zondag 9 december 2018, week 49


U bent nu hier: Games | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 20u15
 

9lives

Verbergen Tonen
09/12 12u00  Journey komt eindelijk naar pc De pc-versie van deze ongeveer twee uur durende emotionele rollercoaster zal onder handen genomen worden door Annapurna Interactive en is verwacht ergens in 2019. Voor zowel consumenten als critici is Journey gezien als een onbetwist meesterwerk dat je ooit eens moet ervaren, dus als je nooit een PlayStation in huis had is dit je kans. [img:1]
09/12 11u45  Waarom The Outer Worlds niet Microsoft exclusief is Als je je wat informeert over de industrie, zou je moeten weten dat Obsidian namelijk recent is opgekocht door Microsoft. The Outer Worlds is echter een project dat hier niet bijhoort. 'Microsoft came and looked at a bunch of different stuff we were doing, and this game [The Outer Worlds] was one of them,” aldus Boyarski, co-game director. “But we mostly spend — well — we’ve exclusively been working with Private Division on this.” Niet gevreesd dus, PlayStation-bezitters, deze gloednieuwe Obsidian-titel zal jullie niet overslaan. [img:1]
09/12 10u00  Mutant Year Zero: Road to Eden "Een titel die je aandacht, als je liefhebber van het genre bent, dubbel en dik waard is"Van bij de aankondiging had ik Mutant Year Zero in de smiezen. Qua look en feel kan je de game omschrijven als het resultaat van een wilde nacht, lees een triootje dus, met veel drank en drugs tussen Fallout 1, Fallout 2 en XCOM. De game bevat een boeiende, zeer geslaagde trouwens, mix van real time exploratie, stealth, RPG-elementen en turn-based combat. Maar voor de correctheid: Mutant Year Zero is gebaseerd op de gelijknamige Zweedse pen-en-papier RPG uit 2014. Waarom wel Boeiend verhaal In een post-apocalyptische wereld geteisterd door natuurrampen, dodelijke ziektes (Red Plague) en nucleaire rampen blijft er haast niets meer over van de mensheid. Zij die het overleefd hebben, hebben zich teruggetrokken in een zwevende buitenpost genaamd The Ark, waar ene Elder de plak zwaait. Zij die het niet gehaald hebben liggen te rotten of zijn gemuteerd in Ghouls, verminkte wezens die het gemunt hebben op alles en iedereen, en in het bijzonder de bewoners van The Ark. Het is in deze allesbehalve prettige en gezellige spelwereld dat ik een ultieme search en rescue missie tot een goed einde moet brengen.[img:2 title:Welkom in The Ark!] Een eend met een pluim op zijn hoed? Check! Gelukkig sta ik er niet alleen voor. Ik krijg hulp van Stalkers, gemuteerde wezens, die in opdracht van Ark-leider The Elder, de buitenwereld, The Zone genoemd, afschuimen op zoek naar bruikbare materialen om het laatste greintje mensheid dat rest recht te houden. Ben je van plan het gevecht aan te gaan, scout dan altijd de omgeving.
08/12 10u00  Roguelite RPG Survived By doet het in Early Access Zin om het eens uit te proberen? Schitterend! Deze game is net als Warframe free-to-play en kost je dus niets als je het eens wil downloaden, installeren en spelen. Survived By biedt spelers (“Ancestors”) de mogelijkheid om te genieten van een razendsnelle, met vette loot gevulde, en in co-op speelbare roguelite waarin je het opneemt tegen hordes Chimera. Samen met andere spelers kan je het eveneens opnemen tegen monsterlijke bazen.  Je kan bovendien ook zelf coole wapens en straffe gear craften, en dit in een levendige PvE-setting.
08/12 08u45  Pokémon Trading Card Game krijgt tag teams in volgende uitbreiding De TAG TEAM Pokémon-GX zijn aangekondigd op het Pokémon Wereldkampioenschap 2018. Ze vormen een krachtig nieuw spelelement dat garant staat voor bloedstollende gevechten die een hoge risicofactor hebben maar bij winst veel opleveren. De kaarten hebben een ongeëvenaarde kracht en ongekende Hit Points, waardoor sommige TAG TEAM GX-aanvallen een Pokémon-GX op de bank van de tegenstander met één klap uitschakelen. Ze kunnen er echter ook toe leiden dat de tegenstander drie Prize-kaarten krijgt als een TAG TEAM uitgeschakeld is. [img:1]   Deze nieuwste uitbreiding wordt op 1 februari wereldwijd gelanceerd en beschikt over dynamische gevechtsteams zoals Pikachu & Zekrom-GX, extra Pokémon-GX zoals Lycanroc-GX, Hoopa-GX en Cobalion-GX en nog veel meer.  Sun & Moon—Team Up bevat: Meer dan 180 kaarten Zes gloednieuwe TAG TEAM Pokémon-GX Zes extra Pokémon-GX Vier Prism Star-kaarten Meer dan 25 Trainer-kaarten Fans kunnen Sun & Moon—Team Up vóór de lancering uitproberen door mee te doen aan een van de vele try-outtoernooien die van 19 tot 27 januari overal in het land plaatsvinden.
08/12 08u30  Botsen mag in The Crew 2 Demolition Derby launch trailer In de nieuwe Demolition Derby-discipline neem je het in twee gloednieuwe arena’s op tegen andere spelers om een plek in de top drie. Dit door binnen een bepaalde tijd de hoogste score te behalen. In de Bonneville Salt Flat-arena rijden spelers vol op tegenstanders in terwijl ze moeten voorkomen zelf een prooi te worden van andere racers of obstakels. Op het nieuwe circuit in het hartje van de vliegtuigbegraafplaats in Tucson is het aan spelers om hun tegenstanders compleet van het parcours te beuken. Ook worden er vier nieuwe Demolition Derby-auto’s geïntroduceerd, die bovendien ook buiten deze modus gebruikt kunnen worden en volledig verwoestbaar zijn. De gratis update brengt de multiplayermodus naar The Crew 2. Spelers nemen het op tegen maximaal 7 andere tegenstanders in diverse disciplines en met een constant evoluerende selectie events verdeeld over de hele map van de Verenigde Staten. De PvP-leagues zijn dan weer ideaal voor competitieve spelers die willen bewijzen dat zij de allerbeste zijn, uiteraard met daarbij passende beloningen. Daarbovenop worden er ook nog meerdere exclusieve Drift-, Alpha Grand Prix- en Rally Cross-uitdagingen, extra vaardigheden en in-game-activiteiten aan The Crew 2 toegevoegd. Als onderdeel van de maandelijkse nieuwe voertuigen, zijn daarnaast de Audi RS3 LMS - 2017 en de Aeroboat - VS12 - 2018 nu voor alle spelers toegankelijk.
08/12 08u00  Launch trailer The Last Remnant Remastered The Last Remnant verscheen oorspronkelijk in 2008 en veroverde toen de harten van gamers met zijn boeiende verhaal, kleurrijke personages en diepgaande vechtsysteem. In een wereld vol Remnants – oude artefacten die hun dragers mysterieuze krachten geven – gaan spelers op reis met Rush, die vastbesloten is om de waarheid te ontdekken achter de mysteriën die hem omringen. The Last Remnant Remastered is nu digitaal verkrijgbaar voor PlayStation 4 voor € 19,99. Daarnaast is er een exclusief nieuw PlayStation 4-thema beschikbaar bij aanschaf van The Last Remnant Remastered.
07/12 18u15  Civilization VI Switch "Je krijgt op Switch een Civilization-game die draait zoals je zou verwachten"Waarom niet Controls maar zo-zo Laat me beginnen met de minpunten, zodat ik deze review op een positieve noot kan eindigen. Mijn grootste zorg voor deze port waren - hoe kan het ook anders - de controls. Een strategiegame genre Civilization besturen, vraagt veel verschillende functies. En die heb je nu eenmaal niet zomaar met een controller. Ik moet zeggen dat Civ VI een verdienstelijke poging doet om de complexe controls van de game te vertalen naar een spelconsole. Met de rechter stick beweeg je de camera, met de linker beweeg je de cursor die je acties laat uitvoeren tile voor hexagonische tile. De schouderknoppen dienen dan weer voor enkele quick access menu’s naar zaken zoals Governmental Policies en de Civics Tree. Aan de andere kant heb je zo ook snelle toegang naar de andere wereldleiders en stadstaten die je kan benaderen. Met een druk op de R3-toets kan je dan weer een menuutje oproepen om specifieke units te selecteren. Die geef je dan weer commando’s in een menuutje dat je enkel met de D-pad kan navigeren.
07/12 17u00  Ride 3 "Milestone lijkt met RIDE 3 op het goede spoor te zitten"De hoofdbrok van Ride 3 is de carrièremodus, waar je als speler heel wat keuzemogelijkheden krijgt. Eerst mag je het uiterlijk van je rijder bepalen. Op zich heeft dit weinig toegevoegde waarde aangezien hij/ zij toch 95% van de tijd een helm draagt. Belangrijker is de keuze van het type motor. Ga je voor een modern racemonster, een klassieker of een supermoto? Deze laatste zijn wel een buitenbeentje trouwens. Daar waar je met de andere tweewielers enkel over het asfalt scheurt, is dit bij de supermoto’s anders. De eerste parcours die je met dit type trotseert bevatten voor het overgrote deel asfalt, maar zijn wel een stuk smaller. Dit gaf mij het gevoel dat ik als een reus op versmalde rijstroken aan het rijden was. Bovendien zijn er op latere parcours ook jumps en zand aanwezig zodat de besturing helemaal de mist in gaat. Gelukkig is dit wel een alleenstaand geval, want moto's uit andere klassen laten zich veel makkelijker en correcter besturen.[img:3] Motorencatalogus In totaal zitten er meer dan 230 verschillende motoren in de game waarmee je op een 30-tal circuits kan rijden. Het detail dat in deze tweewielers werd gestoken is ronduit verbluffend. Zeker als je weet dat elke motor een korte beschrijving heeft over de geschiedenis van het model/merk. Hieruit blijkt dat ze bij Milestone echt wel weten waarover ze praten en dat daar heel wat motorliefhebbers werken. De verschillende motoren laten zich elk op een andere manier besturen.  
07/12 16u30  Super Smash Bros. Ultimate Heeft z’n naam niet gestolenWat werkt wel? Overal unlockables! Of je nu in local multiplayer speelt, wat Smash-gevechten doet tegen computergestuurde tegenstanders of je waagt aan de verhaalmode, je speelt een pak vrij. Van speelbare personages tot Spirits tot levels tot muziek, artwork en infofiches. Al die zaken maken van Smash Bros. Ultimate een natte droom voor gamers die a) een brede interesse hebben in videogames of b) al enkele decennia aan gaming achter de kiezen hebben.[img:2] Het is en blijft Smash Soms moet je een succesvolle formule niet te hard veranderen. Voor een doorsnee speler als mezelf zullen kleine details en aanpassingen in de combat compleet verloren gaan. Speel je op een competitief niveau, dan zal je merken dat veel van die aanpassingen het skill-niveau de hoogte in stuwen. Eén van de meest gedetailleerde Mario’s ooit over het scherm zien paraderen in een stage die gebaseerd is op de oude groentinten van de eerste Game Boys, daar draaien zelfs non-gamers even hun hoofd voor om. Zonder twijfel de ultieme versie Ik heb het persoonlijk niet voor zo van die buzzwords als Definitive, Complete of Ultimate Edition. Maar als één game die subtitel waarmaakt, dan is het wel deze. Alle personages van de vorige games zitten erin - met enkele nieuwe - wat het totaal aantal speelbare characters brengt tot een nummer dat rond de 75 ligt. Binnen enkele maanden kunnen spelers nog Piranha Plant downloaden via een update en net werd op The Game Awards nog bekendgemaakt dat de Joker uit Persona 5 zijn opwachting maakt in de eerste DLC. Als je dan nog de 103 levels in rekening brengt, alle muziek uit de vorige titels en een uitgebreide verhaalmode, dan weet je dat je waar voor je geld krijgt.[img:4]
07/12 13u15  Speel dit weekend GRATIS The Elder Scrolls Online Zin om het eens te proberen op PS4, pc of Xbox One (X)? Lees dan hieronder hoe je aan de slag kan tot en met dinsdag 11 december. Surf naar de Free Play-pagina Kies je platform Download het spel voor je platform naar keuze Maak een ESO-account aan en speel Als kers op de taart hebben wij hier een aantal gratis pc-codes waarmee je de Doom Wolf-mount (afbeelding hieronder) kan downloaden. Hebben? Stuur dan een mailtje naar info@9lives.be met in de hoofding DOOM WOLF PC. (Aanbieding geldig zolang de voorraad strekt!) [img:1]
07/12 12u30  World of Warships duikt besloten bèta in op PlayStation 4 en Xbox One De introductie van combat missies zullen ook nieuwe mogelijkheden bieden om speciale items en bonussen vrij te spelen. Spelers kunnen dagelijkse of wekelijkse opdrachten uitvoeren om schepen tot zinken te brengen, XP te verzamelen en vijanden onder vuur te zetten. Dankzij de toevoeging van voice chat kun je samen met vrienden missies volbrengen. Naast de nieuwe content werd ook de userinterface aangepakt voor de consolespelers. De in-game interface werd eenvoudiger gemaakt voor een toegankelijkere ervaring. Op visueel vlak zijn er verbeteringen aan het water, rookeffecten en de modellen van de schepen uitgevoerd. Spelers kunnen zich alvast op de site registreren voor de aanstomende besloten bèta-weekends voor World of Warships: Legends en krijgen leuke in-game beloningen bij de lancering in 2019. De eerste gesloten bèta gaat al op 21 december van start.
07/12 12u15  Launch trailer voor Jagged Alliance: Rage Deze spin-off speelt zich 20 jaar na de eerste Jagged Alliance af. Maak een roadtrip door de jungle hel om je geest en lichaam tot het uiterste te testen. Sta samen met je bondgenoten tegenover een heel eiland geregeerd door de leider van een drugskartel en zijn leger. Ivan Dolvich, Helmut “Grunty” Grunther, Charlene “Raven” Higgins, en meer van de oude Jagged Alliance-crew, zijn uit hun pensioen gehaald om een jungle vol slechteriken op te ruimen.  Jagged Alliance: Rage! is een spin-off vol met bizarre personages, explosieve vuurgevechten, tactische stealth en zelfs experimentele drugs-krachten, die zowel solo als online co-op te spelen is.
07/12 12u00  Prey: Typhon Hunter krijgt op 11 december multiplayer modus en Escape Room VR-ervaring Prey: Typhon Hunter bevat twee spannende, nieuwe modi voor Prey: Typhon Hunter multiplayer: een bloedstollende multiplayer versie van verstoppertje waar een speler, als Morgan Yu, gestalkt wordt door vijf tegenstanders die als Mimics spelen en zich als alledaagse objecten in het zicht verstoppen voordat ze hun prooi grijpen. Morgan moet alle vijf de Mimics zien te vinden en vernietigen voordat de tijd verstrijkt. Typhon Hunter VR, die de Morgan-speler in de virtuele wereld plaatst, verschijnt begin 2019. TranStar VR: een single player, VR-only escaperoom-achtige campaign die spelers in de schoenen plaatst van TranStar werknemers, waar ze objectives moeten voltooien en ingewikkelde puzzels moeten oplossen in Talos I, slechts enkele dagen voor de gebeurtenissen uit Prey. TranStar VR zal beschikbaar zijn voor zowel PC als PSVR. Spelers die Prey: Digital Deluxe al hebben gekocht, of hun originele versie van Prey hebben geüpgraded met Prey: Mooncrash, zullen beide nieuwe game modi gratis ontvangen.
07/12 12u00  Speel GRATIS het begin van Shadow of the Tomb Raider Ervaar het begin van het bepalende avontuur van Lara Croft in de gratis trial van Shadow of the Tomb Raider. Reis met Lara naar Cozumel in Mexico tijdens het Dag van de Doden-feest en haast je samen met haar trouwe vriend Jonah om eerder dan Trinity een verborgen tombe te vinden.Spelers die na het voltooien van de trial Shadow of the Tomb Raider aanschaffen, spelen meteen verder vanaf het punt dat ze bereikten, met behoud van al hun vorderingen en vrijgespeelde content.
Laatste update: vandaag om 12u00
Lees meer van 9lives >


Gamequarter.be

Verbergen Tonen
09/12 12u00  Bekijk A Fold Apart in nieuwe screenshots Lees meer >
09/12 10u15  FunQuarter #237                                                                  So much butthurt                                                                        Mr. Mime used Mirror Move                                                           Dit is absurd herkenbaar                                                                         Well ain't that the through                                                                Een oudje                                                                            BURN!                                                             Ze hebben ons gewaarschuwd!                                                                     Wallpapers, opslaan voor ware grootte                                                            Omdat subtiliteit niets is            
09/12 01u00  Column: Geen pre-order? Geen oplossing! De recente launch van Fallout 76 is op zijn zachtst gezegd hobbelig verlopen. Gamers klagen steen en been over bugs en glitches, de game zelf zou erg zwak zijn en het fiasco met de draagtas in de Power Armor Edition zal nog een héél lang staartje gaan krijgen. Maar vandaag wil ik het niet specifiek hebben over de fouten van Bethesda. Ik wil het hebben over een beweging op het internet die deze launch aangrijpt om hun ‘’oplossing’’ te verkondigen, niet begrijpende dat wat zij willen nooit zal gaan gebeuren.De beweging waar ik het over heb is geen organisatie, samenwerkingsverband of anderzijds georganiseerde groep, maar een hele hoop individuen die op sites als 9Gag, YouTube, Reddit en Twitter rondhangen en elk schandaal aangrijpen om te roepen dat pre-orders de wortel van al het kwaad zijn en dat dé oplossing is om simpelweg geen games meer te reserveren. Daar ben ik het echter om meerdere redenen niet mee eens. Maar voordat ik uitleg waarom ik het niet eens ben met de No Pre-Order movement, zal ik eerst moeten uitleggen waar die voor staat. Immers zal lang niet iedereen hiermee in aanraking zijn gekomen. Het argument Grote game-uitgevers hebben zich in het afgelopen decennium meermaals niet van hun beste kant laten zien. Bethesda’s Fallout 76 noemde ik daarbij al, maar is verre van het enige voorbeeld. Star Wars: Battlefront 2 heeft Electronic Arts heel veel hoofdpijn bezorgd, Assassin’s Creed: Unity is nog altijd een smet op het blazoen van Ubisoft en No Man’s Sky is pas nu de game die het beloofde bij de launch te zijn. En dat zijn slechts enkele van de voorbeelden waar vaak mee geschermd wordt. Het No Pre-Orders-volk is van mening dat het niet reserveren van spellen de massale teleurstelling van gamers wereldwijd had kunnen voorkomen én dat het uitgevers laat zien dat we kwaliteit willen! Gamers zouden, door geduldig op de release te wachten, uitgevers scherp houden en bovendien reviews of de reactie op internet kunnen afwachten alvorens te besluiten wel of niet over te gaan tot een aankoop. Die redenering bevat echter niet enkel meer gaten dan sommige soorten kaas, maar is ook – áls het al werkt – slechts een oplossing die enkel op de korte termijn effect zal hebben. Graag leg ik uit waarom, door de vier genoemde voorbeelden te analyseren. Fallout 76 en Horizon: Zero Dawn Laten we beginnen met iedereens favoriete pispaal van dit moment: Fallout 76. De multiplayer-game van Bethesda heeft kort samengevat momenteel twee grote problemen, zijnde de game zelf en de inhoud van de Power Armor Edition. En beide zijn niet op te lossen door het niet reserveren van de game. Bethesda is een van de weinige uitgevers die zelfs de grootste outlets in de game-industrie pas op de dag van launch van een review-exemplaar van hun games voorziet, waardoor het feitelijk onmogelijk is om een degelijke recensie van spellen als DOOM, Dishonored en Fallout op de release klaar te hebben staan. Alleen dit al haalt het geen pre-orders-beleid onderuit. Want als er geen review klaar staat bij de release, kun je ook geen geïnformeerde keuze maken. Natuurlijk, er staan altijd wel een paar reviews op de eerste dag online, maar niet zelden zijn dit artikelen die puur voor de clicks zijn afgeraffeld en waar je als gamer niet op kunt vertrouwen. Dat is niet goed voor de websites in kwestie, die inboeten aan geloofwaardigheid als fouten aan het licht komen, en niet goed voor gamers, die daardoor verkeerd zijn voorgelicht. Het argument kan worden gemaakt dat je in zo’n situatie simpelweg nog even langer geduld moet hebben, zodat je wel de reviews of de reactie van je medegamers kunt afwachten. Maar ook dat is vaak niet realistisch. Spelers die al jaren wachten op The Elders Scrolls 6 gaan echt niet nog een week of twee duimdraaien terwijl het spel klaarligt in de winkel. Die willen nú met die game aan de slag. Allicht dat ze om een punt te maken geen reservering plaatsen, maar reken er maar op dat het gros de game dan wel op dag een koopt en dan het liefst zodra de winkeldeuren openen. Dan hadden ze toch net zo goed de reservering kunnen plaatsen en zo zichzelf kunnen verzekeren van een exemplaar? Last but not least is er de kwestie met de nylon zak in de Power Armor Edition. Deze zak werd voor de release geadverteerd als zijnde gemaakt van katoen; een veel degelijker, mooier en duurder materiaal dan nylon. Logisch dus, dat spelers die € 199,99 hebben neergelegd voor deze editie, zich opgelicht voelen. Maar juist in deze is niet reserveren geen optie. De kwaliteit van het spel in de Power Armor Edition, of welke special edition van ook, speelt in dit geval even geen rol. Immers reserveer je een dergelijke editie juist voor hetgeen dat er náást de game bij zit. In het geval van deze nylon zak staat buiten kijf dat Bethesda niet heeft geleverd wat het verkocht heeft. Het heeft consumenten bewust verkeerd voorgelicht en doet dat nu af als een kleine miscommunicatie waar we ons met zijn allen veel te druk om maken. En daarvoor moeten ze zich heel diep schamen. Maar wederom, wetende dat ik in herhaling val, stel ik dat het resoluut weigeren van pre-orderen dat niet oplost, juist omdat elke munt twee kanten heeft. Laten we daarom een ander voorbeeld nemen: Horizon: Zero Dawn. Deze game is door iedereen met lof overspoelt en kreeg tijdens de release, net als Fallout 76, een luxe editie met een al net zo luxe prijskaartje. Maar slechts weinigen zullen achteraf zeggen dat die het geld niet waard was. Guerilla Games heeft niet enkel geleverd wat het beloofde, maar bundelde de goodies in deze editie met een van de beste games van de afgelopen jaren…waar je naar kon fluiten als je geen reservering had geplaatst. Een limited edition is immers exact dat: limited. Het wordt slechts in beperkte oplages uitgegeven en is enkel voor de grootste fans van een franchise, die het geld erin willen en durven te steken. Die ga je niet overtuigen om niet te reserveren zolang als dat de kans erin zit dat ze daardoor naast de pot pissen als de game en de content wel goed blijken te zijn. Ik zeg niet dat Bethesda’s miscommunicatie over de draagtas uit proportie is geblazen en geloof al helemaal niet in het argument dat dit nu eenmaal het risico is van reserveren. Het bedrijf heeft objectief gezien diens klanten doelbewust misleid, hetgeen strafbaar is in veruit de meeste landen. Wat daarop moet volgen is geen halfbakken statement door het halsstarrig weigeren van pre-orders, maar strafrechtelijke vervolging of beboeting door de daarvoor aangestelde internationale instanties. Tussen het schrijven van dit artikel en de plaatsing ervan, heeft Bethesda zich coulant opgesteld en toegezegd alsnog de beloofde tassen te gaan leveren. Dit zal mogelijk deels te wijten zijn aan de ophef en de woede van de fanbase, maar de timing van hun verklaring wijst erop dat ze vooral legale acties vreesden. Verschillende instanties en advocaten in de VS hadden zich namelijk al gebogen over de kwestie met de Power Armor Edition en er was sprake van een dreigende class action lawsuit, waar de meeste uitgevers snel voor terugdeinzen, hetgeen ons brengt bij ons volgende voorbeeld: Electronic Arts. Battlefront, FIFA en gokken Uitgever EA heeft een hele hoop dingen gedaan waarmee het gamers tegen zich in het harnas heeft gejaagd. De gefaalde online pass, het sluiten van studios als Westwood en Visceral Games en de mobiele spin-offs van Dungeon Keeper en Command & Conquer zijn hiervan slechts enkele voorbeelden. Van elk van deze voorbeelden kun je het zijne denken, maar als puntje bij paaltje komt zijn het keuzes die te verantwoorden zijn vanuit het standpunt van een bedrijf dat graag financieel gezond wilt blijven in de komende jaren en die hooguit als onwenselijk of onprettig kunnen worden bestempeld. Ronduit schofterig werd het pas toen het bedrijf loot boxes omarmde. Het hele debacle rondom de loot boxes in, met name, Star Wars: Battlefront II heeft ondertussen zo ontzettend veel aandacht gehad in de media, dat ik er niet teveel ruimte aan wil besteden. Het zijn de gevolgen ervan die ik een stuk interessanter vind. EA heeft waarschijnlijk gehuild toen het de verkoopcijfers van SW:BF2 zag, want na alle ophef, boosheid en meer dan terechte kritiek deden gamers eindelijk waar ze zo graag mee dreigen: iets niet kopen. Dat is niet hetzelfde als iets niet reserveren, maar voor de beurs van de uitgever zal dat geen verschil maken. Heeft dat echter een verandering teweeggebracht? Natuurlijk niet! Zelfs nu België dreigt met juridische stappen, Nederland, Australië en zelfs de VS met soortgelijke maatregelen bezig zijn én EA nagenoeg uitsluitend negatief in het nieuws wordt gebracht, weigert het bedrijf zijn koers bij te stellen. Ja, na de gigantische trammelant rondom Battlefront 2 zijn de loot boxes verwijderd, maar dat was omdat de game op dat punt al niet meer te redden was. Het zal de game-gigant er echt niet toe aanzetten om hun spellen structureel te wijzigen om de koers te volgen die hun zelfbenoemde ‘’morale kompas’’ uitstippelt. En als dat nog niet genoeg is, zal een paar procent minder pre-orders ook geen indruk maken. Ten slotte Assassin’s Creed: Unity en No Man’s Sky maakten zich schuldig aan verschillende dingen, maar werden desondanks schuldig bevonden aan dezelfde misstap: het niet waarmaken van de verwachtingen die ze zelf geschapen hadden. Unity deed dit doordat de game buggy was, terwijl No Man’s Sky inhoudelijk tekortschoot tekort schoot aan wat men beloofde. En in het geval van beide games resulteerde dit in een kortstondige daling van de verkoopcijfers, die aan het eind van de rit eigenlijk wel te overzien viel omdat de bedrijven zich hebben ingezet om hun beschadigde imago op te vijzelen. Ja, Syndicate verkocht door de misstappen met Unity slechter dan gehoopt, maar Origins en Odyssey vliegen weer als warme broodjes over de toonbank, ondanks dat het nog steeds geen volledig zuivere koffie is. En natuurlijk gebeurt dat gewoon mét pre-orders. Hier! Een spiegel! Wat gamers niet willen zien, is dat uitgevers in deze kwestie niet de enige zijn die met de billen bloot moeten. Natuurlijk heeft Ubisoft microtransacties van dubieuze aard in Odyssey gestopt en vecht EA als een beer voor zijn geliefde gokdoosjes onder het mom van ‘’player choice’’. Gamers kiezen er immers massaal voor om die games te spelen en dat voor lief te nemen en houden daardoor dit alsmaar giftiger wordende klimaat in stand. Klagen is makkelijk, maar verandering komt pas wanneer men actie onderneemt. Niet met tirades op het internet, memes van kale kerels in een rood shirt en het eenmalig weigeren van een aankoop, maar door de hakken in het zand te zetten. Als iedereen die klaagt over microtransacties resoluut weigert om games die ze bevatten te kopen, hoe goed ze ook verder mogen zijn, dan wordt een duidelijk signaal afgegeven naar de game-industrie. Maar dat gebeurt niet. Want een hele hoop boze stieren, voor wie Battlefront 2 de rode lap was, waren als makke lammetjes eens de nieuwste FIFA in de winkel lag. En als dat het limiet is van hoever hun overtuiging reikt, dan is het niet moeilijk om te zien waarom uitgevers over ze heen lopen. Ik ben ook een gamer en ook ik heb games die ik NU wil spelen. Maar of ik ze reserveer hangt niet af van een beweging of de fouten van sommige uitgevers. Dat hangt af van in hoeverre ik vertrouwen heb in een specifieke game en diens uitgever. NIS, Atlas en Nintendo (om slechts enkele voorbeelden te noemen) hebben ook wel eens games gemaakt die niet zo goed bleken te zijn als dat ik had gehoopt. En dan bracht ik ze gewoon terug naar de winkel of vermaakte ik me nog steeds, alleen dan net iets minder. Daarvoor weiger ik niet hun games te reserveren als die mij interessant lijken.   Wat ik wil zeggen is dat de No Pre-Order-beweging gebaat zou zijn bij een beetje nuance. De game-industrie heeft zo zijn rotte appels, dat valt niet te ontkennen. Maar de oogst is niet verpest als een appelboom of twee ziek blijkt te zijn. Dan verwijder je de planten gewoon en geef je ze vooral niet meer water nadat je ertegen geschreeuwd hebt. Videogames zijn niet anders. Niet de gehele industrie kan worden gestraft omdat een selecte minderheid het verpest en het kan niet zo zijn dat wij die minderheid ondertussen ook nog blijven voeden. Dat is echter wel wat nu gebeurt en daardoor zijn wij als gamers collectief meer een onderdeel van het probleem, dan van de oplossing. Hoe vervelend dat ook is om te moeten horen.  Let op: Deze column reflecteert de mening van de auteur, niet van GameQuarter in zijn geheel. De inhoud van dit artikel is gebaseerd op feiten en onderzoek, maar wordt vergezeld door de subjectieve kijk van de auteur en dient daarom als dusdanig te worden gelezen.21 
09/12 00u15  Het einde is nabij: hier is de eerste trailer van Avengers: Endgame The Game Awards mag dan wel het woord game in de titel hebben zitten, maar dat betekent niet dat dat het enige is wat er getoond werd. Ook de vierde Avengers-film kreeg een trailer en die laten we het best voor zichzelf spreken.10 
08/12 23u30  De screenshots van Hades' Early Access lijken wel een tekenfilm Lees meer >
08/12 17u45  Farming Simulator 19 passeert nu al een miljoen exemplaren Farming Simulator weet jaar na jaar opnieuw te verrassen. Niet alleen met verbeteringen en nieuwe features, maar ook met de alsmaar groeiende fanbase. Het is dankzij deze groep gamers, dat Farming Simulator 19 nu al 1 miljoen exemplaren heeft verkocht. Ter illustratie: de game was pas tien dagen beschikbaar toen de mijlpaal werd bereikt, waardoor het volop in het vaarwater van games als Red Dead Redemption 2 en Battlefield V heeft gezeten. En hoewel die laatste allicht niet zijn voorgangers kon evenaren, is het nog steeds een blockbuster-titel met een gigantische marketingcampagne. Deze indrukwekkende verkoopcijfers zorgen ervoor dat de game van GIANTS Software bovenaan de verkoopcharts stond in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland én de Verenigde Staten. De ontwikkelaar zelf is vanzelfsprekend dan ook meer dan blij hiermee. ''Het is ongelofelijk om de impact van ons team zijn harde werk te mogen zien. Farming Simulator 19 biedt zoveel nieuwe mogelijkheden en onze spelers zijn daar opgewonden over. Nooit tevoren heeft een Farming Simulator-game zo snel een miljoen exemplaren bereikt en we zijn trots en blij dat zoveel spelers ons vergezellen op dit geweldige avontuur,'' aldus GIANTS Software CEO Christian Amman. Natuurlijk is niet enkel GIANTS Software blij met deze cijfers. Ook Focus Home Interactive, die het spel uitgaf, is erg tevreden en doet daarom een duit in het zakje. ''We zijn extreem trots dat we GIANTS Software ondersteunen bij de ontwikkeling van de Farming Simulator-serie,'' vertelt COO John Bert. ''Farming Simulator 19 is simpelweg buitengewoon en de verkoopcijfers reflecteren dat. GIANTS heeft het ongelofelijke talent van hun studio om grote hoeveelheden mensen te bereiken wederom gedemonstreerd. Dit bevestigt ook de kennis van de Focus Home Interactive-teams, die franchises naar nieuwe en grotere doelgroepen brengen en het fantastische werk dat de studio met elke nieuwe game heeft afgeleverd ondersteunen.
07/12 23u45  World of Final Fantasy: Maxima Net als bijna elke langlopende videogameserie heeft Final Fantasy de nodige spin-offs gekregen door de jaren heen. Sommige hiervan zijn geliefd, zoals de Tactics-games, terwijl andere meer richting het bizarre neigen (denk Chocobo Racing). De meeste games liggen echter ergens in het midden en worden vooral gespeeld door zij die de hoofdserie een warm hart toedragen. Het in 2016 verschenen World of Final Fantasy is niet anders. Natuurlijk schrijven we niet nu nog een review over een game die al jaren uit is. In plaats daarvan nemen we het recent verschenen World of Final Fantasy: Maxima onder de loep. Deze re-release brengt de game namelijk niet enkel voor het eerst naar Xbox One en Nintendo Switch, maar voegt ook nieuwe content toe in de vorm van nieuwe cameo’s, een handjevol nieuwe mirages en een gloednieuw mechaniek. Maar voor we het over de nieuwigheden gaan hebben, moeten we het eerst even hebben over wat de originele World of Final Fantasy nu precies is. Back to basics In deze spin-off van Square Enixs populaire serie maken we kennis met Lann en Reynn; een tweeling die woont in het vredige Nine Wood Hills. Normaal zie je al aankomen dat een monster of leger deze vrede verstoort of dat een andere ramp hun leven op zijn kop zet. Maar niet in WoFF. Daar ontdekken onze hoofdpersonen namelijk dat het leven dat ze dachten te leven weinig meer is dan een illusie en dat hun herinneringen niets meer zijn dan hersenspinsels. Maar de vrouw die dit hun vertelt, heeft ook een oplossing voor handen…in een andere wereld. Deze zelfverklaarde God vertelt ons duo dat ze hun herinneringen en ongespecificeerde verloren krachten terug kunnen winnen door af te reizen naar deze wereld als Mirage Keepers. Dit zijn mensen met de gave om Final Fantasy-monsters als Moogles, Chocobo en Flans te temmen door ze te vangen in vierkanten genaamd Prismariums. En dat is waar het spel vreemd begint te worden. Wie dacht dat je de monsters in kunt zetten om gevechten á la Pokémon te voeren, zit er namelijk mijlenver vanaf. Jenga! In plaats van dat je jouw monsters aanstuurt op het slagveld, vecht je aan hun zijde tegen andere Mirages, al is dat niet helemaal de juiste verwoording. Lann en Reynn vechten namelijk door middel van stacking, hetgeen betekent dat zij en hun monsters letterlijk op elkaars hoofd gaan staan alsof ze een totempaal imiteren. En hoewel dat er belachelijk uitziet, heeft het wel nut. In deze magische wereld combineren de vaardigheden van wezens die op elkaar staan zich, waardoor een stapel sterker is dan de som der delen. Zo worden niet enkel stats als HP en verdediging bij elkaar opgeteld, maar kunnen twee monsters die Fire kunnen gebruiken samen Fira ontgrendelen. Natuurlijk is het stapelen van je vechters geen verplichting. Je kunt je stapel van maximaal drie karakters ten alle tijden opbreken, wat zowel voor- als nadelen met zich meebrengt. Zo heb je nu geen toegang meer tot de betere skills en moet je het doen met lagere stats, maar kun je wel profiteren van drie aanvallen per beurt, in plaats van een. In veruit de meeste gevallen is een omgevallen stapel echter het gevolg van het incasseren van een aanval of twee teveel. Jenga! Om het geheel nog net even zotter te maken, kunnen onze helden zelf ook nog van vorm veranderen. Als reguliere mensen torenen ze uit boven de Mirages en staan ze aan de onderkant van een stapel. Maar met een druk op de knop veranderen ze in chibi-versies van zichzelf, die passen bij de bewoners van deze vreemde wereld. En dan staan ze opeens in het midden van de stapel, waardoor je andere combinaties kunt maken. Want verandering van spijs zou moeten doen eten. Maar wat de boer niet kent… Tijdens je reis door World of Final Fantasy kom je tientallen Mirages tegen die je kunt toevoegen aan je collectie en kunt trainen om nieuwe skills, boosts en vormen te ontgrendelen, waarbij het idee is dat je een breed arsenaal opbouwt dat je kunt aanpassen om op de situatie aan te sluiten. In de praktijk komt daar echter niets van terecht. Tijdens de ruim dertig uur die ik nodig had om het einde te bereiken, wisselde ik slechts zelden van samenstelling, waarbij het vooral omgevingselementen waren die mijn hand forceerden wanneer dat wel gebeurde. Maxima is namelijk heel wat laagdrempeliger dan veel van de hoofddelen.  Deze lage moeilijkheidsgraad zorgt er niet enkel voor dat je niet bijster diep in de mechanieken van het Mirage trainen hoeft te duiken, maar zorgt er tevens voor dat vele andere systemen feitelijk niet uit de verf komen. Zo heb ik enkel voor reviewdoeleindes een keer gebruikt gemaakt van de summoning van een Mega Mirage en een Champion en heb ik om dezelfde reden slechts even gestoeid met de nieuwe Champions-mechaniek, waarin Lann of Reynn de vorm aannemen van Final Fantasy-helden als Cloud, Lightning en Squall en hun vaardigheden kunnen gebruiken. Een simpele optie voor de moeilijkheidsgraad zou dit probleem grotendeels kunnen verhelpen, maar de keuze van Square Enix om het tempo erin te willen houden is begrijpelijk. Immers is WoFF ook verhalenderwijs een heel ander beestje dan de games waar het de mosterd haalt. Grappen en grollen Games als Final Fantasy VII en Final Fantasy X zijn berucht en geliefd om hun dramatische verhaalvertelling en emotionele momenten, en dat is ook exact wat mensen verwachten als ze de naam horen. World of Final Fantasy is echter ook op dit gebied heel wat luchtiger. Lann is een flapdrol eerste klas, terwijl Reynns voorhoofd een permanente handafdruk heeft van alle denkbeeldige facepalms die ze maakt wanneer haar broer weer zijn eetgat opentrekt. Hierdoor is het best een grappige ervaring, maar niet een die je aandacht lang genoeg weet vast te houden om een flinke grind voor een moeilijke baas te verantwoorden. En dat is ook zo ongeveer de mindset waarmee je het spel moet benaderen om niet teleurgesteld te worden. De groep die echter echt teleurgesteld zal worden, is die die de game al gespeeld heeft en € 16,99 uitgeeft voor de Maxime upgrade. Een paar nieuwe cameo’s, een verwaarloosbaar aantal nieuwe Mirages, vormverandering van je helden en een nieuwe baas kunnen dit prijskaartje immers echt niet verantwoorden. Maar als je de game nog niet had, kun je net zo goed direct de Maxime-versie pakken, al is het maar omdat die marginaal beter is. Conclusie:  Hoewel de naam Final Fantasy groots prijkt in de titel, heeft World of Final Fantasy: Maxima maar een heel beperkt aantal raakvlakken met de serie van Square Enix. De karakters en monsters zijn direct herkenbaar, maar de toon en battle mechanics liggen mijlenver verwijderd van het bronmateriaal. Dat is niet direct een probleem, ware het niet dat met deze nieuwe benadering ook de productiewaarde een heel stuk lager ligt, waardoor WoFF hooguit aardig of grappig kan worden genoemd. En voor een Final Fantasy-titel is dat een flinke stap terug. De echte domper is echter de meerwaarde van de Maxima-upgrade, die nagenoeg niet bestaand is.
07/12 22u45  New World Interactive nodigt jullie allen uit voor de open beta van Insurgency: Sandstorm Aankomende woensdag, op 12 december, verschijnt Insurgency: Sandstorm. Maar voor het zover is organiseert New World Interactive nog een laatste beta, waaraan iedereen mag deelnemen. Tot aankomende maandag 18:00 uur is de volledige game gratis te proberen via Steam, zodat spelers zelf kunnen inschatten of het spel iets voor ze is. NWI en uitgever Focus Home Interactive hopen natuurlijk van wel en daarom maken het kopen van het spel direct ook wat verleidelijker, met een korting van 10% op de prijs van € 29,99. Een snelle rekensom leert ons dat dat neerkomt op een prijs van € 26,99. Deze prijs is beschikbaar tot de launch van de game. Wie echter de eerste Insurgency ook heeft, krijg nog eens 10% extra korting en is dus al voor € 23,99 klaar. Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door New World Interactive, Valve of Focus Home Interactive, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
07/12 22u15  Mortal Kombat is terug en bruter dan ooit tevoren Gevechten in Mortal Kombat zijn bruut en bloederig; dat is al zo sinds het eerste deel. In recente jaren probeerde men echter nieuwe hoogtes te bereiken met werkelijk absurde fatality's. En daarvoor worden nu speeltjes bovengehaald. In onderstaande trailer zien we hoe Raiden en Scorpion het tegen elkaar opnemen in een bloederig gevecht tot de dood. Daarbij gebruiken de heren niet enkel hun vuisten, maar ook speren, zwaarden, dolken en meer. Het lijkt er dus op dat we een beetje Soul Calibur in de elfde MK gaan krijgen. De video toont ons echter meer dan dat. De onthulling van het spel op The Game Awards ging namelijk gepaard met de onthulling van Shao Kahn en beta-toegang als pre-order bonussen en een verwachte release in april van komend jaar. Dat noem ik pas een allesomvattende video!
07/12 13u30  Truck Driver komt voorbijgereden met een nieuwe trailer Het lijkt erop dat gamers en masse hun roeping als chauffeur hebben gemist. Een andere verklaring hebben we niet voor de vele games als Eurotruck Simulator, Spintires: Mudrunner en Farming Simulator, waarin je achter het stuur van massale voertuigen kruipt. Truck Driver is ook zo'n game en plaatst je achter het stuur van een traditionele vrachtwagen, welke je volgens een nieuwe gameplay trailer naar smaak kunt aanpassen. Zo kun je niet enkel je eigen kleur kiezen, maar natuurlijk ook je oplegger aanpassen aan het type vracht dat je vervoert.
07/12 07u45  Het volgende DLC-karakter voor Super Smash Bros. Ultimate is bekend Mensen waren al massaal verbaasd toen Mario's Piranha Plant werd aangekondigd als een extra speelbaar personage voor Super Smash Bros. Ultimate. Maar nu blijkt het volgende DLC-karakter al net zo'n vreemde keuze te zijn. Ditmaal is het de hoofdpersoon van Persona 5, die onder de codenaam Joker door het leven gaat, die zich bij de nu al gigantische cast mag voegen. Dat blijkt uit een teaser die werd onthuld op The Game Awards. Helaas mochten we nog geen gameplay zien, maar met de toevoeging van Joker lijkt de toon gezet en geeft men de boodschap af dat alles kan.
07/12 01u00  Switch-versie Shantae and the Pirate's Curse krijgt een fysieke release met twee speciale edities Shantae and the Pirate's Curse is al bijna vier jaar geleden verschenen en is al bijna negen maanden beschikbaar op de Nintendo Switch. Dat weerhoudt Limited Run Games er echter niet van om fysieke exemplaren te produceren voor die console. Zoals de naam al doet vermoeden, worden games die geproduceerd worden door Limited Run Games slecht voor een korte periode te koop aangeboden, waardoor elk exemplaar van $34.99 reeds een Limited Edition is. Maar mocht deze standaardeditie niet goed genoeg voor je zijn, dan is er ook een Collector's Edition van $64.99 en de Pirate's Booty Bundle van $129.99. De Collector's Edition van de game bevat, naast het spel zelf, een poster, de soundtrack, een gerepliceerde Gameboy-cartridge van de game, een display stand en drietal kaarten. Van deze editie zullen slechts 2900 exemplaren worden gemaakt, waardoor het verstandig is snel je slag te slaan. De deuren van zowel de standaardeditie als de Collector's Edition openen zich om vier uur vanmiddag en sluiten op 22 december, tussen middernacht en zes in de ochtend. Mocht deze editie nog niet luxe genoeg voor je zijn, dan kun je ook gaan voor de Pirate's Booty Bundle. Deze bevat alle inhoud van de editie hierboven en wordt verder verrijkt door een vinylplaat met de soundtrack, een trading card set, twee aanvullende zeldzame kaarten van deze set en een van zeven gold foil trading cards. Wanneer deze versie van de game beschikbaar komt is nog niet bekend. Zowel de nieuwsbrief als de website vermelden niets meer dan ''spoedig beschikbaar''. Zodra er meer bekend is zullen wij jullie hiervan echter op de hoogte brengen. Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door WayForward Technologies of Limited Run Games, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
07/12 00u15  Company of Heroes 2 is nu tijdelijk gratis Company of Heroes 2, de bekroonde en nog altijd geliefde RTS van Sega, is nu gratis op Steam te krijgen. En dan hebben we het niet over een free weekend. Wie nu hier klikt en inlogt op zijn Steam-account, kan een exemplaar van de game claimen, welke hierna permanent in je bibliotheek zal verblijven. Hoe lang deze actie zal duren is nog niet bekend, dus wij adviseren niet te lang te wachten met het downloaden ervan.
06/12 13u00  Dit mag je verwachten van Fortnite's Season 7 Battle Pass Nu het langzaam maar zeker weer begint te vriezen, beginnen de winterthema's in videogames weer op te komen. Zo ook in Fortnite, wiens zevende seizoen ons doet bibberen. Een nieuw seizoen in Fortnite gaat natuurlijk gepaard met een nieuwe Battle Pass, welke je voor 950 V-Bucks kunt aanschaffen. De vraag is echter natuurlijk wat je daarvoor krijgt. Hoewel een volledige lijst vooralsnog niet beschikbaar is, krijgen we wel alvast een voorproefje in deze video.
06/12 12u45  Tony Hawk maakt een comeback met Skate Jam op mobiele devices Lees meer >
Laatste update: vandaag om 12u00
Lees meer van Gamequarter.be >

4Gamers

Verbergen Tonen
09/12 00u15  Just Cause 4 heeft geweldige easter eggs Deze week verscheen Just Cause 4 en het duurde niet lang voor spelers om door te hebben dat de game enkele geweldige easter eggs bevat. Ze allemaal opsommen zou ons te ver leiden, maar twee voorbeelden ...10 
09/12 00u00  Good guy Major Nelson deelt cadeautje uit aan gamer die voor haar moeder zorgt Nu Sinterklaas achter de rug is, is het uitkijken naar Kerstmis en dan helpen alle kleine lichtpuntjes om de duisternis te verdrijven. Zo is er good guy Larry 'Major Nelson' Hryb van Xbox, die een gamer ...11 
08/12 00u15  4fun #361 De frontpage van 4Gamers staat altijd goed gevuld met het meest recente nieuws uit de wonderlijke wereld van videogames en dat nieuws is dan nog eens zeer gevarieerd ook. Er staat groot nieuws tussen, ...
08/12 00u15  Dit is de ultieme gamer onesie In Japan kunnen ze voor omgerekend zo'n 115 euro de ultieme gamer onesie kopen. Dat is een zachte, warme onesie die speciaal ontworpen werd voor gamers. Zo kunnen spelers nog makkelijk een headset gebruiken ...
08/12 00u00  Deelnemer talent show doet alsof hij Nintendo Labo heeft uitgevonden In China heeft een man die deelnam aan een talentenjacht op tv gedaan alsof hij de uitvinder is van Nintendo Labo. Tijdens zijn optreden speelde hij enkele nummers op de Nintendo Labo Toy-Con Piano, waarmee ...
07/12 15u30  Makers van ABZÛ stellen nieuwe game The Pathless voor Giant Squid, de studio achter ABZÛ, heeft met The Pathless zijn nieuwste project voorgesteld. De onthullingstrailer biedt alvast een beeld van wat we mogen verwachten, maar verder is er nog niet ...
07/12 15u30  Makers van ARK komen met fantasy piraten-MMO ATLAS Studio Wildcard, de makers van ARK: Survival Evolved, hebben officieel ATLAS uit de doeken gedaan. Dat is hun fantasy piraten-MMO die enkele maanden geleden al gelekt was. Volgende week, op 13 december, ...
07/12 15u15  Na 12 jaar is Kenshi eindelijk gelanceerd Kenshi is in totaal 12 jaar in ontwikkeling geweest, waarvan 4 in Early Access, maar nu is de game eindelijk beschikbaar en daar hoort natuurlijk een launch trailer bij. Kenshi is een sword-punk ...
07/12 15u00  Scavengers is een post-apocalyptische PvPvE shooter Scavengers werd eerder dit jaar al aangekondigd, zij het zonder veel details. Nu is de game nog eens uit de doeken gedaan via een cinematische trailer, terwijl het op feitelijke gameplay wachten blijft. ...
07/12 14u45  Journey op weg naar pc Journey, dat tot nu toe enkel verscheen voor PS3 en PS4, komt naar pc en dat via de nieuwe Epic Games Store. Een concrete releasedatum is evenwel nog niet bekend.
07/12 14u45  Ashen schiet verrassend uit de startblokken Ashen, een action-RPG die tijdens E3 onthuld werd, is redelijk uit het niets verschenen voor pc en Xbox One. Hoewel altijd al gezegd werd dat de game in 2018 nog zou verschijnen, werd nooit ...
07/12 14u15  Makers van ARK komen met piraten-MMO ATLAS Studio Wildcard, de makers van ARK: Survival Evolved, hebben officieel ATLAS uit de doeken gedaan. Dat is hun piraten-MMO die enkele maanden geleden al gelekt was. Volgende week, op 13 december, is de ...
07/12 14u00  Call of Duty: Black Ops 4 nu te koop zonder Zombies Activision heeft een nieuwe, goedkopere versie van Call of Duty: Black Ops 4 gelanceerd, exclusief via Battle.net. De zogenaamde Battle Edition kost normaal 39,99 euro, maar is nu tijdelijk voor slechts ...
07/12 13u45  Eerste gameplay trailer voor Psychonauts 2 Psychonauts 2 heeft voor het eerste een gameplay trailer gekregen. Daarin wordt bevestigd dat de game nog steeds gepland staat voor een release in 2019. Aanvankelijk zou de game dit jaar nog verschijnen, ...
07/12 13u45  Rage 2 pronkt met open wereld, releasedatum bekend Rage 2 heeft een releasedatum gekregen, zijnde 14 mei 2019. Ook werd een nieuwe trailer gelost waarin de open wereld van de game in de schijnwerpers wordt geplaatst.
Laatste update: vandaag om 0u15
Lees meer van 4Gamers >

GamersNET.nl

Verbergen Tonen
04/12 00u00  Frostpunk krijgt gratis People and Automatons-update om inwoners namen te geven Onze Soraya was prima te spreken over [url=https://www.gamersnet.nl/movies/frostpunk/indie_spotlight/]Frostpunk[/url], een cross-over tussen het survival-genre en een citybuilder. Daarbij merkte ze onder meer op dat de binding met je inwoners behoorlijk sterk wordt. Dat wordt nu vermoedelijk alleen ...
04/12 00u00  FIFA 19 krijgt survival- en scheidsrechterloze modi Als je een wat oudere gamer bent, heb je vast en zeker herinneringen aan de oude FIFA-games, waarin je de scheidsrechters kon uitschakelen, zodat je iedere speler van de tegenstander naar de ziekenboeg kon trappen zonder daarbij ook maar ��n gele kaart te krijgen. In [url=https://www.gamersnet.nl/ga...
04/12 00u00  Nieuwe trailer: Persona Q2: New Cinema Labyrinth - First Japanese Trailer We [url=https://www.gamersnet.nl/nieuws/201808/persona_q2_new_cinema_labyrinth_onthuld/]berichtten[/url] er gisteren al over, maar [url=https://www.gamersnet.nl/games/persona_q2/]Persona Q2 New Cinema Labyrinth[/url] is onthuld. In deze eerste (Japanse) trailer leren we meer over het verhaal en krij...
04/12 00u00  Nieuwe trailer: Street Fighter 5 - Sagat Reveal Trailer Net als de kersvers aangekondigde [url=https://www.gamersnet.nl/movies/street_fighter_5/g_reveal_trailer]G[/url], treed ook Sagat vandaag [url=https://www.gamersnet.nl/games/street_fighter_5/]Street Fighter 5[/url] binnen. Aan zijn moveset is weinig veranderd: hij heeft nog steeds zijn iconische Tig...
04/12 00u00  Nieuwe trailer: Street Fighter 5 - G Reveal Trailer G is een mysterieuze nieuwe toevoeging aan [url=https://www.gamersnet.nl/games/street_fighter_5/]Street Fighter 5[/url]. Deze bebaarde man wil de president van de wereld worden en poogt dat door zijn boodschappen op social media te delen. Waar doet ons dat toch aan denken? Hij is vanaf vandaag verkr...
04/12 00u00  Tekken 7 kondigt tweede seizoen aan met Negan uit The Walking Dead Naast de populariteit van [url=https://www.gamersnet.nl/reviews/dragon_ball_fighterz/]Dragon Ball FighterZ[/url] blijft Bandai Namco nog volop pompen met die andere iconische vechtreeks; in het specifiek [url=https://www.gamersnet.nl/reviews/tekken_7/]Tekken 7[/url]. Op digitaal vechttoernooi EVO 20...
04/12 00u00  Nieuwe trailer: Tekken 7 - Season Pass 2 Reveal (feat. Negan from The Walking Dead) Vechtersspel Tekken 7 krijgt een volwaardig tweede 'seizoen' aan content. Onder de zogenaamde Season Pass 2 vallen onder meer ...
04/12 00u00  Panthera Evo is Razers nieuwe fightstick voor eSporters Wie een beetje fatsoenlijk wil knokken in games, is vaak het beste af met een [i]dedicated[/i] fightstick voor het genre. Razer doet daarvoor nu een nieuwe, hoogwaardige duit in het zakje, met de [url=https://www.razer.com/gaming-controllers/razer-panthera-evoRazer]Panthera Evo[/url]. In vol ornaat ...
04/12 00u00  Season Pass en gratis content voor We Happy Few onthuld Tijdens de [url=https://www.gamersnet.nl/nieuws/201806/overzicht_dit_was_de_e3_persconferentie_van_microsoft/]Microsoft-persconferentie[/url] op de [url=https://www.gamersnet.nl/nieuws/201806/alles_over_de_e3_2018/]afgelopen E3[/url] werd bekendgemaakt dat [url=https://www.gamersnet.nl/previews/we_h...
04/12 00u00  Fire Emblem Heroes brengt geschat 400 miljoen dollar in het laatje Achttien maanden geleden lanceerde [url=https://www.gamersnet.nl/games/fire_emblem_heroes/]Fire Emblem Heroes[/url] , een mobiele adaptie van Nintendo's succesvolle strategische RPG-reeks, en het spel blijkt een consistent en grandioos succes. Na een jaar haalde Heroes bijna 300 miljoen dollar op; n...
04/12 00u00  Horizon: Zero Dawn krijgt eigen bordspel De avonturen van de open-wereld RPG [url=https://www.gamersnet.nl/games/horizon_zero_dawn/]Horizon: Zero Dawn[/url] zullen worden omgezet in een heus bordspel. Bordspelbouwer Steamforged Games werkt aan de board game-versie, waarbij ze nauw samenwerken met Sony. Binnenkort zal Horizon: Zero Dawn - T...
04/12 00u00  SoulCalibur 6 verwelkomt Astaroth en Seong Mi-Na Vlak voor de [url=https://www.gamersnet.nl/games/tekken_7/]Tekken 7[/url]-finale op EVO 2018, kondigde Bandai Namco nog een tweetal personages aan voor die nieuwe game van hun andere vechtreeks: [url=https://www.gamersnet.nl/games/soul_calibur_6/]SoulCalibur 6[/url]. Nu weten we dat klassieke person...
04/12 00u00  Nieuwe trailer: SoulCalibur 6 - Astaroth and Seong Mi-Na EVO 2018 Reveal trailer Astaroth en Seong Mi-Na keren terug in [url=https://www.gamersnet.nl/games/soul_calibur_6/]SoulCalibur 6[/url], zo wist Namco Bandai te bevestigen tijdens fighting game-evenement EVO 2018. Gigantische bijl of naginata, welk wapen heeft jouw voorkeur?...
04/12 00u00  Dead or Alive 6 teaset Hitomi en Leifang; onthulling op Gamescom 2018 Tijdens de diverse fight game-toernooien van EVO 2018 werd er flink wat afgemat, zo ook bij [url=https://www.gamersnet.nl/games/dead_or_alive_last_round/]Dead or Alive 5: Last Round[/url], die een plekje als 'side tournament' kreeg. Na de Grand Finals toonde Koei Tecmo silhouetten van twee personage...
04/12 00u00  Pok�mon RPG voor Nintendo Switch uitgesteld naar eind 2019 Sinds zijn [url=https://www.gamersnet.nl/nieuws/201707/pokemon_rpg_voor_nintendo_switch_verschijnt_in_2018_of_later_aldus_nintendo/]aankondiging[/url], is het enige nieuws over de aankomende 'main line' Pok�mon RPG voor de Nintendo Switch dat van uitstellen. Zo ook nu. Eerder stond de verwachte rele...
Laatste update: dinsdag 4 december 2018, 0u00
Lees meer van GamersNET.nl >

InsideGamer

Verbergen Tonen
09/12 10u00  LEGO Harry Potter Collection review - Het is zo fijn op Zweinstein Een remaster van het vrolijke LEGO Harry Potter. Eindelijk weer ronddolen op Zweinstein en eindelijk de twee games op één schijfje, zoals het hoort. Een visuele upgrade kon deze game goed gebruiken, maar heeft deze remaster ook extra content gekregen?
09/12 09u00  Q-n-A: Wat was je favoriete moment van The Game Awards? Tijdens de Game Awards zijn veel prijzen uitgereikt aan onder andere God of War als beste game van het jaar. Ook werd ons nieuwe games beloofd en grote aankondigingen. Dit rest de vraag voor deze Q-n-A: Wat was je favoriete moment van de Game Awards?
09/12 09u00  Toy Story 4: een romantisch speelgoedverhaal kan slagen Het was al een tijdje bekend dat Toy Story een vierde film ging krijgen. De releasedatum voor de film staat vast en eerder deze maand hebben we zelfs twee eerste teasers kunnen zien van Toy Story 4. Het volgende speelgoedverhaal wordt daarentegen een losstaande romantische film.
08/12 12u00  Dit heb je Gemist op InsideGamer - The Game Awards en Super Smash Bros. Ultimate Deze week stond in het teken van de grootste cross-overs in entertainmentmedia. Dit heb je gemist op InsideGamer.
08/12 10u00  Crackdown 101: alles wat je moet weten over de serie Als je dacht dat Fallout de koning van de dystopische toekomst is, dan presenteren we hier nog een gamereeks die eenzelfde setting heeft: Crackdown. De sfeer is een beetje minder rauw en iets idioter, maar ook in Crackdown zoeken we de verre onfortuinlijke toekomst op. Eentje waarin supersoldaten van The Agency het opnemen tegen de enorme criminaliteit die in Pacific City is ontstaan. Bendes moeten worden bevochten en het is aan jou en je mede-agenten om de vrede terug te brengen naar de stad. Maar, eigenlijk is er iets anders aan de hand.
08/12 10u00  WTF-update: Van der Linde Gang zijn beste vrienden In deze WTF-update is Thanos ook King of Games in Yu-Gi-Oh!, zijn de leden van de Van Der Linde Gang echte vrienden en ontmoeten we een buidelrat genaamd Pikachu.
07/12 17u30  De week van de cross-overs - Commentaar Dit was de week van de grootste cross-overs binnen entertainmentmedia. Martin en Jacco nemen het nieuws over Super Smash Bros. Ultimate en The Game Awards door. Ook wordt iedereen gillend gek vanwege de Avengers: Endgame-trailer.
07/12 17u00  Wat spelen we dit weekend? 8 en 9 december The Game Awards zijn uitgereikt, nieuwe games zijn aangekondigd en dan is er ook nog Super Smash Bros. Ultimate uitgekomen vandaag! Met andere woorden het wordt een druk weekend om het allemaal te verwerken. Wat spelen we dit weekend? In ieder geval heel veel Super Smash!
07/12 16u30  Een kort geschiedenislesje Smash Super Smash Bros is niet meer weg te denken uit de canon van Nintendo-games. Dat is ook niet zo vreemd als je je bedenkt dat Smash sinds het begin evenveel vechtgame als viering van alles Nintendo is geweest. Met Super Smash Bros. Ultimate op komst is dit hét moment om terug te blikken op de vier (of technisch gezien vijf) games die aan deze ultieme versie van de vechtgame voorafgingen.
07/12 14u30  Avengers Endgame-trailer uitgebracht Marvel heeft zojuist de Avengers 4-trailer gelanceerd. De volledige titel luidt: Avengers: Endgame.
07/12 12u15  Ashen nu te spelen op Xbox One Tot verrassing werd Ashen tijdens The Game Awards gelanceerd. Ashen is een openwereldgame en is nu al te spelen op de Xbox One. In een nieuwe trailer wordt de game verder toegelicht.
07/12 11u45  Speel nu de eerste demo van Devil May Cry 5 De eerste demoversie van Devil May Cry 5 is vanaf vandaag te spelen op de Xbox One. Tijdens de Game Awards heeft Xbox-baas Phil Spencer dit bekendgemaakt. Ook is er een nieuwe trailer onthuld voor de game.
07/12 11u00  Scavengers is een nieuwe sci-fi multiplayer-shooter Een van de nieuwe aangekondigde games tijdens de Game Awards is Scavengers. Scavengers is een sci-fi multiplayer-shooter-game. De game wordt ontwikkeld door Midwinter Entertainment.
07/12 10u30  Hello Games maakt The Last Campfire Tijdens de Game Awards is een eerste trailer van de nieuwste game van Hello Games getoond. De game heet The Last Campfire en is een 'Hello Games short'-game.
07/12 10u30  Het nieuws van The Game Awards verzameld The Game Awards 2018 werden vannacht uitgereikt aan de beste games van het jaar. Ook werd een flink aantal nieuwe games aangekondigd. Bekijk hieronder het nieuws van The Game Awards verzameld.
Laatste update: vandaag om 10u00
Lees meer van InsideGamer >

Gamed

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 0u03
Lees meer van Gamed >

FOK!Games

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 0u23
Lees meer van FOK!Games >

Eurogamer

Verbergen Tonen
09/12 13u45  Id Software:'Rage 2 heeft een beter einde' In interview met het blad Game Informer belooft regisseur Magnus Nedfors dat Rage 2 een beter einde heeft dan het origineel. Zowel id Software als Avalanche Studios erkennen dat Rage abrupt voorbij was en dat veel spelers daardoor teleurgesteld waren.'Wij zijn overtuigd dat het hoofdverhaal een passend einde heeft waardoor spelers hun avontuur met een goed gevoel kunnen afsluiten. Daarnaast is de game niet gelijk afgelopen, maar kun je gewoon verder spelen in de open wereld', aldus Nedfors. Daarnaast bevat het wapenarsenaal van Rage 2 een Gravity Gun. Onlangs is de Rage 2 release onthuld. Ontwikkelaar id Software heeft inmiddels ook de eerste Rage 2 details bekendgemaakt. Zo hanteert Rage 2 een 'games-as-a-service'-model. Read more…
09/12 13u30  CS:GO is free-to-play en heeft battle royale modus Danger Zone Valve heeft Counter-Strike: Global Offensive gratis gemaakt. Daarnaast is er een battle royale-modus met de naam Danger Zone.Nieuwe CS:GO-spelers hebben gratis toegang tot alle content, terwijl oude CS:GO-spelers automatisch Prime Status krijgen met onder meer toegang tot exclusieve items en weapon cases. Die status behaal je ook door rank 21 te behalen of als upgrade in de in-game store aan te schaffen.De nieuwe modus Danger Zone is als update aan CS:GO toegevoegd. Net als andere battle royale-modi word je op een map gedropt, zijn wapens random in de map te vinden en kan er maar één speler of team overleven. Read more…
09/12 12u45  Old school FPS Blood krijgt een re-release Old school FPS Blood uit 1997 krijgt een re-release. Ontwikkelaar Nightdive Studios voert verschillende verbeteringen en compatibiliteit updates aan de game toe. Monolith Productions (F.E.A.R, Shadow of Mordor) was verantwoordelijk voor het origineel.'De game is goed met de tijd meegegaan en heeft weinig nodig om een betere ervaring te bieden. Daarom richten we ons vooral op ondersteuning voor moderne netwerken om de game naar meer spelers te brengen', aldus producent Daniel Grayshon.Volgens Johnny brengt Blood je innerlijke sadist naar boven. In zijn Blood Retrofiel lees je meer over de bloederige avonturen van de antiheld Caleb. Zo te lezen komt zijn wens om Caleb ooit weer eens de woorden 'I live again' te horen zeggen uit.Read more…
09/12 12u15  Id Software:'Rage 2 heeft een betere einde' In interview met het blad Game Informer belooft regisseur Magnus Nedfors dat Rage 2 een beter einde heeft dan het origineel. Zowel id Software als Avalanche Studios erkennen dat Rage abrupt voorbij was en dat veel spelers daardoor teleurgesteld waren.'Wij zijn overtuigd dat het hoofdverhaal een passend einde heeft waardoor spelers hun avontuur met een goed gevoel kunnen afsluiten. Daarnaast is de game niet gelijk afgelopen, maar kun je gewoon verder spelen in de open wereld', aldus Nedfors. Daarnaast bevat het wapenarsenaal van Rage 2 een Gravity Gun. Onlangs is de Rage 2 release onthuld. Ontwikkelaar id Software heeft inmiddels ook de eerste Rage 2 details bekendgemaakt. Zo hanteert Rage 2 een 'games-as-a-service'-model. Read more…
09/12 11u45  Strategy game Conan Unconquered aangekondigd Ontwikkelaar Petroglyph kondigt strategy game Conan Unconquered aan. De game voert massale gevechten in de wereld van Robert E. Howard op. Het doel is om je nederzetting uit te bouwen en te beschermen tegen aanvallen.Je kunt Conan Unconquered alleen of in co-op spelen. Petroglyph vergelijkt de game met They Are Billions. De aanvallen blijven komen en het is aan jou om zo lang mogelijk zien stand te houden. De actie is in real-time, maar je kunt op elk moment pauzeren.Verder beschik je over krachtige eenheden zoals Conan die speciale vaardigheden heeft. In de aankondigingstrailer is ook te zien dat je gigantische eenheden kunt op te roepen die vervolgens voor je kunnen vechten.Read more…
09/12 11u15  Wapenarsenaal Rage 2 bevat Gravity Gun Het wapenarsenaal in Rage 2 bevat onder meer een Gravity Gun, echter werkt het geweer anders dan je verwacht. Dat legt id Software-topman Tim Willits uit in een gesprek met het blad Game Informer.Met de Gravity Gun uit Half-Life 2 pak je willekeurige voorwerpen op die je vervolgens naar je tegenstander lanceert. In Rage 2 werkt de Gravity Gun aanvankelijk als een normaal geweer doordat je eerst op de vijand moet schieten.Daarna mik je op een willekeurige plek en door de alternatieve vuurknop in te drukken word je tegenstander naar desbetreffende plek gelanceerd. Hoe meer kogels je gebruikt om de vijand te taggen, des te krachtiger de aanval is.Read more…
07/12 20u45  Ontwikkelaar Giant Squid Studios kondigt adventure The Pathless aan Ontwikkelaar Giant Squid Studios kondigt adventure The Pathless aan. De game komt volgend jaar op de pc en PlayStation 4 uit. Daarbij valt het op dat Steam niet als platform wordt genoemd, alleen de Epic Games Store die onlangs is gelanceerd.Je speelt de game als Hunter, een bazin in boogschieten die een vloek probeert te stoppen. Je band met je adelaar staat centraal en samen verken je de wereld, los je puzzels in oude ruïnes op en ga je grootse gevechten aan.Ontwikkelaar Giant Squid Studios bracht in 2016 de onderwatergame Abzû uit. Oprichter Matt Nava werkte voorheen bij Thatgamecompany aan Flower en Journey. Overigens brengt ontwikkelaar Thatgamecompany Journey binnenkort ook naar de Epic Games Store. Read more…
07/12 15u00  Journey komt naar de pc Adventure game Journey komt binnenkort naar de pc. De game van ontwikkelaar Thatgamecompany was tot nu toe enkel beschikbaar voor de PlayStation 3 en PlayStation 4. Het is momenteel nog niet duidelijk wanneer Journey precies uitkomt voor de pc.Journey lanceerde oorspronkelijk in 2012 en laat je ronddwalen in een bevreemdende woestijn. Regelmatig kom je andere spelers tegen waarmee je communiceert op basis van een beperkte reeks woorden, geluiden en bewegingen.Journey lanceert via de Epic Games Store. Die Epic Games Store is gisteren officieel gelanceerd en gaat de concurrentie aan met platformen als Steam en GOG. Het is momenteel nog onduidelijk of Journey ook naar die concurrerende platformen komt.Read more…
07/12 12u30  Just Cause 4 review - Onversneden openwereldplezier De Just Cause 4 review neemt Carl mee naar het prachtige en gigantische eiland Solis, waar hij het causaal verband tussen Rico Rodriguez en explosies onderzoekt. Hoeveel heliumbalonnen kun je aan een koe hangen? De kans is groot dat je het je nog nooit hebt afgevraagd, maar daar brengt Just Cause 4 ongetwijfeld verandering in. De Zweedse ontwikkelaar Avalanche zorgt in dit vierde deel voor meer gadgets dan ooit om vernieling te zaaien in een gigantische open wereld. Het eindresultaat is een heerlijk ontspannende openwereldgame, dat niet alleen een technisch huzarenstukje is maar ook leert uit de vele fouten van Just Cause 3.Nochtans lijkt er op het eerste zicht weinig tot niks veranderd. Je gebruikt als 'Dictator Removal Specialist' Rico Rodriguez je vertrouwde grapple hook en parachute om rond te geraken, terwijl de geslaagde wingsuit uit deel drie ook zijn terugkeer maakt. De controls zijn nagenoeg ongewijzigd, alsook de animaties, waardoor je even denkt dat je een expansion pack voor Just Cause 3 aan het spelen bent. Deel vier laat dus geen verbluffende eerste indruk na.Read more…
07/12 12u30  Dit zijn alle winnaars van The Game Awards 2018 Tijdens The Game Awards worden jaarlijks de prijzen voor de beste games uitgereikt. Eerder was al bekend dat God of War als Game of the Year uitgeroepen is, maar er zijn meer categorieën. Hieronder vind je een lijst met alle genomineerden en winnaars tijdens The Game Awards 2018: Game of the Year Read more…
07/12 11u30  Devil May Cry 5 Xbox One demo vanaf nu beschikbaar Devil May Cry 5 krijgt op de Xbox One een demo. Dat is tijdens de onthulling van een nieuwe trailer op The Game Awards 2018 bekendgemaakt.In de demo speel je als Nero en slacht je de nodige demonen in Red Grave City af. Het Red Queen zwaard en de Blue Rose revolver zijn net als voorheen je wapens.Naast de aankondiging van de demo heeft Capcom een nieuwe trailer onthuld met daarin de eerste gameplaybeelden van de hack-and-slasher. Tevens krijgt Devil May Cry 5 een nieuw personage met de naam V en wordt Bloody Palace in april 2019 als gratis update beschikbaar gesteld. Read more…
07/12 08u30  OkunoKA review - De aanhouder wint In de OkunoKA review krijgt Randolf kramp in zijn handen en geeft hij met bloedende vingertoppen zijn oordeel over deze aartsmoeilijke platformer.Anderhalf uur spelen, duizend keer sterven. Het statistiekenscherm van OkunoKA toont onverbiddelijk hoe vaak je hebt gefaald. Je moet er maar trek in hebben. Toch bleek eerder al uit het succes van titels als Super Meat Boy en Celeste dat er wel degelijk een publiek is voor dit soort bikkelharde platformers. De Italiaanse ontwikkelaar Caracal Games zet OkunoKA in de markt als een masocore-game, specifiek voor gamers die naar zelfkastijding zoeken. Masochisten komen in OkunoKA zeker aan hun trekken, ook al wordt het wiel niet bepaald opnieuw uitgevonden.In OkunoKA speel je als het blauwe wezentje Ka. Zijn luie leventje wordt opgeschrikt wanneer mechanische wezens op aarde landen en alle zielen stelen. Pech voor Ka, want laten die zielen nu net zijn favoriete snack zijn. Veel tijd wordt er niet aan deze opzet besteed. Na een korte introductie begin je gelijk te spelen en wordt het aantal tussenfilmpjes tot een minimum beperkt. Je merkt snel dat OkunoKA niet los is te zien van zijn grote inspiratiebron, Super Meat Boy. De game volgt vrijwel hetzelfde sjabloon. Dat is niet per se kwalijk, want het blijft een ijzersterke fundering om op voort te bouwen. Read more…
07/12 08u15  Steam-concurrent Epic Games Store gelanceerd Epic Games lanceert zijn eigen distributieplatform voor pc-games, de Epic Games Store. Voor ontwikkelaars is een belangrijk verschil met Steam dat ze onder de streep meer inkomsten krijgen per verkochte game. Waar Valve 30 procent van de aankoopprijs voor zichzelf houdt, is dat bij Epic Games slechts 12 procent.Het games-aanbod is momenteel nog niet zo groot en bestaat voornamelijk uit indiegames en titels van Epic Games zelf, zoals Fortnite en Unreal Tournament. Ook de Early Access-versie van Hades is er al te koop, de nieuwe game van Supergiant Games (Bastion, Transistor).De games die je koopt zijn overigens DRM-vrij, vergelijkbaar met de aanpak Good Old Games. Ze zijn niet gekoppeld aan een specifieke launcher, je kunt ze zo vak installeren als je wil.Read more…
07/12 07u30  Obsidian kondigt sci-fi RPG The Outer Worlds aan Ontwikkelaar Obsidian Entertainment kondigt sci-fi RPG The Outer Worlds aan. De game is in ontwikkeling voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Hoewel de studio onlangs door Microsoft is gekocht, wordt de game uitgegeven door Private Division, een label van Take-Two.De game speelt zich in de ruimte af en lijkt inhoudelijk erg veel op de twee eerste Fallout-games. Fans herkennen direct de humor. Dat is geen verrassing aangezien The Outer Worlds door Leonard Boyarsky en Tim Cain wordt gemaakt, de bedenkers van Fallout.Wil je meer weten over wat je mogelijk te wachten staat? Lees dan waarom Fallout S.P.E.C.I.A.L is en blijft. Vergeet ook ons artikel niet over hoe Fallout 2 de serie definieerde. Read more…
07/12 07u15  Far Cry New Dawn officieel aangekondigd Ubisoft heeft Far Cry New Dawn officieel aangekondigd. Er ging reeds een gerucht dat er een post-apocalyptische Far Cry in de maak is. De game is een direct standalone vervolg op Far Cry 5. Far Cry New Dawn komt op 15 februari voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One uit.Het is voor het eerst in de serie dat game een vervolg krijgt. Je keert dus terug naar Hope County, echter is het landschap hertekend door de atoombommen die er zijn gevallen. Je neemt het met geïmproviseerde wapens tegen een tweeling nieuwe protagonisten op.Marcel zijn Far Cry 5 review lees je op de site. Wil je meer weten? Lees dan ons overzicht met alle Far Cry 5 informatie. Read more…
Laatste update: vandaag om 13u45
Lees meer van Eurogamer >

EvilGamerz

Verbergen Tonen
07/12 14u00  Farming Simulator 19 verkoopt wereldwijd één miljoen exemplaren in slechts 10 dagen Farming Simulator 19, ontwikkeld door GIANTS Software, heeft zijn status als videogame-fenomeen opnieuw bevestigd door wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren te verkopen, in digitale en fysieke vorm, slechts 10 dagen na de release van het spel. Ondanks een releaseperiode die wordt gedeeld met meerdere blockbuster-releases heeft Farming Simulator de top van de lijst bereikt in de VS, VK, Frankrijk, Duitsland en meer. Met de toenemende kwaliteit van de game, grafische vernieuwingen, nieuwe gameplaymogelijkheden en de toevoeging van John Deere aan het rijtje voertuigen, heeft de franchise nieuwe hoogten bereikt om de meest complete landbouwervaring ooit naar oude en nieuwe fans te brengen. “Het is ongelooflijk om de impact van het harde werk van het team te zien. Farming Simulator 19 biedt zoveel nieuwe kansen en onze spelers zijn enthousiast. Nooit eerder heeft een Farming Simulator-spel zo snel dit punt bereikt en we zijn trots en blij dat er zoveel spelers meedoen aan deze geweldige reis”, zegt Christian Amman, CEO van GIANTS Software. “We zijn extreem trots om GIANTS Software te ondersteunen bij de ontwikkeling van de Farming Simulator-franchise. Farming Simulator 19 is eenvoudigweg uitzonderlijk en de verkoop komt daarmee overeen. Giants heeft opnieuw het ongelooflijke talent van de studio getoond om nog meer spelers te bereiken. Dit bevestigt ook de knowhow van de teams bij Focus Home Interactive om franchises naar een nieuw en groter publiek te brengen, waardoor het fantastische werk van de studio voor elk nieuw spel wordt versterkt”, aldus John Bert, COO van Focus Home Interactive.
07/12 14u00  Nieuw artikel: Just Cause 4 Lees meer >
07/12 11u15  Mortal Kombat 11 aangekondigd Warner Bros. Interactive Entertainment presenteert vandaag Mortal Kombat 11, de nieuwste game van de bekroonde franchise. De officiële Mortal Kombat 11 aankondigingstrailer geeft een voorproefje van een episch, weergaloos verhaal met een originele muziektrack die in samenwerking met rapper 21 Savage is ontwikkeld. 21 Savage heeft meerdere platina uitgaven op zijn naam staan. Mortal Kombat 11 is ontwikkeld door de bekroonde NetherRealm Studios en komt uit op 23 april 2019 voor PlayStation 4, PlayStation 4 Pro, Xbox One-serie inclusief Xbox One X, Nintendo Switch en digitaal op PC.Het nummer van 21 Savage dat in de trailer te horen is, heet “Immortal” en wordt vergezeld met scènes van een epische strijd tussen twee iconische figuren: Dark Raiden en Scorpion. Bovendien wordt een nieuw karakter geïntroduceerd die een centrale rol speelt in het verhaal van Mortal Kombat 11.Mortal Kombat 11 verdiept en personaliseert de ervaring zoals nooit tevoren, met een geheel nieuw Custom Character Variation-systeem waarmee spelers de creatieve controle hebben over het bouwen van aangepaste versies van de personagelijst. Daarnaast introduceert het spel ook een nieuw filmisch verhaal dat voortborduurt op de epische saga dat inmiddels zijn 25e jaar ingaat. “Door spelers meer creatieve controle te geven, laat Mortal Kombat 11 zien waarom deze iconische franchise na meer dan 25 jaar zo sterk is en steeds relevanter wordt,” zegt David Haddad, president van Warner Bros. Interactive Entertainment. “Deze game laat het buitengewone talent van NetherRealm Studios zien wat betreft innovatie en het ontwikkelen van epische ervaringen voor onze Mortal Kombat fans én nieuwe spelers.” “Het is fantastisch om eindelijk Mortal Kombat 11 te kunnen aankondigen en om te laten zien waar het team aan heeft gewerkt,” zegt Ed Boon, creatief directeur van NetherRealm Studios. “Ons Custom Character Variation-systeem schept oneindige mogelijkheden waarmee spelers hun favoriete vechters kunnen personaliseren. We kunnen niet wachten tot het januari is zodat we meer van de game kunnen laten zien.”Vanaf 7 december kunnen preorders voor de Mortal Kombat 11 standaardeditie worden geplaatst voor € 69,99. De Mortal Kombat 11 Premium Edition kan ook al worden gepreorderd voor € 99,99. Deze wordt geleverd met de standaard-game en de Kombat Pack. Alle preorders ontvangen het in-game, speelbare personage ‘Shao Kahn’. Degenen die preorders plaatsen voor PlayStation 4 en Xbox One, krijgen bij bepaalde winkels toegang tot de beta, die in maart voor die platforms beschikbaar komen.
07/12 09u45  Far Cry New Dawn verkrijgbaar vanaf 15 februari 2019 Vannacht tijdens de Video Game Awards is Far Cry New Dawn onthuld. Far Cry New Dawn, het vervolg op Far Cry 5, speelt zich af in een post-apocalyptische wereld en is vanaf 15 februari 2019 verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en PC. Far Cry New Dawn is nu te pre-orderen, onder meer in de Ubisoft Store, voor een adviesprijs van € 44,99. Zeventien jaar na een wereldwijde nucleaire ramp, belandt de speler in een bijna onherkenbaar en verwilderd maar prachtig Hope County, Montana. Na de chaos begon het normale leven hier stilaan terug te keren, tot de overlevenden te maken kregen met een nieuw kwaad: The Twins, Mickey en Lou, leiders van de genadeloze Highwaymen bende. Deze tweelingzussen zijn opgegroeid zonder wetten of regels en zijn vastberaden om de overlevenden te beroven van al hun bezittingen. Aan spelers de taak om daar een stokje voor te steken. Spelers bereiden de strijd tegen The Twins voor in thuisbasis Prosperity. Hier starten spelers, samen met de overlevenden, een eigen community, maken ze wapens en voertuigen en trainen ze hun Guns for Hire, onder wie een aantal bekende gezichten. Deze thuisbasis wordt gedurende de game verder uitgebouwd en biedt zo meer mogelijkheden om krachtigere wapens en uitrusting te maken. De thuisbasis is eveneens het startpunt voor Expeditions. Deze avonturen spelen zich af op uiteenlopende, memorabele locaties in de Verenigde Staten. Daar is het aan spelers om waardevolle materialen veilig te stellen en zo snel mogelijk weer weg te glippen, terug naar Hope County. Far Cry New Dawn wordt ontwikkeld door Ubisoft Montreal in samenwerking met Ubisoft Shanghai, Ubisoft Kiev en Ubisoft Bucharest. Dit stand-alone vervolg op Far Cry 5 brengt voor het eerst een post-apocalyptische setting naar de Far Cry-serie. Spelers verzamelen een divers gezelschap Guns en Fangs for Hire of nodigen een vriend uit om hen te helpen in coöp en beleven zo de wildste Far Cry-avonturen tot nu toe.
07/12 09u15  MONOPOLY Fortnite Edition is nu verkrijgbaar In samenwerking met Epic Games ontwikkelt Hasbro een range van speelgoeditems en spellen gebaseerd op Fortnite, de populaire shootergame. De eerste release in deze lijn is MONOPOLY Fortnite, waarbij het speelbord van het iconische vastgoedspel een waar slagveld wordt.Monopoly FortniteDeze exclusieve, Engelstalige, editie van Monopoly is ontstaan in nauwe samenwerking met Epic Games en is geïnspireerd op de populaire Fortnite videogame. Geen Kalverstraat, maar Title Towers. Algemeen Fonds en Kans zijn vervangen door Trap- en Chest cards. En in dit spel gaat het er niet om hoeveel je bezit, maar of je blijft leven. Daarom moeten spelers in plaats van geld, health points verzamelen. In Monopoly Fortnite claimen 2 tot 7 spelers de welbekende Fortnite locaties, bestrijden ze hun tegenstanders en is het de bedoeling dat je de Storm overleeft. Ben jij Skull Trooper, of Omega? Er zijn maar liefst 27 Fortnite outfits om mee te spelen. Dan is het tijd voor de strijd! Spelers kunnen health packs verzamelen, muren bouwen en hun tegenstanders schade toe brengen. Elke keer als spelers langs Start gaan, laten ze de Storm vrij! Maak dat je weg komt, want anders verlies je health points. De laatste die overeind blijft, wint Victory Royale!
07/12 08u15  Boxshot van nieuwe Far Cry onthuld Het nieuwe boxshot van Far Cry New Dawn is onthuld. Het spel komt begin volgend jaar uit voor diverse platformen en vormt een directe sequel op Far Cry 5, welke eerder dit jaar uit kwam.
07/12 08u00  RAGE 2 krijgt releasedatum De releasedatum voor RAGE 2 is bekend gemaakt. Het spel zal namelijk op 14 mei 2019 uit gaan komen voor de PC, Xbox One en PlayStation 4. In de post-apocalyptische wereld van RAGE zul je moeten overleven. Het betreft een first person shooter waarin de meest bizarre vijanden je het moeilijk zullen maken. Het spel wordt door ID Software en Avalanche Studios ontwikkeld. ID Software was ook al verantwoordelijk voor het eerste deel, welke destijds ook nog door John Carmack werd mee-ontwikkeld. Hij heeft ID Software inmiddels verlaten.
07/12 08u00  Trailer van Anthem verschenen Op de Game Awards is een nieuwe trailer uitgekomen van Anthem. Het spel verschijnt begin volgend jaar voor de PC, Xbox One en PlayStation 4 en belooft een topper te worden. Bioware werkt momenteel aan het spel.
07/12 08u00  Nieuwe Dragon Age officieel aangekondigd Bioware werkt momenteel hard aan de game Anthem. Echter staat er nog een game gepland bij de ontwikkelaar. Het gaat namelijk een nieuwe Dragon Age game. Inmiddels is een eerste teaser van het spel op de Game Awards verschenen:
07/12 08u00  SEGA Mega Drive Classics nu verkrijgbaar op Switch SEGA Europe Ltd. is verheugd om aan te kondigen dat SEGA Mega Drive Classics nu zowel fysiek als digitaal beschikbaar is op de Nintendo Switch.Retro-fans kunnen nu meer dan 50 favorieten van alle genres opnieuw bezoeken: arcade action, shooteres, beat’m ups, puzzels en andere verbogen pareltjes, allemaal binnen handbereik voor thuis of onderweg. Voor elke spelers is er een klassieke titel om van te genieten met gemoderniseerde functies zoals online multiplayer, achievements, mirror modes, lokale co-op modus, rewind en save states.
06/12 17u15  Teaser: De eindejaarsactie komt er weer aan en dit kun je winnen! Evilgamerz is weer druk bezig met de eindejaarsactie. De tijd dus om iedereen weer blij te maken met vette games om daarmee het jaar goed te beginnen! Daarvoor hebben we met onze uitgevers weer vette prijzen binnen weten te halen die we mogen weggeven aan onze leden. De eindejaarsactie begint binnenkort, maar we willen jullie alvast een kleine blik laten werpen op hetgeen je onder andere kunt winnen!
06/12 17u00  World of Warships duikt binnenkort de gesloten beta in op de PlayStation 4 en Xbox One Alle handen aan deck! World of Warships: Legends gaat op 21 december de gesloten bèta fase in op de PlayStation 4 en Xbox One. Kapiteins kunnen zich alvast registreren voor de test en krijgen als dank, voor hun hulp tijdens de test, speciale content bij de lancering.De introductie van combat missies zullen ook nieuwe mogelijkheden bieden om speciale items en bonussen vrij te spelen. Spelers kunnen dagelijkse of wekelijkse opdrachten uitvoeren om schepen tot zinken te brengen, XP te spekken en vijanden onder vuur te zetten. Dankzij de toevoeging van voicechat kun je gezellig samen met vrienden missies te volbrengen.Naast de nieuwe content is ook de userinterface verfijnt en aangepast voor de console spelers; dankzij de feedback die alfa testers hebben gegeven. De in-game interface is versimpeld voor een toegankelijkere ervaring en zo zijn er ook andere zaken aangepast om de gevechten soepeler te laten verlopen. Op visueel vlak zijn er verbeteringen aan het water, rook effecten, model schepen uitgevoerd zodat het nog mooier van het beeldscherm afspat.Spelers kunnen zich alvast op de site wowslegends.com opgeven voor de aankomende gesloten bèta weekenden voor World of Warships: Legends en krijgen daarmee leuke in-game beloningen bij de lancering in 2019. De eerste gesloten bèta gaat al op 21 december van start.World of Warships: Legends is compleet opnieuw opgebouwd zodat het zijn volle potentie op de consoles kan gaan bereiken. Gloednieuwe userinterface, intuïtieve gameplay en exclusieve content maakt dit binnenkort een geweldige ervaring voor op de PlayStation 4 en Xbox One wordt.
06/12 16u30  Word de Tomb Raider met de gratis trial van Shadow of the Tomb Raider Square Enix presenteert met trots de gratis trial van Shadow of the Tomb Raider. Deze is nu verkrijgbaar op de Xbox One-familie van apparaten, inclusief de Xbox One X, het PlayStation 4-computerentertainmentsysteem en Windows-pc/Steam. Ervaar het begin van het bepalende avontuur van Lara Croft in de gratis trial van Shadow of the Tomb Raider. Reis met Lara naar Cozumel in Mexico tijdens het Dag van de Doden-feest en haast je samen met haar trouwe vriend Jonah om eerder dan Trinity een verborgen tombe te vinden.Dompel jezelf onder in Lara’s nieuwste avontuur en ontdek waarom de pers dit een spectaculaire conclusie van Lara Crofts oorsprongsverhaal noemt. Spelers die na het voltooien van de trial Shadow of the Tomb Raider aanschaffen, spelen meteen verder vanaf het punt dat ze bereikten, met behoud van al hun vorderingen en vrijgespeelde content.Stap in de grootste, levendigste wereld ooit gemaakt in een Tomb Raider-game, met meer tombes, puzzels en zijmissies dan ooit. Stop de Maya-apocalyps en word de Tomb Raider die Lara voorbestemd was te worden.Shadow of the Tomb Raider is ontwikkeld door een team ervaren Tomb Raider-ontwikkelaars bij Eidos-Montréal, in samenwerking met Crystal Dynamics. De game is nu verkrijgbaar voor de Xbox One-familie van apparaten, inclusief de Xbox One X, het PlayStation 4-computerentertainmentsysteem en Windows-pc/Steam.
06/12 16u30  Jagged Alliance: Rage! nu beschikbaar voor PC en consoles “Stille nacht … sniper schot … geen alarm, alles kalm. Nog vier stappen en het einde van je beurt…” Met dit nieuwe kerstliedje van Jagged Alliance: Rage! brengen we dit jaar een tactische jungleoorlog naar de feestdagen. Vanaf vandaag kunnen gamers op pc, PlayStation®4 en de Xbox One familie, inclusief de Xbox One X, de levens van hun geliefde Jagged Alliance personages hervatten in een gloednieuw avontuur dat zich 20 jaar na de originele game afspeelt. Ivan Dolvich, Helmut “Grunty” Grunther, Charlene “Raven” Higgins, en meer van de oude Jagged Alliance-crew, zijn uit hun pensioen gehaald om een jungle vol met bandieten, die absoluut kool van de kerstman krijgen, op te ruimen. Ze wringen zich in allerlei bochten voor de campagne. Jagged Alliance: Rage! is een spin-off vol met bizarre personages, explosieve vuurgevechten, tactische stealth en zelfs experimentele drugs-krachten, die zowel solo als online co-op te spelen is. De SRP voor de pc-versie is €19,99 en de console-edities hebben een SRP van €29,99. Jagged Alliance: Rage! wordt uitgegeven door HandyGames, familielid van het THQ Nordic-netwerk. HandyGames treedt op als een onafhankelijke uitgever, met de nadruk op kleine en middelgrote projecten of 3rd-party indie games. Jagged Alliance is terug – Met een nieuw kijk op turn-based tactieken, avontuurlijke elementen en de welbekende eigenzinnige huursoldaten! Deze spin-off speelt 20 jaar na de eerste Jagged Alliance af. Maak een roadtrip door de jungle hel om je geest en lichaam tot het uiterste te testen! Sta samen met een paar bondgenoten tegenover een heel eiland geregeerd door de leider van een drugskartel en zijn gekke leger. Kenmerken: -        2 spelers online co-op modus -        Turn-based tactische gameplay gemengd met avontuurlijke elementen -        Kies uit een verscheidenheid aan tactieken, variërend van stealth tot brute kracht -        Sterke karakterpersoonlijkheden met eigen vaardigheden, verlangens en persoonlijke conflicten -        Rage skills: unieke karaktereigenschappen die krachtiger worden in de loop van het gevecht -        Machtige commandanten coördineren vijandige troepen op het slagveld -        Kom oog in oog te staan met angstaanjagende experimentele drugs en gebruik ze om je vijanden te manipuleren.
06/12 07u00  The Crew 2 Demolition Derby nu gratis beschikbaar Demolition Derby, de tweede grote gratis update voor The Crew 2, is nu beschikbaar op PlayStation 4, Xbox One en PC. Naast een nieuwe discipline, wordt ook de langverwachte multiplayermodus geïntroduceerd. Demolition DerbyIn de nieuwe Demolition Derby-discipline strijden spelers in twee gloednieuwe arena’s om een plek in de top drie door binnen een bepaalde tijd de hoogste score te behalen. In de Bonneville Salt Flat-arena rijden spelers vol op tegenstanders in terwijl ze moeten voorkomen zelf een prooi te worden van andere racers of obstakels. Op het nieuwe circuit in het hartje van de vliegtuigbegraafplaats in Tucson is het aan spelers om hun tegenstanders compleet van het parcours te beuken. Ook worden er vier nieuwe Demolition Derby-auto’s geïntroduceerd, die bovendien ook buiten deze modus gebruikt kunnen worden en volledig verwoestbaar zijn. MultiplayermodusDe gratis update brengt tevens de langverwachte multiplayermodus naar The Crew 2. Coureurs nemen het op tegen maximaal 7 andere spelers in een variëteit aan disciplines en met een constant evoluerende selectie events verdeeld over de gehele map van de Verenigde Staten. De PvP leagues zijn ideaal voor spelers die willen laten zien dat zij de allerbeste zijn, uiteraard met daarbij passende beloningen. Alsof dat nog niet genoeg nieuwe, gratis content is, worden er ook nog meerdere exclusieve Drift-, Alpha Grand Prix- en Rally Cross-uitdagingen, extra vaardigheden en in-game-activiteiten aan The Crew 2 toegevoegd. Als onderdeel van de maandelijkse nieuwe voertuigen, zijn daarnaast de Audi RS3 LMS - 2017 en de Aeroboat - VS12 - 2018 inmiddels voor alle spelers toegankelijk. De release van Demolition Derby is, na de release van de eerste grote gratis update Gator Rush, de volgende stap in het post-launch plan van The Crew 2. Het ontwikkelteam is vastberaden om in de komende maanden regelmatig nieuwe content te blijven introduceren.
Laatste update: vrijdag 7 december 2018, 14u00
Lees meer van EvilGamerz >

Power Unlimited

Verbergen Tonen
09/12 16u15  Smash Bros. Ultimate fever! Lees meer >
09/12 14u00  The Walking Dead – The Final Season Episode 3 verschijnt 15 januari Live terwijl ik uit het scherm wordt geslagen door een Captain Falcon uit Frankrijk, rapporteert de Weekendwacht zich! Met een Persona 5 gerucht, nieuwe episode voor Telltale’s The Walking Dead, meer Anthem info en Conan Unconquered!
09/12 10u15  Smash Bros. Ultimate DLC fighters geruchten en speculatie Super Smash Bros. Ultimate is uit en bevat alle fighters die we ooit in de game wilden hebben! Dus uhm… wie gaan de DLC-fighters van de Season Pass worden? PeterKoelewijn speurde het internet af voor de laatste geruchten en wildste speculaties!
08/12 16u15  Het Hete Hangijzer: Nintendo games illegaal downloaden is soms een noodzakelijk kwaad Super Smash Bros. Ultimate is sinds vrijdag uit maar je kon hem 2 weken geleden al illegaal downloaden en op je homebrew Switch spelen. Dat maakt PeterKoelewijn boos… maar hij is zeker ook boos op Nintendo zelf…
08/12 14u45  Eerste screenshots Mortal Kombat 11 en Custom Character-info In deze Weekendwacht uitgebreid de aandacht voor extra info over de Game Awards-aankondigingen. Mortal Kombat 11-screenshots, de Dragon Age 4-onthulling, een Anthem-trailer en veel meer. Goedemiddag!
08/12 10u15  De beste platform-games voor Nintendo Switch – Smack My Switch Up! In de Serial Smack My Switch Up! geeft PeterKoelewijn kooptips voor de beste Nintendo Switch-games per genre. Deze keer het genre waarmee Nintendo groot is geworden: platform-games!
07/12 15u30  Hardware Hitjes: Tussen kunst en gaming Moet jij ook in een muf hokje gamen omdat je computer niet bij het interieur van de woonkamer past? Lees dan snel deze Hardware Hitjes, want misschien heeft In Win een oplossing voor je. Verder is er nieuws over de ray-tracing prestaties in Battlefield 5 en vindt Nvidia dat videokaarten nog wel wat duurder kunnen dan de RTX 2080 Ti.
07/12 15u15  10 dingen die je nog niet wist over Pokémon In deze Serial vind je 10 dingen die je nog niet wist over een game, gameserie of gamepersonage. Dit deel staat in het teken van partyfeitjes over Pokémon. Wist je bijvoorbeeld dat Uri Geller Pokémon ooit aangeklaagd heeft? Of dat smog een grote inspiratie is geweest voor twee Pocket Monsters?
07/12 03u00  Red Dead Online economie aangepast Goedemorgen, lieve kijkbuiskindertjes! Terwijl jullie allemaal nog met smart zitten te wachten op de Game Awards, of inmiddels alle naar verluidt gestoorde aankondingen aan het terugkijken zijn, heeft de Wacht het laatste non-game award nieuws voor je op een rij. Enjoy!
06/12 16u45  Alles over Fortnite seizoen 7 Bereid je voor op winterse gekte in Fortnite, want het zevende seizoen bedekt een deel van de map onder een flink pak sneeuw! Vanaf vandaag is het nieuwe seizoen live en dat betekent een hoop nieuwe toevoegingen en talloze leuke events in het vooruitzicht. Wat heeft Epic allemaal voor je in petto?
06/12 14u45  De beste gaming-koopjes van deze week! - Dealderdag De goedheiligman is heeft ons land vanmorgen stilletjes verlaten, maar de dealtjes blijven uiteraard gewoon komen! Vandaag koop je onder meer de trilogieën van Spyro en Uncharted met voor een zacht prijsje en is ook het Nintendo Switch-pareltje Octopath Traveler lekker afgeprijsd. Is het deal, or no deal vandaag?
06/12 14u15  Super Smash Bros Ultimate - review Samuel en Super Smash Bros. Ultimate gaan samen als slagroomtaart en slagroom, dus verwacht vooral het review equivalent van een varkensorgasme. (Google het; shit is bizar.)
06/12 12u15  Star Wars: The Old Republic: 7 jaar later Alhoewel ze weet dat de tijd vliegt, kon Alie toch bijna niet geloven dat het alweer bijna 7 jaar geleden is dat Star Wars: The Old Republic uitkwam. Onze redactrice vond het daarom de hoogste tijd om te kijken wat BioWare en EA allemaal veranderd/toegevoegd hebben aan de MMORPG.
06/12 00u15  Rocket League-nieuws op de Game Awards en host Oscars is bekendgemaakt De host van de Oscars is bekend. En we weten nog iets meer over de aankomende Game Awards. Ook een fijn feitje: de beta van Red Dead Online verwijderd niet je voortgang voor de uiteindelijke game verschijnt.
05/12 12u15  De retrogamer koopguide: GameCube - Chibi-Robo Beginnen met retrogames, maar geen idee hoe? In deze serial geeft Graddus tips en tricks om binnen no-time een indrukwekkende collectie klassiekers op te bouwen. Met vandaag: de GameCube...
Laatste update: vandaag om 16u15
Lees meer van Power Unlimited >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

21x Column: Geen pre-order? Geen oplossing!09/12 01u00 - Gamequarter.be: De recente launch van Fallout 76 is op zijn zachtst gezegd hobbelig verlopen. Gamers klagen steen en been over bugs en glitches, de game zelf zou erg zwak zijn en het fiasco met de draagtas in de Power Armor Edition zal nog een héél lang staartje gaan krijgen. Maar vandaag wil ik het niet specifiek hebben over de fouten van Bethesda. Ik wil het hebben over een beweging op het internet die deze launch aangrijpt om hun ‘’oplossing’’ te verkondigen, niet begrijpende dat wat zij willen nooit zal gaan gebeuren.De beweging waar ik het over heb is geen organisatie, samenwerkingsverband of anderzijds georganiseerde groep, maar een hele hoop individuen die op sites als 9Gag, YouTube, Reddit en Twitter rondhangen en elk schandaal aangrijpen om te roepen dat pre-orders de wortel van al het kwaad zijn en dat dé oplossing is om simpelweg geen games meer te reserveren. Daar ben ik het echter om meerdere redenen niet mee eens. Maar voordat ik uitleg waarom ik het niet eens ben met de No Pre-Order movement, zal ik eerst moeten uitleggen waar die voor staat. Immers zal lang niet iedereen hiermee in aanraking zijn gekomen. Het argument Grote game-uitgevers hebben zich in het afgelopen decennium meermaals niet van hun beste kant laten zien. Bethesda’s Fallout 76 noemde ik daarbij al, maar is verre van het enige voorbeeld. Star Wars: Battlefront 2 heeft Electronic Arts heel veel hoofdpijn bezorgd, Assassin’s Creed: Unity is nog altijd een smet op het blazoen van Ubisoft en No Man’s Sky is pas nu de game die het beloofde bij de launch te zijn. En dat zijn slechts enkele van de voorbeelden waar vaak mee geschermd wordt. Het No Pre-Orders-volk is van mening dat het niet reserveren van spellen de massale teleurstelling van gamers wereldwijd had kunnen voorkomen én dat het uitgevers laat zien dat we kwaliteit willen! Gamers zouden, door geduldig op de release te wachten, uitgevers scherp houden en bovendien reviews of de reactie op internet kunnen afwachten alvorens te besluiten wel of niet over te gaan tot een aankoop. Die redenering bevat echter niet enkel meer gaten dan sommige soorten kaas, maar is ook – áls het al werkt – slechts een oplossing die enkel op de korte termijn effect zal hebben. Graag leg ik uit waarom, door de vier genoemde voorbeelden te analyseren. Fallout 76 en Horizon: Zero Dawn Laten we beginnen met iedereens favoriete pispaal van dit moment: Fallout 76. De multiplayer-game van Bethesda heeft kort samengevat momenteel twee grote problemen, zijnde de game zelf en de inhoud van de Power Armor Edition. En beide zijn niet op te lossen door het niet reserveren van de game. Bethesda is een van de weinige uitgevers die zelfs de grootste outlets in de game-industrie pas op de dag van launch van een review-exemplaar van hun games voorziet, waardoor het feitelijk onmogelijk is om een degelijke recensie van spellen als DOOM, Dishonored en Fallout op de release klaar te hebben staan. Alleen dit al haalt het geen pre-orders-beleid onderuit. Want als er geen review klaar staat bij de release, kun je ook geen geïnformeerde keuze maken. Natuurlijk, er staan altijd wel een paar reviews op de eerste dag online, maar niet zelden zijn dit artikelen die puur voor de clicks zijn afgeraffeld en waar je als gamer niet op kunt vertrouwen. Dat is niet goed voor de websites in kwestie, die inboeten aan geloofwaardigheid als fouten aan het licht komen, en niet goed voor gamers, die daardoor verkeerd zijn voorgelicht. Het argument kan worden gemaakt dat je in zo’n situatie simpelweg nog even langer geduld moet hebben, zodat je wel de reviews of de reactie van je medegamers kunt afwachten. Maar ook dat is vaak niet realistisch. Spelers die al jaren wachten op The Elders Scrolls 6 gaan echt niet nog een week of twee duimdraaien terwijl het spel klaarligt in de winkel. Die willen nú met die game aan de slag. Allicht dat ze om een punt te maken geen reservering plaatsen, maar reken er maar op dat het gros de game dan wel op dag een koopt en dan het liefst zodra de winkeldeuren openen. Dan hadden ze toch net zo goed de reservering kunnen plaatsen en zo zichzelf kunnen verzekeren van een exemplaar? Last but not least is er de kwestie met de nylon zak in de Power Armor Edition. Deze zak werd voor de release geadverteerd als zijnde gemaakt van katoen; een veel degelijker, mooier en duurder materiaal dan nylon. Logisch dus, dat spelers die € 199,99 hebben neergelegd voor deze editie, zich opgelicht voelen. Maar juist in deze is niet reserveren geen optie. De kwaliteit van het spel in de Power Armor Edition, of welke special edition van ook, speelt in dit geval even geen rol. Immers reserveer je een dergelijke editie juist voor hetgeen dat er náást de game bij zit. In het geval van deze nylon zak staat buiten kijf dat Bethesda niet heeft geleverd wat het verkocht heeft. Het heeft consumenten bewust verkeerd voorgelicht en doet dat nu af als een kleine miscommunicatie waar we ons met zijn allen veel te druk om maken. En daarvoor moeten ze zich heel diep schamen. Maar wederom, wetende dat ik in herhaling val, stel ik dat het resoluut weigeren van pre-orderen dat niet oplost, juist omdat elke munt twee kanten heeft. Laten we daarom een ander voorbeeld nemen: Horizon: Zero Dawn. Deze game is door iedereen met lof overspoelt en kreeg tijdens de release, net als Fallout 76, een luxe editie met een al net zo luxe prijskaartje. Maar slechts weinigen zullen achteraf zeggen dat die het geld niet waard was. Guerilla Games heeft niet enkel geleverd wat het beloofde, maar bundelde de goodies in deze editie met een van de beste games van de afgelopen jaren…waar je naar kon fluiten als je geen reservering had geplaatst. Een limited edition is immers exact dat: limited. Het wordt slechts in beperkte oplages uitgegeven en is enkel voor de grootste fans van een franchise, die het geld erin willen en durven te steken. Die ga je niet overtuigen om niet te reserveren zolang als dat de kans erin zit dat ze daardoor naast de pot pissen als de game en de content wel goed blijken te zijn. Ik zeg niet dat Bethesda’s miscommunicatie over de draagtas uit proportie is geblazen en geloof al helemaal niet in het argument dat dit nu eenmaal het risico is van reserveren. Het bedrijf heeft objectief gezien diens klanten doelbewust misleid, hetgeen strafbaar is in veruit de meeste landen. Wat daarop moet volgen is geen halfbakken statement door het halsstarrig weigeren van pre-orders, maar strafrechtelijke vervolging of beboeting door de daarvoor aangestelde internationale instanties. Tussen het schrijven van dit artikel en de plaatsing ervan, heeft Bethesda zich coulant opgesteld en toegezegd alsnog de beloofde tassen te gaan leveren. Dit zal mogelijk deels te wijten zijn aan de ophef en de woede van de fanbase, maar de timing van hun verklaring wijst erop dat ze vooral legale acties vreesden. Verschillende instanties en advocaten in de VS hadden zich namelijk al gebogen over de kwestie met de Power Armor Edition en er was sprake van een dreigende class action lawsuit, waar de meeste uitgevers snel voor terugdeinzen, hetgeen ons brengt bij ons volgende voorbeeld: Electronic Arts. Battlefront, FIFA en gokken Uitgever EA heeft een hele hoop dingen gedaan waarmee het gamers tegen zich in het harnas heeft gejaagd. De gefaalde online pass, het sluiten van studios als Westwood en Visceral Games en de mobiele spin-offs van Dungeon Keeper en Command & Conquer zijn hiervan slechts enkele voorbeelden. Van elk van deze voorbeelden kun je het zijne denken, maar als puntje bij paaltje komt zijn het keuzes die te verantwoorden zijn vanuit het standpunt van een bedrijf dat graag financieel gezond wilt blijven in de komende jaren en die hooguit als onwenselijk of onprettig kunnen worden bestempeld. Ronduit schofterig werd het pas toen het bedrijf loot boxes omarmde. Het hele debacle rondom de loot boxes in, met name, Star Wars: Battlefront II heeft ondertussen zo ontzettend veel aandacht gehad in de media, dat ik er niet teveel ruimte aan wil besteden. Het zijn de gevolgen ervan die ik een stuk interessanter vind. EA heeft waarschijnlijk gehuild toen het de verkoopcijfers van SW:BF2 zag, want na alle ophef, boosheid en meer dan terechte kritiek deden gamers eindelijk waar ze zo graag mee dreigen: iets niet kopen. Dat is niet hetzelfde als iets niet reserveren, maar voor de beurs van de uitgever zal dat geen verschil maken. Heeft dat echter een verandering teweeggebracht? Natuurlijk niet! Zelfs nu België dreigt met juridische stappen, Nederland, Australië en zelfs de VS met soortgelijke maatregelen bezig zijn én EA nagenoeg uitsluitend negatief in het nieuws wordt gebracht, weigert het bedrijf zijn koers bij te stellen. Ja, na de gigantische trammelant rondom Battlefront 2 zijn de loot boxes verwijderd, maar dat was omdat de game op dat punt al niet meer te redden was. Het zal de game-gigant er echt niet toe aanzetten om hun spellen structureel te wijzigen om de koers te volgen die hun zelfbenoemde ‘’morale kompas’’ uitstippelt. En als dat nog niet genoeg is, zal een paar procent minder pre-orders ook geen indruk maken. Ten slotte Assassin’s Creed: Unity en No Man’s Sky maakten zich schuldig aan verschillende dingen, maar werden desondanks schuldig bevonden aan dezelfde misstap: het niet waarmaken van de verwachtingen die ze zelf geschapen hadden. Unity deed dit doordat de game buggy was, terwijl No Man’s Sky inhoudelijk tekortschoot tekort schoot aan wat men beloofde. En in het geval van beide games resulteerde dit in een kortstondige daling van de verkoopcijfers, die aan het eind van de rit eigenlijk wel te overzien viel omdat de bedrijven zich hebben ingezet om hun beschadigde imago op te vijzelen. Ja, Syndicate verkocht door de misstappen met Unity slechter dan gehoopt, maar Origins en Odyssey vliegen weer als warme broodjes over de toonbank, ondanks dat het nog steeds geen volledig zuivere koffie is. En natuurlijk gebeurt dat gewoon mét pre-orders. Hier! Een spiegel! Wat gamers niet willen zien, is dat uitgevers in deze kwestie niet de enige zijn die met de billen bloot moeten. Natuurlijk heeft Ubisoft microtransacties van dubieuze aard in Odyssey gestopt en vecht EA als een beer voor zijn geliefde gokdoosjes onder het mom van ‘’player choice’’. Gamers kiezen er immers massaal voor om die games te spelen en dat voor lief te nemen en houden daardoor dit alsmaar giftiger wordende klimaat in stand. Klagen is makkelijk, maar verandering komt pas wanneer men actie onderneemt. Niet met tirades op het internet, memes van kale kerels in een rood shirt en het eenmalig weigeren van een aankoop, maar door de hakken in het zand te zetten. Als iedereen die klaagt over microtransacties resoluut weigert om games die ze bevatten te kopen, hoe goed ze ook verder mogen zijn, dan wordt een duidelijk signaal afgegeven naar de game-industrie. Maar dat gebeurt niet. Want een hele hoop boze stieren, voor wie Battlefront 2 de rode lap was, waren als makke lammetjes eens de nieuwste FIFA in de winkel lag. En als dat het limiet is van hoever hun overtuiging reikt, dan is het niet moeilijk om te zien waarom uitgevers over ze heen lopen. Ik ben ook een gamer en ook ik heb games die ik NU wil spelen. Maar of ik ze reserveer hangt niet af van een beweging of de fouten van sommige uitgevers. Dat hangt af van in hoeverre ik vertrouwen heb in een specifieke game en diens uitgever. NIS, Atlas en Nintendo (om slechts enkele voorbeelden te noemen) hebben ook wel eens games gemaakt die niet zo goed bleken te zijn als dat ik had gehoopt. En dan bracht ik ze gewoon terug naar de winkel of vermaakte ik me nog steeds, alleen dan net iets minder. Daarvoor weiger ik niet hun games te reserveren als die mij interessant lijken.   Wat ik wil zeggen is dat de No Pre-Order-beweging gebaat zou zijn bij een beetje nuance. De game-industrie heeft zo zijn rotte appels, dat valt niet te ontkennen. Maar de oogst is niet verpest als een appelboom of twee ziek blijkt te zijn. Dan verwijder je de planten gewoon en geef je ze vooral niet meer water nadat je ertegen geschreeuwd hebt. Videogames zijn niet anders. Niet de gehele industrie kan worden gestraft omdat een selecte minderheid het verpest en het kan niet zo zijn dat wij die minderheid ondertussen ook nog blijven voeden. Dat is echter wel wat nu gebeurt en daardoor zijn wij als gamers collectief meer een onderdeel van het probleem, dan van de oplossing. Hoe vervelend dat ook is om te moeten horen.  Let op: Deze column reflecteert de mening van de auteur, niet van GameQuarter in zijn geheel. De inhoud van dit artikel is gebaseerd op feiten en onderzoek, maar wordt vergezeld door de subjectieve kijk van de auteur en dient daarom als dusdanig te worden gelezen.
18x FOK!Kerstprijsvraag: 9 december09/12 00u23 - FOK!Games: Lees meer >
13x Elea09/12 00u03 - Gamed: Lees meer >
12x Wat is Battlefield V? Trailer geeft antwoord!09/12 00u03 - Gamed: Lees meer >
11x Good guy Major Nelson deelt cadeautje uit aan gamer die voor haar moeder zorgt09/12 00u00 - 4Gamers: Nu Sinterklaas achter de rug is, is het uitkijken naar Kerstmis en dan helpen alle kleine lichtpuntjes om de duisternis te verdrijven. Zo is er good guy Larry 'Major Nelson' Hryb van Xbox, die een gamer ...
11x Dakar 18 met Feature trailer09/12 00u03 - Gamed: Lees meer >
11x Superman speelt Geralt in The Witcher09/12 00u03 - Gamed: Lees meer >
11x Spider-Man09/12 00u03 - Gamed: Lees meer >
11x Spider-Man met The Heist teaser09/12 00u03 - Gamed: Lees meer >
10x Nieuwe Assassin's Creed: Odyssey info09/12 00u03 - Gamed: Lees meer >

Statistieken

Artikels:
34328
Gelezen:
28400
Aantal lezers nu:
8


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven