vrijdag 19 oktober 2018, week 42


U bent nu hier: Meest gelezen | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 0u45
 
11x Zieke Monfils wint Frans topduel en schakelt titelverdediger uit op European Open in AntwerpenGaël Monfils (ATP 38) heeft donderdag in een Frans onderonsje titelverdediger Jo-Wilfried Tsonga (ATP 75) uitgeschakeld in de tweede ronde van de European Open in Antwerpen (hard/612.755 euro). (19/10 00u00 - Het Belang van Limburg)
10x ‘Temptation Tim’ tikt Gunther D. op vingers, maar dat had hij beter niet gedaan‘De Slimste Mens ter Wereld’ donderdag gemist? Geen paniek, want met deze samenvatting ben je weer helemaal mee. In de laatste aflevering van deze week deed topdokter Guy T’Sjoen een gooi naar de titel en mocht VTM-journaliste Bo Van Spilbeeck tweemaal juichen. (19/10 00u00 - Het Belang van Limburg)
8x Vakbonden dreigen met nieuwe stakingen bij Ryanair nog voor einde van het jaarDe Europese vakbonden bij de Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair dienen een nieuwe stakingsaanzegging in. Dat hebben ze donderdag gemeenschappelijk beslist, zo meldt de christelijke bediendebond LBC-NVK. Meerdere stakingen zijn mogelijk eind dit jaar. De vakbonden eisen de toepassing van de nationale arbeidswetgeving in de landen waar Ryanair actief is. (19/10 00u30 - Het Nieuwsblad)
8x Trump: ‘Lijkt erop dat Khashoggi dood is’‘Het lijkt er zeker op’ dat de Saudische journalist Jamal Khashoggi dood is. ‘Dat is heel jammer.’ Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump gezegd, voor hij donderdag op het vliegtuig stapte naar een campagnebijeenkomst in Montana. (19/10 00u15 - De Standaard)
8x Politiek wil fiscale voordelen van voetballers nu écht aanpakken: Coucke moet op bezoek bij De Block én KamercommissieHet worden drukke weken voor Marc Coucke. Minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld) gaat samenzitten met de Pro League-voorzitter om de gunstige RSZ-voordelen voor het voetbal te bespreken. Dat bleek uit het antwoord op een parlementaire vraag van Roel Deseyn. Het CD&V-Kamerlid zelf wil Coucke en de bevoegde ministers op zijn beurt uitnodigen om uitleg te komen geven in de Commissie Financiën. (19/10 00u15 - Het Belang van Limburg)
8x Met auto’s vol drugs van As naar half EuropaMet zeven auto’s vol speciaal ontworpen verborgen compartimenten smokkelde een Limburgse bende drugs vanuit As, Hasselt en Genk naar zowat half Europa. De grootschalige handel in cocaïne, heroïne en xtc leverde hen 30 miljoen euro winst op, maar naar alle waarschijnlijkheid ook flinke celstraffen. In mei vorig jaar werd de groep, met aan het hoofd een vijftiger uit Genk, namelijk gepakt. Donderdag moest de man samen met tien van zijn kompanen verschijnen voor de rechter in Tongeren. (19/10 00u15 - Het Belang van Limburg)
8x Politiek wil fiscale voordelen van voetballers nu écht aanpakken: Coucke moet op bezoek bij De Block én KamercommissieHet worden drukke weken voor Marc Coucke. Minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld) gaat samenzitten met de Pro League-voorzitter om de gunstige RSZ-voordelen voor het voetbal te bespreken. Dat bleek uit het antwoord op een parlementaire vraag van Roel Deseyn. Het CD&V-Kamerlid zelf wil Coucke en de bevoegde ministers op zijn beurt uitnodigen om uitleg te komen geven in de Commissie Financiën. (19/10 00u15 - Gazet van Antwerpen)
8x ‘Temptation Tim’ tikt Gunther D. op vingers, maar dat had hij beter niet gedaan‘De Slimste Mens ter Wereld’ donderdag gemist? Geen paniek, want met deze samenvatting ben je weer helemaal mee. In de laatste aflevering van deze week deed topdokter Guy T’Sjoen een gooi naar de titel en mocht VTM-journaliste Bo Van Spilbeeck tweemaal juichen. (19/10 00u00 - Gazet van Antwerpen)
8x Zieke Monfils wint Frans topduel en schakelt titelverdediger uit op European Open in AntwerpenGaël Monfils (ATP 38) heeft donderdag in een Frans onderonsje titelverdediger Jo-Wilfried Tsonga (ATP 75) uitgeschakeld in de tweede ronde van de European Open in Antwerpen (hard/612.755 euro). (19/10 00u00 - Gazet van Antwerpen)
8x Coach van Serena Williams klaagt “hypocriete situatie” aan in het tennis na hetze op US OpenPatrick Mouratoglou, de Franse coach van Serena Williams, pleit voor het toelaten van coaching tijdens alle tennistoernooien. Hij wil zo een einde maken aan “de huidige hypocriete situatie”. Dat schreef hij op Twitter. (19/10 00u00 - Het Nieuwsblad)


8x Strippende nep-Melania krijgt doodsbedreigingen: “Ik heb geen spijt van mijn keuze”Melanie Marden, de actrice die zich voordoet als Melania Trump in een videoclip van de Amerikaanse rapper T.I., krijgt doodsbedreigingen sinds de... (18/10 23u45 - Het Laatste Nieuws)
7x Coach van Serena Williams klaagt “hypocriete situatie” aan in het tennis na hetze op US OpenPatrick Mouratoglou, de Franse coach van Serena Williams, pleit voor het toelaten van coaching tijdens alle tennistoernooien. Hij wil zo een einde maken aan “de huidige hypocriete situatie”. Dat schreef hij op Twitter. (18/10 23u45 - Het Belang van Limburg)
7x Ook meldingen over op hol geslagen Stints ná dodelijk ongeval OssUit stukken die minister Cora van Nieuwenhuizen vanavond naar de Kamer heeft gestuurd blijkt dat er ook na het dodelijke ongeval in Oss meldingen zijn gedaan over op hol geslagen Stints. Die kwamen binnen bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). (18/10 23u45 - AD.nl)
6x Nieuwe Seat Leon duldt nog altijd geen pottenkijkersSeat test al enige tijd met de gloednieuwe Leon. Met zogenoemde mules, voorzien van de koets van de huidige generatie. Het prototype op deze nachtelijke kiekjes toont de Leon zoals 'ie in de loop van 2019 bij de dealer zal staan. Zonder camouflage dan. (19/10 00u00 - Autowereld)
6x Ambtenaar verzint zeebrapad met ’Silly Walk’Vlakbij het gemeentehuis van Spijkenisse is een ’Silly Walk’-oversteekplaats in gebruik genomen. (19/10 00u00 - De Telegraaf)
6x Walter Grootaers ziek: opnames 'The Voice Senior' uitgesteldOp vrijdag 12 oktober zou bij VTM het startschot gegeven worden van de opnames van 'The Voice Senior'. Coach Walter Grootaers werd echter geveld door ziekte, waardoor de opnames worden uitgesteld naar een later te bepalen datum. (19/10 00u00 - TV-Visie)
6x Affaires, orgies en nachtenlang feesten: dansen op de vulkaan in vooroorlogs BerlijnHet zijn de jaren twintig en dertig en Berlijn verkeert in een permanente feestroes. Drie nieuwe boeken schetsen een beklemmend beeld van de ondergang van het oude Europa en het losbandige feest dat eraan voorafging. (●●●● en ●●●●●) (19/10 00u00 - NRC.nl: Wetenschap)
6x Meerdere meldingen over op hol geslagen Stints ná ongeval OssBij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) zijn meerdere meldingen binnengekomen van op hol geslagen Stints ná het tragische ongeval in Oss. Uit nieuwe stukken die vanavond naar de Kamer zijn gestuurd blijkt dat er ook na het dodelijke ongeval meerdere Stints kampten met remproblemen. (19/10 00u00 - Gelderlander)
6x Meerdere meldingen over op hol geslagen Stints ná ongeval OssBij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) zijn meerdere meldingen binnengekomen van op hol geslagen Stints ná het tragische ongeval in Oss. Uit nieuwe stukken die vanavond naar de Kamer zijn gestuurd blijkt dat er ook na het dodelijke ongeval meerdere Stints kampten met remproblemen. (19/10 00u00 - BN/DeStem)
6x Affaires, orgies en nachtenlang feesten: dansen op de vulkaan in vooroorlogs BerlijnHet zijn de jaren twintig en dertig en Berlijn verkeert in een permanente feestroes. Drie nieuwe boeken schetsen een beklemmend beeld van de ondergang van het oude Europa en het losbandige feest dat eraan voorafging. (●●●● en ●●●●●) (19/10 00u00 - NRC Handelsblad)
6x ‘Temptation Tim’ tikt Gunther D. op vingers, maar dat had hij beter niet gedaan‘De Slimste Mens ter Wereld’ donderdag gemist? Geen paniek, want met deze samenvatting ben je weer helemaal mee. In de laatste aflevering van deze week deed topdokter Guy T’Sjoen een gooi naar de titel en mocht VTM-journaliste Bo Van Spilbeeck tweemaal juichen. (19/10 00u00 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
6x Nog eens 3,5 miljoen voor 75e BevrijdingsdagHet kabinet trekt 3,5 miljoen euro extra uit om de 75e verjaardag van de bevrijding na de Tweede Wereldoorlog te herdenken en te vieren. Staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) wil er zo voor zorgen dat „het verhaal over de bevrijding goed” wordt verteld. (18/10 23u45 - Reformatisch Dagblad)
6x N322 bij Afferden dicht na ernstig ongeluk met twee auto'sAFFERDEN - Op de Maas en Waalweg (N322) bij Afferden zijn donderdagavond rond 23.00 uur twee personenauto’s frontaal tegen elkaar gebotst. De weg is daarom in beide richtingen afgesloten. (18/10 23u45 - Gelderlander)
6x VIDEO. Klaar voor de sloop, maar vanaf november moet Langerlo stroom voorzien voor 200.000 gezinnenEngie Electrabel wil een deel van de elektriciteitscentrale van Langerlo in Genk vanaf november opnieuw activeren. Dit om een mogelijk stroomtekort deze winter te helpen voorkomen. De energieleverancier heeft een productievergunning aangevraagd bij de FOD Economie en verwacht volgende week fiat te krijgen om de centrale, die sinds midden 2017 dicht was, opnieuw in gebruik te nemen. “Tot einde maart huren we twee gasturbines om, indien nodig, tweemaal 44 megawatt op te wekken, oftewel een equivalent van 200.000 gezinnen”, verduidelijkt Hellen Smeets, woordvoerster bij Engie Electrabel. (18/10 23u45 - Het Belang van Limburg)
6x Temptation Tim tikt Gunther D. op vingers, maar dat had hij beter niet gedaan‘De Slimste Mens ter Wereld’ donderdag gemist? Geen paniek, want met deze samenvatting ben je weer helemaal mee. In de laatste aflevering van deze week deed topdokter Guy T’Sjoen een gooi naar de titel en mocht VTM-journaliste Bo Van Spilbeeck tweemaal juichen. (18/10 23u45 - Gazet van Antwerpen)
6x "Het kan in elk gezin gebeuren", zegt echte vader van verslaafde zoon die model stond voor "Beautiful boy"De Amerikaanse Nic en David Sheff zijn blij met de verfilming van hun levensverhaal door Felix van Groeningen. ?De film toont de pijn, het lijden, het verloren zijn.? (18/10 23u30 - VRT NWS)
5x Eén op acht stapt over van energieleverancierVorig jaar stapte ruim 12 procent van de Nederlandse huishoudens over naar een andere energieleverancier. Dat laat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) weten. (19/10 00u30 - Reformatisch Dagblad)
5x Call of Duty Black Ops 4 gaat lekker, PUBG is steeds stuk en Orange is the New Black stopt ermeeThe good, the bad and the ugly. Dat mag dan een westernreferentie zijn, we gaan het in dit artikel eens niet over Red Dead Redemption 2 hebben. Hoe dat mogelijk is? Door een andere goede, slechte en lelijke nieuwtjes aan bod te laten komen. (19/10 00u30 - Power Unlimited)
5x Belgen kunnen stemmen voor “Ne me quitte pas” en andere Belgische nummers voor EU liedboekAlle Belgen kunnen vanaf 19 oktober stemmen op de zes Belgische liedjes die volgens hen een plaatsje moeten krijgen in het EU songbook, het eerste... (19/10 00u30 - Het Laatste Nieuws: Showbizz)
5x Dode en zwaargewonde bij 'vreemd' ongeval in HoogeveenDoor nog onbekende oorzaak is donderdagavond een personenauto in volle vaart tegen de muur van parkeergarage De Kaap in Hoogeveen gereden. (19/10 00u30 - Blik op Nieuws)
5x VOC-speech toch niet van Balkenende: boek uit de handelHet boek De 50 mooiste, beste en meest inspirerende Nederlandse toespraken is per direct uit de handel genomen, omdat slechts 49 van de speeches echt zijn. Een toespraak over de VOC-mentaliteit die was toegeschreven aan oud-premier Jan Peter Balkenende blijkt een satirische column, ontdekte Trouw. De 'speech' verscheen in 2006 op de links-activistische website Doorbraak.eu. Het boek is samengesteld door Denise Parengkuan. De historicus erkent in de krant dat ze een fout heeft gemaakt. 'Ik heb niet genoeg gecontroleerd of de tekst van deze toespraak klopt.' Bloemen Uitgever Hans van Maar van Just Publishers noemt het een enorme domper. 'Blijkbaar heeft de auteur haar feiten niet genoeg gecheckt. Dat doet mij twijfelen over de rest van het boek. Daarom trekken we het terug', zegt hij. De uitgever gaat Balkenende bloemen en een brief met excuses sturen. Een passage uit de column luidt: 'Jan Pieterszoon Coen, Michiel de Ruyter. Zij hadden die koopmansgeest en ondernemingszin, die VOC-mentaliteit: als je iets wilt bezitten, dan maak je het tot je eigendom.' Geweld en kolonisatie In 2006 sprak Balkenende daadwerkelijk een aantal keer over de VOC-mentaliteit, waarmee hij verwees naar de ondernemingszin van het handelsbedrijf. Critici vonden het een ongelukkige verwijzing omdat de Vereenigde Oostindische Compagnie ook wordt geassocieerd met geweld en kolonisatie. Het is al de tweede keer dat de column in een boek wordt toegeschreven aan de oud-premier. In Tot hier en nu verder van Cees van Lotringen stond ook een passage uit de column. Dat boek, dat eerder dit jaar uitkwam, werd ook uit de handel genomen en is herschreven. (19/10 00u30 - NOS.nl)
5x ?Sam Larsson levert kwantitatief gezien gewoon een goede prestatie?Lees meer > (19/10 00u18 - VoetbalZone)
5x Amateur is opeens prof van Leicester City: ?Dit is een grote stap? Lees meer > (19/10 00u18 - VoetbalZone)
5x UEFA Youth League 2018/19: wanneer spelen Ajax en PSV Onder-19?Lees meer > (19/10 00u18 - VoetbalZone)
5x Een op de acht wisselt van energieleverancierIn 2017 is 12% van de Nederlanders gewisseld van leverancier voor gas en stroom. Er zijn grote regionale verschillen. In het noorden en oosten van het land stappen de meeste huishoudens over. In Zeeland en de grote steden bleven de meeste inwoners bij hun leverancier. (19/10 00u15 - De Financiële Telegraaf)
5x Kabinet trekt 3,5 miljoen euro extra uit voor 75e BevrijdingsdagHet kabinet trekt 3,5 miljoen euro extra uit voor de 75e Bevrijdingsdag na de Tweede Wereldoorlog te herdenken en te vieren. De landelijke viering is in 2020. (19/10 00u15 - Nu.nl)
5x De wildste feesten en een permanente roes: dansen op de vulkaan in vooroorlogs BerlijnHet zijn de jaren twintig en dertig en Berlijn verkeert in een permanente feestroes.Drie nieuwe boeken schetsen een beklemmend beeld van de ondergang van het oude Europa en het losbandige feest dat eraan voorafging. (●●●● en ●●●●●) (19/10 00u15 - NRC Handelsblad)
5x David tegen Goliath: hoe één kinderopvang de Stint weer op de weg probeert te krijgenDe eigenaresse van een kinderopvang in Almere neemt het op tegen het ministerie om haar Stint te mogen gebruiken. (19/10 00u15 - de Volkskrant)
5x Emotionele dealmaker met sterke intuïtie: wie is Marcel Boekhoorn?Breed grijnzend kondigt Marcel Boekhoorn donderdag de koop aan van de Hema-winkels. Voor een zacht prijsje, vanzelfsprekend. De miljardair heeft al veel spectaculaire transacties afgesloten en hoopt de winkelketen nieuw leven in te blazen. Mislukt er dan niets bij deze extreem succesvolle ondernemer? (19/10 00u15 - de Volkskrant)
5x VS grootste leverancier soja voor Europa, Juncker komt zijn belofte aan Trump naDe handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China heeft een onvoorzien gevolg: de Europese Unie importeert nu het gros van haar soja uit de VS. Voorheen was Brazilië de belangrijkste sojaleverancier voor de EU. (19/10 00u15 - de Volkskrant)
5x Spider-Man laat ons foto's nemenLees meer > (19/10 00u03 - Gamed)
5x Sunnery James: Ryan is een beetje mijn therapeutDj’s moeten blijven praten over alles wat ze meemaken. Dat zegt Sunnery James tegen ANP Video tijdens het Amsterdam Dance Event. De dj heeft veel aan zijn maat Ryan Marciano. „Hij is een beetje mijn therapeut.” (19/10 00u00 - De Telegraaf: Privé)
5x Carry Tefsen presenteert haar biografieCarry Tefsen heeft donderdag in Amsterdam haar biografie gepresenteerd. In Carry, zestig jaar in de schijnwerpers schetst de actrice haar beleving van zes decennia Nederlandse theater- en televisiegeschiedenis. (19/10 00u00 - De Telegraaf: Privé)
5x Gers Pardoel en Hooverphonic op Rode Neuzen Dag XLDonderdagavopnd kondigde Jonas Van Geel bij Gert en James in 'Gert Late Night' de eerste twee namen aan voor Rode Neuzen Dag XL. (19/10 00u00 - TV-Visie)
5x Ketnet zet oma's, moekes, vakes en bompa's in de kijkerKetnet pakt in oktober uit met een aantal initiatieven rond grootouders en kleinkinderen. Uit de onderzoeken van de Gezinsbond blijkt dat veel kinderen een goede band hebben met hun grootouders. (19/10 00u00 - TV-Visie)
5x ‘Temptation Tim’ tikt Gunther D. op vingers, maar dat had hij beter niet gedaan‘De Slimste Mens ter Wereld’ donderdag gemist? Geen paniek, want met deze samenvatting ben je weer helemaal mee. In de laatste aflevering van deze week deed topdokter Guy T’Sjoen een gooi naar de titel en mocht VTM-journaliste Bo Van Spilbeeck tweemaal juichen. (19/10 00u00 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
5x Zieke Monfils wint Frans topduel en schakelt titelverdediger uit op European Open in AntwerpenGaël Monfils (ATP 38) heeft donderdag in een Frans onderonsje titelverdediger Jo-Wilfried Tsonga (ATP 75) uitgeschakeld in de tweede ronde van de European Open in Antwerpen (hard/612.755 euro). (19/10 00u00 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
5x Steeds meer verzekeraars vergoeden mindfulnessMindfulness wordt steeds vaker vergoed via de zorgverzekering. Ook worden huisartsen gestimuleerd mindfulness vaker voor te schrijven. Dat meldt het Algemeen Dagblad donderdag. (19/10 00u00 - GezondheidsNet)
5x Steeds minder mensen halen de griepprikIn 2017 hebben weer minder mensen de griepprik gehaald dan het jaar ervoor. Het aantal mensen dat de griepprik gaat halen daalt jaarlijks met een paar procent. Dat meldt gezondheidsinstituut Nivel. (19/10 00u00 - GezondheidsNet)
5x The World Ends With You: Final Remix review - In zijn eigen wereldjeSander trekt voor de The World Ends With You: Final Remix review zijn meest vette threads aan en flaneert door de straten van Shibuya om met zijn unieke stijl te paraderen. Maar of dat ook aanslaat... Tien jaar geleden verscheen The World Ends With You op de Nintendo DS. Met zijn excentrieke besturing eiste de game zijn aandacht op, maar vond uiteindelijk alleen weerklank bij een kleine groep toegewijde fans. Om populariteit te stimuleren heeft Square Enix de game ook uitgebracht op smartphones en nieuwe personages geïntroduceerd. Nu is de Nintendo Switch-versie er met HD-graphics en Joy-Con-besturing, in de hoop dat de game zijn cultstatus doorbreekt en zichzelf in de mainstream mag vestigen. Maar net als in de modewereld is het lang zo gemakkelijk niet om de trends om te gooien.Het begin van The World Ends With You: Final Remix is behoorlijk afzien. Je speelt als de antipathieke Neku, die zonder herinneringen wakker wordt in een alternatieve versie van Shibuya waar de doden dwalen. Daarop volgen een chaotische introductie van een ongewoon vechtsysteem, de vluchtige opzet van de wereld en een warrig menusysteem dat basisfuncties verstopt tot je er een tutorial over gezien hebt. Ondertussen zanikt Neku als een recalcitrante tiener over alles wat los en vast zit, terwijl jij jezelf frustreert over een game die haast alles anders doet dan de traditionele actie-RPG's. De eerste paar uren zijn een gigantisch struikelblok en het is niet verwonderlijk als je het daar al opgeeft.Read more… (19/10 00u00 - Eurogamer)
5x The Witcher Netflix serie cast Yennefer en CiriDe acteurs die Yennefer en Ciri in de aankomende Witcher Netflix-serie spelen, zijn bekendgemaakt. Freya Allan en Anya Chalotra vertolken respectievelijk de rol van Ciri en Yennefer. Freya Allan is onder bekend van de series The War of the World en Into the Badlands. Chalotra kun je zien in The ABC Murders en Wanderlust. Netflix bevestigde eerder dat Henry Cavill Geralt speelt. Momenteel is de Netflix-adaptatie van de boekenserie in de voorbereidingsfase terwijl de productie snel nadert. De serie lanceert naar verwachting in 2020. Read more… (19/10 00u00 - Eurogamer)
5x Assassin's Creed Odyssey verkoopcijfers overstijgen die van OriginsDe wereldwijde verkoopcijfers van Assassin's Creed Odyssey overstijgen die van Origins. Dat geldt voor zowel digitale als fysieke verkopen. Odyssey doet het nu beter dan Origins, Syndicate en Unity. Ubisoft laat weten dat de Odyssey 'de beste lanceerprestatie van deze consolegeneratie heeft'.Vergeleken met Origins is Odyssey eerder in het jaar gelanceerd en verder weg van de feestdagen. De verkopen van de game hebben zo een langer traject omdat de kerstdagen vaak meer verkopen met zich meebrengen.Read more… (19/10 00u00 - Eurogamer)
5x Cities: Skylines krijgt Industries DLCParadox Interactive heeft een nieuw DLC-pakket voor Cities: Skylines aangekondigd. De Industries DLC is vanaf 23 oktober beschikbaar en kost 15 euro.De DLC laat je toe om de industrie in je stad verder te ontwikkelen. Nieuwe, gespecialiseerde gebouwen maken het mogelijk om 'een supply chain van ruwe grondstoffen tot afgewerkte producten uit te bouwen'. Daarnaast voegt de DLC ook vijf nieuwe maps en verschillend nieuwe city policies toe.Naast de DLC is er ook een gratis patch voor de game aangekondigd. Die maakt het onder andere mogelijk om tolwegen te bouwen en gebouwen als historisch erfgoed te bestempelen.Read more… (19/10 00u00 - Eurogamer)
5x Return of the Obra Dinn release bekendgemaaktLucas Pope heeft de releasedatum van Return of the Obra Dinn bekendgemaakt. De game lanceert op 18 oktober voor pc en Mac en kost 20 euro. Eerder bracht Pope ook al Papers, Please uit.Return of the Obra Dinn is een first-person mystery game. Als verzekeringsagent probeer je te achterhalen wat er met het handelsschip The Obra Dinn is gebeurd. Tijdens de game herbeleef je de laatste momenten van de verschillende crewleden. De game kenmerkt zich door een minimalistische visuele stijl.Return of the Obra Dinn is in 2014 aangekondigd, en is intussen bijna vijf jaar in ontwikkeling. Intussen is er ook een korte Papers, Please film uitgebracht.Read more… (19/10 00u00 - Eurogamer)
5x Elektrificatie bij Mercedes-Benz: deze modellen komen eraanMercedes-Benz zet vol in op elektrificatie. De komende jaren komen er tientallen auto’s met een stekker aan. Een deel bestaat uit volledige EV’s, een deel uit plug-in hybrides. Deze modellen kunnen we aankomend jaar verwachten: Mercedes-Benz EQC De eerste EQ van Mercedes-Benz is de EQC: een vijfzits SUV met een actieradius van circa 400 kilometer. Dat geldt dan voor de EQC 400 4Matic, want het merk wil diverse elektromotoren introduceren met verschillende vermogensafgiftes. De EQC 400 4Matic beschikt over 408 pk en een koppel van 765 Nm. De EQC staat gepland voor het tweede deel van 2019. Tot aan 2022 komen er nog vijf volledig elektrische EQ’s aan, onder meer de compacte EQ A. Mercedes-Benz C 300de In een plug-in hybride hoef je natuurlijk geen benzinemotor te laten samenwerken met een elektromotor, een dieselkrachtbron kan immers ook. Mercedes-Benz doet dat in de aankomende Mercedes-Benz C 300de en die beschikt over zowel een 194 pk sterke tweeliter viercilinder diesel als over een elektromotor met 122 pk. Dankzij een systeemvermogen van 306 pk en een koppel van 700 Nm is de auto bijzonder sportief te noemen. Van nul naar honderd sprint je namelijk in 5,6 tellen. In de volledig elektrische modus is ... Het bericht Elektrificatie bij Mercedes-Benz: deze modellen komen eraan verscheen eerst op Carros. (19/10 00u00 - Carros)
5x Kanye luncht met Trump: ‘Met pet voel ik mij zoals Superman’De Amerikaanse president Donald Trump en de rapper Kanye West hebben samen geluncht in het Witte Huis. Ze bespraken onder meer de hervorming van het gevangeniswezen. (19/10 00u00 - De Standaard: Beroemd en Bizar)
5x ‘Het zijn echt beangstigende tijden voor jongens’Een Amerikaanse vrouw reageert in een ironisch nummer op uitspraken van president Donald Trump over grensoverschrijdend gedrag. Haar video is viraal gegaan. (19/10 00u00 - De Standaard: Beroemd en Bizar)
5x Circuit van Zandvoort gepasseerdDe prestigieuze Duitse toerwagenserie DTM komt de komende drie jaar naar Assen. In 2018 is de première op het TT Circuit Assen op 19-21 juli. (19/10 00u00 - Autosport)
5x Circuit van Zandvoort gepasseerdDe prestigieuze Duitse toerwagenserie DTM komt de komende drie jaar naar Assen. In 2018 is de première op het TT Circuit Assen op 19-21 juli. (19/10 00u00 - Autovisie)
5x Zieke Monfils wint Frans topduel en schakelt titelverdediger uit op European Open in AntwerpenGaël Monfils (ATP 38) heeft donderdag in een Frans onderonsje titelverdediger Jo-Wilfried Tsonga (ATP 75) uitgeschakeld in de tweede ronde van de European Open in Antwerpen (hard/612.755 euro). (19/10 00u00 - De Standaard: Wetenschap)
5x Zieke Monfils wint Frans topduel en schakelt titelverdediger uit op European Open in AntwerpenGaël Monfils (ATP 38) heeft donderdag in een Frans onderonsje titelverdediger Jo-Wilfried Tsonga (ATP 75) uitgeschakeld in de tweede ronde van de European Open in Antwerpen (hard/612.755 euro). (19/10 00u00 - De Standaard - Sport)
5x Boyata is slachtoffer van autodief, maar verliest er zijn humor niet doorDedryck Boyata is het slachtoffer geworden voor aan autodief. Het verlies verpeste gelukkig het gevoel voor humor van de Rode Duivel niet helemaal. 'Ik denk dat iemand mijn auto wou lenen en vergeten is hem terug te brengen. Kan Instagram voor een mirakel zorgen?' (19/10 00u00 - Sporza)
5x KVM-voorzitter Timmermans is donderdag verhoord door federale politieLees meer > (19/10 00u00 - Sporza)
5x Noodlanding na incident lancering raket met nieuwe bemanning ISSDe lancering van een raket op weg naar het ruimtestation ISS is donderdagochtend mislukt. De twee bemanningsleden van de raket hebben inmiddels een noodlanding op aarde gemaakt en zijn uit het toestel gehaald. (19/10 00u00 - Nu.nl Wetenschap)
5x Archeologen ontdekken bijna zestig scheepswrakken in Griekse waterenArcheologen hebben in Griekse wateren ten minste 58 scheepswrakken ontdekt, waarvan veel beladen met antiquiteiten. Het gaat volgens de wetenschappers om misschien wel de grootste concentratie van oude wrakken ooit gevonden in de Egeïsche Zee en mogelijk de hele Middellandse Zee. (19/10 00u00 - Nu.nl Wetenschap)
5x ‘Temptation Tim’ tikt Gunther D. op vingers, maar dat had hij beter niet gedaan‘De Slimste Mens ter Wereld’ donderdag gemist? Geen paniek, want met deze samenvatting ben je weer helemaal mee. In de laatste aflevering van deze week deed topdokter Guy T’Sjoen een gooi naar de titel en mocht VTM-journaliste Bo Van Spilbeeck tweemaal juichen. (19/10 00u00 - Gazet van Antwerpen: Sport)
5x Zieke Monfils wint Frans topduel en schakelt titelverdediger uit op European Open in AntwerpenGaël Monfils (ATP 38) heeft donderdag in een Frans onderonsje titelverdediger Jo-Wilfried Tsonga (ATP 75) uitgeschakeld in de tweede ronde van de European Open in Antwerpen (hard/612.755 euro). (19/10 00u00 - Gazet van Antwerpen: Sport)
5x ‘Temptation Tim’ tikt Gunther D. op vingers, maar dat had hij beter niet gedaan‘De Slimste Mens ter Wereld’ donderdag gemist? Geen paniek, want met deze samenvatting ben je weer helemaal mee. In de laatste aflevering van deze week deed topdokter Guy T’Sjoen een gooi naar de titel en mocht VTM-journaliste Bo Van Spilbeeck tweemaal juichen. (19/10 00u00 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
5x Zieke Monfils wint Frans topduel en schakelt titelverdediger uit op European Open in AntwerpenGaël Monfils (ATP 38) heeft donderdag in een Frans onderonsje titelverdediger Jo-Wilfried Tsonga (ATP 75) uitgeschakeld in de tweede ronde van de European Open in Antwerpen (hard/612.755 euro). (19/10 00u00 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
5x Zieke Monfils wint Frans topduel en schakelt titelverdediger uit op European Open in AntwerpenGaël Monfils (ATP 38) heeft donderdag in een Frans onderonsje titelverdediger Jo-Wilfried Tsonga (ATP 75) uitgeschakeld in de tweede ronde van de European Open in Antwerpen (hard/612.755 euro). (19/10 00u00 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
5x ‘Temptation Tim’ tikt Gunther D. op vingers, maar dat had hij beter niet gedaan‘De Slimste Mens ter Wereld’ donderdag gemist? Geen paniek, want met deze samenvatting ben je weer helemaal mee. In de laatste aflevering van deze week deed topdokter Guy T’Sjoen een gooi naar de titel en mocht VTM-journaliste Bo Van Spilbeeck tweemaal juichen. (19/10 00u00 - Gazet van Antwerpen: Economie)
5x Zieke Monfils wint Frans topduel en schakelt titelverdediger uit op European Open in AntwerpenGaël Monfils (ATP 38) heeft donderdag in een Frans onderonsje titelverdediger Jo-Wilfried Tsonga (ATP 75) uitgeschakeld in de tweede ronde van de European Open in Antwerpen (hard/612.755 euro). (19/10 00u00 - Gazet van Antwerpen: Economie)
5x Dalfser gemeenteraad opgetogen over keuze nieuwe burgemeesterDe Dalfser gemeenteraad is opgetogen over de keuze van Erica van Lente voor het nieuwe burgemeesterschap van de gemeente. ,,Ze voldoet in alles aan de profielschets die we vooraf hebben opgesteld‘’, zei Jos Ramaker, fractievoorzitter van de grootste partij van Dalfsen, Gemeentebelangen, na de besloten raadsvergadering waarin de keuze werd gemaakt. (19/10 00u00 - De Stentor)
5x Meerdere meldingen over op hol geslagen Stints ná ongeval OssBij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) zijn meerdere meldingen binnengekomen van op hol geslagen Stints ná het tragische ongeval in Oss. Uit nieuwe stukken die vanavond naar de Kamer zijn gestuurd blijkt dat er ook na het dodelijke ongeval meerdere Stints kampten met remproblemen. (19/10 00u00 - De Stentor)
5x Leerling Porter klopt leermeester Dubbeldam bij Jumping ZwolleDe eerste dikke geldprijs op Jumping Zwolle werd een prooi voor de 21-jarige Amerikaan Lucas Porter. De leerling versloeg in een proef over 1.50 meter, direct op tijd, zijn Zwolse leermeester Jeroen Dubbeldam. De titel was goed voor een bedrag van 2500 euro. (19/10 00u00 - De Stentor)
5x Meerdere meldingen over op hol geslagen Stints ná ongeval OssBij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) zijn meerdere meldingen binnengekomen van op hol geslagen Stints ná het tragische ongeval in Oss. Uit nieuwe stukken die vanavond naar de Kamer zijn gestuurd blijkt dat er ook na het dodelijke ongeval meerdere Stints kampten met remproblemen. (19/10 00u00 - AD.nl)
5x Resultaten PayPal overtreffen verwachtingenBetalingsverwerker PayPal is positiever gestemd over de resultaten dit jaar. Het bedrijf verhoogde bij de publicatie van de derdekwartaalcijfers zijn verwachtingen voor de winst en de omzet. Daarmee overtrof het bedrijf ook de gemiddelde verwachtingen van de kenners. (18/10 23u45 - Nu.nl Economie)
5x Ook meldingen over op hol geslagen Stints ná dodelijk ongeval OssUit stukken die minister Cora van Nieuwenhuizen vanavond naar de Kamer heeft gestuurd blijkt dat er ook na het dodelijke ongeval in Oss meldingen zijn gedaan over op hol geslagen Stints. Die kwamen binnen bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). (18/10 23u45 - Gelderlander)
5x Ook meldingen over op hol geslagen Stints ná dodelijk ongeval OssUit stukken die minister Cora van Nieuwenhuizen vanavond naar de Kamer heeft gestuurd blijkt dat er ook na het dodelijke ongeval in Oss meldingen zijn gedaan over op hol geslagen Stints. Die kwamen binnen bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). (18/10 23u45 - BN/DeStem)
5x Aantal meldingen beroepsziekten plots fors afgenomenBedrijfsartsen meldden in 2017 duizenden keren minder vaak dat iemand ziek is geworden van het werk. (18/10 23u45 - Trouw)
5x Lees de Metro van morgen nu al onlineZo, die is naar de drukker. In de komende uren wordt er weer keihard gewerkt om de groene bakken op de stations te vullen met jullie geliefde Metro-krant! Wat is er allemaal in de Metro van vrijdag 19 oktober te lezen?  (18/10 23u45 - Metro)
5x KV Mechelen-voorzitter Timmermans uitgenodigd voor verhoorKV Mechelen-voorzitter Johan Timmermans is donderdagochtend uitgenodigd voor een verhoor bij de federale politie in Hasselt in het kader van het onderzoek naar fraude en matchfixing in het Belgisch voetbal. Hij is niet in verdenking gesteld, zo meldt KVM op de clubwebsite. (18/10 23u45 - Knack)
5x Coach van Serena Williams klaagt “hypocriete situatie” aan in het tennis na hetze op US OpenPatrick Mouratoglou, de Franse coach van Serena Williams, pleit voor het toelaten van coaching tijdens alle tennistoernooien. Hij wil zo een einde maken aan “de huidige hypocriete situatie”. Dat schreef hij op Twitter. (18/10 23u45 - Gazet van Antwerpen)
5x Voorzitter van KV Mechelen uitgenodigd voor verhoor bij de federale politieKV Mechelen-voorzitter Johan Timmermans is donderdagochtend uitgenodigd voor een verhoor bij de federale politie in Hasselt in het kader van het onderzoek naar fraude en matchfixing in het Belgisch voetbal. Hij is niet in verdenking gesteld, zo meldt KVM op de clubwebsite. (18/10 23u45 - Gazet van Antwerpen)
5x Ook meldingen over op hol geslagen Stints ná dodelijk ongeval OssUit stukken die minister Cora van Nieuwenhuizen vanavond naar de Kamer heeft gestuurd blijkt dat er ook na het dodelijke ongeval in Oss meldingen zijn gedaan over op hol geslagen Stints. Die kwamen binnen bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). (18/10 23u45 - De Stentor)
5x Nog eens 3,5 miljoen voor 75e BevrijdingsdagDEN HAAG (ANP) - Het kabinet trekt 3,5 miljoen euro extra uit om de 75e verjaardag van de bevrijding na de Tweede Wereldoorlog te herdenken en te vieren. Staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) wil er zo voor zorgen dat ,,het verhaal over de bevrijding goed'' wordt verteld. Het bericht Nog eens 3,5 miljoen voor 75e Bevrijdingsdag verscheen eerst op Nieuws.nl. (18/10 23u45 - Nieuws.nl)
5x Voorzitter van KV Mechelen uitgenodigd voor verhoor bij de federale politie, maar niet in verdenking gesteldKV Mechelen-voorzitter Johan Timmermans is donderdagochtend uitgenodigd voor een verhoor bij de federale politie in Hasselt in het kader van het onderzoek naar fraude en matchfixing in het Belgisch voetbal. Hij is niet in verdenking gesteld, zo meldt KVM op de clubwebsite. (18/10 23u45 - Het Nieuwsblad)
4x De wildste feesten en een permanente roes: dansen op de vulkaan in vooroorlogs BerlijnHet zijn de jaren twintig en dertig en Berlijn verkeert in een permanente feestroes.Drie nieuwe boeken schetsen een beklemmend beeld van de ondergang van het oude Europa en het losbandige feest dat eraan voorafging. (●●●● en ●●●●●) (19/10 00u15 - NRC.nl: Wetenschap)
4x Politiek wil fiscale voordelen van voetballers nu écht aanpakken: Coucke moet op bezoek bij De Block én KamercommissieHet worden drukke weken voor Marc Coucke. Minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld) gaat samenzitten met de Pro League-voorzitter om de gunstige RSZ-voordelen voor het voetbal te bespreken. Dat bleek uit het antwoord op een parlementaire vraag van Roel Deseyn. Het CD&V-Kamerlid zelf wil Coucke en de bevoegde ministers op zijn beurt uitnodigen om uitleg te komen geven in de Commissie Financiën. (19/10 00u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
4x Geniet van een geweldige welkomstbonusDe Nations League is alweer achter de rug, hoog tijd voor nieuw competitievoetbal. En daar kan u bij ons van meeprofiteren! (19/10 00u15 - Voetbalkrant)
4x Trump: ‘Lijkt erop dat Khashoggi dood is’‘Het lijkt er zeker op’ dat de Saudische journalist Jamal Khashoggi dood is. ‘Dat is heel jammer.’ Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump gezegd, voor hij donderdag op het vliegtuig stapte naar een campagnebijeenkomst in Montana. (19/10 00u15 - De Standaard: Wetenschap)
4x Bijna 40 procent grote bedrijven getroffen door cyberaanvalVan de grote Nederlandse bedrijven was 39 procent in 2016 slachtoffer van een cyberaanval van buitenaf. (19/10 00u15 - Nu.nl)
4x LIVE (20u30). Krijgt Waasland-Beveren na bom in het voetbal iets klaar op het veld van Club Brugge?• Elfde speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: 20u30 • Scheidsrechter: Alexandre Boucaut • Ivan Leko heeft een moeilijke week achter de rug, ook bij... (19/10 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
4x Politiek wil fiscale voordelen van voetballers nu écht aanpakken: Coucke moet op bezoek bij De Block én KamercommissieHet worden drukke weken voor Marc Coucke. Minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld) gaat samenzitten met de Pro League-voorzitter om de gunstige RSZ-voordelen voor het voetbal te bespreken. Dat bleek uit het antwoord op een parlementaire vraag van Roel Deseyn. Het CD&V-Kamerlid zelf wil Coucke en de bevoegde ministers op zijn beurt uitnodigen om uitleg te komen geven in de Commissie Financiën. (19/10 00u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
4x Politiek wil fiscale voordelen van voetballers nu écht aanpakken: Coucke moet op bezoek bij De Block én KamercommissieHet worden drukke weken voor Marc Coucke. Minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld) gaat samenzitten met de Pro League-voorzitter om de gunstige RSZ-voordelen voor het voetbal te bespreken. Dat bleek uit het antwoord op een parlementaire vraag van Roel Deseyn. Het CD&V-Kamerlid zelf wil Coucke en de bevoegde ministers op zijn beurt uitnodigen om uitleg te komen geven in de Commissie Financiën. (19/10 00u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
4x Politiek wil fiscale voordelen van voetballers nu écht aanpakken: Coucke moet op bezoek bij De Block én KamercommissieHet worden drukke weken voor Marc Coucke. Minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld) gaat samenzitten met de Pro League-voorzitter om de gunstige RSZ-voordelen voor het voetbal te bespreken. Dat bleek uit het antwoord op een parlementaire vraag van Roel Deseyn. Het CD&V-Kamerlid zelf wil Coucke en de bevoegde ministers op zijn beurt uitnodigen om uitleg te komen geven in de Commissie Financiën. (19/10 00u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
4x Politiek wil fiscale voordelen van voetballers nu écht aanpakken: Coucke moet op bezoek bij De Block én KamercommissieHet worden drukke weken voor Marc Coucke. Minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld) gaat samenzitten met de Pro League-voorzitter om de gunstige RSZ-voordelen voor het voetbal te bespreken. Dat bleek uit het antwoord op een parlementaire vraag van Roel Deseyn. Het CD&V-Kamerlid zelf wil Coucke en de bevoegde ministers op zijn beurt uitnodigen om uitleg te komen geven in de Commissie Financiën. (19/10 00u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
4x Tokyo Ghoul [:re birth] aangekondigdLees meer > (19/10 00u03 - Gamed)
4x LEGO DC Super-Villains krijgt Season PassLees meer > (19/10 00u03 - Gamed)
4x WWE 2K19 deelt eerste namen van rosterLees meer > (19/10 00u03 - Gamed)
4x Nieuwe titels voor Xbox Game PassLees meer > (19/10 00u03 - Gamed)
4x Hitman 2 verwelkomt ons in de jungleLees meer > (19/10 00u03 - Gamed)
4x Strange BrigadeLees meer > (19/10 00u03 - Gamed)
4x Impact Man maakt opwachting in Mega Man 11Lees meer > (19/10 00u03 - Gamed)
4x TinyBuild kondigt nieuwe titels aanLees meer > (19/10 00u03 - Gamed)
4x Stormdivers met nieuwe gameplayLees meer > (19/10 00u03 - Gamed)
4x Opel kondigt 8 nieuwe modellen aanOpel zet het productoffensief vanuit het PACE!-plan voort. Daarmee wil het beantwoorden aan de behoeften van de klant en voldoen aan de ingrijpende nieuwe CO2-richtlijnen die in geheel Europa vanaf 2020 gelden. Het modellengamma van de toekomst moet zorgen voor een duurzame, succesvolle ontwikkeling van zowel de autofabrikant als het dealernetwerk. Vanaf begin 2019 tot eind 2020 introduceert Opel acht nieuwe of vernieuwde modellen, vooral in de populairste en snelst groeiende segmenten. Uiteindelijk heeft Opel dan een van de jongste modellengamma's van alle grote merken. (19/10 00u00 - Autozine)
4x WIN WIN WIN: duotickets van film The House With A Clock In Its WallsOp woensdag 26 september 2018 komt de nieuwe film The House With A Clock In Its Walls in de bioscoopzalen. Een pareltje van de hand van regisseur Eli Roth. Ga je graag kijken naar deze film en dit op kosten van Sterrennieuws? Waag dan snel je kans door aan onze wedstrijd deel te nemen. [...] (19/10 00u00 - Sterrennieuws)
4x Eigen mailserver opzetten met iRedMailWil je een eigen mailserver opzetten? Dankzij iRedMail hoeft het niet lastig te zijn: je zet hiermee razendsnel een veilige én functionele mailomgeving op waar je net zo makkelijk groepsfuncties aan toevoegt. Lees hier wat daarbij komt kijken. (19/10 00u00 - PCMweb)
4x E-ink-scherm op Arduino aansluitenDoor een e-ink-scherm op een Arduino aan te sluiten, kun je een hoop energiezuinige toepassingen bedenken. E-inkt trekt immers minder stroom dan een lcd-display. In dit artikel leggen we uit hoe je ze aan elkaar koppelt. (19/10 00u00 - PCMweb)
4x De beste zakelijke accesspoints voor thuis getestVergelijk het thuisnetwerk van vijf jaar geleden met dat van nu en je ziet twee totaal verschillende werelden. Pc en tablet hebben hun kopposities verloren aan de smartphone en daarmee zijn we zelfs thuis altijd online. Een snel en veilig netwerk is dan ook geen optie meer, het is een must. We testen de beste zakelijke accesspoints voor thuis. (19/10 00u00 - PCMweb)
4x Wat is Wi-Fi 6?Aankomende generatie Wi-Fi moet 11 Gbps kunnen leveren. (19/10 00u00 - ComputerWorld)
4x Waarom 5G je zal teleurstellenDit gaat allemaal niet zo soepel als de overstap van 3G naar 4G (19/10 00u00 - ComputerWorld)
4x 3 redenen waarom AI onmisbaar wordt in het datacenterOp elk moment alle resources optimaal ingezet (19/10 00u00 - ComputerWorld)
4x Mechelen-voorzitter is verhoord en niet in verdenking gesteldJohan Timmermans is weer op vrije voeten. De voorzitter van KV Mechelen (links op de foto) werd door de federale politie verhoord vanwege mogelijke betrokkenheid bij het grootschalige matchfixingschandaal, maar is niet in verdenking gesteld. (19/10 00u00 - FC update)
4x ’Huwelijk met Victoria is hard werken’David Beckham is helemaal klaar met alle geruchten over zijn huwelijk met Victoria Beckham. Al maanden wordt er gesproken over een scheiding, maar David hoopt nu voor eens en voor altijd korte metten te maken met alle speculaties. In een interview met de Australische show The Sunday Project praat hij openlijk over hun huwelijk. (18/10 23u45 - De Telegraaf: Privé)
4x Temptation Tim tikt Gunther D. op vingers, maar dat had hij beter niet gedaan‘De Slimste Mens ter Wereld’ donderdag gemist? Geen paniek, want met deze samenvatting ben je weer helemaal mee. In de laatste aflevering van deze week deed topdokter Guy T’Sjoen een gooi naar de titel en mocht VTM-journaliste Bo Van Spilbeeck tweemaal juichen. (18/10 23u45 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
4x Coach van Serena Williams klaagt “hypocriete situatie” aan in het tennis na hetze op US OpenPatrick Mouratoglou, de Franse coach van Serena Williams, pleit voor het toelaten van coaching tijdens alle tennistoernooien. Hij wil zo een einde maken aan “de huidige hypocriete situatie”. Dat schreef hij op Twitter. (18/10 23u45 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
4x Van Dijk beste na Messi en Ronaldo, Van den Berg bespreekt wietgebruikIn de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. (18/10 23u45 - Voetbal International)
4x Coach van Serena Williams klaagt “hypocriete situatie” aan in het tennis na hetze op US OpenPatrick Mouratoglou, de Franse coach van Serena Williams, pleit voor het toelaten van coaching tijdens alle tennistoernooien. Hij wil zo een einde maken aan “de huidige hypocriete situatie”. Dat schreef hij op Twitter. (18/10 23u45 - De Standaard: Wetenschap)
4x KVM-voorzitter Timmermans uitgenodigd voor verhoor, maar niet in verdenking gesteldKV Mechelen-voorzitter Johan Timmermans is uitgenodigd voor een verhoor bij de federale politie in Hasselt in het kader van het onderzoek naar... (18/10 23u45 - Het Laatste Nieuws: Sport)
4x Coach van Serena Williams klaagt “hypocriete situatie” aan in het tennis na hetze op US OpenPatrick Mouratoglou, de Franse coach van Serena Williams, pleit voor het toelaten van coaching tijdens alle tennistoernooien. Hij wil zo een einde maken aan “de huidige hypocriete situatie”. Dat schreef hij op Twitter. (18/10 23u45 - Gazet van Antwerpen: Sport)
4x Voorzitter van KV Mechelen uitgenodigd voor verhoor bij de federale politieKV Mechelen-voorzitter Johan Timmermans is donderdagochtend uitgenodigd voor een verhoor bij de federale politie in Hasselt in het kader van het onderzoek naar fraude en matchfixing in het Belgisch voetbal. Hij is niet in verdenking gesteld, zo meldt KVM op de clubwebsite. (18/10 23u45 - Gazet van Antwerpen: Sport)
4x Coach van Serena Williams klaagt “hypocriete situatie” aan in het tennis na hetze op US OpenPatrick Mouratoglou, de Franse coach van Serena Williams, pleit voor het toelaten van coaching tijdens alle tennistoernooien. Hij wil zo een einde maken aan “de huidige hypocriete situatie”. Dat schreef hij op Twitter. (18/10 23u45 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
4x Voorzitter van KV Mechelen uitgenodigd voor verhoor bij de federale politieKV Mechelen-voorzitter Johan Timmermans is donderdagochtend uitgenodigd voor een verhoor bij de federale politie in Hasselt in het kader van het onderzoek naar fraude en matchfixing in het Belgisch voetbal. Hij is niet in verdenking gesteld, zo meldt KVM op de clubwebsite. (18/10 23u45 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
4x Temptation Tim tikt Gunther D. op vingers, maar dat had hij beter niet gedaan‘De Slimste Mens ter Wereld’ donderdag gemist? Geen paniek, want met deze samenvatting ben je weer helemaal mee. In de laatste aflevering van deze week deed topdokter Guy T’Sjoen een gooi naar de titel en mocht VTM-journaliste Bo Van Spilbeeck tweemaal juichen. (18/10 23u45 - Gazet van Antwerpen: Economie)
4x Coach van Serena Williams klaagt “hypocriete situatie” aan in het tennis na hetze op US OpenPatrick Mouratoglou, de Franse coach van Serena Williams, pleit voor het toelaten van coaching tijdens alle tennistoernooien. Hij wil zo een einde maken aan “de huidige hypocriete situatie”. Dat schreef hij op Twitter. (18/10 23u45 - Gazet van Antwerpen: Economie)
4x Gekkekoeienziekte geconstateerd in SchotlandOp een boerderij in Schotland is een geval van gekkekoeienziekte (BSE) geconstateerd. (18/10 23u45 - Blik op Nieuws)
4x Henry: "Heb geen intelligentere speler gezien dan Mertens"Thierry Henry maakt zaterdag zijn debuut als trainer van AS Monaco, maar heeft zich donderdag nog een keer uitgesproken over de situatie bij België. De voormalig assistent-trainer van De Rode Duivels is zeer positie over Dries Mertens. (18/10 23u45 - FC update)
4x Stelletje idioten voetbalt met kipLees meer > (18/10 23u32 - FOK!)
4x BEURZEN Wall Street kleurt roodLees meer > (18/10 23u32 - Beurs.nl)
4x PayPal kijkt positiever vooruitLees meer > (18/10 23u32 - Beurs.nl)
4x Dode door ongeval bij parkeergarage HoogeveenDoor een ongeval met een auto bij een parkeergarage in Hoogeveen is een dode gevallen. Een andere inzittende is ernstig gewond geraakt. Wat er is gebeurd, is niet duidelijk. Wel weet de politie dat rond 22.00 uur een auto tegen een helling is gebotst bij de parkeergarage aan het Kaaplaantje in de Drentse stad. (18/10 23u30 - Reformatisch Dagblad)
4x Dode door ongeval bij parkeergarage HoogeveenDoor een ongeval met een auto bij een parkeergarage in Hoogeveen is een dode gevallen. Een andere inzittende is ernstig gewond geraakt. Wat er is gebeurd, is niet duidelijk. Wel weet de politie dat rond 22.00 uur een auto tegen een helling is gebotst bij de parkeergarage aan het Kaaplaantje in de Drentse stad. (18/10 23u30 - Gelderlander)
4x Hardwell: ‘Ik kom terug’In de Ziggo Dome is DJ Hardwell vanavond begonnen aan zijn laatste show. Robbert van de Corput, zoals de artiest heet, zet voorlopig een punt achter zijn loopbaan als DJ. Hij blijft wel produceren naar focust zich op een social leven. ‘Ik wil weer mezelf zijn.’ (18/10 23u30 - BN/DeStem)
4x Rik Kriekels wordt dan toch burgemeester van DiepenbeekDe 25 leden van het Diepenbeekse CD&V-bestuur hebben er donderdagavond voor gekozen om het getekende voorakkoord met N-VA, Open Vld en Groen te respecteren. Rik Kriekels wordt dus toch burgemeester, en niet Patrick Hermans. “We denken dat dit de beste en meest correcte keuze is”, zegt partijvoorzitter Edgard Vandebroek. (18/10 23u30 - Het Belang van Limburg)
4x Dode door ongeval bij parkeergarage HoogeveenDoor een ongeval met een auto bij een parkeergarage in Hoogeveen is een dode gevallen. Een andere inzittende is ernstig gewond geraakt. Wat er is gebeurd, is niet duidelijk. Wel weet de politie dat rond 22.00 uur een auto tegen een helling is gebotst bij de parkeergarage aan het Kaaplaantje in de Drentse stad. (18/10 23u30 - De Stentor)
4x Hardwell: ‘Ik kom terug’In de Ziggo Dome is DJ Hardwell vanavond begonnen aan zijn laatste show. Robbert van de Corput, zoals de artiest heet, zet voorlopig een punt achter zijn loopbaan als DJ. Hij blijft wel produceren naar focust zich op een social leven. ‘Ik wil weer mezelf zijn.’ (18/10 23u30 - De Stentor)
3x Voorzitter van KV Mechelen uitgenodigd voor verhoor bij de federale politieKV Mechelen-voorzitter Johan Timmermans is donderdagochtend uitgenodigd voor een verhoor bij de federale politie in Hasselt in het kader van het onderzoek naar fraude en matchfixing in het Belgisch voetbal. Hij is niet in verdenking gesteld, zo meldt KVM op de clubwebsite. (18/10 23u45 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
3x KV Mechelen bevestigt: ook Timmermans verhoordOok KV Mechelen-voorzitter Johan Timmermans heeft moeten ingaan op een uitnodiging van de politie in de operatie 'Propere Handen.' (18/10 23u45 - Voetbalkrant)
3x Oproep Belgisch international: ’Wie heeft mijn Range Rover?’Belgisch international Dedryck Boyata werd donderdagochtend onaangenaam verrast toen hij wakker werd... (18/10 23u45 - Telegraaf: Sport)
3x Coach van Serena Williams klaagt “hypocriete situatie” aan in het tennis na hetze op US OpenPatrick Mouratoglou, de Franse coach van Serena Williams, pleit voor het toelaten van coaching tijdens alle tennistoernooien. Hij wil zo een einde maken aan “de huidige hypocriete situatie”. Dat schreef hij op Twitter. (18/10 23u45 - De Standaard - Sport)
3x Temptation Tim tikt Gunther D. op vingers, maar dat had hij beter niet gedaan‘De Slimste Mens ter Wereld’ donderdag gemist? Geen paniek, want met deze samenvatting ben je weer helemaal mee. In de laatste aflevering van deze week deed topdokter Guy T’Sjoen een gooi naar de titel en mocht VTM-journaliste Bo Van Spilbeeck tweemaal juichen. (18/10 23u45 - Gazet van Antwerpen: Sport)
3x Temptation Tim tikt Gunther D. op vingers, maar dat had hij beter niet gedaan‘De Slimste Mens ter Wereld’ donderdag gemist? Geen paniek, want met deze samenvatting ben je weer helemaal mee. In de laatste aflevering van deze week deed topdokter Guy T’Sjoen een gooi naar de titel en mocht VTM-journaliste Bo Van Spilbeeck tweemaal juichen. (18/10 23u45 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
3x Temptation Tim tikt Gunther D. op vingers, maar dat had hij beter niet gedaan‘De Slimste Mens ter Wereld’ donderdag gemist? Geen paniek, want met deze samenvatting ben je weer helemaal mee. In de laatste aflevering van deze week deed topdokter Guy T’Sjoen een gooi naar de titel en mocht VTM-journaliste Bo Van Spilbeeck tweemaal juichen. (18/10 23u45 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
3x Coach van Serena Williams klaagt “hypocriete situatie” aan in het tennis na hetze op US OpenPatrick Mouratoglou, de Franse coach van Serena Williams, pleit voor het toelaten van coaching tijdens alle tennistoernooien. Hij wil zo een einde maken aan “de huidige hypocriete situatie”. Dat schreef hij op Twitter. (18/10 23u45 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
3x Voorzitter van KV Mechelen uitgenodigd voor verhoor bij de federale politieKV Mechelen-voorzitter Johan Timmermans is donderdagochtend uitgenodigd voor een verhoor bij de federale politie in Hasselt in het kader van het onderzoek naar fraude en matchfixing in het Belgisch voetbal. Hij is niet in verdenking gesteld, zo meldt KVM op de clubwebsite. (18/10 23u45 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
3x Voorzitter van KV Mechelen uitgenodigd voor verhoor bij de federale politieKV Mechelen-voorzitter Johan Timmermans is donderdagochtend uitgenodigd voor een verhoor bij de federale politie in Hasselt in het kader van het onderzoek naar fraude en matchfixing in het Belgisch voetbal. Hij is niet in verdenking gesteld, zo meldt KVM op de clubwebsite. (18/10 23u45 - Gazet van Antwerpen: Economie)
3x Wall Street kleurt roodLees meer > (18/10 23u32 - Beurs.nl)
3x Recordomzet voor American ExpressLees meer > (18/10 23u32 - Beurs.nl)
3x PayPal krijgt er veel klanten bijLees meer > (18/10 23u32 - Beurs.nl)
3x Coldplay komt met nieuw live-albumFans van Coldplay kunnen binnenkort de laatste tournee van hun idolen herbeleven. Na hun Head Full of Dreams-tournee komt de band met een mooi cadeau voor de feestdagen. Dat meldt Billboard. (18/10 23u30 - De Telegraaf: Privé)
3x Voorzitter van KV Mechelen uitgenodigd voor verhoor bij de federale politie, maar niet in verdenking gesteldKV Mechelen-voorzitter Johan Timmermans is donderdagochtend uitgenodigd voor een verhoor bij de federale politie in Hasselt in het kader van het onderzoek naar fraude en matchfixing in het Belgisch voetbal. Hij is niet in verdenking gesteld, zo meldt KVM op de clubwebsite. (18/10 23u30 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
3x Hardwell: ‘Ik kom terug’In de Ziggo Dome is DJ Hardwell vanavond begonnen aan zijn laatste show. Robbert van de Corput, zoals de artiest heet, zet voorlopig een punt achter zijn loopbaan als DJ. Hij blijft wel produceren naar focust zich op een social leven. ‘Ik wil weer mezelf zijn.’ (18/10 23u30 - Gelderlander)
3x Dode door ongeval bij parkeergarage HoogeveenDoor een ongeval met een auto bij een parkeergarage in Hoogeveen is een dode gevallen. Een andere inzittende is ernstig gewond geraakt. Wat er is gebeurd, is niet duidelijk. Wel weet de politie dat rond 22.00 uur een auto tegen een helling is gebotst bij de parkeergarage aan het Kaaplaantje in de Drentse stad. (18/10 23u30 - BN/DeStem)
3x Voorzitter van KV Mechelen uitgenodigd voor verhoor bij de federale politie, maar niet in verdenking gesteldKV Mechelen-voorzitter Johan Timmermans is donderdagochtend uitgenodigd voor een verhoor bij de federale politie in Hasselt in het kader van het onderzoek naar fraude en matchfixing in het Belgisch voetbal. Hij is niet in verdenking gesteld, zo meldt KVM op de clubwebsite. (18/10 23u30 - De Standaard - Sport)
3x Jörgensen hoopt vorm uit debuutseizoen bij Feyenoord snel te hervindenNicolai Jörgensen hoopt dat hij zijn oude topvorm snel weer terug heeft bij Feyenoord. De spits is hersteld van maanden blessureleed, maar liet in zijn eerste wedstrijden zien nog niet de oude te zijn. (18/10 23u30 - Nu.nl: Sport)
3x Voorzitter van KV Mechelen uitgenodigd voor verhoor bij de federale politie, maar niet in verdenking gesteldKV Mechelen-voorzitter Johan Timmermans is donderdagochtend uitgenodigd voor een verhoor bij de federale politie in Hasselt in het kader van het onderzoek naar fraude en matchfixing in het Belgisch voetbal. Hij is niet in verdenking gesteld, zo meldt KVM op de clubwebsite. (18/10 23u30 - Het Belang van Limburg)
3x Voorzitter van KV Mechelen uitgenodigd voor verhoor bij de federale politie, maar niet in verdenking gesteldKV Mechelen-voorzitter Johan Timmermans is donderdagochtend uitgenodigd voor een verhoor bij de federale politie in Hasselt in het kader van het onderzoek naar fraude en matchfixing in het Belgisch voetbal. Hij is niet in verdenking gesteld, zo meldt KVM op de clubwebsite. (18/10 23u30 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
3x Voorzitter van KV Mechelen uitgenodigd voor verhoor bij de federale politie, maar niet in verdenking gesteldKV Mechelen-voorzitter Johan Timmermans is donderdagochtend uitgenodigd voor een verhoor bij de federale politie in Hasselt in het kader van het onderzoek naar fraude en matchfixing in het Belgisch voetbal. Hij is niet in verdenking gesteld, zo meldt KVM op de clubwebsite. (18/10 23u30 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
3x Voorzitter van KV Mechelen uitgenodigd voor verhoor bij de federale politie, maar niet in verdenking gesteldKV Mechelen-voorzitter Johan Timmermans is donderdagochtend uitgenodigd voor een verhoor bij de federale politie in Hasselt in het kader van het onderzoek naar fraude en matchfixing in het Belgisch voetbal. Hij is niet in verdenking gesteld, zo meldt KVM op de clubwebsite. (18/10 23u30 - Gazet van Antwerpen)
3x Dode door ongeval bij parkeergarage HoogeveenDoor een ongeval met een auto bij een parkeergarage in Hoogeveen is een dode gevallen. Een andere inzittende is ernstig gewond geraakt. Wat er is gebeurd, is niet duidelijk. Wel weet de politie dat rond 22.00 uur een auto tegen een helling is gebotst bij de parkeergarage aan het Kaaplaantje in de Drentse stad. (18/10 23u30 - AD.nl)
3x Hardwell: ‘Ik kom terug’In de Ziggo Dome is DJ Hardwell vanavond begonnen aan zijn laatste show. Robbert van de Corput, zoals de artiest heet, zet voorlopig een punt achter zijn loopbaan als DJ. Hij blijft wel produceren naar focust zich op een social leven. ‘Ik wil weer mezelf zijn.’ (18/10 23u30 - AD.nl)
3x ?Geen hoger bod op Global Graphics' Lees meer > (18/10 23u16 - De Tijd)
3x Air Belgium krijgt respijt van aandeelhouders Lees meer > (18/10 23u16 - De Tijd)
3x Marcel Boekhoorn, de rijke flamboyante redder van Hema Lees meer > (18/10 23u16 - De Tijd)
3x Dode bij crash met auto ’vol cash geld’ in HoogeveenBij een eenzijdig ongeval in Hoogeveen is een dodelijk slachtoffer gevallen. Een andere raakte zwaargewond. Volgens getuigen zou veel cash geld in de betreffende auto zijn gevonden. (18/10 23u15 - De Telegraaf)
3x Undercoveragenten in touringcar schrijven voor ruim 100.000 euro aan boetes uitARNHEM - De driedaagse politie-actie op de snelwegen in Oost-Nederland leverde maar liefst 464 bekeuringen voor bellers en appers op. Zij kregen allemaal een bon van 230 euro, exclusief 9 euro administratiekosten. Het levert de staatskas ruim 100.000 euro op. (18/10 23u15 - Gelderlander)
3x De release van Rise: Race the Future is opeens wel heel dichtbijIn 2016 werd Rise: Race the Future onthuld met de melding dat het spel hetzelfde jaar nog zou verschijnen. 2018 loopt nu echter langzaam op zijn einde en het spel is nog altijd niet verschenen. Maar als alles goed gaat, komt daar spoedig verandering in. Uit het niets verscheen namelijk een nieuwe video, die niet enkel het spel in actie liet zien, maar ook een releasedate onthult. Rise: Race the Future verschijnt op 26 oktober 2018 op Steam. Dat is al over acht dagen! Dat ging opeens wel heel rap. (18/10 23u15 - Gamequarter.be)
3x Twitter gaat los op Corry Konings na uitzending Expeditie RobinsonIn de aflevering van Expeditie Robinson donderdagavond stond de Berkel-Enschotse Corry Konings een spannende uitdaging te wachten: ze moest strijden tegen eilandmaatje Johnny Kraaijkamp Junior om te kunnen blijven. “Ik heb er een gemengd gevoel bij.” (18/10 23u15 - BN/DeStem)
3x Hardwell sluit zijn carrière af in Ziggo Dome: ‘I will be back’BREDA - Hardwell heeft donderdagavond zijn allerlaatste optreden gegeven. Voorlopig althans, want de dj uit Breda stopt er voor onbepaalde tijd mee. De show, die hij samen met het Metropole Orkest gaf in de Ziggo Dome, was via de social media-kanalen van de Bredanaar live te volgen. (18/10 23u15 - BN/DeStem)
3x KV Mechelen nog even met interviewverbodIn Operatie Propere Handen slaat KV Mechelen een belabberd figuur. De hoofdaandeelhouder en financieel directeur zitten nog in de cel. De sportief directeur mocht beschikken, onder voorwaarden. Bij Malinwa trachten ze de focus terug te leggen op de sportieve strijd. (18/10 23u15 - Voetbal België)
3x Unieke fotospecial: Mooi evenement ten voordele van G-voetbal in MarkeG-voetbal krijgt vaak te weinig aandacht, maar daar wil men in de buurt van Kortrijk verandering in brengen. In Marke werd een evenement georganiseerd om de G-voetbalploeg te steunen. (18/10 23u15 - Voetbalkrant)
3x De houdbaarheidsdatum van De slimste mens is verstrekenDat was toch even schrikken, maandagavond, toen De slimste mens ter wereld weer uit de startblokken slofte. Hebt u dat gemerkt? Het logo is helemaal gewijzigd! (18/10 23u15 - De Standaard: Wetenschap)
3x Nagelnieuw jurylid en hoge scores: het beste uit de vierde aflevering ‘De Slimste Mens’Meedoen aan ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ en na 68 minuten moeten vaststellen dat je een psychologisch probleem minder hebt. Het overkwam... (18/10 23u15 - Het Laatste Nieuws: Showbizz)
3x Recordomzet voor American ExpressNEW YORK (ANP) - American Express heeft het derde kwartaal van het jaar afgesloten met een recordomzet van 10,1 miljard dollar. Volgens het bedrijf zorgden met name de betalingen door consumenten en kleinere bedrijven voor de toename met 9 procent in vergelijking met een jaar eerder. Het bericht Recordomzet voor American Express verscheen eerst op Nieuws.nl. (18/10 23u15 - Nieuws.nl)
3x Pastor Curaçao krijgt hogere straf voor ontucht en verkrachtingKerkleider Orlando B. is op Curaçao in hoger beroep veroordeeld tot veertien jaar cel voor het seksueel misbruiken van drie tienermeisjes en vier jonge vrouwen. Ook mag de 54-jarige B. negentien jaar de functie van kerkleider niet uitoefenen. Het OM had in hoger beroep twaalf jaar tegen hem geëist. Het hof heeft 'gezien de aard van de feiten' besloten de zelfverklaarde apostel een hogere straf te geven. De voormalig leider van de Rains of Blessingskerk werd vorig jaar juli veroordeeld tot negen jaar cel en een functieverbod van veertien jaar. Tegen de uitspraak ging B. in beroep. Het OM vond de opgelegde celstraf te laag, en ging ook in hoger beroep. Volgens correspondent Dick Drayer zegt B. dat sprake is van een complot tegen hem. 'B. ziet zichzelf als een slachtoffer van een complot door ex-kerkleden. Zo hebben andere kerken volgens hem mensen aangezet om valse verklaringen te doen. Ook legt hij de schuld van het misbruik bij de slachtoffers', vertelt Drayer. 'Dat rekent het hof de pastor zwaar aan.' Duiveluitdrijving B. drogeerde zijn slachtoffers en verkrachtte hen onder de noemer van duiveluitdrijving. Hij vertelde hun dat ze bezeten waren door demonen en dat hij die wakker zou maken als ze over het misbruik zouden vertellen. Een van de slachtoffers raakte vijf keer zwanger, waarna B. de abortussen betaalde. Het misbruik duurde jaren. Zijn jongste slachtoffer was 11 jaar oud. (18/10 23u15 - NOS.nl)
3x Temptation Tim tikt Gunther D. op vingers, maar dat had hij beter niet gedaan‘De Slimste Mens ter Wereld’ donderdag gemist? Geen paniek, want met deze samenvatting ben je weer helemaal mee. In de laatste aflevering van deze week deed topdokter Guy T’Sjoen een gooi naar de titel en mocht VTM-journaliste Bo Van Spilbeeck tweemaal juichen. (18/10 23u15 - Het Nieuwsblad)
3x Trump: "Tenzij er een mirakel is gebeurd, ga ik ervan uit dat Khashoggi dood is”"Het lijkt er zeker op" dat de Saoedische journalist Jamal Khashoggi dood is. "Dat is heel jammer." Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump... (18/10 22u45 - Het Laatste Nieuws)
3x Sien Eggers: "Een mammografie is echt vervelend, maar het is maar vijf minuten vervelend"Lees meer > (18/10 22u30 - VRT NWS)
2x Het eindigt altijd in tranen: "Rijkdom Amerikaanse gezinnen is één grote bubbel"Amerika’s herwonnen rijkdom is het resultaat van kunstmatige ingrepen van de centrale bank en zal de economie en de aandelenbeurzen uiteindelijk duur te staan komen. (18/10 23u30 - Express.be)
2x Voorzitter van KV Mechelen uitgenodigd voor verhoor bij de federale politie, maar niet in verdenking gesteldKV Mechelen-voorzitter Johan Timmermans is donderdagochtend uitgenodigd voor een verhoor bij de federale politie in Hasselt in het kader van het onderzoek naar fraude en matchfixing in het Belgisch voetbal. Hij is niet in verdenking gesteld, zo meldt KVM op de clubwebsite. (18/10 23u30 - De Standaard: Wetenschap)
2x Voorzitter van KV Mechelen uitgenodigd voor verhoor bij de federale politie, maar niet in verdenking gesteldKV Mechelen-voorzitter Johan Timmermans is donderdagochtend uitgenodigd voor een verhoor bij de federale politie in Hasselt in het kader van het onderzoek naar fraude en matchfixing in het Belgisch voetbal. Hij is niet in verdenking gesteld, zo meldt KVM op de clubwebsite. (18/10 23u30 - Gazet van Antwerpen: Sport)
2x Voorzitter van KV Mechelen uitgenodigd voor verhoor bij de federale politie, maar niet in verdenking gesteldKV Mechelen-voorzitter Johan Timmermans is donderdagochtend uitgenodigd voor een verhoor bij de federale politie in Hasselt in het kader van het onderzoek naar fraude en matchfixing in het Belgisch voetbal. Hij is niet in verdenking gesteld, zo meldt KVM op de clubwebsite. (18/10 23u30 - Gazet van Antwerpen: Economie)
2x ?Virgil van Dijk de beste voetballer ter wereld na Ronaldo en Messi?Lees meer > (18/10 23u16 - VoetbalZone)
2x Sensatie Krzystof Pyatek kan tegen Juventus in voetsporen Batistuta tredenLees meer > (18/10 23u16 - VoetbalZone)
2x Straattuig verstoort televisie-interviewTijdens een interview met fractievoorzitter Hilbrand Nawijn zijn de politicus en WNL-verslaggever Joost Karreman bedreigd door een groep hangjongeren in Zoetermeer. Het interview werd uiteindelijk onder politiebegeleiding afgenomen en Nawijn en Karreman werden door agenten naar hun auto begeleid. (18/10 23u15 - De Telegraaf)
2x PVV'er Bosma vergelijkt D66 met Ku Klux KlanVolgens PVV'er Martin Bosma pleit D66 voor een personeelsbeleid dat het aantal blanken op ministeries moet terugdringen. Waarop hij de partij racistisch noemt. (18/10 23u15 - De Telegraaf)
2x Hardwell en Metropole Orkest zappen door dancegeschiedenis in Ziggo DomeHardwell mag vanaf nu tijdelijk stoppen met optreden, zijn voorlopig laatste show werd donderdag een meer dan gedenkwaardige. (18/10 23u15 - De Telegraaf: Privé)
2x Ryanair sluit Eindhoven: uit wraak of noodzaak?Ryanair sluit zijn basis op Eindhoven Airport. Het personeel moet verhuizen. Piloten proberen dat via de rechter te voorkomen. (18/10 23u15 - NRC.nl: Wetenschap)
2x ADE 2018 dag twee: Hardwell zwaait groots afAmsterdam staat tot en met 21 oktober in het teken van het Amsterdam Dance Event. Het Parool houdt je in dit blog op de hoogte van alle ontwikkelingen op en rond het festival. (18/10 23u15 - Het Parool)
2x Ryanair sluit Eindhoven: uit wraak of noodzaak?Ryanair sluit zijn basis op Eindhoven Airport. Het personeel moet verhuizen. Piloten proberen dat via de rechter te voorkomen. (18/10 23u15 - NRC Handelsblad)
2x Trump: 'Lijkt erop dat Khashoggi dood is''Het lijkt er zeker op' dat de Saoedische journalist Jamal Khashoggi dood is. 'Dat is heel jammer.' Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump gezegd, voor hij donderdag op het vliegtuig stapte naar een campagnebijeenkomst in Montana. (18/10 23u15 - Knack)
2x Coach van Serena: “Stop met die hypocriete situatie en laat coaching toe in tennis”Patrick Mouratoglou, de Franse coach van Serena Williams, pleit voor het toelaten van coaching tijdens alle tennistoernooien. Hij wil zo een einde... (18/10 23u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
2x Vrachtwagens mogen nieuwe brug wel over, maar verder nietMaandag gaat de nieuwe expresweg N73 in Ham open. Deze expresweg met brug over het kanaal moet het zware en doorgaande verkeer uit de dorpskernen van Kwaadmechelen en Oostham houden. Maar door een nieuwe tonnagebeperking op de Zeventig Zillenweg moet het vrachtverkeer richting Noord-Limburg toch nog door de Hamse dorpskernen. “We moeten zo snel mogelijk samenzitten om een oplossing te vinden voor deze kakofonie”, zegt burgemeester Dirk De Vis. (18/10 23u15 - Het Belang van Limburg)
2x Undercoveragenten in touringcar schrijven voor ruim 100.000 euro aan boetes uitDe driedaagse politie-actie op de snelwegen in Oost-Nederland leverde maar liefst 464 bekeuringen voor bellers/appers op. Zij kregen allemaal een bon van 230 euro, exclusief 9 euro administratiekosten. Het levert de staatskas ruim 100.000 euro op. (18/10 23u15 - De Stentor)
2x BBC-deskundige vindt Van Dijk na Messi en Ronaldo de besteVirgil van Dijk is na Lionel Messi en Cristiano Ronaldo de beste speler ter wereld. Dat is de mening van BBC-deskundige Chris Sutton. De voormalig aanvaller van Celtic is zeer positief over de Nederlander. (18/10 23u15 - FC update)
2x Jørgensen wil er staan: "Het is heel frustrerend geweest"Dat Nicolai Jørgensen kwakkelt met zijn fysiek, vindt de Deen heel vervelend. Hij is dit seizoen nog nauwelijks van waarde geweest voor Feyenoord en daar baalt de spits stevig van. Hij hoopt zijn ploeg snel weer te kunnen helpen. (18/10 23u15 - FC update)
2x Kim en Kanye uit elkaar? Of toch nietKim Kardashian en Kanye West zijn uit elkaar. Met een simpele tweet zorgde het Amerikaanse modetijdschrift Elle even voor consternatie in de showbizzwereld en ver daarbuiten door de scheiding van hét glamourkoppel van de VS te melden. Tot mensen die op de link naar het artikel klikten, ontdekten dat ze voor de gek waren gehouden. De link leidde namelijk naar een pagina waar Amerikanen zich kunnen registreren als kiezer voor de aankomende tussentijdse verkiezingen in het land. 'Vrouwen hebben langzittende politici uit het zadel gekregen en voor historische verkiezingsraces gezorgd. Nu heb jij de kans op ze te stemmen', schrijft Elle op de site. De deadline voor kiesregistratie loopt de komende dagen in veel staten af. De actie van Elle was niet de eerste foptweet van de afgelopen tijd bedoeld om Amerikanen te overtuigen van de noodzaak zich te registreren als kiezer. Zo meldde de in de VS populaire transgenderactiviste Ashlee Marie Preston zaterdag al als eerste een 'breuk' tussen Kardashian en Kanye West, de rapper die zich tegenwoordig 'Ye' noemt. Het resultaat: ruim 60.000 retweets, 141.000 likes en waarschijnlijk honderdduizenden bezoekers voor een kiesregistratiewebsite. Twitteraar Tim zei maandag te weten waarom popster Ariana Grande niet meer verloofd is. Ook bij dat bericht kwam de nieuwsgierige klikker bedrogen uit. Maar dat een gerespecteerd en populair medium als Elle met bijna 7 miljoen volgers op Twitter zich waagde aan een dergelijke actie veroorzaakte nogal wat gefronste wenkbrauwen. Journalisten betichten Elle van kopieergedrag en het verspreiden van desinformatie. Elle heeft nog geen reden gegeven om bezoekers naar de registratiepagina te trekken met een neptweet. Wel is het in de VS steevast een klus om burgers naar de stembus te lokken. Zeker als het gaat om de tussentijdse verkiezingen, wanneer een groot deel van het Congres wordt gekozen. Gemiddeld stemmen vier op de tien Amerikanen tijdens die verkiezingen. (18/10 23u00 - NOS.nl)
2x PayPal kijkt positiever vooruitBetalingsverwerker PayPal is positiever gestemd over de resultaten dit jaar. Het bedrijf verhoogde bij de publicatie van de derdekwartaalcijfers zijn verwachtingen voor de winst en de omzet. Daarmee overtrof het bedrijf ook de gemiddelde verwachtingen van de kenners. (18/10 22u45 - De Financiële Telegraaf)
2x 'Een eerste bom is zonet ontploft binnen onze politiediensten'Zeker 1.500 Brusselse politieagenten zaten de voorbije dagen 'ziek' thuis. Ze deden dat uit protest tegen de hoge werkdruk. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) komt de Brusselse politie wat tegemoet. Hij erkent de hoge werkdruk en belooft nieuwe aanwervingen. Tegelijkertijd noemt hij de sociale onrust bij de politie onterecht, de vakbond ACV reageert met een open brief. (18/10 22u30 - De Standaard)
2x Transgenders in de sport: "We moeten af van de opdeling tussen mannen en vrouwen"De Canadese Rachel McKinnon mag zich sinds kort wereldkampioen noemen in het baanwielrennen voor vrouwen. Maar haar overwinning heeft een hevige discussie doen oplaaien in de sportwereld, want McKinnon ging enkele jaren geleden nog als man door het leven. Is dat wel eerlijk, vragen veel sporters en supporters zich af? In De Afspraak buigen endocrinoloog Guy T'Sjoen en sportjournalist Hans Vandeweghe zich over deze moeilijke kwestie. (18/10 22u30 - VRT NWS)
2x Waarom De Wever plots milder is voor links in Antwerpen'We kunnen zo niet verder tegen links, ik word daar zo moe van, die oorlog elke dag. Eigenlijk zouden wij ook moeten zeggen: overstijg dat.' Dat zei Bart De Wever zondagnamiddag voor de camera van Jambers, wachtend op de definitieve resultaten van de gemeenteraadsverkiezingen. De N-VA-burgemeester blijft die boodschap nu herhalen. Is dit de grote ommekeer in zijn houding tegenover Groen en de SP.A? (18/10 22u30 - VRT NWS)
2x ‘Grote verzoening’ lijkt Bart De Wever menensPas woensdag volgt een nieuwe ronde van de Antwerpse formatie. De kaarten liggen moeilijk, zowel de N-VA als Groen hebben bedenktijd nodig. (18/10 22u15 - De Standaard)
2x Kunstenaar Wim Delvoye riskeert monsterboete voor bouw- en milieuovertredingenDe openbaar aanklager van het Hof van Beroep van Gent eist 600.000 euro van kunstenaar Wim Delvoye, die in eerste aanleg werd vrijgesproken. (18/10 21u30 - VRT NWS)
2x "Kinderen vinden rust in het buitengewoon onderwijs, hun welbevinden is veel beter"Lees meer > (18/10 20u15 - VRT NWS)
2x Straten bij Brabantdam in Gent blank na waterlek bij bij werkenOp de hoek van de Brabantdam en de Kuiperskaai in Gent heeft een waterlek de buurt blank gezet. De brandweer vermoedt dat het water over een uur weggepompt zal zijn. 'Rond 19 uur is de waterleiding afgeschakeld door Farys. De brandweer zal wellicht een uur werk hebben om de laag water op de straten weg te pompen', meldt Bjorn Bryon van Brandweer Gent. (18/10 20u15 - VRT NWS)
2x Celstraffen tot vijf jaar geëist in groot drugsdossier rond 14 dealers én gebruikersVoor de Mechelse correctionele rechtbank stonden donderdag veertien mensen terecht in een omvangrijk drugsdossier. Het ging om mensen die als hoofddealers werden beschouwd, onderdealers en gewone gebruikers. Er werden celstraffen van zes maanden met uitstel tot vijf jaar effectief gevorderd. (18/10 12u15 - Gazet van Antwerpen)
2x Peeters verlaat regering als hij in Antwerps bestuur stapt Lees meer > (13/10 10u52 - De Tijd)
1x Recordomzet voor American ExpressAmerican Express heeft het derde kwartaal van het jaar afgesloten met een recordomzet van 10,1 miljard dollar. Volgens het bedrijf zorgden met name de betalingen door consumenten en kleinere bedrijven voor de toename met 9 procent in vergelijking met een jaar eerder. (18/10 23u00 - Reformatisch Dagblad)
1x Man overlijdt in woning, drie verdachten vastIn een woning aan de Linker Rottekade in Rotterdam heeft de politie na een melding van een steekpartij donderdagavond drie verdachten aangehouden. Agenten die op de melding afkwamen, troffen een man aan die niet meer bij kennis was. Pogingen om hem te reanimeren waren tevergeefs, hij overleed ter plaatse. De identiteit van het slachtoffer is niet bekendgemaakt. (18/10 23u00 - Reformatisch Dagblad)
1x Ook Trump denkt dat Khashoggi dood isOok de Amerikaanse president Donald Trump gaat er nu vanuit dat de Saudische journalist Jamal Khashoggi niet meer in leven is. „Daar ziet het wel naar uit volgens mij. Het is heel triest”, zei Trump tegen verslaggevers op Andrews Air Force Base. Khashoggi was onder meer columnist van The Washington Post. (18/10 23u00 - Reformatisch Dagblad)
1x Man overlijdt in woning, drie verdachten vastIn een woning aan de Linker Rottekade in Rotterdam heeft de politie na een melding van een steekpartij donderdagavond drie verdachten aangehouden. (18/10 23u00 - De Telegraaf)
1x Kendall Jenner stelt media verantwoordelijk voor inbraakKendall Jenner beschuldigt de pers ervan dat haar leven door hen in gevaar is gebracht. Een 37-jarige man wist dinsdag voor de derde keer binnen te dringen bij het appartementencomplex waar de Kardashian-telg woont. Volgens Kendall is dat te wijten aan de media. (18/10 23u00 - De Telegraaf: Privé)
1x Trump: “Het lijkt erop dat Khashoggi dood is”“Het lijkt er zeker op” dat de Saoedische journalist Jamal Khashoggi dood is. “Dat is heel jammer.” Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump gezegd, voor hij donderdag op het vliegtuig stapte naar een campagnebijeenkomst in Montana. Als het onderzoek aantoont dat Saoedi-Arabië hierbij betrokken is, zal er “een heel sterke verklaring” komen van de Verenigde Staten, klonk het nog. “Het zal heel ernstig moeten zijn”, zei Trump, die wel zei het onderzoek te willen afwachten. (18/10 23u00 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
1x Nintendo demonstreert nieuwe fotofilters voor Super Mario: OdysseyLees meer > (18/10 23u00 - Gamequarter.be)
1x Handelsoorlog raakt Amerikaanse sojaboeren: ‘We kunnen hard vallen als het tegenzit’Amerikaanse sojaboeren worden hard getroffen door Trumps handelsoorlog met China. Helpt het dat Europese Commissie-voorzitter Juncker in juli in het Witte Huis beloofde zijn best te doen om meer soja te zullen importeren? ‘Voedsel als economisch wapen heeft nog nooit iets goeds gebracht.’ (18/10 23u00 - Volkskrant Economie)
1x In plaats van het pensioenstelsel te moderniseren lijkt het meer op improviserenWie 12 februari 1953 is geboren zal vanaf 12 juni 2019 AOW krijgen. Voor wie 13 maart 1955 is geboren is dat 13 juni 2022. (18/10 23u00 - Volkskrant Economie)
1x Recordomzet voor American ExpressAmerican Express heeft het derde kwartaal van het jaar afgesloten met een recordomzet van 10,1 miljard dollar. Volgens het bedrijf zorgden met name de betalingen door consumenten en kleinere bedrijven voor de toename met 9 procent in vergelijking met een jaar eerder. De financiële prestaties van de creditcardmaatschappij waren beter dan waar kenners in doorsnee rekening mee hielden. (18/10 23u00 - De Financiële Telegraaf)
1x Hamilton: "Er rijdt zeker weer een Schumacher Formule 1"Terwijl hij zondag zelf voor een 5e wereldtitel racet, heeft Lewis Hamilton het al over een toekomstige topcoureur. De Brit is '100 procent zeker' dat Mick Schumacher, zoon van, ooit in de Formule 1 terechtkomt. (18/10 23u00 - Sporza)
1x VIDEO: Zieke Monfils schakelt titelverdediger Tsonga uit in AntwerpenLees meer > (18/10 23u00 - Sporza)
1x Op dezelfde dag ontslagen bij Club en aangeworven bij AA GentLees meer > (18/10 23u00 - Sporza)
1x VIDEO: LIVESTREAM: Kijk naar 1e reekshoofd Edmund tegen Ramos in AntwerpenLees meer > (18/10 23u00 - Sporza)
1x Man wil 20.000 pond van winkel na 'racistische ruft'Een medewerker van de Britse supermarktketen Tesco sleept zijn werkgever voor de rechter nadat een collega een scheet liet in zijn gezicht. (18/10 23u00 - Metro)
1x Recordomzet voor American ExpressNEW YORK (AFN) - American Express heeft het derde kwartaal van het jaar afgesloten met een recordomzet van 10,1 miljard dollar. Volgens het bedrijf zorgden met name de betalingen door consumenten en kleinere bedrijven voor de toename met 9 procent in vergelijking met een jaar eerder. De financiële prestaties van de creditcardmaatschappij waren beter dan waar kenners in doorsnee rekening mee hielden. (18/10 23u00 - IEX.NL)
1x Sien Eggers (67) leed aan borstkanker: “En toen werd het opeens heel stil”Actrice Sien Eggers (67) heeft in het verleden borstkanker gehad. Dat vertelde ze donderavond in de talkshow ‘Van Gils en Gasten’. De actrice hoopt... (18/10 23u00 - Het Laatste Nieuws: Showbizz)
1x Trump: “Het lijkt erop dat Khashoggi dood is”“Het lijkt er zeker op” dat de Saoedische journalist Jamal Khashoggi dood is. “Dat is heel jammer.” Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump gezegd, voor hij donderdag op het vliegtuig stapte naar een campagnebijeenkomst in Montana. Als het onderzoek aantoont dat Saoedi-Arabië hierbij betrokken is, zal er “een heel sterke verklaring” komen van de Verenigde Staten, klonk het nog. “Het zal heel ernstig moeten zijn”, zei Trump, die wel zei het onderzoek te willen afwachten. (18/10 23u00 - Het Belang van Limburg)
1x Trump: “Het lijkt erop dat Khashoggi dood is”“Het lijkt er zeker op” dat de Saoedische journalist Jamal Khashoggi dood is. “Dat is heel jammer.” Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump gezegd, voor hij donderdag op het vliegtuig stapte naar een campagnebijeenkomst in Montana. Als het onderzoek aantoont dat Saoedi-Arabië hierbij betrokken is, zal er “een heel sterke verklaring” komen van de Verenigde Staten, klonk het nog. “Het zal heel ernstig moeten zijn”, zei Trump, die wel zei het onderzoek te willen afwachten. (18/10 23u00 - Gazet van Antwerpen: Sport)
1x Trump: “Het lijkt erop dat Khashoggi dood is”“Het lijkt er zeker op” dat de Saoedische journalist Jamal Khashoggi dood is. “Dat is heel jammer.” Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump gezegd, voor hij donderdag op het vliegtuig stapte naar een campagnebijeenkomst in Montana. Als het onderzoek aantoont dat Saoedi-Arabië hierbij betrokken is, zal er “een heel sterke verklaring” komen van de Verenigde Staten, klonk het nog. “Het zal heel ernstig moeten zijn”, zei Trump, die wel zei het onderzoek te willen afwachten. (18/10 23u00 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
1x Trump: “Het lijkt erop dat Khashoggi dood is”“Het lijkt er zeker op” dat de Saoedische journalist Jamal Khashoggi dood is. “Dat is heel jammer.” Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump gezegd, voor hij donderdag op het vliegtuig stapte naar een campagnebijeenkomst in Montana. Als het onderzoek aantoont dat Saoedi-Arabië hierbij betrokken is, zal er “een heel sterke verklaring” komen van de Verenigde Staten, klonk het nog. “Het zal heel ernstig moeten zijn”, zei Trump, die wel zei het onderzoek te willen afwachten. (18/10 23u00 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
1x Trump: “Het lijkt erop dat Khashoggi dood is”“Het lijkt er zeker op” dat de Saoedische journalist Jamal Khashoggi dood is. “Dat is heel jammer.” Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump gezegd, voor hij donderdag op het vliegtuig stapte naar een campagnebijeenkomst in Montana. Als het onderzoek aantoont dat Saoedi-Arabië hierbij betrokken is, zal er “een heel sterke verklaring” komen van de Verenigde Staten, klonk het nog. “Het zal heel ernstig moeten zijn”, zei Trump, die wel zei het onderzoek te willen afwachten. (18/10 23u00 - Gazet van Antwerpen: Economie)
1x Trump: “Het lijkt erop dat Khashoggi dood is”“Het lijkt er zeker op” dat de Saoedische journalist Jamal Khashoggi dood is. “Dat is heel jammer.” Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump gezegd, voor hij donderdag op het vliegtuig stapte naar een campagnebijeenkomst in Montana. Als het onderzoek aantoont dat Saoedi-Arabië hierbij betrokken is, zal er “een heel sterke verklaring” komen van de Verenigde Staten, klonk het nog. “Het zal heel ernstig moeten zijn”, zei Trump, die wel zei het onderzoek te willen afwachten. (18/10 23u00 - Gazet van Antwerpen)
1x Rechter stopt aanleg afrasteringen in OostvaardersplassenDe rechter in Utrecht heeft donderdag bepaald dat de gemeente Lelystad en Staatsbosbeheer per direct en ieder geval voorlopig moeten stoppen met het aanleggen van een ‘vangweide’ die maandag in de Oostvaardersplassen is gestart. (18/10 23u00 - De Stentor)
1x Recordomzet voor American ExpressNEW YORK (AFN) - American Express heeft het derde kwartaal van het jaar afgesloten met een recordomzet van 10,1 miljard dollar. Volgens het bedrijf zorgden met name de betalingen door consumenten en kleinere bedrijven voor de toename met 9 procent in vergelijking met een jaar eerder. De financiële prestaties van de creditcardmaatschappij waren beter dan waar kenners in doorsnee rekening mee hielden. (18/10 23u00 - Belegger.nl)
1x Volleybalcoach van een vechtmachineVrijdagochtend om 6.40 uur beginnen de volleybalsters op het WK aan de halve finale tegen Servië. Een megaklus, maar geen onmogelijke. Dit team heeft de juiste mentaliteit, weet coach Jamie Morrison. (18/10 23u00 - Volkskrant: Sport)
1x Alle topschaatsers hebben nu een sponsor, behalve Koen VerweijNa maanden van onzekerheid kon schaatscoach Gerard van Velde woensdagavond trots een persbericht laten uitgaan: zijn sprintploeg heeft met Reggeborgh een hoofdsponsor gevonden. Daarmee is de crisissfeer die de afgelopen maanden rond het langebaanschaatsen hing, vlak voor de start van het seizoen verdwenen. (18/10 23u00 - Volkskrant: Sport)
1x Al 50 jaar is Jan Wienese de enige Nederlandse roeier die olympisch goud won in de skiffJan Wienese (76) veroverde vijftig jaar geleden, op 19 oktober 1968, olympisch goud bij de Zomerspelen van Mexico. Hij is nog steeds de enige Nederlandse roeier die won in de skiff. ‘Ik deed wat mijn intuïtie me ingaf.’ (18/10 23u00 - Volkskrant: Sport)
1x Man overlijdt in woning, drie verdachten vastROTTERDAM (ANP) - In een woning aan de Linker Rottekade in Rotterdam heeft de politie na een melding van een steekpartij donderdagavond drie verdachten aangehouden. Agenten die op de melding afkwamen, troffen een man aan die niet meer bij kennis was. Pogingen om hem te reanimeren waren tevergeefs, hij overleed ter plaatse. De identiteit van het slachtoffer is niet bekendgemaakt. Het bericht Man overlijdt in woning, drie verdachten vast verscheen eerst op Nieuws.nl. (18/10 23u00 - Nieuws.nl)
1x PayPal kijkt positiever vooruitSAN JOSE (ANP/BLOOMBERG) - Betalingsverwerker PayPal is positiever gestemd over de resultaten dit jaar. Het bedrijf verhoogde bij de publicatie van de derdekwartaalcijfers zijn verwachtingen voor de winst en de omzet. Daarmee overtrof het bedrijf ook de gemiddelde verwachtingen van de kenners. Het bericht PayPal kijkt positiever vooruit verscheen eerst op Nieuws.nl. (18/10 23u00 - Nieuws.nl)
1x PayPal kijkt positiever vooruitBetalingsverwerker PayPal is positiever gestemd over de resultaten dit jaar. Het bedrijf verhoogde bij de publicatie van de derdekwartaalcijfers zijn verwachtingen voor de winst en de omzet. Daarmee overtrof het bedrijf ook de gemiddelde verwachtingen van de kenners. (18/10 22u45 - Reformatisch Dagblad)
1x Koningin Letizia ontmoet Martin ScorseseKoningin Letizia heeft in Oviedo de Amerikaanse filmregisseur Martin Scorsese ontmoet. Scorsese wordt onderscheiden voor zijn gehele oeuvre. (18/10 22u45 - De Telegraaf: Privé)
1x Air Belgium zet activiteiten verderLuchtvaartmaatschappij Air Belgium zet dan toch zijn activiteiten verder. Dat meldt het bedrijf donderdagavond. (18/10 22u45 - Trends.be)
1x Utrecht boekt miljoenenwinst na jaren van financiële ellendeDe voetbalclub FC Utrecht heeft na een flink aantal jaren weer eens een mooie winst geboekt, dat meldt de club in de cijfers die sinds kort inzichtelijk zijn gemaakt via de kanalen van de club. (18/10 22u45 - V-bal)
1x Casteels opnieuw in beeld bij Barça na twijfel rond CillessenVolgens het Spaanse Marca heeft Jasper Cillessen genoeg van het bankzittersstatuut bij Barcelona. De Nederlandse doelman zou in de winterstop al willen vertrekken bij de Spaanse topclub. (18/10 22u45 - Voetbalkrant)
1x De wind brengt Wijk aan Zee het glinsterend grafiet van Tata SteelWijk aan Zeeërs klagen zoveel over neerslaand grafiet dat buurman Tata Steel zijn productie fors verlaagt. (18/10 22u45 - Trouw)
1x Luiten: ’Even wennen, maar niet slecht’Joost Luiten heeft bij zijn rentree na zijn blessureleed op de door slecht weer gehinderde openingsdag van de Andalucia Valderrama Masters een eerste ronde van 73 gelopen, twee boven par. (18/10 22u45 - Telegraaf: Sport)
1x PayPal kijkt positiever vooruitSAN JOSE (AFN/BLOOMBERG) - Betalingsverwerker PayPal is positiever gestemd over de resultaten dit jaar. Het bedrijf verhoogde bij de publicatie van de derdekwartaalcijfers zijn verwachtingen voor de winst en de omzet. Daarmee overtrof het bedrijf ook de gemiddelde verwachtingen van de kenners. (18/10 22u45 - IEX.NL)
1x Sien Eggers (67) leed aan borstkanker: “Ineens werd het stil”Actrice Sien Eggers (67) heeft in het verleden borstkanker gehad. Dat vertelde ze donderavond in de talkshow ‘Van Gils en Gasten’. De actrice hoopt... (18/10 22u45 - Het Laatste Nieuws: Showbizz)
1x Groen vraagt hertelling van minstens drie Bilzense stembureaus aanGroen Bilzen vraagt de hertelling van minstens drie Bilzense telbureaus. “We hebben met onze juristen een aantal slordigheden vastgesteld. Tot 5,5 procent verschil tussen het aantal vertrokken stembrieven uit een stembureau en het aantal toegekomen stembrieven op het hoofdtelbureau.” (18/10 22u45 - Het Belang van Limburg)
1x Italië moet aan de bakEen hervorming van de eurozone komt in zwaar weer door onbezonnen Italiaanse begrotingsplannen. Op een Europese top in Brussel heeft premier Rutte dit ingebracht tijdens een vergadering over de eurozone. Volgens hem maken veel meer landen zich grote zorgen. (18/10 22u30 - De Financiële Telegraaf)


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

11x Zieke Monfils wint Frans topduel en schakelt titelverdediger uit op European Open in Antwerpen19/10 00u00 - Het Belang van Limburg: Gaël Monfils (ATP 38) heeft donderdag in een Frans onderonsje titelverdediger Jo-Wilfried Tsonga (ATP 75) uitgeschakeld in de tweede ronde van de European Open in Antwerpen (hard/612.755 euro).
10x ‘Temptation Tim’ tikt Gunther D. op vingers, maar dat had hij beter niet gedaan19/10 00u00 - Het Belang van Limburg: ‘De Slimste Mens ter Wereld’ donderdag gemist? Geen paniek, want met deze samenvatting ben je weer helemaal mee. In de laatste aflevering van deze week deed topdokter Guy T’Sjoen een gooi naar de titel en mocht VTM-journaliste Bo Van Spilbeeck tweemaal juichen.
8x Vakbonden dreigen met nieuwe stakingen bij Ryanair nog voor einde van het jaar19/10 00u30 - Het Nieuwsblad: De Europese vakbonden bij de Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair dienen een nieuwe stakingsaanzegging in. Dat hebben ze donderdag gemeenschappelijk beslist, zo meldt de christelijke bediendebond LBC-NVK. Meerdere stakingen zijn mogelijk eind dit jaar. De vakbonden eisen de toepassing van de nationale arbeidswetgeving in de landen waar Ryanair actief is.
8x Trump: ‘Lijkt erop dat Khashoggi dood is’19/10 00u15 - De Standaard: ‘Het lijkt er zeker op’ dat de Saudische journalist Jamal Khashoggi dood is. ‘Dat is heel jammer.’ Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump gezegd, voor hij donderdag op het vliegtuig stapte naar een campagnebijeenkomst in Montana.
8x Politiek wil fiscale voordelen van voetballers nu écht aanpakken: Coucke moet op bezoek bij De Block én Kamercommissie19/10 00u15 - Het Belang van Limburg: Het worden drukke weken voor Marc Coucke. Minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld) gaat samenzitten met de Pro League-voorzitter om de gunstige RSZ-voordelen voor het voetbal te bespreken. Dat bleek uit het antwoord op een parlementaire vraag van Roel Deseyn. Het CD&V-Kamerlid zelf wil Coucke en de bevoegde ministers op zijn beurt uitnodigen om uitleg te komen geven in de Commissie Financiën.
8x Met auto’s vol drugs van As naar half Europa19/10 00u15 - Het Belang van Limburg: Met zeven auto’s vol speciaal ontworpen verborgen compartimenten smokkelde een Limburgse bende drugs vanuit As, Hasselt en Genk naar zowat half Europa. De grootschalige handel in cocaïne, heroïne en xtc leverde hen 30 miljoen euro winst op, maar naar alle waarschijnlijkheid ook flinke celstraffen. In mei vorig jaar werd de groep, met aan het hoofd een vijftiger uit Genk, namelijk gepakt. Donderdag moest de man samen met tien van zijn kompanen verschijnen voor de rechter in Tongeren.
8x Politiek wil fiscale voordelen van voetballers nu écht aanpakken: Coucke moet op bezoek bij De Block én Kamercommissie19/10 00u15 - Gazet van Antwerpen: Het worden drukke weken voor Marc Coucke. Minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld) gaat samenzitten met de Pro League-voorzitter om de gunstige RSZ-voordelen voor het voetbal te bespreken. Dat bleek uit het antwoord op een parlementaire vraag van Roel Deseyn. Het CD&V-Kamerlid zelf wil Coucke en de bevoegde ministers op zijn beurt uitnodigen om uitleg te komen geven in de Commissie Financiën.
8x ‘Temptation Tim’ tikt Gunther D. op vingers, maar dat had hij beter niet gedaan19/10 00u00 - Gazet van Antwerpen: ‘De Slimste Mens ter Wereld’ donderdag gemist? Geen paniek, want met deze samenvatting ben je weer helemaal mee. In de laatste aflevering van deze week deed topdokter Guy T’Sjoen een gooi naar de titel en mocht VTM-journaliste Bo Van Spilbeeck tweemaal juichen.
8x Zieke Monfils wint Frans topduel en schakelt titelverdediger uit op European Open in Antwerpen19/10 00u00 - Gazet van Antwerpen: Gaël Monfils (ATP 38) heeft donderdag in een Frans onderonsje titelverdediger Jo-Wilfried Tsonga (ATP 75) uitgeschakeld in de tweede ronde van de European Open in Antwerpen (hard/612.755 euro).
8x Coach van Serena Williams klaagt “hypocriete situatie” aan in het tennis na hetze op US Open19/10 00u00 - Het Nieuwsblad: Patrick Mouratoglou, de Franse coach van Serena Williams, pleit voor het toelaten van coaching tijdens alle tennistoernooien. Hij wil zo een einde maken aan “de huidige hypocriete situatie”. Dat schreef hij op Twitter.

Statistieken

Artikels:
34014
Gelezen:
740
Aantal lezers nu:
30


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven