bij de fiscus.
21/11 12u45  Liberalisering wordt onvermijdelijk voor De Lijn Een sociaal conflict en ontevreden reizigers veroorzaken toenemende druk op De Lijn. De roep om liberalisering en privatisering groeit.
21/11 11u30  Biljetten afhalen wordt steeds moeilijker: moet er nog cash zijn? Argenta heeft zijn bankautomaten voorlopig buiten werking gesteld. De bank baat 5 procent van de geldautomaten in ons land uit. En zo werd het nog wat moeilijker om aan biljetten te raken.
Laatste update: vandaag om 18u30
Lees meer van Trends.be >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
22/11 21u45  S&P verlaagt vooruitblik AMG LONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Standard Poor's (SP) zet de vooruitblik voor Advanced Metallurgical Group (AMG) op negatief. Dat was eerder stabiel. Daarmee geeft SP aan dat de kredietwaardigheid van de metalenspecialist op termijn kan worden verlaagd. Die kredietwaardigheid houdt SP nu nog gelijk op BB-.
22/11 21u45  Unilever roept producten VS terug om listeria ROTTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Levensmiddeleproducent Unilever roept in de Verenigde Staten producten terug vanwege een mogelijke besmetting met de listeriabacterie. Het gaat om producten als kippenbouillon en -soep van de merken Lipton, Knorr en LeGoût.
22/11 20u00  'Cao-akkoord British Airways en piloten' LONDEN (AFN) - Luchtvaartmaatschappij British Airways heeft een cao-akkoord bereikt met zijn piloten. Dat schrijft persbureau Reuters op basis van ingewijden. Het conflict leidde eerder dit jaar tot de eerste pilotenstaking ooit bij British Airways.
22/11 19u45  Tesla omlaag op hoger Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag halverwege de handelsdag op kleine plussen. Maker van elektrische auto's Tesla wist de ogen op zich gericht. Dat bedrijf maakte een koersval na de presentatie van een opvallende pick-uptruck. Verder waren er verschillende bedrijven die met cijfers kwamen en waren beleggers voorzichtig positief over de mogelijkheid van een handelsdeal tussen China en de Verenigde Staten.
22/11 19u45  Reggeborgh vergroot belang VolkerWessels weer AMERSFOORT (AFN) - Grootaandeelhouder Reggeborgh heeft zijn belang in bouwbedrijf VolkerWessels weer iets vergroot. Het investeringsfonds van de familie Wessels kocht 60.571 aandelen en heeft nu 69,95 procent van het bouwbedrijf in handen. Dat is 0,08 procent meer dan een dag eerder.
22/11 18u00  Europese beurzen met winst de week uit AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn vrijdag na een aantal verliesbeurten weer met winst gesloten. Beleggers werden weer wat positiever over een oplossing voor het Chinees-Amerikaanse handelsconflict na uitspraken van presidenten Donald Trump van de Verenigde Staten en Xi Jinping van China. Ook verwerkten ze uitspraken van Christine Lagarde, die ze deed in één van haar eerste optredens als president van de Europese Centrale Bank (ECB).
22/11 17u45  Staat wil langer profiteren van lage rente DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat wil bij de financiering van de staatsschuld langer profiteren van de lage rente. Daarom wordt de gemiddelde looptijd van de schuld- en swapportefeuille de komende jaren geleidelijk verlengd richting de 8 jaar, van de huidige 6,4 jaar.
22/11 16u15  'Telenor verkoopt weer aandelen VEON' AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De Noorse telecomprovider Telenor doet opnieuw een pluk aandelen in de in Amsterdam genoteerde branchegenoot VEON in de verkoop. Het gaat volgens persbureau Bloomberg, dat zich baseert op ingewijden, om 156,7 miljoen aandelen.
22/11 16u15  Consumentenvertrouwen VS in de lift ANN ARBOR (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is in november gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit een definitief cijfer van de Universiteit van Michigan.
22/11 16u15  Handelshoop geeft Europese beurzen nog een zetje AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen gingen vrijdag verder omhoog na een aantal dagen met verliesbeurten. Beleggers reageerden op positieve berichten rond het Amerikaans-Chinese handelsconflict en verwerkten de uitspraken van Christine Lagarde, die een van haar eerste optredens hield als de nieuwe president van de Europese Centrale Bank (ECB).
22/11 16u15  Industrie VS groeit harder NEW YORK (AFN) - De bedrijvigheid in de industrie van de Verenigde Staten is in november toegenomen. Dat meldde onderzoeksbureau Markit op basis van een voorlopig cijfer.
22/11 16u00  Wall Street stijgt door handelshoop NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine plussen aan de dag begonnen. Beleggers zijn voorzichtig positief gestemd na opmerkingen van de Amerikaanse president Donald Trump dat een handelsdeal met China binnen handbereik is. Tesla presenteerde een opvallende pick-uptruck, waar de meningen verdeeld over zijn en verschillende bedrijven openden de boeken.
22/11 15u00  'Wall Street opent met kleine winsten' NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lijken vrijdag met kleine plussen te gaan openen op de laatste handelsdag van de week. De aandacht van beleggers op Wall Street blijft uitgaan naar de verdere ontwikkelingen in de Chinees-Amerikaanse handelsvete. Verder kan Tesla op belangstelling rekenen na de presentatie van zijn nieuwe elektrische pick-uptruck. Ook zijn er cijfers over de industrie en dienstensector en het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten, plus bedrijfsresultaten.
22/11 14u45  Investeerder Prosus voert kernwinst op AMSTERDAM (AFN) - De in Amsterdam genoteerde techinvesteerder Prosus heeft in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar de kernwinst per aandeel uit voortgezette activiteiten met ruim 6 procent verhoogd op jaarbasis, tot 1,05 dollar. Prosus kwam eerder deze week met een prognose voor een winststijging in de eind september afgesloten eerste jaarhelft met 3 tot 9 procent.
22/11 14u45  'Ghosn wordt eerlijk proces onthouden' NEW YORK (AFN) - Carlos Ghosn, de gevallen topman van automakers Nissan en Renault, zou berecht moeten worden in Frankrijk. Dit omdat de automagnaat in Japan geen eerlijk proces krijgt. Dat zegt zijn vrouw Carole Ghosn in een interview met persbureau Bloomberg. Ghosn werd een jaar geleden voor het eerst opgepakt. Hij wacht momenteel zijn proces onder huisarrest af.
Laatste update: vandaag om 21u45
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
22/11 20u30  Argenta heropent helft bankautomaten Argenta gaat ruim de helft van zijn bankautomaten heropenen. Dat heeft de bank vrijdag bekendgemaakt. Na een reeks plofkraken had de bank besloten al zijn bankautomaten te sluiten.
22/11 19u30  Gezocht: 12.700 werknemers die vakantiegeld voor 2016 nog moeten krijgen De Rijksdienst voor Jaarlijkse Vakantie (RJV) is op zoek naar 12.700 werknemers die nog altijd hun vakantiegeld voor het jaar 2016 niet hebben gekregen. Als dat voor het eind van dit jaar niet lukt, zijn ze hun geld kwijt.
22/11 18u15  Pluimveebedrijven krijgen vergoeding voor schade door vogelgriep: "Veel te weinig" Zo'n 50 West-Vlaamse pluimveebedrijven die in het voorjaar te maken kregen met vogelgriep, krijgen daar nu een vergoeding voor. Legkippenkweker Stefaan Verhelle uit Wingene vindt de vergoeding veel te laag. 'Die zal maar 10 procent van onze schade dekken', zegt hij.
22/11 13u30  Blokkades aan gebouwen van Proximus, verschillende winkels gesloten door vakbondsactie Bij Proximus zijn er over het hele land acties van het personeel. Aan verschillende administratieve gebouwen staan blokkades bij de ingangen, zegt de socialistische vakbond. De achterban van die vakbond heeft de herstructureringsplannen bij het telecombedrijf met een meerderheid van 93 procent verworpen. Proximus zegt dat de hinder voor de klant binnen de perken blijft.10 
22/11 12u30  Blokkades aan gebouwen van Proximus, verschillende shops gesloten door vakbondsactie Bij Proximus zijn er over het hele land acties van het personeel. Aan verschillende administratieve gebouwen staan blokkades bij de ingangen, zegt de socialistische vakbond. De achterban van die vakbond heeft de herstructureringsplannen bij het telecombedrijf met een meerderheid van 93 procent verworpen. Proximus zegt dat de hinder voor de klant binnen de perken blijft.
22/11 05u30  Geld, voetbaltruitjes en tombola?s: de meeste kleine ondernemers sponsoren (samen voor ruim 700 miljoen) Kmo?s geven jaarlijks ruim 700 miljoen euro uit aan sponsoring. Dat heeft Unizo berekend naar aanleiding van de Dag van de Ondernemer. De zelfstandigenorganisatie wil met deze berekening wijzen op het belang van kleine en middelgrote ondernemers in het maatschappelijk leven door de vele organisaties die ze sponsoren. Het sponsorgeld gaat vaak naar sportverenigingen of -wedstrijden, maar ook naar culturele organisaties, goede doelen, jeugdbewegingen, lagere en middelbare scholen.
22/11 00u00  Socialistische vakbond verwerpt herstructureringsplan van Proximusdirectie De achterban van de socialistische vakbond bij Proximus heeft met een meerderheid van 93 procent de herstructureringsvoorstellen van de directie, waarover al maanden wordt onderhandeld, verworpen. Dat zegt ACOD-vakbondsman Bart Neyens. Hij kondigt acties aan.11 
21/11 10u00  Waarom je beter niet uitglijdt over een radijs in de groenteafdeling van de supermarkt Sonia zal zich een bezoek aan de Carrefour in haar buurt nog lang herinneren. De voorbije zomer glijdt ze daar uit over? een radijs. Ze wordt afgevoerd naar het ziekenhuis en blijkt een ernstige hamstringblessure te hebben. Wat volgt is een absurde briefwisseling. Een supermarkt zou niet moeten tussenkomen voor de kosten na dit ongeval. Dat blijkt nog te kloppen ook, zo zegt een expert in 'De inspecteur' op Radio 2.
20/11 11u15  Personeel AB InBev legt 24 uur lang het werk neer Het personeel in de Belgische brouwerijen en depots van bierbrouwer AB InBev heeft voor de komende 24 uur het werk neergelegd. De vakbonden eisen onder meer dat de lonen correct worden uitbetaald en dat de directie jobzekerheid garandeert.
20/11 09u15  Bevraging Securex: bijna drie vierde van Belgen wil niet werken tot 65e Bijna drie vierde van de werknemers in ons land zegt dat ze niet willen werken tot hun 65e. Iets minder mensen zeggen dat ze dat gewoonweg ook niet kunnen. Dat blijkt een jaarlijkse bevraging van hr-dienstverlener Securex. Stress is het belangrijkste struikelblok om langer te kunnen werken, zeggen de werknemers.
20/11 08u00  Test Aankoop waarschuwt: "Toch prijzenoorlog gestart in de supermarkt door komst Jumbo" Zo'n 10 dagen geleden opende de eerste Jumbo-supermarkt in ons land, in Pelt. Morgen gaat er al een tweede open in Rijkevorsel en op 4 december een derde in Lanaken. De supermarkt beloofde geen prijzenoorlog te ontketenen in ons land, maar aan 'De inspecteur' van Radio 2 zegt Test Aankoop dat ze daar intussen anders over denken.
20/11 07u00  Bijna drie vierde van Belgen wil niet werken tot 65e Bijna drie vierde van de werknemers in ons land zegt dat ze niet willen werken tot hun 65e. Iets minder mensen zeggen dat ze dat gewoonweg ook niet kunnen. Dat blijkt een jaarlijkse bevraging van hr-dienstverlener Securex. Stress is het belangrijkste struikelblok om langer te kunnen werken, zeggen de werknemers.
19/11 18u15  Poetshulpen gaan op 28 november actievoeren in strijd om meer loon De poetshulpen uit de dienstenchequesector gaan volgende donderdag, 28 november, een eerste keer actievoeren in hun strijd om meer loon. Ze plannen een bezoek aan de hoofdzetels van enkele grote bedrijven uit de sector, om hun eisen kracht bij te zetten.
19/11 10u15  Test-Aankoop waarschuwt: "Toch prijzenoorlog gestart in de supermarkt door komst Jumbo" Zo'n 10 dagen geleden opende de eerste Jumbo-supermarkt in ons land, in Pelt. Morgen gaat er al een tweede open in Rijkevorsel en op 4 december een derde in Lanaken. De supermarkt beloofde geen prijzenoorlog te ontketenen in ons land, maar aan 'De inspecteur' zegt Test-Aankoop dat ze daar intussen anders over denken.
19/11 07u45  Groep boven Newsmonkey lanceert nieuwe economische nieuwssite: Business AM Ons land is alweer een nieuwe nieuwssite rijker: Business AM zal in beide landstalen gratis financieel-economisch nieuws aanbieden. Business AM is een nieuw project van GMGroup, het bedrijf boven Newsmonkey en de Belgische versie van Newsweek.
Laatste update: vandaag om 20u30
Lees meer van VRT NWS: Economie >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
22/11 21u30  Deze tweedehands Boeing vliegt rond met 50 experimenten voor het vliegtuig van morgen Boeing beleeft een rampjaar, maar er gaan ook dingen goed. In Frankfurt toonde de vliegtuigbouwer deze week een vliegend testlaboratorium met tal van snufjes die de komende jaren hun weg zullen vinden in cockpit, cabine en bagageruim.
22/11 21u30  Voor succesvolle participatie moet de overheid mensen ‘in huis’ nemen Niet gelukt. De Participatiewet die mensen met weinig verdienvermogen aan werk had ­moeten helpen, is geen succes. Dit constateerde het Sociaal ­en Cultureel Planbureau deze week. Mensen met bijstand kregen geen grotere kans op werk; de kans op werk voor mensen van de ­sociale werkplaats nam af; alleen voor jonggehandicapten stegen de baankansen, maar dan wel tegen een lager inkomen. Staatssecretaris Tamara van Ark kondigde prompt aan dat gemeenten een ‘tegenprestatie moeten eisen’.
22/11 21u30  Herbert Diess krijgt voet aan de grond in de VS, Gary Jones verdacht van betrokkenheid bij schandaal Californië liet deze week weten mogelijk dienstwagens van Volkswagen te kopen. Opmerkelijk, omdat de Amerikaanse staat bekendstaat als streng waar het gaat om voertuigemissies. En Volkswagen staat sinds Dieselgate juist te boek als smeerpijp.
22/11 16u00  Nieuwe trein Breda-Groningen haalt - in theorie - 200 kilometer per uur De NS gaat vanaf 2023 nieuwe treinen inzetten die een topsnelheid kunnen bereiken van 200 kilometer per uur. De nieuwe treinen gaan onder andere rijden van Breda, via Amsterdam, naar Groningen.10 
22/11 14u00  Hoe torenhoge prijzen bewoners uit de grote steden duwen Huur- en huizenprijzen in grote steden rijzen de pan uit. De documentaire ‘Push’ volgt Leilani Farha, VN-rapporteur ‘huisvesting als mensenrecht’, in haar strijd voor betaalbare woningen in de grote stad. Zondag gaat Push in première op documentairefestival Idfa, in aanwezigheid van de hoofdrolspeler. Hoe ernstig is de situatie in de ogen van twee kenners van de Nederlandse huizenmarkt?
22/11 11u15  Wat voor karbonade ligt er in 2040 op ons bord? Lees meer >11 
22/11 05u00  Cruciale Nederlandse datacenters steeds vaker in handen van Amerikanen – is dat erg? Nederlandse datacentra vallen een voor een in handen van Amerikaanse bedrijven. Zo krijgen de VS mogelijk toegang tot steeds meer Nederlandse gegevens, waarschuwen ict-specialisten in het FD. Moet Nederland zich zorgen maken over Amerikaanse controle op zijn digitale voorzieningen?
21/11 23u15  Rechtbank in Spanje legt bom onder omstreden regel van Ryanair voor handbagage Een Spaanse rechter heeft een streep gehaald door de strenge bagageregels bij Ryanair. De Ierse prijsvechter mag Spaanse reizigers niet langer straffen met een toeslag als ze meer dan één stuk handbagage willen nemen. Ryanair zegt de strenge bagageregels te zullen handhaven – vonnis of niet.
21/11 21u45  Waarom krijg ik zo weinig vergoed na een brand? Ik betaal al jaren vele honderden euro’s aan verzekeringspremie, maar ik hoor toch regelmatig verontrustende verhalen over mensen die gedupeerd raken door brand. Waarom krijg je zo weinig vergoed na een brand?
21/11 21u45  Dat economen hel en verdoemenis prediken is nog Johnsons minste zorg Zoals het er nu naar uitziet wint Boris Johnson even gemakkelijk de verkiezingen als Ajax een thuiswedstrijd tegen RKC. Hij ligt een straatlengte voor in de peilingen en hoewel onverwachte gebeurtenissen de boel op zijn kop kunnen zetten en maakt in het debat gehakt van de kleurloze Jeremy Corbyn die niet weet waar hij precies staat.
21/11 08u30  De hybride BMW 330e is keurig en hélemaal af De nieuwe hybride BMW 330e bedenkt zelf wanneer hij elektrisch (in de stad) of op benzine (op de snelweg) rijdt. Aan de 3-serie is eigenlijk niets meer te ontwikkelen – of het moet het design zijn.
20/11 19u00  Waarom hebben modebedrijven het zo moeilijk in Nederland? Een succes maken van een modeketen is moeilijk in Nederland, vooral in het segment tussen extreem luxe en laaggeprijsde kleding. Welke factoren bepalen succes of falen?
20/11 19u00  Moet de volgende generatie zelf maar een kunstheup zetten? Ondanks de grootste acties ooit heeft het zorgpersoneel dat overbelast is met het aanmeten van kunstheupen, zijn zin nog niet gekregen.
19/11 22u30  Moeten we ons bang laten maken door Laura van Geest? Voordat ze naar de de financiële waakhond AFM overstapt, wilde directeur Laura van Geest van het Centraal Planbureau (CPB) het vaderland nog een keer laten opschrikken.
19/11 21u00  Waarom vrouwen nog steeds minder verdienen dan mannen Lees meer >
Laatste update: vandaag om 21u30
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
22/11 21u45  Antwerp riskeert match achter gesloten deuren voor rookpot op medefan in rolstoel Antwerp heeft het weer vlaggen. De Geschillencommissie legde de club een maximumboete van 5.000 euro op én een voorwaardelijke match achter gesloten deuren. Dit mede omdat er tijdens de match op Genk een rookpot terecht was gekomen op een vrouwelijke fan in een rolstoel, die een lichte brandwonde opliep.
22/11 21u45  Bart Swings onthoudt “het positieve” na 5 kilometer in Polen, Nederlandse vindt zichzelf “een pannenkoek” Bart Swings is tijdens de tweede manche voor de wereldbeker schaatsen op de 5000 meter als dertiende geëindigd. In het Poolse stadje Tomaszow Mazowiecki noteerde Swings vrijdag onder zware condities 6:31.17.
22/11 21u30  Vrachtwagens zwaarder dan 5 ton mogen centrum niet meer in Vanaf komende maandag 25 november zijn vrachtwagens van meer dan 5 ton niet meer welkom in de dorpskern van Sint-Job. De tonnagebeperking wordt dan van kracht. Bussen krijgen wel nog toegang.
22/11 21u15  Bestuurder gereanimeerd op N41 Op de N41 in Elversele is vrijdagavond de bestuurder van een bestelwagen onwel geworden achter het stuur. Getuigen zagen hoe de man met lage snelheid in de richting van Sint-Niklaas reed en over de weg begon te zwalpen. Hij kwam uiteindelijk tot stilstand na een kleine aanrijding met een andere bestelwagen. De man gaf geen teken van leven meer en werd door omstaanders uit zijn auto gehaald. Hij werd ter plaatse gereanimeerd. Zodra de hulpdiensten ter plaatse waren, namen zij de medische zorgen over. Na ruim twintig minuten werd de man in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Bij de aanrijding zelf waren geen andere gewonden gevallen. Door het ongeval lag het verkeer op de N41 in beide richtingen tijdelijk stil. Dat veroorzaakte grote hinder, met lange files in beide richtingen als gevolg.
22/11 21u15  Geen geld uit cultuur voor Klappei, Het Roze Huis en Sint-Lucas Antwerps cultuurschepen Nabilla Ait Daoud (N-VA) stopt de structurele financiering van de Karel de Grote Hogeschool (Sint-Lucas), het filmhuis Klappei en Het Roze Huis. Zeven andere verenigingen krijgen vanaf 2020 voor het eerst structurele ondersteuning.
22/11 21u00  Twee Belgische IS-weduwen gearresteerd door Turkse politie De Turkse politie heeft vandaag de twee Belgische IS-weduwen Tatiana Wielandt en Bouchra Aboualla opgepakt. Ze waren samen met hun zes kinderen uit een Koerdisch kamp in Syrië gevlucht. Het Belgische gerecht zal hun uitlevering vragen.
22/11 20u45  Tom Boonen en co. gidsen in betoverend museum in de stijl van Studio 100 We wisten al dat Studio 100-boegbeeld Hans Bourlon het in de vingers heeft om tv-figuren populair te maken. Nu wil hij dat ook met kunst proberen. Samen met zijn broer Joost opende hij gisteren Het Kunstuur in de Heilige Geestkapel in Mechelen. De schilderijen zijn van het niveau van andere musea, maar voor de rest krijgt de bezoeker een totaal andere ervaring met muziek, licht én BV’s als Tom Boonen en Mark Uytterhoeven als gids.
22/11 20u00  Poppenmaakster ontgoocheld: Nederlandse politie sluit onderzoek naar babydiefstal af zonder één tip Poppenmaakster Anita Van Hove-Speltincx uit Essen kreeg donderdag een ijskoude douche. De politie in Nederland sluit het onderzoek naar de diefstal van haar dertig levensechte babypoppen af. Niet één tip kwam er binnen.
22/11 20u00  Vlaamse regering pompt komende drie jaar vijf miljoen in fietspad langs N12 De Vlaamse regering heeft 5,3 miljoen gereserveerd in het budget 2019-2021 voor de onteigeningen die nodig zijn voor een veilig fietspad langs de N12 tussen Westmalle en Sint-Antonius. Burgemeester Liesbeth Verstreken (N-VA) van Zoersel en mobiliteitsschepen Sanne Van Looy (N-VA) zijn blij dat er eindelijk schot in de zaak komt.
22/11 19u45  Economist Harald Gjertsen leidt Groen: “Wereldproblemen aanpakken kan ook vanuit Schoten” Harald Gjertsen (30) werd verkozen tot nieuwe voorzitter van de lokale Groen-afdeling. De jonge master in de economie volgt Maya De Backer op, die de partij de voorbije jaren heeft geleid. Zij blijft gemeenteraadslid, maar laat de partijleiding nu over aan een jong politiek talent met gevoel voor cijfers.
22/11 19u45  Verenigde Naties zet samenwerking met lokale Caritas stop na aanklachten tegen Vlaamse pater Na de nieuwe aanklachten tegen de Vlaamse pater Luk D. (50) stopt de Verenigde Naties tijdelijk haar samenwerking met de afdeling van de noodhulporganisatie Caritas in het Centraal-Afrikaanse Republiek. Dat meldt de Amerikaanse zender CNN.
22/11 19u45  DE BLIK VAN BISTIAUX. De niet-kampioen vs. de ex-prof als trainer De volle 23 jaar lang was Paul Bistiaux bij Royal Antwerp FC de bekendste en kleurrijkste clubsecretaris van het land. ‘Brandweerman’, noemde hij het zelf. Voortdurend in de weer om overal kleine en grote branden te blussen op de ontvlambare Bosuil. Maar niet alleen op Antwerp liet hij zich graag gelden, in zijn typische Antwerpse stijl, even fijnzinnig als humoristisch. Van advocaat over plaatsvervangend vrederechter tot voorzitter van de Muziekkapel van de Sint-Pauluskerk: Bistiaux was en is het allemaal. En vanaf dit seizoen ook columnist voor Gazet van Antwerpen.
22/11 19u45  Gemeente wil niet betalen voor miskleun: “Nieuwe fietssuggestiestroken zijn een schande” De gemeente Zandhoven weigert de rekening te betalen voor de nieuwe fietssuggestiestroken in de Amelbergastraat. “De lijnen zijn nergens recht en het oker rafelt al helemaal af”, vat schepen Rudy Willems (CD&V) de toestand samen.
22/11 19u45  Lachgas om in de roes te komen? 250 euro boete Ook de stad Antwerpen verbiedt het oneigenlijk verkopen, gebruiken en bezitten van lachgas. Wie dat toch doet, riskeert een GAS-boete. Het middel zorgt te veel voor overlast en is gevaarlijk voor de gezondheid. Naast bestraffing wil burgemeester Bart De Wever inzetten op preventie bij verkopers en jongeren.
22/11 19u30  Joanna Van Houdt blaast 100 kaarsjes uit Joanna Van Houdt is zaterdag 23 november precies 100 jaar oud en dat gaat ze goed vieren met haar familie. Vrijdag kreeg ze al een klein feestje met de medebewoners van haar verdieping in woonzorgcentrum Seniorplaza. Taart en cava ontbraken natuurlijk niet. “Deze kranige dame woont nu twee jaar in Seniorplaza. Ze is nog erg actief. Zo maakt ze meters breiwerk, is graag met van alles bezig en ze is erg sociaal. Vooral verjaardagskaartjes vindt ze wel leuk. Daarom deden we een oproep om haar een kaartje te sturen. Inmiddels heeft ze er een tweehonderdtal gekregen”, legt Margot Sleebus, coördinator dagverzorgingscentrum Plaza uit.
Laatste update: vandaag om 21u45
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
22/11 21u15  Regering verhoogt bijdragevoet pensioenfonds lokale besturen: pensioenlast wordt “onhoudbaar” De federale regering heeft de basisbijdragevoet verhoogd voor de besturen die aangesloten zijn bij het gesolidariseerd pensioenfonds van de...
22/11 19u30  Proximus en Orange officialiseren gedeeld mobiel toegangsnetwerk Telecomoperatoren Proximus en Orange Belgium hebben de overeenkomst ondertekend om een gedeeld mobiel toegangsnetwerk op te zetten. Dat maakten...
22/11 18u30  Tesla flink onderuit op Wall Street na presentatie pick-uptruck Tesla ging flink onderuit op de beurs in New York. De bouwer van elektrische auto's presenteerde een opvallende pick-uptruck, waar de meningen...
22/11 18u00  Jumbo België roept studentenhaver terug In overleg met het federale voedselagentschap FAVV heeft Jumbo België besloten om studentenhaver van het merk Marc O'Deli terug te roepen bij de...
22/11 17u15  Vakbonden blokkeren in heel het land Proximus-gebouwen, acties nu ook voelbaar voor klanten De verschillende protestacties van het personeel van Proximus tegen herstructureringsvoorstellen van de directie laten zich nu ook voelen bij de...
22/11 15u45  Kandidaten voor 3 miljoen euro vakantiegeld gezocht De Rijksdienst voor jaarlijkse vakantie (RVJ) is op zoek naar 12.700 werknemers die nog steeds hun vakantiegeld voor het jaar 2016 niet hebben...
22/11 14u30  Vakbonden blokkeren in heel het land Proximus-gebouwen, beperkte hinder voor klanten Bij Proximus zijn er over het hele land acties van het personeel. Aan verschillende administratieve gebouwen staan blokkades bij de ingangen, zegt...
22/11 14u00  Chinese centrale bank doet Bitcoin zakken naar laagste niveau in halfjaar De bitcoin verliest rap aan waarde. Op vrijdagmiddag was de digitale munt volgens Coinmarketcap, dat verschillende beurzen waarop de cryptomunt...
22/11 13u45  Veertigtal jobs op de helling bij Apple-verdeler Switch Winkelketen Switch, de grootste verdeler van Apple-producten in België, gaat zes à zeven onrendabele winkels sluiten. Een veertigtal jobs zijn...
22/11 12u15  PROMOJAGERS SUPERTIP: feestpakket voor slechts 99,99 in plaats van 305,11 euro De feestdagen komen steeds dichterbij. Dat beseffen ze ook in de Facebookgroep Promojagers België, waar leden de strafste kortingsacties met elkaar...
22/11 12u00  PROMOJAGERS SUPERTIP: feestpakket voor slechts 99 in plaats van 305,11 euro De feestdagen komen steeds dichterbij. Dat beseffen ze ook in de Facebookgroep Promojagers België, waar leden de strafste kortingsacties met elkaar...
22/11 11u45  Edenred slachtoffer van malware, ook Belgische tak getroffen De IT-systemen van het Franse Edenred, bekend van de maaltijdcheques, zijn gisteren aangevallen met malware. Dat meldt het bedrijf zelf. De omvang...
22/11 11u15  Diesel goedkoper vanaf zaterdag De maximumprijs van diesel gaat zaterdag omlaag. Wie diesel (B7) tankt, betaalt dan nog maximaal 1,527 euro per liter, zo meldt de federale...
22/11 11u00  Vakbonden blokkeren in heel het land Proximus-gebouwen Bij Proximus zijn er over het hele land acties van het personeel. Aan verschillende administratieve gebouwen staan blokkades bij de ingangen, zegt...
22/11 10u00  Twintig procent van de priorbrieven valt te laat in de brievenbus Bijna twintig procent van de priorbrieven valt te laat in de bus. Dat blijkt uit een experiment van de Inspecteur op Radio 2. Een team van de...
Laatste update: vandaag om 21u15
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
22/11 18u31  Met vergrijzing en afschaffen vroegpensioen meer 55-plussers op werkvloer Het aantal werkende 55-plussers zit in de lift. Het aantal werkende 55- tot 65-jarigen steeg met drie miljoen tussen het eerste kwartaal van 2014 en het derde kwartaal van 2019. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De vergrijzing en afschaffing van het vroegpensioen dragen hieraan bij.
22/11 17u15  Consumentenbond: Een op vijf autobezitters heeft geen idee van kosten Een op de vijf autobezitters heeft geen idee wat de maandelijkse kosten voor hun auto zijn. 17 procent weet precies wat ze maandelijks kwijt zijn aan hun auto en 63 procent weet het ongeveer. Dat blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond onder zevenduizend panelleden.
22/11 15u45  'Een op vijf autobezitters heeft geen idee van maandelijkse kosten' Een op de vijf autobezitters heeft geen idee wat de maandelijkse kosten voor hun auto zijn. 17 procent weet precies wat ze maandelijks kwijt zijn aan hun auto en 63 procent weet het ongeveer. Dat blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond onder zevenduizend panelleden.
22/11 15u45  TUI Nederland neemt delen failliet Thomas Cook over TUI Nederland heeft domeinnamen en klantendatabases van het failliete Thomas Cook Nederland overgenomen. Onder meer de domeinnaam neckermann.nl komt in handen van TUI Nederland, blijkt uit een overzicht van de curator.
22/11 14u30  TUI Nederland neemt domeinnamen en klantendatabase over van Thomas Cook TUI Nederland heeft domeinnamen en klantendatabases van het failliete Thomas Cook Nederland overgenomen. Onder meer de domeinnaam neckermann.nl komt in handen van TUI Nederland, blijkt uit een overzicht van de curator.
22/11 14u30  Van alle mensen in de EU werken Nederlandse mannen het langst Nederlandse mannen brachten in 2018 van alle Europese landen het grootste gedeelte van hun leven werkend door. Zij werkten gemiddeld 42,9 jaar, net zo lang als hun Zweedse evenknie. Dat blijkt uit cijfers van Eurostat, het statistisch bureau van de Europese Unie.
22/11 14u15  Lingeriemerk Victoria's Secret annuleert wereldberoemde modeshow De jaarlijkse modeshow van Victoria's Secret gaat dit jaar niet door en er is grote onzekerheid over het voortbestaan van het evenement. Topman Stuart Burgdoerfer van het overkoepelende bedrijf L Brands twijfelt of de modeshow in de marketingstrategie van het merk past.
22/11 13u45  TUI Nederland neemt domeinnaam neckermann.nl over van Thomas Cook TUI Nederland heeft domeinnamen en klantendatabases overgenomen van het failliete Thomas Cook Nederland. Onder meer de domeinnaam neckermann.nl komt in handen van TUI Nederland.
22/11 12u15  Rabobank moet 40.000 klanten extra controleren om anti-witwasregels Rabobank moet de gegevens voor 40.000 dossiers aanvullen om anti-witwasbeleid. Toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) heeft de bank vorig jaar een dwangsom opgelegd.
22/11 12u00  Rabobank moet 40.000 klanten opnieuw doorlichten op witwasrisico's Rabobank moet 40.000 klanten opnieuw doorlichten omdat het bedrijf niet goed heeft gecontroleerd op witwasrisico's. Toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) heeft de bank vorig jaar een dwangsom opgelegd.
22/11 12u00  Toyota brengt tweede elektrische auto als Lexus naar Europa Lexus, de luxedivisie van Toyota, heeft zijn eerste volledig elektrische auto gepresenteerd. De Lexus UX300e is gebaseerd op de UX-cross-over en is pas de tweede elektrische auto van het concern.
22/11 11u15  Helft pensionado's heeft geen werk voorafgaand aan pensioen De helft van de gepensioneerden had een uitkering of soms helemaal geen inkomen in het jaar voordat ze met pensioen gingen. Dit blijkt vrijdag uit een analyse van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
22/11 09u01  'Deutsche Telekom wil af van T-Mobile Nederland' Deutsche Telekom wil T-Mobile Nederland van de hand doen. Mogelijk gaat het onderdeel naar de beurs, meldt het Duitse weekblad Managers Magazine op basis van anonieme bronnen.
22/11 06u30  Tesla presenteert eerste elektrische, 'futuristische' pick-uptruck Tesla-topman Elon Musk heeft in de nacht van donderdag op vrijdag de eerste elektrische pick-uptruck van zijn bedrijf gepresenteerd. Het voertuig kent een futuristisch design en wordt in drie varianten beschikbaar.
22/11 01u00  Auto- en motorbranche noteert omzetgroei in derde kwartaal De auto- en motorbranche heeft in het derde kwartaal 5,1 procent meer omzet gedraaid dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag.11 
Laatste update: vandaag om 18u31
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
22/11 00u00  Duitse steun voor EU-spaargarantie onbegrijpelijk Lees meer >10 
21/11 00u00  Lek bij Funda: fraudeurs stalen data van huizenzoekers Internetcriminelen zijn erin geslaagd om persoonsgegevens van huizenzoekers op zoeksite Funda te stelen. De internetcriminelen hebben zichzelf met phishingmails toegang verschaft tot de beveiligde omgeving van Funda die bedoeld is voor makelaars. Dat melden gedupeerden aan Elsevier Weekblad. Een woordvoerder van Funda bevestigt het incident. Servaas van der Laan houdt u op de hoogte van … Continued The post Lek bij Funda: fraudeurs stalen data van huizenzoekers appeared first on Elsevierweekblad.nl.
21/11 00u00  Jaag houders aflossingsvrije hypotheek niet op kosten! Lees meer >
21/11 00u00  Elbers (KLM): Groei luchtvaart nodig voor duurzame ontwikkeling Lees meer >
20/11 00u00  ?Nederland moet 25 procent heffen op iPhones? De Verenigde Staten voeren importheffingen van 25 procent op een reeks Europese goederen in. Het gaat onder meer om Nederlandse kaas, varkensvlees en boter, blijkt uit een lijst die de Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer woensdagavond publiceerde. Bekijk de volledige lijst hier. Ook mosselen en peren uit Nederland en andere EU-landen worden getroffen door de importheffingen. … Continued The post ‘Nederland moet 25 procent heffen op iPhones’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/11 00u00  Toeslagensysteem moet snel worden afgeschaft Het toeslagencircus duwt jaarlijks tienduizenden armen in nog grotere armoede, en het doet de Belastingdienst wankelen. Daarom moet het in 2005 ingevoerde systeem van huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag zo snel mogelijk worden afgeschaft, schrijft Jeroen van Wensen. Jaarlijks keert de Belastingdienst 13 miljard euro uit, in de vorm van 7,5 miljoen toeslagen aan 5 miljoen … Continued The post Toeslagensysteem moet snel worden afgeschaft appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/11 19u15  VVD is boos op topman Volksbank De VVD is verbolgen over de houding van Volksbank-topman Maurice Oostendorp, die zegt niet naar winstmaximalisatie te streven. ?Dit is de wereld op z?n kop,? zegt het liberale Tweede Kamerlid Roald van der Linde, die vindt dat de overheid de in 2013 genationaliseerde bank zo snel mogelijk moet verkopen. Daarbij zijn de uitspraken van Oostendorp … Continued The post VVD is boos op topman Volksbank appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/11 00u00  CDA-plan om pensioenspaarders te beschermen, is zinloos Lees meer >
Laatste update: vandaag om 0u00

Express.be

Verbergen Tonen
19/11 12u00  Het principe van associatie: waarom we een nederlaag van de Rode Duivels persoonlijk zouden nemen Een waargebeurd verhaal. Een soldaat keert na Wereldoorlog II van het front terug naar huis. Kort na zijn thuiskomst stopt hij met spreken. Zijn familieleden laten hem onderzoeken, maar de dokters vinden niets. Geen wonde, geen hersenletsel, geen stemproblemen.  De man kan lezen, schrijven, conversaties begrijpen en orders volgen. Doch spreken doet hij niet meer … The post Het principe van associatie: waarom we een nederlaag van de Rode Duivels persoonlijk zouden nemen appeared first on Express.
19/11 07u45  Magnette (PS) duwt en duwt, maar heeft nog geen regenboog-coalitie beet Paul Magnette (PS) blijft nog minstens een weekje informateur. Op zich niets bijzonder: hij is pas twee weken bezig. Geleidelijk voert hij de druk op. Wat gebeurt er precies? Informateur Paul Magnette (PS) verlengt nog een week z’n opdracht. Of liever, de koning ‘geeft’ hem nog een week tijd om ‘de koninklijke opdracht te vervullen’. Dat … The post Magnette (PS) duwt en duwt, maar heeft nog geen regenboog-coalitie beet appeared first on Express.
19/11 07u15  Belgische kmo’s: “Personeel vinden quasi onmogelijk” Belgische kmo’s ondervinden steeds meer moeilijkheden om geschikte profielen te rekruteren. Dat blijkt uit een enquête van SD Worx bij 940 bedrijfsleiders en HR-verantwoordelijken. Meer dan 1 op elke 2 kmo’s zegt zijn criteria te moeten aanpassen om een geschikte kandidaat te vinden. Een derde van de kmo’s zegt dan weer te weinig respons te … The post Belgische kmo’s: “Personeel vinden quasi onmogelijk” appeared first on Express.
18/11 16u30  Europese titel brengt Rode Duivels massa geld op België kan op het Europees Kampioenschap 2020 een pak geld verdienen. De UEFA heeft het prijzengeld voor deze editie flink verhoogd. De deelnemende ploegen zullen op het einde van de competitie 371 miljoen euro onder elkaar hebben verdeeld. Dat is 70 miljoen meer dan bij het EK 2016 in Frankrijk. Dat België zich zaterdag in … The post Europese titel brengt Rode Duivels massa geld op appeared first on Express.
18/11 10u30  “Wil je opstappen? Stap dan op!”: Magnette (PS) voerde forcing met De Wever, maar N-VA bleef aan boord Paul Magnette, de PS-voorzitter, blijft nog even informateur. Zijn nota’s moeten iedereen kleur doen bekennen. N-VA zit nog steeds aan boord. In het nieuws: Vanmiddag gaat informateur Magnette weer naar de koning. Die zal z’n opdracht nog eens verlengen, vermoedelijk met een tweetal weken. Oneindig lang kan het niet duren, maar anderzijds wil de informateur toch … The post “Wil je opstappen? Stap dan op!”: Magnette (PS) voerde forcing met De Wever, maar N-VA bleef aan boord appeared first on Express.
18/11 10u30  “Als een doorsnee gezin haar budget zou beheren zoals het Brussels Gewest, dan leefde het op straat” “Als een doorsnee gezin haar budget zou beheren zoals het Brussels Gewest, dan leefde het op straat.” Dat zegt Alexia Bertrand (foto), die voor de MR de Brusselse oppositie leidt, in de krant Le Soir. Ook het Rekenhof trekt aan de alarmbel. De Brusselse regering heeft het over ‘een budget in evenwicht’. Maar volgens Bertrand … The post “Als een doorsnee gezin haar budget zou beheren zoals het Brussels Gewest, dan leefde het op straat” appeared first on Express.
18/11 09u30  Waarom wordt het Belgische goud in het buitenland bewaard? België bezit 227,4 ton goud, goed voor een waarde van iets minder dan 10 miljard euro. Ons land rangschikt daarmee op een 24ste plek in een ranglijst die wordt aangevoerd door de Verenigde Staten (8.133 ton), Duitsland (3.369 ton), Italië (2.451 ton) en Frankrijk (2.436 ton).  In ons land is het de Nationale Bank die … The post Waarom wordt het Belgische goud in het buitenland bewaard? appeared first on Express.
17/11 13u16  Boeing 737 MAX: de factuur is gepeperd en ze loopt steeds verder op Sinds 13 maart 2019 worden alle vliegtuigen van het type Boeing 737 MAX om veiligheidsredenen wereldwijd aan de grond gehouden. De aanleiding is het neerstorten van twee zulke toestellen in oktober 2018 en maart 2019, waarbij in totaal 346 doden vielen. Boeing zelf raamde de kosten van deze industriële catastrofe – die haar gelijke niet … The post Boeing 737 MAX: de factuur is gepeperd en ze loopt steeds verder op appeared first on Express.
16/11 12u30  France surveillance… Franse fiscus gaat sociale fraude opsporen via Facebook In Frankrijk is het wetsvoorstel 57 goedgekeurd. Het gaat om een zeer controversiële wet. Ze biedt fiscale instanties de mogelijkheid om sociale media en andere digitale platformen te monitoren. Op die manier wil men eventuele aanwijzingen van fiscale fraude opsporen. De Franse staat creëert volgens critici op die manier een algemeen surveillancesysteem. Men stapt af … The post France surveillance… Franse fiscus gaat sociale fraude opsporen via Facebook appeared first on Express.
16/11 12u00  De meest performante beurs ter wereld is de Moscow Exchange. Dit is waarom… Niet de Dow Jones, maar de Moskou Exchange is de meest performante beurs ter wereld. Wanneer de stijging van de aandelen en de uitgekeerde dividenden worden samengesteld is sprake van een stijging van niet minder dan 44% sinds begin januari, waarvan 9% enkel in de maand oktober. De Moscow Exchange overklast de MSCI Index van … The post De meest performante beurs ter wereld is de Moscow Exchange. Dit is waarom… appeared first on Express.
15/11 12u00  La France surveillance… Franse fiscus gaat fiscale fraude opsporen via Facebook In Frankrijk is het wetsvoorstel 57 goedgekeurd. Het gaat om een zeer controversiële wet. Ze biedt fiscale instanties de mogelijkheid om sociale media en andere digitale platformen te monitoren. Op die manier wil men eventuele aanwijzingen van fiscale fraude opsporen. De Franse staat creëert volgens critici op die manier een algemeen surveillancesysteem. Men stapt af … The post La France surveillance… Franse fiscus gaat fiscale fraude opsporen via Facebook appeared first on Express.
15/11 11u30  De omgekeerde wereld: Duitse bank KfW gaat klanten geld toestoppen als ze een hypotheeklening afsluiten Duitse privé-personen en kmo’s kunnen binnenkort profiteren van de negatieve rentetarieven.  Dat schrijft de Frankfurter Allgemeine Zeitung. De staatsbank KfW wil vanaf volgend jaar leningen met negatieve rente verstrekken aan wie bouwt. Wie geld leent krijgt dan meer geld terug dan hij voor de lening betaalt. Volgens Günther Bräunig, de CEO van KfW wordt de … The post De omgekeerde wereld: Duitse bank KfW gaat klanten geld toestoppen als ze een hypotheeklening afsluiten appeared first on Express.
15/11 10u15  La France surveillance… Franse fiscus gaat sociale fraude opsporen via Facebook In Frankrijk is het wetsvoorstel 57 goedgekeurd. Het gaat om een zeer controversiële wet. Ze biedt fiscale instanties de mogelijkheid om sociale media en andere digitale platformen te monitoren. Op die manier wil men eventuele aanwijzingen van fiscale fraude opsporen. De Franse staat creëert volgens critici op die manier een algemeen surveillancesysteem. Men stapt af … The post La France surveillance… Franse fiscus gaat sociale fraude opsporen via Facebook appeared first on Express.
15/11 08u45  La France surveillance… Franse fiscus gaat sociale fraude opsporen op Facebook In Frankrijk is het wetsvoorstel 57 goedgekeurd. Het gaat om een zeer controversiële wet. Ze biedt fiscale instanties de mogelijkheid om sociale media en andere digitale platformen te monitoren. Op die manier wil men eventuele aanwijzingen van fiscale fraude opsporen. De Franse staat creëert volgens critici op die manier een algemeen surveillancesysteem. Men stapt af … The post La France surveillance… Franse fiscus gaat sociale fraude opsporen op Facebook appeared first on Express.
Laatste update: dinsdag 19 november 2019, 12u00Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

14x Luc Versele (topman Crelan): 'De kleinere banken zijn de melkkoe van de overheid geworden'22/11 11u15 - Trends.be: 'Had je mij twee jaar geleden gezegd dat we nog eens in omvang zouden verdubbelen, ik zou het niet geloofd hebben', zegt Luc Versele (65), de voorzitter van de raad van bestuur van Crelan. Zijn bank nam zopas concurrent AXA Bank over. Het was eten of zelf gegeten worden.
14x REACTIES. Lior Refaelov: “Wat mijn gezin is overkomen, wens ik niemand toe”22/11 00u00 - Gazet van Antwerpen: Economie: Terug van weggeweest: Lior Refaelov. De 33-jarige spelmaker zat vier matchen op de bank, maar mocht nog eens starten en deed het prima, bedankte ook met een penaltygoal.
13x Tesla omlaag op hoger Wall Street22/11 19u45 - IEX.NL: NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag halverwege de handelsdag op kleine plussen. Maker van elektrische auto's Tesla wist de ogen op zich gericht. Dat bedrijf maakte een koersval na de presentatie van een opvallende pick-uptruck. Verder waren er verschillende bedrijven die met cijfers kwamen en waren beleggers voorzichtig positief over de mogelijkheid van een handelsdeal tussen China en de Verenigde Staten.
13x Filip Michiels is CIO of the Year 201922/11 13u00 - Trends.be: Filip Michiels, Chief Information Officer bij TUI (Western Region), is donderdagavond door Data News uitgeroepen tot CIO of the Year. Ook twee ICT-projecten kregen een award toebedeeld.
12x Handelshoop geeft Europese beurzen nog een zetje22/11 16u15 - IEX.NL: AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen gingen vrijdag verder omhoog na een aantal dagen met verliesbeurten. Beleggers reageerden op positieve berichten rond het Amerikaans-Chinese handelsconflict en verwerkten de uitspraken van Christine Lagarde, die een van haar eerste optredens hield als de nieuwe president van de Europese Centrale Bank (ECB).
12x WeWork schrapt 2.400 banen22/11 04u00 - Het Laatste Nieuws: Economie: WeWork, de aanbieder van kantoorwerkruimtes schrapt wereldwijd 2.400 banen. Dat meldde het financiële persagentschap Bloomberg donderdag. Het gaat...
11x Europees weekoverzicht: België krijgt van de stok22/11 18u30 - Trends.be: Er is een akkoord over de Europese begroting voor volgend jaar. De Europese Investeringsbank slaat groen uit. En ons land krijgt van de stok.
11x Europa tikt nu ook de regio's op de vingers22/11 15u30 - Trends.be: Meestal geeft de Europese Commissie vooral de federale regering ervan langs voor de ondermaatse sanering van de begroting. Maar nu krijgen ook de regio's een vermanende tik: zelfverklaarde investeringen buiten de begroting houden mag niet. Ook het gebrek aan budgettair overleg tussen tussen de deelstaten en de federale overheid leidt tot ergernis in het Brusselse Berlaymontgebouw.
11x Wat voor karbonade ligt er in 2040 op ons bord?22/11 11u15 - Volkskrant Economie: Lees meer >
11x Auto- en motorbranche noteert omzetgroei in derde kwartaal22/11 01u00 - Nu.nl Economie: De auto- en motorbranche heeft in het derde kwartaal 5,1 procent meer omzet gedraaid dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag.

Statistieken

Artikels:
31994
Gelezen:
42073
Aantal lezers nu:
45


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven