woensdag 26 juni 2019, week 26


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 20u00
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
26/06 19u45  Wall Street zet stap vooruit NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag halverwege de sessie op winst. Het sentiment werd vooruitgeholpen door optimisme over een handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Chipbedrijven stonden in de belangstelling na beter dan verwachte cijfers van geheugenchipproducent Micron Technology.
26/06 19u00  Boeing: 737 MAX einde zomer weer de lucht in ASPEN (AFN/BLOOMBERG) - De eerste vluchten met de gewraakte Boeing 737 MAX zullen mogelijk tegen het einde van de zomer plaatsvinden. Dat zei Boeing-baas Dennis Muilenberg tijdens een forum in Aspen. Hij zei ook dat onderhandelingen lopen met maatschappijen over een compensatie voor geleden schade.
26/06 18u00  ArcelorMittal hoogvlieger in vlakke AEX AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is woensdag nagenoeg vlak gesloten. Elders in Europa bleven graadmeters eveneens dicht bij huis. Beleggers bleven terughoudend ondanks berichten over een op handen zijnde handelsdeal tussen China en de VS. In Amsterdam viel met name de koerswinst van staalreus ArcelorMittal op.
26/06 17u45  Prijs aandeel VW-truckdivisie aangescherpt WOLFSBURG (AFN/BLOOMBERG) - Een aandeel van de vrachtwagen- en bussendivisie van automaker Volkswagen zal bij zijn beursgang 27 tot 28 euro waard zijn. De prijs van Traton, zoals de divisie achter merken als MAN en Scania heet, komt daarmee uit aan de onderkant van een eerder afgegeven bandbreedte van 27 tot 33 euro per aandeel.
26/06 17u15  HyGear plaatst obligatie op NPEX ARNHEM (AFN) - Industriële gassenproducent HyGear heeft voor 5 miljoen euro aan obligaties en warrants verkocht via handelsplatform NPEX. De zesjarige obligatielening van 5 miljoen euro met een jaarlijkse rente van 8 procent was volgens het bedrijf na acht dagen volledig ondertekend door beleggers.
26/06 16u45  BAM aan de slag met waterbescherming Leeds BUNNIK (AFN) - Bouwer BAM heeft een tweede opdracht binnen van de Britse gemeente Leeds voor een waterbeschermingsproject. De Britse tak BAM Nuttall gaat in combinatie met Mott Macdonald de Noord-Engelse stad beschermen tegen overstromingsgevaar van de rivier Aire. Met de opdracht is een bedrag van circa 85 miljoen euro gemoeid.
26/06 15u45  Handelshoop kleurt Wall Street groen NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met winsten aan de nieuwe sessie begonnen. Het sentiment wordt vooruit geholpen door optimisme over een handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Chipbedrijven stonden in de belangstelling na beter dan verwachte cijfers van geheugenchipproducent Micron Technology.
26/06 15u45  Capaciteit kost Schiphol plek op hubranglijst BRUSSEL (AFN) - Schiphol is een plek gezakt op de ranglijst voor best verbonden overstapluchthavens. Vooral de capaciteitslimiet van Nederlands grootste luchthaven zorgde er voor dat de tweede plaats moest worden afgestaan. Dat staat in een nieuw rapport van luchthavenbrancheorganisatie ACI.
26/06 15u30  Fagron schikt zaak met Amerikaanse justitie ROTTERDAM (AFN) - Toeleverancier aan apotheken Fagron heeft een principe-schikking getroffen met de Amerikaanse justitie in een onderzoek naar de prijsstelling van farmaceutische producten. Het bedrijf betaalt 22,3 miljoen dollar. Naar verwachting wordt de schikking in de tweede helft van 2019 definitief.
26/06 15u00  'Wall Street hoger dankzij handelsoptimisme' NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York liggen woensdag op koers voor een hogere opening. Het sentiment wordt daarbij gesteund door optimisme over een handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. De zorgen over de spanningen tussen de VS en Iran werden even aan de kant geschoven. De chipsector op Wall Street kan in beweging komen na beter dan verwachte cijfers van geheugenchipproducent Micron Technology.
26/06 15u00  Orders duurzame goederen VS nemen af WASHINGTON (AFN) - De orders voor duurzame goederen in de Verenigde Staten zijn in mei met 1,3 procent gedaald ten opzichte van een maand eerder. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Handel op basis van een voorlopig cijfer.
26/06 15u00  Groothandelsvoorraden VS nemen toe WASHINGTON (AFN) - De groothandelsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in mei met 0,4 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit voorlopige cijfers die het Amerikaanse ministerie van Handel heeft gepubliceerd.
26/06 14u45  Retail Estates betaalt schuld met aandelen TERNAT (AFN) - Retail Estates heeft 750.000 aandelen uitgegeven. Daarmee wordt een deel van de aankoop van 56 winkelpanden bekostigd. De optie om dit deel in aandelen te voldoen was in het contract overeengekomen.
26/06 13u15  ING verlaagt advies en koersdoel NSI AMSTERDAM (AFN) - ING verlaagt het advies voor vastgoedinvesteerder NSI van buy naar hold en het koersdoel gaat van 42 euro naar 40 euro. De bank wijst daarbij op mogelijke vertraging bij uitvoering van projecten, een meer voorzichtige visie op eventuele ontwikkelingsbaten en de recente stijging van de koers.
26/06 12u30  Philips rondt intrekking aandelen af AMSTERDAM (AFN) - Philips heeft de intrekking van 30 miljoen eigen aandelen afgerond. De betreffende aandelen maakten deel uit van een recent afgeronde aandeleninkoop ter waarde van 1,5 miljard euro en het lopende inkoopprogramma dat is begonnen in het eerste kwartaal van dit jaar.
Laatste update: vandaag om 19u45
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
26/06 18u30  Wordt Reynders de nieuwe topman van de Raad van Europa? 'Het is best mogelijk dat Rusland hem zal belonen' Woensdagavond of donderdagochtend weet minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Didier Reynders (MR) of hij de nieuwe secretaris-generaal van de Raad van Europa wordt. 'Slaagt Reynders in zijn opzet, dan kan Charles Michel geen voorzitter van de Europese Raad worden'.11 
26/06 17u15  Handel in Nyrstar-aandeel blijft opgeschort na bewogen aandeelhoudersvergadering De algemene vergadering van Nyrstar ging dinsdag door, zoals gepland, maar de aandeelhouders konden op bevel van de rechter niet stemmen over de jaarrekening, de kwijting en de verloning van de bestuurders. De aandeelhouders konden wel vragen stellen. De antwoorden? 'Ontwijkend', vinden de misnoegde minderheidsaandeelhouders. De handel in het aandeel bleef ook woensdag opgeschort.11 
26/06 15u00  Opvolger ECB-voorzitter Draghi zal spaarder niet blij maken Wie een kans wil maken dit najaar Mario Draghi op te volgen als voorzitter van de ECB, moet leren te vliegen als een duif. Een havik overleeft de Europese benoemingscarrousel niet, zegt Trends-hoofdredacteur Daan Killemaes.12 
26/06 12u30  Play AV neemt sectorgenoot Videocenter over Met de overname van het Limburgse Videocenter is Play AV uit Nazareth actief in heel Vlaanderen. De ambities van de verhuurder, verkoper en installateur van audiovisuele producten en diensten zijn niet min. 'We willen de marktleider worden', stelt CEO en oprichter Dirk Verhellen.12 
26/06 11u00  Kris Peeters draagt terecht het etiket van dwarsligger Vicepremier en minister van Werk Kris Peeters (CD&V) verlaat de federale regering en wordt Europees Parlementslid. De christendemocraat laat in de Wetstraat geen fraai palmares achter. Integendeel, in tal van sociaaleconomische dossiers was hij een remmende factor, ook al ontkent Peeters dat zelf.
26/06 09u15  Verzekeringsstart-up Qover haalt 8 miljoen euro vers kapitaal op De Brusselse verzekeringsstart-up Qover gaat de vakantie in met 8 miljoen euro vers kapitaal. De operatie is de grootste in de jonge geschiedenis van Qover.11 
25/06 18u00  CEO Carsten Spohr: de gevechtspiloot van Lufthansa Brussels Airlines mag een bank vooruit in Lufthansa Groep en komt wellicht terecht bij de netwerkmaatschappijen, naast Lufthansa en Swiss. Maar waakzaamheid blijft geboden. Want voor CEO Carsten Spohr is verbeteren en veranderen een proces dat nooit ophoudt.
25/06 16u45  Wat volgt na de bewogen aandeelhoudersvergadering van Nyrstar? De algemene vergadering van Nyrstar ging dinsdag door, zoals gepland, maar de aandeelhouders konden op bevel van de rechter niet stemmen over de jaarrekening, de kwijting en de verloning van de bestuurders. De aandeelhouders konden wel vragen stellen. De antwoorden? 'Ontwijkend', vinden de misnoegde minderheidsaandeelhouders.
25/06 15u15  Nyrstar-voorzitter Konig: 'Liquiditeit blijft krap' Dinsdag is de dag van de omstreden aandeelhoudersvergadering van zinkspecialist Nyrstar. Op de AV tekende een veertigtal aandeelhouders present. Voorzitter Martyn Konig gaf een toelichting.
25/06 13u45  Miljardendeal in farmasector: AbbVie koopt Allergan De Amerikaanse farmareus AbbVie legt ongeveer 63 miljard dollar (55,3 miljard euro) op tafel voor de overname van zijn branchegenoot Allergan.
25/06 12u45  Kris Peeters biedt ontslag aan als minister (en kiest voor Europa) CD&V-vicepremier en minister van Werk Kris Peeters biedt dinsdag zijn ontslag aan de Koning aan.
25/06 12u45  Politicoloog Carl Devos (UGent): 'De houding van de PS is totaal onverantwoord' De PS wil voorlopig niet onderhandelen met de N-VA om een federale regering te vormen. 'In de Wetstraat heeft men de verkiezingsuitslag nog altijd niet begrepen', zegt professor Carl Devos (UGent).
25/06 12u15  Gentse techbelofte Showpad doet kapitaalverhoging van 70 miljoen dollar Showpad tankt 70 miljoen dollar bij. De oprichters Pieterjan Bouten en Louis Jonckheere willen met een goedgevulde oorlogskas voorop blijven in de snelgroeiende markt van software die verkoopteams ondersteunt.
25/06 12u00  Handel in aandeel Nyrstar opgeschort, veertigtal aandeelhouders aanwezig op AV De handel in het aandeel Nyrstar is dinsdag opgeschort, in afwachting van publicatie van informatie uit de aandeelhoudersvergadering van de zinkspecialist. Op de AV tekende een veertigtal aandeelhouders present.
25/06 10u30  Niet-dringende post vanaf volgend jaar nog maar twee keer per week in de bus Vanaf maart volgend jaar zal de postbode nog maar twee keer per week niet-dringende brieven in de brievenbus droppen. Brieven met een priorzegel, pakjes en kranten kan je wel nog elke dag verwachten.
Laatste update: vandaag om 18u30
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 19u56
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
26/06 19u45  Wall Street zet stap vooruit NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag halverwege de sessie op winst. Het sentiment werd vooruitgeholpen door optimisme over een handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Chipbedrijven stonden in de belangstelling na beter dan verwachte cijfers van geheugenchipproducent Micron Technology.
26/06 19u00  Boeing: 737 MAX einde zomer weer de lucht in ASPEN (AFN/BLOOMBERG) - De eerste vluchten met de gewraakte Boeing 737 MAX zullen mogelijk tegen het einde van de zomer plaatsvinden. Dat zei Boeing-baas Dennis Muilenberg tijdens een forum in Aspen. Hij zei ook dat onderhandelingen lopen met maatschappijen over een compensatie voor geleden schade.
26/06 18u00  ArcelorMittal hoogvlieger in vlakke AEX AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is woensdag nagenoeg vlak gesloten. Elders in Europa bleven graadmeters eveneens dicht bij huis. Beleggers bleven terughoudend ondanks berichten over een op handen zijnde handelsdeal tussen China en de VS. In Amsterdam viel met name de koerswinst van staalreus ArcelorMittal op.
26/06 17u45  Prijs aandeel VW-truckdivisie aangescherpt WOLFSBURG (AFN/BLOOMBERG) - Een aandeel van de vrachtwagen- en bussendivisie van automaker Volkswagen zal bij zijn beursgang 27 tot 28 euro waard zijn. De prijs van Traton, zoals de divisie achter merken als MAN en Scania heet, komt daarmee uit aan de onderkant van een eerder afgegeven bandbreedte van 27 tot 33 euro per aandeel.
26/06 17u15  HyGear plaatst obligatie op NPEX ARNHEM (AFN) - Industriële gassenproducent HyGear heeft voor 5 miljoen euro aan obligaties en warrants verkocht via handelsplatform NPEX. De zesjarige obligatielening van 5 miljoen euro met een jaarlijkse rente van 8 procent was volgens het bedrijf na acht dagen volledig ondertekend door beleggers.
26/06 16u45  BAM aan de slag met waterbescherming Leeds BUNNIK (AFN) - Bouwer BAM heeft een tweede opdracht binnen van de Britse gemeente Leeds voor een waterbeschermingsproject. De Britse tak BAM Nuttall gaat in combinatie met Mott Macdonald de Noord-Engelse stad beschermen tegen overstromingsgevaar van de rivier Aire. Met de opdracht is een bedrag van circa 85 miljoen euro gemoeid.
26/06 15u45  Handelshoop kleurt Wall Street groen NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met winsten aan de nieuwe sessie begonnen. Het sentiment wordt vooruit geholpen door optimisme over een handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Chipbedrijven stonden in de belangstelling na beter dan verwachte cijfers van geheugenchipproducent Micron Technology.
26/06 15u45  Capaciteit kost Schiphol plek op hubranglijst BRUSSEL (AFN) - Schiphol is een plek gezakt op de ranglijst voor best verbonden overstapluchthavens. Vooral de capaciteitslimiet van Nederlands grootste luchthaven zorgde er voor dat de tweede plaats moest worden afgestaan. Dat staat in een nieuw rapport van luchthavenbrancheorganisatie ACI.
26/06 15u30  Fagron schikt zaak met Amerikaanse justitie ROTTERDAM (AFN) - Toeleverancier aan apotheken Fagron heeft een principe-schikking getroffen met de Amerikaanse justitie in een onderzoek naar de prijsstelling van farmaceutische producten. Het bedrijf betaalt 22,3 miljoen dollar. Naar verwachting wordt de schikking in de tweede helft van 2019 definitief.
26/06 15u00  'Wall Street hoger dankzij handelsoptimisme' NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York liggen woensdag op koers voor een hogere opening. Het sentiment wordt daarbij gesteund door optimisme over een handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. De zorgen over de spanningen tussen de VS en Iran werden even aan de kant geschoven. De chipsector op Wall Street kan in beweging komen na beter dan verwachte cijfers van geheugenchipproducent Micron Technology.
26/06 15u00  Orders duurzame goederen VS nemen af WASHINGTON (AFN) - De orders voor duurzame goederen in de Verenigde Staten zijn in mei met 1,3 procent gedaald ten opzichte van een maand eerder. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Handel op basis van een voorlopig cijfer.
26/06 15u00  Groothandelsvoorraden VS nemen toe WASHINGTON (AFN) - De groothandelsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in mei met 0,4 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit voorlopige cijfers die het Amerikaanse ministerie van Handel heeft gepubliceerd.
26/06 14u45  Retail Estates betaalt schuld met aandelen TERNAT (AFN) - Retail Estates heeft 750.000 aandelen uitgegeven. Daarmee wordt een deel van de aankoop van 56 winkelpanden bekostigd. De optie om dit deel in aandelen te voldoen was in het contract overeengekomen.
26/06 13u15  ING verlaagt advies en koersdoel NSI AMSTERDAM (AFN) - ING verlaagt het advies voor vastgoedinvesteerder NSI van buy naar hold en het koersdoel gaat van 42 euro naar 40 euro. De bank wijst daarbij op mogelijke vertraging bij uitvoering van projecten, een meer voorzichtige visie op eventuele ontwikkelingsbaten en de recente stijging van de koers.
26/06 12u30  Philips rondt intrekking aandelen af AMSTERDAM (AFN) - Philips heeft de intrekking van 30 miljoen eigen aandelen afgerond. De betreffende aandelen maakten deel uit van een recent afgeronde aandeleninkoop ter waarde van 1,5 miljard euro en het lopende inkoopprogramma dat is begonnen in het eerste kwartaal van dit jaar.
Laatste update: vandaag om 19u45
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
26/06 08u00  Controle op Inkomensgarantie voor Ouderen wordt strenger Lees meer >11 
26/06 00u00  De markt Herbekijk hier 'De markt' van zaterdag 22 juni.
25/06 20u15  Laatste kans op hoger minimumloon vanaf 1 juli is verkeken, ABVV wil akkoord niet tekenen Lees meer >
25/06 12u45  Belfius: ?Pensioenboemerang komt nu hard aan bij 3 op 4 gemeenten? De gemeentebesturen zullen het deze regeerperiode heel lastig krijgen om de pensioenen van hun vastbenoemde ambtenaren te betalen. Dat bevestigt de bank Belfius in een nieuwe studie naar de inkomsten en uitgaven van lokale besturen. De gemeenten zien de donkere wolken al jaren hangen, maar deze legislatuur zal drie kwart van de gemeenten de rekening gepresenteerd krijgen. En dat geld zal ergens vandaan moeten komen.
25/06 08u15  Trap niet in de valkuilen van de huurauto: met deze dingen houdt u maar beter rekening Heel wat consumenten komen bedrogen uit als ze een auto huren in het buitenland. Er wordt u nadien onterecht schade aangerekend, er komen verborgen kosten boven of de dekking van een bijhorende verzekering blijkt ruim onvoldoende. Net voor de vakantieperiode zet 'De inspecteur' de belangrijkste tips en valkuilen op een rij.
25/06 06u00  Trap niet in de valkuilen van de huurauto: met deze dingen houdt u best rekening Heel wat consumenten komen bedrogen uit als ze een auto huren in het buitenland. Er wordt u nadien onterecht schade aangerekend, er komen verborgen kosten boven of de dekking van een bijhorende verzekering blijkt ruim onvoldoende. Net voor de vakantieperiode zet 'De inspecteur' de belangrijkste tips en valkuilen op een rij.
24/06 11u30  Brussels Airlines wordt geen lagekostenmaatschappij en krijgt eigen plaats binnen Lufthansa-groep Lees meer >
24/06 05u45  Reisverzekering of ziekenfonds: wie moet u bellen als u uw been breekt op vakantie? Medische kopzorgen op reis? De overgrote meerderheid van de Belgen kan beroep doen op de bijstandscentrale van zijn mutualiteit. Maar moet u dan ook nog een reisverzekering nemen? En wie belt u in dat geval eerst? Radio 2-programma 'De inspecteur' zocht het uit.
23/06 09u30  Helft horecazaken heeft te kampen met tafelschuimers De helft van de horecazaken kreeg vorig jaar af te rekenen met tafelschuimers, klanten die vertrekken zonder te betalen. Bij een kwart gebeurt het zelfs maandelijks. Dat blijkt uit cijfers van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen, die in De Zondag staan.
23/06 08u30  Helft horecazaken te kampen met tafelschuimers De helft van de horecazaken kreeg vorig jaar af te rekenen met tafelschuimers, klanten die vertrekken zonder te betalen. Bij een kwart gebeurt het zelfs maandelijks. Dat blijkt uit cijfers van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen, die in De Zondag staan.
22/06 06u30  Hoe je zoveel mogelijk mensen aan het werk krijgt: sociale partners sluiten deal over "to-dolijst" voor regering Was de mantra van de vorige federale regering nog 'jobs, jobs, jobs', dan moet die van de komende Vlaamse regering 'activeren, belonen en bijleren' zijn. Dat valt op te maken uit de deal die de Vlaamse vakbonden en werkgevers hebben gesloten om het recordaantal openstaande vacatures aan te pakken. De volgende minister van Werk weet weer wat gedaan.
22/06 04u15  Bitcoin passeert grens van 10.000 dollar De koers van de bitcoin is vannacht de grens van 10.000 dollar gepasseerd. De virtuele munt was de afgelopen dagen al flink in waarde gestegen. Volgens de website Coinmarketcap, die de koers van bitcoin op alle cryptobeurzen in de gaten houdt, was een bitcoin 10.166 dollar waard.
21/06 18u45  Producent vliegtuigonderdelen Asco ligt derde week stil na cyberaanval Het bedrijf Asco, dat vliegtuigonderdelen maakt voor onder andere Airbus en Boeing, blijft ten minste tot vrijdag 28 juni dicht. Dit is een gevolg van een cyberaanval waarbij hackers servers van het bedrijf hebben platgelegd.
21/06 18u45  100 jaar oud, maar nog altijd relevant in #MeToo-tijden: de Internationale Arbeidsorganisatie Lees meer >
21/06 14u15  Bierbrouwer AB Inbev ontsnapt aan miljoenenboete van de fiscus Bierbrouwer AB Inbev heeft een rechtszaak gewonnen tegen de Bijzondere Belastinginspectie in ons land. Die had de multinational aangeklaagd voor fiscale fraude en eiste een boete van 30 miljoen. De BBI had bezwaar tegen een deal, een zogeheten ruling, die de bierbrouwer met diezelfde fiscus had gesloten om een voordelig belastingtarief te krijgen.
Laatste update: vandaag om 8u00
Lees meer van VRT NWS: Economie >

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
26/06 20u00  Gamebedrijven waarschuwen Trump om tarieven Amerikanen zullen veel meer geld kwijt zijn aan gameconsoles en andere hardware voor spelcomputers als de regering-Trump de invoertarieven op goederen uit China verhoogt naar 25 procent. Ook komen banen op de tocht te staan en zullen innovatie en economie worden geraakt. Dat schrijven grote spelers in de game-industrie Microsoft, Nintendo en Sony in een brandbrief aan het Witte Huis.
26/06 19u45  Motief voor aankoop Slotervaart nog vaag Het lege Slotervaartziekenhuis heeft nog geen nieuwe bestemming, want ook een rechtsgang van de gemeente was woensdag weer een rem op een oplossing. Er zijn nog veel vraagtekens over de reden waarom de gemeente zo opereert.
26/06 19u45  Wall Street zet stap vooruit De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag halverwege de sessie op winst. Het sentiment werd vooruitgeholpen door optimisme over een handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Chipbedrijven stonden in de belangstelling na beter dan verwachte cijfers van geheugenchipproducent Micron Technology.
26/06 19u00  Boeing: 737 MAX einde zomer weer de lucht in De eerste vluchten met de gewraakte Boeing 737 MAX zullen mogelijk tegen het einde van de zomer plaatsvinden. Dat zei Boeing-baas Dennis Muilenberg tijdens een forum in Aspen. Hij zei ook dat onderhandelingen lopen met maatschappijen over een compensatie voor geleden schade.
26/06 19u00  Bitcoin explodeert: ‘We staan nog maar aan het begin’ Het gaat erg hard met bitcoin, elke 24 uur lijkt er duizend dollar bij te komen. Waar gaat dit naartoe? Boris van de Ven van Gamekings legt uit.
26/06 19u00  Gasunie zet in op waterstof maar blijft gas trouw Hij is een ‘Fries’ in Groningse dienst. De ene week aan tafel met Gazprom, de andere met de milieubeweging. En woensdag met Koning Willem-Alexander bij de opening van een groene waterstoffabriek. Topman Han Fennema wil Gasunie transformeren door de komende jaren een groot deel van het bestaande gasnet af te splitsen en voor waterstof te gaan gebruiken. Kosten: €1 tot €1,5 miljard.
26/06 18u30  ’Opmerkelijk hoge winsten zorgbedrijven’ Grote zorgbedrijven boeken opmerkelijke winstpercentages. In 2017 lagen deze bij 97 grote zorgbedrijven gemiddeld op 21 procent, terwijl dit percentage bij andere bedrijven in de sector op 2 à 3 procent ligt.
26/06 18u30  Bureaustoel speciaal gemaakt voor vrouwen „Hoewel er veel aandacht voor is dat langdurig zitten slecht voor je is, wordt er te weinig gekeken naar hóe we zitten”, meent Roelof Wobben. Zijn bedrijf BeterZitten is gespecialiseerd in ergonomische bureaustoelen en heeft een stoel speciaal voor vrouwen ontwikkeld.11 
26/06 18u15  ’Het kabinet moet de lasten verlichten’ De loonkloof tussen bestuurders en werknemers kan het beste verminderd worden door een lastenverlichting. Dit meent ruim twee derde van de bezoekers van DFT, zo blijkt uit een peiling waarop ongeveer 9500 keer is gestemd.11 
26/06 18u00  ArcelorMittal hoogvlieger in vlakke AEX De AEX-index in Amsterdam is woensdag nagenoeg vlak gesloten. Elders in Europa bleven graadmeters eveneens dicht bij huis. Beleggers bleven terughoudend ondanks berichten over een op handen zijnde handelsdeal tussen China en de VS. In Amsterdam viel met name de koerswinst van staalreus ArcelorMittal op.
26/06 17u45  Beurs: AEX zakt in slotminuten door het ijs Na ochtend vol handelshoop en een middag die gedomineerd werd door tegenvallende Amerikaanse cijfers heeft de Amsterdamse beurs uiteindelijk toch geen droge voeten weten te houden. Vooral de schier eindeloze vrije val van Unibail-Rodamco-Westfield valt op.
26/06 17u45  Prijs aandeel VW-truckdivisie aangescherpt Een aandeel van de vrachtwagen- en bussendivisie van automaker Volkswagen zal bij zijn beursgang 27 tot 28 euro waard zijn. De prijs van Traton, zoals de divisie achter merken als MAN en Scania heet, komt daarmee uit aan de onderkant van een eerder afgegeven bandbreedte van 27 tot 33 euro per aandeel.
26/06 17u15  HyGear plaatst obligatie op NPEX Industriële gassenproducent HyGear heeft voor 5 miljoen euro aan obligaties en warrants verkocht via handelsplatform NPEX. De zesjarige obligatielening van 5 miljoen euro met een jaarlijkse rente van 8 procent was volgens het bedrijf na acht dagen volledig ondertekend door beleggers.
26/06 16u45  BAM aan de slag met waterbescherming Leeds Bouwer BAM heeft een tweede opdracht binnen van de Britse gemeente Leeds voor een waterbeschermingsproject. De Britse tak BAM Nuttall gaat in combinatie met Mott Macdonald de Noord-Engelse stad beschermen tegen overstromingsgevaar van de rivier Aire. Met de opdracht is een bedrag van circa 85 miljoen euro gemoeid.
26/06 16u45  Onno Hoes als ’makelaar’ naar Den Haag Onno Hoes wordt vanaf 1 augustus het boegbeeld van de Nederlandse makelaarswereld. De VVD-politicus gaat er vooral coachen, niet ’het even komen vertellen’.
Laatste update: vandaag om 20u00
Lees meer van De Financiële Telegraaf >

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 16u55
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
26/06 20u00  De rijen sluiten en meer discipline? Nee Mario, die tijd lijkt toch echt voorbij Vorige week dinsdagochtend deed Mario Draghi de aandelenbeurzen, Nederlandse gepensioneerden plus een Amerikaanse president beven met zijn ‘Sintra-moment’. In een speech in het Portugese vakantieoord maakte de scheidende president van de Europese Centrale Bank (ECB) voor eens en altijd duidelijk dat negatieve rentes geen gril zijn, maar een tijdperk.
26/06 19u00  Zeven jaar minder partneralimentatie: staat ons een scheidingsgolf te wachten? De maximale duur van de partneralimentatie daalt volgend jaar van twaalf naar vijf jaar. Slaan ongelukkige echtgenoten nog snel hun slag, of zal het zo’n vaart niet lopen? Acht vragen over alimentatie en pensioenverdeling bij een scheiding.
26/06 00u00  Colauto brengt glamour terug, Williamson dweilt met de kraan open Hij heeft niet alleen zijn naam mee voor een warenhuisdirecteur die zich in het luxere segment profileert. Bijenkorf-topman Giovanni Colauto weet ook van wanten. Voor het vijfde jaar op rij is de omzet gestegen.
26/06 00u00  Hoe kansrijk is het duurzame vliegtuig waar de TU Delft en KLM aan werken? De TU Delft en KLM werken samen aan een nieuw type verkeersvliegtuig dat eenvijfde minder kerosine slurpt dan de meeste huidige toestellen. Hoeveel kans maakt deze vliegende vleugel? Zes vragen over de Flying-V.10 
26/06 00u00  Is met Boris de no-deal Brexit dichterbij of juist verderaf? In Papoea-Nieuw Guinea houden ‘kannibalen nog orgieën’. Hij noemde gesluierde moslimvrouwen ‘brievenbussen’, Afrikanen piccaninnies (‘nikkertjes’) en inwoners van Liverpool huilebalken toen ze treurden over de dood van een stadsgenoot in Irak.
25/06 21u30  Waarom is ‘wat niks is’ nu weer 11 duizend dollar waard? Op 24 november vorig jaar schreef columnist Sheila Sitalsing in deze krant: ‘Een ding is zeker. Bitcoin is niks.’ De waarde van de cryptomunt was toen net onder de 4.000 dollar gezakt. Verderop in de krant was er nog een hele pagina uitgetrokken onder de kop: ‘Bitcoin keldert. Is dit het einde?’, om de definitieve ondergang te beschrijven van wat na de tulpengekte van de 17de eeuw de grootste financiële zeepbel ooit leek te zijn geweest.
25/06 20u45  Zonder dat u het weet, werkt u voor Google. Dus moet u ook betaald worden Zonder het te weten, doen we vaak onbetaald werk voor techbedrijven als Google en Facebook. Het wordt tijd dat mensen daar een vergoeding voor krijgen, vindt econoom Maarten Goos. ‘U mag verdienen aan uw data.’
25/06 17u00  Het Werkbedrijf, waar alle problemen van het UWV samenkomen De werkbemiddelaars van het UWV zijn hulpverlener en politieagent ineen. Met zachte en tegelijkertijd harde hand moeten zij werklozen richting werk begeleiden. Is deze taak bij het logge UWV in goede handen? Deel 4 in een serie.
25/06 00u00  De oplossingen van topondernemers Bill Joy en Richard Branson voor de klimaatcrisis We kennen het probleem van de opwarming van de aarde, maar weet je ook de oplossing? Dat is de vraag die Jurriaan Kamp aan topondernemers Richard Branson en Bill Joy stelde voor de Climate Solutions Summit.
25/06 00u00  Milieubewuste boeren worden nog nauwelijks beloond voor groen werken Met haar landbouwommezwaai wil minister Carola Schouten (Landbouw) niet alleen de natuur en het milieu ontzien, maar ook de boer die netjes werkt meer macht geven. Keurmerk PlanetProof kwam er vorig jaar om agrariërs te stimuleren tot verduurzaming, maar ze zien dit nog niet altijd terug in een betere prijs voor hun waar.
24/06 22u15  Zorgkosten zullen elk jaar met miljarden stijgen. Worden ze onbetaalbaar? Er is een vuistregel in de zorg: thuisverpleging kost 25 euro per dag, verblijf in een zorginstelling 250 en een ziekenhuisopname 2.500 euro per dag.
24/06 13u30  Je zou haast denken dat Unilever mijn column heeft gelezen Je zou haast denken dat de Unilever-topman afgelopen maandag mijn column heeft gelezen over Unileverbedrijf Conimex. Ik schreef hoe in een reclame, door de makers ‘minidocumentaire’ genoemd, de indruk wordt gewekt dat de Conserven import export maatschappij een duurzaam merk is, dat een belangrijke bijdrage aan een betere wereld levert. Het filmpje eindigt met de nietszeggende slogan ‘Samen op weg naar duurzaam’.
24/06 00u00  De droom: een oerdegelijke bank zonder winst en investeringen, maar veilig als de crisis toeslaat Het Nederlandse geldstelsel moet op de schop en er moet een nutsbank komen. Die eis van burgerbeweging Ons Geld resulteerde in een rapport van de WRR en een reactie daarop van de minister van Financiën. Nu is de Tweede Kamer aan zet.
23/06 21u00  Unilever heeft zichzelf een bewijs van goed gedrag gegeven Je zou haast denken dat de Unilever-topman afgelopen maandag mijn column heeft gelezen over Unileverbedrijf Conimex. Ik schreef hoe in een reclame, door de makers ‘minidocumentaire’ genoemd, de indruk wordt gewekt dat de Conserven import export maatschappij een duurzaam merk is, dat een belangrijke bijdrage aan een betere wereld levert. Het filmpje eindigt met de nietszeggende slogan ‘Samen op weg naar duurzaam’.
23/06 20u30  Klassieke zeiljachten voor de happy few TNO-techonoloog Hans-Peter Baars gooide het roer om en kocht botenreparateur Ventis. Inmiddels produceert die Enkhuizer werf klassieke zeiljachten voor de happy few, die ermee racen in de Mediterranee.
Laatste update: vandaag om 20u00
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
26/06 20u00  Beginnende ondernemers tonen zich op Startersmarkt In het Ondernemershuis (Oh!) in Mechelen vond woensdag de allereerste editie van de Startersmarkt plaats. Startende ondernemingen konden zich er aan elkaar en het grote publiek voorstellen via workshops en infostanden.
26/06 20u00  Marktkramers mogen vertrouwde stekje op Kioskplaats terug innemen en vieren dat met spaaractie Door de werken moest de zaterdag- en maandagmarkt een hele tijd verhuizen naar de Van Amstelstraat. De straat ligt vlakbij, maar is toch minder aantrekkelijk en vooral minder gekend bij de klanten.
26/06 20u00  Eerste analyse van vrijgegeven data uit dopinglab van Moskou brengt meer dan 100 verdachte gevallen aan het licht Een eerste analyse van de vrijgegeven data uit het omstreden dopinglab van Moskou heeft meer dan 100 verdachte gevallen aan het licht gebracht. Dat liet het Wereldantidopingagentschap (WADA) woensdag weten.
26/06 20u00  Myrrha-project werft tachtig onderzoekers aan “Het is heel interessant om te ontdekken hoe die deeltjes, die je niet eens kunt zien, met elkaar interageren.” De jonge ingenieur Christophe Corazza (27) verbergt zijn enthousiasme niet. Hij is trots dat hij kan meewerken aan de innovatieve onderzoeksinfrastructuur Myrrha en dat gevoel deelt hij graag met koning Filip, die woensdag een kijkje kwam nemen.
26/06 19u45  Gemeente stapt over op digitaal aanmeldsysteem voor scholen: “Anticiperen op mogelijk capaciteitstekort” Als alles volgens plan verloopt, start Sint-Katelijne-Waver volgend jaar met een digitaal aanmeldsysteem voor het basis- en secundair onderwijs. Met dit nieuwe systeem wil de gemeente anticiperen op een mogelijk capaciteitstekort.
26/06 19u45  Leerlingen Hagelstein amuseren zich tijdens schoolfestival Hagelrock De leerlingen van College Hagelstein in Sint-Katelijne-Waver hebben het schooljaar op muzikale wijze afgesloten. Naar tweejaarlijkse traditie vond op de speelplaats Hagelrock plaats. Behalve heel wat optredens waren er ook tal van randactiviteiten.
26/06 19u45  Verhaal Greenmax nu écht uitgespeeld?: Erfpachthouder uit stadsboerderij gezet (maar beroepsprocedure is wel nog lopende) De stadsboerderij in Wilrijk wordt vandaag ontruimd. De voormalige erfpachthouder Greenmarx moet de gronden verlaten nadat een rechter besliste dat die zich niet aan de afspraken hield. Er is nog wel een beroepsprocedure lopende.
26/06 19u30  VIDEO. Bewoners dagen eigen gemeentebestuur voor de rechter voor 'concurrentievervalsing' Vijf inwoners van Sint-Gillis-Waas dagen hun gemeente voor de rechter. De hele discussie draait om een aantal gronden in deelgemeente De Klinge.20 
26/06 19u15  Kruispunt R6 urenlang afgesloten door gaslek Het kruispunt van de R6 met de Antwerpsesteenweg (N1) was woensdagnamiddag en -avond volledig afgesloten omwille van een gaslek. Bij werkzaamheden aan het kruispunt van de Antwerpsesteenweg met de R6 in Mechelen was een gasleiding geraakt. Omdat het om een middendrukleiding gaat, kwam er meteen veel gas vrij.
26/06 19u15  Ysaline Bonaventure naar laatste kwalificatieronde op Wimbledon Ysaline Bonaventure (WTA 115) heeft zich woensdag geplaatst voor de derde en tevens laatste kwalificatieronde op Wimbledon.
26/06 19u15  Jos van Emden blijft Langeveld voor en is Nederlands kampioen tijdrijden Jos van Emden heeft zich woensdag in Ede verzekerd van de Nederlandse titel tijdrijden. De renner van Jumbo-Visma had voor de 40,8 kilometer 46:59 minuten nodig. Sebastian Langeveld (Education First) gaf acht seconden toe en werd tweede. Het brons ging naar Dylan van Baarle (Ineos) in 47:26.
26/06 19u15  School zet volop in op werkplekleren: “Wat is een betere werkervaring voor jonge gasten dan een festival?” Voor ze zelf komen feesten op Sunrise Festival in de Lilse Bergen dit weekend, voorzien de leerlingen van het laatste jaar elektrische installaties van Nautica in Merksplas, de elektriciteit op het festival. De leerlingen, waarvan de meesten een autismespectrumstoornis hebben, kunnen zo op het einde van het jaar een unieke werkervaring opdoen.
26/06 19u00  Beerschot-sponsor DCA groeit in halve eeuw uit van rioleringsfirma tot veelzijdig bouwbedrijf Het bouwbedrijf DCA met uitvalsbasis in Beerse bestaat exact vijftig jaar. In een halve eeuw is de bekende firma uitgegroeid van een wegenbouwbedrijf tot een multidisciplinair bouwbedrijf met ruim 600 werknemers. “In vergelijking met andere bedrijven werken we nog met veel eigen personeel”, zegt bestuurder Luc Neefs van DCA.
26/06 19u00  Yvan verliest been maar heropent restaurant in Wommelgem: “Ik hoef geen medelijden” Een halfjaar na de noodgedwongen sluiting van zijn restaurant op de Kerkplaats in Wommelgem, staat uitbater Yvan Dechièvre (52) er terug, weliswaar op één been. Het andere verloor hij aan de gevolgen van een schijnbaar onschuldige blaar aan zijn voet.
26/06 18u45  Yvan verliest been maar heropent restaurant in Wijnegem: “Ik hoef geen medelijden” Een halfjaar na de noodgedwongen sluiting van zijn restaurant op de Kerkplaats in Wommelgem, staat uitbater Yvan Dechièvre (52) er terug, weliswaar op één been. Het andere verloor hij aan de gevolgen van een schijnbaar onschuldige blaar aan zijn voet.
Laatste update: vandaag om 20u00
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
26/06 20u00  Cofinimmo koopt vijftien Belgische woonzorgcentra voor 300 miljoen euro De Belgische vastgoedgroep Cofinimmo heeft woensdag uiteindelijk vijftien woonzorgcentra overgenomen, allemaal in ons land. Het gaat om een...
26/06 19u30  Boeing: “737 MAX einde zomer weer de lucht in” De eerste vluchten met de Boeing 737 MAX zullen mogelijk tegen het einde van de zomer weer plaatsvinden. Dat zei Boeing-baas Dennis Muilenburg...33 
26/06 18u15  Wat als eigenaars van zonnepanelen de deur gesloten houden? “We gaan voor die digitale meter geen deurwaarders sturen” De vrees bestaat bij Fluvius dat de eigenaars van zonnepanelen de deuren gesloten zullen houden als de distributienetbeheerder aanklopt om een...
26/06 16u45  Chemisch bedrijf Evonik in Antwerpse haven investeert miljoenen in uitbreiding productiecapaciteit Op site van Evonik in de Antwerpse haven is een vernieuwde installatie voor de productie van pyrogene silica in gebruik genomen. Om te voldoen aan...
26/06 16u30  Buikgriep kost Belgische economie jaarlijks honderden miljoenen euro's Acute gastro-enteritis of buikgriep kan de Belgische economie jaarlijks 210 miljoen tot zelfs 1 miljard euro kosten. Dat blijkt uit een onderzoek...
26/06 15u15  Brussels Airport wil tegen 2050 geen CO2 meer uitstoten Bijna 200 luchthavenuitbaters in Europa, waaronder Brussels Airport, hebben vandaag beloofd om de CO2-uitstoot van hun activiteiten tegen ten...
26/06 14u15  “Hoofd productie weg bij Tesla” De man die verantwoordelijk was voor de productie van alle auto's in de fabriek van Tesla in het Californische Fremont, werkt niet meer voor de...
26/06 14u00  Hoger loon voor 267.000 bouwvakkers en metaalarbeiders Goed nieuws voor 150.000 werknemers uit de bouwsector en 117.000 arbeiders uit de metaalbouw. Voor beide groepen zit er een loonsverhoging aan te...
26/06 12u15  Hoger loon voor 150.000 werknemers uit bouwsector De vakbonden en werkgevers hebben het sociaal akkoord goedgekeurd dat werd afgesloten voor de arbeiders in de bouwsector voor de periode 2019-2020....
26/06 12u00  Hummer keert straks mogelijk terug in een elektrische versie Kent u de Hummer nog? Die benzineslurpende terreinwagen groeide uit tot hét symbool van energieverspilling. In 2010 werd het ‘monster’ dan ook...
26/06 11u30  Rechter mag overheid verplichten luchtkwaliteit te meten op meest vervuilde plaatsen in de stad Een rechter mag de overheid verplichten om de luchtkwaliteit te meten op de meest vervuilde plaatsen in de stad. Ook zijn waarden van individuele...
26/06 08u45  Waarom een levensverzekering zo interessant kan zijn Spaar- en beleggingsverzekeringen zijn geen typische spaar- of beleggingsproducten. Het zijn in de eerste plaats verzekeringscontracten. Daardoor...
26/06 08u45  Technisch talent? Bij deze bedrijven zit jij op je plaats Als bekwaam technicus ben je gegeerd wild op de arbeidsmarkt. Je kan bovendien een groot aantal verschillende jobs uitoefenen, en ook de werkgevers...
26/06 08u30  Ben jij een technische tovenaar? Deze bedrijven zoeken jou Als bekwaam technicus ben je gegeerd wild op de arbeidsmarkt. Je kan bovendien een groot aantal verschillende jobs uitoefenen, en ook de werkgevers...
26/06 08u15  Deze bedrijven zijn dringend op zoek naar techniekers Als bekwaam technicus ben je gegeerd wild op de arbeidsmarkt. Je kan bovendien een groot aantal verschillende jobs uitoefenen, en ook de werkgevers...12 
Laatste update: vandaag om 20u00
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 17u56

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
26/06 20u00  'Italië gaat begrotingstekort iets aanpassen, hoopt op deal met Commissie' Italië gaat het begrotingstekort van het land voor 2019 met 0,4 procentpunt verlagen naar 2 procent, schrijft persbureau Reuters op basis van bronnen rond de Italiaanse regering. De Italianen hoopt hiermee een deal te kunnen sluiten met Brussel, om zo een strafprocedure te ontlopen.
26/06 17u30  'Stimuleren elektrische auto dure manier om CO2-uitstoot terug te dringen' Het stimuleren van elektrisch rijden is een dure maatregel om de CO2-uitstoot terug te dringen, concludeert de Algemene Rekenmaker woensdag in een brief aan de tweede kamer.
26/06 17u15  'Grote groep zorgbedrijven maakt structureel ongebruikelijk veel winst' Er zijn in Nederland 97 zorgbedrijven die in 2017 ver boven de gangbare winstpercentages uitkwamen. Directeuren van dergelijke bedrijven keren vaak voor miljoenen euro's aan zichzelf uit, melden Pointer, Reporter Radio en onderzoeksplatform Follow The Money woensdag op basis van eigen onderzoek.
26/06 15u45  Trump: 'We zouden Draghi moeten hebben in plaats van onze Fed-persoon' De Amerikaanse president Donald Trump had liever ECB-voorzitter Mario Draghi gezien als het hoofd van de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, dan de huidige voorzitter van de Fed. Dat zegt Trump woensdag in gesprek met Fox Business.
26/06 14u15  Onno Hoes nieuwe voorzitter makelaarsorganisatie NVM Onno Hoes wordt per 1 augustus voorzitter van makelaarsorganisatie NVM. Dat maakt de NVM woensdag bekend. Hoes volgt Ger Jaarsma, die sinds april 2016 voorzitter was van de makelaarsorganisatie.
26/06 14u00  Minister van Financiën VS: Handelsakkoord met China voor 90 procent af Het handelsakkoord dat er ligt tussen de Verenigde Staten en China is voor 90 procent af. Dat vertelt de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin woensdag in gesprek met de Amerikaanse zakenzender CNBC.10 
26/06 13u15  Pakketten van PostNL vertraagd door warm weer en bestellingspiek PostNL waarschuwt voor de vertraging van een deel van de bestellingen als gevolg van het warme weer en een piek in het aantal bestellingen.
26/06 12u45  Pakketten van PostNL vertraagd door warm weer en bestellingpiek PostNL waarschuwt voor de vertraging van een deel van de bestellingen als gevolg van het warme weer en een piek in het aantal bestellingen.
26/06 12u30  'Lasten van werkenden onder Rutte harder gestegen dan in rest van Europa' De lasten op arbeid in Nederland zijn in de afgelopen jaren flink harder gestegen dan in de rest van Europa. Dat blijkt uit onderzoek van Wilmar Bolhuis, universitair docent aan de Universiteit Leiden, woensdag gepubliceerd in economenblad ESB waarover het Het Financieele Dagblad bericht.
26/06 11u30  'Internationaal onderzoek naar handel met voorkennis' Internationaal werken aanklagers samen in een onderzoek naar handel met voorkennis, meldt persbureau Bloomberg op basis van anonieme bronnen. Amerikaanse aanklagers hebben zich naar verluidt bij het onderzoek aangesloten.15 
26/06 11u30  Hongkong blijft duurste stad voor expats, Amsterdam valt buiten top 50 Vooral Aziatische steden zijn voor expats erg duur om in te wonen, blijkt woensdag uit een jaarlijkse ranglijst van Mercer. Hongkong staat wederom op plek één, gevolgd door Tokio, Singapore en Seoul.10 
26/06 09u30  Meer dan een op de tien jonge gezinnen vertrok in 2018 uit Amsterdam In 2018 verhuisde 12 procent van de jonge gezinnen vanuit Amsterdam naar een andere gemeente. Vooral uit grote steden verhuizen gezinnen met kinderen jonger dan vier jaar relatief vaak, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag.
26/06 09u15  Bitcoin stijgt door na slechten grens 12.000 dollar Bitcoin heeft opnieuw stevig de weg omhoog gevonden. Woensdag wist de munt, die begin dit jaar nog onder 4.000 dollar noteerde, door de grens van 12.000 dollar te gaan. Inmiddels is de munt ruim 12.500 dollar waard, 38 procent meer dan een week geleden.
26/06 09u00  Bitcoin maakt opnieuw flinke stijging door Bitcoin heeft opnieuw stevig de weg omhoog gevonden. Woensdag wist de munt, die begin dit jaar nog onder 4.000 dollar noteerde, door de grens van 12.000 dollar te gaan. Inmiddels is de munt ruim 12.500 dollar waard, 38 procent meer dan een week geleden.
26/06 08u15  'Twee onderzoekers universiteit Maastricht kwamen weg met fraude' Twee onderzoekers van de universiteit Maastricht hebben fraude gepleegd met waardevolle patenten en antilichamen die in bezit waren van de universiteit. Dit werd al in 2008 ontdekt door het bestuur, maar werd niet naar buiten gebracht. Dat melden Investico, De Limburger en De Groene Amsterdammer woensdag.10 
Laatste update: vandaag om 20u00
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
26/06 12u15  ?Is een binnentuin megalomaan?? Lees meer >
26/06 12u15  Shell CEO Van Beurden: ?Er wordt te gemakkelijk gedacht over energietransitie? Er is veel belangstelling voor de opvattingen van de CEO van Shell, Ben van Beurden, over de energietransitie. Zojuist is de tweede druk gepubliceerd van zijn Economie-lezing, die hij afgelopen jaar op verzoek van de redactie van Elsevier Weekblad heeft gehouden. Shell-topman Ben van Beurden hield in 2018 de Economie-lezing. Bestel hier: Non solus: nieuwe … Continued The post Shell CEO Van Beurden: ?Er wordt te gemakkelijk gedacht over energietransitie? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
26/06 12u15  Haalt links voorstel voor ?Shell-belasting? meerderheid? GroenLinks, SP en PvdA willen door een wetswijziging Shell dwingen winstbelasting te gaan betalen. Kan dat plan rekenen op een meerderheid in de Tweede Kamer? Het initiatief komt van GroenLinks-Kamerlid Bart Snels. ‘Grote bedrijven betalen te weinig belasting,’ zegt hij dinsdag in dagblad Trouw. Trouw meldde in november al dat Shell al jaren geen winstbelasting … Continued The post Haalt links voorstel voor ‘Shell-belasting’ meerderheid? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
26/06 12u15  ?Ik ben econoom geworden uit idealisme? Lees meer >
26/06 12u15  Vrouwen willen winkelen: de feiten over vrouwelijk winkelgedrag Lees meer >
26/06 12u15  Hoeveel zorgen moeten we ons maken over Huawei? Lees meer >
26/06 12u15  Zo wordt je winkel een winnaar Lees meer >
26/06 12u15  Vernieuwing pensioenstelsel: dit betekent het voor u ?Het is ons gelukt,? met die woorden presenteerde minister Wouter Koolmees (D66) het concept-pensioenakkoord woensdag in Den Haag. Na negen jaar onderhandelen wordt het Nederlandse pensioenstelsel vernieuwd, mits de leden van vakbond FNV akkoord gaan. De komende jaren dreigden pensioenkortingen voor miljoenen Nederlanders en er was de politiek veel aan gelegen om dat te voorkomen. … Continued The post Vernieuwing pensioenstelsel: dit betekent het voor u appeared first on Elsevierweekblad.nl.
26/06 12u15  Pretpark Amsterdam: focus alleen op kwaliteitstoeristen Ontwikkelt de binnenstad van Amsterdam zich tot een pretpark? Waar de kwaliteit van het winkelen en uitgaan verloren gaat? In een soort mengelmoes van evenementen en attracties? Bevolkt door schreeuwende bezoekers? Die zich grenzeloos misdragen? Volgens velen klopt dit beeld. En Hans van Tellingen kan het ook zelf beamen. Want sinds 1993 is hij werkzaam … Continued The post Pretpark Amsterdam: focus alleen op kwaliteitstoeristen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
26/06 12u15  Waarom stenen winkels winnen (en webwinkels verliezen) Een paar maanden geleden verscheen Waarom stenen winkels winnen. En webwinkels verliezen. Hans van Tellingen schreef dit boek met achttien medeauteurs, allen retailspecialist. Steeds meer deskundigen geloven – en kunnen onderbouwen – waarom stenen winkels zullen winnen. Zij betogen dat een verdienmodel met een webwinkel en thuisbezorging een verliesgevende activiteit zal blijven. In dit artikel … Continued The post Waarom stenen winkels winnen (en webwinkels verliezen) appeared first on Elsevierweekblad.nl.
26/06 00u00  Nederlandse schoolvakantie lang? Valt wel mee De zomervakantie komt eraan. Leuk voor kinderen, minder leuk voor werkende ouders die wekenlang de kinderen moeten (laten) bezighouden. Zes weken en twee dagen, om precies te zijn. Dat lijkt lang, maar in vergelijking met andere landen hebben Nederlandse schoolkinderen vrij kort vakantie. Zo zijn Franse kinderen anderhalve week langer vrij. Britse kinderen dan weer … Continued The post Nederlandse schoolvakantie lang? Valt wel mee appeared first on Elsevierweekblad.nl.
25/06 20u15  ?Mijn loopbaan is niet echt een rechte lijn? Lees meer >
25/06 20u15  Bad bank Middel voor bankiers om van slechte leningen af te komen. Volgens diverse media zou Deutsche Bank erop zinnen om al zijn riskante beleggingen en leningen die niet meer worden terugbetaald in een bad bank onder te brengen. Econoom Mathijs Bouman verzon ooit de Nederlandse variant ?vuilnisbank?, maar die term sloeg helaas niet aan. Deutsche Bank … Continued The post Bad bank appeared first on Elsevierweekblad.nl.
25/06 15u45  Oud-topman OAD hoort vonnis tegen Rabobank Lees meer >
25/06 12u30  Beleid van ?redder van de euro? schiet tekort Europese Centrale Bankpresident Mario Draghi hint op een nieuwe stimulus en de rente daalt prompt verder tot onder 0 procent. Hij mag de euro hebben gered, zijn beleid erna faalt. Hij wordt gezien als de man die de euro heeft gered: de 71-jarige president van de Europese Centrale Bank, Mario Draghi. Met zijn belofte aan … Continued The post Beleid van ‘redder van de euro’ schiet tekort appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: vandaag om 12u15
Lees meer van Elsevier.nl >

Express.be

Verbergen Tonen
26/06 18u11  Fysiek contact op werkvloer is niet echt populair Lees meer >
26/06 15u45  Een handelsakkoord? De VS willen wel, maar China kan niet De Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin zei woensdag dat de VS en China dichtbij een akkoord staan dat een einde moet maken aan de handelsoorlog. Hij toonde zich ook optimistisch over de vooruitgang die Donald Trump en Xi Jinping later deze week kunnen realiseren. Beide treffen elkaar zaterdag in de Japanse stad Osaka, waar … The post Een handelsakkoord? De VS willen wel, maar China kan niet appeared first on Express.
26/06 13u00  Wanneer schakelt Bart De Wever? De Vlaamse formatie gaat naar een hogere versnelling. Maar verdient de onderhandeling tussen N-VA en Vlaams Belang een duidelijke coda, of weigert Bart De Wever (N-VA) z’n meest voor de hand liggende partners CD&V en Open Vld al te veel te beschadigen? “Hoe lang ga je ons geduld nog op de proef stellen, Bart De … The post Wanneer schakelt Bart De Wever? appeared first on Express.
26/06 12u30  Tokio kondigt aanleg van zonnestraten aan Tokio wil een aantal straten voorzien van een wegdek met zonnepanelen. Daarmee hoopt het stadsbestuur voldoende energie te kunnen genereren om een vloot elektrische auto’s te voeden. Het initiatief kadert in de ambities van de Japanse stad om voor zichzelf, vooral in de aanloop naar de Olympische Spelen die volgend jaar in de Japanse hoofdstad … The post Tokio kondigt aanleg van zonnestraten aan appeared first on Express.10 
26/06 11u45  Daimler geeft derde opeenvolgende winstwaarschuwing. Wat is er aan de hand? De Duitse autobouwer Daimler heeft al voor de derde keer op een jaar een winstwaarschuwing moeten publiceren. Die vaststelling toont de problematische situatie waarin het concern verzeild is geraakt. Dat zegt Christoph Rauwald, redacteur autosector bij het persbureau Bloomberg. Rauwald benadrukt dat de Duitse autobouwers zich momenteel in woelig water bevinden. Daarbij moet volgens hem … The post Daimler geeft derde opeenvolgende winstwaarschuwing. Wat is er aan de hand? appeared first on Express.
26/06 10u07  Hong Kong ziet opstoot in aantal mensen dat weg wil Lees meer >
26/06 08u45  Rusland dumpt de dollar voor goud Geen enkel land in de wereld heeft de voorbije jaren meer goud opgekocht dan Rusland. Zelfs toen de goudprijzen door een dal gingen, bleef Rusland hardnekkig zijn reserves aanvullen. Nu de goudprijs zijn hoogste niveau in zes jaar tijd registreert, blijkt die tactiek echter vruchten af te werpen. Dat zegt Leonid Bershidsky, Europees columnist voor … The post Rusland dumpt de dollar voor goud appeared first on Express.
25/06 23u15  17 verrassende weetjes over James Bond Iedereen kent zijn naam: Bond … James Bond! En we weten ook hoe hij Martini het liefst heeft: shaken, not stirred! Maar voor de rest hangt er veel mysterie rond de spion die we als 007 kennen. Daarom zetten we 17 verrassende weetjes over James Bond op een rij. 1. James Bond heeft een Zwitserse … The post 17 verrassende weetjes over James Bond appeared first on Express.
25/06 22u15  Democraten én Republikeinen dienen een wetsvoorstel in dat Big Tech nerveus maakt. Het moet dus interessant zijn… Twee Amerikaanse senatoren hebben een revolutionair wetsvoorstel ingediend dat Big Tech zenuwachtig maakt. Ze willen zo een einde maken aan het totale gebrek aan transparantie waarvan sociale media en andere internetplatformen vandaag profiteren. Als de Democraat Mark Warner (foto) en de Republikein Josh Hawley hun zin krijgen zullen platformen die meer dan 100 miljoen geregistreerde … The post Democraten én Republikeinen dienen een wetsvoorstel in dat Big Tech nerveus maakt. Het moet dus interessant zijn… appeared first on Express.
25/06 16u15  Amerikaanse miljardairs vragen om vermogensbelasting De Verenigde Staten moeten een vermogensbelasting invoeren. Deze ingreep moet helpen om de inkomensongelijkheid aan te pakken. Ook moet het mogelijk zijn om hiermee de nodige financiële middelen te verzamelen voor de strijd tegen de klimaatverandering en de bevordering van de volksgezondheid. Dat staat in een brief die een groep rijke Amerikanen aan de kandidaten … The post Amerikaanse miljardairs vragen om vermogensbelasting appeared first on Express.
25/06 15u55  Is ?Trump fatigue? het begin van het einde? Mensen raken uitgeput door de ?Trump Show? Lees meer >
25/06 15u45  Is ‘Trump fatigue’ het begin van het einde? Mensen raken uitgeput door de ‘Trump Show’ Amerikaanse media kampen met wat in de VS een “Trump slump” wordt genoemd. De impact die de president nu al jarenlang op de media en de samenleving heeft, begint stilaan te verwateren. De algemene interesse in de politieke actualiteit neemt af en maakt plaats voor zaken als technologie of de wereldeconomie. Elke stijl heeft een … The post Is ‘Trump fatigue’ het begin van het einde? Mensen raken uitgeput door de ‘Trump Show’ appeared first on Express.
25/06 14u30  Centrale bank voor centrale banken waarschuwt voor Facebook De ambities van Facebook om een eigen digitale valuta te lanceren, kunnen het internationale bankenstelsel aan belangrijke risico’s blootstellen. De sector zal mogelijk met een verlies aan concurrentie rekening moeten houden. Tevens dreigt de bescherming van persoonlijke gegevens onder druk te komen. Dat zeggen woordvoerders van de Bank for International Settlements (BIS). De instelling wijst … The post Centrale bank voor centrale banken waarschuwt voor Facebook appeared first on Express.
25/06 13u15  Briljantste Britse computerspecialisten verkassen naar Silicon Valley Een aantal vooraanstaande Britse computerwetenschappers hebben beslist om naar de Verenigde Staten uit te wijken. Daar hopen ze naar eigen zeggen op meer kansen om hun plannen voor de bouw van kwantumcomputers te realiseren. Het vertrek van groepen computerspecialisten toont volgens sommige waarnemers dat het voor Groot-Brittannië steeds moeilijker is om technologietalent te behouden. Nochtans … The post Briljantste Britse computerspecialisten verkassen naar Silicon Valley appeared first on Express.
25/06 12u54  Opdracht informateurs is compleet mislukt: ?PS weigert elk gesprek met ons?, zegt N-VA Lees meer >
Laatste update: vandaag om 18u11
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

33x Boeing: “737 MAX einde zomer weer de lucht in”26/06 19u30 - Het Laatste Nieuws: Economie: De eerste vluchten met de Boeing 737 MAX zullen mogelijk tegen het einde van de zomer weer plaatsvinden. Dat zei Boeing-baas Dennis Muilenburg...
20x VIDEO. Bewoners dagen eigen gemeentebestuur voor de rechter voor 'concurrentievervalsing'26/06 19u30 - Gazet van Antwerpen: Economie: Vijf inwoners van Sint-Gillis-Waas dagen hun gemeente voor de rechter. De hele discussie draait om een aantal gronden in deelgemeente De Klinge.
15x 'Internationaal onderzoek naar handel met voorkennis'26/06 11u30 - Nu.nl Economie: Internationaal werken aanklagers samen in een onderzoek naar handel met voorkennis, meldt persbureau Bloomberg op basis van anonieme bronnen. Amerikaanse aanklagers hebben zich naar verluidt bij het onderzoek aangesloten.
15x San Francisco verbiedt als eerste stad in VS verkoop van e-sigaretten26/06 03u45 - Nu.nl Economie: San Francisco is de eerste stad in de Verenigde Staten die de verkoop van e-sigaretten verbiedt. De gemeenteraad van de Californische metropool stemde dinsdag voor deze gemeentewet.
14x Schiphol ingehaald door Dallas26/06 07u15 - De Financiële Telegraaf: Schiphol is vorig jaar gezakt op de wereldwijde lijst van overstapluchthavens, van plaats twee naar plaats drie. Dat blijkt woensdag uit onderzoek van de mondiale luchthavenkoepel ACI. „Dit is het gevolg van het groeiplafond van 500.000 vliegbewegingen”, zegt een woordvoerder van Schiphol tegen De Telegraaf.
13x Randstad weer in mineur op vlak Damrak26/06 10u30 - De Financiële Telegraaf: Beleggers verroerden zich na opening van het Damrak nauwelijks. Een renteverlaging raakte dinsdagavond uit beeld bij de Amerikaanse Federal Reserve. Chipmakers stonden in de aandacht. ArcelorMittal en Shell trokken de kar, Randstad ging opnieuw naar verlies.
13x Paddy Lowe definitief weg bij het Williams F1 team26/06 07u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Paddy Lowe keert niet terug naar het Williams F1 team, zo heeft de renstal gisteren laten weten.
13x Recordaantal jobstudenten aan de slag deze zomer26/06 05u30 - Het Laatste Nieuws: Economie: Deze zomervakantie zijn er in ons land 463.500 jobstudenten aan de slag, een record. Het aantal jobstudenten dat in de zomer werkt, steeg de...
12x Opvolger ECB-voorzitter Draghi zal spaarder niet blij maken26/06 15u00 - Trends.be: Wie een kans wil maken dit najaar Mario Draghi op te volgen als voorzitter van de ECB, moet leren te vliegen als een duif. Een havik overleeft de Europese benoemingscarrousel niet, zegt Trends-hoofdredacteur Daan Killemaes.
12x Play AV neemt sectorgenoot Videocenter over26/06 12u30 - Trends.be: Met de overname van het Limburgse Videocenter is Play AV uit Nazareth actief in heel Vlaanderen. De ambities van de verhuurder, verkoper en installateur van audiovisuele producten en diensten zijn niet min. 'We willen de marktleider worden', stelt CEO en oprichter Dirk Verhellen.

Statistieken

Artikels:
35005
Gelezen:
39434
Aantal lezers nu:
53


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven