vrijdag 19 oktober 2018, week 42


U bent nu hier: Auto(sport) | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 0u45
 

Autoweek

Verbergen Tonen
18/10 21u00  Prijzen voor Nissan Qashqai met nieuwe motoren Zowel Renault als alliantiegenoot Nissan zijn in rap tempo nieuwe diesel- en benzinemotoren aan het uitrollen. Onlangs maakte de Qashqai kennis met de nieuwe 1,3-liter grote benzinemotor, een blok dat ook door Mercedes-Benz wordt toegepast. We weten nu wat de nieuwe Qashqai-smaken moeten kosten.
18/10 20u45  Michelin waarschuwt voor mindere verkopen Michelin waarschuwt voor tegenvallende verkopen in de tweede helft van dit jaar. Met name in Europa en China slijt het bedrijf naar verwachting minder banden dan voorzien. Het bedrijf stelde bij de publicatie van de derdekwartaalcijfers zijn doelen voor het hele jaar bij.
18/10 17u15  Dit is de BMW X7 Groot, groter, grootst. BMW breidt zijn modellengamma uit met de X7, een auto die direct een plekje weet op te eisen in de laatste van die drie categorieën.
18/10 16u00  Video: Ford Focus 1.6 16V - Op de Rollenbank Op veler verzoek, is het de beurt aan de AutoWeek-redactie: wat gebeurt er als ze hun privéauto's aan zo'n vermogenstest onderwerpen? Bij Stéphan Vermeulen zit na het bezoek aan de rollenbank een gebeitelde grijns op zijn gezicht.
18/10 15u45  Euro NCAP test autonome systemen Euro NCAP zet een nieuwe stap op het gebied van testresultaten. Naast bots- en uitwijkproeven gaat de organisatie met zijn tijd mee en onderwerpt ze de nieuwste auto's aan een test van hun autonome systemen.
18/10 15u00  Speciale badges voor McLaren Speedtail-klanten McLaren trekt later deze maand het doek van de Speedtail, een auto die natuurlijk volgestopt is met bijzondere details waarvan McLaren er vandaag een uit de doeken doet.
18/10 13u45  Gefacelifte BMW X1 loopt tegen de lamp De huidige generatie van BMW's X1 werd in 2015 aan de wereld voorgesteld en achter de schermen wordt hard gewerkt aan een facelift voor BMW's tegenspeler van auto's als de Volvo XC40 en Audi Q3.
18/10 12u30  Peugeot bevestigt sportversies met elektrokracht Peugeot bevestigt dat het na 2020 met een reeks 'geëlektrificeerde' sportieve modellen op de proppen komt.
18/10 12u15  ZL1-sloper: Chevrolet Camaro met 1.013 pk Het Amerikaanse Special Vehicle Engineering neemt een Camaro mee naar de SEMA Show in Las Vegas die de Camaro ZL1 doet verbleken.
18/10 10u15  Sono Motors zoekt geld Sono Motors, de Duitse nieuwkomer die voor komend jaar een heel betaalbare, volledig elektrische auto mét zonnepanelen heeft beloofd, is op zoek naar nieuwe investeerders.
18/10 10u15  Mercedes-AMG A35 Limousine in beeld De nieuwe sedanversie van de A-klasse komt ook in AMG-trim op de markt en vandaag zien we daar het eerste bewijs van.
18/10 09u15  Volkswagen belicht verlichting Volkswagen werpt een licht op waar het op verlichtingsgebied mee bezig is. Het merk laat daarbij onder andere een afbeelding zien van een achterlicht dat we tot op heden helemaal niet kennen.
18/10 08u30  Alpina maakt kennis met vernieuwde 7-serie BMW werkt hard aan het bijschaven van topsedan 7-serie en dat betekent dat ook het Alpina-derivaat, de B7, spoedig in vernieuwde vorm wordt gepresenteerd. Alpina is al aan het testen geslagen met zijn versie van de herziene Siebener.
18/10 08u00  Smart vanaf volgend jaar alleen nog elektrisch Onlangs werd bekend dat Smart vanaf 2020 in Europa alleen nog maar elektrische modellen zal aanbieden. Wat blijkt nu: in Nederland bestaat Smart's portfolio al vanaf 1 januari 2019 volledig uit EV's.
18/10 07u30  Ares Design toont gereïncarneerde Ferrari 412 De eigenzinnige coachbuilder Ares Design blijft zijn portfolio maar uitbreiden. Begin dit jaar liet het bedrijf de eerste schetsen zien van een tot Ferrari 412 gebouwde Ferrari GTC4Lusso, een auto waar we nu meer van te zien krijgen.
Laatste update: donderdag 18 oktober 2018, 21u00
Lees meer van Autoweek >


Autozine

Verbergen Tonen
19/10 00u00  Opel kondigt 8 nieuwe modellen aan Opel zet het productoffensief vanuit het PACE!-plan voort. Daarmee wil het beantwoorden aan de behoeften van de klant en voldoen aan de ingrijpende nieuwe CO2-richtlijnen die in geheel Europa vanaf 2020 gelden. Het modellengamma van de toekomst moet zorgen voor een duurzame, succesvolle ontwikkeling van zowel de autofabrikant als het dealernetwerk. Vanaf begin 2019 tot eind 2020 introduceert Opel acht nieuwe of vernieuwde modellen, vooral in de populairste en snelst groeiende segmenten. Uiteindelijk heeft Opel dan een van de jongste modellengamma's van alle grote merken.
18/10 00u00  Autotest: Mercedes-Benz E300e Bij de Mercedes-Benz E-Klasse draait het om luxe en comfort. Dat wordt bereikt door het inzetten van moderne techniek die het autorijden makkelijker en comfortabeler maakt. Daarom is het eigenlijk vreemd dat Mercedes-Benz tot nu toe vooral inzette op traditionele benzine- en dieselmotoren. Gelukkig is de E-Klasse nu ook vooruitstrevend als het gaat om de aandrijving, want de quot;E300e quot; is voorzien van de vierde generatie plug-in hybride-techniek van Mercedes-Benz.
18/10 00u00  Volvo en nVidia gaan meer samenwen Volvo Cars en NVIDIA, toonaangevend fabrikant van hardware voor gebruik met kunstmatige intelligentie ofwel Artificial Intelligence (AI), bundelen hun krachten voor de ontwikkeling van een uiterst geavanceerde kernprocessor die geschikt is voor AI. Volvo past deze toe in de volgende generatie Volvo-modellen. Hierdoor worden de veiligheidsvoorzieningen van Volvo betrouwbaarder.
18/10 00u00  Productie Audi A1 gestart In de SEAT fabriek in Barcelona is de productie van de nieuwe Audi A1 gestart. De compacte Audi wordt exclusief in deze fabriek gefabriceerd en van daaruit naar alle markten gedistribueerd waar de A1 wordt verkocht. Na de Q3 is de compacte Audi A1 het tweede premium model dat de Spaanse fabriek bouwt.
18/10 00u00  Zelfrijdende RangeRover rondt ring UK Een Range Rover Sport heeft als eerste zelfrijdend een route voltooid op een van de meest uitdagende wegen van het Verenigd Koninkrijk. Het prototype van de zelfrijdende Range Rover Sport wisselde succesvol van rijbaan, anticipeerde op het verkeer en nam rotondes op de uitdagende Coventry Ring Road.
18/10 00u00  Ford start productie StreetScooter Ford is op het Europese hoofdkantoor in Keulen gestart met de productie van de elektrische Deutsche Post StreetScooter WORK XL bedrijfswagen. De middelgrote elektrische bedrijfswagen, met een Transit chassis en cabine, wordt geproduceerd in de joint venture-fabriek Ford Otosan in Kocaeli (Turkije). Het voertuig heeft een elektrische aandrijflijn en heeft een opbouw ontworpen naar specificaties van StreetScooter. Ongeveer 180 Ford-werknemers werken in twee ploegendiensten om maximaal 16 WORK XL- bedrijfswagens per dag te maken, wat zorgt voor een productiecapaciteit van 3.500 autos per jaar.
17/10 23u00  Alle Smarts elektrisch vanaf 2019 Vanaf 1 januari 2019 is Smart in Nederland een 100% elektrisch automerk. De overstap van Smart naar volledig elektrisch sluit aan bij de CASE-strategie (Connected, Autonomous, Shared, Electric) waarop de mobiliteit van de toekomst bij Smart gebaseerd is. Onder de vlag van het nieuwe product- en technologiemerk EQ staan de Smart ForTwo en de vierpersoons Smart ForFour garant voor emissievrije urban mobility.
17/10 22u45  BMW introduceert X7 BMW introduceert de X7. Het grootste BMW X model is 5.151 millimeter lang, 2.000 millimeter breed en heeft een hoogte van 1.805 millimeter. De wielbasis bedraagt 3.105 millimeter. De heldere designtaal omvat een prominent front, grote ramen, een grote bodemvrijheid, een lange daklijn en een in twee delen te openen achterklep. Exclusieve details zijn er ook, onder meer diverse chroomelementen. Adaptieve LED-koplampen zijn standaard op de BMW X7. BMW Laserlight is optioneel verkrijgbaar. De productie van de BMW X7 vindt plaats in de BMW fabriek in Spartanburg (Verenigde Staten). De marktintroductie is eind maart 2019.
16/10 23u45  Diversen: GTC 2018 Wilt u weten hoe de autowereld er volgend jaar uitziet? Ga dan naar een autotentoonstelling. Wilt u weten hoe de autowereld er over 5 tot 10 jaar uitziet? Dan is een bezoekje aan quot;GTC 2018 quot; de moeite waard. Op deze conferentie ontmoeten autofabrikanten en ontwikkelaars van intelligente computertechniek elkaar. Samen ontwikkelen ze de auto van de toekomst.
16/10 18u00  Hertz treedt toe tot SkyTeam Autoverhuurbedrijf Hertz heeft aangekondigd dat het als eerste niet-luchtvaartmaatschappij partner wordt van SkyTeam, een van de meest toonaangevende luchtvaartallianties ter wereld. Per 16 oktober 2018 kunnen Frequent Flyers van alle twintig aangesloten luchtvaartmaatschappijen bij SkyTeam genieten van verschillende autohuurvoordelen, terwijl ze Frequent Flyer Miles verdienen als ze een auto huren bij Hertz.
16/10 18u00  Ford test IPM Stel een wereld voor waarin bij een druk kruispunt niet langer voor een rood stoplicht hoeft te geworden gewacht en dat het alleen nog nodig is te stoppen wanneer de bestemming is bereikt. Ford test een nieuwe technologie waarin connected cars dit mogelijk maken. Het bedrijf liet zich daarvoor inspireren door de manier waarop voetgangers zich een weg banen door een drukke menigte, namelijk door te vertragen of te versnellen om botsingen te vermijden, zonder stil te staan.
16/10 17u45  Porsche Panamera nu als GTS Porsche heeft twee nieuwe, extra sportieve uitvoeringen toegevoegd aan zijn Panamera-reeks. De Panamera GTS en Panamera GTS Sport Turismo onderscheiden zich door hun 4,0-liter V8 bi-turbomotor (338 kW / 460 pk), dynamische onderstel met driekamer-luchtvering en unieke designelementen en uitrusting. Standaard is bijvoorbeeld het SportDesign Pakket met zwarte exterieurdetails en veel alcantara in het interieur. Bovendien levert Porsche nu voor het eerst een Head-Up Display op de Panamera.
15/10 17u15  Nissan LEAF voorziet wijk van stroom Voor het eerst in Nederland heeft een elektrische deelauto stroom terug geleverd aan het publieke elektriciteitsnet. Een Nissan LEAF van Buurauto leverde tijdens een test in Amsterdam elektriciteit aan woningen via een Vehicle-to-Grid-laadpaal van NewMotion. In dit proefproject werken Nissan, Buurauto, NewMotion, Alliander en Amsterdam Smart City samen. Deze pilot baant de weg voor de groeiende vloot elektrische deelautos om gezamenlijk als energiebuffer bij te dragen aan de omschakeling naar duurzame energie.
15/10 16u15  Hyundai werkt met Perceptive Automatica Hyundai CRADLE, het onderdeel van Hyundai Motor Company voor nieuwe technologie, investeert in Perceptive Automata; een Amerikaanse startup die software voor autonome autos en systemen ontwikkelt. CRADLE staat voor Center for Robotic-augmented Design in Living Experiences; Hyundais centrum voor met robotica verbeterd design voor de dagelijkse praktijk. Met CRADLE breidt Hyundai zijn automotive-activiteiten uit naar aanverwante activiteiten op het gebied van vervoer over de weg en daarbuiten. Hyundai wil het innovatieconcept CRADLE wereldwijd toepassen en investeert nu in Perceptive Automata in Amerika.
15/10 14u15  Nieuwe Skoda heet Scala SCALA. Dat wordt de naam van het nieuwe compacte model van Skoda. Na eerst het silhouet van het toekomstige compacte model te hebben getoond, geeft Skoda nu prijs hoe hij gaat heten. De naam stamt af van het Latijnse woord scala, dat letterlijk trap of ladder betekent. De naam staat ook synoniem voor de volgende grote stap van de Tsjechische autofabrikant in het compacte segment. Daarnaast heeft de Skoda SCALA nog een nieuw kenmerk: als eerste Europese productiemodel van het merk is de achterklep nu voorzien van afzonderlijke Skoda-letters in plaats van een logo.
Laatste update: vandaag om 0u00
Lees meer van Autozine >

Autoblog.nl

Verbergen Tonen
18/10 21u45  ‘Alleen Max Verstappen kan Lewis Hamilton verslaan’ Nu nog de juiste auto. Als er één iemand is die Lewis Hamilton aan het zweten kan maken, dan is het Max Verstappen wel. Het is tevens ook de enige coureur van het huidige veld die daar toe in staat is. Deze wijze woorden zijn niet afkomstig van uw blogger, maar van voormalige GP2 kampioen […]
18/10 21u30  Nieuwe Audi A6 Avant (C8) is onder handen genomen Een voorproefje op de RS6 Avant van volgend jaar. Van de nieuwe A6 Avant (C8) is nog geen dikke S6 of RS6. Voor de lekkere varianten van deze nieuwe Audi zullen we vermoedelijk tot Genève in 2019 moeten wachten. Een schrale troost vinden we bij tuners, die de bestaande versies van de nieuwe A6 aanpakken. […]
18/10 20u30  Nieuwe Audi A6 Avant (C8) onder handen genomen Een voorproefje op de RS 6 Avant van volgend jaar. Van de nieuwe A6 Avant (C8) is nog geen dikke S6 of RS 6. Voor de lekkere varianten van deze nieuwe Audi zullen we vermoedelijk tot Genève in 2019 moeten wachten. Een schrale troost vinden we bij tuners, die de bestaande versies van de nieuwe […]
18/10 20u00  Officieel: zoveel extra GT’s gaat Ford maken Geïnteresseerden die eerder naast het net visten krijgen een tweede kans om een Ford GT te kopen. Ford heeft goede zaken gedaan door de GT nieuw leven in te blazen. De Amerikaanse autobouwer kondigde deze nieuwe variant in 2015 aan op de Detroit autoshow en inmiddels rijden diverse klanten over de hele wereld in zijn […]
18/10 19u00  Vergelijking: BMW X5 vs. BMW X7 We leggen de twee grote Beierse SUV naast elkaar. Het is een groots jaar voor de SUV’s van BMW. Na lang wachten hebben de Beieren eindelijk de doeken getrokken van de X7, de auto die voortaan gezien mag worden als BMW’s ultieme SUV-vlaggenschip. Daarmee verliest de BMW X5 deze titel na bijna twee decennium. Nu […]
18/10 18u00  Coca Cola begrijpt geen snars van Formule 1 Of begrijpen ze het juist héél goed? Zojuist heeft het Formule 1-team van McLaren bekendgemaakt dat ze de rest van het jaar met een nieuwe sponsor zullen rijden. De Britse equipe heeft lang gezocht naar nieuwe bedrijven die zich aan hen willen verbinden, maar tot op heden hebben ze hiermee weinig succes gekend. De auto […]
18/10 17u30  Officieel: Ocon eruit bij Force India, Perez blijft Wie had dat nu verwacht? Het is een flinke open deur, maar Force India heeft zojuist aangekondigd dat Sergio Perez ook de komende jaren nog mag blijven bij het team. De Mexicaan is al sinds 2014 aan het team verbonden en heeft ze dit jaar zelfs uit de brand geholpen toen het zich in een […]
18/10 16u15  Audi Q3 (2011 – 2018) – occasion video & aankoopadvies De nieuwe Audi Q3 is net uit. Tijd om het uitgaande model eens onder de loep te nemen als occasion. Iedereen vroeg zich af “Wat moet een merk als Audi met een compacte crossover?” toen de Q3 op de markt kwam. Nu vraagt iedereen zich af waarom er nog merken zijn die geen compacte crossovers […]
18/10 15u30  Dit is hoe Hamilton komend weekend kampioen kan worden Een duidelijk overzicht van de stand van zaken. Hamilton is zeker niet de meest geliefde coureur op de huidige grid, zijn prestaties zijn momenteel ongeëvenaard. De Brit behoort met zijn 33 jaar misschien tot de oudste rijders van de Formule 1, zijn leeftijd weerhoudt hem er niet van iedereen te overschaduwen. Dit jaar heeft hij […]
18/10 14u15  Dit is hoe Hamilton dit weekend kampioen kan worden Een duidelijk overzicht van de stand van zaken. Hamilton is zeker niet de meest geliefde coureur op de huidige grid, zijn prestaties zijn momenteel ongeëvenaard. De Brit behoort met zijn 33 jaar misschien tot de oudste rijders van de Formule 1, zijn leeftijd weerhoudt hem er niet van iedereen te overschaduwen. Dit jaar heeft hij […]
18/10 13u30  Dronken chauffeur touringcar op A1 gestopt na idioot rijgedrag Hoe dit goed is gegaan… Gisteravond heeft een chauffeur van een touringcar zijn passagiers ernstig in gevaar gebracht, nadat hij met bijna vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn lichaam besloot achter het stuur te kruipen. Op de A1 bij Almelo wist de politie hem aan de kant te krijgen, nadat hij op de […]
18/10 12u00  Peugeot bevestigt komst van reeks écht sportieve auto’s Kom maar op! Nadat het internationale autojournaille haar biezen had gepakt en met gehaaste spoed vertrok uit de walmende hoofdstad van Frankrijk, kwamen er enkele dagen na de Paris Motor Show nog berichten over binnen. Een van de meest sappige geruchten die daar aan het licht was gekomen, was het idee dat Peugeot een krachtige […]
18/10 11u45  Peugeot bevestigt komst krachtige 508 R Althans, daar heeft het alle schijn van. Nadat het internationale autojournaille haar biezen had gepakt en met gehaaste spoed vertrok uit de walmende hoofdstad van Frankrijk, kwamen er enkele dagen na de Paris Motor Show nog berichten over binnen. Een van de meest sappige geruchten die daar aan het licht was gekomen, was het idee […]
18/10 09u30  Deze moderne Ferrari 412 gaat er komen Vergeet al die SUV’s. Dit zijn de ontwerpen waar we het warm van krijgen. Eerder dit jaar kondigde Ares Design aan dat er een moderne interpretatie van de Ferrari 412 gaat komen. Het bedrijf maakte dit bekend door middel van enkele schetsen. Inmiddels zijn de plannen concreter en heeft Ares renders vrijgegeven van het uiteindelijke […]
18/10 08u30  TechArt Panamera van DJ La Fuente beschadigd door dieven Het blijft moeilijk voor sommige mensen om van andermans spullen af te blijven. De Nederlandse DJ La Fuente (Job Smeltzer) en Amsterdam blijven een ongelukkige combinatie. De plaatjesdraaier en muziekproducent was gisteren op locatie bij een 538-event voor de kick-off van Amsterdam Dance Event (ADE). Hij parkeerde zijn Porsche op het terrein van de club. […]
Laatste update: donderdag 18 oktober 2018, 21u45
Lees meer van Autoblog.nl >

Autowereld

Verbergen Tonen
19/10 00u00  Nieuwe Seat Leon duldt nog altijd geen pottenkijkers Seat test al enige tijd met de gloednieuwe Leon. Met zogenoemde mules, voorzien van de koets van de huidige generatie. Het prototype op deze nachtelijke kiekjes toont de Leon zoals 'ie in de loop van 2019 bij de dealer zal staan. Zonder camouflage dan.
18/10 20u15  Wat als Bugatti een SUV zou maken…? Wat zeggen we?! De vraag luidt eigenlijk niet of Bugatti met een SUV komt, maar wanneer? Als zelfs Rolls-Royce en Ferrari denken dat het geaccepteerd zal worden, waarom dan achterblijven, nietwaar? Bugatti zou Bugatti echter niet zijn om er een megavette, superdikke offroader van te maken. Zoiets als dit zouden wij een meer dan prima aanwinst vinden.
18/10 16u30  Puntjes op de i bij gefacelifte BMW X1 De afgelopen drie jaar is er weer veel gebeurd in autoland en ook bij BMW. München heeft zodoende een facelift voor de X1 in petto.
18/10 15u00  Peugeot: au revoir WRX, welkom sportieve hybrides Snik! Peugeot stopt in het WRX, het wereldkampioenschap rallycross. Dit seizoen maakt het af en daarna is het over. Maar het goede nieuws is dat het merk met de leeuw vervolgens meer tijd zal hebben om zich toe te leggen op sportieve straatauto's voorzien van een geëlektrificeerde aandrijflijn.
18/10 12u15  Verlekkeren aan de retro-Ferrari 400 van Ares Design Understated en fraai door eenvoud. De 400 wordt gezien als de ultieme Ferrari van de jaren zeventig. Niet in de laatste plaats vanwege de opklapbare koplampen. Daar tornt Ares Design dan ook niet aan bij z'n moderne reïncarnatie van die bijzondere tweedeurs Ferrari-sedan.
18/10 10u15  Smart vanaf 2019 alleen nog elektrisch Waar Jaguar nog over zit te dubben, heeft het Smart al definitief besloten: het kleine merk zal binnenkort enkel nog maar volledig elektrische auto's aanbieden.
17/10 17u45  Mazda geeft glimp van nieuwe 3 Afgelopen zomer was het alweer 5 jaar geleden dat Mazda de huidige 3 voorstelde. Opvolging dient zich zodoende aan, en Mazda is zelfs alvast met opwarmen begonnen.
17/10 17u00  Verrek! Iemand is z'n AM Vanquish Zagato Volante alweer beu Monden vielen open, tranen vloeiden spontaan en er doet zelfs een anekdote de ronde dat een individu van z'n stokje ging toen de Aston Martin Vanquish Zagato Volante het levenslicht zag. Als dat waar is, wat bezielt iemand dan om zijn exemplaar alweer van de hand te doen?
17/10 14u15  Skoda presenteert knappere Kodiaq GT Gigantisch (ruim) is de Skoda Kodiaq. Maar is het ook een klassieke schoonheid? Daar zijn de meningen over verdeeld. Alsof de Tsjechen daar zelf ook nog niet uit zijn presenteren ze nu de Kodiaq GT. Die oogt in elk geval een stuk sierlijker. Het is dan ook best jammer dat het model aan onze neus voorbijgaat.
17/10 11u45  Zo mag de nieuwe BMW 3-serie op onze oprit. Bij jou? Weinig dingen in het leven zijn zo spannend en leuk tegelijk als het uitzoeken en naar hartenlust samenstellen van een gloednieuwe auto. Neem nu de nieuwe BMW 3-serie. Uiteraard is die er in allerlei uiteenlopende uitvoeringen, bijgestaan door een optielijst waar je u tegen zegt. Inmiddels staat de configurator online en wij hebben alvast onze favoriete Dreier op het scherm getoverd. Welke gedaante geniet jouw voorkeur?
17/10 11u15  Porsche maakt de blits met deze transporter Wie A zegt, moet ook B zeggen. Toch, Porsche? Grafisch ontwerper Igor Shitikov vind van wel en liet geeft het merk uit Zuffenhausen alvast een voorzetje voor een perfect transportmiddel voor de onlangs gereïncarneerde 935 'Moby Dick'.
17/10 10u00  Maak officieel kennis met de BMW X7 Range Rover, Mercedes-Benz GLS en zelfs Benley Bentayga maak de borst maar alvast nat. BMW presenteert haar grootste SUV en meest luxueuze model ooit: de X7. Een eerste blik op deze kolos uit München die vanaf begin volgend jaar te koop zal zijn.
16/10 20u30  Win een Super (Car) Experience! Ben je een liefhebber van auto's en heb je in 2018 nog een offline automagazine gelezen? Dan willen we je vragen om de onderstaande enquête in te vullen. Het vergt een kleine 6 minuten van je tijd en je maakt hiermee kans op een Super Experience bij Race Planet t.w.v. €399,-.
16/10 16u30  Bloodhound moet jacht op 1.700 km/h staken Zeg nooit nooit, maar voorlopig wordt er geen nieuwe historie geschreven.
16/10 15u00  1.000 pk sterke Mercedes-AMG One veel trager dan verwacht Op papier mag de Mercedes-AMG's hypercar, de One, een van de snelste straatauto's ooit zijn, voorlopig gaat 'ie nergens naartoe.
Laatste update: vandaag om 0u00
Lees meer van Autowereld >

Auto55

Verbergen Tonen
18/10 06u15  Rinspeed MircoSNAP is piepkleine, zelfrijdende EV Rinspeed was een graag geziene gast op het Autosalon van Genève. De Zwitserse tuner die zichzelf heruitzond als consulting-, ontwikkelings- en prototypepartner voor de auto-industrie stelde daar immers elk jaar een concept tentoon. Niet zelden waren daar uitzinnige dingen bij. We denken spontaan aan een auto die langer en korter kon worden, doorzichtig was of zelfs kon duiken. De jo...Lees meer
17/10 09u00  Ben je bereid te wachten op een Suzuki Jimny? De nieuwe Suzuki Jimny is, net als de generaties die eraan vooraf gingen, een echte Bonzai-4x4. Met een inschakelbare reductieverhouding, starre assen, een ladderchassis en een functionele, hoekige vormgeving. Onder de kap zit een 1,5l viercilinder. Atmosferisch natuurlijk. Geen turbo in zicht. Goed voor 100pk en 129Nm. Niet alles blijkt op veiligheidsvlak even goed voor mekaar te z...Lees meer
17/10 00u30  Officieel: de nieuwe BMW X7 De naam suggereert een Siebener die hoog op z’n poten staat. De afmetingen - een lengte van zo maar eventjes 5,15m - ook. Maar in tegenstelling tot de conventionele 7-Reeks, biedt BMW hier drie zitrijen. En een koffervolume dat nooit kleiner wordt dan 326 (alle zitplaatsen in gebruik) en uitbreidbaar is tot zo maar eventjes 2.120 liter. Er zijn kleinere bestelauto’s.Siebener op stel...Lees meer
16/10 20u30  VW-dealer in 2020 kruising tussen webshop en pop-up-store Er was een tijd, inmiddels lang geleden, dat je in een garage een best persoonlijke service kreeg. Waar je garagist je bijvoorbeeld begroette met “dag Jef, zeg, dat rammeltje in je deur waar we vorige keer naar gekeken hebben, is dat opgelost?”. De superdealer, zoals we die vandaag kennen, maakte daar komaf mee. In de plaats daarvan kreeg je marmeren vloeren, een corporate identity,...Lees meer
16/10 20u30  Audi krijgt dieselgate-boete van € 800 miljoen Aan het begin van de zomer kreeg Volkswagen een boete van € 1 miljard aan z’n been. Een gevolg, uiteraard, van het gesjoemel met de uitstootcijfers van z’n dieselmodellen. Maar daarmee was de kous natuurlijk niet af. De groep bestaat immers uit meer dan VW alleen. En de Duitse overheid gaf nu ook Audi een boete. Die is een beetje lager dan die voor VW, maar € 800 miljoen is het nog...Lees meer
16/10 20u30  Stingray Corvette-styling bovenop Mazda MX-5 Wanneer de Japanners gek doen, is het écht gek. Kijk maar eens naar Mitsuoka. Dat bedrijf levert alternatieve versies van een reeks bestaande modellen. Vaak geïnspireerd op klassieke Europese designs. Deze Viewt Mk3 bijvoorbeeld. Overduidelijk gebaseerd is op de Jaguar Mark II, maar onderhuids een Nissan Micra. Of de Himiko, die eruit ziet als een Morgan en de Mazda MX-5 als basis h...Lees meer
16/10 16u00  1.000pk sterke Mercedes AMG One heeft problemen Mercedes werkt onder de vleugels van submerk AMG aan een hypercar. One gaat die heten. En het moet zo ongeveer de snelste auto ter wereld worden. 1.000pk is wat voorop staat. En hij zal licht zijn. Zo licht dat hij de Chiron het nakijken zal geven. Als het ooit lukt tenminste. Het project loopt immers vertraging op. Geen klein beetje. Liefst 9 maanden komt erbij. Want er zijn techni...Lees meer
16/10 16u00  Stingray Corvette-styling bovenop Mazda MX- Wanneer de Japanners gek doen, is het écht gek. Kijk maar eens naar Mitsuoka. Dat bedrijf levert alternatieve versies van een reeks bestaande modellen. Vaak geïnspireerd op klassieke Europese designs. Deze Viewt Mk3 bijvoorbeeld. Overduidelijk gebaseerd is op de Jaguar Mark II, maar onderhuids een Nissan Micra. Of de Himiko, die eruit ziet als een Morgan en de Mazda MX-5 als basis h...Lees meer
16/10 16u00  Scifi-productielijn lijn voor elektrische Porsche Een Porsche herken je van ver, aan het geluid. Wel, vroeger tenminste. Voor het gamma werd aangedikt met SUV’s en zo meer. Maar op z’n minst, blaast de 911 met z’n boxermotor, nog steeds een andere melodie dan de rest van de autowereld. Binnenkort maakt een Porsche echter helemaal geen geluid meer. Tegen 2025 wil het bedrijf al net zo veel elektrisch aangedreven modellen bouwen als...Lees meer
16/10 16u00  Bugatti Chiron kan apocalyps doorstaan Aanschouw je een Bugatti Chiron, dan besluipt je wellicht niet meteen de drang om daar de gebaande wegen mee te verlaten. Tegen een onfatsoenlijke snelheid een biljartvlak lint zwart asfalt onder de voorsplitter laten verdwijnen, ja dat wel. En toch lijken er mensen te willen weten hoe een terrein- en plaats van asfaltverslindende Chiron eruit zou zien. Rain Prisk, die flink met een...Lees meer
16/10 16u00  Vandoorne krijgt asiel in Formule E Mensen die het kunnen weten, zeggen dat onze Landgenoot Stoffel Vandoorne een flink potje kan sturen. Goed genoeg om het te maken in de Formule 1. Het zijn andere zaken die tegenzitten. De chequeboek, connecties en het materieel. De 26-jarige piloot klom dan wel op door de Formule Renault en Formule 2, maar in de koningsklasse van de autosport, kon hij geen succes boeken.Gouden kans...Lees meer
16/10 16u00  Sportiever: GTS van Porsche Panamera Extra smaakjes van de Porsche Panamera! De GTS en de GTS Sport Turismo.Sportiviteit, dat is de rode draad bij de GTS. Niet dat het de snelste Panamera uit het gamma is. Die eer is weggelegd voor de Turbo-modellen (ofschoon inmiddels elk exemplaar een turbo heeft). De GTS perst uit de 4-liter V8 een vermogen van 460pk en ook nog eens 620Nm trekkracht. Dat is 19pk en 100Nm meer dan de...Lees meer
15/10 21u15  Nieuwe Mitsubishi L200 kondigt zich aan Mitsubishi maakt zich klaar voor de lancering van een nieuwe versie van de L200. Die krijgt in elk geval een nieuw front. Moderner, mooier. Dat kunnen we zeggen, want we hebben niet alleen bovenstaande foto, maar ook de eerste teaser gezien. Op 9 november laat de L200 zich helemaal zien. En dan kunnen we ook verkondigen hoe ‘nieuw’ de functionele Japanner precies is. Het gaat per sl...Lees meer
15/10 18u15  Ferrari-stijl past op SUV Ooit scheelde het niet veel of er was al een Ferrari SUV. Of op z’n minst een crossover. Die koetswerkstijl werd overwogen voor de vierwielaangedreven Ferrari FF. Er zijn zelfs foto’s van een prototype (zie hier). Toen besloten de Italianen om die weg toch maar niet in te slaan. Uitstel, geen afstel, zal blijken. Want een inmiddels werkt Ferrari wel degelijk aan een SUV. De liefhebb...Lees meer
15/10 18u15  Scala is nieuwe naam opvolger Skoda Rapid Er rommelt wat bij Skoda. De Tsjechische Volkswagen-dochter is immers ontevreden met de opbouw van z’n gamma. Dat wordt daarom herschikt. Het merk lijkt op te willen schuiven naar de kern van de markt. Daar is de concurrentie natuurlijk wel heviger, maar er valt ook meer te rapen.Ter vervanging van Skoda Rapid?Het heeft er alle schijn van dat de Rapid het slachtoffer wordt van die s...Lees meer
Laatste update: donderdag 18 oktober 2018, 6u15
Lees meer van Auto55 >

Carros

Verbergen Tonen
19/10 00u00  Elektrificatie bij Mercedes-Benz: deze modellen komen eraan Mercedes-Benz zet vol in op elektrificatie. De komende jaren komen er tientallen auto’s met een stekker aan. Een deel bestaat uit volledige EV’s, een deel uit plug-in hybrides. Deze modellen kunnen we aankomend jaar verwachten: Mercedes-Benz EQC De eerste EQ van Mercedes-Benz is de EQC: een vijfzits SUV met een actieradius van circa 400 kilometer. Dat geldt dan voor de EQC 400 4Matic, want het merk wil diverse elektromotoren introduceren met verschillende vermogensafgiftes. De EQC 400 4Matic beschikt over 408 pk en een koppel van 765 Nm. De EQC staat gepland voor het tweede deel van 2019. Tot aan 2022 komen er nog vijf volledig elektrische EQ’s aan, onder meer de compacte EQ A. Mercedes-Benz C 300de In een plug-in hybride hoef je natuurlijk geen benzinemotor te laten samenwerken met een elektromotor, een dieselkrachtbron kan immers ook. Mercedes-Benz doet dat in de aankomende Mercedes-Benz C 300de en die beschikt over zowel een 194 pk sterke tweeliter viercilinder diesel als over een elektromotor met 122 pk. Dankzij een systeemvermogen van 306 pk en een koppel van 700 Nm is de auto bijzonder sportief te noemen. Van nul naar honderd sprint je namelijk in 5,6 tellen. In de volledig elektrische modus is ... Het bericht Elektrificatie bij Mercedes-Benz: deze modellen komen eraan verscheen eerst op Carros.
18/10 09u00  Mercedes-AMG C43 4Matic: Gulden middenweg Voor wie de dubbelgeblazen V8 in de Mercedes-ANG C 63 too much is, heeft AMG ook de C43 4Matic. Na een recente facelift heeft deze variant bovendien extra vermogen. Is hij zo precies goed?Traag kon je de C 43 al niet noemen, maar toch kon hij volgens Mercedes-AMG nog wel een stukje krachtiger. De 3,0-liter V6 levert nu 23 pk meer dan voorheen en blijft met 390 pk dus net onder de magische grens van 400 pk. Het koppel van 520 Nm is ongewijzigd. Elke variant van de Mercedes-AMG C 43 sprint in minder dan vijf seconden naar de 100 km/h. Sterker nog: de traagste variant doet het nog altijd in 4,8 tellen – acceleratietijden waarvoor je tot zo’n vijf jaar geleden toch echt de krachtigste AMG moest kopen. Ondanks dat de C 43 zo snel is, gaat die snelheid niet gepaard met het brute geweld waarmee AMG groot is geworden. Nee, dit is een auto die je kinderlijk eenvoudig hard kunt rijden – of je nu kiest voor de Limousine, de Estate, de Cabriolet of de Coupé. Grip Alle regen die Nederland wekenlang bespaard is gebleven, lijkt in één klap in het Duitse Moezel-gebied te vallen nu wij er ... Het bericht Mercedes-AMG C43 4Matic: Gulden middenweg verscheen eerst op Carros.
18/10 00u00  Morgan wordt 110 en viert dat met speciale uitvoeringen In 2019 bestaat het Britse Morgan liefst 110 jaar. De stokoude autobouwer viert dat met frisse 110 Anniversary-uitvoeringen van de 3 Wheeler, Plus 4 en Roadster.De geschiedenis van de Britse autobouwer Morgan gaat al bijna 110 jaar terug. En al die tijd is het merk vast blijven houden aan het verleden. Zo zag de Morgan Plus 8 dit jaar Abraham en ook de 3 Wheeler is sinds mensenheugenis te rijden. Van 1909 tot in de jaren vijftig was het nog het origineel terwijl de huidige 3 Wheeler het vooral onderhuids moderner aanpakt. Badges Nu Morgan aankomend jaar 110 jaar bestaat, brengt het speciale jubileum-edities op de markt. Die versies van de 3 Wheeler, Plus 4 en Roadster staan voor de vertrouwde bedragen in de prijslijst, maar zijn dan wel voorzien van wat extra’s. Om te beginnen zijn her en der 110 Anniversary-badges aangebracht en ook zijn er nieuwe lakkleuren beschikbaar. Er zijn twee kleurenreeksen om uit te kiezen. Naast ‘Classic Range’ gaat het om ‘Metallic Range’. Nieuwe accenten Verder monteert Morgan een sportuitlaat onder haar verjaardagsmodellen en is het scheutiger met de afwerking. De Roadster en Plus4 krijgen een lederen riem om de motorkap, terwijl je in plaats van een ... Het bericht Morgan wordt 110 en viert dat met speciale uitvoeringen verscheen eerst op Carros.
17/10 10u00  BMW X7 volledig in beeld Vanaf maart volgend jaar is er nóg een SUV om te kiezen bij BMW. Fier bovenaan het modelgamma staat de imposante X7.Met 5,15 meter en bijna 2.400 kilo is de BMW X7 een lel van een wagen. De SUV is ook nog eens 2 meter breed en 1,80 meter hoog. De binnenruimte is dan ook immens; tot wel 2.120 liter aan bagage kan mee. Over drie royale zitrijen zijn zeven stoelen verdeeld. Ook geeft het ‘schoeisel’ van de X7 aan dat het hier om en reus gaat. De wielen lopen op tot 22-inch. Zescilinders De X7 rolt in eerste instantie uit de BMW fabriek in het Amerikaanse Spartanburg als xDrive40i, xDrive30d en M50d. Eerstgenoemde is voorzien van een 340 pk sterke 3,0-liter zescilinder in lijn. In 6,1 seconden sprint de X7 daarmee van nul naar honderd. De xDrive30d is een 3,0-liter zescilinder diesel die 265 pk aan vermogen levert. Het maximumkoppel bedraagt 620 Nm en in zeven seconden is  de klassieke sprint geklaard. Topversie is de M50d. Dan is de 3,0-liter zescilinder diesel goed voor 400 pk en 760 Nm en in 5,4 tellen raffel je daarmee een lange stoplichtsprint af. De BMW X7 M50d is bovendien voorzien van een ... Het bericht BMW X7 volledig in beeld verscheen eerst op Carros.
17/10 00u00  Nieuwe software maakt Tesla’s slimmer Met regelmaat heeft Tesla nieuwe over-the-air software updates klaarstaan waarmee gebruikers weer nieuwe technologie in hun Tesla-modellen kunnen ontginnen. De meest recente update – version 9.0 genaamd – is de belangrijkste update tot nu toe.Tesla heeft voor de Model S, X en 3 een software-update uitgebracht die voor flink wat nieuwe toepassingen moet zorgen voor die modellen. De versie 9.0 voorziet onder meer in nieuwe hardwaretoepassingen, versimpele menu’s en nieuwe ‘Easter eggs’. De update is in eerste instantie alleen uitgebracht in de VS. Dashcam Voor nieuwe Tesla’s – geproduceerd na augustus 2017 – zorgt de software dat de camera aan de voorkant van de auto gebruikt kan worden als dashcam. Voorwaarde is wel dat je zelf een harddisk of geheugenstick met voldoende capaciteit aansluit op de usb-ingang van je auto. De dashcam bewaart tot tien minuten aan beeld. Sowieso zijn alle acht camera’s aan de buitenzijde van elke Tesla voortaan geactiveerd. Het zorgt voor een 360-graden zicht rondom de auto. Menu Een derde nieuwe toepassing is de mogelijkheid om locaties van je smartphone door te sturen naar het navigatiesysteem van je Tesla. Ook kun je via de Tesla-app op je smartphone het multimediasysteem bedienen.Een andere update betreft de menustructuur. Die ... Het bericht Nieuwe software maakt Tesla’s slimmer verscheen eerst op Carros.
16/10 14u15  Vormgeving elektrische BMW’s wordt normaler De elektrische i-modellen bij BMW vallen op door hun bijzondere vormgeving. Of de vormtaal de auto’s mooier maakt, is de vraag nu BMW met de Vision iNext flinkt doorgeschoten lijkt. Gelukkig zullen toekomstige elektrische BMW’s een behoudener designtaal volgen.Wie vorige maand de BMW Vision iNext voorbij zag komen, moest twee maal met de ogen knipperen. Met de BMW-nieren groter dan een walvisbek, samengeknepen lichtunits en een hoekige achterpartij was de auto nou niet echt een staaltje prettig Beiers design. Moet een elektrische auto altijd zo opvallend zijn, was de vraag. BMW beantwoord het een maandje later zelf: ‘nein’. Minder uitgesproken In een gesprek met het Britse Autocar geeft BMW-designbaas Adrian van Hooydonk aan de aankomende elektrische modellen van zijn merk juist een tandje minder uitgesproken zijn. Nu de i3 en i8 elektrificatie bij BMW een opvallend gezicht hebben gegeven, is het tijd voor minder onderscheid tussen geëlektrificeerde modellen en auto’s met een conventionele aandrijflijn. “Elektrische mobiliteit zal zich binnen afzienbare tijd uitspreiden over onze complete modellijn. We komen op het punt dat elektrisch of plug-in hybride niet meer is dan een andere optie voor je auto”, aldus Van Hooydonk. “Het is een feit dat BMW-klanten een dynamische auto willen, of ... Het bericht Vormgeving elektrische BMW’s wordt normaler verscheen eerst op Carros.
16/10 10u00  Porsche Panamera als nieuwe smaak: de GTS De Porsche Panamera en Panamera Sport Turismo zijn al in veel configuraties te rijden, maar er komt er nóg een bij: de GTS. Die versie beschikt over een 460 pk sterke 4,0-liter V8 bi-turbomotor. Met een fors vermogen van 460 pk is de Porsche Panamera GTS natuurlijk nog lang niet de krachtigste Panamera die je kunt kopen. De Panamera Turbo schopt het namelijk moeiteloos tot 550 pk. De GTS neemt dan ook een plaatsje ergens midden in het gamma in van de Panamera-reeks. De 4,0-liter V8 bi-turbomotor biedt meer dan voldoende sportiviteit. Mede dankzij een maximumkoppel van 620 Nm sprinten de Panamera GTS en Panamera GTS Sport Turismo in 4,1 seconden van nul naar honderd. Ten opzichte van de vorige generatie GTS is de Panamera 20 pk en 100 Nm krachtiger geworden. De topsnelheid ligt rond de 290 km/u. Sportieve configuratie Het sportieve karakter van de GTS blijkt uit een sportonderstel dat met 10 millimeter is verlaagd en uit sportievere instellingen van de demping. Standaard is de Panamera GTS bovendien uitgerust met adaptieve luchtvering met driekamer-technologie. Met de introductie van de nieuwe generatie Panamera GTS stapt ook het Head-Up Display naar de modelreeks. Donkere accenten De Panamera GTS en Panamera ... Het bericht Porsche Panamera als nieuwe smaak: de GTS verscheen eerst op Carros.
16/10 00u00  ‘SUV voor Bugatti en super-EV voor Jaguar’ Zowel het Franse Bugatti als het Britse Jaguar denken hardop na over uitbreiding van het modelgamma. De Fransen zouden wel een SUV naast haar hypercars Chiron en Divo willen hebben en de Britten dromen van een volledig elektrische sportwagen.Momenteel is de autosalon van Parijs gaande en dus reizen ook de topmannen van diverse automerken naar de lichtstad. Onder hen is Stephan Winkelmann van Bugatti. In Parijs werd hij geïnterviewd door Automotive News en aan dat medium vertelde de CEO dat zijn merk ‘klaar is voor meer’ om daar vervolgens aan toe te voegen dat Bugatti momenteel nadenkt over nieuwe krachtbronnen en chassis-opties. Ook wordt er gemijmerd over de komst van een SUV. Mocht zo’n hoogpotige er komen, zal het ongetwijfeld een spraakmakende auto worden, want voor minder doet Bugatti het niet. Sportieveling met een stekker Jaguar stuurde Ian Callum naar Parijs en het hoofd design werd aan de tand gevoeld door het Amerikaanse Road & Track. Callum liet los dat hij graag een mid-engine elektrische auto zou willen ontwikkelen. Hij denkt aan een auto met de verhoudingen van de C-X75, al is nog niet besloten of Jaguar echt zo’n sportieveling met een stekker gaat bouwen. Volgens Callum is het voor ... Het bericht ‘SUV voor Bugatti en super-EV voor Jaguar’ verscheen eerst op Carros.
15/10 13u00  Porsche Taycan aanzet tot waar elektro-offensief In 2025 zal waarschijnlijk meer dan vijftig procent van haar geleverde modellen elektrisch zijn, aldus Porsche. Zo is de Taycan (komst in 2020) al 10.000 keer besteld en in 2022 komt daar nog een stekker-SUV bij. Naar verwachting zal Porsche dit jaar wereldwijd zo’n 250.000 auto’s verkopen. Volledig elektrische aangedreven modellen zitten daar nog niet tussen, maar vanaf 2020 verandert dat. Dan staat de langverwachte Taycan in de showroom. Van de elektrische sportwagen denkt het merk zo’n 25.000 exemplaren te verkopen op jaarbasis. Dat de Taycan twee jaar voor z’n debuut al populair is, blijkt uit de 10.000 bestellingen die inmiddels zijn geplaatst. Elektrische SUV Dat Porsche uitkijkt naar elektrificatie blijkt uit de uitspraken van Lutz Meschke, vice-voorzitter van de raad van bestuur en Chief Financial Officer van Porsche: “We verwachten dat meer dan vijftig procent van de geleverde Porsche-modellen in 2025 elektrisch zal zijn”. Ook de komst van een tweede volledig elektrische Porsche moet daartoe bijdragen. Vanaf 2022 krijgt de Taycan gezelschap van een SUV met een stekker. Om de elektrificatie van Porsche tot een succes te maken, investeren de Duitsers de komende vier jaar liefst zes miljard euro. Zo is Porsche net als Audi, BMW, Daimler en Ford ... Het bericht Porsche Taycan aanzet tot waar elektro-offensief verscheen eerst op Carros.
13/10 00u00  Weekendtip: The Art of Performance Tour Jaguar’s meest recente aanwinst is de volledig elektrische I-Pace. Dat veelbesproken model staat, samen met de XE, XF, F-Pace en E-Pace, centraal tijdens de The Art of Performance Tour op 13 en 14 oktober in Lelystad.De lijfspreuk van het bekende Britse merk Jaguar is ‘The Art of Performance’. Daarmee wil Jaguar zeggen dat haar auto’s opvallend zijn vormgegeven én sportief zijn. Het meest recente voorbeeld is de I-Pace. De eerste volledige elektrische SUV van het merk heeft een design dat zeer in de smaak valt en dat koppelt aan een dynamisch rijgedrag. De twee elektromotoren aan boord van de I-Pace, zijn samen goed voor vermogen van 400 pk en een koppel van 700 Nm. De spurt van nul naar honderd verloopt in 4,8 seconden. F-Pace Van een zelfde lichtvoetigheid is de F-Pace, de eerste en grootste SUV van Jaguar. Bij zijn introductie een paar jaar geleden werd de F-Pace net als de I-Pace zeer goed ontvangen. Zelf schreven wij erover dat hij beter dan de benchmark is. Een van z’n geheimen? De aluminium basisarchitectuur; dezelfde als de XE en XF. Met een gewicht vanaf 1.665 kilogram is de F-Pace de lichtste auto in zijn klasse en dat vertaalt zich naar ... Het bericht Weekendtip: The Art of Performance Tour verscheen eerst op Carros.
13/10 00u00  70 jarige Porsche viert jubileum met 1.948 Speedsters Al heel het jaar trakteert Porsche op bijzondere uitvoeringen vanwege haar 70e verjaardag. Het meest recente presentje heet de 911 Speedster. Hij komt, als verwijzing van het introductiejaar van de 356, in een oplage van 1.948 stuks op de markt.Met 1.948 exemplaren is de Porsche 911 Speedster natuurlijk niet extreem gelimiteerd, toch zullen alle beschikbare auto’s snel een nieuwe eigenaar vinden, is de verwachting. De gelukkigen kunnen namelijk een felrode open tweezitter met 500 pk voor de deur zetten die zijn basis vindt in de 911 Speedster Concept die in juni werd gepresenteerd. De Guards Red lakkleur refereert naar de 911 Speedster uit 1988 van de G-Model generatie, terwijl de speciale 21-inch kruisspaaks wielen inspiratie vinden in de 911 RSR. Het interieur is voornamelijk in zwart leder uitgevoerd met rode accenten. Tonneau-cover Verwacht echter geen automatische inklapbare softtop. De Porsche 911 Speedster wordt namelijk geleverd met een tonneau cover die je vastzet met knopjes. In de bijgaande video laat de Britse Youtuber Shmee alle highlights van de Porsche 911 Speedster zien op de autosalon van Parijs. Het bericht 70 jarige Porsche viert jubileum met 1.948 Speedsters verscheen eerst op Carros.
13/10 00u00  Lexus ES 300h heeft een prijs: 52.995 euro De opvolger van de GS-reeks van Lexus heet de ES. De bijna vijf meter lange Japanner met voorzichtige coupé-daklijn heeft nu een prijskaartje. Voor de  ES 300h ben je bijna 53 mille kwijt.De aanduiding ES is compleet nieuw voor Nederland, maar daarmee is de Lexus ES geen onbekende. In Amerika rijdt de ES al veel langer rond. In ons land is het de opvolger van de GS en met de coupé- achtige daklijn moet de sedan vooral sportief aandoen. De ES staat op Lexus’ nieuwe Global Architecture – K-platform en is vanaf begin 2019 leverbaar als 300h. Volledig elektrisch Die Lexus ES 300h koppelt een 2,5-liter viercilinder benzinemotor aan een elektromotor. Het systeemvermogen komt uit op 218 pk. Aan de stekker hoeft de ES 300h echter nimmer, want de accu wordt automatisch opgeladen wanneer er wordt afgeremd. Via de Electric Vehicle modus is het mogelijk om korte stukken volledig elektrisch te rijden. De nieuwe Lexus ES komt in twaalf lakkleuren, waarvan er twee –namelijk Sapphire Blue en F White -zijn voorbehouden aan de Lexus ES F SPORT.  Het bericht Lexus ES 300h heeft een prijs: 52.995 euro verscheen eerst op Carros.
12/10 11u15  ‘Jaguar ziet mogelijk toekomst in modelgamma met alleen EV’s’ Volgens het Britse Autocar bestaat er een kans dat Jaguar op middenlange termijn alleen nog maar volledig elektrische auto’s produceert. De elektrificatie die nu al is ingezet met de I-Pace, bereikt de komende vijf tot zeven jaar mogelijk ook de rest van het gamma. Over zeven jaar, in 2025, is er mogelijk geen nieuwe Jaguar te koop die niet van een stekker is voorzien. Jaguar is van plan om al haar nieuwe modellen te elektrificeren, aldus het doorgaans betrouwbare Britse Autocar. Hoewel de kogel rondom de nieuwe strategie nog niet door de kerk is, is het plan zeer serieus. Elektrische XJ Met de Jaguar I-Pace heeft Jaguar al sinds dit jaar een eerste EV in het modelaanbod en de volgende moet de opvolger van de XJ worden. Volgens Autocar zal die zeer luxueuze auto – concurrent voor onder meer de Porsche Taycan – al in 2020 verschijnen. Crossover Rond 2023 zijn de XE en XF aan vervanging toe. Autocar denkt dat een elektrische crossover ze komt vervangen. In 2025 is het dan tijd voor de nieuwe Pace-familie met een elektrische E-Pace, F-Pace en de opvolger van de I-Pace. In 2027 zou er dan nog een gloednieuw model verschijnen: de J-Pace; ... Het bericht ‘Jaguar ziet mogelijk toekomst in modelgamma met alleen EV’s’ verscheen eerst op Carros.
12/10 10u15  Panamera stuwt Porsche naar fraaie verkoopcijfers In deze oktobermaand blikken de meeste automerken terug op de eerste drie kwartalen van het jaar. Porsche doet dat met veel plezier, want onder meer dankzij de Panamera en 911 stegen de wereldwijde verkopen met zes procent.In de eerste negen maanden van 2018 verkocht Porsche wereldwijd 196.562 auto’s en dat betekent een toename van zes procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Hoewel China nog zeer belangrijk is voor de verkopen – met 56.254 afleveringen gaat meer dan een kwart van de auto’s daar naartoe – bleek dat niet de grootste groeimarkt in procenten. China tekende namelijk voor een plusje van vier procent, terwijl in Europa een negen procent meer auto’s werden verkocht. Op ons continent werden liefst 66.551 Porsches afgeleverd. Vooral in thuisland Duitsland blijft men een groot Porsche-fan. Bijna 25.000 Duitsers kochten een auto van het merk. SUV Met name de Panamera was in trek. Van dat vierdeurs model werden 60 procent meer auto’s verkocht ten opzichte van de eerste negen maanden van vorig jaar. Ook de iconische Porsche 911 deed het uitstekend. Bijna twintig procent meer 911’s gingen er over de toonbank. Dat neemt niet weg dat Porsche zeer blij is met haar Macan en Cayenne, ... Het bericht Panamera stuwt Porsche naar fraaie verkoopcijfers verscheen eerst op Carros.
12/10 00u00  BMW zegt range extender i3 vaarwel Omdat we nu echt in een tijdperk van elektrificatie zijn uitgekomen, schroeft BMW de range extender af van zijn aankomende i3’s. Dankzij nieuwe batterijen is een actieradius van tot 310 kilometer inmiddels immers een feit.De BMW i3 was altijd leverbaar in twee versies. Naast de volledig elektrische versie was er een variant met range-extender. Een klein benzinemotortje aan boord moest laadstress voorkomen. Hoewel z’n populariteit – in sommige markten nam de duurdere versie met range-extender meer dan de helft van de verkopen voor z’n rekening – is de hybride aangedreven i3 niet langer leverbaar. 120 Ah Voortaan voorziet BMW haar i3 en snellere i3s van een batterij met een capaciteit van 120 ampère-uren (was 96 Ah). Daarmee heeft de i3 niet langer een volledig elektrische actieradius van maximaal 255 kilometer, maar van 310 kilometer. De BMW i3s schopt het van maximaal 245 tot 285 kilometer, gemeten volgens de WLTP-meetcyclus. Sportpakket Naast de welkome technische wijzigingen levert BMW op de i3 voortaan ook een sportpakket. De uitdossing wordt geleend van de i3s dus dat betekent dat onder meer de dempers en vering straffer zijn afgesteld. Bovendien monteert BMW 20-inch lichtmetalen wielen die onder zwarte wielkastranden mogen glimmen. Er komen tevens twee ... Het bericht BMW zegt range extender i3 vaarwel verscheen eerst op Carros.
Laatste update: vandaag om 0u00
Lees meer van Carros >

Vroom.be

Verbergen Tonen
18/10 10u00  De Mercedes C-Klasse en E-Klasse krijgen dieselhybrides De hybride diesel combineert een 2.0 viercilinder van 194 pk en 400 Nm met een elektromotor van 1
18/10 10u00  Mercedes GLC F-Cell: hybride én waterstof Over enkele dagen zou je de eerste exemplaren van de GLC F-Cell op de weg kunnen zien. Eind oktob
17/10 09u00  Officieel: deze X7 wordt BMW’s vlaggenschip Met zij afmetingen en gewicht staat het beruchte “Freude am Fahren” misschien niet centraal, maar
17/10 09u00  Keuzestress: zoveel kost de perfecte Mazda MX-5 Koetswerk De vierde generatie van de Mazda MX-5 is er in twee versies: de klassieke roadst
17/10 09u00  Mercedes S 560 e: opnieuw aan de stekker De S-Klasse krijgt van Mercedes dus een nieuwe plug-inversie. De S 560 e is er alleen met lange w
16/10 10u15  5 geweldige GT’s uit de jaren 50 met plaats voor de kinderen Lancia Aurelia Wellicht een van de meest verfijnde GT’s uit zijn tijd, en wellicht ook een
16/10 10u15  Getest: Jeep Wrangler, trouw aan de roots Het merk Jeep werd in 1941 geboren en heeft in zijn bijna 80 jaar zijn genen goed behouden. Meer
15/10 10u00  Is de Tesla Model 3 de veiligste auto ter wereld? Op vlak van veiligheid is het National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA, Amerikaans a
15/10 10u00  Dit zijn de 15 machtigste automerken ter wereld De eerste plaatsen in de lijst van Interbrand worden in 2018 ingenomen door technologiebedrijven
15/10 10u00  Rijtest: Opel Grandland X 1.2 Turbo 130, op zoek naar de X-factor Laat ons de olifant in de kamer maar meteen benoemen: de Opel Grandland X staat inderdaad op een
12/10 17u45  Met deze auto’s rijden onze populairste politici In juni peilden VTM Nieuws, Het Laatste Nieuws, RTL TVI en Le Soir nog naar de populairste politi
12/10 09u30  De 5 van de redactie: dit zijn onze favoriete breaks 1. Mazda 6 Wagon: vanaf € 30.590 Deze Japanse break kreeg recent een facelift, en blijft e
12/10 09u30  Video: fietser springt op motorkap Rolls-Royce In Azië wacht een chauffeur in een Rolls-Royce Phantom op zijn baas. Plots duikt er een fietser o
12/10 09u30  Top 10: de hybrides op het salon van Parijs 1. Toyota Corolla Touring Sports Hybrid In Genève de berline, in Parijs de break. Deze twe
Laatste update: donderdag 18 oktober 2018, 10u00

Autovisie

Verbergen Tonen
19/10 00u00  Circuit van Zandvoort gepasseerd De prestigieuze Duitse toerwagenserie DTM komt de komende drie jaar naar Assen. In 2018 is de première op het TT Circuit Assen op 19-21 juli.
18/10 19u15  Hamilton: ’Veel te vroeg om al te gaan feesten’ Lewis Hamilton kan zondag in zijn Mercedes voor de vijfde keer wereldkampioen in de Formule 1 worden, maar de 33-jarige Brit rekent zich zeker nog niet rijk.
18/10 18u15  Pérez blijft bij Formule 1-team Force India Sergio Pérez rijdt ook volgend jaar voor Force India. Wie de andere coureur wordt, wil het team nog niet bevestigen. Algemeen wordt aangenomen dat het gaat om de Canadees Lance Stroll, wiens steenrijke vader Lawrence aan het hoofd staat van het consortium dat het in het Engelse Silverstone gevestigde team dit jaar in handen kreeg.
18/10 00u00  Red Bull verkoopt Verstappen ’nee’ Max Verstappen is niet alleen gek van autosport, maar ook van het racen op twee wielen. De Formule 1-rijder (21) zou graag nog eens als een ware MotoGP-coureur over het circuit racen. Dat zit er voorlopig echter niet in…
18/10 00u00  Teamgenoot Verstappen maakt voltreffer Red Bull-coureur Daniel Ricciardo kan naast F1-racen ook nog iets anders heel goed.
18/10 00u00  Nieuwe raceklasse voor vrouwen De autosport krijgt volgend jaar een nieuwe raceklasse speciaal voor vrouwen: de W Series.
17/10 23u30  ’Verstappen-move’ bij GP Austin niet meer mogelijk Max Verstappen zorgde vorig jaar bij de GP van Austin voor controverse, toen hij in de slotfase van de race Kimi Raikkonen met een fraaie move in de binnenbocht wist in te halen. De Formule 1 heeft maatregelen genomen om het ’afsnijden’ van deze bochten te voorkomen.
17/10 21u45  ‘Verstappen op zelfde niveau als Hamilton’ Komend weekend kan Lewis Hamilton voor de vijfde keer wereldkampioen worden. Voormalig coureurs Michael Bleekemolen en Giedo van der Garde vertellen waar hij zijn succes aan te danken heeft.
17/10 17u15  Hamilton in zetel voor vijfde wereldtitel Alle seinen staan voor Lewis Hamilton op groen om zondag in de Grand Prix van de Verenigde Staten zijn vijfde wereldtitel in de Formule 1 te veroveren.
17/10 00u00  Unieke Formule 1-collectie wordt geveild Diehard racefans kunnen van oktober tot december hun hart ophalen. Een privécollectie met unieke Formule 1-memorabilia wordt dan online door Catawiki geveild. Hier zitten enkele bijzondere pronkstukken tussen: van de helm van Ayrton Senna tot aan het Benetton-racepak van Michael Schumacher.
17/10 00u00  Hamilton neemt het op voor Vettel Lewis Hamilton heeft het dinsdag opgenomen voor zijn rivaal Sebastian Vettel, die hij de afgelopen races op een straatlengte achterstand zette in de strijd om de wereldtitel.
17/10 00u00  Jos Verstappen pleit voor actie Jos Verstappen vindt het hoog tijd dat de FIA en de bazen van Liberty Media voor een eenduidige lijn binnen de wedstrijdleiding van de Formule 1 gaan zorgen.
16/10 16u15  Wolff: ’WK-titel Hamilton geen zekerheidje’ Mercedes-teambaas Toto Wolff vindt Lewis Hamilton dit Formule 1-seizoen ’een klasse apart’. „Hij is completer dan ooit.” Toch spreekt hij niet vanzelfsprekend over een nieuwe wereldtitel in de F1.
16/10 00u00  ’Verstappen & co racen al in 2020 in Vietnam' De kans op een Formule 1-race in Vietnam wordt steeds groter.
16/10 00u00  Vettel wil ’onderonsje’ met Verstappen over crash Sebastian Vettel wil in ’een onderonsje’ met Max Verstappen nog even hun crash van afgelopen zondag tijdens de GP van Japan nabespreken.
Laatste update: vandaag om 0u00
Lees meer van Autovisie >

Autofans.be

Verbergen Tonen
18/10 18u15  Eerste prijsindicatie voor Nissan Leaf 60 kWh: 5.000 euro duurder? De nieuwe Nissan Leaf geraakt met zijn 40 kWh-batterij 250 realistische kilometers ver, maar de Japanners beloven al van in het begin dat er een variant met een 50 procent grotere accu komt. En vandaag krijgen we een eerste indicatie over hoeveel die zou kunnen gaan kosten.
18/10 16u45  Russen proppen MIG-straalmotor in een BMW E30 Fun Het zullen je buren maar zijn, deze jongens in Rusland die met de nodige huis-, tuin- en keukenvlijt een straalmotor hebben ingebouwd in een BMW E30 en dan met het luidruchtige vlammenbrakende monster gaan experimenteren in een garagebox. What could possibly go wrong? Ons Russisch is niet meer zo vloeiend als het ooit was, dus van de technische specificaties hebben we geen flauw benul, maar aan de ‘stance’ van de auto te zien weegt de straalmotor iets meer dan de oorspronkelijke vier- of zescilinder want de auto zakt vooraan behoorlijk door de knieën. Qua prestaties valt zo’n MIG-motor behoorlijk tegen, want harder dan 87 km/u wil het ding niet. In alle eerlijkheid: deze straalmotor diende in de echte MIG’s alleen maar als startmotor om de hoofdturbine op dreef te brengen. Rusland. Zijn eindeloze vlaktes, zijn traditie van alcoholverslavingen, zijn mild gebrek aan democratie en… zijn complete getikte inwoners. Deze archetypische Russen zijn op het lumineuze idee gekomen om een straalmotor uit een MIG in een oude BMW E30 in te bouwen. Europese autosegmentatie: DAuto type: SedanModel: 3 Reeks
18/10 15u15  Maak je Citroën Méhari LEZ-bestand De Citroën Méhari-club van Cassis heeft een manier gevonden om ervoor te zorgen dat hun troetelkind nog lang in alle lage-emissiezones binnen zal mogen: ze hebben hem elektrisch gemaakt.
18/10 15u00  Renault introduceert tweeliter diesel op Espace Renault heeft genoeg van downsizing en keert terug naar de 2.0 dCi motoren. Al is terugkeren niet helemaal de bedoeling.
18/10 13u15  Jeep Grand Cherokee maakt gehakt van Ford GT Supercars Als je absoluut een van de snelste auto’s op de markt wil, dan moet je die niet noodzakelijk bij de ene of de andere Europese autobouwer met een prestigieus logo gaan zoeken. Neen, een paar Amerikaanse kerels die handig zijn met – we maken hier een stevige veronderstelling – hamers, slijpschijven en ander verfijnd materiaal hebben een Jeep Grand Cherokee opgekieteld tot dik 1.000 pk en 1.354 Nm. Daarmee sprint de terreinbeul van 0 naar 60 mijl per uur (96 km/u) in 2,7 tellen. Om te tonen wat ze kunnen, hebben de Texanen hun creatie op een dragstrip naast een Ford GT gezet. Pas bij 125 mph (200 km/u) kan de vederlichte en gestroomlijnde Ford met zijn 650 pk sterke V6 beginnen bijbenen. Sterk… Trackhawk-basis Uiteraard had Hennessey het voordeel dat Jeep zelf ook al niet bepaald gierig is met pk’s in de Grand Cherokee. De Trackhawk-versie van het gevaarte wordt namelijk geleverd met dezelfde, dik 700 pk sterke compressor-V8 als de Dodge Challenger Demon. Maar de knutselaars uit Texas hebben daar dus nog bijna 50 procent bovenop weten te doen. En dat allemaal op loodvrij 93, een benzine met een octaangetal zo laag dat je het in Europa bijna niet meer kan tanken. Op onze 95 of 98 moet dat misschien nog wat beter kunnen… De supersportwagens van deze wereld hebben er een te duchten rivaal bij op basis van… de Jeep Grand Cherokee. Auto type: SUV/CrossoverModel: Grand Cherokee
18/10 10u45  Rijtest: BMW X4 30i xDrive (2018) Vier jaar geleden was het kot te klein. Want BMW ging een SUV-Coupéversie van de X3 bouwen. De meningen waren sterk verdeeld. Maar het pro-kamp bleek groot genoeg om een tweede generatie in de markt te gooien.
18/10 10u00  Zo “premium” ziet de Audi A1 er zonder opties uit… Het ongeïnspireerde karretje op deze foto is geen stadsauto van een obscuur Chinees budgetmerk, maar wel de nieuwe Audi A1. Zo ziet een premiumdesign eruit als je alle ‘noodzakelijke’ opties weglaat.
18/10 09u00  smart stript: vanaf 2019 volledig elektrisch De modeljaarwijziging is bij smart wel heel ingrijpend. Vanaf 1 januari 2019 wil het automerk enkel nog elektrische modellen aanbieden. Heeft iemand nog een stopcontact op overschot?
17/10 16u45  Seat Tarraco-productie van start... In Wolfsburg Globalisatie en gedeelde platformen zorgen ervoor dat de Tarraco in Wolfsburg van de band kan rollen. Wat er intussen in Spanje gebeurt?
17/10 16u30  Zo gaat VW in 2020 auto's verkopen Hangt het van VW af, dan kopen we al in 2020 onze auto's gewoon digitaal, waardoor we niet meer langs de lokale dealer hoeven te gaan. Jawel, de groep heeft een nieuw verkoopmodel op poten gesteld.
17/10 15u00  Mazda maakt ons warm voor Mazda3 Volgende maand zal Mazda haar nieuwe generatie Mazda3 wereldkundig maken. Een belangrijk model voor het Japanse merk want de 3 luidt het begin van een nieuwe generatie experimentele motoren in. Een korte plaagvideo moet ons al warm maken.
17/10 13u00  Officieel: Skoda Kodiaq GT snelt ons voorbij (2018) Naar Duitse leer lanceert Skoda een tweede derivaat van de Kodiaq die haar daklijn een stuk harder af ziet lopen. Kodiaq GT, de Tsjechische SUV-coupé is geboren.
17/10 11u30  Lol: Rallyrijder moet stoppen aan huis om behoefte te doen [video] Geef maar toe, we hebben het ons ooit allemaal afgevraagd: Wat als zo'n racecoureur plots een grote boodschap moet doen? Wel, het antwoord is minder technisch dan je zou denken. Dat bewijst Hyundai-rijder Pierre-Louis Loubet die tussen twee rally-etappes door even stopt aan een willekeurig huis om, tja, zijn persoonlijke notities even door te nemen...
17/10 00u45  Officieel: BMW X7 is Amerikanofiel (2018) Nog nooit was een BMW zo op de leest geschoeid voor de Amerikaanse markt als de X7. Waardoor het merk uit München eindelijk een antwoord heeft op de luxe-kolossen die in de US of A rondtoeren. Denk gigantische proporties, kilometers chroom en royaal plaats voor zeven.
16/10 13u30  In de pijplijn: Kia Ceed SW plug-in hybride De andere mogelijke kanshebbers om deze behandeling te krijgen zijn de Kia Ceed hatchback, Sportage en Sorento.
Laatste update: donderdag 18 oktober 2018, 18u15
Lees meer van Autofans.be >

GroenLicht

Verbergen Tonen
18/10 12u00  Smart gaat volledig elektrisch tegen 2020 Tegen 2020 zal het Smart gamma enkel de EQ uitvoeringen (voordien Electric Drive) omvatten. Om de strenge uitstootnormen te halen zijn alle automerken druk in de weer met een doorgedreven elektrificatie van het gamma, Smart gaat per direct all in door de versies met de 0.9-liter benzinemotor te schrappen tegen 2020. Met slechts een ForTwo, […]
17/10 12u30  Stoffel Vandoorne gaat Formule E racen voor HWA Racelab Na een minder succesvolle passage met het McLaren team in de Formule 1 trekt de getalenteerde Stoffel Vandoorne nu richting Formule E! Dat de West-Vlaming een stevige brok talent bezit kan niemand aan twijfelen met een zeer succesvol (GP2) raceverleden, toch kon Stoffel niet doorbreken in de Formule 1. Daarvoor kunnen we zeker richting McLaren […]
17/10 11u45  Coyote rondt de kaap van 1,5 miljoen Belgische gebruikers Elke dag helpen meer dan een miljoen Belgen elkaar door middel van handige verkeersinformatie te delen via het Coyote platform. Coyote. Wat ooit begon – inclusief grote commotie – als een radarverklikker evolueerde doorheen de jaren naar een trouwe compagnon onderweg die je met raad en daad bijstond op vlak van slimme navigatie, dashcashcam of […]
17/10 00u15  Officieel: BMW X7 SUV (2018) Met de introductie van een luxueuze X7 SUV heeft BMW een nieuw vlaggenschip! Na menig SUV succes met de X1 tot X6 maakt BMW zich met de X7 nu klaar voor een extra toevoeging bovenaan het gamma. Zoals de naam doet vermoedelijk deelt deze avonturier het een en ander met de 7-Reeks limousine, qua vormgeving […]
16/10 15u15  Rijtest: MINI Cooper SD 3d facelift (2018) Wie op zoek is naar een potent, compact én comfortabel scheurijzer komt sowieso uit bij de MINI Cooper SD die net zoals de rest van het gamma geniet van een opfrisbeurt. Begin deze eeuw blies BMW – op een bijzonder succesvolle manier – het noodlijdende MINI opnieuw leven in, iets dat je vandaag de dag […]
16/10 14u30  Teaser: BMW X7 SUV (2018) Zien we daar de grootste SUV van BMW verschijnen? Met de introductie van de X2 liep het stoere SUV gamma van de X1 tot de X6 al hebben we een licht(wit)blauw vermoeden – op basis van duidelijke geruchten én een soortgelijk concept – dat we daar snel een X7 mogen bijrekenen. Numeriek gezien mag de […]
16/10 11u45  Preview: Skoda Kodiaq GT (2019) Skoda toont voor het eerst de Kodiaq GT, dé lifestyle SUV met aflopende daklijn. Gezien de extreme populariteit van SUV’s in alle geuren en kleuren blijven de autoconstructeurs dergelijke bolides uitbrengen. Het succes van de SUV Coupé in de vorm van een X6, GLE Coupé en Q8 zorgt er nu voor dat Skoda brood ziet […]
16/10 11u30  Officieel: Porsche Panamera GTS en Panamera GTS Sport Turismo (2018) Ook van de nieuwe generatie Porsche Panamera (en diens praktische Sport Turismo evenknie) krijgen we een sportieve(re) GTS uitvoering met 460 pk. Zoals vaak komt Porsche na verloop van tijd met sportieve GTS uitvoeringen (Grand Turismo Sport), zo ook voor de nieuwe Panamera en Panamera Sports Turismo. Deze nestelden zich in de pikorde tussen de […]
15/10 18u15  Kort Getest: Suzuki Jimny (2018) De nieuwe Suzuki Jimny is met zijn compacte (funky!) vormgeving, scherpe prijs, comfortabel weggedrag én indrukwekkende offroadcapaciteiten een heerlijke brok Japanse genialiteit op vier wielen! Met de huidige SUV hype heeft elk merk meerdere stoere crossovers of SUV’s in de aanbieding, voor het échte werk (lees: niet in de stad) moet je het eigenlijk gaan […]
15/10 14u15  Preview: Skoda Scala (2019) Een veelbelovende nieuwe generatie Skoda Rapid Scala staat (bijna) klaar! Na het veelvoudig geteaser van de Kodiaq RS gaat Skoda nu verder op dat elan voor de nieuwe Rapid die als “Scala” door het leven zal gaan. Op het Autosalon van Parijs stond nog de Vision RS Concept, vrij snel (lees: voor het einde van […]
15/10 11u15  Preview: Skoda Rapid (2019) Een veelbelovende nieuwe generatie Skoda Rapid staat (bijna) klaar! Na het veelvoudig geteaser van de Kodiaq RS gaat Skoda nu verder op dat elan voor de nieuwe Rapid. Op het Autosalon van Parijs stond nog de Vision RS Concept, vrij snel (lees: voor het einde van het jaar) moet zich die vertalen in een compacte […]
12/10 12u00  Belgische prijs Mercedes S560e Berline (2018): vanaf 110.957 euro Wil je genieten van royale luxe, hoogstaand comfort en een beperkte CO2 uitstoot (57 g/km) dan ben je aan het juiste adres van de nieuwe Mercedes S-Klasse S560e plug-in hybride! Das Haus voorzag vorig jaar de S-Klasse Berline, Coupé / Cabriolet en AMG/Maybach derivaten van een beperkte opfrisbeurt, op motorisch vlak zagen we dan weer interessante […]
12/10 09u30  Opgelet: nieuwe benaming diesel en benzine aan het tankstation! Om éénheid en duidelijkheid te brengen doorheen de hele Europese Unie veranderen de brandstofetiketten in het tankstation vanaf vandaag! Het lijkt misschien ietwat tegenstrijdig maar de verandering van de brandstofetiketten moet op termijn méér duidelijkheid brengen, zeker in een eengemaakt Europa zou je niet zoveel verschillende labels mogen zien in onze buurlanden. Vanaf vrijdag 12 […]
12/10 08u15  Productie Polestar 1 van start! De eerste exemplaren van de Polestar One lopen van de band in Zweden, de serieproductie in China zal niet lang meer op zich laten wachten! Na de grondige make-over van het reguliere gamma (met ondermeer de nieuwe XC90, S90, XC60, V60 en XC40) kondigde de Zweedse (premium?)constructeur aan dat ze grote plannen had met het […]
12/10 00u00  Eneco legt 15.000 zonnepanelen op Volvo Car Gent De Gentse Volvo fabriek wil tegen 2025 klimaatneutraal produceren, een nobel doel dat ze deels willen bereiken met een hele hoop zonnepanelen op het dak. Op de XC40 T5 Twin engine is het nog even wachten, toch zitten ze bij Volvo Car Gent niet stil op vlak van milieuvriendelijke inspanningen. Tegen 2025 willen de Gentse […]
Laatste update: donderdag 18 oktober 2018, 12u00
Lees meer van GroenLicht >

Autosport

Verbergen Tonen
19/10 00u00  Circuit van Zandvoort gepasseerd De prestigieuze Duitse toerwagenserie DTM komt de komende drie jaar naar Assen. In 2018 is de première op het TT Circuit Assen op 19-21 juli.
18/10 19u15  Hamilton: ’Veel te vroeg om al te gaan feesten’ Lewis Hamilton kan zondag in zijn Mercedes voor de vijfde keer wereldkampioen in de Formule 1 worden, maar de 33-jarige Brit rekent zich zeker nog niet rijk.
18/10 18u15  Pérez blijft bij Formule 1-team Force India Sergio Pérez rijdt ook volgend jaar voor Force India. Wie de andere coureur wordt, wil het team nog niet bevestigen. Algemeen wordt aangenomen dat het gaat om de Canadees Lance Stroll, wiens steenrijke vader Lawrence aan het hoofd staat van het consortium dat het in het Engelse Silverstone gevestigde team dit jaar in handen kreeg.
18/10 00u00  Red Bull verkoopt Verstappen ’nee’ Max Verstappen is niet alleen gek van autosport, maar ook van het racen op twee wielen. De Formule 1-rijder (21) zou graag nog eens als een ware MotoGP-coureur over het circuit racen. Dat zit er voorlopig echter niet in…
18/10 00u00  Teamgenoot Verstappen maakt voltreffer Red Bull-coureur Daniel Ricciardo kan naast F1-racen ook nog iets anders heel goed.
18/10 00u00  Nieuwe raceklasse voor vrouwen De autosport krijgt volgend jaar een nieuwe raceklasse speciaal voor vrouwen: de W Series.
17/10 23u30  ’Verstappen-move’ bij GP Austin niet meer mogelijk Max Verstappen zorgde vorig jaar bij de GP van Austin voor controverse, toen hij in de slotfase van de race Kimi Raikkonen met een fraaie move in de binnenbocht wist in te halen. De Formule 1 heeft maatregelen genomen om het ’afsnijden’ van deze bochten te voorkomen.
17/10 21u45  ‘Verstappen op zelfde niveau als Hamilton’ Komend weekend kan Lewis Hamilton voor de vijfde keer wereldkampioen worden. Voormalig coureurs Michael Bleekemolen en Giedo van der Garde vertellen waar hij zijn succes aan te danken heeft.
17/10 17u15  Hamilton in zetel voor vijfde wereldtitel Alle seinen staan voor Lewis Hamilton op groen om zondag in de Grand Prix van de Verenigde Staten zijn vijfde wereldtitel in de Formule 1 te veroveren.
17/10 00u00  Unieke Formule 1-collectie wordt geveild Diehard racefans kunnen van oktober tot december hun hart ophalen. Een privécollectie met unieke Formule 1-memorabilia wordt dan online door Catawiki geveild. Hier zitten enkele bijzondere pronkstukken tussen: van de helm van Ayrton Senna tot aan het Benetton-racepak van Michael Schumacher.
17/10 00u00  Hamilton neemt het op voor Vettel Lewis Hamilton heeft het dinsdag opgenomen voor zijn rivaal Sebastian Vettel, die hij de afgelopen races op een straatlengte achterstand zette in de strijd om de wereldtitel.
17/10 00u00  Jos Verstappen pleit voor actie Jos Verstappen vindt het hoog tijd dat de FIA en de bazen van Liberty Media voor een eenduidige lijn binnen de wedstrijdleiding van de Formule 1 gaan zorgen.
16/10 16u15  Wolff: ’WK-titel Hamilton geen zekerheidje’ Mercedes-teambaas Toto Wolff vindt Lewis Hamilton dit Formule 1-seizoen ’een klasse apart’. „Hij is completer dan ooit.” Toch spreekt hij niet vanzelfsprekend over een nieuwe wereldtitel in de F1.
16/10 00u00  ’Verstappen & co racen al in 2020 in Vietnam' De kans op een Formule 1-race in Vietnam wordt steeds groter.
16/10 00u00  Vettel wil ’onderonsje’ met Verstappen over crash Sebastian Vettel wil in ’een onderonsje’ met Max Verstappen nog even hun crash van afgelopen zondag tijdens de GP van Japan nabespreken.
Laatste update: vandaag om 0u00
Lees meer van Autosport >

F1journaal

Verbergen Tonen
18/10 20u15  Raikkonen: “Ferrari moet orde op zaken stellen” Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op 7 Okt 2018 om 5:52 (PDT) Ondanks de moeilijke periode die zijn team onmiskenbaar doormaakt heeft Raikkonen nog niet alle hoop laten varen en hij gelooft dat Ferrari het Mercedes nog... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
18/10 18u15  Officieel: Sergio Perez rijdt ook in 2019 voor Force India BREAKING NEWS: @SChecoPerez confirmed for 2019 with @ForceIndiaF1! Racing Point Force India is delighted to announce that Sergio Perez has agreed an extension to his contract and will race for the team in 2019. Read the full story: https://t.co/qoHarRVb4X pic.twitter.com/iq1yCMccbu— Racing... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
18/10 17u15  VIDEO: Verstappen en Ricciardo blikken vooruit naar F1-races in de USA en Mexico Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
18/10 12u15  Verstappen: “Lelijkere F1-bolides in 2019 geen garantie op inhalen” Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op 17 Apr 2018 om 7:10 (PDT) Eerder dit jaar besliste de FIA dat er voor 2019 een aantal aerodynamische veranderingen zullen komen. Zo zullen we volgend jaar bredere voorvleugels... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
18/10 07u00  Kansen Robert Kubica op racezitje bij Williams stijgen ... Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door Robert Kubica (@robertkubica_real) op 1 Aug 2018 om 9:25 (PDT) Begin dit jaar greep Robert Kubica nog naast een racezitje bij Williams. De Pool moest de duimen leggen voor Sergey Sirotkin. De 20-jarige Brit George Russell werd... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
17/10 20u30  “Het is fout van Verstappen om enkel Renault met de vinger te wijzen” Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op 16 Okt 2018 om 3:33 (PDT) Max Verstappen had ongetwijfeld gehoopt dat hij dit seizoen samen met Red Bull voor de wereldtitel zou kunnen strijden. Niets is echter minder waar want... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
17/10 18u30  Na controverse met Max Verstappen in 2017: extra kerbstones op Circuit of The Americas Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door Circuit of The Americas (@cota_official) op 5 Okt 2018 om 8:28 (PDT) We gaan even terug in de tijd. Vorig jaar haalde Max verstappen in het slot van de race Kimi Raikkonen in. De Nederlander kon op heel wat applaus rekenen en... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
17/10 17u30  VIDEO: Pierre Gasly zijn eerste F1-race in de USA Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
17/10 12u15  Vandoorne: “Ik moest niet nadenken toen Toto Wolff mij belde” Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door Stoffel Vandoorne (@svandoorne) op 16 Okt 2018 om 10:58 (PDT) Begin september geraakte bekend dat er voor Vandoorne geen plaats meer zou zijn bij McLaren in 2019. Naarmate de tijd verstreek werd ook duidelijk dat het voor onze... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
17/10 09u00  Alexander Albon grootste kanshebber op tweede Toro Rosso-zitje Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door Alex Albon (@alex_albon) op 4 Apr 2018 om 2:52 (PDT) Volgens ‘Autosport’ onderhandelt Helmut Marko met Nissan om Alexander Albon los te weken en binnen een paar dagen zullen we weten of dat gelukt is. Naar verluidt... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
17/10 07u00  Wie maakte de agressiefste bandenkeuze voor Mexico? Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door Pirelli (@pirelli_motorsport) op 28 Sep 2018 om 9:14 (PDT) Op het Autódromo Hermanos Rodríguez stelt Pirelli de bandencompounds supersoft, ultrasoft en hypersoft ter beschikking. Bij de topteams zien we een... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
16/10 20u30  Leclerc: “Ik zal mogen strijden met Vettel” Press conference : Done ! Can't wait to hit the track tomorrow. Feeling good to race at home ߏ  pic.twitter.com/WCLdkCd6Y4— Charles Leclerc (@Charles_Leclerc) 23 May 2018 Volgens de traditie heeft Ferrari een voorkeur voor rijders met ervaring, maar volgend jaar komt daar... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
16/10 19u00  Mick Schumacher: “F1 is het ultieme doel, komende weken een beslissing” CHAMPION! ߏưߍްߎ‰ Congratulations to @SchumacherMick who won the 2018 Formula 3 European title at Hockenheim over the weekend (and he did it with a race to spare ߒª) pic.twitter.com/78PAdqBLAh— Formula 1 (@F1) October 15, 2018 “Zelfs... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
16/10 12u30  Vandoorne: “Austin is een geweldig stad en ze hebben een leuk F1-circuit” F1 heads stateside for the #USGP. ߇ڰ߇¸ Get clued up for @COTA with our Race Preview. ߓĢޡ️ https://t.co/jyROT8qELP pic.twitter.com/7b5bs4ZQJq— McLaren (@McLarenF1) October 15, 2018 “Ik kijk er echt naar uit om terug naar de Verenigde... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
16/10 06u45  Sergio Perez: “Ik riskeerde het voortbestaan van Force India maar ben blij dat ik het gedaan heb” Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door Checo Pérez (@schecoperez) op 4 Okt 2018 om 7:12 (PDT) “Als je ziet hoe alles nu wordt gerund, operationeel gezien, en hoe alles nu verloopt, dit is echt een raceteam,” aldus Perez tegenover... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
Laatste update: donderdag 18 oktober 2018, 20u15
Lees meer van F1journaal >

GPUpdate.net

Verbergen Tonen
18/10 21u15  "Verstappen getalenteerder dan Vettel", concludeert Horner De vergelijking tussen Sebastian Vettel en Max Verstappen wordt regelmatig gemaakt. Beiden beleefden hun absolute doorbraak in…
18/10 20u45  "In de prullenbak", zegt Verstappen over strafpuntensysteem Red Bull F1-coureur Max Verstappen heeft een heel duidelijke mening over de strafpunten die door de wedstrijdleiding worden…
18/10 20u15  Alonso blij dat Hamilton Fangio evenaart Fernando Alonso stelt blij te zijn dat Hamilton als eerste van zijn generatie in staat is om zijn vijfde wereldtitel te pakken…
18/10 19u45  "Mick Schumacher haalt zeker de Formule 1", stelt Hamilton Formule 1-wereldkampioen Lewis Hamilton is ervan overtuigd dat Mick Schumacher, de zoon van zevenvoudig F1-kampioen Michael, de…
18/10 18u15  Honda-teambaas: "Marquez gedraagt zich niet als een superster" Repsol Honda-teambaas Alberto Puig heeft voorafgaand aan de Japanse Grand Prix nog maar eens de loftrompet gestoken over Marc…
18/10 17u15  Officieel: Perez rijdt ook in 2019 voor Force India Sergio Perez is ook volgend seizoen in de kleuren van Racing Point Force India te bewonderen. De Mexicaan verlengt zijn contract…
18/10 16u15  Wanneer vinden de Formule 1-wintertests plaats? De Formule 1-wintertests vinden in de aanloop naar het seizoen 2019 wederom plaats in Barcelona. De koningsklasse van de…
18/10 15u00  Leclerc vastberaden: "Ik kan de druk bij Ferrari aan" Charles Leclerc is niet bang voor de uitdagingen die hem volgend seizoen staan te wachten bij Ferrari. De Monegask zegt geen…
18/10 14u15  Formule 1 lanceert gratis spel F1 Mobile Racing voor iOS De Formule 1 heeft nu ook een spel voor smartphones. F1 Mobile Racing is vanaf nu gratis verkrijgbaar voor iPhone en iPad. Het…
18/10 13u30  Video: Coulthard stijgt tot grote hoogte met heerlijke donuts Voormalig Formule 1-coureur David Coulthard draait in deze heerlijke Red Bull-video enkele zeer fraaie donuts op één van de…
18/10 12u45  Tost roept op tot verbod op bargeboards De Formule 1 moet een verbod op bargeboards serieus in overweging nemen, vindt Franz Tost. De teambaas van Toro Rosso denkt dat…
18/10 11u45  Ilott en Eriksson keren terug naar Macau Grand Prix GP3-racewinnaar Callum Ilott en BMW DTM-coureur Joel Eriksson keren komende maand voor de Macau Grand Prix terug achter het…
18/10 11u30  Preview MotoGP Japan: Vervroegd kampioensfeest Marquez? Moet Marc Marquez zijn kampioensfeest nog een week uitstellen of pakt hij net zoals in 2016 de titel voor het Honda-publiek? Het…
18/10 11u00  Renault werkt aan volledig nieuwe motor voor F1-seizoen 2019 Renault ontwikkelt voor het Formule 1-seizoen 2019 een volledig nieuwe krachtbron om de kloof met Mercedes en Ferrari te…
18/10 10u00  Frijns positief over Formule E-terugkeer: "Auto's zijn veel sneller" Robin Frijns krijgt deze week zijn eerste indruk van de nieuwe Formule E-wagens. De coureur keert achter het stuur van de…
Laatste update: donderdag 18 oktober 2018, 21u15
Lees meer van GPUpdate.net >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

6x Nieuwe Seat Leon duldt nog altijd geen pottenkijkers19/10 00u00 - Autowereld: Seat test al enige tijd met de gloednieuwe Leon. Met zogenoemde mules, voorzien van de koets van de huidige generatie. Het prototype op deze nachtelijke kiekjes toont de Leon zoals 'ie in de loop van 2019 bij de dealer zal staan. Zonder camouflage dan.
5x Circuit van Zandvoort gepasseerd19/10 00u00 - Autovisie: De prestigieuze Duitse toerwagenserie DTM komt de komende drie jaar naar Assen. In 2018 is de première op het TT Circuit Assen op 19-21 juli.
5x Circuit van Zandvoort gepasseerd19/10 00u00 - Autosport: De prestigieuze Duitse toerwagenserie DTM komt de komende drie jaar naar Assen. In 2018 is de première op het TT Circuit Assen op 19-21 juli.
5x Elektrificatie bij Mercedes-Benz: deze modellen komen eraan19/10 00u00 - Carros: Mercedes-Benz zet vol in op elektrificatie. De komende jaren komen er tientallen auto’s met een stekker aan. Een deel bestaat uit volledige EV’s, een deel uit plug-in hybrides. Deze modellen kunnen we aankomend jaar verwachten: Mercedes-Benz EQC De eerste EQ van Mercedes-Benz is de EQC: een vijfzits SUV met een actieradius van circa 400 kilometer. Dat geldt dan voor de EQC 400 4Matic, want het merk wil diverse elektromotoren introduceren met verschillende vermogensafgiftes. De EQC 400 4Matic beschikt over 408 pk en een koppel van 765 Nm. De EQC staat gepland voor het tweede deel van 2019. Tot aan 2022 komen er nog vijf volledig elektrische EQ’s aan, onder meer de compacte EQ A. Mercedes-Benz C 300de In een plug-in hybride hoef je natuurlijk geen benzinemotor te laten samenwerken met een elektromotor, een dieselkrachtbron kan immers ook. Mercedes-Benz doet dat in de aankomende Mercedes-Benz C 300de en die beschikt over zowel een 194 pk sterke tweeliter viercilinder diesel als over een elektromotor met 122 pk. Dankzij een systeemvermogen van 306 pk en een koppel van 700 Nm is de auto bijzonder sportief te noemen. Van nul naar honderd sprint je namelijk in 5,6 tellen. In de volledig elektrische modus is ... Het bericht Elektrificatie bij Mercedes-Benz: deze modellen komen eraan verscheen eerst op Carros.
4x Opel kondigt 8 nieuwe modellen aan19/10 00u00 - Autozine: Opel zet het productoffensief vanuit het PACE!-plan voort. Daarmee wil het beantwoorden aan de behoeften van de klant en voldoen aan de ingrijpende nieuwe CO2-richtlijnen die in geheel Europa vanaf 2020 gelden. Het modellengamma van de toekomst moet zorgen voor een duurzame, succesvolle ontwikkeling van zowel de autofabrikant als het dealernetwerk. Vanaf begin 2019 tot eind 2020 introduceert Opel acht nieuwe of vernieuwde modellen, vooral in de populairste en snelst groeiende segmenten. Uiteindelijk heeft Opel dan een van de jongste modellengamma's van alle grote merken.
1x Heineken tekent vijfjarig sponsorcontract met de Formule E15/10 11u45 - GPUpdate.net: Heineken heeft een vijfjarige deal gesloten met het elektrische Formule E-kampioenschap. Het Nederlandse biermerk wordt de…
1x Officieel: Skoda Kodiaq GT snelt ons voorbij (2018)17/10 13u00 - Autofans.be: Naar Duitse leer lanceert Skoda een tweede derivaat van de Kodiaq die haar daklijn een stuk harder af ziet lopen. Kodiaq GT, de Tsjechische SUV-coupé is geboren.
0x Officieel: Hyundai i30 N Option Concept (2018)12/10 00u00 - GroenLicht: Krachtiger zal de Hyundai i30 N niet direct worden maar dankzij een uitgebreide assortiment aan blitse N Option items kan je de snelle Koreaan wel stevig aandikken. Op het Autosalon van Parijs staat de i30 N Option Concept mooi te blinken naast de i30 Fastback N, kwestie om met 25 verschillende mogelijkheden Hyundai’s eerste N product […]
0x Eneco legt 15.000 zonnepanelen op Volvo Car Gent12/10 00u00 - GroenLicht: De Gentse Volvo fabriek wil tegen 2025 klimaatneutraal produceren, een nobel doel dat ze deels willen bereiken met een hele hoop zonnepanelen op het dak. Op de XC40 T5 Twin engine is het nog even wachten, toch zitten ze bij Volvo Car Gent niet stil op vlak van milieuvriendelijke inspanningen. Tegen 2025 willen de Gentse […]
0x Autoshow: Autosalon Parijs 201812/10 00u00 - Autozine: Autotentoonstellingen zijn ooit ontstaan om al het nieuws in één keer aan het grote publiek te kunnen tonen. Autokopers en -liefhebbers en de pers werden zo eens per jaar op de hoogte gehouden van alle nieuwe ontwikkelingen in de autowereld. Maar... dankzij de nieuwe media is het nieuws zo snel dat een beursbezoek vrijwel overbodig is geworden. Steeds meer merken haken daarom af. Autozine doet verslag vanaf een sterk afgeslankte Autosalon van Parijs 2018.

Statistieken

Artikels:
34022
Gelezen:
1050
Aantal lezers nu:
29


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven