woensdag 23 mei 2018, week 21


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 10u30
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
23/05 10u30  Chemietak AkzoNobel investeert in India AMSTERDAM (AFN) - De chemietak van AkzoNobel vergroot de productiecapaciteit van zijn fabriek voor organische peroxide in India. De onderneming steekt 4 miljoen euro in de uitbreiding van de fabriek in Mahad. Die investering moet de productiecapaciteit van de vestiging met 80 procent vergroten.
23/05 10u30  KLM sluit nieuwe kredietfaciliteit AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - KLM heeft met twaalf internationale banken een overeenkomst getekend voor een doorlopende ,,stand-bykredietfaciliteit' ter waarde van 665 miljoen euro. Daarmee wordt de vroegtijdige herfinanciering van de kredietfaciliteit, die in juli 2020 afloopt, afgerond.
23/05 10u30  Industrie eurozone groeit minder hard LONDEN (AFN) - De bedrijvigheid in de industrie van de eurozone is in mei minder sterk gegroeid in vergelijking met een maand eerder. Dat meldde de Britse marktonderzoeker Markit op basis van voorlopige cijfers.
23/05 10u00  Veolia voorziet fabriek Arcelor van energie FOS-SUR-MER (AFN) - De Franse energieleverancier en industrieel dienstverlener Veolia gaat een fabriek van staalproducent ArcelorMittal van energie voorzien. De deal omtrent de fabriek in het Zuid-Franse Fos-sur-Mer heeft een looptijd van vijftien jaar en een waarde van 450 miljoen euro. Voor dat bedrag onderhoudt Veolia ook de energie-installaties van de fabriek.
23/05 10u00  Duitse industrie groeit iets minder hard LONDEN (AFN) - De Duitse industrie laat in mei een minder sterke groei zien dan in april. Dat meldde onderzoeksbureau Markit op basis van een voorlopige raming.
23/05 09u30  'Positieve deal HAL' AMSTERDAM (AFN) - HAL heeft met de overname van een groot belang in Westag Getalit en een vrijwillig bod op de resterende stukken, een goede deal gesloten. Dat constateren analisten van KBC in een reactie.
23/05 09u30  Forse winstdaling voor Marks & Spencer LONDEN (AFN/RTR) - Marks Spencer (MS) boekte het afgelopen boekjaar een flink lagere winst dan het jaar daarvoor. De Britse winkelketen zette onder meer geld opzij voor de sluiting van een groot aantal winkels. Daarnaast speelden de beperkte winstmarges voor etenswaren de retailer parten, zo blijkt uit de presentatie van de jaarcijfers.
23/05 09u15  Damrak lager na terugkeer handelszorgen AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is woensdag met verlies begonnen. Ook de andere Europese beursgraadmeters openden lager. De handelszorgen keerden terug op de wereldwijde markten nadat president Donald Trump liet weten niet tevreden te zijn over de laatste handelsgesprekken met China.
23/05 09u15  KBC plakt accumulate-advies op Retail Estates AMSTERDAM (AFN) - Analisten van KBC herstarten het volgen van het aandeel Retail Estates met een accumulate-advies en een koersdoel van 82,50 euro. Dat bleek woensdag uit een rapport over het Belgische winkelvastgoedfonds, dat sinds kort ook een notering heeft op de beurs in Amsterdam.
23/05 09u00  Van Herk vergroot belang in Vastned AMSTERDAM (AFN) - Aat van Herk heeft zijn belang in Vastned verder vergroot. Dat bleek woensdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
23/05 08u45  Pictet meldt belang in OCI AMSTERDAM (AFN) - Pictet Asset Management heeft een belang genomen in OCI. Uit een melding van de Autoriteit Financiële Markt (AFM) blijkt dat de investeerder een kapitaalbelang en stemrecht heeft opgebouwd van 3,03 procent.
23/05 08u45  Groter belang ESGOF in Esperite AMSTERDAM (AFN) - European Select Growth Opportunities Fund (ESGOF) heeft zijn belang in Esperite vergroot. Dat bleek uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
23/05 08u30  Nuon langer in zee met HeadFirst HOOFDDORP (AFN) - Energiebedrijf Nuon heeft het contract met HeadFirst, onderdeel van HeadFirst Source Group, verlengd. De kennisbemiddelaar gaat de inhuur van externe krachten in Nederland reguleren.10 
23/05 08u30  Foxconn-tak mikt op miljarden met beursgang SHANGHAI (AFN/BLOOMBERG) - Foxconn-onderdeel Industrial Internet (FII) verwacht omgerekend ruim 3,6 miljard euro op te halen met de beursgang in Shanghai. De divisie die zich met name richt op slimme toepassingen van internet, data-analyse, clouddiensten en robotisering zou daarmee gewaardeerd worden op ruim 36 miljard euro.11 
23/05 08u30  Overname voor HAL-dochter ROTTERDAM (AFN) - Broadview, een dochterbedrijf van investeerder HAL, neemt 75,5 procent van het stemrecht over in Westag Getalit van de Gethalia Stichting. Dat werd woensdag bekendgemaakt. Er komt ook een vrijwillig openbaar bod op de resterende aandelen Westag.13 
Laatste update: vandaag om 10u30
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
22/05 18u15  Treinen rijden minder stipt De treinen reden in april minder stipt in vergelijking met een jaar eerder. Dat blijkt uit de gezamenlijke stiptheidscijfers die Infrabel en NMBS dinsdag bekendmaakten.
22/05 17u30  Staatsbon brengt opnieuw minder dan 1 procent op De nieuwe staatsbon op tien jaar zal de particuliere belegger een brutorendement van 0,75 procent opbrengen. Dat is lager dan 0,9 procent rente bij de vorige uitgifte maart.
22/05 13u00  China verlaagt invoerheffingen op auto's China verlaagt de invoerheffingen op auto's van 25 naar 15 procent. Dat heeft het ministerie van Financiën dinsdag bekendgemaakt.
22/05 12u30  'Parijs mag de strijd om de verliezen van Electrabel niet winnen' Parijs heeft de strijd om de winsten van Electrabel gewonnen, het mag nu ook de strijd om de verliezen niet winnen. Dat zegt Trends-hoofdredacteur Daan Killemaes.
22/05 10u30  KBC verlaagt groeiprognoses voor België KBC verwacht dat de Belgische economie dit jaar minder goed gepresteerd in vergelijking met een eerdere prognose.
22/05 08u00  Chinese telecomreus Huawei wendt de steven richting Europa De Verenigde Staten proberen hun markt te sluiten voor de grootste constructeur van telecommateriaal, Huawei. Dat doet de Chinese reus meer richting Europa kijken. Niet alleen voor zijn mobieltjes, maar voor alles.
22/05 05u30  Risico om vroeg te sterven bij arbeiders dubbel zo hoog als bij leerkrachten Belgen die met hun handen werken, lopen tot dubbel zo veel risico om vroegtijdig te overlijden dan wie een bureaujob heeft. Voor een deel omdat ze lager opgeleid zijn en vaker een ongezonde levensstijl hebben, maar volgens doctoraatsstudente Laura Van den Borre is er meer aan de hand.
22/05 04u30  Belgische CEO's vrij positief over groei onderneming en land Belgische CEO's zijn in het algemeen optimistisch over de groei van hun eigen onderneming en de groei in eigen land, maar hebben minder vertrouwen in de wereldwijde economische groei. Operationele risico's, cyberveiligheid, technologische disruptie en geopolitieke veranderingen vormen de vier grootste uitdagingen voor de bedrijfsleiders.
21/05 17u30  Ondervraging Zuckerberg door Europees parlement dan toch niet achter gesloten deuren De ondervraging van Mark Zuckerberg, de baas van Facebook, morgen door het Europees parlement zal dan toch niet achter gesloten deuren plaatsvinden. Iedereen kan ze live volgen op het internet, kondigt de voorzitter van de Europese instelling vandaag aan.
21/05 17u15  Ryanair pessimistisch over komende jaren Ryanair waarschuwt dat haar resultaten de komende jaren onder druk kunnen komen te staan, door hogere kosten en het stabiliseren van tarieven.
21/05 11u30  Zeven op de tien werknemers zagen nog geen jobs verdwijnen door robotisering Bijna zeven op de tien werknemers (68 procent) hebben op de werkplaats nog geen jobs zien verdwijnen door de opkomst van robots en computers. Dat blijkt uit een bevraging van HR-dienstenbedrijf Acerta bij 1.700 werknemers.
21/05 10u00  Personenbelasting blijft in ons land een loden last Ondanks de verlaging van de personenbelasting, die dit jaar op kruissnelheid komt, wordt het inkomen van een Belgische werknemer nog altijd zeer snel tegen het hoogste tarief van 50 procent belast. Wordt een nieuwe hervorming met lagere tarieven een prioriteit tijdens de volgende legislatuur?
21/05 09u30  Luc Tayart de Borms (Koning Boudewijnstichting): 'We zijn geëngageerd, maar niet militant' Goede doelen zijn hartverwarmend. Maar ook big business. Dat lijkt toch te spreken uit de jaarcijfers die de Koning Boudewijnstichting deze week presenteert. Luc Tayart de Borms, die de stichting al 21 jaar leidt, geeft uitleg.
21/05 03u30  Amerikaanse financiënminister bevestigt dat handelsoorlog met China on hold is De Amerikaanse minister van Financiën Steve Mnuchin heeft zondagavond op de zender Fox News gezegd dat de handelsoorlog tussen zijn land en China voorlopig stilligt. Eerder had ook de Chinese vicepremier Liu He dat al gemeld.
20/05 09u15  Manfred Sellink (directeur KMSKA): 'Musea zitten niet meer in een ivoren toren' Het stadsfestival Antwerpen Barok 2018 opent binnenkort zonder het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten, dat wordt verbouwd. Maar de instelling geeft toch present, via partnerschappen met collega's. Samenwerken is de toekomst voor de musea, zegt directeur Manfred Sellink.
Laatste update: dinsdag 22 mei 2018, 18u15
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 10u26
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
23/05 10u30  Chemietak AkzoNobel investeert in India AMSTERDAM (AFN) - De chemietak van AkzoNobel vergroot de productiecapaciteit van zijn fabriek voor organische peroxide in India. De onderneming steekt 4 miljoen euro in de uitbreiding van de fabriek in Mahad. Die investering moet de productiecapaciteit van de vestiging met 80 procent vergroten.
23/05 10u30  KLM sluit nieuwe kredietfaciliteit AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - KLM heeft met twaalf internationale banken een overeenkomst getekend voor een doorlopende ,,stand-bykredietfaciliteit' ter waarde van 665 miljoen euro. Daarmee wordt de vroegtijdige herfinanciering van de kredietfaciliteit, die in juli 2020 afloopt, afgerond.
23/05 10u30  Industrie eurozone groeit minder hard LONDEN (AFN) - De bedrijvigheid in de industrie van de eurozone is in mei minder sterk gegroeid in vergelijking met een maand eerder. Dat meldde de Britse marktonderzoeker Markit op basis van voorlopige cijfers.
23/05 10u00  Veolia voorziet fabriek Arcelor van energie FOS-SUR-MER (AFN) - De Franse energieleverancier en industrieel dienstverlener Veolia gaat een fabriek van staalproducent ArcelorMittal van energie voorzien. De deal omtrent de fabriek in het Zuid-Franse Fos-sur-Mer heeft een looptijd van vijftien jaar en een waarde van 450 miljoen euro. Voor dat bedrag onderhoudt Veolia ook de energie-installaties van de fabriek.
23/05 10u00  Duitse industrie groeit iets minder hard LONDEN (AFN) - De Duitse industrie laat in mei een minder sterke groei zien dan in april. Dat meldde onderzoeksbureau Markit op basis van een voorlopige raming.
23/05 09u30  'Positieve deal HAL' AMSTERDAM (AFN) - HAL heeft met de overname van een groot belang in Westag Getalit en een vrijwillig bod op de resterende stukken, een goede deal gesloten. Dat constateren analisten van KBC in een reactie.
23/05 09u30  Forse winstdaling voor Marks & Spencer LONDEN (AFN/RTR) - Marks Spencer (MS) boekte het afgelopen boekjaar een flink lagere winst dan het jaar daarvoor. De Britse winkelketen zette onder meer geld opzij voor de sluiting van een groot aantal winkels. Daarnaast speelden de beperkte winstmarges voor etenswaren de retailer parten, zo blijkt uit de presentatie van de jaarcijfers.
23/05 09u15  Damrak lager na terugkeer handelszorgen AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is woensdag met verlies begonnen. Ook de andere Europese beursgraadmeters openden lager. De handelszorgen keerden terug op de wereldwijde markten nadat president Donald Trump liet weten niet tevreden te zijn over de laatste handelsgesprekken met China.
23/05 09u15  KBC plakt accumulate-advies op Retail Estates AMSTERDAM (AFN) - Analisten van KBC herstarten het volgen van het aandeel Retail Estates met een accumulate-advies en een koersdoel van 82,50 euro. Dat bleek woensdag uit een rapport over het Belgische winkelvastgoedfonds, dat sinds kort ook een notering heeft op de beurs in Amsterdam.
23/05 09u00  Van Herk vergroot belang in Vastned AMSTERDAM (AFN) - Aat van Herk heeft zijn belang in Vastned verder vergroot. Dat bleek woensdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
23/05 08u45  Pictet meldt belang in OCI AMSTERDAM (AFN) - Pictet Asset Management heeft een belang genomen in OCI. Uit een melding van de Autoriteit Financiële Markt (AFM) blijkt dat de investeerder een kapitaalbelang en stemrecht heeft opgebouwd van 3,03 procent.
23/05 08u45  Groter belang ESGOF in Esperite AMSTERDAM (AFN) - European Select Growth Opportunities Fund (ESGOF) heeft zijn belang in Esperite vergroot. Dat bleek uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
23/05 08u30  Nuon langer in zee met HeadFirst HOOFDDORP (AFN) - Energiebedrijf Nuon heeft het contract met HeadFirst, onderdeel van HeadFirst Source Group, verlengd. De kennisbemiddelaar gaat de inhuur van externe krachten in Nederland reguleren.
23/05 08u30  Foxconn-tak mikt op miljarden met beursgang SHANGHAI (AFN/BLOOMBERG) - Foxconn-onderdeel Industrial Internet (FII) verwacht omgerekend ruim 3,6 miljard euro op te halen met de beursgang in Shanghai. De divisie die zich met name richt op slimme toepassingen van internet, data-analyse, clouddiensten en robotisering zou daarmee gewaardeerd worden op ruim 36 miljard euro.10 
23/05 08u30  Overname voor HAL-dochter ROTTERDAM (AFN) - Broadview, een dochterbedrijf van investeerder HAL, neemt 75,5 procent van het stemrecht over in Westag Getalit van de Gethalia Stichting. Dat werd woensdag bekendgemaakt. Er komt ook een vrijwillig openbaar bod op de resterende aandelen Westag.
Laatste update: vandaag om 10u30
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
23/05 09u30  Zo boekt u zonder zorgen een huurauto in het buitenland Lees meer >
22/05 20u30  Directie en ACV bereiken een akkoord over reorganisatie bij De Lijn De directie van De Lijn en de christelijke vakbond ACV hebben een akkoord bereikt over de reorganisatie bij de openbaarvervoermaatschappij. Dat melden De Lijn en het ACV. Een akkoord met ACV is voldoende om een bedrijfs-cao af te sluiten.
22/05 15u45  Vier redenen waarom we toch nog plastic nodig hebben Plastic zit in de hoek waar de klappen vallen. Deze maand loopt er een sensibiliseringscampagne om consumenten te wijzen op de gevaren van overmatig plasticgebruik. Maar er zijn veel voordelen van plastic. VRT NWS sprak met Peter Ragaert, docent verpakkingstechnologie aan de UGent.
22/05 11u15  Contactloos en mobiel betalen steeds populairder Zowat 4% van alle betalingen vorige maand waren contactloos. Dat is een verdrievoudiging in vergelijking met vorig jaar. Samen met mobiel betalen wordt ook contactloos betalen steeds populairder.
22/05 07u45  1.000 extra jobs dankzij drones Lees meer >
22/05 05u30  Belgische CEO's vrij positief over toekomst Belgische CEO's zijn in het algemeen optimistisch over de groei van hun eigen onderneming en de groei in eigen land, maar hebben minder vertrouwen in de wereldwijde economische groei. Operationele risico's, cyberveiligheid, technologische disruptie en geopolitieke veranderingen vormen de vier grootste uitdagingen voor de bedrijfsleiders. Dat blijkt uit de 'CEO Outlook' die dienstverlener KPMG uitvoerde bij meer 1.300 bedrijfsleiders wereldwijd en voor het eerst ook in ons land.
21/05 11u45  De immosector maakt zich klaar voor de nieuwe privacywetgeving Lees meer >
20/05 05u00  Spontane staking bij Umicore Hoboken Vrijdagmiddag hebben tientallen arbeiders bij metaalverwerker Umicore in Hoboken het werk neergelegd. Ze zijn de hoge werkdruk door een personeelstekort beu.
20/05 00u00  De markt Herbekijk hier 'De markt' van zaterdag 19 mei.
19/05 08u15  De immosector maakt zich klaar voor GDPR Lees meer >
19/05 05u45  Pleidooi voor verplicht transport via binnenvaart Lees meer >
19/05 05u45  EU bereid om 2,8 miljard euro aan tegenmaatregelen te nemen tegen invoerrechten VS De Europese Commissie heeft vrijdag aan de Wereldhandelsorganisatie (WTO ) laten weten dat het klaar staat om tegenmaatregelen te nemen als de Amerikaanse invoerheffingen op staal er komen. Europa wil hogere tarieven heffen op Amerikaanse producten zoals whiskey, jeans en motorfietsen. De Europese heffingen zouden een omvang van 2,8 miljard euro hebben.
18/05 23u00  Rijk zijn en zonnepanelen plaatsen gaan niet altijd samen: de opgegeven redenen blijken opmerkelijk Lees meer >
18/05 18u30  Rijk zijn en zonnepanelen plaatsen gaat niet altijd samen: de opgegeven redenen blijken opmerkelijk Lees meer >
18/05 08u00  Personeel Interbeton staakt tegen hoge werkdruk Bij het betonbedrijf Interbeton heeft het personeel vanmorgen het werk neergelegd. Alle betoncentrales van het bedrijf blijven vandaag gesloten. De vakbonden voeren actie tegen de hoge werkdruk voor de chauffeurs.
Laatste update: vandaag om 9u30
Lees meer van VRT NWS: Economie >

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 10u26
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
23/05 00u00  Colauto brengt glamour terug, Williamson dweilt met de kraan open Hij heeft niet alleen zijn naam mee voor een warenhuisdirecteur die zich in het luxere segment profileert. Bijenkorf-topman Giovanni Colauto weet ook van wanten. Voor het vijfde jaar op rij is de omzet gestegen.14 
23/05 00u00  De werknemer gaat erop achteruit, terwijl het bedrijven voor de wind gaat. Hoe kan dat? Een steeds groter deel van de inkomenskoek gaat naar bedrijven. Intussen gaan werknemers er op achteruit. Oneerlijk? Ligt eraan wie je het vraagt.15 
22/05 22u00  Ziekenhuizen kiezen voor nieuwe openheid: Zuster, kunt u ook twitteren? Ziekenhuizen speurden voorheen de sociale media vooral af naar klachten van patiënten. Nu predikt onder andere het AMC een nieuwe openheid via zulke kanalen, voor de beeldvorming en om nieuw personeel te trekken.
22/05 19u45  Op de redactie van NRC moet af en toe gekokhalsd worden van de rommel van GeenStijl ‘Dat negers en spleetogen de godganse dag plastic tasjes uit hun dieselriksja's flikkeren, dat maakt allemaal niet uit. Het is UW Tweede Blanke Westerse KudtKind dat de wereld naar de barrebiesjes helpt’, schreef GeenStijl onder de kop ‘Blanken mogen niet meer neuqen’.
22/05 18u15  Wat levert een kind de maatschappij economisch op? ‘Dat negers en spleetogen de godganse dag plastic tasjes uit hun dieselriksja's flikkeren, dat maakt allemaal niet uit. Het is UW Tweede Blanke Westerse KudtKind dat de wereld naar de barrebiesjes helpt’, schreef GeenStijl onder de kop ‘Blanken mogen niet meer neuqen’.
22/05 17u30  Bijenkorf stopt met cijfers geven aan personeel na kritiek op ‘ratingcultuur’ Verkoopmedewerkers van de Bijenkorf op onder meer de Dam in Amsterdam hoeven klanten niet meer om feedback en rapportcijfers te vragen. Ook is een Wall of Fame bij de personeelsingang met foto’s van verkopers die tienen scoren weggehaald.
22/05 10u45  Te lage kilometervergoeding? Dit kunt u doen De benzineprijs is weer torenhoog, maar ik krijg van mijn werkgever nog altijd maar 19 cent per kilometer voor woon-werkverkeer. Waarom stijgt die vergoeding niet? Ik woon op 35 kilometer van mijn werk, best ver.
22/05 10u30  Schamele vergoeding voor woon-werkverkeer? Dit kunt u doen De benzineprijs is weer torenhoog, maar ik krijg van mijn werkgever nog altijd maar 19 cent per kilometer voor woon-werkverkeer. Waarom stijgt die vergoeding niet? Ik woon op 35 kilometer van mijn werk, best ver.
21/05 22u00  Containerbedrijf ECT richt zich op duurzaamheid en efficiëntie Meer dan dertig zeeschepen meren er elke week aan bij ECT op de Maasvlakte in Rotterdam. Wat volgt is een enorme logistieke operatie voor de overslag van duizenden containers. Te veel gebeurt dit nog met vrachtwagens. Dat kan anders.
21/05 21u45  Een ‘verbeterd’ recept is in veel gevallen gewoon een downgrade: we worden weer genaaid Als een verpakking ‘Verbeterd recept!’ juicht, dan slaan mijn kleine hersentjes op hol. Hoezo verbeterd? Wat was er dan niet goed aan het vorige recept? Ik heb toch potdikkie niet jarenlang een chocoladereep zitten eten waaraan iets mankeerde, muesli in mijn yoghurt gestrooid die niet helemaal deugde en koffie gedronken met een bedenkelijk aroma? Misschien is het mijn ietwat sombere gemoed dat ik niet kan genieten – genieten is sowieso een verdomd moeilijke bezigheid – van de vreugdevolle mededeling op zo’n verpakking. Het is toch fantástisch dat die fabrikanten wat goed was nog beter hebben gemaakt! Niet piepen, juichen.
21/05 19u30  Ex-Shell manager mist groene ambities bij oude werkgever Jarenlang behoorde hij tot de toplaag van Shell. Maar Robert Kleiburg raakte teleurgesteld in het gebrek aan groene ambitie bij het bedrijf en vertrok. Vandaag (dinsdag) steunt hij in de aandeelhoudersvergadering van Shell een klimaatresolutie van Follow This, een ‘groene’ groep aandeelhouders die wil dat het bedrijf sneller verduurzaamt.
21/05 13u30  Dump het aandeel of wees lastig: pensioenfondsen beleggen steeds kritischer Verkoop het aandeel of wees een lastige aandeelhouder. Pensioenfondsen zijn steeds strenger voor omstreden ondernemingen, zoals kolenbedrijven. Lopen de fondsen zo rendement mis? Nee, zegt de Groningse hoogleraar duurzaam financieren Bert Scholtens.
21/05 00u00  Deze dansende robots jongleren als geen ander met gloeiend staal Gevaarlijk werk in de staalindustrie wordt hoe langer hoe meer overgenomen door gespecialiseerde robots. Die komen voor een belangrijk deel uit een dorp in Noord-Holland.
21/05 00u00  Waarom laten we het gezonder maken van onze producten over aan het bedrijfsleven? De Nederlandse overheid lijdt al jaren aan de Ziekte van Convenant. Deze ziekte uit zich in een labbekakkerige houding tegenover het bedrijfsleven en een langdurig uitstel van beslissingen, dat in het ergste geval tot afstel kan leiden. Twee pregnante voorbeelden van deze ziekte zien we bij de voedingsindustrie.
18/05 23u15  De nieuwe welvaartsindicator is nog een rommeltje. Dat kan beter, CBS De eerste monitor Brede Welvaart die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) deze week publiceerde, is warm ontvangen. Er is meer dan geld alleen, en de media hadden er wel zin in op te schrijven dat het met de ‘brede welvaart’ in Nederland wel snor zit.
Laatste update: vandaag om 0u00
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
23/05 10u15  Vrouw (56) in levensgevaar na aanrijding op zebrapad In de Brechtse deelgemeente Sint-Job-in-’t-Goor is woensdagochtend een 56-jarige vrouw levensgevaarlijk gewond geraakt toen ze bij het te voet oversteken van de Beukenlei werd aangereden door een wagen. Dat zegt de lokale politie van de zone Voorkempen.
23/05 10u15  Yanina Wickmayer krijgt alsnog plek op hoofdtabel Roland Garros: “Was net een citytrip aan het boeken” Yanina Wickmayer (WTA 107) staat op de hoofdtabel van Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het seizoen dat zondag van start gaat. Ze profiteert van het forfait van de Braziliaanse Beatriz Haddad Maia (WTA 63), die door een rugblessure niet zal aantreden op het Parijse gravel. “Heel verrassend”, reageerde ze bij Sporza. “Ik was net een citytrip naar Barcelona aan het boeken, toen ik een mailtje kreeg. Ik kon niet leuker wakker worden.”
23/05 10u15  Belgisch gezin geeft gemiddeld 2.318 euro uit aan zomervakantie Een Belgisch gezin geeft dit jaar gemiddeld 2.318 euro uit aan zijn vakantie. Dat is een stijging van 6 procent tegenover vorig jaar, toen het budget nog met 10 procent gedaald was. Dat blijkt uit de jaarlijkse Europese Vakantiebarometer van Europ Assistance.
23/05 10u00  Euronav wordt grootste privé-tankerrederij ter wereld, Antwerpse families blijven aan het roer Euronav wordt op 11 juni allicht de belangrijkste privé-tankerrederij ter wereld. Dan keuren de aandeelhouders van de Amerikaanse sectorgenoot Gener8 normaal gezien de overname goed. Intussen liet Euronav uitzonderlijk zijn nieuwste tanker Antwerpen binnenlopen.
23/05 09u45  Mama's delen foto's van hoe hun lichaam er écht uitziet na de bevalling Als je enkel op foto's van de sterren zou afgaan, zou je denken dat elke vrouw die pas is bevallen in een mum van tijd haar lijntje terug heeft, maar dat is natuurlijk voor de meesten niet de realiteit. Dat bewijst de Instagrampagina van TakeBackPostPartum. Mama's delen er beelden van hun flapperende buikjes, littekens en ellenlange striemen, want ook dat is moeder worden.11 
23/05 09u30  Jana (15) verliest driejarige strijd tegen kanker Jana Geerts, het Puurse meisje dat aan leukemie leed en de jongste maanden veelvuldig in de pers kwam omwille van haar bucket list en de steun van vele BV's en heel Puurs en omstreken, is niet meer. De tiener verloor afgelopen nacht de strijd tegen kanker.
23/05 09u15  Grote schade aan pand bekende brasserie na ongeval met vrachtwagen Op de Hoogveldweg in Lier is een vrachtwagenbestuurder met zijn voertuig tegen de bekende brasserie ’t Hoeveke gebotst. De rijbaan is volledig afgesloten en er is plaatselijk grote verkeershinder.
23/05 09u15  Alleen eten? Nee, daar word je niet gelukkig van Uit een nieuw Brits onderzoek blijkt dat alleen eten je allesbehalve gelukkig maakt. Eten in gezelschap heeft dan weer het omgekeerde effect. Toch maar iemand uitnodigen om samen mee uit eten te gaan dan?
23/05 09u00  Vrachtwagen richt bij ongeval ravage aan bij bekende brasserie Op de Hoogveldweg in Lier is een vrachtwagenbestuurder met zijn voertuig tegen de bekende brasserie ’t Hoeveke gebotst. De rijbaan is volledig afgesloten en er is plaatselijk grote verkeershinder.
23/05 09u00  NBA. Golden State verliest voor het eerst in 17 matchen thuis, Houston brengt stand gelijk Houston heeft dinsdag de stand in evenwicht gebracht in de finale van de Western Conference in de NBA tegen Golden State. De Rockets wonnen met 92-95 bij de Warriors, waardoor het nu 2-2 staat in de clash tussen het beste team uit de reguliere competitie en de titelverdediger.
23/05 09u00  VIDEO. Greenpeace promoot Maya-sigaretten voor kinderen in nieuwe campagne Greenpeace lanceert vandaag een nieuwe campagne om Studio 100 aan te zetten te stoppen met het maken van ongezonde charcuterie voor kinderen. In een filmpje worden zogezegd sigaretten van Maya De Bij gepromoot.
23/05 08u45  De GDPR komt eraan: wat is dat en wat verandert er voor u? Komt het u al de oren uit, de drukte over de nieuwe Europese privacywet die vrijdag ingaat? En het moet nog allemaal echt beginnen. Van één zaak mag u zeker zijn: voor de gewone burger, consument of surfer verandert er amper wat. Waar gaat het over en wat mag u verwachten? We leggen het u uit in 6 vragen.
23/05 08u30  Couleur Café vervolledigt line-up met 33 nieuwe dj’s Couleur Café heeft zijn line-up vervolledigd met liefst 33 dj’s die verspreid over vier podia van vrijdag 29 juni tot zondag 2 juli op het festival zullen optreden. De festivalgangers kunnen hun planning opmaken, want ook de timetable staat nu online.11 
23/05 08u30  Bewoner van woonboot op Eilandje teruggevonden De 66-jarige man waarvan de politie dinsdag een opsporingsbericht heeft verspreid, is woensdag teruggevonden.10 
23/05 08u15  Greenpeace promoot Maya-sigaretten voor kinderen in nieuwe campagne Greenpeace lanceert vandaag een nieuwe campagne om Studio 100 aan te zetten te stoppen met het maken van ongezonde charcuterie voor kinderen. In een filmpje worden zogezegd sigaretten van Maya De Bij gepromoot.
Laatste update: vandaag om 10u15
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
23/05 10u15  Belgisch gezin geeft gemiddeld 2.318 euro uit aan zomervakantie Een Belgisch gezin geeft dit jaar gemiddeld 2.318 euro uit aan zijn vakantie. Dat is een stijging van 6 procent tegenover vorig jaar, toen het...
23/05 08u00  Werknemers in de chemie en farmaceutische industrie verdienen 26% meer dan de gemiddelde Vlaming Vind je een mooi salaris belangrijk? Solliciteer dan voor een job in de chemie en farmaceutische industrie, de best betaalde sector in België.
23/05 06u15  Amerikaans Congres versoepelt bankregels die na financiële crisis werden ingevoerd Het Amerikaanse Congres heeft vandaag een wet goedgekeurd die de strengere bankregulering ingevoerd na de financiële crisis in 2008, weer...
23/05 05u30  Rijke Belgische zakenfamilies omzeilen effectentaks De meest vermogende Belgische families schuiven met hun aandelen in beursgenoteerde bedrijven om aan de effectentaks te ontsnappen. Dat schrijft De...10 
22/05 18u15  Voor het eerst een vrouw aan het hoofd van beurs van New York Voor het eerst in het 226-jarige bestaan van de New York Stock Exchange (NYSE) komt een vrouw, Stacey Cunningham, aan het hoofd te staan. Dat heeft...
22/05 17u45  EU: "Eerst mes van tafel, dan praten met VS over handelsvoorwaarden" De handelsministers van de Europese Unie zijn het in Brussel unaniem eens geworden dat er niet 'met het mes op tafel' wordt onderhandeld met...
22/05 17u00  Ook in april reden treinen minder stipt De treinen reden in april minder stipt in vergelijking met een jaar eerder. Dat blijkt uit de gezamenlijke stiptheidscijfers die Infrabel en NMBS...
22/05 16u45  Fans herdenken Bitcoin Pizza Day: de dag waarop deze man bitcoins ruilde voor pizza en zo 70 miljoen euro misliep Op 22 mei 2010 beging de Amerikaan Laszlo Hanyecz mogelijk de grootste vergissing van zijn leven. De programmeur besloot een aantal van zijn...
22/05 16u15  Ooit waardeloze schil van koffiekersen kost nu vijf keer meer dan bonen zelf De schil van de kers waarin de koffieboon zit, is niet langer zomaar waardeloos afval. Meer zelfs, een pond van die schillen kost vandaag vijf keer...
22/05 12u30  Mini wordt weer echt mini Mini wil een nieuwe model uitbrengen dat aanzienlijk kleiner is dan de huidige modellen van het merk. De ruim 40 centimeter kortere versie zou in...
22/05 12u15  Belgische dronesector kan 1.000 extra jobs opleveren Drones kunnen de Belgische economie tegen 2020 een jaarlijkse omzet van 409 miljoen euro en 1.000 extra jobs opleveren. Dat zeggen...
22/05 11u15  Stookolie vanaf morgen op hoogste peil sinds 2014 Stookolie wordt morgen duurder. Wie minstens 2.000 liter bestelt, betaalt dan maximum 0,7255 euro per liter. Dat is een stijging met 2,54 cent per...
22/05 10u15  KBC verwacht "serieuze afkoeling" van Belgische economie KBC verwacht dat de Belgische economie dit jaar maar 1,6 procent zal groeien. Eerder was de bank-verzekeraar uitgegaan van een groei van 1,9...
22/05 08u30  Sony krijgt controle over platenlabel EMI Muziekmaatschappij EMI komt bijna volledig in handen van Sony. De Japanners betalen circa 2 miljard dollar voor het belang van 60 procent dat in...
22/05 08u15  Werken op commissie: goudmijn of mager beestje? Loon naar werken, zo zou je verloning volgens commissie kunnen noemen. Maar wat met de vaste kosten? En wat als het eens wat minder gaat? De...
Laatste update: vandaag om 10u15
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 7u08
Lees meer van Netto >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
23/05 10u15  Kabinet wil met brede aanpak probleemschulden burgers tegengaan Het kabinet komt met een reeks maatregelen om probleemschulden te voorkomen of te verlagen. Zo kunnen mensen met dergelijke schulden beter worden ondersteund als het makkelijker wordt om bij schuldhulpverlening aan te kloppen.
23/05 09u45  Horeca wil noodfonds voor gedwongen sluitingen na geweldsincidenten De overheid zou volgens de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) een noodfonds moeten opzetten voor horecabedrijven die langer dan een maand dicht moeten na een geweldsincident.11 
23/05 09u45  Moederbedrijf Gamma en Karwei ziet bedrijfsresultaat stijgen Het moederbedrijf van Gamma en Karwei heeft vorig jaar het bedrijfsresultaat zien stijgen met 9 procent naar 131 miljoen euro. De omzet steeg met 1,4 procent naar 1,7 miljard euro.11 
23/05 09u45  Forse winstdaling voor Britse winkelketen Marks & Spencer Marks & Spencer (M&S) boekte het afgelopen boekjaar een flink lagere winst dan het jaar daarvoor. De Britse winkelketen zette onder meer geld opzij voor de sluiting van een groot aantal winkels. 11 
23/05 09u30  Universitair medewerkers eisen investeringen en dreigen met acties Er moeten structurele investeringen in het wetenschappelijk onderwijs worden gedaan. Als dat niet gebeurt, dreigen er acties door universitair medewerkers.
23/05 09u30  CPB: Baankans vluchtelingen vergroot door betere verdeling bij huisvesting De baankansen voor vluchtelingen stijgen als meer rekening wordt gehouden met hun situatie. Zo maakt het uit in welke regio statushouders een woning aangeboden krijgen.
23/05 09u15  CPB adviseert rekening te houden met baanskans bij verdeling vluchtelingen De baankansen voor vluchtelingen stijgen als meer rekening wordt gehouden met hun situatie. Zo maakt het uit in welke regio statushouders een woning aangeboden krijgen.
23/05 09u15  Jongeren tot 27 hebben vaker dan gemiddeld betaald werk Acht van de tien jongeren tussen 15 en 27 jaar die geen onderwijs volgen, hadden in de periode 2015 tot 2017 betaald werk. Het gemiddelde voor alle Nederlanders tot 75 jaar is 67 procent.
23/05 08u45  'Big data helpt migrant sneller aan baan' Een slimme koppeling van statushouders aan regio's kan de kans op werk voor deze migranten vergroten. 
23/05 08u00  Mkb-bedrijven zien omzet harder groeien De omzet in het midden- en kleinbedrijf (mkb) is vorig jaar opnieuw versneld. Gemiddeld steeg de omzet met 8 procent, tegen ruim 7 procent een jaar eerder. 
23/05 08u00  Consumentenvertrouwen gedaald in mei De stemming onder consumenten is in mei minder positief. Het consumentenvertrouwen komt uit op 23, tegen 25 een maand eerder.
23/05 07u45  Rabobank ziet minder foute boekingen na naamcheck De extra controle op naam die door Rabobank in het leven is geroepen om minder foute boekingen te hoeven corrigeren blijkt succesvol. 
23/05 00u15  Jongeren tot 27 hebben vaker betaald werk dan gemiddeld Acht van de tien jongeren tussen 15 en 27 jaar die geen onderwijs volgen, hadden in de periode 2015 tot 2017 betaald werk. Het gemiddelde voor alle Nederlanders tot 75 jaar is 67 procent.18 
23/05 00u15  Amsterdam gemeente met meeste voedselkramen in Nederland Het aantal voedselkramen in Amsterdam is de afgelopen tien jaar ruim verdubbeld. De hoofdstad is nu de gemeente met het grootste aantal voedingshandelaren in Nederland.16 
22/05 18u15  NVWA schrijft meer boetes uit, vooral voor overtreding Warenwet De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft vorig jaar fors meer boetes opgelegd dan in 2016. Dat blijkt uit het jaarverslag van de organisatie.
Laatste update: vandaag om 10u15
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
22/05 14u30  Hoe EU net als China importheffingen wil ontlopen De Europese Unie (EU) heeft nog een week om de door de Amerikaanse president Donald Trump aangekondigde importheffingen op staal en aluminium te voorkomen. China wendde afgelopen weekeinde voorlopig een handelsoorlog af door de belofte meer Amerikaanse producten te importeren. Eigenlijk zouden de importheffingen – 25 procent op staal, 10 procent op aluminium – al … Continued The post Hoe EU net als China importheffingen wil ontlopen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/05 00u00  Biologische markt zorgt voor grote successen Van lelijk eendje naar high quality fonds? Een flinke prestatie. Wessanen, uit 1765 en daarmee een van de oudste bedrijven van Nederland, kreeg het voor elkaar. Het bedrijf kwakkelde lang, maar heeft zich de laatste jaren toegelegd op de productie en verkoop van louter biologisch en duurzaam voedsel. Dat is een kleine markt, maar wel … Continued The post Biologische markt zorgt voor grote successen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
21/05 00u00  Genieten van uw pensioen of toch doorwerken? Lees meer >
20/05 00u00  Waarom WhatsApp-oprichter vertrekt bij Facebook Lees meer >
20/05 00u00  Europese Commissie slaat kritiek op verhoging budget in de wind Lees meer >
19/05 00u00  Slechts 11 procent van de statushouders heeft werk. Hoe komt dat? Asielzoekers met een verblijfsstatus hebben nog altijd nauwelijks werk. Anderhalf jaar na het verkrijgen van een verblijfsvergunning in 2014 had gemiddeld 4 procent van de statushouders werk. Een jaar later is dat hoger, maar nog steeds slechts 11 procent, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Van de groep die wel … Continued The post Slechts 11 procent van de statushouders heeft werk. Hoe komt dat? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/05 00u00  Oppositie woedend over geheime memo?s: dit staat erin Lees meer >
19/05 00u00  VNO-NCW wilde stiekem ozb-taks verdubbelen De lobbyclub voor grootbedrijven, VNO-NCW, wilde burgers twee keer zoveel onroerendezaakbelasting (ozb) laten betalen. Dat zou huishoudens al snel honderden euro’s per jaar kosten. Daarmee moest onder meer het afschaffen van de dividendbelasting worden vereffend. Dat staat in de memo’s over de dividendbelasting die het kabinet heeft vrijgegeven. Wensenlijst VNO-NCW stuurde tijdens de onderhandelingen een … Continued The post VNO-NCW wilde stiekem ozb-taks verdubbelen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/05 22u00  Zo wil EU bedrijven beschermen en toch Iran-deal behouden Lees meer >
17/05 00u00  De strijd voor meer diversiteit in Silicon Valley De tech-giganten in Silicon Valley moeten meer mensen uit etnische minderheden aannemen, vinden leden van het Amerikaanse Congres. Senatoren bezoeken deze week om die reden onder meer Airbnb, Apple en Twitter. Het streven naar meer diversiteit op de werkvloer is niet onomstreden; critici vinden dat dit blanke mannen discrimineert. Een groep leden van de Congressional … Continued The post De strijd voor meer diversiteit in Silicon Valley appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/05 00u00  Wordt biefstuk eten straks fiscaal bestraft? Lees meer >
Laatste update: dinsdag 22 mei 2018, 14u30

Express.be

Verbergen Tonen
23/05 03u30  Hoorzitting Zuckerberg toont vooral aan hoe de EU functioneert. Niet... Facebookbaas Mark Zuckerberg was dinsdag aanwezig in het Europees Parlement, waar hij de 10 vertegenwoordigers van de grootste politieke fracties ontmoette om antwoorden te geven op de vele vragen die sinds het schandaal rond Cambridge Analytica over zijn bedrijf zijn gerezen. 14 
22/05 21u00  3 redenen waarom de Venezolaanse dictator Maduro gewoon op zijn stoel blijft zitten Op Rusland en China na heeft geen enkel land met enig aanzien de overwinning van de Venezolaanse president Nicolas Maduro bij de presidentsverkiezingen van zondag erkend. De VS, de EU en alle buurlanden van Venezuela hebben hun ambassadeurs teruggeroepen voor consultatie en/of bijkomende sancties aangekondigd. De VS vaardigde maandag een verbod voor Amerikanen uit om Venezolaanse obligaties te kopen, dat van staatsbedrijven inbegrepen.
22/05 21u00  "Giuseppe wie? Nieuwe Italiaanse premier is niets meer dan een marionet" Giuseppe Conte, een 53-jarige professor in de rechten en een politieke nieuwkomer, wordt de nieuwe premier van Italië. Hij gaat de coalitie leiden van de populistische Vijfsterrenbeweging M5S en de Uiterst-rechtse Lega. Velen vragen zich af of deze onbekende meer kan zijn dan een marionet van mensen met onduidelijke bedoelingen. Wat gaat zo’n man op de G7 vertellen, als hij bij elke vraag eerst zijn twee opdrachtgevers moet consulteren?
22/05 18u15  Als journalist de ontmanteling van de Noord-Koreaanse nucleaire site bijwonen? 10.000 dollar betalen Een reeks buitenlandse journalisten die de ontmanteling van de Noord-Koreaanse nucleaire testsite in Punggye-ri willen bijwonen zijn welkom, mits ze 10.000 dollar (8.500 euro) per persoon neertellen. Dat melden Zuid-Koreaanse media. De testsite bevindt zich in de meest noordelijke provincie van Noord-Korea en wordt ‘ergens tussen woensdag en vrijdag’ definitief ontmanteld
22/05 15u45  Nieuwe Boeing heeft plooibare vleugels In de Verenigde Staten heeft de Federal Aviation Administration (FAA) aan vliegtuigbouwer Boeing toestemming gegeven om een aangepaste versie van het model B777 op de markt te brengen. Het aangepaste ontwerp voorziet vleugeltippen die na de landing omhoog kunnen vouwen, zodat het vliegtuig op de luchthaven gemakkelijker kan manoeuvreren.
22/05 14u15  "Guiseppe wie? Nieuwe Italiaanse premier is niets meer dan een marionet" Giuseppe Conte, een professor in de rechten en een politieke nieuwkomer, wordt de nieuwe premier van Italië. Hij gaat de coalitie leiden van de populistische Vijfsterrenbeweging M5S en de Uiterst-rechtse Lega. Velen vragen zich af of deze onbekende meer kan zijn dan een marionet van mensen met onduidelijke bedoelingen. Wat gaat zo’n man op de G7 vertellen, als hij bij elke vraag eerst zijn twee opdrachtgevers moet consulteren?
22/05 14u15  De olieprijs stijgt, maar driekwart van de Amerikaanse olieproducenten maakt verlies De petroleumprijzen stijgen, maar toch maakt het merendeel van de Amerikaanse olieproducenten verlies. Dat moet vooral worden toegeschreven aan de grote focus op fracking, waarbij olie en gas uit schalielagen worden geperst, waar de kosten door allerlei redenen vaak hoger liggen dan de inkomsten. Dat blijkt uit een rapport van de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal.
22/05 13u45  Al 3.000 Zweden lieten in hun lichaam een microchip inplanten In Zweden hebben al meer dan drieduizend personen een kleine microchip in hun hand laten inplanten. Dankzij die technologie kunnen ze winkelaankopen doen, gebouwen betreden en treintickets aankopen. Dat heeft het persbureau Agence France Presse (AFP) gemeld. Inmiddels bieden verschillende bedrijven de service aan hun werknemers gratis aan.
22/05 12u45  Een Verenigd Ierland na de Brexit? De kwestie van de Ierse grens is de onderhandelingen rond de brexit steeds meer gaan beheersen. De Britse regering ondervindt veel problemen om met de Europese Unie tot een overeenkomst over een toekomstige douaneregeling te komen. Men begint zich dan ook steeds grotere zorgen te maken over opiniepeilingen rond een mogelijke steun voor een toekomstige hereniging tussen Ierland en Noord-Ierland.
22/05 11u45  Het Zwitserland van het Midden Oosten is niet meer wat het is geweest Na een sterke groeiperiode sinds het begin van dit decennium, heeft de economie van het sultanaat Oman het voorbije jaar opnieuw een inkrimping moeten melden. Bovendien wordt het land met een belangrijke uitstroom van kapitaal geconfronteerd. Die problemen kunnen volgens Donna Abu-Nasr, analist bij het persbureau Bloomberg, belangrijke consequenties hebben.
22/05 00u45  Richemont (Cartier, Montblanc) vernietigt voor 500 miljoen euro aan luxehorloges De Compagnie Financière Richemont, het Zwitserse luxegoed conglomeraat dat merken als Cartier, Van Cleef & Arpels en Montblanc bezit, heeft de voorbije 2 jaar voor ruim 481 miljoen euro aan luxehorloges teruggekocht bij verdelers om te vermijden dat ze tegen grote kortingen zouden worden verkocht op internet. 
21/05 22u15  Tielemans wel en Nainggolan niet? Lachwekkend! OPINIE - De beslissing van Roberto Martinez om Radja Nainggolan niet mee te nemen naar Rusland is verdedigbaar. Maar dat had hij dan ook moeten doen. De bondscoach heeft letterlijk maar één job: leiderschap tonen. Ofwel leg je héél goed uit waarom hij niet mee gaat. Ofwel zit hij er gewoon bij. Want wie bang is van zijn eigen schaduw, verdient de job van leider niet.
21/05 21u00  Hoorzitting van Mark Zuckerberg in het Europees Parlement zal te volgen zijn via livestream De hoorzitting van Marck Zuckerberg in het Europees Parlement zal dan toch openbaar zijn. Er kwam felle kritiek op het feit dat de meeting achter gesloten zouden zou doorgaan. Maar na een gesprek met Antonio Tajani, de president van het Europees Parlement, stemde Zuckerberg toch in met een livestream van de zitting.
21/05 18u15  Wordt Chelsea-baas Roman Abramovich het eerste slachtoffer van de zaak Skripal? Roman Abramovich, de Russische zakenman/miljardair die bij ons vooral bekend is als de eigenaar van FC Chelsea, was zaterdag niet op Wembley aanwezig om er te zien hoe zijn team de FA Cup won van Manchester United. De reden? Abramovichs investeerdersvisum is verlopen en de hernieuwing laat langer op zich wachten dan dat normaal het geval is.
21/05 15u45  Hond heeft absoluut zijn plaats op kantoor Talloze studies tonen de waarde van een hond aan wanneer het de verbetering van de menselijke sociale vaardigheden betreft. Honden doen dienst als catalyst die hun baasjes helpen intieme, langetermijnrelaties op te bouwen met andere mensen.
Laatste update: vandaag om 3u30
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

18x Jongeren tot 27 hebben vaker betaald werk dan gemiddeld23/05 00u15 - Nu.nl Economie: Acht van de tien jongeren tussen 15 en 27 jaar die geen onderwijs volgen, hadden in de periode 2015 tot 2017 betaald werk. Het gemiddelde voor alle Nederlanders tot 75 jaar is 67 procent.
18x Beursupdate: AEX op Wall Street23/05 00u07 - Beurs.nl: Lees meer >
16x Amsterdam gemeente met meeste voedselkramen in Nederland23/05 00u15 - Nu.nl Economie: Het aantal voedselkramen in Amsterdam is de afgelopen tien jaar ruim verdubbeld. De hoofdstad is nu de gemeente met het grootste aantal voedingshandelaren in Nederland.
15x Weekend start met aperitief in openlucht23/05 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Het Kerkplein in Herentals krijgt deze vrijdag vanaf 17u Apéro­Time over de vloer. De Kempense afterworkparty doet na het geslaagde debuut vorig jaar in Lier, Geel en Herentals dit jaar maar liefst vijftien steden aan. Ondernemende Kempenaars Jan Moons (Heist-op-den-Berg) van de afterwork­party’s Seven2one en Jelte Lambaerts (Noorderwijk-Herentals)en Bjorn Swennen van Hap Foodtruck­festival bieden ­samen een aperitief aan om het weekend met een knal in te zetten. Concreet gaat het dan over opgewekte muziek, hippe foodtrucks, speciale drankjes en een gezellige sfeer. “De ideale plaats om met collega’s je werkweek af te sluiten”, klinkt het bij de organisatoren.
15x Voetbalclubs bekijken mogelijke samenwerking23/05 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: De onderzoeksgroep Sport- & Beweginsgbeleid van de KU Leuven analyseerde de mogelijkheden tot samenwerking tussen vijf Heistse voetbalclubs. De clubs blijken daartoe bereid, mits duidelijke afspraken.
15x Vervolg op ‘Middle Gate’ focust op heilige Dimpna23/05 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Met ‘Middle Gate’ creëerde curator Jan Hoet in 2013 een indrukwekkende kunstexpo die wekenlang duizenden bezoekers naar Geel lokte. Vijf jaar later komt er een vervolg rond de patroonheilige Dimpna.
15x De werknemer gaat erop achteruit, terwijl het bedrijven voor de wind gaat. Hoe kan dat?23/05 00u00 - Volkskrant Economie: Een steeds groter deel van de inkomenskoek gaat naar bedrijven. Intussen gaan werknemers er op achteruit. Oneerlijk? Ligt eraan wie je het vraagt.
14x Ruzie tussen schepen en buurtbewoner kent hoogtepunt in Berchem23/05 04u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Omdat de berichten op Facebook van buurtbewoner Ken Dupont steeds heviger worden, trekt districtsschepen van Mobiliteit Bruno De Saegher naar de politie. “Puur om mij te intimideren”, reageert de buurtbewoner.
14x Hoorzitting Zuckerberg toont vooral aan hoe de EU functioneert. Niet...23/05 03u30 - Express.be: Facebookbaas Mark Zuckerberg was dinsdag aanwezig in het Europees Parlement, waar hij de 10 vertegenwoordigers van de grootste politieke fracties ontmoette om antwoorden te geven op de vele vragen die sinds het schandaal rond Cambridge Analytica over zijn bedrijf zijn gerezen. 
14x Binnenkort kan je betalen met Zwaantjes23/05 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Wie een uurtje werkt, kan daar binnenkort twintig zwaantjes voor krijgen. Dat is alvast de bedoeling van de initiatiefnemers achter LETS, die een groep in Heist willen opstarten waar dingen geruild kunnen worden.

Statistieken

Artikels:
31150
Gelezen:
14648
Aantal lezers nu:
65


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven