zondag 9 december 2018, week 49


U bent nu hier: Meest gelezen | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 20u45
 
85x Michel gaat voort met een minderheidsregering: wat betekent dat voor de lopende dossiers?Lees meer > (09/12 01u45 - VRT NWS)
74x Onze opinie: bien joué, Bart De WeverDe regering bestaat nog, maar de Zweedse coalitie is niet meer. Het geel is uit de vlag verdwenen. Wat rest is het blauw van de liberalen (MR en... (09/12 07u00 - Het Laatste Nieuws)
65x Migratie doet de EU op zijn grondvesten daverenCollega Jan Balliauw beschrijft hoe migratie een steeds belangrijker thema werd in de Europese politiek. Van Hongarije tot het Verenigd Koninkrijk veroorzaakte het ingrijpende politieke verschuivingen. 'Ook het migratiepact van de VN is nu in die draaikolk terechtgekomen.' (09/12 06u15 - VRT NWS)
55x Alles wat je moet onthouden van de dag dat N-VA uit de regering stapteHet doek is gevallen over de Zweedse coalitie. N-VA stapt uit de regering (of wordt er naar eigen zeggen uit geduwd) en ons land wordt voortaan... (09/12 01u15 - Het Laatste Nieuws)
53x Herlees Liveblog - Michel gaat voort zonder N-VA en kiest voor oranje-blauwe coalitie: "Naar Marrakech in naam van regering"Lees meer > (09/12 00u45 - VRT NWS)
52x Staatssecretarissen De Crem en De Backer krijgen promotie tot ministerDe N-VA-ministers die de regering (morgen) verlaten zullen vervangen worden door de huidige staatssecretarissen Pieter De Crem (CD&V) en Philippe De Backer (Open VLD). Dat heeft premier Michel aangekondigd. Michel wil zonder N-VA doorgaan met een oranje-blauwe minderheidsregering. (09/12 00u45 - VRT NWS)
51x Bien joué, Bart De WeverJAN SEGERS (09/12 01u00 - Het Laatste Nieuws)
48x "Iran voert tests uit met raketten die EU kunnen bereiken"Iran zou dit jaar aanzienlijk meer rakettentests uitgevoerd hebben. Daarbij zouden raketten ingezet zijn die de Europese Unie kunnen bereiken,... (09/12 02u15 - Het Laatste Nieuws)
45x “May wil in Brussel opnieuw onderhandelen over brexit”De Britse premier Theresa May wil de stemming in het Lagerhuis over de brexitdeal uitstellen. Volgens de Sunday Times reist May binnenkort af naar... (09/12 01u45 - Het Laatste Nieuws)
45x Zweeds wordt oranjeblauw ... en direct barst perceptiestrijd losNiemand anders dan Bart De Wever blies zaterdagavond de Zweedse coalitie op, maar zoals voorspeld creëerde hij direct de perceptie dat zijn N-VA... (09/12 01u45 - Het Laatste Nieuws)


42x Maggie De Block maakt onmiddellijk komaf met asielquota Francken: “Het beleid moet weer menselijk worden”Maggie De Block (Open Vld) is de nieuwe minister van Asiel en Migratie en breekt meteen met het beleid van haar voorganger Theo Francken (N-VA):... (09/12 14u00 - Het Laatste Nieuws)
42x "Iran voert tests uit met raketten die EU kunnen bereiken"Iran zou dit jaar aanzienlijk meer rakettentests uitgevoerd hebben. Daarbij zouden raketten ingezet zijn die de Europese Unie kunnen bereiken, bericht de Welt am Sonntag. (09/12 02u30 - De Morgen)
40x Karel De Gucht: "N-VA beweegt naar extreemrechts”In een interview met De Zondag valt Open Vld-boegbeeld Karel De Gucht hard uit tegen ex-coalitiepartner N-VA, die hij naar extreemrechts ziet... (09/12 07u00 - Het Laatste Nieuws)
40x Haai takelt surfer toe in AustraliëVoor de oostkust van Australië is een surfer zwaargewond geraakt door een beet van een haai. De 36-jarige heeft veel bloed verloren en diepe wonden... (09/12 03u00 - Het Laatste Nieuws)
40x Rukwinden richten ravage aan in Gents park: twee bomen omgewaaid, nog eens dertig uit voorzorg geveldDe wind ging vandaag hard tekeer in Gent. Het Wielewaalpark in de Brugse Poort werd zwaar getroffen: twee bomen waaiden zaterdagmiddag door het noodweer om op straat, nog eens 36 bomen werden om veiligheidsoverwegingen neergehaald. De omgeving is afgesloten. (09/12 01u00 - Het Nieuwsblad)
40x Film van de dag: De politieke climax voor u samengevat in 2 minuten tijdDe discussie rond het VN-migratiepact heeft vanavond een climax bereikt. In bovenstaande video is het politieke verhaal voor u samengevat in 5 fragmenten. (09/12 00u45 - VRT NWS)
39x “Russische nepaccounts op sociale media voeden protest van ‘gilets jaunes’ in Frankrijk”De Franse veiligheidsdiensten hebben een onderzoek gelanceerd nadat er een massa valse accounts werd aangemaakt op sociale media, met de bedoeling om het protest van de beweging van de 'gilets jaunes' te versterken. Dat is vandaag vernomen van bronnen dichtbij het onderzoek. (09/12 01u00 - De Morgen)
39x De Marrakechcrisis eindigt zoals hij is begonnen: met een perceptiestrijdLeidt premier Charles Michel voortaan de ‘Marrakechcoalitie’ of de ‘betrouwbare coalitie’? Ook de afwikkeling van de Marrakechcrisis dient zich aan als een perceptiestrijd. (09/12 00u45 - De Standaard)
38x “Russische nepaccounts op sociale media voeden protest van ‘gilets jaunes’ in Frankrijk”De Franse veiligheidsdiensten hebben een onderzoek gelanceerd nadat er een massa valse accounts werd aangemaakt op sociale media, met de bedoeling... (09/12 01u00 - Het Laatste Nieuws)
38x Delfine Persoon blijft wereldkampioene in het boksen na demonstratie tegen WaguthiiDelfine Persoon (33) heeft zaterdag met succes haar WBC-wereldtitel bij de lichtgewichten verdedigd. In Ardooie haalde ze het met technisch knock-out in de tiende ronde van de Keniaanse Judy Waguthii. (09/12 00u30 - Het Belang van Limburg)
37x LIVE. Premier Michel vertrekt vandaag naar Marrakech, vertrek N-VA leidt tot flinke stoelendansDe Zweedse coalitie heeft zijn tanden stukgebeten op het VN-migratiepact. In een verklaring stelde premier Charles Michel gisterenavond dat N-VA... (09/12 07u30 - Het Laatste Nieuws)
37x Zweedse coalitie valt: wie is verantwoordelijk?Het schouwspel dat zaterdagavond in de Belgische politiek plaatsvond zal de geschiedenisboeken in gaan als de perceptie-oorlog van de eeuw. De vraag zal zijn: wie won? (09/12 05u45 - Knack)
37x Karel De Gucht: 'De N-VA is aan het zwalpen'In een interview met De Zondag(dat voor het vallen van de coalitie werd afgenomen) zegt de Open Vld-coryfee dat de N-VA onder druk van Vlaams Belang naar extreemrechts opschuift. 'Zo'n campagne, die gewoon racistisch is, kan niet ontstaan zonder draagvlak in een partij.' (09/12 05u30 - Knack)
37x Vooraanstaande Russische mensenrechtenactiviste overledenLyudmila Alexeyeva, een befaamde Russische mensenrechtenactiviste en Kremlincriticus, is op 91-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis in Moskou na een zware ziekte. De Presidentiële Raad voor de Burgermaatschappij en Mensenrechten, die de Russische president Vladimir Poetin adviseert over mensenrechten, bevestigde haar overlijden zaterdagavond. (09/12 04u45 - De Morgen)
37x 'Iran breidt rakettentests uit'Iran zou dit jaar aanzienlijk meer rakettentests uitgevoerd hebben. Daarbij zouden raketten ingezet zijn die de Europese Unie kunnen bereiken, bericht de Welt am Sonntag. (09/12 02u15 - Knack)
37x Van "cruciale ministerraad" tot "oranje-blauwe minderheidsregering": herbeleef de avond in onze liveblogLees meer > (09/12 01u45 - VRT NWS)
36x De vrouwen in het werk van Marc Sleen: 'Néé, ik ben geen antifeminist'De vrijgevochten Madam Pheip was haar tijd dan wel ver vooruit, dat gold niet voor haar geestelijke vader, Marc Sleen. Nero-kenner Noël Slangen en Yves Kerremans van de Stichting Marc Sleen analyseerden het gedateerde vrouwbeeld van de tekenaar. Het moet gezegd: de man ontwikkelde voortschrijdend inzicht. (09/12 05u30 - Knack)
36x Zweedse coalitie valt: wie is schuldig?Het schouwspel dat zaterdagavond in de Belgische politiek plaatsvond zal de geschiedenisboeken in gaan als de perceptie-oorlog van de eeuw. De vraag zal zijn: wie won? (09/12 05u15 - Knack)
36x “May wil in Brussel opnieuw onderhandelen over brexit”De Britse premier Theresa May wil de stemming in het Lagerhuis over de brexitdeal uitstellen. Volgens de Sunday Times reist May binnenkort af naar Brussel om betere voorwaarden voor het Verenigd Koninkrijk uit het vuur te slepen. (09/12 01u45 - De Morgen)
36x Waarom we "Voor de zonden van de vaders" gemaakt hebbenDe documentaire reeks ?Voor de zonden van de vaders?, die vanavond start op Canvas, is geen pamflet, noch neemt VRT NWS daarin stelling in. Wel werpt de reeks zijn licht op vier vragen waarop onze samenleving een antwoord moet bedenken. (09/12 00u00 - VRT NWS)
35x “Ik wachtte op de woorden: ‘Nee, nee, dit gaat me allemaal te snel.’ Maar die kwamen niet”Amper bekomen van haar scheiding, kreeg zangeres Rosa (32) een klik met de gitarist van haar band. Uit respect voor de ­doodzieke vrouw van de gitarist was een ­relatie geen optie. Maar na haar overlijden was er geen houden meer aan. (09/12 06u15 - De Morgen)
35x Delfine Persoon blijft wereldkampioene in het boksen na demonstratie tegen WaguthiiDelfine Persoon (33) heeft zaterdag met succes haar WBC-wereldtitel bij de lichtgewichten verdedigd. In Ardooie haalde ze het met technisch knock-out in de tiende ronde van de Keniaanse Judy Waguthii. (09/12 00u45 - Het Nieuwsblad)
34x Vooraanstaande Russische mensenrechtenactiviste overledenLyudmila Alexeyeva, een befaamde Russische mensenrechtenactiviste en Kremlincriticus, is op 91-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis in... (09/12 04u45 - Het Laatste Nieuws)
34x Delfine Persoon: ‘Ik kon nog vijf ronden doorgaan’Delfine Persoon is en blijft, zeker nog tot maart 2019, de wereldkampioene bij de lichtgewichten. Vanavond verdedigde ze voor de achtste keer met... (09/12 01u30 - Het Laatste Nieuws: Sport)
34x ‘Russische nep-accounts wakkeren Franse gele hesjes-protesten aan’De Franse veiligheidsdiensten zijn een onderzoek gestart naar een grote hoeveelheid valse Russische accounts op sociale media, die zijn aangemaakt om de protesten van de beweging van de ‘gele hesjes’ aan te wakkeren. Dat meldt de Engelse krant The Times op basis van bronnen rond het onderzoek. (09/12 01u30 - AD.nl)
34x Het Journaal Extra: persconferentie N-VA-voorzitter De WeverHerbekijk 'Het Journaal Extra' van zaterdag 8 december om 20.55 uur. (08/12 23u45 - VRT NWS)
33x LIVE. Vertrek N-VA leidt tot flinke stoelendans, Michel II houdt eerste ministerraadDe Zweedse coalitie heeft zijn tanden stukgebeten op het VN-migratiepact. In een verklaring stelde premier Charles Michel gisterenavond dat N-VA... (09/12 10u15 - Het Laatste Nieuws)
33x Starters doen het liever alleenZelfstandigen die pas met een zaak zijn gestart, doen dat meestal helemaal alleen. Zelfs na een jaar willen ze nog altijd geen personeel. De hindernissen zijn te groot en de opstart is te ingewikkeld om meteen al te groeien, zeggen ze in een bevraging van hr-dienstverlener Acerta. (09/12 02u15 - Het Nieuwsblad)
33x Alles wat je moet onthouden over de dag dat N-VA uit de regering stapteHet doek is gevallen over de Zweedse coalitie. N-VA stapt uit de regering (of wordt er naar eigen zeggen uit geduwd) en ons land wordt voortaan... (09/12 01u00 - Het Laatste Nieuws)
33x Franse veiligheidsdiensten onderzoeken valse internetaccountsDe Franse veiligheidsdiensten hebben een onderzoek gelanceerd nadat er een massa valse accounts is aangemaakt op sociale media, met de bedoeling om het protest van de beweging van de 'gilets jaunes' te versterken. Dat is zaterdag vernomen van bronnen dichtbij het onderzoek. (09/12 00u45 - Knack)
32x China waarschuwt Canada voor "zwaarwichtige gevolgen" na arrestatie van Huawei-baasChina heeft Canada gewaarschuwd voor "zwaarwichtige consequenties" in de affaire van de in Vancouver opgepakte financieel directeur van... (09/12 06u45 - Het Laatste Nieuws)
32x NMBS voert vandaag nieuw vervoersplan inSpoorwegmaatschappij NMBS zal vanaf vandaag voor bepaalde treinen de dienstregeling of het traject aanpassen, "met als doel het treinaanbod te... (09/12 06u00 - Het Laatste Nieuws)
32x Dochter van Corrie van der Valk: “Bedankt België, om toch te blijven zoeken naar mijn mama”“Het lichaam van mama is na zeventien jaar gevonden en dat voelt vreemd aan. De vragen van toen zijn opgelost. Maar nu zijn er nieuwe. Echte rust zullen we nooit kennen.” Voor het eerst reageert de familie Van der Valk op de vondst van het stoffelijk overschot van mama Corrie. De erfgename van de bekende Nederlandse hoteldynastie was sinds 2001 vermist. Het waren uiteindelijk Belgische speurders die ontdekten dat ze al die tijd in een anoniem graf lag in Namen. (09/12 02u15 - Het Nieuwsblad)
32x Remco Evenepoel: “Geen Vlaamse klassiekers voor mij”Remco Evenepoel ontmoette gisteren zijn supporters in wielercafé Bar Gidon op de Markt in Geraardsbergen. R.EV 1703 Bar Gidon is zijn derde supporterslokaal. In de marge zei hij dat hij zich zal concentreren op de Waalse klassiekers en het rondewerk. (09/12 02u15 - Het Nieuwsblad)
32x Liam Everts schrijft emotioneel bericht aan zijn vader: “Niet opgeven, papa”Liam Everts (14) heeft op zijn Instagram een emotioneel bericht voor zijn papa Stefan gepost. De tienvoudige wereldkampioen werd getroffen door malaria. Hij liep de ziekte drie weken geleden op toen hij een liefdadigheidsrace in Congo reed en ligt momenteel nog op de afdeling intensieve zorgen van het Universitair Ziekenhuis in Leuven. (09/12 00u45 - Het Nieuwsblad)
31x Regering gaat voort zonder N-VA: hoe moet het nu verder?Premier Charles Michel (MR) heeft gezegd dat hij ‘akte neemt van het vertrek van de N-VA uit de regering’ en dat hij naar Marrakecht vertrekt. Wat betekent dat voor de regering-Michel? (09/12 07u15 - De Standaard)
31x China waarschuwt Canada voor "zwaarwichtige gevolgen" na arrestatie van Huawei-baasChina heeft Canada gewaarschuwd voor 'zwaarwichtige consequenties' in de affaire van de in Vancouver opgepakte financieel directeur van telecombedrijf Meng Wanzhou. Staatspersagentschap Xinhua schrijft vandaag dat de Canadese ambassadeur op het matje is geroepen door viceminister van Buitenlandse Zaken Le Yucheng. Daarbij is protest aangetekend tegen de arrestatie van Meng. (09/12 06u45 - De Morgen)
31x Bizar mugshot toont trieste transformatie van jonge vrouw aanEen jonge vrouw uit de Amerikaanse staat Ohio, die woensdag werd opgepakt na een winkeldiefstal, is viraal gegaan met haar mugshot. De tattoos op haar gezicht zijn meer spraakmakend dan haar overtreding. (09/12 06u45 - Het Nieuwsblad)
31x May vreest “grote onzekerheid” in VK als haar brexitakkoord sneuvelt in parlementIn een interview met de Britse Daily Mail waarschuwt de Britse premier Theresa May er vandaag voor dat Groot-Brittannië in “onbekende wateren”... (09/12 06u15 - Het Laatste Nieuws)
31x ‘Russische nep-accounts wakkeren Franse gele hesjes-protesten aan’De Franse veiligheidsdiensten zijn een onderzoek gestart naar een grote hoeveelheid valse Russische accounts op sociale media, die zijn aangemaakt om de protesten van de beweging van de ‘gele hesjes’ aan te wakkeren. Dat meldt de Engelse krant The Times op basis van bronnen rond het onderzoek. (09/12 01u30 - BN/DeStem)
31x En nu? Het minderheidskabinet Michel-II begint aan zijn wankel avontuurBart Eeckhout is hoofdredacteur van De Morgen. (09/12 00u15 - De Morgen)
30x Rechtse verenigingen organiseren ‘Mars tegen Marrakesh’ in BrusselEen aantal rechtse verenigingen en jongerenafdelingen organiseren volgende week in Brussel een Mars tegen Marrakesh. Een evenement op Facebook... (09/12 17u00 - Het Laatste Nieuws)
30x NMBS voert vandaag nieuw vervoersplan inSpoorwegmaatschappij NMBS zal vanaf vandaag voor bepaalde treinen de dienstregeling of het traject aanpassen, 'met als doel het treinaanbod te versterken en te verbeteren'.  (09/12 06u00 - De Morgen)
30x Ze blonk uit als actrice, zangeres en model. Ze droomde van een gezin. Maar Désirée (26) overleed onverwachtVerbijstering en verslagenheid bij familie en vrienden, bij Ketnet-kijkers en bij Studio 100 waarvoor ze haar bekendste reeks, Prinsessia, draaide. Désirée Viola is plots overleden. De beloftevolle actrice, zangeres en model werd slechts 26. Over de doodsoorzaak was gisteravond nog niets bekend. (09/12 02u15 - Het Nieuwsblad)
29x Sp.a niet van plan nieuwe minderheid te depanneren “om afbraakpolitiek voort te zetten”Het is ondenkbaar dat de sp.a het nieuwe minderheidskabinet van premier Charles Michel gaat depanneren door die vanuit de oppositie telkens aan een... (09/12 08u30 - Het Laatste Nieuws)
29x Herten afknallen om natuur een handje te helpenIn de Nederlandse Oostvaardersplassen moeten 1.800 herten verdwijnen. De dieren door honger laten sterven was geen optie meer. “Zonder menselijk ingrijpen gaat het niet.” (09/12 06u45 - Het Nieuwsblad)
29x Onze reporter bij de ‘gele hesjes’ in Parijs: “Enkel door geweld te gebruiken zullen ze naar ons luisteren”Ondanks de 8.000 agenten die Parijs gisteren belegerden, is de betoging van de Gele Hesjes in de Lichtstad niet zonder incidenten verlopen. 619 demonstranten werden aangehouden, 117 anderen raakten gewond. Onze reporter zag wel hoe de meerderheid van de beweging zich steeds meer distantieert van het gebruikte geweld. (09/12 02u15 - Het Nieuwsblad)
29x Film van de dag: De politieke climax voor u samengevat in 2 minuten tijdDe discussie rond het VN-migratiepact heeft vanavond een climax bereikt. In bovenstaande video is het politieke verhaal voor u samengevat in 5 fragmenten. (09/12 01u00 - VRT NWS: Politiek)
29x Twitter lacht met timing VRT: “Na de regeringscrisis, F.C. De Kampioenen, cynischer wordt het niet”“En hierna kan u kijken naar FC De Kampioenen.” Het was met deze grappige aankondiging dat Annelies Van Herck het extra VRT-nieuwsjournaal over de persconferentie van N-VA en de nakende val van regering-Michel afsloot. Vlak erna schakelde de VRT in volle politieke crisis immers weer over naar het oorspronkelijke zendschema, met een herhaling van het komische programma als volgende programma. Tot jolijt op sociale media. “Dit kan alleen in België.” (09/12 00u45 - Het Nieuwsblad)
28x De vergeten geschiedenis van de Congolese ménagères, gevangen tussen bed en keukenSeksuele contacten tussen veroveraars en veroverden waren schering en inslag in de geschiedenis van de koloniale overheersing wereldwijd. In de Belgische kolonie hielden heel wat kolonialen er een zwarte 'huishoudster' op na. Was zij een volwaardige partner of een prostituee? Een slachtoffer of een verleidster? (09/12 11u45 - Knack)
28x Lancering van Amerikaanse spionagesatelliet halve seconde voor ontbranding afgebrokenDe lancering vanop de Californische basis Vandenberg van een zware Delta-draagraket met een ultrageheime Amerikaanse spionagesatelliet, is op het... (09/12 08u45 - Het Laatste Nieuws)
28x Van Grieken: “Migratiepact niet geruisloos goedgekeurd dankzij Vlaams Belang”Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken klopt zichzelf op de borst over de regeringscrisis. 'De waarheid heeft haar rechten: alleen onze partij heeft ervoor gezorgd dat het Marrakech-pact niet geruisloos goedgekeurd werd. Onze kiezers weten nu dat Vlaams Belang stemmen helpt.” (09/12 07u15 - De Morgen)
28x Githo Nijlen stuurt 520 leerlingen naar musical '40-45'Githo Nijlen heeft alle 520 leerlingen gratis op een ontspannende, culturele namiddag getrakteerd met een bezoek aan de musical ‘40-45’ van Studio 100. 'Ons enthousiaste schoolteam wordt al dertig jaar vakkundig geleid door onze algemeen directeur Frederik De Houwer. Dit jubileum mocht onze school niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom hebben we onze leerlingen, leerkrachten en medewerkers dit spektakel aangeboden. Technische en beroepsleerlingen worden al te vaak als een soort cultuurbarbaren beschouwd. Dat is niet terecht. We hopen dat dit een blijvende indruk op hen zal nalaten', aldus Jan Verreet van de school. (09/12 04u15 - Gazet van Antwerpen)
28x 50 jaar geleden begon het digitale tijdperk met de “moeder van alle demonstraties”Vandaag is het vijftig jaar geleden dat het digitale tijdperk begon. De voorlopers van Windows, Skype, Google Docs en WhatsApp werden toen voor het eerst aan een publiek vertoond. (09/12 02u15 - Het Nieuwsblad)
28x Man in VS opgepakt omdat hij in kerk kinderen vertelde dat kerstman nep isEen 31-jarige man is zaterdag opgepakt in de stad Cleburne in de Verenigde Staten, nadat hij tijdens een kerstontbijt de kerk binnendrong en kinderen begon te vertellen dat de kerstman nep is. (09/12 01u30 - Nu.nl)
28x Staatssecretarissen De Crem en De Backer krijgen promotie tot ministerDe N-VA-ministers die de regering (morgen) verlaten zullen vervangen worden door de huidige staatssecretarissen Pieter De Crem (CD&V) en Philippe De Backer (Open VLD). Dat heeft premier Michel aangekondigd. Michel wil zonder N-VA doorgaan met een oranje-blauwe minderheidsregering. (09/12 01u00 - VRT NWS: Politiek)
28x Alles wat je moet onthouden over de dag dat N-VA uit de regering verdweenHet was op zijn zachtst gezegd een bewogen dag voor de federale regering, die het vanaf nu zonder de Vlaams-nationalisten zal moeten stellen. Wij... (09/12 00u30 - Het Laatste Nieuws)
28x Hoe de Zweedse coalitie strandde in het zicht van de meet: van ‘crisette’ naar ‘crisette', maar migratiepact was er te veel aanDe Zweedse coalitie van Open Vld, CD&V en N-VA heeft het tegen de verwachtingen in vier jaar uitgezongen, maar haalt de eindmeet dan toch niet. Hoe... (09/12 00u30 - Het Laatste Nieuws)
27x Lichaam gevonden in zoektocht naar Britse miljonairsdochterIn Nieuw-Zeeland is het lichaam gevonden van een vrouw die om het leven zou zijn gebracht. Het lichaam is nog niet formeel geïdentificeerd, maar de... (09/12 17u00 - Het Laatste Nieuws)
27x Een museumpje meepikken? Eén adres: Abu DhabiHet Louvre in Abu Dhabi is een groot succes. In een jaar tijd bezochten meer dan één miljoen mensen het filiaal van het museum in Parijs. ‘Echt bijzonder wat hier gebeurt.’ (09/12 07u15 - De Morgen)
27x Van "cruciale ministerraad" tot "oranje-blauwe minderheidsregering": herbeleef de avond in onze liveblogLees meer > (09/12 02u15 - VRT NWS: Politiek)
27x GETEST. De bioscoop in huis: de compacte beamerbox van PanasonicDroomt u van een bioscoop in huis, maar ziet u het niet zitten om een projector aan uw plafond op te hangen met lelijke kabels door de kamer? Dan biedt Panasonic een knappe oplossing met de TX-100FP1E: een compacte beamerbox met beeld en geluid die u gewoon vlak voor de projectiemuur neerzet.Raoul Putzeys (09/12 02u15 - Gazet van Antwerpen)
27x COLUMN. De Blik van Bistiaux: ‘no footage available’, het is nauwelijks voor te stellenDe volle 23 jaar lang was Paul Bistiaux bij Royal Antwerp FC de bekendste en kleurrijkste clubsecretaris van het land. ‘Brandweerman’, noemde hij het zelf. Voortdurend in de weer om overal kleine en grote branden te blussen op de ontvlambare Bosuil. Maar niet alleen op Antwerp liet hij zich graag gelden, in zijn typische Antwerpse stijl, even fijnzinnig als humoristisch. Van advocaat over plaatsvervangend vrederechter tot voorzitter van de Muziekkapel van de Sint-Pauluskerk: Bistiaux was en is het allemaal. En vanaf dit seizoen, elke zaterdag, ook columnist voor Gazet van Antwerpen. (09/12 02u15 - Gazet van Antwerpen)
27x ‘Geen steun voor brexit, May stelt stemming uit’De Britse premier Theresa May wil de stemming in het Lagerhuis over de brexit-deal uitstellen. Dat schrijft de Britse krant The Sunday Times. Volgens de krant reist May binnenkort af naar Brussel om betere voorwaarden voor het Verenigd Koninkrijk uit het vuur te slepen. (09/12 01u45 - Gelderlander)
27x Herlees Liveblog - Michel gaat voort zonder N-VA en kiest voor oranje-blauwe coalitie: "Naar Marrakech in naam van regering"Lees meer > (09/12 01u00 - VRT NWS: Politiek)
27x Delfine Persoon blijft wereldkampioene in het boksen na demonstratie tegen WaguthiiDelfine Persoon (33) heeft zaterdag met succes haar WBC-wereldtitel bij de lichtgewichten verdedigd. In Ardooie haalde ze het met technisch knock-out in de tiende ronde van de Keniaanse Judy Waguthii. (09/12 00u30 - De Standaard - Sport)
27x Het Journaal Extra: persconferentie premier MichelHerbekijk 'Het Journaal Extra' van zaterdag 8 december 22.43 uur. (08/12 23u45 - VRT NWS)
26x Man weigerde 47 jaar lang kerstcadeau te openen van vriendinnetje dat hem dumpte. Nu ontdekt hij wat erin zitAdrian is al veertig jaar getrouwd, maar toch lag er elke kerst opnieuw datzelfde pakje van zijn ex-vriendinnetje onder de kerstboom. Een pakje dat hij ondertussen al 47 jaar had, maar nooit opende. Na al die jaren werd hij nu herenigd met het toenmalige meisje van zijn dromen en ontdekte hij de inhoud van het pakje dat hij altijd had geweigerd weg te gooien, maar nooit durfde openen. (09/12 16u15 - Het Nieuwsblad)
26x Tom Lenaerts reageert voor het eerst over uithaal in “Van Gils & gasten”: “Het was geen populistische, maar eerder een emotionele uitspraak”TV-maker Tom Lenaerts vindt niet dat hij deze week populistisch is geweest door in “Van Gils & gasten” op Eén fel uit te halen naar... (09/12 15u45 - Het Laatste Nieuws)
26x Tom Lenaerts: "Dit was geen populistische, maar een emotionele uitspraak"Lees meer > (09/12 15u30 - VRT NWS)
26x Hoe moet het nu verder? De laatste updatesNadat premier Charles Michel gisteren het einde van de Zweedse coalitie aankondigde en Michel II voorstelde, hangt er nog veel mist rond de politieke situatie. Michel vertrekt dan wel naar Marrakech, maar officieel zit N-VA nog in de regering. Een nieuwe ministerraad, dus zonder N-VA, zou om 10 uur bijeenkomen. (09/12 08u15 - De Morgen)
26x Sp.a niet van plan nieuwe minderheidsregering te depanneren “om afbraakpolitiek voort te zetten”Het is ondenkbaar dat de sp.a het nieuwe minderheidskabinet van premier Charles Michel gaat depanneren door die vanuit de oppositie telkens aan een... (09/12 08u00 - Het Laatste Nieuws)
26x Karel De Gucht (Open VLD) haalt uit naar ex-coalitiepartner: “N-VA beweegt naar extreemrechts”In een interview met De Zondag valt Open VLD-boegbeeld Karel De Gucht hard uit tegen ex-coalitiepartner N-VA, die hij naar extreemrechts ziet verschuiven. “Die campagne is maar één uiting daarvan.” (09/12 07u15 - Het Nieuwsblad)
26x China waarschuwt Canada om arrestatie Huawei-directeurChina heeft de Canadese ambassadeur duidelijk gemaakt dat het de aanhouding van financieel directeur Meng Wanzhou van de Chinese technologiereus Huawei ‘onredelijk en verachtelijk’ vindt. De Chinese autoriteiten hebben Canada ook gewaarschuwd voor ‘ernstige consequenties’ als ze niet wordt vrijgelaten. (09/12 03u15 - BN/DeStem)
26x China waarschuwt Canada om arrestatie Huawei-directeurChina heeft de Canadese ambassadeur duidelijk gemaakt dat het de aanhouding van financieel directeur Meng Wanzhou van de Chinese technologiereus Huawei ‘onredelijk en verachtelijk’ vindt. De Chinese autoriteiten hebben Canada ook gewaarschuwd voor ‘ernstige consequenties’ als ze niet wordt vrijgelaten. (09/12 03u15 - De Stentor)
26x ‘Geen steun voor brexit, May stelt stemming uit’De Britse premier Theresa May wil de stemming in het Lagerhuis over de brexit-deal uitstellen. Dat schrijft de Britse krant The Sunday Times. Volgens de krant reist May binnenkort af naar Brussel om betere voorwaarden voor het Verenigd Koninkrijk uit het vuur te slepen. (09/12 01u45 - De Stentor)
26x ‘Russische nep-accounts wakkeren Franse gele hesjes-protesten aan’De Franse veiligheidsdiensten zijn een onderzoek gestart naar een grote hoeveelheid valse Russische accounts op sociale media, die zijn aangemaakt om de protesten van de beweging van de ‘gele hesjes’ aan te wakkeren. Dat meldt de Engelse krant The Times op basis van bronnen rond het onderzoek. (09/12 01u30 - De Stentor)
26x EUROMILLIONS LEAGUE. Maaseik wint Clasico bij Roeselare en komt alleen aan de leiding in de tussenstandMaaseik heeft zaterdagavond de topper op de negende speeldag in de Euromillions Volley League gewonnen bij Roeselare. De Limburgers haalden het met 1-3 (22-25, 26-28, 25-22 en 22-25). (09/12 00u00 - Het Belang van Limburg)
26x Liam Everts schrijft emotioneel bericht aan zijn vader: “Niet opgeven, papa”Liam Everts (14) heeft op zijn Instagram een emotioneel bericht voor zijn papa Stefan gepost. De tienvoudige wereldkampioen werd getroffen door malaria (hij liep de ziekte drie weken geleden op toen hij een liefdadigheidsrace in Congo reed) en ligt momenteel nog op de afdeling intensieve zorgen van het Universitair Ziekenhuis in Leuven. (09/12 00u00 - Het Belang van Limburg)
26x Dit mag u niet missen op tv vanavondHeel wat bezienswaardige films op tv vanavond. Kiest u voor Spartacus, de epische sandalenfilm van Stanley Kubrick uit 1960 of toch maar liever de romantische komedie When Harry Met Sally? Dit zijn onze tv-tips voor vanavond. Een volledig overzicht vindt u hier.  (09/12 00u00 - De Morgen)
26x Ongeregeldheden bij actie gele hesjes in Brussel Lees meer > (08/12 15u26 - De Tijd)
25x Van “politieke soap” tot “Belgische coalitie staat aan de uitgang”: de opvallendste krantenkoppen in buitenlandse persDe Zweedse coalitie is niet meer. Ook de buitenlandse kranten hebben met grote ogen gekeken naar de Belgisch regeringscrisis over het... (09/12 11u15 - Het Laatste Nieuws)
25x Volg LIVE: "De ochtend" over de regeringscrisisLees meer > (09/12 08u30 - VRT NWS)
25x Liveblog - N-VA-vicepremier Jan Jambon: "Onduidelijk of ik nog minister ben, maar het zijn maximaal mijn laatste uren"Na een woelige politieke avond, blijven er ook vandaag veel vragen over. N-VA zit niet langer in de regering, kondigde premier Charles Michel (MR) aan, nadat die partij de ministerraad over het migratiepact vrijwel meteen had verlaten. Wat nu? We volgen deze dag vol politieke hoogspanning voor u op de voet. (09/12 08u30 - VRT NWS)
25x ROYALS. Dit is het slechte kantje van Kate Middleton. En wat deed prinses Charlotte op café?Prinses Charlotte bracht een bezoekje aan een Britse pub, en koningin Máxima draagt een dierenprint op een elegantie manier: alle nieuwtjes van het Britse en andere koningshuizen op een rijtje. (09/12 08u30 - Het Belang van Limburg)
25x LIVE. Crombez: 'Ondenkbaar dat wij deze afbraakregering steunen'Premier Michel leidt voortaan een regering zonder N-VA. Hoe wordt de Marrakech-crisis verder afgewikkeld? Volg het hier op de voet. (09/12 08u15 - De Standaard)
25x Legendarische Pirelli-kalender kiest voor meer naakt en focust op vrouwen “die hun dromen najagen”Na enkele zediger edities, gaat de wereldberoemde Pirelli-kalender in 2019 weer voluit voor meer naakt. De 46ste editie van de kalender werd ‘gedroomd’ en ingeblikt door Albert Watson, en zal toepasselijk ‘Dreaming’ heten. (09/12 08u00 - Het Nieuwsblad)
25x LIVE. Premier Michel vertrekt vandaag naar MarrakechDe Zweedse coalitie heeft zijn tanden stukgebeten op het VN-migratiepact. In een verklaring stelde premier Charles Michel gisterenavond dat N-VA... (09/12 06u45 - Het Laatste Nieuws)
25x Twee minibussen knallen op elkaar in Bolivia: 17 dodenZeventien personen zijn zaterdag om het leven gekomen bij een botsing tussen twee minibussen op een weg in het westen van Bolivia. Dat zegt de... (09/12 06u15 - Het Laatste Nieuws)
25x Hond wacht maand op baasje bij afgebrande woning CaliforniëEen hond die de vreselijke bosbranden in Noord-Californië overleefde, heeft bijna een maand op zijn baasje gewacht aan de ruïnes van hun woning. (09/12 04u00 - AD.nl)
25x Haai valt surfer aan voor kust AustraliëVoor de oostkust van Australië is een surfer zwaargewond geraakt door een beet van een haai. De 36-jarige man heeft veel bloed verloren en diepe wonden in zijn been aan de aanval overgehouden, zo meldt omroep ABC. (09/12 03u15 - De Stentor)
25x China waarschuwt Canada om arrestatie Huawei-directeurChina heeft de Canadese ambassadeur duidelijk gemaakt dat het de aanhouding van financieel directeur Meng Wanzhou van de Chinese technologiereus Huawei ‘onredelijk en verachtelijk’ vindt. De Chinese autoriteiten hebben Canada ook gewaarschuwd voor ‘ernstige consequenties’ als ze niet wordt vrijgelaten. (09/12 03u15 - AD.nl)
25x We produceren steeds minder huishoudelijk afvalDe boodschap dat we allemaal minder afval moeten produceren, lijkt definitief te zijn doorgedrongen. Vorig jaar daalde de totale hoeveelheid huishoudelijk afval per Vlaming met 19 kg, zo blijkt uit de officiële jaarcijfers van OVAM. Ook het gewicht van de witte restafvalzak is opnieuw gedaald, al zitten er in de doorsnee zak nog te veel zaken die eigenlijk te recycleren zijn. (09/12 02u15 - Gazet van Antwerpen)
25x Straatverkoop eindelijk ook officieel toegelaten in Los AngelesEr zijn naar schatting meer dan 50.000 illegale straatverkopers actief in Los Angeles. Zij vragen al sinds 2012 een duidelijke wetgeving rond straatverkoop. Het stadsbestuur gaat nu eindelijk in op die vraag en legaliseert straatverkoop. (09/12 02u15 - Gazet van Antwerpen)
25x Michel gaat voort met een minderheidsregering: wat betekent dat voor de lopende dossiers?Lees meer > (09/12 01u00 - VRT NWS: Politiek)
25x Delfine Persoon blijft wereldkampioene in het boksen na demonstratie tegen WaguthiiDelfine Persoon (33) heeft zaterdag met succes haar WBC-wereldtitel bij de lichtgewichten verdedigd. In Ardooie haalde ze het met technisch knock-out in de tiende ronde van de Keniaanse Judy Waguthii. (09/12 00u30 - Gazet van Antwerpen)
25x Zweedse coalitie bijt de tanden stuk op VN-migratiepactDe Zweedse coalitie van Open Vld, CD&V en N-VA heeft het tegen de verwachtingen in vier jaar uitgezongen, maar haalt de eindmeet dan toch niet. Hoe kon een ploeg die 'crisette' na 'crisette' overleefde, vallen over een op het eerste zicht onschuldig migratiepact van de Verenigde Naties? (08/12 23u45 - Knack)
24x Duizenden Britten betogen in Londen voor uitstap uit EUAangevoerd door de extreemrechtse activist Tommy Robinson hebben vandaag in Londen duizenden mensen gemanifesteerd voor de brexit. De... (09/12 18u45 - Het Laatste Nieuws)
24x VIDEO. Auto botst op trekker op parking E313Om 15.45 uur botste een personenauto op een Poolse trekker die op de parking van de E313 geparkeerd stond. (09/12 18u45 - Het Belang van Limburg)
24x Waarom de kaarten voor een tweede brexitreferendum beter liggen dan ooitDinsdag moet het Britse Lagerhuis zich uitspreken over het brexitakkoord dat Theresa May met de Europese Unie onderhandelde. Aangezien de kans op een goedkeuring daar klein lijkt, liggen de kaarten voor een tweede brexitreferendum beter dan ooit. (09/12 16u45 - Knack)
24x Maggie De Block is beenhard voor voorganger Theo FranckenMinister Maggie De Block (Open VLD), die de bevoegdheden Asiel en Migratie overneemt van staatssecretaris Theo Francken (N-VA), reageert scherp op haar voorganger. Francken zelf reageert misnoegd. (09/12 15u15 - Knack)
24x NMBS voert zondag nieuw vervoersplan inSpoorwegmaatschappij NMBS voert zondag haar nieuwe vervoersplan in. Voor bepaalde treinen zal de dienstregeling of het traject aangepast worden, met als doel het treinaanbod te versterken en te verbeteren. (09/12 07u30 - VRT NWS)
24x Rukwinden en buien maken plaats voor rustiger weerZondag begint de dag bewolkt met nog buien die lokaal fel kunnen zijn en gepaard kunnen gaan met een donderklap en windstoten van 50 tot 70 km/u. In de loop van de namiddag wordt het droger en rustiger vanaf het westen met meer opklaringen. Dat meldt het KMI zondagochtend. (09/12 07u30 - Het Belang van Limburg)
24x Agent en drie andere mensen gewond door schietpartij WinterswijkDoor een schietpartij in Winterswijk zijn vier mensen gewond geraakt, onder wie een politieagent. (09/12 04u00 - Nu.nl)
24x Ernstig ongeluk op Halsterseweg in SteenbergenSTEENBERGEN - Op de Halsterseweg in Steenbergen is rond kwart voor drie zaterdagnacht een ongeval gebeurd. De politie meldt een beknelling, de brandweer assisteert. (09/12 03u30 - BN/DeStem)
24x Haai valt surfer aan voor kust AustraliëVoor de oostkust van Australië is een surfer zwaargewond geraakt door een beet van een haai. De 36-jarige man heeft veel bloed verloren en diepe wonden in zijn been aan de aanval overgehouden, zo meldt omroep ABC. (09/12 03u15 - Gelderlander)
24x China waarschuwt Canada om arrestatie Huawei-directeurChina heeft de Canadese ambassadeur duidelijk gemaakt dat het de aanhouding van financieel directeur Meng Wanzhou van de Chinese technologiereus Huawei ‘onredelijk en verachtelijk’ vindt. De Chinese autoriteiten hebben Canada ook gewaarschuwd voor ‘ernstige consequenties’ als ze niet wordt vrijgelaten. (09/12 03u15 - Gelderlander)
24x Haai valt surfer aan voor kust AustraliëVoor de oostkust van Australië is een surfer zwaargewond geraakt door een beet van een haai. De 36-jarige man heeft veel bloed verloren en diepe wonden in zijn been aan de aanval overgehouden, zo meldt omroep ABC. (09/12 03u15 - BN/DeStem)
24x Haai valt surfer aan voor kust AustraliëVoor de oostkust van Australië is een surfer zwaargewond geraakt door een beet van een haai. De 36-jarige man heeft veel bloed verloren en diepe wonden in zijn been aan de aanval overgehouden, zo meldt omroep ABC. (09/12 03u15 - AD.nl)
24x COLUMN. Niks prettigs aan de feestdagenGekrijs wanneer je na een lange dag eindelijk een campari hebt uitgeschonken of een gevecht in je recent geordende inloopkast: een gezin kan hectisch zijn. Bij Anneke (43) uit Pulle is dat niet anders. Samen met haar man Phille (46) en zonen Ricky (11) en Vinnie (6) probeert ze er elke dag het beste van te maken. (09/12 02u15 - Gazet van Antwerpen)
24x ‘Geen steun voor brexit, May stelt stemming uit’De Britse premier Theresa May wil de stemming in het Lagerhuis over de brexit-deal uitstellen. Dat schrijft de Britse krant The Sunday Times. Volgens de krant reist May binnenkort af naar Brussel om betere voorwaarden voor het Verenigd Koninkrijk uit het vuur te slepen. (09/12 01u45 - BN/DeStem)
24x Delfine Persoon blijft wereldkampioene in het boksen na demonstratie tegen WaguthiiDelfine Persoon (33) heeft zaterdag met succes haar WBC-wereldtitel bij de lichtgewichten verdedigd. In Ardooie haalde ze het met technisch knock-out in de tiende ronde van de Keniaanse Judy Waguthii. (09/12 00u30 - De Standaard: Wetenschap)
24x Hoe De Wever de perceptie naar zijn hand zetIn plaats van zelf het ontslag van haar ministers aan te bieden, wachtte de N-VA op de communicatie van premier Michel om zich uit de regering te... (09/12 00u15 - Het Laatste Nieuws)
24x Spirou Charleroi plaatst zich als eerste voor de halve finales Beker van BelgiëSpirou Charleroi heeft zich zaterdagavond als eerste geplaatst voor de halve finales van de Beker van België basketbal. De Carolo’s wonnen na de heenwedstrijd ook de terugwedstrijd tegen Bergen, ditmaal met 54-75. Vrijdag was het eerste duel in de Spiroudôme op 85-67 geëindigd. (09/12 00u00 - Het Belang van Limburg)
24x Liveblog - Michel gaat voort zonder N-VA en kiest voor oranje-blauwe coalitie: "Ik ga naar Marrakech in naam van regering""Lees meer > (08/12 23u45 - VRT NWS)
23x N-VA moet oplossing zoeken voor 180 kabinetsmedewerkers zonder jobDoor het ontslag van de N-VA-ministers uit de regering-Michel komt er ook bij de Vlaams-nationalisten stoelendans op gang. Maar voor Sander Loones en Johan Van Overtveldt is er geen stoel meer. Dat geldt ook voor zowat 180 kabinetsmedewerkers. (09/12 17u00 - De Standaard)
23x Waarom Marrakech voor de N-VA zo’n grote crisis waard isDe coalitiepartners konden niet bevatten dat Bart De Wever zijn destijds gedroomde Zweedse coalitie zo dicht bij de finish de gracht zou inrijden over een niet-bindend migratiepact. Ze hebben de open zenuw die Marrakech blootlegt, onderschat. (09/12 16u45 - De Standaard)
23x LIVE. Persconferentie na eerste ministerraad Michel II: “Koopkracht, veiligheid en klimaat zijn de prioriteiten”De Zweedse coalitie heeft zijn tanden stukgebeten op het VN-migratiepact. In een verklaring stelde premier Charles Michel gisterenavond dat N-VA... (09/12 16u30 - Het Laatste Nieuws)
23x Maggie De Block gaat meteen in tegen Francken: “Het beleid moet weer menselijk worden”Maggie De Block (Open Vld) is de nieuwe minister van Asiel en Migratie en breekt meteen met het beleid van haar voorganger Theo Francken (N-VA).... (09/12 16u15 - Het Laatste Nieuws)
23x Verhuurster vindt studio terug als varkensstal: “Ik dacht dat ik met 'Pico' al veel had meegemaakt”De eigenares van een studio in de Danebroekstraat in Tienen trof haar pand aan in erbarmelijk staat, nadat het contract was opgezegd. De vrouw heeft al eerder slechte ervaringen met huurders gehad. Het was in haar pand dat Walter Michiels, de acteur die Pico Coppens in F.C. De Kampioenen speelde, onder meer het toilet had uitgebroken. (09/12 15u45 - Het Nieuwsblad)
23x Francken met krop in de keel: "Trots op wat ik verwezenlijkt heb”Een emotionele Theo Francken (N-VA) neemt afscheid van zijn post als staatssecretaris voor Asiel en Migratie. “Ik ben trots op wat ik verwezenlijkt... (09/12 12u45 - Het Laatste Nieuws)
23x Volgens peiling wil meerderheid van Britten in Europese Unie blijvenLuttele dagen voor een cruciale stemming in het Lagerhuis over de brexit wil een meerderheid van de Britten in de Europese Unie blijven, zo blijkt uit een peiling waarmee de kwaliteitskrant The Independent zondag heeft uitgepakt. (09/12 11u30 - Knack)
23x CD&V en Open Vld gaan voluit voor oranje-blauwOpen Vld-vicepremier Alexander De Croo reageert op Twitter op het uiteenvallen van de Zweedse coalitie. “Voorbije jaren goed samengewerkt met N-VA, in het bijzonder met Jan Jambon in de kern. Jammer dat zo moet eindigen”, aldus De Croo. CD&V schaart zich ondertussen vol achter oranje-blauw. (09/12 07u30 - De Morgen)
23x Hoe motiveer ik mijn kinderen om te studeren voor 300 toetsen?Waarom studeert mijn kind niet graag? Hoe reageer ik daarop? En hoe reageer ik best niet? En welke motiverende rol kan je spelen als ouder? In het middelbaar hebben scholieren al snel 300 toetsen per jaar. Motivatie- en ontwikkelingspsycholoog Maarten Vansteenkiste vertelt hoe je als ouder je kinderen daarvoor kan motiveren. (09/12 07u15 - De Standaard)
23x Vier gewonden bij schietpartij WinterswijkBij een schietpartij in Winterswijk zijn vier mensen gewond geraakt. Een van de gewonden is een agent. De politie heeft vijf mensen aangehouden. (09/12 04u30 - AD.nl)
23x “Het beeld van de blanke die als koning van de jungle orde op zaken komt stellen, leeft nog”“De Congolezen hebben zwaar geleden onder de kolonisatie, en dat doen we nog”, zegt Randy Kankolongo Kalemba. “Het voelt alsof ons leven en onze dromen nog altijd worden bepaald door de koloniale ideologie waarin de superieure blanke boven de inferieure zwarte staat.” (09/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
23x GETEST. De bioscoop in huis: de compacte beamerbox van PanasonicDroomt u van een bioscoop in huis, maar ziet u het niet zitten om een projector aan uw plafond op te hangen met lelijke kabels door de kamer? Dan biedt Panasonic een knappe oplossing met de TX-100FP1E: een compacte beamerbox met beeld en geluid die u gewoon vlak voor de projectiemuur neerzet.Raoul Putzeys (09/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
23x “Het beeld van de blanke die als koning van de jungle orde op zaken komt stellen, leeft nog”“De Congolezen hebben zwaar geleden onder de kolonisatie, en dat doen we nog”, zegt Randy Kankolongo Kalemba. “Het voelt alsof ons leven en onze dromen nog altijd worden bepaald door de koloniale ideologie waarin de superieure blanke boven de inferieure zwarte staat.” (09/12 02u15 - Gazet van Antwerpen)
23x ‘Geen steun voor brexit, May stelt stemming uit’De Britse premier Theresa May wil de stemming in het Lagerhuis over de brexit-deal uitstellen. Dat schrijft de Britse krant The Sunday Times. Volgens de krant reist May binnenkort af naar Brussel om betere voorwaarden voor het Verenigd Koninkrijk uit het vuur te slepen. (09/12 01u45 - AD.nl)
23x Gisteren gemist: Ajax wint, WK-loting en Frenkie de JongIn de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 8 december. (09/12 00u45 - FC update)
23x CD&V en Open Vld gaan voluit voor oranje-blauwOpen Vld-vicepremier Alexander De Croo reageert op Twitter op het uiteenvallen van de Zweedse coalitie. “Voorbije jaren goed samengewerkt met N-VA,... (09/12 00u00 - Het Laatste Nieuws)
23x Storm richt ravage aan in Gents parkHet Wielewaalpark in de Brugse Poort in Gent werd zwaar getroffen: drie bomen waaiden zaterdagmiddag door het noodweer om op straat, nog eens 31 bomen moeten uit veiligheid worden neergehaald. De omgeving is afgesloten. (08/12 22u15 - De Standaard)
22x Kettingbotsing met gondels van kabelbaan in Oostenrijks skigebiedVanochtend vond er een kettingbotsing plaats met enkele gondels van een kabelbaan in het Oostenrijkse skigebied Hochzillertal bij Kaltenbach. Op... (09/12 16u45 - Het Laatste Nieuws)
22x Europees parlementslid Hilde Vautmans (Open Vld) krijgt kritiek nadat ze vlogt achter het stuur: “Jammer dat jij dit doet in jouw voorbeeldfunctie”Hilde Vautmans, Europees parlementslid voor Open Vld en schepen in Sint-Truiden, krijgt ervan langs op Twitter nadat ze een filmpje maakte terwijl... (09/12 16u30 - Het Laatste Nieuws)
22x De Block: ‘Ik tref een departement in crisis en in chaos aan’Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) neemt de bevoegdheid voor Asiel en Migratie over van Theo Francken (N-VA). ‘Het beleid moet weer menselijk worden.’ (09/12 16u15 - De Standaard)
22x Vlaams Belang dient officieel klacht in tegen MigratiepactNu premier Charles Michel naar Marrakesh trekt om het VN-migratiepact namens België goed te keuren, trekt oppositiepartij Vlaams Belang naar de Raad van State om die goedkeuring tegen te houden. (09/12 13u45 - De Standaard)
22x Migratiepact maakt na ruim 4 jaar een einde aan het "kibbelkabinet": de kroniek van een aangekondigde crashCharles Michel werd vier jaar geleden premier van een ongewone regering. Als jongste premier ooit kwam de Franstalige liberaal aan het hoofd te staan van een centrumrechtse regering. De Vlaams-nationalistische N-VA kwam bij de verkiezingen van 25 mei 2014 als grootste partij uit de bus en speelde de hoofdrol. Toch werd het communautaire meteen in de koelkast gestopt en gingen MR, N-VA, Open VLD en CD&V voor jobs, jobs, jobs. Dat lukte, maar en cours de route waren er ook wat pijnlijke flops. Een kort overzicht. (09/12 08u30 - VRT NWS)
22x VIDEO. Woning volledig verwoest door uitslaande brand in MeeuwenDeze morgen omstreeks 5 uur heeft er een uitslaande brand gewoed in de Kortestraat in Meeuwen. De bewoners werden gewekt door de rook. Door de windstoten werd het vuur aangewakkerd en sloegen de vlammen snel door het dak. De bewoners konden zich zelf in veiligheid brengen en worden opgevangen door vrienden en familie. (09/12 08u15 - Het Belang van Limburg)
22x Regering-Michel gaat door zonder N-VA: dit moet je wetenDe Zweedse coalitie stond al langer op barsten, maar zaterdag is de bom dan toch eindelijk ontploft. De N-VA verdwijnt uit de meerderheid, MR, Open Vld en CD&V vormen vanaf nu een “blauw-oranje” minderheidsregering. Dit moet je weten over een dag van crisis. (09/12 08u00 - Gazet van Antwerpen)
22x Gluren bij BV's: Tanja Dexters deelt zwoele foto uit de oude doos, Matteo Simoni toont hilarisch vakantiefilmpjeDe afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen. (09/12 07u45 - Het Belang van Limburg)
22x Jan Van Looveren wordt 50: “Hopelijk is elke midlifecrisis zo plezant als de mijne"Straks wordt hij vijftig, maar da’s voor Jan Van Looveren (49) geen reden om een motor te kopen, want die heeft hij al. “Maar ik kan nog altijd genieten van een schoon poepke dat voorbijkomt”, zegt hij. Treft dat even, want in het tweede seizoen van ‘Op Weg Met Jan’ - vanaf donderdag op Eén - laat hij zich uitsluitend door dames flankeren. “Omdat ‘de Jan’ zich toch net iets anders gedraagt als hij naast een vrouw zit”, aldus de zelfverklaarde ruwe bolster met blanke pit. (09/12 07u15 - Het Belang van Limburg)
22x Cocktailbar van de week: Entourage in HasseltEntourage in het vroegere refugehuis van Hasselt bestaat uit een kelderrestaurant, een nightlifeclub en een bar, waar cocktails en wijnen per glas worden geserveerd. (09/12 07u15 - Het Belang van Limburg)
22x Premier Charles Michel: “Ik vertrek zondag naar Marrakesh”Premier Charles Michel vertrekt vandaag (zondag) naar Marrakesh, in naam van de regering. Dat heeft hij zaterdagavond bekendgemaakt. Eerder op de avond had N-VA de ministerraad die om 20 uur werd samengeroepen verlaten. Op een persconferentie gaf voorzitter Bart De Wever meer uitleg. “Als Michel morgen opstijgt naar Marrakesh, dan doet hij dat niet als premier van de Zweedse regering, maar van de Marrakesh-coalitie.” Premier Michel gaat een minderheidsregering op de been proberen te brengen, de N-VA-ministers worden dan vervangen door twee staatssecretarissen. (09/12 07u15 - Het Belang van Limburg)
22x Vier gewonden bij schietpartij WinterswijkBij een schietpartij in Winterswijk zijn vier mensen gewond geraakt. Een van de gewonden is een agent. De politie heeft vijf mensen aangehouden. (09/12 04u30 - De Stentor)
22x Hond wacht maand op baasje bij afgebrande woning CaliforniëEen hond die de vreselijke bosbranden in Noord-Californië overleefde, heeft bijna een maand op zijn baasje gewacht aan de ruïnes van hun woning. (09/12 04u00 - Gelderlander)
22x ‘Iran verdubbelt aantal rakettesten’Iran heeft dit jaar aanzienlijk meer rakettesten uitgevoerd. Daarbij zijn ook raketten ingezet die de Europese Unie kunnen bereiken, bericht de Duitse krant Welt am Sonntag. (09/12 04u00 - Gelderlander)
22x ‘Iran verdubbelt aantal rakettesten’Iran heeft dit jaar aanzienlijk meer rakettesten uitgevoerd. Daarbij zijn ook raketten ingezet die de Europese Unie kunnen bereiken, bericht de Duitse krant Welt am Sonntag. (09/12 04u00 - AD.nl)
22x Surfer zwaargewond na haaienbeet voor oostkust AustraliëEen surfer is zwaargewond geraakt nadat hij werd aangevallen door een haai voor de oostkust van Australië bij de plaats Nambucca. (09/12 03u45 - Nu.nl)
22x GETEST. De bioscoop in huis: de compacte beamerbox van PanasonicDroomt u van een bioscoop in huis, maar ziet u het niet zitten om een projector aan uw plafond op te hangen met lelijke kabels door de kamer? Dan biedt Panasonic een knappe oplossing met de TX-100FP1E: een compacte beamerbox met beeld en geluid die u gewoon vlak voor de projectiemuur neerzet.Raoul Putzeys (09/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
22x Ministerraad over Marrakesh komt dan toch samen Lees meer > (08/12 19u31 - De Tijd)
21x Maggie De Block (Open VLD) nuanceert uitspraken over "crisis en chaos" bij Asiel en MigratieMinister van Volksgezondheid en Sociale Zaken Maggie De Block (Open VLD), die er nu ook de bevoegdheid van Asiel en Migratie bijkrijgt, nuanceert haar uitspraken in een persmededeling dat ze een departement in crisis en chaos heeft aangetroffen. Ze zegt nu dat het gaat over de opvang waar een chaos heerst. Ze bevestigt dat ze een maatregel van haar voorganger Theo Francken (N-VA) gaat herbekijken. (09/12 19u00 - VRT NWS)
21x Frankrijk hoeft bemoeienissen van Trump niet na zijn “Wij willen Trump”-tweetParijs wil dat de Amerikaanse president Donald Trump zich niet mengt in het binnenlands beleid van Frankrijk. Dat heeft minister van Buitenlandse... (09/12 15u00 - Het Laatste Nieuws)
21x Migratie doet de EU op haar grondvesten daverenVRT NWS-journalist Jan Balliauw beschrijft hoe migratie een steeds belangrijker thema werd in de Europese politiek. Van Hongarije tot het Verenigd Koninkrijk veroorzaakte het ingrijpende politieke verschuivingen. 'Ook het migratiepact van de VN is nu in die draaikolk terechtgekomen.' (09/12 14u30 - VRT NWS)
21x Politicoloog Carl Devos: "Er wachten ons maanden van chaos en vertwijfeling"Lees meer > (09/12 14u30 - VRT NWS)
21x Geen vangnet voor Loones en Van OvertveldtDoor het ontslag van de N-VA-ministers uit de regering-Michel komt er ook bij de Vlaams-nationalisten stoelendans op gang. Maar voor Sander Loones en Johan Van Overtveldt is er geen stoel meer. (09/12 14u00 - De Standaard)
21x Parijs wil dat Trump zit niet inlaat met binnenlands beleid in FrankrijkParijs wil dat de Amerikaanse president Donald Trump zich niet mengt het binnenlands beleid van Frankrijk. Dit heeft minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian zondag gezegd. (09/12 13u45 - Knack)
21x De Block terug op Asiel & Migratie, De Crem en De Backer worden minister: zo ziet regering-Michel II eruitLees meer > (09/12 13u15 - VRT NWS)
21x Franse veiligheidsdiensten onderzoeken valse internetaccounts die ‘gele hesjes’-protest opstooktenDe Franse veiligheidsdiensten hebben een onderzoek gelanceerd nadat er een massa valse accounts is aangemaakt op sociale media, met de bedoeling om het protest van de beweging van de ‘gilets jaunes’ te versterken. Dat is zaterdag vernomen van bronnen dichtbij het onderzoek. (09/12 08u30 - Het Nieuwsblad)
21x Producent zet gratis levering voor ongeneeslijk zieke Valentina (5) stop: “Nog tot Nieuwjaar, en dan is het gedaan”BERTEMNog zo’n drie weken, en dan kan de kleine Valentina uit Leefdaal (Bertem) niet langer de medicatie krijgen die haar de afgelopen maanden op de been hield. Het meisje lijdt aan het ongeneeslijke syndroom van Morquio. Sinds april krijgt ze gratis het middel Vimizin, dankzij de producent. Maar eind dit jaar zet de firma de leveringen stop. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) plant juridische stappen. (09/12 08u15 - Het Belang van Limburg)
21x De favoriete ochtendmuziek van Blu Samu: “Het is een kunst om iets simpels te maken waarmee alles is gezegd”Elke week vragen we een ongemeen boeiende medemens om vijftien platen te kiezen waarmee hij op zondag ontwaakt. U vindt de playlist onderaan dit artikel. Deze week: de Sunday Morning Playlist van Blu Samu. (09/12 08u15 - De Morgen)
21x Regering-Michel gaat door zonder N-VA: dit moet je wetenDe Zweedse coalitie stond al langer op barsten, maar zaterdag is de bom dan toch eindelijk ontploft. De N-VA verdwijnt uit de meerderheid, MR, Open VLD en CD&V vormen vanaf nu een “blauw-oranje” minderheidsregering. Dit moet je weten over een dag van crisis. (09/12 07u45 - Het Belang van Limburg)
21x Gluren bij BV's: Tanja Dexters deelt zwoele foto uit de oude doos, Matteo Simoni toont hilarisch vakantiefilmpjeDe afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen. (09/12 07u45 - Het Nieuwsblad)
21x Karel De Gucht: “N-VA beweegt naar extreemrechts”In een interview met De Zondag valt Open Vld-boegbeeld Karel De Gucht hard uit tegen ex-coalitiepartner N-VA, die hij naar extreemrechts ziet verschuiven. “Die campagne is maar één uiting daarvan.” (09/12 07u30 - Het Belang van Limburg)
21x Taxidermisten over hun passie: “Ik wil mensen doen twijfelen of ze nu een echt of opgezet beest zien”Mooi dood is niet lelijk. Dat bewijzen volgende drie taxidermisten. Van een beer die van z’n rots klimt, een roofvogel die zijn vleugels spreidt tot een reuze reconstructie van een aangespoelde potvis: met grote passie en nauwkeurigheid zetten taxidermisten de dieren op. Net echt. (09/12 07u15 - Het Belang van Limburg)
21x Atlanta United kampioen MLS na zege op PortlandIn pas het tweede seizoen van de club heeft Atlanta United de Amerikaanse landstitel binnengehaald. In de finale van de MLS won de ploeg in eigen huis met 2-0 van Portland Timbers, de kampioen van 2015. (09/12 05u00 - AD.nl)
21x Hond wacht maand op baasje bij afgebrande woning CaliforniëEen hond die de vreselijke bosbranden in Noord-Californië overleefde, heeft bijna een maand op zijn baasje gewacht aan de ruïnes van hun woning. (09/12 04u00 - De Stentor)
21x ‘Iran verdubbelt aantal rakettesten’Iran heeft dit jaar aanzienlijk meer rakettesten uitgevoerd. Daarbij zijn ook raketten ingezet die de Europese Unie kunnen bereiken, bericht de Duitse krant Welt am Sonntag. (09/12 04u00 - De Stentor)
21x ‘Russische nep-accounts wakkeren Franse gele hesjes-protesten aan’De Franse veiligheidsdiensten zijn een onderzoek gestart naar een grote hoeveelheid valse Russische accounts op sociale media, die zijn aangemaakt om de protesten van de beweging van de ‘gele hesjes’ aan te wakkeren. Dat meldt de Engelse krant The Times op basis van bronnen rond het onderzoek. (09/12 01u30 - Gelderlander)
21x Column: Geen pre-order? Geen oplossing!De recente launch van Fallout 76 is op zijn zachtst gezegd hobbelig verlopen. Gamers klagen steen en been over bugs en glitches, de game zelf zou erg zwak zijn en het fiasco met de draagtas in de Power Armor Edition zal nog een héél lang staartje gaan krijgen. Maar vandaag wil ik het niet specifiek hebben over de fouten van Bethesda. Ik wil het hebben over een beweging op het internet die deze launch aangrijpt om hun ‘’oplossing’’ te verkondigen, niet begrijpende dat wat zij willen nooit zal gaan gebeuren.De beweging waar ik het over heb is geen organisatie, samenwerkingsverband of anderzijds georganiseerde groep, maar een hele hoop individuen die op sites als 9Gag, YouTube, Reddit en Twitter rondhangen en elk schandaal aangrijpen om te roepen dat pre-orders de wortel van al het kwaad zijn en dat dé oplossing is om simpelweg geen games meer te reserveren. Daar ben ik het echter om meerdere redenen niet mee eens. Maar voordat ik uitleg waarom ik het niet eens ben met de No Pre-Order movement, zal ik eerst moeten uitleggen waar die voor staat. Immers zal lang niet iedereen hiermee in aanraking zijn gekomen. Het argument Grote game-uitgevers hebben zich in het afgelopen decennium meermaals niet van hun beste kant laten zien. Bethesda’s Fallout 76 noemde ik daarbij al, maar is verre van het enige voorbeeld. Star Wars: Battlefront 2 heeft Electronic Arts heel veel hoofdpijn bezorgd, Assassin’s Creed: Unity is nog altijd een smet op het blazoen van Ubisoft en No Man’s Sky is pas nu de game die het beloofde bij de launch te zijn. En dat zijn slechts enkele van de voorbeelden waar vaak mee geschermd wordt. Het No Pre-Orders-volk is van mening dat het niet reserveren van spellen de massale teleurstelling van gamers wereldwijd had kunnen voorkomen én dat het uitgevers laat zien dat we kwaliteit willen! Gamers zouden, door geduldig op de release te wachten, uitgevers scherp houden en bovendien reviews of de reactie op internet kunnen afwachten alvorens te besluiten wel of niet over te gaan tot een aankoop. Die redenering bevat echter niet enkel meer gaten dan sommige soorten kaas, maar is ook – áls het al werkt – slechts een oplossing die enkel op de korte termijn effect zal hebben. Graag leg ik uit waarom, door de vier genoemde voorbeelden te analyseren. Fallout 76 en Horizon: Zero Dawn Laten we beginnen met iedereens favoriete pispaal van dit moment: Fallout 76. De multiplayer-game van Bethesda heeft kort samengevat momenteel twee grote problemen, zijnde de game zelf en de inhoud van de Power Armor Edition. En beide zijn niet op te lossen door het niet reserveren van de game. Bethesda is een van de weinige uitgevers die zelfs de grootste outlets in de game-industrie pas op de dag van launch van een review-exemplaar van hun games voorziet, waardoor het feitelijk onmogelijk is om een degelijke recensie van spellen als DOOM, Dishonored en Fallout op de release klaar te hebben staan. Alleen dit al haalt het geen pre-orders-beleid onderuit. Want als er geen review klaar staat bij de release, kun je ook geen geïnformeerde keuze maken. Natuurlijk, er staan altijd wel een paar reviews op de eerste dag online, maar niet zelden zijn dit artikelen die puur voor de clicks zijn afgeraffeld en waar je als gamer niet op kunt vertrouwen. Dat is niet goed voor de websites in kwestie, die inboeten aan geloofwaardigheid als fouten aan het licht komen, en niet goed voor gamers, die daardoor verkeerd zijn voorgelicht. Het argument kan worden gemaakt dat je in zo’n situatie simpelweg nog even langer geduld moet hebben, zodat je wel de reviews of de reactie van je medegamers kunt afwachten. Maar ook dat is vaak niet realistisch. Spelers die al jaren wachten op The Elders Scrolls 6 gaan echt niet nog een week of twee duimdraaien terwijl het spel klaarligt in de winkel. Die willen nú met die game aan de slag. Allicht dat ze om een punt te maken geen reservering plaatsen, maar reken er maar op dat het gros de game dan wel op dag een koopt en dan het liefst zodra de winkeldeuren openen. Dan hadden ze toch net zo goed de reservering kunnen plaatsen en zo zichzelf kunnen verzekeren van een exemplaar? Last but not least is er de kwestie met de nylon zak in de Power Armor Edition. Deze zak werd voor de release geadverteerd als zijnde gemaakt van katoen; een veel degelijker, mooier en duurder materiaal dan nylon. Logisch dus, dat spelers die € 199,99 hebben neergelegd voor deze editie, zich opgelicht voelen. Maar juist in deze is niet reserveren geen optie. De kwaliteit van het spel in de Power Armor Edition, of welke special edition van ook, speelt in dit geval even geen rol. Immers reserveer je een dergelijke editie juist voor hetgeen dat er náást de game bij zit. In het geval van deze nylon zak staat buiten kijf dat Bethesda niet heeft geleverd wat het verkocht heeft. Het heeft consumenten bewust verkeerd voorgelicht en doet dat nu af als een kleine miscommunicatie waar we ons met zijn allen veel te druk om maken. En daarvoor moeten ze zich heel diep schamen. Maar wederom, wetende dat ik in herhaling val, stel ik dat het resoluut weigeren van pre-orderen dat niet oplost, juist omdat elke munt twee kanten heeft. Laten we daarom een ander voorbeeld nemen: Horizon: Zero Dawn. Deze game is door iedereen met lof overspoelt en kreeg tijdens de release, net als Fallout 76, een luxe editie met een al net zo luxe prijskaartje. Maar slechts weinigen zullen achteraf zeggen dat die het geld niet waard was. Guerilla Games heeft niet enkel geleverd wat het beloofde, maar bundelde de goodies in deze editie met een van de beste games van de afgelopen jaren…waar je naar kon fluiten als je geen reservering had geplaatst. Een limited edition is immers exact dat: limited. Het wordt slechts in beperkte oplages uitgegeven en is enkel voor de grootste fans van een franchise, die het geld erin willen en durven te steken. Die ga je niet overtuigen om niet te reserveren zolang als dat de kans erin zit dat ze daardoor naast de pot pissen als de game en de content wel goed blijken te zijn. Ik zeg niet dat Bethesda’s miscommunicatie over de draagtas uit proportie is geblazen en geloof al helemaal niet in het argument dat dit nu eenmaal het risico is van reserveren. Het bedrijf heeft objectief gezien diens klanten doelbewust misleid, hetgeen strafbaar is in veruit de meeste landen. Wat daarop moet volgen is geen halfbakken statement door het halsstarrig weigeren van pre-orders, maar strafrechtelijke vervolging of beboeting door de daarvoor aangestelde internationale instanties. Tussen het schrijven van dit artikel en de plaatsing ervan, heeft Bethesda zich coulant opgesteld en toegezegd alsnog de beloofde tassen te gaan leveren. Dit zal mogelijk deels te wijten zijn aan de ophef en de woede van de fanbase, maar de timing van hun verklaring wijst erop dat ze vooral legale acties vreesden. Verschillende instanties en advocaten in de VS hadden zich namelijk al gebogen over de kwestie met de Power Armor Edition en er was sprake van een dreigende class action lawsuit, waar de meeste uitgevers snel voor terugdeinzen, hetgeen ons brengt bij ons volgende voorbeeld: Electronic Arts. Battlefront, FIFA en gokken Uitgever EA heeft een hele hoop dingen gedaan waarmee het gamers tegen zich in het harnas heeft gejaagd. De gefaalde online pass, het sluiten van studios als Westwood en Visceral Games en de mobiele spin-offs van Dungeon Keeper en Command & Conquer zijn hiervan slechts enkele voorbeelden. Van elk van deze voorbeelden kun je het zijne denken, maar als puntje bij paaltje komt zijn het keuzes die te verantwoorden zijn vanuit het standpunt van een bedrijf dat graag financieel gezond wilt blijven in de komende jaren en die hooguit als onwenselijk of onprettig kunnen worden bestempeld. Ronduit schofterig werd het pas toen het bedrijf loot boxes omarmde. Het hele debacle rondom de loot boxes in, met name, Star Wars: Battlefront II heeft ondertussen zo ontzettend veel aandacht gehad in de media, dat ik er niet teveel ruimte aan wil besteden. Het zijn de gevolgen ervan die ik een stuk interessanter vind. EA heeft waarschijnlijk gehuild toen het de verkoopcijfers van SW:BF2 zag, want na alle ophef, boosheid en meer dan terechte kritiek deden gamers eindelijk waar ze zo graag mee dreigen: iets niet kopen. Dat is niet hetzelfde als iets niet reserveren, maar voor de beurs van de uitgever zal dat geen verschil maken. Heeft dat echter een verandering teweeggebracht? Natuurlijk niet! Zelfs nu België dreigt met juridische stappen, Nederland, Australië en zelfs de VS met soortgelijke maatregelen bezig zijn én EA nagenoeg uitsluitend negatief in het nieuws wordt gebracht, weigert het bedrijf zijn koers bij te stellen. Ja, na de gigantische trammelant rondom Battlefront 2 zijn de loot boxes verwijderd, maar dat was omdat de game op dat punt al niet meer te redden was. Het zal de game-gigant er echt niet toe aanzetten om hun spellen structureel te wijzigen om de koers te volgen die hun zelfbenoemde ‘’morale kompas’’ uitstippelt. En als dat nog niet genoeg is, zal een paar procent minder pre-orders ook geen indruk maken. Ten slotte Assassin’s Creed: Unity en No Man’s Sky maakten zich schuldig aan verschillende dingen, maar werden desondanks schuldig bevonden aan dezelfde misstap: het niet waarmaken van de verwachtingen die ze zelf geschapen hadden. Unity deed dit doordat de game buggy was, terwijl No Man’s Sky inhoudelijk tekortschoot tekort schoot aan wat men beloofde. En in het geval van beide games resulteerde dit in een kortstondige daling van de verkoopcijfers, die aan het eind van de rit eigenlijk wel te overzien viel omdat de bedrijven zich hebben ingezet om hun beschadigde imago op te vijzelen. Ja, Syndicate verkocht door de misstappen met Unity slechter dan gehoopt, maar Origins en Odyssey vliegen weer als warme broodjes over de toonbank, ondanks dat het nog steeds geen volledig zuivere koffie is. En natuurlijk gebeurt dat gewoon mét pre-orders. Hier! Een spiegel! Wat gamers niet willen zien, is dat uitgevers in deze kwestie niet de enige zijn die met de billen bloot moeten. Natuurlijk heeft Ubisoft microtransacties van dubieuze aard in Odyssey gestopt en vecht EA als een beer voor zijn geliefde gokdoosjes onder het mom van ‘’player choice’’. Gamers kiezen er immers massaal voor om die games te spelen en dat voor lief te nemen en houden daardoor dit alsmaar giftiger wordende klimaat in stand. Klagen is makkelijk, maar verandering komt pas wanneer men actie onderneemt. Niet met tirades op het internet, memes van kale kerels in een rood shirt en het eenmalig weigeren van een aankoop, maar door de hakken in het zand te zetten. Als iedereen die klaagt over microtransacties resoluut weigert om games die ze bevatten te kopen, hoe goed ze ook verder mogen zijn, dan wordt een duidelijk signaal afgegeven naar de game-industrie. Maar dat gebeurt niet. Want een hele hoop boze stieren, voor wie Battlefront 2 de rode lap was, waren als makke lammetjes eens de nieuwste FIFA in de winkel lag. En als dat het limiet is van hoever hun overtuiging reikt, dan is het niet moeilijk om te zien waarom uitgevers over ze heen lopen. Ik ben ook een gamer en ook ik heb games die ik NU wil spelen. Maar of ik ze reserveer hangt niet af van een beweging of de fouten van sommige uitgevers. Dat hangt af van in hoeverre ik vertrouwen heb in een specifieke game en diens uitgever. NIS, Atlas en Nintendo (om slechts enkele voorbeelden te noemen) hebben ook wel eens games gemaakt die niet zo goed bleken te zijn als dat ik had gehoopt. En dan bracht ik ze gewoon terug naar de winkel of vermaakte ik me nog steeds, alleen dan net iets minder. Daarvoor weiger ik niet hun games te reserveren als die mij interessant lijken.   Wat ik wil zeggen is dat de No Pre-Order-beweging gebaat zou zijn bij een beetje nuance. De game-industrie heeft zo zijn rotte appels, dat valt niet te ontkennen. Maar de oogst is niet verpest als een appelboom of twee ziek blijkt te zijn. Dan verwijder je de planten gewoon en geef je ze vooral niet meer water nadat je ertegen geschreeuwd hebt. Videogames zijn niet anders. Niet de gehele industrie kan worden gestraft omdat een selecte minderheid het verpest en het kan niet zo zijn dat wij die minderheid ondertussen ook nog blijven voeden. Dat is echter wel wat nu gebeurt en daardoor zijn wij als gamers collectief meer een onderdeel van het probleem, dan van de oplossing. Hoe vervelend dat ook is om te moeten horen.  Let op: Deze column reflecteert de mening van de auteur, niet van GameQuarter in zijn geheel. De inhoud van dit artikel is gebaseerd op feiten en onderzoek, maar wordt vergezeld door de subjectieve kijk van de auteur en dient daarom als dusdanig te worden gelezen. (09/12 01u00 - Gamequarter.be)
21x Michel zet minderheidsregering zonder N-VA in de steigers Lees meer > (08/12 23u37 - De Tijd)
21x De regering lijkt gevallenNadat Bart de Wever eerder op de avond zei dat een vertrek van Charles Michel naar Marrakesh gelijk stond aan het ontslaan van de N-VA, gaf Michel in een persconferentie aan dat wat hem betreft de N-VA de coalitie heeft verlaten. De regering lijkt daarmee gevallen te zijn. (08/12 23u15 - Knack)
21x Het Journaal ExtraHerbekijk 'Het Journaal Extra' van zaterdag 8 december 22.06 uur. (08/12 22u30 - VRT NWS)
21x Cruciale ministerraad over Marrakesh begonnen Lees meer > (08/12 20u33 - De Tijd)
21x Uber zet beursgang in de steigers Lees meer > (08/12 10u19 - De Tijd)
20x Respecteert Michel II de Grondwet?Door zonder het vertrouwen van een parlementaire meerderheid verder te regeren - en geen ontslag te nemen om zo in lopende zaken te gaan, begeeft de regering-Michel II zich op grondwettelijk glad ijs. (09/12 16u45 - De Standaard)
20x Botsende verontwaardigingen maken veel lawaaiLees meer > (09/12 16u45 - VRT NWS)
20x "Nieuwe regering-Michel II wordt een erg fragiele regering"Ons land wordt vanaf nu bestuurd door een minderheidsregering, wat nog niet vaak is gebeurd. Gaan we hierdoor chaotische maanden tegemoet? Volgens wetstraatwatcher Ivan De Vadder blijft het 'een fragiele regering'. (09/12 15u30 - VRT NWS)
20x LIVE. De Block: 'Ik tref departement in crisis aan' - Francken: 'Heb nooit zo nagetrapt'Premier Michel leidt voortaan een regering zonder N-VA. Hoe wordt de Marrakech-crisis verder afgewikkeld? Volg het hier op de voet. (09/12 15u00 - De Standaard)
20x Koppel staat terecht voor onvrijwillige doodslag op drie maanden oude baby: “Ze schudden de baby om hem wakker te krijgen”Voor de correctionele rechtbank van Brussel start morgenochtend om 9 uur het proces van Barbara H. en haar partner Jonathan S. Zij staan terecht... (09/12 14u45 - Het Laatste Nieuws)
20x Parijs wil dat Trump zich niet bemoeit met binnenlands beleid in Frankrijk: betogers zouden “Wij willen Trump” gescandeerd hebbenParijs wil dat de Amerikaanse president Donald Trump zich niet mengt in het binnenlands beleid van Frankrijk. Dat heeft minister van Buitenlandse... (09/12 14u15 - Het Laatste Nieuws)
20x Van De Croo op Financiën tot De Block op Asiel en Migratie, dit zijn de veranderingen in uw regeringNa het verdwijnen van de N-VA uit de federale regering zijn de bevoegdheden van de N-VA-ministers en -staatssecretarissen verdeeld over andere leden van de regering. Een overzicht. (09/12 14u15 - Knack)
20x Eerste Eclips-actie Leuvense politie levert 75.605 euro aan boetes opDe Leuvense lokale politie heeft gisteravond en -nacht haar eerste Eclips-actie gehouden, in samenwerking met de federale politie, douane, Vlaamse... (09/12 12u45 - Het Laatste Nieuws)
20x Franstalige oppositie niet geneigd minderheidskabinet te steunen: “Er worden vuile spelletjes gespeeld”De Franstalige oppositiepartijn zijn niet geneigd de nieuwe minderheidsregering-Michel te depanneren. Dat blijkt uit hun reacties op het vertrek... (09/12 11u45 - Het Laatste Nieuws)
20x Zwaargewonde bij frontale botsing in AartselaarIn Aartselaar is vanochtend een 58-jarige man uit Rumst zwaargewond geraakt bij een frontale botsing op de Reetsesteenweg. Dat bevestigt de lokale... (09/12 10u15 - Het Laatste Nieuws)
20x LIVE. Marrakech-crisis: Hoe moet het verder met de regering?Premier Michel leidt voortaan een regering zonder N-VA. Hoe wordt de Marrakech-crisis verder afgewikkeld? Volg het hier op de voet. (09/12 08u00 - De Standaard)
20x Auto ramt drie geparkeerde wagens en komt op zijkant terechtIn de Van Boeckellaan in Lier is in de nacht van zaterdag op zondag een ongeval gebeurd. (09/12 07u45 - Gazet van Antwerpen)
20x Nieuwe dienstregeling NMBS gaat vandaag in: dit verandert erSpoorwegmaatschappij NMBS voert zondag haar nieuwe vervoersplan in. Voor bepaalde treinen zal de dienstregeling of het traject aangepast worden, “met als doel het treinaanbod te versterken en te verbeteren”. (09/12 07u45 - Gazet van Antwerpen)
20x Zweedse ‘Kamikazecoalitie’ sneuvelt voor het ingaan van de eindsprintSommigen geloofden niet dat ze het langer dan een jaar zou uitzingen, maar uiteindelijk heeft de Zweedse coalitie de rit bijna volledig uitgedaan. Het is uiteindelijk het (op het eerste gezicht schadeloze) VN-migratiepact dat de federale ploeg doet vervellen tot een oranje-blauwe coalitie zonder N-VA. (09/12 07u30 - Het Belang van Limburg)
20x Nieuwe dienstregeling NMBS gaat vandaag in: dit verandert erSpoorwegmaatschappij NMBS voert zondag haar nieuwe vervoersplan in. Voor bepaalde treinen zal de dienstregeling of het traject aangepast worden, “met als doel het treinaanbod te versterken en te verbeteren”. (09/12 07u30 - Het Belang van Limburg)
20x Rukwinden en buien maken plaats voor rustiger weerZondag begint de dag bewolkt met nog buien die lokaal fel kunnen zijn en gepaard kunnen gaan met een donderklap en windstoten van 50 tot 70 km/u. In de loop van de namiddag wordt het droger en rustiger vanaf het westen met meer opklaringen. Dat meldt het KMI zondagochtend. (09/12 07u30 - Gazet van Antwerpen)
20x Vier gewonden bij schietpartij WinterswijkBij een schietpartij in Winterswijk zijn vier mensen gewond geraakt. Een van de gewonden is een agent. De politie heeft vijf mensen aangehouden. (09/12 04u30 - Gelderlander)
20x Githo Nijlen stuurt 520 leerlingen naar musical '40-45'Githo Nijlen heeft alle 520 leerlingen gratis op een ontspannende, culturele namiddag getrakteerd met een bezoek aan de musical ‘40-45’ van Studio 100. 'Ons enthousiaste schoolteam wordt al dertig jaar vakkundig geleid door onze algemeen directeur Frederik De Houwer. Dit jubileum mocht onze school niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom hebben we onze leerlingen, leerkrachten en medewerkers dit spektakel aangeboden. Technische en beroepsleerlingen worden al te vaak als een soort cultuurbarbaren beschouwd. Dat is niet terecht. We hopen dat dit een blijvende indruk op hen zal nalaten', aldus Jan Verreet van de school. (09/12 04u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
20x Githo Nijlen stuurt 520 leerlingen naar musical '40-45'Githo Nijlen heeft alle 520 leerlingen gratis op een ontspannende, culturele namiddag getrakteerd met een bezoek aan de musical ‘40-45’ van Studio 100. 'Ons enthousiaste schoolteam wordt al dertig jaar vakkundig geleid door onze algemeen directeur Frederik De Houwer. Dit jubileum mocht onze school niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom hebben we onze leerlingen, leerkrachten en medewerkers dit spektakel aangeboden. Technische en beroepsleerlingen worden al te vaak als een soort cultuurbarbaren beschouwd. Dat is niet terecht. We hopen dat dit een blijvende indruk op hen zal nalaten', aldus Jan Verreet van de school. (09/12 04u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
20x ‘Iran verdubbelt aantal rakettesten’Iran heeft dit jaar aanzienlijk meer rakettesten uitgevoerd. Daarbij zijn ook raketten ingezet die de Europese Unie kunnen bereiken, bericht de Duitse krant Welt am Sonntag. (09/12 04u00 - BN/DeStem)
20x Hond wacht maand lang op baasje aan afgebrande woningEen hond die de vreselijke natuurbranden in Noord-Californië overleefde, heeft bijna een maand op zijn baasje gewacht aan de ruïnes van hun woning. (09/12 03u45 - Het Laatste Nieuws: Wetenschap)
20x Persoon bekneld bij ernstig ongeluk op Halsterseweg in SteenbergenSTEENBERGEN - Op de Halsterseweg in Steenbergen is rond kwart voor drie zaterdagnacht een ongeval gebeurd. De politie meldt een beknelling, de brandweer assisteert. (09/12 03u45 - BN/DeStem)
20x Een dode en drie mensen kritiek na drugsgebruik op festival SydneyIn Sydney is een man van 19 overleden na een bezoek aan dancefestival. Drie anderen liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis. Alle slachtoffers hebben hoogstwaarschijnlijk een overdosis drugs genomen. Volgens de Australische politie overleed de man na een bezoek aan het festival Knockout Games of Destiny in het olympisch park in de stad. Het festival trok ongeveer 18.000 bezoekers. Arrestaties Dertien bezoekers moesten naar het ziekenhuis voor behandeling en 130 anderen hadden ook medische hulp nodig. De drie die nog in kritieke toestand in het ziekenhuis liggen, zijn twee vrouwen van 19 en 25 en een man. De politie heeft op het festival een 18-jarige vrouw opgepakt die 400 xtc-pillen bij zich had. Vier anderen zijn ook opgepakt voor de verkoop van drugs. (09/12 02u45 - NOS.nl)
20x “Het beeld van de blanke die als koning van de jungle orde op zaken komt stellen, leeft nog”“De Congolezen hebben zwaar geleden onder de kolonisatie, en dat doen we nog”, zegt Randy Kankolongo Kalemba. “Het voelt alsof ons leven en onze dromen nog altijd worden bepaald door de koloniale ideologie waarin de superieure blanke boven de inferieure zwarte staat.” (09/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
20x GETEST. De bioscoop in huis: de compacte beamerbox van PanasonicDroomt u van een bioscoop in huis, maar ziet u het niet zitten om een projector aan uw plafond op te hangen met lelijke kabels door de kamer? Dan biedt Panasonic een knappe oplossing met de TX-100FP1E: een compacte beamerbox met beeld en geluid die u gewoon vlak voor de projectiemuur neerzet.Raoul Putzeys (09/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
20x COLUMN. De Blik van Bistiaux: ‘no footage available’, het is nauwelijks voor te stellenDe volle 23 jaar lang was Paul Bistiaux bij Royal Antwerp FC de bekendste en kleurrijkste clubsecretaris van het land. ‘Brandweerman’, noemde hij het zelf. Voortdurend in de weer om overal kleine en grote branden te blussen op de ontvlambare Bosuil. Maar niet alleen op Antwerp liet hij zich graag gelden, in zijn typische Antwerpse stijl, even fijnzinnig als humoristisch. Van advocaat over plaatsvervangend vrederechter tot voorzitter van de Muziekkapel van de Sint-Pauluskerk: Bistiaux was en is het allemaal. En vanaf dit seizoen, elke zaterdag, ook columnist voor Gazet van Antwerpen. (09/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
20x GETEST. De bioscoop in huis: de compacte beamerbox van PanasonicDroomt u van een bioscoop in huis, maar ziet u het niet zitten om een projector aan uw plafond op te hangen met lelijke kabels door de kamer? Dan biedt Panasonic een knappe oplossing met de TX-100FP1E: een compacte beamerbox met beeld en geluid die u gewoon vlak voor de projectiemuur neerzet.Raoul Putzeys (09/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
20x GETEST. De bioscoop in huis: de compacte beamerbox van PanasonicDroomt u van een bioscoop in huis, maar ziet u het niet zitten om een projector aan uw plafond op te hangen met lelijke kabels door de kamer? Dan biedt Panasonic een knappe oplossing met de TX-100FP1E: een compacte beamerbox met beeld en geluid die u gewoon vlak voor de projectiemuur neerzet.Raoul Putzeys (09/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
20x Prins Pieter-Christiaan ambassadeur Rode KruisPrins Pieter-Christiaan is benoemd tot ambassadeur van het Rode Kruis Prinses Margriet Fonds, zo maakte het Rode Kruis bekend. Zaterdag nam de prins afscheid als vicevoorzitter van het bestuur van de hulporganisatie, omdat zijn benoemingstermijn is afgelopen. (09/12 01u15 - De Telegraaf: Privé)
20x Delfine Persoon blijft wereldkampioene in het boksen na demonstratie tegen WaguthiiDelfine Persoon (33) heeft zaterdag met succes haar WBC-wereldtitel bij de lichtgewichten verdedigd. In Ardooie haalde ze het met technisch knock-out in de tiende ronde van de Keniaanse Judy Waguthii. (09/12 00u30 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
20x Is de regering nu gevallen?Nadat Bart de Wever eerder op zaterdagavond zei dat een vertrek van Charles Michel naar Marrakesh gelijk stond aan het ontslaan van de N-VA, gaf Michel in een persconferentie aan dat wat hem betreft de N-VA de coalitie heeft verlaten. De regering lijkt daarmee gevallen te zijn, maar dat is niet officieel bevestigd. (08/12 23u30 - Knack)
20x Charles Michel: 'Ik neem er akte van dat de N-VA de Zweedse coalitie verlaat'Premier Michel gaat naar Marrakesh om het migratiepact te ondersteunen. 'Als hij dat doet, ontslaat hij ons uit de regering', zei Bart De Wever eerder op de avond. In een persconferentie zei Michel dat de N-VA de coalitie verlaten heeft, waarmee de Zweedse coalitie aan z'n einde is gekomen. (08/12 23u30 - Knack)
20x Franse politie pakt bijna 500 gele hesjes op Lees meer > (08/12 12u22 - De Tijd)
19x Letterlijk: de ontslagbrief van de vijf voormalige ministers en staatssecretarissen van N-VADe drie ministers en twee staatssecretarissen van N-VA uit de regering-Michel I hebben een gezamenlijke ontslagbrief geschreven aan eerste minister... (09/12 20u00 - Het Laatste Nieuws)
19x Francken reageert op uithaal De Block: “Meteen kritiek op laaghartige manier”Maggie De Block (Open Vld) is de nieuwe minister van Asiel en Migratie en breekt meteen met het beleid van haar voorganger Theo Francken (N-VA).... (09/12 19u45 - Het Laatste Nieuws)
19x Francken reageert op uithaal De Block die zegt dat beleid weer menselijk moet worden: “Meteen kritiek op laaghartige manier”Maggie De Block (Open Vld) is de nieuwe minister van Asiel en Migratie en breekt meteen met het beleid van haar voorganger Theo Francken (N-VA).... (09/12 19u30 - Het Laatste Nieuws)
19x ‘We hebben onze rug gerecht en tot de laatste snik gevochten’‘Wij strijden verder, ik geef nooit op, ik ben een bokser.’ Een ‘ontgoochelde’ Theo Francken sprak in zijn thuisbasis Lubbeek de troepen toe. De repliek liet niet lang op zich wachten. ‘Theo, red ons land.’ (09/12 18u00 - De Standaard)
19x Vrouw (70) verdwijnt in zinkgat van vier meter diepEen 70-jarige vrouw uit Californië die op bezoek was bij vrienden in Ten Boer in de Nederlandse stad Groningen verdween vanmorgen plotseling in een... (09/12 17u45 - Het Laatste Nieuws)
19x Minderheidsregering moet vooral rekenen op goodwill van N-VAMet een minderheidsregering maken MR, CD&V en Open Vld een doorstart zonder N-VA. Maar de toekomst van de coalitie oogt allesbehalve stabiel. Ze moeten vooral rekenen op de goodwill van N-VA, en die doet nu al moeilijk. (09/12 17u45 - De Morgen)
19x Eén actievoerder van protestactie in Brussel rechtstreeks gedagvaard, onderzoek naar gedrag van tweede betoger gaat verderEén van de twee personen die gisteren ter beschikking werden gesteld van het parket naar aanleiding van de acties van de 'gele hesjes', zal zich op... (09/12 17u30 - Het Laatste Nieuws)
19x LIVE. Eerste ministerraad is bezig, premier Michel waarschuwt: “Vervroegde verkiezingen dreigen land jaar lang te blokkeren”De Zweedse coalitie heeft zijn tanden stukgebeten op het VN-migratiepact. In een verklaring stelde premier Charles Michel gisterenavond dat N-VA... (09/12 15u45 - Het Laatste Nieuws)
19x Arsenal in volgelopen Lotto Arena: een ander (feest)beestjeMet liefst een dozijn waren ze, de muzikanten van het Belgische Arsenal op het podium van de Lotto Arena gisteravond. Arsenal toonde zich een volwassen band in volle transitie. In the Rush of Shaking Shoulders is een half jaar oud en verkent nieuwe paden. Het Antwerpse concert werd opgedragen aan Mario Dos Santos, een van de (gast)zangers van Arsenal, die onlangs overleed. (09/12 15u00 - De Morgen)
19x Tom Lenaerts: ?Dit was geen populistische, maar een emotionele uitspraak?Lees meer > (09/12 14u30 - VRT NWS)
19x Hollywoodicoon toont de keerzijde van haar glamoureuze bestaanJane Fonda viert binnenkort haar 81ste verjaardag, maar aan een pensioen denkt de actrice nog lang niet. Ze verschijnt dan ook nog regelmatig op de rode loper, al begint dat stilaan wel zijn tol te eisen. Vooral de volgende dag, zo toont Fonda in twee brutaal eerlijke posts op Instagram. (09/12 14u15 - Het Belang van Limburg)
19x Jan Jambon: "Geen woordspelletjes spelen: wij hebben ontslag genomen"'Formeel gezien geven wij ons ontslag.' Dat heeft N-VA'er Jan Jambon gezegd in 'De zevende dag'. Eerder werd erover getwist of de N-VA-mandatarissen nu hun ontslag gekregen of gegeven hebben in de regering-Michel. Jambon wil deze discussie nu afsluiten. 'Deze materie is te ernstig om er woordspelletjes over te spelen.' (09/12 13u15 - VRT NWS)
19x Peeters en De Croo fileren N-VA, ‘maar we hebben goed samengewerkt hoor’Dat de regering-Michel I is gesneuveld door een pact ‘dat al maanden eerder was goedgekeurd’, blijft zwaar op de maag liggen bij Kris Peeters (CD&V). Alexander De Croo (Open VLD) mikte zijn pijlen dan weer op de controversiële onlinecampagne die de N-VA (even) voerde. (09/12 12u15 - De Standaard)
19x LIVE. Peeters: 'N-VA heeft rode kaart getrokken nadat match al was afgefloten'Premier Michel leidt voortaan een regering zonder N-VA. Hoe wordt de Marrakech-crisis verder afgewikkeld? Volg het hier op de voet. (09/12 11u45 - De Standaard)
19x May: Groot-Brittannië in 'onbekende wateren' als Brexit-akkoord stemming niet overleeftGroot-Brittannië komt in 'onbekende wateren' terecht als de parlementsleden het Brexit-akkoord niet goedkeuren dat premier Theresa May heeft onderhandeld met Brussel. Daarvoor waarschuwde May zondag in een interview. (09/12 11u00 - Knack)
19x Karel De Gucht: 'N-VA beweegt naar extreemrechts'In een interview met De Zondag(dat voor het vallen van de coalitie werd afgenomen) zegt de Open VLD-coryfee dat de N-VA onder druk van Vlaams Belang naar extreemrechts opschuift. 'Zo'n campagne, die gewoon racistisch is, kan niet ontstaan zonder draagvlak in een partij.' (09/12 10u30 - Knack)
19x Stemming uitgesteld? May vreest “grote onzekerheid” in VK als haar brexitakkoord sneuvelt in parlementIn een interview met de Britse Daily Mail waarschuwt de Britse premier Theresa May er vandaag voor dat Groot-Brittannië in “onbekende wateren”... (09/12 09u45 - Het Laatste Nieuws)
19x Voormalige coalitiepartners verwachten steun voor lopende dossiersDe partijvoorzitters van Open VLD en CD&V blijven erbij dat het ‘geen optie’ was om het VN-Migratiepact af te wijzen. Ze hopen dat de minderheidsregering wel nog de lopende dossiers kan afwerken. (09/12 09u30 - De Standaard)
19x Hoe de regering ten onder ging aan de Marrakech-crisisDe regering-Michel gaat door zonder de N-VA. Hoe heeft het VN-migratiepact, een tekst waar zo lang aan gewerkt is, op de valreep nog de regering uit elkaar kunnen duwen? (09/12 08u30 - De Standaard)
19x COLUMN DIJKSHOORN. “Hegerberg had dat megalomane mannencircus keihard de rug moeten toekeren”Ik wil het met u toch nog even over de uitreiking van de Gouden Bal hebben. Voor wie niet weet wat dat is: nee, dat is geen gala voor mannen met een bal die toch een kind hebben verwekt. Het is een voetbalgala, waar allemaal mannen in de zaal zitten die geboren zijn met drie ballen. Twee in hun broekje en een op het nachtkastje. Een smachtende papa ernaast, nu al wachtend op de dag dat zijn zoon miljoenen gaat verdienen en een huis in Spanje voor hem zal kopen. (09/12 07u45 - Het Nieuwsblad)
19x Zweedse ‘Kamikazecoalitie’ sneuvelt voor het ingaan van de eindsprintSommigen geloofden niet dat ze het langer dan een jaar zou uitzingen, maar uiteindelijk heeft de Zweedse coalitie de rit bijna volledig uitgedaan. Het is uiteindelijk het (op het eerste gezicht schadeloze) VN-migratiepact dat de federale ploeg doet vervellen tot een oranje-blauwe coalitie zonder N-VA. (09/12 07u30 - Gazet van Antwerpen)
19x Atlanta United kampioen MLS na zege op PortlandIn pas het tweede seizoen van de club heeft Atlanta United de Amerikaanse landstitel binnengehaald. In de finale van de MLS won de ploeg in eigen huis met 2-0 van Portland Timbers, de kampioen van 2015. (09/12 05u00 - BN/DeStem)
19x Atlanta United kampioen MLS na zege op PortlandIn pas het tweede seizoen van de club heeft Atlanta United de Amerikaanse landstitel binnengehaald. In de finale van de MLS won de ploeg in eigen huis met 2-0 van Portland Timbers, de kampioen van 2015. (09/12 05u00 - AD: Sport)
19x Githo Nijlen stuurt 520 leerlingen naar musical '40-45'Githo Nijlen heeft alle 520 leerlingen gratis op een ontspannende, culturele namiddag getrakteerd met een bezoek aan de musical ‘40-45’ van Studio 100. 'Ons enthousiaste schoolteam wordt al dertig jaar vakkundig geleid door onze algemeen directeur Frederik De Houwer. Dit jubileum mocht onze school niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom hebben we onze leerlingen, leerkrachten en medewerkers dit spektakel aangeboden. Technische en beroepsleerlingen worden al te vaak als een soort cultuurbarbaren beschouwd. Dat is niet terecht. We hopen dat dit een blijvende indruk op hen zal nalaten', aldus Jan Verreet van de school. (09/12 04u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
19x Hond wacht maand op baasje bij afgebrande woning CaliforniëEen hond die de vreselijke bosbranden in Noord-Californië overleefde, heeft bijna een maand op zijn baasje gewacht aan de ruïnes van hun woning. (09/12 04u00 - BN/DeStem)
19x Uber maakt zich op voor snelle beursgangDe taxidienst is daarmee ongeveer even ver als zijn rivaal Lyft. Dit bedrijf maakte eerder deze week bekend documenten te hebben ingeleverd. (09/12 03u00 - fd.nl)
19x We produceren steeds minder huishoudelijk afvalDe boodschap dat we allemaal minder afval moeten produceren, lijkt definitief te zijn doorgedrongen. Vorig jaar daalde de totale hoeveelheid huishoudelijk afval per Vlaming met 19 kg, zo blijkt uit de officiële jaarcijfers van OVAM. Ook het gewicht van de witte restafvalzak is opnieuw gedaald, al zitten er in de doorsnee zak nog te veel zaken die eigenlijk te recycleren zijn. (09/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
19x Straatverkoop eindelijk ook officieel toegelaten in Los AngelesEr zijn naar schatting meer dan 50.000 illegale straatverkopers actief in Los Angeles. Zij vragen al sinds 2012 een duidelijke wetgeving rond straatverkoop. Het stadsbestuur gaat nu eindelijk in op die vraag en legaliseert straatverkoop. (09/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
19x “Het beeld van de blanke die als koning van de jungle orde op zaken komt stellen, leeft nog”“De Congolezen hebben zwaar geleden onder de kolonisatie, en dat doen we nog”, zegt Randy Kankolongo Kalemba. “Het voelt alsof ons leven en onze dromen nog altijd worden bepaald door de koloniale ideologie waarin de superieure blanke boven de inferieure zwarte staat.” (09/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
19x Dronken man uit Dordrecht knalt op politieauto en moet naar ziekenhuisEen dronken man van 23 jaar oud is zaterdagavond met zijn auto op een stilstaande politieauto gebotst op de Talmaweg in Dordrecht. (09/12 02u00 - Nu.nl)
19x De Marrakechcrisis eindigt zoals hij is begonnen: met een perceptiestrijdLeidt premier Charles Michel voortaan de ‘Marrakechcoalitie’ of de ‘betrouwbare coalitie’? Ook de afwikkeling van de Marrakechcrisis dient zich aan als een perceptiestrijd. (09/12 00u45 - De Standaard: Wetenschap)
19x ?De komst van Messi zou een ramp zijn, dan verliezen we onze identiteit?Lees meer > (09/12 00u38 - VoetbalZone)
19x Delfine Persoon blijft wereldkampioene in het boksen na demonstratie tegen WaguthiiDelfine Persoon (33) heeft zaterdag met succes haar WBC-wereldtitel bij de lichtgewichten verdedigd. In Ardooie haalde ze het met technisch knock-out in de tiende ronde van de Keniaanse Judy Waguthii. (09/12 00u30 - Gazet van Antwerpen: Sport)


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

85x Michel gaat voort met een minderheidsregering: wat betekent dat voor de lopende dossiers?09/12 01u45 - VRT NWS: Lees meer >
74x Onze opinie: bien joué, Bart De Wever09/12 07u00 - Het Laatste Nieuws: De regering bestaat nog, maar de Zweedse coalitie is niet meer. Het geel is uit de vlag verdwenen. Wat rest is het blauw van de liberalen (MR en...
65x Migratie doet de EU op zijn grondvesten daveren09/12 06u15 - VRT NWS: Collega Jan Balliauw beschrijft hoe migratie een steeds belangrijker thema werd in de Europese politiek. Van Hongarije tot het Verenigd Koninkrijk veroorzaakte het ingrijpende politieke verschuivingen. 'Ook het migratiepact van de VN is nu in die draaikolk terechtgekomen.'
55x Alles wat je moet onthouden van de dag dat N-VA uit de regering stapte09/12 01u15 - Het Laatste Nieuws: Het doek is gevallen over de Zweedse coalitie. N-VA stapt uit de regering (of wordt er naar eigen zeggen uit geduwd) en ons land wordt voortaan...
53x Herlees Liveblog - Michel gaat voort zonder N-VA en kiest voor oranje-blauwe coalitie: "Naar Marrakech in naam van regering"09/12 00u45 - VRT NWS: Lees meer >
52x Staatssecretarissen De Crem en De Backer krijgen promotie tot minister09/12 00u45 - VRT NWS: De N-VA-ministers die de regering (morgen) verlaten zullen vervangen worden door de huidige staatssecretarissen Pieter De Crem (CD&V) en Philippe De Backer (Open VLD). Dat heeft premier Michel aangekondigd. Michel wil zonder N-VA doorgaan met een oranje-blauwe minderheidsregering.
51x Bien joué, Bart De Wever09/12 01u00 - Het Laatste Nieuws: JAN SEGERS
48x "Iran voert tests uit met raketten die EU kunnen bereiken"09/12 02u15 - Het Laatste Nieuws: Iran zou dit jaar aanzienlijk meer rakettentests uitgevoerd hebben. Daarbij zouden raketten ingezet zijn die de Europese Unie kunnen bereiken,...
45x “May wil in Brussel opnieuw onderhandelen over brexit”09/12 01u45 - Het Laatste Nieuws: De Britse premier Theresa May wil de stemming in het Lagerhuis over de brexitdeal uitstellen. Volgens de Sunday Times reist May binnenkort af naar...
45x Zweeds wordt oranjeblauw ... en direct barst perceptiestrijd los09/12 01u45 - Het Laatste Nieuws: Niemand anders dan Bart De Wever blies zaterdagavond de Zweedse coalitie op, maar zoals voorspeld creëerde hij direct de perceptie dat zijn N-VA...

Statistieken

Artikels:
34396
Gelezen:
29283
Aantal lezers nu:
67


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven