woensdag 20 februari 2019, week 08


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 12u15
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
20/02 12u00  Smith: KLM-steun Elbers indrukwekkend PARIJS (AFN) - De steun voor KLM-baas Pieter Elbers binnen de eigen gelederen is indrukwekkend. Volgens topman Ben Smith van moederbedrijf Air France-KLM wordt niet iedere bestuurder in de luchtvaartindustrie zo bewierookt, zo zei hij daags na de beslissing over een nieuwe termijn voor de Nederlander.
20/02 11u45  Kleine winsten op afwachtende beurzen AMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese beurzen gingen woensdag licht vooruit. Beleggers verwerkten een stroom aan bedrijfsresultaten en hielden de blik gericht op de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China. Op het Damrak kwamen onder meer Wolters Kluwer, ASR, BAM, Besi en Air France-KLM met resultaten.
20/02 10u15  'Galapagos voert omzet op' AMSTERDAM (AFN) - Biotechnoloog Galapagos heeft in het afgelopen jaar aanzienlijk meer omzet behaald vergeleken met een jaar eerder. De onderneming heeft ook het nettoverlies teruggedrongen. Deze voorspelling doen kenners gepeild door persbureau Bloomberg. Het in Amsterdam genoteerde bedrijf komt donderdag met zijn handelsbericht naar buiten.
20/02 10u15  'Nette prestaties Besi in zwakke markt' AMSTERDAM (AFN) - BE Semiconductor Industries (Besi) deed het in het vierde kwartaal iets beter dan verwacht, in een zwakke markt. Dat constateren analisten van ING in een reactie op het handelsbericht van de toeleverancier aan de chipindustrie.
20/02 10u00  'Sterk vierde kwartaal voor BAM' ASMTERDAM (AFN) - Bouwbedrijf BAM heeft in het vierde kwartaal sterke resultaten neergezet. Volgens analisten van KBC Securities viel de omzet hoger uit dan verwacht. Ook overtrof de onderneming de verwachtingen omtrent de winst voor belastingen.
20/02 10u00  Wolters Kluwer koploper in AEX AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging woensdag licht vooruit. Ook de andere Europese beurzen lieten kleine winsten zien. Beleggers verwerkten een stroom aan bedrijfsresultaten. Op het Damrak kwamen onder meer Wolters Kluwer, ASR, BAM, Besi en Air France-KLM met resultaten.
20/02 09u45  'Omzet Wolters Kluwer in lijn met prognoses' AMSTERDAM (AFN) - De omzet die Wolters Kluwer bekendmaakte over het afgelopen jaar, was nagenoeg in lijn met de verwachtingen. Dat stellen analisten van KBC Securities.
20/02 09u45  Tegenslag voor overname Asda door Sainsbury's LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse toezichthouder die zich buigt over de overname door supermarktketen Sainsbury's van Walmart-dochter Asda is niet overtuigd van een goede afloop van de transactie. De Competition and Markets Authority (CMA) denkt zelfs dat als een aanzienlijke hoeveelheid winkels wordt afgestoten, er mogelijk nog onoverkomelijke bezwaren tegen de deal blijven.
20/02 09u30  'Omzet per eenheid AF-KLM baart zorgen' AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De opbrengsten per beschikbare per stoel per kilometer bij luchtvaartconcern Air France-KLM baren zorgen. Dat schrijft zakenbank Liberum in een analistenrapport naar aanleiding van de jaarcijfers de onderneming. De ontwikkeling van deze voor luchtvaartmaatschappijen belangrijke graadmeter verslechtert volgens marktvorsers, terwijl de brandstofprijzen stijgen.
20/02 09u30  'Wachten op Vivat-nieuws bij ASR' AMSTERDAM (AFN) - De cijfers van ASR waren erg in lijn met de verwachtingen, aldus analisten van KBC Securities. Ze wijzen er daarbij op dat het bij de verzekeraar momenteel wachten is op nieuws rondom branchegenoot Vivat.
20/02 09u15  AEX begint met kleine winst AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is woensdag met een kleine winst begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden licht in het groen. Beleggers verwerkten een stroom aan bedrijfsresultaten. Op het Damrak kwamen onder meer ASR, BAM, Besi, Wolters Kluwer en Air France-KLM met resultaten.
20/02 09u15  'Swedbank mogelijk onderdeel witwasschandaal' STOCKHOLM (AFN) - Swedbank, een van de grootste banken van Zweden, is mogelijk ook betrokken bij het grote witwasschandaal bij Danske Bank. In bijna tien jaar tijd heeft voor ongeveer 5,8 miljard dollar aan verdachte transacties plaatsgevonden rondom Swedbank. Mogelijk gaat het om crimineel geld uit de Baltische staten en Rusland.
20/02 09u00  Winstval voor Glencore LONDEN (AFN/RTR) - Grondstoffenhandelaar en mijnbouwer Glencore heeft de winst afgelopen jaar zien kelderen. Dat kwam door afschrijvingen op twee mijnen in Congo en Zambia, zo kwam woensdag naar voren uit een handelsbericht.
20/02 09u00  GrandVision koopt Spaanse optiekketen MADRID (AFN) - Optiekconcern GrandVision koopt de Spaanse opticienketen Óptica2000 van warenhuisketen El Corte Inglés. Dat bevestigde de onderneming woensdag, na berichtgeving van zakenkrant Cinco Días.
20/02 08u45  Winstgroei en aandeleninkoop voor Lloyds LONDEN (AFN) - Lloyds Banking Group heeft de winst afgelopen jaar zien groeien. Dat kwam naar voren uit een handelsbericht van de grootste hypotheekverstrekker van het Verenigd Koninkrijk. Lloyds kondigde daarbij ook een groot aandeleninkoopprogramma aan.
Laatste update: vandaag om 12u00
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
20/02 12u00  Vlaams-Brabantse start-up haalt 3 miljoen euro op Sweagle, een start-up uit Kampenhout die zich toelegt op IT-oplossingen rond dataconfiguratie, heeft bij Franse en Amerikaanse investeerders 3 miljoen euro opgehaald. Daarmee wil het bedrijf nu zijn internationale groei uitbouwen.
20/02 12u00  Overheid onderzoekt uitstel kernuitstap: 'We kunnen niet blijven wachten' De geplande kernuitstap tegen 2025 wordt steeds weer in vraag gesteld, dus onderzoekt het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) preventief welke veiligheidseisen nodig zijn om de centrales langer te laten draaien. Dat bericht De Tijd woensdag.
20/02 11u15  Brabantse start-up haalt 3 miljoen euro op Sweagle, een start-up uit Kampenhout die zich toelegt op IT-oplossingen rond dataconfiguratie, heeft bij Franse en Amerikaanse investeerders 3 miljoen euro opgehaald. Daarmee wil het bedrijf nu zijn internationale groei uitbouwen.
20/02 11u00  Hoogleraar Rob de Wijk: 'Een hoop landen heeft een bloedhekel aan het Westen' Donald Trump steelt de show, maar Xi Jinping steelt de wereld. De Amerikaanse hegemonie kalft af, China krijgt het voor het zeggen, betoogt de Nederlandse hoogleraar Rob de Wijk in zijn boek De Nieuwe Wereldorde. 'Als we nog een kans willen maken tegen China, moeten we samenwerken. Een wereldorde is mensenwerk.'
20/02 05u45  Voor Belgische bedrijven onderhandelde Reynders wel met Libiërs Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) schept een beetje duidelijkheid in de zaak van de Libische miljarden. In 2012 vroeg hij zijn Libische collega enkele Belgische bedrijven uit te betalen.
19/02 20u45  Eén jaar MiFID II: 'De vraag is of het belang van de belegger is gediend' Financiële analisten en vermogensbeheerders geven één jaar na de invoering van MiFID II aan dat de belegger niet beter af is. De beroepsfederatie CFA Institute waarschuwt voor de onbedoelde gevolgen zoals minder en duurdere research van slechtere kwaliteit.
19/02 17u15  Europees akkoord over lagere uitstootnorm voor vrachtwagens Er is een politiek akkoord bereikt over de invoering van CO2-uitstootnormen voor trucks in de Europese Unie. De gemiddelde CO2-uitstoot van nieuwe vrachtwagens, bussen en touringcars zal vanaf 2030 minstens 30 procent lager moeten liggen dan vandaag. Voor 2025 zal een tussentijds reductiedoelstelling van minstens 15 procent gelden. Het Europees Parlement, de lidstaten en de Europese Commissie hebben daarover een akkoord bereikt.
19/02 16u45  Onderzoeker Jan Hartvigsen: 'Een betere toepassing van internationale richtlijnen voor behandeling rugklachten is dringend nodig' Rugklachten worden vaak verkeerd behandeld. Dat kost handenvol geld en veroorzaakt bijkomende schade bij patiënten. Chiropractors zijn een deel van de oplossing, maar ze worden niet overal erkend.
19/02 16u30  Bijna 15.000 mensen op wachtlijst persoonsvolgend budget Het aantal personen met een handicap dat wacht op een persoonsvolgend budget of op een hoger budget is in 2018 gestegen tot 14.888, die samen 15.063 openstaande vragen hebben. Dat blijkt uit cijfers die het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) dinsdag voorstelde in het Vlaams Parlement. Eind 2017 bedroeg het aantal openstaande vragen 14.254.
19/02 16u15  Onderzoeker Jan Hartvigsen over belangrijkste oorzaak werkombekwaamheid: 'Nood aan richtlijnen voor behandeling rugklachten' Rugklachten worden vaak verkeerd behandeld. Dat kost handenvol geld en veroorzaakt bijkomende schade bij patiënten. Chiropractors zijn een deel van de oplossing, maar ze worden niet overal erkend.
19/02 13u00  Sleutelvragen bij bouwen of verbouwen: hoe kiest u een architect? Wie een huis wil (ver)bouwen, moet veel knopen doorhakken. Maar hoe maakt u verstandige keuzes? MoneyTalk gaat deze week dieper in op vier belangrijke beslissingen. Vandaag: hoe kiest u een architect?
19/02 12u45  Duitse modeontwerper Karl Lagerfeld (85) overleden De Duitse modeontwerper Karl Lagerfeld is op 85-jarige leeftijd overleden, meldden verschillende Franse media.
19/02 12u45  4 miljoen euro voor Leuvense biotech-start-up Het Leuvense FOx Biosystems haalt vier miljoen euro op om haar activiteiten uit te breiden. Het bedrijf verhuist ook naar Diepenbeek.
19/02 10u45  Honda bevestigt sluiting Britse fabriek De Japanse autofabrikant Honda is van plan in 2021 zijn fabriek in het Britse Swindon te sluiten. Dat heeft het bedrijf bevestigd. Zowat 3.500 werknemers verliezen hun baan.
19/02 10u30  Europese Commissie past voor nieuwe Arco-procedure Er komt geen nieuwe Europese procedureslag over de Arco-affaire.
Laatste update: vandaag om 12u00
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 12u16
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
20/02 12u00  Smith: KLM-steun Elbers indrukwekkend PARIJS (AFN) - De steun voor KLM-baas Pieter Elbers binnen de eigen gelederen is indrukwekkend. Volgens topman Ben Smith van moederbedrijf Air France-KLM wordt niet iedere bestuurder in de luchtvaartindustrie zo bewierookt, zo zei hij daags na de beslissing over een nieuwe termijn voor de Nederlander.
20/02 11u45  Kleine winsten op afwachtende beurzen AMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese beurzen gingen woensdag licht vooruit. Beleggers verwerkten een stroom aan bedrijfsresultaten en hielden de blik gericht op de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China. Op het Damrak kwamen onder meer Wolters Kluwer, ASR, BAM, Besi en Air France-KLM met resultaten.
20/02 10u15  'Galapagos voert omzet op' AMSTERDAM (AFN) - Biotechnoloog Galapagos heeft in het afgelopen jaar aanzienlijk meer omzet behaald vergeleken met een jaar eerder. De onderneming heeft ook het nettoverlies teruggedrongen. Deze voorspelling doen kenners gepeild door persbureau Bloomberg. Het in Amsterdam genoteerde bedrijf komt donderdag met zijn handelsbericht naar buiten.
20/02 10u00  'Nette prestaties Besi in zwakke markt' AMSTERDAM (AFN) - BE Semiconductor Industries (Besi) deed het in het vierde kwartaal iets beter dan verwacht, in een zwakke markt. Dat constateren analisten van ING in een reactie op het handelsbericht van de toeleverancier aan de chipindustrie.
20/02 10u00  'Sterk vierde kwartaal voor BAM' ASMTERDAM (AFN) - Bouwbedrijf BAM heeft in het vierde kwartaal sterke resultaten neergezet. Volgens analisten van KBC Securities viel de omzet hoger uit dan verwacht. Ook overtrof de onderneming de verwachtingen omtrent de winst voor belastingen.
20/02 10u00  Wolters Kluwer koploper in AEX AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging woensdag licht vooruit. Ook de andere Europese beurzen lieten kleine winsten zien. Beleggers verwerkten een stroom aan bedrijfsresultaten. Op het Damrak kwamen onder meer Wolters Kluwer, ASR, BAM, Besi en Air France-KLM met resultaten.
20/02 09u45  'Omzet Wolters Kluwer in lijn met prognoses' AMSTERDAM (AFN) - De omzet die Wolters Kluwer bekendmaakte over het afgelopen jaar, was nagenoeg in lijn met de verwachtingen. Dat stellen analisten van KBC Securities.
20/02 09u45  Tegenslag voor overname Asda door Sainsbury's LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse toezichthouder die zich buigt over de overname door supermarktketen Sainsbury's van Walmart-dochter Asda is niet overtuigd van een goede afloop van de transactie. De Competition and Markets Authority (CMA) denkt zelfs dat als een aanzienlijke hoeveelheid winkels wordt afgestoten, er mogelijk nog onoverkomelijke bezwaren tegen de deal blijven.
20/02 09u30  'Omzet per eenheid AF-KLM baart zorgen' AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De opbrengsten per beschikbare per stoel per kilometer bij luchtvaartconcern Air France-KLM baren zorgen. Dat schrijft zakenbank Liberum in een analistenrapport naar aanleiding van de jaarcijfers de onderneming. De ontwikkeling van deze voor luchtvaartmaatschappijen belangrijke graadmeter verslechtert volgens marktvorsers, terwijl de brandstofprijzen stijgen.
20/02 09u30  'Wachten op Vivat-nieuws bij ASR' AMSTERDAM (AFN) - De cijfers van ASR waren erg in lijn met de verwachtingen, aldus analisten van KBC Securities. Ze wijzen er daarbij op dat het bij de verzekeraar momenteel wachten is op nieuws rondom branchegenoot Vivat.
20/02 09u15  AEX begint met kleine winst AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is woensdag met een kleine winst begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden licht in het groen. Beleggers verwerkten een stroom aan bedrijfsresultaten. Op het Damrak kwamen onder meer ASR, BAM, Besi, Wolters Kluwer en Air France-KLM met resultaten.
20/02 09u15  'Swedbank mogelijk onderdeel witwasschandaal' STOCKHOLM (AFN) - Swedbank, een van de grootste banken van Zweden, is mogelijk ook betrokken bij het grote witwasschandaal bij Danske Bank. In bijna tien jaar tijd heeft voor ongeveer 5,8 miljard dollar aan verdachte transacties plaatsgevonden rondom Swedbank. Mogelijk gaat het om crimineel geld uit de Baltische staten en Rusland.
20/02 09u00  Winstval voor Glencore LONDEN (AFN/RTR) - Grondstoffenhandelaar en mijnbouwer Glencore heeft de winst afgelopen jaar zien kelderen. Dat kwam door afschrijvingen op twee mijnen in Congo en Zambia, zo kwam woensdag naar voren uit een handelsbericht.
20/02 09u00  GrandVision koopt Spaanse optiekketen MADRID (AFN) - Optiekconcern GrandVision koopt de Spaanse opticienketen Óptica2000 van warenhuisketen El Corte Inglés. Dat bevestigde de onderneming woensdag, na berichtgeving van zakenkrant Cinco Días.
20/02 08u45  Winstgroei en aandeleninkoop voor Lloyds LONDEN (AFN) - Lloyds Banking Group heeft de winst afgelopen jaar zien groeien. Dat kwam naar voren uit een handelsbericht van de grootste hypotheekverstrekker van het Verenigd Koninkrijk. Lloyds kondigde daarbij ook een groot aandeleninkoopprogramma aan.
Laatste update: vandaag om 12u00
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
20/02 07u45  Bedrag aan achterstallige alimentatie is opgelopen tot 432 miljoen euro Lees meer >
19/02 20u00  Huizen in Brussel nog nooit zo duur De prijs van huizen in het Brussels gewest heeft een recordpeil bereikt. Vorig jaar kostte een huis in Brussel voor het eerst gemiddeld 452.721 euro, dat is 79,9 procent meer dan het gemiddelde in ons land. Dat blijkt uit cijfers van de notarissen. Ook de prijs van appartementen in onze hoofdstad is gestegen.
19/02 15u30  Goed nieuws voor Belgische perenkwekers: deel van septemberoogst mag naar Mexico Lees meer >
19/02 13u30  In Optimel-vanillevla blijkt helemaal geen vanille te zitten Omdat vanillevla van het merk Optimel helemaal geen vanille blijkt te bevatten, moet producent FrieslandCampina nu de naam van de vla veranderen of toch vanille toevoegen aan de pudding. Dat heeft de Nederlandse Reclame Code Commissie geoordeeld na een klacht van voedselwaakhond Foodwatch.
19/02 11u15  In Optimel vanillevla blijkt helemaal geen vanille te zitten Omdat vanillevla van het merk Optimel helemaal geen vanille blijkt te bevatten, moet producent FrieslandCampina nu de naam van de vla veranderen of toch vanille toevoegen aan de pudding. Dat heeft de Nederlandse Reclame Code Commissie geoordeeld na een klacht van voedselwaakhond Foodwatch.
18/02 15u15  Busbedrijf Van Hool geplaagd door alternerende stakingen: "Elke dag staken maakt loonverlies te groot" Lees meer >
16/02 11u30  Antwerpse Haven bereidt Britse bedrijven met roadshow voor op brexit Anderhalve maand voor de brexit, de uitstap van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie, heeft de Haven van Antwerpen een promotietour georganiseerd in Londen. Antwerpen wil de Britse bedrijven duidelijk maken wat de haven voor hen kan betekenen, als de wachttijden door brexit zullen toenemen. Bekijk hieronder de reportage uit 'De Markt'.
15/02 18u30  Ryanair en Belgische piloten bereiken na maanden een akkoord Na meer dan een jaar sociale onrust bij lagekostenmaatschappij Ryanair hebben directie en piloten bij de Belgische tak van de luchtvaartmaatschappij een CAO afgesloten en goedgekeurd. De onderhandelingen verliepen moeizaam, maar het akkoord kan rekenen op brede instemming van het personeel. Over het cabinepersoneel is er nog geen akkoord.
15/02 16u15  Komen er straks nieuwe Belgische offshore windmolenparken zonder subsidies? Lees meer >
15/02 13u45  De oplossing voor te zware woonleningen? Langer maar rustiger afbetalen Banken pushen Belgen te vaak om op te korte tijd hun woonleningen af te betalen. Dat zegt John Romain van Immotheker. We zouden beter op iets langere termijn lenen zodat we rustiger kunnen afbetalen, zegt de oprichter van het adviesbureau voor hypotheekleningen.
15/02 10u30  Twee op de drie werknemers vinden loon op basis van prestaties beter Lees meer >
15/02 10u30  Fors minder energiepremies aangevraagd, vooral voor dakisolatie Lees meer >
15/02 06u45  Nationale Bank waarschuwt banken voor te soepel woonkrediet: "Te veel leningen aan mensen die misschien kwetsbaar zijn" De Belgische banken geven nog altijd te vlot leningen aan mensen die kwetsbaar zijn. Dat houdt grote risico?s in voor de banken zelf. Dat zegt de Nationale Bank in haar jaarverslag.
15/02 06u45  Amper 25 en een eigen zaak: startende ondernemers zijn steeds jonger Lees meer >
14/02 13u30  Duitse (en dus ook Europese) motor sputtert en ontsnapt maar nipt aan een recessie De Duitse economie is vorig jaar met slechts 1,4 procent gegroeid. Zo blijkt uit een nieuwe raming van het Duitse statistiekbureau Destatis. Dat is zwakker dan eerder werd gedacht. De Duitse economie heeft maar nipt een zogenoemde technische recessie kunnen vermijden.
Laatste update: vandaag om 7u45
Lees meer van VRT NWS: Economie >

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
20/02 12u00  Smith: KLM-steun Elbers indrukwekkend De steun voor KLM-baas Pieter Elbers binnen de eigen gelederen is indrukwekkend. Volgens topman Ben Smith van moederbedrijf Air France-KLM wordt niet iedere bestuurder in de luchtvaartindustrie zo bewierookt, zo zei hij daags na de beslissing over een nieuwe termijn voor de Nederlander.
20/02 12u00  Tesla-baas weer in de fout met tweet Elon Musk heeft zichzelf wederom in verlegenheid gebracht met een bericht op Twitter. De topman van automaker Tesla was dit keer te snel met het versturen van een bericht op het sociale medium. Daardoor stond een tijdlang een te rooskleurige prognose voor het aantal geproduceerde elektrische auto’s van het merk online.
20/02 11u45  Google erkent fout met verborgen microfoon Google is door het stof gegaan voor het niet melden van een verborgen microfoon in alarminstallatie Nest. Die microfoon had „nooit een geheim hoeven zijn”, en het verzwijgen ervan was „een fout”, zegt een woordvoerder van het techbedrijf tegen Business Insider.
20/02 11u45  Kleine winsten op afwachtende beurzen De meeste Europese beurzen gingen woensdag licht vooruit. Beleggers verwerkten een stroom aan bedrijfsresultaten en hielden de blik gericht op de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China. Op het Damrak kwamen onder meer Wolters Kluwer, ASR, BAM, Besi en Air France-KLM met resultaten.
20/02 11u45  Column: Pensioenprobleem zware beroepen tackelen Het pensioenakkoord is er bijna! Nu het probleem van de ’zware beroepen’ nog tackelen.
20/02 11u30  Deutsche had zorgen over Trump Organisation De top van Deutsche Bank had na de Amerikaanse verkiezingen grote zorgen dat The Trump Organisation in gebreke zou blijven bij het aflossen van zo'n 340 miljoen dollar aan leningen tijdens het presidentschap van Donald Trump. Ze vreesden een pr-ramp als ze achter bezittingen van een zittende president aan moesten gaan.
20/02 11u30  Zorgen om haperende Duitse groeimotor De economische gang van zaken in Duitsland blijft beleggers zorgen baren. De stoomlocomotief van Europa is in de tweede helft van 2018 stilgevallen en zal naar verwachting weer moeizaam op gang gaan komen.
20/02 11u15  Klant hoeft Ziggo niet te betalen als gratis tablet uitblijft Een Ziggo-klant die zijn beloofde gratis tablet niet kreeg, heeft terecht zijn facturen niet betaald. Ziggo verliest een zaak die het daarvoor aanspande.
20/02 11u00  Analyse: Verschil in prestaties Air France en KLM gênant Na de machtsstrijd over KLM-baas Pieter Elbers van de afgelopen weken bij luchtvaartmaatschappij Air France KLM blijkt uit de jaarcijfers ondubbelzinnig waar het probleem zit bij het bedrijf: aan de kant van Air France. Het verschil in de prestaties tussen de beide divisies is gênant aan het worden, zo blijkt woensdag uit de cijfers.
20/02 11u00  Half miljoen boete voor Euroturbine Venlo Het Venlose Euroturbine, leverancier van gasturbineonderdelen, is veroordeeld tot een half miljoen euro geldboete. Enkele directieleden en personeelsleden van Euroturbine zijn tot een celstraf en werkstraffen veroordeeld omdat het bedrijf bewust zonder vergunning naar Iran exporteerde.
20/02 11u00  Beveiliger Securitas werft 1800 medewerkers Beveiligingsbedrijf Securitas gaat zijn personeelsbestand in Nederland aanzienlijk uitbreiden. De onderneming gaat dit jaar op zoek naar 1500 nieuwe beveiligers en 300 andere medewerkers. Op dit moment heeft het van oorsprong Zweedse bedrijf zo'n 700 mensen in Nederland in dienst.
20/02 11u00  Forse vertragingen bij netbeheerder Alliander De vertragingen bij netwerkbedrijf Alliander lopen flink op door bijvoorbeeld de grote vraag naar aansluitingen van zonneparken. In sommige gebieden moeten mensen wel 48 weken wachten op bepaalde aansluitingen, zegt topvrouw Ingrid Thijssen. Ze noemt de energie-infrastructuur in Nederland een ’bottleneck’ bij de grootschalige overgang naar hernieuwbare energie.
20/02 10u45  Wolters Kluwer wint op rode AEX De Amsterdamse beursgraadmeter AEX is woensdag in het rood gezakt na een licht hogere opening. Beleggers belonen Wolters Kluwer, BAM en Besi voor hun jaarcijfers. Bouwer VolkerWessels is in trek na een adviesverhoging van zakenbank Morgan Stanley.
20/02 10u45  Zó gaan we alle dingen in de wereld met elkaar verbinden Volgend jaar zijn er volgens Gartner twintig miljard apparaten via slimme sensoren verbonden met het internet. Die hebben allemaal energie nodig en daar zagen Simon van der Jagt en Omar Link in 2015 een probleem ontstaan. Met hun startup Nowi lossen ze dat probleem op.
20/02 10u15  Column: Schraalhans maakt plaats voor vet varken De kop is eraf en het lijkt erop dat 2019 voor beleggers een vetter jaar gaat worden dan 2018. Nou ja, denkt de goed geïnformeerde lezer, 2018 begon ook goed maar alle winst werd weggegeven in de eerste week van februari...
Laatste update: vandaag om 12u00
Lees meer van De Financiële Telegraaf >

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
20/02 10u54  Jobdagen: show of selectief? Lees meer >
20/02 00u15  Amerikaanse bedrijfsleiders vragen regularisatie van jonge sans-papiers Lees meer >15 
20/02 00u15  Argenta maakt overschrijving met foto mogelijk Lees meer >13 
20/02 00u15  Top 10 jobs in verkoop: meest gegeerde verkoper is er geen Lees meer >17 
20/02 00u15  NSZ roept dag voor nationale staking op tot overleg: ?Overheid en politiek zorgden voor extreme polarisatie bij sociale partners? Lees meer >11 
20/02 00u15  Premier Michel verkiest ?no deal? boven ?bad deal?-Brexit: ?Ik aanvaard niet dat onze bedrijven slachtoffer worden van Brits debacle? Lees meer >16 
19/02 18u20  Janssen Pharmaceutica investeert 21 miljoen in campus Beerse Lees meer >
19/02 12u08  Europese Commissie past voor nieuwe Arco-procedure Lees meer >
19/02 10u04  De hardnekkige mythe rond digitalisering Lees meer >
19/02 06u49  Amerikaanse auto-industrie vraagt Trump importtarieven niet te verhogen Lees meer >
19/02 06u49  Staatskas geeft jaarlijks 2,7 miljard euro uit aan bedrijfswagens en belastingvoordelen voor fossiele brandstof Lees meer >
19/02 00u02  De atypische job van de telemarketeer: iedereen verkoopt thuis Lees meer >
19/02 00u02  Vliegverkeer zwaar verstoord tijdens nationale staking: Charleroi dicht, 317 annulaties op Brussels Airport en Ryanair schrapt hele programma Lees meer >
18/02 11u51  Steeds meer ouderschapsverlof en binnenkort ook halve dagen: ?Wie gaat er nog woensdagnamiddag willen werken?? Lees meer >
18/02 10u43  Hogeschool UCLL start eerste payroll-opleiding Lees meer >
Laatste update: vandaag om 10u54
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
20/02 10u15  Brandstofrekening en stakingen drukken jaarcijfers Air France-KLM Luchtvaartcombinatie Air France-KLM heeft het afgelopen jaar financieel minder gepresteerd dan het jaar daarvoor. Vooral stakingen bij Air France zadelden het bedrijf op met aanzienlijke kosten. Verder liet een hogere brandstofrekening zijn sporen na. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM presteerde aanzienlijk beter dan Franse zuster Air France.
20/02 07u45  Stakingen en brandstofrekening drukken jaarcijfers Air France-KLM Luchtvaartcombinatie Air France-KLM heeft het afgelopen jaar financieel minder gepresteerd dan een jaar eerder. Vooral stakingen bij Air France zadelden het bedrijf op met aanzienlijke kosten. Verder liet een hogere brandstofrekening zijn sporen na. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM presteerde duidelijk beter dan Franse zuster Air France.
19/02 23u30  Ook truckbouwers moeten eraan geloven: CO2-uitstoot met 30 procent omlaag in 2030 Europese trucks en touringcars moeten vanaf 2025 15 procent minder CO2 uit stoten dan nu. Vanaf 2030 moeten de emissies zelfs 30 procent lager zijn. Dit zijn het Europees Parlement en de Europese Commissie overeengekomen met de lidstaten. Het is voor het eerst dat Europa een limiet stelt aan de uitstoot van broeikasgassen door vrachtwagens. Betekent dit het einde van diesel voor het langeafstandstransport?
19/02 21u15  Is een boekenbon het enige voordeel van 40-jarig vakbondslidmaatschap? Vorige week lag een enveloppe op de mat van de journalistenvakbond NVJ. Meestal is het dan een enquêteverzoek, een oproep tot een steunbetuiging of een bedelactie. Maar dit keer kreeg ondergetekende zowaar een cadeautje. Vanwege 40 jaar lidmaatschap was er een boekenbon van 20 euro ingesloten.
19/02 19u30  De oer-Hollandse supermarktoorlog komt naar België: ‘Hier, ge krijgt dat gratis’ Met ‘Hollandse prijzen’ trekt Albert Heijn in België klanten. Nu ook Jumbo er vestigingen wil openen, regent het zelfs bonuskortingen bij AH. Klanten blij, concurrenten boos: ‘Deze race naar de bodem schaadt de hele economie.’
19/02 19u30  Gestegen huizenprijzen trekken vermogens scheef – hoe erg is het? Door de gestegen huizenprijzen zijn de vermogens van Nederlandse huishoudens gegroeid, maar de verdeling is zeer scheef. Hoe zorgelijk is dat? Vijf vragen over de vermogensongelijkheid.
19/02 17u00  Het Intertoys-museum heeft wél toekomst De dood waart rond in de winkelstraat. Of in elk geval een zwerm curators: na financiële problemen bij V&D en Blokker dreigt nu faillissement voor de bijna 400 speelgoedzaken van Intertoys. Sinds 2013 is de klant 13 procent meer gaan uitgeven, alleen niet in de fysieke winkel. Op een gemiddelde zaterdag, rekende ABN Amro vorige maand voor in een rapport, trekken de populairste koopgebieden ruim een kwart minder mensen dan begin deze eeuw.
19/02 16u00  Hoe en waarom verzekeraar de rustige remmer beloont De premies van autoverzekeringen blijven stijgen, jaarlijks tellen automobilisten daar zo’n 4 miljard euro voor neer. Verzekeraars proberen vooral nette rijders te lokken. Zes vragen over verzekeringen die goed gedrag belonen.
18/02 20u00  Economie is geen wetenschap, maar een geloof Dat economie geen wetenschap is maar een geloof, blijkt uit het debat over het nut van bezuinigen.
18/02 20u00  Wat is het beste voor het milieu: spuiten, rollen of ‘natuurlijke’ deo? Veel mensen gebruiken dagelijks deodorant. Maar wat is beter voor mens en milieu: spuiten, rollen of een ‘natuurlijke’ deo?
18/02 19u45  Hoe en waarom verzekeraars de rustige remmer belonen De premies van autoverzekeringen blijven stijgen, jaarlijks tellen automobilisten daar zo’n 4 miljard euro voor neer. Verzekeraars proberen vooral nette rijders te lokken. Zes vragen over verzekeringen die goed gedrag belonen.
18/02 16u15  Gaan we nu alweer afscheid nemen van de ov-chipkaart? Nieuwe manieren van betalen in het ov moeten langs een strenge meetlat, zeggen consumentenorganisaties: wees zuinig op wat we nu hebben met de ov-chipkaart.
18/02 11u45  Esprit verkoopt duurzaamheidsdrol als een taartje Met enthousiaste slogans over het eigen duurzaamheidsbeleid stelt Esprit zich op als een kind dat een slecht cijfer aan zijn ouders probeert te verkopen als een goed resultaat.
18/02 11u00  H&M verkoopt duurzaamheidsdrol als een taartje Met enthousiaste slogans over het eigen duurzaamheidsbeleid stelt H&M zich op als een kind dat een slecht cijfer aan zijn ouders probeert te verkopen als een goed resultaat.
18/02 09u30  Blauwe uniformen en aroma van koffie: is dat het ‘KLM-gevoel’? Tijdens de onrust rondom Pieter Elbers werd allerwegen het ‘KLM-gevoel’ vertolkt. Wat dat is? Het heeft iets met thuiskomen, blauwe uniformen en het aroma van koffie te maken.
Laatste update: vandaag om 10u15
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
20/02 12u15  Koninginnenrit in Ronde van Oman is kolfje naar de hand van Kazakse veelvraat Lutsenko In de Ronde van Oman stond met de vierde etappe meteen ook de koninginnenrit op het programma. De finish lag immers op de top van de Green Mountain, een beklimming van dikke zes kilometer aan tien procent en meer gemiddeld, met de top op 1212 meter boven de zeespiegel. De ritwinst ging opnieuw naar de Kazak Alexey Lutsenko. Het is al zijn derde ritzege in Oman, hij blijft uiteraard leider.
20/02 12u15  Belgische rensters gaan op zoek naar UCI-punten in de Lotto Cycling Cup: “Belang van wedstrijd is gestegen” “Een manier om UCI-punten te halen en om het niveau van de Belgische wielrensters te verhogen”, dat is waar het in de Lotto Cycling Cup om draait. Belgische en buitenlandse coureurs rijden op 3 maart de eerste manche in het regelmatigheidscriterium dat al aan de achtste editie toe is.
20/02 12u15  President wil staatssteun voor F1-race in Mexico schrappen De president van Mexico wil geen staatssteun meer geven aan de GP van Mexico omdat de race sowieso al niet zeker meer is van een plaats op de kalender na 2019.
20/02 12u15  Lady Gaga verbreekt verloving Slecht nieuws voor Lady Gaga. De Amerikaanse zangeres, die sinds 2017 verloofd was met Christian Carino, heeft een punt gezet achter haar relatie. Dat schrijft het Amerikaanse People Magazine en wordt bevestigd door haar management.
20/02 12u00  Zieke Cant haakt af voor Masters vanavond in Waregem Sanne Cant staat vanavond niet aan de start van de Masters in Waregem. De wereldkampioene liet via de sociale media weten dat ze ziek is en bijgevolg niet naar West-Vlaanderen kan afzakken. Ze hoopt volgend weekend nog wel de wedstrijden in Leuven en Oostmalle te halen.
20/02 12u00  Voorlopig geen vijfde editie Halle Proeft De initiatiefnemers van Halle Proeft hebben beslist om de vijfde editie op 21 juni niet te laten doorgaan, tot grote spijt van verschillende standhouders. Zij willen nu zelf Halle Proeft organiseren op dezelfde dag.
20/02 12u00  Haven dringend op zoek naar 200 extra veiligheidswachten: “Een diploma is niet vereist” Total Safety, een bedrijf gespecialiseerd in het outsourcen van veiligheidspersoneel, zoekt dringend tweehonderd nieuwe brand- en veiligheidswachten in de Antwerpse haven. Omdat veel havenbedrijven vanaf maart grote werken opstarten, is er een tekort aan toezichthouders.
20/02 12u00  Eindelijk, daar is ‘Het Been’ Eind goed, al goed. Na meer dan een jaar heeft Het Been van Henk Visch zijn weg naar de Stalinsstraat in Deurne gevonden.
20/02 11u45  Vijf iconische ontwerpen die Lagerfeld opnieuw tot leven bracht De Duitse grootmeester is niet meer maar net zoals bij zijn voorgangster Coco Chanel zullen zijn eigenzinnige creaties ook in de toekomst blijven bestaan. Van het hernieuwde tweed jasje van de Amerikaanse presidentsvrouw Jackie Kennedy tot de minirok van Kendall Jenner: een overzicht van de vijf meest opmerkelijke reïncarnaties van zijn hand.
20/02 11u30  Van winterbanden tot hondenhok: werknemers laten álles op werk leveren Het mag niet overal, maar steeds meer werknemers laten hun pakjes gewoon op het werk bezorgen. De Antwerpse student Elnert Coenegrachts (23) deed onderzoek naar dat fenomeen. “Het scheelt de maatschappij geld, het is beter voor het milieu en werknemers vinden het een groot voordeel.”
20/02 11u15  Fietser zwaargewond na aanval door everzwijn in Bokrijk: “Net een stier die op me afstormde” Op het domein Bokrijk is gisteren om iets na 16 uur fietser Kris Deflem uit Oudsbergen zwaargewond geraakt na een aanval door een everzwijn. “Ik stond op het fietspad plots oog in oog met het zwijn dat als een stier op mij afstormde”, vertelt Kris Deflem, die aan de aanval diepe snijwonden aan zijn benen overhoudt. Gisteravond nog werd hij geopereerd in het Jessa Ziekenhuis in Hasselt. Opmerkelijk detail: Deflem had pas een nieuwe elektrische fiets gekocht en reed er gisteren voor het eerst mee naar zijn werk.
20/02 11u15  Heistenaar (24) schreeuwt het uit van de pijn tijdens twee uur durende reddingsoperatie bovenop kraan De 24-jarige keurder Thomas G. uit Heist-op-den-Berg zat dinsdagmorgen twee uur gekneld met zijn voet op een torenkraan die veertig meter boven de grond hing. De man werd met zware verwondingen aan de voet overgebracht naar het ziekenhuis.
20/02 11u15  Nieuw boek onthult geschiedenis van oude Antwerpse scheepswerf: “Er was zo veel vriendschap en solidariteit” Ten noorden van ’t Eilandje ligt aan het Hansadok een rij oude droogdokken met een pomphuis, smidse en ketelmakerij uit 1930. Samen vormden zij tot 1990 het kloppende hart van de Mercantile: een wereldvermaarde scheepswerf waar ooit ruim vierduizend scheepsherstellers werkten. Bouwhistorici Steven Van den Borne en Lode De Clercq publiceerden onlangs een fraai boek over de bewogen geschiedenis en erfgoedwaarde van de werf. Engine Deck Repair, dat er nu actief is onder de naam Antwerp Dry Docks, wil de werf nieuw leven inblazen en stelde zich onlangs kandidaat voor de bouw van twaalf hypermoderne mijnenjagers.”
20/02 11u15  Beerschot Wilrijk gaat niet in beroep, Maes blijft twee speeldagen geschorst Alexander Maes zal de laatste twee wedstrijden van de reguliere competitie vanuit de tribune moeten volgen. De middenvelder van Beerschot Wilrijk blijft voor twee speeldagen geschorst.
20/02 11u00  Vrachtwagen knalt in berm, even later rijdt truck in op staart file: twee bestuurders kritiek Een vrachtwagenbestuurder is woensdagochtend zwaargewond geraakt bij een ongeval op de E34 in het Oost-Vlaamse Moerbeke. De man was onwel geworden tijdens het rijden en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Even later gebeurde in de file die daardoor ontstaan was een tweede ongeval met een vrachtwagen. Ook die bestuurder is in levensgevaar.
Laatste update: vandaag om 12u15
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
20/02 10u45  Twee Belgen winnen meer dan 300.000 euro met Euromillions Een Belg heeft gisteravond bij de trekking van Euromillions meer dan 300.000 euro gewonnen. Een Ierse winnaar had nog een tikkeltje meer geluk. Hij...
20/02 10u30  Ook benzine morgen duurder Benzine wordt morgen duurder aan de pomp. Dat laat de federale overheidsdienst Economie weten. De maximumprijs voor een liter (95 E10) bedraagt dan...
20/02 10u15  Overheid is slechte betaler: amper een derde van rekeningen op tijd vereffend Onze overheid is geen goede betaler. In twee jaar tijd zakte het aantal op tijd betaalde rekeningen van de federale overheid tot amper 34 procent....
20/02 09u15  Overheid is slechte betaler: amper derde van rekeningen op tijd vereffend Onze overheid is geen goede betaler. In twee jaar tijd zakte het aantal op tijd betaalde rekeningen van de federale overheid tot amper 34 procent....
20/02 09u00  Liefst 432 miljoen euro achterstallige alimentatie in ons land Afgelopen jaar is het bedrag aan achterstallig onderhoudsgeld in België opgelopen tot 432 miljoen euro. Dat is ruim een een derde meer dan vijf...
20/02 08u30  Eerste job? Dit zijn de do’s en dont’s voor starters Als je pas begint te werken, komt er van alles op je af. Je wordt gedropt in een compleet nieuwe omgeving met onbekende systemen en gewoontes. Je...
20/02 08u15  Pas aan het werk? 8 gouden tips voor starters Als je pas begint te werken, komt er van alles op je af. Je wordt gedropt in een compleet nieuwe omgeving met onbekende systemen en gewoontes. Je...
19/02 20u15  Test Aankoop verliest groepsvordering rond oude decoders tegen Proximus Proximus heeft van het Brusselse hof van beroep gelijk gekregen in de groepsvordering die Test Aankoop opgestart was rond oude decoders. Dat...
19/02 15u15  IN KAART. Huizenprijs in Brussel overstijgt voor het eerst 450.000 euro, grote verschillen per gemeente De gemiddelde prijs van een woonhuis in het Brussels gewest is in 2018 voor het eerste de kaap van 450.000 euro gepasseerd. Ook de gemiddelde prijs...
19/02 14u45  Nieuw winkelconcept Carrefour aanvaardt geen cash meer en is 24 uur op 24 open Een nieuwe geautomatiseerde winkel die Carrefour binnenkort in het Brusselse centrum opent, zal geen cash meer aanvaarden. Dat zal gelden voor alle...
19/02 11u30  Akkoord tussen vakbond en directie: werk bij FN Herstal hervat Bij de Luikse wapenproducent FN Herstal is het werk vandaag, na enkele dagen van staking, hervat. Dat is het gevolg van een akkoord tussen de...
19/02 11u00  Hoogste prijs dit jaar: diesel vanaf morgen opnieuw iets duurder Diesel (B7) tanken wordt morgen opnieuw wat duurder, zo blijkt uit een mededeling van de federale overheidsdienst Economie. De maximumprijs voor...
19/02 10u30  Geen nieuwe Europese procedureslag over Arco-affaire Er komt geen nieuwe Europese procedureslag over de Arco-affaire, schrijft De Tijd. De Europese Commissie heeft immers beslist geen beroep aan te...
19/02 09u45  Honda bevestigt sluiting Britse fabriek, 3.500 jobs op de tocht De Japanse autofabrikant Honda is van plan in 2021 zijn fabriek in het Britse Swindon te sluiten. Dat heeft het bedrijf bevestigd. Zowat 3.500...
19/02 09u00  Overstap van energieleverancier levert forse besparing op Liefst 545.828 huishoudens sloten vorig jaar een contract af bij een andere elektriciteitsaanbieder. Voor aardgas gaat het om 405.695 gezinnen. Dat...
Laatste update: vandaag om 10u45
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 6u47

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
20/02 12u00  Elon Musk twittert te snel en belooft verkeerde productiecijfers Tesla-baas Elon Musk heeft dinsdagavond een tweet te snel de wereld in gestuurd. Op het sociale medium schreef Musk dat Tesla in totaal 500.000 auto's produceert in 2019. Na meerdere reacties die zijn bericht betwijfelde kwam hij terug op zijn tweet en stelde Musk dat het autobedrijf toch gewoon 400.000 auto's gaat maken.
20/02 11u15  EU-diplomaten: VK heeft tot midden maart om Brexit-deal te sluiten Het Verenigd Koninkrijk heeft tot halverwege maart om een Brexit-deal te sluiten met de Europese Unie. Dat zeggen EU-diplomaten woensdag. De deal is zo volgens hen nog op tijd om goedgekeurd te worden op de EU-top die op 21 maart van start gaat.
20/02 09u45  Minder mensen met betalingsachterstanden in 2018 Het aantal mensen met een betalingsachterstand is in 2018 gedaald van 690.000 naar 670.000, zo blijkt uit gegevens van Stichting BKR. Zo'n 6,2 procent van de mensen met een geregistreerd krediet had in 2018 een betalingsachterstand. Een jaar eerder stond dit cijfer op 6,6 procent.
20/02 09u30  CPB: Vooral moeders gaan iets meer werken als kind naar school gaat Wanneer het jongste kind van een huishouden naar school gaat, gaan Nederlandse ouders gemiddeld iets meer werken. Dat doen ze ondanks de verminderde kosten die ze aan kinderopvang kwijt zouden zijn, concludeert het Centraal Planbureau (CPB) woensdag.
20/02 09u15  Winst Air France-KLM komt opnieuw voor een groot deel bij KLM vandaan Air France-KLM heeft in 2018 een operationele winst van 1,3 miljard euro behaald, meldt het luchtvaartbedrijf woensdag. Het grootste deel, ruim 1 miljard euro, kwam voor rekening van de Nederlandse tak.
20/02 08u30  'Grote Zweedse bank Swedbank mogelijk betrokken bij witwassen' Swedbank is mogelijk betrokken bij 'systematische witwaspraktijken' die bijna tien jaar hebben geduurd. Dat schrijft SVT, de nationale publieke omroep van Zweden, woensdag. Het zou gaan om geld dat tussen Swedbank en Danske Bank werd weggesluisd via verdachte accounts.
20/02 08u00  Air France-KLM behaalt flinke winst in 2018 Air France-KLM heeft in 2018 flinke winst behaald, meldt het luchtvaartbedrijf woensdag. De operationele winst, dat zijn de resultaten als alleen gekeken wordt naar de kernactiviteiten, komt voor de gehele holding op ruim 1,3 miljard euro.
20/02 07u00  Consumentenvertrouwen voor eerst in vier jaar tijd negatief Het vertrouwen van consumenten is voor het eerst in vier jaar tijd negatief, maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag bekend. Zowel het oordeel over het economische klimaat als de koopbereidheid verslechterde iets.
19/02 19u45  Kabinet moet tot 445 miljoen euro aan kindgebonden budget nabetalen Door systeemfouten bij de Belastingdienst is er vijf jaar lang te weinig kindgebonden budget uitgekeerd aan ouders. Zij krijgen alsnog een nabetaling, die voor het kabinet in totaal tussen de 375 en 445 miljoen euro komt.
19/02 18u01  Kellogg legt voorraad Pringles en cornflakes aan voor 'no deal-Brexit' Amerikaanse voedingsmiddelenproducent Kellogg legt een extra grote voorraad Pringles-chips en cornflakes aan in het Verenigd Koninkrijk, om tekorten bij een 'no deal-Brexit' tegen te gaan. Het zoutjesmerk is het op een na populairst in het VK.
19/02 17u45  CPB: Geen bewijs voor doeltreffendheid ECB-opkoopbeleid Het is niet bewezen dat het opkoopbeleid van de Europese Centrale Bank (ECB) doeltreffend is, stelt het Centraal Planbureau (CPB) dinsdag. De conclusie van verschillende empirische studies, die positieve effecten voor de productie en inflatie constateerden, wordt daarmee onderuitgehaald.
19/02 17u45  Zo wordt de staat rijker van gokken in 2020 Online gokken wordt vanaf 2020 legaal. Nu is online pokeren of wedden op voetbalwedstrijden nog illegaal. Dit gaat er veranderen.
19/02 17u30  KLM-topman Pieter Elbers mag van bestuur toch blijven Pieter Elbers blijft aan als topman bij KLM, hebben welingelichte bronnen dinsdag aan NU.nl laten weten. Elbers' termijn zou dit voorjaar aflopen en wordt nu dus toch verlengd.
19/02 17u00  Hoe online gokken vanaf 2020 de staatskas gaat spekken Online gokken wordt vanaf 2020 legaal. Nu is online pokeren of wedden op voetbalwedstrijden nog illegaal. Dit gaat er veranderen.
19/02 17u00  KLM-topman Pieter Elbers mag blijven Pieter Elbers blijft aan als topman bij KLM. Dat bevestigen welingelichte bronnen dinsdag aan NU.nl. Elbers' termijn zou dit voorjaar aflopen, en wordt nu dus toch verlengd.
Laatste update: vandaag om 12u00
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
17/02 00u00  Schenken zonder ruzie: hou het leuk bij de kerstboom Kerst is de tijd van vrijgevigheid en kinderen over de vloer. Maar bederft geld schenken niet de sfeer? Dat wil je niet: jaarlijks met goede bedoelingen een flink bedrag schenken aan je dochter, en dan in januari de schoonzoon op bezoek krijgen. Wordt het geen tijd om het geld voor dit jaar over te maken? … Continued The post Schenken zonder ruzie: hou het leuk bij de kerstboom appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/02 00u00  Lex Hoefsloot ontwikkelde de eerste zonne-auto Lees meer >
16/02 00u00  Eline Vrijland-van Beest bedacht sensor tegen slaapapneu Lees meer >
16/02 00u00  Basisinkomen weinig succesvol: ook Finland stopt ermee Finland begon twee jaar geleden als eerste Europees land een experiment met een basisinkomen, maar het is niet effectief gebleken bij het tegengaan van werkloosheid. De afgelopen jaren werden experimenten met ‘gratis geld’ al vaker op kleinere schaal gedaan in allerlei landen, maar het is nergens een onverdeeld succes geworden. De centrum-rechtse regering van premier … Continued The post Basisinkomen weinig succesvol: ook Finland stopt ermee appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/02 00u00  Amazon-baas Bezos onthult chantage Amazon-oprichter Jeff Bezos wordt gechanteerd en onthult door wie. Lees in 4 vragen en antwoorden wat er met Bezos aan de hand is. Amazon-topman Jeff Bezos wordt gechanteerd. Dat schrijft hij in een bericht op de website Medium. Het Amerikaanse roddelblad National Enquirer en de uitgever van het blad, A.M.I. (American Media, Inc.) zouden achter … Continued The post Amazon-baas Bezos onthult chantage appeared first on Elsevierweekblad.nl.
15/02 00u00  Huizentekort? Minder regels en meer innovatie graag! Het huizentekort in Nederland loopt op door een tekort aan bouwpersoneel en gebrek aan bouwlocaties. De overheid moet de regeldruk op de bouw verminderen en technologische innovatie aanjagen en faciliteren, bepleit economieredacteur Servaas van der Laan. Lees ook: Waarom de huizenprijs in 2019 minder hard stijgt Goed nieuws voor de bouwsector! ?De bouw? groeide het … Continued The post Huizentekort? Minder regels en meer innovatie graag! appeared first on Elsevierweekblad.nl.
15/02 00u00  Scepsis alom over ?elitefeestje? Davos zonder Trump en Xi Vandaag begint het World Economic Forum (WEF) in het Zwitserse bergdorp Davos, waar jaarlijks de belangrijkste regeringsleiders en topmanagers elkaar ontmoeten. Dit jaar ontbreken hoofdrolspelers als Donald Trump, Xi Jinping en Emmanuel Macron, die hun eigen land voorrang geven. De verwachtingen van het driedaagse ‘elitefeestje’ zijn zeker niet hooggespannen. ‘Globalization 4.0: Shaping A Global Architecture … Continued The post Scepsis alom over ‘elitefeestje’ Davos zonder Trump en Xi appeared first on Elsevierweekblad.nl.
15/02 00u00  Facebook betaalde om te spioneren Facebook ligt opnieuw onder vuur. Het zou jongeren hebben betaald om toegang te krijgen tot hun hele digitale leven. Waarvan wordt Facebook beschuldigd? Dat Facebook veel van je weet en wil weten, is bekend. Het sociale netwerk verdient geld met het koppelen van jouw gegevens aan adverteerders zodat aan jou de juiste advertenties kunnen worden … Continued The post Facebook betaalde om te spioneren appeared first on Elsevierweekblad.nl.
14/02 00u00  Dit zijn de 500 grootste bedrijven van Nederland Lees meer >
13/02 00u00  Britse economie krijgt tegenwind door Brexit De Britse economie groeit steeds minder hard. Bedrijven uit binnen- en buitenland zetten vanwege de grote onzekerheid over de politieke situatie hun investeringen op een laag pitje. Zo verplaatst de Japanse automaker Nissan productielijnen van het Verenigd Koninkrijk terug naar Japan. De gevolgen van de keus voor een Brexit zijn steeds duidelijker te merken in … Continued The post Britse economie krijgt tegenwind door Brexit appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: zondag 17 februari 2019, 0u00

Express.be

Verbergen Tonen
20/02 12u00  Franstalig België toont blinde haat tegen N-VA kopstuk Theo Francken Theo Francken (N-VA) is voor een deel van Franstalig België de pure incarnatie van het kwaad. De voormalige staatssecretaris wordt zonder enige moeite op één lijn gezet met extreemrechts, en lokt hevige reacties uit. Vier maal werd de locatie van de voorstelling van z’n boek verzet, uiteindelijk kon hij na gewelddadige acties niet anders dan … The post Franstalig België toont blinde haat tegen N-VA kopstuk Theo Francken appeared first on Express.
20/02 11u15  In IJsland worden steeds meer luxe-appartementen gebouwd. En ze raken niet verkocht IJsland heeft – net zoals Zweden, Denemarken en Noorwegen – een bijzonder actieve vastgoedmarkt. Daarbij hebben de ontwikkelaars zich in belangrijke mate op de luxeconsument gericht. Maar de sector blijkt nu tegen een belangrijke vertraging aan te kijken. Dat zegt Ragnhildur Sigurdardottir, correspondent van het persbureau Bloomberg in IJsland, in een commentaar op een rapport … The post In IJsland worden steeds meer luxe-appartementen gebouwd. En ze raken niet verkocht appeared first on Express.
20/02 01u00  11 inspirerende ondernemersquotes van Sir Richard Branson 1. “Het is mogelijk om een zaak te beginnen met heel weinig geld.” Branson startte als vijftienjarige een magazine dat jongeren een forum bood om zich te verzetten tegen de oorlog in Vietnam. Dit kreeg hij voor elkaar met enkel een paar honderd dollar van zijn moeder. 2. “Overweeg in te krimpen om uit te … The post 11 inspirerende ondernemersquotes van Sir Richard Branson appeared first on Express.13 
19/02 23u30  11 interessante, maar veelal onbekende feiten over de Tweede Wereldoorlog 1. President Roosevelt gebruikte de limousine van Al Capone De Amerikaanse geheime dienst had geen kogelvrije wagen om president Roosevelt net na Pearl Harbor naar het Congres te voeren voor zijn beroemde Infamy Speech. Men besliste dan maar om de in beslag genomen kogelvrije limousine van Al Capone te gebruiken. “Ik hoop dat Mr. Capone … The post 11 interessante, maar veelal onbekende feiten over de Tweede Wereldoorlog appeared first on Express.
19/02 19u06  ?Monetair beleid ECB had geen effect op de economie? Lees meer >
19/02 18u30  “Monetair beleid ECB had geen effect op de economie” De Europese Centrale Bank (ECB) heeft in het kader van het Quantitive Easing-programma  (QE) de voorbije jaren 2.500 euro in de economie gepompt. Maar volgens twee onderzoekers van het Centraal Planbureau heeft dat onconventionele monetair beleid geen statistisch significant effect gehad op de reële economische activiteit. Quantitative Easing (QE) of kwantitatieve geldverruiming is een moeilijke term voor een … The post “Monetair beleid ECB had geen effect op de economie” appeared first on Express.
19/02 18u15  “Monetaire beleid ECB had geen effect gehad op de economie” De Europese Centrale Bank (ECB) heeft in het kader van het Quantitive Easing-programma  (QE) de voorbije jaren 2.500 euro in de economie gepompt. Maar volgens twee onderzoekers van het Centraal Planbureau heeft dat onconventionele monetair beleid geen statistisch significant effect gehad op de reële economische activiteit. Quantitative Easing (QE) of kwantitatieve geldverruiming is een moeilijke term voor een … The post “Monetaire beleid ECB had geen effect gehad op de economie” appeared first on Express.
19/02 17u15  Auto-industrie zet wereld op weg naar een recessie De wereld lijkt geneigd om minder auto’s te kopen. Dat probleem heeft echter de potentie om de wereldeconomie naar een recessie te duwen. Dat staat in een rapport van Janet Henry en James Pomeroy, economen bij de bank HSBC Holdings. De onderzoekers wijzen echter meteen op een aanwijzingen dat die dalperiode wellicht van korte duur … The post Auto-industrie zet wereld op weg naar een recessie appeared first on Express.
19/02 16u15  Als gewicht geen bepalende factor is voor de aantrekkelijkheid van een vrouw, wat dan wel? Hoe verschillend zijn de lichamen van filmsterren, pornoactrices en gewone vrouwen? Het antwoord wordt ons aangereikt in het boek A Billion Wicked Thoughts: What the World’s Largest Experiment Reveals about Human Desire, van de auteurs Ogi Ogas en Sai Gaddam. ‘We analyseerden de gemiddelde BMI (Body-Mass Index) en het gewicht van 202 populaire Amerikaanse pornoactrices … The post Als gewicht geen bepalende factor is voor de aantrekkelijkheid van een vrouw, wat dan wel? appeared first on Express.
19/02 16u00  Westerse islam is aan een transformatie bezig, maar weinigen hebben het in de gaten Terwijl vele westerlingen de islam als een bedreigende en vijandige religie bestempelen, kan men tegelijkertijd een duidelijke transformatie van de westerse moslims opmerken. Dat zegt het magazine The Economist. Dat natuurlijk proces van aanpassing en assimilatie kan volgens het tijdschrift voor de bescherming tegen het islamitische extremisme oneindig veel meer verwezenlijken dan de speciale beleidsprogramma’s … The post Westerse islam is aan een transformatie bezig, maar weinigen hebben het in de gaten appeared first on Express.
19/02 14u30  Het volgende schandaal binnen de katholieke kerk: er zijn overal kinderen van priesters De Ierse psychotherapeut Vincent Doyle heeft een document ontdekt waarin het Vaticaan richtlijnen uitstippelt voor priesters die ontdekken vader te zijn van een kind. Een woordvoerder van het Vaticaan bevestigt het bestaan van die richtlijnen ondertussen aan de krant New York Times. Volgens Doyle wordt dit het volgende grote schandaal binnen de kerk. “Er zijn overal … The post Het volgende schandaal binnen de katholieke kerk: er zijn overal kinderen van priesters appeared first on Express.
19/02 13u45  Berlijn krijgt app die privé- en openbaar transport combineert In de Duitse hoofdstad Berlijn zullen reizigers in de nabije toekomst van één enkele applicatie – Jelbi – gebruik kunnen maken om zich met alle mogelijke middelen van transport door de stad te begeven. Dat hebben woordvoerders van het Berlijnse stadsbestuur gemeld. Het initiatief moet de reizigers toelaten om het openbaar vervoer naadloos te combineren … The post Berlijn krijgt app die privé- en openbaar transport combineert appeared first on Express.
19/02 13u00  Politieke moed ver te zoeken in dossier gevangen IS-strijders De verkiezingen komen er aan. Verwacht dus geen moedige, maar politiek lastige oplossingen over de gevangen IS-strijders in het Midden-Oosten. Met de val van de IS dreigt een reservoir aan ex-strijders uit te zwerven, als de Koerden ze niet blijven gevangen houden. Terwijl de Franse president Emmanuel Macron de strijders met Franse nationaliteit gaat berechten … The post Politieke moed ver te zoeken in dossier gevangen IS-strijders appeared first on Express.
19/02 12u30  Chinezen gaan zonnepanelen installeren in de ruimte China wil voor zijn elektriciteitsvoorziening beroep doen op zonnekracht uit de ruimte. Daarbij wil het land gebruik maken van centrales die op een hoogte van 36.000 kilometer de stralen van de zon moeten opvangen en naar de aarde doorsturen. Dat hebben woordvoerders van de China Academy of Space Technology (Cast) aangekondigd. De wetenschappers wijzen erop … The post Chinezen gaan zonnepanelen installeren in de ruimte appeared first on Express.
19/02 11u15  1 miljard mensen hebben gehoorproblemen, aldus de WHO Door het luisteren naar luide muziek op audiotoestellen dreigen wereldwijd meer dan een miljard mensen tussen de twaalf en vijfendertig jaar hun gehoor te verliezen of zwaar te beschadigen. Dat zegt een rapport van de World Health Organization (WHO) en de International Telecommunication Union (ITU). De organisaties wijzen erop dat momenteel al 466 miljoen mensen … The post 1 miljard mensen hebben gehoorproblemen, aldus de WHO appeared first on Express.
Laatste update: vandaag om 12u00
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

17x Top 10 jobs in verkoop: meest gegeerde verkoper is er geen20/02 00u15 - Nieuwsblad: Geldzaken: Lees meer >
16x Premier Michel verkiest ?no deal? boven ?bad deal?-Brexit: ?Ik aanvaard niet dat onze bedrijven slachtoffer worden van Brits debacle?20/02 00u15 - Nieuwsblad: Geldzaken: Lees meer >
15x Amerikaanse bedrijfsleiders vragen regularisatie van jonge sans-papiers20/02 00u15 - Nieuwsblad: Geldzaken: Lees meer >
15x McKinsey schikt in faillissementsonderzoek20/02 00u00 - De Financiële Telegraaf: Adviesbureau McKinsey schikt voor $15 miljoen drie zaken over het niet melden van belangenverstrengeling. Het bedrijf zou hebben geadviseerd bij faillissementen terwijl het zelf een belang had bij de uitkomst. De schikking is een van de grootste in zijn soort, zegt het Amerikaanse ministerie van justitie.
14x 'Sommige woningen raken niet meer verkocht zonder zwembad' 20/02 00u00 - Netto: Lees meer >
13x Gerecht viseert verkopers cryptofoons: nieuwe golf invallen en aanhoudingen in onderzoek naar clan Y.20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: In het onderzoek naar de criminele familie Y. heeft het Antwerpse gerecht opnieuw een reeks huiszoekingen én arrestaties verricht. Zo vielen de speurders binnen bij leveranciers van zogenaamde cryptofoons, smartphones waarmee criminelen proberen te ontsnappen aan afluistermaatregelen van politie en gerecht.
13x Antwerps bureau organiseert reizen met een vrachtschip20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Antwerpenaar Joris Van Bree begint met CptnZeppos als eerste in België een bureau dat zich specialiseert in reizen met vrachtschepen. Vanaf april kunt u voor ongeveer 100 euro per dag aan boord van zo’n mastodont. En dat voor een reis van 6 tot 119 dagen. “De bestemmingen doen er niet zo toe. Het onderweg zijn, is veel belangrijker.”
13x 11 inspirerende ondernemersquotes van Sir Richard Branson20/02 01u00 - Express.be: 1. “Het is mogelijk om een zaak te beginnen met heel weinig geld.” Branson startte als vijftienjarige een magazine dat jongeren een forum bood om zich te verzetten tegen de oorlog in Vietnam. Dit kreeg hij voor elkaar met enkel een paar honderd dollar van zijn moeder. 2. “Overweeg in te krimpen om uit te … The post 11 inspirerende ondernemersquotes van Sir Richard Branson appeared first on Express.
13x Argenta maakt overschrijving met foto mogelijk20/02 00u15 - Nieuwsblad: Geldzaken: Lees meer >
12x In het streven naar efficiëntie mogen we nooit vergeten dat het om hulpbehoevende mensen gaat20/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: De laatste grote Belgische privé-uitbater van rusthuizen is nu ook in handen van een Frans bedrijf. Armonea, van oorsprong een Mechelse firma, wordt onderdeel van de Franse mastodont Colisée. Samen worden ze de vierde grootste groep voor ouderenzorg in Europa. Armonea alleen al telt 87 residenties in België, 48 in Spanje en 16 in Duitsland. Colisée heeft 119 woonzorgcentra in Frankrijk, Italië en Spanje. Samen zullen ze dus in vijf Europese landen tienduizenden ouderen onderdak bieden en bijna vijftienduizend mensen werk verschaffen. Het zijn duizelingwekkende cijfers. En ze passen niet helemaal bij het beeld van een oude, hulpbehoevende vader of moeder in zijn of haar kamer, wachtend op een maaltijd of op hulp van een verpleegster. De grootschaligheid van de zorgbedrijven staat in schril contrast met de kwetsbaarheid van de ouderen die in de zorgcentra wonen.

Statistieken

Artikels:
32820
Gelezen:
20442
Aantal lezers nu:
73


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven