maandag 20 augustus 2018, week 34


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u45
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
20/08 16u30  EU stemt in met grote gasfusie BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie (EC) heeft toestemming gegeven voor de fusie tussen het Duitse Linde en het Amerikaanse Praxair, twee grote producenten van industriële gassen. De Commissie stelde wel als voorwaarde dat Praxair een groot aantal onderdelen in Europa afstoot.
20/08 16u00  ArcelorMittal profiteert van handelsoptimisme AMSTERDAM (AFN) - Het optimisme over handelsgesprekken China en de Verenigde Staten blijft maandagmiddag aanhouden op de Europese aandelenbeurzen. Staalbedrijf ArcelorMittal profiteerde in Amsterdam van het sentiment en behoorde tot de grootste stijgers. Ook metalenspecialist AMG stond in de middaghandel duidelijk in de plus.
20/08 15u45  Topman Specialty Chemicals komt van Axalta AMSTERDAM (AFN) - De nieuwe baas van Specialty Chemicals, de afsplitsende speciaalchemietak van AkzoNobel, komt van Akzo-rivaal Axalta. Charlie Shaver treedt aan als topman zodra het bedrijf ergens eind dit jaar volledig losstaat van AkzoNobel.
20/08 15u45  Wall Street opent iets hoger NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met kleine plussen aan de nieuwe handelsweek begonnen. Beleggers zijn goedgemutst door de wegebbende handelsspanningen tussen de VS en China. Automaker Tesla ging verder omlaag na de tik op de beurs van afgelopen vrijdag na een interview met topman Elon Musk.
20/08 15u00  'Tesla weer in schijnwerpers op Wall Street' NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zullen maandag naar verwachting met kleine winsten aan de nieuwe handelsweek beginnen. Beleggers zijn goedgemutst door de wegebbende handelsspanningen tussen de VS en China. Automaker Tesla blijft de gemoederen bezighouden, na de inmiddels beruchte tweets van topman Elon Musk. De agenda is maandag leeg.
20/08 15u00  VEON lost lening versneld af MOSKOU (AFN/BLOOMBERG) - Telecombedrijf VEON heeft een lening van 500 miljoen dollar vervroegd afgelost. Dat blijkt uit het een financieel verslag van VEON-dochter Vimpelcom die garant stond voor de lening. Eind vorig jaar stond nog bijna de helft van de lening open, eind maart was hij volledig afgelost.
20/08 15u00  ConocoPhillips sluit akkoord met Venezolanen HOUSTON (AFN/BLOOMBERG) - ConocoPhillips heeft een akkoord gesloten met het Venezolaanse staatsoliebedrijf PDVSA over een schadevergoeding wegens de eerdere nationalisatie van olieprojecten in het Zuid-Amerikaanse land. De Venezolanen betalen het Amerikaanse oliebedrijf 2 miljard dollar plus rente.
20/08 14u00  Klanten weten Estée Lauder te vinden NEW YORK (AFN) - Het Amerikaanse cosmeticamerk Estée Lauder heeft afgelopen jaar meer omzet geboekt. De huidverzorgings-, make-up- en parfumdivisies groeiden flink, de haarverzorgingstak bleef wat achter. Wisselkoerseffecten gaven de verkoopcijfers extra glans. Voor volgend jaar verwacht Estée Lauder verdere groei. Wel wordt een al aangekondigde reorganisatie duurder dan eerder gepland.11 
20/08 13u30  VW roept honderdduizenden auto's terug WOLFSBURG (AFN/DPA) - Volkswagen roept wereldwijd bijna 700.000 auto's van het type Tiguan en Touran terug. Bij het dakraam is een technisch probleem ontdekt, waardoor kortsluiting kan ontstaan, laat de autofabrikant weten.
20/08 12u15  Staat haalt 1,8 miljard euro op DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heeft ruim 1,8 miljard euro opgehaald met de heropening van een lening die loopt tot 31 oktober. Dat heeft het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekendgemaakt.
20/08 12u00  Handelshoop helpt beurzen vooruit AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen wonnen maandag terrein. Beleggers waren optimistisch gestemd voorafgaand aan de handelsonderhandelingen tussen China en de Verenigde Staten, die dinsdag beginnen. Vooral de grondstoffenbedrijven profiteerden van de handelshoop.
20/08 11u45  Total weg uit Iran TEHERAN (AFN/RTR) - De Franse olie- en gasreus Total doet geen zaken meer in Iran. Volgens de Iraanse olieminister heeft het land al zijn activiteiten in het land officieel gestaakt onder dreiging van de sancties die de Verenigde Staten, zo meldde de Iraanse staatstelevisie.
20/08 11u30  Bouwproductie eurozone licht omhoog BRUSSEL (AFN) - De bouwproductie in de eurozone is in juni met 0,2 procent toegenomen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldt het Europese statistiekbureau Eurostat op basis van een eerste raming.
20/08 10u30  Britse miljoenenboete voor KPMG LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De internationale accountantsorganisatie KPMG heeft een miljoenenboete opgelegd gekregen in het Verenigd Koninkrijk. De firma moet 2,1 miljoen Britse pond (meer dan 2 miljoen euro) aftikken vanwege fouten in de klantrelatie met modemerk Ted Baker.
20/08 10u15  'Geen hoog rendement door overname Euronext' AMSTERDAM (AFN) - Een overname door Euronext van de derivatenverwerkingstak van het financiële marktonderzoekbureau IHS Markit levert waarschijnlijk geen hoog rendement op. Dat verwachten analisten van ING naar aanleiding van berichten dat de beursuitbater de belangrijkste gegadigde lijkt te zijn om het onderdeel over te nemen. Wel denken ze dat kostensynergieën mogelijk zijn.
Laatste update: vandaag om 16u30
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
20/08 15u00  Financieel centrum én innovatiehub: Hongkong vindt zichzelf opnieuw uit Omdat de Chinese en westerse smaken verschillen, zoeken Chinese productiebedrijven Europese designers om in China producten te ontwerpen voor Europese markten. Hongkong maakt start-ups het hof en biedt toegang tot de grote Chinese markt.
20/08 13u45  Volkswagen roept 700.000 auto's terug wegens gevaar op kortsluiting Volkswagen roept wereldwijd zo'n 700.000 auto's van de types Tiguan en Touran van de laatste generatie terug.
20/08 12u00  Eurocommisaris Moscovici: 'Historisch dat Griekenland niet meer onder curatele staat' Maandag is een 'historische dag' voor Griekenland. Dat heeft de Europese commissaris voor Economie en Financiën Pierre Moscovici verklaard, nu het land officieel het laatste steunprogramma van de eurozone en het Internationaal Monetair Fonds verlaten heeft.
20/08 11u30  Crowdfunding wordt gemakkelijker voor Belgische bedrijven Belgische bedrijven kunnen voortaan grotere bedragen ophalen bij beleggers zonder dat ze een duur prospectus moeten opstellen. Sommige specialisten verwachten dat ze daardoor dubbel zoveel geld kunnen ophalen via crowdfunding.
20/08 11u00  PepsiCo neemt SodaStream over Het Amerikaanse frisdrank- en snackconcern PepsiCo koopt SodaStream, de Israëlische producent van apparaten waarmee je thuis van je kraantjeswater bruiswater (met een smaakje) maakt. De deal wordt gewaardeerd op 3,2 miljard dollar (2,8 miljard euro), zo is maandag bekendgemaakt.
20/08 10u30  De Europese noodhulp voor Griekenland loopt ten einde: wat nu? Griekenland moet na acht jaar weer op eigen benen staan. Europa haalt het noodinfuus eraf, maar blijft het land nauwlettend in de gaten houden. Tot 2060 moet de Griekse begroting primaire overschotten boeken die volgens economen onhaalbaar zijn. Is de volgende Griekse crisis al in de maak?
19/08 21u00  Militairen verdwijnen vanaf september uit stations Vanaf september zullen militaire patrouilles in trein- en metrostations geleidelijk aan verdwijnen.
19/08 17u30  Britse regering bereidt zich voor op brexit zonder akkoord De Britse regering bereidt zich voor op een scenario waarbij de onderhandelingen over een brexit mislukken.
19/08 13u45  Lagekostenspeler Polette opent eerste winkel in België: de Zara van de brillen Met Polette strijkt in Brussel de prijskraker van de brillensector neer. Via zijn winkels wil het zijn merk kracht bijzetten zonder de onlinefocus van het bedrijf te verliezen.
19/08 11u15  'De Alibaba's van deze wereld duwen ons plat' Als bedrijven willen weten hoe ze hun klanten het beste bedienen in het tijdperk 3.0, moeten ze beter met hen communiceren. Bedrijven in het oosten, zoals Alibaba, geven het voorbeeld.
19/08 11u15  Poetin wil Europese hulp bij heropbouw Syrië De Russische president Vladimir Poetin heeft Europa opgeroepen tot hulp bij de heropbouw in Syrië.
18/08 18u00  Erdogan daagt VS uit: 'We zullen ons niet overgeven' De Turkse president Erdogan probeert duidelijkheid te scheppen in het conflict met de Verenigde Staten, blijkt zaterdag op het congres van zijn conservatieve partij AKP.
18/08 16u45  Marc Coucke voegt golfclubs toe aan imperium Het toeristische imperium van Marc Coucke in het Ardense stadje Durbuy blijft groeien. De Oost-Vlaamse ondernemer staat er dicht bij de aankoop van twee golfclubs.
18/08 16u15  Voormalige VN-topman Kofi Annan overleden Voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties Kofi Annan is op 80-jarige leeftijd overleden.
18/08 11u30  Minimumloon in Venezuela wordt al voor vijfde keer verhoogd dit jaar De Venezolaanse regering verhoogt opnieuw het minimumloon. Het Zuid-Amerikaanse land kampt met hyperinflatie.
Laatste update: vandaag om 15u00
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 16u25
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
20/08 16u30  EU stemt in met grote gasfusie BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie (EC) heeft toestemming gegeven voor de fusie tussen het Duitse Linde en het Amerikaanse Praxair, twee grote producenten van industriële gassen. De Commissie stelde wel als voorwaarde dat Praxair een groot aantal onderdelen in Europa afstoot.
20/08 16u00  ArcelorMittal profiteert van handelsoptimisme AMSTERDAM (AFN) - Het optimisme over handelsgesprekken China en de Verenigde Staten blijft maandagmiddag aanhouden op de Europese aandelenbeurzen. Staalbedrijf ArcelorMittal profiteerde in Amsterdam van het sentiment en behoorde tot de grootste stijgers. Ook metalenspecialist AMG stond in de middaghandel duidelijk in de plus.
20/08 15u45  Topman Specialty Chemicals komt van Axalta AMSTERDAM (AFN) - De nieuwe baas van Specialty Chemicals, de afsplitsende speciaalchemietak van AkzoNobel, komt van Akzo-rivaal Axalta. Charlie Shaver treedt aan als topman zodra het bedrijf ergens eind dit jaar volledig losstaat van AkzoNobel.
20/08 15u45  Wall Street opent iets hoger NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met kleine plussen aan de nieuwe handelsweek begonnen. Beleggers zijn goedgemutst door de wegebbende handelsspanningen tussen de VS en China. Automaker Tesla ging verder omlaag na de tik op de beurs van afgelopen vrijdag na een interview met topman Elon Musk.
20/08 15u00  'Tesla weer in schijnwerpers op Wall Street' NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zullen maandag naar verwachting met kleine winsten aan de nieuwe handelsweek beginnen. Beleggers zijn goedgemutst door de wegebbende handelsspanningen tussen de VS en China. Automaker Tesla blijft de gemoederen bezighouden, na de inmiddels beruchte tweets van topman Elon Musk. De agenda is maandag leeg.
20/08 15u00  VEON lost lening versneld af MOSKOU (AFN/BLOOMBERG) - Telecombedrijf VEON heeft een lening van 500 miljoen dollar vervroegd afgelost. Dat blijkt uit het een financieel verslag van VEON-dochter Vimpelcom die garant stond voor de lening. Eind vorig jaar stond nog bijna de helft van de lening open, eind maart was hij volledig afgelost.
20/08 15u00  ConocoPhillips sluit akkoord met Venezolanen HOUSTON (AFN/BLOOMBERG) - ConocoPhillips heeft een akkoord gesloten met het Venezolaanse staatsoliebedrijf PDVSA over een schadevergoeding wegens de eerdere nationalisatie van olieprojecten in het Zuid-Amerikaanse land. De Venezolanen betalen het Amerikaanse oliebedrijf 2 miljard dollar plus rente.
20/08 14u00  Klanten weten Estée Lauder te vinden NEW YORK (AFN) - Het Amerikaanse cosmeticamerk Estée Lauder heeft afgelopen jaar meer omzet geboekt. De huidverzorgings-, make-up- en parfumdivisies groeiden flink, de haarverzorgingstak bleef wat achter. Wisselkoerseffecten gaven de verkoopcijfers extra glans. Voor volgend jaar verwacht Estée Lauder verdere groei. Wel wordt een al aangekondigde reorganisatie duurder dan eerder gepland.
20/08 13u30  VW roept honderdduizenden auto's terug WOLFSBURG (AFN/DPA) - Volkswagen roept wereldwijd bijna 700.000 auto's van het type Tiguan en Touran terug. Bij het dakraam is een technisch probleem ontdekt, waardoor kortsluiting kan ontstaan, laat de autofabrikant weten.10 
20/08 12u15  Staat haalt 1,8 miljard euro op DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heeft ruim 1,8 miljard euro opgehaald met de heropening van een lening die loopt tot 31 oktober. Dat heeft het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekendgemaakt.
20/08 11u45  Handelshoop helpt beurzen vooruit AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen wonnen maandag terrein. Beleggers waren optimistisch gestemd voorafgaand aan de handelsonderhandelingen tussen China en de Verenigde Staten, die dinsdag beginnen. Vooral de grondstoffenbedrijven profiteerden van de handelshoop.
20/08 11u45  Total weg uit Iran TEHERAN (AFN/RTR) - De Franse olie- en gasreus Total doet geen zaken meer in Iran. Volgens de Iraanse olieminister heeft het land al zijn activiteiten in het land officieel gestaakt onder dreiging van de sancties die de Verenigde Staten, zo meldde de Iraanse staatstelevisie.
20/08 11u30  Bouwproductie eurozone licht omhoog BRUSSEL (AFN) - De bouwproductie in de eurozone is in juni met 0,2 procent toegenomen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldt het Europese statistiekbureau Eurostat op basis van een eerste raming.
20/08 10u30  Britse miljoenenboete voor KPMG LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De internationale accountantsorganisatie KPMG heeft een miljoenenboete opgelegd gekregen in het Verenigd Koninkrijk. De firma moet 2,1 miljoen Britse pond (meer dan 2 miljoen euro) aftikken vanwege fouten in de klantrelatie met modemerk Ted Baker.
20/08 10u15  'Geen hoog rendement door overname Euronext' AMSTERDAM (AFN) - Een overname door Euronext van de derivatenverwerkingstak van het financiële marktonderzoekbureau IHS Markit levert waarschijnlijk geen hoog rendement op. Dat verwachten analisten van ING naar aanleiding van berichten dat de beursuitbater de belangrijkste gegadigde lijkt te zijn om het onderdeel over te nemen. Wel denken ze dat kostensynergieën mogelijk zijn.
Laatste update: vandaag om 16u30
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
20/08 13u00  Waarom Bpost de postbedeling wil omgooien: de tanende brievenpost in cijfers 'Ons model is einde verhaal': ook dit weekend weer liet Bpost-CEO Koen Van Gerven een ballonnetje op over een transformatie van de brievenbedeling, tot onvrede van de vakbonden. Waarom doet hij dat tegenwoordig zo vaak? We hebben de cijfers voor u even gebundeld.
20/08 12u00  Minder suiker, meer vezels: onze voeding is (een beetje) gezonder dan 5 jaar geleden Lees meer >
20/08 10u45  Minder frequente postbedeling? Vakbond wil erover nadenken: "Maar stop met debat in de pers te voeren" De socialistische bond ACOD bij Bpost wil mee bekijken of brievenpost met 'snelle' en 'gewone' postzegels mogelijk is. De bond reageert daarmee op een weekendinterview met Bpost-topman Koen Van Gerven in De Standaard, waarin hij opnieuw een minder frequente postbedeling had gesuggereerd. De CEO krijgt van de vakbond wel een veeg uit de pan.
20/08 09u30  Komt de postbode niet meer elke dag langs? Vakbond wil erover nadenken: "Maar stop met debat in de pers te voeren" De socialistische bond ACOD bij Bpost wil mee bekijken of de postbode nog elke dag moet langskomen. De bond reageert daarmee op een weekendinterview met Bpost-topman Koen Van Gerven in De Standaard, waarin hij opnieuw een minder frequente postbedeling had gesuggereerd. De CEO krijgt van de vakbond wel een veeg uit de pan.10 
20/08 06u00  Oud-minister Varoufakis: "Griekenland zinkt elke dag dieper in zwarte gat" Lees meer >10 
20/08 05u00  Varoufakis: Griekenland is nog niet gered Lees meer >16 
19/08 13u00  Europese steun voor Griekenland stopt morgen, maar "toekomst van Grieken ziet er niet zo rooskleurig uit" Lees meer >
17/08 17u30  Onze Lieve Heer Musk, vergeef ons, het is onze schuld Elon Musk, de charismatische veelvoud-ondernemer, is niet uit het nieuws weg te slaan. Hij werd lang gezien als onze redder, maar tuimelt zo stilaan van zijn sokkel. Maar wiens schuld is dat echt?
17/08 16u15  Air France-KLM heeft eindelijk nieuwe topman, meteen controverse over zijn salaris Na een maandenlange zoektocht heeft het Frans-Nederlandse luchtvaartconcern Air France-KLM eindelijk een nieuwe CEO: de Canadees Benjamin Smith is de opvolger van Jean-Marc Janaillac, die is opgestapt nadat de piloten van Air France zijn voorstellen voor een loonsverhoging door de piloten van Air France waren afgewezen. Smith zal een oplossing moeten zien te vinden voor de al lang aanslepende sociale onrust bij Air France, maar nu al ontstaat er cointroverse over het loon dat hij als CEO zal krijgen.
17/08 16u15  Zelfstandig in bijberoep, het beste van twee werelden? Een opmerkelijk interview deze ochtend op Radio 1: Vlaams Parlementslid en ondernemer Grete Remen (N-VA) verklaart dat zelfstandigen in bijberoep maximaal twee jaar van dat statuut zouden mogen genieten. Volgens Remen genieten zelfstandigen in bijberoep van de voordelen, zonder de nadelen die andere ondernemers hebben. ?Van twee walletjes eten?, noemt ze het. Maar wat is een zelfstandige in bijberoep? Wat zijn de voor- en nadelen van zo?n statuut? Is het echt oneerlijke concurrentie voor andere ondernemers? We zetten de pro's en contra's op een rij.
17/08 15u00  Roularta ziet reclame-inkomsten fors dalen en boekt stevige waardevermindering Lees meer >
17/08 14u00  Nieuwe Amerikaanse dreigementen geven lira opnieuw een klap De Turkse lira krijgt vandaag opnieuw een pandoering na een aantal betere dagen. Reden: nieuwe Amerikaanse dreigementen. De VS wil nog altijd de onvoorwaardelijke vrijlating van de Amerikaanse dominee Andrew Brunson.
16/08 18u00  Huurprijzen van studentenkoten blijven stabiel Lees meer >
16/08 16u00  Vakbonden richten zich ten einde raad tot aandeelhouders Ryanair Lees meer >
16/08 12u45  Zakendynastie Benetton, grootste aandeelhouder wegbeheerder, onder vuur na ramp Genua: aandeel keldert op de beurs Lees meer >
Laatste update: vandaag om 13u00
Lees meer van VRT NWS: Economie >

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
20/08 16u30  EU stemt in met grote gasfusie De Europese Commissie (EC) heeft toestemming gegeven voor de fusie tussen het Duitse Linde en het Amerikaanse Praxair, twee grote producenten van industriële gassen. De Commissie stelde wel als voorwaarde dat Praxair een groot aantal onderdelen in Europa afstoot.
20/08 16u30  Chinezen hamsteren olie Iran China koopt op grote schaal ruwe olie in van Iran, dat wordt getroffen door Amerikaanse sancties.
20/08 16u00  ArcelorMittal profiteert van handelsoptimisme Het optimisme over handelsgesprekken China en de Verenigde Staten blijft maandagmiddag aanhouden op de Europese aandelenbeurzen. Staalbedrijf ArcelorMittal profiteerde in Amsterdam van het sentiment en behoorde tot de grootste stijgers. Ook metalenspecialist AMG stond in de middaghandel duidelijk in de plus.
20/08 16u00  Beurs: AEX vaart wel op hoop handelsdeal Geholpen door het aanhoudende positieve sentiment op Wall Street breidde de Amsterdamse beurs de winst nog wat verder uit. Verder vonden beleggers houvast in een verwachte voorzichtige hervatting van de handelsgesprekken tussen Amerika en China die eerder nog dreigende taal hanteerden. Vooral Arcelor en Vopak deden goede zaken. In de Midkap stal Takeaway de show.
20/08 15u45  Topman Specialty Chemicals komt van Axalta De nieuwe baas van Specialty Chemicals, de afsplitsende speciaalchemietak van AkzoNobel, komt van Akzo-rivaal Axalta. Charlie Shaver treedt aan als topman zodra het bedrijf ergens eind dit jaar volledig losstaat van AkzoNobel.
20/08 15u45  Wall Street opent iets hoger De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met kleine plussen aan de nieuwe handelsweek begonnen. Beleggers zijn goedgemutst door de wegebbende handelsspanningen tussen de VS en China. Automaker Tesla ging verder omlaag na de tik op de beurs van afgelopen vrijdag na een interview met topman Elon Musk.
20/08 15u15  OPROEP: Belegt u in valuta’s? De belangstelling voor beleggen in valuta’s neemt toe. Ontwikkelingen als de Brexit en de stormachtige handel in de Turkse lira zetten de valutahandel volop in de schijnwerpers.
20/08 15u00  'Tesla weer in schijnwerpers op Wall Street' De aandelenbeurzen in New York zullen maandag naar verwachting met kleine winsten aan de nieuwe handelsweek beginnen. Beleggers zijn goedgemutst door de wegebbende handelsspanningen tussen de VS en China. Automaker Tesla blijft de gemoederen bezighouden, na de inmiddels beruchte tweets van topman Elon Musk. De agenda is maandag leeg.
20/08 15u00  VEON lost lening versneld af Telecombedrijf VEON heeft een lening van 500 miljoen dollar vervroegd afgelost. Dat blijkt uit het een financieel verslag van VEON-dochter Vimpelcom die garant stond voor de lening. Eind vorig jaar stond nog bijna de helft van de lening open, eind maart was hij volledig afgelost.
20/08 15u00  ConocoPhillips sluit akkoord met Venezolanen ConocoPhillips heeft een akkoord gesloten met het Venezolaanse staatsoliebedrijf PDVSA over een schadevergoeding wegens de eerdere nationalisatie van olieprojecten in het Zuid-Amerikaanse land. De Venezolanen betalen het Amerikaanse oliebedrijf 2 miljard dollar plus rente.
20/08 15u00  Laag waterverbruik verraadt bijstandsfraudeur Een Groninger die dacht bijstand te kunnen ontvangen terwijl hij bij zijn familie woonde, is verraden door zijn lage waterrekening. De man verbruikte per jaar maar 3000 liter water, ongeveer de hoeveelheid water die gebruikt wordt om een paar keer per dag het toilet door te spoelen.
20/08 14u45  Beurs: Takeaway en Vopak stralen op groen Damrak De Amsterdamse beurs hield maandag na de lunch de blik opwaarts gericht. Beleggers hielden rekening met een positieve afloop bij de komende handelsgespreken tussen China en Amerika. Vooral Arcelor en Vopak kon op flinke kopersinteresse rekenen. In de Midkap werd Takeaway omarmd.
20/08 14u30  JPMorgan zet mes diep in koersdoel Tesla tot onder $200 De Amerikaanse bank JPMorgan heeft zich in een rapport somber uitgelaten over de perspectieven voor het aandeel Tesla vanwege het vermeende ontbreken van de financiering om Tesla van de beurs te halen.
20/08 14u00  Klanten weten Estée Lauder te vinden Het Amerikaanse cosmeticamerk Estée Lauder heeft afgelopen jaar meer omzet geboekt. De huidverzorgings-, make-up- en parfumdivisies groeiden flink, de haarverzorgingstak bleef wat achter. Wisselkoerseffecten gaven de verkoopcijfers extra glans. Voor volgend jaar verwacht Estée Lauder verdere groei. Wel wordt een al aangekondigde reorganisatie duurder dan eerder gepland.
20/08 13u45  Goud krijgt weer wat glans terug Na de aanhoudende verzwakking in de voorbije weken had de prijs van goud maandag de wind eindelijk weer eens in de rug.
Laatste update: vandaag om 16u30
Lees meer van De Financiële Telegraaf >

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
20/08 13u19  Slecht nieuws voor bingewatchers: nu ook reclame op Netflix Lees meer >
20/08 12u18  7 op de 10 werknemers wil loonpakket zelf samenstellen Lees meer >
20/08 11u17  Diesel dinsdag fractie duurder Lees meer >
20/08 08u15  Vakbonden boos op Bpost: ?Koen Van Gerven jaagt werknemers op stang. Dat werkt demotiverend? Lees meer >
20/08 00u05  Wat betekent crash van lira voor mensen die naar Turkije reizen? Lees meer >18 
19/08 00u13  Directie onderhandelt maandag met Ierse piloten onder leiding van bemiddelaar Lees meer >
18/08 03u10  Pas 11 jaar en dochter van Marc Coucke heeft al eigen zaak: ?Papa geeft goede raad? Lees meer >
18/08 03u10  Koen Van Gerven, CEO van Bpost, wil af van dagelijkse brievenronde: ?Ons model is einde verhaal? Lees meer >
18/08 03u10  Isabel en David vonden het gat in de markt: ?Noem ons gerust de HelloFresh van de luiers? Lees meer >
18/08 01u06  Ratingbureaus verlagen kredietwaardigheid van Turkije Lees meer >
18/08 00u01  Belfius klaar voor beursgang: ?Alle motoren draaien? Lees meer >
17/08 21u59  ?Onderhandelaars plannen einde aan handelsoorlog tussen VS en China? Lees meer >
17/08 03u44  Bij oprichting gaf niemand hem schijn van kans, nu zijn ze tot in Japan zot van zijn brouwsel Lees meer >
17/08 03u44  Multinationals halen 78 miljard euro weg uit ons land Lees meer >
17/08 00u10  Vakbonden en directie bereiken akkoord over werkdrukverlaging bij Brussels Airlines Lees meer >
Laatste update: vandaag om 13u19
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
20/08 09u00  Lage rente neemt hap uit verwacht pensioen: ‘Gelukkig heeft mijn partner wél een goed pensioen’ Wie een premieregeling heeft, krijgt nu door de lage rentestand een veel lager pensioen dan verwacht. ‘Het is als sneeuw voor de zon gesmolten.’
20/08 00u00  Klaas reist de wereld over om het belang van regionale melkverkoop te benadrukken ‘In opkomende landen maken ze in de landbouw dezelfde fouten als wij vijftig jaar geleden’, zegt biologische zuivelboer Klaas de Lange. Hij reist de wereld rond om de agrarische sector in opkomende landen te waarschuwen.13 
20/08 00u00  Chemiereus Monsanto moet kankerpatiënt 289 miljoen betalen Jury kent schadevergoeding toe van 39 miljoen dollar aan doodzieke terreinknecht vanwege onkruidverdelger Roundup. Producent Monsanto kreeg bovendien een boete opgelegd van 250 miljoen dollar. Een overwinning voor de vijanden van Monsanto?12 
19/08 20u15  Prijzen koffie en suiker kelderen: De laagste prijs in 10 jaar De prijzen van koffie en suiker op de internationale goederenmarkten kelderen. Suiker is dit jaar al 30 procent en koffie 17 procent goedkoper geworden. Oorzaken zijn de escalerende handelsoorlog en de sterk stijgende dollarkoers ten opzichte van valuta van opkomende landen.
19/08 19u00  Na Groningen wil dit bedrijf met een bescheiden windmolen nu de wereld veroveren Na Groningen wil E.A.Z. Wind nu de wereld veroveren met hun bescheiden windmolen met houten wieken. Doel: productie en verbruik windenergie bij elkaar, dus lusten en lasten op één erf. Pluspuntje: ‘Deze molen is goedkoper dan een nieuwe tractor.’
18/08 12u45  Kredietwaardigheid Turkije verder onder druk na verlaging ‘ratings’ De kredietwaardigheid van Turkije staat verder onder druk: twee grote Amerikaanse ratingbureaus hebben hun kredietoordeel zaterdag verlaagd. Moody’s en Standard & Poor’s (S&P) waardeerden hun ratings af.
18/08 00u00  Colauto brengt glamour terug, Williamson dweilt met de kraan open Hij heeft niet alleen zijn naam mee voor een warenhuisdirecteur die zich in het luxere segment profileert. Bijenkorf-topman Giovanni Colauto weet ook van wanten. Voor het vijfde jaar op rij is de omzet gestegen.
18/08 00u00  Wanneer verliest het zwarte goud zijn glans? Dat de toekomst ongewis is, weten oliebedrijven als geen ander. Leiden kelderende olieprijzen binnen twintig jaar tot financiële malaise? Of verdient bijvoorbeeld Shell nog honderd jaar goed geld met olie?
18/08 00u00  Hollywood-icoon Jeffrey Katzenberg zit op goud, grote vriend van KLM Naresh Goyal op zwart zaad Jeffrey Katzenberg is een naam die deuren opent. Grote deuren. Deuren die voor anderen gesloten blijven. Deuren bij Walt Disney, Entertainment One, 21st Century Fox, Lionsgate, Metro Goldwyn Mayer, ITV, NBC-Universal, Sony Pictures, Viacom en Warner Media. Het zijn de namen die over het scherm rollen als we naar onze favoriete films of tv-series kijken.
18/08 00u00  Minister Koolmees stelt de vragen over de arbeidsmarkt, maar geeft geen antwoorden Passen de principes en instituties uit het verleden nog wel bij de ontwikkelingen van nu en morgen?’ Minister Wouter Koolmees van Werkgelegenheid stelt deze vraag in een analyse van de toestand van de arbeidsmarkt in het FD van deze week. Het antwoord luidt ontkennend. De arbeidsmarkt verandert in hoog tempo, terwijl die principes en instituties gemaakt zijn voor een andere situatie. ‘We kunnen deze vragen niet langer voor ons uitschuiven’, vindt Koolmees.
17/08 22u00  De ‘Rolls-Royce onder de tenten’ is overgenomen en een grote gok in de wereld van de wiet Deze week in de winnaar en verliezer van de week: de ‘Rolls-Royce onder de tenten’ is overgenomen en een grote gok in de wereld van de wiet.
17/08 18u00  De arbeidsmarkt is aan alle kanten overspannen: echt iedereen zoekt nu personeel Nu de economie groeit als kool, laat de krapte op de arbeidsmarkt zich in de meest uiteenlopende sectoren voelen. Hoe vinden bedrijven nog medewerkers?
17/08 16u30  Eén miljoen extra banen? Dat regel je zo Minister Wouter Koolmees van Werkgelegenheid, zo zagen we vorige week, stelde een goede vraag. ‘Passen de principes en instituties uit het verleden nog wel bij de ontwikkelingen van nu en morgen?’ Nee, was het antwoord, maar verder kwam hij niet. Vorige week deed ik een voorstel voor een principe dat richting geeft aan een nieuwe inrichting van de arbeidsmarkt in den brede: alle volwassenen in Nederland hebben goed werk. Hoezo? Werk is goed voor het individu, de economie en de samenleving. Als dit het doel is, welk beleid zou Koolmees dan moeten voeren?
17/08 13u45  Pilotenvakbond wijst cao-voorstel KLM af: is het leven van een piloot steeds zwaarder geworden? Pilotenvakbond VNV wijst een laatste cao-voorstel van KLM af. De kans dat de piloten gaan staken wordt steeds groter. Piloot is een schitterend beroep, zegt Willem Schmid (40). ‘Maar de lol gaat er een beetje vanaf als je vrouw en kinderen op de camping in Frankrijk staan, en jij wéér niet.’
17/08 10u45  Pilotenvakbond wijst cao-voorstel af: is het leven van een piloot steeds zwaarder geworden? Pilotenvakbond VNV wijst een laatste cao-voorstel van KLM af. De kans dat de piloten gaan staken wordt steeds groter. Piloot is een schitterend beroep, zegt Willem Schmid (40). ‘Maar de lol gaat er een beetje vanaf als je vrouw en kinderen op de camping in Frankrijk staan, en jij wéér niet.’
Laatste update: vandaag om 9u00
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
20/08 16u45  Xavier Taveirne: “Was ik homo in de jaren zestig geweest, dan had ik nu vrouw en kinderen” Drukke tijden voor ‘Slimste Mens’ Xavier Taveirne. Vanaf september is hij journaalanker op Eén en presenteert hij De Ochtend op Radio 1. Op Canvas praat hij in ‘Voor De Mannen’ met de eerste generatie mannen in Vlaanderen die zich durfden outen als homo.
20/08 16u45  Lotto-veteraan verhuist naar Dimension Data Na Andre Greipel (Fortuneo Samsic) en Marcel Sieberg (Bahrain-Merida) heeft nu ook Lars Bak onderdak gevonden. De 38-jarige Deen verhuist naar Dimension Data als meesterknecht van Michael Valgren Andersen.
20/08 16u45  Onderzoek bewijst het: met make-up zie je er echt jonger uit Make-up laat jongere mensen er ouder uitzien, terwijl concealers en co een verjongend effect hebben als je zelf al een beetje ouder bent. Dat blijkt uit een (kleinschalig) onderzoek van het Department of Psychology van het Gettysburg College, verschenen in het vakblad British Journal of Psychology.
20/08 16u15  Moment waarop Italiaanse brug instort vastgelegd door beveiligingscamera’s Het moment waarop de Morandi-brug in de Italiaanse stad Genua instortte, werd door twee beveiligingscamera’s gefilmd. De dramatische beelden werden maandag vrijgegeven door de Italiaanse politie en tonen uit twee verschillende hoeken wat er die fatale dag gebeurde toen de brug bezweek. Daarbij kwamen minstens 43 mensen om het leven en talloze anderen raakten gewond.
20/08 16u15  Opbouw voor Maanrock is begonnen Het aftellen voor Maanrock in Mechelen is begonnen. Op de IJzerenleen is vandaag gestart met de opbouw van het eerste podium voor het gratis stadsfestival.
20/08 15u45  Lugubere nieuwe trend doet de ronde op Instagram Falling stars, ofwel vallende sterren. Zo heet de nieuwste en ietwat lugubere Instagramtrend die onder steenrijke Russen de ronde doet. Het principe is even simpel als griezelig: doe alsof je net doodgevallen bent.
20/08 15u45  Nieuwe soort dwergzeepaardje ontdekt Maak kennis met de Hippocampus japapigu, het nieuwe soort dwergzeepaardje dat ontdekt is in Japan. Volgens sommige zou het lijken op een biggetje wat veel verklaart, want hun Latijnse naam betekent ‘Japans varken’.
20/08 15u30  Wat kan je doen aan een wespensteek? En wanneer moet je naar de spoed? Spoedafdelingen worden overspoeld door mensen met een wespensteek. In het ZNA Middelheim hebben ze het zelfs over een verdubbeling in vergelijking met andere jaren. Maar eigenlijk hoef je met een steek - hoeveel pijn die ook doet - niet altijd naar het ziekenhuis. Matthieu Clarysse, stafmedewerker eerste hulp bij het Rode Kruis, legt uit wat de alarmsignalen zijn.
20/08 15u30  Moeilijke week op Ring richting Nederland: rijstroken afgesloten door werkzaamheden Wie vanochtend de Antwerpse Ring richting Nederland nam, heeft waarschijnlijk een tijdje in de file gestaan. En dat heeft alles te maken met wegenwerken aan het knooppunt Antwerpen Noord met de A12. Het wegdek wordt daar vernieuwd, waardoor het verkeer over twee versmalde rijstroken moet. En dat kan u nog de hele week voelen.
20/08 15u15  Vrijbroekpark opent vernieuwde ‘Zomertuin’: dahlia’s hadden te lijden onder virus In het Vrijbroekpark in Mechelen opende maandag de vernieuwde ‘Zomertuin’. De tuin had in het verleden erg te lijden onder een virus, maar het park kan nu opnieuw zo’n zestig variëteiten aan dahlia’s en vijftig types canna’s tentoonstellen.
20/08 15u15  VIDEO Werken knooppunt Antwerpen Noord Wie vanochtend de ring richting Nederland nam, heeft waarschijnlijk een tijdje in de file gestaan. En dat heeft alles te maken met wegenwerken aan het knooppunt Antwerpen Noord met de A12. Het wegdek wordt daar vernieuwd, waardoor het verkeer over twee versmalde rijstroken moet. En dat kan u nog de hele week voelen op de ring.
20/08 15u00  Muziekfestival verkast naar voormalige discotheek Cobra Geert Van Laer en Christel Van Roie uit Olen willen in september 2019 opnieuw hun muziekfestival Olensfest organiseren. “De drang om te organiseren is blijven kriebelen”, zegt het koppel.
20/08 15u00  Vlogger met MS maakt eigen interviews: “Het is toch geen schande dat ik door mijn ziekte moeilijker praat?” Bornemnaar Adil Fraihi (46) wordt vlogger. In zijn online filmpjes gaat hij gesprekken aan met bekende mensen die bij hem op bezoek kwamen. De Bornemnaar lijdt al jaren aan multiple sclerose en ook het praten gaat moeizaam. “Net dat was de reden om de filmpjes te maken”, zegt hij.
20/08 15u00  Familieleden en nabestaanden herdenken 75 jaar geleden neergestorte bommenwerper Aan Sas 6 in Mol werd zaterdag de Amerikaanse bommenwerper herdacht die er 75 jaar geleden was neergestort. Enkele familieleden van de bemanning maakten kennis met kinderen van verzetslieden en de dochter van een Duitse jachtpiloot.
20/08 14u45  Nederlander moet na 55 uur zwemmen stoppen met ‘Elfstedentocht’ De Nederlandse topzwemmer Maarten van der Weijden heeft zijn stunt niet kunnen volbrengen. Hij is ziek en moest stoppen met zijn Elfstedentocht.
Laatste update: vandaag om 16u45
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
20/08 12u00  Aandeel Italiaanse wegbeheerder kwart minder waard dan voor instorting Morandibrug Het aandeel van de Italiaanse groep Atlantia is maandag tot 10 procent gedaald op de beurs van Milaan, tot het laagste niveau sinds oktober 2014....
20/08 08u15  Ex-politiecommissaris Erwin Van Waeleghem: "Er zijn veel managers, maar weinig ware leiders" Erwin Van Waeleghem zette als commissaris in Leuven zijn schouders onder een van de allereerste zelfsturende politieteams van ons land....
20/08 07u30  Verkoop glyfosaat vanaf eind september verboden Over ruim een maand wordt de verkoop van glyfosaat verboden. Dat stelt federaal minister van Landbouw Denis Ducarme (MR) in La Libre Belgique, in...
20/08 06u30  Een op de drie bestuurders neemt auto naar werk voor minder dan tien kilometer Zelfs wie vlak bij zijn werk woont, pendelt nog vaak elke dag met de ­auto. Dat blijkt uit een bevraging van Sport Vlaanderen bij meer dan 18.000...
19/08 14u15  "Volkswagen ontslaat topbestuurder" Volkswagen heeft naar verluidt een topbestuurder de laan uit gestuurd vanwege het sjoemelsoftwareschandaal. Volgens de Duitse krant Bild wordt...
19/08 08u45  Benzineprijs Venezuela: 3 miljoen liter voor een euro Voor één hele euro koop je in Venezuela 3.022.601 liter benzine. Wil je benzine met octaangetal 95, dan krijg je 503.766 liter voor je euro. De...
18/08 11u45  Marc Coucke koopt twee golfclubs in buurt van Durbuy Ondernemer Marc Coucke staat op het punt om in de buurt van Durbuy in de Ardennen twee golfclubs over te nemen. "De deal is getekend, maar nog niet...
17/08 20u15  Delhaize vraagt falafel besmet met listeria terug te brengen Delhaize vraagt zijn klanten falafel van het merk L'atelier Blini terug te brengen naar de winkel. Uit een kwaliteitscontrole is de aanwezigheid...
17/08 17u15  Eerste beleggerscongres over cannabis: "Trend met grote investeringskansen" Een congres voor beleggers dat volgende maand in Amsterdam plaatsvindt, is helemaal gewijd aan cannabis. Volgens de organisatoren is dat de eerste...
17/08 16u45  Wiet in drankjes of chocolade: is dit het 'groene goud' voor beleggers? Een congres voor beleggers dat volgende maand in Amsterdam plaatsvindt, is helemaal gewijd aan cannabis. Volgens de organisatoren is dat de eerste...
17/08 14u15  Windmolens op zee leveren al energie voor miljoen gezinnen De Belgische windmolens op de Noordzee voor onze kust leveren genoeg energie om een miljoen gezinnen van "blauwe" stroom te voorzien. Dat zegt het...
17/08 08u45  Brugramp Genua kost steenrijke kledingfamilie Benetton miljarden én imago: "Schaam je voor je winst" De instorting van de verkeersbrug bij Genua raakt de wereldberoemde kledingfamilie Benetton flink in de portemonnee. Zij is de belangrijkste...
16/08 21u15  En de smartphone van het jaar is... de Huawei P20 Pro De Huawei P20 Pro is verkozen tot smartphone van het jaar door de European Image en Sound Assocation (EISA), een samenwerking tussen internationale...
16/08 19u30  VS dreigen met nieuwe sancties tegen Ankara als Amerikaanse dominee niet vrijkomt De VS zullen bijkomende sancties tegen Turkije invoeren als de Amerikaanse dominee Andrew Brunson niet snel wordt vrijgelaten. Daarmee dreigt...
16/08 16u30  EU-Commissie ziet na brexit bijzondere rol weggelegd voor havens Antwerpen en Zeebrugge Als het van de Europese Commissie afhangt, krijgen de havens van Antwerpen en Zeebrugge naast die van het Nederlandse Rotterdam een bijzondere rol...
Laatste update: vandaag om 12u00
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: zondag 19 augustus 2018, 11u53

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
20/08 16u30  Aandeel Tesla opent opnieuw lager na alarmerend interview Het aandeel Tesla is opnieuw lager geopend. Bij de start van de handel op maandag begon het aandeel 4,9 procent in de min. Vrijdag sloot het fonds van de automaker al bijna 9 procent lager.
20/08 16u00  Aandeel Tesla opent opnieuw lager Het aandeel Tesla is opnieuw lager geopend. Bij de start van de handel op maandag begon het aandeel 4,9 procent in de min. Vrijdag sloot het fonds van de automaker al bijna 9 procent lager.
20/08 15u00  Nederlandse Streetview-concurrent Cyclomedia voor 70 miljoen euro verkocht Cyclomedia Technology is voor 70 miljoen euro verkocht aan Britse investeerder Volpi Capital. De concurrent van Google Streetview hoopt zo internationaal verder uit te breiden.
20/08 14u45  'Duitsland heeft dit jaar opnieuw grootste handelsoverschot ter wereld' Duitsland zal dit jaar opnieuw het grootste overschot op de lopende rekening ter wereld. Hiermee blijft het Europese land Japan opnieuw voor. Nederland zal waarschijnlijk de derde plek bezetten.
20/08 14u45  Google Streetview-concurrent Cyclomedia voor 70 miljoen euro verkocht Cyclomedia Technology is voor 70 miljoen euro verkocht aan Britse investeerder Volpi Capital. De concurrent van Google Streetview hoopt zo internationaal verder uit te breiden.
20/08 14u45  Maersk: 'Handelstarieven zullen VS harder raken dan rest van de wereld' De economie van de Verenigde Staten zal veel harder geraakt worden door een escalatie van de handelsoorlog dan de rest van de wereld. Dat stelt Søren Skou, de algemeen directeur van transportmultinational Maersk.
20/08 13u00  Saoedi's praten ook met Tesla-concurrent Lucid over investering Het Saoedische staatsinvesteringsfonds, PIF, is volgens ingewijden in gesprek met autofabrikant en Tesla-concurrent Lucid Motors.
20/08 11u15  Oliebedrijf Total trekt zich weer terug uit Iran na Amerikaanse sancties Het Franse oliebedrijf Total heeft zich voortijdig teruggetrokken uit een Iraans gasproject om te voldoen aan de eisen van de sancties die de Amerikaanse president Donald Trump heeft ingevoerd.
20/08 11u00  Saudi's praten ook met Tesla-concurrent Lucid over investering Het Saoedische staatsinvesteringsfonds, PIF, is volgens ingewijden in gesprek met autofabrikant en Tesla-concurrent Lucid Motors.
20/08 10u30  Fietsendienst Swapfiets breidt uit naar Denemarken Swapfiets, het Nederlandse bedrijf dat fietsen aanbiedt als abonnementsdienst, breidt uit naar Denemarken. De fietsen zijn beschikbaar in de drie grootste steden van het land: Kopenhagen, Aarhus en Odense.
20/08 10u30  Maersk: Handelstarieven zullen VS meer raken dan rest van de wereld De economie van de Verenigde Staten zal veel harder geraakt worden door escalatie van de handelsoorlog dan de rest van de wereld. Dat stelt Søren Skou, de algemeen directeur van transportmultinational Maersk.10 
20/08 10u00  EU-commissaris Moscovici: 'Brexit kan in theorie nog worden teruggedraaid' De keuze van de Britten om de Europese Unie te verlaten kan in theorie nog worden teruggedraaid. Dat zei Europees commissaris voor Economische en Financiële Zaken Pierre Moscovici. Hij zei er wel meteen bij dat de kans daarop niet zo groot is.
20/08 09u30  Griekenland na acht jaar op eigen benen, maar een feestdag is het niet Na ruim acht jaar van internationale noodmaatregelen, staat Griekenland vanaf maandag economisch weer op eigen benen. De problemen zijn daarmee nog niet voorbij, al vertoont de Griekse economie tekenen van herstel.
20/08 09u00  PepsiCo neemt Israëlische frisdrankmaker Sodastream over Frisdrank- en snackfabrikant PepsiCo neemt het Israëlische frisdrankenbedrijf SodaStream over. Dat werd maandag bekendgemaakt.
20/08 08u45  Turkse lira stabiel ondanks lagere waardering door kredietbeoordelaars De waarde van de Turkse lira is maandag stabiel, terwijl de valuta afgelopen vrijdag nog lager gewaardeerd werd door kredietbeoordelaars Moody's en Standard & Poor's (S&P).
Laatste update: vandaag om 16u30
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
20/08 00u00  Pensioen ambtenaren ziet er zonniger uit Lees meer >10 
20/08 00u00  Stagnerend Facebook tolereert antisemitische berichten Lees meer >
19/08 00u00  Blije Juncker na gesprek met Trump: ?Handelsrelatie verbeteren? Jean-Claude Juncker is opgetogen over zijn gesprek met de Amerikaanse president Donald Trump. Juncker kondigt na afloop ‘een nieuwe fase in de relatie tussen de Verenigde Staten en de Europese Unie’ aan. Lees ook Dit zijn de wapens van de handelsoorlog ‘Een fase van hechte vriendschap, sterke handelsrelatie waarbij we beiden winnen, en een fase … Continued The post Blije Juncker na gesprek met Trump: ‘Handelsrelatie verbeteren’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/08 00u00  Bekritiseerde Ivanka Trump stopt met modelabel Ivanka Trump, de oudste dochter van de Amerikaanse president Donald Trump, stopt met haar modelabel. Ze wil zich naar eigen zeggen richten op haar werk voor de regering van haar vader. Maar eerder bleek al dat haar kledingmerk niet bij iedereen even goed lag. Ivanka Trump is werkzaam als topadviseur van haar vader in Washington. … Continued The post Bekritiseerde Ivanka Trump stopt met modelabel appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/08 00u00  Erdogan stelt gerust: ?Zij hebben de dollar, maar wij hebben Allah? Lees meer >
17/08 20u45  Canadees aan de top bij Frans-Nederlandse Air France-KLM Geen Fransman of Nederlander aan het roer bij de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie, maar een Canadees. Kan de nieuwe topman, Ben Smith, orde op zaken stellen bij het muitende Air France? Het Franse personeel van Air France-KLM is al tijden opstandig. De stakingen om loonsverhoging af te dwingen, kostten het bedrijf al meer dan 200 miljoen euro. … Continued The post Canadees aan de top bij Frans-Nederlandse Air France-KLM appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/08 00u00  Mag site kaartjes voor concert doorverkopen? Lees meer >
17/08 00u00  Juncker wacht stevig gesprek met Trump in Washington Lees meer >
15/08 19u15  Gekte op de huizenmarkt: geeft koper het op? Lange tijd zorgde de extreem lage rente voor ongeremd enthousiasme onder huizenkopers. Slaat de stemming om? Niets leek huizenkopers de afgelopen jaren te kunnen tegenhouden. Na de vorige crisis in 2008 werden de leennormen aangescherpt, maar die maatregelen zijn volledig tenietgedaan door de historisch lage hypotheekrente. Die maakt het kopen van een huis veel voordeliger … Continued The post Gekte op de huizenmarkt: geeft koper het op? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
13/08 22u00  Erdogan externaliseert val van lira: ?Onze economie wordt aangevallen? De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zoekt de oorzaak van de val van de Turkse lira bij van alles behalve zichzelf. Volgens hem wordt de Turkse economie van buitenaf aangevallen. In Ankara sprak de president Turkse ambassadeurs toe, en benadrukte hij dat Turkije deze ?aanval? op de economie zal overwinnen, meldt Hurriyet. ?We bevinden ons … Continued The post Erdogan externaliseert val van lira: ?Onze economie wordt aangevallen? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: vandaag om 0u00

Express.be

Verbergen Tonen
20/08 16u45  Zomervakantie duurt te lang en bedreigt de sociale mobiliteit De zomervakantie duurt te lang is bedreigt bovendien de sociale mobiliteit. Dat benadrukt het magazine The Economist naar aanleiding van het naderende nieuwe schooljaar. Gesuggereerd wordt dat onderwijs tijdens de zomerperiode zelfs een aantal nieuwe educatieve mogelijkheden zou creëren.
20/08 15u45  Wacht ons 10 jaar na Lehman een nieuwe economische catastrofe?  “Degenen die het faillissement van Lehman Brothers niet zagen aankomen, zien ook nu weinig gevaar, maar de onophoudelijke stijging van de beurzen die op 6 maart 2009 begon is even toxisch als de verjaardag van het Lehman-debacle ontnuchterend zou moeten zijn: niets is oneindig.”
20/08 15u30  Google vervangt snel uw oogarts Wetenschappers van DeepMind, gespecialiseerd in kunstmatige intelligentie en een zusteronderneming van Google, zijn erin geslaagd om een algoritme te ontwikkelen dat louter door gebruik te maken van scans vijftig verschillende types van oogaandoeningen kan detecteren. Dat heeft Mustafa Suleyman, mede-oprichter van DeepMind, aangekondigd.
20/08 15u15  Zijn artificiële gletsjers de toekomst? Kunstmatige gletsjers kunnen in droge gebieden een oplossing bieden voor de watervoorziening van onder meer de landbouw. Dat blijkt uit een studie van wetenschappers aan het Südasien-Institut van de Universität Heidelberg over een aantal experimenten met kunstmatige ijsmassa’s in de Indiase regio Ladakh, gelegen in de Himalaya op de grens met China en Pakistan.
20/08 14u15  De Griekse crisis is nu officieel voorbij. Of niet? Griekenland staat maandagochtend voor het eerst sinds 2010 financieel weer op eigen benen. Het land kreeg op acht jaar tijd in totaal zo’n 290 miljard euro aan noodhulp in ruil voor de implementering van zeer onpopulaire besparingsmaatregelen. Vanaf maandag kan het land opnieuw zelfstandig geld ophalen op de financiële markten.
20/08 13u30  Orkesten ruilen partituur in voor tablet Orkesten schakelen bij hun repetities en concerten steeds meer digitale technologieën in. De toepassingen blijken een aantal praktische voordelen te hebben, maar kunnen vaak ook een creatieve meerwaarde aantonen. Dat zegt David Sanderson, kunstredacteur bij de Britse krant The Times.
20/08 13u30  1 op 3 huwelijken begint nu online De introductie van het internet heeft ook de zoektocht naar een geschikte romantische partner fundamenteel veranderd. In het begin van de jaren negentig van de voorbije eeuw werd online dating nog als een vreemde en zelfs pathetische activiteit beschouwd, maar op dit ogenblik is het vaak een normale procedure geworden. Inmiddels maken wereldwijd minstens tweehonderd miljoen mensen per maand gebruik van digitale datingdiensten.
19/08 19u15  Bijna 6 op 10 Belgen denken dat de armoede in de wereld toeneemt. Exact het tegenovergestelde is waar De meerderheid van mensen in de wereld (52%) - denkt dat het aantal mensen dat in extreme armoede leeft almaar toeneemt. In België ligt dat percentage met 58% nog hoger. Maar exact het tegenovergestelde is waar.
19/08 10u30  Slaapgebrek is een basis voor de epidemie aan eenzaamheid Mensen met een slaaptekort voelen zich eenzamer en minder geneigd om met anderen om te gaan. Ze vermijden nauw contact op vrijwel dezelfde manier als mensen met sociale angst. Dat is de conclusie van een onderzoek door wetenschappers aan de University of California. De onderzoekers toonden bovendien dat personen met een slaapachterstand ook voor anderen sociaal onaantrekkelijk worden.
19/08 01u30  Europese citytrip staat gelijk met consumptie meerdere sigaretten Een bezoek van een verlengd weekend aan een aantal grote Europese metropolen is voor de gezondheid even schadelijk als het inhaleren van de rook van enkele sigaretten. Dat is de conclusie van een onderzoek van de European Association of Transport and Environment. Volgens de studie is een bezoek aan Istanboel of Praag het meest schadelijk voor de gezondheid.
18/08 00u15  Tijdperk van de superstad is aangebroken De wereld treedt het tijdperk van de superstad binnen, een evolutie die nergens duidelijker wordt dan in sub-Saharisch Afrika, waar het aantal stadsbewoners volgens cijfers van de Verenigde Naties tegen 2050 zal toenemen tot 1,3 miljard. 
17/08 17u15  Chinese uitvinder doet het: daar is de vliegende motorfiets Geïnspireerd door de vele tekenfilms die hij in zijn jeugd zag, wilde de Chinees Zhao Deli tegen elke prijs een vliegende motorfiets ontwikkelen. Dat hij zijn appartement moest verkopen om die droom waar te maken onderstreept enkel hoe vastberaden hij was.
17/08 17u15  Influencers op sociale media blijven weg van promotie cannabis Cannabisbedrijven proberen vaak influencers in te schakelen om hun activiteiten te laten groeien en het reclameverbod te omzeilen dat op vele platformen wordt gehanteerd. Maar hoewel cannabis in de Verenigde Staten is steeds meer regio’s legaal wordt en maatschappelijk aanvaardbaar wordt, blijken influencers nog steeds bang om zich voor de kar van de sector te laten spannen. Dat zegt de nieuwssite Digiday.
17/08 16u15  Nieuw-Zeeland verbiedt meeste buitenlanders om nog vastgoed te kopen In Nieuw-Zeeland zullen de meeste buitenlanders voortaan geen woning meer kunnen kopen. Dat is het gevolg van een nieuwe wetgeving door het Nieuw-Zeelandse regering is afgekondigd en waarin wordt bepaald dat alleen residenten van het land de toelating krijgen om zich vastgoed te verschaffen. De maatregel moet een einde maken aan de snelle prijsstijgingen op de Nieuw-Zeelandse immobiliënmarkt.
17/08 16u15  Fox is al 66 kwartalen lang Amerika's meest bekeken nieuwszender. Hoe verklaar je dat succes? De Amerikaanse nieuwszender Fox News is er de voorbije dagen weer in geslaagd tenenkrullende berichten de wereld in te sturen. Een passage waarin 'het socialistische Denemarken' werd vergeleken met Venezuela heeft vanuit Kopenhagen al een gepaste respons gekregen. In een ander fragment kunnen we leren dat de Verenigde Staten ‘het communistische Japan’ versloegen tijdens W.O. II. 
Laatste update: vandaag om 16u45
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

18x Opbrengsten Nederlandse industrie stijgen voor zevende kwartaal op rij20/08 02u15 - Nu.nl Economie: De groei van de Nederlandse industrie blijft voortduren. Producenten in de sector zetten in het tweede kwartaal van dit jaar 6,7 procent meer om dan in dezelfde periode in 2017.
18x Wat betekent crash van lira voor mensen die naar Turkije reizen?20/08 00u05 - Nieuwsblad: Geldzaken: Lees meer >
17x Griekenland officieel uit laatste financiële noodprogramma EU20/08 01u30 - Nu.nl Economie: Griekenland staat na acht jaar financieel weer op eigen benen. Het land heeft maandag het laatste financiële noodprogramma van de Europese Unie definitief verlaten.
16x Varoufakis: Griekenland is nog niet gered20/08 05u00 - VRT NWS: Economie: Lees meer >
16x Meest gezochte terrorist van België mogelijk overleden20/08 00u30 - Gazet van Antwerpen: Economie: Hicham Chaib (36), de meest gezochte Belgische moslimterrorist ter wereld, zou zijn overleden. Twee van zijn jongere broers uit Antwerpen hebben een rouwbericht op Facebook geplaatst. Chaib verbleef in Syrië, waar hij een belangrijke positie bekleedde bij IS in Raqqa. Officiële bevestiging van zijn dood is er niet.
15x Amerikaanse ambassade beschoten in Ankara20/08 06u30 - Gazet van Antwerpen: Economie: In het Turkse Ankara is maandagochtend de Amerikaanse ambassade beschoten. Dat meldden lokale media. Er zouden geen gewonden zijn gevallen.
13x Alonso pakt zege in Silverstone, maar wordt alsnog gediskwalificeerd20/08 09u30 - Gazet van Antwerpen: Economie: De Spanjaard Fernando Alonso, de Zwitser Sébastien Buemi en de Japanner Kazuki Nakajima, die zondag werden uitgeroepen tot winnaars van de Zes Uur van Silvestone, de derde manche van het WK uithoudingsracen (WEC), in hun Toyota hybride, zijn finaal gediskwalificeerd. Dat maakte de Internationale Automobielfederatie (FIA) zondagavond bekend.
13x Klaas reist de wereld over om het belang van regionale melkverkoop te benadrukken20/08 00u00 - Volkskrant Economie: ‘In opkomende landen maken ze in de landbouw dezelfde fouten als wij vijftig jaar geleden’, zegt biologische zuivelboer Klaas de Lange. Hij reist de wereld rond om de agrarische sector in opkomende landen te waarschuwen.
12x Miljardendeal in vleessector VS20/08 13u30 - De Financiële Telegraaf: De Amerikaanse vleesverwerker Tyson Foods neemt voor $2,2 miljard branchegenoot Keystone Foods over. Het overnamebedrag zal in contanten worden uitbetaald.
12x Chemiereus Monsanto moet kankerpatiënt 289 miljoen betalen20/08 00u00 - Volkskrant Economie: Jury kent schadevergoeding toe van 39 miljoen dollar aan doodzieke terreinknecht vanwege onkruidverdelger Roundup. Producent Monsanto kreeg bovendien een boete opgelegd van 250 miljoen dollar. Een overwinning voor de vijanden van Monsanto?

Statistieken

Artikels:
31569
Gelezen:
27105
Aantal lezers nu:
50


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven