maandag 22 april 2019, week 17


U bent nu hier: Meest gelezen | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 10u30
 
48x Levenslange gevangenisstraf voor man die tiener 's nachts achtervolgt en op straat brutaal verkracht terwijl ze met vriendje aan het bellen isEen man die een tienermeisje vorig jaar in juni 's nachts door het verlaten centrum van de Engelse stad Leeds achtervolgde en haar brutaal... (22/04 01u30 - Het Laatste Nieuws)
42x Eric Van Rompuy: “Wie heeft de moed om een aanval op De Wever in te zetten?”Eric Van Rompuy is 70 jaar, hij heeft er veertig jaar politiek labeur op zitten en hij gaat met pensioen. Maar een sereen afscheidsinterview is niet besteed aan de eeuwige rebel. Gescholden moet er worden. En hard uitgehaald. Naar de N-VA met name, en Bart De Wever in het bijzonder. “Die pretentie!” De laatste blog op zijn website eindigt Van Rompuy met de vraag: ‘Wie heeft de moed om een frontale aanval op deze man in te zetten?’ Hij geeft zelf het voorbeeld. (22/04 03u15 - Gazet van Antwerpen)
37x Oud hoofdcommissaris Karel Mortier (93) zoekt al 64 jaar naar de ‘Rechtvaardige rechters’: “Misschien zit het paneel in de abdij van Orval”Ook 85 jaar na de meest tot de verbeelding sprekende kunstroof uit de Belgische geschiedenis blijft de ‘stoutmoedige diefte’ van twee panelen van het Lam Gods amateurspeurders fascineren en inspireren. Een gesprek met oud-hoofdcommissaris Karel Mortier (93), de man die meer over de diefstal weet dan welke speurder ook. (22/04 03u31 - Het Nieuwsblad)
35x Help! Ik word opgeroepen om te "zitten"Lees meer > (22/04 00u00 - VRT NWS)
33x Twee politici krijgen maximumscore, De Wever een 0: bekijk hier het rapport van de federale parlementsledenEgbert Lachaert (Open VLD) en Stefaan Van Hecke (Groen) mogen zich één regeerperiode lang de beste parlementsleden van de wereld noemen. Zij behaalden na een grondige doorlichting van de 87 Nederlandstalige Kamerleden de hoogste score voor hun werk van de voorbije vijf jaar. (22/04 03u31 - Het Nieuwsblad)
33x Lichamen van drie vermiste bergbeklimmers gevonden in CanadaDe lichamen van de drie wereldberoemde bergbeklimmers die sinds dinsdag werden vermist zijn gevonden. Dat meldt het Canadese agentschap voor... (22/04 01u45 - Het Laatste Nieuws)
32x Eerste slachtoffers van aanslagen in Sri Lanka krijgen een gezicht: bekende tv-kok en haar dochter overledenMeer dan 200 doden, meer dan 500 gewonden. Dat is het voorlopige aantal slachtoffers van de aanslagen in Sri Lanka. Bij acht verschillende en nagenoeg gelijktijdige explosies kwamen buurtbewoners, omstaanders en vakantiegangers om. De eerste namen van overleden slachtoffers sijpelen binnen. Onder hen een beroemde tv-kok en haar familie. (22/04 03u31 - Het Nieuwsblad)
32x “Onze akker- en weidevogels verdwijnen zienderogen”Het aantal akker- en weidevogels in onze contreien neemt net als elders in West-Europa al decennia af. Maar die daling maakt geen aanstalten om af te remmen en tekent zich nu zelfs af in gezonde Europese vogelgebieden. De onderzoekers luiden de alarmbel. (22/04 03u15 - Gazet van Antwerpen)
29x LIVE. Dodentol loopt op tot 290, twee zelfmoordterroristen geïdentificeerd en 24 verdachten opgepaktIn Sri Lanka zijn gisteren honderden doden en gewonden gevallen bij explosies in drie kerken en drie luxehotels in en rond de hoofdstad Colombo.... (22/04 05u45 - Het Laatste Nieuws)
29x Dodental aardverschuiving in Colombia opgelopen tot zeventienHet dodental van de aardverschuiving die de Colombiaanse provincie Cauca zondagochtend teisterde, is opgelopen tot zeventien mensen. Zeker vijf mensen raakten gewond. Dat melden autoriteiten in het land. (22/04 03u15 - Nu.nl)


29x Op welke lijsttrekkers kan u stemmen in mei? Ontdek het op onze interactieve kaartOp 26 mei verkiezen we onze vertegenwoordigers in het Vlaams, federaal en Europees parlement. In Brussel stemt men tegelijk voor het Brusselse parlement. De politieke partijen geven stelselmatig de namen vrij van hun lijsttrekkers op de verschillende niveaus. Wilt u weten op welke lijsttrekkers u kan stemmen? Selecteer dan de provincie waarin u woont en ontdek op wie u kan stemmen. (22/04 00u00 - VRT NWS)
28x Vader en zoon verdrinken bij redding toeristEen vader en zoon die in Australië werkten als strandwachten, hebben een reddingsactie met de dood moeten bekopen. Ross Powell (71) en zoon Andrew... (22/04 08u15 - Het Laatste Nieuws)
28x Toekomstige president Oekraïne wil zijn land vernieuwen, Rusland positiefNa zijn verkiezingsoverwinning heeft de toekomstige Oekraïense president Volodymyr Zelensky vernieuwingen aangekondigd in zijn land. "We gaan... (22/04 06u45 - Het Laatste Nieuws)
28x Aanslagen Sri Lanka: 'Aanwijzingen dat er iets ging gebeuren'Na de reeks aanslagen op Sri Lanka zondag zijn tot dusver 215 dodelijke slachtoffers en meer dan 450 gewonden geteld. De inlichtingendiensten van het land hadden gewaarschuwd voor een terreurdreiging. (22/04 05u00 - Knack)
28x Wat we nu weten over de explosies in Sri Lanka: al 215 doden waarvan 35 buitenlanders, 13 verdachten gearresteerdIn Sri Lanka zijn gisterenochtend honderden doden en gewonden gevallen bij explosies in drie kerken en drie luxehotels in en rond de hoofdstad... (22/04 04u45 - Het Laatste Nieuws)
27x Maak kennis met Toni Iwobi, de Italiaanse anti-immigratie immigrantItaliaans senator Toni Iwobi is verantwoordelijk voor het strenge immigratiebeleid van zijn partij, de Lega van Matteo Salvini. De man werd in 1955 in Nigeria geboren en kwam in de jaren zeventig naar Italië. Het lijkt een paradox: een immigrant verantwoordelijk voor het anti-immigratiebeleid van de Italiaanse regering. (22/04 03u15 - Knack)
27x Levenslange gevangenisstraf voor verkrachter die tiener 's nachts op straat aanvaltEen man die een tienermeisje vorig jaar in juni 's nachts door het verlaten centrum van de Engelse stad Leeds achtervolgde en haar brutaal... (22/04 01u15 - Het Laatste Nieuws)
26x Levenslang voor man die tiener 's nachts achtervolgt en op straat brutaal verkracht terwijl ze met vriendje aan het bellen isEen man die een tienermeisje vorig jaar in juni 's nachts door het verlaten centrum van de Engelse stad Leeds achtervolgde en haar brutaal... (22/04 08u00 - Het Laatste Nieuws)
26x Wat we nu weten over de explosies in Sri Lanka: al 290 doden onder wie 35 buitenlanders, 24 verdachten gearresteerdIn Sri Lanka zijn gisterenochtend honderden doden en gewonden gevallen bij explosies in drie kerken en drie luxehotels in en rond de hoofdstad... (22/04 06u15 - Het Laatste Nieuws)
26x Zeker zeventien doden bij aardverschuiving in ColombiaZeker zeventien personen zijn vandaag om het leven gekomen bij een aardverschuiving in Portachuelo, een woonkern in de gemeente Rosas in het zuiden... (22/04 05u00 - Het Laatste Nieuws)
26x Doodsbedreigingen en 20.000 euro schulden: Belgische getuigt over leven in de schaduwzijde van het tennisMet een cri de coeur over doodsbedreigingen opende Ysaline Bonaventure (WTA 122) onlangs zelfs het RTBF-journaal, maar laat dat verhaal haar seizoen niet vergallen. Na jarenlang ploeteren in de marges van het tennis moet 2019 het jaar van de doorbraak worden. Vooraleer ze dit weekend met het Fed Cup-team Spanje bekampt, bespreekt de Luikse haar survivaltips. (22/04 03u31 - Het Nieuwsblad)
26x Heraanleg van Pastorijstraat gaat dinsdag in Ballaarweg van startDe eerste fase van de heraanleg van de Pastorijstraat in Berlaar gaat van start op dinsdag 23 april. Tot juni blijft doorgaand verkeer mogelijk. Daarna komt de Pastorijstraat zelf aan bod en moet het verkeer een omleiding volgen. (22/04 03u15 - Gazet van Antwerpen)
25x Tesla onderzoekt video ontploffende autoTesla onderzoekt een video waarop een auto van het merk uit het niets ontploft. De beelden worden veel gedeeld en bekeken op het Chinese sociale medium Weibo. (22/04 06u30 - Het Nieuwsblad)
25x Mathieu van der Poel viert zege met opvallende combinatie aan de eettafel: frieten met champagneWegwielrennen, veldrijden en mountainbiken: Mathieu van der Poel kent wel iets van combineren. De Nederlander van Corendon-Circus won zondag de Amstel Gold Race en vierde dat samen met zijn ploegmakkers met de opvallende combinatie biefstuk met frieten en… champagne. (22/04 06u30 - Het Nieuwsblad)
25x Dodentol na aanslagen Sri Lanka loopt op tot 290, nieuwe bom onschadelijk gemaaktBij de aanslagen op paaszondag in Sri Lanka zijn 290 personen om het leven gekomen en 500 anderen gewond geraakt. Dat blijkt uit een nieuwe balans van de lokale politie maandag. (22/04 05u45 - Het Nieuwsblad)
25x Dodental aardverschuiving in Colombia opgelopen tot negentienHet dodental van de aardverschuiving die de Colombiaanse provincie Cauca zondagochtend teisterde, is opgelopen tot zeventien mensen. Zeker vijf mensen raakten gewond. Dat melden autoriteiten in het land. (22/04 04u00 - Nu.nl)
25x Opschudding in McDonald’s: bewakingsagent krijgt plots rake klappen van drie agressieve klantenIn een McDonald’s-restaurant in het Engelse Kent is een bewakingsagent zaterdagnacht het slachtoffer geworden van een stevige vechtpartij. Op amateurbeelden valt te zien hoe drie boze klanten het gemunt hadden op de man. Ze sloegen hem al snel tegen de grond, waarna verschillende ooggetuigen probeerden om hen te kalmeren. (22/04 03u31 - Het Nieuwsblad)
25x Zeker 17 doden bij aardverschuiving in ColombiaBij een aardverschuiving in de Colombiaanse provincie Cauca zijn zondag zeventien mensen om het leven gekomen en vijf mensen gewond geraakt. Dat heeft de rampenbestrijding van het land gezegd. (22/04 03u15 - Gelderlander)
25x Sterrenwacht Urania bestaat 50 jaar: hoe priester Hendrik Van Gaal de sterren naar de mensen brachtMeer dan vijftig jaar geleden werd Hendrik Van Gaal ingewijd als priester in de rustige Vredewijk, een gehucht van Hove in de zuidrand van Antwerpen. Al snel veranderde het uitzicht van de wijk. Van Gaal liet een kerk bouwen, maar daarmee was de baksteen nog niet van zijn maag. Met Volkssterrenwacht Urania bracht hij precies vijftig jaar geleden de sterren dichter bij de mensen. (22/04 03u15 - Gazet van Antwerpen)
25x Greta Thunberg in Londen: “Politici zullen niet meer wegkomen met negeren klimaatcrisis”Klimaatactiviste Greta Thunberg is met veel enthousiasme ontvangen door de Extinction Rebellion-beweging in Londen. De aanwezigen juichten de... (22/04 02u15 - Het Laatste Nieuws)
25x Drie gewonden bij ongeval op de Pleijroute bij HuissenARNHEM - Bij een aanrijding op de Pleijroute (N325) bij Huissen zijn vanavond kort voor 23.00 uur drie personen gewond geraakt. Een auto die richting Huissen reed vanaf het Velperbroekcircuit raakte door nog onbekende oorzaak eerst aan de rechterzijde, de vangrail. Daarna botste het voertuig aan de linkerzijde en toen nogmaals aan de rechterzijde opnieuw tegen de vangrail. (22/04 00u00 - Gelderlander)
25x Is de wereldbevolking de afgelopen eeuwen nou wel of niet massaal aan de armoede ontsnapt?De moeder aller economische debatten is terug van weggeweest. Is de wereldbevolking de afgelopen eeuwen nou wel of niet massaal aan de armoede ontsnapt? ‘Plotseling blijkt dat grootse vooruitgangsverhaal middelmatig.’ (22/04 00u00 - Volkskrant Economie)
24x LIVE. Dodentol loopt op tot 290, aanslagen nog steeds niet opgeëist, wel 24 verdachten opgepaktIn Sri Lanka zijn gisteren honderden doden en gewonden gevallen bij explosies in drie kerken en drie luxehotels in en rond de hoofdstad Colombo.... (22/04 06u30 - Het Laatste Nieuws)
24x Politie Sri Lanka arresteert dertien verdachtenDe politie in Sri Lanka heeft dertien mannen aangehouden in verband met de aanslagen op kerken en hotels die zondag aan meer dan 200 mensen het leven kostten. Dat meldt het Franse persbureau AFP op basis van een bron bij de politie. (22/04 05u00 - De Stentor)
24x Patrick Lefevere is onder de indruk maar wil veldrijden niet overschatten: “Mathieu van der Poel is een superfenomeen”Volgens Patrick Lefevere is het niet omdat Wout Van Aert en vooral Mathieu van der Poel ineens de jackpot pakken, dat iedereen gek moet worden en zijn wegrenners in de winter moeten doen crossen. (22/04 03u31 - Het Nieuwsblad)
24x Eric Van Rompuy: “Wie heeft de moed om een aanval op De Wever in te zetten?”Eric Van Rompuy is 70 jaar, hij heeft er veertig jaar politiek labeur op zitten en hij gaat met pensioen. Maar een sereen afscheidsinterview is niet besteed aan de eeuwige rebel. Gescholden moet er worden. En hard uitgehaald. Naar de N-VA met name, en Bart De Wever in het bijzonder. “Die pretentie!” De laatste blog op zijn website eindigt Van Rompuy met de vraag: ‘Wie heeft de moed om een frontale aanval op deze man in te zetten?’ Hij geeft zelf het voorbeeld. (22/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
24x Heraanleg van Pastorijstraat gaat dinsdag in Ballaarweg van startDe eerste fase van de heraanleg van de Pastorijstraat in Berlaar gaat van start op dinsdag 23 april. Tot juni blijft doorgaand verkeer mogelijk. Daarna komt de Pastorijstraat zelf aan bod en moet het verkeer een omleiding volgen. (22/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
24x Eric Van Rompuy: “Wie heeft de moed om een aanval op De Wever in te zetten?”Eric Van Rompuy is 70 jaar, hij heeft er veertig jaar politiek labeur op zitten en hij gaat met pensioen. Maar een sereen afscheidsinterview is niet besteed aan de eeuwige rebel. Gescholden moet er worden. En hard uitgehaald. Naar de N-VA met name, en Bart De Wever in het bijzonder. “Die pretentie!” De laatste blog op zijn website eindigt Van Rompuy met de vraag: ‘Wie heeft de moed om een frontale aanval op deze man in te zetten?’ Hij geeft zelf het voorbeeld. (22/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
24x Twee arrestanten na moord op Ierse journaliste zijn weer vrijgelatenTwee mannen die werden gearresteerd na de moord op onderzoeksjournalist Lyra Mckee tijdens rellen in Noord-Ierland, zijn zondagavond zonder aanklacht vrijgelaten. Dat meldde de Noord-Ierse politie. De mannen worden niet vervolgd. (22/04 03u00 - Nu.nl)
24x Verdachten van dood Noord-Ierse journaliste vrijgelatenDe Noord-Ierse politie (PSNI) heeft gisterenavond de twee jongemannen die verdacht werden in het onderzoek naar de dood van journaliste Lyra McKee,... (22/04 02u45 - Het Laatste Nieuws)
24x Lichamen van drie vermiste alpinisten gevonden in CanadaDe lichamen van de drie wereldberoemde bergbeklimmers die sinds dinsdag werden vermist zijn zondag gevonden, zo meldt het Canadese agentschap voor federale parken. (22/04 01u00 - Gelderlander)
23x Filosofe Tinneke Beeckman: "Europa heeft geprobeerd de migratiecrisis op te lossen alsof het om visquota ging"Lees meer > (22/04 08u00 - VRT NWS)
23x LIVE. Dodentol loopt op tot 290, twee zelfmoordterroristen geïdentificeerd en dertien verdachten opgepaktIn Sri Lanka zijn gisteren honderden doden en gewonden gevallen bij explosies in drie kerken en drie luxehotels in en rond de hoofdstad Colombo.... (22/04 05u30 - Het Laatste Nieuws)
23x Drie gewonden bij brand in appartementencomplex Brabantse LiesselIn de Noord-Brabantse plaats Liessel zijn zondagnacht 3 slachtoffers gevallen door een uitslaande woningbrand in een appartementencomplex. De brand woedt in meerdere appartementen. (22/04 05u00 - Nu.nl)
23x Uitslaande brand in woning Noord-Brabantse Liessel, mogelijk gewondenIn de Noord-Brabantse plaats Liessel zijn zondagnacht mogelijk slachtoffers gevallen door een uitslaande woningbrand. De brandweer laat weten dat er een ambulance aanwezig is voor eventuele slachtoffers. (22/04 04u30 - Nu.nl)
23x Zeker negentien doden bij aardverschuiving in ColombiaZeker negentien personen zijn vandaag om het leven gekomen bij een aardverschuiving in Portachuelo, een woonkern in de gemeente Rosas in het zuiden... (22/04 04u15 - Het Laatste Nieuws)
23x Heraanleg van Pastorijstraat gaat dinsdag in Ballaarweg van startDe eerste fase van de heraanleg van de Pastorijstraat in Berlaar gaat van start op dinsdag 23 april. Tot juni blijft doorgaand verkeer mogelijk. Daarna komt de Pastorijstraat zelf aan bod en moet het verkeer een omleiding volgen. (22/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
23x Heraanleg van Pastorijstraat gaat dinsdag in Ballaarweg van startDe eerste fase van de heraanleg van de Pastorijstraat in Berlaar gaat van start op dinsdag 23 april. Tot juni blijft doorgaand verkeer mogelijk. Daarna komt de Pastorijstraat zelf aan bod en moet het verkeer een omleiding volgen. (22/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
23x Eric Van Rompuy: “Wie heeft de moed om een aanval op De Wever in te zetten?”Eric Van Rompuy is 70 jaar, hij heeft er veertig jaar politiek labeur op zitten en hij gaat met pensioen. Maar een sereen afscheidsinterview is niet besteed aan de eeuwige rebel. Gescholden moet er worden. En hard uitgehaald. Naar de N-VA met name, en Bart De Wever in het bijzonder. “Die pretentie!” De laatste blog op zijn website eindigt Van Rompuy met de vraag: ‘Wie heeft de moed om een frontale aanval op deze man in te zetten?’ Hij geeft zelf het voorbeeld. (22/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
23x Zwaar ontgoochelde Brecel: “Ik geef nooit op en kom hier sterker uit”Luca Brecel werd op de allerwreedste manier uitgeschakeld op het WK snooker na een strijd van 7 uur, 31 minuten en 41 seconden, waarbij het laatste frame van bijna 80 minuten het langste werd in de geschiedenis van het Crucible. (22/04 00u45 - Het Belang van Limburg)
23x Nu al paniek bij Ferrari; Leclerc wil uitlegHoe zal Maurizio Arrivabene hebben gekeken naar de Grand Prix van China, de duizendste in de historie van de Formule 1? De weggestuurde teambaas van Ferrari ziet dat de resultaten onder zijn opvolger Mattia Binotto nog allerminst zijn verbeterd. (22/04 00u00 - Autosport)
23x Stalorder Ferrari frustreert LeclercCharles Leclerc is een wijze les rijker na de Grote Prijs van China. Sebastian Vettel is de kopman bij Ferrari en hij moet zich daar naar voegen. „Het is frustrerend, maar ik moet het accepteren”, zei de Monegask over de stalorder, die hem de derde plaats in de race kostte. (22/04 00u00 - Autovisie)
23x Boston Celtics als eerste ploeg door in play-offs NBABoston Celtics heeft zich zondag als eerste ploeg geplaatst voor de volgende ronde van de play-offs van de NBA. (22/04 00u00 - Nu.nl: Sport)
22x Lichamen van drie bekende klimmers teruggevonden in Canadees park BanffDe lichamen van de drie bekende bergbeklimmers die sinds dinsdag vermist waren in het Canadese nationaal park Banff zijn zondag teruggevonden. Dat meldt Parks Canada, de Canadese nationale parkdienst. (22/04 04u00 - Het Nieuwsblad)
22x Twee verdachten van tijdens rellen doodgeschoten Noord-Ierse journaliste vrijgelatenDe Noord-Ierse politie (PSNI) heeft zondagavond twee jongemannen vrijgelaten die verdacht werden in het onderzoek naar de dood van journaliste Lyra McKee. McKee werd doodgeschoten tijdens rellen donderdagavond in de Noord-Ierse stad Londonderry. De twee zijn niet in verdenking gesteld. (22/04 04u00 - Het Nieuwsblad)
22x Zelfgemaakte bom gevonden bij vliegveld Sri Lanka na dodelijke aanslagenBij de internationale luchthaven Bandaranaike ten noorden van de Sri Lankaanse hoofdstad Colombo is zondagavond een zelfgemaakte bom gevonden. Het explosief werd enkele uren ontdekt na acht aanslagen in het land, waarbij ruim 200 doden vielen. (22/04 03u31 - Het Nieuwsblad)
22x “Onze akker- en weidevogels verdwijnen zienderogen”Het aantal akker- en weidevogels in onze contreien neemt net als elders in West-Europa al decennia af. Maar die daling maakt geen aanstalten om af te remmen en tekent zich nu zelfs af in gezonde Europese vogelgebieden. De onderzoekers luiden de alarmbel. (22/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
22x Presidentsverkiezingen in Noord-Macedonië lopen uit op nek-aan-nekrace: tweede ronde nodigBij de presidentsverkiezingen in Noord-Macedonië is er zondag geen winnaar uit de bus gekomen. Omdat geen van de kandidaten de helft van de stemmen... (22/04 01u15 - Het Laatste Nieuws)
22x Lichamen van drie vermiste alpinisten gevonden in CanadaDe lichamen van de drie wereldberoemde bergbeklimmers die sinds dinsdag werden vermist zijn zondag gevonden, zo meldt het Canadese agentschap voor federale parken. (22/04 01u00 - De Stentor)
22x Verstappen buiten podium bij GP van ChinaMax Verstappen is tijdens de Grote Prijs van China naast het podium beland. (22/04 00u00 - Autovisie)
21x Wat we nu weten over de explosies in Sri Lanka: al 290 doden onder wie 35 buitenlanders, 13 verdachten gearresteerdIn Sri Lanka zijn gisterenochtend honderden doden en gewonden gevallen bij explosies in drie kerken en drie luxehotels in en rond de hoofdstad... (22/04 05u30 - Het Laatste Nieuws)
21x Dertien mannen opgepakt na aanslagen in Sri LankaDe politie van Sri Lanka heeft dertien mannen opgepakt in het onderzoek naar de aanslagen van zondag tegen kerken en hotels. Dat is uit officiële bron vernomen. Bij de aanslagen kwamen zeker 215 slachtoffers om het leven. (22/04 05u15 - Het Nieuwsblad)
21x Komiek Zelensky wint presidentsverkiezingen OekraïneDe presidentsverkiezingen in Oekraïne zijn gewonnen door de komiek en acteur Volodymyr Zelensky. Hij heeft zijn tegenstander, zittend president Porosjenko, ruimschoots verslagen in de tweede en beslissende ronde. Na het tellen van meer dan de helft van het aantal uitgebrachte stemmen blijkt dat Zelensky op ongeveer 73 procent van de stemmen uitkomt. Hij had de eerste ronde, drie weken geleden, ook al ruim gewonnen. Zelensky zei na zijn overwinning dat hij het Oekraïense volk nooit zal teleurstellen. Als zijn eerste taak als president ziet Zelensky het terughalen van alle gevangengenomen militairen uit het opstandige oosten van het land en Rusland. Porosjenko heeft zijn verlies inmiddels erkend. Hij zegt dat Zelensky hem overtuigend heeft verslagen en dat hij volgende maand zal aftreden. Ook zegt hij dat hij actief zal blijven in de politiek. Tv-serie Inhoudelijk willen de twee kandidaten ongeveer hetzelfde, bleek in de campagne. Ze pleitten beiden onder meer voor een einde aan de strijd in Oost-Oekraïne, teruggave van de Krim en meer samenwerking met het Westen. De campagne draaide dan ook vooral om de persoonlijkheden van de kandidaten. De 41-jarige Zelensky speelt in een populaire tv-serie een leraar die president wordt en de strijd aanbindt met corruptie. Politieke ervaring heeft hij niet. Dat laatste gebruikte zijn tegenstander Porosjenko in de campagne om stemmen te trekken. Op zijn beurt zei Zelensky over de president dat die in het geheim banden onderhoudt met Rusland. Ook verweet hij de oud-zakenman Porosjenko dat die steenrijk is in een land waarin de koopkracht van burgers al jaren daalt. (22/04 04u00 - NOS.nl)
21x Premier Sri Lanka: “Er waren aanwijzingen voor mogelijke aanslag”De Sri Lankaanse geheime dienst had volgens premier Ranil Wickremesinghe voor de explosies van paaszondag aanwijzingen van een mogelijke aanslag. Er moet onderzocht worden waarom geen passende maatregelen genomen werden, zei Wickremesinghe zondagavond (plaatselijke tijd) in een televisietoespraak. (22/04 03u31 - Het Nieuwsblad)
21x “Onze akker- en weidevogels verdwijnen zienderogen”Het aantal akker- en weidevogels in onze contreien neemt net als elders in West-Europa al decennia af. Maar die daling maakt geen aanstalten om af te remmen en tekent zich nu zelfs af in gezonde Europese vogelgebieden. De onderzoekers luiden de alarmbel. (22/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
21x Zeker 17 doden bij aardverschuiving in ColombiaBij een aardverschuiving in de Colombiaanse provincie Cauca zijn zondag zeventien mensen om het leven gekomen en vijf mensen gewond geraakt. Dat heeft de rampenbestrijding van het land gezegd. (22/04 03u15 - BN/DeStem)
21x Sterrenwacht Urania bestaat 50 jaar: hoe priester Hendrik Van Gaal de sterren naar de mensen brachtMeer dan vijftig jaar geleden werd Hendrik Van Gaal ingewijd als priester in de rustige Vredewijk, een gehucht van Hove in de zuidrand van Antwerpen. Al snel veranderde het uitzicht van de wijk. Van Gaal liet een kerk bouwen, maar daarmee was de baksteen nog niet van zijn maag. Met Volkssterrenwacht Urania bracht hij precies vijftig jaar geleden de sterren dichter bij de mensen. (22/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
21x “Onze akker- en weidevogels verdwijnen zienderogen”Het aantal akker- en weidevogels in onze contreien neemt net als elders in West-Europa al decennia af. Maar die daling maakt geen aanstalten om af te remmen en tekent zich nu zelfs af in gezonde Europese vogelgebieden. De onderzoekers luiden de alarmbel. (22/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
21x Heraanleg van Pastorijstraat gaat dinsdag in Ballaarweg van startDe eerste fase van de heraanleg van de Pastorijstraat in Berlaar gaat van start op dinsdag 23 april. Tot juni blijft doorgaand verkeer mogelijk. Daarna komt de Pastorijstraat zelf aan bod en moet het verkeer een omleiding volgen. (22/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
21x Zeker 17 doden bij aardverschuiving in ColombiaBij een aardverschuiving in de Colombiaanse provincie Cauca zijn zondag zeventien mensen om het leven gekomen en vijf mensen gewond geraakt. Dat heeft de rampenbestrijding van het land gezegd. (22/04 03u15 - AD.nl)
21x Paasvuur Erica loopt uit de hand, bungalowpark tijdelijk ontruimdEen paasvuur in het Drentse Erica is zondagavond uit de hand gelopen. Rond 20.45 uur begon de brandende paasbult zo’n vonkenregen te produceren dat de brandweer moest ingrijpen. De vonken bedreigden het bungalowpark Luxe Huisjes Huren. De zes huisjes moesten tijdelijk worden ontruimd. (22/04 02u00 - Gelderlander)
21x Paasvuur Erica loopt uit de hand, bungalowpark tijdelijk ontruimdEen paasvuur in het Drentse Erica is zondagavond uit de hand gelopen. Rond 20.45 uur begon de brandende paasbult zo’n vonkenregen te produceren dat de brandweer moest ingrijpen. De vonken bedreigden het bungalowpark Luxe Huisjes Huren. De zes huisjes moesten tijdelijk worden ontruimd. (22/04 02u00 - AD.nl)
21x Paasvuur Erica loopt uit de hand, bungalowpark ontruimdEen paasvuur in het Drentse Erica is zondagavond uit de hand gelopen. Rond 20.45 uur begon de brandende paasbult zo’n vonkenregen te produceren dat de brandweer moest ingrijpen. De vonken bedreigden het bungalowpark Luxe Huisjes Huren. De zes huisjes zijn ontruimd, zo meldt de Veiligheidsregio Drenthe. (22/04 00u45 - Gelderlander)
21x Paasvuur Erica loopt uit de hand, bungalowpark ontruimdEen paasvuur in het Drentse Erica is zondagavond uit de hand gelopen. Rond 20.45 uur begon de brandende paasbult zo’n vonkenregen te produceren dat de brandweer moest ingrijpen. De vonken bedreigden het bungalowpark Luxe Huisjes Huren. De zes huisjes zijn ontruimd, zo meldt de Veiligheidsregio Drenthe. (22/04 00u45 - AD.nl)
21x LIVE (18u). Houdt Charleroi de punten thuis tegen Beerschot-Wilrijk?• Play-off 2 • Groep A • Stade du Pays de Charleroi • Aftrap: 18u (22/04 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
21x LIVE (14u30). Topper op de Bosuil: legt Antwerp Club Brugge over de knie?• Antwerp - Club Brugge • Play-off 1 • Bosuil • Aftrap: 14u30 (22/04 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
21x Mannen vallen zwarte Tsjechische parlementariër aanIn Tsjechië is de parlementariër Dominik Feri door twee mannen aangevallen, melden Tsjechische media. De 22-jarige politicus werd in de regio Moravië belaagd, waarbij een van de aanvallers zou hebben geroepen: 'Negers horen niet in de politiek.' Feri zijn vader is van Ethiopische afkomst. De twee mannen namen de parlementariër te grazen toen die een wijnproeverij bezocht. Hij moest naar het ziekenhuis om te worden behandeld aan zijn verwondingen. Feri twitterde later dat artsen een vleeswond op zijn rug hebben gehecht. De 22-jarige parlementariër zit sinds 2017 in het Tsjechische parlement namens de liberaal-conservatieve partij TOP 09. Wie de aanvallers zijn, is onduidelijk. Er is voor zover bekend nog niemand aangehouden. (22/04 00u15 - NOS.nl)
21x Mysterieuze lichtflits schrikt Los Angeles opWoensdag was er in de Amerikaanse stad Los Angeles een felle lichtflits te zien. Op sociale media circuleerden heel wat theorieën over wat die flits zou kunnen zijn. In de video hierboven ziet u wat het was. (22/04 00u00 - De Standaard: Beroemd en Bizar)
21x Vettel geniet van strijd met VerstappenSebastian Vettel genoot in Shanghai van zijn strijd met Max Verstappen. (22/04 00u00 - Autosport)
21x Herbeleef GP China: Verstappen 4eMax Verstappen is bij de Grand Prix van China op een vierde plek geëindigd. Herbeleef hieronder de race aan de hand van de tweets van onze verlsaggever Erik van Haren, die in China ter plekke was. (22/04 00u00 - Autosport)
21x Verstappen: ’Ik probeerde het gewoon’Max Verstappen had tijdens de Grote Prijs van China al snel door dat een podiumplek een lastige aangelegenheid zou worden. (22/04 00u00 - Autovisie)
21x Peugeot introduceert nieuwe 208 met elektrische aandrijvingPeugeot toont aankomende maand tijdens de Autosalon van Genève de nieuwe 208. Deze heeft direct vanaf de introductie drie verschillende aandrijfopties: naast benzine en diesel ook elektrisch. ... (22/04 00u00 - GadgetZone)
20x VS waarschuwen voor mogelijk nog meer aanslagen in Sri LankaHet Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt dat er mogelijk meer aanslagen volgen in Sri Lanka. Zonder enige waarschuwing kunnen... (22/04 07u15 - Het Laatste Nieuws)
20x Wat we nu weten over de explosies in Sri Lanka: al 290 doden en 500 gewonden, 24 verdachten gearresteerdIn Sri Lanka zijn gisterenochtend honderden doden en gewonden gevallen bij explosies in drie kerken en drie luxehotels in en rond de hoofdstad... (22/04 07u00 - Het Laatste Nieuws)
20x Politie Sri Lanka arresteert dertien verdachtenDe politie in Sri Lanka heeft dertien mannen aangehouden in verband met de aanslagen op kerken en hotels die zondag aan meer dan 200 mensen het leven kostten. Dat meldt het Franse persbureau AFP op basis van een bron bij de politie. (22/04 04u45 - BN/DeStem)
20x Hilarische gorilla-selfies uit Virunga-park in Congo gaan viraalEcht of gefotoshopt? Dat is de vraag die meteen opduikt na het zien van de hilarische ‘gorilla-selfies’ die enkele natuurbeschermers van de Elite... (22/04 04u00 - Het Laatste Nieuws: Bizar)
20x Zeventien doden in Colombia door aardverschuivingIn Colombia zijn zeker zeventien mensen om het leven gekomen door een aardverschuiving. Die was het gevolg van zware regenval in het zuidwesten van het Zuid-Amerikaanse land. Vijf mensen raakten gewond en moesten naar het ziekenhuis. Volgens het Colombiaanse rampenagentschap zijn acht huizen door de moddermassa overspoeld in de plaats Rosas, zo'n 600 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Bogota. Ook is een deel van de snelweg geblokkeerd. Reddingswerkers zoeken met onder meer graafmachines verder naar mogelijke slachtoffers onder de modder en het puin. Daarbij is ook het leger ingezet. President Iván Duque twitterde dat hij meeleeft met de familie van de slachtoffers. (22/04 03u45 - NOS.nl)
20x Sterrenwacht Urania bestaat 50 jaar: hoe priester Hendrik Van Gaal de sterren naar de mensen brachtMeer dan vijftig jaar geleden werd Hendrik Van Gaal ingewijd als priester in de rustige Vredewijk, een gehucht van Hove in de zuidrand van Antwerpen. Al snel veranderde het uitzicht van de wijk. Van Gaal liet een kerk bouwen, maar daarmee was de baksteen nog niet van zijn maag. Met Volkssterrenwacht Urania bracht hij precies vijftig jaar geleden de sterren dichter bij de mensen. (22/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
20x Eric Van Rompuy: “Wie heeft de moed om een aanval op De Wever in te zetten?”Eric Van Rompuy is 70 jaar, hij heeft er veertig jaar politiek labeur op zitten en hij gaat met pensioen. Maar een sereen afscheidsinterview is niet besteed aan de eeuwige rebel. Gescholden moet er worden. En hard uitgehaald. Naar de N-VA met name, en Bart De Wever in het bijzonder. “Die pretentie!” De laatste blog op zijn website eindigt Van Rompuy met de vraag: ‘Wie heeft de moed om een frontale aanval op deze man in te zetten?’ Hij geeft zelf het voorbeeld. (22/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
20x Sterrenwacht Urania bestaat 50 jaar: hoe priester Hendrik Van Gaal de sterren naar de mensen brachtMeer dan vijftig jaar geleden werd Hendrik Van Gaal ingewijd als priester in de rustige Vredewijk, een gehucht van Hove in de zuidrand van Antwerpen. Al snel veranderde het uitzicht van de wijk. Van Gaal liet een kerk bouwen, maar daarmee was de baksteen nog niet van zijn maag. Met Volkssterrenwacht Urania bracht hij precies vijftig jaar geleden de sterren dichter bij de mensen. (22/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
20x Eric Van Rompuy: “Wie heeft de moed om een aanval op De Wever in te zetten?”Eric Van Rompuy is 70 jaar, hij heeft er veertig jaar politiek labeur op zitten en hij gaat met pensioen. Maar een sereen afscheidsinterview is niet besteed aan de eeuwige rebel. Gescholden moet er worden. En hard uitgehaald. Naar de N-VA met name, en Bart De Wever in het bijzonder. “Die pretentie!” De laatste blog op zijn website eindigt Van Rompuy met de vraag: ‘Wie heeft de moed om een frontale aanval op deze man in te zetten?’ Hij geeft zelf het voorbeeld. (22/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
20x Heraanleg van Pastorijstraat gaat dinsdag in Ballaarweg van startDe eerste fase van de heraanleg van de Pastorijstraat in Berlaar gaat van start op dinsdag 23 april. Tot juni blijft doorgaand verkeer mogelijk. Daarna komt de Pastorijstraat zelf aan bod en moet het verkeer een omleiding volgen. (22/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
20x Sterrenwacht Urania bestaat 50 jaar: hoe priester Hendrik Van Gaal de sterren naar de mensen brachtMeer dan vijftig jaar geleden werd Hendrik Van Gaal ingewijd als priester in de rustige Vredewijk, een gehucht van Hove in de zuidrand van Antwerpen. Al snel veranderde het uitzicht van de wijk. Van Gaal liet een kerk bouwen, maar daarmee was de baksteen nog niet van zijn maag. Met Volkssterrenwacht Urania bracht hij precies vijftig jaar geleden de sterren dichter bij de mensen. (22/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
20x “Onze akker- en weidevogels verdwijnen zienderogen”Het aantal akker- en weidevogels in onze contreien neemt net als elders in West-Europa al decennia af. Maar die daling maakt geen aanstalten om af te remmen en tekent zich nu zelfs af in gezonde Europese vogelgebieden. De onderzoekers luiden de alarmbel. (22/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
20x Verdachten van dood Noord-Ierse journaliste weer op vrije voetenDe Noord-Ierse politie (PSNI) heeft twee mannen die waren opgepakt in verband met de dood van journaliste Lyra McKee, zondagavond weer vrijgelaten. De twee worden niet vervolgd. McKee werd donderdagavond doodgeschoten tijdens rellen in Londonderry. (22/04 02u15 - BN/DeStem)
20x Komiek Zelensky rekent af met de oude elite in OekraïneBij de Oekraïense verkiezingen won Volodymyr Zelensky met een ruime meerderheid van de stemmen van zittend president Porosjenko. (22/04 02u15 - NRC Handelsblad)
20x Lichamen van drie vermiste alpinisten gevonden in CanadaDe lichamen van de drie wereldberoemde bergbeklimmers die sinds dinsdag werden vermist zijn zondag gevonden, zo meldt het Canadese agentschap voor federale parken. (22/04 01u00 - BN/DeStem)
20x Lichamen van drie vermiste alpinisten gevonden in CanadaDe lichamen van de drie wereldberoemde bergbeklimmers die sinds dinsdag werden vermist zijn zondag gevonden, zo meldt het Canadese agentschap voor federale parken. (22/04 01u00 - AD.nl)
20x NBA: Bucks en Rockets naar 3-0, Nuggets trekken stand gelijkLees meer > (21/04 23u53 - FOK!)
20x Leger ingezet nu overstromingen in oosten van Canada verergerenDe overstromingen in het oosten van Canada zijn erger geworden. Dat geldt vooral in Québec, waar volgens de autoriteiten meer dan 1.200 mensen zijn... (21/04 23u45 - Het Laatste Nieuws)
19x Lichamen van drie bekende bergbeklimmers teruggevonden in CanadaDe lichamen van de drie wereldberoemde bergbeklimmers die sinds dinsdag werden vermist, zijn gevonden. Dat meldt het Canadese agentschap voor... (22/04 08u00 - Het Laatste Nieuws)
19x Herlees: Bloedige aanslagen nog niet opgeëist, honderden dodenIn Sri Lanka zijn gisteren honderden doden en gewonden gevallen bij explosies in drie kerken en drie luxehotels in en rond de hoofdstad Colombo.... (22/04 07u45 - Het Laatste Nieuws)
19x Greta Thunberg: “Politici die niets doen gaan er niet mee wegkomen”De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg is zondag met veel enthousiasme ontvangen door de Extinction Rebellion-beweging in Londen. (22/04 07u45 - Gazet van Antwerpen)
19x Klimaattiener Greta Thunberg warm onthaald in LondenKlimaatactiviste Greta Thunberg is zondag met veel enthousiasme ontvangen door de Extinction Rebellion-beweging in Londen. De zestienjarige Zweedse hamerde tijdens een manifestatie bij Marble Arch opnieuw op het gebrek aan politieke wil om de klimaatverandering te bestrijden. (22/04 05u15 - BN/DeStem)
19x Klimaattiener Greta Thunberg warm onthaald in LondenKlimaatactiviste Greta Thunberg is zondag met veel enthousiasme ontvangen door de Extinction Rebellion-beweging in Londen. De zestienjarige Zweedse hamerde tijdens een manifestatie bij Marble Arch opnieuw op het gebrek aan politieke wil om de klimaatverandering te bestrijden. (22/04 05u15 - De Stentor)
19x Brand in appartementencomplex Brabantse Liessel, mogelijk gewondenIn de Noord-Brabantse plaats Liessel zijn zondagnacht mogelijk slachtoffers gevallen door een uitslaande woningbrand in een appartementencomplex. De brand woedt in meerdere appartementen. (22/04 04u45 - Nu.nl)
19x Brand in appartementencomplex Liessel, zeker een gewondeIn Liessel in Noord-Brabant woedt brand in een appartementencomplex. Volgens de brandweer is zeker een persoon gewond geraakt. Mogelijk zijn er nog mensen in het complex. Er is onder meer een traumahelikopter naar de Hoofdstraat in Liessel. (22/04 04u45 - NOS.nl)
19x Dertien aanhoudingen na aanslagen Sri Lanka, dodental stijgt naar 262In Sri Lanka zijn in verband met de aanslagen van zondagochtend dertien mensen aangehouden. Zondagavond werd er een explosief gevonden op het vliegveld van de hoofdstad Colombo. Dit explosief is onschadelijk gemaakt. Dat meldt de Sri Lankaanse politie aan de nieuwssite Newsfirst. (22/04 04u30 - Nu.nl)
19x Zeker 17 doden bij aardverschuiving in ColombiaBij een aardverschuiving in de Colombiaanse provincie Cauca zijn zondag zeventien mensen om het leven gekomen en vijf mensen gewond geraakt. Dat heeft de rampenbestrijding van het land gezegd. (22/04 03u15 - De Stentor)
19x Verdachten van dood Noord-Ierse journaliste weer op vrije voetenDe Noord-Ierse politie (PSNI) heeft twee mannen die waren opgepakt in verband met de dood van journaliste Lyra McKee, zondagavond weer vrijgelaten. De twee worden niet vervolgd. McKee werd donderdagavond doodgeschoten tijdens rellen in Londonderry. (22/04 02u30 - AD.nl)
19x Verdachten van dood Noord-Ierse journaliste weer op vrije voetenDe Noord-Ierse politie (PSNI) heeft twee mannen die waren opgepakt in verband met de dood van journaliste Lyra McKee, zondagavond weer vrijgelaten. De twee worden niet vervolgd. McKee werd donderdagavond doodgeschoten tijdens rellen in Londonderry. (22/04 02u15 - Gelderlander)
19x Verdachten van dood Noord-Ierse journaliste weer op vrije voetenDe Noord-Ierse politie (PSNI) heeft twee mannen die waren opgepakt in verband met de dood van journaliste Lyra McKee, zondagavond weer vrijgelaten. De twee worden niet vervolgd. McKee werd donderdagavond doodgeschoten tijdens rellen in Londonderry. (22/04 02u15 - De Stentor)
19x Paasvuur naast Drents bungalowpark, huisjes ontruimdIn de Drentse plaats Erica zijn zes huisjes van een bungalowpark ontruimd vanwege een paasvuur naast het park. Brandende deeltjes die van het paasvuur afkomen, het zogenoemde vliegvuur, bedreigden enige tijd verschillende recreatiewoningen. Honderden toeschouwers van het paasvuur moesten daar weg. De brandende deeltjes kwamen terecht in een bosperceel, waar enkele vakantiehuisjes staan. De brandweer vreesde dat het vliegvuur zou leiden tot nieuwe brandjes en trok een waterscherm op. Inmiddels is de situatie onder controle en wordt het paasvuur 'afgeblust'. Een toeschouwer meldt aan RTV Drenthe dat het al mis ging bij het aansteken van het paasvuur en dat er een ontploffing was. Het bungalowpark staat zo'n honderd meter naast de plek van het paasvuur. (22/04 02u00 - NOS.nl)
19x Lichamen van drie zeer ervaren alpinisten gevonden in CanadaDe lichamen van drie wereldberoemde bergbeklimmers die sinds dinsdag werden vermist zijn zondag gevonden, zo meldt het Canadese agentschap voor federale parken. (22/04 01u15 - Trouw)
19x Paasvuur Erica onder controle: publiek druipt afEen bungalowpark aan de Verlengde Vaart Zuid Zijde in Erica is zondagavond ontruimd vanwege een paasvuur dat ongewild grote vormen aanneemt. De brandweer in Drenthe is met groot materiaal uitgetrokken om de boel onder controle te krijgen. (22/04 00u45 - De Telegraaf)
19x BuitenspeeldagOp woensdag 24 april is er opnieuw een buitenspeeldag. In en rond sportpark 't Vlietje in de Sportlaan kan je naast het vaste aanbod van skaten, pitchsoccer, beachvolley en de speeltuin heel wat spelletjes spelen met de begeleiders van het kindercentrum. Iedereen welkom tussen 14.00 en 16.00 uur. (22/04 00u15 - Het Belang van Limburg)
19x Kanye trakteert Coachella op nieuwe muziekKanye West heeft de Amerikaanse festivalbezoekers van Coachella zondagochtend getrakteerd op nieuwe muziek. Tijdens zijn veelbesproken Sunday Service bracht hij voor het eerst de single Water ten gehore. (22/04 00u00 - De Telegraaf: Privé)
18x Tesla onderzoekt video ontploffende autoTesla onderzoekt een video waarop een auto van het merk uit het niets ontploft. De beelden worden veel gedeeld en bekeken op het Chinese sociale medium Weibo. (22/04 07u45 - Het Belang van Limburg)
18x Komt de Homo Universalis uit de Kempen?Wie is de man of vrouw die alles kan en kroont zich tot de Homo Universalis? Het spelletje uit Iedereen Beroemd is ook deze lente razend populair. Wij mochten toekijken tijdens de opname, die u vrijdagavond op Eén zag. Alle hoop op een Kempense overwinning rust op de schouders van Femke Verhoeven (19, Hoogstraten) en Annelies Sprangers (35, Turnhout). “Die spelletjes kan iedereen. Maar onder tijdsdruk is het vaak toch wat moeilijker.” (22/04 07u15 - Gazet van Antwerpen)
18x Dit zijn de tien sterkste tractoren ter wereldEen tractor was vroeger vaak een eencilinder hulpmiddel voor keuterboeren ter vervanging van het paard. Maar met het ontstaan van megaboerderijen groeide ook de omvang en het vermogen. Dit zijn de tien sterkste akkergiganten ter wereld. (22/04 06u15 - AD.nl)
18x Dodental aanslagen Sri Lanka loopt op tot 290De slachtoffers vielen bij aanslagen op acht verschillende plekken in Sri Lanka. Er zijn ook ruim vijfhonderd mensen gewond geraakt. (22/04 05u16 - NRC.nl: Wetenschap)
18x Lichamen vermiste klimmers Canada gevondenIn Canada zijn de lichamen gevonden van de drie bergbeklimmers die sinds woensdag vermist werden in het Canadese deel van de Rocky Mountains. De Amerikaan Jess Roskelley (36) en de Oostenrijkers David Lama (28) en Hansjörg Auer (35) werden overvallen door een lawine, toen ze bezig waren met een tocht naar de top van de ruim 3000 meter hoge berg Howse Peak in het Banff National Park. Reddingswerkers hebben dagen naar de drie alpinisten gezocht. Vanuit de helikopter zagen de hulpdiensten onder meer lawineresten en tussen de sneeuw vonden ze klimspullen. Bergsporters reageerden geschokt op het nieuws. De drie bergbeklimmers waren volgens kenners zeer ervaren en behoorden tot de wereldtop. In 2003 beklom Roskelley op 20-jarige leeftijd de Mount Everest en was daarmee destijds de jongste Amerikaan. (22/04 02u15 - NOS.nl)
18x Paasvuur Erica loopt uit de hand, bungalowpark tijdelijk ontruimdEen paasvuur in het Drentse Erica is zondagavond uit de hand gelopen. Rond 20.45 uur begon de brandende paasbult zo’n vonkenregen te produceren dat de brandweer moest ingrijpen. De vonken bedreigden het bungalowpark Luxe Huisjes Huren. De zes huisjes moesten tijdelijk worden ontruimd. (22/04 02u00 - BN/DeStem)
18x Paasvuur Erica loopt uit de hand, bungalowpark ontruimdEen paasvuur in het Drentse Erica is zondagavond uit de hand gelopen. Rond 20.45 uur begon de brandende paasbult zo’n vonkenregen te produceren dat de brandweer moest ingrijpen. De vonken bedreigden het bungalowpark Luxe Huisjes Huren. De zes huisjes zijn ontruimd, zo meldt de Veiligheidsregio Drenthe. (22/04 00u45 - BN/DeStem)
18x Heerlijke treffer Van PersieBekijk hier alle doelpunten van Feyenoord - AZ uit de 31e speelronde van de Eredivisie. (22/04 00u15 - Telegraaf: Sport)
18x Prachtige uithaal PSV’er DumfriesBekijk hier alle doelpunten van PSV - ADO Den Haag uit de 31e speelronde van de Eredivisie. (22/04 00u15 - Telegraaf: Sport)
18x 'Boer zkt Vrouw - De Wereld Rond' start met mini-afleveringenLees meer > (22/04 00u00 - TV-Visie)
18x Hamilton: ’Moest mijn rijstijl aanpassen’Lewis Hamilton gaat de geschiedenis in als de winnaar van de 1000e race in de Formule 1. (22/04 00u00 - Autosport)
17x Vier doden bij verkeersongeval op A1 in NederlandDoor een verkeersongeval op de A1 bij Deventer zijn vier mensen om het leven gekomen. Dat meldt de politie. (22/04 09u30 - Het Laatste Nieuws)
17x Dodentol aanslagen Sri Lanka opgelopen tot 290, politie kijkt in de richting van moslimextremismeLees meer > (22/04 08u00 - VRT NWS)
17x Steeds meer gemeenten zien én tellen uSamen met Genk zullen weldra nog zeven andere gemeenten camera’s aankopen via het s-Limproject. De onderhandelingen zijn afgerond of zitten alleszins in een laatste fase. Op termijn zullen al die beelden in Hasselt bekeken en geanalyseerd worden. (22/04 07u45 - Het Belang van Limburg)
17x 24 aanhoudingen na aanslagen in Sri Lanka, dodental stijgt naar 290In Sri Lanka zijn in verband met de aanslagen van zondagochtend 24 mensen aangehouden. Zondagavond werd er een explosief gevonden op het vliegveld van de hoofdstad Colombo. Dit explosief is onschadelijk gemaakt. Dat meldt de Sri Lankaanse politie aan de nieuwssite Newsfirst. (22/04 06u30 - Nu.nl)
17x Dit zijn de tien sterkste tractoren ter wereldEen tractor was vroeger vaak een eencilinder hulpmiddel voor keuterboeren ter vervanging van het paard. Maar met het ontstaan van megaboerderijen groeide ook de omvang en het vermogen. Dit zijn de tien sterkste akkergiganten ter wereld. (22/04 06u15 - BN/DeStem)
17x Het stinkt in Amsterdam door paasvuren Duitsland We worden gewoon uitgerooktWie naar buiten gaat en zijn neus lekker in de lucht steekt, zal het meteen kunnen merken: het stinkt in Amsterdam. Hoe dat komt? De stank van Paasvuren uit Duitsland en het oosten van het land. Oo... Lees verder... (22/04 06u15 - WaarMaarRaar.nl)
17x Dertien aanhoudingen na aanslagen Sri Lanka, dodental stijgt naar 290In Sri Lanka zijn in verband met de aanslagen van zondagochtend dertien mensen aangehouden. Zondagavond werd er een explosief gevonden op het vliegveld van de hoofdstad Colombo. Dit explosief is onschadelijk gemaakt. Dat meldt de Sri Lankaanse politie aan de nieuwssite Newsfirst. (22/04 05u30 - Nu.nl)
17x 'Dodental aanslagen Sri Lanka stijgt naar 290'Het dodental van de aanslagen in Sri Lanka is opgelopen naar 290. Dat heeft een politiewoordvoerder in de hoofdstad Colombo gezegd, volgens het Britse persbureau Reuters. Wie er achter de aanslagen zit, is onduidelijk. De verantwoordelijkheid is nog niet opgeëist. De politie heeft inmiddels 13 mensen aangehouden, maar er is verder niets over de verdachten bekend. De kranten in Sri Lanka spreken van een zwarte dag. Onder de doden van de serie aanslagen zijn ook buitenlanders, onder wie een Nederlandse. Ook zijn er slachtoffers uit onder meer Japan, Denemarken, Groot-Brittannië en Turkije. Bij de aanslagen vielen honderden gewonden, volgens de politie zo'n 500. In het onderzoek naar de aanslagen wordt ook meegenomen of er adequaat is gehandeld door de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. De premier van Sri Lanka zei gisteren dat er aanwijzingen waren dat er een aanslag op handen was. President Maithripala Sirisena zou voor later vandaag een bijeenkomst van de nationale veiligheidsraad hebben belegd. (22/04 05u30 - NOS.nl)
17x Tesla onderzoekt video ontploffende auto ChinaSHANGHAI (ANP) - Tesla onderzoekt een video waarop een auto van het merk uit het niets ontploft. De beelden worden veel gedeeld en bekeken op het Chinese sociale medium Weibo. Het bericht Tesla onderzoekt video ontploffende auto China verscheen eerst op Nieuws.nl. (22/04 05u15 - Nieuws.nl)
17x Politie Sri Lanka arresteert dertien verdachtenDe politie in Sri Lanka heeft dertien mannen aangehouden in verband met de aanslagen op kerken en hotels die zondag aan meer dan 200 mensen het leven kostten. Dat meldt het Franse persbureau AFP op basis van een bron bij de politie. (22/04 04u45 - Gelderlander)
17x Verdachten van moord op journaliste Noord-Ierland vrijgelatenDe Noord-Ierse politie heeft twee jonge mannen die waren opgepakt voor de dood van een journaliste vrijgelaten. De twee mannen van 18 en 19 jaar worden niet verder vervolgd, zegt de politie, die verder nog niemand heeft opgepakt voor de moord. De 29-jarige journaliste Lyra McKee werd donderdag doodgeschoten in het Noord-Ierse Londonderry. De politie houdt rekening met een terroristisch motief en verdenkt de New IRA, een afsplitsing van het Ierse Republikeinse Leger (IRA), van haar dood. Onrustig De journaliste werd neergeschoten in de wijk Creggan, waar de politie op dat moment werd beschoten en bekogeld met stenen, flessen en vuurwerk. Een lokale journalist zegt dat de vrouw bij een politieauto stond, toen ze werd geraakt door een kogel. Ze wordt komende woensdag in haar woonplaats Belfast begraven. In Londonderry is het sinds januari onrustig. Bij de rechtbank in het centrum van de stad ontplofte toen een auto. Die aanslag werd opgeëist door de New IRA. De politie maakte een dag na het incident beelden openbaar waarop te zien is hoe een gemaskerde man schiet op politiewagens en toeschouwers: (22/04 03u45 - NOS.nl)
17x Tesla onderzoekt video ontploffende auto ChinaTesla onderzoekt een video waarop een auto van het merk uit het niets ontploft. De beelden worden veel gedeeld en bekeken op het Chinese sociale medium Weibo. (22/04 03u33 - Reformatisch Dagblad)
17x Verdachten van dood Noord-Ierse journaliste weer op vrije voetenDe Noord-Ierse politie (PSNI) heeft twee mannen die waren opgepakt in verband met de dood van journaliste Lyra McKee, zondagavond weer vrijgelaten. De twee worden niet vervolgd. McKee werd donderdagavond doodgeschoten tijdens rellen in Londonderry. (22/04 02u30 - Trouw)
17x Overstromingen in Canada, 1200 mensen hun huizen uitIn het oosten van Canada zijn 1200 mensen geëvacueerd vanwege overstromingen. Daarbij is het leger ingezet, dat zo'n 600 militairen naar getroffen gebieden heeft gestuurd. Vooral rond de stad Quebec, maar ook bij de hoofdstad Ottawa, worden huizen door het hoge water bedreigd. De overstromingen worden veroorzaakt door het warme weer in Canada, waardoor smeltwater vanuit het noorden naar het oosten van Canada stroomt. Ook is er de afgelopen dagen veel regen gevallen, waardoor rivieren buiten hun oevers zijn getreden. Zeker duizend woningen zijn inmiddels overstroomd, duizenden andere huizen worden door het hoge water bedreigd. Tot dusver hebben de overstromingen aan één iemand het leven gekost: een 72-jarige automobilist had gisteren niet door dat een brug door de overstromingen was weggeslagen en reed met haar auto het water in. Goede voorbereiding Naar verwachting worden de weersomstandigheden de komende dagen beter, met lagere temperaturen en geen neerslag. Overstromingen in hetzelfde gebied leidden twee jaar geleden tot het uitroepen van de noodtoestand. Een woordvoerder van de civiele beschermingsdienst zegt dat de wateroverlast behoorlijk zal zijn, maar niet zo zwaar als in 2017. 'De overheid en burgers zijn goed voorbereid.' Canada heeft de afgelopen dagen tienduizenden zandzakken uitgedeeld voor de bescherming van huizen en gebieden. Ook hebben gemeenten vrijwilligers gemobiliseerd. (22/04 01u30 - NOS.nl)
17x Wannes Van Laer eindigt als 10e op WB zeilen in GenuaLees meer > (22/04 00u30 - Sporza)
17x Weerloos meisje in gezicht geslagen en geschoptDe Rotterdamse politie onderzoekt een filmpje waarin een meisje omver wordt getrokken, geslagen en op haar hoofd wordt geschopt. De beelden hebben gretig aftrek op sociale media. (22/04 00u15 - De Telegraaf)
17x Ideaal vakantieland Sri Lanka steeds populairder onder NederlandersDe gruwelijke aanslagen in Sri Lanka komen op het moment dat het eiland steeds populairder is bij Nederlandse en Europese toeristen. Dat is niet vreemd, want Sri Lanka heeft alles als toeristische bestemming: paradijselijke bounty-stranden, natuurparken vol exotische dieren als luipaarden en olifanten, Boeddhistische tempels en een vriendelijke bevolking. (22/04 00u15 - BN/DeStem)
17x LIVE (19u). Zet Napoli belangrijke stap naar tweede plek in Serie A?• 33ste speeldag Serie A • Aftrap: 19u • Stadio San Paolo • Dries Mertens versus Timothy Castagne (22/04 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
17x Star Wars Jedi: Fallen Order officieel onthuldTijdens het Star Wars Celebration evenement in Chicago is Star Wars Jedi: Fallen Order officieel onthuld. De actiegame van ontwikkelaar Respawn Entertainment komt op 15 november uit voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.De game speelt zich af na de gebeurtenissen van Episode 3: Revenge of the Sith. Je speelt als Cal Kestis, een jonge padawan die Order 66 heeft overleefd en nu wordt opgejaagd. Gameplaybeelden zijn er nog niet, maar volgens Respawn Entertainment gebruik je zowel een lightsaber als verschillende force powers. Ook word je bijgestaan door een droid.Volgens de ontwikkelaar is de gameplay 'makkelijk om op te pikken, maar moeilijk om volledig meester te worden'. Daarnaast benadrukt Respawn Entertainment ook dat Star Wars Jedi: Fallen Order geen multiplayer heeft en geen microtransacties bevat.Lees meer... (22/04 00u00 - Eurogamer)
17x Mysterie van aangespoelde Garfield-telefoons na 35 jaar opgehelderdSinds de jaren tachtig spoelen plastic Garfield-telefoons aan op de stranden van de Finistère, in het Franse Bretagne. Nu is de oorzaak van het probleem gevonden. (22/04 00u00 - De Standaard: Beroemd en Bizar)
17x Stalorder Ferrari frustreert LeclercCharles Leclerc is een wijze les rijker na de Grote Prijs van China. Sebastian Vettel is de kopman bij Ferrari en hij moet zich daar naar voegen. „Het is frustrerend, maar ik moet het accepteren”, zei de Monegask over de stalorder, die hem de derde plaats in de race kostte. (22/04 00u00 - Autosport)
17x Verstappen: ’Ik probeerde het gewoon’Max Verstappen had tijdens de Grote Prijs van China al snel door dat een podiumplek een lastige aangelegenheid zou worden. (22/04 00u00 - Autosport)
17x Verstappen buiten podium bij GP van ChinaMax Verstappen is tijdens de Grote Prijs van China naast het podium beland. (22/04 00u00 - Autosport)
17x Hamilton: ’Moest mijn rijstijl aanpassen’Lewis Hamilton gaat de geschiedenis in als de winnaar van de 1000e race in de Formule 1. (22/04 00u00 - Autovisie)
17x Vettel geniet van strijd met VerstappenSebastian Vettel genoot in Shanghai van zijn strijd met Max Verstappen. (22/04 00u00 - Autovisie)
17x Herbeleef GP China: Verstappen 4eMax Verstappen is bij de Grand Prix van China op een vierde plek geëindigd. Herbeleef hieronder de race aan de hand van de tweets van onze verlsaggever Erik van Haren, die in China ter plekke was. (22/04 00u00 - Autovisie)
17x TV TIPS. Dit mag je vanavond niet missen op de buisIn het enorme tv-aanbod van vandaag is het soms moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. Daarom schotelen we u iedere avond enkele tv-tips... (22/04 00u00 - Het Laatste Nieuws: Showbizz)
17x 5 gevaarlijke aanvalstrends van 2019 en verderEn vooral hoe je het netwerk bewapent tegen zulke aanvallen. (22/04 00u00 - ComputerWorld)
17x Leger ingezet bij overstromingen in oosten van CanadaBij overstromingen in het oosten van Canada zijn zondag meer dan 1.200 mensen geëvacueerd. Vooral in Québec is de toestand zondag verergerd. Zo'n 600 militairen zijn ingezet om huizen tegen het wassende water te beschermen. Een 72-jarige vrouw kwam om het leven toen ze met haar auto in het water terecht kwam. (21/04 23u45 - BN/DeStem)
16x Zwarte rook boven Cape Canaveral: mysterieus incident met ruimtecapsule SpaceX kan bemande vlucht vertragenOp de lanceerbasis van Cape Canaveral heeft zich tijdens een test een mysterieus incident voorgedaan met de ruimtecapsule Crew Dragon van het private ruimtevaartbedrijf SpaceX. Dat hebben SpaceX en ruimtevaartorganisatie NASA meegedeeld. De capsule zou tegen eind dit jaar Amerikaanse astronauten naar de ruimte moeten brengen. (22/04 09u00 - Het Belang van Limburg)
16x Zonnige paasmaandag met maxima tot 24 gradenHet wordt een zonnige paasmaandag met hoge wolkenvelden. In de loop van de dag verschijnen er ook wat stapelwolken, maar het blijft droog. De maxima liggen tussen 18 graden in de Ardennen en 24 graden in Vlaanderen, meldt het KMI. (22/04 08u00 - Het Belang van Limburg)
16x Gesprek met de afvaller in ‘De Mol’: “Ik floep er soms dingen uit, dus ik was misschien niet de beste mol geweest”Kaat Van Steen (22) is niet de mol. De studente kinesitherapie uit Zoersel moet net voor de grote strijd om de finaleplaatsen haar koffers pakken. Zo verliest ‘De Mol’ haar jongste en meest opgewekte kandidate. “Ik ben een flapuit, dus ik was misschien niet de beste mol geweest.” (22/04 07u45 - Het Belang van Limburg)
16x Tesla onderzoekt video ontploffende autoTesla onderzoekt een video waarop een auto van het merk uit het niets ontploft. De beelden worden veel gedeeld en bekeken op het Chinese sociale medium Weibo. (22/04 07u45 - Gazet van Antwerpen)
16x LIVE. Dodentol loopt op tot 290, aanslagen nog niet opgeëist, wel 24 verdachten opgepaktIn Sri Lanka zijn gisteren honderden doden en gewonden gevallen bij explosies in drie kerken en drie luxehotels in en rond de hoofdstad Colombo.... (22/04 07u30 - Het Laatste Nieuws)
16x Dit zijn de slachtoffers van de aanslagen in Sri LankaZeker 290 doden, meer dan 500 gewonden. Dat is de voorlopige dodentol na de aanslagen in Sri Lanka. Bij acht explosies verspreid over het land kwamen buurtbewoners, omstanders en vakantiegangers om het leven. De eerste namen van overleden slachtoffers sijpelen binnen. Onder hen een beroemde tv-kok en een Nederlandse vrouw van 54. (22/04 07u15 - Het Belang van Limburg)
16x Aanslagen Sri Lanka: dodentol loopt op tot 290, namen van twee terroristen bekendBij de aanslagen op paaszondag in Sri Lanka zijn minstens 290 personen om het leven gekomen en 500 anderen gewond geraakt. Dat blijkt uit een nieuwe balans van de lokale politie maandag. Intussen zijn de namen van minstens twee van de zelfmoordterroristen bekend. (22/04 07u15 - Het Belang van Limburg)
16x Waarom de Syrische keuken zo hip is? Maak deze gerechten klaar en je weet waaromDoor het oorlogsgeweld raakten heel wat Syriërs verspreid over de wereld. En samen met hen oriëntaalse smaakmakers als za’atar, tahin, granaatappelmelasse en sumak. Ook nieuwsgierig naar de bijbehorende recepten? (22/04 07u15 - Het Belang van Limburg)
16x Drie gewonden bij brand wooncomplex LiesselBij de brand in een wooncomplex in Liessel zijn drie mensen gewond geraakt. Zij worden nagekeken door ambulancemedewerkers. Dat laat de brandweer weten. Wat voor verwondingen ze hebben opgelopen, wordt niet gezegd. (22/04 05u00 - Reformatisch Dagblad)
16x Uitslaande brand in wooncomplex LiesselIn de Noord-Brabantse plaats Liessel zijn mogelijk slachtoffers gevallen door een uitslaande woningbrand in een appartementencomplex. De brand woedt in meerdere appartementen. De brandweer laat weten dat er een ambulance aanwezig is voor eventuele gewonden. (22/04 04u45 - Reformatisch Dagblad)
16x Uitslaande brand in woning LiesselIn de Noord-Brabantse plaats Liessel zijn mogelijk slachtoffers gevallen door een uitslaande woningbrand. De brandweer laat weten dat er een ambulance aanwezig is voor eventuele slachtoffers. Om hoeveel gewonden het zou gaan, meldt de brandweer niet. Mogelijk zijn er nog mensen in de woning. (22/04 04u15 - Reformatisch Dagblad)
16x Racisten vallen Tsjechische parlementariër aanDe Tsjechische parlementariër Dominik Feri is gewond geraakt door een racistisch gemotiveerde aanval. Het nationale persbureau CTK meldde dat twee tot dusver onbekende daders de politicus tijdens een wijnproeverij het ziekenhuis in sloegen. Het slachtoffer, dat een vleeswond aan de rug moest laten hechten, vertelde op de nieuwssite Novinky.cz dat een van de geweldplegers riep: „Negers horen niet in de politiek”. (22/04 00u45 - Reformatisch Dagblad)
16x Nederlandse studentes wagen zich onverschrokken in Sri LankaOndanks de reeks bloedige aanslagen in Sri Lanka zijn er nog steeds Nederlanders die naar het land afreizen. (22/04 00u30 - De Telegraaf)
16x Het wil niet lukken voor Brecel: verliest weer beslissend frame op WKLuca Brecel is er al voor de vierde keer niet in geslaagd om de eerste ronde op het WK snooker te overleven. Onze landgenoot verloor net als in 2017 het beslissende frame. Hij verloor met 10-9 van de Engelsman Gary Wilson. (22/04 00u30 - Sporza)
16x Drie duels nog en Van Bommel blijft maar experimenteren, 'gerommel'Studio Voetbal is nog maar net begonnen of er brandt al een felle discussie los. Het gaat over het optreden van PSV tegen ADO Den Haag (magere 3-1 winst) en de keuze van coach Mark van Bommel om Luuk de Jong naar het middenveld te halen. Pierre van Hooijdonk vindt dat PSV overtuigend speelde: 'Ik vond ze beter dan in de voorgaande weken, ze waren veel en veel beter dan ADO.' Daar gaat Arno Vermeulen echter tegenin: 'Nou, dat vond ik helemaal niet. ADO was eredivisie-onwaardig en daar kon PSV amper van profiteren.' Daniël de Ridder gooit de discussie op het middenveld van PSV. 'Daar komt geen gevaar vandaan. Pablo Rosario en Michal Sadílek zijn niet in staat om een goal te maken. Van Bommel wil Steven Bergwijn, Hirving Lozano en De Jong niet wisselen, maar Donyell Malen wel een kans geven. Daarom stond De Jong op het middenveld, denk ik.' Van Hooijdonk snapt niets van die keuze. 'Je weet dat je 80 procent op de helft van ADO speelt, dan wil je De Jong in zijn kracht hebben. In de spits. Hij is niet verfijnd voor de kleine ruimte op het middenveld.' Vermeulen doet er nog een schepje bovenop: 'Het is gerommel van de eerste orde. Van Bommel blijft experimenteren op het middenveld, terwijl er nog maar drie wedstrijden te spelen zijn! Eigenlijk klopt er helemaal niets van.' De Ridder trekt nog de vergelijking met het middenveld van Ajax. 'Er staat veel te veel druk op Bergwijn, Lozano en De Jong. Die moeten zo ongelooflijk veel doen met zo'n defensief middenveld. Bij Ajax kunnen meerdere spelers een goal maken.' Ook ergernis om Huntelaar Ajax krijgt veel credits voor het bereiken van de laatste vier van de Champions League, maar de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen FC Groningen ontlokt wel de nodige kritiek van de analisten. Met name Klaas-Jan Huntelaar moet het ontgelden. De spits bezorgde de Amsterdammers met een late goal de winst en trok daarop zijn shirt uit. Het leverde hem een gele kaart op. Dat kwam hem duur te staan, want even later kreeg hij er nog een, waardoor Ajax het duel met tien man moest uitspelen. Over de tweede gele kaart (een elleboog) zijn alle tafelgasten het eens, die was nog veel dommer dan het shirtje uittrekken. Voor de eerste gele kaart kan echter iedereen begrip opbrengen, behalve Van Hooijdonk. Als Jevgeni Levtsjenko zegt dat 'Huntelaar niet meer weet wat hij doet omdat hij zo emotioneel is', valt Van Hooijdonk hem in de rede. 'Zou hij dat wel weten als in zijn contract was opgenomen dat het hem als boete een maandsalaris zou kosten?' Levtsjenko: 'Pierre, je weet hoe dat allemaal gaat. Hij reageert impulsief.' Van Hooijdonk: 'Nee, ik erger me. Voor een club kan dat enorme gevolgen hebben. Vorige week maakte hij drie goals, hij hoeft zich voor niemand meer te bewijzen.' Dominante financiële positie Ajax Maar de actie van Huntelaar ten spijt, was het natuurlijk de succesweek van Ajax. Door het Europese succes en grote belangstelling voor de Ajacieden timmert de club financieel flink aan de weg. Wordt de macht van Ajax over de andere eredivisieclubs zo niet té groot? 'Het gaat nu wel snel. Tweehonderd miljoen pak je als Ajax nu al in een jaar. Er zijn geen garanties, maar als dit zo doorgaat, kan er een heel groot gat gecreëerd worden. Er zit wel een gevaar in, ja', denkt Vermeulen. Van Hooijdonk meent dat het besluit van Ajax' technisch directeur Marc Overmars om het jaren geleden ingestelde salarisplafond te doorbreken, doorslaggevend is geweest voor het actuele succes van de Amsterdammers én de machtsverhoudingen binnen het Nederlandse voetbal. 'Men is overstag gegaan, maar eigenlijk kon Ajax dit al een tijdje. Nu heeft het direct succes.' De Ridder voegt toe: 'Ik zie het gevaar ook, maar PSV kan het salarisplafond ook opheffen. Dat zal misschien wel moeten. Maar Ajax heeft geen sjeik ofzo hè. Het is allemaal op basis van sportieve prestaties.' Van Hooijdonk: 'Ajax koopt echt ontzettend veel jeugdspelers bij de andere clubs weg, daar hebben ze het geld voor. Dus wat dat betreft worden de andere clubs ook zwakker.' (22/04 00u30 - NOS: Sport)
16x Bij de Avengers spelen ze nog op een oude Game BoyEen originele Game Boy kom je tegenwoordig niet meer zo vaak tegen, maar op de set van The Avengers: Endgame, zo ongeveer de grootste film release van dit jaar, hadden ze er minstens twee. Op onderstaande ... (22/04 00u15 - 4Gamers)
16x LIVE (21u). Laat Chelsea zich in eigen huis verrassen tegen Burnley?• 35ste speeldag Premier League • Aftrap: 21u • Stamford Bridge • Chelsea staat vijfde, Burnley vijftiende (22/04 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
16x Ideaal vakantieland Sri Lanka steeds populairder onder NederlandersDe gruwelijke aanslagen in Sri Lanka komen op het moment dat het eiland steeds populairder is bij Nederlandse en Europese toeristen. Dat is niet vreemd, want Sri Lanka heeft alles als toeristische bestemming: paradijselijke bounty-stranden, natuurparken vol exotische dieren als luipaarden en olifanten, Boeddhistische tempels en een vriendelijke bevolking. (22/04 00u15 - De Stentor)
16x NBA: Bucks en Rockets naar 3-0, Nuggets trekken stand gelijkLees meer > (21/04 23u53 - FOK!sport)
16x Boston Celtics ronde verder in play-offs NBABoston Celtics heeft zich als eerste basketbalploeg geplaatst voor de tweede ronde van de play-offs van de NBA. (21/04 23u45 - BN/DeStem)
16x Jan en Miek dachten op vakantie te vertrekken, maar 17 uur later zitten ze nog op luchthaven: “Om zot van te worden”De geplande verjaardagsvakantie van een Gents koppel heeft een behoorlijk valse start gemaakt. Jan Van Den Daele (45) en zijn vriendin Miek Verschelden (39) zouden zondagochtend om 06.05 vanaf Brussels Airport vertrekken naar de Turkse badplaats Antalya, maar zeventien uur later zaten ze door technische problemen met het vliegtuig nog altijd op de luchthaven. “We hebben honderden vluchten zien vertrekken zonder problemen… behalve de onze.” (21/04 23u45 - Het Nieuwsblad)
15x Rusland: ‘Oekraïne kan reset doorvoeren’Oekraïne heeft de kans om positieve veranderingen door te voeren die de samenleving in zijn geheel ten goede komen, aldus Rusland na de overwinning van Volodimir Zelenski bij de presidentsverkiezingen. (22/04 08u15 - De Standaard)
15x Lichamen van drie bekende klimmers teruggevonden in BanffDe lichamen van de drie bekende bergbeklimmers die vermist waren sinds dinsdag in het Canadese park Banff zijn teruggevonden. Dat meldt Parks Canada, de Canadese nationale parkdienst. (22/04 08u00 - VRT NWS)
15x Greta Thunberg: “Politici die niets doen gaan er niet mee wegkomen”De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg is zondag met veel enthousiasme ontvangen door de Extinction Rebellion-beweging in Londen. (22/04 08u00 - Het Belang van Limburg)
15x “Geef burgers toegang tot controlekamer”De ene juicht het toe, de andere verwijst naar George Orwells ‘1984’ en Big Brother. Maar hoe moeten we eigenlijk omgaan met de toename van camera’s op openbare plaatsen? (22/04 07u45 - Het Belang van Limburg)
15x Gesprek met de afvaller in ‘De Mol’: “Ik floep er soms dingen uit, dus ik was misschien niet de beste mol geweest”Kaat Van Steen (22) is niet de mol. De studente kinesitherapie uit Zoersel moet net voor de grote strijd om de finaleplaatsen haar koffers pakken. Zo verliest ‘De Mol’ haar jongste en meest opgewekte kandidate. “Ik ben een flapuit, dus ik was misschien niet de beste mol geweest.” (22/04 07u45 - Gazet van Antwerpen)
15x Zonnige paasmaandag met maxima tot 24 gradenHet wordt een zonnige paasmaandag met hoge wolkenvelden. In de loop van de dag verschijnen er ook wat stapelwolken, maar het blijft droog. De maxima liggen tussen 18 graden in de Ardennen en 24 graden in Vlaanderen, meldt het KMI. (22/04 07u45 - Het Nieuwsblad)
15x Greta Thunberg in Londen: ‘Politici die niets doen gaan er niet mee wegkomen’De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg is zondag met veel enthousiasme ontvangen door de Extinction Rebellion-beweging in Londen. (22/04 07u30 - De Standaard)
15x Tesla onderzoekt een video waarop geparkeerde auto in China ontploftTesla onderzoekt een video waarop een auto van het merk uit het niets ontploft. De beelden worden veel gedeeld en bekeken op het Chinese sociale medium Weibo. (22/04 06u15 - Nu.nl Economie)
15x Faroek Özgünes: “Ik wil mijn kinderen de stabiliteit geven die ik zelf miste in m’n jeugd”“Tuurlijk ben ik aanspreekbaar vlak voor we live uitzenden. Daar wordt soms te gewichtig over gedaan”, klinkt het in Dag Allemaal. Om maar te... (22/04 06u15 - Het Laatste Nieuws: Showbizz)
15x Drie gewonden bij brand wooncomplex LiesselLIESSEL (ANP) - Bij de brand in een wooncomplex in Liessel zijn drie mensen gewond geraakt. Zij worden nagekeken door ambulancemedewerkers. Dat laat de brandweer weten. Wat voor verwondingen ze hebben opgelopen, wordt niet gezegd. Het bericht Drie gewonden bij brand wooncomplex Liessel verscheen eerst op Nieuws.nl. (22/04 06u00 - Nieuws.nl)
15x Weerbericht: Warme Tweede Paasdag met 22 tot 26 gradenMaandag wordt opnieuw een zonnige dag met hoge temperaturen voor de tijd van het jaar. In de middag wordt het 22 tot 26 graden bij een matige oostenwind. Hoewel er in de loop van de dag vanuit het zuiden wolkensluiers komen opzetten, heeft de zon daar weinig last van. (22/04 05u45 - Nu.nl)
15x Klimaattiener Greta Thunberg warm onthaald in LondenKlimaatactiviste Greta Thunberg is zondag met veel enthousiasme ontvangen door de Extinction Rebellion-beweging in Londen. De zestienjarige Zweedse hamerde tijdens een manifestatie bij Marble Arch opnieuw op het gebrek aan politieke wil om de klimaatverandering te bestrijden. (22/04 05u15 - AD.nl)
15x Demonstranten Soedan nemen afstand van legerDe leiders van het Soedanese verzet hebben zondag afstand genomen van de militaire overgangsraad en haar politiek comité. Dat stelde voor samen op te trekken en een voorlopig bestuur van burgers en legerofficieren te vormen. Dat plan werd afgekeurd omdat het te veel overeenkomsten bevatte met het verfoeide oude regime. De actievoerders eisen alle macht voor het volk en kondigden meer en luidere demonstraties aan. (22/04 00u45 - Reformatisch Dagblad)
15x „Chaos op vliegveld Colombo”De 33-jarige Guy Hendricks uit Utrecht trof zondagavond een chaos aan op het vliegveld van de Sri Lankaanse hoofdstad Colombo. Het geduld van de mensen die hun vlucht probeerden te halen, werd zwaar op de proef gesteld omdat er voor de controleposten lange rijen reizigers stonden. (22/04 00u45 - Reformatisch Dagblad)
15x Drie gewonden bij ongeval op A28Door een ongeval op de snelweg A28 bij het Drentse Veeningen zijn drie personen gewond geraakt. Volgens de politie ging het om een aanrijding met twee auto’s. (22/04 00u45 - Reformatisch Dagblad)
15x Dertien arrestaties na aanslagen Sri LankaDe Sri Lankaanse politie heeft dertien arrestaties verricht in verband met de aanslagen die zondag dood en verderf zaaiden op het Zuid-Aziatische eiland. Dat heeft een woordvoerder gezegd tegen de nieuwssite Newsfirst. Tien verdachten zijn overgedragen aan de dienst voor crimineel onderzoek (CID). (22/04 00u45 - Reformatisch Dagblad)
15x Hondje uit gloeiend hete auto bevrijdDe politie in Weert heeft zondag een hondje uit een gloeiend hete auto gehaald. De Jack Russell bewoog volgens de politie al bijna niet meer. In de auto was het met een temperatuur van ruim veertig graden Celsius veel te warm voor het beestje. De hond zat al lang in de auto en was bevangen door de hitte, aldus de politie. (22/04 00u45 - Reformatisch Dagblad)
15x Cruciale treffer Huntelaar in beeldBekijk hier alle doelpunten van FC Groningen - Ajax uit de 31e speelronde van de Eredivisie. (22/04 00u15 - Telegraaf: Sport)
15x Speelronde 31: Alle goals op een rijBekijk hier alle doelpunten uit de 31e speelronde van de Eredivisie. (22/04 00u15 - Telegraaf: Sport)
15x Sony kondigt nieuwe Xperia-smartphones aanSony heeft maandag drie nieuwe smartphones aangekondigd, de Xperia 1, Xperia 10 (en 10 Plus) en de Xperia L3. De Xperia 1 is het nieuwe topmodel van Sony, met onder meer 's werelds eerste 4K OLED-sche... (22/04 00u00 - GadgetZone)
15x Boston Celtics ronde verder in play-offs NBABoston Celtics heeft zich als eerste basketbalploeg geplaatst voor de tweede ronde van de play-offs van de NBA. (21/04 23u45 - AD: Sport)
15x Boston Celtics ronde verder in play-offs NBABoston Celtics heeft zich als eerste basketbalploeg geplaatst voor de tweede ronde van de play-offs van de NBA. (21/04 23u45 - AD.nl)
14x Vader en zoon verdrinken bij reddingspoging toeristEen vader en zoon die in Australië werkten als strandwachten, hebben een reddingsactie met de dood moeten bekopen. Ross Powell (71) en zoon Andrew (32) verdronken volgens de autoriteiten toen ze een toerist uit het water probeerden te halen. (22/04 08u15 - Gelderlander)
14x LIVE. Al 24 arrestaties na aanslagen Sri LankaLees meer > (22/04 07u45 - De Standaard)
14x Zonnige paasmaandag met maxima tot 24 gradenHet wordt een zonnige paasmaandag met hoge wolkenvelden. In de loop van de dag verschijnen er ook wat stapelwolken, maar het blijft droog. De maxima liggen tussen 18 graden in de Ardennen en 24 graden in Vlaanderen, meldt het KMI. (22/04 07u45 - Gazet van Antwerpen)
14x Aanslagen Sri Lanka eisen al 290 levensBij de aanslagen op paaszondag in Sri Lanka zijn 290 personen om het leven gekomen en 500 andere gewond geraakt. Dat blijkt uit een nieuwe balans van de lokale politie maandag. (22/04 07u15 - De Standaard)
14x Aanslagen Sri Lanka: dodentol loopt op tot 290, namen van twee terroristen bekendBij de aanslagen op paaszondag in Sri Lanka zijn minstens 290 personen om het leven gekomen en 500 anderen gewond geraakt. Dat blijkt uit een nieuwe balans van de lokale politie maandag. Intussen zijn de namen van minstens twee van de zelfmoordterroristen bekend. (22/04 07u15 - Gazet van Antwerpen)
14x Nauwelijks animo voor herkansing Scholierengala Breda: meer beveiligers buiten dan scholieren binnenBREDA - Het Bredase Scholierengala in de Graanbeurs, dat zondagavond de 'herkansing' kreeg, heeft nauwelijks bezoekers op de been gebracht. Het gala liep afgelopen december uit de hand, toen bij het begin honderden scholieren tegelijk naar binnen wilden. Door de paniek die toen ontstond, besloot burgemeester Paul Depla destijds het gala onmiddellijk af te gelasten. (22/04 06u15 - BN/DeStem)
14x Dit zijn de tien sterkste tractoren ter wereldEen tractor was vroeger vaak een eencilinder hulpmiddel voor keuterboeren ter vervanging van het paard. Maar met het ontstaan van megaboerderijen groeide ook de omvang en het vermogen. Dit zijn de tien sterkste akkergiganten ter wereld. (22/04 06u15 - De Stentor)
14x ‘Mantelzorgen kan best pittig zijn’Judith van den Berg – Groenen (38) woont met haar man Matthijs en kinderen Isabelle (9), Marie (7) en Jules (5) in Vught. Judith is mantelzorger van dochter Marie. „Ook volg ik deeltijd de pabo, hopelijk kan ik over twee jaar voor de klas.” (22/04 06u00 - NRC.nl: Wetenschap)
14x Dodental aanslagen Sri Lanka gestegen naar 290Het dodental van de aanslagen in Sri Lanka is volgens de politie opgelopen naar 290. Wie er achter de aanslagen zit, is onduidelijk. De verantwoordelijkheid is nog niet opgeëist. De politie heeft inmiddels 13 mensen aangehouden, maar er is verder niets over de verdachten bekend. De kranten in Sri Lanka spreken van een zwarte dag. Onder de doden van de serie aanslagen zijn ook buitenlanders, onder wie een Nederlandse. Ook zijn er slachtoffers uit onder meer Japan, Denemarken, Groot-Brittannië en Turkije. Bij de aanslagen vielen honderden gewonden, volgens de politie zo'n 500. In het onderzoek naar de aanslagen wordt ook meegenomen of er adequaat is gehandeld door de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. De premier van Sri Lanka zei gisteren dat er aanwijzingen waren dat er een aanslag op handen was. President Maithripala Sirisena zou voor later vandaag een bijeenkomst van de nationale veiligheidsraad hebben belegd. (22/04 06u00 - NOS.nl)
14x Klimaattiener Greta Thunberg warm onthaald in LondenKlimaatactiviste Greta Thunberg is zondag met veel enthousiasme ontvangen door de Extinction Rebellion-beweging in Londen. De zestienjarige Zweedse hamerde tijdens een manifestatie bij Marble Arch opnieuw op het gebrek aan politieke wil om de klimaatverandering te bestrijden. (22/04 05u16 - Gelderlander)
14x 19 doden door aardverschuiving ColombiaDoor een aardverschuiving in de buurt van de Colombiaanse plaats Rosas, in het zuidwesten van het land, zijn zondag zeker negentien mensen om het leven gekomen. Veertien mensen worden nog vermist. (22/04 04u00 - Reformatisch Dagblad)
14x “Onze akker- en weidevogels verdwijnen zienderogen”Het aantal akker- en weidevogels in onze contreien neemt net als elders in West-Europa al decennia af. Maar die daling maakt geen aanstalten om af te remmen en tekent zich nu zelfs af in gezonde Europese vogelgebieden. De onderzoekers luiden de alarmbel. (22/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
14x Komiek Zelensky rekent af met de oude elite in OekraïneBij de Oekraïense verkiezingen won Volodymyr Zelensky met een ruime meerderheid van de stemmen van zittend president Porosjenko. (22/04 02u15 - NRC.nl: Wetenschap)
14x President Noord-Macedonië pas in mei bekendDe eerste president van Noord-Macedonië wordt pas op 5 mei bekend. Geen van de kandidaten kreeg zondag een absolute meerderheid waardoor een tweede ronde nodig is. Met 74 procent van de stemmen geteld gaat de pro-westerse kandidaat Stevo Pendarovski aan de leiding met 42,6 procent. Het verschil met zijn door de nationalistische oppositie gesteunde concurrent Gordana Siljanovska-Davkova (41,6) is klein. (22/04 00u45 - Reformatisch Dagblad)
14x Exitpoll: Zelenski nieuwe president OekraïneVolodimir Zelenski is volgens de nationale exitpoll met grote meerderheid gekozen als nieuwe president van Oekraïne. De 41-jarige komiek kan volgens de eerste resultaten na het sluiten van de kieslokalen rekenen op 73 procent van de stemmen. Zijn tegenstander Petro Porosjenko, die een tweede termijn van vijf jaar ambieerde, komt vermoedelijk niet verder dan 25 procent. (22/04 00u45 - Reformatisch Dagblad)
14x Gezondheid groothertog Jean hard achteruitHet gaat niet goed met groothertog Jean van Luxemburg. Zijn gezondheidstoestand is sinds zaterdagavond aanzienlijk verslechterd, meldt het Luxemburgse hof. De hele familie heeft zich inmiddels aan zijn bed verzameld. Het lijkt erop dat de 98-jarige vader van groothertog Henri niet lang meer te leven heeft. (22/04 00u45 - Reformatisch Dagblad)
14x De sfeer in het Astridpark: "De trots is wat verdwenen" & "Het seizoen hakt er stevig in"Anderlecht heeft eindelijk zijn eerste punt te pakken in play-off 1, maar het geleverde spel was wederom niet fantastisch. Enkele fans kwamen opdagen in een pandakostuum om hun ongenoegen over de voorzitter te uiten. (21/04 23u45 - Voetbalkrant)
13x Lichamen van drie bekende klimmers teruggevonden in Rocky MountainsDe lichamen van de drie bekende bergbeklimmers die vermist waren sinds dinsdag in het Canadese nationaal park Banff zijn zondag teruggevonden. (22/04 08u30 - De Standaard)
13x Gemeentehuis vandaag geslotenHet gemeentehuis van Geetbets is vandaag, maandag, gesloten. Aanleiding is de feestdag van Pasen. (22/04 08u15 - Het Belang van Limburg)
13x Twee jongemannen die verdacht werden van dood Noord-Ierse journaliste, zijn vrijgelatenDe Noord-Ierse politie (PSNI) heeft twee jongemannen vrijgelaten die verdacht werden in het onderzoek naar de dood van journaliste Lyra McKee. McKee werd doodgeschoten tijdens rellen donderdagavond in Londonderry. De twee zijn niet in verdenking gesteld. (22/04 08u00 - VRT NWS)
13x Dit zijn de slachtoffers van de aanslagen in Sri LankaZeker 290 doden, meer dan 500 gewonden. Dat is de voorlopige dodentol na de aanslagen in Sri Lanka. Bij acht explosies verspreid over het land kwamen buurtbewoners, omstanders en vakantiegangers om het leven. De eerste namen van overleden slachtoffers sijpelen binnen. Onder hen een beroemde tv-kok en een Nederlandse vrouw van 54. (22/04 07u30 - Gazet van Antwerpen)
13x De terugkeer van de boysbands - Take That: van onstuimige jongensgroep tot internationaal erfgoedAlle lof voor Take That! Exact dertig jaar nadat Gary, Robbie, Mark, Jason en Howard door een slimme manager werden samengebracht, viert de Britse... (22/04 06u15 - Het Laatste Nieuws: Showbizz)
13x Politie haalt man onder douche vandaanDe politie heeft in de nacht van zondag op maandag een man onder de douche vandaan gehaald in Schiedam. Opvallend was dat de man niet onder zijn eigen douche stond. (22/04 06u00 - Reformatisch Dagblad)
13x ’Boakebouwers’ malen niet om extra regels voor paasvuurDe strijd om het grootste paasvuur in de buurtschappen rondom het Sallandse dorp Holten is een traditie die nooit verloren mag gaan, benadrukken de fanatieke opbouwers. Extra regels om een immer en altijd onverhoopte natuurbrand te voorkomen, geen ondenkbaar risico in deze kurkdroge tijden, nemen ze graag ter harte. (22/04 06u00 - De Telegraaf)
13x Dodental aanslagen Sri Lanka loopt op tot 290De slachtoffers vielen bij aanslagen op acht verschillende plekken in Sri Lanka. Er zijn ook ruim vijfhonderd mensen gewond geraakt. (22/04 05u15 - NRC Handelsblad)
13x Dodental aanslagen Sri Lanka loopt op naar 262Het dodental van de aanslagen in Sri Lanka van zondag is opgelopen tot 262. Dat meldt het Sri Lankaanse medium Newsfirst op basis van bronnen in verschillende ziekenhuizen. (22/04 03u45 - Reformatisch Dagblad)
13x Verdachten dood journaliste vrijgelatenTwee mannen van 18 en 19 jaar oud die werden opgepakt na de dood van journaliste Lyra McKee (29) zijn vrijgelaten door de Noord-Ierse politie. Ze worden niet verder vervolgd, heeft de politie bekendgemaakt. De politie beschouwt de fatale schietpartij als een terroristisch incident. (22/04 03u15 - Reformatisch Dagblad)
13x Sterrenwacht Urania bestaat 50 jaar: hoe priester Hendrik Van Gaal de sterren naar de mensen brachtMeer dan vijftig jaar geleden werd Hendrik Van Gaal ingewijd als priester in de rustige Vredewijk, een gehucht van Hove in de zuidrand van Antwerpen. Al snel veranderde het uitzicht van de wijk. Van Gaal liet een kerk bouwen, maar daarmee was de baksteen nog niet van zijn maag. Met Volkssterrenwacht Urania bracht hij precies vijftig jaar geleden de sterren dichter bij de mensen. (22/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
13x Vakantieparkje ontruimd om risico paasvuurDe zes huizen van een vakantieparkje in Erica in Drenthe zijn zondagavond ontruimd omdat een paasvuur zou kunnen overslaan naar de recreatiehuizen. Een woordvoerster van de veiligheidsregio meldt dat uit brandende deeltjes van het paasvuur nieuwe brandjes ontstaan in het bos waarin het park ligt. (22/04 00u45 - Reformatisch Dagblad)
13x Explosief gevonden bij vliegveld ColomboIn de buurt van het internationale vliegveld van de Sri Lankaanse hoofdstad Colombo is een zelfgemaakte bom gevonden. De Sri Lankaanse luchtmacht heeft het explosief onschadelijk gemaakt. (22/04 00u45 - Reformatisch Dagblad)
13x Reisadvies voor Sri Lanka aangepastHet ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Sri Lanka aangevuld met nieuwe informatie. Reizigers moeten onder meer rekening houden met de avondklok die het land na de aanslagen eerder op de dag heeft ingesteld. Mensen mogen daardoor tussen 18.00 uur in de avond en 06.00 uur ’s ochtends niet de straat op, staat in de toegevoegde passage. (22/04 00u45 - Reformatisch Dagblad)
13x 14 doden door aardverschuiving ColombiaDoor een aardverschuiving in de buurt van de Colombiaanse plaats Rosas, in het zuidwesten van het land, zijn zondag zeker veertien mensen om het leven gekomen. De baas van de rampenbestrijdingsdienst in het departement Cauca zei tegen de lokale media dat ten minste acht huizen zijn bedolven door de modderstroom. Die kwam op gang na hevige regenval. (22/04 00u45 - Reformatisch Dagblad)
13x Miljardensteun uit Midden-Oosten voor SoedanSaudi-Arabië en de Verenigde Arabische Staten hebben een steunpakket voor Soedan samengesteld ter waarde van 3 miljard dollar. Dat maakte het Saudische persagentschap SPA bekend. (22/04 00u45 - Reformatisch Dagblad)
13x Officiële God of War-documentaire Raising Kratos aangekondigdEn, is je Game Boy na zijn dertigste verjaardag weer netjes in de vitrinekast teruggelegd? Mooi, want er is nieuws over heel andere zaken: een echte, officiële, authentieke God of War-docu bijvoorbeeld. (22/04 00u15 - Power Unlimited)
13x AI-team wint voor het eerst van wereldkampioen Dota 2Voor het eerst heeft een team van AI-bots gewonnen van de huidige Dota 2 wereldkampioen, OG. In een best-of-three toernooi won OpenAI Five, het team met 5 AI-bots, twee games na elkaar van OG. OpenAI ... (22/04 00u15 - 4Gamers)
13x Man voorzichtig bij paasvuur: 'Ik verstop me achter de dames'Nu dit jaar een hoop paasvuren zijn afgelast vanwege droogte komen mensen vanuit het hele land naar Espelo om de jaarlijkse traditie van dichtbij te bekijken. (22/04 00u00 - De Telegraaf)
13x Mortal Kombat 11 bevat microtransactiesNetherRealm Studios heeft het progressiesysteem in Mortal Kombat 11 toegelicht. Zo koop je in de game met echt geld time crystals. Met die time crystals koop je nadien nieuwe outfits, animaties en intro's voor je personages. Net zoals in Mortal Kombat 10 zijn er ook easy fatalities te koop.De ontwikkelaar benadrukt dat alle voorwerpen ook in de game zelf zijn vrij te spelen. Eerder was bovendien ook al bekendgemaakt dat het Mortal Kombat 11 gear-systeem louter cosmetisch is, in tegenstelling tot het gear-syteem in Injustice 2. Daarnaast benadrukt NetherRealm Studios ook dat de game geen loot boxes bevat.Mortal Kombat 11 lanceert op 23 april voor pc, PlayStation 4, Switch en Xbox One. In afwachting kun je op de site nog eens onze Mortal Kombat X review lezen.Lees meer... (22/04 00u00 - Eurogamer)
13x Wijnaldum baalt: 'Vooral Nederlanders maken daar weer iets van'Nederlander zeer belangrijk met openingsgoal Liverpool. (22/04 00u00 - Voetbal International)
13x Nu al paniek bij Ferrari; Leclerc wil uitlegHoe zal Maurizio Arrivabene hebben gekeken naar de Grand Prix van China, de duizendste in de historie van de Formule 1? De weggestuurde teambaas van Ferrari ziet dat de resultaten onder zijn opvolger Mattia Binotto nog allerminst zijn verbeterd. (22/04 00u00 - Autovisie)
13x Marktwaarde voorspelt vaak goed welke ploeg wintWat zal de uitslag van Real Madrid-Ajax op 5 maart worden? Bij de thuiswedstrijd wist Ajax te imponeren tegen de voetbalgrootmacht. De Amsterdammers zetten gedurfd, aanvallend voetbal tegenover een lui, afwachtend Real. Toch wonnen de Madrilenen met 2-1. De jonge Ajacieden konden niet op tegen de dure veteranen van Real. Dat Real Madrid zich duurdere … Continued The post Marktwaarde voorspelt vaak goed welke ploeg wint appeared first on Elsevierweekblad.nl. (22/04 00u00 - Elsevier.nl)
13x De beste atx-behuizingen vergelekenDe juiste behuizing kiezen valt niet mee. In de praktijk blijkt dat simpelweg afgaan op de foto’s van de fabrikant vrij riskant is en daarom helpen we je graag op weg. Wij haalden van zeven fabrikanten verschillende modellen in huis, om te achterhalen wat de beste atx-behuizingen van het moment zijn. (22/04 00u00 - PCMweb)
13x Leger ingezet bij overstromingen in oosten van CanadaBij overstromingen in het oosten van Canada zijn zondag meer dan 1.200 mensen geëvacueerd. Vooral in Québec is de toestand zondag verergerd. Zo'n 600 militairen zijn ingezet om huizen tegen het wassende water te beschermen. Een 72-jarige vrouw kwam om het leven toen ze met haar auto in het water terecht kwam. (21/04 23u45 - Gelderlander)
13x Leger ingezet bij overstromingen in oosten van CanadaBij overstromingen in het oosten van Canada zijn zondag meer dan 1.200 mensen geëvacueerd. Vooral in Québec is de toestand zondag verergerd. Zo'n 600 militairen zijn ingezet om huizen tegen het wassende water te beschermen. Een 72-jarige vrouw kwam om het leven toen ze met haar auto in het water terecht kwam. (21/04 23u45 - De Stentor)
13x Sri Lanka-analist: "Aanslagen lijken werk van moslimterroristen, maar we weten niks zeker"Lees meer > (21/04 23u30 - VRT NWS)
13x Twee doden, onder wie Brit, bij gewapende aanval in NigeriaGewapende mannen hebben in een badplaats in het noorden van Nigeria twee mensen, onder wie een Brit, gedood en vier toeristen ontvoerd, zo heeft de... (21/04 23u15 - Het Laatste Nieuws)
12x Hoe Antwerpenaar steenrijk werd met goud: “Het is een smerige business, al zeg ik het zelf”Hij is een van de rijkste Belgen, maar in ons land nauwelijks bekend. De Antwerpse goudhandelaar Alain Goetz bouwde zijn imperium in het buitenland uit, onder andere in Oeganda, maar zijn succes roept grote vragen op. Onze zusterkrant De Standaard trok naar goudmijnen waar kinderen werken en zag documenten die Goetz linken aan conflictgoud uit Congo. (22/04 09u15 - Gazet van Antwerpen)
12x Een zware last voor wethouder Patrick van der VeldenIk zou niet graag Patrick van der Velden willen zijn deze week. De eerste onder de apostelen, de aanvoerder van alle Bergse wethouders, torste een zware last met zich mee. Eentje die naarmate de week vorderde steeds massiever leek te worden. (22/04 08u15 - BN/DeStem)
12x Verbouwing Paleis Het Loo al 1,5 jaar bezig, maar aantal knopen moet nog doorgehaktDe verbouwing van Paleis Het Loo is al goed anderhalf jaar onderweg, maar nog lang niet alle belangrijke knopen over de herinrichting zijn doorgehakt. Welk materiaal wordt gebruikt op de vloer en wanden van het ondergrondse entreegebied, op welke manier wordt het paleis straks van buiten verlicht en hoe wordt het parkeerterrein ingericht? De verschillende betrokken architecten bespraken de voorlopige ontwerpen bij de commissie ruimtelijke kwaliteit van de gemeente Apeldoorn (voorheen welstand). (22/04 08u15 - De Stentor)
12x Politie haalt slingerende vrouw die onder invloed van drugs rijdt van de weg op A73BOXMEER - Een vrouw die slingerend over de A73 bij Boxmeer reed, is in de nacht van zondag op maandag van de weg gehaald door de politie. Volgens de Politie Boxmeer reed de vrouw rond 04.15 slingerend en van snelheid wisselend over de weg. (22/04 08u00 - Gelderlander)
12x Dodental in Sri Lanka loopt op tot 290 Lees meer > (22/04 07u41 - De Tijd)


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

48x Levenslange gevangenisstraf voor man die tiener 's nachts achtervolgt en op straat brutaal verkracht terwijl ze met vriendje aan het bellen is22/04 01u30 - Het Laatste Nieuws: Een man die een tienermeisje vorig jaar in juni 's nachts door het verlaten centrum van de Engelse stad Leeds achtervolgde en haar brutaal...
42x Eric Van Rompuy: “Wie heeft de moed om een aanval op De Wever in te zetten?”22/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Eric Van Rompuy is 70 jaar, hij heeft er veertig jaar politiek labeur op zitten en hij gaat met pensioen. Maar een sereen afscheidsinterview is niet besteed aan de eeuwige rebel. Gescholden moet er worden. En hard uitgehaald. Naar de N-VA met name, en Bart De Wever in het bijzonder. “Die pretentie!” De laatste blog op zijn website eindigt Van Rompuy met de vraag: ‘Wie heeft de moed om een frontale aanval op deze man in te zetten?’ Hij geeft zelf het voorbeeld.
37x Oud hoofdcommissaris Karel Mortier (93) zoekt al 64 jaar naar de ‘Rechtvaardige rechters’: “Misschien zit het paneel in de abdij van Orval”22/04 03u31 - Het Nieuwsblad: Ook 85 jaar na de meest tot de verbeelding sprekende kunstroof uit de Belgische geschiedenis blijft de ‘stoutmoedige diefte’ van twee panelen van het Lam Gods amateurspeurders fascineren en inspireren. Een gesprek met oud-hoofdcommissaris Karel Mortier (93), de man die meer over de diefstal weet dan welke speurder ook.
35x Help! Ik word opgeroepen om te "zitten"22/04 00u00 - VRT NWS: Lees meer >
33x Twee politici krijgen maximumscore, De Wever een 0: bekijk hier het rapport van de federale parlementsleden22/04 03u31 - Het Nieuwsblad: Egbert Lachaert (Open VLD) en Stefaan Van Hecke (Groen) mogen zich één regeerperiode lang de beste parlementsleden van de wereld noemen. Zij behaalden na een grondige doorlichting van de 87 Nederlandstalige Kamerleden de hoogste score voor hun werk van de voorbije vijf jaar.
33x Lichamen van drie vermiste bergbeklimmers gevonden in Canada22/04 01u45 - Het Laatste Nieuws: De lichamen van de drie wereldberoemde bergbeklimmers die sinds dinsdag werden vermist zijn gevonden. Dat meldt het Canadese agentschap voor...
32x Eerste slachtoffers van aanslagen in Sri Lanka krijgen een gezicht: bekende tv-kok en haar dochter overleden22/04 03u31 - Het Nieuwsblad: Meer dan 200 doden, meer dan 500 gewonden. Dat is het voorlopige aantal slachtoffers van de aanslagen in Sri Lanka. Bij acht verschillende en nagenoeg gelijktijdige explosies kwamen buurtbewoners, omstaanders en vakantiegangers om. De eerste namen van overleden slachtoffers sijpelen binnen. Onder hen een beroemde tv-kok en haar familie.
32x “Onze akker- en weidevogels verdwijnen zienderogen”22/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Het aantal akker- en weidevogels in onze contreien neemt net als elders in West-Europa al decennia af. Maar die daling maakt geen aanstalten om af te remmen en tekent zich nu zelfs af in gezonde Europese vogelgebieden. De onderzoekers luiden de alarmbel.
29x LIVE. Dodentol loopt op tot 290, twee zelfmoordterroristen geïdentificeerd en 24 verdachten opgepakt22/04 05u45 - Het Laatste Nieuws: In Sri Lanka zijn gisteren honderden doden en gewonden gevallen bij explosies in drie kerken en drie luxehotels in en rond de hoofdstad Colombo....
29x Dodental aardverschuiving in Colombia opgelopen tot zeventien22/04 03u15 - Nu.nl: Het dodental van de aardverschuiving die de Colombiaanse provincie Cauca zondagochtend teisterde, is opgelopen tot zeventien mensen. Zeker vijf mensen raakten gewond. Dat melden autoriteiten in het land.

Statistieken

Artikels:
29810
Gelezen:
10607
Aantal lezers nu:
30


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven