woensdag 26 juni 2019, week 26


U bent nu hier: Meest gelezen | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 20u15
 
82x Overspelige bondgenoot Turkije zet NAVO-familie onder spanningDe Turkse president Erdogan wil Russische raketten kopen en nu dreigt Amerika geen ultramoderne F-35 gevechtsvliegtuigen meer te zullen leveren. Behalve ‘verkeerde’ wapens zijn het Erdogans ‘verkeerde vrienden’ die voor spanningen zorgen met de andere NAVO-landen. (26/06 07u15 - De Morgen)
69x Vlaamse ondernemer getuigt over zijn zwart geld bij de prins Lees meer > (26/06 01u49 - De Tijd)
63x Voor recordbedrag methamfetamine aangetroffenDe politie heeft in een verborgen ruimte in een bedrijfspand in Rotterdam 2500 kilo methamfetamine aangetroffen. De drugs hebben een straatwaarde van honderden miljoenen euro’s. De politie meldde woensdag dat in Europa niet eerder zo’n grote hoeveelheid methamfetamine is aangetroffen. (26/06 07u15 - Reformatisch Dagblad)
57x Grote onrust rondom rijschool: duizenden leerlingen woest, eigenaar 'ondergedoken na bedreiging’Eén van de bekendste rijscholen van Zoetermeer is vandaag failliet verklaard, met dramatische gevolgen: vierduizend leerlingen weten niet waar ze aan toe zijn en negentig rijinstructeurs zitten plots zonder baan. De eigenaar van de rijschool stelt ‘onder politiebegeleiding te zijn ondergedoken’. ,,We worden bedreigd met de dood en er liggen kogels in de brievenbus”, stelt hij. (26/06 19u30 - Gelderlander)
55x Grote onrust rondom rijschool: duizenden leerlingen woest, eigenaar 'ondergedoken na bedreiging’Eén van de bekendste rijscholen van Zoetermeer is vandaag failliet verklaard, met dramatische gevolgen: vierduizend leerlingen weten niet waar ze aan toe zijn en negentig rijinstructeurs zitten plots zonder baan. De eigenaar van de rijschool stelt ‘onder politiebegeleiding te zijn ondergedoken’. ,,We worden bedreigd met de dood en er liggen kogels in de brievenbus”, stelt hij. (26/06 19u30 - BN/DeStem)
55x “Man bekent moord op Duitse politicus Lübcke”De 45-jarige man die is aangehouden en wordt verdacht van de moord op de Duitse regionale politicus Walter Lübcke, heeft volgens Duitse media... (26/06 10u00 - Het Laatste Nieuws)
54x Belgische groeiers halen record van half miljard op Lees meer > (26/06 01u49 - De Tijd)
52x Iedere gemeente kent klimaatscore voor gezinnenIn een nieuwe online databank van de vijf Vlaamse provinciebesturen krijgt elke stad en gemeente een klimaatrapport. Zo kunnen lokale besturen hun... (26/06 07u15 - Het Laatste Nieuws)
49x Russische clubs mogen acht buitenlandse spelers opstellenRussische clubs mogen vanaf het seizoen 2020-2021 acht buitenlandse voetballers opstellen. Dat is nu nog zes. (26/06 19u30 - BN/DeStem)
49x SOS SP.A: waarom de vakbond Meryame Kitir als partijvoorzitter wilStilaan begint door te dringen welke ontreddering de zware verkiezingsnederlaag heeft veroorzaakt bij de SP.A. Ontkennen heeft geen zin meer, business as usual is uitgesloten. ABVV'er Frank Moreels: 'De SP.A móét in de regering, met Kitir als voorzitter.' (26/06 05u30 - Knack)


48x China wil geen Canadees vlees meerChina heeft Canada gevraagd om de uitvoer van Canadees vlees naar zijn grondgebied onmiddellijk stop te zetten. De vraag volgt op de ontdekking van... (26/06 04u15 - Het Laatste Nieuws)
47x San Francisco verbiedt verkoop e-sigarettenAls eerste grote Amerikaanse stad voert San Francisco een verbod in op de verkoop van e-sigaretten, zowel in winkels als online. Het verbod werd dinsdag goedgekeurd. (26/06 02u15 - Knack)
46x Zeven doden bij jihadistische aanslag in EgypteZes politieagenten en één officier zijn gisterenavond om het leven gekomen bij een jihadistische aanslag in de buurt van El Arish, in de... (26/06 11u30 - Het Laatste Nieuws)
45x Stem mee voor het favoriete ijsje van VlaanderenHLN gaat in elke buurt op zoek naar de favoriete ijsjes in Vlaanderen. Van Genk tot De Panne en van Kortrijk tot Turnhout. Breng zelf je stem uit... (26/06 07u15 - Het Laatste Nieuws)
44x Boeing: “737 MAX einde zomer weer de lucht in”De eerste vluchten met de Boeing 737 MAX zullen mogelijk tegen het einde van de zomer weer plaatsvinden. Dat zei Boeing-baas Dennis Muilenburg... (26/06 19u30 - Het Laatste Nieuws)
44x ‘Amsterdam buiten top 50 van duurste steden’Amsterdam staat niet meer in de lijst van 50 duurste steden ter wereld. Dat blijkt uit een woensdag gepubliceerd onderzoek van adviesbureau Mercer. De Nederlandse hoofdstad neemt op de ranglijst van duurste steden momenteel de 58e plek in. (26/06 07u15 - Reformatisch Dagblad)
44x Bitcoin zet opmars sterk doorDe bitcoin zet zijn opmars ook woensdag sterk door. De cryptomunt is al enige tijd aan het stijgen, maar de afgelopen dagen zit de vaart er duidelijk in. Inmiddels is de grens van 12.000 dollar ruim doorbroken, meldt Coinmarketcap, dat de waarde van de munt bij verschillende beurzen weegt. (26/06 07u15 - Reformatisch Dagblad)
44x Iedere gemeente kent klimaatscore voor gezinnenIn een nieuwe online databank van de vijf Vlaamse provinciebesturen krijgt elke stad en gemeente een klimaatrapport. Zo kunnen lokale besturen hun beleid toetsen en eventueel bijsturen. Dat meldt De Standaard vandaag. (26/06 07u15 - De Morgen)
42x VIDEO. Bewoners dagen eigen gemeentebestuur voor de rechter voor 'concurrentievervalsing'Vijf inwoners van Sint-Gillis-Waas dagen hun gemeente voor de rechter. De hele discussie draait om een aantal gronden in deelgemeente De Klinge. (26/06 19u30 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
42x Aantal eikenprocessierupsen verdriedubbeldHet aantal eikenprocessierupsen is op veel plaatsen in Nederland verdriedubbeld in vergelijking met vorig jaar. Overal is sprake van een sterke toename. Opvallend is dat de rupsen nu ook op grote schaal in bossen met eikenbomen voorkomen, terwijl dat eerder nog niet het geval was. (26/06 07u15 - Reformatisch Dagblad)
39x LIVE | Verdachten uit de hand gelopen jongerenruzie Urk voor de rechterTwee Urkers staan vandaag voor de politierechter vanwege de compleet uit de hand gelopen ruzie in het vissersdorp op 10 maart van dit jaar. J.V. (21) en E.K. (19). V. zouden een dorpsgenoot van Marokkaanse komaf via social media hebben bedreigd met de dood. De laatste wordt er bovendien van verdacht de moeder te hebben bedreigd en mishandeld bij een belegering van de woning. (26/06 10u00 - Gelderlander)
39x Controle op Inkomensgarantie voor Ouderen wordt strengerLees meer > (26/06 08u00 - VRT NWS)
37x Hoe herstel je het vertrouwen van de burger? 16 ideeën voor de volgende regeringOmdat het vertrouwen van de burger in de politiek blijft dalen, vroeg Knack aan een uitgebreid panel experts om enkele quick wins voor te stellen: maatregelen die de volgende regering relatief snel en eenvoudig kan treffen om dat vertrouwen terug te winnen. Heren en dames in de Wetstraat: doe er uw voordeel mee. (26/06 05u15 - Knack)
36x Hilarisch: Britse acteur David Tennant ontdekt wat een aubergine-emoji écht betekent, “Je leert nog wat bij dankzij #MeToo”De Britse acteur David Tennant, bekend van onder andere ‘Doctor Who’, ‘Broadchurch’ en ‘Good Omens’, kan maar niet geloven wat de achterliggende... (26/06 19u30 - Het Laatste Nieuws: Showbizz)
36x 'De SP.A moet in de regering, met Meryame Kitir als voorzitter''Na vijf jaar oppositie behaalde de SP.A het historisch laagste resultaat ooit. Ze is het dus aan zichzelf verplicht om in alle openheid en ernst te evalueren wat er fout gelopen is. Wat ons betreft kan de SP.A-voorzitter niets anders doen dan zijn conclusies trekken.' Dat zegt Frank Moreels, voorzitter van de Belgische Transportbond (BTB), een kleinere centrale van het overkoepelende ABVV, deze w... (26/06 05u15 - Knack)
35x Boeing: “737 MAX einde zomer weer de lucht in”De eerste vluchten met de Boeing 737 MAX zullen mogelijk tegen het einde van de zomer weer plaatsvinden. Dat zei Boeing-baas Dennis Muilenburg... (26/06 19u30 - Het Laatste Nieuws: Economie)
35x Extra aandacht voor Operatie Market Garden tijdens de VierdaagseNIJMEGEN - Onderweg tijdens de marsdagen van de Vierdaagse is er dit jaar extra aandacht voor de operatie Market Garden, 75 jaar geleden. Wandelaars krijgen zo een vooruitblik op de grootschalige herdenking in het najaar. (26/06 10u00 - Gelderlander)
35x Recordvangst crystal meth in Rotterdam ter waarde van honderden miljoenenDe politie in Rotterdam heeft 2500 kilo crystal meth in beslag genomen. Zo’n grote vondst is volgens de politie niet eerder gedaan in Europa. Het gaat om een straatwaarde van honderden miljoenen euro’s. (26/06 07u15 - Gelderlander)
35x Recordvangst crystal meth in Rotterdam ter waarde van honderden miljoenenDe politie in Rotterdam heeft 2500 kilo crystal meth in beslag genomen. Zo’n grote vondst is volgens de politie niet eerder gedaan in Europa. Het gaat om een straatwaarde van honderden miljoenen euro’s. (26/06 07u15 - BN/DeStem)
34x 'Als het echt niet anders kan, moeten we het federale België verder uitdiepen''Uiteindelijk zullen de N-VA en de PS toch met elkaar in dialoog moeten', zegt Christian Laporte, auteur en gewezen politiek journalist. (26/06 12u45 - Knack)
34x De geur van gekookte heavy metalLouis van Dievel kijkt elke week met een guitige blik naar de kleine en grote actualiteit. Vandaag: het ongemak van treinen in een wagon boordevol heavy metal fans met een penetrante geur van zweet, vuil en ongewassen lijven. (26/06 10u15 - VRT NWS)
33x Grote onrust rondom rijschool: duizenden leerlingen woest, eigenaar 'ondergedoken na bedreiging’Eén van de bekendste rijscholen van Zoetermeer is vandaag failliet verklaard, met dramatische gevolgen: vierduizend leerlingen weten niet waar ze aan toe zijn en negentig rijinstructeurs zitten plots zonder baan. De eigenaar van de rijschool stelt ‘onder politiebegeleiding te zijn ondergedoken’. ,,We worden bedreigd met de dood en er liggen kogels in de brievenbus”, stelt hij. (26/06 19u30 - De Stentor)
33x AEX doet stapje terugDe aandelenbeurs in Amsterdam deed woensdag een stapje terug. Ook de meeste andere Europese beurzen gingen licht omlaag. Beleggers verwerkten de lagere slotstanden op Wall Street, waar de hoop op een renteverlaging in juli afnam na uitlatingen van de Amerikaanse centralebankpresident Jerome Powell. Verder werd uitgekeken naar de G20-top aan het einde van de week. (26/06 10u00 - Reformatisch Dagblad)
33x Barbara Pas (VB) open over besproken "maatregelen" met N-VA: "Kijken hoe achterban Open VLD en CD&V reageert"Lees meer > (26/06 09u00 - VRT NWS)
33x Huawei lanceert website om Belgische consumenten gerust te stellenDe Chinese telecomreus Huawei, die door de Verenigde Staten verdacht wordt van spionage, wil de Belgische consumenten geruststellen. Het bedrijf heeft daarvoor een website gelanceerd. De reeds gecommercialiseerde toestellen van Huawei, in het bijzonder de smartphones, zullen normaal blijven werken en zullen de veiligheids- en andere updates van besturingssysteem Android krijgen. Dat heeft Huawei dinsdag verzekerd. (26/06 07u15 - De Morgen)
32x Stand-upcomedian Nigel Williams: 'Alles moet kapot. Dát is de boodschap van de brexit'Onlangs nog woonde komiek Nigel Williams de begrafenis bij van een familielid, net als hijzelf geboren en getogen in een verpauperde arbeiderswijk in Bristol, Engeland. Het deed Williams nog maar eens beseffen waaraan hij is ontsnapt. 'Als ik daar was gebleven, had ik misschien ook voor de brexit gestemd.' (26/06 12u45 - Knack)
32x Buitenlandse luchtverkeersleiders vinden weg naar opleidingscentrum skeyesHet opleidingscentrum van luchtverkeersleider skeyes op zijn site in Steenokkerzeel heeft zijn eerste "schooljaar" achter de rug. Behalve een reeks... (26/06 10u00 - Het Laatste Nieuws)
32x Oeigoerse vrouw gelokaliseerd in XinjiangBelgische diplomaten hebben een kort telefoon­gesprek gehad met Wureyetiguli Abula, de Oeigoerse vrouw die eind mei bescherming zocht in de Belgische ambassade in ­Peking, maar door het ambassadepersoneel aan de Chinese ­politie werd overgedragen. (26/06 10u00 - De Standaard)
32x Kinderpornoproces Guy Van Sande van start: de duistere chatroom met ‘tomjeweetwel’Na drie jaar start woensdag in Veurne het proces tegen Guy Van Sande. De gewezen acteur moet zich verantwoorden voor bezit, productie en verspreiding van kinderporno. Volgens de burgerlijke partij en een gerechtspsychiater heeft Van Sande een ‘ernstig gebrek aan schuldgevoel’. De acteur zelf verklaarde aan de speurders dat de kinderporno het gevolg was van een zware drugsverslaving. (26/06 08u15 - De Standaard)
32x Schokkende foto van verdronken vader en dochtertje aan grens met VS gaat de wereld rondEen beeld van een verdronken vader en zijn dochtertje aan de grens tussen de VS en Mexico gaat de wereld rond. Het gaat om migranten uit El Salvador, in Centraal-Amerika. Ze probeerden vanuit Mexico de rivier Rio Grande over te zwemmen in een poging om de VS te bereiken. De verraderlijke stromingen maken dat een erg gevaarlijke onderneming. (26/06 08u00 - VRT NWS)
32x Robert Mueller getuigt op 17 juli in Amerikaans CongresSpeciaal aanklager Robert Mueller zal op 17 juli getuigen voor het Amerikaanse Congres. Dat heeft de voorzitter van de commissie Justitie in het Huis van Afgevaardigden, Jerry Nadler, aangekondigd. (26/06 04u45 - Knack)
31x Probeer dit niet thuis: messenwerpen voor gevorderdenLeigh Maulson wil je niet kwaad krijgen! In deze video toont de getalenteerde messenwerper uit Ontario in Canada zijn kunnen. Maulson, ook wel... (26/06 11u30 - Het Laatste Nieuws)
31x Sterretje Lexi Rabe (7) uit "Avengers: endgame": "Stop alstublieft met mij en mijn familie te pesten"Actrice Lexi Rabe, die in de populaire film 'Avengers: endgame' de dochter speelt van Iron Man, heeft op Instagram samen met haar ouders een video gepost. Daarin vraagt ze fans om het nodige respect te krijgen, want de druk als ze buiten komt, is groot. 'Hi, ik ben amper 7 jaar oud en hang het soms uit', steekt Rabe meteen (h)eerlijk van wal. (26/06 10u15 - VRT NWS)
31x Century Center aan Antwerpse Keyserlei wordt herontwikkeld Lees meer > (26/06 09u52 - De Tijd)
31x Bill Cosby (81) gaat in beroep tegen veroordeling voor seksueel misbruikLees meer > (26/06 08u00 - VRT NWS)
31x Overhitte ventilator verwoest huis in SchotenIn Schoten is aan de Botermelkdijk de bovenverdieping van een huis volledig uitgebrand. Oorzaak was een overhitte ventilator die werd gebruikt om de zolder af te koelen. (26/06 08u00 - VRT NWS)
30x Mathilde en Elisabeth knuffelen baby op tweede dag in KeniaDe Unicef-missie van koningin Mathilde en kroonprinses Elisabeth is vandaag aan haar tweede dag toe. Ze begonnen de dag met een bezoek aan een opvangcentrum voor kwetsbare kinderen. (26/06 12u45 - De Standaard)
30x Opendeurdag brandweer in het teken van de allerkleinsten en preventieTijdens de opendeurdag van de Kontichse brandweer tijdens het voorbije weekeinde, werd er vooral veel aandacht besteed aan het jonge publiek.... (26/06 11u30 - Het Laatste Nieuws)
30x Meer dan duizend meldingen van dode mezen, onderzoek naar oorzaakVogelbescherming Vlaanderen en Velt (Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren) hebben dit voorjaar meer dan duizend meldingen van burgers ontvangen die een nest met één of meerdere dode mezenjongen in de tuin vonden. De twee verenigingen zoeken uit wat de oorzaak is. (26/06 10u45 - De Standaard)
30x N-VA wil dat CD&V en Open Vld uitleggen "waarom bepaalde formules niet zouden kunnen"N-VA wil dat CD&V en Open Vld duidelijk uitleggen waarom ze in Vlaanderen niet zouden willen besturen op basis van een programma dat ook de steun... (26/06 10u30 - Het Laatste Nieuws)
30x Zo overleeft u de tropische temperaturen op de festivalsLees meer > (26/06 10u15 - VRT NWS)
30x 'Belgische' sticker houdt uw fruit twee weken langer vers Lees meer > (26/06 09u52 - De Tijd)
30x Oververhitte ventilator verwoest huis in SchotenIn Schoten is aan de Botermelkdijk de bovenverdieping van een huis volledig uitgebrand. Oorzaak was een oververhitte ventilator die werd gebruikt om de zolder af te koelen. (26/06 09u00 - VRT NWS)
30x Recordvangst crystal meth in Rotterdam ter waarde van honderden miljoenenDe politie in Rotterdam heeft 2500 kilo crystal meth in beslag genomen. Zo’n grote vondst is volgens de politie niet eerder gedaan in Europa. Het gaat om een straatwaarde van honderden miljoenen euro’s. (26/06 07u15 - De Stentor)
30x Recordvangst crystal meth in Rotterdam ter waarde van honderden miljoenenDe politie in Rotterdam heeft 2500 kilo crystal meth in beslag genomen. Zo’n grote vondst is volgens de politie niet eerder gedaan in Europa. Het gaat om een straatwaarde van honderden miljoenen euro’s. (26/06 07u15 - AD.nl)
29x Grote onrust rondom rijschool: duizenden leerlingen woest, eigenaar 'ondergedoken na bedreiging’Eén van de bekendste rijscholen van Zoetermeer is vandaag failliet verklaard, met dramatische gevolgen: vierduizend leerlingen weten niet waar ze aan toe zijn en negentig rijinstructeurs zitten plots zonder baan. De eigenaar van de rijschool stelt ‘onder politiebegeleiding te zijn ondergedoken’. ,,We worden bedreigd met de dood en er liggen kogels in de brievenbus”, stelt hij. (26/06 19u30 - AD.nl)
29x Wordt Reynders de nieuwe topman van de Raad van Europa? 'Het is best mogelijk dat Rusland hem zal belonen'Woensdagavond of donderdagochtend weet minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Didier Reynders (MR) of hij de nieuwe secretaris-generaal van de Raad van Europa wordt. 'Slaagt Reynders in zijn opzet, dan kan Charles Michel geen voorzitter van de Europese Raad worden'. (26/06 12u45 - Knack)
29x Meisje (15) in coma tijdens vakantie op Dominicaanse Republiek: “Diabetes? Wij vallen compleet uit de lucht”Een tienermeisje uit Argentinië is tijdens haar vakantie op de Dominicaanse Republiek in coma gevallen. De dokters wijzen op ernstige complicaties... (26/06 12u15 - Het Laatste Nieuws)
29x Hoe we vorige week "10 minuten" verwijderd waren van een mogelijke catastrofale oorlog tussen Iran en de VSVorige donderdag is de wereld ontsnapt aan een open conflict tussen Iran en de VS. Volgens de Amerikaanse president Donald Trump heeft hij de aanval stopgezet tien minuten voor doelen in Iran getroffen zouden worden. Maar de spanning tussen Iran en de VS duurt onverminderd voort en we weten nu dat ieder incident in de regio verregaande gevolgen kan hebben. (26/06 08u00 - VRT NWS)
29x Rectoren Vlaamse universiteiten springen in de bres voor meer gendergelijkheidDe rectoren van de vijf Vlaamse universiteiten ondertekenen vandaag het charter ‘Gender in Academia’, dat werd opgesteld door de Jonge Academie... (26/06 01u30 - Het Laatste Nieuws)
28x Wat als de koning de ontmoeting tussen Bart De Wever (N-VA) en Elio Di Rupo (PS) forceertHoe moet het verder met de federale formatie? Die vraag komt straks onvermijdelijk op het bord van het Paleis. De huidige informateurs lijken uitgespeeld, nu de N-VA en PS niet bijeengebracht konden worden. De impasse is compleet. Tijd om paars-groen te proberen, of toch eerst een ultieme poging van de koning om ze samen te zetten? (26/06 13u30 - VRT NWS)
28x Man (24) blijft bij sprong in Duits meer aan slingertouw hangen en verliest onderarmBij een sprong in een meer van een hoogte van 10 meter heeft een 24-jarige man in Paderborn zijn onderarm verloren. De jongeman was samen met... (26/06 12u45 - Het Laatste Nieuws)
28x Levensgevaarlijke vulkaan Papoea-Nieuw-Guinea wakker gewordenDe Mount Ulawun in Papoea-Nieuw-Guinea - één van de dodelijkste vulkanen ter wereld - is vandaag grote hoeveelheden as gaan spuwen. De rookkolom... (26/06 12u15 - Het Laatste Nieuws)
28x Wallonië krijgt er dit jaar bijna 200 flitspalen en trajectcontroles bijDe Waalse overheid is nog dit jaar van plan om 167 extra flitspalen, maar ook een aantal trajectcontroles te installeren. De nieuwe flitspalen... (26/06 11u15 - Het Laatste Nieuws)
28x Peeters en Francken vechten relletje uit over naakt fouilleren minderjarigen: “Trap vooral na, hebben op 26 mei gezien wat Vlamingen daarvan vinden”Ex-vicepremier Kris Peeters (CD&V) reageerde gisteren in ‘Terzake’ op Canvas op zijn imago van dwarsligger binnen de Zweedse coalitie. “Ik? Geef me... (26/06 10u30 - Het Laatste Nieuws)
28x Banken houden Bel20 op het droge Lees meer > (26/06 09u52 - De Tijd)
28x FORMATIEBLOG. N-VA: drie partijen nodig in Vlaanderen (exit gedoogsteun)We hebben een nieuw Vlaams Parlement, en een nieuwe Kamer. Nu nog nieuwe regeringen. Informateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders werken op federaal niveau verder, Bart De Wever (N-VA) leidt de Vlaamse gesprekken. (26/06 09u00 - De Standaard)
28x Ook vandaag zonnig en warm, voor "koelte" moet u aan de kust zijnVandaag wordt het iets minder warm dan gisteren. Al halen we in het centrum nog steeds 28 graden en het uiterste zuidoosten van het land zelfs 33 graden. Aan de kust wordt het een pak frisser. (26/06 09u00 - VRT NWS)
28x FORMATIEBLOG. Sammy Mahdi: 'Dit lijkt op een goedkope telenovelle'We hebben een nieuw Vlaams Parlement, en een nieuwe Kamer. Nu nog nieuwe regeringen. Informateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders werken op federaal niveau verder, Bart De Wever (N-VA) leidt de Vlaamse gesprekken. (26/06 07u45 - De Standaard)
28x Vanthilt over zijn scheiding: “Mijn vrouw keek naar mij en zag een oude man”In zijn zoektocht naar de eeuwige jeugd belandt Marcel Vanthilt op de bank bij zijn mental coach. Hij vertelt dat de jaren hem parten hebben gespeeld in zijn huwelijk. (26/06 07u30 - Het Belang van Limburg)
28x Niet koningin Mathilde, maar kroonprinses Elisabeth eist alle aandacht op tijdens missie in Kenia: “Zeg maar juffrouw”Onze royaltywatcher Wim Dehandschutter was naar Kenia vertrokken om koningin Mathilde te volgen op haar Unicef-reis. Maar hij zag alle aandacht in één flits verschuiven naar haar dochter Elisabeth. (26/06 06u30 - Het Nieuwsblad)
28x Mette Frederiksen nieuwe premier van DenemarkenMette Frederiksen (41) wordt de nieuwe premier van Denemarken. Na drie weken onderhandelen heeft ze een akkoord bereikt met drie andere linkse... (26/06 02u00 - Het Laatste Nieuws)
28x VN: “Wereldwijde productie van cocaïne op recordniveau”Bijna 2.000 ton cocaïne is er in 2017 wereldwijd geproduceerd. Dat is volgens een nieuwe studie van het VN-agentschap over Drugs en Misdaad (UNODC)... (26/06 01u30 - Het Laatste Nieuws)
27x Belg dood aangetroffen in jachthaven van LanzaroteIn de jachthaven van Lanzarote, op de Canarische Eilanden, is deze voormiddag het lichaam van een Belg uit het water gehaald. De politie denkt dat... (26/06 15u00 - Het Laatste Nieuws)
27x 26 juni tot 2 juli 1944: havenstad Cherbourg in geallieerde handen, koppen rollen bij Duitse legerleidingIn deze reeks geven we een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen in het laatste jaar van de Tweede Wereldoorlog, deze week van 26 juni tot 2 juli 1944. (26/06 12u15 - VRT NWS)
27x "Ze wilde voelen hoe het is om iets stouts te doen"Het was even schrikken voor Josie Birds toen afgelopen zaterdag 2 politieagenten voor haar deur stonden, haar in de boeien sloegen om haar vervolgens mee te nemen naar het politiebureau. De 93-jarige vrouw, moeder van 6 kinderen, 20 kleinkinderen en 28 achterkleinkinderen, uit Manchester werd immers beschuldigd van winkeldiefstal. Maar Birds ontkende in de betreffende winkel ook maar aanwezig te zijn geweest. Na een intense ondervraging op het politiebureau volgden dan toch thee en cake. Het was immers de wens van de vrouw om 'eens iets stouts mee te maken in haar leven'. De foto?s van haar 'arrestatie' gaan intussen viraal. (26/06 11u15 - VRT NWS)
27x Zelfs Duitse Autobahn delft onderspit tegen hitte Lees meer > (26/06 10u53 - De Tijd)
27x Brasschaatse scholen controleren leerlingen op drugs met speekseltestDe vijf secundaire scholen in Brasschaat starten volgend schooljaar met speekseltests om druggebruik bij leerlingen op te sporen. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en is aan onze redactie bevestigd. 'We weten dat er drugs zijn op onze scholen en willen niet zomaar toekijken', zegt Brasschaats schepen voor onderwijs Inez Ven (N-VA) bij Radio 2 Antwerpen. (26/06 10u15 - VRT NWS)
27x Kwamen wapens voor aanslag in Parijs uit Nederland?Waarom waren twee Belgische terroristen vlak voor de aanslagen in Parijs in november 2015 nog in Nederland? Justitie verdenkt de 29-jarige Anass A. uit Amsterdam ervan hen geholpen te hebben hier wapens te kopen. Volg de rechtszaak tegen de Amsterdammer hieronder via de tweets van verslaggever Cyril Rosman. (26/06 10u00 - Gelderlander)
27x Beeld van verdronken migranten Óscar en Valeria gaat de wereld rondDe foto van Óscar Alberto Martínez Ramírez (26) en zijn tweejarige dochter Valeria (2) aan de oevers van de Rio Grande staat symbool voor de gevaren die migranten uit Centraal-Amerika trotseren om de grens met de VS over te steken. (26/06 10u00 - De Standaard)
27x Paters Augustijnen vrijgesproken van mensenhandelDe Paters Augustijnen van Gent en de overste van de orde, die volgens het arbeidsauditoraat jonge Afrikanen onder het mom van een opleiding in het klooster aan het werk hadden gezet zonder hen te betalen, zijn vrijgesproken voor mensenhandel en valsheid in geschrifte. (26/06 10u00 - De Standaard)
27x Leraars gaan speekseltesten uitvoeren: ‘Want het is niet altijd duidelijk of leerling drugs heeft gebruikt of niet’Leraars in vijf middelbare scholen in Brasschaat zullen vanaf volgend schooljaar speekseltests afnemen van hun leerlingen. Dat is alleszins de bedoeling van hun directies. ‘We hebben dat juridisch laten napluizen en met de toestemming van de leerling kunnen we hen controleren op het gebruik van drugs.’ (26/06 08u15 - De Standaard)
27x Iedere gemeente kent nu klimaatscore voor gezinnenIn welke gemeente stoten de huishoudens het meest CO2 uit? ‘De cijfers zijn niet erg bemoedigend’, blijkt uit een nieuwe online databank. (26/06 05u15 - De Standaard)
27x Alpinisten overleven val van 200 meter tijdens afdaling van Mont MauditTwee alpinisten hebben gisteren in het Mont Blanc-massief een val van 200 meter overleefd. De een bleef zelfs ongedeerd, de ander liep slechts... (26/06 00u30 - Het Laatste Nieuws)
26x Amerikaans-Iraanse spanningen: 'Trump heeft voorlopig een totale escalatie vermeden'Door op het laatste moment een vergeldingsaanval af te blazen, heeft de Amerikaanse president Donald Trump vermeden dat het conflict tussen Amerika en Iran ontplofte. Althans voorlopig. (26/06 12u45 - Knack)
26x Koningin Mathilde geeft baby door aan Elisabeth op tweede dag in KeniaDe Unicef-missie van koningin Mathilde en kroonprinses Elisabeth is vandaag aan haar tweede dag toe. Ze begonnen de dag met een bezoek aan een opvangcentrum voor kwetsbare kinderen. (26/06 12u15 - De Standaard)
26x Vluchtende bestuurder speelt gevaarlijk spelletje met politie op E314De Nederlandse politie kreeg maandag bijstand van hun Belgische collega’s tijdens een achtervolging. Die startte op Nederlands grondgebied en ging via de E314 in Boorsem de grens over. Daar nam de vluchtende automobilist de afslag naar Maasmechelen waar zijn rit ook eindigde. (26/06 11u30 - Het Belang van Limburg)
26x Tien migranten sterven bij ongeval met bestelbus in TurkijeBij een ongeval met een bestelbus met migranten aan boord in het noordwesten van Turkije zijn zeker 10 doden en 30 gewonden gevallen. Dat is... (26/06 10u45 - Het Laatste Nieuws)
26x Wie van deze 25 Democraten wordt de nieuwe uitdager van Trump?Ze zijn Democraat en ze willen president van de Verenigde Staten worden. De ene is wat serieuzer te nemen dan de ander. Van Joe Biden tot Mike Gravel trekt een kleurrijke stoet van 25 kandidaten aan het oog van de Amerikaanse kiezer voorbij, om te beginnen woensdag en donderdag in debatten op de televisie. (26/06 10u45 - De Morgen)
26x Nieuwe eindtermen dreigen té ambitieus te wordenVanaf volgend schooljaar gaan de eindtermen basisgeletterdheid in: een ‘minimumlat’ die elke leerling moet halen. Al ligt die misschien hoger dan op voorhand werd ingeschat. ‘Dit moeten we goed in de gaten houden.’ (26/06 10u45 - De Morgen)
26x ‘Wij worden altijd bestempeld als een tweederangsgebied’: de Westhoek eist zijn deel van de koekHet platteland schreeuwt om meer aandacht én geld van de Vlaamse overheid. In de Westhoek willen de burgemeesters zich niet langer in een hoekje laten duwen. Het is aan de nieuwe Vlaamse regering om de financiering van de steden en gemeenten opnieuw te bekijken. (26/06 10u45 - De Morgen)
26x Kortrijk krijgt elk jaar een referendumKortrijk houdt in oktober als eerste stad in ons land een digitaal referendum, met als thema het al dan niet invoeren van een maandelijkse autovrije zondag. De stad gaat elk jaar zo’n referendum houden. (26/06 10u45 - De Morgen)
26x Het tragische verhaal achter de foto: jonge papa stierf toen hij zijn dochter probeerde te reddenÓscar Alberto Martínez Ramírez, zijn vriendin Vanessa en hun dochtertje Valeria lieten alles achter om op zoek te gaan naar een beter leven. Hun... (26/06 10u30 - Het Laatste Nieuws)
26x Verlengingen spelen bleek onmogelijk voor Peeters Lees meer > (26/06 09u52 - De Tijd)
26x Aanklager Mueller komt toch getuigen in Amerikaanse parlementDe Amerikaanse speciaal aanklager Robert Mueller zal volgende maand toch getuigen in het Huis van Afgevaardigden, over zijn onderzoek naar Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen van 2016. President Trump noemt het 'presidential harassment'. (26/06 09u00 - VRT NWS)
26x Tanja Dexters en vriend reageren na huiszoeking en ondervraging: “Een show met veel machtsvertoon”Het was dinsdagochtend ruw wakker worden voor Michael Peeters, zaakvoerder van de Jaguar-DAF-KIA-garage in Herentals. Om 5u trapte de politie Neteland de achterdeur bij hem thuis in. Ze haalde Peeters en zijn vriendin Tanja Dexters met wapens in de aanslag uit bed. “We werden geboeid en onder schot gehouden en vlogen voor zes uur de cel in voor ze ons ondervroegen.” Daarna viel de politie binnen in de Jaguar-garage. Dexters, Peeters en drie andere verdachten werden na verhoor vrijgelaten. (26/06 07u00 - Het Nieuwsblad)
26x Meer dan 4.500 dode mezen gemeld, "maar nog wachten tot september voor we de oorzaak kennen"In Vlaanderen hebben bezorgde vogelliefhebbers in het totaal meer dan 4.500 dode mezenkuikentjes gemeld via de website sosmezen.be. De meeste meldingen komen uit de provincie Oost-Vlaanderen. Alle diertjes worden nu ingezameld om te onderzoeken of ze gestorven zijn door pesticiden. Pas in september kennen we het resultaat. (26/06 06u45 - VRT NWS)
26x Kinderpornoproces Guy Van Sande van start: de duistere chatroom met ‘tomjeweetwel’Na drie jaar start woensdag in Veurne het proces tegen Guy Van Sande. De gewezen acteur moet zich verantwoorden voor bezit, productie en verspreiding van kinderporno. Volgens de burgerlijke partij en een gerechtspsychiater heeft Van Sande een “ernstig gebrek aan schuldgevoel”. De acteur zelf verklaarde aan de speurders dat de kinderporno het gevolg was van een zware drugsverslaving. (26/06 03u15 - Het Nieuwsblad)
26x Vluchtende bestuurder speelt gevaarlijk spelletje met politie op E314De Nederlandse politie kreeg maandag bijstand van hun Belgische collega’s tijdens een achtervolging. Die startte op Nederlands grondgebied en ging via de E314 in Boorsem de grens over. Daar nam de vluchtende automobilist de afslag naar Maasmechelen waar zijn rit ook eindigde. (26/06 03u15 - Het Nieuwsblad)
26x Mette Frederiksen nieuwe premier van DenemarkenMette Frederiksen (41) wordt de nieuwe premier van Denemarken. Na drie weken onderhandelen heeft ze een akkoord bereikt met drie andere linkse partijen over steun voor een regering die enkel uit haar eigen sociaaldemocratische partij zal bestaan. (26/06 02u00 - De Standaard)
25x Duitse politie houdt naakte motorrijder staande: “Het is warm, nietwaar?”De warmte doet rare dingen met een mens. Daar kan de politie in de noordoostelijke Duitse deelstaat Brandenburg over meespreken. Ze hield gisteren... (26/06 17u00 - Het Laatste Nieuws)
25x Treinbestuurder neergeslagen door agressieve reiziger in station LeuvenIn het station van Leuven is dinsdagnamiddag een treinbestuurder neergeslagen door een agressieve reiziger. Dat meldt de Leuvense politie. De dader... (26/06 14u15 - Het Laatste Nieuws)
25x Francken en Peeters clashen over naakt fouilleren van minderjarigen in asielcentraKwam er een voorstel op de regeringstafel waardoor minderjarigen konden naakt gefouilleerd worden? Afscheidnemend vicepremier Kris Peeters (CD&V) claimt van wel. Ex-staatsseceretaris Theo Francken (N-VA) heeft het over ‘natrapperij’. Maar hoe zit het nu? (26/06 12u15 - De Morgen)
25x De duistere trucs van webwinkelsSpeciale aanbiedingen die elk moment kunnen aflopen. Ongevraagde extraatjes die in je winkelkarretje opduiken. Een ‘gratis verzending’ die een verborgen abonnement is. Een nieuw onderzoek brengt de duistere trucs van webwinkels in kaart.Dominique Deckmyn (26/06 11u45 - Het Belang van Limburg)
25x Nicole heeft nog maar 15 procent zicht met haar linkeroog door eikenprocessierupsDe Bornse Nicole Schefer (45) verloor drie jaar geleden deels haar zicht als gevolg van de eikenprocessierups en heeft dit jaar weer last. (26/06 10u00 - Gelderlander)
25x Een maand na de verkiezingen en nog geen regering in zichtEen maand na de verkiezingen van 26 mei is het politieke stof nog steeds niet gaan liggen. Met uitzondering van de Duitstalige gemeenschap is er... (26/06 07u30 - Het Laatste Nieuws)
25x Mueller gaat na dagvaarding toch getuigen in Amerikaans Congres over zijn rapportSpeciaal aanklager Robert Mueller gaat toch getuigen voor twee commissies van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden over het rapport dat hij schreef over de Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen. Dat heeft de voorzitter van de commissie Justitie in het Huis van Afgevaardigden, Jerry Nadler, aangekondigd. (26/06 07u15 - De Morgen)
25x Duurste woning in VS raakt maar niet verkocht: prijsdaling van 50 miljoen dollarBent u miljardair en op zoek naar een nieuw stulpje in de Verenigde Staten? Rep u dan naar Los Angeles waar het domein Chartwell maar niet verkocht... (26/06 07u00 - Het Laatste Nieuws)
25x Vader en dochtertje verdrinken bij oversteken van rivier aan grens Mexico-VS, de foto van hun lichamen beroert de wereldGrenswachters hebben maandag de lichamen ontdekt van een man uit El Salvador en zijn 23 maanden oude dochtertje. Het duo had geprobeerd om de Rio... (26/06 06u30 - Het Laatste Nieuws)
25x Braziliaanse rechtbank weigert vrijlating oud-president LulaDe hoogste rechtbank van Brazilië heeft vandaag geweigerd om voormalig president Luiz Inacio Lula da Silva vrij te laten uit de gevangenis. Lula... (26/06 03u00 - Het Laatste Nieuws)
24x Prins William: ‘Ik zou mijn kinderen steunen als ze holebi zijn’De Britse prins William zegt dat zijn kinderen gerust holebi mogen zijn. Maar hij geeft toe dat hij zich toch zorgen zou maken. (26/06 19u30 - De Standaard)
24x Extreemrechtse verdachte bekent moord op Duitse politicusStephan E, de 45-jarige verdachte van de moord op de Duitse christendemocratische politicus Walter Lübcke, heeft de feiten toegegeven. Dat stelden Duitse parlementsleden woensdag na een speciale vergadering van de commissie Binnenlandse Zaken. (26/06 19u30 - Knack)
24x Trump waarschuwt: “Oorlog met Iran zal niet lang duren”De president van de VS, Donald Trump, heeft de leiding in Teheran in een interview vandaag gewaarschuwd voor een militair conflict. Hij voegde er... (26/06 16u45 - Het Laatste Nieuws)
24x Hoe technologie ons lichaam verandert: zal de mens er in 2100 zo uitzien?De mens zal er in 2100 heel anders uitzien. Dat is de overtuiging van Maple Holistics, een bedrijf dat op basis van wetenschappelijke voorspellingen een 3D-tekening maakte van de toekomstige mens. En een prettig zicht is het niet. (26/06 12u45 - Het Nieuwsblad)
24x Majesteit, mevrouw of juffrouw: hoe spreek je kroonprinses Elisabeth en andere leden van de koninklijke familie correct aan?Spreek je haar aan met prinses, mevrouw, juffrouw of nog iets anders? Door de onverwachte aanwezigheid van kroonprinses Elisabeth (17) aan de zijde van haar mama koningin Mathilde op Unicef-missie in Kenia is die vraag opeens razend actueel. Leden van de koninklijke familie zijn toch gesteld op enig protocol, maar hoe begroet je hen correct? Een handleiding. (26/06 11u30 - Het Nieuwsblad)
24x ‘Bende van Nijvel’-Delhaize wordt geslooptDe Delhaize-winkel in de Parklaan in Aalst wordt vervangen door een nieuwbouw. De supermarkt­keten zal er een gedenkteken voor de slachtoffers van de Bende van Nijvel oprichten. (26/06 11u00 - De Standaard)
24x Belgische politie naar Australië om te helpen bij zoektocht naar vermiste Théo Hayez (18)De Belgische politie trekt met een team naar Australië om mee te helpen in de zoektocht naar de vermiste rugzaktoerist Théo Hayez (18). Dat heeft... (26/06 10u30 - Het Laatste Nieuws)
24x In dit kinderziekenhuis wast Batman de ruitenDe kinderen van het kinderziekenhuis in Sout Bend, Indiana, in de Verenigde Staten konden hun ogen niet geloven: opeens hing Batman voor de ruiten... (26/06 10u15 - Het Laatste Nieuws)
24x Kwamen wapens voor aanslag in Parijs uit Nederland?Waarom waren twee Belgische terroristen vlak voor de aanslagen in Parijs in november 2015 nog in Nederland? Justitie verdenkt de 29-jarige Anass A. uit Amsterdam ervan hen geholpen te hebben hier wapens te kopen. Volg de rechtszaak tegen de Amsterdammer hieronder via de tweets van verslaggever Cyril Rosman. (26/06 10u00 - BN/DeStem)
24x Nicole heeft nog maar 15 procent zicht met haar linkeroog door eikenprocessierupsDe Bornse Nicole Schefer (45) verloor drie jaar geleden deels haar zicht als gevolg van de eikenprocessierups en heeft dit jaar weer last. (26/06 10u00 - BN/DeStem)
24x Woorden van Powell wegen op beurzen Lees meer > (26/06 08u52 - De Tijd)
24x Tien minuten verwijderd van een mogelijke catastrofale oorlog tussen Iran en de VSVorige donderdag is de wereld ontsnapt aan een open conflict tussen Iran en de VS. Volgens de Amerikaanse president Donald Trump heeft hij de aanval stopgezet tien minuten voor doelen in Iran getroffen zouden worden. Maar de spanning tussen Iran en de VS duurt onverminderd voort en we weten nu dat ieder incident in de regio verregaande gevolgen kan hebben. (26/06 05u45 - VRT NWS)
24x Lommel: Eenvoudiger en goedkoper parkeren in Lommel'Wij willen parkeren in Lommel vanaf 1 juli veel eenvoudiger maken,' zegt burgemeester Bob Nijs. 'Het ingeven van de nummerplaat aan de parkeerautomaat wordt door veel mensen als heel omslachtig ervaren. Dat verdwijnt. Op de betaalparkings hanteren w... (25/06 21u00 - Limburgnieuws.be)
23x Vrouw in Breda overleden tijdens storing 112De vrouw was onwel geworden en omstanders probeerden de hulpdiensten te bereiken. (26/06 19u30 - Het Parool)
23x Russische clubs mogen acht buitenlandse spelers opstellenRussische clubs mogen vanaf het seizoen 2020-2021 acht buitenlandse voetballers opstellen. Dat is nu nog zes. (26/06 19u30 - De Stentor)
23x A12 bij Nieuwerbrug afgesloten door brandende hooibalenLangs de A12 tussen Bodegraven en Nieuwerbrug staan vanavond hooibalen in brand. In verband hiermee is de weg in beide richtingen afgesloten. (26/06 19u30 - AD.nl)
23x Nederlandse Spoorwegen betalen tientallen miljoenen aan overlevenden Holocaust en hun nabestaandenDe Nederlandse Spoorwegen (NS) komen vijfhonderd Holocaust-overlevenden en duizenden directe nabestaanden financieel tegemoet. Het gaat om Joden,... (26/06 19u15 - Het Laatste Nieuws)
23x Zakkenroller op Ibiza aan de haal met McLaren-horloge van miljoen euroEen zakkenroller op het Spaanse eiland Ibiza heeft de vakantie van een superrijke toerist uit Azerbeidzjan behoorlijk verstierd. De vingervlugge... (26/06 16u00 - Het Laatste Nieuws)
23x Duizenden bellen voor verongelukte SamDuizenden belletjes boven de speelplaats van basisschool Royke in Gruitrode (Oudsbergen) woensdagvoormiddag. De school van de verongelukte Sam Cremers viert zijn verjaardag met een grote bellenblaasactie, na een oproep van zijn mama. Sam zou vandaag normaal zeven worden. Ook op andere plaatsen worden bellen geblazen voor Sam. (26/06 11u45 - Het Belang van Limburg)
23x Vakbondsman ook in beroep veroordeeld voor wegblokkade tijdens stakingHet hof van beroep in Antwerpen heeft Antwerps ABVV-voorzitter Bruno Verlaeckt schuldig bevonden aan het ‘kwaadwillig belemmeren van het verkeer’, omdat hij tijdens een staking wegblokkades had laten opwerpen. (26/06 11u30 - De Standaard)
23x Open Vld-voorzitter Rutten: “Hoelang ga je ons geduld nog op de proef stellen, Bart De Wever?”“Quousque tandem abutere, Bart De Wever, patientia nostra?”, vrij vertaald: “Hoelang nog zal je ons geduld op de proef stellen?” Met die tweet,... (26/06 11u15 - Het Laatste Nieuws)
23x Kan veelvuldig smartphonegebruik de schedel vervormen?Australische onderzoekers hebben ontdekt dat bepaalde jongeren een 'hoorntje' ontwikkelden aan de basis van hun schedel. Komt dit door het veelvuldig gebruik van smartphones en tablets? (26/06 11u00 - Knack)
23x N-VA wil dat CD&V en Open VLD uitleggen 'waarom bepaalde formules niet zouden kunnen'N-VA wil dat CD&V en Open Vld duidelijk uitleggen waarom ze in Vlaanderen niet zouden willen besturen op basis van een programma dat ook de steun krijgt van Vlaams Belang. Dat heeft N-VA-Kamerfractieleider Peter De Roover woensdag gezegd in De Ochtend (Radio 1). 'Ik denk dat de publieke opinie recht heeft om te weten waarom bepaalde formules niet zouden kunnen', zei De Roover. (26/06 11u00 - Knack)
23x Danira Boukhriss: “toen viel ik flauw”Danira Boukhriss rakelt slechte herinnering op… (26/06 10u00 - Showbizzsite)
23x Teruggekeerde Syriëstrijder uit Vilvoorde krijgt in beroep 28 jaar cel voor terroristische moordHet Antwerpse hof van beroep heeft teruggekeerd Syriëstrijder Hakim E. (26) uit Vilvoorde woensdag veroordeeld tot 28 jaar cel voor een moord die hij in Syrië gepleegd heeft. Hij wordt ook 15 jaar ter beschikking gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank én verliest zijn Belgische nationaliteit. (26/06 10u00 - De Morgen)
23x Kris Peeters: “Ik dwarsligger? Tegen naakt fouilleren van minderjarigen verzet ik me, ja”Ex-vicepremier Kris Peeters (CD&V) reageerde gisteren in ‘Terzake’ op Canvas op zijn imago van dwarsligger binnen de Zweedse coalitie. “Ik? Geef me... (26/06 09u00 - Het Laatste Nieuws)
23x Meer moeders dan vaders nemen ouderschapsverlof tijdens vakantieMet de start van de zomervakantie piekt ook het ouderschapsverlof. Zes op de duizend werknemers vragen dat aan, om een maand vakantie te hebben samen met hun kind(eren). Twee op de drie is het de moeder die thuisblijft. Dat berekende de hr-dienstverler Acerta. (26/06 09u00 - De Standaard)
23x Politie vindt voor honderden miljoenen euros methamfetamine Lees meer > (26/06 06u51 - FOK!)
23x PVDA komt ook binnen in de SenaatHet uiterst linkse PVDA mag 5 van de 60 senatoren afvaardigen. ‘In tegenstelling tot de SP.A kiezen wij wel voor Turks talent.’ (26/06 06u45 - De Standaard)
23x Vader en dochtertje verdrinken bij oversteken van rivier aan grens Mexico-VSGrenswachters hebben maandag de lichamen ontdekt van een man uit El Salvador en zijn 23 maanden oude dochtertje. Het duo had geprobeerd om de Rio... (26/06 00u00 - Het Laatste Nieuws)
23x Sint-Truiden: Politie op afspraak voor klachten en aangiftesVanaf 1 juli 2019 kunnen de burgers een afspraak maken bij de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken (Politiehuis, Sluisberg 1) voor een melding of klacht, die niet dringend is. Via onze website www.politie.be/5376 kan een afspraak ge... (25/06 21u00 - Limburgnieuws.be)
22x VIDEO. Bewoners dagen eigen gemeentebestuur voor de rechter voor 'concurrentievervalsing'Vijf inwoners van Sint-Gillis-Waas dagen hun gemeente voor de rechter. De hele discussie draait om een aantal gronden in deelgemeente De Klinge. (26/06 19u30 - Gazet van Antwerpen)
22x “Hoe kan dit?”: Sumanta was ruim half jaar vermist vooraleer iemand in Nederland aan alarmbel trokSumanta Bansi verdween vorig jaar van de ene op de andere dag. Maandenlang trok niemand in Nederland aan de alarmbel. De studente (23) is nu al... (26/06 17u00 - Het Laatste Nieuws)
22x Dit gebeurt er als je geen geduld hebt in de fileEen ongeduldige chauffeur heeft in Texas, in de Verenigde Staten, een zwaar ongeval veroorzaakt toen hij langs de carpoolstrook wou voorbijsteken.... (26/06 16u00 - Het Laatste Nieuws)
22x OCAD onderzoekt bericht dat om 18 uur aanslag op Grote Markt in Brussel aankondigtHet OCAD, het orgaan voor de dreigingsanalyse, onderzoekt momenteel een bericht waarin een aanslag in Brussel wordt aangekondigd. Dat meldt het... (26/06 12u45 - Het Laatste Nieuws)
22x Hoger loon voor 150.000 werknemers uit bouwsectorDe vakbonden en werkgevers hebben het sociaal akkoord goedgekeurd dat werd afgesloten voor de arbeiders in de bouwsector voor de periode 2019-2020.... (26/06 12u15 - Het Laatste Nieuws)
22x San Francisco verbiedt verkoop e-sigaretten, ‘epidemie bij kinderen’Als eerste grote Amerikaanse stad voert San Francisco een verbod in op de verkoop van e-sigaretten, zowel in winkels als in online shops. Het gebruik ervan niet verboden, vanaf 21 jaar tenminste. (26/06 12u15 - De Standaard)
22x Wat is uw vraag aan Will Tura? Stel ze nu hierAltijd al iets willen vragen aan Will Tura? Onze muziekredactie gaat bij de zanger op bezoek, voor een interview met úw vragen. Stel ze nu hier, wij zorgen ervoor dat hij ze beantwoordt. (26/06 12u00 - De Morgen)
22x Century Center aan Antwerpse De Keyserlei wordt herontwikkeld Lees meer > (26/06 11u53 - De Tijd)
22x Facebook levert haatpredikers uit aan Frans gerecht Lees meer > (26/06 11u53 - De Tijd)
22x Vlaamse families stappen uit Leuvense vertaalbedrijf Xplanation Lees meer > (26/06 11u53 - De Tijd)
22x Zware aardbeving voor kust van Panama en Costa Rica, maar schade “beperkt”De kusten van Costa Rica en Panama zijn gisteren iets voor middernacht (lokale tijd) getroffen door een zware aardbeving. Volgens het Duitse... (26/06 11u45 - Het Laatste Nieuws)
22x Wilde de regering minderjarigen in asielcentra naakt fouilleren?Kwam er een voorstel op de regeringstafel waardoor minderjarigen konden naakt gefouilleerd worden? Afscheidnemend vicepremier Kris Peeters (CD&V) claimt van wel. Ex-staatsseceretaris Theo Francken (N-VA) heeft het over ‘natrapperij’. Maar hoe zit het nu? (26/06 11u45 - De Morgen)
22x Banjo of graffiti leren? Dat kan vanaf volgend jaar in het deeltijds kunstonderwijsHet deeltijds kunstonderwijs krijgt er volgend jaar zestig nieuwe opleidingen bij. Wie graag banjo, musical of regie leert, kan dat dus in een academie doen. Crevits gaat daarmee verder op de grote uitbreiding die ze vorig jaar doorvoerde in het deeltijds kunstonderwijs. (26/06 11u30 - De Morgen)
22x Scholen in Brasschaat gaan zelf speekseltest afnemen, Scholierenkoepel pleit voor andere aanpakIn Brasschaat gaan vijf middelbare scholen speekseltesten afnemen van leerlingen in de strijd tegen drugs. Dat melden Gazet Van Antwerpen, Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg vandaag. (26/06 11u30 - De Morgen)
22x Invoegen zonder kijken, rechts inhalen… motorrijder hangt het uit op Antwerpse RingEen motorrijder heeft heel wat gevaarlijke manoeuvres uitgehaald op de Antwerpse Ring dinsdag. Van onoplettend invoegen tot zwalpen op arceringsvakken en dat allemaal om enkele seconden tijd te winnen. “De bestuurder scherpt de campagne ‘kijken kijken om elke motorrijder te zien’ nog eens aan”, aldus de lezer die ons de video bezorgde. Zelf ook een gevaarlijke verkeerssituatie gefilmd? Stuur je dashcambeelden dan naar verkeer@nieuwsblad.be. (26/06 11u30 - Het Nieuwsblad)
22x 5.000 speelpleinanimatoren krijgen stuk zeep in de bus: "Kinderen moeten vuil kunnen worden"Aan het begin van de vakantie krijgen 5.000 speelpleinanimatoren een stuk zeep in hun brievenbus. Omdat vuil zijn na het spelen best goed is. Het is een initiatief van de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk. (26/06 11u15 - VRT NWS)
22x Klimaatscore toont opnieuw kloof tussen stad en platteland Lees meer > (26/06 08u52 - De Tijd)
22x Universiteiten willen meer vrouwen in topfuncties Lees meer > (26/06 07u51 - De Tijd)
22x Marcel Vanthilt over zijn scheiding: “Mijn vrouw keek naar mij en zag een oude man”Het leeftijdsverschil met zijn ex-vrouw heeft de huwelijksbreuk van Marcel Vanthilt mee veroorzaakt. Dat vertelt de 61-jarige tv- en radiopresentator in het programma Op naar de 100! (26/06 03u15 - Het Nieuwsblad)
22x Minimumlonen zullen op 1 juli niet stijgenDe minimumlonen zullen op 1 juli dan toch niet verhoogd worden met 1,1 procent. Dat komt doordat de socialistische vakbond ABVV de cao daarover niet heeft ondertekend. (25/06 20u15 - Knack)
22x Johan Leman over het Vlaams Belang: 'Een nieuw racismeproces? Daarvoor is de politieke druk te groot'Johan Leman was als directeur van het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en voor Racismebestrijding de drijvende kracht achter het grote racismeproces tegen het Vlaams Blok, begin deze eeuw. Hoe kijkt hij nu naar de renaissance van het Vlaams Belang, de partij die oprees uit de as van het Blok? 'Het Vlaams Belang is nog niet veel veranderd.' (25/06 17u15 - Knack)
22x pelt: Jumbo opent supermarkt in Pelt en LanakenJumbo wil het Belgische supermarktlandschap vernieuwen. Eind 2019 openen de eerste Belgische Jumbo-supermarkten in Rijkevorsel, Pelt en Lanaken. In 2020 komen daar nog zo'n 12 tot 15 supermarkten in Vlaanderen bij. Op termijn ziet Jumbo potentieel vo... (21/06 10u15 - Limburgnieuws.be)
21x VIDEO. Bewoners dagen eigen gemeentebestuur voor de rechter voor 'concurrentievervalsing'Vijf inwoners van Sint-Gillis-Waas dagen hun gemeente voor de rechter. De hele discussie draait om een aantal gronden in deelgemeente De Klinge. (26/06 19u30 - Gazet van Antwerpen: Economie)
21x Kinderen blazen bellen voor vijfjarige van wie de overheid na zijn dood zijn spaarboekje inpikteNaar Meeuwen-Gruitrode bij Oudsbergen dan. Daar werd in basisschool Royke de zevende verjaardag van Sam gevierd. En omdat Sam twee jaar geleden overleden is, werd dat gedaan door massaal op de speelplaats bellen te blazen. De mama van Sam kwam enkele weken geleden in het TVL-Nieuws toen bleek dat de staat de spaarrekening van haar zoon bijna volledig inpikte na zijn dood. (26/06 17u15 - Het Belang van Limburg)
21x Duits ngo-schip wil met migranten aan boord Italiaanse wateren binnenvaren en riskeert sanctiesDe Duitse hulporganisatie Sea-Watch wil ondanks een verbod met haar reddingsschip de Italiaanse wateren binnenvaren en daardoor een zware boete... (26/06 17u00 - Het Laatste Nieuws)
21x Schokkend beeld van verdronken vader en dochtertje gaat wereld rond Lees meer > (26/06 12u53 - De Tijd)
21x N-VA vraagt Open VLD en CD&V kleur te bekennen Lees meer > (26/06 12u53 - De Tijd)
21x Hoop op handelsdeal zet beurzen op winst Lees meer > (26/06 12u53 - De Tijd)
21x Sport: Familie Philippaerts trekt naar KnokkeVanaf donderdag 27 juni tot en met zondag 30 juni is de familie Philippaerts op de afspraak in Knokke en nemen ze deel aan de voorbereidingswedstrijden van de Knokke Hippique. De Knokke Hippique is een jaarlijkse afspraak met als apotheose de Rolex G... (26/06 12u45 - Limburgnieuws.be)
21x Jonas Van Geel en Evelien Bosmans krijgen zoontjeActeurs Jonas Van Geel (34) en Evelien Bosman (29) zijn fiere ouders geworden van een zoontje, genaamd Charlie. Dat meldt het koppel op Instagram. (26/06 12u45 - Het Nieuwsblad)
21x Ruim twee ton crystal meth gevonden in RotterdamVorige week heeft de politie een enorme hoeveelheid methamfetamine gevonden in een bedrijfspand in Rotterdam. Volgens de politie is er nog nooit zo'n grote vondst gedaan in Europa. (26/06 12u30 - De Standaard)
21x "Max Verstappen gaat zijn geduld verliezen"Martin Brundle blikt in zijn column voor ‘Sky’ terug op het raceweekend in Le Castellet en hij vraagt zich af hoe lang Max Verstappen nog tevreden zal blijven bij Red Bull. (26/06 12u00 - Het Belang van Limburg)
21x Teruggekeerd Syriëstrijder krijgt in beroep 28 jaar cel voor terroristische moordHet Antwerpse hof van beroep heeft teruggekeerd Syriëstrijder Hakim Elouassaki (26) uit Vilvoorde woensdag veroordeeld tot 28 jaar cel voor een moord die hij in Syrië gepleegd heeft. Hij wordt ook 15 jaar ter beschikking gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank én verliest zijn Belgische nationaliteit. (26/06 12u00 - Gazet van Antwerpen)
21x Belgische politie naar Australië om te helpen bij zoektocht naar vermiste Théo Hayez (18)De Belgische politie trekt met een team naar Australië om mee te helpen in de zoektocht naar de vermiste rugzaktoerist Théo Hayez (18). Het zou gaan om een team van drie personen. (26/06 12u00 - De Morgen)
21x Cofinimmo koopt acht woonzorgcentra Lees meer > (26/06 11u53 - De Tijd)
21x 'Handelsdeal tussen VS en China voor 90% rond' Lees meer > (26/06 11u53 - De Tijd)
21x Wie van deze 25 Democraten wordt de nieuwe uitdager van Trump?Ze zijn Democraat en ze willen president van de Verenigde Staten worden. De ene is wat serieuzer te nemen dan de ander. Van Joe Biden tot Mike... (26/06 11u45 - Het Laatste Nieuws)
21x Hasseltse nieuwe directeur van 11.11.11Els Hertogen is de nieuwe baas van 11.11.11. De Hasseltse was al adjunct-directeur Programma en nam sinds februari de leiding van de organisatie waar. (26/06 11u45 - Het Belang van Limburg)
21x Vier jaar cel voor chauffeur (43) die met opzet vrouw aanreed in hartje AntwerpenEen 43-jarige Antwerpenaar is veroordeeld tot vier jaar cel voor het opzettelijk aanrijden van een vrouw op de Sint-Katelijnevest in hartje Antwerpen. (26/06 11u45 - Gazet van Antwerpen)
21x Philippe Gilbert erg ontgoocheld over niet-selectie voor de Tour: “Ik was nochtans gemotiveerd”Philippe Gilbert reageert erg ontgoocheld op zijn niet-selectie voor de Tour de France. Woensdag maakte zijn team Deceuninck - Quick Step zijn acht namen voor de Ronde van Frankrijk bekend, de 36-jarige Gilbert hoorde daar verrassend genoeg niet bij. (26/06 11u45 - Het Nieuwsblad)
21x Roemeense vrouw raakt zwaargewond bij overval: celstraffen voor drie mannenDrie mannen zijn woensdag veroordeeld tot celstraffen van drie en vier jaar voor hun rol in een gewelddadige overval op een Roemeense prostituee in de Violierstraat in Antwerpen. (26/06 11u30 - Gazet van Antwerpen)
21x L’Oréal kondigt samenwerking aan met... onlangs overleden Karl LagerfeldKarl Lagerfeld overleed op 19 februari, maar nog voor zijn dood was hij bezig aan een make-upcollectie voor L’Oréal. Die wordt uiteindelijk uitgebracht in het najaar. (26/06 11u30 - Gazet van Antwerpen)
21x Antwerps ABVV-voorzitter ook in beroep schuldig aan verkeersbelemmeringHet hof van beroep in Antwerpen heeft Antwerps ABVV-voorzitter Bruno Verlaeckt schuldig verklaard aan het kwaadwillig belemmeren van het verkeer... (26/06 11u00 - Het Laatste Nieuws)
21x Psychiater Thomas Pattyn: ‘Het grootste risico voor suïcide is depressief zijn, niet het nemen van anti-depressiva’Dat wetenschappers het erover eens zijn dat antidepressiva voor een fatale kortsluiting kunnen zorgen bij jongeren, schreef deze krant gisteren, naar aanleiding van de tiende verjaardag van het overlijden van zangeres Yasmine. Een stelling die op sociale media voor deining zorgde, ook bij psychiater Thomas Pattyn (Universitair Psychiatrisch Centrum KU Leuven). (26/06 10u30 - De Morgen)
21x Nieuwe databank geeft elke gemeente klimaatscoreIn een nieuwe online databank van de vijf Vlaamse provinciebesturen krijgt elke stad en gemeente een klimaatrapport. Zo kunnen lokale besturen hun... (26/06 08u15 - Het Laatste Nieuws)
21x Eindeloos windowshoppen op Instagram Lees meer > (26/06 07u51 - De Tijd)
21x Voetganger overleden na aanrijding met vrachtwagen in GeelBij een verkeersongeval aan Winkelomseheide in Geel is woensdagochtend een dode gevallen. Rond 4.20 u stak een voetganger plots de straat over. (26/06 07u45 - Het Belang van Limburg)
21x Onze Anderlecht-watcher: “Het gaat tenminste weer over voetbal”RSC Vincent Kompany. De speler-trainer was bij zijn voorstelling zichzelf – da’s al groots genoeg. “Er is een plan.” (26/06 07u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
21x Recordaantal jobstudenten aan de slag deze zomerDeze zomervakantie zijn er in ons land 463.500 jobstudenten aan de slag, een record. Het aantal jobstudenten dat in de zomer werkt, steeg de voorbije zeven jaar elk jaar met gemiddeld 3 procent. (26/06 07u15 - De Morgen)
21x Leraars gaan speekseltesten uitvoeren: “Want het is niet altijd duidelijk of leerling drugs heeft gebruikt of niet”Leraars in vijf middelbare scholen in Brasschaat zullen vanaf volgend schooljaar speekseltests afnemen van hun leerlingen. Dat is alleszins de bedoeling van hun directies. “We hebben dat juridisch laten napluizen en met de toestemming van de leerling kunnen we hen controleren op het gebruik van drugs.” (26/06 03u15 - Het Nieuwsblad)
21x Kabinet wil ander kiesstelsel voor Eerste en Tweede KamerHet kabinet wil de Tweede Kamer op een andere manier gaan kiezen. Zo hoopt het de band tussen kiezer en gekozene te versterken, bevestigen ingewijden na berichtgeving van NRC. (26/06 02u30 - BN/DeStem)
21x Kabinet wil ander kiesstelsel voor Eerste en Tweede KamerHet kabinet wil de Tweede Kamer op een andere manier gaan kiezen. Zo hoopt het de band tussen kiezer en gekozene te versterken, bevestigen ingewijden na berichtgeving van NRC. (26/06 02u30 - AD.nl)
21x Artsen wekken dode man (20) na twintig minuten weer tot levenIn het Beaumontziekenhuis in Farmington Hills, Michigan noemen ze hem ‘miracle man‘. Toen de Amerikaanse Michael Pruitt (20) geëlektrocuteerd raakte bij een ongeval, gaf hij 20 minuten lang geen teken van leven meer. De arts die hem binnenkreeg op de EHBO, besloot niet op te geven en probeerde hem terug te halen. (26/06 02u00 - Gelderlander)
21x Bolsonaro trekt versoepeling wapenwet inDe Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft vandaag zijn eigen decreten om de wapenwet te versoepelen, weer ingetrokken. Er was veel verzet... (26/06 00u00 - Het Laatste Nieuws)
21x Céline uitgescholden omdat ze topje draagt, op sociale media tonen vrouwen uit solidariteit foto van hun decolletéCéline B. werd op straat door een man uitgemaakt voor “vuile hoer” omdat ze volgens hem een weinig verhullend topje droeg. Op sociale media steunen... (25/06 22u30 - Het Laatste Nieuws)
21x Kris Peeters over N-VA: 'Er moet zo snel mogelijk duidelijkheid komen over samenwerking met Vlaams Belang'Afzwaaiend vicepremier Kris Peeters (CD&V) wil duidelijkheid van N-VA. Gaat de partij samenwerken met het Vlaams Belang of niet? 'Er moet snel werk gemaakt worden van een serieuze onderhandeling', zei Peeters bij Terzake. (25/06 20u30 - Knack)
21x Chris Janssens (Vlaams Belang): 'Zou zeer ironisch zijn als N-VA de PS gebruikt om ons te dumpen'Na een dag vol speculaties over de Vlaamse en federale regeringsvorming laat Vlaams Belang van zich horen. Volgens Vlaams onderhandelaar Chris Janssens is zijn partij nog steeds in de running. 'In welke versnelling men rijdt, doet er niet toe: zolang men maar rechts afslaat.' (25/06 18u15 - Knack)
20x Hof Polen: Drukkerij mag weigeren om lhbt-posters te printenEen Poolse drukkerij staat in zijn recht om te weigeren posters te maken voor een lhbt-organisatie omdat dit tegen het geloof van werknemers indruist. Dat heeft het constitutionele hof van Polen woensdag bepaald. (26/06 19u30 - Nu.nl)
20x Russische clubs mogen acht buitenlandse spelers opstellenRussische clubs mogen vanaf het seizoen 2020-2021 acht buitenlandse voetballers opstellen. Dat is nu nog zes. (26/06 19u30 - AD: Sport)
20x Russische clubs mogen acht buitenlandse spelers opstellenRussische clubs mogen vanaf het seizoen 2020-2021 acht buitenlandse voetballers opstellen. Dat is nu nog zes. (26/06 19u30 - AD.nl)
20x Prins William: prima als mijn kinderen homo zijnDe Britse prins William zal zijn drie kinderen volledig steunen als ze in de toekomst eventueel als homo of lesbienne uit de kast komen. Maar hij zou zich in dat geval als ouder wel zorgen maken over de extra obstakels die dan op hun weg zouden komen. (26/06 19u15 - Gelderlander)
20x Oh jee, we zijn in de fase beland waar peuters zélf hun outfit kiezenNynke de Jong, Hanneke Hendrix en Alex van der Hulst schrijven per toerbeurt over zaken die het leven van jonge ouders gemakkelijker moeten maken. Nynke heeft besloten dat ze zich geen zorgen gaat maken over de kleurige kledingkeuze van haar 3-jarige dochter. (26/06 19u15 - Gelderlander)
20x Treinbestuurder neergeslagen in Leuven door zwartrijderIn het station van Leuven is dinsdagnamiddag een treinbestuurder neergeslagen door een agressieve reiziger. Dat meldt de Leuvense politie. De dader wordt opgespoord. (26/06 17u15 - De Standaard)
20x Vrouw start brand en wordt betrapt door eigen cameraIn Oklahoma heeft de politie een vrouw gearresteerd voor brandstichting bij de buren. A. Dunham werd betrapt door haar eigen beveiligingscamera... (26/06 16u45 - Het Laatste Nieuws)
20x Buikgriep kost Belgische economie jaarlijks honderden miljoenen euro'sAcute gastro-enteritis of buikgriep kan de Belgische economie jaarlijks 210 miljoen tot zelfs 1 miljard euro kosten. Dat blijkt uit een onderzoek... (26/06 16u30 - Het Laatste Nieuws)
20x Mathilde en Elisabeth trappen balletje op tweede dag in KeniaDe Unicef-missie van koningin Mathilde en kroonprinses Elisabeth is vandaag aan haar tweede dag toe. Ze begonnen de dag met een bezoek aan een opvangcentrum voor kwetsbare kinderen en trokken erna naar een lokale voetbalploeg. (26/06 16u00 - De Standaard)
20x Vermiste YouTube-ster dood teruggevonden in Hudson-rivierDe beroemde YouTube- en Twitch-ster Etika, echte naam Desmond Amofah, is gisteren dood teruggevonden in het water van de Hudson in New York. De... (26/06 13u45 - Het Laatste Nieuws)
20x Rechter mag toezien op locatie van meetpunten luchtkwaliteit Lees meer > (26/06 12u53 - De Tijd)
20x Ouders ontvoeren dochters uit school in Lanaken en vluchten naar ServiëEen 43-jarige voortvluchtige Italiaan kreeg woensdag van de Tongerse correctionele rechter een celstraf van achttien maanden en een geldboete van 800 euro opgelegd voor de ontvoering van zijn twee kinderen (8 en 11) uit hun school in Lanaken. Zijn ex-vrouw en tevens moeder van de kinderen kreeg een werkstraf van 150 uren. (26/06 12u30 - Het Belang van Limburg)
20x Man steekt katten in dichtgeplakte dozen en vervoert hen in snikhete auto: “Totaal onverantwoord”Dankzij snel ingrijpen van medewerkers van de Dierenbescherming zijn twee poezen van de verstikkingsdood gered. De dieren werden in een dichtgeplakte doos en een snikhete auto vervoert. “Onverantwoord”, klinkt het. (26/06 12u30 - Het Nieuwsblad)
20x Deze 25 Democraten willen Trump opvolgenZe zijn Democraat en ze willen president van de Verenigde Staten worden. De ene is wat serieuzer te nemen dan de ander. Van Joe Biden tot Mike Gravel trekt een kleurrijke stoet van 25 kandidaten aan het oog van de Amerikaanse kiezer voorbij, om te beginnen woensdag en donderdag in debatten op de televisie. (26/06 12u15 - De Morgen)
20x "Max Verstappen gaat zijn geduld verliezen"Martin Brundle blikt in zijn column voor ‘Sky’ terug op het raceweekend in Le Castellet en hij vraagt zich af hoe lang Max Verstappen nog tevreden zal blijven bij Red Bull. (26/06 12u00 - Gazet van Antwerpen)
20x “Drugstest in scholen? Denken ze daar in Brasschaat niet meer helder door de hitte?”Vijf middelbare scholen in Brasschaat gaan de strijd aan tegen drugs op school. Er is een akkoord dat leerkrachten zelf speekseltests kunnen afnemen bij leerlingen om te controleren op druggebruik. Bij de onderwijsvakbonden en andere betrokkenen uit het onderwijs klinkt het dat leerkrachten niet bevoegd zijn om drugstests af te nemen, en wordt zelfs zeer afwijzend gereageerd op het idee: “Denken ze daar niet meer helder?” (26/06 12u00 - Gazet van Antwerpen)
20x Het kleine broertje van de kathedraalklok is te bewonderen: “Een zeldzaam uurwerk en we zijn trots dat we dat hier hebben”De Antwerpenaren die de klok van de kathedraal, die nu gerestaureerd wordt, te hard missen, kunnen voor 5 euro elke woensdag en vrijdag van 14 tot 16 uur in de Hofkamer in de Oude Beurs naar een klok uit hetzelfde atelier gaan kijken. De welstellende Francis Adrien van den Bogaert bestelde ze in 1772 namelijk in het beroemde atelier van Joannes Van Hoof. (26/06 11u30 - Gazet van Antwerpen)
20x Koel aan de kust, bakken in het zuiden van het land: hoe het kan dat de temperatuur woensdag 14 graden verschiltZweten bij 33 graden in het zuiden van het land, uitwaaien bij 19 graden aan de kust. De temperaturen in ons land liggen woensdag wel erg ver uiteen. “Echt uitzonderlijk is dat niet”, zegt meteoroloog Tom Elegeert van het KMI. “Het komt enkele keren per zomer voor.” (26/06 11u30 - Het Nieuwsblad)
20x Voor welke dieren in het buitenland moet je deze zomer oppassen?De stranden bij Benidorm, Mallorca, Menorca en Ibiza worden overspoeld met de levensgevaarlijke Portugese oorlogsschepen (kwallen), terwijl de reuzenteek langzaam Duitsland verovert en richting onze grens oprukt. Gevaarlijke dieren zijn overal en niet te onderschatten. Ook op vakantie is het belangrijk om alert te blijven. Voor welke dieren in het buitenland moet je deze zomer oppassen? (26/06 11u30 - Het Nieuwsblad)
20x Negen jaar cel voor uitbuiting tienermeisje, ook personeel hotel Le Sud veroordeeldDe rechtbank heeft Orhan H. veroordeeld tot negen jaar gevangenis voor de uitbuiting van een minderjarig meisje in de prostitutie. Zijn twee handlangers kregen zes jaar cel. Ook het personeel van hotel Le Sud in Antwerpen werd veroordeeld omdat het een graantje mee pikte. (26/06 11u15 - Gazet van Antwerpen)
20x 'Mexicaanse drugskartels nu actief in Nederland'In Rotterdam is een bizarre drugsvondst gedaan. In een bedrijfspand is 2500 kilo Crystal Meth gevonden. Verslaggever Ilan Sluis vertelt hoe de politie dit heeft opgemerkt. (26/06 10u00 - De Telegraaf)
20x Officieel: Ford Puma is terug... als crossover! (2019)Na een afwezigheid van bijna 20 jaar keert het Puma-naamplaatje terug bij Ford. De tweede generatie Puma is nog steeds gebaseerd op de Fiesta maar wisselt zijn coupélijnen in voor die van een crossover. Jawel, de nieuwe Ford Puma is een crossover! (26/06 10u00 - Autofans.be)
20x 'Echte' Ferry Bouman meldt zich bij de politieLees meer > (26/06 09u45 - TV-Visie)
20x Speciaal aanklager Mueller zal toch getuigen over Rusland-onderzoek Lees meer > (26/06 08u52 - De Tijd)
20x Waarom we door de hitte meer zin hebben in seks en bozer zijnDe zon en de warmte maken ons gelukkig, maar niet altijd. Tropische temperaturen leiden er immers ook toe dat we ons futloos voelen, trager reageren én sneller geïrriteerd raken. “De hitte heeft een enorme invloed op de werking van de hersenen”, zeggen experts. En dat heeft dan weer gevolgen voor ons hele lichaam. (26/06 07u30 - Het Belang van Limburg)
20x Tanja Dexters en vriend reageren na huiszoeking en ondervraging: “Een show met veel machtsvertoon”Het was dinsdagochtend ruw wakker worden voor Michael Peeters, zaakvoerder van de Jaguar-DAF-KIA-garage in Herentals. Om 5u trapte de politie Neteland de achterdeur bij hem thuis in. Ze haalde Peeters en zijn vriendin Tanja Dexters met wapens in de aanslag uit bed. “We werden geboeid en onder schot gehouden en vlogen voor zes uur de cel in voor ze ons ondervroegen.” Daarna viel de politie binnen in de Jaguar-garage. Dexters, Peeters en drie andere verdachten werden na verhoor vrijgelaten. (26/06 07u30 - Het Belang van Limburg)
20x Onderzoek: we zijn een eensgezind volkje dat zijn vrijheid, taal én Koningsdag koestertKoningin Máxima zei ooit dat dé Nederlander niet bestaat, Fluitsma en Van Tijn zagen in hun compositie ‘15 Miljoen Mensen’ de broodje kaas etende en charmant-ongehoorzame eigenheimers. Maar wat vinden wij zelf van de Nederlandse identiteit? Het eerste serieuze onderzoek daarnaar is klaar: ,,Zodra het over Zwarte Piet gaat, verhardt het.’’ (26/06 07u15 - Gelderlander)
20x Linkse Mette Frederiksen wordt premier van minderheidsregering in DenemarkenMette Frederiksen (41) wordt de nieuwe premier van Denemarken. Na drie weken onderhandelen heeft ze een akkoord bereikt met drie andere linkse partijen over steun voor een regering die enkel uit haar eigen sociaaldemocratische partij zal bestaan. (26/06 07u15 - De Morgen)
20x Scholen in Brasschaat gaan zelf speekseltest afnemenIn Brasschaat gaan vijf middelbare scholen speekseltests afnemen van leerlingen in de strijd tegen drugs. Dat melden Gazet Van Antwerpen, Het... (26/06 06u30 - Het Laatste Nieuws)
20x Domi (37) sterft vlak voor geldinzameling die hem naar huis moest halen: “Zo wordt zijn benefiet een eerbetoon”Een tragische speling van het lot is het. Zaterdag vindt een benefiettoernooi plaats voor de Beverse Dominique Lefèvre, die vorig jaar zwaargewond raakte in een verkeersongeluk in Spanje en sindsdien in coma lag. Het doel was om de jongeman naar België te repatriëren. Maar nog geen week voor de benefiet zou plaatsvinden, overleed ‘Domi’ in het ziekenhuis. (26/06 06u15 - Gazet van Antwerpen)
20x Huawei lanceert website om Belgische consumenten gerust te stellenLees meer > (26/06 03u30 - Het Belang van Limburg)
20x De hitte maakt ons boos en bronstigDe zon en de warmte maken ons gelukkig, maar niet altijd. Tropische temperaturen leiden er immers ook toe dat we ons futloos voelen, trager reageren én sneller geïrriteerd raken. “De hitte heeft een enorme invloed op de werking van de hersenen”, zeggen experts. En dat heeft dan weer gevolgen voor ons hele lichaam. (26/06 03u30 - Het Belang van Limburg)
20x Viktor Verhulst amper te zien in ‘Love island’: “Betaalde vakantie? Ik snap die reacties”De fans van Viktor Verhulst (24) worden niet verwend in het programma Love island: de presentator kwam de voorbije weken amper in beeld. Toch is zijn verblijf op Gran Canaria geen betaalde vakantie, al heeft hij begrip voor de soms smalende reacties: “Ik lach er zelf een beetje mee.” (26/06 03u15 - Het Nieuwsblad)
20x De truc met de natte sok: zo overleef je deze zomer slim en efficiënt op Rock Werchter en co.Sukkelen om je werptent weer op te vouwen, sleuren met koelboxen en vechten tegen hitte en onweer: voor duizenden festivalgangers is het vanaf morgen weer dagelijkse kost. Met Rock Werchter schiet het festivalseizoen echt in gang. Maar met het juiste materiaal en een slimme tactiek kan je ook snel en lichtgepakt naar de wei. Onze festivalreporters en survivalexpert Geert Van Speybroek geven tips over efficiënt overleven op de festivalcamping. Met een glansrol voor een natte sok. (26/06 03u15 - Het Nieuwsblad)
20x Kabinet wil ander kiesstelsel voor Eerste en Tweede KamerHet kabinet wil de Tweede Kamer op een andere manier gaan kiezen. Zo hoopt het de band tussen kiezer en gekozene te versterken, bevestigen ingewijden na berichtgeving van NRC. (26/06 02u30 - De Stentor)
20x Artsen wekken dode man (20) na twintig minuten weer tot levenIn het Beaumontziekenhuis in Farmington Hills, Michigan noemen ze hem ‘miracle man‘. Toen de Amerikaanse Michael Pruitt (20) geëlektrocuteerd raakte bij een ongeval, gaf hij 20 minuten lang geen teken van leven meer. De arts die hem binnenkreeg op de EHBO, besloot niet op te geven en probeerde hem terug te halen. (26/06 02u00 - BN/DeStem)
20x Artsen wekken dode man (20) na twintig minuten weer tot levenIn het Beaumontziekenhuis in Farmington Hills, Michigan noemen ze hem ‘miracle man‘. Toen de Amerikaanse Michael Pruitt (20) geëlektrocuteerd raakte bij een ongeval, gaf hij 20 minuten lang geen teken van leven meer. De arts die hem binnenkreeg op de EHBO, besloot niet op te geven en probeerde hem terug te halen. (26/06 02u00 - De Stentor)
20x Artsen wekken dode man (20) na twintig minuten weer tot levenIn het Beaumontziekenhuis in Farmington Hills, Michigan noemen ze hem ‘miracle man‘. Toen de Amerikaanse Michael Pruitt (20) geëlektrocuteerd raakte bij een ongeval, gaf hij 20 minuten lang geen teken van leven meer. De arts die hem binnenkreeg op de EHBO, besloot niet op te geven en probeerde hem terug te halen. (26/06 02u00 - AD.nl)
20x Extreem rijke groep beleggers eist meer aandacht voor klimaatveranderingEen groep beleggers met een gezamenlijk geschat vermogen van tenminste 34 biljoen dollar, zo'n 30 biljoen euro, eisen dat landen zich meer gaan inzetten voor het milieu. De groep schrijft dat in een brief aan de wereldleiders die over een paar dagen bijeenkomen voor de G20-top in Japan, meldt persbureau Reuters. (26/06 01u30 - Nu.nl)
20x Achtervolging eindigt met auto tegen gevelEen achtervolging eindigde dinsdagavond even na 23 uur tegen de gevel van een woning in Roksem (Oudenburg). Dat gebeurde op de hoek van de Brugsesteenweg met de Pastoriestraat. (26/06 00u45 - Het Nieuwsblad)
20x 75 jaar geleden: het drama van Oradour-sur-GlaneLees meer > (26/06 00u00 - VRT NWS)
20x Genk: Grote hoeveelheid drugs en geld gevonden bij huiszoekingPolitie CARMA viel zaterdagavond binnen in een woning in de Fransebosstraat en trof er aanzienlijke hoeveelheden verdovende middelen en cash geld. Een 25-jarige man uit Genk werd gearresteerd. Er waren aanwijzingen dat een bewoner van de... (24/06 19u30 - Limburgnieuws.be)
20x Tongeren: Uitbaters Bierpunt organiseren zelf kermisPatricia Morias en Rudi Schepers van Bierpunt Tongeren in Piringen, organiseren op zondag 30 juni een heuse kermis in het dorp. 'We kregen te horen dat de kermisuitbaters niet meer geïnteresseerd zijn om naar ons dorp te komen', vertellen Patricia e... (24/06 19u15 - Limburgnieuws.be)
20x oudsbergen: Onderzoek zandwinning tussen Meeuwen en OpglabbeekDe Vlaamse overheid overweegt om op termijn zand te winnen in Oudsbergen. Het gemeentebestuur tast bij de natuur- en landbouwsector af wat zij hiervan vinden en welke kansen dit kan opleveren. In dit proces laat de gemeente Oudsbergen zich bijstaan d... (24/06 09u00 - Limburgnieuws.be)
20x Sint-Truiden: Joy Joy is een fantastisch evenementDe examens zijn voor (bijna) iedereen ten einde. In Sint-Truiden vieren duizenden kinderen dat steevast op kinderfestival Joy Joy, het grootste in Haspengouw. De 19de editie stond in het teken van superhelden en vond voor het eerst ook plaats verspre... (23/06 21u15 - Limburgnieuws.be)
20x business: Essers neemt Gebroeders Hoefnagels Transport over en zet verder voet aan de grond in NederlandLogistiek dienstverlener H.Essers heeft het Nederlandse bedrijf Gebroeders Hoefnagels Transport, met vestigingen in Asten en Weert, overgenomen. Deze overname is onder voorbehoud van de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten. Ze past in de verde... (21/06 12u15 - Limburgnieuws.be)
20x Zonhoven: Bestuurder onder invloed van drugs vlucht weg van politiecontroleTijdens een politiecontrole in Zonhoven probeerde een bestuurder te vluchten. Na een korte achtervolging werd hij onderschept door de politie. De man was onder invloed van drugs. In totaal werden er tijdens de controle 4 bestuurders onder invloed van... (21/06 11u00 - Limburgnieuws.be)
19x Prins William: ‘Ik zou mijn kinderen steunen als ze holebi zijn’De Britse prins William zegt dat zijn kinderen gerust holebi mogen zijn. Maar hij geeft toe dat hij zich toch zorgen zou maken. (26/06 19u30 - De Standaard: Wetenschap)
19x Jouw filmpje met 'viral-potentie' kan aardig wat opleverenEen onhandige kat, een mislukte skateboardtruc of een grappige peuter: video's hiervan scoren vaak goed online. Dat weten bedrijven als Newsflare, Jukin Media en Storyful ook. Zij speuren de hele dag het internet af op zoek naar filmpjes met 'viral-potentie'. Vinden ze er eentje waarvan zij denken dat-ie veel kijkers gaat trekken, dan krijgt de maker de vraag of de video te koop is. Zo ook Pascal Tan van 25. Hij postte op Instagram een video waarin hij net als Harry Potter door een muur probeert te lopen. De post kreeg al snel duizenden likes. Een viralbedrijfje in de VS zag dat ook. Zij gebruiken slimme software, die social media checkt op nieuwe filmpjes die snel populair worden. De software haalde ook de video van Pascal eruit, net als dagelijks zo'n honderden andere video's. Medewerkers checken daarna of zij verwachten dat een filmpje het écht goed gaat doen Een werknemer van Jukin Media, een groot Amerikaans viralbedrijf, vertelde aan The New York Times dat de meeste succesvolle virals bijna allemaal in de categorieen cute, fail of win vallen. Ziet de werknemer de juiste elementen, dan wordt een maker benaderd. Pascal: 'Ze zeiden: we willen een licentiedeal sluiten. Het filmpje voor mij en m'n vriend gaan verkopen, dus. Als dat zou lukken, kregen wij 70 procent van de opbrengst. Ik dacht: deal, misschien verdienen we er wel echt een paar tientjes aan.' Het viralbedrijf dat Pascals video kocht, gooide het daarna in een database. Daar kijken media als Ladbible, Unilad of Mashable ook in. Omdat het voor hen veel tijd kost om naar nieuwe virals te speuren, zijn dit soort databases een fijne oplossing. Ook voorkomt een filmpje kopen gedoe met rechten van eigenaars. En een paar honderd euro betalen vinden die media niet erg: de video's leveren op hun site miljoenen views en daardoor aardig wat advertentiekosten op. Toen Pascal de volgende dag wakker werd, zag hij zijn video overal terug. 'Van Ladbible tot Unilad en 9Gag, eigenlijk elk platform waar ik zelf ook op kijk', vertelt hij. 'Ik wist niet wat me overkwam. Mijn video was toen al duizenden keren gedeeld en had miljoenen views. Ik weet nog dat ik over straat liep en dacht: dit ontneemt niemand me meer. Ik ben een internetsensatie!' 'Meer moeten krijgen' Na een tijdje kwam het geld. 'Eerst 1400 dollar, toen nog 'n paar honderd dollar, daarna nog een beetje', zegt Pascal. 'Een lekker extraatje.' Hij probeerde uit te rekenen of het bedrag dat hij kreeg klopte, door bij te houden hoe vaak zijn filmpje werd opgepikt. Dat was wel moeilijk. Op de site van het bedrijf waar hij de deal mee sloot, zag Pascal zijn filmpje staan voor 200 dollar. 'Met de 2000 dollar die we nu hebben gekregen, denk ik wel dat we genaaid zijn', zegt hij. 'Ik denk dat als je alles bij elkaar optelt, het filmpje binnen een paar dagen honderden miljoenen views had', zegt hij. 'En dat we dus meer hadden moeten krijgen. Maar ja, het was wel een avontuur, en ik zou het zo weer doen!' (26/06 19u30 - NOS.nl)
19x Zwitserland wil weer voluit kaart van nachttrein trekkenDe Zwitserse groenen vroegen er al langer om als alternatief voor goedkope (en vervuilende) vliegreizen en het ziet ernaar uit dat er nu ook een... (26/06 18u15 - Het Laatste Nieuws)
19x Eric Trump : “Ik werd bespuwd in cocktailbar”Eric Trump, de zoon van de Amerikaanse president Donald Trump, beweert dat een medewerkster van een cocktailbar in Chicago werd gearresteerd door... (26/06 17u30 - Het Laatste Nieuws)
19x Gratis openbaar vervoer, volledige decumul en veel vaagheid: dit zijn de krachtlijnen van PS en EcoloIn Wallonië zijn PS en Ecolo klaar met een gezamenlijke tekst. Bedoeling is dat beide partijen, die niet over een parlementaire meerderheid beschikken, nu de dialoog aangaan met tal van spelers uit het middenveld. Meteen de reden waarom de tekst zo vaag is. (26/06 16u45 - Knack)


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

82x Overspelige bondgenoot Turkije zet NAVO-familie onder spanning26/06 07u15 - De Morgen: De Turkse president Erdogan wil Russische raketten kopen en nu dreigt Amerika geen ultramoderne F-35 gevechtsvliegtuigen meer te zullen leveren. Behalve ‘verkeerde’ wapens zijn het Erdogans ‘verkeerde vrienden’ die voor spanningen zorgen met de andere NAVO-landen.
69x Vlaamse ondernemer getuigt over zijn zwart geld bij de prins 26/06 01u49 - De Tijd: Lees meer >
63x Voor recordbedrag methamfetamine aangetroffen26/06 07u15 - Reformatisch Dagblad: De politie heeft in een verborgen ruimte in een bedrijfspand in Rotterdam 2500 kilo methamfetamine aangetroffen. De drugs hebben een straatwaarde van honderden miljoenen euro’s. De politie meldde woensdag dat in Europa niet eerder zo’n grote hoeveelheid methamfetamine is aangetroffen.
57x Grote onrust rondom rijschool: duizenden leerlingen woest, eigenaar 'ondergedoken na bedreiging’26/06 19u30 - Gelderlander: Eén van de bekendste rijscholen van Zoetermeer is vandaag failliet verklaard, met dramatische gevolgen: vierduizend leerlingen weten niet waar ze aan toe zijn en negentig rijinstructeurs zitten plots zonder baan. De eigenaar van de rijschool stelt ‘onder politiebegeleiding te zijn ondergedoken’. ,,We worden bedreigd met de dood en er liggen kogels in de brievenbus”, stelt hij.
55x Grote onrust rondom rijschool: duizenden leerlingen woest, eigenaar 'ondergedoken na bedreiging’26/06 19u30 - BN/DeStem: Eén van de bekendste rijscholen van Zoetermeer is vandaag failliet verklaard, met dramatische gevolgen: vierduizend leerlingen weten niet waar ze aan toe zijn en negentig rijinstructeurs zitten plots zonder baan. De eigenaar van de rijschool stelt ‘onder politiebegeleiding te zijn ondergedoken’. ,,We worden bedreigd met de dood en er liggen kogels in de brievenbus”, stelt hij.
55x “Man bekent moord op Duitse politicus Lübcke”26/06 10u00 - Het Laatste Nieuws: De 45-jarige man die is aangehouden en wordt verdacht van de moord op de Duitse regionale politicus Walter Lübcke, heeft volgens Duitse media...
54x Belgische groeiers halen record van half miljard op 26/06 01u49 - De Tijd: Lees meer >
52x Iedere gemeente kent klimaatscore voor gezinnen26/06 07u15 - Het Laatste Nieuws: In een nieuwe online databank van de vijf Vlaamse provinciebesturen krijgt elke stad en gemeente een klimaatrapport. Zo kunnen lokale besturen hun...
49x Russische clubs mogen acht buitenlandse spelers opstellen26/06 19u30 - BN/DeStem: Russische clubs mogen vanaf het seizoen 2020-2021 acht buitenlandse voetballers opstellen. Dat is nu nog zes.
49x SOS SP.A: waarom de vakbond Meryame Kitir als partijvoorzitter wil26/06 05u30 - Knack: Stilaan begint door te dringen welke ontreddering de zware verkiezingsnederlaag heeft veroorzaakt bij de SP.A. Ontkennen heeft geen zin meer, business as usual is uitgesloten. ABVV'er Frank Moreels: 'De SP.A móét in de regering, met Kitir als voorzitter.'

Statistieken

Artikels:
35111
Gelezen:
40154
Aantal lezers nu:
45


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven