maandag 22 april 2019, week 17


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 10u00
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
22/04 09u30  'VS wil af van olie-ontheffing sancties Iran' WASHINGTON (AFN) - De Amerikaanse regering wil naar verluidt bepaalde ontheffingen van de sancties met Iran niet verlengen. Nu mogen diverse landen, waaronder China, nog wel olie kopen in Iran. Maar de Amerikanen zouden de druk op Teheran willen opvoeren, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
22/04 09u00  'Shell geïnteresseerd in Britse subsidie' LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Olie- en gasreus Shell heeft de Britse overheid om bepaalde subsidie gevraagd voor de ontwikkeling van ondergrondse opslag van koolstofdioxide. Dat meldde The Sunday Times. Om wat voor bedrag het gaat, is onduidelijk.
22/04 08u30  Flinke verliesbeurt Chinese beurs SHANGHAI (AFN) - De Chinese aandelenbeurs ging maandag duidelijk omlaag. Beleggers reageerden op opmerkingen van beleidsmakers in China, die erop lijken te wijzen dat bepaalde stimuleringsmaatregelen mogelijk wat teruggeschroefd worden omdat de economie van het land tekenen van stabilisatie vertoont.
22/04 08u15  Europese beurzen dicht op tweede paasdag AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen blijven maandag gesloten vanwege tweede paasdag, net als op Goede Vrijdag. De Amerikaanse beurzen in New York kennen maandag wel een normale handelsdag.
22/04 07u30  Nissan klaagt oud-topman Ghosn aan TOKIO (ANP/RTR) - Nissan heeft een aanklacht ingediend tegen oud-topman van het bedrijf Charles Ghosn voor een ernstige vertrouwensbreuk. De reden voor de aanklacht zijn betalingen die Nissan deed aan een bedrijf op verzoek van Ghosn. Achteraf bleek de toenmalige voorzitter van het autobedrijf er zelf rijker van te worden.
21/04 16u00  Korte maar drukke beursweek in het verschiet AMSTERDAM (AFN) - Beleggers in Europa staan voor een korte maar drukke handelsweek. Verschillende bedrijven openen komende dagen de boeken, waaronder AEX-fondsen RELX, AkzoNobel, Heineken, Randstad, Unibail-Rodamco-Westfield, Galapagos en KPN. Op maandag blijven de beurzen in Europa gesloten vanwege tweede paasdag. In Azië en de Verenigde Staten wordt dan wel gehandeld.
21/04 14u00  Tesla wil door met kleiner bestuur PALO ALTO (AFN/BLOOMBERG) - Tesla wil het aantal bestuurders van het bedrijf terugbrengen van elf naar negen. Ook wil de maker van elektrische auto's de zittingstermijn van bestuurders terugbrengen van drie naar twee jaar. Daardoor kunnen aandeelhouders vaker stemmen over de prestaties van het bestuur.
21/04 12u00  Shell sluit miljoenendeal met Saudi Aramco DEN HAAG (AFN) - Olie- en gasreus Shell doet zijn belang in joint venture Saudi Aramco Shell Refinery (Sasref) van de hand. Shell ontvangt een bedrag van 631 miljoen dollar van Saudi Armaco voor 50 procent van de raffinaderij. De verkoop wordt naar verwachting later dit jaar afgerond, onder voorbehoud van goedkeuring door de regelgevende instanties.
19/04 18u00  Oud DAF-baas aan het stuur van moeder Paccar SEATTLE (AFN) - Voormalig DAF Trucks-baas Preston Feight krijgt de leiding in handen van het Amerikaanse moederbedrijf Paccar. De onderneming maakte bekend dat hij komende zomer topman Ron Armstrong zal opvolgen bij de truckmaker.
19/04 17u15  DSM aan de slag met gepersonaliseerde voeding HEERLEN (AFN) - Speciaalchemiebedrijf DSM bundelt de krachten met de Amerikaanse Panaceutics op het gebied van gepersonaliseerde voeding voor consumenten. Volgens DSM zijn consumenten steeds meer bewust van hun gezondheid. Het bedrijf gelooft dat gepersonaliseerde voeding de voedings- en supplementenmarkt zal blijven verstoren en zal uitgroeien tot een miljardenindustrie.
19/04 17u15  Shell vangt bot bij rechter om overwerk BREDA (AFN) - Personeel van Shell hoeft niet over te werken bij groot onderhoud op de locatie in Moerdijk. Dat heeft de rechter beslist in een kort geding dat door de olie- en gasreus was aangespannen. Het weigeren van overwerk maakt onderdeel uit van vakbondsacties van FNV en CNV in de roep om een betere cao.
19/04 16u30  Infra-opdracht voor BAM in Amstelveen AMSTELEVEEN (AFN) - Bouwbedrijf BAM heeft een contract getekend met de gemeente Amstelveen voor de aanpak van Knooppunt Ouderkerkerlaan. BAM Infra gaat in september aan de slag met het verbreden van het viaduct Ouderkerkerlaan-Beneluxbaan. Financiële details werden door de partijen niet gemeld.
19/04 16u00  Total ziet heil in ontwikkelingen Zuid-Afrika PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse olie- en gasreus Total heeft fiducie in toekomstige gaswinning in Zuid-Afrika. Het bedrijf maakte begin dit jaar een grote gasvondst voor de kust van het land bekend. Topman Patrick Pouyanné sprak vrijdag de verwachting uit dat er veel mag worden verwacht van deze licentie.
19/04 14u51  Ook Wall Street dicht vanwege Goede Vrijdag NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse beurzen blijven vrijdag gesloten vanwege Goede Vrijdag. In tegenstelling tot op de Europese beurzen wordt er maandag, op tweede paasdag, wel gehandeld in New York.
19/04 14u51  Woningbouw VS loopt onverwachts terug WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten is in maart met 0,3 procent gedaald ten opzichte van een maand eerder. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
Laatste update: vandaag om 9u30
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
21/04 14u30  De beginselen van Buelens: Waar trek je de grens tussen werk en gezin? Werk en gezin zijn communicerende vaten. Elk uur dat je met je kinderen doorbrengt, is een uur minder dat je e-mails kunt beantwoorden. Waar trek je de grens?
21/04 10u00  Sales is een teamsport geworden De juiste mensen vinden en houden, het verkoopproces verknippen in een goed geoliede ketting en zorgen dat de verkooppijplijn goed gevuld blijft. Zo kunnen groeibedrijven hun verkoopteam een niveau hoger laten spelen.
20/04 10u30  'Er zal geen Franstalige partner zijn om het monopolie van skeyes te ondersteunen' François Bellot (MR), federaal minister van Mobiliteit belast met Belgocontrol dat 'skeyes' is geworden, laat zaterdag in Le Soir zijn irritatie blijken over de onderbrekingen bij de luchtverkeersleider.
20/04 07u30  Koude gasoorlog: Russische pijpleiding naar Duitsland blijft politiek omstreden Eind dit jaar moet via de nieuwe pijpleiding Nord Stream 2 miljarden kubieke meters aardgas van Rusland naar Duitsland stromen. De gasroute die minstens 10 miljard euro kost, is bijna klaar, blijkt uit een bezoek aan de bouwput. Maar politiek is ze zeer omstreden.
20/04 02u30  Internationaal expertenpanel neemt veiligheid Boeing 737 MAX onder de loep De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA vormt een internationaal panel van experts om de veiligheid van het besturingssysteem van de Boeing 737 MAX na te gaan. Onder meer het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart (EASA) maakt deel uit van het panel.
19/04 17u45  Apple-kenner Fons van Dyck: 'Apple moet opletten voor arrogantie' Met de nieuwe tv-plannen vervelt Apple steeds meer van een elektronicafabrikant naar een dienstenleverancier. De nieuwe diensten zullen succesvol zijn, maar het bedrijf staat voor enkele existentiële uitdagingen, zegt Apple-kenner Fons van Dyck.
19/04 15u30  Wat is het nut van een vastgoedmakelaar? Een goede vastgoedmakelaar verlost u van verkoopstress. Hij of zij zal uw woning op een vlotte manier verkopen tegen een correcte prijs. Maar aan die zekerheid hangt een prijskaartje.
19/04 14u15  Open VLD stelt 12-puntenplan voor onderwijs voor: centraal eindexamen en meer Nederlands Open VLD lanceert een 12-puntenplan om de achteruitgang van de kwaliteit van het onderwijs een halt toe te roepen. Zo willen de liberalen onder meer een centraal eindexamen invoeren en van de lessen levensbeschouwing een keuzevak maken.
19/04 14u00  'Holdings bieden een meerwaarde voor de particuliere belegger' We willen een lofzang wijden aan holdings of portefeuillemaatschappijen. Er is helemaal niets mis met beleggen in holdings. We vinden dat een meerwaarde voor de particuliere belegger. Een goed gespreide holding is het perfecte instapvehikel voor de beginnende aandelenbelegger.
19/04 13u00  Trends Randstad hr-barometer: Eén op de twee bedrijven krijgt IT-vacatures moeilijk ingevuld Belgische bedrijven hebben het moeilijk technische en IT-functies in te vullen, blijkt uit de Trends Randstad hr-barometer. Ze proberen die krapte op te lossen door mensen op te leiden. Daarnaast doen ze almaar meer een beroep op freelancers. Het overheidsbeleid vinden ze ondermaats.
19/04 12u00  Beheerder van elektronisch geld RES failliet De ondernemingsrechtbank van Leuven heeft donderdag de vennootschap RES Prepaid failliet verklaard. De bvba uit Leuven legde zich toe op het beheer van elektronisch geld, met de gelijknamige munt als betaalmiddel voor particulieren en bedrijven in ons land.
19/04 11u00  Verhuurders en huurders zijn het over één zaak eens: dubbel pleidooi voor huursubsidies De strengere normen voor huurwoningen wegen op de verhuurders. Dat leidt tot gedwongen verkopen en hogere huurprijzen, ook in het onderste segment. Het maakt dat de verhuurders en de huurders het voor één keer eens zijn: de overheid moet subsidies geven om huren betaalbaar te houden.
19/04 10u45  Huurders en verhuurders zijn het voor één keer eens: dubbel pleidooi voor huursubsidies De strengere normen voor huurwoningen wegen op de verhuurders. Dat leidt tot gedwongen verkopen en hogere huurprijzen, ook in het onderste segment. Het maakt dat de verhuurders en de huurders het voor één keer eens zijn: de overheid moet subsidies geven om huren betaalbaar te houden.
19/04 05u15  Autobouwers riskeren CO2-boete van 500 miljoen De Europese uitstootnormen voor CO2 dreigen de autoconstructeurs met een fikse factuur op te zadelen. Als hun nieuwe auto's tegen 2021 gemiddeld meer dan 95 gram CO2 per km uitstoten, moeten Volkswagen, BMW en co. miljardenboetes betalen aan de EU. Voor de Belgische markt alleen al dreigt een boete van zo'n 500 miljoen euro, bericht De Tijd vrijdag.
18/04 18u00  Koen Geens (CD&V): 'Buitenlanders hebben geen vrij spel meer bij overnames in België' Vanaf volgende maand hoeven ondernemers een vennootschap niet meer in rigide juridische structuren te proppen. De nieuwe vennootschapswet bevordert structuren op maat. Aandelen met meervoudig stemrecht, verankerde bestuursmandaten en bedrijven zonder kapitaal? Minister van Justitie Koen Geens verdedigt ze met verve.
Laatste update: zondag 21 april 2019, 14u30
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 9u57
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
22/04 09u30  'VS wil af van olie-ontheffing sancties Iran' WASHINGTON (AFN) - De Amerikaanse regering wil naar verluidt bepaalde ontheffingen van de sancties met Iran niet verlengen. Nu mogen diverse landen, waaronder China, nog wel olie kopen in Iran. Maar de Amerikanen zouden de druk op Teheran willen opvoeren, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
22/04 09u00  'Shell geïnteresseerd in Britse subsidie' LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Olie- en gasreus Shell heeft de Britse overheid om bepaalde subsidie gevraagd voor de ontwikkeling van ondergrondse opslag van koolstofdioxide. Dat meldde The Sunday Times. Om wat voor bedrag het gaat, is onduidelijk.
22/04 08u30  Flinke verliesbeurt Chinese beurs SHANGHAI (AFN) - De Chinese aandelenbeurs ging maandag duidelijk omlaag. Beleggers reageerden op opmerkingen van beleidsmakers in China, die erop lijken te wijzen dat bepaalde stimuleringsmaatregelen mogelijk wat teruggeschroefd worden omdat de economie van het land tekenen van stabilisatie vertoont.
22/04 08u15  Europese beurzen dicht op tweede paasdag AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen blijven maandag gesloten vanwege tweede paasdag, net als op Goede Vrijdag. De Amerikaanse beurzen in New York kennen maandag wel een normale handelsdag.
22/04 07u30  Nissan klaagt oud-topman Ghosn aan TOKIO (ANP/RTR) - Nissan heeft een aanklacht ingediend tegen oud-topman van het bedrijf Charles Ghosn voor een ernstige vertrouwensbreuk. De reden voor de aanklacht zijn betalingen die Nissan deed aan een bedrijf op verzoek van Ghosn. Achteraf bleek de toenmalige voorzitter van het autobedrijf er zelf rijker van te worden.
21/04 16u00  Korte maar drukke beursweek in het verschiet AMSTERDAM (AFN) - Beleggers in Europa staan voor een korte maar drukke handelsweek. Verschillende bedrijven openen komende dagen de boeken, waaronder AEX-fondsen RELX, AkzoNobel, Heineken, Randstad, Unibail-Rodamco-Westfield, Galapagos en KPN. Op maandag blijven de beurzen in Europa gesloten vanwege tweede paasdag. In Azië en de Verenigde Staten wordt dan wel gehandeld.
21/04 14u00  Tesla wil door met kleiner bestuur PALO ALTO (AFN/BLOOMBERG) - Tesla wil het aantal bestuurders van het bedrijf terugbrengen van elf naar negen. Ook wil de maker van elektrische auto's de zittingstermijn van bestuurders terugbrengen van drie naar twee jaar. Daardoor kunnen aandeelhouders vaker stemmen over de prestaties van het bestuur.
21/04 12u15  Shell sluit miljoenendeal met Saudi Aramco DEN HAAG (AFN) - Olie- en gasreus Shell doet zijn belang in joint venture Saudi Aramco Shell Refinery (Sasref) van de hand. Shell ontvangt een bedrag van 631 miljoen dollar van Saudi Armaco voor 50 procent van de raffinaderij. De verkoop wordt naar verwachting later dit jaar afgerond, onder voorbehoud van goedkeuring door de regelgevende instanties.
19/04 18u00  Oud DAF-baas aan het stuur van moeder Paccar SEATTLE (AFN) - Voormalig DAF Trucks-baas Preston Feight krijgt de leiding in handen van het Amerikaanse moederbedrijf Paccar. De onderneming maakte bekend dat hij komende zomer topman Ron Armstrong zal opvolgen bij de truckmaker.
19/04 17u15  DSM aan de slag met gepersonaliseerde voeding HEERLEN (AFN) - Speciaalchemiebedrijf DSM bundelt de krachten met de Amerikaanse Panaceutics op het gebied van gepersonaliseerde voeding voor consumenten. Volgens DSM zijn consumenten steeds meer bewust van hun gezondheid. Het bedrijf gelooft dat gepersonaliseerde voeding de voedings- en supplementenmarkt zal blijven verstoren en zal uitgroeien tot een miljardenindustrie.
19/04 17u15  Shell vangt bot bij rechter om overwerk BREDA (AFN) - Personeel van Shell hoeft niet over te werken bij groot onderhoud op de locatie in Moerdijk. Dat heeft de rechter beslist in een kort geding dat door de olie- en gasreus was aangespannen. Het weigeren van overwerk maakt onderdeel uit van vakbondsacties van FNV en CNV in de roep om een betere cao.
19/04 16u30  Infra-opdracht voor BAM in Amstelveen AMSTELEVEEN (AFN) - Bouwbedrijf BAM heeft een contract getekend met de gemeente Amstelveen voor de aanpak van Knooppunt Ouderkerkerlaan. BAM Infra gaat in september aan de slag met het verbreden van het viaduct Ouderkerkerlaan-Beneluxbaan. Financiële details werden door de partijen niet gemeld.
19/04 16u00  Total ziet heil in ontwikkelingen Zuid-Afrika PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse olie- en gasreus Total heeft fiducie in toekomstige gaswinning in Zuid-Afrika. Het bedrijf maakte begin dit jaar een grote gasvondst voor de kust van het land bekend. Topman Patrick Pouyanné sprak vrijdag de verwachting uit dat er veel mag worden verwacht van deze licentie.
19/04 15u30  Ook Wall Street dicht vanwege Goede Vrijdag NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse beurzen blijven vrijdag gesloten vanwege Goede Vrijdag. In tegenstelling tot op de Europese beurzen wordt er maandag, op tweede paasdag, wel gehandeld in New York.
19/04 15u30  Woningbouw VS loopt onverwachts terug WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten is in maart met 0,3 procent gedaald ten opzichte van een maand eerder. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
Laatste update: vandaag om 9u30
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
20/04 16u15  Willen wij meer Uber? Het verlieslatende Amerikaanse technologiebedrijf Uber maakte recent zijn langverwachte beursgang. De balans van technologisch adviseur Frederik De Bosschere oogt niet fraai voor het deelplatform: 'Wellicht is de nettobalans voor onze maatschappij zoals de cijfers van Uber: negatief'.
20/04 11u30  Appartementen verdringen steeds meer gezinswoningen op de huurmarkt Lees meer >
20/04 10u30  Appartementen verdringen steeds meer gezinswoningen van de huurmarkt Lees meer >
19/04 22u15  Gerechtelijk onderzoek naar betaalsysteem van RES Prepaid Het parket van Leuven is gestart met een gerechtelijk onderzoek naar het betaalsysteem van RES Prepaid. 'Dat komt er na klachten van de Nationale Bank en de FOD Economie', bevestigt parketwoordvoerster Sarah Callewaert vrijdag.
19/04 17u45  Hoe kunnen we het weggooien van peren vermijden? Het is weer zover. Elk jaar zien we een plotse crisis in onze landbouwsector die leidt tot ongelofelijke verkwisting van appels, peren, komkommers, paprika?s, ... Zeker, elke keer gaat iets anders verloren, maar zien we niet dat ons voedselsysteem lijdt aan een structureel verspillingsprobleem? Hoe komt dit, en minstens even belangrijk, wat kunnen we er aan doen?
19/04 07u15  Ongeziene crisis bij perenboeren: ?Straks zijn we alleen nog goed voor bloesemtoerisme? Lees meer >
18/04 17u00  Onbekend is onbemind: bedrijven ontdekken schoorvoetend de 50-plusser Lees meer >
18/04 11u30  Ook Gents bouwbedrijf wil steentje bijdragen aan restauratie Notre-Dame Lees meer >
17/04 17u15  Indiase luchtvaartmaatschappij Jet Airways schort alle vluchten op De Indiase luchtvaartmaatschappij Jet Airways, die gebukt gaat onder loodzware schulden, schort voorlopig al haar operaties op. Dat maakte het bedrijf bekend in een persbericht. De beslissing komt er nadat het bedrijf er niet in geslaagd is de nodige fondsen te verzamelen.
15/04 17u15  Pfizer werft 350 nieuwe medewerkers aan in Puurs Het farmabedrijf Pfizer heeft 350 openstaande vacatures voor de productie- en verpakkingssite in Puurs. Op een jobdag op 27 april gaat het bedrijf op zoek naar 85 technische profielen.
15/04 17u15  Voormalig Volkswagentopman Martin Winterkorn is aangeklaagd voor fraude na dieselgate Voormalig Volkswagentopman Martin Winterkorn is in Duitsland aangeklaagd in het schandaal rond de sjoemelsoftware. Dat meldt het openbaar ministerie van Braunschweig. Winterkorn stapte in september 2015 op, korte tijd nadat het schandaal met sjoemelsoftware bij dieselwagens aan het licht was gekomen.
15/04 11u15  Trafigura redt Nyrstar, ten koste van overige aandeelhouders Het noodlijdende zinkbedrijf Nyrstar wordt van de ondergang gered door hoofdaandeelhouder Trafigura. De grondstoffenhandelaar krijgt 98 procent van de aandelen van Nyrstar in handen. De overige Nyrstar-aandeelhouders zullen zo goed als niets overhouden.
15/04 08u00  Zwitserse groep Baloise neemt verzekeraar Fidea over voor 480 miljoen euro De Zwitserse verzekeringsgroep Baloise neemt de Belgische verzekeraar Fidea over voor 480 miljoen euro van de Chinese groep Anbang. Dat heeft Baloise bekendgemaakt. Ook de verzekeraars Ageas, de moeder van AG Insurance, en de Antwerpse bank- en verzekeringsgroep Argenta hadden een bod gedaan op Fidea.
Laatste update: zaterdag 20 april 2019, 16u15

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
22/04 10u00  Wereldwijd fitnessnetwerk komt naar Nederland Toen Fritz Lanman, topman van fitnessnetwerk ClassPass, jaren geleden in Amsterdam was, vroeg hij zich af of spinning ook hier zou aanslaan. „Als mensen hier al veel fietsen, willen ze dat dan ook in een sportschool doen?”
22/04 09u30  'VS wil af van olie-ontheffing sancties Iran' De Amerikaanse regering wil naar verluidt bepaalde ontheffingen van de sancties met Iran niet verlengen. Nu mogen diverse landen, waaronder China, nog wel olie kopen in Iran. Maar de Amerikanen zouden de druk op Teheran willen opvoeren, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
22/04 09u00  'Shell geïnteresseerd in Britse subsidie' Olie- en gasreus Shell heeft de Britse overheid om bepaalde subsidie gevraagd voor de ontwikkeling van ondergrondse opslag van koolstofdioxide. Dat meldde The Sunday Times. Om wat voor bedrag het gaat, is onduidelijk.
22/04 08u30  Flinke verliesbeurt Chinese beurs De Chinese aandelenbeurs ging maandag duidelijk omlaag. Beleggers reageerden op opmerkingen van beleidsmakers in China, die erop lijken te wijzen dat bepaalde stimuleringsmaatregelen mogelijk wat teruggeschroefd worden omdat de economie van het land tekenen van stabilisatie vertoont.10 
22/04 08u30  Europese beurzen dicht op tweede paasdag De Europese beurzen blijven maandag gesloten vanwege tweede paasdag, net als op Goede Vrijdag. De Amerikaanse beurzen in New York kennen maandag wel een normale handelsdag.11 
22/04 07u30  Nissan klaagt oud-topman Ghosn aan Nissan heeft een aanklacht ingediend tegen oud-topman van het bedrijf Charles Ghosn voor een ernstige vertrouwensbreuk. De reden voor de aanklacht zijn betalingen die Nissan deed aan een bedrijf op verzoek van Ghosn. Achteraf bleek de toenmalige voorzitter van het autobedrijf er zelf rijker van te worden.
21/04 16u15  Korte maar drukke beursweek in het verschiet Beleggers in Europa staan voor een korte maar drukke handelsweek. Verschillende bedrijven openen komende dagen de boeken, waaronder AEX-fondsen RELX, AkzoNobel, Heineken, Randstad, Unibail-Rodamco-Westfield, Galapagos en KPN. Op maandag blijven de beurzen in Europa gesloten vanwege tweede paasdag. In Azië en de Verenigde Staten wordt dan wel gehandeld.
21/04 14u00  Tesla wil door met kleiner bestuur Tesla wil het aantal bestuurders van het bedrijf terugbrengen van elf naar negen. Ook wil de maker van elektrische auto's de zittingstermijn van bestuurders terugbrengen van drie naar twee jaar. Daardoor kunnen aandeelhouders vaker stemmen over de prestaties van het bestuur.
21/04 13u45  Dividend appeltje voor de dorst Aangezien de rentes extreem laag zijn en het potentieel voor verdere stijgingen van aandelenkoersen beperkt lijkt, moeten beleggers het meer van dividenden hebben. Ga echter niet blind voor het hoogste rendement.
21/04 12u15  Shell sluit miljoenendeal met Saudi Aramco Olie- en gasreus Shell doet zijn belang in joint venture Saudi Aramco Shell Refinery (Sasref) van de hand. Shell ontvangt een bedrag van 631 miljoen dollar van Saudi Armaco voor 50 procent van de raffinaderij. De verkoop wordt naar verwachting later dit jaar afgerond, onder voorbehoud van goedkeuring door de regelgevende instanties.
21/04 12u00  Paaschocolade erg prijzig Geniet tijdens Pasen van chocolade nu het nog kan: de prijzen van cacao en cacaoboter als bestanddelen van de miljoenen chocoladen eitjes blijven stijgen. We willen veel chocolade, terwijl er weinig cacao is.
21/04 11u45  Disney-wonderland breidt uit Als over drie maanden de 3D-versie van De leeuwenkoning in première gaat, is hoofdrolspeler Simba geen dag ouder dan in 1994. In dat jaar verwierf hij als tekenfilmfiguur wereldfaam, maar bij producent Disney is sindsdien alles veranderd. Dit jaar volgt de grootste gok tot nu toe, als het met streamingdienst Disney+ de aanval op Netflix inzet.
21/04 11u00  Topman Apple werkt meedogenloos Apple-topman Tim Cook jaagt intern in stilte bijna meedogenloos op kwaliteitsverbetering voor het nieuwe Apple. In een biografie spreken Apple-medewerkers over de extreme aandacht voor details die Cook eist, werkend aan een nieuwe doorbraak voor Apple. Dat en meer financieel-economische boekentips.
21/04 09u45  Column: Betalen of profiteren E=mc2 is de bekendste natuurkundige formule die we danken aan Albert Einstein. Het heeft mij tijdens natuurkundelessen heel wat zweetdruppeltjes gekost. Gelukkig bestond er binnen Einsteins gedachtegoed ook ruimte voor eenvoudigere opvattingen. Zelfs economische.
20/04 19u00  Financieel weekoverzicht: gluren bij de buren Hoe goed het met onszelf gaat, dat interesseert ons niet zo veel. Nee, de vraag is veeleer of je het beter doet dan de buren. Een mooiere auto, een betere baan, talentvollere kinderen… die nieuwsgierigheid domineert de meest gelezen artikelen van deze week op DFT.nl.
Laatste update: vandaag om 10u00
Lees meer van De Financiële Telegraaf >

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 6u40
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
22/04 00u00  Al sinds 1933 maakt Hollandia haar beroemde matzes: ‘We hebben geen concurrenten’ Met Pasen staan ze bij velen op tafel: de matzes van het Enschedese bedrijf Hollandia. Van origine een joods product, maar inmiddels behoorlijk ingeburgerd en ook passend in de nieuwe gezondheidscultus.12 
22/04 00u00  Is de wereldbevolking de afgelopen eeuwen nou wel of niet massaal aan de armoede ontsnapt? De moeder aller economische debatten is terug van weggeweest. Is de wereldbevolking de afgelopen eeuwen nou wel of niet massaal aan de armoede ontsnapt? ‘Plotseling blijkt dat grootse vooruitgangsverhaal middelmatig.’25 
20/04 00u00  Het ondernemingsmodel van verzekeraar Promovendum ondermijnt de solidariteit in Nederland Hoger opgeleid? Lagere premie. Al jaren erger ik me aan de reclames van Promovendum, de verzekeraar voor ­hoger opgeleiden. Het ondernemingsmodel van de verzekeraar ­bestaat uit het selecteren van ‘goede risico’s’, mensen die weinig schade veroorzaken. Dit is boerenslim, maar ook asociaal. En nu blijken ze te lobbyen ook, in de zorg nog wel, waar risicoselectie verboden is.
19/04 21u45  ING-gerucht doet Commerzbank goed, weer nieuw lijk in de kast van Deutsche Bank De winnaar en de verliezer van de week.
19/04 20u30  De ‘liberale’ argumenten tegen een verplichte verzekering voor zzp’ers zijn flinterdun In Den Haag, aldus de NOS, praat men achter de schermen indringend over een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen. Linkse partijen zijn sowieso voor, maar nu is ook de coalitie geneigd overstag te gaan, als wisselgeld voor een pensioendeal met de vakcentrales. ­Alleen bij VVD en D66 zijn nog twijfels.
19/04 15u45  FNV: minimumloon moet omhoog – Werkgevers: slecht idee Vakbond FNV pleit voor een flinke verhoging van het minimumloon. Goed idee? Absoluut niet, vinden de werkgevers. Economen zijn verdeeld. Het minimumloon staat niet ter discussie, een verhoging wel.
19/04 13u00  Strengere regulering van Big Tech? Daar zal het IMF zelf niet aan beginnen In een echt goed werkende en concurrerende markteconomie kunnen bedrijven geen superwinsten maken. Ze worden dan uitgedaagd door nieuwkomers die door innovatie de marktmacht en winstgevendheid zullen aantasten. Het is de theorie van de econoom Joseph Schumpeter, die deze creatieve destructie de enige echte welvaartswinst noemde.
19/04 00u00  Een verstandige CO2-heffing, hoe doe je dat (niet)? Vier lessen uit het buitenland Nog twee weken heeft het kabinet om de CO2-taks – bepleit door milieuclubs en linkse oppositie, gevreesd door de zware industrie – uit te werken. Hoe ontwerp je een verstandige heffing? Vier lessen uit het buitenland.
18/04 23u45  Is een werkverslaving in principe slecht? Er zijn twee manieren om collega’s tegen je in het harnas te jagen. De een is te weinig doen, de ander te veel. Uitslovers zijn op de werkvloer even impopulair als lapzwansen. Beiden ondermijnen het gevoel van stabiliteit en veiligheid bij hun collega’s.
18/04 20u30  Van het gas af met een elektrische ketel: ‘Stekker erin en klaar’ Nederland moet straks verder zonder gas. Maar wat doe je in een flatgebouw waar je met een warmtepomp geen kant op kunt? Mar Aalders denkt de oplossing te hebben. ‘Stekker erin en klaar.’
18/04 20u30  Waar kun je terecht met je financiële klacht? Als de installateur slecht werk levert, weet ik waar ik moet klagen. Maar waar moet ik terecht met mijn klacht over de lage spaarrente of de hoge verzekeringspremie?
18/04 19u00  Meer een opvouwbare tablet dan uitklapbare telefoon Wie het telefoonnieuws de laatste tijd een beetje heeft gevolgd, zal het niet zijn ontgaan: het is het jaar van de vouwtelefoons. De gedoodverfde pionier Samsung liet zich de kaas van het brood eten door outsider Royole, maar is nu toch de eerste fabrikant die daadwerkelijk zo’n opvouwbaar exemplaar in de schappen zal hebben liggen. V mocht de Samsung Galaxy Fold alvast proberen. Samsung waarschuwt dat het hier om zogenoemde ‘pre-productie-exemplaren’ gaat, maar veel zullen ze niet verschillen van de telefoons die vanaf eind deze maand verkocht worden. Over zaken als batterij, processor en werkgeheugen kunnen we kort zijn: die zijn top. Samsung heeft daar niet op bezuinigd. Het spannende is natuurlijk het vouwmechanisme en hoe het toestel in de praktijk werkt. Een vergelijking met de Huawei Mate X – die vanaf juli beschikbaar zal zijn – is niet te vermijden. Bij dit toestel zit het flexibele vouwscherm aan de buitenkant, bij Samsung juist aan de binnenzijde.
18/04 09u30  Zijn Shell-klanten bereid 1 cent extra per liter te betalen? Vijf meningen aan de pomp Vanaf woensdag kunnen Shell-klanten vrijwillig 1 cent per liter extra doneren, waarmee ze hun CO2-uitstoot kunnen compenseren. We peilden op Shell-station Pieter Nieuwland te Utrecht de bereidheid hiertoe.
18/04 08u45  Hoe de schikking tussen Apple en Qualcomm iPhones met 5G dichterbij brengt Twee hoofdrolspelers in de telefoonindustrie hebben een jarenlange ruzie bijgelegd: Apple, van de iPhone, en Qualcomm, wiens chips in de meeste smartphones zitten. Sinds 2017 vlogen miljardenclaims over en weer vanwege machtsmisbruik, patentbreuken en achterstallige royalty’s. Met een schikking beëindigen de twee kemphanen de lopende rechtszaken en gaan ze voor zes jaar een samenwerking aan. Wat betekent dat voor de iPhone-gebruiker?
18/04 00u00  De waarheid is dat onze economie het mercantilisme nooit achter zich heeft gelaten Je kon erop wachten: na China, de Mexicanen en Duitse auto’s treft de toorn van Trump nu ook ‘onze’ kazen. De Amerikaanse president dreigt heffingen in te voeren op bijna 10 miljard euro aan exportproducten uit de Europese Unie. Tenzij het klaar is met de Europese subsidies voor vliegtuigbouwer Airbus.
Laatste update: vandaag om 0u00
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
22/04 10u00  Ophef in Nederland over video waarin meisje op hoofd geslagen en geschopt wordt De politie van Rotterdam heeft een onderzoek geopend naar een video waarin te zien is hoe een meisje op haar hoofd geslagen en geschopt wordt. De beelden werden massaal bekeken via social media.
22/04 09u30  Golden State, Toronto en Portland op één zege van tweede ronde Golden State Warriors, Toronto en Portland zijn zondag nog één zege verwijderd van de kwalificatie voor de tweede ronde van de play-offs in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie (NBA).
22/04 09u15  Hoe Antwerpenaar steenrijk werd met goud: “Het is een smerige business, al zeg ik het zelf” Hij is een van de rijkste Belgen, maar in ons land nauwelijks bekend. De Antwerpse goudhandelaar Alain Goetz bouwde zijn imperium in het buitenland uit, onder andere in Oeganda, maar zijn succes roept grote vragen op. Onze zusterkrant De Standaard trok naar goudmijnen waar kinderen werken en zag documenten die Goetz linken aan conflictgoud uit Congo.
22/04 09u00  Zwarte rook boven Cape Canaveral: mysterieus incident met ruimtecapsule SpaceX kan bemande vlucht vertragen Op de lanceerbasis van Cape Canaveral heeft zich tijdens een test een mysterieus incident voorgedaan met de ruimtecapsule Crew Dragon van het private ruimtevaartbedrijf SpaceX. Dat hebben SpaceX en ruimtevaartorganisatie NASA meegedeeld. De capsule zou tegen eind dit jaar Amerikaanse astronauten naar de ruimte moeten brengen.
22/04 08u45  Lichamen van drie bekende klimmers teruggevonden in Rocky Mountains De lichamen van de drie bekende bergbeklimmers die vermist waren sinds dinsdag in het Canadese nationaal park Banff zijn zondag teruggevonden.
22/04 08u45  “Aanslagen Sri Lanka lijken het werk van moslimterroristen, maar niets is zeker” “Dit specifieke type aanslag, de gecoördineerde aard, het grote aantal slachtoffers, meerdere barbaarse aanslagen: zoiets is nog nooit gebeurd in Sri Lanka.” Dat zegt Alan Keenan, Sri Lanka-analist van de International Crisis Group, na de aanslagen waarbij minstens 290 mensen om het leven kwamen. “Het lijkt op de modus operandi van moslimterroristen. Maar we weten niets zeker.”
22/04 07u45  Zonnige paasmaandag met maxima tot 24 graden Het wordt een zonnige paasmaandag met hoge wolkenvelden. In de loop van de dag verschijnen er ook wat stapelwolken, maar het blijft droog. De maxima liggen tussen 18 graden in de Ardennen en 24 graden in Vlaanderen, meldt het KMI.
22/04 07u45  Greta Thunberg: “Politici die niets doen gaan er niet mee wegkomen” De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg is zondag met veel enthousiasme ontvangen door de Extinction Rebellion-beweging in Londen.
22/04 07u45  Tesla onderzoekt video ontploffende auto Tesla onderzoekt een video waarop een auto van het merk uit het niets ontploft. De beelden worden veel gedeeld en bekeken op het Chinese sociale medium Weibo.
22/04 07u45  Gesprek met de afvaller in ‘De Mol’: “Ik floep er soms dingen uit, dus ik was misschien niet de beste mol geweest” Kaat Van Steen (22) is niet de mol. De studente kinesitherapie uit Zoersel moet net voor de grote strijd om de finaleplaatsen haar koffers pakken. Zo verliest ‘De Mol’ haar jongste en meest opgewekte kandidate. “Ik ben een flapuit, dus ik was misschien niet de beste mol geweest.”
22/04 07u30  Dit zijn de slachtoffers van de aanslagen in Sri Lanka Zeker 290 doden, meer dan 500 gewonden. Dat is de voorlopige dodentol na de aanslagen in Sri Lanka. Bij acht explosies verspreid over het land kwamen buurtbewoners, omstanders en vakantiegangers om het leven. De eerste namen van overleden slachtoffers sijpelen binnen. Onder hen een beroemde tv-kok en een Nederlandse vrouw van 54.
22/04 07u15  Aanslagen Sri Lanka: dodentol loopt op tot 290, namen van twee terroristen bekend Bij de aanslagen op paaszondag in Sri Lanka zijn minstens 290 personen om het leven gekomen en 500 anderen gewond geraakt. Dat blijkt uit een nieuwe balans van de lokale politie maandag. Intussen zijn de namen van minstens twee van de zelfmoordterroristen bekend.
22/04 07u15  Komt de Homo Universalis uit de Kempen? Wie is de man of vrouw die alles kan en kroont zich tot de Homo Universalis? Het spelletje uit Iedereen Beroemd is ook deze lente razend populair. Wij mochten toekijken tijdens de opname, die u vrijdagavond op Eén zag. Alle hoop op een Kempense overwinning rust op de schouders van Femke Verhoeven (19, Hoogstraten) en Annelies Sprangers (35, Turnhout). “Die spelletjes kan iedereen. Maar onder tijdsdruk is het vaak toch wat moeilijker.”
22/04 03u15  Eric Van Rompuy: “Wie heeft de moed om een aanval op De Wever in te zetten?” Eric Van Rompuy is 70 jaar, hij heeft er veertig jaar politiek labeur op zitten en hij gaat met pensioen. Maar een sereen afscheidsinterview is niet besteed aan de eeuwige rebel. Gescholden moet er worden. En hard uitgehaald. Naar de N-VA met name, en Bart De Wever in het bijzonder. “Die pretentie!” De laatste blog op zijn website eindigt Van Rompuy met de vraag: ‘Wie heeft de moed om een frontale aanval op deze man in te zetten?’ Hij geeft zelf het voorbeeld.23 
22/04 03u15  “Onze akker- en weidevogels verdwijnen zienderogen” Het aantal akker- en weidevogels in onze contreien neemt net als elders in West-Europa al decennia af. Maar die daling maakt geen aanstalten om af te remmen en tekent zich nu zelfs af in gezonde Europese vogelgebieden. De onderzoekers luiden de alarmbel.20 
Laatste update: vandaag om 10u00
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
22/04 08u45  “Het mobiliteitsbudget? Gewoon een extra koterij bij het systeem van de salariswagens” Eind februari keurde de Kamer het mobiliteitsbudget goed. Met dat systeem kunnen werknemers hun salariswagen of het recht daarop inruilen voor een...
22/04 07u00  Nissan klaagt oud-topman Ghosn aan Nissan heeft een aanklacht ingediend tegen oud-topman van het bedrijf, Carlos Ghosn, voor een ernstige vertrouwensbreuk. De reden voor de aanklacht...
21/04 13u30  Nog niemand vergoed na staking Ryanair Na de staking van Ryanair van 25 en 26 juli vorig jaar hadden gedupeerde reizigers recht op eens schadevergoeding van 250 tot 600 euro. Die wou de...
20/04 06u15  Wifi wordt verplichte voertaal voor communicatie slimme auto's Slimme auto's gaan onderling en met hun omgeving communiceren via wifi in plaats van 5G. Dat heeft de Europese commissie besloten.
20/04 06u00  Imperium van Franse luxepaus Arnault, die 200 miljoen aan heropbouw Notre-Dame schonk, ligt bijna volledig in Brussel De Franse miljardair Bernard Arnault, die deze week aankondigde dat hij 200 miljoen euro schenkt voor de heropbouw van de Parijse kathedraal...
20/04 05u00  Appartement huren kost gemiddeld 700 euro Wie vandaag op de private huurmarkt in Vlaanderen een appartement huurt, betaalt daar gemiddeld 700 euro per maand voor. Dat blijkt uit cijfers van...
19/04 18u00  Idee: korting als je online aankoop zelf gaat afhalen, meer betalen als je het thuis laat leveren Wie online bestelde producten thuis laat bezorgen, moet extra gaan betalen. Zo kan de wildgroei aan pakketbezorgers worden tegengegaan, claimen...
19/04 17u45  Spar roept Noordzeesalade terug door vergeten allergenen Warenhuis Spar roept zijn Noordzeesalade terug, omdat op het Nederlandstalige etiket vis, mosterd, ei en tarwe niet bij de ingrediënten vermeld staan.
19/04 10u30  Korte winter doet Belgische gezinnen besparen op energiefactuur Tijdens de winter van 2018-2019 stond de verwarming van de Belgen opvallend minder aan dan de voorbije jaren. Dat blijkt uit cijfers van...
19/04 09u45  Grootste belegger ter wereld: “Zet je schrap voor koopgolf op de beurzen” “Het grootste risico dat beleggers lopen, is dat ze te weinig investeren.” Dat zegt Larry Fink, die met een portefeuille van 6.500 miljard dollar...
19/04 09u30  Musk en Amerikaanse beurstoezichthouder praten nog weekje langer over tweets Tesla-topman Elon Musk en de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC krijgen een week langer de tijd van de rechter om een geschil uit te praten....
19/04 08u30  Elke dag file? Nee, bedankt! Hoe een slechte mobiliteit werkgevers in de problemen brengt Dat het fileprobleem in ons land steeds erger wordt, dat zal niemand ontkennen. En dat heeft ook zijn invloed op werk. Een goede bereikbaarheid...
19/04 08u15  Waarom elke dag in de file staan als je gewoon van job kan veranderen? Dat het fileprobleem in ons land steeds erger wordt, dat zal niemand ontkennen. En dat heeft ook zijn invloed op werk. Een goede bereikbaarheid...
19/04 07u45  Ryanair stunt met vliegtickets voor minder dan 5 euro Luchtvaartmaatschappij Ryanair pakt momenteel uit met de kortingsactie ‘Spring aan boord’. Je kan voor tientallen bestemmingen vliegtickets boeken...
19/04 07u15  Ryanair stunt met actie waarbij je vlucht kan boeken voor minder dan 5 euro Luchtvaartmaatschappij Ryanair pakt momenteel uit met de kortingsactie ‘Spring aan boord’. Je kan voor tientallen bestemmingen vliegtickets boeken...
Laatste update: vandaag om 8u45
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: zondag 21 april 2019, 19u25
Lees meer van Netto >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
22/04 09u30  Tesla onderzoekt een video waarin geparkeerde auto in China ontploft Tesla onderzoekt een video waarin een auto van het merk opeens ontploft. De beelden worden veel gedeeld en bekeken op het Chinese sociale medium Weibo.
22/04 07u00  Nissan klaagt oud-topman Ghosn aan wegens ongepaste betalingen Nissan heeft maandag een aanklacht ingediend tegen oud-topman van het bedrijf Charles Ghosn. De reden voor de aanklacht zijn betalingen die Nissan deed aan een bedrijf op verzoek van Ghosn. Achteraf bleek de toenmalige voorzitter van het autobedrijf er zelf rijker van te worden.
22/04 06u15  Tesla onderzoekt een video waarop geparkeerde auto in China ontploft Tesla onderzoekt een video waarop een auto van het merk uit het niets ontploft. De beelden worden veel gedeeld en bekeken op het Chinese sociale medium Weibo.15 
21/04 16u15  Midden-Oosten steunt Soedan met 3 miljard dollar Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Staten hebben een steunpakket voor Soedan samengesteld ter waarde van 3 miljard dollar. Dat maakte het Saudische persagentschap SPA bekend.
20/04 17u30  Failliet CoolCat na doorstart in handen van zelfde familie. Hoe zit dat? Deze week maakte kledingketen CoolCat van ondernemer Roland Kahn een doorstart. Het merk wordt overgenomen door een bv die onder CoolInvestments valt, het investeringsvehikel van Kahn. Een doorstart met dezelfde eigenaar, mag dat zomaar?
20/04 16u00  Stralend weer: zo werken zonnepanelen en dit leveren ze op Zonnepanelen worden steeds populairder. Maar wat kost het nou en wat levert het op?
20/04 14u15  Taxidienst Lyft voor rechter gedaagd om 'overschatting' bij beursgang Twee groepen investeerders hebben taxidienst Lyft voor de rechter gedaagd, omdat het bedrijf bij de beursgang zijn eigen waarde te hoog zou hebben ingeschat. Aandelen van het bedrijf werden verkocht voor 72 dollar (zo'n 64 euro) en zijn nu, drie weken later, met bijna 20 procent gedaald naar 58 dollar.
20/04 14u00  Taxidienst Lyft voor rechter gesleept om 'overschatting' bij beursgang Twee groepen investeerders hebben taxidienst Lyft voor de rechter gedaagd, omdat het bedrijf bij de beursgang zijn eigen waarde te hoog zou hebben ingeschat. Aandelen van het bedrijf werden verkocht voor 72 dollar (64 euro) en zijn nu, drie weken later, met bijna 20 procent gedaald naar 58 dollar (51 euro).
20/04 14u00  Ook Duitse en Oostenrijkse banken doen 500 eurobiljet in de ban De centrale banken van Duitsland en Oostenrijk zullen vanaf vrijdag 26 april geen 500 eurobiljetten meer uitgeven. De andere zeventien Europese centrale banken haalden het paarse biljet in januari dit jaar al uit de omloop.
20/04 11u45  Tesla snijdt in bestuur, vertrouwelingen Elon Musk eruit Tesla gaat het aantal bestuursleden terugbrengen van elf naar zeven. Het bedrijf hoopt hiermee de bedrijfsvoering te verbeteren. Drie leden die tot een kerngroep rondom directeur Elon Musk behoren, zullen zich niet opnieuw verkiesbaar stellen.
20/04 10u45  Ook Duitse en Oostenrijkse banken doen 500-eurobriefje in de ban De centrale banken van Duitsland en Oostenrijk zullen vanaf vrijdag 26 april geen vijfhonderdeurobriefjes meer uitgeven. De andere zeventien Europese centrale banken haalden het paarse biljet in januari dit jaar al uit de omloop.
20/04 10u00  'NPO-baas Frans Klein had brievenbusfirma voor zijn broer' De hoogste baas van de NPO, Frans Klein, kocht in 2011 met zijn broer een Engelse brievenbusfirma en een trust in een belastingparadijs. Hierdoor konden schuldeisers de schulden van Kleins broer niet innen. Dat meldt NRC .
20/04 03u30  Twee invloedrijke leden eisen bezwaar van FNV tegen 'extreem-rechts' Twee invloedrijke leden van vakbond FNV spreken zich in een opiniestuk in Trouw uit tegen het gedachtegoed van de PVV en Forum voor Democratie. Volgens hen moet de FNV stelling nemen tegen 'extreem-rechts'.
19/04 19u00  Potje voor verduurzaming huurwoningen vanwege enorme vraag al leeg Het budget voor het fiscale voordeel voor woningcorporaties die hun woningen flink duurzamer maken, is al op voor dit jaar. De vraag bleek veel groter dan voorzien, zo schrijft minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer.
19/04 17u30  Rechter: Acties bij Shell Moerdijk mogen doorgaan De door de vakbonden geplande acties bij Shell Moerdijk mogen doorgaan, heeft de rechtbank in Breda vrijdag beslist in een door Shell aangespannen kort geding.
Laatste update: vandaag om 9u30
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
22/04 00u00  Marktwaarde voorspelt vaak goed welke ploeg wint Wat zal de uitslag van Real Madrid-Ajax op 5 maart worden? Bij de thuiswedstrijd wist Ajax te imponeren tegen de voetbalgrootmacht. De Amsterdammers zetten gedurfd, aanvallend voetbal tegenover een lui, afwachtend Real. Toch wonnen de Madrilenen met 2-1. De jonge Ajacieden konden niet op tegen de dure veteranen van Real. Dat Real Madrid zich duurdere … Continued The post Marktwaarde voorspelt vaak goed welke ploeg wint appeared first on Elsevierweekblad.nl.13 
21/04 00u00  Basisinkomen weinig succesvol: ook Finland stopt ermee Finland begon twee jaar geleden als eerste Europees land een experiment met een basisinkomen, maar het is niet effectief gebleken bij het tegengaan van werkloosheid. De afgelopen jaren werden experimenten met ‘gratis geld’ al vaker op kleinere schaal gedaan in allerlei landen, maar het is nergens een onverdeeld succes geworden. De centrum-rechtse regering van premier … Continued The post Basisinkomen weinig succesvol: ook Finland stopt ermee appeared first on Elsevierweekblad.nl.
21/04 00u00  Amazon-baas Bezos onthult chantage Amazon-oprichter Jeff Bezos wordt gechanteerd en onthult door wie. Lees in 4 vragen en antwoorden wat er met Bezos aan de hand is. Amazon-topman Jeff Bezos wordt gechanteerd. Dat schrijft hij in een bericht op de website Medium. Het Amerikaanse roddelblad National Enquirer en de uitgever van het blad, A.M.I. (American Media, Inc.) zouden achter … Continued The post Amazon-baas Bezos onthult chantage appeared first on Elsevierweekblad.nl.
21/04 00u00  Stemhulp PS19: wat willen partijen met huizenmarkt? Provincies spelen een belangrijke rol in het aanpakken van het huizentekort. Uw stem bij de Provinciale Statenverkiezingen vandaag maakt een verschil. Wat willen de partijen precies met de huizenmarkt? Redacteur Servaas van der Laan zocht het voor u uit. VVD* Nieuwbouw moet vooral focussen op middensegment, huur en koop Bouw nieuwe huizen vooral in stad … Continued The post Stemhulp PS19: wat willen partijen met huizenmarkt? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/04 00u00  Grootste deel arbeidsmigranten na zes jaar weer terug Het CBS publiceerde donderdag cijfers over arbeidsmigranten. Waar komen ze vandaan, wat verdienen ze en hoelang blijven ze? Vier vragen en antwoorden. Waar komen de buitenlandse werknemers vandaan? Lees meer over dit onderwerp: In 2100 is in Nederland mogelijk de helft allochtoon De meest recente cijfers over arbeidsmigranten komen uit 2017. Het Centraal Bureau voor … Continued The post Grootste deel arbeidsmigranten na zes jaar weer terug appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/04 00u00  Shell CEO Van Beurden: ?Er wordt te gemakkelijk gedacht over energietransitie? Er is veel belangstelling voor de opvattingen van de CEO van Shell, Ben van Beurden, over de energietransitie. Zojuist is de tweede druk gepubliceerd van zijn Economie-lezing, die hij afgelopen jaar op verzoek van de redactie van Elsevier Weekblad heeft gehouden. Shell-topman Ben van Beurden hield in 2018 de Economie-lezing. Bestel hier: Non solus: nieuwe … Continued The post Shell CEO Van Beurden: ?Er wordt te gemakkelijk gedacht over energietransitie? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/04 00u00  ?Is een binnentuin megalomaan?? Lees meer >
16/04 13u15  Haalt links voorstel voor ?Shell-belasting? meerderheid? GroenLinks, SP en PvdA willen door een wetswijziging Shell dwingen winstbelasting te gaan betalen. Kan dat plan rekenen op een meerderheid in de Tweede Kamer? Het initiatief komt van GroenLinks-Kamerlid Bart Snels. ‘Grote bedrijven betalen te weinig belasting,’ zegt hij dinsdag in dagblad Trouw. Trouw meldde in november al dat Shell al jaren geen winstbelasting … Continued The post Haalt links voorstel voor ‘Shell-belasting’ meerderheid? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: vandaag om 0u00

Express.be

Verbergen Tonen
21/04 15u23  ?Schone Slaapster? en ?Roodkapje? moeten weg uit schoolbibliotheek Lees meer >
21/04 15u00  ‘Schone Slaapster’ en ‘Roodkapje’ moeten weg uit schoolbibliotheek In Barcelona haalt een kleuterschool 200 boeken uit zijn bibliotheek weg. Onder de verwijderde titels bevinden zich klassiekers als ‘De Schone Slaapster’ en ‘Roodkapje’. De reden? Men beschouwt deze boeken als ‘toxisch’ omdat ze ‘seksistische patronen’ promoten. In totaal gaat het om 30% van het aanbod van de schoolbibliotheek. De actie vindt plaats in de … The post ‘Schone Slaapster’ en ‘Roodkapje’ moeten weg uit schoolbibliotheek appeared first on Express.
20/04 16u11  Uitsluiting holebi?s is ook economisch geen verstandige zet Lees meer >
20/04 15u45  Uitsluiting holebi’s is ook economisch geen verstandige zet Landen die aan hun holebi-populaties meer rechten toekennen, hebben ook uitzicht op een hoger bruto binnenlands product. Dat blijkt uit een studie van wetenschappers aan de University of Massachusetts, de Rutgers University en de Universiteit Leiden. De onderzoekers analyseerden de legale en economische gegevens van meer dan honderddertig landen over een periode van vijfenveertig jaar. … The post Uitsluiting holebi’s is ook economisch geen verstandige zet appeared first on Express.
20/04 14u30  Nieuw productierecord voor wereldwijde wijnsector Italië bleef ook vorig jaar de grootste wijnproducent van de wereld. Frankrijk staat op de tweede plaats, gevolgd door Spanje. Dat blijkt uit een rapport van de Organisation Internationale de la Vigne et du Vin (OIV). De sectororganisatie berekende dat wijnboeren het voorbije jaar wereldwijd een gezamenlijk volume van 292,3 miljoen hectoliter hebben geproduceerd. Dat … The post Nieuw productierecord voor wereldwijde wijnsector appeared first on Express.
20/04 13u10  11 krankzinnige weetjes over Google Lees meer >
19/04 17u15  Ook Amazon weg uit China, dat te veel een jungle blijft voor westerse bedrijven Amazon, Facebook, Google, Uber… het zijn Amerikaanse bedrijven waarover dagelijks in de westerse media wordt gerapporteerd. Maar wat velen zal verbazen is dat deze techreuzen in China niet of amper actief zijn. Deze week kondigde ook webwinkel Amazon aan zich per 18 juli uit de Chinese markt te zullen terugtrekken. De cijfers spreken voor zich: … The post Ook Amazon weg uit China, dat te veel een jungle blijft voor westerse bedrijven appeared first on Express.
19/04 16u15  Inflight trackers op uw vliegtuig worden een pak interessanter De flight tracker die de vliegtuigpassagiers tijdens de vlucht tot hun beschikking hebben, gaat een heel nieuwe richting uit. Het platform krijgt een belangrijke commerciële activiteit. Dat zegt Scott McCartney, luchtvaartspecialist van de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal. Voor de luchtvaartmaatschappijen kan het nieuwe aanbod tot een bijkomende bron van inkomsten uitgroeien. “De flight … The post Inflight trackers op uw vliegtuig worden een pak interessanter appeared first on Express.
19/04 15u30  Elektrische scooter nu populairder dan huurfiets In de Verenigde Staten maakte de bevolking voor zijn verplaatsingen vorig jaar vaker gebruik van gehuurde elektrische scooters dan van deelfietsen. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse National Association of City Transportation Officials. Alleen het openbaar stadsvervoer en de auto genieten in de Verenigde Staten nog een grotere populariteit dan de elektrische scooter. Het … The post Elektrische scooter nu populairder dan huurfiets appeared first on Express.
19/04 13u45  Hamburger van kweekvlees zal duur zijn Wellicht volgend jaar zal de consument op de commerciële markt kweekvlees kunnen kopen. Dat zegt Bruce Friedrich, directeur van het Amerikaanse Good Food Institute, een instelling die de ontwikkeling van duurzame voedingsproducten ondersteunt. Hij waarschuwt echter dat de klant voor de aankoop van een hamburger van kweekvlees met een prijs van 50 dollar rekening zal … The post Hamburger van kweekvlees zal duur zijn appeared first on Express.
19/04 13u00  Het tijdperk van de digitale babysitter Ouders vertrouwen meer dan ooit op een digitale babysitter en door elektronische gadgets gestuurde speeltijd om hun kinderen te vermaken. Maar het brede scala aan content maakt het ook moeilijker om te controleren wat hun kinderen te zien krijgen. Mensen die de dertig voorbij zijn zullen zich herinneren dat hun ouders zich vooral zorgen maakten … The post Het tijdperk van de digitale babysitter appeared first on Express.
19/04 12u48  Hoe meer Airbnb?s er in een stad zijn, hoe duurder de huurprijzen Lees meer >
19/04 12u30  Zuckerberg plooit in sneltempo voor Europese politiek Mark Zuckerberg, de baas van Facebook, heeft duidelijk geen enkele zin in een grote rel met de top van de EU-politici. Want door de nieuwe strenge regels rond politieke advertenties konden de Europese politieke partijen plots niet meer adverteren in alle Europese landen, maar waren ze beperkt tot België. Maar nu trekt hij z’n staart … The post Zuckerberg plooit in sneltempo voor Europese politiek appeared first on Express.
19/04 12u30  Hoe meer Airbnb’s er in een stad zijn, hoe duurder de huurprijzen De opkomst van het alternatieve overnachtingsplatform Airbnb heeft een aanzienlijke impact gehad op de hotelsector. Maar ook de bredere economie is niet immuun gebleken. Dat blijkt ook uit een rapport van wetenschappers aan de University of California en de University of Southern California. De onderzoekers stelden onder meer vast dat de lokale huurprijzen onder invloed … The post Hoe meer Airbnb’s er in een stad zijn, hoe duurder de huurprijzen appeared first on Express.
19/04 11u48  Wereldwijd zijn er al 200 ?fietsburgemeesters? Lees meer >
Laatste update: zondag 21 april 2019, 15u23
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

25x Is de wereldbevolking de afgelopen eeuwen nou wel of niet massaal aan de armoede ontsnapt?22/04 00u00 - Volkskrant Economie: De moeder aller economische debatten is terug van weggeweest. Is de wereldbevolking de afgelopen eeuwen nou wel of niet massaal aan de armoede ontsnapt? ‘Plotseling blijkt dat grootse vooruitgangsverhaal middelmatig.’
23x Eric Van Rompuy: “Wie heeft de moed om een aanval op De Wever in te zetten?”22/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Eric Van Rompuy is 70 jaar, hij heeft er veertig jaar politiek labeur op zitten en hij gaat met pensioen. Maar een sereen afscheidsinterview is niet besteed aan de eeuwige rebel. Gescholden moet er worden. En hard uitgehaald. Naar de N-VA met name, en Bart De Wever in het bijzonder. “Die pretentie!” De laatste blog op zijn website eindigt Van Rompuy met de vraag: ‘Wie heeft de moed om een frontale aanval op deze man in te zetten?’ Hij geeft zelf het voorbeeld.
21x Heraanleg van Pastorijstraat gaat dinsdag in Ballaarweg van start22/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: De eerste fase van de heraanleg van de Pastorijstraat in Berlaar gaat van start op dinsdag 23 april. Tot juni blijft doorgaand verkeer mogelijk. Daarna komt de Pastorijstraat zelf aan bod en moet het verkeer een omleiding volgen.
20x “Onze akker- en weidevogels verdwijnen zienderogen”22/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Het aantal akker- en weidevogels in onze contreien neemt net als elders in West-Europa al decennia af. Maar die daling maakt geen aanstalten om af te remmen en tekent zich nu zelfs af in gezonde Europese vogelgebieden. De onderzoekers luiden de alarmbel.
15x Tesla onderzoekt een video waarop geparkeerde auto in China ontploft22/04 06u15 - Nu.nl Economie: Tesla onderzoekt een video waarop een auto van het merk uit het niets ontploft. De beelden worden veel gedeeld en bekeken op het Chinese sociale medium Weibo.
13x Sterrenwacht Urania bestaat 50 jaar: hoe priester Hendrik Van Gaal de sterren naar de mensen bracht22/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Meer dan vijftig jaar geleden werd Hendrik Van Gaal ingewijd als priester in de rustige Vredewijk, een gehucht van Hove in de zuidrand van Antwerpen. Al snel veranderde het uitzicht van de wijk. Van Gaal liet een kerk bouwen, maar daarmee was de baksteen nog niet van zijn maag. Met Volkssterrenwacht Urania bracht hij precies vijftig jaar geleden de sterren dichter bij de mensen.
13x Marktwaarde voorspelt vaak goed welke ploeg wint22/04 00u00 - Elsevier.nl: Wat zal de uitslag van Real Madrid-Ajax op 5 maart worden? Bij de thuiswedstrijd wist Ajax te imponeren tegen de voetbalgrootmacht. De Amsterdammers zetten gedurfd, aanvallend voetbal tegenover een lui, afwachtend Real. Toch wonnen de Madrilenen met 2-1. De jonge Ajacieden konden niet op tegen de dure veteranen van Real. Dat Real Madrid zich duurdere … Continued The post Marktwaarde voorspelt vaak goed welke ploeg wint appeared first on Elsevierweekblad.nl.
12x Al sinds 1933 maakt Hollandia haar beroemde matzes: ‘We hebben geen concurrenten’22/04 00u00 - Volkskrant Economie: Met Pasen staan ze bij velen op tafel: de matzes van het Enschedese bedrijf Hollandia. Van origine een joods product, maar inmiddels behoorlijk ingeburgerd en ook passend in de nieuwe gezondheidscultus.
11x Europese beurzen dicht op tweede paasdag22/04 08u30 - De Financiële Telegraaf: De Europese beurzen blijven maandag gesloten vanwege tweede paasdag, net als op Goede Vrijdag. De Amerikaanse beurzen in New York kennen maandag wel een normale handelsdag.
10x Flinke verliesbeurt Chinese beurs22/04 08u30 - De Financiële Telegraaf: De Chinese aandelenbeurs ging maandag duidelijk omlaag. Beleggers reageerden op opmerkingen van beleidsmakers in China, die erop lijken te wijzen dat bepaalde stimuleringsmaatregelen mogelijk wat teruggeschroefd worden omdat de economie van het land tekenen van stabilisatie vertoont.

Statistieken

Artikels:
29744
Gelezen:
9782
Aantal lezers nu:
65


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven