maandag 22 april 2019, week 17


U bent nu hier: Nederland | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 10u00
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
22/04 09u45  Politie zet straat af na vondst mogelijk explosief in woonwijk Maarssen Onbekenden hebben maandagochtend in een woonwijk in Maarssen vermoedelijk een explosief gevonden. De politie heeft de straat Kamelenspoor afgezet.
22/04 09u30  Politie haalt in Schiedam man onder douche van andermans huis vandaan De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een man onder de douche van andermans huis gehaald in Schiedam. Agenten kwamen ter plaatse na een melding dat een onbekend persoon voor een woning stond en niet weg wilde gaan.
22/04 09u30  Drie gewonden bij brand in appartementencomplex Brabants dorp Liessel Door een uitslaande woningbrand in een appartementencomplex in de Noord-Brabantse plaats Liessel zijn in de nacht van zondag op maandag drie slachtoffers gevallen. De brand woedde in meerdere appartementen.
22/04 08u45  Politie zet straat af na vondst vermoedelijk explosief in woonwijk Maarssen Onbekenden hebben in een woonwijk in Maarssen vermoedelijk een explosief gevonden. De politie heeft de straat, het Kamelenspoor, afgezet.
22/04 08u15  Vrouw overleden door woningbrand in Veldhoven Een vrouw is maandagochtend overleden door een brand in haar woning in Veldhoven.
22/04 07u30  Vier mensen omgekomen bij eenzijdig ongeval op A1 bij Deventer Op de A1 ter hoogte van Deventer zijn maandagochtend vier mensen om het leven gekomen bij een eenzijdig ongeval. Een auto botste tegen een peiler met matrixborden en vloog daarna in brand.
22/04 07u15  Vier doden bij ongeval op A1 bij Deventer, auto vloog in brand Op de A1 ter hoogte van Deventer zijn maandagochtend vier mensen om het leven gekomen bij een eenzijdig ongeval. Een auto botste tegen een peiler met matrixborden en vloog daarna in brand.
22/04 06u30  24 aanhoudingen na aanslagen in Sri Lanka, dodental stijgt naar 290 In Sri Lanka zijn in verband met de aanslagen van zondagochtend 24 mensen aangehouden. Zondagavond werd er een explosief gevonden op het vliegveld van de hoofdstad Colombo. Dit explosief is onschadelijk gemaakt. Dat meldt de Sri Lankaanse politie aan de nieuwssite Newsfirst.17 
22/04 06u30  Politie haalt man onder douche van andermans huis vandaan in Schiedam De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een man onder de douche van andermans huis gehaald in Schiedam. Agenten kwamen ter plaatse na een melding dat een onbekend persoon voor een woning stond en niet weg wilde gaan.11 
22/04 05u45  Weerbericht: Warme Tweede Paasdag met 22 tot 26 graden Maandag wordt opnieuw een zonnige dag met hoge temperaturen voor de tijd van het jaar. In de middag wordt het 22 tot 26 graden bij een matige oostenwind. Hoewel er in de loop van de dag vanuit het zuiden wolkensluiers komen opzetten, heeft de zon daar weinig last van.15 
22/04 05u30  Dertien aanhoudingen na aanslagen Sri Lanka, dodental stijgt naar 290 In Sri Lanka zijn in verband met de aanslagen van zondagochtend dertien mensen aangehouden. Zondagavond werd er een explosief gevonden op het vliegveld van de hoofdstad Colombo. Dit explosief is onschadelijk gemaakt. Dat meldt de Sri Lankaanse politie aan de nieuwssite Newsfirst.17 
22/04 05u00  Drie gewonden bij brand in appartementencomplex Brabantse Liessel In de Noord-Brabantse plaats Liessel zijn zondagnacht 3 slachtoffers gevallen door een uitslaande woningbrand in een appartementencomplex. De brand woedt in meerdere appartementen.23 
22/04 04u45  Brand in appartementencomplex Brabantse Liessel, mogelijk gewonden In de Noord-Brabantse plaats Liessel zijn zondagnacht mogelijk slachtoffers gevallen door een uitslaande woningbrand in een appartementencomplex. De brand woedt in meerdere appartementen.19 
22/04 04u30  Dertien aanhoudingen na aanslagen Sri Lanka, dodental stijgt naar 262 In Sri Lanka zijn in verband met de aanslagen van zondagochtend dertien mensen aangehouden. Zondagavond werd er een explosief gevonden op het vliegveld van de hoofdstad Colombo. Dit explosief is onschadelijk gemaakt. Dat meldt de Sri Lankaanse politie aan de nieuwssite Newsfirst.19 
22/04 04u30  Uitslaande brand in woning Noord-Brabantse Liessel, mogelijk gewonden In de Noord-Brabantse plaats Liessel zijn zondagnacht mogelijk slachtoffers gevallen door een uitslaande woningbrand. De brandweer laat weten dat er een ambulance aanwezig is voor eventuele slachtoffers.23 
Laatste update: vandaag om 9u45
Lees meer van Nu.nl >


De Telegraaf

Verbergen Tonen
22/04 09u45  Beelden laffe mishandeling massaal gedeeld De Rotterdamse politie onderzoekt een filmpje waarin een meisje omver wordt getrokken, geslagen en op haar hoofd wordt geschopt. De beelden vinden gretig aftrek op sociale media.
22/04 09u45  Vrouw (19) overlijdt bij crash op A28 bij Staphorst Update - Door een ongeval op de A28 ter hoogte van Staphorst is maandagochtend vroeg een 19-jarige vrouw uit Deventer om het leven gekomen. Haar bijrijder, een 24-jarige vrouw uit Leiden, raakte gewond.
22/04 08u00  Dode door ongeval op A28 bij Staphorst Door een ongeval op de A28 ter hoogte van Staphorst is maandagochtend vroeg een inzittende van een auto om het leven gekomen.
22/04 08u00  Vrouw overlijdt bij woningbrand in Veldhoven Bij een woningbrand in Veldhoven is een dodelijk slachtoffer gevallen. Dat bevestigen brandweer en politie. De brand is inmiddels geblust.
22/04 07u15  Dode bij woningbrand in Veldhoven Bij een woningbrand in Veldhoven is een dodelijk slachtoffer gevallen. Dat bevestigt de brandweer aan De Telegraaf.
22/04 07u15  Vier doden bij verkeersongeluk A1 Deventer Bij een verkeersongeluk op de A1 in Deventer zijn vier dodelijke slachtoffers gevallen. Dat bevestigt de politie.
22/04 07u00  Vreemde man staat ineens onder douche Schiedammers De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een man onder de douche vandaan gehaald in Schiedam. Opvallend was dat de man niet onder zijn eigen douche stond.
22/04 06u00  ’Boakebouwers’ malen niet om extra regels voor paasvuur De strijd om het grootste paasvuur in de buurtschappen rondom het Sallandse dorp Holten is een traditie die nooit verloren mag gaan, benadrukken de fanatieke opbouwers. Extra regels om een immer en altijd onverhoopte natuurbrand te voorkomen, geen ondenkbaar risico in deze kurkdroge tijden, nemen ze graag ter harte.13 
22/04 00u45  Paasvuur Erica onder controle: publiek druipt af Een bungalowpark aan de Verlengde Vaart Zuid Zijde in Erica is zondagavond ontruimd vanwege een paasvuur dat ongewild grote vormen aanneemt. De brandweer in Drenthe is met groot materiaal uitgetrokken om de boel onder controle te krijgen.19 
22/04 00u30  Nederlandse studentes wagen zich onverschrokken in Sri Lanka Ondanks de reeks bloedige aanslagen in Sri Lanka zijn er nog steeds Nederlanders die naar het land afreizen.16 
22/04 00u15  Weerloos meisje in gezicht geslagen en geschopt De Rotterdamse politie onderzoekt een filmpje waarin een meisje omver wordt getrokken, geslagen en op haar hoofd wordt geschopt. De beelden hebben gretig aftrek op sociale media.17 
22/04 00u00  Man voorzichtig bij paasvuur: 'Ik verstop me achter de dames' Nu dit jaar een hoop paasvuren zijn afgelast vanwege droogte komen mensen vanuit het hele land naar Espelo om de jaarlijkse traditie van dichtbij te bekijken.13 
21/04 22u15  Paasvuur Erica loopt uit de hand: bungalowpark ontruimd Een bungalowpark aan de Verlengde Vaart Zuid Zijde in Erica is zondagavond ontruimd vanwege een paasvuur dat ongewild grote vormen aanneemt. De brandweer in Drenthe is met groot materiaal uitgetrokken om de boel onder controle te krijgen.
21/04 21u30  Dode gevonden in flat Weert na brand De politie is een onderzoek gestart in een woning aan de Kerkstraat in het Limburgse Weert waar een overleden man is gevonden. In de woning is ook brand geweest.
21/04 20u45  Opgebiecht: ’Ik zocht troost in de armen van een ander’ In deze rubriek kunt u anoniem uw geheim delen. Deze week vertelt een vrouw hoe ze in de moeilijkste periode van haar leven een affaire begon.
Laatste update: vandaag om 9u45
Lees meer van De Telegraaf >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
19/04 17u15  Hoe levendig is het Europese christendom nog? Lees meer >
19/04 16u00  Zelfs Democraten geloven niet meer in impeachment Trump Het Mueller-rapport legt stap voor stap uit hoe Trump het onderzoek naar hem probeerde tegen te werken. Het schetst geen fraai beeld. Toch viert hij feest, want politieke gevolgen lijkt het niet te hebben. Twee jaar onderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller hebben geleid tot een document van bijna 450 pagina?s, waarin wordt gesteld dat … Continued The post Zelfs Democraten geloven niet meer in impeachment Trump appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/04 16u00  In wapendebat zijn ?gun shows? het volgende doelwit Het wapendebat in Amerika laait weer op in aanloop naar de verkiezingen in 2020. Zijn wapenshows het kind van de rekening? Amerikanen kunnen op allerlei plekken wapens kopen; er zijn kleine en grote wapenwinkels, sportzaken die vuurwapens aanbieden en in bepaalde staten kan je zelfs in de supermarkt je ammunitie aanschaffen. Naar schatting zijn er … Continued The post In wapendebat zijn ‘gun shows’ het volgende doelwit appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/04 12u45  ?Gebruik de term ?allochtoon? niet langer? Lees meer >
18/04 20u45  Zij verruilden hun partij voor Forum voor Democratie SGP-wethouder in Staphorst Sytse de Jong (48) stapt over naar Forum voor Democratie (FVD). God hielp hem bij die beslissing, zei hij donderdag tegen RTL Nieuws. De Jong is niet de enige die een overstap maakte van een gevestigde partij naar die van Thierry Baudet. Derk Jan Eppink In 1984 begon Derk Jan Eppink (60) … Continued The post Zij verruilden hun partij voor Forum voor Democratie appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/04 16u15  ?Maak anti-radicaliseringscursus voor leraren verplicht?? Lees meer >
18/04 16u15  Nederlanders stemmen voor uitstel WW-export na woede VVD Lees meer >
18/04 11u30  ?IS-kinderen bij ouders weghalen is niet humaan? Het CDA wil kinderen van Nederlandse IS-terroristen weren. Alleen als ouders afstand doen van hun kinderen of de kinderen wees zijn, kan het een optie zijn om de kinderen terug te halen naar Nederland. Een goed plan, of zijn de kinderen niet de verantwoordelijkheid van Nederland? Dit vindt u. In de rubriek Lezersreacties lichten we … Continued The post ‘IS-kinderen bij ouders weghalen is niet humaan’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/04 18u30  Wordt agressieve asielzoeker dan eindelijk aangepakt? De regels in speciale azc?s voor overlastgevende asielzoekers worden aangescherpt. Dat maakt staatssecretaris Mark Harbers (VVD) van Veiligheid en Justitie woensdag bekend. Vier vragen en antwoorden. Wat houden de nieuwe regels in? Een van de nieuwe regels is dat de asielzoekers nog maar in een beperkt gebied rond de zogenoemde ‘aso-azc?s’ in Amsterdam en Hoogeveen … Continued The post Wordt agressieve asielzoeker dan eindelijk aangepakt? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/04 15u15  ?Buikgerichte afkeer van groot geld heeft bezit van ons genomen? GroenLinks wil belastingontwijking door multinationals als Shell aanpakken. De partij presenteerde dinsdag een initiatiefwet in de Tweede Kamer. Moet Shell zoals iedereen in Nederland gewoon belasting betalen, vroegen we u. Of is een gunstig fiscaal klimaat voor multinationals in het belang van de Nederlandse economie? In de rubriek Lezersreacties lichten we een aantal reacties uit. … Continued The post ‘Buikgerichte afkeer van groot geld heeft bezit van ons genomen’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/04 15u15  ?IS-kinderen zijn tikkende tijdbommen en komen er dus niet in? Het CDA wil kinderen van Nederlandse IS-terroristen weren. Dat blijkt uit een vertrouwelijke notitie van de CDA-fractie. Is dat een goed plan? Alleen als ouders afstand doen van hun kinderen of de kinderen wees zijn, kan het een optie zijn om de kinderen terug te halen naar Nederland, aldus het CDA. De lijn die het … Continued The post ‘IS-kinderen zijn tikkende tijdbommen en komen er dus niet in’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/04 15u15  ?Franselaan-bende? terroriseert Rotterdam: wie zijn zij? Lees meer >
17/04 09u00  CDA: IS-kinderen blijven weren Kinderen van Nederlandse IS-terroristen horen hier niet thuis en mogen niet terugkeren, vindt het CDA. Alleen als hun ouders definitief afstand van hun kinderen doen, kunnen zij naar hier worden gehaald. Ook bij weeskinderen moet onomstotelijk vast staan dat hun jihadistische ouders overleden zijn, anders komen zij er hier niet in. Dat staat in een … Continued The post CDA: IS-kinderen blijven weren appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/04 17u45  Wereld leeft mee met Parijs na brand Notre-Dame: dit weten we De brand die maandagavond en -nacht woedde in de Notre-Dame in Parijs, houdt de hele wereld bezig. De steunbetuigingen stromen massaal binnen, net als de miljoenen euro’s aan donaties voor de wederopbouw van de iconische kathedraal. Hoe groot is de schade, hoe wordt er gereageerd, hoe zit het met het herstel en wat weten we … Continued The post Wereld leeft mee met Parijs na brand Notre-Dame: dit weten we appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/04 16u45  Haalt links voorstel voor ?Shell-belasting? meerderheid? GroenLinks, SP en PvdA willen door een wetswijziging Shell dwingen winstbelasting te gaan betalen. Kan dat plan rekenen op een meerderheid in de Tweede Kamer? Het initiatief komt van GroenLinks-Kamerlid Bart Snels. ‘Grote bedrijven betalen te weinig belasting,’ zegt hij dinsdag in dagblad Trouw. Trouw meldde in november al dat Shell al jaren geen winstbelasting … Continued The post Haalt links voorstel voor ‘Shell-belasting’ meerderheid? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: vrijdag 19 april 2019, 17u15
Lees meer van Elsevier.nl >

RTL.nl

Verbergen Tonen
22/04 09u15  Verzorgingstehuizen rekenen ten onrechte kosten voor opbaren overledenen Verzorgings- en verpleegtehuizen rekenen regelmatig extra kosten als een overleden bewoner in zijn kamer opgebaard wordt. Tehuizen vragen geld aan de familie, terwijl ze voor de huur van de kamer ook geld van de overheid krijgen.
21/04 20u30  Stem nu op jouw Speler van de Week! Iedere speelronde nomineert de VTBL-redactie een aantal spelers dat positief opvalt. Doe mee en stem op jouw Speler van de Week!
21/04 08u00  Verliefd, getrouwd en getreiterd in Rusland, helden in Nederland Hij 29, chirurg. Hij 28, bijna kinderarts. Pavel en Evgenii komen uit Rusland, houden zielsveel van elkaar en werden tot hun eigen stomme verbazing het eerste getrouwde homokoppel in Rusland. De gevolgen hebben ze gemerkt: ze moesten vluchten naar Nederland.
20/04 22u45  Van Persie beslist strijd om derde plek Feyenoord heeft de derde plaats in de eredivisie en daarmee rechtstreekse kwalificatie voor de Europa League bijna binnen. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst versloeg AZ, de nummer vier van de ranglijst, met 2-1. Met nog drie wedstrijden te gaan, heeft Feyenoord nu zeven punten meer dan de ploeg uit Alkmaar.
20/04 22u00  Jongen (5) valt uit kermisattractie, met traumahelikopter naar ziekenhuis gebracht Op de kermis in het Limburgse Helden is een kind gewond geraakt. Het jongetje van 5 jaar oud is uit een zogeheten 'rups' gevallen en is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. Informatie over de aard en ernst van de verwondingen ontbreekt op dit moment.
20/04 21u30  Bestuurders op A2 negeren rood kruis en rijden door sporen ongeluk Weggebruikers zijn vanmiddag op de snelweg A2 door sporen van een ernstige aanrijding gereden. Negentien bestuurders namen ondanks de afzetting alsnog de rechterrijstrook.
20/04 20u45  Slachtoffers bootramp Congo aangespoeld bij buurland Rwanda Verscheidene slachtoffers van de scheepsramp op het Congolese deel van het Kivu-meer zijn aangespoeld in buurland Rwanda. De autoriteiten van het district Gisenyi maakten vandaag bekend dat op de oevers vijftien lijken zijn geborgen.
20/04 19u45  15 slachtoffers busongeluk Madeira aangekomen in Duitsland Vijftien Duitsers die woensdag gewond raakten bij het busongeluk op het Portugese eiland Madeira, zijn vanavond weer aangekomen in Duitsland. Een voor ziekenvervoer ingerichte Airbus van de luchtmacht haalde de gewonden op.
20/04 19u30  Bijna 200 demonstranten opgepakt tijdens gele hesjes-protest, tientallen auto's in brand In Parijs zijn tijdens de wekelijkse protesten door gele hesjes 126 demonstranten opgepakt door de politie. Dat melden Franse media. Het is de 23ste week op rij dat de gele hesjes demonstreren. Ze doen dat in verschillende steden in Frankrijk. In Parijs zijn naar schatting een kleine 10.000 demonstranten op de been.
20/04 19u00  Man zeilt als eerste blinde de Stille Oceaan over: 'Ben zo gelukkig' Een Japanse zeiler is erin geslaagd om als eerste blinde persoon de Stille Oceaan over te steken. Mitsuhiro Iwamoto (52) vertrok op 24 februari vanuit San Diego. Vandaag kwam hij na 14.000 kilometer aan in de Japanse havenstad Iwaki.
20/04 18u00  Kimberley vindt vier gedumpte kittens: 'Ze waren bijna dood' Als ze een uur later haar hond zou hebben uitgelaten, waren de poesjes overleden. Gelukkig zag Kimberley Schuurbiers uit Bergen op Zoom gisteravond net op tijd de vier gedumpte kittens op straat liggen. "Ze lagen op de stenen, waren koud en hartstikke nat."
20/04 17u15  126 demonstranten opgepakt tijdens gele hesjes-protest, tientallen auto's in brand In Parijs zijn tijdens de wekelijkse protesten door gele hesjes 126 demonstranten opgepakt door de politie. Dat melden Franse media. Het is de 23ste week op rij dat de gele hesjes demonstreren. Ze doen dat in verschillende steden in Frankrijk. In Parijs zijn naar schatting een kleine 10.000 demonstranten op de been.
20/04 16u00  Jongetje dat door onbekende uit winkelcentrum werd gegooid aan beterende hand Een verschrikkelijke gebeurtenis, vorige week vrijdag. Een 24-jarige man gooide uit het niets een 5-jarige jongetje van de derde verdieping van een Amerikaans winkelcentrum. Nu is er gelukkig beter nieuws te melden. Het jongetje toont 'tekenen van herstel'.
20/04 15u30  'Spijtoptant Italiaanse maffia verraadt kopstukken Amsterdamse cokehandel' Kopstuk van de Italiaanse maffia Giuseppe T. heeft belastende verklaringen afgelegd tegen Nederlandse, Italiaanse, Albanese, Turkse en Colombiaanse criminelen in Amsterdam. De verklaringen worden gebruikt in op zijn minst drie strafrechtelijke onderzoek.
20/04 15u15  Spijtoptant Italiaanse maffia verraadt kopstukken Amsterdamse cokehandel Kopstuk van de Italiaanse maffia Giuseppe T. heeft belastende verklaringen afgelegd tegen Nederlandse, Italiaanse, Albanese, Turkse en Colombiaanse criminelen in Amsterdam. De verklaringen worden gebruikt in op zijn minst drie strafrechtelijke onderzoek.
Laatste update: vandaag om 9u15
Lees meer van RTL.nl >

NOS.nl

Verbergen Tonen
22/04 09u45  Mogelijk explosief gevonden in Maarssen In Maarssen is een woonwijk deels afgezet na de vondst van een mogelijk explosief. Dat gebeurde even na 08.00 uur. Medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst kwamen langs om de situatie te beoordelen en hebben het explosief meegenomen. Na een uur werd de afzetting weer opgeheven. Omwonenden zeggen dat het gaat om een granaat. Het explosief zou op een parkeerplaats in de woonwijk hebben gelegen. De politie kan nog niet bevestigen dat het gaat om een granaat. Utrecht en Amsterdam In de nacht van zaterdag op zondag werd ook al een explosief gevonden bij een bedrijfspand in de wijk Overvecht in Utrecht. In diezelfde nacht werd ook bij een coffeeshop aan de Spuistraat in Amsterdam een handgranaat gevonden.
22/04 08u15  Gratis vakantiehuis voor huisartsen die willen waarnemen in Zeeland In de vakantieperiode is het héél erg druk in Zeeland. Op Walcheren verdrievoudigt het bevolkingsaantal door de talloze toeristen die dan hun vakantie aan zee komen vieren. Maar precies op dat moment willen ook de Zeeuwse huisartsen graag met vakantie, omdat ook hun kinderen dan vrij van school zijn. Dus juist als het heel druk is, zijn er minder huisartsen. Daarom heeft de Zeeuwse Huisartsen Coöperatie (ZHCo) een plan bedacht om huisartsen naar Zeeland te lokken. Wie in de vakantieperiode komt waarnemen, mag mét zijn of haar gezin gratis in een vakantiehuis. De vakantiearts mag kiezen voor een zomerhuisje in Vrouwenpolder of een appartement in Middelburg. Beide gratis. Volgens Cora Hubrechsen van ZHCo, kan dat omdat de gemeenten, de provincie en zorgverzekeraars meebetalen aan het project. 'We hebben hier binnen 5 jaar zo'n honderd nieuwe huisartsen nodig', legt Hubrechsen uit. 'We moeten dus alles op alles zetten om te zorgen dat die er ook komen. We hopen dat een aantal huisartsen die hier in de komende vakantie komen waarnemen zullen denken: Goh, het is eigenlijk heel erg leuk om in Zeeland te werken. Ik zou hier wel willen blijven.' Intussen heeft een aantal huisartsen belangstelling getoond voor het project, vertelt Hubrechsen. Drie hebben al afspraken gemaakt, twee anderen zijn bijna zover. 'Ze zijn nu ook waarnemend huisarts, en geven aan op zoek te zijn naar een vaste stek, en dan is dit een hele goede manier om Zeeland uit te proberen. En er zijn er ook die echt voor het vakantiehuisje komen omdat het bijna onmogelijk is om in de vakantieperiode nog een huis te vinden.' De vakantiehuizen staan in Vrouwenpolder, aan zee, en in Middelburg, voor wie meer van cultuur houdt. Het zijn volledig ingerichte appartementen. De huisarts is in het weekend vrij, en wordt geacht door de week waar te nemen op de huisartsenpost die speciaal voor toeristen is ingericht in Vlissingen. Er is vervanging nodig voor ongeveer 9 weken, maar de meeste belangstellenden boeken een of twee weken. 'Vakantieartsen krijgen voor de hele periode bleek niet haalbaar', zegt Hubrechsen. 'De meesten willen een of twee weken. En eigenlijk vinden we dat ook wel leuk. Want zo krijgen we de kans om méer huisartsen te laten zien hoe het is om in Zeeland te werken. En dus hebben we meer kans dat er een paar bij zijn die het zo fijn vinden dat ze willen blijven.' Ze laat het vakantiehuis in Middelburg zien. Het is een prachtig gerestaureerd pand in een voorname straat. De Abdij, met de rustige binnenhof en het Zeeuws museum zijn vlakbij. Net als de imposante Markt met het Middeleeuwse stadhuis en de vele terrassen. 'We hebben hier écht iets te bieden', zegt Hubrechsen. 'Alleen moeten huisartsen dat nog ontdekken.' Huisartsen die aangeven dat ze willen komen vervangen, krijgen behalve het vakantiehuisje daarom ook heel veel informatie over Zeeland. En omdat ze vaak een partner hebben die als ze in Zeeland gaan werken en wonen óók werk nodig heeft, krijgt ook die partner hulp. De huisartsen hebben samen met de gemeenten en de zorgorganisaties de krachten gebundeld en vragen welke baan de partner zoekt. 'We zeggen tegen de partner: vertel ons welke baan je nodig hebt, en we gaan die voor je vinden', zegt Hubrechsen. 'En dat lukt. Ik heb ook wel eens voorgesteld om een datinglijn op te zetten voor vrijgezelle huisartsen. Dan konden we hier in Zeeland een leuke Zeeuwse partner zoeken, want die zijn er natuurlijk genoeg. Maar dat plan heeft het niet gehaald', zegt ze lachend. 'Dus nu zoeken we gewoon werk voor die partner. Dat is een stuk eenvoudiger.'
22/04 07u30  Wekdienst 22/4: dodental Sri Lanka op 290 en kampioenswedstrijd FC Twente Goedemorgen! Het is Tweede Paasdag, dus traditioneel druk bij de woonboulevards en tuincentra. Verder kan FC Twente vandaag kampioen van de Eerste Divisie worden. En in Sri Lanka gaat het onderzoek door naar de bloedige aanslagen van gisteren. Het weer: Tweede Paasdag verloopt zonovergoten. De temperatuur loopt op naar 21 tot lokaal 26 graden. Op de Wadden is het een paar graden koeler. De wind blijft oostelijk en matig. Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor. Wat kun je vandaag verwachten? In Sri Lanka zijn veiligheidsmaatregelen van kracht na de aanslagen van gisteren en het onderzoek gaat door. Er zijn gisteren 24 verdachten aangehouden, maar veel is nog onduidelijk. FC Twente kan vandaag kampioen van de Eerste Divisie worden. De Enschedese club speelt in een uitverkochte Grolsch Veste tegen de beloften van AZ. En het is World Earth Day. Op evenementen over de hele wereld wordt aandacht gevraagd voor de problematiek rondom natuur, milieu en klimaatverandering. Wat heb je gemist? Het dodental van de aanslagen in Sri Lanka is opgelopen tot 290. Volgens lokale autoriteiten zijn er bij de aanslagen zeker 500 mensen gewond geraakt. De politie heeft inmiddels 24 mensen aangehouden, maar het is nog niet duidelijk welke groepering erachter zit. De verantwoordelijkheid voor de aanslag is nog niet opgeëist. In het onderzoek wordt ook gekeken of er adequaat is gehandeld door de inlichtingen- en veiligheidsdiensten; de premier van Sri Lanka zei gisteren dat er aanwijzingen waren dat er een aanslag op handen was. Ander nieuws uit de nacht: Op de A1 ter hoogte van Deventer zijn vanmorgen vier doden gevallen bij een eenzijdig ongeluk. Een auto is tegen een portaal gebotst en daarna in brand gevlogen. Door het ongeluk is de snelweg vanaf Hengelo richting Apeldoorn volledig afgesloten. In Canada zijn de lichamen gevonden van de drie bergbeklimmers die sinds woensdag vermist werden in het Canadese deel van de Rocky Mountains. De drie alpinisten, David Lama (28), Hansjörg Auer (35) en Jess Roskelley (36) werden overvallen door een lawine, toen ze op weg waren naar de top van de ruim 3000 meter hoge berg Howse Peak. De twee mannen die verdacht werden van betrokkenheid bij de dood van een Noord-Ierse journalist zijn vrijgelaten. Volgens de politie worden ze ook niet vervolgd. De 29-jarige journaliste Lyra McKee werd afgelopen week doodgeschoten tijdens rellen in het Noord-Ierse Londonderry. In Liessel in Noord-Brabant heeft brand gewoed in een appartementencomplex. Volgens de brandweer zijn daarbij drie personen lichtgewond geraakt. Het pand aan de hoofdstraat telt negen appartementen. En dan nog even dit: In Japan is het de gewoonste zaak van de wereld: een high-tech-wc die je billen schoonspoelt met een straaltje warm water uit een sproeiertje. Daardoor hoef je veel minder of zelfs helemaal geen wc-papier te gebruiken. Ruim 80 procent van de Japanse huishoudens heeft zo'n wc. Ook in Nederland komen er steeds meer. De 29-jarige Tom uit Amsterdam ontdekte de douche-wc tijdens een reis naar Zuid-Korea en heeft er sinds kort zelf een. 'Het is gewoon een fijne sensatie, het water is verwarmd, de bril is verwarmd, je spoelt alles schoon, hij föhnt je droog, je veegt één keer om te controleren en je bent klaar.' Fijne dag!
22/04 07u15  Steeds vaker billen afvegen op z'n Japans: met water in plaats van papier In Japan is het de gewoonste zaak van de wereld: een hightech-wc die je billen schoon spoelt met een straaltje warm water uit een uitschuivend sproeiertje. Daardoor hoef je veel minder of zelfs helemaal niet te vegen met wc-papier. Ruim 80 procent van de Japanse huishoudens heeft zo'n ding. In Europa is Zwitserland voorloper op dit gebied: van alle nieuw geïnstalleerde wc's is daar nu rond de 7 procent een douche-wc. Ook in Nederland stijgt nu de populariteit van dit sanitair, vaak Japans toilet, douche-wc of bidet-wc genoemd. Dat blijkt uit een rondgang van de NOS bij verschillende verkopers en fabrikanten. Kleine markt, maar stijgt flink 'Wij verkopen en installeren zulke wc's al zeven jaar', zegt Roy Hakker van sanitairwinkel Frisse Bips. 'De eerste pakweg vier jaar ging het langzaam. Maar de laatste paar jaar gaat het steeds beter. Ik schat in dat de verkoop in de gehele markt nu zo'n 15 procent per jaar stijgt en wij zitten daar nog een stuk boven. Het blijft nog wel een kleine markt.' 'Ik zie een enorme versnelling', zegt Richard Scheps van Bidetdouche. 'De afgelopen twee jaar verkopen wij er steeds 3 keer zoveel als het jaar ervoor. Het is nog niet doorgebroken, maar wij zien wel een toename in de bekendheid en interesse.' Fabrikanten als Grohe en Geberit beamen dat. Hoeveel ze verkopen willen ze niet zeggen, vanwege de concurrentiegevoeligheid. Er zijn dan ook geen harde cijfers over hoeveel douche-wc's er in Nederland precies zijn. Grohe schatte in een rapport uit 2017 dat het er toen ruim 8000 waren, zowel van henzelf als van andere fabrikanten. Dat is ongeveer 0,1 procent van alle huishoudens. Het percentage zal nu iets hoger liggen. Eigenaren zijn enthousiast De 29-jarige Tom uit Amsterdam ontdekte de douche-wc tijdens een reis naar Zuid-Korea en heeft er sinds kort zelf een. 'Het is gewoon een fijne sensatie, het water is verwarmd, de bril is verwarmd, je spoelt alles schoon, hij föhnt je droog, je veegt één keer om te controleren en je bent klaar.' Hij was 350 euro kwijt aan een model uit Korea, dat bestaat uit een wc-bril die je bovenop je bestaande toiletpot kunt monteren. De bril heeft een aansluiting op elektriciteit en water nodig. Ook de 42-jarige Linda Duits heeft er een, sinds ruim twee jaar, aangeschaft na een reis naar Japan. 'Elke dag ben ik er weer blij mee', zegt ze. 'Als ik een keer op werk of ergens anders moet poepen dan mis ik 'm ook heel erg. Dit is zo veel hygiënischer, vegen met papier is echt vies.' 'Wat dat betreft zijn we eigenlijk achterlijk hier in Europa', vervolgt ze. 'In andere delen van de wereld zijn ze ons stappen vooruit met het gebruik van water om je kont schoon te maken. Maar wij zijn nou eenmaal gewend om het met papier te doen. Zo'n douche-wc is ook wel een investering, maar het is het waard wat mij betreft.' Linda betaalde ruim 700 euro, inclusief installatie, ook voor alleen een wc-bril. Er moest wel een stopcontact op haar toilet geïnstalleerd worden. Een hele toiletpot met geïntegreerde douche is vaak een stuk duurder, al snel rond de 2000 à 3000 euro. Zowel Tom als Linda merken veel interesse bij vrienden en kennissen. 'Er zijn vrienden langsgekomen om een testronde te doen', zegt Tom. 'Ik had gedacht dat mensen me belachelijk zouden maken, maar ik krijg vooral jaloerse reacties. En mijn ouders willen er ook een.' 'Meemaken is willen hebben', aldus Linda. 'Bijna iedereen die het bij mij thuis uitprobeert is er enthousiast over. Maar mensen zien het nog wel als een luxeproduct. Twee vrienden hebben er daadwerkelijk een genomen, nog meer vrienden willen er een.' Waterschappen: prima als het leidt tot minder vochtige doekjes De waterschappen, die het rioolwater in Nederland zuiveren, zouden het prima vinden als meer mensen hun billen met water gaan schoonmaken. 'Als dat leidt tot minder gebruik van vochtig toiletpapier, dan zou dat echt een verbetering zijn', aldus een woordvoerder van de Unie van Waterschappen. 'Gewoon wc-papier kunnen wij goed verwerken, dat verpulvert in water. Maar die vochtige doekjes lossen niet op en dat leidt tot verstoppingen. Gemeenten en waterschappen zijn jaarlijks enkele tientallen miljoenen kwijt aan het verhelpen van verstoppingen door vochtige doekjes, luiers en wat men allemaal nog meer doorspoelt.' Met een douche-wc gebruik je wel iets meer water en elektriciteit, maar minder wc-papier en vochtige doekjes. Ook voor je gezondheid kan het beter zijn om na het poepen te spoelen in plaats van te vegen, vertelt chirurg Martin Lutke Holzik van de Ziekenhuisgroep Twente. Hij is gespecialiseerd in aandoeningen rond de anus. 'Zo'n waterstraaltje irriteert toch minder dan al dat geschuur met papier. Mensen kunnen er zeker baat bij hebben.'
22/04 07u00  Vier doden bij eenzijdig ongeval op A1 bij Deventer Op de A1 ter hoogte van Deventer zijn vanmorgen vier mensen om het leven gekomen bij een eenzijdig ongeval. Een auto is tegen een portaal gebotst en daarna in brand gevlogen. Door het ongeluk is de snelweg in de richting Hengelo-Apeldoorn afgesloten, het verkeer wordt omgeleid.
22/04 06u00  Dodental aanslagen Sri Lanka gestegen naar 290 Het dodental van de aanslagen in Sri Lanka is volgens de politie opgelopen naar 290. Wie er achter de aanslagen zit, is onduidelijk. De verantwoordelijkheid is nog niet opgeëist. De politie heeft inmiddels 13 mensen aangehouden, maar er is verder niets over de verdachten bekend. De kranten in Sri Lanka spreken van een zwarte dag. Onder de doden van de serie aanslagen zijn ook buitenlanders, onder wie een Nederlandse. Ook zijn er slachtoffers uit onder meer Japan, Denemarken, Groot-Brittannië en Turkije. Bij de aanslagen vielen honderden gewonden, volgens de politie zo'n 500. In het onderzoek naar de aanslagen wordt ook meegenomen of er adequaat is gehandeld door de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. De premier van Sri Lanka zei gisteren dat er aanwijzingen waren dat er een aanslag op handen was. President Maithripala Sirisena zou voor later vandaag een bijeenkomst van de nationale veiligheidsraad hebben belegd.14 
22/04 05u30  'Dodental aanslagen Sri Lanka stijgt naar 290' Het dodental van de aanslagen in Sri Lanka is opgelopen naar 290. Dat heeft een politiewoordvoerder in de hoofdstad Colombo gezegd, volgens het Britse persbureau Reuters. Wie er achter de aanslagen zit, is onduidelijk. De verantwoordelijkheid is nog niet opgeëist. De politie heeft inmiddels 13 mensen aangehouden, maar er is verder niets over de verdachten bekend. De kranten in Sri Lanka spreken van een zwarte dag. Onder de doden van de serie aanslagen zijn ook buitenlanders, onder wie een Nederlandse. Ook zijn er slachtoffers uit onder meer Japan, Denemarken, Groot-Brittannië en Turkije. Bij de aanslagen vielen honderden gewonden, volgens de politie zo'n 500. In het onderzoek naar de aanslagen wordt ook meegenomen of er adequaat is gehandeld door de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. De premier van Sri Lanka zei gisteren dat er aanwijzingen waren dat er een aanslag op handen was. President Maithripala Sirisena zou voor later vandaag een bijeenkomst van de nationale veiligheidsraad hebben belegd.17 
22/04 05u00  Brand in appartementencomplex Liessel, twee gewonden naar ziekenhuis In Liessel in Noord-Brabant woedt brand in een appartementencomplex. Volgens de brandweer zijn daarbij drie mensen gewond geraakt, van wie er twee naar het ziekenhuis moeten omdat ze rook hebben ingeademd. De bewoners die niet gewond zijn geraakt, zijn opgevangen in een nabijgelegen café. Over de oorzaak van de brand kan een woordvoerder van de brandweer nog niets zeggen. 'We richten ons nu op de bestrijding van de brand', zegt hij. Het pand aan de Hoofdstraat telt negen appartementen. Daarvan zijn er volgens de brandweer vier of vijf door de brand getroffen.12 
22/04 04u45  Brand in appartementencomplex Liessel, zeker een gewonde In Liessel in Noord-Brabant woedt brand in een appartementencomplex. Volgens de brandweer is zeker een persoon gewond geraakt. Mogelijk zijn er nog mensen in het complex. Er is onder meer een traumahelikopter naar de Hoofdstraat in Liessel.19 
22/04 04u00  Komiek Zelensky wint presidentsverkiezingen Oekraïne De presidentsverkiezingen in Oekraïne zijn gewonnen door de komiek en acteur Volodymyr Zelensky. Hij heeft zijn tegenstander, zittend president Porosjenko, ruimschoots verslagen in de tweede en beslissende ronde. Na het tellen van meer dan de helft van het aantal uitgebrachte stemmen blijkt dat Zelensky op ongeveer 73 procent van de stemmen uitkomt. Hij had de eerste ronde, drie weken geleden, ook al ruim gewonnen. Zelensky zei na zijn overwinning dat hij het Oekraïense volk nooit zal teleurstellen. Als zijn eerste taak als president ziet Zelensky het terughalen van alle gevangengenomen militairen uit het opstandige oosten van het land en Rusland. Porosjenko heeft zijn verlies inmiddels erkend. Hij zegt dat Zelensky hem overtuigend heeft verslagen en dat hij volgende maand zal aftreden. Ook zegt hij dat hij actief zal blijven in de politiek. Tv-serie Inhoudelijk willen de twee kandidaten ongeveer hetzelfde, bleek in de campagne. Ze pleitten beiden onder meer voor een einde aan de strijd in Oost-Oekraïne, teruggave van de Krim en meer samenwerking met het Westen. De campagne draaide dan ook vooral om de persoonlijkheden van de kandidaten. De 41-jarige Zelensky speelt in een populaire tv-serie een leraar die president wordt en de strijd aanbindt met corruptie. Politieke ervaring heeft hij niet. Dat laatste gebruikte zijn tegenstander Porosjenko in de campagne om stemmen te trekken. Op zijn beurt zei Zelensky over de president dat die in het geheim banden onderhoudt met Rusland. Ook verweet hij de oud-zakenman Porosjenko dat die steenrijk is in een land waarin de koopkracht van burgers al jaren daalt.21 
22/04 03u45  Verdachten van moord op journaliste Noord-Ierland vrijgelaten De Noord-Ierse politie heeft twee jonge mannen die waren opgepakt voor de dood van een journaliste vrijgelaten. De twee mannen van 18 en 19 jaar worden niet verder vervolgd, zegt de politie, die verder nog niemand heeft opgepakt voor de moord. De 29-jarige journaliste Lyra McKee werd donderdag doodgeschoten in het Noord-Ierse Londonderry. De politie houdt rekening met een terroristisch motief en verdenkt de New IRA, een afsplitsing van het Ierse Republikeinse Leger (IRA), van haar dood. Onrustig De journaliste werd neergeschoten in de wijk Creggan, waar de politie op dat moment werd beschoten en bekogeld met stenen, flessen en vuurwerk. Een lokale journalist zegt dat de vrouw bij een politieauto stond, toen ze werd geraakt door een kogel. Ze wordt komende woensdag in haar woonplaats Belfast begraven. In Londonderry is het sinds januari onrustig. Bij de rechtbank in het centrum van de stad ontplofte toen een auto. Die aanslag werd opgeëist door de New IRA. De politie maakte een dag na het incident beelden openbaar waarop te zien is hoe een gemaskerde man schiet op politiewagens en toeschouwers:17 
22/04 03u45  Zeventien doden in Colombia door aardverschuiving In Colombia zijn zeker zeventien mensen om het leven gekomen door een aardverschuiving. Die was het gevolg van zware regenval in het zuidwesten van het Zuid-Amerikaanse land. Vijf mensen raakten gewond en moesten naar het ziekenhuis. Volgens het Colombiaanse rampenagentschap zijn acht huizen door de moddermassa overspoeld in de plaats Rosas, zo'n 600 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Bogota. Ook is een deel van de snelweg geblokkeerd. Reddingswerkers zoeken met onder meer graafmachines verder naar mogelijke slachtoffers onder de modder en het puin. Daarbij is ook het leger ingezet. President Iván Duque twitterde dat hij meeleeft met de familie van de slachtoffers.20 
22/04 02u15  Lichamen vermiste klimmers Canada gevonden In Canada zijn de lichamen gevonden van de drie bergbeklimmers die sinds woensdag vermist werden in het Canadese deel van de Rocky Mountains. De Amerikaan Jess Roskelley (36) en de Oostenrijkers David Lama (28) en Hansjörg Auer (35) werden overvallen door een lawine, toen ze bezig waren met een tocht naar de top van de ruim 3000 meter hoge berg Howse Peak in het Banff National Park. Reddingswerkers hebben dagen naar de drie alpinisten gezocht. Vanuit de helikopter zagen de hulpdiensten onder meer lawineresten en tussen de sneeuw vonden ze klimspullen. Bergsporters reageerden geschokt op het nieuws. De drie bergbeklimmers waren volgens kenners zeer ervaren en behoorden tot de wereldtop. In 2003 beklom Roskelley op 20-jarige leeftijd de Mount Everest en was daarmee destijds de jongste Amerikaan.18 
22/04 02u00  Paasvuur naast Drents bungalowpark, huisjes ontruimd In de Drentse plaats Erica zijn zes huisjes van een bungalowpark ontruimd vanwege een paasvuur naast het park. Brandende deeltjes die van het paasvuur afkomen, het zogenoemde vliegvuur, bedreigden enige tijd verschillende recreatiewoningen. Honderden toeschouwers van het paasvuur moesten daar weg. De brandende deeltjes kwamen terecht in een bosperceel, waar enkele vakantiehuisjes staan. De brandweer vreesde dat het vliegvuur zou leiden tot nieuwe brandjes en trok een waterscherm op. Inmiddels is de situatie onder controle en wordt het paasvuur 'afgeblust'. Een toeschouwer meldt aan RTV Drenthe dat het al mis ging bij het aansteken van het paasvuur en dat er een ontploffing was. Het bungalowpark staat zo'n honderd meter naast de plek van het paasvuur.19 
22/04 01u30  Overstromingen in Canada, 1200 mensen hun huizen uit In het oosten van Canada zijn 1200 mensen geëvacueerd vanwege overstromingen. Daarbij is het leger ingezet, dat zo'n 600 militairen naar getroffen gebieden heeft gestuurd. Vooral rond de stad Quebec, maar ook bij de hoofdstad Ottawa, worden huizen door het hoge water bedreigd. De overstromingen worden veroorzaakt door het warme weer in Canada, waardoor smeltwater vanuit het noorden naar het oosten van Canada stroomt. Ook is er de afgelopen dagen veel regen gevallen, waardoor rivieren buiten hun oevers zijn getreden. Zeker duizend woningen zijn inmiddels overstroomd, duizenden andere huizen worden door het hoge water bedreigd. Tot dusver hebben de overstromingen aan één iemand het leven gekost: een 72-jarige automobilist had gisteren niet door dat een brug door de overstromingen was weggeslagen en reed met haar auto het water in. Goede voorbereiding Naar verwachting worden de weersomstandigheden de komende dagen beter, met lagere temperaturen en geen neerslag. Overstromingen in hetzelfde gebied leidden twee jaar geleden tot het uitroepen van de noodtoestand. Een woordvoerder van de civiele beschermingsdienst zegt dat de wateroverlast behoorlijk zal zijn, maar niet zo zwaar als in 2017. 'De overheid en burgers zijn goed voorbereid.' Canada heeft de afgelopen dagen tienduizenden zandzakken uitgedeeld voor de bescherming van huizen en gebieden. Ook hebben gemeenten vrijwilligers gemobiliseerd.17 
Laatste update: vandaag om 9u45
Lees meer van NOS.nl >

AD.nl

Verbergen Tonen
22/04 09u45  Mogelijk handgranaat gevonden in woonwijk Maarssen De politie doet vanochtend onderzoek naar een explosief in Maarssen. Volgens buurtbewoners gaat het om een handgranaat. Die is vanmorgen om acht uur gevonden op een parkeerplaats.
22/04 09u45  Dat is schrikken: Schiedammers treffen onbekende aan onder de douche Bewoners van een woning in Schiedam keken wel heel vreemd op toen ze in de nacht van zondag op maandag een onbekende badgast in de badkamer aantroffen. De man was onder hun douche gaan staan. De politie heeft hem onder de douche vandaan gehaald.
22/04 09u30  Bang voor nepnieuws: Sri Lanka legt sociale media het zwijgen op na aanslagen De Sri Lankaanse autoriteiten hebben, uit angst voor provocerende reacties na de zelfmoordaanslagen van gisteren, de toegang tot veruit de meeste sociale media geblokkeerd. De vrees dat opruiende berichten mogelijk tot meer bloedvergieten leiden, is groot. Het besluit toont ook het gebrek aan vertrouwen in de internetbedrijven, die niet in staat blijken dergelijke inhoud te weren.
22/04 08u45  Titelverdediger Golden State dicht bij tweede ronde play-offs De basketballers van Golden State Warriors zijn nog één overwinning verwijderd van de volgende ronde van de play-offs van de NBA. De titelverdediger versloeg Los Angeles Clippers met 113-105. In de best-of-sevenserie staat het nu 3-1 voor de Warriors.
22/04 08u15  Vader en zoon verdrinken bij reddingspoging toerist Een vader en zoon die in Australië werkten als strandwachten, hebben een reddingsactie met de dood moeten bekopen. Ross Powell (71) en zoon Andrew (32) verdronken volgens de autoriteiten toen ze een toerist uit het water probeerden te halen.
22/04 08u00  Vier doden bij eenzijdig ongeluk op snelweg A1 bij Deventer Bij een ernstig ongeluk op de A1 bij Deventer zijn vanochtend vier mensen om het leven gekomen. De snelweg is dicht.
22/04 07u15  Vier doden door ongeluk op A1 bij Deventer, snelweg richting Apeldoorn dicht Bij een ernstig ongeluk op de A1 bij Deventer zijn vanochtend vier mensen om het leven gekomen. De snelweg is dicht.
22/04 07u15  Dat is schrikken: bewoners treffen onbekende aan onder de douche Bewoners van een woning in Schiedam keken wel heel vreemd op toen ze in de nacht van zondag op maandag een onbekende badgast in de badkamer aantroffen. De man was onder hun douche gaan staan. De politie heeft hem onder de douche vandaan gehaald.
22/04 06u15  Dit zijn de tien sterkste tractoren ter wereld Een tractor was vroeger vaak een eencilinder hulpmiddel voor keuterboeren ter vervanging van het paard. Maar met het ontstaan van megaboerderijen groeide ook de omvang en het vermogen. Dit zijn de tien sterkste akkergiganten ter wereld.18 
22/04 05u15  Klimaattiener Greta Thunberg warm onthaald in Londen Klimaatactiviste Greta Thunberg is zondag met veel enthousiasme ontvangen door de Extinction Rebellion-beweging in Londen. De zestienjarige Zweedse hamerde tijdens een manifestatie bij Marble Arch opnieuw op het gebrek aan politieke wil om de klimaatverandering te bestrijden.15 
22/04 03u15  Zeker 17 doden bij aardverschuiving in Colombia Bij een aardverschuiving in de Colombiaanse provincie Cauca zijn zondag zeventien mensen om het leven gekomen en vijf mensen gewond geraakt. Dat heeft de rampenbestrijding van het land gezegd.20 
22/04 02u30  Verdachten van dood Noord-Ierse journaliste weer op vrije voeten De Noord-Ierse politie (PSNI) heeft twee mannen die waren opgepakt in verband met de dood van journaliste Lyra McKee, zondagavond weer vrijgelaten. De twee worden niet vervolgd. McKee werd donderdagavond doodgeschoten tijdens rellen in Londonderry.19 
22/04 02u00  Paasvuur Erica loopt uit de hand, bungalowpark tijdelijk ontruimd Een paasvuur in het Drentse Erica is zondagavond uit de hand gelopen. Rond 20.45 uur begon de brandende paasbult zo’n vonkenregen te produceren dat de brandweer moest ingrijpen. De vonken bedreigden het bungalowpark Luxe Huisjes Huren. De zes huisjes moesten tijdelijk worden ontruimd.21 
22/04 01u00  Lichamen van drie vermiste alpinisten gevonden in Canada De lichamen van de drie wereldberoemde bergbeklimmers die sinds dinsdag werden vermist zijn zondag gevonden, zo meldt het Canadese agentschap voor federale parken.20 
22/04 00u45  Paasvuur Erica loopt uit de hand, bungalowpark ontruimd Een paasvuur in het Drentse Erica is zondagavond uit de hand gelopen. Rond 20.45 uur begon de brandende paasbult zo’n vonkenregen te produceren dat de brandweer moest ingrijpen. De vonken bedreigden het bungalowpark Luxe Huisjes Huren. De zes huisjes zijn ontruimd, zo meldt de Veiligheidsregio Drenthe.20 
Laatste update: vandaag om 9u45
Lees meer van AD.nl >

de Volkskrant

Verbergen Tonen
22/04 10u00  De bloemen van de Keukenhof hebben geen marketing nodig Het is de grootste toeristische attractie in april en mei, maar bij de Keukenhof gaat dat allemaal vanzelf.
22/04 09u45  Een verdorven spel over links fascisme en rechts racisme Het is onzinnig om fascisme of racisme als links of rechts te betitelen, betoogt Mike Soyer, gastcolumnist.
21/04 21u30  Drie luxe hotels doelwit van aanslagen: ‘Het was een horrorscène’ De aanslagen van zondagochtend in Sri Lanka raakten ook de opbloeiende toerististenindustrie in het land. Drie luxe hotels in de hoofdstad Colombo werden getroffen.
21/04 19u30  Aanslagen vergroten religieuze spanningen in Sri Lanka Tot nog toe waren vooral moslims in het overwegend boeddhistische Sri Lanka slachtoffer van religieus geweld. De terreurdaad wakkert mogelijk nieuw geweld aan tegen de moslimminderheid.
21/04 19u00  De man die zijn eigen diabetespomp ontwierp Lees meer >
21/04 10u30  Hoe kon het dak van de Notre-Dame zo snel afbranden? Een reconstructie Dat de twee kenmerkende klokkentorens van de Notre-Dame nog overeind staan, dankt Frankrijk aan het kordate optreden van de brandweer. Die werd pas gealarmeerd nadat het brandalarm in de kathedraal voor de tweede keer was afgegaan. De architect die het alarmsysteem liet aanleggen, ging er bovendien vanuit dat de houten dakconstructie niet snel zou afbranden.
20/04 23u45  Oekraïne is de bizarre verkiezingsshow nu echt zat: ‘Iedereen is knettergek geworden’ In het – niet erg volle – stadion van Kiev stonden ze tegenover elkaar. De komiek Zelenski en de zittende leider Porosjenko. Hun debat werd een potje heen en weer schelden. Zondag kiest Oekraïne wie president wordt.
20/04 23u45  Nicolás Maduro, Twan Huys, Max Verstappen... Dit zijn de zeven opvallendste zondaars De menselijke zonden, waarvoor Jezus 1.986 jaar geleden stierf, zijn onuitroeibaar. Een ronde langs de opvallendste zondaars. Schenkt u ze vergiffenis?
20/04 22u15  VVD moet niet langer de partij voor multinationals zijn, vindt Klaas Dijkhoff VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff vindt dat zijn partij minder moet opkomen voor grote bedrijven en zich meer moet richten op de middenklasse. Dat de VVD vorig jaar op aandringen van multinationals de dividendbelasting wilde afschaffen, noemt Dijkhoff in De Telegraaf nu ‘een misrekening’.
20/04 21u15  Kamer wil systeem van koninklijke onderscheidingen herzien Een ruime meerderheid in de Tweede Kamer wil het systeem van koninklijke onderscheidingen herzien. Directe aanleiding is de commotie rond de sultan van Brunei, die in 2013 de allerhoogste Nederlandse onderscheiding kreeg uitgereikt, maar in de ministaat de sharia steeds verder invoert.
20/04 19u30  Mede-oprichter Forum voor Democratie uit stevige kritiek op partijleider Baudet De tweede man van Forum voor Democratie, Henk Otten, is in een NRC-interview erg kritisch over partijleider Thierry Baudet. Otten distantieert zich van Baudets geflirt met blanke superioriteit. Baudets omstreden uitlatingen stellen de partij in een kwade reuk en daar hebben zijn partijgenoten niet om gevraagd, aldus Otten.
20/04 19u30  NPO-topman Frans Klein bestuurde een omstreden brievenbusfirma om zijn broer te helpen Een van de hoogste bazen van de Nederlandse Publieke Omroep, Frans Klein, was tot 2016 bestuurder van een brievenbusfirma. De aandelen van dit bedrijf werden ondergebracht in een belastingparadijs. Dat blijkt uit onderzoek van NRC Handelsblad.
20/04 16u30  Met ‘guerrillatactiek’ probeert ministerie Haga Lyceum dwars te zitten Het ministerie van Onderwijs wil een Bibob-toets voor het islamitische Cornelius Haga Lyceum. Rechtsgeleerden laten geen spaan heel van de manier waarop de overheid de omstreden school de voet probeert dwars te zetten. ‘Buitengewoon kwalijke stap’.
20/04 10u15  Hoe de Rotterdamse groepsverkrachtingen konden gebeuren De Rotterdamse politie hield deze week drie jongens aan omdat zij betrokken zouden zijn bij groepsverkrachtingen rond de Franselaan. Wat bezielt de daders en in wat voor een omgeving kan dit gebeuren? ‘Vaak zijn de verdachten bekenden van de meiden.’
20/04 06u15  Democratische senator en presidentskandidaat Warren wil afzetting Trump De Democratische senator en presidentskandidaat voor de komende verkiezingen Elizabeth Warren heeft het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden vrijdag opgeroepen om een afzettingsprocedure te starten tegen president Trump. Ze vindt dat het donderdag gepresenteerde Mueller-rapport over de Russische inmenging in de presidentsverkiezing van 2016 en de campagne van Trump daar genoeg aanleiding voor geeft.
Laatste update: vandaag om 10u00
Lees meer van de Volkskrant >

NRC Handelsblad

Verbergen Tonen
22/04 10u00  Motel Mozaique: wandelen met rapper Winne en junglerock uit Taiwan Na negentien jaar verrast Motel Mozaique niet meer, maar kunst, architectuur en muziek komen er nog altijd samen met typisch Rotterdamse ervaringen. De optredens waren aantrekkelijk (Apparat, Altin Gün). Hype-band Black Midi bleef ondoorgrondelijk; waarom cowboyhoeden?
22/04 10u00  Opnieuw avondklok ingesteld in hoofdstad Sri Lanka Zondag kwamen bij een reeks gecoördineerde aanslagen 290 mensen om het leven. Zes van de acht explosies werden veroorzaakt door een zelfmoordaanslag.
22/04 09u15  Zeventien doden door aardverschuiving in Colombia Veertien mensen worden nog vermist in de buurt van de Colombiaanse plaats Rosas, in het zuidwesten van het land, dat werd geteisterd door hevige regenval.
22/04 08u30  Lichamen drie ervaren alpinisten gevonden in Canadase Rockies De drie alpinisten hoorden bij de absolute wereldtop. Onderweg naar de top van de berg Howse Peak zijn zij onder een lawine terecht gekomen.10 
22/04 08u30  Mathieu van der Poel: ‘Als hij de finish ruikt, groeit hij boven zichzelf uit’ Mathieu van der Poel won op onnavolgbare wijze de Amstel Gold Race. Het was zijn vijfde zege van dit klassieke voorjaar. „Hij heeft alles in zich om de grootste renner van zijn generatie te worden.”11 
22/04 08u15  Verdachten dood journalist Noord-Ierland vrijgelaten De mannen van 18 en 19 jaar worden niet verder vervolgd. De politie zoekt nog naar de dader.
22/04 08u00  Vier doden bij verkeersongeluk A1 bij Deventer Bij een eenzijdig verkeersongeval zijn maandagochtend vier mensen om het leven gekomen.
22/04 06u00  ‘Mantelzorgen kan best pittig zijn’ Judith van den Berg – Groenen (38) woont met haar man Matthijs en kinderen Isabelle (9), Marie (7) en Jules (5) in Vught. Judith is mantelzorger van dochter Marie. „Ook volg ik deeltijd de pabo, hopelijk kan ik over twee jaar voor de klas.”12 
22/04 05u15  Dodental aanslagen Sri Lanka loopt op tot 290 De slachtoffers vielen bij aanslagen op acht verschillende plekken in Sri Lanka. Er zijn ook ruim vijfhonderd mensen gewond geraakt.13 
22/04 02u15  Komiek Zelensky rekent af met de oude elite in Oekraïne Bij de Oekraïense verkiezingen won Volodymyr Zelensky met een ruime meerderheid van de stemmen van zittend president Porosjenko.20 
21/04 22u15  ‘Als hij de finish ruikt, groeit hij boven zichzelf uit’ Mathieu van der Poel won op onnavolgbare wijze de Amstel Goldrace. Het was zijn vijfde zege van dit klassieke voorjaar. „Hij heeft alles in zich om de grootste renner van zijn generatie te worden.”
21/04 22u00  Illegaal verkochte Blake en Mortimer-tekeningen leverden mogelijk 20 miljoen euro op Zo'n 200 originele tekeningen van de strip Blake en Mortimer zouden illegaal verkocht zijn via een Parijse galerie, door de man die de tekeningen moest bewaren, denkt de Belgische justitie.
21/04 21u30  Komiek Volodymyr Zelensky verslaat Oekraïense president bij verkiezingen Zelensky werd bekend met een serie over een man die president wordt. Zittend president Petro Porosjenko heeft zijn verlies erkend.
21/04 21u15  Zo buitenaards goed is Mathieu Een wonderlijke jongen met een eeuwige blos op zijn wangen slaat de maat in het peloton.
21/04 21u00  Komiek Volodymyr Zelenski verslaat Oekraïense president bij verkiezingen Zelenski werd bekend met een serie over een man die president wordt. Zittend president Petro Porosjenko heeft zijn verlies erkend,
Laatste update: vandaag om 10u00
Lees meer van NRC Handelsblad >

Trouw

Verbergen Tonen
22/04 10u00  Net als hier zijn er in Afrika zelfdodingen als gevolg van depressies Een depressie kan ook ontstaan door lithiumtekort na een emotionele gebeurtenis. Dat geldt zowel voor een Nederlander als een Afrikaan, zegt Rentia Krijnen, docent biologie en maatschappelijk theologe.
22/04 10u00  In dit poëtische scheppingsverhaal was er in den beginne een ei Diet Groothuis dicht over het ei dat ons hele universum uitstort. In den beginne was er een ei. Tenminste, als je het poëtische scheppingsverhaal van Diet Groothuis mag geloven.
22/04 09u45  Atte Jongstra banjert als een olifant door de porseleinkast van de Tweede Wereldoorlog Na ‘Groente’ en ‘Worst’ verschijnt nu ‘De Aardappelcentrale’; over opportunisme in de oorlog.
22/04 09u45  Europa negeert het Oosten het liefst, zegt politicoloog Bruno Maçães, maar dat is niet vol te houden In de nieuwe wereldverhoudingen rukt China op. Het is wennen, maar Europa moet flink inschikken, analyseert Bruno Maçães.
22/04 09u30  ‘Lang leve de Rif’, klinkt het in Rabat bij het protest tegen de straffen voor leiders van de Rif-opstand Duizenden demonstranten hebben zondag gedemonstreerd in Rabat, de hoofdstad van Marokko. Ze protesteerden tegen de ​​lange gevangenisstraffen voor tientallen activisten, onder wie de leider van de Hirak-beweging uit de Rif, die zich hard maakt voor armoedebestrijding.
22/04 09u30  Komiek Volodomir Zelenski, die ‘het systeem komt vernietigen’, nieuwe president Oekraïne Volodimir Zelenski wordt de nieuwe president van Oekraïne. De 41-jarige komiek en televisieproducent kreeg volgens de eerste exitpolls die zojuist naar buiten kwamen bijna driekwart van de stemmen, waarmee hij zijn opponent, de zittende president Petro Porosjenko, ruimschoots verslaat.
22/04 09u00  Komiek Vlodomir Zelenski, die ‘het systeem komt vernietigen’, nieuwe president Oekraïne Volodimir Zelenski wordt de nieuwe president van Oekraïne. De 41-jarige komiek en televisieproducent kreeg volgens de eerste exitpolls die zojuist naar buiten kwamen bijna driekwart van de stemmen, waarmee hij zijn opponent, de zittende president Petro Porosjenko, ruimschoots verslaat.
22/04 08u00  Een lawine werd drie bekende alpinisten waarschijnlijk fataal; hun lichamen zijn in Canada gevonden De lichamen van drie bekende bergbeklimmers zijn zondag gevonden, zo meldt het Canadese agentschap voor nationale parken. Ze werden sinds afgelopen dinsdag vermist.11 
22/04 07u30  ‘All the President’s Men’ behoedden Trump voor zijn ergste misstappen – maar nu zijn ze er niet meer Degenen die hoopten op een Watergate-achtige instorting van het presidentschap van Donald Trump, moeten op zijn minst nog even geduld hebben. En misschien hun droom wel opgeven.
22/04 02u30  Verdachten van dood Noord-Ierse journaliste weer op vrije voeten De Noord-Ierse politie (PSNI) heeft twee mannen die waren opgepakt in verband met de dood van journaliste Lyra McKee, zondagavond weer vrijgelaten. De twee worden niet vervolgd. McKee werd donderdagavond doodgeschoten tijdens rellen in Londonderry.17 
22/04 01u15  Lichamen van drie zeer ervaren alpinisten gevonden in Canada De lichamen van drie wereldberoemde bergbeklimmers die sinds dinsdag werden vermist zijn zondag gevonden, zo meldt het Canadese agentschap voor federale parken.19 
21/04 23u15  Regering van Sri Lanka had informatie over terreurdreiging maar deed daar niets mee, zegt premier Het officiële dodental van de aanslagen op Sri Lanka is zondag opgelopen tot 207, melden de autoriteiten. 450 mensen raakten gewond door de gelijktijdige explosies in drie kerken en drie luxe hotels. Inmiddels zijn dertien mensen gearresteerd. Premier Ranil Wickremasinghe zei in een verklaring dat de regering informatie over een mogelijke aanslag bezat, maar dat speciale maatregelen om die te voorkomen - om nog onbekende redenen - niet zijn genomen. De premier zei in een persconferentie dat onderzocht wordt waar het precies is fout gegaan.10 
21/04 23u00  Als een gecontroleerde idioot, als een bezeten vrijbuiter, wint Matthieu van der Poel de Amstel Gold Race In 1990 leek de Belg Luc Roosen de Amstel Gold Race te gaan winnen. Roossen, een brave, redelijke alleskunner zonder duidelijke specialiteiten, rekende zich rijk, hief de armen richting hemel en voelde een warme schicht langskomen. De winnaar van die koers, voor een in stomme verbazing toekijkende kleine toeschouwersschare langs de stoep, was Adri van der Poel.
21/04 20u45  In deze dollarfabriek in Washington wordt 1,1 miljard per uur gedrukt Ook in het digitale tijdperk draait de dollarfabiek in Washington overuren. De drukkerij is trots op het industriële ambachtswerk.
21/04 20u15  Exitpoll: Voormalig komiek Volodimir Zelenski wordt nieuwe president van Oekraïne met driekwart van de stemmen Volodimir Zelenski wordt de nieuwe president van Oekraïne. De 41-jarige komiek en televisieproducent kreeg volgens de eerste exitpolls die zojuist naar buiten kwamen bijna driekwart van de stemmen, waarmee hij zijn opponent, de zittende president Petro Porosjenko, ruimschoots verslaat.
Laatste update: vandaag om 10u00
Lees meer van Trouw >

Het Parool

Verbergen Tonen
22/04 09u30  Sylvana Simons zei tenminste nog sorry In het stadhuis komt de politie regelmatig ter sprake. Zo ook na de uit de hand gelopen entrada van fanatieke voetbalfans vorige week, voor aanvang van de wedstrijd Ajax-Juventus. De bijeenkomst, die een feest had moeten worden, liep uit op rellen, negen gewonde agenten, tientallen arrestaties en een veelvoud aan natte trainingspakken vanwege de inzet van een waterkanon. Supportersverenigingen war
22/04 09u15  Vakantieland Sri Lanka steeds populairder onder Nederlanders De gruwelijke aanslagen in Sri Lanka komen op het moment dat het eiland steeds meer in trek is bij Nederlandse en Europese toeristen. Dat is niet vreemd, want Sri Lanka heeft veel te bieden als toeristische bestemming: paradijselijke bounty-stranden, natuurparken vol exotische dieren als luipaarden en olifanten, Boeddhistische tempels en een vriendelijke bevolking.De aanslagen konden de Sri Lankaa
22/04 08u15  Kappersimperium Rob Peetoom is nu van dochter Rochelle Rob Peetoom (74) geeft na vijftig jaar het stokje van zijn kappersimperium door aan zijn dochter Rochelle (28), het zakelijk brein van de familie. Haar grootste uitdaging wordt het vinden, trainen en behouden van goed personeel. Haar nicht, Australisch zangeres en model Cheyenne Tozzi, had gevraagd of ze modellen Jordan Barrett en Presley Gerber én, net als tien jaar geleden bij het 40-jarig jubil
22/04 07u30  Dodental aanslagen Sri Lanka loopt verder op Explosies in drie kerken, vier bij toeristen populaire hotels en één in een buitenwijk van Colombo op Sri Lanka hebben zondagochtend minstens 290 mensenlevens geëist. De Sri Lankaanse politie heeft dertien arrestaties verricht. Tien verdachten zijn overgedragen aan de dienst voor crimineel onderzoek (CID). Onder de aangehouden personen is de chauffeur van een busje, dat mogelijk is gebruikt om de
21/04 23u00  Makers Wie is de Mol? zoeken geldontwerpers De makers van Wie is de Mol? laten fans meedenken over het ontwerp van de biljetten die straks worden gebruikt voor het 'molgeld'. De vormgever van het programma verwerkt de beste inzendingen in het uiteindelijke ontwerp. Aan de wedstrijd is verder geen prijs verbonden. Fans of ontwerpers die mee willen doen moeten wel snel zijn: het molgeld moet voor 29 april binnen zijn.Het twintigste seizoen va
21/04 20u30  Dertien arrestaties na aanslagen Sri Lanka Explosies in drie kerken, vier bij toeristen populaire hotels en één in een buitenwijk van Colombo op Sri Lanka hebben zondagochtend minstens 215 mensenlevens geëist. De Sri Lankaanse politie heeft dertien arrestaties verricht. Tien verdachten zijn overgedragen aan de dienst voor crimineel onderzoek (CID). Onder de aangehouden personen is de chauffeur van een busje, dat mogelijk is gebruikt om de
21/04 20u00  Eva Crutzen: 'Wat minder toeristen zou fijn zijn' In de rubriek Mijn Amsterdam vertelt elke week een (on)bekende Amsterdammer over zijn of haar favoriete plekken in de stad. Deze week: Eva Crutzen. Restaurant'Scheepskameel. Zeker in de zomer. Ze hebben een fijn terras en je kunt er, niet helemaal legaal, een duik in het IJ nemen als het echt warm is. Ik ga er altijd heen als er iets te vieren valt, maar ik bedenk ook vaak genoeg dingen die ik moe
21/04 19u30  PSV en Ajax weer in punten gelijk na winst van PSV Na 31 speelronden staan Ajax en PSV weer op gelijke hoogte in de titelstrijd van de eredivisie. Regerend kampioen PSV maakte zondag in de achtervolging op Ajax geen fouten. PSV was veel beter dan ADO Den Haag, maar nam pas laat afstand: 3-1.Het was de vierde keer op rij dat PSV een dag later speelde dan Ajax. Tot puntenverlies leidde dat in thuiswedstrijden niet. Naast ADO zette PSV ook PEC Zwolle
21/04 18u30  Stadsdichter: 'De grootheden, Rijkaard, Frank en Frenkie' Onmogelijk om niet verliefd te wordenDe wortels Johan Cruijff, Sjaak de mister. Jaap de stam. Toekomst voor altijd Nouri. Het gejuich, alsof we engelen horen zingen. Rood-wit het paradijs. Het levenslied zonder einde. Omdat we ons kunnen meten met champions,we waren het bijna vergeten.De grootheden, Rijkaard, Frank en Frenkie. Velen zal het doen denken aan 1995, het Ernst Happel Stadion. Langs
21/04 17u45  Eerste paasdag 2019 is de op een na warmste Met een temperatuur die in De Bilt opliep tot 24,1 graden is eerste paasdag 2019 de op een na warmste ooit. Dat meldt Weeronline. Het record van 24 april 2011 met 26,0 graden blijft overeind.In het zuidoosten van het land was het met maxima van 25,1 graden nog wat warmer dan in De Bilt.Aan de kust koelde het door wind van zee flink af. In de duinen bij Hoek van Holland daalde de temperatuur in kor
21/04 17u45  Van der Poel stunt met zege Amstel Gold Race Mathieu van der Poel heeft op ongelooflijke wijze de 54e editie van de Amstel Gold Race gewonnen. De Nederlander van Corendon-Circus, wereldkampioen veldrijden en dit voorjaar al vaker stuntend op de weg, leek na een mislukte vroege aanval kansloos voor de winst. Maar in de slotkilometer achterhaalde hij met een groepje de Fransman Julian Alaphilippe en de Deen Jakob Fuglsang, van wie al werd aang
21/04 17u30  Hockeysters Amsterdam naar finale Europa Cup De hockeysters van Amsterdam hebben zich verrassend ten koste van Den Bosch geplaatst voor de finale van het Europees kampioenschap voor clubteams. In het Amstelveense Wagener-stadion werd het 1-0 dankzij een benutte strafcorner door Charlotte Vega. Den Bosch ontbreekt daardoor voor het eerst sinds 21 jaar in de finale. De afgelopen drie edities was de Brabantse club de beste.De finale van de Euro
21/04 17u00  Nederlandse omgekomen in hotel, dader zat bij het paasontbijt Bij de gruwelijke aanslagen in Sri Lanka is zondag één Nederlandse vrouw omgekomen. De 54-jarige vrouw overleed als gevolg van de aanslag op het Cinnamon Grand Hotel in hoofdstad Colombo, bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa). De Nederlandse woonde in het buitenland, maar niet in Sri Lanka. Ze had een kamer geboekt in het Cinnamon Grand, een zeer luxe 5-sterrenhotel in hartje Colo
21/04 16u15  Zie een stad die een nieuwe Gouden Eeuw doormaakt Ik vraag me wel eens af of de Amsterdammers van de zeventiende eeuw wisten dat ze in de Gouden Eeuw ­leefden. Het zou me niks verbazen als ze zich daar ­totaal niet van bewust waren. Dus het zou dus ook zomaar kunnen dat we op dit moment in Amsterdam een nieuwe Gouden Eeuw doormaken, terwijl we ons dat helemaal niet realiseren. Omdat ik momenteel minder in de stad ben, zie ik het ­misschien scherp
21/04 16u15  Coffeeshop New Times om vondst handgranaat gesloten Coffeeshop New Times in de Spuistraat is zondag gesloten na de vondst van een tweede handgranaat binnen 24 uur. Dat zegt een woordvoerder van burgemeester Femke Halsema. De coffeeshop gaat in eerste instantie een week dicht. Binnen die periode besluit de burgemeester of de sluiting voor langere tijd is.De eigenaar van Coffeeshop New Times, de Amsterdammer Mohamed Kamani, zegt dat de politie de zaa
Laatste update: vandaag om 9u30
Lees meer van Het Parool >

BN/DeStem

Verbergen Tonen
22/04 09u45  Podcast In Het Wiel: Mathieu van der Poel en het sprookje van de Amstel Gold Race Het zal je niet verbazen: de nieuwste podcast van In het Wiel gaat over Mathieu van der Poel, Mathieu van der Poel en nog eens Mathieu van der Poel. De Nederlands kampioen op zowel de weg als in het veld maakte zondag veel indruk door bij zijn debuut de Amstel Gold Race te winnen, na een zinderende ontknoping. Presentator Hidde van Warmerdam praat met Thijs Zonneveld en Thomas Dekker uitgebreid na over de beklijvende race.
22/04 09u30  Bang voor nepnieuws: Sri Lanka legt sociale media het zwijgen op na aanslagen De Sri Lankaanse autoriteiten hebben, uit angst voor provocerende reacties na de zelfmoordaanslagen van gisteren, de toegang tot veruit de meeste sociale media geblokkeerd. De vrees dat opruiende berichten mogelijk tot meer bloedvergieten leiden, is groot. Het besluit toont ook het gebrek aan vertrouwen in de internetbedrijven, die niet in staat blijken dergelijke inhoud te weren.
22/04 08u45  Titelverdediger Golden State dicht bij tweede ronde play-offs De basketballers van Golden State Warriors zijn nog één overwinning verwijderd van de volgende ronde van de play-offs van de NBA. De titelverdediger versloeg Los Angeles Clippers met 113-105. In de best-of-sevenserie staat het nu 3-1 voor de Warriors.
22/04 08u15  Vader en zoon verdrinken bij reddingspoging toerist Een vader en zoon die in Australië werkten als strandwachten, hebben een reddingsactie met de dood moeten bekopen. Ross Powell (71) en zoon Andrew (32) verdronken volgens de autoriteiten toen ze een toerist uit het water probeerden te halen.10 
22/04 08u15  Een zware last voor wethouder Patrick van der Velden Ik zou niet graag Patrick van der Velden willen zijn deze week. De eerste onder de apostelen, de aanvoerder van alle Bergse wethouders, torste een zware last met zich mee. Eentje die naarmate de week vorderde steeds massiever leek te worden.12 
22/04 08u00  Waterspeelpark Splesj in Hoeven boft met openingsweekend: ‘Dit weer... Wat wil je nog meer?’ HOEVEN - ,,Joh het is fokking koud, gek!”, schreeuwt Rick (14) naar zijn vrienden. Hij is zojuist in het buitenbad van Splesj gedoken, dat dit paasweekend voor het eerst dit jaar weer geopend was.10 
22/04 08u00  Malen kan het ook als basisspeler: ‘Ja, dat is wel lekker’ Donyell Malen stond zondag in de wedstrijd tegen ADO Den Haag (3-1) voor de derde keer in de basis bij PSV en hij maakte ook nog eens een belangrijke treffer. ,,Dat is wel lekker ja. Je wilt toch gewoon 90 minuten spelen.”
22/04 08u00  Vier doden bij eenzijdig ongeluk op snelweg A1 bij Deventer Bij een ernstig ongeluk op de A1 bij Deventer zijn vanochtend vier mensen om het leven gekomen. De snelweg is dicht.10 
22/04 07u15  Aanslagen Sri Lanka nog niet opgeëist: dodental loopt op naar 290 Het dodental van de reeks aanslagen in Sri Lanka op Eerste Paasdag is opgelopen tot 290, melden de autoriteiten. Ruim vijfhonderd mensen raakten gewond door een golf van explosies in vier luxe hotels, drie kerken en later onder meer een dierentuin. Onder de doden is een 54-jarige Nederlandse vrouw. Hoewel de aanslagen nog niet zijn opgeëist, hebben autoriteiten al dertien arrestaties verricht.
22/04 07u15  Vier doden door ongeluk op A1 bij Deventer, snelweg richting Apeldoorn dicht Bij een ernstig ongeluk op de A1 bij Deventer zijn vanochtend vier mensen om het leven gekomen. De snelweg is dicht.
22/04 06u15  Dit zijn de tien sterkste tractoren ter wereld Een tractor was vroeger vaak een eencilinder hulpmiddel voor keuterboeren ter vervanging van het paard. Maar met het ontstaan van megaboerderijen groeide ook de omvang en het vermogen. Dit zijn de tien sterkste akkergiganten ter wereld.17 
22/04 06u15  Nauwelijks animo voor herkansing Scholierengala Breda: meer beveiligers buiten dan scholieren binnen BREDA - Het Bredase Scholierengala in de Graanbeurs, dat zondagavond de 'herkansing' kreeg, heeft nauwelijks bezoekers op de been gebracht. Het gala liep afgelopen december uit de hand, toen bij het begin honderden scholieren tegelijk naar binnen wilden. Door de paniek die toen ontstond, besloot burgemeester Paul Depla destijds het gala onmiddellijk af te gelasten.14 
22/04 05u15  Klimaattiener Greta Thunberg warm onthaald in Londen Klimaatactiviste Greta Thunberg is zondag met veel enthousiasme ontvangen door de Extinction Rebellion-beweging in Londen. De zestienjarige Zweedse hamerde tijdens een manifestatie bij Marble Arch opnieuw op het gebrek aan politieke wil om de klimaatverandering te bestrijden.19 
22/04 04u45  Politie Sri Lanka arresteert dertien verdachten De politie in Sri Lanka heeft dertien mannen aangehouden in verband met de aanslagen op kerken en hotels die zondag aan meer dan 200 mensen het leven kostten. Dat meldt het Franse persbureau AFP op basis van een bron bij de politie.20 
22/04 03u15  Zeker 17 doden bij aardverschuiving in Colombia Bij een aardverschuiving in de Colombiaanse provincie Cauca zijn zondag zeventien mensen om het leven gekomen en vijf mensen gewond geraakt. Dat heeft de rampenbestrijding van het land gezegd.21 
Laatste update: vandaag om 9u45
Lees meer van BN/DeStem >

Gelderlander

Verbergen Tonen
22/04 09u45  Podcast In Het Wiel: Mathieu van der Poel en het sprookje van de Amstel Gold Race Het zal je niet verbazen: de nieuwste podcast van In het Wiel gaat over Mathieu van der Poel, Mathieu van der Poel en nog eens Mathieu van der Poel. De Nederlands kampioen op zowel de weg als in het veld maakte zondag veel indruk door bij zijn debuut de Amstel Gold Race te winnen, na een zinderende ontknoping. Presentator Hidde van Warmerdam praat met Thijs Zonneveld en Thomas Dekker uitgebreid na over de beklijvende race.
22/04 09u45  Vrouw (19) uit Deventer omgekomen bij ernstig ongeluk op A28 bij Staphorst Een 19-jarige vrouw uit Deventer is vanochtend omgekomen bij een ernstig auto-ongeluk op de A28 bij Staphorst. Een andere inzittende, een 24-jarige vrouw uit Leiden, raakte gewond.
22/04 09u30  Bang voor nepnieuws: Sri Lanka legt sociale media het zwijgen op na aanslagen De Sri Lankaanse autoriteiten hebben, uit angst voor provocerende reacties na de zelfmoordaanslagen van gisteren, de toegang tot veruit de meeste sociale media geblokkeerd. De vrees dat opruiende berichten mogelijk tot meer bloedvergieten leiden, is groot. Het besluit toont ook het gebrek aan vertrouwen in de internetbedrijven, die niet in staat blijken dergelijke inhoud te weren.
22/04 09u15  Dat is even schrikken: bewoners treffen onbekende aan onder de douche Bewoners van een woning in Schiedam keken wel heel vreemd op toen ze in de nacht van zondag op maandag een onbekende badgast in de badkamer aantroffen. De man was onder hun douche gaan staan. De politie heeft hem onder de douche vandaan gehaald.
22/04 09u00  ‘The show must go on’ bij paasvuur in Meddo MEDDO - The show must go on van Queen klinkt uit de boxen als zondagavond het paasvuur op de enorme akker aan de Wesselinkweg in Meddo wordt aangestoken.10 
22/04 08u45  Dat is even schrikken: Schiedammers treffen onbekende aan onder de douche Bewoners van een woning in Schiedam keken wel heel vreemd op toen ze in de nacht van zondag op maandag een onbekende badgast in de badkamer aantroffen. De man was onder hun douche gaan staan. De politie heeft hem onder de douche vandaan gehaald.
22/04 08u15  Vader en zoon verdrinken bij reddingspoging toerist Een vader en zoon die in Australië werkten als strandwachten, hebben een reddingsactie met de dood moeten bekopen. Ross Powell (71) en zoon Andrew (32) verdronken volgens de autoriteiten toen ze een toerist uit het water probeerden te halen.14 
22/04 08u00  Dode en gewonde door ernstig ongeluk op A28 bij Staphorst Een persoon is vanochtend omgekomen bij een ernstig auto-ongeluk op de A28 bij Staphorst. Een andere inzittende raakte ernstig gewond.11 
22/04 08u00  Malen kan het ook als basisspeler: ‘Ja, dat is wel lekker’ Donyell Malen stond zondag in de wedstrijd tegen ADO Den Haag (3-1) voor de derde keer in de basis bij PSV en hij maakte ook nog eens een belangrijke treffer. ,,Dat is wel lekker ja. Je wilt toch gewoon 90 minuten spelen.”
22/04 08u00  Politie haalt slingerende vrouw die onder invloed van drugs rijdt van de weg op A73 BOXMEER - Een vrouw die slingerend over de A73 bij Boxmeer reed, is in de nacht van zondag op maandag van de weg gehaald door de politie. Volgens de Politie Boxmeer reed de vrouw rond 04.15 slingerend en van snelheid wisselend over de weg.12 
22/04 07u45  Taxichauffeur raakt lichtgewond door botsing tegen boom in Zetten ZETTEN - Een taxichauffeur is in de nacht van zondag op maandag lichtgewond geraakt door een botsing tegen een boom in Zetten. Bij het ongeval, tegen 01.45 uur, raakte de chauffeur door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt.10 
22/04 07u15  Aanslagen Sri Lanka nog niet opgeëist: dodental loopt op naar 290 Het dodental van de reeks aanslagen in Sri Lanka op Eerste Paasdag is opgelopen tot 290, melden de autoriteiten. Ruim vijfhonderd mensen raakten gewond door een golf van explosies in vier luxe hotels, drie kerken en later onder meer een dierentuin. Onder de doden is een 54-jarige Nederlandse vrouw. Hoewel de aanslagen nog niet zijn opgeëist, hebben autoriteiten al dertien arrestaties verricht.
22/04 07u15  Vier doden door ongeluk op A1 bij Deventer, snelweg richting Apeldoorn dicht Bij een ernstig ongeluk op de A1 bij Deventer zijn vanochtend vier mensen om het leven gekomen. De snelweg is dicht.
22/04 07u00  Opnieuw grote natuurbrand: deel Overasseltse en Hatertse Vennen brandt af WIJCHEN - Door een grote natuurbrand is in de nacht van zondag op maandag een deel van de Overasseltse en Hatertse Vennen tussen Nijmegen en Wijchen afgebrand. Het gaat om een gebied van ongeveer 100 bij 100 meter nabij de Heumenseweg, aldus de brandweer.
22/04 05u16  Klimaattiener Greta Thunberg warm onthaald in Londen Klimaatactiviste Greta Thunberg is zondag met veel enthousiasme ontvangen door de Extinction Rebellion-beweging in Londen. De zestienjarige Zweedse hamerde tijdens een manifestatie bij Marble Arch opnieuw op het gebrek aan politieke wil om de klimaatverandering te bestrijden.14 
Laatste update: vandaag om 9u45
Lees meer van Gelderlander >

fd.nl

Verbergen Tonen
22/04 09u30  Ziet 'mister luchtvaart' Hans Alders nog toekomst in het polderoverleg? De Tweede Kamer praat woensdag twee uur lang met Hans Alders, hét gezicht van het polderoverleg over Schiphol, over de toekomst van de luchtvaart.
22/04 09u15  Nederlandse glastuinbouw krijgt concurrentie uit Hongarije Met een investering van 900 miljoen euro heeft de Duitse projectontwikkelaar FAKT samen met de Hongaarse regering grootste plannen voor een nieuw glastuinbouwcentrum aan de grens met Oostenrijk
22/04 09u15  Grote onrust reders over uitspraak Raad van State Vrees dat buitenlandse opvarenden Nederland minimumloon moeten krijgen.
22/04 07u45  Dodental Sri Lanka opgelopen naar 290 Washington waarschuwt voor mogelijk nieuwe aanslagen
22/04 07u45  Exitpoll: komiek wint Oekraïense verkiezingen Volodimir Zelenski zou ruim 70% van de stemmen hebben gekregen
22/04 07u15  Met gekweekte mini-organen de markt op, met behoud van technologie voor Nederland Het Nederlandse Hubrecht Organoid Technology gaat samenwerken met Amerikaans-Japanse biotechbedrijf Crown Bioscience om gekweekte mini-organen op de markt te brengen. Én om de technologie voor Nederland te behouden.
21/04 18u15  Aanslagen in Sri Lanka eisen meer dan 200 levens Onder de dodelijke slachtoffers bevindt zich een Nederlandse vrouw
21/04 15u00  Minister Stef Blok bevestigt: Nederlandse vrouw (54) gedood bij aanslagen in Sri Lanka Dodental stijgt: meer dan 200 mensen omgekomen bij aanslagen op kerken en hotels in Sri Lanka
21/04 14u45  Landbouwreus Corteva waarschuwt dat Europa 'agrarisch museum' wordt Chief technology officer Neal Gutterson lobbyt in Europa voor nieuwe wetgeving om 'gene editing' geaccepteerd te krijgen.
21/04 14u30  Minister Stef Blok bevestigt: één Nederlander gedood bij aanslagen in Sri Lanka Dodental stijgt: meer dan 200 mensen omgekomen bij aanslagen op kerken en hotels in Sri Lanka
21/04 12u30  Aanslagen in Sri Lanka: Nederlanders gemeld onder de dodelijke slachtoffers Meer dan 150 doden bij aanslagen op kerken en hotels in Sri Lanka
21/04 11u45  Aanslagen in Sri Lanka: Nederlanders onder de dodelijke slachtoffers Meer dan 150 doden bij aanslagen op kerken en hotels in Sri Lanka
21/04 11u45  Deze kippen maken goede sier Opgedoft, met strakke kam en glimmende veren. Fotograaf Alex ten Napel portretteerde kippen en hanen op hun paasbest.
21/04 11u15  Kan Nintendo China veroveren? Beleggers denken van wel In de niet-aflatende zoektocht naar de jongste rage in de game-industrie hebben beleggers de koers van Nintendo 14% hoger gezet.
21/04 07u15  'Mumbai aan de Amstel' barst uit zijn voegen Amstelveen is geliefd bij expats. Maar de toestroom van kenniswerkers uit India is nu zo groot dat de gemeente voor problemen komt te staan. Ze start de dialoog met de gefragmenteerde Indiase gemeenschap.
Laatste update: vandaag om 9u30
Lees meer van fd.nl >

Nieuws.nl

Verbergen Tonen
22/04 10u00  ‘VS wil af van olie-ontheffing sancties Iran’ WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse regering wil naar verluidt bepaalde ontheffingen van de sancties met Iran niet verlengen. Nu mogen diverse landen, waaronder China, nog wel olie kopen in Iran. Maar de Amerikanen zouden de druk op Teheran willen opvoeren, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Het bericht ‘VS wil af van olie-ontheffing sancties Iran’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/04 10u00  Vrouw dood door woningbrand in Veldhoven VELDHOVEN (ANP) - Een vrouw is maandagochtend overleden door een brand in haar woning in Veldhoven. De brandweer kreeg omstreeks 05.15 uur een melding binnen over de uitslaande brand in de bovenwoning aan de Kleine Dreef. Het bericht Vrouw dood door woningbrand in Veldhoven verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/04 09u00  Warriors dicht bij tweede ronde play-offs LOS ANGELES (ANP) - De basketballers van Golden State Warriors zijn nog één overwinning verwijderd van de volgende ronde van de play-offs van de NBA. De titelverdediger versloeg Los Angeles Clippers met 113-105. In de best-of-sevenserie staat het nu 3-1 voor de Warriors. Het bericht Warriors dicht bij tweede ronde play-offs verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/04 09u00  Flinke verliesbeurt Chinese beurs SHANGHAI (ANP) - De Chinese aandelenbeurs ging maandag duidelijk omlaag. Beleggers reageerden op opmerkingen van beleidsmakers in China, die erop lijken te wijzen dat bepaalde stimuleringsmaatregelen mogelijk wat teruggeschroefd worden omdat de economie van het land tekenen van stabilisatie vertoont. Het bericht Flinke verliesbeurt Chinese beurs verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/04 08u30  Europese beurzen dicht op tweede paasdag AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen blijven maandag gesloten vanwege tweede paasdag, net als op Goede Vrijdag. De Amerikaanse beurzen in New York kennen maandag wel een normale handelsdag. Het bericht Europese beurzen dicht op tweede paasdag verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/04 08u00  Vier doden door verkeersongeval A1 Deventer DEVENTER (ANP) - Door een verkeersongeval op de A1 bij Deventer zijn vier mensen om het leven gekomen. Dat meldt de politie maandagochtend. Het bericht Vier doden door verkeersongeval A1 Deventer verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/04 08u00  Nissan klaagt oud-topman Ghosn aan TOKIO (ANP/RTR) - Nissan heeft een aanklacht ingediend tegen oud-topman van het bedrijf Charles Ghosn voor een ernstige vertrouwensbreuk. De reden voor de aanklacht zijn betalingen die Nissan deed aan een bedrijf op verzoek van Ghosn. Achteraf bleek de toenmalige voorzitter van het autobedrijf er zelf rijker van te worden. Het bericht Nissan klaagt oud-topman Ghosn aan verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/04 06u00  Drie gewonden bij brand wooncomplex Liessel LIESSEL (ANP) - Bij de brand in een wooncomplex in Liessel zijn drie mensen gewond geraakt. Zij worden nagekeken door ambulancemedewerkers. Dat laat de brandweer weten. Wat voor verwondingen ze hebben opgelopen, wordt niet gezegd. Het bericht Drie gewonden bij brand wooncomplex Liessel verscheen eerst op Nieuws.nl.15 
22/04 05u15  Tesla onderzoekt video ontploffende auto China SHANGHAI (ANP) - Tesla onderzoekt een video waarop een auto van het merk uit het niets ontploft. De beelden worden veel gedeeld en bekeken op het Chinese sociale medium Weibo. Het bericht Tesla onderzoekt video ontploffende auto China verscheen eerst op Nieuws.nl.17 
22/04 03u00  Mensen terug naar huisjes na blussen paasvuur ERICA (ANP) - De mensen die in een vakantieparkje in het Drentse Erica verbleven kunnen weer terug naar hun bungalows. Dat meldt de Veiligheidsregio Drenthe. Het paasvuur dat eerder voor overlast en brandgevaar zorgde is geblust. Er zijn geen gewonden gevallen. Het bericht Mensen terug naar huisjes na blussen paasvuur verscheen eerst op Nieuws.nl.12 
21/04 23u15  Vakantieparkje ontruimd om risico paasvuur ERICA (ANP) - Een vakantieparkje in Erica in Drenthe is zondagavond ontruimd omdat een paasvuur zou kunnen overslaan naar de recreatiehuizen. Een woordvoerster van de veiligheidsregio meldt dat uit brandende deeltjes van het paasvuur nieuwe brandjes ontstaan in het bos waar het park ligt. Het bericht Vakantieparkje ontruimd om risico paasvuur verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/04 23u15  Recordaantal bezoekers op zonnig Paaspop SCHIJNDEL (ANP) - De zonnige 44e editie van Paaspop heeft een recordaantal bezoekers getrokken. Het festival in het Brabantse Schijndel trok de afgelopen drie dagen 90.000 mensen. De zaterdag en zondag waren uitverkocht, laat de organisatie weten, die spreekt van ,,de gedroomde kick-off van het Nederlandse festivalseizoen''. Het bericht Recordaantal bezoekers op zonnig Paaspop verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/04 19u45  Van der Poel stunt met zege Amstel Gold Race VILT (ANP) - Mathieu van der Poel heeft op ongelooflijke wijze de 54e editie van de Amstel Gold Race gewonnen. De Nederlander van Corendon-Circus, wereldkampioen veldrijden en dit voorjaar al vaker stuntend op de weg, leek na een mislukte vroege aanval kansloos voor de winst. Maar in de slotkilometer achterhaalde hij met een groepje de Fransman Julian Alaphilippe en de Deen Jakob Fuglsang, van wie al werd aangenomen dat ze om de zege zouden sprinten. Het bericht Van der Poel stunt met zege Amstel Gold Race verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/04 19u45  Miljardensteun uit Midden-Oosten voor Soedan DUBAI (ANP/RTR) - Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Staten hebben een steunpakket voor Soedan samengesteld ter waarde van 3 miljard dollar. Dat maakte het Saudische persagentschap SPA bekend. Het bericht Miljardensteun uit Midden-Oosten voor Soedan verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/04 19u45  TalentNED legt Jorritsma en Geerdinck vast DEN HAAG (ANP) - De langebaanschaatsers Gerben Jorritsma (25) en Thomas Geerdinck (23) komen in het nieuwe seizoen uit voor TalentNED, de ploeg van hoofdcoach Peter Kolder. Jorritsma is afkomstig van Team Reggeborgh, Geerdinck komt over van Team easyJet. Marwin Talsma (21) verlaat de ploeg, die in het afgelopen seizoen onder leiding van directeur Gerard Kemkers debuteerde op het hoogste niveau. Het bericht TalentNED legt Jorritsma en Geerdinck vast verscheen eerst op Nieuws.nl.
Laatste update: vandaag om 10u00
Lees meer van Nieuws.nl >

De Stentor

Verbergen Tonen
22/04 10u00  Tikkeltje verdacht: man zeult 's nachts bebloede tassen vol elektronica door Harderwijk In Harderwijk is afgelopen nacht een man aangehouden die zware tassen vol apparatuur met zich meesleepte. De politie verdenkt hem van inbraak.
22/04 09u45  Podcast In Het Wiel: Mathieu van der Poel en het sprookje van de Amstel Gold Race Het zal je niet verbazen: de nieuwste podcast van In het Wiel gaat over Mathieu van der Poel, Mathieu van der Poel en nog eens Mathieu van der Poel. De Nederlands kampioen op zowel de weg als in het veld maakte zondag veel indruk door bij zijn debuut de Amstel Gold Race te winnen, na een zinderende ontknoping. Presentator Hidde van Warmerdam praat met Thijs Zonneveld en Thomas Dekker uitgebreid na over de beklijvende race.
22/04 09u45  Tikkeltje verdacht: man zeult 's nachts tassen vol elektronica door Harderwijk In Harderwijk is afgelopen nacht een man aangehouden die zware tassen vol apparatuur met zich meesleepte. De politie verdenkt hem van inbraak.
22/04 09u45  19-jarige vrouw uit Deventer omgekomen bij ernstig ongeluk op A28 bij Staphorst Een 19-jarige vrouw uit Deventer is vanochtend omgekomen bij een ernstig auto-ongeluk op de A28 bij Staphorst. Een andere inzittende, een 24-jarige vrouw uit Leiden, raakte gewond.
22/04 09u30  Bang voor nepnieuws: Sri Lanka legt sociale media het zwijgen op na aanslagen De Sri Lankaanse autoriteiten hebben, uit angst voor provocerende reacties na de zelfmoordaanslagen van gisteren, de toegang tot veruit de meeste sociale media geblokkeerd. De vrees dat opruiende berichten mogelijk tot meer bloedvergieten leiden, is groot. Het besluit toont ook het gebrek aan vertrouwen in de internetbedrijven, die niet in staat blijken dergelijke inhoud te weren.
22/04 09u30  Vrouw (19) uit Deventer omgekomen bij ernstig ongeluk op A28 bij Staphorst Een 19-jarige vrouw uit Deventer is vanochtend omgekomen bij een ernstig auto-ongeluk op de A28 bij Staphorst. Een andere inzittende, een 24-jarige vrouw uit Leiden, raakte ernstig gewond.
22/04 09u15  Dat is schrikken: bewoners treffen onbekende aan onder de douche Bewoners van een woning in Schiedam keken wel heel vreemd op toen ze in de nacht van zondag op maandag een onbekende badgast in de badkamer aantroffen. De man was onder hun douche gaan staan. De politie heeft hem onder de douche vandaan gehaald.
22/04 09u00  Vaag gedrag verraadt drugshandelaren langs A28 bij Ermelo Kiloknallers zijn het naar eigen zeggen niet, maar de politie in Ermelo is evengoed fier op een mooie drugsvangst langs de A28. In een bestelbusje troffen ze zondagavond speed, MDMA en wiet aan.
22/04 09u00  Verbouwing Paleis Het Loo al 1,5 jaar bezig, maar plannen zijn nog niet af De verbouwing van Paleis Het Loo is al goed anderhalf jaar onderweg, maar nog lang niet alle belangrijke knopen over de herinrichting zijn doorgehakt. Welk materiaal wordt bijvoorbeeld gebruikt op de vloer en wanden van het ondergrondse entreegebied? En op welke manier wordt het paleis straks van buiten verlicht en hoe wordt het parkeerterrein ingericht?
22/04 08u45  Titelverdediger Golden State dicht bij tweede ronde play-offs De basketballers van Golden State Warriors zijn nog één overwinning verwijderd van de volgende ronde van de play-offs van de NBA. De titelverdediger versloeg Los Angeles Clippers met 113-105. In de best-of-sevenserie staat het nu 3-1 voor de Warriors.
22/04 08u15  Vader en zoon verdrinken bij reddingspoging toerist Een vader en zoon die in Australië werkten als strandwachten, hebben een reddingsactie met de dood moeten bekopen. Ross Powell (71) en zoon Andrew (32) verdronken volgens de autoriteiten toen ze een toerist uit het water probeerden te halen.
22/04 08u15  Verbouwing Paleis Het Loo al 1,5 jaar bezig, maar aantal knopen moet nog doorgehakt De verbouwing van Paleis Het Loo is al goed anderhalf jaar onderweg, maar nog lang niet alle belangrijke knopen over de herinrichting zijn doorgehakt. Welk materiaal wordt gebruikt op de vloer en wanden van het ondergrondse entreegebied, op welke manier wordt het paleis straks van buiten verlicht en hoe wordt het parkeerterrein ingericht? De verschillende betrokken architecten bespraken de voorlopige ontwerpen bij de commissie ruimtelijke kwaliteit van de gemeente Apeldoorn (voorheen welstand).12 
22/04 08u15  Beschonken zoon op de vlucht na crash met auto van vader NIJMEGEN - Een rode Mini is zondagavond van de weg geraakt en in de struiken terechtgekomen op de kruising van de Sophiaweg en de Groesbeekseweg in Nijmegen. De reden: de zoon van de eigenaar heeft in beschonken toestand het voertuig gepakt.
22/04 08u00  Malen kan het ook als basisspeler: ‘Ja, dat is wel lekker’ Donyell Malen stond zondag in de wedstrijd tegen ADO Den Haag (3-1) voor de derde keer in de basis bij PSV en hij maakte ook nog eens een belangrijke treffer. ,,Dat is wel lekker ja. Je wilt toch gewoon 90 minuten spelen.”10 
22/04 07u45  Vier doden door ongeluk op A1 bij Deventer Bij een ernstig ongeluk op de A1 bij Deventer zijn vanochtend vier mensen om het leven gekomen. De snelweg is dicht.
Laatste update: vandaag om 10u00
Lees meer van De Stentor >

Reformatisch Dagblad

Verbergen Tonen
22/04 09u30  „VS wil af van olie-ontheffing sancties Iran” De Amerikaanse regering wil naar verluidt bepaalde ontheffingen van de sancties met Iran niet verlengen. Nu mogen diverse landen, waaronder China, nog wel olie kopen in Iran. Maar de Amerikanen zouden de druk op Teheran willen opvoeren, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
22/04 09u15  „Zelfmoordterroristen voerden aanslagen uit” De zes aanslagen op hotels en kerken in Sri Lanka zijn uitgevoerd door zelfmoordterroristen. Dat meldt een forensisch expert van het Sri Lankaanse ministerie van Defensie volgens persbureau DPA.
22/04 09u00  Mogelijk explosief gevonden in Maarssen Op het Kamelenspoor in Maarssen is maandagochtend een mogelijk explosief gevonden. De politie heeft een deel van de straat in de woonwijk afgezet. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is aanwezig en onderzoekt het gevaarte.
22/04 09u00  Komiek Zelenski boekt monsterzege in Oekraïne De komiek Volodimir Zelenski heeft een monsterzege geboekt bij de presidentsverkiezingen in Oekraïne. Hij kreeg ongeveer 73 procent van de kiezers achter zich, zo bleek maandag nadat ruim 90 procent van de stemmen was geteld.
22/04 08u45  Komiek boekt monsterzege in Oekraïne De komiek Volodimir Zelenski heeft een monsterzege geboekt bij de presidentsverkiezingen in Oekraïne. Hij kreeg ongeveer 73 procent van de kiezers achter zich, zo bleek maandag nadat ruim 90 procent van de stemmen was geteld.
22/04 08u30  Flinke verliesbeurt Chinese beurs De Chinese aandelenbeurs ging maandag duidelijk omlaag. Beleggers reageerden op opmerkingen van beleidsmakers in China, die erop lijken te wijzen dat bepaalde stimuleringsmaatregelen mogelijk wat teruggeschroefd worden omdat de economie van het land tekenen van stabilisatie vertoont.
22/04 08u15  Europese beurzen dicht op tweede paasdag De Europese beurzen blijven maandag gesloten vanwege tweede paasdag, net als op Goede Vrijdag. De Amerikaanse beurzen in New York kennen maandag wel een normale handelsdag.
22/04 08u15  Meer arrestaties na aanslagen Sri Lanka De Sri Lankaanse autoriteiten hebben tot dusver 24 mensen opgepakt vanwege de aanslagen in Sri Lanka. Het dodental door de bomaanslagen op hotels en kerken is ondertussen opgelopen naar 290, onder wie zeker 37 buitenlanders.
22/04 08u00  Vader en zoon verdrinken bij redding toerist Een vader en zoon die in Australië werkten als strandwachten, hebben een reddingsactie met de dood moeten bekopen. Ross Powell (71) en zoon Andrew (32) verdronken volgens de autoriteiten toen ze een toerist uit het water probeerden te halen.
22/04 08u00  Parijs viert Pasen noodgedwongen in Saint-Eustache Honderden Parijzenaars hebben zondag noodgedwongen de paasdienst gevierd in de relatief kleine Saint-Eustachekerk na de brand maandag in de Notre-Dame. De aartsbisschop van Parijs, Michel Aupetit, trok een parallel tussen de herbouw van de kathedraal en de wederopstanding van Jezus Christus, die met Pasen wordt herdacht.
22/04 07u45  Vrouw omgekomen door woningbrand in Veldhoven Een vrouw is maandagochtend overleden door een brand in haar woning in Veldhoven. De brandweer kreeg omstreeks 05.15 uur een melding binnen over de uitslaande brand in de bovenwoning aan de Kleine Dreef.
22/04 07u30  Dode door ongeval op A28 bij Staphorst Door een ongeval op de A28 ter hoogte van Staphorst is maandagochtend vroeg een inzittende van een auto om het leven gekomen. Een andere inzittende is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie is bij het ongeval geen ander voertuig betrokken.
22/04 07u30  Beeldverhaal over Notre-Dame: Pasen tussen puinhopen Het was een kerk van niks. Een rechttoe-rechtaan gebouw, gemaakt om veel mensen te herbergen – functioneel, maar zeker geen toeristische attractie. Tijdens een dienst op Witte Donderdag stortte het dak van een Pinksterkerk in de Zuid-Afrikaanse plaats Dlangubo, ten noorden van Durban, in. Zeker dertien mensen kwamen om het leven, nog eens zestien raakten gewond. De oorzaak wordt gezocht in zware regenval. Het zal zondage een vreemde Pasen geweest zijn, in Dlangubo.
22/04 07u15  Vrouw dood door woningbrand in Veldhoven Een vrouw is maandagochtend overleden door een brand in haar woning in Veldhoven. De brandweer kreeg omstreeks 05.15 uur een melding binnen over de uitslaande brand in de bovenwoning aan de Kleine Dreef.
22/04 07u15  Kruis betekent niets zonder opstanding Waar hebben de apostelen het meest over gepreekt? Uit onderzoek naar de preken en toespraken in het boek Handelingen blijkt dat de opstanding van Jezus met stip op één staat. Nog voor de verkondiging van Zijn lijden en sterven of thema’s als bekering en oordeel. Dit geeft aan hoe centraal de opstanding (of beter gezegd: de Opgestane) stond in de geloofs- en denkwereld van de eerste christenen.
Laatste update: vandaag om 9u30
Lees meer van Reformatisch Dagblad >

Blik op Nieuws

Verbergen Tonen
22/04 10u00  Vrouw (19) overleden na eenzijdige aanrijding A28 In de nacht van zondag op maandag is de bestuurster van een auto bij een verkeersongeval bij Staphorst op de A28 richting Zwolle om het leven gekomen. Dit meldt de politie maandag.
22/04 09u45  Vier doden bij ernstig verkeersongeval Deventer Maandagochtend zijn bij een eenzijdig verkeersongeval op de A1 bij Deventer vier personen om het leven gekomen. Dit meldt de politie maandag.
21/04 21u15  Dode gevonden in woning na brand De politie is zondag een onderzoek gestart in een woning aan de Kerkstraat in Weert waar een overleden man is gevonden. In de woning is ook brand geweest.
21/04 21u15  Bromfietser gewond na botsing met bord op Haarenseweg in Esch Op de Haarenseweg tussen Esch en Haaren is zondagavond een bromfietser gewond geraakt nadat hij tegen een bord botste. Omdat Brabant Water met werkzaamheden in die straat bezig is mogen alleen (brom)fietser van deze straat gebruik maken.
21/04 19u45  Aanhoudingen bij conflict in Almere De politie heeft na een melding van een conflict in Almere drie personen aangehouden. Een van deze personen is door een diensthond gebeten en moest naar het ziekenhuis voor behandeling
21/04 19u45  Brandweer redt drie bewusteloze mensen uit woning De brandweer heeft zondagmiddag 3 bewusteloze mensen uit een woning gered aan de Zevenkampse Ring in Rotterdam.
21/04 17u30  Dode vrouw in woning aangetroffen In een appartement aan het Methusalemplein in Eindhoven is zaterdag het stoffelijk overschot van een vrouw aangetroffen. De politie zegt uit te gaan van een misdrijf.
21/04 17u30  Nederlandse vrouw (54) omgekomen bij bomaanslag in Sri Lanka In drie kerken en drie hotels op Sri Lanka hebben zich zondagmorgen verschillende bomexplosies voorgedaan. Volgens verschillende media hebben de aanslagen tenminste 160 mensen het leven gekost en zijn honderden mensen gewond geraakt.
21/04 17u15  Motorrijder ten val in Boxtel Op de Kapelweg in Boxtel is zondagmiddag een motorrijder gewond geraakt na een valpartij.
21/04 17u00  Twee aanhoudingen in Rijswijk in lopend onderzoek De politie heeft zondagmiddag in Rijswijk in een lopend onderzoek een 26-jarige vrouw en 40-jarige man uit die plaats aanhouden. Bij een doorzoeking in een bedrijfspand aan de Diepenhorstlaan in Rijswijk zijn een grote hoeveelheid auto-onderdelen aangetroffen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn.
21/04 15u45  Zeer grote brand in Rotterdam Bij het bedrijf Galvame Oppervlaktetechnieken op de Willingestraat in Rotterdam is zondag een zeer grote brand uitgebroken. Er kwam korte tijd zeer veel zwarte rook uit het pand, waardoor er snel extra materieel ter plaatse werd gestuurd.
21/04 14u00  Zwaargewonde bij ongeval Etten-Leur Op de Leurshaven in Etten-Leur is zondag aan het begin van de middag een auto tegen een boom aangereden en in een droge sloot tot stilstand gekomen.
21/04 13u15  Bestuurder neemt de benen na ongeval Zaterdagavond vond er op de Treurenburg, de weg van Den Bosch naar Hedel een eenzijdig ongeval plaats. Een auto schoof links van de weg tussen de bosschages door de vangrail op. Echter bij aankomst van de hulpdiensten was niemand meer bij het voertuig aanwezig.
21/04 11u00  Man onder invloed GHB veroorzaakt commotie Agenten hebben zaterdag 20 april rond 19.20 uur op de Tramsingel een 34-jarige man uit Den Bosch aangehouden. Hij zou zwaar onder invloed van GHB door Breda gereden zijn.
21/04 10u30  Dodelijk ongeval A58 Een 29-jarige man uit Breda is zaterdag door onbekende oorzaak tegen een boom tot stilstand gekomen langs de A58 ter hoogte van Hoeven. Hij overleed aan zijn verwondingen.
Laatste update: vandaag om 10u00
Lees meer van Blik op Nieuws >

Metro

Verbergen Tonen
22/04 09u00  Vader (71) en zoon (32) verdrinken bij reddingsactie Een vader en zoon die in Australië als strandwachten werkten, zijn overleden na een reddingsactie. Ross Powell (71) en zoon Andrew (32) verdronken volgens de autoriteiten toen ze een toerist uit het water probeerden te halen.
22/04 07u45  Tot nu toe 290 doden door explosies op Sri Lanka Update maandag 07.00 uur Het dodental na de aanslagen in Sri Lanka zondag loopt nog steeds op. Tot nu toe wordt er gesproken van 290 doden en 500 gewonden. Onder de slachtoffers zit één Nederlandse vrouw van 54 jaar. Vooralsnog zijn er dertien mensen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de aanslagen. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt dat er mogelijk meer aanslagen volgen in Sri Lanka. Zonder enige waarschuwing kunnen de terroristen toeslaan in toeristische gebieden, het openbaar vervoer of winkelcentra. „Terroristen zijn continu bezig met het plannen van nieuwe aanslagen in Sri Lanka', stelt het Amerikaanse ministerie. Update zondag 18.00 uur Bij de aanslagen in Sri Lanka zijn tot nu toe 215 mensen overleden en 450 mensen gewond geraakt. Onder de slachtoffers zijn 27 buitenlandse toeristen, waaronder één Nederlandse vrouw van 54 jaar. Oorspronkelijk bericht Het openbaar leven op Sri Lanka gaat 'op slot' na de aanslagen van zondag. De universiteit gaan, tot nader order, dicht en alle nachtposttreinen blijven stilstaan. De autoriteiten kondigden eerder al een avondklok en twee verplichte vrije dagen aan. Door zes bomexplosies in kerken en hotels in Sri Lanka zijn meer dan 160 mensen om het leven gekomen en ruim 400 mensen gewond geraakt. De ontploffingen vonden plaats op paaszondag in de kerken in Kochchikade, Katuwapitiya en Batticaloa. In drie hotels in het centrum van de hoofdstad Colombo vonden eveneens explosies plaats. Het gaat om Shangri-La hotel, Kingsbury hotel en Cinnamon Grand, hotels waar veel buitenlandse toeristen komen. Bloed doneren De gewonden zijn gebracht naar verschillende ziekenhuizen in de hoofdstad Colombo. De autoriteiten hebben opgeroepen om bloed te doneren. Alle openbare scholen gaan twee dagen dicht. Pasen is een belangrijke feestdag binnen het christendom. Sri Lanka kent een christelijke minderheid, van voornamelijk rooms-katholieken. Nederlandse slachtoffers Onder de slachtoffers in Sri Lanka bevinden zich Nederlanders. Om hoeveel Nederlanders het gaat, dat is nog niet bekend. Tussen de 35 buitenlandse slachtoffers bevinden zich ook Amerikanen en Britten. Zo zei een zegsman in een van de ziekenhuizen in Colombo. Dat meldt persbureau AFP. Het Rode Kruis heeft de website ikbenveilig.nl opengesteld. Zo'n 244 mensen hebben zich geregistreerd, waarvan 29 matches waren. Die mensen hebben elkaar kunnen laten weten dat alles goed gaat. De site gaat open bij grote rampen en calamiteiten, om de communicatie in vaak chaotische toestanden makkelijker te maken. Bekijk ook: Branden verhinderen treinen, veel motorongelukken Bekijk ook: Juventus kampioen Ronaldo: Ik blijf sowieso hier Bekijk ook: Ga los op Awakenings, Melt en Knaldrang met CJP
22/04 07u30  Politie haalt man onder douche vandaan in Schiedam De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een man onder de douche vandaan gehaald in Schiedam. Een vreemde bedoeling, want de man stond niet onder zijn eigen douche. 
22/04 07u15  Vier doden door verkeersongeluk A1 bij Deventer Op de A1, ter hoogte van Deventer, zijn maandagmorgen vier mensen om het leven gekomen bij een ongeval, dat meldt de politie.
21/04 22u45  Geforceerd glimlachen op werk slecht voor gezondheid De klant is natuurlijk koning, maar pas op: die geforceerde glimlach moet je niet te vaak laten zien. Zeker niet wanneer de emotie niet oprecht is. Waarom? Uit onderzoek, dat onlangs verscheen in Journal of Occupational Health Psychology, blijkt dat geforceerd glimlachen slecht is voor je gezondheid.
21/04 21u30  Vrouw (54) die na aanslag overleed, was met gezin De 54-jarige Nederlandse vrouw die omkwam bij de aanslagen in Sri Lanka, was op vakantie met haar gezin. Samen met haar man en kinderen bezocht ze het eiland.
21/04 21u15  Nederlandse vrouw (54) was op vakantie met gezin De 54-jarige Nederlandse vrouw die omkwam bij de aanslagen in Sri Lanka, was op vakantie met haar gezin. Samen met haar man en kinderen bezocht ze het eiland.
21/04 21u00  Paaspop trapt af met recordaantal bezoekers Een goede dag voor Paaspop: het festival trapte af met een recordaantal bezoekers. Het festival in het Brabantse Schijndel trok de afgelopen drie dagen 90.000 mensen.
21/04 20u00  Dit is er bekend over de aanslagen in Sri Lanka In Sri Lanka zijn zondag acht aanslagen gepleegd bij verschillende kerken en hotels. Hierbij zijn zeker 215 doden gevallen en meer dan 450 mensen gewond geraakt. Onder de slachtoffers is één Nederlandse vrouw van 54 jaar. 
21/04 19u00  Politie bevrijdt hondje uit gloeiend hete auto De politie in Weert heeft zondag een hondje uit een gloeiend hete auto gehaald. De Jack Russell bewoog volgens de politie bijna niet meer. Met een temperatuur van ruim veertig graden Celsius was het dan ook veel te warm voor het beestje. 
21/04 18u15  Meer dan 200 doden door explosies op Sri Lanka Update 18.00 uur Bij de aanslagen in Sri Lanka zijn 207 doden en honderden gewonden gevallen. Onder de slachtoffers zijn 27 buitenlandse toeristen, waaronder één Nederlandse vrouw van 54 jaar. Oorspronkelijk bericht Het openbaar leven op Sri Lanka gaat 'op slot' na de aanslagen van zondag. De universiteit gaan, tot nader order, dicht en alle nachtposttreinen blijven stilstaan. De autoriteiten kondigden eerder al een avondklok en twee verplichte vrije dagen aan. Door zes bomexplosies in kerken en hotels in Sri Lanka zijn meer dan 160 mensen om het leven gekomen en ruim 400 mensen gewond geraakt. De ontploffingen vonden plaats op paaszondag in de kerken in Kochchikade, Katuwapitiya en Batticaloa. In drie hotels in het centrum van de hoofdstad Colombo vonden eveneens explosies plaats. Het gaat om Shangri-La hotel, Kingsbury hotel en Cinnamon Grand, hotels waar veel buitenlandse toeristen komen. Bloed doneren De gewonden zijn gebracht naar verschillende ziekenhuizen in de hoofdstad Colombo. De autoriteiten hebben opgeroepen om bloed te doneren. Alle openbare scholen gaan twee dagen dicht. Pasen is een belangrijke feestdag binnen het christendom. Sri Lanka kent een christelijke minderheid, van voornamelijk rooms-katholieken. Nederlandse slachtoffers Onder de slachtoffers in Sri Lanka bevinden zich Nederlanders. Om hoeveel Nederlanders het gaat, dat is nog niet bekend. Tussen de 35 buitenlandse slachtoffers bevinden zich ook Amerikanen en Britten. Zo zei een zegsman in een van de ziekenhuizen in Colombo. Dat meldt persbureau AFP. Het Rode Kruis heeft de website ikbenveilig.nl opengesteld. Zo'n 244 mensen hebben zich geregistreerd, waarvan 29 matches waren. Die mensen hebben elkaar kunnen laten weten dat alles goed gaat. De site gaat open bij grote rampen en calamiteiten, om de communicatie in vaak chaotische toestanden makkelijker te maken. Bekijk ook: Branden verhinderen treinen, veel motorongelukken Bekijk ook: Juventus kampioen Ronaldo: Ik blijf sowieso hier Bekijk ook: Ga los op Awakenings, Melt en Knaldrang met CJP
21/04 14u15  Yes! Paasmaandag mogelijk eerste officiële zomerdag Als je dacht dat het zaterdag en zondag al warm was, dan heb je het mis. Maandag, tijdens tweede Paasdag, is er namelijk kans op 25 (!) graden. Als het kwik in De Bilt zover stijgt, kan dit de eerste officiële zomerse dag van het jaar worden. Trek die supersoaker en bikini maar vast uit de kast! 
21/04 13u15  Paus spreekt urbi et orbi uit tijdens Paasmis Onder het toeziend oog (en oor) van tienduizenden gelovigen sprak Paus Franciscus op het plein voor de Sint Pieterkathedraal de traditionele woorden urbi et orbi. Hiermee wordt de paasmis gevierd.  Over de vrolijke viering lag een zwarte werken door de aanslagen op Sri Lanka, waarbij drie katholieke kerken het doelwit waren. De paus sprak van „wreed geweld' en verklaarde dat hij zich verbonden voelt met de slachtoffers die door „rouw en pijn' zijn geraakt met Pasen. Na het traditionele urbi et orbi zei hij: „Ik vertrouw de Heer hen toe die tragisch om het leven zijn gekomen en bid voor de gewonden en allen die lijden door deze dramatische gebeurtenis.''
21/04 13u00  'Aanslagen Sri Lanka zijn terreurdaad' De Srilankaanse autoriteiten hebben een beeld van de aanslagplegers van de acht aanslagen in Sri Lanka zondag. De minister van Defensie Ruwan Wijewardene sprak tijdens een persconferentie van een terreurdaad. 
21/04 12u15  Man verliest bewustzijn tijdens autorit met GHB Hij had een hele rits dodelijke ongelukken kunnen veroorzaken. Een 34-jarige man uit Den Bosch, die zaterdagavond zwaar onder invloed van GHB besloot om een ritje door Breda te maken. Dankzij de dappere achtervolging van een getuige en van een politiehelikopter, wist de politie de man aan te houden. De autorit stopte op de Tramsingel omdat de man bewusteloos raakte.
Laatste update: vandaag om 9u00
Lees meer van Metro >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

29x Dodental aardverschuiving in Colombia opgelopen tot zeventien22/04 03u15 - Nu.nl: Het dodental van de aardverschuiving die de Colombiaanse provincie Cauca zondagochtend teisterde, is opgelopen tot zeventien mensen. Zeker vijf mensen raakten gewond. Dat melden autoriteiten in het land.
25x Dodental aardverschuiving in Colombia opgelopen tot negentien22/04 04u00 - Nu.nl: Het dodental van de aardverschuiving die de Colombiaanse provincie Cauca zondagochtend teisterde, is opgelopen tot zeventien mensen. Zeker vijf mensen raakten gewond. Dat melden autoriteiten in het land.
25x Zeker 17 doden bij aardverschuiving in Colombia22/04 03u15 - Gelderlander: Bij een aardverschuiving in de Colombiaanse provincie Cauca zijn zondag zeventien mensen om het leven gekomen en vijf mensen gewond geraakt. Dat heeft de rampenbestrijding van het land gezegd.
25x Drie gewonden bij ongeval op de Pleijroute bij Huissen22/04 00u00 - Gelderlander: ARNHEM - Bij een aanrijding op de Pleijroute (N325) bij Huissen zijn vanavond kort voor 23.00 uur drie personen gewond geraakt. Een auto die richting Huissen reed vanaf het Velperbroekcircuit raakte door nog onbekende oorzaak eerst aan de rechterzijde, de vangrail. Daarna botste het voertuig aan de linkerzijde en toen nogmaals aan de rechterzijde opnieuw tegen de vangrail.
24x Politie Sri Lanka arresteert dertien verdachten22/04 05u00 - De Stentor: De politie in Sri Lanka heeft dertien mannen aangehouden in verband met de aanslagen op kerken en hotels die zondag aan meer dan 200 mensen het leven kostten. Dat meldt het Franse persbureau AFP op basis van een bron bij de politie.
24x Lichamen van drie vermiste alpinisten gevonden in Canada22/04 01u00 - Gelderlander: De lichamen van de drie wereldberoemde bergbeklimmers die sinds dinsdag werden vermist zijn zondag gevonden, zo meldt het Canadese agentschap voor federale parken.
23x Drie gewonden bij brand in appartementencomplex Brabantse Liessel22/04 05u00 - Nu.nl: In de Noord-Brabantse plaats Liessel zijn zondagnacht 3 slachtoffers gevallen door een uitslaande woningbrand in een appartementencomplex. De brand woedt in meerdere appartementen.
23x Uitslaande brand in woning Noord-Brabantse Liessel, mogelijk gewonden22/04 04u30 - Nu.nl: In de Noord-Brabantse plaats Liessel zijn zondagnacht mogelijk slachtoffers gevallen door een uitslaande woningbrand. De brandweer laat weten dat er een ambulance aanwezig is voor eventuele slachtoffers.
23x Twee arrestanten na moord op Ierse journaliste zijn weer vrijgelaten22/04 03u00 - Nu.nl: Twee mannen die werden gearresteerd na de moord op onderzoeksjournalist Lyra Mckee tijdens rellen in Noord-Ierland, zijn zondagavond zonder aanklacht vrijgelaten. Dat meldde de Noord-Ierse politie. De mannen worden niet vervolgd.
22x Lichamen van drie vermiste alpinisten gevonden in Canada22/04 01u00 - De Stentor: De lichamen van de drie wereldberoemde bergbeklimmers die sinds dinsdag werden vermist zijn zondag gevonden, zo meldt het Canadese agentschap voor federale parken.

Statistieken

Artikels:
29744
Gelezen:
9782
Aantal lezers nu:
64


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven