zondag 9 december 2018, week 49


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 20u15
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
09/12 15u30  'Handelsspanningen domineren beurzen' AMSTERDAM (AFN) - De wereldwijde aandelenbeurzen blijven komende week in de ban van de internationale handelsspanningen. De vrees voor een escalatie van de Chinees-Amerikaanse handelsoorlog zorgde vorige week voor grote onrust bij beleggers, waarbij de Amsterdamse AEX-index donderdag zelfs voor het eerst in bijna twee jaar onder de 500 punten dook.
09/12 14u15  Producentenprijzen China zwakken opnieuw af PEKING (AFN/BLOOMBERG) - De producentenprijzen in China zijn in november opnieuw minder sterk gestegen dan een maand eerder. Dat bleek uit cijfers van het Chinese statistiekbureau.
09/12 13u45  'Fusieplannen Deutsche Bank en Commerzbank' BERLIJN (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse regering zou openstaan voor een fusie van Deutsche Bank en Commerzbank, de twee grootste banken van Duitsland. Dat meldt het Duitse blad Focus.
09/12 13u15  'Beursgang zakelijke chatdienst Slack' NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De zakelijke chatdienst Slack wordt waarschijnlijk volgend jaar naar de aandelenbeurs in New York gebracht. Dat meldden bronnen met kennis van de plannen voor de beursgang van Slack.
09/12 13u00  'Ghosn wilde topman Nissan vervangen' TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - Carlos Ghosn, de gearresteerde voorzitter van Nissan, werkte aan een plan om de topman van het Japanse autobedrijf te vervangen. Ghosn was ontevreden over de prestaties van Hiroto Saikawa. Dat schrijft zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden bij Nissan.
08/12 10u00  'ING verhoogde salaris Hamers ondanks boete' AMSTERDAM (AFN) - ING is in 2017 verschillende keren gewaarschuwd dat de bank een megaboete wachtte vanwege de witwasaffaire, maar de top besloot desondanks begin dit jaar het salaris van CEO Ralph Hamers met 50 procent te verhogen naar 3 miljoen euro. Dat blijkt uit een reconstructie van Het Financieele Dagblad. De krant spreekt van een 'dubbele inschattingsfout'.
07/12 23u00  Tesla wil misschien GM-fabrieken overnemen PALO ALTO (AFN/BLOOMBERG) - Tesla heeft eventueel interesse om een of meerder fabrieken die General Motors (GM) wil sluiten, over te nemen. Dat heeft topman Elon Musk van de maker van elektrische auto's gezegd in het televisieprogramma 60 Minutes. Dat wordt zondag pas uitgezonden, maar zender CBS zette vrijdag al enkele fragmenten online.
07/12 22u15  Handelsangst drukt Wall Street in min NEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York zijn vrijdag fors lager gesloten. De angst voor een opleving van de handelsoorlog met China laaide weer op. Beleggers letten op Canada waar financieel directeur Meng Wanzhou van het Chinese techbedrijf Huawei werd voorgeleid. Daarbij werd duidelijk dat de VS haar willen berechten wegens fraude met betrekking tot het schenden van een embargo tegen Iran.
07/12 21u45  Investeerder Elliott meldt zich bij Bayer LEVERKUSEN (AFN/RTR) - De activistische investeerder Elliott heeft zich ingekocht bij chemieconcern Bayer en stuurt aan op opsplitsing van het bedrijf. Ingewijden hebben dat tegen persbureau Bloomberg gezegd.
07/12 20u15  BASF geeft winstwaarschuwing LUDWIGSHAFEN (AFN/BLOOMBERG) - Chemieconcern BASF heeft zijn winstverwachting naar beneden bijgesteld. Het Duitse bedrijf denkt dat de brutowinst (ebit) over heel het jaar tussen de 15 procent en 20 procent lager uitvalt dan vorig jaar.
07/12 19u45  Wall Street duikt in het rood NEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York stonden vrijdag duidelijk lager. Beleggers verwerkten het belangrijke Amerikaanse banenrapport. Daaruit kwam voorbeurs naar voren dat de groei van de werkgelegenheid in de Verenigde Staten in november fors is afgezwakt in vergelijking met een maand eerder. Ook een besluit van de OPEC om de olieproductie te beperken, kreeg volop aandacht.
07/12 18u30  Financieel directeur Flow Traders stapt op AMSTERDAM (AFN) - Financieel directeur Marcel Jongmans van Flow Traders stapt met onmiddellijke ingang op. Hij wil andere kansen najagen, meldt de beursintermediair. Zijn taken worden voorlopig waargenomen door andere leden van de raad van bestuur.
07/12 17u45  Plussen op Europese beurzen AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag overwegend met flinke plussen gesloten. Daarmee werden de forse verliezen van een dag eerder weer enigszins goedgemaakt.
07/12 17u30  'Opslag ING-topman ondanks dreigende boete' AMSTERDAM (ANP) - ING heeft topman Ralph Hamers begin dit jaar een salarisverhoging van 50 procent gegeven ondanks dat toen al een halfjaar duidelijk was dat een megaboete voor de bank in de lucht hing. Dat schrijft Het Financieele Dagblad (FD) op basis van een reconstructie.
07/12 16u15  Groothandelsvoorraden VS nemen toe WASHINGTON (AFN) - De groothandelsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in oktober met 0,8 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit definitieve cijfers die het Amerikaanse ministerie van Handel heeft gepubliceerd.
Laatste update: vandaag om 15u30
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
09/12 17u00  Fusieplannen Deutsche Bank en Commerzbank De Duitse regering zou openstaan voor een fusie van Deutsche Bank en Commerzbank, de twee grootste banken van Duitsland. Dat meldt het Duitse blad Focus.
09/12 10u15  Facebook gaat een uitdagend jaar tegemoet Facebook heeft het meest pijnlijke jaar sinds zijn ontstaan achter de rug. En misschien moet het ergste nog komen.
08/12 09u30  De zin en onzin van zelfsturende organisaties In deze snel veranderende wereld zoeken veel ondernemingen hun heil in zelfsturende teams. Maar daar bestaan ook veel misverstanden over. Leiderschap moet er wel degelijk zijn.
08/12 06u00  Uber neemt eerste stap richting beursgang, waardering geschat boven de 100 miljard dollar De beursintroductie van Uber Technologies is een stap dichterbij gekomen. Het bedrijf achter de populaire taxi-app, heeft bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC vertrouwelijke documenten ingediend voor een beursgang.
08/12 04u30  Eneco koopt stroom van windpark SeaMade: 'Groene energie voor miljoen klanten' Energieleverancier Eneco, de nummer drie op de Belgische energiemarkt, zal de stroom opkopen die zal worden geproduceerd door offshore windpark SeaMade.
07/12 17u00  Ontwikkelingseconoom Philip Verwimp: 'Zelfs in corrupte landen heb je veel niet-corrupte mensen' De corruptie in Afrika mag Europa niet beletten om te investeren in het continent, aldus ontwikkelingseconoom Philip Verwimp. Europese ondernemers moeten de handen in elkaar slaan met de vele Afrikanen die vooruit willen op een eerlijke manier. 'Onderschat niet hoeveel Afrikanen ontevreden zijn over hun leiders.'
07/12 16u30  Kris Peeters: 'Uitspraak van het Europees Gerecht neemt een hindernis weg voor vergoedingsregeling' De uitspraak van het Gerecht bij het Europees Hof van Justitie neemt voor CD&V-vicepremier Kris Peeters een hindernis weg voor de vergoedingsregeling die de federale regering voorbije zomer overeenkwam.
07/12 16u00  Prijzen van benzine en diesel volgend jaar niet geïndexeerd De prijzen van benzine en diesel worden volgend jaar niet geïndexeerd. Dat werd vrijdag overeengekomen binnen de ministerrad, bevestigen regeringsbronnen.
07/12 16u00  Wat als de regering valt? Vervroegde verkiezingen, een minderheidskabinet of een oplossing à la Belge: als de regering valt over het migratiepact van de VN, liggen alle opties op tafel.
07/12 15u45  Steunpunt Werk: 'Vlaamse arbeidsmarkt blijft in goede doen' Op basis van de meest recente updates blijft volgens het Leuvense Steunpunt Werk de Vlaamse arbeidsmarkt in goede doen. Het Steunpunt verwijst hierbij naar de vaststelling dat de tewerkstellingsgroei zich doorzet, de werkloosheid daalt, de tijdelijke werkloosheid op een laag niveau blijft en de werkzaamheidsgraad en het aantal vacatures bij de VDAB verder stijgen.
07/12 15u30  Maxime Dieudonné, de Belg achter het Uber van Afrika: 'Het is een plezier om hier te rekruteren' De Belg Maxime Dieudonné durft met zijn SafeBoda de strijd met het Amerikaanse Uber aan te gaan. 'Wij zijn beter aangepast aan de lokale realiteit. Ons model kan in heel sub-Saharaans Afrika werken.'
07/12 14u15  België voert onderzoek naar Huawei Nadat de VS, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland Huawei gebannen hebben, neemt ook België de Chinese telecomleverancier onder de loep. Het Centrum voor Cybersecurity (CCB), dat onder eerste minister Charles Michel (MR) valt, gaat na of de overheid Huawei van onze markt moet weren, bericht De Tijdvrijdag.
07/12 12u15  Innovatie in de publieke sector: 'Een overheidsdienst kiest te vaak voor zekerheid' Om de publieke sector meer aan te zetten tot innovatie startte de Vlaamse overheid het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO). Het programma moet ook aan een belangrijke verzuchting van start-ups en jonge bedrijven tegemoetkomen. Zij hebben aangekaart dat de overheid gemakkelijker subsidies geeft dan dat het een klant wordt van de start-ups.
07/12 12u00  Arco-dossier: België krijgt gelijk in tweede Europese rechtszaak Het Gerecht van de Europese Unie heeft België gelijk geven in een tweede Europese rechtszaak over de waarborgregeling voor de Arco-coöperanten. Die regeling werd eind 2016 al definitief afgewezen door het Europees Hof van Justitie. Maar het Gerecht, dat bepaalde zaken in eerste aanleg behandelt, oordeelt nu dat de Europese Commissie destijds geen verbod kon opleggen tegen betalingen in het kader van die garantieregeling.
07/12 11u15  Belgische biotech doet favorieten 2018 uitblinken Vorige week hadden we het over een teleurstellend beursjaar 2018. Vandaag blikken we terug op de tien favoriete aandelen voor 2018, die we u ongeveer twaalf maanden geleden hebben voorgesteld.
Laatste update: vandaag om 17u00
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 17u12
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
09/12 15u30  'Handelsspanningen domineren beurzen' AMSTERDAM (AFN) - De wereldwijde aandelenbeurzen blijven komende week in de ban van de internationale handelsspanningen. De vrees voor een escalatie van de Chinees-Amerikaanse handelsoorlog zorgde vorige week voor grote onrust bij beleggers, waarbij de Amsterdamse AEX-index donderdag zelfs voor het eerst in bijna twee jaar onder de 500 punten dook.
09/12 14u15  Producentenprijzen China zwakken opnieuw af PEKING (AFN/BLOOMBERG) - De producentenprijzen in China zijn in november opnieuw minder sterk gestegen dan een maand eerder. Dat bleek uit cijfers van het Chinese statistiekbureau.
09/12 13u45  'Fusieplannen Deutsche Bank en Commerzbank' BERLIJN (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse regering zou openstaan voor een fusie van Deutsche Bank en Commerzbank, de twee grootste banken van Duitsland. Dat meldt het Duitse blad Focus.
09/12 13u15  'Beursgang zakelijke chatdienst Slack' NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De zakelijke chatdienst Slack wordt waarschijnlijk volgend jaar naar de aandelenbeurs in New York gebracht. Dat meldden bronnen met kennis van de plannen voor de beursgang van Slack.
09/12 13u00  'Ghosn wilde topman Nissan vervangen' TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - Carlos Ghosn, de gearresteerde voorzitter van Nissan, werkte aan een plan om de topman van het Japanse autobedrijf te vervangen. Ghosn was ontevreden over de prestaties van Hiroto Saikawa. Dat schrijft zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden bij Nissan.
08/12 10u00  'ING verhoogde salaris Hamers ondanks boete' AMSTERDAM (AFN) - ING is in 2017 verschillende keren gewaarschuwd dat de bank een megaboete wachtte vanwege de witwasaffaire, maar de top besloot desondanks begin dit jaar het salaris van CEO Ralph Hamers met 50 procent te verhogen naar 3 miljoen euro. Dat blijkt uit een reconstructie van Het Financieele Dagblad. De krant spreekt van een 'dubbele inschattingsfout'.
07/12 23u00  Tesla wil misschien GM-fabrieken overnemen PALO ALTO (AFN/BLOOMBERG) - Tesla heeft eventueel interesse om een of meerder fabrieken die General Motors (GM) wil sluiten, over te nemen. Dat heeft topman Elon Musk van de maker van elektrische auto's gezegd in het televisieprogramma 60 Minutes. Dat wordt zondag pas uitgezonden, maar zender CBS zette vrijdag al enkele fragmenten online.
07/12 22u15  Handelsangst drukt Wall Street in min NEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York zijn vrijdag fors lager gesloten. De angst voor een opleving van de handelsoorlog met China laaide weer op. Beleggers letten op Canada waar financieel directeur Meng Wanzhou van het Chinese techbedrijf Huawei werd voorgeleid. Daarbij werd duidelijk dat de VS haar willen berechten wegens fraude met betrekking tot het schenden van een embargo tegen Iran.
07/12 21u45  Investeerder Elliott meldt zich bij Bayer LEVERKUSEN (AFN/RTR) - De activistische investeerder Elliott heeft zich ingekocht bij chemieconcern Bayer en stuurt aan op opsplitsing van het bedrijf. Ingewijden hebben dat tegen persbureau Bloomberg gezegd.
07/12 20u15  BASF geeft winstwaarschuwing LUDWIGSHAFEN (AFN/BLOOMBERG) - Chemieconcern BASF heeft zijn winstverwachting naar beneden bijgesteld. Het Duitse bedrijf denkt dat de brutowinst (ebit) over heel het jaar tussen de 15 procent en 20 procent lager uitvalt dan vorig jaar.
07/12 19u45  Wall Street duikt in het rood NEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York stonden vrijdag duidelijk lager. Beleggers verwerkten het belangrijke Amerikaanse banenrapport. Daaruit kwam voorbeurs naar voren dat de groei van de werkgelegenheid in de Verenigde Staten in november fors is afgezwakt in vergelijking met een maand eerder. Ook een besluit van de OPEC om de olieproductie te beperken, kreeg volop aandacht.
07/12 18u30  Financieel directeur Flow Traders stapt op AMSTERDAM (AFN) - Financieel directeur Marcel Jongmans van Flow Traders stapt met onmiddellijke ingang op. Hij wil andere kansen najagen, meldt de beursintermediair. Zijn taken worden voorlopig waargenomen door andere leden van de raad van bestuur.
07/12 17u45  Plussen op Europese beurzen AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag overwegend met flinke plussen gesloten. Daarmee werden de forse verliezen van een dag eerder weer enigszins goedgemaakt.
07/12 17u30  'Opslag ING-topman ondanks dreigende boete' AMSTERDAM (ANP) - ING heeft topman Ralph Hamers begin dit jaar een salarisverhoging van 50 procent gegeven ondanks dat toen al een halfjaar duidelijk was dat een megaboete voor de bank in de lucht hing. Dat schrijft Het Financieele Dagblad (FD) op basis van een reconstructie.
07/12 16u15  Groothandelsvoorraden VS nemen toe WASHINGTON (AFN) - De groothandelsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in oktober met 0,8 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit definitieve cijfers die het Amerikaanse ministerie van Handel heeft gepubliceerd.
Laatste update: vandaag om 15u30
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
08/12 21u15  ACOD wint de sociale verkiezingen bij het spoor De socialistische spoorbond ACOD heeft de sociale verkiezingen bij de spoorwegen gewonnen. Van de 523 mandaten haalde de ACOD er 302 binnen. De christelijke bond ACV-Transcom komt uit op 188 mandaten en de kleinere bonden op 33.
08/12 11u45  Welkin and Meraki, "het vijfsterrenhotel voor werkende mensen" 'Coworking spaces' schieten als paddenstoelen uit de grond. Alsmaar meer vastgoedmakelaars storten zich op deze markt, zo ook het luxueuze Welkin and Meraki dat deze week haar deuren opende. 'De markt' ging langs op de opening.
07/12 10u45  Een reclameplafond voor VRT-radio leidt tot een plafond op alle radio-investeringen Eergisteren organiseerde de Commissie Media van het Vlaams Parlement - tussen Sinterklaasbezoeken en Marrakechdebatten door - een hoorzitting over de economische meerwaarde van de VRT en de leefbaarheid van de audiovisuele industrie. Eminente sprekers beklommen het spreekgestoelte. Helaas was de stem van de adverteerder afwezig. Merken zijn nochtans de grootste financierder van het complexe medialandschap. Vooral toen het debat over het VRT-?excedent? en over radio ging was het spijtig dat de opinie van de merkenbouwers afwezig was.
06/12 21u45  Europese beurzen in het rood: op laagste peil in twee jaar De Europese beurzen zijn vandaag gekelderd door de angst voor een escalatie van de Chinees-Amerikaanse handelsoorlog. De directe aanleiding was de aanhouding van een topvrouw van het Chinese telecomconcern Huawei in Canada, die dreigt te worden uitgeleverd aan de VS.
06/12 14u45  Sociale onrust nog niet van de baan bij Bpost: "Voorstellen directie zijn onvoldoende" Voor de socialistische vakbond zijn de voorstellen van de Bpost-directie voorlopig onvoldoende om de sociale rust bij het bedrijf te doen terugkeren. De andere bonden zijn wel nog aan het overleggen. Nieuwe acties komen er voorlopig niet.
06/12 11u30  Elke euro voor de VRT levert 2,5 euro op voor de economie De VRT levert een belangrijke economische return. Dat blijkt uit een studie van de VUB en de KU Leuven, in opdracht van de openbare omroep. 'De VRT heeft niet alleen een maatschappelijke, maar ook een economische meerwaarde.'
05/12 07u15  In kaart: zoveel kost een kamer in de ziekenhuizen in uw buurt Lees meer >
05/12 06u15  Zo wil de CM ziekenhuisopnames betaalbaar houden: "Verbied alle ereloonsupplementen" De extra sommen geld die artsen mogen vragen in ziekenhuizen als u in een eenpersoonskamer ligt, de zogenaamde 'ereloonsupplementen', beginnen echt de pan uit te swingen. Dat concludeert de christelijke mutualiteit CM in haar nieuwste Ziekenhuisbarometer. En dat moet stoppen, klinkt het nog. De CM roept op alle ereloonsupplementen gewoon te verbieden en ziekenhuizen voortaan anders te financieren.
04/12 12u45  Bpost haalt 3.000 rode brievenbussen weg uit het straatbeeld Lees meer >
04/12 10u45  Aandeel Bpost keldert ruim 20 procent Het aandeel van Bpost zakt met ruim 20 procent op de Brusselse beurs. De aanleiding is de waarschuwing van het bedrijf dat het voorstel voor een nieuwe arbeidsovereenkomst zal wegen op de winst.
04/12 03u45  EU-staten bereiken akkoord over sociale standaard voor vrachtwagenchauffeurs Lees meer >
04/12 00u00  De markt Herbekijk hier 'De markt' van zaterdag 1 december.
03/12 06u45  Waarom u de eerste sociale verkiezingen bij het spoor wel eens hard zou kunnen voelen Vandaag starten voor het eerst sociale verkiezingen bij de Belgische Spoorwegen. Niet iets waar u 'wauw, spannend' bij kirt? Think again. Want op de achtergrond speelt een fikse machtsstrijd tussen de rechtse politieke partijen en de grote vakbonden. Maar zijn die sociale verkiezingen bij de NMBS eigenlijk wel zo verstandig? En gaan reizigers als u en ik dat dan voelen?
02/12 11u45  Brafco: "Uitbaters van tankstations moeten regels rond stookolie naleven" Lees meer >
Laatste update: zaterdag 8 december 2018, 21u15

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
09/12 15u30  'Handelsspanningen domineren beurzen' De wereldwijde aandelenbeurzen blijven komende week in de ban van de internationale handelsspanningen. De vrees voor een escalatie van de Chinees-Amerikaanse handelsoorlog zorgde vorige week voor grote onrust bij beleggers, waarbij de Amsterdamse AEX-index donderdag zelfs voor het eerst in bijna twee jaar onder de 500 punten dook.
09/12 15u30  Chinese Zijderoute snijdt Rotterdam Beleggers springen op de trein die via de oude Zijderoute van China naar Rotterdam rijdt. Invesco, een van de grootste Amerikaanse vermogensbeheerders, opent het eerste obligatiefonds voor projecten die investeren in 65 landen langs deze Belt & Road-route en onze havens pijn gaan doen.
09/12 14u15  Producentenprijzen China zwakken opnieuw af De producentenprijzen in China zijn in november opnieuw minder sterk gestegen dan een maand eerder. Dat bleek uit cijfers van het Chinese statistiekbureau.
09/12 13u45  'Fusieplannen Deutsche Bank en Commerzbank' De Duitse regering zou openstaan voor een fusie van Deutsche Bank en Commerzbank, de twee grootste banken van Duitsland. Dat meldt het Duitse blad Focus.
09/12 13u30  'Beursgang zakelijke chatdienst Slack' De zakelijke chatdienst Slack wordt waarschijnlijk volgend jaar naar de aandelenbeurs in New York gebracht. Dat meldden bronnen met kennis van de plannen voor de beursgang van Slack.
09/12 13u00  'Ghosn wilde topman Nissan vervangen' Carlos Ghosn, de gearresteerde voorzitter van Nissan, werkte aan een plan om de topman van het Japanse autobedrijf te vervangen. Ghosn was ontevreden over de prestaties van Hiroto Saikawa. Dat schrijft zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden bij Nissan.
09/12 12u30  ’Meerderheid Britten wil EU-lid blijven’ Vlak voor de stemming in het Britse parlement over de brexitdeal is volgens een opiniepeiler 52 procent van de bevolking er voorstander van dat het land toch EU-lid blijft. Dit meldde zondag de krant The Independent op basis van eigen opinieonderzoek.
09/12 10u45  Column: Investeren in woningen voor expats? Vanuit het niets word ik gebeld en gewezen op de aanbieding van DHS Development, een tweetal obligaties met een looptijd van zeven jaar met een rendementsverwachting van 4,5% tot 6,25% per jaar.
09/12 10u30  Bijna helft Nederlanders wil niet betalen voor klimaat Ruim 40 procent van de Nederlanders wil vrijwel niets bijdragen aan maatregelen om de CO2-uitstoot te verlagen. Een kwart geeft aan daar meer dan 50 euro per maand voor over te hebben. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond.
08/12 17u30  Huffnagel: 'Ik kan hier helemaal niks kopen!' Frits Huffnagel kwam bij Masters of LXRY tot de conclusie dat hij niet genoeg geld heeft om er wat te kopen. Desondanks geniet hij van de pracht en praal rondom het Stan Huygens Café van De Telegraaf in de RAI.
08/12 17u15  Column: Markten hebben niet langer de wind mee Hoewel de markten de laatste maanden te maken hebben gehad met ruw vaarwater, zijn vier factoren positief voor aandelen. Ze hebben de wind echter nog niet mee.
08/12 17u00  China waarschuwt Canada na aanhouding topvrouw Huawei China eist dat Canada financieel directeur Meng Wanzhou van het techbedrijf Huawei onmiddellijk vrijlaat. Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken meldde zaterdag dat Canada de gevolgen zal moeten dragen als het geen gehoor geeft aan de eis van Peking.
08/12 16u00  Foutje: Parkeren met app duurder dan bij automaat Wie tussen juni 2017 en augustus 2018 in Den Bosch heeft geparkeerd en een parkeerapp gebruikte, heeft mogelijk 50 cent per uur te veel betaald.
08/12 16u00  Huffnagel op Luxury Fair: 'Ik kan hier helemaal niks kopen!' Frits Huffnagel kwam op de Luxury Fair 2018 tot de conclusie dat hij niet genoeg geld heeft om er wat te kopen. Desondanks geniet hij van de pracht en praal in de RAI.
08/12 14u45  Je eigen risico in de zorg verhogen: is dat slim? Wie een nieuwe zorgverzekering voor 2019 afsluit, kan niet alleen kiezen tussen maatschappijen, natura- of restitutiepolissen en aanvullende pakketten. Je kunt ook kiezen voor een vrijwillig verhoogd eigen risico. Is dat slim?
Laatste update: vandaag om 15u30
Lees meer van De Financiële Telegraaf >

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
09/12 07u55  China waarschuwt Canada voor ?zwaarwichtige gevolgen? van arrestatie Huawei-topvrouw Lees meer >
08/12 12u22  Zij verwennen jou in de winter van je leven in het woonzorgcentrum Lees meer >
08/12 12u22  Werken in het ziekenhuis terwijl iedereen ontspant of slaapt Lees meer >
08/12 07u15  Beursgang van Uber weer stap dichterbij Lees meer >
08/12 03u09  Betekent uitspraak Europa goed nieuws voor de Arco-spaarder? Lees meer >
07/12 10u44  ?Wie in telecom werkt, moet empathisch en analytisch zijn? Lees meer >
06/12 18u20  Geld afhalen bij een andere bank? Dat kan tot 50 cent kosten. ?Lees de kleine lettertjes goed? Lees meer >
06/12 12u11  Volkswagen stopt in 2026 met productie van diesel- en benzineauto?s Lees meer >
06/12 07u04  Raad van bestuur van Facebook schaart zich achter gecontesteerde topvrouw Lees meer >
06/12 04u00  Huawei-topvrouw gearresteerd in Canada omdat ze Iraanse sancties geschonden zou hebben Lees meer >
05/12 14u42  Chinese internetreus Alibaba investeert 75 miljoen euro in eerste Europese hub in Luik Lees meer >
05/12 10u37  Werken in de telecomsector: ?Het is een wereld vol verandering? Lees meer >
04/12 14u06  Op 1 januari stijgt uw loon dankzij de taxshift: bekijk hier hoeveel Lees meer >
04/12 13u05  EU-ministers bereiken akkoord over hervorming eurozone Lees meer >
04/12 12u04  Amerikanen die Tesla willen aanschaffen hebben pech: Trump wil subsidies voor elektrische auto?s afschaffen Lees meer >
Laatste update: vandaag om 7u55
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
08/12 09u45  Nederland eindigt met 38,8 procent als tweede onder de prutsers Gezegend is het land waar netjes belasting wordt geheven, en dit belastinggeld door de overheid wordt gebruikt om prachtige publieke voorzieningen van te organiseren en inkomen wijselijk te herverdelen. En ja, Nederland is zo’n land. Hou deze gedachte alstublieft vast.
08/12 00u00  Colauto brengt glamour terug, Williamson dweilt met de kraan open Hij heeft niet alleen zijn naam mee voor een warenhuisdirecteur die zich in het luxere segment profileert. Bijenkorf-topman Giovanni Colauto weet ook van wanten. Voor het vijfde jaar op rij is de omzet gestegen.
07/12 22u15  Baeten laat zich zien, Cruiming is spoorloos Winnaar & verliezer van de week
07/12 20u45  Frankrijk mag de prutser van het jaar zijn, Nederland is een goede tweede Het spel en de knikkers
07/12 20u15  ‘Het is belangrijk dat mensen de economie eerlijk vinden’ De baas van ING, Ralph Hamers, moet komende week de Tweede Kamer uitleggen waarom hij te weinig verdient. Deborah Hargreaves is gespecialiseerd in topsalarissen en schreef er een boek over. ‘Kopstukken van het bedrijfsleven hebben hun morele autoriteit te grabbel gegooid met hun exorbitante salarissen.’
07/12 11u00  Begin deze eeuw een hype, maar inmiddels hebben plastic zonnepanelen hun populariteit verloren Plastic zonnecellen waren begin deze eeuw een hype. Flexibeler, dunner, lichter en véél goedkoper: het klassieke zonnepaneel kreeg concurrentie. Maar twintig jaar later is van die concurrentie weinig over. Heeft plastic de strijd definitief verloren van silicium?
06/12 23u30  Waarom plastic zonnecellen hun populariteit verloren Plastic zonnecellen waren begin deze eeuw een hype. Flexibeler, dunner, lichter en véél goedkoper: het klassieke zonnepaneel kreeg concurrentie. Maar twintig jaar later is van die concurrentie weinig over. Heeft plastic de strijd definitief verloren van silicium?
06/12 23u15  Nederland belegt weer, maar uit gebrek aan alternatieven De wakkere krant had er woensdag een stuk van de voorpagina en de hele 2 en 3 aan gewijd: beleggen wordt weer populair. De kleine man heeft de weg teruggevonden naar het Beursplein – in de jaren negentig toen de bomen tot in de hemel groeiden ongeveer de hipste plek van het land.
06/12 23u15  Kan mijn schuld verjaren? Ik ben al jaren bezig met het afbetalen van een oude schuld. Er komt telkens rente bij, dus dat schiet niet op. Verjaart zo’n schuld niet op een gegeven moment?
06/12 11u30  Fords goedkopere alternatief voor de crashtest lijkt op een kermisattractie Voordat een nieuw type auto de weg op mag, moet het worden getest: kosten 50 miljoen euro per model. Ford Duitsland heeft iets goedkopers bedacht: een hydraulische installatie waarmee botssimulaties worden uitgevoerd.
06/12 11u15  Goedkopere methode voor de crashtest van Ford: Een crashtest als een kermisattractie Voordat een nieuw type auto de weg op mag, moet het worden getest: kosten 50 miljoen euro per model. Ford Duitsland heeft iets goedkopers bedacht: een hydraulische installatie waarmee botssimulaties worden uitgevoerd.
05/12 23u30  Nieuwe methode voor de crashtest van Ford: Een crashtest als een kermisattractie Voordat een nieuw type auto de weg op mag, moet het worden getest: kosten 50 miljoen euro per model. Ford Duitsland heeft iets goedkopers bedacht: een hydraulische installatie waarmee botssimulaties worden uitgevoerd.
05/12 22u30  Primeur voor Waymo met eerste betaalde dienst van robottaxi’s Het Amerikaanse Waymo is als eerste bedrijf ter wereld een betaalde taxidienst begonnen met zelfrijdende auto’s. Woensdag zijn de eerste passagiers in de stad Phoenix vervoerd in een robbottaxi. Hoewel de auto’s zelfstandig rijden, zit er voorlopig nog iemand achter het stuur om in te grijpen als het mis gaat. Al is dat meer om passagiers gerust te stellen, want volgens Waymo is menselijke interventie eigenlijk niet meer nodig.
05/12 21u45  #MeToo-angst onder bestuurders: nóg moeilijker voor vrouwen op Wall Street De #MeToo-beweging leidt op Wall Street tot onbedoelde gevolgen: mannelijke topbestuurders schuwen vrouwen alsof het melaatsen zijn, uit angst voor beschuldigingen van ongewenste intimiteiten.
05/12 21u30  #MeToo-angst onder topbestuurders maakt het voor vrouwen nóg moeilijker om carrière te maken in mannenbastion Wall Street De #MeToo-beweging leidt op Wall Street tot onbedoelde gevolgen: mannelijke topbestuurders schuwen vrouwen alsof het melaatsen zijn, uit angst voor beschuldigingen van ongewenste intimiteiten.
Laatste update: zaterdag 8 december 2018, 9u45
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
09/12 20u15  Anderlecht blijft achter met 1 op 9 nadat het in slotminuten zege tegen Charleroi weggeeft Anderlecht heeft een thuiszege tegen Charleroi in de slotfase nog uit de handen laten glippen: 1-1. Paars-wit leek een helft lang op weg naar een logische overwinning dankzij een goal van Francis Amuzu, maar een ongelukkige handsbal van Sebastiaan Bornauw enkele minuten voor tijd gooide nog roet in het eten. Cristian Benavente trapte de gelijkmaker vanop de stip binnen, Anderlecht blijft achter met één op negen.
09/12 20u00  Nieuwe teamgenoot van Max Verstappen: "Ik ben niet bang van hem" Pierre Gasly, de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen, gaat met een open vizier aan de slag bij Red Bull. Hij is naar eigen zeggen niet bang om teamgenoot van een supertalent als Verstappen te worden.
09/12 20u00  LIVE. Premier Michel vertrekt naar Marrakesh, N-VA-ministers delen ontslagbrief Premier Charles Michel (MR) heeft rond 12.45 uur het koninklijk paleis verlaten. Michel bracht er koning Filip op de hoogte van de nieuwe samenstelling van zijn federale regering. De koning aanvaardt het ontslag van de N-VA-ministers. Zondagnamiddag vond een ministerraad plaats, omstreeks 16 uur was er een persconferentie.
09/12 20u00  Pandoer vult kerk met volkse kerstliedjes uit de hele wereld Zondag 9 december zong en speelde muziekgroep Pandoer haar programma 'Meri Krismes Rood, Goud en Maneschijngroen' in de kerk Sint-Willibrorduskerk Viersel.
09/12 19u45  Kraanarm begeeft het en valt rakelings naast huizen in tuin: “We hebben heel veel geluk gehad” Een gedeelte van een bouwkraan is zaterdagnamiddag naar beneden gekomen in de Kuytekopstraat in Branst. Het metaal van de kraan plooide helemaal om, waardoor het gevaarte het begaf. Niemand raakte gewond en als bij wonder viel de kraanarm in een tuin en niet op een van de woningen in de straat.
09/12 19u45  Verteltheater van VtbKultuur VtbKultuur Zandhoven heeft zondag 23 december om 11u Lieve Joos van het swingend verteltheater voor kinderen Pulcinella te gast in de chalet aan Dorp 12 in Pulderbos.
09/12 19u45  Diamantairs: “Banken kunnen worden gedwongen om rekeningen aan te bieden” Antwerp World Diamond Centre (AWDC), de vertegenwoordiger van de diamantsector, zegt dat er aan een politieke oplossing wordt gewerkt om diamantairs klant te laten worden van een Belgische bank.
09/12 18u45  N-VA en Bart De Wever zitten opnieuw samen met Antwerpse coalitiepartners: “We weten nog wat doen” Terwijl in Brussel de politieke crisis heerst en de regering herschikt werd, ging Bart De Wever zondagochtend in Antwerpen opnieuw rond de tafel zitten met sp.a, Open Vld en zijn eigen N-VA, met het oog op een coalitievorming.
09/12 18u45  Politie betrapt jongeman (18) op heterdaad tijdens drugsdeal Het drugsondersteuningsteam van de Antwerpse politie heeft zaterdag een jongeman van 18 gearresteerd nadat hij werd betrapt op het verkopen van cannabis. Bij een huiszoeking werden nog meer drugs, geld en verschillende attributen gevonden. Hij is aangehouden door de onderzoeksrechter.
09/12 18u30  Lichaam Britse miljonairsdochter (22) mogelijk teruggevonden tijdens zoektocht in Nieuw-Zeeland In Nieuw-Zeeland is het lichaam gevonden van een vrouw die om het leven zou zijn gebracht. Het lichaam is nog niet formeel geïdentificeerd, maar de politie gaat ervan uit dat het om de 22-jarige Britse toeriste gaat. Grace Millane verdween begin december op het Noordereiland. Een man van 26 wordt verdacht van de moord.
09/12 18u30  Union blaast titelambities in 1B nieuw leven in na zege in Lommel Union heeft zondag de achttiende speeldag in de Proximus League (1B) afgesloten met een 0-2 overwinning op het veld van Lommel. De Brusselaars springen van de zesde naar de derde plaats in de tweede periode.
09/12 18u30  Bölöni: “Alleen aan 120 procent kunnen we concurreren met de toppers” Trainer Laszlo Bölöni toonde zich enorm tevreden met het resultaat van Antwerp tegen Cercle Brugge, maar wil nog niet beginnen te zweven. Antwerp staat tweede, maar daar praat hij niet zo graag over. “Ik wil alles wat temperen.”
09/12 18u30  Oostende heeft verlengingen nodig tegen Aalstar, maar staat in halve finales van de beker Oostende, met heel wat moeite, en Brussels hebben zich zondag geplaatst voor de halve finales van de Beker van België basketbal voor mannenteams.
09/12 18u30  Berendrechtse graaf Daniël Le Grelle overleden De Berendrechtse graaf Daniël Le Grelle is zaterdag op 96-jarige leeftijd overleden. Hij was sinds meer dan een halve eeuw de politieke vertegenwoordiger van de Antwerpse Polder en schreef bovendien ook een stuk Antwerpse geschiedenis. Hij zetelde van 1958 tot 1988 doorlopend in de Antwerpse gemeenteraad, eerst als onafhankelijke, later als vertegenwoordiger van de CVP. Hij verdedigde in het stadhuis, samen met de andere gekozenen uit de Polder, met hand en tand de belangen van de Antwerpse Polderdorpen die moesten wijken voor de havenuitbreiding.
09/12 18u30  Man gedood in Nederland: slachtoffer is bekende in Antwerps drugsmilieu In het Nederlandse Kloosterzande, in de gemeente Hulst, is vorige week donderdag naast een uitgebrande auto het lichaam van een man gevonden. Volgens onze informatie gaat het om Raouf B. (41), een man uit Temse die bekend is in het Antwerpse drugsmilieu. Volgens de Nederlandse politie staat het vast dat de man werd gedood.
Laatste update: vandaag om 20u15
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
08/12 07u45  Elon Musk: “Tesla overweegt overname van General Motors-fabrieken” Elon Musk, zei in het Amerikaanse televisieprogramma ‘60 minutes’ op CBS dat Tesla interesse heeft in de overname van een of meerdere fabrieken van...
08/12 07u15  WOONVIDEO. Zo verbouwden Anders en Jessica hun huis met amper 50.000 euro Toen Anders en Jessica hun onderkomen rijhuis wilden renoveren, zat hun budget er al bijna door. Als je het resultaat ziet, is het verbluffend dat...
08/12 06u00  Belgische ondernemers investeren 100 miljoen euro in kankeronderzoek Een twintigtal Belgische ondernemers waaronder Marc Coucke, Filip Balcaen, Christian Van Thillo en Alexander Van Damme leggen 100 miljoen euro op...
07/12 17u15  Co-worken met kaviaar en champagne: eerste vijfsterrenwerkplek opent in Brussel Een lederen bureaublad, lunch bereid door een Michelinchef en barista's die jouw kop kantoorkoffie verzorgen: bij co-workingspace Welkin and Meraki...
07/12 14u30  Prijzen van benzine en diesel volgend jaar niet geïndexeerd De prijzen van benzine en diesel worden volgend jaar niet geïndexeerd. Dat werd overeengekomen binnen de ministerraad, bevestigen regeringsbronnen....
07/12 11u30  Dit zijn de (nieuwe) lonen in de zorgsector In de zorgsector zijn er altijd handen te kort. Maar vertaalt de hoge vraag naar verpleeg- en zorgkundigen zich ook in een hoog loon? vacature.com...
07/12 11u30  Bitcoin is nu al 80 procent minder waard dan een jaar geleden Cryptomunt bitcoin verloor weer stevig aan waarde. Met een koers rond de 3.400 dollar per stuk is nu sprake van het laagste prijsniveau sinds...
07/12 11u00  Europees Hof verklaart verbod op nieuwe Arco-regeling nietig Het Gerecht van de Europese Unie heeft België gelijk geven in een tweede Europese rechtszaak over de waarborgregeling voor de Arco-coöperanten. Die...
07/12 10u15  Goed nieuws voor Arco-spaarders? Europees Hof verklaart verbod op vergoedingen nietig Het Gerecht van de Europese Unie heeft België gelijk geven in een tweede Europese rechtszaak over de waarborgregeling voor de Arco-coöperanten. Die...
07/12 10u00  Diesel opnieuw beetje goedkoper De officiële maximumprijs voor diesel gaat morgen opnieuw omlaag, zo meldt de FOD Economie. Tegenover de piek van twee maanden geleden is diesel nu...
07/12 08u15  Zorgsector zit op haar tandvlees: wie wil nog werken in een structureel onderbemande sector? Elke dag wisselende uren, geen tijd voor een praatje met de patiënten en een groeiende administratieve molen. Dat is wat veel buitenstaanders...
07/12 08u00  Topjurist en vertrouweling Musk weg bij Tesla Tesla ziet zijn topjurist en vertrouweling van topman Elon Musk vertrekken. Dit bevestigde het bedrijf nadat berichten over het vertrek van Todd...
06/12 21u00  Corruptie kost België jaarlijks 21 miljard euro 1.110 biertjes, of 691 broden, of 486 Big Macs. Dat is wat corruptie jaarlijks aan elke Belg kost, zo stellen de Europese groenen in een rapport...
06/12 16u45  Bel20 op laagste peil sinds zomer 2016, ook Europese beurzen dieprood De Europese beurzen duiken vandaag opnieuw stevig in het rood, en ook de Brusselse beurs noteert omstreeks 15u45 met een verlies van ruim 3...
06/12 16u30  Vakbonden vinden voorstellen van bpost onvoldoende De achterban van de socialistische overheidsvakbond ACOD heeft de voorstellen van de directie van bpost een onvoldoende gegeven. Eenzelfde geluid...
Laatste update: zaterdag 8 december 2018, 7u45
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: zaterdag 8 december 2018, 7u30

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
09/12 14u45  'Duitse regering staat open voor fusie Deutsche Bank en Commerzbank' De Duitse regering zou openstaan voor een fusie van Deutsche Bank en Commerzbank, de twee grootste banken van Duitsland, meldt het Duitse blad Focus.
09/12 14u00  Klimaattop Katowice: Boosheid over Poolse kolenmuur De klimaattop in Polen is deze week begonnen. Maar wat zijn ze daar in Polen nou aan het doen? En vooral, wat doen ze niet?10 
09/12 11u15  Nissan wil ex-topman niet in appartement laten uit angst voor vernietiging bewijs Nissan heeft gezegd dat het nieuwe pogingen doet om de oud-topman van het bedrijf de toegang tot zijn appartement te ontzeggen in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Het bedrijf is bang dat de ex-bestuurder bewijs zal vernietigen. Carlos Ghosn wordt verdacht van belastingfraude. 
08/12 15u45  Grootste producent plastic handschoenen onder vuur wegens uitbuiting Gastarbeiders werkzaam bij Top Glove in Maleisië verrichten tegen het minimumloon lange dagen zware arbeid en moeten vaak illegaal overwerken om de hoge schulden aan hun recruiters af te betalen. Dat meldt Reuters.
08/12 13u30  Piloten Britse luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic staken vlak voor kerst Piloten van Virgin Atlantic staken van 22 december tot Eerste Kerstdag. Dat kondigt de vakbond Professional Pilots Union (PPU) aan, dat een derde van piloten van de Britse maatschappij vertegenwoordigd. 
08/12 12u30  Staking vlak voor Kerstmis door piloten Virgin Atlantic Piloten van Virgin Atlantic staken van 22 december tot Eerste Kerstdag. Dat kondigt de vakbond Professional Pilots Union (PPU) aan, dat een derde van piloten van de Britse maatschappij vertegenwoordigd. 
08/12 12u15  Staking vlak voor Kerst door piloten Virgin Atlantic Piloten van Virgin Atlantic staken van 22 december tot Eerste Kerstdag. Dat kondigt de vakbond Professional Pilots Union (PPU) aan, dat een derde van piloten van de Britse maatschappij vertegenwoordigd. 
08/12 09u45  Dit moet je weten voordat je je zorgverzekering inruilt Besluiten om je huidige zorgverzekering in te wisselen voor een andere kan nog tot en met 31 december. Waar moet je vooral op letten als je op zoek gaat naar een nieuwe polis? En waar valt het meeste voordeel te behalen?
08/12 09u30  'Uber verwikkeld in race naar de beurs' De beursintroductie van Uber Technologies Inc. is een stap dichterbij gekomen. Het bedrijf achter de populaire taxi-app heeft bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC vertrouwelijke documenten ingediend voor een beursgang. Dat zeggen ingewijden tegen The Wall Street Journal.
08/12 09u30  'Activistische investeerder wil splitsing Bayer en Monsanto' De activistische investeerder Elliott heeft zich ingekocht bij chemieconcern Bayer en stuurt aan op opsplitsing van het bedrijf. Ingewijden hebben dat tegen persbureau Bloomberg gezegd.
07/12 22u45  Musk: 'Tesla overweegt overname General Motors-fabrieken' Tesla heeft eventueel interesse om een of meerdere fabrieken die General Motors (GM) wil sluiten, over te nemen. Dat heeft topman Elon Musk van de maker van elektrische auto's gezegd in het televisieprogramma 60 Minutes.
07/12 19u30  Licht herstel Europese beurzen, Amerikaanse beurzen weer onderuit De Europese aandelenbeurzen toonden vrijdag ten dele herstel na de recente zware verliezen. Op het Damrak keerde de AEX-index terug tot boven de 500 punten. Bij het sluiten van de beurzen steeg de AEX met 1 procent naar een kleine 504 punten.
07/12 17u30  'ING negeerde waarschuwingen over megaboete witwasaffaire' ING negeerde meerdere waarschuwingen over een megaboete voor de witwasaffaire binnen de bank. Dat blijkt uit een reconstructie van Het Financieele Dagblad (FD, die zaterdag verschijnt.
07/12 15u45  OPEC bereikt akkoord met bondgenoten over verlaging olieproductie Oliekartel OPEC is in samenspraak met bondgenoten tot een akkoord gekomen over de verlaging van de olieproductie, melden bronnen rond de olievergaderingen van vrijdag in Wenen.
07/12 15u15  'OPEC sluit akkoord over verlaging olieproductie' Oliekartel OPEC zijn in samenspraak met bondgenoten tot een akkoord gekomen over de verlaging van de olieproductie. De productie van OPEC-landen wordt ingeperkt met 1,2 miljoen vaten per dag. 
Laatste update: vandaag om 14u45
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
09/12 00u00  CEO-fraude: opgelicht door de ?directeur? Lees meer >
09/12 00u00  Lonen stijgen amper door te lage arbeidsproductiviteit Lees meer >10 
07/12 00u00  President Trump boos: autofabrikant General Motors ontslaat 15.000 mensen General Motors, fabrikant van onder meer het automerk Chevrolet, ontslaat bijna 15.000 mensen en sluit vijf fabrieken. Daarmee verliest 15 procent van het GM-personeel zijn baan. President Trump is woest en dreigt de subsidies voor de autofabrikant in te trekken. Vier vragen en antwoorden over de ruzie tussen de Amerikaanse automaker en de president. Waarom … Continued The post President Trump boos: autofabrikant General Motors ontslaat 15.000 mensen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
07/12 00u00  Na twee turbulente jaren stapt Unilever-topman Paul Polman op De topman van Unilever, Paul Polman, stapt eind dit jaar op. Polman gaf tien jaar leiding aan de Brits-Nederlandse multinational. De topman was de afgelopen jaren veel in het nieuws, eerst omdat hij de levensmiddelenproducent wilde verduurzamen en het afgelopen jaar wegens de roep om afschaffing van de dividendbelasting. Een terugblik. Unilever was een groot … Continued The post Na twee turbulente jaren stapt Unilever-topman Paul Polman op appeared first on Elsevierweekblad.nl.
06/12 18u15  Steinar Henskens bedacht lasers om vogels te verjagen Steinar Henskens had net zijn vwo-diploma toen hij ontdekte dat je laserstralen kunt gebruiken om vogels te verjagen. Een vogel ervaart een bewegende, groene laserstraal als een stok die op hem afkomt, en vliegt weg. Hij ontwikkelde de Agrilaser. In 2012 richtte hij Bird Control Group op, het bedrijf waarmee hij de Agrilaser verkoopt. Zijn … Continued The post Steinar Henskens bedacht lasers om vogels te verjagen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
06/12 18u15  Lex Hoefsloot ontwikkelde de eerste zonne-auto Lees meer >
06/12 18u15  Eline Vrijland-van Beest bedacht sensor tegen slaapapneu Lees meer >
06/12 17u00  Amerika en China domineren ?patentoorlog? om blockchain De strijd om de innovatieve blockchaintechnologie is losgebarsten, blijkt uit de explosieve stijging van het aantal patentaanvragen. Ook hier lopen de supermachten Amerika en China op de troepen vooruit. Sinds de introductie van de digitale munt bitcoin in 2008 zijn er wereldwijd 4.095 patenten voor innovaties in blockchaintechnologie aangevraagd. Dat blijkt uit cijfers die het … Continued The post Amerika en China domineren ?patentoorlog? om blockchain appeared first on Elsevierweekblad.nl.
06/12 00u00  Klimaat kan de prijs van een biertje verdubbelen Zelfs Donald Trump zegt het: de aarde warmt op. En dat betekent, op zijn minst, dat een beetje verkoeling op zijn tijd meer dan welkom is. Met een biertje bijvoorbeeld. Maar dat laatste gaat dus niet zomaar. Klimaatverandering zal bier namelijk veel duurder maken, concludeerden wetenschappers in een vorige week verschenen artikel in het blad … Continued The post Klimaat kan de prijs van een biertje verdubbelen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
06/12 00u00  ?Europa wordt gezien als saai: er gebeurt weinig? Lees meer >
05/12 00u00  De bank als politieagent: vragen we niet te veel? Lees meer >
05/12 00u00  7 tips bij het overstappen: zo bespaart u op uw zorgpolis Lees meer >
Laatste update: vandaag om 0u00

Express.be

Verbergen Tonen
08/12 15u15  Er is geen monopolie in artificiële intelligentie Vaardigheden in artificiële intelligentie zijn over een brede waaier van economische sectoren en over verschillende grote geografische clusters over de hele wereld verspreid. Dat is de conclusie van een rapport van het Amerikaanse technologiebedrijf Diffbot, gespecialiseerd in machine learning. De Verenigde Staten en Microsoft zijn echter duidelijke marktleiders.
08/12 02u15  12 redenen waarom ook Uber een grote zeepbel is Uber heeft zichzelf een aureool van onvermijdelijkheid en onoverwinnelijkheid aangemeten. Maar achter die façade schuilt een ander verhaal...
07/12 21u00  Al gemerkt dat de eerste klasse in vliegtuigen zo goed als verdwenen is? Omdat de kosten immer lijken te blijven stijgen en de marges krimpen nemen steeds meer luchtvaartmaatschappijen afscheid van hun eerste klasse.
07/12 17u45  Nieuwe test kan elke vorm van kanker opsporen in 10 minuten Onderzoekers van het Australisch Instituut voor Bioengineering en Nanotechnologie (AIBN) aan de University of Queensland hebben een test ontwikkeld die snel en goedkoop elk type kanker kan identificeren. De diagnose kan op basis van bloed of weefsel van de patiënt. De Australische onderzoekers stelden vast dat bij alle kankers een identieke genetische handtekening kan worden geregistreerd.
07/12 17u30  "Nucleaire ontwapening Noord-Korea is een leugen" Noord-Korea werkt nog steeds aan de uitbreiding van militaire faciliteiten van waaruit met raketten de Verenigde Staten zouden kunnen worden aangevallen. Dat staat in een rapport van het Amerikaanse Middlebury Institute of International Studies, gebaseerd op satellietbeelden die de voorbije maanden werden geregistreerd.
07/12 14u45  Krijgen mensen straks een varkenshart ingeplant? Varkens kunnen in een relatief nabije toekomst het leven van vele hartpatiënten helpen redden. Chirurgen van de Universitätsklinikum München zijn er immers met succes in gelukt bij bavianen een varkenshart in te planten. Artsen maken gewag van een mijlpaal in de hartchirurgie. Er overlijden momenteel immers nog veel patiënten terwijl ze op de wachtlijst voor een menselijk donorhart staan.
07/12 13u45  De EU en de 3M-chaos: Merkel + May + Macron Terwijl in België vooral wordt uitgekeken naar het volgende crisisoverleg, dat al dan niet het einde betekent voor de regering Michel I, worden ook de leiders van de 3 grootste Europese economieën door binnenlandse chaos bedreigd.
07/12 13u30  In Luxemburg wordt alle openbaar vervoer gratis Het Groot-Hertogdom Luxemburg wordt het eerste land ter wereld waar het volledige openbaar vervoer gratis wordt aangeboden. De tarieven voor trein, tram en bus zouden in het Groot-Hertogdom tegen de zomer volgend jaar worden opgeheven. Dat staat in het plan van de nieuwe regering van Luxemburgs premier Xavier Bettel, die zopas voor een tweede ambtsperiode werd herverkozen.
07/12 00u15  Grieks minister vraagt burgers om geld te schenken voor nieuw oorlogsschip De Griekse minister van Defensie start een crowdfundingactie op om de financiering van nieuwe oorlogsschepen rond te krijgen.
06/12 22u15  'Gilets Jaunes': "Met duizenden naar Parijs om er te verwoesten en te doden'  Parijs bereidt zich voor op een nieuw zwart weekeinde van geweld. 
06/12 21u30  De comeback van Microsoft: hoe een schildpad het haalde in een wereld geobsedeerd door snelheid De comeback van Microsoft mag niemand verwonderen, omdat geen enkel ander groot ‘Big Tech’-bedrijf de voorbije 5 jaar, zowel op technologisch als op financieel vlak, zoveel progressie maakte.
06/12 18u45  De comeback van Microsoft: de schildpad haalde het in een wereld geobsedeerd door snelheid De comeback van Microsoft mag niemand verwonderen, omdat geen enkel ander groot ‘Big Tech’-bedrijf de voorbije 5 jaar, zowel op technologisch als op financieel vlak, zoveel progressie maakte.
06/12 18u00  Enkel retailers die Amazon-bestendig zijn zullen overleven Manhattan is één van de meest premium locaties in de wereld, maar het gebied ziet een groot deel van zijn retail verdwijnen. Slechts bepaalde sectoren blijken te kunnen overleven. Dat zegt Derek Thompson, redacteur economie bij het magazine The Atlantic. Het fenomeen moet volgens hem grotendeels worden toegeschreven aan de dominerende positie van Amazon in de handel.
06/12 16u00  Arrestatie CFO Huawei is slag in het gezicht van Xi Jinping De arrestatie van Wanzhou Meng wordt in China als een slag in het gezicht van president Xi Jinping ervaren, omdat Huawei een sleutelrol speelt in Xi’s plannen om van zijn land een dominante speler op wereldvlak te maken.
06/12 15u45  Volkswagen: volgende generatie auto's is de laatste met een brandstofmotor Volkswagen Group bereidt zich massaal voor op de klimaatneutrale toekomst van het autovervoer. Dat heeft Michael Jost, directeur strategie van het merk Volkswagen, gezegd. Hij voert daarbij aan te verwachten dat het tijdperk van de verbrandingsmotor in de tweede helft van het volgende decennia zal beginnen uit te doven.
Laatste update: zaterdag 8 december 2018, 15u15
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

20x Githo Nijlen stuurt 520 leerlingen naar musical '40-45'09/12 04u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Githo Nijlen heeft alle 520 leerlingen gratis op een ontspannende, culturele namiddag getrakteerd met een bezoek aan de musical ‘40-45’ van Studio 100. 'Ons enthousiaste schoolteam wordt al dertig jaar vakkundig geleid door onze algemeen directeur Frederik De Houwer. Dit jubileum mocht onze school niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom hebben we onze leerlingen, leerkrachten en medewerkers dit spektakel aangeboden. Technische en beroepsleerlingen worden al te vaak als een soort cultuurbarbaren beschouwd. Dat is niet terecht. We hopen dat dit een blijvende indruk op hen zal nalaten', aldus Jan Verreet van de school.
20x GETEST. De bioscoop in huis: de compacte beamerbox van Panasonic09/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Droomt u van een bioscoop in huis, maar ziet u het niet zitten om een projector aan uw plafond op te hangen met lelijke kabels door de kamer? Dan biedt Panasonic een knappe oplossing met de TX-100FP1E: een compacte beamerbox met beeld en geluid die u gewoon vlak voor de projectiemuur neerzet.Raoul Putzeys
19x Delfine Persoon blijft wereldkampioene in het boksen na demonstratie tegen Waguthii09/12 00u30 - Gazet van Antwerpen: Economie: Delfine Persoon (33) heeft zaterdag met succes haar WBC-wereldtitel bij de lichtgewichten verdedigd. In Ardooie haalde ze het met technisch knock-out in de tiende ronde van de Keniaanse Judy Waguthii.
17x We produceren steeds minder huishoudelijk afval09/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: De boodschap dat we allemaal minder afval moeten produceren, lijkt definitief te zijn doorgedrongen. Vorig jaar daalde de totale hoeveelheid huishoudelijk afval per Vlaming met 19 kg, zo blijkt uit de officiële jaarcijfers van OVAM. Ook het gewicht van de witte restafvalzak is opnieuw gedaald, al zitten er in de doorsnee zak nog te veel zaken die eigenlijk te recycleren zijn.
17x “Het beeld van de blanke die als koning van de jungle orde op zaken komt stellen, leeft nog”09/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: “De Congolezen hebben zwaar geleden onder de kolonisatie, en dat doen we nog”, zegt Randy Kankolongo Kalemba. “Het voelt alsof ons leven en onze dromen nog altijd worden bepaald door de koloniale ideologie waarin de superieure blanke boven de inferieure zwarte staat.”
17x COLUMN. De Blik van Bistiaux: ‘no footage available’, het is nauwelijks voor te stellen09/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: De volle 23 jaar lang was Paul Bistiaux bij Royal Antwerp FC de bekendste en kleurrijkste clubsecretaris van het land. ‘Brandweerman’, noemde hij het zelf. Voortdurend in de weer om overal kleine en grote branden te blussen op de ontvlambare Bosuil. Maar niet alleen op Antwerp liet hij zich graag gelden, in zijn typische Antwerpse stijl, even fijnzinnig als humoristisch. Van advocaat over plaatsvervangend vrederechter tot voorzitter van de Muziekkapel van de Sint-Pauluskerk: Bistiaux was en is het allemaal. En vanaf dit seizoen, elke zaterdag, ook columnist voor Gazet van Antwerpen.
15x Straatverkoop eindelijk ook officieel toegelaten in Los Angeles09/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Er zijn naar schatting meer dan 50.000 illegale straatverkopers actief in Los Angeles. Zij vragen al sinds 2012 een duidelijke wetgeving rond straatverkoop. Het stadsbestuur gaat nu eindelijk in op die vraag en legaliseert straatverkoop.
14x Beursupdate: AEX op Wall Street09/12 00u03 - Beurs.nl: Lees meer >
13x COLUMN. Niks prettigs aan de feestdagen09/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Gekrijs wanneer je na een lange dag eindelijk een campari hebt uitgeschonken of een gevecht in je recent geordende inloopkast: een gezin kan hectisch zijn. Bij Anneke (43) uit Pulle is dat niet anders. Samen met haar man Phille (46) en zonen Ricky (11) en Vinnie (6) probeert ze er elke dag het beste van te maken.
11x ROYALS. Dit is het slechte kantje van Kate Middleton. En wat deed prinses Charlotte op café?09/12 08u30 - Gazet van Antwerpen: Economie: Prinses Charlotte bracht een bezoekje aan een Britse pub, en koningin Máxima draagt een dierenprint op een elegantie manier: alle nieuwtjes van het Britse en andere koningshuizen op een rijtje.

Statistieken

Artikels:
34328
Gelezen:
28400
Aantal lezers nu:
8


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven