dinsdag 22 mei 2018, week 21


U bent nu hier: Nederland | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u30
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
22/05 17u30  Manchester herdenkt bomaanslag na concert Ariana Grande van jaar geleden In Manchester is dinsdagmiddag de zelfmoordaanslag na een concert van Ariane Grande herdacht. Het is precies een jaar geleden dat 22 mensen om het leven kwamen bij de aanslag.
22/05 17u15  Dumoulin slechts derde in tijdrit Giro, Yates behoudt roze trui Tom Dumoulin is er dinsdag niet in geslaagd om de roze trui te heroveren in de Giro d'Italia. De wereldkampioen tijdrijden werd slechts derde in de race tegen de klok, die werd gewonnen door Rohan Dennis.
22/05 17u15  VS gaat Noord-Korea geen tegemoetkomingen doen in overleg De Amerikaanse vicepresident Mike Pence zegt dat het Witte Huis hoopvol blijft over een geplande top met Noord-Korea, maar zal het land onder geen beding tegemoetkomingen doen. De top staat gepland op 12 juni en zal vooral gaan over het ontmantelen van Noord-Koreaanse atoomprogramma's.
22/05 17u00  Dumoulin slechts derde bij tweede meetpunt, Dennis voorlopig snelste In de tweede en laatste tijdrit van deze Giro d'Italia hoopt Tom Dumoulin veel tijdwinst te pakken op rozetruidrager Simon Yates. Volg de race tegen de klok in dit liveblog.
22/05 16u45  Dumoulin en Yates onderweg in tijdrit Giro, Dennis voorlopig snelste In de tweede en laatste tijdrit van deze Giro d'Italia hoopt Tom Dumoulin veel tijdwinst te pakken op rozetruidrager Simon Yates. Volg de race tegen de klok in dit liveblog.
22/05 16u30  'Agenten moeten meer tijd krijgen om te trainen met vuurwapens' De politie moet ervoor zorgen dat alle wapendragende medewerkers de kans krijgen om trainingsuren te draaien. Dat eist de inspectie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) na een onderzoek.
22/05 16u15  Wolkbreuk zorgt voor wateroverlast in Limburg Midden- en Zuid-Limburg zijn dinsdagmiddag getroffen door een wolkbreuk. Op weerstation vliegveld Maastricht Aachen Airport in Beek viel in een half uur tijd 47 millimeter neerslag, terwijl daar normaal in de hele maand mei 66 millimeter valt.
22/05 16u00  Wolkbreuk zorgt voor overlast in Limburg Midden- en Zuid-Limburg zijn dinsdagmiddag getroffen door een wolkbreuk. Op weerstation vliegveld Maastricht Aachen Airport in Beek viel in een half uur tijd 47 millimeter neerslag, terwijl daar normaal in de hele maand mei 66 millimeter valt.
22/05 16u00  Martin voorlopig aan leiding, Dumoulin warmt zich op voor tijdrit In de tweede en laatste tijdrit van deze Giro d'Italia hoopt Tom Dumoulin veel tijdwinst te pakken op rozetruidrager Simon Yates. Volg de race tegen de klok in dit liveblog.
22/05 16u00  Kamer wil onderzoek naar Schiphol in Noordzee Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) de mogelijkheid onderzoekt om Schiphol op termijn te verplaatsen naar een locatie in de Noordzee.
22/05 16u00  "Agenten moeten meer tijd krijgen om te trainen met vuurwapens" De politie moet ervoor zorgen dat alle wapendragende medewerkers de kans krijgen om trainingsuren te draaien. Dat eist de inspectie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) na een onderzoek.
22/05 15u45  Kamer wil onderzoek naar verplaatsen Schiphol in zee Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) de mogelijkheid onderzoekt om Schiphol op termijn te verplaatsen naar een locatie in de Noordzee.
22/05 15u45  Jehova's Getuigen laten misbruik niet onafhankelijk onderzoeken Het bestuur van de gemeenschap van Jehova's Getuigen gaat geen onafhankelijk onderzoek doen naar seksueel misbruik binnen hun gemeenschap. Het ministerie van Justitie en Veiligheid had daar meerdere keren op aangedrongen.
22/05 15u30  Jehova's Getuigen laten misbruik in gemeenschap niet onafhankelijk onderzoeken Het bestuur van de gemeenschap van Jehova's Getuigen gaat geen onafhankelijk onderzoek doen naar seksueel misbruik binnen hun gemeenschap. Het ministerie van Justitie en Veiligheid had daar meerdere keren op aangedrongen.
22/05 15u30  Inspectie SZW eist voldoende tijd voor agenten die met vuurwapens trainen De politie moet ervoor zorgen dat alle wapendragende medewerkers de kans krijgen om trainingsuren te draaien. Dat eist de inspectie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) na een onderzoek.
Laatste update: vandaag om 17u30
Lees meer van Nu.nl >


De Telegraaf

Verbergen Tonen

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
22/05 15u45  Onderzoek Elsevier Weekblad: waar staan afgestudeerden na 10 jaar? Afgestudeerden van de universitaire opleiding finance verdienen na tien jaar op de arbeidsmarkt met 6.136 euro bruto per maand het meest van alle academici in loondienst. Maritiem officieren verdienen met 4.697 euro het meest van alle hbo?ers. Het laagste salaris krijgen academici met een diploma mediastudies en hbo’ers met de opleiding huidtherapie. Hbo’ers en academici … Continued The post Onderzoek Elsevier Weekblad: waar staan afgestudeerden na 10 jaar? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/05 13u30  Oostvaardersplassen: de boze burger over de grens? Dit weekend knipten vandalen de hekken door van de Oostvaardersplassen. Boze burgers! Dierenrechtenactivisten, ook. Zijn ze nou eigenlijk links of rechts? De daders vinden vermoedelijk dat zij nobele intenties hebben: uitgemergelde beesten helpen die opgesloten zijn in een bizar, kunstmatig natuurexperiment. Lees het commentaar van Rob Ramaker Wat zou Jac. P. Thijsse vinden van de … Continued The post Oostvaardersplassen: de boze burger over de grens? appeared first on Elsevierweekblad.nl.10 
22/05 13u30  Tweede Kamer moet verhoogd budget voor defensie veiligstellen De Tweede Kamer behandelt op 28 mei de nieuwe defensienota. Net als veel Europese NAVO-landen lijkt Nederland werk te maken van het verhogen van de defensie-uitgaven. Rutte III gaat voor deze kabinetsperiode uit van anderhalf miljard euro structureel. Dit kan het begin zijn van een wezenlijke omslag, maar zeker is dat niet. Er is nog … Continued The post Tweede Kamer moet verhoogd budget voor defensie veiligstellen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/05 13u30  Hoe EU net als China importheffingen wil ontlopen De Europese Unie (EU) heeft nog een week om de door de Amerikaanse president Donald Trump aangekondigde importheffingen op staal en aluminium te voorkomen. Brussel hoopt zo het voorbeeld te volgen van China, dat afgelopen weekeinde voorlopig een handelsoorlog afwendde door de belofte meer Amerikaanse producten te importeren. Eigenlijk zouden de importheffingen – 25 procent … Continued The post Hoe EU net als China importheffingen wil ontlopen appeared first on Elsevierweekblad.nl.10 
22/05 09u00  Iran en Brussel samen in verzet tegen Amerika na aankondiging sancties Door te dreigen met de ‘strengste sancties ooit’ aan het adres van Iran wekt de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo de toorn van de Iraanse regering in Teheran. Ook de Europese Unie (EU) is kritisch op Amerika, en schaart zich nogmaals achter het akkoord. ‘De wereld aanvaardt vandaag de dag niet meer dat … Continued The post Iran en Brussel samen in verzet tegen Amerika na aankondiging sancties appeared first on Elsevierweekblad.nl.
21/05 19u30  Pompeo: ?strengste sancties voor Iran uit geschiedenis? De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo heeft gezegd dat zijn land de ‘strengste sancties uit de geschiedenis’ aan Iran zal opleggen. Pompeo deed de uitspraak in Washington tijdens zijn eerste grote toespraak als minister. De Amerikaanse president Donald Trump kondigde 8 mei aan dat zijn land de nucleaire deal met Iran uit 2015 … Continued The post Pompeo: ‘strengste sancties voor Iran uit geschiedenis’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/05 19u30  Erdogan in Sarajevo: Turken, laat je niet verdelen Lees meer >
20/05 18u15  Vandalen knippen hek open: herten op snelweg afgeschoten Staatsbosbeheer heeft zondagmiddag drie edelherten afgeschoten op de snelweg A6 tussen Lelystad en Almere. De dieren ontsnapten uit het natuurgebied de Oostvaardersplassen, nadat dierenactivisten in de nacht van zaterdag op zondag op 21 plekken het hek hadden doorgeknipt. De activisten hadden het hek opengeknipt om balen hooi in de Oostvaardersplassen te verspreiden. Door de openingen … Continued The post Vandalen knippen hek open: herten op snelweg afgeschoten appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/05 17u30  Het huwelijk van Prins Harry en Meghan Markle in beeld Lees meer >
19/05 17u30  Amsterdams college rond. Dit zijn de wethouders De collegevorming in Amsterdam is in de afrondende fase beland. Eerder deze week werd al bekend dat de coalitie van GroenLinks, PvdA, D66 en SP de strijd aanbindt met huizenverhuurplatform Airbnb. Zaterdag zijn ook alle nieuwe wethouders bekend. Dit zijn ze. De grootste partij GroenLinks levert het meeste wethouders. Rutger Groot Wassink, die de partij … Continued The post Amsterdams college rond. Dit zijn de wethouders appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/05 11u30  Roy van Keulen: ?De staat moet burgers beschermen tegen cyberaanvallen? Wie garandeert de vrijheden van burgers in het informatietijdperk? Elsevier Weekblad sprak met dr. Roy van Keulen, die onlangs promoveerde bij Afshin Ellian op vraagstukken van soevereiniteit binnen het domein van cyberspace. ?De staat moet ook in het informatietijdperk de vrijheden van burgers beschermen.? Wat bedoel je precies met cyberspace en wat is het informatietijdperk? … Continued The post Roy van Keulen: ‘De staat moet burgers beschermen tegen cyberaanvallen’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/05 01u30  Kaag zet in op instabiele regio?s en tegengaan migratie Minister Sigrid Kaag (D66) voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking presenteert vandaag een plan voor het beleid op het gebied van Ontwikkelingssamenwerking de komende jaren. In de nota ligt de nadruk op het voorkomen van instabiliteit en ongelijkheid. Daarmee wil Kaag de grondoorzaken van terreur en migratie tegengaan. Kern van het programma is het verwezenlijken van … Continued The post Kaag zet in op instabiele regio’s en tegengaan migratie appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/05 20u45  Remkes heropent vacature burgemeester: te weinig geschikte kandidaten De aanmeldingsprocedure voor de burgemeester van Amsterdam is heropend. Vrijdag liet Commissaris van de Koning Johan Remkes (VVD) weten dat de vacature weer open gaat. Reden: te weinig geschikte kandidaten. Dat concludeerde de vertrouwenscommissie na overleg met Remkes. Tot nu solliciteerden er 29 mensen om de opvolger te worden van wijlen burgemeester Eberhard van der … Continued The post Remkes heropent vacature burgemeester: te weinig geschikte kandidaten appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/05 20u45  Rutte woedend, maar niet op Grapperhaus Lees meer >
18/05 18u30  Dark City: sfeervol portret van een misdadige stad (****) Uitgeverij Taschen brengt met Dark City – The Real Los Angeles Noir op fraaie wijze een roemruchtige periode in beeld uit de geschiedenis van Los Angeles. Het bladeren door fotoboek Dark City – The Real Los Angeles Noir roept direct associaties op met het zinderende neo noir filmgenre. De lettering, de omslag (inclusief kogelgaten), het … Continued The post Dark City: sfeervol portret van een misdadige stad (****) appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: vandaag om 15u45
Lees meer van Elsevier.nl >

RTL.nl

Verbergen Tonen
22/05 17u30  Hans racet door het land om alle stationspiano's te bespelen Hans Jansen is gek op stationspiano's. Vandaag bespeelt hij ze allemaal tijdens een recordpoging. In razend tempo treint hij het hele land door.
22/05 17u00  Twee doden bij crash vliegtuigje Zuid-Holland Bij de Zuid-Hollandse plaats Bergambacht is een klein vliegtuigje gecrasht. Daarbij zijn beide inzittenden om het leven gekomen.
22/05 15u30  Rector reageert op overlijden Clay (15) door 'onnozele' challenge 'Er is een heel jong leven in de knop gebroken. Een jongen die veel ambities had, die naar de Olympische Spelen wilde.' Hans Timmermans, rector van het Segbroek College reageert op het overlijden van de 15-jarige Clay. Volgens zijn ouders kwam hij om door een 'onnozele' challenge.
22/05 15u00  Steeds meer twintigers kiezen voor een moestuintje De volkstuinverenigingen kunnen de vraag naar moestuintjes al jaren niet meer aan. Maar nu ook de jongeren zich melden om hun eigen groente te kweken, loopt het helemaal de spuigaten uit.
22/05 13u00  Selfie met wilde beer loopt vreselijk uit de klauwen In een Roemeens natuurpark is een toeriste door een beer aangevallen. Het jonge dier, Soni, komt altijd vrolijk tevoorschijn als hij mensen hoort. Maar Soni is inmiddels wel volwassen. In de buurt van toeristen beginnen andere, wildere instincten op te spelen.
22/05 12u00  Een nieuwe auto? Die maak je van klei Auto's worden steeds meer high tech. Ze kunnen al zonder hulp inparkeren en zelfstandig rijden. Maar om die auto's van de toekomst te ontwerpen, wordt nog steeds een hele oude techniek gebruikt. Nieuwe modellen worden altijd eerst gemaakt in klei. Want pas dan kunnen de makers echt zien of hij mooi wordt.
22/05 08u30  Blubber stroomt door de straten in Zuid-Limburg na wolkbreuk Een fikse wolkbreuk heeft in Zuid-Limburg voor kolkende modderstromen gezorgd. De schade is enorm maar voor zover bekend zijn er geen slachtoffers.12 
22/05 08u00  Zware modderstromen in Zuid-Limburg door wolkbreuk Een fikse wolkbreuk heeft in Zuid-Limburg voor kolkende modderstromen gezorgd. De schade is enorm maar voor zover bekend zijn er geen slachtoffers.
21/05 21u30  Vader Tijn: 'Ik heb altijd één gelakte nagel, dat heb ik beloofd' Waar Tijn zo hard voor streed is nu werkelijkheid: de genezing van hersenstamkanker is een stapje dichterbij. Mede door de inzet van nagellakheld Tijn is er een nieuwe robot beschikbaar die helpt bij de behandeling. Met zijn ouders blikken we terug op de heftige periode: 'De insteek was om er een mooie actie van te maken. Dat zo compleet los zou gaan hadden we nooit verwacht'.
21/05 21u00  Vader nagellakheld Tijn: 'Ik heb altijd een gelakte nagel, dat heb ik beloofd' Waar Tijn zo hard voor streed is nu werkelijkheid: de genezing van hersenstamkanker is een stapje dichterbij. Mede door de inzet van nagellakheld Tijn is er een nieuwe robot beschikbaar die helpt bij de behandeling. Met zijn ouders blikken we terug op de heftige periode: 'De insteek was om er een mooie actie van te maken. Dat zo compleet los zou gaan hadden we nooit verwacht'.
21/05 19u30  RTL Sport Update: Iniesta naar het WK Erwin van de Looi voor 2,5 jaar bondscoach van jong Oranje, voetbalsters Ajax voor het tweede jaar op rij landskampioen, Iniesta naar het WK, stevige kapitaalinjectie Formule 1-team McLaren.
21/05 19u00  Deze nieuwe robot helpt bij behandeling hersenstamkanker Hoop voor kinderen in Nederland met hersenstamkanker. Een speciale robot, die deze tot nu toe onbehandelbare ziekte, wellicht kan aanpakken, komt naar Nederland. Vooral dankzij nagellakheld Tijn. Hij haalde vorig jaar zo veel geld op dat de machine kan worden besteld. Nooit eerder lukte het om zo'n duur medisch apparaat te bekostigen uit particulier initiatief.
21/05 17u00  Kraanwagen slingert motorrijder van motor Een bizar ongeluk met een kraanwagen in China. Een passerende motorrijder wordt door de slingerende kraan van zijn motor geslagen.
21/05 16u30  Kraanwagen slingert motorrijder van moter Een bizar ongeluk met een kraanwagen in China. Een passerende motorrijder wordt door de slingerende kraan van zijn motor geslagen.
21/05 16u00  In dit biefstukje zit geen vlees Bij vlees denk je toch vooral aan koeien, varkens en kippen. Een Nederlandse fabrikant gaat nu als eerste ter wereld een biefstuk op de markt brengen, waar geen koe aan te pas is gekomen.
Laatste update: vandaag om 17u30
Lees meer van RTL.nl >

NOS.nl

Verbergen Tonen
22/05 17u30  Flevoland wil minder grote grazers in Oostvaardersplassen In de Oostvaardersplassen moeten minder grote grazers komen, vindt het provinciebestuur. Gedeputeerde Staten van Flevoland willen het advies van de commissie-Van Geel over het beheer van het natuurgebied volgen. Rond de grote grazers in het gebied, heckrunderen, konikpaarden en edelherten was het de afgelopen tijd onrustig. Actievoerders protesteerden omdat de afgelopen winter duizenden grote grazers in het gebied zijn omgekomen of afgeschoten vanwege een gebrek aan voedsel. Vorige maand verscheen een rapport van een commissie onder leiding van oud-staatssecretaris Pieter van Geel over het natuurgebied. Daarin schrijft de commissie dat het aantal grote grazers moet worden teruggebracht tot 1100 dieren aan het begin van komende winter. Een deel van de dieren moet daarvoor naar andere plekken worden gebracht, een groot aantal edelherten moet worden afgeschoten, volgens de commissie. Verder vindt die dat het moerasgebied in de Oostvaardersplassen moet worden uitgebreid. Dieren verplaatsen Het college in Flevoland wil zo snel mogelijk aan de slag met de meest urgente maatregelen uit het rapport. Dat wil zeggen met het bouwen van beschuttingsmogelijkheden en het terugbrengen van het aantal dieren tot 1100 dieren (nu leven er nog zo'n 2250). De provincie wil zo veel mogelijk voorkomen dat dieren moeten worden afgeschoten, door ze naar andere gebieden te verplaatsen. Met deze eerste maatregelen is een bedrag van 3,2 miljoen euro gemoeid. De provincie wil ook de natuur- en landschapswaarden van het gebied versterken door in te grijpen in de waterhuishouding en de ontwikkeling van de vegetatie in het gebied. Voor de financiering van alle maatregelen verwacht de provincie ook een bijdrage van het Rijk. Acties De afgelopen maanden zijn door actievoerders verschillende pogingen gedaan om in te grijpen in het gebied. Er werd voer over de hekken gegooid, waarbij actievoerders slaags raakten met beheerders. Ook werd de Tweede Kamer een petitie aangeboden van ruim 122.000 mensen die vonden dat er een einde moest komen aan de 'verschrikkelijke en onnodige situatie voor duizenden dieren elk jaar weer'. Afgelopen zondag nog knipten onbekende dierenactivisten op 21 plaatsen de afrastering rond de Oostvaardersplassen open. Drie herten die later op de naastgelegen snelweg A6 liepen, moesten worden afgeschoten, omdat ze een gevaar waren voor de verkeersveiligheid.
22/05 17u15  Teleurstelling bij minister na afwijzing misbruik-onderzoek door Jehovah's Getuigen Minister Dekker zegt dat hij de Jehovah's niet kan dwingen mee te werken aan een onafhankelijk onderzoek na signalen van seksueel misbruik in de geloofsgemeenschap.
22/05 17u15  Politie-onderzoek na dood 15-jarige jongen 'door choking challenge' In Den Haag is dit weekend een 15-jarige jongen overleden, volgens zijn familie door de gevolgen van de zogenoemde choking challenge. Daarbij knijpen deelnemers hun keel af in de hoop high te worden. De politie is een onderzoek gestart. Volgens zijn familie is Clay Haimé omgekomen door de gevolgen van de zogenoemde choking challenge, waarbij deelnemers hun keel afknijpen in de hoop er high van te worden. De politie onderzoekt onder meer de telefoon van de jongen om erachter te komen wat er is gebeurd. De ouders van de Clay zijn ervan overtuigd dat hun zoon iets nadeed dat hij had gezien op internet. Een goede vriend van de jongen zegt tegen Omroep West dat hij nooit over het wurgspel had gesproken. 'Bij deze challenge wordt ook opgeroepen om het absoluut voor jezelf te houden.' Een woordvoerder van de politie laat weten dat er geen aanwijzingen zijn dat de jongen op die manier is overleden, 'maar we kunnen het niet volledig uitsluiten'. Rouwadvertentie 'Veel te vroeg is op 15-jarige leeftijd door een onnozele challenge uit ons midden weggerukt onze lieve zorgzame zoon, mijn fantastische broer, onze kleinzoon, neef, geliefde vriend en sportieve judoka', staat in de rouwadvertentie die het Segbroek College op Facebook had gedeeld. De school van Clay was gisteren geopend voor een herdenking. Vandaag werd er in het derde uur geen les gegeven om nog een keer stil te staan bij zijn dood. Vorig jaar overleed een 16-jarige jongen uit Arkel bij een wurgspel. Eerst werd gedacht aan zelfmoord, maar al snel bleek dat daar geen sprake van was. Met zijn smartphone had de jongen gefilmd wat er was gebeurd. Hij had met een badstof ceintuur om zijn nek een misstap gemaakt op een trap, waardoor hij was weggegleden en bewusteloos was geraakt.
22/05 16u30  Minister: nog lang geen 'Amerikaanse toestanden' bij claims in de zorg Het toegenomen aantal claims in de gezondheidszorg betekent niet dat op dit punt sprake is van 'Amerikaanse toestanden', zegt minister De Jonge. Volgens hem is de situatie in Nederland daar nog heel ver van verwijderd, zowel in aantal als in hoogte van de claims. 'Het zou ook niet goed zijn als het die kant op gaat', zei de minister van Volksgezondheid tijdens het vragenuur in de Tweede Kamer. Aanleiding is een onderzoek van een gezondheidsjurist van het Maastricht UMC+, waarover het CDA vragen stelde. Uit het onderzoek blijkt dat schadeclaims ziekenhuizen steeds meer geld kosten. Het uitgekeerde bedrag groeide van 9,4 miljoen euro in 2007 naar 43,2 miljoen in 2016. Zzp'ers De minister ziet geen eenduidige verklaring voor de toename van het aantal claims. Hem is wel de stijging opgevallen van het aantal hogere claims. De minister denkt dat dit misschien te maken heeft met zzp'ers die lang niet altijd goed zijn verzekerd. De minister schat ook in dat mensen meer bekend zijn geraakt met de wettelijke mogelijkheden om te claimen. Hij heeft in ieder geval geen indicaties dat de toegenomen en hogere claims iets te maken hebben met de kwaliteit van de zorg. 'Leren van fouten' Minister De Jonge vindt het vooral belangrijk om de bron van de schadeclaims in de gezondheidszorg aan te pakken. 'Dingen die misgaan in de zorg, die echt voorkomen hadden kunnen worden, die moet je willen terugdringen. Daarvoor is het belangrijk dat er wordt geleerd van fouten.' De Jonge wijst erop dat zijn collega-minister Bruins voor Medische Zorg bezig is met de sector te kijken hoe vermijdbare fouten in de zorg kunnen worden teruggedrongen. In oktober komt Bruins met een plan waarin concrete voorstellen staan. De Jonge: 'Ik denk dat dat de beste weg is om uiteindelijk ook die claims terug te dringen.'
22/05 16u15  Onweer trekt over Limburg, straten blank door wolkbreuk Zware regen- en onweersbuien trekken vanmiddag over Limburg. Het noodweer veroorzaakt veel overlast, met name in het verkeer. In het zuiden van Limburg was er sprake van een wolkbreuk. Op weerstation vliegveld Maastricht Aachen Airport in Beek viel in een half uur tijd 47 millimeter neerslag, terwijl daar normaal in heel mei 66 millimeter valt, meldt 1Limburg. De temperatuur in het gebied ging in korte tijd omlaag van 22 graden naar 11 graden. De zware onweersbuien met hagel hingen stil boven het gebied, doordat er weinig wind is. Het KNMI heeft ook code geel afgegeven voor het zuiden, oosten en midden van het land vanwege de stevige onweersbuien. In het zuiden staan al enkele files door de regenbuien. Op de A2 en A76 stond rond 15.30 uur al ruim 15 kilometer file. In de komende uren verschuiven de stevige regen- en onweersbuien zich in noordelijke richting. Het KNMI waarschuwt dat de regenbuien heel lokaal kunnen zijn. Wolkbreuken kunnen plaatselijk 30 tot 50 millimeter regen achterlaten, terwijl het even verderop droog blijft. Tijdens een stevigere bui is er kans op hagel, windstoten tot 75 kilometer per uur en wateroverlast.
22/05 16u00  Opeens heb je het, je wordt functionaris gegevensbescherming Hij rolde er eigenlijk min of meer toevallig in. Want nee, het was als 20-jarige niet zijn jongensdroom om functionaris gegevensbescherming te worden, zegt Peter van Es. Toch liet hij zich vorig jaar omscholen tot 'FG'. En met hem vele anderen. De groei van de beroepsgroep heeft alles te maken met de nieuwe Europese privacywet, die deze week van kracht wordt. Het hebben van een FG wordt dan voor veel organisaties een verplichting. Bij de Autoriteit Persoonsgegevens zijn inmiddels ruim 3000 FG's aangemeld. De toezichthouder verwacht dat er daar nog duizenden bij komen. Kort gezegd moet de FG erop toezien dat het bedrijf waar hij of zij werkt, de nieuwe privacywet goed naleeft. Het is daarom vooral belangrijk dat hij of zij de sector waar hij werkt goed kent en kan overzien wat privacy daar betekent. De FG van een grote scholenkoepel zal dus niet snel ook te vinden zijn als de FG van een zorgverzekeraar. Hoe werkt de nieuwe privacywet? We leggen het uit in anderhalve minuut: 'Ik ben vanuit eerdere banen altijd gefascineerd geweest door data', zegt Van Es. Het UWV wees hem in een werkloze periode op een cursus gegevensbescherming. 'Het FG-beroep kende ik al wel, maar ik was er nooit eerder actief mee bezig.' Na eerst drie maanden theorie, kon hij voor vier maanden leertraject terecht bij een software-bedrijf. Daar kwam vervolgens een vacature voor FG. Van Es kreeg de baan. Van Es werkt drie dagen in de week. Waar hij zich nu mee bezighoudt? 'Het bedrijf is ingericht op de huidige wet die gegevensbescherming regelt. Dus je begint met in kaart brengen: waar zitten de verschillen met wat er straks moet zijn? En als je daar dan toch mee bezig bent is het logisch om alles even op te schudden. Hoe komt de data eigenlijk binnen? Hoe verwerken we het? Hoe zit het met de back-ups die we maken?' Vragen waar ook Carla Aden momenteel druk mee in de weer is. Zij is de functionaris gegevensbescherming van de gemeente Súdwest-Fryslân. Ook Aden, opgeleid tot jurist, rolde min of meer toevallig de privacybescherming in. 'Toen de jeugdzorg naar de gemeenten ging, werd privacy een dingetje. Ik vond het een interessant gebied. Er zit een juridische, maar ook ethische kant aan. En het is actueel.' Gemeenten vormen onderdeel van de overheid en moeten daarom een FG hebben. 'We werken als gemeente natuurlijk heel veel met bijzondere persoonsgegevens', zegt Aden. In bijeenkomsten praat zij momenteel de 900 werknemers van de gemeente Súdwest-Fryslân bij over de betekenis van privacy. 'De kern is: als de burger weet wat je doet, dan zit je goed. Transparant werken dus, eigenlijk heel eenvoudig.' Of je nou 20.000 euro betaald hebt voor een opleiding tot FG'er, of dat jij jezelf tot FG'er bestempelt omdat je de wet van A tot Z uit je hoofd geleerd hebt: het maakt de Autoriteit Persoonsgegevens niet zo veel uit. Functionaris gegevensbescherming is geen beschermde titel en de autoriteit stelt vooralsnog geen gecertificeerde opleiding als eis om je te registreren. Die is er op dit moment niet. Wel is er een richtlijn uitgebracht over de functionaris gegevensbescherming. 'Maar het is de verantwoordelijkheid van een organisatie zelf om een FG aan te stellen met de juiste competenties', zegt een woordvoerder. 'Wij gaan wel kijken naar de kwaliteit van de FG en naar de manier waarop zij binnen de organisatie in staat worden gesteld hun werk te kunnen doen'. Groeiende beroepsvereniging Het ontbreken van functie-eisen maakt de FG-opleidingsbranche een aantrekkelijke, zo leert een zoekopdracht naar het huidige cursusaanbod. 'Help, ik ben Functionaris Gegevensbescherming, wat nu?', op die vraag heeft menig advocaten- of consultancybureau wel een antwoord met bijbehorend prijskaartje klaarliggen. Variërend van kort tot lang, de keuze aan verschillende type FG-scholingen is groot. De beroepsvereniging van FG's worstelt met dat grote en gevarieerde aanbod, zegt bestuurslid Aramis Jean Pierre. De vereniging bestaat al sinds 2001. Toen deed het FG-beroep zijn intrede, gelijktijdig met de huidige wet die gegevensbescherming regelt. Maar de aanstaande Europese wet zorgt voor een duidelijke leden-boost. Het ledenaantal steeg de afgelopen vier maanden van 200 naar 600. Geen voorkeursbehandeling Een van de meest gestelde vragen aan de beroepsvereniging is momenteel: welke opleiding raden jullie aan? 'Maar daar doen we op dit moment geen uitspraken over', zegt Jean Pierre. Want door als beroepsvereniging een voorkeur uit te spreken, plakken wij daar eigenlijk al een soort certificaat op. Terwijl er op dit moment geen officiële certificatie is.' Daar zit de vereniging toenemend mee in de maag. 'Hoewel er nu ook commerciële aanbieders tussen zitten die heel gedegen opleidingen bieden, willen we heel graag dat er ook een gecertificeerde opleiding komt. Om zo de kwaliteit te kunnen waarborgen', zegt Jean Pierre. Op dit moment voert de beroepsvereniging daarom allerlei oriënterende gesprekken, zowel met onderwijsinstellingen als met de Autoriteit Persoonsgegevens, om te bespreken of er een gecertificeerde opleiding kan komen. Maar voor 25 mei wordt dat zeker niet.
22/05 16u00  Excuses ASN Bank na tweet over 'klimaatvoetafdruk' kinderen De ASN Bank biedt excuses aan voor een tweet met de vraag of een westers persoon wel een tweede kind zou mogen krijgen. Het bewuste bericht is inmiddels verwijderd. 'Wat vinden jullie: mag je als westers persoon met westerse klimaatvoetafdruk, een tweede kind?', schreef de bank. Het bericht leidde onmiddellijk tot reacties. De bank zegt niemand te hebben willen kwetsen. 'We bedoelden het als open vraag, maar het lijkt nu alsof we er een oordeel over hebben', zegt een woordvoerder. 'Dat was absoluut niet de insteek van het bericht. Daarom hebben we het ook verwijderd.' Volgens de bank heeft geen enkele klant de rekening opgezegd naar aanleiding van het bericht. De reacties op de tweet verschillen. Waar de één vindt dat de bank te ver gaat door zich te bemoeien met hoeveel kinderen iemand krijgt, vindt de ander dat het onderwerp bespreekbaar moet zijn.
22/05 16u00  Huiseigenaren Maastricht flink rijker door nieuwe A2-tunnel De aanleg van de Koning Willem-Alexandertunnel in Maastricht heeft ertoe geleid dat de waarde van de huizen rondom de tunnel met ruim 220 miljoen euro is toegenomen. De winst die dit zou opleveren voor de huiseigenaren bedraagt een kwart van de totale kosten van de tunnel, wat een hoger bedrag is dan verwacht. De toename komt doordat de tunnel de leefbaarheid in de omgeving heeft verhoogd, blijkt uit onderzoek van het Centraal Planbureau. Er is nu minder geluidsoverlast en een verbeterde luchtkwaliteit en verkeersveiligheid. De prijzen van de huizen die binnen 500 meter van de tunnel staan, stijgen met gemiddeld 7,1 procent. Van 500 tot 1000 meter is de gemiddelde toename 4,2 procent. Volgens het CPB is het bedrag van 220 miljoen geen volledige schatting omdat er niet is gekeken naar huizen buiten een straal van 1 kilometer. In Nederland is nog niet eerder op deze manier onderzoek gedaan naar de maatschappelijke kosten en opbrengsten van soortgelijke projecten. Wanneer deze onderzoeksmethode vaker wordt toegepast, kan vastgesteld worden of zo'n tunnel overal in het land een positief effect kan hebben op de omgeving. Huizenprijzen stijgen met bijna 9 procent Verder maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Kadaster bekend dat de Nederlandse koopwoningen in april bijna 9 procent duurder zijn geworden in vergelijking met vorig jaar. Wel bleek dat er in de afgelopen maanden minder huizen zijn verkocht, het gaat om een daling van 6 procent.
22/05 15u45  Huizenprijzen Maastricht stijgen met ruim 220 miljoen door A2-tunnel De aanleg van de Koning Willem-Alexandertunnel in Maastricht heeft ertoe geleid dat de waarde van de huizen rondom de tunnel met ruim 220 miljoen euro is toegenomen. De winst die dit zou opleveren voor de huiseigenaren bedraagt een kwart van de totale kosten van de tunnel, wat een hoger bedrag is dan verwacht. De toename komt doordat de tunnel de leefbaarheid in de omgeving heeft verhoogd, blijkt uit onderzoek van het Centraal Planbureau. Er is nu minder geluidsoverlast en een verbeterde luchtkwaliteit en verkeersveiligheid. De prijzen van de huizen die binnen 500 meter van de tunnel staan, stijgen met gemiddeld 7,1 procent. Van 500 tot 1000 meter is de gemiddelde toename 4,2 procent. Volgens het CPB is het bedrag van 220 miljoen geen volledige schatting omdat er niet is gekeken naar huizen buiten een straal van 1 kilometer. In Nederland is nog niet eerder op deze manier onderzoek gedaan naar de maatschappelijke kosten en opbrengsten van soortgelijke projecten. Wanneer deze onderzoeksmethode vaker wordt toegepast, kan vastgesteld worden of zo'n tunnel overal in het land een positief effect kan hebben op de omgeving. Huizenprijzen stijgen met bijna 9 procent Verder maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Kadaster bekend dat de Nederlandse koopwoningen in april bijna 9 procent duurder zijn geworden in vergelijking met vorig jaar. Wel bleek dat er in de afgelopen maanden minder huizen zijn verkocht, het gaat om een daling van 6 procent.
22/05 15u30  Beoogde ministers Catalonië blijven vastzitten Twee beoogde ministers voor het nieuwe Catalaanse bestuur komen niet vrij. Het Spaanse hooggerechtshof zegt dat het niet akkoord gaat met de vrijlating van de oud-ministers van de regering Puigdemont. Daardoor kan de beëdiging woensdag niet doorgaan. Zolang er geen nieuw werkend Catalaans bestuur is, kan de Spaanse regering de interventie in Catalonië niet opheffen. Overigens had premier Rajoy zondag al laten weten dat hij het nieuwe bestuur niet erkent. De Spaanse regering vindt het onverteerbaar dat regiopresident Torra vier ministers wil aanstellen, die op de vlucht zijn voor het Spaanse OM of in voorarrest zitten. Voor premier Rajoy levert de situatie een probleem op voor zijn begroting. Woensdag stemt het parlement in Madrid namelijk over de begroting voor 2018, maar de regering heeft daarvoor ook waarschijnlijk de stemmen van de Baskische partij PNV nodig. Die partij eist echter dat Rajoy stopt met zijn interventie in Catalonië. Puigdemont De Catalaanse president Torra ligt al sinds zijn beëdiging overhoop met Madrid. Hij gaf aan dat hij de strijd voor onafhankelijkheid zou voortzetten en dat het zijn doel is 'de rechtmatige president van Catalonië, Carles Puigdemont, weer in het zadel te helpen'. Hij is ook bij Puigdemont op bezoek geweest in Berlijn. Vandaag heeft een Duitse rechtbank een verzoek van de aanklager afgewezen om Puigdemont weer vast te zetten. Volgens de aanklager is de kans groot dat Puigdemont zal vluchten, maar de rechter wilde daar niet in mee. De rechter moet nog een besluit nemen of de oud-president van Catalonië wordt uitgeleverd aan Spanje, waar de aanklager hem wil vervolgen voor rebellie en corruptie.
22/05 15u30  OM eist tonnen van oud-topman Ballast Nedam Het Openbaar Ministerie heeft 50.000 euro boete en een voorwaardelijke celstraf van 6 maanden geëist tegen een voormalige topman van bouwbedrijf Ballast Nedam. Het OM verdenkt hem ervan dat hij steekpenningen heeft betaald om opdrachten binnen te halen. Ook zou de man geld, dat hij sinds eind mei 2001 zou hebben verkregen uit betalingen door Ballast aan buitenlandse agenten in Suriname en Saudi-Arabië, hebben witgewassen. Het Openbaar Ministerie wil dat de man het geld dat hij zou hebben buitgemaakt, 858.794 euro, betaalt aan de Staat, 'omdat misdaad niet mag lonen'. Suriname De verdachte had jarenlang topfuncties bij Ballast Nedam, waaronder die van financieel directeur. Na zijn vertrek in 1997 bij het bedrijf, bleef hij nog verbonden als adviseur. Uit onderzoek van de FIOD blijkt volgens het OM dat de man wist dat mensen in het Midden-Oosten en Suriname werden omgekocht, om zo bouwopdrachten binnen te slepen. Hij zou zichzelf twee keer 200.000 euro aan steekpenningen hebben toegeëigend, zonder dat Ballast Nedam hiervan op de hoogte was. Verder heeft de verdachte volgens het OM tonnen in guldens ontvangen van een bedrijf in Suriname, dat betrokken was bij de onderhandelingen over de bouw van een brug. Bij die bouw is rond de dertig miljoen gulden aan steekpenningen betaald aan de politieke partijen van (oud-)presidenten Wijdenbosch en Bouterse. Daarbij zou de man betrokken zijn geweest. Lang geleden 'Het is lang geleden dat de verdachte begonnen is met het verhullen van het geld dat hij zich toeëigende vanuit Ballast Nedam', zei de officier van justitie in de rechtszaal .'Als het korter geleden was geweest, was gevangenisstraf de enige mogelijke sanctie geweest.' 'Gelet op het feit dat het lang geleden is en ook gelet op zijn gevorderde leeftijd, zal het OM alleen een geldboete eisen en een voorwaardelijke straf', aldus de officier. Schikking Ballast Nedam trof als bedrijf in 2012 al een miljoenenschikking in de zaak. Het bedrijf kocht door 5 miljoen euro te betalen aan het OM strafvervolging af. Daarnaast moest het concern afzien van een vordering op de Belastingdienst van 12,5 miljoen euro. Een andere directeur van Ballast Nedam staat ook terecht. Zijn zaak wordt donderdag behandeld.
22/05 15u15  Zeven mensen aangehouden na grote familieruzie In Dordrecht zijn bij een uit de hand gelopen familieruzie zeven mensen aangehouden. Bij de arrestaties werd een agent bedreigd met een hamer. Een man van 21 raakte gewond doordat hij door een politiehond was gebeten. Een meisje raakte ook lichtgewond, waardoor is niet duidelijk. De ruzie was gisteren in de Willem Barentszstraat. Er waren verschillende mensen uit een familie bij betrokken. Ze wonen allemaal in dezelfde buurt. Wapenstok Om de ruziënde groep uit elkaar te krijgen, gebruikten agenten een wapenstok. Toen de politie daarna iemand wilde aanhouden, werd de 54-jarige vader van de arrestant boos. Hij rende zijn woning in en kwam terug met een hamer. Daarmee bedreigde hij een agent. Uiteindelijk kon de man worden aangehouden. De politie heeft daarbij pepperspray gebruikt en een politiehond ingezet. De mensen die zijn aangehouden, zijn zes mannen tussen de 18 en 54 jaar. Er werd ook een 47-jarige vrouw gearresteerd.
22/05 15u15  OM wil 860.000 euro van oud-topman Ballast Nedam Het Openbaar Ministerie heeft 50.000 euro boete en een voorwaardelijke celstraf van 6 maanden geëist tegen een voormalige topman van bouwbedrijf Ballast Nedam. Het OM verdenkt hem ervan dat hij steekpenningen heeft betaald om opdrachten binnen te halen. Ook zou de man geld, dat hij sinds eind mei 2001 zou hebben verkregen uit betalingen door Ballast aan buitenlandse agenten in Suriname en Saudi-Arabië, hebben witgewassen. Het Openbaar Ministerie wil dat de man het geld dat hij zou hebben buitgemaakt, 858.794 euro, betaalt aan de Staat, 'omdat misdaad niet mag lonen'. Suriname De verdachte had jarenlang topfuncties bij Ballast Nedam, waaronder die van financieel directeur. Na zijn vertrek in 1997 bij het bedrijf, bleef hij nog verbonden als adviseur. Uit onderzoek van de FIOD blijkt volgens het OM dat de man wist dat mensen in het Midden-Oosten en Suriname werden omgekocht, om zo bouwopdrachten binnen te slepen. Hij zou zichzelf twee keer 200.000 euro aan steekpenningen hebben toegeëigend, zonder dat Ballast Nedam hiervan op de hoogte was. Verder heeft de verdachte volgens het OM tonnen in guldens ontvangen van een bedrijf in Suriname, dat betrokken was bij de onderhandelingen over de bouw van een brug. Bij die bouw is rond de dertig miljoen gulden aan steekpenningen betaald aan de politieke partijen van (oud-)presidenten Wijdenbosch en Bouterse. Daarbij zou de man betrokken zijn geweest. Lang geleden 'Het is lang geleden dat de verdachte begonnen is met het verhullen van het geld dat hij zich toeëigende vanuit Ballast Nedam', zei de officier van justitie in de rechtszaal .'Als het korter geleden was geweest, was gevangenisstraf de enige mogelijke sanctie geweest.' 'Gelet op het feit dat het lang geleden is en ook gelet op zijn gevorderde leeftijd, zal het OM alleen een geldboete eisen en een voorwaardelijke straf', aldus de officier. Schikking Ballast Nedam trof als bedrijf in 2012 al een miljoenenschikking in de zaak. Het bedrijf kocht door 5 miljoen euro te betalen aan het OM strafvervolging af. Daarnaast moest het concern afzien van een vordering op de Belastingdienst van 12,5 miljoen euro. Een andere directeur van Ballast Nedam staat ook terecht. Zijn zaak wordt donderdag behandeld.
22/05 15u15  Shell-oproep om te vergroenen krijgt minder steun De resolutie van actiegroep Follow This om Shell te laten verduurzamen van heeft minder steun gekregen dan vorig jaar bij de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. Bij de stemming kreeg de klimaatresolutie 5,1 procent van de stemmen achter zich, minder dan de 6 procent van vorig jaar. Het is de derde keer dat Follow This het punt op de agenda zet. Voor het aannemen en implementeren is 75 procent nodig. Manshoge foto's De aandeelhoudersvergadering van Shell wordt al jaren gebruikt door demonstranten om aandacht te vragen. Buiten het gebouw staan een pop-up-expositie over allerlei lopende rechtszaken tegen Shell over milieuvervuiling, klimaat, corruptie en mensenrechten. Aandeelhouders moeten langs een muur van manshoge foto's, kraampjes en flyerende betogers naar binnen. Binnen in het Circustheater zitten uiteindelijk een paar honderd aandeelhouders. Er is een stoet aan vraagstellers over van alles en nog wat. Waarom de Shell-top niet in auto's op waterstof rijdt? Een oproep tot een verklaring zwart-op-wit dat Shell en de NAM de Groningse aardbevingsschade vergoeden. Greenpeace staat met twee Argentijnen bij de microfoon over schaliegasboringen in Patagonië. Aandeelhoudersvergaderingen krijgen de laatste jaren steeds meer het karakter van een actieplatform. Buiten voor de deur én binnen. Met een aandeel 'koop' je spreekrecht op de vergadering en mag je vragen stellen. Steeds vaker voeren actievoerders en lobbygroepen het woord over milieu en mensenrechten. Of grijpen mensen de gelegenheid aan om 'reclame' te maken met een heel verhaal zonder een echte vraag. Zelfs politici hebben dit podium ontdekt, zoals laatst bij de aandeelhoudersvergadering van ING over de beloning van Hamers. Toen stelde de SP vragen. Koeien vol stress Ook Groningse boeren grijpen de vergadering aan om een pleidooi te voeren over de gaswinning en de aardbevingsschade voor boeren. Woordvoerder Ate Kuipers vertelt hoe de koeien vol stress rondrennen bij een beving en over de schade aan stallen, mestkelders en boerderijen. 'Alles beweegt bij ons, behalve de NAM.' Hij pleit daarom voor een toezegging zwart-op-wit. Hij krijgt die niet. Volgens Shell-topman Ben van Beurden is Shell zich heel goed bewust wat er aan de hand is. De toezegging van Shell-directeur Marjan van Loon in de Tweede Kamer over het vergoeden van de schade past niet even op een A4'tje en wordt in een compleet juridisch document gegoten. Van Beurden verwacht ook snel met de overheid een definitief akkoord te sluiten over de beëindiging van de gaswinning. Follow us Het enige discussiepunt dat de agenda gehaald heeft is 'Resolutie 19', de klimaatresolutie van Follow This. Het roept Shell op tot concrete doelstellingen waarbij het bedrijf zich vastlegt om het Parijsakkoord te helpen realiseren. Ook een groep van 26 beleggers, waaronder de verzekeraars NN en Aegon, stelt voor om harde doelen voor de korte en middellange termijn te stellen en de beloning van de top eraan te koppelen. Shell verwerpt de klimaatresolutie. Het is niet in belang van het bedrijf en maakt het inflexibel. Shell kan Parijs ook niet in z'n eentje voor elkaar krijgen. Het is een gezamenlijk opdracht van overheden, consumenten en bedrijven. Shell is zelfs ambitieuzer dan Follow door in 2050 de CO2-footprint van de eigen energieproducten te halveren, betoogt Van Beurden. 'Niet Follow This, maar follow us.'
22/05 14u45  Kiesraad: ook hulp in stemhokje voor verstandelijk gehandicapte Ook iemand met een verstandelijke beperking moet hulp kunnen krijgen bij het uitbrengen van zijn stem. Dat schrijft de Kiesraad in de evaluatie van de gemeenteraadsverkiezingen en het referendum over de inlichtingendiensten. Hulp bij het stemmen is nu alleen mogelijk voor mensen met een lichamelijke handicap. Burgemeester Molkenboer van Woerden zei in de aanloop naar de verkiezingen van 21 maart dat die regel volgens hem in strijd is met het VN-gehandicaptenverdrag. Hij zou ook hulp aan licht verstandelijk gehandicapten toestaan. Ongewenste beïnvloeding Ook andere organisaties pleitten voor modernisering van de Kieswet op dit punt . De Kiesraad neemt die signalen serieus, staat in de evaluatie. De hulp bij het stemmen moet dan wel worden verleend door een lid van het stembureau, vindt de Raad, ook bij mensen met een lichamelijke beperking. Op die manier moet ongewenste beïnvloeding van de kiezer worden voorkomen. Omdat het erg moeilijk is voor stembureauleden om te bepalen of er sprake is van een verstandelijke beperking, komt het er volgens de Kiesraad op neer dat iedere kiezer die erom vraagt hulp moet kunnen krijgen bij het stemmen. Uur eerder dicht De Kiesraad pleit er in de evaluatie opnieuw voor om de stembureaus 's avonds een uur eerder te sluiten. Sinds de afschaffing van de stemcomputers in 2007 gebeurt het tellen van de stemmen weer handmatig. Sluiting om 20.00 uur is minder belastend voor de stembureauleden en draagt bij aan betrouwbaardere uitslagen, verwacht de Raad.
Laatste update: vandaag om 17u30
Lees meer van NOS.nl >

AD.nl

Verbergen Tonen
22/05 17u30  Pakketje aannemen voor je buur? Je kunt er iets mee verdienen Het staat in de top 10 van ergernissen: postkantoortje spelen voor de hele buurt. Toch bestaat er iets dat het leed een beetje kan verzachten: een kleine vergoeding voor elk pakketje dat je aanneemt.
22/05 17u30  Verleiders Temptation VIPS bekend: 'Ik versier zelfs een baksteen' Na de bekendmaking van de deelnemers van de eerste editie van Temptation Island VIPS, stappen nu ook de zogenoemde verleiders in de spotlights. Deze sexy mannen en vrouwen proberen een wig te drijven tussen de liefdesrelaties van onder meer model Donny Roelvink en Utopiaan Ruud Zwaan.
22/05 17u30  Deze foto's moet je zien De beeldredactie ziet dagelijks duizenden nieuwsfoto’s. In deze rubriek worden de opvallendste, mooiste of meest bijzondere foto’s geselecteerd. Klik op een van de beelden om deze te vergroten en erdoorheen te bladeren.
22/05 17u30  FIFA: Onvoldoende bewijs voor doping bij Russen Wereldvoetbalbond FIFA zegt onvoldoende bewijs te hebben gevonden dat spelers die in het WK-selectie van Rusland doping hebben gebruikt.
22/05 17u30  AVROTROS rekent op 'betere plek' voor Annemieke Schollaardt AVROTROS ‘hoopt en rekent op’ een beter tijdstip voor dj Annemieke Schollaardt in het programmaschema van NPO Radio 2. Gebeurt dit niet, dan stapt de omroep mogelijk naar de bestuursrechter. Dat vertelt AVROTROS-directeur Eric van Stade aan deze website.
22/05 17u30  Twentse zeeman Gerrit terug na drie maanden op 'rampschip' De Twentse zeeman Gerrit Oonk (47) is weer thuis. De man uit Oldenzaal zat ruim drie maanden vast op een 'rampschip' voor de kust van India. ,,Ik hoop dit nooit meer mee te hoeven maken'', zegt hij.
22/05 17u15  Agent die fatale kogel afvuurde op Mawda (2) 'heeft dit nooit gewild' De agent die het schot zou hebben afgevuurd tijdens een politieachtervolging bij het Belgische Bergen, dat tot de dood van de Koerdische peuter Mawda (2) leidde, is geïdentificeerd maar niet opgepakt. Dat heeft de advocaat van de nabestaanden, Olivier Stein, gezegd.
22/05 17u15  Katja bakt aan IJsselmeer en vitaminebom voor hoogzwangere Sharon Korte updates van de sterren op social media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web voor je af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van BN'ers en celebrity's. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
22/05 17u15  We gaan meer betalen voor ons glaasje rosé Wie deze zomer van een glaasje rosé wil genieten, zal daarvoor meer geld moeten neertellen. De aanvoer van de elegante rosé uit de Provence dreigt op te drogen en dat zorgt onvermijdelijk voor hogere prijzen.
22/05 17u15  Brengt het Europarlement Zuckerberg wél in het nauw? Vanavond vanaf 18:15 mag het Europees Parlement Mark Zuckerberg ondervragen. Slaagt Europa waar het Amerikaanse Congres de Facebookbaas vrijwel geen moment in problemen bracht?
22/05 17u00  Bijenkorf schrapt dubieuze manier van beoordelen Medewerkers van de Bijenkorf in Amsterdam kunnen opgelucht ademhalen: ze hoeven klanten niet meer te vragen om een goede beoordeling.
22/05 17u00  Sparta neemt na degradatie afscheid van vijftien spelers Sparta Rotterdam speelt straks in de Jupiler League in een wat andere samenstelling dan het afgelopen seizoen in de eredivisie. De club liet weten van maar liefst vijftien spelers afscheid te nemen.
22/05 17u00  Minister over dodelijke choking challenge: 'Waarschuw kind voor vreselijke rages' De plotselinge dood van een 15-jarige Haagse scholier na een 'challenge' heeft de discussie over dit soort gevaarlijke rages opnieuw doen oplaaien. Want hoe worden jongeren bewust van de gevaren van de spellen waarvoor zij worden uitgedaagd? ,,Praat er met je kinderen over'', is het advies van minister Hugo de Jonge, die het moeilijk acht om hier vanuit de overheid iets aan te doen.
22/05 16u45  Deense minister: neem vakantie op met ramadan De Deense minister voor Integratie heeft voor nogal wat ophef gezorgd door moslims in haar land op te roepen tijdens de ramadan vakantie op te nemen. ,,Je kunt geen achttien uur vasten en een bus besturen', gaf minister Inger Støjberg als voorbeeld.
22/05 16u45  Minister De Jonge over challenges: 'Waarschuw kind voor vreselijke rages' De plotselinge dood van een 15-jarige Haagse scholier na een 'challenge' heeft de discussie over dit soort gevaarlijke rages opnieuw doen oplaaien. Want hoe worden jongeren bewust van de gevaren van de spellen waarvoor zij worden uitgedaagd? ,,Praat er met je kinderen over'', is het advies van minister Hugo de Jonge, die het moeilijk acht om hier vanuit de overheid iets aan te doen.
Laatste update: vandaag om 17u30
Lees meer van AD.nl >

de Volkskrant

Verbergen Tonen
22/05 17u30  Pas tijdens de Verlichting werd ‘ras’ een thema, zegt deze promovendus De komst van het begrip 'ras' creëerde een onderscheid dat daarvoor nauwelijks bestond: dat tussen mensen met een verschillende huidskleur. De Canadese cultuurhistoricus Devin Vartija promoveert deze week aan de Universiteit Utrecht op dit onderwerp.
22/05 16u45  Download hier de volledig vernieuwde Volkskrant app Lees meer >
22/05 15u00  Is Groot-Brittannië mede schuldig aan de humanitaire catastrofe in Jemen? Groot-Brittannië dreigt zijn wapenleveranties aan Saoedi-Arabië te moeten stoppen omdat hiermee burgerdoelen in Jemen worden gebombardeerd. Als de rechter hiertoe besluit, betekent dit een grote overwinning voor mensenrechtenorganisaties die al jaren beweren dat de Britse en andere westerse regeringen met hun miljardenwapenleveranties mede schuldig zijn aan de humanitaire catastrofe in Jemen.
22/05 14u00  Stedelijk Museum geeft workshops om ethisch kompas van medewerkers te ontwikkelen Het Stedelijk Museum in Amsterdam neemt na het tumultueuze vertrek van artistiek directeur Beatrix Ruf maatregelen om onder meer belangenverstrengeling te voorkomen. Het museum organiseert dit jaar workshops waarin ‘het ethisch kompas van de medewerkers nader zal worden ontwikkeld aan de hand van praktijkvoorbeelden’.
22/05 12u15  Mag de partijleider van de linkse partij Podemos in een huis van 615.000 euro wonen? Het is een huis met een zwembad ingebed in granieten rotsblokken en een tuin met een zen-gedeelte. Twee badkamers, ruwe houten balken en een open haard. En zelfs een apart huisje voor gasten. Koopsom: 615 duizend euro. Kan een leider van Podemos, met een vriendin die ook Podemos-politica is, in zo‘n luxe villa wonen? Dat is de vraag die de leden van de linkse partij deze week moeten beantwoorden in een referendum. ‘Als ze zeggen dat we moeten aftreden, dan treden we af’, aldus Pablo Iglesias, de voorman van Podemos.
22/05 12u00  Ophef in Spanje om villa van linkse partijleider: mag hij in huis van 615.000 euro wonen? Het is een huis met een zwembad ingebed in granieten rotsblokken en een tuin met een zen-gedeelte. Twee badkamers, ruwe houten balken en een open haard. En zelfs een apart huisje voor gasten. Koopsom: 615 duizend euro. Kan een leider van Podemos, met een vriendin die ook Podemos-politica is, in zo‘n luxe villa wonen? Dat is de vraag die de leden van de linkse partij deze week moeten beantwoorden in een referendum. ‘Als ze zeggen dat we moeten aftreden, dan treden we af’, aldus Pablo Iglesias, de voorman van Podemos.
22/05 11u45  Ophef in Spanje om villa van linkse partijleider: leden spreken zich uit in referendum Het is een huis met een zwembad ingebed in granieten rotsblokken en een tuin met een zen-gedeelte. Twee badkamers, ruwe houten balken en een open haard. En zelfs een apart huisje voor gasten. Koopsom: 615 duizend euro. Kan een leider van Podemos, met een vriendin die ook Podemos-politica is, in zo‘n luxe villa wonen? Dat is de vraag die de leden van de linkse partij deze week moeten beantwoorden in een referendum. ‘Als ze zeggen dat we moeten aftreden, dan treden we af’, aldus Pablo Iglesias, de voorman van Podemos.
22/05 11u30  Ziekenhuizen veel meer kwijt aan schadeclaims na medische fouten Het bedrag dat Nederlandse ziekenhuizen kwijt zijn aan schadeclaims na medische fouten is in tien jaar tijd bijna vervijfvoudigd: van 9,4 miljoen euro in 2007 tot 43,2 miljoen in 2016.
22/05 11u30  Economie, Europa en immigratie: daar draait het om in het regeerakkoord Het regeerakkoord in Italië is rond en er is een nieuwe premier aangewezen: de hoogleraar Conte. De populistische partners Lega en de Vijfsterrenbeweging sloten akkoorden op de drie hoofdthema's: economie, Europa en immigratie.
22/05 10u45  Wapenleveranties aan Saoedi-Arabië onder vuur: is Groot-Brittannië medeverantwoordelijk voor de humanitaire catastrofe in Jemen? Groot-Brittannië dreigt zijn wapenleveranties aan Saoedi-Arabië te moeten stoppen omdat hiermee burgerdoelen in Jemen worden gebombardeerd. Als de rechter hiertoe besluit, betekent dit een grote overwinning voor mensenrechtenorganisaties die al jaren beweren dat de Britse en andere westerse regeringen met hun miljardenwapenleveranties mede schuldig zijn aan de humanitaire catastrofe in Jemen.
22/05 08u30  Friesland derde in top 10 beste Europese bestemmingen van reisgids Lonely Planet Friesland staat op nummer drie in de lijst van Lonely Planet met Europese reisbestemmingen die ten onrechte over het hoofd worden gezien. Niet eerder eindigde een Nederlandse bestemming zo hoog op de jaarlijkse lijst van de wereldberoemde reisgids.11 
22/05 07u45  Australische aartsbisschop schuldig bevonden aan verzwijgen misbruik Een rechtbank in Australië heeft aartsbisschop Philip Wilson van Adelaide schuldig bevonden aan het in de doofpot stoppen van kindermisbruik door een priester in de jaren 70. Wilson (67) is wereldwijd de hoogstgeplaatste geestelijke binnen de katholieke kerk die schuldig is bevonden aan het achterhouden van misbruik.
22/05 07u00  Dumoulin is niet gerust op klinkende zege in tijdrit Tom Dumoulin is maandag op verkenning geweest in het dal tussen de vreeswekkende bergwanden van de Dolomieten. Hij is er niet enthousiaster op geworden. Het parcours van de 34,2 kilometer lange tijdrit tussen Trento en Rovereto, waarop hij dinsdag in de Giro d’Italia mogelijk de roze trui kan heroveren, is hem niet op het lijf geschreven. ‘Ik hou van de tijdrit, maar ik heb mooiere parcoursen gezien. Het is supersnel en vlak. Dat is niet helemaal zoals ik het wil hebben.’11 
22/05 02u15  Justitie VS onderzoekt claim van Trump dat FBI in zijn campagneteam infiltreerde Het Amerikaanse ministerie van Justitie gaat de beschuldigingen van president Donald Trump aan het adres van de FBI onderzoeken. Dat is het resultaat van een gesprek van Trump met viceminister van Justitie Rod Rosenstein maandag in Washington, zegt het Witte Huis.14 
22/05 00u15  Werk aan de winkel voor de onbarmhartige dogmaridder kardinaal Eijk Jorge Mario Bergoglio, Argentijn van Italiaanse komaf en beter bekend als paus Franciscus, heeft eind april gesproken met een homoseksuele Chileen, Juan Carlos Cruz. Dat was bekend, maar wat de paus precies tegen Cruz had gezegd niet. In El País onthulde Cruz zaterdag wat de paus hem had toevertrouwd: ‘God heeft je gemaakt zoals je bent en hij houdt van je zoals je bent.’20 
Laatste update: vandaag om 17u30
Lees meer van de Volkskrant >

NRC Handelsblad

Verbergen Tonen
22/05 17u30  Dumoulin weet roze in tijdrit niet te heroveren op Yates De Nederlandse titelverdediger werd derde in de 34,2 kilometer lange rit. Hij pakte slechts 1 minuut en 15 seconden op klassementsleider Yates en dat was niet genoeg.
22/05 17u15  Palestijnse minister Malki: internationale gemeenschap heeft genoeg van opstelling Israël De Palestijnse Autoriteit verzocht het Internationaal Strafhof dinsdag Israëlische mensenrechtenschendingen te onderzoeken.
22/05 17u00  Vermeng ‘Iran’ en handel niet met de NAVO Voor de EU dreigt een handelsoorlog met het land dat de collectieve veiligheid garandeert, waarschuwt Melvyn Krauss.
22/05 16u30  ‘Geen onafhankelijk onderzoek naar misbruik Jehovah’s Getuigen’ Minister Dekker (Rechtsbescherming) schrijft dat de kerk dat eerder deze maand aan hem heeft laten weten.
22/05 16u00  Levenslang voor 104 Turken om deelname couppoging De veroordeelden zouden volgers van de geestelijke Fethullah Gülen zijn en de president hebben beledigd.
22/05 15u45  Facebook-baas Zuckerberg wacht heet avondje in Europees Parlement Anders dan Zuckerbergs recente getuigenis voor Amerikaanse politici is het ditmaal geen thuiswedstrijd.
22/05 15u30  NVWA maakt inspectierapporten openbaar De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit wil zoveel mogelijk informatie openbaren omdat het hierover veel verzoeken van consumenten krijgt.
22/05 15u30  Vestia heeft geschikt met hoofdverdachte Arjan G. Aan de vooravond van het strafproces in het derivatenschandaal rond Vestia, blijkt de corporatie een deal te hebben gesloten.
22/05 15u15  ‘Ik verdien veel meer dan mijn leeftijdsgenoten’ Martijn Apeldoorn (24) is ondernemer vanaf zijn achttiende en heeft inmiddels twee bedrijven. Hij verdient 4.250 euro per maand. „Mijn mentor zei dat ik beter kon stoppen met school omdat ik het meeste wel wist.”
22/05 15u00  Spookrijder in het zonnestelsel Dat planetoïde 2015 BZ509 al miljarden jaren lang tegen de stroom in gaat, wijst erop dat hij van buiten het zonnestelsel komt.
22/05 15u00  Eis: cel en boete voor corrupte bestuurder Ballast Nedam Het OM eist een geldboete van 50.000 euro en zes maanden voorwaardelijke celstraf tegen de voormalige bestuurder van Ballast Nedam die een graantje meepikte van de steekpenningen die het bouwbedrijf in de jaren negentig betaalde.10 
22/05 15u00  Palestina wil onderzoek Strafhof naar misdaden in bezette gebieden Strafhoflid Palestina spreekt van een ‘testcase’ voor het internationaal recht, Israël noemt het formele verzoek ‘absurd’.
22/05 15u00  Twee doden bij crash sportvliegtuigje Gouda Het toestel was vanaf Rotterdam The Hague Airport opgestegen. Onderweg zou het een boom hebben geraakt.10 
22/05 14u45  Palestijnen willen onderzoek Strafhof naar misdaden in bezette gebieden Strafhoflid Palestina spreekt van een ‘testcase’ voor het internationaal recht, Israël noemt het formele verzoek ‘absurd’.
22/05 14u45  De vrouwenbeweging is de nek omgedraaid in Saoedi-Arabië In Saoedi-Arabië zijn prominente vrouwenactivisten opgepakt. De kroonprins wil niets meer horen over vrouwenrechten, constateert Carolien Roelants.
Laatste update: vandaag om 17u30
Lees meer van NRC Handelsblad >

Trouw

Verbergen Tonen
22/05 17u15  Waar zijn ze, waar zijn de nachtegalen gebleven? Met een groep Trouw-lezers wandel ik over Schiermonnikoog. We fotograferen Sint-Jacobsvlinders en kleine vuurvlinders, snuiven de geur op van watermunt, meidoorn en zeealsem, horen rugstreeppadden, vinden schelpen en kijken naar vogels.
22/05 17u15  'Uw wil geschiede gaat over het concrete leven' Een denktank rond Claartje Kruijff, Theoloog des Vaderlands, bespreekt in Trouw het Onze Vader. Elke dinsdag gaan twee deelnemers met elkaar in gesprek over een tekstregel uit het gebed. Vandaag belichten de protestantse theoloog Inger van Nes (32) en haar katholieke collega Arjan Broers (48) de vierde regel: Uw wil geschiede, op aarde zoals in de hemel.
22/05 17u00  Minister onderzoekt verruiming van de aangifteplicht vanwege zorgen om misbruikzaak Jehova's Getuigen Minister Sander Dekker maakt zich zorgen over de interne afhandeling van seksueel misbruik bij Jehovah’s Getuigen. Nu zij niet willen meewerken aan een onafhankelijk onderzoek, laat hij onderzoeken of de aangifteplicht verruimd moet worden.
22/05 16u45  Ziekenhuizen tasten diep in de buidel voor schadeclaims Nederlandse ziekenhuizen zijn veel meer geld kwijt aan medische missers dan tien jaar geleden. Het aantal schadeclaims is sinds 2008 bijna vervijfvoudigd, zegt medisch jurist Désirée Klemann van Maastricht UMC+.
22/05 16u00  Grote investeerders manen Shell tot scherper klimaatbeleid De druk op Shell om concrete klimaatdoelen te stellen groeit stevig. Een groep internationale investeerders, goed voor een totaal belegd vermogen van 8 miljard dollar, sprak het olie- en gasbedrijf op de aandeelhoudersvergadering vanochtend scherp aan. Stel doelen op voor de korte en middellange termijn om catastrofale klimaatverandering tegen te gaan, was hun boodschap.
22/05 15u45  Zo’n top met Kim Jong-un is erg riskant, weet ook Trump nu Na Pyongyang twijfelt nu ook Washington aan het nut van een ontmoeting tussen Kim en Trump. Moet die top nog wel doorgaan?
22/05 15u15  Voor miljoenen christenen brengt Trump het einde der tijden dichterbij Conservatieve christenen in Nederland zijn vaak in hun sas met Donald Trump. Zijn steun aan Israël brengt volgens hen namelijk de wederkomst van Christus dichterbij.
22/05 15u00  Peter R. de Vries: Soerel probeerde Holleeder tot valse verklaring te dwingen De advocaat van de tot levenslang veroordeelde Dino Soerel zou Willem Holleeder in 2011 hebben bedreigd. Opzet was Holleeder een voor Soerel gunstige verklaring af te laten leggen. Soerel was een van de hoofdverdachten in het moordproces Passage.10 
22/05 14u30  Nederland hoeft geen extra maatregelen te treffen tegen luchtvervuiling De Nederlandse staat hoeft geen extra maatregelen te treffen tegen luchtvervuiling. Dat oordeelde het gerechtshof in Den Haag in het hoger beroep in de rechtszaak om schone lucht, aangespannen door Milieudefensie.
22/05 14u15  Hoe Michael Jackson de wetten van de zwaartekracht aan zijn dansschoen lapte Niet alleen in de clip, ook op tournee voerde Michael Jackson een dansbeweging uit die onmogelijk leek. Het was toch een truc, en nog best een gevaarlijke ook.
22/05 14u15  Maar ja, moet je ook maar niet met Pinksteren trouwen Ik snap wel dat niemand het zaterdag tijdens het sprookjeshuwelijk in zijn hoofd haalde om het gedicht 'The Whitsun Weddings', de Pinksterbruiloften, van Philip Larkin aan te halen, laat staan eruit te citeren. Het zou waarschijnlijk als vloeken in de kerk zijn opgevat.
22/05 13u15  Welk mensbeeld steekt er achter het plan om arbeidsbeperkten tot armoe te veroordelen? Keynes heeft gezegd dat economie een morele wetenschap is. Geen exact vak, zoals wiskunde of natuurkunde, maar een sociale wetenschap, beïnvloed door het mensbeeld van de econoom.
22/05 13u15  Recentelijk is recent toegevoegd aan het Nederlands Afgelopen vrijdag schreef ik over een correctievoorschrift in het eindexamen Nederlands, waarvan ik zei dat het recent is toegevoegd. Een Trouw-redacteur vroeg me: Moet dat niet recentelijk zijn? Eh, nee.
22/05 13u15  Spoorlopers veroorzaken meer treinhinder Spoorlopers zorgden de afgelopen vijf jaar voor meer treinhinder. Tussen 2013 en 2017 groeide het aantal treinen dat vertraagd was door spoorlopers met 40 procent van 13.000 naar ruim 18.000 treinen, blijkt uit cijfers van ProRail.
22/05 12u30  Het is een echte Rembrandt, dat zie je zo Het net ontdekte 'Portret van een jonge man' trok dit weekend veel mensen naar de Hermitage. 'Het vóélt gewoon als de meester van het licht.'
Laatste update: vandaag om 17u15
Lees meer van Trouw >

Het Parool

Verbergen Tonen
22/05 17u30  Bijenkorf schrapt dubieuze manier van beoordelen Medewerkers van de Bijenkorf in Amsterdam kunnen opgelucht ademhalen: ze hoeven klanten niet meer te vragen om een goede beoordeling. Ook de zogenaamde 'Wall of Fame' is geschrapt: medewerkers die hoge cijfers ontvingen van klanten, kregen in het Amsterdamse filiaal een plekje op de muur bij de personeelsingang. Dit voorjaar uitte vakbond FNV kritiek op het beoordelingssysteem van het warenhuis. A
22/05 17u00  Brandweer: 'Brand in TunFun had tien levens kunnen kosten' Als er brand zou zijn uitgebroken in het ondergrondse speelparadijs TunFun, dat onlangs moest sluiten vanwege problemen met de brandveiligheid, had dat tien levens kunnen kosten, met name van kinderen. Dat blijkt uit een risicoanalyse van de brandweer. In de risicoanalyse, die in handen is van Het Parool, schetst de brandweer een scenario waarbij brand uitbreekt in de keuken, die centraal in de sp
22/05 16u45  Kiesraad wil stembureaus voortaan eerder dicht Zolang er bij verkiezingen nog met de hand stemmen moeten worden geteld, zouden de stembureaus een uur eerder dicht moeten zodat er meer tijd is dit proces af te wikkelen. Die aanbeveling doet de Kiesraad in een evaluatie van de laatste gemeenteraadsverkiezingen en het referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Ook zouden kiezers met een verstandelijke beperking hulp moeten
22/05 16u30  NVWA deelt 30 procent meer boetes uit in 2017 De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft in het afgelopen jaar 30 procent meer boetes opgelegd dan het jaar daarvoor. Dat blijkt uit het jaarverslag 2017, dat dinsdag openbaar werd gemaakt. De meeste boetes, 4801 in totaal, zijn opgelegd voor overtredingen van de Warenwet. Daarin zijn niet alleen regels voor de voedselveiligheid vastgelegd, maar ook die van producten zoals de oplade
22/05 16u30  Worstje van kweekvlees is museumstuk in Nemo Nemo heeft het eerste commercieel verkochte kweekvleesworstje ter wereld in haar collectie opgenomen. Het worstje is geweekt uit één cel van een eend, die bovendien nog steeds levend rondloopt. Het is niet de bedoeling om het worstje ooit op te eten. Het wordt koel en verzegeld bewaard en tentoongesteld in het wetenschapsmuseum. Opeten is bovendien verboden in Nederland. Omdat niet duidelijk is of
22/05 16u30  Workshops en commissie moeten integriteit bij Stedelijk herstellen Een bewustwordingsprogramma voor de medewerkers van het Stedelijk Museum moet de integriteit van het museum herstellen en versterken. Ook overweegt het museum externe advies in te winnen, zo staat in het jaarverslag 2017. De workshops zijn een middel om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Naast de interne toetsingscommissie overweegt het museum ook een externe toetsingscommissie in te stellen
22/05 16u30  Israël dient klacht in over parodie Sanne Wallis de Vries De Israëlische ambassade heeft zich bij BNNVara beklaagd over een parodie in de show van cabaretière Sanne Wallis de Vries. Aan het einde van de show was er een satirisch lied op de melodie van het nummer Toy, waarmee de Israëlische zangeres Netta op 13 mei het Eurovisiesongfestival won. Het programma was zaterdag te zien op NPO 1.Een woordvoerder van BNNVara bevestigt de ontvangst van de klacht v
22/05 16u15  Laatste bagageafhandelaar maakt cao-afspraken De laatste van de drie bagageafhandelaars op Schiphol heeft ook afspraken gemaakt met vakbond FNV over een nieuwe cao. De achterban van de vakbond moet nog wel instemmen met het resultaat, acties zijn zolang opgeschort.Vrijdag werd al een akkoord bereikt met de andere twee bagageafhandelaars, Menzies en Swissport. Maar Aviapartner wilde toen zijn handtekening nog niet zetten, waarop FNV met nieuwe
22/05 15u30  'Wat een gesol met het hoogste ambt' 'Het moet openbaar gemaakt worden of de nieuwe burgemeester in eerste instantie solliciteerde of niet,' schrijven Frits Huffnagel, Herbert Raat, ­Niesco Dubbelboer, Geert Dales, ­Boris van der Ham. 'Anders weten we nooit of hij of zij onvoorwaardelijk voor de stad koos.' In het persbericht van de commissaris van de Koning staat: 'De vertrouwenscommissie heeft er een voorkeur voor meer benoembare k
22/05 14u45  Koning opent opvang voor dakloze gezinnen in Noord Koning Willem-Alexander opent vrijdag de Noordkaap, een nieuw wooncomplex van het Leger Des Heils in Noord voor onder meer dakloze gezinnen. In het gebouw is plek voor 45 gezinnen, die door omstandigheden niet ergens anders kunnen wonen. Nu worden dit soort families vaak in hotels ondergebracht. In de Noordkaap beschikken zij over een eigen appartement, en worden begeleid in de zoektocht naar een
22/05 14u30  Klimaatresolutie Shell sneuvelt Een ruime meerderheid van de aandeelhouders van Shell heeft een resolutie afgewezen waarin het olie- en gasconcern strengere milieudoelstellingen wordt opgelegd. Actiegroep Follow This vroeg in het voorstel om concrete maatstaven waarop Shell zijn doelstellingen baseert. Van alle uitgebrachte stemmen was bijna 95 procent tegen.Het bestuur van Shell adviseerde aandeelhouders met klem tegen de resol
22/05 14u15  Ik hoop dat ze gelukkig is, het mooiste meisje van de klas 'Beauty is eternity gazing at itself in a mirror,' schreef de poëet Kahlil Gibran zo'n honderd jaar geleden. Ik denk vaak aan zijn woorden als ik naar het programma Het Mooiste Meisje van de Klas kijk. Ik wil dat zijn woorden waar zijn. Waar blijven. Ik wil dat eeuwigheid de dagen vol blijft staren en dat schoonheid alle tijd krijgt, maar mijn twijfel is in diezelfde spiegel aan het staren.Het moo
22/05 14u00  Rutte spreekt in India over ontvoerde Insiya Minister-president Mark Rutte zal bij zijn bezoek aan India deze week de situatie van de ontvoerde Amsterdamse peuter Insiya bespreken. 'Deze trieste kwestie houdt veel mensen bezig. Ik ben mij zeer bewust van deze zaak en neem dat ook mee tijdens mijn bezoek aan India,' laat Rutte in een verklaring via de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) weten. 'Ik hoop van harte dat er weer contact tot stand komt
22/05 14u00  Yoga en mediteren tussen het groen van de Hortus Wie altijd al zijn downward facing dog tussen exotische planten heeft willen perfectioneren, hoeft niet naar tropische oorden af te reizen. Het kan deze zomer dichtbij: in de Palmenkas van de Hortus. Daar organiseert yogaschool the Conscious Club heel juni elke dinsdagavond om 19.30 uur de zogeheten Summer Sessions: activiteiten die lichaam en geest dienen te ontspannen.Denk daarbij aan begeleide
22/05 13u45  Kerstens volgt Sharon Dijksma op in de Kamer John Kerstens keert terug naar de Tweede Kamer voor de Partij van de Arbeid. Hij is de opvolger van Sharon Dijksma, die wethouder wordt in Amsterdam. Dijksma werd vorige week al aangekondigd als potentieel wethouder, maar dat hing nog even af van de coalitieonderhandelingen tussen GroenLinks, D66, PvdA en SP. Dinsdagmiddag werd echter bekend dat de coalitie rond is. Dijksma, die al sinds 1994 in D
Laatste update: vandaag om 17u30
Lees meer van Het Parool >

BN/DeStem

Verbergen Tonen
22/05 17u30  Pakketje aannemen voor je buur? Je kunt er iets mee verdienen Het staat in de top 10 van ergernissen: postkantoortje spelen voor de hele buurt. Toch bestaat er iets dat het leed een beetje kan verzachten: een kleine vergoeding voor elk pakketje dat je aanneemt.
22/05 17u30  Verleiders Temptation VIPS bekend: 'Ik versier zelfs een baksteen' Na de bekendmaking van de deelnemers van de eerste editie van Temptation Island VIPS, stappen nu ook de zogenoemde verleiders in de spotlights. Deze sexy mannen en vrouwen proberen een wig te drijven tussen de liefdesrelaties van onder meer model Donny Roelvink en Utopiaan Ruud Zwaan.
22/05 17u30  Deze foto's moet je zien De beeldredactie ziet dagelijks duizenden nieuwsfoto’s. In deze rubriek worden de opvallendste, mooiste of meest bijzondere foto’s geselecteerd. Klik op een van de beelden om deze te vergroten en erdoorheen te bladeren.
22/05 17u30  FIFA: Onvoldoende bewijs voor doping bij Russen Wereldvoetbalbond FIFA zegt onvoldoende bewijs te hebben gevonden dat spelers die in het WK-selectie van Rusland doping hebben gebruikt.
22/05 17u30  AVROTROS rekent op 'betere plek' voor Annemieke Schollaardt AVROTROS ‘hoopt en rekent op’ een beter tijdstip voor dj Annemieke Schollaardt in het programmaschema van NPO Radio 2. Gebeurt dit niet, dan stapt de omroep mogelijk naar de bestuursrechter. Dat vertelt AVROTROS-directeur Eric van Stade aan deze website.
22/05 17u30  Bussen in streekvervoer staan zaterdag wéér stil, staking treft nu West-Brabant BREDA - Buschauffeurs in West-Brabant, Utrecht, 't Gooi, Groningen en Drenthe staken zaterdag. In het streekvervoer vinden estafette-acties plaats om een betere cao af te dwingen. Zaterdag is de vijfde dag dat er acties zijn.
22/05 17u30  Twentse zeeman Gerrit terug na drie maanden op 'rampschip' De Twentse zeeman Gerrit Oonk (47) is weer thuis. De man uit Oldenzaal zat ruim drie maanden vast op een 'rampschip' voor de kust van India. ,,Ik hoop dit nooit meer mee te hoeven maken'', zegt hij.
22/05 17u15  Agent die fatale kogel afvuurde op Mawda (2) 'heeft dit nooit gewild' De agent die het schot zou hebben afgevuurd tijdens een politieachtervolging bij het Belgische Bergen, dat tot de dood van de Koerdische peuter Mawda (2) leidde, is geïdentificeerd maar niet opgepakt. Dat heeft de advocaat van de nabestaanden, Olivier Stein, gezegd.
22/05 17u15  Katja bakt aan IJsselmeer en vitaminebom voor hoogzwangere Sharon Korte updates van de sterren op social media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web voor je af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van BN'ers en celebrity's. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
22/05 17u00  Brengt het Europarlement Zuckerberg wél in het nauw? Vanavond vanaf 18:15 mag het Europees Parlement Mark Zuckerberg ondervragen. Slaagt Europa waar het Amerikaanse Congres de Facebookbaas vrijwel geen moment in problemen bracht?
22/05 17u00  Enexis tegen Breda: see you in court BREDA - Enexis sleept Breda voor de rechter. Het energiebedrijf vindt het niet kunnen dat de gemeente financiële afspraken over de aanleg van kabels en leidingen heeft opgezegd.
22/05 17u00  Sparta neemt na degradatie afscheid van vijftien spelers Sparta Rotterdam speelt straks in de Jupiler League in een wat andere samenstelling dan het afgelopen seizoen in de eredivisie. De club liet weten van maar liefst vijftien spelers afscheid te nemen.
22/05 16u45  Deense minister: neem vakantie op met ramadan De Deense minister voor Integratie heeft voor nogal wat ophef gezorgd door moslims in haar land op te roepen tijdens de ramadan vakantie op te nemen. ,,Je kunt geen achttien uur vasten en een bus besturen', gaf minister Inger Støjberg als voorbeeld.
22/05 16u30  Hond ‘adopteert’ negen weeskuikens De 10-jarige labrador Fred is ‘papa’ geworden. De hond ontfermt zich over negen eendjes bij kasteel Mountfitchet in het Britse Essex, sinds hun moeder is verdwenen.
22/05 16u30  EU-speech Zuckerberg al bekend: ‘We hebben fouten gemaakt’ Facebook-topman Mark Zuckerberg zal vanavond opnieuw excuses aanbieden voor de rol van zijn bedrijf in het misbruik van privégegevens van gebruikers. Dat blijkt uit de verklaring, die hij later vandaag gaat geven, maar die nu al is vrijgegeven.
Laatste update: vandaag om 17u30
Lees meer van BN/DeStem >

Gelderlander

Verbergen Tonen
22/05 17u30  Pakketje aannemen voor je buur? Je kunt er iets mee verdienen Het staat in de top 10 van ergernissen: postkantoortje spelen voor de hele buurt. Toch bestaat er iets dat het leed een beetje kan verzachten: een kleine vergoeding voor elk pakketje dat je aanneemt.
22/05 17u30  Verleiders Temptation VIPS bekend: 'Ik versier zelfs een baksteen' Na de bekendmaking van de deelnemers van de eerste editie van Temptation Island VIPS, stappen nu ook de zogenoemde verleiders in de spotlights. Deze sexy mannen en vrouwen proberen een wig te drijven tussen de liefdesrelaties van onder meer model Donny Roelvink en Utopiaan Ruud Zwaan.
22/05 17u30  Deze foto's moet je zien De beeldredactie ziet dagelijks duizenden nieuwsfoto’s. In deze rubriek worden de opvallendste, mooiste of meest bijzondere foto’s geselecteerd. Klik op een van de beelden om deze te vergroten en erdoorheen te bladeren.
22/05 17u30  Nog maar 2 jonge ooievaars op live te volgen nest Gennep: 'Beelden best confronterend' GENNEP - En toen woonden er nog maar twee ooievaarskuikens op het nest bovenop het historische stadhuis van Gennep. Twee pasgeboren uivers zijn, blijkt nu, het voorbije pinksterweekeinde overleden.
22/05 17u30  AVROTROS rekent op 'betere plek' voor Annemieke Schollaardt AVROTROS ‘hoopt en rekent op’ een beter tijdstip voor dj Annemieke Schollaardt in het programmaschema van NPO Radio 2. Gebeurt dit niet, dan stapt de omroep mogelijk naar de bestuursrechter. Dat vertelt AVROTROS-directeur Eric van Stade aan deze website.
22/05 17u30  Geheime identiteit voor loslippige elektricien Arnhemse wietbende ARNHEM - De elektricien van een wietbende uit Arnhem heeft van justitie een geheime identiteit gekregen. De man, die voor de hennepkwekerijen illegaal stroom aftapte, heeft in politieverhoren een boekje open gedaan over de kopstukken.
22/05 17u30  Twentse zeeman Gerrit terug na drie maanden op 'rampschip' De Twentse zeeman Gerrit Oonk (47) is weer thuis. De man uit Oldenzaal zat ruim drie maanden vast op een 'rampschip' voor de kust van India. ,,Ik hoop dit nooit meer mee te hoeven maken'', zegt hij.
22/05 17u30  Sneltrein tussen Doetinchem en Arnhem zorgt voor flinke tijdwinst: besluit volgend jaar DOETINCHEM - Een sneltrein tussen de stations in Doetinchem en Arnhem levert een tijdswinst op van 13 tot 20 minuten. Daarvoor is dubbelspoor nodig tussen Didam en Doetinchem de Huet. De aanleg zou tussen de 63 en 80 miljoen euro moeten gaan kosten.
22/05 17u15  Agent die fatale kogel afvuurde op Mawda (2) 'heeft dit nooit gewild' De agent die het schot zou hebben afgevuurd tijdens een politieachtervolging bij het Belgische Bergen, dat tot de dood van de Koerdische peuter Mawda (2) leidde, is geïdentificeerd maar niet opgepakt. Dat heeft de advocaat van de nabestaanden, Olivier Stein, gezegd.
22/05 17u15  Katja bakt aan IJsselmeer en vitaminebom voor hoogzwangere Sharon Korte updates van de sterren op social media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web voor je af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van BN'ers en celebrity's. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
22/05 17u15  Geheime identiteit voor loslippige elektricien van Arnhemse wietbende ARNHEM - De elektricien van een wietbende uit Arnhem heeft van justitie een geheime identiteit gekregen. De man, die voor de hennepkwekerijen illegaal stroom aftapte, heeft in politieverhoren een boekje open gedaan over de kopstukken.
22/05 17u00  Brengt het Europarlement Zuckerberg wél in het nauw? Vanavond vanaf 18:15 mag het Europees Parlement Mark Zuckerberg ondervragen. Slaagt Europa waar het Amerikaanse Congres de Facebookbaas vrijwel geen moment in problemen bracht?
22/05 17u00  Persoon te water in de Waal bij Nijmegen NIJMEGEN - In de Waal bij Nijmegen is vanmiddag een nog onbekend persoon te water geraakt. De man of vrouw zou overboord gevallen zijn bij een schip.
22/05 17u00  Sparta neemt na degradatie afscheid van vijftien spelers Sparta Rotterdam speelt straks in de Jupiler League in een wat andere samenstelling dan het afgelopen seizoen in de eredivisie. De club liet weten van maar liefst vijftien spelers afscheid te nemen.
22/05 16u45  Deense minister: neem vakantie op met ramadan De Deense minister voor Integratie heeft voor nogal wat ophef gezorgd door moslims in haar land op te roepen tijdens de ramadan vakantie op te nemen. ,,Je kunt geen achttien uur vasten en een bus besturen', gaf minister Inger Støjberg als voorbeeld.
Laatste update: vandaag om 17u30
Lees meer van Gelderlander >

fd.nl

Verbergen Tonen
22/05 17u15  OM eist boete voor witwassen steekpenningen Ballast Nedam Strafeis tegen voormalig financieel directeur Ballast Nedam International in zaak rond smeergeldbetalingen in Suriname en Saoedi-Arabië
22/05 16u30  Shell stuit op flinke tegenstand bij beloning topman Ruim 5% steunt klimaatresolutie van Follow This die Shell aanspoort tot meer actie voor het milieu. Verzet tegen salarisverhoging topman Van Beurden blijkt met 26%-tegenstemmers veel groter.
22/05 15u45  Sanquin zet kwakkelend farmabedrijf in etalage Organisatie achter de Bloedbank wil afscheid nemen van farmatak SPP die met ernstige productieproblemen kampt
22/05 15u00  Aandeelhouders tevreden met ambities van Shell en wijzen klimaatresolutie van Follow This af Een overgrote meerderheid van ruim 94% van de aandeelhouders is tevreden met de eigen klimaatambities van Shell en stemde tegen de klimaatresolutie van Follow This.
22/05 14u45  China verlaagt heffingen op invoer auto's Peking verlaagt de invoertarieven voor buitenlandse auto’s. Ook zou er overeenstemming zijn met Washington over een oplossing die technologiegigant ZTE moet redden van de ondergang.
22/05 14u15  Linkse leider onder vuur wegens villa De linkse activistische leider Pablo Iglesias koopt met partner een woning voor €600.000, dat ligt zo gevoelig dat de achterban nu zijn vertrek overweegt.
22/05 14u00  Duitsland dringt aan op akkoord met VS over handel EU-ministers overleggen in Brussel over Amerikaans protectionisme.
22/05 14u00  Turkijes grootste onafhankelijke mediabedrijf in overheidshanden De krant Hürriyet en tv-zender CNN Türk komen onder de vlag van Demirören Holding, een overheidsgezinde mediagroep.
22/05 13u45  AEX op weg naar hoogste slotstand sinds januari Franse telecombedrijf Altice splitst zijn Amerikaanse tak af.
22/05 13u30  Turkije's grootste onafhankelijke mediabedrijf in overheidshanden De krant Hürriyet en tv-zender CNN Türk komen onder de vlag van Demirören Holding, een overheidsgezinde mediagroep.
22/05 12u30  Overheid frustreert fintechbedrijven met ongelijk speelveld De nieuwe betaalrichtlijn PSD2 zou moeten zorgen voor meer innovatie en concurrentie op de financiële markt. Die meerwaarde wordt in Nederland voorlopig niet gehaald.
22/05 12u30  Vermogensverdeling alleen in VS schever dan in Nederland Van de 27 onderzochte Oeso-landen is de vermogensverdeling alleen in de VS schever dan in Nederland, concludeert econoom Geert Reuten.
22/05 12u30  Turkije’s grootste onafhankelijke mediabedrijf in overheidshanden De krant Hürriyet en tv-zender CNN Türk komen onder de vlag van Demirören Holding, een overheidsgezinde mediagroep.
22/05 11u45  Grote beleggers vragen Shell om klimaatambitie te vertalen in harde doelstellingen Een groot aantal institutionele beleggers heeft Shell tijdens de aandeelhoudersvergadering in Den Haag dinsdag gevraagd harde doelstellingen te formuleren om aan het klimaatakkoord van Parijs te voldoen.
22/05 11u00  Altice verliest in Amsterdam Franse telecombedrijf Altice splitst zijn Amerikaanse tak af. Aandeel moet het ontgelden.
Laatste update: vandaag om 17u15
Lees meer van fd.nl >

Nieuws.nl

Verbergen Tonen
22/05 17u30  Dumoulin derde in tijdrit, Dennis wint ROVERETO (ANP) - Tom Dumoulin is als derde geëindigd in de tweede individuele tijdrit in de Ronde van Italië. De titelverdediger en regerend wereldkampioen tijdrijden had voor de 34,2 kilometer tussen Trento en Rovereto een tijd van 40.22 minuten nodig. Het bericht Dumoulin derde in tijdrit, Dennis wint verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/05 17u30  Weer stakingen buschauffeurs in streekvervoer UTRECHT (ANP) - Buschauffeurs in Utrecht, 't Gooi, Groningen, Drenthe en West-Brabant staken zaterdag. In het streekvervoer vinden estafette-acties plaats om een betere cao af te dwingen. Zaterdag is de vijfde dag dat er acties zijn. Het bericht Weer stakingen buschauffeurs in streekvervoer verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/05 17u15  De Graaf zwijgt over post Raad van State DEN HAAG (ANP) - D66-senator Thom de Graaf wil niet zeggen of hij gesolliciteerd heeft naar het vicevoorzitterschap van de Raad van State. De sollicitatietermijn hiervoor liep maandag af. ,,Ik zeg helemaal niets, sorry', aldus De Graaf tegen het ANP. Het bericht De Graaf zwijgt over post Raad van State verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/05 17u15  Politie herziet informatie zedenslachtoffers DEN HAAG (ANP) - De politie herziet de informatie op haar website voor slachtoffers van zedenmisdrijven over bijvoorbeeld het doen van aangifte. De Tweede Kamer had daarom gevraagd, omdat slachtoffers zich ontmoedigd zouden voelen om aan te geven wat hun is overkomen. Het bericht Politie herziet informatie zedenslachtoffers verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/05 17u15  Hogenkamp en Rus door in kwalificatie PARIJS (ANP) - Richèl Hogenkamp en Arantxa Rus hebben de eerste ronde van het kwalificatietoernooi van Roland Garros overleefd. Hogenkamp versloeg in twee sets de Japanse Miharu Imanishi. Dat deed ze met de cijfers 6-2 6-0. Rus had evenmin veel tijd nodig tegen Manon Arcangioli uit Frankrijk, 6-3 6-0. Het bericht Hogenkamp en Rus door in kwalificatie verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/05 17u00  Oranje zonder Van der Graaf, Genee en Mulder ZEIST (ANP) - De waterpolosters Laura van der Graaf, Amarens Genee en Brigit Mulder ontbreken in de voorlopige waterpoloselectie van bondscoach Arno Havenga. Van der Graaf en Mulder geven de voorrang aan hun studie. Genee is door een blessure de komende maanden niet inzetbaar. ,,Gezien de stevige concurrentie op haar positie, kan ze zich voorlopig beter eerst richten op fit worden'', liet Havenga weten. Het bericht Oranje zonder Van der Graaf, Genee en Mulder verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/05 16u45  Inleidende verhoren proces-Holleeder afgerond AMSTERDAM (ANP) - In het proces tegen Willem Holleeder heeft de rechtbank dinsdag met de ondervraging van misdaadverslaggever en tv-maker Peter R. de Vries de inleidende getuigenverhoren afgerond. Vanaf donderdag draait het in het proces om de liquidaties waarvan 'de Neus' wordt beschuldigd. Het bericht Inleidende verhoren proces-Holleeder afgerond verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/05 16u45  Kiesraad wil stembureaus eerder dicht DEN HAAG (ANP) - Zolang er bij verkiezingen nog met de hand stemmen moeten worden geteld, zouden de stembureaus een uur eerder dicht moeten zodat er meer tijd is dit proces af te wikkelen. Die aanbeveling doet de Kiesraad in een evaluatie van de laatste gemeenteraadsverkiezingen en het referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Ook zouden kiezers met een verstandelijke beperking hulp moeten kunnen krijgen bij het uitbrengen van hun stem. Het bericht Kiesraad wil stembureaus eerder dicht verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/05 16u15  Laatste bagageafhandelaar maakt cao-afspraken SCHIPHOL (ANP) - De laatste van de drie bagageafhandelaars op Schiphol heeft ook afspraken gemaakt met vakbond FNV over een nieuwe cao. De achterban van de vakbond moet nog wel instemmen met het resultaat, acties zijn zolang opgeschort. Het bericht Laatste bagageafhandelaar maakt cao-afspraken verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/05 16u15  Israël klaagt bij BNNVARA over parodie HILVERSUM (ANP) - De Israëlische ambassade heeft zich bij BNNVARA beklaagd over een parodie in de show van cabaretière Sanne Wallis de Vries. Aan het einde van de show was er een satirisch lied op de melodie van het nummer Toy, waarmee de Israëlische zangeres Netta op 13 mei het Eurovisiesongfestival won. Het programma was zaterdag te zien op NPO 1. Het bericht Israël klaagt bij BNNVARA over parodie verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/05 16u00  NSB-propaganda online HILVERSUM (ANP) - NSB-propagandafilms komen online beschikbaar, dankzij Beeld en Geluid in Hilversum en het Netwerk Oorlogsbronnen De initiatiefnemers willen onderzoek naar het propagandamateriaal zo gemakkelijker maken. Het bericht NSB-propaganda online verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/05 16u00  Ondergelopen kelders in Limburg ROERMOND (ANP) - De zware onweersbuien boven Limburg zorgen voor veel wateroverlast. Volgens de brandweer zijn er meldingen van water dat door daken naar binnen loopt en van ondergelopen kelders en straten. Het bericht Ondergelopen kelders in Limburg verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/05 16u00  Van Emden: ik was vrij goed, maar niet super ROVERETO (ANP) - Jos van Emden was na afloop niet helemaal tevreden over zijn optreden in de individuele tijdrit in de Ronde van Italië. ,,Ik was vrij goed, maar niet super'', zei de winnaar van de laatste individuele race tegen klok in de Giro van vorig jaar tegen Sporza. ,,Maar ik denk wel dat ik het goed gedaan heb. Ik wil natuurlijk altijd winnen, maar de dingen zijn wel veranderd na vorig jaar.'' Het bericht Van Emden: ik was vrij goed, maar niet super verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/05 15u45  Wall Street zet stijgende lijn voort NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag licht hoger geopend. Daarmee borduren de graadmeters voort op de plussen van een dag eerder. Het sentiment blijft positief door de afnemende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China. Het bericht Wall Street zet stijgende lijn voort verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/05 15u45  Huizen bij A2-tunnel 220 miljoen meer waard MAASTRICHT (ANP) - De aanleg van de Koning Willem-Alexandertunnel in Maastricht heeft de bewoners niet alleen een betere leefomgeving bezorgd, ook hun huizen zijn meer waard geworden. Onderzoek van het Centraal Planbureau wijst uit dat de huizenprijzen in de buurt van de tunnel omhoog vliegen. Het bericht Huizen bij A2-tunnel 220 miljoen meer waard verscheen eerst op Nieuws.nl.
Laatste update: vandaag om 17u30
Lees meer van Nieuws.nl >

De Stentor

Verbergen Tonen
22/05 17u30  Pakketje aannemen voor je buur? Je kunt er iets mee verdienen Het staat in de top 10 van ergernissen: postkantoortje spelen voor de hele buurt. Toch bestaat er iets dat het leed een beetje kan verzachten: een kleine vergoeding voor elk pakketje dat je aanneemt.
22/05 17u30  Verleiders Temptation VIPS bekend: 'Ik versier zelfs een baksteen' Na de bekendmaking van de deelnemers van de eerste editie van Temptation Island VIPS, stappen nu ook de zogenoemde verleiders in de spotlights. Deze sexy mannen en vrouwen proberen een wig te drijven tussen de liefdesrelaties van onder meer model Donny Roelvink en Utopiaan Ruud Zwaan.
22/05 17u30  Deze foto's moet je zien De beeldredactie ziet dagelijks duizenden nieuwsfoto’s. In deze rubriek worden de opvallendste, mooiste of meest bijzondere foto’s geselecteerd. Klik op een van de beelden om deze te vergroten en erdoorheen te bladeren.
22/05 17u30  FIFA: Onvoldoende bewijs voor doping bij Russen Wereldvoetbalbond FIFA zegt onvoldoende bewijs te hebben gevonden dat spelers die in het WK-selectie van Rusland doping hebben gebruikt.
22/05 17u30  AVROTROS rekent op 'betere plek' voor Annemieke Schollaardt AVROTROS ‘hoopt en rekent op’ een beter tijdstip voor dj Annemieke Schollaardt in het programmaschema van NPO Radio 2. Gebeurt dit niet, dan stapt de omroep mogelijk naar de bestuursrechter. Dat vertelt AVROTROS-directeur Eric van Stade aan deze website.
22/05 17u30  PEC houdt ook Zwolse assistent-trainer De Gunst drie jaar langer aan boord Gert Peter de Gunst (49) heeft zijn contract verlengd bij PEC Zwolle. De assistent-trainer heeft donderdag zijn handtekening gezet onder een nieuwe verbintenis, die hem tot medio 2021 aan de eredivisionist verbindt.
22/05 17u30  Twentse zeeman Gerrit terug na drie maanden op 'rampschip' De Twentse zeeman Gerrit Oonk (47) is weer thuis. De man uit Oldenzaal zat ruim drie maanden vast op een 'rampschip' voor de kust van India. ,,Ik hoop dit nooit meer mee te hoeven maken'', zegt hij.
22/05 17u15  Agent die fatale kogel afvuurde op Mawda (2) 'heeft dit nooit gewild' De agent die het schot zou hebben afgevuurd tijdens een politieachtervolging bij het Belgische Bergen, dat tot de dood van de Koerdische peuter Mawda (2) leidde, is geïdentificeerd maar niet opgepakt. Dat heeft de advocaat van de nabestaanden, Olivier Stein, gezegd.
22/05 17u15  Katja bakt aan IJsselmeer en vitaminebom voor hoogzwangere Sharon Korte updates van de sterren op social media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web voor je af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van BN'ers en celebrity's. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
22/05 17u00  Brengt het Europarlement Zuckerberg wél in het nauw? Vanavond vanaf 18:15 mag het Europees Parlement Mark Zuckerberg ondervragen. Slaagt Europa waar het Amerikaanse Congres de Facebookbaas vrijwel geen moment in problemen bracht?
22/05 17u00  Sparta neemt na degradatie afscheid van vijftien spelers Sparta Rotterdam speelt straks in de Jupiler League in een wat andere samenstelling dan het afgelopen seizoen in de eredivisie. De club liet weten van maar liefst vijftien spelers afscheid te nemen.
22/05 17u00  Flevoland wil helft grote grazers uit Oostvaardersplassen De populatie grote grazers in de Oostvaardersplassen moet worden teruggebracht naar 1.100 dieren, zoveel mogelijk door middel van verplaatsing van dieren. Dat stellen de Gedeputeerde Staten van provincie Flevoland.
22/05 16u45  Deense minister: neem vakantie op met ramadan De Deense minister voor Integratie heeft voor nogal wat ophef gezorgd door moslims in haar land op te roepen tijdens de ramadan vakantie op te nemen. ,,Je kunt geen achttien uur vasten en een bus besturen', gaf minister Inger Støjberg als voorbeeld.
22/05 16u45  Flevoland wil helft grote grazers uit Oostvaardersplassen, zo min mogelijk afschieten De populatie grote grazers in de Oostvaardersplassen moet worden teruggebracht naar 1.100 dieren, zoveel mogelijk door middel van verplaatsing van dieren. Dat stellen de Gedeputeerde Staten van provincie Flevoland.
22/05 16u45  ‘Diego’ afgemaakt na doden hondjes: Kampenaar boos Zijn geliefde hond Diego krijgt hij er niet mee terug, want die is afgemaakt. Toch spande een inwoner van Kampen een zaak aan tegen de burgemeester, omdat hij wil toetsen of diens maatregel om de hond ‘te herplaatsen’ wel rechtmatig is geweest. En hij is vooral boos.
Laatste update: vandaag om 17u30
Lees meer van De Stentor >

Reformatisch Dagblad

Verbergen Tonen
22/05 17u30  „Zo min mogelijk afschot Oostvaardersplassen” Er moeten zo weinig mogelijk edelherten in de Oostvaardersplassen worden doodgeschoten. Gedeputeerde Staten van Flevoland willen dat zoveel mogelijk dieren naar een andere bestemming gaan, ook al gaat dat meer geld kosten. Dat schrijven GS dinsdag in hun voorstel voor het toekomstige beheer van het veelbesproken natuurgebied.
22/05 17u30  6,7 miljard aan verdachte transacties gemeld Vorig jaar is voor een bedrag van bijna 6,7 miljard euro aan verdachte transacties gemeld die te maken kunnen hebben met terrorisme en witwassen. Bij 3139 van de in totaal ruim 40.500 verdachte zaken, was er mogelijk verband met het financieren van terrorisme of met het vertrek van iemand naar gebieden waar Islamitische Staat (IS) actief was.
22/05 17u15  Weer stakingen buschauffeurs in streekvervoer Buschauffeurs in Utrecht, ’t Gooi, Groningen, Drenthe en West-Brabant staken zaterdag. In het streekvervoer vinden estafette-acties plaats om een betere cao af te dwingen. Zaterdag is de vijfde dag dat er acties zijn.
22/05 17u15  De Graaf zwijgt over post Raad van State D66-senator Thom de Graaf wil niet zeggen of hij gesolliciteerd heeft naar het vicevoorzitterschap van de Raad van State. De sollicitatietermijn hiervoor liep maandag af. „Ik zeg helemaal niets, sorry”, aldus De Graaf tegen het ANP.
22/05 17u00  Politie herziet informatie zedenslachtoffers De politie herziet de informatie op haar website voor slachtoffers van zedenmisdrijven over bijvoorbeeld het doen van aangifte. De Tweede Kamer had daarom gevraagd, omdat slachtoffers zich ontmoedigd zouden voelen om aan te geven wat hun is overkomen.
22/05 17u00  Witte Huis komt Noord-Korea niet tegemoet De Amerikaanse vicepresident Mike Pence zegt dat het Witte Huis hoopvol blijft over een geplande top met Noord-Korea, maar zal het land onder geen beding tegemoetkomingen doen. De top staat gepland op 12 juni en zal vooral gaan over het ontmantelen van Noord-Koreaanse atoomprogramma’s.
22/05 17u00  Paramaribo: spioneren in supermarkten kan af en toe verrassen Ik hecht voor het doen van boodschappen aan mijn vaste supermarkten. Maar onlangs is een ervan afgevallen. Ik heb het idee dat ik daar niet gewenst ben sinds ik er voor Goebbels ben uitgemaakt.
22/05 17u00  Ds. A. K. Wallet: Bid om vernieuwing door de Heilige Geest Saul en David werden allebei geleid door de Heilige Geest. Wat was het verschil tussen deze koningen? Ds. A. K. Wallet, maandag op het Pinksterappel 2018 in Weesp: „Saul weert de Geest uit zijn leven, terwijl David na zijn zonden smeekt of de Heilige Geest niet van hem zal wijken.”
22/05 17u00  Parijs tegen eenzijdig Italiaans optreden De nieuwe Italiaanse regering mag zich in de EU niet als een eenling gaan gedragen. Die waarschuwing kwam van de Franse minister van Europese Zaken Nathalie Loiseau. Ze deed dat naar aanleiding van berichten dat Italië een eurosceptische regering krijgt die zich niets aantrekt van regels die de EU en de eurogroep proberen na te leven.
22/05 17u00  Inspecteurs NVWA mishandeld op veeverzamelplaats Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zijn „een paar weken geleden” geslagen en gestompt door medewerkers van een veeverzamelplaats – een tussenstation voor dieren die op weg zijn naar een slachterij of naar het buitenland. Eén medewerker werd nadat hij op de grond gevallen was, nogmaals geslagen.
22/05 16u45  NVWA-inspecteurs mishandeld op veeverzamelplaats Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zijn „een paar weken geleden” geslagen en gestompt door medewerkers van een veeverzamelplaats – een tussenstation voor dieren die op weg zijn naar een slachterij of naar het buitenland. Eén medewerker werd nadat hij op de grond gevallen was, nogmaals geslagen.
22/05 16u45  Deense minister: neem vakantie op met ramadan De Deense minister voor Integratie heeft voor nogal wat ophef gezorgd door moslims in haar land op te roepen tijdens de ramadan vakantie op te nemen. Je kunt geen achttien uur vasten en een bus besturen, gaf minister Inger Støjberg een voorbeeld.
22/05 16u45  Vakbonden: mogelijk acties op universiteiten Er moeten structurele investeringen worden gedaan in het wetenschappelijk onderwijs. Als dat niet gebeurt, dreigen er acties door universitair medewerkers. De stellen de actiegroep WOinactie en diverse vakbonden dinsdag in een ultimatum aan minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs.
22/05 16u45  Inleidende verhoren proces-Holleeder afgerond In het proces tegen Willem Holleeder heeft de rechtbank dinsdag met de ondervraging van misdaadverslaggever en tv-maker Peter R. de Vries de inleidende getuigenverhoren afgerond. Vanaf donderdag draait het in het proces om de liquidaties waarvan ‘de Neus’ wordt beschuldigd.
22/05 16u15  Steef aan John: Zonde is levensbedreigend De bij het Reformatorisch Dagblad gevoegde flyer van Civitas Christiana leverde tal van reacties op. Dat resulteerde onder meer in een briefwisseling tussen John Lapré en RD-hoofdredacteur Steef de Bruijn. Deel 6.
Laatste update: vandaag om 17u30
Lees meer van Reformatisch Dagblad >

Blik op Nieuws

Verbergen Tonen
22/05 17u00  Bijna 6.7 miljard aan verdachte transacties in 2017 In 2017 verklaarde de Financial Intelligence Unit Nederland (de FIU-Nederland) aan de hand van analyse en onderzoek 40.546 transacties met een totale waarde van bijna 6.7 miljard euro verdacht, het hoogste bedrag sinds de oprichting.
22/05 17u00  NVWA deelt 30 procent meer boetes uit Van afslankproducten tot aardappelmoeheid, van speelgoedtrampolines tot vogelgriep en van tijgermuggen tot e-sigaretten. Uit het jaarverslag van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) blijkt hoe omvangrijk het aantal aandachtsgebieden van de toezichthouder is. Deze veelheid aan onderwerpen, de grote hoeveelheid betrokken bedrijven en de beperkte hoeveelheid mensen en middelen vraagt om heldere keuzes van de toezichthouder.
22/05 16u45  NVWA deelt 30% meer boetes uit Van afslankproducten tot aardappelmoeheid, van speelgoedtrampolines tot vogelgriep en van tijgermuggen tot e-sigaretten. Uit het jaarverslag van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) blijkt hoe omvangrijk het aantal aandachtsgebieden van de toezichthouder is. Deze veelheid aan onderwerpen, de grote hoeveelheid betrokken bedrijven en de beperkte hoeveelheid mensen en middelen vraagt om heldere keuzes van de toezichthouder.
22/05 16u15  Code geel voor stevige onweersbuien Het verkeer moet in het zuiden en oosten van het land rekening houden met stevige onweersbuien die volgens het KNMI tijdens de avondspits over ons land trekken.
22/05 16u15  FNV: Acties universitair medewerkers dreigen Er moeten structurele investeringen bijkomen in het wetenschappelijke onderwijs (WO). Universitair medewerkers komen nu amper toe aan het goed uitvoeren van hun taak waardoor de kwaliteit van onderwijs in gevaar is.
22/05 16u00  Gevangenisstraf geëist tegen verdachte van doodslag De officier van justitie van het Openbaar Ministerie Noord-Holland heeft op 22 mei 2018 negen jaar gevangenisstraf geëist tegen een 20-jarige man. De man wordt verdacht van het opzettelijk doodsteken van een 18-jarige Haarlemmer en van toebrengen van zwaar lichamelijk letsel aan een 20-jarige plaatsgenoot.
22/05 16u00  Snel minder lood in sportvisserij Het gebruik van lood door sportvissers moet de komende drie jaar met minimaal dertig procent dalen. Voor de langere termijn is het de bedoeling om het vislood helemaal uit te bannen. Dit spaart het milieu en het is beter voor de gezondheid van vissers.
22/05 15u00  Landelijke campagne zelfmoordpreventie van start De landelijke campagne ‘Stel de vraag van je leven’ van 113 zelfmoordpreventie is dinsdag van start gegaan. De komende drie weken wordt er via radiospots op landelijke en regionale zenders, posters en video’s aandacht gevraagd voor het voorkomen van zelfmoord. Het doel hiervan is zelfmoord bespreekbaar te maken en uit de taboesfeer te halen.
22/05 14u15  Revolver gevonden bij inval woning Bij een inval in een appartement aan de Over de Vesten heeft de politie een revolver met munitie gevonden en deze natuurlijk in beslag genomen. Verder vonden agenten daar pepperspray, een stroomstootwapen en een geldtelmachine.
22/05 14u15  We moeten meer uit ons afvalwater halen’ Met behulp van technieken als MRI krijgen we steeds meer inzicht in de processen die plaatsvinden in de biomassa tijdens afvalwaterzuivering met micro-organismen. Deze kennis zetten we in om meer energie en grondstoffen – en nieuwe vervuilingen – uit ons eigen afvalwater halen. Nieuwe kennis is echter ook nodig om problemen in snelgroeiende wereldsteden aan te pakken, waar afvalwaterzuivering vaak nog in de kinderschoenen staat. We kunnen en moeten dus nog veel meer uit ons afvalwater halen. Dat stelt Professor Merle de Kreuk, die op woensdag 23 mei haar intreerede houdt aan de TU Delft.
22/05 14u00  Brand Uithuizermeeden onder controle De brandweer heeft de grote brand in een schuur onder controle. Nadat het sein brand meester gegeven werd, kon men met een mobiele kraan delen van het pand lopen om de brand sneller te doven.
22/05 13u45  Job Cohen nieuwe voorzitter vereniging levenseinde Het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) draagt Job Cohen voor als voorzitter. Als de Algemene Ledenvergadering op 2 juni 2018 met zijn benoeming instemt, volgt hij Margo Andriessen op. Zij was acht jaar voorzitter van de NVVE en zag de vereniging in die periode groeien van rond de 110.000 naar het huidige aantal van 167.000 leden. Tijdens haar voorzitterschap werd onder meer de Levenseindekliniek opgericht.
22/05 13u45  Verdachte in de zaak Andy de Heus aangehouden Een 50-jarige man uit Sittard-Geleen is op dinsdag 22 mei 2018 aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord of doodslag op Andy de Heus. De man wordt de komende dagen verhoord en daarna voorgeleid bij de rechter-commissaris. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de genoemde moord of doodslag, van illegaal bezit van vuurwapens en munitie en van het wegmaken van het lijk van Andy de Heus.
22/05 13u30  Verwarde man valt mensen aan De politie heeft maandagavond een man aangehouden die ervan verdacht wordt meerdere mensen aangevallen te hebben in de omgeving van de Vijverpark in Kuinre.
22/05 13u15  Sportvissers krijgen het 'loodzwaar' Het gebruik van lood door sportvissers moet de komende drie jaar met minimaal dertig procent dalen. Voor de langere termijn is het de bedoeling om het vislood helemaal uit te bannen.
Laatste update: vandaag om 17u00
Lees meer van Blik op Nieuws >

Metro

Verbergen Tonen
22/05 17u15  Is deze viral video echt of gemanipuleerd? Deze video vliegt sinds een aantal dagen het hele internet over. Te zien is dat een groep eendjes braaf voor een rood stoplicht staat te wachten. Als het groen is, steken ze over. 
22/05 17u00  Samen eten belangrijke geluksfactor voor mensen Waar worden we gelukkig van en wat maakt ons ongelukkig? Onderzoekers van Oxford Economics en het National Centre for Social Research vroegen het achtduizend Britten in opdracht van Sainsbury's en dat leverde tenminste een opvallend resultaat op: mensen die alleen eten zijn ongelukkiger.
22/05 16u45  Vlog-Reismeisjes: Op zoek naar de beste churros van Mexico De Reismeisjes reizen naar Guanajuato, wat ze prachtig vinden en gaan daarna opzoek naar de beste churros van Mexico
22/05 16u30  Keiharde hoosbuien zorgen voor overlast in Limburg Het lijkt wel alsof de provincie Limburg iets gedaan heeft waardoor de weergoden boos zijn. Nadat de zuidelijke provincie maandagavond te maken kreeg met felle buien, is het dinsdagmiddag opnieuw raak. In Maastricht is in veertig minuten tijd 47 millimeter aan regenwater naar beneden gevallen, normaal valt er in de gehele maand mei ongeveer 66mm in deze regio. 
22/05 16u15  De IJssalon verkoopt speciaal ramadanijs De IJssalon in Rotterdam verkoopt een maand lang tijdelijk speciale smaken voor de ramadan, zoals pistache met doloma koekjes, yoghurt met vijgen, honing en dadels en baklava. De ramadan, de islamitische vastenperiode is dit jaar van 16 mei tot en met 14 juni.
22/05 16u00  Nieuw festival haalt French Montana naar Nederland Het gloednieuwe festival OH MY! Music Festival haalt meteen een aantal grote namen naar Nederland: onder andere French Montana van de monsterhit Unforgettable gaat een optreden verzorgen op het festival dat 30 juni plaatsvindt in het Arenapark, Amsterdam. 
22/05 15u30  Nieuwe plant ontdekt... tussen de planten Stel je voor: je loopt in het grote regenwoud van dierenpark Burgers' Zoo. Overal groeien tropische bloemen en planten, en dan ineens.. spot je een nieuwe!  Botanicus Theo Damen heeft tussen alle begroeiing een nieuwe tropische plant ontdekt, de Dracaena Bushii. Helaas is het wel iets minder spannend dat hen het klinkt: de plant zat waarschijnlijk al in de dracaena-collectie die Burgers' Zoo in 1999 kreeg van de Universiteit van Wageningen.
22/05 15u15  Nieuwe plant ontdekt.. tussen de planten Stel je voor: je loopt in het grote regenwoud van dierenpark Burgers' Zoo. Overal groeien tropische bloemen en planten, en dan ineens.. spot je een nieuwe!  Botanicus Theo Damen heeft tussen alle begroeiing een nieuwe tropische plant ontdekt, de Dracaena Bushii. Helaas is het wel iets minder spannend dat hen het klinkt: de plant zat waarschijnlijk al in de dracaena-collectie die Burgers' Zoo in 1999 kreeg van de Universiteit van Wageningen.
22/05 15u00  Kunstenaars vullen etalage Demonfuzz met Vinyl Art In de etalage van platenzaak Demonfuzz hangt sinds zaterdag een expositie van Vinyl Art. Zeven Rotterdamse kunstenaars bewerkten in totaal zesendertig platenhoezen tot een uniek ontwerp.
22/05 15u00  Ariana Grande groet nabestaanden aanslag Manchester Ariana Grande staat dinsdagochtend stil bij de aanslag die vandaag precies een jaar geleden plaatsvond tijdens haar concert in Manchester.
22/05 14u30  Dit zijn de verleiders van Temptation Island VIPS Temptation Island is afgelopen, maar je kunt maar heel even rustig ademhalen tot de volgende editie alweer voor de deur staat: Temptation Island VIPS. En nadat de koppels bekend werden gemaakt, is het nu ook tijd voor een aantal van de verleiders en verleidsters om naar buiten te treden. En daar zitten tevens een paar 'BN'ers' tussen...
22/05 14u15  Twee doden bij vliegtuigcrash in Zuid-Holland Bij een vliegtuigongeluk dinsdagochtend vlakbij Stolwijk in Zuid-Holland zijn twee doden gevallen. Dat heeft de brandweer bekend gemaakt. 
22/05 14u15  'Zie je een wolf? Juichen en foto maken!' Als alles goed gaat, is Nederland binnenkort een bewoner rijker. De afgelopen maanden is er namelijk meerdere keren een wolf gezien en als dat om hetzelfde dier gaat, is het volgens Staatsbosbeheer een teken dat de wolf zich in Drenthe wil gaan vestigen. 
22/05 13u45  "Zie je een wolf? Juichen en foto maken!" Als alles goed gaat, is Nederland binnenkort een bewoner rijker. De afgelopen maanden is er namelijk meerdere keren een wolf gezien en als dat om hetzelfde dier gaat, is het volgens Staatsbosbeheer een teken dat de wolf zich in Drenthe wil gaan vestigen. 
22/05 13u15  Rijk met Fortnite: prijzenpot van 100 miljoen dollar Fortnite: Battle Royal is voornamelijk onder jongeren een van de populairste games van het moment. Dat kan je zien als leuk tijdverdrijf, maar je kan er als je heel goed bent ook een aardige boterham mee verdienen in de competities die later dit jaar georganiseerd worden.
Laatste update: vandaag om 17u15
Lees meer van Metro >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

20x Werk aan de winkel voor de onbarmhartige dogmaridder kardinaal Eijk22/05 00u15 - de Volkskrant: Jorge Mario Bergoglio, Argentijn van Italiaanse komaf en beter bekend als paus Franciscus, heeft eind april gesproken met een homoseksuele Chileen, Juan Carlos Cruz. Dat was bekend, maar wat de paus precies tegen Cruz had gezegd niet. In El País onthulde Cruz zaterdag wat de paus hem had toevertrouwd: ‘God heeft je gemaakt zoals je bent en hij houdt van je zoals je bent.’
19x 29 aanhoudingen op festival in Erp: Alard (30) kreeg klap en kopstoot22/05 01u15 - AD.nl: De Helmondse Alard van Keulen (30) bezoekt al jaren festivals, hij was al zo'n zes keer eerder op 7th Sunday in Erp, maar deze editie blijft hem waarschijnlijk nog wel even bij.
18x Eén van drie zwaargewonden Cubaanse vliegramp alsnog overleden22/05 03u30 - De Stentor: Een 23-jarige Cubaanse vrouw die vrijdag het vliegtuigongeluk bij de Cubaanse hoofdstad Havana overleefde, is maandag in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden. Dit heeft het Cubaanse ministerie van Gezondheid bekendgemaakt.
18x Eén van drie zwaargewonden Cubaanse vliegramp alsnog overleden22/05 03u30 - AD.nl: Een 23-jarige Cubaanse vrouw die vrijdag het vliegtuigongeluk bij de Cubaanse hoofdstad Havana overleefde, is maandag in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden. Dit heeft het Cubaanse ministerie van Gezondheid bekendgemaakt.
18x Gedeputeerde: stop lozen chemisch afval22/05 03u15 - Gelderlander: De chemische sector moet het aantal lozingen drastisch gaan beperken. ,,Niet lozen moet de norm worden', zegt het provinciebestuur van Zuid-Holland.
18x Friesland blijkt opeens een Europese parel22/05 01u15 - Trouw: Lonely Planet verkoos de provincie Friesland tot een van de mooiste bestemmingen van dit jaar in Europa.
17x Tiener krijgt boete van 37 miljoen dollar voor aansteken bosbrand Oregon22/05 04u15 - AD.nl: De tiener die verantwoordelijk wordt gehouden voor de grote bosbrand vorig jaar in Oregon, bij de Columbia River Gorge, is veroordeeld tot het betalen van een boete van maar liefst 37 miljoen dollar (ruim 31 miljoen euro).
17x Microsoft belooft: regels Europese privacywet gelden wereldwijd22/05 04u00 - NOS.nl: Microsoft belooft zijn gebruikers dat de regels van de nieuwe Europese privacywet ook gaan gelden voor gebruikers buiten Europa. Dat schrijft Julie Brill, vicepresident van Microsoft, in een blog op de website van het technologiebedrijf. Dat betekent dat gebruikers wereldwijd kunnen zien welke gegevens Microsoft van hen verzameld heeft. Daarnaast kunnen die data aangepast of verwijderd worden door gebruikers. Brill schrijft dat die nieuwe regelgeving 'belangrijke principes bevat die wereldwijd relevant zijn'. 'We geloven dat privacy een fundamenteel mensenrecht is. Omdat mensen steeds meer hun leven online delen en meer afhankelijk zijn van technologie is de bescherming van de privacy belangrijker dan ooit.' De Europese privacywetgeving, die vrijdag ingaat, zorgt ervoor dat bedrijven en overheden meer duidelijkheid moeten geven over welke gegevens ze verzamelen, waarom en hoe lang. De consument krijgt meer rechten. Als partijen in de fout gaan, kan dat leiden tot een waarschuwing of een boete, die kan oplopen tot 20 miljoen euro of 4 procent van de jaarlijkse wereldwijde omzet. Advertentie Facebook is, net als andere bedrijven die in Europa actief zijn, maatregelen aan het nemen. Zo veranderde het bedrijf onlangs het instellingen-menu om gebruikers beter duidelijk te maken wat er wordt verzameld. Dat betekent echter niet dat er minder data worden verzameld. Vorige maand plaatste Facebook nog een paginagrote advertentie in een aantal Nederlandse ochtendkranten met de tekst: 'Nieuwe EU-wetgeving betekent betere gegevensbescherming voor jou.' Die campagne kwam in een periode waarin Facebook hevig onder vuur lag doordat de gegevens van tientallen miljoenen mensen in handen waren gekomen databedrijf Cambridge Analytica.
17x Aartsbisschop Australië schuldig bevonden aan verbergen kindermisbruik priester22/05 03u45 - Nu.nl: De aartsbisschop van de Australische stad Adelaide, Philip Wilson, is schuldig bevonden aan het verbergen van kindermisbruik door priester Jim Fletcher.
17x Gedeputeerde: stop lozen chemisch afval22/05 03u15 - BN/DeStem: De chemische sector moet het aantal lozingen drastisch gaan beperken. ,,Niet lozen moet de norm worden', zegt het provinciebestuur van Zuid-Holland.

Statistieken

Artikels:
33401
Gelezen:
29075
Aantal lezers nu:
82


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven