woensdag 20 februari 2019, week 08


U bent nu hier: Meest gelezen | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 12u30
 
70x Ex-spionne van Chileense inlichtingendienst opgepakt in AustraliëDe secretaresse van de ex-topman van de Chileense inlichtingendienst onder de dictatuur van generaal Augusto Pinochet is dinsdag in Sydney opgepakt. De Chileense minister van Buitenlandse Zaken Roberto Ampuero bevestigde op Twitter dat verzocht is om Adriana Rivas, die vroeger ook zelf een spionne zou geweest zijn, uit te leveren. (20/02 02u30 - Knack)
51x Achtste parlementslid stapt na veertig jaar uit Labour uit protest tegen CorbynEen achtste parlementslid van de Britse oppositiepartij Labour is uit de partij gestapt uit protest tegen manier waarop Jeremy Corbyn het... (20/02 02u15 - Het Laatste Nieuws)
43x Trump houdt er opmerkelijke telefoongewoontes op naIn tegenstelling tot zijn voorganger Barack Obama die bijna uitsluitend telefoongesprekken hield met een duidelijke agenda, belt huidig Amerikaans... (20/02 01u00 - Het Laatste Nieuws)
39x Francken dient klacht in na grimmig protest Verviers, PS-burgemeester: “Hebben het recht te betogen tegen extremist”Theo Francken (N-VA) gaat een klacht indienen bij de politie na het protest van gisterenavond tegen zijn komst naar Verviers. Dat heeft hij gezegd... (20/02 08u45 - Het Laatste Nieuws)
38x Student (16) klaagt Washington Post aan om filmpje met VietnamveteraanDe student die een Vietnamveteraan belachelijk zou hebben gemaakt, heeft een schadeclaim ingediend van 250 miljoen dollar bij de Washington Post. (20/02 03u45 - Het Laatste Nieuws)
35x Gerechtsjournalist Joris van der Aa: "Rol van "clan Y." in Antwerpse drugshandel was al meer dan een jaar uitgespeeld"'De Turks-Assyrische misdaadfamilie 'clan Y.' speelde al anderhalf jaar geen rol van betekenis meer in de Antwerpse drugshandel.' Dat zegt gerechtsjournalist van Gazet van Antwerpen Joris Van der Aa in 'De afspraak'. Hij is erg kritisch voor parket en politie in Antwerpen. Die slagen er volgens hem niet in om de grote spelers aan te pakken. (19/02 23u45 - VRT NWS)
33x Ook Duitsland verdeeld over terughalen SyriëstrijdersOok in Duitsland wordt verdeeld gereageerd op Trumps oproep om IS-strijders uit Syrië terug te halen en thuis te berechten. Het Duitse parket maakt... (20/02 03u30 - Het Laatste Nieuws)
33x Mazelen in opmars door complottheorieën: “Proficiat, jullie droom is werkelijkheid geworden”Viroloog Marc Van Ranst maakt zich ernstig zorgen over de wereldwijde opmars van de mazelen. Hij roept op om meer te vaccineren en hekelt de beweging van de zogenaamde “anti-vaxxers”, die op sociale media campagne voeren tegen inenting. “Zelfs Vlaanderen blijft vatbaar voor een uitbraak van de mazelen.” (20/02 03u15 - Het Nieuwsblad)
33x ‘Hou je bek en bef me’: Nederlandse wil taboe doorbreken met opvallend liedHou je bek en bef me. Het zijn de niet mis te verstane woorden van Merel Baldé (28). Vorig jaar brak ze door bij onze noorderburen als Merol, maar nu gaat ze ook in Vlaanderen over de tongen. Haar laatste, nogal expliciete single, heeft daar alles mee te maken. “Dat vrouwen soms ook gewoon zin hebben zonder meer, is nog te vaak een taboe”, vertelt de Nederlandse ons enthousiast. (20/02 03u15 - Het Nieuwsblad)
31x TerzakeHerbekijk hier 'Terzake' van dinsdag 19 februari. (20/02 00u00 - VRT NWS)


29x Verrassing op proces over treinramp Buizingen: het licht staat plots toch op groenPlots werd het muisstil in de rechtszaal, gisteren, toen de advocaten van treinbestuurder Robin V.B. met één foto aantoonden dat het sein in Buizingen wel degelijk kon falen. Het sein waar heel het dossier rond de treinramp van Buizingen om draait staat plots tóch op groen. Terwijl even verderop de verwrongen karkassen, waarin 19 mensen het leven lieten, nog op het spoor liggen. (20/02 03u15 - Het Nieuwsblad)
28x Toprechter in Brussel die alleen Frans kent, zet kwaad bloedIn het Brusselse Justitiepaleis is onvrede ontstaan omdat de nieuwe eerste voorzitter van het tweetalige hof van beroep in Brussel, een van de... (20/02 05u30 - Het Laatste Nieuws)
28x Anderlecht haalt scout van Manchester UnitedAnderlecht steunt te veel op makelaars om spelers te halen. Daarom moet sportief directeur Frank Arnesen opnieuw een goeie scoutingcel samenstellen. Zijn eerste zet? De Deen Bjarne Hansen (61) halen, topscout bij Manchester United en de ontdekker van Christian Eriksen. (20/02 03u15 - Het Nieuwsblad)
28x ‘Ex-spion’ van Chileense inlichtingendienst opgepakt in AustraliëDe secretaresse van de ex-topman van de Chileense inlichtingendienst onder de dictatuur van generaal Augusto Pinochet is dinsdag in Sydney opgepakt. De Chileense minister van Buitenlandse Zaken Roberto Ampuero bevestigt dat op Twitter. Er is al gevraagd om de uitlevering van Adriana Rivas, die vroeger ook zelf een spion zou geweest zijn. (20/02 02u30 - Gelderlander)
27x Toprechter van tweetalig hof van beroep die alleen Frans kan, zet kwaad bloedIn het Brusselse Justitiepaleis is onvrede ontstaan omdat de nieuwe eerste voorzitter van het tweetalige hof van beroep in Brussel, een van de... (20/02 06u30 - Het Laatste Nieuws)
27x Onder bewindvoering: hoe duizenden bejaarden de macht over hun geld kwijtrakenMeer dan 100.000 Belgen staan financieel 'onder bewind'. Zeker bij bejaarden wordt die beslissing ontstellend vlot genomen. 'Sommige advocaten controleren 50 tot 100 oude mensen', schrijft Knack-redactrice Ann Peuteman in haar nieuwe boek Grijsgedraaid - Waarom we bang moeten zijn om oud te worden. Een overzicht van haar bevindingen. (20/02 05u15 - Knack)
27x “Dat loopt van me af als regen van een eend”Lees meer > (20/02 03u45 - Het Belang van Limburg)
27x Droneverbod Britse luchthavens wordt verder uitgebreidGroot-Brittannië breidt het droneverbod bij luchthavens verder uit. Binnen een straal van 5 kilometer van een vliegveld mag niet met drones worden gevlogen. De maatregelen worden 13 maart van kracht. Tot nu toe lag de grens op een kilometer. (20/02 02u45 - De Stentor)
26x Japanse straaljager crasht, bemanning geredEen straaljager van de Japanse luchtmacht is vandaag in zee gestort. De twee bemanningsleden konden het toestel op tijd verlaten en zijn gered. Een... (20/02 09u45 - Het Laatste Nieuws)
26x Oplichters teisteren zoekertjessite: als ze méér willen betalen dan u vraagt, is er iets misU verkoopt het oude speelgoed van uw kinderen of wil een 'fout' kerstcadeau alsnog kwijt? Opgelet dan, want oplichters teisteren de zoekertjessite... (20/02 06u45 - Het Laatste Nieuws)
26x CD&V pleit voor onderzoek naar Belgische wreedheden in CongoLees meer > (20/02 03u45 - Het Belang van Limburg)
26x Liep het al mis vóórMawda haar dood? Comité P moet uitmaken of achtervolging wel wettelijk verliepOp vraag van het parket-generaal Oost-Vlaanderen komt er een tweede onderzoek van het Comité P naar de dood van Mawda, het meisje dat stierf door een politiekogel tijdens een wilde achtervolging op de snelweg op 17 mei 2018. Vraag is of er fouten zijn gemaakt bij het volgen van de bestelwagen vol illegalen. (20/02 03u15 - Het Nieuwsblad)
26x Man kraakt seksshop om lingerie en seksspeeltjes mee te grissenEen man gebruikte maandag zijn auto om de deuren van een seksshop in de Amerikaanse stad Tulsa kapot te maken zodat hij zijn slag kon slaan. Hij ging ervandoor met seksspeeltjes en lingerie ter waarde van 250 dollar. De politie vermoedt dat de dader goed wist wat hij deed en de winkel goed kende. Ze gaan ervan uit dat de man de gestolen goederen opnieuw wil verkopen. (20/02 03u15 - Het Nieuwsblad)
26x Achtste parlementslid verlaat Labour uit protest tegen CorbynEen achtste parlementslid van de Britse oppositiepartij Labour is uit de partij gestapt uit protest tegen manier waarop Jeremy Corbyn het partijleiderschap invult. (20/02 01u15 - De Standaard)
25x Medewerker Francken: “Ik heb me vaak kwaad moeten maken op Kucam”Het overhandigen van de humanitaire visa in Beiroet door N-VA’er Melikan Kucam liep niet altijd van een leien dakje. “Ik heb me vaak kwaad moeten maken op hem”, schreef een kabinetsmedewerker van Francken aan de Belgische consul in Libanon.  (20/02 06u15 - De Morgen)
25x “Syriëstrijders terughalen kan, als het de veiligste optie is”Lees meer > (20/02 03u45 - Het Belang van Limburg)
25x Gentse elektronische bril klaar voor lancering Lees meer > (20/02 01u32 - De Tijd)
25x business: VKW Limburg over stakingsactie: Stop het hokjesdenkenVKW Limburg veroordeelt het vroegtijdig en eenzijdig verlaten van de onderhandelingstafel om vervolgens uit te pakken met een staking. 'Een staking waarmee ze onze economie in het hart proberen te treffen en waarbij niet alleen individuele bedrijven ... (20/02 00u00 - Limburgnieuws.be)
24x Familie staat voor raadsel: vermiste Belg (32) is na maand terecht, maar lijdt aan geheugenverliesWat is er gebeurd met Gatien Danhiez? Die vraag houdt de familie van de 32-jarige man uit Dinant in haar greep. Danhiez verdween op 20 januari... (20/02 09u30 - Het Laatste Nieuws)
24x “Dankzij een borstkankertest kunnen duizend vrouwen een dure chemokuur van 30.000 euro vermijden”Veerle Van den Wyngaert (42) is mama van vier kinderen en sinds een maand borstkankerpatiënte. Ze werkt bij de provincie Antwerpen en woont in Zoersel. (20/02 06u15 - De Morgen)
24x Vandeurzen plaatst slechte rusthuizen onder curateleBrussel Alle woon-zorgcentra krijgen nog tot 15 maart de tijd om eventuele tekorten weg te werken. Daarna plaatst Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) ze onder “verhoogd toezicht” – zeg maar curatele – van het Agentschap Zorg en Gezondheid en de Zorginspectie. Vandeurzen viseert daarmee een vijftiental woon-zorgcentra waarbij de kwaliteitsproblemen blijven aanslepen. (20/02 03u45 - Het Belang van Limburg)
24x Waarom de huwelijksreizen in ‘Blind getrouwd’ niet bepaald luxueus zijnDe kijkers van ‘Blind getrouwd’ blijven zich afvragen waarom de kandidaten zo sober op huwelijksreis gingen. Want de verblijven van de vijf koppels mogen dan charmant en authentiek zijn, een toonbeeld van luxe zijn ze niet. Maar de makers zijn niet op zoek naar wat de doorsnee Vlaming verwacht van een huwelijksreis. (20/02 03u15 - Het Nieuwsblad)
24x BELUISTER. Pat Krimson gaat de reggae-toer opPat Krimson zit om een muzikaal avontuurtje niet verlegen en dus pakt hij eind deze week uit met zijn eerste reggae-single. Hij gaat daarvoor in zee met de Jamaicaanse reggae-vocalist Singing Vernon, die in het verleden al samenwerkte met onder anderen Shaggy en Sean Paul. De single heet Dem a jig en zal ook uitkomen in Jamaica. (20/02 03u15 - Het Nieuwsblad)
24x Droneverbod Britse luchthavens wordt verder uitgebreidGroot-Brittannië breidt het droneverbod bij luchthavens verder uit. Binnen een straal van 5 kilometer van een vliegveld mag niet met drones worden gevlogen. De maatregelen worden 13 maart van kracht. Tot nu toe lag de grens op een kilometer. (20/02 02u45 - Gelderlander)
24x ‘Ex-spion’ van Chileense inlichtingendienst opgepakt in AustraliëDe secretaresse van de ex-topman van de Chileense inlichtingendienst onder de dictatuur van generaal Augusto Pinochet is dinsdag in Sydney opgepakt. De Chileense minister van Buitenlandse Zaken Roberto Ampuero bevestigt dat op Twitter. Er is al gevraagd om de uitlevering van Adriana Rivas, die vroeger ook zelf een spion zou geweest zijn. (20/02 02u30 - BN/DeStem)
24x ‘Ex-spion’ van Chileense inlichtingendienst opgepakt in AustraliëDe secretaresse van de ex-topman van de Chileense inlichtingendienst onder de dictatuur van generaal Augusto Pinochet is dinsdag in Sydney opgepakt. De Chileense minister van Buitenlandse Zaken Roberto Ampuero bevestigt dat op Twitter. Er is al gevraagd om de uitlevering van Adriana Rivas, die vroeger ook zelf een spion zou geweest zijn. (20/02 02u30 - De Stentor)
24x Marouane Fellaini gaat aan de slag in China: “Ooit nog naar Antwerp? Waarom niet?”“Het is het juiste moment”, zegt Marouane Fellaini. Na meer dan twaalf jaar profvoetbal vindt de Rode Duivel de tijd rijp voor een lucratief slot van zijn carrière in China. Op zijn 31ste. Best vroeg. “Te jong? Als mijn contract hier ten einde loopt, ben ik 34. Dan zou het te laat geweest zijn.” Een gesprek over kritiek, de Bosuil, nog wat meer kritiek, het EK 2020 en als toemaatje: wat kritiek. (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
24x Kringwinkel breidt retrodag uit met spullen van jaren zestig tot jaren negentigDe jaren 90 zijn helemaal terug en dat is ook de Kringwinkel niet ontgaan. Op de jaarlijkse retrodag haalt de Kringwinkel traditiegetrouw alle retro-artikelen uit de jaren 60 uit de kast. Dit jaar, op 9 maart, pakken de tweedehandswinkels het anders aan. “We merken dat de spullen van de jaren 60 steeds minder binnenkomen. Daarom verleggen we de focus naar retro in de bredere zin van het woord en verkopen we nu alles van de jaren 60 tot de jaren 90. En natuurlijk ook allerlei zolderschatten en keldervondsten”, zegt Louise Vrints van De Kringwinkel Antwerpen. (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
24x Openbare verkoop heeft geen gevolgen voor café Buurman & BuurmanAan de gevel van café Buurman & Buurman in de Kerkstraat in Meerle (Hoogstraten) hangt een bord waarop staat dat het pand openbaar wordt verkocht. Dat betekent niet dat het café de deuren sluit. (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
24x GroenLinks: Biedt misbruikte kinderen hulp, los van de ouders die hen kwaad dedenHulpverleners missen te vaak signalen van seksueel misbruik van kinderen binnen de familiekring. Daarom is meer kennis nodig, vindt GroenLinks. De partij pleit voor centra die zich uitsluitend richten op misbruikte kinderen. (20/02 02u15 - Trouw)
24x Met SOS wandelen in HalenWandelvereniging Samen op Stap (SOS) van Geetbets wandelt donderdag 21 februari in Zelem (Halen). (20/02 00u45 - Het Belang van Limburg)
24x Makelaar Mogi Bayat laat geld van Anderlecht blokkeren Lees meer > (20/02 00u30 - De Tijd)
23x Weer van dat: Russen worden gek van valse bommeldingenRusland wordt geteisterd door een golf aan valse bommeldingen. Voortdurend moeten reddingsdiensten woonblokken, scholen en winkelcentra ontruimen. (20/02 08u30 - Het Laatste Nieuws)
23x Sp.a en Groen commercialiseren zorg in Gent, maar waren tegen in AntwerpenVia een openbare aanbesteding heeft het Gentse stadsbestuur van Open Vld, sp.a en Groen de opvang van vluchtelingen en daklozen in Campus Vesalius... (20/02 07u30 - Het Laatste Nieuws)
23x 14.888 personen met handicap wachten op meer Vlaams budgetLees meer > (20/02 03u45 - Het Belang van Limburg)
23x SD Worx opent kantoor in IncubaThorGenkDe HR-dienstverlener SD Worx opent een kantoor in IncubaThor in Genk. Daarmee opent SD-Worx een nieuwe permanente hub op verplaatsing. “De Thor Campus heeft een potentieel van 5.000 tot 7.000 werknemers”, aldus Yves Vanhees. (20/02 03u45 - Het Belang van Limburg)
23x “Ik ben een van de duizenden”TONGERENIn ‘Trafiek Axel’ getuigt ook Naomi Vandamme (35). In 1984 werd ze in Haïti te goeder trouw geadopteerd door een Tongers echtpaar. In 2012 werd duidelijk dat die adoptie illegaal was verlopen. “Deze reportage gaat niet over mij, want ik ben goed terechtgekomen. Maar als mijn verhaal kan helpen om kinderhandel en illegale adopties uit de wereld te helpen, dan wil ik getuigen.” (20/02 03u45 - Het Belang van Limburg)
23x Chiropractor onder vuur omdat hij twee weken oude baby aan de enkels ophijstEen Australische chiropractor krijgt plots bakken kritiek op beelden die hij zes maanden geleden al op sociale media publiceerde. In de video trekt hij een twee maanden oude baby ondersteboven omhoog aan de enkels om de ruggengraat van het kind “bij te stellen”. “Kindermisbruik”, klinkt het nu in de boze reacties op de video. “Er is geen bewijs dat deze praktijk ook maar iets uithaalt. En toegepast op een twee weken oude baby, doet het meer kwaad dan goed.” Al zijn er ook positieve reacties op de video die onder andere op Facebook werd gezet. (20/02 03u15 - Het Nieuwsblad)
23x District bezorgd over plannen om basisschool te zetten op kruising Stenenbrug en TurnhoutsebaanHet district Borgerhout is niet opgezet met de plannen die de stad heeft met de Bretel-site. Er zou onder andere een basisschool komen als antwoord op het capaciteitsprobleem in het district. “Dit baart ons zorgen”, aldus Marij Preneel (Groen). “Er wordt geen rekening gehouden met de slechte luchtkwaliteit en de enorme verkeersdrukte op deze plek.” (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
23x Firma ontmost uw dak met dronesDe meeste mensen zien drones nog altijd als speelgoed, maar de vliegende tuigjes kennen alsmaar meer economische toepassingen. ID Drone zet het onbemande toestel nu in om daken van mos en algen te ontdoen. (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
23x Duizenden Fransen onder wie ook Macron betogen tegen antisemitismeIn onder meer Parijs en Rijsel zijn dinsdag duizenden Fransen op straat gekomen om te protesteren tegen het opflakkerende antisemitisme in... (20/02 01u15 - Het Laatste Nieuws)
22x Francken dient klacht in na beschadiging autoDe lezing van Theo Francken (N-VA) in Verviers is geannuleerd wegens protest. De auto van de gewezen staatssecretaris zou ook beschadigd zijn, Francken zal daarom een klacht indienen bij de politie. (20/02 09u00 - De Standaard)
22x Toprechter in Brussel die alleen Frans kent, zet kwaad bloedIn het Brusselse Justitiepaleis is onvrede ontstaan omdat de nieuwe eerste voorzitter van het tweetalige hof van beroep in Brussel, een van de machtigste rechtbanken van het land, amper het Nederlands beheerst. Dat bericht De Standaard woensdag. Vanaf 2 april treedt Laurence Massart er aan. (20/02 05u30 - Knack)
22x Toprechter die alleen Frans kent, zet kwaad bloedDe nieuwe eerste voorzitter van het tweetalige hof van beroep in Brussel beheerst amper het Nederlands. Volgens de wet is dat geen enkel probleem. (20/02 05u15 - De Standaard)
22x Kamer wil eind aan Duits geld voor collaborateursBrusselDe Kamer wil een einde maken aan de uitbetaling van Duitse invaliditeitspensioenen aan Belgische collaborateurs van nazi-Duitsland in de Tweede Wereldoorlog. Dinsdag bleek dat er nog 22 mensen in ons land zo’n Duits pensioen krijgen. (20/02 03u45 - Het Belang van Limburg)
22x Zaak-Weinstein twee maanden uitgesteldLees meer > (20/02 03u45 - Het Belang van Limburg)
22x Niet mínder maar méér motorclubs door aanpakDe strenge aanpak van omstreden motorclubs, de zogeheten Outlaw Motorcycle Gangs (OMG's), lijkt vooralsnog een averechts effect te hebben. Het aantal leden en clubs in Nederland neemt niet af, maar is de afgelopen twee jaar toegenomen, in sommige regio's zelfs fors zoals Brabant en Zeeland. (20/02 03u15 - BN/DeStem)
22x Fout in de oorlog en toch tot 1.275 euro extra per maand: België wil laatste ‘Hitler-pensioenen’ schrappenOns land is van plan de ­gegevens van veroordeelde Belgen met een nazi­verleden door te spelen aan Duitsland. “Het is de enige manier om ervoor te zorgen dat wie hier veroordeeld is geen Hitler-pensioen meer krijgt.” (20/02 03u15 - Het Nieuwsblad)
22x Nederlandse zangeres zingt lied ‘Hou je bek en bef me’Hou je bek en bef me. De Nederlandse zangeres Merol gaat momenteel ook in Vlaanderen over de tongen. Haar laatste, nogal expliciete single, die ook door Studio Brussel wordt opgepikt, heeft daar alles mee te maken. “Dat vrouwen soms ook gewoon zin hebben zonder meer te willen, is nog te vaak een taboe.” (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
22x “Na 45 jaar huwelijk toch nog beslist om te scheiden”Op liefde staat geen leeftijd. Dat bewijst de Turnhoutse Angèle Bierten (75), die elke woensdag op tv te zien is in Hotel Römantiek. “Tijdens de reis heb ik me even weer een jong meisje gevoeld. Ik had zoveel vlinders in de buik...” (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
22x Antwerps bureau organiseert reizen met een vrachtschipAntwerpenaar Joris Van Bree begint met CptnZeppos als eerste in België een bureau dat zich specialiseert in reizen met vrachtschepen. Vanaf april kunt u voor ongeveer 100 euro per dag aan boord van zo’n mastodont. En dat voor een reis van 6 tot 119 dagen. “De bestemmingen doen er niet zo toe. Het onderweg zijn, is veel belangrijker.” (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
22x KV Mechelen verkoopt tickets vanaf 19 maartDe ticketverkoop voor de bekerfinale start voor supporters van KV Mechelen op 19 maart. Trouwe supporters zijn zeker van hun plekje op de Heizel. (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
22x Makelaar Mogi Bayat laat geld van Anderlecht blokkeren, paars-wit is 'verontwaardigd'De in opspraak geraakte voetbalmakelaar (en één van de spilfiguren in de 'Operatie Propere Handen') reageerde daarmee op het feit dat Anderlecht hem niet langer betaalde voor enkele transferdeals uit het verleden. Anderlecht is verontwaardigd en zal de zaak voor de rechtbank uitvechten. (19/02 23u45 - Knack)
21x Reynders wilde geld Khadafi helpen vrijmakenMinister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) schept een beetje duidelijkheid in de zaak van de Libische miljarden. Hij maakte aan de Kamer... (20/02 06u00 - Het Laatste Nieuws)
21x Al meer dan 2.300 grote drones in België, 47 daarvan zijn van politie- en hulpdienstenEr zijn al 2.336 grote drones, die tot 150 kilogram wegen, in ons land geregistreerd. Dat bericht De Tijd woensdag, op basis van de federale... (20/02 04u45 - Het Laatste Nieuws)
21x 2019 nu al goed voor pollenrecordGenkHet uitzonderlijk mooie weer van de voorbije dagen betekent slecht nieuws voor allergielijders. De afgelopen dagen noteerde Sciensano, het Belgisch instituut voor gezondheid, bijzonder hoge stuifmeelconcentraties van de els en de hazelaar in de lucht. “We zitten nu al aan de hoogste stuifmeelconcentratie van de hazelaar sinds het begin van de metingen.” (20/02 03u45 - Het Belang van Limburg)
21x Boef blijft rijden ondanks verbodLees meer > (20/02 03u45 - Het Belang van Limburg)
21x Zappen tussen apps: één berichtje en voor je het weet scrol je een halfuur door FacebookEen melding krijgen op WhatsApp, dan snel nog even Instagram checken, weer antwoorden op WhatsApp en ten slotte Facebook openen. Gemiddeld verliezen we vier minuten aan dat heen-en-weer gezap tussen apps, blijkt uit de nieuwe Digimeter. Al kan dat ook gemakkelijk oplopen tot een halfuur, zegt media-expert Lieven De Marez. “We verliezen die tijd zonder dat we het echt beseffen.” (20/02 03u15 - Het Nieuwsblad)
21x Droneverbod Britse luchthavens wordt verder uitgebreidGroot-Brittannië breidt het droneverbod bij luchthavens verder uit. Binnen een straal van 5 kilometer van een vliegveld mag niet met drones worden gevlogen. De maatregelen worden 13 maart van kracht. Tot nu toe lag de grens op een kilometer. (20/02 02u45 - BN/DeStem)
21x Gerecht viseert verkopers cryptofoons: nieuwe golf invallen en aanhoudingen in onderzoek naar clan Y.In het onderzoek naar de criminele familie Y. heeft het Antwerpse gerecht opnieuw een reeks huiszoekingen én arrestaties verricht. Zo vielen de speurders binnen bij leveranciers van zogenaamde cryptofoons, smartphones waarmee criminelen proberen te ontsnappen aan afluistermaatregelen van politie en gerecht. (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
21x Vlaamse Naomi uit Haïti was als baby in 1984 slachtoffer van kinderhandel: “Het gebeurt nu nog altijd”“Dit gaat niet over mij. Want ik ben gelukkig goed terechtgekomen. Maar als mijn verhaal kan helpen om kinderhandel en illegale adopties uit de wereld te helpen, dan wil ik getuigen.” Dat zegt Naomi Vandamme. Als Haïtiaanse baby werd ze in 1984 te goeder trouw door een Limburgs echtpaar geadopteerd. In 2012 werd duidelijk dat Naomi’s adoptie illegaal was verlopen. (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
21x Serrewoningen: in de Kempen waren ze eerstGrote ophef in de media de afgelopen weken: in Rekkem in West-Vlaanderen was een zogenaamde kaswoning opgericht, een huis waarover een serre is gebouwd. “De eerste in België!”, roffelde de tamtam. In de stille Kempen lachten ze in het vuistje. Daar bouwde de Herentalse architect Paul Bellemans de eerste ‘serrewoning’ al in 1986, in Wechelderzande. En ondertussen kwamen er elders nog drie bij. (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
21x Gekoro en Milieuraad delen gevelbanken uitDe alternatieve raad voor ruimtelijke ordening Gekoro en officiële Milieuraad van Herentals lanceerden vorig jaar hun bankenplan om mensen bij elkaar te brengen. Vijftien gezinnen krijgen in maart hun gevelbank. (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
21x Burgerinitiatief niet onder de indruk van visualisaties gepland windpark: “Dit zegt iets over het uitzicht, niet over het geluid”Zo’n zestig leden van adviesraden en afgevaardigden van de gemeentebesturen van Malle en Zoersel woonden maandag de infoavond van burgerinitiatief Windstil bij over het geplande windpark. Intussen zette Encon nieuwe visualisaties online. (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
21x In het streven naar efficiëntie mogen we nooit vergeten dat het om hulpbehoevende mensen gaatDe laatste grote Belgische privé-uitbater van rusthuizen is nu ook in handen van een Frans bedrijf. Armonea, van oorsprong een Mechelse firma, wordt onderdeel van de Franse mastodont Colisée. Samen worden ze de vierde grootste groep voor ouderenzorg in Europa. Armonea alleen al telt 87 residenties in België, 48 in Spanje en 16 in Duitsland. Colisée heeft 119 woonzorgcentra in Frankrijk, Italië en Spanje. Samen zullen ze dus in vijf Europese landen tienduizenden ouderen onderdak bieden en bijna vijftienduizend mensen werk verschaffen. Het zijn duizelingwekkende cijfers. En ze passen niet helemaal bij het beeld van een oude, hulpbehoevende vader of moeder in zijn of haar kamer, wachtend op een maaltijd of op hulp van een verpleegster. De grootschaligheid van de zorgbedrijven staat in schril contrast met de kwetsbaarheid van de ouderen die in de zorgcentra wonen. (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
21x Nederlandse zangeres zingt lied ‘Hou je bek en bef me’Hou je bek en bef me. De Nederlandse zangeres Merol gaat momenteel ook in Vlaanderen over de tongen. Haar laatste, nogal expliciete single, die ook door Studio Brussel wordt opgepikt, heeft daar alles mee te maken. “Dat vrouwen soms ook gewoon zin hebben zonder meer te willen, is nog te vaak een taboe.” (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
21x Ruben Van Gucht moet halfweg ‘Het Journaal’ invallen voor Annelies Van Herck: “Plots geen stem meer”Kijkers van ‘Het Journaal’ op Eén kregen dinsdagmiddag plots een ander nieuwsanker te zien. Sportjournalist Ruben Van Gucht moest halfweg invallen voor Annelies Van Herck, die stemproblemen kreeg door een verkoudheid. (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
21x Marouane Fellaini gaat aan de slag in China: “Ooit nog naar Antwerp? Waarom niet?”“Het is het juiste moment”, zegt Marouane Fellaini. Na meer dan twaalf jaar profvoetbal vindt de Rode Duivel de tijd rijp voor een lucratief slot van zijn carrière in China. Op zijn 31ste. Best vroeg. “Te jong? Als mijn contract hier ten einde loopt, ben ik 34. Dan zou het te laat geweest zijn.” Een gesprek over kritiek, de Bosuil, nog wat meer kritiek, het EK 2020 en als toemaatje: wat kritiek. (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
21x Mylène zoekt 800 consulenten om homeparty’s te organiserenHet beautymerk Mylène uit Heist-op-den-Berg is klaar voor de ­toekomst. Na een recente ­overname worden 800 extra ­consulenten gezocht om de ­gekende homeparty’s van het merk te organiseren. De producten zijn nu ook online verkrijgbaar, wat nog niet het geval was. (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
21x Overheid onderzoekt langer openhouden kerncentrales Lees meer > (20/02 01u32 - De Tijd)
21x Opnieuw autobranden in Mechelen: politiewagens op parking garage in lichterlaaieIn Mechelen-Zuid zijn dinsdagavond zijn opnieuw twee bestelwagens uitgebrand, dit keer op de parking van de Mercedes-garage. Het gaat om bestelwagens van de lokale politie Brussel Hoofdstad, die dinsdagmiddag op de parking waren gezet. Er wordt weer kwaad opzet vermoed. (20/02 01u00 - Gazet van Antwerpen)
20x Twee Belgen winnen meer dan 300.000 euro met EuromillionsEen Belg heeft gisteravond bij de trekking van Euromillions meer dan 300.000 euro gewonnen. Een Ierse winnaar had nog een tikkeltje meer geluk. Hij... (20/02 10u45 - Het Laatste Nieuws)
20x Europarlementariërs bezetten landingsbaan Kleine BrogelDrie Europarlementsleden zijn vanochtend vroeg de luchtmachtbasis van Kleine Brogel (Peer) binnengedrongen en hebben vervolgens een tijdlang de landingsbaan bezet. Ze protesteerden daarmee tegen de aanwezigheid van Amerikaanse kernwapens. (20/02 09u15 - Het Belang van Limburg)
20x 2 Brusselse politievoertuigen uitgebrand in MechelenLees meer > (20/02 06u45 - VRT NWS)
20x Student (16) klaagt Washington Post aan om filmpje met Vietnamveteraan en vraagt 250 miljoen dollarDe student die een Vietnamveteraan belachelijk zou hebben gemaakt, heeft een schadeclaim ingediend van 250 miljoen dollar bij de Washington Post. (20/02 06u30 - Het Laatste Nieuws)
20x Commotie rond boerkini in zwembad Genk: nieuwe pictogrammen moeten duidelijk maken wat mag en niet magCommotie rond boerkini in stedelijk zwembad in Genk: nieuwe pictogrammen moeten duidelijk maken wat mag en niet mag (20/02 06u30 - Het Belang van Limburg)
20x Tussen haat en liefde: onze relatie met technologie was nog nooit zo ingewikkeldVan tieners tot zestigplussers, we kennen allemaal de geneugten van de smartphone als poort tot het internet. Nu die deur wagenwijd openstaat stellen we ons steeds meer vragen: over verslaving, nepnieuws en privacy. Dat blijkt uit de Digimeter, het onderzoek dat het mediagebruik van Vlamingen in kaart brengt. (20/02 06u15 - De Morgen)
20x Charles Michels duobaan als premier en MR-voorzitter roept vragen opEerste minister Charles Michel gaat opnieuw de MR voorzitten, een demarche die hem op kritiek komt te staan. (20/02 05u15 - Knack)
20x Overheid onderzoekt uitstel kernuitstap: 'We kunnen niet blijven wachten'De geplande kernuitstap tegen 2025 wordt steeds weer in vraag gesteld, dus onderzoekt het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) preventief welke veiligheidseisen nodig zijn om de centrales langer te laten draaien. Dat bericht De Tijd woensdag. (20/02 04u45 - Knack)
20x Student klaagt Washington Post aan om filmpjeDe student die een Vietnamveteraan belachelijk zou hebben gemaakt, heeft een schadeclaim ingediend van 250 miljoen dollar bij de Washington Post. (20/02 03u45 - Gelderlander)
20x This is AmericaLees meer > (20/02 03u45 - Het Belang van Limburg)
20x Salvini ontsnapt aan rechterRome De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini, leider van de rechts-populistische Lega, mag zijn parlementaire onschendbaarheid houden. Dat heeft een Senaatscommissie gisteren bij meerderheid beslist. Salvini riskeerde een proces omdat hij in augustus dagenlang verhinderde dat 177 geredde migranten konden ontschepen in Italiaanse havens. (20/02 03u45 - Het Belang van Limburg)
20x Lady Gaga verbreekt tweede verlovingZangeres Lady Gaga en haar verloofde Christian Carino (49) zijn uit elkaar. Dat bevestigt haar woordvoerder tegenover People. (20/02 03u30 - De Stentor)
20x Peter Maes opnieuw verhoord in operatie Propere HandenSpeurders hebben gisteren Peter Maes opnieuw op de rooster gelegd over zwart geld in het voetbal. Dat bevestigt de advocaat van de ex-trainer van Sporting Lokeren. (20/02 03u15 - Het Nieuwsblad)
20x Nederlandse zangeres zingt lied ‘Hou je bek en bef me’Hou je bek en bef me. De Nederlandse zangeres Merol gaat momenteel ook in Vlaanderen over de tongen. Haar laatste, nogal expliciete single, die ook door Studio Brussel wordt opgepikt, heeft daar alles mee te maken. “Dat vrouwen soms ook gewoon zin hebben zonder meer te willen, is nog te vaak een taboe.” (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
20x Achtste parlementslid stapt uit Labour uit protest tegen CorbynEen achtste parlementslid van de Britse oppositiepartij Labour is uit de partij gestapt uit protest tegen manier waarop Jeremy Corbyn het partijleiderschap invult. (20/02 02u00 - Knack)
20x Valverde: We hebben genoeg gedaan om te winnen, maar het was onze avond nietErnesto Valverde wilde zijn ploeg na de 0-0 bij Olympique Lyon in de achtste finale van de Champions League geen verwijten maken. FC Barcelona liet tegen de nummer drie van de Franse competitie liefst 24 kansen onbenut. (20/02 00u15 - De Stentor)
20x In de toekomst insuline als pil in plaats van spuitWetenschappers hebben een pil ontwikkeld die insuline in het lichaam kan afgeven. Hierdoor wordt in de toekomst voor diabetespatiënten het dagelijks spuiten van insuline overbodig. Dit melden zij in het wetenschappelijk tijdschrift Science. (20/02 00u00 - GezondheidsNet)
20x Kim Kardashian deelt eerlijke beelden van haar huidziekte: ?Ten einde raad?Lees meer > (20/02 00u00 - Nieuwsblad.be: Life - Glam en Gossip)
20x Opnieuw autobranden in Mechelen: “Toen we aankwamen stonden twee wagens volledig in lichterlaaie”Dinsdagavond zijn opnieuw minstens twee bestelwagens uitgebrand in Mechelen-Zuid, dit keer op de parking van de Mercedes-garage. Het gaat om bestelwagens van de lokale politie Brussel Hoofdstad. Er wordt weer kwaad opzet vermoed. (20/02 00u00 - Gazet van Antwerpen)
19x Open Vld heeft met Sihame El Kaouakibi (32) wit konijn beet in AntwerpenSihame El Kaouakibi, bekend van de jongerenorganisatie Let’s Go Urban, krijgt de tweede plaats op de Vlaamse lijst van Open Vld in Antwerpen, na... (20/02 10u30 - Het Laatste Nieuws)
19x Uit Antwerpen vertrokken binnenvaartschip botst op Oosterschelde met tankerTwee schepen zijn gisteren omstreeks 19.00 uur op elkaar gebotst op de Nederlandse Oosterschelde, zo heeft de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC)... (20/02 08u45 - Het Laatste Nieuws)
19x Europa stimuleert groene trucksAanvankelijk wilde het Europees Parlement CO2-reducties van 20 tot 35%. Maar de lidstaten wilden niet zover gaan. (20/02 07u15 - De Standaard)
19x Duitsland verdeeld over terughalen Syriëstrijders: vrees voor lichte straffen door gebrek aan bewijsOok in Duitsland wordt verdeeld gereageerd op Trumps oproep om IS-strijders uit Syrië terug te halen en thuis te berechten. Het Duitse parket maakt... (20/02 06u15 - Het Laatste Nieuws)
19x Onze relatie met technologie staat onder druk. En dat is volledig terechtFreek Evers is journalist bij De Morgen. (20/02 06u15 - De Morgen)
19x Minister Reynders komt in beeld in kwestie rond geld van KadhafiMinister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) komt in beeld in de kwestie van de verdwenen Libische fondsen. In een brief aan zijn toenmalige Libische collega bood Reynders in 2012 een uitweg aan om de bevroren fondsen vrij te geven. Het toont aan dat de Belgische minister de kwestie wel degelijk goed volgde. (20/02 06u15 - De Morgen)
19x Daklozenopvang in Gent naar G4S CareVia een openbare aanbesteding heeft het Gentse stadsbestuur van Open VLD, SP.A en Groen de opvang van vluchtelingen en daklozen in Campus Vesalius toegewezen aan G4S Care, de zorgpoot van bewakingsfirma G4S. Het gaat om bijna een kwart miljoen euro voor een jaar. Dat bericht De Morgen woensdag. (20/02 05u00 - Knack)
19x CommerceLees meer > (20/02 03u45 - Het Belang van Limburg)
19x Lady Gaga verbreekt tweede verlovingZangeres Lady Gaga en haar verloofde Christian Carino (49) zijn uit elkaar. Dat bevestigt haar woordvoerder tegenover People. (20/02 03u30 - Gelderlander)
19x Twijfel over doorrekening klimaatplannenDe Tweede Kamer twijfelt sterk of het Planbureau voor de Leefomgeving wel in staat is om het Klimaatakkoord goed door te rekenen. De rekenmeester van het kabinet gebruikt achterhaalde cijfers. (20/02 03u15 - Gelderlander)
19x Voor de bedrijven, maar niet voor Laurent: minister Reynders probeerde in 2012 de Libische miljarden al te recupererenMinister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) schept een beetje duidelijkheid in de zaak van de Libische miljarden. Hij maakte aan de Kamer een brief over uit 2012 waarin hij zijn Libische collega vroeg om werk te maken van het uitbetalen van enkele Belgische bedrijven, met de bevroren rekeningen als pasmunt. Precies zo’n uitbetaling waar prins Laurent al jaren tevergeefs om vraagt. (20/02 03u15 - Het Nieuwsblad)
19x KV Mechelen verkoopt tickets vanaf 19 maartDe ticketverkoop voor de bekerfinale start voor supporters van KV Mechelen op 19 maart. Trouwe supporters zijn zeker van hun plekje op de Heizel. (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
19x Zeven leerkrachten zijn ziek, maar slechts twee worden vervangenVan de zeven onderwijzers die afwezig zijn, kan de directeur van het Sint-Jozefcollege in Turnhout er maar twee vervangen. “Meer onderwijzers zijn er niet te vinden. De toestand is rampzalig”, klaagt Walter Van Eygen. En hij staat niet alleen. (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
19x Kringwinkel breidt retrodag uit met spullen van jaren zestig tot jaren negentigDe jaren 90 zijn helemaal terug en dat is ook de Kringwinkel niet ontgaan. Op de jaarlijkse retrodag haalt de Kringwinkel traditiegetrouw alle retro-artikelen uit de jaren 60 uit de kast. Dit jaar, op 9 maart, pakken de tweedehandswinkels het anders aan. “We merken dat de spullen van de jaren 60 steeds minder binnenkomen. Daarom verleggen we de focus naar retro in de bredere zin van het woord en verkopen we nu alles van de jaren 60 tot de jaren 90. En natuurlijk ook allerlei zolderschatten en keldervondsten”, zegt Louise Vrints van De Kringwinkel Antwerpen. (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
19x Serrewoningen: in de Kempen waren ze eerstGrote ophef in de media de afgelopen weken: in Rekkem in West-Vlaanderen was een zogenaamde kaswoning opgericht, een huis waarover een serre is gebouwd. “De eerste in België!”, roffelde de tamtam. In de stille Kempen lachten ze in het vuistje. Daar bouwde de Herentalse architect Paul Bellemans de eerste ‘serrewoning’ al in 1986, in Wechelderzande. En ondertussen kwamen er elders nog drie bij. (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
19x Valverde: We hebben genoeg gedaan om te winnen, maar het was onze avond nietErnesto Valverde wilde zijn ploeg na de 0-0 bij Olympique Lyon in de achtste finale van de Champions League geen verwijten maken. FC Barcelona liet tegen de nummer drie van de Franse competitie liefst 24 kansen onbenut. (20/02 00u15 - BN/DeStem)
19x Vroeger en nu: Vlinder van Lisa Del Bo#LikeMe zondagochtend omstreeks 8.55 uur op Ketnet Al drie zondagen op rij worden de Ketnetters getrakteerd op een gloednieuwe aflevering … Het bericht Vroeger en nu: Vlinder van Lisa Del Bo verscheen eerst op mediawatchers.be. (20/02 00u00 - Mediawatchers)
18x Sihame El Kaouakibi running mate van Bart SomersSihame El Kaouakibi, spilfiguur van Let’s Go Urban, krijgt de tweede plaats op de Vlaamse Open VLD-lijst in Antwerpen. ‘Ik heb bewondering voor Bart Somers. Hij voert een sterk inclusief beleid.’ (20/02 10u30 - De Standaard)
18x ‘Space Force’: Donald Trump lanceert zijn ruimteleger“We moeten voorbereid zijn”, zei Donald Trump gisteren in het Witte Huis. Hij ondertekende er een bevel dat zijn grote droom om een Space Force op... (20/02 09u15 - Het Laatste Nieuws)
18x Oplichters teisteren zoekertjessite: bankrekeningen massaal geplunderdU verkoopt het oude speelgoed van uw kinderen of wil een 'fout' kerstcadeau alsnog kwijt? Opgelet dan, want oplichters teisteren de zoekertjessite 2dehands.be. Via een valse website van een pakjesbedrijf stelen ze uw bankgegevens. Online oplichting zit weer in de lift: per dag zien tien Belgen hun rekening geplunderd. (20/02 08u30 - De Morgen)
18x Google gaat nieuw datacenter bouwen in WalloniëHet Amerikaanse technologiebedrijf Google gaat zijn activiteiten in Wallonië uitbreiden. Dat schrijft de krant La Libre Belgique. In Farciennes, in... (20/02 08u00 - Het Laatste Nieuws)
18x Standbeeld van iconische kus beklad met #MeToo net na overlijden matroosLees meer > (20/02 07u45 - VRT NWS)
18x Hoe Maidan 5 jaar geleden een einde maakte aan de relatieve rust op het Europese continentLees meer > (20/02 07u45 - VRT NWS)
18x Donald Trump vervangt viceminister van Justitie Rod Rosenstein door Jeffrey RosenDonald Trump, de president van de Verenigde Staten, heeft een nieuwe viceminister van Justitie benoemd, Jeffrey Rosen. Hij vervangt de huidige nummer twee van het ministerie van Justitie Rod Rosenstein. (20/02 07u30 - Knack)
18x Energieminister Marghem zet door met de bouw van gascentralesEnergieminister Marie-Christine Marghem (MR) wil doorzetten met het steunmechanisme voor de bouw van nieuwe gascentrales. Het is afwachten of het parlement haar volgt. Ze zal hulp nodig hebben vanop links. (20/02 06u15 - De Morgen)
18x “België kan vervolgd worden als het IS-strijders laat ter dood veroordelen in Irak”Als België zijn IS-strijders laat berechten in Irak, schuiven we onze verantwoordelijkheid af op een land zonder enige vorm van eerlijk proces, zegt strafpleiter Abderrahim Lahlali. “Ons land zou ook kunnen worden vervolgd als we financiële steun leveren om daar doodstraffen mogelijk te maken.” (20/02 06u15 - De Morgen)
18x Overheid onderzoekt proactief uitstel kernuitstapHet Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) bereidt zich voor op een mogelijke politieke beslissing om de kerncentrales langer open te... (20/02 04u45 - Het Laatste Nieuws)
18x 60Lees meer > (20/02 03u45 - Het Belang van Limburg)
18x Lady Gaga verbreekt tweede verlovingZangeres Lady Gaga en haar verloofde Christian Carino (49) zijn uit elkaar. Dat bevestigt haar woordvoerder tegenover People. (20/02 03u30 - BN/DeStem)
18x Lady Gaga verbreekt tweede verlovingZangeres Lady Gaga en haar verloofde Christian Carino (49) zijn uit elkaar. Dat bevestigt haar woordvoerder tegenover People. (20/02 03u30 - AD.nl)
18x Droneverbod Britse luchthavens wordt verder uitgebreidGroot-Brittannië breidt het droneverbod bij luchthavens verder uit. Binnen een straal van 5 kilometer van een vliegveld mag niet met drones worden gevlogen. De maatregelen worden 13 maart van kracht. Tot nu toe lag de grens op een kilometer. (20/02 03u00 - AD.nl)
18x Ruben Van Gucht moet halfweg ‘Het Journaal’ invallen voor Annelies Van Herck: “Plots geen stem meer”Kijkers van ‘Het Journaal’ op Eén kregen dinsdagmiddag plots een ander nieuwsanker te zien. Sportjournalist Ruben Van Gucht moest halfweg invallen voor Annelies Van Herck, die stemproblemen kreeg door een verkoudheid. (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
18x Mylène zoekt 800 consulenten om homeparty’s te organiserenHet beautymerk Mylène uit Heist-op-den-Berg is klaar voor de ­toekomst. Na een recente ­overname worden 800 extra ­consulenten gezocht om de ­gekende homeparty’s van het merk te organiseren. De producten zijn nu ook online verkrijgbaar, wat nog niet het geval was. (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
18x Fietsersbond is nog altijd niet te spreken over Herentalsebaan: “De situatie is gevaarlijker dan voor de heraanleg”De vernieuwde Herentalsebaan in Deurne is een nachtmerrie voor fietsers. Dat is de conclusie van de Fietsersbond, zo’n twee maanden na de heraanleg. Volgens voorzitter Wouter Berteloot is de situatie er zelfs op achteruitgegaan. “De kasseien zijn weg, maar daarmee is alles gezegd.” (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
18x Gekoro en Milieuraad delen gevelbanken uitDe alternatieve raad voor ruimtelijke ordening Gekoro en officiële Milieuraad van Herentals lanceerden vorig jaar hun bankenplan om mensen bij elkaar te brengen. Vijftien gezinnen krijgen in maart hun gevelbank. (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
18x Antwerps bureau organiseert reizen met een vrachtschipAntwerpenaar Joris Van Bree begint met CptnZeppos als eerste in België een bureau dat zich specialiseert in reizen met vrachtschepen. Vanaf april kunt u voor ongeveer 100 euro per dag aan boord van zo’n mastodont. En dat voor een reis van 6 tot 119 dagen. “De bestemmingen doen er niet zo toe. Het onderweg zijn, is veel belangrijker.” (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
18x District bezorgd over plannen om basisschool te zetten op kruising Stenenbrug en TurnhoutsebaanHet district Borgerhout is niet opgezet met de plannen die de stad heeft met de Bretel-site. Er zou onder andere een basisschool komen als antwoord op het capaciteitsprobleem in het district. “Dit baart ons zorgen”, aldus Marij Preneel (Groen). “Er wordt geen rekening gehouden met de slechte luchtkwaliteit en de enorme verkeersdrukte op deze plek.” (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
18x Firma ontmost uw dak met dronesDe meeste mensen zien drones nog altijd als speelgoed, maar de vliegende tuigjes kennen alsmaar meer economische toepassingen. ID Drone zet het onbemande toestel nu in om daken van mos en algen te ontdoen. (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
18x Antwerps bureau organiseert reizen met een vrachtschipAntwerpenaar Joris Van Bree begint met CptnZeppos als eerste in België een bureau dat zich specialiseert in reizen met vrachtschepen. Vanaf april kunt u voor ongeveer 100 euro per dag aan boord van zo’n mastodont. En dat voor een reis van 6 tot 119 dagen. “De bestemmingen doen er niet zo toe. Het onderweg zijn, is veel belangrijker.” (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
18x District bezorgd over plannen om basisschool te zetten op kruising Stenenbrug en TurnhoutsebaanHet district Borgerhout is niet opgezet met de plannen die de stad heeft met de Bretel-site. Er zou onder andere een basisschool komen als antwoord op het capaciteitsprobleem in het district. “Dit baart ons zorgen”, aldus Marij Preneel (Groen). “Er wordt geen rekening gehouden met de slechte luchtkwaliteit en de enorme verkeersdrukte op deze plek.” (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
18x Chimpansee gebruikt omgevallen boom om uit verblijf in zoo te ontsnappen na stormIn de Belfast Zoo in Noord-Ierland is zaterdag een chimpansee uit zijn verblijf ontsnapt na een storm. Een gezin kwam oog in oog te staan met het dier, zoals in de video hierboven te zien is. (20/02 00u00 - De Standaard: Beroemd en Bizar)
18x Dit is de nieuwe vriend van Cath Luyten Lees meer > (20/02 00u00 - Nieuwsblad.be: Life - Glam en Gossip)
18x Eerste bewegende organismes ontstonden 2,1 miljard jaar geledenWetenschappers hebben in 2,1 miljard jaar oude zwarte kleischalie het vroegste bewijs gevonden voor het vermogen van een organisme om zelfstandig van de ene plek naar een andere te bewegen. Dit was een revolutionaire ontwikkeling in de geschiedenis van het leven op aarde. (20/02 00u00 - Nu.nl Wetenschap)
18x Herbeleef hier de Genkse gemeenteraadVanavond kan u de gemeenteraad van Genk hier live volgen. De raadsleden hebben het onder meer over het toekennen van afgevaardigden in tal van vennootschappen, verenigingen en openbare organisaties. Het debat zal ook gaan over het inspraakreglement van de gemeenteraad en over het veiligheids- en samenlevingscontract waarvoor een jaarlijkse toelage vanuit binnenlandse zaken wordt vrijgemaakt. (19/02 23u45 - Het Belang van Limburg)
18x Lezing Theo Francken geannuleerd na protestDe lezing van Theo Francken (N-VA) in Verviers is geannuleerd wegens protest. (19/02 21u15 - De Standaard)
17x Vietnamese kapper lanceert trend: het Trump-kapselZijn Donald Trump en Kim Jong-un op weg stijliconen te worden in Hanoi? Het korte kopje van de Noord-Koreaanse leider is al populair bij de Vietnamese jeugd. Dat van Trump, van wie deze kapper fan is, zit nu ook in de lift: nog de hele week voor de top tussen Trump en Kim in Hanoi meet hij zijn klanten gratis een Trump- of een Kim-kapsel aan. Deze 66-jarige motortaxichauffeur is een bewonderaar van de Amerikaanse president en ziet zijn haarstijl wel zitten. (20/02 11u15 - VRT NWS)
17x Advocaat cynisch over complottheorie van verdediging Nemmouche: “Enkel piste van kardinaal Danneels niet nagetrokken”“De verdediging van Mehdi Nemmouche brengt niet het minste bewijs aan van haar hypothese, dat haar cliënt in de val is gelokt en het slachtoffer is... (20/02 10u30 - Het Laatste Nieuws)
17x Reddingswerkers vinden geen nieuwe slachtoffers van lawineReddingswerkers hebben vannacht verder gezocht naar mogelijke slachtoffers van een lawine op een piste in het Zwitserse skigebied Crans-Montana. Niemand werd gevonden. (20/02 08u15 - De Standaard)
17x Commercialisering daklozenopvang kan wél in GentVia een openbare aanbesteding heeft het Gentse stadsbestuur van Open VLD, SP.A en Groen de opvang van vluchtelingen en daklozen in Campus Vesalius toegewezen aan G4S Care. Dat meldt De Morgen. (20/02 07u45 - De Standaard)
17x Hoeveel kost een huis in uw gemeente? Lees meer > (20/02 06u47 - De Tijd)
17x Nieuwe gentherapie biedt hoop voor slechtziendenEen therapie van het UZ Gent kan sommige mensen met een bepaalde gen-afwijking die nauwelijks zien sterk vooruithelpen. De onderzoekers publiceerden een studie daarover in het prestigieuze blad Nature Medicine.  (20/02 06u15 - De Morgen)
17x Toprechter die alleen Frans kent, zet kwaad bloedIn het Brusselse Justitiepaleis is onvrede ontstaan omdat de nieuwe eerste voorzitter van het tweetalige hof van beroep in Brussel, een van de machtigste rechtbanken van het land, amper het Nederlands beheerst. Vanaf 2 april treedt Laurence Massart er aan. (20/02 06u00 - Het Nieuwsblad)
17x Valerie Wynants nu ook stem van TomorrowlandSinds maandag heeft Tomorrowland ook een eigen (digitale) radiozender, One World Radio, die te beluisteren is via de site, de app en binnenkort ook via DAB+. Eén van de stemmen is de Hasseltse Valerie Wynants (24). (20/02 03u45 - Het Belang van Limburg)
17x Student klaagt Washington Post aan om filmpjeDe student die een Vietnamveteraan belachelijk zou hebben gemaakt, heeft een schadeclaim ingediend van 250 miljoen dollar bij de Washington Post. (20/02 03u45 - AD.nl)
17x Twijfel over doorrekening klimaatplannenDe Tweede Kamer twijfelt sterk of het Planbureau voor de Leefomgeving wel in staat is om het Klimaatakkoord goed door te rekenen. De rekenmeester van het kabinet gebruikt achterhaalde cijfers. (20/02 03u15 - BN/DeStem)
17x Twijfel over doorrekening klimaatplannenDe Tweede Kamer twijfelt sterk of het Planbureau voor de Leefomgeving wel in staat is om het Klimaatakkoord goed door te rekenen. De rekenmeester van het kabinet gebruikt achterhaalde cijfers. (20/02 03u15 - AD.nl)
17x In het streven naar efficiëntie mogen we nooit vergeten dat het om hulpbehoevende mensen gaatDe laatste grote Belgische privé-uitbater van rusthuizen is nu ook in handen van een Frans bedrijf. Armonea, van oorsprong een Mechelse firma, wordt onderdeel van de Franse mastodont Colisée. Samen worden ze de vierde grootste groep voor ouderenzorg in Europa. Armonea alleen al telt 87 residenties in België, 48 in Spanje en 16 in Duitsland. Colisée heeft 119 woonzorgcentra in Frankrijk, Italië en Spanje. Samen zullen ze dus in vijf Europese landen tienduizenden ouderen onderdak bieden en bijna vijftienduizend mensen werk verschaffen. Het zijn duizelingwekkende cijfers. En ze passen niet helemaal bij het beeld van een oude, hulpbehoevende vader of moeder in zijn of haar kamer, wachtend op een maaltijd of op hulp van een verpleegster. De grootschaligheid van de zorgbedrijven staat in schril contrast met de kwetsbaarheid van de ouderen die in de zorgcentra wonen. (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
17x Antwerps bureau organiseert reizen met een vrachtschipAntwerpenaar Joris Van Bree begint met CptnZeppos als eerste in België een bureau dat zich specialiseert in reizen met vrachtschepen. Vanaf april kunt u voor ongeveer 100 euro per dag aan boord van zo’n mastodont. En dat voor een reis van 6 tot 119 dagen. “De bestemmingen doen er niet zo toe. Het onderweg zijn, is veel belangrijker.” (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
17x District bezorgd over plannen om basisschool te zetten op kruising Stenenbrug en TurnhoutsebaanHet district Borgerhout is niet opgezet met de plannen die de stad heeft met de Bretel-site. Er zou onder andere een basisschool komen als antwoord op het capaciteitsprobleem in het district. “Dit baart ons zorgen”, aldus Marij Preneel (Groen). “Er wordt geen rekening gehouden met de slechte luchtkwaliteit en de enorme verkeersdrukte op deze plek.” (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
17x Fietsersbond is nog altijd niet te spreken over Herentalsebaan: “De situatie is gevaarlijker dan voor de heraanleg”De vernieuwde Herentalsebaan in Deurne is een nachtmerrie voor fietsers. Dat is de conclusie van de Fietsersbond, zo’n twee maanden na de heraanleg. Volgens voorzitter Wouter Berteloot is de situatie er zelfs op achteruitgegaan. “De kasseien zijn weg, maar daarmee is alles gezegd.” (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
17x Firma ontmost uw dak met dronesDe meeste mensen zien drones nog altijd als speelgoed, maar de vliegende tuigjes kennen alsmaar meer economische toepassingen. ID Drone zet het onbemande toestel nu in om daken van mos en algen te ontdoen. (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
17x Ex-renner pakt prijs met voedingssupplement 4GoldGewezen topsporter en wielrenner Brent Luyckx (23) uit Oostmalle mag de titel van Unizo Starter van het Jaar in de provincie Antwerpen toevoegen aan zijn palmares. Sinds hij om gezondheidsredenen de fiets aan de haak moest hangen, verkoopt hij voedingssupplementen die maag- en darmvriendelijk zijn. (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
17x Gerecht viseert verkopers cryptofoons: nieuwe golf invallen en aanhoudingen in onderzoek naar clan Y.In het onderzoek naar de criminele familie Y. heeft het Antwerpse gerecht opnieuw een reeks huiszoekingen én arrestaties verricht. Zo vielen de speurders binnen bij leveranciers van zogenaamde cryptofoons, smartphones waarmee criminelen proberen te ontsnappen aan afluistermaatregelen van politie en gerecht. (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
17x Zeven leerkrachten zijn ziek, maar slechts twee worden vervangenVan de zeven onderwijzers die afwezig zijn, kan de directeur van het Sint-Jozefcollege in Turnhout er maar twee vervangen. “Meer onderwijzers zijn er niet te vinden. De toestand is rampzalig”, klaagt Walter Van Eygen. En hij staat niet alleen. (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
17x Openbare verkoop heeft geen gevolgen voor café Buurman & BuurmanAan de gevel van café Buurman & Buurman in de Kerkstraat in Meerle (Hoogstraten) hangt een bord waarop staat dat het pand openbaar wordt verkocht. Dat betekent niet dat het café de deuren sluit. (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
17x Ex-renner pakt prijs met voedingssupplement 4GoldGewezen topsporter en wielrenner Brent Luyckx (23) uit Oostmalle mag de titel van Unizo Starter van het Jaar in de provincie Antwerpen toevoegen aan zijn palmares. Sinds hij om gezondheidsredenen de fiets aan de haak moest hangen, verkoopt hij voedingssupplementen die maag- en darmvriendelijk zijn. (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
17x KV Mechelen verkoopt tickets vanaf 19 maartDe ticketverkoop voor de bekerfinale start voor supporters van KV Mechelen op 19 maart. Trouwe supporters zijn zeker van hun plekje op de Heizel. (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
17x Mylène zoekt 800 consulenten om homeparty’s te organiserenHet beautymerk Mylène uit Heist-op-den-Berg is klaar voor de ­toekomst. Na een recente ­overname worden 800 extra ­consulenten gezocht om de ­gekende homeparty’s van het merk te organiseren. De producten zijn nu ook online verkrijgbaar, wat nog niet het geval was. (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
17x KV Mechelen verkoopt tickets vanaf 19 maartDe ticketverkoop voor de bekerfinale start voor supporters van KV Mechelen op 19 maart. Trouwe supporters zijn zeker van hun plekje op de Heizel. (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
17x Marouane Fellaini gaat aan de slag in China: “Ooit nog naar Antwerp? Waarom niet?”“Het is het juiste moment”, zegt Marouane Fellaini. Na meer dan twaalf jaar profvoetbal vindt de Rode Duivel de tijd rijp voor een lucratief slot van zijn carrière in China. Op zijn 31ste. Best vroeg. “Te jong? Als mijn contract hier ten einde loopt, ben ik 34. Dan zou het te laat geweest zijn.” Een gesprek over kritiek, de Bosuil, nog wat meer kritiek, het EK 2020 en als toemaatje: wat kritiek. (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
17x Firma ontmost uw dak met dronesDe meeste mensen zien drones nog altijd als speelgoed, maar de vliegende tuigjes kennen alsmaar meer economische toepassingen. ID Drone zet het onbemande toestel nu in om daken van mos en algen te ontdoen. (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
17x Serrewoningen: in de Kempen waren ze eerstGrote ophef in de media de afgelopen weken: in Rekkem in West-Vlaanderen was een zogenaamde kaswoning opgericht, een huis waarover een serre is gebouwd. “De eerste in België!”, roffelde de tamtam. In de stille Kempen lachten ze in het vuistje. Daar bouwde de Herentalse architect Paul Bellemans de eerste ‘serrewoning’ al in 1986, in Wechelderzande. En ondertussen kwamen er elders nog drie bij. (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen)
17x Dit weten we van Meghans babyshower (en over de baby)Op haar babyshower in New York heeft Meghan bergen cadeaus en bloemen gekregen. Dat melden verschillende Amerikaanse media. (20/02 00u15 - De Telegraaf: Privé)
17x Top 10 jobs in verkoop: meest gegeerde verkoper is er geenLees meer > (20/02 00u15 - Nieuwsblad: Geldzaken)
17x Coalitie heeft geen trek in het opnemen van kalifaatverlatersJihadstrijders terughalen wil niemand. Voor kinderen is er empathie, maar geen oplossing. Bij elk kind hoort immers een volwassene. (20/02 00u15 - NRC Handelsblad)
17x Nederland is goed voorbereid op komst zelfrijdende autoUit de jaarlijkse Autonomous Vehicles Readiness Index van adviesbureau KPMG blijkt dat ons land wéér de toppositie inneemt. Dat betekent dat Nederland wereldwijd het best is voorbereid op de komst van de zelfrijdende auto. Nederland is uitstekend voorbereid op de komst van zelfrijdende auto’s, meent KPMG. In haar jaarlijkse Autonomous Vehicles Readiness Index troeft ons land namelijk – net als vorig jaar – Singapore af als lijstaanvoerder. Nieuw in de top-3 is Noorwegen, het land dat ook op het gebied van elektrisch rijden met Nederland duelleert om de koppositie. Andere voorlopers zijn de Verenigde Staten en Zweden. In totaal nam het adviesbureau 25 landen onder de loep. Prima score Dat Nederland zo goed scoort, komt door “de aanwezigheid van een goed onderhouden wegennet, de kwaliteit van de digitale infrastructuur en een overheidsbeleid dat het grootschalig testen van zelfrijdende auto’s en vrachtwagens mogelijk maakt”, aldus KPMG. Bereidheid Naast de goede infrastructuur is de mentaliteit van de Nederlandse consument goed als het om autonoom rijden gaat, stelt KPMG: “Ook Nederlandse consumenten zijn bereid de zelfrijdende auto op grote schaal te omarmen. Qua overheidsbeleid en wetgeving neemt ons land een vijfde positie op de ranglijst in. Vergeleken met andere landen is Nederland ook ... Het bericht Nederland is goed voorbereid op komst zelfrijdende auto verscheen eerst op Carros. (20/02 00u00 - Carros)
17x Kristien Hemmerechts schrijft het verhaal van een collaboratietweeling: "Nie wieder. Dit mag niet meer gebeuren"De tweeling Toon en Hein Van den Brempt, zonen van Duitsgezinde ouders in de Tweede Wereldoorlog, kwam aan het woord in de Canvas-reeks ?Kinderen van de collaboratie?. Hun familieverhaal staat nu te uitgebreid te lezen in een boek van Kristien Hemmerechts: 'Het verdriet van Vlaanderen'. 'Vlaamse SS'ers waren erger dan de Duitsers,' zegt de schrijfster. (19/02 21u15 - VRT NWS)
17x Massaal protest tegen antisemitisme in Parijs: "Maar wat gebeurt er in de praktijk? Bijzonder weinig"Lees meer > (19/02 21u15 - VRT NWS)
16x Klimaatactiviste Greta Thunberg (16) onderweg naar BrusselDe mars van de klimaatbrossers morgen wordt een speciale editie voor de jongeren van Youth for Climate. Hun grote inspiratiebron, de 16-jarige... (20/02 11u30 - Het Laatste Nieuws)
16x De bots van de rotsLees meer > (20/02 09u00 - VRT NWS)
16x Reddingswerkers hebben vannacht geen nieuwe slachtoffers gevonden na lawine in ZwitserlandIn het Zwitserse ski-oord Crans-Montana hebben reddingswerkers afgelopen nacht verder gezocht naar slachtoffers van de lawine die zich daar... (20/02 08u00 - Het Laatste Nieuws)
16x Marc Didden brengt een ode aan de grootsheid van ‘Pier den drol’Met een eerste belangwekkende expo van tijd- en streekgenoot Barend van Orley (1487-1541) trapt Bozar het Bruegeljaar af. Pieter Bruegel  is dit jaar 450 jaar overleden. Brusselaar en Bruegel-aanbidder Marc Didden gaat  op zoek naar wat nog rest van deze raadselachtige, unieke kunstenaarsziel in zijn stad. (20/02 06u15 - De Morgen)
16x Standbeeld van iconische kus op einde van WWII beklad met #MeToo-graffitiDaags nadat de kussende matroos George Mendonsa is gestorven, is het standbeeld van Mendonsa die een onbekende vrouw op straat kust uit blijdschap... (20/02 05u45 - Het Laatste Nieuws)
16x Voor Belgische bedrijven onderhandelde Reynders wel met LibiërsMinister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) schept een beetje duidelijkheid in de zaak van de Libische miljarden. In 2012 vroeg hij zijn Libische collega enkele Belgische bedrijven uit te betalen. (20/02 05u45 - Knack)
16x Toprechter in Brussel die alleen Frans kent, zet kwaad bloedIn het Brusselse Justitiepaleis is onvrede ontstaan omdat de nieuwe eerste voorzitter van het tweetalige hof van beroep in Brussel, een van de machtigste rechtbanken van het land, amper het Nederlands beheerst. Dat bericht De Standaard woensdag. Vanaf 2 april treedt Laurence Massart er aan. (20/02 05u30 - De Morgen)
16x Student klaagt Washington Post aan om filmpjeDe student die een Vietnamveteraan belachelijk zou hebben gemaakt, heeft een schadeclaim ingediend van 250 miljoen dollar bij de Washington Post. (20/02 03u45 - BN/DeStem)
16x Student klaagt Washington Post aan om filmpjeDe student die een Vietnamveteraan belachelijk zou hebben gemaakt, heeft een schadeclaim ingediend van 250 miljoen dollar bij de Washington Post. (20/02 03u45 - De Stentor)
16x “Na 45 jaar huwelijk toch nog beslist om te scheiden”Op liefde staat geen leeftijd. Dat bewijst de Turnhoutse Angèle Bierten (75), die elke woensdag op tv te zien is in Hotel Römantiek. “Tijdens de reis heb ik me even weer een jong meisje gevoeld. Ik had zoveel vlinders in de buik...” (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
16x In het streven naar efficiëntie mogen we nooit vergeten dat het om hulpbehoevende mensen gaatDe laatste grote Belgische privé-uitbater van rusthuizen is nu ook in handen van een Frans bedrijf. Armonea, van oorsprong een Mechelse firma, wordt onderdeel van de Franse mastodont Colisée. Samen worden ze de vierde grootste groep voor ouderenzorg in Europa. Armonea alleen al telt 87 residenties in België, 48 in Spanje en 16 in Duitsland. Colisée heeft 119 woonzorgcentra in Frankrijk, Italië en Spanje. Samen zullen ze dus in vijf Europese landen tienduizenden ouderen onderdak bieden en bijna vijftienduizend mensen werk verschaffen. Het zijn duizelingwekkende cijfers. En ze passen niet helemaal bij het beeld van een oude, hulpbehoevende vader of moeder in zijn of haar kamer, wachtend op een maaltijd of op hulp van een verpleegster. De grootschaligheid van de zorgbedrijven staat in schril contrast met de kwetsbaarheid van de ouderen die in de zorgcentra wonen. (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
16x Gerecht viseert verkopers cryptofoons: nieuwe golf invallen en aanhoudingen in onderzoek naar clan Y.In het onderzoek naar de criminele familie Y. heeft het Antwerpse gerecht opnieuw een reeks huiszoekingen én arrestaties verricht. Zo vielen de speurders binnen bij leveranciers van zogenaamde cryptofoons, smartphones waarmee criminelen proberen te ontsnappen aan afluistermaatregelen van politie en gerecht. (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
16x Nederlandse zangeres zingt lied ‘Hou je bek en bef me’Hou je bek en bef me. De Nederlandse zangeres Merol gaat momenteel ook in Vlaanderen over de tongen. Haar laatste, nogal expliciete single, die ook door Studio Brussel wordt opgepikt, heeft daar alles mee te maken. “Dat vrouwen soms ook gewoon zin hebben zonder meer te willen, is nog te vaak een taboe.” (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
16x Serrewoningen: in de Kempen waren ze eerstGrote ophef in de media de afgelopen weken: in Rekkem in West-Vlaanderen was een zogenaamde kaswoning opgericht, een huis waarover een serre is gebouwd. “De eerste in België!”, roffelde de tamtam. In de stille Kempen lachten ze in het vuistje. Daar bouwde de Herentalse architect Paul Bellemans de eerste ‘serrewoning’ al in 1986, in Wechelderzande. En ondertussen kwamen er elders nog drie bij. (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
16x In het streven naar efficiëntie mogen we nooit vergeten dat het om hulpbehoevende mensen gaatDe laatste grote Belgische privé-uitbater van rusthuizen is nu ook in handen van een Frans bedrijf. Armonea, van oorsprong een Mechelse firma, wordt onderdeel van de Franse mastodont Colisée. Samen worden ze de vierde grootste groep voor ouderenzorg in Europa. Armonea alleen al telt 87 residenties in België, 48 in Spanje en 16 in Duitsland. Colisée heeft 119 woonzorgcentra in Frankrijk, Italië en Spanje. Samen zullen ze dus in vijf Europese landen tienduizenden ouderen onderdak bieden en bijna vijftienduizend mensen werk verschaffen. Het zijn duizelingwekkende cijfers. En ze passen niet helemaal bij het beeld van een oude, hulpbehoevende vader of moeder in zijn of haar kamer, wachtend op een maaltijd of op hulp van een verpleegster. De grootschaligheid van de zorgbedrijven staat in schril contrast met de kwetsbaarheid van de ouderen die in de zorgcentra wonen. (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
16x Gerecht viseert verkopers cryptofoons: nieuwe golf invallen en aanhoudingen in onderzoek naar clan Y.In het onderzoek naar de criminele familie Y. heeft het Antwerpse gerecht opnieuw een reeks huiszoekingen én arrestaties verricht. Zo vielen de speurders binnen bij leveranciers van zogenaamde cryptofoons, smartphones waarmee criminelen proberen te ontsnappen aan afluistermaatregelen van politie en gerecht. (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
16x Serrewoningen: in de Kempen waren ze eerstGrote ophef in de media de afgelopen weken: in Rekkem in West-Vlaanderen was een zogenaamde kaswoning opgericht, een huis waarover een serre is gebouwd. “De eerste in België!”, roffelde de tamtam. In de stille Kempen lachten ze in het vuistje. Daar bouwde de Herentalse architect Paul Bellemans de eerste ‘serrewoning’ al in 1986, in Wechelderzande. En ondertussen kwamen er elders nog drie bij. (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
16x Premier Michel verkiest ?no deal? boven ?bad deal?-Brexit: ?Ik aanvaard niet dat onze bedrijven slachtoffer worden van Brits debacle?Lees meer > (20/02 00u15 - Nieuwsblad: Geldzaken)
16x De Vlaming probeert zijn smartphonegebruik beter onder controle te houdenSteeds meer Vlamingen leggen zichzelf regels op om hun smartphonegebruik onder controle te houden. Zo zegt meer dan een kwart geen smartphone te gebruiken vlak voor het slapen gaan. Dat blijkt uit een uitgebreide bevraging van Imec. (20/02 00u15 - DataNews)
16x LIVE (21u). Ronaldo en Juventus nemen het in kraker op tegen Atlético Madrid• Aftrap 21u • Achtste finales Champions League • Wanda Metropolitano • Ref: Felix Zwayer (Dui) (20/02 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
16x Opnieuw autobranden in Mechelen: “Toen we aankwamen stonden twee wagens volledig in lichterlaaie”Dinsdagavond zijn opnieuw minstens twee bestelwagens uitgebrand in Mechelen-Zuid, dit keer op de parking van de Mercedes-garage. Het gaat om bestelwagens van de lokale politie Brussel Hoofdstad. Er wordt weer kwaad opzet vermoed. (20/02 00u00 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
16x Politie gebruikt oproerschild om helling af te glijdenIn het Noorse Trondheim ligt er in de wintermaanden doorgaans heel wat sneeuw. De politie van de stad ziet er het plezier van in, zo blijkt uit de video hierboven. (20/02 00u00 - De Standaard: Beroemd en Bizar)
16x Fox-nieuwsanker wast handen al tien jaar niet meer ‘omdat bacteriën niet bestaan’Fox-presentator Pete Hegseth gaf dinsdag op tv toe dat hij al tien jaar zijn handen niet meer heeft gewassen ‘omdat bacteriën niet bestaan’. ‘Dat was als grap bedoeld’, liet hij achteraf weten. (20/02 00u00 - De Standaard: Beroemd en Bizar)
16x ?Ik zie echt nog liefde tussen Tim en Deborah.? Komt het dan toch nog goed? Lees meer > (20/02 00u00 - Nieuwsblad.be: Life - Glam en Gossip)
16x Vrouw (36) omgekomen door ernstig ongeval op A1 bij VoorthuizenBij een ernstig ongeval op de A1 bij Voorthuizen rond 19.45 uur dinsdagavond is een 36-jarige vrouw uit Amersfoort om het leven gekomen. (20/02 00u00 - Nu.nl)
16x Smart Battery Case voor grootverbruikers iPhoneIs je iPhone vaak leeg? Dan schiet Apple te hulp met een hoesje dat je toestel niet alleen tegen valschade beschermd, maar ook een interne accu bezit. (20/02 00u00 - Computeridee.nl)
16x Barcelona laat heel veel kansen onbenut in LyonLiefst 24 doelpogingen ondernam FC Barcelona vanavond in de uitwedstrijd bij Olympique Lyon, maar goals vielen er niet in Frankrijk. De beslissing zal op woensdag 13 maart moeten vallen in Camp Nou. (19/02 23u45 - BN/DeStem)
16x Fietser gewond na aanvaring met everzwijn in BokrijkOp het domein van Bokrijk is dinsdagnamiddag een fietser omvergelopen door een everzwijn. (19/02 22u30 - De Standaard)
16x "Graancirkels" van bomen in Japan: het resultaat van een opvallend experiment uit 1973Lees meer > (19/02 20u00 - VRT NWS)
16x Politici die onze grondwet respecteren, moeten zich uitspreken tegen de doodstraf voor IS-strijdersLees meer > (19/02 18u45 - VRT NWS)
15x “Onrechtvaardig”: IS-vrouw (19) die wil terugkeren is Britse nationaliteit kwijt en overweegt nu in Nederland te proberenDe Britse regering heeft de Britse nationaliteit ingetrokken van een IS-vrouw die wil terugkeren naar het Verenigd Koninkrijk. Shamima Begum (19)... (20/02 12u15 - Het Laatste Nieuws)
15x Zijn vriendin hongerde hem uit, gooide kokend water over hem heen en sloeg hem met een hamer: Alex (23) durft nu te pratenHet Verenigd Koninkrijk is in de ban van een aangrijpende documentaire op de BBC. Daarin vertellen politiemannen, getuigen en familieleden over hoe de 23-jarige Alex Skeel jarenlang door zijn vriendin uitgehongerd en mishandeld werd. Tot hij nog maar 44 kilogram woog en de klappen van de haarborstels tot de hamers niet meer kon incasseren. Uiteindelijk werd het kokend water dat zij over hem gooide, de aanleiding tot zijn vrijheid. (20/02 10u00 - Het Nieuwsblad)
15x Bedrag aan achterstallige alimentatie is opgelopen tot 432 miljoen euroLees meer > (20/02 09u00 - VRT NWS)
15x Nucleair controleorgaan onderzoekt welke veiligheidsmaatregelen nodig zijn om kerncentrales langer open te houdenLees meer > (20/02 09u00 - VRT NWS)
15x Chinese beurs herpakt zich in late handel, Europa richting groene start Lees meer > (20/02 08u50 - De Tijd)
15x OPINIE. “Maar weinig politici hebben de voorbije jaren zoveel ronkende bijnamen gekregen als Pieter De Crem”OPINIE. “Maar weinig politici hebben de voorbije jaren zoveel ronkende bijnamen gekregen als Pieter De Crem” (20/02 07u30 - Het Belang van Limburg)
15x VS gaan geïsoleerde stam die missionaris ombracht niet vervolgenDe Verenigde Staten zijn niet van plan om de geïsoleerde stam die eind vorig jaar een Amerikaanse missionaris doodde te vervolgen. Dat heeft Sam... (20/02 07u15 - Het Laatste Nieuws)
15x Deze schoenen passen het best onder je jeansWe mogen de modegoden bedanken dat er zoveel verschillende broeken en schoenen bestaan. Maar welke schoenen draag je onder welke broek? Van skinny jeans tot flared, deze schoenen combineren het best! (20/02 07u15 - Het Belang van Limburg)
15x Mazelen in opmars door complottheorieën: “Proficiat, anti-vaxxers! Jullie droom is werkelijkheid ­geworden"HASSELTViroloog Marc Van Ranst maakt zich ernstig zorgen over de wereldwijde opmars van de mazelen. Hij roept op om meer te vaccineren en hekelt de beweging van de zogenaamde “anti-vaxxers”, die op sociale media campagne voeren tegen inenting. “Zelfs Vlaanderen blijft vatbaar voor een uitbraak van de mazelen.” (20/02 07u15 - Het Belang van Limburg)
15x Makers ‘Blind Getrouwd’ leggen uit waarom huwelijksreis niet luxueus maar gezellig moet zijnDe kijkers van Blind Getrouwd blijven het zich afvragen: waarom zo sober op huwelijksreis? De verblijven van de vijf koppels mogen dan “charmant” en “authentiek” zijn, een toonbeeld van luxe zijn ze niet. Maar wat de gemiddelde Vlaming van een huwelijksreis verwacht, daar schieten de makers van Blind Getrouwd niks mee op. (20/02 07u15 - Het Belang van Limburg)
15x Deze schoenen passen het best onder je jeansWe mogen de modegoden bedanken dat er zoveel verschillende broeken en schoenen bestaan. Maar welke schoenen draag je onder welke broek? Van skinny jeans tot flared, deze schoenen combineren het best! (20/02 07u15 - Gazet van Antwerpen)
15x Makers ‘Blind Getrouwd’ leggen uit waarom huwelijksreis niet luxueus maar gezellig moet zijnDe kijkers van Blind Getrouwd blijven het zich afvragen: waarom zo sober op huwelijksreis? De verblijven van de vijf koppels mogen dan “charmant” en “authentiek” zijn, een toonbeeld van luxe zijn ze niet. Maar wat de gemiddelde Vlaming van een huwelijksreis verwacht, daar schieten de makers van Blind Getrouwd niks mee op. (20/02 07u00 - Gazet van Antwerpen)
15x India dreigt Pakistan droog te leggen met een embargo op de uitvoer van theeLees meer > (20/02 06u45 - VRT NWS)
15x Mogi Bayat laat geld van Anderlecht blokkeren, club is “verontwaardigd”Mogi Bayat slaat terug. Omdat de makelaar een spilfiguur is in de zaak Propere Handen, weigert Anderlecht zijn openstaande commissies te betalen. Daarom laat Bayat zijn vennootschap dat geld nu blokkeren op de RSCA-rekeningen. Anderlecht is onthutst. (20/02 06u15 - Het Belang van Limburg)
15x 10 Miles passeert langs Zuiderdokken en OssenmarktMet nog een negental weken te gaan, is het stilaan het moment om de voorbereidingen voor de AG Antwerp 10 Miles & Marathon naar een hoger niveau te tillen. Wie het parcours al eens een stuk wil uittesten, kan dat nu ook. De organisatie voert een aantal wijzigingen in. (20/02 05u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
15x Kaya en Bölöni verhoord door ad-hoccommissieEen drukke dag gisteren op het bondsgebouw aan de Houba de Strooperlaan. Zowel Onur Kaya (KV Mechelen) als Laszlo Bölöni (Antwerp) moesten zich voor de ad-hoccommissie komen verantwoorden voor hun uitlatingen ten opzichte van de scheidsrechters. (20/02 05u15 - Gazet van Antwerpen)
15x Niet mínder maar méér motorclubs door aanpakDe strenge aanpak van omstreden motorclubs, de zogeheten Outlaw Motorcycle Gangs (OMG's), lijkt vooralsnog een averechts effect te hebben. Het aantal leden en clubs in Nederland neemt niet af, maar is de afgelopen twee jaar toegenomen, in sommige regio's zelfs fors zoals Brabant en Zeeland. (20/02 04u15 - AD.nl)
15x Optreden van Queen op OscarsLees meer > (20/02 03u45 - Het Belang van Limburg)
15x Twijfel over doorrekening klimaatplannenDe Tweede Kamer twijfelt sterk of het Planbureau voor de Leefomgeving wel in staat is om het Klimaatakkoord goed door te rekenen. De rekenmeester van het kabinet gebruikt achterhaalde cijfers. (20/02 03u15 - De Stentor)
15x ?Hou je bek en bef me?: Nederlandse wil taboe doorbreken met opvallend liedLees meer > (20/02 02u34 - Nieuwsblad: Life)
15x Vlaamse Naomi uit Haïti was als baby in 1984 slachtoffer van kinderhandel: “Het gebeurt nu nog altijd”“Dit gaat niet over mij. Want ik ben gelukkig goed terechtgekomen. Maar als mijn verhaal kan helpen om kinderhandel en illegale adopties uit de wereld te helpen, dan wil ik getuigen.” Dat zegt Naomi Vandamme. Als Haïtiaanse baby werd ze in 1984 te goeder trouw door een Limburgs echtpaar geadopteerd. In 2012 werd duidelijk dat Naomi’s adoptie illegaal was verlopen. (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
15x Ruben Van Gucht moet halfweg ‘Het Journaal’ invallen voor Annelies Van Herck: “Plots geen stem meer”Kijkers van ‘Het Journaal’ op Eén kregen dinsdagmiddag plots een ander nieuwsanker te zien. Sportjournalist Ruben Van Gucht moest halfweg invallen voor Annelies Van Herck, die stemproblemen kreeg door een verkoudheid. (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
15x Kringwinkel breidt retrodag uit met spullen van jaren zestig tot jaren negentigDe jaren 90 zijn helemaal terug en dat is ook de Kringwinkel niet ontgaan. Op de jaarlijkse retrodag haalt de Kringwinkel traditiegetrouw alle retro-artikelen uit de jaren 60 uit de kast. Dit jaar, op 9 maart, pakken de tweedehandswinkels het anders aan. “We merken dat de spullen van de jaren 60 steeds minder binnenkomen. Daarom verleggen we de focus naar retro in de bredere zin van het woord en verkopen we nu alles van de jaren 60 tot de jaren 90. En natuurlijk ook allerlei zolderschatten en keldervondsten”, zegt Louise Vrints van De Kringwinkel Antwerpen. (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
15x Ruben Van Gucht moet halfweg ‘Het Journaal’ invallen voor Annelies Van Herck: “Plots geen stem meer”Kijkers van ‘Het Journaal’ op Eén kregen dinsdagmiddag plots een ander nieuwsanker te zien. Sportjournalist Ruben Van Gucht moest halfweg invallen voor Annelies Van Herck, die stemproblemen kreeg door een verkoudheid. (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
15x Kringwinkel breidt retrodag uit met spullen van jaren zestig tot jaren negentigDe jaren 90 zijn helemaal terug en dat is ook de Kringwinkel niet ontgaan. Op de jaarlijkse retrodag haalt de Kringwinkel traditiegetrouw alle retro-artikelen uit de jaren 60 uit de kast. Dit jaar, op 9 maart, pakken de tweedehandswinkels het anders aan. “We merken dat de spullen van de jaren 60 steeds minder binnenkomen. Daarom verleggen we de focus naar retro in de bredere zin van het woord en verkopen we nu alles van de jaren 60 tot de jaren 90. En natuurlijk ook allerlei zolderschatten en keldervondsten”, zegt Louise Vrints van De Kringwinkel Antwerpen. (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
15x Gekoro en Milieuraad delen gevelbanken uitDe alternatieve raad voor ruimtelijke ordening Gekoro en officiële Milieuraad van Herentals lanceerden vorig jaar hun bankenplan om mensen bij elkaar te brengen. Vijftien gezinnen krijgen in maart hun gevelbank. (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
15x Mylène zoekt 800 consulenten om homeparty’s te organiserenHet beautymerk Mylène uit Heist-op-den-Berg is klaar voor de ­toekomst. Na een recente ­overname worden 800 extra ­consulenten gezocht om de ­gekende homeparty’s van het merk te organiseren. De producten zijn nu ook online verkrijgbaar, wat nog niet het geval was. (20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
15x Burberry verontschuldigt zich voor sweater met stropModemerk Burberry heeft xcuses aangeboden voor een sweater met een strop rond de nek die zondag op de catwalk te zien was tijdens een modeshow op de London Fashion Week. Het kledingstuk is uit de collectie verwijderd, deelt het merk mee. (20/02 01u00 - BN/DeStem)
15x Waarom het ministerie blunderde over gasprijsHoe kon het ministerie van Economische Zaken in december de stijging van energieprijzen zo fout inschatten? (20/02 00u15 - NRC.nl: Wetenschap)
15x Amerikaanse bedrijfsleiders vragen regularisatie van jonge sans-papiersLees meer > (20/02 00u15 - Nieuwsblad: Geldzaken)
15x LIVE (21u). Wat doen De Bruyne en co op het veld van Schalke?• Aftrap 21u • Achtste finales Champions League • Veltins-Arena • Ref: Carlos del Cerro (Spa) (20/02 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
15x Vrouw (36) verongelukt bij VoorthuizenBij een ernstig ongeval op de A1 bij Voorthuizen rond 19.45 uur dinsdagavond is een 36-jarige vrouw uit Amersfoort om het leven gekomen. Volgens een woordvoerder van de politie belandde zij met haar auto bij een eenzijdig ongeval ondersteboven op de weg. Daarna botsten twee andere auto's op de eerste auto. (20/02 00u00 - De Telegraaf)
15x RIVM: 'Deel van medische apps voldoet niet aan richtlijnen'Medische hulpapps voldoen niet altijd aan de richtlijnen. Dat blijkt uit onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). (20/02 00u00 - GezondheidsNet)
15x McKinsey schikt in faillissementsonderzoekAdviesbureau McKinsey schikt voor $15 miljoen drie zaken over het niet melden van belangenverstrengeling. Het bedrijf zou hebben geadviseerd bij faillissementen terwijl het zelf een belang had bij de uitkomst. De schikking is een van de grootste in zijn soort, zegt het Amerikaanse ministerie van justitie. (20/02 00u00 - De Financiële Telegraaf)
15x Populariteit Apex Legends groeit explosief (video)De gratis te spelen battle royale-game Apex Legends heeft een week na de lancering al meer dan 25 miljoen geregistreerde spelers, zo meldt ontwikkelaar Respawn Entertainment. Daarmee groeit de popular... (20/02 00u00 - GadgetZone)
15x 'Nintendo komt dit jaar met nieuwe versie Switch'Nintendo komt mogelijk dit jaar met een nieuwe versie van de Nintendo Switch, zo meldt het Japanse Nikkei. Het nieuwe model zou compacter en goedkoper zijn dan de huidige Switch. ... (20/02 00u00 - GadgetZone)
15x Waarom Spotify wél brood ziet in podcastsWaar zit de winst bij lage advertentieinkomsten? (20/02 00u00 - ComputerWorld)
15x Liverpool en Bayern scoren niet op AnfieldDe heenwedstrijd tussen Liverpool en Bayern München in de achtste finale van de Champions League is geëindigd in een 0-0 gelijkspel. De beslissing zal moeten vallen in de return in de Allianz Arena op woensdag 13 maart. (19/02 23u45 - De Stentor)
15x Lezing Francken geannuleerd wegens protest Lees meer > (19/02 23u29 - De Tijd)
15x Wachtlijst voor persoonsvolgend budget groeit aan tot bijna 15.000 mensenHet aantal personen met een handicap dat wacht op een persoonsvolgend budget of op een hoger budget, is in 2018 gestegen tot 14.888, die samen 15.063 openstaande vragen hebben. Dat blijkt uit cijfers die het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) vandaag voorstelde in het Vlaams Parlement. Eind 2017 bedroeg het aantal openstaande vragen nog 14.254. (19/02 21u15 - VRT NWS)
14x Wit konijn voor Open VLD: Sihame El Kaouakibi tweede na Bart Somers op Vlaamse lijst in AntwerpenSihame El Kaouakibi van het Antwerpse culturele jongerenproject Let's Go Urban krijgt de tweede plaats op de Vlaamse lijst van Open VLD in Antwerpen, na Mechels burgemeester Bart Somers. (20/02 10u45 - Knack)
14x Venezolaanse president Maduro sluit zeegrens met ABC-eilanden: "Hij wil geen noodhulp uit de VS"Lees meer > (20/02 10u15 - VRT NWS)


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

70x Ex-spionne van Chileense inlichtingendienst opgepakt in Australië20/02 02u30 - Knack: De secretaresse van de ex-topman van de Chileense inlichtingendienst onder de dictatuur van generaal Augusto Pinochet is dinsdag in Sydney opgepakt. De Chileense minister van Buitenlandse Zaken Roberto Ampuero bevestigde op Twitter dat verzocht is om Adriana Rivas, die vroeger ook zelf een spionne zou geweest zijn, uit te leveren.
51x Achtste parlementslid stapt na veertig jaar uit Labour uit protest tegen Corbyn20/02 02u15 - Het Laatste Nieuws: Een achtste parlementslid van de Britse oppositiepartij Labour is uit de partij gestapt uit protest tegen manier waarop Jeremy Corbyn het...
43x Trump houdt er opmerkelijke telefoongewoontes op na20/02 01u00 - Het Laatste Nieuws: In tegenstelling tot zijn voorganger Barack Obama die bijna uitsluitend telefoongesprekken hield met een duidelijke agenda, belt huidig Amerikaans...
39x Francken dient klacht in na grimmig protest Verviers, PS-burgemeester: “Hebben het recht te betogen tegen extremist”20/02 08u45 - Het Laatste Nieuws: Theo Francken (N-VA) gaat een klacht indienen bij de politie na het protest van gisterenavond tegen zijn komst naar Verviers. Dat heeft hij gezegd...
38x Student (16) klaagt Washington Post aan om filmpje met Vietnamveteraan20/02 03u45 - Het Laatste Nieuws: De student die een Vietnamveteraan belachelijk zou hebben gemaakt, heeft een schadeclaim ingediend van 250 miljoen dollar bij de Washington Post.
35x Gerechtsjournalist Joris van der Aa: "Rol van "clan Y." in Antwerpse drugshandel was al meer dan een jaar uitgespeeld"19/02 23u45 - VRT NWS: 'De Turks-Assyrische misdaadfamilie 'clan Y.' speelde al anderhalf jaar geen rol van betekenis meer in de Antwerpse drugshandel.' Dat zegt gerechtsjournalist van Gazet van Antwerpen Joris Van der Aa in 'De afspraak'. Hij is erg kritisch voor parket en politie in Antwerpen. Die slagen er volgens hem niet in om de grote spelers aan te pakken.
33x Ook Duitsland verdeeld over terughalen Syriëstrijders20/02 03u30 - Het Laatste Nieuws: Ook in Duitsland wordt verdeeld gereageerd op Trumps oproep om IS-strijders uit Syrië terug te halen en thuis te berechten. Het Duitse parket maakt...
33x Mazelen in opmars door complottheorieën: “Proficiat, jullie droom is werkelijkheid geworden”20/02 03u15 - Het Nieuwsblad: Viroloog Marc Van Ranst maakt zich ernstig zorgen over de wereldwijde opmars van de mazelen. Hij roept op om meer te vaccineren en hekelt de beweging van de zogenaamde “anti-vaxxers”, die op sociale media campagne voeren tegen inenting. “Zelfs Vlaanderen blijft vatbaar voor een uitbraak van de mazelen.”
33x ‘Hou je bek en bef me’: Nederlandse wil taboe doorbreken met opvallend lied20/02 03u15 - Het Nieuwsblad: Hou je bek en bef me. Het zijn de niet mis te verstane woorden van Merel Baldé (28). Vorig jaar brak ze door bij onze noorderburen als Merol, maar nu gaat ze ook in Vlaanderen over de tongen. Haar laatste, nogal expliciete single, heeft daar alles mee te maken. “Dat vrouwen soms ook gewoon zin hebben zonder meer, is nog te vaak een taboe”, vertelt de Nederlandse ons enthousiast.
31x Terzake20/02 00u00 - VRT NWS: Herbekijk hier 'Terzake' van dinsdag 19 februari.

Statistieken

Artikels:
32928
Gelezen:
21030
Aantal lezers nu:
68


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven